Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο ομιλών αφήνει την σύζυγόν του χήραν (Μποστ πριν από 50 χρόνια)

Posted by sarant στο 21 Ιουνίου, 2016


Ο Μποστ αρέσει στο ιστολόγιο και, ελπίζω, σε αρκετούς αναγνώστες και φίλους. Εδώ και δυο-τρία χρόνια ανεβάζω, πότε-πότε, σκίτσα του Μποστ που σχολιάζουν γεγονότα που συνέβηκαν πριν από 50 χρόνια (εδώ το αμέσως προηγούμενο άρθρο αυτής της σειράς). Όπως έχω ξαναγράψει, η επετειακή αυτή σειρά δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ ακόμα, αφού ο Μποστ, κουρασμένος από τη δουλειά της εφημερίδας, σταμάτησε τη συνεργασία με την Αυγή τον Ιούλιο του 1966 και αφιερώθηκε στο μαγαζί του («Λαϊκέ εικόνε», στην οδόν Ομήρου).

Για το λόγο αυτό, παρουσιάζω το σημερινό σκίτσο, παρόλο που το έχω ήδη δημοσιεύσει πριν από 6 χρόνια. Ο άλλος λόγος για την επανάληψη είναι ότι αυτές τις μέρες πνίγομαι, οπότε πιθανόν να πέσουν και άλλες επαναλήψεις ή να βάλω αναδημοσιεύσεις από αλλού.

Το σκίτσο που θα δούμε σήμερα αφορά την επίσκεψη του Ρόμπερτ (Μπομπ) Κένεντι στην Αθήνα το 1966. Πράγματι, ο μικρότερος αδελφός του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι είχε επισκεφτεί την Ελλάδα στις 17 Ιουνίου 1966. Ήταν μια επίσκεψη-αστραπή που κράτησε όχι περισσότερο από 24 ώρες, αλλά έκανε αίσθηση -και έδωσε στον Μποστ την αφορμή για το σκίτσο που θα δούμε σήμερα, που μπορούμε να το πούμε προφητικό. Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στην Αυγή στις 19 Ιουνίου 1966.

a66-06-19

 

Ο Μποστ σχεδιάζει πολύ καλά τον Ρόμπερτ και την Έθελ (φωτογραφία της από την εποχή εκείνη), ενώ εμφανίζει τον Ρόμπερτ να φοράει μαύρο περιβραχιόνιο σε ένδειξη πένθους για τον δολοφονημένο αδελφό του.

Η αναφορά του Μποστ στην κάτω αριστερά γωνία του σκίτσου («εορτάζων την επέτειον του γάμου του στην Πλάκα») δεν είναι εφεύρημα δικό του. Ο Κένεντι συνοδευόταν από την Έθελ, τη σύζυγό του, και πράγματι γιόρτασαν την επέτειο του γάμου τους στην Αθήνα. Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, ανέβηκαν στην Ακρόπολη, ύστερα παρακολούθησαν παράσταση μπαλέτου στο Ηρώδειο (κατά σύμπτωση το πρόγραμμα ήταν εκλεκτό: Νουρέγιεφ και Μαργκότ Φοντέιν στον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» του Προκόφιεφ) όπου εκτάκτως παραβρέθηκε και ο Κοκός, και έκλεισαν τη βραδιά σε ταβέρνα της Πλάκας. Φυσικά, ο Κένεντι τιμήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων με το αργυρό κλειδί της πόλης (ίσως έγινε και δεύτερη βράβευση και γι’ αυτό υπάρχουν δυο κλειδιά στο σκίτσο), και φυσικά έκανε δηλώσεις, αν και απέφυγε να αναφερθεί στο Κυπριακό, επειδή, όπως είπε, η επίσκεψή του ήταν ιδιωτική.

Ο Κένεντι επέστρεφε από περιοδεία του στην Αφρική, στη διάρκεια της οποίας είχε κάνει πολλές πετυχημένες δημόσιες ομιλίες, απευθυνόμενος ειδικά προς νέους, οπότε είχε διαδοθεί ότι θα μιλούσε και προς Έλληνες φοιτητές, αλλά τελικά ομιλία δεν έγινε.

Ο Μποστ φαίνεται να πιστεύει ότι ο ίδιος ο Κένεντι ήθελε να κάνει την ομιλία και μεταπείστηκε από στελέχη της αμερικανικής Πρεσβείας, ή τουλάχιστον αυτό δείχνει στο σκίτσο του, όπου παρουσιάζει ανώνυμο σύμβουλο (που όμως μοιάζει πολύ με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τάλμποτ) να συμβουλεύει πατρικά τον Ρόμπερτ να περιοριστεί σε ανώδυνα θέματα και να μην επιμείνει στην ιδέα της ομιλίας γιατί θα του γίνουν δύσκολες ερωτήσεις. Το μποστικό απόφθεγμα «ο ομιλών αφήνει την σύζυγόν του χήραν» αναπόφευκτα παίρνει προφητική χροιά όταν το ξαναδιαβάζουμε σήμερα!

Ανάμεσα στα ανώδυνα θέματα που προτείνει ο σύμβουλος στον Μπομπ Κένεντι είναι και το Μουσείο Πασσά, το οποίο εκείνες τις μέρες απασχολούσε πολύ τον Τύπο διότι ο Ιω. Πασσάς είχε αποσύρει τη δωρεά της μεγάλης συλλογής του, λόγω των αντιδράσεων του δημάρχου, πολλών φορέων και των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι διαφωνούσαν με τη δωρεά οικοπέδου 10 στρεμμάτων για να ανεγερθεί εκεί το Μουσείο (το οποίο τελικά άρχισε να χτίζεται επί χούντας, απέναντι στην τότε Σχολή Ευελπίδων, έμεινε γιαπί και κατεδαφίστηκε μετά τη μεταπολίτευση). Ο Ιωάννης Πασσάς, εκδότης της Εγκυκλοπαίδειας του Ηλίου είχε κάνει και έναν σχετικό μακροσκελή καβγά με τον Ψαθά από τις στήλες των Νέων. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρθηκε ο Κένεντι για το Μουσείο Πασσά, απλώς ο Μποστ εννοεί την ενασχόληση με ανώδυνα θέματα, πολιτιστικά.

Γίνεται επίσης λόγος για τον χορό βατούσι, που σήμερα είναι ξεχασμένος προ πολλού και ήταν μια παροδική μόδα της εποχής -φαίνεται ότι ετυμολογικά έχει σχέση με τους Τούτσι της περιοχής των Μεγάλων Λιμνών της Αφρικής. Αν θέλετε να ακούσετε ένα σουξέ της εποχής, ιδού. Όσο για την αναφορά σε «κλείσιμο τραπεζών», τις μέρες εκείνες απεργούσαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Ο Μπομπ Κένεντι εθεωρείτο τότε βέβαιο ότι θα έβαζε υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ, αν και όχι το 1968 αλλά το 1972. Και πράγματι, όταν ξεκίνησαν οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος  ενόψει των εκλογών του 1968, ο Κένεντι δεν συμμετείχε, θεωρώντας πανίσχυρο τον απερχόμενο πρόεδρο Τζόνσον. Βλέποντας όμως ότι ο Τζόνσον δυσκολευόταν στις προκριματικές, o Κένεντι ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου ότι κατεβαίνει στην κούρσα, και δυο εβδομάδες αργότερα ο Τζόνσον αποσύρθηκε. Ο Κένεντι νίκησε στις περισσότερες προκριματικές εκλογές και ήταν φαβορί για να πάρει το χρίσμα, αλλά στις 6 Αυγούστου 1968, το βράδι της νίκης του στις προκριματικές της Καλιφόρνιας, δολοφονήθηκε από τον χριστιανό Παλαιστίνιο Σιρχάν Σιρχάν, υποτίθεται λόγω της στάσης του κατά τον πόλεμο των 6 Ημερών. Έτσι, πέρασε στην αθανασία. (Η γιαγιά μου, θυμάμαι, είχε ένα ιδιότυπο εικονοστάσι με φωτογραφίες κομμένες από εφημερίδα, τους δυο Κένεντι και τον Μπόμπι Σαντς).

Ο Μπομπ Κένεντι, ίσως επειδή ήταν πιστός καθολικός και είχε μεγάλο σπίτι, έκανε ούτε λίγο ούτε πολύ 11 παιδιά σε 18 χρόνια γάμου (όταν επισκέφτηκε την Αθήνα είχε εννιά -το στερνοπαίδι, ο Ρόρυ, γεννήθηκε μετά τον θάνατο του πατέρα του, κοιλάρφανο).

Η Έθελ Κένεντι κοντεύει τα 90 και φαντάζομαι ότι θα χαίρεται πολύ να μετράει γενέθλια και γιορτές παιδιών, εγγονιών και δισεγγόνων. Ο Σιρχάν Σιρχάν είναι σήμερα 72 χρονών και κάθε 5 χρόνια υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης που απορρίπτεται. Η τελευταία αίτηση υποβλήθηκε φέτος τον Φλεβάρη και απορρίφθηκε κι αυτή, παρά το γεγονός ότι υπέρ της αποφυλάκισης κατέθεσε ένα από τα θύματα του Σιρχάν (οι πυροβολισμοί εκτός από τον Κένεντι τραυμάτισαν και άλλους πέντε παρευρισκόμενους), ένας συνδικαλιστής, σήμερα υπέργηρος. Ο μάρτυρας δήλωσε πεπεισμένος πως δεν είχε πυροβολήσει τον Κένεντι ο Σιρχάν, αλλά κάποιος άλλος -και ότι ο ρόλος του Σιρχάν ήταν να τραβήξει την προσοχή για να εξαφανιστεί ο πραγματικός δολοφόνος.

 

180 Σχόλια προς “Ο ομιλών αφήνει την σύζυγόν του χήραν (Μποστ πριν από 50 χρόνια)”

 1. Γς said

  Καλημέρα

  >στο μαγαζί του («Λαϊκέ εικόνε, στην οδόν Ομήρου)

  Που έχει κλείσει πλέον φυσικά.

  Κλείστο κι εσύ εδώ
  [τα εισαγωγικά]

  Εχω παιδικά κατάλοιπα με τα ανοιχτά μαγαζιά 😉

 2. Kass said

  Γς
  κατάλαβα. Κάποιος ηλικιωμένος παππούς ξέχναγε τα… μαγαζιά του ανοιχτά και..υπέφερες!
  😉

 3. Κουνελόγατος said

  Φοβερή γιαγιά, άκου Κένεντυ και Μπόμπι Σαντς ταυτόχρονα…
  Καλημέρα Νίκο.

 4. Κουνελόγατος said

  Θες να πεις ότι έκανε 11 παιδιά με την ίδια γυναίκα; Κουνέλα την έκανε.
  Καλημέρα σε όλους.

 5. leonicos said

  Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσεις ν’ αναδημοσιεύεις Μποστ και Σαραντάκο πατέρα.

  Από γιο… έχουμε μπόλικο!

 6. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρωτα σχόλια και για τη διορθωσούλα!

 7. Κουνελόγατος said

  Αφού γράφαμε για την Κοξ και τις θεωρίες συνωμοσίας, τι θα έπρεπε να γράψουμε για τις δολοφονίες των Κένεντυ; (Αλήθεια, μου έμεινε η μεγαλοπρεπής γραφή με υ, τώρα βλέπω με ι το γράφει).
  Πόσες εικασίες έχουν γίνει; Πότε θα μάθουμε την αλήθεια; Αν θυμάμαι καλά, δεν έχουν ανοίξει όλα τα αρχεία. Στην αρχή είχαν πει πως θα γίνει σε 50-60 χρόνια (αν θυμάμαι καλά), μετά το αύξησαν. Αν ήταν όπως μας τα λένε, τότε γιατί τα κρατάνε κρυφά; Πως να μην πιστεύεις διάφορα «κουλά» μετά;
  Και γιατί να μην είναι έτσι και στην περίπτωση της Κοξ;

 8. LandS said

  Μεζεδάκι σχετικά με τον Μπόμπι Σαντς

  Wikipedia:
  member of the Provisional Irish Republican Army who died on hunger strike while imprisoned at HM Prison Maze.
  Βικιπαίδεια:
  μέλος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού που πέθανε κατά τη διάρκεια απεργίας πείνας ενώ ήταν φυλακισμένος στο ΗΜ Σωφρονιστικό Κατάστημα.

 9. LandS said

  3 Πάρα πολλοί Ιρλανδοί και Ιρλανδές έχουν εικόνισμα τους Κένεντι και τον Σαντς ταυτόχρονα.

  4 Όπως κάθε καλός καθολικός.

 10. Γς said

  >Ο Κένεντι συνοδευόταν από την Έθελ, τη σύζυγό του, και πράγματι γιόρτασαν την επέτειο του γάμου τους στην Αθήνα. Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής

  Κι ηταν το ζεύγος Γς πριν μερικούς μήνες που γιόρτασαν την επέτειο του γάμου τους σεμνά και στη ζούλα σε κάποια ταβέρνα στου Νταού Πεντέλης,

  Κι ήταν κι ένα άλλο ζεύγος [από δω μέσα] που έφτασε με μια τεράστια τούρτα και το σεμνά και ταπεινά πήγε περίπατο!

  Ο ευρών την ταυτότητα του ζεύγους αμειφθήσεται…

 11. Κουνελόγατος said

  ΠΣΑΡΕΒΕΙ; Αν ναι, τι κερδίζω;

  Προσέξτε τι θα απαντήσετε κύριε Γς. 🙂

 12. sarant said

  7: Δεν είναι ίδια η περίπτωση της Κοξ με του Κένεντι. Ο Κένεντι ήταν πλανητάρχης, η δολοφονία του μπορεί εύλογα να είναι αυτοσκοπός.

  8 Ωχ

 13. atheofobos said

  Και εδώ το πως χορευόταν το Wah Watusi !

 14. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Για τον Μπόστ της περιόδου «Λαϊκέ εικόνε», ελπίζω κάποτε να γραφεί κάτι το περιεκτικό. Θυμάμαι συχνά -και το αναφέρω διανθίζοντας συζητήσεις- την απίθανα όμορφη επιγραφή πάνω σε ένα ποτήρι του: «Εις την ζωήν ερχόμεθα, ευτυχώς γνωριζόμεθα, δυστυχώς χωριζόμεθα» (ανορθόγραφα, φυσικά!)

 15. Κουνελόγατος said

  Ναι, αυτοσκοπός, αλλά για να γίνει αλλαγή σε κάτι. Ποιο ήταν αυτό; Προσωπικά δεν πιστεύω πως τον έφαγαν λόγω Κούβας ή για λόγους εκδίκησης. Γιατί όμως;
  Για την Κοξ δεν αλλάζω γνώμη, ξεροκέφαλος γαρ… 🙂 Ο καθυστερημένος, ο φασίστας, ο πήξε, είναι το εκτελεστικό όργανο, κάποιος άλλος τον βάζει, άμεσα ή έμμεσα. Αλλά γράφω σε λάθος χώρο… 🙂

 16. Γς said

  11:

  Οχι δεν ήταν το ζεύγος Πσαρά.

  Δεν μας έχει εμφανίσει ακόμη νέα την καλή του ακόμα.

  Πάντως εμφανίζονται βελτιωμένα τα γαλλικά του, αν αυτό λέει κάτι.

 17. Γς said

  >Δεν μας έχει εμφανίσει ακόμη νέα την καλή του

  Δεν μας έχει εμφανίσει ακόμη τη νέα καλή του

 18. Γς said

  Εμεινα από ποντίκι και πάω να αγοράσω κανα δυο.

  Και θυμήθηκα εκείνο το χαμστεράκι.

 19. Κουνελόγατος said

  Ε, τότε είναι ο ΠμΠ; Τι κερδίζω; 🙂

 20. Corto said

  Καλημέρα!

  Νομίζω ότι το πιο πετυχημένο «λάθος» του Μποστ στο σημερινό είναι αυτό το «δια βήματος γαλός».

 21. Παναγιώτης Κ. said

  Δεν έχουν ανοίξει όλα τα αρχεία για τους Κένεντι.
  Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας γενικής εφαρμογής που να λέει ότι μετά από τόσα χρόνια ανοίγουν τα αρχεία; Και ποιος είναι ο ιθύνων νους που κάνει λάστιχο τον κανόνα;

  Διάβασα ότι ένα παρόμοιο εμπάργκο υπάρχει στα εγγλέζικα αρχεία για την δολοφονία του Καποδίστρια.
  Διατηρώ όμως επιφυλάξεις γιατί στην εποχή του διαδικτύου υπάρχουν ευφάνταστοι, ανεύθυνοι, συνωμοσιολόγοι, ελληναράδες…

 22. Γς said

  19:

  >Ε, τότε είναι ο ΠμΠ; Τι κερδίζω;

  Τίποτα. Εκτός αν θέλει να σου δώσει κάτι ο ΠμΠ.

  Δεν είναι αυτός 😦

  Φεύγω για το ποντίκι μου στο Μαρκτ ή Πλαίσιο στο Γερακα ή Αγ. Παρασκευή

 23. Παναγιώτης Κ. said

  @13. Είναι από τους χορούς που τους προβάρεις πολύ πριν κάνεις επίδειξη των χορευτικών σου ικανοτήτων.
  Στα πάρτι της παλιάς εποχής, ας πούμε δεκαετία του ΄60, οι νεαροί και οι νεαρές έκαναν παρατεταμένες χορευτικές πρόβες στο σπίτι τους συν την δικής τους έμπνευσης ίσως και κλεμμένη φιγούρα για να εντυπωσιάσουν!
  Ένα περίεργο για μένα: Οι περισσότεροι από όλους αυτούς τους ενθουσιώδεις με τα μοντέρνα ρεύματα,σχεδόν τα ξέχασαν και επιστρέψανε στα κλασικά της μουσικής.

 24. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  21 Για τον Καποδίστρια; Δεν μου φαίνεται να ισχύει

 25. Corto said

  Μια περίεργη λεπτομέρεια:
  Στην αγγλική βικιπαίδεια γράφει ότι ο Σιρχάν Σιρχάν ήταν Ροδόσταυρος.

  «Then in 1966, he joined the occult organization Ancient Mystical Order of the Rose Cross, commonly known as Rosicrucians.»

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sirhan_Sirhan

  (Δεν υπονοώ τίποτα μυστηριώδες, πάντως μου φαίνεται εντυπωσιακό στοιχείο)

 26. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα κι απ΄εδώ 🙂

  19: Κουνελόγατε, πήγαινε να πιείς πρώτα κανένα καφέ και μετά μαντεύεις (έπινε κι η Πυθία 🙂 )

 27. Γιάννης Ιατρού said

  25α: Corto
  Κι άλλοι διάφοροι είναι ροδοτέτοιοι 🙂

 28. Corto said

  27:
  Πολύ γέλιο!!!

 29. LandS said

  15 Τρίβεις τη φτέρη ή μου φαίνεται;

 30. Κουνελόγατος said

  26. Τώραααααααα. Εντάξει, δεν είμαι σαν τον κύριο Γς και άλλους, όμως κάθε μέρα ξυπνάω στις 6:30 πμ. Αλήθεια.
  Εσύ είσαι;

 31. Κουνελόγατος said

  29. Ποια είναι η φτέρη με το μπαρδόν;

 32. Τσούρης Βασίλειος said

  » Η Έθελ Κένεντι κοντεύει τα 90 και φαντάζομαι ότι θα χαίρεται πολύ να μετράει γενέθλια και γιορτές παιδιών, εγγονιών και δισεγγόνων.»

  http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500085258

  H βασίλισσα με τον τρισέγγονό της, ο οποίος άθελά του προκάλεσε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο
  Τρισέγγονο ή δισέγγονο;

 33. Γιάννης Ιατρού said

  32: Δισέγγονο βέβαια. Ο εγγονός (γιός του Καρόλου) κράταγε/ασχολείτο με τον δισέγγονο. Χάσανε το μέτρημα (χαμένα δηλ. τά ‘χουν από καιρό!) 🙂

 34. spiral architect said

  Τι μου θύμισες!
  «Οταν είχα συναντηθεί με την Έθελ … » ήταν η μόνιμη φράση εκκίνησης μιας καινούργιας κουβέντας μιας θειάς μου, που είχε γυρίσει υπερήφανη απ’ το Αμέρικα με τις Westinhouse συσκευές της και ύστερα έψαχνε ηλεκτρολόγο για να τις συνδέσει με (αυτο)μετασχηματιστές υποβιβασμού στο σπιτάκι της στον Περισσό.
  Ποτέ δεν μάθαμε, αν πράγματι είχε συναντηθεί για τσάι στο Αμέρικα με την Έθελ Κένεντι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ότι, αντί για Κική το σόι την αποκαλούσε -απούσα βέβαια- Έθελ. 🙂

 35. cronopiusa said

  ἐνέπεσον εἰς πειρασμόν καί σπαμοπαγίδα

  Καλή σας μέρα!

  Podemos, o la prolijidad y mesura para ganar al electorado español

 36. LandS said

  31 Αστειεύθηκα με τη γνωστή παροιμία και το όνομά σου. Έπρεπε να βάλω φατσούλα. 🙂

  Πάντως αν ήμουν αρχισυνωμότης δεν θα εμπιστευόμουν ένα καθυστερημένο φασίστα ούτε να μου φέρει την εφημερίδα από το περίπτερο, πόσο μάλλον να κάνει φόνο με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει τα ανακλαστικά του κοσμάκη έτσι ώστε να με συμφέρει.

  Όχι ότι έχω διαπρέψει στον αρχισυνωμοτισμό, αλλά λέω τώρα.

 37. spiral architect said

  @35: Κράτα μου μια ποδεμική σιφονιέρα, λευκή παρακαλώ! 😛

 38. Παναγιώτης Κ. said

  Εν τω μεταξύ, το αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν, μια πλωτή πολιτεία, κατέπλευσε στη Σούδα.

 39. Κουνελόγατος said

  36. Μα εγώ είμαι κουνελόγατος, την παροιμία τη λέω στον μεγάλο καταχρηστικά. Δεν παρεξηγήθηκα πάντως… 🙂
  Συμφωνώ, ούτε εγώ θα τον εμπιστευόμουν, γι αυτό δε θα του ζητούσα να το κάνει, μπορεί κι από μόνος του (λτ)…

  35. Cronopiusa Ιταλικά ξέρω (λτ), όχι Ισπανικά. Σπάστα και ξαναρίξτα να μαθαίνουμε τι λέει για τους Podemos. Η Ευρώπη θ’ αλλάξει… :mrgreen:

 40. cronopiusa said

  Καλή σας μέρα!

 41. Κουνελόγατος said

  Κι άσε τον παλιόκοσμο να λέει, να λέει ό,τι θέλει… 🙂

 42. Παναγιώτης Κ. said

  @35. Κρόνι, ο Τσομίδης είναι οπωσδήποτε δύναμη!. Δεν κατάλαβα όμως το συνειρμό με το συγκεκριμένο… 🙂

 43. sarant said

  32-33 Xάσανε το μέτρημα ή κακομεταφράσανε

  34 Χαχαχά!

 44. cronopiusa said

  αχ Κουνελόγατε, το ΣΥΡΙΖΑ είναι μαρξιστικό λενινιστικό μπροστά του, αλλά αν ψήφιζα στας Ισπανίας θα το ψήφιζα…

 45. spiral architect said

  @39β: Ελα πάρε: http://bit.ly/28KPnwL
  (προς τούτο και το #37 σχόλιό μου)

 46. Κουνελόγατος said

  Μωρέ τον ίδιο πόνο έχουμε όλοι (ή σχεδόν), κι όμως άλλοι δεν το καταλαβαίνουν. Τι να κάνουμε όμως; Υπάρχει χρόνος όλους. Μετανοείτε, ήγγικεν γαρ… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  Cronopiusa, Spiral, σας ευχαριστώ πολύ.

 47. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Πού σαι Νικοκύρη; «Γεια σου Νίκο Σαραντάκο» είπε προλίγου Στο κόκκινο ο Κράου

 48. cronopiusa said

  Παναγιώτη Κ. για τη σπαμοπαγίδα έβαλα το Θα σπάσω κούπες και το μανέ της καληνυχτιάς για τη χαμένη αθωότητα που έβλεπε επαναστάτη έναν Κένεντι και τον κρέμαγε στα εικονίσματα…

 49. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  «Δήμαρχος της Ρώμη ! » ε! 105.5, κορίτσια απ τη χαρά σας το παρακάνατε. Της Νάπολης είπαν όμως στη συνέχεια. Περιμένω και «του Τορίνου» να τις «απαλλάξω», 🙂

 50. gpoint said

  Προς αποφυγήν κακοτοπιών (ξανά) διευκρινίζω πως ο πσαράς ψαρεύει

 51. Κουνελόγατος said

  Αυτό το ξέρουμε (μάλλον το φανταζόμαστε) για το άλλο πες μας να κερδίσουμε το στοίχημα… 🙂

 52. Γς said

  και για τα Γαλλικά σου [#16]

 53. Γιάννης Ιατρού said

  51: Να σου γίνει μάθημα αυτό και να μην απουσιάζεις από τις συάξεις της ολομέλειας…. (βλ. hawk city 🙂 )

 54. sarant said

  47 Eίχα γράψει προηγουμένως στο FB ένα επαινετικό: Προλαβαίνετε ακόμα μισή ώρα και κάτι να ακούσετε τον Κραουνάκη στο Κόκκινο σε ένα θαυμάσιο αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο, με ωραία τραγούδια και βαθύ σχολιασμό

 55. Γιάννης Ιατρού said

  52: Καλά…., είναι απίθανοι οι συνειρμοί σου!!!!

 56. Γιάννης Ιατρού said

  54: το είδαμε ρε Νίκο, τι νομίζεις, ότι δεν παρακολουθούμε; 🙂 🙂

 57. Κουνελόγατος said

  53. Ήθελα να έρθω, μα είχα Κουνελογατολόγο μέχρι αργά, έστειλα μήνυμα. 🙂
  54 (47). Το είδαμε, το ακούσαμε, ωραίο ήταν.

 58. Γιάννης Ιατρού said

  54: Στο κόκκινο: τώρα (δηλ. -3′) είπε κι ένα «εισαγάγει» η μεταφράστρια 🙂 🙂

 59. Κουνελόγατος said

  49. Το είπε μόλις τώρα ο ανταποκριτής.

 60. Παναγιώτης Κ. said

  Άλλη μεγάλη δύναμη ο Κράου! Είναι εκπληκτικές οι γνώσεις που έχει πάνω στη μουσική και ειδικά στο ελληνικό τραγούδι. Έχω…τσεκάρει να απλώνεται η γνώση του σε όλα τα είδη.

 61. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Ο Τζον Κένεντι και η αγιοποίησή του
  …Οσον αφορά την ενοχή του Λι Χάρβι Οσβαλντ ως του μοναδικού δολοφόνου του Κένεντι, η Χολ απάντησε:
  «Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει την επίθεση χωρίς κάποιου είδους βοήθεια και μετά βλέποντας τη μυστηριώδη σφαίρα στο κεφάλι τού Κένεντι νιώθω ότι υπάρχει κάτι πολύ βαθύτερο στο θάνατό του απ’ ό,τι εμείς οι απλοί άνθρωποι γνωρίζουμε».
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=400016

 62. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Στο λινκ που έβαλα από την Ελευθεροτυπία στο σχ 61, υπάρχει αυτό το σχόλιο:

  Ο/Η kitsos έγραψε: (πριν 2 έτη)
  1 μήνα πριν πεθάνει ο Κενεντι υπέγραψε διάταγμα που έδινε στο υπ. Οικονομικών το δικαίωμα να τυπώνει χρήμα.Μέχρι τότε το δικαίωμα αυτό είχε μόνο η FED.Τα πρώτα $10 και $20 είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν όταν σκοτώθηκε.Ο Lyndon Johnson που τον διαδέχτηκε έκανε πρώτη απόφαση και υπογραφή του σαν πρόεδρος, την ακύρωση αυτού του νόμου του JFK, την απόσυρση των ήδη τυπωμένων χαρτιών και την ποινικοποίηση κατοχής τους.Οι θεωρίες δολοφονίας πρέπει να έχουν λογική υπόσταση.Κανείς δεν είχε να χάσει τόσα από τον JFK όσο οι τραπεζίτες. Ο Lyndon Johnson πρέπει να νόμιζε και αυτός το ίδιο.

 63. Κουνελόγατος said

  62. Εκεί έπεσε το μάτι μου, ΜΠΡΑΒΟ ΕΦΗ!!! Ξέρει κανείς αν ισχύει ή είναι θεωρία γιαγρίους; Και ποια η συνέπεια αν γινόταν αυτό; Ποιος θα έχανε και γιατί;

 64. Γιάννης Κουβάτσος said

  Επειδή τη νοστιμιά στη συζήτηση τη δίνουν οι συνωμοσιολογίες (κακά τα ψέματα 😜), ποιος ήταν ο ρόλος του Ρόμπερτ Κένεντι στον θάνατο της Μέριλιν; Μουσική αγωνίας, παρακαλώ.

 65. cronopiusa said

 66. cronopiusa said

 67. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  63. Λείπει κι ο βουτηχτής στα βαθειά να πάρουν φωτιά τα …σεντόνια στις αναλύσεις «α λα Λάμπρος» 🙂 🙂

  Να βάλω το τραγούδι «Σπίτι» από την εκπομπή του Κράου στο Κόκκινο πριν, με την αηδόνα Ξανθίππη Καραθανάση. Υπέροχος ο Μαρκόπουλος, ειδικά της περιόδου εκείνης.

 68. gpoint said

  # 52

  Οταν λείπει ένα σίγμα… το poisson γίνεται… poison και ο πσαράς…παράς, τα πήραμε χθες στο στοίχημα !!. Η συνταγή απλή…παίξτε το αντίθετο απ’ ότι προτείνει ο Ριβαλντίνιο !!! δλδ Ουαλία ξερή και Σλοβακία 1Χ γιατί το Χ βόλευε και τις δυο. Δεν θα έπαιζα γιατί ήταν σχετικά μικρες οι αποδόσεις (για μένα που παίζω δυο-τρεις φορές τον χρόνο) αλλά μου έκαναν κλικ τα αντιπρογνωστικά του Ρ. και δικαιώθηκα. Σήμερα μάλιστα άμα δεν χάσουν τα αμερικανάκια (ο Ρ. είναι με την ομάδα του μεγάλου νάνου) σήμερα θα κλείσει κι ένα ωραίο πάρολι.

  το τραγουδάκι για σένα

 69. cronopiusa said

 70. Γιάννης Ιατρού said

  67α: ΕΦΗ-ΕΦΗ 🙂 🙂
  πλέων ἐπὶ οἴνοπα πόντον ἐπ’ ἀλλοθρόους ἀνθρώπους,
  ἐς Τεμέσην μετὰ χαλκόν, ἄγω δ’ αἴθωνα σίδηρον.

 71. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  63. Και ποια η συνέπεια αν γινόταν αυτό; Ποιος θα έχανε και γιατί;
  Τα τσακάλια της αγοράς «κι έτσι δε χάνουν κι αλλιώς κερδίζουν» 🙂 :
  Τζορτζ Σόρος: Η ψήφος υπέρ του Brexit θα οδηγήσει σε μια «Μαύρη Παρασκευή». Κάποιοι θα γίνουν πολύ πλούσιοι
  http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/21/diethnes-oikonomia-george-soros-brexit_n_10585882.html

 72. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  70. 🙂 🙂
  Να ναι κατα δω;
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=448718

 73. Γιάννης Ιατρού said

  72: ΕΦΗ-ΕΦΗ
  Μα σού ΄πα! Quiz: να δώ, πόσο είσαι παρατηρητική 🙂 🙂

 74. gpoint said

  # 67

  Βρε Εφη αυτή η Ξανθίππη πως τραγουδάει έτσι; την είχα ξεχάσει…Λες και έχει καταπιεί κανένα σεισμό !!

 75. Γιάννης Κουβάτσος said

  Νουρέγιεφ και Μαργκότ Φοντέιν στο Ηρώδειο! Μυθικό ακούγεται για μας που δεν τα προλάβαμε αυτά. Δεν ζηλεύουμε. Προλάβαμε Ρέμο στον ίδιο χώρο και Καλομοίρα να βγαίνει από τις τούρτες του αλλοπρόσαλλου Νιόνιου.

 76. Γιάννης Ιατρού said

  75: Προλάβαμε Ρέμο στον ίδιο χώρο και Καλομοίρα….
  Ναί, γνωστό το μαγαζάκι 🙂

 77. gryphon said

  62-63
  Λεγεται αυτο και μαλιστα η διαδοση του ειναι μεγαλη σε ακροφεξια και αντισημιτικα σαιτ ντοπια και ξενα (διαβαζω και τετοια).
  Δνε ξερω εαν ευσταθει ομως.

  Πιο πολυ θελω να πω για την αγιοποιηση του η των Κενεντι .
  Νομιζω οτι οφειλεται στην πολυ περιορισμενη πληροφορηση που ειχε τοτε ο κοσμος αλλα και στην πολυ σκληρη εικονα της δολοφονιας του Τζων που την ειδε ολος ο κοσμος.Οτι ηξερε τοτε ο κοσμος για τον Κενεντι το ηξερε απο τις εκπομπες του Φρεντι Γερμανου.
  Εν τω μεταξυ ομως σημερα με το ιντερνετ εχουν αλλαξει τα πραγματα.
  Γενικα εχουν βγει πολλα στην φορα και για τον πατερα τους και για τους δυο δολοφονημενους αλλακαι γενικα ολο το σοι.
  Ακομη και στην Αμερικη πολυ λιγοι πια τους εχουν σε τοση εκτιμηση οπως παλια.
  Καποιος αμερικανος ιστορικος που σκοπιμα δεν ανφερω το ονομα του εχει πει «Δεν με νοιαζει ποιος σκοτωσε τους Κενεντι αυτο που με νοιαζει ειναι οτι υπαρχουν αρκετοι ακομη απο αυτους»..

  Για το θεμα της δολοφονιας του Τζον Κενεντι ολο το ιντερνετ ειναι γεματο απο θεωριες συνωμοσια και αλλες που τις καταριπτουν.
  Το εχω ψαξει αρκετα και το τελικο μου συμπερασμα ειναι οτι κατα 99% ο δολοφονος ηταν ενας μονο και ηταν ο Οσβαλντ.
  Δεν θα επεκταθω τωρα καθως οποις ενδιαφερεται μπορει να ψαξει αλλα θα πω μερικα απλα και νομιζω λογικα πραγματα.
  Οι θεωριες για την μαγικη σφαιρα η για ανθρωπους που στεκονταν στο υψωματακι διπλα στον φρακτη κλπ δεν ευσταθουν και συντηρουνται απο διαφορους που εχουν βγαλει βιβλια για να τα οικονομησουν.
  Επεσαν τρεις σφαιρες ολες απο το οπλο του Οσβαλντ.
  Αυτο που μπερδευει τους περισσοτερους ανθρωπους και τους κανει να αμφιβαλλουν για το εαν μπορουσε να το κανει αυτο ο Οσβαλντ ει ναι καποιες εικονες απο φιλμ της εποχης που δειχνουν την περιφημη βιβλιοθηκη απο το παραθυρο της οποιας πυροβολησε να φαινεται σαν να ειναι πολυ μακρια .Δεν συνειδητοποιει πολυς κοσμος ποσο κοντα ηταν στην πραγματικοτητα το σημειο.
  Μια αναλογια για να καταλαβει κανεις τις αποστασεις ειναι η εξης
  Φανταστειτε τον Οσβαλντ να ειναι στον τριτο οροφο του παλιου Μεριντιεν στην Πλ.Συνταγματος και να κοιταει στην πλατεια στο κατω μερος.
  Το αμαξι με τον Κενεντι βγαινοντας απο σταδιου κινειται αργα αργα προς την Ερμου.Στο μεσον αυτης της αποστασης περιπου στα 50 μετρα ο Οσβαλντ πυροβολει πρωτη φορα βρισκοντας την ασφαλτο. Αυτη ειναι κατι σαν δοκιμαστικη για να διαπιστωσει τι διορθωση χρειαζεται
  Σαν εμπειρος σκοπευτης διορθωνει λιγο την σκοπευση και πυροβολει δευτερη φορα.Η σφαιρα βρισκει τον Κενεντι ατον αυχενα περιπου βγαινει απο μπροστα στο υψος του κομπου της γραβατα και τραυματιζει και τον κυβερνητη πως τον λενε.Το αυτοκινητο κυλωντας ουσιαστικα βρισκεται πια στα μολις 70 μετρα απο τον Οσβαλντ δηλαδη σχεδον στο υψος της Ερμου.
  Διορθωνει λιγο ακομη την σκοπευση αυτος και πυροβολει τριτη φορα οταν το αμαξι του Κενετι ειναι ουτε 100 μετρα απο αυτον δηλαδη αναλογικα λιγο πριν την Μητροπολεως.
  Ειναι η σφαιρα που του διαλυει το κεφαλι.
  Στην πραγματικοτητα δηλαδη ηταν παιχνιδακι για τον Οσβαλντ να τον πετυχει στηριζοντας απλως το οπλο στην κασα του παραθυρου.
  Ο Οσβαλντ μπορει να ειχε και μια ηλιθιοτητα (υπενθυμιζω την δηλωση του «δεν ειμαι κομμουνιστης κτρις ειμαι μαρξιστης» σε ερωτηση δημοσιογραφου) αλλα ηταν αριστος σκοπευτης στους Πεζοναυτες.
  Οχι επιπεδου sniper αλλα marksman σιγουρα.Ειχε παρει και βραβειο νομιζω.Και η σκοποβολη στους πεζοναυτες γινεται σε αποστασεις 200 και 400 γιαρδες δηλαση παλι χονδρικα στα 198 και 395 μετρα.
  Ουτε καν την διοπτρα δεν χρησιμοποιησε κατα πασα πιθανοτητα και που βρεθηκε εξαλλου σπασμενη.Τον σημαδεψε με το απλο σκοπευτικο του οπλου που ειχε παρει απο ταχυδρομικο καταλογο με μονο κριτηριο οτι ηταν το πιο φτηνο.

 78. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα -ο τυφώνας της πολλής δουλειάς ενέσκηψε και σήμερα.

 79. Γιάννης Κουβάτσος said

  Τότε οι φοιτητές θα του έκαναν δύσκολες ερωτήσεις. Σήμερα οι μπάχαλοι που κάνουν κουμάντο στα πανεπιστήμια θα τον γιαούρτωναν, θα τον πλάκωναν με καδρόνια και θα τον έχτιζαν σε κάνα γραφείο.

 80. Γιάννης Ιατρού said

  78: Τυφώνας …
  Τα Γερμανικά τα καταλαβαίνεις καλά, νομίζω 🙂

 81. Πέπε said

  Tο Βατούσι αναφέρεται και σ’ ένα από τα περίεργα τραγούδια των Μπιτλς. Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά τη φράση «The Watusi. The Twist.» (μιλητά), αλλά όχι σε ποιο κομμάτι είναι. Ίσως στο Revolution number nine; Ειδικά με τους Μπιτλς δε βγάζεις άκρη από το ΥΤ, μόνο με το δίσκο. Και δεν τον έχω εδώ.

  Πάντως αυτοί οι χοροί, συχνά ιδιώνυμοι (ένα μοναδικό κομμάτι για ένα χορό), ήταν μόδα το ’60. The stroll, the limbo, the locomotion, the mashed potato και δε συμμαζεύεται. Συχνά μάλιστα στους στίχους του ενός αναφερόταν το άλλο, τύπου «ξέρεις να χορεύεις το τάδε και το δείνα (προϋπάρχοντες χοροί αυτής της σειράς), μπορείς όμως να χορέψεις αυτό;». Το μόνο που έχει μείνει σήμερα ως ανάμνηση είναι το τουϊστ, άντε και λίγο το λίμπο.

 82. atheofobos said

  81
  Ένα μικρό δείγμα από το τι χόρευαν στα νιάτα τους οι σημερινές γιαγιάδες και παππούδες! (εκτός από το stroll που η μόδα του δεν έφτασε στην χώρα μας)
  Ακόμα θυμάμαι την νυν και αεί σύζυγο να προσπαθεί να μου μάθει τα βήματα του locomotion που είχε διαβάσει σε ένα περιοδικό, μη έχοντας καταλάβει ακόμα ότι ο νεαρός που είχε βάλει στο μάτι είναι ανεπίδεκτος χορευτικής μαθήσεως!

 83. Γιάννης Ιατρού said

  81/82: Καλά, πλήρης κατάπτωση επικρατούσε 🙂 🙂 με αυτούς τους χορούς !!! Τι ήθη, θεέ μου!

 84. Μαρία said

  81
  https://en.wikipedia.org/wiki/The_Beatles_(album)

 85. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  73.Το πρόσεξα το πρόσεξα! για ξεκάρφωμα αναρωτήθηκα 🙂 .
  Έχει κονέ με το NGC και τρέχει για την Καμερονέζα Ατλαντίδα λοιπόν.

 86. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  80: Ακριβώς! 🙂

 87. Suitonios said

  Ξανθίπη Καραθανάση, αδελφή του Μπουρνέλη με το αναψυκτήριο στη Λένορμαν και την εταιρεία δίσκων στη Βερανζέρου

  Το κατάστημα του Μπόστ εγώ το θυμάμαι στην Ιπποκράτους, την περίοδο της μεταπολίτευσης. Ισως είχε πάει εκεί απ την Ομήρου…

 88. ΣΠ said

  81
  Ναι, είναι στο Revolution 9:
  http://www.azlyrics.com/lyrics/beatles/revolution9.html

 89. nikiplos said

  @62-@63 αλλά και @77…

  Πριν πω οτιδήποτε να βάλω το καταπληκτικό τραγούδι για τον (άλλον τον Τζων) Κένεντυ που έγραψε ο μοναδικός Πέτρος Αναγνωστάκης…

  Είναι δηλαδή ενδεικτικό της μεγάλης αίσθησης που προκάλεσε η δολοφονία ενός προέδρου των ΗΠΑ, μεσούντος του ψυχρού πολέμου και των ανυπολόγιστων συνεπειών που μπορεί να είχε μια παρανόηση στο ποιός ήταν εκείνος που διέταξε ή βοήθησε να ευδοκιμήσει η δολοφονία. Πολλές φορές αρεσκόμαστε να επικαλούμαστε τον όρο «συνομωσιολογία» θέλοντας να καταδείξουμε το γεγονός ότι η κοινή γνώμη δεν μπορεί να παραδεχτεί έτσι ξέσκουρα την εγγενή αδυναμία που έχουν τα πραγματικά συστήματα να προστατέψουν τον οποιονδήποτε κατά 100%.
  Εντούτοις μπορεί κανείς στον αντίποδα φυσικά αυτού να προσθέσει την γνωστή ατάκα από τον Νονό: «Η τύχη είναι μεγάλη πουτάνα για να αφηνόμαστε πάνω της».

  Η αλήθεια είναι ότι ο Κένεντυ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ και πολλοί τον ήθελαν νεκρό, μέσα στις ΗΠΑ. Άλλοι για τη δειλία του στην κρίση με την Κούβα, αναμφισβήτητα οι τραπεζίτες, ή γιατί όχι και η πανίσχυρη τότε αλλά τελείως νόμιμη Μαφία του Σικάγου (που τον εξέλεξε επί τοις ουσίας λένε κάποιοι). Δεν ήταν λίγα τα μύδια της εποχής που προσφωνούσαν τον Τζων ως «κομμουνιστή» δηλαδή τη χειρότερη βρισιά για πολιτικό στις ΗΠΑ, ιδίως εκείνη την εποχή.

  Πάντως πρέπει κανείς να παραδεχτεί ότι οι τραπεζίτες είχαν τα μέσα, τη δύναμη και το χρήμα να τον εξοντώσουν τον Τζων, χωρίς να τον δολοφονήσουν και να τον βάλουν να υπογράψει ότι αυτοί ήθελαν. Το ίδιο και η Μαφία, που του έριχνε αναφανδόν γκόμενες και χαλούσε την ειδυλιακή εικόνα του οικογενειάρχη που πωλούσε αναφανδόν τότε. Θέλω να πω πως ο Τζων ήταν ευεπίφορος σε εκβιασμό· δεν ήταν ανάγκη να τον δολοφονήσουν. Εναλλακτικά οι τραπεζίτες έβγαζαν στο κογκρέσο ή τη γερουσία αντισυνταγματικό το νόμο και τα νομίσματα, κι ύστερα ο Τζων έχανε ταπεινωμένος ως κομμουνιστής κιοτής.

  Αν ήταν ένας (ο Λη Όσβαλντ) ή περισσότεροι, δεν έχει σημασία. Αν το εγχείρημα ήταν υπέρ του δέοντος ή ας το πούμε είχε πολύ υψηλούς στόχους, αυτό το έδειξε η ίδια η ιστορία. Πάντως αν ο Τζων δολοφονήθηκε για κάτι που έκανε (ή που δεν έκανε) ως πρόεδρος, ο Μπομπ δολοφονήθηκε για κάτι που θα έκανε (ή δεν θα έκανε) αν εκλεγόταν…

 90. 81 Έχεις δίκιο, από το Revolution Nine. Μέχρι τώρα έβγαζα μόνο το τουΐστ.

 91. BLOG_OTI_NANAI said

  83: Η πλάκα είναι που στο ίδιο δημοσίευμα (εφ. ΑΘΗΝΑΪΚΗ, 24-10-1956), που θα το έλεγε κάποιος συντηρητικό, εκθειάζεται η αντιρατσιστική συμπεριφορά κάποιων «Τέντυ-Μπόυς» ο οποίοι προστάτεψαν 4 μαύρους που πήγαν να διασκεδάσουν, από την παρενόχληση κάποιων Αμερικανών!

 92. 84, 88 Το γνωστό που παθαίνουμε όταν απαντάμε χωρίς να κάνουμε ριφρές… 😦

 93. LandS said

  62 ΕΦΗ^2 Αυτό που λέει ο Κίτσος είναι άλλη μια από τις συνωμοσιακές θεωρίες για τη δολοφονία του Κένεντι.
  Εδώ http://www.john-f-kennedy.net/thefederalreserve.htm θα τη βρεις μαζί με άλλες.
  Βέβαια, το US Treasury «τυπώνει» χαρτονόμισμα τώρα την ώρα που μιλάμε https://www.treasurydirect.gov/indiv/products/prod_tbills_glance.htm
  Και δεν δολοφονήθηκε ποτέ κανένας γιαυτό.

 94. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  74. 🙂 Δε σ΄αρέσει Τζη ε;
  Την Ξανθίππη Κ. την είδα/άκουσα στην Επίδαυρο το 2006 ως Κορυφαία στην κατά Γιώργο Μιχαηλίδη «Ιφιγένεια εν Ταύροις» και σείστηκε το αρχαίο θέατρο από το μοιρολόι της. Μ΄άρεσε το ηχόχρωμα της το λυγμικό. Είχε χαθεί κάτι χρόνια ,(ποιος το κατάλαβε άλλο θέμα)και ξαναφάνηκε με τα «Μακεδονίτικα» που ήταν ωραία δουλειά νομίζω. Τα πήρα σε κασέτες ακόμη τότε. Ρε παιδιά,λες και ήταν π.Χ!

 95. spiral architect said

  @89: Κείνες τις εποχές οι ΗΠΑ έκαναν ωμά πραξικοπήματα στις χώρες της Λατ. Αμερικής (που τις θεωρούσαν τον απόπατό τους) τασσόμενοι ακόμα και κατά δεξιών προέδρων, όπως λ.χ. τον Χ. Περόν, άμα δεν τους έκαναν τα χατίρια. Ίσως επίσης να σκότωναν και Προέδρους που δεν τους έκαναν τα χατίρια.
  Τώρα πια χρησιμοποιούν άλλα, πιο «ευγενή» όπλα, σε τύπους σαν το Μαδούρο, το Μοράλες, ή την πρόσφατα αποπεμφθείσα Ρούσεφ, που έχουν (και καλά!) μια επίφαση αριστεροσύνης: Τους αγανακτισμένους (δεξιούς) και τα σκάνδαλα. Τώρα πια το σύστημα (κεφάλαιο-Μαφία) μπορεί να ελέγξει τους προέδρους των ΗΠΑ, γιατί πλέον τους χρηματοδοτεί νόμιμα.
  Τώρα πια το σύστημα μπορεί να κάνει χρηματιστηριακό πόλεμο σε όλο τον κόσμο, γιατί δεν χρειάζονται Παπαδόπουλοι, αλλά κιοτήδες πολιτικοί, που φυτρώνουν σα ραπανάκια.

  Κατά την εποχή και τα όπλα. 😉

 96. Ριβαλντίνιο said

  @ 68 gpoint

  Σιγά μην κέρδισες εσύ ο Κουβάς στο στοίχημα ! 🙂 🙂
  Μην λες ψέματα, θα μεγαλώσουν τ’αυτιά σου !!!

 97. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Τους Κένεντυ τούς έφαγε η Μαφία. Λυμένο θέμα από καιρό.

 98. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  96. Κι εγώ, αν δε δω ποσταρισμένο το σκαναρισμένο κουπόνι ,πιο εύκολα πιστεύω ότι ο Μπάουγκ κήρδισε το διηπηρωτικό να ούμε…

 99. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  93. Α,Ευχαριστώ! Πήρε φως κι αυτό το φιλμ νουάρ. Το πιο πολύ απ΄τις συνομωσιολογίες που μ΄αρέσει είναι το ξήλωμά τους 🙂

 100. gpoint said

  # 96

  Πες αλεύρι…η Ουαλία σε γυρεύει…

 101. Ριβαλντίνιο said

  @ 100 gpoint

  Εγώ δεν είπα ότι θα νικήσει η Ρωσία, αλλά μόνο ότι ήθελα να νικήσει η Ρωσία.

  Και μόνο σε αυτήν την εκδοχή προέβλεψα σκορ Ρωσία – Ουαλία 2-1. Μην παρερμηνεύεις λοιπόν τα λόγια μου.

 102. gpoint said

  # 96

  και ξαναπες αλεύρι, η Σλοβακία σε γυρεύει που πέρασε ήδη στα τελικά αφού έχει απο κάτω αλβανά κι ιρλανδα (μακ, μακ)

 103. ΣΠ said

  Στους προημιτελικούς δύο κλασικά ντέρμπυ: Γερμανία-Ιταλία, Γαλλία-Αγγλία. Φτάνει βέβαια να περάσουν την πρώτη νοκάουτ φάση. Οι νικητές θα παίξουν μεταξύ τους στον ημιτελικό. Χαμός!

 104. sarant said

  89 Μπραβο, είναι ενδεικτικό το λαϊκό τραγούδι. Κι άλλη μια ένδειξη της αγάπης είναι ότι το όνομα Κένεντι έγινε και βαφτιστικό σε διάφορες χώρες, π.χ. ένας Τούρκος ποδοσφαιριστής (τώρα πια βετεράνος) που είχε παίξει και στην Ελλάδα λεγόταν Κένεντι Μπακιρτζίογλου.

 105. Spiridione said

  103. Και απ’ την άλλη μεριά οι Ισπανοί; Θα κάνουν πάρτι οι φουριαρόχας

 106. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τώρα το Ρίαλ ράδιο ,αντι του Βασ. Κουφόπουλου, εκτακτη εκπομπή με τον κ.Αντωνάκο περί αρχαίων και νέων ελληνικών και σχετικά με τις δηλώσεις Φίλη,λέει. Θα δέχεται ερωτήματα στο μέηλ του σταθμού

 107. Γιάννης Ιατρού said

  85: ΕΦΗ-ΕΦΗ
  Αααα, ναι; ΟΚ τότε! 🙂 🙂

 108. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  106. Ωχ ωχ ωχ κι αμαναμάν τί λέγεται, δε λέγεται…
  Λείπει ο Κουφόπουλος και μας κούφαναν απόψε.

 109. Παναγιώτης Κ. said

  @95. Δεν πρόκειται περί κιοτήδων πολιτικών. Λαϊκιστές είναι και προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία χαϊδεύουν αυτιά. Έχουν διαπαιδαγωγήσει με συγκεκριμένο τρόπο τον κόσμο και φυσικά πίστεψαν τα ίδια τους τα ψέματα. Αν δεν μας αρέσει η λέξη ψέματα μπορούμε να τα πούμε λάθη.
  Όταν δεν χάιδευαν αυτιά…τρομοκρατούσαν λέγοντας «λύκος στα πρόβατα» κατά την έκφραση του γνωστού μύθου.
  Όταν όμως ο λύκος έγινε πραγματικότητα τον αφήσαμε να περιφέρεται ανενόχλητος και πήγαμε να…κρυφτούμε τάχα να μη μας καταβροχθίσει.

 110. MA said

  Καλησπέρα, μέγας συνωμοσιολόγος και ο Τζέιμς Ελρόι για τον Κένεντι: Αmerican Tabloid ο τίτλος
  Πάντως και οι δικοί μου παπούδες τον είχαν περί πολλού

 111. Γιάννης Ιατρού said

  109: Καλά, θα τα ξαναπούμε με σένα 🙂 🙂 🙂

 112. sarant said

  108 Άσε καλύτερα, μη μας πεις 🙂

 113. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Φέτος έκανε ακόμη μια αίτηση αποφυλάκισης ο δολοφόνος:
  http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/kalifornia_aporrifthike_h_aitisi_apofylakisis_tou_sirxan_dolofonou_tou_rompert_kenenti-64329605/

 114. Μαρία said

  108
  Πιο κουφό κι απ’ αυτό, που διακινεί ένας λαετζής;
  http://sioualtec.blogspot.gr/2016/06/blog-post_166.html

 115. Ριβαλντίνιο said

  Ισπανία – Κροατία 1-2
  Πρώτοι οι Χρωβάτοι.

  Τσεχία – Τουρκία 0-2
  Τρίτοι οι Τούρκοι και σε καλύτερη θέση από τους Αλβανούς (καλύτερη επίθεση). Μακάρι στο τέλος να μείνουν αυτές οι 2 ομάδες εκτός συνέχειας.

  Τα ξημερώματα περιμένουμε ο φίλος Μιχ. Νικ. να θαυμάσει στο μαγευτικό Χιούστον ρεσιτάλ από τον καλύτερο παίκτη του κόσμου.

  Για αύριο :

  Ισλανδία – Αυστρία
  Στηρίζουμε τους Βίκινγκς.

  Πορτογαλία – Ουγγαρία
  Στηρίζουμε το φαβορί για να περάσει. Οι Ούγγροι είνα ήδη περασμένοι.

  Ιταλία – Ιρλανδία
  Στηρίζουμε τους πράσινους Κέλτες. Είναι κρίμα να περάσουν οι Ψευδοϊρλανδοί και όχι οι κανονικοί Ιρλανδοί. Ας τους στείλουμε θετική ενέργεια για να επαναλάβουν το θαύμα του ’94.

  Σουηδία – Βέλγιο
  Και εδώ στηρίζουμε τους Βίκινγκς του Μπεργκ. Ας εκδικηθούν την ήττα του 2000.

 116. ΣΠ said

  105
  Τελικά ούτε οι Ισπανοί από την άλλη μεριά. Παίζουν με Ιταλία το πρώτο νοκάουτ. Ο χαμός μεγαλώνει.

 117. sarant said

  116 Οι Κροάτες χάλασαν τα ζευγαρώματα

  115 Στηρίζουμε εμείς, αλλά νικάνε οι άλλοι (συνήθως)

 118. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  1 1 4. » …σε συνδυασμό με την υποχρεωτική διδασκαλία των αγγλικών, το μόνο που θα πετύχει θα είναι η ενίσχυση των αποικιακών δομών και της ταξικής ανισότητας. »
  Ω γαμώτο! Απελπισία.Κατά τ΄άλλα θιαμαινόμαστε για συνομωσιολογίες πίσω από δολοφονίες πολιτικών. 😦

 119. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Καλό βράδυ στο Σκύλο
  https://img.buzzfeed.com/buzzfeed-static/static/enhanced/webdr03/2012/12/17/13/anigif_enhanced-buzz-26482-1355767920-24.gif?output-format=mp4

 120. Ριβαλντίνιο said

  @ 117 β) sarant

  Ναι ! Και εγώ το παρατήρησα. 😆 Αυτός ο γύρος δεν μας πάει καθόλου ρε γκαμώτι …

  😦 😦 😦

  😥 😥 😥

 121. Γς said

  57:

  Κουνελόγατε μην δικαιολογήσαι στον κομιστή της τούρτας!

 122. Γιάννης Ιατρού said

  121: Ήρθε η ώρα των απελευθερωτικών εξομολογήσεων 🙂

 123. Pedis said

  Εδώ οι 132 για τ’αρχαία
  https://www.alfavita.gr/arthron/neo-ihiro-keimeno-132-kathigiton-panepistimioy-kata-tis-didaskalias-ton-arhaion-ellinikon

 124. Μαρία said

  123
  Στη θέση του https://sarantakos.wordpress.com/2016/06/03/arxaia-2/#comment-364889

 125. Pedis said

  # 124 – Παρντόν και Ντεσολέ.

 126. Γιάννης Ιατρού said

  123/124: Καλά ρε Pedis, φαντάστηκες ποτέ ότι δεν θα είχε ήδη γίνει μνεία κάτι τέτοιου στο μπλόγκ εδώ, πού μάλιστα έγιναν και 543 σχόλια επί του θέματος;

  Άσε που η ληξίαρχος αγρυπνά κι επαναφέρει τα πάντα στην τάξη 🙂 🙂

 127. Pedis said

  Καλά, βρε, μην εξάπτουσαι. Το βάλα γιατί μου άρεσε (κάτι, που λένε, για την ανάπτυξη της γραμματικής με φυσικό τρόπο δεν μου πολυκάθονται αλλά δεν έχω και στρογκ οπίνιον και δεν είναι δα σημαντικό).

 128. Γιάννης Ιατρού said

  127: …δεν έχω και στρογκ οπίνιον..

  χαχαχαχαχαχα, δηλ. είσαι αυτό που στην πιάτσα αποκαλούν «opinion minion» ;;;; 🙂 🙂

  Καληνύχτα σε όλες και όλους 🙂

 129. Μαρία said

  127
  Ξαναδιάβασε προσεχτικότερα το σημείο Α και μετά για να γίνεις στρογκ αυτά:
  http://www.komvos.edu.gr/periodiko/periodiko2nd/default.htm
  Αν όμως βαριέσαι, μπορείς να σκεφτείς πώς γίνεται κι ένας αναλφάβητος να αντιλαμβάνεται και να διορθώνει τα λάθη ενός ξένου που μαθαίνει τη γλώσσα του.

 130. Pedis said

  # 129 – Με ενδιαφέρει. (Ίσως παρεξηγώ τη χρήση της έκφρασης «με φυσικό τρόπο»).
  Υπάρχουν πολλά εκεί που με στέλνεις. Ποιο/α απ’ όλα;

 131. gpoint said

  # 120

  Το αποκορύφωμα του γέλιου…

  έκανε προτάσεις ο ΠΑΟ στον Γκιρτζίκη για την αναμόρφωση της διαιτησίας και έγιναν ΟΛΕΣ δεκτές…Τι σύμπτωση βέβαια να είναι αυτές που προπαγάνδιζαν τόσο καιρό τα έντυπα του χοντρού…ούτε τον Μπίκα δε άλλαξαν για τα μάτια του κόσμου !!
  ΟΣΦΠ και ΠΑΟ (ανίερη) συμμαχία,
  για «τίμια» διαιτησία !!

 132. Γιάννης Κουβάτσος said

  Άσχετο: πώς και ξέφυγε από τον σχολιασμό των φίλων ο γονατισμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας και η εξαντλητική κάλυψη της αγίας και ιεράς συνόδου από την ΕΡΤ; Κάλυψη τόσο εξαντλητική που καμία δεξιά κυβέρνηση δεν θα είχε αποτολμήσει από τον φόβο δίκαιου κραξίματος.

 133. Γιάννης Ιατρού said

  132: Εμ, αν δεν βλέπουμε TV, μας ξεφεύγουν αυτά 🙂
  Αλλά υπάρχει εξήγηση: Η ΕΡΤ τό ΄κανε για να μην χάσουν κάτι ελληνόψυχοι στας ΗΠΑ την πληροφόρηση … 🙂 Καλημέρα!

 134. Κουνελόγατος said

  Γιάννη Κουβάτσο καλημέρα.
  Επιτρέπεται να ρωτήσω αν έχεις σχέση με τον Μιχ. Κουβάτσο που αλληλογραφούσε στις σελίδες της παλαιάς Ελευθεροτυπίας;

 135. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Να ευχαριστήσω θερμά τον φίλαθλα του Μπάουγκ κύριο Τζή ! Mετά την «πρόβλεψή» του, ήμανε βέβαιος ότι η Αρχεντίνα θα ρίξει πολλά τεμάχια στους Γιάνκηδες (παρότι οι Αμερικάνοι έχουν καλή ομάδα!) και ρίσκαρα ένα ωραίο στοιχηματάκι για >3 γκολ. Έβγαλα τας διακοπάς! 🙂

 136. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

  Να μας πει ο αυτόπτης μάρτυς κύριος Μάικολ τί διάλο έπαθε ο Λαβέτσι; 🙂

 137. Γιάννης Κουβάτσος said

  Πατέρας μου είναι. Σόι πάει το χούι του σχολιασμού. 😊

 138. gryphon said

  132
  Η εικονα του Πακη οτι πιο αστειο και αναξιοπρεπες εχω δει τελευταια απο πολιτικαντη.Κι εν εχει συναγωνισμο…
  Εχει παρει πολυ σοβαρα τον ρολο του αυτος και δεν τον συγκρατει τιποτα.
  Το δευτερο για ποιο λογο δηλαδη επι μιας αριστερης κυβερνησης υπαρχει τοσο εξαντλητικη καλυψη της πανορθοδοξης (μεχρι και η Δουρου απηυθυνε χαιρετισμο) το πραγμα εχει εξηγηση.
  Προκειται για παρεξηγηση.Δεν προκειται στην πραγματικοτητα για θρησκευτικη εκδηλωση παραμονο κατ επιφαση.
  Ειναι αλλο ενα επεισοδιο στα πλαισια της γεωπολιτικης αντιπαραθεσης ΗΠΑ Ρωσιας.
  Δεστο σαν συνεχεια της τελετης για τον ΤΑΠ τις προαλλες οπου μιλησε και ο Τσιπρας.Και η αριστερη κυβερνηση και η αντιπολιτευση και ο Αρχοντωνης ειναι προσδεδεμενοι στο αρμα αυτων που μας επεβαλλαν τον ΤΑΠ (τον οποιο δεν υπαρχει αρκετο αεριο να τον γεμισει) τις κυρωσεις κατα της Ρωσιας κλπ.Οποτε εχει δοθει εντολη να στηριχθει και να προβληθει οσο γινεται περισσοτερο

 139. odinmac said

  132

  Η συγκεκριμένη ακολουθία είναι των “Γονυκλισιών”, το γονάτισμα είναι μέρος της τελετουργίας.

 140. Γιάννης Κουβάτσος said

  Σύμφωνοι, μέρος κάποιου τελετουργικού ήταν, αλλά δεν θυμάμαι άλλον πρόεδρο δημοκρατίας ή πρωθυπουργό σε τέτοια στάση. Εδώ στην Ελλάδα, δηλαδή. Γιατί σε άλλες χώρες π.χ. Ιράν ή Βόρεια Κορέα, υποθέτω ότι συνηθίζεται.

 141. odinmac said

  Ο Παυλόπουλος είναι Χ Ο και έπραξε όπως λέει το τελετουργικό και η πίστη του.
  Τι κάνουν στην Βόρεια Κορέα και στο Ιραν, και για ποιούς λόγους γονατίζουν εκεί δεν το ξέρω.

 142. sarant said

  139-140 Αν πας, θα γονατίσεις -και οι ιερείς γονατίζουν. Αν δεν θες να γονατίσεις, δεν πας.

 143. 119

  Ευχαριστώ, καλή μας ΕΦΗ². Όντως πολύ δύσκολη ισορροπία. 😦

 144. Pedis said

  Αν τόκανε ως πολίτης, ας νοιάξει ποιοι τον κάνουν παρέα. Αν, όμως, το κάνει ως πρόεδρος της δημοκρατίας (κατα πώς φαίνεται από τους τρεις κυρίους επί των τιμών πίσω του) τότε τι να πω … θα ‘ναι κάποια μικρή παρέκκλιση από τις ευρωπαικές αξίες, τις αρχές του διαφωτισμού οι οποίες ως γνωστόν είναι ο κορμός των αστικών πολιτευμάτων. Εξαιρέσεις …

 145. Pedis said

  -> 144 – Για να μην δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αυτά συμβαίνουν σε μία καθυστερημένη στον αστικό πολιτικό πολιτισμό χώρα της Βαλκανικής, να σημειώσω ότι εννιά στους δέκα προέδρους των ΗΠΑ το παίζουν ή είναι θρησκόληπτοι πρώτου μεγέθους τόσο που ο δημόσιος λόγος τους είναιι πάντα χρωματισμένος με προφητικέ,ς αποκαλυπτικές της θεικής βούλησης ερμηνείες.

  Να εξηγούμαστε, δηλαδή. Για να μην χρεωθεί ο σύριζα ένα γενικό φαινόμενο το ότι πολλοί πρόεδροι της δημοκρατίας και αρχηγοί κρατών ανά τον κόσμο το παίζουν θεοσεβούμενοι. (Ο σύριζα έκανε την επιλογή του στη βάση των καλύτερων αστικών παραδόσεων των αναπτυγμένων χωρών!)

 146. Ριβαλντίνιο said

  @ 131 gpoint

  Η Πανάθα (η αγνή και η ατρόμητη) κινήθηκε ορθώς ώστε να υπάρχει διαφάνεια από την αρχή του πρωταθλήματος. Γιατί αν μέχρι τον Οκτώβριο ο ΟΣΦΠ έχει προηγηθεί + 10 βαθμούς , τρέχα πιάσε τον μετά κι ας έχεις την ΕΠΟ δική σου. 😎

  @ 132 Γιάννης Κουβάτσος

  Και ο Καμμένος Δεξιός είναι ! Και η κυβερνησή μας Αριστεροδέξια. 🙂

  @ 135 Νέο Kid L’Errance d’Arabie

  😆 😆 😆

  @ 138 gryphon
  @ 149 Γιάννης Κουβάτσος

  Μπράβο του που γονάτισε ! Δεν το είδα, αλλά μπράβο του αν γονάτισε !! Αν δεν ήθελε να γονατίσει ας μην πήγαινε .

 147. Γιάννης Κουβάτσος said

  Οι πολλές σφαλιάρες που τρώει η Πανάθα, Ριβαλντίνιο, σου έχουν κάνει προσφιλές το γονάτισμα, βλέπω. 😊
  Και πέρα απ’ την πλάκα: σαν ιδιώτης Παυλόπουλος ας πάει στα γόνατα και στην Παναγία της Τήνου. Σαν πρόεδρος της Δημοκρατίας μιας χώρας που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή, δεν δικαιούται να γονατίζει. Τελεία και παύλα.

 148. Γιάννης Ιατρού said

  143: Καλώς τον 🙂

 149. Ριβαλντίνιο said

  @ 147 Γιάννης Κουβάτσος

  Η Πανάθα (η αγνή και η ατρόμητη ) δεν μπορεί να ραπιστεί από κανέναν, αφού κανένας δεν την φτάνει. 🙂

  Αν πάει σε τζαμί δεν θα βγάλει τα παπούτσια του ; Έτσι και εδώ, και χριστιανός να μην ήταν έπρεπε να δείξει σεβασμό. Και δηλαδή τι έχουν οι ευρωπαϊκές χώρες και οι Δημοκρατίες που δεν συνάδει μαζί τους η τιμητική προσκύνηση. Η Ευρώπη βασίζεται στον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό και στον χριστιανισμό.

 150. Γς said

 151. Κουνελόγατος said

  Τι έγινε ρε παιδιά, έχασα κάτι;

 152. Γιάννης Ιατρού said

  151: Τι σου λείπει;

 153. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  151. Όχι εσύ κι όχι κάτι. Από τ΄αμίλητα αυτό.

 154. http://valiacaldadog.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html

 155. Κουνελόγατος said

  Ωχ, ελπίζω να μαντεύω λάθος όπως με τον κύριο Γς χθες… Πως βάζουν θλιμένες φατσούλες δεν ξέρω… Συγγνώμη αν σας έφερα αμηχανία.

 156. Κουνελόγατος said

  Αμάν, ακόμη χειρότερα. Να είναι καλά να τον θυμάται έτσι…

 157. sarant said

  Ετσι είναι… Συλλυπητήρια και από εδώ.

 158. Θύμμαχος Θήτης said

  114 Λίγο αυθαίρετο το «λαετζής», ίσως είναι Χριστιανοσυριζαίος. Ή και Ακελδάμα, ποιός ξέρει;

 159. Θύμμαχος Θήτης said

  Σχετικά με το Προεδρικό γονάτισμα. Είδα έγινε αφορμή για να βρίζουν τον σύριζα γνωστοί διευθυντές περιοδικών τρόπου ζωής. Η μπάλα στην εξέδρα δηλαδή. Αντί να κάνουν κριτική για άλλα πράγματα. Αλλά τί κριτική να κάνουν, ότι εφαρμόζει το πρόγραμμα της νουδού, απαπα θα τους την πουν οι χορηγοί τους.

  Και μια ωραία απάντηση: «Δεν έχω πρόβλημα με τους χριστιανούς, αρκεί να μην προκαλούν. Έχω και πολλούς φίλους χριστιανούς».

  Επί του θέματος, σκληρές εικόνες, για μένα προσωπικά, αλλά όχι περισσότερο από άλλες, π.χ. την ορκομωσία κυβέρνησης, δικαστηρίων κλπ.

 160. Θύμμαχος Θήτης said

  140 Ο Κιμ δεν γονατίζει ούτε για να δέσει τα κορδόνια του! (ίσως του τα δένει ο υπουργός άθλησης αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)

 161. Γιάννης Κουβάτσος said

  Συλλυπητήρια.

 162. Μαρία said

  Συλλυπητήρια, Σκύλε.

 163. Μαρία said

  158
  Δεν αναφέρθηκα στο σάιτ. Το διακινεί έγραψα, υπονοώντας τουιτερά λαετζή.

 164. ΓιώργοςΜ said

  Συλληπητήρια κι από εμένα.

 165. 77, 89, 97,
  Πράγματι, η δολοφονία του Κένεντι (JFK) έχει τροφοδοτήσει άπειρα σενάρια συνωμοσίας, σε σημείο που να γίνουν και βάση για παρωδίες.

  Εδώ μία από τον Σάινφελντ, όπου η παρέα συζητάει πώς ένας παίχτης του μπέισμπολ (ο οποίος τα έχει με την τύπισα στο επεισόδιο) έφτυσε ξεδιάντροπα και αναπάντεχα μέσα στο παρελαύνον πλήθος έναν επικριτή του που τού είπε ειρωνικά «Nice game pretty boy», πώς η ροχάλα έφτασε να χτυπήσει και τον φίλο του θύματος, που βρισκόταν δίπλα του, και πώς – κατά την ανάλυση του επίδοξου Πουαρώ Τζέρυ – το αδυσώπητο συμπέρασμα, στο 3:20 του φιλμακιού είναι πως «There had to have been a second spitter!».

 166. 136, …Να μας πει ο αυτόπτης μάρτυς κύριος Μάικολ τί διάλο έπαθε ο Λαβέτσι;:-) …

  Αποκλειστική ανταπόκριση του MiNi Press από την χτεσινή προπόνηση της Εθ. Αργεντινής:

  Για τον Λαβέτσι:
  Παραπάτησε στις φωτεινές διαφημίσεις ο κακομοίρης,
  και έσπασε τον αγκώνα του
  καθώς έπεσε ατσούμπαλα προς τα πίσω.
  Είπαμε: Φιλότιμος παίχτης, τα δίνει όλα για την ομάδα,
  αλλά έφτασε στο σημείο
  «Νυν υπέρ πάντων ο αγκών»!

  Εδώ δέχεται τις ευεργετικές περιποιήσεις του Obamacare,
  σε πλήρη προστασία της σωματικής του ακεραιότητας

  Ο Μέσι αναρωτιέται εδώ «Τι τού ‘ρθε του χριστιανού και παραπάτησε;»

  Στο μεταξύ, ο Μεσίας καταρίπτει το ρεκόρ του Μπατιστούτα με την εθνική του…


  …ενώ το πλήθος, που μόλις έχει δει την μπάλα στο Γ, αναρωτιέται
  «Τι έκανε πάλι ο (θε)άνθρωπος…»

  Στο τέλος της βραδιάς, αποχωρούν όλοι ευτυχισμένοι

 167. Γς said

  Συλληπητήρια κι από εμένα φίλε…

 168. Θύμμαχος Θήτης said

  163 α εντάξει! Νόμισα ο διακινητής ήταν ο σφήγκας, αυτός όμως βλέπω διακινεί πολλών ειδών πράματα (ζαλίστηκα που έψαξα λίγο το σάιτ…)

 169. gpoint said

  Τι έβαλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 170. gpoint said

  # 135

  Στοίχημα σε Εμιράτα υπάρχει μόνο για βάζελους όπως και στοίχημα 3+
  Εν τω μεταξύ το φάρδος των ούγγρων ή μάλλον η γκαντεμιά των Πορτογάλλων είναο απίστευτη, δυο γκολ με καραμπόλα από τον ίδιο παίκτη !!

 171. gpoint said

  # 146

  Ριβαλντίνιο, σοβαρέψου, τον σφαγέα του ΠΑΟ Μπίκα πρότεινε στον Γκιρτζίκη ο απεσταλμένος του Αλαφού κι αφού συμφώνησε ο Γκιρτζίκης τον έγραψαν κανονικά ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, οι 12 μικροί και στο τέλος και ο…ΟΣΦΠ !!!
  Γελάνε και τα τσιμέντα !!

 172. spiral architect said

  Ωχ, τώρα το είδα! Συλλυπητήρια και να τόνε θυμάσαι πάντα διαδικτυακέ μου φίλε.
  .
  .
  .
  .
  .
  .

  Κι επειδή η ζωή συνεχίζεται:

 173. Ηλεφούφουτος said

  Συλλυπητήρια, Σκ Β Κ!

  Να ζήσεις, να τονε θυμάσαι!

 174. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @ Σκύλος. Συλλυπητήρια κι ἀπὸ μένα. Κι ὁ δικὸς μου πατέρας ἦταν δάσκαλος. Ἄν καὶ λείπει τριανταέξι χρόνια, ζεῖ ἀκόμα στὴ μνήμη τῶν μαθητῶν του ποὺ κι αὐτοὶ μᾶς ἀφήνουν σιγὰ-σιγὰ.

 175. Γιάννης Ιατρού said

  166: Μιχάλη, μεταδιδόταν και Ιντερνετικά το κανάλι του MiNi Press, τό ΄δα κι εγώ το στιγμιότυπο, live, φοβερό σούτ!!! 🙂 🙂

 176. 😀 😀

 177. Γς said

  Σποδαίο γήπεδο.
  Δίπλα στο Αστροντομ.
  Δεν το πρόλαβα [ως θεατής!]

 178. Ευχαριστώ ηλεφίλοι, κι από δώ.
  Υποστηρίζω τη γριά Σκύλα μου και καλύτερα που είμαστε στο χωριό με τη θέα και τη δροσά παρά στο κλανόν (σικ, ρε) Άστυ.

 179. gryphon said

  Συλληπητηρια Σκυλε.Να ζησετε να τον θυμαστε.

 180. 177,
  Γς, ναι, σχεδόν όλες οι θέσεις του γηπέδου έχουν καλή θέα.

  Το Άστροντομ ήταν ακόμα εκεί, ελπίζω να περισωθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: