Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μηνολόγιον Φεβρουαρίου και μια πρόσκληση στο τέλος

Posted by sarant στο 1 Φεβρουαρίου, 2013


Το Μηνολόγιο, που το δημοσιεύω εδώ στις αρχές κάθε μήνα (συνήθως, αλλά όχι πάντα, την πρώτη του μηνός), ήταν ιδέα του πατέρα μου, του αξέχαστου Δημήτρη Σαραντάκου, ο οποίος αρχικά το δημοσίευε στο περιοδικό Φιστίκι, που έβγαζε επί πολλά χρόνια στην Αίγινα. Στο εδώ ιστολόγιο, το Μηνολόγιο άρχισε να δημοσιεύεται τον Οκτώβρη του 2010 και βέβαια μέσα σε 12 μήνες έκλεισε τον κύκλο. Τότε, αποφάσισα να εξακολουθήσω να το δημοσιεύω στις αρχές κάθε μήνα, επειδή έχει γίνει το σταθερό σημείο αναφοράς που ενημερώνεται συνεχώς με δικά σας σχόλια μέσα στη διάρκεια του μήνα, σχόλια που συνήθως αφορούν επισήμανση ημερομηνιών, αν και κυρίως αγγελτήρια θανάτων.

Οπότε, συνεχίζω τις δημοσιεύσεις όσο θα υπάρχει ενδιαφέρον, προσθέτοντας πάντοτε δικές σας προτάσεις από πέρυσι. Πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις η επέτειος έχει εσκεμμένα μετατεθεί κατά μία ημέρα.

 

Πα  1 † Ζαχαρίου Παπαντωνίου
Σα  2 Γενέσιον Γεωργίου Σουρή· επίσης Δημητρίου Μενδελέγεφ και του Περιοδικού Συστήματος αυτού
Κυ  3 Προσεδάφισις επί της Σελήνης του πρώτου γηίνου αντικειμένου
Δε  4 † Τελευτή Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Και Δύτου Ανάδυσις
Τρ  5 † Ιωάννου Γαβριήλ Εϋνάρδου
Τε  6  Δυστύχημα του αεροδρομίου του Μονάχου
Πε  7 Καρόλου Ντίκενς
Πα  8 Μάρκου Βαμβακάρη και Νικολάου Ξυλούρη, των γνησίων  μελωδών
Σα  9 † Κοίμησις Διονυσίου Σολωμού
Κυ 10 † Νικολάου Καββαδία, βάρδου των ναυτικών
Δε 11 † Καρτεσίου «σκέπτομαι άρα υπάρχω».
Τρ 12 Γενέσιον Καρόλου Δαρβίνου
Τε 13 Εφεύρεσις κινηματογραφίας υπό αδελφών Λυμιέρ
Πε 14 Έρωτος του ανικήτου
Πα 15 Γενέσιον Γαλιλαίου
Σα 16 Ιστολογίου ίδρυσις· και Δημοκρίτου του Αβδηρίτου
Κυ 17 † Θανάτωσις Ιορδάνου Μπρούνο επί της πυράς
Δε 18 Κοίμησις Μιχαήλ Αγγέλου και  γενέσιον Νικολάου Καζαντζάκη, Κρητός
Τρ 19 Γενέσιον Κοπερνίκου του ανατροπέως
Τε 20 Εφεύρεσις φωνογράφου υπό Θωμά Έδισων. Και Σπειροειδούς Αρχιτέκτονος γενέθλιον
Πε 21 Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσης
Πα 22 † Αμερίκου Βεσπουκίου
Σα 23 † Ιωάννου Γουτεμβεργίου και της τυπογραφίας εν Ευρώπη. Και ίδρυσις της ΕΠΟΝ
Κυ 24 † Τένεση Γουίλιαμς
Δε 25 Γενέσιον Καρόλου Γκολντόνι
Τρ 26 Γενέσιον Βίκτωρος Ουγκώ
Τε 27 Ανακάλυψις της δομής του DNA
Πε 28 † Κήδευσις Κωνσταντίνου Παλαμά – «Ηχήστε οι σάλπιγγες!…»

Στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο, που το έχουμε δανειστεί, ο Φλεβάρης ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου -η χρονιά άρχιζε από τον Μάρτιο. Στο τέλος του χρόνου γίνονταν τελετές εξαγνισμού, και από το februum (= κάθαρση) ο μήνας ονομάστηκε Februarius. Από το Φεβράριος > Φεβράρης > Φεβλάρης προέκυψε η δημώδης ονομασία Φλεβάρης, που παρετυμολογικά συνδέεται με τη φλέβα -εξού και η παροιμία “Ο Φλεβάρης αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει”. Ο Φλεβάρης είναι ο μόνος μήνας που έχει λιγότερες από 30 ημέρες, και γι’ αυτό λέγεται Κουτσοφλέβαρος. Υπάρχουν άφθονες λαϊκές παραδόσεις για το πώς έχασε τις μέρες του ο Φλεβάρης.

Και τώρα η πρόσκληση, πρόσκληση σε βοήθεια. Έχω να μεταγράψω κάτι πολύ δυσανάγνωστα χειρόγραφα, με φθαρμένο μολύβι, και τα έχω βρει σκούρα. Έχω σκαναρισμένες σελίδες σε πολύ καλή ανάλυση. Σκέφτηκα λοιπόν να ζητήσω τη βοήθεια όσων από εσάς έχετε έφεση και πείρα σε «παλαιογραφικά» και παρόμοια πνευματική γυμναστική. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει στο εδώ ιστολόγιο. Έφτιαξα ένα άλλο ιστολόγιο, που για πολλούς λόγους θα είναι κλειστό, δηλ. δεν θα έχει ο καθένας πρόσβαση παρά μόνο όσοι πάρουν πρόσκληση από μένα. Εκεί θα γίνει η συλλογική αποκρυπτογράφηση. Να προσθέσω, επειδή με ρώτησαν: δεν θα χρειαστεί να γράψετε σελίδες επί σελίδων: οι σελίδες έχουν μεταγραφεί κι έχουν μείνει τα δύσκολα σημεία αμετάγραφα, και ελπίζω πως όλοι μαζί θα τα ξεδιαλύνουμε. Όσοι λοιπόν έχετε όρεξη να βοηθήσετε και έχετε κάποια πείρα ή ταλέντο στο διάβασμα δυσανάγνωστων χειρογράφων, είστε καλόδεχτοι και πολύτιμοι. Στείλτε μου μέιλ στο sarantπαπάκιpt.lu για τα περαιτέρω.

Κατά τα άλλα, εύχομαι ο δύσκολος αυτός Φλεβάρης να είναι όσο το δυνατόν πιο ανέφελος για όλους!

112 Σχόλια προς “Μηνολόγιον Φεβρουαρίου και μια πρόσκληση στο τέλος”

 1. Γς said

  Καλημέρα

  Σαν σήμερα 1η Φεβρουαρίου του2003, πριν 10 χρόνια ακριβώς, θυμάμαι κοίταζα στο CNN την επιστροφή του Λεωφορείου Κολούμπια από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όταν είπαν ξαφνικά ότι χάθηκε η επικοινωνία.
  Σε λίγο το φωτεινό στίγμα του Κολούμπια στον πρωινό ουρανό του Τέξας έσπασε σε περισσότερα και καμιά δεκαριά αστροναύτες είχαν ακαριαία εξαϋλωθεί.

 2. Το της 11ης με τρομάζει. Αρκεί να «σκεφτούμε» ότι μία συνήθης απάντηση σε μορφή ερώτησης και μάλλον ταυτόχρονα παραίτησης του σκέπτεσθαι για τη σημερινή κρίση, προερχόμενη από φιλοκυβερνητικούς που δυστυχώς δεν είναι λίγοι, είναι «ε και τι να κάνουμε;»

 3. O Εϋνάρδος μου θύμισε έναν αγπημένο Λουδοβίκο που τον ανεβάζω σαν καλημέρα

 4. Γιώργος Πρίμπας said

  Το της 11ης με τρομάζει. Το«σκέπτομαι άρα υπάρχω». Αρκεί να «σκεφτούμε» ότι μία συνήθης απάντηση σε μορφή ερώτησης και μάλλον ταυτόχρονα παραίτησης του σκέπτεσθαι για τη σημερινή κρίση, προερχόμενη από φιλοκυβερνητικούς που δυστυχώς δεν είναι λίγοι, είναι «ε και τι να κάνουμε;»

 5. Γς said

  2:
  >Αρκεί να “σκεφτούμε” […] για τη σημερινή κρίση

  Ιν_Σκέφτομαι άρα ονειρεύομαι_μόουντ

 6. spiral architect said

  Εμένα στα μικράτα μου με διέγειρε ο Μεντελέγιεφ και ο περιοδικός του πίνακας. Μ’ άρεσε η λογική της ταξινόμησης ακόμα και των κενών θέσεων του Περιοδικού Πίνακα, για στοιχεία που δεν είχαν ανακαλυφθεί εκείνη την εποχή. Σε συνδυασμό με τη διαταραγμένη του προσωπική ζωή, την κόντρα του με τον Αρρένιους κ.α για τα οποία είχα διαβάσει στην εγκυκλοπαίδεια, εξυψώθηκε στα εφηβικά μου μάτια με τον Νεύτωνα και τον Αϊνστάιν. Και οι τρεις αρέσκονταν στα λογικά άλματα και διαφωνούσαν με τις κρατούσες απόψεις της εποχής.
  Στο κινητό μου έχω αυτό.
  Με ξανακάνει παιδί.

  Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα. 🙂

 7. Cogito ergo sum! Έτσι να σκεφτούμε. Γιατί χωρίς σκέψη τίποτα θετικό δεν μπορεί να καρπίσει. Πιο πιθανό θα μου φαινόταν να <> μερικούς η 14η παρά η 11η… Καλό μήνα!

 8. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  6: Και οι δικοί μου είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τον Μεντελέγιεφ!

  7: Καλημέρα, αλλά ό,τι βάζεις μέσα σε αγκύλες χάνεται χωρίς ελπίδα να ξαναβρεθεί!

 9. Πράγματι, μόλις το ανακάλυψα… «φοβίζει» ήθελα να γράψω! Με χιουμοριστική διάθεση, ωστόσο!

 10. spiral architect said

  14 Φεβ. : Εμείς καθότι ορθόδοξοι και ουχί φραγκοτιαροφορεμένοι τιμούμε επισήμως τον Άγιο Υάκινθο την τρίτη του Ιουλίου. ♥ ♥ ♥ :
  Κάτω οι κόκκινες καρδούλες και τα αρκουδάκια!

 11. marulaki said

  Από το ‘η ζωή μετά’ του Αρκά: Πεθαίνει ο Καρτέσιος, πάει στον Παράδεισο όπου λέει σε ανύποπτο χρόνο στον άγγελο το γνωστό ‘Σκέπτομαι άρα υπάρχω’ και ο άγγελος του απαντά σαρκαστικά-παρηγορητικά: ‘Δεν υπάρχεις, αλλά μην το σκέπτεσαι’. (πατ-πατ)

  Τα ψηλά βουνά του Παπαντωνίου ήταν για πολλά χρόνια το αγαπημένο μου βιβλίο, με ξεχωριστή θέση στις παιδικές μου αναμνήσεις.
  Καλό μήνα!

 12. Αρκεσινεύς said

  Καλός σας μήνας.

  16. Γενέσιον ιστολογίου
  οικήιον ελευθερίης παρρησίη Δημοκρίτου του Αβδηρίτου. Η παρρησία είναι οικείο γνώρισμα της ελευθερίας.

  Η παρρησία (και ελευθερία ) από τα βασικά χαρακτηριστικά του ιστολογίου.

  Αποφεύγετε τις ακρότητες.

 13. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  12: Καλά που το θυμήθηκες, Αρκεσινέα -πώς το λέει η παροιμία για τα παιδιά του ράφτη που κυκλοφορούν με ρούχα κουρελιασμένα;

 14. spiral architect said

  Και ο Ντίκενς ξαναζεί. 😦

 15. Αρκεσινεύς said

  13
  .Ο ράφτης όταν κόβγει τσόχα, τη δική του βγάλλει πρώτα.
  .Ο παπάς πρώτα ευλογεί τα γένια του.
  .Του τσαγκάρη τη γυναίκα αξυπόλυτη την είδα

  Δεν μπορώ να θυμηθώ αλλη σχετική.

 16. AntonisGr said

  Άσχετο με το θέμα. Ένα μεζεδάκι για την συλλογή σας: Προχθές το απόγευμα κάνοντας ζάπινγκ* έπεσα σε ένα ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 για τις μυστικές οργανώσεις που ερευνούν το θέμα των UFO ή ΑΤΙΑ στα ελληνικά. Όπως φαντάζεστε ήταν επιστημονικό το θέμα του 🙂 Έπεσα λοιπόν στην στιγμή που ο ομιλητής έλεγε στα αγγλικά για τις μυστικές οργανώσεις των illuminati και των freemasons. Ο υποτιτλιστής μεταφράζει «οι Πεφωτισμένοι» (λόγω Νταν Μπράουν και Τομ Χανκς υποθέτω) και συμπληρώνει «και οι Ελεύθερα Έθνη»!! Προφανώς άκουσε freenations και προσέφερε μια νέα μυστική οργάνωση στους απανταχού συνομωσιολόγους!! 🙂

  *Σημείωση: Το ζάπινγκ είναι αντδάνειο, προέρχεται από την ελληνική ζαπ (εξού και ζάππειο) ή οποία προκύπτει από συναίρεση των φωνηέντων στην φράση ζω απών -> ζαπών -> ζαπ. Και βλέπουμε ότι πραγματικά στα ελληνικά περιγράφει ακριβώς αυτό που συμβαίνει όταν κάνουμε ζάπινγκ, διότι τότε ζούμε απόντες από την ζωή! 🙂

 17. sarant said

  15: Την τρίτη απ’ αυτές είχα κατά νου -και πράγματι συχνότερα λέγεται με τους οικείους του τσαγκάρη παρά του ράφτη.

 18. Γς said

  14:

  Τώρα εγώ γιατί θέλω να ξαναδιαβάσω Ολιβερ Τουίστ, Δαβίδ Κόππερφιλντ, Μεγάλες προσδοκίες και Χριστουγεννιάτικεκα Κάλαντα.
  Μήπως ξεμωράθηκα εντελώς; Η μήπως αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να ξαναζήσεις τα παιδικάτα σου. Λες και μου έχουν λείψει, εμένα προσωπικά.

 19. Γς said

  17:
  Ναι, αλλά συνήθως έχει να κάνει με τα παιδια του.
  Με τη γυναίκα του, πρώτη φορά το ακούω

 20. Γς said

  Πέθανε σαν χτες, 31 Ιανουαρίου, 1828.
  Δεν ήξερα όμως ότι υπάρχει πόλη που φέρει το όνομά του.

 21. Ανδρέας «Κουπονιώτης» said

  Καλό μήνα.

  2. Αγαπημένη φράση: Στοχάσου και αρκεί, από τη Νομαρχία.

  Απορία: Πως συνδέεται με τη φλέβα ο μήνας και η παροιμία “Ο Φλεβάρης αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει”; Είχα την εντύπωση, μπορεί και λαθεμένα, ότι ο Φλεβάρης φλεβίζει δηλ. κάνει τις «φλεβαριές» του, αυτά που κάνει συνήθως προσπαθώντας να παραμείνει χειμωνιάτικος μήνας, αλλά μάταια.

 22. Skipis said

  Δε 11 Φεβ, Καρτεσίου (σε συνδυασμό και με την απορία του Γιώργου), απάντηση : «Co(g)ito ergo sum»…

 23. Αντιφασίστας said

  Καλημέρα!
  13 Φεβρουαρίου Ακύλα και Πρισκίλλης. Η ορθόδοξη απάντηση στον ξενέρωτο άγιο Βαλεντίνο των καθολικών.
  12 Φεβρουαρίου 1956: Γέννηση του Βέλιμιρ Ζάετς. Θυμάστε, βάζελοι, για τι παιχταρά μιλάμε;

 24. Αντιφασίστας said

  Α, να εξηγήσουμε, Νικοκύρη τι είναι το δυστύχημα του Μονάχου, διότι τις αναρτήσεις τις διαβάζουν και γαύροι, οι οποίοι εκτός από Θρήνο δεν ξέρουν τίποτ’ άλλο 🙂
  http://www.sansimera.gr/articles/218

 25. Αντιφασίστας said

  Κι ένα τραγούδι από τον Μορισέι για το δυστύχημα του Μονάχου:

 26. Γς said

  24:
  >το δυστύχημα του Μονάχου, διότι τις αναρτήσεις τις διαβάζουν και γαύροι

  Πολύ φόρα έχεις πάρει αδελφάκι μου.
  Ελα να μας μάθεις για το συμβάν.
  Βρέ είμαι οπαδός των Ρέντς από τα γεννοφάσκια μου και τη χρονιά εκείνη ο ΓουΣού ήταν 14 χρονών.
  Ετρεχε και έβλεπε τον Πρωταθλητή, την ΑΕΚάρα , τον Πανιώνιο και ενίοτε και τον ακόμα πιο πιο κάτω στη βαθμολογία δικό σου.

 27. Αρκεσινεύς said

  21. Πιστεύω από την ακόλουθη παροιμία να σου λυθεί η απορία.

  Φλεβάρης φλέβες άνοιξε,όχι αντρών και γυναικών, μόνο ορέων και βουνών.

 28. Αντιφασίστας said

  26: Μαντσεστάρα κι εσύ, Γς; Συμφωνούμε και σε κάτι. 😉

 29. Γιώργος Πρίμπας said

  (σχόλιο 23)

  στην Ελλάδα υπήρξε μόνο μία ομάδα
  σήμερα δεν υπάρχει καμία

 30. ππαν said

  Δεσπότη, διόρθωσε το «Οε» στις 28 σε «Πε»!

 31. Αντιφασίστας said

  23 Φεβρουαρίου 1973: Κατάληψη της Νομικής

 32. Νέο Kid Στο Block said

  Cogito cogito ergo cogito sum! (παραλλαγή αρμόζουσα τοις πολιτικοίς ημών)
  Noμίζω ότι αυτό το μπλουζάκι θα το ενέκρινε και ο ίδιος ο Ντεκαρτέσιος*

  http://www.funnypunnytshirts.com/cpshop/cpshop.cgi/funnylatintshirts.shirtspot-178282281+cogito-ergo-sum—-jr.-ringer-t-shirt.html

  *τον γράφω έτσι ,για να μην μπερδευτεί εκλεκτή συμπλογκατζού. 😆

 33. Ανδρέας «Κουπονιώτης» said

  27. Ενδιαφέρον. Και πολύ ωραίο. Ευχαριστώ.

 34. Αντιφασίστας said

  Δεν μ’ αρέσει η παρελθοντολατρία και »εκείνα τα χρόνια», αλλά σήμερα ποιος θα βροντοφωνούσε το »ηχήστε οι σάλπιγγες»; Ο Χωμενίδης;

 35. Ηλεφούφουτος said

  Αλλά και «Φλεβάρη, φλέβες άνοιξε στις ρώγες των βυζιών μου, για να βυζάξω το παιδί και να το μεγαλώσω»
  στην παραλογή της Απαρνημένης

 36. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια (και τη διόρθωση). Έλειπα και να με συμπαθάτε.

 37. Αντιφασίστας said

  19 Φεβρουαρίου του 1896 γεννήθηκε ο Αντρέ Μπρετόν:
  http://n-tomaras.blogspot.gr/2012/02/19-1896-28-1966_19.html

 38. Αρκεσινεύς said

  > Υπάρχουν άφθονες λαϊκές παραδόσεις για το πώς έχασε τις μέρες του ο Φλεβάρης.
  Η παροιμιακή φράση αιτιολογεί μια απ’ αυτές:
  Ο Φλεβάρης δάνεισε στο Μάρτη μέρες, για να ψοφήσει η γριά από το κρύο.

  Ο γάδαρος εγκάριξε την πρώτη του Φλεβάρη
  και το Θεό εδόξασε, πως έφυγε ο Γενάρης.

  Ναι, αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

 39. Αρκεσινεύς said

  35, Ηλεφούφουτε, δεν την ξέρω αυτή την παραλογή.

 40. spiral architect said

  2 Φεβ: Τελευτή Σιντ Βίσιους του μπασίστου.

  http://www.youtube.com/watch?v=WIXg9KUiy00

  και το άσμα της ημέρας.

 41. Αντιφασίστας said

  23 Φεβρουαρίου 1943: και ίδρυση της …ΕΠΟΝ, έτσι;
  http://ilesxi.wordpress.com/2012/02/23/23-%CF%86%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B7-1943-%CE%AF%CE%B4%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%BD/

 42. spiral architect said

  Kαι η τρολιά της ημέρας. 😆

 43. Αντιφασίστας said

  42: Εδώ μιλάμε για νεοφιλελέ χριστιανούς. Καμιά συνιστώσα του Τζήμερου θα είναι. 🙂

 44. Καλὸ μῆνα νἄχωμε!

 45. Per aspera said

  40 Ε, όχι και μπασίστας! 😉

 46. Per aspera said

  25-2-1981. Αξέχαστη νίλα ο σεισμός των Αλκυονίδων.

 47. Αρκεσινεύς said

  35, 39 https://sarantakos.wordpress.com/2009/12/30/kalanda/

  Βρήκα αυτό στο σχ. 23. Εξακολουθεί η άγνοιά μου.

 48. τυφλόμυγα said

  Σαν σήμερα, 1 Φεβουαρίου, το 1851 πέθανε η Μαίρη Σέλλεϋ.
  «My spirits were elevated by the enchanting appearance of nature; the past was blotted from my memory, the present was tranquil, and the future gilded by bright rays of hope and anticipations of joy.»

  21 Φεβρουαρίου 1933 γεννήθηκε η σπουδαία Νίνα Σιμόν.

  Το μήνα Φεβρουάριο γιορτάζεται στις ΗΠΑ η προσφορά των Αφροαμερικανών πολιτών στη χώρα. Η γιορτή έχει καθιερωθεί ως Black History Month. Τη μνήμη και το έργο των μαύρων της διασποράς τιμούν επίσης ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο το μήνα Οκτώβριο.

  Καλό μήνα να έχουμε όλες και όλοι. 🙂

 49. Αντιφασίστας said

  Διάβολε, πώς το ξεχάσαμε αυτό! Τι θα παθαίναμε! Θάνατος
  http://www.sansimera.gr/biographies/335

 50. Alexis said

  #46, Ο σεισμός των Αλκυονίδων έγινε στις 24-2-1981, λίγο πριν τις 11 το βράδυ.

  #42, πολύ ενδιαφέρον και …γλωσσικά: μειωνότητα με ω και Ομοφυλόφιλοι με κεφαλαίο Ο! Κάτι σαν ξεχωριστή εθνότητα δηλαδή που απειλεί την ύπαρξη του ελληνισμού!

 51. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Aντιφασίστας – Γς – Καλα είστε σοβαροί; Όταν υπάρχει στο νησί ομάδα, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ, οι υπόλοιπες είναι απλώς συμπληρώματα.

  34 – Παρεμπιπτόντως, αυτόν το Χωμενίδη δεν πρέπει να τον μαζέψει κάποιος; έχει ξεφύγει τελείως. Αφού δεν έχει έμπνευση να γράψει κάτι, γιατι προσπαθεί να μείνει στην επικαιρότητα με ηλίθιες δηλώσεις; Κρίμα.

 52. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για όλα τα νεότερα!

  46: Ναι, καλά τον θυμήθηκες το σεισμό.

 53. Αρκεσινεύς said

  35,37,49. Επειδή το έψαξα βρήκα αυτό, οπότε λύνεται η απορία και επομένως μη ύπαρξη (;) παραλογής.

  http://www.iatrikionline.gr/8emata_1_2005/8-oikonop.htm

  δ) Το «Φλεβάρισμα της ρώγας» στη γιορτή της «Αγίας Παπαντής» (Λαϊκό Επώνυμο της Παναγίας, απότοκο της εορτής της Υπαπαντής, 2 Φεβρουαρίου).
  Στις θηλάζουσες υπήρχε η εθιμική συνήθεια, για την πρόληψη των παθήσεων των θηλών, να τηρούν απόλυτη αργία και νηστεία την ημέρα της Υπαπαντής, που σαράντησε η Παναγία-Λεχώνα. Η κάθε μικρομάνα πριν θηλάσει το βρέφος της σταύρωνε τις θηλές των μαστών της και έλεγε την παρακάτω επωδή τρεις φορές:
  «Φλεβάρη, φλέβες άνοιξε στις ρώγες των βυζιών μου για να βυζάξω το παιδί και να το μεγαλώσω για να βυζάξω τον γιο τον κανακάρικό μου». Με τον μαγικοθρησκευτικό αυτό τρόπο η Παναγία προστάτευε τις θηλές των μαστών από ραγάδες (σχισίματα).

 54. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  49 – Ανατρίχιασα ρε μεγάλε, που το ξέθαψες το ζόμπι;

 55. spyroszer said

  Βλέπω την τελευτή του Κολοκοτρώνη στις 4 Φεβρουαρίου και μου ‘ρχέται στο μυαλό ο Αμβρόσιος που παρομοίωσε τον Ντερτιλή με τον Κολοκοτρώνη.
  Την 1-2-1936 πέθανε ο Κονδύλης.

 56. Αντιφασίστας said

  54: Έχουμε υποχρέωση, Λάμπρο, να θυμόμαστε τις μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας μας.

  Και μια ιστορική ημερομηνία που κακώς δεν δεσπόζει στο μηνολόγιο του Νικοκύρη:
  http://www.pao.gr/el/club/

 57. Αρκεσινεύς said

  56. που να το ξέραν οι ιδρυτές του πώς θα καταντούσε μετά από 105 χρόνια!

 58. Αντιφασίστας said

  57: Μόνο λίγον καιρό ξαποσταίνει…!

 59. Μιχαλιός said

  Ρα καμπάνα Παπαντήσε

 60. Per aspera said

  51: Καλύτερα, νομίζω, να τον κερδίσει το πολιτικό λάιφ στάιλ.Τρέμω τη στιγμή που θα τον τσιμπήσει ο οίστρος και θα στρωθεί ξανά στη συγγραφή.

 61. sarant said

  Ευχαριστώ για όλα τα νεότερα!

  56: Παράλειψή μου, αλλά με αυτή τη διοίκηση….

 62. Per aspera said

  Ξεχάσαμε το ηδονικότατο ξετρόλιασμα των ναζί από τον κόκκινο στρατό στο Στάλινγκραντ το 1943.Άγια η ώρα, τιμή στα παληκάρια που τα έδωσαν όλα.

 63. Γς said

  Και που λέτε ρε μάγκες εκπληρούσα τα ειδικά συζυγικά μου καθήκοντα 11 το βράδυ, όταν ξαφνικά άρχισε να κουνιέται όλη η πολυκατοικία. Ετυχε να είναι και λεπτούλα μακρόστενη και καθέτως δομημένη προς την κατεύθυνση των Αλκυονίδων νήσων και με ιδιοοσυχνότητα συντονισμού αυτής του σεισμού.
  Ρετιρέ και άκουγα να πέφτουν τα βιβλία μας, τόμοι βαρείς και ασήκωτοι στον επάνω όροφο που νόμιζα ότι γκρεμιζόταν.
  Κι η πρώτη μου σκέψη στα παιδιά.
  Αρχιζα να ουρλιάζω: -Ολοι κάτω με τα πόδια από τη σκάλα! Κι αρπάζοντας στην αγκαλιά τη κόρη μου από τη κούνια, σφαίρα τέσσερεις ορόφους έξω στο δρόμο.
  Τσσίτσιδος όπως ήμουν .
  25 Φεβρουαρίου 1981. 6, 6 Ρίχτερ και ο Γουσου τριανταπεντάρης.
  Βλεπότανε.

  Χιλιάδες Αθηναίοι έζησαν τουλάχιστον επί δυο μήνες σε σκηνές -από το φόβο νέου σεισμού- ή έμεναν σε πάρκα , πλατείες, ακόμη και στα αυτοκίνητά τους. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων ήταν 20 νεκροί εκ των οποίων οι περισσότεροι υπέστησαν καρδιακή προσβολή

 64. Γς said

  56:
  Πάλι με χρόνια με καιρούς…

 65. gryphon said

  46-47
  O δευτερος που ηταν σχεδον το ιδιο δυνατός αν θυμαμαι καλά πρεπει να εγινε μετα τίς 12 ισως στις 1 η 2 οποτε ειναι 25.
  Υποκειμενικα ηταν πιο τρομακτικος γιατι συνοδευοταν απο ενα εφιαλτικο βουητο εναν υποηχο μεσα απο τήν γη για αρκετα δευτερολεπτα.Ημουν πολυ μικρός τότε αλλα το ανθρωπινο σωμα ¨αποθηκευει» κατα καποιο τροπο αυτή τήν αισθηση και δημιουργειται μια υπερευαισθησία μετα.

 66. ππαν said

  62: Ρε παιδιά, δεν είναι όλοι οι πόλεμοι στο τουήτερ και το φέησμπουκ…

 67. Αρκεσινεύς said

  61. Δεν πιστεύω του χρόνου, αν είμαστε καλά, Νίκο, να το εντάξεις στο μηνολόγιο!
  Οι Ολυμπιακοί του ιστολογίου δεν είναι τόσο παθιασμένοι.

  64. Λυπάμαι,αλλά αν είναι όπως η κατάκτηση της Πόλης πέρυσι τον Μάιο στο μπάσκετ, τότε ζήσε, μαύρε μου, να φας το Μάη τριφύλλι.

 68. 1972. Κυκλοφορείται ο δίσκος «Άγιος Φεβρουάριος», σε στίχους Μάνου Ελευθερίου & μουσική Δήμου Μούτση.
  Τραγουδούν: Δημ. Μητροπάνος, Πετρή Σαλπέα

 69. Αντιφασίστας said

  Και συ, τέκνον Αρκεσινεύ, με τις δυνάμεις του σκότους; 😉
  Η τηλεόραση έπαιζε το »Φως του αυγερινού», όταν έγινε ο σεισμός, θυμάστε; Στις έντεκα παρά πέντε έγινε και ακολούθησε ο ισχυρότατος μετασεισμός τα ξημερώματα. Δυο μήνες με τα ρούχα κοιμόμουν λόγω των συνεχών μετασεισμών. Μεγάλες φίρμες της εποχής ο Παπαζάχος και ο Δρακόπουλος.

 70. Γς said

  65:
  Ναι ήταν 6,4 Ρίχτερ κατά τις 4 το πρωί. Κανείς βέβαια δεν είχε κοιμηθεί. Ολοι στους δρόμους. Οι μετασεισμοί συνεχείς. Άλλο ένα 6,4 μια βδομάδα αργότερα.

  Και τι ήταν αυτοί οι τριγμοί των κτηρίων όταν άρχιζαν οι μετασεισμοί. Διαρκούσαν και τα τραυμάτιζαν. Δεν υπάρχουν κτήρια χωρίς ρωγμές που τις απόκτησαν τότε.
  Οι φήμες οργίαζαν. Όπως και οι μάντεις. Ενα τέτοιο μάντη τον έπαιξα κι εγώ. Προέβλεπα πότε θα γίνει ο επόμενος μετασεισμός.
  Τα είχανε παίξει οι συνάδελφοι με την ακρίβεια των προβλέψεών μου. Θυμάμαι που με δέος με παρακολουθούσαν να ανοίγω κάποιον τόμο του Science, Nature βγάζω από μέσα το σημείωμα που τάχα μου είχα καταγράψει την πρόβλεψή μου: «Ωρα 5:00 το πρωί» π.χ.

  Σε μια τεράστια βιβλιοθήκη είχα σκορπίσει «προβλέψεις» για ώλες τις ώρες. Στο Vol. 430 ήταν για σεισμό των 4:30, στο Vol 22 άλλου περιοδικού για τις 10 το βράδυ κλπ.

 71. Αρκεσινεύς said

  Ήμουνα στη Β΄Λυκείου. Έρχεται λοιπόν κάπου στη μέση της χρονιάς ένας φιλόλογος ο οποίος άρχισε να μας ξεμαθαίνει τα ελληνικά μας. Αυτό δεν είναι σωστό, αυτό έτσι λέγεται κ.ο.κ. Ένα απ’ αυτά ήταν και το κυκλοφορούμαι! Δεν το ξεχνώ όπως και τον καθηγητή ο οποίος παρουσίαζε ιδιαίτερη οίηση ακόμη και στο βάδισμα. Ο αδελφός του επίσης καθηγητής φιλόλογος πολύ διαφορετικός.

  Ναι, αλλά η χρήση υπερισχύει του ορθού.

 72. sarant said

  70: Πάντως εμείς κοιμηθήκαμε μετά τον πρώτο σεισμό -και βέβαια ξυπνήσαμε στον δεύτερο.

 73. Alexis said

  Ρε παιδιά, έλεος πια, στις 24 και όχι στις 25 Φεβρουαρίου ήταν ο σεισμός του 81! Το είχαμε εμπεδώσει πολύ καλά τότε γιατί επί πολύ καιρό μετά η τηλεόραση, σε κάθε νέο μετασεισμό επαναλάμβανε: «Η δόνηση προερχόταν από το ίδιο επίκεντρο με το σεισμό της 24ης Φεβρουαρίου»

  Η δεύτερη δόνηση που έγινε τα ξημερώματα ήταν 6,3 και η τρίτη, μία βδομάδα μετά, 6,2. Αυτή η τρίτη δόνηση ήταν που αποτρέλανε τον κόσμο και δημιούργησε το μεγάλο κύμα «φυγής» προς πάρκα και πλατείες. Γιατί ενώ τα πράγματα είχαν ηρεμήσει κάπως, ήρθε μία βδομάδα μετά ο τρίτος μεγάλος σεισμός και πλέον κανένας δεν πίστευε τους σεισμολόγους οτι δηλαδή «το φαινόμενο εκτονώνεται». Και τότε ήταν που φούντωσαν και τα σενάρια και οι προβλέψεις…

 74. Γς said

  11 Φεβρουαρίου, πέρυσι. Ούτε ένας χρόνος καλά καλά. Whitney.

 75. Alexis said

  #74, Η γενιά των ’80s χάνει ένα ένα τα είδωλά της: Michael Jackson, Whitney Houston, Donna Summer…

 76. Γς said

  Σεισμοί και καυγαδες στην TV.
  Αχ, αυτοί οι σεισμολόγοι.

 77. Νέο Kid Στο Block said

  »..και με ιδιοοσυχνότητα συντονισμού αυτής του σεισμού.» 😆 😆
  Γειά σου ρε Γουσού πιστήμονα!! 😆
  (να σε δώσω δυο-τρείς ιδιομορφές να με βρεις τις ιδιοπεριόδους 😉

 78. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

 79. Γς said

  Συγνώμη. μα έγινε σεισμός κάπου?

 80. Γς said

  Συγνώμη. μα έγινε σεισμός κάπου?

 81. Γς said

  77:
  https://sarantakos.wordpress.com/2013/01/25/epitaksi/#comment-154880

 82. sarant said

  73: Εκείνος ο τελευταίος σεισμός, μια βδομάδα μετά, με κούνησε πολύ περισσότερο -διότι ήμουν σε έβδομον όροφο και όχι σε πρώτον, όπως την πρώτη φορά.

 83. Διάλογος:
  – Κάποιος:Και όμως κινείται!
  – ΒΑΝ: Το ξέραμε από χθες.

 84. 83. Ωχ, λάθος:

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%82_%CE%92%CE%91%CE%9D

 85. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  –Πότε θα κάνει ξαστεριά
  π ό τ ε θα Φ λ ε β α ρ ί σ ε ι

  Ο Νίκος Ξυλούρης έφυγε στις 8 Φλεβάρη 1980.

  –Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ “ΘΥΡΑΣ 7”. Κυριακή 8 Φεβρουαρίου,1981
  συγγνώμη για τη θλιβερή υπόμνηση, αλλά ήμουν γειτόνισσα της γιαγιάς του 16 χρονου Κώστα που καταπατήθηκε εκεί.

  –ΚΑΛΑΝΤΑΡΙ 2006
  Στίχοι: Ηλίας Κατσούλης(1939 – 2008)
  Μουσική: Παντελής Θαλασσινός

  Φλεβάρης των φλεβών

  Ο Αύγουστος του έκλεψε μια μέρα
  την ύψωσε πανάκι σε μπρατσέρα
  μια άλλη χρόνους τέσσερεις χαμένη
  σαν άσωτη επιστρέφει, μα δε μένει.

  Φλεβάρης των φλεβών κουτσό ποτάμι
  κυλάει σαν παράπονο στο τζάμι
  Σαββάτο των ψυχών κρυφά δακρύζει
  στα σπίτια των αρχόντων φτερουγίζει
  R
  Μάρωνος και Νικηφόρου και Ανθούσης τελεσφόρου
  Χαραλάμπους και Βλασσίου, Κασσιανού και Θαλασσίου
  Τρύφωνος και Παγκρατίου, ήλιος του μεσονυχτίου
  φέγγει απότομα και λιώνει, της Υπαπαντής το χιόνι…

  Η νύχτα Φαρισαίου και Τελώνου
  αθώος ξένου αίματος και φόνου
  ανάβει της αγάπης τα λυχνάρια
  και τα παλιά διαβάζει συναξάρια

  Τρύφωνος και Παγκρατίου, ήλιος του μεσονυχτίου
  φέγγει απότομα και λιώνει, της Υπαπαντής το χιόνι…

 86. Γς said

  85:
  >Τρύφωνος και Παγκρατίου
  1η Φεβρουαρίου και ο Αγιος Τρύφων.

  Διαβάζω σε μια εκκλησία του αγίου μέσα στον περίβολο της Ακαδημίας Πλάτωνος:

  ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ
  Και από κάτω
  HOLY CHURCH OF SAINT TRIFONOS

  Και fonos και στη γενική ο Saint Tryphon

 87. Γς said

  86:
  Οσο για την εκκλησία του Αγίου, εκτός από το μεζεδάκι του Tryphon-Trifonos είναι σκέτη κιτσερία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Μερικές φωτο (μου):
  Φ1, Φ2, Φ3.
  Θυμάμαι κι έναν αλλοδαπό κείνη την ημέρα να παίρνει από ένα κουτί στον περίβολο του ναού ένα καρβέλι ψωμί.
  Μπράβο, πρόνοια για τους πεινασμένους σκέφτηκα και πάω κοντά να δώ.
  -Όχι καλό, μου κόβει τη φόρα ο νεαρός μετανάστης.
  Ηταν ένα μουχλιασμένο πρόσφορο και το ‘κουτί’ κάδος απορριμάτων του ναού.
  Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο λειτουργεί κι ένα συσσίτιο εκεί που το φροντίζει ο παππάς και οι γυναίκες της ενορίας. (Εχω πάει και εγώ μια κούτα κατεψυγμένα γαλλικά πουλέ απ το καρφούρ, της θεούσης κυράς πειθόμενος).

  Και για την ιστορία σ αυτό το εκκλησάκι έδειχναν τα κανάλια τον Γιάννη Τζανετάκο όταν κατέβαινε για υπερνομάρχης με τη Φώφη Γεννηματά να ανάβει κεράκι, τάχα μου σαν καλός χριστιανός.

 88. Νίκος Σταμπάκης said

  2 Φεβρουαρίου είναι και γενέσιον Τζέιμς Τζόις.

 89. Γς said

  88:
  Και του Οδυσσέα του.
  Εκδόθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1922, την ημέρα των γενεθλίων του Τζόυς

 90. # 86
  Τριπλόν το φονικόν…

 91. sarant said

  88-89: Να κάτι που δεν ήξερα!

 92. Άρτεμη said

  1853, 2 Φεβρουαρίου γεννιέται ο σατιρικός ποιητής Γεώργιος Σουρής 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=j7XAEvlbg5U (με την ευκαιρία τού … βιντεακίου με τον Χατζή, να θυμηθούμε ότι 2 Φεβρουραίου 1937 στον «»ουρανοξύστη του Ρεξ»» εγκαινιάζεται το νέο θέατρο της Μαρίκας Κοτοπούλης

 93. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  »Καλοκαιριά της Παπαντής, Μαρτιάτικος χειμώνας.»

  Σήμερα ήταν της Υπαπαντής μέρα λιόχαρη και γελούσα και αν πληρωθεί η παροιμία,ο Μάρτης θα μας ξεπροβίσει (ξεπετσιάσει απο το κρύο).
  Μια άλλη παροιμία λέει:»Στις 17 του Φλεβάρη θα ζεσταθεί το νύχι του βοδιού» αλλά ο Σάκης (ο μετεωρολόγος ντε) είπε απόψε ότι μετά τις 10 του μηνός προβλέπει κάθοδο του χιονιά. Άλλη παροιμία το προβλέπει κι αυτό:
  «Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, πάλι άνοιξη θ’ ανθίσει.
  Μα αν κάμει και πεισμώσει, μες τα χιόνια θα μας χώσει.»

  Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει, πάλι άνοιξη θ’ ανθίσει.
  Μα αν κάμει και πεισμώσει, μες τα χιόνια θα μας χώσει.

  Σαββατοκύριακο καθώς είναι ας έχουμε υπόψη και μιαν άλλη »εδεσματολογική»:

  «Γεναριάτικο αρνί και Φλεβαριάτικο κατσίκι».
  Προφανώς για αρνί και κατσίκι »γάλακτος» ,τα βυζαστάρια, εννοεί
  Τότε που τα αιγοπρόβατα γεννούσαν τ αμνοερίφιά τους μια φορά το χρόνο (τώρα τα ζορίζουν με ορμόνες και γεννούν κάθε εξάμηνο), οι προβατίνες προηγούνταν στη γέννα κατά ένα μήνα περίπου (γύρω στο Νοέμβριο),ενώ οι κατσίκες ,περί τα Χριστούγεννα. Στον ενάμιση με δυο μήνες ,περίπου, είναι στην ώρα τους να φαγωθούν (σνιφ !) ως γάλακτος, μετά αρχίζουν και τρώνε χορτάρι και «προβιβάζονται» σε ζυγούρια και βεργάδια (κι αρνιά του Πάσχα).

 94. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Δις η παροιμία , πώς στο καλό ‘εγινε; Αυτά παθαίνω όταν γράφω χωρίς ποντίκι. Της αφής το μπέρδεμα.Συγγνώμη

 95. Γς said

  93:
  ”Καλοκαιριά της Παπαντής, Μαρτιάτικος χειμώνας.”

  Της Υπαπαντής σήμερα και βρέθηκα στις Αχαρνές, στο Μενίδι σττην εκκλησία του Αγίου Βλάσση. Θα γινόταν και το 40ήμερο μνημόσυνο του φίλου μου του Κοσμά, που μαζί στο ίδιο δωμάτιο δίναμε τη μάχη με την επάρατο πριν μερικά χρόνια.

  Κι άρχισε ο παππάς να αναλύει το ιστορικό της Υπαπαντής.
  Ηταν λέει ο Συμεών που τον είχε φωνάξει ο Πτολεμαίος στο Φάρο της Αλεξάνδρειας μαζί με άλλους 71, που ήξεραν καλά ελληνικά και εβραϊκά για να μεταφράσουν την Παλαιά Διαθήκη.
  Σ αυτόν έπεσε το βιβλίο του Ησαΐα που έλεγε ότι κάποια παρθένος θα γεννήσει το Μεσσία.

  -Παρθένος και θα γεννήσει; Μα είναι δυνατόν. Δεν μπορούσε να το πιστέψει. Και βγάζει ένα μαχαιράκι να ξύσει τη λέξη από τον πάπυρο.
  -Οχι Συμεών, του λέει ένας άγγελος που παρουσιάστηκε μπροστά του.
  –Μην μιλάς Ευάγγελε, Να πας καλύτερα έξω!

  Δεν είχα οπτική επαφή, αλλά προφανώς απευθυνόταν σε κάποιον γνωστό του Βαγγέλη στο εκκλησίασμα, που το είχε ρίξει στη κουβεντούλα.

  Λοιπόν όταν η Παναγία 40ντησε και πήγε στο Ναό του Σολομώντος αυτός ο Συμεών ήταν εκεί και πήρε το βρέφος στην αγκαλιά του.

  Μα η μετάφραση των 70 έγινε κάνα δυό αιώνες παλαιότερα σκέφτηκα, αλλά ο παππούλης συμπλήρωσε ότι ο Συμεών έζησε 280 χρόνια!

  Υποψιάζομαι ότι η προσθήκη των 280 χρόνων έγινε μεταγενέστερα για να μπαλωθεί το ιστορικό λάθος με τον Συμεών.

 96. sarant said

  93: Έφη, πάρε υπόψη σου ότι οι παροιμίες πλάστηκαν πριν από την αλλαγή του ημερολογίου, άρα πρέπει να προσθέτεις 13 μέρες.

 97. Immortalité said

  Καλό μήνα έστω και με τριήμερη καθυστέρηση.

  @27 Αρκεσινέα πολύ ωραία παροιμία!

  @68 Ορεσίβιε, μήπως ο εξαιρετικός αυτός δίσκος κυκλοφόρησε και δεν κυκλοφορήθηκε; 😉

 98. Immortalité said

  (Ας το βάλω εδώ) Αυτός ο Μπουκάν είναι καλά; Μέρες τώρα τον μελετάω και όλο θέλω να ρωτήσω και όλο μου διαφεύγει…

 99. ππαν said

  Χρόνια πολλά στον Δύτη!

 100. Immortalité said

  Χρόνια πολλά και από μένα Δύτη! Να σε χαιρόμαστε όσοι σ’ αγαπάμε! 🙂

 101. sarant said

  Δύτη, χρόνια πολλά και τα λέμε και αύριο!

 102. Ωχ παιδιά, ο Δύτης έχασε το μηνολόγιο εν μέσω κεφαλιών. Νάστε καλά, νάμαστε όλοι καλά να τα γιορτάζουμε! 🙂 🙂

 103. spiral architect said

  4 Φεβ: Δύτου Ανάδυσις.
  Πολυχρονογραφομεταφραζοσχολιότατος. 🙂
  (μέτρα τις) :mrgreen:

 104. Μαρία said

  Καλά να πάθω, που δεν κοιτάω το ημερολόγιο.
  Doğum günün kutlu olsun, δύτη.

 105. Νέο Kid Στο Block said

  Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς γιορτάζουμε (αληθινά ή ιντερνετικοβλογικά γενέθλια) του Δύτη,αλλά όπως και νάχει ντουγρού γκιουνούν κι όπως τόπε η Μαρία (καλό θάναι,δεν μπορεί!) κι από μένα ρε θαλασσινέ! 🙂

 106. Βρε ρίφι, θα αρκούσε μια βόλτα στο κονάκι του Δύτη για να δεις πότε στήθηκε και άρα τι γιορτάζουμε. Τεμπελόριφο! 🙂

 107. Καλημέρα φίλοι κι αδέρφια.

 108. sarant said

  Καλημέρα Ιμόρ… 33 χρόνια…

 109. Καλημέρα Νίκο… Σα χτες μου φαίνεται…

 110. spiral architect said

  Πε 14: Έρωτος του ανικήτου, αλλά και γενέθλιον του Κώστα Βάρναλη.

 111. tofistiki said

  Σαν σήμερα, εκτός από την ίδρυση της ΕΠΟΝ (70 χρόνια!), ο Μίμης και η Κική γιόρταζαν την επέτειο του γάμου τους. Φέτος θα έκλειναν 55 χρόνια…

 112. τυφλόμυγα said

  Με καθυστέρηση πολλών ημερών, θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλά στον Αρχιτέκτονα. 🙂

  So many stars and still we starve.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: