Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεζεδάκια μετά το ναυάγιο

Posted by sarant στο 24 Νοεμβρίου, 2012


Κατά τις εκτιμήσεις πολλών σχολιαστών, η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών έκλεισε με ναυάγιο, οπότε τα σημερινά μεζεδάκια είναι μεζεδάκια μετά το ναυάγιο. Όμως και τη Δευτέρα θα γίνει νέα συνεδρίαση, της ευρωομάδας, οπότε δεν αποκλείεται τα μεζεδάκια να αποδειχτούν και μεζεδάκια πριν από το ναυάγιο ή εν μέσω δύο ναυαγίων -αλλά ας μην προτρέχουμε, πολύ περισσότερο που βρήκαμε και τίτλο για το άρθρο.

Την ωραία φωτογραφία αριστερά την πήρα από το protagon.gr -και εκτός από εικονογράφηση του άρθρου μού προσφέρει και το πρώτο μεζεδάκι. Αν προσέξετε τη λεζάντα, στη δεύτερη αράδα, γράφει ότι υπήρξαν «διαφωνίες εταιρίων», που ίσως είναι διασταύρωση του εταίρου με την εταιρεία, αλλά δεν νομίζω να ήταν εκούσιο.

Το επόμενο μεζεδάκι μού το έστειλε φίλος και είναι από ρεπορτάζ του in.gr. Σύμφωνα λοιπόν με τον ηγέτη της Χαμάς, «το Ισραήλ απέτυχε να πετύχει τους στόχους της επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας». Καιρό γράφω για το «απέτυχε να…» που είναι κακή μετάφραση τού failed to… αλλά ως τώρα δεν είχα δει το «απέτυχε να πετύχει» (προφανώς από το failed to accomplish).

Ίσως πρέπει να ανακηρύξουμε το ρήμα «πετυχαίνω» σε Ταλαιπωρημένη Λέξη της βδομάδας, διότι πρωταγωνιστεί και στο επόμενο μεζεδάκι, που το έστειλε καλή φίλη και συνάδελφος. Η αστυνομία έπιασε κάποιους στο Βόλο με εκρηκτικά στο αυτοκίνητό τους και ο οδηγός δήλωσε ότι οι άλλοι δύο δεν γνώριζαν το φορτίο, και αυτό το έκανε «για να πετύχουν καλής μεταχείρισης». Φυσικά, το σωστό είναι «να τύχουν», αν και προσωπικά δεν το πολυσυνηθίζω, μια και βρίσκω άβολη τη σύνταξη με γενική (βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, θα μπορούσαμε εύκολα να το συντάξουμε και με αιτιατική, έτυχε ευνοϊκή μεταχείριση, όπως λέγαμε μικροί ότι «τύχαμε» τον Κολοκοτρώνη ή τον Πελέ στα χαρτάκια).

Επί της ουσίας βέβαια, η είδηση είναι μάλλον ανησυχητική, αφού ο συλληφθέντας (σικ) ομολόγησε ότι είχε σκοπό να κάψει ένα τζαμί, κατ΄εντολή της Χρυσής Αυγής, που του έδιναν να κάνει μερικά μεροκάματα, προφανώς για να τους προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες. Είναι όμως επαγγελματική διαστροφή των γραφιάδων να μην προσέχουν μόνο το περιεχόμενο της είδησης αλλά και τον τρόπο που είναι γραμμένη. Η οποία είδηση έχει και δεύτερο μαργαριταράκι, μια και το τζαμί που θα έκαιγε ο 22χρονος βρισκόταν στην οδό Αδμηττού στο Βόλο. Δεν ξέρετε πού είναι η οδός Αδμηττού; Είναι στη διασταύρωση της Αδμήτου με την Αρδηττού! (Αδμήτου βέβαια είναι το σωστό, ο Άδμητος ήταν βασιλιάς στις Φερές, δηλαδή εκεί κοντά -αλλά τον έχει επισκιάσει η γυναίκα του, η Άλκηστη).

Ερώτηση άλλου φίλου και συναδέλφου: Δεν είναι παράξενο που τα αντιιικά (antivirus) τα γράφουμε με τρία ι, ενώ τα αντιρετροϊκά τα γράφουμε μόνο με ένα; (π.χ. εδώ). Υπάρχει και ο τύπος «αντιρετροϊικά», αλλά υστερεί σαφώς σε συχνότητα χρήσης. Παράξενο είναι, αλλά δεν το βρίσκω αφύσικο, η γλώσσα δεν εξελίσσεται πάντοτε σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Συνεχίζω με ένα μαργαριτάρι που ψάρεψε ο φίλος Θέμης και το σχολίασε πολύ νόστιμα στη Λεξιλογία: Π.Μπόφινγκερ: Η κρίση επέφερε στη Γερμανία κέρδη δισεκατομμυρίων
Σχόλιο του Θέμη: Η αειφόρα σύγχυση μεταξύ του αποφέρω και του επιφέρω με κάνει να υποφέρω από την αποφορά και να το αναφέρω καταφερόμενος εναντίον της. Δεν μπορώ να την αφήσω να περιφέρεται, αλλά ελπίζω να τη μεταφέρω χωρίς να παραφέρομαι. Δεν είναι ίδια, βρε παιδιά: διαφέρουν!

Οι χαρτογράφοι της Νομανσλάνδης παρακαλούνται να πιάσουν τα μολύβια τους, διότι σε πρόσφατο άρθρο της Αυγής ανακαλύφθηκαν τα «νησιά Channel».

Τρεις ή τέσσερις φίλοι μού έστειλαν ηλεμήνυμα στο οποίο με ρωτάνε αν υπάρχει ο τύπος «της εντολίδος», που χρησιμοποίησε δικηγόρος αναφερόμενος σε μια υπόθεση για την οποία έχει ήδη γίνει αρκετός θόρυβος. Ομολογώ ότι δεν τον ήξερα, αλλά στη Λεξιλογία που το συζητήσαμε προέκυψε ότι ο τύπος «η εντολίς», ως θηλυκό του «εντολεύς», αν και δεν είναι αρχαίος, υπάρχει και πλάστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα -τον καταγράφει ο Κουμανούδης στη «Συναγωγή νέων λέξεων». Προφανώς τόσα χρόνια έμενε κρυμμένος σε υπόγειους διαδρόμους δικαστηρίων και ξαφνικά βγήκε στο φως της ημέρας και μας τρόμαξε. Έτσι κι αλλιώς πάντως, μόνο δικηγόροι πρόκειται να τον χρησιμοποιούν ή να μην τον χρησιμοποιούν.

Ένα πανέξυπνο άρθρο που διάβασα σε έναν ιστότοπο που έχει και πολλά άλλα έξυπνα άρθρα, αποδεικνύει ότι, μετά το αμπεμπαμπλόμ και το «άκατα μάκατα σούκουτου μπε» έχει αρχαία προέλευση, και μάλιστα εμφανίζεται στον Δίσκο της Φαιστού,  όπως συμπέρανε «μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής από την Αγία Βαρβάρα Αττικής, Αγησίλαος Κακαρούκας». Εγώ βέβαια, όπως ίσως θα θυμάστε, είχα δώσει μια διαφορετική εκδοχή για την αρχαιοελληνική προέλευση του άκατα-μάκατα, αλλά δεν επιμένω -άλλωστε οι δυο εκδοχές δεν διαφέρουν και τόσο πολύ και ίσως μπορούν να ενοποιηθούν.

Παραξενεύεται ένας φίλος με τη διατύπωση που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Παιδείας, που έκανε λόγο για «αύξηση λεκτικής και προφορικής βίας«. Είναι λίγο περίεργο, αν και τα δύο δεν ταυτίζονται. Πάντως, δεν αποκλείω να ειπώθηκε «ηλεκτρονική και προφορική» και να μεταφέρθηκε λάθος.

Κάποιο βραβείο δημοσιογραφίας πρέπει να δοθεί στους σκληρά αγωνιζόμενους ανακρ… δημοσιογράφους του Σκάι που πρωτοστάτησαν στο ξεσκέπασμα του ανθέλληνα ευρωβουλευτή εδώ:

Και κλείνω με ένα υστερόγραφο. Έγραψα πιο πάνω «ο συλληφθέντας» και έβαλα «σικ». Ωστόσο, ο τύπος χρησιμοποιείται πάρα πολύ, και με έκπληξη διαπιστώνω ότι τον βλέπω και σε προπύργια του γλωσσικού ευπρεπισμού, όπως στην Καθημερινή (προχτεσινό: σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία…) Μοιραία, όταν ένας τύπος τρίβεται στη χρήση, εξομαλύνεται. Έτσι και πριν από εκατό χρόνια, όλοι έλεγαν «ο απαλλαγέντας, βγήκε απαλλαγέντας», για όσους είχαν πάρει απαλλαγή από τον στρατό. Βέβαια, το μειονέκτημα του τύπου «ο συλληφθέντας» είναι ότι δεν έχει θηλυκό. Ε, ας μην πιάνουν γυναίκες.

 

109 Σχόλια προς “Μεζεδάκια μετά το ναυάγιο”

 1. ππαν said

  Μα πού είναι οι άλλοι; Καλημέρα!

 2. Γς said

  Καλημέρα,
  Μεζεδάκια μετά το ναυάγιο
  και θυμήθηκα τους θαλασσινούς μεζέδες στη κυκλαδίτικη ψαροταβέρνα Ναυάγιο στον Αδάμαντα του λιμανιου της Μήλου. Αστακομακαρονάδες, παέλια, ουζάκι και τέτοια

 3. Μαρία said

  1. Πιάσε αυτό:
  http://www.left.gr/article.php?id=14356

 4. ππαν said

  Τα αυτονόητα. Μερσί.

 5. @1: Εντάξει Σάββατο είναι! Άφησε μας να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω! 😀

  Καλημέρα!! 🙂

 6. Γς said

  Πως πάει; Τι κάνει η άλλη μισή Αθήνα;
  Η στερημένη

 7. Προσγολίτης said

  1
  > Μα πού είναι οι άλλοι;

  Δεν ξέρω. Πάντως εγώ δεν είμαι (ακόμα)… συλληφθέντας.

  Καλημέρα σε όλους!

 8. bernardina said

  Θέλω ν’ αγιάσω αλλά δε μ’ αφήνει το λιβάνι…
  Επειδή κάποιοι μας θεωρούν υπερβολικούς, κολλημένους, ακόμα και εμπαθείς, όταν λέμε ότι τα λερναία έχουν ψωμάκι, πάρε άλλη μια μερίδα να σου βρίσκεται. «Σοβαρό» βιβλίο από σοβαρό εκδοτικό οίκο; Ή να ΄χαμε να λέγαμε, και με την ευκαιρία να βγάζαμε και κανένα ευρουδάκι;

  Για όσους ενδιαφέρονται για τη χτεσινή βιβλιοπαρουσίαση, τα πράγματα κύλησαν λίγο πολύ όπως θα περίμενε κανείς. Χαριτωμένο ενσταντανέ οι δύο κυρίες και ο κύριος με τις χαρτονένιες πικέτες που είχαν σταθεί έξω από την πόρτα της αίθουσας. Δεν συγκράτησα ακριβώς τα συνθήματα -επικρατούσε και ημίφως-, αλλά η ουσία ήταν ότι τον πόλεμο των φθόγγων των ξεκίνησαν οι γλωσσολόγοι, ότι τα γράμματα είναι μια χαρά και κάτω τα χέρια. Για μια στιγμή σκέφτηκα να τους πω να περάσουν μέσα, αλλά δεν είχα ούτε αρμοδιότητα ούτε δικαιοδοσία κι έτσι το απέφυγα.
  Ωστόσο, έγινε φανερό για μια ακόμα φορά πόσο άχαρο είναι να λες την επιστημονική αλήθεια όταν απέναντί σου έχουν παραταχθεί ωραία και χρειαζούμενα, όπως αποδεικνύεται, παραμύθια, όπως Η Μητέρα Όλων των Γλωσσών, τα Απεμπολών Σε Του Κείθε Εμβολών Πλην Πλων, οι Πορτοκάλοι, οι Νεφελίμ, οι Τζανοτζιροπουλίμ και οι Καραπιπερίμ. Άντε να τα βάλεις μαζί τους με όπλα κάτι συγχρονίες και κάτι διαχρονίες. Fat chance, που λένε και στο χωργιόμ’.
  Το παρόν ιστολόγιο αναφέρθηκε κάμποσες φορές, καθώς και η επινόηση του επιτυχημένου όρου «λερναίο» από τον Νικοκύρη, και δεν έλειψαν τα επαινετικά και γεμάτα σεβασμό σχόλια για το ακούραστο έργο του. Δυστυχώς, όπως είπα και πιο πάνω, διαπίστωσα μια αμηχανία ως προς το «τι κάνουμε», κι εκεί φάνηκε σε όλο του το μεγαλείο το πόσο δυσανάλογα μοιρασμένες είναι οι δυνάμεις.
  Καλημερούδια και συγνώμη για το σεντονάκι. 🙂

 9. Αντιφασίστας said

  Καλημέρα σε όλες και σε όλους!
  3: Για τον Τατσόπουλο χτυπάει η καμπάνα, έτσι; Τι έχουν πάθει μερικοί Συριζαίοι βουλευτές; Ο ένας αποκάλεσε τον Σόιμπλε κουτσό, ο άλλος θα μας αναγκάσει να βαδίζουμε τοίχο-τοίχο, για να σοβαρευτούμε λιγάκι!
  Στα χαρτάκια δεν θυμάμαι να τυχαίναμε τον Κολοκοτρώνη, Νικοκύρη. Τον Χαλιαμπάλια θυμάμαι, τον Σκευοφύλακα, τον Στραβοπόδη, τον Πομώνη, τον »είσαι σαν τον Μυλωνά!». Κι αν με χίλιους κόπους συμπληρώναμε το άλμπουμ, κερδίζαμε μια δερμάτινη μπάλα, όνειρο ζωής τότε.

 10. Γς said

  >απέτυχε να πετύχει
  Πέτυχε να αποτύχε
  Πέτυχε να πετύχει
  Απέτυχε να αποτύχει

  Δεν έτυχε, πέτυχε
  Ετυχε, απέτυχε.

  γμτ ατυχία μου

 11. sarant said

  Ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια!

  8: Μπέρνι, ευχαριστώ για την παρουσίαση της παρουσίασης! 🙂

  9: Αγαπητέ δεν υπήρχαν μόνο ποδοσφαιριστές, υπήρχαν και ήρωες, περί το 1969 ενόψει 150ετηρίδος. Το θυμάμαι καλά, διότι στη γειτονιά μου ήταν σπανιότατος ο Δυοβουνιώτης, Μια ωραία πρωία έτυχα τον Δυοβουνιώτη λοιπόν και, επειδή δεν είχα βλέψεις να συμπληρώσω το άλμπουμ (μου έλειπαν όλοι οι απλώς σπάνιοι) τον
  αντάλλαξα ύστερα από δημοπρασία και βρέθηκα με μάτσα ολόκληρα από Καραϊσκάκηδες, Κολοκοτρώνηδες, Νικηταράδες, και άλλους μη σπάνιους,.

 12. Ο Τατσόπουλος είναι μια περίεργη περίπτωση, ναυαγός στην εποχή της αμφίδρομης επικοινωνίας. Όσο έγραφε τα βιβλία του και οι αναγνώστες του δεν του απαντούσαν, τουλάχιστον όχι άμεσα, ήταν Κάποιος. Μετά έπαθε κάτι από το οποίο υποφέρουν αρκετοί νέοι συγγραφείς με έλλειψη έμπνευσης: άρχισε να γράφει στις εφημερίδες, σχολιάζοντας τα τρέχοντα. Εκεί ήταν κάποιος ανάμεσα σε άλλους. Και ύστερα ανακάλυψε το Facebook. Και τα γά****σε όλα!

 13. Γς said

  >όπως λέγαμε μικροί ότι “τύχαμε” τον Κολοκοτρώνη ή τον Πελέ στα χαρτάκια

  Ο κυρ Νίκος και τα ψιλικά του δίπλα στο φούρνο του Νατσούλη, που στη γωνία ήταν το μπακάλικο του Νισάγκα, το καρβουνιάρικο πιο πέρα και ο παγοπώλης (Πάγος, όχι παγωτό).

  Μαζί με τα χαρτάκια, είχε και κάτι λότους, με πολλά δώρα και μια μπάλα ποδοσφαίρου!
  Αυτήν είχα βάλει στο μάτι 7-8 χρονών και να ο ένας λότος μετά τον άλλο. 500 δρχ (της εποχής) ο ένας. (όσο ένα κουλούρι).
  Μέχρι που μια μέρα την πέτυχα: ‘Μία μπάλα ποδοσφαίρου’, έγραφε το χαρτάκι μεσα στο λαχνό.
  Θυμάμαι τον κυρ Νίκο να το παίρνει, να βάζει τα γυαλιά του, να το διαβάζει, να τρέμουν τα χέρια του και να μου δίνει μία … σφυρίχτρα.
  Και ποιός είδε το θεό και δε φοβήθηκε. Του έκανα καλοκαιρινό το ψιλικατζίδικο. Εφυγα φωνάζωντας ότι θα ξαναγυρίσω με όλη τους δικούς μου. (συμμορία γειτονιάς των εαρλυ φίφτιζ, πολύ άγριο πράγμα).
  Δεν τους βρήκα και πέρασα από το σπίτι. Και τι βλέπω. Μια μπάλα ποδοσφαίρου!
  -Την έφερε ο κύριος Νίκος.

 14. π2 said

  Έψαξα να βρω σχετική ανάρτηση αλλά δεν βρήκα, οπότε συγγνώμη για το άσχετον του πράγματος. Ψάχνει η γυναίκα μου το νόημα μιας λέξης σε ένα ποίημα του Κρυστάλλη (Θρύλος ή Το Τραγούδι της Βρύσης, έχει μελοποιηθεί από τον Αλέκο Ξένο) και η βιβλιοθήκη μου δεν με βοηθά:

  Σημειώνω την πρώτη στροφή μήπως βρεθεί ευκολότερα το ποίημα (υπάρχει στα άπαντα του ποιητή):

  Της νερομάνας το στοιχειό
  σαν παλληκάρι βγαίνει,
  βγαίνει στον ήλιο να λιαστή,
  να παίξη και να χτενιστή
  με τ’ασημένοι χτένι.

  Η στροφή με τη λέξη που ψάχνω είναι η εξής:

  Και το στοιχειό με το νερό
  μέσα στη γης εμπαίνει
  μπαίνει και πάει γοργά γοργά
  στης νιας τα πόδια όπου νοφά
  πάει για να βρει το χτένι.

  Ξέρει κανείς τι σημαίνει νοφά;

 15. ππαν said

  9: Σιγά το νέο συγγραφέα. Σχολείο πήγαινα όταν διάβαζα το Παυσίπονο και τους Ανήλικους. Είναι τεράστιο νούμερο και ντροπή για την αριστερά ή μάλλον για το κόμμα που τον διάλεξε, όπως διάλεξε και τον άλλο αστέρα τον Ψαριανό. Για μένα είναι ακόμη χειρότερη η αηδία που έγραψε για τον μπάμπι. Κατινιά, μικροπρέπεια, όλα τα χαρίσματα.

 16. gpoint said

  Αραγε το α στο άκατα-μάκατα κ.λ.π. είναι δασυνόμενο ή όχι ;;;;;;

  Ιδού η απορία !!!!!!!!!11

  Το Αααα, καταμάχια (θράψαλα, καλαμάρια) δεν παίζει ;;

 17. Μαρία said

  14 Τυπογραφικό λάθος είναι αντί του νογά.

 18. ππαν said

  17: Εσύ πού το ξέρεις δηλαδή; 🙂

 19. sarant said

  17: Με πρόλαβες, μπράβο!

  8: Πριν το ξέχασα. Σε αυτό το θέμα αξίζει χωριστό άρθρο, θα έρθει αργά ή γρήγορα.

 20. Γς said

  15:
  >διάλεξε
  μάζεψε, ίσως;

 21. Δεν είναι ρήμα εκεί που βρίσκεται, βρε παιδιά, τροπικό επίρρημα πρέπει να είναι

 22. Μαρία said

  18 Έχω τα άπαντα του Κρυστάλλη.

 23. sarant said

  22: Ναι και είναι στο τέλος-τέλος και με πρόλαβες 🙂

  Λέξη από νοφ- δεν υπάρχει στα ελληνικά, παρέμπ, εκτός αν λογαριάσουμε τους ΝΟΦίτες.

 24. ππαν said

  22: Α είπα κι εγώ, στον Σκύλο πες τα.
  Γιατί Σκύλε, αφού λέμε «όπου φτάσει»;

 25. Γς said

  Δεν νογάω τίποτα
  Δεν κατέχω πράγμα
  τό λεγε κι η γιαγιά μου

  τι είναι αυτό το νογά;

 26. π2 said

  Μερσί Μαρία, λάθος μεταγραφή στην παρτιτούρα φαίνεται.

  Ο Αλέκος Ξένος, παρεμπιπτόντως, είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πρόσφατα ακυρώθηκαν συναυλίες του από τη ΧΑ!

 27. sarant said

  26: Ήταν συνθέτης της σοβαρής μουσικής και εχθρικός προς το ρεμπέτικο.

 28. π2 said

  Κι επειδή από τη στροφή που παρέθεσα μπορεί να φαίνεται περίεργο το νογά, στέκει μια χαρά (έκλεψε η νια το χτένι του στοιχειού και στέρεψε η νερομάνα, το νερό καταλαβαίνει ποιος το έκλεψε).

 29. π2 said

  27: Δεν είμαι ειδικός, αλλά έχω την εντύπωση πως οι Επτανήσιοι συνθέτες γενικώς είχαν μια δυσανεξία προς τα ανατολίτικα στοιχεία στη μουσική και όχι μόνο.

 30. Μαρία said

  26 Την είχα διαβάσει τη ματαίωση.
  27 Ακριβώς. Το είχε συνδέσει με τον υπόκοσμο. Έχω δει σχετικό ντοκιμαντέρ στην ΕΤ αλλά είναι γνωστός κι απ’ το θέατρο στο βουνό της Αλίντας Δημητρίου.

 31. Γς said

  26:
  >Μετά τους Αλβανούς (βλ. «Χυτήριο») ήρθε η σειρά των (αριστερών) Ελλήνων; Μετά τους Αριστερούς, ήρθε η σειρά των μουσικών; Και μετά τι; Θα έρθει η σειρά των ταινιών; Των βιβλίων; Των εικαστικών;

  Εγώ άκουσα ότι πριν τους μουσικούς είναι οι θαμώνες του ιστολογίου ‘Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία’ που το όνομά τους αρχίζει από Π και περιέχει τουλάχιστον ένα αρθμ. ψηφίο.

 32. Μαρία said

  Ιδού:
  http://www.ert-archives.gr/V3/public/main/d–index-archive-search.aspx?q=%CE%91%CE%BB%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%82+%CE%9E%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82

 33. Γς said

  31:
  Τι έγινε ρε παιδιά το σχόλιο που σαχλο-σατυρο-σχολίασα;

 34. Γς said

  33:
  Ηταν απο το λίκνο του #26

 35. sarant said

  33: Πάντως η σπαμοπαγίδα είναι άδεια (όπως και η σαχλοσατυροσχολιοπαγίδα 🙂 )

 36. π2 said

  31: Μπα, εδώ δεν κινδυνεύω, αλλού μου συνέβη.

 37. skol said

  Οπωσδήποτε το άρθρο στο 3 λέει τα αυτονόητα. Αλλά το θέμα εμένα μου γέννησε κάποιους προβληματισμούς.
  Σκέφτομαι π.χ. για να αντιμετωπίσουμε το φασισμό τι από τα παρακάτω είναι θεμιτό και τι όχι;
  1) να υπενθυμίζουμε στο φασίστα ότι η γιαγιά του ήταν Βουλγάρα;
  2) να του υπενθυμίζουμε ότι ο μπράβος του είναι Αλβανός;
  3) ότι στο κόμμα του υπάρχουν γκέι; (λίγο πιο δύσκολο ε;)
  4) ότι δεν είναι τόσο «άντρας» όσο δείχνει;

  Η δικιά μου γνώμη είναι ότι και το 4 είναι χρήσιμο αν και όχι με τον ομοφοβικό τρόπο που το κάνει εδώ ο Τατσόπουλος(χρήσιμο πάντως θα ήταν να διαβάζαμε όλη τη συνέντευξη). Του αναγνωρίζω όμως την τόλμη και ότι τους φέρνει σε αμηχανία κάνοντάς τους να μοιάζουν λιγότερο φοβεροί απ’ ότι θέλουν να δείχνουν. Και είναι σημαντικό να καταπολεμήσουμε και το φόβο.

  Όσο για τον Ευαγγελάτο η δημοσιογραφία δεν έχει πάτο.

 38. Γς said

  >το μειονέκτημα του τύπου “ο συλληφθέντας” είναι ότι δεν έχει θηλυκό. Ε, ας μην πιάνουν γυναίκες.

  Ναι, αλλά αυτές συλλαμβάνουν, ενώ οι άντρες οχι 🙂

 39. ππαν said

  Ωραία τόλμη, να πάς στον Τράγκα να αντικρούσεις τις «κατηγορίες» για ομοφυλοφιλία.

 40. sarant said

  39: Τόλμη είναι ότι πήγε στο Χυτήριο πρώτος και έφυγε τελευταίος και ότι κάνει συνεχώς ερωτήσεις στη Βουλή για τους ναζιστές. Μην τα βλέπουμε μονόπλευρα.

 41. skol said

  39: Μη με στέλνεις στον Τράγκα. Εγώ μαζί σου θέλω να μιλήσω.

 42. ππαν said

  «Πήγε πρώτος κι έφυγε τελευταίος» ο νέος Παλαιολόγος; Έχουμε διαφορετικό ορισμό για την τόλμη. Ο άνθρωπος ζει για την δημοσιότητα.

 43. ππαν said

  41: Α δεν σε στέλνω εγώ στον Τράγκα, μόνος του πήγε. Από τόλμη βέβαια. Αυτό που έγραψε προχτές για τον Μπαμπινιώτη το διάβασες;

 44. Γς said

  Ο Τατσο πολλα κόμπλεξ σας έβγαλε.
  Για ψάξτε το λιγο.

 45. Μαρία said

  37 Γιά κάνε μας λιανά το 4. Πώς είναι να είσαι άντρας όσο δείχνεις;

 46. skol said

  42
  Και ένας ακροβάτης για τη δημοσιότητα ζει, δεν θα τον λέγαμε και άτολμο όμως.
  Η γνώμη μου είναι ότι όντως κάνει πολλούς ακροβατισμούς. Δεν έχει διαλέξει εύκολη δημοσιότητα.

 47. cronopiusa said

  6
  διαδηλώνει

  9
  αλλά και… και για τη «σχολή» Ευαγγελάτου!!!

  NINA SIMONE. no dejes que me malinterpreten

  29
  ¨Κύριε εκέκραξα..¨ Ήχος α΄ Ζακυνθινό μουσικό ιδίωμα

 48. «..η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών έκλεισε με ναυάγιο,..»
  Λάθος. Σκέτο ναυάγησε.

  «..Αδμήτου βέβαια είναι το σωστό..»
  Δεν είναι λάθος, είναι το γνωστό βεβαιωτικό σύνδρομο.

  « ..τα αντιιικά..»
  Ελεος!

  «“μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής από την Αγία Βαρβάρα Αττικής, Αγησίλαος Κακαρούκας”»
  Ντροπή! Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε και από πάνω, παριστάνετε τους
  δημοκράτες.
  Και δεν σας παίρνει να το παίζετε θεοί της γλώσσας .

 49. skol said

  45
  «άντρα» (σε εισαγωγικά) εννοώ τον τσαμπουκά,γαμιά,γενναίο,ατρόμητο (ότι περιέχει η έννοια του ανδρισμού). Αυτή την εικόνα θέλουν να περάσουν η οποία ενδεχομένως να προκαλεί φόβο (σε διάφορες ομάδες, στα σχολεία π.χ.)
  Αν κάποιος καταφέρει να στραπατσάρει αυτήν την εικόνα καλό θα κάνει.

 50. bernardina said

  Κυρία Στούκα έχετε στουκάρει αγρίως. Crash and burn το λένε αυτό στη γλώσσα της αεροπορίας.
  Αλλά τι υποβιβασμός είναι αυτός; Τι τρομερή αυτοϋποτίμηση; Από αεροσκάφος καθέτου εφορμήσεως καταντήσατε όρνιο που πάει να κατασπαράξει ένα δύστυχο πλάσμα; Και το παινεύεστε; Και το επισυνάπτετε στο ψευδώνυμό σας;
  Να σας δώσω το τηλέφωνο ενός καλού ψυχίατρου, ειδικού στο τρομώδες παραλήρημα; Λόγω κρίσης κάνει και πολύ καλές τιμές.

 51. Ο Τατσόπουλος τι έκανε ; Εδειξε ο άνθρωπος το ύψος του «πνευματικού κόσμου» της σύγχρονης Ελλάδας. Προσθέστε τις φεράρι και τα γιακούτζια των πρυτάνεων, (μέχρι και τα χρήματα για την θέρμανση του πανεπιστημίου κλέψανε ), τις βόλτες με τα κότερα και τις φοιτήτριες, ή τους φοιτητές,τα προγράμματα με ευρωπαΐκή χρηματοδότηση και ανύπαρκτο περιεχόμενο, τις μόνιμες και γλοιώδεις αλλαξοκωλιές με την εξουσία, τα «αναρχο/αυτόνομα» πτυχία που χαρίζονται εκβιαστικά …….
  Ο Τατσόπουλος σας πείραξε ; Οχι την μισή αλλά όλη την Ελλάδα πηδάνε συστηματικά, εδώ και 30 χρόνια.

 52. cronopiusa said

  Ο Αγησίλαος Κακοκυλημένος -κύριος Άγης όπως τον φωνάζουν όσοι τον ξέρουν καλά στην γειτονιά- είναι, εκτός από επαγγελματίας ταξιτζής, ιστοριοδίφης και ερασιτέχνης αρχαιολόγος και εραστής π΄σδης φύσεως Στούκας.

  Κακαρούκας (, συχνό στη Λιβαδειά)

 53. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα σχόλια!

  Συγνώμη που δεν σχολιάζω αλλά έχω αργήσει, πρέπει να πάω για ψώνια (να αγοράσω, εννοώ).

 54. Αντιφασίστας said

  Ο Τατσόπουλος δείχνει το ύψος του πνευματικού κόσμου, κ. Στούκα; Και γιατί όχι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος; Τελικά, καθένας βλέπει ό,τι θέλει και ό,τι τον συμφέρει.
  http://boukalistithalassa.blogspot.gr/2011/01/blog-post_29.html

 55. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  Πνευματικός κόσμος. Ξεχειλωμένη έννοια με ακαθόριστα όρια.
  Πνευματικός κόσμος η ακαδημαϊκή κοινότητα http://www.academyofathens.gr/echome.asp?lang=1,
  πνευματικός κόσμος και η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών http://www.panelog.gr/,
  πνευματικός κόσμος και το υπερβατικό http://www.xfd.gr/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1/%CE%B4%CE%BF%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%BF-%CF%80%CE%BD%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82

  Ο καθένας επιλέγει αυτό που του ταιριάζει.

 56. sarant said

  Παραθέτω απλώς χωρίς να ενστερνίζομαι την άποψη του Τατσόπουλου:

  «Δεν ξέρω αν αισθάνεσαι σαν ήρωας του Κάφκα, που κοιμήθηκε άνθρωπος και ξύπνησε κατσαρίδα, αλλά σίγουρα είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να κοιμάσαι «ομοφυλόφιλος» για τους Χρυσαυγίτες και να ξυπνάς «ομοφοβικός» για τους συντρόφους σου. Απευθύνομαι κυρίως σ’ εκείνους -στο left.gr, στην «Αυγή» και όπου αλλού- που χωρίς να μπουν καν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στη συνέντευξή μου, άρχισαν να με στηλιτεύουν για σεξισμό και ομοφοβία, δύο ιδιότητες τόσο ξένες προς την ιδιοσυγκρασία μου όσο η πολιτική ορθότητα και η σοβαροφάνεια. Διευκρινίζω λοιπόν για τελευταία φορά -επειδή, συμφωνώ απολύτως, πρέπει και να ασχοληθούμε με απείρως σοβαρότερα πράγματα: στην επίμαχη φράση που απομονώθηκε από τη συνέντευξή μου στο CRASH, για εμφανέστατα προβοκατόρικους εμπορικούς λόγους, ΧΛΕΥΑΖΩ τα σεξιστικά πρότυπα της «Χρυσής Αυγής» κι επ’ουδενί ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ με αυτά. Όποιος διαβάσει τη συνέντευξη και είναι στοιχειωδώς καλοπροαίρετος, το αντιλαμβάνεται αμέσως.

  Ας μου επιτραπεί επίσης να προσθέσω ότι για ένα άτομο που έχει δεχτεί ανελέητο ηλεκτρονικό πόλεμο από τη «Χρυσή Αυγή» επί διετία, με απειλές θανάτου και -κυρίως- σεξιστικές λοιδορίες, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ άδικο να κατηγορείται ως ΟΜΟΪΔΕΑΤΗΣ με τους εχθρούς του. Έλεος. Η μνήμη των ανθρώπων -θέλω να πιστεύω εν τη αφέλεια μου- διαρκεί περισσότερο από λίγα εικοσιτετράωρα και, αν ακόμη χρειαστεί περιστασιακά κάποια βοήθεια, υπάρχουν αναρίθμητα άρθρα και βιβλία για να υπενθυμίσουν σε όσους πάσχουν από επιλεκτική αμνησία ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ο άνθρωπος που τόσο εύκολα αποφασίζουν να ρίξουν στα σκυλιά».

 57. Γς said

  53:
  >Συγνώμη που δεν σχολιάζω αλλά έχω αργήσει, πρέπει να πάω για ψώνια

  Όταν εσύ πήγαινες, εγώ ερχόμουν.
  Μόλις γύρισα από το Σουπερ μάρκετ. Επεσα και πάνω στο γείτονα τον Γιάννη τον Γαλάνη και κάναμε πλακούλες. Πολύ γελαστικός, εύθυμος και με ωραίο χιούμορ. Ντάξει καμιά φορά μπερδεύεται. Μου έφτιαξε το απόγευμα.

 58. Αντιφασίστας said

  Νομίζω πως ο Παπαδημούλης είπε, για άλλη μια φορά, το σωστό: Ας παραδεχτεί ο Τατσόπουλος πως έσφαλε και ας μην προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
  Άλλωστε η αυτοκριτική είναι μια από τις θεμελιώδεις αξίες των αριστερών, έτσι δεν είναι;

 59. Dimitris said

  «…και μάλιστα εμφανίζεται στον Δίσκο της Φαιστού, όπως συμπέρανε μετά από χρόνια έρευνας και μελέτης ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής…»,
  βέβαια το αστείο στο αρχικό κείμενο, δεν είναι τα χρόνια μελέτης ή ο συνταξιούχος αυτοκινητιστής, αλλά η πρώτη πρόταση της τελευταίας παραγράφου.

  «Έγκριτοι αναλυτές όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημοσθένης Λιακόπουλος…»

 60. Nicolas said

  Εγώ προτιμώ τον οινοπνευματικό κόσμο.

 61. panavros said

  54. Είναι και οι δύο κλάφτα Χαράλαμπε….τώρα τελευταία είχα μια ιδέα, με τόσο καλλιτεχνόκοσμο και τόσες τηλεοπτικές «φίρμες» στη βουλή θα ήταν ό,τι πρέπει ένα σίριαλ τύπου «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» αλλά με φόντο τη βουλή της οποίας τώρα που το σκέφτομαι θα της πήγαινε και το βολή (στο δόξα πατρί μας). Για φανταστείτε…κασετοφωνάκια, ρόλεξ, μπούλγκαρι, ατάκες…σούπερ θα ήταν το σόου αν και το ορίτζιναλ φαίνεται να είναι αξεπέραστο 🙂 .

 62. Αντιφασίστας said

  61: Παρεξήγηση, φίλε μου. Αναφέρομαι στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον ποιητή, ο οποίος έγραψε το »Σύσσημον» και αποφεύγει τη δημοσιότητα και την προβολή, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

 63. Δεν ξέρω για τον αυτοκινητιστή Κακαρούκα, αλλά αυτοκινητιστήςΠαπαρούπας (Παύλος) με σχολή οδηγών υπήρχε στο Κουκάκι/Καλλιθέα τέλη δεκαετίας εβδομήντα. Βλέπω πως υπάρχει και τώρα στην Καλλιθέα. Τυχαίο;

 64. #9 δὲν ἔχουν πάθει τίποτε, ζήτημα στατιστικῆς εἶναι. ὅσο μεγαλώνει ἕνα κόμμα τόσο περισσότερα νούμερα ἐντάσσει στοὺς κόλπους τους. δὲν ἔχει νὰ κάνῃ μὲ τὴν δεξιὰ ἢ τὴν ἀριστερά.

 65. Μαρία said

  Ενημέρωση της διαρκούς επιτροπής δημόσιας διοίκησης κλπ απο Μανιτάκη (22/11, μεταδίδεται τώρα)
  Νεοδημοκράτης 60ντάρης (τότε που μάθαιναν καλά γράμματα): τα επιχείρια των πράξεών του.
  Ο ίδιος, όταν ακούει τη φράση «μόνο την κουκούλα του δήμιου έχετε απεκδυθεί», διαμαρτύρεται (κάτι σαν «θα μας πείτε οτι φοράμε κουκούλες») και παίρνει την απάντηση «δεν ξέρετε τη σημασία της λέξης, απεκδύομαι θα πει βγάζω όχι βάζω».

 66. «Η συλληφθέντα ομολόγησε την ενοχή της» – όχι;

 67. γιατί; ἡ συλληφθεῖσα τί ἔχει;

 68. @67: Η συλληφθείσα είναι θηλυκό του συλληφθείς, όχι του συλληφθέντας. Κατά τα άλλα μισο-αστειευόμουν (αυτό το μισο- με έκανε να μη βάλω φατσούλα). Τη βάζω τώρα 🙂

 69. e-mamberlain said

  Να διορθώσω τη διόρθωση της Αλίκης στο 48. , καθότι ο Νικοκύρης έχει μάλλον βαρεθεί να επαναδιορθώνει τους άτσαλους ελιγμούς γλωσσικής πλοήγησης (είναι και παλιατζούρες τα Στούκας ,όσο να πεις..)
  Η σύνοδος κορυφής ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ναυάγησε. Αν είχε ναυαγήσει, δεν θα είχε γίνει ποτέ ή έστω δεν θα είχε ολοκληρωθεί. Αλλά ΒΕΒΑΙΩΣ ολοκληρώθηκε και ΒΕΒΑΙΩΣ έκλεισε ,όπως σωστά λέει ο Νικοκύρης, και το αποτέλεσμά της ήταν ναυάγιο. Και όλοι εμείς οι ναυαγοί.

 70. Γς said

  52, 59:
  Μα για ποιά Αγία Βαρβάρα μιλάνε.
  Την Αγία Βαρβάρα στον Κορυδαλλό- Αιγάλεω μεριά εννοούνε;

  Ωχ, που δεν έπεσε στα χέρια βάρβαρων Ελληνικών φύλων, που οι γεροντότεροι μιλούν ακόμα μια παραφθαρμένη διάλεκτο της αρχαίας Πελασγικής και που δεν ξεχνούμε τις στενές σχέσεις που είχαν οι Πελασγοί της Αττικής με τον μινωικό πολιτισμό. Που κάποιος Κακαρούκας (Αρβανίτικο όνομα, συχνό στη Λιβαδειά) κλπ κλπ. Ωχ!

  Εγω ξέρω ότι έχει μπόλικους Ρομά, Πόντιους και βορειοηπειρώτες/Αλβανούς.
  Ελληνες είναι (ίσως κρυφοΠελασγοί!), εκτός από τους Ρομά που είναι Ελληνες Iνδικής καταγωγής.

 71. Νέο Kid Στο Block said

  Soixante-neuf (69).c’est moi! (oh là là!! )

 72. sarant said

  69-71: Πάνω που θα ρωτούσα αν παγιώνεται το μάμπερλεν!

  65: Βουλευτής, ε; Ποιος είναι;

 73. Γς said

  71:
  Πριν απο καν χρόνο το Καρφουρ είχε ενα σωρό προσφερές και όλες με 69 ερώ. Στάθηκα πριν τα ταμεία και κοίταζα τα χαρτόνια με τα τεράστια 69 που κρέμονταν από το ταβάνι. Με κίταζαν τα κορίτσα – ταμείες και κρυφογελούσαν.
  -69 ε; Τυχαίο; δεν νομίζω

  Και σύ βρε να την έχεις στημένη στην αρίθμηση των σχολίων…
  Τυχαίο;

 74. Μαρία said

  71 Ε τότε να σου αφιερώσουμε ποιηματάκι (στο τέλος του άρθρου, αριθμ.8)
  http://neostipoukeitos.wordpress.com/2009/03/02/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%AE-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9/

 75. spiral architect said

  Το Ζονκ πάνω αριστερά στο ανακριτικόν της (συγχρονης) ασφάλειας τι ρόλο παίζει;

 76. Γς said

  >Με κίταζαν τα κορίτσα
  Με κοίταζαν με τρόπο, χωρίς όμικρον

 77. Νέο Kid Στο Block said

  Μαρία ευχαριστώ για την αφιέρωση! 😆

  Μα τι ωραίο άρθρο και να μην τόχω πάρει χαμπάρι …πάω να εντρυφήσω!
  (αλήθεια, αυτός ο Τιπού πού κείται;)

 78. spiral architect said

  Καλέ, ποιος είπε ότι η σύνοδος ναυάγησε;
  Μπα που να σας καεί το λάπτοπ!

  Όσο για το ανακριτικόν της ασφάλειας που έχει οικολογικές ευαισθησίες, διαβάστε αυτό.
  (χαρά οι ξανθιές του EcoNews) 😛

 79. @78: Συμφωνώ Αρχιτέκτονα, η σύνοδος σίγουρα πήγε εξαιρετικά. Νομίζω πως αυτοί που μιλάνε για ναυάγια κτλ είναι κακεντρεχείς άνθρωποι που δεν θέλουν να παραδεχτούν την αξία του πρωθυπουργού μας.

  Στο κάτω κάτω, αν η σύνοδος δεν είχε πάει καλά, αν δεν είχαν λυθεί όλα τα προβλήματα του τόπου, πώς θα μπορούσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Αμοιρίδης να ασχολείται με τα ενδυματολογικά των βουλευτών; ε;

  Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του συμπατριώτη μου κυρίου Αμοιρίδη, και αποφάσισα και να τον υμνήσω με μερικούς στίχους! 🙂

 80. Μαρία said

  77 Κοντοχωριανοί είστε. Εμάς ρωτάς;

 81. Μαρία said

  79 Μήπως τα λέει στο συριζα, για να τ’ ακούσει ο Ψαριανός;
  Μου θύμισε την επίθεση στη Μελίνα, όταν εμφανίστηκε στη βουλή με παντελόνι.

 82. Προσγολίτης said

  Και πάλιν ουδείς… συλληφθέντας:

  «ΕΩΡΑΚΑΜΕΝ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΣ
  Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνης Δοϊράνης, εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε «σταθήτε, ρε πούστηδες, γαμώ το σταυρό σας», και απαντησάντων «κλάστε μας τ’ αρχίδια», απέδρασαν
  (Αναφορά του… κ.λ.)

  (Ονοματεπώνυμα, μερομηνοχρονολογίες και λοιπά, θαρρώ περιττεύουν)

  Καλή σας νύχτα!

 83. Αντιφασίστας said

  Να μην ξεχνάμε και τον Κύριο Σαρτζετάκη που είχε αρνηθεί να δεχτεί τον Μανόλη Γλέζο, επειδή δεν φορούσε γραβάτα, αλλά…
  http://kourkoulos-kostos.blogspot.gr/2010/06/blog-post_5042.html

 84. Νέο Kid Στο Block said

  Μα δεν υπάρχει ίχνος τσίπας πια ρε γαμωτο; Ίχνος; Άκου λέει πήγε στη βουλή των Λόρδων κι εντυπωσιάστηκε…
  Να πάει στον κοσμάκη στη Βουλή της Λόρδας να δει εντυπωσιακούς ενδυματολογικούς αυτοσχεδιασμούς.
  Αει σιχτιρ! ασόβαρα ξετσίπωτα γομάρια πια!
  Με συγχωρείτε για το αγοραίο επίπεδο, αλλά πριν λίγο έμαθα ότι τη Δευτέρα η πεθερά μου (66χρ.) θα πάει να μαζέψει ελιές, γιατί πλέον δεν μπορούν κυριολεκτικά να ζήσουν με την κουτσουρεμένη σύνταξη του πεθερού μου, και κάπου έπρεπε να ξεσπάσω.

 85. Αντιφασίστας said

  84: Συμβούλεψε, σε παρακαλώ, την πεθερά σου να πάει ευπρεπώς ενδεδυμένη να μαζέψει τις ελιές, μη τυχόν πέσει πάνω στον …αριστερό βουλευτή Αμοιρίδη και ντροπιαστεί. Γιατί αν έβλεπες τις κυριλέ φορεσιές των Άγγλων αγροτών, θα πάθαινες πλάκα!

 86. spiral architect said

  Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Μεξικού επιχείρησαν να πλήξουν την εικόνα του Subcomandante Marcosδιασπείροντας φήμες ότι είναι γκέι.

  Αυτός απάντησε με ένα ποίημα:

  «Ναι, ο Marcos είναι γκέι. Είναι γκέι στο Σαν Φρανσίσκο, Μαύρος στη Νότια Αφρική, ένας Ασιάτης στην Ευρώπη, ένας Chicano στο San Ysidro, ένας Αναρχικός στην Ισπανία, ένας Παλαιστίνιος στο Ισραήλ, ένας Ινδιάνος Μάγια στους δρόμους του San Cristobal, ένας Εβραίος στη Γερμανία, ένας Γύφτος στην Πολωνία, ένας Mohawk στο Κεμπέκ, ένας Ειρηνιστής στη Βοσνία, μία μόνη γυναίκα στο Μετρό στις 10 μμ, ένας χωρικός χωρίς γη, μέλος μια συμμορίας μίας παραγκούπολης, ένας άνεργος εργάτης, ένας δυστυχισμένος μαθητής, και φυσικά, ένας Ζαπατίστας στα βουνά.»

 87. Γς said

  84:
  Τώρα μάλιστα. Είμαστε που είμαστε χάλια μας έστειλες κι όλας.
  Ύποπτο πάντως.
  Στενοχωριέσαι για τη πεθερά σου, ε;
  Ρε δεν τ αφήνεις αυτά.
  Σκέψου να έρθει απ τη Ρόδο στη Κύπρο

 88. Γς said

  Μεζεδάκι τώρα.
  Στο STAR TV:

  Συνελήφθη για τη ληστεία στο μουσείο της Ολυμπίας σε Ξενοδοχείο της Πάτρας.
  Δύο συνεργοί του συνελήφθησαν στο Λόμπυ του Ξενοδοχείου.
  Πιάνεται για μεζεδάκι ή τσάμπα το έγραψα;

 89. Αντιφασίστας said

  86: …ένας μετανάστης στην Ελλάδα.
  Έτσι απαντάς όταν είσαι ο υποδιοικητής Μάρκος. Αυτή την απάντηση πρέπει να την κορνιζάρουμε και να την κρεμάσουμε πάνω απ’ το κρεβάτι μας σαν εικόνισμα.

 90. Γς said

  >να την κρεμάσουμε πάνω απ’ το κρεβάτι μας σαν εικόνισμα.

  Ε, όχι και πάνω από το κρεβάτι μας, Εντό στο Ελλάντα;
  Πάνω από το γραφείο μας, ίσως.

  Πλάκα κάνω.
  Είναι όντως φοβερό κείμενο.
  Αλλά πρέπει όντως να έχεις ούμπαλα και παιδεία να το γράψεις.
  Ισως και για να το εκτιμήσεις, εντό στο ελλάντα, πάντα.

 91. Αντιφασίστας said

  http://nadaparanosotros.blogspot.gr/2006/08/blog-post_13.html

  Υποδιοικητής Μάρκος. Ρισπέκτ.

 92. Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη said

  85: Αν βγάλεις από πάνω του την προβιά που φοράει με την ονομασία «αριστερός» γενικά κι αόριστα, θα ανακαλύψεις έναν σοσιαλφιλελεύθερο καραγκιόζη.

 93. «Η σύνοδος κορυφής ΒΕΒΑΙΑ, ΔΕΝ ναυάγησε. Αν είχε ναυαγήσει, δεν θα είχε γίνει ποτέ ή έστω δεν θα είχε ολοκληρωθεί.»
  Καλά κρασιά.

  Επιπλέον, αν θέλεις την περιγραφή του πράγματος, θα γράψης οδηγήθηκε σε ναυάγιο.
  Κλείνω με ναυάγιο δεν είναι ελληνικά.

  Σας άρεσε η απάντηση του Μάρκου ;
  Ξεχάσατε τον στίχο : στην Ελλάδα είμαι ταξιτζής από την Αγία Βαρβάρα, όταν με ειρωνεύονται …

 94. cronopiusa said

  attenti al gorilla !

  Sulla piazza d’una città
  la gente guardava con ammirazione
  un gorilla portato là
  dagli zingari di un baraccone

  con poco senso del pudore
  le comari di quel rione
  contemplavano lo scimmione
  non dico dove non dico come

  attenti al gorilla !

  d’improvviso la grossa gabbia
  dove viveva l’animale
  s’aprì di schianto non so perché
  forse l’avevano chiusa male

  la bestia uscendo fuori di là
  disse: «quest’oggi me la levo»
  parlava della verginità
  di cui ancora viveva schiavo

  attenti al gorilla !

  il padrone si mise a urlare
  » il mio gorilla , fate attenzione»
  non ha veduto mai una scimmia
  potrebbe fare confusione

  tutti i presenti a questo punto
  fuggirono in ogni direzione
  anche le donne dimostrando
  la differenza fra idea e azione

  attenti al gorilla !

  tutta la gente corre di fretta
  di qui e di là con grande foga
  si attardano solo una vecchietta
  e un giovane giudice con la toga

  visto che gli altri avevan squagliato
  il quadrumane accelerò
  e sulla vecchia e sul magistrato
  con quattro salti si portò

  attenti al gorilla !

  bah , sospirò pensando la vecchia
  ch’io fossi ancora desiderata
  sarebbe cosa alquanto strana
  e più che altro non sperata

  che mi si prenda per una scimmia
  pensava il giudice col fiato corto
  non è possibile, questo è sicuro
  il seguito prova che aveva torto

  attenti al gorilla !

  se qualcuno di voi dovesse
  costretto con le spalle al muro ,
  violare un giudice od una vecchia
  della sua scelta sarei sicuro

  ma si dà il caso che il gorilla
  considerato un grandioso fusto
  da chi l’ha provato però non brilla
  né per lo spirito né per il gusto

  attenti al gorilla !

  infatti lui, sdegnando la vecchia
  si dirige sul magistrato
  lo acchiappa forte per un’orecchia
  e lo trascina in mezzo ad un prato
  quello che avvenne fra l’erba alta

  non posso dirlo per intero
  ma lo spettacolo fu avvincente
  e lo «suspence» ci fu davvero

  attenti al gorilla !

  dirò soltanto che sul più bello
  dello spiacevole e cupo dramma
  piangeva il giudice come un vitello
  negli intervalli gridava mamma

  gridava mamma come quel tale
  cui il giorno prima come ad un pollo
  con una sentenza un po’ originale
  aveva fatto tagliare il collo.

 95. Αντιφασίστας said

  93: Θα συμφωνήσω μαζί σας. Στην Ελλάδα, λοιπόν, είμαι και ταξιτζής απ’ την Αγία Βαρβάρα, όταν τον ειρωνεύονται. Είμαι, όμως, και σκουρόχρωμος μετανάστης, όταν τον σαπίζουν στο ξύλο και τον ληστεύουν οι χρυσαυγίτες και το κράτος σφυρίζει αδιάφορα. Συμφωνείτε; Γιατί ο Μάρκος σίγουρα θα συμφωνεί.

 96. Ασφαλώς συμφωνώ.
  Την γυναίκα και το αγέννητο παιδί της στην Μαρφίν; Είσαι και αυτή ;

 97. Αντιφασίστας said

  Σαφώς, σαφέστατα, και με τους άλλους δύο νεκρούς εργαζόμενους, καθώς και με τους κακοποιημένους συλληφθέντες διαδηλωτές στη ΓΑΔΑ. Με όλα τα θύματα, με όλους τους καταπιεσμένους όπου γης.

 98. Nicolas said

  Dresscode είπατε;

 99. Nicolas said

  Εδώ, το φελέκι του!

  Αν δεις καράβι στο βουνό…

 100. spiral architect said

 101. Γς said

  Κι ένα ωραίο ναυαγιο.

 102. sarant said

  Καλημέρα και από εδώ, χτες έλειπα ένεκα ένα ζιαφέτ.

  88: Στο «λόμπυ» εντοπίζεις το μαργαριτάρι;

  93: Πράγματι, το «οδηγήθηκε σε ναυάγιο» είναι πιο στρωτό. Και ο ταξιτζής δεκτός.

 103. Γς said

  102:
  >88: Στο “λόμπυ” εντοπίζεις το μαργαριτάρι;

  Ε, ναι, Το λέμε;
  Με τη μεταφορική έννοια,’Το λόμπι της δραχμής’ πχ οκ, αλλά και το Lobby του ξενοδοχείου έχει εξελληνιστεί; όπως το φουαγιέ της θεατρικής αίθουσας;

 104. sarant said

  Κοίτα, αν διατηρήσεις την ίδια λέξη, δεν ωφελεί να το γράψεις lobby, εξίσου σόλοικο είναι. Εγώ δεν θα το χρησιμοποιούσα.

 105. Μαρία said

  Το λόμπι του ξενοδοχείου είναι καθιερωμένο εδώ και χρόνια.

 106. Γς said

  104:
  Οχι, προς θεού, δεν είπα να το γράψεις lobby. Το έγραψα έτσι για να καταλάβουμε για ποιο ‘λόμπι’ λέμε.
  Θα μπορούσαν να πουν:
  Δύο συνεργοί του συνελήφθησαν στήν είσοδο (στο σαλόνι, στη ρεσεψιόν) του Ξενοδοχείου.

 107. Γς said

  105:
  Οκ δεν το ήξερα

 108. Μπαγιάτικο μεζεδάκι: θα γυριστεί ταινία η ζωή της Μελίνας Μερκουρης. Κάτι σαν τη Νία Βαρντάλος, ένα πράμα.

  http://www.nooz.gr/entertainment/i-zoi-tis-melinas-merkoiri-8a-ginei-tainia2711121

 109. Μπαγιάτικο και ξαναζεσταμένο, αναδημοσιεύεται ως έχει και εδώ
  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=103&artid=160842

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: