Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Δημοψήφισμα, λοιπόν

Posted by sarant στο 29 Ιουνίου, 2015


Όπως αναμενόταν, η Βουλή προχτές δέχτηκε την εισήγηση της κυβέρνησης κι έτσι την επόμενη Κυριακή θα γίνει δημοψήφισμα, όπου το ερώτημα θα είναι αν γίνεται δεκτή η πρόταση συμφωνίας των εταίρων μας -κι αυτό αυτόματα και αναγκαστικά μετέβαλε άρδην την κατάσταση, οπότε και το ιστολόγιό μας έχει από το Σάββατο μπει σε δημοψηφισματικούς ρυθμούς, αν μη τι άλλο για να συζητάμε τις εξελίξεις. Βέβαια, τα άρθρα του ιστολογίου δεν έχουν ούτε τη βούληση ούτε τη δυνατότητα να συμβαδίζουν πάντοτε με την επικαιρότητα, κι έτσι, ας πούμε, τα σχετικά με τις τράπεζες δεν τα θίγω καθόλου -βέβαια, εσείς στα σχόλιά σας έχετε το ελεύθερο να σχολιάσετε και τα τραπεζικά και οτιδήποτε άλλο.

Μια από τις αγαπημένες φράσεις του λεξιλογίου είναι ότι «εμείς εδώ λεξιλογούμε». Κι έτσι, στο σημερινό άρθρο θα λεξιλογήσουμε για το δημοψήφισμα. Μοιραία, θα επαναλάβουμε αρκετά στοιχεία από ένα παλιότερο άρθρο, που είχα δημοσιεύσει στις αρχές Νοεμβρίου 2011, τότε που δενέγινε το δημοψήφισμα που είχε προτείνει ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Το δημοψήφισμα, σύμφωνα με τη Συναγωγή νέων λέξεων που εκπόνησε ο Στέφανος Κουμανούδης στα 1900, υπάρχει στη γλώσσα μας από τα τέλη του 19ου αιώνα, παρόλο που ο επιφανής λεξικογράφος Σκαρλάτος Βυζάντιος την είχε αποδοκιμάσει. Δεν είναι δηλαδή αρχαία λέξη (οι αρχαίοι είχαν μόνο το ψήφισμα) αλλά νεότερος λόγιος σχηματισμός προς απόδοση του γαλλικού plebiscite, που προέρχεται από τα λατινικά. Η ελληνική λέξη είναι δηλαδή μεταφραστικό δάνειο από το λατινικό plebis scitum (κατά λέξη: δήμου ψήφισμα). Στην πρώτη λέξη θα αναγνωρίσουμε τη δική μας πλέμπα ή πλεμπάγια, αλλά και τους πληβείους, δηλαδή το λαό· η αρχική λατινική λέξη είναι plebs, που σημαίνει «όχλος, λαός».

Ωστόσο,  για τα σημερινά δημοψηφίσματα, η συνηθέστερη ευρωπαϊκή λέξη που χρησιμοποιείται είναι referendum, ίδια στις περισσότερες γλώσσες, που είναι κι αυτή από τα λατινικά όπως φωνάζει η κατάληξή της, ή μάλλον από τα νεολατινικά -δηλαδή πρόκειται για νεότερο σχηματισμό. Στα λατινικά η λέξη είναι γερουνδιακό του ρήματος refero (αναφέρω, παραπέμπω: άρα, αυτό που παραπέμπεται στον λαό για να παρθεί απόφαση)· από το ίδιο ρήμα είναι και το αγγλικό refer, απ’ όπου και ο δικός μας ρέφερης, ο διαιτητής στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Είπαμε πιο πάνω ότι η λέξη «δημοψήφισμα» υπάρχει στα ελληνικά από το τέλος του 19ου αιώνα, αλλά τα δημοψηφίσματα στη χώρα μας σαν θεσμός (και όχι απλώς σαν λέξη) είναι χαρακτηριστικό του 20ού αιώνα. Στην ιστορία του ελληνικού κράτους έχουν οργανωθεί συνολικά εφτά, από το 1920 έως το 1974, και συνήθως το θέμα τους αφορούσε τη μορφή του πολιτεύματος και ειδικότερα τον θεσμό της βασιλείας: το 1920 για να γυρίσει ο Κωνσταντίνος, το 1924 για την καθιέρωση της δημοκρατίας, το 1935 για την παλινόρθωση της βασιλείας (που έβγαλε Ναι πάνω από 100%), το 1946 για την επάνοδο του Γεωργίου Β’ στον θρόνο, το 1968 και το 1973 τα δυο δημοψηφίσματα της χούντας, και το 1974 για την αβασίλευτη δημοκρατία.

Πράγματι, αν δούμε τα εφτά προηγούμενα δημοψηφίσματα, τα έξι είχαν αντικείμενο που συνδεόταν άμεσα με την αλλαγή πολιτεύματος ή του ανώτατου άρχοντα -διότι και το δεύτερο χουντικό δημοψήφισμα του 1973 είχε σκοπό να επικυρώσει την Προεδρική δημοκρατία που είχε σχεδιάσει για τον εαυτό του ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος. Μόνο το πρώτο χουντικό δημοψήφισμα, του 1968, είχε ως αντικείμενο «απλώς» την έγκριση Συντάγματος της χώρας. Κι αυτό βέβαια τη μορφή του πολιτεύματος αφορούσε.

Από την άποψη αυτή, το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής είναι το πρώτο δημοψήφισμα του ελληνικού κράτους που δεν αφορά τη μορφή του πολιτεύματος. Άλλες χώρες έχουν διαφορετική παράδοση και συνηθίζουν να κάνουν δημοψηφίσματα και για λιγότερο σημαντικά θέματα, δίνοντας έτσι στους πολίτες τους να τοποθετούνται απευθείας -και συχνά να διαλέγουν μια θέση διαφορετική από αυτήν που υποστηρίζει το κόμμα της αρεσκείας τους. Στα δημοψηφίσματα πρωταθλήτρια στην Ευρώπη είναι η Ελβετία, με την έντονη αμεσοδημοκρατική παράδοσή της, ενώ και η Ιρλανδία κάνει συχνά δημοψηφίσματα διότι πολλές θεσμικές αλλαγές της συνδέονται με την τροποποίηση του Συντάγματος κι έτσι μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν να πραγματοποιηθούν -για το λόγο αυτό πρόσφατα τέθηκε σε δημοψήφισμα ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, ενώ είναι ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που κανονικά δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο δημοψηφίσματος.

Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι μάλιστα έχουν δυο φορές (αν θυμάμαι καλά) προκαλέσει καθυστέρηση στην έγκριση συνθηκών της ΕΕ, αφού καταψήφισαν τη Συνθήκη του Άμστερνταμ και τη Συνθήκη της Νίκαιας (και τις ενέκριναν, αφού προστέθηκαν στις συνθήκες συμπληρωματικά πρωτόκολλα που ικανοποιούσαν κάποιες ανησυχίες των πολιτών, σε δεύτερο δημοψήφισμα). Πιθανόν να απέρριπταν και το Σύνταγμα της ΕΕ, αλλά δεν πρόλαβαν διότι προηγήθηκε η καταψήφιση στο γαλλικό και στο ολλανδικό δημοψήφισμα κι έτσι το Σύνταγμα αποσύρθηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις απόρριψης ευρωενωσιακής συνθήκης σε δημοψήφισμα (υπήρξε και μία από τη Δανία, όταν καταψηφίστηκε η Συνθήκη του Μάαστριχτ) η μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων της χώρας ήταν υπέρ του Ναι, ενώ το Όχι το είχαν στηρίξει συνήθως μικρά αριστερά ή ευρωσκεπτικιστικά κόμματα και ενώσεις πολιτών.

Το ελληνικό δημοψήφισμα, που γίνεται -αντικειμενικά, θα έλεγε κανείς- με πολύ στενές προθεσμίες, είναι μια κίνηση όχι χωρίς κινδύνους. Το βέβαιο είναι ότι αμέσως μόλις αναγγέλθηκε έφερε νέα κινητικότητα γύρω από το ελληνικό θέμα, και φάνηκε ότι οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να βελτιώσουν τις προτάσεις τους. Από την άλλη πλευρά, οι παράπλευρες αβεβαιότητες που δημιουργεί μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Δεν είναι επίσης σαφές αν η κυβέρνηση θα μπορέσει (πολιτικά, όχι τυπικά) να συνεχίσει σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι επιλέξουν το Ναι.

Έλεγε κάποιος, ίσως ο Φρανσουά Μιτεράν, ότι τα δημοψηφίσματα έχουν ένα κακό, ότι οι πολίτες ψηφίζουν με γνώμονα όχι το εκάστοτε ερώτημα, αλλά με άλλες σκέψεις, π.χ. για να τιμωρήσουν την κυβέρνηση. Αυτό δεν είναι αβάσιμο: για παράδειγμα, ο Ντεγκόλ παραιτήθηκε από πρόεδρος το 1969 όταν καταψηφίστηκε (με 52,5%-47,5%) η πρότασή του για… αναδιοργάνωση των αρμοδιοτήτων της Γερουσίας και καθιέρωση περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Υποθέτω ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν είχαν μεγάλο καημό για τη Γερουσία -να διαμαρτυρηθούν ήθελαν.

Το δημοψήφισμα φέρνει μια δόση άμεσης δημοκρατίας -αυτό δεν αρέσει σε πολλούς. Για παράδειγμα, άκουσα χτες από τον βουλευτή του Ποταμιού κ. Μαυρωτά να λέει σε ένα πάνελ ότι «δεν μπορεί η κυρά Καλλιόπη που ζει στην Κάλυμνο να αποφασίσει για τα preliminary drafts». Πέρα από το γεγονός ότι τον ίδιο τον έστειλαν στη Βουλή πολλές κυρά Καλλιόπες και κυρ Μήτσοι, είναι μια περίεργη αριστοκρατική αντίληψη -και βέβαια, οι άλλες χώρες εμπιστεύονται την κυρά Μπιργκίτ από το Κιλάρνι να αποφαίνεται πάνω σε συνταγματικά κείμενα εκατοντάδων σελίδων.

Εγώ πάντως δεν θα ακολουθήσω το ρητό του Μιτεράν (αν το είπε αυτός). Η ψήφος μου την Κυριακή θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το ερώτημα του δημοψηφίσματος: τη συμφωνία που είχε προταθεί από τους θεσμούς. Και δεν θεωρώ, όπως πολύ επικίνδυνα κάνουν πολλοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης, ότι την Κυριακή θα ψηφίσουμε αν μένουμε ή όχι στην Ευρώπη, στην ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση: αν ήταν αυτό το ερώτημα, ευθαρσώς θα ψήφιζα Ναι, αφού πιστεύω ότι η παραμονή στην ευρωζώνη (και κατά μείζονα λόγο στην ΕΕ) είναι προς το συμφέρον της χώρας. [Δεν είναι τόσο απλό, αλλά μονολεκτικά θα απαντήσω Ναι]. Λέω ότι είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνουν, διότι οι ίδιοι θέτουν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε περίπτωση επικράτησης του Όχι. Παραφράζοντας λοιπόν κάποιον, λέω να πρωτοτυπήσω, και την Κυριακή να ψηφίσω με κριτήριο το περιεχόμενο της συμφωνίας.

 

Advertisement

729 Σχόλια προς “Δημοψήφισμα, λοιπόν”

 1. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  EΞΩ από την Ευρώπη, ΤΩΡΑ! ΣΗΜΕΡΑ! Ανάδελφοι και ανεξάρτητοι.
  Ή εναλλακτικά ,για όσους φοβούνται τη μοναξιά, υπάρχει ωραιότατη Ασία και Αφρική, όπου μας αγαπάνε και μάς θέλουν! Ρωτήστε και τ’αδέρφια μας τους Αιγυπτιώτες.

 2. alexisphoto said

  kαλημέρα κ ακλή εβδομάδα – όσο καλή μπορεί να είναι,
  Ο κος Μαυρωτάς εκφράζει μια άποψη που με την αφέλειά της πάει να γίνει αποδεκτή από πολύ κόσμο.
  Θυμάμαι πριν χρόνια μια συνέντευξη του Τάκη Λαμπρία να τονίζει ότι η χειρότερη κατάσταση που εδραίωσε το (τότε) ΠΑΣΟΚ ήταν να «μετατρέψει» τους Έλληνες σε απολίτικα όντα.
  Κάτι που εν μέρη ισχύει. Πολύ έντεχνα -και επικίνδυνα- ο κος Μαυρωτάς, αλλά και πολλοί άλλοι, εκφράζουν αυτή την άποψη και δυστυχώς πολύς κόσμος την αποδέχεται χωρίς δεύτερη σκέψη.
  Αγνοώντας ότι αυτή η απολιτική στάση που ουσιαστικά προωθούν πολύ συχνά καλαλήγει σε ακροδεξιά μονοπάτια.
  Σίγουρα άλλο η γνώμη και άλλο η γνώση, όπως είπε ο Πανούσης. Αλλά, από αυτή τη (σωστή) διάκριση μέχρι τον αποκλεισμό της μεμονομένης άποψης υπάρχει κενό αγεφύρωτο.
  Ευχαριστώ
  καλημέρα και πάλι

 3. Γς said

  Θέλω τόσο πολύ να πώ καλημέρα [αλοίμονο και καλή βδομάδα] αλλά δεν μου βγαινει θεε μου.

  Για ποιο δημοψήφισμα μιλάς βρε Νίκο μου;
  Ποιος το γαμει το δημοψήφισμα με την συμφορά που μας βρήκε;

  Εισαι αρχηγέ μας έξυπνος άνθρωπος και πατροώτης απο οικογένεια με αγωνες για την προκοπή αυτού του τόπου.

  Μήπως θα ήταν καλύτερα να συζητήσουμε νηφάλια για το τι και πως μπορούμε να σώσουμε ότι σώζεται.

  Παιδιά έχεις

 4. Gpoint said

  Να γεμίσει η μέρα ναι έλεγαν οι χουνταίοι

 5. Πάνος με πεζά said

  «Την Κυριακή ξοφλάς», έλεγε ο Μιχαλακόπουλος στο «Ένα γελαστό απόγεμα».
  Μόνο ο Αλέξης; (τον οποίο επιδοκιμάζω, επαναλαμβάνω)
  Όταν κλείνουν οι Τράπεζες, ποτέ δεν ξέρεις αν θα ξανανοίξουν με τα λεφτά που είχες.

 6. Πάνος με πεζά said

  @ 3 : Μην τρελλαίνεσαι ! Κάποιοι από σας ξημερωθήκατε κάποτε με τανκς ! Άλλοι (δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας), ξημερωθήκατε με βομβαρδισμούς. «Προόρισται να ζήσει», που λέει κι ο Τράγκας…

 7. cronopiusa said

  Καλή σας μέρα και καλό βόλι

  El Referéndum de Grecia y los Usureros Internacionales

 8. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  3: Είπαμε, το άρθρο είναι γραμμένο πριν από τις ανακοινώσεις περί τραπεζών. Η ψυχραιμία πάντως δεν βλάφτει.

  2: Ο Τζιμάκος ή ο υπουργός;

 9. spiral architect said

  Καλημέρα και καλή βδομάδα ΜΕ ΥΓΕΙΑ! Χαμογελάτε ρε. Άλλοι έχουν το πρόβλημα: ❤
  Πέφτει το ευρώ στην Ασία
  Βέβαια τα ευρωπαϊκά προϊόντα έτσι γίνονται πιο ανταγωνιστικά, αλλά το παιχνίδι του αποθετικού νομίσματος € vs $ αρχίζει να γέρνει υπέρ του δεύτερου.

 10. spiral architect said

  … και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες.

 11. Γς said

  8:

  Ναι, ψυχραιμία. Κάτι που ποτέ δεν είχα…

  Νίκο μου, εγώ που έχω δεί χειρότερα, που έχω πεινάσει ανησυχώ.
  Ειλικρινά κλαίω για τη ΜΑΛΑΚΙΑ μας να μην μπορούμε να διαχειριστούμε το μέλλον αυτού του τόπου. Να έχουμε γίνει ρεζίλι των σκυλιών.

  Η ανευθυνότητα όλων μας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους γιους μας τα κορίτσια μας

  Ας μιλήσουμε γι αυτά.
  Παρηγοριά ζητάω, όπως κι όλοι μας φαντάζομαι τμέσα σ αυτήν την συμφορά

 12. alexisphoto said

  @8:
  Ο υπουργός -τον οποίο και σέβομαι απόλυτα-.
  Από τα πιο αγαπητά μου πρόσωπα στην κυβέρνηση..
  Ευχαριστώ

 13. Γς said

  10:
  Πάνω στην ώρακι ο Αγιος Πέτρος

 14. cronopiusa said

  Δε φοβάμαι όταν πνίγει η ομίχλη τ’ αστέρια
  θα ‘χει κι αύριο πολλά είναι τόση η μιζέρια.
  Δε φοβάμαι το λάθος μου εγώ να πληρώσω
  δε φοβάμαι το ξέρω, δεν μπορώ να γλιτώσω
  δε φοβάμαι Σωτήρη θα την βρεις την αλήθεια
  δε φοβάμαι το φόβο που είναι μόνο συνήθεια.
  Δε φοβάμαι το χρήμα, αλλά αυτό με φοβάται
  ούτε κι αν την ξεχάσω γιατί αυτή με θυμάται
  δε φοβάμαι τα χέρια μου αντέχουν ακόμα
  ζωγραφίζω στιγμές με το χρόνο για χρώμα.

 15. sarant said

  Πάντως τα λεωφορεία είναι δωρεάν ως την άλλη Δευτέρα!

 16. Ένα αγχολυτικό για τον φίλο μου, τον Γς. Αποκλειστικά

 17. spiral architect said

  Τέτοια να βλέπω:

  € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

 18. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  MΠΟΥΥΥ!! (πρρρρρρρρρρρ…)

 19. Γς said

  16:
  Αυτό μάλιστα.
  Αγχολυτικό!

  Και θυμήθηκα στο Κάραβελ

  Ξημερώνοντας Χρισούγενnα μας έφεραν κι ένα Metaxa μαζί με το πρωϊνό.
  Δεν θυμάμαι αν χρησιμοποίησα ποτηράκι.

  Αντ αυτού… γιου νόυ
  😉

 20. Στάσου, βρε Γς.
  Ότι ή κατάσταση είναι χαλιά, δεν το αμφισβητεί κανείς.
  Ότι η πολιτική μας ηγεσία τα ‘χει κάνει θάλασσα, επίσης.
  Αλλά ποια είναι αυτή η τόσο φοβερή συμφορά που συνέβη τώρα και που δεν είχε συμβεί πριν από μια βδομάδα; Το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών; Ο προσωρινός περιορισμός των αναλήψεων μετρητών; Ναι, είναι άλλο ένα κακό, αλλά ειδικά εσύ, έστω και μόνο λόγω ηλικίας, έχεις δει πολλά χειρότερα. Pas de panique, παρακαλώ, και μην αδιαφορεις για το δημοψήφισμα — η έκβασή του πολλά θα επηρεάσει.

 21. Γς said

  17:
  Ενώ τώρα …φευ
  Ολα πίπτουν

 22. aerosol said

  Χωρίς να λεξιλογήσω ή να πολιτικολογήσω:
  Είναι τρυφερό, συγκινητικό και ανθρώπινο που βρισκόμαστε στα σχόλια αυτού του ιστολογίου και μοιραζόμαστε («ξένοι» μεταξύ μας αλλά, παραδόξως, γνώριμοι) φόβους, ανησυχίες, ελπίδες, πίκρα, την αγωνία μας που είναι πιο κοινή από τα επιχειρήματα που καμιά φορά μας χωρίζουν. Σας χαιρετώ όλους, εύχομαι καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Έχετε την ευχή μου -που δεν αξίζει μία αλλά αυτήν έχω!

 23. Διορθώστε με αν κάνω λάθος

  Το ευρώ δέχεται χαστούκια, παγκοσμίως. Σωστά;
  Αυτό ενδέχεται να προκαλέσει χαλάρωση της στάσης των δανειστών;

 24. Μπετατζής said

  Αγαπητέ Νικοκύρη, η Συναγωγή Νέων Λέξεων του Κουμανούδη, βρίσκεται στο εμπόριο ;;;

 25. 16, …και τι φίλο: επιστήθιο!

 26. spiral architect said

  @22: Γεια σου Αεροζόλη! 🙂

 27. 25

  Για να μην γίνει φίλος καρδιακός! ❤

 28. Γς said

  20:
  Τα λέμε!
  Φεύγω εσπευμενως.
  Κυκλοφορούν φήμες ότι στο καρβουνιάρικο ι πίσω απο το φουρνο της χήρας, πουλάνε κάτι μαυραγηορίτες πατάτες

 29. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Η Ελλαδα θα σερνεται παρα πολυ, πολυ και αρκετα (αναλογα με το σεναριο της ρηξης, της ολοκληρωμενης «βαρειας» συμφωνιας και της «ευνοϊκοερης» συμφωνιας αντιστοιχως) οσο :
  α. δεν συνετελειται παραγωγικη ανασυγκροτηση της χωρας ωστε να πραγματοποιειται σε σημαντικο βαθμο η υποκατασταση εισαγωγων πρωτων υλων και εξοπλισμου και στη συνεχεια εξαγωγες
  β. οι φωστηρες μας αποφοιτοι Λυκειου θα αποφευγουν τα τεχνικα επαγγελματα, τις διαφορες ειδικοτητες τεχνιτη και τεχνικου και θα αποστεφονται την παραγωγικη χειρωνακτικη εργασια (η οποια εχει εκχωρηθει απο το 1992 στους οικονομικους μεταναστες) και θα σπουδαζουν 6-8 ετη σε ΑΕΙ και «Α»ΤΕΙ σε ποοστο 75%, με σκοπο την εργασια γραφειου στον ΙΤ και γιατι οχι -αργοτερα- στον ΔΤ

  ΥΓ (Σε 2η επαναληψη προς εμπεδωσιν)

  Ενας φιλος μου εργοληπτης, οταν του ειπα για το προβλημα του πολλαπλαιαστη του ΑΕΠ (δηλ. οτι με καθε δις επενδυση επρεπε με ροπη προς καταναλωση 2/3 να απεφερε ΑΕΠ 3 δις), μου απαντα

  -και πως θελεις να λειτουργησει ο πολλαπλασιαστης, οταν πολλα απο τα υλικα ειναι εισαγομενα , ενω οι μεταναστες εργαζομενοι βγαζουν τα περισσοτερα απο τα χρηματα που κερδιζουν στις πατριδες τους;

 30. Arkady Kirsanov said

  κ. Σαραντάκο, αναρωτιέμαι από πού συνάγετε ότι παρατηρείται θετική κινητικότητα γύρω από το ελληνικό ζήτημα από τη στιγμή της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος.

  Επίσης, έχει ενδιαφέρον ότι το αφήγημα του Σύριζα αποσυνδέει το ερώτημα του δημοψηφίσματος από την παραμονή της χώρας στο ευρώ, κάτι που η υπόλοιπη Ευρώπη (ριξτε απλώς μια ματιά στα σημερινά πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών εφημερίδων) δεν κάνει. Ο κόσμος δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, αλλά τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου χαμογελούν στις φωτογραφίες. Ανεξήγητο.

 31. Παναγιώτης Κ. said

  Είναι τραγικό! Πως τα καταφέραμε να είμαστε οι χαμένοι τόσο με το ναι όσο και με το όχι;

 32. cronopiusa said

  http://www.eldiario.es/economia/cierre-banca-griega-adentra-paises_0_403510036.html

  Γς

 33. 27, 😀

 34. Για να μην ξεχνούμε πως εδώ γλωσσολογούμε:
  Γινεται λογος στο σκεπτικο της νομοθετικής πράξης για το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών για «την έλλειψη ρευστότητας που προκάλεσε η απόφαση του Eurogroup της 27ης Ιουνίου 2015 να αρνηθεί την επέκταση της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας».
  Στα δικά μου ελληνικά, επέκταση θα ήταν να έχει συμφωνηθεί δάνειο προς λ.χ. τη Βουλγαρία και να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα και για την Ελλάδα. Αυτό που ζητησαμε και μας αρνήθηκαν ήταν ή ΠΑΡΑΤΑΣΗ της συμφωνίας που ίσχυε ως αύριο. Extension βέβαια λέγονται και τα δύο στα αγγλικά, αλλά μην ξεχνούμε τη γλώσσα μας! Αλλά θα μου πείτε, καλλιγραφία στης μαϊμούς τα οπίσθια γυρευω…

 35. margen said

  Έχω μια ειλικρινή απορία (η οποία μάλλον οφείλεται στις ελλιπείς μου γνώσεις) και δεν ξέρω πού να την απευθύνω. Αφού το Γιούρογκρουπ είναι άτυπο όργανο της ΕΕ, με ποια δικαιοδοσία λαμβάνει αποφάσεις; Τι μου διαφεύγει;

 36. Παναγιώτης Κ. said

  Τα τελευταία χρόνια, ακούγοντας τους διαφόρους Έλληνες πολιτικούς, αναρωτήθηκα: Μα καλά σε ποιους απευθύνονται; Είδα όμως την ευκολοπιστία της 28-χρονης κόρης μου και γενικώς των νεότερων γενιών και συμπέρανα ότι δεν είναι η γενιά μου το …τάργκετ γκρουπ των πολιτικών οπότε πολλά ερμηνεύονται…

 37. 35

  απολύτως τίποτα δεν σας διαφεύγει.
  όπως όταν πάμε στην ταβέρνα, παραγγέλνει ο πιο φωνακλάς και τον λογαριασμό τον μοιραζόμαστε όλοι.

  Στο μεταξύ…

 38. cronopiusa said

  Δε φοβάμαι το σκοτάδι.
  Είμαι δυνατό κουτάβι.
  Οι αστραπές δε με τρομάζουν
  κι οι βροντές με διασκεδάζουν.

 39. sarant said

  20 H φωνή της λογικής!

  22 Έτσι ακριβώς!

  24 Ναι, την είχε επανεκδώσει ο Ερμής, με ενδιαφέρουσα εισαγωγή του Δημαρά. Πάντως, υπάρχει και στην Ανέμη στην αυθεντική παλιά έκδοση -σε δύο τόμους.

  30 Το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι το Όχι σημαίνει Όχι στο ευρώ ή Όχι στη διαπραγμάτευση. Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, επίσης, στο ίδιο κατατείνουν.

  34 Καλά λες.

  35 Κι εσύ καλά λες, και δεν έχω απάντηση.

  37 Αυτό δεν είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων;

 40. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Πού την είδατε ρε παιδιά την «κατάρευση» και τα «χαστούκια» στο ευρώ; Στα επίπεδα της περασμένης βδομάδας είναι η ισοτιμία σε σχέση με το δολλάριο. Αντε πολύ λίγο πεσμένο.

 41. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  39. «20 H φωνή της λογικής! »
  Σε όλα; Δηλαδή Νικοκύρη, συμφωνείς και στο » Ότι η πολιτική μας ηγεσία τα ‘χει κάνει θάλασσα, επίσης.» ;

 42. Πάνος με πεζά said

  Μη νομίζετε, τελικά γκρεμίζονται όλα.

 43. giorgos said

  Αν ή συμμορία τής Δεξιάς πού κυβέρνησε αυτόν τό τόπο πάνω από 50 χρόνια είχε δομήσει τήν Ελλάδα σέ σωστές βάσεις καί δέν ήταν κοτζαμπάσικη καί αντεθνική, σήμερα θά αντιμετωπίζαμε διαφορετικά τήν κατάσταση . Παρ’ όλα αυτά όμως τό πρόβλημα τό έχουν καί οί άλλοι …καί ίσως σέ μεγαλύτερο βαθμό.
  «….οί δυτικές βιομηχανικές κοινωνίες ιδεολογικά καί κοινωνικά είναι οί άσθενέστερες . Τό Σουδάν λ.χ.ή ή Ιορδανία μπορούν νά υποφέρουν κρίσεις γιά πολλά χρόνια . Η Γερμανία όμως ή ή Γαλλία ούτε γιά μερικές έβδομάδες δέν μπορούν νά διεξέλθουν μιά μεσαία κρίση . Κι’ αυτό είναι εύκολο στήν κατανόησή του: ή τέλεια έσωτερική όργάνωση πού χαρακτηρίζει κάθε μηχανή , όφείλει νά διέπη καί τήν κοινωνία πού τήν παράγει . Μέ κάθε κρίση , συνεπώς , είναι όπως μ’ ένα λεπτό ρολόι άκριβείας πού μάς φεύγει απ’ τά χέρια καί πέφτει στό έδαφος ………………..
  Κανείς συνεπώς δέν έχει συμφέρον καί γιά τήν παραμικρή κρίση σ’ αυτές τίς κοινωνίες , πού είναι κοινωνίες κρίσεως άπό τήν ίδια τους τήν φύση .»

 44. sarant said

  41 Στο βασικό, Νεοκίντ.

 45. Παναγιώτης Κ. said

  Τα πράγματα και ειδικότερα τα πολιτικά κρίνονται ως προς τα αποτελέσματα και όχι στη βάση των καλών προθέσεων. Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

  Μου ήρθε στο νου μια παροιμιώδης φράση από το στόμα του Μιχάλη Παπαγιαννάκη: Ο βροχοποιός δεν είναι υπεύθυνος για την βροχή αλλά και για την ανομβρία!

 46. cronopiusa said

  Ήρθε όντως η ώρα του ΟΧΙ. Αλλά, για ποιο ΟΧΙ;

  Μήπως το έχει υπαγορεύσει ο Κούλης του Μητσοτάκη γιατί υποτίθεται πως δεν απευθύνονται στους ευρωλάγνους με τα 45 δισ. ευρώ «κρυμμένα στα στρώματα»;

  Que Dios nos pille confesados

 47. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  44. To «πα ντε πανίκ» εννοείς; Ε καλά, αυτό είναι πάγια σοφό! Δεν χρειάζεται να δρέψει σπουδαίες δάφνες «λογικής».
  Και μη μου πεις ότι έπεσες και σύ θύμα στο θέατρο του «πανικού» και του «ενδιαφέροντος» για τα παιδιά μας (ή «άλλοι» έχουν προφανώς γατιά! όχι παιδιά…) που παίζει εδώ και καιρό ο κακός θεατρίνος!

 48. Γιωργής said

  11Γς.
  Παρηγοριά;; Τι πολυτέλειες είναι αυτές που ζητάμε τώρα…..
  Πώς τα καταφέραμε έτσι, να θεωρείται η παρηγοριά πολυτέλεια……..
  Βρε δε με χέζεις με τα βρακιά ΔΕΜΕΝΑ, που έλεγε ο παππούς…….
  Και δεν μπορείς να πάρεις το τουφέκι να βγείς στο βουνό…Ποιό βουνό;;;!!
  Θέλει πολλή δουλειά για να φτάσουμε εδώ που είμαστε.
  Πως λέει ο ποιητής «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»… ακριβώς το αντίθετο.

 49. spiral architect said

  @40: Πέφτει χρήμα Κίντο!
  (απ’ αυτό που -και καλά- δεν μπορούν να τυπώσουν) 😉

 50. cronopiusa said

  Ο «καιρός» της Ελευθεροτυπίας ζητάει συγνώμη που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ

 51. Γς said

  Ακοώ στην ΕΡΤ:

  Η Ελλάς θα δώσει τη μάχη για περισσότερη δημοκρατία στην Ευρώπη.

  Κοτζιάς

  [είπαμε, στον κόσμο μας]

 52. spiral architect said

  @51: Αλλάξανε οι καιροί.
  (και αλλάξαμε και κόμμα)

 53. sarant said

  50 Ήταν ανοιχτή η Ελευθεροτυπία; Πότε στήριξε ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως, με τέτοιες θέσεις…

 54. Γς said

  Κα ξαφνικά ένιωσα σαν τον Μπερανζέ του Ιονέσκο.

  Στο φαρμακείο πριν λίγο:

  -Δυο εκατομμύρια το απόγευμα στο Σύνταγμα.
  -Τι έγινε ρε παιδιά.
  -Για το Δημοψήφισμα.
  -Για το Ναι ή για ο Όχι;

  Πήγανε να με φάνε…
  Οπότε πέταξα κι εγώ.

  -Τον πληρώσαμε κι αυτόν.

  Μα τόσοι πολλοί ρινόκεροι;

  Α, ναι. Πρόλαβα να τους πω πριν φύγω.
  -Δεν βάζουμε μυαλό εμείς.

 55. spiral architect said

  @53: Ήταν στην (μεταγενέστερη) Ελευθεροτυπία, αυτήν που έκλεισε;
  (και γω δεν θυμάμαι, όσο τον παρακολουθούσα να στήριζε με τα αρθράκια του τον ΣΥΡΙΖΑ)

 56. 50, 53, 55

  Ε, μην λέμε και υπερβολαί!
  Ποτέ δεν στήριξε Σύριζα.

 57. * 29: Ν’ αγιάσει το στόμα σου. Μια προσθήκη μόνο για την ανάπτυξη: Όλα τα δημοσιογραφούδια κελαηδούν εδώ και χρόνια για την ανάπτυξη. Λες και είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε κάποιες μέρες ή βδομάδες ή μήνες ή και κάποια χρόνια. Αν σήμερα αρχίσουν οι μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, σε 5-6 χρόνια θα γίνει αισθητή η ανάπτυξη στους καλαμαράδες και σε 10-15 χρόνια στο ευρύ κοινό.
  39, sarant προς 30: «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία. Είναι λάθος να θεωρούμε ότι το Όχι σημαίνει Όχι στο ευρώ ή Όχι στη διαπραγμάτευση. Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων, επίσης, στο ίδιο κατατείνουν».
  Πολύ καλά τα λες (η λανθάνουσα γλώσσα λέει την αλήθεια): ΕΠΡΕΠΕ λοιπόν να υπάρξει πρώτα συμφωνία Κυβέρνησης-Δανειστών, και την συμφωνία αυτή να έφερνε ο Τσίπρας για δημοψήφισμα. Και βέβαια, αφού θα ήταν συμφωνία, θα την υποστήριζε ενώπιον του λαού!

 58. Εντωμεταξύ ο θεούλης Κάμερον λέει πως αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι», δεν έχει θέση στο ευρώ!
  Ποιός η κότα η λιράτη! £ £ £ £ £ £ £ £ £ £

 59. spiral architect said

  @29, 57: Μέσες-άκρες κάτι αντίστοιχο είχα γράψει προχθές. 😉

 60. Χατζηδημητράκος Νίκος said

  Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τετράδης ήταν υποστηριχτής του και μάλιστα υποψήφιός του το 2012.

  http://www.topontiki.gr/article/34544/giorgos-papadopoylos-tetradis-v-athinas-syriza

 61. sarant said

  60 Τώρα που το λέτε, το θυμήθηκα για το 2012 -αλλά όχι για μετά.

 62. Βάταλος said

  Αγαπητοί κύριοι, διατί οι Ρωμιοί αναγνώσται του παρόντος Ιστολογίου αποκρύπτουν αυτό που εβροντοφώναξε προ ολίγου (1.49 μ.μ. της 29ης Ιουνίου 2015) ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ιωάννης – Κλαύδιος Γιουνκέρ, την ομιλίαν μεταδίδουν εις απευθείας σύνδεσιν όλοι οι τηλεοπτικοί Δίαυλοι; «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΗ ΣΤΗΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ» εβροντοφώναξεν ο Γιουνκέρ!..

  Το ακούτε, αγαπητοί μου Ρωμιοί; Ούτε εις τον ραββίνον Χριστόν, ούτε εις την ελαφρών ηθών μητέρα του την Παναγίτσα, ούτε εις κανέναν άγιον της θλιβεράς Ορθοδόξου Εκκλησίας, ανεφέρθη ο Γιουνκέρ. Εις τον Μέγαν Πλάτωνα ανεφέρθη, που σείς λοιδορήτε ως κίναιδον, φασίσταν, Ιδρυτήν των Ολοκληρωτισμών κλπ.

  Αν τελικώς, σωθήτε, αγαπητοί μου Ρωμιοί, πάλιν εις τους Αρχαίους Έλληνας θα το χρωστάτε. Πετάξατε εις το χρονοντούλαπον της Ιστορίας την βρωμεράν Ορθοδοξίαν, που διδάσκει την Κοινοκτημοσύνην διά το πόπολο και την καλοπέρασιν διά την νομενκλατούραν και επανέλθατε εις τον Ελληνικόν τρόπον της σκέψεως που θαυμάζει σύμπασα η Ανθρωπότης. Ειδεμή, θα σάς πάρει ο Διάβολος και θα γενήτε Αλβανία του Χότζα.

  Είπα και ελάλησα, και αμαρτίαν ούκ έχω
  Β

 63. Ουχ, δίκιο έχετε. Το είχα απωθήσει…

 64. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  39. τέλος>>Αυτό δεν είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων;
  Νωρίτερα η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή στο Ρίαλ ράδιο απάντα σε ερώτημα ακροατή πώς θα πληρώσει κάποια δόση δανείου του που ήταν για σήμερα ή αύριο-για τις μέρες αυτές τελοσπάντων και εκείνη με ολίγον καγχασμό απάντησε ότι πρέπει να φροντίσει να το πληρώσει για να μην έχει συνέπειες,παρότι στο αμέσως προηγούμενο δελτίο του σταθμού είχε ειπωθεί ότι εάν δεν πραγματοποιηθούν οι πληρωμές για δάνεια, εξόφληση ΔΕΚΟ κλπ, όσο είναι κλειστές οι τράπεζες, δεν θα χρεωθεί τόκος υπερημερίας.Μετατίθενται δηλαδή για την άλλη εβδομάδα, χωρίς επαύξηση λόγω υπερημερίας.
  Απίστευτη σπέκουλα τα παπαγάλια. Θα δούμε και θ΄ακούσουμε πολλά.

 65. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Μητροπολίτης ‘Ανθιμος :»Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη»
  http://www.candianews.gr/2015/06/29/thessaloniki-chamos-se-ekklisia-me-ton-mitropoliti-anthimo-i-thesi-tou-gia-to-dimopsifisma-prokalese-entasi-me-fones-ke-apodokimasies-vinteo/

 66. sarant said

  65 Εντάξει, μας δίνει μια χρήσιμη οδηγία

 67. 65

  Έτσι μπαίνουν οι Ισλαμιστές στην Ευρώπη. Τι Ι(ερά) Σ(ύνοδος), τι I(slamic) S(tate).

 68. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Ἐγὼ θὰ λεξιλογήσω. Ρώτησα κάποτε ὅταν ἤμουν στὴν Ἰταλία, ἂν ὑπάρχει διαφορὰ ἀνάμεσα στὸ Plebiscito καὶ στὸ Referendum κι ἔλαβα ἀπάντηση. Τὸ Plebiscito ἀφορᾶ συνήθως ἀπόφαση γιὰ μεγάλα θέματα ποὺ ἀφοροῦν τὸ κράτος καθαυτὸ (π.χ πολιτειακό, ἀνεξαρτησία κλπ), ἐνῶ τὸ Referendum ἔχει νὰ κάνη μὲ τὴν ἀποδοχὴ ἢ μὴ κάποιου νόμου (π.χ. νομιμοποίηση ἀμβλώσεων). Πάντως καὶ στὴν ἰταλικὴ γλῶσσα συχνὰ οἱ ὅροι χρησιμοποιοῦνται ὡς συνώνυμα Κατὰ τὴν προσφιλὴ ρήση τοῦ ἱστολογίου, λοιπόν, ἡ πτωχὴ τρισχιλιετὴς δὲν κάνει αὐτὴ τὴ λεπτὴ διάκριση 🙂

 69. spiral architect said

  Σκύλε κόψε τα τζιφάκια! 😈

 70. Καλλιόπη said

  «δεν μπορεί η κυρά Καλλιόπη που ζει στην Κάλυμνο να αποφασίσει για τα preliminary drafts». Η κυρά Καλλιόπη μπορεί να μη σκαμπάζει απο preliminary drafts, αλλα μια χαρά αντιλαμβάνεται πόσο καραγκιόζηδες είναι όσοι κάνουν παρόμοιες δηλώσεις.

 71. Avonidas said

  #70. Νιώθω κι εγώ ένα draft τις τελευταίες μέρες… πρέπει να ‘ναι ο κ*λ*ς μου, που είναι εκτεθειμένος…

 72. 69

  Ακόμα κι εσύ τέκνον Σπειροειδή;

  70

  Σωστή η Καλλιόπη, καλλιεπεστάτη θα έλεγα.
  Κόκκινη κάρτα (έτσι κι αλλιώς) ο Μαυρωτάς. Μαύροοο…

 73. spiral architect said

  @70: Σωστό, αλλά από την άλλη ο Κωνσταντίνος (και ουχί κυρ-Κώστας) απ΄το Μαρούσι έχει αρματωθεί για να κάνει πόλεμο εναντίον του κράτους των Redish Cliantels. 😀

 74. (39δ) Ο Γιούνκερ πάντως, στις ερωτήσεις που ακολούθησαν τη συνέντευξή του πριν από μια ώρα, είπε σαφώς ότι ΟΧΙ σημαίνει Όχι στην Ευρώπη. Και φοβούμαι πως έτσι θα εκληφθεί, και μέσα και έξω, αν επικρατήσει…

  (41) Εσύ δηλαδή, ΝεοKid, δεν συμφωνείς ότι «η πολιτική μας ηγεσία τα ‘χει κάνει θάλασσα»; Προσοχή, δεν εννοώ ειδικά τη σημερινή κυβέρνηση (αν και δεν την εξαιρώ), εννοώ όλους όσοι μας κυβέρνησαν τα τελευταία 30τόσα χρόνια…

  (65) Ότι θα συντασσόμουν με τον Άνθιμο, δεν το φανταζόμουν. Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτώ;

  (68) Εγώ είχα μάλλον την εντύπωση ότι το referendum είναι συμβουλευτικό ενώ το plebiscite δεσμευτικό. Αλλά μάλλον δεν έχει μεγάλη σημασία η διάκριση…

 75. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  74α Ἐμεῖς δὲν τὸ ἐκλαμβάνουμε ἔτσι

 76. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  66.>>χρήσιμη οδηγία
  πάσο 🙂

  όι όι όι
  το δικόν μου όι
  αξίζει έναν ανώι,
  ανώιν τσε κατώι
  το δικόν μου όι

 77. spiral architect said

  Παρεμπιπτόντως χθες κάνοντας ζάπινγκ και μέχρι να καταλήξω στην ΕΡΤ, έπεσα πάνω στον Μαυρωτά στον Σκάι, που μετά κατάλαβα ότι ήταν αυτός. Στην αρχή νόμισα ότι, ήταν ο Ρότσα. 😀 Δυναμώνοντας τον ήχο κατάλαβα από το αξάν ότι ήταν ο Μαυρωτάς.
  Όλο το πάνελ ήταν της μεριάς του ΝΑΙ … 😦

 78. Καλλιόπη said

  Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι – 1999

  Στίχοι: Λουδοβίκος των Ανωγείων
  Μουσική: Λουδοβίκος των Ανωγείων
  1. Λουδοβίκος των Ανωγείων & Στέλλα Τζανουδάκη & Μαρία Τζανουδάκη

  Ανάμεσα στο όχι
  και στο κρυμμένο ναι
  χάθηκε η ζωή μου
  μεγάλε ουρανέ.

  Δεν κρύβεται στη νύχτα
  το άσπρο γιασεμί.
  Λύγισε η αγάπη όταν είπες μη,
  λύγισε η αγάπη όταν είπες μη.

  Βγαίνω στον αέρα
  με χάρτινο φτερό.
  Μακριά σου δεν αντέχω,
  κοντά σου δεν μπορώ.
  Κοντά σου δεν αντέχω,
  μακριά σου δεν μπορώ.

  Χαμήλωσε τα φώτα
  μεγάλε ουρανέ,
  το όχι αποκοιμήθηκε
  στην αγκαλιά του ναι,
  το όχι αποκοιμήθηκε
  στην αγκαλιά του ναι.

 79. smerdaleos said

  @62, Βάταλο:

  Αγαπητοί κύριοι, διατί οι Ρωμιοί αναγνώσται του παρόντος Ιστολογίου αποκρύπτουν αυτό που εβροντοφώναξε προ ολίγου (1.49 μ.μ. της 29ης Ιουνίου 2015) ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ιωάννης – Κλαύδιος Γιουνκέρ, την ομιλίαν μεταδίδουν εις απευθείας σύνδεσιν όλοι οι τηλεοπτικοί Δίαυλοι; «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ ΝΑ ΠΑΙΖΗ ΣΤΗΝ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ» εβροντοφώναξεν ο Γιουνκέρ!..

  Το ακούτε, αγαπητοί μου Ρωμιοί;
  ——

  Το διαβάζουμε Βάταλε, όμως δεν καίγεται ο κώλος του Πλάτωνα, αλλά ο δικός μας.

 80. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Xέστηδες και κότες λιράτες! (βάλτε το ι,ει,υ της αρεσκείας σας!)
  Φυσικά, δεν μιλάω για την κυβέρνηση -αυτοί είναι παληκάρια ,αλλά για τον ελληνικό λαό!
  Τρέξτε να σηκώσετε γιούρος ,τρεξτε να αγοράσετε μακαρόνια και νουνού, τρέξτε να βάλετε βενζίνα στα κάρα, τρέξτεεε!:-(
  Oύ ρε κιοτήδες!!
  Ψήφισαν μαζικά Σύριζα, γιατί;; και τί περίμεναν; Ότι θα είναι και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ; Ότι δεν θα γίνει κόντρα; Οτι οι εκβιαστές θα αλλάξουν προβιά; Οτι θα γίνει ομελέτα χωρίς αυγά;
  Κιοτήδες και παραδόπιστοι στο πρώτο «μπούυ!» της «Ευρώπης»! «Oυί μεσιέ Γινκέρ! Πάρε μας και τα σωβγακά!»
  Αϊ σιχτίρ πια… δεν μεταδίδω άλλο!

 81. spiral architect said

  Ψόφος!
  (ε, δεν άντεξα) 😳

 82. smerdaleos said

  @81

  Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί υπόψη του»

  [00:15:00]

  Εγώ μπορεί να σε φέρω ποτάσα, εσύ θα τη φας;

 83. Ρε παιδιά,
  όντως ο Ζαν Κλοντ μας ζήτησε να μην αυτοκτονήσουμε επειδή φοβόμαστε μην σκοτωθούμε; Κι εγώ πίνω αλλά όχι κι έτσι!

 84. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  81,82, O Γιούνκερ,ο Ολάντ και άλλοι εικοσιεννέα καστασκευαστές (ξέρουμε όλοι ποιοι) συνιστούν για την Κυριακή «μη Όχι».
  Αναθεμάτη για καρδιά
  ένα κακό που τόχει
  εγώ τση λέω «ξέχασε»
  κι αυτή μου λέει Όχι !
  🙂

 85. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  80. Μὴ συγχίζεσαι. Μέχρι τὴν Κυριακὴ θὰ τοὺς πείσουμε

 86. cronopiusa said

  El Viceministro de Defensa griego advierte de que “habrá cambios y consecuencias geopolíticas” en el mediterráneo.

  https://www.spreaker.com/user/radiocable/lacafeteragriega?tab=messages&utm_source=widget&utm_medium=widget

  http://photobucket.com/images/keefers%20animated%20flowers

 87. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
  National and Kapodistrian University of Athens · 635 followers · 14 hrs ·
  Μετα και τις χτεσινες εξελιξεις γινεται ολο και πιο φανερο, οτι δυο ειναι τα σεναρια: Ειτε αυτοι που μας κυβερνουν ειναι ανοητοι και ανευθυνοι, ειτε εξ αρχης ειχαν προγραμματισει να μην διαπραγματευονται στα σοβαρα, ωστε μια μερα να εγκαταλειψουν το τραπεζι, κατηγορωντας τους συνομιλητες τους για αδιαλλαξια (!) και να οδηγησουν τη χωρα στη δραχμη. Προσχεδιασμενα. Φυσικα για ολα θα φταινε οι ξενοι.Οπως στη Μικρασιατικη καταστροφη, οπως στον εμφυλιο, οπως στο ’97,οπως το ’67 και παει λεγοντας. Οι εδω πολιτικες ηγεσιες ηταν παντα θυματα των ξενων μηχανορραφιων.Οι ιδιες ηταν παναγιες αγαθες.
  Για μενα το παραμυθι του θυματος εχει τελειωσει.Μονο θυμα ειναι ο ελληνικος λαος,που θα πληρωσει και παλι το πανακριβο τιμημα των ψεμματων που του υποσχεθηκαν και τα οποια για μια ακομα φορα πιστεψε.
  Ψεμμα πρωτο: Υπηρξε τελεσιγραφο απο τους δανειστες στο eurogroup. Αυτο,με το οποιο καλειται ο λαος να ψηφισει.Την Παρασκευη το βραδυ,λιγο πριν το διαγγελμα του πρωθυπουργου η ελληνικη αντιπροσωπεια ηταν σε διαπραγματευση με υπο συζητηση την προταση τη δικη της και των δανειστων. Το βεβαιωνει ο Ελληνας αντιπροσωπος, επικεφαλης της διαπραγματευσης, δυσθυμος γιατι η κυβερνηση μιλωντας για τελεσιγραφο τον αδειαζει!
  Ψεμμα δευτερο: Οι αντιπροτασεις των δανειστων ηταν τοσο βαρειες, που η κυβερνηση δεν μπορουσε να τις αποδεχτει. Η αληθεια ειναι οτι η διαπραγματευση συνεχιζοταν και,συμφωνα και με την ελληνικη τεχνικη αντιπροσωπεια,υπηρχαν συγκλισεις στο συνταξιοδοτικο και τον ΦΠΑ. Η κυβερνηση λεει δεν εμαθε ποτε γιαυτο!
  Ψεμμα τριτο: Το δημοψηφισμα ειναι η εκφραση της λαϊκης επιθυμιας. Η αληθεια ειναι οτι το δημοψηφισμα ειναι η πιο δειλη πραξη που μπορει να εκανε μια κυβερνηση! Πρωτα πρωτα γιατι δεν βαζεις ποτε εναν λαο να αποφασισει για κατι που θα του ειναι εξαιρετικα επωδυνο.Και θα του ειναι.Οποιο κι αν ειναι το αποτελεσμα.Τον λαο τον προστατευεις απο τα επωδυνα.Τις επωδυνες αποφασεις τις παιρνει η κυβερνηση.Γιαυτο εκλεγεται.Οχι για να πινει μπυρες στα καφε του Συνταγματος.Και ξερω για τι μιλαω. Δευτερον, γιατι αν θελεις να πας στη δραχμη (που εκει στοχευε και στοχευει η κυβερνηση) το λες ευθεως και γενναια στο λαο εξ αρχης.Και του λες και τι τιμημα θα πληρωσει και τι ωφελη θα εχει (μετα απο 5-6 χρονια Ρουμανιας Τσαουσεσκου) που θα εχει. Δεν πας μπαμπεσικα να του υφαρπαξεις μια πλειοψηφια για να λες μετα οτι εχεις την πλειοψηφια του λαου (χωρις εκλογες!).Γιατι αυτο γινεται τωρα. Αποπειρα υφαρπαγης πλειοψηφιας για εξοδο απο το ευρω.
  Ψεμμα τεταρτο.Οι ξενοι φταινε που κλεινουν οι τραπεζες και επιβαλλονται μετρα περιορισμου αναληψεων,οπως ειπε ο πρωθυπουργος στο χτεσινο του διαγγελμα.Η χρηματοπιστωτικη αναστατωση προκληθηκε απο την ξαφνικη και χωρις προειδοποιηση εγκαταλειψη του τραπεζιου των διαπραγματευσεων απο την ελληνικη κυβερνηση.Η οποια ηξερε ΑΚΡΙΒΩΣ τι θα συμβει εξ αιτιας αυτης της της αποφασης. Το ειχε περιγραψει ο ιδιος ο πρωθυπουργος το 2011, στηλιτευοντας την αποφαση του Γιωργακη να κανει δημοψηφισμα! Υπαρχει καταγεγραμμενο σε κειμενο και σε βιντεο! Και τι περιμενε δηλαδη η κυβερνηση..Οτι αυτοι που τους κατονομαζει νυχθημερον ως εχθρους της και βασανιστες του λαου θα ελεγαν «μαλιστα,τι θελετε;Λεφτα και στηριξη;Βεβαιως,αλιμονο;». Η ελληνικη κυβερνηση ΩΦΕΙΛΕ να ειναι ετοιμη για καθε αντιδραση των δανειστων.Αυτη τους κατωνομαζε τοκογλυφους,απατεωνες και νονους (που ειναι).Πώς προστατεψε το λαο απο τις αντιδρασεις τους και τα νυχια τους;
  Ψεμμα πεμπτο: Τη Δευτερα μετα το δημοψηφισμα,το περηφανο οχι του λαου (σε τι ακριβως δεν μας εχει πει,δεδομενου οτι πιεσεις στη διαπραγματευση ηταν διαρκεις και οι δανειστες οι ιδιοι!) θα θριαμβευσει και θα καταλαβουν ολοι οτι δεν περνανε οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα. Μονο που δεν μας εξηγει κανεις πώς δεν θα περασουν οι εκβιασμοι και τα τελεσιγραφα,αφου κανεις ποτε απο τους δανειστες δεν αμφισβητησε οτι η ελληνικη κυβερνηση εκπροσωπει το λαο στο συνολο του! Τι διαφορα θα τους κανει αν αντι για 42% η κυβερνηση εχει την αποδοχη του 51%! Τι διαφορα θα κανει στη διαπραγματευτικη ικανοτητα της κυβερνησης;Καμιά.
  Ψεμμα εκτο:Το περηφανο οχι του λαου θα δειξει σε ολους τους λαους της Ευρωπης (αλλα και του πλανητη),οτι οι λαοι δεν εκβιαζονται και δεν υποκυπτουν. Αλλα,θα δειξει και στον ελληνικο λαο και στους ασχετους και ανοητους κυβερνήτες του,οτι ζουσε μεχρι σημερα χαρη στα ευρωπαϊκα κεφαλαια και δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα! Οπως δεν μπορει να ζει απο αυριο με κλειστες τραπεζες,χωρις ευρωπαϊκα κεφαλαια. Ακομα και με δραχμη καπου θα πρεπει να ειναι ενταγμενος,σε καποιο νομισμα ξενο, σε καποια κεφαλαια. Τα οποια θα βριζει μεν υπερηφανα,αλλα θα κατεβαινει στο δρομο για να τα διεκδικησει,επειδη δεν θα μπορει να ζει χωρις αυτα.
  Ψεμμα εβδομο: Οι δανειστες θελουν να ταπεινωσουν την αριστερη κυβερνηση γιαυτο υπονομευουν τις διαπραγματευσεις. Απο οσο ξερουμε,γιατι εδω ζουμε,οι δανειστες ταπεινωναν και τις προηγουμενες κυβερνησεις που δεν ηταν αριστερες.Και μαλιστα σκυλοβριζαν την κυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου,επειδη δεν υπεγραφε τα επιθυμητα μετρα απο περυσι τον Ιουνιο μεχρι τον Ιανουαριο φετος,που σταλθηκε το μεηλ Χαρδουβελη,ως προταση διαπραγματευσης.Οχι ως τελικο κειμενο! Για να μην πουμε οτι εριξαν τον Γιωργακη.
  Εμεις οι ιδιοι οι αρθρογραφοι εδω και 5 χρονια γραφαμε οτι οι δανειστες και τοκογλυφοι δεν εχουν πατριδα και θεο.Ξερουν μονο το χρημα και κανουν τα παντα για να το αυγατισουν.Αφου τα γραφαμε εμεις τα αναπαρηγαγαν και τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ,που τα εκαναν και γραμμη τους.Τωρα ξεχασαν με τι κουμασια εχουν να κανουν;Αυτοι οι ιδιοι τους καταγγελαν ως τετοιους.Τωρα φωναζουν που οι τοκογλυφοι ειναι σκληροι;
  Τι εκανες εσυ σαν κυβερνηση για να προστατεψεις το λαο απο την σκληροτητα τους;Εγδυσες την οικονομια και τα ταμεια, εδω και 5 μηνες απο καθε ευρω,για να λες οτι διαπραγματευεσαι σκληρα,χωρις να καταθετεις ουτε αριθμο επι 4 μηνες.Και μολις αρχισες δηθεν να τα βρισκεις και απειληθηκες να φτασεις σε συμφωνια επωδυνη και μνημονιακη τα τιναξες ολα στον αερα (παντα οι ξενοι φταινε) για να σωσεις την αριστερη σου φυσιογνωμια.Αυτο εκανες.Πιο γενναια θα ηταν η παραιτηση.Ακομα πιο γενναιο θα ηταν ενα δημοψηφισμα με το ερωτημα:Ευρω ή δραχμη.Αλλα,η γενναιοτητα σπανιζει πια.
  Κακα τα ψεμματα.Ο ΣΥΡΙΖΑ ξερει οτι αριστερη πολιτικη παροχων χωρις γεματα ταμεια δεν γινεται.Γεματα ταμεια με ευρω δεν γινεται.Θελει πολυ σκληρη δουλεια και γνωση.Και τα στελεχη του (με λιγες εξαιρεσεις) δεν ειναι συνηθισμενα σε τιποτε απο τα δυο.Η κυβερνηση παει τη χωρα στη δραχμη.Οι επιτροπες αμφισβητησης του χρεους στη Βουλη,η καταληψη κεραιων υπουργειων απο στελεχη οπαδους της δραχμης και η διαρκης υπομνηση οτι το νομισμα δεν ειναι φετιχ,σε συναρτηση με τη φυγη απο τις διαπραγματευσεις,δηθεν για να αποφασισει ο λαος μαρτυρουν γιαυτο.
  Εμεις οι αγαθοι συνοδοιποροι δεν το βλεπαμε.Δεν βλεπαμε την ακροτητα της συνεργασιας με τον επικινδυνο ακροδεξιο Καμμενο.Δεν βλεπαμε την υπερψηφιση του πλεον διαπλεκομενου και ρουσφετολογου πολιτικου Πρ.Παυλοπουλου για Προεδρο της Δημοκρατιας.Δεν βλεπαμε την υποδειξη για το υπερευαισθητο καθηκον του Προεδρου της Βουλης μιας εμπαθεστατης,απολυτως κομματικης και βαθεια αντιδημοκρατικης,με χαμηλο επιπεδο καβαλημενης συμπεριφορας βουλευτου.Δεν βλεπαμε τις αλλοπροσαλλες και ασυνδετες δηλωσεις και διαρκεις διαψευσεις υπουργων για καθε θεμα της αρμοδιοτητας τους (με εξαιρεση Κοντονη,Αποστολου,Βαλαβανη,Μαρδα,Βουτση,Πανουση,Σπιρτζη και ισως δυο αλλων).Δεν βλεπαμε τον στενο εναγκαλισμο του κομματος και της κυβερνησης με τα λουμπεν φασιστοειδη των Εξαρχειων.Δεν βλεπαμε,οτι το μονο εργο γινοταν απο τις οργανωσεις αλληλεγγυης και μαλιστα υπο τις δυσκολοτερες συνθηκες.Η κυβερνηση ετρεχε με ρυθμο Κατρουγκαλου.Απαλλασσοντας καθε κατεργαρη και απατεωνα και κηφηνα και μοιραζοντας υποσχεσεις στα πιο αθλια συνδικαλιστικα συμφεροντα του παρελθοντος.
  Δεν βλεπαμε,οτι κανεις στην κυβερνηση δεν μιλαει για το μονο που χρειαζεται για να σωθει η χωρα:Δουλεια,σκληρη δουλεια,παρα πολλη δουλεια.Αυταπαρνηση και προσφορα στην πατριδα.Ποια;Ξεχασα.Η πατριδα ειναι φασιστικο ιδεολογημα και απορουμε πώς και επιτρεπεται ακομα να το χρησιμοποιει ενας απο τους συγκυβερνητες,που δεν εχει και μεγαλη σχεση μαζυ της.Ας ειναι καλα η στο εξωτερικο περιουσια του.
  Εμεις που αφησαμε μεχρι σημερα τις οικονομιες μιας ζωης εδω στις τραπεζες για να ενισχυσουμε την πατριδα και που πιστευαμε οτι μια ευρωαριστερη κυβερνηση δεν θα εκανε ποτε ενα τετοιο εγκλημα σε βαρος του λαου,δεν το βλεπαμε.Εγκλημα,οχι γιατι η δραχμη ειναι καταστροφη.Αλλα,γιατι ο τροπος που γινεται οδηγει σε καταστροφη.Και οι ανθρωποι που το διαχειριζονται δεν εχουν διοικησει ουτε περιπτερο! Ασχετοι θεωρητικαριοι και παιδια του κομματικου σωληνα οι περισσοτεροι.Πειρα πραγματικης ζωης και δουλειας μηδεν.Αποδεικνυονται κατωτεροι των περιστασεων,σπερνοντας επιπλεον και τονους προπαγανδιστικου ψεμματος για να καλυψουν τα αδικαιολογητα.
  Επειδη,και εδω ειμαστε,αν δεν πιασει το σχεδιο δραχμη για οποιοδηποτε λογο και παραμεινει η χωρα στο ευρω,αυτοι οι ιδιοι κυβερνητες,αν δεν εχουν αποδρασει,θα υπογραψουν τετοιο μνημονιο που ο Σαμαρας θα φανταζει Μαο.
  Οι ελαχιστες νουνεχεις φωνες μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι πολυ αδυναμες για να αποτρεψουν τα χειροτερα.Και οι λιγοι πραγματικα αξιοι,που κατεχουν κυβερνητικες θεσεις ειναι πολυ αδυναμοι για να αποτρεψουν το μοιραιο.Ο κοσμος που πιστεψε και που ακομα πιστευει οτι η ελπιδα ερχεται θα πληρωσει,οπως παντα,πανακριβα το τιμημα της ευκολοπιστιας του.Στην οποια συμβαλλαμε κι εμεις,οσοι συμβαλαμε.Συγνωμη.

 88. spiral architect said

  Μια από τα ίδια και η φράου, που συγκεκριμενοποίησε ότι, η έξοδος της Ελλάδας θετει σε κίνδυνο το ευρώ.
  (άλλοι έχουν το πρόβλημα, είπαμε) 😉

 89. spiral architect said

  Ακόμα και αυτό το ντεμί δημοψήφισμα τους έχει απορυθμίσει.
  Πίσω στο μάρκο σας Φρίτσηδες! 👿

 90. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  80.>>(κότες λειράτες) Τρέξτε να σηκώσετε γιούρος ,τρεξτε να αγοράσετε μακαρόνια και νουνού,
  Το πρωί πέτυχα μια υστέρω,45 κάτι,αεράτη,καλοχτενισμένη με κόκκινα νύχια και μπλε σακούλες -ψώνια παρέκει στην κεντρική αγορά, σε στάση στην Αθηνάς, να βγάζει λόγο σε 5-6 γερούδια που περίμεναν το λεωφορείο, ότι κλείσανε τις τράπεζες οι ψεύτες κλέφτες ανίκανοι,απατεώνες,να φύγουνεε,τα λεφτά μου ου ου!!! Τα παπούδια να λένε (μα την αλήθεια) «ακούμε πώς δεν τέλειωσαν τις κουβέντες ακόμη, τη σύνταξη θα την πάρουμε,ε υπομονή»
  -Μα είναι μια κρίσιμη στιγμή και δε χάνονται τα χρήματά σας.Δε σας αρκούνε 60ευρώ τη μέρα μετρητά; χώνομαι κι εγώ αλλά πολύ ήρεμα.
  -Όχιιιι δε μου αρκούνε…
  τότε δυο μαζί γιαγιές ,απ τα δυο άκρα του παγκακιού της στάσης,σταυροκοπήθηκαν ταυτόχρονα και γύρισαν ακαριαία και κοίταξαν τις σακούλες της …
  Μ΄ έπιασαν τα γέλια κι απομακρύνθηκα.

 91. smerdaleos said

  @84: 81,82, O Γιούνκερ,ο Ολάντ και άλλοι εικοσιεννέα καστασκευαστές (ξέρουμε όλοι ποιοι) συνιστούν για την Κυριακή «μη Όχι».
  ——

  Πᾶσα γὰρ ἡ ἑσπέρα καὶ ὁπόσον γένος βαρβάρων τὴν πέραθεν Ἀδρίου μέχρις Ἡρακλείων στηλῶν κατῴκει γῆν, ἅπαν ἀθρόον μεταναστεῦσαν ἐπὶ τὴν Ἀσίαν διὰ τῆς ἑξῆς Εὐρώπης ἐβάδιζε πανοικὶ τὴν πορείαν ποιούμενον. […] Ἡ δὲ ἦν διακηρυκεῦσαι εἰς ἁπάσας τὰς τῶν Λατίνων χώρας ὡς «Ὀμφὴ θεία παρακε λεύεταί με πᾶσι τοῖς ἐν Φραγγίᾳ κόμησι κηρῦξαι, ἅπαντας τῶν ἰδίων ἀπᾶραι καὶ εἰς προσκύνησιν τοῦ ἁγίου τάφου ἀπελθεῖν καὶ σπεῦσαι ὅλῃ χειρὶ καὶ γνώμῃ τῆς τῶν Ἀγαρηνῶν τὰ Ἱεροσόλυμα λυτρώσασθαι χειρός». Καὶ μέντοι καὶ κατώρθωκεν. Ὥσπερ γάρ τινα θείαν ὀμφὴν ἐνθέμενος εἰς τὰς ἁπάντων ψυχὰς τοὺς ὁπουδήποτε Κελτοὺς ἄλλον ἀλλαχόθεν σὺν ὅπλοις καὶ ἵπποις καὶ τῇ λοιπῇ τοῦ πολέμου παρασκευῇ συναθροίζεσθαι παρεσκεύαζε.

  Η πρώτη αναφορά για την Πρώτη Σταυροφορία στην Κομνηνή … Ξεσηκώθηκε πάσα η Εσπέρα και όλο το γένος βαρβάρων που κατοικεί πέρα από την Αδριατική μέχρι το Γιβραλτάρ. 🙂

 92. Πάνος με πεζά said

  Δε θέλουμε να επηρεάσουμε την απόφαση των Ελλήνων.

 93. Πάνος με πεζά said

  Συγγνώμη για το αντιαισθητικό της ανάρτησης, αλλά, πρώτη σκέψη, αυτό μου έβγαλε το «Δε θέλουμε να επηρεάσουμε»…

 94. IN said

  62: Πλάτων είναι ο σκύλος του Γιούγκερ, που είναι Έλλην και δη Σαμιώτης! (και ΔΕΝ αστειεύομαι).

  Νίκο, ως πρώτο «δημοψήφισμα» της Ελληνικής ιστορίας αναφέρεται αυτό του 1862, όπου οι Έλληνες εκλογείς κλήθηκαν να εκλέξουν βασιλιά, μετά την έξωση του Όθωνα. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως δημοψήφισμα, με την έννοια που ξέρουμε σήμερα (ΝΑΙ/ΟΧΙ ή ΟΧΙ/ΝΑΙ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών που έτσι τύπωσε τα ψηφοδέλτια του προσεχούς δημοψηφίσματος ή, έστω, Βασιλευομένη/Αβασίλευτη κλπ). Εκεί η «ψηφοφορία» ήταν φανερή και συνίστατο σε επίσκεψη στο δημαρχείο της περιοχής του εκλογέα, όπου υπήρχε πρωτόκολλο (δηλαδή ένα βιβλίο) στο οποίο ο εκλογέας έγραφε τα στοιχεία του και το όνομα του βασιλέα «ον εκλέγει». Ως γνωστόν, κέρδισε ο βασιλόπαις Αλφρέδρος της Μ. Βρετανίας, πλην όμως δεν αποδέχθηκε την εκλογή του και τελικώς καταλήξαμε με τον Γεώργιο Α’ που είχε πάρει 6 ψήφους στο «δημοψήφισμα». Δυστυχώς, το ψήφισμα της 19ης Νοεμβρίου 1862 που προκήρυξε το δημοψήφισμα δεν είναι δημοσιευμένο στο ΦΕΚ ούτε το βρήκα πουθενά αλλού ον-λάιν για να δω αν χρησιμοποιεί τη λέξη «δημοψήφισμα», ώστε να μεταφερουμε τα «γενέθλια» της λέξης μερικές δεκαετίες πίσω. Πάντως, στα σχετικά ψηφίσματα της Β’ Εθνοσυνελεύσεως, που επικύρωσε τα αποτελέσματα του «δημοψηφίσματος», δεν χρησιμοποιείται ο όρος «δημοψήφισμα» αλλά ο όρος «εκλογή βασιλέως».

  Σε καταγγέλλω, επίσης, για το αντιβασιλικό σου μένος που σε οδηγεί να λες, ανακριβώς, ότι στο δημοψήφισμα του 1935 η βασιλεία πήρε πάνω από 100% ενώ στην πραγματικότητα πήρε το απολύτως φυσιολογικό 🙂 97,88 % και η δημοκρατία 2,12% (βλ. Ελληνική βικιπαίδεια). Ο μύθος ότι πήρε πάνω από 100% η βασιλεία έχει μία βάση αλήθειας: ήταν τόσο χονδροειδής η νοθεία του καθεστώτος Κονδύλη που, όντως, στα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα που έδινε το Υπουργείο Εσωτερικών φαινόταν να έχουν ψηφίσει υπέρ του βασιλιά περισσότεροι από το σύνολο των ψηφισάντων. Μετά το μαζέψανε στο πιο… σεμνό 97,88% που αναφέρεται ως επίσημο αποτέλεσμα.

 95. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  70: Από την Κάλυμνο κι εσείς; 😉

  74α; Πράγματι. Ωστόσο, το ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αυτό.

  77: Είχε κι έναν συριζαίο.

 96. sarant said

  94 Μερσί για τις διευκρινίσεις. Για το δημοψήφισμα του 1935 αυτό εννοούσα 😉

 97. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  9 (εννιά)
  >>Πέφτει το ευρώ στην Ασία:
  Στην Ασία φασαρία
  πόνος κι ερημιά
  το ρολόι μου δείχνει εννιά
  ο μήνας εικοσιεννιά
  και το ευρώ
  εκατον τριαντατεσσερα κι εννιά
  γιεν(ια)

  υ.γ.Χορεύουν ή δε χορεύουν, γαμώτο ,που στράβωσαν το ΓΑΠ(ή εμάς) και τον βράβευαν με τέθριππα όταν ξεφορτώνονταν τα τοξικά τους ομόλογα.

 98. spiral architect said

  Λίγο πρωτύτερα:
  Τη σύσταση εθνικής επιτροπής που θα στηρίζει το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, με τη συμμετοχή προσώπων όλου του πολιτικού και κοινωνικού φάσματος δρομολογεί ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε συνεργασία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.
  Ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «ντροπή για το δημοκρατικό πολίτευμα» και αυτό γιατί «το έγγραφο για το οποίο υποτίθεται ότι συζητάμε και επί του οποίου θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα, ουσιαστικά δεν υπάρχει».
  (via)

 99. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Ωχου! ο Σωμαράς (που λέει ο πατέρας μου) ξεκίνησε την άχαρη κινδυνοτρομολαγνεία.

 100. cronopiusa said

 101. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Πινιπί !

 102. spiral architect said

  @99: … που η καλίμπρα δεν τον ίσιωσε.
  (είναι στο όριο πλαστικής περιοχής και τελικής θραύσης) 😀

 103. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Ο Χρυσόγονος καρφώνει τον Τσίπρα: Του έστειλα επιστολή να μη βγούμε από το ευρώ

  Από τις 19 Μαρτίου ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος, με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα είχε προειδοποιήσει για όσα δραματικά συμβαίνουν σήμερα και είχε απευθύνει έκκληση να μην οδηγηθούμε στην έξοδο από το ευρώ.

  Ο κ. Χρυσόγονος αποκαλύπτει σήμερα την επιστολή του στον πρωθυπουργό:

  Δημοσιοποίηση της από 19 Μαρτίου 2015 επιστολής του Κώστα Χρυσόγονου προς τον Πρωθυπουργό
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Βρυξέλλες – 29/06/2015

  Με μεγάλη μου λύπη υποχρεώνομαι να δώσω σήμερα στη δημοσιότητα την από 19 Μαρτίου 2015 επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό, στην οποία δεν έχω λάβει καμία απάντηση παρά την πάροδο τριών και πλέον μηνών. Στην επιστολή εκείνη προέβλεπα τις σημερινές ολέθριες εξελίξεις, τονίζοντας ότι «..Έχει ήδη διαφανεί ότι η προεκλογική μας ρητορική, περιλαμβανομένου και του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης», βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από τη δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία υποχρεωνόμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε…», ότι «…Η «λύση» της παύσης πληρωμών και ενδεχομένως της εξόδου από την ευρωζώνη, για την οποία έχει γίνει τόσος λόγος μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ουσία δεν υφίσταται…», ότι «…νομισματικό «έμφραγμα» … θα μας επιβάλει αναμφίβολα η ΕΚΤ αν κάνουμε παύση πληρωμών προς την ίδια και/ή το ΔΝΤ…», ότι «…η ρήξη με τους δανειστές είναι μια ανέφικτη επιλογή και αν επιχειρηθεί η κατάληξη θα είναι η χώρα να επιστρέψει στον μνημονιακό εγκλωβισμό υπό χειρότερους όρους (σαν τον κρατούμενο που επιχειρεί απόδραση και αφού αποτύχει καταλήγει στην απομόνωση της φυλακής). Οφείλουμε να αγωνισθούμε μέσα στα υπάρχοντα ευρωπαϊκά και διεθνή (=ΔΝΤ) πλαίσια, όπως άλλωστε έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Η λαϊκή εντολή προς την κυβέρνηση είναι εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και όχι για χρεοκοπία και έξοδο από την ευρωζώνη και ενδεχομένως και την Ένωση…» και ότι «…Η λεκτική κλιμάκωση είναι μια παγίδα της άλλης πλευράς στην οποία δεν πρέπει να εγκλωβιζόμαστε….».

  Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:………………..

  http://www.iefimerida.gr/news/214413/o-hrysogonos-karfonei-ton-tsipra-kaneis-tin-ellada-kati-elafros-heirotero-apo-zimpampoye

 104. spiral architect said

  Στέγνωξε η Καλαμάτα! 😎

 105. aerosol said

  Μέχρι εδώ κατάφερα να παρακολουθήσω το κείμενο του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη:
  «δεν βαζεις ποτε εναν λαο να αποφασισει για κατι που θα του ειναι εξαιρετικα επωδυνο.»
  Για πες μας Γιώργο, πεφωτισμένε μπαμπά, τι «βάζεις» και τι δεν «βάζεις» να κάνει ένας λαός -σαν παιδάκι που το στέλνεις για ύπνο. Πες τα σε αυτό τον λαό που είτε χαζός είτε έξυπνος όλα τα επώδυνα τα πέρασε στο πετσί του χωρίς κανέναν από τους επίδοξους συμβουλάτορες να παίξουν βλέφαρο! Πες του πώς είναι η ζωή του γιατί αυτός δεν την ξέρει. Κούνα βαριά το κεφάλι, να ψαρώσουμε από την σοφία. Μίλα με βαθιά φωνή να ριγήσουμε από σεβασμό. Πες μας ότι πρέπει να έχουμε τα χρήαματά μας στην τράπεζα του Σάλλα (πχ) για το καλό της πατρίδας!
  Όμως μετά χαλάρωσε λίγο, βάλε και μια ζακετούλα μην πουντιάσεις και κάνε και λίγη έρευνα (την δημοσιογραφική, που είναι και η δουλειά σου), βρες και κάποιον παλιό οικονομικό συντάκτη να σε ενημερώσει για μερικά πράγματα (ξέρεις, αυτά που συνήθως δεν πολυμπαίνουν στις εφημερίδες αλλά οι γάτοι τα ξέρουν και τα συζητάνε αργά το βράδυ, μετά την βάρδια), γιατί τελικά ο δημόσιος λόγος (και μάλιστα ο τόσο καταγγελτικός) είναι κρίμα να είναι σκέτη θεολογία.

  Μετά θα ήθελα να σε ρωτήσω και γιατί πήγες να πολιτευτείς δίπλα σε αυτούς τους αδαείς τεμπέληδες. Δεν λέω πως δεν είναι… Αλλά εγώ δεν τους ξέρω και δεν πολιτεύτηκα δίπλα τους. Πολλά πράγματα δεν κάνω με ανθρώπους που δεν γνωρίζω, κύριε Γιώργο. Γιατί το θεωρώ βλακεία και επιπολαιότητα. Εσύ, κύριε Γιώργο Παπαδόπουλε Τετράδη, της γνώσης, της σκληρής δουλειάς, των δεκατιών δημοσιογραφίας πότε έχασες την αθωότητά σου; Πότε έμαθες πως δεν σου κάνουν; Πριν, που σου έκαναν, γιατί σου έκαναν, ω, «αγαθέ συνοδοιπόρε» που σε έπιασαν κώτσο οι ρυπαροί;

 106. sarant said

  105 Το 2012 είχε συνεργαστεί, μετά δεν ξέρω τι πορεία είχε. Πάντως, τα εθνοπατριωτικά και ψηλομύτικα σχόλιά του στο Φέισμπουκ δεν με προδιάθεσαν ευμενώς.

 107. Silvechild said

  α. Τις είδατε τις αγορές που χορεύουν σαν τις μαϊμούδες στο ρυθμό μας; Ακόμα δεν είδατε τίποτα. ‪#‎ΟΧΙ‬ ‪#‎ΌχιΔαγκωτό‬ ‪#‎dimopsifisma‬ ‪#‎δημοψηφισμα‬ ‪#‎Greferendum‬ ‪#‎ChangeEurope‬ ‪#‎Change4all‬

  β. Ε, όχι και ν’ αποφασίσει η πλέμπα!
  http://www.koutipandoras.gr/article/144354/e-ohi-kai-na-apofasisei-i-plempa

 108. spiral architect said

  Mα ρε παιδί μου, όλα τα ευρωλαμόγια (με πρώτο και καλύτερο τον Mr Luxleaks) ΝΑΙ λένε.
  (Μάρτιν Σουλτς τώρα)

 109. spiral architect said

  @107β: […] Εκτός αν υποθέσουμε πως επειδή είναι αρκετά εκτεθιμένο (το τραπεζικό σύστημα) θα υπακούσει περισσότερο στους φόβους του να βρεθεί φυλακή, παρά στον Σόιμπλε και τον Ντράγκι. […]

  Καταλαβαίνω που το πάει, 😉 αλλά δεν βγάζει νόημα. 🙄

 110. aerosol said

  #104: Η κυβέρνηση να δώσει ώθηση στον μπαφοτουρισμό τώρα, πριν μας πάρουν φαλάγγι οι ΗΠΑ! 🙂

 111. Κι ο Μουρούτης, μουρουτιές… https://twitter.com/gmourout/status/615514662973607936

 112. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  » Τόσο καλά κι αληθινά το είπε ο ποιητής, ο Τίτος Πατρίκιος:

  “Κι αν γυρίζει ο χρόνος πίσω στην αρχή,
  όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα,
  το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
  τα ίδια θα κάναμε, ας τα και γάμησέ τα”.

  Αλήθεια. Κι αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω, πάλι τα ίδια θα κάναμε κι εγώ κι εσύ και όλοι.
  Ας τα και γάμησε τα……»

  http://www.skalatimes.com/2012/12/15/

 113. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Η ΒΙΝΤΕΟΚΑΣΕΤΑ [Τίτος Πατρίκιος]

  Κι αν γύριζε ο χρόνος πίσω στην αρχή
  όπως γυρίζει πίσω μια βιντεοκασέτα
  το ίδιο αδέξια, με την ίδια ταραχή
  τα ίδια θα κάναμε, άστα και γάμησε τα.

  ΥΓ Ορθή επανάληψις (και προς εμπεδωσιν 🙂 )

 114. Φοβερό αυτό με την κυρά-Καλλιόπη απ’ την Κάλυμνο. Το ακούω από παντού αυτές τις μέρες (το ξανάκουγα πριν από τρία-τέσσερα χρόνια) και μου ανάβουν τα λαμπάκια.

 115. 114

  άμαν ο άνθρωπος νιώθει ελίτ (κι ο Μαυρωτάς ως πρωταθλητής και πανεπιστημιακός έχει κάθε λόγο) το δηλώνει ακόμα και άθελά του!
  απλά, το να είσαι πρωταθλητής και πανεπιστημιακός δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως είσαι και έξυπνος. Ή δημοκράτης. Ή και τα δύο…

  Θα έβαζα και σχετικό .τζιφάκι αλλά σήμερα με αποπήρε κι ο Σπειροειδής. Άσε που δεν έχω βρει και κανένα καλό. 😎

 116. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

 117. Νίκος Α. said

  Τα δημοψηφίσματα έχουν νόημα όταν η κάθε επιλογή έχει ένα αποτέλεσμα γνωστό από πρίν. Το ερώτημα που μπαίνει σε μας είναι ερώτημα δημοσκόπησης ή δοκιμασία γνώσεων (πόσοι θα διαβάσουν τη συμφωνία άραγε). Γιατί δε λένε τι ακριβώς μας βάζουν να αποφασίσουμε; Τι συνέπειες θα έχει η κάθε επιλογή; Δεν είναι υποκρισία αυτό;

  Ουσιαστικά το ερώτημα είναι: «Συμφωνία δεν μπορέσαμε να κάνουμε. Να κάνουμε τη ρήξη;» Το οποίο με τράπεζες άδειες από ευρώ σημαίνει πολύ απλά δραχμή σε λίγες ημέρες.

 118. Αθηνητσι said

  http://mobile.nytimes.com/2015/06/29/opinion/paul-krugman-greece-over-the-brink.html

 119. Ἁρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  87. Ὑπάρχει κι ἄλλο ἕνα σενάριο. Ὅτι εἶσαι μαλάκας

 120. aerosol said

  #115: Ναι, ο νεοφιλελεύθερος (και ειδικά ο Έλλην) απεχθάνεται τον κρατικό έλεγχο που καταπιέζει τις αδούλωτες επιχειρήσεις, αλλά όταν πάμε σε επίπεδο πολίτη μια χαρά του αρέσει το nanny-state που θα παίρνει τον λόγο από την «απαίδευτη πλέμπα» και θα τον δίνει μόνο στον ίδιο, τον «πεφωτισμένο», με τα γαλλικά, το πιάνο και την startup του που δουλεύουν κάμποσοι ανασφάλιστοι.
  Κάπου εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες της κονωνικής ευαισθησίας του φιλελευθερισμού και της αριστεράς που συζητάγαμε τις προάλλες.

 121. Νίκος Α. said

  118 Πολύ σωστά τα λέει, όμως μιά υπεύθυνη κυβέρνηση θα έπρεπε να τα έχει εξηγήσει αυτά με λεπτομέρειες και με σχέδιο. Οι τελευταίες σπασμωδικές ενέργειες δείχνουν ότι το μόνο σχέδιο είναι το Κούγκι του έτερου εταίρου.

 122. Ριβαλντίνιο said

  @ 1 Νέο Kid L’errance d’Arabie
  Με χρυσά κουτάλια φάγανε επί Νάσερ. 😆

  @ 23 Σκύλος της Β.Κ.
  Όχι. Τους τσαντίζει περισσότερο.

  @ 28 Γς
  Όχι ακόμα. :mrgreen:

  @ 30 Arkady Kirsanov
  Μην το ψάχνουμε. Αποδείχτηκαν ψεύτες, ανίκανοι και επικίνδυνοι. Μέχρι τώρα δηλαδή…

  @ 31 Παναγιώτης Κ.
  Ναι αλλά κάναμε ηρωική διαπραγμάτευση. 😀

  @ 40 Νέο Kid L’errance d’Arabie
  Που και να πέσει τώρα δηλαδή, πάλι θα ανέβει αφού ξεφορτωθούν και το «κακό σπυρί στον κώλο» που λέγεται Ελλάδα.

  @ 57 Georgios Bartzoudis
  «ΕΠΡΕΠΕ λοιπόν να υπάρξει πρώτα συμφωνία Κυβέρνησης-Δανειστών, και την συμφωνία αυτή να έφερνε ο Τσίπρας για δημοψήφισμα. Και βέβαια, αφού θα ήταν συμφωνία, θα την υποστήριζε ενώπιον του λαού!»

  Εκτός αν αποδειχτεί ότι είχαν σχέδιο (λόμπι της δραχμές και τέτοια), οπότε πρέπει να τους ζητηθούν και ποινικές ευθύνες εκτός από πολιτικές.

  @ 62 Βάταλος
  Και οι Κύπριοι Ρωμιοί είναι αλλά δεν χρειάστηκε κανείς να τους μιλήσει για Πλάτωνα, Ισοκράτη και Ευαγόρα. Μόνο σε εμάς τους Ελλαδίτες πρέπει να αναφέρουν τους προγόνους μας της Κλασσικής Αρχαιότητας για να μας καλοπιάσουν.

  @ 63 Σκύλος της Β.Κ.
  Πολύ ωραίο το γρουνάκι. ( Και γενικά πολύ ωραία τα γκιφάκια σου. Εμένα μου αρέσουν πολύ. 😎 ).

  @ 74γ Αγγελος
  Ο Άνθιμος διορθώθηκε και συντάχτηκε μαζί σου. 😛

  @ 80 Νέο Kid L’errance d’Arabie
  «Ψήφισαν μαζικά Σύριζα, γιατί;; και τί περίμεναν»

  Για τον ίδιο λόγο που ψήφισαν Παπανδρέου και Σαμαρά. Νόμιζαν ότι θα βρέξει λεφτά.

 123. Αυτό το είδατε; Για να μην ξεχνιόμαστε… 👿 https://pbs.twimg.com/media/CIhv4VUWIAAtNMK.png

 124. Πάνος με πεζά said

  Ο πρώτος πεντοζάλης, με δύο τρισημισάρια, σε Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ξεπέρασαν, στο κλείσιμο, την Ιαπωνία προς τα κάτω. Το Λονδίνο στο δίφραγκο, κι η Αμερική κάπου προς τα εκεί πάει.
  Λένε άραγε κάτι όλα αυτά;
  Ξέρω γω;

 125. Ριβαλντίνιο said

  -Και που λέτε είχα στο χέρι 7 και 2… Και τι κάνω?
  -Τι έκανες μεγάλε δάσκαλε?
  -All in
  -Και τώρα;
  -Περιμένουμε.
  ——————————————
  Ήταν ένας Ιταλός, ένας Γερμανός, εμένα με διώξανε.

  ————————————————————————————–
  Και τίποτα να ευθυμήσουμε

 126. Για τους εκτός Αθηνώνε, που θέλουν να παρακολουθήσνε τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, με την ευγενή χορηγία του Grande Bretagne Hotel http://cam.grandebretagneview.com/hotel-grande-bretagne-a-luxury-collection-hotel-athens2.jpg (κάντε ρηφρές κάθε τόσο, γιατί οι τσίπηδες ανανεώνουν κάθε πέντε λεπτά την εικόνα)

 127. Ριβαλντίνιο said

  https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11202621_10153069700522725_2941025882901159662_n.png?oh=57ba823ba912ec50913aaededcb7cca9&oe=5623FC33

  Να τα θυμηθούμε και αυτά

  Ρε λέτε να δικαιωθεί ο Μπουμπούκος ?

 128. Γς said

  115:

  >και πανεπιστημιακός δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως είσαι και έξυπνος

  «Αν και καθηγητής πανεπιστημίου, σου κόβει»

  Νίκος Τσιφόρος
  Τα Παιδιά της Πιάτσας [;]

 129. smerdaleos said

  @122, Ριβαλντίνιο: @ 62 Βάταλος
  Και οι Κύπριοι Ρωμιοί είναι αλλά δεν χρειάστηκε κανείς να τους μιλήσει για Πλάτωνα, Ισοκράτη και Ευαγόρα. Μόνο σε εμάς τους Ελλαδίτες πρέπει να αναφέρουν τους προγόνους μας της Κλασσικής Αρχαιότητας για να μας καλοπιάσουν.
  —-

  Μπα, η κασέτα για Πλατώνα και Αριστοτέλη είναι πάντοτε η ίδια είτε είναι οι Φράγγοι που παραμυθιάζουν εμάς – Ελλαδίτες ή Κύπριους- είτε εμείς αυτούς.

  Δώσαμε τα φώτα, η Ελλάς δεν είναι κότα!
  Βγάλαμε Αριστοτέλη και κρασί απ΄το βαρέλι!

  Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη δεν μπήκαμε με τα δικά μας μούτρα. Οικειοποιηθήκαμε τα μούτρα του Πλάτωνα για να μπούμε.

  [08:20-10:50]

 130. smerdaleos said

  @125:

  -Και που λέτε είχα στο χέρι 7 και 2… Και τι κάνω?
  -Τι έκανες μεγάλε δάσκαλε?
  -All in
  -Και τώρα;
  -Περιμένουμε.
  ——

  Do you feel lucky, punk?

 131. Χατζηδημητράκος Νίκος said

  106 Μέχρι και τις εκλογές του Ιανουαρίου ο Τετράδης ήταν με το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε και από την τότε αρθρογραφία του. Μετά άρχισε να κλοτσά και μάλιστα (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι έτσι γινόταν πάντα) από τα «αριστερά». Άρθρο του, μάλιστα, αναδημοσίευσε, τον Φλεβάρη, και η iskra του «Αριστερού Ρεύματος» εδώ
  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19544:2015-02-14-13-53-07&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

  Παλιότερα, όταν ήταν στην Ελευθεροτυπία, κατηγορήθηκε για απεργοσπάστης και για άνθρωπος της εργοδοσίας. Τώρα που βλέπει να βουλιάζει το καράβι που είχε ανεβεί, πηδάει. Συνηθισμένα πράγματα για «συνεργαζόμενους» κατά περίσταση.

 132. 131

  ⭐ ⭐

 133. leonicos said

  Κρονοπιούσα, τελικά έβαλες τα περισσότερα και τα καλύτερα

  Γς… πρώτη φορά σε συμπαθώ που σε είδα να κλαις και να ομολογείς….

  Τα είχαν κάνει σκατά… τα κάνανε απόσκατα. Άμα φαες τη ρίζα, δέντρο δεν προκόβει όσο και να το ραντίζεις

 134. Νικος Κ. said

  Τα δημοψηφισματικά ερωτήματα είναι δύσκολα.

  Σε αυτές τις στιγμές καλόν είναι να θυμηθούμε το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Όλοι οι οπαδοί της TINA (There is not alternative) είχαν πέσει να τους φάνε.

  Πώς θα ήταν σήμερα η Κύπρος αν είχε φοβηθεί κι είχε ψηφίσει «Ναι»;

 135. Ριβαλντίνιο said

  @ 134 Νικος Κ.
  O ΣΥΡΙΖΑ ( ή όπως λεγόταν τότε ) ήταν υπέρ ή κατά του σχεδίου ΑΝΑΝ ?

 136. 135

  Ο ΣΥΝ κατά, κάποιες μικρές (μετέπειτα) συνιστώσες του, υπέρ.

 137. giorgos said

  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/deite-live-eikona-apo-to-suntagma.2000411.html
  kαλύτερη εικόνα εδω .

 138. Λ said

  76. Το σκέφτηκα χτες το όι του Βιολάρη☺.
  Στην Κύπρο εκτός από το δημοψήφισμα (referendum)του 2004 είχαμε και το δημοψήφισμα (plebiscite) του 1950 για την ένωση. Όσοι ήταν υπέρ της ένωσης υπέγραφαν σε ένα μεγάλο βιβλίο. Εννοείται είχε μεγάλη επιτυχία και υπέγραφαν ακόμα και Τούρκοκύπριοι

 139. 137

  Καλύτερη μεν αλλά φοβάμαι πως είναι του 2012… 😦

 140. Λ said

  Στο κτίριο της παλιάς Αρχιεπισκοπής που πάω κάποτε βλέπω το τραπέζι που στήθηκε εκεί για τη συλλογή υπογραφών. Όλα έγιναν σε κλίμα χαράς και (εθνικής) περιφάνειας τότε but little it did us good, I am afraid.

 141. giorgos said

  139 .χαχαχχχχχ οχι ρε γαμώτο . Λάθος συγνώμη

 142. 141 εδώ https://www.youtube.com/watch?v=T9pj5uuZXeA

 143. sarant said

  126: Μου είπαν ότι έχει πολύ κόσμο.

  131: Ευχαριστώ. Δεν θα διαφωνήσω με την εκτίμηση -όσο για την Ίσκρα, βάζει ό,τι σαβούρα βρει.

 144. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  80 – «Ψήφισαν μαζικά Σύριζα, γιατί;;»
  Το 63,66% δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, οπότε είναι άδικο να κατηγορείς όλο τον λαό, επειδή κυβερνάει (λέμε τώρα) ένα μειοψηφικό κόμμα, σε πολίτευμα κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Επίσης σε γενικές γραμμές και παρ΄όλη την προπαγάνδα των ΜΜΑ, ο κόσμος συμπεριφέρεται αρκετά ψύχραιμα, άλλωστε ένα 10% είναι αρκετό για να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερο σκηνικό απο αυτό που προβάλλουν τα ΜΜΑ. Λίγη ψυχραιμία στον καταλογισμό συλλογικών κατηγοριών δεν βλάπτει, εκτός κι αν είσαι γερμανικό τρόλ (χαμόγελο).

 145. Φωτοτυπάκιας said

  Αυτό με τα ΑΤΜ είναι αίσχος, κύριοι. Είμαι 55 χρονών και αυτό το κακό δεν έχει ξαναματαγίνει. (Δεν έχω καθόλου χρήματα μέσα, αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία!)

 146. spiral architect said

  Λάκων: «Ένας ο Μεταξάς και ένας ο Τσίπρας». 😮 😆
  (δείτε το!)

 147. sarant said

  144 Κι εμένα, έτσι μου λένε, ότι δεν υπάρχει υστερία.

  146 Χαχάχά!

 148. 145

 149. Corto Maltese said

  Τι δίδασκε ο μέγας φιλόσοφος Άκης Πάνου προ 37 ετών;

  Εταίροι και προστάτες, εταίρες και κοινές, δώστε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε, σε όποιο «διαπραγματευόμενο» μέρος.
  Μόνοι μας πάντως δεν γίνεται να ζήσουμε.

 150. Γς said

  Κι η κόρη μου έκανε προεδρος του 15μελούς, αλλά ευτυχώς δεν της έμεινε κανα κουσούρι
  😉

 151. 146 Πατριώτηηη… να αγιάσει το στόμα σου (από μια μεριά, εδώ που φτάσαμε)…

 152. Λ said

  Για το περίπτερο «όχι» που στη συνέχεια έδωσε το όνομα σε ολόκληρη περιοχή στην παλιά Λευκωσία είπαμε; Παλιά ήταν σε ένα κυκλικό κτιριάκι (κολόνιαλ στάιλ) σε άλλο σημείο της πλατείας αλλά κάπου το 80 μεταφέρθηκε λίγο παραπέρα. Αν έχει κάποιος την καλοσύνη να βάλει κανένα σχετικό λίκνο γιατί εγώ δεν μπορώ.
  Είναι ιστορικό περίπτερο και αξίζει να αναφερθεί. Η περιοχή πριν γίνει σε όλους γνωστή σαν «όχι» λεγόταν Μπαιρακτάρης λόγω του τζαμιού που κτίστηκε από τους Οθωμανούς για να τιμήσουν το σημαιοφόρο τους που ανέβηκε πρώτος στο τείχος της Λευκωσίας κατά την πολιορκία του 1570 και σκοτώθηκε. Λέμε λοιπόν να συναντηθούμε στο όχι ή τα Σάββατα πάμε στην λαϊκή αγορά του οχι.

 153. Φωτοτυπάκιας said

  Κρατήσου, κ. Γς!
  Το ΒΗΜΑ γράφει ότι πάμε για όριο ημερήσιας ανάληψης τα 20 €.
  http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=717954

 154. Λ said

  Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πρι ο ΗΠΑ και ο Σαμαράς είχανε τότε μεγάλα διαπραγματευτικά ατού κι δεν τα χρησιμοποίησαν. Για τις ΑΤΜ και τις τράπεζες νομίζω ότι θα την πληρώσουν τη νύφη οι συνταξιούχοι και όσοι δεν έχουν πλαστικές. Κατά τα άλλα «με τους πολλούς ο θάνατος εν γλυτζής», ή όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

 155. Γς said

  153:

  Μην με κλαις.
  Ούτε καπνίζω, ούτε πίνω [εδώ κι ένα χρόνο. Εξαίρεση κανα δυο φορές με τα χταπόδια του Τζί]

 156. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  http://www.tradingeconomics.com/charts/argentina-currency.png?s=usdars&d1=20000101&d2=20151231

 157. Avonidas said

  […]»πιστεύω ότι η παραμονή στην ευρωζώνη (και κατά μείζονα λόγο στην ΕΕ) είναι προς το συμφέρον της χώρας»

  Διαφωνώ κάθετα, και θα εξηγήσω τι εννοώ.

  Αν η Ελλάδα ήταν ισότιμο μέλος μιας νομισματικής ένωσης, κι αν τα μνημόνια που απαιτούνται ως προϋπόθεση παροχής ρευστότητας όντως στόχευαν στην οικονομική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση μιας έκτακτης κατάστασης, η Ελλάδα θα ήταν μια πολύ τυχερή χώρα, και θα συμφωνούσα με τα παραπάνω.

  Δυστυχώς όμως, η Ελλάδα είναι πια ένα de facto προτεκτοράτο, όπου οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν έχουν πραγματική εξουσία να διαμορφώσουν την οποιαδήποτε πολιτική, και τα μνημόνια, που υποτίθεται πως συμβάλλουν στην ανάκαμψη, μας οδηγούν όλο και πιο βαθιά στην ύφεση και τελικά τη χρεοκοπία. Το έχουν παραδεχτεί άλλωστε οι ίδιοι οι εμπνευστές τους, σε σπάνιες κρίσεις ειλικρίνειας, αλλά συνεχίζουν να επιμένουν στα ίδια μέτρα, γιατί… ε, αυτή τη συνταγή δώσαμε, δε θα την αλλάζουμε τώρα!

  (Θυμάμαι τώρα τον γιατρό σε κάποιο σκίτσο του Αρκά, που περηφανευόταν ότι όλοι οι ασθενείς του πεθαίνουν από αυτό ακριβώς που τους έχει διαγνώσει, όχι παίζουμε!)

  Άρα λοιπόν, η παραμονή μας στην ΕΕ και την ευρωζώνη δεν μπορεί πάρα να σημάνει την καταστροφή μας, εκτός αν αλλάξουν οι πολιτικές της ΕΕ, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Μα, θα πει κανείς, θα είμαστε άραγε καλύτερα με δραχμή, και εκτός ΕΕ, ή έστω με δραχμή εντός; Καλύτερα από τώρα, δεν θα είμαστε· θα είμαστε όμως σίγουρα καλύτερα από το πώς θα καταλήξουμε συνεχίζοντας τη συνταγή των μνημονίων, τουτέστιν νεκροί — και τότε ένα ευρώ κάτω από τη γλώσσα θα μας φτάνει, θαρρώ.

  Εκεί που διαφωνώ με αντι-ευρωπαϊστές όπως το ΚΚΕ είναι στο άρθρο πίστης τους ότι η ΕΕ κι ο καπιταλισμός δεν μπορούν εκ φύσεως να αλλάξουν. Πρώτον, δεν προσπάθησαν ποτέ να αλλάξουν το παραμικρό, κι άρα έχουμε μια αυτο-εκπληρούμενη προφητεία. Δεύτερον, σαφώς και δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα από μία μόνο χώρα, και δη την Ελλαδίτσα, αλλά ρε παιδιά, δε βλέπω γιατί να μην προσπαθήσουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης να κάνουν την ΕΕ αυτό που στο κάτω κάτω υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι: μια ένωση ισότιμων κρατών, όχι μια δικτατορία μονεταριστών.

  Πρέπει δηλαδή να πιστέψουμε ότι σε όλη την Ευρώπη δεν έχει βρει το ΚΚΕ ένα ομόλογο κόμμα, να σπάσει αυτό τον απομονωτισμό; Και δεν είναι αυτή καραμπινάτη αντίφαση για το κόμμα που επιμένει ότι η φύση της διαμάχης είναι ταξική και όχι εθνική;

 158. Αφώτιστος Φιλέλλην said

 159. Παύλος said

  Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν
  πως σε πιστεύουν, σ’ αγαπούν
  και πώς σε θένε

  Έχε το νου σου στο παιδί,
  κλείσε την πόρτα με κλειδί
  ψέματα λένε

  Κάποτε θα ‘ρθουν γνωστικοί,
  λογάδες και γραμματικοί
  για να σε πείσουν

  Έχε το νου σου στο παιδί
  κλείσε την πόρτα με κλειδί,
  θα σε πουλήσουν

  Και όταν θα ‘ρθουν οι καιροί
  που θα ‘χει σβήσει το κερί
  στην καταιγίδα

  Υπερασπίσου το παιδί
  γιατί αν γλιτώσει το παιδί
  υπάρχει ελπίδα

  Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μίκης Θεοδωράκης.

 160. Γς said

  Παιδιά
  Παρακολουθώ τη συζήτηση της ΠτΒ Κωνσταντοπούλου με την Σία Κοσιόνη στο ΣΚΑϊ.

  Οποιος την έχασε είναι τυχερός.

 161. Avonidas said

  #160. Εξαιτίας της Ζωίτσας, ή της Σια Cochon?

 162. sarant said

  157 Η έξοδος τώρα δεν είναι καθόλου απλή.

 163. Avonidas said

  #162. Καμιά εγχείρηση στον εγκέφαλο δεν είναι ποτέ απλή.

 164. Avonidas said

  #162, επίσης:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Sunk_costs

  αλλιώς γνωστό και ως Concorde fallacy: το να συνεχίζεις τη χασούρα επειδή έχεις ήδη χάσει πολλά ΔΕΝ ειναι λογικό, ούτε καν με την αυστηρά ωφελιμιστική έννοια του όρου.

 165. gryphon said

  160
  Eιχε την χρησιμοτητα της.Ηταν ασκηση Ζεν.Οποιος μπορει να μεινει ηρεμος και αταραχος ακουγοντας την Κων’πουλου για τοση ωρα περναει σε ανωτερο επιπεδο.Μπορει να γινει Βουδας.

 166. Γς said

  161:

  Γιατί Cochon;

  Δεν την ξέρω αλλά δεν μου φέρνει για γουρούνι.

  Ούτε κι εσένα ξέρω. Αλλά βλέπω ότι έχεις περίεργη αίσθηση χιούμορ.

  😦

 167. Avonidas said

  #166. Ίσως έχεις δίκιο. Δεν είναι και πολύ πετυχημένο λογοπαίγνιο. Δεν είναι η όψη, αλλά το όνομα που μου το υπέβαλλε, και το γεγονός ότι δεν μπορώ να παρακολουθήσω ΣΚΑΙ χωρίς να τσαντιστώ.

 168. 160, 161, 166, 167

  κάποιοι το γλεντήσανε, όμως

  https://twitter.com/hashtag/skai_xeftiles?src=hash&vertical=default&f=tweets

 169. Γς said

  167:
  Συγγνώμη μωρέ
  😉

 170. Λ said

  Τώρα που είπατε για γουρούνια να ρωτήσω,ο τρόπος που συμπεριφέρονται πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης στην πρόεδρο της βουλής έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι εν λόγω βουλευτές είναι σωβινιστικά γουρούνια (shauvinist pigs) ή πάντα έτσι συμπερφέροναν σε όλους τους προηγούμενους προέδρους;

 171. Avonidas said

  169. Εγώ συγγνώμη! Γράφω πολλές φορές πράγματα χωρίς να τα καλοσκεφτώ. Είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να ξεσπάμε στον πρώτο άνθρωπο που βρίσκουμε πρόχειρο, όπως π.χ. στον ταμία του γκισέ.

 172. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Ενδογενής Παραγωγική Ανασυγκρότηση
  Η ελληνική κρίση δεν θα ξεπεραστεί, εάν η χώρα δεν ξαναβρεί τη παραγωγική της δύναμη

  Απο «το Τμήμα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο»

  Ναι υπαρχει και αυτο το πολυ περιθωριακο μπλογκ των αθεραπευτα ρομαντικων αριστερων φιλων παραγωγων, που δεν διοριζουν τον φιλο τους , τον κολλητο τους,… οι οποιοι συζητουν για αλλα πραγματα !!!

  Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει τον προβληματισμό και τις προτάσεις για τη χάραξη μιας νέας εθνικής παραγωγικής στρατηγικής

  Μικρο δειγμα γραφης

  «Περί «Αριστεράς και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης» ή αλλιώς «Βάζοντας λάδι και ρίγανη στη φέτα». Του Ανδρέα Κυράνη και Αλέξανδρου Οικονομίδη*

  Θέλοντας και μη, αργά ή γρήγορα, η κεντρική πολιτική σκηνή θα προσγειωθεί από το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους στην σκληρή πραγματικότητα που το γεννά και το αναπαραγάγει εις το διηνεκές.

  Τότε θα μπουν στο τραπέζι, οι αληθινές κόκκινες διαχωριστικές γραμμές που διχάζουν τον κορμό της ελληνικής κοινωνίας, αποτρέποντας την όποια δυνατότητα της να συγκροτήσει ένα εναλλακτικό όραμα, προκειμένου να σταθεί στ αλήθεια στα δικά της πόδια. Τότε, ή θα τις συναισθανθούμε προκειμένου να τις υπερβούμε, ή θα χωθούμε ακόμη βαθύτερα σε μια δύνη που οδηγεί στον ιστορικό μας αφανισμό, με «νεωτερικό» άλλοθι την προσαρμογή μας στην υποτίθεται «ουδέτερη» πολιτικά και εθνικά, παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική επανάσταση.

  Η Δύση σήμερα αναγάγει το οικολογικό πρόβλημα του πλανήτη, σε κερδοσκοπική ατμομηχανή ενός εναλλακτικού «αναπτυξιακού» μοντέλου. Η μόνη παραγωγική πρόταση της Ευρώπης, η Ευρώπη 2020, εκεί και μόνο εκεί εδράζεται όταν κατά βάθος συνιστά ένα «ειρηνικό» υπερόπλο, στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα της συγκυρίας.

  Το παραγωγικό μας πρόβλημα όμως είναι ζήτημα βαθειά πολιτικό, ζήτημα γέννησης γνώσης που προϋποθέτει λαϊκή συμμετοχή, και όχι διαχείρισης υφιστάμενης πληροφορίας. Υπερβαίνει δηλαδή τον εργαλειακό ορθολογισμό μιας στείρας δυτικής νεωτερικότητας που δυστυχώς συνιστά και τον απώτερο γεννήτορα μιας στερεότυπης αριστερής προσέγγισης.

  Όταν τα πραγματικά προβλήματα «επιλύονται» πολεμώντας φαντάσματα, τότε, τα περί «αριστεράς» καρυκεύματα, πράγματι, δεν συνιστούν πάρα «το λάδι και την ρίγανη» στη φέτα.

  Ποιες είναι όμως αλήθεια οι κόκκινες γραμμές που διχάζουν το λαϊκό σώμα αυτού του τόπου;
  Ποιο πρόβλημα αντανακλάται στο φαινόμενο της τεράστιας ανεργίας που καλείται να επιλύσει η παραγωγική μας συγκρότηση, με όρους όχι ιδεοληψιών αλλά πραγματικής ωφέλειας της ελληνικής κοινωνίας;
  Πως αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα με όρους αυτοεκτίμησης και αξιοπρέπειας;
  Είναι άραγε ζήτημα «απασχόλησης» και τι πραγματικά σημαίνει αυτό το τελευταίο;

  […..]

  http://endogenis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_19.html#comment-form

 173. Avonidas said

  #170. Χωρίς να τους δικαιολογώ με οποιονδήποτε τρόπο, κι η Κωνσταντοπούλου έχει κάνει πολλές φορές κατάχρηση της θέσης της, που την προσπερνάμε γιατί αισθανόμαστε ότι οι βουλευτές της ΝΔ «το αξίζουν».

  Στη συζήτηση για το δημοψήφισμα, ο Τσίπρας τελικά όντως «την μάζεψε», όπως του έλεγε ο Σαμαράς. Αυτό δεν κάνει την απαξίωση που έδειξε ο Σαμαράς λιγότερο απωθητική.

 174. cronopiusa said

 175. cronopiusa said

  Πως θα ψηφίσετε στο Δημοψήφισμα όλη η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ

 176. Γς said

  171:
  Επιμένω να σου ζητάω συγγνώμη.

  Ημουν φτιαγμένος απ την συζήτηση.
  Θυμήθηκα την μακαρίτισσα πρώην μου.
  Πολύ γκρινιάρα, θεός σχωρέστην.

  Και δεν ήταν μόνο που δεν σταμάταγε.
  Μόλις πήγαινα ν ανοίξω το στόμα μου με κάρφωνε:

  -Με καταπιέζεις! Μην με διακόψεις!

 177. smerdaleos said

  @163: Καμιά εγχείρηση στον εγκέφαλο δεν είναι ποτέ απλή.
  —-

  Γι΄αυτό και πολλές περιπτώσεις κρίνονται ανεγχείρητες. Το κριτήριο ανεγχειρητικότητας είναι η ελάττωση της «επιβιωσιμότητας» του ασθενή, όρος που εκτός από το προσδόκιμο του βίου καθορίζεται και από την ποιότητα ζωής (λ.χ. κοινωνική, νοητική, κινητική αυτονομία).

  Η τελική απόφαση είναι του ασθενή, αφού πρώτα οι θεράποντες γιατροί και οι χειρουργοί εξηγήσουν λεπτομέρως στον ασθενή τι θα χάσει και τι θα κερδίσει από την επέμβαση.

  Εδώ φοβάμαι ότι θα πάμε στην κάλπη χωρίς να μας έχουν εξηγηθεί οι συνέπειες του «ναι» και του «όχι».

 178. Avonidas said

  #177. Ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι παρασυρθήκαμε στη διαβόητη μεταφορά της χώρας ως «ασθενούς επί της χειρουργικής κλίνης»

  Άτιμε Παπαδόπουλε, δημιούργησες σχολή! 😉

  Σοβαρά όμως, έχεις δίκιο, ήταν εντελώς αψυχολόγητη και σκιτζίδικη αυτή η κίνηση για δημοψήφισμα στο πάρα πέντε, για να μην πω στο και πέντε, χωρίς κανενός είδους ενημέρωση και προετοιμασία. Κανονικά θα έπρεπε να συζητιέται το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για μήνες, εφόσον το είχαν στη φαρέτρα τους.

  Τώρα όμως που έγινε, θεωρώ πως πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Αυτός ο αργός θάνατος δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί αλλιώς, και το χειρότερο, αν αργοσβήσουμε όπως σχεδιάζουν οι δανειστές, η υπόλοιπη ευρωζώνη δεν θα πάρει χαμπάρι, κι αυτή η στρεβλή πολιτική θα διαιωνιστεί. Τουλάχιστον τώρα κάνουμε φασαρία, ταράζουμε τα νερά — μερικοί τουλάχιστον έχουν αρχίσει να βλέπουν τι παιχνίδι παίζεται. Αν είναι να μας πεθάνουν, ας γίνει τουλάχιστον ο θάνατός μας ανάχωμα στις πολιτικές τους.

 179. Avonidas said

  153. Το ΒΗΜΑ γράφει ότι πάμε για όριο ημερήσιας ανάληψης τα 20 €.

  Στην οποία περίπτωση, πιο πολλά θα βγάλεις αν πάρεις ένα κασελάκι λούστρου, και γυαλίζεις τα πατούμενα των μπροστινών στην ουρά 😛

 180. smerdaleos said

  @178: Σοβαρά όμως, έχεις δίκιο, ήταν εντελώς αψυχολόγητη και σκιτζίδικη αυτή η κίνηση για δημοψήφισμα στο πάρα πέντε,
  —-

  Όχι βρε εσύ, δεν είπα ότι ήταν αψυχολόγητο το δημοψήφισμα. Καλό και έντιμο είναι που οι Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους. Αυτό που λέω είναι ότι θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης να πληροφορήσουν αναλυτικά τον λαό για τις συνέπειες του «όχι» και του «ναι», τόσο τις βραχυπρόθεσμες (το επόμενο έτος) όσο και τις μακροπρόθεσμες.

 181. Πάνος με πεζά said

  Έκανε και η Σία το μεζεδάκι της, με τη Ζωή : «Είναι ευθές το ερώτημα :…»

 182. Avonidas said

  #180. Φοβάμαι ότι μετά την Τρίτη, το πολύ, δεν θα ακούει κανείς τίποτα από την απόγνωση και τον πανικό του.

  Η μπάλα έχει χαθεί, και πάμε για ενστικτώδη ψήφο.

 183. gryphon said

  Aκουσα λιγο την Κων/πουλου που ενταξει την Σια την εσβησε .Δεν ηταν και δυσκολο τετοια δημοσιογραφια που ασκει και τα συμφεροντα που υπηρετει. Δεν ειπε ομως και τιποτα σημαντικο εκτος τα γνωστα οτι η ΕΕ και οι ευρωπαικοι θεσμοι γενικα μπλα λειτουργουν με βαση τις αρχες της δημοκρατια ισοτητας μπλα μπλα.
  Ειπε ενα μονο πραγμα ουσιαστικο που διεφυγε της αντιληψης της Σιας οταν αυτη την ρωτουσε για καποια λεπτα εαν οχι μετα τι ;
  Τελικα καποια στιγμη ειπε κατι οτι μετα το ενδεχομενο οχι τοτε θα κατσουμε να συζητησουμε τι θα γινει.
  Και αυτη και ο Τσιπρας που μιλαει στο αλλο καναλι και εχω δει λιγο δεν μοιαζουν να εχουν παρει ειδηση τιποτα απο οσα εγιναν σημερα γιατι εξακολουθουν να μιλανε για εταιρους που θα υποχωρησουν θα σεβαστουν τις δημοκρατικες διαδικασιες ισως οτι θα υιοθετησουν τις αποψεις του συριζα.
  Εγω ειδα αλλα πραγματα ,Πιθανον να εχω λανθασμενη αντιληψη αλλα θα το πω γιατι ετσι κι αλλιως ειμαι ανωνυμος και δεν κινδυνετω να γινω ρομπα εαν διαψευσθω.

  Η εντυπωση μου λοιπον ειναι οτι και η δηλωση Ολαντ αλλα κυριως η κοινη συνεντευξη Μερκελ Γκαμπριελ ηταν η καλυμενη αλλα αντιληπτη παρολ’αυτα επισημη αναγγελια για χρεωκοπια της Ελλαδος και πεταγμα της με τον ενα η τον αλλο τροπο εξω και απο το ευρω και απο την ΕΕ.
  Η ολη δομη της συνεντευξης των επιχειρηματων κλπ και της Μερκελ και του Γκαμπριελ ηταν απλως για να απευθυνθουν στην δικη τους αλλα και την υπολοιπη ευρωπαικη (εκτος ελληνικης) κοινης γνωμης και να την προετοιμασουν .
  Ουσιαστικα ειπαν εμεις προσπαθησαμε αλλα δεν γινεται τιποτα.
  Εμενα προσωπικα δεν με χαλαει καθολου αυτο το ενδεχομενο μακαρι να γινει.
  Αλλα βλεπω οτι πολλοι και εδω οπαδοι του συριζα αλλα και οι προαναφερομενοι Τσιπρας και Κων/πουλου αλλα περιμενουν.
  Δεν το θελουν πραγματικα αυτο πιστευουν ακομη οτι οι αλλοι θα ερθουν στις θεσεις του θα υποχωρησουν η δεν ξερω κι εγω τι αλλο.
  Επαναλαμβανω κατα την γνωμη μου σημερα οι Μερκελ Γκαμπριελ και Ολαντ ανακοινωσαν την χρεωκοπια της ελλαδος και την εξοδο απο ευρω και ΕΕ και για εθιμοτυπικους λογους εξεφρασαν και την συμπαθεια τους.

 184. Μαρία said

  167
  Νόμισα οτι υπαινίχτηκες τη σχέση με το μητσοτακέικο, γι’ αυτό και είναι ατυχέστατη η αναφορά σε ταμία του γκισέ 🙂

  179
  http://www.kathimerini.gr/821484/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/diayeydei-o-varoyfakhs-gia-orio-analhyewn-sta-20-eyrw

 185. ΚΑΒ said

  159. Γιουγκερ:Βαθιά σας αγαπώ!

 186. Μαρία said

 187. Avonidas said

  #184. ααα, αφου το διαψεύδει ο Βαρουφάκης, ντάαξ! 😐

 188. smerdaleos said

  @185: 159. Γιουγκερ:Βαθιά σας αγαπώ!
  ——
  [31:50]

  -Μη μ΄εγκαταλείπεις Ανάργυρε αυτή τη στιγμή. Σ΄αγαπώ ανάργυρε, σ΄αγαπώ!
  -Μωρ τι λες, μ΄αγαπάς! Είχα μια σκασίλα! Δεν τ΄αφήνεις αυτά και να βάλεις ένα χεράκι …

 189. Γς said

  187:

  20 ευρωπουλάκια.

  Τώρα έπρεπε να είχα εκείνο το μηχάνημα του παραχαράκτη πατρός μου.

 190. Avonidas said

  #188. Από την ίδια ταινία:

  -Τώρα, αν χτυπήσει η πόρτα, θα είναι η αστυνομία. Άνοιξε [το φρεάτιο του υπονόμου] και πέσε κι εσύ μέσα! 😉

 191. Γς said

  188:

  -Τα κακά νέα είναι ότι έποιασα την Φανή με την Μαρία [οι γυναίκες τους] στο κρεβάτι

  -Και τα καλά;

  -Σ’ αγαπώ.

 192. Avonidas said

  #188. Η «Κάλπικη Λίρα» είναι ίσως η πιο αγαπημένη μου παλιά ελληνική ταινία. Τόσο για τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών, όσο και για την καταληκτική φράση της…

 193. sarant said

  170-173 Κατά τη γνώμη μου, η συμπεριφορά των βουλευτών της ΝΔ κατά της Ζωής Κ. ασφαλώς έχει εντονότατα στοιχεία σεξισμού. Από την άλλη πλευρά, συμφωνώ ότι η συμπεριφορά της ιδιας από τον προεδρικό θώκο είναι συχνά μεροληπτική ισαμε αντιθεσμική.

  188 Απέξω τα ξέρεις και τα βρίσκεις;

 194. leonicos said

  Της ασχετοσύνης το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν!

  Πριν από κάμποσα άρθρα είχαμε κάτι πει για τους Τόφαλους, και ότι η λέξη είχε βγει από κάποιον μπρατσαρά Τόφαλο που έκανε ανδραγαθίες του πεζοδρομίου.

  Είχα υποστηρίξει ότι οι Τόφαλοι ήσαν εθνότητα που διακρίνονταν για το ‘εύσωμόν’ τους, και ότι υπήρχαν στα σοβιετικά κατάστιχα, αλλά δεν μπόρεσα να το γκουγκλίσω. Δεν έβγαινε.

  Τελείως τυχαία έπεσα πάνω στους Taifals or Tayfals (Latin: Taifali, Taifalae or Theifali) were a people group of Germanic or Sarmatian origin, που ήσαν τελικώς κάπου μεταξύ Ρουμανίας – Ουγγαρίας. Δεν είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για το ίδιο εθνωνύμιο, αλλά ας το έχουμε και αυτό υπ’ όψη.

  Σήμερα ξεπέρασα κάθε προηγούμενο αναχρονισμό!

 195. Avonidas said

  Κι εκεί που καθόμουν ωραία και καλά, ακούω ένα γδούπο από το μπαλκόνι μου, γυρνάω και τι να δω;

  μια ακρίδα, νααα με το συμπάθιο!

  …αρχίσαν, φαίνεται, οι Πληγές του Σόιμπλε. :-/

 196. Γς said

  193:

  >η συμπεριφορά των βουλευτών της ΝΔ κατά της Ζωής Κ. ασφαλώς έχει εντονότατα στοιχεία σεξισμού.

  σεξισμού είπατε;

  [μαμά!]

 197. smerdaleos said

  @188

  Οποιαδήποτε στιγμή κι αν πάμε στο πατρικό μου σπίτι … θα βρεις το DVD να παίζει ή κάποια ταινία του Λογοθετίδη, ή Της Κακομοίρας ή τον Ηλία του 16ου ή κάποια ταινία της Γεωργίας Βασιλειάδου 🙂

  Τι να πω … κληρονομικό χάρισμα! 🙂

 198. ΚΑΒ said

  195. Ακρίδες;Σιγά το πράμα. Ο Σόιμπλε δήλωσε:Το όπλο είναι παρά πόδα!

 199. sarant said

  194 Πράγματι, ρεκόρ έκανες!

 200. Βάταλος said

  Αγαπητοί κύριοι, επιτρέψατε και εις τον γέροντα Βάταλον να εκφράση ωρισμένας απόψεις επί της παρούσης αναρτήσεως…

  1) Είδον και εγώ την αποψινήν συνέντευξιν της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου εις τον «Σκάϊ» και διαφωνώ με τους Ρωμιούς σχολιογράφους που την κατέκριναν. Υπήρξε αρίστη και εξηυτέλισε την κεντρικήν παρουσιάστριαν του Αλαφουζείου Διαύλου, Σίαν Κοσιώνην, ότε την ηρώτησε διά τον (σ.σ.:. γκόμενόν της) Κώσταν Μπακογιάννην! Η Σία εκοκκίνησε και είπεν εις την Ζωήν ότι αυτό που κάμνει είναι ανήθικον!.. ΙΔΟΥ, πώς αντιλαμβάνονται τας συνεντεύξεις οι δημοσιογρόαφοι του Ρωμέικου: Να κάθονται οι συνεντευξιαζόμενοι και να τρώγουν τα χαστούκια, στρέφοντες και το άλλο μάγουλον εις αυτούς που τους χαστουκίζει, όπως εδίδαξεν ο Ραββίνος Ιησούς…

  Ο 80ούτης γέρο-Βάταλος θα τολμήση να επισημάνη το πιο ενδιαφέρον απ’ όσα ηκούσθησαν απόψε εις την συνέντευξιν της Ζωής Κ. εις την Σίαν Κ., και που – βάζω στοίχημα – ουδείς Ρωμιός αναγνώστης το αντελήφθη. Ώρα 10.25 το βράδυ της Δευτέρας, η συνέντευξις φθάνει εις το τέλος της και η Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγει: «Κυρία Κοσιώνη, εγώ είμαι σίγουρη ότι κατά βάθος θέλετε τα παιδιά σας να ζήσουν σε μια ελεύθερη χώρα και σε μια ελεύθερη Ευρώπη, όχι σε μία υπόδουλη. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, ξέρετε, ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ»!..

  Η αστοιχείωτη Σία δεν αντελήφθη την μεγαλειώδη γκάφαν της Ζωής και έκλεισε την συνέντευξιν. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ τον κ. Σμερδαλέον, τον κ. Σαραντάκον και τους λοιπούς γνώστας αναγνώστας του παρόντος Ιστολογίου: Είναι δυνατόν η αριστερή Πρόεδρος της Βουλής να ξεστομίζη τοιαύτην παλαβομάραν εις τηλεοπτικήν συνέντευξιν και να μη ακούγεται «κίχ» από την Ρωμέικην Διανόησιν; Μόνον ο Πλεύρης, ο Άδωνις και οι χρυσαύγουλοι θα υπεστήριζον δημοσίως εν έτει σωτηρίω 2015 ότι οι Οθωμανοί είχον τους Έλληνες 400 χρόνια υποδούλους!.. Ποίος Ρωμιός (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) αυτοχαρακτηριζόταν ως Έλλην μεταξύ του 500 και του 1800; Κύριε Σμερδαλέε, θα αφήσετε να περάση έτσι ο απίστευτος αποψινός ισχυρισμός της Προέδρου της Βουλής;

  2) Κύριε Σμερδαλέε, προφανώς ΔΕΝ ανεγνώσατε τα χθεσινά ερωτήματά που σας έθεσα https://sarantakos.wordpress.com/2015/06/28/nai-oxi/#comment-296632 , διό και δεν μού απαντήσατε. Διατί, άραγε, δεν ετολμήσατε να διορθώσητε τον Donald Nicol που μετέφρασε το «Ρωμαίοι» ως «Greeks»;
  Προσθέτω μερικά ακόμη ερωτήματα, με αφορμήν το παρόν σχόλιον σας 129: Διατί αποκρύπτετε από τους Ρωμιούς αναγνώστας ότι ο 97χρονος Χέλμουτ Σμίτ ήτο (και εξακολουθεί να είναι) Μέγας Φιλέλλην, διότι τυγχάνει Εβραίος (αν και Λουθηρανός εις το θρήσκευμα); https://en.wikipedia.org/wiki/Helmut_Schmidt Διατί δεν λέτε ότι η αγαπημένη σας Ελενίτσα Αρβελέρ μισεί τόσον θανασίμως τον Ελληνικόν Πολιτισμόν που δεν έμαθε ούτε μίαν λέξιν ελληνικήν την μοναχοκόρην της Μαρί – Ελέν, που απέκτησε το 1958 από τον μακαριστόν σύζυγόν της Ιάκωβον Αρβελέρ, αξιωματικόν του Γαλλικού Στρατού;

  3) Περαίνων, θέλω να σας είπω κ. Σμερδαλέε ότι αι κακαί παρέαι με τον φανατικόν οπαδόν του παπα-Μεταλληνού, νεαρόν Ριβαλντίνιον (ετόλμησε προ ημερών ο θρασύς νεανίας να κρίνη τον Μέγαν Ιουλιανόν παραπέμπων εις τους στηλιτευτικούς λόγους του ημιπαράφρονος Γρηγορίου του Θεολόγου!) σάς έχουν θολώσει την κρίσιν: Το ερώτημα που έθεσα εν τω σχολίω 62 είναι διατί οι Ξένοι Δανεισταί περιφρονούν βαθύτατα τους Ήρωας της Ρωμιοσύνης και θαυμάζουν απεριόριστα τους Ήρωας της Αρχαίας Ελλάδος. Πού είναι αι Ορθόδοξοι Εκκλησίαι να υποστηρίξουν το καταποντιζόμενον Ρωμέικον; Αντιθέτως, οι Βρετανοί κλασικοί φιλόλογοι έγραψαν ολόκληρον επιστολήν εις την εφημερίδα «Telegraph» διά τας αιωνίους οφειλάς του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού εις την Αρχαίαν Ελλάδα

  http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11706105/We-owe-Greece-a-cultural-debt-classicists-say.html

  Αν κάποιοι Ρωμιοί κλασικοί φιλόλογοι έστελναν παρόμοιον επιστολήν, πάμπολλοι αναγνώσται του παρόντος Ιστολογίου (με πρώτον και καλύτερον τον ίδιον τον κ. Σαραντάκον) θα τους ελοιδόρουν και θα τους κατέτασσαν εις την κατηγορίαν του «ελληνοβαρεμένου» Αντώνίου Κουνάδη. Αλλά πώς να λοιδορήσης έναν Paul Cartledge και μίαν βαρώνην Μάρθαν Lane Fox,
  https://en.wikipedia.org/wiki/Martha_Lane_Fox,_Baroness_Lane-Fox_of_Soho

  το νεώτερον μέλος της Βουλής των Λόρδων και θυγατέρα του μεγίστου κλασικιστού Robin Lane Fox;

  Μετά πλείστης τιμής
  Β.

 201. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  195 – Και δεν χαίρεσαι που τώρα με την κρίση έρχεται η τροφή πετώντας σε σένα; Οι ακρίδες είναι πιο νόστιμες κι από τις γαρίδες, ειδικά άμα πεινάς. Πίστεψέ με, σου μιλάω εκ πείρας.

 202. leonicos said

  Στον αναχρονισμό ξεπερνάω και τον Γς (ο οποίος περιορίζεται σε πιπεράτες μνήμες)

  που είναι χειρότερος από μένα σε όλα τα άλλα

 203. Avonidas said

  #201. Αυτή, όπως την κόβω, πιο πιθανό να φάει εμένα παρά εγώ αυτήν 🙂

 204. Λ said

  Ο Τόφαλλος είναι ο Κύπριος βρακάς, ο ήρωας του σκιτσογράφου Γιώργου Μαυρογένη στην εφημερίδα Σατυρική που εκυκλοφορούσε κάθε Σάββατο μετά το 74.

 205. Ριβαλντίνιο said

  Οι ακριδούλες μια χαρά είναι. Οι ιπτάμενες κατσαρίδες είναι πρόβλημα.

  (Έχει διαβάσει κάποιος μια ιστορία στο ΒΑΒΕΛ με Κομμουνιστικές Κατσαρίδες vs Καπιταλιστικές Κατσαρίδες ? Πολύ πλάκα. ).

 206. Γς said

  Ο δικός μου στο MEGA τώρα:

  «Το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει γιατί δεν είναι δημοκρατικό»

  [Κι ο Μπαλάφας τον χαρακτηρίζει εκπρόσωπο των δανειστών!]

 207. Λ said

  Κανονικά έπρεπε να πω Τττόφαλλος.
  Πάντως υπάρχει κάποιος συνειρμός. Αν η έξοδος από το ευρώ είναι τόσο κακή όσο αυτά που πάθαμε το 74 τότε Σάστα τζαι εγείρασιν.

 208. Λ said

  Το σάστα με σίγμα μικρό

 209. Ριβαλντίνιο said

  @ 146 spiral architect

  Το σχόλιο του «fuckcare» κάτω από το βιντεάκι με εκφράζει πλήρως για τον τύπο.

  «Χεστηκαν οι «εθνικιστες» του κωλου κι εκει που ελεγε ο κατμαν οτι δε πρεπει να βγουμε απ το ευρω γιατι το πληρωσαμε και δε τους τα χαριζουμε κλπ κλπ τωρα τρεχει και γλειφει σα σκυλακι τους Τσιπροκαμμενους μπας και γλυτωσει τη φυλακη….σπερμα ψωλη χρυση gayγη»

  Το μόνο που κρατάω

  «Τριφυλλάρα Οε Οε Οε…»

  στο 0.15.

  Όλη η Λακωνία είναι πράσινη.

 210. Δεν ξέρω τι ήταν ο σκιτσογραφικός ΤΤόφαλλος της διχοτομημένης Κύπρου, αλλά στην Αθήνα η λέξη υπήρχε σαφώς από τον καιρό της ΕΟΚΑ — διότι την ξέρω από τα νηπιακά μου χρόνια, με τη σημασία του πολύ χοντρού (όχι του χεροδύναμου: Τζιμ Λόντος λέγανε γι’αυτόν τότε). Κι εγώ έχω ακούσει, χωρίς να το τεκμηριώνω, ότι από όνομα ανθρώπου βγήκε.

 211. Ριβαλντίνιο said

  @ 200/3. Βάταλος

  «με τον φανατικόν οπαδόν του παπα-Μεταλληνού, νεαρόν Ριβαλντίνιον»

  Θες άμεσο εξορκισμό 😆

  «διά τας αιωνίους οφειλάς του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού εις την Αρχαίαν Ελλάδα»

  Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν της πλάκας. Οι μεσαιωνικοί τα έσπαγαν !

 212. Γς said

  201:
  >Οι ακρίδες είναι πιο νόστιμες κι από τις γαρίδες, ειδικά άμα πεινάς. Πίστεψέ με, σου μιλάω εκ πείρας.

  Κι εγώ διάβασα «μασάω εκ πείρας»

  Πεινάω βλέπεις.
  Δεν έφαγα τίποτα σήμερα.

  Ηταν εκείνο το δόντι που μου το ψευτοσφράγισε ο οδοντογιατρός μου και σιγά σιγά έφτασε στο νεύρο. Και δεν μπορώ να πάρω αντιφλεγμονώδη και τέτοια, καθότι παίρνω ισχυρά αντιπηκτικά για την μαρμαρυγή μου.

  Και πήγα σε έναν άλλο γιατρό και τον ρώτησα αν μπρεί να μου το απονευρώσει.
  Ντάξει μου είπε, αλλά αύριο. Και έπρεπε να του αφήσω κάποια προκαταβολή.
  -Ξέρεις οι τράπεζες και τα ΑΤΜ είναι κλειστά και δεν έχω. Αύριο.

  Ε, ρε θα φτάσουμε και στο

 213. Λ said

  Φυσικά από όνομα ανθρώπου και μάλιστα από τον Χριστόφορο. Χριστόφορος, Χριστοφής, Ττοφής, Ττόφας, Τοφινής.
  Το επίθετο Χριστόφιας σας λέει τίποτε;

 214. Ριβαλντίνιο said

  Στην Π-Λ-Μπ διαβάζω ότι ο Δημήτριος Τόφαλος (Πάτρα 1892-1966) στους Μεσοολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα (1906) νίκησε στην άρση βαρών. Στις ΗΠΑ έγινε μάνατζερ του πρωταθλητή της ελευθέρας πάλης Τζιμ Λόντου. Επειδή ήταν εύσωμος, «Τόφαλος» επικράτησε να λέγεται ο πολύ χοντρός και ψηλός.

 215. Λ said

  Επίσης, Ττοφιάς.
  Αν θέλετε γούγλίστε τον Τόφαλλον τον Κλωναρίτην στην σατιρική

 216. Μαρία said

  210
  Τον έχουμε αναφέρει πολλές φορές. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CF%8C%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82

  http://www.stadia.gr/tofalos/tofalos-gr.html

 217. Ριβαλντίνιο said

  Η wiki https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A4%CF%8C%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82 λέει ότι γεννήθηκε το 1884 που φαίνεται και πιο λογικό.

  Λεπτομέρεια, η Πανάθα έχει κατακτήσει ένα διασυλλογικό πρωτάθλημα άρσης βαρών που έγινε προς τιμήν του.

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82_(%CE%AC%CF%81%CF%83%CE%B7_%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD)#.CE.86.CE.BB.CE.BB.CE.BF.CE.B9_.CF.84.CE.AF.CF.84.CE.BB.CE.BF.CE.B9

  » Πρωτάθλημα Διασυλλογικών Αγώνων :

  1966 (προς τιμήν του Τοφάλου Δημητρίου) (Αθλητική Ηχώ 23/2/1966 σελ.6)»

 218. Ριβαλντίνιο said

  A, και μια καλή είδηση τώρα στο STAR, ο Φίλης είπε ότι όλοι οι υπουργοί έχουν φέρει τα χρήματα τους μέσα. Ζητείται άνθρωπος να τον πιστέψει… 😆

 219. smerdaleos said

  @200, Βάταλο,

  Γερήνιε Βάταλε, ευχαριστώ που μου υπέδειξες το χθεσινό σου σχόλιο που δεν το είχα διαβάσει.

  Λοιπόν:

  Βάταλος #1: Η αστοιχείωτη Σία δεν αντελήφθη την μεγαλειώδη γκάφαν της Ζωής και έκλεισε την συνέντευξιν. ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ τον κ. Σμερδαλέον, τον κ. Σαραντάκον και τους λοιπούς γνώστας αναγνώστας του παρόντος Ιστολογίου: Είναι δυνατόν η αριστερή Πρόεδρος της Βουλής να ξεστομίζη τοιαύτην παλαβομάραν εις τηλεοπτικήν συνέντευξιν και να μη ακούγεται «κίχ» από την Ρωμέικην Διανόησιν; Μόνον ο Πλεύρης, ο Άδωνις και οι χρυσαύγουλοι θα υπεστήριζον δημοσίως εν έτει σωτηρίω 2015 ότι οι Οθωμανοί είχον τους Έλληνες 400 χρόνια υποδούλους!.. Ποίος Ρωμιός (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) αυτοχαρακτηριζόταν ως Έλλην μεταξύ του 500 και του 1800; Κύριε Σμερδαλέε, θα αφήσετε να περάση έτσι ο απίστευτος αποψινός ισχυρισμός της Προέδρου της Βουλής;
  —-

  Δεν χρειάζεται να πω πολλά Βάταλε, κατά τον Κοσμά τον Αιτωλό δεν είμασταν ούτε Έλληνες ούτε υπόδουλοι. Οι Τούρκοι ήταν Θεόσταλτοι για να μας φυλάξουν την πίστη από τους Φράγγους. 🙂 🙂

  Και εγώ αδελφοί μου, που ηξιώθην και εστάθηκα εις αυτόν τον άγιον τόπον τον αποστολικόν δια την ευσπλαχνίαν του Χριστού μας, εξέτασα πρώτον δια λόγου σας και έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί, πιστεύετε και είσθε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και είσθε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας.

  Τριακόσιους χρόνους μετά την Ανάστασιν του Χριστού μας έστειλεν ο Θεός τον άγιον Κωνσταντίνον και εστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν• και το είχαν χριστιανοί το βασίλειον 1150 χρόνους. Ύστερον το εσήκωσεν ο Θεός από τούς χριστιανούς και έφερε τον Τούρκον και του το έδωσε δια ιδικόν μας καλόν, και το έχει ο Τούρκος 320 χρόνους. Και διατί έφερεν ο Θεός τον Τούρκον και δεν έφερεν άλλο γένος; Δια ιδικόν μας συμφέρον• διότι τα άλλα έθνη θα μας έβλαπτον εις την πίστιν, ο δε Τούρκος άσπρα (χρήματα) άμα του δώσης κάμνεις ο,τι θέλεις.

  Βάταλος #2: Κύριε Σμερδαλέε, προφανώς ΔΕΝ ανεγνώσατε τα χθεσινά ερωτήματά που σας έθεσα https://sarantakos.wordpress.com/2015/06/28/nai-oxi/#comment-296632 , διό και δεν μού απαντήσατε. Διατί, άραγε, δεν ετολμήσατε να διορθώσητε τον Donald Nicol που μετέφρασε το «Ρωμαίοι» ως «Greeks»;

  Έχω αφιερώσει μια ανάρτηση στο θέμα με τίτλο «Μηχανισμός Εφεύρεσης Ανύπαρκτων Ελλήνων».

  Βέβαια, σημειώνω ότι το «Greeks»,»Greci»,»Grci» είναι η κανονική ξένη δυτική μετάφραση του όρου Ρωμαίοι. Σου θυμίζω τον Ιταλό <a href="https://it.wikipedia.org/wiki/Fazio_degli_Uberti"<Fazio Degli Umberti στο «Ditta mondo» που δείχνει την ελληνομάθειά του μεταφράζοντας το ιταλικό «sono Greco» ως «ime Romeos» (είμαι Ρωμαίος).

  Επίσης, όταν οι Σλάβοι μεταφράζουν Ρωμαϊκά κείμενα στην παλαιοσλαβωνική, ο όρος Ρωμαίοι μεταφράζεται πάντοτε ως «Griki/Grici» κλπ.


  Επομένως, αγαπητέ Βάταλέ μου, δεν φταίνε μόνο και πάντοτε οι Κουτόφραγγοι, αλλά ενίοτε φταίνε και οι δικοί μας που καπηλεύονται το Φράγγικο «Γραικοί» μεταφράζοντάς το σήμερα ως «Ἔλληνες», όταν οι Φράγγοι εννοούσαν «Ρωμαίους».

  Σου θυμίζω τον σαρκασμό του Νικήτα Χωνιάτη. Όταν άκουγε κόσμο να ρωτά «γιατί μας τιμώρησε ο Θεός» με την Άλωση του 1204, ο Χωνιάτης απαντά αυτοσαρκαζόμενος, ίσως επειδή εμείς [οι Ορθόδοξοι Ρωμαίοι, στα μάτια των Φράγγων] είμαστε «Αιρετικοί Γραικοί».

  Γράφει ο Χωνιάτης:

  Τοιαῦθ‘, ὡς ἐκ πολλῶν βραχέα δοῦναι τῇ ἱστορίᾳ, οἱ ἐξ ἑσπέρας στρατοὶ κατὰ τῆς Χριστοῦ κληρονομίας παρηνομήκασιν, ἐπ‘ οὐδενὶ τῶν ὅλων τὸ φιλάνθρωπον ἐνδειξάμενοι, ἀλλὰ πάντας ἀποξενώσαντες χρημάτων καὶ κτημάτων, οἰκημάτων τε καὶ ἐσθημάτων, καὶ μηδενὸς τῶν πάντων μεταδόντες τοῖς ἔχουσι. ταῦτα ὁ χαλκοῦς αὐχήν, ἡ ἀλαζὼν φρήν, ἡ ὀρθὴ ὀφρύς, ἡ ἀεὶ ξυριῶσα καὶ νεανισκευομένη παρειά, ἡ φιλαίματος δεξιά, ἡ ἀκροχολῶσα ῥίν, ὁ μετέωρος ὀφθαλμός, ἡ ἄπληστος γνάθος, ἡ ἄστοργος γνώμη, ἡ τορὴ καὶ τροχαλὴ λαλιὰ καὶ μόνον οὐκ ἐπορχουμένη τοῖς χείλεσι, μᾶλλον δὲ οἱ παρ‘ ἑαυτοῖς ἐπιστήμονες καὶ σοφοί, οἱ εὔορκοι καὶ φιλαλήθεις καὶ μισοπόνηροι καὶ τῶν Γραϊκῶν ἡμῶν εὐσεβέστεροί τε καὶ δικαιότεροι καὶ τῶν Χριστοῦ διαταγμάτων φύλακες ἀκριβέστεροι,

  Ο Harry Magoulias στην αγγλική μετάφραση του Χωνιάτη γράφει:

  Όταν ο Λιουτπράνδος της Κρεμόνας ήρθε στην Κωνστναντινούπολη ως πρέσβης του Πάπα και του Γερμανού «ρήγα» και ζήτησε να δει τον «βασιλέα των Γραικών» … η απάντηση που πήρε από τους συμβούλους του Νικηφόρου Φωκά στα Ελληνικά (την οποία κετέγραψε λατινιστί) ήταν η εξής:

  “Papa fatuus, insulsus, ignorat Constantinum sanctum imperialia sceptra huc transvexisse, senatum omnem, cunctamque Romanam militia. Romae vero vilia mancipia, piscatores scilicet, cupedinarios, aucupes, nothos, plebeios, servos tantummodo dimisisse“.

  Δηλαδή «ο χαζός και ανόητος Πάπας αγνοεί ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος μετέφερε εδώ [στην Κων/πολη] τα σκήπτρα της αυτοκρατορικής εξουσίας, μαζί με όλη τη σύγκλητο και όλους τους Ρωμαίους Ιππείς και δεν άφησε πίσω στην παλαιά Ρώμη παρά τους ασήμαντους ψαράδες, μάγειρες, τους κυνηγούς, τα νόθα παιδιά, τους πληβείους και τους δούλους».

  ΥΓ: Όχι και οπαδός του Παπα-Μεταλληνού ο Ριβαλντίνιο βρε Βάταλε! 🙂 🙂 🙂

 220. sarant said

  Για τον Τόφαλο είναι όπως το λέει η Μαρία. Μπορεί ο Κύπριος Ττόφαλος να επηρεάστηκε από αυτόν στην επιλογή του χαϊδευτικού του.

 221. Gpoint said

  # 180

  Εχεις πολλή πλάκα…

  Δηλαδή σοβαρά πιστεύεις πως Τσίπτας και Βαρουφάκης ξέρουνε «τις συνέπειες του «όχι» και του «ναι», τόσο τις βραχυπρόθεσμες (το επόμενο έτος) όσο και τις μακροπρόθεσμες» ;;

  Δεν είναι κάτι που εξαρτάται από αυτούς ή κάποιους κανόνες αλλά από την πολιτική βούληση της ΕΕ.

 222. Γς said

  Τους πλήρωσα γμτ.

  Με τα λεφτά μου.

  Αν και όποτε ανοίξουν οι καταχρεοκοπημένες τράπεζες θα είναι μετά από βαθύ κούρεμα των καταθέσεων.

  Και πάλι μάγκες, ουπς, μαλάκες!

 223. Gpoint said

  # 222

  Μη βιάζεσαι
  Μπορεί να τα είχες σηκώσει κι να κατέρρεε το ευρώ !
  Μερικές φορές οι επιλογές μοιάζουν ιδιες

 224. spiral architect said

  @222, 223: Ειδικά αν έχεις καταλάβει το μηχανισμό γένεσης χρήματος και το bug της υπεραξίας. 😉

 225. cronopiusa said

  smerdaleos

  ¡Muy buenos días!

 226. NM said

  Γς: Αν κατέβεις σήμερα από Βοτανικό και πέριξ, ειδοποίησε (με σχόλιο – σ’αυτή την ανάρτηση) να πάμε να πιούμε κανα καφέ. Θα ξαναμπω να δω σε 1-2 ωριτσες.
  …και ηρέμησε. Αυτή τη φορά μπορεί να πάνε όλα καλά και να γελάμε όταν σκεφτόμαστε στο μέλλον την τρομάρα που πήραμε.

 227. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Συνώνυμο της ζωής η τράπεζα; ε δεν το καταδέχομαι.
  Καλημέρα.

  Αντιγράφω:
  Η κάμπια λέει τέλος του κόσμου μα η ζωή λέει πεταλούδα.

 228. cronopiusa said

  Πάρε μου το ψωμί, αν θέλεις,
  πάρε μου τον αέρα, αλλά
  μη μου παίρνεις το γέλιο σου.
  Pablo Neruda

  Καλημέρα Εφούλα!!

 229. spiral architect said

  Οι φτωχοί κάνουν λάθος επιλογές σε κρίσιμες στιγμές
  Και ύστερα σου λένε να είσαι κόσμιος. Μπορείς όμως με τέτοιες ….; Όχι πείτε μου!

 230. cronopiusa said

 231. spiral architect said

  Ο έτερος φουνταριστός του βοθροπόταμου πριν λίγη ώρα στην ΕΡΤ απέδειξε πόσο πατριώτης είναι, λέγοντας πόσες φορές αγωνίστηκε με το εθνόσημο στο σκουφάκι. 😛

 232. JEK said

  Νίκο,δύο παρατηρήσεις σε σχόλιά σου:

  1. Iskra…» βάζει ο,τι σαβούρα βρει». Μάλλον υπερβολικό. Παρεπιπτόντως διαβάστε ένα καλό άρθρο του Π.Παπακωνσταντίνου.

  2. Ζωή..»μεροληπτική-εξωθεσμική». Ίσως, αλλά πλημμεληματικού χαρακτήρα,μπροστά στα ειδεχθή των προηγουμένων.

 233. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  229.!! Eίπα να μην ξανασχολιάσω μέχρι την άλλη Δευτέρα, αλλά σε αφήνουν να νηστέψεις με την ησυχία σου; 😦
  Ο ένας λέει ότι δεν βάζεις ποτέ εναν λαό να αποφασισει για κατι που θα του ειναι επωδυνο. Σωστό! Ένας λαός πρέπει να αποφασίζει για κρίσιμα αλλά ευχάριστα πράγματα, όπως ας πούμε για το αν πρέπει να παίξει ο Κατσουράνης με την Κόστα Ρίκα… Η άλλη λέει ότι οι φτωχοί τα χάνουν στα κρίσιμα (με άδειο στομάχι ,τί να κάνουν κι αυτοί οι φτωχοί…) ,σίγουρα ο Μιχολολιάκος δεν θα έχει πρόβλημα στελέχωσης ,αν παραστεί ανάγκη…

 234. Γς said

  226:

  Καλημέρα.

  Δεν σκοπεύω να κατέβω στην Αθήνα,

  Ποιος ξέρει ίσως είναι και επικίνδυνο.
  Φοβάμαι τις συμμορίες, τις ομάδες περιφρούρησης της Λαϊκής Κυριαρχίας.
  Ισως να μην τους αρέσει η φάτσα μου και με πανε σούμπιτο σε κανένα λαικό δικαστήριο στο Γκάζι μεριά, ως εχθρό του λαού και τέτοια.

  Σε ευχαριστώ. Τα λέμε σε κανένα συσσίτιο
  [χωρίς χταποδάκια του Τζι 😦 ]

 235. Γς said

  229:

  Αχρηστοι, γενικώς.
  Ειδικά αυτοί που είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.

  Εγώ λέω να ους καταργήσουμε.
  Να πάνε στο διάολο.

  Να μας περισσέψουν και τα λεφτά από τα συσσίτια.

 236. Γς said

  Και πάνω στην ώρα με πήρανε από την Βοστώνη τ αδέλφια και τα ανίψια της κυράς μου.

  Δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν στην τηλεόραση και τις εφημερίδες για την Ελλάδα.

  -Είναι στο γραφείο της,
  -Μα, δεν είναι κλειστά όλα στην Αθήνα.

  Τους διαβεβαίωσα ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και ότι έχουμε να φάμε.

  Ε, ρε και θυμήθηκα τα δέματα που μας έστελναν οι Αμερικάνοι το 1950 με ρύζι, ζάχαρι, γάλα σκόνη και τέτοια.

 237. spiral architect said

  @233: […] σίγουρα ο Μιχολολιάκος δεν θα έχει πρόβλημα στελέχωσης ,αν παραστεί ανάγκη…
  Μα Κιντ, για τη σοβαρή Χρυσή Αβγή πρόκειται!

 238. Γς said

  Και διαβάζω στο ΦΒ τον Λεώ τον κολλητό μου φοιτητή, ποστ ντογκ τωρα στην Αμερική:

  Leonidas Salichos
  1 hr · Edited ·

  Τελικά η Ζωή…
  Και πάνω που έλεγα να βγάλω το σκασμό φέτος, δε σε αφήνουν ν’ αγιάσεις. Επειδή με λύπη είδα διάφορους να πανηγυρίζουν, έχω να πω πως η εμφάνιση της Κωνσταντοπούλου στο πάλαι ποτέ φιλικό στην οικογένεια ΣΚΑΙ, είναι ό,τι χειρότερος ταλιμπανισμός έχω δει τα τελευταία χρόνια. Και δεν έχει καμία σχέση με το ήθος της αριστεράς. Αν είναι να κυβερνήσει έτσι η αριστερά, με τόσο θράσος και αλαζονεία, καλύτερα ο μπουμπούκος, που ξέρουμε απο πριν πόσο μ… είναι. Ούτε καν ο πάλαι ποτέ φίλος της οικογένειας Γιαννακόπουλος δε συμπεριφέρεται έτσι νηφάλιος. Με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, με ύφος χιλίων καρδιναλίων και εξουσίας που αψηφά τον έλεγχο, θεωρώντας προκλητικά τα ίδια ακριβώς ερωτήματα που θέταν στον και πρωθυπουργό στην ΕΡΤ. Αλλά επειδή δε φτάσαμε στα -άντα για να γίνουμε τώρα θύμα, έχω να πω στη Ζωίτσα, πως για να προστατεύσει τους αδύνατους τούτο χειμώνα, καλό είναι εκτός απο την προσωπική ζωή της Κοσιώνη να χτυπήσει και κανα μονοπώλιο πετρελαίου, που απο τα 2 δις που έχανε ο Ελληνικός λαός το χρόνο πάνε να γίνουν πολύ περισσότερα σιγά-σιγά με τις καινούργιες ανατιμήσεις. Και ένα αστέρι να τις φωτίζει.
  ΥΓ1 Για το δημοψήφισμα δεν έχω και πολλά να πω. Τόσα χρόνια τα ίδια. Οι μεν να σώζουν και οι δε να μη σώζονται. Τελικά, αν είσαι νέος, άνεργος με χρέη (ή έλληνας του εξωτερικού ενίοτε) ψηφίζεις όχι. Αν έχεις συμπαθητική δουλειά, ναι. Το νέο μνημόνιο θα είναι μάλλον καλύτερο, αλλά με πρωτογενή πλεονάσματα το 50% ανεργίας στους νέους δεν πέφτει ούτε με DDT. Όσον αφορά τη δραχμή, εξαρτάται τί επαγγέλεται ο καθένας. Αν είσαι καλλιτέχνης “όχι”. Αν ασχολείσαι με την τεχνολογία “ναι”. Αν δεν είσαι αγρότης.. θα γίνεις. Εναλλακτικά, σε κανά νησί ή έξω. Η Αγγλία παρότι συνδυάζει και τα δύο δεν ενδείκνυται. Το μόνο που δεν μου βγαίνει είναι το ποιος θα κυβερνήσει στο “ναι”. Κάψαμε και τον Παυλόπουλο..
  ΥΓ2 Ένα πράγμα δε μου κάθεται με τίποτα. Αν έχεις την αλήθεια με το μέρος σου, δε χρειάζεσαι ούτε Κολοκοτρώνηδες, ούτε έξοδους του Μεσολογγίου, αρχαίες Ελλάδες, Μεταξικά ΌΧΙ, ούτε πούτσες μπλέ για το ποιος “εφήυρε» τη Δημοκρατία. Τάχαμου. Πάντως σιγουρα όχι αυτός που την επικαλείται, ο οποίος ήταν και καμιά 400 χρόνια Οθωμανός. Και αυτό φαίνεται με την ευκολία που ξαφνικά δεχόμαστε να βγει το “όχι” χέρι-χέρι με τους εκτάκτως αποφυλακισμένους ακροδεξιούς, και τους πρώην “ψεκασμένους», οι οποίοι τελικά μετονομάστηκαν λαός. Άσε που και ο Κολοκοτρώνης τον Όθωνα στήριξε τελικά.
  ΥΓ3 Ως έλλην του εξωτερικού με συνάλλαγμα, μάλλον “όχι” θα ψήφιζα, οπότε καλύτερα που λείπω να μην πάρω και την ευθύνη. Όπως και το χειμώνα, δυστυχώς παραμένουν η τελευταία ελπίδα.

 239. Γς said

  Ακούω τώρα ανακοίνωση για τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάρτα.

  Θα μπορούν να παίρνουν από τα κισέ των τραπεζών μέχρι 120 ευρώ την εβδομάδα !

  Πολλά είναι.
  Ασε που θα τους τα φάνε οι μικρούλες

 240. sarant said

  222: Λέμε θα πάνε όλα καλά.

  229: Ε, δεν μπορείς!

  232 Δεν σημαίνει πως ό,τι βάζει είναι σαβούρα.

 241. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  239.
  http://www.skai.gr/news/finance/article/284641/upoik-120-euro-imerisios-to-orio-analipsis-gia-tous-sudaxiouhous/

 242. Γς said

  238:
  Τον ενημέρωσα για την ανάρτησή μου εδώ και βα η απάντηση:

  Leonidas Salichos Ρε δάσκαλε, μη με δίνεις έτσι στεγνά με τόσα μπινελίκια. Βάλε με ως Σούζυ άμα είναι
  Like ·

  😦

 243. Γς said

  241:

  Οι μαλάκες [στο Σκάϊ έλεγαν «την εβδομάδα». Πίστεψέ με.
  Και ερωτούσαν στο πρωϊνό πάνελ αν τούτο είναι αληθές κι ο δημοσιογράφος τους διαβεβαίωνε πως ναι. !20 ευρά την εβδομάδα

 244. Γς said

  243:

  Το επαναλαμβάνουν πάλι τώρα!
  120 ευρώ την εβδομάδα

 245. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Επί του πιεστηρίου:Νέο σχέδιο με μια ακόμη υποχώρηση της τρόικας για το εκάσ και περίπτωση πληρωμής του ΔΝΤ από την ΕΚΤ

  Δε θα μου πούνε οι Γερμανοί ίντα α ψηφίσω,
  -μήνυμα στο κινητό μου

 246. sarant said

  243-244: Αφού αποδείχτηκε ότι λένε ψέματα, τι τους ακούς;

 247. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  όπως το είπαν στο ράδιο:
  Επιβάτης του τρένου υψηλής ταχύτητας από Τόκυο προς Οζάκα αυτοπυρπολήθηκε με αποτέλεσμα δυο επιβάτες να υποστούν καρδιακή προσβολή.

 248. Γς said

  244:
  Α, Πάλι τώρα. Στο ίδιο κανάλι.
  Γραμμένο φαρδιά πλατιά.
  «120 ευρώ την Εβδομάδα»

 249. Νίκος Α. said

  157 Δεν είμαστε ισότιμο μέλος διότι εμείς χρεοκοπήσαμε. Είμαστε προτεκτοράτο με δική μας ευθύνη, δεν μας ανάγκασε κανείς να μπούμε στο ευρώ ούτε να ξετινάξουμε το χρέος. Μας κρατάνε νεκροζώντανους. Ας το εκμεταλλευτούμε αυτό όσο μπορούμε για να εκσυγχρονίσουμε το διεφθαρμένο κράτος και να αλλάξουμε τη νοοτροπία του πελατειακού συστήματος και όταν σταθούμε στα πόδια μας, χωρίς λαικισμούς, οργανωμένα και με σχέδιο, διαγράφουμε το χρέος που όλοι νομίζω ξέρουν ότι δε θα πληρωθεί ποτέ και αποφασίζουμε μόνοι μας και χωρίς εκβιασμούς για την τύχη μας (και μετά ξύπνησα).

 250. Παύλος said

  Το δελτίο τύπου του ΥπΟικ για τα 120€ είναι εδώ:

  http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/24280

 251. Γς said

  246:
  Είναι πρόκληση:

  Συνεχίζουν να το λένε και να το βάζουν στο κάτω μέρος της οθόνης [με μεγάλα γράμματα]

 252. spiral architect said

  @246: Ε ναι ρε ΓουΣού, τουλάχιστον μιας και βλέπεις τιβί, ή γύρνα την στην ΕΡΤ, ή κλεισ’ την τη γ…….. και πήγαινε για καφέ στο Βοτανικό! 👿

 253. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Μαθηματικό πρόβλημα:
  «Καθένας με λογαριασμό που έχει λεφτά μπορεί να βγάλει 60 ευρώ τη μέρα. Ο συνταξιούχος όμως 120 ευρώ την εβδομάδα.»
  H παραπάνω πρόταση δείχνει:
  α) ανικανότητα λογικής συνέπειας σε στοιχειώδεις αριθμητικές δεξιότητες
  β) άγνοια διαίρεσης μερισμού/μέτρησης
  γ) ψυχική κατάσταση η οποία απαιτεί άμεση φροντίδα
  δ) απλώς φασισμό/ηλιθιοτητα (συνώνυμες έννοιες)
  ε) όλα τα παραπάνω

 254. Πάνος με πεζά said

  Και σκέψου να τα έπαιρνε η Σια, και να αντιγύριζε στη Ζωή «Καλά, εσείς δε σπουδάσατε με τα χρήματα που έπαιρνε ο πατέρας σας, ως νομικός σύμβουλος του ΣΚΑΪ»;

 255. Νίκος Α. said

  Κάπου είδα ότι τα 60 μπορει να γίνουν σήμερα 20

 256. Πάνος με πεζά said

  Τουλάχιστον ρε κωλοτράπεζες, όσο μας τα κρατάτε, παίχτε τα σε κανένα στημένο στοίχημα να τ’ αβγατίσετε !

 257. sarant said

  252 Ε μα! Και πλάι στη θάλασσα να πάει, να ρεμβάσει.

 258. marulaki said

  Μα τόσο είναι: Μία φορά μόνο για τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, το λέει και η Ναυτεμπορική και το Taxheaven. Δεν λένε ψέματα. Μήπως το γραπτό είναι λάθος; Είναι έντονες οι ημέρες, θα γίνουν και λάθη από βιασύνη. Δε δικαιολογώ κανέναν ούτε παίρνω μέρος, αλλά μη βιαζόμαστε. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Καλημέρα!

 259. marulaki said

  #255 Προς το παρόν δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

 260. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  «Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά με τη μία φορά.

  Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.»

  Νομιζω είναι σαφές . Αν είσαι συνταξιούχος ,μπορείς για μια εβδομάδα να τραβάς 120 τη μέρα, ήτοι 840. Μετά την εβδομάδα, 60-60 . Αλλά μετά την εβδομάδα ,θα έχουμε δραχμή και θα έχει γίνει και τεκτονικός σεισμός μεγέθους ΧΙΙ της κλίμακας Μερκάλι, οπότε ποιος @έστηκε!

 261. cronopiusa said

  με 120 ευρώ την εβδομάδα ζεις μπέικα

  διαβάστε τη σελίδα 74 στο τελευταίο τεύχος της Σχεδίας:
  Έφτασε αγράμματος μέχρι τα τριάντα τρία του, έμαθε, με πολλή δυσκολία, πέντε κολλυβογράμματα για να ξέρει τί σκάγια παίρνει το όπλο που του δίνει μια θέση στον ήλιο…

 262. Γς said

  261:

  >με 120 ευρώ την εβδομάδα ζεις μπέικα

 263. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  261. Καλημέρα Κρονού
  Μη σπεκουλάρουμε τα 60,120 κ.ο.κ.
  Λύση προ των πυλών και θα έχουμε ανοιχτά τα ΑΤΜ και τις τράπεζες να παίρνουν με τη μία κι από παντού τα 400 , 500 ή 600 ευρώ του μήνα (και αν) , όσα δηλαδή τους όρισαν οι Σαμαροβενιζέλοι πως τους πρέπουνε. Αμ ζούνε και πολύ ρε γαμώτο, κατά το Λοβέρδα. Στον Παράδεισο θα γλίτωναν τις ουρές,λίγο τόχεις;

 264. spiral architect said

  Πόσο γλυκούλης! ❤

  https://twitter.com/edwardnh/status/615628940586143744

 265. sarant said

  264 Δεν μου ανοίγει αυτό.

 266. Παύλος said

  Ούτε εμένα, αλλά ανοίγει αυτό:
  https://twitter.com/edwardnh

 267. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Ε τ΄ άκουσα κι αυτό: κάποιο δύστυχοι παππούδες νόμισαν πως το θέμα είναι να έχεις μια κάρτα και τα ΑΤΜ δίνουν τα (όποια) ευρώ μποναμά-προεκλογικό σου λέει-. ‘Οχι ότι πρόκειται για χρήματα από τη σύνταξη τους ή από άλλη δική τους κατάθεση κι έκλαιγαν δώστε κι εμένα κάρτα.

 268. marulaki said

  Περί εισαγωγικομανίας.

 269. spiral architect said

  @265, 266: Ενδεχομένως να έσβησε το τιτίβισμα, δεν μπορώ να το δω από εδώ που βρίσκομαι, γιατί είμαι συνδεδεμένος μέσω administrator. :/ Εγραφε πάντως το παρακάτω:

  Wolfgang Schaeuble says that Greece cannot be a part of the EU without remaining in the eurozone, and thus must exit the EU to exit the euro

  — Edward Harrison (@edwardnh) June 29, 2015

  (από το Live του ThePressProject ώρα 23:54 χθες)

 270. Γς said

  263:

  >Στον Παράδεισο θα γλίτωναν τις ουρές,λίγο τόχεις;

  https://sarantakos.wordpress.com/2015/06/28/nai-oxi/#comment-296671

  Κι απάνω στην ώρα ακούω την καμπάνα απέναντι «Ντιν νταν, ντιν νταν» αργά αργά, μονότονα.

  Εύχομαι να τον ξεπροβοδίζουν παιδιά κι εγκόνια και όχι καμιά μανούλα.

  Θα είχε και την σύνταξή του που τώρα μεταφέρεται στο ΑΤΜ του χλωερού τόπου ένθα ουκ έστι πόνος ου λύπη ου στεναγμός ουδέ κάπιταλ κοντρόλ και όριον αναλήψεων

 271. spiral architect said

  @268: Καλή μαϊμού (για να μην πω τίποτις πιο βαρύ) και ο ΙΤ monkey Harry Theoharis. Tα λεφτάκια για τις σπουδές του παιδιού μου στην Ασπίδα του Ψωμιάδη γίνανε μαϊμουδάκια και μου πετούν μπανάνες στο κεφάλι και η παραπάνω μαμά-μαϊμού κάτι ξέρει! 👿
  Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). 👿 👿 👿

 272. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  272. κι αυτό, με γαρνιτούρες http://www.thetoc.gr/politiki/article/theoxaris-sto-maksimou-douleuoun-gia-epistrofi-sti-draxmi

 273. -Η ΟΔΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ;
  -ΠΡΩΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

  Δεν είχα δει πρωθυπουργό χεσμένο.
  Και δύο μάλιστα φορές. Μια όταν
  Βγήκε και χέστηκε απ’ τη χαρά του
  Και δεύτερη τις τελευταίες μέρες
  Που όλοι εναντίον του στραφήκαν.
  Με αποκορύφωμα σήμερα βράδυ
  Που αμυνότανε απελπισμένα
  Στις δίκιες επιθέσεις που του κάναν
  Οι δυο της ΕΡΤ οι δημοσιογράφοι.
  Σ’ όλες τις ερωτήσεις που του κάναν
  Δεν απαντούσε παρά προσπαθούσε
  σε όλες ν’ αποφύγει ν’ απαντήσει
  κάθε φορά ψέγοντας τους εταίρους
  πως τάχα εκεινών φταίξιμο είναι
  κάθε στραβό γι αυτό που τον ρωτούσαν.
  Και όλο έλεγε «δημοκρατία…»
  Και «δε με ψήφισε ο λαός εμένα
  Για να…» και πρόσθετε κάθε λιγάκι
  Ό,τι μας στέρησαν οι εταίροι δήθεν.
  Και «ο κυρίαρχος λαός…» συνέχεια
  Και «ο πολιτισμός μας…» τσαμπουνούσε…
  Με τις ευθύνες του αντιμέτωπές του
  Ήτενε ράκος ένα να τον βλέπεις.
  Και όλο στο φακό λοξοκοιτούσε
  Σα να ’ταν του λαού αυτός το μάτι
  Γιατί τον πρόδωσε που τον ρωτούσε.
  Κι αναθυμότανε μιλώντας έτσι
  Όσα υποσχέθη και δεν έχει κάνει.
  Και τον καιρό που πηγαινοερχόταν
  Βρυξέλλες Βερολίνο και Παρίσι
  Όχι βεβαίως για διαπραγμτεύσεις
  Μα για ειρωνικό ένα σουλάτσο
  Κάθε φορά απαντώντας ένα όχι
  Ώστε σε αδιέξοδο τέλος να φτάσει
  Και ύστερα προς τη δραχμή να τρέξει.
  Και οι κλειστές οι Τράπεζες τον πνίγαν
  Και οι συνταξιούχοι τον μισούσαν
  Κι έβλεπε την Ελπίδα που, ο χάχας,
  Να φέρει στο λαό τάχα ζητούσε
  Λεπίδα να ’χει γίνει ακονισμένη
  Και ν’ απειλεί να τον κοψολαιμιάσει.
  Κι έβλεπε καθιδρος την Αξιοπρέπεια
  Πιο χαμηλά να στέκει, ορφανεμενη
  Απ’ όπου μήνες πέντε πιο πριν ήταν.

  Κι όλη η συνλεντευξή του ήταν μία
  Διάλεξη εναντίον των εταίρων
  Που δεν του δώσανε λεφτά στον αέρα
  Που λέει έπρεπε να του τα δώσουν
  Γιατί ο λαός αυτόν είχε ψηφίσει…

  Και δε φωτίστηκε διόλου εκείνος
  Που έβλεπε τη συνέντευξη να τρέχει
  Τι στο μυαλό του είχε-ο γελοίος-
  Να κάνει «όχι» αν ο λαός ψηφίσει.

  Μόνο μιλούσε για δυστυχισμένους,
  Φτωχούς που ψάχνουνε μες στα σκουπίδια,
  Γι ανθρώπους που είχανε αυτοκτονήσει,
  Για άνεργους και για αναξιοπαθούντες
  Νομίζοντας πως ο λαός δεν ξέρει
  Πως χρησιμοποιεί εκείνους όλους
  Σαν δεκανίκι για να εξουσιάζει…

  Αλήθεια αριστερός να σου πετύχει…
  Αν οι αριστεροί είναι αγύρτες,
  και ψεύτες και ύπουλοι και ολετήρες
  τους δεξιούς πώς τότε θα τους πούμε;
  Ανευθυνοαδιάφορος και τέλεια
  Χωρίς συναίσθηση όλων εκείνων
  Των που δεινών κόμισε στην πατρίδα,
  Ίδια καθώς κι οι υπουργοί του όλοι
  Που συνδικαλιστές αλήτες όντας
  Συμπεριφέρονται σα να διευθύνουν
  Όχι μια χώρα μα ένα συνδικάτο.

  Διώξτε τον Τσίπρα! Θα μας καταστρέψει!

 274. spiral architect said

  Σαμαράς και το σκατό μας παξιμάδι. ❤

 275. sarant said

  272 Μπα; Είχε και τέτοια προϋπηρεσία ο Χάρης Θεοχάρης; Και δεν του τη χτυπάμε κάθε μέρα, εμείς οι μεγαλόψυχοι;

  274 Αν είναι ποίημα, είναι κακό.

 276. cronopiusa said

  Μετά το ΟΧΙ υπάρχει ελπίδα. Μετά το ΝΑΙ υπάρχει μόνο ο θάνατος

  270

  Γς :

  Στο δικό μου τάφο θα γράφει: «GAME OVER».

 277. spiral architect said

  Γιατί το λένε Capital Controls;

 278. Εμένα μου αρέσουν αυτά τα δύο τυπάκια!

  https://altzavella.wordpress.com/2015/06/30/to-%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CF%85%CE%BC%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1-social-media/

 279. spiral architect said

  @279: Δεν ξέρω για εσάς, εμένα ο πρώτος στο ανφάς μου θυμίζει τρελομπαλάκι. 🙂
  (καλά, ο δεύτερος αρμέγει την αγελάδα με τα χρυσά βυζιά)

 280. sarant said

  278 Γιατί όχι; Έλεγχοι. Οι γλώσσες αυτές είναι πιο επιρρεπείς στον πληθυντικό.

 281. Εν τω μεταξύ, στο ελληνικό ίντερνετς κυκλοφοράει πολύ για τον Ντόναλντ Τουσκ αυτό

  εγώ το είδα στο τουήτα του Πάνου Καμμένου ( :[( )

  Έψαξα για όμοιες φωτογραφίες, πουθενά δεν βρήκα κάτι ανάλογο.
  Δεν είναι μεζεδάκι αυτό, αρχιδιά κλαπάτη είναι.

 282. Στην αγγλική Βίκη στο λήμμα για τον Ντόναλντ Τούσκ αναφέρει:

  His grandfather Józef Tusk (1907–1987) was a railway official who was imprisoned at the Neuengamme concentration camp; later, as a former citizen of the Free City of Danzig, he was apparently conscripted by German authorities into the Wehrmacht.[8] His grandfather’s membership of the Wehrmacht was later used against Tusk in the 2005 election campaign.

 283. Ούπς!
  Πάλι βιάστηκα…
  Φαίνεται ότι ισχύει…

  http://wiadomosci.onet.pl/swiat/czeski-portal-jozef-tusk-byl-nazista/4hhcy

 284. spiral architect said

  Και τι σημασία έχει;
  (αν είναι αλήθεια)

 285. Αν αναζητήσεις φωτογραφίες με κριτήριο dziadek tuska w wehrmachcie (Ο παππούς Τουσκ στην Βέρμαχτ) βγαίνουν πολλές φωτό με τον εικονιζόμενο…

 286. Σπειροειδή

  ξεκίνησα πιστεύοντας πως είναι άλλη μια μούφα
  οπότε ενώ βιάστηκα να το καταγγείλω ως κλαπαρχιδιά, τόψαξα λίγο παραπάνω απ’ όσο το είχα ψάξει τις προάλλες και είδα πως αληθεύει
  και προφανώς και δεν έχει καμία σημασία
  Ο υπουργός Ευκλείδης φαντάζεσαι ποιανού μικρανεψιός ήτανε…

 287. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Tusk’s conscription to Wehrmacht proved to be controversial during the Polish presidential election, 2005, when it was called the «Wehrmacht affair» (Polish: Afera wehrmachtowa), and the most heated issue of the campaign.[3][10][11] Similar instances of Poles forced to serve in the German army have proven controversial, particularly after the war, but even in modern Poland saying that a family member served in the German Army is looked down upon.[3][7][12][13] Józef’s grandson, Donald Tusk, was a presidential candidate from the Civic Platform party, and the claim that his grandfather served in Wehrmacht gained notoriety in the media after it was made by the politician from an opposing party, Jacek Kurski from Law and Justice (PiS).[12][14] This was seen as an attempt to damage Tusk’s reputiation, by an association with Wehrmacht, the army of Nazi Germany, seen quite negatively in Poland*.[7][12] Donald Tusk stated that he had no knowledge of this part of his family’s history; sources vary on the extent to which the revelation had any impact on the presidential campaign, which was, eventually, narrowly won by Tusk’s opponent, Lech Kaczyński from PiS.[10][12] Kurski was expelled from PiS for his role in the accusations, and Kaczyński issued an apology in the name of his political party to Tusk.

  *;όλα τα λεφτά για το πολύ «αγγλοσαξωνικό»: «the army of Nazi Germany, seen quite negatively in Poland» έλααα! 🙂
  Πάντως η φωτογραφία, δείχνει Grenzpolizei (Εσέσηδες και Ναζήδες μακελάρηδες,καμία αμφιβολία!) που διαλύθηκε πολύ πριν το 44. Μάλλον δεν είναι ο παππούς Τουσκ.

 288. spiral architect said

  @287: Φυσικά και το ξέρω, αλλά και πάλι δεν έχει καμία σημασία. Το ζήτημα είναι αν εσύ ξεκίνησες π.χ. από τη αριστερά για να καταλήξεις μεσήλικας οπαδός ή/και κήνσορας του κεφαλαίου. Εκεί, ναι, υπάρχει θέμα.

 289. Πέπε said

  Τις παπαριές που είδαν τα μάτια μου στα σχόλια αυτής της ανάρτησης δεν τις έχω ξαναδεί τόσον καιρό εδωμέσα.

  Άλλος να προτάσσει τον πανικό του έναντι της λογικής, άλλος έναντι της αξιοπρέπειας…

 290. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  276 >>274 Αν είναι ποίημα, είναι κακό.
  με την άδειά σου Νικοκύρη θα γράψω κι εγώ
  (μπορώ και καλύτερο 🙂 )
  Δεν είχα δει πρωθυπουργό πιο νέο
  και μάλιστα πριν τα σαράντα όταν
  τη χώρα του εξευτελισμένη ευρήκε
  και οι δήμιοι ως τις τελευταίες μέρες
  που τους αρνήθη, σ΄ όμοιους τους στραφήκαν
  Με αποκορύφωμα σήμερα βράδυ
  που απλός ωραίος και σταράτος βγήκε
  και απαντήσεις της αλήθειας είπε
  στους δυο της Ερτ δημοσιογράφους
  Σ’ όλες τις ερωτήσεις που του κάναν
  σ όλες απάντησε ρητά κι αντρίκια
  καμιάν ερώτηση δεν άφηκε να πέσει
  κάθε φορά ξεγύμνωνε τους δήμιους
  πώς κολλεγιές παλιές επιθυμούσαν
  ίδιες με τους παλιούς που κυβερνούσαν
  με δίχως έλεγχο,χωρίς δημοκρατία.
  Μα δε με ψήφισε ο λαός εμένα
  αν ήταν να φανεί πως ίδια
  των δανειστών θα κάνω τα χατήρια
  Κυρίαρχος λαός ,αυτό πιστεύω
  και αυτό θ ακολουθήσω όσο με θέλει
  πολιτικό κι αρχαίο πολιτισμό ακλουθώντας
  Με τις ευθύνες αντιμέτωπές μου.
  -Ήτανε αϊτός,καινούργιος Άρης
  με ήσυχη τη φωνή κι απλό τον τόνο
  σαν να θωρούσε το λαό στα μάτια
  Δε σε προδίδω του μηνούσε
  και ξαναθύμιζε μιλώντας έτσι
  Όσα υποσχέθηκε πως θα τα κάνει.
  Βρυξέλλες Βερολίνο και Παρίσι
  θ αφουκραστούνε και τι λέει η Αθήνα
  αν θεν βεβαίως παλι την Ευρώπη
  κοιτίδα καθώς λεν δημοκρατίας
  Πρέπει οι λαοί να λένε όχι
  -κάθε φορά απαντώντας μ ένα όχι-
  αν τράπεζες αντί για κείνους σώζουν.
  Ψεύδη αισχρά σπέρνουν για μένα
  οι παπαγάλοι τους, δραχμή πως φέρνω
  και κόψανε τις χρηματοδοτήσεις
  ν΄ απελπιστούνε και να οργιστούνε
  οι άνεργοι,οι φτωχοί ,οι απολυμένοι
  οι πατημένοι απ τους Σαμαροβενιζέλους.
  Αυτοί που τους στερήσαν την Ελπίδα,
  την αξιοπρέπεια, το δρόμο για το μέλλον.
  -Στα μάτια καθενός και στο μυαλό μας
  όλα τα ξεκαθάρισε ένα-ένα
  τί είχε ο λαός,τί ήταν,τί του πρέπει
  ποιοί του προσβάλαν τη ζωή και την τιμή του
  τί δικαιούται ,τί να διεκδικήσει
  και πώς θ΄ αντισταθεί στους νέους δυνάστες
  που δανειστές εταίρους τροϊκάνους
  ή και θεσμούς ανθρωπινά τους λέμε
  πως δίχως νόμο και δημοκρατία
  λαούς δεν ημπορούν να διαφεντεύουν.

  Δεν είμαι γω σπορά της τύχης
  πρωθυπουργός παντός καιρού
  εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης
  για αξιοπρέπεια ενός λαού

 291. 288

  Κιντ, το σήμα στο πέτο του φερόμενου ως παππού Τούσκ είναι διαφορετικό από των άλλων. Επιπλέον, φοράει δίκωχο κι όχι πηλίκιο με νεκροκεφαλή σαν τους πίσω (ανώτερους) επιβάτες που είναι ΕςΕς…

 292. Γς said

  Δεν το διάβασα όλο το ποίημά σου, αλλά μπράβο.
  Στον κόσμο σου κι εσύ…

 293. Γς said

  293->291

 294. Εκτός που βεβαίως δεν έχει σημασία για τον εγγονό το τι έκανε ο παππούς, μου φαίνεται κακόηθες και για εάν άλλο λόγο: ο άνθρωπος ήταν σαφώς Πολωνός, αλλιώς θα τον είχε πάρει ο διάβολος μετά τον πόλεμο. Τι έφταιγε αν, ως πολίτη του Ντάντσιχ, τον πήρανε φαντάρο οι Γερμανοί, όπως πήραν τους Αλσατούς;

 295. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  293.
  Γενικά δε μ αρέσει καθόλου να υμνεί κανείς ηγέτες εν ζωή,άκριτους ακόμη από την Ιστορία αλλά και τόσο ανάλαφρα να τους λέει αλήτες; Αλήτες επειδή είναι αριστεροί; Ποιος είναι ο τιμητής αυτός που μιλά ξεδιάντροπα ότι χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός τους ζητιάνους των κάδων; Ξέρω πως φουντώνει η προπαγάνδα και η προβοκάτσια όσο βλέπουν ανοιχτή τη γνωστή «παρένθεση» κι αυτό με αηδιάζει. Για δες ποιοι βιάζονται να ξαναρπάξουν την εξουσία σκέφτομαι. Ο Σαμαράς ούτε υποδέχτηκε αλλά ούτε επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Τσίπρα.Γιατί δε σέβεται την επιλογή του κόσμου; Προχτές ο Καμμένος έβγαλε και τα του Συμπιλίδη κι αναγούλιασα ανδρομικά.
  Τέλος πάντων εγώ τη δική μου αίσθηση είπα.

 296. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Oι Αλσατοί που ήταν Γάλλοι πήρανε πολλά παράσημα; Μάλλον όσα πήρανε και οι «Πολωνοί»… (παρντόν, αλλά για μένα έχει σημασία ποιος λέει στον Έλληνα πρωθυπουργό (δεν πα νάναι κι η διάσημη πλέον Καλλιόπη απ΄’την Κάλυμνο…) Game over! )
  http://e.pardon.pl/pa108/296505eb002729ad471f01ee

 297. sarant said

  291 Μωρέ μπράβο!

 298. 297

  Κίντο,

  Ναι, πήρανε πολλά παράσημα οι Αλσατοί. Στο τέλος ο Χίτλερ τα μοίραζε σαν κουφέτα, καθώς δεν είχε πραγματικά κουφέτα να μοιράσει. Στο τέλος, στη μάχη του Βερολίνου, οι μόνοι που έμειναν να πολεμούν για τον Αδόλφο, ήταν κάτι ΕσΕς Σουηδοί, Βέλγοι, Δανοί, κλπ, γιατί ξέραν πως δεν είχαν πλέον πού να καταφύγουν.

  Υπάρχει μια ωραία φωτό με σοβιετικούς φαντάρους (Σιβηργιανούς του κερατά!) που κάθονται στα σκαλιά του κατακαημένου Ράιχσταγ κι έχουν ανοίξει χιλιάδες κουτιά με ναζιστικά παράσημα (που περίμεναν τους μαλάκες) και παίζουν σαν παιδάκια!

 299. ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ
  Πρόσωπα: Έλληνας, Αρειανός, Τσίπρας

  Ένα ψηλό πολύφυλλο δέντρο. Πάνω του στο τελευταίο του κλαδί ανεβασμένος ο Τσίπρας καβάλα σε ένα χοντρό μακρύ καλάμι. Πλησιάζουν ένας έλληνας κι ένας αρειανός.)

  ΕΛΛΗΝΑΣ (ΕΛΛ)
  Ελάτε κύριε αρειανέ μου
  Κι αφού οι γήινοι δεν μπορούνε,
  Για το φαινόμενο αυτό κάτι
  Μη οι αρειανοί μπορούν να πούνε;

  ΑΡΕΙΑΝΟΣ (ΑΡΕ)
  Θα δούμε φίλτατε έλληνά μου.
  Χαρτί μολύβι έχεις
  Ώστε ό,τι θα ’λεγα να γράψεις
  Χωρίς γι αυτό να τρέχεις;

  ΕΛΛ
  Μάλιστα έχω. Ιδού εκείνος
  Για τον οποίο σας έχω φέρει.
  Τι έχει; Τι θέλει; Πού το πάει;
  Κανένας γήινος δεν ξέρει…

  ΑΡΕ
  Έχει καιρό που ανεβασμένος
  Στο δέντρο απά’ και καβαλώντας
  Το μακριό αυτό καλάμι
  Μιλάει μόνος φωνασκώντας;

  ΕΛΛ
  -Τέσσερους μήνες και. Πες πέντε.
  Και γλώσσα μέσα του δε βάνει.
  Κι απ’ όλους όσους τον ακούνε
  Κανείς συμπέρασμα δε βγάνει.

  ΤΣΙΠΡΑΣ (ΤΣΙ)
  (μιλώντας με μεγαλόπρεπη φωνή και χειρονομίες ενώ κοιτάζει πέρα κάπου μακριά. Δεν τον ενδιαφέρει αν κάποιος τον κοιτάζει και ούτε δείχνει να έχει καταλάβει τους δύο που ήδη βρίσκονται κάτω από το δέντρο παρατηρώντας τον. Όταν απαντάει στις ερωτήσεις του Αρειανού το κάνει χωρίς να γυρίζει προς αυτόν)

  Να την η Ευρώπη! Τηνε βλέπω
  Πάνω στον ταύρο καθισμένη
  Που απ’ τη Φοινίκη ξεκινώντας
  Στην Κρήτη πάει και κατεβαίνει.

  Ω! Τι ωραία που είναι κόρη!
  Ω! Δία! Δε θα την αφήσω
  Στης Γερμανίας να πάει τα μέρη!
  Κοντά μου-εδώ θα την κρατήσω!

  Είχε μητέρα από τη Θράκη.
  Γειτόνισσά μου. Εγώ απ’ το Πράβι.
  Κανείς πολλές συγγένειες βρίσκει
  Στα παλαιά χαρτιά όταν σκάβει.

  Μπορεί ξαδέρφη μου και να ’ναι.
  Πολύ κοντά Πράβι με Θράκη.
  Λοιπόν ξαδέρφη μια θ’ αφήσω
  Να τηνε τρων Μερκέλειοι δράκοι;

  Εμπρός! Θα σώσω την Ευρώπη!
  Δε λογαριάζω όποια φοβέρα!
  Ξαδέρφη έρχομαι! Κρατήσου!
  Του λυτρωμού σου ήρθε η μέρα!

  Είμαι ο ήρως καβαλάρης
  Που σ’ άλογο ένα πάνω μαύρο
  Θα ’ρθω ξαδέρφη να σε σώσω-
  Κι όχι επάνω εγώ σε ταύρο…

  Βούλγαρος είμαι από μητέρα
  Κι από πατέρα ειμ’ αλβανός.
  Την τέτοια κλήρα ότι κι αν λένε
  Δεν τη χαρίζω κανενός.

  Ε τι; Κι ο εθνάρχης μας ο μέγας-
  Λέω για τον Καραμανλή-
  Τούρκος δεν ήταν; Πρόδωσε όμως
  Την ελληνίδα τη φυλή;

  Ω! Αγέρα! Γη και συ Αιθέρα!
  Στον ήρωα που ’μαι δώστε αλκή
  Να λευτερώσει την Ευρώπη
  Απ’ τη βαριά της φυλακή!

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)

  Γράψτε: «ιδέες μεγαλείου.»
  Αν του μιλήσω μην εκραγεί
  και με καμιά μου απαντήσει
  ακατανόητη κραυγή;

  ΕΛΛ
  Ρωτήστε τον. Γι αυτό εξάλλου
  Κύριε Αρειανέ μου είστε εδώ
  Μήπως μπορέστε κι εξηγήστε
  Τι κάνει ετούτο το ζαβό.

  ΑΡΕ
  (στον Τσίπρα)
  Κύριε Τσίπρα είστε μόνος
  Εναντίον πολλών άλλων
  Από σας ισχυροτέρων
  Και πολυαρίθμων μάλλον.

  Πώς θαρρείτε πως θα βγείτε
  Νικητής σ’ αυτή τη μάχη
  Κι ότι εν τέλει δε θα δείξτε
  Σε αυτούς όλους τη ράχη;

  ΤΣΙΠΡΑΣ
  (βλέποντας γύρω)
  Ποιος στον ήρωα μιλάει;

  ΑΡΕ
  Εγώ πρωθυπουργέ!.. Εδώ…

  ΤΣΙ
  Ναι καλό μου ανθρωπάκι,
  γιατί όχι; Σου απαντώ.

  Έχω το λαό μαζί μου
  Που όλως έξαφνα κι αυτός
  Έχει πλήρως αναβλέψει
  Ενώ πριν ήτο τυφλός.

  ΑΡΕ
  Μήπως από απελπισία
  Έχει εσάς αυτός ψηφίσει
  Κι όταν δει λίγο τα σκούρα
  Σύξυλον θα σας αφήσει;

  ΤΣΙ
  Μία φώτιση έχει έλθει
  Κάπου από το υπερπέραν
  Και ο έλλην εφωτίσθη
  Κι έτσι εψήφισεν εμένα.

  Κάτι του είπε ότι είμαι
  Ένας άλλος Ναπολέων
  Κι ως πολιτικός πως είμαι
  Όχι αμνός μα -ιδού με!-λέων!
  (βρυχάται σαν λιοντάρι)

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  «Παραλήρημα» σημειώστε.
  (στον Τσίπρα)
  Κύριε Τσίπρα ημπορώ
  Να ρωτήσω κάτι ακόμα
  Ή όχι; Μήπως ενοχλώ;..

  (Ο Τσίπρας χωρίς να δίνει σημασία στον Αρειανό συνεχίζει θριαμβευτικά)

  Αλλά να! Καλά τις βλέπω!
  Οι αγορές χορεύουν όλες
  Με νταούλια κι όχι ως έθος
  Με βιολιά πιάνα και βιόλες!

  ΑΡΕ
  (δυνατά προς τον Τσίπρα)
  Όμως κύριε κανείς άλλος
  Τους χορούς δε βλέπει αυτούς.
  Μήπως βλέπετε νταούλια
  Και χορούς φανταστικούς;

  ΤΣΙ
  Χαμηλά πολύ εκεί είστε
  και δε βλέπετε μακριά.
  Από δω ψηλά που είμαι
  Όλα είναι καθαρά.

  Αν θελήστε ν’ ανεβείτε
  Όπου τώρα είμαι εγώ
  Ότι βλέπω σεις θα δείτε
  Και θ’ ακούτε ότι ακώ.

  Να! Οιμώζουν οι ευρωπαίοι
  Απ’ το δίκαιο σπαθί
  Το δικό μου χτυπημένοι-
  Όλοι έχουν λαβωθεί.

  Και εις εμέ η Μέρκελ δίδει
  Την στυγνήν καγκελαρίαν
  Η λιτότης άλλην λύσιν
  δεν της άφησε καμίαν.

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  «Διαταραχές αντίληψης.»
  Γράψατε; «Ψευδαισθήσεις.»

  ΕΛΛ
  Είν’ άσχημα κύριε Αρειανέ;

  ΑΡΕ
  Δεν δέχομαι ερωτήσεις.

  (στον Τσίπρα)
  Κύριε Πρόεδρε Μπορείτε
  Να μου πείτε εν συνόψει
  της πατρίδος σας Ελλάδος
  Πώς θ’ αλλάξετε την όψη;

  ΤΣΙ
  Μη με απασχολείτε τώρα
  Με ζητήματα ως αυτά.
  Ο κάθε έλλην το γνωρίζει.
  Του το είπα ορθά κοφτά.

  ΑΡΕ
  Πέστε μου πρωθυπουργέ μου
  Δίχως διόλου αμετροέπεια
  Στην Ελλάδα έχετε φέρει
  Έως τώρα αξιοπρέπεια;

  ΤΣΙ
  Τόσην ώρα τι μου τρέχει
  Σε ακράτητα ρυάκια
  Από του παντελονιού μου
  Τ’ ατσαλάκωτα μπατζάκια;

  Αχ ! Θαρρώ έλλην δεν είστε
  Διότι αρκουντως μυημένον
  Δεν σας βλέπω όπως όλους
  Κι αξιοπρεπειοποιημένον.

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  Γράψετε: «αντιλήψεως
  Ασυνήθεις εμπειρίες.»
  (στον εαυτό του)
  Και να τις επικοινωνεί
  δεν χάνει ευκαιρίες…

  (στον Τσίπρα φωναχτά)
  Δίκιο έχετε. Δεν είμαι
  Από δω ή απ’ το φεγγάρι.
  Για να σας ιδώ έχω έρθει
  Από τον πλανήτη Άρη.

  ΤΣΙ
  Μήπως έχετε κει πέρα
  Καμιά χώρα που υποφέρει
  Να την γράψω στα υπόψιν
  Στο σωτήριο μου τεφτέρι;

  Ή αν καμιά χώρα σας πνίγει
  Επονείδιστο ένα χρέος
  να ερθώ και να τη σώσω
  και δωρεάν όλως βεβαίως…

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  «Παραμόρφωση» σημειώστε
  «της πραγματικότητος,
  ως διαταραχή άλλη μία
  Της ψυχοκινητικότητος.»

  ΤΣΙ
  Όμως πάψτε να ομιλείτε…
  Να η φίλη μου η Ρωσία
  Που θα σώσουμε αντάμα
  Και Ευρώπη και Ασία.

  Να αγωγοί που όρη και κάμπους
  Και ποτάμια θα διασχίζουν
  Και τα πορτοφόλια ελλήνων
  Μα και ρώσων θα γεμίζουν.

  Να που πάλι θε ν’ ανθίσει
  Σοσιαλισμός στη γη
  Δίχως φόβο από καμία
  Περεστρόικα να πνιγεί.

  ΑΡΕ
  Τι ιδέαν κύριε Τσίπρα
  Δια τους ευρωπαίους κρατείτε-
  Δι αυτούς που να σας δώσουν
  Δισεκατομμύρια αιτείτε;

  ΤΣΙ
  Παλιανθρώποι και καθίκια
  Που το αίμα μας μας πίνουν
  Να τι είναι οι ευρωπαίοι
  Που ευρώ πια δε μας δίνουν.

  Σιχαμένη η Γαλλία
  Εγκληματική η Λαγκάρντ
  Υγιής μόνο η δική μου
  Μέθοδος: η αβάν γκάρντ.

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  Κι η χειρότερη απ’ όλες
  Κι η αιτία κακών πολλών,
  Μεγαλογραμμάτως γράψτε
  «έλλειψις αναστολών.»

  ΤΣΙ
  Και τι χάνετε αλήθεια
  Δεν σας πάει διόλου στο νου
  Αν ριζόγαλο δεν φάτε
  Καμωμένο με «Νουνού.»

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  Το «ριζόγαλο» τι είναι;

  ΕΛΛ
  Είναι μία λιχουδιά
  Που περσότερο απ’ όλους
  Αγαπάνε τα παιδιά…

  ΑΡΕ
  Πού τον βρήκατε τον τύπο;..
  …δεν τελειώνουμε μ’ αυτόν…
  Κάποτε πρέπει να φύγω…
  «Φυγή» γράψτε «ιδεών.»

  ΤΣΙ
  Ε! Λαών σεις οι ελπίδες!
  Μη μου φεύγετε! Μαζί μου!
  Καταφυγιό σας είναι
  από τώρα το Μαξίμου.

  ΑΡΕ
  Αν έκανε όπως του ζητάν
  Όλοι, μεταρρυθμίσεις…
  Γιατί δεν κάνει;

  ΕΛΛ
  -Έλα ντε!
  Αυτόνε να ρωτήσεις…

  ΑΡΕ
  (στον Τσίπρα)
  Γιατί πρόεδρε με φόρους
  απειλείτε το λαό;
  Σε μεταρρυθμίσεις διόλου
  δεν σας πάει το μυαλό;

  ΤΣΙ
  Όχι! αφού και η Ευρώπη
  Το ζητάει! Να! Γι αυτό!
  Εγώ κάνω μόνον ό,τι
  Μόνο εγώ! Εγώ! σκεφτώ!

  ΑΡΕ
  (στον έλληνα)
  Αρκετά έλληνα. Πάμε
  Και στο δρόμο θα σου πω
  Πού μπλεγμένοι είστε. Πάμε.

  ΕΛΛ
  Πάμε. Έτσι λέω κι εγώ.

  (οι δυο απομακρύνονται ενώ ακούγεται η φωνή του Τσίπρα πάνω από το δέντρο. Μιλάει όπως και πριν, ενώ αρχίζουν να κελαδούνε, αφύσικα δυνατά, πουλιά που τώρα φαίνεται πως υπάρχουν πάνω στο δέντρο. Οι φωνές των πουλιών σιγά σιγά δυναμώνουν, ώσπου καλύπτουν τη φωνή του Τσίπρα)

  ΤΣΙ
  Αέρα, σπίτι μου εσύ
  Ποτέ δε θα σ’ αφήσω
  Δε θα κατέβω από δω
  ούτε να κυβερνήσω

  Αέρα μου αέρα μου!
  Τι λέει η γη εκεί κάτω;
  από την κορυφή ζητούν
  Να κατεβεί στον πάτο;

  Καλάμι μου! Σπιτάκι μου
  Εσύ αγαπημένο!
  Δε θα σ’ αφήσω εγώ ποτέ.
  Στη γη δεν κατεβαίνω!

  Απ’ την Ασία να! Έρχονται
  Χρυσά ντυμένοι ανθρώποι!
  Πρέσβεις σε μένα στέλνουνε
  Όλης της γης οι τόποι.

  Θέλουν το θείο χέρι μου
  Και προς αυτούς ν’ απλώσει
  Κι ως την Ευρώπη έσωσε
  Κι όλους αυτούς να σώσει.

  Μα οι ευρωπαίοι με μισούν.
  Δε θέλουν να πετύχω.
  Να μ’ έχουν με την πλάτη μου
  Θα θέλανε στον τοίχο.

  Ξέρω, ως Μέγα με θωρούν,
  Ζητούν να μ’ εξοντώσουν
  Και μια τυράγνια στους λαούς
  Βαρύτερη ν’ απλώσουν!

  Κι εγώ τους είμαι εμπόδιο!
  Εγώ που εκ του Πραβίου
  Ορμώμενος, δοξάστηκα
  Νέος έτι ων, δια βίου!

  Φύγετε, φύγετε μακριά
  Μη με μολύνετε άλλο…

  ΑΥΛΑΙΑ

 300. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  300. Don’t quit your night job for poetry…,please!

 301. 301

 302. Λ said

  Ψυχραιμία Γς, ψυχραιμία. Αν οι τράπεζες είναι κλειστές για όλους και δεν υπάρχουν επιτήδιοι που βρήκαν τρόπο να αποσύρουν περισσότερα χρήματα τότε είστε εντάξει. Θυμάστε τι έγινε τότε με μας που ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές κάποιοι απέσυραν εκατομμύρια.

  220. Νίκοκύρη it would have defied the purpose. Ο Ττόφαλλος Κλωναρίτης ήταν ο αντιπροσωπευτικός τύπος του μέσου Κύπριου και δεν θα ήταν λογικό να έχει δανεικό όνομα. Μιλάμε για ένα πολύ συνηθισμένο όνομα στην Κύπρο. Εξάλλου ακόμα και σήμερα σε τηλεοπτικές κομικές σειρές υπάρχουν τύποι όπως Γιώρκατσος και Χάμπατσος και ο υπερθετικός προσθέτει στο κομικό εφέ.
  Ο δρ. Χρύσανθος Χρυσάνθου θα ξέρει σίγουρα όμως γιατί έχει μελετήσει σε βάθος τις κυπριακές γελιογραφίες. Πρέπει να του θέσω το ερώτημα.

 303. Γς said

  291:
  Εγώ καλή μου, με το συμπάθιο, σε σένα αναφερόμουν.
  Το «ποίημα» του άλλου δεν το διάβασα [ούτε και το δικό σου όλο].
  Βλέπω κι ένα καινούργιο του σεντόνι…

  Για τον δικό σου κόσμο έλεγα.
  Μπορείς να λες ότι θέλεις
  Δεν πρόκειται να προσβληθουμε από την αισθητική σου.
  Είσαι το κόσμημα του ιστολογίου…

  Πάντως πλάκα έχει το πρόβλημά μας.
  Τα έχω παίξει.
  Δεν αντέχω άλλο.

  Παίζουν γαμώ το κέρατό μου.

  Κι όσο σκέφτομαι οικογένειες με παιδιά, παιδιά, νέους μου έρχεται τρέλα.

  Στο διάολο πια.

 304. Αγαπητέ 282,
  Σε πλησιάζει ένας ζητιάνος στο δρόμο και σε ακολουθεί με το χέρι απλωτό παρά τις αρνήσεις σου να τον ελεήσεις. Τέλος του λες κοφτά «φύγε, δε σου δίνω! Τέλος!»
  Αν ο ζητιάνος τότε σου πει «σας παρακαλώ, έχω δυο παιδάκια΄άρρωστα, η γυναίκα μου είναι στο νοσοκομείο και δεν έχουμε ούτε ψωμί…», είναι αυτό αποστομωτική απάντηση; Και αν ο ζητιάνος συνεχίσει απειλώντας σε «θα δεις τι θα σου κανω!..», μήπως είναι και αυτό μέρος της αποστομωτικής απάντησης; Ο ζητιάνος είναι βέβαια ο Τσίπρας και ο άλλος είναι οι ευρωπαίοι.

 305. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  305. A πάγαινε ρε, να κάνεις καμιά δουλειά της προκοπής.

 306. Νίκος Μαστρακούλης said

  305: Ο ζητιάνος, βέβαια, δεν είναι ένας: είναι 11 εκατομμύρια Έλληνες.

  …ή μήπως Όχι;

 307. Πέπε said

  Καλό είναι που στο ίντερνετ, τόσο γενικά όσο και εδώ στο ιστολόγιο ειδικά, γράφει ο καθένας τη γνώμη του αλογόκριτα και χωρίς φόβο και πάθος.

  Δεν μπορεί όμως αυτό να συνδυάζεται με ολοκληρωτική απενεργοποίηση της όποιας αυτοκριτικής. Αν μη τι άλλο, εκτιθέμεθα. Το κοκκίνισμα της ντροπής μπροστά σε βλακώδη ή/και χυδαία κείμενα, που θα μπορούσαν να μην έχουν αναρτηθεί, μπορεί να μην πιάνει όποιον τα συνέταξε, πιάνει όμως καμιά φορά αυτούς που τα διαβάζουν.

  (Ήταν μια εναλλακτική διατύπωση του #290. Από την ώρα που το έγραψα δεν προέκυψε κανένας λόγος να μην το επαναλάβω.)

 308. Πέπε, στο 308

  μιλάς με γρίφους

  Βαρουφάκη, εσύ;

 309. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Γς .Ναι κι ευχαριστώ.Δεν κακοκαρδίστηκα,το αντίθετο! μόνο σου είπα γιατί καταπιάστηκα με κάτι τέτοιο.
  Όμως μην αγωνιάς.Θα βρεθούν λύσεις και δε θα χάσει κανείς τα χρήματά του.Το κακό που έχει γίνει με τα νέα παιδιά που τ΄άφησαν άνεργα και σκορπίσανε τις ξενιτιές, που να τους πάρει και να τους σηκώσει τους υπαίτιους, είναι πληγή αγιάτρευτη , είν΄ αλήθεια.
  Να τώρα ακούω έχουμε εξελίξεις:Ζητήσαμε(ο πρωθυπουργός) λένε κάλυψη των χρηματοδοτικών μας αναγκών για δυο χρόνια από το μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε και αναδιάρθρωση του χρέους.

 310. Γς said

  304:

  Βέβαια είναι σίγουρο ότι το άδικο, το ψέμα και η ανευθυνότητα θα καταρρεύσει.

  Οτι θα αρχίσουν να παίζουν μπουνιές μεταξύ τους μέσα στα αδιεξoδικά αδέξια αδιέξοδα.
  Η αφραγκία φέρνει γκρίνια.

  Μέχρι τότε όμως θέλουν να βάλουν στο χέρι και το Όχι.
  Τι θα το κάνουν;
  Που θα το βάλουν;

 311. kkk said

  Καλησπέρα.

  Πάντα τα σχόλια σε αυτό το ιστολόγιο είναι «κομμάτι» ή/και επέκταση του εκάστοτε άρθρου, και αυτό είναι που κάνει το συγκεκριμένο ιστολόγιο τόσο ενδιαφέρον.

  Ένα σχόλιο/ερώτηση θα ήθελα να κάνω σε αυτούς που είναι τόσο «θερμοί» με την γενικότερη ιδέα των δημοψηφισμάτων:
  πιστεύετε ότι τα δημοψηφίσματα, στον 21ο αιώνα είναι τόσο αντιπροσωπευτικά της έννοιας της «αμεσης δημοκρατίας» ή της δημοκρατίας γενικότερα;

  (ο αιώνας παίζει ρόλο, κατ’εμε, λόγω της πολυπλοκότητας των ζητημάτων, συγκριτικά με 100-1000-2000 χρόνια πριν)

  Υποθέτω θα συμφωνήσετε (μπορεί να έχω και άδικο) ότι πχ ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν θα έπρεπε να αποφασίζονται με δημοψηφίσματα (ψήφος γυναικών, πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων, μεταναστευτική πολιτική, άσυλο κτλ), και
  υποθέτω (πάλι) ότι είναι δύο οι λόγοι που θα συμφωνήσετε: 1) η πλειοψηφία δεν πρέπει είναι ισχυρότερη της μειοψηφίας πάντα, και 2) υπάρχουν θέματα που ο πολίτης δεν γνωρίζει επειδή δεν χρειάζεται (όχι, δεν γνωρίζω όλα τα άρθρα του δουβλίνου 2).

  Με βάση τα παραπάνω, το επιχείρημα «τι ξέρει η καλλιόπη για να αποφασίσει;», σας φαίνεται τόσο ακραίο; Δεν θα έπρεπε να ξέρει προτού ψηφίσει; Και είναι αρκετό να ξέρει μόνο το μέγεθος του ΦΠΑ; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζει και τι επιπτώσεις έχει ένα 2% μείωση σε αυτόν; Το μόνο μεμπτό στο επιχείρημα είναι ότι μειώνει την καλλιόπη ή την γριά ή τον αγρότη: λες και ο μέσος καθηγητής ή αστυνομικός ή δικαστής γνωρίζει καλύτερα (εδώ που φτάσαμε)…

  Προσωπική άποψη είναι ότι στην ελλάδα η ψήφος έχει χάσει την ευθύνη που της αναλογούσε. Aποτέλεσμα αυτού είναι η, κατα την άποψη μου πάλι, παντελής έλλειψη κινήτρου για να ενημερωθεί – όσο δεν φέρω προσωπική ευθύνη της ψήφους μου αλλά απεριόριστο δικαίωμα να ασκώ δημόσια κριτική είμαι μια χαρα…

  Δεν είμαι εναντίον των δημοψηφισμάτων, υπέρ είμαι. Αλλά για συγκεκριμένου τύπου θέματα: μια ερώτηση δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως είναι αυτή της κυριακής (γιατί όπως και αν βαφτίζεται, στο τέλος για δις ευρώ αποφασίζω), δεν μπορεί να απαντηθεί από εμένα.

  υγ. υποτίθεται ότι χάσαμε κάποια δις τους τελευταίους μήνες διαπραγμάτευσης. Πόσοι πιστεύετε γνωρίζουν το «γιατί» ή το «πως». Δεν θα έπρεπε, αφού στην ουσία αυτός είναι ο λόγος που έχουμε το δημοψήφισμα;

 312. 310

  μωρέ, μάνα μ’*, σημασία δεν έχει τι ζητήσαμε, σημασία έχει τι δίνει το μαγαζι…

  * τιμητικός τίτλος, καθότι μάλλον σου ρίχνω σε ηλικία 😉

 313. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  312 Καλώς ορίσατε (εννοώ ως σχολιαστής)

  308 Δεν νομίζω ότι είναι τόσο πολλά τα κείμενα που λες

  303 Τότε είναι σύμπτωση, αφού υπήρξε ο ολυμπιονίκης Δ. Τόφαλος.

 314. EOMEPOL said

  Πραγματικά, με έχει φάει η περιέργεια για το αποτέλεσμα. Και αν θα γίνει η δε θα γίνει το δημοψήφισμα.

  Νικοκύρη, ενδομπλογκιακό δημοψήφισμα θα κάνεις; Ή καλύτερα, στοιχήματα προγνωστικών. Πόσο % Ναι και πόσο Όχι. Πόσο θα γίνει και πόσο δε θα γίνει.

  Προς το παρόν, αν γίνει, δείχνει πολύ φίφτι-φίφτι, με δεδομένο τον τρόμο. Αλλά και τη γελοία γραμμή ΚΚΕ, που μου θυμίζει μια παλιά ιταλική γελοιογραφία, που όλα τα κόμματα σημειώνανε σε έναν πίνακα διάφορα ύψη λέγοντας -Είμαστε στα σκατά μεχρι εδώ ή μέχρι εδώ κοκ, και το ΚΚΕ ψηλομύτικα δήλωνε -«Μμμμμ, εμείς είμαστε σε διαφορετικά σκατά».

  Η ιδέα οτι το ΚΚΕ είναι ένα «διαφορετικό » κόμμα, και καλά «αγνό», «τέλειο», «ασυμβίβαστο» το οδηγεί στις πιο μεγάλες βλακείες και παραλογισμούς, όπως αυτό το πάνχαζο άκυρο μη ψηφοδέλτιό του. Κυρίως του αφαιρεί κάθε δυνατότητά του να επηρεάσει την πραγματικότητα.

  Και πάνω από όλα τα μέλη του κάνουν ένα έγκλημα, που ναι μεν κάνουμε όλοι μας , αλλά σε ένα κόμμα ηγέτικό και μπλαμπλά, δεν επιτρέπεται: Δε σκέφτονται. Έχουν γραπωθεί από μια λάθος ιδέα, που όμως είναι έτσι φτιαγμένη που να σε απαλλάσσει από τις πολλές σκέψεις (και δράσεις): Μία η εργατική τάξη(Γιατί;).Ένα το κόμμα της(Γιατί;) Το Ένα αυτό κόμμα είναι το ΚΚΕ(Που το γράφει αυτό;)

  Από κει και πέρα, ότι είναι καλό για το κόμμα είναι για τους εργάτες και το λαό, κλπ,κλπ. Ότι δεν είναι του κόμματος το πνίγουμε.Το κόμμα ναν καλά και δεν πα να ψοφήσουν χίλια αρνιά χίλια κατσίκια και του Οχι τα κορίτσια.

  Θα γίνω έξαλλος αν πχ γίνει το δημοψήφισμα και χάσει το Όχι για κανά 5% , που θα είναι περίπου αυτοί που θα επηρεαστούν από το ΚΚΕ. Που θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές και μπορεί να ξαναέχουμε μπουμπούκο υπουργό υγείας, μπρρρρρρ.

  Πιστεύω βέβαια ότι δε θα συμβεί αυτό, κανονικά δε θα έπρεπε να φτάσουμε σε δημοψήφισμα. Αλλά…

 315. Γς said

  310:

  >τιμητικός τίτλος, καθότι μάλλον σου ρίχνω σε ηλικία

  «Κόρη μου» τοτε

 316. 315

  Νομίζω πως τα άκυρα προσμετριούνται στα ΟΧΙ.
  Οπότε, πιθανώς, το ΚΚΕ να θέλει να μετρήσει τα κουκιά του (τυπικός αριστερισμός), καπελλώνοντας και τα υπόλοιπα άκυρα, αλλά χωρίς το ίδιο να καπελλώνεται από το «Συριζέικο» Όχι. Αλλά, στο τέλος, τα κουκιά του πάνε στο Όχι, έμμεσα.
  Διορθώστε με, αν κάνω λάθος…

 317. Γς said

  308:

  Μα ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημά σου;
  Τι ζόρι τραβάς;

  Θα μπορούσες να μας πεις.
  Εγώ δεν σε καταλαβαίνω

 318. Πέπε said

  314: Εντάξει, είναι μερικά. Σε σχέση με το τι έχουμε συνηθίσει εδωμέσα, πολλά τα βρίσκω! 🙂

 319. Gpoint said

  Γς και Εφηέφη θα περιμένω μέχρι τα μεσάνυχτα και μετά αν δεν έχουμε ανατροπή σκηνικού θα εξηγήσω γιατί ο Τσίπρας έπρεπε περισσότερο να φροντίσει να φαίνεται τίμιος παρά να είναι

 320. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Δηλώσεις Σαμαρά τώρα:»όλοι οι Έλληνες επιθυμούν να επιστρέψουν στη σταθερότητα ,ομαλότητα και ανάπτυξη» αμέ;

  313. Συλούι μ΄… 🙂
  όλες οι γυναίκες είναι μικρότερες από (για) τους τζέντλεμαν . 🙂

 321. alexisphoto said

  @312:
  KKK καλησπέρα,

  λίγα σχόλια πάνω στο κείμενό σου:
  Ο αιώνας μας είναι ο πιο κατάλληλος (από ότι 100 – 1000 – 2000 πριν) για την εφαρμογή ενός συστήματος πιο άμεσης δημοκρατίας. Πληροφόρηση – ενημέρωση – ανάπτυξη απόψεων υπάρχει διάχυτη στο διαδίκτυο (αλλά και αλλού) και ο καθένας μπορεί να από τον Η/Υ του να πάρει θέση σε ό,τι του ζητηθεί. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και μια βαθύτερη σκέψη και συνεχή ενασχόληση με τα κοινά. Από τη στιγμή όμως που αυτή η γνώμη είναι επιβεβλημένη από το κράτος (ανά εξάμηνο πχ & για λιγοτερο σημαντικά θέματα) ο καθένας μας, θέλοντας και μή, θα μπει σε μια διαδικασία σκέψης που μέχρι τώρα του ήταν αδιάφορη…
  Αν δεχτούμε ότι η κυραΚαλλιόπη δεν ξέρει – άρα δεν πρέπει να έχει ενεργή άποψη τότε πολύ εύκολα θα φτάσουμε στο άλλο άκρο, δηλ να έχουν άποψη μόνο οι «ειδικοί» (ποιοί είναι αυτοί άραγε;) και να απολιτικοποιηθούμε έχοντας στο νου μας ότι άλλοι ξέρουν καλύτερα από εμάς άρα άστους να κάνουν τη δουλειά τους και μη με ενοχλείτε.
  Αυτή την απολιτική στάση είναι που εκμεταλεύτεται η χρυσήαβγή απάλάσοντάς μας από κάθε ευθύνη – φορτώνοντας τα λάθη στους άλλους και συνήθως στους ασθενέστερους. Το απολιτικ είναι μόλις μια ανάσα από το κρυπτοφασιστ…. Προσοχή…
  Σε ευχαριστώ

 322. Ιάκωβος said

  315. Ιάκωβος έφα
  EOMEPOL είναι το ντόρμαντ μπλογκ μας.

 323. Αρεμαύρε Κίντο

  εσύ δίνεις συμβουλές για διατήρηση της εργασιακής σταθερότητας αλλά μια δεν σε άκουσε και πήγε κι έγινε σχολιάστρια στη Ναυτεμπορική

  http://www.naftemporiki.gr/story/972657/i-zoi-sou-tria-grammata

 324. Ιάκωβος said

  305. γιώργης χολιαστός
  Ο ζητιάνος είναι βέβαια ο Τσίπρας

  και Πάει ένας μπατιρημένος στο μπουρδέλο να γαμήσει. Διαθέτει γι αυτό το σκοπό μόνο 10 Ευρώ. Με το που μπαίνει βλέπει το κορίτσι, του αρέσει πολύ, αλλά η τσατσά του λέει οτι κάνει 50 Ευρώ. Ο μπατίρης αρχίζει τη διαπραγμάτευση δηλώνοντας τα εξής:
  -Το κορίτσι το ερωτεύτηκα. Δε φεύγω από δώ αν δε γαμήσω. Αλλά να διαπραγματευτούμε.
  -Ναι του λέει η τσατσά, ειδικά για σένα, 500 Ευρώ.
  Ο πελάτης βέβαια είναι ο Σαμαράς.

  Μόνο που σ αυτήν την περίπτωση, ο Σαμαράς θα γαμήσει και ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει.

 325. Γς said

  308, 318:

  Κύριε Πέπε, όχι πως με πειράζει ιδιαίτερα ότι δεν μου απάντησες. Αλλά ελπίζω ότι δεν με πρόσεξες.

  Αν πάλι κάνω λάθος, λυπάμαι που δεν μπορώ να σου ανταποδώσω την προσβολή.

  Δεν αξίζει τον κόπο. Τη στιγμή μάλιστα που τρέμει συθέμελα το παν γύρο μας

  Ευχαριστώ το Νίκο που μου επέτρεψε να μοιραστώ τον πόνο μου και τις ανησυχίες μου.
  Οντως τα έχω παίξει.

  ΣΕ ευχαριστώ κ. Πέπε. Είναι κάπως χαλαρωτικό τέτοιες ώρες να βλέπεις ότι κοντά στα μεγάλα μας ζόρια υπάρχουν και τα μικρά.
  Μικρότητες δηλαδής

 326. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  249 – «(και μετά ξύπνησα).» Δεν θα τόλεγα. Πληροφοριακά πάντως, το 80% των κρατών της ευρωζώνης, είναι χρεοκοπημένα, και τα υπόλοιπα (ναί ακόμα και η Γερμανία) είναι με την θηλιά στον λαιμό. Αν ρίξεις μια ματιά στο ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, η Ελλαδίτσα βρίσκεται αρκετά κάτω στην βαθμολογία, λίγο πάνω απο την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ στην κορυφή, βρίσκονται χώρες υπεράνω πάσης υποψίας. Αλλά από τη στιγμή που αΛήθεια, είναι αυτό που μεταδίδουν-γράφουν τα ΜΜΑ…..!

  Υ.Γ – Ρε Γς, σταμάτα να βλέπεις ειδήσεις στην τηλεόραση, αφού σε βλάπτουν, βάλε τουλάχιστον καμιά ταινία με την Παπαρήγα την καλή, να έρθεις στα ίσια σου.

 327. Gpoint said

  # 310

  Μακάρι να διαψευσθώ αλλά όταν χθες στην πρότασή τους ο Τσίπρας απάντησε «την Κυριακή εγώ θα ψηφίσω όχι» δεν βλέπω γιατί αυτοί θα κοιτάξουν καν την δική του.

 328. Μαρία said

  317
  Σκυλίσιοι λογαριασμοί 🙂

 329. 330

  δεν ισχύει πως τα άκυρα προσμετρώνται στο Οχι; 😦

 330. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  253 – «δ) απλώς φασισμό/ηλιθιοτητα (συνώνυμες έννοιες)» ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!
  Κι όμως, ο καλός μου ο Γς, κάθεται και χάφτει τέτοιες ηλιθιότητες.

  Α ρε Γς, νάταν τα νιάτα δυό φορές τα γηρατειά καμία ε; Kαι μια και μιλάμε για σέξ (σε παρακαλώ, εμείς οι δυό ότι κι αν λέμε έχει να κάνει με το σέξ) έλα να σε φτιάξω μ΄αυτό το τραγουδάκι.
  Υ.Γ – Το drugs βέβαια δεν το χρειαζόμαστε, όπως λέω και στους φίλους που μου λένε ότι γελάω συνέχεια, εμείς πέσαμε μικροί, στην μαρμίτα με την κοκαϊνη, δεν χρειαζόμαστε άλλη. Πάρε τα πάνω σου και ξεκόλλα απο την tv, μοναδικέ εν Βίλχελμ Ράϊχ αδελφέ μου.

 331. Μαρία said

  331
  Σκύλε, σοβαρέψου. Μ’ αυτή τη λογική ένα άκυρο που θα έγραφε «Τσίπρα είσαι ψεύτης και απατεώνας ή ότι άλλο αναφέρθηκε εδώ απο κάποιους σχολιαστές» θα πρέπει να προσμετρηθεί στα ναι.

 332. Ιάκωβος said

  Και απορώ που ο σύριζα δεν τους το κοπανάει συνεχώς, οτι δηλαδή, τι διαπραγμάτευση κάνει κανείς όταν λέει στον άλλον: Καλύτερα οποιαδήποτε συμφωνία παρά καθόλου συμφωνία. Δηλαδή: Ότι πεις θα το δεχτώ.

  Τώρα για το δημοψήφισμα, η μία μόνο πλευρά του ζητήματος είναι αυτό που είπα προχτές, οτι οι διάφοροι σταυροπόταμοι ποντάρουν στα πρεζάκικα εξαρτητικά αντανακλαστικά του λαού και τον «τρομοκρατούν» λέγοντάς του -Ιιιιιι, πως θα πάρετε απόφαση δέκα εκατομύρια Καλλιόπες απ’ την Κάλυμνο, μόνες σας; Χωρίς νταβατζή;

  Η άλλη πλευρά όμως είναι ότι όντως ένα μεγάλο κομμάτι του λαού τρομοκρατείται και ένα άλλο πάλι θέλει να νοιώσει τη μπότα του στιβαρού ηγέτη να τον οδηγεί. Κι αυτό είναι επίσης φυσικό, μια που έτσι τον έχουν διαμορφώσει, αλλά έτσι είναι και από την φύση του, ο άνθρωπος όπως και όλοι οι άλλοι μεγάλοι πίθηκοι, χρειάζονται έναν Alpha male. Άρα πιάνει σε αρκετούς η κατηγορία για δειλία.

  Θα έπρεπε όλες αυτές τις μέρες ο Τσίπρας να είχε περισσότερο αποφασιστικό προφίλ.

  Και πάντα μπαίνει το ερώτημα γιατί να στηριχτεί ο Τσίπρας σ’ «αυτούς», τον κόσμο; Γιατί να ρισκάρει; Πιστεύω ότι ένας πολιτικος μεγάλου αναστήματος, ή πιο έμπειρος, πραγματικά, δε θα ζήταγε την γνώμη του λαού. Μάλλον όλη αυτή η ιστορία με το δημοψήφισμα είναι οι θεατρινισμοί που γίνονται σε κάθε διαπραγμάτευση. Εκείνοι, πού σηκώνεσαι δήθεν για να φύγεις και ο μαγαζάτορας σε κυνηγάει από πίσω και σου δίνει καλύτερη τιμή. Νομίζω ότι έτσι είναι και το θεωρώ σωστό, αν και παρακινδυνευμένο.

  Τα περί άμεσης δημοκρατίας τα ακούω βερεσέ. Έτσι κι αλλιώς, άμεση δημοκρατία με Τρεμοκρατία και Τσιμοκρατία δεν υπάρχει.

 333. https://en.wikipedia.org/wiki/No_%282012_film%29

 334. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  256 – «Τουλάχιστον ρε κωλοτράπεζες, όσο μας τα κρατάτε, παίχτε τα σε κανένα στημένο στοίχημα να τ’ αβγατίσετε !»
  Γιατί τι νομίζεις ότι τα κάνουν; πώς φτάσαμε ώς εδώ; Με την διαφορά πως όταν κερδίζουν τα τσεπώνουν ιδωτικά, ενώ όταν χάνουν, μας στέλνουν τον λογαριασμό.

  Συμβουλή προς τραπεζοναυτιλομένους, πάρτε τα όποια λεφτά σας απο τις τράπεζες, και κάντε με μετρητά τις συναλλαγές σας, θα πέσει πολύ γέλιο απο τον λαό, και ΚΛΑΑΑΑΑΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

  Γιά πάμε.

 335. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  278 – Για να μη το πούν κομουνιστικό, μια και είναι αριστερό (λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα) κόμμα στην κυβέρνηση (χαμόγελο).

 336. sarant said

  315 Άργησα να διοργανώσω προγνωστικά και μάλλον είναι αργά τώρα. Εξάλλου, τα γεγονότα τρέχουν τόσο γρήγορα που όλα αλλάζουν συνεχώς.

 337. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  290 – KAI TA MYAΛΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΛΕΜΕ.

 338. Γς said

  Ρε παιδιά έλειψα για λίγο.
  Μήπως πέρασε ο Πεπές από εδώ;

 339. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  291 – ΕΦΗ θεά πάρε μας τα μυαλά.

  Μου ταιριάζει με το μυαλό σου, και στο αφιερώνω.

 340. Γς said

  338:

  Ναι όλα αλλάζουν.
  Θα άξιζε όμως να διοργανώσεις προγνωατικά,

  Μιας και δεν προλαβαίνουμε όπως λες ας ψηφίσουμε φανερά

  Γς: Ναί [στην Ευρώπη και στο Ευρώ]

 341. 340

  Αν ρώταγε ο Λάμπρος θάξερα να του απαντήσω… mrgreen :mrgreen:

 342. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  304 – «Κι όσο σκέφτομαι οικογένειες με παιδιά, παιδιά, νέους μου έρχεται τρέλα.
  Στο διάολο πια.»

  Βρε Γς, πέντε χρόνια ξέρεις πόσες οικογένειες βρέθηκαν στον δρόμο απο τους αλήτες; ξέρεις πόσα παιδιά λιποθυμούσαν στο σχολείο επειδή δεν είχαν να φάνε; Ξέχασες την ηλίθια την Διαμαντοπούλου τί έλεγε όταν πρωτοβγήκαν στην φόρα; Ξέρεις πόσοι άνθρωποι ζούν απο τους σκουπιδοτενεκέδες, επειδή οι ταγματασφαλίτες που μας κυβερνούσαν αυτά τα χρόνια έκοψαν τα πενιχρά τους επιδόματα; Έχεις ιδέα πόσοι ανάπηροι χωρίς χέρια και πόδια, έγιναν καλά μέσα σε μια μέρα, και τους έκοψαν την πετσοκομμένη αναπηρική σύνταξη; τύφλα νάχει ο χριστός, τέτοια θαύματα έχουν γίνει.
  Σε παρακαλώ ξεκόλλα, ή τουλάχιστον μη αναφέρεσαι σε οικογένειες και παιδιά, για να καλύψεις την δική σου (δικαιολογημένη εν μέρη) αγωνία και ανασφάλεια, είναι τουλάχιστον αγένεια προς τους χιλιάδες αστέγους και αυτόχειρες, και κυρίως για τα παιδιά που τα φασιστόμουτρα υποθήκευσαν το μέλλον τους. Έχω την τύχη να σε έχω γνωρίσει από κοντά, και να έχουμε μιλήσει ιδιαιτέρως, και ξέρεις την εκτίμηση που σου έχω, αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς, μη μιλάς τουλάχιστον, με ξενερώνεις τελείως.

  Υ.Γ – Για τιμωρία δεν σου βάζω τραγούδι.

 343. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  305 – Ρε τι κυκλοφορεί ελεύθερο, και εις ανώτερα μεγάλε, εύχομαι και μπάτλερ του Σόϊμπλε.

 344. Γς said

  344:

  >Βρε Γς, πέντε χρόνια ξέρεις πόσες οικογένειες βρέθηκαν στον δρόμο απο τους αλήτες;

  Και ποιος σου είπε βρε Λάμπρο ότι υποστηρίζω αυτά τα καθίκια; Τους κύριους υπεύθυνους για την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα

  [θα ψηφίσεις; Σχ. 342]

 345. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  312 – Με κάλυψε πλήρως ο Alixisphoto στο 322. Το ξανάγραψα σήμερα σε κάποιο σχόλιο, οι Ελβετοί κάτι ξέρουν απο συχνά δημοψηφίσματα, δεν τους λές και ούγκανους. Είναι καιρός να αποκτήσουμε δημοκρατική παιδεία και συνείδηση, αλλιώς θα εμπιστευόμαστε τις τύχες μας στους τυχάρπαστους. Μια καλή αρχή πάντως, είναι τα δεκαπενθήμερα οικογενειακά σουμβούλια μετά ψήφου απλής αναλογικής.

 346. Φωτοτυπάκιας said

  318
  Ένα άκυρο ψηφοδέλτιο είναι ένα άχρηστο ψηφοδέλτιο. Αυτός ή αυτή που το έριξε είναι σαν να μην έχει ψηφίσει. Το ποσοστό ακύρων δεν υπολογίζεται παρά μόνο, στη συγκεκριμένη περίπτωση του δημοψηφίσματος, στο απαιτούμενο 40% της συμμετοχής. Επειδή έχω κάνει μια φορά σε εφορευτική επιτροπή ένιωσα ότι δεν υπάρχει πιο λυπηρό πράγμα από ένα ηθελημένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

 347. Φωτοτυπάκιας said

  Συγνώμη, το προηγούμενο σχόλιο (348) απευθύνεται στο σχόλιο 317. Μπέρδεψα τα νούμερα!

 348. Gpoint said

  Λάμπρο μην βάλεις άλλο βιντεοκλίπ, δεν θα ανοίγει το ρημάδι με το (λαθραίο) σήμα μου

 349. Γς said

  342:

  Αποτελέσματα [μέχρι στιγμής]

  ΝΑΙ: 1 100%
  ΟΧΙ: 0 ο%

 350. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  346 – Θα ψηφίσω.
  ΟΧΙ στο κάλπικο ευρώ, που σχεδιάστηκε για να ευνοηθεί η Γερμανία (πράγμα που έγινε) και να γίνει ισάξια οικονομική δύναμη με τους κατακτητές της, και να ανακτήσει την ανεξαρτησία της. Όμως επειδή οι κατακτητές της τραβάνε μεγάλο οικονομικό ζόρι, αποφάσισαν να την κοντύνουν και κάνουν ντού στο θησαυροφυλάκιό της, κι αυτή με τη σειρά της στις αποικίες της, π,χ Ελλάδα.

  ΟΧΙ στην φασιστική λέσχη των κεφαλαιούχων, που κατ΄ευφημισμόν ονομάζεται ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Έχω αντιμετωπίσει τον θάνατο πολλές φορές στην ζωή μου, για να θέλω να ζώ υποταγμένος και φοβισμένος στην ευρωπαϊκή στάνη, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.
  Για τα παιδιά μου, και τα παιδιά όλου του κόσμου, ονειρεύομαι έναν καλύτερο κόσμο, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, αξίζει να πεθάνω γι΄αυτό.

 351. sarant said

  334 Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες

  348 Καλό σχόλιο.

 352. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  348 – «Ένα άκυρο ψηφοδέλτιο είναι ένα άχρηστο ψηφοδέλτιο. Αυτός ή αυτή που το έριξε είναι σαν να μην έχει ψηφίσει.»
  Το συνειδητό άκυρο, έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα απο τα ασυνείδητα έγκυρα, που είναι και η πλειονότητα των ψηφοδελτίων.

  «Επειδή έχω κάνει μια φορά σε εφορευτική επιτροπή ένιωσα ότι δεν υπάρχει πιο λυπηρό πράγμα από ένα ηθελημένα άκυρο ψηφοδέλτιο.»

  Επειδή κι εγώ έχω κάνει εφορευτική επιτροπή (δύο φορές) έχω αντίθετη άποψη.

 353. Γς said

  342, 352:

  Αποτελέσματα [μέχρι στιγμής]

  ΝΑΙ: 1 50.00 %
  ΟΧΙ: 1 50.00 %

 354. Στο μεταξύ οι ΝΑΙδες βεβήλωσαν τον Άγνωστο Στρατιώτη… http://cam.grandebretagneview.com/hotel-grande-bretagne-a-luxury-collection-hotel-athens2.jpg

  Μα κανένας σεβασμός

 355. alexisphoto said

  @347:
  Μερσι, χαίρομαι που κάποιος συμφωνεί μαζί μου.
  προς στιγμήν είμαι ακόμα μπερδεμένος.
  τα στρατόπεδα έχουν σημαίες: το κέιμενο των 30 οικονομολόγων (ΝΑΙ) & το κείμενο του Κρούγκμαν (ΟΧΙ).
  Μάλλον τελευταία στιγμή θα αποφασίσω.

 356. Μακράν το ιστορικότερο σύνθημα της κρίσης: https://pbs.twimg.com/media/CIvJ1MMUMAA1HhW.jpg

 357. smerdaleos said

  Κάπως σαν αστείο είπαμε αντίο
  πήρα το πικάπ σου και μου πήρες το ψυγείο
  πήρες τα σεντόνια πήρα τη μπιγκόνια
  κι απ’ το χωρισμό μας έχουν κλείσει τρία χρόνια

  Μάτια μου αντίο τέλειωσε τ’ αστείο
  πήγα το πρωί και ξαν’ αγόρασα ψυγείο
  πάρε άλλα πιάτα βρες μιαν άλλη γάτα
  όμως να θυμάσαι πού και πού την Σερενάτα

  Δε θέλω να σε ξαναδώ
  μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα
  θέλω μονάχα να σου πω
  πως απόψε χάσαμε τη γάτα

 358. Ριβαλντίνιο said

  Και ο Δίας ( οι πληροφορίες ότι τον κάλεσε ο Βάταλος ελέγχονται …) στη συγκέντρωση

 359. Φωτοτυπάκιας said

  354.
  Με όλο τον σεβασμό, κ. Λάμπρο.
  Αυτοί που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία δεν αγωνίστηκαν για να ψηφίζουμε άκυρο. Πιστεύω ότι όσοι ψηφίζουν επίτηδες άκυρο σκέφτονται απλώς εγωκεντρικά και δεν νιώθουν ότι είναι ένα μέρος της φωνής του λαού, έστω και αριθμητικά τόσο μικρό.
  Όλοι τελικά είμαστε ίσοι στο ότι έχουμε μία και μόνη ψήφο. Από τον πιο έξυπνο και ενημερωμένο ως τον πιο ανόητο και άσχετο. Έτσι είναι η δημοκρατία. Δεν μπορεί να υπάρχει κάτι καλύτερο. Όλα τα άλλα είναι ελιτισμός. Μη γίνουμε σαν κι εκείνον τον αριστοκράτη που έλεγε για την κ. Καλλιόπη από την Κάλυμνο…

 360. Κι άλλη εκδοχή του «Ο Χίτλερ πληροφορείται… » από την άλλη μεργιά https://www.youtube.com/watch?v=–0j58MnV-M πλάκα έχει (αν και λέει μλκίες)

 361. Πέπε said

  @327:
  Αγαπητέ Γς, από πότε έγινα κύριος Πέπε;

  Ειρήνη. Δεν έχω καμία επιθυμία να τσακωθώ. Ούτε να σε προσβάλω. Αν νομίζεις ότι εσύ είσαι ο «χωρίς αυτοκριτική», ο «χυδαία ή/και βλακώδη κείμενα», ή ο «μπροστά από τη λογική ή από την αξιοπρέπεια ο πανικός» (αν θυμάμαι καλά αυτά έγραψα, δεν ανεβαίνω τώρα να τα ξανακοιτάξω), τότε συγγνώμη.

 362. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Δραγασάκης στην ΕΡΤ

 363. Triant said

  Και της Κύπρου…

 364. Μουδιασμένος, κάπως, ο αντιπρόεδρας. Αλλά έτσι δεν είναι πάντα το στυλ του;

 365. Κι άμα ξαναεμφανιστεί απ’ εδώ αγχωμένος ο Γς, εδώ έχω τα απαραίτητα! Εγγυημένη χαλάρωση…

 366. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  366.Συγκρατημένος.Στο ύψος των περιστάσεων.
  Ακούω τον Κουφόπουλο στο Ρίαλ ότι είχαν εμετικά συνθήματα στο Σύνταγμα απόψε.

 367. 368β

  Γιατί; Είχες έστω και για ένα δευτερόλεπτο την παραμικρή αμφιβολία;

 368. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  361 – Επίσης με όλο τον ειλικρινή μου σεβασμό κ. Φωτοτυπάκια, αυτοί που αγωνίστηκαν για την δημοκρατία, είχαν κατά νού, ότι κάθε φορά μετά τις εκλογές, θα κυβερνά η πλειοψηφία βάσει της απλή αναλογικής, με σκοπό να εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις των συνειδητών πολιτών, και όχι μέσω της εκάστοτε «μαγειρεμένης» ενισχυμένης αναλογικής, να κυβερνά το 40% και με το πλαφόν 3% να μένουν έξω από την Βουλή, όσες απόψεις δεν βολεύουν. Και ναί, αγωνίστηκαν για να μπορεί ο κάθε πολίτης να ψηφίζει συνειδητά άκυρο, γι΄ αυτό προέβλεψαν συνταγματικά το λευκό. Όπως έχει αποδειχτεί όμως, οι ασυνείδητοι κεφαλαιούχοι εξουσιαστές χειραγώγησαν το λευκό, και με διάφορες φασιστικές αλχημείες, το προσμετρούν κατά το δοκούν, οι δε ασυνείδητοι και χωρίς δημοκρατική παιδεία «πολίτες» το αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα, και ακόμα χειρότερα, στην πλειονότητά τους, το θεωρούν σωστό.
  Λυπούμαι που ίσως σας στενοχωρήσω, αλλά όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα σε κλέφτες και σε ψεύτες, προτιμώ να ψηφίσω συνειδητό άκυρο, ας μη αναφέρω περισσότερα από το λεφτά υπάρχουν, και Ζάπειο 2 μετά κωλοτούμπας, και μη ψήφιση του πρώτου μνημονίου, αλλά ψήφιση ώς κυβέρνηση των 2-3 χωρίς κάν να τα διαβάσουν. Και ας έρθουμε στο παρόν, έχετε διαβάσει τις προτάσεις των τοκογλύφων και της κυβέρνησης; ποιός νοήμων δημοκράτης πολίτης θα ψήφιζε υπέρ της μίας ή της άλλης; εγώ πάντως αποκλείεται, θέλω να κοιτάζω στον καθρέφτη χωρίς να φτύνω με αηδία, θέλω να κοιτάζω τα παιδιά μου και τα παιδιά όλου του κόσμου στα μάτια, πάντα ήμουν ειλικρινής μαζί τους.
  Εσείς μπορεί να ενστερνίζεστε το φασιστικό ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, και πλέον ότι έχουμε εμείς την ευθύνη γιατί έχουμε όλα τα κακά που μας καταμαρτυρούν οι ευρωπαίοι φασίστες με το δημοκρατικό προσωπείο, εγώ πάλι όχι. Γνωρίζω πολύ καλά, ότι αυτοί και η αχαλίνωτη απληστία τους έριξαν την χώρα μας στον γκρεμό, αλλά έχουν φέρει και όλη την παγκόσμια οικονομία στο χείλος του γκρεμού. Αν και είπα χθές ότι δεν θα σχολιάσω ξανά οικονομικά θέματα, θα κάνω μια εξαίρεση για σάς, και θα σας συνιστούσα να δείτε την πορεία των κινεζικών χρηματιστηρίων, ένα από αυτά έπεσε κατά περίπου -30% μέσα σε τρεις μόλις ημέρες (το Chinext, αντίστοιχο του αμερικανικού Nasdaq) ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ, αλλά δεν γίνεται κουβέντα στα ΜΜΑ. Νομοτελειακά όμως, κάποια στιγμή θα αντιληφθούν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, και θα πάψει το ποντικάκι Ελλαδίτσα να τον κρύβει.
  Όχι αγαπητέ μου, δεν θα παίξω το παιχνίδι των τραπεζών, που μας καταληστεύουν και μας λοιδορούν κι από πάνω, με τους δικούς τους κανόνες, όσο κι αν το επιθυμούν οι κεφαλαιούχοι εξουσιαστές, δεν θα γίνω συνένοχος στο φόνο του μέλλοντος των παιδιών, μέσω τις κοινοβουλευτικής δικτατορίας τους, έχω το δικό μου όραμα για τον μελλοντικό δημοκρατικό κόσμο, με χαμογελαστά παιδιά, και γι΄αυτό προσπαθώ εδώ και 40 χρόνια πλέον, και θα προσπαθώ μέχρι να πεθάνω

  Υ.Γ – Αν μπορούσε ο μέσος πολίτης, να κατανοήσει το αριθμητικό μέγεθος των τρισεκατομμυρίων που βρίσκονται στον αέρα, θα πυροβολούσε όλους τους υποψηφίους σωτήρες. Όμως είναι τέτοια η εκπαίδευσή μας, που το αντιμετωπίζουμε όπως την μέτρηση των συμπαντικών αποστάσεων σε έτη φωτός, π.χ «ο Μ31 απέχει 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός απο τον δικό μας» ναί έ; Οι φυσικοί όμως έχουν άλλη εικόνα από μάς, το ίδιο και οι τραπεζίτες για την οικονομία.

 369. Βαρουφάκης: «Οι υπουργοί Οικονομιών της Ευρώπης πρέπει να πάρουν μέτρα σύμφωνα με τις επιθυμίες των εκλογέων μας.»
  Οι εκλογείς σας είναι χαζοί. Είναι οι επί δεκαετίες πιστοί στον καπιταλισμό, οι επί δεκαετίες αγνοώντας και σας και τον κουμουνισμό, οι επί δεκαετίες φέρνοντας στην εξουσία κλέφτες και εκμεταλλευτές τους.
  Οι εκλογείς σας είναι αυτοί από τους χαζούς, που όχι, δεν άλλαξαν σκέψη και ιδέες, αλλά σας ψήφισαν από απόγνωση και που αν δεν τους κάνετε όσα τους τάξατε θα σας λιντσάρουν.
  Και αν ακόμα όμως, εσύ Βαρουφάκη και οι όμοιοί σου, πιστεύετε πως πράγματι όσοι σας ψήφισαν φωτίστηκαν ξαφνικά σαν τον Αποστόλο Παύλο, τι σε κάνει να υποστηρίζεις ότι οι ευρωπαίοι θα πρέπει να πάρουν μέτρα σύμφωνα με τις επιθυμίες των εκλογέων σας;
  Αν υποσχόσασταν στο λαό ότι θα τον στείλετε στο φεγγάρι, θα ζητούσατε από την Ευρώπη διαστημόπλοια; Δεν περιμέναμε από σας να φέρετε τα πάνω κάτω, εκείνο που απαιτούσαμε όμως από σας ήτανε να μη λέτε μαλακίες. Τουλάχιστον.

 370. Ριβαλντίνιο said

  Αχαχαχα. Έστειλα κάτι εικόνες στις 23.02 και παγιδεύτηκα. Με το δίκιο της η παγίδα εάν τις δείτε. 🙂 🙂 🙂

 371. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  371 – Αν είχατε τέτοια απαίτηση από τους πολιτικούς, τότε θα ψηφίζατε συνειδητό ΑΚΥΡΟ, όμως……!

 372. Ριβαλντίνιο said

  @ 368 ΕΦΗ-ΕΦΗ
  «είχαν εμετικά συνθήματα στο Σύνταγμα απόψε.»

  Πραγματικά εμετικά η ας πούμε του στυλ

 373. Μαρία said

  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/s720x720/11659428_10154010409873047_1229376413838306417_n.jpg?oh=a218d630bd2a6207c339fb76d5bb3d60&oe=56320EB0

 374. sarant said

  Συνθήματα δεν άκουσα αλλά είδα το πανό «…. όλοι οι προδότες στηρίζουν τη δραχμή».

 375. Μαρία said

 376. smerdaleos said

  Η επόμενη κίνηση πρέπει να είναι η αποστολή προς τους ηγέτες της Ευρώπης ενός link με την συνέντευξη της Ζωής στην Κοσιώνη με την σημείωση … ή έρχεστε στα λεγάμενά μας ή σας στέλνουμε ως διαπραγματευτή την Ζωή να σας κόψει την μαγκιά.

 377. Βάταλος said

  Αγαπητοί κύριοι, επιτρέψατε εις τον γερο-Βάταλον να σάς ενημερώση ότι προ ολίγων δευτερολέπτων (1 τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2015, ώρα Ελλάδος) το Ρωμέικον έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δεν πληρώνει το Διεθνές Νομισματικόν Ταμείον. Παρακολουθώ τα έκτακτα δελτία του BBC και του CNN και αγαλλιά η ψυχή μου και οι ψυχαί εκατομμυρίων Ελλήνων από τα Ηλύσια Πεδία: Το Ρωμέικον εχρεοκόπησεν οριστικώς. Αι εξελίξεις θα είναι αλυσιδωταί, αι παλαβομάραι του Ραββίνου Χριστού έφεραν το ποθούμενον αποτέλεσμα…

  Μετά τιμης
  Β.

  ΥΓ: Κύριον Ριβαλντίνιον (σχ. 360): Ασφαλώς και είναι ο Ζεύς που έρριπτε τους κεραυνούς του κατά την αποψινήν διαδήλωσιν των υποστηρικτών του ΝΑΙ. Ασφαλώς και θα ψηφίσωμεν ΟΧΙ την προσεχή Κυριακήν ημείς οι νοσταλγοί της Πατρώαας Θρησκείας, διά να υπάγη οριστικώς εις τον Διάβολον το ελεεινόν Ρωμέικον…

 378. smerdaleos said

  @379, Βάταλο: και αγαλλιά η ψυχή μου και οι ψυχαί εκατομμυρίων Ελλήνων από τα Ηλύσια Πεδία: Το Ρωμέικον εχρεοκόπησεν οριστικώς. Αι εξελίξεις θα είναι αλυσιδωταί, αι παλαβομάραι του Ραββίνου Χριστού έφεραν το ποθούμενον αποτέλεσμα…
  —-

  Αχ Βάταλε, που ναι οι καιροί του «Τάσου» που άφησε πλεόνασμα 200.000 λίβρες χρυσού στο Ρωμέικο, όταν οι Εσπέριοι είχαν ήδη πέσει !!!

 379. smerdaleos said

  @380: 320.000 … του έφαγα 120.000 🙂

 380. Λ said

  368. Περί Χίτλερ και Κύπρου. Η μάνα μου μου λέγε ένα ποιηματάκι που είχαν σαρώσει την τότε εποχή. Το γούγλισα αλλά δεν βρήκα τίποτα. Είναι σεξιστικό αλλά θα σας πω ότι θυμάμαι χάριν της ιστορίας.
  Άκουσα που το ράδιον τον Χίτλερ να φωνάζει
  πως με τις Γερμανίδες του την Κύπρο μας θα πάρει.
  Χίτλερ τις Γερμανίδες σου άστες για τους Κυπραίους

 381. Βάταλος said

  Κύριον Σμερδαλέον (σχ. 380): Ιδιοφυές και ανεκτιμήτου αξίας το σχόλιόν σας, είναι σαν να μού χαρίσατε 1.000 ευρώ. Ηγνόουν (δεν το είχα συνειδητοποιήσει) ότι ελληνόψυχος αυτοκράτωρ Αναστάσιος άφησε τόσον μεγάλον απόθεμα χρυσού εις τα κρατικά ταμεία, καίτοι έχω αναγνώσει 15 φοράς την «Απόκρυφον Ιστορίαν» του Προκοπίου.

  Ωστόσον, έχω μίαν απορίαν: Διατί ο Στέφανος Μίτσελ δέχεται ως θέσφατον την πληροφορίαν περί Αναστασίου που δίδει ο Προκόπιος εις την «Απόκρυφον Ιστορίαν» του, ενώ ο παπα-Μεταλληνός και οι ρωμιοί μαθηταί του (όρα τον «κολλητόν» σας, νεαρόν Ριβαλντίνιον) μάς έχουν πρήξει λέγοντες και ξαναλέγοντες πως η «Απόκρυφος Ιστορία» είναι αναξιόπιστος; Προφανώς, δεν τους αρέσει που ο Μέγας Προκόπιος αναφέρει τα σεξουαλικά αίσχη της μητρομανούς αγίας Θεοδώρας (της πόρνης συζύγου του αγίου Ιουστινιανού), ήτις εχρησιμοποίει με ανυπέρβλητον μαεστρίαν και τας τρείς τρύπας που της έδωκεν ο Γιαχβέ (κόλπον, πρωκτόν και στόμα) και ηύχετο (όπως γράφει χαρακτηριστικώς ο Προκόπιος) να διέθετε και 4ην τρύπαν διά να διεισδύουν και εκεί αι ψωλαί των πελατών της. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών, αυτή ήτο πάντοτε η Ιδεολογία των Ρωμιών…

  Παρεμπιπτόντως, κ. Σμερδαλέε, να σάς συγχαρώ και να σάς ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας διά την αριστουργηματικήν απάντησιν που μού εδώκατε εν τω σχολίω 219 περί της μεταφράσεως του «Ρωμαίοι» ως «Greeks» υπό των Δυτικών συγγραφέων, την οποίαν και ηγνόουν. Εις αυτήν την λεπτομέρειαν οφείλεται – κατά την γνώμην μου – όλη η σχιζοφρένεια του νεοελληνικού κρατιδίου…

  ΥΓ: Όσον διά το βιβλίον του Στεφάνου Μίτσελ (2α έκδοσις 2015), διατί αποκρύπτετε από τους Ρωμιούς αναγνώστας ότι δύνανται να το κατεβάσουν εδώ, μπάς και το μελετήσει κάποιος εξ αυτών; Χρειάζεται προηγουμένως να κάμουν μίαν απλήν εγγραφήν, δίδοντες το email των

  http://bookos-z1.org/book/2482998/143b0e

 382. smerdaleos said

  @383: Είσαι άπαιχτος Γερήνιε Ιππότα Βάταλε!!! Να τον διαβάσουν τον Stephen Mitchell γιατί είναι ίσως το καλύτερο βιβλίο Ρωμαϊκής ιστορίας από τον Διοκλητιανό ως τον Ηράκλειο.

 383. Γιάννης Ιατρού said

  @383
  Αν θυμάμαι καλά, κάπου εδώ μέσα είχε ειπωθεί το ό,τι » ο καθένας μπορεί να παλέψει με ένα γουρούνι μέσα στη λάσπη. Το πρόβλημα είναι ότι του γουρουνιού του αρέσει… «

 384. Γς said

  377:

  END NOW THE κεραμιδοκανελοκοραλλοκόκκινοFasism of Syriza

 385. NM said

  Μου κάνει εντύπωση το γιατί δεν έχουμε δει ακόμα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων. Απ ότι μαθαίνω έχουν γίνει ήδη μερικές και αρκετές άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη. πχ αυτή: http://s.kathimerini.gr/resources/article-files/erwthmatologio.pdf που προκάλεσε μάλιστα και οργισμένη αντίδραση του Βερναρδάκη

 386. Γς said

  378:

  >ή σας στέλνουμε ως διαπραγματευτή την Ζωή να σας κόψει την μαγκιά.

  Κατά τη γνώμη μου, το σχόλιο του γιατρού για την Ζωή Κ. έχει εντονότατα στοιχεία σεξισμού [#193]

 387. Πέπε said

  @371:
  > > Και αν ακόμα όμως, εσύ Βαρουφάκη και οι όμοιοί σου, πιστεύετε πως πράγματι όσοι σας ψήφισαν φωτίστηκαν ξαφνικά σαν τον Αποστόλο Παύλο…

  Παρόλο που δεν είμαι ο Βαρουφάκης, ούτε στο μυαλό του Βαρουφάκη, έχω ωστόσο την άποψη ότι έχουν γίνει κοινωνικές διεργασίες τα τελευταία χρόνια που ναι, οδηγούν μέρος του πληθυσμού στην αφύπνιση. Δεν πρόκειται περί επιφοιτήσεως. Αρκετός κόσμος έχει εμπλακεί σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού, δηλαδή να αναλαμβάνει και να διαχειρίζεται τις ευθύνες του ως μέλος ενός συνόλου. Κόσμος που δεν το έκανε ποτέ στο παρελθόν.

  Επομένως ένα τέτοιο δημοψήφισμα δεν πέφτει από τον ουρανό.

  > > Οι εκλογείς σας είναι αυτοί από τους χαζούς, που όχι, δεν άλλαξαν σκέψη και ιδέες, αλλά σας ψήφισαν από απόγνωση…

  Σύμφωνοι, υπάρχουν φυσικά κι αυτοί. Δεν ήρθε κανένα μαγικό ραβδάκι να μεταμορφώσει διαμιάς τα πάντα. Έχουν όμως αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια εξελίξεις στις σκέψεις και ιδέες του κόσμου. Δε ζούμε στην ίδια κοινωνία όπως στις δεκαετίες 2000 ή 1990 ή 1980.

 388. Μαρία said

  387
  Μία άλλου τύπου http://prognosismedia.info/

  https://www.facebook.com/christoforosvernardakis

 389. Γς said

  387:

  >γιατί δεν έχουμε δει ακόμα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων

  Υπάρχουν και είναι υπέρ του ΟΧΙ.

  Ομως μια τέτοια «βόμβα» τους σώζει [και μας σώζει]:

  Βόμβα από τον Δραγασάκη στην ΕΡΤ1: Αφήνει ανοιχτό «παράθυρο» να πάρουν πίσω το δημοψήφισμα!

  Κι έχεις Γιάνη μου τον δικό σου να πανηγυρίζει με τις εξελίξεις

  Ουάου!

 390. Γς said

  376:

  > «…. όλοι οι προδότες στηρίζουν τη δραχμή».

  Ρε πως αλλάζουν οι καιροί

  Αυτή η δραχμή είναι δική σου. Μην αφήσεις τον Γεώργιο Παπανδρέου [παππού] να σου την πάρει

  https://sarantakos.wordpress.com/2012/03/05/save/

 391. Μαρία said

  UN human rights experts welcome Greek referendum and call for international solidarity http://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=16170&LangID=E

 392. Μαρία said

 393. Γς said

  363:
  >Αγαπητέ Γς, από πότε έγινα κύριος Πέπε;

  Καλημέρα Πέπε. Πως είσαι τουντέι;

  Εγώ καλύτερα. Κοιμήθηκα βλέπεις, μερικές ώρες.
  Που είχαμε μείνει;
  Α, ναι.
  Στο «Μαλώνεις ρε;»

 394. Γς said

  394:

  Κι όλο απλώνει τα κουλά του στο αγοράκι μας.

  Υποπτος
  [φιλακια και καραμελίτσες(;}]

 395. Gpoint said

  # 370

  Λάμπρο αγόρι, σε καλόρόμο είσαι…μόλις κατανοήσεις πως δεν αξίζει να χάνεις το μπαν…εεε την κατάδυσή σου ή την αλεξιπτώση σου θα σε καλωσορίσω στο κλαμπ της αποχής

 396. Gpoint said

  καλό δρόμο

 397. Gpoint said

  Γς και Εφη

  «Σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμής -όχι πάντως χρεοκοπίας- έθεσε το ΔΝΤ την Ελλάδα,»

  Οπως ήταν σίγουρο για μένα η τελευταία ελληνική πρόταση έπεσε στο κενό, λογική συνέπεια της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες, απλά δημιούργησε μια ψευδαίσθηση σωτηρίας κι έτσι πολλοί κοιμήθηκαν χτες το βράδυ (κι εγώ) γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και δεχτήκαμε χωρίς σοβαρές αντιδράσεις το μοιραίο.

  Είχα γράψει πως ο Τσίπρας προτείνει Οχι ελπίζοντας στο Ναι του λαού για να σώσει την πολιτική του καριέρα. Είναι ηλίου φαεινότερον πως με Οχι και αυτά που θα επακολουθήσουν, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ,ούτε νύχτα δεν θα μπορέσει να φύγει, θα τον κομματιάσουν αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας.
  Με το Ναι θα μπορούσε να κάμψει τις εσωκομματικές αντιδράσεις και να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ακολουθώντας την λαίκή εντολή, όπως είχε δηλώσει ο Βαρουφάκης προ ημερών.
  Και ξαφνικά βγαίνει και μας λέει πως δεν είναι «πρωθυπουργός παντός καιρού» δλδ θα παραιτηθεί αν κερδίσει το Ναι.
  Δηλαδή δεν τον ενδιαφέρει τι θα γίνει ο τόπος αφού δεν του κάναν το χατήρι οι εταίροι…

  (παύση)
  Ο καλός καπετάνιος στην φορτούνα φαίνεται, λέει ο λαός, τους «οχι παντός καιρού τους ονομάζει του γλυκού νερού
  (τέλος της παύσης)

  Δεν θα του πω εγώ τι θα κάνει αλλά την Δευτέρα, μετά το Ναι (σίγουρο για μένα) αν παραιτηθεί θα μου δώσει το δικαίωμα να κάνω κάποιες βρώμικες σκέψεις βάσει του τι έπραξε στο διάστημα που ο Βαρουφάκης χαριεντιζότανε αντί να διαπραγματεύεται και η Ζωή φρόντιζε να καλύπτει με τις εκκεντρικότητές της κάθε (δυσμενή) πολιτική εξέλιξη :

  Πως ανέλαβε την εξουσία έχοντας δεσμευθεί σε ορισμένες τάξεις και κλίκες διορισμούς και επαναδιορισμούς εξασφαλίζοντας την ψήφο τους. Ειδικά η περίπτωση της ΕΡΤ, κλασσικό άντρο ρουσφετοκρατίας, βγάζει μάτι. Κατά σύμπτωση με την λειτουργία της αλλαξε και η στάσημας τις Βρυξέλλες και οδηγήθηκαν τα πράγματα τα άκρα.
  Στο ίδιο διάστημα υπήρξε μια πρωτοφανής χαλάρωση των εισπρακτικών μέσων του κράτους, όπου οι «μυημένοι» δεν πλήρωναν τίποτε περιμένοντας την κατάρρευση
  Και μόλις τελείωσε με τις «υποχρεώσεις» του, μια που δεν υπάρχουν πια λεφτά όχι για ρουσφέτια αλλά ούτε για τα στοιχειώδη, την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και γαία πυρί μιχθήτω.
  Ξέχασα το κερασάκι των λαϊκών μέτρων, τις δωρεάν αστικές μετακινήσεις.
  Οποιος βρει ομοιότητες με την συμπεριφορά του Γιωργάκη την εποχή του «λεφτά υπάρχουν».κερδίζει δυο αναμνηστικά ψηφοδέλτια.

  Εύχομαι να διαψευσθώ, η άλλη βδομάδα θα δείξει

 398. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Kαλό μήνα Τζη
  του Ανάργυρου σήμερα 🙂
  Το 27% των ανέργων (πόσα εκατομμύρια είπαμε είναι;) τί θα ψηφίσει ; Αυτοί δεν ιδρώνουν από κάπιταλ κοντρολ.Τις ουρές που ξέρουν,είναι του ΟΑΕΔ για κανα ψωροεπίδομα, και των συσιτίων.
  Και πάλι, ό,τι πει ο λαός.
  Καλημέρα σ΄όλους και ψυχραιμία.

 399. Γς said

  Dim. Papadimoulis ‏@papadimoulis

  Η κυβερνητική πρόταση για συμφωνία χωρίς ΔΝΤ και με λύση για το χρέος, αλλάζει το τοπίο. Τώρα επείγει το Ναι, στην πρόταση, «μέσα» κ «έξω».

 400. Γς said

  399 @ Gpoint


  >Είναι ηλίου φαεινότερον πως με Οχι και αυτά που θα επακολουθήσουν, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ούτε νύχτα δεν θα μπορέσει να φύγει.

 401. Γς said

  Τα ματάκια μας
  με τα χεράκια μας

  ΑΧΡΗΣΤΟΙ

 402. Διάλογος

  ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ
  Αλέξη μου, γιατί δε μιλάς με τη Χρυσή Αυγούλα; Αδερφούλα σου είναι κι αυτή, παίξε μαζί της.
  ΑΛΕΞΗΣ
  Όσι. Ζε σέλω.
  ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ
  Έτσι έκανες και με τη Νεριτούλα μωράκι μου, ούτε σ’ αυτήν δε μιλούσες, τι πεισματάκια είναι αυτά που κάνεις; Μεγάλωσες πια, ως πότε θα φέρεσαι σαν μικρό παιδάκι; Και κοίτα τι έκανες. Την έδιωξες και έφερες την Ερτούλα. Γιατί μωράκι μου;
  ΑΛΕΞΗΣ
  Ζατί η Ετούλα μου ζίνει καλαμέλες.
  ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ
  Και όταν πηγαίνεις στη γειτονιά της κυρα-Ευρώπης μην πηγαίνεις μόνος σου μωρό μου. Εκεί υπάρχουν κακοί άνθρωποι. Πάρε μαζί σου τον Αντωνάκη, το Βαγγελάκη, το Σταύρο, αδερφάκια σου είναι αυτά, θα σε βοηθήσουνε αν οι κακοί άνθρωποι θέλουνε να σου κάνουνε κακό. Μην πας μόνος σου εκεί πέρα μωρό μου.
  ΑΛΕΞΗΣ
  Όσι. Σα πάω μόνο μου. Μόνο μου μόνο μου μόνο μου!
  ΜΑΜΑ ΕΛΛΑΣ
  Και μένα δε με σκέφτεσαι που αν τους πειράξεις θα με βάλουνε και μένα φυλακή γιατί δε σε πρόσεχα;
  ΑΛΕΞΗΣ
  Όσι. Να πας να ζαμησείς.

 403. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  «Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε σεντ από νέο δάνειο διάσωσης εντός ευρωζώνης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας και ο Γ. Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, επειδή η Γερμανία θα μπλοκάρει μια οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία, ισχυρίζονται οι «Times» του Λονδίνου.

  Γερμανός συντηρητικός πολιτικός, που μίλησε στην εφημερίδα και, όπως σημειώνεται, έχει τεράστια πολιτική επιρροή, δηλώνει: «Σήμερα, τίθεται το ερώτημα: Εμπιστευόμαστε τους Τσίπρα και Βαρουφάκη; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη προς όλα τα μέρη: Όχι».

  Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε για πρώτη φορά δημόσια την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να σπρώξει την αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα εκτός εξουσίας ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της 5ης Ιουλίου.

  «Αν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας παραμείνουν στη θέση τους, ακόμα και έπειτα από ένα “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής, τότε η Αθήνα δεν έχει καμία ελπίδα για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης», φέρεται να είπε ο αξιωματούχος.

  Μάλιστα, σημειώνεται πως ο Γερμανός συντηρητικός ανώτατος αξιωματούχος εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος πως και οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και οι Βαυαροί σύμμαχοί τους Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι «κομμουνιστές», όπως χαρακτηρίζει τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα ο Γερμανός πολιτικός. …»

  Fuer unser Kindern! …re gamoto!

 404. Πάνος με πεζά said

  Αυτά που λέγαμε. Με «όχι» παραιτείται, με «Ναι» πέφτει… Το Κυριακή ξοφλάει ο Τσίπρας και όλη η υποτιθέμενη ελληνική (ίσως κι ευρωπαϊκή) Αριστερά.
  Καλώς ή κακώς, αυτό θα γίνει…

 405. Γς said

  Να φύγουν!
  Και για δικό τους καλό.

  Να μαζευτούν μερικοί κανονικοί [έστω λαμόγια] πολιτικοί σε μια κυβέρνηση σωτηρίας, ενότητας δεν ξέρω τι για να δούμε αν αν αν αν μπορούμε να σώσουμε τίποτα.

  Βλέπω τον Φίλη στην τηλεόραση τώρα.
  Σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

  Μήπως θέλουν και λίγο σκούντημα;

 406. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Tα φιλαράκια σου δεν έχουν άκρες με τανκς;

 407. Γς said

  Σε μένα το λες;
  Ποια φιλαράκια μου; Ποια τανκς;

  Ο Καμμένος;
  Που πολύ φοβάμαι μην κατέβει από το πεντάγωνο με τίποα ΕΣΑτζήδες για να αποκαταστήσει ότι δεν μπορεί να στήσει πλέον

  Ζουρλομαντίας που τους χρειάζόταν.
  Τώρα το Γουδί!

 408. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  A πάγαινε ρε! Άρον τον ΚασιδιαροΜητσοτάκη σου και περιπάτει!

 409. sarant said

  Καλημέρα και καλό μήνα!

  406: Με «ναι» παραιτείται, θα έλεγα. Με «όχι» γιατί να παραιτηθεί;

 410. alexisphoto said

  Μ’ αυτά κ με τ΄άλλα δικαιώνουμε τον Σαμαρά, τον Άδωνι, τον Καραμανλή και το κακό συναπάντημα….
  τρίβουν τα χέρια τους χαρέκακα. Σκάψανε βέβαια κ αυτοί το λάκο της κυβέρνησης αλλά του π***η πια!
  Δεν μπορούν να σκεφτουν σαν ενήλικες;
  Να φύγουν! Να πάνε αλλου να παίξουν, δε λέω, αλλά μετά τι κάνουμε? Πάλι μια από τα ίδια;
  ΞΕΡΝΑΩ ΤΩΡΑ!!!!

  gpoint: το ιστολόγιό σου είναι οφφ?

  καλημέρα -πικρή σήμερα- κ καλό μήνα.

 411. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Ρε συ Στάζυ, πώς το βάζουμε αυτό το πλονκ πώς λέγεται που κενώνει σχόλια συγκεκριμένης προέλευσης; Δεν αντέχεται πια ο παλιομαλάκας!

 412. spiral architect said

  Δεν υπάρχει ελπίς …

 413. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  413. A, το βρήκα ΟΚ. Για να δούμε…

 414. Αριστείδης Καρατζόγλου said

  Άκουσα ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει το πρόγραμμα της επόμενης μέρας για την περίπτωση που επικρατήσει το όχι. Ξέρει κανείς πότε; Θα είναι πριν την Κυριακή; 😀 😀 😀 😀

 415. Γς said

  410:

  Αγαπητέ
  δες εδώ στο ιστολόγιο πόσες φορές φώναζα ότι θα ξαναφέρουν το Μητσοτακέϊκο και τους βαριους χαρακτηρισμούς μου για τον κ. Μητσοτάκη.
  Οσο για τον Κασιδιάρη, ότι τον είχα φοιτητή μου δεν σημαίνει ότι έπρεπε να τον πνίξω ακόμα κι αν ήξερα τι θα προέκυπτε. Ούτε την αγαπητή Διαμάντω Μανωλάκου που μου ήταν συμπαθής.
  Οχι, αγορίνα μου. Δεν είμαι δεξιος ούτε ακροδεξιός. Τους γνώρισα κι αυτούς από μέσα και κυνηγήθηκα από δαύτους.

  > A πάγαινε ρε! Άρον τον ΚασιδιαροΜητσοτάκη σου και περιπάτει!

  Τι να σου πω;

 416. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  Γουάου!! Το απόλυτο κενό! Αλληλούια!

 417. Γς said

  413:

  Μπα!

  Κρίμα. Ηρέμησε έχεις οικογένεια, μικρό παιδί και μια μανούλα που δεν πρέπει να σε βλέπει να υποφέρεις.
  Ηρέμησε

 418. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Τώρα που και το «ναι» και το «όχι» σημαίνουν «ναι στο ευρώ», Σαμαράς, Θεοδωράκης, Γεννηματά, εκδότες και καναλάρχες μένουν με το μουτζούρη στο χέρι.
  Είναι αναγκασμένοι να αποδεχτούν ότι το «ναι» τους δεν έχει σχέση με το νόμισμα, αλλά με την αδυναμία τους να πουν «όχι» -ούτε καν «ίσως»- σε εκείνους που τους έμαθαν στη βαθιά υπόκλιση εδώ και πέντε χρόνια.

 419. Γιώργος Πρίμπας said

  καλημέρα και καλό μήνα
  πάντως, εφόσον γίνει τελικά το δημοψήφισμα, ακόμη και να τα «βρουν» (όσο μπορεί να τα βρουν κάποιοι συνομιλητές με τον ένα να τον έχουνε με το πιστόλι στον κρόταφο) και να βγει ο πρωθυπουργός και να πει εντάξει, ας ψηφίσουμε ναι, και πάλι ΟΧΙ θα το ρίξω.

  Ερώτηση: χθες ο Μπουμπούκος είπε ΔΗΜΟΣΙΑ στην τηλεόραση πως ανακοίνωσε στους υπαλλήλους του στο βιβλιοπωλείο και τον εκδοτικό του οίκο ότι αν τυχόν βγει το όχι θα τον κλείσει και θα τους απολύσει. Μήπως παραβιάζει το σύνταγμα; μήπως πρέπει να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία δίωξης του;

 420. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  421. Αχ, βρε Γιώργο …εδώ εκβιάζει όποιος ζει κι αναπνέει πλέον στο ευρωμπουρδέλο ,ο μπουμπούκας θα είχε αναστολές;
  Όχι ότι έχεις άδικο (ενδεχομένως δηλαδή. είναι νομικό ζήτημα) δηλαδή, αλλά ποιος να συγκινηθεί από τέτοια «δευτερεύοντα» ζητήματα πλέον;

 421. Γς said

  421:

  Βρε ποιιος γαμει τον Μπουμπούκο και την διαδικ;ασία διωξή του;

  Και το δημοψήφισμα, ποιος το λογαριάζει΄
  Το θέμα είναι να μπει κάποιος στην θέση των μοιραίων [φατάλ] ανικάνων τις κρίσιμες αυτές στιγμές.

 422. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  «Αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι πριν από 75 χρόνια η Γερμανία απασφάλισε ένα περίστροφο στον κρόταφο της Ελλάδας και η απάντηση ήταν Όχι. Σήμερα κουνάει μια πλαστική κάρτα συναλλαγών κάτω από τη μύτη μας και ζητάει ξανά ένα Ναι ή την αποπομπή μας από το κλαμπ των προθύμων. Τι θα απαντήσουμε; Πιστεύετε ότι έχουν αλλάξει οι προθέσεις αυτού του κράτους και των συμμάχων μέσα στα χρόνια; Σας λένε τίποτα οι λέξεις επέκταση, δύναμη, κυριαρχία, επιβολή; Ξανασκεφτείτε το. Όχι υπάκουοι δούλοι στο ανθρωποτροφείο των αγορών»

 423. sarant said

  421 Τι ψάχνεις τώρα!;

  Θα έλεγα να μην χαλάμε φιλίες, έστω και ηλεφιλίες, και να μη λέμε βαριές κουβέντες. Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα.

 424. Γς said

  Και έχεις τον χοντρούλη γείτονά μου που την έχει αράξει δω πέρα και πέρα βρέχει.

  Ε, ρε και να σηκωνόταν ο μπάρμπας του. Να του κατεβάσει μερικά καντήλια και να τον πλακώσει στις Χριστοπαναγίες

  Είναι ένας [μόνο λόγω ονόματος και συγκυριών] που θα μπορούσε να κάνει κάτι.

  Ποιοι άλλοι ρε παιδιά;

 425. Gpoint said

  # 412

  Οχι, εγώ το βλέπω κανονικά

  # 411 β

  Νίκο

  Με το ναι γιατί να παραιτηθεί ; μήπως είχε συγκεκριμένη γραμμή και δεν του βγήκε ; Εδώ 5 μήνες χαζεύανε και δεν διαπραγματευότανε, ας υποχρεωθεί με το Ναι να διαπραγματευθεί ΣΟΒΑΡΑ.
  Γι αυτό τον εξέλεξε ο λαός αλλά το «ξέχασε», αν παραδώσει την διαπραγμάτευση σε Σαμαρ΄και σία δεν θα ίναι σαν να έχει προδώσει την λαίκή εντολή που έλαβε ;
  Με το όχι…ο νεκρός δεδικαίωται

 426. sarant said

  427 Το Ναι θα σημαίνει ότι αποδοκιμάστηκε -εξαρτάται βέβαια και από το σκορ, τόσο για το Ναι όσο και για το Όχι.

 427. alexisphoto said

  @427
  Μπα.
  Τρεις Η/Υ από διαφορετικά δίκτυα και δεν.
  Ευχαριστώ

 428. Γς said

  429:
  εγώ το βλέπω κανονικά

 429. Gpoint said

  # 428

  οι εποχές που ψηφίζανε ηγέτες (Καραμανλής ο Α,, Αντρέας) έχουν περάσει. Ο λαός δεν ψήφισε Τσίπρα για να κάνει ό,τι θέλει αλλά να για να εκφράσει την θέλησή του, δεν ήταν όλοι οπαδοί του ΣυΡιζΑ αλλά ΤΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝΕ ΣΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ από τον γιεςμεν Αντωνάκη. Στο δημοψήφισμα κρίνεται μια διαπραγματευική πρόταση των εταίρων που ο μεν Τσίπρας απορρίπτει αλλά πιθανόν ο λαός να την δεχθεί, δεν προκύπτει από κάπου πως θέλει να αλλάξει διαπραγματευτή.

  Ας υποθέσουμε πως παραιτείται με το Ναι, προκηρύσσονται εκλογές και ξαναβγαίνει. Τι θα κάνει τότε ; ξανά δημοψήφισμα ; Η θα χρηιμοποιήσει την (απαράδεκτη για μένα0 λογική της Θεοδώρας το γένος Μητσοτάκη «μας ψηφίσατε για 4 χρόνια να κάνουμε ό,τι θέλουμε» ;

 430. Gpoint said

  # 429

  Τσεκάρησα τις ρυθμίσεις και στους αναγνώστες λέει δημόσιο
  Μήπως πληκτρολογείς χωρίς το δεύτερο i ?

  Η διεύθυνση είναι αυτή

  http://gerimitiis.blogspot.gr/

 431. alexisphoto said

  @ 427 & 430:
  εχετε δίκιο δουλεύει κανονικά, πλην όμως το λινκ πάνω στο Gpoint έχει μέσα το www και βγάζει άγνωστη σελίδα (απο μοτζιλα, σαφαρι κ χρομ).
  τέλος καλό, όλα καλά και τα κείμενά του ακόμα καλύτερα.
  Με τα άλλα -τα μεγάλα- να δούμε!!!
  Ευχαριστώ

 432. Gpoint said

  # 429

  Εγώ πατώντας πάνω στην διεύθυνση που ανέβασα, μπήκα

 433. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  431>>Στο δημοψήφισμα κρίνεται μια διαπραγματευτική πρόταση των εταίρων
  …που οδήγησε στο κάπιταλ κοντρόλ και το κλείσιμο των τραπεζών.
  Τί σημασία έχει αν τώρα ή χθες προτείνουν άλλα.Κι αν είναι κι αυτό μέσα παιχνίδι εξευτελισμού της ελληνικής πλευράς; Η εκβιαστική πρόταση που τορπίλησε τη διαπραγμάτευση ως εκέινη την ώρα, πρέπει να κριθεί. Παράλληλα η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχίζεται.

 434. Ως και ο Πούτιν δουλεύει τον Χαζοχαρούμενο. Και κείνος παίρνει το δούλεμα για ρώσικη συμπαράσταση.
  Είπε ο Χαζοχαρούμενος στη Μόσχα: «Το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό. Είναι ευρωπαϊκό.»
  Και σχολίασε ο Πούτιν γελώντας και γελοιοποιώντας τη «σοβαρότητα» του Χαζοχαρούμενου: «Αφού τους χρωστάτε πολλά λεφτά βέβαια το πρόβλημα είναι δικό τους»!
  Κατάλαβε ο Χαζοχαρούμενος από αυτό, τι έχει να περιμένει από τον Πούτιν;

 435. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  435. διευκρίνιση:Τί σημασία έχει αν τώρα ή χθες αυτοί προτείνουν άλλα.
  Τζη, η σκέψη μου αυτή είναι συμπληρωματική στα γραφόμενά σου(431α).Πήρα πάσα απλώς.

 436. Παύλος said

  #432
  Η διεύθυνση ανοίγει κανονικά, το κλικ στο όνομά σου όχι.

 437. G, για κάποιο λόγο το WordPress έχει κολλήσει μια τελεία στο λινκ που βάζει κάτω από το όνομά σου, με αποτέλεσμα πράγματι να μην εμφανίζεται άμα κλικάρεις. Alexisphoto, δοκίμασε να σβήσεις την τελεία μετά το com.

 438. Παύλος said

  Η συντόμευση του Gpoint είναι αυτή:

  http://www.gerimitiis.blogspot.com./

  ’Ισως η τελεία μετά το com είναι το πρόβλημα.

 439. alexisphoto said

  @440:
  ΣΩστός!

 440. Καλικάντζαρος: Οι έλληνες δε θέλουνε λεφτά. Θέλουν αξιοπρέπεια!
  Ανακόλουθες που είναι καμιά φορά οι κυβερνήσεις: ο ίδιος υπουργός που δήλωνε αυτό, τώρα πηγαίνει και ζητάει λεφτά από την Ευρώπη…

 441. Γς said

  Ετσι για να ξεφύγουμε από τη ζοφερή πραγματικότητα [που δεν γίνεται]

  Θυμάμαι κάτι τέτοιες στιγμές [21 Απριλίου 1967] πόσο κοντά βρεθήκαμε όλες οι φοιτητικές παρατάξεις.

  Ηταν απίστευτο. Λες και ήμασταν χρόνια σύντροφοι, ενώ μέχρι τότε αλληλοκυνηγιόμασταν.
  Ολοι εκτός από μια ομάδα που έπεσε με τα μούτρα στην υπηρεσία της Επανάστασης, της Εθνικής τέτοιας και αποτέτοιας.
  Και πρέπει να ήταν μέσα στο μεγάλο κομμάτι του λαού που τους υποστήριξε συνειδητά.
  Που ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του Παπαδόπουλου.

  Δεν το πίστευα και έπεσα από τα σύννεφα όταν τους είδα μετά την πτώση της Χούντας να είναι στο ΠΑΣΟΚ.
  Ηταν κάτι θεαματικές μετατοπίσεις ψηφοφόρων. 13%, 24%, 48%. [4-5 % σήμερα]

  Γιατί τα λέω αυτά.
  Ζήσαμε πρόσφατα κάτι τέτοιες θεαματικές μετατοπίσεις.
  Από το 4% στο 36% [4%, 16%, 26%, 36%].
  Αν όντως πίσω από αυτές τις θεαματικές αυξομειώσεις των ποσοστών είναι αυτή η ομάδα του πληθυσμού, τότε μην εκπλαγούμε να δούμε ποσοστά της τάξης των 4%.

  Μάλλον σίγουρο είναι. Θα γίνει όμως αυή η πτώση με ρέγουλα ή θα είναι απότομη και εκκωφαντική.

 442. Gpoint said

  # 437

  Αγαπητή Εφηέφη, σ’ αυτό το δημοψήφισμα ο καθένας ερμηνεύει το ναι και το όχι κατά το δοκούν. Αυτό και μόνο δείχνει τον κακό σχεδισμό του. Εγώ έλαβα υπ’ όψιν μου την κυβερνητική ερμηνεία (όσο ισχύει) και δεν νομίζω πως είναι λόγος παραίτησης η μη επικράτηση της κυβερνητικής επιλογής.
  Προσπαθώ επίσης να κάνω σαφές πως δεν διαφωνώ από θέση με τις επιλογές Τσίπρα αλλά διαφωνώ κάθετα με τον τρόπο και ακόμα πιο κάθετα (!) με τον χρόνο που διάλεξε, κάτι που δίνει έδαφος για βρώμικες σκέψεις

 443. Gpoint said

  Αγγελε προσπάθησα να βγάλω την τελεία, ευχαριστώ

 444. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  397 – Για μένα, είναι σημαντικό να γνωρίζουν, ότι υπάρχουν υπεύθυνοι πολίτες που πιστεύουν στην δημοκρατία, και δεν πτοούνται από ψευτοδιλήμματα του τύπου, τελευταία ευκαιρία, ή εμείς ή το χάος, μια κι όλες οι πλευρές εξυπηρετούν τον ίδιο αφέντη, γι΄αυτό συμμετέχω στο στημένο πανηγύρι.

  431 – Ούτε εγώ βλέπω το blog σου.

 445. Φωτοτυπάκιας said

  370
  Λάμπρο, μιλούσα γενικά για το θέμα να ψηφίζεις άκυρο, όχι μόνο για το δημοψήφισμα της κυβέρνησης. Στα περισσότερα έχεις δίκιο και συμφωνώ μαζί σου. Μια όμως και, από μόνο του βέβαια, το πράγμα μάς πάει στο δημοψήφισμα, θα ήθελα να σου πω ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι σίγουρο ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει ως δια μαγείας τον κόσμο και να καταργήσει τον καπιταλισμό. Δεν έχει τέτοιες φιλοδοξίες ο Τσίπρας. Πιθανόν το θέλεις εσύ, εγώ, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πιθανώς αρκετοί ακόμα, αλλά το θέμα είναι πιο πολύπλοκο, όπως γνωρίζεις πολύ καλά. Το βλέπεις γύρω σου.
  Πέρα απ’ αυτό, το να λες ότι από τους ψεύτες και τους κλέφτες, προτιμάς το άκυρο, είναι άδικο. Ποιος είναι ο ψεύτης; Η κυβέρνηση του Σύριζα κι ο Τσίπρας; Νομίζω ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο ειλικρινής και αληθινός πρωθυπουργός που γνώρισε η Ελλάδα. Δεν βλέπεις ότι ο στόχος όλων είναι να πέσει αυτή η Κυβέρνηση και ο Τσίπρας; Αν πέσει με τέτοιο τρόπο ο Τσίπρας, τι θα πούμε μετά; Έπεσε ο ψεύτης; Δεν μας νοιάζει καθόλου; Ε, όχι! Εγώ θα ψηφίσω ΟΧΙ, επειδή υποστηρίζω αυτή την Κυβέρνηση και θέλω να συνεχίσει να κυβερνάει, με όλα τα στραβά της και την Κωνσταντοπούλου. Δεν δέχομαι να παραβιαστεί η θέληση του λαού με τέτοιους άτιμους και εκβιαστικούς τρόπους. Και η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά ας ανοίξει τα μάτια της, γιατί ζει ακόμα στην κοσμάρα της!

 446. Gpoint said

  Λάμπρο έχεις υπ’όψιν σου πως μελιγότερο από 40% (;) το δημοψήφισμα θεωρείται άκυρον ή μη αποτελεσματικό ;

  δεν τα μπορώ τα νομικά, άμα μυρίζεις νομικίλα δεν τσιμπάνε τα ψάρια !

  (σήμερα ρίχνω -επιτέλους – βάρκα, ωχ η μέση μου)

 447. sarant said

  445 Nαι, τώρα βγαίνει. Και δεν είχα προσέξει ότι έχεις δύο i στο erimitiis

 448. Γς said

  Θανάσης Πετράκος [βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ] τώρα στο ΣΚΑΪ:

  Απίστευτο!
  Δεν έχει καταλάβει τίποτα.

  Μα τι είναι αυτός;
  Πως του δώσανε πτυχίο στο Μαθηματικό;
  Δεν σκαμπάζει ούτε το πόσο κάνει 1 + 1

  Θελετε να σα βρω το βίντεο μετά το τέλος της εκπομπής [αν υπάρχει];

 449. spiral architect said

  Ενα διαφορετικό δημοψήφισμα. 😀

 450. Γς said

  451:

 451. Πετράκος: «Μας πιέζουν να δεχθούμε υποταγή και ταπείνωση ή την καταστροφή. Να οδηγηθούμε στην ταπείνωση και την υποταγή! Προσπαθούν να κατατρομοκρατήσουν ολόκληρο λαό να δεχθεί υποταγή και ταπείνωση. Ο Ελληνικός λαός τα πέντε χρόνια των μνημονίων υφίσταται ακραίο εκφοβισμό. Αυτό είναι η πιο ακραία μορφή του bulling.»
  Τον ψηφίσαμε για να μας εξηγήσει τι θέλουν οι ευρωπαίοι από μας και τι μας πιέζουν να δεχτούμε, ή τον ψηφίσαμε για να πάει και να αγωνιστεί για να τα αποτρέψει αυτά;
  Για διαπιστώσεις τον ψηφίσαμε; Ή δεν ξέραμε πώς να χαρακτηρίσουμε όλα όσα μας κάνουν και τώρα που αυτός μας είπε ότι αυτό είναι bulling τώρα όλα είναι όμορφα κι ωραία;
  Θα διορθωθεί η κατάσταση αριστερέ της δεκάρας, αν σε μια γυναίκα, τη στιγμή που ο βιαστής είναι κιόλας μέσα της, πας και της φωνάξεις στο αυτί ώστε να σε ακούσει, ότι αυτό που της κάνει ο βιαστής λέγεται βιασμός;
  Πετράκο, κουμουνιστής δεν υπεκφεύγει γαυγίζοντας σαν άκακο σκυλί που δεν δαγκώνει. Ο κουμουνιστής ή διατάζει και αρπάζει, ή, αν βλέπει ότι δεν τον παίρνει, ηρεμεί.
  Φαίνεται ότι ο ριζοσπάστης αριστερός δεν έχει καμία σχέση με τον κουμουνισμό, αφού ή μυξοκλαίγεται σαν άτακτο παιδάκι για να το λυπηθούνε ή ζητιανεύει φανερά. Όπως κάνετε εσείς με πρώτον πρώτον τον Χαζοχαρούμενο.

 452. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  447 – » Ποιος είναι ο ψεύτης; Η κυβέρνηση του Σύριζα κι ο Τσίπρας; Νομίζω ότι ο Τσίπρας είναι ο πιο ειλικρινής και αληθινός πρωθυπουργός που γνώρισε η Ελλάδα.»

  Πριν τις εκλογές, μιλούσε για σκίσιμο των μνημονίων, και πολύ σωστά, για ονομαστική διαγραφή του χρέους. Απο τον πρώτο μήνα, έγινε σαφές από τους φασίστες τοκογλύφους ότι δεν διαπραγματεύονται τέτοια λύση, από τη στιγμή που δεν προκήρυξε δημοψήφισμα τον Μάρτιο, και συνέχισε να διαπραγματεύεται (τί ακριβώς;) με αποκορύφωμα την κατάθεση της άθλιας από κάθε άποψη (το λένε και οι ίδιοι) πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ , για μένα είναι ψεύτης. Χωρίς ονομαστική διαγραφή τουλάχιστον του 50% του χρέους, δεν υπάρχει βιώσιμη λύση, όλοι οι «διαπραγματευόμενοι» το γνωρίζουν αυτό, συνεπώς, μόνο αυτό έπρεπε να διαπραγματευτεί απο την αρχή, συν τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, συν το κατοχικό δάνειο, που όλως τυχαίως, εξαφανίστηκαν απο το προσκήνιο. Επιπλέον, θα έπρεπε σαν «αριστερός» που είναι, να καταδείξει στους λαούς της Ευρώπης, τα άθλια μαγειρέματα των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη και καλύτερη την Ντόϋτσε μπανκ, που χειραγώγησαν (και εξακολουθούν να το κάνουν) το libor, κερδίζοντας τουλάχιστον τρείς φορές το ελληνικό χρέος, και πληρώνοντας αστεία πρόστιμα ώς προς τα κέρδη τους, να εμφανίζοντα έντιμες. Έπρεπε να εξηγήσει, ότι αυτές ευθύνονται για την χρεοκοπία μας κι όχι τάχα μου οι Δ,Υ και η χαμηλή παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων. Για όσους είναι σωστός, να πάνε να τον ψηφίσουν, εγώ όμως δεν έχω κατηγορήσει ποτέ κάποια κυβέρνηση για τα όποια δεινά του τόπου, ούτε θα κατηγορήσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

  Υ.Γ – Λές ότι θα ψηφίσεις όχι στο σύμφωνο των τοκογλύφων, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ την αποδέχεσαι δηλαδή;

  «Και η πέραν του ΣΥΡΙΖΑ αριστερά ας ανοίξει τα μάτια της, γιατί ζει ακόμα στην κοσμάρα της!»
  Μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, η με την γνωστή εννοια αριστερά δεν υφίσταται στον κόσμο, δεν εξυπηρετεί πλέον τους κεφαλαιούχους.

 453. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  448 – Το έχω υπόψιν μου, αλλά επιμένω στην συμμετοχή, προτιμώ το 61%συνειδητών άκυρων, γιατί δείχνει (και είναι) δημοκρατική και πολιτική συνείδηση. Δείχνει ότι όντως οι πολίτες, απαιτούν πολιτικούς που δεν θα λένε μαλακίες, όπως έχει πεί κάποιο δεξιό τρόλ πιο πάνω.

 454. Gpoint said

  # 452

  Γράφουν οι εφημερίδες πως δεν κυνδινεύει η φετεινή συμμετοχή του ΟΣΦΠ στο Τσάμπιονσλίγκ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ !!!

  Καλομελέτα κι έρχεται !!!

 455. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  file:///C:/Users/user/Downloads/ESM%20Treaty%20consolidated%2013-03-2014.pdf
  European Stability Mechanism – ESM
  article 13
  Procedure for granting stability support
  1. An ESM Member may address a request for stability support to the Chairperson of the Board
  of Governors. Such a request shall indicate the financial assistance instrument(s) to be considered.
  On receipt of such a request, the Chairperson of the Board of Governors shall entrust the
  European Commission, in liaison with the ECB, with the following tasks:
  (a) to assess the existence of a risk to the financial stability of the euro area as a whole or of its
  Member States, unless the ECB has already submitted an analysis under Article 18(2);
  (b) to assess whether public debt is sustainable. Wherever appropriate and possible, such an
  assessment is expected to be conducted together with the IMF;
  (c) to assess the actual or potential financing needs of the ESM Member concerned.
  2. On the basis of the request of the ESM Member and the assessment referred to in paragraph 1,
  the Board of Governors may decide to grant, in principle, stability support to the ESM Member
  concerned in the form of a financial assistance facility.

 456. το κομούνι της αυγής said

  Κύριοι ,απ ότι φαίνεται χάσατε.Πέξατε και χάσατε.Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε και θα κάνει ότι του πουν. Το νεοελληνικό κράτος ήταν χαμένο από χέρι απ’την ίδρυσή του.Ποτέ δεν προοριζόταν να καθορίσει μόνο του την τύχη του.Το έπηξαν στα δάνεια απ την αρχή,έσφαξαν και όλο τον κοσμάκη που ζούσε σε μέρη που δεν ταίριαζαν στα σχέδια των απέξω ,μετά ήρθε και ο εμφύλιος για να ‘σωθούμε’….

  Και όπως είπε πριν κάμποσο στην Τρέμη και ο ‘καλός σαμαράς’ : ‘με ουάου αυγά δεν βάφονται’ κατά παράφραση του γνωστού με πορδές αβγά δεν βάφονται.

  Ανεξάρτητα απ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το σίγουρο είναι ότι κι έτσι κι αλλιώς ο κοσμάκης θα την πληρώσει τη νύφη.

 457. sarant said

  456 Εδώ παίζουν οι ουκρανικές ομάδες, ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει;

 458. Gpoint said

  # 459
  Νίκο πρόπερσι η Μέταλιστ ξεκίνησε απέκλεισε τον ΠΑΟΚ αλλά συνέχισε ο ΠΑΟΚ αν θυμάσαι τα ίδια με τον Ολ. Βόλου και την Φ. Μπαχτσέ.
  Αν προφυλακισθείο Μαρινάκης (για άλλη υπόθεση) ή του απαγγελεθεί κατηγορία για την εγκληματική οργάνωση, ο ΟΣΦΠ θα αποκλεισθεί. Πάντως μάλλον θα προλάβει να ξεκινήσει οπότε δεν έχει αναπλήρωση από τον ΠΑΟ

 459. Γς, κάτι που θα σ’ενδιαφέρει.
  Λάμπρο, εσύ το ενέπνευσες;

 460. sarant said

  460: Α, λες για τον Μαρινάκη -εγώ νόμιζα ότι έλεγες εξαιτίας των κλειστών τραπεζών κτλ.

 461. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Σε λίγα λεπτά θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

 462. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Click to access ESM-loan-agreement-prior-actions-amend-30.06.2015-1.pdf

 463. smerdaleos said

  @388, Γς:

  378:

  >ή σας στέλνουμε ως διαπραγματευτή την Ζωή να σας κόψει την μαγκιά.

  Κατά τη γνώμη μου, το σχόλιο του γιατρού για την Ζωή Κ. έχει εντονότατα στοιχεία σεξισμού [#193]
  ——

  [00:19] «Θα μπουκάρω μέσα!» … [01:05] «Μπουρλότο!»

 464. Γιάννης Ιατρού said

  Είχα αρχίσει ν’ ανησυχώ κι εγώ για το πόσες ολέθριες επιλογές έκανε και κάνει η ελληνική κυβέρνηση αλλά μετά είδα αυτό με τη δήλωση του Σόιμπλε,, (εδώ) και κυρίως την δήλωση ότι η ελληνική κυβέρνηση κι ο Τσίπρας κι ο Βαρουφάκης κλπ. είναι ανεύθυνοι, και ησύχασα κομμάτι.

 465. Gpoint said

  # 463

  Που ;
  σε ποιό κανάλι ;

 466. Να αφήσω εδώ για τον ιστορικό του μέλλοντος λίγο πορνό της σημερινής εποχής https://www.youtube.com/watch?v=KRxn8k3n_fA

 467. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  461 – Θα το ήθελα πάρα πολύ Άγγελε, αλλά δεν το νομίζω, ίσως όμως να έχω επηρεάσει κάποιους, ποιός ξέρει; Αντιγράφω απο το πόστ που έβαλες. «Ο έρωτας είναι το μοναδικό αντίδοτο όταν όλα γύρω μοιάζουν μαύρα και απαισόδοξα. Ακόμα και για το θάνατο». ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Μ΄ΑΥΤΟ; Γι αυτό Γα@@τε γιατί ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ, να μας βλέπουν κι οι φασίστες τοκογλύφοι και να αφρίζουν απο το κακό τους. Τα καλύτερα στην ζωή, είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 468. sarant said

  Η ΕΡΤ θα το δείξει, αλλά προς το παρόν δείχνει ντοκιμαντέρ για τη Σίκινο.

 469. Gpoint said

  # 466

  Καλό θα ήταν αντί να ασχολούμαστε με τον (κάθε) Σόιμπλε να κοιτάμε τα χάλια αυτών που μας εκπροσωπουν και ν΄αφήσουμε τον Σόιμπλε στους Γερμανούς. Οταν 29 Ιουνίου σου στέλνουν πρόταση και απαντάς » Εγώ την Κυριακή θα ψηφίσω Οχι» χωρίς καν να αιτιολογήσεις την απόρριψη σε τι διαφέρει από την απάντηση «στ’ @ρχίδια μας» ;
  Την επόμενη μέρα περίμενες να ασχοληθούν με την πρόταση Τσίπρα ;, το ξεκαθάρισαν Μέρκελ και Σόιμπλε
  Δεν είναι παιχνιδακι που φωνάζεις «πάει» «δεν πάει» και σταματάει ή ξεκινάει η διαδικασία
  Και τώρα, τι να σου πω ;
  αν μας κοροϊδεύουν για πέντε (5) μήνες απλά θα πατσίσουν τα χαριεντίσματα το Βαρουφάκη

 470. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Καταγγέλλει ένας ακροατής στο ράδιο Ρίαλ (στη εκπομπή Ελληνοφρένεια): Xθες ένας εργοδότης (-όπουλος) είπε(επί απειλή απολύσεως) στους εργαζόμενούς του ότι «θα έπαιρνε απουσίες» στο Σύνταγμα.

 471. Θα μιλήσει ο πρωθυπουργός; Γιατί να κουραστεί; Ας βάλει την κασέτα «για όλα φταίνε οι εταίροι, κουβαλάω στις πλάτες μου τις ελπίδες των λαών της Ευρώπης, στην Ελλλάδα γεννήθηκε η δημοκρατία, οι εταίροι πρέπει να συμφωνήσουν σε όσα ζητάει ο λαός που ,με ψήφισε, οι έλληνες δε θέλουν χρήματα, θέλουν αξιοπρέπεια,θα σώσω την Ευρώπη, οι αγορές θα χορέψουν με τα νταούλια μου, θέλουν να μας διώξουν γιατί είμαστε αριστεροί, οι εταίροι έκλεισαν τις Τράπεζες»; Να μην κουράζεται για να έχει δυνλαμεις να σώσει και την Αμερικλη από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του Καπιταλισμού.

 472. 472 http://info-war.gr/2015/06/%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CF%8C%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CF%81%CE%B8%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA/

 473. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  A ρε Έφη…σε θαυμάζω,αλλά είσαι ρομαντική! Τί να συζητήσεις με το φασισταριό που έχει μαζευτεί δα μέσα;
  ΝΤΡΟΠΗ μεγάλη για την κυβέρνηση και ειδικά τον Τσίπρα, αν κάνει τώρα πίσω υπό την πίεση και την ντεμέκ απόγνωση του φασιστικού Γουσυρφετού.

 474. Βρε Κίντο, καλέ μου, στο 476

  Ξεκόλλα κι εσύ: δεν είναι φασίστας, είναι ο τρομοκρατημένος άνθρωπος τον οποίο εκμεταλλεύεται ο φασισμός.

 475. Ένα αρθράκι εννιαμηνίτικο,

  http://rednotebook.gr/2014/10/kokkines-provies/

 476. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

  477. Mπλέκεις τον γνήσιο φόβο με τον τεχνητό… Ο γνήσια φοβισμένος τον εκφράζει μία, δυό ,τρεις φορές και πάει. Όχι κάθε μέρα σε κάθε σχόλιο και με προτροπές για γουδιά κι γουδοχέρια… οκ;

 477. 479

  εύστοχη παρατήρηση

 478. aerosol said

  Και ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα, και ο πανικός -και η υστερία ανθρώπινη συμπεριφορά.
  Αλλά το να κραυγάζεις δημόσια δεν βοηθά ούτε εσένα ούτε τους άλλους.

  Με «Ναι» ο Τσίπρας δέχεται ό,τι του δώσουν, το κάνει νόμο, χάνει την αρχή της δεδηλωμένης, πέφτει και πάμε σε εκλογές. Εκλογές που μπορεί να βγάλουν περίεργα πράγματα -έως και Τσίπρα εκ νέου στον ρόλο του «ικανότερου», δεν μπορώ να το αποκλείσω.
  Το «Όχι» είναι πολύ πιο ασαφές. «Όχι» και διαπραγμάτευση από το μηδέν; «Όχι» και προσπάθεια διαπραγμάτευσης με βάση τις πάλαι ποτέ 47+8 σελίδες; Δηλώνει πως με «Όχι» περιμένει συμφωνία συντομότατα. Είναι απλά μια ατάκα για εσωτερική κατανάλωση; Υπάρχει κάποιο υπόβαθρο που δεν γνωρίζουμε και θα μπορούσε να εκμεταλευτεί; Δεν υπάρχει, αλλά ελπίζει σε τρόπο χρεωκοπίας μέσα στο ευρώ χωρίς αντίποινα από Ευρώπη; Δεν υπάρχει, αλλά σε χρεωκοπία μέσα στο ευρώ θα τον φέρουν σε αδιέξοδο: κόψιμο Target 2, κήρυξη τραπεζών insolvent (αυτές που ήταν… ισχυρές κλπ!) και αναγκαστική επιστροφή σε δραχμή; Δεν βλέπω να γνωρίζουν ούτε στον Σύριζα, μόνο στο Μαξίμου είναι γνωστό το όποιο σενάριο το οποίο και αναπόφευκτα είναι ρευστό.

  Επίσης, παρά τις φαντασιώσεις του καθενός για σαρωτικό Ναι ή σαρωτικό Όχι, η πρώτη εικόνα μιλά για ένα δυνατό Όχι που ανακόπτεται η φόρα του και πάμε σε ντέρμπι. Ήταν αναμενόμενο -αλλά δεν το κάνει λιγότερο τραγικό- πως ο μέσος Έλληνας σοκαρίστηκε με την κατάσταση των ΑΤΜ, ενώ δεν είχε σοκαριστεί με το γεγονός πως τα παιδιά του δεν θα βρουν ποτέ μόνιμη, πλήρη απασχόληση που να τους επιτρέπει να ζήσουν πάνω από το όριο της φτώχειας. Και πως πιθανότατα θα έχουν χειρότερα στερνά από τον ίδιο.
  Φταίει που δεν του το είπε το αγαπημένο του κανάλι εδώ και τόσα χρόνια ίσως…

  Φοβάμαι για το μέλλον. Αλλά φοβόμουν και πριν, ζώντας τόσα χρόνια σε ένα ανελεύθερο προτεκτοράτο που δίνει ισχνότατες δυνατότητες πρακτικής επιβίωσης. Οι «φρεσκοσοκαρισμένοι»… πού ζούσατε αυτά τα χρόνια; Στη χώρα του «ε, εγώ έχω μια σύνταξη, έχει ο Θεός»; Την χώρα του «η φαμίλια μου καλά στέκεται, κάτσε να δούμε τι θα γίνει;» Πολύ όψιμα ανησυχήσατε παιδιά, σίγουρα όχι όταν χανόταν το μέλλον δυο τουλάχιστον γενιών.

 479. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  476 – Κίντο παρεκτρέπεσαι, και επιπλέον λειτουργείς όπως αυτοί που καταγγέλεις, ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, όποιος δεν είναι με το μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι φασίστας. Αν άνθρωποι με ένα σωρό πτυχία έχετε τέτοια συμπεριφορά, τότε εμείς οι αδαείς τι πρέπει να κάνουμε; Και εν τέλει, πώς την εννοείς την δημοκρατία, όταν δεν αφήνεις να εκφράζεται όπως θέλει ένας πολίτης; Ο Γς εκφράζεται εναντίον της κυβέρνησης, γιατί καλώς ή κακώς, θεωρεί ότι κορόϊδεψε τον λαό, δεν έχει το δικαίωμα;

 480. Γιάννης Ιατρού said

  @471 Gp, μόνο μία παρατήρηση στο …. ν΄αφήσουμε τον Σόιμπλε στους Γερμανούς….
  Αυτός όμως δεν μας αφήνει να κάνουμε ούτε ενα δημοψήφισμα … με την ησυχία μας …. Δηλαδή είμαστε όλοι τόσο ανώριμοι;;;

  Και άσχετα από την τοποθέτηση του καθενός μας για το θέμα αυτό καθεαυτό (δηλ. ΟΧΙ ή ΝΑΙ), η αίσθηση που δημιουργείται βλέποντας την «οργανωμένη κατακραυγή» (και δεν εννοώ μ΄αυτό την συναιθηματική αντίδραση από τον φόβο, τα προβλήματα ή και την απελπισία που ίσως έχει ο καθένας μας) ενάντια στις συνέπειες από τις ενέργειες (ή και τις παραλήψεις) της κυβέρνησης, είναι αυτή που δίνει ο Bob Dylan στο «Only a Pawn in Their Game» (στο 1:48 περίπου):

  …….
  He has taught at school
  Since the beginning of the rule
  That laws are with him
  To protect white leather
  To maintain his hatred
  So they never think straight
  ‘ Bout the shape that is
  But this is not to blame
  It is only a pawn in their game
  …..

 481. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  479 – Εντελώς άστοχη παρατήρηση, ειδικά για τον άνθρωπο που αναφέρεσαι. Λέγοντάς σου, ότι κάνεις μεγάλο λάθος, σταματάω εδώ, και αν μου επιτρέπεις, θα σε συμβούλευα να σταματήσεις κι εσύ να ασχολείσαι με τα σχόλια που σε ενοχλούν, απλώς μη τα διαβάζεις. Ακόμα καλύτερα, θα μπορούσες να εκθέσεις με επιχειρήματα την δική σου άποψη για το δημοψήφισμα, μπάς και γίνει κάποιος εποικοδομητικός πολιτικός διάλογος. Έχεις διάολε και ένα επίπεδο, μη ξεπέφτεις στο επίπεδο του Χολιαστού.

 482. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  483.>> ούτε ενα δημοψήφισμα … με την ησυχία μας ….
  🙂 ακριβώς!
  ποιος φοβάται το δημοψήφισμα (γουλφ 🙂 )
  Γεια σου Λάμπρο. Είδες λύσσα με την άμεση δημοκρατία;

 483. sarant said

  Παρακαλώ ηρεμία ένθεν και ένθεν, χωρίς βρισιές και χωρίς ειρωνείες ανάμεσα σε ταχτικούς και παλιούς φίλους του ιστολογίου! (Οι περιστασιακοί επισκέπτες, δεν με νοιάζει και τόσο τι θα κάνουν).

  481 Πριν, ήταν ο διάολος που ξέραμε…

 484. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  481 – «Ήταν αναμενόμενο -αλλά δεν το κάνει λιγότερο τραγικό- πως ο μέσος Έλληνας σοκαρίστηκε με την κατάσταση των ΑΤΜ, ενώ δεν είχε σοκαριστεί με το γεγονός πως τα παιδιά του δεν θα βρουν ποτέ μόνιμη, πλήρη απασχόληση που να τους επιτρέπει να ζήσουν πάνω από το όριο της φτώχειας. Και πως πιθανότατα θα έχουν χειρότερα στερνά από τον ίδιο.»
  Τραγικότερο ακόμα, είναι πως δεν έχει σοκαριστεί επι πέντε χρόνια, απο την τρομακτική αύξηση των αστέγων, των αυτόχειρων, και των εξαθλιωμένων που ζούν απο τα σκουπίδια. Απο γέρους και γριές που ξαφνικά απο την μια μέρα στην άλλη, βρέθηκαν με ένα χαρτόνι στο χέρι που γράφει πεινάω, να ζητιανεύουν στα φανάρια. Πλήν ελαχίστων, κανείς δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τον πλησίον του, όλοι χωμένοι στην όποια βολή τους ελπίζουν ότι αυτούς δεν θα τους αγγίξει η κρίση. ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ, ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ, λέει το σύνθημα, μόνο που το γνωρίζουν και οι κεφαλαιούχοι εξουσιαστές, κι έχουν πάρει τα μέτρα τους. Μετά την ύπαρξη θρησκευτικού θεού, το μεγαλύτερο παραμύθιασμα, πρέπει να είναι το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 485. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  https://twitter.com/john_milios
  Ευτυχώς ο @GregorGysi στη Γερμανική Βουλή, βάζει τα πράγματα στη θέση τους, και σπάει την προπαγάνδα σε βάρος της Ελλ. Κυβέρνησης

 486. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  485 τέλος – Λογικό δεν είναι ΕΦΗ; έχεις ιδέα τι λόμπι εκπροσωπούν ο διεφθαρμένος «δημοκράτης» Σόϊμπλε και η παρέα του; Αν ο ελληνικός λαός αρχίσει να αποφασίζει μόνος του, θα το κλείσουν το μαγαζί, γιατί πέρα απο τα «συνωμοσιολογικά» ο μεγάλος φόβος τους, είναι η Ισπανία, και κατά κύριο λόγο η Ιταλία που χρωστάει τα δεκαπλάσια από μάς. Άλλο η φιλολογική δημοκρατία, κι άλλο η εφαρμοσμένη, η πρώτη είναι ακίνδυνη, η δεύτερη όμως….!
  Τα πράγματα πλέον στην παγκόσμια οικονομία, είναι μη αναστρέψιμα, και προσπαθούν όσο μπορούν να καθυστερήσουν να ξεσπάσει η καταιγίδα των καταιγίδων. Τι μέλει γενέσθαι δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ακράδαντα, ότι μέχρι το 30, θα έχει αλλάξει δραματικά ο κόσμος που ζούμε.

 487. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  486 – «Παρακαλώ ηρεμία ένθεν και ένθεν» όχι ένθεν κακείθεν; γιατί ένθεν -ένθεν έγραφα κι εγώ, και κάποιος (παλιά) με είχε διορθώσει και το άλλαξα. Αποφασίστε ρε γαμώτο, μπαίνουμε και μικρά παιδιά και σας διαβάζουμε, για να μάθουμε πέντε κολλυβογράμματα σωστά, γιατί άμα περιμένουμε από το σχολείο, καήκαμε.

 488. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  την Κυριακή ψηφίζουμε ‘Οχι , για βιώσιμη λύση
  https://twitter.com/papadimoulis

 489. sarant said

  490 Μπράβο, τα καταφέραμε να λεξιλογήσουμε και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό 😉

  Κοίτα, είναι περίπου συνώνυμα -ο Μπαμπ τα έχει εντελώς συνώνυμα. Εδώ:
  ένθεν (επίρρημα τοπ.) [ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ :‹ εν + θεν] επίρρημα της αρχαίας που έχει διατηρηθεί στη νεοελληνική σε ορισμένες ειδ. φρ.: α) «ένθεν και ένθεν «, και απ` εδώ και απ` εκεί, κι από τις δυο πλευρές, β) «ένθεν κακείθεν», από κάθε κατεύθυνση ή προς κάθε κατεύθυνση.

 490. Φωτοτυπάκιας said

  Βγήκε το νέο πρόγραμμα εξυπηρέτησης συνταξιούχων στα γκισέ και στα ΑΤΜς των τραπεζών (ισχύει μέχρι και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα):
  Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Πέμπτη και Παρασκευή, για ποσό μέχρι 60 €, τα ονόματα από Ι-Ξ. Ονόματα μετά το Ξ, από Δευτέρα και βλέπουμε. Ονόματα από Α-Ι, όσοι πληρώθηκαν, πληρώθηκαν.
  Συνταξιούχοι ΟΓΑ: Θα πληρωθούν όλοι από τα ΕΛΤΑ και τον ταχυδρόμο (άμα τον δείτε, γράψτε μου!)
  Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ: Παίξτε καλύτερα κανένα Τζόκερ. Είναι πιο εύκολο να κερδίσετε, παρά να πληρωθείτε. Όσοι πάντως επιμένετε να πληρωθείτε, μπορείτε να έρθετε αυτοπροσώπως στο γκισέ της τράπεζας, την Παρασκευή 12-12.25 τα μεσάνυχτα. Θα πάρετε 120 € και πολύ σας είναι. (Ισχύει μόνο για όσους το όνομά τους αρχίζει από Άλφα, Βήτα, Γάμα τα και Δέλτα.)
  Συνταξιούχοι ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΝΑΤ: Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 3-4 τα ξημερώματα, ονόματα από Χ μέχρι και Ψ. Όσοι έρθουν μπορούν να πάρουν μόνο μέχρι 50 €, γιατί μας τέλειωσαν τα δεκάρικα.

 491. Gpoint said

  # 483

  Δεν το θυμάσαι καλά ή σκόπιμα έχεις αλλάξει λέξεις

  Από το ίδιο τραγούδι αλλά κάπως αλλιώς τα είχα γράψει κάποτε γι άλλο πρόσωπο

  Μπορείς να το δεις εδώ

 492. sarant said

  493 Και όπως έλεγε στον Ισοβίτη, όταν πήγαν στη φυλακή να μοιράσουν κάτι χριστουγεννιάτικα δέματα, που δεν έφταναν για όλους και θα δίνονταν με αλφαβητική σειρά:

  — Τα έχω χεσμένα τα δέματά σας!
  — Σκασμός Ωραιόπουλε!

 493. spiral architect said

  Μεγάλες επιχειρήσεις με θυγατρικές στην Ελλάδα αρνούνται τραπεζικές συναλλαγές μέσω web banking δίνοντας αντίστοιχες αρνητικές συναλλακτικές εντολές στις τράπεζες. Φίλος και συνάδελφος είχε παραγγείλει δυο μετασχηματιστές ισχύος από γνωστή εταιρεία με την παραγγελία συμβολαιοποιημένη και με απόδοση του ποσού σε ΙΒΑΝ του δικαιούχου σε κάποια τράπεζα. Η συναλλαγή θα γινόταν ηλεκτρονικά με τον λογαριασμό του φίλου να έχει παραπάνω από τα απαιτούμενα χρήματα, αλλά η ηλεκτρονική συναλλαγή αποκλείστηκε ονλάιν. Σε επικοινωνία του με την τράπεζα του είπαν ότι, έχουν εντολή από την εταιρεία, να μην δέχονται ηλεκτρονικές συναλλαγές και σε επικοινωνία του με την προμηθεύτρια εταιρεία αφού στην αρχή του τα μάσαγαν, έπειτα του ξέρασαν ότι έχουν εντολή από «πάνω» και αν θέλει να πληρώσει τους μετασχηματιστές να περάσει απ’ το λογιστήριο της εταιρείας με ρευστό.
  – Μα, τριάντα χιλιάρικα σε ρευστό; Ο Βαρδινογιάννης είμαι;
  – Τι να σου πω, αυτές τις εντολές έχουμε.
  – Και πώς θα πάρετε τα λεφτά σας και πώς θα κάνω εγώ τη δουλειά μου;
  – Κοίτα να δεις Βασίλη, η εταιρεία ρευστό έχει, εσύ δεν έχεις, άρα δικό σου το πρόβλημα! 😮

  Το ίδιο συμβαίνει και για συναλλαγές με μικρότερα ποσά, απ’ ότι διαβάζω.

 494. Gpoint said

  Νίκο μια που λεξιλογούμε (που και που)…

  ακούω συνέχεια πως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, εγώ όπως τα βλέπω μου φαίνεται σωστό το βάθος των περιστάσεων

 495. 496

  αυτό λέγεται στραγγαλισμός 😦

 496. «Αυτός όμως δεν μας αφήνει να κάνουμε ούτε ενα δημοψήφισμα … με την ησυχία μας …. Δηλαδή είμαστε όλοι τόσο ανώριμοι;;;»
  Αυτό διαβάζω στο 483. Δεν ξέρω αν είναι του 483 ή αυτός επαναλαμβάνει λόγια τον 471.
  Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως,ανώριμοι δεν είμαστε γιατί δεν μας αφήνει ο Σόιμπλε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα, ανώριμπι είμαστε γιατί ακούμε τη γνώμη του Σόιμ]μπλε προκειμένου να κάνουμε ένα δημοψήισμα ή όχι.

  ΓΑΛΗΝΗ…

  Πώς όλα αλλάξαν τα πράγματα σήμερα!
  Πώς όλα σα να ’ναι τα βλέπουμε εφήμερα!
  Οι τράπεζες κλείσαν-δυσανασχετήσαμε,
  Την άλλη όμως μέρα πάει πια: συνηθίσαμε
  Γραμμή για δραχμή ο Τσίπρας μας πάει;
  Για λίγο μας πόνεσε-μα πια δεν πονάει!
  Μας χόρτασαν ψέμα του σύριζα οι τύποι;
  Ε και; Ούτε εμπάθεια γι αυτό ούτε λύπη!
  Με τάξη πηγαίνουμε στ’ άδεια ταμεία
  Σεμνή σαν σε μια ιεροτελεστία.
  Μας δίνουν εξήντα, καλά τα μετράμε,
  Στον δίπλα μας φεύγοντας χαμογελάμε.
  Των μάρκετ τα ράφια σαν άδεια τα δούμε
  Για μία στιγμούλα μονάχα απορούμε.
  Και όλα τα κάνουμε τόσο μειλίχια
  Βαθιά σαν με φως ποτισμένοι ως τα μύχια.
  Φωνές; Ούτε μία. Πορείες; Διαδηλώσεις;
  Καμιά όπου χώρας το μάτι απλώσεις.
  Τι άνθρωποι θα ’μασταν πολιτισμένοι
  Σ’ αυτά τα παλιά ο καθείς μας αν μένει…
  Μον’ ήρεμα ακούμε τον πρωθυπουργό
  Που μ’ ύφος νονού και με λόγο αργό
  Υπόσχεται οάσεις και τάζει παλάτια
  Που όλους χωρούν τα ιλαρά τους τα πλάτια.

  Ας πάμε για ύπνο γαλήνιοι το βράδυ.
  Και ας βυθιστούμε στου νου το σκοτάδι.
  Η μέρα η νέα μας θέλει γερούς
  Νονών υπηρέτες κι ελπίδων φρουρούς.

 497. spiral architect said

  Να και τα συχαρίκια: Συμβούλιο της Ευρώπης: Το δημοψήφισμα δεν πληροί τα διεθνή πρότυπα

 498. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  492 – Mα είναι γνωστό στην μπλογκόσφαιρα, ότι εδώ κυρίως λεξιλογούμε, είναι φανερό άλλωστε σ΄αυτό το νήμα (χαμόγελο).

  Ευχαριστώ για την διευκρίνηση, την είχα καιρό αυτή την απορία.

 499. Ριβαλντίνιο said

  @ 495 sarant

 500. Γιάννης Ιατρού said

  @494 Gp, διαπιστώνω ότι έχεις δίκιο, 2-3 λέξεις είναι συνόνυμα κλπ. Δεν το θυμόμουν πολύ καλά φαίνεται 😦 , γιατί σκόπιμα δεν έγινε!
  Αλλά ευτυχώς αυτές δεν αλλάζουν το νόημα, ούτε του άζματος, και κυρίως ούτε του comment που έκανα 🙂

 501. cronopiusa said

  Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
  Όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
  Πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
  Κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

 502. sarant said

  502 Πού το βρήκες βρε θερίο;!

  Βέβαια, το άλλο με το σπουργίτι είναι φωτοσουπιά.

 503. Spiridione said

  496.
  http://www.eea.gr/gr/el/articles/ypoxreotiki-i-apodoxi-pliromon-me-kartes
  Αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια

 504. spiral architect said

  Ο Ντομπρόβσκις, ο Ντομπρόβσκις και μένα μου’ ρχεται στο νου ο Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι. 😦

 505. Πολύ το άργησε το μήνυμα ο πρώθυ μας και φοβάμαι πως θα μας βγει μνήμα… 😦

  506 Σπύρο, ευχαριστώ εκ μέρους ενανού αλλουνού

 506. Ριβαλντίνιο said

  @ 505β

  Ναι έτσι λένε. Και οι γραμματοσειρές δεν είναι του Αρκά.

  α.
  Τα περισσότερα από το τουίτερ ( του Μπουμπούκου έχει τα περισσύτερα υπέρ του ΝΑΙ), άλλα από τα πχόρουμ.γρ.

 507. spiral architect said

  … και τώρα ο Τσίπρας! :/

 508. Ριβαλντίνιο said

  https://scontent-mia1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/p280x280/11707636_1031813270162560_6545602257644913464_n.jpg?oh=ea424dc1e438337836aec6d9ea1a315a&oe=5614C763

  https://scontent-mia1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/q85/s480x480/10410194_1031813573495863_5187053370124336810_n.jpg?oh=3c2ebf6165cd1b9ee3b713cdbd18e7aa&oe=5617D08D

 509. Ωραίος ο μικρός! ❤

 510. spiral architect said

  … και η φράου με τον σινιόρε. 😛

 511. Γς said

  Ο Πρωθυπουργός τώρα:
  Δημοψήφισμα.

  -Σας εκβιάζουν

  Δεν το καταλαβαίνουμε;

  -Οχι σημαίνει πίεση κλπ κλπ.

  Κι αυτό το καταλαβαίνουμε. Κι αυτό φοβούμαστε

  -Οσοι θέλουν μια αυταρχική Ευρώπη κλπ κλπ είναι άτολμοι πολιτικοί κλπ κλπ

  Και δυστυχώς τους επαναφέρεις

  -Σας καλώ να πείτε όχι

  Δραματικές εξελίξεις

 512. Γς, χέστε μας, αγαπητέ!


 513. Spiridione said

  Και το Podemos
  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/973132/podemos-den-tha-kanoume-tipota-pou-tha-thesei-se-kinduno-ti-xora

 514. Γς said

  Οτι έχω πάθει ειναι γεγονός.
  Κατέβηκα στο Βύρωνα σον Οδοντιατρό μου.

  Περιμένω τη σειρά μου.
  Η τηλεόραση δείχνει τον Ανθιμο να απαντάει στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει με τον Συριζα και τέτοια
  Ξεφεύγει εκκλησιαστικά, βυζαντινικά.
  Πλάνα του πρωθυπουργού και των υπουργών..

  Σηκώνομαι και πάω κοντα στη συσκευη για ν ακούω και να βλέπω καλύτερα.

  Νιώθω την ανάκη να δώσω δυο φάσκελα στην ΤιΒι. Εχει όμως κι άλλους πελάτες η αίθουσα. Το ένα χέρι μου συγκρατεί το άλλο. Μουρμουρίζω κι όλας.

  -Τι έχετε κύριε Γιάννη; Θέλετε κάτι; Με ρωτάει η γραμματεας του γιατρού

  -Ναι! Εναν Τούρκο. Να σφάξω

 515. Spiridione said

  Τη γελοιογραφία με τα αχαρτογράφητα νερά την έχετε βάλει; Ηλεκτροσόκ.

 516. Γς said

  515:
  Ακου «χέστε μας»
  Και να θέλει κανεις να σε χέσει του κόβεις τη διάθεση.

  Ειναι σαν να θέλει η άλλη να σε κάνει να τελειώσεις κι αντί του «χύσε» να σου λέει «εκσπερμάτωσε!»

 517. 519

  ε, τότε, γαμήστε μας! ❤

 518. Γς said

  514:

  Και το πόσο ησύχασα δεν λέγεται όταν τον άκουσα να εγγυάται προσωπικά την ακεραιότητα των τραπεζικών καταθέσεων.

 519. sarant said

  517 Μη βλέπεις τηλεόραση, λέμε!

  518 Ποια γελοιογραφία;

  Για εκείνο με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ήταν δήλωση του ΓΓ του, όχι απόφαση κάποιου οργάνου:
  http://elawyer.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html?spref=tw

 520. cronopiusa said

 521. Ριβαλντίνιο said

  @ 518 Spiridione
  Ποια από όλες ?

 522. Spiridione said

  Και ένα σχόλιο
  According to the cartoon, Merkel’s got a penis……

 523. Γς said

  520:
  >ε, τότε, γαμήστε μας!

  Ρε μανία με το ομαδικό σεξ.
  Τουλάχιστον πές μου πόσοι θα είστε οι παθητικοί για να ξέρω πόσους βοηθούς να φέρω.

  ——
  Κι ήμουν πιτσιρικάς Σκύλε όταν κόντεψαν να τρακάρουν στην Πανεπιστημίου ένα λεωφορείο με μια «κούρσα» [ετσι λέγαμε τα αμερικάνικα Μπιούικ και Σεβρολέι της εποχής].
  Και βγαίνει το κολοπαίδι της κούρσας και φωνάζει στον οδηγό:
  -Δεν πας να γαμηθείς με ένα σκύλο ρε!
  ——–

  Και μην με αποθαρύνεις στις πλακίτσες μου.
  Τα ανέκδοτα ήταν που μας κράτησαν σε δύσκολες στιγμές.
  Να δεις που θα σου αρέσει.
  Θα μου λες θέλω κι άλλο
  [Κι όχι αυτές τις ανήθικες προτάσεις, γαμήστε μας και τέτοια]

 524. Ριβαλντίνιο said

  @ 504 cronopiusa /εικόνα 1

  Αυτό το έχεις δει ?

  @ 519 Γς
  «Ειναι σαν να θέλει η άλλη να σε κάνει να τελειώσεις κι αντί του «χύσε» να σου λέει «εκσπερμάτωσε!»»

  https://scontent-atl.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/p280x280/10646683_967450116598876_7446416108503440467_n.jpg?oh=42362b16ecccf150a200502ff4687433&oe=55ADA3F0

 525. 526 Μην με λες τέτοια, βρε Γς, και πιτσιλίζουμαι!

 526. Gpoint said

  Τεράστια αβάντα στον Τσίπρα από τον ακατανόμαστο που προέτρεψε τον κόσμο να ψηφίσε Ναι !!!!

 527. Διάγγελμα.

  Όλα καλά.
  Χαζοχαρούμενος με τα όλα του.
  Σαν να μη γίνεται χαμός στη χώρα.
  Προσπάθησε να φαίνεται και πειστικός.

  Για ΟΛΑ φταίνε οι ευρωπαίοι.
  Ακούσαμε μια διάλεξη για την Ευρώπη που μας βασανίζει, που μας κλείνει τις Τράπεζες, που είναι αντιδημοκρατική (που όμως θα συζητήσει μαζί της).
  Αναλαμβάνει την ευθύνη της άμεσης λύσης (κατευθείαν δραχμή μετά το δημοψήφισμα)
  Υπόσχεται γρήγορα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση (όπως έκανε όλα όσα υποσχέθηκε)
  Παραλλήλισε το δημοψήφισμα Γαλλίας και στην Ιρλανδίας με τούτο εδώ (το δημοψήφισμα που έκαναν δυο χώρες με το δημοψήφισμα που θα κάνει ένας οίκος ανοχής)
  Οι ευρωπαίοι έκλεισαν και τις Τράπεζες, για να μας ταλαιπωρήσουν.
  Θα σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση (κι άλλα συσσίτια)
  Λόγια… λόγια…
  Θα σώσει πάλι την Ευρώπη (τυχερή ήπειρος)
  Αναλαμβάνει την ευθύνη…(θεοί, ας μην το εννοεί…)
  Λένε πως κάναμε Πραξικόπημα (λάθος τους πρωθυπουργέ, έχουν τόσο ταραχτεί από τη βόμβα σου που δεν ξέρουν τι λένε-μπερδεύουν τις λέξεις οι κακόμοιροι, δημοψήφισμα ήθελαν να πουν. Ρώτα και κείνους που ξεκαθάρισαν το ένθεν και ένθεν να σου το ξεκαθαρίσουν κι αυτό)
  Μας ευχαριστεί (ευχαριστημένοι θα πάμε ….)
  Πρόσκαιρο το κλείσιμο των Τραπεζών (τρόμαξα, προς στιγμήν υπόθεσα πως θα έλεγε πως πρόσκαιρη θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ)
  Θα ανοίξει σελίδα δημοκρατίας (σελίδα; Βιβλία ολόκληρα!)

 528. Γς said

  527:

  Μίλα μου βρώμικα!

  μιας και λέμε για εκσπερμάτωση

 529. cronopiusa said

  Madrid sale a la calle en solidaridad con Grecia

 530. Γς said

  528:
  Εκσπερμάτωσης συνέχεια.

  Το είχα γαμώτο αυτό το κουσούρι.
  Μόνο λιβάνι δεν άναβα.
  Ελεγα όμως από μέσα μου προσευχές, ψαλμούς και ότι αντισεξουαλικό θρησκευτικό μου ερχόταν στο νου.
  Καμιά φορά αυτό γινόταν και δια ζώσης.

  Κι ήταν τόσο αστείο η βαθιά θρησκευτική κατάνυξη να καταλήγει σε [πρόωρη συνήθως] εκσπερμάτωση.
  Γνωρίζω, βέβαια Σκύλε ότι είναι βαθύ αμάρτημα να προσφέρεις «τα Αγια τοις κυσί»

  Και αναλαμβάνω το ρίσκο να βρεθώ στον Παράδεισο [θεός φυλάξει].

  Και που λες με τις πιτσίλες σου μου θύμησες εκείνη την περίπτωση που παρόλες τις προσπάθειές μου δεν κατόρθωσα να ικανοποιήσω την παρτενέρ μου.
  Και το έλεγε η κακομοίρα ότι είχε κάποια δυσκολία.

  Μέχρι που με πήρε στην μπανιέρα, Ξεβίδωσε το τηλέφωνο του νερού και με την πίεση του νερού πάνω στην κληρωτίδα της [λέμε τώρα] τελείωσε στο άψε σβήσε.

 531. Ρε Γς, δηλαδή είτε θα αγωνιάς άσκοπα είτε θα μας πιτσιλάς ακατασχέτως;

  Καλά τόχε πει ο μακαρίτης … 😦

 532. Γς said

  534, 528:

  Καλώς.

  Πάντως δεν ήμουν εγώ όστις ήρξατο πιτσιλών αδίκων

  Και συνιστώ να μην κάνετε φασαρία γιατί θα σταματήσω! Δεν θα σας πω άλλη ιστορία

 533. sarant said

  535 Δεν κάνεις λίγο κράτει; Αλλά όχι για να δεις τηλεόραση.

 534. Πάνος με πεζά said

  Κι αναρρωτιέμαι τόσο καιρό, γιατί ανοίγουν συνέχεια pet shop !

 535. spiral architect said

  Η (οθντκ) αντικειμενικότητα των βρομοκάναλων στα ντουζένια της:

 536. Γς, σε προτιμώ άμα λες τέτοια (κι ας μη μου πολυαρέσουν γενικώς τα άσεμνα), παρά όταν φωνάζεις «πω, πὠ, κακό που μας βρήκε!» (λες και δεν το μάθαμε) και προσπαθείς να μεταδώσεις τον πανικό…

 537. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Aν υπερψηφιστεί την Κυριακή η πρόταση-τελεσίγραφο, αυτή και θα ισχύσει γιατί θα έχει την έγκριση του λαού.Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει τα διαδικαστικά (μόνο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου χρειάζεται) για να προκηρυχθούν οι εκλογές.

 538. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  539. Αίμα-σπέρμα(-στέμμα) λέγανε ,έτσι το άκουγα,οι παλιοί σαν σίγουρη συνταγή να προσέξουν τη δημοσιογραφία σου

 539. Γιάννης Ιατρού said

  ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ …

 540. Γς said

  536:
  Εντάξει. Πάντως ο Σκύλος με τα «γαμήστε μας» και «χέστε μας» και Πιτσιλιές με παρέσυρε μέσα στην αγωνία των στιγμών σε αισχρό χιούμορ.

  Τέλος πάντων.

  Πόσο ακόμα θα μπορούμε να μιλάμε εδώ.

  Η κατάσταση είναι κάτι πάρα πάνω από τραγική.

  Τα χρήματα μας στην τράπεζα χάνονται. Γιατί τους πιστέψαμε.

  Ξεφτίλα!

  Καραγκι’οζηδες [εμας λέω] που τους αφήσαμε και τους αφήνουμε ακόμη,

  Ντρέπομαι για την ξεφτίλα τους.

  Τι ανευθυνότητα; Τι γυφτιά; Τι βλαχουριά.
  Ανέβηκαν στο κρεβάτι μας.
  Κατέστρεψαν το εμπόριο, τα όνειρα των παιδιών μας.
  Φτώχια, Πορνία ‘ερχονται τρέχοντας.
  Μαύρη Αγορά. Αηδία, Γύφτοι!

  Με πέρνουν τηλέφωνο τα παιδιά μου:
  -Πήγαινε να αγοράσεις με την κάρτα σου ότι δήποτε γιατί χάνονται τα λεφτα στην τράπεζα.

  Ποιος το περίμενε ότι ήταν τόσο άχρηστοι.

  Ρε παιδιά σας μακαρίζω.
  Οσους δεν έχετε ή δεν θέλετε να ‘εχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται.

  Πότε και πως ο καλός θεός θα μας βοηθήσει!

  Ασε που όπως είπε ο Φίλης προηγουμένως:

  -Δεν θα παραδώσουμε έτσι [!!!] θα κάνουμε εξκλογές [σε περίπτωση του Ναι δεν πρόσεξα]

  Για διχασμό δλδ.

  Είναι ικανοί οι ανίκανοι κομπλεξικοί με τις περίεργες πολιτικά τους πιστεύω να μας βάλουν να σφαχτούμε κι όλας.

  Ψυχραιμία παιδιά. Καραδοκούν κι από την άλλη οι άλλοι [Μητσοτάκιδες και σία], έτοιμοι μ ανοιχτά τα χέρια να πάρουν το δώρο που τους κάνουν οι γελίοι.

  Γιατί θεέ μου;
  Τι αμαρτίες πληρώνουμε;

 541. Γιάννης Ιατρού said

  @538 Ουπς, μου το έδειξε μετά την ανάρτηση που έκανα … sorry

 542. Σύνελθε, βρε Γς

  Στέρεψε πάλι το αίμα στο κάτω κεφάλι και μαζεύτηκε στο πάνω; Ντροπή πια…

  [video src="https://pbs.twimg.com/tweet_video/CI0ekOAW8AAxO6I.mp4" /]

 543. Γς said

  Εντάξει παραφέρθηκα.
  Θα πάραμείνω όμως εδώ.
  Θα είμαι κόσμιος κι ας μου έχει στρίψει με την πολύμηνη αγωνία και το κρεσέντο της επιδεινωσης τηςκατάστασης.
  Θα κάτσω δίπλα σας
  χωρίς να μιλάω, τουλάχιστον έτσι

  Ευχαριστώ

 544. Γς said

  545:
  Δςεν σε είχα δει Σκύλε.
  Και θα σε παρακαλούσα να σταματήσεις να με προκαλείς τέτοιες στιγμές. Αναίσθητε

 545. 547

  *Χ:Mas

 546. smerdaleos said

  Γς ήσουν κακό παιδί σήμερα … θα φέρω την Frau Farbissima Ζωή να σε μαζέψει 🙂

 547. Άστονα, χάνει το μυαλό του με κάτι τέτοια

 548. Gpoint said

  # 540

  Αν μετά το Ναι ο Τσίπρας προκυρήξει εκλογές θα ενισχύσει την υποψία πως ανέλαβε την πρωθυπουργία σαν εργολάβος της χρεωκοπίας κάτι που και το σημερινό του διάγγελμα που έκοψε κάθε περίπτωση επέμβασης του γιουρογκρούπ στον ίδιο δρόμο ήταν

 549. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Άστα Γς, η ζωή είναι σύντομη, δύσκολη ,σκ@τά .Την πατήσαμε.Μας πήρε ο δι@ολος. Κανένα φως από πουθενά.Όλα μαύρα.Ούτε στρώμα να πλαγιάσω,εφτά νομά σ΄ένα δωμά.Μια σκέτη από γιουβέτσι,και αν… Την έχομε βαμένη. Αχ μανούλα μου,αχ θεούλη μου,πατώσαμε,πάει…

 550. smerdaleos said

  @552

  [00:55]

  It’s the end of the world as we know it … and I feel fine.

 551. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  551. To είπε ο ίδιος ότι με το ναι θα πάει στη ετυμηγορία του λαού. Αυτό που έγραψα στο 540 ήταν από τρέχον ραδιοφωνικό ρεπορτάζ.Θα το δούμε αργότερα και επίσημα υποθέτω.

  552. Ομοιοπαθητικό κολπάκι ήταν αυτό 🙂

 552. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  553. 🙂

 553. Γς said

  552:

  Mana moy mani
  Vgazei … to …
  Skase skyla mhn to les
  kai plakosoyn oi ….

 554. kseeath said

  Καμία ακύρωση του δημοψηφίσματος. ΟΧΙ μέχρι το τέλος! Προλεταριακή άμυνα στο αστικό σαμποτάζ
  Κ.Μαραγκός | Avantgarde
  Η αστική αντίδραση στα όπλα
  Κάθε ώρα που περνάει η αστική αντίδραση κλιμακώνει την αντεπίθεση της. Επιφανή στελέχη της μνημονιακής δεξιάς και κεντροαριστεράς χτυπιούνται σαν τα χταπόδια στα κρατικοδίαιτα κιτρινοκάναλα των εφοπλιστών και λοιπών μεγαλοκαπιταλιστών που λυμαίνονται τη χώρα εδώ και δεκαετίες, γιατί δεν πληρώθηκε το 1,7 δις στο ΔΝΤ. Η ταύτισή τους με τους δανειστές τοκογλύφους αγγίζει τα όρια της γελοιότητας. Δήθεν παραγωγικοί φορείς, εργοδοτικές οργανώσεις, επαγγελματικά επιμελητήρια, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, αγροτικές ομοσπονδίες, απολειφάδια της ΓΣΕΕ, μέχρι πρότινος διανοούμενοι υποστηριχτές μιας κεϋνσιανής διαχείρισης τύπου Βεργόπουλου ως και τραγουδιστές του στυλ Ρουβά, ωρύονται, υπέρ ενός ύστατου συμβιβασμού, αλλιώς καλούν την Κυριακή στην υπερψήφιση του ελεεινού ΝΑΙ στην αιώνια λιτότητα και τη συντριβή των υποτελών τάξεων… http://wp.me/pryYN-1Yd

 555. Ριβαλντίνιο said

  Έλιωσα 😆

  https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/11401462_135004923497749_5924193035521722869_n.jpg?oh=4c39032248be3ca7151452d73cfe1ab9&oe=5630C644

 556. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  552-554 Είπα κι εγώ!

 557. Γς said

  559, 554:

  Ξέρει αυτή κατί ομοπαθητικά κολπάκια….

 558. Μαρία said

 559. spiral architect said

  @522γ: Τέσσερα ψέματα για τηλεοπτική κατανάλωση

  Ο κυριότερος λόγος που όλα τα βρομοκάναλα (πλην ΕΡΤ που παίζει 50-50) προπαγανδίζουν αναφανδόν υπέρ του ΝΑΙ είναι αυτός. 😉

  Αλήθεια, έχετε δει μέχρι τώρα κάποιο σποτάκι υπέρ του ΟΧΙ;
  Έχετε δει κάποια δημοσκόπηση (απ’ αυτές τις γνωστές τις στημένες) στα κανάλια;
  Όχι;
  Λοιπόν, τι αισθάνεστε; 😉

 560. Γς said

  Ο φίλς μας ο Παντελής στο ΦΒ:
  [ετσι για να υπάρχει. Να το θυμόμαστε. Να δουμε τι έγινε]

  Pantelis Bagos

  Yesterday at 2:41am ·

  Δεν είμαι βιομήχανος ούτε εισοδηματίας αλλά με τα σημερινά δεδομένα της χώρας στέκομαι αρκετά καλά. Παρά τις μεγάλες μειώσεις που έχω υποστεί στο μισθό μου, έχω τη μόνιμη δουλειά μου στο πανεπιστήμιο και έχω κατά καιρούς επιπλέον εισοδήματα από ερευνητικά προγράμματα ή διδασκαλία. Επίσης, έχω μια μικρή σχετικά ακίνητη περιουσία, την οποία κατά βάση κληρονόμησα, ενώ από τη δουλειά μου έχω και μερικές αποταμιεύσεις στις οποίες τώρα δεν έχω πρόσβαση. Τέλος, και η γυναίκα μου έχει μια σχετικά καλή δουλειά. Με λίγα λόγια, είμαι ένας μικροαστός, ένας από τους «τυχερούς» (όπου «τύχη» είναι η συγκυρία, ή/και η οικογένεια στην οποία έτυχε να γεννηθώ – αν ήμουν φιλελές θα έλεγα ότι είμαι «ικανός»), και έχω κάτι να χάσω αν η χώρα καταρρεύσει και βγούμε από το Ευρώ και την ΕΕ ή αν χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και γίνει κούρεμα καταθέσεων. Επίσης αν βγούμε από την ΕΕ, θα έχω πολλά προβλήματα και στη δουλειά μου, καθώς τα ερευνητικά προγράμματα με τα οποία γίνεται η όποια έρευνα, περνάνε μέσα από κοινοτικά κονδύλια (ήδη έχουμε πρόβλημα με τα προγράμματα που τρέχουν). Αν ψηφιστεί το «ναι» και περάσουν τα μέτρα, το πολύ πολύ να μου μειωθεί λίγο ο μισθός, άμεσα λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και έμμεσα λόγω του ΦΠΑ. Προφανώς και φοβάμαι με όλη αυτή την κατάσταση, και έχω και μικρά παιδιά τα οποία πρέπει να σκεφτώ και να τα φροντίσω. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση να μου πάει το χέρι να ψηφίσω «ναι» στο δημοψήφισμα. Να επικυρώσω δηλαδή και με την προσωπική μου ψήφο, το κόψιμο των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (όχι των συναδέλφων μου καθηγητών, αλλά των οικοδόμων), την απελευθέρωση των απολύσεων, τη μη αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, τον μη έλεγχο των τριγωνικών συναλλαγών, την κατάργηση των ΣΣΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών για την υγεία και την παιδεία. Υπάρχουν κάποια πράγματα που αξίζουν πιο πολύ από το άμεσο και πρόσκαιρο προσωπικό συμφέρον (το άμεσο και το πρόσκαιρο τα τονίζω).
  (αυτά επειδή κάποιοι φίλοι με ρωτάνε τη γνώμη μου για τις εξελίξεις)

  Nikos Sarantakos and 124 others like this.

 561. spiral architect said

  Ο Τράκης υπέρ του ΟΧΙ. 😎

 562. Γς said

  564:

 563. spiral architect said

  Aμα είναι να κάνεις μαγκιές, να τις κάνεις με στιλ:

  😀 😀

 564. sarant said

  563 Εμ βέβαια, έπρεπε να το φανταστώ ότι θα γνωρίζεστε.

 565. Γς said

  566:

  Ενώ οι Ελληνες δεν τους αρέσει να τους κουνάνε το δάχτυλο, όπως λέγαμε.

  Ενώ όταν δεν τους το κουνάνε; που ρώτησα

 566. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Καλημέρα!
  Γς, για σένα
  Τα δάχτυλα

 567. spiral architect said

  Ένα ενσωματωμένο τζιφάκι για το Σκύλο:
  (που ψήνεται)
  Ένα γατοgif εξηγεί γιατί κάθε πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα απέτυχε και θα αποτύχει

 568. Γς said

  569:

  Με ανατρίχιασες!
  Θυμήθηκα τον μπάρμπα μου 25 χρονών παλικάρι τότε 1952 που καθόταν στην σιδερένια πόρτα της αυλής με τα δάχτυλά του μέσα στους μεντεσέδες της, όταν ένα κολόπαιδο πίσω του έκλεισε με φόρα την πόρτα.

  Οταν άνοιξε δυο δάχτυλα είχαν μείνει στην πόρτα
  😦

 569. Γιάννης Ιατρού said

  Bloomberg: Europe Wants to Punish Greece With Exit

  http://www.bloombergview.com/articles/2015-07-01/europe-wants-to-punish-greece-with-exit

  Λέτε να πουλήθηκαν; 🙂

 570. spiral architect said

  @572: Όλα τούτα τα δημοσιεύματα τα θεωρώ σπέκουλα για εγχώρια «έγκυρη» δημοσιογραφική χρήση. Απαράβατος κανόνας της μαφίας είναι ο Θέλω τα λεφτά μου, που σημαίνει ότι, αν εσύ (ο x-Τσίπρας) ανοίξεις νιτερέσα με μαφιόζους εκβιαστές, όσο και να συμφωνήσεις με δαύτους, θα επανέλθουν με ακόμα έναν εκβιασμό με τρισχειρότερους όρους. Άκρη δεν βγαίνει και αυτό φαίνεται από την άρνηση των δυναστών να φορολογηθούν οι τριγωνικές συναλλαγές, μια συνήθης πρακτική του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου μέσω οφσόρ που το ίδιο δημιουργεί.

  Μέσα θα μείνουμε, οπότε είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ το ξεζούμισμά μας θα συνεχιστεί, εκτός αν …

  Υ.Γ.: Τους Σοπράνος τους βλέπατε; Διδακτικότατη σειρά. 😉

 571. Γς said

  Ταλημπάδες, Τζιχαντιστές και χειρότεροι.

  Πόσο παγώνει το αίμα μας όταν βλέπουμε τους Μαρξιστές της συμφοράς, τους γελοίους Ψεκασμένους και τους εγκληματίες Νεοναζί να χρησιμοποιούν τον λαό, τα λίγα λεφτάκια του, τα σπασμένα νεύρα του σαν ανθρώπινη ασπίδα για να εκβιάσουν την ΕΕ.

  Εν γνώσει τους μάλιστα ότι οι ευρωπαίοι δεν χαμπαριάζουν και απλώς εκνευρίζονται περισσότερο και μας γράφουν πιο πολύ στα @@ τους, περισσότερο κι από τους αγράμματους σκιτζήδες αδίστακτους Μαρξιστές-Ψεκασμένους-Νεοφασίστες που μας σέρνουν στην απόλυτη καταστροφή για τα βίτσια τους.

  Αδέλφια.
  Τι τελος πάντων δεν καταλαβαίνεται;
  Θα καταλάβουμε δυστυχώς.

 572. Γς said

  Κι ευχαριστώ που εμεις θα μείνουμε μονιασμένοι εδώ παρά τις όποιες διαφορές μας.

 573. Γιάννης Ιατρού said

  @573 / 574: παρ΄ όλα αυτά spiral καλό είναι που ανεβαίνουν σε ειδησεογραφικά / οικονομικά sites και κάποια άρθρα που διαφέρουν από την «γραμμή» που έχει δοθεί …. Γι αυτό και το ανέβασα το δημοσίευμα αυτό.

  @575 Συμφωνώ και επαυξάνω Γς!

 574. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  562 τέλος – Κάποιος πρέπει να του πεί ότι, την μαλακία πολλοί αγάπησαν, τον μαλάκα κανένας, γιατί ο ίδιος είναι τόσο ΜΑΛΑΚΑΣ που δεν το καταλαβαίνει.

  573 – Ακριβώς έτσι, αλλά, Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, και μας μαθαίνουν απο μικρά παιδιά να ελπίζουμε, χωρίς να μας τονίζουν ότι ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

 575. Γς said

  575:
  Μονιασμένοι παρά τις διαφορές μας.

  Ας μην διχαστεί κιόλας ο λαός μας.
  Οποιος το επιχειρήσει να ξέρει ότι τον περιμένει η τιμωρία της εσχάτης προδοσίας.

 576. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Φήμες λένε πως θα μιλήσει ο Κ. Καραμαλής. Εδώ είναι που λένε…(άστο να το πω άμα βγει να πει, τί να πει κι αυτός δηλαδή; -δεν το πολυπιστεύω.

  Γς Συγγνώμη για την ανάμνηση,πού να φανταστώ.
  Πάρε ένα ερωτικούλι (ταχτάριζα την ανηψούλα μου μ΄αυτό και τ΄αγαπώ)
  Δέκα μάγισσες τα δάχτυλά σου

 577. sarant said

  576 Ακριβώς!

 578. Γς said

  578:

  Εγκλημα κατα του λαού και της Ελλάδας.
  Εγκλημα εκ προμελέτης:

  Μόλις 60 εκατομμύρια ήταν η διαφορά Ελλάδος-Δανειστών όταν εγκαταλείψαμε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων
  Δηλώσεις Γιούνκερ, Τώρα.

  Ακούω Πτώση 70% η Αγορά τώρα
  και επιπτώσεις στις εισαγωγές,

  Απόκρυψη προϊόντων, Μαύρη αγορά και τέτοια έπονται;

  Αλλά εντάξει εμείς οι μικροκαταθέτες [το αίμα της ζωής μας] θα πληρώσουμε

  Λαπαβίτσας χτες στο Μέγκα

 579. Γς said

  Ναι στην Ευρώπη. Οχι στον διχασμό

  http://www.newsit.gr/politikh/eidiseis-parembash-paulopoulou-kata-dhmopsifisma/414477

 580. Πέπε said

  @543:
  > > Τα χρήματα μας στην τράπεζα χάνονται. […]
  Με πέρνουν τηλέφωνο τα παιδιά μου:
  -Πήγαινε να αγοράσεις με την κάρτα σου ότι δήποτε γιατί χάνονται τα λεφτα στην τράπεζα.

  Γς, όποτε σηκώνεις 60 ευρώ, τσεκάρεις το υπόλοιπο στην απόδειξη; Εμένα μου το βγάζει όσο ήξερα. Τα λεφτά σου (ή τέλος πάντων τα δικά μου – μάλλον το ίδιο θα ισχύει) είναι κανονικά στη θέση τους.
  Τα παιδιά σου από πού το μάθαν αυτό;

 581. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  574 – «Αδέλφια.
  Τι τελος πάντων δεν καταλαβαίνεται;»
  Με μπέρδεψες Γς, και δεν καταλαβαίνω, ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ κλπ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ; Γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει (που δέν) τις τράπεζες τις έκλεισε νομοτύπως αλλά ουσιαστικά παράνομα, η ΕΚΤ, η οποία διοικείται από μη εκλεγμένο πρόεδρο. Είναι απορίας άξιο, πως παγώνει το αίμα σου (το μάς άστο, το δικό μου τουλάχιστον, μιά χαρά κυκλοφορεί,, κι άμα λάχει, οπλοφορεί κι όλας) όταν βλέπεις την χαζοχαρούμενη παρέα, και δεν παγώνει μπροστά στους αποδεδειγμένα αδίστακτους φασίστες δολοφόνους τροϊκανούς.
  Φιλική συμβουλή εν Βίλχελμ Ράϊχ αδελφέ, κλείσε την τηλεόραση, και σταμάτα τα σχόλια, έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπειά σου εδώ μέσα. Ρίξε μιά ματιά γύρω σου, θα δείς αρκετούς ανθρώπους που υποφέρουν πολύ περισσότερο από σένα, χωρίς να έχουν εναλακτική λύση, ενώ εσύ έχεις. Κι όμως, αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά με λυπεί βαθύτατα η συμπεριφορά σου, όχι δεν πιστεύω ότι είσαι ο αληθινός Γς αυτός που γράφει αυτά τα σχόλια, ένα κακέκτυπο άβαταρ είναι. Έχει τόσο μεγάλη σημασία για σένα, να ζήσεις με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και της αξιοπρέπειάς σου;
  Θυμάσαι την πρώτη φορά που είχαμε συναντηθεί, και σε πήγαινα στο σπίτι με το αυτοκίνητο τι σου είχα πεί για την αξιοπρέπεια και τι έχω πεί στις κόρες μου; ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΗΣΕΤΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ Μ΄ΑΥΤΗΝ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΤΕ, σε τρόμαξε είναι αλήθεια, και είπες» μη λές τέτοια στα παιδιά ρε» όμως, άμα δεν έχεις την δύναμη, να ορίζεις τον θάνατό σου, (εννοείται όχι τον τυχαίο) θα είσαι μια ζωή σκλάβος, και θα ζείς σαν τρομοκρατημένο υποχείριο. Οι κόρες μου το έχουν κατανοήσει αυτό, ΕΣΥ;

  Όσο κι αν θέλουν τα ΜΜΑ να προπαγανδίσουν ότι γίνεται χαμός στα ΑΤΜ και στα σούπερ μάρκετ, ευτυχώς και μπράβο μας σαν λαός, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Χθές το βράδυ στις 22,30 πήγα στο ΑΤΜ της εθνικής στην Μαραθώνος στον Γέρακα, να βγάλω το 60ρι για την γριά μάνα μου (50 έδινε τελικά) είχε καμιά δεκαριά να περιμένουν, κι άλλοι 20 περίπου παραδίπλα στην Άλφα, ούτε φωνές, ούτε κατάρες, ψύχραιμες συζητήσεις, μουδιασμένες μεν αλλά ψύχραιμες, πιο πολιτισμένα δεν γίνεται, ειλικρινά αισθάνθηκα μεγαλείο, αλλά αυτά δεν τα δείχνουν τα χουντοκάναλα, που θέλουν να σπείρουν τον πανικό. Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν την Δευτέρα, αλλά μέχρι τώρα είμαστε άψογοι, μακράν οι πιο πολιτισμένοι στην Ευρώπη σε ανάλογες περιπτώσεις.

 582. spiral architect said

  @579α: Tι να πει; Μα αφού έρχεται νέα έκδοση και θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το demo. 🙂

  @582: Μιας και τις τελευταίες μέρες λεξιλογούμε κατ’ εξαίρεσιν, όταν ακούω ή διαβάζω τον όρο «ηχηρή παρέμβαση» κάτι άλλο μου’ ρχεται στο νου και σχεδόν πάντα για το τελευταίο πρόκειται … 🙄

 583. Νίκος Μαστρακούλης said

  Ευτυχώς, πάντως, που τα ξένα οικονομικά συμφέροντα δεν παρεμβαίνουν στη δημοκρατική διαδικασία.

  WIND: Όχι ότι θέλουμε να σας επηρεάσουμε

 584. Γς said

  Κι όσο σκέφτομαι ότι μπορούν να σταματήσουν τώρα.
  Αν, ό μοι γένοιτο, επικρατήσει το Οχι και επιχειρήσουν να συνεχίσουν τα σχέδιά τους, πως θα φύγουν;

  Θα τους φάει ο κόσμος!

 585. spiral architect said

  @586: Ναι αλλά, …… 😉

 586. Λύσσα κακιά, Γς, μην μας σκοτίζεις συνέχεια!
  Αυτούς θα φάει, όχι εσένα.

 587. spiral architect said

  Καλά ΓουΣού, ούτε η μάνα μου δεν κάνει έτσι! :/

 588. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  581 – Έχεις κάνει γενετική έρευνα στις ΗΠΑ, έχεις διδάξει σε πανεπιστήμιο, έχεις πείρα 70 χρόνων στην ζωή, είναι δυνατός να χάφτεις τέτοιες ηλιθιότητες απο τα ΜΜΑ;
  Τόσα δις μας έχουν κατακλέψει ρε Γς, στα 60μύρια κολλήσανε; Εν τέλει, ας μας το λέγανε να κάνουμε ένα έρανο στους ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, να τα μαζεύαμε σε μια ώρα.
  Για άλλη μια φορά, δικαιώνομαι για την εκπαίδευση και την κριτική σκέψη, και για όσους έχουν αντίρρηση, μιλώ για την κριτική σκέψη της πλειονότητας των εκπαιδευμένων, ολοφάνερα και τεκμηριωμένα πλέον.

 589. Γς said

  585:
  Μπράβο ρε σπίραλ που σου΄ρχετε να κλάσεις για τον ΠτΔ!

  Μέθυσες με τα αθάνατα φασόλια του 21.
  Αν δεν είναι αυτό κατάντια…

  Να σε δω και στη συνέχεια μετά το χανγκόβερ

 590. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  587 – Το έχασες τελείως μωρέ; άμα επικρατήσει το όχι, θα είναι πλειοψηφία, πώς θα τους φάει αφού θα τους θέλει;
  Μέχρι αν συνέλθεις δεν θα ασχοληθώ μαζί σου, και συνιστώ σε όλους τους φίλους σχολιαστές, να δείξουν κατανόηση και να κάνουν το ίδιο. Δεν σου αξίζει να γελοιοποιείσαι έτσι πάντως, αν όμως είναι αυτή η επιλογή σου συνέχισε, εγώ αρνούμαι να σε βλέπω να πέφτεις τόσο χαμηλά. Τα ξαναλέμε όταν και άμα αποφασίσεις να σηκωθείς.

 591. sarant said

  581 Εμ πέστα!

  590 Δεν τόχα δει. Και μεγάλη πλάκα έχουν και οι δεκάδες φωτοσουπιές με τον τυπάκο με το κόκκινο κρασί

 592. Να γεμίσεις μ’ ένα NAI
  Γαλανέ μας ουρανέ…

  Κάποιος το ‘βαλε και νωρίτερα. Εδώ και δυο μέρες όλο αυτό σιγομουρμουρίζω: εφηβικές αναμνήσεις από τις φιέστες της Χούντας στο Στάδιο, που εδώ που τα λέμε είχανε και κάποιο γούστο (ο Οικονομίδης ήξερε την τέχνη του…)

  Το γύρεψα στο YouTube για να το βάλω μετά μουσικής, αλλά έφριξα τόσο με τις εικόνες που το συνοδεύουν, που δεν τόλμησα. Όποιος θέλει ν’ αναπολήσει (οι μεγαλύτεροι) και να μάθει (οι νεότεροι, ας το γουγλίσει «Γαλανέ μας ουρανέ» — αμέσως βγαίνει.

 593. spiral architect said

  @593: Μπα, δεν μεθάω, αλλά άμα μεθύσω το πολύ-πολύ να πατήσω κάνα space παραπάνω. 😆

 594. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  585 β – Θεϊκό Spiral, πέθανα στα γέλια, ήδη έχει σταλεί σε 20 φίλους.

  Να χαμογελάτε παιδιά, είναι μεταδοτικό, και κάνει την εξουσία να ανησυχεί. Και μετά το γέλιο, μια καλή δόση ΣΕΞ.
  Όπως λένε και οι Τρύπες, Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ, ΜΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

 595. spiral architect said

  @598: Ε μα πια, ηχηρή παρέμβαση ο ένας, ηχηρή παρέμβαση ο άλλος, γκώσαμε και ο νους μας πάει αλλού. Ηχηρή παρέμβαση που ξεφεύγει απ’ τα κλισέ είναι π.χ. αυτή εδώ. 🙂

 596. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  599.>>ηχηρή παρέμβαση
  σε λίγο, και ραφινάτη 🙂

 597. Γς said

  600:

  Ε, ρε και να κατέβαινε για λίγο ο μπάρμπας του

  Κι ο Πατερούλης τους.

 598. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Νικοκύρη, διαμαρτύρομαι για το 601. Υπερέβη τα όρια

 599. Γς said

  Ο ανηψιός του «Ανηκουμε εις την Δύση»

  Τα είπε και γύρισε στα σουβλάκια του.

  Λίγος

 600. Γς said

  602:

 601. Avonidas said

  Άρχισαν οι διαρροές: Τέσσερις βουλευτές ΑΝΕΛ ψηφίζουν ΝΑΙ, ένας εναντίον δημοψηφίσματος

  Την αρχή έκανε, το πρωί, ο βουλευτής Λάρισας των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος τόνισε το εξής: «Εγώ όταν ψήφισα το Σάββατο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος είχα τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν capital controls. Η εντολή που έχω λάβει δεν είναι για κλειστές τράπεζες. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, εκπροσωπώ τον μέσο Έλληνα, τον νοικοκύρη με τις 5.000 ή 10.000 ευρώ στην τράπεζα που φοβάται.

  Πού μπορούμε να βρούμε αυτόν τον μέσο, ρε παιδιά, και να του ζητήσουμε δανεικά;

  Ακολούθησε η δήλωση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ζητά την άμεση απόσυρση του δημοψηφίσματος.
  […]
  Με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους μου, συναισθανόμενος απόλυτα την αβεβαιότητα στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μετά τις παραπάνω εξελίξεις και συντασσόμενος απόλυτα με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία «Η παρουσία της χώρας στο ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για εθνικούς λόγους – Ενα δημοψήφισμα έχει νόημα όταν γίνεται σε συνθήκες που δεν προκαλούν διχασμό.»

 602. Avonidas said

  #601. « κοίταξε το τεράστιο πρόσωπο. Του χρειάστηκαν πάνω από σαράντα χρόνια για να μάθει τι είδους χαμόγελο κρυβόταν πίσω από το μαύρο μουστάκι. Ω σκληρή, ανώφελη παρεξήγηση! Ω πεισματάρη που εξορίστηκες με τη θέλησή σου από την πατρική αγκαλιά! Δυο δάκρυα που μύριζαν τζιν κύλησαν στα πλάγια της μύτης του. Αλλά όλα ήταν εντάξει, όλα πήγαιναν καλά, ο αγώνας είχε τελειώσει. Είχε κερδίσει τη μάχη με τον εαυτό του. ΑΓΑΠΟΥΣΕ το Μεγάλο Αδελφό.»
  — George Orwell, 1984

 603. Γς said

  605:
  Γιατί κότες;

  Πάντως φαίνεται ότι ο Καμένος δεν τις είχε ψεκάσει καλά, με γαλαζόπετρα [βάζαμε τότε στο κοτέτσι μας]

  Πάντως βλέπω στην ΤιΒι τον στηλοβάτη Χαϊκάλη να κρατάει γερά.

 604. Avonidas said

  #607. Μα, είναι τώρα σοβαρά πράματα αυτά, να βγαίνουν βουλευτές και να λένε «δεν περιμέναμε ότι θα μας κλείσουν τις τράπεζες όταν το προτείναμε»;

  Και τι περίμενες ρε μεγάλε να γίνει, να μας έχει στο ανάκλιντρο ο Σόιμπλε και να μας καθαρίζει σταφύλια να τα τρώμε η Μέρκελ;

  «Δεν περίμενα ότι θα μας πυροβολούσαν στον πόλεμο», άει σιχτίρ, κνώδαλο!

  Πες το από την αρχή ότι διαφωνείς, παραδέξου ότι είσαι κοκοκό, γιατί το πώς θα οδεύαμε στις κάλπες ήταν φανερό και στους ηλίθιους.

 605. sarant said

  602 Μα έτσι μάλλον τον Στάλιν αθωώνει παρά τον ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιεί.

 606. sarant said

  Ωστόσο, Γουσού, κάνε κράτει, δεν θα το ξαναπώ. Θα βάλω ποσόστωση.

 607. Αφώτιστος Φιλέλλην said

 608. Γς said

  609:
  Καέναν δεν ενοχοποιώ.
  Αμφότεροι αθώοι
  [ου γαρ οίδασι τι ποιούσι]

 609. cronopiusa said

  Αν, ό μοι γένοιτο, επικρατήσει το Ναι, δεν θα είμαστε κομπάρσοι σε ταινία

  Αληθεύει ότι μερίδα του ΚΚΕ τάσσεται υπέρ του Όχι;
  γιατί άλλα διαβάζω

  “Abogamos por la retirada de la UE, abolición de los memorandos y de todas las leyes de aplicación” dijo Kostas Papadakis miembro del PC griego KKE.

  Παρέμβαση του Μ. Παπαδόπουλου στο «MEGA» (VIDEO)

 610. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Άντε γεια, ο Δαμαβολίτης των ΑΝΕΛ.

 611. Γς said

  Πότε μπήκε αυτός ο #611 με τους παλιάτσους
  Πάρε τώρα Avonida και κάτι για τον αρχηγό των ψεκασμένων και την Αμυνα γενικώς

  http://caktos.blogspot.gr/2015/03/aux-armes.html

  [Και φεύγω για μπάνιο. Λέτε να πέσω πάνω στον Κωστάκη των σουβλακίων;]

 612. sarant said

  613 Πολλοί οπαδοί σίγουρα -αλλά και μερίδα στελεχών; Δεν ξέρω τίποτα.

 613. Πάνος με πεζά said

  Μην τρελλαίνεστε με αυτούς που δεν ήξεραν για τις τράπεζες. Άλλοι ούτε καν διάβασαν, αλλά τους ξεχάσαμε. Δυστυχώς μέχρι εδώ, πολλοί φταίνε αλλά λίγοι φαίνονται…

 614. Θεούλης! –> https://pbs.twimg.com/media/CI5uMFmWgAAIQPc.jpg

 615. Πάνος με πεζά said

  @ 611 : Κατάλαβες; Ενώ αν είχαν βρεθεί ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος στην ίδια θέση, απλώς θα τους έβαζαν σε μια σκυθρωπή ή ανήσυχη φωτογραφία, σα χρηματιστές στην Κορέα.
  Α ναι, ξέρω, αυτοί ποτέ δε θα φτάναν στο ίδιο σημείο…

  Και μέσα σε όλα, ο ΓΑΠ στην κοσμάρα του, συγκέντρωση στην Πλατεία Κοτζιά…

  Πες μου, είναι ποτέ δυνατόν να σωθούμε;

 616. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Δεν καταλαβαίνουν ότι με το ΝΑΙ σε όλα ανοίγουν τον δρόμο της οριστικής αποικιοποίησης της χώρας;
  Είναι άλλο το ΝΑΙ στην Ευρώπη και είναι άλλο το ΝΑΙ σε όποια μέτρα θέλει η Ευρώπη.
  Είναι άλλο πράγμα να αποφασίζουμε κι εμείς στην Ευρώπη κι είναι άλλο πράγμα να αποφασίζει μόνο για μας η Ευρώπη.{…}Κοντεύουν οι Καρυάτιδες να φωνάξουν όχι απο κει που βρίσκονται.

 617. Gpoint said

  # 594

  Λάμπρο η διαφορά μταξύ αυτών που τον θέλουνε κι αυτών που δεν τον θέλουνε είναι τρία γράμματα και καλύπτεται σε τρία δευτερόλεπτα.
  Δεν τον ‘εχουν αρραβωνιασθεί…

 618. Ηλεφούφουτος said

  Κι όσο σκέφτομαι για ποιο λόγο χάσαμε την εκλεκτή σχολιάστρια Ιμορ!

  596 Το έκανα κι εγώ αυτό με το «γαλανέ μας ουρανέ» πριν λίγες μέρες (το ήξερα από την ταινία «Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας» με το Βέγγο») για να το στείλω σε καναδυό φίλους που κοιτούν προς το ναι αλλά δεν το αξιοποίησα για τον ίδιο με σένα λόγο.

 619. Avonidas said

  #620. Ήρθε ο καιρός να γίνουμε λιμοκοντόροι με την αρχική σημασία της λέξης: δεν θα χουμε να φάμε, αλλά θα πεινάμε Ευρωπαϊκά!

 620. cronopiusa said

  Avonida

  Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα…

  Τα Ιουλιανά μέσα από τις γελοιογραφίες του Κώστα Μητρόπουλου (48 χρόνια μετά)

  Ανοιχτό γράμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη «προς το λαό της Ελλάδας».

  «Ο φασισμός του Μουσολίνι -έλεγε το γράμμα[1]- χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και να τη εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό του Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

  Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό που τον διευθύνει η κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως καμιά επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση και από κάθε εκμετάλλευση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.

  Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θάναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας.

  Αθήνα 31 του Οχτώβρη 1940 Νίκος Ζαχαριάδης

  Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ»

 621. Spiridione said

  Έχουμε πόλεμο λέει ο Καμμένος. Θα το κάνουμε Κούγκι που είχε πει. Η μόνη μας ελπίδα λοιπόν, αν βγει το όχι, είναι από τη Δευτέρα να καταρρεύσουν οι αγορές και τα χρηματιστήρια – γιατί αλλιώς ξέρουμε πολύ καλά ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να επηρεαστούν από κανένα δημοψήφισμα, όπως άλλωστε και από τις εκλογές (θα μας απαντήσουν ότι και εμείς είμαστε εκλεγμένες κυβερνήσεις, όπως το έχουν πει ήδη). Αν όμως δεν συμβεί αυτό, τότε τι κάνουμε;Θα διαπραγματευθούμε για ένα νέο μνημόνιο με ελάχιστα χρονικά περιθώρια, κανένα διαπραγματευτικό χαρτί, με τον Τσίπρα στριμωγμένο από όλους στην γωνία ως εκβιαστή και τζογαδόρο, με κλειστές και στεγνωμένες τις τράπεζες και με ομόλογα να λήγουν στις 20 Ιουλίου. Τι πιθανότητες υπάρχουν να πετύχουμε καλύτερη συμφωνία;

 622. Πάνος με πεζά said

  Τουλάχιστον αυτή η Κυβέρνηση πιστώνεται με ένα συγκινητικό θαύμα : μίλησαν οι μουγγοί !

 623. Γς said

  Χάσαμε τη θεία.ΣΤΟΠ

 624. Avonidas said

  #625. Δεν υπάρχουν πιθανότητες να πετύχουμε καλύτερη συμφωνία. Δεν υπάρχουν πιθανότητες να πετύχουμε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ συμφωνία, γιατί δεν είμαστε ισότιμοι συνομιλητές, αλλά πολιορκούμενοι και φόρου υποτελείς.

  Εγώ όμως δεν σκοπεύω να αγαπήσω το Μεγάλο Αδερφό. Αν θέλουν να με σφάξουν, αυτό δεν θα γίνει με τη συγκατάθεσή μου. Τέλος.

 625. Avonidas said

  #626. «Τουλάχιστον αυτή η Κυβέρνηση πιστώνεται με ένα συγκινητικό θαύμα : μίλησαν οι μουγγοί !»

  Και οι κουλοί αυτοϊκανοποιήθηκαν.

 626. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  625.>>γιατί αλλιώς ξέρουμε πολύ καλά ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να επηρεαστούν από κανένα δημοψήφισμα,
  Αμ αν βγει το ναι, ισχύει υποχρεωτικά πια (για μας κ την Ε.Ε) η συμφωνία αυτή,ως η έκφραση της λαϊκής βούλησης στο δημοψήφισμα-οι δημοκρατική δομή της Ευρώπης-γι αυτό σ αυτή την περίπτωση θα παραιτηθεί-ως αποδοκίμασία στο προσωπό του,μέσω προκήρυξης εκλογών, ο πρωθυπουργός.Το έχει ήδη ξεκαθαρίσει.

 627. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Καιρός : Τι ψηφιζετε! Τα εχουν αποδεχτει και ζητανε νεο μνημονιο!
  Ιουλίου 2, 2015 in σχολιαστής
  Κείμενο του «Καιρου» της «Ε», απο το f/b. Για σκεπτόμενους αναγνώστες.

  Γιατί ο Τσίπρας μας δουλεύει χωρίς καθόλου τσίπα. Και οδηγεί τη χώρα του σε βαθύ διχασμό .

  Τι ψηφιζετε! Τα εχουν αποδεχτει και ζητανε νεο μνημονιο!

  https://panosz.files.wordpress.com/2015/07/arkad.jpg?w=268&h=300

  Τον Δεκεμβριο ειχα γραψει ενα αρθρο,που προειδοποιουσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσεξει μηπως η επαφη του με την εξουσια,υπο τις συνθηκες μνημονιου που επικρατουσαν,τον οδηγησει σε εναν δρομο αδυναμιας,που θα ευτελιζε το ονομα και την ιδεα της αριστερας για τα επομενα 50 χρονια.

  Και προειδοποιουσα,οτι η ιδεα της αριστερας ειναι πολυ πολυτιμη για να την απαξιωσει κανεις στη συνειδηση του κοσμου.Ειναι μια ψυχικη χειρολαβη για καθε ταξειδι και για καθε αποτομο φρεναρισμα και για καθε αλλαγη και ανατροπη,που παει την κοινωνια σε μια πιο ανθρωπινη κατασταση.Και ειναι το μαγγαλι του αδυναμου.Αυτο που του κραταει ζωντανη τη φλογα της υπομονης,της αντιστασης,της εξεγερσης.

  Ειναι καιρος τωρα,που η κυβερνηση εχει ξεφυγει εντελως απο τα ορια μιας αριστερας.Η αδυναμια της να ελιχθει και να ακροβατησει μεταξυ των ανεδαφικων προεκλογικων εξαγγελιων,της πραγματικοτητας και της αριστερης της καταβολης την εχουν οδηγησει σε μια νοοτροπια οπου το ψεμμα κυριαρχει επι της αληθειας για να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα,ενω ενας υφερπων αυταρχισμος και μια αντιδημοκρατια (απο οπαδους και μηχανισμους προπαγανδας) ολο και επιβαλλονται περισσοτερο καθε μερα.Αυτα ειναι επικινδυνα φαινομενα.

  Τα τελευταια 24ωρα ο μονος που φαινοταν να εχει επαφη με την ωμη πραγματικοτητα και να ειναι μακρυτερα απο το ψεμμα,ο πρωθυπουργος,εχει διολισθησει κι αυτος προς την εξαπατηση του λαου.Στην προσπαθεια του να δικαιολογησει τα αδικιολογητα.

  Χτες,με το μηνυμα του προς το λαο ( στην πραγματικοτητα στους συνταξιουχους που ευτελιζονται στις ουρες των τραπεζων,αυτη την εικονα φοβαται) επανελαβε το ψεμμα,οτι η ΕΚΤ εκλεισε τις τραπεζες για να πολεμησει την ελληνικη κυβερνηση,την ωρα που η ιδια η κυβερνηση ειχε εγκαταλειψει το τραπεζι των διαπραγματευσεων και ειχε αιφνιδιαστικα κοψει την επαφη με την τροϊκα,χωρις να μετρησει τις ενδεχομενες συνεπειες! Πανεξυπνη τακτικη! Και μαλιστα,την ωρα που προχωρουσε σε σημειο πιο ικανοποιητικο απ αυτο που περιγραφει επισημως,οπως μπορει να μαρτυρησει ο επικεφαλης των Ελληνων διαπραγματευτων κ Χουλιαρακης.Κανενα τελεσιγραφο δεν της δοθηκε,οπως ψεμματα λεει η κυβερνηση. Σκληρη διαπραγματευση διεξαγοταν.

  Γιατι το εκανε αυτο ο πρωθυπουργος και ποιανου στρατηγικου (αν) εγκεφαλου ιδεα ηταν;Ποιος νομισε οτι μπορει να κερδισει ουσιαστικα περισσοτερα η κυβερνηση αν απειλουσε με δημοψηφισμα;Ποιος (αν) εγκεφαλος δεν καταλαβαινε,οτι με πανω απο 40 δις που ειχαν φυγει και εφευγαν απο τις τραπεζες το συστημα θα κατερρεε και μαζυ του και καθε διαπραγματευτικη ικανοτητα;Ποιος ηλιθιος νομιζε οτι οι αγορες και η ευρωζωνη θα συγκλονιζονταν και θα ετρεμαν απο την ελληνικη απειλή;Τα εκατονταδες τρισεκατομμυρια ευρω θα ετρεμαν μη και αυτοκτονησει το ενα τρις πραγματικο ανοιγμα που εχει η Ελλαδα;Σε ενα καπιταλιστικο συστημα,που η ευελιξια του στη λογιστικη και τραπεζικη απατη ειναι αξεπεραστη στο να κερδιζει χρονο και με πανω απο 100 τρις δολλαρια (λεγε με αγορες) να ψαχνουν να βρουν πού θα τοποθετηθουν;Με τη χωρα να ειναι απολυτως εξαρτημενη απο τα ευρωπαϊκα κεφαλαια;Χωρις αλλη εναλλακτικη εκτος απο τη δραχμη;

  Ομως δεν ειναι αυτο το σημαντικοτερο για τους Ελληνες.Το σημαντικοτερο ειναι,οτι μεσα στην αφροσυνη της η κυβερνηση προχωρησε σε ενα εγκληματικο ελιγμο με το δημοψηφισμα: Δίχασε τους Ελληνες.Και καλλιεργει η ιδια εναν ιδιοτυπο εμφυλιο αναμεσα σε ανθρωπους που δεν εχουν να χωρισουν τιποτε μεταξυ τους,γατι ταξικα ειναι ιδιοι,υποφερουν το ιδιο εδω και 5 χρονια και εχουν τα ιδια συμφεροντα και τα ιδια δικαιωματα.

  Δεν αντιλαμβανεται η κυβερνηση οτι και τα «ναι» ειναι «οχι»! Επειδη δεν λενε ναι στη λιτοτητα.Ναι στο ευρω λενε.Ενω μερικες εκατονταδες χιλιαδες απο τα «οχι» λενε οχι στο ευρω και στην ΕΕ! Με πρωτα της Χρυσης Αυγης σαν δε ντρεπομαστε!! Ωραια συνοδοιπορια με ο,τι ακροδεξιο πεταει στη χωρα! Αυτη ειναι η ευρωαριστερη ταυτοτητα που αναμασαει διαρκως ο πρωθυπουργος; Και ειναι αυτο αριστερα;

  Επιπλεον,και αυτο ειναι το ανατριχιαστικο, χρεωνει σ αυτους που θα ψηφισουν «ναι» στο ακαταλαβιστικο ερωτημα,την επιθυμια τους να υποστουν λιτοτητα! Λες και υπαρχει Ελληνας που θελει να υποστει λιτοτητα!

  Κορυφαιο: Εκει που η τροϊκα διαπραγματευεται εξ αρχης με την κυβερνηση,θεωρωντας οτι εκπροσωπει το 100% του λαου,γιατι ετσι ειναι η δυτικη πολιτικη κουλτουρα,τωρα θα μετραει τα «ναι» για δικια της δυναμη!! Τετοιο διαπραγματευτικο δωρο μονο μια αριστερα δεν θα μπορουσε να κανει σε ξενους δυναστες.Πολιτικη σκεψη νηπιων!

  Ολα αυτα για ενα δημοψηφισμα – φαρσα, που δεν εχει κανενα λογο υπαρξης,αφου ο ιδιος ο πρωθυπουργος απο προχτες,με την επιστολη του στον κ Νταϊσενμπλουμ και τους αλλους της τροϊκας εχει αποδεχτει τους ορους ,τους οποιους ο ιδιος καλει το λαο να απορριψει (!) Και συγκεκριμενα,το Α’ κειμενο στο ψηφοδελτιο του δημοψηφισματος! Πιο απλα, με την επιστολη του προχτες 30 του μηνος:

  Αποδεχεται ολο το φορολογικο πακετο εκτος απο την εκπτωση του ΦΠΑ στα νησια.
  Αποδεχεται την καταργηση του ΕΚΑΣ
  Αποδεχεται την συνταξιοδοτηση στα 67 χρονια απο τον Οκτωβριο
  Αποδεχεται τη φορολογια στους αγροτες
  Αποδεχεται ολες τις ιδιωτικοποιησεις εκτος απο του ΑΔΜΗΕ
  Αποδεχεται τις αλλαγες στις εργασιακες σχεσεις σε βαθος χρονου
  Αποδεχεται να μπει το ασφαλιστικο στο τραπεζι της διαπραγματευσης
  .Οχι μονο αυτο! Στην ιδια επιστολη υποβαλλει αιτημα για νεο δανειο απο τον Ευρωπαϊκο Μηχανισμο Στηριξης με βαση τα αρθρα 12,13 και 16 αυτου του μηχανισμου,που αναφερουν ρητα «επιβολη μνημονιου»,με «αυστηρους ορους» και «προγραμμα συνεχους επιτηρησης»!!! Αναθετει μαλιστα ρητα το αρθρο 13 τη διαπραγματευση μνημονιου στην ΕΕ και επικουρικα στο ΔΝΤ!!! Ξεροντας οτι η συντριπτικη πλειονοτητα της ευρωζωνης,με πρωτη τη Γερμανια δεν συζητανε προγραμμα χωρις το ΔΝΤ!

  Τελος,ο ιδιος ο πρωθυπουργος ομολογησε στο χτεσινο του μηνυμα,οτι μετα την αναγγελια του δημοψηφισματος «επεσαν στο τραπεζι των διαπραγματευσεων καλυτερες προτασεις» .Εννοωντας προφανως εκεινες που ανεφερε ο ιδιος ο Γιουνκερ στο Eurogroup του Σαββατου,που εγινε αφου ειχε αποχωρησει η ελληνικη αντιπροσωπεια και τις οποιες ο προπαγανδιστικος μηχανισμος της κυβερνησης χαρακτηριζε ψευδεις!

  Ομως,στο δημοψηφισμα αποκρυπτονται απο το λαο αυτες οι καλυτερες προτασεις και επιλεγονται οι αμεσως χειροτερες! Ποση πια λαθροχειρια να αντεξει η αριστερη συνειδηση! Ποσο ψεμμα και ποσο ευτελισμο μιας αριστερης ιδεολογιας ειλικρινειας και εντιμοτητας.

  Το αρθρο μου του Δεκεμβριου,δυστυχως αποδεικνυεται προφητικο. Και η αριστερη ιδεολογια στη συνειδηση οσων ειναι αριστεροι,αλλα και των αλλων,θα καταντησει ο,τι καταντησε ο σοσιαλισμος στα χερια του ΠΑΣΟΚ.Και ο,τι καταντησε η Δημοκρατια στα χερια της Νεας Δημοκρατιας.

  Και τοτε θα εχει χαθει μια φωτια στο μαγγαλι του αδυναμου λαου και θα εχει φουντωσει μια αλλη.Αυτη της αντιδημοκρατικης και αντικοινωνικης κοινωνιας,που τα φαυλοκομματα εχτισαν εδω και 40 χρονια.Μονο που σ αυτα θα προστεθει και ενα αλλο κομμα.Που με την ανειλικρινεια,τα φαινομενα νεποτισμου, αυταρχισμου (ο,τιγουσταρωκανω) και χαϊδολογηματος ο,τι σαπιου και συντηρητικου υπαρχει στο διεφθαρμενο συστημα (φαινομενα,που ηδη αναπτυσσονται εντονα),χωρις προγραμματικο οραμα χτισιματος και σχεδιασμο, θα ευτελισει και την εννοια της Αριστερας.Μονο που η αριστερα εχει συνειδηση.Και η φωνη της δεν φιμωνεται.

  ΥΓ.Το κλεισιμο των τραπεζων εχει μηδενισει τα εσοδα του κρατους,τα εσοδα του τουρισμου κατρακυλανε,οι απολυσεις αρχισαν (στον ιδιωτικο τομεα παντα),οι μικρομεσαιες επιχειρησεις,οσες αντεχαν καταρρεουν,οι ξενες εταιριες που μπορουν να εχουν κεφαλαια παιρνουν τη θεση των ανταγωνιστων τους ελληνικων.Ο κοσμος δεν ξερει και η κυβερνηση δεν λεει,οτι οι τραπεζες δεν θα ανοιξουν συντομα και οταν ανοιξουν θα εχουν παλι περιορισμους κεφαλαιων για πολλους μηνες.

  Η μαυρη αγορα ετοιμαζεται,καθως καποιοι με λεφτα αγοραζουν αυτα που θα μοσχοπουλησουν οταν αρχισουν οι ελλειψεις σε τροφιμα,φαρμακα και αλλα ειδη πρωτης αναγκης,τα καθε ειδους ανταλλακτικα εκλειπουν σιγα σιγα,η εστιαση αργοπεθαινει (και χωρις αυξηση ΦΠΑ !),οι εξαγωγες χωλαινουν ελλειψει πρωτων υλων και οι τραπεζες αν και κλειστες παιρνουν απο λογαριασμους καταθεσεων αυτοματως ο,τι βρουν εναντι δανειων! Το καταγγελλω επωνυμως Λούκα. Κυριαρχες παντα και ανεξελεγκτες ακομα και οταν εχουν.ουσιαστικα χρεωκοπησει! Ωραιο κρατος προστασιας των αδυνατων.!

  Απ ολα αυτα η ζημια με ηπιους υπολογισμους ειναι περι τα 2-3 δις μεχρι στιγμης,οση περιπου ηταν και η διαφορα της ελληνικης προτασης με την τροϊκα,για την οποια λεει η κυβερνηση οτι τασπασε.Μονο που τωρα η ζημια που προκαλεσε η κυβερνηση με τις τραπεζες δεν θα επουλωθει ουτε σε ενα χρονο με πολλα δισεκατομμυρια απωλειες μεχρι να αποκατασταθουν η πιστη και τα χαμενα κεφαλαια.Ποιος θα τα πληρωσει ολα αυτα;Μα,οι πλουσιοι,που τους κυνηγαει η 1κυβερνηση και που υποφερουν οι καημενοι στις ουρες των τρ
  απεζων καθε μερα.
  Κακομοιρε λαε «Παντα ευκολοπιστος και παντα προδομενος»

  https://panosz.wordpress.com/2015/07/02/sxoliasths-kairos-1/#more-71165

 628. Avonidas said

  #631. Και με πλαστό σκίτσο του Αρκά… και εις ανώτερα.

 629. Spiridione said

  628. Το θέμα όμως είναι ότι ο Σύριζα έχει πει ότι το δημοψήφισμα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις από Δευτέρα. Και το ερώτημα λένε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, όχι το δίλλημμα ευρώ ή δραχμή.
  630. Το δημοψήφισμα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, απαιτείται ψήφιση μνημονίου μετά. Και οι άλλοι έχουν πει ξεκάθαρα ότι δεν ισχύει πλέον η συγκεκριμένη πρόταση συμφωνίας.

 630. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Συμπερασματα :

  Υπαναπτυξη η αδυναμια συσσωρευσης (και επεξεργασιας) εμπειριων
  O επαρχιωτισμος αποτελει μεγα εμποδιο της κοινωνικης προοδου.
  Η χειρωνακτικη εργασια εχει υποβοηθει πολυ με την τεχνολογικη προοδο και δεν ειναι πλεον ντροπη, εξαλλου δεν ειναι αμιγως χειρωνακτικη.
  Η προοδος δεν συνδεεται -υποχρεωτικα- με την μεγεθυνση του ΑΕΠ
  Η κατα το δυνατον ισορροπη αναπτυξη τοσο στις περιιφερειες οσο και στους τομεις παραγωγης της χωρας ειναι πλεον αδηριτη αναγκη,
  Προσδοκουμενο αποτελεσμα η -κατα το δυνατον- ισορροπια στο εμπορικο ελλειμα και η σχετικη αυταρκεια σε τροφιμα,φαρμακα, καυσιμα και αλλα χρειωδη.
  Παραλληλα με μεταρρυθμισεις, που ακομη δεν εχουν αρχισει, ενα κυλιομενο προγραμμα ριζικου εκσυγχρονισμου του δημοσιου τομεα, και σταδιακης καταπολεμησης της διαφθορας/σπαταλης καθως και της φοροδιαφ