Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Στάση για καφέ και ξεκούραση

Posted by sarant στο 3 Ιουνίου, 2011


Στα προγράμματα των οργανωμένων εκδρομών με πούλμαν, συχνά διαβάζουμε  ότι στο τάδε σημείο θα γίνει στάση για καφέ και ξεκούραση, ευκαιρία να βγουν οι επιβάτες έξω και να ξεμουδιάσουν.  Βρίσκω πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε μια μικρή στάση για ξεκούραση και στη δική μας εκδρομή. Εδώ και αρκετόν καιρό το ιστολόγιο δημοσιεύει ένα άρθρο την ημέρα, με σπάνια εξαίρεση κάποιες Κυριακές. Τον Μάη που μόλις τελείωσε είχαμε, αν μέτρησα καλά, 34 άρθρα. Τον Ιούνιο δεν θα κρατήσω αυτόν τον ρυθμό, πρέπει να κάνω μια στάση.

Δεν είναι ότι κουράστηκα. Όμως έχω στα σκαριά κάποια άλλα γραψίματα και θέλω να τους αφιερώσω μερικές μέρες απερίσπαστης προσοχής –διότι, όσο κι αν δεν φαίνεται, για να γραφτεί ένα άρθρο του ιστολογίου θέλει και κόπο και χρόνο. Λοιπόν, για τις επόμενες δεκαπέντε περίπου μέρες, ίσως και είκοσι, δεν θα μπορώ να γράφω εκτενή άρθρα και δεν θα ανεβάζω άρθρα με την ίδια συχνότητα. Στα σχόλια δεν πειράζει να συμμετέχω, αντίθετα είναι πολύ ευχάριστη απασχόληση· τα άρθρα είναι που παίρνουν τον πολύ χρόνο.

Δεν λέω ότι δεν θα ανέβει κανένα άρθρο όλο αυτό το διάστημα. Απεναντίας, τη Δευτέρα θα ανεβάσω το άρθρο που θα δημοσιευτεί στην Αυγή την Κυριακή, και που είναι ήδη γραμμένο. Τις Τρίτες θα έχω τα άρθρα του πατέρα μου, για την Πέμπτη έχω κάτι άλλο μικρό ετοιμάσει, όχι δικό μου. Αν κάτι σοβαρό συμβεί ή αν μου έρθει έμπνευση, μάλλον θα αθετήσω την απόφασή μου και θα γράψω. Επίσης, αν κάποιος φίλος θέλει, μπορεί να στείλει άρθρο προς δημοσίευση, αλλά δεν υπόσχομαι ότι θα μπει (αν π.χ. μου στείλετε άρθρο για τις καταστροφικές συνέπειες του μονοτονικού!)

Ομολογώ  ότι η σύντομη αυτή στάση πέφτει σε περίοδο που μου δημιουργεί ενοχές, διότι συμβαίνουν πολλά και διότι η συμμετοχή στο ιστολόγιο έχει αυξηθεί πολύ. Τον μήνα που μας πέρασε είχαμε νέο ρεκόρ επισκέψεων, 124.000, δηλαδή 4.000 τη μέρα μέσο όρο (προηγούμενο ρεκόρ ο Μάρτιος, με 109.000), οπότε μου φαίνεται λιγάκι σαν προδοσία να κάνω διάλειμμα –αλλά πρέπει.

Τέλος πάντων, σταματάω εδώ τις περιαυτολογίες και εγκαινιάζω από σήμερα τη στάση για ξεκούραση. (Ο Πάνος της καλύβας, πριν από τρία χρόνια που είχε κάνει κάτι ανάλογο, το είχε ονομάσει, πολύ πιο λογοτεχνικά, Χαζάιν Πιρούιτ).

Αλλά ας επωφεληθώ από την ευκαιρία για να σας κάνω μια ερώτηση που την έχω εδώ και λίγο καιρό και ως τώρα δεν έβρισκα πάτημα να την ταιριάξω σε κάποιο άρθρο.

Η απορία απευθύνεται κυρίως σε όσους είναι μυημένοι στα μυστικά του Γκουγκλ, και ειδικότερα των γκουγκλοβιβλίων (google books). Όταν κάνω αναζήτηση στα google books και η λέξη που βάζω τελειώνει σε σίγμα τελικό, μου βγάζει ελάχιστα αποτελέσματα, στα οποία η ενλόγω λέξη εμφανίζεται άτονη. Για παράδειγμα, αν βάλω «Κατσιγιάννης», παίρνω μόνο 4 ανευρέσεις, όλες με κεφαλαία-άτονα,

Αν το βάλω στη γενική, Κατσιγιάννη, παίρνω πολύ περισσότερες, 115 ή 122, ο αριθμός αλλάζει κατά περίπτωση.

Αν βάλω «Σουρής» παίρνω μόνο 29. Αν βάλω «Σουρής» στο δικό μου google books, χωρίς να μεσολαβήσει το λινκ μέσω του άρθρου, δεν παίρνω καμία!

Αν βάλω «Σουρή» παίρνω χιλιάδες.

Ξέρει κανείς πού μπορεί να οφείλεται το πρόβλημα; Ξέρει καμιά πατέντα για να ξεπεραστεί;

Κατά τα άλλα, καλή ξεκούραση!

Advertisement

91 Σχόλια προς “Στάση για καφέ και ξεκούραση”

 1. Καλή ξεκούραση!

 2. Hellegennes said

  Καλή ξεκούραση 🙂

  Στην ερώτησή σου, το πρόβλημα οφείλεται στον αλγόριθμο του google που δεν είναι αρκετά αποδοτικός στα ελληνικά. Διαφορές θα βρεις και με τον τονισμό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που φταίει είναι ότι το google ψάχνει για διαφορετικούς τύπους των όρων που αναζητείς. Στην περίπτωση που βάζεις γενική, αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι μπορεί να προσθέσει κι ένα σίγμα άμα λάχει και να βρει κι άλλα. Το αντίθετο δεν συμβαίνει. Ένας τρόπος για να το παρακάμψεις είναι να βάλεις κι άλλες λέξεις. Π.χ. αν γράψεις «σουρής κυρά» θα σου βγάλει περισσότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί το google ψάχνει σε διαφορετικές βάσεις και με διαφορετικό τρόπο όταν εισάγεις πολλαπλούς όρους.

 3. Καλημέρα!
  Κι εγώ σκέφτομαι να ανεβάσω ένα τέτοιο ποστ για το καλοκαίρι (και όχι λόγω διακοπών…). Είναι όμως αλκολίκι το μπλογκ, καλά τόπε κάποιος. 😉

 4. tahini_ said

  Το ημερήσιο άρθρο έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια. Είχα όμως εδώ και καιρό την απορία πώς τα προλαβαίνετε, εδώ έπρεπε να βάζω λίγο χρόνο στην άκρη κάθε μέρα για να σας διαβάζω :). Καλό διάλειμμα!

 5. Για το ερώτημά σου: υποθέτω ότι στο google books (τουλάχιστον στα ελληνικά), μάλλον λόγω της οπτικής αναγνώρισης του σκαναρισμένου κειμένου, γίνεται ταίριασμα της ακολουθίας χαρακτήρων του όρου που αναζητάς, και δεν προηγείται stemming (στελέχωση) των πηγαίων κειμένων.

 6. Immortalité said

  Καλά θα κάνεις, να ξαποστάσουμε και μεις λίγο γιατί και το διάβασμα θέλει το χρόνο του 🙂

  Άσε που μια στάση για καφέ είναι (;) πάντα ευχάριστη!

  Αναρωτιέμαι μόνο τι θα κάνουν μερικοί μερικοί χωρίς ιστολόγιο…

 7. BobLoopas said

  Όχι, όχι, όχι. Εγώ δεν το δέχομαι. Θέλω άρθρο κάθε μέρα. Και μας χρωστάς και ένα Βάρναλη.

 8. Σε πολλές μηχανές αναζήτησης ψάχνει γράμμα-γράμμα τη λέξη. Ότι εμπεριέχει αυτό που ψάχνουμε και κάτι παραπάνω (π.χ. ένα τελικό ς στο τέλος) συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα. Ότι έχει όμως λιγότερα θεωρείται ασύμβατο. Αν δηλαδή βάλετε Σουρής δεν βγάζει το Σουρή. Στην ουσία κάθε αναζήτηση είναι σα να γράφουμε
  Σουρής*
  Σουρή*
  όπου αστερίσκος μπορεί να είναι οτιδήποτε ακολουθεί στην ίδια λέξη το τελευταίο «ς» ή «η» αντίστοιχα στο παράδειγμα. Λάβετε υπ’όψιν ότι άλλο γράμμα είναι το «ς» και άλλο το «σ», ενώ στο δεύτερο και μόνον αντιστοιχεί το κεφαλαίο «Σ».

  Όσοι ασχολούνται με αναζητήσεις προτιμούν πάντα το γενικότερο και τη μικρότερη λέξη ή τα πρώτα γράμματα. Αν βάλετε «Σουρ» σκέτο στο google θα πάρετε πολύ περισσότερα αποτελέματα, εκ των οποίων η πλειοψηφία θα είναι άσχετα (π.χ. Σουρατζής, σούργελο, κ.ο.κ.) θα πιάσετε όμως και κάποια ανέλπιστα του τύπου «το ‘λεγε ο Σουράκος στα ποιήματα του» κλπ. Από το google books δεν νομίζω οτι θα κερδίσετε κάτι με την συντομογραφία.

 9. καλά κρασά!

 10. physicist said

  Καλή ξεκούραση, Νίκο, και καλή δύναμη για τα άλλα σχέδιά σου.

 11. Alexis said

  #6:
  «Αναρωτιέμαι μόνο τι θα κάνουν μερικοί μερικοί χωρίς ιστολόγιο… »

  Immortalité σε ποιούς αναφέρεσαι άραγε;
  Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου !!!

 12. Αντε καλή ξεκούραση λοιπόν, και καλά μπανάκια!
  Αρκεί να μας υποσχεθείς ότι αν συμβεί κάτι συνταρακτικό στη χώρα θα υπάρξει σχετικό άρθρο πάραυτα! 😀

 13. π2 said

  Καλή ξεκούραση!

 14. Christos Stathis said

  Το πρόβλημα με τα ελληνικά (και όχι μόνο) υπάρχει σε όλα τα συστήματα αναζήτησης και ξεκινάει συνήθως από το ότι η καταχώρηση (ή μήπως καταχώριση;) στο search index δεν γίνεται σωστά. Κανoνικά πρέπει να προηγείται ένας μετασχηματισμός κάθε όρου, είτε stemming όπως προαναφέρθηκε είτε πιο απλά να αφαιρεθούν οι τόνοι και να γίνουν όλα τα σίγμα σ. Κατά την αναζήτηση, γίνεται ο ίδιος μετασχηματισμός στους όρους που δίνεις και το matching γίνεται με όρους μετασχηματισμένους. Ακόμα καλύτερα ο μετασχηματισμός μπορεί να είναι και φωνητικός π.χ. όλα τα η,ι,υ γίνονται ι, όλα τα ο,ω γίνονται ο κ.ο.κ ώστε ακόμα και αν γράψεις λάθος π.χ. θίρα θα σου βρει θήρα και θύρα. Αν όμως δεν γίνεται μετασχηματισμός τότε πρέπει να γράψεις τους όρους αναζήτησης ακριβώς όπως έχουν καταχωρηθεί στο index αλλιώς δεν θα βρει τίποτα.

 15. sarant said

  Ευχαριστώ για τα σχόλια και για τα καλά λόγια! Είπαμε ότι όσο κρατάει το διάλειμμα θα ανεβαίνουν άρθρα με πιο αραιό ρυθμό (και σε πιο μικρό μέγεθος, ίσως). Δεχόμαστε και φιλοξενίες δικών σας άρθρων (αλλά μπορεί να μην τα βάλω).

  Σε σχέση με το ερώτημα για το γκουγκλ μπουκς:
  2: Αν βάλεις και άλλη λέξη, π.χ. «και Σουρής» (όχι με ακριβή φράση) σου βγάζει περισσότερες ανευρέσεις αλλά είναι εκείνες που θα σου έβγαζε αν έδινες «Σουρή». Δεν δίνει καινούργιες.

  5: Το ότι δεν προηγείται stemming γιατί αποκλείει μόνο και ειδικά ό,τι τελειώνει σε ς; Μήπως έχουν βάλει το ς σαν οροθέτη (ντελίμιτερ ελληνικά);

 16. Είμαι πιο κοντά στην εξήγηση του Hellegennes, το είχα πάθει κι εγώ τις προάλλες για κάποιον που έψαχνα και βρήκα τη λύση να απαλείψω το τελικό σίγμα καθώς πολλές φορές το όνομα κάποιου μπορεί να λήγει και σε -ου, του Σικελιανού ας πούμε. Το google books κάνει ακριβώς το ανάποδο από το ψαχτήρι, για παράδειγμα αν βάλετε στο τελευταίο αναζήτηση Σουρής θα βγάλει 231.000 αποτελέσματα ενώ με Σουρή μόλις 109.000.

  Κι εδώ έχω ένα ερώτημα Νίκο, όταν βάζεις «Σουρή» στο google books σου βγάζει αποτελέσματα και με το τελικό σίγμα; Γιατί μάλλον το προφανές, όπως το είχα προσέξει, είναι ότι καταχωρεί ολόκληρες λέξεις κι όχι συνδυασμούς γραμμάτων.

 17. sarant said

  16: Όταν βάλεις «Σουρή» σου βγάζει αποτελέσματα μόνο «Σουρή», εκτός αν, κατά τύχη, υπάρχει και Σουρής στο ίδιο σνίπετ -αλλά και τότε δεν το επισημαίνει. Δες το και μόνος σου, άλλωστε.

 18. #15γ όχι, καμία σχέση. Αυτό που έγραψα δεν αναιρεί αυτό που βλέπεις (και ξαναλέω, άλλο google books, άλλο google search. Κι όποιος έχει τον αλγόριθμο του γούγλη, να μας τον φανερώσει…)

 19. Τότε αυτό είναι που είχα διαπιστώσει, Σουρής και Σουρή τα βλέπει σαν ξεχωριστές λέξεις.

 20. # 16 έχεις δίκιο. Αυτά που γράφω στο 8 ισχύουν μόνο αν προσθέσουμε οι ίδιοι τον αστερίσκο. Δηλαδή επί του πρακτέου, η πιο ασφαλής μέθοδος για google είναι: Σουρή* (354.000 αποτελέσματα, όλα τα σχετικά μέσα)

 21. Έλεος!

 22. ein Steppenwolf said

  Δοκιμάστε:

  Σουρής OR Σουρή

  Κατσιγιάννης OR Κατσιγιάννη

 23. # 21 έχεις δίκιο, το google δεν θέλει αστερίσκους σε ημιτελείς λέξεις ενώ χρησιμοποιεί άλλους αλγορίθμους και stemming. Τελείως ανάποδα από άλλα ψαχτήρια και επιστημονικές βάσεις δεδομένων. Απορώ βέβαια γιατί βγάζει άλλα νούμερα όταν έχεις κολλητό τον αστερίσκο (αντί του «ς» π.χ.) και άλλα όταν παρεμβάλλεται κενό. Σου δίνει την αίσθηση πως δουλεύει και σε ημιτελείς λέξεις.

  Τελικά τα boolean operators όπως το OR,AND,NOT ίσως να είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος.

 24. Hellegennes said

  Το google αυτόματα χρησιμοποιεί πάντα το AND (είτε βάλεις μια λέξη είτε διακόσιες). Σημειωτέον ότι ΔΕΝ βλέπει σαν διαφορετικές λέξεις τύπους της ίδιας λέξης, απλά σαν άλλες εγγραφές. Στα ελληνικά παράγει διαφορετικές εγγραφές και για τους τόνους. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με αποκλειστική αναζήτηση. Δοκιμάστε:

  1. εγώ
  2. +εγώ
  3. +εγω

  Στο «+εγώ» βγάζει 40 εκ. αντί 24 του «εγώ» και του «+εγω». Όπως έγραψα και πιο πάνω, αυτό συμβαίνει γιατί το google ψάχνει σε άλλες λίστες όταν συγκεκριμενοποιείς την αναζήτηση (αυτό κάνει το συν στην συγκεκριμένη περίπτωση).

  #15:
  Το ξέρω. Απλά αν δεν ήξερες ότι ο μόνος τύπος που υπάρχει είναι το «Σουρή», το «και Σουρής» θα σου το αποκάλυπτε.

 25. Έλεος³!!!

 26. ti zoe sauto to blog said

  Να σου πω , καλό θα μου κάνει μια ανάπαυλα, κι έχω στοιβάξει κι ένα σωρό δικά μου που πρέπει να διαβάσω .Κι αφού θα ‘ναι 15-20 μέρες μόνο , μια χαρά !
  Καλή επιτυχία με τα γραψίματα.

  Για τα κομπιουτερικά έχω ήδη δηλώσει μεγάλο βούδι , από σας ό,τι μάθω.

  Ιμόρ , 6 γ)
  σε νοιάζει λίγο όμως , ε ; 🙂

 27. Μαρία said

  25 Δηλαδή μπορεί στο τέλος να μείνεις φαλακρός;

 28. Ἔτσι εἶναι , γιὰ ἄλλα ἱστολόγια μιὰ νέα ἀνάρτησι εἶναι εἴδησι καὶ γιὰ ἄλλα εἴδησι εἶναι ἡ μὴ ἀνάρτησι!

  Αὐτὴ εἶναι ἡ γνωστὴ στὴν ἱστορία στάσι τοῦ Νίκου.

 29. george said

  Καλή ξεκούραση, καλή επιτυχία στα υπόλοιπα γραψίματα και αναμένουμε γρήγορη full-time επιστροφή!

 30. ti zoe sauto to blog said

  Αυτό για να απασχολούμαστε στις διακοπές :

  « Ο 21ος αιώνας, με υπέρβαρες αποσκευές από θαύματα, επιτεύγματα, ανακαλύψεις, αγώνες και αποκαταστάσεις ιδεολογικών, πολιτισμικών και πολιτικών αντιλήψεων και πρακτικών του 20ού, μπήκε αποφασισμένος να αποκαθηλώσει το κεκτημένο «όνειρο» της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισονομίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το σύγχρονο κοινωνικό μοντέλο που δημιούργησε. »
  Υπεύθυνος: Επιμέλεια: Β.Α. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

  Θα υποβληθούν ερωτήσεις για το νόημα 🙂

 31. physicist said

  @30. Γιατρέ, είναι από το φύλλο της 4ης ή της 1ης Απριλίου; Δεν το ξεχωρίζω καλά στην οθόνη.

 32. sarant said

  28-29-30: Μη με βάζετε σε πειρασμό να αθετήσω την απόφαση! 🙂

 33. ppan said

  τι «ξεκούραση»;

 34. ppan said

  οπα, έφυγε προωρα:
  τι «ξεκούραση»; για να πάνε για κατούρημα δεν γινόταν η στάση;

 35. οἱ στάσεις ἀκόμη γίνονται καὶ οἱ ὁδηγοὶ παίρνουν καὶ τὸ κατιτίς τους.

 36. YOSEF22ADAR said

  http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?answer=134479
  Βοήθεια βασικής αναζήτησης

  http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=el&answer=136861&ctx=top5&src=top5
  Περισσότερη βοήθεια σχετικά με την αναζήτηση

  http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?hl=el&answer=35890&rd=1
  Advanced Search

  ΕΠΙΣΗΣ :
  Γκουγκλίστε πληκτρολογωντας : «google search tips».
  Βγαζει μεχρι βιβλια (σε μορφη .pdf) με οδηγιες/συμβουλες αναζητησης.

 37. «so [ to be or not to be ] is an example of a query; [ to be ] or [ not to be ] are two examples of queries.»

  Από την εποχή του Σέξπιρ ακόμη ήταν μαλλιαροί οι Άγγλοι. Το ερώτημα «ή να μην ζει;» εμπεριέχεται μέσα στο ερώτημα «να ζει κανείς;» το οποίο μάλιστα δεν περιλαμβάνει ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή: αξίζει να ζεις, είναι σοφό να ζεις, είναι δέον να ζεις, είναι αληθές…;
  Εδώ βέβαια αναδεικνύεται ένα έλλειμμα στην νεοελληνική γλώσσα που έχει αποστειρώσει το «είναι» αφού το «Be» δεν είναι το «ζω».

  Στην ουσία δηλαδή ο Σέξπιρ περιττολογεί αφού κάνει σε μια πρόταση, δύο boolean ερωτήματα εκ των οποίων το δεύτερο αναγκαστικά παίρνει αντίθετες τιμές από το πρώτο, επομένως η διάζευξη OR είναι άτοπη.
  πείραγμα προς Ελληγέννη.

 38. tamistas said

  Εύχομαι απερίσπαστος απ’ το μπλογκομαγκάνι
  να δώσεις στην ψυχούλα σου ό,τι ποθεί, να γιάνει.
  Κι εκτός απ’ την πολλή δουλειά σε θέματα σπουδαία,
  λιγάκι να ξεκουραστείς – είναι καλή ιδέα.
  Μα όταν εδώ με το καλό τα ίδια ξαναρχίσεις,
  σύνδρομα στέρησης πολλά θα αντιμετωπίσεις…

 39. sarant said

  Ευχαριστώ 🙂

 40. Hellegennes said

  #37:
  Δεδομένου ότι ο Σαίξπηρ είναι ο πιο μελετημένος συγγραφέας της δυτικής λογοτεχνίας, μπορώ άνετα να σου πω ότι αυτά που λες δεν έχουν καμμιά βάση. Το μόνο σωστό σημείο είναι η παρατήρησή σου ότι η νεοελληνική συγκεκριμενοποίησε το ρήμα, γιατί αλλιώς η σύνταξη θα ήταν ασύμβατη και ηλίθια (δηλαδή καλώς έγινε αλλά αδυνατίζε την έννοια του πρωτότυπου). Πρώτα απ’ όλα η ελληνική γλώσσα συχνότατα χρησιμοποιεί αντίθεση στην ίδια πρόταση για το ίδιο πράγμα και μάλιστα έχει πάνω από μία εκφράσεις γι’ αυτό:

  1. Να Χ ή όχι; (όπου Χ = ρήμα)
  2. Έτσι ή αλλιώς / έτσι κι αλλιώς / ούτως ή άλλως
  3. Θέλεις Χ ή όχι / Είναι Χ ή όχι (όπου Χ = όνομα)
  4. Χ ή μη (όπου Χ = ρήμα, επίρρημα ή όνομα)

  Στο 4 θα δώσω παράδειγμα: Πλαστά ή μη, τα έγγραφα περιέχουν ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της Χ άποψης.
  Είναι προφανές ότι το «πλαστά ή μη» δηλώνει όλες τις περιπτώσεις, άρα κατά την λογική σου είναι περιττό.

  Δεύτερο σημείο: ο Σαίξπηρ χρησιμοποιεί εδώ ένα λογοτεχνικό σχήμα.
  Τρίτο σημείο: χρησιμοποεί το «be» επίτηδες, ακριβώς γιατί στην φράση αυτή εμπεριέχει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει και όχι απλώς «να ζει κανείς ή να μην ζει».
  Τέταρτο σημείο: πέρα από το γλωσσικά επιτρεπτό αλλά και λογοτεχνικό σχήμα, το ερώτημα είναι και λειτουργικό. Εδώ πρόκειται για σύγκριση, όπου οι ποιοτικές και ποιητικές απόρροιες του ενός δεν είναι απαραίτητα αντίθετες του άλλου. Δηλαδή το να μην είσαι δεν είναι το αντίθετο του να είσαι, όσον αφορά τις επιπτώσεις του καθενός, τα παρελκόμενά του. Και γι’ αυτόν τον λόγο ο μονόλογος δεν είναι μόνο μια γραμμή. Αυτά λέει παρακάτω.

  Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο σύγγραμμα για το πόσο λάθος είναι η παρατήρησή σου, αλλά νομίζω αρκούν αυτά, προς ώρας.

  Σαν υποσημείωση, θέλω να πω πως είναι συχνό, αντιεπιστημονικό λάθος να συγχέει κανείς τα προτερήματα μίας κατάστασης/ενός πράγματος με τα μειονεκτήματα αυτού που παρουσιάζεται ως αντίθετό της/του. Για παράδειγμα, αν έχουμε δυο αντικρουόμενες τεχνικές επίλυσης ενός προβλήματος, το ότι για την μία είναι πλεονέκτημα πως είναι φθηνή, δεν σημαίνει ότι η άλλη θα έχει ως μειονέκτημα την ακρίβεια.

 41. #40 Αυτό το τελευταίο είναι (ίσως) το αίτιο έμπνευσης των μιγαδικών αριθμών (λέω ίσως). Έστω ότι (-1)^1/2=i…
  Πάντως δεν φαντάζομαι έναν Έλληνα φιλόσοφο να κάνει τέτοια ερωτήματα. Μάλλον θα το διατύπωνε διαφορετικά. (Δεν τολμώ την διατύπωση γιατί θα εκτεθώ, τα αρχαία μου δεν είναι καλά)

  Μου αρέσει όταν τσιμπάς στα πειράγματα 🙂

 42. Τον μήνα που μας πέρασε είχαμε νέο ρεκόρ επισκέψεων

  Ως και η πόρσε, όμως, έχει καταλάβει το ποιόν των περισσοτέρων επισκεπτών και των σχολίων τους…

 43. #42 Λες να τραβάω τόσο κόσμο; Να βάλω υποψηφιότητα στις εκλογές;

  Απορώ πως αντέχετε τον εαυτό σας με τα ντεμέκ καθωσπρεπίστικα και ελιτίστικα κριτήρια που βάζετε μερικοί.

  Εν πάση περιπτώσει, να ένα θέμα που προτείνω για αρθρογραφία. Η πορεία του «είναι» στην Ελληνική γλώσσα.

 44. Hellegennes said

  #41:
  Όχι, δεν είναι. Είναι όμως η λογική πίσω από την προγραμματιστική ισοδυναμία (π.χ. i=i+1). Μαθηματικά αντίστοιχα υπάρχουν πολλά, το πιο απλό που μού έρχεται στο μυαλό είναι αυτό:

  Χ²=25 δεν συνεπάγεται ότι Χ=5 παρότι 5²=25

 45. Ανάθεση λέγεται η προγραμματιστική. Σε κάποιες γλώσσες γράφεται ‘:=’ και αφορά την τιμή που αποθηκεύεται σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση μνήμης, η οποία μετά ανακαλείται ως τιμή με το όνομα της μεταβλητής, ως θέση με τους λεγόμενους δείκτες.

  Χ²=25=>χ=+5 ή χ=-5. Ψάξτο λίγο με τους μιγαδικούς, νομίζω ότι ισχύει, φιλοσοφικά εννοώ.

 46. παρόραμα: συγκεκριμένη->δεσμευμένη

 47. jtsagata said

  #41 Οι μιγαδικοί προκύπτουν απο την ένοια της κλειστότητας (closure) http://en.wikipedia.org/wiki/Closure_(mathematics)

  #42 To i += 1 είναι ανάθεση (assignment) όπως λέχθηκε παραπάνω και δεν υποστηρίζεται απο πολλές γλώσσες προγραμματισμού. Αν τώρα θέλεις να πείς i_(n+1) = i_n +1 (το σύμβολο _ είναι μικρά γράμματα σαν δείκτης) τότε μπαίνες σε βαθία νερά. http://en.wikipedia.org/wiki/Y_combinator

  Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος stemmer για ελληνικά, τουλάχιστον σε ελεύθερο λογισμικό. Μήπως θα πρέπει να κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια;

 48. papoylis said

  Νικόλα , καλό χαζάιν … 😉

 49. 41, 47
  Οι μιγαδικοί αριθμοί προέκυψαν εντελώς διαφορετικά, στην Αναγέννηση: Σαν (ως;) εργαλείο λύσης κυβικών εξισώσεων, με πολύ πραγματικά δεδομένα και αποτελέσματα. Δες κι εδώ (για να περιαυτομπλογκήσω) για την σχετική ιστορία – η οποία, δυστυχώς, δεν διδάσκεται στα σχολεία παρά μόνο η αποστειρωμένη εισαγωγή: Έστω i^2=-1…

 50. Immortalité said

  Γιατρέ μου τι έχω πάθει; Έχω αρχίσει να βλέπω την ίδια εικόνα σε όλα τα νήματα! πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ,πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ,πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ, πινγκ – π
 51. Νίκος Μαστρακούλης said

  Ιμμόρ, έγραψες (πάλι)! Άψογο!

 52. #50 Immortalité, με αυτό το σχόλιο αδίκησες τον εαυτό σου και όσο κι αν αδιαφορώ για την εικόνα σου, δεν μπορώ παρά να ζητήσω από τον Νικοκύρη να σου σβήσει το σχόλιο (και αυτό, το δικό μου επίσης) καθώς είμαι απολύτως σίγουρος ότι σου ξέφυγε αυτή η συμπεριφορά.

  Πέραν τούτου το σχόλιο με την πολλαπλή αναφορά στο γνωστό άθλημα του πιγκιπογκίου, διαταράσσει την αισθητική του ιστολογίου και μοιάζει με σπαμ.
  Νομίζω ότι συμφωνείς και εσύ στην διαγραφή των σχ.50-51.

 53. 50,
  Μας κρατάς σε αγωνία:

  Τι συνέβη και η τελευταία αντισφαίρηση έμεινε ξαφνικά ημιτελής;

  Θα συνεχιστεί το πάτερν αλώβητο μετά το τελευταίο π – ακολουθούμενο από ένα ηχηρό όνγκ – ή έρχεται κάποια έκπληξη που θα μας συλλάβει εξαπίνης;

  Να ανησυχούμε;
  🙂

 54. #53 Εάν κρίνουμε από το κόμμα που μεσολαβεί μεταξύ «πινγκ – πονγκ, πινγκ – πονγκ» τότε συνάγεται το συμπέρασμα ότι για κάποιον λόγο διακόπτεται η συνέχεια καθώς εάν υπήρχε συνέχεια θα έπρεπε να υπάρχει παύλα.

  Επομένως σερβίρει διαρκώς ο πινγκ, ανταπαντάει ο πόνγκ και ή βγαίνει έξω η μπάλα ή βρίσκει φιλέ ή αδυνατεί να ανταπαντήσει ο πινγκ. Μια φορά ο πονγκ δεν έχει σερβίρει ούτε μία φορά. Τι βαρετό παιχνίδι!
  Το τελευταίο π σημαίνει μάλλον ότι ο πινγκ βαρέθηκε και έφυγε.

 55. ppan said

  Α, δεν είναι πινγκ πονγκ, είναι ρακέτες, κάτω απο τον καυτό ήλιο, ενώ έχεις γλυκά αποκοιμηθεί, και με ατζαμήδες παίχτες που κάθε τόσο πετάνε το μπαλάκι πάνω στους ταλαίπωρους λιαζόμενους

 56. Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι αισθανόμαστε θύματα ιστοπειρατείας.

 57. Μαρία said

  55 Ώσπου ένας ταλαίπωρος κράζει «Ρε πάρτε το μπαλάκι σας και άντε σε άλλη παραλία».

 58. ppan said

  ή «Πόσο γελοίος είσαι για να παίζεις ρακέτες, κοτζαμάν μεσήλικας;»

 59. #58 Εξαρτάται.
  Για να είναι τόσο άσχετοι οι παίχτες σημαίνει ανήκουν στο είδος χορδοφόρους μεγατίτθιους. Επομένως δεν διαμαρτύρεσαι, απολαμβάνεις το θέαμα και παρακαλάς να έρθει η μπάλα προς το μέρος σου.

 60. voulagx said

  #58 Ρακετες τη λενε τωρα; Παιδια, στη μπαντα, μην ενοχλειτε τον επισημο ρακετιστα του ιστολογιου κατα την εκτελεση των καθηκοντων του!!

 61. sarant said

  Έλειπα αρκετές ώρες, επιστρέφω και βλέπω πως επιδίδεστε σε διάφορα αθλήματα.

  Μιχάλη, να είσαι καλά που θυμήθηκες τον Φωτιά!

 62. Immortalité said

  @53 Λογικά θα συνεχίζεται, αλλά μετά Μιχάλη, έπεσα ξερή! 🙂

 63. Μαρία said

  60
  Πού είσαι, ρε Βλάχε; Ο επίσημος συμπαίχτης του επίσημου μαλάκα μας προήγαγε απο γυφτοβαλκάνιους σε βλαχοβαλκάνιους.

 64. #63 http://www.youtube.com/watch?v=StDgXQYyAhU

 65. #63 Αναρωτιέμαι πόσο ξεφτιλισμένη μπορεί να είναι μια γυναίκα για να αναπαράγει τέτοιους χαρακτηρισμούς, απλώς ξεφτιλισμένη ή ξεφτιλισμένη από σόι;
  Υποψιάζομαι ότι ισχύει το δεύτερο.

 66. Hellegennes said

  Συμπαίκτης είναι ο συνομιλητής; Νόμιζα ότι είναι αυτός που ανήκει στην ίδια ομάδα με άλλον.

 67. Μπουκανιέρος said

  42, 50, 56, 60 και 63 (όλα μαζί).

 68. sarant said

  64: Κόκκινη κάρτα.

 69. BobLoopas said

  1:51 έκανα εμετό αλλά μετά τις 9:15 άρχισα να αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Πόσες αγωνιστικές?

 70. Πάνος said

  Καλό «χαζάιν πιρούιτ»! 🙂

 71. Mindkaiser said

  Νικοκύρη, καλή ξεκούραση. Το ότι η περίοδος «έτυχε» να συμπίπτει με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, το αποδίδω στον παιδευτικό χαρακτήρα του ιστολογίου. 😉

 72. […] Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς. Στο ιστολόγιο του κ. Σαραντάκου και αφού δεν άργησε η παρέα να μου προσάψει τον χαρακτηρισμό του τρολ, μετά τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν. Τελικώς μου αποδόθηκε και ο τίτλος του “ επισήμου μαλάκα” του ιστολογίου. Παραδόξως όμως οι χαρακτηρισμοί δεν απεδόθησαν από τους νοήμονες του μπλόγκ αλλά από τους πλέον ηλιθίους και τους πλέον ασχέτους με οποιοδήποτε θέμα, οποιασδήποτε συζητήσεως. Σε ένα λήμμα (όρο που δίκην αργκολατρείας και αργκομανίας αι θαμώναι του ιστολογίου ονομάζουν νήμμα, άκουσον-άκουσον). Οι σχετικοί διάλογοι εδώ. […]

 73. Άντε γειά said

  #69 Για όσες ημέρες αποφασίσω, εξάλλου την κόκκινη κάρτα την επιδίωξα.

 74. sarant said

  70: Πάνο, ευχαριστώ 🙂

  69: Όπως υπονοεί και το 72, ο αποκλεισμός είναι αμοιβαίος -και ισόβιος.

 75. τυφλός said

  κ. Σαραντάκο, εγώ κατάλαβα ότι αφήνετε τα διαδικτυακα για να κάνετε βουτιά στα έντυπα βιβλία, χαρτιά, σημειώσεις με μολύβια, στυλό, μπλάνκο και γομολάστιχες επειδή τα νέα κείμενα απαιτούν χρόνο και αφοσίωση. Γι’ αυτό θα ευχηθώ καλή δύναμη και σύντομα ξανά κοντά μας καθημερινά. Εξάλλου το περσινό κείμενο με τα περισσότερα σχόλια (Η δασκάλα του Μεγαδερίου) δημοσιεύτηκε μέσα στο κατακαλόκαιρο.

  Πάντως, χαίρομαι να βλέπω ότι διακόπτετε τις αναρτήσεις σας πότε πότε γιατι ως τώρα αναρωτιόμουνα πώς γράφετε κείμενα σαν αυτό (https://sarantakos.wordpress.com/2010/11/15/antiguggenheim/) σε μια κανονική σας μέρα.

 76. sarant said

  75: Καλά καταλάβατε, αλλά το (πολύ καλό) κείμενο που αναφέρετε είναι γραμμένο από τον Μπουκανιέρο -το λέω άλλωστε- και εγώ απλώς το φιλοξένησα, δεν μου έδωσε πολύ κόπο!

 77. Μαρία said

  75β
  Ειδικά αυτό άλλος το έγραψε.

 78. sarant said

  Συμπέσαμε, πιάσε κόκκινο 🙂

 79. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #68, 72
  Μα όχι! Τι θα κάνουμε τώρα χωρίς τον θεόστραβο; 🙂
  Θερμά συγχαρητήρια!

 80. τυφλός said

  #76, 77: Δεν το θυμόμουνα. Δεν το ξαναδιάβασα όταν έβαλα το λινκ. Εντάξει, αποτυχημένο παράδειγμα, αλλά για πολλά κείμενα έχω σκεφτεί «μα καλά, πότε προλαβαίνει να τα γράφει;»
  Συγγνώμη Μπουκανιέρε. Συγγνώμη κ. Σαραντάκο.

 81. Καταγγέλλω τον άδικο αποκλεισμό του Στράβωνα (τον καλύτερο φυσικομαθηματικό των Βαλκανίων, τον άνθρωπο που πρότεινε τον David Icke για πρωθυπουργό της Ελλάδος), αλλά και τις μεθοδεύσεις των γνωστών εβραιομασόνων (Μαρία Λίμπερμαν, Αθανασία Ουάϊνμπεργκερ, κλπ .)

  Απαιτώ την ακύρωση της κόκκινης κάρτας, και την παραδειγματική τιμωρία του στρατευμένου διαιτητή Σαραντάκου από την ΟΥΕΦΑ.
  Οι Μπαοκτζίδες δεν φιμώνονται ρε πουλημένοι στο ψευδοκράτος των Αθηνών .
  Όπως είχε πει κάποτε ο Κυριάκος Βελόπουλος:
  « Και μυαλό να είχα πάλι Μπάοκ θα ‘μουνα »

  Λοιπόν, όλοι σήμερα στις 6 το απόγεμα στον Λευκό Πύργο, να πιέσουμε την κυβέρνηση για το μνημόνιο, και τον Σαραντάκο να πάρει πίσω την κόκκινη κάρτα.
  Όλοι μαζί μπορούμε, αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά.

  ΥΓ Επίσης καταγγέλλω το σχεδόν απάνθρωπο σχόλιο 63.

 82. physicist said

  Ντίνο, καταθέτω την αγανάκτησή μου για τον ξέχειλο αντιπαοκτσηδισμό σου και τα σέβη μου για τη μνήμη-ξυράφι που διαθέτεις (βλ. ΥΓ του 81).

 83. Μαρία said

  81 Υ.Γ.
  Άσε τα σάπια.

 84. Φυσικέ, φυσικά και καταγγέλλω την φυσική αγανάκτησή σου για τον έκδηλο αλλά φυσιολογικό αντιμπαοκτσηδισμό μου, και σε συγχαίρω που θυμάσαι ότι θυμάμαι ότι θυμάσαι αυτό που θυμήθηκα.

  83#
  Καλά ντε μην βαράς, δεν είπαμε και τίποτα, μια καταγγελία έκανα ο πτωχός..

 85. Alexis said

  Ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί το σχόλιο 64 επέσυρε την «κόκκινη κάρτα».

 86. ppan said

  το 65 όμως, ε; 🙂

 87. sarant said

  Ε, ναι, το 65 εννοούσα!

 88. Immortalité said

  Ωχ! λίγο έλειψα και συνέβησαν κοσμοϊστορικά γεγονότα! 🙂

 89. πέρασες στην αθανασία…

 90. Immortalité said

  Έζησα να το δω και αυτό…

 91. […] που τη δική μου διακοπή την είχα ονομάσει, πιο πεζά, “Στάση για καφέ και για ξεκούραση“. Εκείνο τον Ιούνιο του 2011 το ιστολόγιο ανέβαζε 3-4 […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: