Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο υγιώς σκεπτόμενος μικροεμποράκος πουλάει σβάστικες (από δεύτερο χέρι)

Posted by sarant στο 13 Σεπτεμβρίου, 2012


Περίμενα μερικές μέρες πριν γράψω το άρθρο αυτό, μήπως και εκδηλωθεί κανείς νομικός, αλλά δεν είδα τίποτε οπότε, μοιραία, θα γράψω εγώ κι ελπίζω να μην με κατηγορήσετε για αντιποίηση αρμοδιοτήτων, αν όχι επαγγέλματος. Άλλωστε το άρθρο δεν θα έχει νομικό θέμα, απλώς σε ένα σημείο θα αναφερθούμε στον Ποινικό Κώδικα. Θέμα μου είναι τα πρόσφατα απανωτά επεισόδια όπου θρασύδειλοι μπράβοι της Χρυσής Αυγής, μερικοί με βουλευτική ασυλία, επιτέθηκαν και κατέστρεψαν πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι, στα δυο πιο τρανταχτά επεισόδια ρατσιστικής βίας των τελευταίων ημερών -όχι και τα μοναδικά βέβαια· κι από μια άποψη, σοβαρότερη ήταν η εμπρηστική επίθεση στο κουρείο του Πακιστανού στη Μεταμόρφωση, ωστόσο στα δυο επεισόδια της Ραφήνας και του Μεσολογγιού υπάρχει κάτι ποιοτικά διαφορετικό.

Η διαφορά με όλα τα προηγούμενα επεισόδια είναι ότι στη Ραφήνα και στο Μεσολόγγι οι θρασύδειλοι εγκληματίες καταρχάς είχαν για γκεσέμια τους βουλευτές, κατά δεύτερο έκαναν ό,τι έκαναν ανοιχτά (μάλιστα βιντεοσκόπησαν οι ίδιοι τις εγκληματικές πράξεις τους) και τρίτον υποστήριξαν στη συνέχεια πως ζήτησαν πιστοποιητικά από τους αλλοδαπούς μικροπωλητές και έσπασαν (ή, τέλος πάντων, «απομάκρυναν» σύμφωνα με τον κασιδιάρικο ευφημισμό που χρησιμοποίησαν) τους πάγκους όσων πλανόδιων δεν είχαν χαρτιά. Αργότερα μαθεύτηκε ότι στο Μεσολόγγι συμμετείχε στους τραμπουκισμούς ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την… προστασία του βουλευτή Μπαρμπαρούση, και άλλωστε γι’ αυτό το λόγο τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πρώτη φορά η ΧΑ εξαγγέλλει τόσο καθαρά την πρόθεσή της να πραγματοποιεί σε τακτική βάση ρατσιστικά πογκρόμ, με σαφή παρακρατικά χαρακτηριστικά, και αντιποιούμενη αρμοδιότητες που κανονικά μόνο στην αστυνομία ανήκουν. Το επιχείρημα ότι «όπου η πολιτεία δεν εφαρμόζει το νόμο» θα βρεθεί ένας χρυσαυγίτης, βουλευτής ή απλό μέλος, να τον εφαρμόσει, είναι διάτρητο και έωλο, μια και η αυτοδικία αποτελεί την πιο σίγουρη συνταγή για πλήρη κατάρρευση του κράτους δικαίου -αλλά εδώ δεν έχουμε καν αυτοδικία, έχουμε ρατσιστικές επιθέσεις μασκαρεμένες σε πράξεις αυτοδικίας, διότι βέβαια κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στην ορθή κρίση ή την αμεροληψία των αυτόκλητων τιμωρών. Ήδη, ο δήμαρχος Ραφήνας διέψευσε τους ισχυρισμούς για μικροπωλητές χωρίς άδεια, αφήνοντας τους θρασύδειλους  ναζιστές χωρίς έστω κι αυτό το μικροσκοπικό φύλλο συκής.

Ωστόσο, οι χρυσαυγίτες επικαλέστηκαν κάποιες νομικές διατάξεις -εκεί είναι που περίμενα σχόλιο από νομικούς, αλλά δεν είδα κανένα, οπότε είπα να το κοιτάξω μόνος μου -κι αν κάνω κάποιο λάθος, ας με διορθώσουν οι νομικοί. Λοιπόν, ο Κασιδιάρης επικαλέστηκε το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Το μεταφέρω:

1. Προκειμένου για αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα οι ανακριτικοί υπάλληλοι των άρθρων 33 και 34, καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο, έχουν υποχρέωση, ενώ οποιοσδήποτε πολίτης το δικαίωμα, να συλλάβουν το δράστη, τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 279 του Κώδικα για την άμεση προσαγωγή του στον εισαγγελέα.»
2. Στα εγκλήματα που διώκονται με έγκληση δεν επιτρέπεται η σύλληψη, εκτός αν προηγουμένως υποβληθεί η έγκληση, έστω και προφορικά σ’ εκείνον που έχει το δικαίωμα να συλλάβει το δράστη (άρθρ. 42 και 46).
3. Στα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα ο αρμόδιος εισαγγελέας πλημμελειοδικών έχει το δικαίωμα να εκδίδει εναντίον του δράστη που διώκεται ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 276 και 277.* Tο ένταλμα αυτό μπορεί ο εισαγγελέας να το ανακαλεί ή να το καταργεί.

Δεν ξέρω ποια είναι τα αυτόφωρα πλημμελήματα, αλλά κι αν ακόμα το παραεμπόριο (λαθρεμπορία; ας διαφωτίσει όποιος ξέρει) είναι ένα από αυτά, και πάλι δεν νομιμοποιούνται οι χρυσαυγίτες να δέρνουν και να σπάνε πάγκους. Η διατύπωση είναι σαφής: για ορισμένα αδικήματα, κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη, και μάλιστα τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος: ούτε να δείρει, ούτε να σπάσει, ούτε να κάψει, ούτε να μαχαιρώσει. Και σύμφωνα με το σχόλιο 2, που γράφτηκε από έγκριτο ποινικολόγο, το παρεμπόριο ΔΕΝ δίνει το δικαίωμα σε πολίτη να συλλάβει τον δράστη.
Όσο για τα άρθρα 259 και 15 του ποινικού κώδικα, που επίσης επικαλέστηκαν οι κασιδιάρηδες, αυτά αφορούν την παράβαση καθήκοντος από υπαλλήλους (π.χ. αστυνομικούς). Μπορεί να δίνουν στον πολίτη το δικαίωμα να κάνει μήνυση στο αστυνομικό όργανο αν κρίνει ότι ολιγωρεί, όμως ΔΕΝ του δίνουν το δικαίωμα να υποκαταστήσει το αστυνομικό όργανο. Οπότε, οι νομικές δικαιολογίες των θρασύδειλων εγκληματιών καταρρέουν.
Μια παρένθεση: τους λέω θρασύδειλους, και θρασύδειλοι είναι, όχι μόνο επειδή στις επιθέσεις τους φροντίζουν να είναι πενήντα εναντίον ενός και μάλιστα οπλισμένοι (και με σημαίες καμιά φορά!), αλλά και επειδή στόχος των επιθέσεων είναι οι πιο αδύνατοι, οι φουκαράδες, οι μετανάστες, οι πάμφτωχοι, που δεν μπορούν να αμυνθούν επειδή ούτε τα χρήματα έχουν να πληρώσουν δικηγόρο αν εμπλακούν σε συμπλοκή, ούτε (συχνά) έχουν όλα τους τα χαρτιά εντάξει -οπότε το μόνο που τους μένει είναι να μαζέψουν τη χυμένη κάτω πραμάτεια τους και να φύγουν. Οι Χρυσαυγίτες ποτέ δεν έχουν χτυπήσει τους πλούσιους και τους ισχυρούς, μόνο εκείνους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. (Και αυτό διαφοροποιεί τη χρυσαυγίτικη βία από την υπαρκτή ή υποτιθέμενη βία της αριστεράς, που ποτέ δεν ασκήθηκε με στόχο τον αδύνατο και που δεν θα τη συζητήσω τώρα, αν και θα διευκρινίσω ότι τους αναρχικούς δεν τους συμπεριλαμβάνω στην αριστερά, ούτε και οι ίδιοι άλλωστε συγκαταλέγουν εκεί τον εαυτό τους).

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα -και δεν εννοώ την κωμική συνέχεια, όταν προχτές τέσσερα πρωτοπαλίκαρα του βουλευτή Μπαρμπαρούση πήγαν να συνεχίσουν τους ελέγχους στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγιού αλλά έπεσαν πάνω σε εμπόρισσα που δεν μάσαγε, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι δύο, να τηλεφωνήσουν στον βουλευτή να τους σώσει -και αυτός, που δεν τον ψήφισαν επειδή έχει υψηλό IQ, έστειλε τους… άλλους δύο στο τμήμα να καθαρίσουν, με αποτέλεσμα να πιαστούν κι αυτοί. Όταν λέω ότι υπάρχουν χειρότερα εννοώ την ανατριχιαστική ανακοίνωση που έβγαλε το Συνδικάτο Μικροπολιτών (εσκεμμένη η ανορθογραφία), το οποίο συγχαίρει τη Χρυσή Αυγή και επαναλαμβάνει περίπου αυτολεξεί την επιχειρηματολογία της, δηλώνοντας ότι εκπροσωπεί τους «υγιώς σκεπτόμενους μικροεμποράκους«.

Θα μπορούσε να γελάσει κανείς με αυτή την ανακοίνωση, που κακοποιεί την ελληνική γλώσσα κατά βάναυσο αλλά κωμικότατο τρόπο: ομολογώ ότι το «εγκάθετοι καρεκλοκέντητοι» (διάβαζε: καρεκλοκένταυροι) πρώτη φορά το συναντάω, και, πριν πάρουμε ανάσα, αμέσως μετά ακολουθεί η δεύτερη κοτρώνα, αφού οι… καρεκλοκέντητοι κατηγορούνται ότι δείχνουν «ανέχεια» στο παραεμπόριο -εννοώντας, βέβαια, ανοχή. Δεν μπορείς όμως να γελάσεις με το κατάντημα κάποιων που όταν βλέπουν τους τραμπούκους να έχουν βάλει κάτω τον φουκαρά και να τον ποδοπατούν, εκείνοι χειροκροτούν.

Για τους χρυσαυγίτες, πολύ θα ήθελα να δω τη δημοκρατία να εφαρμόσει τις διατάξεις του νόμου στο ακέραιο και να εξαντλήσει την αυστηρότητά της. Να αρθεί η ασυλία των βουλευτών που εγκλημάτησαν, να αποταχθούν οι τυχόν επίορκοι αστυνομικοί, να παταχθεί κάθε απόπειρα νέου πογκρόμ. Και δεν πρέπει να τσιγκουνευτούμε τον έπαινο στον υπουργό κ. Δένδια, φροντίζοντας  βέβαια να μετουσιώσει σε έργα όλα όσα είπε, προκαλώντας την οργή του κασιδιάρη που τον αποκάλεσε δικηγόρο των Ρότσιλντ και άνθρωπο των εβραίων. Προτιμώ σαφώς τη στάση του δεξιού κ. Δένδια από του δημαριστερού κ. Πανούση, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει αυτόκλητος συνήγορος των τραμπούκων (αμφιβάλλει, είπε, αν στοιχειοθετείται αντιποίηση αρχής, επειδή δεν διεφάνησαν χαρακτηριστικά αστυνόμου, και χαρακτηρίζει το πογκρόμ «τσαμπουκά από πολίτες σε άλλους πολίτες», λες και τσακώθηκαν δυο παρέες σε κέντρο διασκεδάσεως!).

Όσο για τους μικροπωλητές, το θετικό είναι ότι στον ιστότοπο του συνδικάτου υπαίθριων πωλητών δεν υπάρχει όχι μόνο στον ιστότοπο του συνδικάτου υπαιθρίων πωλητών διατηρείται η κατάπτυστη ανακοίνωση, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΣΣΥΠΕ επιμένει στην επιδοκιμασία των τραμπούκων -διευκρινίζοντας βέβαια ότι δεν επικροτεί όλες τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής αλλά μόνο όσες τον συμφέρουν. Κάποιος έχει πει ότι ο τρομαγμένος μικροαστός μπορεί να κάνει τα χειρότερα εγκλήματα αν αισθανθεί ότι απειλείται η θέση του -φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για τον τρομαγμένο μικροεμποράκο, ιδίως αν είναι «υγιώς σκεπτόμενος». Και αντί να στραφεί κόντρα στην κυβέρνηση που τον φορολογεί άγρια και άδικα, ο πλανόδιος μικροεμποράκος βρίσκει τον ιδανικό αποδιοπομπαίο τράγο, το «παραεμπόριο», όπως και ο μικρομαγαζάτορας θεωρεί υπεύθυνο για τα δικά του κεσάτια τον… πλανόδιο μικροεμποράκο (που ούτε ενοίκια πληρώνουν, ούτε αποδείξεις κόβουν, μου έλεγε ένας), όπως ο ιδιωτικός υπάλληλος θεωρεί τον δημόσιο υπάλληλο ένοχο για τα βάσανά του, ενώ ο δημόσιος τα ρίχνει στον επιτηδευματία «που φοροδιαφεύγει».

Σε μια από τις «Απόκρυφες ιστορίες» του Κάρελ Τσάπεκ διαβάζουμε τον μονόλογο ενός φούρναρη, που ξεκινάει λέγοντας πόσο ωραία μιλάει αυτός ο καινούργιος που ήρθε στα μέρη τους, και πόσο του αρέσει να τον ακούει όταν διδάσκει τους μαθητές του. Όσο όμως προχωράει ο μονόλογος, ο φούρναρης δείχνει να θυμώνει με τον νεοφερμένο, και αιτία είναι «ότι δεν φέρθηκε καλά σ’ εμάς τους φουρναραίους. Ξέρεις τι είναι, να ξυπνάς αξημέρωτα, να ψήνεσαι όλη τη μέρα στον φούρνο για να βγάλεις το ψωμί, κι εκείνος να φτιάχνει, με θαυματουργικό τρόπο, χιλιάδες καρβέλια για να ταΐσει το πλήθος που τον ακολουθούσε; Ξέρεις πόσα κέρδη έχασα εγώ εκείνη τη μέρα; Υπολόγισε, πέντε χιλιάδες νοματαίοι ήταν. Και μη μου πεις ότι έβλαψε και τους ψαράδες, επειδή έφτιαξε με θαύμα και χιλιάδες ψάρια, γιατί οι ψαράδες ούτε ενοίκιο πληρώνουν, ούτε φόρους, πετάνε ένα δίχτυ στη θάλασσα και καθάρισαν… ενώ εμείς οι φουρναραίοι, πολύ μας αδίκησε ο Δάσκαλος μ’ αυτό που έκανε. Μεθαύριο που θα πάω στην πόλη, θα ψηφίσω για τον Βαραββά», καταλήγει ο φούρναρης της ιστορίας. Μικροεμποράκος κι αυτός.

Προσθήκη: Στο βιντεάκι που ακολουθεί, μαύρος πλανόδιος έμπορος  που του έσπασαν τον πάγκο στη Ραφήνα υποστηρίζει ότι είχε πληρώσει 280 ευρώ στον Δήμο (αυτό το επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος) και δείχνει και το χαρτί (δεν φαίνεται καθαρά) :

232 Σχόλια προς “Ο υγιώς σκεπτόμενος μικροεμποράκος πουλάει σβάστικες (από δεύτερο χέρι)”

 1. Θρασύμαχος said

  http://www.hlhr.gr/details.php?id=688

 2. «Δεν ξέρω ποια είναι τα αυτόφωρα πλημμελήματα, αλλά κι αν ακόμα το παραεμπόριο (λαθρεμπορία; ας διαφωτίσει όποιος ξέρει) είναι ένα από αυτά, και πάλι δεν νομιμοποιούνται οι χρυσαυγίτες να δέρνουν και να σπάνε πάγκους. Η διατύπωση είναι σαφής: κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη, και μάλιστα τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος: ούτε να δείρει, ούτε να σπάσει, ούτε να κάψει, ούτε να μαχαιρώσει.»

  Όπα, υποστηρίζεις δηλαδή ότι είχαν εξουσία να τους συλλάβουν; Όχι βέβαια: υπάρχει μια μικρή σχετικά συζήτηση σχετικά με το επί τίνων αδικημάτων είναι επιτρεπτή η σύλληψη από πολίτες, αλλά για παραβάσεις τύπου παραεμπορίου, ακόμη και να είναι ποινικά αδικήματα, δεν το υποστηρίζει κανείς. Δεν είχαν δικαίωμα σύλληψης λοιπόν και φυσικά καμιάς άλλης παρανομίας.

  «Προτιμώ σαφώς τη στάση του δεξιού κ. Δένδια από του δημαριστερού κ. Πανούση, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει αυτόκλητος συνήγορος των τραμπούκων (αμφιβάλλει, είπε, αν στοιχειοθετείται αντιποίηση αρχής, επειδή δεν διεφάνησαν χαρακτηριστικά αστυνόμου, και χαρακτηρίζει το πογκρόμ “τσαμπουκά από πολίτες σε άλλους πολίτες”, λες και τσακώθηκαν δυο παρέες σε κέντρο διασκεδάσεως!).»

  Έχει δίκιο όμως ο Πανούσης: για να υπάρξη αντιποίηση απαιτείται να ισχυριστή κάποιος ότι είναι αστυνομικός, έστω και έμμεσα. Φορώντας στολή ας πούμε. Δεν είδα να έγινε αυτό. Τα αδικήματα ήταν φθορές, απειλές, παράνομη βία ίσως. Αλλά για αυτά χρειάζεται έγκληση. ;-(

 3. spiral architect said

  Αντί σχολίου (ούτε κι εγώ είμαι νομικός) παστώνω το κοπίδι:

  […] Η προπαγάνδα πρέπει να είναι λαϊκή, να κινείται δηλαδή σ’ ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνεται κατανοητή και από τους πιο λαϊκούς ανθρώπους. Αυτό σημαίνει πως το πνευματικό της επίπεδο θα είναι τόσο πιο χαμηλό, όσο πιο μεγάλη είναι η μάζα που θέλει κανείς να προσελκύσει…

  Η τέχνη της προπαγάνδας βασίζεται σε μια βασική τεχνική: να βρει το δρόμο της καρδιάς των μεγάλων μαζών…

  Όλα τα μέσα είναι νόμιμα, από τους κρυφούς εκβιασμούς ως τις πραγματικές απάτες. Αυτό που απαιτείται είναι να ξέρουμε να υπολογίζουμε με ακρίβεια τις ανθρώπινες αδυναμίες…

  Μπορεί ο λαός να είναι διεφθαρμένος ως τις πιο μύχιες πτυχές της ψυχής του, αλλά δεν είναι ποτέ ενσυνείδητα κακός. Είναι λοιπόν πολύ πιο εύκολο να τον παρασύρουμε σ’ ένα μεγάλο παρά σ’ ένα μικρό ψέμα, κι αυτό γιατί σκέφτεται απλά. Και η μάζα συχνά ψεύδεται σε μικροπράγματα, μα θα ντρεπόταν να ψεύδεται σε μεγάλα. Αν το ψέμα είναι υπερβολικό, δε θα περάσει ούτε καν από το νου της πως θα μπορούσε να επινοηθεί μια τόσο μεγάλη παραποίηση της αλήθειας…

  Η μεγάλη μάζα έχει μικρή νοημοσύνη και μνήμη αδύνατη. Για να είναι μια προπαγάνδα αποτελεσματική πρέπει να βασίζεται σ’ ελάχιστα σημεία που να τα προβάλλει αδιάκοπα, ωσότου να εντυπωθούν στην απλοϊκή συνείδηση που θα τα επαναλαμβάνει με τη σειρά της…

  Πρέπει να βομβαρδίζουμε αδιάκοπα τον εχθρό με ψέματα και κατηγορίες, ωσότου να δημιουργηθεί κατάσταση ομαδικού παροξυσμού: σ’ αυτό το σημείο, ο λαός, για να ξαναβρεί την ηρεμία του, είναι διατεθειμένος να θυσιάσει το θύμα που διαλέξαμε. […]
  Adolf Hitler: Μικρά αποσπάσματα από το Mein Kampf

 4. Αντιθέτως, οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα α) να τριταμυνθή υπέρ των μικροπωλητών εναντίον των χρυσαυγιτών, β) να τους συλλάβη.

  Εγώ το είπα, να δούμε μόνος ποιος θα μπορέση να κρεμάση το κουδούνι στο λαιμό της γάτας…

 5. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  2: Εμ, γι’ αυτό χρειάζονται οι νομικοί -έκανα τη διόρθωση, ευχαριστώ!

  4: Ποτέ δεν ξέρεις 🙂

 6. cronopiusa said

  Μεθαύριο που θα πάω στην πόλη, θα ψηφίσω για τον Βαραββά

  http://www.thepressproject.gr/article/27634/Ekklisi-pros-tous-aisiodoksous

  κάποιος πρέπει να τους θυμίσει πως οι παππούδες τους
  τους πολεμούσαν
  δεν τους ψήφιζαν

  με 60 αυτοσχέδιες βόμβες και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους !!!

  Anna Goula: Kavala (Live in Kwloseo) + Διαφιμυστικό

 7. Θρασύμαχος said

  #2: πάντως για τη στοιχειοθέτηση αντιποίησης χωρίς στολή υπάρχει και η αντίθετη νομική άποψη http://www.hlhr.gr/details.php?id=688

 8. ππαν said

  Με το που ακούω «υγιώς σκεπτόμενος» με πιάνει πανικός.

 9. atheofobos said

  Διαβάζοντας το δελτίο τύπου του Σωματείου των Υπαιθρίων Πωλητών, που είναι μάλιστα και Δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που γράφει:

  Οι αυθόρμητες <> μελών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες Εμποροπανηγύρεις ανά την Επικράτεια μας βρίσκουν
  απολύτως σύμφωνους με την παρότρυνση !!! αυτή η δράση τους να επεκταθεί σε όλους τους υπαίθριους χώρους της χώρας(σχετικό έγγραφο θα σταλεί από το Φορέα μας προς τη Γραμματεία της Χρυσής Αυγής)

  μπορεί να διακρίνει κανείς πως η ΧΑ και τα τάγματα Εφόδου της πέτυχαν διάνα τον στόχο τους, δηλαδή να εμφανιστούν ότι μόνο αυτοί είναι ικανοί να υποκαταστήσουν το κράτος, που δεν εφαρμόζει τον νόμο, αφήνοντας ανεξέλεγκτο και ατιμώρητο το παραεμπόριο.
  Όποιος πιστεύει ότι το πογκρόμ που είδαμε στις οθόνες μας έβλαψε την εικόνα των ναζιστών είναι βαθιά νυχτωμένος και δεν έρχεται σε επαφή με τον απλό κόσμο.
  Ρίγη φρίκης με καταλαμβάνουν στην σκέψη να δούμε σύντομα και άλλες αντίστοιχες ανακοινώσεις.
  Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η επέλαση της ΧΑ είναι αφ΄ένός η σκληρή τιμωρία αυτών των φαινομένων αλλά και η ταυτόχρονη εφαρμογή από το κράτος των υφισταμένων νόμων προς κάθε κατεύθυνση.
  Αλλιώς αν οποιαδήποτε μειοψηφία καταφέρνει να επιβάλλει το απαράδεκτο » νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» ή του καταληψία κτλ που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια τότε φοβάμαι πως η ΧΑ δεν θα είναι πλέον 3ο κόμμα αλλά το λιγότερο αξιωματική αντιπολίτευση.

 10. Ο παραλληλισμός της σκέψης των εμποράκων με το «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» θα ίσχυε εάν αυτή την «δράση» την ανελάμβαναν οι ίδιοι οι εμποράκοι και δεν περίμεναν την όποια Χρυσή Αυγή να την αναλάβει εργολαβικά.
  Οι ίδιοι που μέχρι πριν μια δεκαετία έλεγαν «Α, ρε, μια 17Ν που τους χρειάζεται!», περιμένοντας τη σωτηρία από έναν έξωθεν Ζορρό, τώρα κάνουν πάλι το ίδιο αλλά από την άλλη μπάντα.

 11. ΠανΚαπ said

  2. Για τον δημαριστερό κ. Πανούση,
  Ως γνωστόν οι δικηγόροι είναι σαν τις πόρνες. Παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όσους πληρώνουν καλύτερα. Και όσο πιο πολλά, τόσο πιο πολλές ή πιο σπέσιαλ και οι παροχές τους.
  Είναι μεγάλο κρίμα να ξεφτιλίζονται διαπρεπείς επιστήμονες όταν χρησιμοποιούν την γνώση και το κύρος τους τονίζοντας το γράμμα και όχι το πνεύμα του νόμου. Προβάλλουν επιχειρήματα που ενώ είναι επιστημονικώς βάσιμα, ταυτόχρονα είναι σοφιστικά, ηθικώς αστήρικτα και προσβάλλουν την κοινή λογική.
  Θυμηθείτε την μακαρίτισσα, διαπρεπή καθηγήτρια φαρμακολογίας – πρύτανη –υφυπουργό υγείας της κυβέρνησης Σημίτη, που είχε δηλώσει για τους βομβαρδισμούς που έκαναν οι αμερικανοί στην γειτονιά μας, “Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως το ουράνιο συνδέεται με τον καρκίνο. Αντίθετα, όλοι ξέρουν πως το τσιγάρο συνδέεται”. Ως ερευνήτρια ήταν απόλυτα σωστή, γιατί για το τσιγάρο είχαμε πολλές μελέτες ενώ για το εμπλουτισμένο ουράνιο σχεδόν τίποτα.

 12. ΠανΚαπ said

  11. Συγνώμη. απεμπλουτισμένο ουράνιο.

 13. μήτσκος said

  Τρία σχόλια:
  α. Το να περιγράφει κάποιος τον εαυτό του ως «υγιώς σκεπτόμενο» το βρίσκω τόσο ανόητο, που μάλλον είναι ένδειξη για το ακριβώς αντίθετο.
  β. Πιστεύω ότι ο Πανούσης αδικείται στο κείμενο. Τυχόν βιαστικές/πρόχειρες διώξεις με πανηγυρικές αθωώσεις μάλλον θα τους ενισχύσουν παρά θα τους αποδυναμώσουν.
  γ. Αυτός ο Μπαρμπαρούσης σε πιο χαλαρούς καιρούς (δηλαδή πριν από 3-4 χρόνια) θα είχε βγάλει πολύ γέλιο. Ελπίζω σύντομα να μπορούμε πάλι να γελάμε με κάτι τέτοιους.

 14. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  9: Κάτι έβαλες μέσα σε αγκύλες, μάλλον «κινήσεις ΜΑΤ» και το έφαγε η μαρμάγκα.

  Παρέμπ, φοβάμαι ότι λέγοντας κινήσεις ΜΑΤ δεν εννοούν τα ΜΑΤ αλλά το σκακιστικό ματ. Ας κάνουν καλά οι σκακιστές.

 15. ΠανΚαπ said

  Αύριο – μεθαύριο, κάποια από τα καλόπαιδα της ΧΑ, ενδέχεται να θεωρήσουν ότι οι τιμές στις λαϊκές είναι αντιλαϊκές. Μπορεί να αποφασίσουν και να επιτεθούν στους νόμιμους μικροπωλητές. Θα ήθελα να δώ πως θα αντιδράσουν τότε οι μικροεμποράκοι.

 16. thom said

  Η ΧΑ απλά έρχεται να συμπληρώσει ένα κενό. Νόμος απαραβίαστος.

  Απορίες κάθε σκεπτόμενου, πως δίνετε άδεια μικροπωλητή. Χωρίς ποινικό μητρώο, χωρίς τεβε, χωρίς άδεια παραμονής, χωρίς ταυτότητα, χωρίς ίχνος νομιμότητας. (Ένας συγγενής μου που έβγαλε πριν 10 χρόνια, του έβγαλαν το λάδι στη νομιμότητα, και τελικά αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία. Εκτός αν από τότε άλλαξαν τα πράγματα.) Ο πρώτος που πρέπει να χωθεί βαθιά μέσα σε ένα μπουντρούμι είναι ο δήμαρχος και όλοι οι συνεργοί του στη πώληση κουρελόχαρτων. Μετά να τους ακολουθήσουν όλοι η συμμορία των αστυνομικών που επιτρέπουν αυτή την παρανομία.

  Με κίνδυνο να χαρακτηριστώ χρυσαυγήτης, σας λέω ότι όλη αυτή η ιστορία με τους παράνομους πάγκους ανέβασε τα ποσοστά τους κατά άλλα 15 %. (Και εσείς που την προβάλετε και τους διαφημίζεται.) Ανέδειξε ένα κενό που υπάρχει και έρχεται η ΧΑ κακήν κακώς να συμπληρώσει. (Πόσα ορθογραφικά λάθη άραγε να έκανα, πόσα συντακτικά, σκασίλα μου)

 17. Omadeon said

  Πολύ καλό τεκμηριωμένο άρθρο, όπως πάντα.

  Μια σημείωση περί αντιποίησης αρχής.
  Θα θέσω ένα ερώτημα από την πλευρά του απλού πολίτη.
  Υποτίθεται, κατά τον Πανούση, ότι εκείνος που «δεν παρουσιάζεται σαν αστυνομικός» δεν τελεί αντιποίηση αρχής.
  Μα… από την άποψη του πολίτη, μόνο έτσι νομιμοποιείται η πράξη του, αν δηλαδή είναι αστυνομικός με πολιτικά.

  Η πρώτη, φυσική ερώτηση, τότε, από την πλευρά του πολίτη, είναι «γιατί ζητάς? είσαι αστυνομικός?».
  Αν ο πολίτης δεν κάνει όμως την ερώτηση, αυτό συνεπάγεται ότι δέχεται την ιδιότητα του αστυνομικού σε εκείνον που τον ελέγχει
  (άσχετα με το ότι ο άλλος δεν του έδειξε ταυτότητα).

  Στην προκειμένη περίπτωση, ποιος διαβεβαιώνει τους άτυχους μικροπωλητές που κατάστρεψεν οι νεοναζί τα εμπορεύματά τους,
  ότι οι συγκεκριμμένοι τραμπούκοι δεν ήταν ΚΑΙ αστυνομικοί? Μπορεί κάλλιστα να ήταν ΚΑΙ αυτό, ορισμένοι.
  Η δε συμμετοχή αστυνομικού στις βαρβαρότητες δείχνει ακόμη περισσότερο ότι επιδιώχθηκε πλήρης ταύτιση αστυνομικών και χρυσαυγιτών.

  Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε ΤΙ εννοω, κι είμαι άσχετος από νομικά.
  Δεν ξέρω για το γράμμα του νόμου δηλαδή, αλλά επισημαίνω την ουσία του αδικήματος όπως βιώθηκε.

 18. munich said

  Κι εγώ πιστεύω ότι αδικείται ο Πανούσης στο κείμενο.
  πρέπει να αποφασίσουμε τι θα σταματήσει την άνοδο των νεοναζι και αποδοχή τους από την κοινωνία, η ψύχραιμη και μεθοδευμένη αντιμέτωπιση? και ποια είναι αυτή? ή η ωμή βία (βία στη βία)? Από όση ιστορία ξέρω συνήθως τους σταματάει η απόκυτη καταστροφή.
  Μόνο η ευημερία εξασφαλίζει την άρνηση της κοινωνίας να στραφεί σε τέτοιες μορφές έκφρασης?

  Συζητούσα με μια κοπέλα εδώ που σπουδάζει παιδαγωγικά. Τους τέθηκε στο 1.εξάμηνο το ερώτημα αν με τη σωστή εκπαίδευση/ ανατροφή (Erziehung) μπορούν να αποφευχθούν νέα ‘Αουσβιτς, κι αν ναι ποια είναι αυτή? . Γνώμη μου είναι ότι από το ’45 και μετά, παρόλη τη φρίκη και το δέος της παγκόσμιας κοινότητας, είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα που ο αντίκτυπος τους έσβησε σχετικά σύντομα στη δίνη της νεωτερικότητας.

 19. ππαν said

  Εντάξει, το περιστατικό του Μεσολογγίου με τους αδερφούς Ντάλτον είναι πάρα πολύ αστείο. Δυστυχώς όταν πλακώνουν 10-10 το γέλιο κόβεται.

 20. ππαν said

  18: Νεωτερικότητα μετά το 45; το 1945; Τι εννοείς;

 21. LandS said

  #11 και νωρίτερα. Σύμφωνα με το δικό μου αριστερόμετρο ο Πανούσης είναι Δημαρινός και όχι Δημαριστερός. Όμως δεν χρειάζεται να κάνουμε σα μιξοπαρθένες για το αντιποίηση ή μη αρχής, όταν ισχύουν και με το παραπάνω τα αδικήματα της χρήσης βίας, της φθοράς, πιθανότατα της εξύβρισης , και σίγουρα της προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στη βάση χρώματος, καταγωγής και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, που υποτίθεται ότι διώκονται.

  #4 Βεβαίως και έχουμε το δικαίωμα να αμυνθούμε υπερ των μικροπωλητών και να συλλάβουμε τους χρυσαυγίτες όταν αυτοί παρανομούν. Φοβάμαι όμως ότι για να έχει πρακτικό αποτέλεσμα η άσκηση του δικαιώματος αυτού, θα πέσουμε στις ίδιες μεθόδους που αυτοί χρησιμοποιούν. Και το χειρότερο από όλα, θα έχουμε το ίδιο σκεπτικό. Ότι το κράτος δηλ. είτε απουσιάζει, είτε κάποιο όργανο του κάνει τα στραβά μάτια, και άρα μας δίνει το δικαίωμα να κλείσουμε εμείς τη μαύρη τρύπα. Όχι ευχαριστώ!
  Προτιμώ να επαινέσω τον Δένδια, τον Παυλόπουλο, και ας είναι καραμπινάτοι δεξιοί και να στηρίξω τις αποφάσεις του Ρουπακιώτη και ας είναι ΔΗΜΑΡ.

 22. cronopiusa said

  ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΡΑΓΙΑ (ΑΚΗ ΠΑΝΟΥ 1982)

  Ταυτισμένος Λάθος & Δώρο Θεού – To Φώς Δε Βρίσκω

  Η μπαλάντα του κυρ-Μέντιου

 23. ππαν said

  Ο Δένδιας έχει πλέον το παράσημο ότι του έκανε μήνυση η ΧΑ.

 24. ππαν said

  Α τώρα είδα και το βίντεο: και άνθρωπος των Εβραίων και μασόνος; Α, μα πάνε να μας τον κάνουν συμπαθή… Ποιανού Ρότσιλντ όμως; Είναι πολλοί. Όποιος από δάυτους έφτιαξε τη οθφαλομολογική κλινική κοντά στο σπίτι μου έχει την αιώνια ευγνωμοσύνη μου, όταν με πιάνει η κερατίτιδα πάω κυριολεκτικα με κλειστά μάτια.

 25. munich said

  @20
  ίσως δεν εκφράστηκα σωστά, δεν εννοούσα το κίνημα τέχνης αλλά μεταφράζω έτσι το Zeitgeist.
  Ακόμα και μετά το ’45 είχαμε στην ευρώπη, ευρείας κλίμακας πογκρόμ, ρατσιστικές επιθέσεις κτλκτλ και η αντίδραση ήταν εκφράσεις αποτροπιασμού αλλά στιγμιαίες, εκφράσεις ανησυχίας μέχρι την έναρξη πώλησης του καινουργιου άιφον κτλκτλ

 26. LandS said

  #23 Του αφαιρείται όμως αυτό το παράσημο λόγω πογκρόμ και στρατοπέδων συγκέντρωσης.

 27. ππαν said

  25: 🙂 (πικρό χαμόγελο, να εξηγούμαστε)

 28. αρχιδούκας said

  Άρχισες πάλι τις πολιτικές φανφάρες.Αφού δεν σε παίρνει το είπαμε.Οι νόμιμοι μικροπωλητές που πληρώνουν το χιλιάρικο στα πανηγύρια είναι μαλάκες;Ο κάθε λογής φοροφυγάς και τζαμπατζής δικαιολογείται αν έχει το κατάλληλο χρώμα και στο όνομα του «ανθρωπισμού’ κάνει ότι θέλει.Τώρα αν οι άλλοι πληρώνουν και ψωμολυσσάνε δεν βαριέσαι.Όπως πεινάει ο λαθροπωλητής και πουλάει παράνομα έτσι και ο νόμιμος μικροπωλητής θα δεχτεί οποιαδήποτε λύση του δοθεί.Αυτό που ακούει τόσο χρόνια φταίει η αστυνομία,δεν κάνει τη δουλεία της,είναι δύσκολο να παταχθεί το παρεμπόριο,από το ένα αυτί του μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν.Θα χειροκροτήσει όπως είπε και ο πρόεδρος των μικροπωλητών οποιονδήποτε.

  Και βέβαια η αστυνομία δεν κάνει τη δουλειά της και φταίνε οι δύο,τρεις κακομοίρηδες αστυνομικοί που ήταν εκεί που δεν έκαναν τη δουλειά τους και δεν συνέλαβαν τους χρυσαυγίτες.Πώς θα την κάνουν όμως και πώς θα τους συλλάβουν,με κινήσεις καράτε;Δύο τρεις εναντίον πολλών.Έπρεπε να ρθει διμοιρία και να πλακωθούν στο ξύλο.Χρυσαυγίτες θα πείτε εσείς οι κομμούνες είναι, βαράτε στο ψαχνό.Όταν παρανομούν όμως οι αναρχοάπλυτοι τότε η διμοιρία είναι όργανο του κατεστημένου και το ξύλο που θα έτρωγαν οι από ιδεολογία άπλυτοι θα ήταν φασιστικό.Ο ρόλος των λίγων αστυνομικών εκεί είναι καθαρά να αναλάβουν την ευθύνη αν γίνει κάτι,όπως και έγινε.Ο Δένδιας φυσικά είναι ανεύθυνος,φταίει πάντα ο πάτος.

  Για τα στυλιάρια με την σημαία τα είπε και η Κανέλλη.»Από πότε η ελληνική σημαία μπαίνει σε στυλιάρια;».Βέβαια καλά τα είπε.Μόνο η κόκκινη σημαία πάει στα στυλιάρια.Τόσα χρόνια που τα κομούνια κουβαλάνε μαζί τους στις πορείες κόκκινες σημαίες με στυλιάρια και μ’αυτά βαράνε στο ψαχνό δεν τα παρατήρησε κανένας;Αόρατα ήταν;Όχι βέβαια.Αλλά είστε της νοοτροπίας ότι το κόκκινο ξύλο είναι αγώνας ενό το μαύρο φασιστικό.

  Και πρίν βιαστεί κανένα κομούνι εδώ μέσα να με κατηγορήσει για χρυσαυγίτη του απαντώ ότι και οι χρυσαυγίτες την δικιά σας τακτική ακολουθούν:Επιλεκτικά και όπου τους βολεύει.Οι Έλληνες μικροπωλητές είχαν όλοι άδεια;Πολύ αμφιβάλλω.Έπρεπε να ελέγξουν και τους Έλληνες και όποιοι δεν είχαν άδεια να τους σπάσουν και αυτούς τον πάγκο.Εκεί θα τους παραδεχόμουν.

 29. Νέο Kid Στο Block said

  Aαα, όλα κι όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης τάφκιασε ο Αμυγδαλέζας. Υπάρχει κι ενα Σοσιαλιστικό κίνημα, μήν το ξεχνούμε στην παρασημοφόρηση…

 30. ππαν said

  29: Μα εγώ με «παράσημο» δεν εννοούσα «μπινελίκωμα» 🙂

 31. Jimakos said

  Προχθές έτυχε να βρεθώ στον αγώνα της Εθνικής με την Λιθουανία (Στ.Καραϊσκάκη, για όσους δεν παρακολουθούν). Αρκετός κόσμος, σε μεγάλο βαθμό οικογένειες, νορμάλ πράγματα. Μπροστά από το σημείο που καθόμουν, βρίσκονταν κάποια πιτσιρίκια που δεν σταμάτησαν να τραγουδούν και να λένε συνθήματα που αφορούσαν κατά 80% την Τουρκία (ξέρω άσχετο, σαν να παίζει ο ΟΣΦΠ με τον Εργοτέλη και να βρίζουν τον ΠΑΟ). Κάποια στιγμή, βρέθηκε εκεί κοντα ένας τυπάκος μαύρος. Ξαφνικά εντός 5 λεπτών μια ορδή κουκουλοφόρων μαυροντυμένων όρμησαν προς το μέρος του, ευτυχώς πρόλαβε να φύγει πριν γίνει τίποτα πιο βαρβάτο. Μπήκαν στη μέση κάτι άλλοι (που κι αυτοί αν κρίνω απο τις μπλούζες τους φαίνονταν οργανωμένοι σε σύλλογο (του ΟΣΦΠ για να είμαι πιο ακριβής, αλλά ελέγχεται η πληροφορία αυτή) και σταμάτησε το θέμα. Οι τραμπούκοι, ξαναλέω, δεν ήταν πάνω απο 25 χρονών, ανάμεσα τους και πολύ μικρότεροι. Απλά για την ιστορία το αναφέρω, δεν χρειάζεται κάποιος σχολιασμός…

 32. cronopiusa said

  O arxiduξ λέει στη μακρυμαλλούσα και μυστακιοφόρο κόρη: Mon homme

  και εκείνη του απαντά: Lo estás haciendo muy bien

 33. sarant said

  Ευχαριστώ και για τα νεότερα!

  Οι μαύροι μικροπωλητές της Ραφήνας *είχαν* άδεια, λέει ο δήμαρχος. Και τη δείχνουν και στο βίντεο.

 34. Servitoros said

  Έχει δίκιο όμως ο Πανούσης: για να υπάρξη αντιποίηση απαιτείται να ισχυριστή κάποιος ότι είναι αστυνομικός, έστω και έμμεσα. Φορώντας στολή ας πούμε. Δεν είδα να έγινε αυτό. Τα αδικήματα ήταν φθορές, απειλές, παράνομη βία ίσως. Αλλά για αυτά χρειάζεται έγκληση. ;-(
  —-
  Άρα ο καθένας μπορεί να προσποιηθεί ότι ανήκει στην Ασφάλεια, αρκεί να το κάνει με υπονούμενα. Το σύμπλεγμα Κυβέρνηση-Αστυνομία-Δικαστές-Δικηγόροι σε νέες τρελοπεριπέτειες. Παρεπιπτόντος άμα παραδοθείς στο τμήμα και έχεις εγκληματίσει μπορεί και να την βγάλεις καθαρή. http://www.lifo.gr/now/greece/15875

 35. αρχιδούκας said

  Για τους αναρχικούς που κάνουν ζητάνε ταυτότητα στα Εξάρχεια δεν άκουσα κανέναν να πει τίποτα.Μούγκα εκεί.

 36. ππαν said

  Εγώ δεν ακούσα και τίποτε για τους παοκτσήδες που κοιτάνε τις πινακίδες των αυτοκινήτων, σκάνδαλο, ως πότε θα τους καλύπτουμε με την σιωπή μας;;;

 37. atheofobos said

  14- Πράγματι έγραφε κινήσεις ΜΑΤ αλλά προφανώς θίχτηκε ο μηχανισμός που ελέγχει το copy-paste και το έφαγε!
  Πάντως θα είναι εντυπωσιακό το αυτοαποκαλούμενο σωματείο των «υγιώς σκεπτομένων μικροεμποράκων » να ασχολείται με το σκάκι!

 38. αρχιδούκας said

  36 ναι θα βρέξει το σαββατοκύριακο.Άσχετο.

 39. sarant said

  35: Δεν μας ενδιαφέρουν οι αναρχικοί, το γράφω και στο άρθρο. Ο χειρότερος εχθρός των αναρχικών είναι η αριστερά. Άσε που οι μισοί είναι παρακρατικοί.

 40. αρχιδούκας said

  Σας ενδιαφέρουν δηλαδή μόνο οι κάποιοι παρακρατικοί ,αυτοί της ΧΑ.Οι άλλοι δεν είναι μέρος του προβλήματος;Μόνο οι της ΧΑ είναι;

 41. Alexis said

  Νομίζω ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος στο σχ. 2 και ο Atheophobos στο σχ. 9 περιέγραψαν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα πράγματα, και νομικά και πολιτικά.
  Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να …κατεβάσουμε όλο τον Π.Κ. για να αποφανθούμε εάν υπάρχει αντιποίηση αρχής, τη στιγμή που έχουν διαπραχθεί άλλα προφανή αδικήματα μπροστά στα μάτια μας.

  #9: Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η επέλαση της ΧΑ είναι αφ΄ένός η σκληρή τιμωρία αυτών των φαινομένων αλλά και η ταυτόχρονη εφαρμογή από το κράτος των υφισταμένων νόμων προς κάθε κατεύθυνση.
  Γειά στο στόμα σου! Το αίσθημα δικαίου είναι αυτό που έχει κλονιστεί ανεπανόρθωτα σ’ αυτή τη χώρα και κάνει τους πολίτες να στρέφονται σε λύσεις τύπου Χ.Α.

  Για τον Μπαρμπαρούση, θα διακινδυνεύσω μία εκτίμηση, χωρίς να τον ξέρω, έχοντας δει μόνο κάποιες δηλώσεις του σε βιντεάκια τοπικών Μ.Μ.Ε. : Ο άνθρωπος δεν είναι εκ πεποιθήσεως ακροδεξιός ούτε ναζιστής. Ένας «αγανακτισμένος» είναι (δώστε όποια ερμηνεία θέλετε στη λέξη, έχει φορεθεί πολύ τελευταία το ξέρω, αλλά δε βρίσκω άλλη που να τον περιγράφει καλύτερα) που θεώρησε ότι η λύση για τα προβλήματα της χώρας, και τα δικά του ενδεχομένως, είναι η Χ.Α.
  Υπάρχουν χιλιάδες σαν κι αυτόν. Μην τους ταυτίζετε όλους με το ναζισμό και την ακροδεξιά γιατί δίνετε επιχειρήματα στον Φύρερ τους που διατυμπανίζει: «Εμείς δεν είμαστε ακροδεξιοί αλλά εθνικιστές. Δεν μπορείτε να χαρακτηρίζετε 500 χιλιάδες Έλληνες ως ακροδεξιούς».

  Η ανακοίνωση του Συνδικάτου Μικροπωλητών είναι πραγματικά απαράδεκτη. Δεν μπορεί ένα επίσημο συνδικαλιστικό όργανο να επικροτεί τραμπουκισμούς, με οποιαδήποτε πρόφαση.

 42. Τα «παλληκάρια» της Χ.Α. συνεχίζουν απτόητα τις ρατσιστικές επιθέσεις τους εις βάρος των πιο αδύναμων και των πιο εξαθλιωμένων. Αφού έχουν αναλάβει εργολαβικά να υποκαθιστούν το (πράγματι ανύπαρκτο) Κράτος, πως και δεν στράφηκαν ΠΟΤΕ και εναντίον κάποιου ισχυρού, πχ μεγαλέμπορου ναρκωτικών, μεγαλοεργολάβου ή άλλου μεγαλοεπιχειρηματία που χρησιμοποιεί τους μετανάστες χωρίς ασφάλιση (και τους δίνει ψίχουλα), μεγαλοαγρότη που κάνει το ίδιο κλπ.
  Ο λόγος είναι προφανής: Οι ίδιοι βρίσκονται πίσω απ’ όλα αυτά τα κόλπα και με τους ντραμπουκισμούς τους παριστάνουν τους …αντισυστημικούς! Επενδύουν στην εξαθλίωση του λαού και επιδιώκουν την ακόμη μεγαλύτερα εξαθλίωση, γιατί αυτό τους τρέφει. Έχουν πείσει πολλούς απλούς ανθρώπους ότι για την κατάντια της χώρας φταίνε οι φουκαράδες, αδύναμοι και μισοεξαθλιωμένοι μικροπωλητές. Κι ότι αν φύγουν οι μετανάστες, η χώρα μας θα μεταβληθεί ως δια μαγείας σε παράδεισο.
  Όμως αν κάνουμε μια υπόθεση εργασίας, ότι εξαφανίζονται αύριο το πρωί όλοι οι μετανάστες, θα πρέπει να ανακαλύψουν άλλο εχθρό. Ποιος θα είναι ο νέος εχθρός; Όχι πάντως οι οικονομικά ισχυροί…

 43. LandS said

  Προς Θεού δεν θέλω να ενθαρύνω κανέναν να κάνει τίποτα παράνομο. Ειδικά κάτι σαν και αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή. Όμως δεν τους έχω δει, και επαναλαμβάνω δεν θέλω να τους δω, να ζητάνε άδειες μικροπωλητή από παζάρια που συγκεντρώνονται μικροπωλητές μετανάστες από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Ξέρετε, δεν είναι όλοι τους Έλληνες, μερικοί είναι και Μουσουλμάνοι, και πάρα πολλοί δεν έχουν άδεια.

  Επαναλαμβάνω, αν δεν το κάνουν, να συνεχίσουν να ΜΗ το κάνουν.

 44. LandS said

  Και να σταματήσουν να το κάνουν στους μαύρους.

 45. Vasilis said

  «Και αυτό διαφοροποιεί τη χρυσαυγίτικη βία από την υπαρκτή ή υποτιθέμενη βία της αριστεράς, που ποτέ δεν ασκήθηκε με στόχο τον αδύνατο»

  Δυσκολεύομαι ειλικρινά να καταλάβω πώς, γιατί και σε τι διαφοροποιείται η βία ανάλογα με ποιος την ασκεί και σε ποιον.

 46. LandS said

  #45 Έχω γνωρίσει Ελασίτη που σχεδόν μισό αιώνα μετά κουβαλούσε την φωτογραφία της οικογένειας του Γερμανού στρατιώτη που εκτέλεσε μετά τη Μάχη της Στυμφαλίας. Ήξερε τι έκανε, δεν είχε ξεπεράσει την σταναχώρια του για αυτό που έκανε, δεν ντράπηκε ποτέ του για αυτό που έκανε.

 47. ρωσομαθής said

  “Και αυτό διαφοροποιεί τη χρυσαυγίτικη βία από την υπαρκτή ή υποτιθέμενη βία της αριστεράς, που ποτέ δεν ασκήθηκε με στόχο τον αδύνατο”

  Α μπράβο εκδηλώθηκες.Ο μπατσάκος δηλαδή που τον στέλνουν ‘μέτρα τάξης’ ,όπως αυτοί στο παζάρι και κινδυνεύει να τον σπάσουν στο ξύλο και να τον ξεβρακώσουν (βλέπε αγανακτισμένοι Σύνταγμα) είναι μοχθηρά όργανα της εξουσίας.Το ίδιο είναι και όποιος χαρακτηρίζεται αυθαίρετα φασίστας από τους υπερανθρωπιστές.Και τα καμμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα πολυτελείας είναι πράξεις αντίδρασης.Όλα αυτά δικαιολογούνται γιατί προέρχονται από την αριστερά.Άλλο κόκκινη άλλο μαύρη βία.

 48. ρωσομαθής said

  Η βία είναι κατακριτέαι από όπου και αν προέρχεται

 49. thom said

  33
  Εσένα δηλαδή σου φαίνεται αυτός ο μικροπωλητής να έχει ΑΦΜ και να δίνει αποδείξεις, έστω μόνο σε αυτούς που ζητάνε. Το τι λέει ο δήμαρχος και τι δείχνει στο φακό καμία αξία δεν έχουν.

 50. spiral architect said

  Eπ, επ, σιγά κύριε αρχιδούκα μας, μη μπαίνετε με το άρβυλο στο σαλόνι.
  Μόλις τώρα καθαρίσαμε το αίμα και κάναμε παρκέ!

 51. ππαν said

  Αν είναι να βαράγαμε όσους δεν δίνουν αποδείξεις θα είχαμε εκατόμβες 🙂

 52. spiral architect said

  @35: Τις προάλλες που πήγα στο Πλαίσιο της Στουρνάρα, δεν μου ζήτησαν ταυτότητα. Λεφτά μού ζήτησε το Πλαίσιο για μια κάρτα γραφικών. 🙄
  Στο γυρισμό πέρασα και από το Φλοράλ. Ούτε και εκεί μου ζήτησαν ταυτότητα. Ένα δίευρο μού πήρε ο σερβιτόρος για το φραπέ. 🙄

  “Όσο μεγαλύτερο είναι ένα ψέμα, τόσο ευκολότερα γίνεται πιστευτό”
  Paul Joseph Goebbels – Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ

 53. Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου:

  Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Δελτίο Τύπου

  Στην ελληνική ποινική θεωρία, η χωρίς δικαίωμα ενέργεια έρευνας ή κατάσχεσης από εμφανιζόμενο ως δήθεν αστυνομικό ή το να ζητάει κάποιος στοιχεία από διερχόμενο είναι τα κλασσικά παραδείγματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Η σχετική διάταξη του Ποινικού Κώδικα προστατεύει την εξουσία της πολιτείας και των αρχών της και τιμωρεί όποιον εν γνώσει του προβαίνει σε πράξεις δημόσιας εξουσίας χωρίς αντίστοιχη αρμοδιότητα. Το να εμφανίζεται κάποιος ως αστυνομικός δεν προϋποθέτει το να φοράει στολή, να έχει μεταμφίεση, να προβαίνει στην πράξη αυτή με εξαπάτηση κτλ.

  Το επιχείρημα της Χρυσής Αυγής ότι τα μέλη της έχουν δικαίωμα -όπως κάθε πολίτης- κατ’ άρ. 275 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας “να συλλάβουν το δράστη” αυτόφωρων κακουργημάτων ή πλημμελημάτων θα μπορούσε να ισχύει στο βαθμό που γνώριζαν ότι τελείται κάποιο αδίκημα και πράγματι συλλαμβάνανε τον δράστη, άμεσα προσάγοντάς τον στις αρχές. Αυτό ορίζει η διάταξη αυστηρά με ρητή υπόμνηση τήρησης των συνταγματικών διατάξεων. Τα μέλη όμως της ΧΑ αφ’ ενός δεν γνώριζαν εάν πράγματι συνέτρεχε περίπτωση αδικήματος (δεν γνώριζαν εάν είχαν ή όχι άδειες) αλλά το υπέθεταν με το ρατσιστικό κριτήριο της καταγωγής, αφ΄ετέρου όχι απλώς δεν «συνέλαβαν» κανέναν, αλλά δέρνοντας και σπάζοντας πάγκους, προέβησαν ίδιοι στη διάπραξη αυτόφωρων εγκλημάτων. Η λογική της διάταξης που επικαλείται η ΧΑ είναι να έχει κανείς τη δυνατότητα να πιάσει το ληστή που φεύγει με τη σακούλα απ την τράπεζα, το φονιά που τρέχει με το όπλο στο χέρι, τον τσαντάκια που κλέβει τη γιαγιά κι αυτή φωνάζει “βοήθεια” και άμεσα, όπως ρητά ορίζεται, να τον προσάγει στις αρχές.

  Εάν αλλιώς ήταν τα πράγματα, θα «συλλαμβάναμε» κάθε μέρα ο ένας τον άλλον, προβαίνοντας σε ιδιωτικές/υποκειμενικές κρίσεις περί δικαίου και αδίκου παριστάνοντας τους χωροφύλακες και τους δικαστές. Έτσι θα υλοποιηθεί το πολιτικό σχέδιο των νεοναζιστών που φυσικά δεν είναι η αντιποίηση αρχής αλλά η ανατροπή της ελληνικής δημοκρατίας μέσω (και) της αντιποίησης αρχής.

 54. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=712551
  Ο συνήγορος της Χρυσής Αυγής 11/09/2012

  Οι ίδιοι άνθρωποι που νομιμοποίησαν τη συμμετοχή της φασιστικής Ακροδεξιάς στην πολιτική ζωή της χώρας συνεχίζουν σήμερα να λειτουργούν ως συνήγοροι των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής.

  Ο κ. Ι.Κ. Πρετεντέρης από τη στήλη του στα «Νέα» καταδικάζει εισαγωγικά «απερίφραστα» τη δράση της Χρυσής Αυγής και αμέσως μετά μας θυμίζει τον Πακιστανό της Πάρου, τους Αφγανούς στην Ηπείρου, τους μικροπωλητές, τις ανήλικες πόρνες, τους Σομαλούς, τους Γεωργιανούς κ.λπ. Αναπτύσσει δηλαδή ολόκληρη την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, την ίδια που έχει υιοθετήσει και προβάλει και το δελτίο ειδήσεων το οποίο κοσμεί με την παρουσία του, για να καταλήξει ότι όποιος πιστεύει πως νόμος είναι το δίκιο του εργάτη δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει και ότι νόμος είναι το ξύλο του τραμπούκου.

  Μάλιστα ο κ. Ι.Κ.Π. εξισώνει «την κατάλυση της έννομης τάξης» στα πανεπιστήμια, στα διόδια (του αφεντικού του, του Μπόμπολα -μην ξεχνιόμαστε) και στην Κερατέα, όπου, αν μη τι άλλο, δεν σκοτώθηκε ούτε μαχαιρώθηκε κανένας άνθρωπος, με τα πογκρόμ και τα μαχαιρώματα που κάνουν οι φασιστικές συμμορίες, από τα οποία ήδη έχουμε θρηνήσει νεκρούς.

  Πρόκειται άλλωστε για τον ίδιο άνθρωπο που ανέλαβε να ξεπλύνει τον πρώην υπαρχηγό της νεολαίας του Παπαδόπουλου μαζί με τον Μιχαλολιάκο και διαπρεπή τραμπούκο με τσεκούρι Βορίδη, ο οποίος έχει μόνιμο στασίδι στην εκπομπή του.

  Γ.Κ.

 55. ππαν said

  «Φιαλοβόλος» λέει 🙂

 56. Servitoros said

  Για τους αναρχικούς που κάνουν ζητάνε ταυτότητα στα Εξάρχεια δεν άκουσα κανέναν να πει τίποτα.Μούγκα εκεί.

  Ως κάποιος που κυκλοφορούσε για μεγάλο διάστημα με κουστούμι στα Εξάρχεια και εμοιάζε με γνωστό ακροδεξιό δικηγόρο σε εμφάνιση δεν μου είχε ζητηθεί ποτέ ταυτότητα, άμα σας την ζητήσανε μάλλον φταίει ότι είχατε ξεχάσει να βγάλει την στολή των Ες-Ες. Το είχε πάθει και ένας γνωστός μου αυτό σε ένα χωριό της Κρήτης.

 57. elsa said

  Δουλεύω στα Εξάρχεια και έρχομαι καθημερινά, ποτέ δεν χρειάστηκε να δείξω ταυτότητα ή να …πληρώσω διόδια :-p

  (Υπάρχει και σχετική ομάδα στο φατσοβιβλίο: «Πήγα στα Εξάρχεια και δεν έπαθα τίποτα! Μα τη Μπαναγία σε λέω!»
  http://el-gr.facebook.com/groups/96729166267/)
  🙂

 58. ππαν said

  Εγώ πάντως πιστεύω ό,τι πει ο κασιδιάρης σε σχέση με θέματα αυτόφορων αδικημάτων, έχει μια κάποια πείρα.

 59. munich said

  @36
  εγώ κατέβηκα με γερμανικές πινακίδες στην τούμπα και κανείς δεν μου είπε τίποτα! στα εξάρχεια όμως κάποιοι μου έδειξαν το μεσαίο τους δακτυλο!!!!

  @39
  κάνει ένα αποπροσανατολιστικό σχόλιο κάποιος γνωστός φίλος του ιστολογίου και αμέσως νιώθουμε την ανάγκη να δικαιολογηθούμε γιατι?
  Αν η αριστερά είναι ο χειρότερος εχθρός των αναρχικών για τους χρυσαυγίτες τι είναι? όπως λένε οι ίδιοι είναι λόγος ύπαρξης έτσι που ζει στον κόσμο της

 60. ππαν said

  59: γερμανικές δεν πειράζει, οι αθηναϊκές είναι πρόβλημα (λέει ο θρύλος) 🙂
  Αστεία αστεία, με την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών ξέρω πως στη Ν. Σμύρνη, στον Πανιώνιο, έχει τύχει να ζητήσουν την ταυτότητα στα ταμεία για να διαπιστώσουν πως ο δήθεν πανιώνιος δεν ήταν πψ αεκτσής κάτοικος Ν. Φιλαδέλφειας ξέρωγω. Στα Εξάρχεια γιατί να την ζητήσουν; Για να δουν το ζώδιο;

 61. Μανόλης Χατζηαποστόλου, ή Τίγρης, Θεσσαλονικιός said

  Ζητάω συγνώμη που πριν συλλάβω τους Γκοτζαμάνη και Εμμανουηλίδη, πάλεψα μαζί τους και μπορεί να έριξα και καμία ψιλή….

  #2.
  Η διατύπωση είναι σαφής: κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να συλλάβει τον δράστη, και μάλιστα τηρώντας τις διατάξεις του Συντάγματος: ούτε να δείρει, ούτε…..!!

 62. Παρεμπιπτόντως, εμένα μου ζήτησαν ταυτότητα στα Εξάρχεια την προηγούμενη βδομάδα. Πρεζόνια.

  Θρασύμαχε και λοιποί,

  η Ένωση λέει όσα λέει για την σύλληψη, συμφωνούμε, αλλά για την αντιποίηση έχει άδικο. Και δεν είναι η πρώτη φορά που προχειρολογεί. Ισχυρίζεται λοιπόν:

  «Στην ελληνική ποινική θεωρία, η χωρίς δικαίωμα ενέργεια έρευνας ή κατάσχεσης από εμφανιζόμενο ως δήθεν αστυνομικό ή το να ζητάει κάποιος στοιχεία από διερχόμενο είναι τα κλασσικά παραδείγματα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.»

  Αυτό είναι αντιγραφή από τον σχολιασμένο ΠΚ του Μαργαρίτη, όπου η ακριβής διατύπωση όμως είναι:

  «… με εμφάνιση ιδιώτη «»»»»»ως δήθεν αστυνομικού»»»»» που ζητεί τα στοιχεία διερχομένου».

  Είναι προφανές ότι αν ρωτήσω εγώ καμιά νοστιμούλα πώς την λένε, αυτή μου απαντήση Αλίκη Θαυμάτου και εγώ μετά της ζητήσω ταυτότητα για να βεβαιωθώ ότι δεν με κοροϊδεύει, χωρίς να παραστήσω τον αστυνομικό, δεν διαπράττω απόπειρα αντιποίησης.

  «Το να εμφανίζεται κάποιος ως αστυνομικός δεν προϋποθέτει το να φοράει στολή, να έχει μεταμφίεση, να προβαίνει στην πράξη αυτή με εξαπάτηση κτλ.»

  Προϋποθέτει όμως το να εμφανίζεται ακριβώς «»σαν αστυνομικός»» (και να διενεργή πράξεις αναγόμενες στα καθήκοντά του). Η εμφάνιση αυτή μπορεί να γίνη με οποιοδήποτε τρόπο, αλλά κάπως πρέπει να γίνη: στολή, ταυτότητα, απλή δήλωση ότι είναι κάποιος αστυνομικός.

  [χαχα, και το γλωσσικό: εδώ δηλαδή δεν έπρεπε να βάλουν «σαν αστυνομικός» στην ανακοίνωση και όχι «ως αστυνομικός»;]

  Δεν πληροφορήθηκα ότι έγινε οτιδήποτε από αυτά, ίσα ίσα είδα ότι τόνιζαν ότι είναι χρυσαυγίτες (μπλουζάκια, σημαίες κ.λπ.), άρα όχι αστυνομικοί, σε υπηρεσία τουλάχιστον. Άρα, αν δεν αλλάξη κάτι σε επίπεδο πραγματικών περιστατικών, δεν υπήρξε αντιποίηση.

 63. @61, κάνεις λάθος, αν αντισταθή ο δράστης σε νόμιμη σύλληψη, φυσικά και μπορεί να τον δείρη (ως μέσο της σύλληψης προφανώς). (Κατά την ΕΣΔΑ μάλιστα, μπορεί ακόμη και να τον σκοτώση!)

 64. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  από το site του εγκυρότατου δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα
  http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/234024/deite-pantreytike-ton-xadelfo-tis-kai-gennise-moro-me-6-podia
  ΔΕΙΤΕ: Παντρεύτηκε τον ξάδελφο της και γέννησε μωρό με 6 πόδια!
  Βρέφος που γεννήθηκε με 6 πόδια έχει προκαλέσει σοκ και προβληματισμό στους γιατρούς στο Πακιστάν.
  13/09/2012 – 12:23

  Και φυσικά με τη γνωστή μέθοδο, πλημμύρισε το Internet.
  Βέβαια η είδηση είναι 24 μηνών παλιά, αλλά μη δίνετε σημασία στς λεπτομέρειες

  http://article.wn.com/view/WNATB73F8E4E601CBCA56297BA8DF1BB9D3C/
  Zeenews 2010-07-24: Islamabad: A woman has given birth to a baby boy with six legs in Karachi.
  The boy was born at a maternity home near Star Gate and is admitted
  to the National Institute of Child Health (NICH) for a surgery to be performed on his intestines,
  which were hanging out of his abdomen, reports the Daily Star.
  NICH deputy director Arshad Ali Domki said the child was being provided medical treatment
  while his surgery would be conducted after consultation with specialist doctors.
  Doctors have also said that such cases were rare in the country.

  Στο newsbomb η τακτική να δημοσιεύουν παλαιές ειδήσεις αυτού του είδους
  σαν καινούριες επαναλαμβάνεται σαν φάρσα (διαθέτω σχετικό αρχειο)
  με σκοπό να μεταδοθεί το ρατσιστικό μίσος σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες της χώρας.

 65. Immortalité said

  Οι χρυσαυγίτες κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Φοράνε μπλουζάκια με το σήμα σε όλη την πλάτη και χαιρετιούνται μεταξύ τους σηκώνοντας το χέρι και λέγοντας «αίμα τιμή φίλε!» Το είδα χτες στο πάρκιγκ και δεν ήξερα από που να φύγω…

  @11 Βλέπω έχετε μεγάλη προϋπηρεσία στο πεζοδρόμιο, παρντόν από δικηγόρους ήθελα να πω.

 66. munich said

  @60
  λέει ο θρύλος? και επιτρεπεις σε κάθε γαύρο να σου διαμορφώνει άποψη για τον Μπάοκ?!

 67. ππαν said

  66: Αυτός που λες λέγεται «Θρήνος», λίγη προσοχή με την ορθογραφία, εδώ νομίζω γλωσσολογούν

 68. Γιώργος Πρίμπας said

  (σχόλιο 49)
  Ενώ οι ελληναράδες μικροπωλητές και βεβαίως υγιώς σκεπτόμενοι που πουλάνε σε πάγκους πειρατικά cd (για παράδειγμα) τα έχουν;
  Αν πάντως τα μέλη της Χ.Α. (ευτυχώς που το άρθρο «τη» τη διαχωρίζει από τον τοπικό ναό των αγορών «το» Χ.Α. ) αποφάσιζαν να εφαρμόσουν το νόμο εκεί που το κράτος απέχει και ξεκίναγαν από τους ίδιους, πόσοι θα έμεναν «άσπαστοι»;

 69. Τσέρνο Μπιλ said

  Η βία είναι η μαμή της ιστορίας. Δεν το είπα εγώ, το άκουσα κάπου. Τώρα εγώ είμαι βολεμένος με την παρούσα έννομη τάξη που θα την χαρακτήριζα «Διεφθαρμένη Ολιγαρχία», και τη βία την φοβάμαι. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι γίνεται χωρίς. Αν η έννομη τάξη ήταν πάντοτε αποδεκτή θα είχαμε «Πεφωτισμένη Δουλοκτητική Τυραννία» και, πιθανώς, θα ήμουν δούλος στα ορυχεία.
  Η βία είναι μαμή αλλά τα παιδιά δεν είναι όλα ίδια. Αλλο γίνεται θεραπευτής και άλλο βιαστής. Η ιστορία δημιουργεί καταπιεστικές φασιστικές κοινωνίες πιο εύκολα από τις δημοκρατικές αλληλέγγυες. Δεν τη θέλω τη βία, αλλά η κοινωνία έχει εκτροχιαστεί και δεν θα την γλύτώσω. Δεν θα κρυφτώ όμως με παπαριές του τύπου¨»καταδικάζω απ’ όπου κι’ αν προέρχεται». Θα πάρω θέση. Οσοι συγχέουν τον μαχαιροβγάλτη ρατσιστή με τον καταληψία απεργό, ή σαστισμένοι είναι, ή ψεύτες. Αλλο επιδιώκει ό ένας και άλλο ο άλλος. Προσπαθήστε να τα ξεχωρίσετε.
  Μόνο να μπορούσε να γλυτώσει ο γιος μου.

 70. aerosol said

  Ο αστυνομικός δεν είναι μοχθηρός εξ ορισμού -όπως κανείς μας. Όργανο εξουσίας, ναι, είναι. Σε όλες τις εποχές και σε όλα τα κράτη. Νόμιζα πως και οι Ρωσομαθείς το γνωρίζουν αυτό. Επιπλέον, τα καμμένα μαγαζιά και αυτοκίνητα δεν είδα να τα καίνε τύποι με μπλουζάκια κόμματος. Και κανείς δεν φοβήθηκε να βγει από το σπίτι του να πάει στον μπαρμπέρη μην του την πέσουν οι «αριστεροί» με τους σουγιάδες.
  Επίσης δεν ακούμε για αναρχικούς να ζητάνε ταυτότητες στα Εξάρχεια γιατί οι αναρχικοί δεν ζητάνε ταυτότητες στα Εξάρχεια (δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει κάθε τοξικομανής, αλλά ούτε αυτό το έχω δει ή ξανακούσει). Πιθανόν να μην πιστέψω κάποιον δήμαρχο. Σίγουρα δεν θα πιστέψω έναν ανώνυμο σχολιαστή που είναι σίγουρος για πράγματα που δεν γνωρίζει.
  Οι επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ είναι επιλεκτικές και περιορισμένες όπου είναι ασφαλές. Την πέφτεις σε όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα -διότι είσαι γενναίος Έλλην. Δεν την πέφτεις σε κάποιες μειονότητες που διατηρούν μαφίες, φέρνουν φούντα, πόρνες και κουβαλάνε κουμπούρια. Γιατί ξέρεις πως θα σε φάνε για μπρέκφαστ.

 71. Γιώργος Πρίμπας said

  … κι επειδή έψαχνα να βρω τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για το θέμα μικροπωλητές έπεσα και σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_11/01/2012_468685

 72. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα σχόλια!

  71: Φαίνεται ότι ανέβηκαν οι τιμές.

 73. Καλαχώρας Λεώνικος said

  Υγιώς σκεπτόμενος εδώ! Νοσηρώς σκεπτόμενος εδώ!

 74. « Φορούσαν ή δεν φορούσαν στολή αστυνομικού »
  « Τι άδεια είχαν οι μικροπωλητές »
  « Έφτιαχνε βόμβες ή μουστοκούλουρα ο χρυσαυγίτης που σκοτώθηκε στην Σπάρτη »
  « Οι αναρχικοί και τα… πρεζάκια κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων »

  Νομίζω πως για αρκετούς δεν έχει πια κανένα νόημα αυτή η κουβέντα, γιατί αν ο άλλος δεν θέλει, δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις με το ζόρι να ακούσει.
  Τόσα χρόνια που φωνάζαμε πχ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κακομεταχείριση των ζώων, τον ρατσισμό προς τους ναρκοεθισμένους, το άθλιο βιβλίο του Πλεύρη που ζητούσε την εξολόθρευση μιας θρησκευτικής μειονότητας κλπ, δεν άκουγε κανείς, και τότε τις ίδιες φτηνές δικαιολογίες ψέλλιζαν.
  Ακόμα και οι φτωχοί σε αυτή την χώρα αντί να αντισταθούν σε αυτούς που τους ρουφούν το αίμα, προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο για την κατάντια τους σε άλλους πιο εξαθλιωμένους, τους μετανάστες.
  Τώρα τάγματα εφόδου κυνηγούν ανθρώπους δίπλα μας..
  http://www.lifo.gr/mag/features/3394

  Τελικά το συμπέρασμα που βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι τα δικαιώματα διεκδικούνται και δεν χαρίζονται.
  Έτσι η Ελληνική κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα της, διαφορετικά θα ζήσουμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μια Ευρώπη που δεν ελπίζει πια τίποτα από εμάς, εκτός ίσως από φτηνά εργατικά χέρια.
  Ίσως η μόνη χρήσιμη συζήτηση πλέον να αφορά την δική μας μετανάστευση, ώστε αυτοί που είναι ήδη εκεί να συμβουλέψουν αυτούς που θέλουν να φύγουν για τα εμπόδια που θα συναντήσουν, ειδικότερα τον πρώτο καιρό.
  Τίποτα άλλο, γεια χαρά και καλή τύχη.

 75. Καλαχώρας Λεώνικος said

  Πού είναι ο λύκος;

 76. panavros said

  Προχθές στον Real fm μετά τον Γεωργίου στην ελληνοφρένεια νομίζω, έλεγαν για κάτι Έλληνες μικροπωλητές στην Γερμανία που ξυλοκοπήθηκαν απο εθνικιστές Γερμανούς αφού πρώτα λέει τους είχε γίνει έλεγχος για το εάν είναι ή όχι παράνομοι. Αυτά λοιπόν δεν γίνονται όπως φαίνεται μόνο στην Ελλάδα. Εγώ πάντως δεν τα έχω με τους χρυσαυγίτες, τους θεωρώ τα συμπτώματα μιάς ασθενούς κοινωνίας. Άν η κοινωνία μας ήταν υγειής δεν θα υπήρχε χώρος για τέτοια φαινόμενα.

 77. Κατερίνα Περρωτή said

  Δυσανασχετούμε,
  Ενοχλούμαστε,
  Πέφτουμε απ’τα σύννεφα,(sic!)
  Λυπούμαστε,
  Καταγγέλλουμε,
  Θυμώνουμε,
  Οργιζόμαστε…

  ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ?

 78. ππαν said

  76: Ε αφού το είπε ο ρήαλ εφεμ είναι σίγουρο. Μην σας πω πως το έγραψε και το πρώτο θέμα, σα να λέμε η Νιου Γιορκ Τάιμς http://www.lifo.gr/now/world/15743

 79. Servitoros said

  « Έφτιαχνε βόμβες ή μουστοκούλουρα ο χρυσαυγίτης που σκοτώθηκε στην Σπάρτη

  Πηρέ την ΕΛΑΣ και τα ΜΜΕ δέκα μέρες για να μας πούν ότι χρυσαύγουλο με 60 βόμβες πέθανε. Φωτογραφίες αυτού ή του συνεργού του δεν έχουμε δεί ακόμη, βασικά για να έχεις 60 βόμβες και να θεωρηθείς δημόσιος κίνδυνος πρέπει να είσαι ή αριστερός ή αναρχικός, η οροθετικός ή μετανάστες ή ιερόδουλη.

 80. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  δείτε κι αυτό
  http://wp.me/p1pa1c-hJP

 81. Lelejohn said

  Νοικοκύρη καλημέρα,
  το link της ανάρτησης έχει επίτηδες αυτό το λάθος;
  «https://sarantakos.wordpress.com/2012/09/13/mikroemporxakos/»
  Εννοώ το «…μικροεμπορΧΑκος.» 🙂

 82. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=24612
  ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΤΙ
  Πάτρα: Ανύπαρκτο το περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από την Χρυσή Αυγή για «φακελάκι»
  Δήλωση – διάψευση στο PatrasTimes από τον πρόεδρο της Ε.Ι.Ν.Α. Κώστα Γιαννάκενα (Δείτε βίντεο)
  [13:17,12/09]

  «Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό γιατρού από Χρυσαυγίτες για φακελάκι». Με αυτή τη φράση του ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας Κώστας Γιαννάκενας διαψεύδει το περιστατικό που φαίνεται πως καταγγέλθηκε τόσο στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια όσο και στην Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

  Όπως σχολίασε ο κ. Γιαννάκενας από το πρωί που πληροφορήθηκε το θέμα έχει προσπαθήσει να διασταυρώσει την πληροφορία, τόσο από τους ίδιους τους γιατρούς, τους εργαζόμενους, τους νοσηλευτές, όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και την 6η Υ.Πε. Όμως μέχρι και σήμερα κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα.

  Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκενας τόνισε: «Πήρα κάποια τηλέφωνα για να διασταυρώσω αυτή την πληροφορία. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για το αναφερόμενο επεισόδιο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να καλέσουμε σαν Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας τον κάθε πολίτη να καταγγείλει την όποια περίπτωση εκβιασμού χρημάτων την όποια περίπτωση εκβιασμού» και κατέληξε λέγοντας πως: «Και η δική μας πρόταση είναι: Εάν γιατρός σας ζητήσει «φακελάκι», δώστε το. Αφού πρώτα όμως πάτε στην Ασφάλεια να προσημειώσουν τα χαρτονομίσματα. Αυτό το καρκίνωμα πρέπει να εκριζωθεί διότι δεν μπορούν κάποιοι να σπιλώνουν το έργο των μισθοσυντήρητων γιατρών που παλεύουν για μια υγεία, που ξενυχτάνε με χίλιες θυσίες και προσπαθούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας».

 83. munich said

  Αυτό με τους γερμανούς νεοναζί που χτυπήσαν έλληνες πρώτη φορά το διάβασα, εδώ δεν έχουμε ακούσει τίποτα τέτοιο παρόλο που υπάρχει μια άξαρση στις ειδήσεις που αφορούν τη δράση των νεοναζί (λόγω και του χαμού με το NSU Terrorzelle).
  Το αστείο όμως στο δημοσίευμα της lifo είναι ότι η ενώ η αμφισβητούμενη είδηση αφορούσε στη Βεστφαλία, αυτοί πήραν κάποιους στη Στουτγκάρδη για να τη διασταυρώσουν (προφανώς τους φίλους τους)

 84. sarant said

  82: Η είδηση ήταν σαφώς υποβολιμαία για να προκαλέσει συμπάθειες για τα χρυσαυγίτικα καμώματα.

  81: Ε, ναι.

  79: Πολύ περίεργη αυτή η υπόθεση και το κουκούλωμά της.

  80: Μπράβο του!

 85. thom said

  (σχόλιο 68)
  *Ενώ οι ελληναράδες μικροπωλητές και βεβαίως υγιώς σκεπτόμενοι που πουλάνε σε πάγκους πειρατικά cd (για παράδειγμα) τα έχουν;*

  Ναι και όχι. Ο κουμπάρος μου είχε άδεια (με ΑΦΜ) σε μια λαϊκή αγορά, σε άλλη είχε μόνο ένα κουρελόχαρτο και του βάλανε συνολικό πρόστιμο 5000. Τώρα γιατί αλλού υπάρχει έλεγχος και αλλού όχι, δεν ξέρω. Όπως είπα, η ΧΑ συμπληρώνει ένα κενό. Η αντίληψη σου, αφού και άλλοι “ υγιώς σκεπτόμενοι που πουλάνε σε πάγκους” δεν έχουν άδεια, ας γενικευτεί η παρανομία, ενισχύει μόνο την ΧΑ. Αν ο κουμπάρος μου τώρα βρίζει την πολιτεία και χαιρετίζει την ΧΑ, πείτε μου ποιος φταίει. Θέλεις να πατάξεις την ΧΑ, ενίσχυσε την νομιμότητα. Τόσο απλά. Όσο για τους γιατρούς, ψεύτικο το περιστατικό, αλλά καλού κακού, ας έχουν το νου τους. Μη μου πείτε τώρα άδικο θα έχουν αν δείρουν κανέναν, επειδή όλοι αυτό κάνουν. Όσο για τις προτροπές να πάνε στην αστυνομία, μόνο γέλια προκαλούν. Δεν πειράζει θα το πω, οι γιατροί με τα φακελάκια είναι πιο φασίστες από την ΧΑ.

 86. 80#
  Πολύ ενδιαφέρον!
  Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να αναπαράγουμε και εδώ την λίστα των πελατών της εταιρίας σεκιούριτι των νεοναζί:

  ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ METRON SECURITY SERVICES

  •ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ‘ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ’
  •ΑΦΟΙ Δ.ΜΠΟΥΡΑ Ο.Ε
  •INSTALL A.E
  •OSCAR O.E
  •XOYMAS AEBE
  •ENTRAPMENT PROMOTION
  •KALLIPOS S.A
  •ΜΠΟΖΩΝΗΣ Π.-ΤΑWFIC
  •ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ
  •FYROGENIS
  •EVEREST
  •ΙΩΝΙΚΟΣ Α.Ο
  •NO LIMMITS
  •ΖΑΝΙΑΔΗΣ Γ.
  •OLYMPIC CATERING
  •POULIS AUTO CENTER
  •ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΩΓΟΣ
  •ΒΑΡΕΛΑΔΙΚΟ ΠΑΡΟΣ
  •POUNTA BEACH ΠΑΡΟΣ
  •Ο.Α.Κ.Α
  •ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 87. ο αρχιδούκας said

  Μην προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.Οι αναρχικοί (πρεζόνια ή μη) ζητάνε ταυτότητες όταν ψάχνουν για ασφαλίτες.Ειδικά τις μέρες που καίνε το κέντρο.Δικαιολογημένα τα παιδιά.Αγωνίζονται.Τώρα αυτόν παραπάνω με το κοστούμι μάλλον για φλώρο τον πέρασαν.Άνευ ενδιαφέροντος.Αλλά το αμάξι του αν είναι καμιά μπέμπα και την είχε αφήσει εκεί μπορεί να έτρωγε και κανένα κάψιμο.Το δάχτυλο όμως ο Μουνίχιος το εισέπραξε για τις γερμανικές πινακίδες του.Γερμανικές πινακίδες,Γερμανοί οι δανειστές, το ίδιο κάνει σύμφωνα με τη λογική αναρχοειδών πιθήκων.

  Για να συνοψίσω,η υποκριτική συμπεριφορά της αριστεράς είναι που έθρεψε και θρέφει το τέρας του ναζισμού και θα το κάνει γιγάντιο.Πάρτε το χαμπάρι,ο κόσμος δεν σας γουστάρει,για τον απλό λόγο ότι είστε υποκριτές.Φασίστες με προσωπίδα.Γι αυτό πάντα περιορίζεστε σε μικρό ποσοστό στις εκλογές και μένετε στο τέλος εμείς και εμείς να ευλογάτε τα (λίγα) γένεια σας μεταξύ σας και να λέτε μεταξύ σας πάλι ‘α,είναι φαστίστας αυτός,καλά τά ‘παμε’,το αστικό κράτος,το κεφάλαιο και άλλα ευτράπελα.

 88. gpoint said

  Αρθρο που έδωσε την ευκαιρία στον καθένα να πει την άποψή του είναι αυτό. Το σύνολο θυμίζει ελαφρώς προπονητές της εξέδρας, ο καθένας έχει την άποψή του και μερικοί/ες είναι αντι ΠΑΟΚg’δες, το σημειώνω για όταν έρθει ο Ιβάν στα πράματα, χμ, χμ.

  Κατά τα άλλα μήπως αυτοί οι καρεκλοκέντητοι μπορούν να επιδιορθώσουν τις ψάθες σε κάτι βιεννέζικες καρέκλες που μου βρίσκονται ;

  Τους φουρναραίους μπορεί να τους αδίκησε ο δάσκαλος πριν δυο χιλιετίες αλλά ο Κωστάκης πριν εγκαταλείψει την εξουσία τους είχε δόσει μια αύξηση άνω του 20% σε εποχές που το λεφτά υπήρχαν το έλεγε μόνο ο Γιωργάκης. Και γενικώς με απειροελάχιστες εξαιρέσεις παράγουν πανάκριβο ψωμί άθλιας ποιότητας που το απόγευμα ήδη είναι για πέταμα. Οι ψαράδες (όχι οι μανάβηδες, δλδ αυτοί που πουλάνε τα ψάρια στο μαγαζί τους) προσφέρουν ό,τι εκλεκτότερον παράγει η Φύση, καμία σχέση με τους φουρνάρηδες κι ας λέει ό,τι θέλει ο απόκρυφος τάδε

 89. ππαν said

  Αν κάποιος αισθανόταν ως κενό την έλλειψη περιπλανώμενων παρακρατικών οπλισμένων με ρόπαλα και καμιά φορά και βουλευτική ασυλία, ας μην το γενικεύει.

 90. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  84: Δεν κουκουλώθηκε ακόμα – μάλλον θα πάει μακριά η βαλίτσα
  http://bit.ly/RHCUX3 KAI http://bit.ly/OpVA2T

  76: ναι, γέμισε το internet χθες:
  «Νεοναζί χτύπησαν Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία»
  «Στην πόλη Ντέτμολντ της Bεστφαλίας, δύο Έλληνες μετανάστες 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί»

  Εβαλα στο google λέξεις όπως Detmold, NPD κλπ αλλά δεν βγάζει τίποτα.
  Μήπως κάποιος που γνωρίζει γερμανικά μπορεί να τσεκάρει αν η είδηση είναι πραγματική ?
  (προσωπικά πιστεύω πως είναι μούφα)

 91. ο αρχιδούκας said

  85 ο κουμπάρος σου μάλλον δεν είναι έγχρωμος ή μουσουλμάνος ή έγχρωμος μουσουλμάνος.Πώς να επιβληθεί η νομιμόμητα με το πελατειακό σύστημα που παρά την κρίση παρέμεινε άθικτο και τους αντιρατσιστές πάσης φύσεως που προστατεύουν κάθε λογής ρεμάλι αρκεί να είναι μαύρο,μπλε ή μουσουλμάνος.Έλληνας να μην είναι.

 92. Εγώ said

  Του κουρειο δεν το έκαψε η ΧΑ όμως!

 93. ο αρχιδούκας said

  Ούτε τη MARFIN με τους τρεις ανθρώπους μέσα.

 94. Servitoros said

  Ψευτοκόμμης, Αρχιδούκας, και μια ντουζίνα ψεύτικα username για να ξαναπαίζει η ίδια κασσέτα. Νικοκύρη δεν τον μαζεύεις τον sociopath χρυσαυγουλίνο.

 95. ππαν said

  90:Το «τραγικό θύμα» που έφτιαχνε βόμβες. Είναι πράγματι καντεμιά να σκάσουν στα χέρια του αντί να σκοτώσουν άλλους.

 96. ο αρχιδούκας said

  σερβιτόρε,αχθοφόρε,καμαριέρα ή ότι άλλο είσαι σε παραπέμπω στο 28 στην τελευταία παράγραφο.

 97. Servitoros said

  σερβιτόρε,αχθοφόρε,καμαριέρα ή ότι άλλο είσαι σε παραπέμπω στο 28 στην τελευταία παράγραφο.

  Ξύδι, ψευτοκόμμη, βέβαια καλύτερα να εκτονώνεσαι στο internet παρά να δέρνεις μετανάστες στον δρόμο με τον γκόμενο σου που το παίζει Αθανάσιος Διάκος.

 98. spiral architect said

  – Κύριε γυρολόγε! Μικρέμποραααα!

 99. ο αρχιδούκας said

  εσύ δηλαδή δεν έχεις γκόμενο;Είσαι άνδρας που γαμάει από πίσω;Ξύδι να πιείς εσύ κομούνι και να είναι και κατακόκκινο.

 100. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  96: Αρχιδιούκα, μου θύμισες το ανέκδοτο με τον τρελό που νόμιζε πως είναι καλαμπόκι, αλλά δεν ήξερε αν το ξέρουν αυτό οι κότες. Να ληφθεί υπόψιν και το 28 τελευταία παράγραφος.

 101. Servitoros said

  Εγέρθουτου, φασιστάκο.

 102. ο αρχιδούκας said

  Εσύ μου θύμισες το ανέκδοτο που το κομούνι νόμιζε ότι είναι αντιφασίστας.

 103. ππαν said

  Δεν αντέχω:
  http://punctumcaecum.files.wordpress.com/2012/05/cebccf80ceb1cf81cebccf80ceb1cf81cebfcf85cf83cf83ceb7cf82.png?w=604&h=402

 104. Φιαλοβόλος ο της ενημερώσεως said

  103: ούτε κι εγώ

 105. ππαν said

  Τι έγινε; Το φλιτ δεν έπιασε όλη την μουχρίτσα;

 106. spiral architect said

  @104: Παρακαλείσθε όπως μη ρυπαίνετε με αστικά απόβλητα τα φρέατα. Προτιμητέος ο βιολογικός (εκ)καθαρισμός!

 107. ο αρχιδούκας said

  Τί έγινε το κόκκινο τυρί;Λογοκρίθηκε και η ελληνική ταινία;Φασιστική και αυτή. http://www.youtube.com/watch?v=WF9vwxsxm9c

 108. spyroszer said

  Κε Σαραντάκο καλημέρα σας και συγχαρητήρια και από μένα για το άρθρο σας. Πολύ σωστά κάνετε και θίγετε και νομικά θέματα στο άρθρο σας, παρότι δεν είστε δικηγόρος, αφού, κατά τη γνώμη μου, η νομική επιστήμη πρέπει να παρακολουθεί τις κοινωνικές εξελίξεις και όχι να είναι αποκομμένη απ’ αυτές. Οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν μεν ως αστυνομικοί, αλλά διενέργησαν ή επιχείρησαν να διενεργήσουν πράξεις που μόνο αστυνομικά όργανα μπορούν να διενεργήσουν, δηλαδή τον έλεγχο προσωπικών εγγράφων (πέραν της φθοράς και της παράνομης βίας που δεν τίθεται βεβαίως θέμα νομιμότητας ή όχι). Αυτό οπωσδήποτε αποτελεί μία καινοφανή κοινωνική συμπεριφορά ιδιαίτερα αρνητική από απόψεως κράτους δικαίου. Πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπισθεί, – πριν παγιωθεί σαν τακτική και λάβει μαζικές διαστάσεις-, είτε με την υπάρχουσα νομοθεσία, είτε με ψήφιση νέου νομοθετήματος που να αίρει οποιαδήποτε τυχόν αμφιβολία που υπάρχει. Να σημειώσω ότι ανάλογος προβληματισμός υπάρχει και για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι υπάλληλοι των οποίων αντιποιούνται το επάγγελμα του δικηγόρου ή του δικ. επιμελητή, χωρίς πάντα να εμφανίζονται ως τέτοιοι. Είναι αυτονόητο ότι, σε ένα κράτος δικαίου, αν κάποιος έχει υπόνοιες ότι ένας καταστηματάρχης ή μικροπωλητής δεν έχει νόμιμη άδεια, πρέπει να καλέσει την αστυνομία ή την δημοτική αστυνομία για να τον ελέγξει και πουθενά δεν προβλέπεται κάτι άλλο. Άλλωστε πως μπορεί να ελέγξει ένας ιδιώτης αν η οποιαδήποτε άδεια είναι αυτή που απαιτείται, αν είναι γνήσια ή όχι, αν είναι σε ισχύ ή έχει λήξει κλπ;;; Κατά τη γνώμη μου ισχύουν ένα από τα δύο: ή οι χρυσαυγίτες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να ελέγξουν τα έγγραφα, επομένως παρανομούν οι μικροπωλητές που τυχόν αρνούνται να τα επιδείξουν, ή οι μικροπωλητές έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν να επιδείξουν τα έγγραφα, επομένως οι χρυσαυγίτες παρανομούν ζητώντας κάτι που μόνο η αστυνομία μπορεί να πράξει, δηλαδή αντιποιούνται την εξουσία τους. Δεν μπορούν να ισχύουν και τα δύο ταυτόχρονα.

 109. ΠανΚαπ said

  65.
  Λάθος βλέπετε ή βλέπετε ότι θέλετε.

  Δεν έχω καμία προϋπηρεσία στο πεζοδρόμιο, ούτε υπήρξα πελάτης δικηγόρων περά από κάποια νταβατζηλίκια που τους πλήρωσα για μεταβιβάσεις ακινήτων. Αντίθετα είχα και έχω πελάτες δικηγόρους, που υπερηφανευόμενοι μου μετέφεραν αυτά που έγραψα, για τον τρόπο που ασκούν το λειτούργημα τους και για το ταλέντο τους να κάνουν το άσπρο μαύρο.

  Συμπαθάτε με, αλλά σχόλια κάνουμε. Την κοινή πρακτική αναφέρουμε και την κρίνουμε με την κοινή λογική. Δεν συντάσσουμε συμβόλαιο για να έχουμε κατεβατά από εξαιρέσεις, αστερίσκους και υποσημειώσεις.

  Αν είστε δικηγόρος και ανήκετε στους ρομαντικούς ιδεολόγους, που δεν επηρεάζονται από τα αφροδισιακά του πλούτου, της εξουσίας και της επιβολής, ζητώ ταπεινά συγνώμη. Και μπράβο σας.

 110. cronopiusa said

  ¿quo vadis
  Conde Bond?

 111. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Διαβάζοντας τα σχόλια για τους κρετίνους της ΧΑ, ειδικά προς το τέλος, μου ήρθε στο μυαλό το βιβλίο του Βίλχελμ Ράϊχ Η ΜΑΖΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. Μετα λύπης μου το βρίσκω πολύ επίκαιρο, κι ας είναι γραμμένο πρίν 80 χρόνια.
  Είναι βαθύτερα τα αίτια της αποδοχής του φασισμού, απο την πλειοψηφία του κόσμου. Και μην αυταπατάσθε, οι περισσότεροι κρυφά ή φανερά, επικροτούν αυτές τις ενέργειες των ανθρωποειδών.! Η υπερβολική κατανάλωση υλικών «αγαθών» και η τηλεοπτική αποβλάκωση τόσων ετών, έχει κάνει την κοινωνία μας, εντελώς ηλίθια, πουριτανή, και υπερσυντηρητική. ΚΡΙΜΑ.!

 112. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ για τα νεότερα -σκούπισα μερικά!

 113. Αντώνιος Σ. said

  Νίκο, συγγνώμη αν γίνομαι σπαστικός: γράφεις ‘και μάλιστα οπλισμένοι (και με σημαίες καμιά φορά!)’.

  Εικάζω ότι εννοείς οπλισμένοι με κοντάρια. Βολικότατο για αυτούς: ‘είμαστε μια ειρηνική διαδήλωση με σημαίες, η πραγματική χρήση των κονταρόξυλων όμως είναι να τα σπάμε… …και ναι, είμαστε λαρτζ εθνικιστές και κρατάμε και τη σημαία στο κονταρόξυλο την ώρα που τα σπάμε’.

  Οπλισμένος με σημαία… δεν ξέρω. Προς Γκάντι μου φέρνει. Αυτοί οι παράνομοι εγκληματίες Γκάντι δεν είναι.

 114. marulaki said

  #62 Δεν είναι πράγματι απόπειρα αντιποιήσεως, μπορεί όμως άνετα να σας αρνηθεί με ένα απλό και χαριτωμένο ‘γιατί, η αστυνομία είσαι;’ Ενώ ο αστυνομικός αν θεωρεί ότι πρέπει, θα μου δείξει το σήμα του και θα με αναγκάσει να του δείξω ταυτότητα, σα νοστιμούλα που είμαι. 😉

 115. cronopiusa said

  Χρυσή Αυγή δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν

 116. panavros said

  89. Ππαν δεν γενικεύω τίποτα στην ελληνοφρένεια είπαν ό,τι έγραψα(όπως και ανάφερα) και όχι στο κεντρικό δελτίο του Real. Ούτε θεωρώ οτι αν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε άλλες χώρες είναι εντάξει που συμβαίνουν και στη δική μας. Άραγε εσύ δεν έχεις ακούσει οτι στη Γερμανία «παιζει» πολύ το εθνικιστικό ρεύμα; Εγώ το ανακάλυψα και γενικεύω ;;; Εγώ προσωπικά το θεώρησα πολύ πιθανό όταν το άκουσα και γι αυτό το μετέφερα, δεν πηρα σβάρνα όλο το διαδύκτιο για να το διασταυρώσω, έλεος!! Πραγματικά ορισμένα σχόλια καταντούν εκνευριστικά. Αν εγώ θεωρούσα τη χρυσή αυγή ως κάτι που συμβαίνει γενικά (γενικεύοντας όπως λες) θα τη χαρακτήριζα ως σύμπτωμα ασθένειας; Tα συμπτώματα ασθένειας είναι κάτι θετικό και γενικευμένο;; Συγγνώμη για τον εκνευρισμό αλλά ορισμένα δεν καταπίνονται.

 117. soulis said

  To αρθρο αδικει κατά τήν γνωμη μου τόν πρόεδρο τών μικροπωλητών.Τόν είδα σέ δυο συνεντευξεις στήν τηλεόραση οπου είπε πολυ σημαντικα πραγματα για το πως λειτουργει το συστημα και φωτογραφησε και καποιους δημαρχους σαν τους βασικους υπεθυνους τής ολης κατάστασης.Μου αρεσε παρα πολυ η θαρραλέα στάση του στο δελτιο του Εισαγγελατου. Αν θελει κανείς να δεί πως είναι οι μικροαστοι ας παρατηρήσει αυτόν καί όχι τους μικροπωλητές.Από κοντά και αυτή η Καλογεροπούλου που πληρώνεται απο τον Αλαφουζο για να κανει προπαγανδα υπερ του Συριζα.Οχι οτι με ενδιαφέρει η με επηρεαζει εμενα αλλα για λογους στοιχειωδους δεοντολογίας θα επρεπε να φοραει ενα ευαναγνωστο καρτελλακι η ξερω γω να εχει μια σταμπα στο μετωπο για να μην ξεγελιεται κανενας αφελης και τήν θεωρει αντικειμενικη δημοσιογραφο.Ηταν και δυο τρεις άλλοι και ολοι μαζι τήν επεσαν στον προεδρο για να του αποσπασουν δήλωση μετανοίας.Αυτός ομως δέν μασησε τους αντιμετώπισε με ηρεμια και χιουμορ και είπε πολυ ενδιαφέροντα πραγματα οπως προανεφερα.Το οτι ενας πλανοδιος δείχνει ενα χαρτι του δημαρχου δέν σημαινει οτι ειναι νομιμος απεναντι στήν Εφορια.
  Καποιος που δέν ξερουμε πως λέγεται που δέν εχει ΑΦΜ δεν εχει ταμειακη η παραστατικα απο που αγορασε τά πραγματα που πουλαει κλπ είναι καραμπινατος απατεώνας.Ακομη ομως μεγαλυτερος απατεώνας είναι ο δήμαρχος που οπως πολυ καλα περιεγραψε ο προεδρος παιρνει 100 200 ευρω (τα οποια μαλλον μοιραζεται με διαφορους υπαλληλους) απο τον παρανομο για να του δώσει ενα κωλοχαρτο πως είναι νομιμος )κατ’αυτον) ξεροντας πως υπαρχει εντολη να μην ελεγχονται ολοι αυτοι για κοινωνικους λογους ψευτοανθρωπιστικους κλπ.Γιάυτο και ο δημαρχος φοβηθηκε και εσπευσε να καλυψει τους παρανομους
  Και μιας και μιλαμε και για την αισθητικη τών ακροδεξιων τις φατσες τους κλπ πως σάς φανηκε ο Δημαρχος
  με το ακαζου ανοιχτο (αν δέν κανω λαθος) μαλλι ;Αναρωτιεμαι σε ποιο κομμα ν΄ανήκει.
  Η ιδια η συγκεκριμενη ενεργεια της ΧΑ δεν μου αρεσε.Οχι το οτι πηγαν εκει αλλα το οτι κλωτσουσαν τους παγκους κλπ.Καπως αλλιως θα επρεπε να στρεψουν το ενδιαφερον της κοινης γνωμης σε αυτο το θεμα ωστε να αναγκαστει αυτο το αθλιο κρατος να ασχοληθει.
  Για τίς συνεχεις αναφορές στήν βια τους ξυλοδαρμους τα μαχαιρώματα και τους υποτιθεμενους φόνους τής ΧΑ ακομη να δουμε εστω και μια αποδεδειγμενη πραξη.Θυμηθηκα και πριν λιγο καιρο που λεγαμε για τήν περιεργη συμπτωση του φονου του Ιρανου (η οτι ηταν τελος παντων) απο χρυσαυγιτες τήν επομενη της συλληψης του πακιστανου στήν Παρο.Ειχε βγει και τοτε ο Ρουπακιωτης και ελεγε διαφορα. Υπηρχαν και κατι του ανταρσυα που ηταν λεει στα γραφεια στις 4 το πρωι (ολονυχτια ειχαν 😉 και τους ειδαν.
  Σε πολλα εθνικιστικα μπλογκς αναφερεται οτι αυτη η δολοφονία εχει εξιχνιασθει απο τοτε σχεδον και βεβαια αφορα εγκλημα μεταξυ αλλοδαπων.Προχθες εξιχνιασαν και το προσφατο με τον φουκαρα πακιστανο που τον βασανισαν αγρια και μετα τον εθαψαν ζωντανο αλλοι πακιστανοι.Ποια ΧΑ;.Αυτο το περιστατικο με τους γκει ενταξει αν διαβασει καποιος τήν περιγραφη που κανουν οι «παθοντες» δεν ξερω τι μπορω να πω για οποιον το βρισκει αληθινο.Εγω δέν εχω προβλημα να με πει κανεις φασιστα η να με αντιπαθει αλλα παρακαλω αν εχετε αποδειξεις η στοιχεια η καταδικαστικες αποφασεις για φονους κλπ απο την ΧΑ να τις δειξετε και σε μενα

 118. δὲν διάβασα ὅλα τὰ σχόλιο, ἁπλῶς θέλω μόνο νὰ ἐκφράσω τὴν ταπεινή μου γνώμη, ὅτι α. δὲν ἔχουμε περίπτωσι ἀντιποιήσεως ἀρχῆς οὔτε καὶ ἀπρόκλητη φθορὰ τοῦ ΠΚ 382 παρ. 2. ἡ δίωξι γιὰ ἀπρόκλητη φθορὰ διατάχθηκε προφανῶς γιὰ λόγους πολιτικῆς σκοπιμότητος, γιὰ νὰ διωχθοῦν οἱ βουλευτὲς καὶ τὰ λοιπὰ μέλη τοῦ κόμματος ΧΑ χωρὶς ν’ ἀπαιτῆται ἡ κατ’ ἄρθρον 383ΠΚ ἔγκλησι καὶ ὄχι ἐπειδὴ πληροῦται ἡ ἀντικειμενικὴ ὑπόστασι τοῦ ἐγκλήματος τῆς ἀπρόκλητης φθορᾶς (οἱ δράστες δὲν στράφηκαν ἐναντίον τοῦ γένους κάποιου ἐννόμου ἀγαθοῦ προχωρῶντας τυχαῖα στὴν ἐξατομίκευσί του ὅπως π.χ. κάποιος Παοκτσῆς ποὺ σπάει αὐτοκίνητα μὲ ἀθηναϊκὲς πινακίδες ἢ κάποιος ἀναρχικὸς ποὺ σπάζει ἀδιακρίτως βιτρίνες, ἡ δὲ προγηγούμενη, ἔστω καὶ ἂν ὑποτεθῇ παράνομη, αἴτησι ἐπιδείξεως τῆς ἄδειας ἀποκλείει τὸ ἀπροκλητο ποὺ κατὰ τὴν νομολογία καὶ τὴν κρατοῦσα στὴν θεωρία ἄποψι συνίσται στὴν μὴ προηγούμενη συναναστροφὴ τοῦ θύματος μὲ τὸν δράστη. πρόκειται γιὰ δίωξι μὲ χαρακτηριστικὰ πολιτκῆς διώξεως ποὺ ἂν κρίνουμε ἀπὸ τὰ μέχρι τώρα καὶ σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν προκλητικὴ ἀνοχὴ ποὺ δείχνει ἡ Πολιτεία ἀπέναντι στοὺς λαθρομετανάστες τὸ μόνο ποὺ θὰ ἐπιτύχῃ θὰ εἶναι ἡ αὔξησι τῶν δημοσκποπικῶν ποσοστῶν τῆς ΧΑ, ἡ ὁποία καὶ εἰς τὸ ἐξῆς θὰ παρουσιάζεται ὡς τὸ μόνο ἀντισυστημικὸ κόμμα. δὲν πρέπει δὲ νὰ ξεχνοῦμε ὅτι η διακεκριμένη αὐτὴ μορφὴ φθορᾶς θεσπίσθηκε μὲ τὸ ἄρθρο 21 τοῦ ν. 1419/1984 γιὰ νὰ καλυφθῇ τὸ κενὸ ποὺ προέκυψε μὲ τὴν κατάρησι τοῦ ν. 4000/1959, τοῦ περρίφημου νόμου «περὶ τεντυμποϋσμοῦ». Αὐτὴ εἶναι ἡ ταπεινή μου γνώμη, συμφωνῶ δὲ καὶ μὲ τὴν ἐπιστημονικὴ ἄποψι τοῦ Πανούση, ἡ δὲ ἄποψι τοῦ Δένδια εἶναι σαφῶς στρατευμένη. Τί πάει νὰ πῇ δεξιὸς κι ἀριστερὸς σὲ τέτοια νομικὰ ζητήματα;

 119. ππαν said

  116: Καλό είναι κανείς να μην γενικεύει («αυτά γίνονται όπως φαίνεται παντού») πράγματα που ούτε ξέρει πού τα άκουσε ούτε από ποιον, γιατί οι μέρες είναι πονηρές και μπορεί να ακούσει ή να του φανεί πως άκουσε τα πάντα και τα ακριβώς αντίθετα. Αυτά, να βγαίνουν οι βουλευτές την βόλτα τους με τους προσωπικούς αστυνομικούς και να σπάνε πάγκους μικροπωλητών, δεν γίνονται πουθενά στην Ευρώπη, όσο κι αν ίσως βόλευε κάποιους ώστε να το καταπιούμε ως φυσιολογικό.

 120. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα, θα λείψω για μερικές ώρες, να είστε κόσμιοι παρακαλώ!

  113: Αυτό ακριβώς εννοώ!

  117: Το άρθρο κρίνει κυρίως την ανακοίνωση του σωματείου και όχι τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του προέδρου του -που μόνο μία έχω δει. Όσο για τη δημοσιογράφο του Σκάι, που λέτε, δεν την έχω παρακολουθήσει, δεν βλέπω Ευαγγελάτο, αλλά μπράβο σας που βρήκατε μία δημοσιογράφο που δεν είναι αντικειμενική.

 121. ππαν said

  Είναι γνωστό πως ο Αλαφούζος δυο αγάπες έχει στην ζωή, την Πανάθα και τον Σύριζα.

 122. Servitoros said

  τίς συνεχεις αναφορές στήν βια τους ξυλοδαρμους τα μαχαιρώματα και τους υποτιθεμενους φόνους τής ΧΑ ακομη να δουμε εστω και μια αποδεδειγμενη πραξη

  Ο Πόρκυ και ο Περίανδρος ήταν στην φυλακή μάλλον λόγω τις συμμετοχής τους στις αδερφές νοσοκόμες. Οι δε καβαλιώτες ληστές τραπεζών που οργάνωναν συγκεντρώσεις ενάντια στην εγκληματικότητα (!!!) ήταν του κατηχητικού.

 123. soulis said

  120
  Σοβαρά τώρα δέν ξεπερναει τά ορια η συγκεκριμενη κυρία; Ενταξει ουσιαστικα κανεις δημοσιογράφος (η και οποιοσδηποτε αλλος) δέν ειναι αντικειμενικός αλλα καποιοι προσπαθουν να κρατήσουν καπως τά προσχήματα.Αλλα η συγκεκριμενη κυρια εχει μονιμη παρουσία στο δελτιο και λειτουργει κανονικα σαν εκπροσωπος τυπου του συγκεκριμενου κομματος.Και μιλαει και με τροπο που αναγκαστικα φανατιζει τον αντιθετο «φασισταρια» κλπ.
  Οσο για τήν περιφημη δηλωση του δημαρχου Ραφηνας πως ηταν νομιμο και ειχαν αδεια ξεχασα να αναφερω το σημαντικότερο οπως προκυπτει απο αυτα που ειπε ο προεδρος των μικροπωλητων, Η αδεια που χορηγει ο δημαρχος σημαινει πως εναντι αντιτιμου (μαυρου μαλλον) τους δινει ενα χαρτι πως μπορουν να καταλαβουν για καποιες ωρες η μερες 2χ2 η 3χ3 μετρα χωρου του Δημου για να απλωσουν την ¨πραματεια¨τους.
  Δέν εξεταζει αν αυτος πουλαει λαθραια κλεμμενα χωρις τιμολογια η οτιδηποτε.Κωμικοτραγικα πραγματα.

 124. gryphon said

  123
  soulis = gryphon (εγραψα κατα λαθος την αρχη του ιμειλ.

  122
  Τον Πορκυ δέν τον ξερω για τον Περίανδρο κατι εχω ακουσει αλλα νομιζω αφορα κατι άλλο πριν πολλα χρονια.
  Πιο πολυ αναφερόμουν στον καταιγισμο δημοσιευματων και αναφορών για ρατσιστικα εγκληματα τους τελευταιους μηνες ειδικα απο τοτε που μπηκε η ΧΑ στήν Βουλη

 125. #124 οἱ κορῶνες τοῦ Δένδια περὶ ῥατσιστικῶν ἐγκλημάτων θὰ πάψουν μόνο ὅταν τὰ ποσοστὰ τῆς ΧΑ σταματήσουν ν’ἀποτελοῦν πρόβλημα γιὰ τὴν ΝΔ. νὰ εἶσαι σίγουρος γι’αὐτό.

 126. Μαθαίνω η Χρυσή Αυγή τον τόπο καθαρίζει
  απ’τις βρωμιές που η παλαβή Αριστερά σκορπίζει

  Αυτά είναι νέα ευχάριστα και όλοι ας χαρούμε
  το φως στο τούνελ πού’μασταν σύντομα θα το δούμε

  Θα διώξουν τους παράνομους, που φέρνουν τα κουμούνια
  Δουλειές τότε οι Έλληνες θα βρίσκουν με τα μπούνια!

  Και θα’ναι οι δρόμοι καθαροί, και θα λαμποκοπάνε
  Θα είναι όλοι ευτυχείς και θα χαμογελάνε!

  Γι’αυτό ας τους αφήσουμε να κάνουν την δουλειά τους
  και δεν πειράζει αν μας βρει κι εμάς καμιά ξυλιά τους

  Καλώς σας βρήκα μετά από 20 μέρες διακοπών!! 🙂

  ( Τι ήθελα και γύρισα; )

 127. nikiplos said

  @69 Tσέρνο Μπιλ, τα είπες όλα ορθότατα, λιτά και περιεκτικά!

  Μια ιστορία που έζησα:

  Περπατούσα στην Πλάκα (της Αθήνας), ΣΚ με σχετικό κόσμο… Ήταν «όλες οι φυλές του Ισραήλ». Οικογένειες, παιδάκια κλπ. Καμιά 40ριά μέτρα πιο κάτω ήταν μια συστάδα από Σομαλούς νταβατζήδες που συνδιαλλέγονταν κάνοντας φασαρία, αλλά δεν τάρασσαν την ιλαρότητα της ατμόσφαιρας και τη ραστώνη των περαστικών. Ξαφνικά εμφανίζονται καμιά 10ριά καλόπαιδα. Η εμφάνισή τους έδειχνε, ότι το πιο πιθανόν ήταν να περνούν 4 ώρες ημερησίως σε γυμναστήρια, τα λεγόμενα «σιδεράδικα» με περισσή κατανάλλωση ορμονών και χαπιών για να φουσκώσουν έτσι. Εμφανίστηκαν ξαφνικά και με θόρυβο. Όχι δεν έκαναν κατά τους Σομαλούς. Δεν θα είχαν καμία τύχη εκεί. Τα μπράτσα δεν υποκαθιστούν τα μαχαίρια ή και όπλα. Την έπεσαν όλοι μαζί σε έναν μικρόσωμο και γελαστό ινδο-πακιστανό, που πούλαγε παιχνίδια. Στην πραγματικότητα πωλούσε ένα μόνο είδος, μια σφυρίχτρα που σφύριζε και εκτοξευόταν ένα ανεμιστηράκι από την άκρη της και πετούσε ψηλά. Τα μικρά παιδιά κοιτούσαν χορταστικά το παιχνίδι και αυτόν… Τον έσυραν κάτω όλοι μαζί και άρχισαν να τον ποδοπατούν, δυό τον κλωτσούσαν στο κεφάλι, στο πρόσωπο, με τόση δύναμη που θα έμπαζαν πόρτα αυτοκινήτου μέσα. Όσο τον σακάτευαν το μίσος τους δυνάμωνε και διατυμπάνιζαν την πράξη τους. Έπαθα τεράστιο σοκ, καθώς δεν μπορούσα να αντιδράσω, ήμουν μονήρης σε ένα πλήθος μονάδων απομονωμένων. Μια κυρία έπαθε υστερία και στρίγγλιζε. Ένας κοντούλης τυπάκος δίπλα μου, αφού τον έλουσε κρύος ιδρώτας, φύσηξε και ξεφύσηξε, στο τέλος φώναξε: «Μπράβο παιδιά! καλά τους κάνετε. Ν’ αγιάσει το χεράκι σας!». Το βλέμμα μου έπεσε στους Σομαλούς. Αυτοί αδιάφοροι, συνέχισαν τις συνδιαλλαγές τους απτόητοι και τελείως αδιάφοροι… Η ομάδα έφυγε γρήγορα όπως ήρθε… Έμεινα παγωμένος και ακίνητος για ώρα, ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο που μάζεψε τον τυπάκο που ήταν τελείως σε αφασία και αν δεν είχε σκούρο χρώμα, τα αίματα θα φαίνονταν έντονα καθώς και το μαυρισμένο από το ξύλο χρώμα του… Δεν ξέρω τι απέγινε… Ξέρω ότι εύχομαι στον καθένα να μην ζήσει τέτοιο πράγμα… ακόμη και σε κάποιους ‘θιασώτες’ τέτοιων πράξεων… είναι πραγματικά σοκαριστικό…

 128. είπε said

  Ο Πόρκυ και ο Περίανδρος ήταν στην φυλακή μάλλον λόγω τις συμμετοχής τους στις αδερφές νοσοκόμες. Οι δε καβαλιώτες ληστές τραπεζών που οργάνωναν συγκεντρώσεις ενάντια στην εγκληματικότητα (!!!) ήταν του κατηχητικού.

 129. κουμμούνια μὲ ἕνα μῦ
  εἶναι κουμμούνια ντεμί,
  εἶναι κοινοὶ μενσεβῖκοι
  ποὺ ἀξίζουν ποινὴ χωρὶς δίκη.
  κι ἂν θὲς νὰ γλυτώσῃς τὴν φάπα
  νὰ ξέρῃς γουροῦνι άστέ,
  τὸ Κόμμα πὼς θέλει δυὸ κάππα
  γι’αὐτὸ καὶ τὸ λὲν Κ.Κ.Ε.

 130. τὸ 129 πήγαινε στὸν Στέλιο!

 131. spiral architect said

  @126: Καλώς ήλθες. 🙂
  Τσίμπα ένα κι από μένα:

  Η ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΣ ΤΩΝ ΦΕΛΛΩΝ

  Ποιος είπε πως οι φελλοί δεν ωφελούν;

  Ύλη ελαστική, οσμή ουδετέρα, αδιάβροχη
  σ΄ όλες τις καταστάσεις,
  κατάλληλη για επενδύσεις, για μονώσεις
  και γι΄ αλιεία, σε θολά – κατ΄ εξοχήν – νερά…

  Αρέσουν σ΄ όσους θέλουν να πατούν σε φελλοτάπητες
  ή και σ΄ αυτούς που θέλουν
  – για τη δική τους τη βαρύτητα –
  ένα μέτρο να συμφέρει…

  Ναι, τους αρέσουν… Γιατί έτσι που επιπλέουν στη σειρά,
  όλοι οι φελλοί σε κάθε μέγεθος,
  γαλήνη τους γεμίζουν κι ησυχία,
  γιατί με λίγη πίεση,
  είναι άριστοι οι φελλοί στη μόνωση
  από θερμότητα, υγρασία, ήχους και αλήθεια,
  γιατί ποτέ τους δεν θ΄ αφήσουν να φανούν
  των κρατικών δεξαμενών οι πάτοι…

  Έτσι εν τέλει οι φελλοί ωφελούν.
  Παίρνουν κι αυτοί, στον τόπο αυτό,
  βαρύτητα. Και μάλιστα φροντίζουν να τονίζουν
  ότι κατάγονται απ΄ τη δρυ…

  Γι΄ αυτό όση τρικυμία κι αν σηκωθεί
  στον τόπο αυτό
  δεν θα ξεράσει τους φελλούς στις άκρες…

  Γιατί με τόσες θάλασσες,
  τόσες ακτές από αιώνες εθισμένες
  να εξοστρακίζουν τα πιο καλά μας κύματα
  υπόγεια ρεύματα κι ασήμαντοι θα υποκλέπτουνε τη νίκη
  και τους φελλούς θα σώζουν πάλι μεσοπέλαγα…

  Τάσος Ζερβός, 1935-1995, από την ποιητική συλλογή «Έφοδος, 1966-1980»
  (από εδώ)

 132. ππαν said

  Καλώς τα μάτια μας τα δυο. Πάει, χειμώνιασε….

 133. Νέο Kid Στο Block said

  Κορνήλιε, νάσαι καλά παλικάρι μου! Πάντα ήθελα να πλακώσω έναν δικηγόρο στις μάπες και δεν ήξερα πώς να το κάνω «χωρίς να προχωρήσω τυχαία στην εξατομίκευσί του» και πώς να αποκλείσω (νομικώς) το «απρόκλητο». Τώρα -μετά το 218- ξέρω!
  Θα τον ρωτήσω απλά «έχεις άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος ρε;» και τα υπόλοιπα θα είναι μια διαδικασία φυσική(και σύννομη), σαν το κλάμα ενός μωρού… (ελπίζω να έχω την άδειά σου να πάρω το μέηλ σου από τον Σαραντάκο. Αν και οι νομικές παραπομπές που έδωσες είναι σαφής, ίσως σε χρειαστώ και δια ζώσης)

 134. ππαν said

  122μ 128: Διάβασα κι εγώ όπως ο Κιντ τον Κορνήλιο και πλέον είμαι σίγουρη, όλοι ήταν πολιτικοί κρατούμενοι

 135. #133 αὐτὸ πάει στὶς σωματικὲς βλάβες. κι ἐκεῖ τὸ ἀπρόκλητο θεμελιώνει διακεκριμένη μορφή. ἀλλὰ γιὰ τοὺς δικηγόρους μαζί σου!

 136. ο αρχιδούκας said

  Κόκκινο τυρί μας δώσαν
  το τραπέζι όταν μας στρώσαν

  Το κοιτάμε,το συζητάμε
  αλλά τέτοιο δεν μασάμε

  Χρώμα ωραίο,ευωδία
  κι από μέσα,αηδία.

 137. spiral architect said

  @129: Καλό! Παστώνω το κοπίδι πάραυτα, απαλλοτριώνω και διαδίδω. 😆
  (μού επιτρέπεις έτσι; )

 138. spiral architect said

  Αρχιδούκας
  (επειδή εδώ λεξιλογούμε …)

 139. ο αρχιδούκας said

  Το 129 είναι χαρακτηριστικό της νοοτροπίας σας,καταδίκη χωρίς δίκη,βία και απειλές σε όποιον σας πάει κόντρα.Λες και μίλησε ο ίδιος ο Στάλιν.Τελικά δεν αλλάζετε με τίποτα.Το κομούνι και αν το πλένεις …

 140. Ξαναδείτε το γειτονόπουλό σας και προσπαθείστε ν’ ανταλλάξετε μια κουβέντα. Είναι πολύ πιθανό αύριο να μην υπάρχει περιθώριο για συζήτηση. http://www.thepressproject.gr/article/27634/Ekklisi-pros-tous-aisiodoksous

 141. ο αρχιδούκας said

  138
  Συμφωνώ
  http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=4131

 142. nikiplos said

  Αρχιδούξ, αυτό είναι του ποιητού Φανφάρα!

 143. Servitoros said

  138 και η εξακρίβωση

 144. ο αρχιδούκας said

  142 ορθόν

 145. Servitoros said

  Συνεχεία του 143 από 14:22 γιατί δεν το βγάζει το χρονικό σημείο.

 146. ο αρχιδούκας said

  143 ξέχασα να σε ρωτήσω το ψευδώνυμο σερβιτόρος από που το πήρες;Επειδή σερβίρεις μαλακίες όλη την ώρα;

 147. Servitoros said

  Επειδή γιορτάζω την πρωτοχρονιά την Κυριακή και δεν θέλω να μου κλείσει ο χρόνος με εμετίλα, θα περιμένω τον Νικοκύρη να βγάλει το φλιτ.

 148. ΠανΚαπ said

  Πριν λίγο στο in.gr είδα τον τίτλο, «Καταδίκη των φαινομένων βίας από βουλευτές της Χρυσής Αυγής».
  Τι σημαίνει; Ανένηψαν οι βουλευτές της και καταδικάζουν τα φαινόμενα βίας;

 149. ππαν said

  147: και να χάσουμε αυτό το λεπτό πνεύμα, το ξεκαρδιστικό χιούμορ; Κρίμας (επειγόντως το ντι-ντι-τι)

 150. Α said

  Κε Σαραντάκο καλησπέρα. Σας διαβάζω πάνω από δύο χρόνια και ομολογώ ότι σήμερα είναι η πρώτη φορά που μία θέση σας με ξενίζει. Δεν με απασχολεί να σας αλλάξω τη γνώμη, απλά θεωρώ ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω μια-δυο παραγράφους από τα σχόλια για να εκφράσω τη δική μου γνώμη.
  Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη διευκρίνηση ότι «..τους αναρχικούς δεν τους συμπεριλαμβάνω στην αριστερά». Προφανώς δεν θεωρώ πρόβλημα το που εντάσσει ο καθένας την αναρχική θεώρηση, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι ο λόγος που τονίσατε κάτι τέτοιο, και το νόημα ήταν σαφές: Αν βάζαμε τους αναρχικούς στην αριστερά, θα έπρεπε να παραδεχτούμε ότι η αριστερά χτυπάει τους αδύναμους, αφού ως γνωστόν οι αναρχικοί χτυπάνε τους αδύναμους. Ολοκληρώσατε μάλιστα αυτήν τη σκέψη λέγοντας ότι οι χειρότεροι εχθροί των αναρχικών είναι η αριστερά. Συμπερασματικά: Εχθροί των αναρχικών=οι αδύναμοι και οι αριστεροί. Ταυτίσατε δηλαδή απόλυτα με αυτόν τον τρόπο φασίστες και αναρχικούς.
  Και αναρωτιέμαι: Άραγε δεν γνωρίζετε ότι στις πιο κρίσιμες ιστορικές περιόδους τα δύο ρεύματα βρέθηκαν στο ίδιο στρατόπεδο ενάντια στην αντιδραστική βία (και μάλιστα ότι τα ενιαία αυτά μέτωπα τα πρόδιδαν σχεδόν πάντα οι ΗΓΕΣΙΕΣ της αριστεράς και όχι οι ίδιοι οι κομμουνιστές ή οι αναρχικοί; (βλ. Ισπανικό εμφύλιο, Ιταλία τη δεκαετία του ’20 κλπ)).
  Δεν γνωρίζετε ότι το αναρχικό κίνημα αποτέλεσε πάντα πλούσια πηγή για την αριστερά με ιδέες και δομές όπως οι άμεση δημοκρατία, η οριζοντιότητα, οι συνελεύσεις, η αυτοδιαχείριση, η κοινωνική οικολογία, ο «κόσμος μέσα στον κόσμο» που λέμε, και τόσα και τόσα άλλα;
  Δεν γνωρίζετε ΑΥΤΗ τη στιγμή ποιοι είναι δίπλα-δίπλα σε κινήσεις πολιτών (αντι-αναπτυξιακές, οικολογικές, μεταναστευτικές, κλπ κλπ) από την Κρήτη, μέχρι τη Χαλκιδική και τον Έβρο; (Και δεν θέλω να αναφερθώ εδώ στο ποιό κομμάτι ήταν στα κινήματα αυτά ΜΟΝΟ του τόσα χρόνια, γιατί θεωρώ πως μόνο κέρδος είναι για όλους μας ότι τα μέτωπα αυτά διευρύνθηκαν).
  Τέλος, δεν γνωρίζετε σε τι περίοδο βρισκόμαστε και τα λέτε αυτά;
  Το αναρχικό κίνημα (έτσι όπως εκφράζεται μέσα από πάνω από 200 συλλογικότητες σε όλο τον ελλαδικό χώρο, δεν είμαστε μόνο άτομα, ξέρετε) θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε φασισμό και κάθε εξουσία.

  Οι δικοί μας οι εχθροί ξέρουμε ποιοι είναι. Εσείς ξέρετε;

 151. panavros said

  119.»Καλό είναι κανείς να μην γενικεύει (“αυτά γίνονται όπως φαίνεται παντού”) πράγματα που ούτε ξέρει πού τα άκουσε ούτε από ποιον» εγώ και ξέρω απο που τα άκουσα μιας και ανάφερα την πηγή (άσχετα αν ισχύουν ή όχι) και αγενής δεν γίνομαι να λέω σε συνομιλητες μου οτι λένε πράγματα που ούτε ξέρουν απο που τα άκουσαν(εσφαλμένα αφου διάβασες την αναφορά μου σε συγκεκριμένη πηγή στο σχόλιό μου). Το σταματάω εδώ γιατί δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά μην προσβάλεις τον άλλο, άλλωστε και ο Νίκος μας προέτρεψε να είμαστε κόσμιοι.

 152. […] από τον sarant στο 13 Σεπτεμβρίου, 2012  Περίμενα μερικές μέρες πριν […]

 153. Mindkaiser said

  Τελικά έχω καταλήξει ότι το ιστολόγιο πάντα ταΐζει ένα τρολ, όπως οι αθώες κορασίδες έχουν ένα ζωάκι για να αισθάνονται ευφορία.

  Κορνήλιε, έχω ένα θέμα με το μέτρο στο 129, αλλά επειδή νιώθω ποιητής εκ του προχείρου συγκρινόμενος με την αφεντιά σου, δέξου την επισήμανση ως παρατήρηση ενός κρυφού θαυμαστή.

  Για την ουσία του θέματος, νιώθω ότι διυλίζουμε τον κώνωπα με το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι τραμπούκοι είναι υπόλογοι για έτερα αδικήματα για τα οποία δε έχει διατυπωθεί καμία ένσταση. Το χειρότερο με τα συγκεκριμένα γεγονότα, είναι ότι πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι θα διασκέδαζε ιδιαίτερα με μια επανάληψη της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών. Αν φτάσουμε βέβαια μέχρι εκεί, σημαίνει ότι κάπου στο ενδιάμεσο θα έχουν συγκροτηθεί και τα SS.

 154. ππαν said

  158: Μα βέβαια, η αναφορά στην πηγή ήταν σαφέστατη και συγκεκριμένη: «Προχθές στον Real fm μετά τον Γεωργίου στην ελληνοφρένεια νομίζω» . Λάθος μου που δεν το πρόσεξα…

 155. Α said

  Αρχιδούκα, δεν έχω συνομιλήσει ποτέ στη ζωή μου με άνθρωπο που εκφράζεται όπως εσύ στο σχόλιο 99. Δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα.
  Ξαναλέω ότι σε μια κρίσιμη περίοδο σαν τη σημερινή, λίγο με ενδιαφέρει αν οι αρχιδούκες μπορούν να ξεχωρίσουν το μαύρο με το άσπρο. Με ενδιαφέρει όμως οι άνθρωποι που εκτιμώ (όπως ο Νικοκύρης καλή ώρα) και οι οποίοι θεωρώ ότι είναι άνθρωποι σαν κι αυτούς που έχω δίπλα μου στους καθημερινούς μου αγώνες (στη δουλειά μου, στη γειτονιά μου), να μην κάνουν τα ίδια σχόλια με τους εχθρούς μου.

 156. panavros said

  161. Δεν πειράζει Ππαν κι ας ειρωνεύεσαι μου φτάνει που λές «λάθος μου»…που ξέρεις μια μέρα μπορεί να μάθεις να λες «λάθος μου» χωρίς να ειρωνεύεσαι αλλά η πρόοδος έρχεται σιγά σιγά. Υπομονή λοιπόν.

 157. ο αρχιδούκας said

  πώπω έτσουξε το τελευταίο.Λοιπόν να σου ξαναπώ πώς φαίνεσαι στα μάτια ενός από τον απλό κόσμο.Αναρχοφασίστας με χοντρό πορτοφόλι παραμορφωμένος που δεν βλέπει τη μύτη του.

 158. panavros said

  Κατι σαν αρχιδούκας ενα πράμα;

 159. panavros said

  …για πες κι άλλα βουλωμένο γράμμα διαβάζεις και πάνω απ όλα είσαι κόσμιος 🙂

 160. Εγώ said

  Να μας πει ο πρόεδρος των μικροπωλητών και οι εκάστοτε εκπρόσωποι, πόσο πουλάνε τις θέσεις για κάθε πανήγυρη, όταν πχ σε δήμο της Ανατολικής Αττικής πωλούνται ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και προς 200 ευρώ έκαστη και «κάποιοι» έχουν την απαίτηση να αγοράσουν 100 θέσεις προς 60-70 ευρώ. Να μας πει επίσης αν αφού τις αγοράσουν διατηρούν την διαγράμμιση που έχει ορίσει ο κάθε δήμος κι αν «πολλαπλασιάζουν» τις θέσεις με δική τους διαγράμμιση, ουσιαστικά στριμώχνοντας μικροπωλητές που καταλήγουν να τρώγονται για το ποιος πρέπει να βρίσκεται που. Καλό θα ήταν επίσης να ξέρουμε αν υπάρχουν συνθήκες «συνδικάτου» κι αν απειλούν μικροπωλητές πως χωρίς εκείνους άδεια δεν παίρνει κανείς. Και τέλος να μας πει πόσοι, πότε και που έκοβαν αποδείξεις συμβάλλοντας στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής…Φιλικά…

 161. Immortalité said

  Καλώς τον Στέλιο! Μαύρα μάτια κάναμε! 🙂

  @109 Έχω τρελή αλλεργία στις γενικεύσεις. Και στα συμπεράσματα τύπου «έχω ένα θείο που μου είπε, βλέπε έχω πελάτες που μου λένε». Και στις διευκρινήσεις του τύπου «σχόλια κάνουμε μπορούμε να λέμε ό,τι θέμε, δεν κάνουμε και συμβόλαιο». Και στις ειρωνείες «άμα είστε ρομαντική ιδεολόγος κτλ κτλ». Κατά τα άλλα η υγεία μου είναι μια χαρά, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

 162. sarant said

  Ευχαριστώ (όχι όλους) για τα νεότερα σχόλια (όχι όλα, μερικά τα καθάρισα). Τι να κάνουμε, έχουμε και δουλειές, συμπαθάτε με.

  Στέλιο, καλώς επανήλθες!

  127: Φοβερό, Νίκιπλος!

  150: Η διατύπωσή μου δεν είναι προσεγμένη, το παραδέχομαι. Πάντως, πολλοί σημερινοί αναρχικοί πράγματι θεωρούν χειρότερο εχθρό τους την αριστερά και δεν διστάζουν να το γράψουν., Όχι οι ίδιοι με αυτούς που λέτε εσείς -αλλά αυτοί που δίνουν τον τόνο.

 163. ο αρχιδούκας said

  δεν απευθυνόμουν στο 158 αλλά στον Α του 155 και αναφερόμουν στο τελευταίο μου σχόλιο που λογοκρίθηκε.

 164. panavros said

  Τότε Αρχιδούκα συγγνώμη για την ειρωνία.

 165. panavros said

  Νίκο αν αναφέρεσαι σε εμένα θεωρώ οτι δεν προκάλεσα κανέναν και απλά υπερασπίζομαι τον εαυτό μου απο τον χωρίς λόγο ειρωνικό τόνο του/της χρήστη Ππαν με τον΄/την οποίο/α ξαναλέω δεν έχω κάτι.

 166. sarant said

  165: Όχι, δεν αναφερόμουν σε σένα!

 167. panavros said

  Δεν καταλαβαίνω τι πάθαμε σήμερα…ουτε φουλ μουν να είχαμε που βγαίνουν και οι λυκάνθρωποι :)… ωρε Ππαν φίλοι; Δε βαριέσαι εγω Γεωργίου άκουγα και μόλις τελείωσε, ο τύπος στην εκπομπή «ελληνοφρένεια», πέταξε αυτή την πληροφορία την ώρα που τα ‘χωνε στους χρυσαυγίτες. Απο εμένα τελείωσε το θέμα. Νιώθω καλά ΄να σχολιάζω στη σελίδα αυτή και με τους «θαμμώνες» δε θέλω να είμαι «τσουγκρισμένος». Γενικά τα σχόλιά σου μου είναι συμπαθή.

 168. tamistas said

  Οι χρυσαυγίτες δεν είναι και τόσο πολλοί. Είναι όμως πάρα πολλοί αυτοί που σήμερα δηλώνουν ότι τους υποστηρίζουν, μάλλον περισσότεροι απ’ ό,τι δείχνουν τα γκάλοπ. Εκεί είναι το πρόβλημα. Βρίσκουν και τα κάνουν. Τους βγάζουν ακόμα στην τηλεόραση… Δεν ξέρω, αλήθεια, αν τους φοβούνται ή έχουν άλλους λόγους, πονηρούς.
  Η δημοσκοπική άνοδος της χα, σε συνδυασμό με την γενική αδιαφορία, είναι πια πολύ ανησυχητική.

  Κι αν οι καρεκλοκέντητοι θα ψεκαστούν με ντι ντι τι,
  εσύ μικροεμποράκο σκάβεις δικό σου λάκκο.

 169. echthrosofer said

  εγω θα θελα να αναφερθω στην ουσια του θεματος και να σχολιασω αυτο:
  «αφήνοντας τους θρασύδειλους ναζιστές χωρίς έστω κι αυτό το μικροσκοπικό φύλλο συκής.»

  γιατι εσεις τους κοβετε να χρειαζονται μεγαλυτερο…

 170. sarant said

  169: 🙂 🙂 🙂

 171. anef said

  «Προτιμώ σαφώς τη στάση του δεξιού κ. Δένδια από του δημαριστερού κ. Πανούση, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει αυτόκλητος συνήγορος των τραμπούκων»

  Αυτά που λέει ο Πανούσης αμέσως παρακάτω (μετά τα περί αντιποίησης) είναι κτγμ απείρως χειρότερα: ‘Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τον κίνδυνο ή θεωρούμε ότι κινδυνεύουμε, από τη Χρυσή Αυγή, αύριο μπορεί να κινδυνεύουμε από κάπου αλλού.’ Η γνωστή θεωρία των άκρων στην πράξη: γιατί παραπονιέστε για τη ΧΑ, αφού και οι αριστεροί (εδώ η εκδοχή είναι με αναρχικούς) παρανομούν. Ας μην ξεχνάμε τη φοβερή παρανομία που δικαιολόγησε την έφοδο των ΜΑΤ στη Χαλυβουργία: στην πρώτη τους συνέλευση οι εργάτες αποφάσισαν την απεργία με συντριπτική πλειοψηφία, αλλά με ανάταση των χεριών όχι με μυστική ψηφοφορία, όπως (υποτίθεται) ότι προέβλεπε το καταστατικό τους. Και βέβαια το κράτος μας κάτι τέτοιες τρελές παρανομίες δεν τις ανέχεται.

  Σε πλήρη σύμπλευση, λοιπόν, ο γίγαντας της αριστεράς Πανούσης με τον Δένδια, ο οποίος λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στις λαϊκές έβαλε κάτι πάνοπλους της αντιτρομοκρατικής να μπουκάρουν στην κατάληψη ‘Δέλτα’ της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πάταξης της ‘ανομίας’ -μας προειδοποίησε δε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες καταλήψεις. Προφανώς μετά από κάθε ‘κόντρα’ του κράτους με τη ΧΑ θα βλέπουμε μετά κι ένα χτύπημα στο άλλο ‘άκρο’, έτσι για να εμπεδώσουμε τη σύνδεση. Αυτό το έργο θα βλέπουμε από δω και πέρα: η κυβέρνηση θα τροφοδοτεί όσο μπορεί τον εκφασισμό, όταν τα παλικάρια της ΧΑ κάνουν κάτι θεαματικό (εξαιρούνται δολοφονίες μεταναστών) θα τους ρίχνει και καμιά ψιλή, και ταυτόχρονα τις χοντρές θα τις τρώει το εργατικό κίνημα, η αριστερά και οι κομμουνιστές.

 172. willkommen in weimar said

  http://tinyurl.com/9rk892e

 173. Αρκεσινεύς said

  Κι ένα γραμματικό, διάλειμμα στις χωρίς λόγο ειρωνείες, παρεξηγήσεις, θέσεις και αντιθέσεις ιδεολογικές και μη:

  Εκείνη η προστακτική στο β΄πληθ. του ενεργητικού αορίστου των συνηρημένων ρ. (αν και η γραμματική θεωρεί άλλα συνηρημένα) γράφετε με η :σταματήστε, αγαπήστε, προσπαθήστε.

 174. spiral architect said

  @173: Είναι συνηρημένο το ρήμα προσπαθώ;

 175. Αρκεσινεύς said

  αν είναι το αγαπώ, είναι και το προσπαθώ.
  Σύμφωνα με τη γραμματική της δημοτικής τα ρ. αυτά ονομάζονται β΄συζυγίας. Συνηρημένα θεωρεί το ακούω, καίω, κλαίω, φταίω. Γι’ αυτό και η διευκρίνιση στην παρένθεση στο 173.

 176. Vouts said

  Διαβαζοντας το αρθρο αισθανθηκα μια αισιοδοξια.
  Διαβαζοντας τα σχόλια ξαναεπεσα.Είναι μεγαλείο της φιλής να τρωγόμαστε για λεπτομέρειες και να γινόμαστε χάβρα.
  «Άκουσα» και ενδιαφέροντα πράγματα-συκαρατω το 160 για περαιτέρω διερεύνηση.Κατι είχα ψυχανεμιστεί από μισόλογα σε κάποια πανηγύρια.
  Αυτό που με καίει είναι τί κάνουμε τώρα?Τα περιθώρια για αστεί στενεύουν και η ΧΑ και κάθε είδους αρνητικότητα,κερδίζουν έδαφος στην καθημερινότητα.Ναι εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία κράτους.
  Τί κάνουμε όμως?Γιατι οι πολιτικοί μας δεν φαίνονται διατεθιμένοι να ανασυγκροτήσουν το κράτος.
  117:Aν ακόμα περιμένεις τις αποδείξεις για την εγκληματική δραστηριοτητα των ΧΑ,μάλλον εθελοτυφλείς.

 177. Μαρίνα said

  Στην επαρχιακή πόλη που ζω απο χτες υπάρχει γραφείο της ΧΑ.Δεν υπήρχε πριν. Σκιάχτηκα….Είναι και κοντά στο σπίτι μου!

 178. #153 πράγματι ὑπάρχει μιὰ μετρικὴ ἀσυνέπεια. αὐτὰ παθαίνεις ὅταν στιχουργεῖς τὴν ὥρα ποὺ ντύνεσαι γιὰ νὰ βγῇς.

  #171 καὶ τί πρέπει νὰ κάνῃ; νὰ ἀφήση ἀνενόχλητες τὶς καταλήψεις ἐπειδὴ θίγονται οἱ καταληψίες ποὺ ἡ διαταγὴ δόθηκε ἀπὸ τὸν ἴδιο ὑπουργὸ ποὺ κυνηγεῖ τοὺς Χρυσαυγῖτες; νὰ βάλουμε ἕναν ὑπουργὸ ἁρμόδιο γιὰ ζητήματα ΧΑ κι ἕναν γιὰ ζητήματα ἀναρχοτέτοιων ἢ ὅπως αὐτοπροσδιορίζονται;

 179. ΠανΚαπ said

  161.
  Τελικά δεν βλέπετε λάθος, βλέπετε αυτό που θέλετε.

  Δεν ειρωνεύθηκα κανέναν. Αυτό που εκλάβατε ως ειρωνεία το έγραψα καλοπροαίρετα και δίχως εμπάθεια. Αντίθετα ειρωνικότατο ήταν το συμπέρασμα σας περί πεζοδρομίου. Εκτός αν ήταν λεπτό χιούμορ το οποίο παρεξήγησα.

  Επίσης ειρωνικό και απαξιωτικό είναι το “έχω ένα θείο που μου είπε κλπ”. Εγώ μίλησα για δικηγόρους και δικαστικούς, που έχω μαζί τους επαγγελματική σχέση, οι οποίοι μου διηγήθηκαν περιστατικά που αφορούσαν τους ίδιους ή συναδέλφους τους. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα κόμπαζαν για τα κατορθώματα τους.

  Μη διαστρέφετε. Δεν είπα “σχόλια κάνουμε μπορούμε να λέμε ό,τι θέμε”. Είπα και εννοούσα, ότι σε ένα σύντομο σχόλιο δεν μπορώ, εγώ τουλάχιστον, να χωρέσω και όλες τις πιθανές εξαιρέσεις. Για αυτό επικαλέστηκα την κοινή πρακτική και την κοινή λογική.

  Λυπάμαι που κάνετε δίκη προθέσεων. Πάντως αν είστε δικηγόρος, ανήκετε στους επιτυχημένους του κλάδου.

  Εύχομαι ειλικρινά, η υγεία σας να είναι πάντα καλή. Μου δημιουργείτε όμως ενοχές γιατί στο προηγούμενο σχόλιο μου δεν έδειξα κάποιο ενδιαφέρον γι αυτήν, όπως με ευχαριστείτε. Να προσέχετε όμως τις αλλεργίες. Μπορούν να είναι από απλώς ενοχλητικές έως επικίνδυνες. Αυτό δεν μου το είπε κανένας γνωστός μου. Καμαρώνω ότι το έμαθα στο σχολείο.

  Δεν με πειράζει αν χαρακτηρίσετε άκομψο και κακής ποιότητας χιούμορ αυτά που γραφώ στην προηγούμενη παράγραφο. Μπορεί να είναι. Θα στεναχωρηθώ όμως αν τα θεωρήσετε ειρωνικά και κυρίως παρακαλώ μη τα εκλάβετε ως απειλή, μιας και κάνω λόγο για «επικίνδυνες» αλλεργίες. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να απειλώ, ούτε να βλάπτω.

 180. gmix said

  Αυτός ο αρχι..δούκας πως μας προέκυψε; Πόσα σχόλια έγραψε ;

 181. spiral architect said

  @175: Αγαπάω – αγαπώ, ναί.
  Προσπαθάω – προσπαθώ, χμμ μάλλον όχι. 🙄
  (το προσπαθάω μού το υπογράμμισε ήδη σαν λάθος)

 182. gmix said

  Νίκο για τον Πανούση νομίζω πως έκανες λάθος .Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης του (άλλωστε δεν έχω σχέση με τα νομικά) κακώς τον μέμφεσαι για τη νομική –επιστημονική άποψη που διατύπωσε για το πότε διαπράττεται το αδίκημα της αντιποίησης αρχής. Εάν οδηγηθούν οι χρυσαυγήτες στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της αντιποίησης αρχής και οι δικαστές κρίνουν ότι δεν στοιχειοθετείται αυτό το αδίκημα και απαλλαγούν, τότε θα ανοίξει άλλος κύκλος μιλώντας για δικαστές που απαλλάσσουν την Χ.Α . Νομίζω ότι τα αδικήματα που διέπραξαν και διαπράττουν οι χ.α είναι πολύ χειρότερα από αυτό της αντιποίησης αρχής

 183. sarant said

  Καλημέρα!

  182: Μπορεί κανείς να διαβάσει όλο το άρθρο του Πανούση -κατά τη γνώμη μου, διαπνέεται από μια τάση υπεράσπισης της ΧΑ και αντιδιαστολής της με τους μπάχαλους που με βρίσκει εντελώς αντίθετο.

 184. Αρκεσινεύς said

  Καλημέρα.
  182. Spiral Architect,

  Προσπαθέω-ώ που κλίνεται σύμφωνα με το λαλ(-έ)ώ.

 185. spiral architect said

  @184: Το λαλέω – λαλώ το θυμάμαι. Το προσπαθέω – προσπαθώ, όχι. 😐

 186. spiral architect said

  … θα ψάξω και στον Τζάρτζανο. 😉

 187. Προς Αρχιδούκα κλπ

  Δηλαδή, εγώ που έχω γράψει δημόσια και επώνυμα και καταδικαστικά εκατό φορές και από πολύ παλιότερα για βία που προέρχεται ευθέως ή αποδίδεται στην ευρύτερη αριστερά (φόνος αστυνομικού στα Πατήσια, αντισυγκεντρώσεις στις συγκεντρώσεις της Χ.Α., βόμβα που σκότωσε το Αφγανάκι στον Αγ. Λευτέρη, ΠΑΜΕ στα λιμάνια και στα υπουργεία, νεκροί στη «Μαρφίν», εμπρησμός του «Αττικόν» κλπ κλπ), εγώ λοιπόν, που δε δηλώνω αριστερός, που δε βλέπω «καλή» και «κακή» βία, που δέχομαι ότι η μόνη νόμιμη βία είναι (ως αναγκαίο κακό) η βία του κράτους μέσα στο αστικό συνταγματικό πλαίσιο, δικαιούμαι τέλος πάντων να καταδικάζω τη βία της Χ.Α.;

  Ρωτάω για να ΄χω καλό ρώτημα.

 188. Who's next said

  http://topontiki.gr/article/40194
  Αναφορά στην Εισαγγελία Πρέβεζας για παρενόχληση από τη «Χρυσή Αυγή»
  Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012
  Πολίτης της Πρέβεζας τα τελευταία 24ωρα κατήγγειλε με αναφορά του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενόχληση από μέλος/η της «Χρυσής Αυγής».

  Ο συγκεκριμένος πολίτης, επώνυμα, ανέφερε στην Εισαγγελία πως ενοχλήθηκε τηλεφωνικά όσο και φυσικά από μέλος /η της «Χρυσής Αυγής». Την πρώτη φορά μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης, όπως δήλωσε, χτύπησε το θυροτηλέφωνο της οικίας του πολίτη και ζήτησε να μάθει αν υπάρχει ενόχληση από τους μετανάστες που κατοικούν στη διπλανή οικοδομή.

  Έπειτα από λίγες ημέρες, αφού έγινε αυτό το περιστατικό, ο ίδιος πολίτης της Πρέβεζας δέχθηκε τηλεφώνημα, χωρίς ωστόσο να εμφανίζεται αριθμός στη συσκευή του, καθώς η κλήση έγινε με απόκρυψη. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ο άνδρας δήλωσε πως είναι μέλος της «Χρυσής Αυγής», αρνούμενος επιμόνως να πει το όνομά του και ανέφερε ότι έχει στα χέρια του υπογραφές περιοίκων, οι οποίοι ενοχλούνται από τους μετανάστες και ότι η οργάνωση του προτίθεται «να πράξει τα δέοντα».

  Στην άρνηση του πολίτη να δώσει τη συγκατάθεσή του σε τέτοιες πρακτικές, ο άνδρας αντέδρασε απειλητικά, με τόνο φωνής έντονο και υβριστικό, λέγοντας στον πολίτη πως δεν αγαπάει την πατρίδα και τους Έλληνες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμβεί τουλάχιστον ακόμη ένα ανάλογο περιστατικό στην πόλη της Πρέβεζας.

 189. Who's next said

  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ:
  Διεκδικούμε δικαστική έρευνα για τη δράση της Χ.Α. μέσω του avaaz, της ηλεκτρονικής κοινότητας που αναλαμβάνει την προώθηση της καμπάνιας και την χρηματοδότηση σχετικών ενεργειών. Όσοι ενδιαφέρεστε, εδώ θα βρείτε το link για να υπογράψετε το υπόμνημα.
  http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Greece/
  Investigate Greece´s Golden Dawn neo-Nazi Party

 190. Servitoros said

  Δηλαδή, εγώ που έχω γράψει δημόσια και επώνυμα και καταδικαστικά εκατό φορές και από πολύ παλιότερα για βία που προέρχεται ευθέως ή αποδίδεται στην ευρύτερη αριστερά (φόνος αστυνομικού στα Πατήσια, αντισυγκεντρώσεις στις συγκεντρώσεις της Χ.Α., βόμβα που σκότωσε το Αφγανάκι στον Αγ. Λευτέρη, ΠΑΜΕ στα λιμάνια και στα υπουργεία, νεκροί στη “Μαρφίν”, εμπρησμός του “Αττικόν” κλπ κλπ),

  Εξαιρετική σύνθεση, η δε γνώσεις ντέντεκτιβ μοναδικές. Η δε εξίσωση φόνων με εμπρησμούς και μετά με διαδηλώσεις ακόμα καλύτερη. Όσο για τις αντισυγκεντρώσεις στις συγκεντρώσεις τις ΧΑ, ένα μάθημα από την ιστορία http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Cable_Street για το πώς ο φασισμός στην Μ.Β. πήρε τον μπούλο. Βέβαια άμα είσαι υποστηρικτής του βιομήχανου της Χούντας που όταν έγινε πολιτικός μας έλεγε για τον τρομοκράτη Μαντέλα και τα καλά του Απαρχαϊντ στα καλά χρόνια της ελληνικής δεξιάς δεν μπορεί να περιμένεις κάτι καλύτερο.

  Υ.Γ. Το νεοφιλελεύθερο συφερτό πότε θα γράψει κάτι για τον τύπο με τις 60 βόμβες; Περιμένουν μάλλον τα 40 για το μνημόσυνο.

 191. Who's next said

  Σανά τοβά Servitoros. Τιζκέ λεσανίμ ραμπότ.

 192. τυφλόμυγα said

  Θέλω να σχολιάσω μόνο την εκπομπή της κ. Αντωνοπούλου.

  -Θέλησε η παρουσιάστρια να αναδείξει και να καταδείξει τη χρησιμότητα των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία (κάνουν δουλειές που οι έλληνες αρνούνται να κάνουν) και επιλέγει να αναφέρει ως παράδειγμα τα φανάρια στους δρόμους. Με ένα τοπωνύμιο θα μπορούσε να τον κάνει έξαλλο και ρόμπα τον χρυσαυγίτη: Μανωλάδα.

  -Κάλεσε στην εκπομπή να σχολιάσουν τις επιθέσεις χρυσαυγιτών εναντίον μικροπωλητών δύο ακροδεξιούς (τον μπουμπούκο και τον τραμπούκο) και έναν δευτεροκλασάτο βουλευτή της Αριστεράς.

  Μετά το έκλεισα. Κατάντια, τι άλλο να πεις;

 193. Who's next said

  190: O φασισμός στην Μ.Β. δεν πήρε τον μπούλο.
  Αλλά οι πολίτες δεν του αφήνουν το πεδίο ελεύθερο
  http://liveraf.wordpress.com/

 194. Akate said

  Ορμώμενος εκ «Μπαμπίνης»,( Μπαμπινιώτης από καταγωγή)
  ο κ. Μπαρμπαρούσης . Ετεροχρονισμένα, στο ακόλουθο video,
  σε προγενέστερη δράση,»ο άμεμπτος κούκλος και ο ΔΙΑΣ που έρχεται»
  0:13-0:18 : http://www.youtube.com/watch?v=8pDLo7tBSnU&feature=player_embedded#!

 195. ndmushroom said

  Μια μικρή παρατήρηση, άσχετη και σχετική συνάμα: το προηγούμενο σαββατοκύριακο σημαδεύτηκε από 3 ταυτόχρονες σχεδόν «εκδηλώσεις» των νεοναζί συμπολιτών μας. Οι δύο (Ραφήνα, Μεσολόγγι), πήραν μεγάλη διάσταση, με τους νεοναζί συμπολίτες μας να αυτοπροβάλλονται (και να προβάλλονται, ενίοτε), ως τηρητές της νομιμότητας, υποκατάστατο των ελεγκτικών μηχανισμών κλπ. Η τρίτη ούτε που ακούστηκε (την άκουσα στα πεταχτά σε ένα βραδυνό δελτίο ειδήσεων την Κυριακή, και δεν τη βρίσκω πλέον παρά σε ιστολόγια) και αφορά την παρεμπόδιση ελέγχων του ΣΔΟΕ σε Έλληνες μικροπωλητές στην Καλλιθέα. Όσο να πεις, μια τέτοια είδηση δε συνάδει με την εικόνα του προστάτη της νομιμότητας…

 196. Vouts said

  195.Δωσε ενα λινκ για την 3η δράση.Δεν εμφανιζεται στο γουγλ

 197. 196 Χρυσή Αυγή ΣΔΟΕ Έλληνες μικροπωλητές Καλλιθέα

 198. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

  Βαριέμαι το πολύ το κύριο ελέησον οπότε θα μου συγχωρήσεις Νίκο που δε θα πω μια από τα ίδια για τα Χρυσά Αυγοκέφαλα αλλά αυτός ο αφορισμός σου όντως με εξέπληξε:

  «Και αυτό διαφοροποιεί τη χρυσαυγίτικη βία από την υπαρκτή ή υποτιθέμενη βία της αριστεράς, που ποτέ δεν ασκήθηκε με στόχο τον αδύνατο και που δεν θα τη συζητήσω τώρα, αν και θα διευκρινίσω ότι τους αναρχικούς δεν τους συμπεριλαμβάνω στην αριστερά, ούτε και οι ίδιοι άλλωστε συγκαταλέγουν εκεί τον εαυτό τους.»

  Συναισθηματικά το είπες ή σοβαρά κοίταξες όλη την ιστορία της Αριστεράς (εντός και εκτός Ελλάδας) και κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα; Να το έλεγε κάποιος άλλος θα το διάβαζα απλώς σαν ωραίο χωρατό… Υποπτεύομαι πως θα υπάρχει μια περίεργη λογική (που εξαιρεί ό,τι δε βολεύει) που θα το δικαιολογεί.

 199. sarant said

  195-197: Ε, αυτό δεν το ήξερα.

  198: Το είπα συνοπτικά, και κοιτάζοντας εντός Ελλάδος.

 200. # 90 Σερβιτόρος

  «Βέβαια άμα είσαι υποστηρικτής του βιομήχανου της Χούντας που όταν έγινε πολιτικός μας έλεγε για τον τρομοκράτη Μαντέλα και τα καλά του Απαρχαϊντ στα καλά χρόνια της ελληνικής δεξιάς δεν μπορεί να περιμένεις κάτι καλύτερο.»

  Αν αναφέρεστε σε μένα, μιλήστε καθαρά. Όνομα έχει αυτός «ο βιομήχανος της Χούντας’ που έγινε πολιτικός; Και ποια σχέση έχω εγώ μαζί του; Και γιατί ήτανε «καλά» τα χρόνια της ελληνικής δεξιάς; Περιμένω απαντήσεις.

 201. μπαμπάς λύκος said

  93. «Ούτε τη MARFIN με τους τρεις ανθρώπους μέσα.»
  Είσαι σίγουρος γι αυτό που γράφεις? Γιατί τα χρυσαύγουλα έχουν γράψει την δική τους ιστορία με προβοκάτσιες.

 202. kseeath said

  Μεταναστευτικά εμβάσματα και άλλα ρατσιστικά παραμύθια

  Παράλληλα με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις υπό την ονομασία “ξένιος Ζευς”, ένα πλήθος δημοσιευμάτων κατέκλυσε το διαδίκτυο σχετικά με τα εμβάσματα των μεταναστών προς τις χώρες τους και την δήθεν “αιμορραγία” που προκαλούν στην ελληνική οικονομία, την ώρα μάλιστα που ο “χειμαζόμενος” ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα εξαιτίας του μνημονίου. Είναι προφανής ο στόχος των αλλεπάλληλων αναδημοσιεύσεων αυτής της είδησης, από εθνικόφρονα κυρίως μπλοκ αλλά και από εφημερίδες που κάνουν πλάτες σε αυτού τους είδους την “πληροφόρηση”.

  Συνέχεια εδώhttp://wp.me/pryYN-16r

 203. sarant said

  202: Σας ευχαριστώ πολύ, είναι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο. Πρέπει κι εγώ να γράψω για το θέμα!

 204. kseeath said

  Παρακαλώ για τα καλά σας λόγια

 205. mas.gr said


  Στην πόλη Ντέτμολντ της Bεστφαλίας, δύο Έλληνες μετανάστες 35 και 51 ετών έπεσαν θύματα ρατσιστικής βίας από νεαρούς νεοναζί.
  Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δύο Έλληνες μετανάστες πουλούσαν εφημερίδες στους δρόμους της πόλης όταν περικυκλώθηκαν από ομάδα νεαρών ακροδεξιών οι οποίοι τους ζήτησαν να τους δείξουν αν έχουν άδεια να πουλάνε εφημερίδες. Μια τακτική παρόμοια με αυτή που εφαρμόζουν τα τάγματα εφ
  όδου της Χρυσής Αυγής στη χώρα μας και δείχνει ότι πρόκειται για κοινή γραμμή των ναζιστικών κομμάτων να δρουν με αυτόν τον τρόπο.
  Η ομάδα των νεαρών μελών του κόμματος NDP στη συνέχεια ξυλοκόπησε τους δύο Έλληνες κατηγορώντας τους πως πούλαγαν παράνομα εφημερίδες προκαλώντας νέες ανησυχίες στην κοινότητα των μεταναστών μιάς και το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων από νεοναζί.

 206. Vouts said

  Το ερωτημα παραμένει.Τί δει γενέσθαι?Τί κάνουμε?

 207. Mindkaiser said

  Θλιβερό κείμενο του Κασιμάτη στην Καθημερινή. Κρίμα…

  Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία

 208. Immortalité said

  Υπάρχει και υγιώς σκεπτόμενος μικροδημοσιογραφάκος. Τι να σου κάνει κι ένας Μπουκάλας μόνος στη θάλασσα…

 209. Immortalité said

  @207 Κάιζερ, θα νομίζουν ότι ήμασταν συνεννοημένοι 😉

 210. ππαν said

  Σύμπτωση !
  Για τον Κασιμάτη: Πάντα έχει πιο κάτω λοιπόν. Περιμένουμε τώρα να βρει πετρέλαιο

 211. Mindkaiser said

  @209

  Τα μεγάλα πνεύματα κ.τ.λ., κ.τ.λ. … 🙂

 212. Immortalité said

  @210 Πάντα υπάρχει πιο κάτω. Πετρέλαιο όμως όχι απαραίτητα.

  @211 😀

 213. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

  (199) Και πάλι, ακόμα και μέσα στα σύνορα της Ελλάδας θέλει λιγάκι κόκκινα γυαλιά (α ρε Συρίγο) για να το πεις αυτό 🙂 αλλά είναι πιο εύκολο από να συμπεριλάβεις τα μέρη όπου η αριστερά έγινε εξουσία μόνιμα (και όχι μόνο προσωρινά και στο βουνό).

  Ενημερωτικά η πορεία για το νέο «εμφύλιο» βλέπω πως συνεχίζεται:
  http://www.news123.gr/nea/newsgroup.php/2391219/
  (το εμφύλιος σε εισαγωγικά γιατί αμφιβάλλω αν οι μετέχοντες θα ανήκουν στην ίδια εθνική ομάδα όταν θα φτάσουμε εκεί).

  Και για το ψυχαγωγικό της υπόθεσης:
  http://www.nooz.gr/greece/suntagmatiki-ektropi-fovatai-i-xrusi-augi160912
  Ο τίτλος και μόνο με έκανε να λυθώ στα γέλια… Φωνάζει ο κλέφτης κλπ.

 214. Μαρία said

  213 Γιά πιάσε αυτό, μια που σε πετυχαίνω.
  http://enthemata.wordpress.com/2012/09/16/veikoy/

 215. cronopiusa said

  Ξεκίνησε αυτή η καμπάνια διεκδικώντας δικαστική έρευνα για τη δράση της Χ.Α. μέσω του avaaz
  Όσες/οι ενδιαφέρεστε, εδώ θα βρείτε το link για να υπογράψετε το υπόμνημα.

  http://www.avaaz.org/en/petition/Investigate_the_Golden_Dawn_neoNazi_Party_of_Greece/

 216. S.T. said

  Πάντως υπάρχουν και Έλληνες που σαν μετανάστες οι ίδιοι και τα παιδιά τους,έκαναν το καθήκον τους,στην απόπειρα της συμμορίας.

  Έξαλλη η ομογένεια της Αυστραλίας με την Χρυσή Αυγή.

  http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_870.html

 217. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

  214) Να’σαι καλά βρε Μαρία – τα πρακτικά του συνεδρίου μήπως έχεις ακουστά αν θα εκδωθούν ή θα πρέπει να ελπίζω πως θα μου απαντήσει ο Λιάκος αν του γράψω; 🙂 Η σνομπαρία των νοτιοανδριωτών για τη φάρα μας τους βγήκε ξυνή με την ανάπτυξη του τουρισμού (που βέβαια επιτάχυνε την ομογενοποίηση των αρβανιτοχωριών).

 218. enthemata said

  217) Για τα Πρακτικά μου είπαν ότι στη λήξη των εργασιών ειπώθηκε, γενικώς, ότι θα εκδοθούν. Νομίζω ο Λιάκος είναι αυτός που θα ξέρει πότε, πού κλπ. Και πάντως απαντά συστηματικά στα μαίηλ του!
  Στρατής Μπ.

 219. Ένας Χασάπης από τα Παλιά. said

  (218) Ευχαριστώ.

 220. Servitoros said

  Η συνοδεία του Μπαρμπαρούση στο Μεσολλόγι έβγαλε λαβράκι: Αίμα, τιμή, σημαία αλβανική

 221. ππαν said

  Και μετά τους κατηγορείτε! 🙂

 222. spiral architect said

  @220: Δεν εκπλήσσομαι Σερβιτόρε.

 223. LandS said

  Βέβαια δεν θα βάζαμε και μεγάλο στοίχημα για τα αντιρατσιστικά αισθήματα του μπλογκ που δημοσιεύει την παρατήρηση/είδηση.

 224. Vouts said

  Aς δουμε και ενα αρθρο πιο φιλοκυβερνητικου εντύπου
  http://www.tovima.gr/vimagazino/views/article/?aid=475190#.UFdBZGBUeuA.twitter

 225. Mindkaiser said

  @207, 208, 210

  Και μετά το γενικότερο κράξιμο που έπεσε, οποία έκπληξις, επανήλθε στο θέμα. Μαζεύονται όμως τα άτιμα τα ασυμμάζευτα;

  Η βία και η δράση

 226. ideoscavenger said

  @87: Τι σας εχουν κανει οι πιθηκοι ; θεωρειτε εαυτόν ανώτερο του hοmo sapiens πιθηκου ; και αν ναι, την εντυπωση σας αυτη την βασιζετε σε επιστημονικα δεδομενα ή θρησκευτικο δογμα ; θα με ενδιεφερε η τοποθετηση σας, ειλικρινα.

  θα ηθελα να ρωτησω τον οικοδεσποτη μας αν υπαρχει ελληνικη λεξη για το πογκρόμ

  και αλλη μια διευκρινιστικη ερώτηση – γιατί τοση απαξιωση του αναρχισμου ; απο οτι εχω διαβσει ειναι μια θετικη ιδεολογια.

 227. ideoscavenger said

  * διαβασει (συγνωμη)

 228. sarant said

  226: Καλημέρα. Ελληνική λέξη για το πογκρόμ δεν ξέρω -λέμε όμως «διωγμός» που κοντά πέφτει.

  Όσο για τον αναρχισμό, η βασική μου διαφωνία είναι με τη συμπεριφορά και τις πράξεις πολλών που αποκαλούνται αναρχικοί, όχι με την ιδεολογία καθαυτή. Και εξάλλου δεν τους απαξιώνω, λέω ότι δεν τους συγκαταλέγω στην αριστερά, όπως άλλωστε και εκείνοι δεν συγκαταλέγουν εκεί τον εαυτό τους και μάλιστα θεωρούν ότι οι αριστεροί είναι ο χειρότερος εχθρός τους.

 229. […] Ο υγιώς σκεπτόμενος μικροεμποράκος πουλάει σβάστικες …- εξαιρετική ανάλυση (ΚΑΙ για το νομικό σκέλος αφορόν επιθέσεις σε μικροπωλητές) από τον Νίκο Σαραντάκο, 13-9-2012 […]

 230. […] Του Νίκου Σαραντάκου στο ιστολόγιο του Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία […]

 231. Μεταφραστής said

  …υποτιθέμενη βία της αριστεράς, που ποτέ δεν ασκήθηκε με στόχο τον αδύνατο….

  Θυμίσου τον καστανά με την φουφού. Η λεγόμενη αριστερά δεν ήταν τότε στην κυβέρνηση;
  Θυμίσου και πόσοι έχασαν το σπίτι του ή το μαγαζί τους λόγω χαρατσιών που τα συνεχίζει και τα επαυξάνει η λεγόμενη αριστερά και τώρα αυτοί οι άνθρωποι είναι άστεγοι και αναγκάζονται να επιζούν από σισσίτια της Εκκλησιάς, ενώ οι τράπεζες δήθεν «ανακεφαλαιώνονται» ή καλύτερα και έξω από τα δόντια, πλουτίζουν από τα χαράτσια που επαυξάνει αυτή η αριστερά. Ή μάλλον να την ονομάσω φασιστερά;

 232. sarant said

  Το άρθρο δεν μιλάει για την κρατική βία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: