Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η μέρα της κάλπης

Posted by sarant στο 20 Σεπτεμβρίου, 2015


Οι πιο πρωινοί θα έχουν ήδη ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, άλλοι θα πάνε πριν από το μεσημέρι, άλλοι το απομεσήμερο. Κάποιοι δεν θα πάνε καθόλου, εννοώ κάποιους που είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά τούτη τη φορά θα επιλέξουν την αποχή, που προβλέπεται να είναι αυξημένη -αν και δεν επαληθεύουν πάντα οι προβλέψεις.

Το ιστολόγιο δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην επικαιρότητα κι έτσι αφιέρωσε στις σημερινές εκλογές ικανό μερίδιο της αρθρογραφίας του -ήταν κι η προεκλογική περίοδος σύντομη, κι αυτό πύκνωσε αναγκαστικά τα εκλογικά και εκλογολογικά άρθρα. Βάλαμε και προγνωστικά, βάλαμε και γκάλοπ, λεξιλογήσαμε και πολιτικολογήσαμε. Σήμερα, που είναι η μέρα της κάλπης, θα ήταν αφύσικο να βάλω κάποιο άλλο θέμα.

Διάλεξα να παρουσιάσω δυο γελοιογραφίες, από προηγούμενες εκλογές, που έγιναν επίσης σε χρονιά που τελειώνει στο 5: τις εκλογές του 1915, πριν από 100 στρογγυλά χρόνια, και τις εκλογές του 1985, πριν από 30 χρόνια.

ekloges1915

Η γελοιογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον Ρωμηό του Σουρή στο πρώτο φύλλο μετά τις εκλογές της 31ης Μαϊου 1915. Η Βράκα, δηλαδή ο (Κρητικός) Ελευθέριος Βενιζέλος, δηλαδή το Κόμμα Φιλελευθέρων, έχει μόλις θριαμβεύσει στις εκλογές κατατροπώνοντας τη Γούνα, δηλαδή τον Δημήτριο Γούναρη, δηλαδή το Κόμμα Εθνικοφρόνων (πρώτη εμφάνιση του όρου στην κεντρική πολιτική σκηνή’ παλιότερα, ο όρος χρησιμοποιόταν για τους ηγέτες εθνικών εξεγέρσεων στις αποικίες).

Λυπάμαι που δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκιτσογράφος του Ρωμηού -αρχικά ήταν ο Θέμος Άννινος, αλλά δεν θα έμεινε ο ίδιος από το 1883. Πάντως, οι εκλογές του 1915 δεν είχαν ομαλή έκβαση. Θέλοντας να αποτρέψει την ανάρρηση του Βενιζέλου στην πρωθυπουργία και πιθανώς την έξοδο στον πόλεμο, ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, που πριν από τις εκλογές είχε αρρωστήσει, εκμεταλλεύτηκε την αρρώστια του (κάτι το πνευμονικό) και προφασιζόμενος αδυναμία δεν όρκιζε τον νικητή των εκλογών -κι έτσι στην πρωθυπουργία παρέμενε ο ηττημένος της κάλπης! Η ανώμαλη αυτή κατάσταση συνεχίστηκε επί δίμηνο, ώσπου τελικά ο βασιλιάς «έγινε καλά’ και όρκισε τον Βενιζέλο, αλλά το κλίμα είχε πια δηλητηριαστεί ανίατα. Τον Οκτώβριο ο Βενιζέλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αφού όμως πρώτα συγκατατέθηκε στην απόβαση αγγλογαλλικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη -και ο εθνικός διχασμός ήταν γεγονός.

Από τα αξιοπερίεργα των εκλογών εκείνων, ήταν και η πρώτη εκλογή σοσιαλιστών στο ελληνικό κοινοβούλιο. Η Φεντερασιόν Θεσσαλονίκης, σε τακτική συμμαχία με τους εθνικόφρονες, εξέλεξε δύο βουλευτές, τον Κερκυραίο Αριστ. Σίδερη και τον εβραίο Αλβέρτο Κουριέλ. Όταν το 1918 ιδρύθηκε το ΣΕΚΕ, ο πρόγονος του ΚΚΕ, οι δυο βουλευτές, που συμμετείχαν στο Κοινοβούλιο οπως και ολόκληρη η «νεκραναστημένη» Βουλή του 1915, η τελευταία που είχε εκλεγεί από ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, αποτέλεσαν την κοινοβουλευτική ομάδα του νεαρού εργατικού κόμματος αν και σύντομα (τουλάχιστον ο πρώτος, που έχω παρακολουθήσει την πορεία του) αποχώρησαν και κινήθηκαν σε δεξιότερες, αλλά όχι δεξιές, κατευθύνσεις.

Η δεύτερη γελοιογραφία δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, στις 3 Ιουνίου 1985, την επαύριο των εκλογών. Οι εκλογές της 2ας Ιουνίου 1985 ήρθαν στο τέλος της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ, όταν η Νέα Δημοκρατία, έχοντας γευτεί και την ήττα στις «εφ’όλης της ύλης» ευρωεκλογές του 1984 είχε διαλέξει αρχηγό τον Κων. Μητσοτάκη, που εθεωρείτο ο μόνος ικανός να αναμετρηθεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Έτσι, το κλίμα αυτόματα οξύνθηκε, κάτι στο οποίο συνέβαλε και η απόφαση του Παπανδρέου να μην προτείνει για πρόεδρο τον Κ. Καραμανλή αλλά τον Χρήστο Σαρτζετάκη, καθώς και όσα ακολούθησαν με τα έγχρωμα ψηφοδέλτια της προεδρικής εκλογής και την κάλπη που απήγαγε ο δεξιός βουλευτής Ιωαννίνων Καλογιάννης.

Ίσως και εξαιτίας του οξυμένου κλίματος, το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε σχεδόν το σύνολο των δυνάμεών του, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό 45,8% και αυτή η ευφορία αποτυπώνεται στο σκίτσο του Βαγγέλη Παυλίδη, που βλέπουμε εδώ, με την Ιστορία να ρίχνει όχι στο παροιμιακό χροντοντούλαπο αλλά στον κάλαθο των αχρήστων της και τον Κ. Μητσοτάκη.

ekloges1985

Αλαζονεία, που δεν δικαιώθηκε από τις εξελίξεις, αφού το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ τρία χρόνια μετά πέρασε βαθιά κρίση, στο τέλος της οποίας πρωθυπουργός δεν έγινε άλλος από τον τάχα οριστικά παραμερισμένο Μητσοτάκη.

Πριν από τις εκλογές του 1985 η Βουλή (που είχε προκύψει από τις εκλογές του 1981) ήταν τρικομματική, που πρέπει να είναι ρεκόρ για τον χαμηλότερο αριθμό κομμάτων σε όλο τον εικοστό αιώνα: μόνο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ. Μετά τις εκλογές του 1985 προστέθηκε και τέταρτο κόμμα, έστω και με μία και μοναδική έδρα: το ΚΚΕ εσωτ. με τον Λεωνίδα Κύρκο (δεν υπήρχε τότε το αντιδημοκρατικό όριο του 3% αλλά βέβαια έπρεπε τα μικρότερα κόμματα να βγάλουν έδρες από την πρώτη κατανομή διότι στη β’ κατανομή δεν έμπαιναν). Μετά τις εκλογές του 1981 ο Χαρίλαος Φλωράκης είχε δηλώσει, κάπως αλαζονικά, ότι «με τους αναθεωρητές ασχολείται πλέον το ιστορικό τμήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ». Ούτε αυτή η αλαζονεία δικαιώθηκε, αφού οι «αναθεωρητές» άντεξαν το πέρασμα της ερήμου, και μάλιστα σημείωσαν ανοδο το 1985 ενώ το ΚΚΕ είχε πτώση και μάλιστα στα αστικά κέντρα. Δυο-τρία χρόνια μετά, Φλωράκης και Κύρκος γεφύρωσαν το χάσμα της διάσπασης του 1968 και φτιάχτηκε ο ενιαίος Συνασπισμός, που αποτέλεσε, περνώντας βέβαια από σαράντα κύματα, τον κύριο κορμό του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα διεκδικεί την πρώτη θέση στις εκλογές.

Κλείνοντας, θα διακινδυνεύσω κάποιες προβλέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα. Βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με καθαρή διαφορά, δηλαδή από 3 μονάδες και πάνω -κι αν επαληθευτώ, θα διασκεδάσω ακούγοντας το βραδάκι τους δημοσκόπους να προσπαθούν να εξηγήσουν πώς η αμφίρροπη μάχη που πρόβλεπαν μετατράπηκε σε άνετη νίκη. Βλέπω δυστυχώς τη ναζιστική συμμορία στην τρίτη θέση, το ΠΑΣΟΚ ανεβασμένο, το ΚΚΕ επίσης αλλά λιγότερο, το Ποτάμι πεσμένο όπως και τους Ανέλ, οι οποίοι θα κινηθούν στο όριο του 3%. Ελπίζω ο Λεβέντης να μείνει κάτω από το όριο. Τη ΛΑΕ τη βλέπω πάνω από το 3% αλλά όχι πολύ πάνω. Την Ανταρσύα, σε αντίθεση με τους περισσότερους στο γκάλοπ που κάναμε, τη βλέπω κάτω από το 1%.

Αλλά το βράδυ, ή το αργότερο αύριο το πρωί, θα μάθουμε αν βγήκαν σωστές ή αν λάθεψαν οι προβλέψεις μου. Μια άλλη πρόβλεψη, που δεν χρειάζεται και πτυχίο πολιτικού επιστήμονα για να την κάνεις, είναι πως από τη Δευτέρα αρχίζουν τα δύσκολα. Εδώ θα είμαστε.

Advertisement

254 Σχόλια προς “Η μέρα της κάλπης”

 1. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Tις θυμάμαι έντονα αυτές τις εκλογές του 85! Δούλευα παρτ-τάιμ σε βενζινάδικο, και γινόταν χαμός από τα σημαιοστολισμένα αμάξια, παπάκια,φορτηγά. Αν δεν έβλεπες όχημα με λάβαρα…ήταν είδηση.
  Οι εποχές των μπλε και πράσινων αμαξιών και καφενείων.

 2. alexisphoto said

  καλημέρα,
  …. δεξιός βουλευτής Ιωαννίνων Καλογιάννης… ο επονομαζόμενος και «καλΠογιάννης».
  απο Δευτέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
  Ελπιδοφορα θα είναι;
  Εδώ παίζεται το παιχνίδι..
  καλημέρα και πάλι.

 3. Παναγιώτης Κ. said

  Για ποιους άραγε αρχίζουν τα δύσκολα από Δευτέρα;
  Διαβάζω ότι έρχεται ο Ολλανδός που θα μας επιτηρει και εμείς παριστανουμε τους ανετους.

 4. sarant said

  Καλημέρα από την πατρίδα, ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια!

  1: Ναι, τα (μικρά, τότε) αμάξια με τις σημαίες των κομμάτων!

 5. spiral architect said

  Καλημέρα, καλή ψήφο και καλό ψόφο στους Ολλανδούς κρυόκωλους που μας διαφεντεύουν. 🙂

 6. Avonidas said

  #3. Ολλανδός αρμοστής;

 7. cronopiusa said

 8. Y. G. said

  5 – ο τιτλος του ειναι «director-general in the secretariat-general of the European commission in charge of the Structural Reform Support Service»

  Ολα τα λεφτα — ολες οι δραχμες…

 9. sarant said

  6 Kι επειδή θα έρχεται με αεροπλάνο, θάναι και ιπτάμενος Ολλανδός 🙂

 10. κουτρούφι said

  Καλημέρα. Πώς προφέρεται το όνομα του Ολλανδού κυριούλη;

 11. Y. G. said

  10 – Μααρτεν Φερβεϊ

 12. physicist said

  Όποιος δεν θέλει αρμοστές, να μη ζητάει δανεικά. Κι όποιος υπογράφει τρίτο μνημόνιο να κόψει τις παπάτζες και τις ψευτομαγκιές ότι είναι αντιμνημονιακός. Αρκετά μας ταλαιπώρησαν αυτές οι αρλούμπες (εκατόν ογδόντα) πέντε χρόνια.

 13. κουτρούφι said

  #11. Ευχαριστώ!

 14. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Καλημέρα, εγώ ψήφισα πριν μιά ώρα, κι αν κρίνω από την ροή των ψηφοφόρων, το κόμμα του Gee (η αποχή) θα έχει μεγάλη άνοδο, 10πμ και ήμουν μόνος μου στο εκλογικό τμήμα, ποτέ δεν είχε συμβεί αυτό.
  Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδος, και μετά από σύγκριση προεκλογικών δηλώσεων και πράξεων, ψήφισα ό,τι και τον Ιανουάριο, δηλαδή, ΥΠΕΞ την Δανάη, που είχε δεσμευτεί πέρυσι να μη χρωστάει πάνω από τρία μαθήματα, χρωστάει δύο και μάλλον τα πέρασε τώρα στις εξετάσεις. ΥΠΟΙΚ, την Ελεωνόρα, που είχε δεσμευτεί πέρυσι τον Σεπτέμβρη, να διπλασιάσει το αρχικό κεφάλαιο των 1000 ευρώ σε δύο χρόνια. Παρ΄ό,τι από τον Ιανουάριο είχε να αντιμετωπίσει πολλές επενδυτικές αντιξοότητες, λόγο της παγκόσμιας αλλά και ελληνικής οικονομικής αστάθειας, και την ενασχόλησή της με το επάγγελμά της, με αποτέλεσμα να έχει ασχοληθεί ελάχιστα, ειδικά το καλοκαίρι, βρίσκεται στο + 92%, και μέχρι τέλους του μήνα, θα έχει πετύχει το 100%, σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα από του Μπαρουφάκη και του Τσακαλώτου.
  Για πρωθυπουργό τον ΠΕΠΕ με κλειστά μάτια, ο ορισμός της πίστης στο καθήκον και της ειλικρίνειας, καμία σχέση με τον μπούλη χοντρούλη, ΣΚΙΖΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤ΄ R X : ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

  1 – Τότε δεν ήταν και το σύνθημα, καλύτερα παπάκι, παρά τον Μητσοτάκη;

  3 – «Για ποιους άραγε αρχίζουν τα δύσκολα από Δευτέρα;»
  Γι΄αυτούς που πάντα αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, για τους μη έχοντες και μη βολεμένους, οι υπόλοιποι είναι για κάνουν «υψηλή» κριτική.

 15. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  6 – Μάλλον ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΣ (χαμόγελο).

 16. Y. G. said

  15 – «Μάλλον ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΣ»

  Καλο 🙂

 17. cronopiusa said

  Αποχή-άκυρα-λευκά ευνοούν το πρώτο κόμμα.

 18. Y. G. said

  17 – Χρονοποιουσα, ποιος ειναι ο Κωστας που (υποτιθεται) θα αναλαβει το Κτηματολογιο στην τριτη φωτο;

 19. Γς said

  Εκλογες του 85.
  2 Ιουνίου. Κι ο Γς μόλις έκλεινε τα 40. Ψήφισε και μετά πήγε με τα παιδιά στη Θάλασσα.
  Πράγματι πολύ πράσσινο στ αυτοκίνητα. Σημαίες του ΠΑΣΟΚ και τέτοια.

  Κι εκεί στην Λεωφ, Βάρης μετά τα Βλάχικα στον δρόμο προς την Βάρκιζα, κόβουν πράσσινο πανί από τόπια για τ αυτοκίνητα.
  Σταματήσαμε κι εμείς και παίρναμε μέτρα και μέτρα από δαύτο.
  Κι οι Πασοκτζήδες καμαρώνανε με τα πιτσιρίκια μου.
  Μέχρι που:

  -Μα τι θα το κάνετε τόσο πανί;
  -Σωβρακάκια.
  -Τι;
  -Ετσι είπε ο μπαμπας

 20. cronopiusa said

  18

  κάποιος φτωχός τέως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ » του οποίου το όνομα δεν θέλω να θυμάμαι»

 21. Πάνος με πεζά said

  Καλημέρες !

  Ναι, το ΠΑΣΟΚ το 85 κράτησε σχεδόν το σύνολο των δυνάμεών του…
  6 η ώρα το απόγεμα της Παρασκευής πριν από τις εκλογές, τα λεωφορεία της Αθήνας σχόλασαν. Κόλλησαν μια αφίσα του Αντρέα στο παρμπρίζ, και μετέφεραν στο Σύνταγμα δωρεάν τον κόσμο για την ομιλία…

  Ε ρε, τί εποχές ζήσαμε (και τί πληρώνουμε…)

 22. Y. G. said

  18 – Μαλιστα! Ευχαριστω.

 23. Γς said

  Ναι αυτυός είναι

 24. Πάνος με πεζά said

  Το ξέχασα και στα χτεσινά μεζεδάκια : ρε σεις παιδιά, αυτό το «Η επιτροπή σοφών» πώς σας κάθεται; Επιτροπή ειδημόνων, επαειόντων, ειδικών συμβούλων, ναι, πάει στο διάλο. Αλλά σοφών; Ποιος, στην εποχή μας, ανακυρήσσεται «σοφός’;

 25. physicist said

  #21. — Ε ρε, τί εποχές ζήσαμε (και τί πληρώνουμε…)

  Ήταν οι εποχές κατά τις οποίες σε μερικούς αποκρυσταλλώθηκε οριστικά η ιδέα της μετανάστευσης. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Αυριανή οργίαζε, όταν σύσσωμος ο προοδευτικός (χα χα χα) πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος είτε την υποστήριζε στο βρώμικο έργο της είτε έκανε τον ψόφιο κοριό, έμπαινε και η σφραγίδα στο διαβατήριο.

 26. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  17 – «Αποχή-άκυρα-λευκά ευνοούν το πρώτο κόμμα.» Αν κρίνουμε από τις εκλογές του Ιανουαρίου και το δημοψήφισμα, τα έγκυρα ποιόν ευνοούν;

 27. Y. G. said

  25 – «Ήταν οι εποχές κατά τις οποίες σε μερικούς αποκρυσταλλώθηκε οριστικά η ιδέα της μετανάστευσης….»

  Ετσι ακριβως εριξα και εγω μαυρη πετρα αλλα λιγο νωριτερα, μολις ανετειλε στον οριζοντα η δυνατοτητα για μια υποτροφια γιατι δεν ειχα μια (=μια δραχμη). Ποσοι τετοιοι παραλληλοι βιοι υπαρχουν αραγε;

 28. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  24 – Ρώτα τον Ράμφο, θα σου πεί, (χαμόγελο).

 29. Γς said

  22, 25:
  [την αυτήν ημέρα]

  Σταματημένο [βλάβη;] λεοφωρείο έξω από το Πολεμικό μουσείο.
  Περπατάω προς την Σπ. Μερκούρη και βρίσκω μπροστά μου κερματοδέκτη του ΟΤΕ που ζητούσα.
  Περιμένω κάποιον [ο οδηγός μάλλον του Λεωφορείου] να τελειώσει. Δίπλα του ο εισπράκτορας.

  -Εχουμε αφήσει το λεωφορείο πιο πάνω. Βάλαμε και τον κουβά από πίσω, δήθεν βλάβη και πάμε να δούμε τ αρχαία.

  [ΟΑΣΑ, Κολάδες και τέτοια]

 30. physicist said

  #27. — Ούτε κι εγώ είχα μία, έτσι και σε μένα. Είναι πολλοί οι παράλληλοι βίοι αλλά δεν το βγάζουν βούκινο (όπως κάνουμε εμείς τώρα :-))

 31. cronopiusa said

 32. cronopiusa said

 33. Πάνος με πεζά said

  @ 28 : Μα, άλλο φιλόσοφος κι άλλο σοφός. Φιλόσοφος δεν είναι ο Ράμφος;

 34. physicist said

  Και ο Κώστας Λεφάκης, αστροφυσικός νομίζω πως είναι ή όχι;

 35. Avonidas said

  #12. Φυσικέ, η ιδέα ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις μπορούν να καταστρατηγούν κάθε άλλο πολιτικό και οικονομικό δικαίωμα δέχεται κριτική από την αρχαιότητα ακόμα. Η άποψη ότι ένα συμβόλαιο που υπογράφει κάποιος με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο (ή στην κάννη ενός όπλου) δεν μπορεί να είναι δεσμευτικό έχει επίσης κατά καιρούς γίνει νόμος του κράτους.

  Θα ήθελα πολύ να ήμασταν, σαν λαός, πιο σοβαρός, πιο ενωμένος και πιο αποφασισμένος, ώστε να μην προσπαθούμε μάταια να πάρουμε πίσω υπογραφές που ποτέ δεν εγκρίναμε πραγματικά. Αλλά το γεγονός ότι εμείς είμαστε ανεπαρκείς δεν αλλάζει το γεγονός ότι εκείνοι είναι τοκογλύφοι, εκβιαστές, ότι μεθόδευσαν χρόνια μια ανώμαλη κατάσταση κι ότι εξέθρεψαν τις παθολογίες που τώρα τους βρωμάνε.

  Ε, πάει πολύ να τους βγάζεις τώρα καλούς νοικοκύρηδες που θέλουν τα λεφτά τους πίσω.

 36. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  33 – Μα ρε Πάνο, άμα είναι φιλόσοφος ο Ράμφος, τότε πολλοί είναι αυτοί που θα αυτοανακηρυχθούν σοφοί. Μέσω του αστεϊσμού, ήθελα να πω ότι έχει χαθεί τελείως το μέτρο στην σύγχρονη Ελλάδα.

 37. Avonidas said

  #35. Όπου «οικονομικό» διάβαζε «ατομικό δικαίωμα».

 38. Avonidas said

  #37. «ανθρώπινο δικαίωμα», φτου, δεν είμαι για τίποτα σήμερα, τουλάχιστον την κάλπη τη βρήκα.

 39. physicist said

  #35. — Γιατί με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο; Ποιος τον έφερε σ’ αυτήν τη θέση; Με ποιο δικαίωμα ζητά διαρκώς όρους ευνοϊκότερους από κείνους που έχουν οι (εν μέρει φτωχότεροι) συνεταίροι του ενώ την ίδια στιγμή τους καθυβρίζει και τους απειλεί; Ποιος του είπε να στείλει στη διαπραγμάτευση ανθρώπους υπερφίαλους, αστοιχείωτους, εγωκεντρικούς, αποκομμένους από την πραγματικότητα; Ποιος του είπε να εκλέξει ηγέτες που υποσχέθηκαν τα πάντα στους πάντες χωρίς βάση;

 40. Πάνος με πεζά said

  @ 36 : Ναι, ακριβώς, Ειδικά στη συγκεκριμένη λέξη το μέτρο χάθηκε όταν από επίθετο μετατράπηκε σε ουσιαστικό. Γιατί άλλο ο σοφός λαός, ο σοφός γέροντας, η σοφή κίνηση, κι άλλο ο «σοφός» ως ουσιαστικό.

 41. physicist said

  Στο τέλος, αυτός που εσύ ονομάζεις αρμοστή, έχει ως ρόλο του απλώς να βεβαιώσει ότι θα εφαρμοστούν τα συμφωνημένα. Όποιος δεν γουστάρει, δεν υπογράφει και πορεύεται ανάλογα, αναλαμβάνοντας τις εθυύνες του. Έλεος.

 42. spiral architect said

  Φιλόσοφος είναι μόνο ο Λάμπρος!
  (και άμα τόνε ποτίσεις αλκοόλ γίνεται κάτι σα Βαρουφάκης ένα πράμα) 🙂

 43. Sarant said: «Η δεύτερη γελοιογραφία δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία …. Οι εκλογές της 2ας Ιουνίου 1985 ήρθαν στο τέλος της πρώτης τετραετίας του ΠΑΣΟΚ, όταν η Νέα Δημοκρατία, έχοντας γευτεί και την ήττα στις «εφ’όλης της ύλης» ευρωεκλογές του 1984 είχε διαλέξει αρχηγό τον Κων. Μητσοτάκη….το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε σχεδόν το σύνολο των δυνάμεών του … αυτή η ευφορία αποτυπώνεται στο σκίτσο του Βαγγέλη Παυλίδη …με την Ιστορία να ρίχνει όχι στο παροιμιακό χροντοντούλαπο αλλά στον κάλαθο των αχρήστων της και τον Κ. Μητσοτάκη».

  Έχω την εντύπωση ότι στις εκλογές του 1985 ήταν ο Αβέρωφ και όχι ο Μητσοτάκης.
  Κατά τα λοιπά, «κοντός ψαλμός, αληλούια».

 44. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  34 – Nαι αστροφυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ινδία, (χαμόγελο) και μάλιστα κατά τον Κοστολάνι (επενδυτής του 20ου αιώνα) πολύ πιο αξιόπιστος από τους νομπελίστες οικονομολόγους (για τους θεωρητικούς «παιχνιδιάρηδες» ας μη μιλήσουμε καλύτερα).

  35 – Ακριβώς έτσι.

 45. spiral architect said

  Μέχρι της 19:00 – 20:00 μπορείτε να παίξετε με αυτό το παιχνίδι στο σμαρτφόνι σας.
  True Galop
  (έχει πλάκα)

 46. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  41 – «Όποιος δεν γουστάρει, δεν υπογράφει και πορεύεται ανάλογα, αναλαμβάνοντας τις εθυύνες του. Έλεος.»
  Δεν είναι τόσο απλό ξέρεις, όταν από το 1833 σε έχουν χειροπόδαρα δεμένο και με λαιμαριά, οι κινήσεις που μπορείς να κάνεις, είναι μόνο αυτές που σου επιτρέπουν.
  Άλλο ρεαλισμός, κι άλλο ψευδαίσθηση.

  42 – Εγώ είμαι σοφόφιλος ΧΙΚ ! (χαμόγελο)

  Υ.Γ – Είμαι κι εγώ, αλλά είσαι κι εσύ αδερφάκι μου, Megadeth στη 1μ.μ;

 47. Avonidas said

  #41. Την επόμενη φορά που θα πάρεις δάνειο από την τράπεζα, μην ξεχάσεις να τους ζητήσεις να σου δώσουν έναν αστυφύλακα που θα σε συνοδεύει στα ψώνια σου, και θα εγκρίνει τις αγορές σου.

  Αυτού του είδους η επιτήρηση εφαρμόζεται μόνο σε μια κατηγορία ανθρώπων, τους αποφυλακισμένους υπό όρους.

  Ακόμα κι αν δεχτώ ότι υπογράψαμε τη συμφωνία χωρίς πιέσεις, κι ότι είναι έγκυρη, το να μας λένε «τώρα που έδωσες το λόγο σου, πάρε κι έναν μπάστακα, γιατί δε σε εμπιστεύομαι να τον κρατήσεις», είναι εξευτελισμός για ένα κράτος που θέλει να λέγεται ελεύθερο.

  Στην αρχή δεχτήκαμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, μετά να μας ελέγχουν κατά διαστήματα αν πετύχαμε τους στόχους, μετά να μας υπαγορεύουν ακριβώς ποιες μεταρρυθμίσεις και τέλος να υποκαθιστούν την κυβέρνηση και το κοινοβούλιό μας. Αναμενόμενα ήταν όλα αυτά, μη μου λες όμως ότι είναι και καλώς καμωμένα, μου γυρίζει το μάτι ανάποδα.

 48. Avonidas said

  #39. Ποιοι είναι αυτοί οι «φτωχότεροι» συνεταίροι μας, και γιατί αντί ακριβώς να έρθουν μαζί μας για να τα πάρουμε από τους πάμπλουτους, ζητάνε να φτωχύνουμε κι άλλο εμείς, για να ισορροπήσουμε; Σαν τους κάπο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, κρατάνε στη γραμμή τους άλλους κρατούμενους για να μην την πληρώσουν…

  Με αυτούς τους «ευνοϊκούς όρους» που μας φόρτωσαν πεθαίνει κόσμος, και θα πεθάνει κι άλλος, αλλά μη και χάσουν τα λεφτά τους, οι ύαινες. Να τα χάσουν! Άσε δηλαδή που ούτε λεφτά τους είναι ούτε μας τα δίνουν. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ένα πλυντήριο χρήματος για τους τραπεζίτες της Β. Ευρώπης, τα παίρνουν από τους λαούς τους, τα ξεβγάζουν εδώ, τα ξαναβάζουν στην άλλη τσέπη τους και ζήτα τα ρέστα από τον τεμπέλη τον Έλληνα.

  Αλλά βέβαια είναι φασισμός να υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία πήρε ευνοϊκότερους όρους ενώ είχε χάσει πόλεμο και αφού ισοπέδωσε τη μισή Ευρώπη. Είναι λαϊκισμός να λέμε ότι έγινε οικονομικός κολοσσός μη πληρώνοντας τα δικά της χρέη, με τις πλάτες (και τα χέρια) των Νότιων τεμπέληδων και με την πάντα αποτελεσματική τακτική «κλώτσα τους όταν είναι στα πόδια σου».

 49. physicist said

  #47. — Επειδή έχω πάρει δάνειο από την Τράπεζα, να σου πω ότι πλήρωνα με συνέπεια κάθε μήνα αυτά που είχα συμφωνήσει και είχα κόψει καθετί το περιττό, όταν κόσμος γύρω μου και παλιοί φίλοι κοκκορευότανε για τις Μπέμπες και τις Καγιέν. Αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θα επιχειρηματολογήσω έτσι, θα ήταν φτηνό.

  Όταν είσαι μια χώρα που θέλει να κρατήσει ένα άλφα βιοτικό επίπεδο, και χρειάζεσαι χρήματα γι’ αυτό, αυτόν τον πλούτο τον μαζεύεις παράγοντάς τον (εν μέρει) και δανειζόμενος (εν μέρει). Προϋπόθεση για το δεύτερο είναι να βρεις δανειστές. Αν έχεις επιλογή, διαλέγεις δανειστή με τους καλύτερους όρους. Αν δεις τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα «των μνημονίων» θα διαπιστώσεις αμέσως ότι δεν έχουν καμία σχέση με τοκογλυφία.

  Άλλοι δανειστές δεν υπάρχουν, ψάξαμε και δεν βρήκαμε. Τις ηθικολογίες τις βαρέθηκα, έχουν κι άλλοι λαοί προβλήματα για να δανείζουν διαρκώς στην Ελλάδα με όρους που νομίζει ότι μπορεί να επιβάλει η ίδια κάνοντας διαδηλώσεις αξιοπρέπειας, γελοία δημοψηφίσματα και απειλώντας με τζιχαντιστές άλλες χώρες, οι οποίες μέσα σε λίγες μέρες δέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Φτάνει.

 50. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα

  18-20 Ο Λαλιώτης πάντως είναι υποψήφιος Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ.

  24κε: Έχει καθιερωθεί η Επιτροπή Σοφών

  43 Όχι, ο Αβέρωφ παραιτήθηκε μετά την ήττα στις ευρωεκλογές του 84

 51. Avonidas said

  #49. Και ποιος σου είπε ότι θέλω να δανειστώ; Δεν θέλω να δανειστώ, ακριβώς επειδή δεν βγαίνω να το αποπληρώσω! Από το 2010, που πήραμε «το μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών», εγώ και πολλοί άλλοι φωνάζουμε ότι ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ δάνειο! Και βέβαια, η διαφορά είναι ότι το 2010 μπορούσε να εφαρμοστεί πολιτική λιτότητας (σχετικά δίκαια κατανεμημένης), και να αποφύγουμε το δάνειο.

  Μας πήγαν λοιπόν, με διαδικασίες κατεπείγοντος και ΠΝΠ και ψηφοφορίες νύχτα, από δάνειο σε δάνειο κι άλλο δάνειο, ως που φτάσαμε ως εδώ που, πράγματι, είμαστε εξαρτημένοι από τα δανεικά. Και μας λένε «ε, τώρα τα πήρατε, τα χρωστάτε», ενώ έβλεπαν ότι οι κυβερνήσεις μας έβαζαν τζίφρες την ώρα που εμείς φωνάζαμε να μην τις βάλουν!

  Δηλαδή, τι διαφορά θα είχε να τα είχαν συμφωνήσει με ένα δικτάτορα; Δεν έχω συναινέσει σ’ αυτά τα δάνεια και δεν έχω πάρει φράγκο, γιατί επιμένεις ότι είναι δίκαιο να τα πληρώνω μια ζωή;

 52. physicist said

  #52. — Δηλαδή, τι διαφορά θα είχε να τα είχαν συμφωνήσει με ένα δικτάτορα;

  Ότι οι συμφωνίες γι’ αυτά τα δάνεια υπογράφτηκαν κατεπανάληψη από Κυβερνήσεις εκλεγμένες κι από κοινοβουλευτκές πλειοψηφίες θηριώδεις.

 53. Avonidas said

  #49. Αν δεις τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα «των μνημονίων» θα διαπιστώσεις αμέσως ότι δεν έχουν καμία σχέση με τοκογλυφία.

  Κι αν εσύ δεις τα πρωτογενή πλεονάσματα που δεσμευόμαστε να βγάζουμε, και ξέρεις τα μαθηματικά που γνωρίζω ότι ξέρεις, θα διαπιστώσεις αμέσως ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα στον πλανήτη Γη.

  Αφού λοιπόν οι δανειστές μας δεν είναι ηλίθιοι, κι αφού το ξέρουν πως θα φουντάρουμε και άρα δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω με αυτό τον τρόπο, γιατί μας δανείζουν; Επειδή είναι ψυχοπονιάρηδες και κομμάτια να γίνει, ε;

  Ο τοκογλύφος, φίλε μου, δεν θέλει να παίρνει τις δόσεις, το σπίτι θέλει να πάρει που έχεις βάλει ενέχυρο…

 54. physicist said

  Διόρθωση: Το #52 στο #51, προφανώς. Αλλιώς έχουμε αυτοαναφορά και διάφορα παράδοξα. 😉

 55. Avonidas said

  #52. Από κυβερνήσεις εκλεγμένες για να κάνουν τα αντίθετα ακριβώς.

  Ναι, ξέρω, εμείς φταίμε και γι’ αυτό. Δεν φταίνε οι καλοί μας εταίροι, ακόμη κι αν τα σχεδίαζαν όλα στα μουλωχτά με τους πολιτικούς μας, ακόμα κι όταν μας υπαγόρευαν τι να ψηφίσουμε σε όλες τις εκλογές μας, ή αλλιώς.

  Όλα τα λαμόγια του πολιτικού μας συστήματος εδώ και 5 χρόνια είχαν το χρίσμα τους στις εκλογές. Όλα. Ήταν μεγάλη κι ατέλειωτη χαρά τους να συνεργάζονται με τους διεφθαρμένους μας. Και τη μία φορά που φάνηκε πως δεν τους έβγαινε, φρόντισαν κι έφτιαξαν έναν Κουίσλιγκ. Άσε.

 56. physicist said

  #53. — Κι αν εσύ δεις τα πρωτογενή πλεονάσματα που δεσμευόμαστε να βγάζουμε, και ξέρεις τα μαθηματικά που γνωρίζω ότι ξέρεις, θα διαπιστώσεις αμέσως ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα στον πλανήτη Γη.

  Συνφωνώ. Ούτε κι εγώ νομίζω ότι βγαίνουν αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Υποψιάζομαι ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι στόχοι ούτως ή άλλως δεν θα επιτευχθούν, οπότε έχουν τεθεί τόσο ψηλά ώστε ακόμα κι αν βγουν κατά το ήμισυ, πάλι κάτι να γίνει.

  Αφού λοιπόν οι δανειστές μας δεν είναι ηλίθιοι, κι αφού το ξέρουν πως θα φουντάρουμε και άρα δεν θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω με αυτό τον τρόπο, γιατί μας δανείζουν; Επειδή είναι ψυχοπονιάρηδες και κομμάτια να γίνει, ε;

  Ο Σώυμπλε που βρίσκεται στο κέντρο του ελληνπατριωτικού στόχαστρου, όμως, δεν ήθελε πλέον να μας δανείσει. Η σκληρή ευρωπαϊκή πλευρά των συντηρητικών και των φιλελεύθερων δεν ήθελε να μας δανείσει. Η σοβαρά εννοούμενη στρατηγική τους (σε αντίθεση με τις γελοίες μπλόφες κάποιων ερασιτεχνών ταχυδακτυλουργών) ήταν «πέρτε και 50 δισ. και άμετε στο καλό». Ακόμα και τώρα, αν διαβάσει κανείς δηλώσεις του Σ. που δεν τις γράφει ο ελληνικός Τύπος, είναι σαφές ότι αυτή θα ήταν η πλέον επιθυμητή λύση για εκείνον. Η συνέχιση των προγραμμάτων στήριξης γίνεται, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, για λόγους πολιτικούς.

  Ο τοκογλύφος, φίλε μου, δεν θέλει να παίρνει τις δόσεις, το σπίτι θέλει να πάρει που έχεις βάλει ενέχυρο…

  Ανάφερέ μου, λοιπόν, ποια ακριβώς από τα πολύτιμα πετράδια και κοσμήματα, ποιους από τους αμύθητους θησαυρούς στο σεντούκι της Ελλάδας έχουν βάλει στο μάτι οι τοκογλύφοι. Γιατί ένα ψευτοντήλ πήγε να γίνει με κάτι επαρχιακά αεροδρόμια, κι ακόμα κι αυτό έχει καταντήσει γιοφύρι της Άρτας.

 57. Y. G. said

  52 – «Ότι οι συμφωνίες γι’ αυτά τα δάνεια υπογράφτηκαν κατεπανάληψη από Κυβερνήσεις εκλεγμένες κι από κοινοβουλευτκές πλειοψηφίες θηριώδεις.»

  Σωστο, αλλα με ενσταση στο «θηριώδεις῾. Τα μνημονια 2 και 3 δεν υπογραφτηκαν απο θηριώδεις κοινοβουλευτκές πλειοψηφίες. Ιδιως αν παρει κανεις υποψει του το γελοιο μπονους 50 εβρων [σικ).

 58. physicist said

  #55. — Δεν σε καταλαβαίνω. Ποιος υπαγόρευσε τι σε ποιον; Τρεις μήνες πριν δεν είχαμε τον θρίαμβο του ΟΧΙ, κόντρα στα κελεύσματα των δανειστών; Ποιος έφτιαξε ποιον Κουΐσλινγκ; Ποιος είναι ο Κουΐσλινγκ; Πού είναι οι ναζήδες; Ποιος χειραγωγεί; Εδώ και 5 χρόνια η χώρα και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ της πάλλονται σε αντιμνημονιακή φρενίτιδα.

  Και καλά, άντε, πάλι εξαπατήθηκε η Μάρθα Βούρτση ο σοφός λαός και το περήφανο ΟΧΙ του (που δεν το κατάλαβαν τι σήμαινε ούτε όσοι το έριξαν) έγινε ΝΑΙ την μεθεπομένη. Πάσο. Ε, ας διορθώσει την εξαπάτησή του σήμερα, ψηφίζοντας κόμματα της γνήσιας ρήξης, ήγουν: ΚΚΕ, ΛΑΕ, Ανταρσύα ή ΧΑ και μαυρίζοντας τους Κουΐσλινγκ που λες. Όταν όμως διαρκώς ψηφίζει κόμματα που κάνουν (κατά τους ισχυρισμούς σου) άλλα από κείνα που υπόσχονται, τότε η ιστορία σου μπάζει νερά.

 59. Avonidas said

  Ανάφερέ μου, λοιπόν, ποια ακριβώς από τα πολύτιμα πετράδια και κοσμήματα, ποιους από τους αμύθητους θησαυρούς στο σεντούκι της Ελλάδας έχουν βάλει στο μάτι οι τοκογλύφοι.

  Αεροδρόμια, λιμάνια, ενέργεια, γη και ύδωρ. Η χώρα δεν είναι διόλου φτωχή για κάποιον που έχει τη βιομηχανία να εκμεταλλευτεί τους πόρους της.

  Αλλά κυρίως και πρωτίστως και δυστυχώς, 11 εκατομμύρια μαλάκες για νέοι κούληδες, που θα δουλεύουν με όποιους όρους για να πλουτίζουν οι ήδη πλούσιοι της Β. Ευρώπης.

  Κι αυτή τη φορά δεν θα πάνε «μουσαφιραίοι εργάτες» (γεια σου Γερμανία με τους ευφημισμούς σου! ‘Σωραία!), για να μας μπαστακωθούν μετά εδώ, να κάνουν και παιδιά, να πάρουν αμάξι και να μας χαλάσουν την ωραία μας φυλή! Αυτή τη φορά θα κάτσουν εκεί που είναι, να δουλεύουν στο ωραιότατο λάγκερ που τους φτιάχνουμε.

  Οργανωμένα πράματα.

 60. Avonidas said

  Ε, ας διορθώσει την εξαπάτησή του σήμερα, ψηφίζοντας κόμματα της γνήσιας ρήξης, ήγουν: ΚΚΕ, ΛΑΕ, Ανταρσύα ή ΧΑ

  Έγινε κιόλας! Μια ψήφο είχα, την έριξα.

  Άλλο;

 61. physicist said

  #57. — Συγγνώμη αλλά 222/300 είναι ακριβώς αυτό που έγραψα: θηριώδης κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ίσως εννοείτε ότι δεν έχει την ίδια θηριώδη αντιστοιχία στη λαϊκή ψήφο αλλά εγώ μίλησα για κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 62. Y. G. said

  61 – Εχετε δικιο. Εκανα λαθος.

 63. physicist said

  #59. — Αλλά κυρίως και πρωτίστως και δυστυχώς, 11 εκατομμύρια μαλάκες για νέοι κούληδες, που θα δουλεύουν με όποιους όρους για να πλουτίζουν οι ήδη πλούσιοι της Β. Ευρώπης.

  Πού ακριβώς θα γίνεται αυτό;

  Κι αυτή τη φορά δεν θα πάνε «μουσαφιραίοι εργάτες»

  Άρα όχι στην Γερμανία αλλά, υποθέτω, στην Ελλάδα. Στις φάμπρικες για φτηνά ρούχα, για ηλεκτρονικά και για εξαρτήματα οχημάτων, που αφθονούν στη χώρα μας.

  … για να μας μπαστακωθούν μετά εδώ, να κάνουν και παιδιά, να πάρουν αμάξι και να μας χαλάσουν την ωραία μας φυλή! Αυτή τη φορά θα κάτσουν εκεί που είναι, να δουλεύουν στο ωραιότατο λάγκερ που τους φτιάχνουμε.

  Λυπάμαι που καταντάς ν’ ανοίξεις το πιο κάτω συρτάρι του κομοδίνου. Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι με προέλευση εκτός Γερμανίας που ζουν σ’ αυτή τη χώρα δεν θα πολυσυμφωνούσαν μαζί σου. Οι περισσότεροι, είμαι βέβαιος, θα έλεγαν ότι είσαι υπερβολικός.

  #60. — Μαγκιά σου (ειλικρινώς!) Αλλά δεν είσαι εσύ ο λαός, έχει κι άλλα 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόρους παραπίσω.

 64. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Aν μου επιτρέπουν μια παρέμβαση ιδεολογικής φύσεως ,οι δύο Φυσικοί… 🙂
  To να παίρνεις δάνειο από την Τράπεζα και να το κάνεις Καγιέν και κότερο, είναι κοινωνικό καθήκον!
  (δυστυχώς ,όταν μπορούσα να το κάνω ,είχα γελοίες ηθικές αναστολές…τώρα που δεν έχω τις αναστολές ,δεν μου δίνουν σάλιο… 😦 )

 65. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Όπως είναι φανερό (νομίζω…) από το 64. αν ψήφιζα,θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ!
  Λέμε ΝΑΙ σε όλα, παίρνουμε το γερμανικό «παραδάκι» (που αυτοί έχουν πολυκλέψει βεβαίως ποικιλλοτρόπως από αλλού…) και ρίχνουμε τα ΚΑΝΟΝΙΑ του Ναβαρόνε! 😆

 66. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

 67. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  66. Τόρξες Νικουκύρ;; Δαγκουτό! α; 🙂

 68. Y. G. said

  65 – …παίρνουμε το γερμανικό «παραδάκι»…και ρίχνουμε τα ΚΑΝΟΝΙΑ του Ναβαρόνε!
  ——————

  Κατι σαν προικα δηλαδη. Ουαου.

  Μια ιδεα που κυκλοφορει σε κυκλους ριζοσπαστων κοινωνικων επιστημονων στη βορεια ευρωπη ειναι οτι το μονο εκβιαστικο εργαλειο που διαθετει πια η ελλαδα ειναι, οχι φυσικα η εξοδος απο τη Ζωνη (την εξοδο την επιθυμουν σφοδρα οπως ειδαμε), αλλα η ΑΜΕΣΗ προσχωρηση σε ενα ειδος φεντερεϊσον με την Τουρκια, ακριβως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ απο τη Ζωνη . Ειναι πρωτοτυπη ιδεα.

 69. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  68. Είπαμε. Είναι ηθικό καθήκον και υποχρέωση κάθε ευσυνείδητου και τίμιου ανθρώπου να ρίχνει κανόνια στους κανονιέρηδες, όταν και όπου μπορεί!

 70. Gpoint said

  # !4

  λάμπρο οι περιστασιακοί οπαδοί της αποχής δεν με ενδιαφέρουν . οντως έχει ωραία μέρα κι από αύριο χαλάει σου λέει ο άλλος που να τρέχω τώρα σε κάλπες. Υπάρχουν και οι σκεπτόμενοι που κατάλαβαν πως όποιος και να βγεί ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ , τι να λέει ;
  Μέχρι και τα κόμματα αυτή την φορά δεν μας έπρηξαν με την «κρισιμότητα» των εκλογών

 71. physicist said

  #68. — Μια ιδεα που κυκλοφορει σε κυκλους ριζοσπαστων κοινωνικων επιστημονων στη βορεια ευρωπη ειναι οτι το μονο εκβιαστικο εργαλειο που διαθετει πια η ελλαδα ειναι, οχι φυσικα η εξοδος απο τη Ζωνη (την εξοδο την επιθυμουν σφοδρα οπως ειδαμε), αλλα η ΑΜΕΣΗ προσχωρηση σε ενα ειδος φεντερεϊσον με την Τουρκια, ακριβως ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ απο τη Ζωνη. Ειναι πρωτοτυπη ιδεα.

  Συγγνώμη, τις σκέφτονται τις ιδέες οι ριζοσπάστες κοινωνικοί επιστήμονες πριν τις γράψουν ή μήπως είναι κάτι σαν τον δικό μας τον Βέλτσο που λέει ό,τι του κατέβει κι όποιον πάρει ο Χάρος; Δηλαδή τι να πω, το να κάνεις συνομοσπονδία με Κράτος που το κυβερνά αυταρχικός ημιδικτάτορας με ροπή στον ισλαμικό φονταμενταλισμό και που βρίσκεται σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση στα νοτιοανατολικά του σύνορα, ε, πρέπει να είσαι ριζοσπάστης κοινωνικός επιστήμονας κομπογιαννίτης για να το προτείνεις, μα την αλήθεια.

  (Παρεκτός κι αν πιστεύουν ότι η είσοδος της κοσμικής και βαθιά δημοκρατικής Ελλάδας στην Ομοσπονδία θα σαρώσει τις αυταρχικές δυνάμεις της Τουρκίας και το στρατιωτικό της κατεστημένο. Όπως σάρωσε και την αντιδραστική Ευρώπη ένα πράμα).

 72. Y. G. said

  56 – «Ο Σώυμπλε που βρίσκεται στο κέντρο του ελληνπατριωτικού στόχαστρου, όμως, δεν ήθελε πλέον να μας δανείσει. Η σκληρή ευρωπαϊκή πλευρά των συντηρητικών και των φιλελεύθερων δεν ήθελε να μας δανείσει. Η σοβαρά εννοούμενη στρατηγική τους (σε αντίθεση με τις γελοίες μπλόφες κάποιων ερασιτεχνών ταχυδακτυλουργών) ήταν «πέρτε και 50 δισ. και άμετε στο καλό». Ακόμα και τώρα, αν διαβάσει κανείς δηλώσεις του Σ. που δεν τις γράφει ο ελληνικός Τύπος, είναι σαφές ότι αυτή θα ήταν η πλέον επιθυμητή λύση για εκείνον. Η συνέχιση των προγραμμάτων στήριξης γίνεται, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, για λόγους πολιτικούς.»

  Αυτη ειναι και η δικη μου αναγνωση απο τα γερμανο-ολλανδικα μηδια. Προικα 50 δισ. και τελος.

 73. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  68. Σε φεντερέισο με τα μεμέτια να πάνε οι φρίτσηδες που έχουν και παραδοσιακαί σχέσεις. Εμείς , μόνο σε κοφεντερέισο με Τέξας και Αλαμπάμα -Ομπάμα.

 74. Gpoint said

  # 17, 32

  Με αριθμητική της πέμπτης δημοτικού ΄(ποσά ευθέως ανάλογα ) αποδεικνύεται πως η αποχή δεν επηρεάζει καθόλου τους συσχετισμούς των κομμάτων. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην αναπαράγεις όποια μπούρδα σου πλασέρνουν αυτοί που προφανώς το κόμμα τους δεν διεκδικεί την πρώτη θέση και λένε ό,τι νάναι

 75. physicist said

  #73. — Γιατί ρε Κίντο μόνο με τις Νότιες Πολιτείες; Οι Γιάνκηδες δε σου κάνουνε, Μασσαχουσέττη, Βερμόντ, Νέα Υόρκη, πολιτισμός κι έτσι; Μόνο με τα βλαχαδερά του Τέξας και τους χιλλμπίλιζ της Αλαμπάμας, ναούμ;

  (Όπου νάναι θα σκάσει μύτη ο Νικολάου και την έχω άσκημα).

 76. Γς said

 77. physicist said

  #76. — Κοίτα, αν ήτανε να φοβόμουνα τ’ αυτοκόλλητα (και μάλιστα στο ίντερνετ), δεν θα το είχα κουνήσει ρούπι απ’ τη φούστα της μάνας μου. 😉

 78. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  75. Λόγω «κοφεντερέισο» έβαλα Σάουθ. Δεν πιάνετε τα λεπτά νοήματα εκεί στας κεντρικάς εουρόπας… :mrgreen:

 79. Y. G. said

  71 – …τις σκέφτονται τις ιδέες οι ριζοσπάστες κοινωνικοί επιστήμονες πριν τις γράψουν…

  Μη πυροβολειτε τον αγγελιοφορο. Μετεφερα την ιδεα γιατι ειναι πρωτοτυπη.

 80. Avonidas said

  Βιαστικά από το αεροδρομιο:

  Κι εγω λυπαμαι Φυσικέ, αλλά αυτό που επιμενεις να εκλαμβανεις ως αντιγερμανισμο δεν ειναι παρα η συγχρονη εκδοχή μιας αναλογιας που χρησιμοποιείται απο παλια.

  Μιλησα για λαγκερ, εννοώντας τη διαλυση του πολιτισμου της εργασιας που προχωρα γοργα και στη χωρα μας. παλιοτερα μιλουσαν για γκουλαγκ, χωρις να ιδρώνει κανενος τ αυτι. Και οι δυο εκφρασεις ειναι πολυ ακριβέστερες απο το κλισε του «εργασιακου μεσαιωνα» και μιας και η Γερμανία πρωτοστατεί στην εφσρμογη αυτης της πολιτικής δεν εχω κανενα προβλημα να χρησιμοποιησω αλληγορικα το παρελθον της.

  Είτε σου αρεσει ειτε οχι, πολλοι στη Γερμανία ειχαν θέμα με τους γκασταρμπαϊτερ. Η άποψη οτι τους φέρανε για φτηνα εργατικα χερια και μονον προσωρινα ηταν η κυριαρχη, και οι άνθρωποι αυτοι εδωσαν αγωνα για να γίνουν τελικα ισοτιμοι πολίτες. Σημερα, η σταση στην Ευρώπη σκληραίνει για τους μετανάστες, ακομη και τους νόμιμους, και θα σκληρύνει κι αλλο. Λενε οτι τους ενοχλει το Ισλαμ, αλλα αυτο που τους νοιαζει ειναι οπως παντα τα φράγκα.

 81. Χαίρετε κι από μένα και την άθλια ταμπλέτα μου. Τα δύο λάπτοπ, που είχα στείλει για επισκευή στο εξωτερικό, απωλέσθησαν κι έκτοτ αγνοούνται σε κάποια αποθήκη του αερδρομίου της Φρανκφούρτης. Επί του Μάιν, ελπίζω, κι όχι επί του Όντερ, γιατί θα είναι μεγάλη η ξεφτίλα.

  Εγώ απείχα αλλά πήγα τους γέρους μου να ψηφίσουν (ό, τι οι περισσότεροι εδώ μέσα) οπότε δικαιούμαι δια να ομιλώ. Κι εκεί που καθόμασταν στην πλατεία του χωργιού, μας ήρθε η γίδα βραστή με λεμόνια που έγραφαν Jaffa απάνω τους. Στην Αχαία, ρε φίλοι! Και μετά καμαρώνομε πως πουλάμε ψυγεία στους Εσκιμώοι και ρολόγια στους Ελβετοί. 😦

  Στο σχόλιο 2, Αλέξη, ο παλιός Καλπογιάννης έχει αποσυρθεί οριστικά και αμετάκλητα. Τη βουλευτική έδρα κληρονόμησε ο υιός του, εξίσου πολ-μηχ. κι εξίσου μπετόβλαξ.

 82. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Bundesrepublik Türkei

 83. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  κάλπης αρσενικό

  (λαϊκότροπο) άνθρωπος δόλιος, υποκριτής και αναξιοπρεπής

  ΥΓ Την λεξη την συναντησα πρωτη φορα στην 1η μεταφραση της Τζενης Μαστορακη του μυθιστόρηματος του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ «Ο φύλακας στη σίκαλη» και μου ειχε προξενησει μεγαλη εντυπωση η χρηση του ως αποδοση αμερικανικης ντοπιολαλιας, υποθετω.

 84. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  κάλπη θηλυκό

  κουτί με μια χαραμάδα στο πάνω μέρος του, μέσα στο οποίο ρίχνονται ψηφοδέλτια

  […]
  (αρχαιολογία) αγγείο με στρογγυλό σώμα, τρεις λαβές και συνεχή καμπύλη από τα χείλη, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως τεφροδόχος

  πηγη αμφοτερων ανωτερω το βικιλεξικο

 85. physicist said

  #79. — Ωχ, όχι, δεν πυροβολώ την αγγελιοφόρο! Αν έφυγε και καμιά σφαίρα εν τη ρύμη, την παίρνω πίσω 🙂

  #80. — Έλα βρε Αβονίδα. Επειδή υπήρχαν πολλοί ή λίγοι που είχαν θέμα (τι θέμα;) με τους γκασταρμπάιτερ, αρχίζεις να μιλάς για βρώμισμα της ράτσας και για λάγκερ. Έλεος. Ρίξε μια ματιά στη σύγχρονη γερμανική κοινωνία.

  (Καλή πτήση, λέμε!)

 86. physicist said

  #78. — Αααααα, αυτό να μου πεις, δεν το σκέφτηκα. Σωστά, μην το κάνουμε και Ομοσπονδία και παραπάρει αέρα κι ο Ρετζέπ, Συνομοσπονδία και λάου-λάου. Κάνει και ρίμα με τον Μιχάλη Νικολάου.

 87. Η θεωρία της συνομοσπονδίας με την Τουρκία δεν είναι καινούργια. Είναι η θεωρία του ενδιάμεσου χώρου από το 1980 από κάποιον Κιτσίκη, η οποία λέει πως ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία (τότε ΕΣΣΔ) υπάρχει χώρος για έναν τρίτο γεωπολιτικό πόλο ισχύος, με επίκεντρο τα Βαλκάνια. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Βελεστινλή…

 88. Avonidas said

  Περι Γερμανων το αναγνωσμα:

  Στην επιτροπή του διδακτορικού μου είχα ενα 70ρη Γερμανό πειραματικό φυσικό, με τον οποίο συνεργαζομαστε χρονια εγω κι ο επιβλέπων μου. Εκτιμά τη δουλειά μου και με εχει βοηθήσει κι εκείνος πολύ σε ο,τι περνάει απο το χέρι του. Απο την αρχη της κρίσης, σε καθε μας κουβεντα, δεν παραλείπει να ρωτήσει για την πορεία της οικονομίας μας και την κατασταση στην Ελλαδα. Ειναι απο τις πιο αμηχανες στιγμες μου, σαν να εχεις εναν μακρινό γνωστό να σε ρωτάει πώς τα παει η κατάκοιτη θεια σου.

  Ο άνθρωπος αυτος απλα δεν αντιλαμβάνεται την πολιτικη της χωρας του. οχι περισσότερο τουλαχιστον απο τον μεσο Ελληνα. Αν την αντιλαμβανόταν, θα αντιδρουσε. Αν την καταλάβαινε, θα εβλεπε οτι ειναι οι δικοί του ηγέτες που υποθηκεύουν την περιουσία του. Και δεν προκειται να του φερθουν πιο καλα επειδη είναι Γερμανος.

 89. Ιάκωβος said

  Physicist,

  συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά μου φαίνεται έχεις μπλέξει τις επιστήμες. Προσπαθείς με λογική τύπου Φυσικής, ή μάλλον Μηχανικής να λύσεις προβλήματα Πολιτικής και Οικονομίας. Τα Η πολιτική και η οικονομία δεν είναι επιστήμες, είναι υψηλές τέχνες και τα προβλήματά τους δεν λύνονται τόσο απλοϊκά: Χρωστάς το Χ ποσό, συν τους τόκους ψ πρέπει να πληρώσεις χ+ψ και τελειώσαμε.

  Τα κοινωνικά φαινόμενα είναι χαοτικά συστήματα, μια μικρή αλλαγή μπορεί να φέρει πλανητικές επιπτώσεις και καταστροφικές δεδομένου ότι στο βάθος όλων αυτών των φαινομένων κρύβεται η παράνοια και η απληστία του ανθρώπινου είδους.

  Όταν βγεις από το συγκεκριμένο πεδίο που λειτουργεί πχ ο δανεισμός σε ένα άτομο από μια Τράπεζα και προσπαθήσεις να το εφαρμόσεις σε κράτη έθνη και λαούς, βρίσκεσαι μέσα στο χάος. Πχ. Ένός ανθρώπου του παίρνει η Τράπεζα το σπίτι. ΟΚ, νο χαρμαντάν. Τα κράτη όμως δεν είναι άτομα και αν πατήσεις στο λαιμό έναν ολόκληρο λαό με το χρέος, ή με άλλο τρόπο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά για όλους.

  Έτσι δεν κάνανε οι Αγγλογάλλοι με τις πολεμικές αποζημιώσεις των Γερμανών , παρά τις συμβουλές του Κέυνς; Τι πήρανε; Το Χίτλερ. Εκεί, η δική σου λογική θα έλεγε, μαζί με τους : Τι λε ρε Τζων Μέυναρντ, μας χρωστάνε, σιγά μη τους τα χαρίσουμε , να πλερώσουν. Και ιδού. Τρελαμένος λαός βγάζει τρελαμένο ηγέτη.

  Άσε που ο ίδιος ο δανειστής σήμερα δεν είναι αφελής, έχει κρυφή ατζέντα .

  Αν θέλουμε να είμαστε «Γερμανοί προφεσόροι» που λέει και το τραγούδι, ΟΚ, όσοι επωφελήθηκαν από τα δάνεια, να πληρώσουν αυτά που τους αντιστοιχούν, ένας ένας όμως, με την ατομική του ευθύνη. Όχι εγώ να πληρώσω για τον Τραπεζίτη και το Μελισσανίδη, επειδή δε του βγήκε καλά το λαθρεμπόριο… Κάτσε ρε Φυσικέ, αυτό δε λέει.
  Το γεγονός ότι «τους ψηφίσαμε» τι σημαίνει; Με τέτοια παιδεία,τέτοια πολιτική παιδεία και τέτοια μμε πάλι καλά που δεν ψηφίσαμε τον ξάδερφο του ΦουΜαντσού.
  Φαίνεται ότι διαβάζεις το Σύνταγμα της Ελλάδας σαν να διαβάζεις βιβλίο Φυσικής: Νόμος Πρώτος: Όλη η εξουσία πηγάζει από το λαό και ασκείται υπέρ του λαού και του Έθνους….

  Ναι, ο ελληνικός λαός έχουμε τόση εξουσία, δεν ξέρουμε τι να την κάνουμε.

  Μήπως να ξαναδιάβαζες Κέυνς ή Δόγμα του σόκ να φρεσκάρεις τις απόψεις σου για τις αυταπάτες και τις απάτες της Σχολής του Σικάγου και του νεο-φιλελευθερισμού ;

 90. physicist said

  #87. — Ο οποίος κ. Κιτσίκης έχει γράψει κι εδώ παλιότερα, και μπορεί επίσης κανείς να τον απολαύσει σε κάτι ρωμιοβίντεα στον Γιουτούμπη, άμα δεν έχει άλλο καλύτερο να κάνει.

 91. physicist said

  #89. — Ιάκωβε, τι έγινε το αντιμηνομινιακό μέτωπο; Πάμε καλά;

  Σόρρυ για την ειρωνία αλλά πριν μου κουνήσεις το δάχτυλο, πριν μου υποδείξεις από καθέδρας τι να διαβάσω και πριν μου πεις χιλιοειπωμένες ανοησίες για χαοτικά συστήματα, οφείλεις να κάνεις και μιαν αυτοκριτική, έτσι; Γιατί όταν σου έλεγα ότι αυτά τα περί αριστεράς είναι κολοκύθια τούμπανα αφ’ ης στιγμής έκανε συμμαχία με τους απερίγραπτους, εσύ με το ίδιο αφυψηλού ύφος μου έλεγες ότι δεν κατάλαβα και ότι το δίπολο είναι μνημόνιο-αντιμνημόνιο.

  Αυτά τα έλεγες πριν τις 12 Ιουλίου. Άντε τώρα βρες το χαμένο σου δίπολο κι άσε τις αξυπνάδες για τη Σχολή του Σικάγου και τη Ναόμι Κάμπελ Κλάιν.

 92. Ιάκωβος said

  Διορθωση
  Εκεί, η δική σου λογική θα έλεγε, μαζί με τους ηγέτες της Αντάντ

 93. Δεν σας πιστεύω, ότι θυμηθήκατε τον Κιτσίκη…

  Κατά τα άλλα, τι να σας πω… κι εγώ τουλάχιστον ψήφισα ένα από τα κατά τον Φυσικό ειλικρινή κόμματα. Το οποίο και ελπίζω να βγει τρίτο, και ξέρετε ότι δεν είμαι χρυσαβγίτης 😉

 94. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  93. Κάπα κάπα Ε! Το κόμμα σου ΛΑΈ! :lol;

 95. Γς said

  77:

  Εντάξει. Δεν σε είπαμε και μαμάκια 😉

 96. 94 Είσαι μάγος όμως ε! Ή λες να βγει τρίτος ο Λάφα; 🙂

 97. 90, 93

  Εννοούσα τον πατέρα Κ., όχι τον γιό.

 98. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  67 Δεν ψήφισα ακόμα, θα πάω στο τέλος για να ανατρέψω τα έξιτ πολ λέμε.

  94 Το σύνθημα αυτό έχει τροποποιηθεί για να αποφεύγονται παρερμηνείες. Τώρα είναι:
  Κάπα-Κάπα-Ε, το κόμμα σου καλέ.

 99. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  98. 😆 😆

 100. Δεν έχω δυνατότητα να μεταφέρω λινκ αλλά θα είδατε την (κακώς, κτγμ) απολογητική σταση Κουτσούμπα σχετικά με το ρολόι του, πως δεν είναι Ρόλεξ αλλά μαιμού του δεκάρικου. Βγήκαν τώρα κάτι δεξιά τρολζ (δεξί εξτρέμ) του τουήτα και λένε «νταξ, κάναμε λάθος με τον Κουτσούμπα αλλά ο σύντροφος Τσέ τα φόραγε δύο-δύο». Και δείχνουν μια φωτό του Φιντέλ με δύο ρολόγια!
  Τέτοια μουσκάρια, μιλάμε!
  Ο Τσε, όντως είχε Ρόλεξ, για να συγχρονίζεται με ακρίβεια στο αντάρτικο. Του το πήρε ο πράκτορας της CIA, που διέταξε την εκτέλεσή του.

 101. Γς said

  97:

  >Εννοούσα τον πατέρα Κ., όχι τον γιό.

  Μα αυτά [περί ομοσπονδίας κλπ] είναι του γιου

 102. Ιάκωβος said

  Κοίτα, όπως λέει κι Μακιαβέλι, ο πολιτικός είναι φυσικό να αλλάζει κατεύθυνση και άποψη, γιατί κάθε στιγμή αλλάζουν οι καταστάσεις. Επίσης αλλάζει και γνώση που έχει για την κρυμμένη πραγματικότητα. Μόνο το κκε όταν τα βλέπει σκούρα, αυτο-βαλσαμώνεται.

  Τώρα, το αντιμνημονιακό μέτωπο στην Ελλάδα ηττήθηκε κατα κράτος.Το λέει κι ο ίδιος ο Τσίπρας: «Χάσαμε τη μάχη, δε χάσαμε τον πόλεμο.» Δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον, στηρίζει την ελπίδα του σε μια αυριανή αλλαγή των συσχετισμών σε όλη την Ευρώπη. Δεν είμαι μάντης, εγώ δεν ελπίζω σε πολλά.

  Όμως, άλλο τι κάνει ο Τσίπρας, άλλο τι θέλουν οι νεο-φιλελεύθεροι των Βρυξελλών και άλλο τι πλάνο έχουν όσοι προσβλήθηκαν από τον Bacillus Germanicus .

  -Αρνείσαι οτι οι Γερμανοί έχουν δικά τους εθνικά σχέδια υψηλής στρατηγικής;

  Πάντως και με απλά μαθηματικά, χωρίς να παίρνουμε υπόψη τις επιπτώσεις (πχ μισό εκατομύριο ναζιστές στην Ελλάδα, δεν είναι λίγο) το πρόγραμμα των μνημονίων ΔΕΝ βγαίνει.

  Αυτή είναι η ουσία: Το Μνημόνιο δεν βγαίνει, είναι καταστροφή.

  Οι νεοφιλελευθεροι εκεί και τα άθλια φερέφωνά τους εδώ, είναι τόσο φανατισμένοι και άσχετοι, σαν τους Κούτβηδες που ερχόντουσαν από τη Μόσχα με τρία βιβλία και νόμιζαν ότι γίνανε ο Μαρξ αυτοπροσώπως. Έτσι κι αυτοί οι διάφοροι Οννεδίτες, γερο-Κένταυροι, Ναζιστές Πλεύρηδες, παρανοϊκοί Μπουμπούκοι και Βενιζέλοι. Τους είπαν «λιγώτερο κράτος» ,το κάνανε καραμέλα και διαλύουν την Ελλάδα με το χαμόγελο της αισιοδοξίας του βλάκα στη μούρη.

  Δε θα ξεχάσω, την πορφυρογέννητη Μισέλ με στριφνή φάτσα, να εγκαλεί μια φοιτητριούλα, και να της λέει με αηδία: -Δε φαντάζομαι η μόνη σου φιλοδοξία, νέα κοπέλα, είναι να πας να δουλέψεις στο Δημόσιο ;
  -Τι λες μωρή τσουράπω, είναι αηδία να είσαι καθηγητής, νηπιαγωγός, γιατρός , πανεπιστημιακός ; Όλοι πια θα γίνουμε «επιχειρηματίες» ; Τωρα, επί κρίσης;

  Φρίκη.

 103. physicist said

  #100. — Σκύλε, η μοναδική μομφή που θα έκανα στον Κουτσούμπα ή στον Τσε για το Ρόλεξ είναι ότι Ρόλεξ φοράνε κάτι νεόπλουτοι καραγκιόζηδες. (Χμ, ίσως όχι την εποχή του Τσε, οπότε τη γλιτώνει). Άμα θες άνθρωπέ μου να φορέσεις ρολόι ακριβείας και καλής ποιότητας που να μη βρωμάει νεοπλουτίλα, υπάρχει άλλο πράμα, πρώτης τάξεως αλλά δεν το γράφω ποιο είναι επειδή θα θεωρηθεί διαφήμιση (και θα είναι, έστω αφιλοκερδής για μένα).

 104. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  103. Έ, ΟΧΙ και Ταγκ Χόϋερ ρε Φυσικέ!! Δε φοράω κομποσκοίνι ή κλεψύδρα καλύτερα!…

 105. physicist said

  #104. — Ε όχι βέβαια Ταγκ Χόυερ! Άλλη μάπα για και καλά σκληρούς και σπορτίφ τύπους κι αυτή! Δεν λέω αυτό, άλλο λέω ρε παιδί μου!

  😉

 106. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  http://www.nooz.gr/lifestyle/xr-dimoulidou-8elo-na-figo-ap-tin-ellada
  «Ο πόλεμος αυτός ξεκίνησε πριν χρόνια από ένα πρόσωπο ‒δημοσιογράφο/συγγραφέα‒ που διατηρεί blog με πολλούς ακολούθους….»
  Ωχχχ! Λες…?

 107. Κίντο, είχα δει Ρόλεξ χρυσό, δίκιλο, στο ντιούτυ-φρή του Ομάν, να γλείφει τα δάχτυλά του ο Σαουδάραψ! Αλλά ποιός χρειάζεται ρολόι χειρός, άμαν έχει κινητό;

 108. Ιάκωβος said

  Θα ψηφίσω Τσίπρα μόνο για να μη βγούν οι άλλοι, οι πουρο-Κένταυροι. Και μεταξύ ενός που λέει οτι εφαρμόζω μνημόνιο επειδή ηττήθηκα και ενός που λέει εφαρμόζω Μνημόνιο επειδή μ’ αρέσει έχει διαφορά. Ευελπιστώ μάλιστα ο πόνος να μην είναι ο ίδιος 🙂
  Αν ήθελα να είμαι συνεπής θα ψήφιζα Λαε, το σκέφτηκα, αλλά δε θέλω (πια) να είμαι συνεπής Όταν πήγαινα στο νηπιαγωγείο ήμουν. «Συ-νε-πής Αρι-στε-ρά». Τέρμα αυτό εδώ και αιώνες. Νισάφ. Αν έβλεπα ότι ο κόσμος ξεχυνόταν στους δρόμους φωνάζοντας Δραχμή και ξερό ψωμί, θα ήταν αλλιώς. Τωρα, ψηφίζουμε το μικρότερο κακό.

 109. 105, δεν τα ήξερα, η βλάχα, αυτά τα ρολόγια.

  Γι αυτό φωνάζαμε τόσα χρόνια «Nomos είναι το δίκιο του εργάτη!»; 😉

 110. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  109. Oύτε γω τα ήξερα. Πάει να μας ψαρώσει ο Φύζι ,Σκύλε, ότι είμαστε πασέ και βλάχοι κι έτσι… άκου «νόμος»!…
  ΜΗ ΜΑΣΑΣ! Φάβγ Λεμπά(σκλάς)! 😆

 111. cronopiusa said

  [video src="http://haber.dha.com.tr/newpics/news/190920151616136616070.mp4" /]

 112. physicist said

  #109. — 😀

  Σκύλε, είναι πρώτης τάξεως πράμα, από περιοχή της Σαξονίας με μεγάλη παράδοση ωρολογοποιών. Όχι ότι οι Ελβετοί πάνε πίσω, κάθε άλλο, αλλά να: έχει παραγίνει το κακό με τη νεοπλουτίλα που θέλει σώνει και καλά να φοράει ελβετικό. Πάντως, για να εξηγούμαι, δεν φοράω NOMOS. Παραείναι ακριβό, άσε να ξεχρεώσω την Τράπεζα πρώτα και μετά μπορεί να το δωρίσω στον εαυτό μου στα εβδομηκοστά μου γενέθλια, νάναι και αποχαιρετιστήριο. 😉

 113. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Γιάννης Μηλιώκας «Ιπιτούτου»

  Εισαι δεξός, τί ξερς, τί ξερς;
  είσι καινούργιους, είσι πουτάμ,
  ρώταμ΄ ιμένα
  να σι πω
  τι έχου παθ,
  (τί έχουμε παθ)
  πηνίντα χρουόνια,
  Πού να στα λέου,
  Αμάν κι πωπωπώ
  τα τουμάρια…
  Ουργανουμέν’
  (καταραμέν΄)
  ήρθιν ιδώ, ιπιτόπου
  να φαν
  (να φάνε να φάνε)
  και να πιουν
  (να πιουν)
  του σκασμό τς
  (ρε τς κιρατάδες!)
  Απ τ αρουπλάνου,
  από προτού ,
  είχανι πλάνου
  κι ήρθαν κι κάτσαν
  θρουνιάσκαν
  στου σβέρκ μας απάνου
  (τς αλήτις τς αλήτις )
  Ι π ι τ ο ύ τ ο υ
  δανείζανι λιεφτά (ιπιτούτου)
  Χρεώναν μουλωχτά »
  μας κάνανε βουντού »
  Ήρθι του ΔουΝουΤού «.

  Μπήκαν μι μέσου
  (μη χέσου μη χέσου)
  Μι του μπαμπά τς,και τη μαμάς τς
  του παπού τς,τη γιαγιάς τς
  και ξύναν τ΄αχαμνά τς
  Βάλαν το γιο τς,
  τον αδερφό τς
  τον ανηψιό τς
  κι το γαμπρό τς.
  Τον ξάδερφό τς
  το δεσμό τς
  τση κυρά τς
  την πιθιρά τς
  τον πιθιρό τς.
  Ούλο το χουριό τς.

  Απ το γυαλί το χαζοκούτ
  μα π΄λούσαν μούρ΄
  μαυρογυαλούρ
  γιμίζαν στάδγια
  (κι παραλίις)
  κι μπουζούκια
  κι αλιάνιες
  κι να! οι δαπάνιες…

  Είχανι μούσα
  θαθαθαθά
  παραμυθάδις
  τάζανι,τάζανι
  τάζανι
  κι αυτοί τ΄αρπάζανι.
  Ούουλοι!

  ι π ι τ ο ύ τ ο υ
  δανείζανι λιεφτά
  χρεώναν μουλωχτά
  μας κάνανε βουντού
  ήρθι το Δουνουτού,
  ιπιτούτου,ιπιτούτου .

  Τώρα που ξερς,το ξέρς το ξέρς
  για την κουμπίνα
  Έχι του νουσ
  -μπικερφουλ-
  απ την πείνα,
  (απ τη λόρδα)
  μη μπζοφή΄ς
  ………………
  τήρα τώρα τί πάθαμαν
  Κι μη ξιχνάς πουτές πουτές
  μι του κιφάλ του πάνου
  να ψηφίς
  μπας κι σουθείς.
  Χέσι μι ιμένα
  (κι ιμένα κι ιμένα)
  είμι μιγάλους
  (ε όχ κι τόσου)
  καλά να παθ
  αφού καθόμαν
  (κι ιγώ)
  και τς κοιτούσα
  (και τί να κάνς;
  τί ίπριπι να ‘εις;
  να πας στου ΚΑΤ;)
  -Να κάνου κατ!
  (και κατ, σαν τί α;)
  -Αυτό το χάλ
  αντί ν αλλάξου
  αλλάζα του κανάλ
  (αλλάζαμαν κανάλ)

 114. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  112.Αμάν πια! Έμενταλ και Ούρεν γκιάνε καλύτερα οι Αϊντγκενόσσεν ,λέμεε! 🙂
  (σε λίγο θα μας πεις ότι τα Πόρσσςς…(μπλιαχ) είναι καλύτερα από τα Φεράρι, να ούμε…)

 115. physicist said

  #114. — Μωρέ ναι, καλά, αλλά πες τώρα: δεν είναι τελείως μπλιαχ το Ρόλεξ; Δηλαδή έλεος, χρυσά μπρασελέ, στυλ νταβατζή κι έτσι, Zuhälteruhr.

  Στα Φερράρι, σύμφωνος. Η Πόρσε είναι επίσης μπλιαχ, Zuhälterwagen 🙂

 116. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  113.Το τραγούδι «Ιπιτούτου» προς το τέλος από το 1:22:50
  (κανα δυο λέξεις δεν τις έπιασα 🙂 )

 117. sarant said

  Καινούργιο!

 118. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Τι ώρα έχει έξιτ πολ ρε παιδιά; 7?
  Κανα καλό λινκι με κανάλια γιουνάνι ον λάιν ,παίζει;

 119. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Φτουυ! Εδώ κινδυνεύει η Δημοκρατία, κι ο άλλος θυμήθηκε 6 παρά να ζητήσει συγκριτικούς…
  ΡΕ ,έχουμε εκλογές ρε Αραπάδες!

 120. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  117.Ναι,ολοκαίνουργο. Ακυκλοφόρητο.

 121. Triant said

  Τα χρυσά ρόλεξ δεν είναι απλώς αηδία, είναι μ@λ@κία. Αυτά τα ρολόγια πουλάγανε (και πουλάνε;) τον σπορ χαρακτήρα τους. Ότι δε σπάνε, δε λυγάνε και άμα το λέει η περδικούλα σου βουτάς και καμιά πενηνταριά μέτρα – το οποίο δεν ξέρω αν ισχύει με το nomos (του εργάτη).
  Το χρυσό δεν έχει καμιά θέση. Είναι σαν τζιπ με μεταλλικό χρώμα και αεροτομή. Αλλά βέβαια κυκλοφορούν πολλά τέτοια τζιπ και πολύ περισσότεροι που θέλουν να τα αγοράσουν…

 122. spiral architect said

  Το (τ)ρόλεξ:

 123. Φωτοτυπάκιας said

  Απέχετε και ψηφίστε λευκό ή άκυρο όλοι εσείς οι θιγμένοι υπεραριστεροί, οι «προδομένοι». Με γεια σας με χαρά σας! Όταν βρεθούμε όμως με τα χρυσάβγουλα στη Βουλή να έχουν 50 βουλευτές και τους Μεϊμαράκηδες να σχηματίζουν κυβέρνηση, να μη διαμαρτύρεστε.

 124. 123,

  φίλτατε Φωτοτυπάκια μην τσαντίζεσαι και καις γραφίτη.
  Δέςτο κι απ’ την ανάποδη: αν μας ήθελε ο Τσίπρας και το παρεάκι του, ας μας εισάκουγε κι ας μην έκανε του κεφαλιού του.
  Και να βγει κυβέρνηση ΝΔ-χρυσαύγουλων, Ολλανδό πρωθυπουργό θάχουμε.
  Με κάθε σεβασμό και εκτίμηση, έ;

  ΥΓ μου μυρίζει έντονα αποχή ή κάμνω λάθος;

 125. cronopiusa said

  με βαριά καρδιά, την τελευταία ώρα, έκανα το χρέος μου…

 126. Κι ένα περιστατικάκι με περίπλοκα ρολόγια και λάθος τάιμινγκ

  Ήτανε το 1997 στη λίμνη Πλαστήρα, Φλεβάρη ή Μάρτη. Είχα τότε αγοράσει ένα ρολόι Casio με αλτίμετρο, θερμόμετρο, βαρόμετρο, πυξίδα, μέχρι και την ώρα έλεγε! Είμαστε μαζεμένα κάτι αρρωστάκια, μέχρι το γόνατο στη λάσπη, κολλημένα τζιπ, ωραία φάση… Κάνω έτσι το ρολόι (πουλ-μουρ) και ανακοινώνω πως ο καιρός χαλάει διότι πέφτει η ατμ. πίεση. Αμέσως, όλοι οι ιστορίες βγάζουν τα αντίστοιχα ρολόγια και μετράμε ποιανού είναι μεγαλύτερο. Ευτυχώς μας συνέφερε ο εκπαιδευτής, ζητώντας μας να σηκώσουμε το βλέμμα από τις γκατζετιές και να δούμε τη μαυρίλα που κατέβαινε από το βουνό ανατολικά… 😎

 127. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Σχεδόν 5 μονάδες διαφορά οι δυο πρώτοι. 🙂

 128. spiral architect said

  Έλα, να βλέπω την έξοδο του Παύλου!

 129. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  ο Μεϊμαρ δε θα πιάσει 30%

 130. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Xα! Παίρνω γίγα Καμμένο και Βασίλη Λεβέντη ,το συνάδερφο…και κάνω κυβέρνηση Betton armée! Γατάκια…

 131. Φτουρεπστμου!

  Δεν πήρε ο Σταύρος το δεκαρικάκι που τόσο καιρό ζητιάνευε!
  Έεεελα, ρε φιλαράκι, δόμου ένα δεκάρικο, ρε γμτ…

 132. spiral architect said

 133. Σπειροειδή, ποιάν έξοδο, ποιού Παύλου;

 134. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Ποιος είναι ο Παύλος;

 135. Ποιος είναι ο Παύλος;
  Εντάξει, τρίτοι δεν βγήκαμε αλλά για το τέταρτοι το παλεύουμε 🙂
  Ενός λεπτού σιγή για τον καημένο τον Μπένι…

 136. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Γιατί τα βαλες με το Χαϊκαλάκο μωρέ Σπιράλ;
  εμένα το Φωφικό 6-7(σιγά!) μ αναστατώνει

 137. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Ο γκιουλ Γκιουλέκας, βλέπει ακόμη ντέρμπι.

 138. Pedis said

  # 132 – Γιατί στις προηγούμενες εκλογές ηρθε δεκατη;

  Για να προλάβω τα σεντόνια: το κκε φταίει. Πάμε παρακάτω.

  Με βάση την παρουσίαση των αποτελεσμάτων το έξιτ πολ είναι μπάφα. Υπομονή μέχρι τα μεσάνυχτα.

 139. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Ο Δέντιας : η ΝΔ φαίνεται(φαίνεται λέγω) ότι θα υπερβεί το ψυχολογικό όριο του 30.

 140. spiral architect said

  Εξιτ πολ ρε!

 141. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  138.>>το κκε φταίει.
  Για το μαρτύριο των Λαφαζανίστας 🙂

 142. cronopiusa said

  Σταύρος Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1: «Δώστε στο Ποτάμι 10% για να μπορέσει να βοηθήσει την κοινωνία»

  Θα του δώσουμε 2 κατοστάρικα:

 143. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Aμάν μανία οι κουκουέδες να θέλουν διαχρονικά να «φταίνε» για κάτι… δεν έχουμε και τρελογιατρό να μας πει πώς λέγεται αυτό το σύνδρομο…

 144. 140,
  Το ΚΚΕ φταίει για τα καλαμπούρια του Σπάιραλ. 😀

 145. Δυστυχισμένοι διορθωτές
  Που τρώτε μόνο λέξεις
  Κι εμείς τη βγάζαμε φθηνά
  Ωσπούρθε ο Αλέξης. 😎

 146. 34, …Και ο Κώστας Λεφάκης, αστροφυσικός νομίζω πως είναι ή όχι;…

  Γαστρολόγος. Τα βγάζει απ’ την κοιλιά του.
  (Να μην μπερδευτεί η γαστρολογία με την γαστρονομία.)

 147. physicist said

  #146. — Τα βγάζει απ’ την κοιλιά του.

  Δεν ήξερα ότι ήταν εγγαστρίμυθος.

 148. Y. G. said

  143 – Πταισματολαγνεια ;

 149. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  148. No digas eso! 🙂

 150. spiral architect said

  Να γιατί τρελαίνομαι:

  (μόνο το ΚΚΕ και οι ψηφοφόροι-μέλη του δεν φταίνε)

 151. cronopiusa said

 152. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Σάρωσε ο Λεβένταρος σε Β.Ελλάδα!
  Θα τον δώσουμε ένα σαντουίτς με διπλή πίττα και σαλάτα, και θα τον κάνουμε υπουργό Μπάοκ και Σκουληκιώνε.

 153. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  72 – «Αυτη ειναι και η δικη μου αναγνωση απο τα γερμανο-ολλανδικα μηδια. Προικα 50 δισ. και τελος».
  Αυτή είναι μια παπαριά που αναπαρήγαγαν τα γερμανικά και «περιχώρων» ΜΜΑ, ποτέ δεν έπαιξε στο προσκήνιο κάτι τέτοιο, ούτε το είπε ο Σόϊμπλε, που μπορεί να είναι απατεώνας αρχικλέφτης και διεφθαρμένος, αλλά ΜΑΛΑΚΑΣ σαν κάτι θεωρητικούς παιχνιδιάρηδες δεν είναι. Πραγματικό Grexit δεν υπήρξε ποτέ στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων, μόνο διαρροές για πίεση στους επαναστάτες της γραβάτας. Με την Nτόϊτσε μπανκ ανοιγμένη 60 τρις στα παράγωγα (με 550δις κεφάλαια) μια αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη, θα τίναζε τον χρηματοπιστωτικό κόσμο στον αέρα. Αυτό που με καταπλήσει όμως, είναι που κανείς σας δεν έχει διαβάσει πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βγεί μια χώρα από την ευρωζώνη, πόσο μάλλον να την βγάλουν μερικές χώρες, όσο ισχυρές κι αν είναι, άσε που μετά θα γινόταν ΤΟ στρίμωγμα στην πόρτα εξόδου. Τελικά κάνουν πολύ καλή δουλειά τα ΜΜΑ.

  Φυσικέ, θα στο πώ όσο πιο απλά μπορώ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, εκτός από το 75, ποτέ δεν κυβέρνησε η πλειοψηφία στην Ελλάδα (κάτι που συμβάινει στις περισσότερες «δημοκρατικές» χώρες του κόσμου, τυχαίο;). Κανείς ποτέ δεν μας ρώτησε αν θέλουμε να μπούμε στην ΕΟΚ, και στο ΕΥΡΩ, κανείς δεν μας εξήγησε τα υπέρ και τα κατά και για τις δύο περιπτώσεις. Ειδικά για το ευρώ, έγινε ΤΟ έγκλημα από τον ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, εκτελώντας εντολές της Γερμανίας. Απλή λογική (που παραδόξως δεν χρησιμοποιείται καθόλου) δεν μπορούμε ξαφνικά να έχουμε ίδιο νόμισμα με την Γερμανία και τις άλλες προηγμένες χώρες, χωρίς κοινή οικονομική πολιτική, όπως συμβαίνει στις ΗΠΑ, γιατί δεν μπορούμε να τις ανταγωνιστούμε. Το ευρώ δεν ξέρω πως και ποιός το σχεδίασε, αλλά εκ του αποτελέσματος, εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί κυρίως την Γερμανία (και στην αρχή και την Γαλλία) που το 2000 βρισκόταν σε ύφεση, και αδιαφορώντας για τους «εταίρους» της (τό ανέκδοτο) εφαρμόζει από τότε το μερκαντιλιστικό οικονομικό μοντέλο, εις βάρος φυσικά των εταίρων της. Με λίγα λόγια

 154. cronopiusa said

  151

  o Σύζυγος της Φώφης που άμα την δω με υπουργείο… θα πεθάνω

 155. 75, Να ‘τος! 🙂
  Λοιπόν, τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα της οικογένειας έχουν πλέον επεκταθεί πέραν των αχανών εκτάσεων του Τέξας, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης – καθότι η θυγάτηρ, άμα τη αποχωρήσει εξ Ιθάκης (με την αποφοίτησή της ως Κορνηλία) μετεκόμισε εν Τροία, ΝΥ, όπου επιδίδεται εις την κατασκευήν μικροτσιπακίων!

 156. Pedis said

  Τρελλογιατροί για τα τρολλάρρωστα; Μακάρι, αλλά πού!

  Με βάση το 9% στην επικράτεια … ο μικρός λεβέντης μαζί με τα καμμένα και τα βρεγμένα στην κυβέρνηση και η μισή λαε γεν. γραμματείς στα υπουργεία … της αριστεροδεξιάς.

 157. 147, 😀
  (έμφαση στο μύθος)

 158. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Τί έγινε ρε γαμώτο, κάτι πάτησα και χάθηκε το ηλεκτρονικό σύμπαν.
  Συνεχίζω το 153. Με λίγα λόγια υποτίμησε το μάρκο εσωτερικά, τσακίζοντας των ανταγωνισμό των εταίρων της, διατηρώντας την ισχύ του εξωτερικά μέσω του ισχυρού ευρώ, μια και εισάγει όλες τις πρώτες ύλες. Επιπλέον, είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος στον κόσμο ΝΟΜΙΜΑ, την Κύπρο γι΄ αυτό την έσφαξαν στο γόνατο, οι καιροί είναι δύσκολοι, και τους ανταγωνίζονταν με τα ρωσικά κεφάλαια, που παρά το εμπάργκο, τα καλοδέχονται οι (ουσιαστικά) χρεοκοπημένες τράπεζές της, καθαρές και τίμιες πράξεις. Όπως γνωρίζεις, σαν γήινος, δεν είμαι αντιγερμανός, ούτε αντί σε οποιονδήποτε λαό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που ακούς ή διαβάζεις στα ΜΜΑ, και είναι εύκολο να την δείς, απείρως πιο εύκολο από τα σωματίδια που ψάχνεις, αρκεί να θέλεις να κοιτάξεις προς την σωστή κατεύθυνση.

  Υ.Γ – Η τράπεζα που σου δάνεισε λεφτά σε κορόϊδεψε, όταν υπόγραφες την σύμβαση, δέν είχε τα λεφτά, εκείνη την ώρα τα δημιουργούσε από το πουθενά. Και κάτι άλλο, οποιοδήποτε δάνειο έχει οποιονδήποτε τόκο, είναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΟ.

 159. 155
  Κι εσείς Νοικολάου το γράφετε, πλέον, όπως ο κ. Σαραντάοικος;

 160. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Κρόνη, μπορεί(αμήν) να μη χρειαστεί.Με το εκλογικό σύστημα,να δεις με αυτό το ποσοστό ο σύριζα να παίρνει τις ίδιες έδρες.Θα πάρει αρκετούς στη β κατανομή από τα αδιάθετα υπόλοιπα.Πάλι πασοκ στις δομές(που δεν έφυγε ποτέ) δεν αντέχεται…

 161. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  156. Φταίς! Φταίτε! Φταίτε πολύ!! Γουστάρισες; ή θες κι άλλο; 😆

 162. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  123 – Φωτοτυπάκια, το μη χείρον βέλτιστον, είναι για μια άντε δύο φορές, μετά είναι καταστροφή, δεν φέρνει βελτίωση.

 163. 135 Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: δεν εννοούσα ότι ψήφισα τη Φώφη. Άλλα ήταν τα πολς όταν έγραφα 😦

 164. @112 Φυσικέ μπορέις αν αγοράσεις αυτό http://www.nomos-glashuette.com/en/the-watches/sundial/

 165. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Αυτό το ΄πιασα, όπως έλεγα σταθερά: οι Ανελ θα μπουν στη Βουλή, οι Λαεν όχι.

 166. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Mεγάλη συγκίνηση για το Βασίλαρο Λεβένταρο! Θρύλος των φοιτητικών χρόνων…θρύλος της τηλεόρασης…θρύλος σε όλα του! YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΗ! (μακάρι να αντέξει το σοκ ο συνάδερφος)

 167. physicist said

  #155. — Θα μου συγχωρήσουν, ελπίζω, οι συσχολιαστές τον πατριωτικό χαιρετισμό που ακολουθεί στον Μιχάλη και την Κορνηλία.

 168. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  166. Αρκεί να μην τον φάνε στο «τσακ» τα πασοκολαμόγια στο Υπ. εσωτερικών, το βράδυ…

 169. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Μια στιγμή,για τα χαβγουλα,η σημασία είναι αν και πόσο αύξησαν το ποσοστό.Το τρίτο κόμμα που τσαμπουνάνε, με 35% το συριζα, ουδεμία αξία έχει

 170. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  131 -Δεν πήρε ο Σταύρος το δεκαρικάκι που τόσο καιρό ζητιάνευε!
  Έεεελα, ρε φιλαράκι, δόμου ένα δεκάρικο, ρε γμτ…»

 171. spiral architect said

  😀 😆 :mrgreen: 😥

 172. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Αμα έχει χιούμορ το σύστημα, να προτείνει πρόεδρα της βουλής το ….Μεϊμάρ χααααααααααααααααααααααα

 173. Νταξει, είμαι πικραμένος από το Σύριζα αλλά τα Μειμαρόμουτρα, πριν λίγο, είναι ανεκτίμητα.

 174. Πού να δεις στα Σταυρόμουτρα οσονούπω 🙂

 175. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  173. Δεν έβγαινε η φωνή,ο καημένος… μέχρι μουστάκι θα τον βάλει να ξυρίσει η Ζωή Μπακογιάννη… :mrgreen:

 176. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Πότε θα βγεί ο ΓΙΓΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ρε γμτ;; (έχουμε και δλεια αύριο…)

 177. Το φουκαρά αγιατολάχ Λαφαζανί λυπάμαι, που ήρθε ο καιρός του να συνταξιοδοτηθεί. 😦

 178. Πάνος με πεζά said

  Συγχαρητήρια γι άλλη μια φορά στις δημοσκοπάρες μας, που το 7% το παρουσίαζαν «τσίμα-τσίμα»…Ευτυχώς το σύστημα δημοσκοπήσεων ξεφτιλίζεται ολοένα, μέχρι ολοσχερούς κατάργησης…

 179. 81, …λεμόνια που έγραφαν Jaffa απάνω τους. Στην Αχαία…
  😦

  Πάνε κι οι ηρωικές εποχές με την συνταγή
  «Κόβω το σταφύgli μ’ και το λεμόgni μ’,
  gniκιάζω κι ένα δωμάτιο το καλοκαίρι…»

  😦

 180. spiral architect said

  To περίπτερο της ΛΑ.Ε. στο Περιστέρι πριν είκοσι λεπτά είχε αδειάσει. 🙄

 181. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  H Ζωή θα παραδώσει τα αποτελέσματα. Σαν η μεγάλη αγαπημένη που τα έφερε η μοίρα(η κεφάλα της) να στεφανώσει τον πρώην της.

 182. 159, 😀 😀

 183. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  171 -172 – Είστε κακοί ρε, ντροπή σας (χαμόγελο).

 184. 179

  Άστα, άστα… έκλασ’ η gnύφ’, σκόλασ’ ο γάμος!
  Σαν τα μούτρα του Μειμαράκη γινήκαμαν. Ούτε τρία γερμανικά αμάξια δεν έχομε σε κάθε σπίτι… 😦

 185. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  El gran ganador no es Chiprador!

 186. Φωτοτυπάκιας said

  Τελικά η μοναδική αλλαγή που έγινε σ’ αυτές τις εκλογές, είναι ότι δεν εκλέγονται οι αποχωρήσαντες από τον Σύριζα και στη θέση τους εκλέγονται οι …Λεβέντες.
  Ντροπή και αίσχος για αυτούς που ψήφισαν τα χρυσάβγουλα.
  Το συμπέρασμά μου: Η ελληνική κοινωνία είναι πολύ άρρωστη.

 187. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Nτροπή! Ακούω ότι δεν θα πάρει Λεβένταρο μαζί στην κυβέρνηση… 😦
  Πάρε το Βασίλη μέσα ρε Τσιπρόπλο!! Δομοστατικός είναι ο άνθρωπος και παιδί του λαού. Θα βοηθήσει!

 188. Gpoint said

  Ο ελληνικός λαός απέδειξε πως

  έχει μνήμη και ξανάψηφισε ΣυΡιζΑ

  έχει φιλότιμο και ξανάστειλε τους ΑνΕλ στην βουλή

  έχει κρίση και έστειλε τα σούργελα του ΛαΕ εκεί που τους έπρεπε

  έχει χιούμορ κι έδωσε μεγαλυτερο ποσοστό στον Λεβέντη από τον μ@λ@κ@

 189. Είχα πει ότι ο Γενάρης μου θύμισε το ’81, τώρα βλέπω την επιτάχυνση του ιστορικού χρόνου: μέσα σε ένα εξάμηνο φτάσαμε στο ’85 :mrgreen:

 190. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  188. Eπιτέλους! Ένα σχόλιο ΑΑΑ ποιότητας! Συμφωνώ απόλυτα σε όλα! (εντελώς σοβαρά το λέω!)
  (η Ζωή μόνο, δεν είναι σούργελο)

 191. spiral architect said

  Πάμε μια γύρα ορέ!

 192. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Το Σύνταγμα θ΄αλλάξει με κορμό αριστερή κυβέρνηση.Τεράστια η σημασία.

 193. Είμαι ένα αριστερό βαρίδι. Χοντρό και βαρύ. Μπράβο του του Αλέξη.

 194. Πάνος με πεζά said

  Πρώτη φορά βλέπω exit poll, με τον πρώτο να φεύγει πάνω από το πάνω όριό του, και το δεύτερο να φεύγει κάτω από το κάτω όριό του…

 195. Gpoint said

  # 190

  όποιος ψηφίζει εναντίον του κόματος με το οποίο βγήκε και αποφασίζει να αποχωρήσει μόνο όταν προκηρύσσονται εκλογές με λίστα είναι πολιτικά σούργελο πρώτου μεγέθους

 196. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  193.Κάτσε ρε Σκύλε,μη λες τέτοια. Πονάω για τους αριστερούς αθρώπους. Η Βαλαβάνη, η Νάντια Βαλαβάνη είναι βαρίδι; Αν έχουν μυαλό, πρέπει να της δώσουν πάλι το υπουργείο.Τις δικές της πρωτοβουλίες τόνιζε πρώτα πρώτα στα πεπραγμένα του ο σύριζα.

 197. Γς said

  194:

  Κι εγώ πρώτη φορά βλέπω τον Μητσοτάκη σε ένα πάνελ
  Κάτω από το πάνω του όριο, πάνω απ το κάτω του, δεξιά απο το αριστερό του, αριστεριά απ΄το δεξιό του.

  Εγκλωβισμένο για καλά δηλαδή. Ακίνδυνο

 198. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  Chipras y Gasol. Campeones para siempre! 🙂
  Αιντε, αστα μανιάνα και αστα λα βίστα μπέημπης.

 199. Φωτοτυπάκιας said

  Περιμένω το διάγγελμα Λεβέντη και πάω για ύπνο.

 200. gryphon said

  188-190
  Aν δεν κανω λαθος και οι δυο ειστε ανθρωποι των θετικων επιστημων μαθηματικοι μηχανικοι και υποτιθεται ορθολογιστες κλπ.
  Εγω παλι οχι και ισως γ’ιαυτο δυσκολευομαι να παρακολουθησω την λογικη σας.
  Δηλαδη τι εννοω.
  Εχουμε εναν τυπο τον Καμμενο που αμεσως μολις ψηφισε το 3ο Μνημονιο ανεβηκε στο βημα και ειπε σημερα ψηφισαμετην καταργηση των μνημονιων».
  Το οτι ανταμειφθηκε γ΄’αυτην του την δηλωση (και πολλες αλλες παρομοιες) με σχεδον τις ιδιες ψηφους και με την εισοδο του στην Βουλη σημαινει οτι αυτοι που τον ψηφισαν εχουν φιλοτιμο;
  Εγω γιατι πιστευω οτι ειναι αφιλοτιμοι και ηλιθιοι που ψηφισαν ενα τετοιο αναισχυντο ψευτη που τους κοροιδευει μπροστα στα μουτρα τους;
  Κατι δεν καταλαβαινω ;

 201. π2 said

  O Σύριζα (ή μάλλον ο Τσίπρας) εμπεδώνει μια απρόσμενη πολιτική ηγεμονία. Να έχει κατά νου το σχόλιο 189. Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να επανεφεύρει τον εαυτό του. Διάλεξε μια βαρετή βερσιόν, αλλά του βγήκε σε καλό. Η ΝΔ πάλι απέτυχε να επανεφεύρει τον εαυτό της και θα αναγκαστεί να το κάνει συντομότατα. Το Ποτάμι οδεύει προς την ασημαντότητα. Η ΛαΕ μπέρδεψε τους συσχετισμούς στους κομματικούς μηχανισμούς με το εκλογικό σώμα. Ο Καμμένος κέρδισε το υπουργείο του.

  7,1% ψήφισε εγκληματική ναζιστική οργάνωση που ανέλαβε πολιτική ευθύνη για μια δολοφονία. Όποιος πόνταρε στο συγκυριακό του πράγματος έφαγε τα μούτρα του. Αναμένω νέο κύκλο εγκληματικών επιθέσεων (αυτό είναι και το νόημα της ανάληψης ευθύνης), της βασικής μαγιάς της χρυσαυγίτικης συσπείρωσης.

 202. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  H πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, υπέγραψε το καταστροφικό αντιεργατικό μνημόνιο που με το δημοψήφισμα καλούσε τον λαό να αρνηθεί, αλλά μετά την άρνηση του λαού τον έγραψε στα τέτοια της. Η δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση, καλείται τώρα να εφαρμόσει το καταστροφικό αντιεργατικό μνημόνιο που υπέγραψε η πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση, δηλαδή αν μειώσει τις κατώτερες συντάξεις, να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες στην παιδεία και την υγεία, να αφήσει ελεύθερες τις απολύσεις, και να ξεπουλήσει την δημόσια περιουσία, αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι πανηγυρίζουν, εκτός κι αν έχουν ίδιο συμφέρον, τότε δικαίως.

 203. Πάνος με πεζά said

  Σοβαρότατη η δήλωση Λεβέντη, από έναν τρίτο συνάδελφο Δομοστατικό ! Όρμα στο φαγοπότι του Δημοσίου, Βασίλαρε !

 204. Πάνος με πεζά said

  Και για τις δημοσκοπήσεις, μια χαρά τους τα έδωσε στο χέρι !

 205. 201 ευχαριστώ π2 🙂

 206. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  200 – Ο Καμένος, αναλογικά ήταν ο πιο έντιμος προς τους ψηφοφόρους του, όταν συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε θα στηρίξει την κυβέρνηση, και το έκανε, σε αντίθεση με τους εσωσυριζαίους, ενώ «πάλεψε» για τους στρατιωτικούς που είναι η εκλογική του βάση, συνεπώς σωστά τον ξαναψήφισαν οι ψηφοφόροι του.

  «Εγω γιατι πιστευω οτι ειναι αφιλοτιμοι και ηλιθιοι που ψηφισαν ενα τετοιο αναισχυντο ψευτη που τους κοροιδευει μπροστα στα μουτρα τους;»

  Με αυτό το σκεπτικό, όσοι ψήφισαν σήμερα κάποιο κόμμα, είναι αφιλότιμοι και ηλίθιοι, μια και όλοι οι υποψήφιοι, αναίσχυντα ψέματα τους είπαν προεκλογικά.

 207. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  201 – Αυτό το ποσοστό είχαν πάντα οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα, απλώς μετά την μεταπολίτευση, επειδή δεν τους έπαιρνε η αυτόνομη κάθοδος, ήταν ενσωματωμένοι στην ΝΔ. Τώρα που άλλαξαν οι καιροί και η συντηρητικότητα του λαού έφερε την λήθη, κατεβαίνουν μόνοι τους, αλλά τα ποσοστά τους παραμένουν ίδια, δεν χρειάζεται καμία καταστροφολογία, απλή λογική είναι.

 208. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Ας ξαναπώ για τέταρτη ή πέμπτη φορά ότι ΔΕΝ υπήρχε κάποιος καλύτερος (που να διεκδικεί πρωθυπουργία) παρά την υπογραφή του Αυγούστου και τη δηλωμένη απειρία, να ψηφίσει ο κόσμος.Είναι καθαρός και προσπαθεί.Δε μετείχε στο αισχρό φαγοπότι της τριανταπενταετίας.

 209. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Πήρε το μάτι σας το Νικοκύρη;

 210. π2 said

  207: Διαφωνώ. Είναι άλλο πράγμα η παραδοσιακή μεταπολιτευτική ακροδεξιά και άλλο η ΧΑ. Η ΧΑ δεν είναι ούτε «επί Γεωργίου Παπαδόπουλου φάγαμε ψωμάκι», ούτε «χρειάζεται πυγμή να γλιτώσουμε από τους κομμουνιστάς», ούτε ΛΑΟΣ, που ψάρευε ψήγματα εξουσίας στα θολά νερά της πατριδοκαπηλίας και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, δεν είναι ένα μόρφωμα εύκολο να αδρανοποιηθεί μέσω της ενσωμάτωσης και της κανονικοποίησης. Η συσπείρωσή της στηρίζεται στην πραγματική, οργανωμένη βία.

 211. 1. Λέγεται συχνά ότι οι δημοσκοπήσεις είναι διαβλητές, και μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα. Οι εξόδιες δημοσκοπήσεις όμως, τα exit polls ντε, σε τίποτε δεν επηρεάζουν τα δρώμενα, επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται σε 2-3 ώρες, και μόνο να βλάψουν τη φήμη των εταιριών που τις οργανώνουν μπορούν (αν αποδειχτούν λαθεμένες). Άρα σήμερα δεν είχαν οι οργανωτές κανένα συμφέρον να μην τις κανουνοσ το δυνατόν σωστότερα. Και έβγαλαν αυτό που έβγαλαν! Τόσο άχρηστοι είναι, συλλήβδην και αθροως, ή παίζει τίποτε άλλο;

  2. Κάπου στην αρχή, όσο ακόμα αναφέρονταν αποτελέσματα μεμονωμένων εκλογικών τμημάτων, αναφέρθηκε και ένα, στον ενοποιημένο δήμο Νικαιας-Ρέντη που είχε ποσοστό συμμετοχής… 2,4%. Το επεσήμανε τότε ο παρουσιαστής της ΕΡΤ1, αλλά δεν ξανάγινε λόγος. Να ήταν κάποιο απομονωμένο χωριό, θα καταλάβαιναν να συντρέχουν ειδικοί λόγοι, νομαδική κτηνοτροφία π.χ. ή και συντονισμένη διαμαρτυρία των κατοίκων για κάποιο τοπικό πρόβλημα. Αλλά σε μεγάλο δήμο σαν τη Νίκαια, κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται αλφαβητικά, π.χ. Σαραντακος-Σκύλος, και είναι τελείως αδύνατο να έχει θεαματικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τα διπλανά. Είχε άραγε τόσο χαμηλή συμμετοχή όλος ο δήμος Νικαιας-Ρεντη και πέρασε στο ντούκου; Ή είχε γίνει απλώς λάθος;

 212. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Λέει ο Δανίκας: Κινηματογραφικά οι εκλογές ήταν ο Μπραντ Πιτ κι ένας νομάρχης από την Αιτωλοακαρνανία του ΄50

 213. π2 said

  211β: Λάθος ήταν. Αυτή τη στιγμή στα αποτελέσματα του ΥπΕσ η αποχή στη Νίκαια είναι ελάχιστα πάνω από τον εθνικό μέσο όρο.

 214. Πάνος με πεζά said

  @ STAR : Eδώ και τώρα, πάρτε τα αποτελέσματα από το μπούστο της Όλγας. Tι να κλ@σουν τα αποτελέσματα, πάμε στα πιο σοβαρά !

 215. cronopiusa said

 216. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Ποπουλιστικό κόμμα λέει ο εραστής Τατσο, το σύριζα.

 217. Μπετατζής said

  Για μένα, η μεγαλύτερη απογοήτευση των εκλογών, είναι η αποχή που επέλεξαν κάποιοι – υποτίθεται – χρόνια πολιτικοποιημένοι αριστεροί (έτσι τουλάχιστον ήθελαν να περνάνε). Ας το ξανασκεφτούν, τουλάχιστον για το μέλλον. Ποτέ δεν είναι αργά για αληθινούς αγώνες.

 218. sarant said

  Καλησπέρα, μόλις γύρισα από φιλικό σπίτι όπου παρακολούθησα έκπληκτος, αλλά ευχάριστα, τα εκλογικά αποτελέσματα, που κι εγώ δεν τα περίμενα τόσο καλά.

  Δεν παραβλέπω όμως ότι έχει δίκο και ο π2 στο σχόλιό του (201 θαρρώ) και ο Δύτης στο 189. Δύτη, φαίνεται ήταν σημαδιακό που διάλεξα να παρουσιάσω τις εκλογές του 1985

 219. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  ο Ζαραλίκος δίνει στο Σταρ

 220. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  219. Σχολιάζει τα σποτάκια

 221. Avonidas said

  #218. Καλησπέρα από Γενεύη.
  Είναι πολύ ωραία εδώ, και είναι κρίμα που σε μερικές μέρες πρέπει να γυρίσω, αλλά όσο είμαι εδώ είναι ευκαιρία να κάνω μερικές επαφές που θα με βοηθήσουν, ελπίζω, να φύγω σύντομα όσο γίνεται πιο μακριά από την Ελλάδα.

  Έμαθα τα «ευχάριστα» εκλογικά μας αποτελέσματα περιμένοντας το λεωφορείο έξω απο το CERN. Συγχαρητήρια. Άλλη μια τέτοια νίκη και χαθήκαμε, που έλεγε κι ο Πύρρος.

  Ένας κυριούλης Ελβετός με ρωτούσε στη στάση αν ξέρω τι έγινε με τις εκλογές (ωραίος τύπος, 60φεύγα, κάπνιζε πίπα κι είχε κι ένα μούσι κάπως Κουρτσατόβειο, θα άρεσε του Φυσικού). Είχε επισκεφτεί την Ελλάδα πρόσφατα, από όπου είχε πολύ ευχάριστες αναμνήσεις (το μόνο που θα μείνει από τη χώρα, λέω εγώ τώρα). Μου είπε ότι βρίσκει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα με τα μνημόνια τερατώδες. Φαίνεται πως υπάρχουν κι εδώ περίεργοι που διαβάζουν Ναόμι Κλάιν 😉

 222. Gpoint said

  # 196

  Σεβστή η άποψή σου αλλά ισχύει και γι αυτήν το # 195 συν την ιστορία με τα λεφτά της μαμάς και την γυναίκα του Καίσαρα. Σύμφωνοι πως δεν είναι τόσο κραγμένη όπως ο ανεκδιήγητος Βαρουφάκης που δήλωσε πως θα ψηφίσει » ΛαΕ και κάποιον» σε εκλογές με λίστα !!!!

 223. Gpoint said

  # 217

  Οσο θα μεγαλώνει η αποχή τόσο θα μικραίνουν τα οικονομικά και άλλα σκάνδαλα σ’ αυτόν τον τόπο,Σημαίνει πως λιγότεροι θα παραμυθιάζονται και δεν τους παίρνει για λοβιτούρες
  Παγκόσμιος αιώνιος νόμος

 224. Pedis said

  Στην εξέδρα ο μικρός με τον χοντρό να χαιρετούν το πλήθος … και η Φώφη, λένε οι φημες, στην κυβέρνηση. Ε ρε και σε πενήντα χρόνια ο Ανδρέας θα φαντάζει καλόγρια μπροστά στους Ράσπουτιν της αυλής της ΕΕ.

 225. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  Αύριο ο Τσίπρας θα ανακοινώσει στον ΠτΔ ότι έχει τη δεδηλωμένη,σχηματίζει άμεσα κυβέρνηση και την Τετάρτη πάει στο συμβούλιο κορυφής.

 226. Gpoint said

  Ευχάριστη έκπληξη τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, έδειξαν πως ο λός είναι περισσότερο ώριμος από πολλούς πολιτικούς και πως όσο μεγαλώνει η αποχή τόσο σοφότερα θα ψηφίζει αφού μόνο οι κατασταλαγμένοι θα κάνουν τον κόπο να πάνε μέχρι την κάλπη και όχι οι παρασυρμένοι από τις απατηλές υποσχέσεις των πολιτικάντηδων.

  Τιμωρήθηκαν από τον λαό αυτοί που δεν είχαν το θάρρος να αποχωρήσουν από το κόμμα αλλά παρέμεναν καταψηφίζοντας από μέσα και έφτιαξαν το δικό τους σε ένα κρεσέντο οπορτουνισμού όταν προκηρύχθηκαν εκλογές με λίστα. Κανένας από αυτούς δεν κατάλαβε το αυτονόητο πως δεν έγιναν ξαφνικά αριστεροί οι έλληνες από τις παλαιολιθικές πολιτικές του Λαφαζάνη, τις νομικές μπούρδες της Κωνσταντοπούλου ή τις βαθυστόχαστες μαλακίες του Βαρουφάκη. Μόνο οι ίδιοι οι ψωνισμένοι το πίστευαν, οι αριστεροί παρέμειναν σε μονοψήφιο νούμερο.
  Απλά ο λαός προτιμούσε ένα άφθαρτο κόμμα μ’ έναν ηγέτη που κέρδιζε την συμπάθειά του και δεν προκαλούσε πνευματικό εμετό σαν τον Μητσοτάκη τον νεότερο, τον Βαρβιτσιώτη τον νεότερο και άλλους. Και φυσικά ο Τσίπρας το κατάλαβε και πολιτεύτηκε σύμφωνα με την εντολή που του έδωσαν, η διαφορά του στην αντίληψη με τους αποχωρήσαντες είναι χαώδης. Εδωσε και ένα παράδειγμα μη παλαιολιθικού πολιτικού ξεπερνώντας ταμπέλες δεξιών και αριστερών και συνεργαζόμενος με τον Καμμένο χωρίς τρικλοποδιές και ιδεολογικές ξινίλες κοιτώντας την ουσία των πραγμάτων. Και ο λαός ετίμησε με την ψήφο του αυτή την συνεργασία που είναι η πρώτη στην πράξη συνεργασία εθνικής ενότητας κάτι που ο λαός το θέλει αλλά οι μαθημένοι στην συνθηματολογία πολιτικοί μόνο σαν κοινή λοβιτούρά το αποδέχονται.

 227. κουτρούφι said

  Ένας λόγος που η ΝΔ έπεσε χαμηλά είναι και το σύστημα της λίστας.
  Με σταυρό,, ο υποψήφιος έτρεχε πόρτα πόρτα για να εξασφαλίσει τους ψηφοφόρους του. Σε αυτό το άθλημα την καλύτερη επίδοση την είχε η ΝΔ τουλάχιστον στην Α’ Πειραιά με Μανιάτες, κυρίως, υποψήφιους. Τοιουτοτρόπως κέρδιζε ΚΑΙ το κόμμα.Στις εκλογές αυτές, ο νοικοκύρης υποψήφιος που είχε άλλες δουλειές να κάνει σου λέει: Σε μη εκλόγιμη θέση είμαι, μαλάκας είμαι να τρέχω; Και έτσι, τσουπ, να σου ο Αλέξης.

 228. sarant said

  227 Λες να φταίει κι αυτό; Δεν αποκλείεται!

  199 Πάντως στο στοίχημα πήγες πολύ καλά

  224 Πριν έλεγες «θα συγκυβερνήσετε με τον Βαγγέλα», μετά έλεγες «θα συγκυβερνήσετε με τον Σταύρο και τη Φώφη», τώρα επαφίεσαι σε φήμες. Παραδέξου και μια φορά ότι έπεσες έξω 🙂

 229. Triant said

  226: Μπράβο ρε Τζί.

  227: Κι έτσι υπονομεύτηκαν τα θεμέλια της (Νέας) Δημοκρατίας, η υγιής σχέση ψηφοφόρου – βουλευτού. O tempola O moles. Που βαδίζομεν;

 230. Pedis said

  # 228 – Παίζω τριπλή παραλλαγή, Νικοκύριε, και δεν χάνω ποτέ. Παίζω μνημόνιο στην εξουσία και κυβερνηση αριστεράς -σκατά στα μούτρα της- με 250 έδρες και βάλε για πάρτη της. Σίγουρο, λέμε!

  (Πάντως, να παραδεχτείς ότι όπως κι αν έβγαιναν τα κουκιά με τον πολιτικό αμοραλισμό του μικρού και της παρέας το χατήρι της κας Μέρκελ θα γινόταν στο ακέραιο έτσι κι αλλιώς, στην ανάγκη, ακόμη και με τους μισούς Λαφαζάνηδες με ψήφο ανοχής …)

 231. Μαρία said

  Στην Κέρκυρα έχασε την έδρα η ΝΔ και την πήραν οι φασίστες.
  Απ’ το βιογραφικό του αβγού:
  Το έτος 2000 κρίθηκα διοριστέος σε δημόσιο διαγωνισμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης και έλαβα τον τίτλο του Ιατροδικαστή, αναλαμβάνοντας Υπηρεσία. Τοποθετήθηκα σε οργανική θέση στη νεοσύστατη τότε Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών (Ιατροδικαστής Πατρών), όπου υπηρέτησα έως και το έτος 2004, οπότε και μετατέθηκα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών (Ιατροδικαστής Αθηνών 2004-2010). Το έτος 2010 ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της Υπηρεσίας και αποσπάσθηκα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κερκύρας, εθελούσια και κατόπιν αιτήσεώς μου, προκειμένου να καλυφθούν
  άμεσες και επιτακτικές ανάγκες Ιατροδικαστού στην περιφέρεια του Εφετείου Κερκύρας (Ιατροδικαστής Κερκύρας, κατά τα τελευταία 5 έτη).
  Το ίδιο έτος οι συνάδελφοί μου Ιατροδικαστές με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και εξελέγην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, συνδικαλιστικού και επιστημονικού σωματείου των υπηρετούντων Ιατροδικαστών. Επιπροσθέτως, κατά τη 15ετή θητεία μου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, υπήρξα αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 232. Μαρία said

  Υπόψιν του Σκύλου
  Ο μικρός είναι υπεύθυνος του δημοτικού κυνοκομείου και νηπαγωγός.

 233. spiral architect said

 234. spiral architect said

 235. Gpoint said

  και κλάααααμα ο Βαγγέλας (ποιός ;; και οι δυό !! )

 236. Γς said

 237. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

  «Την έδρα της Χρυσής Αυγής στη Β’ Πειραιώς, την οποία είχε ο Γιάννης Λαγός, κέρδισε το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.
  Ειδικότερα, η έδρα του Λαγού πάει στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων.»

  Eίναι αυτό που λένε: Η Θοδώρα έβγαλε λαγό! 😆

 238. Γς said

  ΔΙΔΥΜΟΙ

  Οι καταστάσεις δυσκολεύουν αυτό το φθινόπωρο για την αισθηματική σου ζωή και τα γεγονότα σε κάνουν να καταλάβεις ότι οι ανέμελες στιγμές στα ερωτικά σου δεν υπάρχουν πια!

  Σιγά…

 239. Γς said

  Εβρεχε τη νύχτα. Και μόλις σταμάτησε εδώ.

  «Με την πρώτη σταγόνα της βροχής …»

  Μακάρι το καλοκαίρι κι όλο τον χρόνο.
  Να πάρουμε μια ανάσα βρε αδελφέ.

  Για να δούμε τι άλλο θα βρούνε…

 240. Alexis said


  Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Kid και σε όλους τους θαυμαστές του αγνού και ατρόμητου Kill Bill 😀 😀 😀

 241. Γς said

  Να φτιάξουμε και μια φραπεδιά σαν του προέδρου.

 242. spiral architect said

  Χωρίς καλαμάκι όμως.

 243. Γς said

  Επρεπε να συμπέσουν αυτοί οι δυο στη Βουλή. Ζωή, Λεβέντης.
  Οχι πως δεν θα γελάσουμε και τώρα…

 244. sarant said

  Καλημέρα και από εδώ!

  234 Πολύ καλό!

 245. Alexis said

  #189: Κι άμα έχουμε και αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ τότε θα είναι πλήρες déjà vu των ένδοξων έιτις!
  Δύο αρχηγούς της ΝΔ έφαγε ο Αντρέας δύο θα έχει φάει κι ο Τσίπρας! 😀
  (Οσονούπω ξεσπάει και το σκάνδαλο Κοσκωτά 2, με πρωταγωνιστή και πάλι τον «χοντρό του λιμανιού») 😀 😀 😀

 246. Γς said

  Ο οικολόγος το Μητσοτάκη

 247. cronopiusa said

  Μπ. Μπρεχτ: Στους Μεταγενεστερους…

 248. cronopiusa said

  238, 239

  μόλις τώρα είδα έναν υπέροχο κεραυνό…

 249. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  210 – » Διαφωνώ. Είναι άλλο πράγμα η παραδοσιακή μεταπολιτευτική ακροδεξιά και άλλο η XA.»
  Παραδοσιακή ακροδεξιά, και μεταπολιτευτική, δεν συνάδουν, η ακροδεξιά στην Ελλάδα ανέκαθεν ίδια ήταν και είναι, δηλαδή οι δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών, και οι απόγονοί τους, σύν ένα μικρό ποσοστό της οικονομικής ελίτ της χώρας, σύνολο 7% + – 1%. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην αντίθετη πλευρά, με τους τέως κομουνιστές, και νυν μεταπολιτευτικούς κρατικοδίαιτους φλώρους των πολυτελών γραφείων του house of the people, το ποσοστό τους έχει ταβάνι το 10% (άπιαστο όνειρο πλέον) αλλά κυμαίνεται στο 5% + – 1%.
  Όπως είπα και πιο πάνω, η ΧΑ, ήταν ενσωματωμένη στην ΝΔ, όμως το πάχος, η «σοσιαλιστική» αποχαύνωση, ο ηθικός και πολιτιστικός ξεπεσμός της ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, κι ο επακόλουθος συντηρητισμός των νέων, συν την ανεξέλεγκτη έλευση των μεταναστών, και το προμοτάρισμα των ΜΜΑ, που στην προσπάθειά τους να σταματήσουν το ρεύμα των πολιτών προς τα αριστερά, παρουσίαζαν τα κτήνη, σαν προσκοπάκια που βοηθάνε τους γέρους από τους κακούς μετανάστες, (μια και τα «αριστερά» κόμματα, πέρα από ανούσια λόγια, δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για την λύση του προβλήματος) έδωσαν την άφεση αμαρτιών που χρειάζονταν οι φασίστες για να βγούν από τον υπόνομο στην επιφάνεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι παρά την ανοχή, είναι αποδεκτοί από την πλειονότητα των πολιτών, κάτι που φαίνεται από τα ποσοστά τους, που παρά το πολιτικό χάος και την έλλειψη ικανών πολιτικών ηγετών, δεν ξεπέρασαν το 7%, (κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τους συντρόφους δεινοσαύρους του Περισσού για τα δικά τους ποσοστά) δείγμα του ότι δεν έχουν βαθύ έρεισμα στην κοινωνία. Φταίει βέβαια και οργανωτική δομή της ΧΑ που είναι περίπτερο σε τσίρκο (πίστεψέ με, ξέρω πολύ καλά τι λέω, ούτε ο Παναγιώταρος να ήμουν) ένα φασιστικό κόμμα με ευρωπαϊκή δομή όπως της Λεπέν, σίγουρα θα είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από την ΧΑ, κόβοντας ψήφους όμως, κυρίως από την ΝΔ, που θα γινόταν σαν το ΠΑΣΟΚ, κι αυτό δεν το θέλει η οικονομική ελιτ της χώρας, αλλά ούτε και οι κυβερνήτες μας στις βόρειες χώρες.

 250. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  226 – «και πως όσο μεγαλώνει η αποχή τόσο σοφότερα θα ψηφίζει αφού μόνο οι κατασταλαγμένοι θα κάνουν τον κόπο να πάνε μέχρι την κάλπη»
  Δηλαδή όσοι ψήφισαν είναι κατασταλαγμένοι; Τώρα αυτό, δεδομένου του ότι, όλοι οι υποψήφιοι είπαν τερατώδη ψέματα, είναι καλό ή κακό;

  » Εδωσε και ένα παράδειγμα μη παλαιολιθικού πολιτικού ξεπερνώντας ταμπέλες δεξιών και αριστερών και συνεργαζόμενος με τον Καμμένο χωρίς τρικλοποδιές και ιδεολογικές ξινίλες» Αυτούς παλιά ο λαός, (μέχρι το 66) πριν αποβλακωθεί από τα ΜΜΑ, τους έλεγε πουλημένους και αποστάτες.

  » κοιτώντας την ουσία των πραγμάτων.» Που είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή του λανθασμένου (κατ΄ομολογία αυτών που το σχεδίασαν) καταστροφικού αντιλαϊκού μνημονίου.

  «Και ο λαός ετίμησε με την ψήφο του αυτή την συνεργασία» Αντιπαρέρχομαι το ότι το κριτήριο του λαού, εκτός από χειραγωγημένο, ανέκαθεν ήταν για τα λιοντάρια, και επειδή δεν σκαμπάζω πολλά από γράμματα και αριθμούς, σε ΕΡΩΤΩ σαν μαθηματικός που είσαι, να μου πείς, το 35,47 + 3, 69 = 39,16% είναι δημοκρατική πλειοψηφία επι του %; γιατί εγώ ήξερα (λάθος προφανώς) πως το 50+1% είναι πλειοψηφία. Ωραίος λαός, εκτός του ότι ξέρει να «τιμαει» τους σωστούς με την ψήφο του, ξέρει και πολύ καλά μαθηματικά. Να την χαίρεστε την όμορφη δημοκρατία σας, και τα μάτια σας 14, μη την αλλάξετε, εγώ συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω, θα προτιμήσω την μοναξιά του ονειροπόλου.

  Υ.Γ – Προβλέπω, πως αν μετά την βίζιτα του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι στον Σαββίδη, του χρόνου του τάξει και γήπεδο, στις επόμενες εκλογές, θα ψηφίσεις με τα δύο χέρια ΣΥΡΙΖΑ.

 251. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  248 – «μόλις τώρα είδα έναν υπέροχο κεραυνό.» Γι΄αυτό σου είπα, πως με μπέρδεψες τελείως που δήλωσες αναποφάσιστη, όμορφος κεραυνός κι αναποφάσιστη δεν δένουν ρε κοπελιά. Μην αφήνεις την κοινωνική μιζέρια, να αρρωσταίνει τις όμορφες σκέψεις σου, στο μυαλό μου δεν σε έχω για άνθρωπο που φοβάται τις θύελλες, αλλά που ταξιδεύει μαζί τους.

 252. π2 said

  249: Διαφωνούμε ριζικά. Εγώ θεωρώ τη ΧΑ ένα θεμελιωδώς διαφορετικό πολιτικό φαινόμενο από την παραδοσιακή ακροδεξιά. Μέχρι και την πρώιμη μεταπολίτευση, η ακροδεξιά στην Ελλάδα είχε λόγο που ήταν σταθερά αγκιστρωμένος στο γκουβέρνο: με τους Γερμανούς, με το παλάτι, με τη χούντα. Με άλλα λόγια ήταν προγραμματικά συστημική. Η ΧΑ, αντιθέτως, έχει έναν λόγο προγραμματικά αντισυστημικό. Δεν παραβλέπω φυσικά ότι επί της ουσίας μια χαρά δικτυωμένη είναι με το γκουβέρνο (τη δικαστική εξουσία, την αστυνομία, τα εφοπλιστικά συμφέροντα κλπ.), αλλά ο λόγος της διαφέρει θεμελιωδώς από την παλαιά ακροδεξιά.

 253. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  252 – Κοίτα, αν διαφωνείς ριζικά μαζί μου, δεν μπορείς να γράφεις αυτό » Δεν παραβλέπω φυσικά ότι επί της ουσίας μια χαρά δικτυωμένη είναι με το γκουβέρνο (τη δικαστική εξουσία, την αστυνομία, τα εφοπλιστικά συμφέροντα κλπ.), αλλά ο λόγος της διαφέρει θεμελιωδώς από την παλαιά ακροδεξιά.» γιατί αυτό που μετράει δεν είναι τα λόγια (που δεν διαφέρουν θεμελιωδώς όπως λές από την παλιά ακροδεξιά) αλλά οι πράξεις, έτσι δεν είναι;
  Κι ο Τσίπρας λέει ότι είναι αριστερός και κομουνιστής, κι ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ, διαφέρει θεμελιωδώς από τους δεξιά και ακροδεξιά, όμως υπέγραψαν το δεξιό μνημόνιο που δεν υπέγραψε ο δεξιός Σαμαράς και η δεξιά ΝΔ, συνεργάστηκαν και θα ξανασυνεργαστούν με τον ακροδεξιό Καμμένο και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, που ο Νικοκύρης βάφτισε εν αγνοία τους «λαϊκή δεξιά» για να εφαρμόσουν το δεξιό αντιλαϊκό μνημόνιο, ΟΧΙ;
  Αν είναι να διαφωνούμε μόνο για να διαφωνούμε, όπως το ΚΚΕ, δεν έχει νόημα η συζήτηση, εγώ παραθέτω κάποια επιχειρήματα, για την ΧΑ, τα δικά σου δεν τα βλέπω.

  Υ.Γ – Δεν τόχω για καμάρι, αλλά για κάποιους ιδιαίτερους λόγους, γνωρίζω προσωπικά όλη την ηγεσία της ΧΑ, και κάποιους από αυτούς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, όταν μιλάω για περίπτερο τσίρκου ξέρω καλά τι λέω. Είχαν διατεταγμένη υπηρεσία, και τα πήγαν μια χαρά, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το έλλειμμα ηγετικής φυσιογνωμίας στην ΝΔ, γι΄αυτό και συνεχίζουν να υφίστανται. Αν βρεθεί κάτι ανάλογο με τον Καραμανλή ή έστω τον Μητσοτάκη, θα ξαναγυρίσουν στο σπίτι τους τον υπόνομο, και η ΝΔ η το αντίστοιχό της, θα ξαναπάρει το ποσοστό τους. Μέχρι τότε θα έρπουν ανάμεσά μας, αλλά δεν θα ξεπεράσουν το 8% άντε 10%.

 254. nikiplos said

  Λάμπρος,

  Οι ψηφοφόροι της ΧΑ έχουν πλέον ριζοσπαστικοποιηθεί… Δηλαδή ΔΕΝ ξαναγυρίζουν στην ΝΔ για πολλούς και διάφορους λόγους… Μόνο εάν διαλυθεί η ΧΑ στα εξ ων συνετέθη και πάλι θα βρού κάποιο άλλο ακροδεξιό σχήμα για να εκφραστούν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: