Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Σπρεντ εσείς, τζιπ εμείς

Posted by sarant στο 15 Απριλίου, 2010


 

Μηνύματα αισιοδοξίας από το Αίγιο και τα Καλάβρυτα: ακόμα κι αν πτωχεύσει η χώρα, πάντα θα βρίσκονται τα απολύτως απαραίτητα -εν προκειμένω, ένα ανοιχτό τζιπ.

Όπως διαβάζω στο ιστολόγιο του μητροπολίτη Καλαβρύτων, ξέρετε, του δεσπότη εκείνου που διαδίδει τη συκοφαντία για τις παιδοφιλικές γαμήλιες τελετές της Χαμάς, η μητρόπολη Καλαβρύτων είχε ζητήσει την αποστολή στρατιωτικού τζιπ και στρατιωτικού αγήματος για τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς της Τρυπητής και οι αρμόδιοι αρνήθηκαν (τόλμησαν να αρνηθούν, κατά τη διατύπωση του ιεράρχη) επικαλούμενοι την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Κατόπιν τούτου, ο άγιος Καλαβρύτων στράφηκε στην Πυροσβεστική, ο αρχηγός της οποίας έδωσε αμέσως λύση, δηλαδή τζιπ, μάλλον αυτό που βλέπετε στην εικόνα. Οπότε, δίκαια γράφει ανακουφισμένος ο ιεράρχης: Όσο κι αν πτωχεύσει η Χώρα μας εμείς εδώ στο Αίγιο θα βρίσκουμε πάντοτε ένα ανοικτό τζίπ, πάνω στο οποίο θα τοποθετούμε την εικόνα της Παναγίας μας για να την περιφέρουμε ανά την πόλη και να αγιάζωνται οι κάτοικοί της.

Από το ρεπορτάζ δεν είναι σαφές αν η άρνηση ήταν πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας ή κάποιου τοπικού αξιωματικού, πάντως συγχαίρω από την καρδιά μου όποιους έλαβαν την απόφαση. Μακάρι να είχαν βρει το θάρρος να σταματήσουν τη χρηματοδότηση και της κωμικής φιέστας με το δήθεν άγιο φως, που κόστισε πολλαπλάσια χρήματα.

Όμως, θα επισύρω την προσοχή στο ότι ο σεπτός ιεράρχης, ενώ εύχεται το καλοκαίρι να μη συμβούν φωτιές, αναρωτιέται αν θα έχει στο εξής το δικαίωμα να προσεύχεται υπέρ του φιλοχρίστου ελληνικού στρατού. Αν είχατε απορία από πού προήλθε η παροιμιακή φράση «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν» θαρρώ πως θα σας λύθηκε.

ΥΓ Τον τίτλο του νήματος τον δανείστηκα από μια ιντερνετική λίστα που παρακολουθώ, στην οποία άλλωστε και διάβασα την είδηση.

70 Σχόλια προς “Σπρεντ εσείς, τζιπ εμείς”

 1. SLY said

  «Όμως, θα επισύρω την προσοχή στο ότι ο σεπτός ιεράρχης, ενώ εύχεται το καλοκαίρι να μη συμβούν φωτιές, αναρωτιέται αν θα έχει στο εξής το δικαίωμα να προσεύχεται υπέρ του φιλοχρίστου ελληνικού στρατού.»

  Το κάνετε λίγο πιο λιανά αυτό; Ασαφές μου φάνηκε, δεν κατάλαβα ακριβώς τι θέλετε να πείτε.

 2. Μαρία said

  «Διέθεσε τζίπ και έτσι η Παναγία μας απέφυγε την καταφρόνηση!»

  Έλα Παναγία μου!

 3. Αγγελος said

  Δε βρέθηκε κανένας ευσεβής χωρικός να διαθέσει το γαϊδούρι του;

 4. akindynos said

  Κάργκο καλτ, χωρίς συντηρητικά και με όλα τα θρεπτικά στοιχεία.

 5. undantag said

  «αναρωτιέται αν θα έχει στο εξής το δικαίωμα να προσεύχεται υπέρ του φιλοχρίστου ελληνικού στρατού.»

  Φυσικά και θα το έχει! Όσο θέλει! Τζάμπα είναι άλλωστε! Μακάρι να’ταν όλες οι απαιτήσεις του Αγρίου τόσο ανέξοδες…

 6. Η Παναγία η Μερτσέντα!

 7. sarant said

  Sly (1), εννοούσα ότι στην Πυροσβεστική που του έδωσε το τζιπ εύχεται, ενώ για τον στρατό διερωτάται αν πρέπει να πάψει να προσεύχεται.

 8. Μαρία said

  Η θαυματουργή εικόνα έγινε η αιτία επισκέψεως χιλιάδων προσκυνητών κάθε χρόνο και με το Βασιλικό Διάταγμα της 8ης Μαϊου 1933 η εορτή της Παναγίας της Τρυπητής καθιερώθηκε σαν επίσημη Θρησκευτική Εορτή του Αιγίου. Την Παρασκευή της Διακαινησίμου τελείται η λιτάνευση της Ι. Εικόνας με κάθε επισημότητα. Τέλος με την υπ’ αριθ. 10/16-5-1970 κανονισμό της Ι. Συνόδου της Ελλάδος αναγνωρίζεται σαν «Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα» και χαρακτηρίζεται Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

  Με την ανακήρυξη της Παναγίας της Τρυπητής σε Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα, επισημοποιήθηκε η ευλάβεια των πολυάριθμων ευσεβών Χριστιανών που αθρόα συρρέουν για προσκύνημα.
  http://tinyurl.com/y53kyb6

  Τι μαθαίνουμε στα γεράματα!

 9. Ο μερακλής Παναγιότατος, που τον είχαν εμποδίσει να χτίσει πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με συνεδριακό κέντρο, βαφτίζοντάς το «μετόχι», φαίνεται να αγνοεί ότι τα συγκεκριμένα Μερτσεντέ G240, που στοίχισαν στο ελληνικό δημόσιο περί τα 20 εκατομμύρια δραχμούλες έκαστον (όταν το Lada Niva στοίχιζε τρία και το Jeep Wrangler περί τα 12-14), είναι και αυτά προϊόντα δωροδοκίας της Mercedes προς το ΥπΕθΑ και την ΕλΒΟ. Εκτός εάν αυτό ακριβώς τον συγκινεί…

 10. Nicolas said

  Τρυπητή! κι εγώ που νόμιζα ότι μετά την επίσκεψη του αρχάγγελου την λέγαν τρυπημένη! (όπως εκείνο με την Πιπίτσα).

 11. #9 Δράττομαι της ευκαιρίας να πλέξω το εγκώμιον του NIVA, που είναι και ορθόδοξο, καθ’ ότι ρωσικό, ειπέτε τω Αγρίω…

 12. Ξεχωρίζω και αυτό το απόσπασμα:

  «Αγανακτισμένοι, άνθρωποι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για σειρά ετών στο Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής αναφέρουν ότι ακόμη επί γερμανικής κατοχής υπήρξε στην διάθεση της Μητροπόλεως όχημα για τη μεταφορά της Θαυματουργής Εικόνας. Ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν την Παναγία μας και το όλο τελετουργικό, κάτι πού η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θεώρησε… περιττό έξοδο, αναφέρουν.»

 13. π2 said

  Η φράση εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν δεν είναι η μόνη ταιριαστή στην περίσταση φράση με παλάμη. Υπάρχει και το παράσημο της ανοιχτής παλάμης, η απονομή του οποίου επείγει, θαρρώ.

 14. SophiaΟικ said

  Μου φαίνεται ότι πάλι εγω θα χρειαστεί να κανω το δικηγόρο του διαβόλου εδω μεσα…
  Μερικές απλές ερωτήσεις:
  α. Στις λιτανείες τις εικόνες τις μεταφέρουν πιστοί, ή έστω, οι νεοκόροι της εκκλησίας, τα παπαδοπαίδια κλπ. Το τζιπ τι χρειάζεται;
  β. Εστω οτι το τζιπ κοστίζει. Το άγημα τι κοστίζει, αφού έτσι κι αλλιώς μύγες βαράνε στο στρατόπεδο; Και μη μου πείτε ότι κοστίζει το πηγαινελα, γιατί το Αίγιο το ξέρω και από το στρατόπεδο, στην Τρυπητή πας με τα πόδια.
  γ. Γιατι εγώ εχω την εντύπωση ότι η ερώτηση του παπα είναι αν θέλει ο στρατός να προσεύχεται υπέρ του κι όχι αν θα προσευχεται αυτός;
  δ. Για το ζήτημα του φωτός, μήπως η πιο απλή εξήγηση έιναι απλα πολιτική στηριξη στο Πατριαρχέιο Ιεροσολύμων;
  και μια μη-ερώτηση:
  Η Τρυπητή είναι ίσως το μόνο κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς το Αίγιο.

  10: οι μαλακίες να έλλειπαν και θα ήμασταν μια χαρά.
  6: Καλό, και φυσικά δεν απέχει από την πραγματικότητα.

 15. Νέος Τιπούκειτος said

  Θα ήθελα να τονίσω ότι οι Αιγιώτες δεν είναι οι μόνοι θεοσεβείς συμπατριώται μας. Απόδειξις το κατωτέρω ρεπορτάζ από την φιλόχριστον πόλιν των Καλαμών (αρχαί της δεκαετίας του ’80):

  http://tinyurl.com/y6xmy4d

 16. #12 Τι λαβράκι είν’ αυτό που έβγαλες από τον πάτο, ω Δύτα! Τα ίδια καθάρματα που ματοκύλησαν τα Καλάβρυτα, τα ίδια περιέφεραν σε κανα φολκσβάγκεν της Βέρμαχτ και την εικόνα! Και ο Παναγριότατος τόχει καμάρι του!

 17. Ορίστε και ο μάστορας της παρωδίας, ο περίφημος Ηλίας:
  http://tinyurl.com/y3mjvmd

 18. Ἄ γιὰ τὴν οἰκονομικὴ κρίσι ἔγινε τὸ ὅλο σκηνικό; Δὲν μᾶς εἶπαν ὅμως πῶς «ὑποδέχθηκαν οἱ ἀγορὲς» τὸ γεγονός.

 19. akindynos said

  @12, αν δεν είναι οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι φανταστικοί, σχεδόν σίγουρα είναι οι αναμνήσεις τους. Το πανηγύρι της Παναγίας της Τρυπητής είναι την Παρασκευή του Πάσχα.

  Το 1941 το Πάσχα ήταν 20 Απριλίου άρα η λιτανεία, αν έγινε, ήταν στις 25. Εφόσον είχαν περάσει Γερμανοί στην Πελοπόννησο η έγνοια τους ήταν το κυνήγι Άγγλων, Αυστραλών και Νεοζηλανδών στα νότια, όχι τα έθιμα των ντόπιων στα βόρεια.

  Στα Πάσχατα του 42 και του 43 η κατοχή ήταν ιταλική, συνθηκολόγησαν τον Σεπτέμβρη.

  Άρα μένει μόνο το 44. Δεν είναι αδύνατο να συνέβη αλλά πιο πολύ σε κατασκευή μου φέρνει.

 20. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  Για μένα, το πρόβλημα της Εκκλησίας της Ελλάδας, εδράζεται σε δύο κύριους παράγοντες. Πρώτο είναι τα 1500 χρόνια (1150 Ρωμαϊκής και 350 Οθωμανικής κυριαρχίας) κατά τα οποία η Εκκλησία ήταν μια κρατική εκκλησία που επιβαλόταν με τη δύναμη του κοσμικού «προστάτη» και παράλληλα λειτουργούσε κι ως εισπαρκτικός μηχανισμός. Αυτό την έχει κάνει να έχει τη νοοτροπία του κράτους εν κράτει, με τα γνωστά επακόλουθα. Σαν να μην έφτανε όμως αυτό, η ελλαδική Εκκλησία είχε την ατυχία να κάνει τα πρώτα της βήματα και να οργανωθεί ως σύγχρονος θεσμός με την επίνευση προτεσταντών, κατά τη βαυαροκρατία. Αυτό της κληρονόμησε κι άλλα «κουσούρια» (για να θυμηθώ το μακαριστό!): τον ευσεβισμό, στα όρια της υποκρισίας, και την προσπαθεια για Σωτηρία μέσα από ρυθμιστικού χαρακτήρα διαδικασίες. Αυτά τα δυο χαρκτηριστικά δύσκολα αποβάλλονται καιη ηγεσία της Εκκλησίας δεν είναι ούτε καν πρόθυμη να κάνει την προσπάθεια.

 21. #19 καλά που μ’ έβαλες να κοιτάξω. H 117 μεραρχία έμεινε στην Πελοπόννησο μέχρι το καλοκαίρι του’44. Κοίτα: 117th Jäger Division – Wikipedia, the free encyclopedia

 22. ak said

  Αν και παντελώς άθεος και αντίχριστος δεν μπορώ να καταλάβω τι σόι κόστος θα είχε δηλαδή να στείλουν ένα τζιπ. Τον πουλάνε τρέλα τον παπά μάλλον.

  Όσο για τους παιδοφιλικούς γάμους, αν τελικά έχουμε να κάνουμε με συκοφαντία, τότε το αρχικό βίντεο-ρεπορτάζ του αλ τζαζίρα για το θέμα, (υπάρχει στο youtube channel του aj) πρέπει αμέσως να πάρει κάποιο όσκαρ καλύτερης μη εσκεμμένα σκηνοθετημένης σουρεαλιστικής κωμωδίας.

  Δεν έχω ξαναδεί κάτι τόσο αστείο όσο τους στρατούς γαμβρών με τα δεκάχρονα από διπλά, και χωρίς σε κανένα σημείο σε όλο το ρεπορτάζ να φαίνονται πουθενά οι «αληθινές» νύφες.
  Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος ισλαμικός νόμος που να απαγορεύει να τις δείξουν πάντως στο ιντερνετ υπάρχουνε βίντεο με ισλαμικούς γάμους (κομπλέ με νύφες).
  Και γιατί να μας φαίνεται περίεργο να κάναν κάτι τέτοιο οι Παλαιστίνιοι, εδώ έχουνε καταστήσει τις ντουγρου σε όποιον να ναι αποστολές αυτοκτονίας εθνικό σπορ (ιστορικά δεν πρέπει να υπήρχε άλλος λαός να πέσει τόσο χαμηλά) στους πέντο γάμους θα κολήσουνε;

 23. #22 Δώσε μου βίντεο με γάμο και παρανυφάκια απ’ οποίοδήποτε σημείο του κόσμου θες, θα βάλω εγώ τα σχόλια, και να δεις πως η παιδοφιλία δεν θα φαινόταν περίεργη ούτε στην Ιαπωνία, ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ελλάδα. Στην Γαλλία, ξέρεις, έχουμε όνομα ως παιδόφιλοι.

 24. Αγγελος said

  (20) «η ελλαδική Εκκλησία είχε την ατυχία να κάνει τα πρώτα της βήματα και να οργανωθεί ως σύγχρονος θεσμός με την επίνευση προτεσταντών, κατά τη βαυαροκρατία.»

  Απ’όσο ξέρω, οι Βαυαροί ήταν και είναι ρωμαιοκαθολικοί. Αλλοι (Ζωή και Σωτήρ) έφεραν τα προτεσταντικά κουσούρια! Κατά τα άλλα όμως, μάλλον έχει δίκιο ο Γρηγόρης Κοτορτσινός.

 25. π2 said

  Το θέμα του τζιπ πάντως σχολιάζει και ο νέος μπλόγκερ Άνθιμος. :mrgreen:

 26. Μαρία said

  Έλα, ρε Βασίλη, που τσιμπάς αμέσως και ταΐζεις τον κάθε αντίχριστο. Το συζητήσαμε εκτενέστατα το παιδεραστικό.
  https://sarantakos.wordpress.com/2010/03/10/hamas/

 27. Μαρία said

  Πιδύε, νόμισα προς στιγμήν βλέποντας τον σατανικό Ντάφυ οτι πρόκειται για φάρσα, αλλά δεν είναι.

 28. Εγώ πάλι για φάρσα το κόβω, Μαρία -ή χάκινγκ στα δύο τελευταία ποστ. Αν όχι, τότε χαίρομαι που η πραγματικότητα εξακολουθεί να ξεπερνά κάθε φαντασία!
  Πλάκα έχουν επίσης τα σχόλια στον Ντάφυ και κάποιοι που τα παίρνουν στα σοβαρά.

 29. Νέος Τιπούκειτος said

  Παραθέτω έμπλεως ιεράς οργής το κάτωθι απόσπασμα από τον λίβελλο του Πανοσιολογιωτάτου (ορ γουατέβερ):

  Ο Ντάφυ Ντάκ δεν είναι καλό πρότυπο σαν τον Ντόναλντ Ντάκ που έχει σπίτι, παιδιά, οικογένεια και δουλειά. Ο Ντόναλτ φοράει ρούχα και είναι ναύτης. Ο Ντάφυ τί είναι, αν όχι ένα όργανο του Σατανά που έχει εισβάλει στις τηλεοράσεις μας για να εκπαιδεύσει τα παιδιά μας στην μαυρίλα, στην απατεωνιά και στην κλεψιά;

  Με όλο τον σεβασμό στον Πανοσιολογιώτατο (ορ γουατέβερ), ο Ντόναλντ δεν έχει ούτε παιδιά ούτε δουλειά. Λυπάμαι που ο Πανοσιοκτλ. έπεσε θύμα της σατανικής πλεκτάνης που έστησε η Νέα Τάξη και ο Γουόλτ Ντίσνεϊ. Προειδοποιώ όλους τους θεοσεβούμενους έλληνες γονείς ότι και ο Ντόναλντ όργανο του Σατανά είναι, απλώς σφυρίζει αδιάφορα.

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ!

 30. Νέος Τιπούκειτος said

  Αχ, τι καλά να μην ήτανε χακεμένο το μπλόγκι του Άνθιμου… Ή μήπως δεν είναι; 🙂 🙂 🙂

 31. Νέος Τιπούκειτος said

  Ώπα, Νιπτηροδύτα, συμπέσαμε. Είδες, τα μεγάλα πνεύματα, ε;

 32. Το Άγιον Πνεύμα, Τιπού!

 33. sarant said

  Κι εγώ τα δύο τελευταία ποστ για χακεμένα τα κόβω. Πάντως, ιδού απάντηση σχολιαστή για τον Ντόναλντ:

  ναι αλλά ο Ντόναλντ Άγιε Πατέρα, έχει αστεφάνωτη μια μούτζα, τα παιδιά δεν είναι δικά του, ενώ κρίνονται ως το λιγότερο ύποπτες οι σχέσεις του με τον ξάδερφο Γκαστώνε που και πολύ κομψευάμενος είναι (τρέντι) και όλο σκύβει (και καλά γιατί βρίσκει νομίσματα στο δρόμο). Μήπως Άγιε Πατέρα προσπαθούν να μας πείσουν να δεχθούμε μέσω του Ντόναλντ εναλλακτικά σενάρια οικογενειακής συμβίωσης?

  Ο Ντάφι μπορεί να είναι ρεμάλι της κοινωνίας όμως και ο Απόστολος Πέτρος, πρώην Σαούλ, τέτοιος δεν ήταν?

  Φυσικά η Αγιότητά σας ίσως ξέρει καλύτερα. Τα σέβη μου.

 34. Νέος Τιπούκειτος said

  Ρε γμτ, τώρα βλέπω ότι ο mahler76 στα σχόλια του Ντάφυ μού έκλεψε εκ των προτέρων την ωραία ιδέα του #29. Μα τόσα μεγάλα πνεύματα πια; 🙂

 35. #26 Εντάξει, βρε Μαρία, αλλά βλέπω στους ποδοσφαιρικούς αγώνες τους παίχτες να βγαίνουν χέρι χέρι με τα παιδάκια και ανησυχώ.

 36. Νέος Τιπούκειτος said

  @33: Χμμμ, ποτέ δεν είχα σκεφτεί τον υφέρποντα κιναιδισμό που διέπει τας σχέσεις του Δόναλδ με τον Γαστώνε. Τύφλα να’χει ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης.

 37. Μαρία said

  Δύτη, σίγουρα τα δύο τελευταία. Τώρα είδα τα σχόλια κι έχω πεθάνει στο γέλιο. Έχει και Μπομπ Σφουγγαράκη.
  Πάντως έχει διαλέξει την ίδια φόρμα με τον Καλαβρύτων.

 38. Και είμαι βέβαιος πως το μπλογκ του Άνθιμου τόχει στήσει ο Τζιμάκος (ο Πανούσης).

 39. Μπουκανιέρος said

  Προφανώς και είναι φάρσα, χαριτωμένη μάλιστα.
  Π.χ. δες παρακάτω την κολεξιόν του Πάσχα.

 40. Μαρία said

  Τιπού, ο Μάλερ στο πρώτο τον προσφωνεί και μαρή. (Βγάλτα τα ριχτά και δώστα στο λαό…) Πολλή ξεφτίλα. Πώς δε το πήραν είδηση.

 41. π2 said

  Συνεχίζοντας τα φιτίλια, θα ήθελα να προτείνω στον Παναγιώτατο μερικά άλλα οχήματα για τις επόμενες λιτανείες.

 42. Μαρία said

  Η κολεξιόν. Ιστέ.
  Φέτος για να τιμηθεί ο Κύριος και Θεός μας που πάνω στον Σταυρό του Μαρτυρίου δίδαξε σε όλους εμάς να είμαστε φτωχοί σεμνοί και ταπεινοί θα φορεθούν φαρδιά λευκά με χρυσά μπιχλιμπίδια. Το μοντέλο Νικόδημος, φοράει ένα ωραίο και δροσερό σομών συνολάκι με λευκή γιρλάντα, κομψό και άνετο πετραχήλι στα χρώματα του χρυσού ενώ το κρεμαστάρι οίκου Dior ταιριάζει απόλυτα με τις υπόλοιπες hip hop αναφορές στις καδένες. Το στέμμα, διακριτικό αλλά κομψό όπως αρμόζει σε έναν κύριο της ηλικίας του καλύπτει το πάνω μέρος της κεφαλής του, είναι ελαφρύ, αεριζόμενο και αεριωθούμενο. Το σκήπτρο φιλοτεχνημένο από τον καλλιτέχνη Takis είναι από χρυσό και ασίμι, ενώ στην κορυφή καλύπτεται με μία σειρά από διαμάντια. Ύστερα απο παραγκελία, το συνολάκι Nikodimos μπορεί να συνοδευτεί απο θυμιατα και καντίλια του γνωστού οίκου Zolotas καθώς και με το απαραίτητο αξεσουάρ του Χοντρού Ασημένιου Βιβλιού που τόσο πολύ μας αρέσει να το βγάζουμε βόλτα, να το περιφέρουμε και να το φιλάμε σε κάθε ευκαιρία, αλλά ανάθεμα αν έχουμε διαβάσει ποτέ καποια αράδα απο κει μέσα.

 43. ak said

  35

  Προς τι η ειρωνία, και εγώ κλείνω στο οτι είναι hoax (δηλαδή ότι δεν είναι «παιδοφιλικός», απλά γάμος φομενταλιστών δολοφόνων που βαράν χωρίς προειδοποίηση μέχρι και στου σχολικού την σταση)

  Το βίντεο όμως δεν παύει να είναι απίστευτα αστείο. Ο αλτζαζίρος θα μπορούσε απλά να πει «και αυτά εδώ τα μικρά είναι τα παρανυφάκια» αλλά για κάποιον λόγο δεν το κάνει, ε με τόσο μυαλό στο κεφάλι ύστερα πως να μην εκλέγει τρομοκράτες να τον κυβερνάνε

 44. Μαρία said

  43 Σου έβαλα το λινκ στο 26 για να εκφραστείς εκεί.

 45. ak said

  Καλό θα ήτανε όμως η συζήτηση να γίνει εδώ και σε αντιπαραβολή με το άλλο μείζον θέμα, δηλαδή το τζιπ του Καλαβρύτων.

  Πιστεύω πάντως οτι ο μύθος των παιδογάμων στην Παλαιστίνη καλό θα ήτανε να συνεχίσει να υφίσταται. Όπως στο πολυτεχνείο που πεθάναν 12 αλλά αφήνουμε να εννοηθεί ότι είχαμε εκατόμβες νεκρών; Έτσι ένα τέτοιο αθώο ψεματάκι δεν βλάπτει κανέναν και αντίθετα έχει και διδακτικό χαρακτήρα.

 46. Ιδού η εποχή των τρολλ -που θάλεγε και ο Ρεμπώ.

 47. Μαρία said

  Δύτη, αυτό είναι επιπέδου βρεφονηπιακού.

 48. sarant said

  Για τον οποίο Ρεμπώ ανακοινώθηκε σήμερα ότι βρέθηκε φωτογραφία του ως ενήλικα ξενοδόχου στο Άντεν.
  http://www.liberation.fr/culture/1101846-une-photo-inedite-d-arthur-rimbaud-a-aden

 49. Το ξέρω. 🙂

 50. Μαρία said

  48 Μου την έστειλε ο Νικολά.

 51. Πταίω εγώ, ο μη έμπειρος στην ιντερνετική επικοινωνία, που τσίμπησα, καλά λέει η Μαρία.

 52. Σε όλους ο Νικολά την έστειλε! (μα πούντος;)

 53. Μαρία said

  52 Εγώ σου άφησα το σχολιάκι μου, για την ώρα.

 54. sarant said

  Και σε μένα, αυτός την έστειλε αλλά το είχα ακούσει και στο ράδιο.

 55. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  @ 24 Συγγνώμη για την πατάτα. Ήθελα να πώ για την προτεσταντικής εμπ[νευσης γερμανική-βαυαρική νοοτροπία και τα πήρε όλα η μπάλα 🙂

 56. Nicolas said

  Εδώ είναι! απλά απολάμβανε τα επίγεια, γιατί οι υποσχέσεις παραδείσων δεν του ιδρώνουν το αφτί.

  #14 Private message (out of a bottle):

  @48, 49, 50 : on peut pas garder un secret ! (allez, je vous chambre, vous savez que je vous aime bien).

 57. Μπουκανιέρος said

  Μόνο εγώ δεν τόχα μάθει – επειδή δεν πολυακούω ράδιο κι επειδή δεν μου την έστειλε ο Νικολά (α, κι επειδή δεν πέρασα σήμερα από του Δύτη).

  (Και μια παρατήρηση συγκριτικής τρολολογίας: το συγκεκριμένο καρφώνεται λιγάκι άκομψα όταν δίνει τον ίδιο αριθμό νεκρών -11 ή 12- που είχε ανακοινώσει η εθνική κυβέρνηση την επόμενη μέρα.)

 58. Βεβαίως τοῦ Δεσπότη εῑναι τὸ ἱστολόγιο κι ὅ,τι θέλει γράφει, ἀλλὰ τὸ νόημα τοῦ νήματος τούτου προσωπικῶς ἀκόμη τὸ ψάχνω.

 59. Ak said

  Και που είναι ρε παιδιά οι orders of magnitude πάνω από 12 νεκροί. οκ και ένας πολύς είναι, αλλά δεν γίνεται να κατασκευάζει την ιστορία κάθε φορά ο κάθε ένας.

  Το hoax των μέχρι και «χιλιάδων» νεκρων του πολυτεχνείου διαφέρει από τα υπόλοιπα στο οτι όχι μόνο έχει γίνει αποδεκτό αλλά είναι και ταμπού.

  Κάτι ντοκυμαντέρ για τους νεκρούς στα καλάβρυτα καλή ώρα, που μιλάνε οι παππούδες για τους νεκρούς συγγενείς τους, πως και έτσι και δεν κάνανε κάνα τέτοιο με μαυροφορεμένες μάνες φοιτητών για την 17ν. και πως δεν πήρε και κανείς καμιά σύνταξη απ το κράτος (εδώ η κούνεβα άκουσα πήρε σπίτι) άντε γιατί πολύ μυθ μπάστερς το παίζετε εδώ πέρα. ΝΥΦΗ ΕΘΕΑΘΗ ΣΕ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΓΑΜΟ http://www.youtube.com/watch?v=TVo-QzXho_0

 60. sarant said

  Ak, για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπάρχει πόρισμα της δικαιοσύνης.

 61. Πάλι το τρολοειδές πρωινιάτικα, θα υπάρξεικαμία ενιαία στάση να εναρμονιστώ και γω;

 62. Κι όπως γαλανίζει το βραδάκι,
  το μαβί, το βιολετί
  να κι η Παναγιά στη δημοσιά…
  η Παναγιά η τζιπάτη,
  πλάι στα κάρα, στα βουδούνια, στα σταμνιά,
  και στα κλαδωτά μαντήλια.

 63. sarant said

  Βασίλη, γενικά η στάση στα τρολ είναι πως δεν τα ταΐζουμε. Η εκτίμηση για το αν κάποιος είναι τρολ φυσικά είναι υποκειμενική.

  Αλλουφάνη, καλό 🙂

 64. Sarant, όπως λέγανε παλιά αντικειμενικά και υποκειμενικά προβοκάτορας; Δεν είμαι βέβαιος πως κατάλαβα το σχόλιο. Όταν κάποιος επιμένει να επαναφέρει σχόλια του καρατζαφέρη εδώ πέρα, τι είδους υποκειμενική εκτίμηση χωρεί; Οπωσδήποτε και συμφωνώ να μην ταίζουμε τα αδέσποτα (τα διαδικτυακά, όχι τα άλλα).

 65. sarant said

  Δεν έχεις άδικο για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ωστόσο, το μπανάρισμα προσπαθώ να το αποφεύγω ή τουλάχιστον να το καθυστερώ.

 66. Μα δεν υπάρχει λόγος. Η στέρηση τροφής είναι το πιο καλύτερο μπανάρισμα. (Τι λέω; Το πιο καλυτερότερο).

 67. espectador said

  Σημαντικο βιβλιο, σχετικο με την θεση της γυναικας σε μουσουλμανικες κοινωνιες (Τουρκια εν προκειμενω) ειναι
  το «Γλυκοπικρη πατριδα» της Νετζλα Κελεκ.

 68. Μαρία said

  Ο Άνθιμος άλλαξε το όνομα του μπλογκ και υπάρχουν σχολιαστές που διαμαρτύρονται.

 69. π2 said

  Ο Άνθιμος άλλαξε το όνομα του μπλογκ

  Υποθέτω λόγω σχολίων όπως αυτό.

 70. Μαρία said

  Αυτό υπέθεσα κι εγώ. Ακόμα και για τη φωτό θα μπορούσαν να τους κυνηγήσουν.
  [Μια φίλη μου που μπήκε για πρώτη φορά χτες στο αλλαγμένο, απόρησε που δε καταλάβαμε απ’ την αρχή την πλάκα. Χρειάστηκε να της εξηγήσω οτι στο αρχικό δεν υπήρχε η πρωταπριλιά.]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: