Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η Ιφιγένεια της Αγίας Παρασκευής

Posted by sarant στο 12 Ιουνίου, 2013


Καθώς γράφονται οι γραμμές αυτές, έχουν αρχίσει να πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον οι πομποί της ΕΡΤ και να χάνεται το σήμα σε μεγάλες περιοχές της χώρας (στη Λέρο, λέει ο δήμαρχος, τώρα πια πιάνουν μόνο τούρκικα κανάλια) ύστερα από την πρωτοφανή και πιθανότατα παράνομη απόφαση της κυβέρνησης, ή μάλλον του μεγαλύτερου τμήματος της κυβέρνησης, να κλείσει μέσα σε μια νύχτα η δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ. Την ίδια στιγμή, απρόσμενα μεγάλο πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή σε ένδειξη συμπαράστασης στη μελλοθάνατη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η σπουδή του Υπουργείου Οικονομικών να διακόψει τη λειτουργία της ΕΡΤ πριν ακόμα κυρωθεί από τη Βουλή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιη η ψήφισή της από τη Βουλή, δεν είναι παρά μία ακόμα πραξικοπηματική ενέργεια στην αλυσίδα των αυθαιρεσιών, μια ενέργεια που επιδιώκει προφανώς να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα. Όμως, και η ίδια η διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Όπως έχουμε ξαναγράψει, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προβλέπονται από το Σύνταγμα σε πολύ συγκεκριμένες και εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις, και συγκεκριμένα (άρθρο 44, παρ. 1 του Συντάγματος) «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικώς επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης». Προσέξτε με πόσα ασυνήθιστα επίθετα θωρακίζει ο συνταγματικός νομοθέτης την περίσταση: η ανάγκη δεν πρέπει να είναι απλώς επείγουσα αλλά εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη. Ολοφάνερα, η ανάγκη για εξορθολογισμό και εξυγίανση της ΕΡΤ και των λοιπών ΔΕΚΟ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επείγουσα εφόσον υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά κυρίως δεν μπορεί να θεωρηθεί «απρόβλεπτη», όσο κι αν τεντώσουμε τα όρια της λογικής. Εξίσου ολοφάνερα, η κατάργηση της ΕΡΤ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι συνταγματικός βιασμός.

Θα μου πείτε, δεν είναι ο πρώτος. Πράγματι, η σημερινή κυβέρνηση έχει αναγάγει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, από έκτακτο μέσο αντιμετώπισης απρόβλεπτων καταστάσεων, σε συνήθη τρόπο νομοθέτησης. Μια φίλη νομικός που έχει μέθοδο και υπομονή μέτρησε ότι η χτεσινή ήταν η 19η (!!) τέτοια πράξη. Και δεν θα είναι ο τελευταίος, αν τουλάχιστον ευοδωθεί το σημερινό κυβερνητικό πείραμα, διότι η πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν αφορά ειδικώς την ΕΡΤ Α.Ε. αλλά κάθε δημόσιο οργανισμό. Όπως έκλεισε μέσα σε μια νύχτα η ΕΡΤ, χωρίς συζήτηση, χωρίς γενική συνέλευση των μετόχων (έστω κι αν ο μέτοχος είναι ένας, το κράτος), χωρίς ορισμό εκκαθαριστή, η ίδια τύχη περιμένει και άλλους δημόσιους φορείς -αν περάσει το αποψινό.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία καταργείται η ΕΡΤ είναι διπλά προβληματική, διότι δεν υπογράφεται από όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει την επιδοκιμασία ή έστω την ανοχή των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων. Για να κάνουμε μια όχι αταίριαστη πιστεύω κοινοβουλευτική μεταφορά, η πράξη που καταργεί την ΕΡΤ δεν έχει τη δεδηλωμένη, αφού, ακόμα κι αν την ψηφίσει το σύνολο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής δεν συγκεντρώνει την έγκριση 150 βουλευτών. Και αυτή η έλλειψη δεδηλωμένης υποστήριξης καθιστά ακόμα περισσότερο πραξικοπηματική την αιφνιδιαστική, βίαιη διακοπή της λειτουργίας της.

Η οποία, τώρα που γράφω, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Στα σχόλια που έγιναν στο προηγούμενο άρθρο του ιστολογίου ή σε κοινωνικά μέσα οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των φίλων όπως “κόπηκε το σήμα στον πομπό του Αιγίου”, “κόπηκε το ρεύμα στην ΕΤ3″, “εκπέμπουμε ακόμα από την ΕΤ1, αλλά δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα”, αναπόφευκτα έφεραν σε πολλών το νου, έστω κι αν δεν το είχαν ζήσει οι ίδιοι, τη θρυλική τελευταία εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην Αθήνα το 1941. Οπότε, η ΕΡΤ έχει πάψει πια να λειτουργεί, και η διακοπή αυτή θα κρατήσει πιθανώς επί πολλούς μήνες αν ευοδωθούν τα κυβερνητικά σχέδια, αφήνοντας όχι αμελητέα τμήματα του ελληνικού χώρου χωρίς τηλεόραση, αφού τα μόνα κανάλια που πιάνουν είναι τα τούρκικα (τα οποία, σε αντίθεση με τα δικά μας ιδιωτικά, δεν βάζουν υποτίτλους στα σίριαλ που προβάλλουν).

Να πούμε εδώ παρεμπιπτόντως ότι σε ένα νον πέιπερ, που κυκλοφορεί από κυβερνητικούς κύκλους, τονίζεται ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει παρθεί εδώ και καιρό, «Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους». Καταρχάς, αυτή η ομολογία, αν είναι ειλικρινής, διαψεύδει το σκεπτικό για «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη» που υποτίθεται ότι επέβαλε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου -μια απόφαση που έχει ληφθεί από καιρό δεν είναι ούτε απρόβλεπτη ούτε εξαιρετικά επείγουσα! Δεύτερον, οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ή τουλάχιστον δεν έχουν ολοκληρωθεί για όλους. Τα ειδικά μαθήματα, στα οποία συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι, ολοκληρώνονται, αν δεν κάνω λάθος, την Παρασκευή, και ακολουθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις. Δεν κινδυνεύει τάχα η ομαλή διεξαγωγή τους με το κλείσιμο της ΕΡΤ;

Νομίζω ότι έδειξα για ποιο λόγο θεωρώ αντισυνταγματική τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατάργηση της ΕΡΤ. Ίσως κάποιοι συμφωνούν με την ουσία της απόφασης, δηλαδή με το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά η πικρή πείρα δεκαετιών έχει δείξει ότι συνήθως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η χρήση παράνομων μέσων ακυρώνει ακόμα και τους σωστούς σκοπούς. Στη σχοινοτενή δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η ΕΡΤ «είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης». Εδώ έχει κάποιο δίκιο, και φαντάζομαι ότι η δήλωσή του πρέπει να εκληφθεί ως αυτοκριτική, διότι μόνο υπό καθεστώς αδιαφάνειας και απίστευτης ευνοιοκρατίας θα έφτανε στη θέση του διευθυντή ενημέρωσης ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος, περισσότερο γνωστός από την προϋπηρεσία του σε ρεπορτάζ παραλίας. Κατά τα άλλα, αναρωτιέμαι ποιον συμβολισμό κρύβει το γεγονός ότι η θανατική καταδίκη της δημόσιας τηλεόρασης ανακοινώθηκε από τον άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με μερικές, αν όχι από τις χειρότερες, πάντως από τις πιο φαιδρές στιγμές της ιδιωτικής τηλεόρασης. Όμως, για την όποια αδιαφάνεια και σπατάλη στην ΕΡΤ ασφαλώς η πολιτική ηγεσία όχι απλώς δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά έχει και την πρωταρχική ευθύνη. Στο κάτω-κάτω, δεν τελούσε υπό καθεστώς…. αυτοδιαχείρισης η ΕΡΤ ως τώρα· κάτω από ασφυκτικό κρατικό έλεγχο βρισκόταν!

Και δεν αρνείται κανείς την ανάγκη για εξυγίανση και εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΕΡΤ -και όχι μόνο της ΕΡΤ, αν σκεφτούμε ότι υπάρχει ένα ακόμα μέσο ενημέρωσης, με πολύ μικρότερη ακροαματικότητα από τα κανάλια της ΕΡΤ, το οποίο διατηρείται περιέργως στο απυρόβλητο, το κανάλι της Βουλής. Εξυγίανση όμως, όχι κατάργηση και κυρίως όχι με διαδικασίες που κατάφωρα παραβιάζουν τη συνταγματική νομιμότητα και που υποβάλλουν έντονα την ιδέα ότι ο μόνος λόγος που επισπεύστηκε η κατάργηση είναι για να παρουσιαστούν μερικές χιλιάδες κεφ… ονοματεπώνυμα απολυμένων του δημόσιου τομέα στους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Και βέβαια, η απόφαση αυτή πάρθηκε από μια κυβέρνηση που δεν είναι μονοκομματική, αλλά κυβέρνηση συνεργασίας και, όπως όλα δείχνουν, πάρθηκε παρά και ενάντια στις απόψεις των άλλων δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Τα δυο αυτά κόμματα εξέφρασαν, σε υψηλούς τόνους την έντονη αντίθεσή τους με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αλλά οι αντιρρήσεις αυτές, όσο μένουν στα λόγια είναι κενές περιεχομένου. Να θυμίσω ότι με βάση το Σύνταγμα η πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να κάνει έως και σαράντα μέρες για να υποβληθεί στη Βουλή, και τρεις μήνες ώσπου να κυρωθεί, διάστημα στο οποίο θεωρητικά η κυβέρνηση θα μπορεί να την εφαρμόζει επί δικαίους και αδίκους, όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά σε κάθε δημόσιο οργανισμό.

Επομένως, η αντίθεση των δύο πολιτικών αρχηγών δεν μπορεί να εκφραστεί μόνο όταν έρθει η ώρα της ψήφισης της Πράξης στη Βουλή. Πρέπει να δηλωθεί τώρα έμπρακτα, και αυτό ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: να άρουν τα δυο κόμματα την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση. Θα μου πείτε: αξίζει να ρίξεις την κυβέρνηση για την ΕΡΤ;  Το ερώτημα αυτό μπορεί κανείς να το θέτει διαρκώς (για το ασφαλιστικό; για το αντιρατσιστικό; για τις επιστρατεύσεις; ) αν όμως εξετάσει το σωρευτικό αποτέλεσμα όλων αυτών των μέτρων θα τρομάξει. Κι έπειτα, όπως δείξαμε, η συγκεκριμένη πράξη ν.π. δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ αλλά δεκάδες δημόσιους οργανισμούς. Και άλλωστε, τίποτε δεν μας λέει ότι δεν θα υπαναχωρήσει η ΝΔ.

Κι έπειτα, αν δεν εναντιωθούν ούτε τώρα τα δυο κόμματα, πότε θα το κάνουν; Η κατάσταση μού θύμισε ένα παλιό ανέκδοτο. Στους μεγάλους βομβαρδισμούς του Λονδίνου, μια γερμανική βόμβα είχε ισοπεδώσει ένα σπίτι. Τα συνεργεία της πυροσβεστικής που έψαχναν στα χαλάσματα, ανακάλυψαν μια γριούλα στην κρεβατοκάμαρά της σε κατάσταση σοκ. Όταν είδαν ότι δεν έχει τραυματιστεί, έψαξαν να βρουν κάτι να τη συνεφέρουν, και ανοίγοντας το ντουλάπι του μπουφέ έβγαλαν ένα μπουκάλι παλιό κονιάκ και έβαλαν ένα ποτηράκι να της το δώσουν. — Μη, μη! ψέλλισε αδύναμα η γριά. Αυτό το φυλάω για μια ώρα ανάγκης!

Όμως για τα δυο κόμματα, η ώρα της ανάγκης είναι τώρα. Η κρίση με την ΕΡΤ τους δίνει και μια μεγάλη ευκαιρία, να αποδείξουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης. Αν θέλουν να συνεχισουν να υπάρχουν ως αυτοτελείς πολιτικοί οργανισμοί, πρέπει να το δείξουν τώρα.

831 Σχόλια προς “Η Ιφιγένεια της Αγίας Παρασκευής”

 1. Το Press Project μεταδίδει ΕΡΤ κανονικά.

  http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT

 2. Γς said

  Το κυβερνόν Ακούω από την αναμετάδοση της ΕΡΤ ότι έβγαλε ανακοίνωση η ΧΑ και χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης (ΝΔ).
  Στο τέλος θα μείνουν μ αυτούς μόνο

 3. Θεοδόσης Βολκώφ said

  Χαιρετίζω και προσυπογράφω.

 4. EΦΗ ΕΦΗ said

  Από ράδιο ρίαλ
  Αναδιπλώνονται και προσεγγίζουν τους πομπούς τεχνικοί από συνδικαλιστές ΕΡΤ-ΟΤΕ-ΔΕΗ για αποκατάσταση σήματος , Παράλληλα κινούνται δυνάμεις φρούρησης από ΜΑΤ σε Υμηττό και Χορτιάτη

 5. Avonidas said

  Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν την πρόθεση, ειλικρινά, να πάνε κόντρα στη ΝΔ;

  Δηλαδή, πόσα ακόμη επεισόδια του Καλού, του Κακού και του Αριστερούλη πρέπει να παιχτούν, για να το εμπεδώσουμε ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί;

  Αλλά τι λέω· εδώ υπάρχει κόσμος που σχολιάζει στο διαδίκτυο ότι ευτυχώς, λέει, την κλείσανε την ΕΡΤ και δεν θα πληρώνουμε τα τέλη της στη ΔΕΗ!

  O, Sancta Simplicitas!

 6. EΦΗ ΕΦΗ said

  Κάποιος να πει στην ΕΣΗΕΑ ότι δεν κάνουν απεργία τώρα

 7. sarant said

  Ευχαριστώ για τα πρώτα, νυχτερινά, σχόλια!

  4: Τα οποία τέλη (που το βάφτισε ‘χαράτσι’ ο κ. Κεδίκογλου) είναι 51 ευρώ το χρόνο ανά νοικοκυριό, θαρρώ.

 8. […] Όμως για τα δυο κόμματα, η ώρα της ανάγκης είναι τώρα. Η κρίση με την ΕΡΤ τους δίνει και μια μεγάλη ευκαιρία, να αποδείξουν ότι έχουν λόγο ύπαρξης. Αν θέλουν να συνεχισουν να υπάρχουν, πρέπει να το δείξουν τώρα. https://sarantakos.wordpress.com/2013/06/12/quevivaert/ […]

 9. 300 μας είπε πιο νωρίς, και θα τα πάει 200

 10. Vagabond said

  Μεταδίδει κανονικά και εδώ:
  http://www.zougla.gr/Controls/livecamera2/article/flash-camera-4

 11. Avonidas said

  @6: Το νόημα δεν ήταν, βεβαίως, ότι λίγα πληρώνουμε για την ΕΡΤ, αλλά ότι θα συνεχίσουμε να τα πληρώνουμε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που ασφαλώς και θα βρουν.

  Η ψυχολογία αυτού του λαού μόνο με το Σύνδρομο της Στοκχόλμης ερμηνεύεται πλέον.

 12. Γιατί χρειάζεται πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που και αμφίβολης συνταγματικότητας είναι και αμφίβολο αν θα κυρωθεί από τη Βουλή, τη στιγμή που το άρθρο 14Β του Ν. 3429/2005, που μας παρέθεσε ο Spyroszer, η ΕΡΤ Α.Ε. και διάφορα άλλα νομικά πρόσωπα μπορούν να καταργούνται «με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού»;
  Πάντως, και αν ακόμα είναι όντως τυπικά νόμιμη, η όλη μεθόδευση είναι σκανδαλώδης και πολιτικά απαράδεκτη — και ναι, αξίζει να πέσει ή τουλάχιστον να κλονιστεί και η Κυβέρνηση, μήπως νιώσει πως υπάρχουν και κάποια όρια…

 13. Νέο Kid Στο Block said

  Ρε παιδιά ,αυτό που κάνουμε είναι σίγουρα νόμιμο; ή θα έχουμε τίποτις μπελάδες…; Το ζάπινγκ εννοώ από παρακάναλο σε παρακάναλο και τι-βι «ο μήτσος» που αναμεταδίδουν ακόμα ερτ. 🙂
  Mήπως να ακούγαμε κατευθείαν Μπι-Μπι-σι ,όπως οι παππούδες μας;
  Ες αύριον τα σπουδαία. Καληνύχτα συνμπανανιώτες και συνμπανανιώτισσες.

 14. Γς said

  Πρέπει με κάθε θυσία να μην σταματήσει η ΕΤ1. Γεννήτριες κλπ. Να υπερασπίσουν τις εγκαταστάσεις ο κόσμος. Να γίνει Ταξίμ. Πρέπει να φτύσουν το γάλα της μάνας τους!
  Αντε γιατί μετά …

 15. sarant said

  12: Εύλογη η απορία.

 16. Η Digea κατέβασε το ψηφιακό σήμα του 902 επειδή αναμετέδιδε την ΕΡΤ. Η ιδιωτική εταιρεία παροχής σήματος ελέγχει το τι θα βλέπουμε.
  Νο κομεντ

 17. neraktia said

  Ευχαριστούμε immortalite!!

  Να θυμηθούμε όμως κάποιους «δημοσιογράφους» που φρόντισαν να στηρίξουν ή να φτιάξουν ένα ελκυστικό ίματζ αυτών που τώρα τους κλείνουν…. Κι επίσης να θυμηθούμε πως έδειξαν υπέρμετρο ζήλο να μας βάλουν απέναντι σε όσους – από άλλους κλάδους, βεβαίως – αγωνίζονταν…
  Τι να πω πια…

 18. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

  00.44 Τρίτη το πρωί, 11 Ιουνίου, έκλεισαν και τον Κεντρικό Σταθμό της ΕΡΤ, στην Μεσογείων.

  Η ΕΡΤ σίγησε στην Κύπρο, η Φωνή της Ελλάδος φιμώθηκε, ο ομφάλιος μας λώρος κόπηκε, ΟΧΙ για να ζήσουμε, αλλά για να πεθάνουμε τους ξεχωριστούς μας, μοναχικούς θανάτους. Ακάθεκτος συνεχίζει ο εκλεισμός των κοινωνικών κοινών, η νεοφιλελεύθερη ιδιωτικοποίηση των πάντων, ο αποκλεισμός του δήμου από τον λόγο και τον ορισμό του, ως πολίτη κι ΟΧΙ ως πελάτη, σε κάθε τι δημόσιο.

  Μαύρη η οθόνη, βοά σιωπούσα, την οριστική, την καθοριστική απουσία. Μία λαοθάλασσα, το ξέρω, συνεχίζει την πικρή, τραγουδιστική διαμαρτυρία τους για το ξερρίζωμα της ελληνικής καρδιάς, έξω από την αποκομμένη, σιγηθείσα ΕΡΤ της Μεσογείων.
  Θρηνώ, δεν ήταν αυτός ένας άλλος θάνατος στην οικογένεια. Ήταν ο θάνατος της οικογένειας. Της ελληνικής παρουσίας, της παρουσίας της Ελλάδας, με κρατική, με δημόσια και μητροπολιτική μέριμνα, για όλους όσους, οπουδήποτε της γης, ονομαζόμαστε Έλληνες, σκιρτούμε ελληνικά.
  Θρηνώ. Βουΐζουν μέλισσες, στο κεφάλι μου…

  Τίτος Χριστοδούλου

 19. @17 Όλα τα θυμόμαστε.

 20. NM said

  Διαβάζω τώρα στον Ζούγκλα:
  «Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ενέργεια της DIGEA να διακόψει την ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. »
  Μα που στο διάολο το πάνε ρε γμτ;

 21. Γς said

  Σ.Κεδίκογλου και ΕΡΤ:
  Τι έλεγε πέρσυ και τι σήμερα!
  Καλό. Δείτε το

 22. eran said

  Τι δεν καταλαβαίνετε; Η κυβερνησάρα μας έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ και έδωσε άδεια καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας στο καρατζαφεροκάναλο. Με τη βοήθεια των ΜΑΤ και την πολιτική στήριξη της ΧΑ. Απορίες;

 23. Γς said

  Ο Βαρουφάκης άψογος στην ΕΡΤ τώρα

 24. physicist said

  Δεν βγάζω κανένα νόημα απ’ αυτόν τον εξοργιστικό χειρισμό, παρεκτός κι αν ο Σαμαράς αναζητά αφορμή για πρόωρες εκλογές, πιστεύοντας ότι θα έχει όφελος. Εκτός από ανήκουστο, αυτό που συμβαίνει είναι και εντελώς παράλογο. Δεν καταλαβαίνω.

 25. Γς said

  24:
  Τι δεν καταλαβαίνεις;

 26. physicist said

  #25. — Θέλω να πω ότι δεν θα με εξέπληττε αν η όλη ιστορία γίνεται για να δοθεί αφορμή να σπάσει η παρούσα Κυβέρνηση επειδή ο Σ. ή οι σύμβουλοί του υπολογίζουν σε άλλες λύσεις μετά από πρόωρες εκλογές αλλά χρειάζονται ένα πρόσχημα για να τις προκαλέσουν. Διαφορετικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ρισκάρει να σπάσει την τρικομματική μ’ έναν χειρισμό πέρα για πέρα αυταρχικό, προκλητικό, και κάνοντας κινήσεις που έρχονται σαν κεραυνός εν αιθρία.

 27. spyroszer said

  16. Συμβαίνουν τρομερά πράγματα Ιμμόρ !!
  Εντάξει η κατάσταση είναι παρανοική, να κλείνεις τη δημόσια τηλεόρασή σου χωρίς να ξέρεις καν πότε μπορεί να ξανανοίξει. Και αυτά που γράφει το νον πέιπερ είναι γελοιότητες, όλα αυτά μπορούσαν να γίνουν με την ΕΡΤ σε λειτουργία. Δεν ξέρω τελικά αν είναι ηλιθιότητα, ηρωική έξοδος ή κάτι άλλο που δεν ξέρουμε.
  12, 15. Η ΕΡΤ καταργήθηκε με την ΚΥΑ Στουρνάρα – Κεδίκογλου

  Click to access ERTFEK.pdf


  Την δυνατότητα την έδωσε ο νόμος που ανέφερα παραπάνω
  http://www.e-forologia.gr/lawbank/document.aspx?digest=6D8AB34DED95FB28.2A43365B5358&version=2011/08/22
  Αυτή η διάταξη προφανώς μέχρι σήμερα έχει κριθεί συνταγματική. Απ’ ό,τι ξέρω έχουν γίνει κάποιες συγχωνεύσεις οργανισμών, ΟΣΚ ΔΕΠΑΝΟΜ βάσει αυτής κλπ.
  Η χθεσινή ΠΝΠ ρυθμίζει πιο λεπτομερειακά κάποια θέματα για το κλείσιμο των ΔΕΚΟ. Δεν ξέρω αν ήταν αναγκαία, είναι και δύσκολη ώρα τώρα, αλλά κάποιον λόγο θα είχαν να την κάνουν.
  https://docs.google.com/viewer?url=http://www.naftemporiki.gr/cmsutils/downloadpdf.aspx?id%3D664062%26stamp%3D0x000000000066dc02&chrome=true
  Άκουγα έναν συνταγματολόγο στην ΝΕΤ, πριν κλείσει, που έλεγε πολύ σωστά ότι οποιοδήποτε κόμμα μπορεί να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση την πράξη αυτή νομοθετικού περιεχομένου, και αύριο το πρωί ακόμα, ώστε να απορριφθεί. Έτσι είπε ο Μαργαρίτης της ΔΗΜΑΡ ότι θα κάνουν.
  Απ’ ό,τι διαβάζω σε ρεπορτάζ αύριο το πρωί επίσης θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η ΝΔ το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ, που θα είναι η πρόταση Μόσιαλου – Αλεβιζάτου. Να δούμε

 28. Εδω στην Ερτ-3 στη Θεσσαλονικη οι πορτες ειναι ανοιχτες, κοσμος μπαινοβγαινει, περιμενει στον δρομο μετα βροχης κ μουσικης, κ το καναλι εκπεμπει με χακερια σε θεσσαλονικη κ καποιους αλλους νομους. Στον χορτιατη απο οτι μας ειπαν εως κ πριν λιγο ειναι αποκλεισμενοι 25 τεχνικοι. Συγνωμη για τις συντομευσεις κ τα λαθη αλλα γραφω απο κινητο κ κοιμαμαι ορθιος.

 29. @27 Παπατζήδες και μαφιόζοι ντυθήκανε κυβέρνηση και επιχειρηματίες…
  Άντε να δούμε τι θα ξημερώσει.

  @24 Θες να πεις πως όλα όσα είχε κάνει προηγουμένως η κυβέρνηση τα καταλάβαινες.

 30. eran said

  Θα ξανακάνω τον παραλληλισμό με την Τουρκία (πάλι τηρουμένων των αναλογιών). Δεν είναι σαφές ότι μια δράκα παρατρεχάμενοι και μυστικοσύμβουλοι (Λαζαρίδης, Μπαλτάκος, και Μπράβο Ρούλα Σίμος Κεδίκογλου) έπεισαν τον Σαμαρά ότι πρέπει για λόγους «υψηλού πολιτικού συμβολισμού» να είναι άκαμπτος και αποφασιστικός και να πατάξει τις συντεχνίες – πλιατσικολόγους (εξαρτάται από ποια πλευρά του Αιγαίου βρίσκεσαι). Αν θέλουν να με ρίξουν για τη συντεχνία της ΠΟΣΠΕΡΤ ας το κάνουν, φέρεται να δήλωσε ο Σαμαράς…
  Ακούσατε την ελληνίδα φοιτήτρια από τη Γένοβα; ξεκινάνε με λεωφορείο για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρώμη.
  Η Digea ρίχνει συνεχώς τον 902 γιατί αναμεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Τι εποχές ζούμε;

 31. Γς said

  Αναμετάδοση κι εδώ

  Τον 902 που αναμετάδιδε από ώρα, τον έριξαν πάλι

 32. Γς said

  Ωραίοι κι ΟΤΕτζήδες!
  Βάζουν πλάτη

 33. Νίκος Μαστρακούλης said

  Έχει κατέβει και το ert.gr, εκτός αν αυτό συμβαίνει μόνο με τον δικό μου πάροχο. Ενώ αυτή τη στιγμή (όπως και πριν καμιά ώρα) μου τη βγάζει νεκρή (ανύπαρκτη), η κασαρισμένη σελίδα (στιγμιότυπο των 02:27) είχε ζωντανό stream με την εκπομπή των εργαζομένων και τη λέξη “Επανερχόμαστε…”

 34. Γς said

  33:
  Εμένα την βγάζει.
  Ηρθε και ο Τσίπρας στην ΕΡΤ.
  Τώρα

 35. @33 Επανήλθε.

 36. Νίκος Μαστρακούλης said

  34-35: Ε, τότε κάτι τρέχει με τον πάροχό μου – ο μπράουζης δεν βρίσκει τη σελίδα, αλλά την κασαρισμένη τη βγάζει κανονικά (και ενημερωμένη τακτικά)!

 37. Γς said

  Τι ωραία πράγματα ακούμε απόψε από την χωρίς κυβερνητική κηδεμονία ΕΡΤ.

  (Είχαν πει ότι έφτασε ο Τσίπρας, αλλά που;)

 38. Μου αρέσει που είπαν ότι θέλουν να φτιαξουν μια νέα τηλεόραση στα πρότυπα του BBC. Στο BBC η Θάτσερ δεν κατάφερε να εμποδίσει του δημοσιογράφους του BBC από το να μεταδίδουν εικόνες φρίκης από τον πόλεμο των Φόκλαντ, εδώ έκοψαν τον Κώστα Αρβανίτη επειδή έκανε σχόλιο για υπουργό…

  Δεν ξέρουν οι Εγγλέζοι εδώ δεν έχουν διευθυντή ειδήσεων του αναστήματος του …Αιμίλιου Λιάτσου.

 39. Γς said

  36:

  >34-35: Ε, τότε κάτι τρέχει με τον πάροχό μου

  Ψιτ, ή 34 ή 35. Οχι και τα δύο μαζί!

 40. EΦΗ ΕΦΗ said

  Αν το καταπιούμε κι αυτό, μας πήρε ο διάολος από χθες

 41. Γς said

  Τελικά ήρθε ο Τσίπρας στο Στούντιο

 42. Νίκος Μαστρακούλης said

  39: Εντάξει, μέα κούλπα που δε μου πέρασε απ’ το μυαλό, αλλά πάντως δεν έχω καυγά με κανέναν απ’ τους δυο.

 43. Γς said

  42:

  Εχουμε εμείς 😉

 44. Γς said

  40:
  Ακριβώς (#14).

  Αντε γιατί μετά …

 45. Την ώρα που ήταν ο Τσίπρας στο στούντιο, ο πρόεδρος της ΕΡΤ έδωσε εντολή να εκκενωθεί το κτίριο της Μουρούζη αλλιώς θα μπουν τα ΜΑΤ.

 46. Ο Τσίπρας είπε ότι θα μείνει εκεί μέχρι να έρθουν τα ΜΑΤ να τους βγάλουν όλους μαζί.

 47. Νίκος Μαστρακούλης said

  Και της Αγίας Παρασκευής…

 48. Και της Αγίας Παρασκευής…

 49. Γς said

  Ακου ρε πούστη μου: η DIGEA, μια ιδιωτική εταιρεία, διέκοψε τη ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ !.

  Αν μετέδιδε όμως τίποτε ξέκωλα να το τρίβουν σε ΧΧΧ διαφημίσεις ή τσόντες …

 50. Ο αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε από τους εργαζομένους της Μουρούζη να εκκενώσουν το κτίριο διότι δεν είναι λέει πια εργαζόμενοι, απολύθηκαν και δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί.

 51. Γς said

  Και έχω κατουρηθεί απάνω μου σκεπτόμενος τον Σαμαρά να το παίξει Ερντογάν και να λέει ότι θα χάσει την υπομονή του και τέτοια

 52. Εν τω μεταξύ ο αυριανός προπληρωμένος από την ΕΡΤ αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού Παναθηναϊκού δόθηκε ήδη στον ΑΝΤ1 άνευ άλλου ανταλλάγματος.
  Μπάλα θα δούμε, εντάξει γιατί ανησύχησα ότι η κυβέρνηση προνόησε μόνο για την Θ. Λειτουργία.

 53. EΦΗ ΕΦΗ said

  Επίδειξη κτηνώδους δύναμης κάνουν και δοκιμάζουν πόσο τους παίρνει να κάνουν και χειρότερα.

 54. Μαρία said

  Την ΕΤ3 οι τεχνικοί την επανέφεραν εδώ και ώρα.

 55. Για αυτο ολοι πρεπει να βγουμε εξω. Φτανει με τους αυταρχισμους.

 56. EΦΗ ΕΦΗ said

  Νάτα τα προχωρημένα. Αλληλούια και γκολ εξασφαλισμένα. Μην ανησυχεί το πόπολο

 57. Είμαι πό αυτούς που αν κάποιος έλεγε ότι έχουμε χούντα του απαντούσα «αν έιχαμε θα το καταλλάβαινες». Πιστέυω ότι κάτι έστω και οριακά συνταγματικό είναι συνταγματικό.
  Εκτός από αυτά που λέει ο Νικοκύρης, μπορεί η αστυνομία να διατάζει εκκένωση του κτιρίου χωρίς δικαστική εντολή; Η κυβέρνηση έχει και δικαστική εξουσία; Δεν υπάρχει διάκριση εξουσιών; Είναι λάθος ο συλογισμός μου; (δεν είμαι νομικός)

 58. Μαρία said

  55
  Εγώ τώρα γύρισα. Να έρθεις αύριο στις 6 μ.μ στην ΕΤ3.

 59. Νίκος Μαστρακούλης said

  Η ΝΕΤ, λέει, εκπέμπει αναλογικά από την Πάρνηθα στη συχνότητα 11.

 60. Γς said

  Γς:
  Μωρή κουφαλίτσα ξέρω πως έχεις λυσάξει που δεν είσαι έξω από την ΕΡΤ. Βούτα τα πόδια σου στο Σικουάνα να συνέλθεις.

  Costas Bouyioukos Αύριο το απόγευμα θα είμαι έξω από την Ελληνική Πρεσβεία.

 61. Νίκος Μαστρακούλης said

  Ωραίο κι αυτό: τους είπαν, λέει, ότι όποιος δεν βγει απ’ τα κτίρια και συλληφθεί και πάει αυτόφωρο, δεν θα πάρει την αποζημίωση απόλυσης(!) και δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος εργαζόμενος του νέου φορέα (της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης – για συντομία ΝουΔου ΤιΒι).

 62. EΦΗ ΕΦΗ said

  61.Αφού προ μερικών ωρών κατάργησαν την ΕΡΤ, προχωράνε στο σχέδιο β΄ εφαρμογή εδώ και τώρα, μέσα στη νύχτα με ό,τι απειλή τους βρίσκεται εύκαιρη ! «Πάνε οι διαδικασίες που ξέρατε κύριοι.Άμα καταργήσουμε και την ανάσα ,εσείς πάραυτα δεν θα ανασαίνετε.» Αυτό είναι το μήνυμα

 63. Γς said

  Διαβάζω στο φβ:
  Τα ΜΑΤ θα μπούνε στην ΕΡΤ γύρω στις 5 το πρωί, όταν θα έχει φύγει ο κόσμος ο πολύς. Ακούστηκε από ραδιοσυχνότητες των μπατσικών

 64. Μαρία said

  59
  H ET3 ψηφιακά αλλά σε άλλη συχνότητα.

 65. Γς said

  64:
  Που, στην Αττική;

 66. Μ. Τσαμαλίκος said

  Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στο Βερολίνο, μπροστά στο Προξενείο:

  – στις 12:00 για να καταθέσουμε ψήφισμα
  – στις 19:00, μαζικό

  https://www.facebook.com/events/670098719672396/

 67. Μαρία said

  http://veetle.com/index.php/search/video/ert3live

 68. Μαρία said

  http://www.judex.gr/?p=3234

 69. spiral architect said

  Καλημέρα. 😐
  Κάποιος χτύπησε την πόρτα μας πρωί-πρωί αλλά δεν ήταν ο γαλατάς. 😦
  Με λίγα λόγια: Πολλοί στο νετ αναμεταδίδουν σήμα απ’ τους καταληψίες δημοσιογράφους και τεχνικούς της ΕΡΤ, με προβλήματα.
  (βλέπε διακοπή από την Ντίτζεα του ψηφιακού 902)
  Το ζήτημα είναι πλέον να διακόψουν την παροχή ρεύματος στο μέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Όλα τα προηγούμενα τα κάνεις εκ του μακρόθεν (τηλεοπτικά και τηλεφωνικά σήματα), το ρεύμα στους αναμεταδότες τον Υμηττό το έκοψαν παρουσία των ΜΑΤ.
  Το ρεύμα στον υποσταθμό του κτιρίου της ΕΡΤ κόβεται μόνο επί τόπου. Ποιος ΔΕΗτζής θα εκτελέσει την εντολή, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι το κτίριο έχει καταληφθεί από εργαζόμενους και κόσμο;

 70. IN said

  27: Δεν ξέρω αν είστε νομικός, μπράβο πάντως, σε κάθε περίπτωση, που βρήκατε τις σχετικές διατάξεις. Όπως θα δείτε διαβάζοντας την ΠΝΠ, αυτή τροποποιεί το άρθρο 14Β του ν. 3429/2005, όπως είχε προηγουμένως τροποποιηθεί. Προφανώς, λοιπόν, θεώρησαν ότι το προ της ΠΝΠ άρθρο 14Β δεν τους επέτρεπε να κάνουν όλα όσα ήθελαν να κάνουν, γι’ αυτό έβγαλαν την ΠΝΠ. Αν σωστά ή λάθος ερμήνευσαν το άρθρο 14Β (προ ΠΝΠ) δεν έχει πια σημασία. Μου φαίνεται, άλλωστε, ότι είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στην Ελλάδα, όλες οι κυβερνήσεις, όταν έχουν και τον παραμικρό δισταγμό για το αν μπορούν να κάνουν κάτι, να ψηφίζουν μια ειδική διάταξη, τάχα για την αποφυγή κάθε αμφιβολίας, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο ο νομοθετικός κυκεώνας, στον οποίο μόνον ειδικός μπορεί να βγάλει άκρη, και πάλι όχι πάντα.

 71. spiral architect said

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Αρκετά πια με το φερέφωνο της κυβέρνησης. Από δω και πέρα θα απολαμβάνουμε την πολυφωνία των ιδιωτικών καναλιών, τα οποία δεν ελέγχονται από την κυβέρνηση, επομένως είναι ανεξάρτητα και δεν χρειάζεται να την λιβανίζουν. Να χαρούμε, βρε αδερφέ, αδέσμευτη δημοσιογραφία.

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Αρκετά πια με τον στρατό των βολεμένων δημοσιογραφίσκων. Καιρός ήταν να πάνε και κάποιοι αργόσχολοι σπίτια τους. Κι όσοι δημοσιογραφίσκοι είχαν μάθει στις αργομισθίες τής ΕΡΤ, καιρός να αλλάξουν πλευρό. Από δω και πέρα μόνο λίγοι και καλοί θα βολεύονται στα γραφεία τύπου των υπουργείων. Τέλος οι χαραμοφάηδες των 700 και 800 ευρώ.

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Αρκετά πια με την ποιότητα. Όχι τίποτ’ άλλο αλλά η δημόσια ραδιοτηλεόραση επέμενε πεισματικά να κρατάει κάποιο επίπεδο κι έτσι γινόταν εμφανέστερη η ρηχότητα των ιδιωτικών ΜουΜουΕ. Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα:
  – Φεύγει από την μέση το «Στοίχημα» με τον Ντάστιν Χόφφμαν, ώστε να μπορούμε απερίσπαστοι να παρακολουθούμε την νιοστή επανάληψη του «Ευτυχισμένοι μαζί».
  – Ξεμπερδέψαμε με τον γοητευτικώτατο «Πύργο του Ντάουντον», ο οποίος δεν μας άφηνε να ευχαριστηθούμε τον «Σουλεϊμάν».
  – Γλιτώσαμε από αποχαυνωτικές εκπομπές ιστορικού περιεχομένου («Σαν σήμερα», «Μηχανή του χρόνου» κλπ) και πλέον θα απολαμβάνουμε υψηλού επιπέδου παραγωγές, σαν το «Αννίτα SOS», το «Έχεις πακέτο» και το «Wipe out».

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Αρκετά πια με την νεάζουσα Στάη, η οποία κάνει την Όλγα μας να μοιάζει με μπαμπόγρια. Αρκετά πια με κάτι Αρβανίτηδες, που τολμούν να κάνουν λόγο στον αέρα για παραίτηση υπουργού (κάτι που δεν έκανε ποτέ π.χ. το δίδυμο Λυριντζή-Οικονόμου στον Σκάι). Αρκετά με τον Αρναούτογλου (τον Σάκη, μη μπερδευτούμε!), που μας έσπαγε τα νεύρα κάθε βράδυ με το δελτίο καιρού, ταπώνοντας τον χαμογελαστό Αρνιακό τού Αντέννα και την Κάκαβα του Μέγκα με το έντονο πρόβλημα άρθρωσης.

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Καιρός είναι να μεγαλώσουν οι νέες γενιές δίχως τις μαλακίες που ακούγαμε εμείς οι μεγαλύτεροι στο ραδιόφωνο. Τί παναπεί ότι το Τρίτο Πρόγραμμα είχε ποιοτική μουσική; Τί παναπεί ότι οι μετανάστες κι οι ομογενείς όλου του κόσμου επικοινωνούσαν μέσω του Δευτέρου Προγράμματος; Αρκετά με όλες αυτές τις μαλακίες. Γυρίστε τώρα την βελόνα τού ραδιοφώνου σας στην συχνότητα του Σκάι! Τι διάολο διευθυντής είναι ο Πορδοσάλτε; Μόνος του θα τα λέει, μόνος του θα τ’ ακούει;

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Όχι πως έκανε και κανένα σπουδαίο τζίρο αλλά, όσο να πεις κι όσο να κάνεις, κάτι έκοβε από την διαφημιστική πίττα, μικραίνοντας το κομμάτι των ιδιωτικών καναλιών.

  Επί τέλους, γλιτώσαμε από την ΕΡΤ! Δηλαδή, γλιτώσαμε και από το χαράτσι τής ΕΡΤ. Ναι, ρε! Η Μελίνα τώρα δικαιώνεται! Έχουμε που έχουμε τα εκατοπενηντάρια και τα διακοσάρια χαράτσια των ακινήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ας γλιτώσουμε τουλάχιστον από το τρίφραγκο της ΕΡΤ. Να μειωθεί κομμάτι κι ο πληθωρισμός, βρε αδερφέ!

  Όχι, δεν θα υπερασπιστώ την ΕΡΤ, με την έννοια ότι όλα ήσαν καλά και άγια με δαύτην. Κάθε άλλο. Αλλά δεν μπορώ να καταπιώ τον εξώφθαλμα πρόστυχο τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώνεται η καπιταλιστική φιλοσοφία που λέει πως όποιο κομμάτι του δημοσίου δεν πουλιέται, καταργείται.

  Ναι, υπήρχαν φορές που η ΕΡΤ μας έβγαζε από τα ρούχα μας. Αλλά μήπως δεν είναι φορές που και το συζυγικό μας ταίρι μάς μπαρουτιάζει; Είναι τα καλά του απ’ την άλλη, που δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε. Αυτά τα καλά, που μου φέρνουν στο μυαλό τους καβαφικούς στίχους:

  Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
  Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

  ΥΓ: Τρίτο Πρόγραμμα τέλος. Συγγνώμη Μάνο…
  (από το μπλογκ Cogito ergo sum)

 72. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας!

  18: Τίτο ευχαριστώ!

  24: Ναι, περνάει από το νου μου κι αυτή η σκέψη, μήπως ο Σαμαράς επίτηδες εξωθεί την κατάσταση.

  30: Έτσι ακριβώς!

  49: Αναρωτιέμαι αν έχει το δικαίωμα να διακόπτει το σήμα.

  61: Νου Δου Τι Βι, ακριβώς. Αυτό με την αποζημίωση απόλυσης που θα τους στερήσουν είναι εκφοβιστικό, υποθέτω.

  71: Μπράβο!

 73. Καλημέρα, θα οφτοπικίσω λίγο για να πω στο 71 ότι κτγμ ο ΣουλεΪμάν είναι πολύ καλύτερη σειρά από τον ψευτοποιοτικό πύργο του Ντάουντον. Δεν κάνω πλάκα!

  Κατά τα άλλα, βέβαια, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εκπλήσσομαι μόνο με κάποιους (όχι εδώ, νομίζω) που πέφτουν απ’ τα σύννεφα.

 74. spiral architect said

  @73: Ξύνεις τη πλάτη σου στη γκλίτσα του τσομπάνηηη … 😀

 75. π2 said

  24: Καθόλου παράλογο δεν είναι. Ο Σαμαράς θεωρεί πως η κίνηση αυτή ενισχύει το προφίλ του στιβαρού ηγέτη που δεν διστάζει να σπάσει αυγά (όχι όλα τα αυγά όμως…), ποντάροντας παράλληλα στο ότι η αντίδραση (για το θεαθήναι) ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα επιτρέψει στους εταίρους να τσιμπήσουν μερικές ψήφους από αριστερότερα.

  Μακιαβελισμός σε εκδοχή Γαργαλιάνων.

 76. gmich said

  Το ΠΑΣΟΚ το ξεκαθάρισε:.Ζήτησε μεν να ανακληθεί η απόφαση αλλά δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής σταθερότητας». και συμπλήρωσε: «¨Ότι λέμε το εννοούμε».

 77. munich said

  @73 οφτοπικισμού συνέχχεια
  δεν ξέρω τον Σουλειμάν αλλά το Ντοτον αμπι μεγάλη βλακεία και βαρετό

 78. Νέο Kid Στο Block said

  «Μακιαβελισμός σε εκδοχή Γαργαλιάνων.»
  2^n «like» for Pi-two!!

 79. ΠΑΝΟΣ said

  Οι πολιτικοί,το πολιτικό σύστημα,ο πολιτικός κόσμος σκότωσαν την ΕΡΤ.Άκουσα χτες,στα τελειώματα,τον πρόεδρο τής ΠΡΟΣΠΕΡΤ να λέει:»την Σαλαγκούδη ποιός την έφερε;» Εννοώντας,αυτό που εννοείται(ε).

 80. Καλημέρα σε όλους!

  Εύχομαι κι εγώ η ΕΡΤ να γίνει το δικό μας Γκεζι Πάρκ!

  Ζούμε απίστευτα πράγματα, είναι αλήθεια. Από εμάς εξαρτάται αν θα τα αφήσουμε να εξελιχθούν.

 81. sarant said

  76: Αν δεν βάλουν θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση, οι αντιρρήσεις τους είναι προσχηματικές.

 82. Γς said

  80 @ ΠΑΝΟΣ

  Ελα τώρα.
  Μάλλον αναφερότανε στην κόρη του την Ανθή Σαλαγκούδη, που πρτοσέλαβαν στην ΕΡΤ

 83. physicist said

  #75. — Είναι κι αυτό ένα σενάριο αλλά δεν με πείθει. Το πολιτικό ρίσκο που παίρνει είναι πολύ μεγάλο, ενώ θα μπορούσε να ενισχύσει το προφίλ της σοβαρότητας με χειρισμούς που να μην είναι αυταρχικοί, και που μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνική ένταση. Πολύ περισσότερο που βλέπει στη διπλανή πόρτα πού μπορούν να φτάσουν τα πράγματα από μιαν «ασήμαντη» αφορμή όταν οι ηγέτες ερμηνεύουν κατά λέξη τη στιβαρότητα.

  Ότι πασόκ και δημάρ θα τσιμπήσουν ψηφαλάκια από τ’ αριστερά λόγω της αντίδρασής τους (για το θεαθήναι ή όχι μόνο, απομένει να το δούμε) δεν το πιστεύω καθόλου.

 84. Γς said

  81, 82:

  >Εννοώντας,αυτό που εννοείται(ε).

  Συγγνώμη. Το βρώμικο μυαλό μου αλλού πήγε.

 85. physicist said

  #83. — κατά λέξη γράμμα τη λέξη στιβαρότητα

 86. sarant said

  83: Ε ναι, και στην Τουρκία το πάρκο Γκεζί ήταν απλώς το έναυσμα.

 87. spiral architect said

  Νέα Δημόσια Τηλεόραση δια χειρός Σαμαρά με διακριτικό τίτλο: ΝουΔού ΤιΒί.

  Philip Atticus: Killing ERT to Save It

  Ακούω τρίξιμο από ερπύστριες. Εσείς;

 88. Alexis said

  Νίκο συγχαρητήρια για το άρθρο και την άμεση αντίδρασή σου σε όσα πρωτοφανή συμβαίνουν από χτες το βράδυ.
  Φοβάμαι όμως ότι εδώ που έχουμε φτάσει τα λόγια πια είναι πολύ λίγα και πολύ φτωχά για να περιγράψουν αυτά που ζούμε.
  Μόνο μια οργανωμένη αντίδραση του κόσμου (που δεν φαίνεται στον αρίζοντα) θα μπορούσε ν’ αλλάξει κάτι.
  #83, Ποιά ψηφαλάκια και ποιά αριστερά; Τα δύο αυτά κόμματα έχουν πεθάνει πολιτικά. Στις επόμενες εκλογές θα μπεί και τυπικά η ταφόπλακά τους. Επέλεξαν για τον εαυτό τους το ρόλο του σφουγγοκωλάριου της εξουσίας νομίζοντας πως έτσι θα εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Κανείς, ούτε αριστερός ούτε δεξιός ούτε …κεντρώος δεν πρόκειται να τους το συγχωρήσει!

 89. Γς said

  Εκλεισαν και τις αναμεταδόσεις ;
  (μάλλον το ρεύμα στο ραδιομέγαρο)

 90. spiral architect said

  @81: Τι να βάλουν θέμα αποχώρησης τη στιγμή που, από τη μια παίζεται το σενάριο του Φωτάρα σαν επόμενου ΠτΔ, από την άλλη ο χοντρός αν δεν επανεκλεγεί θα ακολουθήσει τον Ακη στον Κορυδαλλό και ο Σαμαράς -σοφά σκεπτόμενος- τους έχει πιάσει και τους δυο απ’ τα αχαμνά σφίγγοντάς τα γερά;

 91. Το άμεσο κλείσιμο της Eλληνικής Αστυνομίας και την απόλυση όλων των εργαζόμενων της, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Κουλουριού». Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΛ.ΑΣ. είναι μία «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης», ενώ παράλληλα έχει αποδειχθεί πολλάκις ανήμπορη να περιορίσει τις μαζικές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες κατά της Κυβέρνησης.

  Όπως σχολίασε στο «Κουλούρι» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΕΛ.ΑΣ. θα αντικατασταθεί από μία νέα εταιρεία, έναν «δημόσιο αλλά όχι κρατικό, ούτε κομματικά ελεγχόμενο σταθμό», της οποίας αρχηγός, επικεφαλής και απόλυτος άρχων θα είναι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στον οποίο θα απονεμηθεί ισόβια ο βαθμός του αντιστράτηγου.

  Οι συζητήσεις για τη σύσταση της νέας εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Σεπτέμβρη έτσι ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το τέλος της δεύτερης θητείας του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο εκτιμάται το φθινόπωρο του 2018. Μέχρι τότε, τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών θα αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ύστερα από διαγωνισμό, ο οποίος θα προκηρυχθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Επίσης, στις ιδιωτικές αυτές εταιρείες θα ανατεθεί η προστασία όλων των πολιτικών προσώπων,των δημοσίων κτιρίων, των γηπέδων, των θαλασσών και των ακτών.

  Την απόφαση της Κυβέρνησης χαιρέτισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο διαθέτει δικό του σώμα φύλαξης της τάξης και της νομιμότητας, που μάλιστα εμφανίζεται σαν φαβορί για την ανάληψη των καθηκόντων της προστασίας των πολιτικών προσώπων, λόγω της μεγάλης πείρας των στελεχών του.

  Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουλουριού», η Κυβέρνηση εξετάζει το άμεσο λουκέτο και σε άλλους σπάταλους και διεφθαρμένους δημόσιους οργανισμούς, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ αλλά και η Ελληνική Βουλή.

 92. spiral architect said

  Νέα τεχνολογία απεικόνισης εφαρμόζει η ΝουΔού στην ΕΡΤ. Δείτε την στην ΕΡΤ Hammer Demolition.

 93. messed up said

  Ποια Παρασκευή… Εγώ δίνω το τελευταίο μάθημα Πανελλαδικών στις 21 Ιουνίου… Αναρωτιέμαι αν θα μας θυμούνται μέχρι τότε ή αν θα πρέπει να μας τα διαβάζει κάποιος τα θέματα από τα μεγάφωνα του σχολείου…
  Σαφώς και έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην ΕΡΤ, ποιος το αμφισβητεί αυτό! Αλλά από το να γίνουν αλλαγές στην ΕΡΤ μέχρι το να γίνουν αλλαγές στο πολίτευμα, ε, κάπως μακρινή απόσταση…
  Το ότι θα φτάναμε να ψάχνουμε ΕΡΤ στα πειρατικά, αυτό δεν το περίμενα! Αντε να δούμε, τι άλλο…

 94. max said

  Οι 2 γνωστοί καραγκιόζηδες, ο Μπέννυ Χιλ και ο κωλόγερος του muppet show θα τραβήξουν πάλι τις κόκκινες γραμμές και μετά θα μας γράψουν πάλι στα αρ@@δ@@ τους! ελλαδάρα αθάνατη!!!

 95. sarant said

  Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  93: Κουράγιο και καλή επιτυχία!

 96. spiral architect said

  Bρε Δύτη και Μόναχε, δεν σας αρέσει η Μάγκι Σμιθ σαν Lady Violet.
  Μιλάμε για θεϊκό ρόλο!

 97. Γς said

  Πάγωσαν οι δύο αναμεταδόσεις στο διαδίκτυο που παρακολουθούσα (λόγω φόρτου;) http://www.ert.gr
  και σστο φβ.

  Καμιά άλλη διεύθυνση;

  Εχουμε και την απεργία!!!
  Τα @@!
  Χωρίς δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

  Η καλύτερη τους (της κυβέρνησης και των καναλαρχών)

 98. echthrosofer said

  συμφωνω λεξη προς λεξη.νομιζω οτι σε περιπτωση εκλογων καθε δημοκρατης ξερει τι πρεπει να κανει

 99. Gpoint said

  κόντρα στο ρεύμα θα πω την άποψή μου

  Κατ’ αρχήν δεν με νοιάζει οπτικοακουστικώς μιας και δεν βλέπω τηλεόραση πλην των αγώνων τους οποίους βλέπω και από το κομπιούτερ μαθημένος στο χάχασπορ όταν τους είχε η νόβα-τώρα πια και για τα υπόλοιπα κανάλια. (ότι απέμεινε από τις κεραίες μου πιάνει μόνο ΕΤ 1 )
  Τα κρατικά κανάλια, ουραγοί της τηλεθέασης έγιναν ξαφνικά το μαστ της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας !
  Εντύπωση μου προκαλεί η συμπαράσταση του ιδιωτικού τομέα με εμετικά άρθρα όπου το ψέμα πάει κι έρχεται καιόπου ο κάθε εργαζόμενος της ΕΡΤ εμφανίζεται να βαρύνει το δημόσιο όσο και ο εκπαιδευτικός που κάνει και τρεις μήνες διακοπές το καλοκαίρι (sic)
  Το γιατί είναι προφανές γουστάρουν να παίρνουν πολλά λεφτά οι «ανάξιοι» κρατικοί για να παίρνουν περισσότερα αυτοί που είναι και » άξιοι»
  Η αλήθεια είναι πως μέσα στην λαίλαπα της κρίσης αμείβονται πλουσιοπάροχα οι βουλευτές και οι δικαστικοί και πετάξανε ένα ξεροκόματο στους δημοσιογράφους ώστε να μην τους ¨»καρφώνουν» και να γράφουν πως το δημόσιο βουλιάζει όχι από αυτούς και τις ΔΕΚΟ αλλά από τους κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς που κάνουν τρεις μήνες διακοπές το καλοκαίρι. Τις ΔΕΚΟ τις ψιλοακουμπήσανε αλλά τώρα που σφίξανε οι κώλοι το ξεροκόμματο τους κόβεται διότι την ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τους ρουφιάνους κανείς
  .ΑΡΔ που λέει κι ο λαός.. Οσον αφορά τους εκδότες άλλο που δεν θέλανε γιατί τώρα θα βρούνε πάτημα για μειώσεις μισθών προσαρμόζοντας τους στα καινούργια επίπεδα των κρατικών.
  Το κανάλι της Βουλής με τους 15-16 μισθούς τον χρόνο και τις μεταφράστριες που δεν ξέρουν ξένες γλώσσες δεν τους πειράζουν ακόμα, είναι το ανφάνγκατέ της νομενκλατούρας, εξ άλλου κάπου πρέπει να βολεύονται και τα πολύ δικά μας παιδιά ΟΛΩΝ των κομμάτων.

 100. Ηλεφούφουτος said

  Για το καυτό θέμα που έθεσε ο Δύτης στο 73 ομολογώ πως δεν έχω άποψη.
  Έχω πειστεί όμως ότι το χτεσινό της κυβέρνησης προχωρεί πολύ πιο πέρα από όσα έχει κάνει από τότε που ανέλαβε.
  Ποιος απ όλους αυτους της σημερινής κυβέρνησης θα έχει το θράσος όταν είναι στην αντιπολίτευση μεθάυριο (αν δεν έχουν καταργήσει και τις εκλογές μέχρι τότε ως κακή συνήθεια του φαύλου και διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού κράτους) να επικαλείται το Σύνταγμα, έτσι όπως το έχουν κουρελιάσει από το 2009 και μετά;

  93 Έλα ντε! Ποιος να το ‘λεγε ότι θα κυνηγάμε την ΕΡΤ στα πειρατικά;!
  Καλή συνέχεια στις εξετάσεις!

 101. Γς said

  Ο Σαμαράς απειλεί τους δύο άλλους ότι αν δεν περάσει το κλείσιμο θα ρίξει την κυβέρνηση.
  Είναι να μη χάσει την υπομονή του

 102. Γς said

  Simos persona non graDa.

 103. Γς said

  Κι άλλο ένα μεζεδάκι. Στην ΕΡΤ τώρα:

  «Είμαστε εμείς που τους επικοινωνούμε τις ειδήσεις».

 104. spiral architect said

  Τα παντός είδους μεζεδάκια (ελληνικά και λατινικά) πλέον περνούν στην άκρη. Κάτω από τέτοιες συνθήκες είναι σίγουρο ότι θα εκτοξευτούν εκατέρωθεν παντός μεγέθους τούβλα.
  Έτσι κι αλλιώς την πλέον βαρβάτη μεζεδάρα την πρό(σ)φερε ο (τρελ)Αντώνης προχθές:
  «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν».
  Δυστυχώς για τον βαρύ κι ασήκωτο πρωθυπουργό μας, σύμφωνα με τον Όμηρο, η Κασσάνδρα επιβεβαιωνόταν πάντα!
  Μπορεί οι χρησμοί της να ήταν δυσάρεστοι αλλά πάντα επαληθεύονταν. 👿

 105. Lavrentij said

  Και γιατί να μην κατεβάσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης νόμο για την επανασύσταση της ΕΡΤ, ζητώντας από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να τον ψηφίσουν; Αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιεί με ΠΝΠ μια επιλογή για την οποία προφανώς δεν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε να γίνει τυπικός νόμος, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σίγουρα μπορεί να ακυρώσει αυτήν την επιλογή την επόμενη μέρα (ή σε κάθε περίπτωση όσο πιο σύντομα το επιτρέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία).

 106. ANGELIKI said

  geiasou Niko!
  akou kati palio, alla epikairo:
  Νομίμως…

  Μας κλέβουν νόμιμα, τυπικά
  κι ό,τι δεν προστατεύει το Δίκαιό μας:
  Τον ουρανό και τον ήλιο!
  Μας στοιβάζουνε στα υπόγεια,
  δίπλα στις εγκαταστάσεις των καλοριφέρ,
  στις γραμμές της υψηλής τάσης
  και στο δίκτυο των υπονόμων.

  Μας κλέβουν τον χρόνο μας,
  στις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϋ,
  στις καθημερινές πορείες των αυτοκινήτων,
  που σαν «ταγμένοι» σε παράξενη αίρεση
  τις ακολουθούμε καρτερικά.

  Μας κλέβουν τα πρωϊνά μας,
  στις αίθουσες αναμονής
  και στους διαδρόμους των νοσοκομείων.
  Οι πάγκοι των εξωτερικών ιατρείων
  Έχουν πάρει το σχήμα των καθισμένων κορμιών μας…

  Μας κλέβουνε τη ζωή μας
  μετατρέποντας σε γραμμάτεια δόσεων
  τη ξεκούραση, τον ελεύθερο χρόνο
  και τον ύπνο μας.
  «Συγκατοικούμε» με τους δικούς μας,
  ανταλλάσοντας νυσταγμένα χαμόγελα
  και σημειώσεις….

  Κ. Σ., ανέκδοτο, 1993

 107. LandS said

  Να πούμε ότι η ΕΣΗΕΑ εξαιρεί από την 24ωρη τα ραδιόφωνα, 902, 105.5, φλασ.
  Τα οποία προσάρμοσαν το περιεχόμενο του προγραμματος τους για να καλύπτονται οι εξελίξεις στην ΕΡΤ.

 108. ΠΑΝΟΣ said

  Εμένα αντιθέτως η αναφορά σε μεζεδάκια μ’ αρέσει και με χαλαρώνει,γιατί νιώθω πολύ πιεσμένος.
  Υπάρχει,βέβαια,κι ένα ερώτημα που με ταλανίζει:ήταν ή όχι η ΕΡΤ όργανο κρατικής προπαγάνδας;

 109. Το «Μακιαβελισμός σε εκδοχή Γαργαλιάνων» που είπε ο π2 συνοψίζει άριστα την κατάσταση σε μόλις 4 λέξεις.

 110. 105: Τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο ΔΕΚΟ – φορέων του δημοσίου θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή η Κ.Ο. του ΚΚΕ που αναφερόμενο στην Πράξη κάνει λόγο για προκλητική και αντιλαϊκή Πράξη με την οποία οδηγούνται σε κλείσιμο δημόσιοι φορείς και οργανισμοί, με πρώτη στη σειρά την ΕΡΤ και χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο.

 111. LandS said

  Είπα και γω σήμερα να βγάλω όλη μου τη χολή για τον Σαμαρά και τη ΝΔ του, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη.

  Ακόμα και αν έμπαινα βαθιά στη χυδαιότητα, θα βρισκόντουσαν πολλοί που θα έλεγαν «καλά τους λέει».

  Ακόμα και αν τους παραλλήλιζα με τα τέρατα της Ιστορίας, θα υπήρχαν πολλοί που θα έλεγαν «δεν έχει δίκιο; »

  Αλλά με ξεπέρασαν οι ίδιοι. Μαύρισε η οθόνη. Όχι επειδή την έσβησα εγώ, επειδή την έκλεισαν αυτοί.

  Δηλαδή μαύρισε από την Λογοκρισία.

  Τι περισσότερο απεχθές από τον λογοκριτή;

 112. IN said

  Για όποιον μαζεύει μεζεδάκια αυτό εδώ από την ποιοτική Καθημερινή. Είναι και νηστήσιμο, γιατί δεν έχει σχέση με ΕΡΤ. Λιποθύμησε στρατιώτης του Γαλλικού Συντάγματος των Δράκων (επίλεκτο σύνταγμα του στρατού της Νομανσλάνδης, χρησιμοποιείται για αποδόσεις τιμών κλπ). Φυσικά, πρόκειται για Σύνταγμα Δραγόνων.

 113. IN said

  112: Καλά, άντε, Δραγώνων (νόμος του μπούμεραγκ).

 114. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  Να σας πάρω και τα συχαρίκια: το όνομα αυτής ΝΕΡΙΤ http://news247.gr/eidiseis/live-blog/loyketo_sthn_ert_lepto_pros_lepto_oles_oi_ekselikseis.2291365.html
  Με γεια τον μπούτσο νύφη, λένε στο χωριό μου!

 115. spiral architect said

  @110: Δύτη, θα σε μαλώσω: Άλλη φορά να βάζεις το σωστό λίκνο.
  (λάιφο;) 😛

 116. Lavrentij said

  110: ναι το έχω δει, αλλά εγώ μιλάω για πρόταση νόμου που θα ακυρώνει στην πράξη την υπουργική απόφαση για τη διάλυση της ΕΡΤ. Μόνη η κατάργηση της ΠΝΠ με μεταγενέστερο νόμο δεν αρκεί για να αναβιώσει η ΕΡΤ.

 117. Ηλεφούφουτος said

  Αναμένω τα πρώτα αγγλομαθή λογοπαίγνια με ΝΕΡΙΤ και nurd.

  Αν δεν το προσέξατε, το Ι αντιπροσωπεύει τη λέξη Ιντερνετ. Ούτε καν Διαδίκτυο!
  Για να εκδικηθούνε τον Μπαμπινιώτη προφανώς.

 118. Γς said

  104:
  Εμένα τα λες αυτά, που πρωί-πρωί ήμουν εκεί;
  Μακάρι να υπήρχαν κι άλλα μεζεδάκια. Για να μην τρελαθούμε δηλαδή.
  Καμιά ιδέα πως μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα του «Εδώ Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση, σας μιλά ο σταθμός των αγανακτισμένων Ελλήνων, Χούντα είναι θα περάσει»;

  Ζητείται Ελπίς γμτ!

 119. stratosbg said

  Reblogged this on ahairlessape.

 120. Της ΕΡΤ
  Μια κυβέρνηση ανυποφ-Έρτ
  δράκουλας με μαύρη μπ-Έρτ
  νέους φόρους βάζει αβ-Έρτ
  και χαράτσια τρικουβ-Έρτ
  πάει μάς έκοψε την Έρτ

 121. Νέο Kid Στο Block said

  114. Ρε Γρηγόρ..! Έτσι λένε στο χωριό σου σίγουρα; Στο θκόμ πάντως λένε
  «Με γεια τον μπούτσο νύφ!!» 😆

 122. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #121
  Μου ξέφυγε το άφωνο ι. Καταραμένη διγλωσσία… 🙂

 123. spiral architect said

  @120: … και ο Σίμοςέσκισε το τισ-Ερτ

 124. spyroszer said

  70. Ναι συνάδελφος.
  105. Εννοείς ότι ακόμη και αν δεν κυρωθεί με νόμο η ΠΝΠ δεν μπορεί να θεωρηθεί άκυρη αναδρομικά η ΚΥΑ που κατάργησε την ΕΡΤ; Πού το εντοπίζεις το πρόβλημα;
  Ένα ερώτημα είναι αν υπήρχε νομοθετική εξουσιοδότηση βάσει του άρθρου 14Β του Ν. 3429/2005 για την έκδοση της Κ.Υ.Α.. Οπότε, σε αυτή τη περίπτωση, η μη κύρωση με νόμο της Π.Ν.Π. πράγματι δεν αρκεί για να θεωρηθεί άκυρη η ΚΥΑ.

 125. Nicolás said

  Βασικά, ήταν ό,τι ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωραία; Αλλά είναι, θαρρώ, εντός του ισχύοντος νομικού πλαισίου… Έχουν υπογραφτεί αυτά. Που σημαίνει ότι υπάρχει νομοθεσία που να επιτρέπει τέτοιες ενέργειες… Πήραμε δηλαδή μια γεύση απ’ όσα έπονται. Η δημόσια τηλεόραση δεν έκανε προπαγάνδα, αποσιωπούσε ίσως και δεν ασκούσε κριτική, έστω μέσω των δελτίων ειδήσεων, στις κυβερνήσεις. Αλλά ας αναλογιστούμε ότι τα ιδιωτικά κανάλια έχουν την απαίτηση να σκέφτονται και για εμάς και να μας δίνουνε απόψεις, σαν να είμαστε ντιπ βλάκες και να μην έχουμε άποψη από μοναχοί μας. Σπατάλη ξεσπατάλη, ας έχουνε τα αρ@@δ@α να διώξουν μόνο αυτούς που ΔΕΝ δουλεύουν, είτε είναι πολιτικά δικτυωμένοι είτε όχι! Το να παίρνουμε τη σκούπα δεν είναι λύση…

 126. Δεν πάμε στην ΕΡΤ να τα πούμε όλα αυτα;

 127. Ηλεφούφουτος said

  Βαξεβάνης: «Η ΕΡΤ υπήρξε πάντα πεδίο κυβερνητικών παρεμβάσεων, ένας μπαξές που άνθιζαν τα κομματικά φυντάνια και έβρισκαν πραγματικά καταφύγιο άθλιοι του επαγγέλματος. Αλλά η ΕΡΤ δεν ήταν άθλια. Ήταν καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια.» –

  Σωστός, Καρασωστός και Καραϊσκάκης («μπορεί να είμαι… αλλά είμαι καλύτερος από σας»).

 128. Anasto said

  Καλημέρα σας

  Διάβασα το άρθρο του Νικοκύρη, που τα είπε σχεδόν όλα, αλλά τα σχόλια στα πεταχτά. Λίγο η νύστα μια και ξημερώσαμε στην ΕΡΤ, λίγο περισσότερο ο φόρτος δουλειάς, δεν έχω τη δυνατότητα τώρα. Σε αυτό του φυσικού θα μείνω που λέει ότι θέλει να πάει σε εκλογές ο Σαμαράς. Κι η δική μου άποψη αυτή ήταν από την αρχή. Η αδιάλλακτη στάση του στη συνέχεια απέναντι στις κυβερνητικές εταίρες του, επιρρωνύει αυτήν την αίσθηση. Φαντάζομαι πως οι δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν από 0.5% έως 2% μπροστά, αυτά που έρχονται στο οικονομικό και κοινωνικό πεδίο και θα κληθεί να επιβάλλει αλλά ίσως και το γεγονός ότι οι βασικοί του αντίπαλοι πάνε σε συνέδριο που δεν γίνεται με τους πιο γόνιμους όρους και μάλλον θα τους βρει απροετοίμαστους κι ασυντόνιστους κυρίως επικοινωνιακά, τον ώθησαν σε αυτήν την απόφαση.

  Πολύ σημαντικό για μένα να μην χαλαρώσει η αλληλέγγυα στάση του κόσμου και να δώσουμε δυνάμεις να στηρίξουμε και την περιφρούρηση και το απεργιακό δελτίο. Σήμερα, άυπνος, παραδουράω στη δουλειά αλλά θα προσπαθήσω να σύρω το κορμί μου και πάλι από Νίκαια στην άλλη άκρη. Δεν μας δίνονται πλέον επικοινωνιακά και πολλές αφορμές να βρεθούμε αρκετοί μαζί και να παλέψουμε για κάτι.

 129. Lavrentij said

  124: Εννοώ ότι το χαρακτηριστικό των ΠΝΠ είναι ότι πρέπει μεν να εγκριθούν από την βουλή, οπότε και συνεχίζουν να υπάρχουν ως τυπικοί νόμοι πλέον, η μη κύρωσή τους όμως δεν ανατρέπει τα έννομα αποτελέσματα που έχουν μέχρι την στιγμή εκείνη παράξει. Άρα η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε δυνάμει της εν λόγω ΠΝΠ δεν ανατρέπεται αναδρομικά. Η μόνη λύση είναι λοιπόν να αντικατασταθεί η υπουργική απόφαση από έναν μεταγενέστερο νόμο που θα ψηφίσει η πλειοψηφία της βουλής. Αυτό ισχύει πολλώ δε μάλλον στο βαθμό που κρίνουμε ότι το άρθρο 14Β ήταν ήδη επαρκής βάση για την κατάργηση της ΕΡΤ και χωρίς την τροποποίησή του με την ΠΝΠ.

 130. gbaloglou said

  114, 117

  «Νερίτ» = «καιομένη λαμπάδα» … Εβραϊστί

  [Κι ύστερα άντε ν’ αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας!]

 131. Aris said

  Κύριε Σαραντάκο,

  Το άρθρο σας, ως δυνατός προβολέας, ρίχνει πολύ φως στη διαδικασία και στον τρόπο που επιλέχθηκε ώστε να κλείσει το φρικαλέο οικοδόμημα που λέγεται ΕΡΤ. Ως εκ τούτου, είναι σφόδρα μονόπλευρο, καθώς περιορίζεται σε κριτική στην κυβέρνηση, προς μεγάλη τέρψη των αναγνωστών σας, όπως φαίνεται από τα εγκωμιαστικά σχόλια τους. Δεν τρέφω καμμιά συμπάθεια για την παρούσα κυβέρνηση, όμως για ακόμη μια φορά, η ιδεολογική σας τοποθέτηση καθιστά τα κίνητρα του άρθρου σας συναισθηματικά παρά λογικά.

  Γράφετε για ορθολογική εξυγείανση της ΕΡΤ.

  Και ρωτώ.

  Στον πλανήτη Ελλάδα του 2013, ειλικρινά πιστεύετε πως κάτι τέτοιο θα ήταν δυνατόν;

  Υπάρχει αδιάφθορη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή που έχει το κύρος και τους πολίτες στο πλευρό της ώστε να κάνει κάτι τέτοιο; Δεν μπορούν να βγάλουν όλα τα άπυτα της ΕΡΤ στη φόρα, γιατί όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

  Ακόμη και εάν υπήρχε, πιστεύετε ότι τα «μούτρα» (διοίκηση, συνδικαλιστές) της ΕΡΤ θα συνεργάζονταν, διαπνεόμενοι από κάποια ανάγκη για εξυγείανση και δικαιοσύνη, τη στιγμή που τόσα χρόνια ρούφαγαν από το παχυλό βυζί της κρατικής τηλεόρασης χρήμα, δίχως να παίρνουν ούτε ανάσα;

  Υπάρχει ο συναισθηματισμός που λέει «μα, είναι σωστός θεσμός η κρατική τηλεόραση, να εξυγειανθεί χρειάζεται και όχι να καταργηθεί» και η φωνή της λογικής που λέει «τέτοια γάγγραινα μόνο με κόψιμο αντιμετωπίζεται, διότι πολύ απλά είναι τόσο προχωρημένη που ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ».

  Ευχαριστώ.

 132. Νέο Kid Στο Block said

  131. »Υπάρχει αδιάφθορη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή που έχει το κύρος και τους πολίτες στο πλευρό της ώστε να κάνει κάτι τέτοιο;»
  Yπάρχει. Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Κι όταν (κι αν) διαφθαρεί κι αυτός, εδώ θα είμαστε να τον ξαποστείλουμε.

 133. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  H υποκρισία ξεχειλίζει, μπόχα παντού, λούζονται με κολόνιες, αλλά η μπόχα εκεί. Λέει η παρουσιάστρια, κανείς δεν έχει αντίρρηση στην εξυγίανση και να απολυθούν οι τεμπέληδες. Άραγε να ρώτησε το σωματείο της. Φοβάμαι θα την διαγράψουν. Οι πάντες λατρεύουν την δημόσια τηλεόραση οπόταν είναι κυβέρνηση, και την διαολοστέλνουν όταν είναι αντιπολίτευση. Ο δε λαός πάντα χεσμένη την είχε. Ο Σαμαράς εξέπληξε τους πάντες. Οι άλλοι απλώς σκούζουν για το θεαθήναι, μη εξαιρουμένου του κυρίου μίστερ Αλέξης. Κάνα ψηφουλάκι να μαζέψει, τώρα που στέρεψε από ιδέες. Βλέπεις, το «μερκελιστές» δεν τράβηξε. Είναι και αυτή μια σκρόφα. Να επιμένει στην εξυγίανση σώνει και καλά.

 134. LandS said

  #128 Σε όλους μας πέρασε η ιδέα των πρόωρων εκλογών. Αλλά βέβαια όχι τώρα. Δεν είναι δυνατόν να είσαι κυβέρνηση και να ρισκάρεις εκλογές βασιζόμενος σε ένα προβάδισμα 0,5-2,5% με 11% αδιευκρίνιστη ψήφο, από δημοσκοπήσεις που μόνο το 1/3 έως 2/3 των ενοχλουμένων απαντά και δεν κλείνει το τηλέφωνο.
  Με δεδομένο ότι το περιεχόμενο των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ ήδη ήταν πλήρως ελεγχόμενο, και τα άλλα κανάλια να κάνουν νερά στο βωμό της ακροαματικότητας ( η μέτρηση της αξιοπιστίας των κεντρικών δελτίων είναι ένα μικρό κλάσμα της εξαιρετικά χαμηλής τηλεθέασης τους) δεν μπορώ να εκτιμήσω το χρόνο που θα χρειαστεί να λειτουργήσει η κυβερνητική προπαγάνδα έτσι ώστε να μη χρειάζεται μετεκλογική στήριξη από τα χρυσάβγουλα. (Λαμβάνω ως δεδομένο ότι οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης βία και αν, θα περάσουν το όριο του 3% )

 135. 131 Καλά, με ξεπερνά εντελώς η λογική που λέει ότι δεν υπάρχει «αδιάφθορη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή που έχει το κύρος και τους πολίτες στο πλευρό της» ώστε να εξυγιάνει ορθολογικά την ΕΡΤ, αλλά υπάρχει «αδιάφθορη κλπ κλπ δύναμη κλπ» που μπορεί να την πεθάνει και να την ξαναφτιάξει εξαρχής…

 136. Άφωνος said

  131

  Αν τίθεται υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα εξυγίανσης της ΕΡΤ διότι «δεν υπάρχει αδιάφθορη πολιτική δύναμη αυτή τη στιγμή, με κύρος και πολίτες στο πλευρό της», τότε όλες οι μελλοντικές δράσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης και της ίδρυσης νέου «δημόσιου αλλά όχι κρατικού φορέα», δεν προοιωνίζουν τίποτε καλό. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από τις εξελίξεις.

 137. Ηλεφούφουτος said

  131 Γάγγραινα;! Μετά το γύψο αρχίζουμε πάλι τις ιατρικές παρομοιώσεις για να δικαιολογήσουμε τα αντιδημοκρατικά μας.

  Από τη γάγγραινα πεθαίνεις. Ποιος είναι τόσο πορωμένος οπαδός της υποκουλτούρας που να πιστεύει ότι πεθαίνει από την ΕΡΤ;
  Η ΕΡΤ με όλα τα στραβά της ήταν τόσα χρόνια η μόνη δυνατότητα να βλέπεις στην τηλεόραση ποιοτικά προγράμματα και ταινίες αλλά και εκπομπές ενημέρωσης όπου τηρούνταν τα προσχήματα της πολυφωνίας, αντίθετα απο τη χυδαία και απροσχημάτιστη μνημονιακή προπαγάνδα των ιδιωτικών καναλιών. Επίσης είναι η μόνη δυνατότητα να έχουν ελληνική τηλεόραση χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού αλλά ακόμα και των ακριτικών περιοχών. Τι το θανατηφόρο έχουν όλα αυτά;

  Κι αν πεις γάγγραινα την ΕΡΤ, τα ιδιωτικά κανάλια των μεγαλοεργολάβων που εκπέμπουν χυδαία προπαγάνδα και αισθητική πώς τα λες;
  Και αφού πιάσαμε την ιατρική, ας επεκταθούμε και στην παιδαγωγική, στην ψυχολογία, στην ηθική:
  ποιος έβλαψε την ψυχή του Έλληνα περισσότερο από το ’90 και μετά; Η ΕΡΤ ή τα ιδιωτικά κανάλια;
  Οι βαρετές εκπομπές ή το Μπράβο Ρούλα;

 138. @135 Εμένα έχει τελειώσει κι η υπομονή μου στη βλακεία.

 139. Aris said

  132.

  Αγαπητό Νέο Kid στο Block,

  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κάθε άλλο παρά νέο κιντ ον δε μπλόκ είναι. Ήταν παρών όλα αυτά τα χρόνια. Η διαφορά στην διαφθορά σε σχέση με τα πρώην μεγαθήρια του δικομματισμού, έγκειται μονάχα στο ποσοστό συμμετοχής στην πίτα της διαφθοράς. Τώρα δε, που έχει ενισχυθεί από ένα σωρό πρώην πασοκο-καπεταναίους, οι αιτιάσεις για «αδιάφθορο ΣΥΡΙΖΑ» ή για «αδοκίμαστο ΣΥΡΙΖΑ» μόνο γελοίες μπορούν να χαρακτηριστούν. Προσωπικά τον βρίσκω πολύ πιο επικίνδυνο από την τρικομματική (που όπως είπα δεν συμπαθώ καθόλου), καθώς εκτός από διεφθαρμένο ρόστερ, είναι και τεχνοκρατικά ανίδεοι, αιθεροβάμωνες και διψασμένοι να διαλαλήσουν μεγαλόστομες κενότητες από τον κυβερνητικό άμβωνα.

  Θα τον ξαποστείλεις, όπως λες, όχι «όταν διαφθαρεί», αλλά όταν απλώς αποκαλυφθεί πως είναι και ήταν διεφθαρμένος.

  Το κακό είναι πως το κόστος αυτού του διωξίματος θα είναι ανυπολόγιστο, καθώς οι γελοιότητες του θα εκτοξεύσουν την Χ.Α. σε δυσθεώρητα επίπεδα.

  135.

  Ποιός είπε πως πιστεύω πως η αντικατάσταση της ΕΡΤ θα είναι εξυγιασμένη; Κάθε άλλο. «Άλλαξε ο μανωλιός…».

  Απλά μειδιώ (προς το παρόν) με τους αριστερόστροφους που ονειρεύονται τον λευκό συριζαίο ιππότη. Όταν γίνει πραγματικότητα, δεν θα μειδιώ καθόλου, μάλλον θα είμαι απασχολημένος με το να ψάχνω για διαβατήριο.

 140. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Τα κόμματα και οι πάντες πολιτικοί θα κάνουν τα πάντα να μην έρθει στην βουλή το υπουργικό διάταγμα. Διότι τότε θα αναγκαστούν να το καταψηφίσουν. Και θα δώσουν το μήνυμα στους συνδικαλιστές της ερτ και όλων των δημόσιων υπηρεσιών, κάντε ότι θέλετε είσαστε ξέφραγο αμπέλι, κανείς δεν σας πειράζει. Δια ταύτα, μόκο. Λίγο θα σκούζουν, λίγο θα κάψουν κάνα κάδο σκουπιδιών, αλλά κατά τα άλλα, μόκο.

 141. Νέο Kid Στο Block said

  139. Tώρα μεταξύ μας κύριε Άρη, με όλη την καή διάθεση απέναντί σου, θες να πεις ότι ΑΥΤΗ τη στιγμή είσαι ΧΩΡΙΣ διαβατήριο;; Eίπαμε να κάνουμε πλακίτσα ,αλλά όχι ΤΟΣΟ χοντρή. Αυτό το «τεχνοκρατικά ανίδεοι» πάντως μ’άρεσε πολύ.. Οι άλλοι γεννήθηκαν με τα πιτσιντί πώς τα λένε…

 142. Eλπίδα Βαρδαράκη said

  Πιθανό να φανεί άσχετο το σχόλιό μου, αλλά δεν είναι. Δημόσιος υπάλληλος που μετακινήθηκε με εσωτερική μετάταξη από μια δημόσια υπηρεσία σε άλλη, το νέο του έργο είναι να σφραγίζει έγγραφα δύο (περίπου) ώρες από το οκτάωρό του. Τις υπόλοιπες έξι κάθεται. Αν δεν αλλάζουν/απολύονται οι υπεύθυνοι/επικεφαλείς τμημάτων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες (ανάλογα το παραγώμενο έργο τους), όσες κι αν κλείσουν ή ανοίξουν (άλλες) στις θέσεις τους δεν θα υπάρξει φως. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

 143. Aris said

  137.

  Ηλεφούφουτε,

  κανείς δεν πέθανε βλέποντας επαναλήψεις «της γειτονιάς μας».

  Αλλά αυτή τη στιγμή το δυσθεώρητο ποσοστό της ανεργίας αποτελείται πρακτικά εξ’ολοκλήρου από πρώην εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Οι οποίοι απολύθηκαν εξ’αιτίας των φορομπηχτικών μέτρων της παρούσας κυβέρνησης. Τα οποία μέτρα μπήκαν ακριβώς για να συνεχίσουν να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους τα στελέχη της ΕΡΤ, να παίρνουν τις αδικαιολόγητες και ανύπαρκτες υπερωρίες τους τα συνεργεία της, να αγοράζουμε υπερσύγχρονο εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ (η μάλλον μόνο για να εκπέμπει την καρτέλα ERT – HD) και να πληρώνουμε το champions league μερικά εκμ. ευρώ ακριβότερα, όλα αυτά για τις 3 τελευταίες δεκαετίες.

  Η κρίση χρέους στην ελλάδα δεν είναι ιδιωτική. Δεν προήλθε από διεφθαρμένα χρηματοπιστωτικά lobby όπως στις άλλες χώρες.

  Η κρίση χρέους στην ελλάδα είναι κρατική. Οφείλεται σε τεράστιο βαθμό σε δίχως βάση σοσιαλιστικής φύσεως πολιτικές (αναίτιες μισθολογικές αυξήσεις) και υπέρμετρο κρατικό δανεισμό ώστε να συντηρείται το γαϊτανάκι των διορισμών και της ψηφοθηρίας έναντι διορισμών.

  Αυτά και σας αφήνω. Γεια και χαρά.

 144. Γιώργος Πρίμπας said

  “τέτοια γάγγραινα μόνο με κόψιμο αντιμετωπίζεται, διότι πολύ απλά είναι τόσο προχωρημένη που ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ”.

  Και γιατί η γάγγραινα είναι οι εργαζόμενοι (*) και ότι αυτούς έχετε αποδεχτεί ως χειρουργικό team: το χειρότερο πολιτικό τυχοδιώκτη (ο Μητσοτάκης ωχριά μπροστά του) των μεταπολιτευτικών χρόνων, το Σαμαρά, μαζί με το Βενιζέλο που πετάγεται στον ύπνο του στη λέξη εκλογές αφού ενδέχεται και να μην πιάσει ούτε το 3%, τη Χ.Α που ανέλαβε και αυτή να στηρίξει και τον Κουβέλη και ας τα μπέρδεψε λιγάκι αναγκάζοντας τη ΧΑ να παραδεχτεί αυτό που ξέραμε όλοι, το συστημικό της χαρακτήρα;

  (*) όχι τα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια που μας φλόμωσαν με τις λίστες τους από το πρωί τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια κι έτσι κι αλλιώς δεν θα έχουν πρόβλημα

  σχ. 132=ΝΑΙ

 145. Άφωνος said

  Η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιος με τους προηγούμενους είναι, κατά τη γνώμη μου, αποτέλεσμα της προσπάθειας του κατεστημένου να διατηρηθεί, εξαπολύοντας αντιφατικά επιχειρήματα που, άλλοτε συσκοτίζουν και άλλοτε προξενούν φοβικά σύνδρομα όπως: η θεωρία των 2 άκρων, η θεωρία «όλοι ίδιοι είναι», το «κόμμα της δραχμής», «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο ΠΑΣΟΚ». Αν ψάξετε θα βρείτε κι’ άλλα. Τα περισσότερα είναι πονήματα του ίδιου που ανακοίνωσε την εκτέλεση της ΕΡΤ.
  Κανείς δεν λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πόρτα του παραδείσου. Είναι όμως η ελπίδα να απομακρυνθεί από την εξουσία το σύμπλεγμα έφερε την καταστροφή και που, με την υποστήριξη των ΜΜΕ και της ΕΕ, έχει γαντζωθεί και, ανατρέποντας το προφανές, παρουσιάζεται όχι ως μέρος του προβλήματος αλλά ως μέρος της λύσης.

 146. Γιώργος Πρίμπας said

  * Και γιατί η γάγγραινα είναι οι εργαζόμενοι (*) και όχι αυτούς …

  ** σχ.132 = ΝΑΙ (προφανώς πάει στη δεύτερη παράγραφο)

 147. physicist said

  #134. — Ακριβώς. Με ένα γελοίο προβάδισμα βασισμένο σε γκάλοπ της σφαλιάρας, θα πρέπει να είσαι σαλταρισμένος για να πας σε εκλογές, γιαυτό και έγραψα στο #24 ότι τελικώς δεν καταλαβαίνω. Άσε δηλαδή που για να μπορέσεις να καταστρώσεις ένα έξυπνο σχέδιο πρέπει να είσαι έξυπνος in the first place.

  Άβυσσος.

 148. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #141
  Η διάθεση είναι καλή ή κακή; 🙂

 149. LandS said

  #139 «Προσωπικά τον βρίσκω πολύ πιο επικίνδυνο από την τρικομματική (που όπως είπα δεν συμπαθώ καθόλου), καθώς εκτός από διεφθαρμένο ρόστερ, είναι και τεχνοκρατικά ανίδεοι, αιθεροβάμωνες και διψασμένοι να διαλαλήσουν μεγαλόστομες κενότητες από τον κυβερνητικό άμβωνα.»

  Παρόλο που λες ότι δεν συμπαθείς καθόλου τη τρικομματική και πιθανότατα ούτε τον Γιωργάκη (Κωστάκη, Σημίτη κλπ) θα έλεγες ότι συμπαθείς, μιας και ότι διεφθαρμένο στο ρόστερ του ΣΥΡΙΖΑ από αυτούς μάλλον προέρχεται μας λες να την ανεχτούμε. Είτε τη τρικομματική είτε κάτι σαν και αυτή.

  Μου θύμισες τον γερό-Απόστολο τον Κακλαμάνη εχτές στην εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ. Που αφού εξήγησε ότι η ΠΝΠ είναι αντισυνταγματική, και ότι «δεν μπορεί να κάνει» το ένα το αυθαίρετο και «δεν μπορεί να κάνει» το άλλο το αντισυνταγματικό, η ΝΔ και ότι πρέπει τώρα να αποσυρθεί η Πράξη και το Διάταγμα και να μη κλείσει η ΕΡΤ που θα αποτελεί καίριο πλήγμα στην Δημοκρατία, στην ερώτηση του δημοσιογράφου «δια ταύτα» και τι προτίθεται να κάνει (το ΠΑΣΟΚ) για να μη μπορέσει ο Σαμαράς να κάνει αυτά που «δεν μπορεί», απάντησε με κάτι άρες μάρες κουταμάρες που κατέληγαν στο «όχι να ανοίξουμε το δρόμο σε δυνάμεις που θα καταστρέψουν την Χώρα» !!! Εννοώντας φυσικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Γυαλίζει το μάτι του με ένα ιδιαίτερο τρόπο όταν σκέφτεται ΣΥΡΙΖΑ ο Απόστολος.

  Δεν ξέρω (δηλαδή ξέρω, και δεν έχεις καμιά επαφή με την πραγματικότητα, αλλά αυτό άστο για άλλη φορά) ποιοι πρώην ΠΑΣΟΚοι στελεχώνουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από μυαλά δικέ μου, είσαι τωρινός ΠΑΣΟΚος. Μπορεί όχι στη ψήφο ή στην ένταξη, αλλά στα μυαλά, είσαι και πολύ.

 150. επιτυχής διαπραγμάτευση said

  http://greektv-com.blogspot.gr/2013/05/tv_22.html

 151. Ηλεφούφουτος said

  143

  Επίσης κατά τη μελέτη της JP Morgan «πλεόνασμα δημοκρατία υπάρχει σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και πρέπει να περικοπεί» και «τα συντάγματα στις χώρες αυτές έχουν την τάση να δείχνουν μια ισχυρή σοσιαλιστική επιρροή, γεγονός που αντικατοπτρίζει την πολιτική δύναμη που αριστερών κομμάτων» (πώς λέμε κυβερνούσαν οι αριστεροί τόσα χρόνια και δεν το ξέραμε).

  Και σοβαρά τώρα, όχι δεν απολύθηκαν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα εξ (χωρίς απόστροφο, παρακαλώ!) αιτίας των φορομπηχτικών μέτρων της κυβέρνησης αλλά εξ αιτίας των συνταγών της Τρόικας. Σιγά μη σώζονταν οι επιχειρήσεις αν είχε κλείσει νωρίτερα η ΕΡΤ!

  Ούτε είναι ιδιάζον φαινόμενο της Ελλάδας η κριση που αντιμετωπίζει.

 152. ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε Δεν περιμέναμε καλύτερα ελληνικά…

 153. gryphon said

  Την «σκληροπυρηνικη» κοπέλα με τά γυαλιά (τήν περιγραφω ετσι γιατι μου διαφευγει το ονομα της) παντως πού ηταν παρουσιαστρια χθες οταν επεσε το σημα την θυμαμαι σαν την εντεταλμενη ρεπορτερ του πασοκ και προσωπικα του Σημιτη τήν περιοδο της ολεθριας πρωθυπουργιας του και των απειρων εγκληματων του (χρηματιστηρια ολυμπιακοι κλπ).Ολα ωραια και ροδινα τά παρουσιαζε «η Ελλαδα που αναπτυσετα» που «προοδευει» κλπ.

  139
  Κι εγώ πολύ φοβαμαι οτι οταν θα ξανανοιξει η ερτ θα είναι μια από τά ίδια.Εχω και ενα τεστ που σου το προτεινω και σενα.
  Αν ανοιξει παλι η ερτ και δεις οτι υπαρχει στο προγραμμα η εκπομπη «Σαν σήμερα» τοτε θα μπορεις να είσαι σιγουρος 100% οτι δέν θα εχει αλλαξει τιποτε.

 154. Εδώ μαζεύουμε υπογραφές

 155. NM said

  Αναρωτιέμαι και εκφράζω την ανησυχία μου για το τι πρόκειται να απογίνουν τα όργανα των ορχηστρών της ΕΡΤ. Φίλος μουσικός μου τα περιέγραψε αναλυτικά και -ως γνώστης- ανέφερε και την αγοραία αξία καθενός. Κατ’αυτόν το σύνολο της αξίας τους κυμαίνεται απο 2 ως 3 εκατομμυριάκια. Στο σχεδιαζόμενο σχήμα (ΝΕΡΙΤ) δεν περιλαμβάνονται τέτοιες μουσικές δραστηριότητες, άρα αυτά τα όργανα πρόκειται να εκποιηθούν. Ακόμα κι αν αυτό γίνει σε αγοραίες τιμές και όχι κοψοχρονιά, η έλλειψη τους θα γίνει αισθητή καθώς είναι περίπου βέβαιο ότι θα πωληθούν σε εκτός Ελλάδας αγοραστές.
  Ανησυχώ επίσης για το περιεχόμενο του αρχείου της ΕΡΤ, το οποίο περιλαμβάνει εκτός από τα ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα της νεοελληνικής ιστορίας, νομίζω και τα δικαιώματα (και αρχείο) πολλών κινηματογραφικών εταιρειών που δεν υπάρχουν πιά.

 156. Labros said

  Σε κάποιο σχόλιο πιο πάνω(στην αρχή) διάβασα: «Ο αρχηγός της Αστυνομίας ζήτησε από τους εργαζομένους της Μουρούζη να εκκενώσουν το κτίριο διότι δεν είναι λέει πια εργαζόμενοι, απολύθηκαν και δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί. »
  Μιλήσαμε με δημοσιογράφους από την ΕΡΤ3 (στο ραδιόφωνο επί Αγγελάκη) και μας είπανε ότι ο νομικός σύμβουλος τους ενημέρωσε ότι δεν έχει κανέναν δικαίωμα να τους πετάξει έξω αν δεν παραλάβουνε απολυτήρια στο χέρι όπως και αν δεν εκδοθεί ένταλμα.

  Χτες στην Λεωφόρο Στρατού στην ΕΡΤ3 είχε κόσμο μέχρι το πρωί παρά τη βροχή..

  @153 Τι έχει η εκπομπή «Σαν σήμερα» ;

 157. π2 said

  114, 117: Καλά, δεν θα γκρινιάξει ο Μπαμπινιώτης μόνο με το ίντερνετ, θα γκρινιάξει και όποιος μιλάει ελληνικά. Τι πάει να πει Ελληνικό Ίντερνετ/Διαδίκτυο/γουατέβερ; Τα «Ελληνική Ραδιοφωνία», «Ελληνική Τηλεόραση» είχαν το νόημα «τούτος είναι ο επίσημος ελληνικός δημόσιος φορέας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης». Το «Ελληνικό Ίντερνετ» τι στο καλό νόημα έχει; Το ότι ο φορέας αυτός θα έχει παρουσία στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι θα είναι ο επίσημος ελληνικός δημόσιος φορέας στο διαδίκτυο. Όλοι οι δημόσιοι φορείς έχουν παρουσία στο διαδίκτυο,

  Πέρα από κακά νέα ελληνικά, η νέα ονομασία φανερώνει και άγνοια του νέου μέσου.

 158. LandS said

  #153 Και ο Μποτώνης που ήταν δίπλα της είναι ακόμα και σήμερα (χτες) ο διαπιστευμένος στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Ήταν και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
  Και λοιπόν;
  Όπως ήξερες να κρίνεις τα λεγόμενα της κυρίας τότε, ξέρεις και τώρα.
  Και βέβαια δεν είναι αμερόληπτοι.
  Φυσικά, εχτές, για έναν λόγο παραπάνω. Χάσανε το ψωμί τους. Όχι δεν είναι από αυτούς που χάσανε το παντεσπάνι τους.

  Αυτοί το τρών ακόμα. ‘Οπως κάποιοι που έκαναν εκπομπές στην ΕΡΤ με τη μέθοδο της εξωτερικής παραγωγής. Δηλαδή δεν έπαιρνε λεφτά ο παρουσιαστής, γιατί δεν ήταν μισθωτός της ΕΡΤ, και για τους συνεργάτες είχε μπει πλαφόν στο μπλοκάκι. Τα [τρελά] λεφτά τα έπαιρνε η (υποψιάζομαι όφσορ) εταιρεία του που είχε αναλάβει την παραγωγή (με τα τεχνικά μέσα και τους τεχνικούς που πληρώνονται από ΕΡΤ) .
  Έτσι κάνει, για παράδειγμα, ο Μπόμπολας με τον Πρετεντέρη. Και έχουν βάλει υπογραφή στη σύμβαση οι ίδιοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών τους.
  Στην ΕΡΤ την υπογραφή την έχουν βάλει οι ίδιοι ή κατόπιν εντολής τους, που εχτές την έκλεισαν επειδή ήταν αδιαφανής και σπάταλη.

  Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι το πως έκανε το ρεπορτάζ η κυρία με τα γυαλιά δεν έχει καμία σημασία.

 159. Εγώ πάντως αναφέρομαι (α) στο γένος του «Νέα» και (β) στο τι είναι Ίντερνετ –αποκλειστικά υποδομή, καμία σχέση με την ΑΕ που δημιουργείται.

 160. Νέο Kid Στο Block said

  157. Εσύ είσαι «τεχνοκρατικώς αδαής» γι’αυτό δεν καταλαβαίνεις το βάθος γλωσσικής σκέψης της σαμαροστουρνάρικης παρεούλας! Κοινώς, είσαι στουρνάρι! 😆

 161. spiral architect said

  @155: Πάραυτα να ιδιωτικοποιηθούν μέσω του αρμοδίου ταμείου (ΤΑΙΠΕΔ) όργανα, μουσικοί, ψηφιακά και αναλογικά αρχεία.
  Όπως επιτάσσουν οι ιεροί κανόνες της αγοράς, όποιος θέλει να ακούει τα μουσικά σύνολα ή να έχει πρόσβαση στο αρχείο, εφεξής θα πληρώνει το ακριβές αντίτιμον.
  Δίκαια διαμαρτύρεται ο Μπουμπούκος.

 162. LandS said

  #155 Μα θα διαλυθούν.
  Πάλι καλά που το Μέγαρο είχε χορηγό τον Λαμπράκη (κάτι που δεν έσωσε την Ορχήστρα των Χρωμάτων) και η νέα Όπερα τον Νιάρχο.
  Θα μείνουμε με τις αναμεταδόσεις των παραστάσεων της ΜΕΤ του Κυριακού.

 163. Άφωνος said

  Πανελλαδική απεργία 12/6/2013 ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

 164. LandS said

  Τώρα άκουσα ότι ο Σαμαράς είπε στον Δασκαλόπουλο «υπάρχει και η λύση των εκλογών…». Που θα τις αποφύγουν, πάση θυσία, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ συμπληρώνω ο κακός.

  Εξάλλου φαίνεται βολεμένος και ο Aris παραπάνω 🙂 🙂

 165. Στον ΣΚΑΙ τελικά ο τελικός.

 166. Νέο Kid Στο Block said

  Να βάλω και μια παράμετρο «πετυχημένης τεχνοκρατικής μετα-σκέψης» που μας διαφεύγει εμάς των τεχνοκρατικώς αδαών.
  Το ΝΕΡΙΤ οι πλείστοι ξένοι που λέγανε Ι-Αρ-Τι τώρα θα πρέπει να λένε Εν-Άι-ΑΡ-Άι-Τι (σαν γλωσσοδέτης καλό είναι!) 😆
  Προβλέπω λογοπαίγνια τύπου Νερντ-it! Nerds from Greece, En E arr..whatever….κ.λ.π.
  Πουλή η τιχνουκρατία ρε πιδάκι’μ!! 😆

 167. Νέο Kid Στο Block said

  Oυπςς! Ιννουούσα σαφώς «Πουλλή η τιχουκρατία ρε πιδάκι’μ!» στο 166. 🙂

 168. spiral architect said

  Το βιογραφικό του πολυμαθούς και πολύγλωσσου Σίμου:
  Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας και Διεθνείς σχέσεις, Departement Russe στο Institut des Langues et Civilisation Orientales στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στο International Professional Program, CNN στην Ατλάντα.Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.
  Αφιερωμένο στους πτωχούς το πνεύματι θαμώνες του ιστολογίου, οίτινες δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τον τίτλο: «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε «

 169. @165 Πότε έγινε διαγωνισμός; Με ποιους όρους; (μπορέι αν μη δειχνει αγώνα και να βάζει διαφήσεις για παράδειγμα; )
  Με ποιο τίμημα και ποιους όρους πληρωμής;
  Ποιες ήταν οι αντιπροσφορές;
  Τι εγγυητικές επιστολές κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι και ποιες εγγυητικές επιστολές κατέθεσε ο ΣΚΑΙ για την κατακύρωση;

  Γιατί κα΄τι έλεγε εχτές ο Κεδίκογλου για αδιαφάνεια…
  Τα δικαιώματα των τελικών τα έχει πληρώσει η ΕΡΤ με το «χαράτσι» που έλεγε ο υπουργός, άρα διαχειρίζονται δημόσια περιουσία. Καμια ερώτης στη Βουλή έγινε για τα παραπάνω; Καποιος εισαγγελέας δεν υπάρχει;

 170. Ηλεφούφουτος said

  168 Άτιμη Γκούπκαινα, τέτοια γράμματα έμαθες στους μαθητές σου!

  Όπως λέει κι ο κακός του λίκνου: «διαβάζεται μεν «Γκούμπκινα» αλλά είναι σε γενική πτώση και σημαίνει «του Γκούμπκιν». Προφανώς, ο πολυσπουδαγμενος Σίμος (ο οποίος, μη ξεχνάμε, μιλάει άπταιστα την ρωσσικήν) δεν ξέρει (α) ότι σπούδασε σε πανεπιστήμιο κι όχι σε ινστιτούτο, (β) να προφέρει σωστά το όνομα του πανεπιστημίου όπου -υποτίθεται πως- σπούδασε και (γ) ότι αυτό το όνομα είναι σε γενική.»
  Πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, ακριβέστερο είναι ότι γράφεται «ΓκούΜπκιν» αλλά προφέρεται «Γκούπκιν».

 171. «σπούδασε» – δε σπούδασε πετροχημικός μηχανικός, απ’ το ΤΕΕ ούτε απόξω δεν τόλμησε να περάσει…

 172. @169 Παναγιώτη, εδώ η Digea κατέβασε το σήμα του 902 και απ’ ότι διάβασα σήμερα και του BBC επειδή μετέδιδε ΕΡΤ και εσύ ρωτάς για διαγωνισμούς και εγγυητικές επιστολές;

 173. gryphon said

  Aυτά με τά μηχανηματα τά οργανα τα αρχεια τών εκπομπων δεν τα ηξερα.Θα ειναι κριμα πραγματι αν δωθουν σε ιδιωτες.
  Νομιζα οτι θα περασουν στην νεα ερτ αν γινει τελικά.
  Αλλα μιας που αναφέρθηκε κατι για εξοπλισμο μηχανηματα κλπ να πω κατι που το εχω ακουσει απο παλαιότερα σάν φημη αλλα δέν ξερω αν εχει ιχνη αληθειας.Εχει σχεση και με τήν απο δεκαετιες τεχνολογικη εξαρτηση μας απο τους γερμανους (Βουλπιωτης κλπ).
  Σχεδον ολος ο τεχνικος εξοπλισμός της ερτ απο παλια ηταν απο τήν telefunken και την siemens halske πομποι μικροφωνα κονσολες εξοπλισμος στουντιο πικαπ emt κλπ .Μηχανηματα με λυχνιες που σημερα κοστιζουν δεκαδες η εκατονταδες χιλιαδες ευρω και εχουν πολυ μεγαλη ζητηση (ακομη και μια λυχνια προενισχυσης μπορει να κανει καποιες εκατονταδες ευρω) οχι σαν μουσειακο ειδος αλλα λογω απαραμιλλης ποιοτητας ηχου.Το εχω ακουσει λοιπον οτι εδω και χρονια βεβαια διαφοροι εκει μεσα που πηραν ειδηση τήν αξια τους τά εχουν ξεπουλησει στο εξωτερικο προς ιδιον οφελος. Αλλα οπως ειπα μπορει να εινα παραμυθια.

 174. Όπως σωστά ειπώθηκε το Ίντερνετ, δηλαδή το Διαδίκτυο, είναι ένα σύνολο δικτύων, μία υποδομή, που δεν αφορά μόνο το υλικό αλλά και το λογισμικό που το συνιστά.

  Πάνω σε αυτό πατάνε υπηρεσίες όπως το World Wide Web (www), που δημιουργήθηκε γύρω στο 1990 αν θυμάμαι καλά, το SMTP για τα email και πολλές άλλες.

  Το www είναι δηλαδή οι ιστοσελίδες, ενώ το Διαδίκτυο είναι οι δρόμοι που τα ενώνουν, ας το πούμε έτσι χονδρικά.

  Πιό κοντά είναι ο ΟΤΕ στο Διαδίκτυο. Και πιό κοντά η ΕΡΤ στον Παγκόσμιο Ιστό www.

  Γιατί δεν την βγάζουν Νέα Νέα Ελληνική Τηλεόραση;

 175. @172 Εγώ είχα γράψει ότι έπεσε το BBC ακριβώς την στιγμή που ανακόοοινωνε το ρεπορτάζ για το κλέισιμο της ΕΡΤ. Αλλά ήταν λόγω του κατεβάσματος του ιδκόπτοη της ΕΡΤ Digital που το αναμετάδιδε. Η DIigea έκανερ καραμπινάτη παρανομία με τον 902 δεν τηςε έχει δώσει κανένας το δικάιωμα να παρεμβάινει στην προστατευμένη από το Σύνταγμα (άρθρο 14) πολυφωνία (δεν έιμαι νομικός μπορέι αν κάνω και λάθος) και δεν κουνήθηκε το ΕΣΡ ο εισαγγελέας έχει να πάει στη Μεσογείων. Κάποια στιγμή πρέπει αν απαιτούμε να τηρούνται το Σύταγμα και οι νόμοι.

 176. Γς said

  174:
  >Γιατί δεν την βγάζουν Νέα Νέα Ελληνική Τηλεόραση;

  ΤΜΤΜ τους;

 177. Ηλεφούφουτος said

  Μιας και πιάσαμε και τις γενικότερες εκτιμήσεις, να πω ότι έχει κάτι από πρόταση Γιωργάκη για δημοψήφισμα αυτή η ιστορία.
  Όπως δηλαδή κι εκείνος πήγε να κάνει μια θεαματική κίνηση εξόδου απ το αδιέξοδο και του γύρισε μπούμερανγκ έτσι τώρα κι ο Σαμαράς θα αναγκαστεί να μαζευτεί, θα του τραβήξουν ίσως το αφτι κι από Ευρώπας, Αμερικάς κλπ που υπονομεύει το εγχείρημα της κυβέρνησης φιλευρωπαϊκών δυνάμεων και απλώς θα αλλάξουμε πρωθυπουργό, για να είναι ολοι ευχαριστημένοι. Και οι εκλογές θα αποσοβηθούν και ο τόπος θα σωθεί απ τον κομμουνισμό και η νέα κυβέρνηση θα έχει λιγότερο ακροδεξιά χαρακτηριστικά, άρα πιο τεχνοκρατική, και ο Aris θα γλιτώσει τα παράβολα για το διαβατήριο.

 178. NM said

  Αντιγράφω:
  Τι ακριβώς έκλεισαν στην ΕΡΤ:
  – Πέντε τηλεοπτικά κανάλια: ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ERT WORLD (δορυφορικό), ΕΡΤ HD (Ψηφιακό)
  – Επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα την Αθήνα: 91,6 Πρώτο Πρόγραμμα, 103,7 Δεύτερο Πρόγραμμα, 90,9 Τρίτο Πρόγραμμα, 93,6 Kosmos, 101,8 ΕΡΑ Σπορ, 106,7 Φιλία, Πέμπτο Πρόγραμμα-Φωνή της Ελλάδας (στα βραχέα σε όλο τον κόσμο).
  – Τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα τη Θεσσαλονίκη (95,8, 102 και Τρίτο)
  – 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα
  – Τρία μουσικά σύνολα (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής, Χορωδία)
  – Μια έντυπη έκδοση, η «Ραδιοτηλεόραση»
  – Έναν διαδικτυακό τόπο το http://www.ert.gr
  – Το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ http://www.archives.ert.gr

  Επίσης: Μην αμελήσετε να υπογράψετε στο λίκνο που έστειλε η Ιμμορ. στο #154.

 179. π2 said

  Είναι ιδέα μου ή η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αδειάζει ελαφρώς την κυβέρνηση;
  http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-13-545_en.htm

 180. Νέο Kid Στο Block said

  171. Μήπως ο Σίμος σπούδασε πορταχημικός μηχ/κός και γι’αυτό έφαγε «πόρτα» από το ΤΕΕ;
  (κρύο..ε; Τι να κάνω ρε παιδιά; Λείπει κι ο κανονικός πετροχημικός ο Μιχαλιός, που τα λέει ωραία αυτά! 🙂 )

 181. Νέο Kid Στο Block said

  179. Τι ελαφρώς; Και μόνο το «a decision taken in full autonomy.» = κρεμάστε τον αδερφό μου ,γιατί εγώ ζαλίζομαι!» αρκεί! 🙂
  E ρε κατάντια η «γηραιά».

 182. Νέο Kid Στο Block said

  Κακώς πάντως κακολογούμε το Σίμο. 1(ένα) χρόνο λέει έμεινε στη Μόσχα. Κι όχι μόνο έμαθε άπταιστα την Ρωσσικήν αλλά πήρε και πτυχίο εις την Πετροχημικήν. Το παιδί-θαύμα των επιστημών!

 183. 178: Εκτός από το ψηφιακό αρχείο υπάρχει και το αναλογικό. Βιντεοκασέτες, beta, φιλμ! Ποιός θα τα ακουμπήσει αυτά; Το ψηφιακό εύκολα αναπαράγεται, αλλά και εύκολα σβήνεται. Δεν έχει φυσική υπόσταση. Τα αναλογικά μέσα όμως τα κρατά κάποιος κυριολεκτικά στα χέρια του.

 184. Πράγματι, η σημερινή κυβέρνηση έχει αναγάγει τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, από έκτακτο μέσο αντιμετώπισης απρόβλεπτων καταστάσεων, σε συνήθη τρόπο νομοθέτησης. Μια φίλη νομικός που έχει μέθοδο και υπομονή μέτρησε ότι η χτεσινή ήταν η 19η (!!) τέτοια πράξη.

  Δεν ξέρω από πότε μετράει η φίλη, αλλά στις 14/12/2012 μετρούσαμε ήδη 25.

 185. Νέο Kid Στο Block said

  Τώρα βέβαια θα πει κάποιος: «Ο Κεδίκογλου σού φταίει;» Όχι. Σαφώς όχι. Αλλά και το υφάκι και η ιταμότητα της ανακοίνωσης αντανακλά και το ποιόν του φερέφωνου όσο να πεις. Ειδικά όταν το φερέφωνο αποδεικνύεται επικασσιτερωμένος σίδηρος άνευ γανώσεως (χρησιμοποίησα αυστηρώς χημική ορολογία )

 186. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  Ντενεκές ξεγάνωτος;

 187. Νέο Kid Στο Block said

  186. Παρά τοις Γκούπκινσοι δεν το λέμε έτσι,αλλά …πέστο κι έτσι αν θες! 😆

 188. Νέο Kid Στο Block said

  Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ελληνικό Φεστιβάλ ανακοίνωσαν μετά μεγάλης λύπης τους την αναγκαστική ματαίωση της συναυλίας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μεθαύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου, με το «Ρέκβιεμ» του Βέρντι.

  Η σχετική επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών αναφέρει:

  «Η υλοποίηση της συναυλίας καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη, αφού εκ των βασικών συντελεστών της ήταν και η Χορωδία της Ε.Ρ.Τ, η οποία εδώ και λίγες ώρες, μετά το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του φορέα και την απόλυση των 2.656 υπαλλήλων του, δεν υφίσταται πλέον. …

  Μα το «Ρέκβιεμ» ρε παιδιά ; το Ρέκβιεμ;;

 189. Νέο Kid Στο Block said

  Αν πάντως είναι αλήθεια αυτό που διαβάζω ότι δήλωσε ο Κεδίκογλου: «..ήδη έχει γίνει επιλογή ατόμων για τις διοικητικές θέσεις» (της ΝΕΙΡΤ πώς θα τη λένε..) ΑΠΟΚΛΕΊΕΤΑΙ (1000%) να ΜΗΝ ήταν ήδη ενήμεροι (και προφανώς στοιχειωδώς σύμφωνοι ως προς κάποιες θέσεις «κλειδιά») οι Κουβέλης και Μπένυ Χιλ.

 190. Δεν είναι επικασσιτερωμένος σίδηρος άνευ επικασσιτερώσεως;

 191. Νέο Kid Στο Block said

  190. Στα μονοετούς φοιτήσεως courses το γάνωμα δεν γίνεται με κασσίτερο αλλά με ψαρόκολλα, εντάξει;

 192. Άρτεμη said

  Και ξανά η χαζή ερώτηση τής ημέρας. Ποιά πρόβλεψη υπάρχει για τα λεφτά τής ΕΡΤ;

 193. agapanthos said

  185. Η σχέση του Σίμου με τις χημείες είναι τελείως διαφορετική και όχι από αυτές που σηκώνουν καλαμπούρι, είναι άσχημα εξαρτημένος ο άνθρωπος και χρειάζεται βοήθεια. Και δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω έναν πρωθυπουργό που περιστοιχίζεται από τέτοια ρετάλια, γιατί μόνο αυτά θα έκαναν τη δουλειά του.

 194. Ηλεφούφουτος said

  182 τι «άπταιστα την Ρωσσικήν», μωρέ, που αποκαλεί τη σχολή όπου σπούδασε/πέρασε απόξω/εκανε καμάκι Γκούπκινα;!
  Είναι σαν να λες «το πανεπιστήμιο Λομονόσοβα» ή «η Βιβλιοθήκη Λένινα» (ντάξει, τώρα έχει αλλάξει όνομα) ή «το πανεπιστήμιο Ντοστογιέφσκαβα»

 195. ΣοφίαΟικ said

  188: έλα ντε, το Ρέκβιεμ…
  Από την άλλη, τα μέλη της χορωδίας δεν εξαϋλώθηκαν. Θα μπορούσαν να εμφανιστούν ως «χορωδία ιδιωτών πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ αφιλοκερδώς εμφανιζόμενων σε ένδειξη διαμαρτυρίας», και να έπαιζαν επικοινωνιακό παιχνίδι.

 196. spyroszer said

  Télé Bruxelles change de logo en solidarité avec ERT

  http://www.telebruxelles.net/portail/info/255-info-regionale/25753-tele-bruxelles-change-de-logo-en-solidarite-avec-ert

 197. gryphon said

  158
  Συμφωνώ.Βασικα σαν αρχη ειμαι υπερ τής υπαρξης δημοσιας τηλεόρασης.
  162
  Αυτό με το Μεγκαρον αποδειχθηκε οτι δέν ισχυει.Χορηγος του εξ αρχης και μεχρι σημερα ειναι το ελληνικο δημοσιο δηλαδη ο ελληνας φορολογουμενος.Ο Λαμπρακης απλως επαιρνε τηλεφωνα σε πρωθυπουργους υπουργους κλπ για να του χορηγηθουν δανεια τα οποια το μεγκαρον δεν εξυπηρετει (καμμια εκατοστη εκατομμυρια ) και ετσι με μια απλη αποφαση του Παπακωνσταντινου νομιζω χρεωθηκαν στον λογαριασμο μας.

 198. ΠΑΝΟΣ said

  Και μέσα σ’ όλα κλείνει κι ο Βαρδινογιάννης την Παιανία την 1η Ιουλίου.

 199. spiral architect said

  Άρχισε πρόωρα η μεταγραφική περίοδος:
  «Κι εγώ το τσαμένο που θα βρω δουλειά μετά;» 😥

 200. ΠΑΝΟΣ said

  # 199
  Μια προσεκτικότερη ματιά θα έδειχνε ότι οι μεταγραφές έχουν αρχίσει,ουουουου!,πολύ καιρό τώρα.

 201. spyroszer said

  199. Spiral δεν είναι μεταγραφή αυτό, στον φυσικό του χώρο πάει ο άνθρωπος

 202. Ηλεφούφουτος said

  Έρχονται στιγμές στη ζωή που ένας άντρας πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του.

  http://www.enikos.gr/politics/152006,Efyge_apo_th_DHMAR_o_Xwmenidhs.html

 203. LandS said

  #193 Agapanthos δεν είσαι πολίτικαλι κορέκτ.

 204. LandS said

  #202 Έρχονται στιγμές στη ζωή που ένας άντρας πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του

  Για να θυμηθούμε τα αθάνατα λόγια του αθάνατου Duke (Τζον Γουέιν για μας)

  When a man gotta do what a man gotta do, then a man gotta do what a man gotta do.

 205. LandS said

  Να ρε παιδιά που ελπίζει για συνεργασία ο Σαμαράς και επιδιώκει ( ; ) εκλογές!
  http://www.skai.gr/news/politics/article/234870/drasi-to-kleisimo-tis-ert-ehei-logiki/?utm_source=feedburner&utm_campaign=Feed%3A+skai%2FUulu+%28%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%AA+-+%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%29&utm_medium=feed

  Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι (τραγουδιέται πάνω στο «βορριάς χτυπάει τη πόρτα μου και τη ψυχή μου αγιάζι» )

 206. spyroszer said

  Δηλαδή αν πάμε σε πρόωρες εκλογές θα πάμε χωρίς δημόσια τηλεόραση !!!!

 207. LandS said

  Μα αν κάποιον συμφέρει η ύπαρξη εποπτευόμενης τηλεόρασης εκλογικά, είναι τη κυβέρνηση.
  Επίσης όταν το παίζεις 80 επικοινωνία 20 πολιτική, δεν τα βάζεις με τους δημοσιογράφους. Τους θέλεις με το μέρος σου.

  Για αυτό θα πάμε σε εκλογές ΜΕ δημόσια τηλεόραση. Τη καινούρια που ούτε τα προσχήματα δεν θα κρατάει.
  Θα είναι στελεχωμένη από ανθρώπους που, αφού θα έχουν εισπράξει την αποζημίωση τους (10-20-30 χρόνων) θα έχουν επαναπροσληφθεί στον καινούριο φορέα. Μέσω ΑΣΕΠ. Ναι, η πρόσληψη, όχι ο μισθός. Και μη ξεχνάτε τις εξωτερικές παραγωγές. Εκεί είναι το λόλι.

 208. spiral architect said

  @206: Βεβαίως! 👿
  Και βεβαίως χωρίς το Χωμενίδη, που τα’ χωσε (ακόμα κι αυτός) στο μπαρμπα-Φώτη.
  (και είχα μια φαγούρα … λέει ο ΓουΣού)

 209. Voulagx said

  Ελέγχεται συνταγματικά
  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=25176

 210. spiral architect said

  Screenshotαπό telebruxelles.be.
  Tα ευρωπαϊκά τέλια ανάψαν.

 211. LandS said

  Για τον Χωμενίδη.

  http://www.skai.gr/news/politics/article/234877/paraitisi-hristou-homenidi-apo-tin-k-e-tis-dimar-logo-ert/?utm_source=feedburner&utm_campaign=Feed%3A+skai%2FUulu+%28%CE%A3%CE%9A%CE%91%CE%AA+-+%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82+%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82%29&utm_medium=feed

  Τι δεν καταλαβαίνω; Αυτός ξεκαθαρίζει αν είναι υπέρ ή κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ;
  Μήπως και αυτός έχει αμφίθυμη αντίδραση, κάνει δυσανάγνωστη για τον Έλληνα πολίτη ένσταση, και πολυλογάδικο «ναι μεν αλλά» ;

  Για «εγνωσμένου κύρους προσωπικότητα» τον κόβω.

 212. spiral architect said

  Παιδιά, το σάιτ της ΕΡΤ έπεσε.

 213. pilot said

  Τι το ψάχνετε; Τα πράγματα είναι, ως συνήθως πιο απλά απ’ ότι φαίνονται.

  Ο Σίμος τα ρίχνει στην Ανθή.
  Αυτή για να του καθήσει ζητά ανταλλάγματα.
  Αυτός τη διορίζει στην ΕΡΤ.
  Οι συνδικαλιστές αντιδρούν και της κάνουν η ζωή δύσκολη.
  Η Ανθή παραπονιέται στο Σίμο.
  Αυτός κλείνει την ΕΡΤ με την αιτιολογία των παράνομων διορισμών.
  Και να σκεφτείς ότι έχει δίκιο, για τους παράνομους διορισμούς.

  Τι δεν καταλάβατε;

 214. LandS said

  Δήλωση Βασίλη Βασιλικού τώρα στο Κόκκινο.
  «…Στη μάχη Δημόσιου – Ιδιωτικού, σημειώσατε προσωρινά 0-1. Αλλά η αρχαία Κρυπτεία ποτέ δεν νίκησε την Εκκλησία του Δήμου»

  Είχε ήδη πει για μια «παρόμοια αποτυχημένη προσπάθεια, που αφορούσε μόνο την ΕΤ1, κάποιου Μόσιαλου επί κυβερνήσεως ΓΑΠ»

 215. Ηλεφούφουτος said

  208, 211 Ε, ναι βρε παιδιά! Εγνωσμένος ρουφιάνος από χρόνια!

  Παρεπιφτού ειρωνικό ήταν το 202

 216. @175 Παναγιώτη, με συγχωρείς δεν το είχα προσέξει ότι το είπες, αναφερόμουν σε σχόλια που έγιναν στο τουήτερ και δεν ήταν ξεκάθαρο για πιο λόγο κόπηκε το ΒΒC

  @195 Εμφανίζονται, αλλά όχι για να παίξουν κανά παιχνίδι.

  Για όσους ενδιαφέρονται, Αναμετάδοση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών

 217. spyroszer said

  207. Αν γίνει η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ δεν τελειώνουμε ούτε σε 2 χρόνια. Και πώς θα κρίνει το ΑΣΕΠ δημοσιογράφους και τεχνικούς που είναι η πλειοψηφία των υπαλλήλων; Εκτός αν γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, αλλά και πάλι χρειάζεται ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, προκηρύξεις διαγωνισμών, προθεσμίες, ενστάσεις κλπ. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Θα μας πουν στο τέλος δεν προλαβαίνουμε μέσω ΑΣΕΠ και θα αποφασίσει η διοίκηση.

 218. Α, και κάτι που ξέχασα, όχι ότι δεν ξέραμε ποιος είναι ο Σίμος αλλά η επανάληψη κτλ κτλ.

  Μόλις τώρα ακούστηκε ότι οι τεχνικοί αποκατέστησαν το ίντερνετ στο κτίριο και είναι δυνατή η επικοινωνία στο Ραδιόφωνο με μήνυμα στο ΑΠ (κενό) 54160. Περιμένουν με λαχτάρα. Έτσι ακριβώς είπαν.

  Αν το λινκ του ραδιοφώνου βγάζει σφάλμα επιμείνετε. Θα παίξει.

 219. @207 – 217 Ελάτε βρε παιδιά ποιος ΑΣΕΠ; Ένα πυροτέχνημα πετάξανε για να περάσουν ένα χέρι λούστρο αξιοκρατίας στο έκτρωμα.

 220. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια, να με συμπαθάτε που έλειπα όλη τη μέρα, είχα πάει και στην Αγία Παρασκευή.

  104: Σπειροειδή, το «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν/θα διαψευστούν» είναι κοινός τόπος εδώ και πολύ καιρό.

  112: Ιστορίες με δράκους δηλαδή 🙂

  120: Πέντε ρίμες σε -ερτ, δεν είναι και μικρό πράμα!

 221. sarant said

  (συνέχεια)

  131: Αγαπητέ Άρη, εσύ πιστεύεις ότι η κυβέρνηση που έβαλε στην τωρινή ΕΡΤ διευθυντή τον Λιάτσο θα στελεχώσει με ικανούς και άξιους τη νέα ΕΡΤ;

  147: Υπάρχει βέβαια και η εξήγηση ότι φοβάται πως το φθινόπωρο θα είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα.

  152: Δηλαδή, δεν το λέγατε για πλάκα, ε;

  170: 🙂 🙂 🙂

  171: Σπούδασε είπε ο άνθρωπος, δεν είπε ότι πήρε πτυχίο.

  175: Αυτό με τη Digea είναι φοβερό, εντελώς πραξικοπηματικό.

 222. gbaloglou said

  23

 223. sarant said

  (συνέχεια)

  184: Ωχ, δηλαδή είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα….

  195: Θα μπορούσαν, πράγματι.

  206: Ωχ, καλά λες, αν γίνουν φέτος εκλογές θα γίνουν χωρίς δημοσια τηλεόραση!

 224. Γς said

  Μα τι σας έχει πιάσει με το Σίμο;Μειλίχιος ο Κεδίκογλου. Όχι σαν τον μπαμπά Κεδίκογλου, που το έπαιζε Κασιδιάρης και μάλιστα μέσα στη Βουλή, που πλάκωσε στα χαστούκια τον άλλο πασόκο, τον Κόρακα.
  Θυμάμαι κάποτε στα Δικαστήρια της Ευελπίδων τον είδα ξαφνικά μπροστά μου και γέλασα.
  Με αγριοκοίταξε και όπου φύγει φύγει. Μπορεί να με χαστούκιζε αλλά θα τις έτρωγα κιόλας…

 225. Γς said

 226. NM said

  Γενετιστής δεν είμαι – σαν Γς δε μιλάω.
  Αλλά έλαβα ένα μέηλ που ισχυρίζεται ότι η ΠΝΠ περιλαμβάνει, πλην ΕΡΤ, και άλλα εξόχως ανησυχητικά:
  «Εξαφανίζουν για να την ξεπουλήσουν την Εθνική μας Τράπεζα Γενετικού Υλικού μέσα από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 11-6-13 για την κατάργηση της ΕΡΤ! Σαλαμοποιείται η Αγροτική Έρευνα για την Κοινωνία, δηλαδή το ΕΘΙΑΓΕ και ο Εθνικός έλεγχος στα Βιολογικά και στο γάλα!»
  Περισσότερα εδώ: http://www.helession.gr/node/651 (και στα λινκ που βρίσκονται στο τέλος αυτής της δημοσίευσης)
  Παρακαλώ τους γνώστες του αντικειμένου να ρίξουν μια ματιά.

 227. Γς said

  «Δεν μπορώ να κάνω ανεκτές τις Ιερές αγελάδες.»
  Ο προθυπουργός πριν λίγο

 228. Γς said

  226:
  Ηρθε και η ώρα του ΕΘΙΑΓΕ.
  Οσο για τηνΤράπεζα Γενετικού Υλικού:
  Ποτέ δεν θα γίνεις Λυσένκο, Σαμαρά, Σαμαρά

 229. spiral architect said

  @224: ΓουΣού, όχι τον Κόρακα, (τον βουλευτή ΚΚΕ και δικηγόρο) μήπως θες να πεις τον Κοτσακά;

 230. 224-229 Εγώ σαν να θυμάμαι ότι επιτέθηκε στον Κόρακα (του ΚΚΕ).

 231. Γς said

  230:
  Τι στον κόρακα; Λάθος έκανα. Του ΚΚΕ.
  Διαβάζω:
  «Το 1993 μόλις είχε επανέλθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, σε μια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής και ο Κεδίκογλου αγόρευε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης, που επανέφερε απόστρατους της κλαδικής αποστράτων του ΠΑΣΟΚ στο στράτευμα. Ξάφνικά, ο συνάδελφος του ΚΚΕ, Σ.Κόρακας τον ρωτά: «Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;».

  Και τότε γίνεται κάτι που κάνει να μοιάζει με παιδικό τσακωμό αυτό που έγινε στο στούντιο του ANT1 την περασμένη Πέμπτη: Ο Β.Κεδίκογλου ορμάει και πηδώντας δυο – δυο τα έδρανα προσγειώθηκε επάνω του, τον ακινητοποίησε και τον άρχισε στα – ηχηρά – χαστούκια!»

 232. Γς said

  231:
  >της κλαδικής αποστράτων του ΠΑΣΟΚ στο στράτευμα.

  Παρα λίγο να έγραφα της Κυκλαδικής

 233. Avonidas said

  224-229

  Α, ναι, το θυμάμαι χαρακτηριστικά. Στη δεκαετία του ’90 (που πήγαινα γυμνάσιο-λύκειο), είχε γίνει κλασική ατάκα το «παίζουμε Κεδίκογλου;». Εύκολα μαντεύει κανείς τους κανόνες αυτού του παιχνιδιού 😉

 234. Γιώργος Πρίμπας said

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ

  Ανόητε χαιρέκακε… 12-6-2013
  Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.

  Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.

  Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.
  Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
  Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.
  Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν.
  Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό.
  Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;
  Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.
  Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
  Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;
  Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ.
  Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.
  Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν.
  Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.
  Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;
  Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο;
  Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν.
  Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.
  Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
  Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.

  Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι. Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
  Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
  Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία, οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
  Κι εσύ χαίρεσαι…
  Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.

  Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
  Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
  Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
  Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.

  Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
  Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
  Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
  Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
  Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
  Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.

  Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
  Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
  Τους άνεργους, τους άστεγους.
  Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.
  Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.

  Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια…
  Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις…
  Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

  Ανόητε χαιρέκακε!

  (κυκλοφορεί)

 235. Ηλεφούφουτος said

  233 Του Λαζόπουλου ατάκα κι αυτό.

 236. http://ertlive.gather8.com/

 237. H Télé-Bruxelles αφιερώνει αυτή τη στιγμ΄ή μια εκπομπή στο θέμα της ΕΡΤ. Δείτε εδώ

 238. gmallos said

  Εντάξει, αφού η Μαρία Κοζάκου έβγαλε ανακοίνωση (στου τουίτερ ή όπου αλλού) που λέει πως διαφωνεί με κυβερνητική απόφαση, ε, κάτι χάλασε σ’ αυτόν τον κόσμο. Γιατί την άκουγα χρόνια στο Β’ πρόγραμμα και πάντα υπερασπιζόταν την χτεσινή απόφαση έστω κι αν αυτή ήταν αντίθετη με την προχτεσινή που υπερασπιζόταν το προηγούμενο πρωί.

 239. spiral architect said

  Δείτε τη λίστα με τις προσλήψεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην ΕΡΤ και πείτε όλοι με μια φωνή χαρωπα: Bravi-Σιμο

 240. Ιωάννης Γαλάνης - Άλλος said

  Εξαιρετικό το κείμενο, ωστόσο ήθελα να παρατηρήσω ένα γλωσσικό σφάλμα: «επί δικαίων και αδίκων» και όχι «επί δικαίους και αδίκους».

 241. Γς said

  239:
  Bravi-Σιμο

 242. Προσγολίτης said

  240
  > “επί δικαίων και αδίκων” και όχι “επί δικαίους και αδίκους”.

  Νομίζω πως “επί δικαίους και αδίκους” και όχι “επί δικαίων και αδίκων”.

  Ή μάλλον ούτε το ’να ούτε τ’ άλλο, επειδή:
  «Η βροχή πέφτει σε δίκαιους και άδικους, αλλά περισσότερο στους δίκαιους, γιατί ο άδικος κλέβει την ομπρέλα του δίκαιου»

 243. sarant said

  240: Γιατί σας γοητεύει τόσο η γενική; Αν πάρουμε το ευαγγελικό απόσπασμα (από το κατά Ματθαίον) είναι με αιτιατική: «βρέχει επί δικαίους και αδίκους». Αν το πάμε στα νεοελληνικά, πάλι αιτιατική θέλει (πάνω σε δίκαιους….). Το «επί» με γενική μόνο χρονική έννοια έχει, π.χ. «επί χούντας απαγορεύτηκαν οι εφημερίδες»

 244. Νίκος Μαστρακούλης said

  240. «Επί δικαίων και αδίκων» σημαίνει «πάνω σε δίκαιους και άδικους»
  «Επί δικαίους και αδίκους» σημαίνει «ενάντια σε δίκαιους και άδικους»

  Υποψιάζομαι ότι η επιλογή της αιτιατικής ήταν συνειδητή και εκφράζει αυτό που ήθελε να πει ο γράφων (ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει εξοστρακίσει πλήρως τους παλιότερους τύπους της γλώσσας – και δεν με λυπεί αυτό).

 245. Νίκος Μαστρακούλης said

  243: Πιάσε κόκκινο, Νικοκύρη – και συγνώμη αν παρερμήνευσα τις προθέσεις σου 🙂

 246. Μαρία said

  Ματθ. 5,45 ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς, ὅτι τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους.

 247. Νίκος Μαστρακούλης said

  Παρεπιφτού, να μεταφέρω κάτι που μου έκανε εντύπωση. Είπα σε κάποιους λίγους ανθρώπους στο εξωτερικό (όχι ομογενείς ή ξενιτεμένους) τι έγινε με την ΕΡΤ.
  Η πρώτη τους κουβέντα ήταν «Τι έκανε λέει;»
  Η δεύτερη ήταν «Ιράν!»

 248. ὅπως γένησθε υἱοὶ τοῦ πατρὸς ὑμῶν τοῦ ἐν οὐρανοῖς, ὅτι τὸν ἥλιον αὐτοῦ ἀνατέλλει ἐπὶ πονηροὺς καὶ ἀγαθοὺς καὶ βρέχει ἐπὶ δικαίους καὶ ἀδίκους. (Ματθ. ε’ 45)

 249. Μαρία said

  http://www.arte.tv/fr/7550666.html

 250. kz said

  Να προσθέσω ότι το νον πέιπερ περιέχει και το εξής αναίσχυντο ψέμα:

  «Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως.»

  Η πραγματικότητα είναι ότι τα σύνολα δίνουν 2-3 συναυλίες μηνιαίως. Το καθένα.

  Μόνο αυτή την εβδομάδα, λόγω του πραξικοπηματικού κλεισίματος της ΕΡΤ, ακυρώθηκαν 3 συναυλίες.

 251. @249 Αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να γράψω.

 252. Γς said

  Αύριο κι η Λιμπερασιόν θα κυκλοφορήσει με εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο

 253. Γς said

  http://inagist.com/all/344922877612675073/

 254. sarant said

  Ευχαριστώ για το απόσπασμα 🙂

  250: Πολύ σωστά!

  252: Η δύναμη του μαύρου.

 255. Μπουκανιέρος said

  Τουλάχιστον, παλιά, βάζανε εμβατήρια.

 256. Μαρία said

  http://www.chronosmag.eu/

  Μόλις είδα και τη διαμαρτυρία στο Παρίσι απ’ την …ερτ. Εκπέμπει απ’ τη συχνότητα του 902.

 257. Μαρία said

  Μαύρη οθόνη στη δημοκρατία κι εδώ:
  http://www.humanite.fr/numerique/lhumanite-du-13-juin-2013

 258. Μαρία said

  4 ερωτήματα για μια εκτροπή
  http://www.efsyn.gr/?p=60106

 259. Gpoint said

  # 243

  Επι τη ευκαιρία θα αναφερθώ επί παντός επιστητού και δεν νομίζω πως η γενική εδώ έχει μόνο χρονική σημασία όπως στο επί χούντας.
  Δεν έχω άποψη για το επί με αιτιατική αλλά στο «πάνω σε» η αιτιατική οφείλεται στο σε και όχι στο πάνω (άνω, άνωθεν, επάνω του πρώτου ορόφου υπάρχει ο δεύτερος )
  Θεωρώ ατυχές το παράδειγμα εκ των ευαγγελίων που είναι γραμμένα σε κακά ελληνικά (έρχου και ίδε, από το κατά Γιάννη))

 260. AM said

  Φασισμός είναι το “αποφασίζομεν και διατάζομεν”, φασισμός είναι να κάνεις συντάγματα και νόμους κουρελόχαρτα για να περάσεις τις αποφάσεις σου. Φασισμός δεν είναι το κλείσιμο της ΕΡΤ, φασιστικές είναι οι μεθοδεύσεις των κυβερνώντων. Όποιος δεν το βλέπει αυτό είναι τυφλός. Όποιος μένει στο περιεχόμενο της απόφασης και όχι στον τρόπο που επιβλήθηκε, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι πράγματα που αποφασίζονται εν κρυπτώ (ακόμα κι αν νομίζει ότι είναι σωστά) και επιβάλλονται δια της βίας (διότι βία δεν είναι μόνο να σε κοπανάει ο ματατζής με το γκλομπ του) είναι φασιστικά, με την ανοχή του βοηθάει να έρθει το τέλος της Δημοκρατίας και η εποχή των διορισμένων κυβερνητών. Η ουσία δεν είναι η ΕΡΤ, η ουσία είναι η μεθόδευση. Αν περάσει, ΚΑΝΕΝΟΣ η περιουσία, ο τρόπος ζωής και η ελευθερία δεν είναι πια εξασφαλισμένη. Αν πούμε “καλά της κάνανε της ΕΡΤ”, ας έχουμε τουλάχιστον τον αντρισμό αύριο που θα έρθει η σειρά μας να μην κλαίμε και να μην ζητάμε συμπαράσταση και κατανόηση. Δεν στέκουν δικαιολογίες του στυλ “είναι 10 μήνες άνεργος, καλά να πάθουν τα βύσματα”, όταν καταλύονται οι δημοκρατικοί θεσμοί. Διότι τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τότε το μόνο που ζητάμε είναι ένας δικτάτορας που δεν θα δώσει ψωμί σε εμάς τους πεινασμένους, αλλά θα προσφέρει το αίμα των “βολεμένων” βορά στα πλήθη, για να χορτάσει εκδίκηση η συφιλιασμένη μας ψυχή…

 261. sarant said

  259: Το «επί παντός επιστητού» είναι αρχαίο. Στα νέα ελληνικά, το επί+γενική το χρησιμοποιούμε συνήθως με την έννοια που είπα, αυτή είναι η πρώτη σημασία του λεξικού, π.χ. επί Καραμανλή το χρέος δεν αυξήθηκε καθόλου (λέμε και καμιά μλκ). Δεν είναι η μόνη σημασία, υπάρχει και η τοπική (επ’ ώμου), και ο σκοπός (κυρία επί των τιμών) αλλά πιο πολύ σε παγιωμένες εκφράσεις.

 262. physicist said

  Τέσσερις φορές ακριβότερη στον κάθε φορολογούμενο η γερμανική ARD σε σχέση με την ΕΡΤ, περίπου το ίδιο ακριβή η ZDF αλλά χωρίς ραδιόφωνο, 5000 υπάλληλοι στη Βαυαρική Ραδιοφωνία. Ενδιαφέρουσες συγκρίσεις από το Σπήγκελ.

  http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/so-teuer-sind-ard-und-zdf-im-vergleich-zu-griechenlands-rundfunk-a-905375.html

 263. Γς said

  259 @ Τζι

  >από το κατά Γιάννη

  Από το κατά Ιωάννην, βλάσφημε.
  Αντε με σύγχυσες. Eίναι και της Αναλήψεως σήμερα.
  Όχι των καταθέσεων.
  Ούτε τα των αποδράσεων με ελικόπτερο εις τους ουρανούς.
  Αμήν

 264. Ανδρέας «Κουπονιώτης» said

  Από τις συγκεντρώσεις στη Σμύρνη, προχτές, στη συγκέντρωση της Αγίας Παρασκευής τώρα.
  Καλώς σας βρήκα και καλημέρα!

 265. Γς said

  Ποιος είναι αυτός;

  Ποιος είναι αυτός, που, ενώ διορίστηκε συμβασιούχος στην ΕΡΤ, μέσα σε μια νύχτα (είδες άμα έχεις μπάρμπα, ή για την ακρίβεια: μπαμπά από τη Κορώνη), η σύμβασή του μετατράπηκε σε αόριστου χρόνου;
  Ποιος είναι αυτός, που, αφού «τακτοποιήθηκε» η προϋπόθεση να είναι εργαζόμενος αορίστου χρόνου στην ΕΡΤ, κατόπιν επιλέχτηκε εντελώς αξιοκρατικά (είδες άμα έχεις μπάρμπα, ή για την ακρίβεια: μπαμπά από τη Κορώνη), να είναι αυτός που πήγε για «μετεκπαίδευση» στην Αμερική;
  Ποιος είναι αυτός, που, ενώ βρισκόταν στην Αμερική για 4 ολόκληρα χρόνια και «μετεκπαιδευόταν», η ΕΡΤ του πλήρωνε κανονικότατα, επί τετραετία, το μισθό του;
  Και ποιος είναι αυτός, που, ενώ η ΕΡΤ του πλήρωνε επί 4 χρόνια το μισθό του για να «μετεκπαιδεύεται» στην Αμερική, όταν επέστρεψε – «μετεκπαιδευμένος», πια, με τα λεφτά της ΕΡΤ – μετακόμισε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό;
  Ε; Ποιος;…

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7487880&publDate=13/6/2013

 266. sarant said

  262: Μου έκανε εντύπωση ο υψηλός τόνος της αντίδρασης των εσπεντέδων στο κλείσιμο της ΕΡΤ

  264: Καλημέρα!

 267. physicist said

  #266(α). — Νίκο, το αν η αντίδραση της Εσπεντέ είναι θέμα αρχής ή σκοπιμότητας ή και τα δύο, δεν το ξέρω. Πάντως, σε επίπεδο ΜΜΕ, η αντίδραση ήταν χλιαρότερη απ’ ό,τι θα περίμενα, ίσως κι επειδή τρέχουν την ίδια στιγμή τρία άλλα καυτά θέματα: η Τουρκία, οι διαβουλέυσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καρλσρούης σχετικά με τη συνταγματικότητα των μέτρων διάσωσης του Ευρώ και βέβαια η υπόθεση του Snowden, που πέρασε φοβάμαι απαρατήρητη από τα ελληνικά ΜΜΕ ελέω ΔΕΠΑ και ΕΡΤ. Η συντηρητική FAZ είχε στη διαδικτυακή της έκδοση το θέμα της ΕΡΤ πρωτοσέλιδο, σε αντίθεση π.χ. με την κεντροαριστερή Zeit που το είχε ψιλοαγνοήσει.

 268. Γς said

  Για όνομα του θεού!
  Με ποιο δικαίωμα η ιδιωτική DIGEA κλείνει τα κανάλια που αναμεταδίδουν την ΕΡΤ;;;;;;;

 269. munich said

  Λόγω φόρτου δεν έχω παρακολουθήσει την ειδησεογραφία αλλά από την καθημερινή ματιά μου στιν ηλε- ζουντντόιτσε είδα ότι αφιέρωσαν μόνο ένα αρθράκι με τα γεγονότα και ένα τουιτ του Βαρουφάκη. Πλάκα είχαν όμως τα σχόλια από κάτω που λένε μέσες-άκρες «τι υπέροχο μέτρο, να το κάνουμε κι εμείς!» «να η πρωτοπορία στην Ελλάδα και το ανταποφοτικό τους τέλος είναι μικρότερο από το δικό μας» «να τα βλέπουνε αυτά οι δίκοι μας και να κλείνουνε σιγάσιγά» «το πιο λογικό μέτρο από την αρχή της κρίσης, ακούνε Στάινμπρουκ-Μέρκελ να μαθαίνουν;»
  Όχι για να μη νομίζετε ότι μόνο στην Ελλάδα έχουμε επιφανειακούς και ρηχούς ανθρώπους!

 270. Γς said

  Εrt-ogan o Σαμαράς. Σε Λονδρέζικη εφημερίδα.

 271. Ηλεφούφουτος said

  Ψυχραιμία! Το επί+γενική έχει και άλλες χρήσεις στα λόγια Νέα Ελληνικά πλην του χρόνου.

  Χρησιμοποιείται π.χ. για να δηλωσει την αναφορά. Στα πρακτικά π.χ. του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου χρησιμοποιείται πολύ συχνά, εκτός από τα «επ’ αυτού» ή «επί προσωπικού» σε φράσεις όπως «ο βουλευτής τάδε υποβάλλει προφορική ερώτηση επί της τοποθετήσεως του τάδε» ή «επί της διαδικασίας» ή «επί της οδηγίας».
  Μην ξεχνάμε και το «φόρος επί Χ».

  Τοπική συχνότατη και ανεξαρτήτως ύφους στο «επί της οδού», «επί του οδοστρώματος» και παρόμοιες χρήσεις σε τεχνικού ή επίσημου χαρακτήρα κείμενα.

  Προφανώς αυτό έκανε και τον Ιω Γαλάνη να περιμένει γενική και στην ευαγγελική φράση, αντίστοιχα με το «επί του τύπου των ήλων» (σικ).

 272. π2 said

  266α: Νομίζω πως, γενικότερα, οι εμπνευστές του επικοινωνιακού παιχνιδιού «καλέ δείτε με τι στιβαρός και αμείλικτος ηγέτης είμαι» υποτίμησαν πάρα πολύ τον αντίκτυπο στην Ευρώπη. Έξω, το σχέδιο οπισθοκρότησε άσχημα. Μέσα, θα δείξει.

 273. physicist said

  #269. — Αυτό το παρατήρησα κι εγώ, Μόναχε, και μάλιστα σε έντυπα με διαφορετικό πολιτικό προσανατολισμό. Μην του δίνεις όμως υπερβολική σημασία. Στα σχόλια αυτά, συνήθως βρίσκεις κόσμο που διαμαρτύρεται και εκτονώνεται όμως ούτε αντιπροσωπευτικό είναι το δείγμα ούτε αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι θα τρίβανε τα χέρια τους αν έκλεινε η ARD. Καραγκιοζάκια είναι οι περισσότεροι, που αν γινόταν κάτι τέτοιο θα έβριζαν την Κυβέρνηση για αυταρχισμό. Μπορείς να φανταστείς ότι στη Γερμανία, όπου υπάρχουν εκπομπές-σύμβολα (Tagesschau, Tatort, die Sendung mit der Maus, Monitor, Sportschau, Heute-Journal) θα τολμούσε κανείς να κατεβάσει τους διακόπτες; Η ΕΡΤ πληρώνει ως ένα βαθμό και τις δικές της αμαρτίες, έχοντας πέσει σε πολύ χαμηλό βαθμό τηλεθέασης κι έχοντας προκαλέσει με μισθούς-τέρατα και με τις αμαρτίες των αθρόων κομματικών προσλήψεων. Αν είχε στον πληθυσμό την απήχηση που έχουν οι ARD/ZDF, η Κυβέρνηση δεν θα είχε τολμήσει — ή θα είχε ήδη πέσει αν το είχε κάνει.

 274. spyroszer said

  Θα έχουμε και νέο Βατερλώ τύπου βασικού μετόχου…
  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5023659/blepoyn-nomikes-gkrizes-zwnes/

 275. Εντωμεταξύ άρχισε να στέλνεται και ειδοποίηση σε όποια μέσα τολμάν να αναμεταδώσουν την ΕΡΤ.
  Κάνω κόπυ-πέιστ από ανάρτηση του The Press Project:

  Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία,
  Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.

  Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

  Για τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα

 276. ilperea said

  Έτσι για σύγκριση με άλλους «νότιους», παραθέτω τις πηγές χρηματοδότησης της «Ισπανικής ΕΡΤ» (RTVE):
  -50% απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  -50% προερχόμενο από τους εξής τρεις φόρους: α) 0,9% επί των τηλεφωνικών εταιρειών, β) 3% επί των εσόδων των μη συνδρομητικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και γ) 1,5% επί των αντίστοιχων συνδρομητικών.

  Η «Ισπανική ΕΡΤ» έχει έξι τηλεοπτικά κανάλια, 5 ραδιοφωνικά, έναν ιστότοπο (rtve.es) και δύο επιπλέον κανάλια για το εξωτερικό, ήτοι ένα τηλεοπτικό (TVE Internacional) και ένα ραδιοφωνικό (Radio Exterior RNE).
  Δεν υπάρχει κάποια απευθείας καταβολή φόρου από τους πολίτες (π.χ. μέσω λογαριασμών ΔΕΗ κλπ). (Το μνημονεύω απλώς για σύγκριση και όχι ως επιχείρημα υπέρ ή κατά αυτής της πρακτικής.)
  Επίσης, δεν επιτρέπονται έσοδα από διαφημίσεις.

  Οι πληροφορίες από εδώ http://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/05/21/actualidad/1369162972_340693.html αλλά και από φίλους Ισπανούς. Στο άρθρο του συνδέσμου (αρκετά πρόσφατο: Μάιος 2013) διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, ότι εξετάζεται η σκοπιμότητα αναθεώρησης της απόφασης του 2009 (από την προηγούμενη κυβέρνηση) για την απαγόρευση εσόδων από διαφημίσεις.

 277. @275 ¨εστειλε και στη βελγική τηλεόραση, στο BBC που έδιεξε αποσπασματα από το πρόγραμμα; Μνημέιο γελοιότητας!

 278. Ηλεφούφουτος said

  Μα στα γερμανικά μέσα αποσιωπάται η θεσμική πλευρά του σκανδάλου, όπως η διακυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, το κατέβασμα, το κατέβασμα των διακοπτών, η σκανδαλώδης περίπτωση της DIGEA. Ακόμα και στα άρθρα που αναφέρουν την κοινωνική διάσταση (ξαφνική απόλυση χιλιάδων) προτάσσεται οι λέξεις κόστος και εξοικονόμηση, ενεργοποιώντας παβλοφικά την προκατάληψη των Γερμανών περί κακομαθημένων σπάταλων νοτίων και άλλα τέτοια πολιτικώς ορθά που έβγαλαν απ τα μπαούλα εκεί που τις προηγούμενες δεκαετίες τα αποδοκίμαζαν διά ροπάλου.

  Νομίζω ότι όντως υποτίμησε ο Σαμαράς ότι η συγκεκριμένη «συντεχνία» είναι διεθνής και πιο δυναμική από τις άλλες. Στο κάτω κάτω πώς θα έκαναν όσα έκαναν τα τελευταία χρόνια χωρίς τη βοήθεια των ΜΜΕ;

  Και την εποχή των βομβαρδισμών της Σερβίας, η μόνη φορά που στις συνεντεύξεις Τύπου μετά απο κάθε βομβαρδισμό οι δημοσιογράφοι επέμεναν σε ενοχλητικές ερωτήσεις ήταν μετά το βομβαρδισμό του κτηρίου της τηλεόρασης.
  Έχει βέβαια κάτι ανθυγιεινό η όλη ιστορία.
  «Κοιτάμε αλλού όσο εσείς ξεχαρβαλώνετε χώρες ολόκληρες, αρκεί να μη θίγετε τους δικούς μας συναδέλφους»

  Αλλά και πότε η Ιστορία ακολουθεί αυτό που φαίνεται λογικό στους ιεροκήρυκες; Εδώ κοτζάμ Ρωσική Επανάσταση ξέσπασε επειδή δεν άνοιξαν κάποιοι φούρνοι. Αν η αφύπνιση ξεκινάει απ την ΕΡΤ, καλώς να ξεκινήσει!

 279. Νομίζω (δεν έχω καιρό τώρα να το ελέγξω) πως η πρόθεση «επί» συντάσσεται (στα αρχαία ή σε προσεχτική καθαρεύουσα) με αιτιατική όταν εκφράζει κίνηση, είτε με εχθρική διάθεση («εχθαίρουσιν οι Ολύμπιοι και βροντάουσιν επί τας κεφαλάς των αχαρίστων» — Κάλβος) είτε χωρίς («επί το έργον», «βρέχει επί δικαίους και αδίκους», «έπεσεν επί την οδόν» στην παραβολή του Σπορέα), Συντάσσεται και με δοτική, αλλά σήμερα πια, ακόμα και στην καθαρεύουσα, μόνο σε παγιωμένες εκφράσεις («επί τούτω», «επί τω τέλει…», «πρέσβυς επί τιμή»). Και φυσικά συντάσσεται και με γενική όταν σημαίνει «πάνω σε» («τάν ή επί τάς», «επί τάπητος» = sur le tapis…) ή «σχετικά με» («επί της ουσίας», «επ’ αυτού έχω να προσθέσω…»), χρήσεις λόγιες που μπερδεύουν πολλούς, αφού μάλιστα η γραμματική διάκριση θέσης και κίνησης δεν υπάρχει στα νέα ελληνικά και τόσο μας δυσκολεύει στις ξένες γλώσσες όπου υπάρχει (και στην καθαρεύουσα άλλωστε, πόσοι συνειδητοποιούσαν και τηρούσαν συστηματικά τη διάκριση εν/εις;).

 280. Νέο Kid Στο Block said

  Δηλαδή , κι όσοι βλέπουμε «λαθραία» ερτ είμαστε κλεπταποδόχοι; (ή λαθρέμποροι;):lol:
  Ποιος να τό λεγε (και να μην τον στέλναν σούμπιτο στο Δαφνί!) ότι θα γινόταν κάποτε η ερτ το «ελ ντοράντο» της …»πειρατείας».
  Eδώ παρόνομο Μπι Μπι σί! Some snapshots by Ee-Ar-Ti to follow.. It’s Soooouureal!!¨

 281. munich said

  μα τι είναι αυτά που λες φύζισιστ! Αν κόψουνε το Τάτορτ θα κατεβάσω και τη γιαγιά μου στους δρόμους! (αρκεί να μην έχει το έργο της στην τηλεόραση εννοειται

 282. physicist said

  #281. — 😀

  Μαζί σου! Για τον Τάτορτ και για το ποδόσφαιρο το έχουμε το ρημάδι, τι άλλο;

 283. Από ό,τι διαβάζω στο fb της ΕΡΤ κάνουν παρεμβολές στο σήμα της EBU. ρτο επόμενο βήμα ποιο θα είναι να παραδόσουμε τους υπολογιστές μας για να μπλοκάρουν το στρίμινγκ της ΕΡΤ; Χούντα δεν είναι αλλά είναι ακροδεξιά, το καταλλάβαμε.

 284. Γς said

  Ποιος ευθύνεται που δεν βλέπουμε ΡΙΚ;

  ΓΤΜΠΤΓ
  Το τελευταίο Γ είναι για το Γλίστρησε

 285. @269 Πολύ ενδιαφέρον και ενδεικτικό θα έλεγα. Εδώ έχει βουίξει ο πλανήτης και από την άλλη μπάντα αφιερώνουν εκπομπές και πρωτοσέλιδα και εκεί το περάσανε στο σβηστό και στο γρήγορο; Και αντικειμενική ενημέρωση δεν το λες.

  @275 Παράνομη προβολή προγράμματος πες χαιρετίσματα στον φωστήρα, συνιστά η μετάδοση όλων των άλλων τηλεοπτικών σταθμών αφού κανείς δεν έχει άδεια. Τι θα τους κάνει; Θα τους κόψει το νερό να ξεραθούν τα λάχανα;

  @283 Πάντως η 74χρονη γειτόνισσά μου, σήμερα το πρωί που πίναμε καφέ, μου είπε «ούτε στη Χούντα δεν τα κάναν αυτά, εσύ δεν τα έζησες, αλλά αυτοί είναι χειρότεροι.»

 286. Άφωνος said

  Der Spiegel: Σύγκριση του κόστους των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών Γερμανίας και Ελλάδας

  Συγκρίνοντας το συνολικό κόστος των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό για τη Γερμανία: Οι γερμανικοί δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, ARD, ZDF και η Γερμανική Ραδιοφωνία έχουν προϋπολογίσει 8,7 δις € δαπάνες για το 2013, 109€ κατά κεφαλή πληθυσμού. Στην Ελλάδα, η δήθεν αναποτελεσματική κρατική ραδιοφωνία ΕΡΤ κοστίζει μόνο 26€ ετησίως ανά κάτοικο κατά μέσον όρο. Ακόμη κι αν λάβει κανείς υπόψη τη διαφορά των οικονομικών μεγεθών, το γερμανικό σύστημα κοστίζει περίπου το διπλάσιο από το ελληνικό.

  Η Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR) έχει στην περιοχή μετάδοσης 12,4 εκατ. κατοίκους, περίπου όσο τα 11,3 εκατ. κατοίκων της Ελλάδας. Ωστόσο, η BR έχει φετινό προϋπολογισμό δαπανών 1,045 δις € – 3,5 φορές τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ. Tο προσωπικό της ΕΡΤ είναι επίσης σημαντικά λιγότερο: 2.600 εργαζόμενοι, ενώ η BR έχει 3.350 μόνιμους εργαζόμενους και περίπου 1.500 μόνιμους συμβασιούχους – συνολικά περίπου 5.000.
  Χειρότερη είναι η σύγκριση για τις μικρότερες μονάδες της ARD. Η Ραδιοφωνία Saarland (SR), κάνει πρόγραμμα για περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους, λιγότερο από 10% των 11,3 εκατ. Ελλήνων. Ωστόσο ο προϋπολογισμός της SR έφθασε 11,3 εκατ. €, σχεδόν το 40% του αντίστοιχου της ΕΡΤ. Όσον αφορά το προσωπκό, η SR έχει 559 μόνιμους εργαζόμενους και 150 μόνιμους συμβασιούχους – πάνω από δυόμισι φορές αυτών της ΕΡΤ αναλογικά με τον ελληνικό πληθυσμό.

  Μόνο στην ακροαματικότητα φαίνονται οι ARD και ZDF σε καλύτερη θέση από την ERT. Σε αντίθεση με τη Γερμανία, οι πρώτες θέσεις ακροαματικότητας στην Ελλάδα ανήκουν στους ιδιωτικούς σταθμούς.

  Πηγή: http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/so-teuer-sind-ard-und-zdf-im-vergleich-zu-griechenlands-rundfunk-a-905375.html

 287. Το πρωί που άκουγα ΕΡΤ μέσω της συχνότητας του ΤΕΙ Κρήτης, κάποια στιγμή βγάλαν στον αέρα τον Μπουμπούκο. Ο οποίος παρομοίασε τον εαυτό του; την κυβέρνηση; με τον Μ. Αλέξανδρο που έκοψε τον γόρδιο δεσμό… Πώς φτάσαμε να μας κυβερνάνε τα σκουπίδια;

 288. @285 β Πές τα!
  Από ό,τι διαβάζω:
  Η γενική διευθύντρια και ο Πρόεδρος της EBU Jean-Paul Philippot έρχονται στην Αθήνα. Χθες ο κ. Jean-Paul Philippot χαρακτήρισε το λουκέτο στην ΕΡΤ ως «πράξη βίας» σαν «το χειρότερο είδος λογοκρισίας». Την Παρασκευή θα δώσουν συνέντευξη Τύπου..
  Περιμένουμε την Κυβέρνηση να τους συλάβει.

 289. physicist said

  #285(α). — Ιμμόρ, από την άλλη μεριά δες αν θέλεις και το σχόλιο #267. Ο πλανήτης έχει βουίξει για το θέμα prism/Snowdon, που έχει στ’ αλήθεια τεράστιο και παγκόσμιο ενδιαφέρον, και τα ελληνικά ΜΜΕ στην κοσμάρα τους.

 290. Γς said

  287:
  >τον Μπουμπούκο. Ο οποίος παρομοίασε τον εαυτό του; την κυβέρνηση; με τον Μ. Αλέξανδρο

  https://sarantakos.wordpress.com/2013/06/13/pygmy/#comment-176164

 291. @289 To είδα. Δικαίωμά τους να ιεραρχούν τα θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Για τα γερμανικά μέσα λέω. Όμως για εξήγησε μου· τι εννοείς «που έχει στ’ αλήθεια τεράστιο και παγκόσμιο ενδιαφέρον»; Πως το θέμα της ΕΡΤ δεν έχει; Είναι ακόμα μια εταιρία που έκλεισε και εντάξει, ας το περάσουμε στο ψιλό;

 292. physicist said

  #291. — Παγκόσμιο ενδιαφέρον δεν έχει η ιστορία της ΕΡΤ, με βάση τη δική μου προοπτική και τηρουμένων των αναλογιών. Αναλογίσου π.χ. τι δημοσιότητα θα έπαιρνε στην Ελλάδα η είδηση αν η Κυβέρνηση της Σλοβακίας έκλεινε τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.

 293. sarant said

  Ευχαριστώ και από εδώ για τα νεότερα!

  289: Δέχομαι ότι το θέμα Snowdon έχει ευρύτερες διαστάσεις, αλλά διάβασα τουλάχιστον δύο σχετικά άρθρα σε ελληνική εφημερίδα.

 294. physicist said

  #293. — Το πήρε όμως η κάτω βόλτα επειδή άλλα νέα, ομολογουμένως πιο καυτά και επείγοντα για την Ελλάδα, είχαν προτεραιότητα. Αντίστροφα έγινε στα γερμανικά ΜΜΕ, δεν βλέπω εσκεμμένη προκατάληψη ή προσπάθεια απόκρυψης.

 295. munich said

  πάντως το ρεπορταζ του σπίγκελ με τη συγκριση των δαπανών στα εγχώρια δημόσια κανάλια και την ΕΡΤ νομίζω αποδεικνύεται αρκετά χρήσιμο και γι αυτό αναμεταδίδεται στα ελληνικά με ταχύτητα αστραπής. εγώ πρώτα το διάβσα σε ελληνικά και μετά πήγα στο σπίγκελ (όλα στα πεταχτά όμως, κάπως κακή οργάνωση σήμερα )

 296. @291 Φυσικά και δεν έχει διότι για σένα είναι απλώς το κλείσιμο μιας δημόσιας επιχείρησης. Το πώς έγινε, το γιατί έγινε και σε τι και καλά πολίτευμα μάλλον δεν έχει καμία σημασία έτσι;

  @294 Περιέργως, τα πιο καυτά και επείγοντα για την Ελλάδα ιεραρχήθηκαν ως τέτοια και για τη Γαλλία και για το Βέλγιο και για την Αγγλία κυρίως λόγω του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας που συνεπάγονται για μια ευρωπαϊκή χώρα. Για τη Γερμανία όχι. Εσύ δε βλέπεις καμιά προκατάληψη, άσε μας κι εμάς να βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.

 297. munich said

  παρακαλώ κ. Ιμμορταλιτέ ας μη θυμώνουμε με το παραμικρό, όλοι μια προσπάθεια ερμηνείας κάνουμε

 298. @297 Μα που είδατε τον θυμό; Κι εγώ μια προσπάθεια ερμηνείας κάνω.

 299. munich said

  οκ πάσο

 300. physicist said

  #296. Φυσικά και δεν έχει διότι για σένα είναι απλώς το κλείσιμο μιας δημόσιας επιχείρησης.

  Απ’ όσα έγραψα γαι το θέμα συμπέρανες ότι για μένα είναι απλώς το κλείσιμο μιας δημόσιας επιχείρησης; Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό.

  Σε ό,τι αφορά τη στάση των γερμανικών ΜΜΕ: το γεγονός και μόνον ότι επισήμαναν πως οι δικοί τους Ραδιοτηλεοπτικοί Οργανισμοί είναι πολύ ακριβότεροι από τη σπάταλη ΕΡΤ, δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι αντικειμενικά. Το ότι το ύφος της δημοσιογραφίας στη Γερμανία είναι διαφορετικό απ’ ό,τι στη Γαλλία ή στο Βέλγιο δεν κάνει τα εδώ ΜΜΕ λιγότερο αντικειμενικά από τα άλλα.

 301. physicist said

  #296, ΥΓ: — Μια γρήγορη ματιά στα σάιτ ορισμένων εφημερίδων με την ερώτηση αν ασχολούνται με την ΕΡΤ, αυτή τη στιγμή:

  liberation.fr: Σημαντική απασχόληση με το ζήτημα αλλά όχι στα πρώτα θέματα της σελίδας.

  repubblica.it: Μηδέν.

  figaro.fr: Μηδέν.

  zeit.de: Μηδέν.

  faz.de: Άρθρο στο σάιτ αλλά όχι στα πρώτα θέματα της σελίδας.

  spiegel.de: Περίπου όπως η faz.de

  standard.at: Άρθρο στο σάιτ αλλά όχι στα πρώτα θέματα της σελίδας.

  guardian.co.uk: Το ψάχνεις με τη λούπα.

  Τι συμπέρασμα βγαίνει τώρα;

 302. Μαρία said

  301
  http://saviano.blogautore.repubblica.it/2013/06/13/grecia-la-chiusura-di-ert-e-le-proteste-in-italia/
  με λινκ σε χτεσινά δημοσιεύματα.

 303. ππαν said

  Τρεις γαλλικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Φιγκαρό, το είχαν πρώτο θέμα στην έντυπη έκδοση. Κάτι δείχνει αυτό

 304. Ωχ! Μπήκα σε μοντερέσιο σαν τον Δύτη!
  Νίκο, ένα σχόλιο κρατείται, όποτε το δεις…

 305. @304 Ο Χριστός και η Παναγία! 🙂 Καλώς το κορίτσι! 🙂 🙂 🙂

  Έπρεπε να κλείσει η ΕΡΤ να σε δούμε; 🙂

  Ασε να ελευθερώσει το σχόλιο ο Νίκος και θα δούμε τι συμπεράσματα θα βγάλουμε…

 306. Κουγιαγια said

  303
  Βρε, καλώς την ! Σαν τα χιόνια που λένε.
  Ειχαμε να δούμε σχόλιό σου από το άρθρο για τα Μαρασλειακά (αν δεν κάνω λάθος ήταν στα μέσα Φεβ.) . Σε είχε δικαιολογήσει ο σπιτονικοκύρης ότι είχες πολύ δουλειά.
  Να λοιπόν και και ένα καλό από το κλέισιμο της ΕΡΤ: η επανεμφάνιση της Ππαν !

 307. Μαρία said

  305 (303)
  Είδες τι σου κάνει η νέα χούντα 🙂

  Φυσικέ, είσαι τυχερός, μια και η Αυστρία φημίζεται για τους οφθαλμίατρους.
  http://www.lefigaro.fr/international/

 308. @308 🙂

  Άσε να βγούμε από την μπουζού και αυτό με τους οφθαλμίατρους θα είναι το πρώτο συμπέρασμα πάντως.

 309. ilperea said

  Ας ρίξουμε και μια ματιά στους Ίβηρες.

  http://www.abc.es: Περί το μέσον της ιστοσελίδας τους έχουν αυτό το άρθρο σχετικά με την διάψευση του Λαϊκού Κόμματος (Partido Popular) για το ενδεχόμενο να υιοθετηθεί μία αντίστοιχη πρακτική για την «Ισπανική ΕΡΤ» (RTVE): http://www.abc.es/medios/20130613/abci-partido-popular-niega-cierre-201306131307.html
  Ο Ραμόν Μορένο, μάλιστα, βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος και μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου της RTVE, δήλωσε ότι «Η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να κάνει αυτό το οποίο εκτιμά ως πρόσφορο, αλλά το κανάλι (αυτό) είναι μία υπηρεσία δημόσια, απαραίτητη και αναμφισβήτητη». [Η μετάφραση δική μου.]

  http://www.elmundo.es: τίποτα…

  http://www.elpais.com: προχθές πρώτη είδηση για αρκετές ώρες, χθες δεύτερη είδηση και σήμερα κάπου πιο πάνω από τη μέση με αρκετά άρθρα, ανταποκρίσεις και συνεντεύξεις. http://internacional.elpais.com/internacional/2013/06/13/actualidad/1371107609_715553.html

  RTVE: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ μετάδοση του σήματος της ΕΡΤ! Λίγο πιο κάτω από τις πρώτες ειδήσεις ειδικό αφιέρωμα (στον σύνδεσμο http://www.rtve.es/noticias/20130613/grecia-va-huelga-general-como-protesta-cierre-radiotelevision-publica/687060.shtml ) με βίντεο, φωτογραφίες και συνέντευξη του Μπάμπη Κοκκώση.

  http://www.expansion.com: Η οικονομική εφημερίδα (και ιστότοπος), λίγο πιο κάτω από την μέση έχει άρθρο με τον τίτλο «Οι Βρυξέλλες λένε «φτάνει πια με τις θυσίες στην Ελλάδα»: http://www.expansion.com/2013/06/13/economia/1371114777.html

 310. spyroszer said

  Αυτό επέλεξε να τουιτάρει το BBC World
  Greece’s #ERT «not silenced during German occupation or military junta. But it was last night»
  Από το χθεσινό άρθρο
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22879269#TWEET787252

  Καλώς ήλθες Ππαν.

 311. physicist said

  #307. — (Η αρίθμηση κάνει παλαβά ή μου φαίνεται;) Μαρία, κάνεις ζαβολιές. Μιλάω για το σάιτ:

  http://www.lefigaro.fr

  δηλαδή το ιντερνετικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας τώρα και το συγκρίνω με άλλα πρωτοσέλιδα τώρα. Ο σύνδεσμος που δίνεις έχει έναν επιπλέον προσδιορισμό — πρόκειται για τη διεθνή έκδοση της εφημερίδας, υποθέτω.

  Ένα ακόμα για τον γερμανικό Τύπο: ίσως πήρε το αφτί σας ότι μεγάλο κομάτι της χώρας είχε πλημμυρίσει αυτές τις μέρες. Σκεφτείτε π.χ. να φλεγόταν η Ελλάδα στις πυρκαγιές — μπορείτε να φανταστείτε άλλα πρωτοσέλιδα;

 312. @301 Επειδή έχει και η επιλεκτική θεώρηση όρια:

  Λιμπερασιόν: Πρώτο θέμα στην κατηγορία: κόσμος και πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης

  h ttp://www.liberation.fr/monde,10

  Στην Ουμανιτέ, πρώτο θέμα στην κατηγορία κόσμος με τρία άρθρα εκ των οποίων και το εντιτόριαλ με τίτλο: “Η δημοκρατία δεν εκπέμπει πια” και πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης
  http://www.humanite.fr/

  Η Μοντ στο πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής έκδοσης τέταρτη είδηση γενικώς (η υπόθεση Ταπί σαρώνει τον τύπο)
  h ttp://www.lemonde.fr/

  τρίτο θέμα στην κατηγορία “κρίση του ευρώ”

  h ttp://www.lemonde.fr/crise-de-l-euro/

  και φυσικά πρωτοσέλιδο στην έντυπη έκδοση

  h ttp://www.lemonde.fr/journalelectronique/donnees/libre/20130613/index.html?version=null

  Στη Φιγκαρό, μάλλον δεν έψαξες καλά, αφού αν και δεξιά το έχει και στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής έκδοσης λίγο σκρόλινγκ θέλει

  h ttp://www.lefigaro.fr/mon-figaro/2013/06/12/10001-20130612ARTFIG00493-l-ue-et-le-fmi-places-face-a-leurs-responsabilites.php

  και φυσικά πρωτοσέλιδο στην έντυπη έκδοση

  h ttp://kiosque.lefigaro.fr/le-figaro/2013-06-13

  Στη Γκάρντιαν στη κατηγορία κόσμος είναι τρίτη είδηση

  h ttp://www.guardian.co.uk/world

  Στο ΜπιΜπιΣι είναι φάτσα κάρτα στο διαδίκτυο

  h ttp://www.bbc.com/

  και άμα πατήσεις το άρθρο σε βγάζει εδώ

  h ttp://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22883236

  Στην EBU είναι καραπρώτο θέμα, αφού μεταδίδει και το σήμα αλλά το λες και συναδελφική αλληλεγγύη

  h ttp://www3.ebu.ch/cms/en/home

  Για τα γερμανικά που δεν ξέρω θα σε πιστέψω, αλλά για λόγους ευγενείας, και όντως αναρωτιέμαι τι συμπέρασμα βγαίνει τώρα…

  Απντέητ: Επειδή ο φρούραρχος κόβει τα λινκ έχουν ένα κενό μεταξύ ht και θα σε ταλαιπωρήσω λίγο με το κόπυπεηστ.

 313. Ηλεφούφουτος said

  Έλα βρε Ππαν, να μη σε βλέπουμε ogni morte ERT!

  Και απροπό Ιταλικά: http://www.internazionale.it/news/documentari-cultura/2013/06/09/money-and-the-greeks/

  Μία δουλειά του Γερμανού καλλιτέχνη Φλόριαν Τάλχοφερ που την έκανε γιατί όπως λέει ο ίδιος «η παρουσίαση της κρίσης από τα ΜΜΕ της χώρας μου είναι ύποπτα μονόπλευρη»

  Δεν επισήμαναν τα γερμανικά ΜΜΕ γενικώς ότι η γερμανική ΤΒ είναι ακριβότερη από την ΕΡΤ. Πρόκειται για άρθρο του Σπίγκελ. Η Χάντελσμπλατ απ την άλλη μιλάει για θαρραλέα πολιτική (δεν είναι η πρώτη φορά που στο νιουσπίκ τους η υποταγή σε εξωτερικά κελεύσματα ονομάζεται «θάρρος»).

  Αυτό επίσης που δεν βρίσκω στα γερμανικά, λαλίστατα σε τέτοια θέματα όταν πρόκειται για χώρες με ενοχλητικές για τη Γερμανία κυβερνήσεις, είναι το θέμα της θεσμικής εκτροπής.
  Στη Λιμπερασιόν υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στις εκτροπές όσον αφορά το θεσμικό του πράγματος. Κάτι τέτοιο δεν βλεπω στις γερμανικές εφημερίδες.
  Όπως δεν είδα στο παρελθόν κάλυψη θεμάτων όπως τα βασανιστήρια, οι αστυνομικές αυθαιρεσίες ή η σχέση της Χρυσής Αυγής με το επίσημο κράτος, όπως τα βρίσκουμε π.χ. στον αγγλικό Τύπο, για τους λόγους του βέβαια κι αυτός.

 314. Ηλεφούφουτος said

  Α, τα εσωτερικά είναι που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των γερμανικών εφημερίδων.
  Εγώ γιατί βλέπω και εξωτερικά στα πρωτοσέλιδά τους;

  Εδώ η πρόσφατη αρθρογραφία της FAZ για χώρες της ΕΕ

  http://www.faz.net/aktuell/politik/europaeische-union/

  Περί ΕΡΤ νιξ. Αντίθετα βλέπω να υπάρχει μια διχογνωμία αναμεσα στο αν η πολιτική του προτεκτοράτου αποδίδει καρπούς ή αν η Ελλάδα είναι τελικά μεταρρυθμίσιμη (germanisierbar λέγανε παλιά την αντίστοιχη κατηγορία καλών Πολωνών).

 315. @312 Το Ιντερνετικό πρωτοσέλιδο της σελίδας τώρα και η κατηγορία η επικαιρότητα με μια ματιά τώρα επίσης η επικαιρότητα με μια ματιά τώρα επίσης (άντε μερικά δεύτερα πριν)

  Νίκο από το http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT μπορείς αν θέλεις να ενσωματώσεις τον πλέηερ της ΕΡΑ. Βέβαια υπάρχει και η στουρνάριος σπάθα πάνω από τους ριαδιοπειρατές…

 316. Μαρία said

  313
  >Κάτι τέτοιο δεν βλεπω στις γερμανικές εφημερίδες.
  Σιγά μην αναφερθούν και στον Παπούλια που υπογράφει αβέρτα ΠΝΠ και πάει το μυαλό τους στο κακό.

 317. Γς said

  Σύριζα δεν είμαι. Ούτε και ξέρω τι είμαι. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι αυτό το κόμμα δεν θέλει να κάνει κάτι.

  Καλύτερη περίπτωση από την αγανάκτηση του κόσμου από την Σαμαρική αυθαιρεσία με την ΕΡΤ και το φόβο μας για τα χειρότερα δεν υπήρχε.
  Και όμως πέρα βρέχει. Σαν να σφυρίζει αδιάφορα ο Αλέξης και οι φρεσκοκολλημένες συνιστώσες.
  Γιατί;
  Που έπρεπε η ΕΡΤ όχι μόνο να γίνει Γκεζί-Ταξίμ αλλά και πολύ χειρότερα. Μήπως τα προλάβουμε. Τα χειρότερα. Που έρχονται.

  Γιαβάς, γιαβάς παλληκάρια!
  Το καλό φαγοπότι αργεί να γίνει.
  Μία από τα ίδια.

  Πόσο γρήγορα θα σας φτύσει και σας ο κόσμος. Το έχουνε δει το έργο πολλές φορές. Την τελευταία φορά με το Πασόκ. Ε, κάτι έχει εμπεδώσει ο λαός.

  Κρίμα.
  ‘Η μάλλον ευτυχώς;

 318. @301 Επειδή έχει και η επιλεκτική θεώρηση όρια:

  Λιμπερασιόν: Πρώτο θέμα στην κατηγορία: κόσμος και πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης

  http://www.liberation.fr/monde,10

  Στην Ουμανιτέ, πρώτο θέμα στην κατηγορία κόσμος με τρία άρθρα εκ των οποίων και το εντιτόριαλ με τίτλο: «Η δημοκρατία δεν εκπέμπει πια» και πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης
  http://www.humanite.fr/

  Η Μοντ στο πρωτοσέλιδο της διαδικτυακής έκδοσης τέταρτη είδηση γενικώς (η υπόθεση Ταπί σαρώνει τον τύπο)
  http://www.lemonde.fr/

  τρίτο θέμα στην κατηγορία «κρίση του ευρώ»

  http://www.lemonde.fr/crise-de-l-euro/

  και φυσικά πρωτοσέλιδο στην έντυπη έκδοση

  http://www.lemonde.fr/journalelectronique/donnees/libre/20130613/index.html?version=null

  Στη Φιγκαρό, μάλλον δεν έψαξες καλά, αφού αν και δεξιά το έχει και στην πρώτη σελίδα της διαδικτυακής έκδοσης λίγο σκρόλινγκ θέλει

  http://www.lefigaro.fr/mon-figaro/2013/06/12/10001-20130612ARTFIG00493-l-ue-et-le-fmi-places-face-a-leurs-responsabilites.php

  και φυσικά πρωτοσέλιδο στην έντυπη έκδοση

  http://kiosque.lefigaro.fr/le-figaro/2013-06-13

  Στη Γκάρντιαν στη κατηγορία κόσμος είναι τρίτη είδηση

  http://www.guardian.co.uk/world

  Στο ΜπιΜπιΣι είναι φάτσα κάρτα στο διαδίκτυο

  http://www.bbc.com/

  και άμα πατήσεις το άρθρο σε βγάζει εδώ

  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22883236

  Στην EBU είναι καραπρώτο θέμα, αφού μεταδίδει και το σήμα αλλά το λες και συναδελφική αλληλεγγύη

  http://www3.ebu.ch/cms/en/home

  Για τα γερμανικά που δεν ξέρω θα σε πιστέψω, αλλά για λόγους ευγενείας, και όντως αναρωτιέμαι τι συμπέρασμα βγαίνει τώρα…

 319. Γς said

  Αντε το πολύ 5 000 ήτανε σήμερα.
  Α, ναι έβρεχε και λίγο.
  Και αυτά τα καλσόν αμα βραχούν…

 320. Ηλεφούφουτος said

  316 Εννοείς το Χίντενμπουργκ;

 321. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #303
  Balanced the Force is! 😀

 322. Μαρία said

  314
  Υπάρχει όμως κι αυτός ο κίνδυνος για τους προστάτες:
  http://www.ub.bildarchiv-dkg.uni-frankfurt.de/Bildprojekt/Lexikon/Standardframeseite.php?suche=Verkafferung

 323. Γς said

  Ακόμα και ο Σαμαράς, που τέλος πάντων δεν θα έλεγα ότι είναι και γάτα, σας έχει πάρει χαμπάρι

 324. Μαρία said

  320
  Ναι, αυτόν.

 325. sarant said

  Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια και εκφράζω τη μεγάλη χαρά μου για την επιστροφή της Ππαν!
  Όχι μόνο εγώ, πήρα sms φίλου που εξέφρασε τη χαρά του.

  Ένα σχόλιο της Ιμόρ που είχε ένα σωρό λινκ το απελευθέρωσα από τη σπαμοπαγίδα και το ετεροχρόνισα.

 326. physicist said

  Λοιπόν; Αποδείξαμε τώρα ότι οι Γερμανοί είναι τα γουρούνια της Ευρώπης επειδή έβαλαν πρωτοσέλιδα τα τοπικά (μαζικές πλημμύρες σε δεκάδες πόλεις), επειδή έδωσαν μεγαλύερο βάρος στο πρισμ κι επειδή κυριάρχησε το ζήτημα της Τουρκίας; Α, τα καθάρματα. Ευτυχώς που τα ελληνικά ΜΜΕ χτυπούσαν το τύμπανο της αλληλεγγύης όταν ο Μπερλουσκόνι έκανε εκατό φορές χειρότερες χοντράδες με τον ιταλικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Και το ότι αποκάλυψε το Σπήγκελ ότι η σπάταλη ΕΡΤ είναι, τηρουμένων των αναλογιών, παραμύθι, δεν μετράει. Έπρεπε να το γράφει μονοκούκι ολόκληρος ο γερμανικός Τύπος για να έχουν οι γουρουνομύτηδες Ούννοι (κατά τον χαρακτηρισμό διακεκριμένου Έλληνα δημοσιογράφου που κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να του ρίξει ένα πρόστιμο για τον ρατσισμό του) μιαν ευκαιρία να τους συγχωρέσουμε.

  Είναι για γέλια και για κλάματα ο αντιγερμανισμός ορισμένων.

 327. @326 Φυσικέ χαλάρωσε, δεν σε είπαμε καμπούρη! Θα αρκούσε να παραδεχτείς πώς η διαδικτυακή σου έρευνα ήταν ελαφρώς επιπόλαιη (εκτός αν όντως θες οφθαλμίατρο). Τα συμπεράσματα περί γουρουνιών είναι όλα δικά σου, κανείς δεν είπε τίποτα.
  Διαπιστώσαμε απλώς πώς χειρίστηκαν τα γερμανικά ΜΜΕ το θέμα και το σχολιάσαμε. Κανείς δεν είπε ότι δεν μετράει το Σπήγκελ.
  Τώρα, αν σου θίξαμε τους Γερμανούς επειδή επισημάναμε τον μη σχολιασμό, να μας συγχωρείς. Την άλλη φορά θα είμαστε πιο επιεικείς.

  Τα περι γουρονομύτηδων ας τα για κει που περνάνε. Δεν ξέρω ποιος το είπε και δεν απαντώ για λογαριασμό του, αλλά θα ήθελα να μου υποδείξεις αν η Μέρκελ έφαγε κανά πρόστιμο που μας είπε τεμπέληδες της Ευρώπης.
  Μετά, ζήτα και τα ρέστα.

 328. Γς said

  325 @ Μπόσης

  Με έχει πιάσει κι εμένα ένα ξαφνικό ρίγος από τη συγκίνηση, άλλο πράγμα.

  Αντε τώρα αφεντικό. Γλέντησέ το για τον γυρισμό της η απολωλυίας κόρης.

  Ξέρω θα θυσιάσεις και τον μόσχον τὸν σιτευτὸν.
  Ενώ για μας, που πρώτοι το ανοίγουμε το μαγαζί το πρωί και τελευταίοι το κλείνουμε, τίποτε 😦

 329. Γς said

  >για τον γυρισμό της η απολωλυίας κόρης.

  για τον γυρισμό της απολωλυίας θυγατρός.

 330. Γς said

  Γς ὠργίσθη δὲ καὶ οὐκ ἤθελεν εἰσελθεῖν, ὁ δὲ Νικοκύρης ἐξελθὼν παρεκάλει αὐτόν.

  ὁ δὲ Γς ἀποκριθεὶς εἶπεν τῷ Νικοκύρηι· ἰδοὺ τοσαῦτα ἔτη δουλεύω σοι καὶ ουδέποτε ἐντολήν σου παρῆλθον, καὶ ἐμοὶ ουδέποτε ἔδωκας ἔριφον ἵνα μετὰ τῶν φίλων μου εὐφρανθῶ·
  😦

 331. physicist said

  #327. — Η διαδικτυακή μου έρευνα ήταν αυτή που έγραψα στο #301, και αφορούσε εκείνη τη χρονική στιγμή. Ήταν τόσο επιπόλαιη ή τόσο ακριβής όσο γράφει εκεί, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Σε ρώτησα πόση έκταση νομίζεις ότι θα έδιναν π.χ. τα ελληνικά ΜΜΕ αν μαίνονταν στην Ελλάδα πυρκαγιές και η Σλαβακία έκλεινε τη σλοβακική ΕΡΤ, και δεν πήρα απάντηση. Αυτά γράφτηκαν σε σχέση με το παγκόσμιο ενδιαφέρον, που ασφαλώς είναι διαφορετική έννοια από το διεθνές ενδιαφέρον.

  Απ’ όλα τα γερμανικά ΜΜΕ, το έντυπο που με παραξένεψε η στάση του ήταν η Zeit. Θα περίμενα να είχε δώσει στο θέμα μεγαλύτερη δημοσιότητα αλλά δεν το έκανε, άγνωστο γιατί. Κατά τ’ άλλα, το πώς διαπιστώνετε πώς χειρίστηκαν τα γερμανικά ΜΜΕ το θέμα και το σχολιάσατε δυσκολεύομαι να το καταλάβω μιας και εσύ, τουλάχιστον, δεν ξέρεις γερμανικά.

  Ο αντιγερμανισμός είναι πρόδηλος, μην κοροϊδευόμαστε. Οι Ούννοι και οι γουρουνομύτηδες δίνουν και παίρνουν, και μιλάμε για τον Τύπο, με τις κατευθυντήριες γραμμές του και με τα πειθαρχικά όργανα για τα μέλη του. Σε πολιτικούς όπως η Μέρκελ δεν επιβάλλονται πρόστιμα. Η δική τους «τιμωρία» μπορεί να είναι μόνο πολιτική.

 332. Κουγιαγια said

  330 Γς
  Γιατί υποθέτεις ότι το αφεντικό «ἔδωκε ἔριφον στην Ππαν ἵνα μετὰ τῶν φίλων της εὐφρανθεί»

 333. Ω!! Ππαν!!! 🙂

 334. @331 Φυσικέ το 318 γράφτηκε ελάχιστα λεπτά μετά. Και τεκμηριώνεται. Το δικό σου απλώς έγραφε το τι είδες. Άρα μη διεκδικείς δάφνες αντικειμενικότητας έστω και στιγμιαίας.
  Με ρώτησες για τα ελληνικά ΜΜΕ για τη Σλοβακία και τι περιμένεις από την απάντηση; Τη δικαιολογία για τα γερμανικά μέσα; Αν σου απαντήσω ότι θα γινότανε χαμός θα πεις ότι δε με πιστεύεις. Ουσιαστικά περιμένεις μόνο μία απάντηση, αυτή που έχεις ήδη στο κεφάλι σου. Δεν θα στη δώσω.

  Αν και δεν ξέρω γερμανικά, βασίστηκα σε αυτούς που ξέρουν, μεταξύ των οποίων και εσένα. Μη ξεχνάς ότι όλα από το σχόλιο του Μόναχου ξεκίνησαν (που ξέρει γερμανικά). Δικαιούμαι να σχολιάζω από μετάφραση ή πρέπει να μάθω γερμανικά πρώτα;
  Πρέπει να ξέρεις γαλλικά για να διαπιστώσεις ότι οι τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες στη Γαλλία είχαν πρωτοσέλιδο το θέμα τη στιγμή που οι Γερμανοί το είχαν πνίξει στις πλημμύρες;

  Ο αντιγερμανισμός μπορεί να είναι πρόδηλος γενικότερα αλλά τώρα μιλάμε για εδώ μέσα. Επειδή οι Έλληνες εκδηλώνουν πρόδηλα τον αντιγερμανισμό τους θάφτηκε το θέμα; Για να μην επισημάνω το πόσο τον έχουνε δουλέψει οι φίλοι σου τον αντιγερμανισμό στην Ευρώπη γενικότερα.
  Διαπιστώνω όμως ότι κάθε φορά που σου τελειώνουν τα επιχειρήματα στην συζήτηση πετάς ένα γενικό «οι Έλληνες είστε αντιγερμανοί» και νομίζεις πως καθάρισες.
  Μη μας υποτιμάς.

  Εντάξει τώρα που έμαθα ότι θα τιμωρήσετε πολιτικά τη Μέρκελ θα κοιμηθώ πιο ήσυχη το βράδυ. Είναι κι αυτό μια κάποια παρηγοριά…

 335. Ηλεφούφουτος said

  Όχι άλλες μπάλες! Μία εξέδρα την έχουμε!

  322 Ε, ναι, ό,τι περνάει απ το χέρι μας το κάνουμε.

 336. @332 Ωχ! Αρχισαν τα όργανα πάλι;

 337. sarant said

  328-330: Ο Νικοκύρης δεν δίνει κατσίκια, μόνο σπαμακόπιτες, γνωστό αυτό.

 338. Κουγιαγια said

  336 Immortalité

  Ρώτησα τον Γς αν έχει καμιά εσωτερική πληροφορία ότι το αφεντικό μοιράζει κατσίκια, αλλά το διεύψευσε με το 337…
  Αλλα δεν τόπιασα το υπονοούμενο. Ποιό είναι το «όργανον»;

 339. Γς said

  332 @ Κουγιαγια

  Μπερδεύτικες!
  Όπως και εις την Αγία Γραφή, έτσι κι εδώ για την επιστροφή της απολωλυίας θυγατρός ο Νικοκύρης προτείθεται να θυσιαάσει ολόκληρο μοσχάρι και μάλιστα σιτεμένο (εμένα μου λές; Ο τσιγκούνης) ενω για το φτωχό, πένητα και κοκκαλιάρη Γς δεν έδωσε ποτέ ούτε ένα
  ερίφιο (μικρό κατσικάκι) να το φάει με τους φίλους του και τις … ξέρεις. 😉

 340. @338 Άστα αξεκαθάριστα. 🙂
  Δεν υπήρχε υπονοούμενο για σένα πάντως.

 341. Γς said

  33*:
  Καλά να δεις τώρα που θα αρχίσει πάλι να κάνει πλάκα με τη δικιά σου σε βάρος μου και θα με αναγκάσουν να ξεγραφτώ καμια μέρα απ το ιστολόγιο. 😦

 342. physicist said

  #334. — Επαναλαμβάνω ότι έδωσα ένα στιγμιότυπο από τα πρωτοσέλιδα εκείνη τη στιγμή, που δείχνει ότι ανάμεσα σε μερικά γνωστά ευρωπαϊκά έντυπα δεν υπάρχει εμφανής διαφορά στην κάλυψη. Το τι είχε γραφτεί πριν, σε ποια έκταση κλπ., όλα αυτά θέλουν μελέτη πριν αποφασίσουμε ποιος κάλυψε τι και με ποιο τρόπο, ποια άρθρα γνώμης γράφτηκαν κλπ. Μην περιμένεις από γερμανικό έντυπο να βάλει μαύρη πρώτη σελίδα, δεν είναι στη δημοσιογραφική τους κουλτούρα. Δεν το έκαναν ούτε στη σφαγή του Μονάχου το 1972 ούτε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001 ούτε στις 12 Μαρτίου του 2004.

  Για τη Σλοβακία και το θέμα των αναλογιών, υπεκφεύγεις. Μια μαντεψιά θα μπορούσες να την είχες κάνει, και το αν σε πίστευα ή όχι, δικό μου θέμα. Δεν μου έχουν τελειώσει καθόλου τα επιχειρήματα ούτε και έγραψα ότι εσείς οι Έλληνες είστε αντιγερμανοί. Αν θέλεις να δεις στερεότυπα και βιαστικά συμπεράσματα, διάβασε το δικό σου σχόλιο, όπου έσπευσες να χαρακτηρίσεις τα γερμανικά μέσα ως μη αντικειμενικά επειδή δεν είχαν την αντίδραση που θα περίμενες να έχουν, στη μορφή και στην έκταση που εσύ κρίνεις ως πρέπουσα. Όσο για το αν έχουν τα γερμανικά ΜΜΕ τη συναίσθηση της θεσμικότητας και της σημασίας που έχει η ελευθερία του Τύπου, έχουν δώσει ξακάθαρο στίγμα επί πρωθυπουργίας του ακατονόμαστου στην Ιταλία, δεν χρειάζονται πιστοποιητικό φρονημάτων. Και ξαναλέω ότι το θέμα δεν θάφτηκε. Δεν την προβολή που πήρε αλλού αλλά δεν θάφτηκε.

  Το τελευταίο για την Μέρκελ είναι φτηνό, προφανώς, και το καταλαβαίνεις.

 343. Γς said

  341-> 338

 344. Γς said

  338:
  για το δικό μου όργανο έλεγε

 345. Κουγιαγια said

  339 Γς
  Σε σένα δεν κερναέι κατσίκι αλλα την Immortalité την κέρναγε προηγούμένως για περίπου μία ώρα σπαμακόπιττα..
  340 Immortalité
  Ουφ, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. Προς στιγμήν φοβήθηκα ότι θα πλήρωνα εγώ τα σπασμένα του physicist.

 346. 254 τέλος,
  Για την δύναμη του μαύρου: Rothko chapel στο Χιούστον.

 347. Ηλεφούφουτος said

  » ΜΜΕ τη συναίσθηση της θεσμικότητας και της σημασίας που έχει η ελευθερία του Τύπου, έχουν δώσει ξακάθαρο στίγμα επί πρωθυπουργίας του ακατονόμαστου στην Ιταλία»

  Όταν έλεγα ότι τα γερμανικά ΜΜΕ είναι λαλίστατα σε ανάλογες περιπτώσεις ενοχλητικών για τη Γερμανία κυβερνήσεων είχα και τον Μπερλουσκόνι στο μυαλό μου. Πέρα από το ποιόν του ανδρός γενικότερα υπήρχε μία βεντέτα μεταξύ Γερμανίας και Μπερλουσκόνι.

 348. physicist said

  Κουγιαγιά και λοιποί: αυτά με τα κατσίκια και με τα τσιτάτα από τις Γραφές ειλικρινώς ούτε τα καταλαβαίνω ούτε τα παρακολουθώ, διαβάζω κάτι εμβόλιμα για τα σπασμένα του ενός και του άλλου — να ξέρετε ότι δεν έχω ιδέα για ποιο πράμα μιλάτε, ούτε και μ’ ενδιαφέρει. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνω απρεπής με την Ιμμόρ κι αν υπάρχουν αλλωνώνε σπασμένα από το παρελθόν, κάντε μου τη χάρη και μη με μπλέκετε.

  Θενξ.

 349. @342 Ε, αφού τα σχόλιά μου βρίθουν βιαστικών συμπερασμάτων, στερεοτύπων και φτήνιας και το καταλαβαίνω κι από πάνω, τι θες και ασχολείσαι;

  @345 Έσπασε ο Φυσικός κάτι και μου διέφυγε;

 350. physicist said

  #347. — Ηλεφού, ο γερμανικός Τύπος ήταν πυρ και μανία με τον γελοίο πολύ προτού η Μέρκελ αρχίσει τα μαγικά για να τον ξεφορτωθεί. Την εχθρικότητα των ΜΜΕ απέναντί του τη θυμάμαι σε βάθος δεκαετίας, αν δεν με γελάει η μνήμη.

 351. physicist said

  #349(α). — Δεν βρίθουν, Ιμμόρ. Ένα είδα και το είπα.

 352. @351 Ε, αφού είδες ένα και το είπες πες μου και που «έσπευσα (!) να χαρακτηρίσω τα γερμανικά μέσα ως μη αντικειμενικά» να το δω κι αυτό.

  @350 Ενώ με τον δικό μας τον γελοίο που πάει χέρι χέρι με του χιτλερικούς δεν είναι πυρ και μανία, τον διαλέξανε βλέπεις.

 353. Ηλεφούφουτος said

  350 Οι ατάκες του Μπερλουσκόνι που εξόργιζαν τους Γερμανούς όπως για τα φεστιβάλ ρεψίματος των Γερμανών τουριστών στην ιταλική Ριβιέρα πάνε πιο πίσω από δεκαετία.

 354. physicist said

  #352(α). — Το έσπευσες μου φαίνεται μέσα στα όρια της ευπρέπειας, όμως.

  #352(β). — Ποιος τον διάλεξε, τα γερμανικά ΜΜΕ ή ο ελληνικός λαός;

 355. Γς said

  Τι έπαθες αυτός;
  Ρε μηπως είδατε το βιολοντσέλο μου;

 356. physicist said

  #353. — Τη Bild την εξόργιζαν οι ατάκες για τα ρεψίματα, την FAZ, την Zeit και την SZ λόγοι θεσμικοί.

 357. @356 Ακόμα περιμένω να μου δείξεις που χαρακτήρισα το γερμανικά ΜΜΕ ως μη αντικειμενικά και αυτό επειδή δεν είχαν την αντίδραση που θα περίμενα να έχουν, στη μορφή και στην έκταση που κρίνω ως πρέπουσα και όχι επειδή τα συνέκρινα με πληθώρα μέσων άλλων χωρών και ότι αυτό είναι στερεότυπο.

 358. Κουγιαγια said

  348 physicist
  Συνφυσικέ, τα σχόλιά μας για τα «κατσίκια και τα τσιτάτα από τις Γραφές» αναφέρονται στην Ππαν που ξαναγύρισε σήμερα (είχε να γράψει σχόλιο σχεδόν 4 μήνες) και όχι στην Ιμμόρ. Η πλάκα γίνεται γιατί ο Γς γκρινάζει γιατί χαιρόμαστε για το γυρισμό της Ππαν ενώ δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση μαζί του που γράφει συνεχώς και χωρίς διακοπές σε αυτό το ιστολόγιο.

 359. @358 Α, ώστε αυτά διαμείφθηκαν! Πες του ότι δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση μαζί του επειδή ακριβώς γράφει συνεχώς και χωρίς διακοπές. Άμα φύγει να δεις χαρά που θα κάνουμε 🙂

 360. Νίκος Μαστρακούλης said

  354(β): Μα, τα ιδιωτικά ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν είναι μόνο γερμανικά… 😉

 361. Γς said

  358:
  Καλά…

 362. physicist said

  #357. — Αναφέρομαι στο 285(α), που το θεωρώ συμπέρασμα βιαστικό και βασισμένο σε ελλιπείς πληροφορίες και σε άδικες συγκρίσεις.

  #358. — Α, μάλιστα, συνάδελφε, ευχαριστώ για το ξεκαθάρισμα. Αλλά άμα έχεις καεί μια φορά, μετά φυλάγεσαι. 🙂

 363. Ηλεφούφουτος said

  356 Και του την είχανε στημενη λοιπόν. Αυτό λέω κι εγώ.
  Ενώ για τις συνεχείς αντιδημοκρατικές εκτροπές της παρούσας κυβέρνησης, των εκλεκτών τους, που μεταχειρίστηκαν κάθε αθέμιτο μέσο ανάμιξης στα εσωτερικά κράτους μέλους της ΕΕ για να φοβίσουν το λαό μην τυχόν και ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, μούγκα!
  Κι επειδή μίλησα για πρωτοσέλιδα, τα πανηγυρικά γερμανικά πρωτοσέλιδα για τη νίκη Σαμαρά και την ορκωμοσία της κυβέρνησής ΤΟΥΣ τα έχω ακόμα. Όντως πλημμύρες δεν είχαν γίνει τότε.

 364. Κουγιαγια said

  359 Immortalité
  Ιμμόρ, πιστέυω ότι όλοι όσοι καταφέρνουμε να περνάμε τη σπαμοπαγίδα του αφεντικού, είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το ιστολόγιο, έστω και αν ξεφεύγουμε από τα όρια μερικές φορές, Ολα τα σχόλια είναι χρήσιμα για την διέυρυνση του διαλόγου. Σε ότι αφορά τον Γς, θεωρώ ότι τα περισσότερα σχόλια του έχουν σημαντική συνεισφορά σε αυτό το ιστολόγιο και δεν θα χαρώ άμα φύγει. Ξέρω πολύ καλά τι σε έχει πειράξει από τα σχόλια του Γς, αλλά ας τα αφήσουμε στο παρελθόν.
  Εχουμε τόσα πολλά να αντιμετωπίσουμε μπροστά μας στις μέρες που έρχονται…

 365. Γς said

  359:
  Κουγιαγια!
  Θα μου πεις επιτέλους τι σου είπε να μου πεις;
  Και πες της ότι δεν θα κάνει χαρούλες. Διότι δεν θα της κάνω τη χάρη να φύγω.

 366. physicist said

  #363. — Δεν ξέρω αν του την είχανε στημένη αλλά και να του την είχανε, το άξιζε.

  Για τα ζητήματα της Ελλάδας: έχεις δίκιο όταν γράφεις ότι η στάση των περισσότερων γερμανικών ΜΜΕ ήταν αντι-Σύριζα. Για το ποιοί ήταν οι λόγοι, μπορούμε ίσως να συζητήσουμε αλλού. Εγώ δεν νομίζω ότι σύσσωμος ο γερμανικός Τύπος αντανακλά τις ευχές και τις προθέσεις της Καγκελαρίας, αν αυτό υπονοείς.

  Να προσθέσω, πάντως, απαντώντας και στην Ιμμόρ παραπάνω: δεν υπάρχει ίχνος συμπάθειας των γερμανικών ΜΜΕ προς τη γνωστή συμμορία. Ίχνος.

 367. @362 Η αλήθεια είναι πως είναι όντως άδικο να συγκρίνω τη Μόντ και τη Λιμπερασιόν και την Ουμανιτέ με την οποιαδήποτε γερμανική εφημερίδα. Για να μη μιλήσω για το ΜπιΜπιΣι. Χαίρομαι που το παραδέχεσαι κι εσύ.

  @364 Αν με ρωτάς τη γνώμη μου, σημαντική συνεισφορά στο ιστολόγιο ήταν τα σχόλια όλων όσων έγραφαν και τώρα έχουν κόψει. Ας μην τους αναφέρω ονομαστικά, έχουν γνώση οι φύλακες. Η απουσία τους είναι εκκωφαντική και για κάποιους ξέρω σίγουρα ποιος φταίει, για άλλους το υποψιάζομαι. Τώρα το τι θα αφήσω στο παρελθόν και τι όχι, αφήστε με να το κρίνω εγώ. Εδώ μέσα είμαστε ό,τι γράφουμε. Όποιος γράφει χυδαιότητες είναι χυδαίος και εν πουάν σε του.

 368. Μαρία said

  354
  E τον έσπρωξαν λίγο κι αυτά/κι αυτοί. Με πρόλαβε βλέπω ο Ηλεφού.

  Αυτό το φεστιβάλ ρεψίματος γινόταν πράγματι;

 369. physicist said

  #367(α). — Από τις εφημερίδες που έχω διαβάσει για μεγάλο διάστημα, και σ΄αυτές ανήκουν αρκετές από τις γνωστές, η Frankfurter Allgeimeine Zeitung είναι κατά τη γνώμη μου στην κορυφή, και πολύ κοντά έρχονται οι NYT και η Neue Zürcher Zeitung. Δεν μπορώ στ’ αλήθεια να τις συγκρίνω με τις γαλλόφωνες, μιας και τα γαλλικά μου κουτσαίνουν.

 370. gryphon said

  367
  Eντάξει δέν εντυπωσιαζονται ολοι απο το επιπεδο της Μοντ της Λιμπερασιον της Ουμανιτε και ειδικα του bbc.
  Eιδικα τώρα με το θεμα τής ερτ οπου καποιοι απο εδω που εχουν κονε με ελληνες τής Γαλλιας η και γαλλους των μμε απο παλια τους ειπαν γραψτε κατι.Απο αλλου θα τις κρινουμε.Ας πουμε απο τήν σταση που κρατησαν στην περιπτωση τής αθλιας απροσχηματιστης εισβολης του νατο με πρωτσγωνιστικο ρολο τής Γαλλιας στήν Λιβυη και την καταστροφη μιας προηγμενης κσι πλουσιας χωρας η την σταση τους τωρα στο θεμα τής Συριας η επισης τι θεση πηραν απεναντι στήν αγρια αποικιοκρατικη επεμβαση της χωρας τους στο Μαλι για να αποκαταστησουν τους εκει αχυρανθρωπους τους και να διασφαλισουν τα ορυχεια ουρανίου κλπ που ελεγχουν μεταξυ αλλων και ιδιοκτητες τών συγκεκριμενων εφημερίδων.

 371. munich said

  Τώρα η ήλε-ζουντόιτσε έχει πρωτοσέλιδο την αποχώρηση αχμεντιμεντζαν (ή όπως αλλιώς λέγεται) από την ιρανική πολιτική σκηνή, τί λέει η λιμπερασιόν, η ουμανιτέ , η ρεπούμπλικα, η ελπαίς κτλ;;; (αστείο, ατενσιόν, ατενσιόμν)

  πάντως εγώ χαίρομαι τις εκπομπές ερευνητικής δημοσιογραφίας της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης. έχουν φέρει στο φώς απίστευτα σκάνδαλα εργασιακής εκμετάλευσης εντός της επικράτειας και πολλές φορές ασκούν δριμύεια όσο και έντονη κριτική στους πολιτικούς και τις πολιτικές τόσο τόσο της συμ- όσο και της αντίπολιτευσης. κάτι που σίγουρα δεν είδα ποτε στην ελληνική δημόσια τηλεόραση και γι αυτό μου έκανε θετική εντύπωση. γαλλικά δεν ξέρω

 372. spiral architect said

  Παιδιά, ο ιστότοπος της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ιντερνέτ 😛 και Τηλεόρασης είναι εδώ.

 373. physicist said

  #371. — Ε, για να μην πούμε και για την υπόθεση Μόλατ που τρέχει τώρα και που την παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον, ειδικά στην SZ. Αλλά να μην εκτρέψουμε το θέμα στην υπόθεση «Η Μπανανία της βαυαρικής Δικαιοσύνης».

 374. IN said

  373: Μπανανία ιδίου και χειροτέρου επιπέδου το Μεγάλο Δουκάτο, όπου ο Γιούγκερ, έχοντας γυρίσει μόλις από την Αθήνα με το Μεγαλόσταυρο του Σωτήρος που του έδωσε ο Παπούλιας, αντιμετώπισε πρόταση μομφής στη Βουλή (επέζησε) για μια υπόθεση απείρου κάλους!

 375. Μαρία said

  Ππαν, πες αλεύρι.
  http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=19647

  373
  Θα δεις και καλό ντοκιμαντέρ αυτή τη βδομάδα:
  http://www.guardian.co.uk/world/shortcuts/2013/jun/12/germany-now-europes-biggest-brothel

 376. physicist said

  #374. — Εεεε, μην κρατάς κρυμμένα μυστικά, δώσε τίποτα συνδέσμους για την υπόθεση του Δημάρχου του Λουξεμβούργου!

  #375(β). — Τι να δω, μόνο το κρίμι και μπάλα βλέπω λέμε, και μάλιστα τώρα ούτε καν μπάλα δεν έχει. 😦

 377. Γς said

  #376(β)

  Ασε βλέπω εγώ.

  Τσ, τσ, τσ. Ο μεγαλύτερος νταβατζής το γερμανικό κράτος!

 378. Μια και λέμε για Γερμανία:
  H Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) καταδικάζει το κλείσιμο της ΕΡΤ.

  Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας (ΟΕΚ) καταδικάζει απερίφραστα την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ. Στο μέτρο αυτό προχώρησε χθες το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, την οποία κατ εντολή του πρωθυπουργού υπογράφουν μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ως υπουργός Τύπου Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

  Η κυβέρνηση επικαλείται τις σπατάλες, τους διορισμούς με κομματικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια, τους υπέρογκους μισθούς κ.ά. Οι διορισμοί ημετέρων, βέβαια, δεν σταμάτησαν ποτέ. Είναι λοιπόν υποκριτικό να προβάλει η κυβέρνηση τον ισχυρισμό ότι η ΕΡΤ αποτελούσε θύλακα αδιαφάνειας και σπατάλης. Τι εμπόδιζε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση, την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ;

  Το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ακόμη επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού σε βάρος χιλιάδων εργαζομένων. Έχει όμως και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: Αποτελεί πλήγμα κατά της Δημοκρατίας, κατά της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας και κατά των δεσμών της με τους Έλληνες της Διασποράς. Παρά τις πολλές ατέλειές της, η ΕΡΤ ήταν ο πόλος επικοινωνίας με την μητέρα Πατρίδα και μεταξύ τους.

  Είναι βέβαιο ότι το κλείσιμο υπεράριθμων οργανισμών, ο εξορθολογισμός των κρατικών δαπανών, η πάταξη του πελατειακού κράτους και η εμπέδωση της αξιοκρατίας αποτελούν πάγια αιτήματα. Δεν χρειάζεται να μας τα υποδεικνύουν άλλοι. Είναι όμως πασιφανές ότι αυτό που έγινε με την ΕΡΤ δε στοχεύει εκεί.

  Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση και την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. Η δημόσια τηλεόραση, που θα δίνει πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση, είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προστατευθεί.

 379. Γς said

  ====

  Η πρώτη μου επαφή με την ΕΙΡ (γιαγιά της ERT).

  Πριν 64 χρόνια!!!

  ====

 380. physicist said

  #379. — […] Ασχημο πράγμα να ανακαλύπτεις ότι αυτό που νόμιζες ότι είσαι είναι απλώς ένα τίποτα σε ένα ασήμαντο ηλιακό σύστημα σε ένα μικρό παραβραχίονα ενός μέτριου γαλαξία.

  Chapeau!

 381. "αριστερά" των φαρισαίων υποκριτών (μια ζωή Βάρκιζες) said

  Την τηλεοπτική υποκουλτούρα που αντιπροσωπεύει ο κάθε μεγκαλίσιους Κεδίκογλου (με το πολιτικό ντεμπούτο στα «Μπραβίσσιμο» και τις Ρούλες), τον τηλε-πλασιέ σύζυγο της κυρίας Μανωλίδου που έχει ξεσπαθώσει κατά του «διεφθαρμένου-τεμπέλη λαουτζίκου» («αντιλαϊκιστής» κι αυτός) και συνεπώς το αναγκαίο καναπεδίσιους τάργκετ γκρούπ ΙΔΙΩΤΩΝ το θυμικό του οποίου χυδαία αλλά και δεξιοτεχνικά κεντρίζει ο Σαμαράς (που «περιορίζει» τη «Τζουράσικ Παρκ διαφθορά» και τα «χαράτσια») τα χάρισε στο νεοθατσερισμό, ύστερα από πολλές «προοδευτικές» μανούβρες, η «Αριστερά» των πολλών εισαγωγικών. Μερικοί τη λένε του κώλου. Άλλοι τη λένε «αριστερά» του Αμέρικα. Στην ουσία για το ίδιο πράγμα πρόκειται. Είναι ακριβώς αυτή που έχει πάει αυτή την ώρα εμπορικά πάνω στο πτώμα της ΕΡΤ στη Μεσογείων για να αλιεύσει εντυπώσεις και ψηφαλάκια. Είναι η ίδια που συμμετέχει στις διαδικασίες του «κοινοβουλίου» παρέχοντας «δημοκρατική» ποικιλία στο αστικό ντεκόρ και άλλοθι στις αυθαιρεσίες του «εθνοσωτήρα» Αντωνάκη.
  Τί έκανε αυτή η ενιαία, συνασπισμένη (νυν ΣΥΡΙΖΑ και «Κ»ΚΕ) «Αριστερά» το 1989;;
  Ψήφιζε με χέρια και με πόδια κι αγκαλιά με το Μητσοτάκη, τα νομοσχέδια του Μητοστάκη για την Ιδιωτική Τηλεόραση και την παροχή συχνοτήτων και αδειών στους νταβατζήδες και τους μαφιόζους, και το έγκλημα το έπραττε χάριν «της ανάγκης για πλουραλισμό και Πολυφωνία».
  Έτσι προέκυψε η περιρρέουσα μεγκαλίσιους μαλάκυνση κι έτσι είναι βέβαια τα μέλη της κατοχικής «Κυβέρνησης» ότι ο αυταρχισμός τους στο τέλος θα μεταφραστεί σε εκλογικό κέρδος. Δεν είναι χαζό το Σύστημα. Έχει δεμένο το γάιδαρο. Ο καλλίτερος τσάτσος του είναι η πεμπτοφαλλαγγίτικη «Αριστερά». Μοιρασμένοι οι ρόλοι.

  Να δούμε τώρα τί γνώμη θα έχει για τη «συνωμοσιολογία» μου ο φίλος μου ο «χασάπης από τα παλιά»…

 382. παίρνω πίσω said

 383. sarant said

  Σας ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

 384. Ηλεφούφουτος said

  http://tinyurl.com/l5ljvjc
  «Ένας άλλος Πρωθυπουργός παρεμβαίνει και λέει: – Χρειαζόμαστε μία συμφωνία τώρα. Σε 10 λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία.
  …Σε αυτά τα 10 λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία.»

  Αυτό θα πει μαθαίνω την Ιστορία από τους μεγάλους άνδρες που την έγραψαν :-0

  375 Τι σχέση έχει η Ππαν με το Χωμενίδη;

 385. Μαρία said

  384
  Έχουμε προηγούμενα.
  https://sarantakos.wordpress.com/2013/01/16/kasimatia/#comment-154219

 386. Γς said

  384 τελος

  Σχέση. Τι σε νοιάζει;

 387. @384 Τελικά είναι όντως τόσο γρόθος…

  Και η Huffington Post http://www.huffingtonpost.com/2013/06/13/greece-general-strike_n_3434075.html?ncid=edlinkusaolp00000003

  Και ένα χιουμοριστικό 🙂

 388. spiral architect said

  Αξίζει να ακούσετε το πρωινό ξεβράκωμα του Μπουμπούκου. 👿
  (η τιβί του λείπει αυτουνού του παιδιού)

 389. Ειναι και μαρτυριάρης. Παραδέχεται ότι κλείσανε την ΕΡΤ γιατί δεν έκανε κυβερνητικ΄προπαγάνδα και δεν λιβάνιζε όταν ήλθε ο Ολάντ και όταν πήγε ο Σαμαράς στην Κίνα

 390. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Την ίδια παραδοχή κάνεις και εσύ. Ότι από το πρωί ως το βράδυ λιβάνιζαν την κυβέρνηση, οπότε καλά κάνουν και την κλείνουν. Κακά τα ψέματα. Η δημόσια τηλεόραση είχε το καλύτερο πρόγραμμα, αλλά οι κουφιοκέφαλοι της (ευρύτερης) αριστεράς την απαξίωναν όσο τίποτες άλλο. Από το πρωί ως το βράδυ την καθύβριζαν. Τώρα αίφνης ανακαλύψατε τον πλουραλισμό της και το ποιοτικό πρόγραμμα της. Μόνο που δεν πείθουν κανέναν και γίνανε περίγελοι. Αν όλοι όσοι τρέξανε να την συμπαρασταθούν την βλέπανε, και το επίπεδο τους θα ήταν ανεβασμένο και στην τηλεθέαση θα είχε παντού την πρωτιά. Τώρα αρκεστείτε με τις αναμεταδόσεις στο 902 και στην ζούγκλα. Ο Γεωργιάδης καλά τους τα είπε, και έχει απόλυτο δίκιο.

 391. sarant said

  Απροπό, μήπως ξέρει κανείς κανένα σάιτ με αγγλικό κείμενο για όσα γίνονται στην ΕΡΤ και στην Ελλάδα γενικότερα;

 392. Νίκος Μαστρακούλης said

  391: Μάλλον δεν θα σου είναι αρκετό, αλλά το EBU Buzz έχει αποσπάσματα δηλώσεων.

 393. MelidonisM said

  στη συναυλία της Λέσβου κατά τις 23:00
  ακούστηκαν γαλλικά τροβαδούρικα τραγούδια
  μεταφρασμένα στα ελληνικά
  http://www.era-aegean.gr/
  http://www.era-aegean.gr/live.php

 394. spiral architect said

  Και γω (και όλοι μας φαντάζομαι) κριτικάρουμε τα κακώς κείμενα της εκπαίδευσης, αλλά δεν χαιρόμαστε όταν κλείνουν σχολεία και σχολές. Τουναντίον θα’ λεγα.

  Προσωπικά, αυτό που με φορτίζει συναισθηματικά προστιθέμενο στην αλήτικα πολιτικά κίνηση του κουραδόμαγκα Σαμαρά και της πρεζοπαρέας του για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ότι, δεν θα ξαναδώ από δημόσια μέσα (συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών, που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πρόβαλλαν) ταινίες:

  – off Hollywood
  – ταινίες παραγωγής της HBO
  – νέο γαλλικό κινηματογράφο αλλά και τον παλιό του Κλοντ Σαμπρόλ κλπ
  – ιταλικό, ισπανικό και λατινοαμερικάνικο κινηματογράφο

  και γενικά ποιοτικό παλιό και καινούργιο κινηματογράφο απ’ όλο τον κόσμο που δε θα τον βρεις ούτε στα βιντεοκλάμπ αναγκαζόμενος να τον κατεβάσεις από το ίντερνετ. Η ψηφιακή τιβί (εδώ η ΕΡΤ) με το πρόγραμμά της βόλευε στο κοτσάρισμα ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου στην τιβί ή στον αποκωδικοποιητή και εγγραφή των ταινιών για μελλοντική θέαση. Τώρα πάει κι αυτό.

  Αν λοιπόν μιλάμε με όρους κόστους προς όφελος, ή τηλεθέασης, βολευτείτε με Καρανταγί, Σεφερλή και Λαζόπουλο και το βράδυ νωρίς για ύπνο. 😦

 395. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Πολύ άνισο παράδειγμα. Αν όλος ο κόσμος τα έστελνε στα ιδιωτικά, τα δημόσια είναι άδεια από μαθητές, βεβαίως η πρώτη σκέψη είναι να τα κλείσουν. Το σωστό παράδειγμα είναι οι πολεοδομίες. Δεν υπάρχει έλληνας που δεν θα χαιρόταν να τις κλείσει και να τις επανιδρύσει. Για να μη πω για τα ΟΤΑ, άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα. Και τελευταίο όπως το είπε ο Άδωνις, δεν κλείνει, θα ξανανοίξει σε καλύτερες βάσεις. Οι οποίες όσο κακές να είναι, θα είναι καλύτερες από το υπάρχον καθεστώς.

 396. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Και εδώ φαίνετε καθαρά η σύγκρουση δύων κόσμων. Αυτοί που δεν θέλουν τίποτα να αλλάξει, και αυτοί που θέλουν τα πάντα να αλλάξουν. Τους τελευταίους δεν τους λέω προοδευτικούς, αυτό το έχουν καπελώσει οι πρώτοι.

 397. π2 said

  Ωχ, τώρα πήρα είδηση τη φοβερή δήλωση Κεδίκογλου (από ραδιοφωνική συνέντευξη στο Βήμα FM νομίζω):

  Κάνουμε επανεκκίνηση. Δεν μπορείς να κάνεις το ρεκτιφιέ όταν είναι καθ’ οδόν το αμάξι. Τώρα το πάμε για σέρβις και θα κάνουμε επανεκκίνηση

  Πάλι καλά που δεν μίλησε για ακινητοποίηση του ασθενούς επί της χειρουργικής κλίνης.

 398. sarant said

  394: Έτσι!

 399. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Πριν περίπου ένα χρόνο, σε μια συζήτηση (νομίζω ήταν στο τρίτο πρόγραμμα), ο Μπούταρης με τον Καμίνη έριξαν την πρώτη ιδέα. Η σαπίλα στους ΟΤΑ είναι σε τέτοιο βάθος, όσο καλή πρόθεση και να έχουν ο δήμαρχος και όλες οι πολιτικές παρατάξεις μαζί, ούτε το παραμικρό δεν μπορούν να καταφέρουν. Αν μπορούσαν οι δυο τους, θα τις διέλυαν τελείως για να τις ξαναφτιάξουν.

 400. spiral architect said

  Όλοι όσοι με παντιέρα τη διαφθορά, ευαγγελίζονται shutdown and restart στους διεφθαρμένους οργανισμούς, τους ρωτώ να μου πουν, ένα, μόνο ένα κράτος όπου δεν υπάρχει διαφθορά.
  Εκεί ακριβώς θα πάω να μετοικήσω. 🙂
  Η διαφθορά είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό του καπιταλισμού ακριβώς όπως η υπεραξία. Για να υπάρξει διαφθορά, πρέπει να υπάρχει κίνητρο. Τη στιγμή λοιπόν που το χρήμα στην υλική και άυλη μορφές του είναι το κίνητρο, σαν υπόσχεση μελλοντικού υλικού πλούτου, η διαφθορά θα υπάρχει.
  Για να γίνει το χρήμα μέσον ανταλλαγής υλικών προϊόντων και άυλων υπηρεσιών και να μην υπαρχει πλέον διαφθορά χρειάζεται shutdown, changing operating system and restart. 😉

 401. physicist said

  #400. — Ε, ναι, διαφθορά υπάρχει παντού, αλλά η λογική άσπρο-μαύρο είναι παιδαριώδης. Υπάρχουν ποσοτικές διαφορές στη διαφθορά, και μάλιστα είναι τεράστιες. Όσο για τον καπιταλισμό, μεγάλο λόγο μη λες, γιατί η διαφθορά της Νομενκλατούρας στις σοσιαλιστικές χώρες (υπαρκτές, μη-υπαρκτές πλέον και οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή) έδινε κι έπαιρνε — όπως είναι λογικό άλλωστε εκεί που η εξουσία είναι απόλυτα συγκεντρωμένη και δεν υπάρχουν πολιτικές ελευθερίες. Ρώτα και κανέναν που να έχει ζήσει εκεί.

  http://www.transparency.org/country

 402. spiral architect said

  @401: Φυσικέ, τη στιγμή που η τότε νομενκλατούρα συναλλασσόταν και με καπιταλιστές, η διαφθορά στις ανώτατες βαθμίδες εξουσίας θα ήταν υπαρκτή, υποθέτω. Άλλωστε μίλησα για το χρήμα σαν για υπόσχεση μελλοντικού υλικού πλούτου, που ο έτερος των συναλλασσομένων θα έδινε αφειδώς για να πετύχει το σκοπό του.
  Εν πάσει περιπτώσει αυτά τα καθεστώτα, καλώς κακώς δεν υφίστανται, οι ταγοί τους είτε αποδήμησαν εις Κύριον, είτε προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα χορεύοντας όπως τους κανοναρχούν. Τώρα μιλάμε για ένα ίδιο οικονομικό σύστημα που, με ελάχιστες παραλλαγές ανά κράτος, το διατρέχει οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως η διαφθορά. Διαφθορά χωρίς προσχήματα και διαφθορά με καλολογικά προσχήματα.
  Για το τελευταίο παραθέτω ένα πρόσφατο παράδειγμα (σαν μηχανικός που είμαι) ενός κράτους που μας κουνάει επιτιμητικά το δάκτυλο για τη διαφθορά.
  (αναμένονται και ροηφόρες για ηλεκτροκίνητα ατμόπλοια, απάνω απ’ το Δούναβη και το Ρήνο) 😛

 403. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Το μήνυμα πάντως το έλαβαν. Έρχομαι από την πολεοδομία για ένα έγγραφο. Έπρεπα να είχα το συμβόλαιο μαζί μου, το οποίο δεν είχα. Παλαιότερο ο υπάλληλος θα με έστελνε πίσω στο σπίτι να το φέρω. /τώρα επί μισή ώρα σκίστηκε να ανοίγει βιβλία και να με εξυπηρετεί. // Αυτά.

 404. physicist said

  #402. — Σπειροειδή, άφθονα είναι τα παραδείγματα της διαφθοράς στη Γερμανία, δεν έχω αντίρρηση σ’ αυτό, και τα συναντάς παντού, είτε με τα μπαξήσια στα δημόσια έργα είτε με τα κολλητηλήκια στα Πανεπιστήμια, λόγου χάρη. Αλλά σου ξαναλέω ότι δεν είναι άσπρο-μαύρο, σαν Μηχανικός που είσαι ξέρεις καλά από ποσοτική ανάλυση και καταλαβαίνεις τι λέω.

  Όσο για το χρήμα ως μέσο των συναλλαγών και για την επιθυμία των ανθρώπων να συσσωρεύσουν υλικό πλούτο, αυτά τα θεωρώ δεδομένα. Δεν έχω, δηλαδή, την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να εξαλειφθούν και η προσδοκία ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα μου φαίνεται μεταφυσική.

 405. gbaloglou said

  http://www.nerit.gr

 406. sarant said

  405: Είπαμε, το είχαν προσχεδιάσει (τάχαμου) το ΝΕΡΙΤ!

 407. Αγγελική said

  Γεια σας, έχω να γράψω και γω πολύ καιρό αλλά το πραξικόπημα Σαμαρά, Κεδίκογλου και Σία είναι τόσο ακραίο που βγήκα απ’ τα κιτάπια μου για να πάω στην ΕΡΤ. Αναζήτησα, βέβαια, και το κείμενο του Νικοκύρη για να εμψυχωθώ και σας διάβασα όλους και στυλώθηκα. Παράλληλα, είπα να συμμετάσχω ηλεκτρονικά στις Απόψεις της ΄΄Κ΄΄, εξοργισμένη, γιατί το Editorial της εφημερίδας εγκωμίαζε την «γενναίᨻ πράξη του Σαμαρά και προτίμησα να υποβάλω σχόλιο κάτω από το κείμενο του Π. Μπουκάλα , το οποίο, αν δεν απατώμαι, ήταν και το μοναδικό, κατά την κρίση μου, σωστό. Έβαλα λοιπόν το σχολιάκι μου κάτω απο υπόλοιπα, συμφωνώντας με τον συγγραφέα και διατυπώνοντας την απορία μου σχετικά με το πώς υπάρχει κόσμος που επιχαίρει γι’ αυτήν την αθλιότητα αλλά και δημοσιογράφοι που δεν βλέπουν την κατάφωρη παραβίαση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.Προς μεγάλη μου έκπληξη το σχόλιο δεν δημοσιεύθηκε, ενώ ήταν απολύτως κόσμιο εκφραστικά και ενώ είχαν δημοσιευθεί άλλα που έβριζαν συλλήβδην τους δημοσιογράφους και την ΕΡΤ, ως πηγή ανομίας. Στο επόμενο άρθρο του κ. Μπουκάλα, έγραψα για να ρωτήσω τι συνέβη και αν η καλή εφημερίδα ασκεί λογοκρισία, ενώ μας καλεί να συμμετάσχουμε στον διάλογο, διατηρώντας, βέβαια, την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Μπουκάλα. Δεν γνωρίζω τα σκοτεινά παιχνίδια των εφημερίδων. Είναι άραγε στημένος ο διάλογος για να προβληθεί μια τεχνητά διαμορφωμένη- δια της χρυσοδάκτυλης λογοκρισίας- πλειοψηφία υπέρ της πυγμής του πυγμαίου Σαμαρά; Και αν ναι, είναι σε γνώση των λίγων εναπομεινάντων «διαφορετικών» δημοσιογράφων της «Κ» ή εν αγνοία τους; Διατυπώνω εδώ την απορία μου, γράψτε μου, αν θέλετε και σκέφτομαι, επίσης, ότι ίσως να την διαβάσει και κάποιος από τους λίγους πια ελεύθερα σκεπτόμενους και γράφοντες δημοσιογράφους της »Κ»..

 408. sarant said

  Καλώς την Αγγελική!

  Ώστε λογόκριναν το επαινετικό σου σχόλιο! Το υποψιαζόμουν πως επεμβαίνουν στα σχόλια, αλλά τώρα έχουμε επιβεβαίωση.

 409. Αγγελική said

  Μόλις τώρα είδα το » Πυγμή και Πυγμαίοι» Τι σύμπτωση που χρησιμοποίησα το ίδιο λογοπαίγνιο! Να πιάσω κόκκινο;
  Όσον αφορά τις απουσίες και τις επανεμφανίσεις, ο αγαπητός Λεώνικος πού είναι;
  ( Ως στραβάδι, είπαμε, δεν ξέρω να βάζω χαμόγελα, εδώ που χρειάζονται πολλά!)

 410. spiral architect said

 411. Κυκλοφόρησε μια φήμη ότι το δίλημμα ήταν ανάμεσα στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (πρώην ΕΒΟ+ΠΥΡΚΑΛ) και την ΕΡΤ, κι ότι η XA έθεσε αμέσως βέτο για την πρώτη εταιρεία. Βέβαια στον ιστότοπο της, βλέπω μόνο 971 άτομα προσωπικό, άρα δεν βγαίνει με την πρώτη ματιά η ισοδυναμία…

 412. Θα ήθελα μια γνώμη από τους νομικούς της παρέας αμ έχει τύχη η προσφυγή:
  Σήμερα αποφασίζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ περί αναστολής της απόφασης της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί στο ΣτΕ στις 27 Σεπτεμβρίου 2013.

  Στην προσφυγή της η ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει ότι η επίμαχη απόφαση προσκρούει στο άρθρο 15 του Συντάγματος που αφορά στους κανόνες λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, στο άρθρο 25 που καθιερώνει τον κανόνα της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης μέσω της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης.

  Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, «η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι παράνομη καθώς δεν υπογράφεται, όπως επιβάλλει η νομοθεσία, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. Όμως πάσχει και από αιτιολογία αφού αναφέρει αόριστα ότι η ΕΡΤ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να εξειδικεύει πως επέρχεται η επιβάρυνση αυτή.»

  Μερικές ακόμα απορίες (μια που ξεκίνησα):

  Έχει αλλάξει το πολίτευμα της χώρας από προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε σαμαρική μοναρχία; Το ΣτΕ δεν έχει υποχρέωση σύμφωνα με το Σύνταγμα:
  α) Η μετά από αίτηση ακύρωση των εκτελεστών πράξεων των διοικητικών αρχών για υπέρβαση εξουσίας ή για παράβαση νόμου.;;;;

 413. sarant said

  412: Μήπως εδώ υπάρχει και ασάφεια του Συντάγματος; Για τις ΠΝΠ το Σύνταγμα λέει «ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου». Αυτό σημαίνει ομοφωνία; Πλειοψηφία; Αρκούν μήπως οι αρμόδιοι υπουργοί; Και ποιος ορίζει την αρμοδιότητα;

 414. Γς said

  409 @ Αγγελική

  Για φατσούλες στο WordPress.

 415. Καλά επέστρεψε η Ππαν και δεν μου λέει κανείς τίποτα;;;;

  Καλωσήρθες πίσω Ππαν!! Μας έλειψες πολύ!!! 🙂

  Α, πρέπει να γράψω έναν πανηγυρικό ύμνο!! 🙂

 416. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Όπως πάντα, ο Πάσχος τα λέει καλύτερα. Τον έχουν διαγράψει και έτσι έχει την τόλμη, όπως θα διαγράψουν όλους αυτούς που τώρα συνειδητοποίησαν την ανάγκη εξυγίανσης.

  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_13/06/2013_504152

 417. Να κλείσει! Πάραυτα!


  (όσο πρόλαβα να γράψω)

 418. Φήμες λένε πως μέσα στη τούρλα τω ξεπουλημάτων και των λουκέτων, ο Μουρούτης της ΝΔ έστειλε να μετονομάσουν την οδό Μουρούζη, όπου το αρχικό κτίριο του ΕΙΡ, μπας και μείνει κι αυτός στην Ιστορία…

 419. Γς said

  415:

  Μπα!
  Θα έχουμε και Πανηγυρικό της ημέρας.

  Και τράβαγε τις (μιπι)τριχές του ο διευθυντής της Σχολής Μαθητείας που δούλευα.
  Τι να κάνω ρε ΓουΣού. Μου μήνυσαν να εκφωνήσω τον πανηγυρικό της ημέρας (για την εθνοσωτήριο της 21ης).
  -Γράψε ένα κατεβατό και θα το δώσουμε του Σταύρου (ο φιλόλογος-Μεγάλη κουμμούνα) να το μετατρέψει στην πιο καθαροκαθαρεύουσα.
  -Δεν μπορώ μωρέ.
  -Κανε το σου λέω. Κι αν καταλάβει λέξη κανείς μαθητής, να μου τρυπήσεις τη μύτη.
  -Δεν γίνεται. Αχ…

  Κι απάνω στην ώρα να και ο από μηχανής Θεός, ούπς ο θεολόγος ήθελα να πώ.
  -Κύριε διευθυντά, είναι αλήθεια ότι θα εκφωνήσετε τον Πανηγυρικό για την Επανάσταση της 21ης Απριλίου.
  -Γιατί ρωτάτε;
  -Να, θέλω να σας παρακαλέσω, αν είναι δυνατόν να το αναθέσετε εις εμένα.

 420. Η συζήτηση της προσωρινής διαταγής από το ΣτΕ αναβλήθηκε για την Δευτέρα το απόγευμα έπειτα από αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ να ακουστεί στη διαδικασία.
  (Τουλάχιστον έτσι μεταδόθηκε από την πειρατική ΕΡΤ)

  Εδώ η ανακοίνωση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου

  Εδώ το σημερινό άρθρο της Μοντ για το θέμα, αλλά ας μη δώσουμε και πολύ σημασία, μπορεί να το έστειλε κανένα φιλαράκι Έλληνας δημοσιογράφος.

  Κατά τα λοιπά, ας συνεχίζουμε να ποστάρουμε χάρτες για το πόσο στον πάτο της διαφθορά είμαστε και μην τα βλέπουμε όλα άσπρα – μαύρα, να τα βλέπουμε μόνο μαύρα.

  @417 Εγώ λέω να συλληφθεί ο δάσκαλος πάντως, πάει κόντρα στην νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση. Απαράδεκτο!

 421. IN said

  412, 413: Είναι λίγο δύσκολο να διαμορφώσει κανείς άποψη για την τύχη μίας προσφυγής όταν δεν έχει δει το ίδιο το δικόγραφο και πρέπει να αρκεστεί απλώς σε μια περίληψη, όχι αναγκαστικά ακριβή, που δημοσιεύεται σε εφημερίδες ή ειδησεογραφικά σάιτ. Αυτή τη στιγμή, το κρίσιμο ζήτημα είναι αν θα χορηγηθεί αναστολή εκτέλεσης (αυτό που για κάποιο λόγο το λένε προσωρινή διαταγή, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ο σωστός όρος εδώ). Εκεί, όπως μου λένε επαΐοντες, το κριτήριο είναι… ανάποδα, όχι δηλαδή αν είναι ή αν πιθανολογείται βάσιμη η προσφυγή, αλλά να μην είναι προδήλως αβάσιμη ή απαράδεκτη. Βέβαια δεν είναι το μόνο κριτήριο, απαιτείται να υπάρχει και κίνδυνος βλάβης ανεπανόρθωτης ή βλάβης που είναι δυσκολο να επανορθωθεί.

  Για την τύχη της ίδιας της προσφυγής, με τα λίγα που αναφέρετε για το περιεχόμενό της, προσωπικά δεν μπορώ να μαντέψω: το ΣτΕ έχει τη μοναδική ικανότητα να «ανακαλύπτει», όταν θέλει, πράγματα στο Σύνταγμα που κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν τα βλέπει ποτέ εκεί. Κλασσικό παράδειγμα η πρόσφατη απόφαση για την ιθαγένεια. Οπότε, ένας Θεός ξέρει τι θα αποφασίσουν να δουν (ή να μη δουν) στο Σύνταγμα για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Προσωπικά, πάντως, θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχει ένα θέμα αναλογικότητας, όταν λες ότι σκοπός σου δεν είναι να καταργήσεις εντελώς τη δημόσια τηλεόραση, αλλά απλώς να την ξαναφτιάξεις σε «υγιέστερες» βάσεις, και γι’ αυτό το λόγο κλείνεις τον υφιστάμενο οργανισμό, απολύεις τους πάντες, για να φτιάξεις έναν καινούριο και να προσλάβεις από την αρχή προσωπικό. Κάτι σαν «τρέχουν τα υδραυλικά στο σπίτι μου, πέφτουν οι ασφάλειες γιατί τα ηλεκτρικά είναι απαρχαιωμένα, στάζει και σ’ ένα σημείο η στέγη», συνεπώς το γκρεμίζω συθέμελα και ξαναχτίζω καινούριο σπίτι. Ο ορισμός, θα έλεγε κανείς, της υπέρβασης της αρχής της αναλογικότητας, αλλά, πάλι, και αυτή η αρχή είναι άλλο ένα σημείο όπου οι δικαστές κοιτάζουν την κρυστάλλινη σφαίρα τους και ανακαλύπτουν (ή δεν ανακαλύπτουν) ό,τι θέλουν.

  Προσοχή στο απόσπασμα από το Σύνταγμα που παρατίθεται στο τέλος του σχολίου 412: Το «κατάχρηση εξουσίας» είναι επί λέξει μετάφραση του Γαλλικού «excès de pouvoir». Αμφότερα είναι τεχνικοί νομικοί όροι και δεν σημαίνουν αναγκαστικά αυτό που μπορεί να σημάινουν στην καθημερινή γλώσσα.

  Σε ό,τι αφορά την παρατήρηση του κ. Σαραντάκου στο σχόλιο 413 φαντάζομαι (γιατί τεμπελιάζω να το ελέγξω) ότι η απάντηση είναι ότι το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου (να «προτείνει» στον ΠτΔ την έκδοση ΠΝΠ) ορίζεται από το νόμο για την οργάνωση του Υπουργικού Συμβουλίου ή σε κάποιο Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τον κανονισμό λειτουργίας του (έχω μια αμυδρή ανάμνηση ότι είδα κάποτε ένα τέτοιο πράγμα). Προφανώς εκεί θα λέει αυτό που διάβασα κάπου, ότι αρκούν οι υπογραφές των 2/3 των μελών του ΥΣ.

 422. spiral architect said

  @416: Τράβα λοιπόν να σχολιάσεις στον αδέσμευτο – ανεξάρτητο Πάσχο.

 423. Νέο Kid Στο Block said

  Ορίστε ρε γκρινιάρηδες και γκρινιάρισσες!
  http://cyprusnews.eu/koutipandoras-ellada/1244486
  Όχι, για να μη λέτε ότι μόνο κλείνουν στην Ελλάδα και δεν ανοίγει τίποτε… :mrgreen:
  Πέτε και κανα φχαριστώ τσι κυβερνόνται που μας αναπτύγουν ρε αχάριστοι ανθρώποι! 🙂

 424. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Τι κατινιά και αυτή. Έψαξαν όλη την ζωή του Πάσχου και την κάνανε φύλο και φτερό, και το μόνο μεμπτό που βρήκα είναι η καριέρα της γυναίκας του, και συγκεκριμένα ότι ήταν ιδιαιτέρα του Παπακωνσταντίνου. Ασυγχώρητο έγκλημα, κρεμάλα στο σύνταγμα της αξίζει. Πιο χαμηλά, παρακαλώ πολύ.

 425. @421 Συνάδελφε, αν κατάλαβα καλά τη Δευτέρα θα συζητηθεί η προσωρινή διαταγή επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητάνε αναστολή εκτέλεσης μέχρι την έκδοση απόφασης επί της προσφυγής (η οποία δεν ξέρω αν κατατέθηκε, νομίζω μόνο το δικόγραφο των ασφαλιστικών) Όσο ταχεία και να είναι η διαδικασία των ασφαλιστικών, ατάκα κι επί τόπου μόνο με προσωρινή διαταγή γίνεται δουλειά.

 426. Νέο Kid Στο Block said

  425. Αγαπητή και εκλεκτή Ιμμόρ (και λοιποί νομικοί). Μια τρανσλέισο ιν γκρικ πλήζ; 🙂

 427. Νέο Kid Στο Block said

  Βασικά στο 426. εννοούσα ,ποιο είναι δηλαδή το «δια ταύτα» που λέμε;

 428. Κουγιαγια said

  420 Immor
  Δεν πρόσεξα ότι ειχε πεί τέτοια μεγαλοστομία «mettre en œuvre la réforme la plus audacieuse jamais réalisée dans le domaine des médias en Grèce» γιατί το σχέδιο νόμου για τη ΝΕΡΙΤ που κυκλοφορεί σε pdf στο διαδύκτιο, όχι μόνο δίνει την εντύπωση ότι έχει γραφτεί στο γόνατο, αλλά περιέχει και αρκετές «ύποπτες» διατυπώσεις.

 429. @425

  Έχεις ή πιστεύεις ότι έχεις, έννομο δικαίωμα να προσφύγεις κατά μια πράξης της Διοίκησης (ή οτιδήποτε άλλο προβλέπεται) η οποία έχει ήδη εκτελεστεί (ή επίκειται) και παράγει έννομες συνέπειες. Εδώ η ΠΝΠ κατά της οποίας κάνεις προσφυγή. Στο διοικητικό η εκδίκαση μπορεί να πάρει και χρόνια.
  Εν τω μεταξύ κάπως πρέπει να ρυθμιστεί η κατάσταση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της προσφυγής: καταθέτεις ασφαλιστικά μέτρα αναστολής εκτέλεσης της πράξης που προσβάλλεις (ΠΝΠ) = εκδίκαση σε κανά δίμηνο (ή ίσως λιγότερο)
  Εν τω μεταξύ κάπως πρέπει να ρυθμιστεί η κατάσταση μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης ασφαλιστικών (συζήτηση + χρόνος απόφασης = κανά τρίμηνο στο νερό). Με το δικόγραφο των ασφαλιστικών ζητάς να εκδοθεί προσωρινή διαταγή επί των ασφαλιστικών που είναι διαδικασία προεδρική (δηλαδή ένας δικαστής με βαθμό προέδρου) διαβάζει την αίτηση ασφαλιστικών, ακούει τους αιτούντες και τους καθ’ ών και αποφασίζει ατάκα κι επιτόπου με σημείωση επί του δικογράφου. Αν δοθεί η προσωρινή διαταγή αναστέλλεται η εκτέλεση της προσβαλλομένης έως την έκδοση αποφάσεως επί των ασφαλιστικών η οποία με τη σειρά της αν κάνει δεκτή την αίτηση αναστέλλει την εκτέλεση μέχρι την έκδοση απόφασης επί της προσφυγής.

  Αυτά 🙂

 430. sarant said

  424: Και ότι αποσπάστηκε από το ΙΚΑ Κοζάνης.

 431. Νέο Kid Στο Block said

  429. Δηλαδή, it’s up to just ONE δικαστή ; Γουάου…,αυτό θα πει «καυτή πατάτα»!! 🙂
  Mερσί Ιμμόρ για τη διευκρίνιση.

 432. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Και αυτό έγκλημα ασυγχώρητο. Δις εις θάνατον δι απαγχονισμού.

 433. @431 Στα Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια δικαστήρια ναι. Τώρα το θέμα της ΕΡΤ δεν νομίζω να το δει ο Πρόεδρος υπηρεσίας.
  Τουζούρ α βοτρ σερβίς 🙂

  @430 Μα μην είσαι μυστήριος κι εσύ!

 434. #430 και ο κουμπάρος του και το ΠαΜακ… Παρεμπ, ενδιαφέρομαι να διαβάσω τη διδακτορική του διατριβή, του Πάσχου στο ΠαΜακ και δεν τη βρίσκω -ή δεν την εκπόνησε ακόμη, ή δεν διατίθεται ακόμη εκτός πανεπιστημίου.

 435. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Ετσι μπράβο, πιο χαμηλά. Και ο κουμπάρος, και το βαπτιστήρι, ο πέμπτος ξάδελφος κι όλο το συγγενολόι. Στο δημοτικό θα κουνούσα κάποια σημαία, δεν μπορεί.

 436. spyroszer said

  Ναι προσωρινή διαταγή λέγεται και στο διοικητικό. Στο ΣΤΕ πάντως απ’ ό,τι ξέρω αίτηση ακύρωσης καταθέτουμε και αίτηση αναστολής ταυτόχρονα, με αίτημα προσωρινής διαταγής.
  Εδώ υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, ότι για να ανασταλεί μια διοικητική πράξη πρέπει να μην έχει εκτελεσθεί. Εδώ ένα μέρος της υπουργικής απόφασης, η διακοπή του σήματος έχει συντελεσθεί, και συνεχίζεται η διαδικασία εκκαθάρισης. Άρα δεν ξέρω αν μπορεί να διαταχθεί η επαναλειτουργία της ΕΡΤ ή μόνο να ανασταλεί η υπόλοιπη διαδικασία της εκκαθάρισης.
  Όπως σωστά λέει και ο ΙΝ, το ΣΤΕ και τα διοικητικά δικαστήρια γενικά δεν τα πιάνεις πουθενά σε θέματα αιτιολογίας αποφάσεων. Πχ για το θέμα των παραβιάσεων των Συντάγματος για την ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση κλπ μπορεί να πει ότι είναι προσωρινό μέτρο για λόγους δημοσίου συμφέροντος κλπ. Ό,τι είπε και για το μνημόνιο και το χαράτσι.
  Για τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου δεν ξέρω κάτι, αλλά αν χρειάζεται ομοφωνία τότε έχει σοβαρό πρόβλημα η Προεδρία της Δημοκρατίας.
  Επίσης, όπως λέγαμε και χθες, δεν μπορεί να ακυρωθεί η ΠΝΠ αναδρομικά, μόνο για τον εφεξής χρόνο. Το λέει το άρθρο 44 Σ σαφώς, και απορώ πώς το βάλανε στις προτάσεις νόμου όλα τα κόμματα. Μέχρι να ακυρωθεί παράγει κανονικά έννομες συνέπειες, δηλαδή η διακοπή της εκπομπής της ΕΡΤ μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη.
  Μπορεί να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση αλλά και εδώ υπάρχει πρόβλημα αναδρομικότητας της ακύρωσης. Είναι μεγάλο θέμα αυτό με την αναδρομικότητα και το ΣΤΕ απ’ ό,τι ξέρω δεν έχει σταθερή θέση.

 437. Μαρία said

  434 «Ο καταξιωμένος επιστήμονας της αλλοδαπής» 🙂

 438. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Εν τω μεταξύ, επί της ουσίας των γραπτών του Μαντραβέλη, ούτε κουβέντα. Αυτό είναι στριζαϊσμός, η μετάλλαξη του ένδοξου αυριανισμού.

 439. @436 Ναι αίτηση ακύρωσης καταθέτουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προσφυγές είναι για άλλη διαδικασία.
  Αναρωτιέμαι τι γίνεται σε περίπτωση που τη Δευτέρα το σήμα έχει επανέλθει στην πράξη αλλά νομικά είναι κομμένο.

 440. spyroszer said

  439. Είναι ένα ερώτημα αυτό.

  Έκανε αίτηση ακύρωσης και αναστολής και η Παπαζώη.

  Τώρα κατάλαβα γιατί εκδόθηκε η ΠΝΠ. Είχε γίνει μια τροποποίηση του Ν. 3429/2005 το 2012 (με άλλη ΠΝΠ !) που προέβλεπε ότι την απόφαση για την κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμού έπρεπε να την υπογράψει και ο Υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης, ο Μανιτάκης.
  http://www.nomika-nea.gr/post/?id=508

 441. Νέο Kid Στο Block said

  Ωωωχχχ..! O Aναστασιάδης ΔΙΑΒΕΒΑΙΏΝΕΙ σε συνέντευξή του στας Εουρόπας (Ντας χάιστ «Ντόϋτσλαντ» ρε ποντίκια!) ότι κάτι ανάλογο δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ με το ΡΙΚ… 😦
  (και εδώ τα ιδιωτικά(με μικρή εξαίρεση το Capital που βάζει κάνα έργο της προκοπής, ενίοτε) ,ΔΕΝ βλέπονται ,γμ το κρτ μου γμ!)

 442. Νέο Kid Στο Block said

  Γλέζος τώρα στη ΝΕΤ (ΕΡΤ world)

 443. spyroszer said

  439 + Όχι μόνο η διακοπή του σήματος αλλά νομίζω και η κατάργηση της ΕΡΤ έχει ήδη συντελεσθεί. Επομένως τι θα αναστείλει το ΣΤΕ;
  Όπως είχε χθες ο σχολιαστής Λαυρέντης, και συμφωνώ, η καλύτερη λύση θα ήταν μία κατάθεση πρότασης νόμου για την επανασύσταση της ΕΡΤ. Όπως είχε γίνει με την επανασύσταση της ΕΑΣ – λεωφορεία – μετά την ιδιωτικοποίηση του Μητσοτάκη.

 444. MelidonisM said

  το http://www.ert.gr/webtv/‎
  πουλήθηκε στο ολλανδικό
  http://www.trilab.com/
  website ontwikkeling, email marketing, online applicaties

 445. @443 Δίκιο έχεις… Και να δεις που θα βγει και θα το πει και το ΣτΕ και θα λένε πώς κρατάει τα μπόσικα της κυβέρνησης…

  @444 Δεν το πιστεύω ρε γαμώτο!!!

 446. Μαρία said

  442
  Και για τους Βόρειους απ’ το κατερινιώτικο κανάλι Δίον. Υποψιάζομαι δάκτυλο του Στέλιου.

 447. gbaloglou said

  Ελλάδα η χώρα των γρήγορων αποφάσεων

 448. Νίκος Μαστρακούλης said

  444: Δηλαδή, άλλους απειλούσαν με τα ΜΑΤ μην τυχόν και κάνουν πλιάτσικο, κι άλλοι κάνουν όντως πλιάτσικο…

 449. sarant said

  444: Πουλήθηκε ή δεν πλήρωσαν το domain name; Πάντως αν το πούλησαν με τόση σπουδή είναι εγκληματικό.

 450. Μαρία said

  447
  Ejaculatio praecox.

 451. Hades said

  Καταπληκτική ανάλυση. Νομίζω ότι κυριολεκτικώς συμφωνώ στα πάντα.
  Η όλη ιστορία είναι να μην ξέρεις από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις στα σχόλια. Από το την άνεση και την ευκολία που το Σύνταγμα πλέον τσαλαπατείται; Το τελευταίο τριήμερο προσωπικά με έχει βοηθήσει να εξάγω πολύ σημαντικά συμπεράσματα, ένα εκ των οποίων ότι ο κόσμος δεν έχει εικόνα του τι σημαίνει Σύνταγμα. Ένα δεύτερο και ίσως το πιο τρομακτικό, ότι θεωρείται αναμενόμενο να συμβεί κάτι ακόμη αντισυνταγματικό. Ένα τρίτο, ότι οι περισσότεροι που λαμβάνουν θέση μπερδεύουν τις έννοιες, πχ μιλάνε για την δημόσια τηλεόραση αλλά επί της ουσίας αναφέρονται στην «κρατική» δηλαδή τα ρουσφέτια. Επίσης, συγχέουν το κλείσιμο με την τυχόν κακοδιαχείριση που πιθανώς να υπήρχε (όπως πιθανώς να ήταν όντως και πλεονασματική όπως ελέχθη σήμερα). Ένα τέταρτο συμπέρασμα είναι ότι έχουμε αρχίσει να εθιζόμαστε στη τακτική πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι. Ναι, στην ΕΡΤ έβαζαν όποιον ήθελαν, ναι το είχαν παρακάνει αλλά επειδή είναι ανεπίτρεπτο να την κλείσουμε για να γλιτώσουμε από τα χάλια. Μα αν είναι δυνατόν επιτέλους.

  Ελπίζω να μην σας πειράζει να αναδημοσιεύσω ολόκληρο το κείμενο μετά από λίγες μέρες.

 452. spiral architect said

  «Την επόμενη φορά που ο εργοδότης σας, σας σουτάρει, ή σας απειλήσει, ή δεν σας πληρώσει δεδουλευμένα, ή τέλος πάντων ρε παιδί μου σας κάνει σεξουαλική παρενόχληση οποιουδήποτε επιπέδου, μην αντιδράσετε απεργώντας. Δεν είναι πρέπον, δεν είναι κομιλφό.
  Χαρίστε του ένα λουλούδι με την αγάπη σας και κουνήστε του χαρωπά τις πολύχρωμες φούντες των τσιρλίντερς. Είναι τγε σικ και κουλ.»
  .

  Τελείωσε επιτέλους το κείμενο, έβαλε ένα δίσκο των Grand Funk στο πικάπ και ανάβοντας ένα τσιγάρο, πάτησε το send στο Outlook.
  «Δεν θα σωπάσω άλλο», σκέφτηκε με σιγουριά.

  Τα φώτα του Μανχάταν άναβαν σιγά-σιγά στο γλυκό σούρουπο που έπεφτε στο Μεγάλο Μήλο …

 453. IN said

  443 και προηγούμενα νομικά: Επειδή εγώ είμαι από χωριό, ρώτησα τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ (δηλαδή όσους γνωρίζουν καλύτερα τα του ΣτΕ) και διευκρινίζω: Υπάρχει αίτηση ακυρώσεως, που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια 27/9, αν καλά θυμάμαι αυτά που διάβασα σε διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ. Υπάρχει επίσης και αίτηση αναστολής, επί της οποίας αποφαίνεται μία 5μελής επιτροπή αναστολών. Εντωμεταξύ έχει ζητηθεί και προσωρινή διαταγή (μέχρι να αποφανθεί η επιτροπή αναστολών) και η απόφαση (του αρμοδίου, που είναι ο Πρόεδρος του ΣτΕ) επί αυτής της τελευταίας αιτήσεως θα εκδοθεί τη Δευτέρα. Ακόμη κι αν απορριφθεί η αίτηση προσωρινής διαταγής, μπορεί να δοθεί αναστολή μετά, από την επιτροπή, ή, αντίστροφα, ακόμη κι αν δοθεί προσωρινή διαταγή, μπορεί, μετά, η Επιτροπή Αναστολών, να απορρίψει την αίτηση. Την απορία («τι θα αναστείλει το ΣτΕ, αφού τελείωσε, η πράξη εκτελέστηκε, η ΕΡΤ καταργήθηκε») την είχα κι εγώ αλλά οι γνωρίζοντες με διαβεβαιώνουν ότι η νομολογία του ΣτΕ επιτρέπει αναστολή σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρμπ νομίζω ότι προσβάλλεται η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε με βάση το περίφημο άρθρο 14Β (που τροποποιήθηκε με την ΠΝΠ) και όχι η ίδια η ΠΝΠ (που, με επιφύλαξη το λέω, νομίζω δεν προσβάλλεται απευθείας ενώπιον του ΣτΕ).

 454. munich said

  θερμή παράκληση αν θέλετε να ποστάρετε λινκ που παραπέμπουν σε γραπτα της κ. Σ. Τριανταφύλλου, σας παρακαλώ πάρα πολύ, να ΄βαζετε πριν ή μετά μια προειδοποίηση, ένα σηματάκι, κάτι τελοςπάντων. κυκλοφορούν αφελείς ηλεσέρφερ που κλικάρουν ανέμελα αυτά τα λινκ αμέσως μετα το δείπνο, κρίμα είναι…

 455. Ηλεφούφουτος said

  452 Α, Μόναχε, σεμνύνομαι ότι εγώ «διάβασα» σωστά το περιποιημένο clue που μας έδωσε ο δράστης με την ατμοσφαιρική κατακλείδα και μάντεψα τι με περίμενε.
  Έχω και αυτή τη διαστροφή μέσα μου που με οδηγεί λέγοντας «θέλω να δω πού θα το φτάσει αυτή τη φορά»

 456. Γς said

  452:
  Γιατρίνα. Σοβαρή και σπουδαία επιστήμων. Από τις πρώτες στην ειδικότητά της. Σε δημόσιο νοσοκομείο. Με εξέταζε, με τρύπαγε για να γραδάρει την γλυκόζη και την Γλυκοζυλιωμένη μου αιμοσφαιρίνη. Της είμαι ευγνώμων.

  Την θυμήθηκα. Δεν ξέρω γιατί. Τώρα που διάβαζα ένα εγκώμιοτου άντρας της.

 457. munich said

  γι αυτό φίλτατε Ηλεφούφουτε διευκρίνησα ότι είναι οι αφελείς όσο και ανέμελοι, ανυποψίαστοι κι αθώοι, αγαθάρηδες ηλεσέρφερ που έχουν το πρόβλημα

 458. spyroszer said

  453. Να σου πω και εγώ δεν ξέρω τόσο καλά τη νομολογία του ΣΤΕ. Είχα στο μυαλό μου τις σφραγίσεις καταστημάτων, που τρέχουμε να πάρουμε δικάσιμο προσωρινής διαταγής πριν την ημερομηνία σφράγισης. Εδώ δεν έχουμε απλά π.χ. ανάκληση μιας άδειας λειτουργίας, έχουμε διάλυση ενός νομικού προσώπου. Τέλος πάντων θα δούμε την Δευτέρα.

 459. spiral architect said

  Μόναχε, πριν κάμποσα χρόνια είχα αγοράσει “Το εργοστάσιο των μολυβιών” εξ αιτίας μιας βιβλιοκριτικής. Τότε το στυλ γραφής της μ’ άρεσε και έτσι αγόρασα λίγο πιο μετά τη “Φτωχή Μαργκό“.
  (από εκεί και οι Grand Funk)
  Μέχρις ότου έσκασε μύτη στα σταντς του μετρό η “Αθενς Βόις“ ….

  Θα πει κανείς, ότι είναι “διανοούμενη“ οπότε δικαιούται να έχει το ακαταλόγιστο στις πολιτικού περιεχομένου δηλώσεις της. Δεν είναι η πρώτη άλλωστε, αλλά όταν προσαπαθω -κατα το δυνατόν- να αναλύσω το “ακαταλόγιστο των διανοούμενων”, άθελά μου έρχεται στο νου μου ο Μαγιακόφσκι.

 460. spiral architect said

  … πολλά εισαγωγικά. 😳

 461. munich said

  459…εμένα πάλι ο 毛泽东
  Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο της συγκεκριμένης συγγραφέα , είχαμε πιει όμως μαζί σε ένα αθηναικό πάρτυ κάποτε, αλλά πάλι σεν έκανα ποτέ διακρίσεις …

 462. Μαρία said

  440
  Η τσόντα βέβαια του άρθρου 14Β, που επιτρέπει και την κατάργηση της ΕΡΤ, φέρει και την υπογραφή του Βενιζέλου, για να μη ξεχνιόμαστε.

 463. spiral architect said

  @462: Αν δεν εκλεγεί … αχ, τι τον περιμένει! Ο Λαυρέντης ήδη του έχει ζεστάνει το στρώμα.

 464. Δεν είναι τόσο καλό όσο εκείνο του Μάγου μας, αλλά έχει πολύ γέλιο 🙂

 465. Αγγελική said

  Γς, 414, ευχαριστώ για τη βοήθεια. Αυτά που είδα μου φάνηκαν κινέζικα, κάτι ψιλοκατάλαβα, θα προσπαθήσω να το αξιοποιήσω με τη βοήθεια φίλων, γιατί η άγνοια μου θα με κάνει κομπλεξική! Πού πας ρε, λέω στον εαυτό μου, με τα κολλυβογράμματά σου μέσα στους δόκτορες;(φατσούλα)

 466. spyroszer said

  462. Ναι μην ξεχνιόμαστε.
  464. Εντάξει πολύ καλό. Θα τους ξαναστείλω το Μητσοτάκη για σπάσιμο 🙂

 467. Γς said

  465 @ Αγγελική

  Ελα τώρα. Σιγά το πράγμα.

  Για δοκίμασε τα πολύ βασικά εδώ

 468. spiral architect said

  Αποκλειστικό: Το πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ!

  ΕΡΤ 1-2-3, η Χούντα δεν ετελείωσε το 73.

  Αρθρον 7
  Το νέον πρόγραμμα άμα τη επανενάρξει διαμορφώνεται ως εξής:

  06.00:Ύμνος Τρόικας, ύμνος Αντωνίου Σαμαρά

  06.05: Βιογραφίαι Αγίων: Αντώνιος Σαμαράς

  07.30: Πρωινάδικον: «Τσιάο Σίμο Κεδίκογλου». Επανάληψις. Με την Ρούλαν Κορομηλάν και τον Σίμον Κεδίκογλου.

  08.30: Ελληνικά Επίκαιρα. Η επίσκεψις Αντωνίου Σαμαρά εις Κίναν και Αζερμπαιτζάν

  10.00: Τα εγκαίνια Ολυμπίας Οδού. Συνέντευξις με την μπλουλντόζαν.

  11.25: Χούντα, Τρόικα, Πολιτισμός. Με τον Γιώργο Μουρούτη

  12.00: Μεσημβριναί Ειδήσεις: Με τον Αντώνιον Σαμαράν μετά του Πολ Τόμσεν.

  18:00 Βιογραφίαι Αγίων: Αντώνιος Σαμαράς (Ε)

  19.00 : Το πεντάλεπτον της Χρυσής Αυγής. Εγέρθητι.

  19.05: Ελληνική ταινία. «Χούντα και παραλλαγή».

  21.00: Ανατροπή: Με τον Γιάννη Πρετεντέρη. Θέμα «Η δικτατορία της ΕΡΤ». Καλεσμένοι ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης, ο Μάκης Βορίδης και ο Μάκης Βορίδης.

  22.45: Αι ειδήσεις εις τα Καλαματιανά.

  23.00: Ξένη ταινία: «Φόρεστ Μπαμπ». Πρωταγωνιστεί ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

  23.45: Στην υγειά μας . Με τον Αντώνιον Σαμαρά. Καλεσμένοι από το ΔΝΤ, την Ευρωπαικήν Ένωσιν και την Ευρωπαϊκήν Τράπεζαν συζητούν και τραγουδούν δια την σωτηρίαν εις την χώρα μας.

  02.05: Βιογραφίαι Αγίων: Αντώνιος Σαμαράς(ΕΕ)

  03.00:Ύμνος Τρόικας, ύμνος Αντωνίου Σαμαρά.
  (από εδώ)

 469. Ηλεφούφουτος said

  468 Φτου! Με πρόλαβε!

 470. Γς said

  468:
  ωραίο

  >η Χούντα δεν ετελείωσε το 73.

  το 74

 471. @466 Γιατί αυτό με τον Πετσάλνικο πάει πίσω; 🙂

 472. spiral architect said

  Το ρεζίλι συνεχίζεται:
  Greece Is Too Slow to Bag Domain Name in Bid to Shut Broadcaster – Bloomberg

 473. Γς said

  Τι συγκινητική στιγμή. Τώρα η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ παίζει τον Εθνικό Υμνο και τα κορίτσια το ένα μετά το άλλο δακρύζουν…

 474. Αγγελική said

  Νικοκύρη, με καθυστέρηση δύο ημερών, περίπου, το σχόλιό μου εμφανίστηκε σήμερα-τώρα το είδα- κάτω από το κείμενο του Μπουκάλα περί Αυγεία. Το είχα γράψει στις 12 Ιουνίου το βράδυ και μεχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα δεν είχε μπει. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Δεν μπορεί το κοντρόλ να είχε τόοοση δουλειά. Μάλλον η δημοσιοποίηση έπαιξε το ρόλο της. Ή μήπως είμαι πολύ καχύποπτη; Τέλος πάντων, το γράφω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

 475. Αν ξενυχτάει κανείς ή είναι πρωινό πουλί, στην Huffington Post τρέχει στρογγυλή τράπεζα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

  http://live.huffingtonpost.com/r/segment/greece-state-tv/51b8bea078c90a09220000b1

  (κάπου λέγαμε για το ποια ξένα μέσα ασχολούνται, σε τι κλίμακα έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη, ποιος πλημμύρισε κτλ κτλ)

 476. sarant said

  Καλημέρα, έλειπα χτες σε κοινωνική εκδήλωση και δεν είδα καθόλου το ιστολόγιο.

  474: Το είδα ότι μπήκε το σχόλιό σου.

 477. munich said

  475 αν γίνεται ενημερώστε με αν θα τρέξει και στρογγυλή τράπεζα με την ανάμειξη των Αμερικανών στον εμφύλιο της Συρίας γατί ομολογώ δεν έχω τέτοια ευχέρεια να βρίσκω τέτοια πράγματα. Κάπως με ενδιαφέρει το θέμα και βλέπω ότι δεν πολυασχολείται ο κόσμος

 478. munich said

  βέβαι οι κακοί δεν είναι πια οι Αμερικανοί, αλλά αυτοί που ασχολούνται με τις πλημμύρες τους ….οι Τσέχοι δλδ

 479. munich said

  φυσικά δεν θα κατηγορήσω την ελληνική ειδησεογραφία που δεν έχασε μια γραμμή για την απόφαση του εκλεκτού Ομπάμα να επεμβει στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας κάπου κοντά τους, έχουν τα δικά τους ζητήματα που τους απασχολούν σημαντικά όσο κι αν έπληττε την πατρίδα τους μια φυσική καταστροφή. όχι δεν θα τους κατηγορήσε για πορκατάληψη και εσωστρέφεια

 480. Νέο Kid Στο Block said

  Μόναχε. Οι Γερμανοί είναι κακοί! (και μοχθηροί και εκδικητικοί! Βλέπε Γιουγκοσλάβια, Κύπρο κ.λ.π.). ΠΟΥΝΚΤ!

  Επί της ουσίας: ΠΟΎ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ;; Πάααλι Χαζάιν; 😦

 481. sarant said

  Νεοκίντ, καλά που έκανες το σχόλιο διότι μόλις το είδα πήρα είδηση ότι είχα ρυθμίσει σε λάθος ώρα τον αυτόματο πιλότο. Το θέμα διευθετήθηκε, ο αυτόματος πιλότος απολύθηκε (θα προσλάβω άλλον με τον μισό μισθό) και τα μεζεδάκια ανέβηκαν.

 482. munich said

  Τη Γιουγκοσλαβία τη βομβάρδισαν οι αμερικανοί
  Στην Κύπρο έκαναν εισβολή οι Τούρκοι

  Να μας πείτε ποιοι είναι οι καλοί να ξέρουμε κι εμείς

 483. Νέο Kid Στο Block said

  482.Tη Γιουγκοσλαβία τη διέλυσαν οι Γερμανοί. Επειδή τους πολέμησαν σαν σκυλιά στον Β’Παγκ.Πόλεμο.
  Την Κύπρο την εκδικήθηκαν διαλύοντας μαζί με τα πουλημένα τσιράκια τους =σφουγκοκωλάριους σε Ευρώπη και Ελλάδα, για το ανάστημα που τόλμησε να σηκώσει με το «Οχι», διαλύοντας τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας για τουλάχιστον μια δεκαετία.
  Δεν ξέρω ποιοι είναι οι καλοί. Πάντως οι πλέον κομπλεξικοί και εκδικητικοί (όπου τους παίρνει βέβαια. Στους μικρούς..) είναι αποδεδειγμένα οι καλοί μου Τεύτονες.

 484. munich said

  Η κροατία πολέμησε σα σκυλί τους Γερμανούς;

 485. munich said

  Δεν ήξερα πάντως ότι η Γερμανία ξεκίνησε τον εμφύλιο πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία ενώ οι Γιουγκοσλάβοι θέλανε να μείνουν ενωμένοι.
  αφού βφήκατε τους κακούς μπορείτε να κοιμάστε ήρεμοι, ξέρετε ποιος είναι ο εχθρός πάντα χρειάζεται να έχουμε έναν

 486. spiral architect said

  Στον ΣΚΑΙ το Confederations Cup … οι αληταράδες!

 487. Μαρία said

  Πυρετώδεις προετοιμασίες των Σωματείων Τύπου για την κυκλοφορία της απεργιακής
  «Αδέσμευτης Γνώμης» το βράδυ του Σαββάτου http://left.gr/news/pyretodeis-proetoimasies-ton-somateion-typoy-gia-tin-kykloforia-tis-apergiakis-adesmeytis#sthash.rSguJYVp.dpuf

 488. Μαρία said

  http://kasdaglis.wordpress.com/2013/06/14/%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CE%BC%CE
  %BF%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B6/

 489. Ηλεφούφουτος said

  Την Κική ή την Κοκό;

  Αδέσμευτη γνώμη να διαλέξω τώρα ή Ρίαλ Νιουζ http://www.enikos.gr/media/152658,H_Real_News_poy_kykloforei_ektaktws_apo_.html ;

 490. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Ότι το κυβερνητικό λιβανιστήρι θα το βάπτιζαν ανεξάρτητη ενημέρωση, ούτε το υπουργείο αλήθειας δεν θα το φανταζόταν.

 491. spiral architect said

  @489: Φρέντο εσπρέσο και παραλία. 😀

 492. @477 – 479 Τώρα που ξέρω ότι σας ενδιαφέρει τόσο το θέμα δε θα παραλείψω, μόλις πέσει κάτι στην αντίληψή μου θα σπεύσω να το μοιραστώ μαζί σας.
  Πάντως η πειρατική ΕΡΤ μια χαρά ασχολείται και με το θέμα του Ομπάμα, αν και στην Κρήτη είχαμε σεισμό 6 ρίχτερ και θα μπορούσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Αλλά δεν την παρακολουθείτε φαίνεται και δεν είδατε.
  Αν κατάλαβα καλά όμως, τα αμερικάνικα μέσα σας βρωμάνε επειδή δεν κάνουν στρογγυλά τραπέζια για το θέμα που σας ενδιαφέρει, τα γαλλικά επειδή έχουν κολλητιλίκια με τους Έλληνες δημοσιογράφους, τα βέλγικα τι να συζητάμε τώρα το Βέλγιο δεν υπάρχει καν, τα ισπανικά τι να μας πούνε αλληλεγγύη μεταξύ ξυπόλητων, τα εγγλέζικα μάλλον ψάχνουν να γεμίσουν την ειδησεογραφία, τα ιταλικά σίγουρα φοβούνται μην έρθει η σειρά τους, ε, τώρα μας μείνανε τ’ αδιάβλητα τα γερμανικά με τόσες πλημμύρες τι να προφτάσουνε τα έρμα.

  @491 Να ‘σαι καλά ρε Σπάιραλ, ενημερώθηκα και για την κρίση που περνάει και ο γάμος της Καγιά, είχα καημό και αγωνία.

 493. spiral architect said

  Και ΕΡΤ3 σε live streaming.

 494. Alfred E. Newman said

  @488
  Καλησπέρα Μαρία.
  Γιατί δεν χρησιμοποιείς είτε το http://tinyurl.com/ είτε το http://goo.gl/

 495. Μαρία said

  494
  Γεια σου, Αλφρέδο ακριβοθώρητε.
  Το χρησιμοποιώ, όταν δε βαριέμαι.

 496. Alfred E. Newman said

  495
  Ήταν περισσότερο αφορμή να σου στείλω τη σκέψη μου και με τσίγκλισε το μακρυνάρι της διεύθυνσης. Νάμαστε καλούτσικα.

 497. munich said

  492
  όχι, σπανίως παρακολουθώ τηλεόραση, ελπίζω να μην πέθανε κανείς στην Κρήτη. Δεν μίλησα για κανένα κράτος. Έχω μείνει στο βέλγιο στη Φλάνδρα οπότε δεν θα έλεγα ότι δεν υπάρχει καν, αλλά το γαλλικό μισό του για μας τους απο κει ήταν όντως σα να μην υπάρχει, τότε γέλαγα με αυτά βέβαια τι να κάνω…

  Είπα και ποιο πάνω είναι χρήσιμο να έχει κανείς διακριτούς εχθρούς. Το ίδιο επιθυμεί και η εξουσία γι αυτό ενίοτε τους κατασκευάζει και τους σερβίρει στο λαό για να μην ασχολείται μαζί της, χθες οι Αμερικάνοι, σήμερα οι Γερμανοί, πάντα οι μετανάστες, ολ τάιμ κλάσικ οι Εβραίοι κ.ο.κ

  Εντάξει σας καταλαβαίνω που θέλατε οι Γερμανοί δημοσιογράφοι να σκιστούν να γράφουν για την ΕΡΤ. Δεν θα ξεχάσω στην αρχή της ελληνικής κρίσης που η Αλγερινή φίλη μου είπε αγανακτiσμένη «όλο με την Ελλάδα ασχολούνται, για το πακιστάν ούτε κουβέντα!» κάτι ειχε γίνει εκέι πολύ σημαντικό για τους μουσουλμάνους

  Δεν σας κρύβω ότι με ενοχλεί να γίνονται φτηνά αστεία και ειρωνείες με τις φυσικές καταστροφές των άλλων που στοιχίζουν μάλιστα και ανθρώπινες ζωές.

 498. @497 Διαπιστώνω ότι εκεί στα μέρη σας γενικώς αυτά που λέμε σας φαίνονται «φτηνά». Και μάλλον μας περνάτε και για αγαθούς και μας κάνετε μαθηματάκια περί εχθρών και άλλων τινών. Μας βάζετε και διακριτικά στη θέση μας κουνώντας μας διδακτικά το δάχτυλο να προσέχουμε τις ειρωνείες μας. Μόνο που κανείς δεν ειρωνεύτηκε τις φυσικές καταστροφές, μην πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, άλλωστε και στην Αμερική πλήττονται δεν γράφουν όμως μόνο γι’ αυτό.

  Το όλο θέμα ξεκίνησε από το σχολιασμό της αντιμετώπισης του θέματος από τα διεθνή μέσα. Μια διαπίστωση κάναμε συγκρίνοντάς την με την αντιμετώπιση των γερμανικών, κανένα απολύτως καημό δεν είχα να γράψουν τίποτα. Ούτε και μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που το χειρίστηκαν. Εσείς χτυπιέστε να μας πείσετε ότι καλά κάνανε. Και στην τελική μπορεί καλά να κάνανε, υποχρέωσή τους είναι να ενημερώνουν τους πολίτες τους για ό,τι τους ενδιαφέρει. Όμως, μπορεί στην πολιτική ανάλυση του επιπέδου σας να μην είμαστε, αλλά δεν έχουμε και στραβομάρα. Δεν το γράψανε γιατί δεν το αξιολόγησαν, με γεια τους με χαρά τους, αφήστε μας κι εμάς στη φτήνια μας και στα συμπεράσματά μας.

  ΥΓ Αυτό με την ανυπαρξία του Βελγίου είναι παλιό ανέκδοτο, αν δεν βαριέται κανείς, ας σας το πει.

 499. spiral architect said

  Για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη πληροφόρηση … товарищи!

 500. Μαρία said

  Ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ δεν εκπέμπει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές αρνούμενος να πειθαρχήσει στις «υποδείξεις» των συνδικαλιστικών ενώσεων δημοσιογράφων, οι οποίες επιχειρούν να επιβάλουν μονομερή και αντιδεοντολογική κάλυψη των γεγονότων που διαδραματίζονται με αφορμή την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ.
  http://www.skai.gr/news/greece/article/234962/anakoinosi-skai/#disqus_thread

 501. Ηλεφούφουτος said

  Στη συζήτηση που μάλλον συνοψίζεται στο:
  – Διαπιστώνεται ότι ο γερμανικός Τύπος ευθυγραμμίζεται ως αναμενόμενο με τα συμφέροντα και την εξωτερική πολιτική της χώρας του (όπως θα έκανε αντίστοιχα ο γαλλικός, βρετανικός κλπ.) αποσιωπώντας τις εκτροπές της τρικομματικής
  – Μα τι θέλετε, να ασχολείται ο γερμανικός Τύπος με τα της Ελλάδας; Δεν είναι η Ελλάδα το κέντρο του κόσμου, επαρχιώτες!

  …αν δεν κάνω δικό μου σχόλιο είναι γιατι με κάλυψε η Ιμορ 498

 502. physicist said

  #501. … αποσιωπώντας τις εκτροπές της τρικομματικής.

  Καλό θα ήτανε να έχουμε και μιαν επαφή με την πραγματικότητα προτού συνοψίσουμε. Τουλάχιστον εμείς οι εραστές των μύθων κάνουμε μερικά reality check πότε-πότε.

  Δύο ενδεικτικά για να μην το γεμίσω συνδέσμους:

  http://www.sueddeutsche.de/medien/griechenland-schliesst-rundfunkanstalt-was-hier-passiert-haben-bisher-nur-diktatoren-gemacht-1.1694663

  http://taz.de/Rebecca-Harms-ueber-Griechenland/!118112/

 503. Μαρία said

  501, 502
  Κοίταξα πριν απο λίγο τα σχετικά άρθρα στη FAZ και μου έκανε εντύπωση οτι είναι στη στήλη της οικονομίας κι όχι της πολιτικής.
  Σχετικό:
  http://left.gr/news/loyketo-tis-ert-sto-epikentro-393-diethni-mme-455-dimosiografoi-kai-7000-reportaz

 504. physicist said

  #503. — Όχι, Μαρία. Από τα πέντε άρθρα που βρήκα στην FAZ, δύο είναι στη στήλη της Οικονομίας και τρία στο Feuilleton, που είναι ο φυσικός χώρος που έχει αυτή η εφημερίδα για ζητήματα σχετικά με τα ΜΜΕ:

  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/schliessung-des-griechischen-staatsrundfunks-das-war-kein-blitz-aus-heiterem-himmel-12219214.html

  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/griechenland-stellt-staatlichen-rundfunk-ein-tausende-demonstrieren-gegen-abschaltung-12218508.html

  http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/sparmassnahmen-griechischer-staatsrundfunk-sendet-nicht-mehr-12218873.html

 505. Μαρία said

  504
  οκ, 2 είδα κι εγώ στην οικονομία κι ένα του Γαλιατσάτου στο Feuilleton. Τα περι φυσικού χώρου δεν τα ήξερα.

  Και μια που σε πετυχαίνω, ένα βιβλίο σχετικό με παλιά συζήτηση, που το αγόρασα, αφού το έμαθα απο εκπομπή της ΕΤ3
  http://www.cup.gr/%CE%97-%CE%9A%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%97-%CE%A3%CE%A4%CE%97-%CE%A6%CE%A5%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%97-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%92%CE%91%CE%AA%CE%9C%CE%91%CE%A1%CE%97%CE%A3_p-279880.aspx?LangId=1
  Θα γκρινιάξει πάλι ο Αλφρέδος 🙂

 506. spiral architect said

  Μη με παρεξηγείτε, είμαι σε επιτροπή:

 507. Γς said

  Πολύ ωραία πάλι χτες στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Τουλάχιστον περπατάμε λίγο. Εννοώ από το μακρινό σημείο που μπορούμε να παρκάρουμε. Ωραία τα ιστορικά ακούσματα από τα μεγάφωνα. Του τρίτου λ.χ. του Χατζιδάκι που πέθανε σαν χτες.
  Μοιράζανε και την Εφημερίδα των Απεργών στα ΜΜΕ.
  Με επικεφαλίδα Succ…ERT story. Εντάξει παραπέμπει στο Success story του Σαμαρά.
  Αλλά το Succ; Με ρώτησε η κυρά.
  -Ξέρω εγώ. Της είπα. Ισως επειδή τον ήπιαμε (suck)

 508. sarant said

  506: Τι επιτροπή όμως;

  507: Και με το μετρό να πας πρέπει να περπατήσεις, γενικά θέλει περπάτημα η ΕΡΤ

 509. spiral architect said

  @508α: Δεν είπε σε τι αντικειμένου επιτροπή (επιτροπεία όπως λέει ο Τράγκας) είναι, τις τελευταίες μέρες βρίσκει όμως χρόνο για να πει παντού όπου την καλέσουν ότι, για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που έκλεισαν φταίει η ΕΣΗΕΑ! 😛

 510. @506: Δεν το πιστεύω ότι αυτή η γυναίκα είναι στην Βουλή!
  Πόσο πιο κάτω πια;

 511. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Αντιλαμβάνομαι ότι δεν θα καταλάβετε γρι από ατά που γράφει, όπως δεν καταλάβατε το άρθρο του Πάσχου, αλλά σας παρακαλώ, μη ψάξετε για τον κουμπάρο και το βαφτιστήρι. Γενικώς, περιοριστείτε στα γραπτά του και μη κάνετε φύλλο και φτερό την ζωή του. Αντιλαμβάνομαι, ζητώ το ακατόρθωτο.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=25291

 512. spiral architect said

  Αννα Συνοδινού για την ΕΡΤ, χθες αργά το βράδυ στην ΕΡΤ:
  «… Ποιος είναι ο κλειδοκράτορας της Ελλάδας; Ποιος κλείνει και ανοίγει ζωές; … «

 513. 511 Χα, χα, αρκεί να το συγκρίνει κανείς με το τι έγραφε ο ίδιος πριν από το αβυσσαλέο διάστημα των τριών ημερών: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=25188

 514. physicist said

  #505. — Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, Μαρία. Το διάβασες το βιβλίο; Τι γνώμη έχεις;

 515. spiral architect said

  O κουραδόμαγκας κάνει τώρα προπαγάνδα αλά Ερντογάν από τη διπλανή καρτέλα ΕΡΤ.

 516. π2 said

  513: Κι όμως Δύτη, το ένα συνδέεται με το άλλο. Η προσπάθεια δημιουργίας ενός πολιτικού φορέα-αχταρμά, που θα έχει μέσα τα πάντα, από Μπουτάρη και Κομίνη μέχρι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τους φιλελεύθερους κάθε απόχρωσης να εργάζονται με τροτσκιστικό πάθος για τον εισοδισμό σ’ ένα τέτοιο σχήμα, είναι μια προσπάθεια που σχετίζεται άμεσα με την ενίσχυση της ΝΔ. Είναι το plan B. Από τη μια ο Ηγέτης με τον Χρύσανθο και τον Φαήλο, από την άλλη οι βδελυροί αριστεροί, και στο μέσον η βαλκανική τουρλού Ελιά για να χωρούν όσοι διστάζουν μεν να ψηφίσουν τον Ηγέτη αλλά φοβούνται και τους εαμοβουλγάρους. Μετά τις εκλογές, ο Ηγέτης πάλι θα ηγηθεί.

 517. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Αναμενόμενη η αντίδραση. Άδικα έκανα το κήρυγμα να μην ασχοληθείς πέρα από το συγκεκριμένο άρθρο. Γενικώς να μη κάνεις φύλλο και φτερό τη ζωή του, και σε αυτό συμπεριλαμβάνετε τι έγραψε χθες και τι θα γράψει αύριο. Περιορείσου στο συγκεκριμένο άρθρο, τίποτα άλλο. Υπερέβη τις δυνατότητες σου, το αντιλαμβάνομαι.

 518. Γς said

  517:
  Περιορίσου στο «περιορίσου» και άσε το
  >Περιορείσου

 519. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η ταπεινότητά μου δεν έχει εξασκηθεί στη λογική όσο… ωχ, πάλι κάνω φύλλο και φτερό τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.

 520. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Επίσης λίγη έως καθόλου αξία έχoyn αν είναι κουραδόμαγκας, μάγκας, καργιόλης, μαλάκας, πούστης, νταβατζής και ως το καθεξής αν όλα αυτά είναι ανορθόγραφα.

 521. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Το νέο είδωλο μου. Τι ήταν χθες και τι θα είναι αύριο, τελείως αδιάφορο.

  http://www.tovima.gr/webtv/#421209

 522. spiral architect said

  @516: Πιδύε, έβλεπες στη ΝΕΤ το Borgen; Έδειχνε το δρόμο που περιγράφεις μια χαρά. 😉

 523. Σαμαρά στο Ναύπλιο είδατε; Υποσχέθηκε μια «Ελλάδα αγνώριστη»!
  Όχι ότι αμφιβάλλαμε δηλαδή…

  Δυναμικός, θαρραλέος, σκέτος… Ερντογάν!

 524. Είμαστε αμαρτωλοί αλλά σεμνά και ταπεινά με τη βοήθεια της Παναγίας θα τηνε κάνουμε αγνώριστη όντως. Έχουμε νέο Μεσσία μαζί με τους απόστολούς του.

 525. sarant said

  523: Γιαλαντζί Ταγίπ όμως. Έσπασε και αβγά παρουσία του πελάτη;

 526. Alfred E. Newman said

  Αφιερωμένο στον Δοξιάδη και σε ορισμένους συμμετέχοντες στο παρόν (όχι σε όλους)

  Those are my principles, and if you don’t like them… well, I have others.
  Groucho Marx

 527. Γς said

  Να βάλουμε και καμιά διαφήμιση, στο σημείο αυτό

 528. spiral architect said

  Τουίτ ενός εξαιρετικού δημοσιογράφου, ανταποκριτή και μισθωτού της ΕΡΤ, από το Τελ-Αβίβ:
  (μάλλον το τελευταίο)

  Σύμφωνα με τη σήμανση στη NOVA το μαύρο πρόγραμμα της ΕΤ1, ΝΕΤ & ΕΤ3 είναι κατάλληλο για όλους #ert— panos haritos (@panosharitos) June 15, 2013

 529. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Πάντως αν ο Χατζιδάκις ζούσε, θα έδινε συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ για την ανατινάξουν. Στο επόμενο βίντεο, όπου αυριανή, αυριανισμός, άκουγε σύριζα, συριζαϊσμός

  http://www.youtube.com/watch?v=DlWkf5-yhcw

 530. spiral architect said

  @526: Μην τους βάζεις δύσκολα ρε Αλφρέδε, ήδη έχουν πάθει overburning μονομανίας λόγω της άσπρης σκόνης του Καββαδία

 531. Αν αυτό το άρθρο είναι ακριβές, παίρνω πίσω τα των γερμανικών μέσων, ασχολούνται και μάλιστα με την ουσία του θέματος.

  Εδώ η απόδειξη ή άντε έστω μια ένδειξη για του λόγους που έκλεισε η ΕΡΤ, ξέρετε διαφθορά, αναποτελεσματικότητα, δεν μας παίζουν οι μπάσταρδοι, τέτοια.

  Να πω πάντως πως η πειρατική ΕΡΤ κάνει εκτενή ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στην Τουρκία και πολλά διεθνούς ενδιαφέροντος θέματα, μέχρι και για τους σεισμούς στο Μεξικό είπε. Τα μέγκα αντέννα σκάι, παίζουν τον παπά και μαγειρεύουν….

 532. physicist said

  #530. — Σπειροειδή, αυτά είναι προπαγάνδα των Γερμανών. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έδωσες σύνδεσμο σε σάιτ του Πολυτεχνείου του Μονάχου, του αγαπημένου παιδιού της Βαυαρικής Κυβέρνησης.

 533. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  526 υποπτεύομαι ότι αναφέρεσαι σε μένα. Οπότε διευκρινίζω. Δεν άλλαξαν οι αξίες. Αυτές παραμένουν και είναι μεταρρύθμιση, αλλαγή κτλ. Αν αυτά τα προσφέρει η ΝΔ, στην συγκεκριμένη περίπτωση ήδη το έκανε (δεν υπόσχεται απλώς ότι θα το κάνει), τότε ζήτω αυτή. Το είπα και το επαναλαμβάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συντήρηση και οπισθοδρόμηση.

 534. spiral architect said

  @532: Κιντ, οφείλω να είμαι αντικειμενικός. 😉
  (όπως θα’ λεγε και ο Σίμος)

 535. 492,
  «κρίση που περνάει και ο γάμος της Καγιά»

  Ιμμόρ,

  Η Καγιά στην κρίση της φαίνεται πως φτιάχνει καγιανά, που, ως γνωστόν, δεν γίνονται αν δεν σπάσεις αυγά…
  (Την καταλαβαίνουμε, γιατί όλη η χώρα είναι προ πολλού – και πάλι ως γνωστόν – εντελώς broke…)

  Σπασίμπα

 536. Νέο Kid Στο Block said

  536. Σπαστικέ!… 😆

 537. Νέο Kid Στο Block said

  Μα που να brake a leg o απρόσεχτος μουά. Στο 535. που τα σπάει πήγαινε το 536. Any braking news, michael? 🙂

 538. sarant said

  535: Και προφητικό το σχόλιο 🙂

 539. Νέο Kid Στο Block said

  brake έγραψα;; α καλάαα, πάο για ύπνω να μη σας σπάο (=break)τα νέβρα άλο. 🙂

 540. @535 🙂 🙂 🙂

  Πάντως ο Σαμαράς κατάφερε να αποδείξει ότι στον Περισσό έχουν χιούμορ, να κατεβαίνει το ΠΑΜΕ σε κοινή πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, να εκπέμπει η ΕΡΤ παγκοσμίως και να κάνει το καλύτερο δημοσιογραφικό πρόγραμμα έβερ. Το λες και σαξές στόρυ 🙂

 541. Γς said

  540:
  ψώνιο!

  Γιατί μόνο αυτός έχει το «γνώθι σαυτόν»

  536 536

 542. Γς said

  542:

  ψώνιο!

 543. Γς said

  541:
  Δεν αναφερόμουν στο #540
  Προσπαθούσα να κάνω το λάθος του Νεοκιντ #536

 544. spiral architect said

  Παιδιά, διαβάστε οπωσδήποτε το παρακάτω:

  Ποιος ο ρόλος της Digea στο κλείσιμο της ΕΡΤ;

  και θα μάθετε -μεταξύ άλλων- γιατί απέλυσαν απ’ την ΕΡΤ αυτόν που έφερε το HD στην Ελλάδα και πως, από δυο παρόχους επίγειου ψηφιακού σήματος θα καταλήξουμε οσονούπω σε ένα, μοναδικό και κοινοπρακτικό.
  (των γνωστών εργολαβικών οικογενειών)

 545. Γς said

  544:
  Ευτυχώς που δεν εκπέμπουν ψηφιακά τα μπλόγκ.
  Με τέτοιες καταγγελίες για την κυρία, σαν τη δική σου, από αύριο θα επικοινωνούσαμε με πολυγραφημένες σελίδες. Εννοώ του πολυγράφου (λέϊτ 60ς έρλυ 70ς)

 546. spiral architect said

  @545: ΓουΣού, μεγάλη μπουκιά φάε … 🙄

 547. spiral architect said

  H οικογένεια Κλικλίκου σας πληροφορεί υπεύθυνα.
  (καθότι, όποιος έχει χεσμένη τη φωλιά του …)

 548. Άφωνος said

  Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν υποχωρεί και ο Σαμαράς ότι δεν θα κάνει πίσω.

 549. Γς said

  548:
  >Το τηλεφωνικό μας κέντρο έχει λάβει εκπαίδευση

 550. Γς said

  549:
  Ηταν για την Digea του #547

 551. spiral architect said

  Πάνος χαρίτος – Τελ-Αβίβ: Το παρασκήνιο του χθεσινού κοψίματος του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ στο Ισραήλ.

 552. gryphon said

  544
  Σε αυτό μπορει να έχεις και δίκιο.Πρεπει να υπαρχει πολυ παρασκηνιο με τήν digea.Γενικά παντως ολη η ιστορια με τά διαφορα τηλεοπτικά στανταρ απο παλια με την αναλογικη τηλεόραση μεχρι προσφατα με τά ψηφιακα ειναι πολυ αμαρτωλη και έχει κοστισει και παρα πολλα πεταμενα λεφτα.Απο τήν εποχη που ενω ολος ο κοσμος επελεγε pal η ερτ λογω του Ελλας Γαλλια συμμαχια επελεξε το secam (ξερεις εκεινο το συστημα που εδειχνε τα προσωπα μπλε τον ουρανο πρασινο τήν θαλασσα κοκκινη κλπ) και ξοδεψε μετα πολλα εκατομμυρια για να αλλαξει ολα τα μηχανηματα σε αυτο που επρεπε να ειχε επιλεξει εξ αρχης.Η πιό προσφατα που ενω ολος ο κοσμος πηγαινε στο mpeg 4 πηρε mpeg 2 (παρ’ολο που το mpeg2 της ερτ ειχε καλυτερη εικονα απο το ψευτο hd της digea για να πω τήν αληθεια).
  Αυτα βεβαια ειναι θεματα που δεν εχουν αμεση σχεση με την συζητηση γιά το κλεισιμο τής ερτ αλλα εχει καποια αξια για να δει κανεις ποσο πισω ειμαστε τεχνολογικα και ποσο εξαρτημενοι.Οταν η αντιστοιχη ερτ της Ιαπωνιας το ΝΗΚ εξελισει το ιδιο νεα συστηματα εκπομπης και μηχανηματα εχουν ηδη εκπομπες 4Κ και πανε σε λιγο σε 8Κ στην ερτ και τήν digea παλευουν με τα 720 και ειναι ζητημα αν ξερουν γι’αυτα τιποτε περισσοτερο απο το να πατανε τα κουμπια ον οφ σε καποια μηχανηματα.Τριτος κοσμος και πιο κατω.

 553. spiral architect said

  @552: gryphon, τεχνικά πάντα μιλώντας, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
  Το mpeg4 λόγω του αλγορίθμου συμπίεσης μεταφέρει μεγαλύτερη και περισσότερη πληροφορία (παράδειγμα έχει τη δυνατότητα για πολυκάναλο περιφερειακό ήχο στην tv, πράγμα που δεν κάνει το mpeg2), αλλά το μυστικό είναι ότι, δίνει τη δυνατότητα στη Digea να γίνει και internet provider μέσω επίγειου τηλεοπτικού σήματος.
  Σατανικό, ε; Θα πληρώνεις τη Digea για να σου ξεκλειδώσει π.χ. το novasports που τώρα έρχεται στο μπουκέτο της κλειδωμένο.

  Εν πολλοίς το τυράκι ήταν το mpeg4 και το HD, (που ακόμα δεν είδαμε απ’ την Digea) η φάκα είναι το payable ξεκλείδωμα και παροχή internet.

 554. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Αυτά είναι νομικά θέματα και θέματα εμπορίου. Αν ο καθένας μπορεί να υφαρπάξει το εμπορικό σήμα μιας εταιρίας που καταργήθηκε. Η μετάδοση από τον δορυφόρο κοστίζει αρκετά εκατομμύρια, ο λογαριασμός να σταλεί στην EBU. Από την μια κατηγορείτε την διγεα για ασυδοσία, από την άλλη απαιτείτε να ασυδοτήσει. Άβυσσος η ψυχή των οπισθοδρομικών συντηρητικών. Υπάρχει εποπτεύων αρχή, και δη αυτή είναι κρατική εφόσον λατρεύετε τόσο πολύ το κράτος, και η διγεα οφείλει να υπακούσει στις εντολές της. Γενικώς, η συνομωσιολογία πεθαμό δεν έχει.

 555. spiral architect said

  σπάστα μπρος σου και ξαναρίχτα!

 556. Αφωνος said

  Η εποπτεύων αρχή ειναι το υπουργείο αλήθειας.

 557. Νίκος Μαστρακούλης said

  Στιγμές απείρου κάλλους:
  Παρουσιάστρια ΕΡΤ: Μόλις ήρθε μια είδηση από το διεθνές, τηλεφώνημα Μέρκελ σε Σαμαρά.
  Κραουνάκης: Ά στο διάλο!
  🙂

 558. spiral architect said

  Ετσι ξεδιάντροπα, έτσι όπως τον ΟΠΑΠ στον Τίγρη. 😦

 559. Gpoint said

  # 558

  Ωπα !
  Αλλο τι γράφουν οι φυλλάδες της ΑΕΚ κι άλλο τι ισχύει :
  Ο Μελισσανίδης μετέχει με 10% στην εταιρία του Τσέχου που πήρε το 33% του ΟΠΑΠ, δηλαδή το συνηθισμένο μέχρι 5% που παίρνει κάποιος που «τρέχει» την δουλειά ή πουλάει προστασία.
  Και φυσικά στην ΑΕΚ δεν βάζει φράγκο λόγω Γ Εθνικής, έλεγε κάτι μεγάλα λόγια για το Ελληνικό αλλά τελικά προτίμησε να μη ξοδεύσει αλλά να πάει ΟΑΚΑ όπου μπορεί να καθυστερεί το νοίκι κατά βούληση
  Κάπου δυσκολεύεται, είναι φανερό, μ.ονο κάτι ψιλά για τον Ανάκογλου έδειξε, τα άλλα είναι κιτρινόμαυρα όνειρα

 560. Gpoint said

  Οσον αφορά το γήπεδο σε σύνολο 60 μυρίων θα δανεισθεί από τράπεζα 20, άλλα 20 βάζουν οι γνωστοί αμέτοχοι, ο ίδιος 5 (λέει) και ψάχνει τα υπόλοιπα 15. Μεταξύ μας μάλλον περιμένει να πουλήσει τα διαρκείας για να βάλει τα δικά του 5, σιγά μην κάνει μεταγραφές

  Το χρήμα, ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται

 561. Μαρία said

  Μήπως να γίνουμε λίγο Ερντογάν-βλ. πώς καθάρισε την πλατεία;Αρκετά με την αριστερή φασιστοπαρέα που κάνει ό,τ…
  http://politwoops.igraphics.gr/

  Κάδος αντί κλάδος ελαίας, ούτε επίτηδες να το έκανε η Γιαννακάκη.

 562. spiral architect said

  Ο Δημήτρης Παπαχρήστος χθες:

 563. spiral architect said

  @512: Αννα Συνοδινού:

 564. spiral architect said

  Ορμώμενος απ’ το τελευταίο και απ’ όσο πήρε το μάτι μου τις τελευταίες μέρες, κανένας απ’ τους «συναδέλφους» των «άλλων μαγαζιών» δεν είπε έστω μερικά λόγια υποστήριξης για την ΕΡΤ.
  Κανένας!
  Άραγε ποιος θα «κλάψει» αυτους τους «συναδέλφους» στο μέλλον;

  Μόνο οι συνήθεις ύποπτοι.
  (εδώ τα εισαγωγικά θαρρώ ότι, χρειάζονται)

 565. physicist said

  http://www.esiea.gr/gr/2arxeio/2013/06/30.htm

  Αν αυτός ο σύνδεσμος είναι γνήσιος, τότε πάμε από τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης στον αυταρχισμό της ΕΣΗΕΑ. Η τελευταία φορά που κάποιος αποφάσισε ποιες εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και ποιες όχι ήταν επί Χούντας.

 566. spiral architect said

  @565: Πόλεμος Φυσικέ μου!
  Αρκεί οι της άλλης μεριάς (ΕΣΗΕΑ) να μην έχουν άσφαιρα, ή τσιφτέδες απέναντι στα πενηντάρια.
  ___________

  Τα συμφέροντα και η διαφθορά δια του πληκτρολογίου του Γιώργου Κογιάννη, πρώην διευθυντή ειδήσεων ΕΡΤ:
  [..] Γι αυτό, με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την αποκλείσατε από τον διαγωνισμό για την εκχώρηση των δικτύων διανομής ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στη χώρα, που θα γίνει τέλος Ιουνίου; Αφού η ΕΡΤ, με απόφασή σας, δεν υπάρχει, μοναδικός διεκδικητής θα είναι η DIGEA, ιδιοκτησίας των κυρίων Βαρδινιοαγιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Κυριακού, Αλαφούζου και Κοντομηνά. Τυχαία σύμπτωση; […]

 567. physicist said

  #566. — Πρόσεξε, Σπειροειδή. Αυτό είναι το λεξιλόγιο κι αυτές είναι και οι πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εχθροί της Δημοκρατίας. Η πράξη της ΕΣΗΕΑ δεν είναι λιγότερο κατάπτυστη από εκείνη της Κυβέρνησης, και δεν δικαιολογείται από καμία περίσταση.

 568. Γς said

  563:
  Η καλή μας Αννα Συνοδινού!
  Του θεάτρου, της Επιδαύρου, της καρδιάς μας.
  Το κοριτσάκι του 4ου Γυμνασίου Θηλέων στο Παγκράτι.
  Δίπλα στο 7ο των Αρρένων

 569. spiral architect said

  @567: Φυσικέ, υπό Κ.Σ. το δέχομαι κι εγώ. Εδώ όμως και μερικά χρόνια το κοινωνικό συμβόλαιο σταδιακά σκιζόταν και πλέον δεν υφίσταται.
  Έτσι ενδεχομένως τα ματάκια μας να δουν πολλά …

 570. physicist said

  #569. — Αγαπητέ Σπειροειδή, δεν αποκαθίσταται μ’ αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό συμβόλαιο. Δεν είναι δυνατόν Κυβέρνηση να κλείνει σε μια νύχτα τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση που η ίδια οδήγησε στην απαξίωση. Δεν είναι δυνατόν η απάντηση σ’ αυτόν τον αυταρχισμό από κείνους που λένε ότι υπερασπίζονται τη Δημοκρατία να δείνουν επιλεκτικά άδεια κυκλοφορίας μόνο στις εφημερίδες που τους αρέσουν. Αυτά δεν δικαιολογούνται με τίποτα. Απλώς επιβεβαιώνουν, στο δικό μου μυαλό, την εικόνα της απόγνωσης σε όλες τις κατευθύνσεις.

 571. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Αυτό είναι το τέλος της παντοδύναμης ΕΣΗΕΑ. Οι κόκκινοι φασίστες δεν χαμπέρνουν (όπως τα ξαδέρφια τους) από δημοκρατία. Έχουν πόλεμο και εχθρός τους η δημοκρατία. Αποφασίζουν και διατάσσουν. Πάντως η ρεαλ κυκλοφόρησε, το ΒΗΜΑ και πολλές άλλες. Θα τους διαγράψουν όλους.

  Όπως σε κάθε κηδεία, μαζεύονται γύρο από τον νεκρό και θυμούνται μόνο τα καλά και ευχάριστα. Αν ήμουν του επαγγέλματος, θα έκανα σε ένα βίντεο μια συρραφή με τις δηλώσεις όλων αυτών που παρελαύνουν από τις οθόνες με τις κατάπτυστες δηλώσεις τους. Τις παλιές δηλώσεις, αυτές που καθύβριζαν την ΕΡΤ, και συνοψίζονται τόσο εύλογα σε μια λαϊκή φράση. Ένα απέραντο μπορντέλο είναι η ΕΡΤ, τίποτα δεν γίνεται με δαύτους. Το δίλημμα μου είναι, να τους έφτυνα τότε, ή να τους φτύσω τώρα. Για να ΄με μέσα σε κάθε περίσταση, λέω να κάνω και τα δυο. Άσε καλύτερα, δεν αξίζουν δεκάρα και το σάλιο άδικα θα πάει. Υποκριτές.

 572. sarant said

  Και μια απάντηση στον πρωθυπουργό:
  http://tvxs.gr/news/%CE%AD%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%88%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BD/%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-m%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7

 573. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Τώρα βγαίνουν οι πρώην διευθυντές να καταγγέιλλουν τις ατασθαλίες του κυβερνώντος κόμματος (πρώην και νυν), τις επεμβάσεις στην ΕΡΤ, που οι ίδιοι εν συνεχεία όσο ήταν στην διεύθυνση τις υπέγραφαν και πρόθυμα τις υλοποιούσαν κατά γράμμα. Ξέχωρα από την μειωμένη αξιοπιστία που έχουν, διότι τους κατατάσσει ένοχους και ένοχος ένοχου κτλ, αλλά ταυτοχρόνως στην κουταμάρα τους δίνουν ένα ακαταμάχητο επιχείρημα γιατί πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ ώστε ποτέ να μην ανοίξει αν δεν υπάρξει διασφάλιση ότι κανείς δεν θα μπορέσει να επέμβει στην λειτουργία της και επίσης ότι οι διευθυντές θα σέβονται την υπογραφή τους.

 574. spiral architect said

  Περί πολέμου που έλεγα πριν.
  (σώπασε κυρά Δέσποινα …)

 575. Γς said

  572:
  Πολύ καλή απάντηση! Μπράβο του.
  Πληρωμένη απάντηση, που λένε.

  Αλλά γιατί αλήθεια το λέμε έτσι;

 576. sarant said

  Παλιά υπήρχε δυνατότητα στο ταχυδρομείο να στείλεις γράμμα σε κάποιον και να πληρώσεις και την απάντησή του, οπότε έλεγες «με πληρωμένη απάντηση», Αν θυμάμαι καλά, δηλαδή.

 577. Γς said

  576:
  😉

 578. physicist said

  #576. — Θυμάμαι πόση εντύπωση μού είχε κάνει το αντίστοιχο για τηλεφωνήματα στην Αμερική, το λεγόμενο collect call ή call collect. Νικοκύρη, πάω στοίχημα ότι θα υπάρχει ταινία με το σχετικό μαργαριτάρι στους υπότιτλους. 🙂

 579. @567 Η πράξη της ΕΣΗΕΑ δεν είναι λιγότερο κατάπτυστη από εκείνη της Κυβέρνησης, και δεν δικαιολογείται από καμία περίσταση. Μην μου αγχώνεσαι και ταράζονται οι ίσες αποστάσεις! Η ΕΣΗΕΑ και γενικότερα οι απεργίες μπορεί να είναι απειλή για τη Δημοκρατία, αλλά οι εφημερίδες τυπώθηκαν υπό την προστασία των ΜΑΤ και ο ελεύθερος δημοσιογραφικός λόγος δεν φιμώθηκε. Άσε που και τα κανάλια τη γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια, διότι ως γνωστόν η Δημοκρατία και η αντικειμενική ενημέρωση αβάν του και δε συμμαζεύεται.

 580. physicist said

  #579. — Η ΕΣΗΕΑ και γενικότερα οι απεργίες μπορεί να είναι απειλή για τη Δημοκρατία …

  Ντροπή, Ιμμόρ, και λυπάμαι πολύ που ρίχνεις τόσο το επίπεδο ώστε να μου βάζεις στο στόμα πράγματα που δεν είπα κι ούτε καν φαντάστηκα.

 581. IN said

  576: Έχω την εντύπωση ότι η πληρωμένη απάντηση ήταν στα τηλεγραφήματα (πολύ διαδεδομένα μία εποχή, όταν δεν υπήρχαν η ήταν πολύ σπάνια τα τηλέφωνα και τα γράμματα ήταν πολύ αργά γι’ αυτό που ήθελες). Έστελνες π.χ. τηλεγράφημα στο Σαραντάκο «Έρχομαι Αθήνα 20.6 μπορείς να με φιλοξενήσεις για καμιά δυο μέρες;» και πλήρωνες και την απάντηση, ώστε ο υπάλληλος που παρέδιδε το τηλεγράφημα στο Σαραντάκο να πάρει αμέσως και την απάντησή του («Κανένα πρόβλημα, έλα») , να την παραδώσει στο τηλεγραφείο και να σου έλθει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να ξέρεις τι να κάνεις.

 582. @580 Μα δε τα έβαλα στο δικό σου στόμα, αυτά που είπες τα έβαλα με πλάγια. Δική μου ερμηνεία είναι, αυτών που λες όπως: Η τελευταία φορά που κάποιος αποφάσισε ποιες εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν και ποιες όχι ήταν επί Χούντας.
  Η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει απεργία και στα πλαίσια αυτά έβγαλε και την οδηγία. Τώρα αν ούτε καν τα φαντάστηκες, σου προτείνω να σκέφτεσαι δυο φορές τι γράφεις, γιατί από τους παραλληλισμούς που κάνεις άλλα φαντάζεσαι και άλλα φαίνονται.

  Τώρα για το ποιος θα πρέπει να ντρέπεται, εγώ που ερμηνεύω αυτά που λες ή εσύ που κρατάς ίσες αποστάσεις μεταξύ Κυβέρνησης και ΕΣΗΕΑ και μετράς με το ίδιο μετράδι, ας μην το σχολιάσουμε καλύτερα.

 583. Ενημερωτικά, κατατέθηκε αγωγή από τους καναλάρχες κατά της της ΠΟΣΠΕΡΤ (και της ΕΣΗΕΑ νομίζω αλλά δεν είμαι σίγουρη) για απαγόρευση της απεργίας λόγω μείωσης τηλεθέασης, τώρα αλλά και μελλοντικά . Απαγόρευση της απεργίας. Μελλοντικά. Αυτό.

 584. physicist said

  #582. — Αν θέλεις να κάνεις υπονοούμενα για την Κυβέρνηση, μην τα παραθέτεις τόσο συγκεκαλυμμένα σε απάντησή σου σε μένα. Να μιλάμε ξεκάθαρα.

  Εμένα με απωθεί ανακοίνωση οποιουδήποτε έχει το θράσος να αποφασίζει σε ποια εφημερίδα θα δώσει άδεια να βγει, και να δίνει μόνο σε κείνες που συμφωνούν μαζί του. Δεν θα κουβεντιάσω τώρα πώς μετράμε τις αποστάσεις, καταντάει γελοίο.

 585. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Τους βουλευτές γιατί τους έχουν φιμώσει και απαγορεύσει να βγουν στον αέρα να πουν τι γνώμη τους. Εκτός της ΝΔ, κανείς άλλος δεν μιλά. Φοβούνται μη τους ξεφύγει καμιά κουβέντα και μετά δεν συμμαζεύεται, αναρωτιέμαι. Στον έντυπο τύπο εύκολα λογοκρίνεις, ο ζωντανός λόγος έχει τις δυσκολίες του.

  http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.media&id=25316

 586. Γς said

  378:
  Και θυμάμαι μια δικιά μου από την ελλάδα που ήθελε να πάρει collect το σπίτι της. Κι άρχισε να ρωτάει η τηλεφωνήτρια στο Λας Βέγγας τη γιαγια της στο Γουδί τα σχετικά.
  Δεν μπορούσαν βέβαια να συνεννοηθούν. Οπότε η μικρά:
  -Πες “γες” ρε γιαγιά!

  Κι ένα άλλο σχετικό:
  -Που να σε φάει ο κόρακας.
  Η μακαρίτισσα στον ρουφιάνο (που έφτιαχνε τη στέγη) που δεν καταλάβαινε αγγλικά και που έκανε πολύ φασαρία.
  Μάλλον από τους Βιετναμέζους, που είχαν γεμίσει το Τέξας τότε.
  Και συνέχισε να τον στολίζει στα Ελληνικά.

  Κι ο γιός μου το βράδυ:
  -Εχασες! Να δεις μια φάση τρομερής συνεννόησης.
  Η γυναίκα σου στα ελληνικά και ο μάγκας στα κινέζικα.
  Κινέζικα γι αυτήν Γκρικ του χιμ.

 587. Μαρία said

  570
  >μόνο στις εφημερίδες που τους αρέσουν

  Φυσικέ, η απεργοσπασία δεν είναι θέμα γούστου. Θα πρόσεξες φαντάζομαι τη λεπτομέρεια οτι κυκλοφορούν απεργιακά φύλλα μόνο εκείνων των εφημερίδων που σεβάστηκαν την απεργία και δεν κυκλοφόρησαν το ΣΚ.

 588. spiral architect said

  Για ψάξτε λίγο τους δέκτες σας:
  Εκπέμπει η ΝΕΡΙΤ, θα δείξει το διάγγελμα Σαμαρά;
  και δείτε και τα στοιχεία σήματος, ή όπως αλλιώς δείχνει τον πάροχο στο κάθε κανάλι η τιβί σας.

 589. physicist said

  #587. — Μαρία, η απεργία είναι δικαίωμα, όχι καταναγκασμός, και μάλιστα με τις ασφαλιστικές εισφορές των δημοσιογράφων να παίζονται κορώνα-γράμματα.

 590. Νίκος Μαστρακούλης said

  589: Συλλογικό δικαίωμα, εξ ου και την αποφασίζει και τη διαχειρίζεται το συλλογικό όργανο.

 591. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Το συλλογικό δικαίωμα είναι να κηρύσσεις απεργίες, όχι να διατάζεις ποιες θα εκδοθούν και ποιες θα φαλιρίσουν. Βέβαια στην χώρα του παραλόγου όλα είναι δυνατά. Το συλλογικό δικαίωμα να κλείνεις δρόμους και να ντρέπεται ο πολίτης να αρθρώσει λέξη από το φόβο μη τον πουν αντιδραστικό (παλαιότερα) ή φασίστα (σήμερα).

 592. @584 Κανένα υπονοούμενο δεν κάνω για την Κυβέρνηση, ό,τι έχω να πω το λέω ξεκάθαρα. Και σε αυτούς και σε σένα. Σου λέω λοιπόν ότι όσο να πεις είναι σημειολογικά ενδιαφέρον που από όλα όσα παρουσιάστηκαν εδώ, εσύ διάλεξες να ασχοληθείς με το δικαίωμα της απεργίας το αν είναι συλλογικό ή ατομικό και να παρομοιάσεις με Χούντα την απαγόρευση της ΕΣΗΕΑ.
  Θα το θυμάμαι την άλλη φορά που θα κηρύξει απεργία ο Δ.Σ. και δεν θα συμφωνώ, να πάω να δικάσω διότι δεν βγαίνω και οικονομικά και άρα μάλλον δικαιούμαι να σπάω την απεργία. Θα τους πω και ότι η επιλεκτική άδεια εκδίκασης που χορηγείται με δικά τους κριτήρια (παραγραφή, παλαιότητα κτλ) θυμίζει Χούντα και θα καθαρίσω.

  Θα έλεγα κι άλλα, αλλά πρόσεξα το «εμένα με απωθεί ανακοίνωση οποιουδήποτε έχει το θράσος να αποφασίζει σε ποια εφημερίδα θα δώσει άδεια να βγει, και να δίνει μόνο σε κείνες που συμφωνούν μαζί του» και συμπεραίνω ότι αν στο μυαλό σου το Συλλογικό Όργανο των Εργαζομένων ισούται με τον οποιονδήποτε, η απεργιακή γραμμή με θράσος και η εξαίρεση για όσους σεβάστηκαν την απεργία σε κολλητιλίκια ταύτισης απόψεων, είσαι τόσο μακρυά από την πραγματικότητα, που ό,τι και να πω στράφι θα πάει.

  Είναι επίσης σημειολογικά ενδιαφέρουσα η ανάγκη σου να χρησιμοποιείς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τα σχόλιά μου (φτηνό, ντροπή μου, γελοίο) τη στιγμή που εγώ στις εκφράσεις μου είναι απολύτως κοσμία.

 593. http://left.gr/news/komision-me-loyketo-stin-ert-paraviazontai-eyropaikes-odigies

 594. physicist said

  #592. — Για πολλοστή φορά διαστρεβλώνεις αυτά που έγραψα, και λυπάμαι γι’ αυτό. Αναφέρομαι στη φράση σου:

  Σου λέω λοιπόν ότι όσο να πεις είναι σημειολογικά ενδιαφέρον που από όλα όσα παρουσιάστηκαν εδώ, εσύ διάλεξες να ασχοληθείς με το δικαίωμα της απεργίας το αν είναι συλλογικό ή ατομικό και να παρομοιάσεις με Χούντα την απαγόρευση της ΕΣΗΕΑ.

  Είναι φανερό ότι δεν ασχολήθηκα μόνο μ’ αυτό. Είναι όμως μία πλευρά του ζητήματος, που σε μένα δείχνει ξακάθαρα ότι ο μανιχαϊσμός των κακών και των καλών είναι πέρα για πέρα αβάσιμος. Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι τα συλλογικά όργανα είναι εξαγνισμένα επειδή είναι συλλογικά, πολύ περισσότερο όταν:

  (α) Μπορούν να εκβιάσουν τα μέλη τους με την απώλεια των ασφαλιστικών τους εισφορών έτσι και δεν συμμορφωθούν.

  (β). Έχουν κατεπανάληψη στο παρελθόν δείξει πολύ επιλεκτική εφαρμογή των κανόνων τους κι έχουν αποτύχει στην προάσπιση των αρχών του επαγγέλματός τους, παραμελώντας το καθήκον τους στην εφαρμογή των κανόνων δεοντολογίας των δημοσιογράφων.

  (γ). Ασκούν το δικαίωμα στην απεργία με τρόπο ύποπτο, αναστέλλοντάς την κατά το δοκούν και επιλεκτικά.

  Επειδή αυτά δεν ταιρίαζουν με τη δική μου άποψη και νοοτροπία σε ό,τι αφορά ελεύθερους ανθρώπους, κι επειδή δίνω προτεραιότητα στην ατομικότητα παρά στη συλλογικότητα, μου φαίνεται ότι μπορούμε να μιλάμε επ’ αυτού στο διηνεκές χωρίς να καταλήξουμε πουθενά.

  Όσο για τα φτηνά σχόλια, δεν σε χαρακτηρίζουν γενικώς αλλά εδώ υπήρξαν κάμποσα. Το #531(α) είναι ένα ακόμα δείγμα από μισόλογα και θολωμένα νερά, όπου χρησιμοποιείς μιαν ανάξια λόγου περίληψη του γερμανικού Τύπου για να υπονοήσεις ότι μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σχετικά μ’ αυτόν. Άστο. Δεν θα επιχειρούσα ποτέ να συμπεράνω οτιδήποτε σε σχέση με την Χέλσινγκιν Σάνοματ, για παράδειγμα. Δεν ξέρω φινλανδικά, που να πάρει.

 595. spiral architect said

  @588: Αττική, κεραία στραμμένη στον Υμηττό, δέκτης Samsung full HD mpeg4 στο χώρο δουλειάς μου, ωρα 16:35
  Κανάλι 52 στο μπουκέτο της ΕΡΤ, εκεί που μέχρι πριν λίγες μέρες εξέπεμπε η ψηφιακή ΝΕΤ, τώρα έχει έγχρωμες μπάρες και στα στοιχεία σήματος, εκεί που πριν έγραφε «ERT», (ο πάροχος ψηφιακού σήματος) τώρα έχει «- – -«.
  Όλα τα άλλα κανάλια του μπουκέτου της ΕΡΤ μαζί και τα ραδιοφωνικά ο παραπάνω δέκτης με προτρέπει να τα διαγράψω, λόγω έλλειψης σήματος. 😦

 596. Άφωνος said

  Οποιος δίνει προτεραιότητα στην ατομικότητα παρά στη συλογικότητα δεν πρόκειται να δεχτεί καμμία απόφαση συνδικαλιστικών οργάνων, επομένως δεν τίθεται θέμα αξιολόγησης της συγκεκριμένης απόφασης ΕΣΥΕΑ. Γενικά, κάθε απεργία θίγει κάποια συμφέροντα σε όφελος κάποιων άλλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τόσο το ατομικό συμφέρον των πολιτών, όσο και το συλλογικό των εργαζομένων στα ΜΜΕ είναι να ανατραπεί η παράνομη, αυταρχική και υποκριτική απόφαση, το ατομικό ή συλλογικό συμφέρον των καναλαρχών πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να θεωρηθεί δευτερεύον.

 597. @594 Στο 531 είναι γραμμένο φαρδιά πλατιά «αν αυτό το άρθρο είναι ακριβές». Το λέω γιατί μάλλον τελικά βλέπεις πολύ επιλεκτικά.

  Επισημαίνω ότι τα επιχειρήματά σου για τα Συλλογικά όργανα ξεπερνούν κατά πολύ εκείνα του Κεδίκογλου για την ΕΡΤ, και λογικό αφού μια διαφορά παιδείας υπάρχει, και κρίμα που δεν μας διαβάζει, θα μπορούσε να τα καταργήσει και αυτά.

  Τώρα για τα υπόλοιπα, για το πόσο πραγματικά φανερό είναι με το τι απ’ όσα ειπώθηκαν ασχολήθηκες αλλά κυρίως για τη γνώμη σου για τα σχόλιά μου, απαξιώ._

 598. Νίκος Μαστρακούλης said

  595: Δέκτης Samarsung.

 599. spyroszer said

  Όποιος θέλει να δει ΕΡΤ πρέπει να πάρει αποχουντοποιητή.

 600. spiral architect said

  @598, 599: Πείτε το ψέμματα, εδώ πρόκειται για ψηφιακό πραξικόπημα. Η εκπομπή σήματος από τη «ΝΕΡΙΤ» η οποία δεν έχει ακόμη συσταθεί αφού δεν έχει ψηφιστεί εισέτι κανένας νόμος για τη λειτουργία της, δεν αποτελεί παράνομη κατάληψη δημόσιας συχνότητας;
  Τι λέει ο δικηγόρος υπηρεσίας;

 601. @600 Ο δικηγόρος υπηρεσίας λέει ν’ ασχοληθούμε λίγο με τον ρόλο των Συλλογικών Οργάνων στην κοινωνία και τον μανιχαΐσμό, τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα.

 602. Να ξαναθυμίσω το πρώτο άρθρο του Συντάγματος

  1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

  Συνεχίζε αν αγνοέιται το Κοινοβούλιο.
  Έχω κι εγώ ερωτήσερις για τους νομικούς (πάλι)
  Για ποιο λόγω έιναι παράνομο να εκπέμπει κάποιος κάτι με σήμα ενός καναλιού που δεν υπάρχει πια; Ποιο νομικό έρεισμα έχει το email του Στουρνάρα και το κόψιμο από τη Digea του 902;
  (Αλήθεια το ΚΚΕ απάξιεί να χρησιμοποιήσει τους αστικούς θεσμούς και δεν κάνει αγωγή στην DIGEA για την παρέμβαση στο κανάλι του ή περιμένει να οριμάσουν οι αντικειμενικές συνθήκες;)
  Για ποιο λόγο το ΣτΕ περιμένει τι θα πουν οι αρχηγοί για να αποφασίσει για την νομιμότητα της Υπουργικής Απόφασης που κλέινει την ΕΡΤ; Δεν υπάρχει διάκριση των εξουσιών;

 603. Λέτε να πιάσουμε τα 666 σχόλια;

 604. @602 Παναγιώτη, πολύ χοντρικά, ένα κανάλι που έκλεισε είναι συνήθως μια εταιρεία που έκλεισε και το σήμα της είναι περιουσιακό της στοιχείο που ανήκει σε κάποιον. Εδώ έχουμε θεωρητικά διάδοχο της ΕΡΤ το ΥΠΟΙΚ στο οποίο ανήκει και το σήμα και άρα η μη εξουσιοδοτημένη εκπομπή του είναι παράνομη.
  Στο ίδιο σκεπτικό βασίζεται και το εμαιλ του Στουρνάρα μόνο που επειδή η μόνη νόμιμη συχνότητα ήταν της ΕΡΤ, το να απειλείς τους παράνομους ότι παρανομούν είναι γελοίο εξ ορισμού.
  Στο σκεπτικό αυτό όμως βασίστηκε ο ισραηλινός πάροχος του δορυφορικού σήματος της ΕBU και μολονότι η EBU ήταν αντίθετη έκοψε το δορυφορικό σήμα.
  Το κόψιμο από την DIGEA είναι κατά τη γνώμη μου από τις πιο καραμπινάτες περιπτώσεις λογοκρισίας, διότι είναι πάροχος σήματος και σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται να ελέγξει το περιεχόμενο εκπομπής.
  (Δεν θα μιλήσω για λογαριασμό του ΚΚΕ, αλλά επισημαίνω ότι οι αγωγές δεν γράφονται εν μία νυκτί.)
  Το ΣτΕ δεν περιμένει κανέναν, ποιος το είπε αυτό; Ούτως ή άλλως η νομιμότητα της ΚΥΑ που κλείνει την ΕΡΤ θα κριθεί τον Σεπτέμβριο. Τώρα μόνο η προσωρινή διαταγή.

  @603 Εμένα αυτός είναι ο στόχος μου 🙂

 605. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Άσχετα τι λένε αριστερά και δεξιά, η απόφαση της κυβέρνησης είναι τελείως και πέρα για πέρα νόμιμη. Εδώ φαίνετε ξεκάθαρα το βρόμικο παιγνίδι που παίζετε. Ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι όλα είναι νόμιμα, συνεχώς μιλάνε για παράνομη απόφαση. Μπορείς μόνο πολιτικά να κατακρίνεις την κυβέρνηση για υπέρμετρη χρήση ενός δικαιώματος ή μιας πανάρχαιας πρακτικής, αλλά έως εδώ. Όταν αναλάβουν αυτοί την κυβερνητική εξουσία, ας βγάλουν έναν νόμο να κηρύξει τις ΠΝΠ (και ΚΥΑ κι πόλλα άλλα) παράνομες. Φοβάμαι ότι δεν θα τολμήσουν καθότι οι ίδιοι θα αναγκαστούν να κάνουν την ίδια υπέρμετρη χρήση στο σημείο να γίνει πραγματικά καταχρηστική.

 606. Νέο Kid Στο Block said

  Eγώ πάντως δεν συμφωνώ με το Φυσικό σχετικά με την παρά τοις Φοιλανδοίς και τοις Τεύτοσι μηντιεφημερίδες και την κριτική τους. Κι εγώ δεν ξέρω Φιλανδικά αλλά αν μου αναπαράξει κάποιος που εμπιστεύομαι (τυχαίο παράδειγμα: Σαραντάκος) το περιεχόμενο άρθρου ,θα το αξιολογήσω. Άσε που ,αν και κάτι κουτσογερμανικά κατέχω, θα έλεγα πολύ χειρότερα και χοντρότερα από την Ιμμόρ για το γερμανικό τύπο…αλλά βαριέμαι τώρα!
  Άντε, καλό άθροισμα αριθμών ρουλέτας! Σ(από ν=1 ώς 36)v 🙂

 607. Γς said

  Σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης φέρεται να είπε αναφορικά με την στάση του Αντώνη Σαμαρά:

  «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά του ως τώρα ήταν ότι έριξε εμένα. Εκανα λάθος. Το
  κορυφαίο είναι ότι θα ρίξει και τον εαυτό του».

 608. π2 said

  593: Εργατολόγος δεν είμαι, αλλά η ανακοίνωση της Κομισιόν μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση από την πρώτη στιγμή (#179). Παρά την ευγένεια και τα διακριτικά λόγια, ήταν διάχυτο και το «κοιτάτε να δείτε, δεν θα το φορτώσετε κι αυτό σε μας» και το «έτσι που τα κάνατε, φροντίστε να ανοίξει το ταχύτερο δυνατό τώρα».

  Εγώ έχω πάντως μια βασική απορία (κι αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με, δεν είχα τη δυνατότητα να διαβάσω πολύ τύπο αυτές τις μέρες) για την επίσημη σαμαρική ρητορική.

  «Μα, Δημαροπασόκοι είχατε συμφωνήσει σε 2000 απολύσεις μέχρι τέλος Ιουνίου» είναι το κύριο επιχείρημα. Η υποχρέωση για απολύσεις υποτίθεται πως έχει στόχο το δημοσιονομικό όφελος. Τι δημοσιονομικό όφελος υπάρχει από το κλείσιμο της ΕΡΤ; Ακόμη κι αν παραβλέψουμε τη μεγάλη δημοσιονομική ζημία από τις υπέρογκες αποζημιώσεις και τις χιλιάδες εργατοώρες που θα χαθούν στα δικαστήρια, το όφελος είναι μηδέν. Η ΕΡΤ δεν παίρνει επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό, από το ανταποδοτικό τέλος είναι τα έσοδά της (και κάτι ψιλά από διαφημίσεις και άλλα). Ο μόνος τρόπος λοιπόν να υπάρξει δημοσιονομικό όφελος θα ήταν να κρατήσει η κυβέρνηση το ανταποδοτικό τέλος στο σημερινό ύψος και να δώσει εντολή στο αφεντικό της νέας κουτσουρεμένης ΕΡΤ να τρέχει το μαγαζί με το μισό, ώστε να καρπώνεται ο κρατικός κουμπαράς το υπόλοιπο. Πέραν του αν αυτό είναι νομικά εφικτό να γίνει (δεν το ξέρω), θα ήταν ένα καραμπινάτο χαράτσι που θα ξεσήκωνε τον κόσμο. Εξάλλου, υποτίθεται πως διακηρυγμένος στόχος με τη νέα ΕΡΤ, Νερντ, πώς διάολο θα τη λένε, είναι η σημαντική μείωση του ανταποδοτικού τέλους. Οπότε;

 609. Μαρία said

  594
  Φυσικέ, αν ποτέ αλλάξεις αναγκαστείς να γίνεις μέλος συνδικάτου, σου εύχομαι να μη χρειαστεί να ασκήσεις το «δικαίωμα» στην απεργοσπασία.

  Τεράστια η ευθύνη και η υποκρισία της ομοσπονδίας τύπου και χάρτου, που ενώ δεν κήρυξε απεργία για το ΣΚ, κατηγορεί την ΕΣΗΕΑ οτι δεν περιφρούρησε την απεργία.
  Εκτός απ’ το Ριζοσπάστη, που μας μοίραζαν χτες, τυπώθηκαν στην Τυποεκδοτική ο Ρύπος, ο Γαύρος (ομολογώ οτι δεν ήξερα την ύπαρξή του) και ο Κόσμος του επενδυτή.
  Πηγή: Εφσυν.

  Και:
  http://syspeirosi.wordpress.com/2013/06/17/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%86/

 610. Νέο Kid Στο Block said

  Εκπληκτικά απλό και ευθύ στο πώς προσεγγίζει μια βασική ουσία του «περίφημου» και προκρούστειου «δημοσιονομικού οφέλους» , το σχόλιο 608 του Π2. Nα κάτι «απλό» (και γι’αυτό δύσκολο) που δεν είχα διαβάσει πουθενά ως τώρα! Μπράβο!

 611. physicist said

  #597. — Είναι ολοφάνερο ότι το άρθρο είναι ανακριβές, παρεκτός κι αν νομίζεις ότι μια αστεία περίληψη τριών άρθρων της Berliner Morgenpost, της taz και της Süddeutsche Zeitrung (sic) αρκούν για να βγάλεις συμπέρασμα. Πολύ περισσότερο όταν είχαν προηγηθεί τουλάχιστον πέντε σύνδεσμοι σε άλλα άρθρα.

  #601. — Το ζήτημα δεν είναι νομικό ούτε αποκτούν τα συλλογικά όργανα το αλάθητο επειδή είναι συλλογικά. Αν ίσχυε το πρώτο, τότε άλλα συλλογικά όργανα, που στέκονται πάνω από τα συνδικάτα, θα είχαν αυτόματα δίκιο όταν κήρυσσαν ορισμένες απεργίες παράνομες.

  #609. — Είμαι μέλος συνδικάτου και ξέρω πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν για να υπερασπίζονται το δίκιο που έχουμε, όταν το έχουμε. Όπως επίσης πόσο σημαντικό είναι να μην εκφυλίζονται σε παρεούλες και συντεχνίες, χάνοντας έτσι το έρεισμά τους στην κοινωνία.

 612. Μαρία said

  ΕΡΤ: τα 10 «παραμύθια» μιας μετέωρης κυβέρνησης
  http://www.efsyn.gr/?p=61005

 613. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Στους δρόμους αδελφές μου, στους δρόμους

 614. Νίκος Μαστρακούλης said

  Εξαίρετη επιχειρηματολογία των νομικών του Υπουργείου προς το ΣτΕ (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες): Η Ελλάδα, λέει, δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση…

 615. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  *Η Ελλάδα, λέει, δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να έχει δημόσια ραδιοτηλεόραση…

  -Τι σε ξαφνιάζει, μήπως ψέματα λέει. Οι νομικοί είναι τελείως απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς.

  Τα πράματα είναι πολύ απλά και η λύση βρίσκετε συνεχώς μπροστά στα μάτια μας, αλλά εμείς την τύφλα μας. Τώρα 2000, σε ένα εξάμηνο άλλες 2000, το επόμενο έτος 20000. Αυτές είναι απολύσεις. Αν ξεκινήσεις από τους ασήμαντους δ.υ., όλοι θα δείχνουν ο ένας τον άλλο. Και στο τέλος θα ακούσεις ότι τους δυνατούς και βολεμένους δεν αγγίζουν. Δυο χρόνια αναταραχές θα υπάρξουν. Οπότε ξεκινάς με τους «δυνατούς και βολεμένους», τα δυο χρόνια αναταραχές γίνονται ένα 2*2 αναταραχές, και προχωράς στους επόμενους. Είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχεις, διαφορετικά κλάφτα. Το θέμα είναι να μην φτάναμε ως εδώ, και αυτό είναι δείγμα της πλήρης ανικανότητας του πολιτικού συστήματος. (Και η άκρα αριστερά ως την άκρα δεξιά είναι συστημικό μέλος του συστήματος). Σαν τους Κύπριους, μετά τον ηρωικό αγώνα ενάντια ων χαρατσιών, μας ήρθε ο λογαριασμός για το πραγματικό χαράτσι. Δεν θέλαμε να πληρώσουμε ο καθένας κάνα 300 ευρά την ιδιοκτησία ακινήτων, μας μένουν οι απολύσεις. Οι βλάκες ας ελπίζουν σε βοήθεια από Ρωσίας μεριά.

 616. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  «2+2 μήνες»

 617. Νέο Kid Στο Block said

  Κουλκουλάκο, από τότε που έγινες «με σκοτώνει ο Δραγασάκης» έχει πέσει αισθητά η πχοιότητά σου…

 618. Νίκος Μαστρακούλης said

  617: Πάντα, όμως, με επιχειρήματα του δικώλου.

 619. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Και για τις απεργίες σας πληροφορώ, στην Έλλάδα δεν υπληρξε συνδικαλιστική συνείδηση. Κυρίως διότι δεν υπήρξε πραγματικό προλεταριάτο καθότι ποτέ δεν υπήρχε αστική και μεγαλοαστική τάξη. Πάντα ένας αχταρμάς από μικροεπαγγελματίες και μικροϊδιοκτήτες γης ήμασταν. Έτσι αναγκαστικά τα σωματεία προσφεύγουν σε πλάγια μέσα όπως «άδεια εκδίκασης» ή καταταγμένη περιφρούρηση στα λίγα εργοστάσια που απεργούν. Αντίθετα από την εικόνα που παρουσιάζουν στις οθόνες, στον ιδιωτικό τομέα πολύ λίγοι απεργούν. Πολύ λίγοι είναι μέλη σε σωματεία, λιγότεροι συμμετέχουν σε αυτά, και ακόμα πιο λίγοι ψηφίζουν. Κάποτε ο Αρσένης ήθελε να περάσει νόμο για την απαρτία στα 50%. Έγινε χαμός με το σκεπτικό, ότι ουσιαστικά έτσι καταργούνται. Άραγε από όλα τα μέλη της ΕΣΥΕΑ, πόσοι συμμετέχουν ενεργά στο σωματείο τους και πόσοι ψηφίζουν. Και έτσι ως συνήθως, οι μειοψηφίες αναγκάζονται να κάνουν μεγάλο σαματά για να εισακουστούν.

 620. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Μήπως έθιξα τους Κυπρίους και προσβλήθηκαν? Ξύδι, θα τους περάσει.

 621. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Στη γενέτειρα πόλη μου για παράδειγμα, το εργατικό κέντρο αποτελείτε αποκλειστικά και μόνο από δημόσιους υπαλλήλους. Η ΓΣΕΕ έχει σωματεία σφραγίδες, στην κατοχή κάποιων εφοριακών και τραπεζικών υπαλλήλων. Το εργατικό κέντρο υπάρχει απλά και μόνο για τα επιδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια.

 622. @608 Π2 αυτό είναι όλο το ζουμί. Στον νόμο εκτελεστικό του Μνημονίου νόμο 4002/2011 άρθρο 66 προβλέπεται ότι

  Άρθρο 66

  Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ.
  και δημοσίων επιχειρήσεων

  1. Μετά το άρθρο 14Α του ν. 3429/2005 (Α` 314) προστίθεται άρθρο 14Β ως
  εξής:

  «Αρθρο 14Β Κατάργηση, συγχώνευση και αναδιάρθρωση Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων
  επιχειρήσεων 1. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά
  περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού: α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία
  «Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)», «Οργανισμός
  Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)», «Ελληνική Ραδιοφωνία
  Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)»,
  «Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.»,
  «Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)», «Δημόσια Επιχείρηση
  Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)», «ΘΕΜΙΣ
  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», «Ελληνικός Οργανισμός Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων
  και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)», β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού
  δικαίου με την επωνυμία, «Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών
  (Ι.Γ.Μ.Ε.)» και «Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)» και γ) άλλα νομικά πρόσωπα
  ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από
  κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις
  εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο
  είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί,
  αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα
  ή αν επιδιώκουν
  παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους: αα) να
  καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση
  νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και ββ) να
  αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος
  ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και
  να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο
  νομικό πρόσωπο, δ) Ειδικότερα, με την κοινή απόφαση της παρούσας παραγράφου,
  συγχωνεύονται σε ενιαίο φορέα με την επωνυμία «Ενιαίος Γεωργικός Οργανισμός
  – «ΔΗΜΗΤΡΑ»», τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία: αα)
  «Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)», ββ) «Οργανισμός Γεωργικής
  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης (Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α.) –
  «ΔΗΜΗΤΡΑ»», γγ) ο «Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων
  (Ο.Π.Ε.ΓΕ.Π.)» με διακριτικό τίτλο AGROCERT και δδ) ο «Ελληνικός Οργανισμός
  Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.)».

  2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου καθορίζεται η τύχη της
  περιουσίας του νομικού προσώπου που τυχόν καταργείται, ο φορέας που
  καθίσταται διάδοχος των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του, το καταστατικό ή ο
  οργανισμός που το διέπει στην περίπτωση συγχώνευσης και κάθε άλλο σχετικό
  θέμα για την εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου.»

  Το όλο θέμα εστιάζεται κατά τη γνώμη μου στα βαροπατημένα, αφού η ΕΡΤ μολονότι αναφέρεται ρητά δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε άμεσα, ούτε έμμεσα. Το ανταποδοτικό τέλος που εισπράττει προβλέπεται γι’ αυτήν και μόνο γι’ αυτήν και αν καταργηθεί ο φορέας θα πρέπει να καταργηθεί και το τέλος. Αντιθέτως, εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό με τα κέρδη της, αλλά και τις πληρωμές έμμεσων φόρων όπως ΦΠΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές.
  Κλείνοντάς την, ανοίγει μια τεράστια τρύπα από τις αποζημιώσεις απόλυσης που αυτή θα πρέπει να πληρωθεί από τον προϋπολογισμό αλλά και από τα διαφυγόντα τα οποία δεν θα εισφερθούν στον κρατικό κορβανά.
  Για να μη μιλήσω για τις υποδομές που περνάνε στον Στουρνάρα να τις χαρίσει όπου γουστάρει.

  Αν θες τη γνώμη μου, οι λόγοι που την κλείσανε είναι αφενός διότι δεν τους έπαιζε όπως θέλανε και αφετέρου διότι θέλαν να κάνουν ένα δωράκι στους ημέτερους φίλους καναλάρχες αποκλείοντάς την από την διεκδίκηση του ψηφιακού παρόχου.

 623. Βέβαια τον εκτελεστικό τον υπέγραψαν όλοι, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα…

 624. sarant said

  Επανήλθα, ευχαριστώ για τις απόψεις και τα σχόλια. Μην ταΐζετε τον Δίκωλο, δεν έχει νόημα.

  Νομίζω θα τα πιάσουμε τα 666 σχόλια.

 625. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Γιατί, σου φαίνομε ότι θέλω τάισμα, ή μήπως δίνω την εντύπωσε ότι θέλω και καίγομε να κάνω διάλογο με εσένα και την ομήγυρη σου. Απλά σας ανοίγω τα μάτια, όσους θέλουν να τα ανοίξουν για τους άλλους δεν θα προκάμω, γιατί υπάρχει αυτή η γελοιότητα με την «άδεια εκδίκασης» και πολλά άλλα ευτράπελα.

 626. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Ο δε Ανδρέας βγάζει λόγο στο Σύνταγμα. Σε λίγο θα φωνάξει για την περίφημη γερατειά αχαχαχ

 627. Ηλεφούφουτος said

  Το ακούσατε το χαστούκι;

 628. Το ΣτΕ αποφάσισε την αναστολή της ΚΥΑ.

 629. Νίκος Μαστρακούλης said

  627: Την αναστολή απ’ το ΣτΕ; 🙂

 630. Immortalité said

  Αμέ, μέχρι εδώ κάτω ακούστηκε! 🙂

 631. Να περιμένουμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την κατάργηση του ΣτΕ;
  ΝΑ δούμε πως θα γίνει ο νέος φορέας. Και το βασικό έιναι να μην κυρωθέι στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 632. Εγώ που είμαι πονηρός σκέφτομαι μήπως το χαστούκι είναι και ένας τρόπος διαφυγής των τριών απ’ το αδιέξοδο. Τι λέτε;

 633. sarant said

  Ωχ ένα χαστούκι! Και κόλπο να είναι, δεν παύει να είναι χαστούκι, πάντως.

 634. sarant said

  Αλήθεια τώρα τι γίνεται με την καταργημένη ΕΡΤ;

  (Αύριο βέβαια το δημόσιο θα καταθέσει κόντρα-αίτηση αναστολής)

 635. physicist said

  #632. — Δεν είναι και τόσο αβλαβής για τον Σαμαρά η απόφαση, Δύτη, όσο κι αν βολεύει την τρικομματική στη συγκεκριμένη συγκυρία. Αν ο σκοπός ήταν η δημιουργία της εντύπωσης του νταή που δεν μασάει, εδώ έσπασε τα μούτρα του. Και, σε κάθε περίπτωση, το ότι έχουμε ακύρωση κυβερνητικής απόφασης από το Δικαστήριο είναι πολύ σπουδαίο. Έστω συμβολικά, για να μας θυμήσει και την ανεξαρτησία των Εξουσιών βρε αδερφέ.

 636. Ηλεφούφουτος said

  Τελευταία απόφαση του Προέδρου του ΣΤΕ πριν τη συνταξιοδότηση.

  Για άλλη μια φορά η Ελλάδα του παρελθόντος και των αγκυλώσεων, που αντιστέκεται στο Νέο!

 637. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Όπως το είπε ο Πάσχος τόσο καλά στο διδακτικό του αριστούργημα και εγώ θα συμπληρώσω με τα δικά μου λαϊκά λόγια, η λυπητερή απλώς αναβλήθηκε, δεν καταργείτε. Και όσο αργεί, τόσο πιο λυπητερή θα είναι. Σαν του Κύπριους θα την πατήσουμε. (αυτό τον υπαινιγμό για τους Κύπριους (Ξύδι)).

 638. Κουγιαγια said

  (Αύριο βέβαια το δημόσιο θα καταθέσει κόντρα-αίτηση αναστολής)

  Δεν μας είχε προειδοποιήσει η νομική υπηρεσία του ιστολογίου για αυτό το ενδεχόμενο.
  Τι γινεται σε αυτή τη περίπτωση;
  Ποιός εξετάζει την αίτηση αναστολής της απόφασης του προέδρου του ΣτΕ ;

 639. Νίκος Μαστρακούλης said

  632, 635: Παραδόξως συμφωνώ πλήρως με τον Φυσικό.

 640. Κι εγώ συμφωνώ και ίσως να εμπεδώσουμε λίγο περισσότερο τη διάκριση των εξουσιών.

 641. Immortalité said

  https://docs.google.com/file/d/0B3LalSv-xquoa3VaZDdvODNDQlU/preview?pli=1

  Η προσωρινή διαταγή δεν ανέστειλε την ΚΥΑ ανέστειλε την διακοπή μετάδοσης. Το θέμα που τίθεται είναι τι θα γίνει με την καταργημένη ΕΡΤ, ως τι θα συνεχίσει να εκπέμπει;

  Τη απόφαση τη βρήκα από το τουήτερ τον @doleross

 642. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Ο προσωρινός διαχειριστής θα εκπέμπει. ΕΡΤ, τέλος.

 643. Μαρία said

  632
  Μπατσάκι, που συμπίπτει και με τη συμβιβαστική πρόταση Σαμ. για μεταβατική περίοδο μέχρις ότου λειτουργήσει ο νέος φορέας.
  Θα φανεί απ’ τη σύσκεψη αρχηγών αν θα πέσουν όλοι στα μαλακά (βλ. σχ. Δύτη).

 644. Νίκος Μαστρακούλης said

  Ενημερωτικά, σημερινή (διεθνής) δημόσια δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας (στα αγγλικά και τα ελληνικά)

 645. spyroszer said

  Έχει πλάκα να κάνει κάποιος ένα γύρο στο διαδίκτυο, κάθε σάιτ ερμηνεύει όπως θέλει την προσωρινή διαταγή.
  641. Ναι δεν ανέστειλε συνολικά την ΚΥΑ, ούτε διατάζει κατά τη γνώμη μου την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Το λεπτό σημείο είναι που λέει ότι διατάσσει τους υπουργούς να λάβουν τα αναγκαία οργανωτικά μέτρα για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ μέχρι την ίδρυση του νέου φορέα. Δεν λέει ότι θα είναι η ΕΡΤ αυτός ο φορέας. Εκ πρώτης όψεως το ΣΤΕ πετάει το μπαλάκι στους πολιτικούς, σκόπιμα αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών, αν και νομίζω ότι ταυτίζεται περισσοτερο με την πρόταση Σαμαρά. Να ‘χούμε να ασχολούμαστε τις επόμενες μέρες.

 646. spiral architect said

  Σαν τον Πάσχο δεν θα γίνεις!
  Ξύδι και σκορδοστούμπι.
  (στον πατσά)

 647. Μαρία said

  Θα δούμε την Τετάρτη.

 648. Μαρία said

  Ερμηνεία Φανούρη: όλες οι συχνότητες.

 649. Γς said

  «Σε λίγη ώρα» (με όλες τις συχνότητες της)
  Με το προηγούμενο καθεστός;!

 650. Γς said

  καθεστώς γμτ

 651. spyroszer said

  Διευκρινίσεις για την απόφαση του ΣΤΕ. Αν είναι δυνατόν, σε λίγο θα βγει και ερμηνευτική εγκύκλιος από το ΣΤΕ.
  http://www.naftemporiki.gr/story/665899

 652. spiral architect said

  @651:» Αντίθετα, η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα μουσικά σύνολα και τις συμφωνικές ορχήστρες της ΕΡΤ, καθώς και την έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση».»

 653. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Τι μπατσάκι, ένα απλό χάϊδευμα στο αυτί ήταν: «άντε μπαγάσικο, είσαι άτακτο αλλά σε αγαπάμε». Ο δε Βενιζέλος είχε πλάκα πόσο επιμελώς απέφευγε να πει την πλέον αμαρτωλή λέξη ΕΡΤ και έκανε το αστειάκι με το στρατόπεδο. Με αυτά και τα άλλα, του Σαμαρά πέρασε. Αν καθόντουσαν να κάνουν διάλογο για να βρουν λύση περί ΕΡΤ, ως την Δευτέρα Παρουσία θα συζητούσαν και λύση δεν θα βρίσκανε.

 654. Ηλεφούφουτος said

  Δύτη, ο Στουρνάρας μάλλον διαψεύδει το σενάριό σου

 655. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Πέφτουν μαλακες

 656. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Χωρίς τονο κι άρθρο

 657. Γς said

  Και ο Στουρνάρας: Δεν θα λειτουργήσει η ΕΡΤ.

  Τι δεν καταλαβαίνεις;

 658. spiral architect said

  Πάντως και ο χοντρός και ο κόνικλος στα λογύδριά τους για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μίλησαν.
  Θαρρώ ότι, είναι μια απόφαση που βολεύει τόσο το Σαμαρά και τους εταίρους του όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όλοι θα μπορούν να δηλώνουν δικαιωμένοι.

 659. Νέο Kid Στο Block said

  Όποιος άκουσε(μόλις τώρα) και κατάλαβε τι είπε ο χερ φινάντσ-Σσούμλερ στουρνάρεν ,να με εξηγήσει και μένα…
  Χαστούκι-ξεχαστούκι, μού φαίνεται ότι την «άκουσαν» για τα καλά τα σόϋμπλεχεν -«μπγάβο γκιάννης ουντ αντόνις!»

 660. sarant said

  Οπότε;

 661. Εδώ Χρυσή Αυγή με σκοτώνει ο Δραγασάκης said

  Οπότε και δια ταύτα: ΕΡΤ, τέλος. Οι δε εργαζόμενοι θα κάνουν για μερικές μέρες τα καλά παιδάκια, έως συνέλθουν από την παραζάλη, και πάλι στους αγώνες. Λυπάμαι τους εργαζόμενους που κάποιοι τους πήραν στο λαιμό τους.

 662. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Όχι μαύρο λέει το ΣΤΕ. Τα άλλα είναι μαχητά. Οι εισαγγελείς εντός. Διαχειριστής, κατόπιν υποβολής βιογραφικού 🙂

 663. Ηλεφούφουτος said

  Παιδιά, αν σκοπός της απόφασης ήταν να πέσουν στα μαλακά, ούτε θα πηγαίνανε για νέα σύσκεψη την Τετάρτη ούτε θα έκανε ο Στουρνάρας μια δήλωση τόσο εξόφθαλμα αντίθετη με τη διατύπωση της απόφασης του ΣΤΕ.

  Είναι σαν να καβγαδίζει ο Στουρναράκης ξερωγώ με το Μανολάκη για το ποιος θα πάρει το τόπι, να αρπάζει το τόπι ο Στουρναράκης με το έτσι θέλω, να έρχεται η δασκάλα και να λέει «ντροπή σου Στουρναράκη, δώσε πίσω το τόπι στο Μανολάκη και θα δούμε τι θα κάνουμε με το τόπι μεθαύριο» και να λεει ο Στουρναράκης «ορίστε, η δασκάλα μού έδωσε δίκιο».

 664. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  «Στρίβειν δια του αρραβώνος» , ψιλοβριστήκανε κιόλας

 665. Νέο Kid Στο Block said

  663. Είναι αυτό που λέτε εσείς οι «των γραμμάτων» για τους «των αγραμμάτων» (σαν τον μικρό Στουρνάκη) : περί άλλα τυρβάζει! ; 🙂

 666. Γς said

  603 @ Αγγελος
  >Λέτε να πιάσουμε τα 666 σχόλια;

  666
  Ο αντί να βάλει το χέρι του

 667. Γς said

  που το έχει βάλει δλδ

 668. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  φλΕΡΤ στο χείλος της αβύσσου. Μπορεί και 1066 ως την Τετάρτη.
  Εξαιρετικά επιτυχημένος πάντως ο τίτλος του νήματος. Η Ιφιγένεια ακόμη στην Αυλίδα ζωντανή,κι ας λένε. Ο ένας νομικάριος που διερμηνεύει το θάνατό της έχει ασχοληθεί με το τέλος του Εφιάλτη

 669. Γς said

  Μπα! Αρχισαν πάλι οι χρωματιστές μπάρες στα κανάλια της ΕΡΤ

 670. Γς said

  Αρα, μαύρες οθόνες τέλος
  😉

 671. ilperea said

  Εκ του ανταποκριτή μας εις την Ιβηρικήν: Πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της «Ισπανικής ΕΡΤ» η απόφαση του ΣτΕ. http://www.rtve.es

 672. sarant said

  670: 🙂

  663: Πάλι δουλειά θα πιάσουν οι δικηγόροι.

 673. Γς said

  668 @ ΕΦΗ ΕΦΗ

  Είναι όμως και η Ἰφιγένεια ἐν Ταύροις στη συνέχεια.
  Που η Ιφιγένεια, ως ιέρεια στο ναό της Αρτεμης, κάνει τον εξαγνισμό των θυμάτων πριν τη σφαγή. Και μιλάμε για ανθρωποθυσίες τότε.
  Και σήμερα. 2-3 χιλιάδων.

 674. nikos__alfa said

  Σαμαράς τέλος 😎

  Η ΕΡΤ ανοιχτή, οι εργαζόμενοι στα κάγκελα με ακροαματικότητα 40% ,τα υπόλοιπα είναι …λεπτομέρειες; 🙂

 675. Μαρία said

  663
  Αυτά που λέει ο Στ. θα κριθούν οριστικά το Σεπτέμβρη.
  Το πώς και με ποιους θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση κατά τη μεταβατική περίοδο είναι θέμα πολιτικής απόφασης που θα τη μάθουμε την Τετάρτη.

 676. Ηλεφούφουτος said

  665 Αφού θες κάτι των γραμμάτων, πάρε κάτι από την Αριστοκρατική Ρουκέτα του Όσκαρ Ουάιλντ

  Είναι η αριστοκρατική ρουκέτα στην αποθήκη μαζί με άλλα άχρηστα, μπαίνουν οι εργάτες του συνεργείου και ένας απ αφτούς λέει «τι παλιορουκέτα!»

  Καλύτερα ν αφήσω το μακαρίτη να τα πει και με το συμπάθειο για τ Αγγλικά:

  «Hallo!» he cried, «what a bad rocket!» and he threw him over the wall into the ditch.

  «Bad Rocket? Bad Rocket?» he (= η ρουκέτα) said, as he whirled through the air; «impossible! Grand Rocket, that is what the man said. Bad and grand sound very much the same, indeed they often are the same»; and he fell into the mud.

 677. @645 Θα έλεγα ότι έχεις δίκιο (για τη μη επαναλειτουργία της ΕΡΤ) όμως ξαναδιαβάζοντας για πολλοστή φορά την διαταγή και ειδικά το σημείο που διατάσσει «την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης
  αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές
  » (….) και διατάσσει (…) τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το χρονικό διάστημα έως τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», θα έλεγα ότι μεταξύ «ιστότοπων» και «από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» οφείλουμε να προσθέσουμε ένα «το» «το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» διότι αλλιώς είναι σαν να μας λέει |να συστήσουμε ένα δημόσιο φορέα έως τη σύσταση και λειτουργία του νέου φορέα που θα εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», πράγμα το λιγότερο παρανοϊκό. Νομίζω και ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης το ερμήνευσαν σωστά, επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μένει να δούμε αν θα το στηρίξουν.

  Θα μπορούσε όμως κοτζάμ πρόεδρος να είναι πιο σαφής. Αλλά θα μου πεις, κλέφτες θα γίνουμε; 🙂
  Διαπίστωσα ότι ο δικηγόρος της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι συμπαθέστατος και καταρτισμένος.

  Ο Στουρνάρας για άλλη μια φορά διακρίνεται για έλλειψη διπλωματίας και δικαιώνει και το επίθετό του 100% .

  @670β Μάντης είσαι; 🙂

 678. nikos__alfa said

  Μία δήλωση Στουρνάρα ανταποκρινόταν στο στοιχειώδες πολιτικό ήθος .

  Συγγνώμη και η παραίτηση του!

  Προτίμησε να τον φάνε λάχανο.

  Κακό της κεφαλής του!

 679. Νέο Kid Στο Block said

  Ας καληνυχτίσω,αφού ευχαριστήσω τον Ηλεφού για το ωραίο κομμάτι 🙂 , με μια μικρή»προληπτική» νομική υπηρεσία προς την αγαπητή Ιμμόρ.(να βγάλω και λίγο χοέος..:-) ). 672 (εξακόσια Εβδομήντα Δύο) εννοούσε στο 677. της ,βεβαίως-βεβαίως! 😆

 680. @679 τέλος: Εντελώς και απολύτως εξακόσια εβδομήντα δύο, το άλλο δεν ξέρω καν τι γράφει 🙂

 681. Γς said

  680 @ κυρία

  >το άλλο δεν ξέρω καν τι γράφει

  Γράφει ότι είσαι μαλάκας!

  Ετσι μου απάντησε αναιδέστατα ο μεσαίος μου γιός στα 4-5 του όταν του έδειξα την ανοιχτή μου παλάμη μετά από κάποια ζημιά του:
  -Βλέπεις τι γράφει εδώ ρε; Τι γράφει;

  Τέλος πάντων λάθη γίνονται.
  Όπως εδώ, στο #543

 682. Γς said

  Ουπς,
  Όπως εδώ, στο #541

 683. spyroszer said

  677. Είδες τι μπορεί να σου κάνει ένα άρθρο; 🙂
  Πάντως θα μπορούσε να ερμηνευθεί, με γραμματική ερμηνεία, ότι δεν χρειάζεται να συσταθεί δημόσιος φορέας, αλλά πχ να ανατεθεί σε κάποιον δημόσιο φορέα.
  Διάβασα ότι ο Βενιζέλος «έστειλε σαφές μήνυμα στο Μαξίμου, με τις δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας, τονίζοντας ότι δεν γίνεται ούτε το υπουργείο Οικονομικών να αναλάβει την δημόσια ραδιοτηλεόραση, ούτε φυσικά να ανατεθεί σε άλλους φορείς, όπως ο στρατός – σε μία επίδειξη σαρκασμού προς τις μεθόδους, που απεργάζεται η κυβέρνηση για να αποφύγει την κανονική επαναλειτουργία της ΕΡΤ».

 684. Γς said

  681:
  Γράφει ότι είσαι μαλακισμένη!

  Θα μπορούσε να το είχε πει στη μάνα του

 685. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Αγνωστοι μπήκαν σε κτίριο της ΕΡΤ στη Μεσσηνία, διέκοψαν την εκπομπή του καναλιού της Βουλής και συνδρομητικού καναλιού, ενώ έβαλαν δικό τους λουκέτο στην εγκατάσταση

  Πηγή: iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/110937#ixzz2WWD1TBJr

 686. Γς said

  685:
  Κάτι σαν ραδιογκέϊτ να πούμε

 687. Voulagx said

  #683 Spyrozer, αναφέρει «δημοσιο ραδιοτηλεοπτικο φορεα» και τετοιος ειναι μονον η ΕΡΤ προς το παρον- η ΝΕΡΙΤ ειναι στο κεφαλι του Στουρναρα ακομα-, ή κανω λάθος;

 688. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  678. Να παραιτηθεί ο υπουργός Στουρνάρας;;

  Να ξαναθυμηθούμε ότι με κείμενο που έφερε τον τίτλο «Τολμήστε», αρχές μνημονιακού Ιουνίου 2011, πριν υπουργοποιηθεί, υπέγραφε ανάμεσα στους 32:
  «Ο τόπος χρειάζεται μία ηγεσία ευθύνης και εθνικής ανασυγκρότησης που, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, θα κάνει τα απαραίτητα για τη σωτηρία»,
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
  Οι υπογράφοντες :
  Θανάσης Βαλτινός, Κική Δημουλά, Απόστολος Δοξιάδης, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Αθηνά Κακούρη, Μένης Κουμανταρέας, Γιάννης Κουνέλης, Πέτρος Μάρκαρης, Τάσος Μπουλμέτης, Βασίλης Παπαβασιλείου, Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Αλέκος Φασιανός Νίκος Αλεβιζάτος, Νάσος Βαγενάς,Γιάννης Βούλγαρης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Άγγελος Δεληβοριάς, Γιώργος Δερτιλής, Αρίστος Δοξιάδης, Ορέστης Καλογήρου, Στάθης Καλύβας, Βάσω Κιντή, Ανδρέας Κούρκουλας, Νίκος Μουζέλης, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, Γιώργος Παγουλάτος, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παύλος Σούρλας, Γιάννης Στουρνάρας, Σταύρος Τσακυράκης, Χαρίδημος Τσούκας.

 689. Μαρία said

  Πολλά και διάφορα, απο Χατζηιωσήφ μέχρι Ρογήρο και άλλους γνώριμους του Δύτη.
  http://enthemata.wordpress.com/

 690. spiral architect said

  Ζούμε σε περίεργη εποχή, απότοκη της κρίσης του καπιταλισμού. Οι επιστήμες απαξιώνονται και ταυτόχρονα αναδεικνύονται ανακαλύψεις (δεν τις λέω καινοτομίες) που δεν έχουν ορατή χρησιμότητα. Τι να κάνω εγώ το «απλικέησο» που μετράει το ζάχαρο στέλνοντας ριπόρτ στο γιατρό, τη στιγμή που ο άλλος όχι μόνο δεν έχει κινητό αλλά τουρτουρίζει στο χωρίς ρεύμα σπίτι του, αν είναι τυχερός και δεν είναι στο παγκάκι.

  Ετσι λοιπόν τα τελευταία χρόνια πάθαμε όλοι μας ένα πολιτικό-πολιτισμικό σοκ: Από το κράτος δικαίου με τα δίχτυα ασφαλείας (με όλα τα στραβά και τις τρύπες τους) περάσαμε απότομα στην απέναντι όχθη της απόλυτης ζούγκλας. Η κατάσταση θυμίζει πρώην ΕΣΣΔ στο πιο σοφτ. Έτσι προσπαθούμε να κρατήσουμε κάτι απ’ το παρελθόν, για να κρατηθούμε λίγο πάνω.

  Χτες πήγα στην ΕΡΤ, (ξανα)τράβηξα μερικές φωτογραφίες και ταυτόχρονα ήρθε στο νού μου παλιότερες φωτογραφικές εξορμήσεις μου σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στο τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου, στο Ξενία Πάρνηθας, ή στην Αχάια Κλάους. 😦

  Τολμώ λοιπόν να πω ότι, καλύτερα Μπήλιω και χτενισμένος επαρχιωτισμός, (αν και την τιβί μου την έχω για μόνιτορ κινηματογραφικών ταινιών) παρά αυτά που βλέπω στο ψηφιακό πρόγραμμα των εναπομεινάντων καναλιών μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τουλάχιστον «κάποιες εκπομπές της ΕΡΤ αφήνουν ένα σποράκι που κάποτε μπορεί να πιάσει και να καρπίσει σε κάποιες ψυχές».
  (λόγια του σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη του Παρασκηνίου)

 691. spiral architect said

  @687: Βούλαξ, με την ευρεία έννοια του όρου «δημόσια μέσα» είναι και το Μέγκα, Σκάι κλπ, όπως και οποιοσδήποτε φορέας δημιουργήσει ο Μουρούτης και ο Στουρνάρας, αν δεν το ερμηνεύσει κανείς με βάση την αντίθεση «δημόσια – ιδιωτικά», αλλά με βάση ότι έχουν πρόσβαση όλοι οι χρήστες-τηλεθεατές και στα κρατικά (πιο ορθός όρος κατά τη γνώμη μου) και στα ιδιωτικά.
  Με την έννοια της καθολικής υπηρεσίας δημόσια μέσα δεν είναι τα κανάλια που έρχονται στους ψηφιακούς δέκτες μας κλειδωμένα.
  Δεν είμαι νομικός, οπότε τα παραπάνω γραφόμενά μου υπόκεινται σε διορθώσεις απ’ τους ειδήμονες, αλλά πριν μερικές μέρες άκουσα μια δικηγόρο σε κάποιο απ’ τα πάνελ των απεργών της ΕΡΤ, που έλεγε ότι «οι νόμοι πλέον έχουν καταντήσει κουφάρια», οπότε κανείς μπορεί να δώσει την ερμηνεία που τον βολεύει.

 692. Gpoint said

  # 691

  Μη στενοχωριέσαι και το κενό της «κάπως ποιοτικής τηλεόρασης» κάποιο κανάλι θα το καλύψει αν κλείσει οριστικά, είναι νόμος της αγοράς. Το πρόβλημα είναι γιατί η «κάπως ποιοτική τηλεόραση» έχει τόσο χαμηλό ποσοστό τηλεθέασης και εδώ θα θυμίσω πως μετά τον Ράλλη μόνο καραγκιόζηδες αναλαμβάνανε το υπουργείο παιδείας και τα αποτελέσματα -30 χρόνια μετά- γίνονται εμφανή και θα γίνουν εμφανέστερα αργότερα με άμεση αντανάκλαση στους πολιτικούς ηγέτες που είναι πάντοτε ανάλογοι του μορφωτικού πιπέδου του λαού. Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας μοιάζουν με πολιτικά ανέκδοτα, χωρίς μια στοιχειώδη φιλοσοφία, χωρίς όραμα επιπλεύσανε από συγκυρίες. Κι αν δεις τι έρχεται σαν ηγέτες του μέλλοντος, π.χ. Μιχαλολιάκος, Ραβούσης και διάφοροι είναι να τραβάς τα μαλιά σου.
  Πόσοι ήταν σε θέση να καταλάβουν πως το 2009 προτιμητέα λύση ήταν η πτώχευση ; Πόσοι μπορούσαν να καταλάβουν πως με ελλειματικό ισοζύγιο αν στην Ελλάδα