Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μπήκαμε στα ηλεβραβεία!

Posted by sarant στο 30 Απριλίου, 2012


Με μεγάλη μου χαρά έμαθα χτες το βράδυ ότι το ιστολόγιο που διαβάζετε, «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία», επιλέχθηκε στην τελική λίστα των e-awards 2012, των Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου, ή ηλεβραβείων όπως είναι αναμενόμενο να τα πούμε εδώ που μας αρέσει το πρόθημα ηλε-. Έχουν θεσπιστεί βραβεία για πολλές κατηγορίες διαδικτυακής έκφρασης και δραστηριότητας (ιστολόγια, φόρουμ, άρθρα, τιτιβίσματα, ειδησεογραφικοί ιστότοποι κτλ.) και φυσικά η δική μας υποψηφιότητα είναι για την κατηγορία των ιστολογίων. Όπως μπορείτε να διαβάσετε στον ιστότοπο της διοργάνωσης, το κοινό μπορούσε να προτείνει υποψήφιους προς βράβευση σε οποιαδήποτε κατηγορία, και μια επταμελής κριτική επιτροπή ανέλαβε το ηράκλειο έργο να διαλέξει, από τις 1882 προτάσεις που συνολικά υποβλήθηκαν, 7 υποψηφιότητες για την τελική λίστα (ή μικρή λίστα, πάντως βραχεία δεν μ’ αρέσει) σε κάθε κατηγορία. Η επιλογή της κριτικής επιτροπής έγινε με βάση μια δέσμη κριτηρίων (πρωτογενές περιεχόμενο, διάδραση, δεοντολογία, ανεξαρτησία), τα οποία εκτίθενται αναλυτικά εδώ.

Ευχαριστώ ολόψυχα τον φίλο που πρότεινε το ιστολόγιό μας και τα μέλη της κριτικής επιτροπής που έκριναν ότι το ιστολόγιο ήταν άξιο να συμπεριληφθεί στην τελική λίστα. Αν κρίνω από τα συνυποψήφια ιστολόγια (το ανθυποψήφιος δεν το συμπαθώ) και από μερικά που δεν τα βλέπω στον κατάλογο, αισθάνομαι εξαιρετικά περήφανος και θεωρώ ήδη μεγάλον έπαινο αυτή την επιλογή.

Αν θέλετε να καταγραφεί και η δική σας γνώμη, πρέπει να πάτε στη σελίδα ψηφοφορίας και να εγγραφείτε δίνοντας κάποια στοιχεία που, φαντάζομαι, έχουν σκοπό να εξασφαλίσουν, όσο γίνεται, το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Θα είναι τιμή μου να ψηφίσετε το ιστολόγιό μας, όσο κι αν επαναλαμβάνω ότι όλα τα ιστολόγια της εφτάδας είναι πολύ αξιόλογα, όπως άλλωστε και οι περισσότερες υποψηφιότητες στις άλλες κατηγορίες -εγώ ήδη ψήφισα αλλά όχι σε όλες τις κατηγορίες’ όπως βλέπω, δεν είναι ανάγκη να ψηφίσετε μονοκοπανιά όλες τις κατηγορίες, μπορείτε μερικές να τις αφήσετε για αργότερα -όχι όμως αργότερα από τις 13 Μαΐου που τελειώνει η ψηφοφορία. Ξαναλέω, θα χαρώ πολύ αν με ψηφίσετε, αλλά κι αν δεν με ψηφίσετε πάλι φίλοι θα είμαστε.

Γιατί χρησιμοποίησα πληθυντικό στον τίτλο; Γιατί έγραψα «μπήκαμε»; Όχι για να δώσω την επίφαση της μεγαλοπρέπειας, αλλά για δυο πολύ βάσιμους λόγους. Ο πρώτος, που ίσως θα τον μαντέψατε, είναι ότι -κατά κοινή ομολογία- η μεγάλη αξία του ιστολογίου βρίσκεται στην εξαιρετική ποιότητα των σχολιαστών και των σχολίων που γίνονται, που πολλαπλασιάζουν την αξία των αρχικών άρθρων. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει και μια άλλη «δική μου» υποψηφιότητα: η Λεξιλογία, για την οποία συχνά σας μιλάω εδώ, το καλύτερο μεταφραστικό φόρουμ της Ελλάδας, που έχω την χαρά να είμαι ιδρυτικό της μέλος, έχει επίσης προκριθεί στην τελική λίστα, στην κατηγορία βέβαια των Φόρουμ. Και των Λεξιλόγων η χαρά δύσκολα κρύβεται, και είμαι σίγουρος πως η Λεξιλογία επίσης αξίζει την ψήφο σας.

Ξαναλέω, νιώθω πολύ περήφανος και χαρούμενος, για την αναγνώριση του χρόνου και του κόπου που επενδύεται σ’ αυτό το ιστολόγιο αλλά και των αρχών που προσπαθώ να προωθήσω: την όσο το δυνατόν σφαιρική εξέταση των ζητημάτων, την τεκμηρίωση των θέσεων, τη δυσπιστία στις διαδόσεις, τη σχολαστική έρευνα, τη νηφάλια αντιπαράθεση χωρίς προσωπικές επιθέσεις και βίαιες αντεγκλήσεις, το σεβασμό της αντίθετης άποψης χωρίς να παραιτούμαι από τη δική μου. Δεν λέω ότι τα καταφέρνω όλα ή πάντοτε, κάθε άλλο, αλλά προσπαθώ -και σαν αναγνώριση της προσπάθειας εκλαμβάνω αυτή την τιμή που έγινε στο ιστολόγιο.

Ελπίζω να μου συγχωρήσετε αυτό το όργιο περιαυτομπλογκίας (που επίτηδες το έβαλα σε βραδυνή, εμβόλιμη ανάρτηση) και να συνεχίσετε να διαβάζετε το ιστολόγιο και να σχολιάζετε. Κι αν θέλετε, ψηφίστε μας.


191 Σχόλια προς “Μπήκαμε στα ηλεβραβεία!”

 1. Και δεν είναι λίγο από όλο το διαδίκτυο να επιλέγεσαι και να προτέινεσαι, ειδικά στον ελαφρώς αδηφάγο χώρο του διαδικτύου (αν κι εσένα σε αγαπούν όλοι 🙂 (γλείψιμο)

  Με το καλό κάθε επιτυχία. Δεν είδα banneraki. Βάλε ένα ψηλά ψηλά, όπως εγώ.

 2. silverkid said

  Συγχαρητήρια! Με το καλό να κερδίσετε και τα βραβεία. Θα ψηφίσουμε Λέξεις δαγκωτό!

 3. passing_by said

  Συγχαρητήρια για ολη την καλή δουλειά!

 4. Δημήτρης Φύσσας said

  Συγχαρητήρια Νίκο, μεγάλη χαρά. Συγκεντρώνεις εξαιρετικό κόσμο εδώ, έχω μάθει πάρα πολλά πράματα κι από σένα κι από τους αλλους. Μεγάλη επιτυχία, επίσης, γιατί η κριτική επιτροπή φαίνεται ότι δούλεψε πάρα πολύ. Μόλις τώρα γράφτηκα και ψήφισα σε τρεις κατηγορίες από τις πολλές (τόσες μόνο ήξερα). Ακόμα είναι πολύ χαμηλά οι συμμετοχές 250-260. Φαντάζομαι θ΄ αυξηθούν πολύ στη συνέχεια. Έχει αντίστροφο ημερολόγιο, θέλει ακόμα περίπου δυο βδομάδες, αν το θυμάμαι καλά.

  Υ.Γ. 1 Επιμένω όμως ότι αυτό το ηλε-, που έχεις εφεύρει και χρησιμοποιείς παντού, είναι αχώνευτο. Κάθε καινούργιο συνθετικό που φτιάχνεις («ηλεβραβείο»…) μού δυναμώνει αυτή τη γνώμη. Ο κόσμος προχωράει σε άλλη κατεύθυνση. Πολύ καλύτερο ακούω / βλέπω το e-awards ή το ελληνικά βραβεία διαδικτύου (και τα δύο αυτά λέγονται ήδη απ΄ τη μάνα τους) ή, ακόμα, και το αρκτικόλεξο που θα προέκυπτε: Ε.Β.Δ. (λέω εγώ). Το ξέρω ότι είχε γίνει «δημοψήφισμα» για το «ηλε-» και το ξέρω ότι είμαι/μπορεί να είμαι απλά ένας γεροπαράξενος, απλά το λέω. Και, φυσικά, αν και τα αποκαλείς έτσι, σε ψήφισα.

  Υ.Γ 2 Είναι και η εφημερίδα που δουλεύω, η «Άθενς Βόις», υποψήφια. Στην κατηγορία «Ενημερωτικός ιστότοπος»

 5. Hellegennes Alexandrine said

  Χαίρομαι πάρα πολύ που δυο ιστότοποι γλωσσολογικού ενδιαφέροντος είναι στην λίστα με τις υποψηφιότητες αυτών των βραβείων και είναι σίγουρο ότι αυτό θα αυξήσει την αναγνωσιμότητά τους, πράγμα πολύ θετικό. Και το παρόν ιστολόγιο και η Λεξιλογία, είναι χώροι πολύ καθαροί, οργανωμένοι, αντικειμενικοί, επιστημονικοί, αξιοκρατικοί και δεοντολογικά ακέραιοι. Παρότι όλες οι συμμετοχές στα διαδικτυακά βραβεία είναι ποιοτικές, ψήφισα την Λεξιλογία και τον Νίκο, λόγω ειδικού ενδιαφέροντος. Συγχαρητήρια και πάλι, για την συμπερίληψη.

  Να πω επίσης ότι βρίσκω την πρωτοβουλία των βραβείων εξαιρετικά ώριμη. Είναι πολύ ωραίο να υπάρχει ένας μπούσουλας από μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική αρχή και να επιβραβεύεται η αξιόλογη προσπάθεια, σε έναν χώρο που είναι τόσο ελεύθερος ώστε δυστυχώς να κατακλύζεται από σκουπίδια, παραπληροφόρηση και αμφιβόλου ποιότητας περιεχόμενο.

 6. Δημήτρης Φύσσας said

  Ή και το μικτό e-βραβεία. Αυτό είναι το καλύτερό μου, το ξέχασα πριν.

 7. Δημήτρης Φύσσας said

  Hellegennes Alexandrine, ποιος είναι ο άλλος ιστότοπος που εννοείς; Απρόσεχτος, δεν τον κατάλαβα- δεν τον ξέρω.

 8. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια και τα καλά λόγια!

  1: Μπήκε το μπανεράκι -καλή επιτυχία και σε σένα!

  4-6: Το μικτό που λες (e-βραβεία) δεν το χωνεύω, να σου πω. Ας διαφωνήσουμε εδώ. Αλήθεια, κανένας ρωσομαθής να μας πει αν οι Ρώσοι κρατάνε το e- σε λατινικό πλάι στα κυριλλικά τους; (όχι βέβαια ότι θα τους μιμηθούμε, αλλά να ξέρουμε).

  5: Ναι, για να μην θεωρεί κανείς ότι όλη η μπλογκόσφαιρα είναι, χμ, σκουπίδια.

 9. sarant said

  7: Εννοεί το φόρουμ Lexilogia.gr, που κι αυτό είναι στην τελική λίστα της κατηγορίας του.

 10. Πόσο τιμητικό ή κολακευτικό μπορεί να είναι για σας, κύριε Σαραντάκο, ότι κρίνεται η ποιότητά σας (του μπλογκ σας, εννοώ, για το οποίο δεν διαφωνώ πως αξίζει να διακριθεί) από έναν μπλόγκερ με χυδαίο, υβριστικό και σεξιστικό δημόσιο λόγο, όπως είναι ο e-Lawyer; Με δημόσιο λόγο απαξιωτικό και αγενή προς άλλους διαδικτυακούς συναδέλφους του που έχουν ξεχωρίσει για την κόσμια και ποιοτική συνεισφορά τους στο διαδίκτυο;

 11. Δημήτρης Φύσσας said

  Φχαριστώ Νίκο. Απρόσεχτος ήμουνα.

 12. sarant said

  10: Κοιτάξτε, προσπαθώ, όσο μπορώ, να μην ανακατεύομαι σε καβγάδες της μπλογκόσφαιρας. Παλιότερα έπαιρνα κι εγώ μέρος και το έχω μετανιώσει. Οπότε, δεν ξέρω τα περιστατικά που μου λέτε και εκτός αυτού δεν έχω τέτοια άποψη για τον συγκεκριμένο ιστολόγο,, κρίνοντας από τα κείμενά του και την ηλεπαρουσία του εκεί που συχνάζω κι εγώ. (Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα, κάθε άλλο, αλλά δεν τον δικάζω εδώ).

  Έπειτα, η κριτική επιτροπή είναι επταμελής, πώς να μάθουμε τι είπε το κάθε μέλος και αν οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες (που δεν θα ήταν, υποθέτω);

 13. Hellegennes Alexandrine said

  #8:
  Βλέποντας αυτό το «χμ», ξαναδιάβασα την δήλωσή μου και διαπίστωσα ότι φαντάζει κάπως απαξιωτική. Να πω ότι διαφωνώ με τον όποιον εξευγενισμό και περιορισμό ενός μέσου που είναι τόσο ελεύθερο -και καλά κάνει. Το Ίντερνετ πρέπει να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράζει την άποψή του ανεμπόδιστα. Το κακό με αυτό είναι ότι ο εξωτερικός παρατηρητής χάνεται, αν δεν είναι υποψιασμένος και μυημένος. Αυτό ισχύει περισσότερο για τους μεγαλύτερης ηλικίας, χωρίς να αφήνει ανεπηρεάστους και τους νεότερους. Η γνώμη που σχηματίζει κανείς για ένα μέσο, έχει μεγάλη συνάφεια με την μέση ποιότητά του. Το πρόβλημα είναι μεγάλο όταν ο χώρος μπουκώνει και γίνεται δύσκολο να βρεις αυτά που ξεχωρίζουν και ταιριάζουν στα προσωπικά σου κριτήρια. Ο μεν λιγότερο μυημένος χάνεται, ο δε αμύητος τείνει να θεωρεί κακό το μέσο και όλες του τις εκφάνσεις. Παλιότερα, δε, το Ίντερνετ αποτελούσε τον αγαπημένο αποδιοπομπαίο τράγο της ελληνικής τηλεόρασης (τώρα τούς έμειναν τα βιντεοπαιχνίδια). Ο τρόπος για να αλλάξει η κακή γνώμη κάποιου, είναι η προβολή των αξιόλογων πτυχών του μέσου.

  Υ.Γ.: όταν έγραφα «σκουπίδια», είχα περισσότερο στο μυαλό μου τις ενοχλητικές, διεισδυτικές διαφημίσεις και τις απάτες (νόμιμες και παράνομες).

 14. Νίκο θερμά συγχαρητήρια, πιστεύω ότι το ιστολόγιό μας αξίζει όντως την τιμή αυτή, και ελπίζω να τα πάμε πολύ καλά στην ψηφοφορία! 🙂

  Πάντως για μένα το ιστολόγιο αυτό είναι η μοναδική μου διαδικτυακή ενασχόληση που δεν βαρέθηκα ποτέ. Με πολλά πράγματα στο ίντερνετ έχω κολλήσει κατά καιρούς, αλλά πάντα, μετά από λίγο καιρό, μου περνάει η όρεξη. Αυτό εδώ το ιστολόγιο όμως έχει γίνει εξάρτηση, αλλά μια εξάρτηση για την οποία είμαι περήφανος! 🙂

 15. capodistria said

  Τιμιώτατε Νοικοκύρη,
  η Διπλή Χαρά δύσκολα κρύβεται. Έτσι και γω με τη σειρά μου, αφού πριν μερικές μέρες,ηλε ψήφησα στο γκάλοπ του ιστολογίου για την πρόθεση ψήφου, σήμερα, ασμένως, γράφτηκα και ψήφισα με πολύ περηφάνεια το «οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» και το «lexilogia», εξού και η Διπλή Χαρά. Και από τα δύο ιστολόγια έχω διδαχθεί πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω περισσότερα και να ανακαλώ θέματα στην άλλοτε κοντή μου μνήμη και άλλοτε στην επιλεκτική μου αμνησία.
  Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία μέχρι το…νήμα και το… χρυσό.
  ΥΓ Παραπονάκια προσωπικά, βεβαίως βεβαίως, για την κατηγορία «ενημερωτικός ιστότοπος» σε ότι αφορά την τελική επιλογή της κριτικής επιτροπής. Χάθηκαν οι άλλοι;

 16. DIR said

  Νίκο,
  Συγχαρητήρια για το πρώτο βήμα.
  Θα αγωνιστούμε για το επόμενο.

 17. Xωρίς να φέρουν ένα ιδιαίτερο βάρος, βεβαίως, ωστόσο καταθέτω φίλε Νικοκύρ τα δικά μου συγχαρητήρια για το ιδιαίτερα προσεγμένο βλόγιον σας και τις ευχαριστίες μου για την δημοκρατικά φιλόξενη διάθεση που χαρακτηρίζει τους διαλόγους των διακεκριμένων λογίων βλογίων φίλων του. Κάματε την διαφορά, μια οπωσδήποτε ευπρόσδεκτη διαφορά…

 18. sarant said

  Σας ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια και τα καλά λόγια!

 19. rogerios said

  Θερμά συγχαρητήρια, οικοδεσπότη, και με το καλό τη νίκη!

  [μπήκα αμέσως στον ιστότοπο των βραβείων, αλλά διαπίστωσα ότι στην εγγραφή ζητούν υποχρεωτικά όνομα, επώνυμο και λοιπά στοιχεία και ομολογώ ότι αυτό με κρύωσε λίγο – θα δούμε, λοιπόν].

 20. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

 21. Δημήτρης Μ. said

  8. Νικοδέσποτα, συγχαρητήρια! Εύχομαι και με Όσκαρ.

  Για το е στα ρώσικα, συμβαίνουν τα εξής, που δεν επιτρέπουν τη σύγκριση:
  α. Κατά κανόνα μεταγράφουν τις ξένες λέξεις με κυριλλικά.
  β. Το е είναι γράμμα και του κυριλλικού αλφαβήτου, αλλά η λέξη ηλεκτρονικός γράφεται με э (электронный), ενώ τα σύνθετα με ηλε- τα γράφουν με е-. Τώρα εάν αυτό το е- θεωρείται κυριλλικό, ή λατινικό γράμμα δεν ξέρω. ίσως και να μην υπάρχει κανόνας.
  Π.χ. е-книга (электронная кннига) = ηλεκτρονικό βιβλίο.

 22. sarant said

  19: Μερσί!

  21: Ναι, αλλά δεν είναι κάπως σπάνιο αυτό το e στο κυριλλικό;

 23. Δημήτρης Μ. said

  22β. Όχι. Είναι το κυρίως ε. Το э χρησιμοποιείται κυρίως για ξένες λέξεις και είναι κοφτό. Το е είναι μαλακό (γιέ). Πάντως, τω΄ρα που το συζητάμε το е-, με την έννοια ηλε-, το προφέρουν ι- αγγλικό. Όμως γραμμένο δεν χτυπάει στο μάτι, σαν ξενισμός.

 24. LandS said

  Και στα βουλγάρικα το E e είναι πάρα πολύ συνηθισμένο. Προφέρεται όπως το δικό μας ε (π.χ. οι Βούλγαροι έλεγαν τον Γιέλτσιν, Έλτσιν και τον Ντοστογιέφσκι, Ντοστοέφσκι – αυτόν το λένε έτσι ακόμα, ο άλλος ξεχάστηκε)

 25. LandS said

  # 21
  Ένας άλλος λόγος που δεν επιτρέπεται η σύγκριση, είναι η πως να τη πω, εναλλακτική καλλιγραφική γραφή, όπου υπάρχει τρομακτικό μπέρδεμα με τα λατινικά.
  Για παράδειγμα nempoΛ=πέτρολ (φανταστείτε το Λ στο ίδιο μέγεθος με τα άλλα μικρά γράμματα) . Φυσικά η λέξη NEMPOΛ, δεν υπάρχει.

 26. ΣΑΘ said

  @ Sarant

  Θερμά συγχαρητήρια κι από ‘μένα!

  Παρότι ‘στενοχωρούμε’ πότε – πότε ο ένας τον άλλον, εκτιμώ και χαίρομαι το ιστολόγιό σας ειλικρινά και θεωρώ τη μικρή συμμετοχή μου σ’ αυτό τιμή μου.

  ΥΓ
  Παρότι καταλαβαίνω ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό, μπορείτε, παρακαλώ, να μου εξηγήσετε επιγραμματικά τι ακριβώς είναι αυτά τα «e-awards» και ποιος είναι ο φορέας που τα απονέμει;

 27. Με το καλό λοιπόν και με νέες συνεντεύξεις 🙂

  Δίπλα στα ηλεβραβεία και ηλεμηνύματα
  αν ταιριάζει μπορεί να γράφουμε και
  η-βραβείο, η-μήνυμα. Το προφορικό ηλέ- πάντως σχηματίζει μια χαρά και ρήματα «ηλεβραβεύω», «σου ηλεμήνυσα» και τηλεμήνυσα κάνει
  ενώ τα τηλεβραβεία παραπέμπουν στην τιβί.

  Το ακριβές είναι
  «Βραβεία ελληνόφωνου διαδικτύου»
  και θα άξιζε να υπάρχει και κατηγορία με αγγλόφωνα ελληνικής θεματολογίας όπως http://hellenisteukontos.blogspot.com/

 28. Δημήτρης Μ. said

  25. Lands, εξήγησε λίγο καλύτερα, για τους μη γνώστες της κυριλλικής γραφής, το μπέρδεμα με το nempoл.

 29. 25, 28
  εναλλακτική καλλιγραφική γραφή είναι η πλαγιογράμματη (πολύ παραπλανητική
  και δυσνόητη· εδώ ένας πίνακας)

 30. sarant said

  26: Ευχαριστώ πολύ -τι είναι αυτά τα βραβεία δεν ξέρω καλά, αλλά η κριτική επιτροπή είχε σοβαρούς ανθρώπους.

  27: Μόνο που ο Νίκος ο Νικολάου έχει ένα χρόνο να γράψει… λόγω φόρτου εργασίας, όπως μαθαίνω.

 31. Ψήφισα Εμάς εδω και τη Λεξιλογία. Δυστυχώς έλειπε το slang.gr

  Το э είναι το μη ιωτακισμένο /e/ π.χ. эτο /ετα/ αυτός (και δεν είναι καθόλου ξένη λέξη). Όντως είναι σπανιότερο έναντι του e που είναι το αντίστοιχο ιωτακισμένο π.χ. Mecto /mjesta/ γέφυρα. Το ë είναι ιωτακισμένο /ο/ π.χ. Πëτρ /pjotr/ Πέτρος. Δεν υπάρχει κανένα μπέρδεμα. е-книга = электронная кннига. Εδώ το e- είναι λατινικό όπως στο e-mail. Όσο για τα καλλιγραφικά γράμματα, απλώς μερικά γράμματα έχουν άλλο σχήμα. Η λέξη του παραδείγματος δεν είναι ΝΕΜΡΟΛ. απλώς το π μοιάζει με λατινικό n και το τ με λετινικό m. Το κεφαλαίο Τ είναι σαν μεγάλο ελληνικό καλλιγραφικό π (που μοιάζει με ω κι έχειμια κοτσίδα από πάνω). Αλλά μπέρδεμα δεν υπάρχει.

 32. StellaP said

  ΄Εχω ήδη ψηφίσει εσάς και τη Λεξιλογία και εύχομαι να πάρετε την πρωτιά στις κατηγορίες σας.

 33. δὲν ἤξερα ὅτι ὑπάρχουν τέτοια βραβεῖα, ἀλλὰ ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε ἂν δὲν μπῆ αὐτὸ τὸ ἱστολόγιο ποιό θὰ μπῇ; αὔριο θὰ ψηφίσω.

 34. sarant said

  Σας ευχαριστώ!

  Το σλανγκρ όντως έλειπε!

 35. Immortalité said

  Μπράβο Νικοκύρη! Και σε σένα και στους Λεξιλόγους!
  Είχα ρωτήσει εγώ αν σ’ ενδιαφέρει αλλά απάντηση πήρα ετεροχρονισμένα 😉

 36. aerosol said

  Συγχαρητήρια, άξιος!
  Πλην όμως, τονίζω πως το άξιος ισχύει κυρίως γιατί μας κάνεις να μην ξεκολλάμε από το μπλογκ σου και όχι γιατί κάποιοι (καλοί-κακοί, δεν έχει τόση σημασία) ζητούν να ψηφίσουμε ιστότοπους. Ο «θεσμός» μου φαίνεται άλλης εποχής και άλλων μέσων. Ψήφος μας είναι η καθημερινή ανάγνωση.
  [Και θα διαφωνήσω λίγο με τον Δείμο του Πολίτη: ευτυχώς δεν σε αγαπούν όλοι-όλοι. Έτσι ταιριάζει στα αξιόλογα της ζωής. Έχουν άποψη και δικό τους ύφος και κάποιοι δεν τα σηκώνουν!]

 37. κ. θέμελης said

  Συγχαρητηρια!

 38. christos said

  Νίκο το έριξα δαγκωτό το ψηφαλάκι, άξιος και πάντα να μας κρατάς παρέα με τα ωραία άρθρα και βιβλία σου.

 39. argosholos said

  Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι λέξεις είναι το καλύτερο ελληνικό ιστολόγιο, κι ας διαφωνώ μερικές φορές με τις ισχυρές απόψεις του (άλλωστε αυτό είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα!!).

  Δαγκώνω το ποντίκι και κλικάρω!

 40. Hellegennes Alexandrine said

  Καλά, δεν ντρέπεστε όλοι να γράφεστε στο εν λόγω ιστότοπο, μόνο και μόνο για να ρίχνετε ψήφο στον παρόντα ιστολόγο, αναξιοκρατικοί Νικοτινομανείς;

 41. spiral architect said

  Ψήφησα κι εγώ:

  Ρουσφέτι: 😳
  Όσοι ασχολείστε ή σας αρέσει η φωτογραφία ρίξτε και μια ψήφο στον Χαράλαμπο Κυδωνάκη.

 42. Συγχαρητήρια!

 43. sarant said

  Καλημέρα, καλό μήνα, ευχαριστώ πολύ και για τα νεότερα!

  35: Δεν το είχα προσέξει, να είσαι καλά βρε Ιμόρ!

 44. Νίκο συγχαρητήρια. Προσωπικά είμαι πάντα πολύ επιφυλακτικός με τους θεσμούς των βραβείων αφού πολλές φορές διάφορες σκοπιμότητες καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.
  Ωστόσο η συμμετοχή και μόνο στην τελική λίστα είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί κάνει το ιστολόγιο γνωστό σε περισσότερο κόσμο.
  Αν έρθει και το βραβείο καλώς νάρθει. Αν δεν έρθει «δε θα βάλουμε και τον κόπανο να κλάψει»…Έτσι κι αλλιώς εμείς ξέρουμε ότι «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία» είναι με διαφορά το καλύτερο ελληνικό ιστολόγιο (με τα δικά μας κριτήρια βεβαίως, τα οποία πάντως στην προκειμένη περίπτωση συμπίπτουν με τη δέσμη κριτηρίων του διαγωνισμού).
  Σου εύχομαι κάθε καλό.

 45. ππαν said

  Συγχαρητήρια, Δέσποτα!

 46. Μπράβο. Αντιπροσωπεύεις επάξια στη διαδικτυακή ζούγκλα το χώρο που τον επιγράφεις εύστοχα ως «Οι φίλοι στη μπλογκόσφαιρα».

  Μ-π

 47. Alexis said

  Συγχαρητήρια και από μένα Νίκο για τη διάκριση.
  Εννοείται ότι θα σε ψηφίσω.
  Μακάρι να ήταν τόσο εύκολη η επιλογή και για την 6η Μαΐου!

 48. sarant said

  Παιδιά, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια!

 49. TAK said

  Μπράβο, Νικοκύρη! Τώρα το βλέπω και θα πάω να ψηφίσω! Αλλά κι εδώ που έφτασες λίγο δεν είναι, τόσα που έκαμες μεγάλη δόξα!

 50. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

  Συγχαρητήρια!
  Αν το κερδίσεις, γλέντησέ το!
  Αν πάλι όχι, (ξανα;)διάβασε το «Εναντίον» του Χριστιανόπουλου. Πάει με όλα!

 51. sarant said

  Καλημέρα Τάσο και Γιώργο, καλό μήνα, ευχαριστώ για τις ποιητικές ευχές!

 52. Χαραλαμποβόλος said

  Πολλά συγχαρητήρια!!
  Άξιος, Άξιος.
  Προσπαθώ από χθες (!!) να εγγραφώ στο e-awards για να ψηφίσω, κι αυτό το ρημάδι το captcha ή πώς δ… το λένε μου ‘χει κάνει τα νεύρα κουρέλια.
  Νομίζω ότι πρόκειται για τεράστια υπερβολή «ασφαλείας», λες και πρόκειται να μου δώσει πρόσβαση στα μυστικά αρχεία της νασα.
  Είμαι κοντά στο να εγκαταλείψω.
  Και να ασχοληθώ με τα ωραία τραγουδάκια, τα οποία συμπληρώθηκαν τώρα και με τα γιουτουμπάκια τους…

 53. bernardina said

  Ελληγενή, δεν ψηφίσαμε μόνο τον Νικόλα. Ψηφίσαμε και τη Λεξιλογία :mrgreen:

  υγ. Όσο για κάποιους που ξινίζουν με το ύφος και το ήθος μελών της κριτικής επιτροπής, ας έκαναν έναν κόπο να ξαναρίξουν μια ματιά στο ύφος των δικών τους σχολίων που απευθύνονται σε ανθρώπους με τους οποίους διαφωνούν· ίσως κατέληγαν σε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις…

 54. LandS said

  Άντε και στα Βαλκανικά, Νοτιοανατολικοευρωπαϊκά, Ευρωενωσιακά, Ευρωπαϊκά, Ανατολικοημισφαιριακά και στα Παγκόσμια ηλεβραβεία.

  #28, #29 και #31.
  Νομίζω ότι επειδή το λατινικό n φαίνεται σαν π, περισσότερο από ότι φαίνεται το Η, προτιμήθηκε στη γραφή αυτή να δείχνει το πι και όχι το νι. Το ίδιο και με το u (θυμηθείτε πως είναι το ήτα στα Κυριλλικά) . Όσο για το m, στα παλιά τα χρόνια από την οριζόντια μπάρα του Τ κρεμόντουσαν δυο μακρυά σκουλαρίκια, και αυτό τους θύμιζε το m.

  Δύο ερωτήσεις: Η πρώτη προς κυριλλογλωσσομαθείς. Αυτά (τα n,u,m όπως και τα νορμάλ e,p κλπ) παρουσιάζονται και πριν από τον Τσάρο Πέτρο;

  Η δεύτερη για μας. Αυτό το π «σαν ω με κοτσίδα από πάνω» πως (και από πότε) μας προέκυψε; Το χρησιμοποιώ από μικρό παιδί και τώρα αναρωτιέμαι.

 55. sarant said

  52: Κι εμένα σε πολλά σάιτ μεκνευρίζει το κάπτσα. Μην απελπίζεσαι!

  54; Το καλλιγραφικό π το έμαθα στο δημοτικό, θυμάμαι. Νωρίς.

 56. τυφλόμυγα said

  Για την εγγραφή στο e awards μπορείτε να δώσετε ψεύτικο ονοματεπώνυμο, αλλά χρειάζεται αληθινό ιμέιλ.

  Κι εμένα με εκνευρίζει το κάπτσα. Όταν πληκτρολογείτε μην αφήνετε κενό μεταξύ των λέξεων άσχετα με το πώς είναι γραμμένες.

  Όταν θέλω να ηρεμήσω, να συγκεντρωθώ, να γράψω ή να διαβάσω ακούω Radio Art. Είναι ελληνικό, διαδικτυακό ραδιόφωνο με απήχηση σε ακροατές από το εξωτερικό. Έχει αρκετά πλούσια πλέι λιστ. Απορώ πώς δεν μπήκε στις υποψηφιότητες.

  Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο. Συγχαρητήρια για τη Λεξιλογία -είστε όλοι καταπληκτικοί. 🙂

 57. sarant said

  56: Σευχαριστώ, μας κολακεύεις! Όταν λες «μην αφήνετε κενό μεταξύ των λέξεων» δεν εννοείς, υποθέτω, να τις γράφουμε σαν μία λέξη. Ένα κενό πρέπει να υπάρχει, αφού δύο λέξεις δίνει το κάπτσα -αλλά όχι δεύτερο.

 58. Ψηφοφόρος Σαραντάκου said

  57. χωρίς κενό! (έτσι καπτσάρω πάντα, είτε με μία είτε με δύο «λέξεις») 🙂

 59. τυφλόμυγα said

  #57, Παιδεύτηκα με το κάπτσα αρκετά. Τελικά όταν δέησε να με δεχτεί το είχα γράψει ως μία λέξη ανεξάρτητα από το κενό που εμφάνιζε το πρόγραμμα. Τώρα τι να σας πω; Ειδική δεν είμαι. Την εμπειρία μου έγραψα. 🙂

  Διαφωνούμε σε πολλά πράγματα -ειδικά στα πολιτικά. Όμως, όσο και να διαφωνεί κάποια μαζί σας, θα πρέπει να είναι κακοπροαίρετη για να μην αναγνωρίσει την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Ακόμα και με την ευκολία του διαδικτύου δεν είναι εύκολο να ανεβάζετε κ α θ η μ ε ρ ι ν ά τόσο καλοδουλεμένα κείμενα. Αυτό είναι πραγματικότητα, όχι κολακεία. Α, κι η ανοχή σας στη διαφορετική άποψη μετράει στα συν.

 60. Να πω την αμαρτία μου, λέω να μην ψηφίσω (στο συγκεκριμένο εννοώ, μη με παρεξηγήσετε!). Θα ήθελα να ψηφίσω τέσσερις-πέντε από τις υποψηφιότητες συγχρόνως, οπότε δεν μου πάει να αφήσω έξω κανέναν. Μ’άρεσε όμως που είδα πολλούς γνωστούς 🙂

 61. Hellegennes Alexandrine said

  Αυτοί που δεν αφήνουν κενό, κάνουν ζημιά. Τα captcha έχουν μία λέξη, τα recaptcha δύο. Το recaptcha δίνει μία λέξη που γνωρίζει το σύστημα και μία που δεν γνωρίζει και ό,τι κι αν βάλετε θα πιάσει. Μπορεί να λέει «grin» και να γράψετε «broom» και να το πιάσει, γιατί δεν γνωρίζει ποια λέξη είναι. Η ουσία του συστήματος είναι να προσπαθήσετε να αποκρυπτογραφήσετε την λέξη που δεν γνωρίζει το σύστημα, γιατί έτσι βοηθάτε στην ανάγνωση βιβλίων, της Google, σε κείμενα που είναι πολύ φθαρμένα για να αναγνωρίσει ο υπολογιστής με OCR. Δηλαδή το recaptcha ελέγχει την ασφάλεια με την μία λέξη -συνήθως την δεύτερη-, ενώ αποστέλλει και την συνδρομή σας στην αποκρυπτογράφηση της συγκεκριμένης λέξης. Αν δεν αφήνετε κενό, η συμβολή σας στο project παρουσιάζει μια λανθασμένη ανάγνωση.

 62. ppan said

  Σοβαρά μιλάς; Το είχα καταλάβει ότι συχνά ό,τι και να γράψω το σύστημα δουλεύει, αλλά δεν το έκανα επίτηδες, απλώς δεν έβγαζα τις λέξεις. Αυτά που ΄λες για τη συνδρομή στην αποκρυπτογράφηση δεν τα ήξερα καθόλου!

 63. Hellegennes Alexandrine said

  Ναι. Στην αρχή το κείμενο αναλύεται από δυο διαφορετικά προγράμματα OCR. Αν το καθένα δώσει διαφορετική απάντηση για μια συγκεκριμένη λέξη, παίρνει η κάθε εκδοχή 0,5 πόντους και στέλνεται για recaptcha. Η κάθε αποκρυπτογράφηση από άνθρωπο παίρνει 1 πόντο. Όταν μια εκδοχή πάρει 2.5 πόντους, η λέξη θεωρείται αποκρυπτογραφημένη και αποσύρεται. Αυτό δηλαδή θα συμβεί αν 2 ή 3 άνθρωποι δώσουν μια συγκεκριμένη απάντηση (τρεις, σε περίπτωση που η εκδοχή αυτή δεν ήταν πρόταση κανενός από τα δύο OCR). Π.χ., δες την σύγκριση ενός κειμένου, μέσω OCR και το αποτέλεσμά της μέσω του recaptcha:

  OCR:
  «letz-1- rrk fit: 1′ . on its to Vc ,rt»

  reCaptcha:
  «The New-York State yacht Squadron, on its annual cruise to Newport»

 64. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα σχόλια!

  59: Δεν είχα καταλάβει να έχουμε τόσες διαφωνίες 🙂

  63; Κάτι είχα ακούσει αλλά δεν ήξερα όλες τις διαστάσεις του θέματος!

 65. sarant είπε: Κοιτάξτε, προσπαθώ, όσο μπορώ, να μην ανακατεύομαι σε καβγάδες της μπλογκόσφαιρας. Παλιότερα έπαιρνα κι εγώ μέρος και το έχω μετανιώσει. Οπότε, δεν ξέρω τα περιστατικά που μου λέτε και εκτός αυτού δεν έχω τέτοια άποψη για τον συγκεκριμένο ιστολόγο,, κρίνοντας από τα κείμενά του και την ηλεπαρουσία του εκεί που συχνάζω κι εγώ. (Δεν συμφωνώ μαζί του σε όλα, κάθε άλλο, αλλά δεν τον δικάζω εδώ

  Δεν αναφερόμουν στα κείμενά του, που κι εγώ εκτιμώ για ό,τι μας πληροφορούν αλλά στις δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις του.

  Σας ζήτησε κάποιος να κάνετε δίκη ή να ανακατευτείτε σε καυγάδες; Eγώ, τουλάχιστον, όχι. Πολύ περισσότερο που δεν πρόκειται για καυγάδες, μιας και χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να καυγαδίσουν, και ούτε εγώ, ούτε όσοι έχουν δεχθεί χυδαίες ύβρεις και λεκτικούς τραμπουκισμούς από τον e-Lawyer, είχαν άλλη πρόθεση, εκτός από το να εκφράσουν τις απόψεις τους.
  Εκτός αν η ερμηνεία που δίνετε στην λέξη «καυγάς» είναι η έκφραση αντίθετης άποψης.

  Για την περίπτωση που δεν εννοήσατε το πνεύμα της ερώτησής μου, την επαναλαμβάνω: πόσο σας κολακεύει, πόσο τιμητικό είναι για σας, να κρίνεσθε από κάποιον που χρησιμοποιεί χυδαίο σεξιστικό, ή υβριστικό ή απαξιωτικό προς συναδέλφους του, δημόσιο λόγο; Με ποια κριτήρια τοποθετείται ως κριτής σε μία επιτροπή που κρίνει την ποιότητα του μπλογκ σας; Εδώ δεν πρόκειται περί ειδικού κριτικού, με την απαραίτητη ειδική γνώση ώστε να διαχωρίσουμε την «επιστημοσύνη» από την δημόσια συμπεριφορά. Διαφωνείτε; Και αν ναι, σε ποια ακριβώς σημεία;

  Για να διαπιστώσετε ότι δεν πρόκειται περί «καβγάδων» – από την μεριά των αμυνομένων – και να μην σας λείψει η γνώση για την συμπεριφορά του, θα σας στείλω με μέηλ, τα σωσμένα αρχεία και τις εικόνες, ώστε να είστε πλέον σε θέση να εκφράσετε την άποψή σας. Πιστεύω πως δεν θα προσπαθήσετε να το αποφύγετε, εκτός αν εγκρίνετε την χυδαιότητα, τις ύβρεις και τον σεξισμό και πιστεύετε πως αυτά αποτελούν απαραίτητα προσόντα ενός «κριτού» της διαδικτυακής ποιότητας. Προς το παρόν ένα δείγμα αποσπασμάτων του δημόσιου λόγου, του e-Lawyer, που νομίζω ότι αρκεί για να σχηματίσετε, σεις και ο κάθε αναγνώστης, άποψη.

 66. sarant said

  65: Δεν συνεννοηθήκαμε. Σας έγραψα ότι τον ηλεδικηγόρο τον γνωρίζω μόνο από τα κείμενά του επειδή δεν ανακατεύομαι σε καβγάδες της μπλογκόσφαιρας κι εσείς θέλετε να με ανακατέψετε σε καβγάδες, διότι μου βγάλατε, ακριβώς, καταγραμμένα αποσπάσματα από καβγάδες και μάλιστα που έγιναν πριν από τρία χρόνια (που σημαίνει, με τα μέτρα της πραγματικής ζωής, ίσαμε 10-15 χρόνια: στα πόσα αλήθεια έρχεται η παραγραφή; )

  Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που έχει το ιστολόγιο προς το οποίο λινκάρατε, και δεν θέλω να τον γνωρίσω, διότι το άρθρο αυτό που έγραψε το βρήκα κατάπτυστο (όπως βλέπετε, λέω καθαρά τη γνώμη μου, χωρίς υπεκφυγές) και αυτό το μανιακό κυνηγητό που κάνει στον εχθρό του μού φέρνει ανατριχίλα, πρέπει να είναι πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος, πολύ περισσότερο όταν κάθεται και αποθηκεύει οθονιές με τις βρισιές -εξόν κι αν έχει σκοπό να κάνει μήνυση.

  Αλλά κι εσείς, επί της διαδικασίας, κάνατε ένα λάθος. Αντί να πιάνετε εμένα, και υποθέτω και τους άλλους 100 (περίπου) που έχουν συμπεριληφθεί στις μικρές λίστες του διαγωνισμού, πολύ λυσιτελέστερο δεν θα ήταν να απευθυνθείτε, απλώς, στα 6 μέλη της κριτικής επιτροπής και να τους εκθέσετε τα παράπονά σας; Τα ονόματά τους έχουν ανακοινωθεί εδώ και 2μιση μήνες, προλαβαίνατε. (Ενώ σε δέκα μέρες πώς θα πιάσετε 100 υποψηφίους;) Κι έπειτα το «Με ποια κριτήρια τοποθετείται ως κριτής σε μία επιτροπή που κρίνει την ποιότητα του μπλογκ σας;» προφανώς δεν είναι αρμόδιος ο κρινόμενος να το απαντήσει, αλλά ο διοργανωτής.

  Το να μου στείλετε με μέιλ τα φοβερά ντοκουμέντα που έχετε δεν θα προσπαθήσω να το αποφύγω, διότι δεν μπορώ κιόλας, αν και δεν βλέπω κανέναν λόγο να το κάνετε, δεν με ενδιαφέρουν. Φοβάμαι όμως ότι ο βασικός σας στόχος δεν είναι να μάθετε αν βρίσκω ή όχι τιμητικό το να κρίνομαι από τον ηλεδικηγόρο, αλλά να εκθέσετε τον ηλεδικηγόρο, και απλώς είδατε φως και μπήκατε, κι αυτό λιγάκι με ενοχλεί.

 67. Συγχαρητήρια. Προσπαθώ εδώ και ώρα να γραφτώ για να ψηφίσω, βάζω username το όνομά μου και μου βγαίνει ένα παράθυρο που λέει «το username δεν πρέπει να περιέχει σύμβολα». Τι λάθος κάνω;

 68. sarant said

  Μήπως δεν παίρνει ελληνικούς χαρακτήρες; Δοκίμασε με λατινικά.

 69. # 63: Ιδέα δεν είχα για όλα αυτά τα συστήματα!

 70. # 68 Οντως με ελληνικά το γράφω! Ολοι οι άλλοι με λατινικά το βάλατε;

 71. Είχες δίκιο, μόλις γράφτηκα με λατινικό. Στο capsa τέτοιο πως το λέτε δυο λέξεις έγραψα με κενό ανάμεσα, δεν είχα πρόβλημα εκεί.

 72. sarant said

  Πάντως και το μήνυμα που δίνουν είναι παραπλανητικό (σύμβολα).

 73. sarant: Σας έγραψα ότι τον ηλεδικηγόρο τον γνωρίζω μόνο από τα κείμενά του επειδή δεν ανακατεύομαι σε καβγάδες της μπλογκόσφαιρας κι εσείς θέλετε να με ανακατέψετε σε καβγάδες, διότι μου βγάλατε, ακριβώς, καταγραμμένα αποσπάσματα από καβγάδες και μάλιστα που έγιναν πριν από τρία χρόνια (που σημαίνει, με τα μέτρα της πραγματικής ζωής, ίσαμε 10-15 χρόνια: στα πόσα αλήθεια έρχεται η παραγραφή; )
  Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που έχει το ιστολόγιο προς το οποίο λινκάρατε, και δεν θέλω να τον γνωρίσω, διότι το άρθρο αυτό που έγραψε το βρήκα κατάπτυστο (όπως βλέπετε, λέω καθαρά τη γνώμη μου, χωρίς υπεκφυγές) και αυτό το μανιακό κυνηγητό που κάνει στον εχθρό του μού φέρνει ανατριχίλα, πρέπει να είναι πολύ δυστυχισμένος άνθρωπος, πολύ περισσότερο όταν κάθεται και αποθηκεύει οθονιές με τις βρισιές -εξόν κι αν έχει σκοπό να κάνει μήνυση.
  Αλλά κι εσείς, επί της διαδικασίας, κάνατε ένα λάθος. Αντί να πιάνετε εμένα, και υποθέτω και τους άλλους 100 (περίπου) που έχουν συμπεριληφθεί στις μικρές λίστες του διαγωνισμού, πολύ λυσιτελέστερο δεν θα ήταν να απευθυνθείτε, απλώς, στα 6 μέλη της κριτικής επιτροπής και να τους εκθέσετε τα παράπονά σας;

  Δεν πρόκειται περί παραπόνων, αλλά περί δεοντολογίας και ορθής αντίληψης περί της επάρκειας των κριτών. Σας ευχαριστώ πάντως για την «συμβουλή» σας, θα την ακολουθήσω. Καλή ιδέα. Και, βεβαίως, ούτε για καυγά πρόκειται, αν δεν μπορέσατε να το διαπιστώσετε κι αυτή τη φορά, τότε δεν κατέχετε την σωστή ερμηνεία της λέξης. Η πρώτη απρόκλητη επίθεση του κριτή σας έγινε στο μπλογκ του just another gone off, σε μία συζήτηση όπου διατύπωνα, κόσμια όπως συνηθίζω, την άποψή μου.

  Κατά τα λοιπά, είδατε πόσο εύκολο σας είναι να κάνετε κριτική και να ανακατεύεστε όταν δεν πρόκειται να κριτικάρετε αυτόν που σας κολακεύει; Είδατε πόσο εύκολα ανακατευτήκατε σε κάτι που δεν σας ζητήθηκε και κάνατε κριτική στο μπλογκ που σας παρέπεμψα, αντί να αναφερθείτε στην ουσία; Αλήθεια, μόνον γι αυτό σας περισσεύει κριτική και ψυχολογικές διαγνώσεις ον λάιν; Επί της ουσίας, μέχρι πότε θα αποφεύγετε να πάρετε θέση; Και πόσους νοήμονες νομίζετε πως ξεγελάτε;

  Ξέρετε, κύριε Σαραντάκο, είναι πολύ εύκολο να παριστάνει κανείς τον προοδευτικό, τον αντισεξιστή, τον έτσι και τον αλλιώς. Στην πράξη δυσκολεύουν τα πράγματα, εκεί δηλαδή που διασταυρώνονται τα έργα με τις ανέξοδες δηλώσεις. Εκεί που τα έργα αντικαθιστώνται με γελοίες ψυχολογικές διαγνώσεις ασχέτων με την επιστήμη, που διαπράττουν, σύν τοις άλλοις, και αντιποίηση επαγγέλματος. Με την ίδια ευκολία, αλλά χωρίς να επιχειρώ ψυχολογική ανάλυση, πεποίθησή μου είναι πως δυστυχής είναι ο ανασφαλής άνθρωπος που ψωνίζεται όταν προτείνεται για ένα βραβείο σαν τα δεκάδες που «θεσπίζονται» για να αναδειχθούν οι βραβεύοντες και όχι οι βραβευόμενοι, όπως είναι γνωστό. Βραβεία χωρίς καμμία αξία στην πραγματικότητα, πανηγυρίζονται λες και πρόκειται για το Νόμπελ. Βραβεία περιοδικών, καναλιών, σάιτς, ομάδων, και άλλα της οκάς. Παρεμπιπτόντως, μου προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η εμπλοκή του κυρίου Νίκου Ξυδάκη.

  Για να μην σας μένει απορία σε ποιον ανήκει το μπλογκ που διαβάσατε, μάθετε ότι είναι συνεταιρικό και ότι συμμετείχα κι εγώ, που, μιας και το αναφέρατε πρώτος, ομοίως δεν επιθυμώ τις γνωριμίες διαδικτυακών, εκτος ελαχίστων εξαιρέσεων. Άλλωστε οι γνωριμίες δεν είναι σκοπός όλων των μπλόγκερς, και ειδικώς αυτών που δεν χρησιμοποιούν το μπλόγκινγκ ως διαφημιστικό μέσο της δουλειάς τους. Τo μπλογκ που είδατε είναι σατιρικό, γεννήθηκε όταν λειτουργούσε το μόνιτορ του Παναγιώτη Βρυώνη, και ασχολείται κυρίως με τους δηθενατζήδες των μπλογκς – το δηλώνει από την αρχή. Εμάς, ακόμα και που το έχουμε σχεδόν εγκαταλείψει, οι δηθενατζήδες μάς έκαναν και εξακολουθούν να μας κάνουν να ανατριχιάζουμε. Με εννοείτε τι εννοώ, ε; 🙂

  Όσο για ό,τι γράφεται (λέγεται) στο διαδίκτυο και κινεί το ενδιαφέρον μου, γιατί δείχνετε απορημένος που το διατηρώ αποθηκευμένο; Κάτι παρόμοιο δεν κάνετε κι εσείς που ψάχνετε να βρείτε λάθη αρθρογράφων, συγγραφέων για να τα προβάλλετε στο μπλόγκ σας και να τους εκθέσετε; Προσωπικώς, άρχισα να αποθηκεύω τις οθόνες από τότε που λογοκριτές μπλόγκερς κόβουν σχόλια και από τότε που ο κριτής σας, άρχισε να διαγράφει τις χυδαιότητες που τον εκθέτουν και του αφαιρούν την δυνατότητα να πετύχει τους στόχους του να καταλάβει δημόσια αξιώματα. Πιθανολογώ ότι με δική του απαίτηση διεγράφησαν σχόλια από το tvxs και από την Athens Voice. Θα εξακολουθήσω να επιμένω επειδή μας αξίζουν καλύτερα δημόσια στελέχη, και όχι χυδαίοι σεξιστές και υβριστές. Εσείς που έχετε αντίθετη άποψη μπορείτε να τους ανέχεστε.

  Τέλος, ναι θα μπορούσα και να τον μηνύσω, αλλά δεν είμαι δικομανής, ούτε μου περισσεύουν χρήματα για να εμπλακώ σε δικαστικές περιπέτειες για τις οποίες ο ίδιος, προαναγγέλοντας δικαστικές αποφάσεις δήλωσε στο tvxs: «Ακόμη κι αν μου κάνει, θα τις κερδίσω όλες.». Aλλά ξέρω, εσας δεν σας …ανατριχιάζουν αυτά τα πράγματα.

 74. Hellegennes Alexandrine said

  Εν πρώτοις, αγαπητή Κατερίνα, το να εκβιάζεις συμμετοχή σε κόντρες τρίτων είναι πολύ πιο αντιδεοντολογικό απ’ αυτό για το οποίο κατηγορείς τον e-lawyer. Εγώ που δεν έχω κανένα πρόβλημα να ανακατευτώ σε καβγάδες, σ’ το λέω ευθέως. Και όχι μόνο εκβιάζεις την συμμετοχή του Νίκου στην προσωπική σου κόντρα με τον e-lawyer αλλά απαιτείς και να συνταχθεί μαζί σου. Στο καπάκι τον κατηγορείς για ψωνισμό και αυτομάτως δίνεις δίκιο στην πλευρά σου, που α) δεν μας ενδιαφέρει, γιατί το παρόν ιστολόγιο δεν είναι η εσπρέσο, και β) χωρίς να παρουσιάζεις καν ολόκληρη την ιστορία, προβάλλοντας μόνο το κομμάτι που σε ενδιαφέρει για να αποδείξεις την ορθότητα της πλευράς σου, μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα ανταπάντησης, στον e-lawyer. Και όλο αυτό το βρίσκεις δεοντολογικό; Περίεργη αντίληψη έχεις περί δεοντολογίας.

  Όσο για την απαξίωση των βραβείων, όσο σημαντικά ή ασήμαντα κι αν είναι, η θέση σου δεν παύει να μου θυμίζει το αρχαίο γνωμικό περί αλεπούς και σταφυλιών. Σιγά την καταξίωση, θα πεις, ατενίζοντας το ράφι σου με τα νόμπελ, πούλιτζερ, όσκαρ και μις υφήλιος.

  Τέλος, ο Νίκος δεν αναρτεί λάθη για να εκθέσει αυτούς που τα έκαναν, αλλά βρίσκει αφορμή να λεξιλογίσει πάνω σ’ αυτά, μιας και το ιστολόγιό του είναι γλωσσολογικού ενδιαφέροντος.

 75. sarant said

  Σε ένα τέταρτο γίνεται η απονομή των βραβείων, θα μεταδοθεί από

  tv.maga.gr

 76. papoylis said

  Βρήκανε τη μέρα ορέ Νικοκύρη 🙂

  Καλή επιτυχία ολόψυχα 😉

 77. Immortalité said

  Ενα στα δύο πρέπει να το πιάσουμε δεν μπορεί…

 78. ππαν said

  Για δώστε ανταπόκριση όσοι μπορούν

 79. τυφλόμυγα said

  http://maga.gr/tv-chat/

 80. ππαν said

  Δεν μπορώ, τυφλόμυγα, να δω λάιβ, μόνο να διαβάζω στα κλεφτά 🙂

 81. Immortalité said

  Στα φόρουμ το πήρε το Insomnia, Ιστότοπος ΜΚΟ το χαμόγελο του παιδιού, επιμέλειας η Πύλη για την ελληνική γλώσσα, Άποψη – Κριτική – Σχόλιο – Τεκμηρίωση 2011 το ask4food τώρα έχει μουσικό διάλειμμα…

 82. ππαν said

  Μερσί !
  Εκτός από την Πύλη δεν ξέρω κανένα

 83. Immortalité said

  @82 Μια απ’ τα ίδια… Δεν το ξέρω το insomnia για να έχω άποψη αλλά κρίμα για τους Λεξιλόγους ένυ γούεη.. 😦

 84. Νέο Kid Στο Block said

  81. Εκεί ήμασταν εμείς; Μας νίκησε το ασκ4food δηλαδή;
  Α, ρε Έλληνα ,ολο το φαϊ σκέφτεσαι γμτ.. 😦

 85. Immortalité said

  @84 Το δικό μας είναι στα ιστολόγια, μετά το μουσικό διάλειμμα. Αλλά ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, εκεί τους ξέρω όλους…

 86. Νέο Kid Στο Block said

  85. A, OK! Nτουμ σπείρουμε μπας και θερίσουμε! 🙂

 87. sarant said

  Το Ινσόμνια, που μας ξεπέρασε στα φόρουμ, έχει δεκάδες χιλιάδες μέλη και είναι και καλό φόρουμ. Ο αγώνας της Λεξιλογίας ήταν άνισος.

 88. @84: Όχι βρε, «Άποψη-κριτική-σχόλιο-τεκμηρίωση» είναι άλλη κατηγορία.
  Εμείς είμαστε στο Ιστολόγιο!

 89. τυφλόμυγα said

  Ππαν, δεν έχεις ακούσει ποτέ για το Χαμόγελο του Παιδιού;
  http://www.hamogelo.gr/

 90. ππαν said

  Για το σάιτ του όχι.

 91. Πωπω τι αγωνία είναι αυτή!!! 🙂 Ούτε στις εκλογές!! 😆

 92. Νέο Kid Στο Block said

  Kαλά ρε παιδιά ,μή βαράτε! Είδα «άποψη-κριτική-σχόλιο..» και κάτι μου θύμισε! 😆

 93. Immortalité said

  @91 Στις εκλογές δεν είχαμε αγωνία, ξέραμε 😉

 94. τυφλόμυγα said

  Α, οκ.

  Κρίμα για την Λεξιλογία. 😦

  Web radio είπαμε: radioart.com ακούμε. 😉

 95. Νέο Kid Στο Block said

  Eίμαι ο μόνος που δεν έχω ήχο στο στρήμινγκ; 😦

 96. Immortalité said

  Συγγραφικό έργο: «Δείγμα γραφής»
  web radio: Off radio (Θεσσαλονίκη)
  Για το ιστολόι, θα μας σκάσουν λίγο ακόμη…
  Στοίχημα ότι θα το πάνε τελευταίο;

 97. @93: 😉

  @92: Πλήρης μετριοφροσύνης, σκέφτομαι πως στο «άποψη-κριτική-σχόλιο» θα έπρεπε να βραβευτούμε όλοι εμείς εδώ!!! 😆

  @87: Νίκο δεν είσαι εκεί να παραλάβεις το βραβείο;

 98. sarant said

  Δεν είμαι εκεί, είχα βγάλει άλλες ημερομηνίες τα εισιτήρια -αλλά ίσως είναι κάποιος δικός μου 🙂

 99. @96: Είναι «Δήγμα γραφής», έκαναν λογοπαιγνιάκι 😉

  Εδώ το βρίσκετε: http://www.openbook.gr/2011/06/dhgma-grafhs-mia-ntoyzina-kai-tria-dihghmata.html

 100. Νέο Kid Στο Block said

  98. Ηλεσαμπάνιες έσιεις τουλάχιστον; (διά παν ενδεχόμενον..) 🙂

 101. sarant said

  🙂

  Να δούμε…

 102. Νέο Kid Στο Block said

  Kαλά ρε Στέλιο, εσύ ο πρώτος τιτιβιστής πού είσαι;;
  Σα να βλέπεις μουντιάλ χωρίς Μπραζίλ 😦

 103. sarant said

  Φοβάμαι πως το ιστολόγιο θα το πάνε στο τέλος

 104. Immortalité said

  @98 Ίσως; 🙂

  (Δε φταίω, πάντα ένα τραγούδι έχω στο μυαλό μου 🙂 )

  @99 Στέλιο δε φταίω, το ακούω και παρασύρθηκα 🙂

 105. sarant said

  Ωχ, έβαλε κι άλλον κωμικό….

 106. Immortalité said

  Θα μας σκάσει…

 107. τυφλόμυγα said

  #105, Ετοιμάσατε τον ηλελόγο;

 108. sarant said

  Θα δείτε…

 109. Μαρία said

  95 Ούτε εγώ. Κι έτσι είδα Στάη με Κασιδιάρη.

 110. papoylis said

  Μας πρήξανε ορέ

 111. Immortalité said

  Αγωνία, αγωνία, αγωνία…

 112. sarant said

  Εγώ πάντως έχω ήχο, τι να πω

 113. ππαν said

  Καλά, άλλη εκπομπή δεν έχει στην τιβί μόνο τους ναζί;

 114. Νέο Kid Στο Block said

  Kορίτσια με τους Κασιδιάρηδες θα ασχολούμαστε τώρα; Εδώ καιγόμαστε!

 115. Δεν θέλουμε άλλο κωμικό, ούτε τραγουδιστάκο!
  Δώστε το βραβείο των μπλογκ στο Νίκο Σαραντάκο! 😀 😀

 116. ππαν said

  Για πείτε άλλα βραβεία

 117. sarant said

  Τώρα το βραβείο διαφημιστικής καμπάνιας

 118. sarant said

  Στην European Youth Capital Thessaloniki

 119. τυφλόμυγα said

  Διαφημιστική καμπάνια: Thesaloniki 2014

 120. sarant said

  Ακόμα στα μισά είναι…

 121. τυφλόμυγα said

 122. Όλες τις κατηγορίες και τους υποψήφιους μπορείτε να τους δείτε εδώ:
  http://www.e-awards.gr/?page_id=149

 123. sarant said

  Τώρα, εφαρμογή της χρονιάς.

 124. Immortalité said

  Είναι αλήτες, τελευταίους θα μας πούνε…

 125. ππαν said

  123: Τα μνημόνια;

 126. Νέο Kid Στο Block said

  124. Τα μαγειρεύουνε φαίνεται!
  ΔΕΝ αναγνωρίζω αλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης Σαράντ! Αμ πώς! 🙂

 127. Immortalité said

  @125 Ντουζ πουάν! 😀

 128. sarant said

  Το skroutz.gr, συγκρίνει τιμές

 129. Νέο Kid Στο Block said

  SKROUTZ ?? 😆

 130. sarant said

  Web-tv, φυσικά, το Comedy Lab

 131. Immortalité said

  Web tv το Comedy lab

 132. sarant said

  Πιάσε κόκκινο, Ιμόρ!

 133. Immortalité said

  @132 Δε μαλώνω μαζί σου, δε μαλώνω! Να με διώξεις και να μην έχω που να πάω; 😀

 134. Νέο Kid Στο Block said

  Oρε μας σκάσανε ρε σεις…

 135. sarant said

  ‘Αρθρο 2011 (σε ιστολόγιο)

 136. Immortalité said

  Άρθρο 2011 Ο Αναρχικός Δάσκαλος, Νικόλας Σμυρνάκης από το προταγκον

 137. τυφλόμυγα said

  Νικόλαος Σμυρνάκης. Ο αναρχικός δασκαλος, πρόταγκον.

 138. τυφλόμυγα said

  Καλέ, τέσσερα ριφρες έκανα για να δω αν πόσταρε άλλος. Αναρωτιόμουν πού πήγατε όλοι. 🙂

 139. sarant said

  Διάλειμμα……………..

 140. Immortalité said

  Διάλειμμα, ΠΑΛΙ ΔΙΑΛΕΜΜΑ!!!

 141. Νέο Kid Στο Block said

  ΟΧΙ ρε παιδιά!! Θα τραγουδήσουν και οι Φλίντστοουνς τώρα;;

 142. sarant said

  Είναι αυτοί του κόμιξ; Και γιατί δεν έχουν κιθάρες από καύκαλο χελώνας;

 143. Αρκεσινεύς said

  141. Mας σκάσανε!

 144. τυφλόμυγα said

  Όσοι δεν έχουν ήχο είναι τυχεροί.

 145. @144: Χαχαχαχα όντως!! 🙂

 146. Immortalité said

  Εχει και κουμπάκι που χαμηλώνει 😉

 147. sarant said

  Και κρατάει και πολύ το ρημάδι… α, τέλειωσε!

 148. sarant said

  Τρία ακόμα μείνανε… Ωχ!

 149. Νέο Kid Στο Block said

  ΕΛΛΑΑΑΑ!

 150. τυφλόμυγα said

  And the winner is…

 151. sarant said

  Καλά τα λέει ο Ξυδάκης

 152. Καταπληκτικέ ερευνητή της γλώσσας, εγώ θα χαρώ πάντως και για βυτίο/ολντμπόη/σραόσα (τους άλλους δεν τους ξέρω)

 153. Immortalité said

  Και ναι, τη σηκώσαμε την κούπα!!! 😀

 154. Ουάου! μπράβο!

 155. Νέο Kid Στο Block said

  ΥΕ΅ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!!!!!!

 156. τυφλόμυγα said

  Όρθιος. Καλέ, το ξέρατε; Μπράαααβο!!!

 157. Immortalité said

  Βλέπω και κάποιον δικό σου 🙂

 158. Νέο Kid Στο Block said

  ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΙΚΟΥΚΥΡΣ ;; ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΓΑΜΩΤΟΟΟΟ

 159. Άντε, γυρνάω σπίτι ήσυχος τώρα κι ας μη συνέβαλα στη νίκη (είχα εξηγήσει στο 60 γιατί δεν ψήφισα…)

 160. τυφλόμυγα said

  Ωχ, δεν είστε στο Βέλγιο.

 161. Για πείτε, ωρέ, τα αποτελέζματα, να ξέρομε για τι συγχαίρομε αυτή τη φορά το Νικοκύρη;

 162. Γιεςςςςςςςςςςςςςςς!

 163. π2 said

  Συχαρίκια, Νίκο.

 164. sarant said

  Παιδιά, το ήξερα, αλλά βράχος, δεν είπα τίποτα 🙂

 165. papoylis said

  Νικοκύρη Διάγγελμα ΤΩΡΑ Γιούπυ….!

  Εγέρθητος ορέ !!!

 166. Immortalité said

  Και αφού τον ευχαριστήσουμε που μας ευχαρίστησε, να πούμε ότι τη δόξα του νικητή την καθορίζει κυρίως η αξία των χαμένων. Και όντως οι μη κερδισμένοι είναι ένας και ένας…
  Μπράβο Νίκο!!!

 167. Νέο Kid Στο Block said

  ΟΛΟΙ ΕΓΕΡΘΗΤΟΙ ΡΕ!! ΘΑ ΑΝΑΚΡΟΥΣΤΕΙ Ο ΣΑΡΑΝΤΑΚΕΙΟΣ ΥΜΝΟΣ!
  ΠΡΟΥΣΧΗΕΗ!! 🙂

 168. sarant said

  166: Ακριβώς!

 169. τυφλόμυγα said

  Φυσήξτε το μικρόφωνο, κάντε δοκιμή ήχου όπως ο Ιορδάνης το απόγευμα στο δελτίο (ένα – δύο, ένα – δύο) και να σας ακούσουμε.

 170. ππαν said

  Ελα, εγέρθητοι όλοι! Γεια σου Νικοκύρη!

 171. Αρκεσινεύς said

  Άξιος,πανάξιος ο Νικοκύρης μας. Πάντα τέτοια!

 172. papoylis said

  Συμφωνούμε Ιμμορ…!

  Νικοκύρη , τη Παρασκευή φάγαμε πίκρα … απόψε χαρές 😉 🙂

 173. Μπράβοοοοοοοοοο!!!!! 🙂 🙂

 174. τυφλόμυγα said

  Παπούλη, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. 😉

  Έδειξε την κόρη Σαραντάκου και την έχασα;

  Άντε και του χρόνου!!!

 175. Immortalité said

  Τώρα μπορώ κι εγώ να πάω σπίτι, να πάω σήμερα και όχι αύριο 😉

  Πάντως που το ήξερες και μας άφησες να σκάσουμε, κάτι επετειακό πρέπει να γράψεις να μας το ξεπληρώσεις 😀

 176. τυφλόμυγα said

  #164, Άρα ξέρατε και για την Λεξιλογία. Αχαχαχ.

 177. Alle mal aufstehen! Εγέρθουτου, ρε ασεβείς!

 178. Το έπος του 40κου!

 179. τυφλόμυγα said

  #177, Ο νικητής σηκώνεται για να παραλάβει το βραβείο και να εκφωνήσει τον ηλελόγο του. 🙂

 180. Νέο Kid Στο Block said

  Kαλά λέει η Ιμμόρ! Έλα παμε όλοι μαζί! ΚΕ-ΚΕ-ΚΕΡΑΣΜΑ! ΚΕ-ΚΕ-ΚΕΡΑΣΜΑ!

 181. Νέο Kid Στο Block said

  Να ξαναγίνουν εκλογές ΤΩΡΑ!
  (ωχ,λάθος, μπέρδεψα τα χαρτάκια με τσι ντιρεκτίβες 😳 )
  🙂

 182. (καλά βέβαια τα ηλεκεράσματα, αλλά κάποια στιγμή να βρεθούμε και για κανένα κρασί και κανένα κοψίδι, ε; 🙂 )

 183. sarant said

  Παιδιά, σας ευχαριστώ! Ανέβασα ειδικό νήμα….

 184. sarant said

  Στέλιο, θα το κανονίσουμε!

 185. Makis said

  Congrats Mr Sarantakos

 186. capodistria said

  Ἤμασταν ὅλοι μαζὶ καὶ ξεδιπλώναμε ἀκούραστα τὶς ὧρες μας. Τραγουδούσαμε σιγὰ γιὰ τὶς μέρες ποὺ θὰ ῾ρχόντανε φορτωμένες πολύχρωμα ὁράματα …
  Μας έδειξες με την άοκνη δουλειά σου ότι κάποια οράματα μπορεί να μην είναι ουτοπία.

  Πολύ μας χαροποίησες τιμιώτατε Νοικοκύρη για την πρωτιά.
  Και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς (τυχαίο ότι η διπλανή φράση θυμίζει…Παπαδήμο).

  Λαϊκά μοτίβα,γνήσια μορφή,ανεπιτήδευτη,αστείρευτη,ακούραστη προσφορά.
  Εγώ μέχρι και την …Ακαδημία σε πήγαινα…ψηφίζοντας, αλλά είμαι…θνητός.
  Πάντα κοντά μας με ηχηρές επιτυχίες.

 187. sarant said

  186: Με κάνετε και κοκκινίζω 🙂

 188. capodistria said

  Μόλις είδα το σχόλιο.Γράφω για αύριο,και με πήρε η ώρα.

  Στο σχόλιο: για να τα λένε …κάτι θα ξέρουν. Να είσαι γερός, δυνατός, να χαίρονται στο πρόσωπό σου όλοι όσοι αγαπάνε το φως που εκπέμπεις τόσα χρόνια. Κι εμείς, ο καθένας από το μετερίζι του.Να ξέρεις πως μας γεμίζει παρηγοριά εδώ και καιρό η επιμονή σου και η εμμονή σου σε κάποια αξιακά συστήματα για τα ιοποία μάχεσαι και απο εδώ και από…έξω.
  Σάπμως δε μας λένε πως λείπουν οι κατάλληλοι -δεν γράφω «άριστοι» πάλι θα παρεξηγηθώ με τους «αρίστους» που ψάχνει η α.ε. ο κυρ Πρόεδρος.

  Οι κατάλληλοι είναι εδώ, γύρω μας, δίπλα μας. Να μετρήσω πόσους κατάλληλους
  αφουγκράζομαι τούτες τις δύσκολες μέρες και νύχτες στους εκλεκτούς συνδαιτυμόνες της πνευματικής σου Τράπεζας. Ας διαβάσει κανείς τους σχολιασμούς των δύο τελευταίων χρόνων και δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί για τα τόσα ντροπιαστικά που ξεστομίζονται μέρα νύχτα για τα έργα και τις ημέρες μας. Ως εδώ πια.
  Είμαι λίγο μεγαλύτερος, ο ενικός…φέρνει πιο κοντά (διαφήμιση),ελευθερώνει αβίαστα την αύρα και το φως που χρειαζόμαστε γύρω μας.
  Σ ευχαριστούμε πολύ για ό,τι δημιουργείς.

 189. capodistria said

  Υστερόγραφο : Εορτασμοί σε πρώτο ενικό. Το βρήκα και μου άρεσε. Έχω δίκιο;
  http://www.culturenow.gr/Theatre/

 190. capodistria said

  Υστερόγραφο 2ο και…τελευταίο, με τις καλημέρες μου.
  Κουίζ: Ποίας αρετάς πρέπει να έχουν οι ηγέται;
  την απάντηση εδώ :http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=73186&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ASbASSASdASTASEASMASRASSASX&CropPDF=0
  «αλύγιστοι και χαλύβδινοι πρέπι να ατενίζουν προς τον τελικόν σκοπόν» Ζήτωωωωωω.

 191. capodistria said

  Deviation στα υστερόγραφα: Μόλις το είδα. Κάτι μου θυμίζει.Εσάς;
  «ενώπιον ραγδαίων εξελίξεων.Επικίνδυνος η παράτασις της κρίσεως»
  εδώ:http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin_ftr.asp?c=108&pageid=-1&id=73186&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ASbASSASdASTASEASMASRASSASX&CropPDF=0

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: