Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Παιδιά, μη σπρώχνεστε, το μαύρισμα θέλει ηρεμία!

Posted by sarant στο 25 Ιανουαρίου, 2015


Οι πιο πρωινοί θα έχουν ήδη ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, οπότε η συμβουλή ισχύει για τους υπόλοιπους. Το σκίτσο βέβαια που συνοδεύει το σημερινό άρθρο το έχω ήδη παρουσιάσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ήταν σε αντίστοιχο άρθρο που δημοσιεύτηκε την ημέρα των εκλογών του Μαΐου 2012, το οποίο κατέληγε ως εξής: Το χάσμα που ανοίγει ο σεισμός του καταρρέοντος δικομματισμού δεν είναι ανάγκη να γεμίσει μαχαιροβγάλτες με βουλευτική ασυλία· η αποφασιστική ενίσχυση του Σύριζα και η προοπτική της αριστερής κυβέρνησης μπορεί να το κάνει να γεμίσει άνθη, να δικαιωθεί κι ο ποιητής!

Η ευχή εκείνη εκπληρώθηκε κατά το ήμισυ τον Μάιο και τον Ιούνη του 2012 -το πρώτο της σκέλος δεν επαληθεύτηκε, αλλά το δεύτερο πραγματώθηκε ίσως και πέρα από τις προσδοκίες, και σήμερα η προοπτική της αριστερής κυβέρνησης, της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα, είναι χειροπιαστή.

Η δεύτερη φορά που παρουσίασα το σκίτσο του Μποστ ήταν στις ευρωεκλογές του περσινού Μάη, οπότε είχαμε και την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προάγγελο της σημερινής. Οπότε, το δημοσιεύω και σήμερα, τρίτη και φαρμακερή (για τους απερχόμενους σαμαροβενιζέλους).

Στο σημερινό εκλογικό ποστ μπορείτε, όπως συνηθίζεται στα ανάλογα άρθρα, να διατυπώνετε προβλέψεις, παραινέσεις ή ευχές όσο διαρκεί η ψηφοφορία -αλλά και σχόλια όταν θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα.

Παρόλο που για το βασικό αποτέλεσμα (τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν φαίνεται να υπάρχει αμφιβολία, υπάρχει η μεγάλη αβεβαιότητα της αυτοδυναμίας. Με βάση τα μέχρι προχτές δεδομένα, θα λέγαμε ότι δύσκολα θα επιτευχθεί -αλλά η πείρα από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις λέει ότι οι αναποφάσιστοι της τελευταίας στιγμής διοχετεύονται σε μεγάλη πλειοψηφία στο κόμμα που προηγείται: πράγμα που σημαίνει ότι η αυτοδυναμία έχει πολύ καλές πιθανότητες.

Αυτά όμως θα τα δούμε το βραδάκι που θ’ ανοίξουν οι κάλπες. Ως τότε, καλό βόλι που λένε και να θυμάστε ότι το μαύρισμα θέλει ηρεμίαν, όπως συμβουλεύει ο Μποστ. Να θυμίσω ότι το σκίτσο αυτό είχε δημοσιευτεί στην Αυγή στις 3 Νοεμβρίου 1963, τη μέρα των εκλογών που έφεραν την ήττα της ΕΡΕ και έβαλαν τέρμα στην καραμανλική οκταετία.

Βέβαια, όπως βλέπετε, έχω πειράξει το αρχικό σκίτσο -ο Μποστ είχε πολλά χαρίσματα, αλλά προφήτης δεν ήταν, ΕΔΑ είχε γράψει πάνω στα ψηφοδέλτια, αυτό ήταν τότε το κόμμα της Αριστεράς. Επειδή εγώ από φωτοσοπιές δεν σκαμπάζω, παρακάλεσα εκλεκτό φίλο του ιστολογίου και έκανε την επίκαιρη αντικατάσταση.

eklogiko1

Και με τη νίκη!

 

165 Σχόλια προς “Παιδιά, μη σπρώχνεστε, το μαύρισμα θέλει ηρεμία!”

 1. Μαρία said

  Ξεπαρθένιασα μια ετεροδημοτική κάλπη, ας ξεπαρθενιάσω και το νήμα.

 2. "Ετεροδημότισσα" said

  καλημέρα
  καλό βόλι

 3. Γς said

  1:
  Σιγά μην στραβο…ψηφίσεις!

  Καλημέρα

 4. Παναγιώτης Κ. said

  Γιατί δεν εμφανίζονται τα ονόματα των σχολιογράφων;
  Ή μήπως συμβαίνει μόνο σε μένα.

 5. Ωραίος ο Μποστ, ωραίο και το φωτοσόπιν αλλά το τραγούδι ταιριάζει τόσο στον …Τόνυ όσο και στον Αλέξη

 6. Aγάπη said

  Καλημέρα
  Πάω κι’ εγώ – αργοπορημένη αλλά δέν πειράζει Πάλι καλά που δέν το αφήνω για το απόγευμα όπως κάτι νεοδημοκρατόπουλα που πάνε σκασμενα από το ψητό στο φούρνο 🙂

 7. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Θα περίμενε κανείς απο ένα αυτοαποκαλούμενο αριστερό κόμμα, να μιλήσει καθαρά και ξάστερα στον λαό, για το προοδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει, για να βγεί η χώρα απο το αδιέξοδο, και να περάσει στην αναπτυξιακή κατελυθυνση. Να μιλήσει για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει, πρωτίστως στην άθλια εκπαίδευση, για κατάργηση του μαθήματος (κατήχηση) των θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια, και εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης απο την πρώτη δημοτικού. Να μιλήσει για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας, για την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την δημιουργία δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού πλαισίου, που να αποτρέπει την νόμιμη φοροαποφυγή, που είναι απείρως μεγαλύτερη απο την φοροδιαφυγή, και φυσικά ευνοεί τους πολύ πλούσιους. Να μιλήσει για την δημιουργία υποστηρικτικής τεχνολογικά πολεμικής βιομηχανίας, με μακροπρόθεσμη κατεύθυνση στην αυτόνομη πολεμική παραγωγή. Για την δημιουργία ερευνητικών κέντρων για τεχνολογίας αιχμής και το διάστημα, για την δημιουργία τουριστικού πλαισίου, με κατεύθυνση τον υψηλό τουρισμό, για την δημιουργία στην Δραπετσώνα, διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, για την προσέλκυση των εφοπλιστικών γραφείων. Να μιλήσει για την δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη των επαρχιακών πόλεων και την αποσυμφόρηση της Αθήνας, να μιλήσει για την ΠΟΝΕΜΕΝΗ αποκέντρωση. Να μιλήσει για την αλλάγή του φασιστικού εκλογικού νόμου, με την δημοκρατική απλή αναλογική, να μιλήσει για όλα αυτά και άλλα πολλά που θα έδιναν αισιοδοξία και θα κέρδιζαν την επιστοσύνη του λαού. Αντ΄αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχτηκε στον λαϊκισμό, στην αοριστολογία, στα τερατώδη δημαγωγικά ψέματα, και στην δημιουργία ελπίδας των απελπισμένων Ελλήνων, όπως και τ΄άλλα κόμματα. Είναι λυπηρό, αλλά η πρώτη κατά πάσα πιθανότητα αριστερή κυβέρνηση, είναι το ίδιο αριστερή, όσο είναι και το ΠΑΣΟΚ.

  Η μόνη λογική λαϊκή αντίδραση στα χειραγωγημένα απο την οικονομική ελίτ κόμματα,
  είναι ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΌ ΑΚΥΡΟ.
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

  Τι να τα κάνω τα τραγούδια σας, ποτέ δεν λένε την αλήθεια
  ο κόσμος υποφέρει και πονά, και σείς τα ίδια παραμύθια.
  Τί να τα κάνω τα τραγούδια σας, είναι πολύ ζαχαρωμένα
  ταιριάζουν για σοκολατόπαιδα, μα δεν ταιριάζουνε για μένα.

  Ντίνος Χριστιανόπουλος

 8. spiral architect said

  Καλημέρα και καλό βόλι. 😈
  Η πρώτη δήλωση:

 9. spiral architect said

  Καλή ψήφο Λάμπρε! 😀

 10. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τις πρώτες ψήφ… τα πρώτα σχόλια!

  4: Μήπως βλέπεις από κινητό; Εγώ όλα κανονικά τα βλέπω.

  8: Πού τα βρίσκουνε!

 11. # 7

  Λάμπρο η απάντηση σ’ αυτά που γράφεις για τον Συριζα είναι πολύ απλή : Και ποιός σου είπε πως δεν θα τα κάνει όλα αυτά ΟΤΑΝ έρθει η ώρα τους, κάτσε πρώτα να τακτοποιηθεί στην εξουσία κ.λ.π., κ.λ.π.
  Πολύ πιο απλό είναι να συνειδητοποιήσεις πως τύποι σαν τον Μαρινάκη έχουν υποκαταστήσει τον Μποδοσάκη στην δήλωση του » Εγώ πάντα με το γκουβέρνο ήμουνα, αυτοί αλλάζουν» και πως η μόνη πραγματική αλλαγή είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα για να καταλάβει ο λαός πως δεν είναι αήττητο το κατεστημένο. Αντ αυτού προτιμά να ακολουθεί τον Αλαφού, τον Μελιστοσανίδη και άλλους της συνομοταξίας του Μαρινάκη – για τους γάβρους δεν το συζητώ, μέχρι κι ομάδα του «λαού» φαντάζονται τον ΟΣΦΠ, βοηθάει και το…χρώμα- που το μόνο που θέλουν είναι να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.
  Με το ίδιο σκεπτικό ψηφίζουν.

 12. leonicos said

  Όλα καλά. Βέβαια, όντως ΔΕΝ έχουμε ακούσει τίποτα το σαφές. Το ‘δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς, μας είχαν δέσει τα χέρια οι προηγούμενοι’ είναι μια πιθανότητα. Το ‘αυτοί φταίνε’ δεν διαφέρει από το ‘μαζί τα φάγαμε’.

  Το η ελπίδα έρχεται είναι έκφραση απελπισίας. Η ελπίδα δεν έχει νόημα όταν υπάρχει βεβαιότητα.

  Το ψήφο δικαιοσύνης, δηλαδή εκδίκησης, πάει κάτι κι έρχεται. Αλλά από ουσία;

  Και… μην τα ξαναπούμε εντός του έτους.

  ΟΚ. Να φάω σκ@@@

 13. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  9 – Έχω ψηφίσει σύντροφε, Ελεωνόρα υπ. οικονομίας, Δανάη υπ.εξωτερικών, καιιιιιιι ΠΕΠΕ Ο ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΣ πρωθυπουργός.

  11 – Δημαγωγικές απαντήσεις μπορούν να δοθούν πολλές, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα όμως. Όσοι ψηφίζουν κάποιο κόμμα, χωρίς να έχουν άμεσο ίδιο όφελος, είναι απλώς κορόϊδα, τουλάχιστον αυτό έχει αποδείξει η ιστορία, σαν κουκιά, μάζα, και κορόϊδα τους αντιμετωπίζουν πρίν και μετά τις εκλογές. Όσο για τον ΠΑΟΚ μη πιάνεσαι κορόϊδο Gee, ο Σαβίδης τα βρήκε με τους Αλαφούζο Μελισσανίδη, παρά τις διαμαρτυρίες των παοκτζήδων, με λίγα λόγια τους έγραψε στ΄αρ@@δια του, ξανάσμιξαν πάλι, και φτιάξανε τράστ.

 14. @ 13

  Βρε Λάμπρο μπερδεύει;ς τους ΠΑΟΚτσήδες και με κείνο το βλήμα τον ΑΕΚατζή που έκανε απεργία πείνας για να κτίσει ο Μελισανίδης γήπεδο !!
  Τι σχέση έχουν οι κινήσεις τακτικής του Σαββίδη με τον λαό του ΠΑΟΚ ;
  Τι σχέση έχει ο ίδιος ο Σαββίδης με τον λαό του ΠΑΟΚ ;
  Τι τους πέρασες γάβρους να βάζουν τα λεφτά τους την τράπεζα του Κοσκωτά ή ν βγάζουν τον Φασούλα και τον Μόραλη δήμαρχο ;
  Η βάζελους…πολυμετοχικούς για να πάρει τις επιχειρήσεις ο Βγενό ;
  Σιγά μην τους καθοδηγήσει ο Σαββίδης, ακόμα δεν το έχειεπιχειρήσει αλλά δεν μοάζει βλάκας, για καμιά ηχηρή μεταγραφή τον έχουμε τον πρόεδρο και μαγκιά του που έσωσε τον ΠΑΟκ από την καταστοφή αλλά μέχρις εκεί

 15. Νέο Kid Στο Block said

  الله أكبر!
  الكسيس هو واحد! الكسيس هو الحد الأقصى!
  امبروس، انتقل معرفة ما إذا جئت!

 16. # 13

  Βέβαια για να μην κοροίδευόμαστε a href=»http://www.symvolinews.gr/2015/01/stamatise-tin-apergia-peinas-gia-to-gipedo-o-opados-tis-aek.html»>4 μέρες άντεξε, πάλι καλά…

 17. 4 μέρες Ξανά

 18. Παύλος said

  @12
  Άμα σε δει να μας το πεις.

 19. Παύλος said

  18->15

 20. …μόνο που έπρεπε να κάνει σέριφ τα γράμματα στα ψηφοδέλτια.

 21. Titivillus said

  5. Τα ίδια λέγαμε πιο παλιά (ίσως) και εσύ μόνο που δοξάζαμε τον أندرياس. Τραγότοπος! Δεν υπάρχει ελπίδα. Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε.

 22. Titivillus said

  Λάθος 5 > 15

 23. Emphyrio said

  Ειδα κι’εγω την αναρτηση στο Facebook και καταχαρηκα που ο Μποστ το ειχε προβλεψει απο τοτε, αλλα ηρθε η εξηγηση του Νικοκυρη και μου ξεφουσκωσε την περηφανεια και μου ψαλιδισε τα φτερα – και πώς θα παω εγω τωρα να ψηφισω μετα του υιου ωστε να παμε μετα να ντερλικωθουμε; (business and pleasure ή καπως ετσι).

 24. Μαρία said

  5 εναντίον Σίμου http://left.gr/news/minysi-apo-pente-galazioys-voyleytes-gia-sms

 25. Τι παθαίνει κανείς όταν έχει δυνατότητα για μόνο τέσσερις σταυρούς προτίμησης;

 26. nestanaios said

  Ἄν ο ποιητής είναι ο Παύλο Νερούδα, δεν έχει, δυστυχώς, δικαιωθεί ακόμα.
  Πολύ φοβάμαι δε, ότι ποτέ δεν θα δικαιωθούν οι πολύ καλές του προθέσεις.

  ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ και η δικαίωση είναι πάντοτε απούσα.

 27. kseeath said

  Να πάνε στον αγύριστο μαζί με τα προικιά τους

 28. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  25: Άσε, τόσες μέρες γράφω και σβήνω!

 29. Κάποια συντροφάκια το παραχέσανε στην αισιοδοξία!

  Καλή η αισιοδοξία, δε λέω, αλλά μην ξεχνάμε πως από Δευτέρα τελειώνουν τα «θα».

 30. spiral architect said

  Πρώτος ο Σκύλος με το σκύλο! Εκλάπη! 🙂

 31. Τα ήθη του ιστολογίου επιβάλλουν το ρεφενέ! Ό,τι έχει όποιος έχει…

 32. sarant said

  Έτσι!

 33. Ψηφίζουμε Τσίπρα (εμείς θα πάμε στο παρα πέντε ως συνήθως, για να χει και σασπένς)
  και το μετά, μετά.
  Αναβαθμοί.
  Μετά, αριστερότερα.

  Πραγματικά, αξίζει μια ψήφος στο σύριζα, μόνο για να ακούσεις το Σαμαρά και τους διάφορους στις δηλώσεις της ήττας.

  Άντε,
  aux kalp citoyens!

 34. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  Είδα σήμερα στο χωριό μου κάτι παππούδες να ψηφίζουν Σύριζα με πάθος και δεν πίστευα στα μάτια μου… Λες;

 35. cronopiusa said

  La Bañera de Ulises- época 2 – programa 1 – Preparando viaje a la euforía colectiva griega

  La Bañera de Ulises- época 2- programa 2 – llegada a Atenas

 36. Γς said

  35 β:

  Κι ήταν το μόνο κρασί [Ναι κρασί] που έπαιζα με τόσο πάθος στην κιθάρα.

 37. Για τα ξενιτεμενάκια μας

 38. Y. G. said

  @37.

  Πολυ… πολυ…χαριτωμενο!
  Εδω που βρισκομαι, φιλοι παρατηρουν οτι ενας καινουργιος Julius Nyerere ανατελλει…

 39. https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10897004_774548015972724_8340726076106716818_n.jpg?oh=4a41e931c69e28f04119357be85b82fe&oe=555E7245

 40. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  Προ ολίγου ψήφισα κι εγώ, και πιάνω διάφορα (υπερ)αισιόδοξα μηνύματα.

  Κι εγώ θα χαρώ πολύ να δω τη φάτσα τους!

 41. Κι εγώ θα χαρώ να δώ τη φάτσα τους. Και μερικών να την ξαναδώ με ριγέ πιτζαμούλες και πίσω από τα κάγκελα.

 42. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  34 – Τους έπεισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται σε στέρεες βάσεις. «Απο Δευτέρα τέρμα τα μνημόνια, θα παίζουμε λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι, θα σκίσουμε τα καλτσ.εεε τα μνημόνια, και το πιο βασικό και τεκμηριωμένο, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.»
  Μπροστά σε τέτοια αντράνταχτα πολιτικά επιχειρήματα, ποιός παππούς θα είχε για κριτήριο, την κατακρεουργημένη σύνταξή του, και την ελπίδα οτι θα του την αυξήσουν κάνα πενηντάρικο το μήνα; (έτσι για γλυκαθούν στην αρχή, για ολική επαναφορά ούτε λόγος, άλλωστε οι «σύντροφοι’ θα ξαναανακαλύψουν οτι παρέλαβαν ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ, σου θυμίζει κάτι αυτό;).

 43. Νίκος Μαστρακούλης said

  @43: Τι; Παρέλαβαν ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΗ; 🙂

 44. Σημειολογικά, ο Καμμένος ψήφισε στο Νίσυρο. Που είναι ηφαίστειο. Δηλαδή, καμμένη γη.

 45. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #43
  Μάλλον δίκιο θα έχεις.

 46. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  42 – «Και μερικών να την ξαναδώ με ριγέ πιτζαμούλες και πίσω από τα κάγκελα.»
  Με την χαρά θα μείνεις, ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.

  Υ.Γ – Ξεχνάτε εύκολα ρε γαμώτο, 40 χρόνια μεταπολιτευκής ρεμούλας διαπλοκής και μίζας, κι ο μόνος που βρέθηκε πίσω απο τα κάγκελα, είναι ο σύντροφος γεροντοκαψούρης, είναι δυνατόν τα συναισθήματα αν κυριαρχούν της λογικής;
  Αλλά τι λέω, τα αποτελέσματα των εκάστοτε εκλογών πού βασίζονται, αν κυριαρχούσε η λογική…..!!!

 47. Λάμπρο, στο 47

  Με το να λες «ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ» κι όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν, δείχνεις αφοπλιστικά απλουστευτικός.

 48. Αν και προφανώς χαίρομαι για την επερχόμενη νική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να δεχθώ πως ο Καμμένος είναι ο «ρυθμιστής» του μέλλοντός μας (η ύπαρξή του στη βουλή) και η ΧΑ η οποία θα έχει εντυπωσιακά, για τα δεδομένα, υψηλό ποσοστό και θα βρεθεί ουσιαστικά να αντικαθιστά τη ΝΔ.

 49. Ποιός ήθελε να δει κάποιες φάτσες; Μερικές άρχισαν ήδη να δείχνουν τα πρώτα συμπτώματα.

  Πηγή: https://twitter.com/Freddos

 50. spyridon said

  @47 Αγαπητέ Λάμπρο

  Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες (και εδώ και παραπάνω και σε άλλα σχόλια) και με πολλά διαφωνώ. Άκουσέ με σε κάτι, τα συναισθήματα ΠΑΝΤΑ θα κυριαρχούν της λογικής. Πολλοί οι λόγοι αλλά στην τελική σούμα, ευτυχώς.

 51. 25,
  Σκύλε, αυτό θα πει Δαγκωτό!

 52. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  44 – Άμα τον δείς συγκυβερνήτη να δώ αν θα γελάς (χαμόγελο).

  48 – Σκύλε πρώτον δεν ανέφερα τίποτα για μούρες γουρουνιών (όσο κι αν νομίζεις οτι είναι ίδιο, έχει διαφορά) και δεύτερον, αφοπλιστικά απλουστευτική είναι η γραπτή ιστορία (σύγχρονη και παλιά) την οποία επικαλούμαι. Θυμήσου απο το 1975 το 1981 το 1989 κλπ, το μαχαίρι ακόμα να φτάσει στο κόκαλο, και γαλάζια φάλαινα να τρύπαγαν με νυχοκόπτη, θα είχαν φτάσει στο κόκαλο, αλλά…! Τι σε κάνει να πιστεύεις, οτι τώρα θα αλλάξουν τα πράγματα, ο Τσίπρας που «προσκυνάει» τους παπάδες;

 53. Νίκος Μαστρακούλης said

  @53 (α): Έτερον εκάτουρον… 🙂

 54. sarant said

  Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  Δεν νομίζω πως θα χρειαστούμε συγκυβερνήτη, και ειδικά τον Καμμένο.

 55. 38,
  Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην λεωφόρο Julius Nyerere, Μαπούτο!
  http://www.facebook.com/nikolaoumike/media_set?set=a.10202854295705529.1073741842.1445844055&type=3

 56. Y. G. said

  @57 – Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην λεωφόρο Julius Nyerere, Μαπούτο!

  Αληθεια; Εκει με ποιον εθνικο αγωνιστη παρομοιαζουν τον κ. Τσιπρα;
  🙂

 57. Σε άλλο ημισφαίριο, έχουν τα δικά τους… 🙂

 58. Όχι μόνο έχουν τα δικά τους, οι μαύροι, αλλά ο τίτλος αυτού του άρθρου θα τους προκαλούσε αρνητικές προθέσεις.

  Επιπλέον, ο Νιερέρε ήταν αρκετά ωραίος τυπάκος.

 59. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  51 – Spyridon, είναι μεγάλο λάθος να κυριαρχούν τα συναισθήματα επι της λογικής, σε ενήλικους ανθρώπους, σχεδόν πάντα παίρνουμε λάθος αποφάσεις, (θυμήσου την εφηβεία σου) και δεν είναι καθόλου τυχαίο, που όλο το σύγχρονο οικονομικό οικοδόμημα, βασίζεται στο συναίσθημα μας κι όχι στην λογική μας. To ίδιο και οι προεκλογικές εκστρατείες, με τα ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ, με το ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, με τα ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, και Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, τους ίματζ μέϊκερς, τις εταιρείες προεκλογικής καμπάνιας, κλπ, στα συναισθήματά μας βασίζονται, κι όχι στην λογική μας. Αναρωτήθηκε κανείς πόσα εκατομύρια ξοδεύονται για να το πετύχουν αυτό; γιατί άραγε; λές να πετάνε τα λεφτά τζάμπα, ή έχουν τον λόγο τους;
  Το ευτυχώς δεν μπόρεσα να καταλάβω απο πού σου προκύπτει, εγώ λέω δυστυχώς, ίσως μπερδεύεις τα συναισθήματα με τα αισθήματα.

  Ας μη χαλάω την γιορτινή ατμόσφαιρα με γκρίνιες, γιά να ανεβάσω λίγο τον ρυθμό. ΜΠΙΤΑΡΕΤΕ ΣΥΡΙΖΟΜΩΡΑ.

 60. "Ετεροδημότισσα" said

  Ελα ρε Συριζάρα!!! Δεν κρατιόμαστε!!!

 61. 60, 🙂

 62. Πω, ρε πστμ!
  Κόντρα για την τρίτη θέση μεταξύ Ποτάμι και Χρυσαύγουλων. Μπλιάχ!!!!!!!!!!!!!

 63. ΣΥΡΙΖΑ 35,5-39,5 Ν.Δ 23-27 Χ.Α 6,4-8 Ποτάμι 6,4-8 ΠΑ.ΣΟ.Κ 4,2-5,2 Κ.Κ.Ε 4.7-5.7 ΑΝ.ΕΛ 3,5-4,5 ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ 2,2-3,2

 64. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  55 – Ειλικρινά Νίκο σας το εύχομαι, καί για να μπορείτε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα που δεν είδαμε, καί για να μή έχετε καμία δικαιολογία, βέβαια, ΠΟΤΕ ΜΗ ΛΕΣ ΠΟΤΕ.

  56 – Αυτή είναι η μετεκλογική αλήθεια που θα αντιμετωπίσουμε, και μας έκρυψαν τα κόμματα εξουσίας. Όπως λέει και το σοφό λαϊκό ρητό, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΓΓΟΥΡΙ, ΑΛΛΟΣ ΤΟΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΖΕΤΑΙ, ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ, σου εύχομαι να δροσιστείς, γιατί εγώ θα ζοριστώ (κι είναι και πιο μεγάλο κι απ΄το παλαμάρι του βαρκάρη γμτ).

 65. Λάμπρο, μην ανησυχείς. Κι εγώ θα ζοριστώ.

 66. Νέο Kid Στο Block said

  66. Έρχεσαι ειρηνικά; ή να ψάξουμε για καταφύγιο;…
  الله أكبر!

 67. cronopiusa said

  Tsipras, el ‘demonio’ de la mirada limpia

 68. Νέο Kid Στο Block said

  وأكثر قتامة يحصل، اكبر الخيار!

 69. Ρε συ, έχω ζαλίσει το μεταφραστήρι.

 70. Στον φίλο μου Γς εκφράζω τον θαυμασμό μου για το πόσο πολύ επαληθεύθηκαν τα προγνωστικά υου Γγάρδδιαν που μας πλάσσαρε εχθές και έκανe και σειρές κατάταξης μ’ αυτά…

  Some babies never learn

 71. Α, ναι, ποιός κερδίζει το έπαθλο των προγνώσεων; Υποθέτω θα ‘ναι κάνα ταψί σπαμακόπιτα…

 72. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  67 – Αυτό με ανησυχεί περισσότερο, μάλλον θα κάνουμε παρέα το ζόρικο διάλογο που λέει και το παλιό ανεκδοτάκι, με δύο που αφοδεύουν δύσκολα. ΤΙΙΙΙΙ ΚΑΑΑΑΑΝΕΙΙΙΙΙΙΣ ΣΚΥΥΥΛΕΕΕΕ; ΚΑΑΑΛΛΑΑΑ ΛΑΑΑΜΠΡΟΟΟ.

  68 – ;;;;; Σπάστο σε πενηνταράκια ρε Κίντ γιατί δεν τόπιασα, εκτός κι αν απ΄το μεθύσι της νίκης, μπέρδεψες τα νούμερα.

  Υ.Γ – Αραβικά (;) γιατί γράφεις;

 73. Λάμπρο, στο 75α

  Υπάρχει η παραλλαγή με τους δύο που είναι σε διπλανά stalls και μουγκανίζουν οι φουκαράδες:
  «Ααααααααχχχχχχχ…» ο ένας
  «Ωωωωωωωωχχχχχ…» ο άλλος.
  Ξαφνικά ακούγεται ένα «κλοπς!»
  «Τι έγινε, ρε; Τα κατάφερες;»
  «Όχι, ρε γμτ, το ρολόι μου ήταν!»

  ΥΓ Μ’ αυτά και με τούτα, γρουσούζηδες, τον στείλατε στο νοσοκομείο τον Επίτιμο!
  Σιδερένιος, Πρόεδρε, και να καμαρώσεις το γιόκα σου αρχηγό της αξωματικής αντιπολίτευσης!

 74. NM said

  Το Σταρ μεταδίδει ότι πριν λίγο ο Κ. Μητσοτάκης είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο που ανησύχησε πολύ τους οικείους του.
  Ευτυχώς συνήλθε γρήγορα και οι γιατροί του διαβεβαιώνουν ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υφίσταται.
  «Ηταν από τη χαρά του» είπαν…

 75. physicist said

  Ξεκάθαρη νίκη, ηχηρότατη, πεντακάθαρη. Συγχαρητήρια στους νικητές του Σύριζα από κάποιον που αν είχε ψηφίσει δεν θα τον ψήφιζε.

 76. spiral architect said

  … με τρίτους Ποτάμι ή/και ΧΑ! Με τσης υγείες μας! 😦

 77. Νέο Kid Στο Block said

  Αchtung! ACHTUNG! Sofortmaßnahmen am Unfallort:
  1. Δήμευση της σύνταξης του Γουσού και διανομή της στους ανέργους συνιστολογούντες.
  2. Καταναγκαστική εργασία 28 μέρες το μήνα για το σχολιαστή ΛΑΜΠΡΟ (το είδος της εργασίας θα αποφασιστεί μετά τη συγκρότηση κυβέρνησης)

  Νεότερες ανακοινώσεις αμέσου εφαρμογής να αναμένονται!

 78. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα ο Αδωνις από σταθμάρχης τραίνων υποβιβάζεται σε σταθμαρχίδης !

 79. spiral architect said

  @80: Πλιζ, όχι το δεύτερο. 😥

 80. BLOG_OTI_NANAI said

  Ο λαός επιτέλους ξύπνησε. Και όχι μόνο ξύπνησε, αλλά νίκησε το ευρωπαϊκό σύστημα των ολιγαρχών που επέβαλλε την πολιτική τρομοκρατία, τα παραμύθια των ΜΜΕ, τις ψεύτικες δημοσκοπήσεις και τόσα άλλα. Και μάλιστα, ο λαός παρά την τρομακτική κρίση, δεν αντέδρασε με μια ακροδεξιά κυβέρνηση, αλλά με μια αριστερή κυβέρνηση δείχνοντας την αγάπη του για την δημοκρατία. Θα ήταν ντροπιαστικό για τη χώρα μια άνοδος της Χρυσής Αυγής σε θέση κυβερνώντος κόμματος. Ελπίζω, όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα μπορούν και επιβιώνουν, να μην περιμένουν ούτε μισό ευρώ σε αυξήσεις, αλλά να επιθυμούν κάθε διαθέσιμο ευρώ να δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε εκείνους που δεν μπορούν να επιβιώσουν. Μόνο εάν καταφέρουμε όλοι να επιβιώνουμε υπάρχει ελπίδα για τον τόπο.

  Όλους εκείνους που απόλαυσαν επί 5 χρόνια την φασιστική διακυβέρνηση με το πέπλο της Δημοκρατίας, ο λαός τους έστειλε σπίτι τους.

 81. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Σε κάποιες περιπτώσεις ψηφίζουμε στα τυφλά : Στη Γράβα οι τεράστιοι διάδρομοι μέσα στο συγκρότημα είναι κατασκότεινοι.Το ρεύμα είναι κομμένο από καιρό λόγω λιτότητας λέει! Εκεί άκουσα ότι υπάρχουν και χειρότερα: στου Προμπονα(Χαλκαίων), δεν έχει ρεύμα (κομμένο) το σχολείο και δεν ξέρουν πως θα κάνουν την καταμέτρηση!!
  τραγουδάμε
  Δέκα μονάδες είναι λίγο πολύ λίγο
  κάνε τις δώδεκα να δέσει η διαφορά

 82. Μαρία said

  Oι πρώτες σκηνές μετά την ολοκλήρωση των εκλογών http://luben.tv/politix/49140/

 83. spiral architect said

  Το ακροδεξιό κτήνος δεν ψοφάει εύκολα:

  (έλεος ρε πούστη μου!)

 84. Μαρία said

  Στο νοσοκομείο «Υγεία» μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

 85. spiral architect said

  (αληθινό το γεγονός, σατυρικός ο λογαριασμός)

 86. Γς said

  82:

  Δηλαδή συμφωνείς με το πρώτο;
  Καλά…

 87. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Να σας πω πως δεν έχω ανοίξει μηδε τηλεόραση μήτε ράδιο ακόμη.Δεν τους μπορώ όλους αυτούς τους τηλεμούλιγκαν.Μήνυμα μού ‘εστειλαν για δέκα μονάδες διαφορά.
  Σκύλε, από που τα γαυγίζουν καλύτερα τα προγνωστικά; 🙂

 88. spiral architect said

  … στο τουίτερ!

 89. spiral architect said

  @89: 😆

 90. physicist said

  Ντάξει, ένας σεβασμός στην αρρώστια και στην ηλικία χρειάζεται, που να πάρει ο διάολος, μην τα γ***σουμε όλα, έτσι;

 91. Μαρία said

 92. Γς said

  93:
  ου να μου χαθείς!

 93. Κόκκινος Πλανήτης said

  Πρώτος φόβος μου για την επόμενη μέρα είναι ότι ΔΕΝ θα ξεκουμπιστούν Πάγκαλος, Αλσαλεχ και λοιποί!

 94. leonicos said

  Κρόνη…. μας γλύκανες απέραντα!

  Νίκο, ψήφισα κι ελπίζω. Μη σε κοροϊδεύω. Ψήφισα αλλά δεν ελπίζω.

  Όντως, αλλού είναι το ζήτημα, και δεν βρίσκεται λύση, αλλά αν το αναλύσω θα με μαλώσετε για τα θρησκευτικά μου. Οπότε άσ’ το!

  Γειά σου Γς πρωθυπουργέ μου! [Παίρνεις τις περισσότερες ψήφους παρά τη λυσσαλέα αντίδρασή μου]

  Θέλω να μάθω τι θα λέμε στις 25 Μαρτίου, 25 Απριλίου, 25 Ιουνίου, 25 Σεπτεμβρίου…

  Ευτυχώς υπάρχει και μια Κρόνη, που βάζει το θέμα σε νέα βάση. Μόνο αυτό βοηθάει

 95. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  95.Γς, για το Μητσότ το έλεγε!

 96. physicist said

  #95, #98. — Ώπα, Γς, σόρρυ ρε μάστορα, για τον ψευτοτιτίβισμα του Μητσοτάκη το είπα!

 97. cronopiusa said

  ‘Grècia marca el camí?’

  http://www.8tv.cat/8aldia/videos/reportatges/divendres-grecia-marca-el-cami/

 98. leonicos said

  a nation which refuses to learn from foreign cultures is nothing but a nation of idiots and lunatics…[but] to learn from other cultures does not mean we should abandon our own.»

  Μια και μιλήσαμε για τον Nyerere (κλεμμένο από τη βιογραφία του στη Γουίκι)

  Παραδόξως στα ονορίφικς έχουν παραλείψει την λεωφόρο νιερέρε στο Μαπούτο.

 99. cronopiusa said

 100. leonicos said

  Κρόνη, επαναλαμβάνω το προηγούμενο σχόλιο όσον σε αφορά. Ακόμα ‘σε’ ακούω και περιμένω να τελειώσει τοΜπέλαΤσάο για να το στείλω

 101. Πάνος με πεζά said

  Το μονο που θελω απο δω και περα,ειναι Μαυρουδη και Αδωνι εκτος,και ΚΚΕ ανω του Πασοκ.

 102. Γιούπιιιι

 103. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  76 – Καλό!

  80 – Νάσαι καλά πολυχρονεμένε συριζαίε ΑΦΕΝΤΗ (πιστεύω να ακούστηκα μέχρι την Κύπρο) ο αλάχ να κόβει χρόνια απο τον Μητσοτάκη, και να σου δίνει μέρες (χαλαρά θα πιάσεις τα 200) δουλειά νάναι κι ό,τι νάναι, (άλλωστε η δουλειά δεν είναι ντροπή, ΒΛΑΚΕΙΑ είναι) έχω σκουριάσει απο το πολύ αραλίκι που μου χάρισε η συγκυβέρνηση μεγάλη η χάρη της.

  82 – Γιατί ρε κακοχρονεμένε; (χαμόγελο).

  83 – Σιγά μη ξύπνησε ο λαός, και σιγά μη έγιναν μέσα σε τέσσερα χρόνια οι πασόκοι, συριζαίοι αριστεροί. Όλους εκείνους που απόλαυσαν επι 5 χρόνια την φασιστική διακυβέρνηση, ο λαός τους έστειλε στην Βουλή όχι στο σπίτι τους, θα τρώνε λιγότερο απο άλλο πόστο, αλλά μια χαρά θα περάσουν.

  86 – Δεν υπάρχει έλεος, το κτήνος δεν είναι έξω αλλού ζεί και αναπαράγεται.

  93 – Για τον συγκεκριμένο κανένας σεβασμός, έχει γα@@σει ολόκληρη την χώρα, όσο για την αρρώστεια και την ηλικία, για τα χρόνια του παιδική είναι, ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΛΕΜΕ.

 104. Γς said

  http://md0.libe.com/api/libe/v2/paperpage/215238/?size=x500&format=jpg

 105. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Στο νήμα γμτ!!

 106. Γς said

  107:

  http://md0.libe.com/api/libe/v2/paperpage/215238/?size=x500&format=jpg

 107. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Και μόνο όμως να σκέφτεσαι 151 (τουλάχιστον) βουλευτές σε κυβέρνηση αριστεράς,φέρνει συγκίνηση.

 108. # 110

  Σε μια χώρα που οι δικαστικοί αποφαζίζουν ότι οι περικοπές των μισθών τους (και των στρατιωτικών) είναι αντισυνταγματικές αλλά των άλλων….συνταγματικές δεν νομίζω πως φτάνουν 151 βουλευτές για να φανεί φως και ο Καμμένος ένα αδιαπραγάτευτο που βάζει για στήριξη είναι η άμεση επιστροφή των περικοπών στους συγκεκριμμένους κλάδους. Οι άλλοι δεν είναι αντιμνημονιακοί ή είναι παλαιολιθικοί.
  Αρα… εκλογές ξανά και πού σύντομα βλέπω

 109. cronopiusa said

  για τον Λεώνικο, με την αγάπη μου

 110. "Ετεροδημότισσα" said

  μας έχουν τρελάνει με την «κυβίστηση» και κόντρα «κυβίστηση»! δηλάδη είναι επίσημο ότι κανείς πια στην Ελλάδα δεν κάνει κωλοτούμπες!

 111. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  111.Εννοώ για την ιστορικότητα. 35 στους εκατό δε φοβήθηκαν να ψηφίσουν αριστερά, ειδικότερα στον καιρό του σοκ

 112. cronopiusa said

 113. "Ετεροδημότισσα" said

  114
  και δυστυχώς Έφη Έφη 40 στους εκατό ψήφισαν δεξιά

 114. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  110 – Μη μπερδεύεσαι ΕΦΗ, οι εκλογές δεν είναι δημοκρατικά αντιπροσωπευτικές, είναι φασιστικού τύπου όπως τις έκοψε και τις έραψε η προηγούμενη κυβέρνηση. Μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα σε δημοκρατικές εκλογές δεν νοείται, όπως και το 38-39% να μπορεί να κυβερνά αυτοδύναμα. Επίσης σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερό κόμμα, όταν ήταν είχε 4% απ΄όταν μεταλλάχτηκε σε ΠΑΣΟΚ με ρόζ χρώμα, έφτασε στην εξουσία. Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίζει, όλους όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία, είναι η άνοδος της Χ.Α, παρ΄όλο που η ηγεσία της είναι στην φυλακή, δεν προβλήθηκε καθόλου απο τα ΜΜΕ (θυμάσαι τι γινόταν το 12) και με μηδαμινή προεκλογική εκστρατεία. Αυτή την φορά δεν υπάρχει η δικαιολογία δεν ήξεραν, η ψήφισαν διαμαρτυρόμενοι, η πραγματικότητα λέει οτι το 6,5% τουλάχιστον του εκλογικού σώματος, είναι ΝΑΖΙΣΤΕΣ, και αν οι χρυσαυγίτες έκαναν αυτά που έκαναν στην προηγούμενη Βουλή, μπορείς να φανταστείς τον ρόλλο της Χ.Α στην νέα Βουλή. Καλή η συγκίνηση, αλλά ακόμα καλύτερη η ψύχραιμη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος, τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα απ΄όσο αφήνει η χαρά της νίκης να φανούν.

 115. Γς said

  113:
  >κανείς πια στην Ελλάδα δεν κάνει κωλοτούμπες!
  κελ εξπρεσιον!
  [μοντιέ,μανταμίτσα]..

  Μπήκε κι ο Αδωνης τώρα στο πάνελ του Αλφα.
  .
  [στο monde του. Απόλαυση]

 116. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  114 >>35 στους εκατό δε φοβήθηκαν να ψηφίσουν αριστερά
  για κυβέρνηση

  και το Ποτάμ και ο Μπένι ξερογλείφονται για συγκυβέρνηση, διαφαίνεται από τις δηλώσεις

 117. Γς said

  118:

  «Πίστευα και πιστεύω την ανάγκη των αλλαγών»

  Στάη:
  -Συμφωνείτε με το πρόγραμμα του Σύριζα;

  Μπλα, μπλα, «Αν έχουμε προβλήματα με το γάμο μας με την Ευρώπη, πρέπει να βρούμε σύμβουλο κλπ»

  Τσίπρας, μάριτζ κάνσελορ 😉

 118. Γς said

  120:
  [ξέχασα]
  Η Γιάννα Αγγελοπούλου που μπήκε στο πάνελ

 119. "Ετεροδημότισσα" said

  ε δεν έχει τσίπα το ξώπορτό μου μέσα, κακό ψόφο να χει, να του φάει το μητσοτακέικο τις σάρκες μία μία

 120. cronopiusa said

 121. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  116. >>40 στους εκατό ψήφισαν δεξιά
  τόσοι και περισσότεροι ήσαν πάντα όμως. Ευθύνη της νέας κυβέρνησης είναι να πείσει έμπρακτα και να μειώσει έτσι το νεοφιλελέ μέτωπο στη ριμαγμένη χώρα.
  121. Γς, η Γιάννα εκτός από πλούσια τώρα, ξεκίνησε χωργιατάκι,από τα ορεινά του τόπου μου. Αυτής της καμωσάς γυναίκα πεταλώνει ψύλλους «διάλε τ΄ απολιμάρι τζη», όπως είδες. 🙂

 122. cronopiusa said

 123. spiral architect said

  Ακόμα κλαίω:

 124. "Ετεροδημότισσα" said

  μόνο ο ποταμάκης δεν βγήκε ακόμα. θα σπάσει το σαβουράρ βιβρ και θα βγει μετά τον πρωθυπουργό; εγώ πάντως δεν χάνω το μπιούτι σλιπ μου, αυτά τα χουμε πει
  καληνύχτα και τα λέμε

 125. IA said

  @125
  μην τα ξεφτυλιζουμε ολα
  αυτοι εδωσαν τη ζωη τους για εναν καλυτερο κοσμο οχι για να φερουν χορτατους (ορα τα ποθεν εσχες αρκετων βουλευτων του συριζα) αλλα και κουρουπληδομακρηδοτζακρηδες στη βουλη

 126. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  117. Ε Λάμπρο διακρίνω μια μίρλα 🙂 Λες τη γνώμη σου,καλά κάνεις αλλά απαντάς κι αναπτύσσεις πράματα που δεν είπα !Ούτε του «ζήτω» είμαι ούτε με συνεπήρε αλλόφρονη η χαρά της νίκης.Ξαναδές το.Λέω ότι Ιστορικά είναι σημαντικότατο.Τα δεξιά κελεύσματα επιβαλότανε σαν κάτι σχεδόν μοιραίο κι αναπόφευκτο. Το τί θα γίνει, ας περιμένουμε. Άσε που θα ενθαρρύνει κι άλλες χώρες ν΄ αντιδράσουν, εν πρώτοις με εκλογική ανατροπή .Δεν πιστώνεται αυτή η νίκη στο ότι οι λαοί αντιδρούν όσο κουτόχορτο κι αν τους ταϊσεις κι όσο φόβο κι αν σπείρεις;
  Λες ότι ο σύριζα δεν είναι αριστερό κόμμα.Δηλαδή ο κόσμος ψήφισε πιστεύοντας ότι δεν είναι αριστερά;;Μη μου απαντήσεις κανα σεντόνι. Σκέφτομαι πολύ απλά και δε θα σε καταλάβω (πάλι) 🙂
  Ως προς τα περί δημοκρατίας κι εκλογικού νόμου, με τα εργαλεία που βρήκε, το πάλεψε ο σύριζα.Στο μέλλον ποιος ξέρει.

 127. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  126. 🙂 🙂 ο γυναικωνίτης τουταγχαμών

 128. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  γράψτε το Ζαραλίκο στον ε-νικό τώρα να τον έχουμε. Τρελό γελιο

 129. Και οι Λουμπενάριοι (κατ’ άλλους λουμπίνες)

  http://luben.tv/politix/49140/

 130. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια!

  Είχα βγει για να παρακολουθήσω τα αποτελέσματα σε ένα φιλικό σπίτι και μετά ανέβηκα στην Αθήνα, όπου πανηγύρισα μαζί με ένα σωρό καινούργιους και παλιούς φίλους. Τόδαμε κι αυτό!

  83: Έτσι!

  85: Καναδυό είναι πολύ πετυχημένα.

  96: Εγώ περιμένω αυτές οι προεκλογικές υποσχέσεις να τηρηθούν 🙂

  104: Το Πασόκ παίζει για την έκτη θέση με τους Ανέλλ

  126: Το σχόλιό σου και μερικά ακόμα δεν τα βλέπω , μόνο μια γραμμή.

  128: ΙΑ, σήμερα νίκησε η παράταξη που έχασε τον εμφύλιο.

  Το ποσοστό της αριστεράς πάντως είναι σχεδόν 43% αυτή τη στιγμή.

 131. Νικοκύρη, δεν θα τόλεγα

  αλλά στο « ΙΑ, σήμερα νίκησε η παράταξη που έχασε τον εμφύλιο.» έχω να προσθέσω πως σήμερα η οδός Κοραή (γνωστός λόγιος) πήρε την εκδίκησή της.

 132. sarant said

  Α τι ωραία γελοιογραφία!

 133. Παναγιώτης Κ. said

  Αξίζει να μας απασχολήσει η επίδραση που θα έχει η επιτυχία του Σύριζα στις εκλογές που θα γίνουν στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες τούτη την περίοδο. Χωρίς ένα ευρωπαϊκό κύμα και κλίμα αλλαγής ο δύσκολος δρόμος του Σύριζα στην κυβέρνηση θα μετατραπεί σε κόλαση!
  Όσο κακό πράγμα είναι η εσωστρέφεια στη λειτουργία ενός κόμματος άλλο τόσο κακό είναι να θεωρούμε τη χώρα μας…νησί και να… βράζουμε στο ζουμί μας αδιαφορώντας για τις εξελίξεις στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στον κόσμο ολόκληρο στην εποχή της «παγκοσμιοποίησης».
  Η εσωστρέφεια πάντως είναι χαρακτηριστικό στον τόπο μας και μια απόδειξη γιαυτό αποτελούν τα δελτία ειδήσεων. Αφιερώνουν ελάχιστο χρόνο στις εξωτερικές ειδήσεις.

 134. sarant said

  ΄Πολύ σωστό! Πάντως σήμερα στα Προπύλαια διάφοροι ευρωπαίοι αριστεροί (Γάλλοι, Ιταλοί κτλ.) πανηγύριζαν

 135. Οι σύντροφοι Ιταλοί (και Ισπανοί και Πορτουγκέζοι) έχουν έρθει από μέρες, έχουν κατσικωθεί σε σπίτια, ξενοδοχεία, όπου βρίσκουν, και είναι πηγή αισιοδοξίας αστείρευτη! Αυτοί χορεύανε στα διάφορα πλάνα που έδειχναν οι τηλεοράσεις, τι νομίζατε; πως χορεύανε οι Έλληνες ύστερα από μια πενταετία λιτότητας;
  Σε γενικές γραμμές μοιάζουν κάπως έτσι (Ο Ιταλός διεθνιστής από πάνω, ο Έλλην αριστερός από κάτω)

 136. παλιοσειρά said

  @45
  Σκύλε, ο ψεκασμένος δεν ψήφισε απλώς στην Νίσυρο, ψήφισε στα Νικιά, ένα χωριό απομονωμένο ακόμη και από το υπόλοιπο νησί, για το οποίο, όπως μάλλον θα μπορούσε να σου επιβεβαιώσει και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ακόμη και οι υπόλοιποι Νισύριοι κάνουν πλάκα ότι από την πολλή απομόνωση και τις επιγαμίες, είναι όλοι λιγάκι λοξοί.

  Και μου λαχε να δω αύριο τον ψεκασμένο πρώτο ραντεβού, και μεθαύριο υπουργό σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Ωραία αρχίζουμε.

 137. Stella tsi tsi said

  Hasta la victoria

 138. Καλημέρα

  Και τώρα μπορείτε
  ΨΥΧΡΑΙΜΩΣ να δείτε
  σε τι χρησιμεύει
  -ό,τι κι αν γυρεύει-
  στου Αλέξη το τζάκι
  το χοντρό Μαρινάκι
  με πείρα σ’ όλες τις λαδιές
  και τις μεταγραφές

  Ποιός άλλος μπορούσε
  -και να το τολμούσε-
  με πλάνο να φέρει
  στου Αλέξη τα μέρη
  κανάδυο στελέχη
  την σούμα να έχει
  στην μέση συν ένα,
  εκατονπενήντα ένα ;

  Και άλλα κατέχει
  μα αυτό που προέχει
  όταν λείπουν κουκιά
  πριν να είναι αργά
  μια καλή διαιτησία
  του σέντερμπακ μια αργοπορία
  και να το σκορ το αγαπημένο
  κι ας είναι το ματς στημένο

  κάμιν σουν, όλσοου

 139. spiral architect said

  Kαι ο Dr House συγχαίρει το ΣΥΡΙΖΑ, με την απαραίτητη βρετανική αβρότητα:

 140. spiral architect said

  @133ζ: Αν και στο android κινητό το βλέπω, στο pc το τουίτ του #126 όντως δείχνει μια γραμμή. Το ξαναβάζω σαν HTML:

  Χατσεπσούτ και Νεφερτίτη

  Αφήστε δε, σε που την Γιάννα την έκοψαν καναδυό φορές για να ακούσουν τις δηλώσεις Σαμαρά. 😮
  Κόψατε τη Γιάννα ρε; Τη Γιάννα; Πώς τολμήσατε; 😛

 141. Μόλις ξύπνησα, ασυνήθιστα νωρίς για μένα, κι έβαλα την τηλεόραση να δω αν τελικά πέτυχε αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ — και βλέπω στον ΑΝΤ1 υπότιτλο «Συνάντηση Τσιπρα-Καμμένου στις10:30 — Προς συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Μη γρουσουζεύω, αλλά μου έφυγε καθέ διάθεση για πανηγυρισμούς…

 142. spiral architect said

  @145: Εχμ … 🙄

 143. spiral architect said

  @145: Άσε που τρέχουν σενάρια για ΠτΔ Αβραμόπουλος ή Καραμανλής. :/
  (ο δεύτερος θα δεχθεί μόνο αν του πάρουν την 105άρα την LG για να συνδέσει το Playstation)

 144. spiral architect said

  Και ατυχώς, δεν εκλέγεται η αλεπού. Πιάστηκε στο δόκανο! 😆 😆

 145. Τσοπάνος said

  @75α & 76
  Δεν το ξέρετε καλά
  Βάζουν στοίχημα δυο δυσκοίλιοι για το ποιος θα ενεργηθεί πρώτος, χωρίς ζόρισμα.
  Κάθονται σε δυο διπλανές τουαλέτες ώστε να αλληλοελέγχονται και ξεκινούν.
  Ο πιο πονηρός ρωτάει τον άλλο
  -Μάαανα έεεεεχεις?
  – Όχι, απαντά ο άλλος
  -Πατέεερα έεεεεεχεις?
  – Όχι
  – Άαααααχ (και τα αμολάει) καημένη ορφάνια.

  υ.γ. Τι να έγινε ρε παιδιά, βγήκε ο Γιάγκος στην Αχαϊα?

 146. spiral architect said

  @149: Πέμπτος! 😦
  (εκλέγεται όμως ο Νικ. Νικολόπουλος)

 147. Τσοπάνος said

  ….«Συνάντηση Τσιπρα-Καμμένου στις10:30 — Προς συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
  Μα η μη αυτοδυναμία βολεύει πρωτίστως το Συρ.. Θα έχει έτοιμη τη δικαιολογία για τις κωλοτούμπες.
  Για να μην ονειρεύονται μερικοί περί «αριστερής κυβέρνησης», και κυρίως περί «αριστερής διακυβέρνησης».

 148. Τσοπάνος said

  Τέρμα ο σχολιασμός (προς το παρόν)
  Επιστροφή στην πραγματικότητα
  Πάω να πληρώσω ενφια και δεηοτεδες

 149. Δλδ ο Τσίπρας είναι μεταξύ κικής και Κοκώς… Καμμένου και Θοδωράκη

  Prenez l’ un et frappez a l’ autre που λέμε στη Φωκίδα…

 150. spiral architect said

  Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ:

  (δεν είναι πλάκα το’ χε πει)

 151. sarant said

  Καλημέρα και από εδώ .

  154: Πάλι γραμμή βλέπω όπως και παραπάνω. Τελικά είναι πολύ σπάνιο, να έχεις σε κάτι καλύτερη εικόνα στο κινητό απ’ό,τι στο πισί.

 152. "Ετεροδημότισσα" said

  155
  ακόμα να πάρεις άηφον; Τι περιμένεις;

 153. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  129 – Δεν είπα οτι τα είπες ΕΦΗ, ούτε έχω την εικόνα του ΖΗΤΩΩ για σένα, είπα οτι οι 150 βουλευτές δεν αντιπροσοπεύουν την πραγματικότητα, δηλαδή δεν εκλέγονται απευθείας απο τον λαό. Όσο για τον αν είναι αριστερό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ριζοσπαστικό, με Τζάκρη και Μακρή, το αφήνω στην κρίση σου, που την κρίνω πολύ αναπτυγμένη και αντικειμενική σε σοβαρά θέματα. Δεν θα κατεβάσω κανένα σεντόνι, την άποψή μου για τις εκλογές όπως διεξάγονται, την έχω καταθέσει αρκετές φορές και την γνωρίζεις, όπως την γνωρίζεις και για τους λαούς. Αν θεωρείς αντίδραση «ξυπνημένου» λαού το 36% του ΣΥΡΙΖΑ + 5% του ΚΚΕ μετά απο 5 χρόνια κυριολεκτικού οικονομικού μακελειού, τι να πώ, δεν ξέρω. Θα πώ μόνο την γνωστή μου άποψη, στις εκλογές με τον τρόπο που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, δεν έχει σημασία τι θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι, κερδίζει πάντα ο διοργανωτής. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, που ελέγχει το ευρώ, και αποφασίζει για την αξία του, άρα και για την τσέπη μας, και το 2002 -2005 ήταν αντιπρόεδρος της γνωστής Goldman Sachs, δεν είναι εκλεγμένος απο τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά είναι διορισμένος, απο ποιούς όμως; γνωρίζει κάποιος; ενδιαφέρθηκε κανείς να μάθει; το έχει καταγγείλει κάποιο αριστερό ευρωπαϊκό κόμμα; Όπως λέει και το γνωστό απόφθεγμα που πιστώνεται στον πατριάρχη Ρόθτσιλντ, «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνους, και δεν με νοιάζει ποιός φτιάχνει τους νόμους.» ΑΥΤΑ.

  Υ.Γ – Σεντόνι δεν το λές, αλλά κλινοσκέπασμα για την πολυθρόνα στην τηλεόραση μια χαρά βγήκε. Μη σκάς μαζί μου ΕΦΗ, απόλαυσε την χαρά της νίκης, κι άσεμε εμένα να ψιλογκρινιάζω. Το 1981 με την ΑΛΛΑΓΗ (την θυμάται κανείς;) παρ΄όλο που δεν πίστευα καθόλου στο «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, είχα χαρεί είναι αλήθεια, σήμερα που θάπρεπε να πετάω, δεν αισθάνομαι απολύτως τίποτα. Ίσως έγινα πιο σοφός ή πιο βλάκας απο τότε, θα δείξει.

 154. sarant said

  156: Περιμένω τα μέτρα της νέας κυβέρνησης 🙂

 155. sarant said

  156: Αλλά τώρα βλέπω την εικόνα του 154

 156. spiral architect said

  Όχι άηφον ρε παιδιά. Ούτε με bluetooth δεν επικοινωνεί με άλλες συσκευές μη Apple! 😛
  (μάλλον κάτι έπαιζε με τη wordpress στην απεικόνιση tweets, τώρα τα βλέπω όλα)

 157. "Ετεροδημότισσα" said

  158
  έχει νέα κυβέρνηση και το Λουξ; θα μοιράζουν άηφον;
  160
  πάρε και ένα μακμπουκ, θα βγουν κα΄τι καινούρια σούπερ τώρα. Εμεις τώρα θα παραγγείλουμε για να είμαστε κομπλέ να γυρίσουμε εξοπλισμένοι όταν θα μας καλέσει ο Αλέξης πίσω, όπως είπε χθες στα Προπύλαια!

 158. # 157

  πιο σοφός ή πιο βλάκας…

  άμα το κλοσκεφθείς…το ίδιο είναι !!!!!

 159. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  162 – Δε βαριέσαι, ολα περαστικά είναι, μετά απο 100,000,000 χρόνια, θα τα θυμόμαστε ολα αυτά και θα γελάμε.

 160. ΕΦΗ ΕΦΗ said

  Λάμπρο (κι από δω) και μόνο ότι ζορίστηκε στο να διαχειριστεί την παταγώδη ήττα του-δεν έμεινε στο Μαξίμου να παραδώσει κατά τα ειωθότα- ο Τόνι ο Σάμι, χαίρομαι. Χαίρομαι γιατί έχω στα μάτια μου την εικόνα του πατέρα μου που κοίταζε απορημένος το υπόλοιπο της σύνταξής του κάποια Χριστούγεννα χωρίς δώρο και χωρίς ΕΚΑΣ κι έπρεπε να ξανακάνει λογαριασμό πώς να μοιράσει, στα εγγόνια του για μποναμά και να δώσει και για τα φάρμακά του κι έβλεπα πως του φαίνονταν λίγα και είχε εκείνη τη σιωπηλή χαρακιά των ηλικιωμένων αγέρωχων ανθρώπων ανάμεσα στα λυπημένα μάτια που έχουν δει πολλά. Ναι ρε συ,να πάνε στο διάολο επιτέλους!

 161. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  164 – Κοίτα ΕΦΗ (κι απο δώ) δεν είπα ποτέ να μη χαρείς, να χαρείς όσο τραβάει η ψυχή σου, μετά όμως να κάτσεις και να σκεφτείς ψύχραιμα και λογικά, τίποτε άλλο.
  Τα συναισθήματα είναι πολύ κακός σύμβουλος στην καθαρή σκέψη, κι όταν είναι ερωτικά κι εφηβικά, παρ΄όλο που είναι πάλι λάθος να κρίνουμε με αυτά, είναι όμορφα, ελάχιστα επικίνδυνα, κυρίως για τον εαυτό μας, κι όταν μεγαλώνουμε και θυμόμαστε «πω πω τι βλακείες κάναμε» που δεν μπορούσαμε να τις αντιληφθούμε τότε, μας έρχεται στα χείλη αυθόρμητα, ένα γλυκό, και κάπως νοσταλγικό χαμόγελο, γεμάτο συγκατάβαση, Όταν ωριμάζει ο άνθρωπος όμως, πρέπει να λειτουργεί κυρίως με την λογική, που πρέπει να κυριαρχεί των συναισθημάτων, αλλιώς η κρίση του, αναλόγως των περιστάσεων, γίνεται πολύ επικίνδυνη άμεσα ή έμεσα, καί για τον ίδιο, αλλά καί για τους γύρω του ή τους πολύ μακρινούς του. Η Δημοκρατία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να παιδιαρίζουμε, χρειάζεται συνείδηση, συμετοχή, και υπευθυνότητα απο τους ενήλικους πολίτες, αλλιώς δεν υφίσταται. Αυτό το πράγμα που βρήκαμε όταν γεννηθήκαμε (πάνω κάτω ίδια ηλικία έχουμε) και βιώνουμε μέχρι τώρα, ασχέτως των διαφόρων ονομασιών που του δίνουν οι κεφαλαιούχοι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, και με ευχολόγια ελπίδες και κατάρες, δεν πρόκειται να αλλάξει, θα μας καταδυναστεύει αιώνια. Ακριβώς σαν του πατέρα σου η εικόνα της μάνας μου φέτος τα χριστούγεννα, που δεν παίρνει και φάρμακα (στα 82 μισό χάπι για την πίεση, και ένα για το ζάχαρο) και πίστεψέ με, ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ. Να πάνε στο διάολο, μαζί σου, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, ξέρεις που βρίσκεται ο διάολος; στις FED και ΕΚΤ, και μέσω των παραρτημάτων τους, ελέγχει τις ζωές μας, και μέσω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης την σκέψη μας, περιορίζοντας και κατευθύνοντας τις φιλοδοξίες μας, για να διαιωνίζεται η καθεστηκυία τάξη.
  Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός της ελευθερίας μας, κι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, κι όχι τα εκάστοτε κομματικά χειραγωγημένα ανδρείκελα υπηρέτες.
  Μία απόφαση της ΚΤ της Ελβετίας, (αποσύνδεση του φράγκου απο το ευρώ) έκανε εκατομύρια ευρωπαίους πολίτες να χάσουν τον ύπνο τους, και να βρεθούν αναλόγως την χώρα, μέχρι διπλοχρεωμένοι απο το αρχικό δάνειο, η απόφαση δε του διορισμένου Ντράγκι, (ποσοτική χαλάρωση) τους γέμισε εφιάλτες, γιατί μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το χρέος τους, κι όλα αυτά ξαφνικά μέσα σε δέκα μέρες. Μέσα σε λίγα λεπτά, σαρώθηκαν ελπίδες και όνειρα μιάς ζωής, εκατομυρίων συνανθρώπων μας, χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ, ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ, δεν γίνεται όμως μέσω των κομματικών υπηρετών του, αλλά μέσω της αυτογνωσίας μας. Πώς όμως θα την αποκτήσουμε σε ένα ολοκληρωτικά ελεγχόμενο σύστημα; είναι ενα θέμα αυτό, υπάρχει τρόπος, αλλά χρειάζεται πολύς χρόνος, κάποιοι πρέπει να σπείρουμε τους σπόρους της ανεξαρτησίας των μελλοντικώ γενιών, πληρώνοντας βέβαια το ανάλογο τίμημα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: