Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεγάλο προεκλογικό στοίχημα, σπεύσατε!

Posted by sarant στο 19 Ιανουαρίου, 2015


Την περασμένη εβδομάδα είχαμε άρθρο που σας καλούσε να δηλώσετε τι θα ψηφίσετε στις εκλογές. Η ψηφοφορία αυτή συνεχίζεται, αν και έχω απενεργοποιήσει την επιλογή να φαίνονται τα αποτελέσματα -θα τα ανακοινώσω το Σάββατο. Στη συζήτηση της περασμένης βδομάδας, έγινε και η πρόταση να οργανώσουμε στοίχημα, ποιος θα προβλέψει πιο σωστά τα αποτελέσματα των εκλογών -μια πολύ καλή ιδέα, που την υλοποιούμε σε τούτο εδώ το άρθρο.

Καλείσθε λοιπόν να προβλέψετε τα ποσοστά που θα πάρουν τα εξής κόμματα, που περιμένουμε να είναι στην πρώτη εξάδα των εκλογών:

ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ

ΠΑΣΟΚ

Ποτάμι

ΚΚΕ

Χρυσή Αυγή

Η ψηφοφορία γίνεται σε ειδική σελίδα, δείτε στο τέλος.

Θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα δύο κόμματα που, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις βρίσκονται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 3% που δίνει την είσοδο στη Βουλή, δηλαδή τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ή θα μπορούσαμε να πάμε και στα 10 κόμματα, προσθέτοντας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Πράσινους-ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, αυτό θα περιέπλεκε αρκετά τα πράγματα και θα έκανε δύσκολη τη δουλειά της αξιολόγησης των απαντήσεων ώστε να βρεθεί ο νικητής. Οπότε, μένουμε στα έξι κόμματα.

Πώς θα αξιολογηθούν οι απαντήσεις ώστε να προκύψει ο νικητής; Εδώ ομολογώ ότι δεν έχω κατασταλάξει και θέλω τη βοήθειά σας.

Μια εύκολη και μπακάλικη μέθοδος είναι να μετρήσεις τις απόλυτες αποστάσεις της πρόβλεψης από το αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν κάποιος προβλέψει (φέρνω ένα παράδειγμα με τρία μόνο κόμματα) Α: 40, Β 30, Γ: 10 και στις εκλογές έρθουν Α: 36, Β: 24, Γ: 15, αυτός θα έχει συνολική απόκλιση 4+6+5 = 15.

Ωστόσο, οι απόλυτες αποστάσεις είναι παραπλανητικές: αν το δούμε σε ποσοστά, άλλο είναι να χάσεις 5 μονάδες στην πρόβλεψη για ένα κόμμα του 40% κι άλλο είναι για ένα κόμμα του 5%!

Υπάρχουν μαθηματικές μέθοδοι, όπως των ελαχίστων τετραγώνων, που βρίσκουν ποιο σύνολο προβλέψεων προσεγγίζει καλύτερα ένα σύνολο αποτελεσμάτων. Το πρόβλημα με τη μέθοδο των ελαχίστων τετραγώνων είναι διπλό: το ένα ότι είναι δύσκολο να επεξεργαστείς τα αποτελέσματα, δηλαδή να περάσεις πεντακόσια (ας πούμε) σετ απαντήσεων για να βρεις τον νικητή, και το άλλο ότι δεν ξέρω αν η μέθοδος είναι κατάλληλη για την περίπτωση των εκλογών, αφού το να πέσεις έξω 10% στο ποσοστό ενός μεγάλου κόμματος (από το 30% στο 33%) είναι πιο σημαντικό (στα δικά μου τα μάτια, τουλάχιστον) από το να πέσεις έξω 10% σε ένα κόμμα του 4% (από 4% σε 4,4%).

Σκέφτηκα μια μέθοδο που είναι μεν μπακάλικη αλλά είναι απλή στην εφαρμογή της, και αυτήν σκοπεύω να εφαρμόσω εκτός αν με πείσετε για το αντίθετο.

Έχουμε 6 κόμματα, δύο «μεγαλύτερα» και τέσσερα «μικρότερα». Ως «Σωστή» πρόβλεψη ορίζεται η πρόβλεψη που προσεγγίζει το αποτέλεσμα στο +/- 5% στην περίπτωση των μεγαλύτερων κομμάτων και στο +/- 10% προκειμένου για τα μικρότερα κόμματα.

Έτσι, αν τα αποτελέσματα είναι 36-30-7-6-5-4, σωστές θα είναι οι προβλέψεις που θα πέσουν μέσα στην περιοχή (34,2-37.8) για το πρώτο κόμμα και (3,6-4,4) για το έκτο κόμμα.

Αν έχουμε πολλούς με έξι προβλέψεις, κριτήριο για τις ισοβαθμίες είναι η μέθοδος ελαχίστων τετραγώνων, αν μου υποδείξετε ένα εύκολο προγραμματάκι, εκτός αν έχετε κάποια καλύτερη ιδέα.

Ο νικητής θα κερδίσει σπαμακόπιτα και αιώνια δόξα. Αν κάποιος εθελοντής θέλει να βοηθήσει στην επεξεργασία των αποτελεσμάτων, δεν θα του πω όχι. Σε επόμενο σχόλιο, ανάλογα και με την πορεία της συζήτησης, θα οριστικοποιήσω τη μέθοδο αξιολόγησης των προβλέψεων.

Προγνωστικά γίνονται δεκτά ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος). Τις προβλέψεις, εννοείται, τις βάζετε με σχόλιό σας εδώ.

Αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας. Για να έχουμε συγκεντρωμένα τα προγνωστικά, μάς ήρθε (κάλλιο αργά παρά ποτέ) η ιδέα να φτιάξουμε μια ειδική σελίδα για την ψηφοφορία, που βγάζει τα προγνωστικά σε λογιστικό φύλλο (σπρέντσιτ). Όσοι έχουν ήδη ψηφίσει, παρακαλούνται να ξαναψηφίσουν στην ειδική σελίδα, για να διευκολύνουν τους ψηφολέκτες. Και να μην ξαναψηφίσετε, όμως, η ψήφος σας θα συνυπολογιστεί, μην ανησυχείτε. Είπαμε, ψηφίζετε εδώ.

Οπότε, σπεύσατε-σπεύσατε, πλούσια δώρα!

438 Σχόλια προς “Μεγάλο προεκλογικό στοίχημα, σπεύσατε!”

 1. π2 said

  ΣΥΡΙΖΑ 35
  ΝΔ 29
  Ποτάμι 6,5
  Χρυσή Αυγή 6,5
  ΚΚΕ 4,8
  ΠΑΣΟΚ 3,8

 2. ΣΥΡΙΖΑ 33,5
  ΝΔ 28.8
  Ποτάμι 7.2
  ΧΑ 6
  ΚΚΕ 5
  ΠΑΣΟΚ 3.5

 3. NEKTARIOS said

  ΣΥΡΙΖΑ 33
  ΝΔ 28
  ΠΟΤΑΜΙ 5
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6
  ΚΚΕ 7
  ΠΑΣΟΚ 4
  ΚΙΔΗΣΟ 3
  ΑΝΕΛ 4

 4. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια, τις πρώτες προβλέψεις.

  3: Για τα έξι κόμματα ζήτησα, αλλά δεν πειράζει.

  Μπορείτε βέβαια να βάζετε και δεκαδικά στις προβλέψεις σας.

 5. "Ετεροδημότισσα" said

  ωχ!
  στοιχιματίζω ότι α) θα το σπάσουν το νήμα οι μαθηματικοφυσικοί σήμερα συζητώντας για την μέθοδο αξιολόγησης των αποτελεσμάτων και β) ότι τα περισσότερα κουπόνια θα μοιάζουν σα δημοσκόπηση που παράγγειλε η Αυγή και το TVXS
  😀
  μολύβι, δελτίο, στου Σαραντάκου 😀 😀 😀
  την καλημέρα μου

 6. "Ετεροδημότισσα" said

  …ααα και να προσθέσω
  από επόμενη Δευτέρη θα αραιώσω τις εμφανίσεις μου αλλά και τις επισκέψεις μου εδώ πέρα, καθώς και σε κάποια άλλα μέρη, γιατί δεν μου αρέσουν τα καθεστωτικά Μέσα
  😛

 7. Πάνος με πεζά said

  Mάλιστα ! Γίνε κι εσύ δημοσκόπος,μπορείς ! Το λοιπόν !

  ΣΥΡΙΖΑ : 34,2

  ΝΔ : 29,5

  ΠΑΣΟΚ :6.3

  Ποτάμι : 7.5

  ΚΚΕ : 6,8

  Χρυσή Αυγή : 6,5

  Όλα αυτά κάνουν 90.8.

 8. sarant said

  5: Ναι, αλλά σε μια βδομάδα θα έρθουν τα πραγματικά αποτελέσματα, οπότε θα φανεί ποιος πρόβλεψε σωστά.

  6: Καλό!

  7: Δεν πρόκειται για δημοσκόπηση αλλά για στοίχημα. 🙂

 9. LandS said

  Μέχρι να παρέμβει ο Μηχανικός που εργάζεται στη Κύπρο, να προτείνω τη ρίζα του αθροίσματος των τετραγώνων των αποκλίσεων ως βελτίωση επί του αθροίσματος των απόλυτων αποκλισεων.

  Η μέθοδος που προτείνεις δεν είναι μπακαλίστικη. Μόνο που έχουν κάπως αυθαίρετα μπει τα …εύρη (καλά ντε μη δέρνεις) στις δύο κατηγορίες. Επίσης και οι κατηγορίες έχουν μπει κάπως. Αν κάποιο κόμμα πάρει 8% (+/- 0,8) δεν μπορεί να είναι στην ίδια κατηγορία με αυτό που πήρε 4% (+/- 0,4). Καλύτερο ίσως θα ήταν να θεωρηθεί επιτυχία αν η πρόβλεψη έχει κάτω από μονάδα απόκλιση για τα «μικρα» και κάτω από τρεις μονάδες για τα «μεγαλα».
  Πάλι αυθαίρετο θα μου πεις.

  Γιατί δεν κάνουμε κάτι καλύτερο. Να πάρουμε από τις ιστοσελίδα κάποιων πρακτορείων τις αποδόσεις για πάνω από τόσο η κάτω από τόσο για κάθε κόμμα και να αθροίσουμε τα «κέρδη».

 10. spiral architect said

  Καλημέρα και καλή βδομάδα. 🙂
  Μά’στα, το λεξικολογικό το κάναμε betατζίδικο. 😀
  Ας δώσω και γω το μερτικό μου στη γκανιότα:
  ΣΥΡΙΖΑ 34
  ΝΔ 26
  Ποτάμι 6
  ΧΑ 6
  ΚΚΕ 6
  ΠΑΣΟΚ 2.5
  και ΓΑΠ 3.5 (ευσεβής πόθος, για να πάει στη μπουζού ο χοντρός) 👿

  Ο κατακερματισμός παλιών κομμάτων και ο πληθωρισμός των νέων ενδεχομένως να οδηγήσει οριακά κι άλλους στη βουλή (βλέπε ΓΑΠ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή και Αν.Ελ)
  Η κάλπη δεν γκαστρώθηκε ακόμα. :/

 11. sarant said

  9 τέλος: Μα, δεν κάνουμε δημοσκόπηση, επαναλαμβάνω.Θέλουμε να δούμε ποιος θα μαντέψει πιο σωστά.

 12. keyser_soze said

  Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους, κιόλας.

  ΣΥΡΙΖΑ 31.3

  ΝΔ 28.2

  Ποτάμι 5.9

  Χρυσή Αυγή 4.9

  ΚΚΕ 4.8

  ΠΑΣΟΚ 4.1

 13. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  ΣΥΡΙΖΑ 43,7
  ΝΔ 25,3
  ΠΟΤΑΜΙ 6,1
  ΧΑ 5,8
  ΚΚΕ 3,5
  ΠΑΣΟΚ 2,98
  ΑΝΕΛ 5,1
  ΓΑΠ 1,8
  ΔΗΜΑΡ 2,8

 14. Γς said

  Το άθροισμα των τετραγώνων των διαφορών των προβλέψεων Πi από τιw εκλογικές Εi δια των Εκλογικών Ei.

  Σ (ι=1 έως 7)((Πi-Εi)^2)/Εi

  Και σαν Π7 και Ε7 τα υπόλοιπα μέχρι το 100 % των προβλέψεων και των εκλογών (τα υπόλοιπα κόμματα).

  Μπορώ να έχω έτοιμο το προγραμματάκι μόλις μου στείλει τα αποτελέσματα ο Νικοκύρης

 15. Elias said

  Αν δεν γίνει κάτι εξαιρετικό και αλλάξει τα δεδομένα στις λίγες μέρες που απομένουν, τότε:

  – O ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με διαφορά από τη ΝΔ τουλάχιστον 6-7%, ίσως και παραπάνω
  – Τρίτο κόμμα η ΧΑ
  – Ποτάμι, ΚΚΕ αρκετά πιο κάτω από τη ΧΑ
  – ΠΑΣΟΚ στα όρια του 3%, θα μπει ή δεν θα μπει στη βουλή για πολύ λίγο
  – ΓΑΠ, Καμμένος δεν μπαίνουν στη βουλή
  – Η ΔΗΜΑΡ εξαφανίζεται

  Μέχρι εκεί. Απόλυτα ποσοστά δεν μπορώ να προβλέψω

 16. Γς said

  14:
  >προγραμματάκι

  Η σε ένα φύλλο Excel που θα του στείλω από τώρα για προπόνηση.

 17. EMK said

  Με τις δημοσκοπήσεις να προκαλούν μάλλον σύγχυση, το στοίχημα έχει ενδιαφέρον
  ΣΥΡΙΖΑ 31,5
  ΝΔ 30
  ΠΑΣΟΚ 5
  ΠΟΤΑΜΙ 7
  ΚΚΕ 4,5
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6

 18. Νέο Kid Στο Block said

  Σε πρώτη ανάγνωση συμφωνώ με LandS. RMSSD (Root mean squared scaled deviation) είναι αυτό που προτείνει, και είναι μάλλον το καλύτερο «μέτρο» σύγκρισης για το πόσο κοντά έπεσε κάποιος. Αργότερα ίσως βρω και calculator

 19. Γς said

  18 @ Κιντ *****

  Πας στοίχημα ότι η δική μου πρόταση είναι πολύ πιο ακριβής;

 20. "Ετεροδημότισσα" said

  @18
  Συμφωνείς με το Lands????? ΄Ελα τώρα Νεοκιντ! το κάνεις μόνο και μόνο για να χάσω το στοίχημά μου ότι θα ξεσκίσετε το νήμα, έτσι δεν είναι; 😉

 21. "Ετεροδημότισσα" said

  έμπαινε Γς!

 22. Γς said

  21:
  Τι να του πεις;

  Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι μεταξύ των άλλων υπολογίζει το ίδιο απόκλιση 10 μονάδων σε κόμμα του 35% και κόμμα του 4 %

 23. Vrach said

  Καλημέρα! Γιατί έχω την εντύπωση ότι οι προβλέψεις των περισσοτέρων δεν είναι ουσιαστικά προβλέψεις αλλά επιθυμίες; Πάντως έχει πλάκα! Μοιάζει περισσότερο με τα τυχερά παιχνίδια και τα γραφεία στοιχημάτων.. Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ σ’ αυτά αλλά εδώ λέω να καταθέσω την πρόβλεψή μου -εμ, με τέτοια έπαθλα, είναι να μην δελεαστείς; Το λοιπό:

  ΣΥΡΙΖΑ 31,5
  ΝΔ. 28
  Ποτάμι 6,5
  ΧΑ 6
  ΚΚΕ 5, 3
  ΠΑΣΟΚ 3,5

 24. Πάνος με πεζά said

  @ 18 : Eμείς έχουμε τις μεθόδους CQC και SRSS, αλλά για την εκτίμηση της πιθανής μέγιστης τιμής εντατικού μεγέθους, όπως αυτό προκύπτει από ασυσχέτιστες ιδιομορφές της ανάλυσης.

 25. dr7x said

  Σύριζα 35,3
  ΝΔ 30,8
  ΧΑ 6,3
  Ποτάμι 6,1
  ΚΚΕ 4,9
  ΠΑΣΟΚ 4,4

  Οχτακομματική βουλή με
  ΑνεξΕλλ 3,3
  ΚιΔηΣο 3,1

  Αυτό δίνει κατανομή εδρών (αν τα μετράω σωστά): 144, 81, 17, 16, 13, 12, 9, 8

 26. sarant said

  Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχολια και τις προβλέψεις!

  23: Τα δικά σου είναι προγνωστικά ή επιθυμίες;

  25; Να σου πω, το σκέφτηκα να βάλω και δεύτερη ερώτηση, πόσα κόμματα βλέπετε στη Βουλή, αλλά τελικά δεν το αποφάσισα.

 27. mytruthismarchingon said

  1. ΣΥΡΙΖΑ: 34.17

  2. ΝΔ: 30.23

  3. ΠΟΤΑΜΙ: 6.08

  4. ΠΑΣΟΚ: 5.22

  5. Χ.Α.: 5,19

  6. ΚΚΕ: 5.11

 28. spiral architect said

  … τι λε ρε παιδί μου, ακρίβεια δεκάτου! 😮

 29. Θρασύμαχος said

  ΣυΡιζΑ 33,18% & 147 έδρες
  ΝΔ 25,37% & 75 έδρες
  Ποτάμι 8,20% & 24 έδρες
  ΚΚΕ 7,36% & 22 έδρες
  Χρυσή Αυγή 6,84% & 20 έδρες
  ΚιΔηΣο 4,05% & 12 έδρες
  ΑνΕλλ 2,99%
  ΠαΣοΚ 2,98%
  ΛαΟΣ 1,23%
  ΑντΑρΣυΑ-ΜΑρΣ 1,12%
  Πράσινοι-ΔημΑρ 1,01%
  λοιποί 5,67%

 30. Γς said

  εκατοστού

 31. Γς said

  3 -> 28

 32. Γς said

  Α!
  το 30 ήταν για το 28!

 33. spiral architect said

  .. σωστά.

 34. μήτσκος said

  ΣΥΡΙΖΑ 34,5
  ΝΔ. 32
  Ποτάμι 7,5
  ΧΑ 5,5
  ΚΚΕ 5
  ΠΑΣΟΚ 4,5

  Για τη μέθοδο αξιολόγησης, προτείνω ελάχιστα τετράγωνα με κάποιο συντελεστή που θα δίνει μεγαλύτερο βάρος στα μικρά ποσοστά (π.χ. το λάθος από 5 σε 7% θα μετράει περισσότερο από ότι το λάθος από 28 σε 30%).
  Για παράδειγμα, ένας τέτοιος συντελεστής θα μπορούσε να είναι το 1/log(x), όπου x το αντίστοιχο ποσοστό (δηλαδή η αντίστοιχη πραγματική τιμή). Έτσι, το λάθος από 5 σε 7% θα συνεισφέρει στο άθροισμα (7-5)^2/log(5) = 5,72 (αντί για 4 χωρίς τη διόρθωση) ενώ το λάθος από 28 σε 30% θα συνεισφέρει (7-5)^2/log(28) = 2,76 (αντί για 4 χωρίς τη διόρθωση).
  Φαντάζομαι είναι πολύ εύκολο να υλοποιηθεί σε Excel, το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς είναι το να περαστούν τα νούμερα.

 35. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Νομίζω οτι θάπρεπε να βάλεις και την αποχή, που αναλόγως την εποχή, είναι απο τρίτο μέχρι πρώτο «κόμμα». Συνήθως είναι και καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα.
  Παρ΄όλο που το προεκλογικό στοίχημα δεν έχει την προτίμησή μου (ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΚΥΡΟ) θα περιμένω την Παρασκευή για να πώ τα προγνωστικά μου.

 36. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  27-29: Βλέπω και δεύτερο δεκαδικό, ρισπέκτ! Και πρόβλεψη εδρών, ξαναρισπέκτ!

 37. Γς said

  19, 14¨

  Τελικά ούτε ένα στοίχημα της προκοπής δεν μπορούμε να στήσουμε.

  Κάντε ότι θέλετε αλλά εγώ θα βγάλω ξεχωριστά αποτελέσματα γα να κρίνετε τον τρόπο αξιολόγησης που θα εφαρμόσετε 😉

  Και θα τα αφιερώσω στον Τζη που αποδείχτηκε και γερό πιρούνι [εκτός από ποτήρι] προχτές στον Καρέα.

  Γλειπς, γλειπς του πσαρά για τα χταπόδια του!

 38. LandS said

  11 Τι καλύτερο από το να χρησιμοποιηθούν για μέτρο σύγκρισης προβλέψεων οι αποδόσεις που δίνουν τα στοιχηματικά πρακτορεία. Σε αυτά δεν «βάζεις λεφτά εκεί που είναι τα λόγια σου»;
  Θα έλεγα ότι ακόμα και αν βάζαμε μπιτ αυθαίρετες αποδόσεις, επειδή αυτό που ενδιαφέρει είναι η μεταξύ μας σύγκριση, των αποκλίσεων των προβλέψεων μας σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα γνωρίζουμε όχι νωρίτερα από την άλλη Δευτέρα· αυτή με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα ήταν και αυτή με τις λιγότερες συνολικά αποκλίσεις.

  Υ. Γ. Τη δεύτερη παράγραφο την έβαλα για την Ετεροδημοτισσα, μη ξιέτε και μπλέκει οικονομολόγους σε διαμάχες φυσικών, μηχανικών και λοιπών παρόμοιων σε μαθηματικά θέματα.

 39. physicist said

  Σύριζα 35,2%
  ΝΔ 30,8%
  Κίνημα Παπαφλέσσας 12,2%
  Ποτάμι 7,1%
  ΧΑ 5,7%
  ΚΚΕ 5,2%
  ΠΑΣΟΚ 4,7%

  Θα πρότεινα ειδικό βραβείο στον πρώτο που θα κάνει μαντεψιές που να αθροίζονται σε κάτι περισσότερο από 100% αλλά αφ’ ης στιγμής ανακοινωθεί δεν έχει νόημα. Α, και εφόσον η στάθμευση της πρόβλεψης για το βραβείο γίνει αναλογικά με το πραγματικό αποτέλεσμα, οι προβλέψεις για τα ποσοστά των χαβαλέδων είναι δωρεάν.

 40. sarant said

  37; Πιο μεγάλη δεν έβγαινε η φωτογραφία; 🙂

  39: Η τρίτη πρόβλεψή σου κόβεται.

 41. physicist said

  #40(β). — Κρίμα, είπα κι εγώ μια φορά να ρισκάρω και βγήκα οφσάιτ. 😉

 42. Avonidas said

  ΣΥΡΙΖΑ 34.0
  ΝΔ 28.8
  Ποτάμι 6.5
  Χρυσή Αυγή 6.0
  ΚΚΕ 5.0
  ΠΑΣΟΚ 4.0

 43. Avonidas said

  Τώρα τελευταία όλο το σχόλιο #42 καπαρώνω

  …και δεν προσπαθώ καν!

 44. spiral architect said

  @37, 40: Όχι μόνο μεγάλη, μα και ανεστίαστη!

 45. sarant said

  43: Μα, το 42 είναι η απάντηση σε όλα τα ερωτήματα!

 46. spiral architect said

  Θαρρώ ότι, πολύ φουσκώνετε το Ποτάμι και τελικά θα το κάνετε Αμαζόνιο. Δεν ξέρω τι σας λένε εσάς, πάντως στον περίγυρό μου κανένας δεν έχει πει ότι θα το ψηφίσει, παρεκτός και κάποιοι ντρέπονται να το μολογήσουν. :/

 47. "Ετεροδημότισσα" said

  Σπάιραλ στο δικό μου περίγυρο, ΒΠ Αθηνών, πολλοί θα ψηφίσουν ποτάμι στις ηλικίες 35-70+, συμπεριλαμβανομένων και των γονιών μου. Οι περισσότεροι παλιά ψήφιζαν πασοκ ή τίποτα φιλελέδες όπως Δράση και του αλλουνού το κόμμα που δεν το θυμάμαι. Και καλά τους φιλελέδες τους καταλαβαίνω, έντιμη επιλογή, αλλά οι άλλοι έχουν πέσει θύματα της αντισυριζαϊκής προπαγάνδας.

 48. physicist said

  #46. — Ναι, και στον δικό μου περίγυρο, ρουθούνι δεν ψήφιζε τον γερομπαμπαλή με τις εμφυτεύσεις μαλλιών, κι όμως όλο Πρωθυπουργάρα έβγαινε.

 49. sarant said

  Κι εγώ έχω φίλους που ψηφίζουν Ποτάμι.

 50. "Ετεροδημότισσα" said

  @48
  ποιος είναι αυτός;;;;
  δώσε λινκ με φώτο
  😈

 51. "Ετεροδημότισσα" said

  πιτέυω και όλοι οι τύποι τύπου ατενίστας για ποτάμι σκέφτονται. επίσης της λοατ κοινότητας. ίσως κάποιοι καλλιτέχνες που δεν αριστερίζουν και είναι «ανέστιοι» πολιτικά κτλ

 52. spiral architect said

  @47: Τα ΒΠ αν και Β’ Αθήνας δεν διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Ψάξε από δυτικά (Περιστέρι, Αιγάλεω) και θα βρεις οργή. Πάντως αν το Ποτάμι -όπως εικάζουν- βγει τρίτη δύναμη, ναι, θέλουμε κι άλλα μνημόνια, πολλά μνημόνια, μνημόνια με το τσουβάλι και Μέρκελ, Μέρκελ πολλές και αγριεμένες! 😈

 53. physicist said

  #50. — Εχτές ανέβηκε μια φωτογραφία με τέσσερις μαντράχαλους και μία κοπελιά που της είχανε πέσει τα χαρτιά και είχε σκύψει να τα μαζέψει, θυμάσαι; Και οι δύο στα δεξιά, ο Κονοτρεβυθούλης και ο Πορνόγερος, κοιτάγανε σαν ξελιγωμένοι, ειδικά ο δεύτερος, στην άκρη, που είχε ύφος λες και δεν έχει ξαναδεί γλουτούς γυναικείους (καταραμένη λογοκρισία …). Ε, αυτόνα λέω. 😛

 54. "Ετεροδημότισσα" said

  @52
  ε εντάξει κι εσύ στο κουπόνι σου έπαιξες ισοψηφία Ποτάμι- Χ.Α. (καλά για το ΚΚΕ φαντάζομαι είσαι φίλος). οπότε καλά τα λέμε μεταξύ ΒΠ και ΔΠ

 55. "Ετεροδημότισσα" said

  @53
  σε ποιο νήμα βρε Φύζισιτ, με το τσιγκέλι μας τα βάζεις, είχα αρμένικη βίζιτα χθες και δεν παρακολουθούσα

 56. physicist said

  #55. —

  https://sarantakos.wordpress.com/2015/01/17/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CE%B6%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1/#comment-266282

 57. spiral architect said

  @55: Ναι, το Ποτάμι όπως και τα ΚΚΕ και ΧΑ δεν τα φούσκωσα γιατί η πόλωση θα παίξει και πάλι. Τα δυο τελευταία θα χάσουν προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αντίστοιχα, το δε Ποτάμι το βλέπω σαν τεχνητό ανάχωμα προς τους δυο μονομάχους, που (όπως και η ΡΗΜΑΔ ) δεν θα κρατήσει.
  Είπαμε η κάλπη δεν γκαστρώθηκε ακόμα, ασε δε που σήμερα ανακοινώνεται ο ένοικος του τάφου. 😀
  (τι άλλους άσσους θα βγάλουν απ το μανίκι …)

 58. spiral architect said

  Το 57 –> 54. 😳

 59. cronopiusa said

  «Μπορεί να είμαστε στον πύργο ελέγχου, μπορεί να είμαστε στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, μπορεί να είμαστε στην επίγεια εξυπηρέτηση. Πάντως δεν θα αφήσουμε το αεροπλάνο να πάει σε λάθος προορισμό»

  spiral architect
  ΠΑΣΟΚ 2.5
  και ΓΑΠ 3.5 (ευσεβής πόθος, για να πάει στη μπουζού ο χοντρός)

  ΝΔ 25
  ΠΟΤΑΜΙ 5

  ΧΑΒΓΗ 3

  ΚΚΕ 6

  ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ 5

  ελπίζω σε αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

  Aριστερή κυβέρνηση: πώς μπορεί να παραμείνει και αριστερή και κυβέρνηση

 60. spiral architect said

  … το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα γίνει χαμός εδώ. 🙂

 61. "Ετεροδημότισσα" said

  ααα αυτόν εννοείς… έλα μωρέ κι εσύ καημένε…κλασικοί ιταλοί, τρικυμία εν κρανίω

 62. physicist said

  #61. — Ευτυχώς που εμείς δεν έχουμε τρικυμία κι έτσι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

 63. sarant said

  57: Πέντε είναι, λέει, οι ένοικοι του τάφου. Οικογενειακός θα ήταν.

  59: Δώσε ξανά προβλέψεις χωρίς γιουτουμπάκια γιατί δυσκολεύεται η εφορευτική επιτροπή 😉

 64. "Ετεροδημότισσα" said

  @62
  φίλε κάτι που συζήταγα κι εχθές. Πηγαίνω Ιταλία, τοσκάνη, μια φορά το χρόνο γιατί έχω κολλητούς. Μπορεί οι Βορειοκαντροευρωπαίοι να μας βλέπουν σχεδόν ίδιους αλλά… οι Έλληνες, ειδικά οι πανεπιστημιακοί, διαμστρύρονται για την κατάσταση στην Ελλάδα, και τα πανεπιστήμια από όπου αποφοίτησαν πολύ συχνά, οι Ιταλοί ποτέ! το αντίθετο μάλιστα. και υποφέρουν που είναι μακριά ακόμα, επιστρέφουν συχνά ακόμα κι εκτός διακοπών.
  Δεν θέλω να σου πω ότι είμαστε καλύτεροι, όχι! απλά έχουν μια τρέλα με τη χώρα τους (δεν μιλαώ για εθνικισμό)

 65. spiral architect said

  Χρονοποιούσα, ευσεβείς πόθους έχουμε όλοι μας, όμως κάποιοι συνετοί ρεαλιστές άλλα πρεσβεύουν:
  «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή, με σιγουριά και σταθερότητα. Κι αυτή μπορεί να την εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν κερδίσουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που είναι ολοφάνερα ο στόχος μας, δεν θα συγκροτήσουμε μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων. Θα συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση ευρύτερου φάσματος, με έντιμα και ικανά πρόσωπα που θα θέλουν να δουλέψουν μαζί μας για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Εάν, παρ’ ελπίδα, δεν πάρουμε την αυτοδυναμία και βρεθούμε μια ανάσα από τους 151, και πάλι θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο. Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα και δυσκολεύομαι να σκεφτώ ότι θα υπάρξουν δυνάμεις που θα σύρουν τη χώρα σε νέες εκλογές, αρνούμενες έστω και την ανοχή σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.» 🙄

 66. spiral architect said

  Το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά:

  😀 😀

 67. sarant said

  66; Σε αυτές τις εκλογές έχουν βγει πολύ καλές ατάκες.

 68. physicist said

  #64. — Η δική μου εμπειρία λέει ότι διαμαρτύρονται σαν παλαβοί (δικαίως) αλλά όντως, ψοφάνε να γυρίσουν. Συμμερίζομαι την άποψή σου για την τρέλα που έχουν με τη χώρα τους αλλά τα όρια προς τον εθνικισμό είναι τόσο ρευστά που συχνά δεν είμαι βέβαιος σε ποια μεριά τους βρίσκονται. Αλλά ακόμα κι αν η φιλοπατρία τους είναι ηθικώς άμεμπτη, το γεγονός ότι αλλοδαποί σπανιότατα κάνουν καριέρα στα ιταλικά ΑΕΙ κάτι μας λέει. Όπως και το γεγονός ότι και Ιταλός/Ιταλίδα να είσαι, άνευ συνδέσμων επίσης γιοκ.

 69. 66 😀 😀 😀

  Διστάζω να κάνω προβλέψεις, συν τοις άλλοις γιατί βγαίνω πάντα λάθος. Αλλά άντε, να παίξω κι εγώ:
  ΣΥΡΙΖΑ
  ΝΔ
  ΚΚΕ
  ΠΟΤΑΜΙ
  ΧΑ

 70. Δημήτρης Αλεξίου said

  ΣΥΡΙΖΑ 34.2%
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 27,8%
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,2%
  ΠΟΤΑΜΙ 6,9%
  ΚΚΕ 4,9%
  ΠΑΣΟΚ 4,2%
  ΑΝΕΛ 3,1%

 71. ΣΥΡΙΖΑ 37.5
  ΝΔ 29.5
  ΠΑΣΟΚ 5
  ΠΟΤΑΜΙ 5
  ΚΚΕ 5.5
  ΧΑ 6.5

  (νομίζω ότι η πρόταση του Γς για το χ2 είναι και η πιο σωστή για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων)

 72. Titivillus said

  ΝΔ 31%
  ΣΥΡΙΖΑ 30%
  ΠΟΤΑΜΙ 7%
  ΠΑΣΟΚ 6%
  ΚΚΕ 5%
  ΧΑ 5%

 73. sarant said

  Tα σχόλια 70 ως 72 τα είχε κρατήσει η σπαμοπαγίδα επειδή προέρχονταν από σχολιαστές που δεν έχουν ξανασχολιάσει. Καλώς ήρθατε και ευχαριστώ!

  69: Μήπως ξέχασες τα νούμερα;

 74. Πώς τα κατάφερα και έφυγε χωρίς νούμερα το 69; Πάμε πάλι:

  ΣΥΡΙΖΑ 35%
  ΝΔ 27%
  ΚΚΕ 6%
  ΠΟΤΑΜΙ 5%
  ΠΑΣΟΚ 5%
  ΧΑ 6%

  (ΑΝΕΛ 4%
  ΚΙΔΗΣΟ 2%
  ΔΗΜΑΡ 2%
  κλπ.)

 75. Titivillus said

  73. Εγώ σας ευχαριστώ! Καλώς σας βρήκα.

 76. LandS said

  Πέντε ένοικοι στο ταφο. Ο ένας μόνο καψαλισμένος. Μία ηλικιωμένη 60 ετών (τη κακομοίρα, δε πρόλαβε να βγει στη σύνταξη) και ένα βρέφος.
  Όταν είχε ανακαλυφθεί ο ένοικος ήταν μόνο ένας. Για τους άλλους ούτε που μας είχαν δώσει κάτι να ψυλιαστούμε.

 77. ΜΕΝΙΟΣ said

  ΣΥΡΙΖΑ 36,8
  ΝΔ 29,4
  ΧΑ 5,7
  ΚΚΕ 4,9
  ΠΟΤΑΜΙ 4,6
  ΠΑΣΟΚ 3 ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ…. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  ΚΑΙ ΚΗΔΙΣΟ 3
  ΑΝΕΛ 2,7
  ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ΛΟΙΠΟΝ

  ΜΕΝΙΟΣ

 78. Πάνος με πεζά said

  @ 76 : Πολυκομματικός και ο τάφος…
  Πέντε ένοικοι στον τάφο
  ανταμώσαν μ’ ένα μπάφο
  Και το γλέντι αρχινάνε
  κι όλα γύρω τους τα σπάνε.

 79. ΣΥΡΙΖΑ 39,3
  Ν.Δ. 29,8
  Χ.Α. 5
  ΚΚΕ 4,5
  ΠΟΤΑΜΙ 3,2
  ΠΑΣΟΚ 2,9
  ΚΙΔΗΣΟ 3,5
  ΑΝΕΛ 2,8

 80. Γς said

  71:

  >νομίζω ότι η πρόταση του Γς για το χ2 είναι και η πιο σωστή για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων

  Ευχαριστώ.

  Είδε ο γενετιστής αποκλίσεις [από τους νόμους του Μέντελ] και χάρηκε,

 81. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  78: Πολύ καλό, μπορεί να σου το κλέψω!

  76: Ακριβώς!

 82. spiral architect said

  Υποψήφια του Ποταμιού, προσωπική φίλη του Πάολο Κοέλιο και πολεμίστρια του φωτός. 😥 😆
  (από εδώ)

 83. Alexis said

  ΣΥΡΙΖΑ 34,5%
  ΝΔ 30,2%
  ΠΟΤΑΜΙ 6,2%
  ΧΑ 5,8%
  ΚΚΕ 5,6%
  ΠΑΣΟΚ 4,2%

  Επί 21 ψηφισάντων μέχρι τώρα οι 20 βλέπουν νίκη ΣΥΡΙΖΑ και ο ένας νίκη ΝΔ.
  Άρα η παράσταση νίκης στο ιστολόγιο είναι 95,5% ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% ΝΔ.

  Άντε, sarantakosbet.com το κάναμε εδώ μέσα! 🙂

 84. 76
  Πέντε Έλληνες στον τάφο
  ανταμώσανε για μπάφο,
  και φωνάζανε για πλάκα
  Γειά σου Σαμαρά, αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Έχω ήδη προβλέψει οτι για 1,5 μεχρι 3% θα χάσει την αυτοδυναμία, αναλόγως και με το πόσα μικρά κόμματα θα μπούνε στη Βουλή. Με τους αριθμούς δεν τα πάω καλά. Θα δοκιμάσω όμως.

 85. Πάνε με Πεζά, συμπέσαν οι εμπνεύσεις μας….

 86. physicist said

  Πήγα κι εγώ για πρώτη φορά να επισκεφτώ την ιστοσελίδα του Ποταμιού για να τσεκάρω υποψήφιους και κοίτα τι έπαθα:

  Access from your area has been temporarily limited for security reasons

  Ωρέ δεν είμαι τζιχαντιστής ούτε μένω στο Βόρειο Ιράκ, τι διάολο …

 87. lelejohn said

  ΣΥΡΙΖΑ 35,68
  ΝΔ 30,79
  ΚΚΕ 6,61
  Ποτάμι 5,92
  Χ.Α. 5,55
  ΠΑΣΟΚ 3,76

  Συνολικό ποσοστό όσων μπαίνουν στη Βουλή 88,31%.
  35,68*250/88,31= 101 + 50 έδρες

 88. spiral architect said

  @86: Μπορεί να είσαι κράκερ!

 89. physicist said

  Παπαδοπούλου;

 90. Προτιμώ το στοίχημα σε σοβαρότερα πράγματα

  ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ ??

  ΟΣΦΠ 99,999 %

  ΠΑΟΚ 12,6%

  ΠΑΟ 0,001908 %

  ΑΣΤΕΡΑΣ 1,65 %

  ΑΕΚ (λέμε και καμιά μ@λ@κία να περάσει η ώρα)

 91. sarant said

  84: Εκλάπη

  86: Δεν είμαστε καλά, εμένα μου λέει:

  One more step
  Please complete the security check to access http://www.topotami.gr

 92. poniros said

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

  Σύριζα. 37.2
  ΝΔ. 29.5
  ΧΑ. 6.5
  Ποτάμι. 5.2
  ΚΚΕ. 4.2
  ΠΑΣΟΚ. 3.9
  ___________________

  ΚΑΙ
  ΑΝΕΛ. 3.5
  ΚΙΔΗΣΟ 2.9

 93. # 37

  Καταζητούμενο με έκανες ρε !

  Οπότε ας δώσω προγνωστικά μήπως γλυτώσω

  ΣΥΡΙΖΑ 34

  ΝΔ 27

  ΧΑ 9

  ΚΚΕ 7

  Ποτάμι 6

  ΠΑΣΟΚ 4

 94. Οπότε έχουμε και λέμε:

  ΣΥΝ: 29
  ΝΔ: 22,5
  Ποτάμι: 6,5
  Σκ.Αυγή:5.5
  ΚΚΕ:4,5
  ΠΑΣΟΚ:2,5
  Μεγάλη Κυριακάτικη αποχή λόγω καλοκαιρίας και Αλκυονίδων.

  Και λίγη πολιτική συζήτηση, (του τύπου μόνος- μου-τα-λέω-μόνος-μου-τ’-ακούω 🙂 ή απλά του τύπου Δεξιότερα Κουροπάτκιν, και στην περιπτωση Αριστερότερα, Τσίπρα)

  Ο σοφότατος Μακιαβέλι κάπου λέει ότι η επιτυχία ενός ηγέτη, στηρίζεται σε δύο παράγοντες. Στις ικανότητές του και στην τύχη. Η βασική του ικανότητα έγκειται στο να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που η τύχη θα του ρίξει μπροστά του και μάλιστα ταχύτατα και αποτελεσματικά.

  Αυτές οι εκλογές ήταν για την αριστερά μοναδική ευκαιρία και τέτοια μπορεί να αργήσει πολύ να ξαναπαρουσιαστεί στην Ιστορία. Η κρίση και το μνημόνιο έφερε το σύριζα από κόμμα του 4% σε πρώτο κόμμα. Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τις εκμεταλλεύτηκε με νύχια και με δόντια, με αλήθειες και ψέμματα, με πολιτική εξόντωση του ΝΔσόκ σε κομματικό και ατομικό επίπεδο. Πολύ χαλαρούς τους βλέπω στην προεκλογική τους εκστρατεία. Περισσότερες ψήφους τους φέρνει η μαλακία των Σαμαράδων παρά η δική τους πολιτική-επικοινωνιακή λάμψη.
  Πρωτον έπρεπε να την είχαν αρχίσει εδώ και μήνες.
  Δεύτερον, έπρεπε να είχαν βρει εναλλακτικούς τρόπους να παρέμβουν στα πράματα, με ακτιβισμό, φαντασία και κινητοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού και ήδη θα έπρεπε να είχαν εκμηδενίσει τον αντίπαλο, που πρώτη φορά τα τελευταία εβδομήντα χρόνια βρίσκεται σε τόσο μειονεκτική θέση.
  Τρίτον έπρεπε να αναδείξουν το Αντιμνημονιακό, Παλλαικό, Εθνικό προφίλ και να βάλουν το Αριστερό σε δεύτερη μοίρα, για λόγους απλής πολιτικής λογικής.

  Πάντως, ψηφίζουμε Σύριζα κι ελπίζουμε να μάθουν στην πορεία. Οι συνιστώσες που πολλοί κατηγορούν, είναι θετικό στοιχείο, και ελπίζουμε ότι θα γκρινιάζουν δυνατά σε περίπτωση της δεξιάς στραβοτιμονιάς.

 95. cronopiusa said

  ελπίζω σε αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ
  ΝΔ 25
  ΠΟΤΑΜΙ 5
  ΧΑΒΓΗ 3
  ΚΚΕ 6
  ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ 5

  ελπίζω σε αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ

 96. sarant said

  94: Δώσε ποσοστά επί των εγκύρων όμως, όχι με αποχή.

 97. sarant said

  83: Αλέξη, άκουσα μολις στο ραδιόφωνο ότι οι μπούκηδες του Λονδίνου έπαψαν να δέχονται στοιχήματα για την πρώτη θέση στις ελληνικές εκλογές.

 98. Πάνος με πεζά said

  Koυιζ, ποιος μπορεί να το το έχει πει αυτό τις τελευταίες μέρες (τίμια, χωρίς να γκουγκλάρετε) : «Η δικιά μας η γενιά, τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή»

 99. sarant said

  Εγώ το ξέρω, έχει γίνει αρκετός θόρυβος.

 100. cronopiusa said

  95

  καλέ ξέχασα το PPSΟE ΠΑΣΟΚ 2.5
  και τον ΓΑΠ 3.5 και τον ευσεβή πόθο να πάει στη μπουζού ο χοντρός…

  Syriza Podemos ¡VENCEREMOS!

 101. Σωστά.
  Οπότε, από την αρχή και μπακαλίστικα.

  Συριζα….34
  ΝΔ……… 29
  Ποταμ…..8
  ΣκΑυγή…5
  ΚΚΕ……..5
  Πασοκ….3,5

  Τη Σκ.Αυγή θα την ήθελα λιγώτερη, αλλά ο Σαρλί τους φανατίζει, και το Πασόκ εκτός Βουλής για να πέσει και το ποσοστό για αυτοδυναμία του σύριζα, αλλά δεν το βλέπω.
  Το Ποτάμι ανεξήγητο.Έχω κάποιους φίλους, πρώην αριστεροί φοιτητές, τώρα βόρειο προάστειο, ψιλομνημονιακοί, που δε θέλουν να ψηφίσουν Σαμαρά, αλλά δεν πείθονται και φοβούνται Τσίπρα και ψηφίζουν Ποτάμι.
  Εδώ πρέπει να αναγνωρίσουμε την πολιτική οξυδέρκεια των καναλαρχών και άλλων. Και να θυμίσουμε αυτό που ελέχθη, οτι ο εν λόγω δεν πήγαινε ούτε στο περίπτερο χωρίς αμοιβή.

  Και για να δώσω μια ένδειξη του τι εννοώ ότι ο Σύριζα δεν έκανε την προπαγάνδα του σωστά, λέω, ότι τώρα μόλις κι εγώ ψάχνοντας έμαθα ότι ο Θεοδωράκης ήταν ο διευθυντής του ΚΛΙΚ, της ιδεολογική φρεγάτας της ξαφνικά τώρα κατάπτυστης μεταπολίτευσης.

 102. Christos said

  Με μικρές αλλαγές, ισχύει και σήμερα…

 103. echthrosofer said

  για να πω κι εγω την προβλεψη μου
  ΣΥΡΙΖΑ 35,5
  ΝΔ 27,5
  Χ.Α. 8 ( ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ)
  ΚΚΕ 6,5
  ΣΤΑΥΡΟΣ 5
  ΜΠΕΝΙ 3,5
  ΑΝ ΕΛ 2,8
  ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 2,7 (ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΛΛΑ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ)
  ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,8
  ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΩΡΓΗΣ 1,5
  ευχομαι να εχουμε μια προοδευτικη διακυβερνηση

 104. sarant said

  Μπαρμπαγιώργης;

 105. echthrosofer said

  επισης θελει ο βοριδης να κρυφτει…

 106. Λάμπρος said

  1. ΣΥΡΙΖΑ: 33.8

  2. ΝΔ: 31.2

  3. ΠΟΤΑΜΙ: 6.66

  4. ΠΑΣΟΚ: 5.5

  5. Χ.Α.: 6.2

  6. ΚΚΕ: 4.44

 107. echthrosofer said

  @ 104 Καρατζαφερης.Δε θυμαμαι που ειδα να τον προσφωνουν ετσι.Ισως τον κανει πιο συμπαθη απ οσο του αξιζει 🙂

 108. sarant said

  107: Καλά λες, τον είχα ξεχάσει. Υπάρχει κι αυτός…! (Κι είμαστε και γειτόνοι)

 109. ΣΥΡΙΖΑ : 37 %

  ΝΔ : 26 %

  ΠΑΣΟΚ : 4,5 %

  Ποτάμι : 5 %

  ΚΚΕ : 5 %

  Χρυσή Αυγή : 6 %

  Άντε καλή μας επιτυχία! 🙂

 110. Δεν τα πάω καλά με τα προγνωστικά και φοβάμαι πως άμα πάρω μολύβι και χαρτί για να σκαρώσω λίστες με ποσοστά, περισσότερο τις ελπίδες μου θα προβάλλω παρά τις προβλέψεις μου. Π.χ. τη Σκ.Α. στο βόθρο της Ιστορίας και στα μπάζα του Φύρερμπούνκερ.

  Πάντως, οι επαγγελματίες betατζήδες δείχνουν να μην παίρνει ο Σύριζας αυτοδυναμία.

  Βέβαια, έχουμε ακόμα έξι μέρες ακόμα και όταν υπάρχουν ατομάρες σαν το Βορίδη ή τον Πάγκαλο απέναντί μας, πάντα εχουμε ελπίδα…

 111. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  98 – Αν σου πώ οτι μου τόστειλε κάπως τροποποιημένο με μήνυμα στο κινητό θα το πιστέψεις;

 112. sarant said

  Ο ίδιος; Θα μου πεις, είναι στην περιφέρειά σου.

 113. Spiridione said

  110. Και δίνουν τη ΧΑ τρίτο κόμμα.

 114. Spyridon said

  Τα δικά μου προγνωστικά.

  ΣΥΡΙΖΑ : 35,2 %
  ΝΔ : 25,1 %
  ΠΑΣΟΚ : 4,1 %
  Ποτάμι : 6,3 %
  ΚΚΕ : 4,8 %
  Χρυσή Αυγή : 6,7 %

  Και καλή σπαμακόπιτα στους νικητές.

 115. ditsintz said

  ΣΥΡΙΖΑ: 38%
  ΝΔ: 33%
  ΠΑΣΟΚ: 5%
  Ποτάμι: 6,5%
  ΚΚΕ: 5%
  Χρυσή Αυγή: 6,5%

 116. Spiridione said

 117. lpanoss said

  ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥ

  ΣΥΡΙΖΑ : 35 %

  ΝΔ : 27 %

  ΠΑΣΟΚ : 6,5 %

  Ποτάμι : 4 %

  ΚΚΕ : 5 %

  Χρυσή Αυγή : 5 %

 118. Left said

  Πριν 8-9 χρόνια μου ζητήθηκε (από φίλους στην Καβάλα) να προβλέψω τα αποτελέσματα των εκλογών. Ανταποκρίθηκα. Εδωσα ποσοστά με ακρίβεια εκατοστού, γραμμένα στο πίσω μέρος κάρτας. Στην τελική (και συνολική) άθροιση των ποσοστών έπεσα έξω κατά 0,18%. Κάρτα και τελικά αποτελέσματα είναι κορνιζομένα σε καφενείο της Χρυσούπολης. Είχα χλευαστεί από αρκετούς, μια και τα αποτελέσματα (για το κόμμα της προτίμησής τους) δεν ήσαν τα επιθυμητά. Παραδέχτηκαν (μετ-αποτελεσματικά) την ψυχρή εκτίμηση, για τα αποτελέσματα. Από τότε έκοψα τη «συνήθεια».
  Αλλά όπως έχει γραφεί και εδώ (νομίζω το έχει γράψει ο εξαίρετος Λάμπρος) «Ποτέ μη μιλάς για θρησκεία, ποδόσφαιρο ή πολιτική. Θα χάσεις φίλους».

  ΥΓ. Ξέρεις κάποιος από εσάς τα αίτια της «εξαφάνισης» της (σχολιάστριας, με γραφή και αναφορές, λες και αντιγράφει ημερολόγιο περασμένων δεκαετιών) Strata Stratoula?

 119. "Ετεροδημότισσα" said

  @118β
  όλοι αναρρωτιώμαστε φίλε Λεφτ γιατί χάθηκε; μην είναι κάτι που είπαμε; κάτι που δεν είπαμε; ότι μας άρεσε ο Αστεριξ; με την απορία θα μείνουμε

 120. sarant said

  118: Να σχολιάσεις και εδώ να δούμε αν συνεχίζεται η ρέντα.
  Η σχολιάστρια που λες έχει μπαναριστεί, μεταξύ άλλων επειδή χρησιμοποιούσε πολλαπλά χρηστώνυμα και έκανε προσωπικές επιθέσεις σε άλλους σχολιαστές.

 121. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  112 – Τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά το τηλέφωνό μου, του το έχει δώσει απ΄όταν ήταν στο ΛΑΟΣ ακόμα κοινός γνωστός μας (και φίλος του πατήρ Πλεύρη, έχω αξιόλογες γνωριμίες δεν μπορείς να πείς) που του έφτιαχνα το σπίτι με δύο συνεταίρους, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το 2007. Κάθε φορά μου στέλνει διάφορα, μιά βδομάδα πρίν τις εκλογές για πρόεδρο, πήρε η γραμματές του τηλέφωνο στο σπίτι, και ήταν η μεγάλη κόρη μου, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ, Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, οπότε είπα στην γυναίκα μου, πάμε για εκλογές. Αυτό όμως με τους παππούδες και τα όπλα μ΄έστειλε, με δυό παππούδες αντάρτες, τον ένα να τον έχουν σκοτώσει οι ΜΑΥδες με τα ξύλα, κι ο άλλος πέθανε κάπου στην Τασκένδη, μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, αλλά βλέπεις αυτά τα μηνύματα δεν έχουν απάντηση, και να πάω στο γραφείο του, κάποια γραμματέας θα φάει τα μπινελίκια, οπότε…!

 122. ΚΑΒ said

  Ο Πάγκαλος θα ψηφίσει Σαμαρά:

  http://www.7imeres.gr/%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF/

  ΣΥΡΙΖΑ 33,8

  ΝΔ 28,3

  Ποτάμι 5,7

  ΚΚΕ 5,4

  Χρυσή Αυγή 5,3

  ΠΑΣΟΚ 3,8

  Τα υπόλοιπα κόμματα εκτός Βουλής

 123. Στο 121

  Λάμπρο, τώρα που βρήκαμε τις άκρες, για ρώτα τους Πλευραίους, αυτός ποιός διάλος είναι; Η κυρία Πλεύρου και μαμά Θάνου είναι απ’ την Αβδέλλα και οι Πλευραίοι ανεβαίνουν συχνά στο χωριό της μαμά Πλεύραινας. Και πέσ’τους να φοράνε καμιά ζακετούλα μην … πλευριτωθούν! ;-D

 124. Νικοκύρ, έχεις μέιλ…

 125. # 101 τέλος

  καμιά σχέση το που εργάζεται ένας δημοσιογράφος και ποιά γραμμή εκδότη ακολουθεί με τα προσωπικά του πιστεύω. Οχι βέβαια πως δημοσιογράφος ή πολιτικός έχει τα ακλόνητα πιστεύω του, μην τρελαθούμε, τόσοι και τόσοι έχουν κάνει την διαδρομή εξιά-αριστερά και τούμπαλιν
  Υπάρχουν και γαύροι αθλητικογράφοι που γράφουν στα ΠαναθηναΙκά Νέα όταν δεν μπορούν να βρουν δουλειά στα κόκκινα έντυπα.
  Ο κατά δήλωσή του ΑΕΚτζής Καραλής στην Νόβα ηγείται όλης της προπαγάνδας του ΟΣΦΠ, αυτός, ο Σαρρής κι ο Μαρινάκης δεν «ξέρουν» τίποτε για την εγκληματική οράνωση.

  # 118

  Εξαίρετος ο Λάμπρος, αν το έγραψε, αλλά από το «Ποτέ μη μιλάς για θρησκεία, ποδόσφαιρο ή πολιτική. Θα χάσεις φίλους» εξαιρείται ο ΠΑΟΚ

  Απόδειξη….εγώ !!

  Δεν χάνεις φίλους γι αυτά, η φιλία είναι πάντα πάνω από αυτά
  Απλά μπορει να χάσεις πελάτες και σε νέες γνωριμίες να δημιουργήσεις εχθρούς

 126. Γς said

  123:
  .. και να τρων μανιτάρια πλευρώτους.
  [και μ αυτό το πλευρό να κοιμούνται]

 127. spiral architect said

  LOL 😆 ΘΕΛΕΙΣ ΜΑΝΓΚΟ; ΘΕΛΩ ΓΙΑΓΚΟ No.3

 128. LandS said

  121 Άστο ρε Λάμπρο. Μην ασχολείσαι. Αν βρίσεις τη γραμματέα του, ή τον ίδιο, αυτός θα πει ότι έχει δίκιο και καλώς κάνει που θέλει με κάθε τρόπο να σταματήσει την Αριστερά.

 129. spiral architect said

  Ποινικοποίηση χρήσης καφασιών για καβάτζες παρκαρίσματος από χίπστερ υποψήφιο του Ποταμιού.

 130. Τσοπάνος said

  Μάλλον αγγούρι ήθελε να πει, αλλά δεν έβγαινε η ρίμα

 131. Τσοπάνος said

  130>127

 132. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  127: Αυθεντικό είναι ευτούνο;

  124: Το είδα 🙂

 133. Τσοπάνος said

  #129
  …γι’ αυτό οι γκέι είναι αναγκαίοι…

 134. spiral architect said

  @132β: Ναι. 🙂

 135. Γς said

  127, 132α:

  κι αυτό:
  http://www.youtube.com/watch?v=vucfdwtBRgo
  και τούτο:
  http://www.youtube.com/watch?v=CIGDn0yXuhk

 136. Γς said

  135:
  κι αυτό:
  http://www.youtube.com/watch?v=JTj7uaP5cqs
  Τελος.

 137. spiral architect said

  … και όσο πλησιάζει η μέρα, θα ανακαλύπτουμε νέα φρούτα. 😛

 138. Alexis said

  Θεωρώ ότι η ΧΑ θα πάρει λίγο παραπάνω απ’ ό,τι αναμένεται γιατί αρκετοί δεν την δηλώνουν ως πρόθεση ψήφου στις δημοσκοπήσεις. (μάλλον την υποεκτίμησα ελαφρώς στην πρόβλεψή μου, αλλά ο γέγονε γέγονε, αρκούμαι και στη δεύτερη θέση 😀 )
  Το ΠΑΣΟΚ πάλι λίγο παρακάτω γιατί μέχρι την τελευταία μέρα θα έχει διαρροές προς ΓΑΠ και ΝΔ.
  Κατά τ’ άλλα θα επαληθευτούν λίγο-πολύ οι δημοσκοπήσεις. Ο κόσμος είναι πολύ πιο σίγουρος τώρα για την ψήφο του απ’ ότι το 12.
  Καμία σχέση με το απίστευτα εύθραυστο και ρευστό πολιτικό σκηνικό τότε.

  #97: Ναι αυτό έχει «κλειδώσει» που λένε κι οι πολιτικοί αναλυτές (τρομάρα τους)

  Ο Λάμπρος του 106 είναι άλλος από τον γνωστό ΛΑΜΠΡΟ;

 139. Πάνος με πεζά said

  @ 129 : Θα μας φύγει το καφάσι… (Εν τω μεταξύ, όλο το γύρισμα είναι στην Τοσίτσα, που είναι…π(ρ)εζόδρομος…)
  http://www.instantstreetview.com/2fa5kgz3uqpnnzwmzoxz2u

 140. nearxos said

  Με ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού ψηφίου
  ΕΔΡΕΣ
  ΣΥΡΙΖΑ 36,89% 153
  ΝΔ 29,39% 82
  ΠΟΤΑΜΙ 7,80% 22
  ΧΑ 5,85% 16
  ΚΚΕ 5,35% 15
  ΠΑΣΟΚ 4,20% 12
  <3% 10,52%

 141. sarant said

  129-139: Απίστευτα πράγματα!

 142. sarant said

  ΠΡΟΣΟΧΗ – ΠΡΟΣΟΧΗ, Αλλαγή του τρόπου ψηφοφορίας.

  Για να έχουμε συγκεντρωμένα τα προγνωστικά, μάς ήρθε (κάλλιο αργά παρά ποτέ) η ιδέα να φτιάξουμε μια ειδική σελίδα για την ψηφοφορία, που βγάζει τα προγνωστικά σε λογιστικό φύλλο (σπρέντσιτ). Όσοι έχουν ήδη ψηφίσει, παρακαλούνται να ξαναψηφίσουν στην ειδική σελίδα, για να διευκολύνουν τους ψηφολέκτες. Και να μην ξαναψηφίσετε, όμως, η ψήφος σας θα συνυπολογιστεί, μην ανησυχείτε.

  http://goo.gl/forms/H4zrHQbF1U

 143. ndmushroom said

  ΣΥΡΙΖΑ 36,2

  ΝΔ 30,1

  ΠΑΣΟΚ 3,1

  Ποτάμι 5,2

  ΚΚΕ 5,5

  Χρυσή Αυγή 7,2

 144. ndmushroom said

  Φτου, όταν το έγραφα άλλαζε ο τρόπος ψηφοφορίας. Κάνα βραβείο κακού συγχρονισμού παίζει; 🙂

 145. Πάνος με πεζά said

  Ούτε στην ηλεκτρονική εφαρμογή αμοιβών του ΤΕΕ να μπαίναμε…

 146. Τσοπάνος said

  Κάπου το βρήκα και το μεταφέρω

 147. Σάματις θυμάμαι τι ψήφισα για να τα ξαναγράψω και που να ψάχνω…

  Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι όπως το ποδόσφαιρο…

  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!!!!!!

 148. Τσοπάνος said

  @145
  και λέγεται ότι την εφαρμογή την έφτιαξε γνωστή εταιρεία σχετικού λογισμικού, και την έκανε εξεπίτηδες δυσπρόσιτη για να μπορεί να πουλάει τα προϊόντα της

 149. spiral architect said

  Samaras greek lover! ❤ ❤ ❤

 150. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  123 – Σκύλε, θα σου πώ τίποτα για την ράτσα σου, μούχουν γυρίσει τ΄άντερα με το σίχαμα, μου λές κι εσύ για τους Πλεύρηδες ΜΠΛΙΑΧ. Στην Αβδέλλα είχα πάει τον Αύγουστο του 1988 με κάτι φίλους για παραπέντε, πηγαίνοντας για Βάλια Κάλντα, είχαμε πληροφορίες οτι βγάζει δυνατά θερμικά, και όντως έτσι ήταν. Ωραίο χωριουδάκι, και αρκετά επίπεδο για ορεινό χωρίο, (μπροστά στα Λαγκάδια, είναι επίπεδο). Απ΄ό,τι θυμάμαι, μας είχαν πεί στην ταβέρνα που κάτσαμε να φάμε, στην πλατεία με τον μεγάλο πλάτανο, το είχαν κάψει οι Γερμανοί, λές να ήταν δοσίλογη η Πλευριτωμένη, και πήγε να βρεί το ταίρι της; ΑΒΥΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ. Αυτές τις προτομές δεν τις θυμάμαι να σου πώ την αλήθεια, ήταν εκεί απο τότε; Τα αδέρφια πάντως ήταν γνωστοί φωτογράφοι, ο no name μάλλον κάνας δεξιός ακτιβιστής θα ήταν.

 151. Πάνος με πεζά said

  Επειδή μπορεί (ίσως) να παρανοήσετε, την ατάκα που έβαλα παραπάνω (@98) την έχει πει ο κ. Βορίδης Μαυρουδής. («Άκρη δεν έχει ο φασισμός, αρχή δεν έχει η πλύση…»)

 152. Νέο Kid Στο Block said

  Νικοκύρη,Forecast accuracy calculator. Στο Observed είναι τα πραγματικά ποσοστά. Στο Predicted oι προβλέψεις.
  Ο έχων το μικρότερο Mean relative error (in %) κερδίζει. Γρήγορο και εύκολο.
  http://home.ubalt.edu/ntsbarsh/business-stat/otherapplets/MeasurAccur.htm

 153. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  125 τέλος – Aν θές να χάσεις πραγματικά φίλους, μίλα τους για δημοκρατική και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών απο την βρεφική ηλικία, (αυτοί που έχουν μικρά παιδιά) το πολύ μέσα σε ένα χρόνο θα έχουν αραιώσει οι επισκέψεις τους, μέχρι τις τυπικές εορταστικές, μετά θα επικοινωνείτε τηλεφωνικά για τα χρόνια πολλά και μετά…….! Βλέπεις εδώ και χιλιάδες χρόνια, η βασική «διαπαιδαγώγηση» είναι η ψυχολογική και σωματική βία, και παρ΄όλο που δεν διαδασκόμαστε να μεγαλώνουμε παιδιά, οι περισσότεροι πιστεύουν οτι γνωρίζουν, και δεν δέχονται με τίποτα να αλλάξουν αντίληψη. Αν θέλεις να σου κόψουν και την όποια καλημέρα, πές τους οτι το σχολείο έτσι όπως λειτουργεί, κάνει κακό στα παιδιά, και τα προετοιμάζει για να γίνουν υποταγμένες παραγωγικές μονάδες, με μόνη φιλοδοξία, την σταθερή και σίγουρη δουλειά. Αν θέλεις την πλήρη ησυχία σου, μαζί με τ΄άλλα, πές τους οτι η βασική προϋπόθεση για να τεκνοποιεί ένα ζευγάρι, θεωρείς οτι πρέπει να είναι η σεξουαλική ικανοποίηση και ισορροπία του ζευγαριού, θα είστε μακριά κι αγαπημένοι.

  147 – ΕΓΡΑΨΕΣ!!!

 154. Τσοπάνος said

  Να γιατί πρέπει να ψηφίσομε Παπάγο (συγγνώμη, Ποτάμι ήθελα να πω)
  http://www.kalpes15.gr/%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%82-2015/%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

 155. Νέο Kid Στο Block said

  152. ..και δίκαιο (αφού το ΜRE είναι σταθμισμένος ποσοστιαία μέσος).

 156. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  127 – 129 – Κουιζάκι αστείο, τί κοινό έχουν και οι δύο διαφημίσεις;

  128 – Ε ναί, σιγά μη ασχοληθώ με τον παπάρα που πλακωνόμασταν το 78-79.

  138 τέλος – Ναί.

  154 – Κρίνοντας ΚΑΘΑΡΑ με πολιτικά κριτήρια, ΔΑΓΚΩΤΟ!!!

 157. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  142 – Η ανακοίνωση είναι για το σημερινό προεκλογικό στοίχημα έτσι; δεν συμπεριλαμβάνει και την προηγούμενη ψηφοφορία αν κατάλαβα καλά (είχε αρκετή υγρασία σήμερα, είχα και το κάρβουνο έξω, καταλαβαίνεις).

 158. NM said

  Ολόφρεσκο και λαχταριστό. Μόλις ανέβηκε στο γιουτούμπι και δεν ξέρω το ποσο θα πάρει μέχρι να το κατεβάσουνε
  tony samaras sexual

 159. Μαρία said

  158
  Μετά το ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα ο συριζα Π. Φαλήρου, της γειτονιάς δηλαδή του Νικοκύρη, υποστηρίζεται κι απ’ το Γκουσγκούνη.
  http://www.24wro.eu/2015/01/blog-post_852.html

 160. Νέο Kid Στο Block said

  159. ΣΚΥΨΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ! (,Αγγέλα…) 😆 😆
  Γίγας Γκουσγκούναρος!

 161. Μαρία said

  158
  Νόμισα προς την στιγμήν οτι είναι μοντάζ. http://www.efsyn.gr/video/pote-ginetai-kalytero-sex-k-samara

  Κύκλοι της ΝΔ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για σποτ που γυρίστηκε το 2012, αν και οι περιφερόμενοι πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά φορούν χειμωνιάτικα ρούχα.
  Ορισμένοι επίσης αναρωτιούνται μήπως πρόκειται για μια στοχευμένη «διαρροή» ώστε να προκληθεί σάλος στο διαδίκτυο και να τονιστεί το «ανδροπρεπές» προφίλ του προέδρου της ΝΔ.
  Συνεργάτες του πάντως έλεγαν πάντως ότι θα στραφούν κατά του υπευθύνου της διαρροής.
  Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα…

 162. # 153

  Λάμπρο για αυτά με τους φίλους δεν έχεις άδικο, τάχω ξεκαθαρισμένα εδώ και χρόνια, Δυστυχώς τώρα πια χάνω φίλους που φεύγουν από την ζωή, το 2013 με αποψίλωσε…
  Τυχεροί (και ικανοί) όσοι γλέντησαν τα νιάτα σου

  Για σένα μια εξαιρετική εκτέλεση ενός τραγουδιού

 163. tamistas said

  Οι προβλέψεις των αγαπητών σχολιαστών βασίζονται στις δημοσκοπήσεις. Ίσως, αν δεν είχε αναπτυχθεί αυτός ο επιστημονικός κλάδος, οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των προβλέψεων να ήταν πολύ μεγαλύτερες. Κάποιοι, για παράδειγμα, θα έβαζαν πρώτη τη ΝΔ (με μια γρήγορη ματιά δεν το είδα αυτό). Το ενδιαφέρον, που δεν γίνεται να απαντηθεί με βεβαιότητα, είναι το αν οι δημοσκοπήσεις μάς επηρεάζουν διαμορφώνοντας την εκλογική συμπεριφορά μας ώστε να συμφωνεί μαζί τους.

  Και αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι μεγάλες τομές στην ιστορία συμβαίνουν όταν διαψεύδεται το στατιστικά πιθανό (πως και τα πολλά λεφτά στο προπό δίνονται όταν ο θρύλος χάνει στην έδρα του από την κολοπετινίτσα). Αν και αυτές οι διαψεύσεις δεν γίνονται στα εκλογικά αποτελέσματα.

 164. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  159 – Aυτό είναι χτύπημα κάτω απο τη μέση, μέχρι που σκέφτηκα να ψηφίσω (πω πω τι ξεστομίζω) ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ήδη το έστειλα σε 15 φίλους που ψηφίζουν κάποιο κόμμα, μέχρι Βοστώνη, Κέηπ Τάουν, και Μελβούρνη πήγε, βάλε σε πόσους θα το στείλουν αυτοί, μακράν η πιο έξυπνη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  ΒΑΣΤΑ ΤΟΙΧΟ ΘΑ ΣΜΠΡΩΞΩ ΓΕΡΑ! Και βέβαια το θρυλικό ΘΕΣ ΑΧΛΑΔΙ;

 165. tamistas said

  163:
  … (όπως και τα πολλά λεφτά…) …

 166. physicist said

  Άσχετο: Βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του ο Αργεντίνος εισαγγελέας που ερευνούσε το μακελιό στο Εβραϊκό Πολιτιστικό Κέντρο του Μπουένος Άιρες το 1994. Ο Alberto Nisman είχε λόγους να υποψιάζεται ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω απ’ την επίθεση, ενώ είχε κατηγορήσει και την Πρόεδρο της Αργεντινής για συγκάλυψη.

 167. Κασσάνδρα said

  Ψήφισα:.
  – στην μεν ΧΑ πρόβλεψα, λιγότερο % από ότι φοβάμαι ότι θα πάρει.
  -στον δε ΣΥΡΙΖΑ λιγότερο από ό,τι του εύχομαι να φέρει.

 168. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  162 – Ευχαριστώ για το ωραίο τραγούδι, έκοψα τον Erik Satie για να το ακούσω. Απο μικρά παιδιά μας πιπιλάνε το μυαλό, οτι πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις σπουδές και την επαγγελματική μας αποκατάσταση, γιατί ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ; Μόνο που ξυπνάς ένα πρωϊ επαγγελματικά αποκατεστημένος (ως επι το πλείστον μόνο αν είσαι τυχερός ή έχεις μέσον) κοιτάς το ημερολόγιο της ζωής, και βλέπεις οτι η άνοιξη και το καλοκαίρι την έχουν κάνει, κι είσαι με κολιό Οκτώβρη μήνα. Κάπως έτσι βγήκαν αυτά τα τραγούδια, ευτυχώς όσοι «ψαρεύουν» απο μικροί, έχουν χορτάσει απο ψάρια, και ειδικά οι ψαροντουφεκάδες (όπως ελόγου μου) που βουτάνε στα βαθειά (της ζωής) «χτυπάνε» και καμιά σφυρίδα ή συναγρίδα (που δεν σ΄αρέσει).

 169. Γς said

  152 @ Κιντ

  Χαίρομαι που που δεν στοιχημάτισες (σχ.19) και που σε έπεισα (Σχ. 22 ) να αλλάξεις γνώμη.
  😉

  Mean Relative Error θέλεις τώρα.
  Μπράβο. Είναι πολύ κοντύτερα στον δικό μου εκτιμητή (Σχ.14) απ΄ότι ο εκτιμητής Root Mean Squared Scaled Deviation [Root Mean Square Error] (Σχ. 18).

  Εδώ οι καλοί εστιμέιτορς! Dialieχte!

 170. Γς said

  168:

  >έκοψα τον Erik Satie για να το ακούσω.

 171. # 168

  Ναι, για τ0 συναγρίδι, αλλά για τη σφυρίδα τρελλαίνομαι !
  Κανόνισε
  Απορώ πάντως με τους ψαροντουφεκάδες, κάπου χάνουν στροφές. Κατέβηκες στα βαθιά είδες μια σφυρίδα στη φωλιά της τι πας και την τουφεκάς ρε την άοπλη ;; Δόλωσε μια σουπιά ενα καλαμάρι, ένα κάτι σ’ ένα αγκίστρι κοντά στο τσαρδί της και παρ την αιχμάλωτη μέχρι την καβάτζα σου που της τρυπάς άσπλαχνα το δέρμα με το ατσάλι. Κάπως έτσι με μικρότερο δόλο- δεν λέω τι – πιάνω τις τσιπούρες αν τύχει και βολτάρουν γύρω εκεί που χταποδολογώ ή μαζεύω δολώματα

 172. Γς said

  167:
  Τσιγκούνα! καβούρια έχουν οι τσέπες σου; Τα κρατάς για τα γεράματά σου;

 173. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  170 – Εμ η βασική διαφωνία μας με τον χταποδοΣΕΦ είναι οτι αυτός επιμένει οτι η μουσική είναι μία, και έχει τελειώσει με τον Σούμπερτ, εγώ πάλι την παρομοιάζω με το σύμπαν, μάζι του γεννήθηκε, εξελίσεται, και θα πεθάνει, και βάση των τελευταίων υπολογισμών μου, θα περάσουν πάνω απο 200 χρόνια για να χαθεί το σύμπαν.

 174. Γς said

  171:

  Με τσι ροφοί τι κάνετε;

 175. Πάνος με πεζά said

  Εντεκάμιση κι ακόμα ν’ αρχίσει. Το Ράδιο Αρβύλα κάνει σκριν στη ζωντανή εμφάνιση ΓΑΠ
  Φοβάται η μια σατιρική εκπομπή την άλλη…

 176. # 168, 170

  Πολύ καλός ο Σατί αλλά και ο ικός μου κάι λέει

  Καληνύχτα

 177. Γς said

  173:
  Διακόσια χρόνια ε;

  Και όσο σκέφτομαι ότι σ έναν ασήμαντο πλανήτη σε έναν υποβραχίωνα μακρινού γαλαξία το μαγνητικό ΣΤΟΠ κάτι καλύτερο:

  Ηθελα να γράψω για μουσική που λες.
  Για το House of the rising sun που είχα για σήμα στον Σταθμό μου πιτσιρικάς.
  Που να έχει φτάσει τώρα στο διάστημα;

  Διάβασε αυτό και θα καταλάβεις [Εχει κι εκλογές}

  https://sarantakos.wordpress.com/2014/03/18/axtos-12/#comment-209058

 178. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  171 – Gee όλα τα πράγματα στην ζωή, έχουν κατά βάθος ερωτική και σεξουαλική χρειά. Αλλιώς είναι να βουτάς 20-30 μέτρα για να βγάλεις την δύσκολη και κάπως δύστροπη δεσποινίς ή κυρία σφυρίδα, (η δε συναγρίδα θέλει δίλεπτο καρτέρι σ΄αυτό το βάθος κι άν σου κάτσει με τις πρώτες βούτες, κι αν την «καταφέρεις») κι αλλιώς να την εξ «αγοράζεις» είναι διαφορετική η ικανοποίηση. Όπως με τις γυναίκες, αλλιώς είναι να «κυνηγάς» μια μπουμπούκα στην εφηβεία σου ή μιά κυρία μεγαλύτερος (και μικρότερος δεν είναι άσχημα) και να την κερδίζεις, κι αλλιώς είναι να τις πληρώνεις να έρχονται σε σένα. Βέβαια γούστα είναι αυτά, εμένα πάντως απο μικρό παιδί με συναρπάζει και στις δύο περιπτώσεις η πρώτη εκδοχή, κι ας έχω μείνει αρκετές φορές με το «ψαροντούφεκο» στο χέρι, στην επιτυχία η χαρά είναι πάντα το ίδιο μεγάλη.

 179. gryphon said

  163
  «Το ενδιαφέρον, που δεν γίνεται να απαντηθεί με βεβαιότητα, είναι το αν οι δημοσκοπήσεις μάς επηρεάζουν διαμορφώνοντας την εκλογική συμπεριφορά μας ώστε να συμφωνεί μαζί τους.»

  Nαι αυτο ακριβως πρεπει να συμβαινει.Και αν οχι ολους επηρεααζουν παντως ενα κρισμο ποσοστο ανθρωπων τους λεγομενους αναποφασιστους τους ανθρωπους που ψαχνουν απο δω κι απο κει να δουν προς τα που παει ο κοσμος για να πανε και αυτοι προς τα εκει.
  Εαν δεν συνεβαινε αυτο δεν θα ειχε νοημα η δημοσιοποιηση τους.Θα γινονταν κρυφα και μονο για χρηση απο τα εκλογικα επιτελεια των κομματων.

 180. Ἁρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Πό, πο κι ἐγὼ τὸν ξέχασα τὸ Γιῶργο
  ΛΑΟΣ 1,3

 181. Κι ένα αγαπησιάρικο για τον πιο φτωχό μπρόεδρα του κόζμου!

  http://www.naftemporiki.gr/story/903705/ekane-otostop-kai-stamatise-o-proedros-tis-ourougouais

 182. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  176 – Τελικά είσαι ένα ευαίσθητο τρελό αγόρι, όσο κι αν κάνεις τον άκαμπτο σκληρό.

  Άκου αυτο για καληνύχτα απο μένα.

 183. tsiko said

  here are the results…

  συριζα -34,5%
  νδ- 27%
  χα- 6,9%
  ποταμι- 6,5%
  κκε- 5%
  πασοκ-4%

 184. alekos81 said

  ΣΥΡΙΖΑ 39,4

  ΝΔ 30,2

  ΠΑΣΟΚ 2,9

  Ποτάμι 5.7

  ΚΚΕ 4,3

  Χρυσή Αυγή 5,1

 185. Κι αφού ο στοιχηματισμός (σικ, ρε) μεταφέρθηκε σε γκουγκλόφορμα, εδώ τα τρέχοντα (με ενημέρωση ανά πεντάλεπτο) στοιχήματα: http://j.mp/sarantbet

  Νικοκύρη, με αφορμή το 184, μήπως να τόνιζες ξανά ότι, πλέον, προβλέψεις στα σχόλια δεν λαμβάνονται υπόψη;

 186. sarant said

  Eυχαριστω για τα νεότερα!

  158: Ποιος το διέρρευσε (σικ);

  159: Άκουσα ότι είναι από παλιά αριστερός, τι να πω…

  163: Κι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 12 διέψευσε τις δημοσκοπήσεις

 187. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  174 – Κατ΄αρχήν αυτός δεν είναι ψαροντουφεκάς, αλλά στυγνός εγκληματίας, άκου μπουκάλα οξυγόνου.
  Ο ροφός είναι το φετίχ του κάθε ψαροντουφεκά, αλλά δεν είναι τόσο νόστιμος, όσο τα προηγούμενα ψάρια.

  177 – «Ηθελα να γράψω για μουσική που λες.
  Για το House of the rising sun που είχα για σήμα στον Σταθμό μου πιτσιρικάς.
  Που να έχει φτάσει τώρα στο διάστημα;»
  Λογικά στα 120 έτη φωτός (χαμόγελο).

  Υ.Γ – Το β΄της μεγάλης άρκτου ο Μιζάρ είναι διπλό αστέρι, σε ποιό απο τα δύο πήγε;

  Καληνύχτα στην παρέα.

 188. Να άλλαζες την ημερομηνία σε αυτό το μήνυμα
  https://sarantakos.wordpress.com/2015/01/19/pollresults/#comment-266641
  από 29 σε 20 Ιανουαρίου;

 189. Γς said

  186:
  >Που να έχει φτάσει τώρα στο διάστημα;»
  Λογικά στα 120 έτη φωτός (χαμόγελο).

  Τό’πιασα το υπονοούμενο. Αλλά κάνω πως δεν καταλαβαίνω [την σχετικότητα του χρόνου]

  Αλλά σε σώζει η σχετικότις

 190. sarant said

  188: Το άλλαξα, αμάν πια, ένα λάθος δεν μπορούμε να κάνουμε!

 191. Μαρία said

  Σταυρό στο Νικόλα. Για το καφάσι ρε γαμώτο

 192. NM said

  #186β Sarant: Αντε βγαλ άκρη ποιος το διέρρευσε. Πάντως υπάρχουν πολλά σχόλια κάτω από το βίντεο στο γιουτούμπ, που ενημερώνουν τον Σαμαρά ότι το καλύτερο σεξ θα γίνει κατά τις 9 το βραδυ της επόμενης Κυριακής. Σημειωτέο επίσης ότι την ώρα που δημοσίευσα το #158 τα σχολια ήταν περίπου 300 και τώρα έχουν ξεπεράσει τις 92000.

 193. NM said

  Γκουζγκούνης σε συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξέρω αν ο άνθρωπος είναι Συριζαίος ή απλά περίεργος ή πρόκειται για ανταπόδοση επίσκεψης από αβροφροσύνη. Δηλαδή:
  Θυμάμαι το 74-75, λίγο μετά τη μεταπολιτευση (που ήμανε και 18 χρονώνε) ότι κάποτε διαλύθηκε ευσπευσμένα συνεδρίαση της Οργάνωσης πλ.Βικτωρίας της ΚΝΕ γιατί οι συμμετέχοντες πήγαν ομαδικά και άκρως διακριτικά να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα μιας ταινίας του Γκουζγκούνη στο «Εσπέρια» (τσοντοσινεμά της εποχής κοντά στην πλ.Αγ.Παντελεήμονα Αχαρνών). Οταν μπήκαμε μεσα μόλις είχαν σβήσει τα φώτα και είχε ξεκινήσει η προβολή σε μια ήδη υπερπλήρη αίθουσα. Μοιραστήκαμε σε όσες θέσεις είχαν μείνει ακόμα ελεύθερες και πολλοί έμειναν όρθιοι στους διαδρόμους. Αρχίσαμε αμέσως τον χαβαλέ παροτρύνοντας τους ηθοποιους με τα γνωστά συνθήματα της Γκ.Ν.Ε (Γκουζγκουνική Νεολαία Ελλάδας) και βέβαια ανάβοντας κεράκια (αναπτήρες δηλ.) όταν ο Γκουζ. έφτανε σε οργασμό. Φυσικά δεν είμασταν μοναχά εμείς οι Κνίτες που κάναμε πλάκα, αλλά όλο το ευγενές φιλοθεάμον κοινό.
  Την μεγάλη πλάκα μας την πάθαμε όμως στο διάλειμα όταν άναψαν τα φώτα και διαπιστωσαμε ότι μέσα στην αίθουσα υπήρχε και το σύνολο σχεδόν των συντρόφων από τις γειτονικές Ο.Β της Κυψέλης και των Πατησίων.
  Θυμάμαι οτι το ανακύψαν πρόβλημα το διαχειριστίκαμε επί τόπου διακριτικά. Απλά κάναμε ότι δεν γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

 194. Μαρία said

  193
  Αμ γι’ αυτό δυο τρία χρόνια μετά ο Φαράκος έβγαλε το σχετικό βιβλιαράκι. Έτσι εξηγούνται όλα.

  Περίεργος πάντως δεν είναι, μια και στη φωτογραφία συνοδεύεται απο τεκνό συριζαίο.

 195. Γς said

  193:

  https://sarantakos.wordpress.com/2013/04/25/comparsi/#comment-169307

 196. Το Γελαστό Κουνουπίδι, said

  Όχι μόνο εγώ αλλά όλα τα …κουνουπίδια του Νέου Κόσμου από το Τορόντο στο Μόντρεαλ και από το Κεμπέκ στη Μανιτόμπα, μέχρι το Βανκούβερ και πιο κάτω μέσα στις ΗΠΑ, από το Σηάτλ του Μπαρουφάκη μέχρι τη Καλιφόρνια («δις λαντ ιζ γιόρ λαντ, διζ λαντ ιζ μάϊ λαντ, φρώουμ Καλιφόρνια του ΝιούΓιωρκ Άϊλαντ…»), κι από την Αριζόνα, και από το Χιούστον του Τέξας ως τη Καλιφόρνια με τα κάθε λογής …όρνια, όλα τα ανοιχτόμυαλα ζαρζαβατικά της ελληνικής ομογένειας έχουμε σκάσει στα γέλια με όσα μαθαίνουμε πως γίνουνται εκεί σε σας στο Ελλάντα.

  Και εδωμέσα στου Σαραντάκου το κονάκι αποδεικνύεται περίτρανα πόσο φύρανε το μυαλό που κουβαλάνε οι σημερινοί έλληνες, είτε ζούνε στη πατρίδα είτε στη ξενιτειά. Πολυλογάδες και φιγουρατζήδες, αφελείς ή δόλιοι, αλλά πάντα ρηχοί και κουτοί οι περσσότεροι τρώνε κουτόχορτο και το φχαριστιούνται κιόλας. Γι αυτό κατόπιν τους …»τρώνε λάχανο» πάντα τα …χαζο»Αμερκανάκια» και οι δικοί μας χαραμοφάηδες σοφολογιότατοι νομίζουνε ότι έχουνε ανακαλύψει τις βαθιές ρίζες του κακορίζικού τους και μάλιστα είναι τόσο σίγουροι για τις αλάθευτες …επιλογές της γιατρειάς τους που τις προπαγανδίζουν δημοσίως είτε με τσίπ(ρ)α είτε χωρίς τσίπ(ρ)α.

  Μα, αλήθεια, υπάρχουνε ακόμα τόσο κρετίνοι άνθρωποι στην Ελλάδα του 2015μΧ που να πιστεύουν ότι με τη …»δύναμη» της ψήφου θα «μιλήσει» μεθαύριο ο …»κυρίαρχος»(!!!) λαός και θα …αλλάξει η «μοίρα» του???

  Υπάρχουνε σοβαροί άνθρωποι στην Ελλάδα του 2015μΧ που να πιστεύουν ότι τάχα η χώρα «τους» είναι …ανεξάρτητη???

  Πότε δηλαδή η Ελλάδα «ανεξαρτητοποιήθηκε», αφού εξ ορισμού η «απελευθέρωσή της» από τη δεσποτεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε μόνο μετά την υπογραφή των «συμβολαίων» για τη διηνεκή εις τους αιώνας των αιώνων υποθήκευσή της στο …»Υποθηκοφυλακείο» των Αγγλικών Τραπεζών???

  Μόνον άθλιοι και δόλιοι προδότες θα συσκοτίζανε συνειδητά την αμόρφωτη, καίτοι πανεπιστημιακώς …»παραμορφωμένη», χαζοκουλτουριάρικη πλέμπα στην Ελλάδα. Αντί να ξεστραβώσουνε τον κοσμάκη οι λίγοι που ξέρουν και καταλαβαίνουν, τον «θολώνουν» συνειδητά και τον παραπλανάνε.
  Γιατί, μόνο όσοι έχουνε προσωπικό συφέρο θα ξεστρατίζουνε πάντοτε συνειδητά τη θεόγκαβη ψιλοβολεμένη μικροαστική τάξη, των ψευτομορφωμένων αρλουμπολόγων χασομέριδων, που με την ξερολίστικη ισχυρογνωμοσύνη της πετάει ψηλά τη σκούφια της να παίξει ρόλο (…κομπάρσου!) στη φαρσοκωμωδία την οποία, για άλλη μια φορά, οι συφεροντολόγοι και οι έμμισθοι πράκτορές τους ονομάσανε «εθνικές …εκλογές» και διαφημίζουνε τη …κρισιμότητά τους. Ένα σικέ εκλογικό σύστημα με στημένο αποτέλεσμα, που το ξέρανε και το συζητάγανε εδώ και έναν χρόνο τουλάχιστον οι αλογομούρηδες μπούκηδες της Αστόρια στο Νιούγιαρκ των ΗΠΑ!!!

  Γιατί, πάλι, δε μπορεί να υπάρχει εχέφρων και νοήμων άνθρωπος που να ξέρει κάπως την ελληνική πραγματικότητα και να μη τρελαίνεται ακόμα και μόνο σαν βλέπει, ποιόν…?

  Αυτόν που σα νάτανε «έτοιμος από καιρό» έγινε ο …φόβος και ο …τρόμος της παγκόσμιας οικονομικής …σταθερότητας! Ποιός???…

  …Το ψευτοΚΝιτάκι του 1991, που νωρίς-νωρίς είχε επιλεχτεί (πώς???) από την ψευτο»καθηγήτρια»_παν/μίου-δημοσιοκάφρο-δουλικό_του_συστήματος και …»ωραία» Παναγιωταρέα ως «εκπρόσωπος(???) όλων(!!!) των μαθητών της Ελλάδας» για να φωτίσει τον κόσμο δίνοντάς του μάθημα …»δημοκρατικότητας». Τον ηρωϊκό βουτυρομπεμπέ που μεγαλώνοντας με τις Μιλούπες και τα φιλέτα που τον τάϊζε ο χουντικός εργολάβος μπαμπάς του θέλησε να …απογαλακτιστεί και έγινε αμούστακος «επαναστάτης» …κομμουνιστής πληρώνοντας τις συνδρομές του με το γερό χαρτζηλίκι του χουνταίου μπαμπά του και τους μπουναμάδες της θείτσας του, της αδελφής του χουντοεργολάβου μπαμπάκα του, που …έτυχε να είναι η γυναίκα του αρχιχουνταίου καραφλού «αδελφού» Στέλιου με το μυστρί (του αμετανόητου Παττακού των τανκς!)…

  Να μας πει κι ο Κιντ με τα μαθηματικά που ξέρει:

  πόσες πιθανότητες έχει μια τέτοια …»φυσική» εξέλιξη του ξέγνοιαστου μπόμπιρα με την οικογενειακή προϊστορία και το παιδικό ποδήλατο των φωτογραφιών, στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν εκείνος ο αφελής μπόμπιρας έφτασε σήμερα να στήνεται πάνω στην παγκόσμια σκηνή σαν …σοβαρή «ελπίδα» για τη σωτηρία της Ελλάδας και των ελλήνων???
  Εδώ η Ντόρα γέρασε, γέρασε και ο Κυριάκος, και ολόκληρος Μητσοτάκης δε κατάφερε (ευτυχώς!) να σπρώξει τη σπορά του… Ακόμα κι ο …»εθνάρχης» παπούς-θείος Λευτεράκης Βενιζέλος στα δύσκολα την είχε κάνει κι εκείνος με …πηδηματάκια, ο μπόμπιρας ο Τσιπράκος από το εκκολαπτήριο να πάει έτσι κατευθείαν για …»πρωθυπουργός» της Ελλάδας στη δυσκολότερη στιγμή της νεότερης ιστορίας της??? Αν αυτό δεν είναι θαύμα εξ ουρανού κύριε Τεώ, τι είναι? Δεύτε προσκυνήσετε και προσπέσετε τω νέω Κυβερνήτη και Σωτήρι υμών! Λέτε ο …από μηχανής θεός ο ίδιος να υπόγραψε για μια ακόμη φορά τη σωτηρία της Ελλάδας φανερώνοντάς μας τον Αλέξη και τώρα να μη μπορεί να πάρει πίσω την υπογραφή του???

  Αλλά κι εκείνος ο …επαναστάτης γαλλοσπουδαγμένος «ομότιμος» μπον-βιβέρ καθηγητής Τσουκαλάς, ο πρωτοξάδερφος της γνωστής κι επίσης γαλλοσπουδαγμένης «αριστερίστριας» μεγαλοαστής Μπίλιως (της κόρης του Ναυάρχου) η οποία καλότρωγε για χρόνια και χρόνια στην ΕΡΤ και καλόπινε στην υγειά των κορόϊδων, αυτός δεν είναι ο γυιός του αλήστου μνήμης Άγγελου Τσουκαλά του χουντικού υπουργού της εφταετίας ή μήπως ο χουντικός γυιός είναι ο άλλος συνεπώνυμός του ΣΥΡΙΖΑίος Τσουκαλάς με τις …»επενδύσεις» στη Γκόλντμαν-Ζαξ μαζί με τον Κολλεγιόπαιδα Μηλιό???

  Το εμετικότερο πάντως είναι που τολμάει ο «χοντρός χωριάτης με το όνομα και με τη καρό βαλίτσα, και με τη τσατσάρα στη κωλότσεπη, που κατεβαίνει από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού για να βρει τη τύχη του στη πρωτεύουσα» (λέγε με …ΚΚουτσούμπα!) να δίνει γραμμή στους κουκουέδες και όλοι τους να είναι πυρ και μανία με τον καημένο τον Τσιπράκο! Κανένας τίμιος άνθρωπος δεν βρέθηκε στο δρόμο του να θυμίσει σ’ αυτόν και στους δουλοπάροικούς του στο ΚΚΕ και στους …»αγωνιστές» τραμπούκους συνδικαλΗστές του ΠΑΜΕ ότι το «βρώμικο» ’89, για πολύ λιγότερους λόγους (για να μην …αθωωθεί ο, «ωσεί παρών» και τελικώς …αθωωθείς, συχωρεμένος(?) Αντρέας) βρωμίστηκαν συγχρωτιζόμενοι στους υπουργικούς θώκους της συγκυβέρνησης ΝΔ+ΚΚΕ??? Όταν το ΚΚΕ είχε ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΑΝΤΑΜΑ με τους κατεξοχήν ταξικούς του εχθρούς και πολιτικούς αντίπαλους, ήταν επιβεβλημένο από τις τότε περιστάσεις και τώρα που έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα δεν θέλει ο σταλινικός χωριάτης με την καρό βαλίτσα ούτε καν να βλέπει τους μαρξιστές συνοδοιπόρους του που γίνονται μεθαύριο κυβέρνηση στην Ελλάδα??? Αντί για πλήρη και αμέριστη στήριξη, οι αρχικουκουέδες πάλι στη προδοσία του λαού που τους εμπιστεύτηκε το ρίχνουν???
  Εσύ τι λες ρε Κιντ? Είναι …»τυχαία» όλα αυτά???

  Εγά πάντως που τα λέω και με άλλους εδώ στο Τορόντο αλλά και στο Μπόστον και στο Νιούγιαρκ στις ΗΠΑ που πηγαίνω ταχτικά, μόνο να ξεκαρδίζομαι μπορώ με όλα αυτά τα γελοία που χάφτετε αμάσητα όλοι εσείς εκεί στη πατρίδα.

  Και, όπως είδα προολίγου κάπου σε κάποια, κάπως …προβοκατόρικα, «τιτιβίσματα» περιηγούμενος το ελληνικό διαδίκτυο, έπεσα στα πατώματα και σπαρταρούσα διαβάζοντας την ερώτηση-απορία υποψήφιου ψηφοφόρου του ΣΥΡΙΖΑ που απευθυνότανε στον αυριανό πρωθυπουργό Αλέξη για κάποιες απαραίτητες διευκρινήσεις:

  – Κύριε Τσίπρα, συγγνώμη… Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ …ΚΟΥΤΣΟΥΛΑΕΙ ???

  Καληνυχτίζω/καλημερίζω, κι εύχομαι καλή φώτιση πατριώτες. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Ας γίνει, λοιπόν, μια ώρα αρχύτερα!

 197. # 178

  βρε Λάμπρο, ΕΛΕΟΣ!!!
  Πολύ μεγαλύτερη σιγουριά προσφέρει το ντουφέκι, το να βάζεις δόλωμα στο αγκίστρι είναι σαν να προσφέρεις λουλούδια σε μια κυρία, είναι αμφίβολο αν θα τα πάρει, πιθανόν να ξαγκιστρωθεί, της δίνεις τριαντάφυλλα και θέλει γλαδιόλες, συχνό το να σπάσει την πετονιά και συ μου το συγκρίνεις με τις δυσκολίες του βυθού !!
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ;;;
  Μη μου πεις η Φύση γιατί τότε θα πήγαινες σαν επισκέπτης κι όχι σαν θηρευτής.
  Εξ άλλου σκέψου ποιός ξοδεύει περισσότερα λεφτά (στολές, τουφέκια) για να βγάλει την «γκόμενα» στο εντελώς αυθαίρετο και λάθος συμπέρασμά σου.
  Και κάτι άλλο, πσαράς που σέβεται τον εαυτό του δεν ψαρεύει με αγορασμένες καθετές, τις φιάχνει μόνος του στα μέτρα του

 198. spiral architect said

  Στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, η Διακήρυξη της Ελευθερίας είναι κρεμασμένη στις αίθουσες των σχολείων, αλλά η εξωτερική πολιτική ακολουθεί τον Μακιαβέλι.
  Xάουαρντ Ζιν

 199. # 193

  …τις γειτονικές Ο.Β της Κυψέλης και των Πατησίων

  Της Κυψέλης δύσκολο, είχαν την φυσική τους έδρα το Νέγκρο όπου δίνονταν οι πρεμιέρες του Γκουσγούνη, (συνήθως) τη παρουσία της Τίνας Σπάθη, ενώ έρχονταν συντεταγμένοι και οι επαρχιώτες από την Εσπέρια και αλλαχού αλλά δεν μπορούσαν να μπουν γιατί τα εισιτήρια είχαν ήδη πωληθεί σε τιμές μαύρης αγοράς.
  Για την ιστορία αυτές οι σεμνές τελετές σταμάτησαν όταν μετά από δήλωση της Σπάθη «Αυτά που βλέπετε δεν είναι τίποτα, εγώ κάνω κι άλλα αλλά τα κόβουνε στ μοντάζ» ακολούθησε κυνηγητό της ηθοποιού η οποία κλείστηκε μέσα στο παρακείμενο (τότε) αριστοκρατικό ζαχαροπλαστεία Σελέκτ, πολιορκημένο από έξαλλο πλήθος που ζητούσε να συνευρεθεί με την ηθοποιό. Επενέβη η αστυνομία. και δεν ξαναδόθηκε άδεια για πρεμιέρα και το σινεμά Νέγκρο κατάντησε αποθηκευτικός χώρος, ούτε καν σουπερ μάρκετ όπως το «Κυψέλη» ή το ‘Κολοσσέο» ή γκαράζ όπως το «Κυψελάκι»

 200. Αν και ως γνωστόν δεν θα ασχοληθώ με το σπορ των εκλογών, μου προκαλεί έκπληξη, απορία και που και που θυμό το γεγονός πως ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν ασχολήθηκε στο (οθντκ) πρόγραμμα του με τον αθλητισμό και ειδικά με την προώθηση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Κοντόφθαλμη θεώρηση να μην στενοχωρηθούν οι φίλοι του ΟΣΦΠ την στιγμή που οι μισοί από αυτούς έχουν κόψει τα πολλά-πολλά με την ομάδα τους βλέποντας τι γίνεται. Στον αντίποδα ο Μαρινάκης θυμήθηκε τώρα να καταγγείλει για ασήμαντο λόγο τον Υπουργό που τόσα χρόνια του έκανε όλα τα χατήρια.
  Την αλλαγή πλεύσης την κατάλαβε μέχρι και το γκομενάκι της περιοχής, το Μαρινάκι…

  http://www.sport24.gr/football/omades/Olympiakos/pae-olympiakos-apofash-ektrwma.3256469.htm

 201. Alexis said

  #196: Δίδαξέ μας Δάσκαλε!
  Βγάλε μας από την άγνοια!
  Το έχουμε ανάγκη!

  (Η περιγραφή του Κουτσούμπα, όλα τα λεφτά!!! 😀 😀 😀 )

 202. tamistas said

  186: «Κι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 12 διέψευσε τις δημοσκοπήσεις».

  Ναι, αλλά δεν συνέβη κάποια μεγάλη τομή στην ιστορία (163). Μένει να δούμε τι θα σημάνει το «πρώτη φορά αριστερά»…

 203. giorgos said

  Τα πράγματα έτσι έχουν , όπως τά λέγονται στό σχόλιο #196#

  Ἡ Ἑλλάδα ὑπῆρξε τὸ μόνο κράτος τοῦ κόσμου πού δημιουργήθηκε ὑπὸ τὴν ἔννοια μίας συναλλαγματικῆς:ἡ Τουρκία ὤφειλε νὰ πλήρωση πολεμικὲς ἀποζημιώσεις στὴν Ρωσία κατὰ τὸν πόλεμο γιὰ τὶς παραδουνάβιες ἡγεμονίες, τῶν ὁποίων ἕνα μέρος θὰ κατέβαλλε ἡ «Ἑλλάδα» πρὸς ἐξαγορὰν τῆς «ἀνεξαρτησίας» της (βλέπε λεπτομέρειες εἰς Iorga, τόμ. VΙ, σελ. 317-352 καὶ Ἀ. Ἀνδρεάδη, Ἔργα, τόμ. II, 1939, σελ. 334). Κατέβαλαν λοιπὸν οἱ Ἄγγλοι τὸ «δάνειο» κατὰ τοὺς συνήθεις τρόπους (ἀπὸ τὰ 64 συνομολογηθέντα ἑκατομ. δραχμῶν τὰ 40 ἐκρατήθηκαν γιὰ τόκους) στὴν «Ἑλλάδα», ἡ «Ἑλλάδα» στὴν Τουρκία, ἡ Τουρκία στὴν Ρωσία, καὶ ἔμεινε ἔτσι στοὺς Ἄγγλους «ἡ Γῆ» πού ἐχρειάζονταν. Βάσει τῶν τότε μάλιστα «διακανονισμῶν», διατηροῦν οἱ Ἄγγλοι μέχρι σήμερα τελείως δικά τους τσιφλίκια στὴν Εὔβοια. Ὄντως τὸ πρόβλημα τῆς Γῆς ἦταν τὸ ὀξύτερο πού ἀντιμετώπιζαν τότε οἱ Ἄγγλοι στὴν Μεσόγειο, αὐτὴν ἔπρεπε νὰ ἐξασφαλίσουν μὲ κάθε τρόπο, καὶ γι’ αὐτὸ ἀκριβῶς καὶ ὁ «ἐθνικὸς ὕμνος» τῆς Ἑλλάδος ἀρχίζει μὲ τὸ πρόβλημα τοῦτο («πού μὲ βία μετράει τὴν Γῆ»). Σημειωτέον ὅτι ὁ «ἐθνικὸς ποιητὴς» τῆς Ἑλλάδος δὲν ἤξερε νὰ γράφη ἑλληνικά, ὁ δὲ «ἐθνικὸς ὕμνος» ὀφείλεται εἰδικά στὴν δραστηριότητα τοῦ Σπ. Τρικούπη, πρεσβευτοῦ τῆς «Ἑλλάδος» στὸ Λονδῖνο, γαμβροῦ τοῦ Ἀ. Μαυροκορδάτου, ὁ ὁποῖος εἶχε θέσει τότε τὴν «ἀπελευθέρωση τῆς Ἑλλάδος στὴν μεγαλοψυχία τῆς Ἀγγλίας». Ὁ Μαυροκορδάτος ἦταν γόνος μίας παλαιᾶς οἰκογένειας προδοτῶν, τοὺς ὁποίους εἶχαν κυνηγήσει οἱ σουλτάνοι. Ὁ ἴδιος «παραθέριζε» τότε στὴν Πίζα, ἀπ’ ὅπου τὸν ἀνέλκυσαν οἱ Ἄγγλοι. Ἡ ἀδελφὴ τοῦ Μαυροκορδάτου -πού παντρεύθηκε τὸν Τρικούπη- εἶχε καταφύγει μὲ τὸν ἑλλαδικὸ ξεσηκωμὸ τοῦ ’21 στὴν ἀγγλικὴ Πρεσβεία τῆς Κων/πολης. Οἱ παλαιοὶ πρόγονοι τοῦ Μαυροκορδάτου, χονδρέμποροι ἀπὸ τὴν Χίο πού ἀνελίχθησαν ψηλὰ στὴν Ὀθωμανικὴ Αὐτοκρατορία, ἄφηναν εἰδικὲς ἐντολὲς ἀγωγῆς γιὰ τοὺς ἀπογόνους των, πού τοὺς καθιστοῦσαν καταλλήλους γιὰ παντὸς εἴδους χρήση: «Φρενήρεαιν ἀνδρᾶσιν προσήκει ἀναισθητοῦντας καὶ ἀνοηταίνοντας παρέχειν ἑαυτούς… Ἔστω σοὶ ἀκοινώνητον τὸ ἐμφωλεῦον πάθος… Μὴ οὔσης ἀρετῆς, σχῆμα τι ἀρετῆς ἄμωσγεπως ἐπιπολάζον αἱροῦμαι προτιμᾶσθαι… Παρὰ μὲν τῷ Θεῷ ἡ τῆς ὑποκρὶσεως κιβδηλία ἐβδελυγμένη καὶ βέβηλος… οὒχ’ οὕτω δὲ παρ’ ἀνθρώποις…». Δὲν εἶναι συνεπῶς παράξενο ὅτι οἱ Ἄγγλοι δὲν ἐπεδίωξαν νὰ παίξη ὁ Μαυροκορδάτος προεξάρχοντα ρόλο στὸ νέο κράτος…

  Σημειωτέον ἀκόμη ὅτι ὁ «ἐθνικὸς ποιητὴς» τῆς Ἑλλάδος ἀνῆκε σὲ μιὰ παλαιὴ βενετικὴ οἰκογένεια τῶν Ἑπτανήσων (τὴν οἰκογένεια Bortolani) τὴν ὁποία κατώρθωσε ὁ ἀγγλογαλλικός ἀνταγωνισμὸς στὸ Ἰόνιο Κράτος (βλ. πιὸ κάτω) νὰ διασπάση καί, κατόπιν μίας μεγάλης οἰκογενειακῆς δίκης, μπόρεσαν νὰ πάρουν οἱ Ἄγγλοι τὸν Σολωμὸ στὴν Κέρκυρα καὶ νὰ τὸν κάνουν «ἐθνικὸ ποιητή». Ἡ «ἐθνικοποίηση» τοῦ Σολωμοῦ ἀρχίζει οἱονεί προγραμματικὰ μὲ τὴν ἔκδοση τῆς «Γενικῆς Ἐφημερίδος τῆς Ἑλλάδος», πού εἶναι ἡ πρώτη ἐπίσημη κυβερνητικὴ ἐφημερίδα, διὰ τοῦ Σπ. Τρικούπη. Ὁ Τρικούπης θὰ ὑπάρξη ἀργότερα καὶ συν-γερουσιαστὴς μὲ τὸν σὲρ Ρίτσαρντ Τσώρτς στὴν ἑλληνικὴ Βουλή. Τὸ παράξενο εἶναι ὅτι ἐπιτηροῦν μέν, οὐδέποτε ὅμως ψηφίζουν γιὰ ὁ,τιδήποτε!… (Βλ. π.χ. «Πρακτικὰ τῆς Γερουσίας» 1860-61). Ὁ ἴδιος δὲν εἶχε πατήσει ποτὲ τὸ πόδι του στὴν Ἑλλάδα. Ἀκόμα μεγαλύτερες δυσκολίες ὑπῆρξαν τὴν ἐποχὴ τοῦ Ὄθωνα μὲ τὴν μουσικοποίηση τοῦ «ἐθνικοῦ ὕμνου», πού ἔγινε πάλι ἀπὸ ἑπτανήσιο μουσουργὸ καὶ τοῦ ὁποίου ἡ μουσικὴ ἦταν ἀκατανόητη στὴν ἠπειρωτικὴ χώρα καὶ ἐδημιούργησε μεῖζον πολιτικὸ θέμα. Γενικῶς μὲ ὅλα τὰ «ἐθνικὰ σύμβολα» τῆς Ἑλλάδος ἐπικρατεῖ συσκοτισμὸς καὶ γι’ αὐτὸ μέχρι σήμερα ἀλλάζουν πολὺ εὔκολα σὲ ὅλη τὴν διοικητικὴ φυσιογνωμία τοῦ κράτους. Ὁ κάθε ὑπουργὸς ἤ διοικητὴς τῆς Ἀστυνομίας μπορεῖ νὰ ὁρίση τὰ δικά του «ἐθνικὰ σύμβολα».

 204. spiral architect said

  Κανείς εκτός από κάποιον ζητιάνο δεν επιλέγει να εξαρτάται από την γενναιοδωρία των συμπολιτών του.
  Άνταμ Σμιθ

 205. sarant said

  194: Είναιι ο υποψήφιος δήμαρχός μας στο Φάληρο. Άκουσα κάπου ότι ο Γκ. ήταν από παλιά αριστερός.

  202: Θα είναι η πρώτη φορά, πάντως.

 206. Y. G. said

  @86

  Ακριβως το ιδιο διαπιστωσα και εγω μπαινοντας στο σαϊτ του ποταμιου απο τη Τανζανια.

  Reason: Access from your area has been temporarily limited for security reasons

  Important note for site admins: If you are the administrator of this website note that your access has been limited because you broke one of the Wordfence firewall rules. The reason you access was limited is: «Access from your area has been temporarily limited for security reasons».

  ….

 207. spiral architect said

  @86, 206: Για δοκιμάστε να μπείτε με «μάσκα» τύπου http://www.donotlink.com ή για πιο ψαγμένους με «κρεμμύδια» τύπου https://www.torproject.org/ 😉

 208. Y. G. said

  @158 – Ολόφρεσκο και λαχταριστό. Μόλις ανέβηκε στο γιουτούμπι και δεν ξέρω το ποσο θα πάρει μέχρι να το κατεβάσουνε

  Ολα τα λεφτα :-):-):-):-):-):-):-)

 209. Τσοπάνος said

  Καλό θα είναι να λάβετε σοβαρά υπόψιν το παρακάτω για τις προβλέψεις σας
  http://www.efsyn.gr/arthro/ti-provlepei-o-osios-paisios-gia-tis-ekloges-toy-2014
  Οι δικές μου προβλέψεις πάντως είναι:

  – Τελεία – Απόστολος Γκλέτσος : 33,26
  – Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές,
  – Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος : 28,22
  – Κ.Ε.Α.Ν. – Κίνημα Εθνικής Αντίστασης (Ιππ. Σαββούρας) : 5,55
  – Ένωση Κεντρώων (Βασ. Λεβέντης) : 31,83
  – ΕΛΚΣΙ- Ελληνικό Λευκό Κίνημα Σημερινής Ιδεολογίας (Ελ. Δανιηλίδης) : 2,77
  – Ένωση Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης (3μελής διοικούσα επιτροπή) : 3,33 (από 1,11 το κάθε μέλος)
  – «ΡΟΜΑ»- Ριζοσπαστικό Ορθόδοξο Μέτωπο Αλληλεγγύης : 6,66
  – ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ -Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Απελευθέρωση (Κων. Παπανικόλας) : 48,69
  – ΛΟΙΠΟΙ ; 1,50

 210. sarant said

  207: Και με το πρώτο από αυτά με έβγαλε στη σελίδα που με είχε βγάλει πριν. Να τους χακέψανε;

 211. Y. G. said

  @207. Σπαϊραλ, με το πρωτο λινκ παλι δεν γινεται. Για το δευτερο link δεν ειμαι ψαγμενη 🙂

 212. Y. G. said

  @207 Να τους χακέψανε;

  Αυτο σκεφτηκα και εγω…

 213. spiral architect said

  @210, 211: Κάτι παίζει μάλλον με τις ξενομερίτικες ΙΡ. Εγώ μπαίνω κανονικά. 🙄

 214. Γς said

  196:

  Γιασάν Γελαστό Κουνουπίδι

  😉

 215. Νέο Kid Στο Block said

  Παρντόν, αλλά ο Κουτσούμπας δεν κατεβαίνει στα Κτελ στον Κηφισό! Δεν είναι μωραϊτης ο Κουτσούμπας.
  Τιμημένα ρουμελιώτικα Κτελ «Τρεις Γέφυρες» Λιοσίων-Κάτω πατήσα! Mη γράφουμε ανακρίβειες… 😆

 216. Y. G. said

  @213
  Τi βαζετε ακριβως εκει που ζηταει ΓΙΟΥ ΑΡ ΕΛ ; topotami.gr ;

 217. spiral architect said

  @216: Ναι, και στην αρχή το http:www.

 218. spiral architect said

  … λάθος πληκτρολόγηση, είναι το http://www 😳

 219. Y. G. said

  @217. Δεν γινεται ουτε με http://www.etc.

 220. spiral architect said

  @219: Ισχύει αυτό που έγραψα στο #213: Εσύ, ο Φυσικός και ο Νικοκύρης, όλοι από ΙΡ του εξωτερικού, δεν μπαίνετε. Μάλλον δεν σας υπολογίζουν. 😛

 221. spiral architect said

  Ένα θετικό της ράτσας μας είναι ότι, ακόμα σκεφτόμαστε, (και ψαχνόμαστε) εν αντιθέσει με τους κατοίκους της Εσπερίας … 😆

 222. ndmushroom said

  220
  Επιβεβαιώνω. Το Ποτάμι δε χαρίζεται στα ξένα κέντρα. Και η αρχή γίνεται, από τις ξένες IP (είναι και κόμμα 2.0, μην το ξεχνάμε) 🙂

 223. Νέο Kid Στο Block said

  Ούτε από Κύπρο δέχονται εισροή υδάτων…
  Μαύρο ρε! ή μάλλον…Στέρεμα ρε! 🙂

 224. Α, ρε, κακόμοιρα, ξενιτεμενάκια μου!
  Σας αφιερώνω αυτό:

 225. sarant said

  220-222 κτλ: Μπορείς να φανταστείς έναν λόγο να αποκλείει τις IP του εξωτερικού; Αδιανόητο το βρίσκω.

  Πάνω που ήμουν έτοιμος να τους ψηφίσω, δηλαδή 🙂

 226. spiral architect said

  @223: Α, έτσι ε; Να γεμίσουν καφάσια οι δρόμοι εις την Λευκωσίαν και την Λεμεσόν, απολίτιστε Κύπριε! 😀

 227. Προσπαθούν να μην περάσουν τα σύνορα οι κλεψιές τους
  http://wp.me/p102TO-16V

 228. spiral architect said

  @227: Tι λε ρε παιδί μου, ακόμα και το λογότυπό τους; 🙄

 229. sarant said

  227: Μιλάμε ίδιο!

 230. Το άρθρο ήθελα να βάλω
  http://left.gr/news/o-st-theodorakis-ta-allazei-ola-ektos-apo-tin-afisa

 231. 159,
  Ο Γκουσγκούνης εμφανιζόταν πάντα κουρεμένος σύρριζα! 🙂

 232. physicist said

  #229. — Η κυρία στα δεξιά έχει πολύ πιο αγωνιστική κοψιά απ’ ό,τι ο κύριος στ’ αριστερά. Υψωμένη γροθιά, και μάλιστα η αριστερή.

 233. physicist said

  Saks Fifth Avenue, which has surely felt the recession’s sting, is taking just such a fist-raising stand with its spring marketing. The campaign is inspired by the bold graphic designs and propaganda spirit of Constructivist art — although it is intended to be tongue-in-cheek. […]

  Αμάν!

  Given the pricey goods Saks is selling, it’s not likely anyone would accuse the store of being socialist.

  Ουφ, και πήγε η καρδιά μου στην Κούλουρη, κακό χρόνο νάχετε …

  http://www.nytimes.com/2009/01/08/fashion/08ROW.html?_r=0

 234. spiral architect said

  @227, 233: Μ’ αρέσει που υιοθέτησαν (οθντκ) αισθητική σοβιετικής αβανγκάρντ! 😛 😛

 235. Παύλος said

  Οι δύο κυματιστές γραμμές στο λογότυπο του ποταμιού μοιάζουν με φίδια.

 236. Παύλος said

  Την ειδική σελίδα http://goo.gl/forms/H4zrHQbF1U για την ψηφοφορία δεν μπορώ να την ανοίξω. Δοκίμασα με FF, chrome, IE.

 237. ConspiRaki Theologist said

  Ελπίζω να μη σας έχω σκίσει όλους στα προγνωστικά.

  Ειλικρινά το εύχομαι, μιας που τους ναζί τους έχω προβλέψει γύρω στο 50% παραπάνω (και βάλε) από το μέσο όρο όσων γράψαν δημόσια τις προγνώσεις τους (μέχρι το 160κάτι σχόλιο που διάβασα), οπότε (αν δεν έχω πέσει πολύ έξω στα υπόλοιπα) με όποια μέθοδο και αν συγκριθούμε ο δεύτερος θα φάει σκόνη.
  Ο Βορίδης μπορεί να έιναι καθίκι αλλά δεν ειναι τόσο χαζός για να κάνει τέτοιες δηλώσεις, κάτι έχει δει. Και άσχετα από τις δηλώσεις Βορίδη, η ΝΔ δε γίνεται να βγάλει τόσο μεγάλο νούμερο. Χειρότερη καμπανια ούτε ο Πινοσετ στο δημοψήφισμα (βλ τη γνωστή αργεντινικη ταινία «Νο»). Ας ευχηθούμε να χει σκατόκαιρο την Κυριακή ώστε οι απογοητευμένοι νεοδημοκράτες να έχουν ένα λόγο παραπάνω να κάτσουν σπίτια τους.

  Υ.Γ> Αν ο ΓΑΠ καταφέρει να πετάξει το χόντρο έξω απ τη βουλή , μαζί με τον εαυτό του (αν και αυτο είναι μάλλον σίγουρο), θα έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον τόπο, και θα ‘χει αποδείξει ότι δεν έλεγε πίπες ότι είναι αντιεξουσιαστής 🙂

 238. sarant said

  236: Πολύ περίεργο, εμένα μού ανοίγει.
  Ψήφισε εδώ αν δεν μπορείς να την ανοίξεις.

 239. ConspiRaki Theologist said

  ΓΑΠ : κομάντο αυτοβλακείας

 240. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  197 – «ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ;;;
  Μη μου πεις η Φύση γιατί τότε θα πήγαινες σαν επισκέπτης κι όχι σαν θηρευτής.»

  Aφήνα τα απο πάνω ασχολίαστα, γιατί έχεις μείνει πίσω, άκου να θές να ρίξεις γκόμενα προσφέροντας λουλούδια, πού ζείς στο 60; Όσο για την δυσκολία, δοκίμασε να κατέβεις στα 30 μέτρα (και στα 20 συμβιβάζομαι) και να μείνεις ενα λεπτό κάτω, κι εγώ θα δοκιμάσω να ρίξω πετονιά απο την βάρκα, και μετά θα ανταλλάξουμε τις εμπειρίες μας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Αν νομίζεις οτι με κάθε κατάδυση πετυχαίνεις και κάποιο ψάρι, κάνεις μεγάλο λάθος, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ, ούτε 10% δεν πιάνεις.

  Λοιπόν όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η φύση μου το είπε, όταν είδα τον βυθό σε μικρή ηλικία με μάσκα, μαγεύτηκα και ήθελα να τον εξερευνήσω, και κατά βάσην επισκέπτης είμαι συνήθως, μόνο όταν θέλω να φάω είμαι θηρευτής, και δεν βγάζω ποτέ παραπάνω απ΄όσα χρειάζομαι, και ποτέ με αθέμιτα μέσα, . Το μεγάλο κέρδος των ελεύθερων καταδύσεων, είναι η καλή λειτουργία των πνευμόνων, του κυκλοφορικού, η καλή φυσική κατάσταση που πρέπει να βρίσκεσαι, και ο αυτοέλεγχος, είναι κι άλλα, αλλά κι αυτά δεν είναι λίγα, δεν συμφωνείς;

 241. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  231 – Δεν παίζεσαι!!!

 242. # 240

  Βρε Λάμπρο, τον πολιτικό μου παριστάνεις ή τον δημοσιογράφο ;
  για ΨΑΡΕΜΑ μιλάγαμε και σ’ αυτό αναφέρθηκα για βυθούς,, για την βόλτα συμφωνώ και γώ κι ας μη πήγα ποτέ πιο κάτω από 10 μέτρα
  Οσο για το άλλο πως ούτε 10 % δεν καταλήγουν σε ψάρι και με την καθετή , άμα δεν ξέρεις να φτιάξεις εργαλείο, σε ποιόν τόπο θα πας, τι ώρα θα πας και τι δόλωμα θα βάλεις ούτε 3% δεν θα πιάσεις
  Για να καταλάβεις δώσε βάση.
  Εγώ από παραγάδι δεν κατέχω και δεν το πολυπάω γιατί θέλω να σπαρταράει η ναυλον. μ’ ένα φίλο ρίξαμε μια φορά πριν 20 χρόνια ένα 150άρικατόπιν πληροφορίας μέσα από τον σταβλο «Την τρίτη μέρα μετά την πανσέληνο θα ρίξετε στις 3 τα μεσάνυχτα εκεί, με το κουπί να χτυπάει στο βράχο (τόσο έξω) και δόλο καλαμάρι και ψώλο εναλλαξ. Θα λεβάρετε με την ανατολή.»
  Πράγματι το ρίξαμε και σηκώσαμε πάνω 80 κομμάτια σαργοί, σκαθάρια και πέρκες. Το καλαμάρι το ήθελε για να πιαστούν οι πέρκες που πάνε πρώτες και νάρθει μετά ο σαργός να φάει τον ψώλο.
  Τα ψάρια τα χαρίσαμε και το παραγάδι είναι ακόμα στο υπόγειο αμεταχείριστο από τότε. Ας ειν’ καλά τα άγια λιθρίνια…

 243. Τεμπελόσκυλο, NEKTARIOS, keyser_soze, Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου, EMK, Vrach, dr7x, mytruthismarchingon, μήτσκος, Avonidas, Δημήτρης Αλεξίου, Titivillus, ΜΕΝΙΟΣ, Smaro Tsatsarounou, poniros, gpointofview, Ιάκωβος, Λάμπρος, ditsintz, lpanoss, ΚΑΒ

  Είναι κάποιος από αυτούς που έδωσε τα προγνωστικά του και στη φόρμα με άλλο παρανόμι, ώστε να τον σβήσουμε από τις εκκρεμότητες;

  alekos81 (184), μπορείς να βάλεις τα προγνωστικά σου στη φόρμα;

 244. Και μια που πήρες βάπτισμα στον Einaudi, άκου κι αυτό, σαν να βολτάρεις στον βυθό είναι

 245. # 243

  εγώ ,οχι, δεν έδωσα στην φόρμα

 246. Γς said

  243:
  Εδωσα τα ποσοστά με τελεία αντί για κόμμα και δεν μπορώ να το διορθώσω 😦

 247. Avonidas said

  @78. «Πολυκομματικός και ο τάφος…»

  https://ioannou.files.wordpress.com/2015/01/ski-20-1-15.jpg?w=751&h=526

 248. spiral architect said

  Σιγά ρε Ζορζ, ούτε η Sony Pictures να’ σασταν:

 249. ΚΑΒ said

  243. όχι

 250. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  244 – Ωραίο, αλλά δεν κάνει για βόλτα στον βυθό, για να πετάς όμως είναι ιδανικό, όπως αυτό. Καληνύχτα.

 251. spiral architect said

  Απλά θεϊκό: Ο Αλέφαντος τα χώνει σε Ποτάμι και Γκλέτσο! 😎

 252. #250

  εγώ δεν βλέπω διαφορά, οι κινήσεις ίδιες είναι, αυτές μ’ ενδιαφέρουν όχι το περιβάλλον
  Από τις προτιμήσεις σου πάντως μου βγαίνει πως δεν πρόλαβες ηλικιακά τους tangerine dream, μάλλον θα σε κάλυπταν

 253. # 251

  Σκέψου όμως πως τον Αλέφαντο που λέει μ@λ@κίες τον πιστεύουν κάποιοι ενώ κορόιδευαν κάποιοιν που βγήκε δυστυχώς αληθινός

 254. spiral architect said

  @253: Kαλά, αληθινοί έχουν βγει κι άλλοι, αλλά δεν το’ χουν κάνει θέμα!

 255. sarant said

  251: Κεσκεσέ Ποτάμι; !

 256. Y. G. said

  @251 Μαλιστα…

  Σπαϊραλ, δεν εχω ιδεα ποιος ειναι αυτος ο αλεφαντος, αλλα μου ηρθε εμετος βλεποντας και ακουγοντας τον.

 257. Γς said

  256:
  Εμετός ε;
  Κάνε πιο πέρα λοιπόν και βγάλε τ άντερά σου.
  Τα πάνα όλα, που λέει κι ο δικός μας

 258. Γς said

  >Τα πάνα όλα

  Τα πάντα όλα

 259. spiral architect said

  @256: Πρώην προπονητής και νυν subcult τηλεπερσόνα μικρών καναλιών. Ίσως θα μπορούσες να τον πάρεις στα σοβαρά, αν δεν ήταν τόσο γραφικός. Δεν χάνεις τίποτα, που δεν τον ξέρεις. 🙄

 260. Γς said

  255:

  Ο μέγας Αλέφας:

  Κεσκεσέ Πεσέιρο;
  για τον πάλαι ποτέ coach του Πάο

  Κεσκεσέ Καρυπίδης;
  για τον πάλαι ποτέ στόπερ Καρυπίδη του Πάοκ:

 261. Γς said

  259:
  >Δεν χάνεις τίποτα, που δεν τον ξέρεις.

  Κεσκεσέ Σπάιραλ;
  που θα έλεγε κι ο ίδιος

 262. spiral architect said

  @256: Υπάρχουν όμως και γραφικοί πέραν πάσης υποψίας: Εφιάλτες και όνειρα του Απόστολου Δοξιάδη.
  (και μη μου πεις ότι δεν ξέρεις τον Απ. Δοξιάδη …)

 263. spiral architect said

  …τι διαβάζω πρωινιάτικα!

 264. Αλέφαντος = τσανακογλύφτης του εκάστοτε προέδρου του ΟΣΦΠ

  Η αποθέωση της κουραδομαγκιάς του ήταν προ ετών όταν έκανε μαθήματα στον τότε προπονητή του ΟΣΦΠ με ποιούς παίκτες έπρεπε να παίζει ο ΟΣΦΠ ώστε να μην έχει αντίπαλο σε Ελλάδα και Ευρώπη :
  Είναι δυνατόν να μη παίζει ο Χ ; μορεί να απουσιάζει από τα χαφ ο Ψ ; μάθε μπαλίτσα αγόρι μου που δεν θα βάλεις κορυφή τον Ω και κόφτη τον Ξ
  και συνεχίζοντας κατέληγε :
  – Μπορεί να χάσει ποτέ αυτή η σύνθεση ;
  – Δύσκολα κύριε Αλέφαντε, μόνο που η ενδεκάδα αποτελείται από 14 παίκτες !!

 265. Παύλος said

  Μπράβο στον Δαβαράκη!

 266. Μαρία said

  263
  Νύχτα το διάβασα προχτές.
  Η «τρολιά» του Απ. Δοξιάδη και η απάντηση του Γ. Κυρίτση http://www.avantipopolo.gr/2015/01/blog-post_135.html

 267. cronopiusa said

  «Το επόμενο διάστημα με μια πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να φροντίσουμε να κλείσουμε το δρόμο στις «κινητοποιήσεις κατσαρόλας» που θα ετοιμάσει η ακροδεξιά και οι φασίστες. Και εκεί πρέπει να υπάρξει κοινή δράση όλης της Αριστεράς»

 268. spiral architect said

  Άλλος ένας οδηγός για αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

 269. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  252 – Έχουν μεγάλη διαφορά, για να την αντιληφθείς πρέπει να την βιώσεις. Ούτε οι κινήσεις είναι ίδιες, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα, στο πέταγμα μπορείς να έχεις μεγάλη αυξομείωση, στην κατάδυση ελάχιστη. Αυτό που δεν σε «ενδιαφέρει» όμως, αυτό είναι που κάνει την διαφορά, στην πτήση έχεις απέραντη ορατότητα, και οπτική απο ψηλά, αυτό σου δίνει μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας και κυριαρχίας, στην κατάδυση (την αυτόνομη κυρίως) η ορατότητα είναι περιορισμένη, και μπορεί κυριολεκτικά απο την μία πλευρά να βλέπεις την μαγεία του βυθού με τον ζωϊκό του πλούτο, και απο την άλλη στα δυο τρία μέτρα το βαθύ μπλέ και το άγνωστο, δεν έχεις την αίσθηση της ελευθερίας και της κυριαρχίας, στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει πάντα η φωτεινή ένδειξη, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ, κυρίαρχο είναι το δέος. Συνεπώς τα συναισθήματα είναι πολύ διαφορετικά, γι΄αυτό και η μουσική διαφοροποίηση, και στις δύο περιπτώσεις όμως, είναι ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ.

  Στα 54 είμαι πλέον Gee, ασχέτως αν μικροδείχνω (χαμόγελο) τους Tagerin dream τους είχα δεί στον Λυκαβητό το 1983. Λίγα κομμάτια τους με καλύπτουν, συνήθως είναι ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. Σου έχω εξηγήσει, οτι ό,τι ακούγεται καλά στο αυτί μου και μου δημιουργεί εικόνες, είναι στις προτιμήσεις μου, δεν τις περιορίζω σε μουσικό ένα είδος.

 270. sarant said

  Καλημέρα από εδώ!

  266: Πιο σωστά η τρολιά ήταν του Αδιάσειστου.

 271. Παύλος said

  @238
  Προφανώς η διεύθυνση http://goo.gl/forms/H4zrHQbF1U είναι συντόμευση της πραγματικής και στον υπολογιστή μου δεν ανοίγει ούτε η http://goo.gl.
  Θα μπορούσες να γράψεις την πλήρη διεύθυνση;

 272. Δοκίμασε λοιπόν μ’ αυτό: https://docs.google.com/forms/d/1Hbhcqcar94i8yX45rUBoJK5x5LANT9GtWn7UNx1NZmI/viewform?c=0&w=1

 273. Φρανκφούρτιος said

  Και τα δικά μου :

  ΣΥΡΙΖΑ 36
  ΝΔ 27
  Ποτάμι 5,5
  Χρυσή Αυγή 5,5
  ΚΚΕ 6
  ΠΑΣΟΚ 3,5

  Την καλημέρα μου , καλό βόλι και καλή πατρίδα.

 274. Παύλος said

  @272
  Αυτό ήταν, ευχαριστώ πολύ!

 275. # 269

  Λάμπρο η διαφορά 55-65 δεν είναι όπως η δαφορά 5-15 αλλά πίστεψέ με σαν την διαφορά 15-25, όπως στα 15 αρχίζεις να μαθαίνεις το καινούργιο σου σώμα, έτσι και στα 55. βέβαια ανάλογα της φυσικής και πνευματικής κατάστασης υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις αλλά στο τέλος οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες.
  Tagerine dream άκουγα κάποιο διάστημα την δεκαετία του 70 που είχα πρόσβαση στο πι-εξ, ούτε ήξερα πως ήρθαν στην Ελλάδα. Εξ άλλου δεν πηγαίνω σε συναυλίες γιατί το θέαμα δεν είναι του γούστου μου και ο ήχος σχεδόν πάντα για τα μπάζα. Ασε που όποιος βαριέται να τραγουδήσει λέει «εσείς» στο κοινό του και καθαρίζει με τις επίδοξες Μαντόνες και Παβαρόττι
  Κι εγώ όταν βαριόμουνα να κάνω μάθημα, έβαζα πρόχειρο διαγώνισμα (σιγά μη τα διόρθωσα ποτέ, προσάναμα για το τζάκι γινότουσαν)

 276. Τελικά ποια ήταν η τρολιά; είπε ή δεν είπε ο Τσίπρας ότι για να είναι αντισυμβατική η συνεντευξη δεν θα εξηγήσει πού θ ρει τα λεφτά;

 277. Y. G. said

  @262 (και μη μου πεις ότι δεν ξέρεις τον Απ. Δοξιάδη …)

  Σπαϊραλ, ειναι ο δημιουργος του Λογκικομικς…νομιζω… Το Λογκικομικς το διαβασα, και το βρηκα καλο.
  Ευχαριστω για το λινκ, θα το διαβασω αργοτερα 🙂

 278. Ότι θα ερχόταν εποχή που κάποιος θα ήξερε τον Απόστολο Δοξιάδη και θα αγνοούσε τον Αλέφαντο δεν το περίμενα· οι παρενέργειες της κρίσης 🙂

 279. Ηλεφούφουτος said

  Κάτι έχω χάσει. Γιατί τρολιά η ερώτηση του αδιάσειστου;

  Λοιπόν, τα δικά μου αποτελέσματα, όπως τα δήλωσα και εκεί που ψηφίζουν:

  ΣΥΡΙΖΑ 36,5, ΝΔ 30, ΠΑΣΟΚ 5,5, Ποτάμι 5,5, ΚΚΕ 4,5, ΧΑ 6

  Τώρα που το βλέπω γραμμένο νομίζω πως στο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να δώσω μεγαλύτερο ποσοστό, όχι από γουίσιφουλ θίνκινγκ – δεν είμαι φύσις χαζοαισιόδοξη
  αλλά επειδή πιστεύω ότι τον ευνοεί η δυναμική των τελευταίων ημερών.

  Προσθέτω την πρόβλεψη ότι οι ΑΝΕΛ θα περάσουν το 3% λόγω έξυπνης εκστρατείας.

 280. ConspiRaki Theologist said

  O Δοξιάδης μάλλον έχει βαλθεί να αποδείξει ότι είναι σπάνια μεγαλοφυΐα, εφάμιλλη του Γκέντελ, τον οποίο τόσο θαυμάζει και τόσο καλά έχει αναλύσει.
  (Όσοι δε γνωρίζετε «κεσκεσέ Γκέντελ», αρκεί να ξέρετε , για να πιάσετε το αστείο, ότι ο Γκέντελ ήταν ο αρχετυπικός «τρελός επιστήμονας» – υπερβολικά ευφυής στα μαθηματικά, μα τελείως ανήμπορος να κατανοησεί την ανθρώπινη πραγματικότητα που τον περιέβαλε – δε μπορούσε ούτε να φάει μόνος του, κυριολεκτικά! – πέθανε απο ασιτία, γιατί δεχόταν να τον ταίζει μόνο η γυναίκα του που στο μεταξύ είχε πεθάνει. Ο ΔΟξιάδης έχει κάνει την εν λόγω ιστορία θεατρικό. )

  Δε μπορεί να δικαιολογηθεί αλλιώς τέτοια ψαλίδα μεταξύ της ποιότητας και της οξυδέρκειας των βιβλίων του, και της αφελέστατης προσέγγισής του σε οποιαδήποτε πτυχή της επικαιρότητας. Η απλή ανάγνωση ότι «δεξιός είναι ο άνθρωπας» δεν αρκεί για να ερμηνεύσει τόση χαζομάρα και τόσες προφανείς αντιφάσεις, από έναν άνθρωπο που όλα του βιβλία αφορούν τη μαθηματική λογική, στην οποία, ως γνωστόν, η όποια αντίφαση είναι χειρότερη από το προπατορικό αμάρτημα (και βάλε)…

 281. ConspiRaki Theologist said

  Τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να είναι πιο απλή η εξήγηση για το παραλήρημα Δοξιάδη: ως γνήσιος αυτιστικός (άντε άσπεργκερ, που έχει θετική χροιά) αδυνατεί να κατανοήσει τον σαρκασμό.

 282. physicist said

  Δεν τον βγάζετε διαμιάς παρανοϊκό/ψυχωσικό/ψυχοπαθή/επικίνδυνο να τον κλέισετε και σε κανένα Ίδρυμα να ησυχάσετε από δαύτον;

 283. qq said

  Ότι και να τον βγάλετε, η αλήθεια μένει. Αν τρολιά είναι αυτά που γράφει ο Δοξιάδης, τότε αυτά που γράφει ο Κυρίτσης τι είναι. Αλλά, προεκλογικός αγώνας γαρ, λέμε και μια μαλακία να στουκάρουν τα πνεύματα και αν κανείς σας τα ενθυμίσει, είναι που σας παίρνει σοβαρά. Δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό, καθότι πας Σύριζας μόνο σαχλαμάρες θα πει. Το ερώτημα όμως μένει, που θα βρείτε τα λεφτά. Ο δε Δραγασάκης δίνει την απάντηση. Κάνοντας κωλοτούμπες. Εξετάζετε αν συμπίπτει στο προηγούμενο αξίωμα. Αν δηλαδή λέει σαχλαμάρες καθότι Σύριζας, ή του ξεφεύγουν μερικά ωσάν να επιβεβαιώσει τον κανόνα.

 284. spiral architect said

  Άμα σ’ έχει επηρεάσει ο Γκέντελ …

 285. "Ετεροδημότισσα" said

  ούτε ψυχάκι είναι, ούτε την τρέλα της ιδιοφυΐάς έχει. ένας αστός είναι, κλασικός αστός δεξιός. ακόμα να συνέλθει που του διέκοψαν τη θεατρική θέαση το 2008 τα παλιόπαιδα

 286. Γς said

  284:

  >ο Γκέντελ

  Gödel, να το φχαρισιθούμε. Kurt Gödel !

 287. Γς said

  Ντάξει
  να το φχαριστηθούμε

 288. spiral architect said

  @283: Την αλήθεια την είπε ο Μ. Μόντι (και θα την εκτελέσει με τύπωμα € με αντάλλαγμα ομόλογα) η Ρ. Μακρή (όσο και να τη λες ξανθιά και άσχετη, άσχετα τι πιστεύω εγώ γι’ αυτήν) ο ΓΑΠ (ομοίως) παλιότερα και όλοι οι κλασσικοί ακόμα πιο παλιά.
  Το θέμα είναι, ποιος έχει τα κότσια, όχι μόνο να πει την αλήθεια, αλλά και να την εκτελέσει, αλλάζοντας το παραγωγικό μοντέλο. Μέχρι στιγμής αυτός που του έχουν εκχωρηθεί τα κότσια είναι ο πρώτος.
  Κάν(τ)ε κουμάντο!

 289. Ηλεφούφουτος said

  285
  Ακριβώς. Εκπλήσσομαι με όσους εκπλήσσονται.
  Αφού είχε δώσει δείγματα το 2008, όταν αυτό που τονε μάρανε ήταν που δεν ανέλαβαν οι ηθοποιοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους και να πετάξουν έξω τα παλιόπαιδα (κι εγώ έκλαιγα τα ωραία κριθαρένια κρητικά παξιμάδια που ειχα αφήσει εκτός αποσκευής για να χωρέσει το Logikomix που ήθελα να πάρω μαζί μου ερχόμενος από Ελλάδα).

  Ο επιλεκτικός ορθολογισμός, που φρίττει από το κραυγαλέο της διαμαρτυρίας και της επαναστικότητας και καταβροχθίζει, όταν δεν υπερασπίζεται ξεδιάντρωπα, το κραυγαλέο στα μνημόνια, τον κυνισμό, τη σώρευση πλούτου, την ποδηγεσία λαών από τον ιμπεριαλισμό της Δύσης είναι το κυρίαρχο ρεύμα, προσέγγιση, ορθώς σκέπτεσθαι… πες το όπως θες, των ΜΜΕ και διαμορφωτών κοινής γνώμης στη Δύση σήμερα. Πώς να λείψει ο εν Ελλάδι πρέσβης τους;

 290. 268: κι άλλος ένας
  https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10423724_748708865219822_3849303779539930260_n.png?oh=c4c58acf97d86458018d220fbed6cf20&oe=5521F944&__gda__=1428663757_af368a25758e004c801950a1eab3527e

 291. spiral architect said

  Μιας και το’ φερε η κουβέντα περι μαθηματικών, πριν την ψήφο όλοι εμείς οι θετικάριοι οφείλουμε να δούμε το παιχνίδι της μίμησης.

 292. sarant said

  276-279: Ο Αδιάσειστος (adiasistos) είναι δημοφιλέστατη περσόνα στο Τουήτερ, αριστερός με έφεση στο τρολάρισμα. Έχει φωτογραφία του Σίδνεϊ (ή κάποιας άλλης εξωτικής μεγαλούπολης) στο προφίλ του με τη λεζάντα: «Σας αρέσει η εικόνα στο προφίλ μου; Αν εργαστείτε σκληρά, χωρίς απεργίες κι απαιτήσεις εσείς και πάλι δεν θα πάτε ποτέ εκεί. Ίσως όμως το αφεντικό σας να πάει.»

  Στην τουιτεροσυνέντευξη Τσίπρα, ενώ είχαν πει ότι πέρασε ο χρόνος, και μετά εν είδει μπιζ είπε ο Τσίπρας και του έκαναν και δυο-τρεις ερωτήσεις ακόμα, και όταν απάντησε και σε αυτές, και ενώ έκλειναν, του λέει ο συντονιστής «Και τώρα μια μη συμβατική ερώτηση από τον Αδιάσειστο, Πού θα βρείτε τα λεφτά;»

  Ε, δεν είναι τρολιά αυτό;

 293. sarant said

  290: Πολύ γέλασα, νάσαι καλά!

 294. Σπειροειδή, στο 291, ναι λένε πως είναι πολύ καλή ιστορία. Αν και για την Κείρα Νάιτλη, ακόμα και τα ανήψια της γυναίκας που (υποτίθεται ότι) αναπαριστούσε λένε πως η θείτσα τους δεν ήταν καθόλου έτσι.

  Παρεμπιπτόντως, υπέροχο το άγαλμα που τούφτιαξε του μακαρίτη ο Stephen Kettle

 295. ConspiRaki Theologist said

  @291: είσαι σίγουρος ότι αξίζει σαν ταινία και δε θα εκνευριστούμε από τον χολιγουντιανό τρόπο προσέγγισης της μαθηματικής δημιουργίας ? (Το τι βρισίδι είχα ρίξει στο good will hunting ή στο a beautiful mind, για να ονοματίσω μόνο μερικά (σσ ειρωνικός ο αγγλισμός, έτσι?) )

 296. Νέο Kid Στο Block said

  Tην ENIGMA την «έσπασαν» οι Πολωνοί!
  Ο Τούρινγκ απλά απέδειξε την αδυναμία αποδειξεως ότι μια πρόταση είναι αποδείξιμη ή μη αποδείξιμη…καθιστώντας τη γκαιντελιανή μη πληρότητα σε εφιάλτη… 😆
  (πλάκα ήταν ,έτσι; O Τούρινγκ ήταν ΤΙΤΑΝΑΣ και εκτός από την απόδειξη μη αποδειξιμότητας της μη πληρότητας, απέδειξε και βρήκε και προέβλεψε πολλά πράγματα, αλλά την ΕΝΙΓΚΜΑ όντως την πρωτοέσπασαν οι Πολωνοί)

 297. Σωστο αυτό για τους Πολωνοί, απλά μετά οι Γερμανοί το έκαναν πιο σύνθετο κι ο Τιούρινγκ έπρεπε να το αποκρυπτογραφεί σε ρήαλ τάιμ.

  Το ξέρατε πως μετά τον πόλεμο οι Βρετανοί έκαναν τη μούγκα για το Ενίγκμα και τις χιλιάδες μηχανές που είχαν πλιατσικολογήσει τις διένειμαν σε (soon to be ex…) αποικίες τους για να αλληλογραφούν μεταξύ τους «με ασφάλεια»; Όχι πως αυτό γλίτωσε την αυτοκρατορία αλλά ήταν κούλ, που λέμε και στο χωργιό μου…

 298. sarant said

  296 Δηλαδή πότε το έσπασαν οι Πολωνοί;

 299. Y. G. said

  280-282
  Δεν ειμαι σιγουρη…μια υποθεση κανω…αλλα ειναι πιθανο ενας λοτζισιαν εκπαιδευμενος να σκεφτεται με προτασεις του τυπου «αν…τοτε» που ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ χρονο (παραδειγμα – αν ενα τριγωνο εχει δυο ισες γωνιες, τοτε οι απεναντι πλευρες ειναι ισες), να μπερδευεται καπως με προτασεις του τυπου «αν…τοτε» που συνδεουν αιτια-αποτελεσμα και ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ χρονο;

 300. Νίκο, το έσπασαν πριν την εισβολή του 39. Αλλά ήταν μια επιτυχία πολύ περιορισμένη και σποραδική και με την εισβολή παραχώρησαν τα μυστικά τους στους Γάλλους, που ούτε κι εκείνοι πρόλαβαν να τα αξιοποιήσουν, οπότε τα κληρονόμησαν οι Βρετανοί, οι οποίοι και το ανέπτυξαν. Γιατί στο μεταξύ οι Γερμανοί αύξαναν όλο και περισσότερο τους βαθμούς πολυπλοκότητας, αυξάνοντας ρότορες κλπ, χωρίς ωστόσο ποτέ να υποψιαστούν πως οι άλλοι τους διάβαζαν φόρα-παρτίδα.

 301. Νέο Kid Στο Block said

  296. «..εκτός από την απόδειξη μη αποδειξιμότητας της μη πληρότητας»
  Παρντόν για τη βεβιασμένη ψιλοπαπαριά. Εννοούσα «…εκτός από την απόδειξη της μη αποδειξιμότητας εάν μία πρόταση υπάγεται στις περιπτώσεις μή αποδείξιμων (καίτοι αληθείς!) προτάσεων ή όχι. Aν βρεθεί απόδειξη, όλα καλά και ανθηρά. Αν δεν βρεθεί, δεν υπάρχει αποδεδειγμένα (χάρις στον Άλαν) τρόπος να ξέρουμε εκ των προτέρων αν είναι απλά μια δύσκολη περίπτωση ή μια αδύνατη.

 302. Νέο Kid Στο Block said

  Mε κάλυψε ο Σκύλος (γουφ!) στα Εnigmaιστορικά. 🙂
  (δεν ήξερα τόσες λεπτομέρειες, απλά το είχα δει κάποτε ως ερώτηση στο Pawn Stars (όπου κάποιος ήθελε να πουλήσει μια Enigma αλλά ζήταγε 400.000 δολλάρια!) 😆

 303. Avonidas said

  #291, 294, 296, 297:

  Είδα την ταινία μετά από πολλές συστάσεις συγγενών και φίλων. Εκνευρίστηκα από την προσέγγισή τους, ίσως επειδή έχω πολύ πρόσφατη τη βιογραφία του Turing από τον Andrew Hodges.

  Η εικόνα που δίνουν για το έργο της κρυπτανάλυσης και τη στρατηγική χρήση του είναι, πολύ απλά, βλακώδης 😦 . Αναρωτιέμαι αν τους διέφυγε η ουσία του έργου του Turing, ή απλά δεν νοιάζονταν. Με προσβάλλει ως θεατή να με θεωρούν τόσο ηλίθιο που να μην μπορώ να κατανοήσω την ομαδική δουλειά, τη διαπλοκή των υπηρεσιών και τη στρατιωτική ιεραρχία σε καιρό πολέμου, και να πρέπει να μου πουν ένα παραμυθάκι με τον σωσία του Sheldon Cooper και τη φιλενάδα του να συντονίζουν και να ανακαλύπτουν τα πάντα.

  Εκεί, δε, που ξεπέρασαν τα όρια, είναι στην προσέγγιση του χαρακτήρα του Πλωτάρχη Denniston. Υπό άλλες συνθήκες, θα πέταγα τη σκούφια μου για τον Charles Dance στο ρόλο ενός ακόμη μεγαλειώδους μπάσταρδου, αλλά ίσως τους διέφυγε ότι έχουν να κάνουν με ένα πραγματικό πρόσωπο, πρόσφατα εκλιπόν, με ζώντες συγγενείς που δεν θα απόλαυσαν ακριβώς την προσβολή της μνήμης του. Και πολύ καλά έκαναν και διαμαρτυρήθηκαν, οι άνθρωποι.

  Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές για το αν είναι θεμιτό να προσβάλλουμε ή να σατιρίζουμε θρησκευτικές φιγούρες. Απορώ γιατί δεν δείχνουμε την ίδια ευαισθησία όταν πρόκειται για πραγματικά πρόσωπα, ιδίως όταν τα γεγονότα είναι εύκολα επαληθεύσιμα.

 304. Ριβαλντίνιο said

  Και όλα αυτά εξαιτίας ενός παλιοΓερμανού προδότη όπως είχα δει σε ένα ντοκυμανταίρ.
  Η αποκρυπτογράφηση βοήθησε κυρίως στην θάλασσα. αλλά πολλές φορές και στην στεριά. Π.χ. για την μάχη του Κουρσκ για την οποία οι Ρώσσοι πληροφορήθηκαν τα σχέδια των Γερμανών από τους Δυτικούς και μέχρι να γίνει αυτό γνωστό πιστευόταν ότι η διαρροή οφειλόταν σε κατασκόπους στο επιτελείο του Γκαίρινγκ.

 305. qq said

  Μια επισήμανση. Στο γραπτό λόγο, εκτός αν κάνω λάθος, έχει καθιερωθεί 126-129 να διαβάζετε «από το 126 έως 129» (δηλαδή περιλαμβάνει και τα 127, 128), ενώ 126, 129 σημαίνει «το 126, το 129» (χωρίς τα 127, 128). Διορθώστε με.

  @288
  1. Απολύτως τίποτα δεν είναι δωρεάν.
  2. το χρήμα γεννιέται πάντα με χρέη και τελειώνει πάντα με χρέη (που πρέπει να επιστραφούν). (Όπου γεννιέται χωρίς χρέη, δεν αξίζει ούτε τη μελάνη του.)
  3. Δια ταύτα…

 306. Ριβαλντίνιο said

  Α και σε ένα ατύχημα σε ένα γερμανικό πλοίο ( ή υποβρύχιο) που αυτοί που το εγκατέλειψαν απέτυχαν να το βυθίσουν ( ή να καταστρέψουν τα σχέδια της Ένιγκμα, δεν θυμάμαι καλά ).

 307. Y. G. said

  303. Δειτε αυτο – http://www.nybooks.com/blogs/nyrblog/2014/dec/19/poor-imitation-alan-turing/

 308. Avonidas said

  # 298. Η κύρια συνεισφορά του Turing δεν ήταν, όπως μοιάζει να νομίζουν οι δημιουργοί της ταινίας, ότι μια μηχανή θα μπορούσε να ελέγχει συνδυασμούς πιο γρήγορα από έναν άνθρωπο· αυτό θα μπορούσε να το σκεφτεί κι ο τελευταίος ηλίθιος. Μηχανές είχαν κι οι Πολωνοί, που είχαν ήδη μελετήσει τη λειτουργία του ENIGMA και είχαν αποδείξει μάλιστα και αρκετά «θεωρήματα» που περιόριζαν τους πιθανούς συνδυασμούς.

  Η μεγάλη ιδέα του Turing, που την έβαλε σε εφαρμογή σταδιακά και όσο επέτρεπε η πιεστική δουλειά με τα μέσα που ήδη είχαν, ήταν ότι μια μηχανή θα μπορούσε να προγραμματιστεί ώστε να ελέγχει αυτόματα αν μια συνθήκη ίσχυε! Δηλαδή, θέλουμε η μηχανή να ελέγξει πρώτα έναν μεγάλο αριθμό συνδυασμών (αλλά όχι όλους· αυτούς που περιέχουν έναν «τυφλοσούρτη», ή ίσως πολλούς μαζί σε συνδυασμό) και μετά ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ όταν βρει κάτι, στο οποίο σημείο το καταγράφουμε και την ξαναβάζουμε να ψάξει τα υπόλοιπα.

  Ο Turing είχε ήδη αποδείξει, αφηρημένα, ότι η Καθολική Μηχανή του μπορούσε να προγραμματιστεί για να εκτελέσει κάθε αυστηρή οδηγία. Αλλά τώρα έπρεπε να βρει τρόπο να προγραμματίσει μια πραγματική μηχανή, γρήγορα και οικονομικά. Χωρίς αυτή την έμπνευση, αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να περάσει στο σχεδιασμό του πρώτου πρακτικού υπολογιστή, μια δεκαετία αργότερα.

 309. Ριβαλντίνιο, στο 304

  Αναφέρεσαι μάλλον στον καλό Γερμανό Hans Ferdinand Mayer, τον επιστήμονα που συνέταξε κι έστειλε την «αναφορά του Όσλο» στους Βρετανούς, σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις των ναζήδων. Αλλά αυτός δεν ήξευρε τιποτε για το Ενίγκμα. Γαίαν έχοι ελαφράν…

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Ferdinand_Mayer

 310. Ριβαλντίνιο said

  Νομίζω ότι τον βρήκα τον μπιτρέητορ

  http://en.wikipedia.org/wiki/Hans-Thilo_Schmidt

 311. Στο 310, ναι, κάπου είχα διαβάσει και για δαύτον αλλά εντύπωση μού’χε κάνει ο Μάγιερ, που τόκανε και δωρεάν.

  Μέχρι το τέλος του πολέμου, οι Βρετανοί είχαν βρει πολλές μηχανές Ενίγκμα σε πλοία που δεν κατάφεραν να βυθιστούν εγκαίρως. Αλλά συχνά έλειπαν τα σχετικά βιβλιαράκια κωδίκων καθώς και οι μηνιαίοι κατάλογοι των ρυθμίσεων της κάθε μηχανής. Σημειωτέον, ότι ενώ σχεδόν όλες οι Ναζιυπηρεσίες είχαν ίδιες κρυπτογραφικές μηχανές, κάθε υπερεσία είχε διαφορετικές κωδικοποιήσεις άρα οι Βρετανοί έπρεπε να ξέρουν και από ποιάν υπηρεσία προέρχεται κάθε ασύρματη μετάδοση για να την προωθήσουν στο σχετικό γραφείο.

 312. Ριβαλντίνιο said

  Και είχε και πολλά πάθη θυμάμαι στο ντοκυμανταίρ και χρέη. Και δεν τον πείραζαν γιατί είχε κάποιο συγγενή ( αδελφό ? ) στρατάρχη αλλά στο τέλος είχε το τέλος που του άξιζε.

  Επίσης (σύμφωνα με το ντοκυμανταίρ πάντα και ότι θυμάμαι ) οι Γερμανοί από ρουτίνα χρησιμοποιούσαν όλο τα ίδια και τα ίδια και έκαναν την αποκρυπτογράφηση πιο εύκολη.

  Ο Νταίνιτς νόμιζε ότι του βυθίζουν τα γιουμποατ γιατί είχαν τρομερά εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα ( υποβρύχια ραντάρ ? κοτσάνα λέω, το ξέρω αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς ).

 313. Avonidas said

  Α, επίσης νομίζω ότι υπάρχει σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει «έσπασαν το ENIGMA». Τον τρόπο λειτουργίας της μηχανής τον ήξεραν ήδη οι Πολωνοί, και ουσιαστικά όποιος είχε στα χέρια του μια μηχανή ENIGMA. Το θέμα είναι να μπορείς να βρεις ή να παρακάμπτεις το «κλειδί», τις ρυθμίσεις της ημέρας.

  Είναι άλλωστε πρωταρχικός αφορισμός της κρυπτογραφίας: Ασφαλής κρυπτογραφική μέθοδος είναι εκείνη που παραμένει απροσπέλαστη όταν έχει αποκαλυφθεί όλο το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης εκτός από το κλειδί. Καμία μέθοδος δεν πρέπει να βασίζεται στην απόκρυψη του πρωτοκόλλου λειτουργίας, διότι αυτό είναι σχετικά εύκολο να διαρρεύσει από χίλιες δυο πιθανές ατυχίες.

 314. Ριβαλντίνιο said

  @ Σκύλος
  Ωραίες πληροφορίες !

  «στον καλό Γερμανό»
  Αυτός και η Μαρλέν Ντήτριχ. 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  Είχα διαβάσει και αυτό το ατελείωτο παλιά, αλλά μου φάνηκε δύσκολο και τα επιστημονικά τα πέρασα γρήγορα.

  https://chilonas.wordpress.com/2014/05/03/enigma-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%87%CF%84/

 315. sarant said

  305α: Σωστά.

 316. Οι Πολωνοί είχαν κάνει πολλή δουλειά, ασχέτως αν την ήπιανε μετά.
  Οι Βρετανοί, για να μην την πιούν, μάζεψαν τα καλύτερα μυαλά τους και την κέρασαν στους Γερμανοί.
  Ο Τιούρινγκ, πρωτεργάτης θεωρητικός, την ήπιε τελικώς διότι δεν αναγνωρίστηκε η συνεισφορά του.
  Τελικώς, όλοι την ήπιανε…

  Αιντε και καλή ψήφο, για να μην την πιούμε κι εμείς!

 317. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  316 – Εμείς με την ψήφο, την πίνουμε δεκαετίες τώρα, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα την πιούν άλλοι τώρα; Εκτός κι αν δεν είσαι απλός σκύλος, αλλά ΣΚΥΛΟΨΑΡΟ.

  Υ.Γ -Φοβερή εφεύρεση η ελπίδα, το πιο κερδοφόρο προϊόν στην ιστορία του εμπορίου.

 318. Έτσι, ρε Λάμπρο, για ποικιλία στη γεύση, ρεγμτ!

 319. ConspiRaki Theologist said

  @299 Δεν το χα σκεφτεί αυτό! Λες να φταίει που ο Gödel ( δίκιο έχει ο Γς, άμα δεν προφέρεις το ούμλαουτ να γεμίσει το στόμα σου, χάνεις τη μισή απόλαυση) που έχει δώσει λύση των εξισώσεων της σχετικότητας με κυκλικό χρόνο ? (από το οποίο μερικοί συνάγουν ότι επιτρέπεται -θεωρητικά- το ταξίδι στο χρόνο, προσωπικα δεν έχω άποψη γι΄ αυτό)

  @301/296(νεοκιντ) Έλα ρε ΝεοΚιντ! Μην τα κάνεις αυτά! Δέκα φορές το διάβασα το σχόλιο 296 για να καταλάβω τι εννοείς (με τη λογική ότι είσαι σαφώς ανώτερος μου στα μαθηματικά, οπότε, δε μπορεί, εγώ κάτι δεν πιάνω) και ετοιμαζόμουν να γράψω απάντηση/ερώτηση. Παλί καλά που σκρολαρα…

  @303 Φχρστω που μου γλίτωσες χρόνο και νεύρα…

 320. Πιθανόν κάποιοι που υπηρετήσατε στο ελληνικό ναυτικό, να προλάβατε μηχανές Ενίγκμα σε χρήση…

 321. Μπα; Μας τις είχαν φορτώσει και σε μας; Τι θα ακούσαν τα αυτάκια τους, εκεί στο Μπλήτσλυ Παρκ…

 322. sarant said

  316: Εχουν κυκλοφορήσει καμιά δεκαριά τέτοιες πειραγμένες αφίσες.

 323. Avonidas said

  #321. «Μπα; Μας τις είχαν φορτώσει και σε μας;»

  Ε, μα φυσικά! Άλλωστε, γιατί νομίζεις ότι παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό το σπάσιμο του Enigma ΚΑΙ μετά τον πόλεμο; Η Βρεταννία ήξερε τώρα να σπάει έναν κώδικα που όλος ο υπόλοιπος κόσμος θεωρούσε άθραυστο, άρα να κρυφακούει αυτά που έλεγαν εχθροί και «σύμμαχοι».

  Κυβέρνα, Βρεταννία! 😐

 324. Μα ναι, το είχα ήδη γράψει παραπάνω, πως μεταπολεμικά η Βρετανία είχε πασάρει στις αποικίες της τις πλιατσικολογημένες Ενίγκμα, αλλά δεν ήξερα πως κι εμείς ήμασταν μια τοιαύτη!

  Θα μου πεις «δεν ήξερες, δεν ρώταγες;» 😉

 325. Ριβαλντίνιο said

  Αχαχαχα. στον στρατό δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε με τα ρακαλάκια. Οι Ένιγκμα μας μάραναν. 😆

  Και το άλλο το πλοίο που μας είχαν δώσει οι ΗΠΑ με τα πειράματα, μας το έδωσαν λένε για να μας βλάψουν στο «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια».

 326. Avonidas said

  #324 Τουλάχιστον, οι Ενίγκμα δεν έγερναν 😆

 327. Ριβαλντίνιο, στο β’ αναφέρεσαι στο αντιτορπιλικό Λέων, πρώην USS Eldridge (http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Eldridge_%28DE-173%29)

  Avonida μα δεν μπορώ να φανταστώ έλληνα διαβίβα να κάθεται να αλλάζει τροχούς και σημειωματάρια κάθε μέρα, να κρυπτογραφεί με το μολύβι και μετά με τη μηχανή κι ακολούθως να μεταδίδει με μορς τέτοια σχινοτενή κείμενα. Θα έγερνε πάνω στον ασύρματο, το ρακαλάκι που λέει ο Ριβαλντίνιο (Racal) ή το τζιροσάκι (GRC) που θάλεγα εγώ (γκρούπ ρέηντιο κομιουνικέισο)

 328. spiral architect said

  @305α: Συμφωνώ.

  @305β: Επίσης συμφωνώ ότι,
  α. Τίποτα στον κόσμο δεν είναι δωρεάν, αρκεί να τηρείται η ισότητα.
  β. Το χρήμα γεννιέται με χρέη γιατί κάποιοι καρπούνται την υπεραξία μας. Ας μας την δώσουν πίσω για να τηρείται η ανωτέρω ισότητα.
  γ. Δια ταύτα, αν οι προαναφερθέντες μαθηματικοί εντρυφούσαν στα σύγχρονα οικονομικά (καπιταλιστικά) μαθηματικά, πιθανόν να εκτιμούσαν τη στάση ζωής του Γκέντελ. 😀 Σίγουρα όμως θα συμφωνούσαν με αυτό το αρθράκι.

 329. spiral architect said

  Πριν καμιά δεκαπενταετία είχε βγει και άλλη ταινία με τον Τούρινγκ και τον κώδικα Enigma.

 330. Μια μετεξέλιξη, D-59, εδώ.

 331. @ 329 μα καλά, τη μια η Κήρα Νάιτλη, την άλλη η Κέιτ Ουίνσλετ, τι διάλο; Οι Εγγλέζες είναι άσκημες, λένε, μα οι geek Εγγλέζες είναι τέτοιες κουκλάρες, Παναΐα μ’!

  @ 330 πού τέτοια στον ΣΞ, τουλάχιστον σε επίπεδο τάγματος και συντάγματος…; Τώρα δεν ξέρω τι έγινε, μετά τη συνεισφορά της Ίντρακομ…

 332. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  Πριν λίγο είδα το Σαμαρά να κάνει δηλώσεις σε κάποιο βουστασιο και την ώρα που ανέλυε περισπουδαστα πώς θα τα διαλύσει όλα ο Σύριζα άρχισαν να μουγκρίζουν από πίσω τα βόδια! 🙂

 333. Άμα τον έχουνε πάρει χαμπάρι μέχρι και τα βόιδια, κατούρα τα!

 334. Spiridione said

  Και για διασπορά ψευδών ειδήσεων η Ραχήλ
  http://www.efsyn.gr/arthro/minysi-sti-rahil-makri-gia-typoma-hrimatos

 335. "Ετεροδημότισσα" said

  παιδιά μη τη δείτε την ταινία immitation game τρελή παπαρια, πιο κλισεδιάρικη πεθαίνεις! Αφού λέγαμε «γιατί δεν το δώσανε στο Χόλυγουντ να έχει τουλάχιστον λίγο ζουμί;» και ήταν Χόλυγουντ!!!! Κρίμα ο Τιούρινκ κρίμα όλα! Δεν το πιστέυω ότι έχασα τον ύπνο μου γιαυτή την , επαναλαμβάνω, παπαριά!!! ευτυχώς που δεν πηγά σινεμα…

 336. Μαρία said

 337. sarant said

  Ο Αδιάσειστος που λέγαμε 🙂

 338. spiral architect said

  @335: Λες ε;

 339. Και η κερκόπορτα στην κρυπτογράφηση του Ενίγκμα.

 340. Μαρία said

  334
  Πολύ προβληματική αυτή η Κοζάνη.
  Κινδυνεύουν και τα χρηστά μας ήθη λέει ο υφυπουργός. Η αρχή έγινε με τον πολιτικό γάμο.

 341. "Ετεροδημότισσα" said

  @338
  χθες το βράδυ το είδα σου λέω. καλύτερα κάτι γερμανικές τηλεταινίες για τον Χούμπολτ λέμε…

 342. Μαρία said

  337
  Περιμένω τιτιβίσματα και για τον Τόφαλο 🙂

 343. cronopiusa said

  Pablo Echenique – Podemos – message towards the Greek people in Greek

 344. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  318 – Mα το γαμώτο, είναι οτι η γεύση κάθε φορά είναι ίδια, ακόμα και στην ΑΛΛΑΓΗ.
  Για δές πού βρήκαν απάγγειο κι απανέμι οι αλλαγίστας, και κάνε μια σύγκριση των δηλώσεων και πράξεων του πρώην κομουνιστή (λέμε τώρα) και νυν σοσιαλφιλελέ επίδοξου πρωθυπουργού, πρίν και μετά την επίσκεψη στο Τέξας, και βγάλε συμπέρασμα για την γεύση απο αυτό που θα πιούμε έτσι κι αλλιώς. Τέλος πάντων, όσοι επιμένετε να ελπίζετε (αντί να προσπαθείτε) σας εύχομαι να ηχήσουν οι καμπάνες της νίκης, έστω και σωληνωτές.

  Υ.Γ – Με τα ήπιαμε, θα πιούμε, κλπ, θυμήθηκα και το γνωστό ανεκδοτάκι που τελειώνει «φτού πολύ οδηγάρα ο πούστης».

 345. Γς said

  344:

  Ωχ, με τις σωληνετές καμπάνες σου!

  Αλλά μια που ανέφερες την επίσκεψή του στο Χιούστον.

  Ραντεβού στο Χιούστον:
  Ημουν κι εγώ εκεί!

 346. Μαρία, στο 342

  ΤόφΦαλος με δύο Φ ο ορίτζιναλ,

  μην κοιτάς τι λένε οι ερασιτέχνες.

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CF%8C%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

 347. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  145 – Ωραίος Γς, παραέχουμε πολλά κοινά μου φαίνεται, αν κι εμένα (όπως και στον Gee) δεν μου πολυαρέσουν οι συναυλίες σ΄αυτόν θα πήγαινα τότε. Αυτός με τον Παπαθανασίου στα τέλη 70 με κάλυπταν (ακόμα με καλύπτουν) απόλυτα ως προς την νεότατη τότε ηλεκτρονική μουσική. Είχαν ανοίξει πλατιές μουσικές λεωφόρους, αλλά δυστυχώς αυτό το είδος, δεν εξελίχθηκε και βάλτωσε στα εταιρικά bit, όπως και τα
  περισσότερα μουσικά είδη, ακολουθώντας την πορεία της δυτικής κοινωνίας. Μετά τον γ.π.π θα βγούν πολύ μεγάλες και δυνατές συνθέσεις, ας περιμένουμε. Σε καληνυχτώ μ΄αυτό.

 348. Avonidas said

  #339. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της Bombe που σκάρωσε ο Turing που με ιντριγκάρει είναι ότι ήταν ουσιαστικά ένας παράλληλος υπολογιστής! Οι συστοιχίες με τους ρότορες έλεγχαν ταυτόχρονα πολλές ρυθμίσεις. Αν αντίθετα προγραμματίζαμε έναν σύγχρονο υπολογιστή να σπάσει τον κώδικα, μάλλον θα λειτουργούσε σειριακά, αντισταθμίζοντας βέβαια με τη μεγάλη ταχύτητα των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων.

  (Φυσικά, η Bombe μπορεί να παρομοιαστεί και με μια ολόκληρη «φάρμα υπολογιστών», ο καθένας από τους οποίους δουλεύει σειριακά. Η διάκριση δεν είναι εντελώς σαφής)

  Ο ηλεκτρομηχανικός υπολογιστής του Turing, με την καλωδιωμένη λογική του και την παράλληλη λειτουργία του, αξίζει πολύ περισσότερο την ονομασία «ηλεκτρονικός εγκέφαλος» από τις μεταγενέστερες μηχανές φον Νόιμαν.

 349. Avonidas said

  #327. «Avonida μα δεν μπορώ να φανταστώ έλληνα διαβίβα να κάθεται να αλλάζει τροχούς και σημειωματάρια κάθε μέρα, να κρυπτογραφεί με το μολύβι και μετά με τη μηχανή κι ακολούθως να μεταδίδει με μορς τέτοια σχινοτενή κείμενα»

  Η ιστορία πάντως με τον Γερμανό διαβίβα που χρησιμοποιούσε τα αρχικά της κοπελιάς του (CILLI) για την επιπλέον κωδικοποίηση στην αρχή του μηνύματος, είναι αληθινή και ήταν και στην ταινία.

  How CILLI 🙂

  (Übermenschen σου λέει μετά, πφφφφφ…)

 350. sarant said

  Δεξιά βλέπετε και τον μέχρι στιγμής μέσον όρο των προβλέψεων

 351. Γς said

  350:

  Πόσο δεξιά;
  [Οσο πιο δεξιά, τόσο πιο καλά]

 352. Μα βγαίναν βόλτα τα βύσματα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) με τον Καρλ Χάιντς Γκουντέριαν στο ανατολικό μέτωπο και φωτογραφιζόσαντε (sic) με την Enigma πρώτο τραπέζι πίστα!

 353. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #350
  Βάλε και έδρες, αν γίνεται, να ξέρουμε τι μας γίνεται! 🙂

 354. Μαρία said

 355. Μαρία said

  Νικοκύρη, να προστεθεί κι αυτός στον κατάλογο των γιων που λέγαμε.

 356. sarant said

  353: Δεν έχω τον αλγόριθμο 🙂
  (και εξαρτάται κι από τον Καμμένο)

  355: Δεν τον κάναμε τελικά αυτόν τον κατάλογο.

 357. Μαρία said

  356
  Υπάρχει εδώ ένας κατάλογος αλλά είναι ελλιπής. Λείπει και ο γιος του Ασημάκη, δηλαδή αυτός που θα ψήφιζε ο Δοξιάδης, κι ο γιος του Διαμαντίδη που κατεβαίνει με ΓΑΠ στη Β Πειραιά αλλά κι ο Καψής. Λείπουν και πολλοί απ’ τον κατάλογο των έμπειρων.
  Και φυσικά σταθερά το θύμα του Δένδια http://www.stefanosgikas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=170&Itemid=28

 358. Μαρία said

  357
  εδώ http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/21/politikoi-apogonoi-politikwn-upopsifioi-ekloges_n_6508358.html?utm_hp_ref=greece

 359. Μαρία said

 360. voulagx said

  «Τροποποιώντας την γνωστή φράση του Μαρξ ότι «οι εκλογές, αν μπορούσαν να αλλάξουν την κοινωνία, θα ήταν παράνομες»,- See more at: http://left.gr/news/o-fovos-mprosta-stin-dimokratia

  Αυτη η γνωστη φράση είναι του Μαρξ ή οχι; Κι αν οχι, τινος ειναι;

 361. Γς said

  227:

  Τα ποσοστά copies κτώνται.

  Η Καθημερινή σήμερα

 362. Μαρία said

  360
  Να βγάλει ο Μπελαντής τον Μαρξ αναρχικό δεν το περίμενα. Αποδίδεται στην Έμα Γκόλντμαν αλλά μάλλον είναι αγνώστου αναρχικού.

 363. Γς said

  Πράσινα άλογα [του 1989]

  Ηταν κι εκείνη η αφίσα: Δύο νέα παιδιά πάνω σ’ ένα άλογο να καλπάζουν, και από κάτω γραμμένο «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ».

  Και την ώρα που την τοιχοκολλούσαν ένα φορτηγάκι της Ν.Δ. παραμόνευε. Και μόλις έφευγαν οι αφισοκολλητές, κολλούσε πάνω σε κάθε αφίσα από ένα χαρτόνι, που έγραφε «ΠΑΣΟΚ και πράσιν’ άλογα»!

  Από εδώ

  Δεν μπορώ να βρω την αφίσα, αλλά θυμάμαι μια γελοιογραφία της, που τα παιδιά έλεγαν:
  «εντάξει να φωνάζουμε Πασόκ. Γιατί όμως πρέπει και να χλυμηντράμε;

 364. spiral architect said

  Κατά το Γνωμικολογικόν αποδίδεται σε @360, 362: άγνωστο

 365. spiral architect said

  … cursor shift!

 366. nikiplos said

  Καλημέρα σε όλους. Στέλνω κι εγώ την πρόβλεψή μου…

  ΝΔ 30.5 %
  ΣΥΡΙΖΑ 33 %
  ΠΑΣΟΚ 2.5 %
  ΚΚΕ 5 %
  ΧΑ 10.6 %
  ΠΟΤΑΜΙ 5 %
  ΑΝΕΛ 4.2 %
  ΚΙΔΗΣΟ 3.2 %

  Λοιποί 6 %

 367. spiral architect said

  Ο Ράμφος προχθές στον Λιμενοπηδήχτρα: «Ο καφές καταργεί την ταξική πάλη«.
  Η ζωή συνεχίζεται και ναι, έχουμε διανοούμενους! 😛
  (αν βρείτε το βίντεο ανεβάστε το)

 368. spiral architect said

  – Αφεντικό, έχω μια καταπληκτική ιδέα για να πάει μπροστά η επιχείρηση.
  – Ριξ’ την ρε Σταύρο.
  – Θα στην πω μόνο αφού μου δώσεις προαγωγή και αύξηση!

 369. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ για τα νεότερα!

  360-362: Κι εγώ για τη Γκόλτνμαν το ξέρω, οπότε απόφευγμα.

  357-8: Πολύ μικρός κατάλογος, είναι κι άλλοι πολλοί.

  367: Γιατί, μπορεί ο άνεργος του πεντάευρου να πάει να πιει καφέ στη Μύκονο;

 370. ΣΥΡΙΖΑ 35%
  ΝΔ 26.5%
  Ποτάμι 7.5%
  ΚΚΕ 6.2%
  ΧΑ 6%
  ΠΑΣΟΚ 4.5%

 371. Νέο Kid Στο Block said

  369. (via 367). Γιατί μπορεί ο εργαζόμενος του χιλιάρικου ή ακόμη και του χιλιοπεντακοσάρικου ; (τέλος πάντων …κάποιος από τους 100-200 τέτοιους που έχουν απομείνει (χιλιοπεντακοσιομέδιμνους)). Μέχρι την Κούλουρη φτάνει, κι άν!

  (δεν τον ξέρω τον κύριο Ράμφο, αλλά πρέπει νά’ναι μεγάλος φιλόσοφος! Τύφλα νά’χει ο Γούντυ Άλεν!)

 372. Επειδή εδώ betολογούμε, ιδού και τα επίσημα betά!

  https://www.stoiximan.gr/league/Politics-PLTC/National-Elections-2015-Greece-183375o

 373. sarant said

  Είναι καλός μπετ-ατζής αυτός; 🙂

 374. Γιατί ξέρομε κι άλλον; Ένας μπετατζής που βόσκει εδώ μέσα, μετά τις αποκαλύψεις Σαμαρά, τόριξε στο σεχ…

 375. Spiridione said

  Είναι του Μπόμπολα το μπετ-ατζίδικο.
  Νικοκύρη, δεν θα βρεθούμε στη συγκέντρωση φέτος ε; 🙂

 376. Του Μπόμπολα;;; Ουχ, μαζί με τα μπετά, τόριξε και στα betά;

 377. Spiridione said

  376. Πάρε και πρωτοσέλιδο
  http://www.frontpages.gr/d/20150114/504/Kontra-News

 378. sarant said

  375: Όχι, την ώρα της συγκέντρωσης θα πετάω.

  Εδώ που τα λέμε σε λίγο τα κλείνω και πάω προς αεροδρόμιο.

 379. Καλή πτήση, Νικοκύρη.
  Ελπίζω νάχεις κλείσει με καμιά σοβαρή εταιρία κι όχι την AirPasok

 380. Για όσους βαριούνται να κάνουν πράξεις.Ελπίζω να είναι σωστό.

  https://pbs.twimg.com/media/B7LU_ArCUAAUpxe.jpg:large

 381. ΣΥΡΙΖΑ 36, ΝΔ 32, XA 9, ΚΚΕ 4, ΠΑΣΟΚ 3, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 3

 382. Αντώνης Ρσούλης said

  Συριζα 37, ΝΔ 30,5 Ποτάμης 6,5 Χρυσαύγουλα 6,ΚΚΕ4,5 Πασοκ 4……. .

 383. Αυτό κι αν είναι είδηση. Ο Stazybo έχει δώσει την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη για το Ποτάμι, το 3%! Μακάρι και πιο κάτω!

 384. Μαρία said

  382
  Το έριξες το ποτάμι.Με τόσες γυναίκες που έβλεπαν πρωταγωνιστές!

 385. spiral architect said

  Μιλάμε ότι ο τύπος έχει πολύυυυ θράσος! 👿

 386. spiral architect said

 387. sarant said

  387: Φοβερή φωτογραφία, ούτε στημένη να ήταν.

 388. Γς said

  388:
  Μα στημένη είναι και μπράβο του στήσαντος.
  Μόνο που έπρεπε να ρίξει κάτι πάνω σ αυτόν στο παγκάκι.
  Δεν είναι δυνατόν να κοιμάσαι, αστεγος, με ένα πουκαμισάκι τέτοιες μέρες

 389. spiral architect said

  Το επόμενο -αλλά μετεκλογικό πια- στοίχημα του sarantakosbet.gr θα είναι το Ντόρα ή Βορίδης; 😉

 390. Στρογγυλέψαμε στις 128 προβλέψεις, κι ακόμη απέχουν αρκετοί θαμώνες…

 391. Στις γυναίκες θυμίστε τους Πρωταγωνιστές!!!

 392. Στις γυναίκες θυμίστε τους Πρωταγωνιστές
  Τι θα πει αυτό;

  «Κομματικοί στρατοι»!!!
  Δίνει διαταγές στον δικό του κομματικό στρατό για να «στραπατσάρει τους κομματικούς στρατούς».

  Το έχω ξαναπεί. Σήμερα ο καλύτερος πολιτικός είναι εκείνος που πείθει τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι πολιτικός. Και βέβαια στην πραγματικότητα είναι ο χειρότερος πολιτικός όλων.

  Ήτανε οι Μιχαλολιακαίοι που μιλάγανε για τους κακούς «πολιτικούς» τώρα κι ο Ποτάμης Έχει κι άλλα κοινά με τους ναζί, αν ψάξεις.

  Το Ποτάμι Το Πετάμε.

 393. Stazyboτατε: στρογγυλέψαμε στις 128; Όπως στρογγυλό είναι το 1024, το 512, το 258, σύμφωνα με το ανέκδοτο:

  μιλάνε δύο τέκηδες:
  -ρε συ, έχεις να μου δανείσει ένα πεντακοσάρι; (επί δραχμής)
  «Να το στρογγυλέψουμε; Πάρε 512»

 394. physicist said

  Σκύλε, βάζεις πολώ ωραία ανιμέησιον τελευταία, που τα κοιτάει κανείς ευχάριστα με τις ώρες.

 395. …και ξεσκίζουν τον μπράουζερ και τη σιπιγιού

 396. Σ΄αρέσ’νε, παλιοζαγάρ;

  Πάρε και τη λεζάντα: http://lolsnaps.com/funny/120940/guess-who-s-procrastinating-right-now

 397. Συγνώμη, ξεχνάω πως δεν είμαστε όλοι άεργοι, στο σπίτι και ξύνουμε τον PCνό μας υπολογιστή…

 398. sarant said

  398: 🙂

 399. physicist said

  Στάχτη και μπούρμπερη κι ο μπράουζας και η σιπιγιού, σε λέω …

 400. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Αν και μου είναι παντελώς αδιάφορες αυτές οι εκλογές (πρώτη φορά είναι αλήθεια, μάλλον ωρίμασα πλέον) και δεν έχω ασχοληθεί ουσιαστικά καθόλου με τα κομματικά προγράμματα (ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ) θα κάνω την πρόβλεψή μου βασιζόμενος κατά κύριο λόγο στις δημοσκοπήσεις, και λιγότερο στην δική μου εκτίμηση.
  ΣΥΡΙΖΑ – 36,2 – ΝΔ – 30,8 – ΠΑΣΟΚ – 3,8 – ΠΟΤΑΜΙ – 4,7 – ΚΚΕ – 4,7 – Χ.Α – 4,8

  ΑΝ.ΕΛ (πιατεύω οτι θα μπούν στην Βουλή) 3,3 – ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ (είμαστε άρρωστοι λέμε) 3,1.
  Σας εύχομαι νίκη στην ομάδα σας, έτσι κι αλλιώς, απο την Δευτέρα θα κλαίμε όσοι δεν έχουμε, κι αυτοί που έχουν θα είναι μία η άλλη. Να θυμίσω μόνο στους ενθουσιασμένους αριστερίζοντες συριζαίους, οτι τα πιο επώδυνα μέτρα στις δυτικές κοινωνίες, πάντα τα έπαιρναν τα σοσιαλδημοκρατικά και αριστερίζοντα έως αριστερά (π.χ ΑΚΕΛ) κόμματα.

 401. άλλος για προβλέψεις; τα μεσάνυχτα πλησιάζουν…

 402. Γς said

  Του κόβει του σκύλου, Σκύλε!

 403. Μαρία said

 404. Λήξη με 134 συμμετοχές.
  Για επεξεργασία, ανακήρυξη νικητών, κλπ. εδώ τα δεδομένα: http://j.mp/sarantbet

 405. Έκατσα κι έβγαλα από τις τελευταιότερες δημοσκοπήσεις ένα μέσον όρο, τον οποίον και καταθέτω:

  ΣΥΡΙΖΑ 31,88

  ΝΔ 26,14

  ΠΑΣΟΚ 4,03

  Ποτάμι 5,80

  ΚΚΕ 4,48

  Χρυσή Αυγή 5,22

  και με μόνο άλλο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή τους ΑνΕλλ. με 3,50, το άθροισμα πάει στο 81,05%

  με βάση αυτό το διάγραμμα, που είδαμε και παραπάνω, θα γίνει θριλεράκι

 406. Κάποιος μελετούσε τους TD…

 407. TD;

 408. τους Tangerine Dream
  http://consequenceofsound.net/2015/01/r-i-p-edgar-froese-tangerine-dream-founder-dead-at-70/

 409. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  410 – Ναί ρε γαμώτο, τα λέγαμε εγώ με τον Gee πριν δυο τρείς μέρες, και σήμερα poy διάβασα οτι πέθανε ο Εdgar Froese αυτό θυμήθηκα.

  ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ

 410. Από τον κατάλογο της Μαρίας, στο 405

  -Κρατικοποιήσεις κι εθνικοποιήσεις παντού
  -Ταξική θεώρηση των πραγμάτων
  -Σύσταση λαϊκής αστυνομίας στις γειτονιές

 411. Γς said

  Αν τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αυτά του Γκάρντιαν, τότε τα αποτελέσματα του στοιχήματός μας θα είναι

  1 . 0.02 Vrastaman
  2 0.03 Nikos Kallithrakas
  3 0.11 physicist
  4 0.11 Theo
  5 0.14 αναδρομάρης
  6 0.17 Tralala
  7 0.18 Alexis
  8 0.18 dr7x
  9 0.21 Holden Caulfield
  10 0.27 ο κέρδισας!!!
  11 0.28 Σχολιαστής
  12 0.31 Λάμπρος
  13 0.32 Ιανός
  14 0.32 παπαΣτρούμφ
  15 0.33 μήτσκος
  16 0.34 Γς
  17 0.37 Νικοκύρης
  18 0.37 KPANAGIO
  19 0.40 stagon
  20 0.40 ρασνικ
  21 0.42 Iraklis
  22 0.43 Avonidas
  23 0.47 ditsintz
  24 0.48 Ηλεφούφουτος
  25 0.50 Αντώνης Ρσούλης
  26 0.52 Castor
  27 0.52 Κωστής Κ.
  28 0.54 Silent Bob
  29 0.55 π2
  30 0.57 JustAnotherGoneOff
  31 0.58 antidrastikos
  32 0.58 nearxos
  33 0.59 Κιουβρέκης Γιάννης
  34 0.60 EMK
  35 0.63 lelejohn
  36 0.64 Pantelis Bagos
  37 0.64 Spiridione
  38 0.68 Μιχάλης
  39 0.71 Stelios_K
  40 0.71 alexisphoto
  41 0.72 Δημήτρης Μ.
  42 0.73 L3D
  43 0.74 ωμό κουκί
  44 0.75 ΚΑΒ
  45 0.79 τσικο
  46 0.79 Τεμπελόσκυλο
  47 0.80 Ranger
  48 0.80 Παναγιώτης Κουτελιδάκης RaspK
  49 0.80 nikolasth
  50 0.83 Μουργος
  51 0.83 Vander
  52 0.83 Δημήτρης Π.
  53 0.83 Δημήτρης Τσ.
  54 0.83 Γρηγόρης Κοτορτσινός
  55 0.84 bookfreak
  56 0.86 χαρης πετρουπολη
  57 0.87 Left
  58 0.88 Φωτοτυπάκιας
  59 0.89 mazestix
  60 0.90 Tsiko
  61 0.90 kwga
  62 0.91 Δύτης των νιπτήρων
  63 0.93 Πάνος με Πεζά
  64 0.94 faltsos
  65 0.95 Θοδωρής Κράχτης
  66 0.96 Λίνος
  67 0.98 lambrosA
  68 1.00 ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΤΣΑΙΑΣ
  69 1.02 Κασσάνδρα
  70 1.04 Γιωργάραρος
  71 1.05 skydog
  72 1.06 Γιάννης Ιατρού
  73 1.06 poniros
  74 1.07 Κίμων Β.
  75 1.10 Vrach
  76 1.10 LandS
  77 1.15 keyser_soze
  78 1.16 Titivillus
  79 1.17 Ιάκωβος
  80 1.19 ΛΑΜΠΡΟΣ
  81 1.21 gmich
  82 1.22 324papaki
  83 1.24 Φρανκφούρτιος
  84 1.24 γεπγινο
  85 1.24 Φρανκφούρτιος
  86 1.24 ParisV
  87 1.25 GEORGIOS S
  88 1.29 ndmushroom
  89 1.34 Ametanoitos
  90 1.36 NEKTARIOS
  91 1.36 Στέλιος
  92 1.37 Δημήτρης Αλεξίου
  93 1.40 Λάμπρος Κ
  94 1.41 Quikaras
  95 1.42 elkas
  96 1.46 Spyridon
  97 1.47 spyridaus
  98 1.49 puskas
  99 1.50 Emma
  100 1.55 otinanai
  101 1.60 blauwriter
  102 1.61 ΜΕΝΙΟΣ
  103 1.64 τσογλανμπου
  104 1.72 Chocofreta
  105 1.76 jonyP
  106 1.79 prasinosAsbos
  107 1.82 Παύλος
  108 1.95 alekos81
  109 2.02 Mars Paps
  110 2.05 echthrosofer
  111 2.14 lpanoss
  112 2.17 spiral architect
  113 2.35 αστραπόβολος
  114 2.40 Zuperman
  115 2.52 sh
  116 2.54 agapanthos
  117 2.69 Κουνελόγατος
  118 2.69 gpointofview
  119 2.97 Leonicos
  120 3.12 mytruthismarchingon
  121 3.48 Smaro Tsatsarounou
  122 3.89 Markos S
  123 4.64 …!?
  124 4.65 Stazybο Hοrn
  125 4.79 Αρχιμήδης Αναγνώστου
  126 5.01 ανταρσυα 3
  127 5.07 aris
  128 5.19 Emphyrio
  129 5.29 nikiplos
  130 6.27 8anos
  131 9.57 ConspiRaki Theologist
  132 10.09 χρυσαυγιτης με φ ιλοσυριζεικα αισθηματα
  133 11.16 ΑΚ (ο)
  134 19.72 melanos

  Με τον εκτιμητή του Σχ. 14. Χωρίς Π7 και Ε7, τα υπόλοιπα μέχρι το 100 % των προβλέψεων και των εκλογών (τα υπόλοιπα κόμματα).
  Κι αυτό γιατί γίνεται της κακομοίρας στις προβλέψεις. Π.χ. μερικοί έδωσαν πάνω από 100 %

 412. Ξαναπάρτο απ’ την αρχή, κανείς δεν έδωσε άθροισμα πάνω από 99,5%, κι αυτός ήταν ένας. Οι επόμενοι δύο είναι στο 94, ένας στο 93, και μετά πιο κάτω, ως το 70:

  84,00, 83,00, 79,20, 87,38, 84,00, 80,80, 87,80, 83,93, 89,00, 86,20, 84,00, 84,40, 84,70, 86,50, 87,00, 84,50, 87,80, 94,00, 82,50, 82,30, 87,30, 80,50, 82,20, 87,50, 84,90, 89,50, 81,00, 90,80, 89,48, 84,00, 88,70, 89,00, 81,00, 85,60, 77,80, 79,00, 90,09, 88,00, 85,50, 84,00, 85,80, 80,70, 88,31, 86,50, 88,00, 89,50, 82,20, 87,10, 87,50, 81,00, 83,90, 84,20, 86,00, 93,00, 81,60, 78,50, 89,00, 82,00, 82,50, 83,00, 82,00, 81,00, 88,00, 81,50, 85,30, 90,00, 89,90, 85,00, 81,00, 86,80, 83,50, 88,00, 86,00, 87,40, 89,60, 80,60, 90,30, 99,50, 82,60, 86,50, 82,30, 88,00, 87,90, 86,00, 88,70, 88,00, 85,00, 83,50, 85,60, 88,40, 77,00, 87,50, 86,80, 85,50, 83,50, 83,50, 77,00, 85,00, 85,00, 88,00, 85,00, 87,50, 79,90, 84,30, 84,75, 70,00, 87,60, 84,00, 88,50, 75,50, 82,00, 86,60, 83,50, 88,30, 85,70, 94,00, 88,90, 86,10, 86,00, 81,90, 87,00, 88,50, 85,50, 83,00, 83,00, 86,60, 85,00, 87,30, 78,50, 87,00, 81,60, 87,10, 87,60, 85,00

 413. Γς said

  Ο jonyP; 104%.\

  Η κάνω λάθος. Πάντως οι υψηλές εκτιμήσεις για τα 6 κόμματα είναι πρόβλημα.

  Καλή ψήφο αύριο

 414. Γς said

  ΄Δίκιο έχεις δεν υπάρχει κανείς με πάνω από 100 %.
  Συγγνώμη

 415. Και στην πρώτη δωδεκάδα δεν αλλάζει τίποτα με την 7η διαφορά μέσα.

 416. Αν πέσει έξω ο Γγάρδδιαν θα κατηγορηθείς για διασπορά ψευδών ειδήσεων

 417. Γς said

  417:
  Αλήθεια; Φοβόμουν ότι οι όποιες υπερεκτιμήσεις των ποσοστών την καθιστούσαν [την 7η διαφορά] προβληματική. Αρα να την προσθέσω

  Πήρε άλλη μία το απόγευμα. Αυτή δεν ήταν σαν τις άλλες υπαλλήλους των άλλων υποψηφίων.

  Στην αρχή έκανε ότι ήταν φίλη. Μετά μου είπε είχαμε γνωριστεί στην τάδε τράπεζα, κατόπιν ότι μάλλον εκανε λάθος και τελικά ήθελε να πει στο φίλο της να βοηθήσει τον Τάδε που αξίζει να τον βοηθήσουμε που είναι οικονομολόγος και που κατεβαίνει στην Α Αθήνας που βάζουμε 4 σταυρούς κλπ.

  Λάθος τηλέφωνο, αλλά ήξερε που ψηφίζω.
  Φώναξα και την κυρά να πει και σ αυτήν να τον ψηφίσει.

  -Ρε την μ@λ..ένη, της είπες ότι δεν θα ψηφίζεις αυτό το κόμμα;
  [που τελικά δεν ξέρω τι ψηφίζει. Εδώ δεν ξέρω εγώ τι θα ψηφίσω]

  -Ευχαριστώ αντίο σας. Ρε συ σε άκουγε. Δεν είχε κλείσει η κοπέλα!

 418. Γς said

  418:

  Εσύ να μην μιλάς.
  Εκατοστός δέκατος όγδοος [118ος].
  Τη δευτέρα με τον κηδεμόνα σου

 419. γιατί βιάζεσαι ; τις προφητείες των ιγγλέζων μην ακούς, είναι σοτάκηδες

 420. kseeath said

  Να πάνε στον αγύριστο μαζί με τα προικιά τους
  http://wp.me/pryYN-1Rj

 421. Avonidas said

  Σύριζα:
  ———————–
  Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται
  στα πάνελ και στα τηλεπαραθύρια,
  θάνατος οι Κασσάνδρες που φοβούνται
  μη φταρνιστούνε τα χρηματιστήρια…

  Θάνατος τα φαιά δελτία του Μέγκα
  με τα μαγειρεμένα ποσοστά τους,
  ο Σταύρακας, η ποταμίσια ρέγγα
  κι ο μαίανδρος, θάνατος μες τους θανάτους

  Θάνατος της οικονομίας η τρύπα
  κι η γαμημένη δόση του δανείου,
  θάνατος το παιντί με την τουλίπα
  κι ο Τσάρλι μπαλαδόρος του Ζαππείου

  Γνωρίζετε τι λεν για την αχλάδα;
  Την Κυριακή θα διώξουμε τη χούντα.
  Ψηφίζουμε το Κίνημα ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.,
  δώστε κι εμάς απ’ την καλή τη φούντα!

 422. spiridione said

  Ετοιμοι για εκλογες στο τμημα. Καλο βολι

 423. The next day was hangin’ day, the sky was overcast and black
  Tony lay covered up, killed by a penknife in the back
  And Alexis on the gallows, he didn’t even blink
  Garolos was sober, he hadn’t had a drink

  comin’ soon

 424. sarant said

  423-425: Ποιανού είναι αυτό; Δικό σου;

 425. Γς said

  Η μικρή Καμίνη το Μάιο πέρυσι [Δημοτικές εκλογές]

  Σήμερα το μεσημέρι. Ολόκληρη δεσποινίδα.
  Μεγάλωσε
  [κι η κοιλιά του Γς]

 426. Γς said

  413:
  Με τις μέσες των Εξιτ Πολ που βλέπω στον Αλφα ΤιΒι
  [37.50-25.00-7.20-7.20-5.20-4.70]

  οι 10 καλύτερες προβλέψεις είναι των

  Spyridon
  Leonicos
  ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΤΣΑΙΑΣ
  Tsiko
  τσικο
  Θοδωρής Κράχτης
  nikolasth
  antidrastikos
  Μουργος
  Νικοκύρης

 427. Γς said

  >Με τις μέσες των Εξιτ Πολ
  Με τις μέσες τιμές των Εξιτ Πολ

 428. Γς said

  Τι θα γίνει με το στοίχημα;

  Αυτό και φεύγω!
  [για να μην με μπουγελώσετε]:

  Τα αποτελέσματά μου με βάσει το 50% των ψήφων

  1. 0.07 stagon
  2. 0.08 Iraklis
  3. 0.18 Γς
  4. 0.20 Νικοκύρης
  5. 0.22 Μουργος
  6. 0.23 Nikos Kallithrakas
  7. 0.25 Theo
  8. 0.25 Pantelis Bagos
  9. 0.26 nikolasth
  10. 0.28 antidrastikos
  11. 0.28 ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΤΣΑΙΑΣ
  12. 0.29 Tralala
  13. 0.29 Δύτης των νιπτήρων
  14. 0.30 Κιουβρέκης Γιάννης
  15. 0.30 Vrastaman
  16. 0.33 αναδρομάρης
  17. 0.33 dr7x
  18. 0.33 Κωστής Κ.
  19. 0.34 Alexis
  20. 0.34 Δημήτρης Μ.
  21. 0.35 KPANAGIO
  22. 0.36 Μιχάλης
  23. 0.38 Avonidas
  24. 0.39 ρασνικ
  25. 0.39 τσικο
  26. 0.40 Ηλεφούφουτος
  27. 0.40 π2
  28. 0.41 Στέλιος
  29. 0.41 Tsiko
  30. 0.42 Ιανός
  31. 0.43 Ranger
  32. 0.47 mazestix
  33. 0.48 gmich
  34. 0.49 Παναγιώτης Κουτελιδάκης RaspK
  35. 0.51 ΚΑΒ
  36. 0.51 Λάμπρος Κ
  37. 0.52 παπαΣτρούμφ
  38. 0.52 Φωτοτυπάκιας
  39. 0.52 Silent Bob
  40. 0.56 ο κέρδισας!!!
  41. 0.57 ωμό κουκί
  42. 0.57 JustAnotherGoneOff
  43. 0.57 L3D
  44. 0.59 Αντώνης Ρσούλης
  45. 0.59 physicist
  46. 0.60 Left
  47. 0.60 Holden Caulfield
  48. 0.60 GEORGIOS S
  49. 0.60 LandS
  50. 0.61 poniros
  51. 0.61 Spyridon
  52. 0.61 Φρανκφούρτιος
  53. 0.61 γεπγινο
  54. 0.61 Φρανκφούρτιος
  55. 0.62 faltsos
  56. 0.68 Vander
  57. 0.68 Spiridione
  58. 0.69 τσογλανμπου
  59. 0.74 Σχολιαστής
  60. 0.76 lambrosA
  61. 0.78 Γρηγόρης Κοτορτσινός
  62. 0.78 Castor
  63. 0.78 Θοδωρής Κράχτης
  64. 0.79 bookfreak
  65. 0.82 lelejohn
  66. 0.82 Λάμπρος
  67. 0.86 nearxos
  68. 0.90 elkas
  69. 0.90 ndmushroom
  70. 0.91 Τεμπελόσκυλο
  71. 0.91 alexisphoto
  72. 0.91 Γιάννης Ιατρού
  73. 0.92 spyridaus
  74. 0.96 Γιωργάραρος
  75. 0.96 Δημήτρης Αλεξίου
  76. 0.98 NEKTARIOS
  77. 1.00 skydog
  78. 1.01 Vrach
  79. 1.01 Δημήτρης Τσ.
  80. 1.02 ditsintz
  81. 1.06 Κασσάνδρα
  82. 1.06 EMK
  83. 1.07 Κίμων Β.
  84. 1.09 ParisV
  85. 1.10 keyser_soze
  86. 1.10 χαρης πετρουπολη
  87. 1.11 324papaki
  88. 1.11 ΜΕΝΙΟΣ
  89. 1.12 ΛΑΜΠΡΟΣ
  90. 1.14 Ametanoitos
  91. 1.15 echthrosofer
  92. 1.19 μήτσκος
  93. 1.23 Δημήτρης Π.
  94. 1.30 Παύλος
  95. 1.41 prasinosAsbos
  96. 1.44 Πάνος με Πεζά
  97. 1.44 kwga
  98. 1.49 spiral architect
  99. 1.50 otinanai
  100. 1.51 Λίνος
  101. 1.53 Stelios_K
  102. 1.55 αστραπόβολος
  103. 1.56 Κουνελόγατος
  104. 1.57 lpanoss
  105. 1.61 agapanthos
  106. 1.61 Ιάκωβος
  107. 1.61 Quikaras
  108. 1.68 Zuperman
  109. 1.70 alekos81
  110. 1.81 Emma
  111. 1.88 gpointofview
  112. 1.92 Chocofreta
  113. 1.95 puskas
  114. 1.98 blauwriter
  115. 2.03 Leonicos
  116. 2.08 Titivillus
  117. 2.29 sh
  118. 2.51 Mars Paps
  119. 2.77 Smaro Tsatsarounou
  120. 2.83 …!?
  121. 2.84 jonyP
  122. 2.92 mytruthismarchingon
  123. 3.44 Αρχιμήδης Αναγνώστου
  124. 3.45 Emphyrio
  125. 3.49 ανταρσυα 3
  126. 3.62 aris
  127. 4.00 Stazybο Hοrn
  128. 4.37 8anos
  129. 4.51 nikiplos
  130. 5.32 Markos S
  131. 8.05 χρυσαυγιτης με φιλοσυριζεικα αισθηματα
  132. 8.49 ConspiRaki Theologist
  133. 12.23 ΑΚ (ο)
  134. 23.34 melanos

 429. sarant said

  Γς, κάνε έναν κόπο και ξαναβγάλτα αύριο το πρωί με το 90%. Και αν θες εξήγησέ μας τι είναι το ποσοστό απόκλισης, πώς βγαίνει.

 430. Avonidas said

  #426. «Ποιανού είναι αυτό; Δικό σου;»

  Ναι, με τις απολογίες μου στον Καρυωτάκη 😛

  Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από το Katowice… χαίρομαι που έπεσα τόσο έξω, κι ας χάσω το στοίχημα 🙂

 431. είπαμε, στο γνωστό σημείο… http://j.mp/sarantbet

 432. Γς said

  431:

  Ο καθ ύλην αρμόδιος!
  Ο Stazybο Hοrn, που το κάνει θαυμάσια στο γνωστό σημείο του στοιχήματος 😉

  Και που έχει και τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων.
  [όταν εγώ έβλεπα πάνω από 100% προβλέψεις 😉 ]

  Ευχαριστούμε Stazybο.

 433. Γς said

  431:
  > τι είναι το ποσοστό απόκλισης, πώς βγαίνει.

  Είναι το πηλίκο της μέσης απόκλισης δια του μέσου όρου.
  Παράδειγμα:
  Εστω οι τιμές 3, 4, 8.
  Μέσος όρος: 5
  Αποκλίσεις (3-5, 4-5, 8-5) -2, -1, 3
  Μέση απόκλιση [απόλυτες τιμές αποκλίσεων] (2+1+3)/3=2

  Ποσοστό απόκλισης: 2/5=0.4 ή 40%

 434. # 426

  Νίκο είναι γνωστή η αδυναμία μου στον Bob…

  Στα προγνωστικά δεν θα έπρπε να μετράει και η σωστή πρόβλεψη της σειράς των κομμάτων; γιατί η διαφορά του τρίτου από το έκτο(για τον διαγωνισμό είχμε 6 μόνο κόμματα) είναι μεν μικρή αλλά αν κάποιος έβλεπε το ΠαΣοκ τρίτο κόμμα ή την ΧΑ έκτο, μάλλον ήταν νυχτωμένος βαθιά

 435. spiral architect said

  Ου, καλή δουλειά μάγκες, μπράβο!

 436. […] όλα αυτά, αλλά εμείς εδώ είχαμε βάλει και ένα στοίχημα, ποιος θα μαντέψει με τη μεγαλύτερη ακρίβεια τα […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: