Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο άγιος ένα εκατομμύριο θέλει (μόνο)

Posted by sarant στο 9 Νοεμβρίου, 2009


921968Την άνοιξη του 2008, με αφορμή το συζητούμενο τότε σύμφωνο συμβίωσης, και με την υποψία ότι μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη νομιμοποίηση των σχέσεων των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, ο μητροπολίτης Πειραιώς άγιος Σεραφείμ εξέφρασε τις εξής χριστιανικές απόψεις: «Οι συζητήσεις που γίνονται για σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων και άλλων τέτοιων ψυχοπαθολογικών καταστάσεων νομίζω ότι είναι τόσο παρανοϊκές που μόνο άνθρωποι που στερούνται τον κοινό νου μπορούν να τα εισηγούνται και να τα σκέπτονται. Το εξομοιώνω με το να έρθει η πολιτεία και να περιβάλει με νομικό κύρος κάθε ψυχοσωματική και ψυχοπαθολογική εκτροπή. Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαν να ζητήσουν τη νομιμοποίηση του σαδομαζοχισμού, της ουρολαγνείας, της κοπρολαγνείας, της παιδοφιλίας, της νεκροφιλίας και δεν ξέρω ποιας άλλης ανισορροπίας και ψυχασθένειας, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Ο σεπτός ιεράρχης έχει κι άλλες φορές εκφράσει τη χριστιανική του αγάπη κατά των ομοφυλοφίλων, όπως για παράδειγμα στην επιστολή που απέστειλε τον Ιούνιο του 2008 στον νυν πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και στον τότε πρόεδρο του Σύριζα Αλέκο Αλαβάνο: «Μετά βαθειάς οδύνης αναγνώσαμε εις τον Τύπο την έκφραση συναινέσεως διά τη σύναψιν “γάμων” ομοφυλοφίλων…. την οδύνη διαδέχθη βαθειά απογοήτευση, διότι ομιλείτε εκπροσωπούντες τμήμα του ελληνικού λαού, ο οποίος με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτού καταδικάζει όχι ασφαλώς τα ασθενούντα πρόσωπα, τα οποία εντός της τραγικότητας προκαλούν άλγος και συμπάθεια, αλλά την ευτελή πρακτική αυτών, η οποία τυγχάνει αποτρόπαιος και εξόχως αποϊεροποιούσα το ανθρώπινο πρόσωπο, προξενούσα εν ταύτω τραγικές ασθενείας εις το τε σώμα και την ψυχήν εκ της παραχρήσεως των σωματικών οργάνων, άλλως προορισμένων ως ευκόλως αντιλαμβάνεσθε».

Ο γκέι ακτιβιστής Λύο Καλοβυρνάς, ο οποίος παρεμπιπτόντως εκτός από πανέξυπνος άνθρωπος είναι και εξαιρετικός μεταφραστής (μεταφράζει και από τα δανέζικα) και «πλαθολόγος» συγγραφέας (αν και τον αδικώ’ απλώς το Πλαθολόγιο λέξεων είναι το πιο γνωστό βιβλίο του), ο Λύο Καλοβυρνάς λοιπόν, στο κύριο άρθρο του 22ου τεύχους του περιοδικού 10% έκανε αντιδιαστολή της στάσης του αγίου Σεραφείμ και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και έδωσε απλές οδηγίες «πώς να ξεχωρίζετε τους παπάδες από τους παπάρες». Ο άγιος Σεραφείμ θεώρησε ότι το άρθρο τον έθιγε και έκανε αγωγή στον Καλοβυρνά και στην εταιρεία που εκδίδει το περιοδικό, ζητώντας αποζημίωση 1 εκατομμύριο (ευρώ, φυσικά).

Να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα ο άγιος Πειραιώς έμελλε να προσφύγει και πάλι στη δικαιοσύνη, όταν έκανε αγωγή κατά του φίλου Γιάννη Χάρη, ο οποίος σε άρθρο του στα Νέα είχε χαρακτηρίσει, να θυμίσουμε, «νοσηρή, αρμοδιότητας ψυχιάτρου» τη διατύπωση του αγίου Πειραιώς για κάποιους που «έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων». Η αγωγή εναντίον του Γ. Χάρη ήταν να εκδικαστεί φέτος τον Μάιο, αλλά τελικά πήρε αναβολή για τον Δεκέμβριο. Η διαφορά (σε σχέση με την αγωγή κατά Καλοβυρνά) είναι ότι από τον Χάρη ο άγιος άνθρωπος ζητάει όχι 1 αλλά 10 εκατομμύρια. Είχα γράψει στο ιστολόγιο τότε ότι «ο άγιος 10 εκατομμύρια θέλει«.

Οπότε, θα έλεγε κανείς ότι ο φίλος Καλοβυρνάς τη γλιτώνει φτηνά, αφού ο άγιος Σεραφείμ τού κάνει έκπτωση. Ωστόσο, όπως είχα γράψει και με αφορμή την άλλη υπόθεση, προσωπικά δεν μπορώ να το χωνέψω πώς ένας θρησκευτικός ηγέτης έχει το ηθικό δικαίωμα να καταθέτει αγωγές στα δικαστήρια και αν είναι χριστιανική στάση να απαιτεί κανείς δικαστικώς υπέρογκες αμοιβές, όπως κάνουν οι σταρ του σινεμά όταν τις βγάζουν φωτογραφία στην πλαζ χωρίς την άδειά τους.

Τέλος πάντων, η αγωγή κατά Καλοβυρνά (που η εκδίκασή της ήταν να γίνει φέτος τον Φλεβάρη, αλλά αναβλήθηκε) πρόκειται να εκδικαστεί στις 19 Νοεμβρίου. Όπως είδα στο ιστολόγιο του Ροΐδη, το περιοδικό 10% κάνει έκκληση συμπαράστασης με συλλογή υπογραφών. Εγώ μόλις υπέγραψα.

ΥΓ Αναζήτησα στο Διαδίκτυο το κείμενο της αγωγής του αγίου Πειραιώς, ώστε να έχουμε και την άλλη άποψη, αλλά δεν το βρήκα. Στον ιστότοπο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς δεν υπάρχει (ή δεν βρήκα) καμιά σχετική ανακοίνωση, παρά μόνο μια εμβριθή ανάλυση για  τήν παγκόσμια οἰκονομική κρίση πού προωθεῖται ἀπό τό Σιωνιστικό τέρας. Αν ωστόσο κάποιος έχει το κείμενο της αγωγής, ας το παραθέσει.

Ενημέρωση, 10.11: Για το ίδιο θέμα έχουμε και τη γνωμοδότηση δύο νομικών: του φίλου Χασοδίκη και του αγαπητού e-lawyer

 

126 Σχόλια προς “Ο άγιος ένα εκατομμύριο θέλει (μόνο)”

 1. Ζουν ανάμεσά μας said

  Τρελλά πράγματα!

  Να όμως, σε αντιδιαστολή, και η όμορφη άποψη ενός παπά:

  http://archive.enet.gr/online/online_fpage_text/id=62260848

 2. Alexandra said

  Κι εγώ υπέγραψα.

 3. Barrman said

  Σιχάθηκα που αντίκρυσα και φέτος αυτό τον εμετό περίεργων λέξεων.
  Εύχομαι στους διωκόμενους πολίτες καλή τύχη.
  Εννοείται ότι συνυπέγραψα στο http://www.10percent.gr
  Ντρέπομαι για λογαριασμό του παπά.

 4. Όπως στον ισλαμικό ιερό νόμο υπάρχουν διάφορες διαβαθμίσεις για την αποζημίωση αίματος, ανάλογα αν έχεις χάσει χέρι, πόδι, μάτι, ζωή κλπ., έτσι φαίνεται και το πνεύμα του ελληνικού αστικού κώδικος διαβαθμίζει τις διάφορες μορφές «προσβολής»:
  νοσηρός, αρμοδιότητας ψυχιάτρου -> 10.000.000
  παπάρας -> 1.000.000
  Υποθέτω αν είχε αρκεστεί να τον πει «μαλάκα», όπως θα κάναμε μεταξύ μας, ο Άγιος θα ζητούσε… εε, υπολογίζω γύρω στα 200.000. Το κασέ μοιάζει να ανεβαίνει ανάλογα με την πολυπλοκότητα της διαφήμισης. Για να πιάσουμε τα 100 μύρια, για παράδειγμα, ίσως μετράει κάτι σαν «διατύπωση έκκεντρης λογικής που προδίδει ίχνη μαγικής σκέψης, κατά τον ορισμό του Λεβί-Μπρυλ, και άρα χρήσει ενδεχομένως ψυχοπαθολογικής διερεύνησης, χωρίς να παραβλέπουμε τον γνωστό παράγοντα απλής κακίας (με την έννοια του Σπινόζα)».
  Μπορούμε πάντα να δοκιμάσουμε.

  (Σοβαρά τώρα, [και για να μην επεκταθώ στην άλλη ουσία του ζητήματος) αυτή η ιστορία με τις αγωγές αντί μηνύσεων πάει να γίνει χτικιό για την πολύπαθη ελευθερία του λόγου. Κάνε μια μήνυση, βρε αδελφέ.)

 5. Μαρία said

  Κάτι παρόμοιο θα λέει με την αγωγή κατά Χάρη, με σκόντο στην αποζημίωση (έχει ταξικά κριτήρια ο άγιος)

  Δύτη, ωραία η πολυπλοκότητα της …διαφήμισης.

 6. π2 said

  Άσχετα με το τι θα γίνει στην εκδίκαση των αγωγών κατά του Χάρη και του Καλοβυρνά, θα συνιστούσα στον ίδιο αλλά και σε οργανώσεις GLBT ( υπάρχει αρκτικόλεξο στα ελληνικά; ) να κάνουν μια ξεγυρισμένη αγωγή κατά του Σεραφείμ. Κι αν ο χαρακτηρισμός παπάρας αξίζει ένα εκατομμύριο, τότε οι χαρακτηρισμοί του Σεραφείμ για τους ομοφυλόφιλους θα πρέπει σίγουρα να αξίζουν πολύ παραπάνω. Θα μπορούσαν δε να αυξήσουν ακόμη περισσότερο το ποσό προσθέτοντας και τη δυσφήμιση στην απλή εξύβριση, αφού ο χαρακτηρισμός τους ως ψυχασθενών θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ότι βλάπτει την επαγγελματική τους ζωή. Για την ακρίβεια, αφού ο άγιος κρίνει ότι ο χαρακτηρισμός του ΓΗΧ «νοσηρή, αρμοδιότητας ψυχιάτρου» πληρώνει 10 εκατομμύρια, θα πρέπει αυτοβούλως να δεχτεί πως ο χαρακτηρισμός των ομοφυλοφίλων ως ψυχασθενών πληρώνει καμιά δεκαριά φορές παραπάνω, τουλάχιστον. Ό,τι ποσό περισσέψει από τον συμψηφισμό των αγωγών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Καλύτερα όμως όχι υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Πειραιά.

 7. Οι παπάδες είναι πολίτες επίσης , έχουνε κάθε δικαίωμα να διατυπώνουνε την γνώμη τους χωρίς να υβρίζονται από τους νεοταξίτες λογοκριτές .
  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει .

  Αναρωτιέστε, βλακωδώς να μου επιτρέψετε να προσθέσω, αν ένας παπάς έχει το ηθικό δικαίωμα να κάνει αγωγές και να ζητάει χρήματα . Ναι , το έχει .
  Εσείς πιστεύετε το αντίθετο ;
  Εξηγήστε λοιπόν. Γιατί ένας παπάς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα της νομικής αγωγής ;

  Συγνώμη που βάζω δύσκολα στα μεσημεριανάδικα τοθ διαδικτύου .

 8. #5 ωχ Μαρία έχεις δίκιο, δυσφήμιση ήθελα να γράψω βέβαια. Αν και συχνά είναι μια από τις έννοιες που το έχουν δίπορτο. 🙂

 9. και χρήζει αντί χρήσει (τι έχω πάθει; )

 10. sarant said

  Πιδύε, LGBT είναι το ξένο, ΛΟΑΤ το ελληνικό [Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί και Τρανς]

  Θα το δεις καμιά φορά και ΛΟΑΔ (Διαφυλικοί).

 11. sarant said

  Αγαπητέ Θερμοσίφωνα, μη μου συγχίζεστε, θα εκραγείτε. Κάνετε μια χοντρούτσικη διαστρέβλωση: δεν αναρωτήθηκα αν «οι παπάδες γενικώς» έχουν ηθικό δικαίωμα να κάνουν αγωγές και να ζητούν υπέρογκες αποζημιώσεις, αλλά ένας ανώτατος ιερωμένος (συγκεκριμένα, έγραψα «θρησκευτικός ηγέτης», ίσως άστοχα). Όπως αντιλαμβάνεστε, και ο πρωθυπουργός της χώρας είναι πολίτης, αλλά είναι αμφίβολο αν έχει το *ηθικό* δικαίωμα π.χ. να κάνει έξωση σε μια πολύτεκνη οικογένεια που τυχαίνει να νοικιάζει διαμέρισμά του (αν και ο Σημίτης είχε κάνει έξωση σε επαγγ. στέγη) ή να τραγουδάει επαγγελματικά σε σκυλάδικο (αν και ο Ψωμιάδης κάποιες έκτακτες εμφανίσεις είχε κάνει).

  Όσο για «τρομοκρατία», τι να σας πω, πιο τρομοκρατικές θεωρώ τις αγωγές για 10 εκατομμύρια από τα όσα γράφονται εδώ.

  Παρεμπιπτόντως, το προηγούμενό σας σχόλιο το είχε πιάσει η «σπαμοπαγίδα». Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό οφείλεται στο ότι το ψευδώνυμό σας παραπέμπει σε εξωτερικό λινκ, καμιά φορά συμβαίνει αυτό. Βλέπω λοιπόν να παραπέμπετε σε μια σελίδα του Ριζοσπάστη και μάλιστα σε άρθρο του Γ. Ρούση. Για προβοκάτσια το κάνατε; Διότι βέβαια ο αγαπητός Γ. Ρούσης δεν έχει καμιά σχέση με μεγαλοπαπάδες.

 12. π2 said

  Θερμοσίφωνα, μεταθέτεις τεχνηέντως το ζήτημα εκεί που σε βολεύει. Το ζήτημα δεν είναι εάν ένας ανώτατος ιερωμένος έχει το ηθικό δικαίωμα να κάνει αγωγές γενικώς, αλλά εάν έχει το ηθικό δικαίωμα να κάνει αγωγή για το συγκεκριμένο θέμα. Εάν κάποιος είχε συκοφαντήσει τον Σεραφείμ ότι εκδιδόταν στη Συγγρού, ασφαλώς θα είχε δικαίωμα να κάνει αγωγή και να ζητήσει όση αποζημίωση θέλει. Αλλά για τη δική μου ηθική δεν έχει το παραμικρό ηθικό δικαίωμα να κάνει αγωγή για έναν χαρακτηρισμό, όχι μόνο λόγω θέσης και κοσμοθεωρίας, αλλά κυρίως επειδή ο χαρακτηρισμός ήταν απάντηση σε πολύ χειρότερους χαρακτηρισμούς που έκανε ο ίδιος για τους αντιδίκους του.

 13. Μαρία said

  Δύτη, ελπίζω να μη το ρίξεις κι εσύ στα παροράματα.

  Μπα, το Ρούση δεν τον διέγραψε το ιερατείο;

 14. Μαρία (το σκέφτηκα κι εγώ ότι κορνηλίζω! ), το άρθρο του Ριζοσπάστη είναι του ΄08. Πριν, νομίζω, του την πέσουν ομοθυμανδόν στον προσυνεδριακό για τον Στάλιν (συν επειδή έγραφε και στον αστικό τύπο…).

 15. Θρησκευτικός ηγέτης είναι έκφραση δημοσιογραφική. Ασφαλώς και οι « θρησκευτικοί ηγέτες » όπως και οι « ανώτατοι κληρικοί » έχουνε κάθε νόμιμο και ηθικό δικαίωμα να καταφεύγουνε στην δικαιοσύνη . Σας ζήτησα να γράψετε δυό λόγια υποστηρικτικά της θέσης σας . Δεν τα είδα.
  Τα ετοιμάζετε ;

  Το δικό μου σημείωμα το έπιασε η παγίδα. Τα δικά σας με τα οποία μας οδηγείται για υπογραφές σε φασιστικά ιστολόγια όπως αυτό του σύγχρονου Ροίδη, ποιός θα τα πιάσει;

 16. hnioxos said

  Οκύριος Μετζελόπουλος με τα κηρύγματα μίσους και την άποψη περί ψυχιατρικής ανωμαλίας πέρα από φαιδρός, είναι και επικίνδυνος μια και κυρύσσει το διχασμό και ενδεχομένως ωθεί κάποιους ψυχικά ασθενείς, όπως αυτός, να αναλάβουν δράση εναντίον των ομοφυλοφίλων. Η καταδίκη του είναι η δημόσια διαπόμπευσή του.

  Η εκκλησία με ανθρώπους σαν τον κύριο Μετζελόπουλο στην ηγεσία της απομακρύνεται όλο και περισσότερο από το «ποίμνιό» της και αποδεικνύει ότι αυτό που είναι πιο σημαντικό για αυτήν είναι όχι οι χριστιανικές αξίες, κάθε άλλο. Το πιο σημαντικό είναι η υπεράσπιση των κεκτημένων της και της πελατείας της. Αλήθεια κύριε Μετζελόπουλε τι έχετε να πείτε για την ομοφυλοφιλία στους κόλπους της εκκλησίας που, από όσα γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός, ανθεί; Ή μήπως τι λέτε για τις φήμες περί σεξουαλικής παρενόχλησης σε άτομα του ιδίου φύλλου, που ακούστηκαν για τον πνευματικό σας πατέρα πρώην μητροπολίτη Πειραιά κύριο Καλλίνικο, ο οποίος ήταν και από τα ιδρυτικά στελέχη της Χρυσοπηγής και από αυτούς που στήριξαν τον προηγούμενο αρχιεπίσκοπο κύριο Χριστόδουλο Παρασκευαΐδη;

 17. Μαρία said

  Δύτη, στραβομάρα μου, δεν είδα την ημερομηνία και νόμισα οτι ο Θερμοσίφων σερβίρει κάτι φρέσκο. Βέβαια πριν.

 18. sarant said

  Αγαπητέ Θερμοσίφωνα, κατ’ εμέ ο μητροπολίτης Πειραιώς θα έπρεπε να μην κάνει μηνύσεις για δυσφήμηση, ιδίως όταν εκείνος έχει προσβάλει πολύ περισσότερο με τις απόψεις του μια ολόκληρη μερίδα συμπολιτών μας. Νόμιμο δικαίωμα, ασφαλώς και έχει. Νομίζω ότι τη θέση μου την έχω υποστηρίξει εκτενώς και στην προηγούμενη απάντηση προς εσάς και στο παλιότερο σχόλιό μου:
  https://sarantakos.wordpress.com/2009/05/25/agios/

  Άλλο δεν έχω να προσθέσω και δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσουμε. Ούτε και εύκολο, αν κρίνω από την ευκολία με την οποία σπιλώνετε φιλικά ιστολόγια.

  Όσο για τη σπαμοπαγίδα δεν την ελέγχω εγώ, και επειδή στις επόμενες 7 ώρες θα είμαι (κατά πάσα πιθανότητα) μακριά από τον υπολογιστή μου, αν θέλετε να σχολιάσετε θα σας συμβούλευα το λινκ να μην παραπέμπει σε σάιτ εκτός της wordpress, αλλιώς υπάρχει φόβος να το πιάσει το Ακισμέτ. Εκτός αυτού, δεν σας φταίει τίποτα το ΚΚΕ να το δυσφημείτε.

 19. Barrman said

  Δεν έχετε καθόλου χιούμορ, άπαντες όλοι σας.
  Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι, πίσω απ’ το «Θερμοσίφων» κρύβεται ο παλιός συμπρωταγωνιστής μου σε σοβιετικές ταινίες Τζίμης Πανούσης (γειά σου ρε Τζιμάκο).
  Καλά την έφερες τη μπάλα ως εδώ, αλλά αυτό το http://www.rizospastis.gr σε πρόδωσε!

 20. συμφωνῶ ἀπολύτως μὲ τὶς ἀπὀψεις τοῦ Σεραφεὶμ καὶ διαφωνῶ 100% μὲ τὴν δικαστικὴ ὁδό. ὅπως οἱ εἰκόνες δὲν πρέπει νὰ κατεβαίνουν μὲ δικαστικὲς ἀποφάσεις ἔτσι καὶ τὰ χριστιανικὰ πιστεύω δὲν ἐπιβάλλονται στὸ κράτος ἀπὸ κοσμικὰ δικαστήρια. ἀπαράδεκτη κίησι γιὰ «χριστιανὸ» ποιμένα. δηλαδὴ ὁ Παῦλος ἔπρεπε νὰ κυνηγήσῃ τὸν ἀνώμαλο Νέρωνα (στὰ χρόνια τοῦ ὁποίου ἠθωώθη) ἢ ὁ Χριστὸς τὸν Τιβέριο; ἂν ἔχῃ κότσια ἂς ἀφορίσῃ ὅλους τοὺς μοιχοὺς ὅπως ἐπιτάσσῃ ἡ Ἁγία Γραφή. μήπως ὅμως τότε θὰ χάσῃ τὸ μπαξίσι ἀπὸ τὸν δεύτερο γάμο του;

 21. ἐννοῶ τοῦ μοιχοῦ τὸν δεύτερο γάμο. καὶ νὰ βγῇ δημοσίως νὰ ζητῆσῃ τὴν καθαίρεσι τῶν κιναίδων μητροπολιτῶν ποὺ εἶχαν ὅλοι καθαιρεθῇ ἀπὸ τὸν Ἰερώνυμο τῆς χούντας καὶ ἐπανῆλθαν μὲ νομικὰ τεχνάσματα ἀπὸ τὸν Σεραφεὶμ τῆς μεταπολιτεύσεως. Σεβασμιώτατε καθαρίστε τὴν Ἐκκλησία ἀπὸ τὸ κιναιδαρι]]ο γιατὶ αὐτὴ εἶναι ἡ δουλειά σας. τὸ κράτος ἀνήκει ἐξ ἴσου σὲ κιναίδους καὶ φυσιολογικοὺς καὶ δὲν εἶναι κάποιος λιγότερο πολίτης ἐπειδὴ εἶναι τέτοιος. ὅμως γιὰ ρ]]ην Ἐκκλησία αὐτὸ δὲν ἰσχύει καὶ ἐκεῖ δὲν σᾶς εἶδα καὶ τόσο «ζεστό».

 22. κ. Σαραντάκο, δεν είναι ασφαλώς δικό σας (ή μόνο δικό σας) θέμα αλλά αφού εδώ το διάβασα, εδώ το σχολιάζω: εκτιμώ το 10% και τη δράση του κ. Καλοβυρνά εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό και έσπευσα στην ιστοσελίδα, της οποίας τον σύνδεσμο δίνετε, για να υπογράψω τη διαμαρτυρία. Δεν θα το κάνω όμως, επειδή εκτός από τη στήριξη του κ. Καλοβυρνά, ζητεί και την υποστήριξή μου στο εξής: «Ζητώ από την ελληνική κυβέρνηση να προστατέψει τους έλληνες και ελληνίδες ομοφυλόφιλους επεκτείνοντας τον νόμο 927/1979, ώστε αυτός να περιλαμβάνει και να προστατεύει τους γκέι, τις λεσβίες, τους αμφισεξουαλικούς/ές και τα τρανς άτομα της Ελλάδας από κηρύγματα μίσους, προπαγάνδα περιθωριοποίησης, προσβολές, άμεσες ή έμμεσες προτροπές χρήσης βίας εναντίον μας.»

  Είμαι κατά της ψήφισης και εφαρμογής τέτοιων νόμων. Και λυπάμαι που ενώ οι ακτιβιστές γνωρίζουν ότι αρκετοί σαν εμένα διαφωνούν με αυτή τη νομοθεσία, επιλέγουν να την κολλήσουν σε μια διαμαρτυρία που αν αφορούσε μόνο την εν λόγω υπόθεση, θα την υπογράφαμε αμέσως.

 23. π2 said

  Κορνήλιε, η λέξη κιναιδαριό μ’ έστειλε.

 24. δὲν εἶναι δική μου. ἀπὸ περιέργεια τὴν γούγλισα τώρα ποὺ τὸ λὲς καὶ πῆρα 612 γουγλιὲς στὴν ὀνομαστικὴ καὶ αἰτιατικὴ καὶ 1 στὴν γενική.

 25. Νέος Τιπούκειτος said

  Κιναιδαριό, το (ουσ.): Επ’ ευκαιρίαν σχηματισμός, κατ’ αναλογίαν προς τα συνώνυμα παλιοπουσταριό, καραπουταναριό, φασισταριό, παπαδαριό. Χρησ. υπό επαμφοτεριζόντων συμπολιτών μας, οι οποίοι αρέσκονται στο δίπορτο: πότε ντεμέκ καθαρεύουσα, πότε ψευτοκαθαρεύουσα. Και πότε περισπωμένη στην προπαραλήγουσα.

 26. π2 said

  [Άσχετη τεχνική απορία. Μέχρι τώρα, η wordpress μου επέτρεπε να εγγραφώ στην αυτόματη ειδοποίηση μέσω μέιλ για επόμενα σχόλια σε κάποιο ποστ. Τώρα μου στέλνει μήνυμα που μου ζητάει να μπω στον λογαριασμό μου στη wordpress (που δεν έχω) για να το κάνω αυτό. Ξέρει κανείς κάτι;]

 27. Νομίζω πως την καλύτερη απάντηση (που είναι ταυτόχρονα και υπόδειξη για τη συμπεριφορά των παπάδων)σε όσα λέει ο κ. Σεραφείμ και οι όμοιοι του, για τα άτομα που έχουν διαφορετική από τις καθιερωμένες ερωτική συμπεριφορά, την έχει δώσει πριν από μερικά χρόνια ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, λέγοντας:»Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία θέλει να μπει στις καρδιές των ανθρώπων, δεν έχει καμιά διάθεση να μπει στην κρεβατοκάμαρά τους»
  Σοφά λόγια.

 28. Μαρία said

  #24, 600 τόσα. Τα μισά σε ποικίλα φασιστομπλόγκια και τα υπόλοιπα επαναλαμβάνουν το ευαγγέλιο του Κορνήλιου, τον Σιαμάκη.

  Πιδύε, αυτή η ειδοποίηση σε τι χρησιμεύει;

 29. π2 said

  #28: Για να βλέπεις επόμενα σχόλια σε ανάρτηση που έχεις σχολιάσει χωρίς να ψάχνεις κάθε τρεις και λίγο στο ίδιο το ιστολόγιο.

 30. ὅταν ἡ Μαρία γράφῃ «φασιστομπλόγκια» ἐννοεῖ τὸν νεοπαγανιστὴ Ῥασσιᾶ ποὺ κατηγορεῖ τὸν Σιαμάκη ὡς πράκτορα τῶν Ἑβραίων; τέλος πάντων ἀριθμητικῶς ἔχει δίκαιο, ἤθελα ἁπλῶς νὰ πῶ ὅτι ἡ λέξι δὲν εἶναι δικῆς μου κοπῆς.

 31. Rodia said

  @A.Z., δεν καταλαβαινω τι ακριβως σε εμποδισε να ψηφισεις.

 32. #27 ἔ βέβαια. ξέχασε βέβαια ὁ Παναγιώτατος νὰ τραβήξῃ τὸ αὐτὶ τοῦ Παύλου ἢ τοῦ Ιωάννη ποὺ μπαίνουν στὶς κρεβατοκάμαρες τῶν ἀνθρώπων οἱ ἀδιάκριτοι! καὶ πῶς νὰ τὸ τραβήξῃ τάχα; ἀπὸ αὐτὴν τὴν διδασκαλία ἔγινε Πατριάρχης, δὲν εἶναι καὶ τόσο ἀφελὴς νὰ μείνῃ ἄνεργος.

 33. π2 said

  Αμάν! Δεν είχα δει την ανακοίνωση του Σεραφείμ για τη λέσχη Bilderberg. Περιβόλι (που ποτίζεται από τα νάματα των καλυτεροτέρων 😛 ελληνόψυχων θεωριών). Έχε χάρη που δεν ασχολείται με τον κάθε Σεραφείμ η λέσχη, γιατί τότε θα έβλεπε τι ωραία που είναι μια αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση («ἐκτελεστικό ὄργανο τῆς ἐγκληματικῆς ὀργανώσεως»).

  Κι ένα γλωσσικό, για να είμαστε εντός θεμάτων του ιστολογίου: το όνομα της λέσχης το γράφει πάντοτε με ελληνικά και κεφαλαία, τα δε μέλη της στον πληθυντικό ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚΣ. Θεϊκό (σχώρα με Παναΐα μ’)!

 34. SophiaΟικ said

  Για να κάνω το δικηγόρο του (χμ…) διαβόλου- όνομα και πράμα για μερικούς, να ρωτήσω τι θα γινόταν αν τέτοιου είδους στάση ειχε κάποιο άλλο δημόσιο πρόσωπο κι όχι ένας παπάς;
  Επίσης δεν αντιλαμβάνομαι γιατί «άγιος» ο επίσκοπος. Αυτό από παλιά, όχι μόνο τώρα. μόνο στα ΜΜΕ εχω ακουσει να μιλανε για τον Αγιο Κωλοπετεινίτσας κλπκλπ ποτέ δεν εχω ακούσει κανέννα πιστό να αποκαλεί τον επίσκοπό του (ή οποιονδήποτε άλλο) άγιο.
  Σχετικά με το τι τα θέλει τα λεφτα ό μητρπολίτη, αυτ΄είναι άσχετο θέα. Κι εγώ μπορεί να μην έχω αναγκη να εργαστώ, αλλα΄όταν εργάζομαι απαιτώ τον μεγιστο δυνατό μισθό. Δικαιωμά του είναι να διεκδικήσιε παοζημίωση, αλλα΄φυσικά θα περίμενα μετά αν την κερδίσει να ζητήσει να την δώσουν στον Ερυθρό Στρυρό π.χ. (όχι σε κανένα ίδρυμα της δικαιοδοσίας του).

 35. Ετσι είναι τα μεσημεριανάδικα . Ο καθένας λέγει ό,τι του καπνίσει .

  Ενας παπάς είναι υποχρεωμένος να γράφει και να δείχνει την ψυχική αρρώστεια της ομοφυλοφιλίας .
  Ομοίως και εγώ πιστεύω ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια βαριά .
  Αυτό δεν σημαίνει ότι τα βάζω με τους ομοφυλόφιλους . Γνωρίζω ότι και οι ασθενείς έχουνε πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις , είναι ομοίως ίσοι με όλους και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους πειράζει, με λόγια και με έργα και σε κάθε περίπτωση . Ακριβώς όπως και τα άτομα με ειδικές ανάγκες .

  Τι έχουμε εδώ ; Μα είναι ολοφάνερο. Ο κ. Χαρης εκνευρίστηκε , ή ο κ. Σαραντάκος που είναι το ίδιο , επειδή ένας ιερωμένος , καταθέτοντας τις δύο αγωγές , ετόλμησε να εξισώσει τις ύβρεις του κ. Χάρη , με αυτές κάποιου ασήμαντου Καλοβυρνά !

  Κύριε Χάρη , ή κ. Σαραντάκε , συγνώμη.
  Πράγματι είναι λάθος να αναγνωρίζει κανείς την δημοκρατία της χυδαιότητας .

 36. Μαρία said

  Πιδύε, είχες ξαναπεί οτι είσαι τεμπέλης αλλά δε το πήρα στα σοβαρά. Πάω να δω τους μπιλντερμπερξ.

 37. plagal said

  Μια παρατηρηση:

  Γραφει ο Πειραιως

  Με αυτό το σκεπτικό θα μπορούσαν να ζητήσουν τη νομιμοποίηση του σαδομαζοχισμού, της ουρολαγνείας, της κοπρολαγνείας, της παιδοφιλίας, της νεκροφιλίας και δεν ξέρω ποιας άλλης ανισορροπίας και ψυχασθένειας, η οποία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

  Καλα για τν παιδοφιλια και για την νεκροφιλια, αλλα καποιος πρεπει να ενημερωσει τον δεσποτη οτι ο σαδομαζοχισμος, η ουρολαγνεια και η κοπρολαγνεια δεν ειναι παρανομες. Αλλα να του το φερει σιγα σιγα μην παθει τιποτα ο ανθρωπος.

 38. akindynos said

  Όποιος από τους δύο εναγόμενους το κρίνει σκόπιμο μπορεί να προσκομίσει στο δικαστήριο στοιχεία, που η άλλη πλευρά δεν δύναται δεν ημπορεί να αντικρούσει, τα οποία θα αποδεικνύουν πως η ομοφυλοφιλία κατά κύριο λόγο προκαλείται από τη φθορίωση του νερού.

 39. Συντάσσομαι με τον Αυγουστίνο.

 40. Rodia said

  Μετα το σχολιο (38) 8α πρεπει να κοιταμε τους ανθρωπους στα… δοντια..; Θου Κυριε… :Ρ

 41. Servitoros said

  Για την ιστορία να υπενθυμίσω ότι ο Σεραφείμ έγινε Μητροπολίτης Πειραιά εκμεταλλευόμενος στο έπακρο το σκάνδαλο με την σεξουαλική παρενόχληση του Ιεροψάλτη από τον πρώην Μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικο. Ο Καλλίνικος παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας και ο Σεραφείμ έγινε Μητροπολίτης σε μια από τις ισχυρότερες Μητροπόλεις της Ελλάδος.

 42. Μαρία said

  Ακίνδυνε, ένας λόγος παραπάνω που η πηγή του αρχιμανδρίτη είναι η συμπάθεια του Σεραφείμ, αν και αυτός τη γράφει με ένα χου και ένα λου.

 43. Ζουν ανάμεσά μας said

  # 38

  ή πάλι από http://www.telegraph.co.uk/earth/earthcomment/geoffrey-lean/6418553/Why-boys-are-turning-into-girls.html

  !!!!

 44. πάντως γιὰ νὰ πικάρω καὶ τηὴν Μαρία ἥ «σύμπαρξι τῶν «ὁμοφυλοφίλων» προτείνει Σιαμάκη στὴν βιβλιογραφία της:

  http://forum.gayworld.gr/index.php?topic=327.5;wap2

 45. Μαρία said

  Κορνήλιε, κι εγώ έχω στη βιβλιοθήκη μου και τον «Αγώνα μου»

  Ένας θαυμαστής του Σιαμάκη:
  Ιερ. Απόστολος Κ. Γάτσιας, Καθηγητής, ΔΣ Ενώσεως Συγγραφέων Ευρώπης,
  Ιδρυτής του Αυτόνομου και Ανεξέλεγκτου Ψυχοϊστορικού Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Ερευνών και Συστηματικών Τεκνηριώσεων για τις Εξωγήϊνες Δραστηριότητες και τις Ανθρώπινες Σχέσεις.

 46. τὸν Γάτσια τὸν θυμᾶμαι. δὲν μπορῶ νὰ πῶ κάποια πράγματα δημοσίᾳ, πάντως αὐτὸ ποὺ παραθέτεις δὲν λέει καὶ πολλά. γιὰ τὸν Γάτσια ἐννοῶ. ὁ θαυμασμός πρέπει ένίοτε νὰ εἶναι καὶ ἀμφιμερής, ἔτσι δὲν εἶναι;

  Πάντως στὴν βιβλιοθήκη σου νὰ τὸν ἔχῃς δὲν λέει καὶ τίποτε. σκοπὸς εἶναι νὰ τὸν ἔχης κάτω ἀπὸ τὸ μαξιλάρι σου! 🙂

 47. sarant said

  Κύριε Ζενάκο (22) ομολογώ πως δεν έχετε άδικο’ αν μη τι άλλο, όσοι επιδιώκουν τη μέγιστη συμπαράσταση δεν πρέπει να βάζουν περιοριστικούς όρους. Πιο πολύ αδεξιότητα το βρίσκω, ίσως θα έπρεπε να τους στείλει κάποιος ένα ηλεμήνυμα.

  Ακίνδυνε, το εύρημά σου είναι καταπληκτικό. Πόθεν;

 48. Nicolas said

  @ 45. Μαρία, από χτες κρατιέμαι να το πω αυτό με το μάιν κάμπρφ στον Κορνήλιο, με το μαργαριτάρι που μας ανέβασε (τι μαργαριτάρι, κολιέ είναι), αλλά λέω να μην τον πειράξω τον κακομοίρη που ζει τώρα υπό κρυπτομαρξιστικό καθεστώς (είναι κι από την πιο ερωτική πόλη).
  Αυτό με το φθόριο, όντως πολύ καλό. Για το πουστόχορτο έχει κάνει κανείς καμιά μελέτη;
  Και τώρα που το σκέφτομαι, τα τελευταία χρόνια πίνω αποκλειστικά πλωμάρι (καμιά φορά και 12 αλλά σπάνια): μήπως γι΄ αυτό είμαι λεσβίος;
  Τώρα για τον ρασοφόρο τι να πω; κάποιος που ντύνεται με ριχτά, δεν είναι παντρεμένος παρά με την εκκλησία (αυτό λέει) και μ΄ αυτά που βγήκαν στη φόρα τα προηγούμενα χρόνια, είναι σαν να λέει ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Ή μπας και ζηλεύει που δεν μπορεί να το κάνει στα φανερά;

 49. Μαρία said

 50. Νίκολας ὁ Λιακόπουλος μοῦ ζητοῦσε τὸ μαργαρίτάρι, ἀλλὰ ἐγὼ τοῦ εἶπα: «ὈΟΟΟΟΟΟΟΟχι, αὐτὸ τὸ ἔχω τάξει ἀλλοῦ!» 🙂

 51. Nicolas said

  Ναι, τον είδα λυπημένο στην τηλεόραση!
  Βρε, Κορνήλιε, μπας κι έχεις δυσλεξία; (βλ. περισπωμένη εκεί που δεν πρέπει — αυτό το στίγμα θα σου μείνει, κακομοίρη μου): πες με (call me) Νικόλα ή Νικολά, αλλά όχι και Νίκολας! Στην Ελλάδα, Νικόλα με φωνάζουνε, κι όλοι με λογαριάζουνε. Ξέχασες ότι αυτοί οι φούστηδες οι Άγγλοι μας κάψαν κοτζάμ γκομενάρα; (για να δεις τι φτώχεια είχαν εκείνη την εποχή και τι πείνα έπεφτε για ν΄ αναγκαστούν να φαν γυναίκα!)

 52. plagal said

  Α, να βαλω και γω ενα βιντεο?

 53. […] Ο άγιος ένα εκατομμύριο θέλει (μόνο) Την άνοιξη του 2008, με αφορμή το συζητούμενο τότε σύμφωνο […] […]

 54. 51 ποῦ μπῆκε πάλι περισπωμένη Νικόλαε; ὄχι δυσλεκτικὸς δὲν εἶμαι. λίγο βιαστικὸς στὴν πληκρολόγησι εἶμαι, ἀλλὰ ἐγὼ μόνο μία λάθος ὀξεῖα βλέπω στὸ 50. ἄντε, ὅλοι μὲ μαλώνετε πιά.

 55. Κώστας Αδαμόπουλος said

  #21: Κορνήλιε φυσιολογικός είσαι και φαίνεσαι

 56. Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας said

  Οἱ ἀπόψεις τοῦ μητροπολίτου εἶναι καθαρῶς κοσμικές. Κατὰ τὴν διδασκαλία τῆς Ἐκκλησίας, ὅλοι αὐτοὶ ποὺ καταγγέλει ἡ μητροπολίτης εἶναι ἁμαρτωλοί, ὅπως καὶ οἱ ὑπόλοιποι ἄνθρωποι, ὁπότε ὅλη ἡ Ἐκκλησία (καὶ ὁ μητροπολίτης μαζί) προσεύχεται κάθε ὥρα καὶ ἡμέρα γιὰ τὴν σωτηρία τῶν ψυχῶν τους. Μέσα στα καθήκοντά τοῦ μητροπολίτη εἶναι καὶ νὰ τοὺς νουθετεῖ. Εἶναι καὶ ἡ άστικὴ ἀγωγὴ μία μέθοδος νουθεσίας. Ὄχι, βεβαίως, χριστιανική, ἀλλὰ κοσμική. Ἀγανάκτηση, ὅμως, γιὰ τὴν ἐκκοσμίκευση τῆς ἐκκλησίας μποροῦν νὰ ἐκφράζουν μόνον οἱ πιστοί της. Οἱ ἀποσυνάγωγοι, πού θεωροῦν τὴν ἐκκλησία μιὰ καλοστημένη άπάτη, γιατὶ σχίζουν τὰ ροῦχα τους ὅτι δὲν εἶναι τἄχα χριστιανική ; Καὶ στενοχωροῦνται, τἄχα, διότι δὲν εἶναι ἡ σκηνοθεσία τῆς ἀπάτης άρκετὰ ἐπιτυχημένη ; Θὰ τὴν ἤθελαν καλύτερη ;

 57. Nicolas said

  [Σκέψη (όπως στα κόμικς): Ωχ, κι άλλος με κουτσουλιές! κοτέτσι κατάντησε ο καφενές του Νίκου. Μήπως είναι ο ξάδερφος του Κορνήλιου;]

  Προσωπικά, αυτό που ζητάω (και δεν σκίζω τα ρούχα μου) είναι να μ΄ αφήσουν στην ησυχία μου. Κι αυτό που θα ήθελα, χωρίς να το απαιτώ, είναι οι πιστοί να είναι πιστοί στα κείμενά τους (αλλά εδώ ζητάμε λογική στα παράλογα) κι όταν διαβάζουν «αγαπάτε αλλήλους» να το εφαρμόζουν κι όχι «αγαπάω αλλήλους, εκτός από τον, την, τα και τους». Απλό δεν είναι;
  Παρεμπιπτόντως, στη Μασσαλία ανοίγει (επιτέλους) ένα μεγάλο τζαμί. Στην Αττική, για πότε [δεν] το προβλέπει ο άγιος μητροκολίτης;

  Υ.Γ. Όχι, δεν είναι παρόραμα (κόλλησα κορνηλήτιδα! αν αρχίσω σε λίγο να βάζω και κουτσουλιές, να με σκοτώσετε, σας εκλιπαρώ)

 58. liarak said

  Ας μου επιτραπούν ένα δύο σχόλια πάνω στο ζουμί των δηλώσεων και των επιστολών του παπά.

  Πρώτα απ’όλα μου την σπάει η αυθαίρετη αναφορά της «συντριπτικής πλειοψηφίας» του ελληνικού λαού. Για ποιά συντριπτική μιλάει; 99%; Προφανώς όχι γιατί κάποιο ποσοστό είναι οι ίδιοι οι gays. Απο το υπόλοιπο πολλοί είναι συμπαθούντες υπερ των μειονοτήτων. Επειδή το 98% είναι χ.ο. δεν σημαίνει οτι εξουσιοδοτούν τον χ παπά να μιλά εξ ονόματός τους.

  Το δεύτερο, και βαρύτερο κατά την γνώμη μου, είναι το κατάπτυστο σχόλιο σχετικά με την «ευτελή πρακτική» των ομοφυλοφίλων. Οι χριστιανοί συμπαθούμε τους αρρώστους αλλά καταδικάζουμε τα συμπτώματα της αρρώστιας τους. Καταδικάζουμε δηλαδή τον καθετήρα του νεφροπαθούς, τα εκζέματα του λεπρού κ.λπ. γιατί δεν ταιριάζουν με την χριστιανική μας αισθητική.
  Δεν είναι σοβαρή τοποθέτηση αυτή. Ο ρατσισμός στην πιο ανήθικη έκδοσή του.

  Ας κάνει και αγωγές και ότι θέλει αλλά για τον εαυτό του και μόνο. Δεν δέχομαι να μιλά εξ ονόματος του ποιμνίου του. Και αν ανήκα σ’αυτό το ποίμνιο θα ντρεπόμουν να δεχτώ αγαθοεργία με χρήματα κερδισμένα από αγωγή τέτοιου είδους.

 59. π2 said

  #56: Αξιοθαύμαστη η ακροβασία σας. Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποιούν οι της εξωκοινοβουλευτικής ακροδεξιάς: «Τι μου τσαμπουνάτε δημοκρατίες και κουραφέξαλα; Αν θέλετε δημοκρατία, θ’ ακούσετε και μένα τον αντιδημοκράτη να βρίζω τη δημοκρατία σας. Και θα φωνάζω πιο δυνατά από εσάς γιατί δημοκρατία έχουμε.»

  Κάθε δομή, κ. Γεωργάνα, έχει ένα ελάχιστο πλαίσιο δεσμευτικών κανόνων. Το πλαίσιο αυτό δεν μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς α λα καρτ: είναι take it or leave it. Εάν ο κ. Σεραφείμ θέλει να βγει από το πλαίσιο του ιερωμένου και να παίξει μπάλα στο γήπεδο της χυδαιολογίας, της κοινωνικής κριτικής και των αγωγών, δεν θα πρέπει να εκπλήσσεται όταν η άλλη ομάδα παίζει το ίδιο παιχνίδι και να οχυρώνεται ξανά πίσω από το ράσο του.

 60. π2 said

  Η νομική ματιά στην υπόθεση της αγωγής και στο παράλληλο αίτημα του Καλοβυρνά για επέκταση του νόμου περί κηρυγμάτων μίσους και στους ΛΟΑΤ. Χαίρομαι για το πρώτο σκέλος (θεωρεί εξαιρετικά πιθανή την αθώωση για συγκεκριμένους νομικούς λόγους), διαφωνώ (πολιτικά, δεν είμαι νομικός) με τη συνηγορία του στο αίτημα επέκτασης.

 61. #55 περὶ αὐτοῦ εἴχαμε ἀλλάξει κάποια στιχουργήματα μὲ τὸν Δύτη στὰ πλαίσια ψυχιατρικῶν ἀπόψεων περὶ τῶν στιχουργούντων!

 62. Rodia said

  Να βαλω και’γω ενα ωραιο βιντεακιον; Το βρηκα στη καινουργια ιστοσελιδα Phresh.gr –>>

 63. #61 εδώ!

 64. sarant said

  Ροδιά, σ’ ευχαριστώ για το σάιτ, δεν το ήξερα.

  Πιδύε, εγώ συμφωνώ μαζί σου, αλλά με προβλημάτισε αυτό που λέει ο ηλεδικηγόρος ότι αν υπήρχε η επέκταση θα μπορούσε ο Καλοβυρνάς να θεωρεί εαυτόν θιγέντα από τις ομοφοβικές κορώνες του αγίου Πειραιώς ενώ τώρα μπορεί κάποιος να πει ότι «δεν έθιξε εσένα προσωπικά»,

 65. Μαρία said

  Ωραία! Αν ο ρατσιστής στιχουργεί, έχει το ακαταλόγιστο.

 66. #57 ἐκτὸς ἀπὸ τὸ ἀγαπᾶτε ἀλλήλους δὲν θυμᾶστε τίποτε ἄλλο στὴν ΚΔ;

  #59 α’ νοπμίζω ὅτι τὸ ἴδιο ἐπιχείρημα χρησιμοποιοῦν καὶ οἱ παρακρατικοὶ τοῦ Indymedia

 67. 65 δὲν πιστεύω σὲ ἀνώτερες καὶ κατώτερες ῥάτσες.

  σὲ περίπτωσι ποὺ ἐννοοῦσες ἐμένα ὡς ῥατσιστή.

 68. Κορνήλιε (66), με το Indymedia μπορεί να μην έχω πολύ καλές σχέσεις, αλλά από πού κι ως πού είναι «παρακρατικοί»;
  (εκτός αν θεωρήσουμε το γεγονός ότι ο Πολύδωρας το παρακολουθούσε [κατά δήλωσή του] ως ένδειξη συνεργασίας με το κράτος)

 69. ἡ ἐν λόγῳ ἐγκληματικὴ σελίδα στοχοποιεῖ ἀνθρώπους, δημοσιεύει προσωπικὰ δεδομένα, προτρέπει στ[]ην βία, ὅλα αὐτὰ μὲ κρατικὸ ἐξοπλισμὸ ποὺ ἔχει καταλάβει.

  ἡ ἀπάντησι τοῦ κράτους:

  http://arena-gr.blogspot.com/2009/03/indymedia.html

 70. Ωχ Κορνήλιε καλά, εντάξει. Μένω στο ότι παρακρατική οργάνωση ΔΕΝ είναι αυτό, και τέρμα. Δηλαδή τη Χρυσή Αυγή που συνεργάζεται (αποδεδειγμένα με βίντεο) με την αστυνομία, η οποία επί χρόνια και χρόνια την καλύπτει ενώ παρακολουθεί πλείστες όσες οργανώσεις, πώς θα την πεις; Κρατική;

 71. μιὰ χαρὰ παρακαρατικοὶ εἶναι οἱ τοῦ Indymedia. γιὰ τὴν Χρυσῆ Αὐγὴ δὲν ἔχω καλὴ γνώμη διότι συκοφαντεῖ ἄσχημα μὲ τὴν συμπεριφορά της τὸ ἐθνικιστικὸ κίνημα, ἀλλὰ ἰδεολογικὰ ἡ ἴδια δὲν στρέφεται κατὰ τῆς ἀστυνομίας, ἂν δηλαδὴ σὲ μιὰ διαμάχη ἀναρχικῶν καὶ χρυσαυγιτῶν οἱ ἀναρχικοὶ χτυποῦν καὶ τοὺς χρυσαυγῖτες καὶ τοὺς ἀστυνομικοὺς καὶ ἀμφότεροι ἀπαντοῦν μὲ χτυπήματα αὐτὸ δὲν εἶναι ἀκριβῶς συνεργασία. ἐν πάσῃ περιπτώσει δὲν ἔχω σκοπὸ νὰ συνεχίσω τὸ θέμα.

 72. Τέλος πάντων, ας μην το συνεχίσω κι εγώ σε ξένον αχυρώνα, αν και σε γλωσσικό ιστολόγιο έχουμε ένα θεματάκι, τι σημαίνει «παρακρατικός».

 73. ὁ Ζουράρις πάντως εἶχε πεῖ σὲ ἕνα πετυχημένο κατ’ ἐμὲ παρετυμολογικὸ ἐυφυολόγημα ὅτι παρακράτος εἶναι τὸ κράτος τοῦ παρᾶ.

 74. Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας said

  Ἀγαπητὲ Πιδύε,
  Πῶς δηλαδὴ ὀχυρώνεται πίσω ἀπὸ τὰ ρὰσα του ; Ἀγωγὴ μπορεῖς νὰ κάνεις καὶ ὅταν δὲν φορᾶς ράσο. Ἀπ’ὅσο καταλαβαίνω, ὀ σχετικός νόμος ἔχει πολύ στριμώξει πολλοὺς ἐπαγγελματίες ἐκβιαστές πού ἐξεβίαζαν δια τοῦ τύπου, κυρίως ἐπιχειρηματίες. Ἐκεῖ, βλέπετε, εἶναι ὁ παρᾶς.

  Καὶ γιὰ ὅλους τοὺς συναναγνῶστες :
  Ἂν τὰ ίδια ἀκριβῶς μὲ τὸν μητροπολίτη ἔγραφε καὶ ἔκανε ὁ πρόεδρος ἑνὸς (ὑποθετικοῦ) σωματείου ποὺ σκοπό του θὰ εἶχε τάξει τὸν ἀγῶνα κατὰ τῆς νομιμοποιήσεως τῆς παιδεραστείας (ποὺ, εἶναι ἡ παιδεραστεία καὶ μέρος τῆς ἀρχαίας Ἑλληνικῆς παραδόσεως), τὶ ἀκριβῶς θὰ μπορούσαμε νὰ τοῦ προσάψουμε ; Κι ἂν δήλωνε καὶ μουσουλμάνος ;
  Θὰ μᾶς ἐνοχλοῦσε ἠ γλῶσσα του ἐκφερομένη δημοσίᾳ ; Οἱ νόμοι μας λένε, στὶς περιπτώσεις αὐτὲς, νὰ πιοῦμε λίγο ξυδάκι. Θὰ τὸν λέγαμε «παπάρα» ἢ «ἀρμοδιότητος ψυχιάτρου» ; Δικαίωμά μας βεβαίως, ἀλλὰ καὶ δικαίωμά του νὰ μᾶς κάνει ἀγωγή. Αὐτὸ εἶναι τὸ πλαίσιο, τὸ ὁποῖο πρέπει νὰ δεχθοῦμε ὁλόκληρο καὶ ὄχι κατ’ ἐπιλογήν. Καὶ δὲν χρειάζεται καὶ ὑπογραφές.

 75. πάντως θὰ μὲ ἐνδιέφερε νὰ μάθω ἀπὸ πότε ὁ ὅρος γκέι χρησιμοποιεῖται στὰ ἀγγλικὰ μὲ τὴν γνωστὴ ἔννοια. διότι ὰν θυμᾶμαι καλὰ ὑπάρχει κι ἕνας στίχος τοῦ Μπλέηκ μὲ τὸν ὁποῖο σήμερα γίνονται κάποια ἀστεῖα. θέλοντας νὰ καθαγιάσουν τὴν πράξι τους λέρωσαν τὴν λέξι ἢ συνέβη κάτι ἄλλο; πραγματικὰ θὰ εἶχε ἐνδιαφέρον ὰν ὁ οἰκοδεσπότης λόγῷ ἀντικειμένου μποροῦσε νὰ μᾶς διαφωτίσῃ ἐπ’ αὐτοῦ.

 76. SophiaΟικ said

  Σχετικά πρόσφατα, Κορνήλιε. Η μητέρα μου μου λεέι ότι μεχρι το 1970 δεν την είχε ακούσει τη λέξη με αυτήτην έννοια και την παραξενεύει ακόμα, γιατί της θυμίζει άλλο πράμα όταν το ακούει.

 77. π2 said

  Νίκο (#64), τα νομικά δεν είναι το φόρτε μου, αλλά έχω την εντύπωση πως ένα γκέι ακτιβιστής δικαιούται και παραδικαιούται να θεωρήσει εαυτόν θιγόμενο από ένα ομοφοβικό παραλήρημα. Αλλά δεν συνεχίζω ελλείψει κατάρτισης.

  κ. Γεωργάνα (#74), όχι, δεν το καταλάβατε καλά. Οι διατάξεις που «έχ[ουν] στριμώξει πολλούς επαγγελματίες εκβιαστές» δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, εκτός αν έχετε στοιχεία ότι ο Καλοβυρνάς ζήτησε χρήματα από τον Σεραφείμ για να σταματήσει να τον λέει παπάρα. 😛 Όσο για την πρώτη ερώτηση, οχυρώνεται πίσω από τα ράσα γιατί θεωρεί βαριά προσβολή προσωπικότητας έναν υβριστικό χαρακτηρισμό τόσο κοινό και αθώο που χρησιμοποιείται συχνά και μεταξύ φίλων, ακριβώς επειδή θεωρεί πως θίγεται λόγω του ιερατικού του αξιώματος. Παραδόξως δε, το ίδιο ιερατικό αξίωμα δεν έδειξε να τον περιορίζει στον οχετό που εκείνος εξαπέλυσε. Τέλος, δεν καταλαβαίνω το επαναλαμβανόμενο (το είπε και η Σοφία) επιχείρημα «Μα αν τα έλεγε ένας οποιοσδήποτε χριστιανός (pun intended), δεν θα αντιδρούσατε». Η αντίδραση αρθρώνεται ως εξής: α) Είναι απαράδεκτο ένας αρχιερέας να εκφράζεται μ’ αυτόν τον τρόπο, με τα δικά του κριτήρια. β) Είναι πολλαπλά απαράδεκτο να κάνει αγωγή σε κάποιον που αντέδρασε σε αυτά που είπε, με οποιοδήποτε κριτήριο. Ήρξατο χειρών αδίκων, τι να κάνουμε τώρα; Και ο φούρναρης της γειτονιάς μου να έκανε την αγωγή το ίδιο θα έλεγα.

 78. @ #75 Κορνήλιος
  (για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι…)

  Το βομβαρδιστικό που έριξε την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα λεγόταν Enola Gay
  , από το όνομα της μητέρας του κυβερνήτη του, και ουδείς χασκογέλασε με το όνομα. Με τελευταίους τους χιροσιμιανούς και τους ναγκασακιώτες, βεβαίως!
  Ομοίως, ένας αμερικανός πιλότος του Β΄Π.Π. λεγόταν
  George Gay και ουδείς του έκανε καζούρα για το όνομά του. Αν και μερικοί τον θεώρησαν δεόντως κ**φαρδο, καθώς μόνον αυτός γλίτωσε από το σμήνος του σε μία αερομαχία κατά τη ναυμαχία του Μιντγουαίη

  Άρα ό,τι έγινε, έγινε αργότερα. Και κατά πάσα πιθανότητα μετά τα επεισόδια του Stonewall Inn.

 79. π2 said

  Πάντως, ο όρος φαίνεται πως είχε σποραδικά και νωρίτερα γκέι συμπαραδηλώσεις.

 80. sarant said

  Σκύλε, αντιθέτως με την Ίνολα Γκέι, στη δεκαετία του 1990 μια γαλλική εταιρεία που έδρευε σε έναν «τεχνοπόλο» (technopole) όπου όλοι οι δρόμοι είχαν ονόματα εφευρετών και επιστημόνων έκανε αίτηση να μετακομίσει ή να αλλάξει όνομα ο δρόμος διότι δυσκολευόταν φοβερά στις εμπορικές της σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  Όπως θα καταλάβατε, έμενε στην οδό Gay Lussac!

 81. Νέος Τιπούκειτος said

  Κορνήλιε (#75): Επειδή πρώτη φορά στη ζωή σου έκανες σοβαρή ερώτηση, μετά χαράς σού απαντώ. Πρώτα απ’ όλα, η λέξη gay, που η βασική σημασία της είναι ως γνωστόν «εύθυμος», χρησιμοποιείται ελαφρώς υποτιμητικά ήδη από το τέλος του 16ου(!) αιώνα με τη σημασία «φιλήδονος, καλοπερασάκιας, γλεντζές, μπον βιβέρ» κ.τ.ό. Μάλιστα,τον 19ο κυρίως αιώνα η λ. gay χρησιμοποιούνταν και για τις πόρνες (gay lady) ή τα μπουρδέλα (gay houses). Με τη σημασία «ομοφυλόφιλος άντρας» (αργότερα και «ομοφυλόφιλη γυναίκα») η λέξη φαίνεται ότι άρχισε να χρησιμοποιείται, αρχικά στην αμερικάνικη σλανγκ, ήδη στη δεκαετία τού 1930, και μη προς κακοφανισμόν της μαμάς της Σοφίας (#76).

  Το Oxford English Dictionary (που δεν το βρίσκεις στον Γούγλη δεν πα’ να χτυπιέσαι κάτω, κυρ Τζιπόιντ μου), δίνει σαν ένα από τα πρώτα πιθανά δείγματα αυτής της χρήσης ένα τραγουδάκι του (γκέι) Νόελ Κάουαρντ. Το τραγουδάκι λέγεται «I went to Marvellous Party» και το βρίσκει κανείς στην έκδ. του B. Day, N. Coward: Compl. Lyrics (1998) 195/2: «Everyone’s here and frightfully gay, Nobody cares what people say, Though the Riviera Seems really much queerer Than Rome at its height.» Θα πρόσεξες ότι εδώ χρησιμοποιείται παράλληλα και η συνώνυμη λέξη queer, που η συγκεκριμένη σημασία της («αδερφή») είναι επίσης αμερικανισμός και χρονολογείται από ακόμα παλιότερη περίοδο (τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα).

  Σε σύγγραμμα τού 1941 η λ. gay αναφέρεται σαν καθιερωμένος ιδιωτισμός: G. LEGMAN «The Language of Homosexuality», στο: G. W. Henry, Sex Variants II. 1167: «Gay, an adjective used almost exclusively by homosexuals to denote homosexuality, sexual attractiveness, promiscuity..or lack of restraint, in a person, place, or party. Often given the French spelling, gai or gaie by (or in burlesque of) cultured homosexuals of both sexes.»

  Το OED παραθέτει και χειρόγραφο τού T. PAINTER με τίτλο «Homosexual» (1941), που δημοσιεύεται στου G. Chauncey, Gay New York (1994) 18: «Supposing one met a stranger on a train from Boston to New York and wanted to find out whether he was ‘wise’ or even homosexual. One might ask: ‘Are there any gay spots in Boston?’ And by a slight accent put on the word ‘gay’ the stranger, if wise, would understand that homosexual resorts were meant.»

  Όπως βλέπεις, λερωμένες λέξεις δεν υπάρχουνε. Και όπως σου έχω ξαναπεί, άσε τις κωλοτρυπίδες του κόσμου ήσυχες να κάνουν τη ζωή τους κι ασχολήσου με κάτι δημιουργικότερο (π.χ. τον Σιαμάκη).

 82. #80.
  Αυτή τη στιγμή σας γράφω (no pun intended) από το Gaylord Opryland http://www.gaylordhotels.com/gaylord-opryland/

  Και στα μεταπτυχιακά μου το διαμέρισμά μου ήταν γωνία στη Gayley, δίπλα στο UCLA!

 83. Αγγελος said

  Το αστείο είναι ότι στη γλώσσα των σημερινών αμερικανών εφήβων, η λέξη gay έχει γίνει γενική απαξιωτική έκφραση, χωρίς ιδιαίτερη σεξουαλική χροιά.

 84. Αγγελος said

  Το αξιοπρόσεχτο στις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες του Νέου Τιπούκειτου είναι ακριβώς ότι το 1941 (και για κάμποσα χρόνια πιο ύστερα), η επίμαχη λέξη χρησιμοποιούνταν «almost exclusively by homosexuals» με τις πονηρές σημασίες. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν μια λέξη από τα καλιαρντά να πέρασε στην κοινή ελληνική. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που μια αξιοπρεπής κυρία σαν τη μητέρα της Σοφίας δεν είχε ακούσει τη λέξη gay με αυτή την έννοια μεχρι το 1970. Σήμερα όμως είναι τόσο διαδεδομένη που κανείς δεν τολμά να τη χρησιμοποιήσει με την παλιά της έννοια.
  Αντίθετα λ.χ. η λέξη fancy δεν μιάνθηκε από τη χρήση της στην ευφημιστική έκφραση fancy house (=πορνείο), που χρησιμοποιούσε ο Στάινμπεκ (δεν ξέρω αν λέγεται ακόμα). Μπορείς νομίζω να πεις his house is quite fancy χωρίς να χαμογελάσει ο συνομιλητής σου.

 85. Νέος Τιπούκειτος said

  Άγγελε (#83): Πράγματι, το OED έχει και το εξής ερμήνευμα: «e. slang (chiefly U.S.) (sometimes considered offensive). Foolish, stupid, socially inappropriate or disapproved of; ‘lame’.
  1978 G. KIMBERLY Skateboard 41 ‘It looks terrific on you.’ ‘It looks gay.’ 1987 Creem Close-up Presents No. 1. 6 Your so-stupid-they’re-funny captions are gay. Get into some [real] humor. 1999 T. PARKER & M. STONE Cartman’s Mom is Dirty Slut in South Park Scripts: Bk. 1 150 (stage direct.) As the camera zooms in on their faces, that gay ‘Near/Far’ song from ‘Titanic’ plays. 2001 Washington Post 8 May C9 Today, they [sc. teenagers] often use gay as an adjective meaning ‘stupid’… A gay movie is a stupid movie or one that makes no sense or one with a lame plot or all of those things. 2002 Independent 3 Oct. 21/3 At last{em}the first official confirmation that the term ‘gay’ has now ousted ‘pants’ as the popular youth slang for ‘naff’.»

 86. π2 said

  Κι άλλη μία νομική θεώρηση, ακόμη πιο αισιόδοξη.

 87. π2 said

  Νίκο (#64), μόλις επιβεβαίωσε ο χασοδίκης στο μαγαζί του την υποψία σου: ο Καλοβυρνάς δεν θα είχε δικαίωμα να κάνει αγωγή επειδή τα σχόλια του Σεραφείμ δεν ήταν προσωποποιημένα.

 88. sarant said

  Πιδύε, το είδα, σ’ ευχαριστώ.

 89. Μαρία said

  #87,88 Ίσως δε θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά. Σκεφτείτε τις περιπτώσεις που στολίζουμε με διάφορα μπινελίκια επαγγελματικές ομάδες π.χ. οι δημοσιογράφοι είναι πουλημένα τομάρια, τι θα γινόταν. Για να μη μιλήσουμε για τους μισογύνηδες.
  Γι’ αυτό(μάλλον και γι’ αυτό) όταν πανελίστας γενικεύει, κάνει πάντα τη γελοία δήλωση με την οποία εξαιρεί τον ομοτράπεζό του. «Δεν εννοώ εσάς.»

  Πάντως και για τον γνωστό άγιο ισχύει το μότο στο μπλογκ του Τόστι.

 90. π2 said

  Το (ευρύτερο) ζήτημα είναι να πάψουν οι ατελείωτες αγωγές, μηνύσεις και δεν συμμαζεύεται για προσβολή της προσωπικότητας, απλή εξύβριση κλπ., που πήζουν τα δικαστήρια χωρίς λόγο. Μόνο η συκοφαντική δυσφήμιση δέχομαι να έχει νομικό αντίκτυπο. Τα άλλα είναι για νταήδες.

 91. Τιπούκειτε εὐχαριστῶ γιὰ τὶς πληροφορίες, εὐχαριστῶ καὶ γιὰ τὶς εἰρωνικὲς μπηχτές, διότι χωρὶς αὐτὲς θὰ ἀρχίσω νὰ αἰσθάνωμαι ἀλλοτριωμένος.

  Θὰ πῶ μόνο λίγα κάπως συνοπτικά.

  ἡ δυσφήμισι ἀφορᾷ (σὲ) γεγονός. π.χ. ὑποστηρίζω ὅτι ὁ Α δολοφόνησε τὸν Β. καὶ τὸ ὑποστηρίζω παρουσίᾳ τρίτου. Ἡ ἐξύβρισι καλύπτει τὶς ὑπόλοιπες περιπτώσεις π.χ. τὸ ὑποστηρίζω μόνο ἐνώπιον τοῦ ὑβριζομένου ἢ ἰσχυρίζομαι ἕνα ἀληθὲς περιστατικὸ μὲ τρόπο ποὺ μειωτικὸ γιὰ τὴν τιμὴ κάποιου ἢ χρησιμοποιῶ χαρακτηρισμοὺς μειωτικοὺς π.χ. ὁ Α εἶναι κάθαρμα, ἢ χρησιμοποιῶ μειωτικὲς ἐκφράσεις π.χ. «στὰ τσακίδια» ἢ χειρονομῶ ὑβριστικὰ π.χ. πετῶντας γιαούρτι ἢ χειρονομῶ ὑβριστικὰ μὲ συμβολικὸ τρόπο π.χ. φασκελώνω ἢ ἀκόμη καὶ γελοιογραφῶ.

  ἡ συλλογικὴ ἐξύβρισι τοῦ τύπου «ὁλοι οἱ γιατροὶ τὰ παίρνουν» ἢ «οἱ κίναιδοι εἶναι ἀνώμαλοι» δὲν θεωρεῖτα ἐξύβρισι ἐπειδὴ δὲν στρέφεται κατὰ συγκεκριμένου προσώπου. (τὸ ἀντίθετο γινόταν δεκτὸ παλαιότερα, πρὶν 60 χρόνια).

  ἂν ὅμως»τὸ ἐξυβριζόμενο σύνολο εἶναι καθωρισμένο π.χ. τὰ μέλη ἑνὀς Δ.Σ. μιᾶς ἐταιρίας, οἱ ἔνορκοι σὲ μιὰ δίκη, οἱ καθηγητὲς ἑνὸς σχολείου τότε ὑπάρχει ἐξύβρισι. π.χ. ὅσοι ἔγραψαν σὲ αὐτὸ τὸ νῆμα εἶναι βλᾶκες.

  καὶ ἡ συλλογικὴ ἐξύβρισι τῆς πρώτης κατηγορίας ποὺ ἐξέθεσα ὅμως καὶ ἡ ὁποία δὲν τιμωρεῖται ποινικῶς μπορεῖ νὰ εἶναι κολάσιμη ὅταν ὑπὸ τὶς συνθῆκες ἐξατομικεύεται. π.χ. σὲ μιὰ παρέα ἀνήκει ἕνας κίναιδος καὶ αὐτὸ εἶναι γνωστὸ στὰ ἄλλα μέλη τῆς παρέας καὶ κάποιο ἀπὸ αὐτὰ λέει «ὅλοι οἱ κίναιδοι εἶναι κλέφτες».

  αὐτὰ ἀπὸ ποινικῆς πλευρᾶς.

 92. Γεώργιος Ἰακ. Γεωργάνας said

  Πιδύε,
  Ἄν, ὄντως, ἐπικαλεῖται τὸ ἱερατικό του ἀξίωμα στὴν ἀγωγή καὶ τίποτε ἄλλο, θὰ χάσει ὁπωσδήποτε τὴν δίκη. Εἶναι τόσο ἁπλό. Στὴν περίπτωση αὐτὴ, τὸ μόνο ποὺ ἐπιτυγχάνει ἡ δημοσιότης εἶναι νὰ δίδει βῆμα (καὶ μιθριδατκῶς, νομιμοποίηση) σὲ τέτοιες ἀνοίκειες ἐκφράσεις πρῶτα ἀπὸ τὴν μία πλευρά, καί, κατόπιν, ὡς μὴ ὤφειλε, καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη, τὴν πλευρά τῶν τὸ πρῶτον θιγέντων. Ἀλλά, ὁ Νικοκύρης μᾶς γράφει ὅτι ὁ ἀντίδικος τοῦ μητροπολίτου εἶναι ἔξυπνος ἄνθρωπος. Γι’αὐτὸ διστάζω ν’ἀποδεχθῶ τὴν ἐρμηνεία σας. Τόν ἐμφανίζει ἡ ἑρμηνεία σας νὰ ἀναλαμβάνει πολύ σημαντικὸ κίνδυνο χωρὶς ὀρατὸ ὄφελος, σὰν ἀπὸ ἀπερισκεψία καὶ ἀπροσεξία.

  Γιὰ τοὺς ἐκβιαστές, ἐξηγῶ μόνον τὸν λόγο γιὰ τὸν ὁποῖο θεσπίσθηκε ὁ νόμος καὶ γιατὶ εἶναι ἀποτελεσματικός. Χωρὶς τὴν ἀπειλή τῆς ἀγωγῆς, ἡ ζημία ποὺ ἕνας δημισιογράφος ἢ ἐκδότης μποροῦσε νὰ κάνει στό θῦμά του, μέχρι νὰ ἐκδικασθεῖ τελεσιδίκως μία ποινική ὑπόθεση ἦταν τεράστια καὶ ἀνεπανόρθωτη. Φυσικά, ὅπως ὅλοι οἱ νόμοι, μπορεῖ νὰ ἔχει καὶ συνέπειες πού δὲν προέβλεψε ὁ νομοθέτης. Ἀλλὰ, τότε, πᾶμε στὸ πρόβλημα τῆς κατ’ ἐπιλογὴν ἐφαρμογῆς τῶν νόμων.

 93. Μαρία said

  Όσοι για τους ομοφυλόφιλους χρησιμοποιούν το χαρακτηρισμό κίναιδος είναι κομπλεξικοί, ανέραστοι και τσογλάνια.

  Αυτά απο πολιτικής πλευράς.

 94. #93 εἶναι ἐμφανὲς ὅτι πολιτικῶς διαφωνοῦμε. ἐπίσης θεωρῶ ὀρθότερο τὸν ὅρο φιλομόφυλος. καὶ δίνω μπράβο στὸν Ἀσκητὴ ποὺ θυμᾶμαι ὅτι τὸ ἔλεγε ἔτσι.

 95. Νέος Τιπούκειτος said

  Ρε Κορνήλιε, άμα θες να λες «φιλομόφυλοι», λέγε. (Και μένα, στο κάτω κάτω, αδέξιο μου φαίνεται, από γλωσσική άποψη, το ομοφυλόφιλος.) Αλλά μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις πως το κίναιδος είναι προσβλητικό. Και μη μου αρχίσεις πάλι τις παραπομπές στον Πλάτωνα.

 96. μὲ ἔβαλαν στὴν μέση ὁ νέος καὶ ὁ παλιὸς Τιπούκειτος καὶ ποιός μὲ γλυτώνει τώρα! δηλαδὴ ἐσεῖς ἔχετε τὸ δικαίωμα νὰ λέτε Καρατζαφύρερ, ἰὸς Πλεύρης κλπ κι ἐγὼ δὲν μπορῶ νὰ πῶ κίναιδος; νὰ λέω ἀρσενοκοίτης ἢ πειράζει κι αὐτό; πάντως χρησιμοποιῶ ἑλληνικὲς λόγιες λέξεις μένοντας ἑδραῖος στὶς γλωσσικές μου πεποιθήσεις. ἐσεῖς ποὺ εἶσθε ὑπὲρ τῆς γλώσσης τοῦ λαοῦ γιατί δὲν τοὺς λέτε ὅπως τοὺς λέει ὁ λαός; τέλος πάντων ἂν εἶναι τόοοοσο νὰ σᾶς πειράζῃ θὰ τοὺς λέω φιλομόφυλους. σὲ αὐτὸ τὸ ἰστολόγιο καὶ μόνο ἀπὸ σεβασμὸ πρὸς τὴν φιλοξενία τοῦ ἀνεξίδοξου οἰκοδεσπότη.

 97. sarant said

  Κορνήλιε, το «κίναιδος» κι εμένα με πειράζει. Άφησέ το καλύτερα.

 98. εἶπα, Δέσποτα, ὅτι τὸ ἀφήνω γιὰ τὸ ἱστολόγιο αὐτὸ καὶ μόνο. χωρὶς φυσικὰ νὰ ἀλλάξω πεποιθήσεις. σήμερα ἔχω κέφια γιατὶ δέχθηκα ἐπαίνους γιὰ τὸ πολυτονικό μου.

 99. Νέος Τιπούκειτος said

  #96: Κορνήλιε, στρεψοδικείς ως συνήθως. Οι χαρακτηρισμοί Καρατζαφύρερ, ιός Πλεύρης κτλ. αφορούν πρόσωπα γνωστά για τον βίο και, κυρίως, για την πολιτεία τους. Είναι δημόσια πρόσωπα, εκτίθενται εκουσίως με τις ιδέες τους και δέχονται κριτική. Εσύ με το «κίναιδος» στιγματίζεις μία ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο το τι κάνουνε στο κρεβάτι. Για να ξέρουμε για τι μιλάμε, δηλαδή.

 100. #96

  ὅρα 91

 101. Να δηλώσω ασχετότατα την ικανοποίησή μου για την επινόηση της λέξης Διαφυλικός, που ανέφερε ο Νικοδέσποτας στο #10. Σίγουρα οι ίδιοι οι τρανς προτιμούν να λέγονται τρανς στα ελληνικά παρά λογιωτατιστικά, αλλά χαίρομαι που εν τούτοις κάποιο επιμένουν ακόμα ελληνικά…

 102. Μπουκανιέρος said

  Κορνήλιε, όταν πιάνεις την πολιτική ή τους ομοφυλόφιλους, νοσταλγώ τις καθαρευουσιάνικες και πολυτονικές εμμονές σου.
  Είμαι με τη Μαρία.

 103. Εξαδάχτυλος said

  Ο κ.Καλοβυρνάς έγραψε το editorial σαν απάντηση στις βαθυστόχαστες «ρύσεις» του μητροπολίτη, ο οποίος θέλει τους ομοφυλόφιλους «ηθικά απονευρωμένους, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής των περιττωμάτων». Αν ο νόμος δώσει δίκιο στον εν λόγω ιερέα, ο κ. Καλοβυρνάς και το 10% καλούνται να πληρώσουν έναντι ηθικής βλάβης, ένα εκατομμύριο ευρώ.

  Ο Ταλιμπανέστατος –την κατάρα του να ‘χω– “άγιος πατέρας”, έχει δώσει δείγμα χριστιανικού λόγου και αλλού, μιλώντας κατά της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, κατά του συμφώνου συμβίωσης, κατά των αιρετικών παπικών – βαρέθηκα να μετράω πόσα μέτωπα έχει ανοίξει ο Απανθρωπότατος, οπότε σταματώ εδώ… Θα ήθελα όμως, αν μπορούσα, νά τον ρώταγα τα εξής:

  Χιτλερικότατε, άμα αδειάσετε τον πλανήτη από ομοφυλόφιλους, μαύρους, εβραίους, άπιστους, οπαδούς της αριστεράς, τούρκους, ξένους, φτωχούς και “καθαρίσετε” τον κόσμο – όπως πιστεύετε – τί νομίζετε πως θα κερδίσετε;

  Μισανθρωπέστατε, που όποιος δεν είναι σαν κι εσάς ζητάτε να τον εξαφανίσετε, έχετε σκεφτεί ποτέ πως μιλάτε για ανθρώπους και όχι για αριθμούς, μονάδες, κούκλες;

  Παναγριότατε, λίγη αγάπη προς τον πλησίον σαν αυτή που δίδαξε ο δάσκαλος σας, δεν σας περισσεύει;

  Όπως και να έχει, μέχρι να μας σφάξετε όλους, θα μας έχετε απέναντι. Και θα αναγκαστήτε να μας σφάξετε, γιατί δεν θα καταφέρετε ποτέ να μας λοβοτομήσετε.
  —————————————

  Υ.Γ. Όποιος καταλαβαίνει πως το θέμα δεν αφορά μόνο τους gay, όποιος δεν θέλει αύριο να έρθει η σειρά του, όποιος δεν είναι ξανθός, ψηλός, γαλανομάτης Άρειος, ας υπογράψει στην ιστοσελίδα του 10%.

 104. Servitoros said

  Ο Κορνήλιος χρησιμοποιεί την λέξη κίναιδος ακολουθόντας τα χνάρια του αγαπημένου του δάσκαλου, Φον Πλεύρη, που έχει γράψει βέβαια και το ανάλογο χιουμοριστικό πόνημα. Ακουλουθεί βίδεον για τον ερεθισμό του Κορνήλιου. http://www.youtube.com/watch?v=p7Zzcj-TPRw

 105. sarant said

  Ο Γιάννης Χάρης γράφει σήμερα για τον Άγιο Πειραιώς και αναφέρεται και στις αγωγές που έχει κάνει:
  http://yannisharis.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html

 106. Cacofonix said

  Χαίρομαι που χαίρεσαι που θαυμάζει κάποιον που εκμεταλεύτηκε με τον ποιο αισχρό τρόπο την ανέχεια ενός συνανθρώπου του για να ικανοποιήσει ένα πάθος του θα έλεγα, για να τη βρει θα έλεγες εσύ… Κι αντί να καταδικασθούν κι οι ενέργειες του Σεργιανόπουλου, που επειδή είχε χρήματα, μπορούσε να αγοράζει τα νεαρά σώματα που τόσο πολύ του άρεσαν, βγαίνουν κάποιοι και κοροϊδεύουν.

  Κι αν ευχηθώ αυτά που έκανε ο Σεργιανόπουλος στο Γεωργιανό και στα παιδιά σας, θα θεωρηθώ κακός και θα είμαι. Όμως πουθενά δεν είδα να γράφεται, πόσο μάλλον να καταδικάζεται, ότι ο Σεργιανόπουλος αγόραζε, έστω και για λίγες ώρες, τα σώματα των άτυχων και άπορων, αλλά κι εσείς κι οι άλλοι λόγιοι το δέχεστε σαν κάτι φυσιολογικό. Τις πράξεις του Σεργιανόπουλου εννοώ.

  Γι’ αυτό λοιπόν προτού δικάσετε και καταδικάσετε, όχι ότι βέβαια έχει και σημασία, τουλάχιστον να σκέφτεστε: αν και στα παιδιά μου; Και μετά πείτε αυτό που έχετε να πείτε. Κι όταν το τελειώσετε υπογράψτε:

  Ότι πιστεύω και στα παιδιά μου…

  ΥΓ. Ίσως είναι πολύ «προχώ» κι άκρως σοσιαλιστικό η κυριολεκτική εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η δολοφονία, που έγινε σαν επακόλουθο αυτής της εκμετάλευσης, είναι εξίσου καταδικαστέα. Όπως επίσης είναι καταδικαστέα κάθε είδους βίας. Ακόμη και της βιας που καίει τα βιβλία, αριστερά και δεξιά. Ακόμη και η εκμετάλευση ανθρώπων για την ικανοποίηση σεξουαλικών ηδονών, ομοφυλόφιλων κι ετερόφυλων.

 107. π2 said

  Cacofonix, φοβάμαι πως δεν κατάλαβες τίποτε από το κείμενο του Χάρη. Την υπόθεση Σεργιανόπουλου την χρησιμοποιεί μόνο για να ειρωνευτεί τον Σεραφείμ. Στην ουσία της (χωρίς να χαριτολογεί) μπαίνει μόνο στο υστερόγραφο, όπου επισημαίνει ακριβώς ότι στον δολοφόνο θα έπρεπε να αναγνωριστεί ελαφρυντικό λόγω της εκμετάλλευσης που υπέστη από το θύμα!

 108. Cacofonix said

  Και κάτι άλλο. Κι ο «Άγιος» είναι Έλληνας πολίτης, του οποίου τα δικαιώματα, θέλω να πιστεύω είναι εξασφαλισμένα. Χρησιμοποιεί, όπως έχει δικαίωμα, κάθε έννομο τρόπο που πιστεύει ότι προασπίζουν αυτά τα δικαιώματα.

  Εσείς βέβαια έχετε εμπλακεί σε μια προσπάθεια να του τα στερήσετε. Επειδή είναι «Άγιος» δεν έχει δικαιωμα να ζητά αποζημιώσεις. Καλό κι αυτό! Κι αρκετά σουρεαλιστικό και παράλογο.

  Άντε κι σε μεγαλύτερα κατορθώματα… Αλλά ξέχασα είστε κι εσείς του δόγματος:

  Μπορείς να λες ότι θες, αρκεί να το επιτρέπω κι εγώ…

 109. Σερβιτόρε, νομίζω πὼς τὸ θέμα τῆς χρήσεως τῆς λέξεως αὐτῆς στὸ παρὸν ἱστολόγιο ἔχει λήξει. Κατὰ τἆλλα χρησιμοποιῶ τὴν ἐν λόγῳ λέξι χωρὶς νὰ ζητήσω τὴν ἄδεια τοῦ Πλεύρη ἢ τὴν δική σου. Δὲν νομίζω ὅτι ἔχεις τὴν ἀπαίτησι νὰ χρησιμοποιῶ καὶ τὴν ὁρολογία ποὺ ἐσὺ γουστάρεις. Σιγὰ σιγὰ θὰ μᾶς πῇς νὰ σὲ ἀποκαλῶ καὶ σύντροφε.

 110. Servitoros said

  . Σιγὰ σιγὰ θὰ μᾶς πῇς νὰ σὲ ἀποκαλῶ καὶ σύντροφε.
  —-
  Κρυπτό-ομμοφυλόφιλος αγαπητέ Κορνήλιε; Βέβαια με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις και η χρήση της λέξης κίναιδος στον ιδεολογικό χώρο που βρίσκεσαι δεν με εκπλήσει. Όσο για τον Cacofonix ως ακροδεξιός αυτή τη στιγμή παλεύει με την συνείδηση του:»Τι να υπερασπιστώ έναν ομοφυλόφυλο ή έναν λαθρομετανάστη;», η ομοφοβία νικά τον ρατσισμό με τα μπούνια.

 111. sarant said

  Κακοφονίξ, αυτά που γράφεις προκαλούν σχεδόν απέχθεια, αλλά παρ’ όλα αυτά, επίτρεψέ μου μια απορία. Ο Γεωργιανός, αν είδα καλά, ήταν ενήλικας, κάπου τριαντάρης, έτσι; Από κει και πέρα, όπως θα ξέρεις, υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια άντρες που αγοράζουν για λίγες ώρες νεαρά θηλυκά σώματα για να τη βρουν ή για να ικανοποιήσουν το πάθος τους που λες κι εσύ. Δεν είδα πουθενά να τους έχεις καταδικάσει αυτούς -μήπως είναι υποκριτική η καταδίκη του Σεργιανόπουλου;

  Και μήπως ο εθνικισμός σου είναι ασθενέστερος από την ομοφοβία σου;

 112. sarant said

  Σερβιτόρε, μαζί τα γράφαμε…

 113. ἔτσι σερβιτόρε. συνέχισε ὡς ἀσυμβίβαστος ἀκροδεξιοφάγος νὰ μὲ ξεμπροστιάζῃς! προσφυγὴ στὸ ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων νὰ περιμένω ἢ νὰ συνεχίσω κανονικὰ τὸ πρόγραμμά μου;

 114. akindynos said

  Cacofonix ο «Άγιος» εκτός από έλληνας πολίτης (ιδιότητα πρόσκαιρη, προϊόν της πτώσης) οφείλει να θυμάται ότι βρίσκεται «εις τύπον και τόπον Χριστού».

  Που σημαίνει πως για κάθε πράξη του και κάθε λόγο του μπορεί καθένας, αν και κατεξοχήν κάποιος χριστιανός, να του επισημάνει «ξέρεις, ο Χριστός στη θέση σου έκανε ή είπε τα ανάποδα από σένα».

  Δεν συζητώ ότι στα ευαγγέλια μπορεί κανείς να βρει επιχειρήματα για τα πάντα και τα αντίθετά τους.

  Αλλά όσο νά ‘ναι η ιδέα πως ο Χριστός θα αποτιμούσε την τιμή και την υπόληψή του με μέτρα υλικά είναι καταγωγής φαρισαϊκής (κυριολεκτικά).

 115. Barrman said

  Δεν με εκπλήσσει η συνήθεια του παπαδαριού (και των παρατρεχάμενων) να ασχολούνται με τις σεξουαλικές συνήθειες και την πολιτική κοσμοθεώρηση του καθενός μας. Το κάνουν διότι δεν μπορεί να το κάνει η επίσημη εξουσία, τους το απαγορεύει το σύνταγμα. Ετσι, όσους η εξουσία δεν μπορεί να συντρίψει νομότυπα, να τους τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, τους δίνει υπεργολαβία στο μακρύ χέρι της, δηλαδή στο παπαδαριό. Αναθέτει σ’ αυτούς να λεκιάσουν την τιμή και την υπόληψη των ενοχλητικών.

  Σπούδαζα επί δεκαετίες μυστήριες επιστήμες προκειμένου να αλλάξω κατηγορία και να μην χρειάζεται να συναγελάζομαι με δαύτους. Τζίφος! Τρύπα στο νερό! Ιδού τώρα, ανοίγω ένα ιστολόγιο για να διαβάσω τις έξυπνες παρατηρήσεις ενός σοβαρού ανθρώπου σαν τον Νίκο Σαραντάκο και, αντί για αυτό, πυροβολούν τα μάτια και το μυαλό μου οι μουλάδες.

  Ποτέ δεν θα ξεμπερδέψουμε απ’ τους μουλάδες διότι απλούστατα, η γεννετική επιστήμη δεν έχει βρει τρόπο να μοιράζεται ισόποσα και σε όλους η λεβεντιά. Πάντα κάποιοι θα παίρνουν μικρότερη μερίδα.

 116. […] ακτιβιστές που τον επέκριναν για αυτές τις δηλώσεις, (via και via). Προφανώς στηρίζω την προσπάθεια του 10% και […]

 117. sarant said

  Να θυμίσω ότι η δίκη του Λύο Καλοβυρνά γίνεται αύριο.

  Και να συγχαρώ τον Στάθη (Σταυρόπουλο) που αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής του στήλης στο θέμα. Δείγμα γραφής:
  Και το 1.000.000 ευρώ, τι θα το κάνεις, γέροντα; Θα το πάρεις μαζί σου για να μπεις …πλούσιος στον Παράδεισο, ή θα το δώσεις για αγαθοεργίες; αγαθοεργίες με τέτοια λεφτά δεν γίνονται αδελφέ του κ. Λύο Καλοβυρνά (διότι αδελφός του είσαι κι εσύ τον διώκεις, Δεσπότη μου) – τέτοια λεφτά είναι για τον αγρόν του Κεραμέως.

  Όλο το κείμενο:
  http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=102973

 118. sarant said

  Η δίκη του Καλοβυρνά έγινε χτες 19.11 αλλά η απόφαση θα εκδοθεί στο μέλλον, ίσως σε ένα μήνα, ίσως σε πέντε (νομίζω ότι αυτό δεν είναι ασυνηθιστο στις αγωγές).

  Αυτά τα διάβασα εδώ
  http://www.10percent.gr/stiles/h-gnwmh-tou-10/1524-2009-11-19-18-57-16.html
  όπου ίσως υπάρξουν και άλλες πληροφορίες.

 119. […] – Καλοβυρνά, βλ. Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία, «Ο άγιος ένα εκατομμύριο θέλει (μόνο)». Για τη διαμαρτυρία, βλ. 10%, Προστασία των γκέι, […]

 120. […] τα πάντα –θα θυμάστε ότι ο άγιος Πειραιώς διεκδικεί 1 εκατομμύριο από τον Λύο Καλοβυρνά και 10 εκατομμύρια από τον Γιάννη Χάρη επειδή θίχτηκε […]

 121. […] ο Νίκος Σαραντάκος είναι από τους πρώτους σχολιαστές που αναφέρθηκαν στην αντισημιτική διάσταση των κειμένων του […]

 122. Μαρία said

  Ο άγιος ξαναχτυπά.
  http://tinyurl.com/2wwm6px

 123. sarant said

  Και ακόμα δεν έχει μάθει ο Σεραφείμ ότι ο Ροκφέλερ δεν είναι εβραίος…

 124. gbaloglou said

  Έμαθα έτσι και γω ότι άλλο «αφομοίωση» και άλλο «απομείωση» 🙂 🙂

  Φυσικά υπάρχει και video

 125. Μαρία said

  124 Αλλά αυτοί που το ανέβασαν είναι σαν τα μούτρα του.
  Ούτε και το δίδυμο βέβαια είδα να βγήκε απ’ τα ρούχα του, όπως ισχυρίστηκε.

 126. sarant said

  Το δίδυμο βγήκε από τα ρούχα του ενδόμυχα 🙂

  (Για όσους δεν ξέρουν για τι μιλάμε: Οι Καμπουράκης-Οικονομέας είπαν ότι ‘βγήκαν από τα ρούχα τους’ την ώρα που ο άγριος Πειραιώς έλεγε ότι ο Χίτλερ ήταν όργανο του διεθνούς σιωνισμού).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: