Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Χρυσαυγίτες βουλευτές;

Posted by sarant στο 23 Απριλίου, 2012


Προς απογοητευμένους: Αν δεν πας να ψηφίσεις, τους στέλνεις στη Βουλή!

Αν και ακόμα τίποτε δεν είναι βέβαιο, φαίνεται πιθανό, ή ίσως και το πιθανότερο, ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η συμμορία της φωτογραφίας θα στείλει στη Βουλή τον φύρερ της μαζί με άλλα εφτά-οχτώ πρωτοπαλίκαρά του, κάτι το οποίο, πρέπει να το παραδεχτούμε, φάνταζε αδιανόητο μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Βέβαια, η (προς το παρόν δημοσκοπική) άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι το μόνο πρωτοφανές σε αυτές τις εκλογές. Εξίσου και περισσότερο απίστευτη θα φάνταζε πριν από 3-4 χρόνια η πρόβλεψη ότι το ΠΑΣΟΚ θα κυμαίνεται (δημοσκοπικά) αρκετά κάτω από το 20% και ότι τα κόμματα του δικομματισμού και τα δύο μαζί δεν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ούτε το 50%, ίσως ούτε και 40%. Επίσης, η (δημοσκοπική) άνοδος της ΧΑ σε όχι μικρό βαθμό οφείλεται στην παράλληλη (δημοσκοπική) κατάρρευση του ΛΑΟΣ, όσο κι αν το άθροισμα των δύο παρατάξεων σαφώς εμφανίζεται αυξημένο.

Αυτά δεν τα γράφω για παρηγοριά, άλλωστε δεν αναιρούν το βασικό γεγονός, που είναι ότι στις εκλογές που μας έρχονται το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό του στη Βουλή -για άλλους, την έχει σχεδόν εξασφαλισμένη.

Πώς να το ερμηνεύσουμε αυτό; Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που σκέφτονται αυτή τη στιγμή να ψηφίσουν τους νεοναζιστές του Μιχαλολιάκου ταυτίζονται μαζί του, πέρα από ελάχιστους. Κατά τη γνώμη μου, αλλά περιμένω να ακούσω και τη δική σας, οι συντριπτικά περισσότεροι θέλουν να δείξουν την ακραία απογοήτευσή τους, την αηδία τους ακόμα για τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα, και δεν θέλουν να εμπιστευτούν τη διαμαρτυρία τους στον Καρατζαφέρη, που έχει γίνει εντελώς αναξιόπιστος με τις συνεχείς παλινωδίες τους, ούτε στον αδοκίμαστο Π. Καμμένο.

Φυσικά, κάποιοι θα πουν, ή μάλλον το έχουν ήδη πει, ότι για την άνοδο της Χρυσής Αυγής πρωταρχικά υπεύθυνη είναι η αριστερά, και μάλιστα η ριζοσπαστική-ανανεωτική. Αν υιοθετήσουμε την ταχυδακτυλουργική λογική κάποιων σχολιαστών, που παρουσιάζουν την αριστερά πρωταρχικά υπεύθυνη για όλα τα δεινά του τόπου, ασφαλώς η αριστερά θα φταίει και για την άνοδο των χρυσαυγιτών. Να μην ξεχάσουμε όμως ότι άλλες δυνάμεις, και μέσα στη Βουλή και στα ΜΜΕ ήταν που αναμετάδωσαν και αποδαιμονοποίησαν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής.

Κάτι ανάλογο και αρκετά διδακτικό συνέβη άλλωστε στη Γαλλία. Το 2007, υιοθετώντας σε πολλά σημεία τις θέσεις του Ζαν Μαρί Λεπέν, ο Σαρκοζί κατάφερε να περιορίσει τον Λεπέν στο 10% και καυχήθηκε ότι τέλειωσε μια και καλή με το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο. Το πόσο έξω έπεσε φαίνεται σήμερα, που η Μαρίν Λεπέν, κόρη του γερασμένου πια ακροδεξιού ηγέτη, πέτυχε σχεδόν διπλάσιο ποσοστό, ξεπερνώντας κατά πολύ κάθε εκλογική επίδοση του πατέρα της. Θέλοντας να προσελκύσει τους ψηφοφόρους της, ο Σαρκοζί προβλέπεται στην προεκλογική εκστρατεία για τον δεύτερο γύρο να υιοθετήσει κι άλλες θέσεις της Μαρίν Λεπέν για τη μετανάστευση και την ασφάλεια -κι έτσι να ενισχύσει κι άλλο την ακροδεξιά. (Σπεύδω πάντως να διευκρινίσω ότι η Μαρίν Λεπέν και το σημερινό γαλλικό Εθνικό Μέτωπο δεν έχουν πολλή σχέση με την Χρυσή Αυγή).

Ειρωνικά, ο Γ. Καρατζαφέρης, που σήμερα, βλέποντας ότι του παίρνουν την πελατεία,  καταγγέλλει τους χρυσαυγίτες για ναζιστές,, αλλά ακόμα και για σατανιστές, ήταν εκείνος που, όταν ακόμα βρισκόταν στη Νέα Δημοκρατία, είχε προτείνει να δοθεί «κανένα υφυπουργείο» στη Χρυσή Αυγή. Ο ίδιος άλλωστε, όταν κατέβηκε για υπερνομάρχης Αττικής το 2002, είχε στον συνδυασμό του τρία ή τέσσερα στελέχη της ΧΑ, μεταξύ των οποίων και τον Ηλ. Παναγιώταρο. Και τα ίδια κανάλια που αύριο θα αρχίσουν να ολοφύρονται, αν τελικά καταφέρει το νεοναζιστικό κόμμα να μπει στη Βουλή, θα το έχουν πάρα πολύ βοηθήσει με την συνεχή στρεβλωτική τους εστίαση στους μετανάστες και στην εγκληματικότητα. Διότι με τη Χρυσή Αυγή υπάρχει μια ιδιότυπη κατάσταση: τα κανάλια προβάλλουν τις θέσεις της χωρίς να παρουσιάζουν τα στελέχη της -πράγμα που τουλάχιστον θα φανέρωνε τη ρηχότητά τους. Βέβαια, μερικά στελέχη της είναι κάπως δύσκολο να προβληθούν στην τηλεόραση, όπως ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας το 2009, που σήμερα είναι υπόδικος για διπλό φόνο, πιθανώς στο πλαίσιο εκτέλεσης συμβολαίου.

Όταν λέω πιο πάνω ότι δεν είναι σίγουρη η είσοδος του νεοναζιστικού μορφώματος στη Βουλή, δεν εθελοτυφλώ. Ξέρω καλά τα δημοσκοπικά ευρήματα. Ωστόσο, προκειμένου για ένα νέο κόμμα, και μάλιστα για ένα ακραίο νέο κόμμα, τα περιθώρια λάθους της δημοσκοπικής πρόβλεψης είναι αυξημένα. Κι έπειτα, ελπίζω ότι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους, θα το ξανασκεφτούν, τώρα που έρχεται πιο καθαρά στην επιφάνεια ο νεοναζιστικός χαρακτήρας αυτού του κόμματος. Θέλω να πω, τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί και εύχομαι τελικά στις εκλογές  που θα έρθουν, τις έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτες και πρωτοφανείς, να γλιτώσουμε τη χρυσαυγίτικη ρετσινιά.

Advertisement

378 Σχόλια προς “Χρυσαυγίτες βουλευτές;”

 1. Καλημέρα, κάνετε πολύ καλά που θίγετε το ζήτημα. Η είσοδος της ΧΑ στη βουλή δεν είναι δεδομένη, υπάρχει πολύς κόσμος που από απελπισία θέλει να τους ψηφίσει ή έτσι λέει, χωρίς να έχει καθόλου ιδέα για το τι πρεσβεύουν. Φαίνεται, δε, ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολύ νέοι και ίσως τους έχουμε στο περιβάλλον μας και τους γνωρίζουμε. Το καλύτερο είναι να τους μιλήσουμε και να τους δείξουμε την έρευνα που έχει κάνει το Jungle Report, ελπίζω να μην ενοχλεί το link: http://jungle-report.blogspot.com/2012/03/blog-post.html
  Επίσης, να είστε προετοιμασμένοι για την είσοδο πολλών υβριστών σήμερα στο ιστολόγιο που θα προσπαθήσουν να ουρλιάξουν για καθαρότητες του αίματος και για τις τιμές των Ελλήνων.

 2. ppan said

  Καλημέρα
  Ο αδερφός μου που δουλεύει σε λύκειο -κι όχι στον Άγιο Παντελεήμονα- έχει φρικάρει. Οι περισσότεροι 17άρηδες, που ψηφίζουν κιόλας, γέρνουν κατακεί. Και συμφωνώ με το ότι αν τους βλέπαμε περισσότερο στην τιβι θα καταλαβαίναμε καλύτερα τι ακριβώς είναι η ΧΑ.
  Να φρικάρω κι εγώ λίγο με το 18% της Μαρίν.

 3. munich said

  τώρα το πάσχα που ήμουνα Αθήνα, φίλοι μου λέγανε ότι μέλη της τοπικής Χρυσής Αυγής κάνουν ψώνια σε ηλικιωμένους, τους πηγαινοφέρνουν στην τράπεζα για ασφάλεια και κάτι τέτοια. όποτε δεν είναι τόσο σίγουρο ότι η ψήφος στη ΧΑ θα είναι μόνο διαμαρτυρία, κάποιοι παραπλανημένοι θα το εννοούν κιόλας.
  Από την άλλη κάθε φορά επισειεται ο φόβος της δέξιας-ακροδεξιάς ώστε να ωθηθούν απογοητευμένοι δημοκράτες, ίσως χαλαροί αριστεροί, ίσως και φιλελεύθεροι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν τα παραδοσιακά αστικά κόμματα που θα τους σώσουν , αφου εντωμεταξύ, όπως πολύ σωστά επισημαίνετε, έχουν κι αυτά υιοθετήσει και προβάλλουν τις ακροδεξιές θέσεις. Έτσι με την αυξημένη συμμετοχή αποκτά και η εκλογική διαδικασία μια κάποια νομιμοποιήση και όλοι άλλοθι να συνεχίσουν τις μπιζνες αζ γιούζουαλ.

 4. physicist said

  Όχι βρε Νίκο γμτ, ήταν ανάγκη η φωτογραφία φάτσα-κάρτα δευτεριάτικα, που να πάρει ο διάολος; Έγινε το στομάχι άνω-κάτω …

  Καλή βδομάδα!

 5. ΠΑΝΟΣ said

  όχι,βέβαια,δεν φταίει γιά όλα τα δεινά τού τόπου η ριζοσπαστική-ανανεωτική Αριστερά.Για την άνοδο τής Χρυσής Αυγής όμως ναι και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ.Οι ψήφοι τής Χ.Α. είναι επικεντρωμένοι και περισσότεροι εκεί όπου οι λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει τις σχετικές περιοχές.Όταν οι κάτοικοι δεν τολμούσαν να βγουν από το σπίτι τους και υφίσταντο ό,τι όλοι ξέρουμε ότι υφίσταντο και από κομματικό φανατισμό καμωνόμαστε πως δεν ξέρουμε, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες παρόμοιες δυνάμεις διοργάνωναν συναυλίες υπέρ των λαθρομεταναστών.Εκεί παρουσιαζόταν η Χ.Α. και παρίστανε τον σωτήρα-υπερασπιστή,τον Ρομπέν των δασών.Τι να έκαναν οι δυστυχείς κάτοικοι; Πάντως φασίστες δεν έγιναν ξαφνικά ένα πρωΐ.Θέλουμε να το δούμε αυτό ή δεν θέλουμε;(Ή είμαι κι εγώ φασίστας;).Έχουν πει κάπου οι Γάλλοι : «όταν πνίγεσαι,πιάνεσαι από τον καρχαρία μπας και σε βγάλει στην ακτή».
  Θα καταλογίσω φυσικά και ένα ποσοστό ευθύνης στην αδράνεια των κυβερνήσεων,όπου όταν όμως αποφάσιζε να κάνει κάτι ,πεταγόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι παρόμοιες δυνάμεις και διαμαρτυρόταν και μάλιστα με βαρείς χαρακτηρισμούς και σαν οι
  Ζορό τής ευαισθησίας των πάντων.Αυτά δεν τα ξέρουμε ή δεν θέλουμε να τα ξέρουμε λόγω εγχρώμων γυαλιών;

 6. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  5: Αναρωτιέμαι, αν άλλαζε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, πώς αυτό θα εμπόδιζε τα καραβάνια των εξαθλιωμένων να έρχονται από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη.

 7. tamistas said

  Καλημέρα. Αν η ΧΑ πάρει 30 ψήφους στις (στους) 100, μπαίνει στη Βουλή. Αν ψηφίσω τελικά κι εγώ (πχ Πειρατές), η ΧΑ θα πάρει 30 στους 101 και δεν πιάνει το 3%. Είναι (προς το παρόν) ο μόνος λόγος που βρίσκω για να ψηφίσω σ’ αυτές τις εκλογές.

  Όσο κι αν ισχύει αυτό που διάβασα κάπου, ότι η ΧΑ (ή κάποιες από τις θέσεις της) ήταν ήδη στη Βουλή εδώ και καιρό, όχι δεν είναι το ίδιο. Ας τους ξαναφιερώσουμε το τραγουδάκι του ΜακΑνεμιστήρα, για όσους δεν το άκουσαν την προηγούμενη φορά.

 8. Νέο Kid Στο Block said

  7. Τάμι Μπόυ, πρόσεξε τα μηδενικά σου (100(0)) ! 😆
  Mή πάνε και για πλανηταρχία οι «φίλοι της γιαγιάς στα Σεπόλια»
  Ε, ρε κατάντια μας γαμώτο!

 9. tamistas said

  8: Τι λάθος! Ανατρίχιασα!

 10. bernardina said

  Διχαζόμουν για το αν έπρεπε να το αναφέρω ή όχι, αλλά τα σχόλια των προηγούμενων με βοήθησαν να αποφασίσω.
  Με δυο λόγια, αυτό που μου προκαλεί μεγαλύτερη ανατριχίλα δεν είναι τόσο η είσοδος της ΧΑ στη βουλή, αφού ενδεχομένως κάτι τέτοιο θα βοηθούσε απλώς να φανεί σε όλο της το μεγαλείο η εγκληματική (όπως τη χαρακτήρισα στο προηγούμενο ποστ) φύση της και οι τακτικές υποκόσμου που χρησιμοποιεί, βγάζοντας έτσι τη στάχτη από τα μάτια ορισμένων και επαναφέροντας αυτό το βδέλυγμα εκεί που του αξίζει: στο περιθώριο της ιστορίας και της ζωής, αν όχι την ανυπαρξία…
  Εκείνο που με ανατριχιάζει είναι ότι ακόμα και άνθρωποι που «αν τους κόψεις τις φλέβες θα τρέξουν σφυροδρέπανα» όπως μου είπε πριν από μερικές μέρες μια φίλη, καλούν αυτά τα παλικάρια με τα ξυρισμένα κεφάλια για να τους συνοδέψουν από το σπίτι τους στο νοσοκομείο όπου θα κάνει εξέταση το παιδί τους, να τους περιμένουν μέχρι να τελειώσουν -τρεις ώρες αργότερα- και να τους ακολουθήσουν πάλι πίσω για να τους αφήσουν στην πόρτα τους σώους και αβλαβείς…
  Και στην ερώτηση (τυπική ή ουσιαστική;) «τι σας οφείλω, παιδιά;» η απάντηση: «μα τι λέτε, κυρία μου, υποχρέωσή μας».(Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικές μέρες και επαναλαμβάνεται καθημερινά σε όλες τις εκδοχές, αφού τα «παλικάρια» αφήνουν την κάρτα τους σε σπίτια και μαγαζιά. Και σε γειτονιές που κάποτε δεν θα ακουγόταν ούτε σαν ανέκδοτο).
  Ευθύνες ούτε μπορώ ούτε θέλω σ’ αυτό το ποστ να καταμερίσω. Σημεία των καιρών· τα αβγά του φιδιού που ζεσταίνονταν τόσα χρόνια στους φιλόξενους, αποχαυνωμένους κόρφους μας, εκκολάφθηκαν και τα ερπετά έβγαλαν φτερά και πάνε να γίνουν δράκοι. Βοήθειά μας.

  ΥΓ. Παρ’ όλ’ αυτά, χρόνια πολλά στους Γιώργηδες και τις Γεωργίες. Venceremos, no pasaran 😀

 11. munich said

  @Πάνος

  δεν ξέρω αν είστε κι εσείς φασίστας ή εθνικοσοσιαλιστής ή ό,τι άλλο θέλετε. Έχετε δικαίωμα να ακολουθείτε τις πολιτικές ιδέες που σας αντιπροσωπεύουν . Αν το πρόβλημά σας είναι οι ξένοι και μάλιστα όχι όλοι, μόνο κάποιοι, κοιτάχτε πώς αντιμετώπισε το θέμα αυτό και μία άλλη χώρα εν προκειμένω η Γερμανία, ρίξτε μια ματιά στην εθνική της ομάδα ποδοσφαίρου, τα σώματα ασφαλείας, τις τοπικές βουλές και δείτε και τους δείκτες οικονομίας , κοινωνικής ασφάλειας, εγκληματικότητας κτλ. Βέβαια αυτοί είχαν δοκιμάσει για μια ντουζίνα χρονακια τη λύση τύπου ΧΑ και είδαν τα αποτελέσματα… εφταιγε βεβαια τότε και η αριστερα…

 12. sarant said

  7: Ακριβώς, έτσι είναι (με τα σωστά νούμερα, βεβαίως).

  10: Αν μπουν στη Βουλή θα φανεί όντως σε όλο το μεγαλείο ο χαρακτήρας τους, αλλά αποκτούν διάφορα προνόμια που τους δίνουν άλλες δυνατότητες,,,

 13. culculζέλος said

  Όταν κάποιοι από τα έντυπα τους και τα έδρανα της βουλής φωνάζουν ότι κάποιοι δεν είναι Έλληνες αλλά προδότες, τότε κάποιοι άλλοι poy είναι προοδευτικοί τους πιστεύουν και σπεύδουν να ψηφίσουν Έλληνες και όχι προδότες, διότι τη σήμερον ημέρα είναι σικ να είσαι Έλληνας και όχι προδότης. (Τα υπονοούμενα είναι σκόπιμα και όχι τυχαία! Sic).

 14. ppan said

  Αν μπούνε στη Βουλή θα αποκτήσει και επιπλέον σημασία η βουλευτική ασυλία, καθώς, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν όλα τα ΜΜΕ, δεν είναι τίποτε προσκοπάκια που περνούν τις γριούλες απέναντι.

 15. LandS said

  Και τελικά όλα καταλήγουν στο να μη έχει σημασία πόσο λες ή χαρακτηρίζεσαι φασίστας ή ρατσιστής, αρκεί να μη κάνεις φασιστικά ή ρατσιστικά πράγματα. Όπως δεν έχει σημασία πόσο φωνάζεις ότι δεν είσαι ρατσιστής, όταν «χαϊδεύεις τα αυτιά» όσων κάνουν ή κάνεις ο ίδιος ρατσιστικά πράγματα.

 16. Dimitris said

  Δείτε αυτό: http://www.zougla.gr/blog/article/515885

 17. bernardina said

  Dimitris, #16.
  Αυτό που δεν κατάλαβα, όσο προσεκτικά κι αν διάβασα το άρθρο που επισυνάπτεις, είναι με ποιο τρόπο, πρακτικά δηλαδή, (σύμφωνα με το πνεύμα του αρθρογράφου, πάντα) θα επιτευχθεί αυτή η κατατρομοκράτηση των υπόλοιπων δημοκρατικών δυνάμεων, (που ειρήσθω εν παρόδω ήταν, είναι και θα είναι εκλεγμένες από το σώμα των ψηφοφόρων) και δεν θα οδηγηθούμε σε όλα αυτά που τον τρομάζουν (χρεοκοπία κλπ).
  Με άλλα λόγια, αν δεν είναι πυροτέχνημα μπαρούφας, που συνάδει με το γενικότερο ήξεις αφήξεις του κειμένου του, και έχει έστω κι ένα δράμι ουσίας, επιβεβαιώνεται για εκατομμυριοστή φορά η πεποίθηση (δική μου και πολλών άλλων) ότι όταν μιλάμε για ΧΑ μιλάμε για υπόκοσμο με επίφαση πολιτικής ιδεολογίας. Μαφιόζοι με φασιστικό πουκάμισο, δηλαδή.
  Αν αυτό είναι και το σκεπτικό των ψηφοφόρων τους, επιβεβαιώνεται η άποψή μου ότι όσοι φώναζαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και όχι παπαγαλίζοντας σαν χαζοπούλια «να καεί το μπουρδέλο η βουλή» δεν απαιτούσαν περισσότερη δημοκρατία αλλά λιγότερη. Ή και καθόλου. Για να το πω κομψά.

  (Λυπάμαι που δεν θα μπορέσω να συνεχίσω σήμερα αυτή τη συζήτηση παρά μόνο πολύ αργά το βράδυ. Δυστυχώς θα λείπω. Ελπίζω να μην κλείσει πολύ γρήγορα το ποστ)

 18. Immortalité said

  Η ΧΑ δεν μπορεί να είναι ψήφος διαμαρτυρίας.
  Η ΧΑ δεν μπορεί καν να είναι επιλογή. Πόσο μάλλον επιλογή που θα προκύψει από διαδικασία προβληματισμού.
  Πιστεύω όμως τελικά ότι δεν θα μπει στη Βουλή. Όσο κι αν έχουν προσπαθήσει τα κανάλια να τη σπρώξουν, εκείνη την ώρα πάνω από την κάλπη πολλές βεβαιότητες αίρονται.
  Το ποσοστό της Μαρίν μ’ έχει κυριολεκτικά σοκάρει…

 19. Servitoros said

  Ο Χρήστος Ρήγας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Χ.Α. είχε συλληφθεί μήνες πριν την διπλή δολοφονία για παράνομη οπλοκατοχή, η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη και η πολιτική ηγεσία τον θεώρησαν ακίνδυνο και τον άφησαν να κυκλοφορεί ελεύθερο και ιδού τα αποτελέσματα. Ο ίδιος ήταν δράστης αρκετών επιθέσεων σε μετανάστες στον Άγιο Παντελεήμονα για πάνω από δυό χρόνια αλλά είχε ασυλία από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

  Ασυλία από το ίδιο τμήμα έχει και η επαγγελματίας κάτοικος του Αγιού Παντελεήμονα Θέμις Σκορδέλη, η οποία πέρα από τις συμμετοχές της στις εκπομπές του Χαρδαβέλα και της Τατιάνας οργάνωνε επιθέσεις σε μετανάστες αλλά και το γιαούρτωμα σε Αλαβάνο και Πορταλιού στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Η ξανθιά Παναγιά της Χρυσής Αυγής (βλ. βιντεο σε ny times http://www.nytimes.com/2012/04/13/world/europe/far-right-golden-dawn-sees-opening-in-greeces-woes.html?pagewanted=all) συμμετέχει στην τελευταία προεκλογική εκστρατεία του κόμματος παρότι είνα υπόδικη για μαχαίρωμα μεταναστών και έχει καταφέρει να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης ισχυριζόμενη ότι πάσχει από κατάθλιψη και μπαινοβγαίνει στα ψυχιατρεία.

  Περί Παναγιώταρου, ο Ηλίας αυτό το εξαίρετο φαλακρό αγόρι έχει πρωτοστασεί στους τραμπουκισμούς σε εκδήλωση για την ιθαγένεια στην παλιά βουλη http://www.youtube.com/watch?v=hiisOfIKBUI&feature=related καθώς και στην διακοπή της εκδήλωσης για την παρουσίαση λεξικού της ακατανόμαστης γείτονας χώρας http://www.youtube.com/watch?v=oon-Hc6AxU0

 20. Costas said

  Από τη στιγμή που η μεταπολιτευτική δημοκρατία, που ιδεολογικά κινήθηκε σε αντιχουντικό-δημοκρατικό και εν πολλοίς αριστερότροπο αστερισμό, αποθεμιτοποιήθηκε πλήρως, ήταν αναμενόμενο να θεμιτοποιηθεί η αντιδημοκρατική ιδεολογία, που την εκφράζει ανοιχτά η ΧΑ. Και φυσικά, ανάμεσα στην αντιδημοκρατική ιδεολογία της άκρας αριστεράς (αντιεξουσιαστές κλπ.) και της άκρας δεξιάς, είναι προφανές ότι ισχυρότερη ήταν, είναι και θα είναι η της άκρας δεξιάς, που δεν αμφισβητεί το κοινωνικό καθεστώς, που λατρεύει τη βία χωρίς ψευτοαστερίσκους, που αντί να καίει κτίρια στο κέντρο της Αθήνας πετάει χειροβομβίδες στα Εξάρχεια, που πατάει στον εθνικισμό ο οποίος είναι η default ιδεολογία και όχι στο διεθνισμό, και που δεν έχει πρόβλημα να παίξει το κοινοβουλευτικό παιχνίδι όταν βλέπει ότι τη συμφέρει.

  Δεν φταίει ούτε η Αριστερά, ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε τα ΜΜΕ. Φταίει η κρίση, η ανεργία, η χρεοκοπία του πελατειακού συστήματος και των κομμάτων που εξαγόραζαν τη λαϊκή ψήφο με δανεικά τα οποία τέλειωσαν, και το κερασάκι μόνο είναι η μετανάστευση. Μήπως δεν υπήρχε φασισμός τις προμεταναστευτικές δεκαετίες; Όσο για τις θεωρίες περί χρονοντούλαπου στο οποίο θα μπορούσε να ανήκει (η δεξιά και) η ακροδεξιά, δεν στέκουν. Ίσα-ίσα, αν κάτι αποτελεί εξαίρεση στην ανθρώπινη ιστορία είναι οι περίοδοι δημοκρατίας, όχι δεσποτείας.

  Δεν νομίζω ότι η άνοδος της ακροδεξιάς οφείλεται στο ότι τα άλλα κόμματα υιοθετούν τις θέσεις της και άρα τη θεμιτοποιούν. Αυτό μου φαίνεται πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Στην πραγματικότητα, τα άλλα κόμματα, διαπιστώνοντας την άνοδο των ακροδεξιού χρώματος (ας τις ονομάσω έτσι, κατά συνθήκη) θέσεων μέσα στην κοινωνία, και βλέποντας πόσο αυτές οι θέσεις κάνουν τα ακροδεξιά κόμματα, που τις εκφράζουν ‘ακομπλεξάριστα’, να αβγατίζουν, αναγκάζονται από ένστικτο αυτοσυντήρησης να τις εντάξουν εν μέρει στις δικές τους θέσεις ή έστω στην προβληματική τους, για να μη γίνουν irrelevant. Δηλαδή, αν ο Σαρκοζύ δεν είχε εντάξει ακροδεξιές θέσεις στο λόγο του, το αποτέλεσμα θα ήταν μια απομόνωση της ακροδεξιάς; Το αντίθετο νομίζω: θα είχε χάσει ο ίδιος κι άλλα ποσοστά. Άλλωστε η άνοδος της ακροδεξιάς είναι διεθνής, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Και όταν λέω διεθνής, δεν εννοώ μόνο την Ευρώπη.

  Ένα γλωσσικό για το ironically: Εγώ το «Ειρωνικά, ο Γ. Καρατζαφέρης,…» θα το έλεγα «Το ωραίο είναι ότι ο Γ. Καρατζαφέρης,…» ή «Η ειρωνεία είναι ότι ο Γ. Καρατζαφέρης,…».

 21. Mar Pap said

  «Κι έπειτα, ελπίζω ότι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους, θα το ξανασκεφτούν, τώρα που έρχεται πιο καθαρά στην επιφάνεια ο νεοναζιστικός χαρακτήρας αυτού του κόμματος.»

  αν και δε θα ψηφίσω χρυσή αυγή (γιατί τους θεωρώ φαιδρούς), δε μου αρέσουν τέτοιου είδους παραινέσεις γιατί νομίζω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίζει κατά συνείδηση.
  αν η χρυσή αυγή μπει στη Βουλή, θα μπει γιατί κάποιοι (αρκετοί) για κάποιους λόγους την ψήφισαν. αν εμείς δεν την ψηφίσουμε (και ξαναλέω βάζω και τον εαυτό μου μέσα), αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να δίνουμε συμβουλές σε άλλους τι θα ψηφίσουν.
  εγώ θεωρώ ότι όλοι οι χώροι πρέπει να έχουν κοινοβουλευτικό βήμα εφόσον έχουν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. έτσι, όπως θεωρώ ότι χώρο στο κοινοβούλιο πρέπει να έχει και η εμετική κατ’ εμέ αριστερά (εφ’όσον παίρνει τα νόμιμα ποσοστά), έτσι πρέπει να έχει και η χρυσή αυγή. γιατί; γιατί εκπροσωπεί ένα 5% της κοινωνίας.
  με φυσικούς ορισμούς η εκλογή της Χ.Α. στη βουλή είναι μια εκτροπή από το σημείο ισορροπίας. Όταν το σύστημα ισορροπήσει δε θα την έχει ανάγκη.
  Δεν είδα όμως να συζητάμε για το τι άτομα είναι υποψήφια με τη χρυσή αυγή. Αν ψάξετε θα βρείτε αρκετούς αγρότες, συνταξιούχους, δασκάλους; Αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίσει; Είναι αυτοί ναζιστές;

 22. Πανδίων said

  Με την λογική πως δεν φταίει η αριστερά, δεν φταίνε οι κυβερνώντες, δεν φταίει η παρούσα κατάσταση με τους λαθρομετανάστες και την εγληματικότητα, ε μάλλον για θαύμα θα πρόκειται η εξωφρενική άνοδος της ΧΑ με την οποία πριν μια δεκαετία απλά γελάγαμε (όσοι την γνώριζαν).
  Όσο κάποιοι δεν σοβαρεύονται και δεν προχωρούν και σε μια αναγκαία αυτοκριτική, η ακροδεξιά θα ανεβαίνει, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη και μετά το ζήτημα θα καταλλήξει θεολογικό λόγω θαύματος και όχι πολιτικό.

 23. Servitoros said

  Δεν είδα όμως να συζητάμε για το τι άτομα είναι υποψήφια με τη χρυσή αυγή. Αν ψάξετε θα βρείτε αρκετούς αγρότες, συνταξιούχους, δασκάλους; Αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίσει; Είναι αυτοί ναζιστές;

  Ναι αλλά σε δεύτερο βαθμό σε πρώτο βαθμό είναι λοβοτομημένοι στόκοι.

  δεν φταίνε οι κυβερνώντες,

  Μα φταίνε οι κυβερνώντες, όταν αφήνεις μια εγκληματική οργάνωση να δρά ανενόχλητα 30 χρόνια, όταν υιοθετείς τα επιχειρήματα τους και το ιδεολογικό τους υπόβαθρο για να μαζέψεις ψήφους και όταν τους χρησιμοποιείς για προστασία και τους τυπώνεις τα φυλλάδια (βλ. για τα δύο τελευταία εδώ http://xyzcontagion.wordpress.com/2012/03/18/ypagrhxoi-xrysh-avgh-nea-dimokratia/) τότε οι ευθύνες είναι τεράστιες. Μαζί με τους κυβερνώντες στην λίστα και τα μήντια που βρήκαν στο πρόσωπο του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη τον νεό Καρατζαφέρη και Άδωνη.

 24. sarant said

  Ευχαριστώ και για τα νεότερα σχόλια!

  20, τέλος: Σε αυτό έχεις δίκιο!

 25. Αρκεσινεύς said

  Ν’ αφήσουν τις φιοριτούρες τα φασιστοειδή και να πουν καθαρά και ειλικρινά: ΝΑΙ θα ψηφίσω Χ.Α., γιατί αυτή είναι η ιδεολογία μου. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε.

 26. Mar Pap said

  25. σε ποιους αναφέρεσαι;

 27. Η «λογική» πως φταίει η Αριστερά για την άνοδο της ΧΑ είναι παρόμοια με το να σκεφτόμαστε ότι για τους άντρες που δέρνουν τις γυναίκες τους, φταίνε αυτοί που δεν τις δέρνουν, και τους φέρονται γλυκά και ρομαντικά, και μάλιστα διατυμπανίζουν από πάνω ότι δεν είναι σωστό να τις δέρνουμε.
  Οπότε, θέλοντας και μη, αναγκάζονται αυτοί που είναι «πραγματικοί άντρες» να κάνουν κάτι παραπάνω, και να ρίξουν βρε παιδί μου και καμια μπουνιά.

  Πραγματικά νομίζω ότι η διαστρέβλωση της λογικής από το νεοφιλελεύθερο-μνημονιακό μπλοκ, έχει φτάσει σε επίπεδα ψυχοπαθολογίας. Δεν ξέρω αν έχει μείνει κάποιο κακό στον κόσμο για το οποίο η ευθύνη δεν αποδίδεται στην Αριστερά!

  Τώρα, η άποψή μου είναι ταυτόσημη με το #20 του Κώστα. Δεν φταίει κανένας συγκεκριμένα. Σύμπτωμα της εποχής είναι, και της οικονομικής κρίσης. Πάντα στην ιστορία, σε περιόδους κρίσης, ο κόσμος ωθείται στα άκρα. Και ούτε θέμα μόρφωσης και καλλιέργειας είναι. Η Γερμανία του 1940 ήταν υπόδειγμα καλλιεργημένης και πολιτισμένης κοινωνίας.

  Γνώμη μου; Όση αηδία κι αν μας προκαλούν, ας το υποστούμε. Τουλάχιστον αν βγουν στη Βουλή, θα δούμε το πραγματικό τους πρόσωπο, θα ξεγυμνωθούν. Και τότε αυτοί που τους ψήφισαν θα μπορέσουν να καταλάβουν ποιους ψήφισαν. Πάντως όχι αγνά και ηθικά παλικάρια που βοηθάν γριούλες.

 28. Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο. Όπως έγραφα προ λίγων ημερών η πιανή επιτυχία της ΧΑ εξευτελίζει το πολιτικό σύστημα. Μόνη μου ελπίζω ότι ως ψηφοφόροι στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονται νέοι άνθρωποι ως επί το πλείσοτν οι οποίοι συχνά υποκύπτουν στην οικογενειακή κομματική παράδοση ή στάση του πατέρα.

 29. culculζέλος said

  Θέτε όλοι σας να πείτε, το δικαίωμα στο γιαούρτωμα και λιντσάρισμα το έχουν μόνο οι άλλοι, και όχι οι άλλοι? Για πείτε μου να ηρεμήσω.

 30. Servitoros said

  Θέτε όλοι σας να πείτε, το δικαίωμα στο γιαούρτωμα και λιντσάρισμα το έχουν μόνο οι άλλοι, και όχι οι άλλοι? Για πείτε μου να ηρεμήσω.
  —–
  Το δικαίωμα στο γιαούρτωμα και το λιντσάρισμα το έχει το κάθε ασπόνδυλο, την ασυλία για βαριές εγκληματικές ενέργειες τις έχουν μόνο τα χρυσαύγουλα.

 31. ΠΑΝΟΣ said

  #11 αφήστε επιτέλους τούς άμεσους ή έμμεσους χαρακτηρισμούς,επειδή κάποιος δεν συμφωνεί μαζί σας.Μόνον αίσχος ,μπορώ να πω.Τα έχουμε μάθει τα σταλινο-γκαιμπελικά.Πού κατοικείται κύριε; γιά να σάς πω κι εγώ.Πάντως απ’ τον καρχαρία εγώ δεν πιάνομαι.Αλλά ούτε κι από εσάς.

 32. culculζέλος said

  Αυτό είναι το σφάλμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, όσο αν και μερικοί προσπαθούν να τους περιθάλψυον 😉

 33. Servitoros said

  Αυτό είναι το σφάλμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, όσο αν και μερικοί προσπαθούν να τους περιθάλψυον

  Είστε ενήλικος και υπεύθυνος για τις πράξεις σας, τις κάνετε και μετά αντιμετωπίζετε το νόμο τόσο απλά.

 34. Χ. Αρβανιτίδης said

  Το αίτιο της εμπράγματης διογκώσεως του ρεύματος υπέρ της Χ.Α δεν είναι η απότομη ανακάλυψη της επαρκείας του ιδεολογήματός της ως αποτελεσματικού κοινωνικού εργαλείου για την διευθέτηση ενός αριθμού κοινωνικών προβλημάτων που η κρίση κατέστησε προφανέστερα και αμεσότερα.
  Δεν είναι ούτε η υποτιθέμενη ιδεολογική και πολιτική ολιγωρία άλλων σχημάτων, πολυ περισσότερο της ευρύτερης Αριστεράς.
  Είναι η, συγκυριακά ευνοική, επίτευξη του σχηματισμού μιας «κρίσιμης μάζας» στελεχών, ιδίως «χαμηλόβαθμων», του συγκεκριμένου ιδεολογικού χώρου, ο οποίος τροφοδοτήθηκε απο τριάντα χρόνια συνεχούς κατιούσης ποιότητος παρεχομένης γενικής και, ιδίως, ιστορικής παιδείας, εξασθενήσεως, μέσω της βιολογικής φθοράς, των ζωντανών φορέων ιστορικής μνήμης και της διογκουμένης, συνειδητά ή ασυνείδητα, τάσεως να πραγματοποιείται η ψυχική διάπλαση των νέων με την διαρκή τροφοδοσία του νου τους με οπτικά και τελετουργικά σύμβολα.
  Οι σημερινοί οπαδοί της Χ.Α δεν είναι, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, άνθρωποι ώριμοι, ηλικιακά και διανοητικά. Είναι συναισθηματικά «χαμένοι» 30άρηδες που τα σύμβολα τούς έδωσαν την επίφαση προορισμού σε μία, διανοητικά κυρίως, κενή ζωή και μεσήλικες που αισθάνονται ανομολόγητη φυσική ερωτική έλξη προς αυτό το ακατέργαστο είδος «ιδεολογικά σφριγηλών» νέων.

 35. ppan said

  31: το σταλινογκεμπελικός δεν είναι χαρακτηρισμός να υποθέσω 🙂

 36. Και βέβαια φταίει σε μεγάλο βαθμό η αριστερά.Η βία φέρνει βία δεν το ξέρετε αυτό.Τόσα χρόνια ακούμε για ‘νεαρούς’ που τα καίνε και αποτεφρώνουν μερικά κτήρια έτσι για πλάκα.Αγωνίζονται τα παιδιά.Όλη η τηλεόραση τους χάιδευε και τους χαϊδεύει τα αυτιά μέχρι σήμερα χαρακτηρίζοντας τους κουκουλοφόρους που καίνε την δήμοσια περιουσία και την περιουσία του κοσμάκη,’παιδάκια’.Φάτε τα τώρα και πάμε όλοι μαζί το γνωστό σύνθημα Sieg Heil!

 37. Immortalité said

  @21 Παραινέσεις πρακτικά κάνουμε όλοι μας. Στους φίλους μας, στους αγαπημένους μας, σε κάθε πολιτική συζήτηση. Από τη στιγμή που υποστηρίζουμε ή αντιτιθέμεθα σε κάτι, λογικό είναι να υποστηρίζουμε τη γνώμη μας. Φυσικά και δεν επιβάλλουμε σε κανένα τι θα ψηφίσει. Στα πλαίσια της πολιτικής συζήτησης και εφόσον μου το επιτρέπετε, χαίρομαι που δεν θα ψηφίσετε ΧΑ αλλά θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τον λόγο. Η ΧΑ δεν είναι φαιδρή, είναι μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση πασαλειμμένη με την πιο αισχρή ιδεολογία. Αυτός είναι λόγος για να μην ψηφίσει κανείς. Το ότι είναι φαιδρή όχι. Σε αυτό το πλαίσιο, η σύγκριση της Αριστεράς έτσι συλλήβδην, έστω και αν την βρίσκετε εμετική, με τους ναζιστές είναι τουλάχιστον άτοπη για να μην πω ανιστόρητη και νομίζετε ότι σας απευθύνομαι προσωπικά (πράγμα που δεν συμβαίνει.)
  Όσο για το ποιοι είναι οι υποψήφιοι της της ΧΑ με κάλυψε ο Σερβιτόρος στο 23.

 38. Ηρώ Διαμαντούρου said

  Έχω την πεποίθηση πως ο έλληνας είναι κατά βάθος ακροδεξιός λαός (αν όχι πολιτικά, τουλάχιστον σε επίπεδο εκδήλωσης τρόπου ζωής και σχέσης με τον Άλλον), και πάντως καθόλου μα καθόλου αριστερός, ούτε καν σοσιαλιστής (σοσιαλιστής, όχι πασόκ, άλλο το ένα, άλλο το άλλο, γιατί το πασόκ δεξιό κόμμα είναι, μη γελιόμαστε), άρα μια χαρά δυστυχώς τον εκφράζουν ο Λάος (σικ) και η ΧΑ.

  Ο έλληνας θέλει να χαϊδολογιέται και να αναλαμβάνουν άλλοι την ευθύνη γι’ αυτόν, αλλά να μιλάνε γι’ αυτόν όμως με ένα δυνατό κάλεσμα. Λαός είπε ο Παπανδρέου, ενθουσιάστηκε ο λαός. Λαός λένε τώρα οι ακροδεξιοί, πάμε τρέχοντας προς τα κει. Το σύνθημα της αριστεράς δεν έπιασε ποτέ γιατί αφορά το κοινό καλό, πράγμα που δεν αρέσει στον ατομιστή έλληνα.

  Η ΧΑ λοιπόν, έχει αναλάβει εμπράκτως την βολή του λαού αυτού που δεν θέλει να κουνήσει το δαχτυλάκι του και ούτε θέλει να έρθει αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιθυμιών του. Η ΧΑ έχει ανέβει επειδή, όπως είπε και η Μπερναρντίνα, έχει αναλάβει (και πολλές φορές, όπως λένε, κατόπιν σύστασης της αστυνομίας) να δράσει σε επίπεδο γειτονιάς για να κερδίσει τις εντυπώσεις, τις οποίες βεβαίως και κερδίζει γιατί ο έλληνας δεν θα κάτσει, όπως είπε και ο Γιάννης Πλιώτας 1, να σκεφτεί περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αλλά κι αν σκεφτεί πάλι δεν θα τον νοιάξει, γιατί θέλει την ησυχία του πάνω απ’ όλα (αυτό είναι που τον καθιστά, παθητικά έστω, ακροδεξιά φύση).

  Τα δε οργισμένα 17χρονα, δεν έχουν μάθει στα σοβαρά από κανέναν, ποτέ, τι εστί ναζί, τι ήταν ο Β’ΠΠ, τι ήταν ο Χίτλερ, τι τον ανέβασε κλπ. Η μόνη πηγή πληροφόρησής τους, εκτός από τις οργανώσεις των νεοναζί κλπ, είναι κάτι ντοκιμαντέρ για τον Χίτλερ, από αυτά που σωρηδόν παίζονται στην τ/ο κατά καιρούς, τα οποία, αν τα καλοπροσέξετε, πρώτον τον δαιμονοποιούν (άρα τον καθιστούν αφενός ελκυστικό για τους άρρωστους, αφετέρου κάτι μη ανθρώπινο στα μάτια των υπόλοιπων -έλα όμως που άνθρωπος ήταν και όχι εξωγήινο τέρας, άρα ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση του) και δεύτερον τον παρουσιάζουν πολύ πρόχειρα, συνοπτικά και ίσως και με πλαγίως ύποπτο τρόπο.

  Τέλος, η αριστερά έχει φταίξει, κατά τη γνώμη μου, σε ένα βασικό θέμα: είναι κάπως ελιτίστικη, σνομπάρει τον μικροαστό περισσότερο απ’ ό,τι προσπαθεί να τον προσεγγίσει, μέγα λάθος, δεδομένου κιόλας του ατομικισμού του έλληνα, άρα της δυσκολίας προσέγγισής του με σκοπό το κοινό καλό. Καταδικάζει έτσι τον εαυτό της να παραμείνει πάντα δεύτερο βιολί στα ελληνικά πράγματα, άρα γραφική στα μάτια του πολύ κόσμου.

  Αλλά έχω την εξής απορία: μετά τον Χίτλερ και τις δίκες, πώς διάολο θεωρούνται αυτή τη στιγμή νόμιμοι και μάλιστα με δικαίωμα δημιουργίας κόμματος, άρα και συμμετοχής σε δημοκρατικές εκλογές, οι νεοναζί; Πώς έχει γίνει αυτό;

 39. ppan said

  Αυτοί βέβαια που καίνε τα κτίρια είναι χρυσαυγίτες, αυτό όμως ποιος το λέει; Εμένα η ΧΑ μου φαίνεται ακριβώς το αντιστροφο, αποτέλεσμα της προπαγάνδας των μνημονικαών μέσων για να μην ψηφίσει ο κόσμος αριστερά.

 40. culculζέλος said

  33 Ζεις έξω από την πραγματικότητα (ή μήπως εκτός Ελλάδος?) και δεν έχεις επαφή. Όταν κα΄ποιοι εξωθούν “αγανακτισμένους” πολίτες στο γιαούρτωμα, κάποιοι άλλοι το κάνουν λιντσάρισμα. Είναι πιο προχώ.

 41. @Ppan βέβαια ναί .Τί σου είναι τελικά αυτοί οι προβοκάτορες!(με πολλή δόση ειρωνείας

 42. Συνεχίστε το παραμύθι,τόσα χρόνια το ίδιο ακούμε

 43. π2 said

  Δεν συμφωνώ ότι η ψήφος στην ΧΑ είναι ψήφος απλής διαμαρτυρίας. Η απλή διαμαρτυρία θα ήταν λογικότερο να κατευθυνθεί σε άλλους σχηματισμούς. Δεν είναι τυχαίο πως η μετεωρική δημοσκοπική άνοδος του Καμμένου δεν έκοψε τη φόρα της ΧΑ, όπως περίμενα και ήλπιζα. Δεν συμφωνώ επίσης πως τα δημοσκοπικά ποσοστά της ΧΑ σχετίζονται με τις καρατζαφερικές παλινωδίες γιατί το ΛΑΟΣ δεν έχει μεγάλη σχέση με τη ΧΑ. Ο Καρατζαφέρης, όπως έχω ξαναπεί, είναι άνθρωπος της πιάτσας. Χρησιμοποίησε την ακροδεξιά ως όχημα, όχι εκ πεποιθήσεως, και τη χρησιμοποίησε ώστε να αποκτήσει κρίσιμη μάζα οπαδών, σε πρώτη φάση, και κυβερνησιμότητα (για να χρησιμοποιήσω κι εγώ έναν όρο της μόδας) σε δεύτερη φάση, ώστε να επιστρέψει στη δεξιά πολυκατοικία ως πετυχημένος οπλαρχηγός (ενώ ήταν ο γραφικός του χωριού). Ούτε με την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη συνδέεται ακριβώς η άνοδος της ΧΑ. Το είδος της ακροδεξιάς που ανεβαίνει σε όλη την Ευρώπη είναι το είδος που εκπροσωπεί το ΛΑΟΣ: οι καιροσκόποι ακροδεξιοί που χρησιμοποιούν τον έντονο αντιμεταναστευτικό λόγο ως αρχική μαγιά και λειαίνουν τις αιχμηρές γωνίες όσο ανεβαίνουν δημοσκοπικά.

  Η (δημοσκοπική, προς το παρόν) ψήφος στη ΧΑ είναι ψήφος αγανάκτησης και συνολικής, επιθετικής απαξίωσης της πολιτικής γενικώς. Όχι των πολιτικών μόνο, όχι των δομικών αδυναμιών της κοινωνίας μας, αλλά της ίδιας της πολιτικής ως διαδικασίας. Απειροελάχιστο ποσοστό των δυνητικών ψηφοφόρων της ΧΑ έλκονται από τις ναζιστικές ιδέες, την εγκληματική βία, τα δήθεν πατριωτικά παραληρήματα. Οι περισσότερο έλκονται από τη δήθεν πάταξη της εγκληματικότητας, τη βοήθεια στις γριούλες, την επιθετική διεκδίκηση.

  Ένα άλλο δεδομένο που θα πρέπει να μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο είναι πως η άνοδος της ΧΑ βολεύει. Βολεύει την περιθωριακή δημοσιογραφία για το τζέρτζελο (όπως βόλευε αρχικά και το ΛΑΟΣ, που πριμοδοτήθηκε σκανδαλωδώς από τα ΜΜΕ), βολεύει όμως κυρίως τα μεγάλα κόμματα γιατί ενισχύει τη συσπείρωσή τους στο κρίσιμο εκλογικό κομμάτι των απογοητευμένων νοικοκυραίων που παλαιότερα ψήφιζαν ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, και τώρα τρομάζουν από την άνοδο της ΧΑ (ή/και της αριστεράς) και επιστρέφουν στο μαντρί.

  Το κύριο πράγμα που με ενοχλεί στην αντιμετώπιση της ΧΑ είναι ο ψευδοφιλελευθερισμός. Μπλα μπλα μπλα δημοκρατία, μπλα μπλα μπλα ελευθερία του λόγου για να παραφράσω τον Σαββόπουλο. Η ελευθερία του λόγου σταματάει στην πρόκληση πραγματικής βλάβης και η δημοκρατία σταματάει στο έγκλημα. Είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελέστατο να υποστηρίζει κανείς το δικαίωμα της ΧΑ να συνδιαλέγεται με τους υπολοίπους στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, όταν προγραμματικά απειλεί με βία όσους αντιστέκονται στις επιθυμίες της, όταν ασκεί πραγματική, πραγματικότατη βία στις πόλεις μας, όταν καθημερινά βγαίνουν στοιχεία για στελέχη της που εμπλέκονται σε εγκληματικά κυκλώματα που δεν έχουν καμιά σχέση με καμιά ιδεολογία, αλλά με προστασία, μπράβους, και εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων. Δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω κατά πόσο στέκει νομικά η έγκριση της συμμετοχής της στις εκλογές. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν βλέπω κανέναν λόγο να νομιμοποιούμε τον διάλογο μαζί της. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αποκαλύπτουμε όσοι μπορούμε και όσο μπορούμε τον χαρακτήρα της σε συμπολίτες μας που παρασύρονται από καφενειακές συζητήσεις και δηλώνουν πρόθυμοι να επιβραβεύσουν εκλογικά τον βίαιο ακτιβισμό της γειτονιάς που είναι στην πραγματικότητα κάτι τελείως διαφορετικό.

 44. ppan said

  38: εγώ αντίθετα πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι κεντροαριστερός, ή τουλάχιστον έχει κυρίως αντιδεξιά αντανακλαστικά. Η ΧΑ βρίσκεται έξω από το πολιτικό συνεχές αριστερα-δεξιά, στην μαύρη τρύπα της απελπίσίας

 45. spiral architect said

  Αντί για τη γνώμη μου παραθέτω εδώ κείμενο του μεξικανού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα (και συντρόφου της επίσης μεξικανής ζωγράφου Φρίντα Κάλο) που αναφέρεται στην επίσκεψή του στο Βερολίνο του 1928 και τη έμμεση γνωριμία του με τον Χίτλερ.
  Πέντε χρόνια μετά το «πραξικόπημα της μπυραρίας …

  Βερολίνο 1928: Χίτλερ, ένας κλόουν που τον αποθεώνουν τα πλήθη
  (Diego Rivera :My Art, my Life: an autobiography, Dover 1991)

 46. Immortalité said

  @38 Ντάξει, το ομολογώ, έχω αλλεργία σε φράσεις όπως «ο Έλληνας είναι κατά βάθος ακροδεξιός λαός», μου χτυπάνε όσα καμπανάκια και έχω μέσα μου (αλλά και απ’ έξω μου) και δεν θα σχολιάσω. Θέλω όμως αν υπάρχει, να μου πείτε μια εθνικότητα σοσιαλιστική. Πχ οι Γάλλοι είναι σοσιαλιστές, οι Ισπανοί πάλι όχι. Έτσι για να δω που κατατάσσεται η υπόλοιπη ανθρωπότητα (και που να μετακομίσω δηλαδή).

 47. Π2 στην τελευταία παράγραφο είναι σαν φωτογράφισες την αναρχοαριστερά.Το όνομα αλλάζει και οι χαιρετούρες.Τα άλλα ίδια είναι

 48. ppan said

  Οι Γάλλοι σοσιαλιστές; Πλάκα κάνεις; Χρειάστηκε ο Μιτεράν κι αυτός μετά από σειρά αποτυχιών για να εκλεχτεί σοσιαλιστής πρόεδρος. Και τώρα χρειάστηκε η κρίση και η αλλαζονικη και ανάλγητη προεδρία του Σ. για να έχει ελπίδες να εκλεχτεί ο Ολαντ. Και παρόλα αυτά τα ποσοστά των δεξιών και κεντροδεξιών κομμάτων μαζί είναι πάνω από 50 τα εκατό

 49. physicist said

  #38. Αλλά έχω την εξής απορία: μετά τον Χίτλερ και τις δίκες, πώς διάολο θεωρούνται αυτή τη στιγμή νόμιμοι και μάλιστα με δικαίωμα δημιουργίας κόμματος, άρα και συμμετοχής σε δημοκρατικές εκλογές, οι νεοναζί; Πώς έχει γίνει αυτό;

  Νομίζω ότι αυτό εξαρτάται από τη νομοθεσία της κάθε χώρας. Αλλά ακόμα κι εκεί που η χρήση συγκεκριμένων συμβόλων ή η επείδειξη του «ρωμαϊκού χαιρετισμού» απαγορεύεται δια ροπάλου, οι ναζήδες βρίσκουν άλλους τρόπους να συμμετέχουν νόμιμα στο πολιτικό παιχνίδι.

  (Πάντως ας μας διαφώτισει κάποιος που ξέρει αν η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει να επιδεικνύονται δημόσια αγκυλωτοί σταυροί και παρόμοια).

 50. ωμό κουκί said

  @7, 12. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, οι ψήφοι σε κόμματα που συγκεντρώνουν κάτω από 3% μοιράζονται αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα μπουν στη βουλή. Δηλαδή αν κάποιος ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή Πειρατές, ακολουθώντας το παράδειγμα του Tamistas, θα είναι σαν να ψηφίζει 25% ΝΔ, 17% ΠΑΣΟΚ κτλ., αν δεχθούμε ότι αυτά είναι τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές επί του συνόλου των φήφων. Παρενέργεια αυτού είναι ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των κομμάτων που δεν πιάνουν το 3%, τόσο μικρότερο ποσοστό χρειάζεται το πρώτο κόμμα για αυτοδυναμία. Οπότε όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν κόμματα που δεν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να μπουν στη βουλή, να ξέρουν ότι με την ψήφο τους ενισχύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Το ξέρω ότι είναι άδικο, αλλά έτσι είναι το εκλογικό σύστημα. Δεδομένου ότι οι επικείμενες εκλογές έχουν ειδικό βάρος, δεν μπορεί κάποιος ελαφριά τη καρδία να ψηφίσει το κόμμα που εκφράζει καθαρότερα τις απόψεις του χωρίς να λάβει υπόψη του πού θα καταλήξει στην πράξη η ψήφος του.

  Παράδειγμα: ακολουθώντας το σκεπτικό του Tamistas, ας υτποθέσουμε ότι η ΧΑ παίρνει 4 ψήφους στις 100, και ότι από τους 100 ψηφοφόρους 3 έχουν σκεφτεί σαν τον Tamistas ψηφίζοντας κάποιο κόμμα που δεν μπαίνει στη βουλή. Το ποσοστό που θα πάει η ΧΑ θα είναι 4/100+3*0.04/100=0.0412>0.04 (το ποσοστό αυτών που ψήφισαν ΧΑ). Αν 10 ψηφοφόροι φηφίσουν κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή, το τελικό ποσοστό της ΧΑ θα είναι ακόμα μεγαλύτερο: 4/100+0.04/100*10=0.044.

 51. ppan said

  49: μετά την θλιβερή δίκη του Πλεύρη η ελληνική νομοθεσία απέδειξε ότι όλα επιτρέπονται

 52. Ηρώ Διαμαντούρου said

  46, καταλαβαίνω την αλλεργία σου, δεν μπορώ να πω κάτι, εκτός από το ότι στις φετινές εκλογές νομίζω ότι θα αποκαλυφθούν πολλά, θα φανεί δηλαδή ποιοι είμαστε, αυτό θέλω να πω με τη γενίκευσή μου…
  όσο για τους άλλους λαούς δεν ξέρω αν έχει νόημα να συκγρίνουμε ή να κρίνουμε, δεν ξέρουμε, εδώ καλά καλά για μας δεν ξέρουμε. άρα κάτσε εδώ, πού να τρέχεις τώρα!

 53. Ηρώ Διαμαντούρου said

  49, ναι, ας μας διαφωτίσει κάποιος, έχω πραγματική απορία, δεν ήταν σχήμα λόγου η ερώτησή μου.

 54. bernardina said

  Ένα σχόλιο hit-and-run πριν φύγω πάλι.

  Διαβάζετε με δική σας ευθύνη και ισχυρή δόση αντιεμετικού

 55. Immortalité said

  @48 Ππαν δεν είπα ότι οι Γάλλοι είναι σοσιαλιστές, ζήτησα ένα παράδειγμα. Δεν πιστεύω ότι οι λαοί είναι γενικώς κάτι και τέτοιες γενικεύσεις με βγάζουν από τη συζήτηση.

 56. physicist said

  #51. Δεν έχεις άδικο …

 57. sarant said

  43: Πιδύε, η ΧΑ δεν έχει μεγάλη σχέση με το Λάος, αλλά πολλοί απογοητευμένοι οπαδοί του Λάος στρέφονται προς ΧΑ. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει.

  Βέβαια, και σε επίπεδο στελεχών δεν υπάρχουν δα και στεγανά -νομίζω ότι τον Μιχαλολιάκο τον διαδέχτηκε ο Βορίδης στην αρχηγία της ν. ΕΠΕΝ.

  Όσο για το ότι «βολεύει» θα συμφωνήσω απόλυτα.

 58. Φωτοτυπάκιας said

  Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ιδεολογία ούτε κόμμα. Είναι μια μαφιόζικη οργάνωση όπου βρίσκει χώρο κάθε βλαμμένος για να εκφράσει τα δολοφονικά του ένστικτα. Δολοφόνοι και καθάρματα στις κοινωνίες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Απλώς κατά περιόδους και όταν οι συγκυρίες τους ευνοούν, αποκτούν μια δυναμική, οργανώνονται πιο μαζικά, αντλώντας από τη δεξαμενή της ανιστόρητης, αγράμματης και κακομοιριασμένης μερίδας της νεολαίας. Τότε υπερνικούν τις αναστολές, απολαμβάνοντας μια ιδιότυπη ανοχή, και ξεσαλώνουν.

 59. servitore στο 19 δεν μας τα είπες όλα τί έγραψαν οι New York Times :He approached an older woman, who recounted how a relative had been robbed of about $800. “They threw her on the ground, they took the 600 euros she had withdrawn from the bank to pay for her husband’s nursing home,” the woman said. “She was even a Communist, and she told me, ‘I’m going to Golden Dawn to report this.’ ” http://www.nytimes.com/2012/04/13/world/europe/far-right-golden-dawn-sees-opening-in-greeces-woes.html?pagewanted=all)

  Τη γιαγιά τη λήστεψαν,είναι κομμουνίστρια και θα αναφέρει το περιστατικό στη Χρυσή Αυγή!

  Γρήγορα τα χάπια σας.Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είστε.

 60. tamistas said

  Σχετικά με τον προβληματισμό στο τελευταίο σχόλιο της κ. Ηρώς Διαμαντούρου (38), έχει δώσει μιαν απάντηση με την οποία γενικά συμφωνώ ο Θαν. Τριαρίδης:
  http://www.triaridis.gr/keimena/keimD031.htm
  Το πρόβλημα πιστεύω ότι δεν είναι η ελευθερία (και του φασιστικού, νεοναζί κλπ) λόγου, αλλά όπως εύστοχα επισημάνθηκε στην «εισήγηση» η όλη προβολή του από τα μίντια κλπ. Νομίζω αυτά έχουν ξανασυζητηθεί εδώ. Σκεφθείτε ακόμα, μια παράνομη ΧΑ να καταγγέλλει παντοιοτρόπως, τι πιο εύκολο στις μέρες μας που ιστοσελίδες υπουργείων εξαφανίζονται για μέρες, ότι φιμώνεται σε μια δήθεν δημοκρατική κοινωνία. Σύγχυση.

  Όσο για την αριστερά, μια και γίνεται αρκετή κουβέντα, νομίζω ότι η ευθύνη της είναι γενικότερη με εφαρμογή και στη συγκεκριμένη περίπτωση: η καθολική αδυναμία της να εμπνευστεί και εμπνεύσει με ένα νέο όραμα για τους καιρούς αυτούς.

 61. Αρκεσινεύς said

  26.Mar Pap, δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά σε όλους αυτούς «αγρότες, συνταξιούχους, δασκάλους» κ.λπ., που μια δικαιολογημένη οργή τους οδήγησε στα δίχτυα μιας φασιστοειδούς συμμορίας,που, όπως λέει και ο Νίκος, όταν θα μπουν στη Βουλή θα εκτραχηλιστούν και τότε θα είναι πολύ αργά. Ας μη μας πιάνουν οι δημοκρατικές ευαισθησίες: «αφού θα τους ψηφίσει ο λαός», «εκπροσωπούν το 5% του λαού» κ.τ. ό. Δυστυχώς θα μπουν στη Βουλή.

 62. sarant said

  50: Καταρχάς, καλώς ήρθες (δεν θυμάμαι να έχω δει το ψευδώνυμό σου)

  Δεν νομίζω όμως ότι έχεις δίκιο στα μαθηματικά σου. Τα ποσοστά υπολογίζονται επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων. Έτσι, αν ψηφίσουν 1000 και εξαυτών οι 30 ψηφίσουν Χρυσαυγή, η Χρυσαυγή έχει 3%. Αν τώρα υπάρχουν και 10 απογοητευμένοι αντιναζιστές που τελικά πειστούν και πάνε να ψηφίσουν, και ψηφίσουν διάφορα μικρά κόμματα (Πειρατές, ΜΛΚΚΕ, Λεβέντη), το ποσόστό της ΧΑ θα πέσει στο 30/1010 = 2,97% άρα μένει εκτός Βουλής.

  Με το να μην πιάσει ένα κόμμα το 3%, η συνέπεια είναι ότι οι έδρες του μεταφέρονται σε άλλα κόμματα, γιαυτό και αν είναι μεγάλο το συνολικό ποσοστό των εκτός βουλής κομμάτων είναι ευκολότερη η αυτοδυναμία του πρώτου.

 63. Ηρώ Διαμαντούρου said

  60, ευχαριστώ για το λινκ. Ελευθερία λόγου λοιπόν το θέμα. Μη μας πουν εμάς φασίστες, δηλαδή. Εφόσον όμως ο λόγος τους αποσκοπεί στη δολοφονία, δεν αλλάζει το πράμα;

 64. Μήπως, όπως γράφει ο Γεωργακόπουλος εδώ, στις εκλογές αυτές ο ψηφοφόρος ψηφίζει τα κόμματα που πραγματικά ταιριάζουν στην ιδεολογία του;

  Η πρακτική της «κοινωνικής προσφοράς» από νεοναζιστικά κόμματα είναι κόλπο που το χρησιμοποιεί και το NPD στη Γερμανία: όταν το κράτος υποχωρεί (για οποιονδήποτε λόγο) από τομείς της κοινωνικής πολιτικής, τα κενά τα εκμεταλλεύονται οι πάσης φύσης επιτήδειοι.

 65. Mar Pap said

  χαίρομαι που παρά τις όποιες παρεκκλίσεις η συζήτηση παραμένει ακόμα σε κόσμια πλαίσια, αν και είναι παραπάνω από σαφές ότι δεν υπάρχει πολλή αντοχή στην κριτική του τρέχοντος πολιτικού συστήματος, όταν αποδίδονται ευθύνες και στα αριστερά/αριστερίζοντα κόμματα.

  37. έχω αρκετούς λόγους για να μην ψηφίσω τη Χρυσή Αυγή (φυσικά και είναι επικίνδυνη), αλλά δεν τους έγραψα όλους (όχι γιατί βαριόμουνα αλλά γιατί νομίζω ότι δεν το αξίζει).
  δεν έκανα σύγκριση της Αριστεράς με τη ΧΑ (μου άρεσε πάντως, αλήθεια μου άρεσε, η κομψή σας προσβολή περί ανιστορησίας). αν αυτό καταλάβατε, μάλλον κακώς θιχτήκατε γιατί δεν το είπα. όχι πάλι από τακτ, αλλά γιατί δεν το πιστεύω.
  απλώς είπα ότι σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα μια πολυκομματική βουλή είναι λογικό να περιλαμβάνει διαφορετικά κόμματα από την ακροαριστερά μέχρι την ακροδεξιά.
  Πάντως, ειλικρινά, δε νομίζω ότι η ΧΑ είναι πιο επικίνδυνη από το ΠΑΣΟΚ 🙂

  ΥΓ: Ο 25 ακόμα δε μας απάντησε ποια ειναι τα φασιστοειδή 🙂

 66. Mar Pap said

  65. άκυρο απάντησε στο 61.
  άκυρο τότε εγώ νόμιζα ότι αναφέρεσαι σε κάποιον από εδώ 🙂

 67. Ηρώ Διαμαντούρου said

  64: και το κράτος, βολεύεται επίσης πίσω από αυτά, όπως και ο μέσος πολίτης. Συμφωνώ ότι αυτές οι εκλογές θα δείξουν ένα κάπως αληθινότερο προφιλ του έλληνα.
  Ελπίζω, Ιμορταλιτέ, να διαψευστεί η γενίκευσή μου, αλλά δεν το βλέπω: αν βγάλουμε δεξιά, πασόκ (άρα πάλι δεξιά) και ΧΑ -με την οποία αμφότεροι βολεύονται μια χαρά και νίπτουν τας χείρας τους στην καλύτερη περίπτωση, τι θα βγάλει η εξίσωση, ότι είμαστε κάτι άλλο από την γενίκευσή μου; σκατά.

 68. 64 όταν λες επιτήδειοι βάζεις και την αριστερά μέσα;Γιατί και αυτή στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

 69. ΠΑΝΟΣ said

  #39 ναι,είναι χαρακτηρισμός,όντως.Όταν όμως κάποιος με γλοιώδη,έμμεσο τρόπο πάει να σε κατατάξει στούς αληταράδες τής Χρυσής Αυγής ,μόνο και μόνο επειδή διατύπωσα μιάν μη αρεστή άποψη,γαμώτο μου ,μού’ρχεται τρέλα! Κάποιοι λένε.»όποιος δεν είναι μαζί μας,είναι χρυσαυγίτης,ακροδεξιός,γερμανοτσολιάς,φασίστας,ναζιστής» και διάφορα άλλα.Αυτό κι είναι φασισμός! Με την έννοια αυτή φοβάμαι εξίσου όλους τούς σχετικούς καρχαρίες.

 70. tamistas said

  63: Όχι μην μας πουν φασίστες, αλλά μην πάνε ν’ αντιστραφούν οι ρόλοι.
  Αν τραβήξουμε τη λογική «ο λόγος αποσκοπεί στη δολοφονία» (κι όταν κάτι αρχίζει, εύκολα τραβιέται από αυτούς που τους βολεύει, όταν βρουν την κατάλληλη συγκυρία) οι απαγορεύσεις θα πάνε σύννεφο.
  Θ’ απαγορευτεί, για παράδειγμα, το άσμα που λέει «ντροπή στον εργάτη, στο σκλάβο ντροπή – στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ζωή», θ’ απαγορευτεί κι η αναφορά στη δικτατορία του προλεταριάτου (που αποτελεί καταστατικό στόχο μεγάλου και μικρών κομμάτων) κοκ.

 71. Συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα, να προσθέσω μόνο το εξής. Για μένα το πιο χαρακτηριστικό γεγονός του κλίματος αυτού που ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά ήταν η στυγνή δολοφονία -εκτέλεση ενός τυχαίου περαστικού εικοσάχρονου μετανάστη ως αντεκδίκηση για την τραγική δολοφονία του Ελληνα που θα πήγαινε τη γυναίκα του στο μαιευτήριο να γεννήσει.Προφανώς, δεν βρέθηκαν ποτέ οι υπεύθυνοι αλλά όλοι γνωρίζουμε τη συγγένεια των απόψεων τους με τον εν λόγω χώρο.Η «λογική «όμως αυτού του εγκλήματος, για το οποίο από την επόμενη μέρα έπεσε βαρειά σιωπή από όλα τα μέσα, δείχνει με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε. Και είναι απόλυτα τρομακτικό.

 72. Επειδή, είχα μείνει λίγο πίσω να διευκρινίσω ότι ως προλαλήσαντα εννοώ το σχ. 43

 73. Servitoros said

  Τη γιαγιά τη λήστεψαν,είναι κομμουνίστρια και θα αναφέρει το περιστατικό στη Χρυσή Αυγή!

  Γρήγορα τα χάπια σας.Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος είστε.
  —-
  Καταρχάς η θεία εάν υποθέσουμε ότι δεν λέει πίπες αυτοχαρακτηρίστικε ως ΚΚΕ οπότε και πάλι ανήκει στην κατηγορία των λοβοτομημένων στόκων, οπότε αλλού τα όψεις του ίδιου νομίσματος είστε. Δεν με γνωρίζεις και δεν ξέρεις σε ποίο πολιτικό χώρο ανήκω ή αν ανήκω καν. Παρεπιπτόντος ξεχάσατε να προσδιορίσετε την δική σας πολιτική ταυτότητα.

 74. munich said

  @31
  κατοικώ στο Μοναχο, πρωτεύουσα του κινήματος

 75. Θα συμφωνήσω με την κυρία Διαμαντούρου, ο νεοέλληνας είναι συντηρητικός στις απόψεις του, και πολλές φορές ρατσιστής, ξενοφοβικός, απάνθρωπος, όπως για παράδειγμα στον τρόπο που συμπεριφέρεται προς τα άτομα με ειδικές ικανότητες.
  Κάνουν τραγικά λάθος όσοι νομίζουν πως η χρυσή αυγή είναι απλά σύμπτωμα της εποχής και ότι θα εξαφανιστεί μόλις επιστρέψει ο 14ος μισθός.

  Η ακροδεξιά συμπεριφορά κάποτε κυριαρχούσε σε όλη την χώρα, και ακόμα σήμερα που μιλάμε είναι πολλές φορές η βασική συνιστώσα της επαρχιακής Ελληνικής κοινωνίας.
  Ας είναι καλά ο …δικομματισμός που κρατούσε όλα τα ζώα μέσα στο μαντρί.
  Για να πάει κάποιος στα χωριά της ορεινής Κρήτης για παράδειγμα, και να προσπαθήσει να ανοίξει κουβέντα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, ή για την ισότητα, τον χωρισμό εκκλησίας-κράτους, τον βασανισμό των ζώων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, κλπ.
  Προτείνω να μην το επιχειρήσετε, τουλάχιστον όχι στην τύχη.

  Δεν έχω άποψη για την υπόλοιπη Ελληνική επαρχία, αλλά κάτι μου λέει πως τα ίδια συμβαίνουν παντού.
  Ας μην ‘πέφτουμε λοιπόν από τα σύννεφα’, και ας μην θυμώνουν κάποιοι φίλοι εδώ που λέμε τα πράματα με το όνομά τους.
  Και αλίμονό μας εάν θεωρήσουμε πως το πρόβλημα της ακροδεξιάς αφορά τους μετανάστες.
  Δεν γίνετε να κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάκτυλό μας, αν θέλουμε κάτι να αλλάξει επιτέλους.

 76. physicist said

  Μια κουβέντα επειδή αναφέρθηκε το NPD παραπάνω, κι έτυχε να το σκέφτομαι κι εγώ την ίδια στιγμή. Παρά τις αποδεδειγμένες συνδέσεις του με κύκλους ακροδεξιών τραμπούκων, η προσπάθεια να κηρυχτεί παράνομο έπεσε στο κενό, έστω και με τους δρακόντειους αντιναζιστικούς νόμους της Γερμανίας. Ο λόγος είναι ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο έβαλε τον πήχη ψηλά, κι ακόμα ότι (ορθώς) δεν έδειξε ανεκτικότητα στις ατζαμοσύνες και τα νομικά λάθη της Υπηρεσίας για την Προστασία του Πολιτεύματος (Verfassungsschutz). Νομίζω ότι εδώ, τουλάχιστον, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε: δεν μπορεί να παρανομεί η Δημοκρατία για να προστατέψει τον εαυτό της, δεν μπορεί να αυτοακυρώνεται.

 77. balkan357 said

  Reblogged this on TURBO and commented:
  ψηφιστε τους αλλα οταν σας κατσουτν στον λαιμο να μην κλαιτε

 78. Ταβάρις Στάλιν said

  Σχόλιο 5: «Αναρωτιέμαι, αν άλλαζε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό, πώς αυτό θα εμπόδιζε τα καραβάνια των εξαθλιωμένων να έρχονται από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη».

  Τί φοβερό επιχείρημα. Μα ούτε και οι θέσεις για την οικονομία αλλάζουν κάτι, αλλά τις έχει.

  Απλά, εμφανίζει την ίδια αρτηριοσκλήρωση με το ΚΚΕ. Ζουν σε άλλον κόσμο, πηγαίνοντας ενάντια στο κοινό αίσθημα. Επιπλέον, είναι ιδιοτελείς, προσβλέποντας στην ψήφο των νομίμων μεταναστών (κι ελπίζοντας στην νομιμοποίηση των λαθρό).

  Ε λοιπόν, εδώ γίνεται η «μοιρασιά». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει στις ψήφους των μεν και η Χρυσή Αυγή στις ψήφους των δε.

  Επί 3 μέρες παίζουν τα κανάλια, μια κανάτα νερό που έριξαν οι χρυσαυγίτες στον Ευθυμίου. Έχει γίνει ανατολικό ζήτημα. Αναρωτιέμαι, τι διαφορετικό έκαναν οι χρυσαυγίτες, από του συριζαίους, που όλον αυτόν τον καιρό πράττουν το ίδιο πράγμα (κι ακόμα χειρότερα) με δεκάδες επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα. Αλλά ο φαρισαϊσμός περισσεύει. Στην μία περίπτωση έχουμε «έκφραση λαϊκής οργής», ενώ στην άλλη «φασισμό».

  Και να είστε βέβαιοι, ότι η Χρυσή Αυγή, όχι μόνο θα μπει με τα τσαρούχια στη Βουλή, αλλά θα πάρει και ποσοστό πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που μαγειρεύουν τα κανάλια και οι δημοσκοπικές εταιρείες. Και το καραγουστάρω, παρ’ ότι χρυσαυγίτης δεν είμαι (κι όποιος θέλει το πιστεύει), γιατί θέλω να ρίξω γέλια με το στραπατσάρισμα του καθωσπρεπισμού και του «πολιτικώς ορθού».

 79. sh said

  Ο Μάνος Ματσαγγάνης, υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στην Α’ Αθηνών, γράφει στην σελίδα του στο φέισμπουκ στις 23 Φλεβάρη:

  «Αυτοί που στρέφονται στη Χρυσή Αυγή δεν είναι ρατσιστές τύπου Ku Klux Klan, αλλά απλοί άνθρωποι, υπερβολικά φτωχοί για να μετακομίσουν από υποβαθμισμένες γειτονιές τύπου Άγιου Παντελεήμονα, οι οποίοι ζουν καθημερινά στον τρόμο (ή είναι οι ίδιοι θύματα) μιας άγριας εγκληματικότητας. Μιλάω με αριστερούς φίλους, πολυπολιτισμικούς φοιτητές και γενικώς με άτομα υπεράνω υποψίας (για ρατσισμό), που μένουν εκεί οι ίδιοι ή οι γονείς τους, και οι οποίοι έχουν φρικάρει εντελώς με όσα τους συμβαίνουν.
  Η Χρυσή Αυγή προφανώς δεν είναι λύση. Είναι μέρος του προβλήματος. Με τη σειρά της τρομοκρατεί μετανάστες – και συχνά εγκληματεί σε βάρος τους. Σημειωτέον ότι συνήθως πρόκειται για μετανάστες που κατοικούν ή έχουν μαγαζιά στις γειτονιές αυτές (συνεπώς είναι απίθανο να κινδυνεύουν από αυτούς οι υπόλοιποι κάτοικοι). Όμως η Χρυσή Αυγή ταυτόχρονα περιπολεί στους δρόμους, κατά κάποιον τρόπο πουλάει προστασία, και γενικώς έχει ιδιοποιηθεί λειτουργίες του κράτους. Φυσικά σε στυλ vigilante αντί για κανονική αστυνομία.
  Τι μπορούμε να κάνουμε; Λίγα πράγματα.
  Πρώτον, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα όπως αυτό υφίσταται πραγματικά. Η υπεροπτική καταγγελία στο όνομα ενός ρηχού «αντιρατσισμού» – ιδίως όταν προέρχεται από εμάς που μένουμε σε καλύτερες γειτονιές – είναι ηθικά απαράδεκτος και πρακτικά αντιπαραγωγικός.
  Δεύτερον, να το δούμε ως ακραία εκδοχή της διάχυτης ανομίας και της ακαταλληλότητας της αστυνομίας όπως αυτή λειτουργεί σήμερα. Εάν δεν φτιάξουμε ένα αποτελεσματικότερο κράτος δικαίου, εάν δεν βάλουμε στόχο να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα παντού (από τα πανεπιστήμια μέχρι τις συνοικίες γκέτο), δεν θα καταφέρουμε τίποτε.
  Τρίτον, να δεχθούμε ότι παρότι μακροπρόθεσμα η λύση ενδεχομένως είναι η ανάπτυξη, εν τω μεταξύ θα χρειαστούμε καλύτερη αστυνόμευση, καλύτερη φύλαξη των συνόρων, καλύτερη μεταναστευτική πολιτική. Μια πολιτική που να συνδυάζει τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών με την ειλικρινέστερη προσπάθεια ένταξης όσων επιλέγουν (και επιλέγουμε και εμείς) να ενταχθούν στην κοινωνία μας.»

  Δεν θα μπορούσα να τα γράψω καλύτερα, προσυπογράφω με χέρια και πόδια.
  Προσυπογράφω επίσης την προτελευταία παράγραφο του σχολίου 38 (Ηρώ Διαμαντούρου) προσθέτοντας ότι, αν και τα 10+ χρόνια που ψηφίζω εκφράζομαι εκλογικά με την αριστερά, συχνά μου δημιουργείται η αίσθηση πως επιλέγει τις θέσεις της και καθορίζει τη στάση της με μόνο στόχο τη διαφοροποίηση από ακροδεξιές, δεξιές ή και πιο κεντρώες θέσεις παρά με ψύχραιμη ανάλυση της πραγματικότητας.

 80. Την ηλιθιότητα γιατί δεν την αναφέρει κανένας ως αιτία του φαινομένου ΧΑ…(και πλήθους δεινών)! Έλεος!
  Και συγγνώμη για το θυμό κ. Σαραντάκο…

 81. Servitoros said

  Παρεπιπτόντος θα παρακαλούσα τον Νικοκύρη να τσεκάρει τις ip adresses αυτού του ποστ γιατί προβλέπω εκπλήξεις.

 82. culculζέλος said

  Όταν ήταν να απαγορεύσουν το ΚΚΓ, δεν είχε πρόβλημα η Δ. Γερμανία. Η Γερμανία γενικά βρίσκεται σε άλλη συζήτηση. Πολλά εκεί οφείλονται στην λογοκρισία των συμμαχικών δυνάμεων. Μια άτυπη λογοκρισία που όλοι την γνώριζαν αλλά κανείς δεν επιτρεπόταν να μιλήσει φανερά και χωρίς τον φόβο να τον χαρακτηρίσουν ναζί.

 83. Immortalité said

  @65β’ Να διευκρινίσω ότι δεν σας είπα ανιστόρητο και αυτό το έγραψα και στο αρχικό μου σχόλιο. Είπα ότι μια τέτοια σύγκριση είναι ανιστόρητη. Ή αλλιώς παραγνωρίζει πολλή ιστορική μελάνη. Στα δικά μου μάτια έχει διαφορά. Τώρα αν δεν θέλατε να κάνετε σύγκριση τότε έγινε παρά τη θέλησή σας διότι λέγοντας ότι αφού ανεχόμαστε την Αριστερά επειδή πιάνει το ποσοστό πρέπει ν’ ανεχτούμε και τους χρυσαυγίτες δεν μπορεί παρά να συγκρίνετε όμοιες καταστάσεις. Τώρα αν το ΠΑΣΟΚ είναι πιο επικίνδυνο από τους χρυσαυγίτες, τι να πω. Ελπίζω να μη χρειαστεί να το διαπιστώσουμε…

 84. sarant said

  78: Οι νόμιμοι μετανάστες δεν ψηφίζουν, τουλάχιστον στις βουλευτικές εκλογές, πού το είδατε αυτό; Στην πράξη δε ελάχιστοι ψηφίζουν και στις αυτοδιοικητικές.

  Η ΧΑ είναι πολύ πιθανό να πάρει αρκετά διαφορετικό ποσοστό απ’ όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

 85. culculζέλος said

  Να σημειώσω ακόμα πριν το πάρει το ποτάμι, η λογοκρισία (των συμμαχικών δυνάμεων) υπάρχει ακόμα και δεν χαλάρωσε ποτέ.

 86. sarant said

  79: Αγαπητέ Sh, η ανάλυση αυτή έχει πολλά σωστά, αλλά αναρωτιέμαι αν εξηγεί τα (δημοσκοπικά) υψηλά ποσοστά της ΧΑ σε περιοχές της υπαίθρου, μακριά από την Αθήνα (γίνονται και τέτοιες δημοσκοπήσεις).

 87. Δημήτρης Κωτσάκης said

  Νομίζω ότι συζητάμε δύο διακριτά πράματα (που βεβαίως σχετίζονται μεταξύ τους).
  1. εάν η Αριστερά φέρει ευθύνη για την άνοδο της χα: η γνώμη μου είναι ότι η άκρα Αριστερά φέρει κάποια ευθύνη (βέβαια υπάρχουν και πολλές πιο σημαντικές συνιστώσες) και εξηγώ γιατί: έχει καλλιεργηθεί μια φιλολογία (σε εποχές αρκετά πιο αθώες) ότι «κανείς μετανάστης παράνομος», «όχι στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης»» που σε συνδυασμό με μια πολύ ανίκανη διοίκηση δεν επέτρεψαν το χειρισμό του προβλήματος. Παράδειγμα τα «κέντρα υποδοχής μεταναστών». Εάν ήταν δεκτό από την Αριστερά να έχει συζητηθεί αυτό πριν από χρόνια (και να μη χαρακτηρίζεται κάποιος φασίστας επειδή το σκέφτεσαι σα λύση) τότε το πρόβλημα νομίζω θα ήταν μικρότερο. Θα υπήρχαν χώροι όπου θα εξετάζονταν τα αιτήματα, θα γινόταν μια διαλογή, θα υπήρχε υγειονομική περίθαλψη για όλους, θα διδάσκονταν ελληνικά για όσους είναι να μείνουν, κλπ. Αυτό, σε σύγκριση με την απευθείας σκλαβιά, τηνπαρανομία και τη μαυρίλα στην οποία εισέρχονται τώρα οι μετανάστες, είναι για μένα προτιμότερο. Και η ευθύνη της Αρ. είναι ότι δεν καταλαβαίνει το παραπάνω.
  2. γιατί θα πάρει πολλές ψήφους η χα. Νομίζω ότι αυτό όντως θα συμβεί πολύ απλά ως αποτέλεσμα της ίδιας ακριβώς διαδικασίας που έκανε ένα μέσο, αδαή και απροβλημάτιστο πολίτη να ψηφίζει πασοκ-νδ: η προσωπική-εξατομικευμένη παροχή. Πιστεύω ότι μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις πασοκ-νδ φρόντιζαν να εκλέγονται κάνοντας παροχές άμεσες (σε διορίζω στο δημόσιο) ή έμμεσες (δε σε τιμωρώ που καις το δάσος και χτίζεις αυθαίρετα). Έτσι έχει μάθει να λειτουργεί ένα μέρος των ψηφοφόρων (να ανταποκρίνεται στην παροχή) και τώρα που του είναι σαφές ότι δεν έχει λαμβάνειν από τα «μεγάλα» κόμματα (απογοήτευση), θα ψηφίσει όποιον του υποσχεθεί προσωπικές παροχές. Αυτό κάνει η χα, υπόσχεται ότι θα σου «καθαρίσει» τη γειτονιά σου. Και ο σκύλος του Παβλόφ ανταποκρίνεται χωρίς περαιτέρω προβληματισμό. Δεν έχει σκεφτεί τί προβλήματα έχω, με ποιούς ανθρώπους και με ποιό τρόπο θα τα λύσω, παρά μόνο αντιδρά αντανακλαστικά στην υπόσχεση παροχών. Νομίζει ότι ο Μιχαλολιάκος θα του φτιάξει τη γειτονιά- έλεος.

 88. sarant said

  81: Μέχρι τώρα δεν προκύπτει κάποια λαθροχειρία.

 89. physicist said

  #85. Δεν είδες, στενάζει ο Γερμανικός λαός κάτω απ’ τη μπότα των Συμμάχων. Να θες να κρεμάσεις τη σβάστικα στο μπαλκόνι σου και να μη σ’ αφήνει ο Ρούζβελτ ρε παιδί μου; Να θέλεις να χαιρετήσεις το φούρναρη μ’ ένα πηγαίο Χάιλ! και να μη μπορείς; Τι αβάσταχτη καταπίεση κι αυτή.

  (Δεν θα επανέλθω, συγγνώμη για το εκτός θέματος).

 90. Dimitris said

  Διαβάζω στο λεξικό του Μπαμπινιώτη (τα σχόλια στις παρενθέσεις δικά μου):
  Δημοκρατία: το πολιτικό σύστημα κατά το οποίο η πολιτική εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται προς όφελός του (εδώ χωράει πολλή κουβέντα, όχι μόνο για το τώρα αλλά συνολικά για τη μεταπολιτευτική περίοδο) βασικές δε αρχές του αποτελούν η ισονομία (χμ…, βλέπε ασυλία βουλευτών), η ισοπολιτεία, η κατοχύρωση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (όπως εργασία, στέγη, τροφή), η αρχή της πλειοψηφίας (όπως σχηματισμός αυτοδύναμης κυβέρνησης με ψήφους λιγότερες από το 25% του εκλογικού σώματος ) κλπ. κλπ.
  Φασισμός: ιδεολογία και πολιτικό σύστημα εθνικιστικού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα (ολοκληρωτισμός: συγκεντρωτισμός της εξουσίας, αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη άσκησή της, βία, καταδίωξη αντιφρονούντων, αυθαίρετες διακρίσεις κλπ.)
  Πώς φαντάζουν οι δύο ορισμοί του Μπαμπινιώτη στο σημερινό γίγνεσθαι; Που τελειώνει η δημοκρατία και πού αρχίζει ο φασισμός; Μήπως τα όρια γίνονται όλο και πιο θολά; Μήπως γι αυτό ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή;
  Κατ’ εμέ το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι να σέβεσαι την άποψη του άλλου όσο κι αν διαφωνείς, όσο ακραία κι αν είναι αυτή. Ποια είναι όμως τα όρια της δημοκρατίας και πού αρχίζει ο φασισμός (και όταν μιλάμε για τους χρυσαυγίτες, αυτό είναι ένα υπαρκτό και ρεαλιστικό ερώτημα); Αυτό είναι θα έλεγα το παράδοξο της δημοκρατίας: Μπορεί μια δημοκρατική κοινωνία να δέχεται να υπάρχουν στους κόλπους της απόψεις που αναιρούν και αντιβαίνουν ακόμα και στην ίδια την ύπαρξή της;
  Θα ήθελα να διαβάσω τις απόψεις σας γι’ αυτό.

  Υ.Γ. Όπως διάβασα σε άλλο blog, τώρα που τελείωσαν τα λεφτά και τα κόμματα δεν μπορούν να αγοράσουν άλλες ψήφους, ο κόσμος θα ψηφίσει αυτό που πραγματικά πιστεύει (απ’ ότι φαίνεται λοιπόν είμαστε μια βαθιά φασιστική κοινωνία).

 91. spiral architect said

  @ 78: Ταβάρι(τ)ς Στάλιν, αν γίνει αυτό που εύχεσαι και καραγουστάρεις, ίσως στο μέλλον κάποιοι εξ ημών και υμών να έχουν το τέλος του Τέλμαν.

  Και αυτός γελούσε όταν άκουγε τον Χίτλερ
  (δες το σχόλιο @45)

 92. Immortalité said

  @89 Φυσικέ, ο culculτέτοιος είναι γνωστό τρολ, στο λέω να το ξέρεις 🙂

 93. ppan said

  41: Με καθόλου ειρωνεία: η προβοκάτσια, και μάλιστα αυτού του τύπου, είναι ιστορικά από τα κύρια όπλα του χώρου αυτού. Ή μήπως δεν το ξέρετε;

  Αλήθεια, γιατί τα ΜΜΕ που μας έχουν διαφωτίσει πλήρως για τις λαυροχειρίες του Τσοχατζ. και τα ψώνια της γυναίκας του δεν μας λένε και για το ποινικό μητρώο των πολιτευτών της ΧΑ; Δεν είναι ενημέρωση αυτό;

 94. culculζέλος said

  Τι σβάστικα να χαιρετήσεις, το άλλο το τρισκατάρατο σφιροδρέπανο μη μη κάνεις.

 95. physicist said

  #92. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, Ιμμόρ!

 96. ppan said

  93: λαθροχειρία

 97. Servitoros said

  έχει καλλιεργηθεί μια φιλολογία (σε εποχές αρκετά πιο αθώες) ότι “κανείς μετανάστης παράνομος”, “όχι στα “στρατόπεδα συγκέντρωσης”» που σε συνδυασμό με μια πολύ ανίκανη διοίκηση δεν επέτρεψαν το χειρισμό του προβλήματος. Παράδειγμα τα “κέντρα υποδοχής μεταναστών”. Εάν ήταν δεκτό από την Αριστερά να έχει συζητηθεί αυτό πριν από χρόνια (και να μη χαρακτηρίζεται κάποιος φασίστας επειδή το σκέφτεσαι σα λύση) τότε το πρόβλημα νομίζω θα ήταν μικρότερο. Θα υπήρχαν χώροι όπου θα εξετάζονταν τα αιτήματα, θα γινόταν μια διαλογή, θα υπήρχε υγειονομική περίθαλψη για όλους, θα διδάσκονταν ελληνικά για όσους είναι να μείνουν, κλπ. Αυτό, σε σύγκριση με την απευθείας σκλαβιά, τηνπαρανομία και τη μαυρίλα στην οποία εισέρχονται τώρα οι μετανάστες, είναι για μένα προτιμότερο. Και η ευθύνη της Αρ. είναι ότι δεν καταλαβαίνει το παραπάνω.
  —–
  Τα «κέντρα κλειστής φιλοξενίας μεταναστών» (sic) είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, μπορείτε να ανοίξετε ένα λεξικό ή την wikipedia για να δείτε ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι αυτό για το οποίο φωνάζει η ακροαριστερά (και πριν αρχίσουμε τον νόμο του Γκουντγουϊν αλλό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, άλλο τα στρατόπεδα εργασίας και άλλο τα στρατόπεδα εξόντωσης). Το επιχείρημα ότι τα κέντρα που θα ανοιχτούν θα παρέχουν αυτά που προτείνετε είναι όχι απλώς εκτός τόπου αλλά αγγίζει την επιστημονική φαντασία, μιλάμε για αποθήκές ανθρώπων μέχρι να τους ξεκουμπίσουμε στις πατρίδες τους ή μας ψοφίσουν στο κέντρο. Τα δε κέντρα υποδοχής που δεν προβλέπετε να γίνουν πλέον όταν υπήρχαν ήταν υπόδειγμα στρατόπεδου συγκέντρωσης σε τριτοκοσμική χώρα, η λέξη Παγανή λέει πολλά. Λύση στο μεταναστευτικό υπήρχε αλλά απαιτεί φαστ τρακινγκ και υποδομές για τα οποία είτε δεν φημιζόμαστε είτε δεν έχουμε λεφτά γιατί τα φάγαμε αλλού όταν μας τα έδινε η ΕΕ ως αντάλαγμα για το Δουβλίνο 2 που είναι και ο κύριος λόγος για το σημερινό πρόβλημα.

 98. π2 said

  #87.1: Οι στάσεις «κανείς μετανάστης παράνομος» και «όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης» απηχούν τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη λογική: άνοιγμα συνόρων, πλήρης νομιμοποίηση κλπ. Το αν είναι σωστές ή λάθος, είναι άλλη κουβέντα. Αν πρέπει να κατηγορήσει κανείς κάποιου είδους στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, εγώ θα κατηγορούσα την απολίτικη λογική «αχ οι κακόμοιροι οι μετανάστες» χωρίς κάποια άλλη πρόταση. Το στοιχειώδες ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο θα έπρεπε να είναι η δεδομένη αφετηρία μιας οποιαδήποτε στάσης σε ένα τέτοιο θέμα, δεν μπορεί όμως να αποτελεί από μόνο του πολιτική. Είναι στρουθοκαμηλισμός να εξαντλούμε το θέμα στην ανθρωπιστική του διάσταση.

  #87.2. Συμφωνώ.

 99. 73 Πρέπει δηλαδή να έχω αναγκαστικά κομματική ταυτότητα;Η πολιτική μου ταυτότητα είναι πολίτης,και μάλιστα αηδιασμένος.Η βία είναι βία όπως και να την αποκαλέσεις είτε ναζιζιστική είτε ‘νεαρή’.

 100. Servitoros said

  βία είναι βία όπως και να την αποκαλέσεις είτε ναζιζιστική είτε ‘νεαρή’.
  —-
  Έτσι, έτσι καταδικαζούμε όλοι την ορθόδοξη τρομοκρατία του Γέρου του Μωρία και των κλεφτών ενάντια στην νόμιμη οθωμανική διοίκηση καθώς και τους κύπριους τρομοκράτες της ΕΟΚΑ που έσπειραν το θάνατο ενάντια στην νόμιμη διοίκηση της Α.Μ. και στους αθώους πολίτες και υπαλλήλους της Λιζ. Πάντως πολιτική ταυτότητα και ιδεολογία διαθέτουν μέχρι και οι μοντελογλάστρες του Θέμου, καντέ μια προσπάθεια ακόμα σε κάτι θα πιστεύετε, έστω και στους Σεξ Πίστολς.

 101. culculζέλος said

  #92
  Ο τίτλος τρολλ εδώ σε αυτό το μπλόγκ μου είναι τιμή και αυτός ο λόγος που άλλαξα το νικ μου τιμής ένεκεν σε cuculζελος, το culcul παρακαλώ με την αρχαιγαλλική ατόφια έννοια σε όλο της το μεγαλείο, που κάποιοι ευγενικοί είχαν την τιμή να μου πλασάρουν. Όπως θα έχεις ήδη καταλάβει, απέχω συνειδητά και επεμβαίνω μόνο όταν διαβάζω ανοσίες που μου κάνουν να τραβώ τα μαλλιά μου.

 102. culculζέλος said

  Αλλού συνεχίζω να είμαι γνωστός ως qq, αλλά δεν τους αντέχω την τ’οσο πολύ λατρεία και κάθε τόσο το αλλάζω.

 103. Μπετατζής said

  Νικοκύρη, έχεις λάβει κάποιο μεγαλούτσικο σχόλιο από μένα ;;; Δεν με πειράζει καθόλου αν το έχεις λάβει και κρίνεις ότι δεν είναι δημοσιεύσιμο, απλώς θέλω να δω εάν το έχεις λάβει.

 104. Ζωντοχήρα said

  Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση σας η οποία μου δημιούργησε κάποια ερωτήματα:
  Γιατί να θεωρείται εγκληματική αντιδημοκρατική οργάνωση μόνο η ΧΑ και όχι και το ΚΚΕ (και άλλες ακροαριστερές δυνάμεις). Είναι δύο κόμματα που έχουν δηλώσει τον αντιδημοκρατικό τους προσανατολισμό. Ή λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα δύο ως κόμματα επικίνδυνα για το δημοκρατικό πολίτευμα ή κανένα.
  Μεταξύ των τραμπούκων της ΧΑ και των τραμπούκων του ΚΚΕ που επιβάλλουν τις απόψεις τους στου μη οργανωμένους απλούς εργαζομένους, δεν βρίσκω καμία απολύτως διαφορά. Ίσως θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το πως εννοούμε τον φασισμό σε αυτήν την χώρα.

  Ειπώθηκε ότι ο ελληνικός λαός είναι ξενοφοβικός. Αυτό δηλώνει πάθος, έχει να κάνει με την φοβία ως ψυχολογική νόσο. Ο Ελληνικός λαός είναι φιλόξενος, ξενοφοβικός, ξενοαδιάφορος αναλόγως των καταστάσεων, είναι όμως σε κάθε περίπτωση ξενοδιακριτός. Είναι διαφορετικό να είσαι φιλικός προς τον ξένο και διαφορετικό το να μην θέλεις να διακρίνεις ότι ο ξένος είναι ξένος.
  (Το εάν, γλωσσικά, ο ξένος είναι ο βάρβαρος ή Έλληνας ξένος από άλλη Ελληνική πόλη ας μην το αναλύσουμε γιατί θα μπλέξουμε).

  Θέλουμε να πάψει η κοινοβουλευτική ασυλία και να γίνει εφικτή η καταδίκη πολιτικών για αδικήματα-εγκλήματα που έχουν κάνει προ της διαγραφής τους;
  Φαντάζομαι πως ναι.
  Ουσιαστικώς δηλαδή θέλουμε να πάψει ο χρόνος να λειτουργεί αθωωτικά ως προς τα εγκλήματα των πολιτικών.
  Από την άλλη συμφωνούμε φαντάζομαι πως όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στον νόμο.
  Γιατί λοιπόν να μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο, να κατηγορήσουμε και να δικάσουμε πολιτικούς που εγκλημάτησαν πριν από 10-20 χρόνια αλλά ταυτόχρονα να μην θέλουμε να δούμε ότι οι νομιμοποιηθέντες μετανάστες είναι στο 100% τους παράνομοι; Δεν ισχύει για αυτούς ότι διέπραξαν το αδίκημα της παράνομης εισόδου τους στην χώρα; Αποδεχόμαστε την διαγραφή του αδικήματος της παρανομίας αυτής;
  Αυτά είναι ερωτήματα που ζητούν απάντηση, κατά πόσο δηλαδή το τετελεσμένο πρέπει να γίνεται αποδεκτό απλώς και μόνον επειδή είναι τετελεσμένο.
  Εάν ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου σχετικά με την αναψηλάφηση διαγεγραμμένων πολιτικών εγκλημάτων ίσως θα πρέπει να αναψηλαφηστούν όλα τα εγκλήματα, μηδέ της παρανόμου εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα, άρα της άρσης της ιδιότητας του πολίτου από ανθρώπους που παρανόμησαν.

  Γνώμη μου είναι ότι τα άκρα τρέφονται από τέτοιου είδους αδιέξοδα τα οποία οι λεγόμενες δημοκρατικές δυνάμεις αρνούνται να αγγίξουν, ίσως γιατί ο συμβιβασμός είναι δομικό στοιχείο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ας μην ψάχνουμε όμως ηθική σε ένα σύστημα δομικά συμβιβασμένο το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον εκφυλισμό.
  Υπό αυτήν την έννοια η ΧΑ χρειάζεται στη βουλή για να υπάρχει ισορροπία στον δημοκρατικό συμβιβασμό, αφού διαφορετικά η δημοκρατία μας δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τα υποβρύχια που γέρνουν και ένα υποβρύχιο που γέρνει, δεν μπορεί να πολεμήσει αλλά ούτε και να πλεύσει με ασφάλεια. Δεν είναι επικίνδυνο επομένως να βρίσκεται η ΧΑ στο κοινοβούλιο. Επικίνδυνο είναι το ακριβώς αντίθετο, γιαυτό και ο Καραμανλής νομιμοποίησε το ΚΚΕ, όχι επειδή ήταν κομμουνιστής αλλά για να το ελέγχει κοινοβουλευτικά. Καιρός είναι να μπει και το άλλο άκρο του Σταλινο-Χιτλερικού διπόλου.
  Από απόψεως οικονομικής διαχειρίσεως πάντως, δεν νομίζω να έχουν μεγάλη διαφορά ΚΚΕ και ΧΑ. Το ίδιο οικονομικό μοντέλο ενστερνίζονται, ο ένας καπηλευόμενος την εργατική τάξη και ο άλλος τον εθνικό ιδεώδες.

 105. mrst said

  @ Mar Pap 21: Λέω ευθέως ότι όποιος ψηφίσει Χ.Α. έχει αίμα στα χέρια του. Έχω νιώσει τη φασιστική βία αυτών των ανελέητων δολοφόνων και είμαι σίγουρη ότι η είσοδος τους στη βουλή θα τους λύσει τα χέρια και θα τους προσφέρει ασυλία για περισσότερα εγκλήματα. Ένοπλα, αιματηρά εγκλήματα. Έχω μαζέψει μαχαιρωμένο φίλο και φίλη με σοβαρές κακώσεις από χτυπήματα στο κεφάλι από επίθεση που, φυσικά, δεν προκαλέσαμε. Δεν αντέχω να ακούω για «ελεύθερες επιλογές» όταν αναφερόμαστε σε κτήνη και όταν σκέφτομαι πόσοι άνθρωποι θα πληρώσουν, ίσως και με τη ζωή μας, την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι τους νεοναζί.

 106. sarant said

  Ευχαριστώ και για τα νεότερα σχόλια!

  103: Όχι, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο στη σπαμοπαγίδα.

 107. tamistas said

  63: Εγώ (70) προειδοποίησα (104).

 108. 107#
  Αναμενόμενο, ελπίζω να μην κάνει κανείς το σφάλμα και να ανοίξει κουβέντα με κάποιον που δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ χρυσής αυγής και ΚΚΕ.

 109. aris said

  Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω όσους δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το γεγονός πως η αριστερά βρίσκεται (συν)κατηγορούμενη για την άνοδο της Χ.Α.

  Η υπόθεση εργασίας μου είναι πως ένα ικανό ποσοστό της ανόδου οφείλεται στην εγκατάλειψη των κατοίκων του κέντρου στο έλεος της εγκληματικότητας. Ένα άλλο ικανό ποσοστό είναι ψήφος απόγνωσης απέναντι στην κρίση του πολιτικού συστήματος. Και για αυτό έχει ευθύνη ΚΑΙ η αριστερά, όπως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά δεν θα το αναλύσω εδώ.
  Θα επιμείνω στο κέντρο της πόλης.

  Προσωπικά πιστεύω πως η εγκατάλειψη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε πολιτική δειλεία ανάληψης του πολιτικού κόστους που θα έπρεπε να αναλάβει η κυβέρνηση που μετέπειτα θα συνδίαζε το όνομά της με ένα αστυνομοκρατούμενο κέντρο όπου γίνονται επιχειρήσεις-σκούπα, συλλήβδην συλλήψεις για εξακρίβωση στοιχείων, συλλήψεις και απελάσεις.

  Είναι τα μέτρα αυτά απαραίτητα, δεδομένης της έκτασης του προβλήματος; Φυσικά και είναι. Η τουλάχιστον δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο να αποδομήσεις ένα γκέτο. (και εάν έχετε αυταπάτες περί «όλοι άνθρωποι είμαστε και η γη μας χωράει όλους», αυτό ισχύει μεν, αλλά τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και καταστάσεις σπρώχνουν και τις δύο πλευρές στα χαρακώματα, και είναι αδύνατο, πιστεύω, να υλοποιηθεί. Επιπλέον, η γεωγραφική μας θέση αλλά και το επίπεδο πολιτισμού το δικό μας αλλά και των μεταναστών δεν είναι αρκετά υψηλό για να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο. Λυπάμαι, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι μια πραγματικά παναθρώπινη κοινωνία.

  Ακόμη και εάν διαφωνεί κανείς με την προηγούμενη παράγραφο, ας συμφωνήσουμε πως το πιθανότερο μέσο αντιμετώπισης της κατάστασης του κέντρου θα ήταν μέσω μέτρων που θα περιελάμβαναν ισχυρή αστυνομική παρουσία και πρακτικές.

  Δεδομένου ότι η αριστερά, εδώ και δεκαετίες, (και όχι, δυστυχώς, δίχως αφορμές από την ΕΛ.ΑΣ.), χρησιμοποιεί μια γλώσσα κατά της δεξιάς, της αστυνομοκρατίας, των σκληρών μέτρων, είναι στα δικά μου μάτια ένοχη για τη δημιουργία ενός βαριού κλίματος για την κυβέρνηση που θα τολμούσε να κάνει χρήση των δυνάμεων ασφαλείας για να επστρέψει η τάξη στο κέντρο της πόλης. Με άλλα λόγια, έστησε μια πολιτική γκιλοτίνα πάνω από το κεφάλι του άτυχου που θα προέβαινε σε έργα και όχι σε λόγια.

  Έπιπλέον, το να χαμογελάς χαζοχαρούμενα και να λανσάρεις λουλούδια και ανθρωπιστικές αξίες όταν ο άλλος έχει έρθει στα μούτρα σου και κρατά ένα μαχάιρι στο λαιμό σου, είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους κατοίκους του κέντρου. Όταν οι καταστάσεις είναι τέτοιες που απαιτείται μια σκληρότερη αντιμετώπιση, το να χαϊδεύεις τα αυτιά των αριστερών πολιτών που θα τους σηκωνόταν η τρίχα αν άκουγαν για επιχειρήσεις της αστυνομίας που μπαγλαρώνουν ταλαίπωρους μετανάστες είναι ανέντιμο και φανερώνει χαμηλότατο πολιτικό ήθος. Το να αποστρέφεις το βλέμμα από τις αθλιότητες που συμβαίνουν και να λανσάρεις πολιτισμό, θα ήταν σαν να προσπαθούσες να πείσεις τον Χίτλερ πως «βρε αδερφέ, όλοι άνθρωποι είμαστε, δεν αφήνουμε κάτω τα όπλα;». Δεν λέω ότι οι μετανάστες είναι Χίτλερ, προς Θεού, αλλά οι «Χίτλερ» στους κόλπους τους θέλουν φάπα, όχι χάιδεμα.

  Φυσικά και οι μετανάστες σπρώχνωνται στην κλεψιά και στην εγκληματικότητα αφού δεν έχουν και πολλές άλλες διεξόδους και ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Ως κράτος οφείλεις να λάβεις μέτρα ώστε να αμβλυνθεί το φαινόμενο της μετανάστευσης αυτό καθεαυτό, αλλά και να δείξεις ανθρωπιά στον μετανάστη. Από την άλλη όμως οφείλεις να προστατέψεις και τον πολίτη της χώρας σου ο οποίος δεν φταίει σε τίποτα να βλέπει τον τόπο του και τη γειτονιά του να έχει μεταμορφωθεί σε γκέτο με πόρνες, ναρκωτικά και πόλεμο συμμοριών.

  Παρακαλώ λοιπόν τους αναγνώστες με αριστερά πολιτικά αισθήματα να λάβουν υπ’όψιν τους και τα παραπάνω.

 110. sh said

  86 (@Sarant): Ομολογώ ότι δεν έχω υπόψη μου τα δημοσκοπικά ποσοστά στα οποία αναφέρεσαι (αν και αμφιβάλλω για το αν θα συζητούσαμε σήμερα για πιθανή είσοδο της ΧΑ στη βουλή χωρίς την αύξηση της επιρροής της στα αστικά κέντρα).
  Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των αστικών κέντρων έχει κάποιους δεσμούς (πολλές φορές ισχυρούς) με την ύπαιθρο, επομένως θα ήταν έκπληξη να μην μεταδοθεί έως ένα βαθμό η δημοσκοπική άνοδος της ΧΑ από τις πόλεις στην ύπαιθρο.
  Επιπλέον, θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε στατιστικά στοιχεία για τη διακύμανση του εγκλήματος στην ύπαιθρο καθώς και το αν η ΧΑ ακολουθεί ανάλογες τακτικές αύξησης της επιρροής της εκεί.

 111. Mar Pap said

  105. συγγνώμη αλλά δε δέχομαι ως επιχειρήματα τέτοιες ισοπεδωτικές δηλώσεις. αν έχεις αποδείξεις ότι είναι ανελέητοι δολοφόνοι, πρέπει να καταφύγεις στη δικαιοσύνη. αν δεν το κάνεις διαπράττεις και εσύ έγκλημα.
  και μη βιαστείς να μου βάλεις την ταμπέλα. εχω δηλώσει παραπάνω ότι αποστρέφομαι τη ΧΑ.
  αλλά θα σου άρεσε κάποιοι που εδάρθησαν/καταστράφηκαν/χτυπήθηκαν από αναρχικούς να χαρακτηρίζουν όλους τους αριστερούς δολοφόνους; οι αφορισμοί δεν οδηγούν πουθενά.
  οι εκλογές είναι ότι προσεγγίζει περισσότερο αυτό που στη χώρα μας λέγεται «δημοκρατική διαδικασία».
  ας ψηφίσει ο καθένας ό,τι θέλει, χωρίς εξυπνακισμούς και υποδείξεις. δε νομίζω ότι κανείς είναι από μένα καταλληλότερος να μου πει τι θα ψηφίσω…έτσι δε θεωρώ ότι είμαι κι εγώ εξυπνότερος για να υποδείξω σε άλλους το συμφέρον τους και το συμφέρον της κοινωνίας.
  το σίγουρο είναι ότι εδώ θα είμαστε να κρίνουμε τα αποτέλεσματα, όταν αυτά δημοσιευτούν.

  πάντως, και δε θέλω να σας τρομάξω, η ζωή θα συνεχιστεί είτε με τη χρυσή αυγή στη βουλή είτε εκτός αυτής.
  τουλάχιστον μέχρι την καταστροφή του κόσμου το 2013 🙂

 112. Mar Pap said

  το ποστ του μήνα… πιστώνεται στον Aris-109
  +1000

 113. mrst said

  111 Δε θα με ξεπετάξεις έτσι εύκολα. Εννοείται πως κατέφυγα στη δικαιοσύνη, δε διαπράττω το έγκλημα, όπως λες κι εσύ, να μην κυνηγάω τους ναζί με κάθε μέσο. Το χρωστάω στα εκατομμύρια των νεκρών του φασισμού – αυτό απαντάει εν μέρει και στο σχόλιο για τη διαφορά τους με τους αναρχικούς. Και φυσικά θεωρώ ότι είμαι εξυπνότερη από κάθε υποψήφιο ψηφοφόρο των ναζιστών, και φυσικά ασχολούμαι και ασχολούμουν πάντα στενά με τα όσα συμβαίνουν γύρω μου για να έχω συγκροτημένη άποψη και να μπορώ να την παλεύω.

 114. 100 καλό και αυτό ,να συγκρίνεις τους ‘νεαρούς’ που ‘αγωνίζονται’ καίγοντας καμιά φορά και κανέναν άνθρωπο (βλέπε Μαρφίν) με τους κλέφτες του Μωριά.Αλλά ακόμη και εκεί υπάρχουν πολλές παράμετροι κάποιες από αυτές όχι και τόσο αθώες ή αρεστές στον εθνικό μύθο.Οι ναζί τουλάχιστον είναι δηλωμένοι ,οι άλλοι φορούν το προσωπείου του δημοκράτη αγωνιστή.

 115. Servitoros said

  συγκρίνεις τους ‘νεαρούς’ που ‘αγωνίζονται’ καίγοντας καμιά φορά και κανέναν άνθρωπο (βλέπε Μαρφίν)
  —-
  Μα καλά είστε ο Σέρλοκ Χολμς; Ξέρετε την ταυτότητα και την πολιτική ιδεολογία των εμπρηστών; Ενημερώστε την ΕΛΑΣ μπας και τους πιάσουν, μαζί με αυτούς που έκαψαν την Κούνεβα και αυτούς που ρίξαν την χειροβομδίδα στο Στέκι μεταναστών. Πάντως για κάποιος που δεν έχετε πολιτική ιδεολογία και ταυτότητα έχετε τρομερό αισθητήριο για την πολιτική ταυτότητα και ιδεολογία των άλλων ακόμα και αγνώστων.

 116. Mar Pap said

  113. ντάξει αν θεωρείς ότι είσαι εξυπνότερη από τους υπόλοιπους πρέπει να κάνεις δύο πράγματα. πρώτον να θυμηθείς τι ψήφισες στις 4 τελευταίες εκλογικές διαδικασίες (μη μας πεις, για τον εαυτό σου θυμήσου το, αν το μετανιωσες ή όχι) και δεύτερον να πολιτευτείς. νομίζω ότι ο χαζός κόσμος του 5% που ψηφίζει ΧΑ, είναι πρόθυμος να αποχωρήσει αν βρεθεί κάποιος να τον μεταπείσει.
  εμένα δυστυχώς ποτέ δε με δελέασαν ούτε οι ταμπέλες (εθνικιστής, φασίστας, χουντικός, αναρχικός κλπ), ούτε οι ανεστραμμένες ταμπέλες (αντι-εθνικιστής, αντιφασίστας, αντιχουντικός, αντιαναρχικός).

 117. 115 το τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια το λύνει και η θεία μου.Δεν χρειάζεται να φέρουμε τη σκώντλαντ γιάρντ για να καταλάβουμε που άνηκαν ιδεολογικά οι συγκεκριμένοι.

 118. Αλλά ακόμη και αν δεχτούμε πάλι το προβοκατόρικο παραμύθι,όλα έγιναν υπό την παρουσία και ανοχή πολλών με ταμπέλα

 119. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  Το σχόλιο 104 της Ζωντοχείρας είναι επικό…

 120. Ηρώ Διαμαντούρου said

  ε τώρα, ΚΚΕ = ΧΑ είναι η κλασική εξίσωση Στάλιν = Χίτλερ, κομμουνισμού και φασισμού. Δεν συκγρίνονται, γιατί παρόλο που διαπράχθηκαν παρόμοια εγκλήματα κι από τις 2 πλευρές, η πρώτη, ο κομμουνισμός, ξεκίνησε ως όραμα βασισμένο στις αξίες του ανθρώινου πολιτισμού, στην πεμπτουσία της σκέψης του, στο ιδεατό της απομάκρυνσης από τον νόμο της ζούγκλας (την φυσική τάση του ανθρώπου και όχι αυτήν προς το ιδανικό), ενώ η δεύτερη, ο ναζισμός, αποτελεί ένα εξαρχής και εξορισμού κατακτητικό σχέδιο εξόντωσης αλλήλων προς μεγάλη ηδονή των οπαδών του, που ξεπερνά πολύ ακόμα και τον νόμο της ζούγκλας, καθότι, όπως είπα, εμπεριέχει και ηδονή και αυοϊκανοποίηση. Και πάντως δεν ήταν ποτέ κάτι αθώο το οποίο, για χ λόγους, έχασε την αθωότητά του στην πορεία όπως ο κομμουνισμός.

  Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός ή τι για να τα διακρίνεις αυτά…

 121. Και πάρτε το απόφαση οι αριστεροί ,ο Έλληνας είναι φασίστας από δημιουργίας του νεοελληνικού κράτους.Είναι γνήσιος απόγονος ένδοξων αρχαίων και αρκείται σ αυτό και ας είναι ξυπόλιτος.Δεν ανέχεται οτιδήποτε ξενόφερτο.Και άντε πείσε τώρα τον αρβανίτη ότι η γλώσσα του είναι συγγενική με τα αλβανικά.Θα πέσει να σε φάει.Από την άλλη η αριστερά είναι διατεθιμένη να βγάλει τους νοικοκυραίους από τα σπίτια τους γιατί αυτοί φταίνε για το αστικό κράτος και μπλα,μπλα,μπλα με μια ορολογία που σε εμένα τουλάχιστον ακουγεται αστεία.Η λύση μάλλον κάπου
  στη μέση είναι.

 122. ωμό κουκί said

  Καλώς σας βρήκα. Σχετικά με το θέμα του εκλογικού νόμου, αν και τα μαθηματικά μου ήταν λάθος κυρίως ως προς τη σύγκριση με το 100, το γεγονός ότι η συμμετοχή με ψήφο σε κόμμα που δεν θα βγει στη βουλή δεν μειώνει το ποσοστό της ΧΑ ισχύει στο ακέραιο νομίζω.

  Ο εκλογικός νόμος (ΠΔ 26/2012, από βικιπαιδεία) λέει: «Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 250. Το γινόμενο τους διαιρείται με το άθροισμα των έγκυρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην Επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών, σύμφωνα με τις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.» (η προηγούμενη παράγραφος λέει ότι συμμετέχουν στην κατανομή οι σχηματισμοί που παίρνουν πάνω από 3%). Δηλαδή η ψήφος στα κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή δεν ισοκατανέμεται στα άλλα κόμματα ανάλογα με το ποσοστό τους όπως πίστευα, αλλά ουσιαστικά δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, όπως ακριβώς και τα λευκά ή άκυρα: ποσοστό εδρών κόμματος = αριθμός ψήφων κόμματος / αριθμός ψήφων σε κόμματα που μπαίνουν στη βουλή) * 250.

  Άρα δεν χωράει αμφιβολία ότι οι ψήφοι στα κόμματα που δεν μπαίνουν στη βουλή δεν προσμετρώνται στον παρανομαστή και άρα δεν επηρεάζουν με κανέναν τρόπο το αποτέλεσμα.

 123. 120 Τι ρόλο παίζει από πού ξεκίνησε και με ποιό περιτύλιγμα τον πάσαραν τον κομμουνισμό;Το απότελεσμα ήταν το ίδιο.Και ειδικά εδώ που είναι Ελλάδα όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

 124. Servitoros said

  123: Εκ του αποτελέσματος ακόμα περιμένουμε την πολιτική σας ταυτότητα και ιδεολογία. Α και επειδή είμαι της σχολής Paxman http://www.youtube.com/watch?v=1KHMO14KuJk καλό θα ήταν να απαντήσετε σύντομα για να μην ξημερωθούμε. Α και πριν αρχίσετε τις κλάψες, εσείς αρχίσατε να βάζετε πολιτικές ταμπελίτσες στους άλλους.

 125. η πολιτική μου ταυτότητα είναι ‘πνεύμα αντιλογίας’.Από μου το έλεγαν ότι είμαι.

 126. από μικρό

 127. Servitoros said

  Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε, καλώ το τρολάρισμα σας αλλά ξαναρωτώ ποιά η πολιτική σας ταυτότητα και ιδεολογία;

 128. νομίζω ότι απάντησα ήδη πολύ παραπάνω

 129. Servitoros said

  128, να κοπούν οι τρελίτσες, δεν θα ξημερωθούμε όπως είπα, το πνεύμα αντιλογίας είναι το trolling στη προ ιντερνετ περίοδο. Ξαναρωτώ ποιά η πολιτική σας ταυτότητα και ιδεολογία;

 130. δεν είμαι με κάποιο συγκεκριμένο χώρο.Είμαι με αυτόν που έχει δίκιο τη δεδομένη στιγμή.

 131. Servitoros said

  Ακόμα περιμένω να τον ονοματίσετε. Και ξαναρωτώ ποιά η πολιτική σας ταυτότητα και ιδεολογία;

 132. πάλι τα ίδια…επιμένω στο 130

 133. Servitoros said

  Και ξαναρωτώ ποιά η πολιτική σας ταυτότητα και ιδεολογία; Ποιός λοιπόνς έχει δίκαιο αυτήν τη στιγμή.

 134. culculζέλος said

  Για το δίλημμα σας αν ισχύει η εξίσωση ΚΚΕ=ΧΑ, έχω αν σας πω ότι είναι λάθος. Η σωστή φόρμουλα είναι ΧΑ=ΚΚΕ. Λίγο ιστορία δεν βλάπτει. Η δεξιοί αντέγραψαν τις τακτικές των αριστερών, και όχι το αντίστροφο. Βέβαια κάποιοι θα πουν, ναι μεν, αλλά οι πρώτοι είχαν αγαθές προθέσεις. Μετά ξύπνησαν, αλλά εν τω μεταξύ τα φίδια εκκολάφτηκαν.

 135. θα τα χιλιάσουμε τα σχόλια με το -Ποιος είσαι;-ο κανένας;Είπα ένας απλός πολίτης είμαι,αγανακτισμένος,μια που είναι και της μόδας η λέξη.

 136. Servitoros said

  θα τα χιλιάσουμε τα σχόλια με το -Ποιος είσαι;-ο κανένας;Είπα ένας απλός πολίτης είμαι,αγανακτισμένος,μια που είναι και της μόδας η λέξη.
  —–
  Σας το ξαναείπα, μέχρι να απαντήσετε ποιά η πολιτική σας ιδεολογία και ταυτότητα θα ξαναρωτάω. Και οι αγανακτισμένοι πολιτικές ιδεολογίες και ταυτότητες διέθεταν και δη ετερόκλητες.

 137. Μέρες Βαϊμάρης. Τί έφερε την πτώση της, και την γέννηση του ναζισμού παρά τα πιστωτικά γεγονότα της εποχής; Που ξεκίνησαν από την απαίτηση των Αμερικανών να πληρωθούν τα πολεμικά δάνεια από τους Αγγλογάλλους, ενώ παράλληλα έκλεισαν τις αγορές τους σε αυτούς, κι οι τελευταίοι ώρμησαν ναν αφαιμάξουν οικονομικά την Γερμανία, απαιτώντας άμεση αποπληρωμή πολεμικών αποζημιώσεων. Plus ca change…
  Στην Βρετανία είχαμε την εκλογή του υποψηφίου του φασιστικού BNP. Δεν κάνει διαφορά το γεγονός από μόνο του, η νομιμοποίηση όμως διανοίγει δυνατότητες, κι έχει και συμβολική διάσταση.
  Θα ανακαλέσω το παράδοξο του σωρείτη, όμως κάπου βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σωρό που δεν είχαμε συνειδητοποιήσει την κόκκο με κόκκο δημιουργία του…
  Κ. Μιχαλολιάκε, σε θυμάμαι από το Πανεπιστήμιο. Τότε δεν χαιρετούσες ναζιστικά (μόνο ξύλο έρριχνες κ απειλούσες), εσύ ή οι όμοιοί σου (γνώρισα και τα τσούγκρισα με θαυμάτριες συμφοιτήτριές σου στην παροικια του Λονδίνου), κόκκο με κόκκο έρχεται, ήλθε κι αυτό. Τί άλλα θα έρθουν;

 138. Δηλαδή τι ακριβώς ζητάτε να πω;Αν είμαι δεξιός,αριστερός ή κεντρώος;

 139. culculζέλος said

  Μη απαντήσεις. Αυτά είναι αστεία.

 140. Servitoros said

  Δηλαδή τι ακριβώς ζητάτε να πω;Αν είμαι δεξιός,αριστερός ή κεντρώος;
  ===
  Ποιά η πολιτική σας ιδεολογία και ταυτότητα ξαναρωτάω; Πολιτική θέση (δεξιός αριστερός κτλ.), πολιτική ταυτότητα (τρέχουσα υποστήριξή κόμματος και ιστορικό ψηφοφόρου).

 141. δηλαδή πρέπει ντε και καλά να μπω σε ένα μαντρί,κόκκινο,μπλε,ή πράσινο

 142. Δηλαδή πώ ότι πέρασα απο διάφορα,και πριν μου απαντήσετε ότι δεν έχω πολιτική σταθερότητα και κτλ. απαντάω το ίδιο με το 130 και ας το σταματήσουμε εδώ

 143. sarant said

  122: Αχ, δεν συνεννοούμαστε…

  Πέρα από το ότι δεν είναι πάντοτε εύκολο να προβλέψεις ποιο κόμμα θα μπει ή δεν θα μπει στη Βουλή (ας πούμε η ΔΗΣΥΜ ή άλλα κόμματα που το παλεύουν), οι ψήφοι που πηγαίνουν σε κόμματα που παίρνουν κάτω από 3% επηρεάζουν ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ όλων των κομμάτων.

  Αυτό που διαβάζετε αφορά τις ΕΔΡΕΣ. Αλλά για να γίνουν αυτοί οι υπολογισμοί έχουν ήδη υπολογιστεί τα ποσοστά.

 144. Ζωντοχήρα said

  108 «ελπίζω να μην κάνει κανείς το σφάλμα και να ανοίξει κουβέντα με κάποιον που δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά μεταξύ χρυσής αυγής και ΚΚΕ»

  Αυτός τι είδους φασισμός είναι; Αριστερός ή δεξιός;
  Μήπως δεν πρέπει να μπει η ΧΑ στην βουλή για να μην ανοίξει κάποιος κουβέντα μαζί της;

  120 Και από πότε η φυσική τάση του ανθρώπου είναι κάτι κακό;

  Η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να τρέφεται από την φύση, να σφάζει αρνιά, να ψήνει τα κεφάλια τους στο φούρνο και να κάνει γλέντια τρικούβερτα γλείφοντας τα οστά. Ζούγκλα μεν, νόστιμο δε.
  Η νέα εξιδανικευμένη τάση είναι να λαμβάνουμε τα θρεπτικά στοιχεία κατ επιλογήν, με μεταλλαγμένα τρόφιμα και χημικά στοχευμένα συμπληρώματα διατροφής.
  Φαντάζομαι ότι σε διατροφικό επίπεδο τάσσεστε και εσείς υπέρ της φυσικής τάσεως του ανθρώπου. Δεν νομίζω να κάνετε γλέντια με χάπια.

  Φυσική τάση του ανθρώπου είναι να αναπαράγεται μέσω μιας ηδονιστικής σαρκικής διαδικασίας με το αντίθετο φύλλο.
  Εξιδανικευμένη υψηλού επιπέδου τάση είναι αυτή που θέλει τα παιδιά να παράγονται στο εργαστήριο κατά παραγγελία.
  Φαντάζομαι ότι δεν περνάτε τα βράδια σας, αναπολώντας ή προσδοκώντας να βρεθείτε σε κάποιο ιατρικό εργαστήριο.

  Αναρωτιέμαι επομένως τι το κακό έχει η φυσική τάση του ανθρώπου, στην οποία ανήκει και η αίσθηση της ομάδος, είτε αυτή είναι ταξική είτε όμως θρησκευτική ή εθνική ή γλωσσική. Γιατί είναι κακό για κάποιον να μπορεί να δει ότι παίζει σε μία ομάδα και όχι στην μικτή κόσμου;
  Πάντως ουδέποτε έγινε πόλεμος στον κόσμο για υψηλά ιδανικά. Τα ιδανικά ήταν πάντα τα απλά και φυσικά και αυτό είναι και το δόλωμα του ΚΚΕ, αφού δεν επενδύει στην υψηλή διανόηση των προς προσηλυτισμό υποψηφίων οπαδών του αλλά στα θεμελιώδη φυσικά του ένστικτα, το φαΐ, την στέγη κλπ, τα οποία τα έχει καπελώσει με την ταμπέλα της υποτιθέμενης «ταξικής πάλης».

  Στο επίκεντρο όμως του ανθρώπου πάντα θα βρίσκεται η φύση του και όχι η σωτηρία του κόσμου. Η ορισμένη ευτυχία και όχι τα αόριστα υψηλά ιδανικά. Απλώς κάποιοι ομαδοποιούνται γύρω από την ομάδα της τάξεως, κάποιοι γύρω από την ομάδα του έθνους, κάποιοι γύρω από την ομάδα της θρησκείας κ.ο.κ.
  Επί της ουσίας όμως υψηλά ιδανικά δεν υπάρχουν, είναι απλώς προσχηματικές και ελιτιστικές σοφιστείες που καθορίζουν το ποια θα είναι η άρχουσα τάξη ή ποιοι θα αποτελούν την Κεντρική Επιτροπή για να φάνε το καλύτερο κοψίδι. Για το πάπλωμα γίνεται ο καυγάς.
  Τόσο απλά είναι τα πράγματα και απολύτως φυσικά, σκέτη ζούγκλα.
  Εάν όμως πρέπει να εντοπίσουμε οπωσδήποτε ένα υψηλό ιδανικό, αυτό είναι το έθνος γιατί είναι αποτέλεσμα αιώνων και όχι στιγμής, οι θρησκείες ως προϊόν χιλιετιών, ενώ τη τάξη είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει από την μία στιγμή στην άλλη. Μπορεί κάποιος να διασχίσει τις τάξεις, έστω και θεωρητικά, όχι όμως τα έθνη ή της θεολογία του. Το έθνος μάλιστα είναι το υψηλότερο ιδανικό γιατί δεν βασίζεται στο φόβο του όποιου θεού, αλλά είναι καθαρά ένα πολυδιάστατο πολιτισμικό οικοδόμημα. Το έθνος είναι κατάκτηση, η τάξη είναι κατάσταση.

  Αυτό ακριβώς κάνει και η δημοκρατία. Ισορροπεί ανάμεσα στις διάφορες φυσικές τάσεις του ανθρώπου και όχι ανάμεσα στα ιδεολογήματα και τις φαντασιώσεις. Από την στιγμή επομένως που ο εθνικισμός υπάρχει και είναι φυσικό να υπάρχει, είναι απαραίτητη η παρουσία του στην βουλή.
  Και μάλιστα από τεχνικής και αντι-εθνικιστικής απόψεως, είναι προτιμότερο να εκφράζεται και να εκτονώνεται κοινοβουλευτικά από το να μετατρέπεται σε αντάρτικο πόλεων και τραμπουκισμός. Είναι προτιμότερο το να επιχειρηματολογεί από το να δέρνει επειδή δεν έχει βήμα λόγου.

 145. Servitoros said

  Είστε ήδη αλλά νομίζετε ότι εάν βάλετε το δάκτυλο μπροστά από το πρόσωπο σας μπορείτε να κρυφτείτε. Θα παρακαλούσα μέχρι να απαντήσετε το ερώτημα μου στο140 αναλυτικά να μην απαντάτε στα άλλα σχόλια στα πλαίσια του διαδικτυακού σαβουάρ βιβρ, όποια προσπάθεια σχολιασμού χωρίς να έχετε απαντήσει το 140 θα αντικρούετε με το γνωστό ερώτημα ή/και χριστοπαναγίες ανάλογα με την διάθεση και το επίπεδο τρολλινγκ του qq ή culculζέλο ή ένα από τα άλλα id του.

 146. culculζέλος said

  145 Μερ κατατρόπωσες. Τι επίπεδο, με έκανες να κρυφτώ από ντροπή.

 147. δεν θέλω να περιορίζω τα πιστεύω μου σε άσπρο μαύρο.Υπάρχει και το γκρι.Μια διόρθωση πιο πάνω,δεν πέρασα αλλά πίστεψα.

 148. Servitoros said

  146: Στα troll μόνο trolling όπως και στα χρυσά αυγά μόνο το επίπεδο διαλόγου που έχουν αυτοί προς κάθε μετανάστη, ομοφυλόφυλο και αδύναμο αυτής της κοινωνίας.

 149. ωμό κουκί said

  Επιμένω: «Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 250». Το σύνολο των ψήφων αφορά τον αριθμό των κουκιών, όχι ποσοστό. Το ποσοστό προκύπτει διαρώντας με τον αριθμό των έγκυρων που πάνε σε κόμματα που μπαίνουν στη βουλή. Δεν καταλαβαίνω από πού προκύπτει η ασάφεια.

 150. sarant said

  144: Ξέρετε, το έθνος δεν είναι τόσο προαιώνιο. Ούτε οι θρησκείες είναι, αλλά πράγματι εμφανίζονται από αρκετά νωρίς -ενώ το έθνος, με όποιο μέτρο κι αν το μετρήσεις, δεν είναι και τόσο παλιά έννοια.
  Ο τόπος που μένεις, ναι -αλλά τότε πρέπει να φύγουν όλοι οι επαρχιώτες από την Αθήνα, κι αυτοί ξενομπάτες είναι (ξενομερίτες, ξενοκαρφίτες, κτλ.)

 151. ppan said

  Αναμενόμενο το σκουπιδαριό.
  Κι όσο νυχτώνει η μποχα μεγαλώνει

 152. culculζέλος said

  148
  Αφού δεν θέλει να σου πει, τι επιμένεις. Τι σημασία έχει εξάλου. Για κοίτα τα μούτρα να δεις πόσο φασίστας είσαι και μη ασχολείσαι αν είμαι εγώ τρόλλινγ. Καμάρι μου και μη ασχολείσαι άλλο.

 153. sarant said

  149: Οχι, το *ποσοστό* προκύπτει διαιρώντας με τον αριθμό όλων των εγκύρων.

  Δείτε τι λέει στο τέλος του άρθρου 5: «ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων τουλάχιστον ίσο με το τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στην επικράτεια όλοι οι εκλογικοί σχηματισμοί»

  Τα επίμαχα άρθρα του ν. 3231:

  Άρθρο 5

  Συμμετοχή στην κατανομή εδρών

  Στην κατανομή των εδρών των εκλογικών περιφερειών, καθώς και των εδρών επικρατείας συμμετέχουν οι συνδυασμοί κομμάτων, οι συνδυασμοί συνασπισμών κομμάτων, οι συνδυασμοί ανεξαρτήτων, καθώς και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν στην επικράτεια ποσοστό εγκύρων ψηφοδελτίων τουλάχιστον ίσο με το τρία τοις εκατό (3%) του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στην επικράτεια όλοι οι εκλογικοί σχηματισμοί.

  Άρθρο 6

  Καθορισμός των εδρών κάθε εκλογικού σχηματισμού στην επικράτεια

  1. Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός, το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην επικράτεια πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό 260 και το γινόμενο τους διαιρείται με το άθροισμα των εγκύρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών, σύμφωνα με το άρθρο 5. Οι έδρες που δικαιούται κάθε σχηματισμός στην επικράτεια είναι το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης.

  Αν το άθροισμα των ως άνω ακέραιων μερών των πηλίκων υπολείπεται του αριθμού 260, τότε παραχωρείται κατά σειρά ανά μία έδρα και ως τη συμπλήρωση αυτού του αριθμού στους σχηματισμούς, των οποίων τα πηλίκα εμφανίζουν τα μεγαλύτερα δεκαδικά υπόλοιπα.

  2. Στον εκλογικό σχηματισμό που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στο σύνολο της επικράτειας παραχωρούνται, επιπλέον των εδρών που λαμβάνει σύμφωνα με την παρ. 1, σαράντα (40) ακόμη έδρες, οι οποίες προέρχονται από εκλογικές περιφέρειες στις οποίες έχουν παραμείνει αδιάθετες έδρες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 8.

  3. Αν ένας εκλογικός σχηματισμός δικαιούται, κατ’ εξαίρεση, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7, περισσότερες έδρες από όσες του αναλογούν κατά την παρ. 1 του παρόντος άρθρου, ο συνολικός αριθμός τους αναπροσαρμόζεται, προκειμένου να λάβει τελικά τις έδρες που προκύπτουν από την εφαρμογή των άρθρων 7 και 8.

  Στην περίπτωση αυτή μειώνεται αντίστοιχα ο αριθμός των εδρών που καταλαμβάνει ο πρώτος κατά σειρά σε έγκυρα ψηφοδέλτια εκλογικός σχηματισμός.

 154. Γκρεμίζοντας τον μύθο της XA

 155. ppan said

  121: αν εσείς κύριέ μου είστε φασίστας και το διαλαλείτε, μην βαυκαλίζεστε για να παρηγορηθείτε ότι είστε πολλοί ή ότι είστε και στην ρίζα του ελληνικού κράτους.

  Αυτό για τους Αρβανίτες που δεν παραδέχονται κλπ δικό σας ειναι; ΟΙ Αρβανίτες το γνωρίζουν; Ισχύει και για τους Βλάχους;

 156. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  Το σχόλιο 144 της Ζωντοχείρας είναι επίσης επικό…

 157. Dimitris said

  Κρίμα, η κουβέντα έχει ξεφύγει. Παρακολούθησα όσο μπορούσα, δυστυχώς δε μπορώ περισσότερο. Απ’ ότι φαίνεται έτσι θα πάμε να ψηφίσουμε: πελαγωμένοι και θυμωμένοι. Άντε να δούμε τι αποτελέσματα κυοφορεί η κάλπη… ο Θεός βοηθός.

 158. culculζέλος said

  #»Αυτό για τους Αρβανίτες που δεν παραδέχονται κλπ δικό σας ειναι; ΟΙ Αρβανίτες το γνωρίζουν; »

  Αυτή είναι και η δικιά μου διαπίστωση. Εδώ να διαβάσεις τα σχετικά, ειδικά στα σχόλια όπου ο αρθρογράφος κάπου προς το τέλος βάζει τα κλάματα, που οι Αλβανοί δεν αφήνουν τους Αρβανίτες να μιλούν τα Αρβανίτικα χωρίς να τους το υπενθυμίσουν ότι είναι Αλβανική διάλεκτος, τα οποία όμως δεν είναι αλβανικά αλλά αρβανίτικα ελληνικά και προς θεού μη τολμήσεις κανείς να το αμφισβητήσει.
  http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

  Για τους Βλάχους δεν ξέρω στα σίγουρα, αλλά ο αρθογράφος ισχυρίζεται το ίδιο.
  (Αυτό κι αν είναι τρολλιά χαχα)

 159. ppan said

  ΤΡολιά δεν ξέρω αν είναι (λέμε τώρα) αλλά ο λίκνος είναι διαφημιστικός. Συγχαρητήρια για τις πηγές σας.

 160. Ζωντοχήρα said

  150. Ακόμη και εάν κάνουμε την υπέρβαση και δεχθούμε ότι το έθνος είναι κατασκευασμένο και όχι προαιώνιο (δεν το δέχομαι αλλά δεν είναι της στιγμής), ακόμη και αυτό το κατασκεύασμα σήμερα είναι μια κατάκτηση των νεοελλήνων. Σήμερα αυτή η κατάκτηση απειλείται.
  Αλλά πέραν των δικών μας απόψεων υπάρχουν και άλλες. Αυτές έχουν ή όχι δικαίωμα να μπουν στην βουλή;

  Τι σας φοβίζει; Η είσοδος ενός κόμματος στην βουλή ή μήπως μέσα από αυτήν την είσοδο μπορεί να προκύψουν και νέοι οπαδοί του;
  Διότι εάν με την είσοδο της Χ.Α. στην βουλή εκτονωθεί ο εθνικισμός, τότε θα έπρεπε η αριστερά να κάνει πανηγύρια και η Χ.Α. μνημόσυνα.
  Το αντίστροφο όμως είναι σχετικά…προβληματικό ως σκεπτικό.

  Εάν η ΧΑ έχει δυναμική που βρίσκεται σε λανθάνουσα κατάσταση, τότε είναι πολύ δημοκρατικό να αποκτήσει την δυνατότητα για να διεκδικήσει-κατακτήσει το δυναμικό της. Το αντίθετο θα ήταν φασιστικό αφού θα αφαιρούσε την δυνατότητα από ένα κόμμα να διεκδικήσει τους εν ληθάργω οπαδούς του. .

  Εάν πάλι η Χ.Α έχει ήδη κατακτήσει το άνω όριο της, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα αυτοκαταστραφεί και όλα καλά. Θα δέσουμε τον βάρδο Κακοφωνίξ και θα κάνουμε το γνωστό γαλατικό τσιμπούσι.

 161. Κασσάνδρα said

  H XA θα μπεί στην Βουλή δυστυχώς, και ο ψηλός όπως ο Χίτλερ, και ξανθός όπως ο Γκαίμπελς, Μιχαλολιάκος θα χαιρετάει με τον ιδιο τρόπο όπως και στον δήμο .
  Σκεφθήτε το ανατριχιαστικό σενάριο να διαπραγματεύεται την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην επόμενη κυβέρνηση.

 162. culculζέλος said

  169
  ΄Τολμησες να πεις ότι είναι δαιφημιστικός? Διάβασε το πρώτα να ξεστραβωθείς.

 163. sarant said

  159: Ο λίκνος είχε ένα λάθος και το διόρθωσα.

  160: Η ΧΑ δεν είναι απλώς εθνικιστικό κόμμα. Είναι κόμμα ναζιστικό, που πολύ πρόσφατα, το 2005, με την ευκαιρία της 60ής επετείου της ήττας του Χίτλερ, έγραφε στο περιοδικό της «εμείς δεν έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε από την επέτειο αυτή», ενώ παλιότερα έγραφε πολύ χειρότερα. Επίσης είναι μια συμμορία δολοφόνων και παρακρατικών: ξέρετε εσείς άλλο κόμμα να έχει κορυφαία στελέχη που επαγγέλλονται τον πληρωμένο δολοφόνο;

  Πέρα από αυτό, η είσοδός της στη Βουλή δεν φοβίζει. Προσβάλλει και αηδιάζει.

 164. ppan said

  162: Ωραίος τρόπος. Τόλμησα ναι, θα το πληρώσω; Κι ακόμη δεν μπήκαν στην Βουλή! Εμένα με βγάζει σε σελίδα για «ερευνα-κερδίστε πλούσια δώρα». Κέρδισες τίποτε ή τσαμπα;

  160: Η κατάκτηση των νεοελλήνων είναι ο ναζισμός; Τι μου λέτε; Ή νομίζετε ότι το έθνος της εθνικιστικής ιδεολογίας στις αρχές του 19ου, είναι το έθνος του Μιχαλολιάκου; Για διαβάστε τι έλεγαν οι νεοελληνες στις Εθνικές Συνελεύσεις να πειστείτε για την ιδεολογική συγγένεια

 165. ωμό κουκί said

  Μα το ποσοστό που πολλαπλασιάζεται με το 250 δεν είναι το ποσοστό που προκύπτει διαιρώντας με τον αριθμό των εγκύρων, είναι αυτό που προκύπτει διαιρώντας με το «άθροισμα των έγκυρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην Επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών».

  Να ανακεφαλαιώσουμε: τα ποσοστά των κομμάτων προκύπτουν ως π=αριθμός ψήφων κόμματος / σύνολο έγκυρων. Ο αριθμός των εδρών σίγουρα δεν προκύπτει ως π * 250, έτσι δεν βγαίνει 100%, θα μένανε αδιανέμητες έδρες. Η διατύπωση του νόμου είναι νομίζω σαφής: αριθμός εδρών = «το σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια» * 250 / «άθροισμα των έγκυρων ψηφοδελτίων που συγκέντρωσαν στην Επικράτεια όσοι σχηματισμοί συμμετέχουν στην κατανομή των εδρών»

  Το «σύνολο των ψήφων που συγκέντρωσε στην Επικράτεια» είναι ένας απόλυτος αριθμός χ. Το ποσοστό (που θα πολλαπλασιαστεί με το 250 και είναι διαφορετικό από το ποσοστό του κόμματος επί του συνόλου των εγκύρων) προκύπτει ως χ / (έγκυρα – κόμματα που πήραν κάτω από 3%). Επομένως η αύξηση του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων μέσω φηφοφόρων που ψηφίζουν ένα κόμμα που δεν συμμετέχει στην κατανομή των εδρών (< 3%), δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Δεν επηρεάζει ούτε τον αριθμητή ούτε τον παρανομαστή.

 166. Ζωντοχήρα said

  163 Ε δεν νομίζω να είναι δα και ναός το κοινοβούλιο. Έχουμε συνηθίσει πια να μας προσβάλουν είσοδοι διαφόρων δήθεν τύπων σε αυτόν τον οίκο … αποχής. Έχουν μπει και έχουν μπει απατεώνες, μέχρι και δολοφόνοι στην βουλή που η προσβολή έχει χάσει την αξία της ως λέξη.

  Αλλά ακόμη και έτσι να είναι, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Προτιμούμε ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα που θα πουλάει προστασία, υποκαθιστώντας την απουσία του κράτους και την σχεδόν προδοτική απάθεια της αριστεράς ως προς τα εθνικά θέματα ή ένα κόμμα που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να μετατραπεί ενδοκοινοβουλευτικά από ναζιστικό σε εθνικιστικό ενώ στην χειρότερη να απαξιωθεί και να σβήσει;
  Ή μήπως έχετε την εντύπωση ότι εάν δεν μπεί στην βουλή η Χ.Α. θα χαθεί; Αν δεν μπει τώρα με 5% θα μπει στις επόμενες εκλογές με 25% γιατί είναι σε όλους μας κρυφό μυστικό ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο στα θέματα που αποτελούν ισχυρό σύνθημα της Χ.Α.

  Το δίλημμα επομένως είναι: θέλετε 5% στην Χ.Α. τώρα ή 25% αύριο; Γιατί αυτό είναι το θέμα στην πραγματική του διάσταση.

  164. Δεν είπα τέτοιο πράγμα.

 167. sarant said

  165: Πράγματι, η αύξηση του συνολικού αριθμού των ψηφοφόρων μέσω ψηφοφόρων που ψηφίζουν ένα κόμμα που δεν συμμετέχει στην κατανομή των εδρών (< 3%), δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ; ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 3%.

  Επειδή όμως το 3% αναφέρεται στο ΣΥΝΟΛΟ των εγκύρων, αν το σύνολο των εγκύρων αυξηθεί, μπορεί κάποιο κόμμα να μείνει απέξω, να πέσει κάτω από 3% και έτσι να μη συμμετάσχει στην κατανομή των εδρών.

  Ξεχάστε το άρθρο 6, μας ενδιαφέρει το άρθρο 5. Και ας δούμε δύο ενδεχόμενα: α) ένας αντιναζιστής ψηφοφόρος έχει αποφασίσει να μην ψηφίσει διότι έχει απογοητευτεί από όλους. β) τελικά μεταπείθεται και ψηφίζει π.χ. Πειρατές ή κάποιο άλλο μικρό κόμμα που δεν έχει ελπίδα να πάρει 3%.

  Στην περίπτωση β) τα ποσοστά ΟΛΩΝ των άλλων κομμάτων μειώνονται (φυσικά απειροελάχιστα, αλλά φανταστείτε το ενδεχομενο πολλαπλασιασμένο).

 168. ppan said

  159: Ευχαριστούμε τον Νικοκύρη που διόρθωσε τον ανοιχτομάτη q, που δεν νογάει ούτε ένα λινκ να βάλει σωστά, όχι να καταλάβει τι διαβάζει, που είναι βέβαια και κομμάτι δύσκολο…

 169. sarant said

  166: Δολοφόνος απ’ όσο ξέρω φέρεται ότι είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΧΑ. Άλλον δεν ξέρω. Όσο για τα εθνικά θέματα, θυμηθείτε στην Κατοχή τι έκανε η αριστερά και τι οι ταγματασφαλίτες.

 170. spiral architect said

  «Οι κουμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια».
  (φώναζαν μια ζωή οι φασίστες)

  Κάποιοι άλλοι θα τα πάρουν τελικά αλλά επ’ αυτού … μόκο τα χρυσαύγουλα και οι διαδικτυακοί υποστηρικτές τους.

  Τέλος πάντων θεωρώ ότι λάθος άνοιξε το θέμα ΧΑ εδώ, (πέρα απ’ το ότι έχει ολότελα ξεφύγει) όχι γιατί προσβάλλει και αηδιάζει, (γνωστά και δεδομένα) αλλά προβάλλεται για άλλη μια φορά ένας βρωμερος χώρος που δεν του αξίζει η προβολή.

  Το δόγμα «καλύτερα να σε βρίζουν, παρά να σε αγνοούν» είναι διαχρονικό και αδιάψευστο, όπως και το ότι η ιστορία μάς βγάζει για άλλη μια φορά τη γλώσσα.

 171. Ζωντοχήρα said

  Δολοφόνος είναι και αυτός που εξαιτίας της πολιτικής του ανικανότητος έχει πεθάνει κόσμος. Μπορεί κάποιος να σκότωσε έναν με όπλο και κάποιος άλλος να σκότωσε 1000 με μία απόφαση ή λόγο αδιαφορίας. Τέτοιους έχουμε αρκετούς μέσα στις τάξεις του κοινοβουλίου. Δεν θέλω να πω ονόματα αλλά όλοι γνωρίζουμε μερικούς.

 172. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  166: Η απάντηση στο δίλημμα είναι 25% στην Χρυσή Αυγή εδώ και τώρα, σήμερα για να μην πω χθες…

 173. Servitoros said

  και την σχεδόν προδοτική απάθεια της αριστεράς ως προς τα εθνικά θέματα ή ένα κόμμα που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να μετατραπεί ενδοκοινοβουλευτικά από ναζιστικό σε εθνικιστικό ενώ στην χειρότερη να απαξιωθεί και να σβήσει;
  —-
  Αννά Γούλα http://www.youtube.com/watch?v=UQBX3iU1WiQ

 174. ppan said

  Ο Μποστ είχε ένα ωραίο κείμενο, που έκανε κόμμα. Απεκεί θυμάμαι το Κίνημα Τιμίων ΚΛεφτών ή από κανέναν Σουΐφτ; Η εγκληματική δραστηριότητα των στελεχών της ΧΑ πρέπει να προβληθεί, κι εμένα με ενοχλούν οι τρολιές εδώ μέσα αλλά ας υπάρχει ένας αντίλογος στο γνωστό σχήμα ότι τα φυντάνια αυτά συνοδεύουν τους παππούληδες στην τράπεζα κ΄λπ

 175. Με τις απίθανες καραμπόλες του εκλογικού νόμου πάντως, που φτιάχτηκε για ποσοστά 40+,35+ για τα δυο πρώτα κόμματα, εδώ ετοιμαζόμαστε να πανηγυρίσουμε λεβέντη εκπρόσωπo στο «μπουρδέλο τη βουλή».

 176. ppan said

  171: Αυτά κάνει το διαζύγιο. Μωρέ δεν θάρθει ο Μιχαλολιάκος; Αυτά θα κοπούν!

 177. 120#
  Η εξίσωση ΚΚΕ= χρυσή αυγή, δεν είναι κάτι που γίνεται τυχαία ή κατά λάθος.
  Οι ακροδεξιοί γνωρίζουν πολύ καλά πως με το να ταυτίζουν τον φασίστα με τον χ αριστερό, δηλαδή τον θύτη με το θύμα, απενοχοποιούν έτσι τις πράξεις και τα εγκλήματα του θύτη.

  Πραγματικά ελπίζω σε ριζική αναθεώρηση του Δουβλίνο2 ώστε να μπορέσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από εδώ.
  Και τότε θα γυρίσουμε επιτέλους στις ένδοξες εποχές της δεκαετίας του ’80.
  Τότε που δεν υπήρχαν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, με τα γραφικά μπουρδέλα γύρω από τα στενά της Ομόνοιας, τα μπαρ με σκυλάδικα, κονσομασιόν, τα μοναδικά μαγαζιά κλεπταποδόχων και τις εκπληκτικές υποδομές του ιστορικού κέντρου, μαγευτικές περιοχές όπως το Μεταξουργείο, κλπ.
  Αν φύγουν επιτέλους αυτοί οι παλιομετανάστες, προβλέπω τεράστιο κύμα επιστροφής Αθηναίων από τα προάστια προς το μαγευτικό κέντρο της Αθήνας.

 178. Αναγνώστης ο αθηναίος said

  Καλησπέρα, η γνώμη μου είναι ότι όποιος προσδιορίζεται ως αριστερός ή δημοκράτης ή άλλο (φιλελεύθερος κλπ) νοιώθει ότι η δράση της πολιτικής του «παράταξης» δεν ευθύνεται πολιτικά (για λάθη ή και για παραλείψεις), και νοιώθει ότι το έχει τεκμηριώσει κιόλας, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να τις ανακαλύψει από μόνος του (τις παραλείψεις ..τουλάχιστον) και να πείσει τον Φορέα του ή αυτόν που συμπαθεί να τις εκθέσει δημόσια.

  Έτσι θα συνεισφέρει θετικά στο να αποτραπεί η απλούστευση του προβλήματος και να δούμε τι θα κάνουμε σε μια συγκυρία που το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δεν εξορκίζεται.

  Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μια διάκριση της ανάλυσης του τι είναι και πώς αναπαράγεται το φαινόμενο από τον τρόπο αντιμετώπισης στις πραγματικές συνθήκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη το 2012.

  Ο Π2 θέτει πολύ εύστοχα το ζήτημα της κρίσης νομιμοποίησης της Πολιτικής ως υπόβαθρο για την ανάπτυξη τέτοιων φαινομένων.
  Έχω την αίσθηση ότι είναι κάπως ευρύτερο, αφορά την κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς γενικότερα καθώς και την αντίληψη ότι ο Λαός (το έθνος κλπ) το ίδιο και αδιαμεσολάβητα θα διεκδικεί τα όποια δίκια του, ενώ η ύπαρξη οποιοδήποτε ορίου είναι ύποτπη.

  Έτσι οι άλλες αξίες εμφανίζονται ως πολυτέλειες μπροστά στο μείζον.
  Οι δε Θεσμοί, πόσω μάλλον οι υποκειμενικές συγκροτήσεις, που τις θέτουν ως όριο θεωρούνται ως κάτι όχι απλώς αντίπαλο , αλλά ως εχθρικό και μάλιστα αποτέλεσμα ..συνομωσίας δαιμόνων
  .
  Σημαντικό σε αυτές τις αντιλήψεις είναι η ανάγκης υλικής υπόστασης (προσωποποίηση) του «εχθρού», καθώς και της μορφοποιημένης αντίπαλης συνομωσίας (σε ..πενηνταράκια που λέγαμε κάποτε).

  Φυσικά είναι αναγκαία και μια αφήγηση που να δικαιολογεί την αυτοθυματοποίηση ( οι κακοί που μας κάνουν κλπ και αποτρέπουν στο να αποκαλυφθεί η μόνη αλήθεια).
  Χωρίς τα ανωτέρω δύσκολα υπάρχουν ή μπορούν να συγκροτηθούν σε κάτι ενιαίο και συνεκτικό.

  Το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αποστρέψουμε τα μάτια από το πρόβλημα, θεωρώντας ότι οι ..συστημικοί ή οι ..αντικαπιταλιστές φταίνε (αναλόγως πώς αυτοπροσαδιορίζεται ο καθένας), έχοντας ως στόχο να μην αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

  Όχι τόσο για το πώς φτάσαμε έως εδώ, αλλά κυρίως για να σηματοδοτήσουμε ποιες πολιτικές προσεγγίσεις του …μέλλοντος βοηθούν ή όχι το φαινόμενο και αναλόγως να διαμορφώσουμε ένα κοινά αποδεκτό κώδικα επικοινωνίας όσων είμαστε με τη ..Δημοκρατία, ή εν πάσει περιπτώσει όσων εξύμών διακονείτε την Πολιτική.

  Επίσης δεν εισηγουμαι ..πολιτικό δικαστήριο απόδοσης ευθυνών (πράξεις , παραλείψεις κλπ) και άρα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το βάρος της ευθύνης καθενός με ..δικονομικά κριτήρια (αυτό με πολτικούς όρους είναι μεγάλο πρόβλημα και πολλές φορές βοηθάει και το έδαφος για να ανθίσουν τα εν λόγω φαινόμενα) .

  Σχετικά με τα του ΛΑΟΣ, έχω διαφορετική άποψη από αυτήν που διάβασα.
  Η κατάχρηση των χαρακτηρισμων «φασίστας» «ακροδεξιός» κλπ σε ένα μ’άλλον λαϊκίστικο μόρφωμα, αν και αυτό δεν έχει τόσο σημασία, όσο έχει ότι οι ίδιοι έλεγαν δεν είμαστε ακραίοι, είμαστε κοινοβουλευτικοί και μάλιστα ..απεταξάμην, μάλλον λειτούργησε στο να εξοικιωθούν ομάδες του πληθυσμού με τον ρατσισμό , φασισμό και τα λοιπά.

  Στα του δημόσιου βήματος ή όχι, νομίζω ότι ο χρόνος τρέχει πια συμπυκνωμένος και μάλλον πολλά δεν μπορούν να γίνουν, όπως θα μπορούσαν να γίνουν στην προηγούμενη περίοδο.
  Έχει όμως σημασία μπροστά σε ένα φαινόμενο που το θεωρείς επικίνδυνο, να μην εμφανίζεσαι με φόβο απέναντί του, διότι το ενδυναμώνεις.
  Και δεν φοβάμαι κάτι σημαίνει ότι νοιώθω ισχυρός να το αντιμετωπίσω με τα όπλα μου και στο γήπεδο που θα ορίσω εγώ
  Το να το αντιμετωπίσεις στο γήπεδο που αυτό προσπαθεί να ορίσει, τσιμπώντας σε προκλήσεις είναι λάθος (ακόμη και τακτικά).

  Θα ..κλείσω με 2 προβοκάτσιες (χο χο χο)

  Καταρχήν με το παράδειγμα ότι ελάχιστα θα γνώριζα για τη δράση της ΧΑ στο ΔΣ Αθήνας από το πώς την αντιμετώπισαν οι περισσότερες Δημοτικές Παρατάξεις, περισσότερα έμαθα μέσω του καυγά (όπως τον εμφάνιζαν τα ΜΜΕ) με το συγκεκριμένο …αντίπαλο δέος, διότι προσπαθώντας να πείσει ότι αυτό είναι το πραγματικό αντίπαλο δέος (τα άλλα είναι γιαλαντζί, καθότι λεγκαλισμός και τέτοια) έπαιξε με τους όρους θεάματος που τόσο βόλευε τον Μιχαλολιάκο.

  Κατά ..δεύτερον πόσο θα δεχόταν κάποια (αυτοπροσδιοριζόμενη) αντιμνημονιακή πολιτική δύναμη να συμπράξει με μνημονιακές σε Μέτωπο για τη συγκρότηση κοινής πολιτικής στάσης για το ζήτημα στην προεκλογική περίοδο, συνεχίζοντας παράλληλα την αντιπαράθεση σε αυτά που τους χωρίζουν;;
  Θα μου πείτε ότι και οι ..συστημικοί δεν είναι και θα σας πω ότι το σωστό και αυτό, αλλά μήπως δεν αρκεί να ετεροπροσδιοριζόμαστε;;

  Τα λέω (τις προβοκάτσιες) ενδεικτικά, ως παράδειγματα, δυστυχώς δεν είμαστε εκεί, είμαστε ..παραπέρα (και αυτό δεν είναι καλό, γενικότερα)

 179. ωμό κουκί said

  Με αυτό σκεπτικό όντως ισχύει το σκεπτικό της τακτικής, δηλαδή αν ένα κόμμα οριακά καταφέρνει να πάρει 3%, η αύξηση του αριθμού των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν οποιοδήποτε άλλο κόμμα, μεγάλο ή μικρό, φυσικά θα μειώσει την πιθανότητα το κόμμα αυτό να μπει στη βουλή και κατά συνέπεια θα αυξήσει και τα ποσοστά των άλλων κομμάτων. Αν όμως από την άλλη η εκτίμηση είναι ότι ένα ανεπιθύμητο κόμμα θα συγκεντρώσει πάνω από το 3% (οι δημοσκοπήσεις δίνουν σταθερά από 4% και πάνω στη ΧΑ), η ψήφος σε κάποιο κόμμα που θα μείνει εκτός βουλής δεν καταφέρνει να μειώσει το ποσοστό των εδρών του ανεπιθύμητου κόμματος (εκτός αν ακολουθήσουν την τακτική αυτή πολλές χιλιάδες ψηφοφόρων που δεν σκόπευαν να προσέλθουν στις εκλογές).

  Αντίθετα αν κάποιος ψηφίσει ένα κόμμα που θα μπει σίγουρα στη βουλή, μπορεί να μειώσει την επίδραση του ανεπιθύμητου κόμματος και στις δύο περιπτώσεις, δηλ. είτε αποκλείοντάς το από τη βουλή μέσω της αύξησης του αριθμού των εγκύρων είτε μειώνοντας το ποσοστό του επί των εδρών σε περίπτωση που το κόμμα αυτό καταφέρει να βγει. Και αυτό ανεξαρτήτως της τακτικής που θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι ψηφοφόροι.

  Αυτή η παρατήρηση είναι σημαντική στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί σημαντικό να πέσει η επιρροή κομμάτων που θα μπουν σίγουρα στη βουλή, των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση η ψήφος σε κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής πάει χαμένη.

 180. culculζέλος said

  168
  Τώρα που το διάβασες πάντως πρέπει να με ευγνωμονείw για την δωρεάν παιδεία που σου πρόσφερα. Και εγώ εκεί άνοιξα τα μάτια και έμαθα, οι μεγαλύτεροι εθνικιστές της νεότερης ιστορίας της Ελλάδος ήταν αρβανίτες Έλληνες (sic!!!! στο Έλληνες, μη παρεξηγηθώ).

 181. π2 said

  Ρε Κουλκουλτέτοιε, μπράβο σου που απέχεις συνειδητά όπως λες στο 101. Το σθένος σου είναι αξιοπρόσεκτο, μην υποκύπτεις στους πειρασμούς και συνέχισε να κρατάς χαρακτήρα απέχοντας. Άιντε.

 182. culculζέλος said

  Κι εσύ αρβανίτης Έλλην τέκνον μου?

 183. ppan said

  182: να καταλάβαινες και τι διαβάζεις καψερέ….

 184. culculζέλος said

  σου είπα, τα σχόλια να διαβάσεις, όχι το (ψευδο)επιστημονικό άρθρο. Μα κανείς δεν ακούει εδώ μέσα…

 185. Ζωντοχήρα said

  #177 Πραγματικά πιστεύεις ότι θέλουν να φύγουν («απεγκλωβιστούν») από την Ελλάδα;
  Που θα βρουν μεγαλύτερο μπάχαλο για να δράσουν; Δεν υπάρχει άλλο τέτοιο κράτος στον κόσμο.
  Ή μήπως πιστεύεις πως νομίζουν ότι εάν ανοίξει η προοπτική «απεγκλωβισμού» τους, οι Ευρωπαϊκές χώρες θα κάνουν τεμενάδες για το ποια χώρα θα προλάβει να πάρει τους περισσότερους; Ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται και τι είναι η Ευρώπη. Ειδικά όσοι βρίσκονται εδώ.

  Ακόμη και εάν τους δώσουμε από 10.000€ και καταργήσουμε το Δουβλίνο 2, πάλι εδώ θα μείνουν. Είναι πολύ δελεαστικό για έναν που έρχεται από υπανάπτυκτες χώρες να βρίσκεται μέσα σε αυτό το χάλι και με έναν κόσμο προβατοποιημένο και αδρανοποιημένο, με ένα άβουλο πολιτικό σύστημα ανίκανο να πάρει αποφάσεις.
  Ότι και να κάνουμε, δεν έχουν σκοπό να φύγουν. Ήρθαν για να μείνουν και θα μείνουν. Εδώ είναι ο παράδεισος τους, όχι η Γερμανία, όχι η Δανία ή η Γαλλία. Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να δεις την Ελλάδα του ’80, είτε μας αρέσει είτε όχι.

  Αυτός είναι και ο λόγος που εάν δεν πάρει η Χ.Α. σήμερα 5% θα πάρει αύριο 25%, μεθαύριο 45% και τότε θα δεις όχι τον Μιχαλολιάκο αλλά τον ίδιο τον Χίτλερ στην εξουσία. Μέχρι και εσύ ο ίδιος θα γίνεις φανατικός ΧΑγίτης σε 10 χρόνια αν δεν αλλάξει κάτι.
  Υπάρχει η αλήθεια που μας αρέσει αλλά υπάρχει και η πραγματική αλήθεια. Δεν πρόκειται να φύγει κανένας από εδώ.
  Η Ελλάδα δεν είναι πέρασμα, είναι προορισμός.

  Το άλλο περί θύτη και θύματος, είναι ξέρεις αντιστρέψιμο. Γιαυτό και ταιριάζουν αυτά τα δύο κόμματα. Έχουν αντίστροφα επιχειρήματα.
  Δεν σου αρέσει; Δικαίωμα σου.
  Όμως αυτό ισχύει. Για τους μεν θύτες είναι οι δε και αντιστρόφως.
  Ως προς την οικονομική διαχείριση, σίγουρα δεν είναι φιλελεύθερα, σίγουρα δεν είναι καπιταλιστικά. Είναι τα πιο συγγενή κόμματα ως προς την διαχείριση των πόρων. Βουλγαρία θέλει να μας κάνει το ΚΚΕ, Αλβανία η Χ.Α. Ίδιο το αποτέλεσμα.

 186. Servitoros said

  Εγώ όχι, είμαι από Μαρόκο, λαθρομετανάστης που λέτε και εσείς στην χώρα σας http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=469496&cid=122

 187. ppan said

  Μα θα μου πεις αν καταλάβαινες τι διάβαζες θα ήσουν αυτός που είσαι; Θα είχες δίκιο.

 188. culculζέλος said

  Μερικοί δεν θεν να μάθουν . Εγώ το προσπάθησα.

 189. culculζέλος said

  Πάντως καλού-κακού, πρόσεχε που θα πεις ότι τα αρβανίτικα είναι αλβανική διάλεκτος και σε πετσοκόψει κάνας αρβανίτης Έλλην.

 190. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  185: Κάνεις τεράστιο λάθος, το ΚΚΕ θέλει να μας κάνει Αλβανία (αν είναι δυνατόν) και η ΧΑ μεγάλη Γ΄ Ράιχ (παγκόσμια δύναμη και τα λοιπά). Άρα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχει διαφορά στόχων Ζωντοχείρα μου, οι μεν πρώτοι είναι τσιφούτηδες ενώ οι δε εμπνέονται από αυτοκρατορικά μεγαλεία!

 191. ppan said

  Ξέρεις κάτι; Ξαναπροσπάθησε.

 192. ppan said

  190: Ωχ, τσιφούτηδες είπες, μπέρδεψες το παρασύνθημα.

 193. culculζέλος said

  191 Να λες ότι οι αλβανοί είναι αρβανίτες. Είναι πιο επαναστατικό.

 194. Γιώργος Πρίμπας said

  Όταν μιλάμε για λαθρομετανάτες σε τι αναφερόμαστε;
  Στους Παλαιστίνιους που έφυγαν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και πολλοί ήρθαν και στην Ελλάδα κυνηγημένοι από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ;
  Στους Αλβανούς (εξαιρώ κάποιους λίγους στην αρχή που τους άφησε από τη φυλακή ο Μπερίσα τους οποίους και οι ίδιοι οι Αλβανοί κατηγορούν) που για να βρουν καλύτερη ζωή πέρασαν τα σύνορα ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ήρθαν εδώ, αντιμετώπισαν τον ελληνικό ρατσισμό, αλλά πολλοί από αυτούς πρόκοψαν και προσέφεραν και προσφέρουν στην οικονομία;
  Ή στους Πακιστανούς και στους από το Μπαγκλαντές;
  Το Μπαγκλαντές για παράδειγμα έχει έκταση όσο σχεδόν η Ελλάδα αλλά, σήμερα, 160 εκ κατοίκους στους οποίους προστίθενται περί τα 2-3 εκ. κάθε χρόνο διότι τηρούν σχολαστικά το Κοράνι που θέλει τη γυναίκα χωράφι το οποίο ο άντρας οφείλει να σπέρνει συνέχεια. Στις περισσότερες βιοτεχνίες/ βιομηχανίες της χώρας δουλεύουν παιδάκια 12 ώρες την ημέρα 7 ημέρες τη βδομάδα για ένα πιάτο ρύζι και 5-10 δολάρια το μήνα τα οποία παίρνει η οικογένεια του παιδιού. Τα βαμβακερά μπλουζάκια για παράδειγμα που έρχονται από εκεί εισάγονται προς 10-20 λεπτά το ένα ενώ πωλούνται από 4-5 ευρώ στα παζάρια της Αθήνας και πάνω. Όπως καταλαβαίνει κανείς σε μία τέτοια χώρα ό,τι κίνητρο και βοήθεια και να δοθεί το πρόβλημα της μη ανάγκης για μετανάστευση δε λύνεται αν δεν αποφασίσουν (όπως οι Κινέζοι που όταν είδαν ότι δεν μπορεί να αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι εσαεί) μόνοι τους (το τονίζω αυτό γιατί δεν υπονοώ έξωθεν επιβολή) να αλλάξουν.
  Αυτό που αρνούνται να δουν όλοι (και η αριστερά) ή μάλλον κάνουν ότι δεν βλέπουν (σκεφτόμενοι μικροπολιτικά και κοντόφθαλμα) είναι αυτό που γνωρίζουμε όλοι.
  Στις χώρες αυτές και σε μερικές ακόμα, ένα διακρατικής εμβέλειας κύκλωμα δουλεμπόρων που περιλαμβάνει από την Ελλάδα και την Τουρκία (που τουλάχιστον αδιαφορεί αν όχι διευκολύνει το φαινόμενο γιατί περιμένει να εισπράξει πολλαπλά, από μεγάλες επιδοτήσεις να σταματήσει το φαινόμενο μέχρι από τυχόν αποσταθεροποιήσεις των ευρωπαϊκών κρατών, όπως η Ελλάδα) μέχρι τις χώρες αυτές, λέει σε ανθρώπους ότι θα τους μεταφέρει στην Ευρώπη για 5-6.000 δολάρια το «κομμάτι». Τα χρήματα αυτά επειδή δεν τα έχουν τους υποχρεώνει να τα ξεπληρώνουν σιγά-σιγά στις χώρες που θα πάνε με ομήρους τις οικογένειές τους πίσω. Είναι προφανές ότι αυτό το φαινόμενο δουλεμπορίας πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του αλλά είναι επίσης προφανές ότι και κάθε διευκόλυνση αυτών που έρχονται στην Ευρώπη θα αποτελεί περαιτέρω κίνητρο.
  Η ναζιστική Χ.Α. (στην οποία οι υπέρμαχοι της αρίας καθαρότητας συμμάχησαν με τους ακροδεξιούς που στην ιδεολογία τους δεν παραδέχονταν την ύπαρξη αρίας φυλής αλλά είναι υπέρμαχοι της προαιώνιας ελληνικής φυλετικής ανωτερότητας) πολύ απλά έρχεται και πουλάει προστασία από την έλλειψη πολιτικής βούλησης την οποία θα εισπράξει σε ψήφους δυστυχώς αλλά δεν φταίει ο κόσμος.

 195. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  192: Για δώσε το κανονικό γιατί το ξέχασα!

 196. π2 said

  http://bit.ly/JkvI0B

 197. Τι λέτε ωρέ Ζωντοχήρα, δεν θα ξαναεπιστρέψουμε ποτέ στο παράδεισο που ήταν το κέντρο της Αθήνας πριν έρθουν οι παλιομετανάστες;
  Μα γιατί καλέ;

  Είχα πακετάρει τα πράγματά μου και ήμουν έτοιμος τώρα που θα διώξουμε επιτέλους τους αλλοδαπούς, να μετακομίσω στο κέντρο.
  Υπολόγιζα ό,τι θα ανοίξουν θέσεις εργασίας που τις είχαν μέχρι τώρα οι παλιοξένοι,
  οι οικογένειές μας θα ζούσαν επιτέλους σε ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς την μόλυνση των αλλοδαπών, τα παιδιά μας θα τρέχανε όλη μέρα τραγουδώντας και μαζεύοντας λουλούδια στα μοναδικά πάρκα του κέντρου της πιο όμορφης και πολύχρωμης πρωτεύουσας του κόσμου υπό τους ήχους της μελωδία της ευτυχίας!

  Τέρμα η πορνεία, τα ναρκωτικά, η ανεργία, οι μισθοί πείνας, η κακοποίηση των ζώων, τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν πρόσβαση παντού χωρίς να τους εμποδίζουν οι παλιομετανάστες, οι κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας θα φροντίζουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, τέρμα οι άστεγοι, οι επαίτες, το λάδωμα στην πολεοδομία και στην εφορία, κανείς δεν θα πετά σκουπίδια και οι οδηγοί θα σταματούν στις διαβάσεις για να περνούν οι πεζοί.

  Και έρχεστε τώρα εσείς και μου γκρεμίζετε τα όνειρα…
  Μα τότε γιατί θα τους διώξουμε τους παλιοξένους;

 198. Mindkaiser said

  @45

  Σε ευχαριστώ για τον εξαιρετικό σύνδεσμο. Τον αναμετέδωσα στο Facebook με την παρακάτω σημείωση:

  «Η ψήφος στην Χ.Α. δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας. Είναι συνειδητή ταύτιση με το ναζιστικό ιδεώδες. Κανείς δε δικαιούται να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε.»

  Νομίζω ότι οφείλουμε όλοι να δείχνουμε την απέχθειά μας με κάθε ευκαιρία, ώστε να φορτιστεί με το συναισθηματικό βάρος που της πρέπει μια τέτοια αντιδημοκρατική επιλογή.

 199. gryphon said

  Στό αρθρο γίνεται μιά αναφορά στον θρίαμβο τής Μαρι Λεπεν και σωστά ο Σαραντακος αναφέρει πως δεν βλεπει και μεγαλη σχεση αναμεσα στο κομμα τής Λεπεν και τήν ΧΑ.Μονο μεχρι εκει ομως γιατί μετα στο αρθρο ασχολειται μονο για τήν ντοπια ακροδεξια.
  Το ιδιο και οι αριστεροι σχολιαστές που βρίσκουν ευκολο στοχο την ΧΑ και τον Μιχαλολιάκο ωστε να ξορκισουν το κακο, τήν ακροδεξια.
  Ευκολο γιατι οι χρυσαυγιτες πληρουν ολες τις προδιαγραφές ωστε να δαιμονοποιηθουν.Ναζιστικοι χαιρετισμοι,ξυρισμενα κεφαλια,στρατιωτικο στυλ κλπ.Την Μαρι Λεπεν πως τήν αντιμετωπιζεις ομως ?Δέν ειναι ευκολο.
  Μακαρι για μενα να υπηρχε αναλογο κομμα και στήν Ελλαδα αντι να ασχολουμαστε με τον Μιχαλολιάκο ο οποιος μαλιστα αποκηρυξε δημόσια τήν Λεπεν σε τηλεοπτικη του συνεντευξη στο «επι του Πιεστηρίου» λεγοντας πως ειπε να μην δωθουν χρήματα στήν Ελλαδα.
  Κατι τετοια αποδεικνύουν σε μενα τι ρόλο παιζει αυτός ο τυπος.
  Κριμα λοιπονπου ασχολουνται οι διαφοροι αριστεροι σχολιαστές οπως ειπα με τήν ΧΑ και οχι με τήν Λεπεν. Θα είχαν τήν ευκαιρία να δουν ετσι που παει ο κοσμος γιατί κατά τήν γνώμη μου είναι μακριά νυχτωμενοι.
  Ο θριαμβος της στήν Γαλλια (παρα τον λυσσαλεο πολεμο των καθεστωτικων μμε) δειχνει τόν δρομο δέν οφειλετε ετσι απλα στο θεμα τής μεταναστευσης μονο.
  Οι θεσεις της κατα τής Ε.Ε κατα τής παγκοσμιοποίησης υπερ τής εξοδου τής Γαλλιας απο το ΝΑΤΟ και το ευρώ αλλα και κατα τών διεθνών τοκογλυφων ( «η Goldman Sachs κυβερνα τήν Ευρώπη») και ειναι ο λογος που πηρε αυτο το ποσοστο.
  Η αντιδραση και τών Γαλλων και ολων τών ευρωπαικων λαων κατα τής υποχρεωτικης ομογενοποιησης,του πολυπολιτισμου κατα της Ευρωπης τών λαων και κατα τών τραπεζιτών δέν μπορει παρα να αυξανεται μερα με τήν μερα.

 200. Κε Σαραντάκο στο 167 σχόλιο έχεις δίκιο, στο 62 όμως με το να θεωρείς ότι οι δέκα που θα απέχουν θα ανήκουν σ’ ένα συγκεκριμμένο χώρο και δεν θα έχουν αναλογικά την σύνθεση του εκλογικού σώματος αυθαιρετείς πέραν του επιτρεπομένου από στατιστικής πλευράς.
  Λογικό είναι από όλους τους πολιτικούς χώρους να βρεθούν κάποιοι που για κάποιον λόγο δεν θα ψηφίσουν.

 201. Servitoros said

  @199

  Μια που ήρθε και το αντισημητικό μπιζουδάκι της Χρυσής Αυγής εδώ μέσα δεν εξηγεί και στον Νικοκύρη τον ρόλο της Σχολής της Φρανκφούρτης στα ευρύτερα σχέδια του Σιωνισμού και της Νέας Τάξης, έτσι για να ευθυμήσουμε λιγάκι δευτεριάτικα.

 202. culculζέλος said

  Αφού εδώ και πολλούς μήνες οι Συριζαίοι και οι κάθε είδους «αγανακτισμένοι» μεθόδευσαν, οργάνωσαν και τελικά επιβράβευσαν αντισυγκεντρώσεις, προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, ποικιλότροπη άσκηση βίας,  βγάζουν σήμερα ανακοινώσεις καταδίκης. Αφού λανσάρισαν τα συνθήματα περί «προδοτών», «κυβερνήσεων Τσολάκογλου», «Γουδιών», «κρεμάλας», αφού έκλεισαν το μάτι στις εφόδους στα σπίτια πολιτικών αντιπάλων, αφού ενοποίησαν την συνθηματολογία τους με εκείνη του φασισμού και της «εθνικοφροσύνης» έρχονται σήμερα να «ανησυχήσουν» για την ενδεχόμενη είσοδο της  Χρυσής Αυγής στη Βουλή… Οι Φαρισαίοι και οι Γραμματείς…
  http://alekos.blogspot.com/2012/04/blog-post_21.html?spref=fb&m=1
  Με αντέγραψε, αλλά χαλάλι του.

 203. Ζωντοχήρα said

  194 «ήρθαν εδώ, αντιμετώπισαν τον ελληνικό ρατσισμό, αλλά πολλοί από αυτούς πρόκοψαν και προσέφεραν και προσφέρουν στην οικονομία;»

  Ε βέβαια. Είναι γνωστό πλέον σε όλον τον κόσμο το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος, από το ’90 μέχρι σήμερα, που οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στα Αλβανικά χέρια.

  Όταν μια επιχείρηση παράγει 50 γιαούρτια από 10 Έλληνες εργάτες, αλλάξουν οι εργάτες και από 10 Έλληνες γίνουν 10 Αλβανοί αλλά τα παραγόμενα γιαούρτια εξακολουθούν να είναι 50, αναρωτιέμαι γιατί αυτό θα πρέπει να το ονομάσουμε προσφορά στην παραγωγή γιαουρτιών. 50 ήταν τα γιαούρτια, 50 έμειναν.

  Μέγας μύθος αυτός με την προσφορά στην οικονομία. Η μοναδική προσφορά που έκαναν ήταν προσφορά στην ανεργία στην οποία προσέφεραν τα μέγιστα.

 204. sarant said

  200: Δεν είσαι προσεχτικός. Το σχόλιο 52 απαντάει στο σχόλιο 50 που απαντάει στο σχόλιο 7, οπου ο σχολιαστής λέει ότι θα πάει να ψηφίσει ένα Χ μικρό κόμμα για να μην επωφεληθεί από την αποχή του η Χρυσή Αυγή, Άρα, στα μετέπειτα παραδείγματα, θεωρούμε δεδομένο ότι και οι 10 ανήκουν στον ίδιο χώρο. Άλλωστε το λέω στο 62 «αν υπάρχουν 10 απογοητευμένοι αντιναζιστές». Αυτή είναι η εκφώνηση του προβλήματος.

  179: Ωραία, επιτέλους συνεννοηθήκαμε!

  199: Ο θρίαμβος της Λεπέν, που τελικά είναι μικρότερος απ’ όσο φαινόταν στις πρώτες εκτιμήσεις, είναι κάτι που συμφωνώ πως αξίζει να μελετηθεί. Δεν ανέφερα περισσότερα γιατί κι εγώ δεν ξέρω πολλά αλλά και έχουμε τα δικά μας ντράβαλα. Πάντως, η Λεπέν κατάφερε σε ένα βαθμό να κάνει παρουσιάσιμο το κόμμα της και να ελπίζει να αποτελέσει τον νέο δεξιό πόλο. Τι πιστεύει στ’ αλήθεια δεν το ξέρω, αλλά πάντως την είχα ακούσει τις προάλλες να λέει ότι το κόμμα της είναι εναντίον του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του αντισημιτισμού.

 205. sarant said

  203: Κοιτάξτε, η αχαριστία είναι μέγιστο αμάρτημα, είναι ντροπή να λέτε για τους Αλβανούς ότι δεν πρόσφεραν στην οικονομία.

 206. Καλαχώρας Λεώνικος said

  Ουφ… μανούλα μου!

 207. Νίκος Μαστρακούλης said

  186: Ειλικρινής απορία: Μήπως η έγκυρη (λέμε τώρα) ζούγκλα, όταν λέει Αχμέτ, εννοεί Ζαν Ντανιέλ (βλ. π.χ. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=253191);

  205: Η Ζωντοχείρα με τα πέντε ορφανά δήλωσε ευθαρσώς (στο 166) ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Συνεπώς, πού να βρεθεί η ντροπή;

 208. Ζωντοχήρα said

  205. Δεν το παίζω διαβασμένη, τώρα το μελετάω και εγώ αυτό:

  Click to access %CE%99%CF%83%CE%BF%CE%B6%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF_%CE%A4%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%89%CE%BD_%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD.pdf

  Πάντως με μια πρόχειρη ματιά, δεν είδα να γίνεται κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή στην Ελλάδα. Απεναντίας το Ισ.Τρεχουσών Συναλλαγών έφτασε στο 14% (2008) από σχεδόν 0% το 90, δηλαδή ο λόγος τείνει στο μείον άπειρο, ενώ ενδιαφέρον έχει και το διάγραμμα 1.5 «Εξέλιξη της αποταμίευσης, των επενδύσεων και του πλεονάσματος/ελλείμματος στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας»

  Εμπειρικά (γιατί ζούμε μέσα σε αυτό το κράτος) δεν είδα να αυξάνονται οι εξαγωγές των προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, είδα να κλείνουν επιχειρήσεις, δεν είδα να βγάζουμε αυτοκίνητα, ψυγεία ή πλυντήρια, δεν είδα να πουλάμε περισσότερα κρασιά ή τυριά ή να πουλάμε ψηφιακά συστήματα.
  Αναρωτιέμαι τι είδους ήταν η προσφορά των Αλβανών.

  Βεβαίως μας ήρθαν τα κινητά τηλέφωνα και τα ευρυζωνικά δίκτυα.
  Ελπίζω να μην τα πιστώνετε και αυτά στην έλευση των Αλβανών.
  Κάποια πράγματα συμβαίνουν απλώς και μόνον λόγω της εξελίξεως, λόγω της παρόδου του χρόνου.
  Το γεγονός λ.χ. ότι από το ’80 μέχρι σήμερα έχουμε μερικούς δρόμους παραπάνω, δεν σημαίνει ότι έκανε καλά την δουλειά του το ΠΑΣΟΚ (κυρίως) τόσα χρόνια. Κατόρθωμα θα ήταν εάν δεν κατάφερνε να τους κάνει, όπως και κατόρθωμα ήταν που τους καθυστέρησε τόσο πολύ.
  Το να μεταφράζεται δηλαδή η αποτυχία σε επιτυχία είναι αποκλειστικότητα μας. Ουσιαστικώς η Ελλάδα ως παραγωγός χώρα έχει χειροτερέψει την θέση της και έχει γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας του κόσμου, συγκριτικά με τον πληθυσμό της.

 209. Μιχαλιός said

  194: «Το Μπαγκλαντές για παράδειγμα έχει έκταση όσο σχεδόν η Ελλάδα αλλά, σήμερα, 160 εκ κατοίκους στους οποίους προστίθενται περί τα 2-3 εκ. κάθε χρόνο διότι τηρούν σχολαστικά το Κοράνι που θέλει τη γυναίκα χωράφι το οποίο ο άντρας οφείλει να σπέρνει συνέχεια… ό,τι κίνητρο και βοήθεια και να δοθεί το πρόβλημα της μη ανάγκης για μετανάστευση δε λύνεται αν δεν αποφασίσουν (όπως οι Κινέζοι που όταν είδαν ότι δεν μπορεί να αυξάνεσθαι και πληθύνεσθαι εσαεί) μόνοι τους (το τονίζω αυτό γιατί δεν υπονοώ έξωθεν επιβολή) να αλλάξουν»

  Γιώργο Πρίμπα, είναι ενετλώς ξεπερασμένα και ανυπόστατα όσα λες, για να μην πω και άκρως παρεξηγήσιμα. Δες εδώ για παράδειγμα: http://www.un.org/esa/population/publications/completingfertility/2RevisedRAHMANpaper.PDF

 210. Μιχαλιός said

  Κι επειδή και το άρθρο που παραπέμπω ξεπεράστηκε πια και αυτό, να και στοιχεία πιο πρόσφατα: 2,2 παιδιά ανά γυναίκα έχει το Μπαγκλαντές για το 2009 – όσο κι η Ελλάδα τον καιρό που γεννηθήκαμε εμείς…
  http://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN

 211. Mindkaiser said

  @208

  Αν κάνατε τον κόπο να διαβάσετε το κείμενο που η ίδια παραθέσατε, θα δείτε ότι δεν αμφισβητείται η αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης κατά την επίμαχη περίοδο. Η μόνη κριτική που ασκείται έγκειται στο γεγονός ότι, λόγω της εισροής ανειδίκευτης εργασίας, προωθήθηκαν τεχνολογίες εντάσεως εργασίας και όχι εντάσεως τεχνολογίας, οδηγώντας στην ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας χαμηλής προστιθέμενης αξίας.

  Και για να μην αναπαράγουμε στερεότυπα, ρίξτε μία ματιά και στην παρακάτω ανάλυση και πείτε μου που διαφωνείτε.

  http://kkalev4economy.wordpress.com/2012/02/10/greece-current-account/

 212. Mar Pap said

  Να πω και ένα σχετικό λίγο κρύο ανέκδοτο, να ελαφρύνω λίγο το κλίμα:
  Τι κάνει η γυναίκα του Χίλτερ γυμνή στο κρεβάτι;

  Ναζάκια!

 213. […] Όταν λέω πιο πάνω ότι δεν είναι σίγουρη η είσοδος του νεοναζιστικού μορφώματος στη Βουλή, δεν εθελοτυφλώ. Ξέρω καλά τα δημοσκοπικά ευρήματα. Ωστόσο, προκειμένου για ένα νέο κόμμα, και μάλιστα για ένα ακραίο νέο κόμμα, τα περιθώρια λάθους της δημοσκοπικής πρόβλεψης είναι αυξημένα. Κι έπειτα, ελπίζω ότι όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή για να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους, θα το ξανασκεφτούν, τώρα που έρχεται πιο καθαρά στην επιφάνεια ο νεοναζιστικός χαρακτήρας αυτού του κόμματος. Θέλω να πω, τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί και εύχομαι τελικά στις εκλογές  που θα έρθουν, τις έτσι κι αλλιώς απρόβλεπτες και πρωτοφανείς, να γλιτώσουμε τη χρυσαυγίτικη ρετσινιά. Νίκος Σαραντάκος https://sarantakos.wordpress.com/2012/04/23/xavg/ […]

 214. akindynos said

  Πολύ χτυπητη η διαφορά στην πληθυσμιακή πυκνότητα μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές. Τόσο που δυσκολεύομαι να πιστεψω ότι εξηγείται επαρκώς από τη θρησκεία. Άλλωστε το Ιράν έχει ένσ επιτυχημένο πρόγραμμα ελέγχου των γεννήσεων.

  Πρέπει να υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση λιγότερο εξωτική, ή μήπως περισσότερο;

  The land is devoted mainly to rice and jute cultivation as well as fruits and other produce, although wheat production has increased in recent years; the country is largely self-sufficient in rice production. Bangladesh’s growth of its agricultural industries is due to its fertile deltaic land that depend on its six seasons and multiple harvests.

 215. sarant said

  214: Έξι εποχές έχουν στο Μπαγκλαντές; Αν ήταν μπαγκλαντεσιανός ο Βιβάλντι….

 216. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  Καλά μιλάμε απίθανο γέλιο βγάζει η συζήτηση… Ρε συμπέθερε Ντίνο αφού πεθαίνεις να μετακομίσεις στο κέντρο έχει ένα ωραίο δυάρι υπόγειο στην περιοχή Γκράβας-Κολιάτσου να σου νοικιάσει η μάνα μου στην πολυκατοικία που έχτισε λίγη-λίγη η διευρυμένη οικογένεια για να μείνουμε. Ήταν μια αξιοπρεπέστατη γειτονιά παρά κάποια προβλήματα με τα διπλανά σχολεία – μεγαλώσαμε όλοι μας εκεί με τις βόλτες μας σε Κολιάτσου-Αμερικής-Φωκίωνος Νέγρη, τα τοπικά μαγαζάκια και τους σινεμάδες. Μετά γίναμε και πολυπολιτισμικοί και αποκτήσαμε και έθνικ εστιατόρια και ανήλικες πουτάνες για ψίχουλα στις πλατείες δίπλα στη δημόσια αφόδευση – μας πήραν είδηση πως οι γιαγιάδες φοράνε σταυρουδάκια οι απαράδεκτες θεούσες και είπαν να τις απαλάξουν (καλά να πάθουν που δεν έγιναν άθεες). Μια και η γειτονιά δε γυρίζει δυστυχώς στη δεκαετία του ’80 ευχαρίστως να στο νοικιάσει εσένα παρά στο Νιγηριανό με τις ανήλικες που της το ζητάει. 🙂 Θα μπορεί και να συνεννοείται με το νοικάρη της στα γεράματα της και να της φέρνει και κανένα γιαουρτάκι στον πρώτο όροφο.

  (100) Ρε Γκαρσόνι εσύ δεν είσαι κατά του γενοκτόνου Κολοκωτρόνη και των φασιστών της ΕΟΚΑ; Θα μας τρελλάνεις…

  Δυστυχώς Νικοκύρη η ΧΑ θα μπει στη Βουλή. Μπορεί κανείς ελεύθερα να βαυκαλίζεται πως η ευθύνη είναι αποκλειστικά των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ για αυτό. Και υποψη πως αν απαγορευτούν (δε θα με χαλούσε καθόλου) οι ίδιοι άλλοι εκλογικοί σχηματισμοί θα προκύψουν να καλύψουν το κενό τώρα που είδαν την πελατεία. Χωρίς να βαρύνονται με το βαρύ παρελθόν και παρόν της ΧΑ αλλά με την ίδια άρρωστη ιδεολογία.

 217. Costas said

  215 Il cimento del riso e del frumento! 🙂

 218. ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ said

  ΡΕ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ. Η ΙΣΟΤΗΤΑ, Η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕς ΑΥΤΕς ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΓΑΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΤΕΡΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!! ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

 219. Μαρία said

  216 Χασάπη, κλέβεις. Γίναμε πολυπολισμικοί, αφού προηγουμένως οι περιοχές αυτές υποβαθμίστηκαν, πριν να έρθουν οι μετανάστες. Αν είχαν πέσει τα νοίκια στην Εκάλη, θα πήγαιναν εκεί κι όχι στη γειτονιά σου. Και στη δικιά μου εγκαταστάθηκαν μετανάστες, επειδή υπήρχαν πολλές πολυκατοικίες με άδεια ημιυπόγεια. Μη με κάνεις να λέω τα αυτονόητα.

 220. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  (219) Ρε Μαρία με δουλεύεις; Κοίτα να δεις που μεγάλωσα σε υποβαθμισμένη γειτονιά και δεν το ήξερα. 🙂 Προφανώς και δεν ήταν Εκάλη αλλά ήταν αξιοπρεπέστατη και σαφέστατα όχι όπως έτσι που κατάντησε. Και αρχικά ούτε άδειοι είμαστε ούτε και τόσο φτηνοί. 1 ημιυπόγειο και μόνο νοικιάστηκε αρχικά στο δρόμο μας. Σιγά σιγά άρχισε η αλλαγή, πρώτα με υποβάθμιση των γειτονικών περιοχών και μετά έγινε χιονιστοιβάδα και σε εμάς. Πρώτα μου έλεγαν οι ξαδέλφες μου πως φοβούνται πια να κυκλοφορήσουν το βράδυ, μετά έφυγαν και τώρα φοβούνται τα 70άρια (σχεδόν 80άρια) γερόντια οι γονείς μας να περπατούν την ημέρα. Αλλά είπαμε για όλα φταίνε οι κακοί ρατσίσταροι Έλληνες, εγκληματίες ξένοι δεν υπάρχουν και αν υπάρχουν οι Έλληνες τους έκαναν. Φταίει η αδελφή της μάνας μου που δεν έβαλε τους ληστεύσαντες της στο σπίτι της για να υπάρξει αρκούντως αλληλέγγυη… Το εμπεδώσαμε το μάθημα (γιατί αλλιώς φασίστες θα μας ανεβάζει ο δάσκαλος, ναζί θα μας κατεβάζει ο ΜΚΟ-ας).

  Δυστυχώς ανάμεσα στα δίποδα ζώα της ΧΑ και τους φανατικούς ιδεολόγους των ανοιχτών συνόρων πλέον δεν επιτρέπεται μέσος δρόμος φαίνεται.

 221. Ναι βρε συμπέθερε, αυτό λέω και εγώ, άντε να τους διώξουμε ώστε να ξαναγίνει το κέντρο της Αθήνας ο παράδεισος που ήτανε το ’80 και το ’90.

  Και εγώ έχω μνήμες από τις υπέροχες γειτονιές γύρω από την Ομόνοια:
  Τα γραφικά μπουρδέλα, τις πουτάνες να χαιρετάνε χαμογελαστές τους περαστικούς, τα μπαράκια με τα αρχαιοελληνικά ονόματα όπως «πυρετός», την χαρακτηριστική καθαριότητα και τις μυρωδιές της περιοχής, τα χαμογελαστά φανταράκια να κάνουν βόλτες στα ..μουσεία, τα πανέμορφα κτήρια, τα πάρκα, τους πεζόδρομους, τα καταστήματα των κλεπταποδόχων που έσφυζαν από ζωή…
  Και μετά ήρθαν οι ξένοι και τα κατέστρεψαν όλα.
  Άστα διάλα πια!
  Νισάφι με αυτούς τους ξένους!
  Να φύγουν όλοι τους να μας αφήσουν ήσυχους
  Άντε λοιπόν, σηκωθείτε από καρέκλες, καναπέδες, κρεβάτια, τουαλέτες, να διώξουμε τους αλλοδαπούς .
  Αν φύγουνε οι παλιοξένοι, μετά όλοι μαζί μπορούμε να κλείσουμε σε στρατόπεδα τις πουτάνες τα πρεζάκια και τους άστεγους ή απλά να τους διώξουμε από την γειτονιά μας.
  Αχ βρε συμπέθερε, λες να επιστρέψουν και οι λατέρνες αν φύγουν οι ξένοι;

 222. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  (222) Γιατί ρε συμπέθερε άσχημα θα’ναι να επιστρέψουν οι λατέρνες και κυριολεκτικά; Λες να μπορώ τότε και πάλι να σουλατσάρω Ομόνοια-Σύνταγμα μέχρι τις 2 το πρωϊ όπως κάποτε;

  Γιατί στρατόπεδα; Γιατί να ξοδευτεί ο φορολογούμενος. Ένα 10-15% του ελληνικού πληθυσμού που γουστάρει μπορεί να τους πάρει σπίτι του. 🙂

  Επί του προκειμένου θα το νοικιάσεις το ρημάδι το υπόγειο – έχει και πουτάνες από δίπλα και χασισέμπορο κι από όλα που νοσταλγείς η γειτονιά – τώρα που θα τα αποποινικοποιήσει ο Βαλλιανάτος θα είσαι και νόμιμα χασίσι-γαμήσι κι επιστροφή στη φύση.

 223. Μαρία said

  220 Η υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου και των περιοχών που ήταν κοντά στις γραμμές του τρένου ή ήταν πυκνοκατοιμένες όπως η Κυψέλη άρχισε πριν απ’ τους μετανάστες. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό που λέω. Όσοι είχαν κανένα φράγκο πήραν τα βουνά ή τις θάλασσες για καθαρό αέρα πολύ πριν.
  Προφανώς και η αλλαγή έγινε σιγά σιγά. Αλλά οι διπλανές περιοχές πώς υποβαθμίστηκαν; Έχεις κάποια λογική εξήγηση;
  Τα άλλα μανιχαϊστικά κακοί Έλληνες-αγαθοί ξένοι δεν περίμενα οτι θα τα αναφέρεις. Και το τραύμα με τη θεία σου πρέπει να το επουλώσεις. Η δικιά μου, το ξαναείπαμε, το έπαθε σε ανύποπτο χρόνο τη δεκαετία του 80.

 224. Costas said

  Εις επίρρωσιν (αν και είναι πασίγνωστο) του ότι η ακροδεξιά έχει ανέβει παντού στην Ευρώπη και όχι μόνο σ’ εμάς με την τραγική οικονομική μας κατάσταση, άρθρο της Le Monde: http://www.lemonde.fr/election-presidentielle-2012/article/2012/04/23/les-dirigeants-europeens-mettent-en-garde-contre-l-extreme-droite_1689866_1471069.html

 225. Ε αν είναι να μου πάθεις τίποτα, να το νοικιάσω το ρημάδι το δυάρι!
  Και οι λατέρνες μπορεί να γυρίσουν, αλλά και οι άμαξες με την φόρα που έχει πάρει η τιμή της βενζίνης.
  Αυτά που δεν πρόκειται να γυρίσουν ποτέ είναι τα νιάτα της θεία σου αγαπημένε μου συμπέθερε, και νομίζω πως εκεί είναι το πρόβλημα και όχι αν οι γείτονες της θειά σου είναι από την Αλβανία ή την Βουλγαρία.

 226. Servitoros said

  (100) Ρε Γκαρσόνι εσύ δεν είσαι κατά του γενοκτόνου Κολοκωτρόνη και των φασιστών της ΕΟΚΑ; Θα μας τρελλάνεις…

  Χάχα και το μυαλό μου είναι θολό που έλεγε και ο ποιητής φανφάρας. Τουλάχιστον τα politically incorrect που γράφεις εδώ μέσα τα μεταφράζεις στους συναδέλφους σου και τους ανωτέρους σου στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο για να κατανοήσουν τι ανθό πήραν στο τμήμα τους.

  Ζουμπουρλούδικο χασαπουλίνι μου έλειψες τόση βαρβατίλα είχα να αισθανθώ από τότε που ο Αντωνάκης Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος παρακαλούσε να μην τον βάλουν στην ψειρού.

 227. 1. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι τρομερό κόμματα που έχουν σαν πρότυπο τον Στάλιν να μπαίνουν στη βουλή και είναι τρομερό να μπει η Χ.Α για μένα είναι και τα δύο το ίδιο επικίνδυνα.
  2. Αν η Δημοκρατία μας είναι δυνατή θα αντέξει και τη Χρυσή Αυγή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα απο τα άκρα αν είμαστε αληθινοί Δημοκράτες, πάντα εξάλλου σε περιπτώσεις κρίσης και φτώχειας όλα τα άκρα και αριστερά και δεξιά ενδυναμώνονται.

 228. spiral architect said

  Ψυχραιμία, όλα τα προβλήματα θα λυθούν
  (αχ αυτά τα «άκρα»!)

 229. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  (226) Αφού το ξέρεις Γκαρσονάκι μου πόση αδυναμία σου έχω, με το που σε πήρα κατά τύχη είδηση να ξεμυτίσεις με τις αμπελοφιλοσοφίες σου επέστρεψα κι εγώ. (Ορίστε Μαρία κι άλλο κόκκινο πανί :-). Τα PIC τα ξέρουν οι συνάδελφοι – βλέπεις στα τεχνολογικά ινστιτούτα («που τα βρίσκετε ρε παιδί μου» που είπε κι ένας στρατολόγος σε φοιτητή του ΜΙΤ) και στα ερευνητικά εργαστήρια με πήραν βάσει της δουλειάς μου – δε χρειάστηκα τα πιστοποιητικά αριστερών φρονιμάτων που έχεις συνηθίσει στην Ελλάδα. Που να δείς όταν τους περιγράφω τα μυαλά που κουβαλάς και τη νοοτροπία και τις πρακτικές που έχουν επιβάλει στα πανεπιστήμια και το δημόσιο λόγο και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο των βρωμοφασιστόμουτρων καπιταλοακαδημαϊκών… 🙂

  Αν τόσο πολύ σε γεμίζει η βαρβατίλα τι να σου πω, ακούω πως τα Χρυσά Αυγά τη βρίσκουν με κάτι S/M πάρτυ, δε πας να τους σερβίρεις; Εγώ έχω πιο πεζά γούστα όσον αφορά το τι με εξιτάρει αλλά ο καθένας με τα βίτσια του. Τη σκατόφατσα του Περίανδρου δεν την έχω εμπεδώσει αλλά παντελώς εγκεφαλικά δε θα με χαλούσε καθόλου να έβλεπα τον υποψήφιο βουλευτή Παναγιώταρο να τρώει το κράνος με το οποίο απειλούσε τους Παρίση-Φρίντμαν-Λιθοξόου-βαν Μπουσχότεν στη μούρη. Έτσι σα θεία τιμωρία.

  (225) Συμπέθερε στείλε τηλ. να τα κανονίσετε. Τα νιάτα των ανθρώπων μου δε γυρίζουν αλλά αλίμονο αν καταλήξουμε να ρίχνουμε την ευθύνη για την κατάντια της γειτονιάς τους στα γεράματα τους… Και σε πληροφορώ πως όσο συντηρητική κι αν την κάνει η ηλικία της, οι εμπειρίες της και η θρησκεία της δε τραβάει ιδιαίτερο ζόρι με τους γείτονες της που είναι καλοί άνθρωποι και συνεργάσιμοι και τους προτιμά (Αλβανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους και άλλους) από τον όποιο κακό Έλληνα γείτονα. Το πρόβλημα είναι τα εγκληματικά στοιχεία που μαζεύτηκαν κι αυτά όσο και να το αρνείστε και πως η κατάσταση – ακόμα και στις υποβαθμισμένες περιοχές – χειροτέρεψε κατά πολύ. Σε λίγο θα μου πεις πως όταν κυκλοφορούσα άφοβα Ομόνοια-Σύνταγμα το 1990 σε άγριες ώρες της νύχτας βρισκόμουν σε άλλο πλανήτη – τη σημερινή εποχή φοβόμουν που περπατούσα στην Κυψέλη να επισκεφτώ πολύ δικό μου άνθρωπο στο Άσυλο Ανιάτων…

  (223) Μαρία πας να με βάλεις να γράψω μακρυνάρι και δεν έχω χρόνο. Προφανώς οι συγκέντρωση/γκετοποίηση ξεκίνησε από τις υποβαθμισμένες περιοχές που ήταν φτηνότερες και μετά πήρε η μπάλα και εμάς που γειτονεύαμε. Και με τον τρόπο που προέκυψε η μεταναστευτική εισροή στην ουλουάχατα-Ελλάδα ήταν αναπόφευκτη δυστυχώς. Αλλά (α) και στις υποβαθμισμένες περιοχές η κατάσταση χειροτέρεψε κατά πολύ και (β) εμείς που δεν είμαστε υποβαθμιστήκαμε και (γ) τα (α-β) εξελίχθηκαν με τρόπο που λογικά δεν είναι άσχετος της ανεξέλεγκτης πληθυσμιακής αλλαγής. Τα μανιχαϊστικά λυπάμαι αλλά τα ακούω συνεχώς από την αριστερή και τη νεοφιλελεύθερη πλευρά (που αν κρίνω από το poll του Νικοκύρη αντιπροσωπεύεται υπερεπάξια στους αναγνώστες του). Το μόνο πρόβλημα είναι η ρατσιστική νοοτροπία των Ελλήνων, η εγκληματικότητα είναι ελληνική κυρίως ή ελληνικής προέλευσης ή από πίσω κρύβονται πάντα Έλληνες, ο άγιος μετανάστης και ο Φαρισσαίος Έλληνας. Έχω βαρεθεί να εξηγούμαι – στους συγγενείς και φίλους που έχουν πέσει θύματα αλλοδαπής εγκληματικότητας πως ούτε εγκληματίες είναι όλοι (ούτε ευτυχώς καν η πλειονότητα τους) οι μετανάστες ούτε πως και αυτοί που είναι πια εγκληματίες ήρθαν απαραίτητα στη χώρα με σκοπό να κλέψουν, πως οι ίδιοι οι μετανάστες είναι πάρα πολύ συχνά θύματα στην Ελλάδα κλπ. κλπ. και από την άλλη σε κοινωνικά ευαίσθητους φίλους πως δε μπορείς να βιάζεις τη μνήμη μου με το να μου λες πως το πρόβλημα προυπήρχε και μετά απλώς γίναμε πολυπολιτισμικοί ή να μου γαμάς τη λογική με το να μου μιλάς – έμμεσα ή άμεσα – για ανοιχτά σύνορα παρά την αδυναμία της χώρας να τους απορροφήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και δυστυχώς ακούν οι μεν τους δε και μετά δε με ακούει εμένα κανένας (παρεκτός του Γκαρσονιού δηλαδή που του λείπω τόσο πολύ :-).

  Τους τσαντάκηδες που κατέληξαν να τραυματίσουν τη μάνα μου τη δεκαετία του 1990 (Έλληνες ή ξένοι δε το ξέρω) τελικά τους ξεπέρασα. Για την αδελφή της μάνας μου δε ξέρω πότε θα το κάνω το ίδιο – η επίθεση ήταν άμεση και πολύ πιο άγρια σε μια γιαγιά 75 ετών γαμώ το φελέκι μου. Το ότι φοβάμαι για τη δική της ασφάλεια (και αυτή της μάνας μου) δε βοηθάει. Δόξα σοι ο Θεός έχω ζήσει αξιολογότατους μετανάστες για να έχω αρκετά αντισώματα και να μη καταντήσω σαν κάτι συγγενείς που εξαγριώθηκαν παντελώς από τις δικές τους πληγές. Αλλά οι πούστηδες (το ξέρω πως είναι politically incorrect ο όρος και θα μου συγχιστεί ο Βαλλιανάτος αλλά παραγέρασα για να αλλάξω τόσο τη γλώσσα μου) που της επιτέθηκαν θα ήθελα να πάθουν κάποια από αυτές τις απαίσιες ανίατες ασθένειες που θα τους αφήσουν παράλυτους μέσα σε λίγους μήνες και μετά θα τους ψωφήσουν με πολλούς πολλούς πόνους. Και εύχομαι από βάθους καρδίας το ίδιο και σε όσους τους υποστηρίζουν/καλύπτουν/δικαιολογούν/κατηγορούν τα θύματα τους.

 230. sarant said

  Καλημέρα!

  Χασάπη, δεν ξέρω αν υπεραντιπροσωπεύονται οι Φιλελεύθεροι ή αν κάποιος ήταν πολύ δραστήριος και βάλθηκε να τους υπεραντιπροσωπεύσει στο πολ.

 231. γιωργης said

  http://eleftheriakoi.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html

 232. bernardina said

  Τελικά χάρη στο σχόλιο του Χασάπη (229) μάθαμε πως το αρθρόποδο με νοημοσύνη αμοιβάδας και εμφάνιση ουραγκοτάγκου που εκτόξευσε την κανάτα κατά του Ευθυμίου τις προάλλες στο Μαρούσι είναι το καλόπαιδο -το κα με ωμέγα- που κατεβαίνει και για βουλευτής με τα χρυσαύγουλα

  http://parodynews.wordpress.com/2012/04/23/o-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2/

  Τέλεια!!!

  Παρεμπιπτόντως, Griphon (199), προσωπικά, αν πανηγύριζα για τον θρίαμβο κάποιου θα φρόντιζα καταρχάς να μάθω σωστά το όνομά του…

 233. Να λοιπόν που βρήκαμε και πάλι τον ένοχο της σημερινής κρίσης: Η Αριστερά! Ως γνωστόν το αριστερό ΝΑΤΟ βομβάρδισε το Αφγανιστάν (επειδή το κυβερνούσαν οι αριστεροί Ταλιμπάν) και μπουλούκια Αφγανών κατέφυγαν στην Ελλάδα… Οι αριστερές κυβερνήσεις που κυβερνούν το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν κλπ, ανάγκασαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν μαζικά τις χώρες αυτές, γιατί δεν υπήρχε ελευθερία της έκφρασης. Και ήρθαν στην Ελλάδα γιατί γνώριζαν ότι οι αριστεροί εργολάβοι θα τους έβαζαν να δουλεύουν στα έργα για την Ολυμπιάδα που ως γνωστόν διεξήχθη στην Αθήνα μετά από απαίτηση της Αριστεράς, που έκλεινε καθημερινά το κέντρο της Αθήνας, με αποκλειστικό αίτημα την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το γεγονός ότι δουλεύανε ανασφάλιστοι κλπ δεν ήταν εκμετάλλευση αλλά κάνανε «κόκκινα μεροκάματα» υπέρ του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  Το μόνο πρόβλημα λοιπόν που υπάρχει στην Ελλάδα είναι η παρουσία των μεταναστών. Οι οποίοι αν (ως δια μαγείας) σηκωθούν και φύγουν, θα γίνουμε αυτομάτως παράδεισος. Η αγροτική παραγωγή θα αυξηθεί, η βαριά μας βιομηχανία θα δώσει ισχυρό χαστούκι στη γερμανική, όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν, αφού ως γνωστόν στα καλύτερα σχολεία μας σήμερα διδάσκουν εκπαιδευτικοί από το Μπαγκλαντές…
  Η υπάρχουσα κρίση λοιπόν δεν έχει ουδεμία σχέση με το καπιταλιστικό σύστημα.
  Όσο για την πιθανή είσοδο των εγκληματιών της ΧΑ στη Βουλή, φταίει και πάλι η Αριστερά, γιατί δεν τους άφησε να μαχαιρώσουν όλους τους μετανάστες, έτσι να έχει λυθεί το «μεταναστευτικό» πρόβλημα κι ως εκ τούτου να μην έχει κανένα απολύτως λόγω ύπαρξης αυτό το ναζιστικό καρκίνωμα…
  .

 234. Ζωντοχήρα said

  Ο καημένος ο Ευθυμίου 😦 μεγάλη αδικία για αυτόν τον αγωνιστή να φάει ολόκληρη κανάτα με νερό στην μάπα. Άτιμοι φασίστες, το βρέξατε το παιδί.

  Τον άλλον πάλι, τον φασίστα τον δεξιό Κ.Χατζηδάκη,…αυτός είναι άλλη περίπτωση. Καλά του ξηγήθηκαν τα δημοκρατικά παλικάρια και τον έσπασαν στο ξύλο.
  Όπως μάλιστα και τα γιαούρτια που έφαγε ο Πάγκαλος από τους αναρχοάπλυτους. Ήταν μια δημοκρατική διαμαρτυρία από τον δημοκρατικό στρατό πόλεων που μάχεται κατά της κοινωνικής αδικίας στα πλαίσια της ταξικής πάλης.

  Σε αυτόν τον τόπο όλοι έχουν δικαίωμα στον προπηλακισμό και την βία εκτός από την δεξιά.
  Αριστεροί, κομμουνιστές, αντιεξουσιαστές, λαθρομετανάστες…βαράτε ελεύθερα. Και εσείς οι τελευταία κλέψτε ελεύθερα. Είστε εξάλλου δικαιολογημένοι αφού ο άνθρωπος που πεινάει είναι δίκαιο να κλέβει και να σκοτώνει.
  Σπάστε ότι βρείτε μπροστά σας, το δίκιο είναι δικό σας.
  Αν δείτε κάπου τον Άδωνι με την γυναίκα του, πετάξτε ότι βρείτε μπροστά σας.

  Δεξιοί, μην τολμήσετε ούτε αέρα να πετάξετε…ουστ φασιστόμουτρα. Ρεμάλια που τολμήσατε να βρέξετε τον Πετράκη μας. Ανάγωγοι, απολίτιστοι, ξεδιάντροποι.

 235. bernardina said

  Ούτε μισή μέρα δεν άντεξε η ψευτοευγένειά σου, κατακαημένο τρολ. Από το «παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτησή σας» στους εμετούς που ξέρασες από πάνω, ένα τσιγάρο δρόμος.
  Αυτό είναι το μάξιμουμ διαλόγου που μπορώ να κάνω με υποκείμενα του είδους σου. Και μεγάλη σου τιμή, εδώ που τα λέμε.
  Άντε τώρα, τη μπανάνα και στο δέντρο σου.

 236. sarant said

  Και δεν μας είπε και για την υποψήφια της Χρυσής Αυγής που είναι υπόδικη για επίθεση με μαχαίρι σε μετανάστες (και με γιαούρτι στον Αλαβάνο).

 237. Ζωντοχήρα said

  Μα γιατί το λέτε αυτό Βernardina.
  Διαφωνείτε μήπως ότι προπηλακισμοί έχουν γίνει πολλοί και διάφοροι τον τελευταίο καιρό; Είναι δίκαιο και σωστό να απομονώνεται ένας (που στο κάτω κάτω νεράκι ήταν) και να μην καταδικάζονται όλοι από όπου και εάν προέρχονται;
  Τι το διαφορετικό δηλαδή είχε ο συγκεκριμένος από τον προπηλακισμό του Χατζηδάκη, του Παγκάλου, του Κακλαμάνη, του Γεωργιάδη, του Αθανασιάδη κλπ;
  Τι ενδοξότερο είχε η διακοπή της παρελάσεως στην Θεσσαλονίκη, οι μούντζες των μαθητών προς τους επισήμους κ.α.;

  Δηλαδή ποιο είναι το πρόβλημα μας; Ποιος ενεργεί έναν προπηλακισμό; Αν είναι από την μια πλευρά είναι καλός και εάν από την άλλη κακός;
  Θέλετε να δούμε το δέντρο και όχι το δάσος;

  Ο χαρακτηρισμός «τρολ» είναι εύκολη διαφυγή που μάλλον δίνει την εντύπωση ότι αρνείστε να πάρετε θέση στο γιαούρτωμα λ.χ. του Γεωργιάδη ή το αλεύρωμα άλλων, δεν ξέρω υπό το βάρος ποίων δεσμεύσεων.
  Δεν γίνεται να καταδικάζεται η βία επιλεκτικά. Να την καταδικάσουμε αλλά σε κάθε της μορφή.

  Εγώ δεν υπερασπίζομαι αυτόν που πέταξε το νερό. Ούτε θέλω να συμμετέχουν εγκληματίες στην πολιτική. Αλλά να κρατάμε και τις ισορροπίες, όχι τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.

 238. Servitoros said

  @236

  Μα Νικοκύρη, η Θέμιδα κυνηγά μετανάστες γιατί είναι ψυχασθενής, το ισχυρίστηκε και η ίδια http://potexana.wordpress.com/2011/12/13/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA/ Βέβαια επειδή συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά (βλ. βίντεο ny times) ίσως το δικαστήριο να έπρεπε να προβλέψει τον μόνιμο εγκλεισμό της σε ψυχιατρείο.

 239. ppan said

  Ε ένας εγκληματίας περισότερος ένας λιγότερος δεν σας ενοχλεί. Έτσι δεν λέτε παραπάνω; λΑσε δηλαδή που τι είναι εγκληματίας; Εδώ εξισώσατε τον πολιτικά ανίκανο με τον πληρωμένο εκτελεστή, λεπτομέρειες…

 240. Γιώργος Πρίμπας said

  (Σχόλιο 203)
  Η Ελλάδα, όχι η έρημη χώρα που ετοιμάζει το ΠΑΝΔΟΚ (ωραίο ως τίτλος), όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες χρειάζονται μετανάστες γιατί η οικονομία χρειάζεται χέρια άσε που μετά από ελάχιστα χρόνια θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από έλλειψη εισφορών. Είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι αυτοί συμμετέχοντας στην παραγωγή παράγουν και συνεισφέρουν στην οικονομία η οποία (και σωστά) δεν καταλαβαίνει το τι χρώμα μαλλιά ή δέρμα έχει ο εργαζόμενος.
  Το επιχείρημα του ΛΑΟΣ ότι πολλοί από αυτούς, όπως ένα ποσοστό αλβανών που θα ήθελε να επιστρέψει πίσω γιατί οι περισσότεροι θα ήθελαν να μείνουν εδώ, βγάζουν χρήματα έξω και δημιουργούν πρόβλημα είναι τουλάχιστον γελοίο αν σκεφτούμε πόσοι έλληνες μετανάστες έστελναν χρήματα από το εξωτερικό στην Ελλάδα και κανείς εκεί δεν τους είπε ότι με τον τρόπο αυτό θα καταστρέψουν τη Γερμανία, τη Σουηδία ή την Αυστραλία.
  Όποιος γνωρίζει από επαρχία θα ξέρει ότι κανένα καλόπαιδο δεν πάει να δουλέψει εργάτης και ιδίως τη δεκαετία του 90 οι αλβανοί με πολύ λιγότερους πολωνούς κλπ αποτελούσαν το 100% των εργατικών χεριών.
  Οι «δικοί μας», το ξέρω από πρώτο χέρι από την πεδινή Κορινθία, τους φόρτωναν στο αγροτικό, τους πήγαιναν στο χωράφι, μετά κατέβαιναν παραλία για ούζο και μπύρα και το μεσημέρι πήγαιναν και τους μάζευαν.
  Σήμερα στο αγροτικό ο αλβανός, που πλέον και το πλήρωσε με πολύ δουλειά είναι και ιδιοκτήτης αγροτικής γης, είναι ο επιστάτης και για εργάτες χρησιμοποιούν πακιστανούς κλπ.
  Τα αγροτικά προϊόντα μέχρι τη λαϊκή δεν τα ακουμπάει ελληνικό χέρι.
  Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι ούτε ρατσισμός και γκετοποιήση ούτε και περαντζάδα, αλλά μία σωστή μεταναστευτική πολιτική και αυτοί που θα έρχονται θα αποδέχονται τις κοινωνικές κατακτήσεις (ισότητα φύλλων, ελευθερία σεξουαλικών επιλογών, ανεξιθρησκία, ανθρώπινα δικαιώματα) που και στην Ελλάδα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

 241. ppan said

  Γκαρσόν, αυτο «η Θέμιδα είναι ψυχασθενής» διαβάζεται πολλαπλά 🙂

 242. bernardina said

  Εξηγήσεις, αναλύσεις και διευκρινίσεις για τα πιστεύω και τις απόψεις μου, μόνο σε διάλογο με με ανθρώπους. Τελεία.

  Νίκο, μάλλον γι’ αυτό το μπουμπούκι, γι’ αυτή την ξανθή αγαπημένη Παναγιά θα μιλάς, ε;

 243. Servitoros said

  (226) Αφού το ξέρεις Γκαρσονάκι μου πόση αδυναμία σου έχω, με το που σε πήρα κατά τύχη είδηση να ξεμυτίσεις με τις αμπελοφιλοσοφίες σου επέστρεψα κι εγώ. (Ορίστε Μαρία κι άλλο κόκκινο πανί . Τα PIC τα ξέρουν οι συνάδελφοι – βλέπεις στα τεχνολογικά ινστιτούτα (“που τα βρίσκετε ρε παιδί μου” που είπε κι ένας στρατολόγος σε φοιτητή του ΜΙΤ) και στα ερευνητικά εργαστήρια με πήραν βάσει της δουλειάς μου – δε χρειάστηκα τα πιστοποιητικά αριστερών φρονιμάτων που έχεις συνηθίσει στην Ελλάδα. Που να δείς όταν τους περιγράφω τα μυαλά που κουβαλάς και τη νοοτροπία και τις πρακτικές που έχουν επιβάλει στα πανεπιστήμια και το δημόσιο λόγο και τους σηκώνεται η τρίχα κάγκελο των βρωμοφασιστόμουτρων καπιταλοακαδημαϊκών…
  —–
  Κοίταξε κατ’ εμέ ωραίο το ρολάκι του λαϊκού παιδιού που τα λέει χύμα και σταράτα και άφησε την οικοδομή το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή για να διαπρέψει στας Αμερικάς στα Τεχνολογικά Ινστιτούτα (sic) αλλά επειδή δεν είσαι ο μόνος που δουλεύει σε αμερικανικό πανεπιστήμιο τα όσα ισχυρίζεσαι είναι στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Ο σεξιστικός, ρατσιστικός και ομοφοβικός λόγος και συμπεριφορές καθώς και το όλο bullying που τό έχεις κάνει επιστήμη από μόνο του δεν έχουν καμία θέση σε ένα αμερικάνικο πανεπιστήμιο. Βέβαια αφού είσαι τόσο σίγουρος για όσα υποστηρίζεις μπορείς να μου δώσεις τα στοιχεία του πανεπιστημίου σου για να τους στείλω μεταφρασμένα τα best of σου από εδώ και μετά μπορούμε να τσεκάρουμε το εάν θα είσαι άνεργος ή ακόμα στο πανεπιστήμιο.

 244. Servitoros said

  @242 Και το ντού της Θέμιδας την ώρα που γυρίζονταν ντοκυμαντερ για την ΕΡΤ, http://www.youtube.com/watch?v=0Yja04a_oH0&feature=related η ΕΡΤ είχε αποφασίσει να λογοκρίνει το συγκεκριμένο κομμάτι που δεν παίχτηκε ποτέ στο τελικό ντοκυμαντερ.

 245. Ζωντοχήρα said

  239. Μα φυσικά δεν μπορώ να τους εξισώσω. Δεν γνωρίζω καν ποιος είναι ο πληρωμένος εκτελεστής. Δεν είμαι ενήμερη επί του θέματος.

  Ξέρω όμως πολιτικό που κατηγορείται για τον πνιγμό 80 ανθρώπων. Ξέρω άλλον που έστειλε ένα λεωφορείο στην Αλβανία και σκοτώθηκε ένας Έλληνας από την Αλβανική αστυνομία. ……
  Φρονώ ότι τους γνωρίζετε και εσείς και αυτούς και άλλους που δεν αναφέρω για να μην μακρηγορώ. Δεν εξισώνονται οι περιπτώσεις γιατί ο δολοφόνος με πολιτικά όπλα είναι 100 φορές πιο επικίνδυνος από τον άλλον. Γιατί ο πολιτικός δολοφόνος είναι υποτίθεται ορκισμένος για να μας σώνει και όχι να μας σκοτώνει.
  Δεν είναι ένας απλός δολοφόνος αλλά ένας επίορκος δολοφόνος με πολιτική συγκάλυψη.

  Εάν λοιπόν έπρεπε να επιλέξω οπωσδήποτε ως Πόντιος Πιλάτος σε ποιον θα αποδώσω χάρη, θα την απέδιδα στον πληρωμένο και θα σταύρωνα τον πολιτικό δολοφόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι μου αρέσουν οι δολοφόνοι λιανικής και απεχθάνομαι τους δολοφόνους χονδρικής. Αλλά ακόμη και στον κλάδο των δολοφόνων, υπάρχουν διαβαθμίσεις.

 246. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  (244) Ρε Γκαρσόνι αφού σε τρώει ο κώλος σου να το παίξεις Μακάρθυ πες της Μαρίας που με έχει εντοπίσει ή του Νίκου που με ξέρει να σου δώσει το ονοματάκι μου (στο ΜΙΤ μέχρι το 2010 και στα ερευνητικά εργαστήρια της ΙΒΜ τώρα). Έτσι για να μάθω και το πρόσωπο πίσω από το bullying το δικό σου που ξέρεις κι από φέϊς κοντρόλ σε αμερικανικά πανεπιστήμια και επιστημονικά εργαστήρια. Μετά από κομιτατζήδες εξ Αυστραλίας θα έχω και ξερόλες Γκαρσόνια να με απειλούν με ανεργία. Μήπως να βρω κανένα καλό ηλε-δικηγόρο για τη συκοφαντική δυσφήμιση (ΛΑΟΣ και Χρυσή Αυγή) ή θα του μυρίζω για πελάτης;

  Κοίτα να δεις ρε συμπέθερε που θα το χρειαστώ μάλλον εγώ το νοίκι και όχι η μάνα μου… :->

 247. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  Μπαρδόν το παραπάνω πήγαινε στο (243).

 248. π2 said

  243: Σερβιτόρε, φάουλ.

 249. sarant said

  242: Ναι, αυτή -θα τη δούμε και βουλευτίνα;

 250. sarant said

  Ωχ, τώρα είδα το 243, προφανώς φάουλ. Μη μπλέκουμε παρακαλώ το τι κάνει πραγματικά ο καθένας.

 251. Servitoros said

  243: Σερβιτόρε, φάουλ.
  ===
  Το ότι στο Ελλάντα ανέχονται ομοφοβικούς, ρατσιστές, σεξιστές και all around bullies δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει εις την αλλοδαπή, το πανεπιστήμιο θα σου πει και ευχαριστώ που ξετρύπωσες κάποια/ον με αυτά τα χαρακτηριστικά πριν τον φάνε στα μούτρα τους οι φοιτητές του.

  Αγαπητέ χασάπη να σου υπενθυμίσω ότι πρώτα εσύ ξεκίνησες τα επιθετικά σχόλια, το bullying την χρήση υποτιμιτικών username κτλ. λόγω της μανίας σου να καταδιώκεις όσους θεωρείς προδότες ως προς το μακεδονικό, γεγονός που φαίνεται ακόμα και από αυτό το topic. Τα σχόλια σου είναι καταγεγραμμένα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησες με screen captures, άμα λοιπόν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσουμε αλληλομυνήσεις είμαι διαθέσιμος, ωστόσο θα προτιμούσα κυρίως ως προς σεβασμό στην ιστοσελίδα που φιλοξενεί τα σχόλια μας να αγνοείς τα σχόλια μου και θα αγνοώ τα δικά σου, δεν νομίζω να υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος του να «ανοίγεις διάλογο» μαζί μου.

 252. Servitoros said

  250: Επειδή είμαι λήπτης πολλαπλών απειλών online και offline από διάφορους «πατριώτες» θα μου επιτρέψετε να έχω διαφορετική άποψη για το πως αντιμετωπίζετε το cyberbullying. Εν τέλει Νικοκύρη το μόνο που έχω ζητήσει από τον συγκεκριμένο εδώ και καιρό είναι να μην ασχολείται μαζί μου ακριβώς γιατί νιώθω bullied από την συμπεριφορά του.

 253. sarant said

  251: Κοίταξε, αν θες να βγεις σε κυνήγι ομοφοβικών, ρατσιστών και σεξιστών καλά θα κάνεις να αρχίσεις από άλλα σημεία του Διαδικτύου, εμένα ο μακαρθισμός δεν μαρέσει. Αυτά τα βρίσκω αμερικανιές -απόψεις εκφράζουμε εδώ, οι απόψεις κρίνονται όχι τα πρόσωπα, πολύ περισσότερο οι περσόνες.

  Από την άλλη, η πρόταση να αλληλοαγνοηθείτε είναι εύστοχη.

  (Θα λείψω για 2-3 ώρες, έχω οδοντίατρο).

 254. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  235: Bernardina εκπλήσομαι από την άγνοιά σου. Θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα τρολ είναι δίποδα θηλαστικά που ανήκουν στη συνομοταξία των χορδωτών (Chordota), την υποσυνομοταξία των Σπονδυλωτών (Vertebrates) και στην υφομοταξία των Θηρίων (Eutheria). Είναι προβοσκιδωτά και σύμφωνα με την κατάταξη των McKenna/Bell οπληφόρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν τρώνε μπανάνες αλλά έντομα (κατά προτίμηση μυρμήγκια Harpegnathos Saltator/μυρμήγκι άλτης) και γρασίδι (κυρίως αφρικανικό κουτόχορτο, ραδίκια ανάποδα και κάκτους) και οπωσδήποτε λόγω της οπλής δεν μπορούν να αναρριχηθούν στα δέντρα. Οι τελευταίες έρευνες της ζωολογίας μιλούν για την ανακάλυψη σχετικών ευρημάτων σε σπηλιές στα βραχώδη υψίπεδα της Αιθιοπίας στην περιοχή της Μπενισαγκούλ-Γκουμούζ.

 255. Immortalité said

  @246 Χασάπη, αν θες δικηγόρο, εδώ είμαστε.

  @248 Μη σου πω κόκκινη…

 256. Για χαλαρώστε ρε σεις.

  Σερβιτόρε να σου πω εγώ ό,τι θέλεις για τον Χασάπη.
  Ονομάζεται Ευτύχιος Σκορδοστούπης και έχει πρακτορείο μοντέλων στο Μπόϊζι του Αϊνταχο.
  Ασχολείται με τον αθλητισμό, μέχρι και πέρσι που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση είχε το παγκόσμιο ρεκόρ κατανάλωσης χοτ-ντόγκ σε ένα λεπτό (185).
  Τα σαββατοκύριακα δουλεύει ως εκδοροσφαγέας για να γλυτώσει την γκρίνια της γυναίκας του.

  Χασάπη μην ανησυχείς ρε, αν μείνεις άνεργος, τώρα που θα φύγουν οι αλλοδαποί και θα ανοίξουν οι δουλειές, εμείς θα γυρίσουμε στο κέντρο και θα ανοίξουμε ένα χασάπικο που θα αφήσει εποχή.
  Μπουτίκ κρέατος!
  Με χρυσά κουτάλια θα τρώμε, άσε την ΙΒΜ να κουρεύεται.

 257. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  Σερβιτόρε (δηλαδή το Γκαρσόνι είναι υποτιμητικό και όχι απλώς συνώνυμο;) πότε εγώ συγκεκριμένα σε απείλησα και πως; Πρώτα με βγάζεις όχι απλώς ομοϊδεάτη του ΛΑΟΣ και της ΧΑ (κούνια που σε κούναγε) αλλά πως πουλάω ρολάκι πως άφησα «την οικοδομή το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή». Αυτό δεν είναι πια πολιτική κρίση (να με πεις φασίστα/ρατσιστή/ηλίθιο/χουντικό κλπ. βάση του πως ερμηνεύεις την ιδεολογία μου) αλλά συγκεκριμένη κατηγορία δυσφημιστικού χαρακτήρα. Που πούλησα παρελθόν οικοδόμου και πέρασμα από τη ΧΑ ή το ΛΑΟΣ ή οποιοδήποτε κόμμα (τη ΝΔούλα ψήφισα χωρίς να δηλώνω οπαδός το 89-90 – να μου κοπεί το χέρι – για να φύγει ο Ανδρέας και έκτοτε ψηφίζω πάντα άκυρο); Αφού κρατάς αρχείο εμφάνισε το. Ναι, σε ειρωνεύτηκα, σε κορόϊδεψα, σε διόρθωσα (άσχετο αν συμφωνείς) και προφανώς δε σου αρέσει αλλά το ίδιο κάνεις κι εσύ σε τόσους άλλους (και πολλές φορές το χαίρομαι γιατί το αξίζουν). Αλλά μέχρι τη στιγμή που απείλησες τη δουλειά μου δεν θυμάμαι να είχα καν αναφερθεί σε μήνυση. Πόσο μάλλον να σε απειλήσω στο άσχετο όπως λες πως σου κάνουν διάφοροι (δεν αμφιβάλλω). Αφού λες πως με έχεις κατεγραμμένο με screen captures βάλτο να το δούμε και να με ξεμπροστιάσεις που σε απείλησα εγώ ο «πατριώτης». Παρεμπιπτόντως (για την περίπτωση που δεν το έπιασες) η αναφορά στον ηλεδικηγόρο (ένας είναι) που θα του μύριζα (με δεδομένους τους πελάτες του) ήταν από μόνη της σαρκαστική για την όλη ιστορία. Η Μαρία μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις το θεάρεστο έργο του να γλυτώσεις μελλοντικούς φοιτητές από την σεξορατσιστικοομοφοβική αφεντιά μου πάντως.

  Έψαξα να δω (αν και δεν είναι και τόσο εύκολο) που και πότε ακριβώς μου ζήτησες να σε αγνοώ και να μη σε σχολιάζω. Αφού έχεις screen shots βάλτο κι αυτό για μου το θυμίσεις. Ο Nikolas – αυτός μάλιστα το έχει ζητήσει και με έχει βάλει και σε φίλτρο – μπορείς να κάνεις το ίδιο αφού σε κάνω να αισθάνεσαι bullied (ειλικρινά θεωρούσα ότι you can take your own medicine). Είδες να τσακώθηκα μαζί του από τότε που με φιλτράρησε; Τις οδηγίες μπορεί να τις βρεις εδώ
  https://sarantakos.wordpress.com/2011/05/27/neronydor/#comment-71715
  για να μη σου βάζω απευθείας λινκ σε άτομο που να μην το πας. Έτσι κι εγώ θα διαβάζω τι γράφεις (ενίοτε μαθαίνω κάτι χρήσιμο) και εσύ δε θα μου συγχίζεσαι. Δηλαδή αν γράψεις κάπου πως οι πρόσφυγες είδαν την Κρήτη με τα κυάλια να μη σε διορθώσω χωρίς να υπάρχει προφανώς συνέχεια στη συζήτηση; Ας μην το δεις εσύ, τουλάχιστον οι άλλοι;

 258. Servitoros said

  Ονομάζεται Ευτύχιος Σκορδοστούπης και έχει πρακτορείο μοντέλων στο Μπόϊζι του Αϊνταχο.
  —-
  Ντίνο ένα είναι το πρακτορείο μοντέλων και είναι αυτό http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/04/07/an-exeis-emfanisi-gine-maneken/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%AD/ δεν χρειάζονται άλλοι ατζέντηδες ανά την υφήλιο.

 259. Servitoros said

  Όταν επιστρέψει ο Νικοκύρης θα παρακαλούσα να μεταφέρει στον σχολιαστή του 257 την προτροπή μου να μην σχολιάζει τα κείμενα μου ή το πρόσωπο μου, δεν επιθυμώ να χρησιμοποιώ φίλτρα, το μόνο που επιθυμώ είναι να μην ασχολείτε με το πρόσωπο μου ή τα σχόλια μου παρότι καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος γράφει «Αφού το ξέρεις Γκαρσονάκι μου πόση αδυναμία σου έχω, με το που σε πήρα κατά τύχη είδηση να ξεμυτίσεις με τις αμπελοφιλοσοφίες σου επέστρεψα κι εγώ. (Ορίστε Μαρία κι άλλο κόκκινο πανί» η εμμονή είναι εμφανής.

  Και αυτό είναι το τελευταίο σχόλιο μου επί του θέματος και του συγκεκριμένου κυρίου.

 260. physicist said

  #251. Το ότι στο Ελλάντα ανέχονται ομοφοβικούς, ρατσιστές, σεξιστές και all around bullies δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει εις την αλλοδαπή, το πανεπιστήμιο θα σου πει και ευχαριστώ που ξετρύπωσες κάποια/ον με αυτά τα χαρακτηριστικά πριν τον φάνε στα μούτρα τους οι φοιτητές του.

  Θα έπεφτε τρομερό γέλιο στο ΜΙΤ και στην ΙΒΜ αν το έκανες, να μη σου πω ότι θα γινόσουν και ανέκδοτο-θρύλος στα coffee breaks. Όμως, μερικά πράματα δεν είναι αστειάκια και δεν το διασκεδάζω καθόλου να απειλείς έναν συνάδελφο με κάρφωμα και απόλυση. Φάουλ και μακαρθισμός είναι πολύ ήπιοι χαρακτηρισμοί. Ρουφιανιά, βλακεία, αποκοπή από την πραγματικότητα και σκέτος φασισμός θα ταίριαζαν καλύτερα. Το τελευταίο είναι και στο θέμα του νήματος.

  Και τώρα τρέμω μην και ζητήσεις κι από το δικό μου το Πανεπιστήμιο να με απολύσει επειδή δεν έχω ανοχή στους ηλίθιους.

 261. sarant said

  Ο Νικοκύρης επέστρεψε νωρίτερα απότι υπολόγιζε και είναι πολύ χαρούμενος γιαυτό, και σας παρακαλεί να το λήξουμε το επεισόδιο (που βέβαια διαφέρει από το να το αφήσουμε να λήξει).

 262. Servitoros said

  ουφιανιά, βλακεία, αποκοπή από την πραγματικότητα και σκέτος φασισμός θα ταίριαζαν καλύτερα. Το τελευταίο είναι και στο θέμα του νήματος.

  Και τώρα τρέμω μην και ζητήσεις κι από το δικό μου το Πανεπιστήμιο να με απολύσει επειδή δεν έχω ανοχή στους ηλίθιους.
  —-
  Μετά τα παραπάνω θα σας παρακαλούσα να αλληλοαγνοηθούμε επίσης.

 263. physicist said

  (Και είχα μια σκασίλα να συνδιαλέγομαι με ρουφιάνους …)

  #261. ΟΚ, Νίκο, καλώς. Αλλά έχει και η ανοχή τα όριά της.

 264. Φυσικέ, ο Χασάπης δεν χρειάζεται υπεράσπιση, τα καταφέρνει μια χαρά μόνος του.
  Άσε τους θα τα βρούνε μόνοι τους.

  Όσο για τον Σερβιτόρο, κάνεις λάθος.
  Όλοι έχουμε πετάξει κάποια στιγμή μια κουβέντα παραπάνω σε μια κουβέντα, μην τον σταυρώσουμε τον άνθρωπο.

 265. physicist said

  #264. Ντίνε, σου φάνηκε να κάνω δικηγοριλίκια; Σου φάνηκε να υπερασπίζομαι κάποιο πρόσωπο; Έλα τώρα, δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι αλλού και ξέρω ότι το καταλαβαίνεις πολύ καλά. Άστο να πάει στο διάολο, άστο.

 266. sarant said

  264: Συμφωνώ να μην σταυρώσουμε κανέναν, εκτός αν κατεβαίνει υποψήφιος (αλλά και πάλι, δεν υπόσχομαι),

 267. Servitoros said

 268. 265#
  Το ξέρω φίλε μου, απλά σου θυμίζω πως πριν λίγες μέρες ήσουν ο «Ταλιμπάν», σήμερα ο Σερβιτόρος είναι ο «ρουφιάνος» και ίσως αύριο να είμαι εγώ ο «δολοφόνος με το πριόνι»
  Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να χαρακτηρίσουμε κάποιον.

 269. physicist said

  #268. Φίλε Ντίνο, εγώ μπορεί να ήμουν ο Ταλιμπάν αλλά έκρινα ιδέες, έτσι; Και μπορεί το ύφος μου να είναι όχι σπάνια απότομο αλλά δεν απειλώ κανέναν κι ούτε μαζεύω screenshots δεξιά κι αριστερά σαν να ήμανε η Γκεστάπο. Νοήμων άνθρωπος είσαι, μην τα βάζεις στο ίδιο τσουβάλι.

  Και ειλικρινώς, από σεβασμό στην επιθυμία του Νίκου, σταματώ.

 270. spiral architect said

  Τη μέρα των εκλογών δώστε στη γιαγιά και στον παππού κάνα χαπάκι για τον ύπνο παραπάνω και – για καλό και για κακό – κλειδώστε και την πόρτα τους! :mrgreen:

  Γιατί μαζί με το αντίδωρο είναι ικανοί να μας φέρουν και κάνα «καλό» πεσκέσι … 😦 😛

 271. Servitoros said

  Το πεσκέσι είναι ο Μοχάμεντ Ζακφτίμ; (http://www.pare-dose.net/?p=3559)

 272. culculζέλος said

  Μετά μου λέτε, εγώ είμαι το τρολλ. Τέτοιο γέλιο έχω καιρό να ευχαριστώ, λειπούμε που έλλειψα και δεν το χάρηκα λαίβ. Νάσται καλά, και σε άλλα νήματα για άλλα μεγαλεία. Αλλά αφού δηλώνει αριστερός, όλλα του συγχωριούνται. Και το είδωλο μου ο Ι. Αμυράς αριστερό στέλεχος δηλώνει και όλη η αφρόκρεμα του Σύριζα νταραβερίζεται στο στέκι του.

 273. spiral architect said

  Σιγά μην είναι ο Ιφικράτης Αμυράς, αριστερό στέλεχος. 😛
  Πολύ … λάστιχο την κάναμε αυτήν την παντέρμη την αριστερά
  (καλά τα είχε πει η Αλέκα: «εμείς είμαστε κομμουνιστές, δεν είμαστε αριστεροί»)

 274. Μαραθέφτης said

  Νομίζω ότι δεν χρειάζονται μακροσκελείς μπουρδοειδείς αναλύσεις για να αντιληφθεί κανείς γιατί η Χρυσή Αυγή απέκτησε ρεύμα. Η ζωή πολλών Ελλήνων πολιτών έχει γίνει κόλαση εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών και η μόνη πολιτική δύναμη που τους συμπαραστέκεται -όχι μόνο στα λόγια- είναι η Χρυσή Αυγή. Ούτε καν η κυβέρνηση της χώρας τους! Τα κόμματα της αριστεράς έχουν αναλάβει εργολαβικά να προστατεύουν τα συμφέροντα των λαθρομεταναστών. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και ας προσπαθήσουν να αλιεύσουν τις ψήφους των αλλοδαπών που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, αν και αυτό χλωμό το βλέπω…

 275. Ζωντοχήρα said

  274 Σωστά μιλάς. Αυτό είναι το παιχνίδι από εδώ και πέρα. Οι Έλληνες και οι ξένοι. Οι Έλληνες φθίνουν ελέω υπογεννητικότητος (την οποία ενισχύει και η λαθρομεταναστευτικογενής ανεργία), οι λαθρομετανάστες αυξάνονται είτε αναβαπτιζόμενοι σε σκέτο μετανάστες είτε δια των γεννήσεων.

  Και επειδή πλέον το λαθρομεταναστευτικό πελατολόγιο φαντάζει πιο δυναμικό αριθμητικά, κάποιοι έχουν κάνει τις πολιτικές επιλογές τους, εθελοτυφλώντας και νομίζοντας ότι όταν μετά από 10-20 χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειονότητα, θα εκλέγονται με λαθρομεταναστευτικές ελληνοποιημένες ψήφους.

  Εθελοτυφλούν όμως γιατί όταν θα γίνει αυτό, οι λάθρο θα έχουν δικούς τους πολιτικούς και δεν θα χρειάζονται τα δεκανίκια της σημερινής αριστεράς, τα οποία θα πετάξουν σαν στυμμένες λεμονόκουπες αφήνοντας τα με την όρεξη.
  Είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς.

  Έτσι η αριστερά θα καταντήσει και προδοτική αλλά και άχρηστη, θα μείνει χωρίς εξουσία ενώ την Ελλάδα θα εξουσιάζει η ισλαμική Σαρία. Κάποια πράγματα είναι πασιφανή και δεν θέλει ιδιαίτερο μυαλό για να τα καταλάβει κανείς.

  Και όπως οι εθνικιστές βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να τους εκπροσωπούν κόμματα αμφιβόλου προελεύσεως, καπηλευτών της εθνικής ευαισθησίας, έτσι και οι απλοί αριστεροί ψηφοφόροι βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να τους εκπροσωπούν εθνικοί μειοδότες, καπηλευτές της ανθρώπινης ευαισθησίας, γιατί δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι οι απλοί αριστεροί ψηφοφόροι είναι εθνικώς αναίσθητοι.
  Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φτάσουμε στο αίμα, αργά ή γρήγορα.

 276. Χότζας said

  Ό,τι λάμπει δεν είναι ξημέρωμα.

  Χρυσή Αυγή = Fürher στη Βουλή…

  (εκ του φύρα, φύραμα κλπ)

 277. γιωργης said

  μάλιστα. «η μόνη πολιτική δύναμη που τους συμπαραστέκεται είναι η χρυση αυγή». το ακούσαμε και αυτό. οι μόνοι συνεργάτες των ματ όταν επιτίθονται εναντίον των διαδηλωτών, οι μόνοι απολογητές των απεργοσπαστών της χαλυβουργίας του βόλου, οι μόνοι απολογητές των σφαγών του διστόμου και των καλαβρύτων, μεταμορφώθηκαν σε μια νύχτα από τα media σε συμπαραστάτες του λαού, όπως έγιναν σε μια νύχτα ο χίτλερ και ο μουσολίνι εγγυητές της δημοκρατίας.
  Σου συστήνω «μαραθρέφτη» να διαβάσεις την επιστολή του περίανδρου μόλις βγήκε από τη φυλακή που λέει την άποψή του για την χρυσή αυγή (περι πεδαιραστίας, κοινού εγκλήματος, μυστικών υπηρεσιών κλπ) και του κουσουμβρή, πρώην ταμία της χρυσής αυγής, που λέει ποιό κόμμα τους τύπωνε και τους έστελνε τα φυλλάδια με κούριερ τσάμπα, και περιγράφει με ποιές δραστηριότητες (όχι και τόσο νόμίμες, αλλά πάντως προστασία αφορούσαν, όχι βέβαια του λαού αλλά μαγαζιών) γέμισαν τα ταμία της χρυσής αυγής.
  και κάτι ακόμα: εκεί στον άγιο παντελεήμονα, δεν έχω δει κανα χρυσαυγίτη να επιτίθεται στους γνωστούς σωματέμπορους που πουλάνε κοριτσάκια 15 χρονών από την αφρική. Και προσωπικά, δεν νομίζω οτι είναι μόνο επειδή «δεν τους παίρνει» και προτιμάνε να βαράνε τους εύκολους στοχους, τους τυχαίους μαυριδερούς περαστικούς .

 278. ppan said

  Τι άλλο θα διαβάσουμε ακόμη. Προσκοπάκια οι ποινικοί. Μπράβο ρε Γιώργη που τα γράφεις

 279. Νέο Kid Στο Block said

  Πανεπιστημιακές έδρες και μεροκάματα πολυτελείας απειλούνται από «γκαρσονάκια»! τς,τς,τς! (ΜΗ μασάς Σερβιτόρε! Σ’ όποιον δεν έχει τσίμπλες είναι φανερό ότι καμία πραγματική «απειλή ρουφιανιάς» δεν περιείχε το σχόλιό σου, μια –άκομψα εκφρασμένη ίσως -κριτική θέσεων μόνο)
  Τα Γκαρσονάκια κατακεραυνώνονται από τους αυτόκλητους υπερασπιστές της «τάξης και ηθικής του ιστολογίου» και της «συναδελφικότητας»
  Νομικοί, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους «θιγμένους» (αυτό κι αν ήταν μπούλινγκ!)
  Σημεία των καιρών !(ή ίσως να προσφέρεται η ανάρτηση για την ανάδειξη «ταπεινών» ενστίκτων … )

  ΥΓ.Να ενημερώσω ότι το σχόλιο μου αυτό είχε την έγκριση της νομικής μου υπηρεσίας, η όποια εξυπακούεται ότι θα παρακολουθήσει στενά κάθε σχετικό φόλοου απ και θα προβεί στις όποιες αναγκαίες ενέργειες κρίνει κατάλληλες για την προστασία της αξιοπρέπειας και της εργασίας μου!
  ΥΓ2.Νίκο, ξέρω ότι είπες λήξη, αλλά το δικαίωμα στην «ηθική τάξη» το έχουμε όλοι νομίζω εδώ μέσα!

 280. Χάρης said

  Η αριστερά συλλήβδην έχασε την αξιοπιστία της. Είναι γεγονός και πρέπει να το αποδεχτεί. Για τους εξής λόγους.

  Πρώτον, είναι εξαιρετικά ελιτιστική, δεν είναι για όλους και δεν είναι για ανθρώπους κάθε μορφωτικού επιπέδου.

  Δεύτερον, έχει την δικιά της ιδιότυπη «θεολογία». Θεωρεί πως κατέχει την μία απόλυτη αλήθεια για το πως πρέπει να οργανώνονται οι ανθρώπινες κοινωνίες. Για να το θέσω πιο απλά είναι ένα είδος «κόκκινου Ισλάμ». Δεν διαφέρουν σε τίποτα με τους νεοφιλελεύθερους της σχολής του Σικάγο και του Washington consensus. Είναι το ίδιο φανατισμένοι και προωθούν το ίδιο τυφλά τα πολιτικοοικονομικά τους πιστεύω.

  Τρίτον, ηθελημένα αγνοεί το πολιτισμικό και πολιτιστικό context των σύγχρονων ανθρώπινων κοινωνιών μέσα στην μανία της να «στρατολογήσει» συμμάχους από κάθε πιθανή κοινωνική εργατική «δεξαμενή» (μετανάστες). Οι μετανάστες για αυτούς είναι οι ιδανικοί προλετάριοι μέσω των οποίων προσπαθούν να αποδείξουν τα εκτός τόπου και χρόνου κοινωνικά τους μοντέλα. Γενικά είμαι υπέρ της πολιτισμικής κινητικότητας και ενσωμάτωσης μεταξύ διαφορετικών κοινωνιών, ωστόσο οι σύγχρονοι αριστεροί μέσα στον κόκκινο φονταμενταλισμό-ταλιμπανισμό τους επιλέγουν το θάψιμο του ζητήματος της εθνικής διάστασης των κοινωνιών και αναδεικνύουν υπέρμετρα την πάλη των τάξεων, που ενώ υφίσταται δεν είναι και η μοναδική μεταβλητή που επηρεάζει το σύστημα.

  Τέταρτον, τα κοινωνικά τους μοντέλα είναι τουλάχιστον μπορώ να πω, παιδαριώδη. Αναγνωρίζουν μόνο δύο πόλους μέσα σε μια κοινωνία, αυτούς του συσσωρευτή κεφαλαίου και του προλετάριου. Έλα μου ντε όμως που η κοινωνική πραγματικότητα μέσα σε μια σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία είναι απείρως πολυπλοκότερη. Κατά την προσωπική μου άποψη, ειδικά στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, έχει να κάνει με το σε ποια τάξη φαντάζεσαι πως ανήκεις, παρά με το που πραγματικά ανήκεις (φαντασμένοι νεοέλληνες).

  Πέμπτον, έχει κηρύξει απόλυτο και ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίων όλων των προσώπων και θεσμών που δεν «κουμπώνουν» στα κοινωνικοοικονομικά μοντέλα της! (εκκλησία, ισχυρή εθνική ταυτότητα, πατριωτισμός [προσοχή εδώ στο πως ορίζει ο καθένας την έννοια πατριωτισμός-πατρίδα! Αν και χρησιμοποιείτε από όλους σημαίνει πολύ διαφορετικά πράγματά για τον καθένα μας, κριτική σκέψη εδώ!]) Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι αριστεροί οι οποίοι αμφισβητούν την κατεστημένη αντίληψη του τι είναι η αριστερά και αποκλίνουν από τις καθιερωμένες αντιλήψεις,

  Έκτον, ο κόσμος κουράστηκε με την αριστερά. Οι πιο μεγάλοι φασίστες αυτή την στιγμή είναι οι ακροαριστερές ομάδες οι οποίες χρηματοδοτούνται από ένα σωρό «παρδαλές» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και ξένες πρεσβείες. Ο λαός ξέρει πως αυτός ο ιδιότυπος στρατός λειτουργεί για να πνίγει τις λογικές φωνές, για να δίνει το άλλοθι στην εξουσία ώστε να να καταστέλλει βιαίως (επί μεταπολίτευσης βεβαίως) όλες τις ειρηνικές διαδηλώσεις, για την τρομοκράτηση του μέσου πολίτη με την σκηνοθέτηση βίαιων επεισοδίων και την μετέπειτα προβολή τους στα ΜΜΕ και με την χρήση αυτών των στρατών ως δούρειου ίππου με στόχο την αλλοίωση της εθνικής ταυτότητας του Έλληνα πολίτη. Μέσα σε αυτόν τον στρατό είναι και οι διανοούμενοι της αριστεράς, οι οποίοι επίσης χρηματοδοτούνται από ξένα κέντρα και ντόπιους ολιγάρχες και υπό την κάλυψη της ιδεολογίας τους εξαπολύουν απανωτές επιθέσεις εναντίον της εθνικής ταυτότητας.

  Τέλος συγκρίνεται τον Χίτλερ με τον Στάλιν; Τα ίδια καθάρματα ήταν και οι δύο (χειρότερος ο Στάλιν κατά την προσωπική μου άποψη), μόνο που ο πρώτος ήταν ο ηττημένος και ο δεύτερος ο νικητής, και η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

  Κουράστηκα κύριοι από την αριστερά, τις πεφωτισμένες ηγεσίες της και τις απόλυτες αλήθειες τις οποίες τα εξουσιομανή ιερατεία της θεωρούν πως κατέχουν κατ’ αποκλειστικότητα. Αρκετά! Και έτσι όπως κουράστηκα εγώ κουράστηκαν και όλοι οι Έλληνες συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε από ένστικτο είτε από συνειδητή επιλογή τώρα στρέφονται στα αντίθετα άκρα.

  Ο πρωταρχικός λόγος ύπαρξης της κομμουνιστικής αριστεράς αυτή την στιγμή και η καθιέρωσή της μέσα στην Ελληνική κοινωνία ήταν ο ανελέητος διωγμός που υπέστη κατά την διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου. Είναι απλά αντίδραση, και σαν αντίδραση στερείται δράσης. Δεν είναι λόγος, αλλά αντιδραστικός αντίλογος. Είναι μια στρέβλωση η οποία υπάρχει για να μας θυμίζει τα φρικτά σημάδια που αφήνει στο σώμα ενός έθνος ένας αδελφοκτόνος εμφύλιος πόλεμος.

  Για να συνοψίσω, η αριστερά πληρώνει την συμμαχία της με τα κατεστημένη κέντρα ελέγχου, κυρίως εγχώρια, με τον δανεισμό της φρασεολογίας της, των κύριων προταγμάτων, της επιχειρηματολογίας της και των κεντρικών της ιδεών σαν νούμερο ένα εργαλείο κοινωνικής μηχανικής για τον έλεγχο της μεταπολιτευτικής Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών με κύριο «εργαλείο» την σταδιακή αποδόμηση της εθνικής τους ταυτότητας.

  Αυτό είναι το κύριο αίτιο της ραγδαίας ανόδου της δεξιάς στο πολιτικό σκηνικό, η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης στην αριστερά, και η περαιτέρω πόλωση των ήδη δεξιών στα ακόμα πιο δεξιά.

  Υ.Γ. Η αλήθεια βέβαια είναι πως το ΚΚΕ είναι από τους τελευταίους θύλακες ενεργού πολιτικού και ανιδιοτελούς κοινωνικού ακτιβισμού υπέρ των εργαζομένων. Τα παιδιά στην βάση του κόμματος πραγματικά πιστεύουν στην ιδεολογία που πρεσβεύουν. Αλλά τι γίνεται με την ηγεσία του κόμματος και του κάθε αριστερού κόμματος; Αυτό είναι το θέμα και εκεί υπάρχει ο μεγαλύτερος ελιτισμός, εξουσιομανία και ιδεολογική σκλήρωση.

 281. Immortalité said

  @279 Άκου να δεις μικρέ. Επειδή είσαι όντως μικρός και δεν ξέρεις, με τον Χασάπη έχω προλάβει να πλακωθώ πολύ πριν γεννηθείς και με τον Σερβιτόρο να συμφωνήσω επίσης από τότε. Το αν αυτό που έγραψε ο Σερβιτόρος, έτσι όπως το έγραψε και όχι όπως το εννοούσε, ήταν φάουλ ή όχι, άσε να κρίνουμε και εμείς που επίσης ξέρουμε ανάγνωση και μη κρατάς για την πάρτη σου το ρόλο του Μέγα Ερμηνευτή. Δηλαδή μη μας λες και μαλάκες. Κι εμένα και τον Π2 και τον Νίκο και τον Φυσικό.
  Τώρα το τι ήταν η παροχή νομικών υπηρεσιών στους «θιγμένους» το ξέρουν και αυτοί και οι άλλοι. Εσύ είπαμε είσαι μικρός ακόμα.
  Όσο για τα ταπεινά ένστικτα, μάλλον θα εννοούσες αυτά που σου κρατούσαν το χεράκι όταν έγραφες το σχόλιο.
  Στο δίνω. Και λίγη αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε.

  ΥΓ. Τζάμπα πληρώνεις νομική υπηρεσία, για την προστασία της αξιοπρέπειας τουλάχιστον. Για της εργασίας ‘ντάξει.

 282. Νέο Kid Στο Block said

  281. » Και λίγη αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε.» Το προσυπογράφω απολύτως!
  Το «μικρέ» κακώς το χρησιμοποιείς , εκτός κι αν κρινόμαστε με βάση την παλαιότητα εδώ μέσα ,οπότε πάσο ,άσε που κατά βαση με χαροποιεί κιόλας, γιατί το παίρνω ηλικιακά και παρηγοριέμαι.
  Αν θεωρείς το σχόλιό μου αναξιοπρεπές, έχω κι εγώ το δικαίωμα να θεωρήσω αναξιοπρεπή την προσφορά νομικών υπηρεσιών στους «απειλούμενους» ,ντάξει;

 283. sarant said

  281-282: Να το λήγαμε;

 284. Immortalité said

  @283 Άλλο έγραφα, αλλά βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα.

  Μόνο ένα διευκρινιστικό·
  @282ιν φίνε. Θεώρησε ό,τι θες. Άλλωστε ο καθένας κρίνει με βάση τις δικές του προσλαμβάνουσες.

 285. Γιώργης said

  οκ. μάλλον η οπτική μου παρερμηνεύθηκε. εξηγούμαι:
  εγώ δεν σχολιάζω το οτι η χρυσή αύγη είναι ακροδεξιά, φασιστική -πείτε το όπως θέλετε- οργάνωση. Αυτό έχει να κάνει με τον πολιτικό προσανατολισμό του καθενός, που, θέλουμε ή όχι, υπάρχει όπως υπάρχει. Εγώ λέω οτι η χρυσή αυγή -και όχι άλλες ακροδεξιές ομάδες- προβάλλει στοιχεία τα οποία δεν έχει.
  Διότι,
  ποιά ηθική αξία περιμένεις από κάποιοιυς που -σύμφωνα με δήλωση του πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρου της χρυσης αυγής Περίανδρου- καθοδηγείται από «Επιφανές στέλεχός της, που μάλιστα επολιτεύετο παλαιόθεν, προφυλακίστηκε με την αισχρή κατηγορία της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ…»
  και είναι γνωστό οτι σε συγκεκριμένη συνοικία της αθήνας λειτουργούν ως κύκλωμα «προστασίας» επιχειρήσεων;
  όταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής-εξαιρετικά δραστήριος στο να βάζει μπόμπες αλλά ποτέ καταδικασθείς αφού ως γνωστον η Χ.Α. έχει και τις «προσβάσεις» της μέσα στην αστυνομία- συλλαμβάνεται διότι σκότωσε με συμβόλαιο θανάτου όχι έναν άνθρωπο μόνο αλλά και την καθαρίστριά του η οποία έτυχε να βρίσκεται εκεί;
  όταν το μάθημα που κάνουν οι χρυσαυγίτες στους μαθητές που στρατολογούν είναι το να επιτίθενται με όσο βιαιότερο τρόπο μπορούν στος αλλοδαπούς συμμαθητές τους;
  εσείς, «καλοί» μου ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, θυμηθείτε μόνο αυτήν την κουβέντα:
  αν αύριο μας φυτρώσει ένας μπρέιβικ στην ελλάδα και σκοτώσει τα παιδιά σας στην κατασκήνωση, εσείς που λέτε οτι οι «αριστερούληδες» υπερασπίζονται τους μετανάστες γιατί δεν έχουν βρει ενα ληστή μες το σπίτι τους, σε ποιό δέντρο ακριβώς θα κρεμαστείτε;;;;

 286. gryphon said

  232
  Bernardina
  Eιχα μιά μικρη ελπιδα ότι δέν θα τό προσεχε κανείς.Το ειδα αμεσως (μαλλον ειχα στο μυαλο μου το οναμα του πατέρα της) αλλα δέν μπορουσα να κανω κατι.Οχι τιποτα αλλο δηλαδη αλλά το «μαρι» ακουγεται καπως υποτιμητικο για γυναικα γιατι ετσι προφερουν σε διαφορα μερη το «μωρη».Τελος παντων.

  Σερβιτορε
  Εγω σε αυτη τήν αντιδικια ας πουμε που ειχες με τον Χασαπη απο τά Παλια συμφωνω μαζι σου.Η κατασταση και στήν Αμερικη και στήν Ελλαδα και σχεδον παντου πρεπει να ειναι ετσι όπως την περιγραφεις.Δέν πας πουθενα εαν δέν έχεις πολιτικα ορθές αποψεις.
  Εκτός και αν δεν τίς εκδηλωνεις.Το γιατι εξηγειται επαρκως στο «Why are professors liberal» και στα οσα εχει γραψει κατα καιρους ο Κevin MacDonald.
  Kαι επειδη θυμηθηκες και για τήν Σχολη τής Φρανκφουρτης θελοντας η μη με δικαιωνεις γιατι και σε αυτή τήν ας πουμε αντιπαραθεση με τον Χασαπη υιοθετεις το υπ αριθμον ενα διδαγμα αυτής τής σφηκοφωλιας τών εχθρων του Δυτικου Πολιτισμου.Δεν συνδιαλεγομαστε σε καμμια περιπτωση με τον ιδεολογικο αντιπαλο. We just call him names (νομιζω ο Marcuse το ελεγε αυτο η καποιος απο δαύτους). «Ομοφοβικο» «ρατσιστη» «φασιστα» «αντισημίτη» κλπ.

 287. Ζωντοχήρα said

  285 Εάν έχεις τόσο ισχυρά στοιχεία ώστε να κατηγορήσεις κάποιον για δολοφονία, γιατί δεν προσκομίζεις τα στοιχεία στην δικαιοσύνη;
  Τι είμαστε εμείς; Αστυνόμοι Σαΐνιδες;
  Γιατί να σε πιστέψουμε;
  Εσύ (και ο καθένας) μπορεί να λέει ότι θέλει.
  Ζούμε σε μία κοινωνία με θεσμούς, νόμους και ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Εάν υπάρχουν στοιχεία ας επιληφθεί επί του θέματος.
  Όλα τα άλλα είναι φήμες και ειδικά σε αυτήν την χώρα έχουμε μπουχτίσει από φήμες και διαδόσεις. Κάποιοι λ.χ. λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα πρακτόρων που δίνει πολιτική στέγη στους κουκουλοφόρους αναρχικούς οι οποίοι έχουν διαπράξει και αυτοί εγκλήματα.
  Να το δεχθούμε ή όχι; Φήμη είναι αλλά όπου υπάρχει καπνός και υπάρχει και φωτιά.

  Το αποτέλεσμα βέβαια είναι ότι όσο σκυλιάζει ο ΖΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα εναντίων της ΧΑ, τόσο περισσότεροι αποφασίζουν να την ψηφίσουν. Αυτό μάλλον θα πράξω και εγώ για λόγους εξισορρόπησης.
  Για να ενοχλεί τόσο πολύ η Χ.Α. …καλή θα είναι.

  Θα κρεμαστούμε τέλος από το ίδιο δέντρο που κρεμάστηκαν όσοι υποστήριζαν τους βιαστές υπέργηρων γυναικών, τους βιαστές κοριτσιών μπροστά στα μάτια των γονέων τους, τους δολοφόνους γερόντων για να κλέψουν την σύνταξη τους….
  Στην αρχαιότητα ο πρόξενος ήταν υπεύθυνος για τα όποια σφάλματα του προστατευομένου του ξένου. Η σημερινή αριστερά επομένως, που έχει αναλάβει εργολαβία την προξενεία των λαθρομεταναστών, είναι και υπόλογη για τα όποια εγκλήματα τους. Ας κρεμαστεί πρώτα αυτή και μετά εμείς.

 288. bernardina said

  285. Γιώργη, λυπάμαι αλλά στην τελευταία παράγραφό σου κάνεις ένα λογικό σφάλμα. Ο Μπρέιβικ δεν σκότωσε αδιακρίτως κάποια παιδιά, αλλά τα μέλη της νεολαίας του εργατικού κόμματος. Αν οι ψηφοφόροι της ΧΑ έστελναν ποτέ τα παιδιά τους σε μια τέτοια κατασκήνωση θα πρέπει να ήταν σχιζοφρενείς. Αν πάλι τα παιδιά πήγαιναν με δική τους πρωτοβουλία, θα ήταν τραγική ειρωνεία της τύχης, ίσως στο πνεύμα του ύβρις-νέμεσις-τίσις… αλλά θα προτιμούσα να μη μπούμε σε τέτοιο σκεπτικό γιατί οδηγούμαστε σε ολισθηρές ατραπούς.

  Ρεμάλι, (254), I stand corrected! 😀 Έχεις απόλυτο δίκιο

  Griphon, η λαθεμένη γραφή του ονόματος της συγκεκριμένης κυρίας είναι το μικρότερο κακό…

 289. bernardina said

  Ιδού λοιπόν, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων; «Για να ενοχλεί τόσο πολύ η ΧΑ καλή θα είναι». Κι ας έχουν μπει του κόσμου τα λινκ και τα βίντεο πιο πάνω. Ο κακοήθης όγκος στο μυαλό (το ποιο;;;) ορισμένων, έχει αρχίσει να ξεβράζει τα τοξικά υγρά του κι εδώ μέσα.
  Για να μην ξεράσω, λέω να νηστέψω το ποστ από ‘δω και πέρα. Καλά να περάσετε οι υπόλοιποι, αν έχετε αντοχές να συνδιαλέγεστε με σιχαμένα τρολ που επιτέλους εκδηλώθηκαν ανερυθρίαστα.

  Και να θυμάστε πάντα αυτό το σλόγκαν: για να ενοχλεί τόσο, κάτι καλό θα έχει. Θα φορεθεί πολύ στις μέρες που έρχονται… 😦

 290. spiral architect said

  @ 280: 😯 😯 😯 😯

 291. Νίκος Μαστρακούλης said

  289: Μπέρνι, συμφωνώ απόλυτα και μετ’ επιτάσεως, που λένε. Με μια εξαίρεση: Ο «κακοήθης όγκος» που λες, θαρρώ πως είναι απλή μεταμφίεση της λειτουργίας που άλλοι, αλλού, ονομάζουν αγκιτπρόπ, άλλοι πέμπτη φάλαγγα και άλλοι, γενικότερα, διατεταγμένη υπηρεσία.

  Αν καταφέρει να βγάλει από την κουβέντα εσένα, ή και άλλους, άξιος ο μισθός της. Άλλωστε, για να δανειστώ ένα από τα ρητά διασήμων ζωντοχειρών, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»…

 292. Ζωντοχήρα said

  289 «… όσοι υποστήριζαν τους βιαστές υπέργηρων γυναικών, τους βιαστές κοριτσιών μπροστά στα μάτια των γονέων τους, τους δολοφόνους γερόντων για να κλέψουν την σύνταξη τους….»

  Από αυτό το τμήμα του σχολίου μου, βλέπω ότι δεν συγκινηθήκατε καθόλου. Προφανώς για εσάς, ένας σιχαμένος εγκέφαλος που σκοτώνει και εξεφτελίζει γιαγιάδες που έχουν επιβιώσει του 2ου Π.Π. που έχουν δει εμφύλιο, πολιτικές ανωμαλίες κ.α. έχει δικαιολογία: είναι πεινασμένος και δεν είναι Έλληνας, άρα είναι κρίμα. Αθώος λοιπόν ο αλλοδαπός βιαστής.

  Λυπούμαι πολύ για το περί αηδίας αισθητήριο σας, το οποίο για μία ακόμη φορά καλύπτετε πίσω από χαρακτηρισμούς.

  291 Δεν ήξερα ότι υπάρχουν διατεταγμένες υπηρεσίες σε σχολιαστές της μπογκόσφαιρας. Εγώ σας διαβεβαιώ ότι ειλικρινά δεν έχω ουδεμία σχέση με τέτοιες. Δεν γνωρίζω όμως εάν ισχύει το ίδιο και για την κυρία του (289). Τώρα που το λέτε με βάζετε σε υποψίες.

 293. Γιώργης said

  κυρία Ζωντοχήρα, ορίστε τα στοιχεία:

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=73983&catid=4
  http://cocktailnews.blogspot.com/2012/04/blog-post_7310.html

  αν γκογκλάρεις λίγο, θα βρείς και φωτό που τον πάνε δεμένο στον εισαγγελέα.
  ή θα το παίξει πολιτικός κρατούμενος σαν τον Περίανδρο (δράστη της απόπειρας δολοφονίας του γραμματέα της ΕΣΕΕ Κουσουρή) και σαν τον Φράνκι (που πήδαγε κότες σε θέατρο και συνελήφθη ως κτηνοβάτης)????

 294. Γιώργος Πρίμπας said

  (σχόλιο 287 κλπ)

  [Ο Λαός γεννιέται μέσα από τα φύλα, τους τύπους μιας Φυλής και η ύπαρξή του γεννά το Έθνος σαν ανώτερη πνευματική της εκδήλωση (ηθική, πολιτιστική, θρησκευτική).Το Έθνος προερχόμενο από τον Λαό – Γένος, χρειάζεται για να ενδυναμώνει και να αναπτύσσεται κράτος] από εδώ (και συγγνώμη για το link):
  http://xryshaygh.wordpress.com/about/

  Γεννήθηκα πριν 10 μούντζες χρόνια στο Έλενας κι έκτοτε μένω στην Καλλιθέα.
  Το επώνυμό μου δείχνει 100% βλάχικη καταγωγή από τον πατέρα μου και η ομάδα αίματός μου είναι ΑΒ(R-) και από ότι έχω ακούσει αυτό το Β κρατάει από άπω ανατολή (μογγολία και πέρα),

  Πως με κόβεις;

 295. Γιώργης said

  σχόλιο του περίανδρου, πρώην πρωτοπαλίκαρου της χρυσής αυγής (ολόκληρη επιστολή εδώ: http://news.kozaninet.gr/?p=24035 )

  «……Επιφανές στέλεχός της, που μάλιστα επολιτεύετο παλαιόθεν, προφυλακίστηκε με την αισχρή κατηγορία της ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ….»

  για την χρυσή αυγή μιλάει…..

 296. ppan said

  Ωχ, περάσαμε στην Φυλή με κεφαλαίο; Και δεν εννοουμε τη περιοχή;

 297. Γιώργης said

  θέλετε να ρίξουμε τη συζήτηση τόσο χαμηλά??? υπάρχουν άπειρα ξεκατινιάσματα στο διαδίκτυο περι των εσωτερικών εριδων της οργάνωσης για ερωτικούς λόγους (ποιός θα πάρει το γιουσουφάκι νέο μέλος κλπ)
  άπειρες καταγγελίες για σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών (πρωτοπαλλήκαρο της Χ.Α. στην Κορινθία-Εξαμίλια καταδικασθείς δις για εμπόριο ναρκωτικών – πρέζας- προσφάτως καταδικάστηκε και για τη δολοφονική επίθεση σε νεαρούς προ πεντετίας στην κόρινθο οι οποίοι μοίραζαν προκυρήξεις) προστασία κλπ
  καθώς και άπειρα βίντεο στο ιντερνετ που τους δείχνει να επιτίθενται με μαχαίρια κλπ.
  στείλε τα παιδιά σου να τους κάνουν παρέα κυρία ζωντοχήρα.
  εγώ έχω ηθικές αρχές και δε γουστάρω τους μαχαιροβγάλτες.

 298. sarant said

  292: Αγαπητή κυρία, κανείς δεν υπερασπίζεται βιαστές και δολοφόνους. Οι βιαστές και οι δολοφόνοι είναι μεμονωμένα άτομα και είναι ένα μικρό κλάσμα του συνόλου των μεταναστών. Παρεμπιπτόντως, οι έλληνες μετανάστες στην Αμερική προπολεμικά, είτε νόμιμοι είτε παράνομοι, παρουσίαζαν εντυπωσιακά μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας, πολύ μεγαλύτερα από άλλες εθνικές ομάδες.

  Οι μετανάστες (εννοώ τους εξωκοινοτικούς) που βρίσκονται στην Ελλάδα δεν έχουν έρθει εδώ επειδή, όπως γράψατε νωρίτερα, είναι χαλαρή η αστυνόμευση, αλλά επειδή θέλουν να πάνε σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τέλος, ακόμα κι αν είχατε δίκιο για τους μετανάστες, αυτό δεν θα δικαίωνε τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι, έτσι κι αλλιώς, την πέφτουν σε μαγαζιά νοικοκυραίων μεταναστών, όχι στους λίγους που εγκληματούν,.

 299. Νίκος Μαστρακούλης said

  292 (β): Χαίρομαι για τη διαβεβαίωση και μακάρι. Προς το παρόν η εντύπωσή μου παραμένει ίδια.

 300. bernardina said

  Γιώργη, τα ίδια στοιχεία του 293 έχουν παρατεθεί ξανά και ξανά, έχουν μπει παραπομπές, βίντεο, έχει δοθεί ολόκληρη μελέτη πάνω στο φαινόμενο ΧΑ (δες και προηγούμενο σχόλιό μου). Κι εσύ προσπαθείς να αποδείξεις τα αυτονόητα σε ένα μέλος της που μπήκε εδώ μέσα με την προβιά του «τι ενδιαφέροντα τα σχόλιά σας» και έδειξε το ποιόν του μερικά σχόλια παρακάτω; Και έχει το θράσος να εγκαλεί εμένα για διατεταγμένη υπηρεσία, που σε κανένα σημείο αυτού του ποστ (ούτε και σε κανένα άλλο σχόλιό μου, σε κανένα ποστ αυτού ή άλλου ιστολογίου) δεν έκανα προπαγάνδα υπέρ κανενός, παρά μόνο στηλιτεύω τη μαφιόζικη, εγκληματική οργάνωση του σεσημασμένου υποκόσμου που προσπαθεί να αποκτήσει ασυλία για τα εγκλήματά της μπαίνοντας στη βουλή; (Γιατί φυσικά δεν ξέρει ο γελοίος και επικίνδυνος συνάμα αυτός τύπος ότι, κάποια στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο, στοχοποιήθηκα εδώ μέσα από την αντίθετη πλευρά για κάποιες μετριοπαθείς θέσεις μου στο ζήτημα των μεταναστών!)
  Ρε δεν πάνε στο διάολο τα αποβράσματα της κοινωνίας, με τα ξυρισμένα κεφάλια και τα οξυζεναρισμένα μαλλιά για να ταιριάζουν στο μεγαλείο της αρίας φυλής, που θα μας ζητήσουν και τα ρέστα;

 301. Ζωντοχήρα said

  295 Μα από ότι διαβάζω έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη.
  Είναι ατομική ευθύνη ή συλλογική ευθύνη του κόμματος κατά την άποψη σας;

  Θα είναι ο ύποπτος, υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές ή ήταν στις προηγούμενες;
  Τι έχει πει η δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη περίπτωση;

  Τα στοιχεία δεν τα θέλω για εμένα, εγώ τι να τα κάνω; Τα στοιχεία έχουν να κάνουν με την υπόθεση και τα θεσμικά όργανα που την έχουν αναλάβει.

  Τον δεύτερο σύνδεσμο τον αγνοώ λόγο εμφανούς προκαταλήψεως του αρθρογράφου. Στον δε πρώτο αναφέρει:
  «Μέχρι σήμερα δεν είχε βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, ωστόσο φαίνεται ότι όλα αυτά άλλαξαν και οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 36χρονου.».

  Εγώ τι θέλετε να πω για μια υπόθεση χωρίς στοιχεία; Αν αποδειχτεί ένοχος, να τον κλείσουν μέσα. Αν δεν αποδειχθεί να τον αφήσουν ελεύθερο. Δεν έχω γνώμη και εμπιστεύομαι την Ελληνική δικαιοσύνη.

  298 Κύριε Σαραντάκο, για να το διακωμωδήσουμε λίγο, νόμιζα ότι ο τίτλος του «νοικοκυραίου» ήταν απεχθής για την αριστερά και καπαρωμένος από την δεξιά. 🙂

  Οφείλετε πάντως να ομολογήσετε ότι πέρα από ποσοτική αύξηση της εγκληματικότητας έχουμε και ποιοτική διαφοροποίηση. Στυγερά εγκλήματα με δολοφονίες και ξυλοδαρμούς γερόντων και ανηλίκων δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα, ίσως ούτε καν στον εμφύλιο. Είναι νέα «μόδα» και κατά τα φαινόμενα εισαγόμενη.

  Για το τι έκαναν οι μετανάστες της Αμερικής, τον περασμένο αιώνα…φαντάζομαι ότι δεν θα θέλατε να γίνει η Ελλάδα η Αμερική του περασμένου αιώνα. Αν ναι, τότε να σπεύσω να αγοράσω ένα Μάγκνουμ 45αρι για να προστατευτώ. Εξάλλου η Αμερική είναι χώρα μεταναστών. Οι γηγενείς της Αμερικής είναι οι Ινδιάνοι τους οποίους εξαφάνισαν οι καταληψίες της νέας ηπείρου. Δεν νομίζω να θέλετε να έχουμε το μέλλον των Ινδιάνων.

 302. π2 said

  Μπέρνυ, δες τη θετική πλευρά του πράγματος: εγώ περίμενα να μαζευτούν περισσότερα φιντάνια σ’ αυτήν την ανάρτηση.

 303. spiral architect said

  Δυστυχώς το έχω ξαναδεί το έργο.
  (και είμαι και ψηλός ξανθός πανάθεμά με) 😆

  Από προσωπική δίχρονη διαμονή μου στη Ολλανδία, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μπορείτε να πάτε μια εκεί, να μείνετε κάμποσο καιρό, να ανοίξετε κοινωνικές σχέσεις με τους ντόπιους (όντες «πολίτες της Ε.Ε.») και όταν αρχίζουν να εμφανίζονται βαψομαλλιάδες από τις πρώην αποικίες τους βγάζοντας κορώνες και να τους σερβίρουν την προπαγάνδα (για όλα φταίνε οι νότιοι που τον «ξύνουν» ολημερίς, οι «μαύροι» ναυτικοί του λιμανιού του Ρότερνταμ, τα κορίτσια της Red District του Άμστερνταμ, κλπ κλισέ) ελάτε και πείτε μου:

  – για πότε αρχίζεις να πίνεις τη Grolsch σου μόνος,
  – για πότε ξεχνιούνται οι χαιρετούρες και τα όποια χαριεντίσματα με τους ντόπιους,
  – για πότε αρχίζουν οι συμφοιτητές σου να σε αποφεύγουν ή να μιλούν Ολλανδικά
  – και αρχίζεις να παρακαλάς να τελειώσει το πρόγραμμά σου μια ώρα αρχύτερα για να φύγεις για την Ελλάδα.

  Οι «ξένοι» είναι μέρος του προβλήματος και όχι το πρόβλημα.
  Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων.
  (το τελευταίο δεν το είπε κάποιος «αναρχοκομμουνιστής», ο κύριος εδώ έφα)

 304. bernardina said

  Π2 μου, έχεις ένα δίκιο -όμως αυτό που με απελπίζει δεν είναι το πόσα φιντάνια μπήκαν σ’ αυτή την ανάρτηση αλλά πόσα ψηφοδέλτια μ’ αυτό το βδέλυγμα θα πέσουν στην κάλπη στις έξι του Μάη… Έστω και ένα θα ήταν ένα παραπάνω απ’ όσα θα έπρεπε 😦

 305. π2 said

  Μην πέφτουμε στην παγίδα να περιορίζουμε τη συζήτηση περί ΧΑ στο μεταναστευτικό, όπως τεχνηέντως επιδιώκουν οι υποστηρικτές της, για να αποφύγουν την ουσιαστικότερη κουβέντα για την ίδια την ΧΑ.

 306. νο11 said

  «Η φυσική τάση του ανθρώπου είναι να τρέφεται από την φύση, να σφάζει αρνιά, να ψήνει τα κεφάλια τους στο φούρνο και να κάνει γλέντια τρικούβερτα γλείφοντας τα οστά. Ζούγκλα μεν, νόστιμο δε.»
  Kαι η φυσικη ταση των ναζιστων ειναι στον πατο της πηγαδας αλλα δεν θα το κανουμε και θεμα.
  Α Ζωντοχηρα, αν καποιος αγριος σε ροπαλιασει ξαφνικα στο δρομο ειναι γιατι τον αγγιξε το φυσικο αρωμα της προβιας σου.

 307. Γιώργης said

  μάλιστα. έχω ως τώρα φέρει πάνω από δέκα παρδείγματα απο μνήμης που στοιχεοθετούν εγκληματική οργάνωση και παρ’όλα αυτά αναρωτιέσται κυρία ζωντοχήρα αν «Είναι ατομική ευθύνη ή συλλογική ευθύνη του κόμματος κατά την άποψη σας;»
  εδώ ακόμα και πρώην μέλη (μικρά, μεγάλα και κορυφαία) της οργάνωσης λένε οτι η εγκληματική δραστηριότητα αποτελεί στρατηγική επιλογή της οργάνωσης (περίανδρος και πάλι: «Χαριεντιζόντουσαν δημοσίως με επιδειξίες ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, που έχουν πρωτοστατήσει σε ανθελληνικές δραστηριότητες και κατά των οποίων προ ετών μας έλεγαν να βιαιοπραγήσουμε»)
  συνεχίζετε να ορίζετε οτι ο «κύριος» Ρήγας είναι μεμονωμένη περίπτωση????

  λέτε οτι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.
  ποιά δικαιοσύνη, αυτή που κάλυπτει την χρυσή αυγή τόσα χρόνια?
  ο περίανδρος, αν δεν έκανε συμφωνία για να παραδοθεί (ελέω ολυμπιακών αγώνων, γιατί η αστυνομία έπρεπε να δείξει οτι κυνηγάει εξίσου δεξιά και αριστερή τρομοκρατία) ακόμα καφεδάκι θα έπινε στην κυψέλη.
  μέχρι και το CNN έχει δείξει τους χρυσαυγίτες με τα μαχαίρια σε διαδηλώσεις να κάνουν πλακίτσα με τους ματατζήδες….

  νομίζω οτι πλέον κοροϊδεύετε τον εαυτό σας.

 308. Γιώργης said

  σας το ξαναλέω: η χρυσή αυγή δεν είναι κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση (και) με παρακρατική λειτουργία, και όπως κάθε τέτοια, έχει και τις διασυνδέσεις της στην αστυνομία

 309. νο11 said

  Η δικια μου απορια ειναι με ποιο τροπο εχουν λυσει τα προς το ζην τα χρυσαυγουλα(οσα φυσικα δεν ειναι μπατσοι) και βρισκουν τον απλετο χρονο να προπαγανδιζουν ολη την ημερα τους εμετους τους στο διαδικτυο,γιατι δεν νομιζω να υπαρχει κανενας φυσιολογικος ανθρωπος που θα τους προσφερε νομιμη εργασια.Με την κριση να χτυπαει και τη νυχτα,η μαφιοζικη πωληση προστασιας σε μαγαζια ,το εμποριο ναρκωτικων και η διακινηση γυναικων στα κ…ρα εχουν γινει ιδιαιτερα ανταγωνιστικος τομεας της παραοικονομιας.Οποτε να αναμενουμε καποιου ειδους ενδοοικογενειακο ξεκαθαρισμα, ή θα φτασουν στο σημειο να ζητανε χρηματα για προστασια ακομα και απο τους περιπτεραδες;Για τις «γυναικες» οπως η ζωντοχηρα ,δεν εχω καμια απορια γιατι ως δουλα του αντρα(γνωστες οι θεσεις της ΧΑ για την γυναικα), ο ρολος της ειναι να γδερνει αμνοεριφια που πνιγει με τα χερια της ,να καθαριζει την σπηλια και να μεγαλωνει τους πολεμιστες της αριας ψωλης….φυλης ηθελα να γραψω.

 310. Ζωντοχήρα said

  308 Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει κομματική (και όχι μόνο) οργάνωση στην Ελλάδα που να μην είναι κατά κάποιον (οποιονδήποτε) τρόπο εγκληματική.

 311. bernardina said

 312. Γιώργης said

  κυρία ζωντοχήρα, σας παρακαλώ, μην παίζεται με τις λέξεις, εδώ μιλάμε για σοβαρά πράγματα: υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κυριολεξία και τη μεταφορά, υπάρχει «εγκληματικό» τάκλιν και εγκληματική οργάνωση. οι ενήλικες ξέρουν τη διαφορά.
  αυτήν την εξωφρενική ισοπέδωση, δυστυχώς την επέβαλε η αριστερά αποκαλώντας «φασίστα» κάθε δεξιό, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει χάσει η λέξη φασίστας την αξία της.
  ας μην κάνουμε το ίδιο και στη λέξη εγκληματίας. είναι μια λέξη της οποίας το νόημα αν ξεχάσουμε θα σταματήσουμε να είμαστε άνθρωποι

 313. culculζέλος said

  Να ξέρατε όλοι εσείς που γράφεται για την ΧΑ ότι είναι μαχαιροβγάλτες, πόση διαφήμιση τους κάνετε. Και εσείς που είσαστε πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (θεός να μας προστατέψει από εσάς), για αναθέσατε στους φοιτητές να κάνουν μια διατριβή, πόσος λαός σπεύδει να ψηφίσει ΧΑ λόγω των γεγονότων της καταλήψεις του πολυτεχνείου από τους μετανάστες. Διότι δύο εικόνες έχουν χαραχθεί βαθιά στην μνήμη του απλού λαού, και όταν λέω απλό λαό δεν είναι μόνο οι κάτοικοι της πλατείας Α. Παντελεήμονος. (1) Οι μπουρδολόγοι ιδεολόγοι της αριστεράς που μεταφέρουν μετανάστες να κάνουν καταλήψεις στα δημόσια κτίρια, (2) και οι ΧΑ με λοστούς και μπαλτάδες που θα τους διώχνουν. Είμαι περίεργος να δω σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουν οι διατριβές.

 314. culculζέλος said

  Επίσης, μπορούν οι μακρόσυρτες μπουρδοαναλύσεις να συντομεύσουν, και ακόμα καλύτερα, να λείπουν. Έστω για αλλαγή στις συνήθειες σας. Κανείς δεν διαβάζει πέρα από τις επικεφαλίδες, και αν τις διαβάσει μετανιώνει την ώρα του που σπατάλησε διαβάζοντας τα ίδια και τα ίδια τα χιλιοειπωμένα που δεν οδηγούν πουθενά. Προτάσεις για το αίσθημα ανασφάλειες που έχει ο λαός έχετε? Αν όχι, να σιωπάτε.

 315. Αρκεσινεύς said

  308. Γιώργη, παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο http://swell-swell.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html

 316. νο11 said

  «Επίσης, μπορούν οι μακρόσυρτες μπουρδοαναλύσεις να συντομεύσουν, και ακόμα καλύτερα, να λείπουν»
  Γιατι δυσκολευουν στην χωνεψη;Ναι ξερω αδυνατουν καποιοι να κατανοησουν επιχειρηματα χωρις να συμβουλευονται το μανιουαλ της ορθοδοξης πατριδογνωσιας.
  «Προτάσεις για το αίσθημα ανασφάλειες που έχει ο λαός έχετε? Αν όχι, να σιωπάτε»
  Η δικια μου ανασφαλεια πηγαζει απο τις επιβαλομενες πολιτικες και την σλογκανοποιηση του φασισμου.Αλλα ξερω δεν ειμαι λαος γιατι δεν εχω προχειρη την σιδερωμενη σημαια για να την κουνησω περηφανα στα μουτρα αυτων που θεωρω κατωτερα οντα ,αλλα προσκυναω με ευχαριστηση το καθε καθαρμα με ανταλλαγμα μερικα ψιχουλακια.
  «Στους μεταναστες μαγκας και στα αφεντικα μαλακας»

 317. culculζέλος said

  Ποσώς ενδιαφέρει πως σκύβει στα αφεντικά. Αυτοί ποντάρουν στις φοβίες και ειδικά στο πρόβλημα του μεταναστευτικού, και σε αυτό το πεδίο τους ανατροφοδοτείται με άφθονο υλικό.
  Οι μπουρδοαναλύσεις είναι σαν τις ανακοινώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Διαβάζεις μια, τη θαυμάζεις, την δεύτερη λιγότερο και την τρίτη φορά σου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά και ανακαλύπτεις ότι αυτά γράφτηκαν από ένα κακογραμμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, στο οποίο παρέλειψαν να κάνουν απ-ντέιτ και μείνανε κολλημένοι στο λεξιλόγιο και φρασεολογία του τέλους του 19ου αιώνα. Πράγματι, δυσκολεύουν πολύ στη πέψη. Δεν ξέρω κανέναν να μην έχει δυσκολίες.

 318. alexandra2511 said

  Καλησπέρα,

  Παρακολουθώ (αν και όχι σε καθημερινή βάση) το ιστολόγιο – το οποίο βρίσκω πολύ ενδιαφέρον – και η αλήθεια είναι ότι δε φανταζόμουν ότι το πρώτο σχόλιο που θα έκανα θα ήταν σε θέμα πολιτικό…

  Εν πάση περιπτώσει, η αλήθεια είναι ότι αυτή η άνοδος της ΧΑ με έχει αφήσει έκπληκτη έτσι κι αλλιώς, αλλά μόλις πριν λίγο μου φαίνεται ότι άρχισα να συνειδητοποιώ το μέγεθος του προβλήματος. Ήμουν λοιπόν με φίλη εκπαιδευτικό σε σχολείο διαπολιτισμικό, η οποία μου έλεγε ότι κατά καιρούς τα παιδιά πάνε στο μάθημα με τραύματα και σημάδια γιατί έχουν δεχτεί επίθεση – επειδή είναι μετανάστες. Ότι πρότειναν οι καθηγητές σε κάποιους μαθητές να τους κάνουν έξτρα μάθημα να τους βοηθήσουν για τις εξετάσεις και οι μαθητές δε δέχτηκαν γιατί θα αργούσαν να φύγουν από το σχολείο και μετά πώς θα γυρνούσαν σπίτι τους;; Ότι όταν γυρνούν σπίτι δεν ξαναβγαίνουν έξω γιατί φοβούνται!

  Μιλάμε για 15χρονα και 16χρονα παιδιά… τι να πω, αυτοί είμαστε;; Εκεί έφτασαν τα πράγματα; Βγαίνουν κάποιοι στους δρόμους και δέρνουν όποιον δεν τους αρέσει; Και σήμερα ξέρω γω δε μας αρέσουν οι σκούροι, αύριο δε θα μας αρέσουν οι ανοιχτοί, μεθαύριο οι ψηλοί και πάει λέγοντας;;; Τόσο κοντά; Και υπάρχουν παντού φωνές που όλα αυτά τα βρίσκουν λογικά;

 319. sarant said

  318: Ευχαριστώ για το σχόλιο και για τα καλά λόγια, καλώς ήρθατε!

 320. alexandra said

  Καλώς σας βρίσκω! 🙂

 321. Mar Pap said

  318.καλησπέρα.
  θα ήθελα να σας ρωτήσω: εκτός από την υπόθεση ότι οι συμμορίες που δέρνουν ανήλικους μετανάστες έχουν σχέση με τη χρυσή αυγή, έχετε και κάποια απόδειξη; τους χαράξανε ας πούμε με πυρακτωμένο σίδερο ναζιστικά σύμβολα στο μπράτσο;

  το ατράνταχτο των επιχειρημάτων καθορίζει και το επίπεδο της συζήτησης. αν θέλετε μπορώ να σας πω κι εγώ για την καημένη τη γιαγιά μου που ενώ έβλεπε τη Λάμψη μπήκαν πακιστανοί λαθρομετανάστες (που δεν τους είδα, αλλά με την ίδια λογική το υποθέτω) και της έκλεψαν τη σύνταξη…
  δεν είναι σωστό να κατηγορούμε περιπτωσιολογώντας όταν δεν έχουμε στοιχεία. όποιος έχει στοιχεία, πάει στον εισαγγελέα. όποιος δεν έχει στοιχεία, ας λέει μόνο τη γνώμη του χωρίς παράθεση γεγονότων. Γιατί είναι γνωστή η παροιμία: «πίστευε τα μισά απ’ ότι βλέπεις, και τίποτα απ’ ότι ακούς».και αυτό ισχύει για όλους.

 322. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  (261) Νίκο λυπάμαι αλλά για τους λόγους που εξήγησα στο (257) δε μπορώ να το λήξω το θέμα: Υπαινίχθηκε πως είμαι από αυτούς που τον απείλησαν (online ή offline (252)) και ισχυρίστηκε ανοιχτά πως πουλάω ρολάκι πως άφησα “την οικοδομή το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή” (243). Λέει πως έχει τα πάντα σε screen captures. Ας βγάλει λοιπόν τα screen captures των απειλών μου που τον οδήγησαν να με κατηγορήσει για cyberbullying όπως και το πότε μίλησα για οικοδομή και πέρασμα από ΛΑΟΣ/ΧΑ. Έτσι για να δω κι εγώ τι είδους γεροντική άνοια έχω πάθει και δε τα θυμάμαι. Αλλιώς να βγει να παραδεχθεί πως κατηγόρησε για πράγματα που δεν έκανα απλώς γιατί τον εκνεύρισα. Επαναλαμβάνω πως άλλο οι αξιολογικοί χαρακτηρισμοί (καραγκιόζης, φασίστας, ναζί κλπ.) και το δούλεμα που έχω συνηθίσει να παίζουν στις όνλαϊν κόντρες (τα αποδέχομαι απόλυτα σα κομμάτι ενός ζωντανού – έστω καθόλου κόσμιου – διαλόγου και εν τέλει είμαι κι εγώ ένοχος για την χρήση τους) κι άλλο συγκεκριμένες κατηγορίες συμπεριφοράς όπως οι παραπάνω που ή είναι αληθινές ή αποτελούν συκοφαντίες. Άλλο να πω πως κάποιος είναι κουραδοκέφαλος πχ. κι άλλο να ισχυριστώ πως δηλώνει λάτρης του Χίτλερ. Ας αποδείξει λοιπόν την αλήθεια των ισχυρισμών του η να πράξει τα προφανή.

  Περίμενα να δω κατά πόσο η φυσική ανάγκη αριστερής συμπαράστασης στο Σερβιτόρο θα υπερίσχυε όποιας ενόχλησης από το μακαρθισμό. Με τη φωτεινή εξαίρεση τη δική σου, του Φυσικού, της Αθανασίας και του Π2 οι περισσότεροι επέλεξαν τη σιωπή ή τους αστεϊσμούς/δικαιολογίες (γεια σου ρε συμπέθερε :->). Μέχρι στιγμής μόνο το ΝΚΣΒ έκανε το προβλεπόμενο να μου την πέσει κι αυτό. Δε ξέρω αν θα πρέπει να χαρώ για αυτό ή να σκεφτώ τι υποδηλώνει η σιγή αλλά επειδή θυμάμαι από την εποχή της HELLAS πως δουλεύει η ψυχολογία της μάζας/παρέας μάλλον ευχαριστημένος θα έπρεπε να είμαι που δεν έγινα και υποκείμενο clusterfuck.

  Ο Σερβιτόρος ισχυρίζεται πως μου είχε ζητήσει εδώ και καιρό να μην ασχολούμαι μαζί του (252) – έψαξα και δε βρήκα κάτι τέτοιο αλλά ο γκούγκλης και η μνήμη μου μπορεί να είναι ελλατωματικά. Ας βγάλει και αυτό το αποδεικτικό στοιχείο από τα αρχεία των screen captures του για να δείξει την αγένεια μου (καλά αυτή δεν είναι και μη-αναμενόμενη :-). Εν πάσει περιπτώσει εφόσον ΕΣΥ Νίκο ως οικοδεσπότης θεωρείς πως είναι καλή ιδέα εφεξής να μην τον σχολιάζω και ούτε και θέλει να με εξαφανίσει με ένα φίλτρο μπορώ να του κάνω τη χάρη (όσο κι αν θα με τρώει ο κώλος μου) μια και εδώ δεν είναι μια κοινόχρηστη e-mailική λίστα αλλά το δικό σου το blog σου και είμαι φιλοξενούμενος. Εφόσον όμως αποφασίσουμε να μετονομάζουμε το σαρκασμό και το δούλεμα (που πρέπει να ομολογήσεις ότι όπως και στην HELLAS δίνει και παίρνει εδώ μέσα και στα σίγουρα δεν είμαι ούτε ο μόνος ούτε ο πολυγραφότερος σε αυτόν τον τομέα) σε επάρατο cyberbullying το σωστό και λογικό θα ήταν και τα όποια υποκείμενα των επιθετικών και σαρκαστικών σχολίων του Σερβιτόρου να έχουν την ίδια δυνατότητα να μπορούν να εξασφαλίζουν το ότι θα τους αφήνει ήσυχους. Παρεκτός δηλαδή κι αν είμαι κανένας μεγάλος λευκός καρχαρίας του cyberbullying και η πανίδα του μπλογκ σου κινδυνεύει μόνο από την αφεντιά μου. 🙂

  Μερικές διευκρινήσεις:

  (279) Νέο Kid Στο Block είπε «Πανεπιστημιακές έδρες και μεροκάματα πολυτελείας απειλούνται από «γκαρσονάκια»! τς,τς,τς!»

  Επειδή όπως σέβομαι τον κόπο του να βγει το γαμημένο το διδακτορικό έχοντας φάει το αγγούρι έτσι σέβομαι και τον κόπο να κατακτήσει κανείς έδρα και επειδή ποτέ μου δεν ισχυρίστηκα πως κατείχα έδρα (ερευνητής ήμουν και παραμένω – research scientist/engineer/staff member είναι ο όρος αν σε τρώει ο κώλος σου – αν και φοιτητές όντως είχα καθώς διδασκαλία έκανα για την πάρτη μου αμισθί σε μάθημα για μεταπτυχιακούς φοιτητές και προικισμένους προπτυχιακούς) θα παρακαλούσα να μη μου βάζεις λόγια στο στόμα ΝΚΣΒ. Και μπορεί οι Ελληνικοί μισθοί να είναι δυστυχώς τόσο μικροί που να φαντάζουν μπροστά τους τεράστιοι οι Αμερικανικοί αλλά σε πληροφορώ πως στο ΜΙΤ με καλό μισθό για τον κλάδο μου και το εισόδημα μου ήταν μικρότερο από το μέσο εισόδημα των δασκάλων και καθηγητών δημόσιας εκπαίδευσης στην πόλη που ζω. Αυτά περί «μεροκάματων πολυτελείας».

  (279) Νέο Kid Στο Block είπε: «(ΜΗ μασάς Σερβιτόρε! Σ’ όποιον δεν έχει τσίμπλες είναι φανερό ότι καμία πραγματική «απειλή ρουφιανιάς» δεν περιείχε το σχόλιό σου, μια –άκομψα εκφρασμένη ίσως -κριτική θέσεων μόνο)»

  Την απάντηση νομίζω την έδωσε ο ίδιος στο (251).

  «Το ότι στο Ελλάντα ανέχονται ομοφοβικούς, ρατσιστές, σεξιστές και all around bullies δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει εις την αλλοδαπή, το πανεπιστήμιο θα σου πει και ευχαριστώ που ξετρύπωσες κάποια/ον με αυτά τα χαρακτηριστικά πριν τον φάνε στα μούτρα τους οι φοιτητές του.»

  Επιστρέφοντας στο θέμα μας:
  α) Για τους διάφορους επίδοξους ψηφοφόρους της ΧΑ που έδωσαν ρέστα πιο πάνω: Άλλο να συζητάμε γιατί ενισχύθηκαν οι κουραδοκέφαλοι κι άλλο να τους ψηφίζουμε ή υπερασπίζουμε κι από πάνω. Αν σοβαρά δεν μοιράζεστε την ιδεολογία τους αλλά το κάνετε για αντίδραση στην Αριστερά τρελός παπάς σας διάβασε. Αλλιώς πιστεύετε ειλικρινά πως θα βρείτε κανένα άλλο παρεκτός του συναφιού σας εδώ μέσα να ενστερνιστεί τις ιδέες σας;
  β) Εγώ πάντως αυτό το κόμμα θα ψήφιζα αν δε γουστάριζα το άκυρο (βέβαια $1500 να ξοδέψω για να έρθω δεν έχω οπότε δε θα έχω την ευκαιρία να επιλέξω):
  http://taxalia.blogspot.com/2012/04/blog-post_4865.html
  γ) Μια και μιλάμε για υποψηφίους και ανέφερα ο ίδιος το σεβασμό στον κόπο να βγει το γαμημένο το διδακτορικό και ο Σαμαρίσκος έβαλε το Λαζαρίδη στο Επικρατείας περιμένω πως και πως να δω πως θα ή θα εμφανιστεί διδακτορικό από το σημερινό τίποτα ή θα εξαφανίσουν τις αναφορές σε εφημερίδες και σε προγράμματα συνεδρίων (και όχι απλώς ανεπίσημων διαδικτυακών βιογραφικών) σε διδακτορικό από το CUNY ή το Princeton. Δρούτσας #2 και χειρότερος ίσως – το πέρασμα από το Courant ακούγεται σαν σταχυολόγημα μαθημάτων μεταπτυχιακού:

  «Στη συνέχεια πήγε στη Νέα Υόρκη για να πάρει το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομετρία από το City University και μετά σπούδασε Σύγχρονη Θεωρία της Ανάλυσης στο Courant School of Αpplied Μathematics. Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη Θεωρία Παιγνίων και Εφαρμογές στις Διεθνείς Σχέσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις, τη Θεωρία Χάους και Εφαρμογές στην Ανάλυση Συστημάτων ισορροπίας και τις… Κβαντικές κυματοσυναρτήσεις και αναλυτικές συνάφειες με τη Θεωρία του Χάους.»

  http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=323859

  Αμα δεν το πήρε κανείς το ρημάδι να μην το ισχυρίζεται… Άμα πια.

 323. alexandra said

  321. Εννοείται ότι έχετε δίκιο σε όσα λέτε για το ατράνταχτο των επιχειρημάτων γι’ αυτό και θα παρατηρήσατε ότι δεν ανέφερα σε κανένα σημείο κάτι σαν «η χρυσή αυγή δέρνει ανήλικους μετανάστες». Το ότι συμμορίες; πρόσωπα μεμονωμένα; δέρνουν ανήλικους μετανάστες – και μάλιστα έγχρωμους, δεν έχει συμβεί ακόμα σε Ρώσους ας πούμε – δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω γιατί μου το λένε καθηγητές τους, γιαυτό και το καταθέτω. Φυσικά εσείς δεν είστε υποχρεωμένη να το πιστέψετε.

  Το να με εκπλήσσει, να με θλίβει και να με τρομάζει η βία προς αυτούς τους ανθρώπους και να τη συνδέω με το ρεύμα που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί υπέρ της ΧΑ, που βγαίνει με συνθήματα τύπου: «ΧΑ, για να ξεβρωμίσει ο τόπος, η Ελλάδα στους Έλληνες», «Για το Έθνος, τη Φυλή και το Λαό μας» κ.ο.κ. νομίζω είναι λογικό – και σε κάθε περίπτωση είναι η άποψή μου και δεν έχει να κάνει με το ποιος διέπραξε τους ξυλοδαρμούς – που δεν μπορώ να το ξέρω, έχει να κάνει με την τάση περί Φυλής και καθαρότητας, την οποία βρίσκω ανατριχιαστική!

  Το αν τελικά καταγγέλονται αυτά τα περιστατικά εξαρτάται από τις συνθήκες του παθόντος, για τον οποίο δεν είναι πάντα εύκολο να προχωρήσει σε καταγγελία.

 324. Μαρία said

  Χασάπη, αν θες συμπαράσταση απο μένα, να βρίζεσαι τις μικρές ώρες. Και σταμάτα να απολογείσαι για το πόσα παίρνεις.

  Εδώ συνημμένη η πιλοτική έρευνα για τη ρατσιστική βία:
  http://www.unhcr.gr/print/nea/artikel/aa6559226a5ce001775aa74c54a30b7a/anisychitika-ta-apot.html

 325. Μαρία said

  Κι εδώ η συνέντευξη του Κωστή Παπαϊωάννου:
  http://news.radiobubble.gr/2012/03/blog-post_24.html

 326. Γιώργης said

  Mar Pap αυτό που λές με το χάραγμα του αγκυλωτού σταυρού έχει γίνει, αλλά όχι με πυρακτωμένο σίδερο, με μαχαίρι και στο μέτωπο. επανηλειμμένα.

 327. π2 said

  Χασάπη, είσαι λίγο άδικος με τους συνδαιτυμόνες. Στους ηλεκαβγάδες πολλοί σκοπίμως δεν συμμετέχουν για να μη ρίξουν λάδι στη φωτιά. Έγινε η φάση, φώναξαν κάποιοι από τις κερκίδες, το σφύριξε το φάουλ ο διαιτητής. Δεν έχει νόημα τώρα να μπουκάρουν οι οπαδοί στο γήπεδο, από τη στιγμή μάλιστα που ο διαιτητής σφύριξε και τη λήξη του ματς.

 328. bernardina said

  #237 Ditto

 329. bernardina said

  Και φυσικά εννοούσα #327 γκρρρ 👿

 330. sarant said

  Χασάπη, με πρόλαβε ο Π2 και με την κατάλληλη ορολογία. Καλύτερα να το λήξουμε,

  Ένα ελαφρώς άσχετο θέμα, νομίζω ότι σου το έχω ξαναπεί: στο μπλογκ, επειδή είναι ανοιχτό, κι επειδή γράφουμε ελληνικά, οι ηλεκαβγάδες φαντάζουν περισσότερο μπρουτάλ απ’ ό,τι οι παλιότεροι (σε γκρίκλις και σε μια κλειστή λίστα, έστω κι αν κι εκεί δημοσιοποιουνταν με διαφορά φάσης).

 331. Ζωντοχήρα said

  326. Γιώργη, όταν κάποιος φτάνει στο Αμήν, δεν συγκινείται πλέον από τέτοιου είδους ευαισθησίες.
  Το αυτό ισχύει και από την άλλη μεριά. Όταν κάποιος φτάσει στο μη παρέκει, δεν θα τον ενδιαφέρει η δικαιοσύνη όταν θα κόβει τα κεφάλια των κεφαλών της αστικής τάξεως.
  Σκληρό μεν, αληθές δε. Σκληρό ήταν και το τέλος της τσαρικής οικογενείας αλλά συνέβη.

  Είναι το αποτέλεσμα της αμετροέπειας που χαρακτηρίζει το πολιτικό και κοινωνικό μας σύστημα.
  Κάποια πράγματα απλώς συμβαίνουν, όπως εάν ρίξεις ένα αυγό, θα σπάσει και θα λερώσει το χαλί.

  Η ερώτηση μου είναι: βλέπεις εσύ κάτι να αλλάζει;
  Έστω ότι δεν μπαίνει η ΧΑ στην βουλή και τελευταία στιγμή ψηφίσει ο κόσμος Καμένο, ΛΑΟΣ, Κουβέλη… πιστεύεις ότι κάτι θα αλλάξει αυτήν την δυναμική;
  Πιστεύεις δηλαδή ότι κάποιος έχει τα κότσια να βάλει τα πράγματα στην θέση τους;;;
  Γιατί αυτό είναι το πραγματικό ζητούμενο. Το θέμα δεν είναι τι θα γίνει στις εκλογές αλλά εάν βλέπεις ότι υπάρχει διάθεση κάποιοι να λύσουν το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης χωρίς μπουρδολογίες;, σοφιστείες και ιδεολογήματα.

  Ο Έλληνας αυτός είναι. Μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι αυτός. Γουστάρει μια ελληνική Ελλάδα. Τι θεωρείς πιο πιθανόν να συμβεί; Θα σεβαστούν τα κόμματα την επιθυμία του ελληνικού λαού ή θα προσπαθούν να τον πείσουν ότι κάνει λάθος;
  ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ είναι το να θέλεις να αλλάξεις το αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας;
  Γιατί μην νομίζεις ότι ακόμη και στις τάξεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν Πακιστανό και τους γυρίζουν τα έντερα. Μην νομίζεις δηλαδή ότι όλοι οι ψηφοφόροι της αριστεράς και κεντροαριστεράς είναι ουσία αριστεροί και διεθνιστές. Άλλοι είναι οι λόγοι που καθοδηγούν την ψήφο, κυρίως ιστορικοί. Αν γινόταν δημοψήφισμα για κάθε θέμα ξεχωριστά χωρίς το καπέλωμα των κομμάτων, θα εκπλησσόσουν σχετικά με το πόσο δεξιοί είναι οι αριστεροί ψηφοφόροι.

  Όμως, τελικά δεν θα αλλάξει τίποτα. Μόλις περάσουν οι εκλογές τα πράγματα θα μείνουν όπως ήταν και θα πλημμυρίσουμε στους Αφγανούς. Έστω λοιπόν ότι η Χ.Α. πάρει 0%. Πιστεύεις ότι θα βάλουν μυαλό οι άλλοι πολιτικοί φορείς;
  Νομίζω πως ξέρεις την απάντηση.
  Επομένως τζάμπα μιλάμε. Η ΧΑ θα μπει στην βουλή γιατί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να ταράξει τα νερά. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια. Τα παράπονα σας επομένως στον δήμαρχο (μεταφορικά και κυριολεκτικά) γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Τα πράγματα έχουν δρομολογηθεί με την συνεισφορά και των ψευδοϊδεολόγων.

 332. sarant said

  Και Νεοκίντ (ή ΝΚΣΒ, όπως σε βάφτισε ο Χασάπης): Καλύτερα θα ήταν να μην απαντήσεις 🙂

 333. culculζέλος said

  Τότε θα απαντήσω εγώ, που δεν δέχομαι εντολές από κανέναν και ο τίτλος τιμής μου είναι και η σημαία μου. Το παιδάκι απλά προσπάθησε να κάνει σάτιρα και απορώ γιατί τον αποπαίρνεται τόσο άγαρμπα και κυριολεκτικά. Στο θέμα του άρθρου τώρα, προτιμότερο να υπάρχει το κόμμα ΧΑ και να μπει στη βουλή, παρά οι “δυνάμεις” της να διαχέονται στα άλλα κόμματα, και ειδικά στα αριστερά. Όπως έγραψε τόσο παραστατικά το 331, ακροδεξιοί ρατσιστές υπάρχουν και εκεί, ακόμα και στα αναρχοκομμούνια γκρουπούσκουλα. Σε τελική ανάλυση, τι χειρότερο θα μπορούσαν να κάνουν στα έδρανα της βουλής που δεν κάνει το ΚΚΕ και το ΣΥΝ (όλοι με τις εμμονές σας και εγώ με τις δικές μου).

 334. culculζέλος said

  Εκτός αν φοβάστε ότι θα σας φάνε τη πελατεία. Τότε πάω πάσο.

 335. Χασάπη μην γίνεσαι άδικος, ξέρεις πολύ καλά πως δεν δίστασα να σε υπερασπιστώ όταν σε έβριζε ο Θεόμουρλος.
  Τέλος πάντων…

 336. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  (330) Θα το αφήσω να λήξει με τις εκρεμμότητες να μένουν ως έχουν αφού επιμένεις Νίκο. Περί μπρουτάλ δεν είμαι σίγουρος. Βριζόμαστε πολύ πολύ χειρότερα τότε αν και ξέραμε πως υπήρχε περίπτωση να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο σε κανένα Πόρκυ και θα επακολουθούσε μονομαχία στο Ελ Πάσο 🙂 – με τα εισητήρια πληρωμένα και όλα τα σχετικά. 😉 Πάντως μια φορά ένας θιγμένος (sysadmin του Δημόκριτου αν δε κάνω λάθος) αντί να ρουφιανέψει στα πανεπιστήμια κάλεσε το US Navy (που μέσω του Office of Naval Research – ONR – χρηματοδοτούσε κομμάτι της υλικής υποδομής των κόμβων) και έκλεισε η λίστα για ένα σύντομο διάστημα. Εξ ού και οι αναφορές στο Ναυτικό στο επικό ποίημα που ακολουθεί και παραθέτω για το γλωσσικό ενδιαφέρον του (οι βωμολοχίες βγάζουν ακόμα και εν 90ς έμμετρη ποίηση):

  http://groups.google.com/group/bit.listserv.hellas/browse_thread/thread/442fd30bd7849c3b/fe16f8f9546a09c5?#fe16f8f9546a09c5

  Κάνε κλικ και στο read more για το πλήρες επικό ποιήμα. Αν μας διαβάζει η Σοφία και ιδίως ο πολύ πιο παλιός Μπαλόγλου θα το ευχαριστηθούν πιστεύω μια και θα αναγνωρίσουν κάποιες «περσόνες». Το βρισίδι του Γραβρίλου στο τέλος ως απόδειξη περί μπρουτάλ. 🙂

  (335) Συμπέθερε για το Θεοπρόβλητο δεν υπήρχε θέμα να συζητάμε για αριστερή συμπαράσταση. 🙂 Αν και πλέον έχω αρχίσει να πέφτω σε σοβαρές σκέψεις πως αφού το δούλεμα είναι cyberbullying τότε (α) είμαι serial perpetrator από τη δεκαετία του 1990, (β) υπήρξα ταυτόχρονα serial victim, (γ) οι περισσότεροι μόνιμοι εδώ μέσα είναι κι αυτοί serial perpetrators και το χειρότερο (δ) ο Θεοπρόβλητος υπήρξε θύμα clusterfuck cyberbullying… Ειλικρινά έχω σοκαριστεί.

 337. sarant said

  Δεν ήξερα ότι οι θησαυροί αυτοί έχουν κρατηθεί για τις επόμενες γενιές. Να σου πω πάντως ότι εγώ αυτά δεν τα έζησα από πρώτο χέρι, μερικά τα διάβασα μετά, με το δέος ενός λογίου της ελληνιστικής εποχής που διαβάζει Όμηρο.

 338. Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ. said

  Γιατί θα πρέπει να μπει η Χρυσή Αυγή στην βουλή.

  Αν θα θέλαμε με δύο τρεις απλές λέξεις να περιγράψομε την κύρια αιτία του γενικού ξεπεσμού μας και της αποτυχίας ως χώρα και ως κοινωνία, αυτό θα μπορούσε να περιγραφή, ως γενική χαλαρότητα.

  Όλα τα χρόνια, τουλάχιστον από το 1981 και μετά σε όλους τους τομείς του ελληνικού κράτους αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα υπήρξε μια γενικευμένη χαλαρότητας και οχαδερφισμού.

  Δεν βαριέσαι ρε αδερφέ. Όσα πάνε και όσα έρθουν, παντελείς έλλειψης προγραμματισμού και διορατικότητας. Όλα γίνονταν για το θεαθήναι καιροσκοπικά και κάτω από έναν χωρίς προηγούμενο ερασιτεχνισμό.

  Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας τομέας της ελληνικής κοινωνίας ο οποίος να μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι έχει διακριθεί θετικά.

  Ασφαλώς και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πλευράς ποιότητας ζωής σήμερα, από ότι ήμασταν το 1981, όμως αυτό δεν έγινε γιατί υπήρξε σχεδιασμός, απλώς έγινε γιατί έτσι και αλλιώς όλος ο κόσμος έχει προοδεύσει. Σήμερα και η Αλβανία και η Κίνα και οι Ινδίες και οι χώρες της Αφρικής, είναι ασφαλώς σε καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν πριν τριάντα χρόνια.

  Αλλά ας επανέλθω στο γιατί θα πρέπει οπωσδήποτε να μπει η Χρυσή Αυγή στην βουλή.

  Ο λόγος είναι ένας και μόνο ένας, είναι πλέον καιρός να σταματήσει αυτή η χαλαρότητα, πρέπει λίγο να ακούσουν οι πολιτικοί την καυτή ανάσα και την απειλή της Χρυσής Αυγής στον σβέρκο τους.

  Όπως και το παρακάτω ανέκδοτο.

  Πάει λέει ένας κρητικός σε ένα μπορδέλο για να γ……. η.

  Ρωτάει πόσο κοστίζει η μισή ώρα.

  Η κοπέλα του απαντάει 200 Ευρώ.

  Μόλις αυτός το ακούει βγάζει το όπλο και αρχίζει μπάμ μπάμ στους τοίχους.

  Φοβάται η κοπέλα και του λέει μόνο 100 ευρώ.

  Αυτός όμως συνεχίσει, με νεύρα, μπαμ μπαρ πυροβολεί τους τοίχους.

  Έντρομη η κοπέλα του λέει, μόνο 50 ευρώ.

  Αυτός το ίδιο, με νεύρα, μπαμ μπαμ μπαμ μπαμ μπαμ στους τοίχους.

  Μετά, λέει στην κοπέλα, έλα.

  Και της κάνει την πράξη,, μόλις όμως τελειώνει ο κρητικός της δίνει τα 200 Ευρώ που είχε ζητήσει η κοπέλα στην αρχή.

  Αυτή, έκπληκτη, τον ρωτάει, γιατί έκανε πριν τόση φασαρία και γιατί την κατατρόμαξε με το όπλο.

  Αυτός της απαντά.

  Με τα μπαμ μπαμ μπαμ στους τοίχους, έσφιξαν λίγο οι κόλοι.

  Τώρα λοιπόν και με την Χρυσή Αυγή, χρειάζεται να μπει στην βουλή για να σφίξουν λίγο (οι κόλοι) τα πράγματα δηλαδή, γιατί όπως στην αρχή έγραψα, η χαλαρότητα μας οδήγησε εδώ ως έθνος.

  Αν δεν δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, σε πέντε χρόνια θα έχουν στήσει τσαντίρια οι λαθρομετανάστες, στον κήπο του προεδρικού μεγάρου.

  Αν δεν δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, σε πέντε χρόνια θα είναι ο δήμαρχος της Αθήνας, Αφγανός.

  Αν δεν δυναμώσει η Χρυσή Αυγή, σε δεκαπέντε χρόνια θα είναι μέσα στην βουλή 50 μουσουλμάνοι βουλευτές, εκ των οποίων οι 25 θα είναι φιλότουρκοι.

  Γι αυτό λέω, χρειάζεται να μπει η Χρυσή Αυγή στην βουλή, για να λίγο να σφίξουν οι κόλοι όσων είναι στην βουλή.

  Πρώην σοσιαλιστής τύπου ΠΑΣΟΚ.

 339. ppan said

  Γιατί μονο οι 25 φιλότουρκοι; 🙂

 340. Που να σφίξουν και οι ζέστες.
  Η αλήθεια είναι πάντως πως υπάρχει μια υποκρισία με όλους αυτούς που ξαφνικά ανακάλυψαν την χρυσή αυγή και τους φασίστες.
  Οι φασίστες είναι μέσα στην βουλή εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
  Ο πρώην ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ που γουστάρει χρυσή αυγή για να σφίξουν οι «κόλοι», ήταν πάντα φασίστας, δεν μεταμορφώθηκε τώρα ξαφνικά στα καλά του καθουμένου από σοσιαλιστής σε φασίστας.
  Έχει γράψει ο Πιτσιρίκος ένα σχετικό άρθρο.
  http://pitsirikos.net/2012/04/%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7-%cf%86%ce%bf%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1/

 341. Ζωντοχήρα said

  Αισιόδοξο σε βλέπω. Δεν λες 200 να είσαι μέσα;
  15 χρόνια είναι πολλά.
  Μη σου πω ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχει δημοκρατία αλλά νεοοθωμανική σαρία. Τους 200 θα τους πιάσουμε μέσα σε 8-10 χρόνια το πολύ.

  Τι νομίζεις ότι είναι το χαράτσι; Εισπρακτικό μέτρο;
  ΛΑΘΟΣ.
  Είναι εκπαιδευτικό μέτρο, για να προσαρμοζόμαστε σιγά-σιγά. Σε λίγο θα μας βάλουν και οδοντικό φόρο για τον ίδιο λόγο.

 342. bernardina said

  «(Θυμάσαι που αποκαλούσες αμέσως «φασίστα» όποιον είχε διαφορετική γνώμη από σένα; Φάε τώρα στη μάπα και τους κανονικούς φασίστες. Εσύ τους φέρνεις στη Βουλή. )» Λέει, ενώ προηγουμένως έχει αποκαλέσει φασίστες το μισό ΠαΣοΚ και σχεδόν όλη τη ΝΔ.
  Η τρικυμία στο κρανίο και ο αυριανισμός με τη μπέρτα της εμβριθούς ανάλυσης… Όλα ίσα κι όμοια και ο Μιχαλολιάκος στα λάχανα.
  Μα’στα, μα’στα…
  Αχ, πατρίδα μου καημένη, ποια κατάρα σε βαραίνει…

 343. Μαραθέφτης said

  Συμφωνώ απόλυτα με το επιχείρημα της χρυσόστομης της ζωντοχήρας, ότι για να ενοχλεί τόσο πολύ το κατεστημένο η Χρυσή Αυγή καλή θα είναι. Για να της επιτίθενται ενορχηστρωμένα όλα τα κόμματα και το πιό βασικό όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αυτό για όσους γνωρίζουν τι εστί ΜΜΕ, σημαίνει πολλά… Και επιτίθενται ενορχηστρωμένα και κατά του Καμμένου, σε όσους δηλαδή είναι ασυμβίβαστοι στις ελληνικές θέσεις τους και δεν κάνουν κωλοτούμπες… Μπορεί κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής να είχαν παραβατική συμπεριφορά, και λοιπόν, τα άλλα κόμματα δεν έχουν μέλη με παραβατική συμπεριφορά; Εγώ βλέπω ότι η Χρυσή Αυγή και οι Καμμένος-Δημαράς είναι οι μόνοι ακηδεμόνευτοι και ανεξέλεγκτοι και γι’ αυτό επικίνδυνοι για το σύστημα…

 344. sarant said

  Όπως το υποψιαζόμουν, η παρέμβαση του «σοσιαλιστή» στο 338 δεν είναι δικά του λόγια, αλλά ένα κείμενο που κυκλοφορεί σε εκατοντάδες ιστολόγια.

  Δεν είναι δηλαδή γνώμη ενός σχολιαστή, αλλά από ένα θλιβερό ρομποτάκι.

 345. Μαρία said

  344 Και στους κόλους ακολουθούν τη γραμμή του Μπουκάν;

 346. Ζωντοχήρα said

  344 Υπάρχουν ρομποτάκια που σχολιάζουν μόνα τους;

  Δείτε και ένα γλωσσικό:
  Είδα πρόσφατα μια ταινία με τίτλο Hugo. Πολύ καλή, νέα ταινία εποχής, με έναν πιτσιρικά που ζούσε μέσα σε ένα ρολόι και προσπαθούσε να διορθώσει ένα ρομπότ, το οποίο του άφησε ο πατέρας του.

  Το θέμα είναι ότι στην ταινία ο πιτσιρίκος έλεγε ότι αυτό ήταν ένα «αυτόματον (με τελικό ‘ν’ παρακαλώ)» * και από κάτω οι υπότιτλοι μετέφραζαν «ρομπότ».
  Μας αρέσουν τελικά τόσο πολύ οι ξένες λέξεις, ακόμη και όταν οι ξένοι χρησιμοποιούν τις Ελληνικές ατόφιες.

  * http://en.wikipedia.org/wiki/Automaton

 347. νο11 said

  Aυτο που μου προκαλει ακομα μεγαλυτερη αναγουλα σε σχεση με τα ασπονδυλα της ΧΑ που κανουν μπαμ σε μια κουβεντα απο μιλια,ειναι πως φασιστες ολκης οπως η ζωντοχηρα, κρυβονται πισω απο την ταμπελα «δημοκρατες πατριωτες»,ποσταρωντας σεντονια βουτηγμενα στο μισος για τον συνανθρωπο,πιστευοντας οτι κανενας δεν θα τους παρει χαμπαρι.

 348. Μαραθέφτης said

  347
  Εμένα αυτό που μου προκαλεί αναγούλα είναι η άνανδρη επίθεσή σου στη ζωντοχήρα, που δεν είναι πηγή αλλά αποδέκτης κάθε μορφής βίας, κρατικής, λαθρομεταναστευτικής και αναρχικής βίας, όπως όλοι μας άλλωστε, που υπομέναμε και δεν μιλούσαμε τόσα χρόνια. Τώρα όμως, σ’ αυτές τις εκλογές θα μιλήσει η σιωπηλή μάζα του ελληνικού λαού και από θύματα θα γίνουμε θύτες. Από πρόβατα θα γίνουμε λιοντάρια και θα πάει ο κάθε ανθέλληνας κατεργάρης στον πάγκο του…

 349. Νίκος Μαστρακούλης said

  348: Πίσω στην τρύπα σου, επίδοξε θύτη. Ανθέλληνας είσαι και φαίνεσαι (από μίλια).

 350. Ζωντοχήρα said

  347. Η δημοκρατία αγαπητέ μου είναι σύστημα συμβιβασμού. Για να συμβιβαστείς πρέπει να υπάρχεις. Εάν εξαφανιστείς τότε η δημοκρατία σου είναι άχρηστη.
  Είμαι καλή στο σπίτι μου εάν έρθει ένας καλεσμένος και φάει ό,τι έχω μαγειρέψει.
  Είμαι καλή αλλά λιγότερο ανεκτική εάν έρθουν δύο.
  Στους τρεις αρχίζω να κλοτσάω ειδικά εάν κάνουν και ειδική παραγγελία.
  Εάν έρθει ένας στρατός επισκεπτών θα τα πάρω στο κρανίο και θα τους πετάξω τις κατσαρόλες στο κεφάλι.
  Εάν οι τρεις τηλεφωνήσουν και καλέσουν τον στρατό επισκεπτών, τότε τους κλείνω το τηλέφωνο και διώχνω και τους τρεις.

  Η δημοκρατία είναι επίσης σύστημα αριθμητικών συσχετισμών. Σήμερα είσαι καλός άνθρωπος και επιτρέπεις σε «αντιπάλους» να συμμετάσχουν στο δημοκρατικό σύστημα. Αύριο οι αντίπαλοι γίνονται περισσότεροι και σε ξεσκίζουν.
  Σχετικά είναι τα πάντα. Εάν εσείς αρνείστε να δείτε αυτήν την σχετικότητα, δεν φταίω εγώ.
  Εάν απαντάτε σε αυτήν την σχετικότητα με αφορισμούς, επίσης δεν φταίω εγώ.

  Εάν υπήρχε δημοκρατία όταν πρωτομπήκαν οι Οθωμανοί μέσα στο Βυζάντιο θα έχαναν τις εκλογές. Εάν γινόταν εκλογές το 1821 θα τις κέρδιζαν οι Τούρκοι πανηγυρικά και σήμερα θα φορούσαμε σαρίκια και θα χορεύαμε χορό της κοιλιάς σε τούρκικα χαρέμια.

  Δημοκράτες είμαστε όλοι εάν περνάει το δικό μας ή τμήμα αυτού.
  Επαναστάτες είμαστε όλοι εάν την επανάσταση την κάνουμε εμείς. Εάν την κάνουν οι άλλοι τότε δυσανασχετούμε.
  Τα πάντα είναι σχετικά. Το ξέρω και το ξέρετε.
  Επομένως αφήστε τους αφορισμούς και τους χαρακτηρισμούς, έχουν ξεθωριάσει πια οι ταμπέλες. Όσο «φασίστας ολκής» είμαι εγώ, άλλο τόσο είστε και εσείς. Απλώς οι φασισμοί μας είναι αντίρροποι. Όταν σπάσει το σκοινί, γίνεται «πόλεμος».

  Απλώς σας ενοχλεί η κουβέντα περί δημοκρατίας, γιατί τόσα χρόνια η δημοκρατία ήταν εργαλείο στα δικά σας χέρια για να περάσετε τον δικό σας (όχι προσωπικά) φασισμό. Όσο η δημοκρατία δεν ήταν δημοκρατία αλλά αριστερή χούντα ήταν όλα μέλι-γάλα. Τώρα που η δημοκρατία μπορεί να βάλει και άλλες δυνάμεις μέσα, αντιδράτε. Και μάλιστα όσο και εάν θέλετε να με σφαλιαρίσετε, ξέρετε ότι κατά βάθος έχω δίκιο.

  Από την αρχαιότητα ακόμη, στην δημοκρατία συμμετείχαν και ολιγαρχικές δυνάμεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα (βλέπε ΚΚΕ). Το όπλο της δημοκρατίας είναι ότι ενσωματώνει και τα στοιχεία που θα την αποθεώσουν αλλά και τα στοιχεία που θα την καταστρέψουν. Ακόμη και η Αθηναϊκή τυραννία έπεσε με την βοήθεια των Σπαρτιατών πριν να εγκαθιδρύσουν την δημοκρατία οι Αλκμεωνίδες οι οποίοι έφεραν τελικά και την ολιγαρχία. Οι μεγαλύτεροι φιλόσοφοι της αρχαίας Ελλάδος αλλά και όλων των εποχών ήταν αντι-δημοκρατικοί. Ψήφιζαν όμως κανονικά και δεν τους απαγορευόταν ο λόγος.

  Τι να κάνουμε κύριε Νο11. Έτσι έχουν τα πράγματα. Εάν δεν σας αρέσουν, εγκαθιδρύστε (και αποκαλύψτε) τον φασισμό σας τον οποίον εσείς καλύπτετε πίσω από την δήθεν δημοκρατική σας ευαισθησία, απαγορεύοντας μας τον λόγο.
  Σας επιστρέφω επομένως το ίδιο σας το σχόλιο.

  Ευχαριστώ πάντως γιατί όσο μιλάω τόσο πείθομαι ότι πρέπει να ψηφίσω Χ.Α, τρέμοντας για ό,τι θα ακολουθήσει τα επόμενα 4 χρόνια εισβολών.

 351. Μαραθέφτης said

  349
  Μάλλον έχεις πρόβλημα κατανόησης της ελληνικής. Όταν λέω ότι στις εκλογές από θύματα θα γίνουμε θύτες είναι προφανές στον κάθε καλοπροαίρετο τι εννοώ. Αυτό που εννοώ είναι ότι η μεγάλη μάζα του ελληνικού λαού, που την είχατε «γραμμένη», για να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα των αλλοδαπών λαθρομεταναστών, θα σας «σφάξει» με το γάντι. Τη νύχτα των εκλογών θα βλέπετε τα αποτελέσματα και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας…

 352. Νίκος Μαστρακούλης said

  351 Καλώς τονα, που σε βολεύει να με βγάλεις αριστερό ή νεοταξίτη ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Κούνια που σε κούναγε, ανθέλληνα.

 353. νο11 said

  Ζωντοχηρα πετα κανενα τσιτατο για την εποχη που ετρωγε ψωμακι ο λαος με τον Παπαδοπουλο,να τελειωνουμε.

 354. Ζωντοχήρα said

  353 Δεν θα σου πω αυτό που θέλεις. Θα σου πω όμως ότι υπάρχει η Ύβρις και η Νέμεσις. Γιατί αυτές οι Θεές υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν.
  Όταν έχεις το πολιτικό σύστημα στα χέρια σου και κάνεις τα πάντα για να προκαλέσεις την έλευση της Νεμέσεως, μην παραπονιέσαι όταν την δεις μπροστά σου.
  Εσύ την έχεις καλέσει.

 355. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

  http://www.reuters.com/article/2012/04/25/us-greece-election-dawn-idUSBRE83O0YE20120425

 356. andrew said

  Δεν εχετε σκεφτει το ενδεχομενο της προτημισης του κοσμου στην χρυση αυγη να μην ειναι απαραιτητα ψηφος εκδικησης αλλα μηπως ειναι ψηφος εμπιστοσυνης;
  Και οταν λεω εμπιστοσυνης εννοω οτι για τον καθε κακομοιρο πολιτη που ετυχε να μενει στις περιοχες του κεντρου με το μεγαλο προβλημα και ενοιωθε να τον εχουν παραπεταμενο αυτον και το προβλημα του χωρις να τον βοηθαει η αστυνομια και το κρατος που ολο υποσχεσεις ηταν τελικα καποιος εκανε κατι με πραξεις και οχι λογια
  Στην τελικη σιγα μην τον νοιαζει η φιλοσοφια του κομματος που τον βοηθησε,ηξερε την φιλοσοφια των κομματων που ψηφιζε πριν, δεν νομιζω;
  Αρα το ειδε πρακτικα το θεμα και ειπε αυτος κανει πραξη εστω και σε ενα προβλημα μου αρα ειναι ικανος και τον ψηφιζω
  Δεν φταιει η ΧΑ αλλα το κρατος αυτα ειναι τα αποτελεσματα του οποτε μην παραπονιοσαστε για αυτους που θα ψηφισουν ΧΑ στις εκλογες και πολυ πιθανον να μπουν στη βουλη αλλα για αυτα που ΕΣΕΙΣ ψηφιζατε τοσα χρονια και φτασαμε σε αυτο το σημειο.

 357. Yannis_H said

  Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σε ΠαΣοΚ και ΝΔ αθροιστικά 40%. Το ποσοστό που πρέπει να πιάσουν τα δύο κόμματα για να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι 36-38%. (Θεωρείται βέβαια η μετεκλογική συνεργασία τους.)

  Το παράξενο είναι πως, ενώ το 40% είναι μεγάλο ποσοστό (σχεδόν 1 στους 2) προσωπικά τυχαίνει να μιλώ, στο δρόμο, στο ταξί, στη δουλειά, κοκ συνεχώς με το 60% που ΔΕΝ θα ψηφίσει ένα από τα δύο κόμματα. Πολύ μου βρωμάνε οι δημοσκοπήσεις…

  Να σημειώσω επίσης πως όσο μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων πάει σε κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μειώνεται το ποσοστό που χρειάζεται για αυτοδυναμία (πέφτει μέχρι το 34-35%). Πάει να πει, τα δύο μεγάλα κόμματα επιζητούν δύο πράγματα: συσπείρωση των οπαδών τους και να διαχυθούν οι ψήφοι σε όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά κόμματα.

  Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής: εκκολάπτεται εδώ και καιρό. Όσο περισσότερο καθαγιάζεται στην καθημερινότητα ο φασιστικός λόγος από επίσημους θεσμούς και κόμματα (ας θυμηθούμε Χριστόδουλο, Καρατζαφέρη, Ψωμιάδη, Παπαθεμελή, Βορίδη, και τους μικρότερους, Λιακόπουλο & ΣΙΑ),, τόσο περισσότερο πιθανό είναι να βρεις κάποια στιγμή τα καθαρόαιμα φασιστοειδή μπροστά σου. Στο κάτω-κάτω, έχουν και το copyright. Διότι – σύμφωνα και με τη ρήση του Χατζιδάκι – «όταν κοιτάς για πολύ το τέρας,αρχίζει να μη σε τρομάζει η όψη του».

 358. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

  Γιάννη Χ. (357),
  Σ’ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου!

  Απλά πράγματα, θα μου πεις, όμως χρειάζεσαι (εγώ τουλάχιστον) και λίγη βοήθεια, σ’ αυτό το θολό, ανυπόφορο τοπίο…

 359. Pepe said

  Αυτή τη φορά παρακάμπτω τα σχόλια, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο να τα διαβάσω όλα.

  Κύριε Σαραντάκο, είχα σκεφτεί περίπου το ίδιο μ’ εσάς (http://karpathiandiaries.blogspot.com/2012/04/blog-post.html). Πιθανόν στα σχόλια που δε διάβασα κάποιος να έχει ήδη πει αυτό που θα πω κι εγώ:
  Ας μη γράψουμε άλλα κείμενα για τη Χρυσή Αυγή. Βράζει ο τόπος από δαύτα. Τόση τζάμπα δημοσιότητα (που ως γνωστόν δεν έχει πρόσημο) δεν την αξίζουν.

  (Παύση ολίγων λεπτών. Διαβάζω μερικά από τα τελευταία σχόλια. Συνεχίζω να γράφω:)

  Άσε που όποτε αναφέρεται η Χ. Α. (αν και όχι μόνο αυτή ομολογουμένως), πάντοτε ξεσπάει εμφύλιος στα σχόλια από κάτω. Όπως μ’ εκείνο το ανθρωπάκι στο επεισόδιο «Η Διχόνοια» του Αστερίξ.

 360. spiral architect said

  @360: Συμφωνώ.
  Διαβάστε λοιπόν αυτή την ανάρτηση ακούγοντας τη φωνή της Φλ. Νταντωνάκη, σε μουσική Χατζιδάκη και στίχους Καζαντζάκη.

  Κάποιοι δεν τρών τηλεκουτόχορτο και πάνω απ’ όλα δεν ξεχνούν την Κάντανο, το Κοντομαρί, την Άνω Βιάννο

 361. π2 said

  322: Στα επίσημα βιογραφικά των υποψηφίων, το «ξέχασαν» το (τα) διδακτορικό (-ά) του Λαζαρίδη: http://www.ekloges.nd.gr/node/521

 362. πολὺ κακὸ γιὰ τὸ τίποτε. τόσα χρόνια τὸ σταλινικὸ ΚΚΕ εἶναι στὴν Βουλὴ καὶ ἡ δημοκρατία δὲν κινδύνευσε, οὔτε μὲ τὴν ναζιστικὴ ΧΑ πιστεύω πὼς θὰ κινδυνεύσῃ. ἀφῆστε ποὺ ὅσο περισσότεροι μποῦν τόσο δυσκολεύει ἡ αὐτοδυναμία. ἂν μποῦν θὰ ὰπομυθοποιηθοῦν κιόλας. μὴ τρελλαίνεστε. τὰ ἴδια θυμᾶμαι λέγατε πολλοὶ καὶ γιὰ τὸν ΛΑΟΣ, ποὺ εἶναι καὶ ἀστικὸ δημοκρατικὸ κόμμα, καὶ ὅλα ἀποδείχτηκαν κινδυνολογίες.

 363. sarant said

  363: Το γενόσημο της Χρυσής Αυγής είναι.

 364. Εδώ έξω απ’τη δουλειά μου, στην πλατεία του Π.Φαλήρου, ήρθαν κάτι καλόπαιδα με φουσκωμένα μπράτσα κρατώντας ξύλα και έσπασαν για πολλοστή φορά το εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει γίνει κατ’ επανάληψη αλλά συνήθως το έκαναν βράδυ. Το πρωί που ερχόμασταν το βρίσκαμε ριγμένο κάτω και κάποιο κόσμο να το μαζεύει.
  Σήμερα όμως έγινε τώρα, μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια του κόσμου, αλλά ΚΑΙ της αστυνομίας, που αρκέστηκε σε ρόλο παρατηρητή…

 365. sarant said

  Είχαν λέει ζητήσει άδεια για συγκέντρωση και ο δήμαρχος δεν τους έδωσε γιατί στην πλατεία αυτή είχαν σκοτώσει οι Γερμανοί την Ήβη Αθανασιάδου και τους είπε να πάνε στα μπλόκια.

 366. #365 ἀπαράδεκτη καὶ ποινικῶς κολάσιμη ἐνέργεια, ἀλλὰ κι αὐτοὺς οὐκ ὀλίγες φορὲς τοὺς ἔσπασαν τὰ γραφεῖα. πάντως κάποιοι λέγαμε ὅτι τὰ γιαούρτια κἄποτε θὰ γίνουν πέτρες καὶ ἴσως καὶ σφαῖρες. χθὲς ἀριστερὸς φίλος μου μοῦ ἔλεγε γιὰ κάτι καλόπαιδα τοῦ ἄλλου χώρου ποὺ μαζεύτηκαν κἄπου μὲ καδρόνια καὶ ἄλλα σύνεργα καὶ μὲ ἄγριες διαθέσεις.

  #364 αὐτὲς οἱ μεγαλοστόμίες ὡδήγησαν στὴν αὔξησι τῶν ποσοστῶν τῆς ΧΑ. ὅταν ὅλοι κατηγοροῦνται ὡς φασίστες κἀνεὶς δὲν θὰ μᾶς πιστεύῃ ὅταν θὰ δείχνουμε τοὺς ἀληθινοὺς φασίστες.

 367. Immortalité said

  Δηλάδη Κορνήλιε το ΚΚΕ και η ΧΑ ίσα κι όμοια;

 368. #368 ἴσα κι ὅμοια δὲν ὑπάρχουν, ὑπάρχουν ὅμως ἀναλογίες. ὅταν ἕνα «ἀντισυστημικὸ» κόμμα ἔχει συνεχῆ κοινοβουλευτικὴ παρουσία ἀμβλύνει σιγὰ σιγὰ τὴν «ἐπαναστατικότητά» του. αὐτὸ βέβαια σημαίνει ὅτι οἱ πιὸ ῥιζοσπαστικὲς συνιστῶσες του ἀνεξαρτητοποιοῦνται καὶ καταγγέλλουν τοὺς ἐντὸς γιὰ ξεπούλημα. αὐτὸ γίνεται πάνω κάτω καὶ ἂν ἡ ΧΑ εἶχε τὰ ἴδια χρόνια κοινοβουλευτικῆς παρουσίας μὲ τὸ ΚΚΕ εἶναι σίγουρο ὅτι αὐτὸ θὰ γινόταν. ἤδη ὁ Μιχαλιολάκος τὸ παίζει μὴ χιτλερικός, τὸ ΚΚΕ ὅμως συνεχίζει νὰ εἶναι ἀπροκάλυπτα σταλινικὸ καὶ βολικὰ ἀκίνδυνο.

 369. Immortalité said

  @369 Επιφυλάσσομαι. Δεν έχω κουράγιο απόψε…

 370. θἄχῃς δύσκολο σ/κ;

 371. Immortalité said

  Ναι αλλά για άλλους λόγους. Έμεινα εκτός.

 372. Ηρώ Διαμαντούρου said

  Υπάρχει το εξής παράδοξο: η τάση του κόσμου να γέρνει προς τη δεξιά, ακριβώς πάνω που χρειάζεται την αριστερά. Σε εποχές κρίσης δε, το απλό «δεξιά» γίνεται «ακροδεξιά» πολύ εύκολα, πράγμα που καθιστά το παράδοξο ακόμα εντονότερο. Σχετικά λοιπόν με το κατά πόσο η αριστερά ευθύνεται για την απομάκρυνση του κόσμου από αυτό (αυτήν) που θα τον βοθήσει, υπάρχει μια πολύ σωστή άποψη εδώ: http://www.tovima.gr/books-ideas/article/?aid=455029.

 373. τυφλόμυγα said

  Εξαιρετική εκπομπή του Κούλογλου σχετικά με τους νεοναζί της Γερμανίας και τη σχέση τους με ομοϊδεάτες από άλλες χώρες της Ευρώπης.
  http://www.rwf.gr/240686/featured-on-red-carpet/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AF/

 374. Πολύ καλό το ρεπορτάζ του Κούλογλου, ειδικότερα εκεί γύρω στο 12.40 με την τραγελαφική επίσκεψη Ελλήνων νεοναζί της χρυσής αυγής σε κάποια συνάντηση στην Γερμανία στις αρχές του ’90, τους οποίους κυνήγησαν κατά λάθος οι Γερμανοί νεοναζί γιατί τους πέρασαν για μετανάστες!!!

 375. Γιώργος Πρίμπας said

  από σήμερα 7 Ιουνίου 2012 ξεκίνησε επίσημα και το «σφαλιάρητι»!

 376. Γιώργος Πρίμπας said

  … μία διευκρίνιση. Μέχρι σήμερα ήταν μία δωρεάν προσφορά μόνο για αναρχικούς, αριστερούς πολίτες και σκούρους. Τώρα σε όλους!

 377. sarant said

  Γιώργο Πρίμπα, αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του πανελληνίου, φαντάσου τι γίνεται όταν είναι δέκα-δέκα μαζί, με σιδερογροθιές και σπρέι πιπεριού, μακριά από τους προβολείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: