Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Για μπάλα θα λέμε τώρα;

Posted by sarant στο 15 Ιουνίου, 2016


Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, και θα συνεχιστεί ως τις 10 Ιουλίου, το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, που από τότε που το πήραμε, το 2004, το λέμε Γιούρο. Αν και το ποδόσφαιρο δεν είναι στην πρώτη γραμμή των ενδιαφερόντων μου (ούτε στη δεύτερη, ίσως) δεν αρνούμαι ότι το παρακολουθώ έστω κι από κάπως μακριά, οπότε και το ιστολόγιο δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορο για τη διοργάνωση, που μάλιστα είναι ξεχωριστή από πολλές απόψεις.

Είχα άλλωστε προαναγγείλει, στο άρθρο του περασμένου Σαββάτου,  ότι πιθανώς θα ανέβαζα ένα ευρωποδοσφαιρικό άρθρο, να το έχουμε εδώ για να φιλοξενούμε αμιγώς ποδοσφαιρικά σχόλια και προγνωστικά σχετικά με τη διοργάνωση. Καθώς χτες ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις σε όλους τους ομίλους, και από σήμερα αρχίζουν τα δεύτερα ματς, δεν είναι άστοχο να συζητήσουμε σήμερα τις πρώτες μας εντυπώσεις από το τουρνουά, αφού (θεωρητικά) έχουμε δει όλες τις ομάδες.

Βέβαια, τα πρώτα παιχνίδια δεν σημαίνουν και πολλά πράγματα σε μια διοργάνωση με τόσο πολλούς γύρους -το βασικό είναι η ομάδα να βρεθεί σε φόρμα στα νοκάουτ, εκεί που η αστοχία δεν διορθώνεται· στους ομίλους δεν είναι καταδικαστικό ένα στραβοπάτημα. Αλλά αυτό θα το έχουν κατά νου όσοι θα αποτολμήσουν προγνωστικά.

Το Γιούρο του 2016 είναι διοργάνωση πληθωρική, μάλλον υπερτροφική, αφού για πρώτη φορά παίρνουν μέρος 24 ομάδες, αριθμός που είναι άβολος αφού αναγκάζει ή να έχεις σε κάποια φάση ομίλους των 3 ομάδων -όπως είχε γίνει σε κάποια Μουντιάλ και αποτέλεσε παράδειγμα προς αποφυγήν- ή, όπως γίνεται τώρα, να προκρίνονται και οι 4 από τις έξι τρίτες ομάδες -που σημαίνει ότι όλος ο σαματάς των ομίλων, 36 παιχνίδια, γίνονται μόνο και μόνο για να αποκλειστούν οχτώ ομάδες (από τις 24 στις 16). Δεν γίνεται βέβαια μόνο γι’ αυτό, γίνεται και για την τηλεθέαση, αλλά και για την αύξηση της προσέλευσης.

Προκρίθηκαν λοιπόν 24 ομάδες -μεταξύ των οποίων τέσσερις από τις πέντε συνιστώσες του παλιού (ως το 1922) Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Έιρε -στο παγκόσμιο κύπελλο του 1958 είχαν προκριθεί οι 4 συνιστώσες του σύγχρονου ΗΒ, όχι όμως και η Ιρλανδία). Για πρώτη φορά προκρίθηκαν χώρες όπως η Αλβανία ή η Ισλανδία. Η ελληνική ομάδα πάλι, δεν προκρίθηκε, αφού τα έκανε μούσκεμα στα προκριματικά -είναι η μία από τις 3 παλαιές κατόχους του τίτλου που δεν βρίσκονται στη διοργάνωση, μαζί με Ολλανδία και Δανία. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια είχαμε καλομάθει, με αλλεπάλληλες, σχεδόν αδιάλειπτες, προκρίσεις -αλλά φοβάμαι πως δεν αποκλείεται να επιστρέψουμε στα παλιότερα, τότε που βλέπαμε την πρόκριση με το κιάλι.

Οπότε, τα ματς τα βλέπουμε από κάποια επιπλέον απόσταση, αν και βέβαια ο καθένας μας έχει τις δικές του συμπάθειες -αλλά και αντιπάθειες. Μάλιστα, καθώς την Κυριακή έπαιζε Τουρκία – Κροατία, έγραψα στο Φέισμπουκ το εξής σχόλιο:

Χάνουνε οι προαιώνιοι εχθροί Τούρκοι αλλά (τους) νικάνε οι Κροάτες που ήταν Ουστάσι και συνεργάστηκαν με τους Ναζί στον πόλεμο.

Οι οποίοι Γερμανοί παίζουν το βράδυ με τους Ουκρανούς.

Να ζητήσουμε από την Ουέφα να βάλει κλειδάριθμο στους «κακούς», να μην κληρώνονται μεταξύ τους κι έχουμε πρόβλημα ορθοκαναπεδικό.

Ως τώρα, πάντως, και παρά την αύξηση του αριθμού των ομάδων (άρα και τη συμμετοχή κάποιων πιο αδύνατων ομάδων) τα ματς της πρώτης αγωνιστικής ήταν όλα σχεδόν αμφίρροπα: από τα 12 ματς τα 9 ήταν ισοπαλίες ή νίκες με ένα γκολ (κάποτε στα τελευταία λεπτά του αγώνα). Και στα 3 ματς όπου η νίκη ήταν με δύο γκολ διαφορά, το δεύτερο γκολ μπήκε, και τις τρεις φορές,  στις καθυστερήσεις -δηλαδή και στα 12 ματς το αποτέλεσμα ήταν ανοιχτό ως το τέλος.

Βέβαια, αν το φετινό Γιούρο είναι ξεχωριστό αυτό δεν οφείλεται βέβαια στο ότι λείπει η Εθνική Ελλάδος, ούτε (μόνο) στο ότι συμμετέχουν 24 ομάδες. Ξεχωριστό είναι το Γιούρο (και) επειδή διεξάγεται μέσα σε σημαντικές εργατικές κινητοποιήσεις, επειδή πρώτη φορά σε ανάλογη διοργάνωση πήραν τόση έκταση οι συγκρούσεις ανάμεσα σε οπαδούς, και τέλος επειδή είναι η πρώτη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που γίνεται σε μια χώρα που από πέρυσι δοκιμάζεται σκληρά από τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τζιχαντιστών -που, όχι, δεν θα τα εξομοιώσω ούτε θα τα συμψηφίσω με τίποτε άλλο.

Και άλλες φορές υπήρχαν κοινωνικές διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις στη χώρα που διοργάνωνε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, αλλά ως τώρα (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) οι κυβερνήσεις των διοργανωτριών χωρών φρόντιζαν να τις σταματήσουν πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, συχνά με ωμή και φονική καταστολή, όπως στο Μεξικό το 1968, άλλοτε πάλι με παροχές και ικανοποίηση των αιτημάτων, έτσι που την ημέρα της έναρξης των αγώνων όλα να είναι κατά το δυνατόν απαστράπτοντα και αποστειρωμένα. Στη φετινή διοργάνωση αυτό δεν ισχύει -οι τρεις παράγοντες που ανέφερα κάνουν διαρκώς αισθητή την παρουσία τους, ενώ και η γενικότερη πολιτική κατάσταση είναι διεθνώς ανησυχητική, κάτι που δικαιολογεί αντιδράσεις όπως του τίτλου του άρθρου: Για μπάλα θα λέμε τώρα;

Από την άλλη, έτσι όπως συνυφαίνονται, ειδικά σε τούτη τη διοργάνωση, τα όσα διαδραματίζονται μέσα στο γήπεδο με όσα συμβαίνουν ή ενδέχεται να συμβούν απέξω, το να μιλάμε για μπάλα αυτόματα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις και δεν περιορίζεται στον τρόπο ανάπτυξης των ομάδων ή σε συγκριτική ανάλυση των καλύτερων παιχτών. Άλλωστε, εδώ στο ιστολόγιο, ακόμα και όσοι είστε φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι έχετε πάντοτε μια ευρύτερη θεώρηση.

Οπότε, θα μιλήσουμε και για μπάλα, και θα κάνουμε και προγνωστικά. Προσωπικά, σε τούτη τη διοργάνωση, θα υποστηρίξω τους οικοδεσπότες και την Πορτογαλία. Πιο πολύ τους οικοδεσπότες, που έχουν και ομάδα. Εσείς; Τι έχετε να πείτε για το φετινό υπερτροφικό Γιούρο;

ΥΓ Αξίζει να επισημάνω ότι άνοιξε και το ψαγμένο φίλαθλο μπλογκ του Ρογήρου, από το δεύτερο άρθρο του οποίου πληροφορούμαι ότι η Αυστροουγγαρία είναι η πρώην αυτοκρατορία που έχει τις περισσότερες ομάδες της στη φετινή διοργάνωση: εννέα χώρες έχουν εδάφη που κάποτε ανήκαν στην Αυστροουγγαρία!

Advertisements

296 Σχόλια to “Για μπάλα θα λέμε τώρα;”

 1. Κουνελόγατος said

  Καλημέρα.
  Όχι Πορτογαλία, λόγω του αντιπαθητικού.

 2. Κουνελόγατος said

  Πέρα από το καλαμπούρι, έβλεπα να παίζουν κάτι σέντερ μπακ της πλάκας, και δεν παίζει ο Μανωλάς και ο Παπασταθόπουλος.
  Επίσης, θα πω ότι μοι προξενοί αλγεινήν εντύπωσιν που αντέχουν οι παίκτες να παίζουν 70-80 παιχνίδια τον χρόνο.
  Κάποτε λέγανε πως οι Έλληνες είναι άχρηστοι, διότι δεν αντέχουν 40 παιχνίδια τον χρόνο, ενώ οι Άγγλοι π.χ., άντεχαν 50+.
  Τώρα φτάσαμε στη στρατόσφαιρα. Πως γίνεται αυτό;

 3. Καλημέρα.
  Μια παράβλεψη, η Σκωτία δεν έχει προκριθεί.

 4. Κουνελόγατος said

  Λοιπόν, στο Τουρκία-Κροατία είχα ακριβώς τον ίδιο προβληματισμό, ακριβώς όμως. Τον έλυσα εύκολα, υποστήριζα Τουρκία, γιατί νιώθω τους Τούρκους πιο κοντά, σε σχέση με τους Κροάτες.
  Το κακό είναι ότι με πήραν χαμπάρι τα παιδιά και ξέρουν από πριν ποια ομάδα υποστηρίζω. 🙂

 5. Κουνελόγατος said

  Για μπάλα θα λέμε τώρα; Νίκος speaking.
  http://www.inewsgr.com/35/neo-sok-me-fili-achreiasta-sto-alfavito-ta-xps.htm

 6. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Όλες τις ομάδες της Αυστροουγγαρίας, συν μερικές ακόμη απ’αυτό το Γιούρο, θα τους έπαιρνε φαλάγγι (κι άνετο μάλιστα!) η Ελλαδάρα του 2004! 🙂 Πρόοδος… Όπως έγραψα και στου Ρογήρου, δε βλέπω εύκολο τρόπο να μην το σηκώσει κάποιος από τους άσπονδους γείτονες της Αγίας Ρωμαϊκής…

 7. Κουνελόγατος said

  6. Την ίδια συζήτηση είχα χθες με τον Κούνελο, μου λέει στο περίπου «δυστυχώς θα το πάρουν εύκολα οι Γερμανοί, θα αποκλείσουν εύκολα Ιταλούς και άλλους».
  Λοιπόν, όπως του είπα, αν διασταυρωθούν (αλήθεια, δεν έχω δει τις διασταυρώσεις ή μήπως γίνει κλήρωση, δεν ξέρω), οι Ιταλοί τους έχουν, είναι σκληρά καρύδια.
  Κατάντια όμως για εμάς που μεγαλώσαμε με μίσος για το αντιποδόσφαιρο των Ιταλών.

  Γι αυτό εγώ προτιμώ μάλλον Ισπανία (αλλά αποκλείεται, δεν είναι σε φάση καλή) ή έστω Γαλλία.
  Το Βέλγιο χάλια, μη σου πω ότι μου άρεσε η Ουαλία.

  Γενικά, λόγω της περιρέουσας ατμόσφαιρας, δεν έχω τρελή όρεξη, βλέπω αρκετά παιχνίδια (όχι όλα, έχουμε και δουλειές 🙂 ), αλλά δεν με πείθουν, όλοι πτώματα είναι, με τόσα παιχνίδια που παίζουν αφού.

 8. Κουνελόγατος said

  Και η επιβεβαίωση γι αυτό που έγραψα παραπάνω.
  http://www.altsantiri.gr/sports/ironika-scholia-tou-ronalnto-gia-tin-islandia/

 9. paolodrosi said

  Εγω ειμαι με την Ιταλια και με την Αγγλια.
  Αν στη Βρετανια ψηφισουν το Μπρεξιτ, θα το παρει η Αγγλια.
  Απο τις αλλες ομαδες, απορριπτω την Πορτογαλια του Καρπουζά, την Ισπανια γιατι δε γινεται να κανει 3χ3 και τη Γερμανια γιατι αυτος ο Λεβ ειναι βρωμιλος και αηδιαστικος.
  Η Γαλλια εχει πιθανοτητες, αλλά μυρωδια προπονητη.

  Μπορω να κανω και καλυτερη αναλυση, αλλά σταματω εδω.

 10. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  Να βλέπω και προβλέψεις.

  5 Ο τιτλος που βάλανε μπορεί και να δρομολογήσει νέον χόακα.

 11. Γς said

  Μ έχρι στιγμής

  Κουνελόγατος – Λοιποί 6-2

 12. sarant said

  3 Και βέβαια έχεις δίκιο. Θα διορθώσω!

 13. Κουνελόγατος said

  Με το που μίλησε ο Γς έφαγα 3 γκολάκια, 6-5 το σκορ… :mrgreen:

 14. Γς said

  11¨:
  Πριν τις τελευταίες αναρτήσεις
  6-5 τώρα

 15. Κουνελόγατος said

  14. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!!!

 16. Καλημέρα! Δυστυχώς η Σκωτία (ή Σκοτία, λόγω του σκότους;) δεν προκρίθηκε στα τελικά του Γιούρο, άρα έχουμε πάλι 4 ομάδες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

  Ένα ακόμη ενδιαφέρον πολιτισμικού χαρακτήρα στοιχείο είναι ότι στο ματς μεταξύ Ελβετίας και Αλβανίας έπαιξαν αντίπαλα 2 αδέρφια. Ο Γκρανίτ Τσάκα με την Ελβετία και ο Ουλάντ Τσάκα με την Αλβανία. Η Ελβετία έχει γενικά πολλούς παίκτες αλβανικής ή κοσοβάρικης καταγωγής.

 17. sarant said

  16 Καλημέρα, έχεις δίκιο, ήδη έκανα τη διόρθωση. Σωστό αυτό για τους αλβανούς/κοσοβάρους της Ελβετίας.

 18. spiral architect said

  Καλημέρα.
  Ρωσία – Σλοβακία σήμερα στις 4:00 τ’ απόγεμα με Σλοβένο διαιτητή. 😮
  Και μετά σου λένε για θεωρίες συνομωσίας ….

 19. spiral architect said

  @15: Αναμένεται ο ΓουΣού με τις προϊστορικές του αφηγήσεις, τότε που’ παιζε μπάλα με πάνινες μπάλες στις αλάνες του Βύρωνα!

 20. Κουνελόγατος said

  Μεγάλο πρόβλημα αποδεικνύεται η βία, που έσκασε μύτη και μέσα στα γήπεδα. Υπάρχουν αρκετά άρθρα για τη συμπεριφορά των αδερφών μας, και τη στάση της χώρας. Αντιπαραβάλλεται μάλιστα με την καλή στάση των Άγγλων, που σταμάτησαν τα δικά τους καλά παιδιά, πριν προλάβουν να περάσουν τα σύνορα. Ας μη σχολιάσω όλα αυτά, γιατί θα πω καμμιά βαριά κουβέντα και για τους μεν και για τους δε.
  Τέλος, τρέμω στην ιδέα του τι μπορεί να συμβεί στο Μουντιάλ, που θα γίνει στη Ρωσία.
  Φανταστείτε σύναξη φασιστών από Ρωσία, Ουκρανία, Βαλτικές χώρες, Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα (γιατί όχι;), και άλλους που ξεχνάω.

  Έχω όμως μια κρυφή ελπίδα. Να τους αφήσουν να φαγωθούν μεταξύ τους, ώστε να ησυχάσουμε από δαύτους.

 21. Κουνελόγατος said

  19. 🙂 Πότε θα φάμε ξύλο δεν ξέρω…
  Πάντως και ο πατέρας μου (λίγο μεγαλύτερος από τον Γς), με πάνινες μπάλες έπαιζε.

  Και όταν λέω στο Κουνέλι και τον Γάτο πως εμείς δεν είχαμε δερμάτινες (σπάνια καμμιά πλαστική αερόμπαλα, από το «πλουσιόπαιδο» της γειτονιάς), με κοιτάζουν σα χαζά.

 22. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  Με τα μέχρι τώρα ματς, ψηφίζω Ιταλία πρωταθλήτρια και υποστηρίζω (κρυφά με μανία και πάθος 🙂 ) Ισλανδία!

 23. Κουνελόγατος said

  Και μια όχι πολύ ποδοσφαιρική θεώρηση των πραγμάτων που συμβαίνουν στη Γαλλία.
  http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/oligarxia-kai-podosfairo

 24. Γς said

  19:

  >Αναμένεται ο ΓουΣού με τις προϊστορικές του αφηγήσεις, τότε που’ παιζε μπάλα με πάνινες μπάλες στις αλάνες του Βύρωνα!

  Ο Σωτηράκης

 25. Κουνελόγατος said

  Ουπς, γιατί με έπιασε, δεν έβαλε κάποια βρωμιά.

 26. Triant said

  Υποστηρίζω την Αγγλία (που έχει βάλει τη μπάλα κάτω) αλλά φοβάμαι ότι θα το πάρει – πάλι – η Γερμανία που υποστηρίζει ο οκτάχρονς γιός μου (μάλλον επειδή ακούει αυτά που λέω γι αυτούς).

 27. Κουνελόγατος said

  Και πριν ο λέκτωρ λαλήσει…
  http://left.gr/news/gallia-edafos-gia-apagoreysi-ton-diadiloseon-proetoimazei-o-vals

 28. Alexis said

  #19: Με κοντά παντελονάκια και κουρεμένος με την ψιλή! :mrgreen:

  Τι θα ήθελα να γίνει:
  Να το σηκώσει η Αγγλία σε έναν συανρπαστικό τελικό με Ιταλούς ή Γάλλους. Αν μάλιστα συνδυαστεί με Brexit ακόμα καλύτερα!

  Τι βλέπω να γίνεται στην πραγματικότητα:
  Θα το σηκώσουν οι Γάλλοι ( 🙂 ) ή οι Γερμανοί ( 😦 )

  #21: Οι δερμάτινες μπάλες ποδοσφαίρου παλιά ήταν δυσανάλογα ακριβές σε σύγκριση με τις τότε τιμές-εισοδήματα.
  Το ’75-’76 μια μπάλα ποδοσφαίρου κόστιζε 300 δρχ. και το ψωμί είχε τότε 5 δρχ. το κιλό.

  Και αυτό για τον Γς:

 29. sarant said

  25 Δεν υπάρχει δικό σου σχόλιο πιασμένο (πια)

 30. Γιάννης Κουβάτσος said

  Δήλωση του αντιπαθητικού πιτυρίδα για μια χώρα που εκπροσωπεί 300.000 όλους κι όλους. Πάντα με τον αντίπαλο της Πορτογαλίας!
  http://www.sport24.gr/football/Euro/Euro2016/enoxlhthhke-o-ronalnto-me-toys-panhgyrismous-twn-islandwn.4118381.html

 31. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα!
  Απόψε θα είμαι στο Κάρντιφ (αν καταφέρω να συνδυάσω τις πτήσεις στο CDG), οπότε, αν έχω χρόνο και ίντερνετ, θα στείλω κλίμα!

 32. Πάνος με πεζά said

  @ 6 (σχετ.) : Κι έλεγα, φέτος που δεν υπάρχει Ελλάδα, δε θα βρεθεί κανείς να παίξει κωλόμπαλα; Και με επιβεβαίωσαν ακόμα και ομάδες με προσδοκίες, όπως το Βέλγιο, η Σουηδία, ακόμα η Τουρκία αν θες (ο τερματοφύλακάς της που θυμίζει τροχονόμο, από καθαρή τύχη έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ…), αλλά και αρκετές από τις βαριές φανέλες, που πάντα όμως παίρνουν μπροστά μόλις ξεχωρίσει η ήρα απ’ το στάρι (αν την έχουν γλυτώσει, κι έχουν πάει με το στάρι, βεβαίως…)

  Για πολλούς και διάφορους λόγους φέτος υποστηρίζω την Αγγλία. Είναι μια εντελώς ανανεωμένη ομάδα, και διάολε, μια παραδοσιακή σχολή που δεκαετίες ολόκληρες μένει χωρίς ευρωπαϊκή ή παγκόσμια διάκριση. Βεβαίως, η πορεία της Αγγλίας φέτος έχει μια ιδιαιτερότητα : συνδέεται, αθέλητα ή ηθελημένα, με το επερχόμενο δημοψήφισμα του Brexit. Κι αν, βεβαίως, στην πρώτη αυτή φάση θα μπορούσε και να «σπρωχτεί» η ομάδα των λιονταριών, ώστε ο κόσμος έστω και κάτα ένα μικρό ποσοστό να αποπροσανατολίζεται, στη συνέχεια της διοργάνωσης, δεν ξέρω αν το όποιο αποτέλεσμα γυρίσει μπούμερανγκ ή, στην άλλη περίπτωση, εξαργυρωθεί… Εγώ βεβαίως την υποστηρίζω απλά και άδολα, όπως και το ποδόσφαιρο που παίζει, και τρώει την ισοφάριση στο 90…

  (σ.σ. : δηλώνω fun μόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου, όχι των Άγγλων φιλάθλων…)

  Και πάμε πιο πέρα : πολλοί θεωρούν φαβορί την Ισπανία. όμως στατιστικά, αν αυτό που έκανε το 2012, να πάρει δεύτερο συνεχόμενο Euro, ήταν καινοφανές, καταλαβαίνετε ότι το να πάει σε τρίτο συνεχόμενο, αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Άρα, κάπου οι Φούριας Ρόχας θα σταματήσουν – εξάλλου δεν έδειξαν και κάτι σπουδαίο.

  Τους Γερμανούς δεν τους υποστηρίζουν ούτε οι ίδιοι οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι τους, τους έχουν με το ζόρι για μέχρι τετράδα. Δεν είναι και παράλογο. Είναι μια ομάδα με παλιά, γερασμένη βάση, χορτασμένη φυσικά από το ΠΚ κι από την εφτάρα στη Βραζιλία (γιατί αυτή, έκατσε πολύ περισσότερο στο στομάχι…) Ωστόσο ξεκινώντας μια τέτοια διοργάνωση, πάντα ξέρεις ότι δεν αποκλείεται η μία εκ των δύο φιναλίστ να είναι τα Πάντσερ…

  Οι Γάλλοι, όπως και οι Άγγλοι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν «εκτονωτικά» τη διοργάνωση, για να κρύψουν κάτω από το χαλί τα τεράστια κοινωνικά τους προβλήματα. Κι αυτό θα ήταν πράγματι πολύ πιθανό να συμβεί, αν είχαν τις μονάδες εκείνες που θα έκαναν τη διαφορά. Το γαλλικό ποδόσφαιρο δείχνει ότι δεν παράγει πια τους πολύ μεγάλους παίχτες, που θα μπορούσαν να αφήσουν σφραγίδα. Αλλά είπαμε, η πορεία δεν είναι πάντα αποτέλεσμα μονάδων…

  Μου άρεσαν οι Ιταλοί, και μου αρέσουν τελικά όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια οι Ιταλοί. Μου αρέσουν μόνο και μόνο για το γεγονός ότι παίζουν με ένα συγκεκριμένο, διαχρονικό τρόπο «αμα σου βάλουμε ένα γκολ, άντε να το βγάλεις», και καρφώνουν σαν οχιές όποιον τολμήσει να τους υποτιμήσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι και η μόνη ομάδα που τρέμουν οι Γερμανοί… Μακάρι να προχωρήσουν, όχι γιατί θα δούμε μπάλα, αλλά γιατί θα δούμε σκακιστικό παιχνίδι-για όποιους τους αρέσει βέβαια… Αν και για μένα, το πρώτο γκολ που πέτυχαν προχτές, φαντάζομαι ότι θα περάσουν εκατό χρόνια για να το δούμε στα ελληνικά γήπεδα, όπου ο Έλληνας σέντερ φορ αντί να κάνει αυτό το άψογο κοντρόλ της γιόμας μέσα σε 20 πόντους, την αλλαγή ποδιού και την εκτέλεση, θα έστελνε τη μπάλα με το καλάμι στα Matrix, κυρήσσοντας την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου…

  Οι Πορτογάλοι, για μένα, αφού έχασαν την ευκαιρία το 2004, μάλλον δε θα τα καταφέρουν ποτέ. Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι ένας Κριστιάνο Ρονάλντο 12 χρόνια μεγαλύτερος, θα πάρει στην πλάτη του μια ολόκληρη ομάδα για να την πάει σε ένα τίτλο…

  Από τα «λιμά». που δεν είναι καθόλου λιμά -η ποιότητα ανέβηκε από τη μέση και κάτω, και πλέον δε βλέπουμε διακριτές διαφορές μέσα στο γήπεδο- αρκετές ομάδες εντυπωσίασαν : η Κροατία, η Ιρλανδία, η Ουαλλία, η Ισλανδία αν θες, η Ουγγαρία… Σίγουρα δε θα υπάρξει ήλιος για όλες, αλλά φαίνεται ότι δε θα πέσουν αμαχητί…

  Όπως πάντα, το ζητούμενο είναι να δούμε μπάλα, ζητούμενο που με τα χρόνια ολοένα απομακρύνεται, και αντικαθίσταται από «στιγμές μπάλας».

  P.S. : Όμιλοι τριών ομάδων έγιναν στη β’ φάση του Μουντιάλ της Ισπανίας το 1982.

 33. Κουνελόγατος said

  30. Μάλλον δε μου δίνετε σημασία… 🙂 🙂 🙂 🙂

 34. Γς said

  28:

  >Με κοντά παντελονάκια και κουρεμένος με την ψιλή!

  με το ψαλίδι της γιαγιάς του Αποστόλη

 35. ΓιώργοςΜ said

  32 (σ.σ. : δηλώνω fun μόνο ….

  fan, από το fanatic.
  Διότι, άμα λάχει, λεξιλογούμε και στα Αγγλικά…
  Ή έχουμε τρισχιλιετή ή δεν έχουμε; 😛

 36. Κουνελόγατος said

  Μη με βρίσετε, αλλά να θυμίσω πως σαν σήμερα αυτοκτόνησε ο Άρης Βελουχιώτης.
  Αυτοκτόνησε έτσι; Γιατί διαβάζω σε διάφορα πως «πέθανε», από τη στενοχώρια του λέω, που δεν πρόλαβε να δει τις εκπομπές του Πορτοσάλτε και του Μπογδάνου και να δει ειδήσεις όταν η Μαρία Χούκλη Τρέμη.
  http://www.huffingtonpost.gr/elias-vlanton/-_646_b_7711502.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_article&utm_campaign=24MediaWidget

 37. spiral architect said

  @30: Ζηλιάρη, έχε χάρη που δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες στο ιστολόγιο! 😀

 38. spiral architect said

  @30: Μαγκιά η Ισλανδία όμως!

 39. Alexis said

  Και σαν σήμερα πέθανε (ναι, αυτός πέθανε 🙂 ) ο Μάνος Χατζηδάκης.
  Άντε να δώσω το έναυσμα, μπας και σχολιάσει και καμιά γυναίκα…

 40. Πάνος με πεζά said

  @ 35 : Ναι ρε γμτ !

 41. Κουνελόγατος said

  39. Μπράβο, και ήθελα να το γράψω πρωί-πρωί, μέχρι που είδα το άλλο και τσαντίστηκα.

 42. Γς said

  36:

  Από το λίκνο σου:

  >Ένα μήνα προτού πραγματοποιηθεί η συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία, η Βρετανική αποστολή στην Ελλάδα προτείνει την απόσπαση χιλιάδων συμμάχων στρατιωτών από τις επιχειρήσεις κατά των Γερμανών, προκειμένου να αιχμαλωτιστεί ένας και μόνο ένας αντάρτης, ο Άρης Βελουχιώτης, κατά κόσμον Αθανάσιος Κλάρας

  Σιγά ρε…

 43. Vasi said

  Σε όλες τις διοργανώσεις ισχύουν τα εξής

  1. Στην αρχή στηρίζω συμπάθείς μικρούς όπως οι μεθυσμένοι Κέλτες ή οι ψαράδες του Βορρά οι οποίοι θα μείνουν για ένα τσαφ έξω από τα νοκ αουτ

  2. Λίγο μετά θαυμάζω τον μαγικό τρόπο που διάλεξε η Αγγλία να αποχαιρετήσει το τουρνουά. Μια ομάδα τόσο μεγάλη που η βέβαιη αποτυχία της επισκιαζει τις επιτυχίες των άλλων

  3. Λιγό πριν το τέλος ξεχνώ την γκρίνια μου για το βαρετό ποδόσφαιρο των Ιταλών και ελπιζω το πούλμν που θα στήσουν τα φιλαράκια της απεναντι μεριάς να αποδώσει καρπούς απέναντι στον αρχέκακο τον όφι τον Αλεμάνο

  4. Στο τέλος… ε στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί

 44. gpoint said

  Από τις «μεγάλες» χώρες οι χειρότερες είναι Ρωσία-Αγγλία και ακολουθούν Γαλλία Ισπανία. Αρα από μεγάλες έχουμε Γερμανία-Ιταλία που πιθανότατα θα διασταυρωθούν νωρίς κάτι που ανοίγει δρόμο στις » μικρές» αλλά και στις ξεπεσμένες μεγάλες για παρουσία στον τελικό.Από τις μικρές καλύτερες έδειξαν η Κροατία και η άμυαλη Πορτογαλία.
  Μεγάλο ρόλο θα παίξει βέβαια και η διαιτησία όπου πέρα της πατροπαράδοτης εύνοιας στον γαλλογερμανικό άξονα είχαμε κι ένα δείγμα εξόντωσης με κίτρινες κάρτες εναντίον της Ιταλίας, θα δείξει βέβαια κατά πόσον ήταν τυχαίο

 45. Κουνελόγατος said

  42. Θα δούμε κι άλλα κουλά τα επόμενα χρόνια κύριε Γς.

 46. Γιάννης Ιατρού said

  19, 24: Καλά, αλλά βάλτε και την γνωστή απ΄την προπόνηση του Γς 🙂

 47. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  35 Περί fun και fan είχαμε πρόπερσι ένα άρθρο:
  https://sarantakos.wordpress.com/2014/06/06/fanfun/

  43: Ωραία ανάλυση 🙂

 48. cronopiusa said

  Καλή σας μέρα!

 49. Γιάννης Ιατρού said

  44: Gpoint
  Α ρε Γιώργο, με τις αναλύσεις σου 🙂 🙂

 50. Alexis said

  #43(4) : Ε, όχι πάντα…
  Οι Ιταλοί τους έχουν κάνει δύο μεγάλα χουνέρια ένα στο Μουντιάλ του 2006, μές στο σπίτι τους, και ένα στο EURO του 2012.
  Νομίζω ότι είναι η μόνη ομάδα που πραγματικά φοβούνται οι Γερμανοί.

 51. π2 said

  22, 43: Δεν χρειάζονται αναστολές για την υποστήριξη της Ισλανδίας. Εγώ πάντοτε υποστηρίζω στον πρώτο γύρο Ιρλανδία και Ισλανδία, γιατί είναι μικρά μεγέθη, δεν παίζουν ποτέ σπουδαία μπάλα, αλλά παίζουν πάντοτε με τρομερό πάθος και με προσπάθεια να πάρουν αποτέλεσμα και όχι να μη χάσουν.

  Χτες ειδικά, η κλάψα του Ρονάλντο για τους Ισλανδούς ήταν τελείως άδικη και ανφέαρ. Να έπαιζες μπάλα σοβαρή και δεν θα είχες πρόβλημα με την άμυνα των Ισλανδών. Όταν περιστρέφεται όλη η ομάδα γύρω σου, τα παράπονα κομμένα.

  Κατά τα άλλα, δεν είδα την Ιταλία αλλά άκουσα τα καλύτερα, η Αγγλία μου φάνηκε πολύ καλύτερη από τα εδώ υποτιμητικά σχόλια, και από τις ομάδες που όλοι είναι βέβαιοι ότι θα είναι χειρότερες από το άθροισμα των ατομικών ικανοτήτων των παικτών τους (Βέλγιο, Ελβετία κλπ.) τύχη δίνω κυρίως στη Γαλλία, αν καταφέρει να βρει ρυθμό. Η Γερμανία δεν μου γεμίζει το μάτι γενικώς. Μου φαίνονται πολύ χορτασμένοι για να φτάσουν ως τον τίτλο.

 52. gpoint said

  # 49

  Κι όμως δεν έχω βρέξει την νάυλον ακόμα… περίεργο αυτό το καλοκαίρι.
  Χτες το απόγευμα όπως ερχόμουν στα ιερά χώματα της Φωκίδας συνάντησα το χειρότερο έβερ μπουρίνι στην Μαλακάσα. Ευτυχώς το Χοντάκι άντεξε την ώρα που οι εκπρόσωποι της γερμανικής τεχνολογίας έβγαζαν μπουρμπουλήθρες
  Ο καιρός είναι…μελαχροινός, εχθρός του πσαρά ο αέρας και του ΠΑΟΚ’gη το κατεστημένο της Αθήνας !

 53. Κουνελόγατος said

  50. Επ, ξεχνάτε το 3-1 το 1982.

 54. Κουνελόγατος said

  Και μην ακούσω πως ήταν Μουντιάλ και Δυτική Γερμανία.

 55. Alexis said

  #53: Ε, είπα να μην πάω τόσο πίσω, άλλωστε εκεί ήταν τελικός, άρα εξ’ ορισμού ανοιχτό παιχνίδι σε όλα τα αποτελέσματα.
  Πάντως αν το καλοσκεφτείς, έχουν χάσει τρεις τελικούς Μουντιάλ (1982-1986-2002) εκ των οποίων οι δύο σερί.
  Πολλή πίκρα 🙂

 56. sarant said

  52 Μελαχρινός καιρός, καλό.

 57. Κουνελόγατος said

  Κι αυτό για τη συμπάθειά μου…
  http://www.inewsgr.com/10/giati-etsi-re-kristiano-den-edose-oute-tin-fanela-tou.htm

 58. spiral architect said

  Χαρούμενοι στο Παρίσι:

 59. takis#13 said

  Κατεβαίνει ο Μπεχράμι αλλά κόβεται από τον Βέσελ(ι) . Ποιος ο Ελβετός , ποιος ο Αλβανός;
  Και κάτι ακόμα , σε άλλο ματς ο σπήκερ έλεγε » ο Σελασί» (Αυστρία) . Σελασιέ είχαμε μάθει εμείς μικροί τον άλλο Αιθίοπα . Λάθος;
  Εντυπωσιακοί οι Ιταλοί (ξέρουν τακτική , ατομική-ομαδική) , μπαλλαδόροι Γάλλοι-Ισπανοί , με απρόσμενα κακή άμυνα οι Γερμανοί , αγχωμένοι και επιπόλαιοι οι Αγγλοι . Γενικά όμως είναι ξεζουμισμένοι οι παίκτες και θα επικρατήσουν αυτοί που θα παραμείνουν φρέσκοι ως το τέλος . Καμία ομάδα δεν είναι εύκολη και στις περισσότερες ομάδες παίζουν παίκτες με μεγάλη εμπειρία από ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

 60. sarant said

  58 Ναι, αλλά δεν σου λέει ότι χτες πιάσανε 43 Ρώσους φιλάθλους (από τους οποίους σήμερα αφήσανε 11)

 61. Spiridione said

  Εγώ δεν έχω δει κανένα αγώνα μέχρι τώρα, έτσι το μόνο που μπορώ να πω είναι ….

 62. Spiridione said

  το μόνο που μπορώ να πω είναι ….

 63. Κουνελόγατος said

  ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, breathless!!!

 64. π2 said

  Επιτρέψτε μου ένα σύντομο ολυμπιακό διάλειμμα, για να αποχαιρετίσω τον Νταβίντ Φουστέρ, που φεύγει από τον Ολυμπιακό μετά από έξι χρόνια, χρόνο πολύ μεγάλο για τα σύγχρονα ποδοσφαιρικά δεδομένα. Ένας παίκτης χωρίς αβανταδόρικα προσόντα (δεν είχε σπουδαία ντρίπλα, είχε κακό κοντρόλ, δεν έβγαζε μάτι γενικώς), που υπέστη χλευασμό ως μίζα του προπονητή περίπου όταν πρωτοήρθε, αλλά κέρδισε με το σπαθί του τη συμπάθεια (ακόμη και εκτός Ολυμπιακού νομίζω) με την ακαταπόνητη φιλοτιμία του, ήταν χρησιμότατος στην ομάδα με το ανελέητο πρέσινγκ του και τα πολλά γκολ από ριμπάουντ, δεν προκάλεσε ποτέ στο γήπεδο, και αγάπησε τον τόπο. Εις το επανιδείν.

 65. Κουνελόγατος said

  πιδιο, επαυξάνω, αλλά κάποιος να βάλει για λογαριασμό μου (του) ένα πως το λένε, με χειροκρότημα διαρκείας. Σκύλε ξέρεις; Γιάννη Ιατρού;

 66. voulagx said

  Ειμαι με την Ιταλια λογω Πελέ!

 67. Γιάννης Ιατρού said

  66: Έφτασεεεεε

 68. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  67. Αδιόρθωτος! … 😆 😆

 69. ΣΠ said

  Οι Ιταλοί ακόμα και όταν παίζουν μέτρια έχουν τον τρόπο να κερδίζουν τα νοκάουτ παιχνίδια. Φέτος φαίνεται ότι παίζουν και καλά οπότε τους θεωρώ φαβορί. Οι Γερμανοί θα προχωρήσουν μέχρι να πέσουν πάνω στους Ιταλούς, των οποίων είναι πελάτες. Αν και οι δύο βγουν πρώτοι ή δεύτεροι στους ομίλους τους, αυτό θα γίνει στον ημιτελικό. Επειδή όμως οι Ιταλοί συνήθως σοβαρεύονται μετά την φάση των ομίλων, δεν αποκλείεται να βγουν δεύτεροι και να έχουμε τελικό Ιταλία-Γερμανία. Για τους Άγγλους το μόνο που περιμένω να δω είναι από ποιους θα αποκλειστούν στα πέναλτυ. Επίσης θα υπάρξει και μια ομάδα που δεν περιμένουμε που θα φτάσει μέχρι τον ημιτελικό.

  Οι ομάδες που υποστηρίζω είναι Γαλλία και Πορτογαλία, όμως και σε κάθε ματς που παρακολουθώ προσπαθώ να βρω λόγους να υποστηρίξω κάποια ομάδα.

  Και κάτι για το σύστημα των 24 ομάδων. Κατ’ αρχάς ο αριθμός είναι υπερβολικός αν σκεφτεί κανείς ότι στους προκριματικούς συμμετείχαν 53 ομάδες (αυτό κάνει ακόμα πιο οδυνηρό τον αποκλεισμό της Ελλάδας). Επίσης σύστημα με αριθμό ομάδων που δεν είναι δύναμη του 2 (8, 16, 32) έχει σαν αποτέλεσμα τα καραγκιοζιλίκια με τους καλύτερους τρίτους, που συγκρίνονται βαθμοί που κατακτήθηκαν με διαφορετικούς αντιπάλους. Προβλέπω μετά από 2-3 διοργανώσεις να αυξηθούν οι ομάδες στις 32, οπότε οι προκριματικοί θα γίνονται για να αποκλειστούν το Γιβραλτάρ, το Σαν Μαρίνο και η Ελλάδα.

 70. Πάνος με πεζά said

  Clap :clap:Clap :clap:Clap :clap:Clap :clap:Clap :clap:

 71. Πάνος με πεζά said

  Μπα, emoticon εισαγωγής, αλλά δεν κομπλάρει…

 72. Πάνος με πεζά said

 73. spiral architect said

  @61: Τελικά ήταν αναμενόμενο: http://bit.ly/1Xp4BuZ

 74. Γιάννης Ιατρού said

  73:

 75. Πάνος με πεζά said

  Το δικό μου κλακάρει κιόλας, δεν είναι ακίνητο !

 76. sarant said

  74 Γίνανε κάτι μπάχαλα χτες και σπάσανε ένα νοσοκομείο. Εδώ τους μπαχαλάκηδες τους λένε casseurs. Αλλά έτσι κι αλλιώς η επόμενη διαδήλωση (εννοώ την προγραμματισμένη) απέχει αρκετά.

 77. Κουνελόγατος said

  «οπότε οι προκριματικοί θα γίνονται για να αποκλειστούν το Γιβραλτάρ, το Σαν Μαρίνο και η Ελλάδα».

  ΠΟΛΥ πετυχημένη κακία… :mrgreen:

 78. Γιάννης Ιατρού said

  κι αυτό (: clap : ) χωρίς κενά
  :clap:

 79. Πάνος με πεζά said

  @ 79 : Εκλιπαρώ τη συγγνώμη σας;

 80. voulagx said

  #69: Τυλοβάτη, αει τραβα για ψαρεμα στον Ινδικο, γιατι απο μπαλα εισαι ασχετος!

 81. ΣΠ said

  Εδώ ένα άρθρο για τους χόακες στο διαδίκτυο, όπου αναφέρεται και ο Νικοκύρης:
  http://news247.gr/eidiseis/reportaz/neo-sok-me-filh-axreiasta-leei-sto-alfavhto-ta-ks-ps.4117826.html

 82. Γιάννης Ιατρού said

  80: 🙂 🙂 🙂 🙂

 83. gpoint said

  # 65

  Στην περίπτωσή του (μετά τις τελευταίες σεζόν) ταιριάζει το…ο νεκρός δεδικαίωται

 84. Δεν ειμαστε giftοι εμείς, ρε!

 85. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  82.

 86. Γιάννης Ιατρού said

  86:
  👏 👏 👏 👏 👏 👏 👏 👏

 87. Κουνελόγατος said

  Κάποιοι δε μου δίνουν τη σημασία που μου αρμόζει, :mrgreen: διαβάστε βρε και τα προηγούμενα, τι νομίζετε ότι κάνουμε από το πρωί; Και δεν ξέρω να κολλάω μπρίκια… 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 88. 89

 89. voulagx said

  #87: Γκαραγκιοζης χειροποδοσφαιριστης!

 90. Κουνελόγατος said

  90. Δε βλέπω τι έβαλες τώρα, ελπίζω να είναι για καλό. Αλήθεια, δεν απάντησες χθες τι έγινε στην Ακράτα με ένα παιδάκι που έχει πρόβλημα υγείας και του μπλόκαραν τους λογαριασμούς ενίσχυσης. Περιμένουμε αληθινή, όχι δημοσιογραφική ανταπόκριση.

 91. Γιάννης Ιατρού said

  90: χε χε χε , άκου εκεί gifτοι 🙂

 92. 92

  Κάπου το διάβασα, ιδέα δεν είχα πως ήταν στην Ακράτα…

 93. cronopiusa said

  Εδώ τους μπαχαλάκηδες τους λένε casseurs.

 94. Κουνελόγατος said

  93. Μου θυμίζεις Λογοθετίδη (κάτι ξέρει, κάτι ξέρει)…

 95. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  83 Όπως λέει και ο Κουνελόγατος στο 89, το είχε λινκάρει κι αυτός πρωτύτερα -και μπορεί να το βάλω και ως άρθρο μεθαύριο που θα έχω δουλειά 🙂

 96. Γιάννης Κουβάτσος said

  Υποστηρίζω Ισλανδία. Γιατί είναι μικροί, γιατί είναι άγνωστοι, γιατί δεν είναι πολυεκα τομμυριούχοι, γιατί είναι σοβαροί και γιατί κόψανε βαθμό από τους αντιπαθέστατους πεπερονάλντους.
  Φαβορί; Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία. Μ’ αυτή τη σειρά.
  Θέαμα πρώτης αγωνιστικής; Μόνο εθισμένους στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να ικανοποίησε. Οι μικροί είναι άμπαλοι και οι μεγάλοι παίζουν τόσο όσο να αποφύγουν τη ρετσινιά του λουφαδόρου.

 97. 92

  Κουνελό,

  μιλάμε γι’ αυτό http://prezatv.blogspot.gr/2016/06/blog-post_754.html και http://www.mplokia.gr/?p=6840

  Ναι, οι τραπεζικοί στο χωργιό μας έχουνε πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ. Ειδικά, οι Γιουρομπανκέοι είναι γτπκ. Με τραβολογάγανε μήνες, παρότι τους είχα πληρώσει απολύτως τα οφειλόμενα. Τελικά, πήγα στον προϊστάμενο, που κάπνιζε, και άναψα κι εγώ τσιγάρο. Με τον αναπτήρα που εικονίζεται στη δεύτερη φωτό. Κι έτσι λύθηκε η παρεξηγηση του 0,01 €!

 98. Ριβαλντίνιο said

  @ 60 Σκύλος

  Καλά κάνουν :

 99. ΣΠ said

  95β
  Ποιο είναι το αντίθετο από το «αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι»;

 100. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  101. Λύκος μαύρος και παστός* τού πατέρα του καημός.
  *παστός=αδύνατος , στα κυπριακά.

 101. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>θα μιλήσουμε και για μπάλα, και θα κάνουμε και προγνωστικά.
  Τα πήρε η μπάλα 🙂

  Γιουροχτάποδο δεν έχει;

  81. πού θα ξεχειμωνιάσει εφτούνος να λες.Με κάτι τέτοια το σύνθημα γίνεται χωρίς προσπάθεια ΠΑΡΑΤΑΘΕΙΤΕ.
  Καλά! Τώρα μου λένε πως σε λίγο ο Θ.Χ. θα μιλήσει στο Ρίαλ ράδιο.

 102. Γιάννης Ιατρού said

  101: Αυτό μήπως; 🙂

 103. echthrosofer said

  Τα ματς που δεν ειδα καθολου ειναι της ισπανιας και τα δυο χτεσινα. Παραδοσιακα ολλανδοφιλος, δεν εχω καποια συγκεκριμενη συμπαθεια μεταξυ των ομαδων που συμμετεχουν.Μαλλον θα διαλεξω καποιους στην πορεια. Απο αντιπαθειες, ισως ως ενα βαθμο τους αγγλους γιατι πιανουν , χωρις να το δικαιουνται, ψηλα τον αμανε. Παλιοτερα δεν πηγαινα τους γερμανους, αλλα εδω και καποια χρονια γουσταρω το επιθετικο τους ποδοσφαιρο και το πολυπολιτισμικο των ενδεκαδων τους. Δια της εις ατοπον απαγωγης , καταληγω στην προβλεψη οτι θα το παρουν οι γαλλοι. Οι γερμανοι δεν εχουν σεντερ φορ,οι ιταλοι δεκαρο-οχταρι, οι αγγλοι γελαει ο κοσμος και οι ισπανοι νομιζω ολοκληρωσαν τον περιφημο ποδοσφαιρικο κυκλο τους. Ισως πανε καλα οι κροατες κι απο τις πιο μικρες οι ισλανδοι.

 104. Pedis said

  # 74, 77 – Η γαλλ. κυβέρνηση απαγορεύει τις διαδηλώσεις επειδή δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια ενώ μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία πανευρωπαική συνάντηση χούλιγκανς και φασιστών.

 105. Pedis said

  Στο μεταξύ:

  Δύο χρόνια φυλακή στον Νίκο Αργυρίου, εκπρόσωπο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί αποκαλύψαμε τα καψόνια στον στρατό, για πλημμέλημα, με πρόσχημα τη συκοφαντική δυσφήμιση του διοικητή της μονάδας, αλλά ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε για κακούργημα μόνο με ένα χρόνο φυλακή και μάλιστα με αναστολή λόγω προτέρου εντίμου βίου.

  http://diktiospartakos.blogspot.it/2016/06/blog-post_693.html

 106. π2 said

  85: 7 γκολ και 4 ασίστ σε μόλις χίλια λεπτά συμμετοχής φέτος, στη χρονιά που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από τραυματισμούς και έπαιζε κυρίως σκόρπια δεκάλεπτα.

 107. sarant said

  74-77 Ως τώρα πάντως δεν έχει απαγορευτεί τίποτα, να τα λέμε κι αυτά.

 108. Γιάννης Ιατρού said

  Μιας και το θέμα σήμερα είναι ποδοσφαιρικό ….

 109. Pedis said

  Όσο παίζει μπάλα θα μας παίρνουν μπάλα …

  Είναι για το συμφέρον σου, Καίσαρα, ο κόσμος να συνεχίζει να ασχολείται μαζί μας!

  Η απάντηση του σταρ Πυλάδη στον Αύγουστο όταν ο δεύτερος έκανε παρατήρηση στον πρώτο για το δημόσιο θόρυβο και την ενόχληση που προκαλούν οι πομπές του.

  https://books.google.it/books?id=V2V8CgAAQBAJ&pg=PT178&lpg=PT178&dq=Pylade+Augustus+Caesar+reply&source=bl&ots=_kui-rHv9q&sig=WxBzqJDaFk6K8JULEgDAbsiXz_c&hl=it&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=Pylade%20Augustus%20Caesar%20reply&f=false

 110. NM said

  «…κι έχουμε πρόβλημα ορθοκαναπεδικό.»
  Κύριε Σαραντάκο σας παρακαλώ να το διορθώστε με το ορθό: «Ορθοκαναπαιδικό!»
  -Όπως ήδη γνωμάτευσε 3μελής επιτροπή διαπρεπών γλωσσολόγων με ψήφους 2 προς 1.
  -Όπως ορίζει και η απλή λογική. Διότι ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΙ σηκώνεται ΟΡΘΙΟ όταν μπαίνει γκολ. Δεν είναι λογικό να φρενάρει (πεδίζει) !
  -Μην υιοθετείτε κι εσείς την εξωφρενική άποψη ότι δηλαδή η λέξη έχει ως συνθετικό τον καναπέ! Τι σχέση έχει ο καναπές που ως άψυχος παραμένει ακίνητος ενώπιον της φάσεως και δεν εγείρεται βεβαίως ενώπιον αυτής;
  Βεβαίως ο καναπές προέρχεται από την κουνουπιέρα (την κουρτίνα). Αλλά ούτε οι κουρτίνες σηκώνονται όρθιες από μόνες τους. Το πολύ πολύ να τις σκίσει κανας θερμόαιμος επι καταλογισμώ αδίκου πέναλτυ!
  Υ.Γ: Αν όλα αυτά δεν ανέτρεψαν τη λανθασμένη σας άποψη, δεχτείτε τουλάχιστον ότι η ορθογραφία τελεί εν αμφιβολία και βάλτε τον αρμόζοντα αστερίσκο επί του επιμάχου φωνήεντος!

 111. ΣΠ said

  102
  Για τους καλαμράδες: «λύκος μαύρος και λιγνός του πατέρα του καημός».

 112. Γιάννης Ιατρού said

  103: ΕΦΗ-ΕΦΗ Γιουροχτάποδο δεν έχει;

  Τι γιουροχτάποδο μου λες, σε καφενεία και σε ουζερί, συχνάζουν λογής λογής χταπόδια. Το πιο κεφάτο πάντα είναι το κρασάτο, με πολλές ιστορίες να διηγηθεί.

  Υπάρχουν και κάτι άλλα, που τα συναντάμε σε αγέλες, στις βαθιές και παγωμένες καταψύξεις των σούπερ μάρκετ.

  Πάντως, τις ωραιότερες αγκαλιές τις κάνουν τα χταπόδια!!! 🙂

 113. Pedis said

  # 109 – Νικοκύρη, πριν από λίγες εβδομάδες δεν εφαρμόστηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές του Παρισιoύ για να αντιμετωπίσουν τις νυχτερινές διαδηλώσεις;

  Το ‘χουν κάνει και στο κοντινό παρελθόν με πρόφαση τις επιθέσεις ισλαμιστών. Να και μία διαμαρτυρία:

  https://www.tni.org/en/article/open-letter-to-the-president-of-france-asking-to-respect-civil-liberties-during-cop21

 114. Pedis said

  -> 115 (#109)

  Ces décisions «individuelles» vont sûrement continuer à être distribuées dans les jours prochains, à Paris comme en province. Elles sont basées sur l’article 5-3° de la loi sur l’état d’urgence.

  Plus précisément il est interdit aux personnes concernées d’être présentes dans les 5e, 6e, 7e, 13e, 14e et 15e arrondissements de Paris entre 10h et 20h mardi 14 juin et sur la place de la République aux alentours de 18h à 7h le lendemain matin.

  https://paris-luttes.info/l-etat-relance-une-serie-d-6116?lang=fr

 115. sarant said

  112 Χαχαχά!

  115 -116 Ετσι που το γράφεις είναι παραπλανητικό. Απαγόρευση κυκλοφορίας δεν επιβλήθηκε γενικά, αλλά σε συγκεκριμένα (πενήντα, εκατό) άτομα. Είναι ένα λαθεμένο μέτρο, συμφωνώ -πιθανώς να είναι και αντισυνταγματικό. Αλλά δεν είναι απαγόρευση κυκλοφορίας γενικώς.

  Και μη λες για πρόφαση. Σκοτώνουν οι άλλοι, δεν είναι φαντάσματα και μπαμπούλες.

 116. sarant said

  18 Στο ημίχρονο 2-0 η Σλοβακία.

 117. Pedis said

  # 117 – Τον περασμένο Νοέμβρη/Δεκέμβρη επιβλήθηκε (ή κάνω λάθος) απαγόρευση διαδηλώσεων (για όλους, όχι μόνον στους οπαδούς του Ισις);

  Πριν από μερικές εβδομάδες επιβλήθηκε απογόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στις περιοχές όπου διαδήλωναν ενάντια στο νόμο για τα εργασιακά;

  Έχει δοθεί το δικαίωμα στις τοπικές αρχές και στη αστυνομία να ενεργεί κατά βούληση;

  Το ότι οι ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις είναι βολική πρόφαση γίνεται, πλέον, φανερό σε όλο και περισσότερο .

  Το σημειωσε μόλις χτες ένας άλλος σχολιογράφος: στις ΗΠΑ κάθε λίγο και λιγάκι συμβαίνει και μία σφαγή σε σχολεία και σε πανεπιστήμια αλλά, πλέον, πέραν της συγκίνησης και της λύπης, περνάει ως φυσιολογικό φαινόμενο.

 118. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο Ρώσος προπονητής, όσο ήταν το σκορ 0-0, το πήγαινε φουλ για έμφραγμα και εγκεφαλικό συγχρόνως. Μόλις άρπαξαν δύο τεμάχια, χαλάρωσε και το απολαμβάνει. 😊

 119. sarant said

  120 Επιβληθηκε απαγόρευση διαδηλώσεων όταν γινόταν η διάσκεψη για το κλίμα. Με χιλιάδες προσκαλεσμένους στη διάσκεψη και με την τρομοκρατική απειλή (δες τι είχε γίνει πριν ένα μήνα στις Βρυξέλλες) απορώ τι άλλο θα μπορούσε να γίνει.

  Για την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, δεν το ξέρω καλά.

  Το αν ενεργεί κατά βούληση η αστυνομία το βλέπεις από το γεγονός ότι χτες οι τραυματίες αστυνομικοί ήταν 20 και οι διαδηλωτές ήταν έξι.

  Αλλά όταν έχεις συνεχώς νεκρούς δεν μπορείς να μιλάς για πρόφαση.

 120. Διευκρίνιση στο 122

 121. spiral architect said

  Ρωσία: Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΗ

 122. Καλώς τα ναυτάκια, τα ζουμπουρλούδικα news.in.gr/greece/article/?aid=1500084490

 123. Κουνελόγατος said

  Τα έφαγε ο διαιτητής στο ματς με το Βέλγιο;

 124. Πάνος με πεζά said

  Ο τύπος έβλεπε Ρωσία, αλλά αποφάσισε κάτι καλύτερο να κάνει. (Ρώσικο reality, ανοίξτε με προσοχή)…
  http://reallifecam.com/el/view/13_1

 125. Γς said

  Κουνελόγατος – Λοιποί 27-99

 126. Pedis said

  # 122 – Σα να μου φαίνεται ότι ενημερώνεσαι από τη le figaro … 🙂

  Αλλά όταν έχεις συνεχώς νεκρούς δεν μπορείς να μιλάς για πρόφαση.

  καλά …

 127. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η πιο άχρωμη Ρωσία όλων των γνωστών μας εποχών. Ούτε ένας παίκτης δεν ξεχωρίζει. Λογικό απ’ τη στιγμή που οι ρωσικές ομάδες έχουν μετατραπεί σε Φλουμινένσε Μόσχας και Φλαμέγκο Αγίας Πετρούπολης.

 128. Πάνος με πεζά said

  Τουλάχιστον πιάσαμε το γκολ-γκολ…

 129. sarant said

  129 Χτες έσφαξε ο άλλος δύο αστυνομικούς (αντρόγυνο, στο σπίτι τους), το πήρες είδηση;

  130 Μειώσανε όμως σε 2-1

 130. Πάνος με πεζά said

  Με τα ακαριαία του αντανακλαστικά, ο Ρώσος προπονητής Ευριπίδης Στυλιανίδης, έκανε πρώτη αλλαγή στο 74, και η Ρωσία μείωσε…Με άλλα 130 λεπτά παιχνίδι, το παίρνει !

 131. Πάνος με πεζά said

  Α όχι, έκανε και δύο αλλαγές στο ημίχρονο, και δεν τις πήρα πρέφα (έχω mute…)

 132. Pedis said

  # 132 -Ναι. Και;

 133. Reblogged στις anastasiakalantzi50.

 134. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μπράβο, ρε Πάνο, κι έλεγα πού την ξέρω αυτή τη φάτσα! Ευριπίδης Στυλιανίδης επί το σλαβικότερο. 😊
  Λοιπόν, τέρμα η μπάλα κι ο καναπές! Τα κολλαγόνα μας, τα μεταξωτά μακό μας και στο Σύνταγμα! Τα συνθήματα του Χειμωνά τα αποστηθίσατε;

 135. cronopiusa said

  Το ευρωπαϊκό ISIS των ναζιστών

  Un debate desdentado

 136. cronopiusa said

 137. Πάνος με πεζά said

  Μου κάνει εντύπωση πως με την τρομερή λεξιτεχνία μας, ήδη στις ενημερωτικές εκπομπές πλέον λέμε «Οι παραιτηθείτε», «Τα αιτήματα των παραιτηθείτε» κλπ.
  Σαν τον Νίκωνα τον Μετανοείτε…

 138. Για τους κατσαρολέιρος πάμε εδώ http://www.grandebretagneview.com/

  πάνω δεξιά της εικόνας, επιλέγομε parliament cam και τρώμε το ποπκόρν μας

 139. http://www.grandebretagneview.com/en/embed/parliament

 140. Νίκος Κ. said

  Το ποδόσφαιρο (δηλ. οι ιδιωτικές εταιρείες, οι ΠΑΕ) είναι μια από τις πιο προκλητικά χρηματοδοτούμενες ιδιωτικές εμπορικές δραστηριότητες. (Εννοείται χρηματοδοτούμενες με δημόσιους πόρους).

  Θα έπρεπε να σταματήσει κάθε επιδότηση, τα γήπεδα να τα χτίζουν και να τα συντηρούν μόνοι τους, καθώς και να αναλάβουν τα έξοδα διαφύλαξης της δημόσιας τάξης, αποκατάστασης καταστροφών, ελέγχου ντόπινγκ (τί λέω τώρα!) κλπ. Αν δεν μπορούν ας γίνει το αυτονόητο (πτώχευση).

  Ας μην ανησυχούν οι φίλοι του αθλήματος. Πάντα θα βρίσκονται 11 άνθρωποι να παίζουν μπάλα. Ίσως μάλιστα να αποκτούσε και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

 141. Μαρία said

  142
  https://twitter.com/prezatv

 142. gpoint said

  # 103, 114

  Καλ΄έλεγα πως οι Αυστριακοί είναι (κι αυτοί) Γερμανοί Β’ κατηγορίας…

  Μετά το περιβόητο χταπόδι των Γερμανών που είχε 100% επιτυχία στα προγνωστικά βγάλανε κι οι Αυστριακοί δυο χελώνες πουπροτιμήσανε κι οι δυο την σημαία της Αυστρίας από την της Ουγγαρίας αλλά φάγανε δυο γκολ κι ησυ-χάσανε !!

 143. sarant said

  140 Oι παραιτηθείτσες

  Πάντως μια γουέμπκαμ από το Σύνταγμα που έχω δείχνει ελάχιστο κόσμο

 144. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  141. κατσαρολέιρος
  μάρεθε!
  θρίχας κατσαρολέιρος

 145. 142-143 Στην πρώτη σελίδα του Λαμπρακοσάιτ ξέχασαν να πουν ότι η φωτογραφία είναι αρχείου… http://www.in.gr/

 146. 148

  Και όχι μόνο αρχείου αλλά και των Αγανακτιζμένων, περικαλώ.

 147. cronopiusa said

 148. Pedis said

  # 132, 135 – Νικοκύρη, πάρτο αλλιώς: η οργάνωση «ο γαύρος είναι μεγάλος» ορίζει έναν πιστό της να ανέβει Θεσσαλονίκη και να φάει μπαμπέσικα έναν μπορτιέρη του γηπέδου της Τούμπας.

  Μετά το λυπηρό συμβάν η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης συνίσταται στην απαγόρευση μέχρι νεωτέρας
  – όλων των αγώνων πρωταθλήματος από την 5η ερασιτεχνική και πάνω
  – της χρήσης των γηπέδων 5×5 και 7×7
  – της μπάλας στις αλάνες χωρίς άδεια από το οικείο αστυνομικό τμήμα.

  Οποιαδήποτε, δε, αθλητική εκδήλωση (από μπάμινγκτον μέρχι μπριτζ) που έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του 2016 θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία αναπληρωματικών.

  Τι σχέση έχουν βρε Νικοκύρη οι σποραδικές (και λιγότερες από ό,τι θα ήταν φυσιολογικά αναμενόμενο, αφού η Ευρώπη είναι σε πόλεμο εδώ και 25 χρόνια με τη μέση ανατολή) οι επιθέσεις (οργανωμένες ή αυθόρμητες) ισλαμιστών ή βαρεμένων μουσουλμάνων ή κινούμενων με υποτιθέμενα θρησκευτικά αίτια -στη βαση της υστερίας των ΜΜΕ- με τη γενική απαγορεύση της κυκλοφορίας;

  Κι άντε να ‘ναι για χάρη της δημόσιας ασφάλειας. Το Γιούρο γιατί δεν το ματαιώνουν;

 149. spiral architect said

  Η Πορτογαλία στο Γιούρο:

 150. Pedis said

  # 151 – με τη γενική απαγορεύση της κυκλοφορίας -> με τη γενική απαγόρευση των διαδηλώσεων και της κυκλοφορίας όπου είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης

 151. Γιάννης Κουβάτσος said

  Οι Παραιτηθίστας ή Κατσαρολίστας, κατά το Ατενίστας. Ακούγεται πιο ουάου, πιο κολλαγονούχο, πιο ψηλοτάκουνο.

 152. Γιάννης Ιατρού said

  142: Κι αυτή Σκύλε, λειτουργεί μάλιστα ….
  https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/atiki/athina/hellenic-parliament.html

 153. Γιάννης Ιατρού said

  κι αυτή, με εικόνα από Ερμού προς σύνταγμα 🙂
  Κοσμοσυρροή !!!!
  https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/atiki/athina/ermou-street-syntagma-square.html

 154. 156

  Ναι, βρε Γιάννη μ’, αλλά θέλει flash. 😦

 155. Γαλλία, γμτ!

  news.in.gr/world/article/?aid=1500084516

  Δεκάχρονος μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά 12χρονο σε σχολείο στη Γαλλία

 156. Γιάννης Ιατρού said

  157: ταμπλέτα έχεις;
  Να δούμε τι άλλο υπάρχει ….

 157. Άστο, βρε συ, αφού το ξέρεις πως είμαι ατζούμπαλος

 158. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

  #146
  Επειδή εδώ λεξιλογούμε, θα σχολιάσω την «κοσμοσυρροή» με μια φράση που ακόμα χρησιμοποιείται στα μέρη μου: «Ανάρια ανάρια τα ‘ριχναν οι κλέφτες τα ντουφέκια». 🙂
  Πρόκειται για την αρχή κλέφτικου άζματος που χρησιμοποιείται για να δηλώσει την μη προσέλευση κόσμου, π.χ. σε πανηγύρι. Αν και είναι προφανές ότι οι κλέφτες πυροβολούσαν αραιά γιατί ήταν λίγοι, ο δεύτερος στίχος δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες:
  «Ανάρια ανάρια τα ’ριχναν οι κλέφτες τα ντουφέκια / ήταν οι μαύροι λιγοστοί,πεντέξ’ οχτώ νομάτοι» 😀

 159. Μαρία said

 160. 161

  Πάντως, τους βοήθησε και η κυβερνησάρα μας με τις σχολιάρες της!

  162

  Όι, όι, μάναμ’!

 161. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  21>>εμείς δεν είχαμε δερμάτινες (σπάνια καμμιά πλαστική αερόμπαλα,

 162. http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27377&subid=2&pubid=36017053

  Τί λένε οι δημιουργοί του κινήματος «Παραιτηθείτε»
  Τις δύο γυναίκες που ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες τη διαδικτυακή καμπάνια για την συγκέντωση αύριο στο Σύνταγμα, εντόπισε το MEGA.

  ΥΓ Ετσι εξηγειται. Οι δυο κυριες που ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες τη διαδικτυακή καμπάνια για την συγκέντρωση στο Σύνταγμα,ειναι πρωην κεντροαριστερες, δημοκρατισσες που δεν συμβιβασθηκαν για την προσκαιρη εξουσια σαν τον πρωην Δημαριτη Νεφελουδη.

 163. spiral architect said

  Για τους κατσαρολίστας θα λέμε τώρα ή για τη μπάλα;

  (μιας κι εδώ λεξιλογούμε) 😉

 164. MA said

  Καλησπέρα,
  28: δεν λένε όμως τίποτα για τον τρίτο, τον Πίτερ Νόρμαν, που κι αυτόν τον έφαγε μαύρο φίδι για τη στάση του.
  Γς: αδιάκριτη ερώτηση: ποιο νταμάρι; το τωρινό θέατρο ή του νεκροταφείου;
  Όσο για το θέμα, ποδόσφαιρο δεν βλέπω, αλλά θα χαρώ αν κερδίσει η Γαλλία ή η Ιταλία

 165. Μου θυμιζει την δεκαετια του 60 οπου υπηρχαν πολυ λιγα ΕΙΧ στην Αθηνα.

  Τις ωρες αιχμης, ηταν συνηθες στις στασεις να καταφθανουν τα λεωφορεια γεματα και να γινεται χαμος για το πως θα ανεβουν μερικοι ακομα. Ο εισπρακτορας φωναζε να προχωρησουν προς την μεση για να ανεβουν καποιοι. Μολις αυτοι ανεβαιναν , στην επομενη σταση διαμαρτυρονταν εν χορω : «δεν χωραει αλλους»!

  Ετσι λοιπον οι ΣΥΡΙΖ-αιοι αφου ανεβηκαν στο λεωφορειο της εξουσιας με διαδηλωσεις, προπηλακισμους κ.λπ. δεν θα ηθελαν και αν περνουσε απ το χερι τους δεν θα αφηναν τους μη συριζαιους αριστερους, τους πασοκους και τους δεξιους να διαδηλωσουν και αυτοι.

  Βεβαιως ο συνωστισμος εις τα λεωφορεια και τα επακολουθα του συνεβαιναν και παλαιοτερα οπως γλαφυρα περιγραφει ο μεγας Α. Εμπειρικος εις το εκπληκτικο γραπτο του «Εις την Οδόν των Φιλελλήνων»

  «… Ήτο Iούλιος. Eις την οδόν διήρχοντο τα λεωφορεία, κατάμεστα από ιδρωμένον κόσμο ― από άνδρας λογής-λογής, κούρους λιγνούς και άρρενας βαρείς, μυστακοφόρους, από οικοκυράς χονδράς, ή σκελετώδεις, και από πολλάς νεάνιδας και μαθητρίας, εις των οποίων τους σφικτούς γλουτούς και τα σφύζοντα στήθη, πολλοί εκ των συνωθουμένων, ως ήτο φυσικόν, επάσχιζαν (όλοι φλεγόμενοι, όλοι στητοί ως Hρακλείς ροπαλοφόροι) να κάμουν με στόματα ανοικτά και μάτια ονειροπόλα, τας συνήθεις εις παρομοίους χώρους επαφάς, τας τόσον βαρυσημάντους και τελετουργικάς, άπαντες προσποιούμενοι ότι τυχαίως, ως εκ του συνωστισμού, εγίνοντο επί των σφαιρικών θελγήτρων των δεκτικών μαθητριών και κορασίδων αυταί αι σκόπιμοι και εκστατικοί μέσα εις τα οχήματα επαφαί – ψαύσεις, συνθλίψεις και προστρίψεις…..»

  http://www.snhell.gr/anthology/content.asp?id=94&author_id=10

 166. Μαρία said

 167. Στην Ιταλία η μπάλα είναι επιστήμη. Πάρτε το χαμπάρι όσοι υποστηρίζετε μισητούς που ρίχνουνε εφτάρες σε νεκρούς (Γερμανία) ή αφόρητα βαρετούς (Ισπανία) ή τέρμα κομπλεξικούς ( Αγγλία).

 168. Της Μηχανής Ραψίματα said

  Καλησπέρα στην παρέα! Βλέπω ότι δεν είμαι η μόνη που απεχθάνομαι τον κλαψοπυτυρίδα!!!!! Δεν ξέρω γιατί δεν το χωνεύω τούτο το παιδί, δεν μου κανε και τίπουτις κακό!!!! Τεσπά που λένε και οι σημερινοί νεολαίοι πάμε στο προκείμενο. Ισπανία δεν την βλέπω για φαβορί σιγουράκι. Την Γερμανία πάλι αν και κουρασμένη και γερασμένη θα έλεγα ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και τους τέσσερις και γιατί όχι και τελικό. Γαλλία κομψί κομψά, που έμαθε κι ο γιος μου να λέει. Αγγλία εδώ γελάμε! Την Ιταλία γιατί την βλέπω για φαβορί δεν έχω ιδέα, αλλά κάτι μ΄αρέσει τώρα τελευταία σε ετούτη την ομάδα! Μπορεί και λόγω Πελέ (στο BBC οι εκφωνητές πρόφεραν τ΄όνομά του Πέλε!), τι γκολάρα ήταν αυτή!!! Από τις πιο «αδύναμες» ξεχωρίζω την Ισλανδία. Μ΄εξέπληξε ευχάριστα στο παιχνίδι με την Πορτογαλία. Με πήγε και κάτι χρόνια πίσω τότε που παίξαμε εμείς με την Πορτογαλία. Και τη Σλοβακία καλούτσικη την βρήκα.

 169. spiral architect said

  @168: Νταξ’ ρε Αφώτιστε μην ανησυχείς, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια χαρά τη δουλειά που θα μπορούσε να κάνει ο Μητσοτάκης. 😉

 170. spiral architect said

 171. Ηλίας said

  Το να αντιπαθεί κάποιος τον σπέσιαλ (ζ) όμπι ουάν κενό(μπι) ή τον άλλον τον τσιγγάνο με το ένδοξο επώνυμο , είναι σαφής ένδειξη πνευματικής υγείας .
  Πόση έπαρση , πόση αλαζονεία και πόσο εγωϊσμό να αντέξουμε πιά ;

  Δεν συμπαθώ κάποια ομάδα .
  Άαααντε με βαριά καρδιά , τους ομοεθνείς του Μαλατέστα .

 172. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα

  151 Πάλι τα ίδια. Δεν υπάρχει γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από την εικόνα που έχω και από τις συζητήσεις που κάνω με φίλους που ζουν στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που είναι πολύ πιο αριστερά από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση το χειρίζεται σχετικά ήπια το θέμα. Από του χρόνου, που θα είναι η δεξιά, θα δούμε μεγάλη διαφορά.
  153: Αν είναι «όπου…» δεν είναι γενική

  163 Ναι, εβαλε μερικά αυτογκόλ

 173. Γιάννης Κουβάτσος said

  169: Τσίτα το μαγουλάκι του ονειροπόλου. Ζωντανή διαφήμιση κολλαγόνου. 😊

 174. Γιάννης Ιατρού said

  Πήρε τηλ/νο η κόρη μας (απ΄την δουλειά) και για πλάκα ρωτήσαμε «αν είναι στούς παρα*&*&θήτε».
  Κι ήρθε η απάντηση, άμεσα, «όχι, στους γαμ^%^%$θήτε» 🙂 🙂

 175. Γιάννης Ιατρού said

  Καλά, φίσκα η πλαταία ….

 176. Γιάννης Ιατρού said

 177. Γιάννης Ιατρού said

  178/179: Μπα, δεν μου βγήκε όπως τό ΄θελα… 😦 😦

 178. Νταξ’ τα δουλάπια της κουζίνας, έβαλα και το φλας πλέιερ (στο λάπτοπ, όχι στο ψυγείο) και χαζεύω κατσαρολίστας.

 179. Και να διατί ωρισμένοι συσχολιασταί δεν έγραφον τόσην ώραν…

 180. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  177. 🙂 🙂 Τώρα γίναν «διαλυθείτε».
  Στο Ρίαλ μια δημοσιογράφος είπε για 10.000.
  Δε νομίζω. Ο Χειμωνάς είπε εκεί το μεσημέρι ότι περίμενε 100 χιλ. κόσμο , κι αν είναι μόνο 10 χιλ.; του λέει ο Στραβελάκης
  -θα ψάξουμε άλλους τρόπους,(κάτι τέτοιο) απάντησε ο δυναμικός πασόκος

 181. Γιάννης Ιατρού said

  183: 3000 ήταν, στο maximum!

  Νίκο, η παγίς εκτύπησε 🙂

 182. 182. ή ο πραγματικος 🙂 ΣΥΡΙΖΑ

 183. Pedis said

  # 175 – κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απαγόρευση διαδηλώσεων εννοούσα (δες τη διόρθωση στο 153) η οποία εφαρμόστηκε στα τέλη του 2015 και εξακολουθεί να προβλέπεται, κατά περίπτωση, με απόφαση των τοπικών αρχών και της αστυνομίας. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα μέρη εφαρμόστηκε όταν έπαιρναν τα πάνω τους οι νυχτερινές διαδηλώσεις.

  Σήμερα, έγινε λόγος και πάλι για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

  Αν ο λόγος είναι για τη δημόσια ασφάλεια, με σκοπό να αποφευχθούν μεγάλες συναθροίσεις ατόμων, τότε για ποιο λόγο δεν ματαίωσαν το γιούρο;

  Πες μου αν και σε ποιο σημείο έχω λάθος πληροφόρηση.

  Πάντως, το θέμα είναι ότι τα μέτρα Ολαντ δεν φαντάστηκε ότι θα εφαρμοσθούν διά νόμου ποτέ, εκτός γουρκχάουσις, ούτε ο ίδιος ο Bentham.

 184. Εντύπωσιν αλγεινήν μοι προκαλεί πως οι κατσαρολέιρος δεν άνθεξαν ούτε μιάν και ημίσειαν ώραν εις το λιοπύρι.
  Κατσαρολέιρος ή τάπεγουέαρ είναι τούτοι;

  http://sooc.gr/gallery.php?id=3725

 185. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  181. Αλήθεια δεν πήρε το μάτι μου κανα τετζερέδι. Δεν είναι σικ τα κατσαρόλια! 🙂
  Από πού βλέπεις;

 186. Γιάννης Ιατρού said

 187. 188

  από τα δύο λύνξ που παρέθεσε ο Γιάννης Ι. στα 155, 156

 188. 189

  Περδομένης της νύμφης, ετελεύτησεν η γαμήλιος τελετή.

 189. Corto said

  Sarant:

  Καλησπέρα! Έχω στείλει e-mail.

 190. Γιάννης Ιατρού said

  για να δούμε αν το συμμόρφωσα 🙂

 191. Γιάννης Ιατρού said

  192: 🙂 🙂
  Εμ, με πορδές δεν βάφονται αυγά!

 192. 195 Πόσο μάλλον χρυσά τοιούτα. 😉

  Κατά τις λοιπές ειδήσεις, σήμερα θάθελα να πάω για μπάνιο.

 193. sarant said

  186 Η πεποίθησή μου είναι πως μπροστά στην εξαιρετικά περίπλοκη κατάσταση (οι φονιάδες είναι Γάλλοι, σου θυμίζω) η αντίδραση της κρατικής μηχανής στη Γαλλία πρέπει να είναι από τις ηπιότερες στην ιστορία και σε κάθε άλλη χώρα του κόσμου.

 194. Σε μηχανική βλάβη, λένε οι ειδήσεις, οφείλεται η αυτανάφλεξη του Πόρσε Καγιέν του Μαυρίκου στην Αττική Οδό.
  Κι έλεγα κι εγώ γιατί κυκλοφορούν τόσο λίγα…
  Από Λάντα, πάλι, κανείς δεν έπαθε ποτέ

 195. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο Πειραιάς έχει το μεγαλύτερο τηγάνι, το Καραϊσκάκη. Σήμερα ήταν ευκαιρία ν’ αποκτήσει η Αθήνα τη μεγαλύτερη κατσαρόλα, το Σύνταγμα. Κρίμα, ούτε ο πάτος δεν γέμισε. 😧

 196. Άμα σε κάνει καζούρα μέχρι και ο Πανάρας γμσέτα!

 197. Της Μηχανής Ραψίματα said

  http://www.gazzetta.gr/football/article/938023/ekanan-farsa-se-toyrko-kai-ta-espase-ola-vid

 198. Pedis said

  # 197 – Επίτρεψέ μου να σου επισημάνω ότι χρησιμοποιείς τα συμβάντα των οργανωμένων τρομοκρατικών επιθέσεων (και τα άσχετα μεμονωμένα γεγονότα από το αστυνομικό δελτίο) για να δικαιολογηθούν τα μέτρα καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους και τους διαδηλωτές που αγωνίζονται ενάντια στο εργασιακό μνημόνιο που τους επιβάλλει η «αριστερή» κυβέρνηση Ολάντ.

  Η στάση της γαλλικής κυβέρνησης έχει σχεδιαστεί και εφαρμοσθεί με ετοιμότητα και συνέπεια με διακηρυγμένο σκοπό να εξασφαλιστούν υποτιθέμενες εγγυήσεις δημόσιας ασφάλειας οι οποίες εγγυήσεις, προφανώς, δεν προβλέπεται ότι θίγονται από τις μαζικές συναθροίσεις για το γιούρο.

 199. Μαρία said

  197
  Το μόνο μέτρο που τους ενδιαφέρει στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι να μπουκάρουν οι φλίκοι στα σπίτια χωρίς ένταλμα, όπερ και εγένετο.
  Μετά τη δολοφονία του ζεύγους ο Καζνέβ ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα των φλίκων να συνεχίσουν να οπλοφορούν, άμα θέλουν, εκτός υπηρεσίας και μετά την άρση της έκτακτης ανάγκης.

 200. Γιάννης Κουβάτσος said

  Στα μεταπολεμικά σοσιαλδημοκρατικά χρόνια υπήρχε στην Ευρώπη καθεστώς φιλελεύθερης ολιγαρχίας. Τώρα, στα χρόνια μας τα σακάτικα τα νεοφιλελεύθερα υπάρχει καθεστώς αυταρχικής ολογαρχίας, που γίνεται κάθε μέρα αυταρχικότερη με το πρόσχημα της τρομοκρατίας. Η Γαλλία δεν αποτελεί εξαίρεση.

 201. Γιάννης Ιατρού said

  203: Και το φλίκοι καλό 🙂 , αλλά η ανάλυση μου άρεσε ιδιαίτερα!

 202. gryphon said

  200
  Πολυ υποκρισια βλεπω σε αυτη την συνεχη ειρωνικη αναφορα στο κολλαγονο.
  Το λεω αυτο γιατι η τεραστια διαδοση αυτων των σκευασματων τα τελευταια χρονια δειχνει οτι λιγο πολυ ολοι και ολες θελουν να γινουν τζοβενα.
  Ειδικα ο Προεδρως θα του δινει να καταλαβαινει αλλα επειδη δεν θα ειδε αποτελεσμα εχει κανει και δυο τρια λιφτινηκ για να φαινεται φρεσκος και νεανικος.

  Για τον Κριστιανο ο Ρουνευ ειχε πει οτι οταν πηγαιναν με το πουλμαν της Γιουναιτεντ ειχε παντα καθρεφτακι στην πλατη του μπροστινου καθισματος για να βλεπει και να θαυμαζει τον εαυτο του.
  Εμενα πιο πολυ με ενοχλει αυτο το στησιμο που κανει οταν παιρνει φορα να εκτελεσει καποιο επικινδυνο φαουλ.
  Στηνεται για καποια δευτερολεπτα με πολυ ανοικτα τα ποδια σε μια εντελως αφυσικη σταση μονο και μονο για να εντυπωσιασει νομιζω τις γκομενες .Ειναι ομως πραγματικα πολυ καλος παικτης.Ετερον εκατερον.

  Στυλιστικα σχολια δεν ειδα.Ειναι ωραια αυτα τα πολυχρωμα παπουτσια ειδικα της nike ;
  Και αυτη η μοδα με τα κουρεματα….
  Καλα εγω φτανω στα 50 σε κανα χρονο και δεν εχω αποψη για το τι αρεσει στους εικοσαρηδες αλλα δεν ξερω επανερχονται στην μοδα οι μοικανοι.Οι μισοι παικτες των περισσοτερων ομαδων ειναι κουρεμενοι γιδια με ενα κομματι σαν μπατανοβουρτσα σπο πανω.
  Αρεσει αυτο στα κοριτσια γιατι υποτιθεται γι’αυτα γινονται ολα.Και γεματοι τατου οι περισσοτεροι.
  Σαν νεοτεροι Σκαρμουτσοι μοιαζουν οι πιο πολλοι.

 203. Μαρία said

  205
  Έχουμε και ρήμα: φλίκαρε ο τόπος.

 204. Γιάννης Ιατρού said

  207: Παραφθορά του φρικάρισε ο τύπος !!!

 205. Γιάννης Ιατρού said

  208: φρίκαρε 🙂

 206. Ανδρέας Μαρικάς said

  Εγώ νομίζω πως πρέπει να απαγορευτούν τα ποδοσφαιρικά τουρνουά σε επίπεδο εθνικών ομάδων, γιατί υποθάλπτουν τον Εθνικισμό. Δείτε τί γίνεται αυτή την στιγμή με το Γαλλία – Αλβανία στο Πάρκο των Πριγκήπων (0-0 στο πρώτο ημιχρόνιο): Καθώς η Αλβανική Ομάδα πίεσε αφόρητα τους Γάλλους στο τελεφταίο 10λεπτο, εκατοντάδες Αλβανοί εδώ στην γειτονιά μου περιμένουν να πανηγυρίσουν με έξαλλο τρόπο το πρώτο τους γκόλ σε επίσημη τελική διοργάνωση. Προσεύχομαι στον Κύριο να νικήσουν οι Γάλλοι ή έστω ισοπαλία, για να μήν έχουμε τίποτα έκτροπα από Αλβανούς πανηγυριστές, όπως συνέβη στις 4 Σεπτέμβρη 2004 στην Ζάκυνθο, με την δολοφονία του Γκράμος Παλούσι από τον Παναγιώτη Κλάδη.

  Ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός να βάλει το χέρι του. Τα ποδοσφαιρικά τουρνουά του μέλλοντος πρέπει να είναι πολυπολιτισμικά για να προωθείται η Αγάπη και όχι το Εθνικιστικό Μίσος. Είπα και ελάλησα και αμαρτία ούκ έχω

 207. sarant said

  202-203 Nαι, ήταν πάγιο αίτημα και τώρα βέβαια θα δούμε αν θα αρχίσει ο κάθε φλίκος να σκοτώνει με το υπηρεσιακό τη γυναίκα του όπως γινόταν στην Ελλάδα.

  Αλλά, 202, το σφάξιμο του φλίκου και της γυναίκας του στην Υβλίν δεν ήταν άσχετο μεμονωμένο γεγονός από το αστυνομικό δελτίο -εθελοτυφλείς αν το εννοείς αυτό στα σοβαρά.

 208. cronopiusa said

 209. Γιάννης Ιατρού said

  211: Πάντως σε άλλες χώρες οπλοφορούν οι αστυνομικοί και εκτός υπηρεσίας. Το θέμα είναι, κατά πόσο η κρίση τους επιρρεάζεται από τα πρόσφατα συμβάντα και κατά πόσο είναι ψυχολογικά εκπαιδευμένοι/προετοιμασμένοι …. Βλέπει κανείς τιο γίνεται στις ΗΠΑ !!!

 210. Γιάννης Ιατρού said

  207: Γλωσσολογική ερώτηση: Την έκφραση εγώ την ήξερα να έχει το νόημα «απομονομένος τόπος» (place fliquée), αλλά δεν είμαι και τόσο καλός στα γαλλικά, για πες!

 211. Θύμμαχος Θήτης said

  καλησπέρα. Περσινή εκπομπή ανασκόπηση Πουλή με θέμα το ποδόσφαιρο

  Επίσης και μια σημερινή άποψη: Μην παραιτηθείτε, το ίδιο μας κάνει

 212. Pedis said

  # 211 – Αλλά, 202, το σφάξιμο του φλίκου και της γυναίκας του στην Υβλίν δεν ήταν άσχετο μεμονωμένο γεγονός από το αστυνομικό δελτίο -εθελοτυφλείς αν το εννοείς αυτό στα σοβαρά.

  Νικοκύρη, δεν σε πιστεύω!

 213. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  189. O χοντρός ασχημάντρας γεροξούρας στο αριστερό κέρας της παράταξης των τριακοσίων είναι ο Γουσούς; Μοιάζει πολύ.

 214. Μαρία said

  214
  που αστυνομεύεται
  fliquer αστυνομεύω
  flicage αστυνόμευση
  flicaille φλικαριό
  Σημείωσε οτι ο φλικ δεν είναι το ακριβές ισοδύναμο του μπάτσου, είναι απλώς λαϊκή λέξη και μπορεί να την ακούσεις και απο δημοσιογράφο στα μμε ή κι απ’ τους ίδιους τους μπάτσους.

 215. Μαρία said

 216. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Το ότι δεν πείθεται ο κόσμος (ούτε καν οι ομοϊδεάτες τους) από τις δεξιές (καρα)κορώνες τύπου «παραιτηθείτε» δε σημαίνει καθόλου ότι δεν πρέπει να καυτηριαστούν και να συμμαζευτούν τα περίσσα λόγια και οι αχρείαστες λαμακίες από μερικούς περί την κυβέρνηση την ώρα που ζοριζόμαστε όλοι σε όλα τα επίπεδα κι έρχονται κι άλλες θύελλες.

  http://tvxs.gr/news/skitsa/o-arkas-sxoliazei-toys-apogoiteymenoys&dr=tvxsmrstvxs

 217. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 218. Γιάννης Ιατρού said

  218: ευχαριστώ

 219. Pedis said

  φρίκοκοπ (αποφασισμένοι να προστατεύσουν την ελευθερία των πολιτών)

 220. Παλιοσειρά said

  Επειδή μπορεί να ξέφυγε του ΓΣ: και ύστερα με ρωτάτε για ποιο λόγο να πήγαινε κανείς στο Σύνταγμα σήμερα, ο μπουμπούκος έχει την απάντηση.

 221. Ριβαλντίνιο said

  Σλοβακία – Ρωσία 2-1 (κλαψ κλαψ 😦 )

  Ρουμανία – Ελβετία 1-1 ( κρίμα ρε Δρακουλιάρηδες)

  Γαλλία – Σκυπερία 2 – 0 (γέα μπέιμπι)

  ———————————————————-

  Για αύριο :

  Ουαλία – Αγγλία
  Πάμε γερά ρε Κέλτες. Αρκετά τους βοηθήσαμε όταν τους έδρναν οι Ρως.

  Ουκρανία – Βόρεια Ιρλανδία
  Πάμε ρε όρθοντοξ μπράδερς. Πολλά γκολ στο ψευδοκράτος.

  Γερμανία – Πολωνία
  Ας νικήσει το φαβορί.

  ————————————————
  @ 224 Παλιοσειρά
  Αυτή την στιγμή τρώει παντόφλα από την Ευγενία …. 🙂

 222. Θύμμαχος Θήτης said

  Λοιπόν, λέω πως θα το πάρει η Ισπανία. Έτσι για να μάθουν όσοι την έλεγα Λουζερία παλιά. Είμαι άμπαλος πλέον αλλά και όταν παρακολουθούσα δεν το πετύχα και ποτέ. Δεν έχω δει κανένα ματς, λέω να δω αργότερα ημιτελικούςκαι τελικό και ανησυχώ ότι δεν θα προλάβω να δω την Αγγλία. Επίσης τελευταία φορά που το πήρε ο γηπεδούχος ήταν το 1984 η Γαλλία, χμ…

 223. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τελικά δε φάνηκε το Μησοτακέικο στον ήλιο του απογεύματος 😦

 224. Γιάννης Ιατρού said

  227: Πάει μόνο από >3000 συμμετέχοντες και πάνω 🙂

 225. Μαρία said

  227
  Ήταν όμως οι δύο εθνικοί γαμιάδες, που φωτογραφήθηκαν μαζί, και η Λουκά κραδαίνουσα την εικόνα του Αϊ-Γιώργη του δρακοκτόνου 🙂

 226. Γιάννης Ιατρού said

 227. ΓιώργοςΜ said

  Καλησπέρα, Κάρντιφ και απόβρεχο και ασετυλίνη, δεν ξέρω αν θα το επιτρέψει το πρόγραμμα, άλλα πολύ θα ήθελα να δω το Ουαλία – Αγγλία σε καμμιά παμπ…
  Κάτι που με εντυπωσιάζει (βλέπω σε μαγνητοσκόπηση τα τελευταία λεπτά του Γαλλία – Αλβανία) είναι πως υπάρχουν αγγλικοί υπότιτλοι σε σχεδόν πραγματικό χρονο, με χρονική υστέρηση το πολύ 5 δευτερόλεπτα, με μικρό διορθώσεις κιόλας μερικών στραβοπατηματων των σχολιαστών.

 228. Γς said

  167:

  >Γς: αδιάκριτη ερώτηση: ποιο νταμάρι; το τωρινό θέατρο ή του νεκροταφείου;

  Οχι. Ούτε του νεκρουαφείου, σημερινό γήπαιδο του Αθηναϊκού, ούτε του σημερινού θεάτρου, που ήταν τότε λατομείο σε πλήρη λειτουργία (απρόσβατο).

  Οταν λέγαμε νταμάρι [το δικό μας, ολόδικό μας νταμάρι] ήταν ένα παλιό μικρό λατομείο δίπλα στα σπίτια μας,

  Τότε ήταν Κρανίου τόπος. Σήμερα ομως αυτός ο τεράστιος λάκος 200 χ 100 μέτρα περίπου έχει οικοδομηθεί πλήρως, αλλά τα πρανή στα βράχια [ύψους 15-20 μέτρα] είναι ορατά.

  Αν είσαι Βυρωνιώτης θα το ξέρεις.

  Είναι εκεί που στο χάρτη οι οδοί Γραβιάς, Κατίνας Παξινού και Θερμοπυλών βυθίζονται μέσα στο παλιό νταμάρι [στο χάρτη σημειώνεται με «…» ]

  «μεγάλωσα στα νταμάρια του Κοπανά, έπαιξα στις αλάνες του Βύρωνα, περιπλανήθηκα στις γειτονιές της Μεταμόρφωσης, της Νέας Ελβετίας και της Ζωοδόχου πηγής… «

 229. sarant said

  216 Εννοείς ότι μπήκε σπίτι τους για να κλέψει και τους έσφαξε παρεμπιπτόντως;

  229 Ποιος είναι ο άλλος;

  231 Ναι; Εντυπωσιακό.

 230. Μαρία said

  238
  O Χειμωνάς με εξειδίκευση στις μάνες.

 231. sarant said

  234 Ω ναι -αν και…

 232. Alexis said

  #210: Στο «Βελοντρόμ» βέβαια το Γαλλία-Αλβανία και όχι στο «Παρκ ντε Πρενς».

 233. Alexis said

  #233α: Μπααα, κάνας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών θα ήταν, βαλτός για να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για μεγαλύτερη καταστολή.
  Τι;
  Τον σκότωσαν κι αυτόν;
  Ε, και λοιπόν;
  Κόλπο κι αυτό, δεν το καταλάβατε ακόμα;
  😡 😡 😡

 234. Γιάννης Ιατρού said

  234: Και στον Πάριο 🙂

 235. Pedis said

  # 233 – (πάνω-πάνω) Σαφώς και όχι! Και λοιπόν;

  ‘Ενα πράμα είναι τα κίνητρα του θύτη, άλλο αν πρόκειται για ευρύτερο σχεδιασμό, διαφορετικό, ο πραγματικός αντίκτυπος στη λειτουργία των θεσμών μιας χώρας 65 εκ. ανθρώπων, παράλλο η τρομοκρατική ενέργεια οριζόμενη διά στόματος προέδρου δημοκρατίας χωρίς στοιχεία, μεγάλο ζήτημα είναι ο εκφυλισμός της έννοιας τρομοκρατία και η κατευθυνόμενη υστερία, μα εντελώς ξένο προς όλα αυτά ότι τα μέτρα έκτακτης ανάγκης που όπως αποδεικνύεται εδώ και έξι μήνες στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση των πολιτών να μην απαιτούν τα δίκια τους μα ούτε και να βγάζουν κιχ.

  (Ούτε οι καραδεξιές εφημερίδες έχουν καταφέρει σε συνεργασία με αστυνομικές πηγές να παρουσιάσουν σοβαρά στοιχεία ότι το συγκεκριμένο έγκλημα είναι απόρροια σχεδιασμένης τρομοκρατικής επίθεσης πέραν του κτυπήματος ενός «μοναχικού λύκου».

  Αν τα βρουν, ξαναδιάβασε το # 151.)

 236. Γς said

  Οι «Παραιτηθείτε» και πράσινα άλογα…

  Μωρέ δεν σας σταματάει τίποτα!
  Από το κακό στο χειρότερο.

  Μέχρι και το Μητσοτάκη θα μας φέρετε!

 237. paolodrosi said

  Πολυ καλη αμυντικη τακτικη απο την Αλβανια. Γρηγορες επιστροφες στην αμυνα και καλη ατομικη τεχνικη.
  Επιθετικα ομως δεν εχουν τιποτα. Αναπτυσονται ωραια μεχρι την περιοχη και μετα τιποτα.
  Αυτος ο Παγιε της Γαλλιας, ειναι μεγαλη παιχτουρα.

  Απ’ οσες ομαδες εχω δει μεχρι τωρα, η Ιταλια ειναι το πρωτο φαβορι, κι επεται η Αγγλια, που εκπλησσει ευχαριστα γιατι παταει κατω τη μπαλα.
  Οσο για τον αρχεκακο οφι τον Αλεμανο, το σηκωσε πριν 20 χρονια και πιο πριν, το 1980, δηλαδη πριν 36 χρονια.
  Ο,τι εκανε η Ισπανια στα δυο τελευταια Ευρω. Μετα λενε για βαρια φανελα και ιστοριες γι αγριους.

 238. spiral architect said

  @219: Το «ΦΑΣΙΣΤΕΣ» μάλλον είναι υπογραφή.
  (όπως κατά το Διογένη ο Πλάτωνας http://bit.ly/1Q6H6EL)

 239. spiral architect said

  Και για να το ξαναγυρίσουμε στη μπαλίτσα, βρείτε ποιες εθνικές ομάδες έχουν παίκτες που γυάλιζαν πάγκο στις ομάδες τους, (κάτι σαν την Ελλάδα του ’04) ή εθνικές ομάδες γραψαρχιδέ (κάτι σα και τη Δανία του Γιούρο του ’92, που τους μαζέψαν απο τις παραλίες, για να παίξουν στη θέση της Γιουγκοσλαβίας) και βάλτε τις στην άκρη.
  Ίσως κάνουν την έκπληξη.

 240. Γιάννης Κουβάτσος said

  Άγγλοι οπαδοί πετούσαν κέρματα σε προσφυγόπουλα κι έκαναν χάζι με τον αγώνα τους να τα πιάσουν. Πριν από λίγο καιρό το ίδιο έκαναν Ολλανδοί συνάδελφοί τους. Παιδιά, τις ευρωπαϊκές αξίες και τα μάτια μας! Ζιγκ χάιλ! Χικ!

 241. spiral architect said

  Εν πολλοίς, όποιες ομάδες έχουν ξεκούραστους παίχτες ή οι τελευταίοι δεν έχουν τρελά συμβόλαια με τις ομάδες τους, για να προσέχουν τα ποδάρια τους, (θα) έχουν καλές προοπτικές.
  Αλλά τι να το κάνεις, ούτε τα υπερηχητικά του Bαλερί Λομπανόφσκι, ούτε καν τη Δανία του Πίτερ Σμάιχελ θα ξαναδούμε. Από ξύλο στις πλατείες των γαλλικών πόλεων βέβαια, άλλο τίποτα. 😦

 242. Alexis said

  #229: Ήταν όμως οι δύο εθνικοί γαμιάδες, που φωτογραφήθηκαν μαζί…
  Ουπς, ευτυχώς που δόθηκε η διευκρίνηση του #234, γιατί προς στιγμήν νόμισα ότι ήταν στο Σύνταγμα αυτός:

 243. αγάπες λάθρες said

  Μες στην τρέλλα της εποχής, είναι άξιο απορίας γιατί δεν παραιτούνται. Γιατί τέτοιος μαζοχισμός, να υποφέρουν και να οδύρονται και με δάκρυα να τρέχουν ποτάμι από τα μάτια και με τόσο απερίγραπτο πόνο να υπογράφουν αποφάσεις που δεν θέλουν να υπογράψουν και δεν αραίσουν γενικώς. Ας αναλάβουν άλλοι που έχουν συνηθίσει να μαστιγώνουν τον λαό και το ευχαριστιόντουσαν μετά μεγάλης χαράς και πανυγυρισμών και κάθε φορά που υπέγραφαν μοίραζαν μερικά ψίχουλα. Να ισυχάσουν αυτοί και εμείς καλλίτερα. Τα ίδια ακριβώς θα υπογράφουν και οι μεν και οι δε, αλλά με λιγότερο πόνο και με ευχαρίστηση στα μάτια τους να χαίρεσε να τα βλέπεις να το ευχαριστιέσαι. Όχι με δάκρυα. Για αυτούς, και για τους άλλους στις διαδυλώσεις από τα δακρυγόνα και για εμάς στους καναπέδες.

 244. gpoint said

  Καλημέρα

  κάποιος συσχολιαστής είχε αναφέρει μια ταινιά με τον Γουόλτερ Ματάου προσβάσιμη στο γιουτιούμπ. παρακαλείτε όπως επναλάβει την πρόσβαση

  Ευχαριστώ

 245. Θύμμαχος Θήτης said

  G αυτήν εδώ λες μάλλον:

  https://sarantakos.wordpress.com/2016/06/06/typodaemon/#comment-362541

 246. gpoint said

  Ναι σ’ ευχαριστώ πολύ !

 247. Θύμμαχος Θήτης said

  Σε μια βδομάδα 23 του μήνα είναι το Μπρεφερέντουμ. Μπορεί να έχει γίνει Μπέξιτ και νωρίτερα στο γιούριο, αν και μάλλον θα περάσει, αλλά νομίζω τα επόμενα ή μεθεπόμενα μεζεδάκια μπρέπει να ονομαστούν αναλόγως. Μπρεξοδιακά; Μπρεξιτικά; Βρεταναχωρητικά; Κάτι τέτοιο. Ή Μπριμεϊνιακά άμα βγει το Βριμέιν;

 248. cronopiusa said

 249. cronopiusa said

  Οι ομάδες που υποστηρίζω είναι:

  Για μπάλα θα λέμε τώρα;

 250. Θύμμαχος Θήτης said

  Παρακαλώ G. Κι εγώ θα την δω σύντομα, πρέπει να έχει γέλιο (με Μπενίνι κιόλας)

 251. spiral architect said

  Τα ματάκια μου! 😮
  (hint: λεξικό)

 252. sarant said

  Καλημέρα από εδώ, ευχαριστώ!

  251 Τότε που προκηρύχτηκε το Μπρεφερέντουμ είχαμε βάλει Μπρεξιταρισμένα μεζεδάκια Μπορεί όμως να βάλω και μεθαυριο.

  239 Όπως βλέπεις, οι εργαζομενοι τα διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Αλλά βέβαια, αυτή η πολύ ιδιότυπη κατάσταση έχει βάλει τη σφραγίδα της. Το βλέπω στους ανθρώπους.
  Το Μπατακλάν τι ήταν; Μοναχικός λύκος ή οργανωμένο σχέδιο; Το μακελιό στο Σαρλί;

 253. Θύμμαχος Θήτης said

  255 Για μένα το λες ε; 🙂
  256 καλό το μπρεξιταρισμένα!

 254. Α, ο Διαβολάκος ολόκληρος στο Γιουτιούμπ! Κι εγώ ευχαριστώ 🙂

 255. spiral architect said

  @256: Τότε που προκηρύχτηκε το Μπρεφερέντουμ είχαμε βάλει Μπρεξιταρισμένα μεζεδάκια Μπορεί όμως να βάλω και μεθαυριο.

  😀 😀

 256. Pedis said

  # 256 Το Μπατακλάν τι ήταν; Μοναχικός λύκος ή οργανωμένο σχέδιο; Το μακελιό στο Σαρλί;
  Για τo έγκλημα με θύματα το ζευγάρι των αστυνομικών μιλούσαμε …

  … αλλά το κύριο πολιτικό ζήτημα είναι η κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης (και μερικής άρσης του habeas corpus) εφαρμόζοντας νόμο της εποχής της Αλγερινής αποικιοκρατίας από την κυβέρνηση που όπως πιστεύεις, Νικοκύρη, έχει πάρει τα ηπιότερα μέτρα (# 197) έβερ σε παρόμοια κατάσταση.

  Δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ότι ο Ντε Γκωλ έβγαλε το στρατό στο δρόμο (το σχεδίαζε) αλλά ο ήπιος Ολάντ το έκανε αφού βρήκε την πρόφαση … και τα μυαλά πολλών σημερινών πολιτών.

 257. sarant said

  260 Στην εποχή της Αλγερινής επανάστασης το κράτος είχε σκοτώσει εκατοντάδες αλγερίνους καταμεσίς στο Παρίσι. Ωραίες συγκρίσεις κάνεις.

 258. Pedis said

  # 261 – στο νόμο περί εκτάκτης ανάγκης του πενηντατόσο αναφέρθηκα, της εποχής των τελειωμάτων της γαλλικής αποικιοκρατίας στην Αλγερία … και στον Ντε Γκωλ που δεν γνωρίζω αν τόλμησε να βγάλει το στρατό στους δρόμους, το οποίο «παραδόξως» συνέβη επί «ήπιου» και «αριστερού» Ολάντ.

  (Τι έχεις πάθει από χτες το απόγευμα; Στο άσχετο μου απαντάς …)

 259. sarant said

  262 Ουτε εγώ γνωρίζω αν ο ντε Γκωλ έβγαλε στρατό στους δρόμους, ξέρω όμως ότι σκοτωσε εκατοντάδες αλγερινούς μέσα στο Παρίσι. Ότι φυλάκιζε κομμουνιστές. Και ότι οι συγκρίσεις σου είναι άτοπες. Ρώτα κανέναν που να ζει στο Παρίσι.

 260. cronopiusa said

  Entrevista a Juli Tello: Lo que queremos es evitar las muertes en el mediterráneo, nacimos con ese objetivo

 261. Πάνος με πεζά said

  Eξ αφορμής μιας συζήτησης με το Νοικοκύρη, και της τριπλέτας αγώνων που υπάρχει σήμερα και ξεκινάει σε λίγο, θυμίζω ότι στη σελίδα της ΕΡΤ μπορείτε να βλέπετε από γραφεία, ταμπλέτες, κινητά, ντιβάνια, καναπέδες, πολυθρόνες, ξαπλώστρες κλπ., τους αγώνες, να ακούτε την ελληνική περιγραφή, και φυσικά να μην έχετε τα ενοχλητικά pop των κλεψο-streamers αλλά ούτε και ελληνικές διαφημίσεις του κανονικού προγράμματος της ΕΡΤ.
  Πατώντας το κουμπί του youtoube μάλιστα, μεταφέρεστε κατευθείαν εκεί και φαντάζομαι ότι είναι και ελαφρύτερη σελίδα (λ.ε.τ.)

 262. sarant said

  265 Ισως για ορισμένους κατοικους εξωτερικού να μην ισχύει, διότι τώρα που πηγα μου βάζει να βλέπω πλάνα νησιών με μουσική. Ωστόσο, μια φίλη από το Παρίσι μού είπε ότι βλέπει τα ματς από την ΕΡΤ. Εγώ πάντως τα βλέπω από το uefaeuro2016live.com

 263. ΣΠ said

  266
  Πράγματι στο Βελιγράδι βλέπω πλάνα νησιών με μουσική.

 264. MA said

  Γς 232: ναι, το ξέρω, αν και δεν πηγαίναμε προς τα ´κει εμείς τότε. Και η δική μας γειτονιά (παλιό τέρμα Ζωοδόχου Πηγής) ήταν αραιοκατοικημένη, είχε και αμυγδαλιές και προβατάκια

 265. Γς said

  269:
  Θύμησέ μου που ήταν το παλιό τέρμα της Ζωοδόχου Πηγής. Στη σημερινή πλτεία Φατσέα;

  Δεν υπήρχαν τότε Λεωφορεία εκεί.

  Πιο κάτω ήταν η γιαγιά μου. Στου καρεγκλά, αν ξέρεις. εκεί που είναι σήμερα το Ηρώον κοντά στο τέρμα των Τρόλευ. Ερχόμουν τακτικά εκεί.

  Μιλαμε για το 1950.
  Και φυσικά για νερό πηγαίναμε στο πηγάδι της Ζωοδόχου Πηγής!

 266. Ανδρέας Μαρικάς said

  Έληξε και η 6λεπτη καθυστέρηση. Με γκόλ στο 96΄, οι Ρωμαιοκαθολικο-Προτεστάντες ΒορειοΪρλανδοί νίκησαν 2-0 τους Ουνίτες Ουκρανούς

  265 + 266: Εγώ θεολόγος είμαι, δεν έχω σχέση με μαθηματικά, αλλά μού κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν ενημέρωσε τον κ. Σαραντάκο ότι το σάιτ της ΟΥΕΦΑ από το οποίο παρακολουθεί τα μάτς έχει 42 δεφτερόλεπτα καθυστέρηση σε σχέση με την ΕΡΤ-1.

  Το λέγω γι’ αυτούς που θα δούν από ταμπλέτα τον βραδυνό αγώνα Γερμανία – Πολωνία: 42 δευτερόλεφτα μπροστά είναι η μετάδοση της ΕΡΤ-1 σε σχέση με της ΟΥΕΦΑ που βλέπει ο κ. Σαρ. «Ερευνάτε τας Γραφάς» λέει ο Χριστός μας στο Ιωάννου 5,39. Το «πίστευε και μή ερεύνα» είναι απάτη των Χριστομάχων, ποτέ δεν το είπε η Αγία Εκκλησία μας

 267. Ριβαλντίνιο said

  Πού είναι ο Μέγας Ιεροεξεταστής ;;;

 268. MA said

  270: ναι η πλατεία φατσέα.
  Καρεγκλά δεν ξέρω, τα τρολέι είναι Νέα Ελβετία,
  Και μετά τη δεκαετία του 50 (οπότε και γεννήθηκα) παίρναμε νερό απ τη ΖΠ 😉

 269. #272
  Έχω εσένα επί της υποδοχής, ιεροεξεταστόπουλο.
  Είχες δεν είχες, πάλι τράβηξες την προσοχή στο νεοφερμένο.

 270. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Γς. >>Οι «Παραιτηθείτε» και πράσινα άλογα…
  Οι παραιτηθήτες και οι παραιτηθήτισσες 🙂

 271. Θύμμαχος Θήτης said

  παραιτηθήτες παρότι θύτες.

 272. sarant said

  272-274 Είδα.

 273. 28 (4)
  Ακριβώς επειδή ΚΑΙ την δεκαετία τού ’60, όταν εγώ ήμουνα μαθητής του Δημοτικού Σχολείου σε μικρή επαρχιακή πρωτεύουσα, οι δερμάτινες μπάλλες όχι μόνον ήτανε πανάκριβες αλλά (και δυσεύρετες!) ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΕΣ από χώρες του εξωτερικού, εμείς τα παιδιά της τότε εποχής όταν συνέβαινε καποιανού της παρέας μας ο πατέρας ή ο θείος νά ‘ναι ναυτικός στα καράβια ή μετανάστης και τού ‘στελνε σαν δώρο καμιά «δερμάτινη» (χοντροκομμένο ραμμένο δέρμα επάνω από φουσκωτό αεροθάλαμο τύπου «σαμπρέλλας») ποδοσφαιρική μπάλλα, εμείς τον κανακεύαμε να παίξουμε, και όταν αναφερόμαστε -με …σεβασμό και δέος, αλλά και ζήλεια!- στην …»επαγγελματική» ποδοσφαιρική μπάλλα του φίλου μας χρησιμοποιούσαμε τον -πολύ κοινό στην πιτσιρικαρία, τότε- όρο « (το) …εξωτερικό » . (Π.Χ.: «ο Κωστής έχει ένα φοβερό ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ που τού ‘φερε απ’ έξω ο πατέρας του»). Ακόμα θυμάμαι την αίσθηση και τον ήχο που έκαναν εκείνα «τα εξωτερικά» όταν σουτάραμε…! Και πόσο μού άρεσε να χτυπάω «κεφαλιές» μ’ ένα καλό …»εξωτερικό»!!!

 274. 278
  Εννοώ:
  – στα ΜΕΣΑ της δεκαετίας του ’60 (πήγαινα Δημοτικό από το 1963 ώς και το 1969)
  – «… πόσο μού άρεσε ΝΑ ΠΙΑΝΩ και να χτυπάω κεφαλιές… …»
  – τα «εξωτερικά» ήτανε μπάλες βαρειές, στο «ταμπά» ή πορτοκαλο-καφέ χρώμα δέρματος(περίπου σ’ εκείνο που είχανε και οι δερμάτινες σχολικές μας σάκκες) με ΞΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ «έγκρισης», κι όταν από το πολύ κλώτσημα «χάνανε» αέρα τις πηγαίναμε στα ποδηλατάδικα και τις φουσκώναμε…!

  Αλήθεια, κανείς από ‘σάς δεν θυμάται πιά εκείνα τα …ένδοξα «εξωτερικά» της γλαυκής μας θύμησης (που συνοδευόντουσαν με την μανιώδη μας συλλογή από «χαρτάκια» με τις τεχνικολόρ -αλλά κάπως θαμπές- φωτογραφίες των θρυλικών μελών όλων των 11άδων της Α’ Εθνικής;;;

 275. Γς said

  278:

  >Και πόσο μού άρεσε να χτυπάω «κεφαλιές» μ’ ένα καλό …»εξωτερικό»

  Εμένα η πρώτη μου επαφή με δερμάτινη μπάλα ήταν στη Λεωφόρο, που με είχε πάει ο μπάρμπας μου.

  Μια φορά πέταξαν τη μπάλα στην εξέδρα.
  Κι αυτή πήγε και βρήκε το κεφάλάκι του μικρού Γς. 😦

 276. cronopiusa said

  «Όλα όσα ξέρω για την ηθική και την αίσθηση καθήκοντος τα έχω μάθει από το ποδόσφαιρο».
  Αλμπέρ Καμύ

 277. 281
  Σάς ευχαριστώ!
  Νομίζω για ‘μένα περισσότερο τις βάλατε τις φωτογραφίες και -ειδικώς με τη δεύτερη, που είναι και της «εποχής» μου!- ΠΟΛΥ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΤΕ…
  Όσο για το απόφθεγμα του Καμύ, πόσο για γέλια (και για …κλάματα!) ακούγεται σήμερα…
  Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη «αρρώστια» από αυτήν που επιφέρει το ποδόσφαιρο στον ανθρώπινον εγκέφαλο! Αυτό, ίσως, το ξέρουνε οι ρώσσοι (οποία ειρωνεία μετά τα πρόσφατα!) που στην γλώσσα τους έχουνε και χρησιμοποιούν την ίδια λέξη για τον «άρρωστο» (=ασθενή) ΚΑΙ για τον …»φίλαθλο»: « μπουώλιεν » !!!

 278. Γς said

  Ce que je sais de la morale, c’est au football que je le dois

  Albert Camus

 279. Γς said

  283:

  Κι ο Τζι!

 280. cronopiusa said

  ναι για σας ήταν, με συγκινήσατε

 281. gpoint said

  # 278,9

  Την δεκαετία του 60 -που εγώ πήγαινα γυμνάσιο- μπάλες ποδοσφαίρου πούλαγε ο Βγενόπουλος στην Θεμιστοκλέους (μπορεί να ήτανε στην Εμμ. Μπενάκη, δεν είμαι σίγουρος) που ασχολιότανε με ξιφασκία στον βάζελο. Δεν ξέρω αν ήταν εισαγωγής αλλά ήταν κακής ποιότητας, πέταγαν «βυζί» σε λίγο καιρόν δλδ κοβότουσαν οι κλωστές στις ραφές από το δερμάτινο περιτύλιγμα και πεταγότανε η εσωτερική σαμπρέλλα

 282. gpoint said

  # 283

  Moi, j ne sais rien…ni de la morale, ni des femmes…seulement du football !!

 283. spiral architect said

  Άντε να ξεκουμπιζόμαστε σιγά-σιγά:

 284. spiral architect said

  @286: Της γνωστής οικογενείας, ε;
  http://bit.ly/1XYR2mV

 285. gpoint said

  # 289

  Αν θυμάμαι καλά, Ξενοφών ήταν το μικρό του, δεν ξέρω τι βαθμό συγγένειας είχε με τον γνωστό

 286. cronopiusa said

  Maradona: «Habría que poner una bomba en la FIFA y en la AFA para empezar de cero»

  Μαραντόνα: Θα έπρεπε να βάλουμε βόμβα στη FIFA

 287. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Η Κροατία ,με λιγη ρέντα που πάντα χρειάζεται, θα φτάσει ψηλά. Ίσως η καλύτερη ομάδα so far.

 288. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Mehmet’in İspanyollar gelen renkli Allah’a gördü 🙂

 289. sarant said

  🙂

 290. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Αν και δεν έχει σχέση με το γιούρο, είναι αθλητική είδηση με μεγάλες προεκτάσεις. Αποκλείστηκε οριστικά (;) η ομάδα στίβου της Ρωσίας από το Ρίο, επειδή είναι νταρισμένοι οι αθλητές της. Σ’ αυτούς τους ολυμπιακούς αγώνες, μόνο ΚΑΘΑΡΟΙ αθλητές θα λάβουν μέρος.☺
  Το θέμα, είναι πως την στριμώχνουν πολύ άγρια την Ρωσία, σε όλα τα επίπρδα οι Αμερικανοί, μάλλον πλησιάζει η μεγάλη ώρα.

 291. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Δε σταματούν να με εκπλήσσουν αυτοί οι κύπριοι σπορκάστερς…
  Ο ίδιος που μου σπάει τα νεύρα κάθε φορά που μεταδίδει τους οξαποδώ με το «Μούλερ, Μούλερ» για τον Μύλερ, πρόφερε χθες σωστά τον Κίραϊ !! Ναι ο συμπαθητικός μη καρηκομόων μπάρμπα-τερματζής της Ουγγαρίας (με τη φόρμα του παππού του) δεν είναι Κίραλυ, αλλά Κίραϊ (=Βασιλιάς). To L δεν προφέρεται (τρέχα μαγυαρογυρευόπουλος γιατί…) Ελάχιστοι παγκοσμίως το ξέρουν …κι όμως! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: