Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ποιον θα ψηφίσετε για περιφερειάρχη Αττικής; (αν ψηφίζετε εκεί!)

Posted by sarant στο 19 Οκτωβρίου, 2010


Αν δεν το έχετε πάρει είδηση, σε τρεις Κυριακές ψηφίζουμε στις παλιές δημοτικές εκλογές που τώρα έγιναν «αυτοδιοικητικές» και που θα είναι πρώτη φορά τόσο περίπλοκες, να’ν’ καλά το… κτήνος ο Καλλικράτης. Στις δυο προηγούμενες εκλογές που έχει περάσει αυτό το ιστολόγιο στους είκοσι μήνες της ζωής του (δηλαδή τις ευρωεκλογές τον Ιούνη του 20ο9 και τις βουλευτικές εκλογές πέρσι τον Οχτώβρη), είχα αποφύγει να βάλω γκάλοπ, αν και είχαμε κάνει κάμποσες εκλογικές συζητήσεις με αφορμή διάφορα άρθρα. Τώρα, αφού το σκέφτηκα αρκετά -και χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι διάλεξα σωστά- ενέδωσα στον πειρασμό να διοργανώσω το πρώτο εκλογικό γκάλοπ του ιστολογίου (έχουν ήδη διοργανωθεί ένα γλωσσικό γκάλοπ και ένα αθλητικό, επί Μουντιάλ). Ένας λόγος ίσως να είναι ότι ακόμα δεν έχω καταλήξει τι θα ψηφίσω εγώ ο ίδιος, στην περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος.

Έχω βέβαια απορρίψει ορισμένους υποψήφιους, όπως τον (μπρρρ….) Άδωνη, τον συμπαθή κ. Κικίλια και τον κ. Σγουρό. Τον τελευταίο όχι (μόνο) επειδή είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης -αλλά επειδή από θαύματα σαν αυτό της άρσης βαρών (στο οποίο πολύ συνέβαλε ο κ. Σγουρός) έχουμε πια χορτάσει. Αλλά δεν ενδιαφέρει τι θα ψηφίσω εγώ, το ζητούμενο είναι να δηλώσετε, ανώνυμα βέβαια όπως γίνεται στα γκάλοπ, τι θα ψηφίσετε, ΑΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Φυσικά, και ευτυχώς, η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να εντοπίζει αυτόματα αν έχετε τα εκλογικά σας δικαιώματα στην Αττική και μόνο τότε να σας επιτρέπει την ψήφο -οπότε, θα βασιστώ στην καλή σας πίστη. Στο κάτω-κάτω, κι αν ψηφίσει κανείς που δεν το δικαιούται, μικρό το κακό.

Εξυπακούεται ότι, είτε ψηφίσετε είτε όχι, ευπρόσδεκτα είναι τα σχόλια για τις εκλογές -μεταξύ άλλων, μπορείτε να δοκιμάσετε να με πείσετε, διότι ειλικρινά δεν έχω καταλήξει 🙂 και όχι μόνο για την εκλογή της Αττικής. Στο νήμα αυτό επομένως θα μπαίνουν  τα εκλογικά σχόλια. Να προσθέσω ότι δεν έχω τρόπο να δω τι ψήφισε η κάθε IP, οπότε υπάρχει μυστικότητα σε αυτό το θέμα.

Το γκάλοπ θα κλείσει το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου, οπότε έχουμε καιρό. Έβαλα τους υποψήφιους με αλφαβητική σειρά αφού πρώτα έψαξα εδώ κι εκεί αλλά πουθενά δεν βρήκα τον επίσημο κατάλογο. Αν ξέχασα κάποιον υποψήφιο, ας με συμπαθάει, δεν το έκανα επίτηδες.

163 Σχόλια προς “Ποιον θα ψηφίσετε για περιφερειάρχη Αττικής; (αν ψηφίζετε εκεί!)”

 1. Καλημέρα! Ἐγὼ ψηφίζω Ἀ Θεσ/νίκης, παρακαλῶ πολὺ ὅμως τοὺς ἐξ Ἀττικῆς ψηφοφοφόρους νὰ μᾶς ποῦν ἂν πάνω στὸ ψηφοδέλτιο γράφει Ἄδωνης ἢ Ἄδωνις.

 2. sarant said

  Γράφει Σπυρίδων-Άδωνις, φαντάζομαι -αλλά όλων των υποψηφίων τα μικρά ονόματα τα έχω στην καθομιλουμένη (Γιάννης, Θανάσης κτλ.) Γιατί ο Άδωνης να αποτελεί εξαίρεση;

  Επίσης, είχα λησμονήσει να βάλω Λευκό Άκυρο και Δεν έχω αποφασίσει. Τα έβαλα.

 3. Mitsakos said

  Καλημέρα. Λείπει η δημοφιλέστερη υποψηφιότητα, η αποχή.

 4. sarant said

  Γιατί όμως να είναι δημοφιλέστερη;

 5. ΚαπετάνΈνας said

  Καλημέρα,Νίκο.

  Λείπει και κάποιος άλλος. Αυτός που στα γκάλοπ για τις βουλευτικές, παίρνει τα μεγαλύτερα ποσοστά: Εγώ.

  Βέβαια,οι δημοσκοπήσεις στο ερώτημα «ποιος είναι καταλληλότερος να κυβερνήσει;» απαντούν: Κανένας.
  Εγώ,από την άλλη, στέκομαι στην ουρά ώρες για να πληρώσω τους λογαριασμούς, οι υπάλληλοι στα υπουργεία μου φέρονται σαν να μην υπάρχω και επί πλέον δεν με ξέρει κανείς. Ε, εγώ είμαι ο Κανένας*. Και εγώ είμαι καταλληλότερος να Κυβερνήσω.

  Γιατί συν τοις άλλοις, έχω ένα μεγάλο προσόν: είμαι πολλοί. Κι αν όλοι αυτοί οι …Κανένες μαζευτούμε όλοι μαζί, το τσίρκο αυτό των Κάποιων, θα το πάρη ο Διάολος.

  *για να αντιγράψω Νασρεντίν Χότζα.

 6. Θα παρακολουθήσω με πολύ ενδιαφέρον την κουβέντα, γιατί έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
  Είχα σχεδόν αποφασίσει να ψηφίσω Χάγιο, αλλά πριν να πατήσω το κουμπάκι, έπεσα πάνω σε αυτό: http://evriteros.blogspot.com/2010/09/blog-post_19.html
  Κι επειδή από σκυλοκαβγάδες έχουμε χορτάσει, επέστρεψα στην κατηγορία των αναποφάσιστων.

 7. Immortalité said

  Εγώ δεν ψηφίζω Αττική και εκεί που ψηφίζω επικρατεί μεγάλη θλίψη…
  Πάντως Νίκο η εφορευτική θα ξέρει ποιος ψήφισε τι 😉

 8. sarant said

  Ιμόρ, όχι. Επειδή η σφυγμομέτρηση γίνεται από άλλον ιστότοπο και όχι το wordpress, δεν μπορώ να δω τι ψηφίζει η κάθε IP, εκτός αν είμαι συνδρομητής του ιστοτόπου, που δεν είμαι (διότι θέλει να πληρώσεις).

 9. chequechak said

  Αγαπητέ Κορνήλιε, αφού ψηφίζεις Α! Θεσ/νίκης μπορείς να ψηφίσεις και μένα (Χάκκας Γιάννης) στο ψηφοδέλτιο «Θεσ/νίκη της ανατροπής».

 10. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

  1) Εάν αλλάξουμε γνώμη σε λίγες μέρες, μπορούμε να ξαναψηφίσουμε; 🙂

 11. Immortalité said

  Καλά λοιπόν, αφού η διαδικασία είναι μυστική και διαφανής… 🙂

 12. sarant said

  10: Αν σε αφήσει το πρόγραμμα 🙂

  Το σχόλιο 6 το είχε πιάσει η σπαμοπαγίδα, προφανώς λόγω του λινκ.

 13. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

  Το 1) του σχολίου # 9 δεν αφορά το σχόλιο # 1 (του Κορνηλίου). Είχα απλώς γράψει κι ένα 2) που το μετάνιωσα και το έσβησα.

 14. #2 Ούτε εγώ έχω δικαίωμα ψήφου στην παρούσα ψηφοφορία.
  Ερώτηση: Δεν ισχύει εδώ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού; Αφού ο (μπρρρ…)* Άδωνις θέλει να γράφεται με «ι» γιατί να τον γράφουμε με «η»;
  Έχουμε δικαίωμα κάποιον που συστήνεται ως πχ Παναγιώτης να τον ονομάσουμε Πάνο ή Τάκη; Τον Γεώργιο ως Γιώργο (αν δηλώνει Γεώργιος);
  Θα μου πεις, δεν είναι το ίδιο. Κατά την άποψη μου είναι το ίδιο. Όπως ο Χατζιδάκις στην καθομιλουμένη θα μπορούσε να γραφτεί με «η» αλλά δεν το κάνουμε.

  *συμφωνώ με το μπρρρ!!!! αλλά αυτό δεν είναι μονοπώλιο του Αδώνιδος. Οι περισσότεροι «πολιτικοί» έχουν ένα μπρρρ να τους συνοδεύει, απλά του Αδώνιδος είναι πιο φωνακλάδικό και διαπεραστικό. Εγώ θα το έβαζα (το μπρρρ…) σε όλα τα ονόματα 🙂

 15. Zazula said

  Νίκο, καλά που το άνοιξες το θέμα επειδή ήθελα τη γνώμη τής ομήγυρης για κάτι: Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση που ο Ψαριανός εμφανίζεται πολυτονιστής: http://attikigi.blogspot.com/ Ποια είναι η γνώμη σας;

 16. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

  Στο Δήμο Αθηναίων, η επιλογή είναι πιο εύκολη από την περιφέρεια Αττικής. Νικοκύρη, ούτε κι εγώ έχω καταλήξει ακόμα για τις 07/11, παρόλα αυτά ψήφισα πριν μια ώρα υπέρ του υποψήφιου που το ονοματεπώνυμό του έχει τα ίδια αρχικά με το δικό μου και μετά βλέπουμε για το 2ο γύρο. Σε πείθει σαν επιχείρημα; 🙂

  (Εάν πράγματι θέλεις να δοκιμάσουμε να σε πείσουμε (γενικά, να πείσουμε), ας ξέρουμε τους κανόνες της διαμάχης (π.χ. το ηλεκτρονικό νοκάουτ επιτρέπεται;)

  Καλή αντάμωση, απόψε πάλι.

 17. Δεν είναι αυτός πολυτονιστής, ο γραφίστας του είναι.
  Είναι αυτό που λέγαμε για την αισθητική του μονοτονισμού.

 18. Καπετάν Ένας said

  #14
  Το μπρρρ του Αδώνιδος, για το οποίο συμφωνώ και επαυξάνω (ΜΠΡΡΡΡ)
  κυρίως οφείλεται στο ότι ο Άδωνις, όπως και οι διάφοροι πλεύρηδες είναι ΚΡΥΦΟ-ΝΑΖΙΣΤΗΣ.

  Δεν είναι μόνο καραγκιόζης, όπως νομίζουν πολλοί. Είναι και ακροδεξιός κρυφοναζιστής.

  *
  Τώρα που έγραfα το σχόλιο, μού ήρθε μια ιδέα. Είχα ρωτήσει παλιότερα, πως ελληνοποιείται το πλευρώτους. Το βρήκα. Ούτε αυτιά,ούτε αυτάκια.

  Πλεύρηδες πρέπει να τα λέμε. Τι θα φάμε σήμερα; Τους πλεύρηδες.
  Πλεύρηδες στο φούρνο (για να θυμίζουν και τις απόψεις τους για τις τελικές λύσεις) κλπ.

 19. #15 ότι θα τον ψήφιζε ο Κορνήλιος, αν ήταν Αθηναίος… 🙂
  (δεν έχει όμως βαρείες)

 20. Ηλεφούφουτος said

  σχ. 15 βλέπω ότι έχει υιοθετήσει και δήλωση που αποδίδεται στον Τσάβες και έχει ελληνικό ενδιαφέρον (ξέρω βέβαια φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς που βγάζουν σπυριά με τον Τσάβες – δεν είναι Athens Voice – αλλά τέλος πάντων), την οποία δοκίμασα να διασταυρώσω γουγλίζοντας διάφορα και δεν τη βρήκα πουθενά.
  Μάλλον μούφα είναι.

 21. sarant said

  Ζάζουλα, καταρχήν ο πολυτονισμός του Ψαριανού αρχίζει και τελειώνει στο λογότυπο του συνδυασμού διότι τα κείμενά του στην ιστοσελίδα είναι μονοτονικότατα. Οπότε θα έλεγα ότι είναι εμπορικό τέχνασμα, διότι το πολυτονικό θεωρείται ότι προσθέτει μιαν αύρα ενδιαφέροντος για τον πολιτισμό και ευαισθησίας, σαν τα ολόκληρα αμύγδαλα στις σοκολάτες (αυτό το έχει πει άλλος πρώτα).

  Για μένα, είναι σοβαρός λόγος για να μην τον ψηφίσω 🙂

  Ζακ, αν χρειαστεί, θα βάλουμε και κανόνες στη διαμάχη 🙂 Ας μην προτρέχουμε.

 22. #18 Στην παρούσα φάση περισσότερο για κρυπτομνημονιακός μου κάνει. Βέβαια σε αυτές τις εκλογές κυριαρχεί το πρόθεμα «κρυπτό» καθώς όλοι άλλα λένε και άλλα έχουν στο μυαλό τους.
  Μέγιστη ύβρις η επιλογή του ονόματος του Καλλικράτη για αυτό το (μπρρρ…) σύστημα.

  Αλήθεια το κόμμα των κυνηγών κατεβάζει υποψηφίους στις περιφερειακές; Αν ναι, αυτό θα ψηφίσω. Διαφωνώ ριζικά με το κυνήγι αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι ξέρουν τι θα πει φύση και αποκλείεται να είναι υπέρ του μνημονίου.

 23. π2 said

  Είμαι πολύ χαζός που δεν βλέπω πού γίνεται η δημοσκόπηση;

 24. sarant said

  Στράβωνα, ξέχασα το 14. Όλα τα ονόματα των υποψηφίων δίνονται στην καθομιλουμένη. Το πώς συστήνεται ο καθένας δεν το έχω εξετάσει -μπορεί και ο Βασίλης να θέλει να αποκαλείται Βασίλειος, δεν ξέρω- προχωρώ βάσει γενικών κανόνων.

 25. sarant said

  Πιδύε, δεν βλέπεις το γκάλοπ;

 26. J.McManus said

  Ένα «άκυρο» ψηφοδέλτιο που θα τυπώσει ο Καραμπελιάς! Χο!

 27. π2 said

  Πιδύε, δεν βλέπεις το γκάλοπ;

  Όχι.

 28. π2 said

  Και δεν είναι θέμα φυλλομετρητή, δοκίμασα και με άλλους.

 29. sarant said

  Είχα κάνει κάτι πειράματα και το μετέφερα στο δεξί πλαίσιο, αλλά τώρα πρέπει να το βλέπεις.

 30. sarant said

  Εννοώ, κάτω από το άρθρο.

 31. sarant said

  (Μήπως πρέπει να συνδεθείς στη WP; Πάντως όση ώρα σχολιάζω κάποιοι έχουν ψηφίσει, άρα θα το βλέπουν).

 32. Μήπως να επιλέξουμε «εκδρομή»;
  [Ως αντίδραση στην ανικανότητα της Αριστεράς και στον μικρομεγαλισμό ΟΛΩΝ των «συνιστωσών» της]

  Μ-π

  ———

  Υ.Γ. Ή μήπως να το ρίξουμε στον Ψαριανό, μιας και αυτός τουλάχιστον έχει ολόκληρα αμύγδαλα στη σοκολάτα!!!!!

 33. Το θέμα πόντιε είναι ότι άλλος έχει τα αμύγδαλα, άλλος το κακάο, άλλος το γάλα κλπ. Επομένως ότι και να ψηφίσουμε σοκολάτα δεν θα φάμε.

 34. π2 said

  Εξακολουθώ να μην το βλέπω δεξιά, κάτω ή αλλού.

 35. Νομίζω το Δ.Ξ./Δ.Α. θα έπρεπε να λείπει τελείως (αργεί άλλωστε το κλείσιμο της κάλπης αυτής, οπότε δεν έχει νόημα ούτε να βιαστεί κάποιος να επιλλεξει κάτι τέτοιο)

 36. επιλλέξει: εγώ λάμδα, τόνο, έψιλον ήθελα να πατήσω· αστόχησα στον τόνο και βγήκε διπλό το λάμδα…

 37. π2 said

  Μήπως γνωρίζεις και γιατί δεν βλέπω δημοψήφισμα, ω σαμάνε του HTML;

 38. #8 Νικοκύρη, θα ξέρεις…

 39. μέχρι να φανεί σαμάνος, θάλεγα να δοκιμάσεις να αδειάσεις την cache σου, αλλά λες πως το πρόβλημα είναι με όλους τους φυλλομετρητές… Το πρωί δεν δούλευαν τα φλας και τα αλάρμ του αυτοκινήτου. Σαν καλός κομπιουτεράς σταμάτησα, έσβησα, ξανάβαλα μπρος, και όλα δούλευαν ρολόι… 😛

  (δοκίμασε να κλείσεις προσωρινά πύρινο τείχος και αντιβιωτικό – αντιιικό ντε, η λέξη με τα τρία ι στη σειρά). Να κόβει κανά ίδρυμα το polldaddy.com χλωμό το βλέπω…

  #36 ενίοτε συμβαίνει και με το «κάνω»…

 40. Άκυρον το #38 Πότε το αλλάξαν’ οι άθλιοι; Στα surveys παραμένει δωρεάν (όπως, άλλωστε και στο google forms, χωρίς περιορισμούς σε συμμετοχές, αλλά και χωρίς έλεγχο για διπλοψηφίσαντες)

 41. sarant said

  Στάζιμπε, αντί να διαδίδεις ψεύδη 🙂 δεν βοηθάς τον π2 να ψηφίσει;

 42. π2 said

  Να κόβει κανά ίδρυμα το polldaddy.com χλωμό το βλέπω…

  Μπα, μπάτε σκύλοι αλέστε είμεθα… 😛

  Θα δοκιμάσω το απόγευμα από αλλού.

 43. Τα άλλα τα δοκίμασες;

 44. Immortalité said

  @ 38, 40, 41 Τελικά θα ξέρει ή δε θα ξέρει;

  Εμένα ποιος θα με βοηθήσει να ψηφίσω; ε; ποιός;

 45. Ηλεφούφουτος said

  σχ. 39 «Σαν καλός κομπιουτεράς σταμάτησα, έσβησα, ξανάβαλα μπρος, και όλα δούλευαν ρολόι »

  Εγώ ανέκδοτο το ήξερα αυτό, αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά τα ανέκδοτα.

 46. Εγώ, Νικοκύρη, ακυρόπουλο με βλέπω να ρίχνω…
  Ενθυμούμενος μια καλή γελοιογραφία του Χαντζοπουλου στα Νέα, που παρουσιάζει το κονγκλάβιο του Συν να διαβουλεύεται για υποψηφίους, κι ο ένας εξ αυτών να προτείνει «Σύντροφοι, να κατεβάσουμε τον Ελεφάντη για δήμαρχο και τον Παπαγιαννάκη για περιφερειάρχη!» «Μα αυτοί δεν ζουν πια, ρε σύντροφε» του απαντά κάποιος άλλος. «Γιατί, εμείς ζούμε;» αναρωτιέται ο αρχικός.

 47. J.McManus said

  O μεγάλος φιλο_μπαχαλάκιας Στάζυμπο Χορν λείπει από την Σαρακοστή; Όχι βέβαια!

  Και μετά αναρωτιέσαι γιατί ο ηθικός αυτουργός του Δεκέμβρη και των δολοφονιών στη Μαρφίν «παίρνει» 18% (στο διαδίκτυο βέβαια, όχι στην κοινωνία)

  Στο διαδίκτυο πάντα, όπου συνυπάρχουν αρμονικά «ανωνυμία» και κουκουλοφόροι! Χο!

 48. J.McManus said

  Αν και «Stalino Horn» μου κάθεται πιό καλά στο μάτι! Χα!

 49. sarant said

  ΜακΜάνε, κίτρινη κάρτα για προσωπική επίθεση

 50. VasWho said

  Εντάξει, με τις εκλογές δεν γίνονται επαναστάσεις. Ωστόσο, φαντάζεστε στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου να είναι όλα πράσινα! Θα είναι σαν να λέει η κοινωνία στην κυβέρνηση «και μας πηδάτε, και μας αρέσει». Αυτά για τους ακυρο-λευκο-απέχοντες. Ψήφο λοιπόν σε ο,τιδήποτε δεν ειναι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Κι ας ψαχτούμε μετά …

 51. Immortalité said

  @ 47 & 48, ΜακΜαν ή θα στηρίζεις ό,τι λες ή θα γίνεσαι αυτό ακριβώς που κατηγορείς.

  Και η κόκκινη Νίκο πότε δίνεται δηλαδή;

 52. sarant said

  Η κόκκινη δίνεται τη δεύτερη φορά.
  Βέβαια υπάρχει και η απευθείας κόκκινη για ιδιαιτέρως ειδεχθή φάουλ.

  Καλύτερα όμως να το σταματήσουμε εδώ.

 53. erodotos said

  Η αποχή είναι συνενοχή. Είναι σαν να διαπράττεται ένα έγκλημα μπροστά σου και να μένεις απαθής. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, είτε ως υποψήφιος, είτε ως ψηφοφόρος και κυρίως ως πολιτικό ον.

  http://www.erodotos.wordpress.com

 54. Βασιλική said

  Στη περιοχη μου ειναι 3 υποψηφιοι δημαρχοι. Και στους 3, εχουν μπει στο ψηφοδελτιο τους, πολλοι συγγενεις και φιλοι (δυστυχως.. εχω και μεγαλο σοι), και το χωριο μου ειναι μικρο.
  Οι υποψηφιοι δημαρχοι βρηκαν το κολπο να προσεγγιζουν εναντι χρηματικης αμοιβης καποιους υποψηφιους για να τους φερνουν εκεινοι μαζεμενους τους ψηφους.
  ΟΛοι αυτοι (οι υποψηφιοι συγγενεις και φιλοι) εχουν αρχισει εναν αγωνα ψηφου σε ολο το σοι (που δεν δηλωσε υποψηφιοτητα). Οπου και να παω τους βρισκω : στο φεισμπουκ, στην δουλεια, στον καφε κτλ.
  Ολοι βασιζονται στην συγγενεια και θεωρουν δεδομενη την ψηφο, και ποτε ευγενικα αλλα συνηθως με πιεση προσπαθουν να με πεισουν. Ας μην μιλησω για τα επιχειρηματα τους καλυτερα…
  Απορω ειλικρινα με το θρασσος τους. Εμ τα τσεπωσαν, εμ σου ζητανε και ψηφο για να προωθησουν τα συμφεροντα τους (ο ενας θελει να βολεψει την κορη του, περαν οσων πηρε)
  Το θεμα ειναι το εξης : δεν θελω να ψηφισω κανεναν τους. Αλλα ακομη και αν ηθελα, δεν εχω τοσους ψηφους, ουτε εγω ουτε η οικογενεια μου.
  Το δεδομενο παντως ειναι εναι : την επομενη των εκλογων δεν θα μου μιλα το μισο σόι

 55. π2 said

  Στάζυ (#43), δοκίμασα σβήνοντας cache και cookies. Firewall και αντιβιοτικά δεν τα πείραξα. Από τον άλλο υπολογιστή τώρα, το βλέπω το δημοψήφισμα μια χαρά. Τρέχα γύρευε.

 56. π2 said

  Και να προσθέσω ότι η πρεμούρα μου να το δω το δημοψήφισμα οφειλόταν σε ταπεινά κίνητρα. Όχι απλώς δεν είχα αποφασίσει, δεν ήξερα καν ποιοι είναι όλοι οι υποψήφιοι.

 57. #39, #45 Τρου στόρι, αλλά δεν ξέρω αν έπιασε το υπονοούμενο ο πιδύος να κάνει ριμπούτ…

 58. sarant said

  Ηρόδοτε, η αποχή δεν ξέρω αν είναι συνενοχή, αλλά είναι -φοβάμαι- αυταπάτη, λάθος, επιπολαιότητα.

  Βασιλική, ως τώρα, που ήταν μικρότεροι οι δήμοι, πώς τα κατάφερνες να μην παρεξηγιέσαι; Ή τώρα έπιασε τους συγγενείς σου η πρεμούρα;

 59. Βασίλης said

  Γιατί είναι «κτήνος» ο Καλλικράτης?

 60. Τώρα δηλαδή εμείς νομίζουμε ότι έχουμε εκλογές σε μερικές ημέρες; Κατακαημένη Ελλάδα!!! Αν δούμε τον πολιτικό λόγο των ημερών θα είναι πραγματικό θαύμα αν η συμμετοχή αγγίξει το 50%,

  Προτείνω την απαγόρευση των κομματικού τύπου προεκλογικών λόγων. Το κοινό πρέπει να προσέρχεται υποχρεωτικά στις ομιλίες ανεξάρτητα από την ιδεολογία του ομιλητή. Η ομιλία του πασοκτσή σε πασοκτσίδες, νεοδημοκράτη σε νεοδημοκράτες, κομμουνιστή σε κομμουνιστές κοκ δεν είναι ομιλία αλλά παρωδία προς σκηνοθεσία τηλεοπτικού φασισμού.

  Θα πρότεινα οι υποψήφιοι να μιλάνε την ίδια ημέρα σε τυχαία σειρά κατόπιν κλήρωσης. Σε μεγάλους δήμους να γίνονται ομιλίες κατά συνοικίες καθώς επίσης να έχει δικαίωμα λόγου ο κάθε πολίτης.
  Αν όλα αυτά φαντάζουν τρελά και υπεραισιόδοξα, είναι η άποψη μου και τι να κάνουμε; Μεγαλώνουμε και δεν βλέπω να αλλάζουμε.
  Τόσα χρόνια το ίδιο πανηγύρι των ηλιθίων, των κομματοσκύλων, των οικογενειοκρατών (δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες οικογένειες, οικ/τία υπάρχει και στο τελευταίο χωριό) και τον ανικάνων, ΕΛΕΟΣ.

  Σε ακόμη πιο προχωρημένη εκδοχή θα μπορούσε ίσως αμέσως μετά από κάθε ημερίδα ομιλιών να υπάρχει ψηφοφορία του τοπικού άρχοντα δίκην άμεσης δημοκρατίας. Τετραγωνάρχες, συνοικιάρχες κλπ (οι οποίοι θα δεσμεύονται θεσμικά για τις εξαγγελίες τους, το προεκλογικό ψέμα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα) ώστε να μην μπορούν τα ΜΜΕ να διαμορφώσουν μετά κλίμα.
  Τρελός; Δεν με ενδιαφέρει ο χαρακτηρισμός. Αιθεροβάμων; Ούτε αυτό με ενδιαφέρει. Κάτι που δεν λειτουργεί πρέπει να αλλάξει και αν δεν πούμε και την τρέλλα μας δεν θα έχουμε αφήσει το στίγμα μας στην εποχή μας.

  Ειδικά σε θέματα δημοτικών εκλογών πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν υπήρξε κάτι που εξύψωσε τον Ελληνισμό αυτό ήταν ο θεσμός της πόλης. Χωρίς συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές απλά δεν είμαστε Έλληνες.

 61. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

  Τώρα που ξαναμπαίνω στο ιστολόγιο, διαπιστώνω ότι (επί 78 ψήφων) οι κάθε λογής abstentionnistes (Λ-Α-ΔΞ-ΔΑ) συγκεντρώνουν πάνω από 20%, και είναι η πρώτη δύναμη! Αφιερωμένο λοιπόν εξαιρετικά σ’αυτούς. (Νικολά & Ιμορταλιttέ, πάμε για νέα μετάφραση;) 🙂

 62. sarant said

  Βασίλη, το κτήνος ο Καλλικράτης παραπέμπει σε ανέκδοτο που μπορείς να το διαβάσεις εδώ:
  https://sarantakos.wordpress.com/2010/01/19/kallikrates/

 63. Immortalité said

  (Prévert ένα ένα τα καρπούζια 🙂 )

 64. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

  @ 63 Τώώώώρα καρπούζια; Τέλος! Εδώ αρχίζεις να μη βρίσκεις ούτε σταφύλια πια! Ούτε καν εκείνα της οργής…

 65. Immortalité said

  Ποια σταφύλια, εδώ φάγαμε και τις μουσταλευριές. Του χρόνου πάλι…
  Εννοούσα τα καρπούζια κάτω από τη μασχάλη Πρεβέρ 😉

 66. Βασίλης said

  @sarant
  Ευχαριστώ. Είχα διαβάσει το άρθρο αλλά δε θυμόμουν το ανέκδοτο!

 67. Jimakos said

  Έχω εκνευριστεί που τα τελευταία χρόνια και σε μεγαλύτερο βαθμό φέτος, οι δημοτικές εκλογές έχουν χαρακτήρα βουλευτικών. Ποτέ ίσως οι υποψήφιοι δεν ήταν εντελώς ανεξάρτητοι, αλλά κάποτε δεν διατυμπάνιζαν ούτε τα κόμματα αυτούς που υποστήριζαν, ούτε κι οι υποψήφιοι το κόμμα που τους στήριζε. Ξαναλέω, όχι πως ήταν ιδανικά, αλλά δεν επικρατούσε και το τωρινό παραλλήρημα. Τι με νοιάζει εμένα αν τον δήμαρχό μου τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ η το ΚΚΕ ή όποιος διάλο θέλει. Σημασία έχει τι κάνει. Στο ΔΗΜΟ. Αμα θέλει να πάει στη Βουλή, να κατέβει για βουλευτής, όχι για δήμαρχος. Τέλος πάντων….

 68. voulagx said

  Υποσχεται κανενας απο τους υποψηφιους αττικαρχες κοντοσουβλια;
  http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=215026

 69. @46: …κι ο ένας εξ αυτών

  Κι εσύ τέκνον Σκύλε;

 70. θέλω νὰ ψηφίσω τὸν γραφίστα τοῦ Ψαριανοῦ.

 71. eréndira said

  Να φανερώσω ότι είμαι από εκείνους που δεν ξέρουν/δεν απαντούν. Οπότε θα παρακολουθώ την κουβέντα, μήπως και βοηθηθώ να αποφασίσω. Δεν θέλω να ρίξω άκυρο, γιατί είναι και ο μπουμπούκος υποψήφιος -τι έπαθα, πρώτη φορά ψηφίζω με το σκεπτικό «μη βγει ο Χ»!

 72. sarant said

  Πράγματι, κι εγώ περιμένω να αποφασίσω, αν και όπως είπα έχω αποκλείσει μερικούς υποψήφιους.

 73. Μπουκανιέρος said

  Στην επαρχία πάντως ισχύει το «αυτή που δεν ήταν ποτέ αυτοδιοίκηση δεν είναι τώρα ούτε καν τοπική».

 74. Φαίδων said

  Νοικοκύρη, στις 109 ψήφους, Δημ.Αρ.+ΣΥΡΙΖΑ+ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με σειρά αριστεροσύνης) χτυπάνε κοντά 50%. Ενδιαφέρον και ενδεικτικό του κοινού σου 🙂

  (καμία ειρωνία, κι εγώ κάπου εκεί ανάμεσα είμαι, ούτε ‘γω ξέρω που ακόμη…)

 75. Nick Andrik said

  @69 πώς είναι η σωστή έκφραση; :S

 76. sarant said

  75: Φαντάζομαι εννοεί ότι το «εξ αυτών» είναι καθαρευουσιανιά, γιατί για λάθος δεν το κόβω.

 77. NM said

  @74 Φαίδωνα,
  Λησμονήσατε το ΚΚΕ και θα έλεγα και τους Οικολόγους.
  Ετσι η «λεξιλογούσα Αριστερά» φαίνεται να να κερδίζει προς το παρόν με το εντυπωσιακό ποσοστό του 61,7% (71/115). Χωρίς τον υπολογισμό των ακύρων, λευκών, ΔΞ-ΔΑ, ακόμα περισσότερο.

  Ενδιαφέρουσα βρίσκω και την κατάταξη «αριστεροσύνης». Εγώ θα έλεγα: ΔηΑρι – Οικολόγοι – ΣΥΝ – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 78. betatzis said

  Η φράπα είναι για δύο (Χατζηφραγκέτα)

  Θέλω να μπούμε σε μια φράπα
  για ένα ταξίδι μακρινό
  και σε κανέναν να μην πούμε
  ότι ψηφίζεις Ψαριανό ………..

  Ωραίο σουρρεαλιστικό τραγουδάκι από την μπάντα Χατζηφραγκέτα

  Όποιος μπορεί και του αρέσει, ας το ανεβάσει, έχει πλάκα.

 79. Βασιλική said

  Sarant, φετος (οπως λενε) μιλαμε για υπερ-δημους, και οι υποψηφιοι αν εκλεγουν θα εχουν μεγαλη δυναμη, γι’αυτο και τρεχουν ολοι. Και παλιοτερα ειχα συγγενεις μου υποψηφιους, αλλά (και δεν με τιμα που το λεω) καποιες φορες τους ριχναμε απο 1 ψηφο για να μην εχουν να λενε. Καποιοι που δεν τους ψηφισαμε περιμενουν τωρα και ενω τοτε μας κρατουσαν καποια αποσταση, τωρα μας λενε πως ηρθε η ωρα να τους στηριξουμε. Φετος ομως ειναι και αρκετα στενοι συγγενεις (πρωτα ξαδερφια στο συνολο, που μεγαλωσαμε σχεδον σαν αδερφια).
  Περιττο δε να πω, πως δεν υπαρχει προεκλογικο προγραμμα (με υποσχεσεις για εργα), παρα μονο στους λογους που εκφωνουνται δημοσια(για να εχουν κατι να πουνε). Οι ψηφοι μαζευονται απο την συγγενεια, την φιλια και ποση υποχρεωση εχεις στον καθενα (θα σου ζησει αυτο για ανταλλαγμα). Στην αναγκη, θα σου ταξουν και κατι.

 80. sarant said

  Βασιλική, η μόνη λύση είναι… να βάλεις κι εσύ υποψηφιότητα 🙂

  Το γκάλοπ για τις εκλογές μεταφέρθηκε στο δεξί πλαίσιο του ιστολογίου, όπου και θα μείνει έως τις 5 Νοεμβρίου.

 81. @ Τιπού (#69)
  Ε, για σκύλος και δη μαλλιαρός μερικές φορές μου αρέσει καμιά καθαρευσιανιά.

 82. Ηλεφούφουτος said

  Το «εξ αυτών» δεν το θεωρώ οβελιστέο, άσε που μου είναι και χρήσιμο μερικές φορές, όταν μεταφράζω πράγματα που τείνουν σε αλύσωση από από.

  Για το θέμα που εγείρει η Βασιλική, δεν ξέρω αν φταίει η ηλικία μου, αλλά ποτέ δεν ένιωσα κι εγώ τόσο κοντά μου το αλισβερίσι των τοπικών εκλογών.
  Και στις καλοκαιρινές μου διακοπές στα νησιά, όπου βρισκόμουν κι όπου καθόμουν όλο και κάποιος «παράγοντας» θα έσκαγε δίπλα μου, μπροστά μου κλπ, που θα έκρινε και θα «ασκούσε επιρροή».

 83. Immortalité said

  Ηλεφού «αλύσωση»;

 84. Ηλεφούφουτος said

  Ιμορ, ε; Ναι.

 85. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

  Κι εσύ τέκνο Νικόλαε; Δε φτάνει που προσμετράνε στα λευκά τα άκυρα (μπερδεύοντας το νόημα των δύο ψήφων) στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων αλλά να το κάνεις κι εσύ; Η δική μου η άκυρη ψήφος διαμαρτυρίας («χεσμένους σας έχω όλους») δε φτάνει που μετριέται παρέα με την κατά λάθος άκυρη αλλά πηγαίνει παρέα με την λευκή («δε με ενδιαφέρει») του γείτονα. Αρνούμαι να συμμετάσχω και σε ηλεκτρονική διαστροφή της πολιτικής μου θέσης!!!! 🙂

  Όπως και να έχει όμως μια και τα ελληνικά κόμματα έκριναν πως πρέπει να σκάσω πάνω από 1000 ευρά για να εκπληρώσω την υποχρέωση μου να ψηφίσω ούτε καν το άκυρο μου δε θα ρίξω στην πραγματικότητα. Taxation without representation που λένε και οι Αμερικανοί. 🙂

  Θέλω να δω πάντως τι χαμός έχει να γίνει αν την τελευταία στιγμή το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματική την απόδοση δικαιώματος ψήφου (και συμμετοχής ως υποψήφιους) και σε δημότες χωρίς υπηκοότητα. Οι αριθμοί τους δεν είναι μεγάλοι τελικά στους εκλογικούς καταλόγους αλλά η αλλαγή την τελευταία στιγμή ιδίως όσον αφορά υποψηφίους…

 86. sarant said

  Χασάπη, θα δικαιολογηθώ λέγοντας ότι δεν είμαι βέβαιος ότι έπαιρνε κι άλλες επιλογές το πρόγραμμα που φτιάχνει το γκάλοπ.
  Αλλά φέτος το άκυρο έτσι κι αλλιώς προβλέπεται πολύ ανεβασμένο -αν και είναι κατ’εμέ λάθος.

 87. Immortalité said

  @ 85 αλλά πηγαίνει παρέα με την λευκή (“δε με ενδιαφέρει”) Αφού Χασάπη ξέρεις ότι η λευκή δεν σημαίνει καθόλου δε μ’ ενδιαφέρει γιατί διαδίδεις ανακρίβειες;

 88. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

  Υπάρχει νομικός ορισμός της λευκής ψήφου και δεν το ήξερα; Πάντοτε την ερμήνευα ως αντίστοιχη της λευκής εντολής. Πάντως για ψήφο διαμαρτυρίας δεν την είχα. Άλλο να ανοίξεις το φάκελλο και να βρεις το λευκό ψηφοδέλτιο και άλλο να βρεις ένα «τον παίρνουν και γέρνουν οι πολιτικοί» παρέα με μια αντίστοιχη φωτό από σκατολογικού περιεχομένου ομοερωτικό πορνό (το τελευταίο πρέπει να αποφεύγεται πλέον για λόγους PC – μπορεί να είναι ο Βαλλιανάτος στην εφορευτική επιτροπή και να θιγεί).

 89. Χασάπη, άλλο για ποιον; για το δικαστικό αντιπρόσωπο ας πούμε;

 90. Μαρία said

  88 Μια φορά προσμετρήθηκαν τα λευκά στα έγκυρα, το 2005 και έτσι βρέθηκε για λίγο στη βουλή ο Θείος Αχιλλέας και η κυρία Παρθένα.

  89 Έλα ντε. Νομίζω οτι ο Χασάπης θέλει να δώσει γραμμή σ’ αυτούς που σκοπεύουν να ρίξουν άκυρο.

 91. Δεν την έχουμε ανάγκη, ρε! 😛

  http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=758851&srv=87

 92. Μαρία said

  91 Ελλάς το μεγαλείο σου! Είναι τύπου βίλας ή παράγκας;

 93. sarant said

  Κι άλλες φορές έχουν ρίξει μαζικά άκυρα αυτοί οι οικιστές -χιλιάδες ίσως.

 94. Βασικός μας στόχος είναι να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 13.500 μελών μας που αντέδρασε ανάλογα στις νομαρχιακές εκλογές τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Βλαχάκης. (απ’ τον δεύτερο λίκνο)

 95. Μαρία, τύπου ισόγειο η μαμά κι ο μπαμπάς, πρώτος το μεγάλο παιδί, δεύτερος το μεσαίο, κ.ο.κ. Δώμα και ισόγειο είναι γκαρσονιέρες για νοίκιασμα στους φοιτηταί, και μοιραία 4 αμάξια, 2 4×4 για τση ελιές, και καναδυό μηχανές, στο δρόμο…

 96. Immortalité said

  @ 88 Χασάπη φυσικά και υπάρχει. Λευκή ψήφος, δεδομένου του υποχρεωτικού χαρακτήρα της ψηφοφορίας, είναι ο μοναδικός συνταγματικά αναγνωρισμένος τρόπος να εκφράσεις την απαξίωσή σου στο σύνολο των υποψηφίων. Εξού (ή εξ ού;) και η υποχρέωση να παρέχονται λευκά ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα. Για να εκφραστεί ελευθέρως και ανόθευτα η κατακαημένη η λαϊκή βούληση και να προστατευτεί και η μυστικότητα που με την αποχή (η οποία είναι αντισυνταγματική) δεν διασφαλίζεται. Και φυσικά τα λευκά είναι έγκυρα ψηφοδέλτια αλλά δεν συνυπολογίζονται για την εξαγωγή του εκλογικού μέτρου (κακώς κατά τη γνώμη μου αλλά αυτή τη συζήτηση δεν θα την κάνω ξανά μα την Παναγία). Τέλος κάποτε στην αρχή του χρόνου, ένα πολύ κοφτερό μυαλό διαχώριζε την ήρα από το στάρι και μας έλεγε ότι η λευκή ψήφος είναι η αρνητική ψήφος ενώ η άκυρη είναι άρνηση του δικαιώματος ψήφου. Αλλά αφενός αυτές είναι ψιλές γραμματικές και αφετέρου οι παραπομπές και οι σημειώσεις χάνονται κάπου στον κλύδωνα και δεν προτίθεμαι να τον ανοίξω. Τώρα φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν είναι το ίδιο να ρίξεις λευκή ψήφο και το ίδιο να αναγράψεις ποιος τον παίρνει και τί του συμβαίνει κατά τη διαδικασία. Βοηθάει να εκτονωθείς και γελάει και λίγο αυτή η έρμη η εφορευτική που θα βλαστημήσει την ώρα και τη στιγμή που θα μετράει σταυρούς…

  (To whom it may concern: να παίζω με τον εαυτό μου και να χάνω, είναι απελπιστική η κατάστασή μου… )

 97. Immortalité said

  @ 95 Βάλε και ένα σάπιο μήλο/ροζ χρωματάκι σε διχρωμία με το σπασμένο ζαχαρί και έχεις δίνεις πλήρη εικόνα του οικοδομήματος…

 98. Immortalité said

  Το «έχεις» έπρεπε να βγει διαγραμμένο, γιατί δε βγήκε;

 99. #96 Το πρόβλημα ίσως να εστιάζεται στο πλαφόν του 3% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη βουλή. Αυτό το 3% απαξιώνει τα πολύ μικρά κόμματα και οδηγεί σε μαθηματικά μαγειρέματα της β`κατανομής. Υπάρχουν οι εξής κίνδυνοι:
  Εθνικό πρόβλημα: Αν πάψει το πλαφόν θα μπορεί ένα δηλωμένο ως Τουρκικό κόμμα να μπει στη βουλή.
  Δημοκρατικό πρόβλημα: Οι ψήφοι σε ένα πολύ μικρο κόμμα λειτουργούν προς όφελος του 1ου κόμματος στη β`κατανομή.
  Επομένως για να έχει αποτέλεσμα μια ψήφος αντίδρασης θα πρέπει να πάει μαζικά σε ένα μικρό κόμμα στα όρια του πλαφόν. (βλέπε οικολόγους)
  Όμως, αυτό το γνωρίζει το σύστημα και δημιουργεί-προωθεί μικρά «κόμματα αντίδρασης» τα οποία είναι και αυτά τέκνα του ιδίου συστήματος. Με λίγα λόγια είμαστε εγκλωβισμένοι. Ίσως η μοναδική λύση να είναι η υπερψήφιση του λευκού (κάπου διάβασα ότι με 50%+1 του λευκού πέφτει το σύστημα) αλλά το τοπίο είναι θολό. Πρέπει να μελετήσουμε τον εκλογικό νόμο.
  Αυτά βέβαια ισχύουν σε εθνικές εκλογές αλλά εκεί είναι που εκπαιδεύεται το εκλογικό σώμα.

 100. Εθνικό πρόβλημα: Αν πάψει το πλαφόν θα μπορεί ένα δηλωμένο ως Τουρκικό κόμμα να μπει στη βουλή

  Στην τουρκική βουλή πάντως εκπροσωπείται ένα καθόλου μικρό κουρδικό κόμμα.

 101. Immortalité said

  Το Σύνταγμα μιλάει για λαϊκή βούληση και όχι για εθνική βούληση. Αν ο κυρίαρχος Λαός αποφασίσει όχι τούρκικο κόμμα αλλά και από την Παπουαλίλη να μπει στη Βουλή εσένα τί σε κόφτει;

  Τεσπά το θέμα είναι πολύ περίπλοκο και είπα ότι δεν θα το συζητήσω κιόλας.

 102. Immortalité said

  Μπράβο ψύχραιμε Δύτη 🙂

 103. Έχεις κάποια εμπάθεια Immortalité; Δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας αλλά με κουράζει. Συμφωνείς ή διαφωνείς όμως, αυτό ήταν το πρόσχημα της οριοθέτησης του 3%. Από που και ως που είναι κακό να το αναφέρουμε;

  Η Τουρκία Δύτη και 10% να βάλει πλαφόν πάλι θα έχει Κουρδικό κόμμα. Δεν είμαστε ίδιοι εμείς και η Τουρκία που είναι ένα κράτος μωσαϊκό. Εξάλλου στην Τουρκία η δημοκρατία είναι (επιεικώς) σχετική αν σκεφτείς ότι στο πρόσφατο δημοψήφισμα τους κάποιοι δεν μπόρεσαν καν να ψηφίσουν ενώ οι Κούρδοι απείχαν. Η δημοκρατία στην Τουρκία είναι το αντίστοιχο του «Αλβανός τουρίστας».

 104. Το πρόβλημα της Τουρκίας με την κουρδική μειονότητα δεν είναι δηλαδή πολύ μεγαλύτερο από το όποιο αντίστοιχο πρόβλημα της Ελλάδας;

  Στο λινκ που έδωσες, το «κάποιοι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν» αναφέρεται προφανώς σ’ αυτό:
  Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δεν μπόρεσε να ψηφίσει σήμερα στο δημοψήφισμα. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι προέκυψε ένα μπέρδεμα σχετικά με το που θα έπρεπε να ψηφίσει. Σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), του οποίου ηγείται ο Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγνοούσε τις αλλαγές που έγιναν από το Ανώτατο Εκλογοδικείο.
  Συγκεκριμένα, οι κανονισμοί της ψηφοφορίας για τα μέλη του κοινοβουλίου, τα περιορίζει να ψηφίζουν στην περιοχή όπου εκλέγονται

  Ατυχές παράδειγμα θάλεγα.

  Οι Κούρδοι απείχαν εν πολλοίς, ναι. Δεδομένου ότι παραπάνω ζητάς ας πούμε να ψηφίσουμε λευκό σε ποσοστό 50%+1, δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα.

  Δεν έχω καμιά πρόθεση να υπερασπιστώ το τουρκικό πολιτικό σύστημα, αλλά δεν βλέπω τον σοβαρό λόγο για το πλαφόν του 3%.

 105. Υπήρχαν φασαρίες εκείνες τις ημέρες Δύτη στην Τουρκία, δεν βρήκα ίσως καλό σύνδεσμο.

  Από ότι θυμάμαι το 3% μπήκε όταν εξελέγη ένας βουλευτής που υπεστήριζε ότι ήταν Τούρκος. Αν θέλεις να το ψάξω, να το κάνω ευχαρίστως.

  Αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ σχολίασα για το πως μπορεί ο ψηφοφόρος να ελιχθεί στο σημερινό πολιτικό μας σύστημα και κατά την άποψη μου αυτά είναι τα δεδομένα. Αλλά δες τώρα τι γίνεται, από όλο το σχόλιο μου σκαλώσατε στο «εθνικό θέμα» και το 3%.

  Σαφώς τα προβλήματα της Τουρκίας είναι απείρως μεγαλύτερα και όχι μόνο με τους Κούρδους. Αλεβήτες, πόντιοι, Ισλαμιστές, στρατόκαυλοι και πάσης φύσεως και μορφής διχασμός υπάρχει μέσα στην Τουρκία.

 106. #104 Α Δύτη, τώρα το είδα Δύτη, συγνώμη αλλά διαφωνώ. Δεν ζητάω τίποτα. Απλά συζητώ.

 107. Immortalité said

  @ 103 Μια και τέθηκε η ερώτηση, να σου απαντήσω ότι δεν έχω καμία εμπάθεια απέναντί σου. (Αν και νομίζω ότι η εμπάθεια είναι γενική κατάσταση. Δεν είσαι εμπαθής με κάποιον αλλά εμπαθής γενικά. Αλλά μπορεί να κάνω λάθος.) Και δεν θα μπορούσα να είχα γιατί δεν σε ξέρω. Απλά δεν μου ταιριάζει ο τρόπος που σκέφτεσαι και ίσως δεν έχω τη διπλωματικότητα ή τη σοφία να μη σε διαβάζω. Προφανώς το ζήτημα το διέπει μια άλφα αμοιβαιότητα. Ανεξάρτητα από αυτό, ορισμένα πράγματα που γράφεις και κυρίως ο τρόπος που (δεν) τα τεκμηριώνεις μου χτυπάνε κάτι καμπανάκια στον εγκέφαλο και παίρνει πολλές στροφές ανάποδες. Δεν είμαι και το καλύτερο παιδί γενικότερα και ιδού τ’ αποτελέσματα. Γι αυτό αλλά και για την ηρεμία όλων όσων μας διαβάζουν, δεν θα ξανασχολιάσω σχόλιό σου. Να ξαναπώ ότι η προσωπική μου αυτή άποψη είναι και άποψη και προσωπική μου και δεν θα ήθελα να αποτελέσει αντικείμενο αντιδικίας. Θα ηρεμήσουμε και οι δύο νομίζω…

 108. Αυτό το σχόλιο έγινε στις 20/10/2010 στις 20:10, ώρα ιστολογίου…

  ίσως…

 109. 😳 σβήστε το… άργησε 10 λεπτά… 😳

 110. Immortalité said

  Αντί να το σβήσουμε μπορούμε να γυρίσουμε το ρολόι πίσω 😉

 111. Φυσικά και υπήρχαν φασαρίες, εκεί ήμουνα λίγο πριν (όχι δεν εννοώ ότι τις υποκίνησα! 🙂 ). Εντύπωσή μου είναι ότι τις υποκινούσε υπόγεια ο στρατός για να αποδυναμώσει το «κουρδικό άνοιγμα» Ερντογάν.

  Επί της ουσίας: όλη αυτή η φιλολογία για το «σάπιο σύστημα της Μεταπολίτευσης», το «κίνημα της αποχής» ή του λευκού, το «φέρτε την Ελλάδα πίσω» και δε συμμαζεύεται, μου φαίνεται πως υποτιμά αφάνταστα το λαό παρουσιάζοντάς τον να άγεται και να φέρεται, ενώ ταυτόχρονα δεν καταδέχεται να συμμετέχει σε πραγματικά συλλογικά κινήματα με πολιτικό χαρακτήρα. Απαξίωση της πολιτικής -δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος εκφραστής είναι ο Καρατζαφέρης, που τώρα λέει να κάτσουμε να τα βρούμε με φρέσκες ιδέες λες και ζούμε στο «Παραμύθι χωρίς όνομα».
  Θέλω να πω, μια απολιτική στάση απέναντι στο πρόβλημα της Ελλάδας μοιάζει αθώα και σχεδόν παιδική ή καφενειακή, στην πραγματικότητα όμως είναι βαθιά απολυταρχική καθώς αναγκαστικά οδηγεί σε κάποιους φωτισμένους σωτήρες που έχουν τις λύσεις.

 112. Συμφωνώ απολύτως με το τελευταίο αλλά υπάρχει όπως είπες και ο κωλοτούμπας που είναι ο καλύτερος εκφραστής αλλά όχι και ο μόνος.

  Για εμένα μόνον μέσα από την υπερπροσφορά στο επίπεδο του εκλέγεσθαι μπορεί να λύσει το πρόβλημα και οι δημοτικές εκλογές είναι η καλύτερη περίπτωση όπου μπορεί κάποιος ακομμάτιστος να κάνει τον αγώνα του σε άμεση επαφή με τους πολίτες. Ασκώντας μόνον το δικαίωμα του εκλέγειν δεν βρίσκεται λύση.
  Έλα όμως ντε που οι δημοτικές εκλογές λαμβάνουν πάντα πολιτικό χαρακτήρα! Τυχαίο; Δεν νομίζω. Και άντε στην παρούσα συγκυρία να τον δεχθώ τον πολιτικό χαρακτήρα λόγω μνημονίου, σε γενικές όμως γραμμές τι με ενδιαφέρει αν ο δήμαρχος είναι ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΟΚ; Αλλά βλέπεις οι περισσότεροι υποψήφιοι της Τ.Α. χρησιμοποιούνται ως διαφημιστές της κομματικής «ιδεολογίας» τους και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

 113. #110 Αμέ! 5-6 ώρες πίσω για σήμερα, θα με βόλευε αφάνταστα να προλάβω μερικά πράγματα…

 114. Εδώ το ιστορικό των εκλογικών νόμων. Το 3% μπήκε το 1989 http://www.ekloges.gr/pages.asp?pageid=4&langid=1

 115. Immortalité said

  @ 113, 5-6 ε; Μα και συ δεν το λεγες νωρίτερα; άφησα το μεσημέρι το ραβδάκι σπίτι… 😉

 116. ashton said

  το 3% δεν μπήκε το 1989, μπήκε το 1993 για πρώτη φορά (όταν και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά ξεπέρασε το 3% με το 2,93% να το εχει ο Συν)

 117. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

  (89) Προφανώς και μιλάω για τους δικαστικούς αντιπροσώπους – σιγά μη δει άλλος το απόκομμα από το «Boys between boys»… ;->
  (96) Αλλιώς το ερμήνευα (εξήγησα) πάντα το λευκό. Ο ορισμός του καθηγητή σου είναι πουθενά γραμμένος επίσημα (και όχι ως ερμηνεία του); Στην αγγλοσαξωνική παράδοση τοπικών εκλογών υπάρχει συχνά εκτός του λευκού και η επιλογή «reopen nominations» ή «none of the candidates» που υποδηλώνει πιο κοντά την απαξίωση του επίτηδες άκυρου.

  Περί Τουρκίας και Κούρδων και η αναλογία με την μειονότητα στη Θράκη χωλαίνει από πολλές πλευρές και επιπλέον το δικό μας 3% είναι δικό τους 10%! (http://en.wikipedia.org/wiki/Politics_of_Turkey). Το κουρδικό κόμμα συγκροτήθηκε από 20 ανεξάρτητους υποψηφίους που εκμεταλλεύτηκαν το παράθυρο στο 10% για ανεξάρτητους υποψηφίους (από το παραπάνω):

  Independent candidates may run, and to be elected, they must only win 10% of the vote in the province from which they are running.

  Η απόφαση να κατεβούν οι υποψήφιοι ως ανεξάρτητοι ήταν μέρος σχεδίου:

  The Democratic Society Party claimed that the 10% threshold of the national vote required in order to be represented in the Grand Assembly was aimed at disqualifying it from the parliament. However, many other parties failed to cross this threshold in the last election. The Democratic Society Party decided to have its candidates run as Independents. On 13 May DTP announced that if they wanted to, they could lock up the elections by putting in five to ten thousand independent candidates.[33] The next day in a statement, the Supreme Election Committee (Turkish: Yüksek Seçim Kurulu (YSK)) responded to DTP’s threat by stating that there was no issue and that they would simply use «larger envelopes».[34]

  από το http://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Society_Party

  Προφανώς και τη μετάνιωσαν αυτή την εξαίρεση οι Τούρκοι. Αλλά το ερώτημα για εμάς είναι αν το πρόβλημα είναι (χωρίς το 3%) η ύπαρξη 2 εθνικιστών Τούρκων βουλευτών στη Βουλή ή η ύπαρξη πολλών δεκάδων χιλιάδων ελλήνων πολιτών που ανήκουν ιδεολογικά στην ίδια κατηγορία; Μάλλον το δεύτερο είναι πιο σοβαρό πρόβλημα (γιατί έτσι κι αλλιώς τους έχουμε τους 2 εντος ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) παρεκτός της περίπτωσης που μια κυβέρνηση στηρίζεται σε 2 ψήφους ανοιχτά ελεγχόμενους από την Άγκυρα.

 118. sarant said

  Η αλήθεια είναι ότι το 3% θεσπίστηκε γύρω στο 1990-91 και πρώτη φορά εφαρμόστηκε το 1993 (νόμος Κούβελα λεγόταν). Η διαφορά του από τα όρια άλλων χωρών είναι ότι καταργεί την πρώτη κατανομή. Έτσι, αν ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο πάρει ακόμα και το 99% των ψήφων π.χ. της Λέσβου, δεν θα εκλέξει βουλευτή, παρόλο που η Λέσβος βγάζει τρεις, επειδή δεν θα έχει το 3% πανελλαδικά. Στην Τουρκία, μπορεί ο ανεξάρτητος βουλευτής να πάει την έδρα από πρώτη κατανομή, στη Γερμανία το ίδιο. Στην Ελλάδα όχι, πράγμα που έγινε για να αποκλείσει ανεξάρτητα μειονοτικά ψηφοδέλτια και που έχει ακυρώσει μια βασική αρχή της δημοκρατίας.

 119. sarant said

  Το 117 το είχε πιάσει η σπαμοπαγίδα, και το 118 γράφτηκε χωρίς να έχω δει το 117, αν και δεν θα το άλλαζα μάλλον.

 120. Immortalité said

  @117 al.2 Χασάπη δεν είπα ότι ήταν καθηγητής μου. Είπα όμως ότι δεν μπορώ να σου δώσω παραπομπή γιατί είναι κάπου χωμένη και δεν το ψάχνω. Μπορώ όμως να σου πω ότι δεν αποτελεί προσωπική του ερμηνεία όπως η δική σου ας πούμε αλλά είναι επιστημονική ερμηνεία την οποία μπορείς να βρεις με άλλα λόγια ή και με τα ίδια, σε οποιοδήποτε εγχειρίδιο συνταγματικού δικαίου επιλέξεις να διαβάσεις, εφόσον δεν με πιστεύεις sur parole. Δεν σου προτείνω κάποιο συγκεκριμένο γιατί δεν έχω κανένα πρόχειρο αλλά της σχολής του ΑΠΘ είναι γενικά καλογραμμένα. Κανενός καθηγητή του ΕΚΠ δεν έχει πέσει στα χέρια μου. Την αγγλοσαξωνική παράδοση τώρα δεν θα πω ότι την παίζω στα δάχτυλα αλλά τη διαφορά μεταξύ λευκού και “none of the candidates” δεν την αντιλαμβάνομαι.
  Το ότι το ερμήνευες αλλιώς το κατάλαβα. Μέχρι εκεί φτάνω.

  @ 118 in fine πράγμα για το οποίο ποτέ δεν άνοιξε μύτη και όλοι το έχουν(με) κάνει γαργάρα… Κατά τα άλλα θα κολλάμε φωτογραφίες και αυτοκόλλητα στα ψηφοδέλτια και έτσι θα κάνουμε αντίσταση…

 121. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 122. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 123. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 124. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 125. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 126. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 127. […] https://sarantakos.wordpress.com/2010/10/19/ekloges-attiki/ […]

 128. Μαρία said

  πέτρες και γιαούρτια…
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=216395

 129. Αναρωτιέμαι… Υποτίθεται* πως υπάρχει ένα σωρό κόσμος που αρνείται να δει ελληνική τηλεόραση, ιδιαίτερα τη λεγόμενη «πρωινή ζώνη», άσε που τις ώρες της τελευταίας οι περισσότεροι δουλεύουμε. Συνεπώς, όλοι αυτοί δεν έχουν δει τον κ.Μητρόπουλο να λαϊκίζει κατά συρροή στο πλευρό του κ.Αυτιά.

  Οπότε, συμπεραίνω, αγωνιστικοί κι αμόλυντοι από τα πρωινά σκουπίδια, πολλοί από αυτούς θα ψηφίσουν τον αγωνιστή κ. καθηγητή.

  Μήπως, τελικά, όλοι οφείλουμε να σχηματίζουμε από πρώτο χέρι άποψη για όσα αφορούν την ελληνική κοινωνία;

  * προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ λιγότεροι

 130. Στάζυ, μπορείς να ξέρεις περί Μητρόπουλου και χωρίς να τον έχεις δει ποτέ στην τηλεόραση. Υπάρχουν και οι εφημερίδες, υπάρχει και ίντερνετ, υπάρχει και η Ελληνοφρένεια 🙂 . Εγώ τουλάχιστον δεν τον έχω δει ποτέ λάιβ, αλλά ξέρω…

 131. Aπό πρώτο χέρι σημαίνει από πρώτο. Κι υποτίθεται ότι πολλοί δεν βλέπουν καθόλου, τίποτα, νάδα, τηλεόραση.

  (από το δικό σου το κονάκι μούρθε να γράψω το #129)

 132. Μμμ, δεν είμαι σίγουρος. Ένα χρόνο, πρόπερσυ, που έμεινα χωρίς τιβί, τελικά από τις πρωινές κουβέντες στη δουλειά, τις εφημερίδες που παιδιόθεν ξεκοκκαλίζω και το ίντερνετ μάθαινα τα πάντα -εννοώ, και τα περί Αυτιά και τα πάντα όλα.
  (επί της ουσίας, τέλος πάντων, η επιλογή του Μητρόπουλου έδειξε τι τέλειοι τρόποι υπάρχουν για να αυτοκτονήσει ένα κόμμα. Αν και πολλά κόμματα συναγωνίζονται σ’ αυτό, τελευταία…)

 133. chequechak said

  Θα ήθελα να ενημερώσω πως έγινε στη Θεσ/νίκη μια ακατονόμαστη ενέργεια από το πρωτοδικείο, αποκλεισμού-μη ανακήρυξης του συνδυασμού «Θεσ/νίκη της ανατροπής» μετά από πρόταση της προέδρου. Αφού η πρόταση δεν πέρασε με 2-1, απέκλεισαν τη συμμετοχή στις εκλογές των 12 υποψηφίων στο 5ο δημ. διαμέρισμα (μεταξύ αυτών και γω). Έχει γίνει βέβαια ένσταση.

 134. sarant said

  Με ποιο πάτημα;

 135. chequechak said

  Το σκεπτικό της προέδρου ήταν πως δεν μπορεί στον τίτλο του ψηφοδελτίου να αναφέρονται τα αρχικά διεθνών οργανισμών όπως Ε.Ε και ΔΝΤ, οι οποίοι είναι οργανισμοί που βοηθούν και την Ελλάδα. Να σημειώσω πως στα υπόλοιπα πρωτοδικεία δεν νομίζω να υπήρχε πρόβλημα με τον τίτλο. Όσον αφορά τη διαγραφή των 12 υποψηφίων στο 5ο δημ. διαμέρισμα έγινε επειδή λέει οι θέσεις στο δημ. διαμέρισμα είναι 20!!!

 136. sarant said

  Άστα αυτά -αποσιωπάς ότι ένας τουλάχιστον υποψήφιος ήταν αξύριστος!

 137. chequechak said

  Αξύριστος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, ο Ζήσης ο Κλεισιάρης. Διαβάστε το σκεπτικό της προέδρου, είναι φοβερό!!! (υπάρχει στην ιστοσελίδα του πρωτοδικείου).

 138. Μαρία said

  137 Βάλε ένα λινκ, βρε γιατρέ. Στο 5ο μένω αλλά ψηφίζω αλλού, μάλλον δεν ψηφίζω πουθενά.

 139. sarant said

  Δώσε ένα λινκ, αν γίνεται!

 140. chequechak said

  http://www.protodikeio-thes.gr/opencms_prot/opencms/ProtSite/downloads/ekl2010/DIMOS_THESSALONIKIS.doc

 141. Μαρία said

  140 Σχετικά με το 5ο διαμέρισμα φαίνεται να στηρίζονται στο νόμο. Όχι;

 142. sarant said

  Αμπσούρντα λεξ, σεντ λεξ

 143. Μαρία said

  142 ντουραλέξ 🙂

 144. chequechak said

  Αγαπητέ Νίκο, να με συγχωρείς αλλά το «σεντλεξ» δεν έχει βάση γιατί και στην περίπτωση του τίτλου, η πρόταση της προέδρου είναι καθαρά δική της ερμηνεία και δεν καθορίζει τέτοιο πράγμα ο νόμος αλλά και στην περίπτωση των 12 υποψηφίων, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που τυχαίνει να είναι δικηγόρος διαβεβαιώνει ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις που καθορίζει ο νόμος. Ξαναλέω ότι σε κανένα άλλο πρωτοδικείο δεν ανέκυψε παρόμοιο πρόβλημα.

 145. sarant said

  Αν είναι έτσι, θα κερδίσετε την έφεση, που το εύχομαι.

  Για τον τίτλο, είναι τερτίπι της προέδρου, που δεν πέρασε.

 146. chequechak said

  Το πρόβλημα είναι ότι η ένσταση εκδικάζεται την Παρασκευή, μέρα που η νομαρχία έχει θέσει σαν όριο γιατί τυπώνει και στέλνει τα ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα. Οπότε και να γίνει δεκτή η ένσταση δε θα υλοποιηθεί!!!

 147. sarant said

  Καλά λες -διότι η Πέμπτη είναι αργία. Τα είχε επισημάνει αυτά τα ανακόλουθα κι ένα άρθρο του Ριζοσπάστη.

 148. ἀκονίστε τὰ μαχαίρια, σὲ λίγο σερβίρονται μεζεδάκια.

 149. Μαρία said

  144 Δηλαδή σε άλλους δήμους έχετε μικρότερο αριθμό υποψηφίων απ’ τον ελάχιστο που απαιτεί ο νόμος;
  http://www.et.gr/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=108&lang=el

 150. sarant said

  148: Κορνήλιε, μεζεδάκια, δηλαδή γλωσσικά λάθη και σαρδάμ, έκανε ελάχιστα, ίσως δύο και εντελώς αμελητέα.
  [«για 88 θέσεις υποβλήθηκαν 20.000 θέσεις» (στο όπεν.γκοβ), είπε, και, προς το τέλος, «τις δυσμενέστερες δυνατά συνθήκες»]

  Αλλά τι να το κάνεις όταν σε κοροϊδεύει μες τα μάτια σου, όταν για κάθε τι λέει «εγώ τα έλεγα αλλά οι άλλοι δεν μ’ ακούγανε», όταν λέει ότι αν μαυριστεί ο Σγουρός θα πέσει η χώρα σε αδιέξοδο -και το λέει χωρίς να κάνει γλωσσικά λάθη; Χειρότερα έτσι.

 151. #150 πράγματι, δὲν ὑπῆρχαν μεζεδάκια, ἄνοστο.

 152. Immortalité said

  Νίκο ότα άκουσα τις δυσμενέστερες συνθήκες εσένα σκεφτόμουν 🙂

 153. Immortalité said

  (ν)

 154. Immortalité said

  @ 144 Ο νόμος είναι πολύ φρέσκος για να έχει ήδη ερμηνευτεί νομολογιακά αλλά η διατύπωσή του σχετικά με την ονομασία δεν αποκλείει την ερμηνεία της προέδρου. Το ότι σε κανένα άλλο πρωτοδικείο δεν ανέκυψε πρόβλημα δεν αποδεικνύει απαραίτητα κάτι. Τώρα αυτό με τον αριθμό των υποψηφίων αν υπάρχει όριο δεν γίνεται ν’ αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση όποτε και να εκδικαστεί η ένσταση προλαβαίνετε. Μέχρι τελευταία στιγμή τυπώνονται ψηφοδέλτια και αν δεν προλάβουν να μπουν στους σάκους τα μοιράζουν στα εκλογικα τμήματα μετά.

 155. Μαρία said

  Ιμόρ, ο νόμος είναι σαφέστατος. Δες τα άρθρα 18 και 19 που καθορίζουν τον ελάχιστο αριθμό των δημοτικών συμβούλων. Άλλωστε κι άλλοι συνδυασμοί στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν υποψήφιους σ’ όλα τα διαμερίσματα (δες 140)

 156. Immortalité said

  Μα το είδα Μαρία και διάβασα και το νόμο. Απλά ότι έχει να κάνει με ποσοστά, αριθμούς και υποψηφίους δεν είμαι τώρα σε θέση…

 157. Μαρία said

  156 οκ, το κοίταξα εγώ που ήξερα τους αριθμούς, καθότι το επίμαχο δικό μας διαμέρισμα βγάζει τους 20 απο τους 49(7+5+4+12+20+1) συνολικά συμβούλους.

 158. chequechak said

  Δημοτική Κίνηση Θεσσαλονίκη της Ανατροπής – Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, Καλλικράτη
  Υπ. Δήμαρχος: Ζήσης Κλεισιάρης
  Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2010
  Τηλ. Επ. 6936167691
  http://thessanatropi.wordpress.com/

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Καλλικράτη» καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια αποκλεισμού της από τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, που έλαβε χώρα σήμερα 23-10-2010, κατά τη διαδικασία ανακήρυξης του Συνδυασμού. Συγκεκριμένα, με το επιχείρημα ότι αναφέρει στον τίτλο της τις λέξεις «ΕΕ» και «ΔΝΤ», επιχειρήθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης να μην ανακηρυχθεί ως Συνδυασμός που κατέρχεται στις Δημοτικές Εκλογές. Όμως, με ψήφους 2-1 (μειοψήφησε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, που εξέφρασε την παραπάνω άποψη) τελικά το Δικαστήριο ανακήρυξε τον Συνδυασμό μας. Επίσης, το ίδιο Δικαστήριο, χρησιμοποιώντας γελοία επιχειρήματα, τα οποία δεν βρίσκουν έρεισμα ακόμα και στον ίδιο το Νόμο, δεν ανακήρυξε, δηλαδή απέκλεισε, 12 υποψηφίους μας από την 5η Δημοτική Κοινότητα (5ο Διαμέρισμα). Η φίμωση κάθε ανατρεπτικής φωνής και άποψης που θέλει να επιβάλει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Δικαστικές Αρχές, που γίνονται πιόνια επιβολής μίας σκληρής και ανελεύθερης πολιτικής, παραβιάζοντας ακόμα και το ίδιο τους το Σύνταγμα, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Τους «ενοχλήσαμε» γιατί καταφερόμαστε κατά της ΕΕ και του ΔΝΤ. ΑΚΟΜΑ δεν είδαν τίποτα, από αυτό που τους περιμένει. Μόνη απάντηση η υπερψήφιση του Συνδυασμού μας και η συμμετοχή όλων στους αγώνες που έρχονται. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ.

 159. @ 148, 150

  Δεν ξέρω αν λογίζεται για γλωσσικό μαργαριτάρι, πάντως ενδιαφέρον βρήκα ένα κονντίτσιο σινεκβανόν που ξεφούρνισε κάποια στιγμή η Τρέμη. Θα μου πεις, πώς ήθελες να το εκφέρει, σίνε – παύση – κβα – παύση – νον, κατά το αλλάαα… ρύσαι ημάς από του πονηρού του Ηλεφού στο σημείωμα για τα ραμόνια; Από την άλλη, όταν το λες όλο μαζί δίκην παπατρέχα, μου κάνει σαν ητανηεπιτάς ή αλεαγιακταές, και μου θυμίζει πολυσύλλαβο οξύτονο επώνυμο, Ρενέ Ωμπερζονουά, Ερίκ Ραμπεσαντρατανά και τέτοια.

  Άσχετο: Ο e de la magen φαίνεται ότι μαζεύει υπογραφές. Μου έρχεται στο στόμα το «Θα φύγω πλούσιος». Ιδού το λάιβ από τον Άρχοντα στα ογδόντα του. Θα μου λείψει…

 160. sarant said

  Για το 158:
  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=27/10/2010&id=12767&pageNo=16&direction=1

 161. π2 said

  Για τους αναποφάσιστους υπάρχει και βοήθημα.

 162. sarant said

  Η σφυγμομέτρηση έκλεισε -άλλωστε, αύριο θα ανοίξουν οι κάλπες. Ευχαριστώ όσους ψήφισαν.

 163. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, Νικοδέσποτα, οφείλω να ομολογήσω ότι μάλλον το γκάλοπ σου ήταν πολύ αισιόδοξο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: