Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεζεδάκια για την αυλαία

Posted by sarant στο 20 Αυγούστου, 2016


Κάποτε θα αφιερώσω και άρθρο, αλλά αυλαία λέμε την κουρτίνα που χωρίζει τη σκηνή του θεάτρου από τους θεατές -κι επειδή η αυλαία σηκώνεται ή ανοίγει στην αρχή του έργου και ξανακλείνει ή πέφτει στο τέλος του, μεταφορικά χρησιμοποιούμε τη λέξη για να δηλώσουμε την έναρξη ή τη λήξη όχι μόνο της θεατρικής παράστασης, αλλά και άλλων γεγονότων και καταστάσεων. Αν βέβαια χρησιμοποιήσουμε τη λέξη «αυλαία» χωρίς ρήμα, τότε εννοούμε σχεδόν πάντοτε το τέλος (της παράστασης, ή ενός άλλου γεγονότος) και όχι την αρχή -άλλωστε, στο τέλος των τυπωμένων θεατρικών έργων υπαρχει η στερεότυπη ένδειξη «Αυλαία».

Αυλαία λοιπόν πέφτει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που ομολογώ πως δεν τους παρακολούθησα και πολύ, πάντως είχαν τις ενδιαφέρουσες στιγμές τους. Κερδίσαμε (εσείς κι εγώ; η χώρα) και τουλάχιστον πέντε μετάλλια -πέντε είναι τώρα που γράφω το άρθρο, αλλά ελπίζω όταν θα το διαβάζετε να είναι τουλάχιστον έξι, αφού έχουμε το επί κοντώ των γυναικών όπου έχουμε βάσιμες ελπίδες για μετάλλιο.

Ευτυχώς πάντως που πήραμε κι άλλα μετάλλια μετά τα δύο πρώτα της σκοποβολής, κι έτσι δεν ακούστηκε το κρύο λογοπαίγνιο ότι μια Κορακάκη δεν φέρνει την άνοιξη.

Πριν γίνουν οι αγώνες, το Ασοσιέιτεντ είχε προβλέψει πέντε μετάλλια για την Ελλάδα -δύο χρυσά και τρία χάλκινα. Χρυσά έδινε τον Πετρούνια που τον έπιασε και τον Γιαννιώτη που τον έχασε παρατρίχα. Χάλκινα έδινε την Κορακάκη (αλλά στο αγώνισμα όπου η Άννα πήρε το χρυσό), την Στεφανίδου στο επί κοντώ (θα πάει καλύτερα, λέω εγώ) και τη Βούλα τη ναζιάρα που ήρθε όγδοη.

Αυλαία πέφτει στους αγώνες, αυλαία έπεσε και στις διακοπές μου. Τα κεφάλια μέσα, αλλά για κανα μήνα ακόμα είμαι τόσο πνιγμένος που θα συνεχίσω να καταφεύγω πότε-πότε σε επαναλήψεις -άλλωστε δεν άνοιξαν ακόμα τα σχολεία.

Κι αν έκανα τόσο φλύαρο πρόλογο, είναι που είδα άδεια την πιατέλα με τα μεζεδάκια και είπα να την συμπληρώσω κάπως με γαρνιτούρες.

Προχωράμε όμως, με γέφυρα τα Ολυμπιακά μεζεδάκια, αν και δεν έχω πολλά.

* Για μια στιγμή, την περασμένη Κυριακή, όλη η μπλογκόσφαιρα συζητούσε το τριπλούν, εξαιτίας της συμμετοχής της Βούλας Παπαχρήστου, που είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου εξαιτίας ενός τουίτ που είχε κάνει, το οποίο θεωρήθηκε ρατσιστικό και αντίθετο με το πνεύμα των αγώνων (περισσότερα, στο τοτινό μας άρθρο).

Η Παπαχρήστου στον προκριματικό είχε έρθει χαλαρά δεύτερη. Μετά της ευχήθηκε ένας χρυσαβγίτης βουλευτής να «δώσει πόνο στα ανθελληνικά ελληνόφωνα σκουπίδια» οπότε στον τελικό πάτωσε, μην πιάνοντας ούτε το άλμα του προκριματικού.

Συμπέρασμα: ο εθνικισμός και οι Χρυσαβγίτες φέρνουν γρουσουζιά και βλάπτουν σοβαρά τις επιδόσεις.

* Πριν από τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος στο πόλο με την Ιταλία, όπου δυστυχώς χάσαμε, ο εκφωνητής στο Δεύτερο πρόγραμμα της ΕΡΑ είπε:

… και έχουμε και τη ματσάρα στην υδατοσφαίριση, Ελλάδα-Ιταλία, που ήταν κανονισμένη για τις 10.30, νομίζω όμως ότι άλλαξε η ώρα και ο νυν υπέρ πάντων αγών θα γίνει ……

Μου φάνηκε πολύ αστείο -μπορεί ο «νυν» υπέρ πάντων αγώνας να γίνει στο μέλλον;

* Η παράθεση περιττών εισαγωγικών δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, αλλιώς η δημοσιογράφος της Καθημερινής που έγραψε το άρθρο για τον προηγούμενο αγώνα της Εθνικής στο πόλο θα διεκδικούσε κάποια διάκριση.

Προσωπικά, δεν θα έβαζα κανένα από τα εισαγωγικά της -ίσως, χαριστικά, στο «σελεσάο».

* Τελειώσαμε τα ολυμπιακά μεζεδάκια, και πριν περάσουμε στο άλλο μεγάλο θέμα κάνουμε μιαν ανάπαυλα με ένα πολύ αστείο μεταφραστικό λάθος από τον σεξολογικό ιστότοπο του Δρος Θάνου Ασκητή.

Σε άρθρο με τίτλο «Σεξ στο νερό» όπου αναλύονται οι δυσκολίες της διαδικασίας, διαβάζουμε ότι:

τα βακτήρια και οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν «μικρο-δάκρυα» αυξάνοντας τον κίνδυνο λοίμωξης

και πιο κάτω

Το νερό ξεπλένει το σώμα σας, ακόμη και τα «κολπικά υγρά» που εκκρίνονται φυσικά κατά τη διάρκεια του σεξ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη τριβή κατά τη σεξουαλική πράξη μέσα στο νερό, που με τη σειρά της σημαίνει περισσότερα επίσης «μικρο-δάκρυα», άρα και μόλυνση.

Η μεγαλύτερη τριβή, λέει, σημαίνει περισσότερα «μικρο-δάκρυα» -τι είναι πάλι αυτό; Δακρύζει ο γυναικείος κόλπος;

Δεν θέλω να μου απαντήσετε με τη γνωστή αθυρόστομη έκφραση για τον κλαμένο κόλπο, τα δάκρυα εδώ είναι γέννημα κακής μετάφρασης -διότι η κυρία που υπογράφει το άρθρο προφανώς έχει πάρει το υλικό της από κάποιον αγγλόφωνο ιστότοπο.

Θα έγραφε λοιπόν στα αγγλικά micro-tears, και η συντάκτρια, αγνοώντας ότι εκτός από το tear =δάκρυ υπάρχει και το tear = σχίσιμο, κατάφερε να τα κάνει μούσκεμα.

Μικροαμυχές, θα μπορούσαμε να πούμε.

* Το άλλο μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι ο φονικός διεμβολισμός της λάντζας που έκανε τη διαδρομή Πέρδικα-Μονή από ταχύπλοο που το οδηγούσε ο 77χρονος εξάδελφος μεγαλοδικηγόρου. Το θέμα με άγγιξε περισσότερο, επειδή 3-4 μέρες πριν από το κακό είχα επισκεφτεί κι εγώ με τις κόρες μου τη Μονή, και μάλιστα είχα πάρει το καραβάκι που διεμβολίστηκε, την Αντωνία, που το κυβερνούσε ο ναυτικός που σκοτώθηκε, ο καπτα-Στέλιος Τρίμης.

Αν έχετε απορία, ο ίδιος ο διάπλους δεν κάνει πάνω από 10 λεπτά (το χρονομέτρησα: 7 λεπτά και 32 δεύτερα στην επιστροφή) για μια απόσταση 1770 μέτρα (έτσι μέτρησε το κινητό μου). Σε ευθεία γραμμη, η απόσταση της Μονής από τη στεριά δεν θάναι πάνω από 600 μέτρα, αλλά το λιμάνι της Πέρδικας και η αποβάθρα της Μονής δεν βρίσκονται τόσο κοντά στα σημεία της ελάχιστης απόστασης.

Αλλά το τραγικό γεγονός γέννησε και μαργαριτάρια, όπως αυτό που ειπώθηκε αλλά και γράφτηκε, ότι ο άτυχος καπετάνιος «πνίγηκε ζωντανός«, λες και μπορεί ποτέ να πνιγεί κανείς πεθαμένος.

Αυτό που ήθελε να πει ο συντάκτης είναι πως όταν έπεσε στη θάλασσα ο καπετάνιος ήταν ακόμα ζωντανός, αν και είχε χάσει τις αισθήσεις του, ότι πέθανε από πνιγμό και όχι από τη σύγκρουση.

* Ένα άλλο γλωσσικό, που το συζητήσαμε και στα σχόλια, για το οποίο θα ήθελα τη γνώμη σας, και ιδίως τη γνώμη δικηγόρων. Στην έκθεση του Λιμενικού γράφτηκε:

Λυκουρέζος Θρασύβουλος, ετών 77, ως Κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος παραπέμφθηκε από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή με τις κατηγορίες της παράβασης των άρθρων 94, 302, 310 και 278 του Π.Κ., ήτοι συρρέον ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριά σωματική βλάβη καθώς και πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και πήρε αναβολή προκειμένου απολογηθεί αύριο ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής.

Δυο-τρεις φίλοι, και εδώ σε σχόλια και στο Φέισμπουκ, θεώρησαν πως είναι λάθος το «συρρέον», αφού είναι ουδέτερου γένους -ενώ η ανθρωποκτονία είναι θηλυκή.

Ωστόσο, νομίζω πως το «συρρέον» αναφέρεται όχι μόνο στην ανθρωποκτονία αλλά στον συνδυασμό, ας πούμε, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης -και ίσως υπονοείται το «αδίκημα».

Τι λένε οι δικηγόροι;

protagonlantza* Aπό τη σελίδα του protagon.gr στο Φέισμπουκ.

Η φίλη που το στέλνει μου λέει ότι χρειάστηκε να το διαβάσει και δεύτερη φορά -έκανε δηλώσεις ο σκοτωμένος αδελφός του καπετάνιου;

Νομίζω ότι για να αρθεί πλήρως η αμφισημία πρέπει να αποφύγουμε το «ο οποίος» και να αλλάξουμε πτώση: Ο αδελφός του καπετάνιου, ενός από τους τέσσερις που σκοτώθηκαν, δήλωσε….

arisporto* Δεν θα σχολιάσω τις φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με τους επιβάτες του ταχύπλοου, αλλά πρόσεξα ένα από τα τιτιβίσματα του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε -ο οποίος αναρωτήθηκε αν το μοιραίο ταχύπλοο το «οδηγούσε Συριζόπουλο» και θεώρησε στοχοποίηση την απάντηση που του δόθηκε.

Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί ευχαριστεί εκείνους που έδωσαν υποστήριξη στη στοχοποίηση που δέχτηκε; Ή δεν εννοούσε αυτό που έγραψε;

* Διαβάζω για μια συναυλία που θα δώσει τον Σεπτέμβριο ο Φοίβος Δεληβοριάς (που μου αρέσει, πρέπει να πω):

Ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του επιστρέφουν για μια βραδιά του Σεπτεμβρίου στον «Κήπο της Εδέμ», που δεν είναι άλλος από τον καταπράσινο Κήπου του Μεγάρου Μουσικής.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο τραγουδοποιός θα πραγματοποιήσει μια συναυλία βιβλικής σημασίας, ένα μουσικό ηδύποτο μέσα στα δέντρα, με τραγούδια, ιστορίες και απροσδόκητες συναντήσεις.

Μπορεί να κάνει λογοπαίγνιο με τον Κήπο της Εδέμ, αλλά, βρε παιδιά, μπορεί ποτέ μια συναυλία να είναι «βιβλικής σημασίας»; Εγώ ξέρω ότι το «βιβλικός», όταν χρησιμοποιείται μεταφορικά, παραπέμπει σε άσχημα πράγματα, π.χ. βιβλική καταστροφή.

Ξέρω επίσης ότι λέμε «την εγνώρισε, με τη βιβλική σημασία της λέξης».

koulispyrros* Και κλείνω με ένα απόσπασμα από μια ανάρτηση -μικρό άρθρο- του αγαπημένου μου Κούλη Μητσοτάκη στο Φέισμπουκ, στην οποία απευθύνεται στον Πύρρο Δήμα.

Εντάξει, κι άλλοι πολλοί έχουν κάνει το λάθος να χρησιμοποιούν τη λέξη «τιμητής» σαν να σημαίνει «οπαδός, υπέρμαχος», ενώ σημαίνει περίπου το αντίθετο, τον αυστηρό επικριτή -αλλά είναι πολύ αστείο αμέσως μετά το λάθος αυτό ο συντάκτης να κόπτεται για την αριστεία, δεν βρίσκετε;

Και επί της ουσίας, είναι κωμικότατο να επικαλείται -παβλοφικά, είπε ένας φίλος- την αριστεία ο πορφυρογέννητος Κούλης, η επιτομή του νεποτισμού!

Καλό σαββατοκύριακο -ίσως και με κάποιο αποχαιρετιστήριο μετάλλιο!

 

 

 

 

 

129 Σχόλια προς “Μεζεδάκια για την αυλαία”

 1. Γς said

  Καλημέρα

  >Μου φάνηκε πολύ αστείο -μπορεί ο «νυν» υπέρ πάντων αγώνας να γίνει στο μέλλον;

  Είναι σαν εκείνα τα:

  Το γεγονός θα λάβει χώρα, την κλπ

 2. spiral architect said

  Καλημέρα.
  Φρέσκο κούλικο μεζεδάκι:

 3. Γς said

  >Σε άρθρο με τίτλο «Σεξ στο νερό»

  Κι ήταν στο Τολό που ο Γς είχε απομακρυνθεί απ την ακτή και με θέση [στάση ενυαλίου Καμασούτρα] επιτηρούσαμε τους λουόμενους μέχρι τέλους [οργασμού].

  Τότε άκουσα έναν τρομερό θόρυβο.
  Ηταν ένα φουσκωτό μερικά μέτρα πίσω μας που έβαζε μπρός για άλλα νερά.

  Είχε έρθει με σβηστή μηχανή μουλοχτά μουλοχτά και μας έπαιρνε μάτι…

 4. Γς said

  >3-4 μέρες πριν από το κακό είχα επισκεφτεί κι εγώ με τις κόρες μου τη Μονή, και μάλιστα είχα πάρει το καραβάκι που διεμβολίστηκε, την Αντωνία, που το κυβερνούσε ο ναυτικός που σκοτώθηκε,

  Είπαμε. Στο σωστό σημείο, την λάθος στιγμή.
  Ευτυχώς και για το ιστολόγιο…

 5. Γς said

  >3-4 μέρες πριν από το κακό είχα επισκεφτεί κι εγώ με τις κόρες μου τη Μονή

  Μήπως είναι καιρός να πηγαίνεις όπου θέλεις μόνος σου ή μετά της συζύγου σου;

  Τι τραβάνε και μερικές δεσπονίδες που κάνουν τις ντάντισίστερς…

 6. Spiral, από τη βιασύνη σου να βάλεις το μεζεδάκι του Κούλη δεν διάβασες όλο το ποστ!
  Και για να μαθαίνεις: http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341208040-44341208040 :mrgreen:

 7. spiral architect said

  Και η απάντησή μου στο ήδη αναρτημένο κούλικο μεζεδάκι:

 8. Γς said

  Κι απάνω στο χαμό κι π Μαστοράκης:

 9. Ακόμα πιο αστείος μου φαίνεται ο χαρακτηρισμός της συναυλίας ως βιβλικής, όταν αμέσως μετά χαρακτηρίζεται «ηδύποτο» — λικεράκι δηλαδή!

 10. Γς said

  3:

  Α, το βρήκα! Στο Τολό.
  Εχει και ματσ ματς μορ. λέμε τώρα.

  http://caktos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_65.html

 11. Γιάννης Ιατρού said

  3/10: Καλά ρε Γς, καί ΟΙ ΔΥΟ προς την ακτή κοιτάζατε;;; 🙂

 12. Γς said

  3:

  >ενυαλίου Καμασούτρα

  ενάλιου

  Και μια άλλη πλακούλα εναλίου σεξ.

  Προχτές βεθήκαμε δίπλα σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι.
  Η γιαγιά δεν πρέπει να ήξερε μπάνιο κι ο παππούς την κρατούσαι αγγαλίτσα.

  Και λέω ση δικιά μου:

  -Πάμε να φύγουμε. Κλάνουμε χαλάστρα εδώ.

 13. Γς said

  11:

  Ναι ρε.
  Στο ενάλιο Καμασούτρα υπάρχει κι αυτή η στάση.

  Και στο κανονικό

  http://www.vice.com/gr/read/pos-na-tin-gyriseis-gia-pisokollito

 14. Γς said

  12:

  >Κ@άνουμε χαλάστρα εδώ.

  Κάνουμε!

  Και ήθελα να ήξερα ποιος φούστης έβαλε τον τόνο δίπλα στο λάμδα!

 15. spiral architect said

  @6: 😳
  @8: Ωχθέμου! 🙄

 16. Κωνσταντίνος said

  Δικηγόρος μπορεί να μην είμαι ακόμη αφού είμαι επί πτυχίω, αλλά το συρρέον δε μου φαίνεται σωστό. Θα μπορούσαμε από καλή διάθεση να θεωρήσουμε ότι εννοείται το αδίκημα ή το έγκλημα αλλά μου φαίνεται πιθανότερο να είναι γλωσσικό λάθος. Σωστότερη διατύπωση θα ήταν «ανθρωποκτονία από αμέλεια συρρέουσα με βαριά σωματική βλάβη» ή για να είναι κανείς απόλυτα σίγουρος «ανθρωποκτονία από αμέλεια που συρρέει με βαριά σωματική βλάβη». Αλλά αυτό ακούγεται πολύ λαϊκό στα αφτιά πολλών νομικών!

 17. IN said

  Λάθος μου φαίνεται το συρρέον στην έκθεση του Λιμενικού. Κατ’ αρχήν, «συρρέουν» δύο ή περισσότερα αδικήματα, άρα θα πρέπει να έχουμε πληθυντικό, όχι ενικό. Δεύτερον, επειδή και τα τρία αδικήματα είναι θηλυκά (ανθρωποκτονία, σωματική βλάβη, πρόκληση ναυαγίου), θα έπρεπε να βάλει «συρρέουσες» ή (που μου φαίνεται και συνηθέστερο) «κατά συρροήν».

 18. gpoint said

  σχετικά με τις δύο σημασίες του tear ένα τραγούδι- σταθμός, ένας εθνικός ύμνος των απανταχού -εν γνώσει των -ερωτευμένων

 19. gpoint said

  Σχετικά με Πορτοσάλτε και έτερους …παπάδες

  όποιος έχει διαβάσει το ε της Ιλιάδας αποκλείεται να βγάλει το παιδί του Αρη ή να το φωνάζει με τέτοιο υποκοριστικό από το Αριστοτέλης και άλλα ονόματα.
  Οταν δε κάποιος ενηλικιωθεί πρέπει να διορθώσει τα σφάλματτα των γονιών του εκτός και χειροτονηθεί οπότε θα πάρει άλλο όνομα απο το κοσμικό του γιατί κόμα δεν έχω συναντήσει Παπ’ Αρη !!

  Τι να περιμένει κανείς από τον δυστυχή,, εδώ κι ο Θανάσης Κλάρας το πλήρωσε !

  Ναι ρε, ΠΑΟΚ !!

 20. sarant said

  Καλημέρα. ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλιά σας!
  Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους νομικούς (επί πτυχίω ή πτυχιούχους) για τη γνωμοδότηση 🙂

 21. LandS said

  Βλέπω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια και βάλε, κάποιων η πολιτική βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο δόγμα «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».
  Ως γνωστόν αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση. Κάποιοι λέμε οτι τον βοήθησε κιόλας.
  Πάνω λοιπόν που ο ΣΥΡΙΖΑ θεσμικά είναι υπεύθυνος για ότι μπορεί να φταίξει στη πολιτική, αυτοί θολώνουν το τοπίο με το να ψάχνουν να βρουν φταίξιμο εν ου φταικτοίς (ξέρω, αλλά το Σάββατο θέλει το μεζεδάκι του), και φτιάχνουν Συριζόπουλα.

 22. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  «Ωραίος τουρισμός, να τον χαίρεστε γυμνοσάλιαγκες»
  http://agonaskritis.gr/%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CF%85%CE%BC/

 23. Λ said

  Πήγα σε συναυλία της Ζουγανέλη στο Μέγαρο το Σεπτέβρη το 2014 και ήταν πολύ ωραία. Είχα και δύο έξτρα εισητήρια που τα πούλησα πολύ εύκολα στην είσοδο. Περίμενε κόσμος πολύς με την ελπίδα να εξασφαλίσουν εισητήριο και παρ’ολίγο να γίνει καυγάς για τα δικά μου. Ίσως αν διαφήμιζαν τότε τη συναυλία σα βιβλική να μην γινόταν τόσος χαμός.

 24. Λ said

  Το θέμα με αυτούς που έχουν γεννηθεί με το χρυσό κουτάλι στο στόμα όπως ο Κούλης και τη μόρφωσή τους τσούζει πολύ. Είχα διαβάσει πριν κάμποσα χρόνια ένα άρθρο στο Βάνιτι Φέαρ για τα πανεπιστήμια που ανήκουν στο συνδικάτο του κισσού, όπως το λέει η βικι (Ivy League). Αυτά τα πανεπιστήμια παραδέχονται ότι φροντίζουν μεν να εξασφαλίσουν έξυπνους και άξιους φοιτητές αλλά δέχονται ευχαρίστως και του πορφυρογέννητους για τον απλούστατο λόγο ότι οι οικογένειες τους έχουν μεγάλη επιρροή και χρήμα.

 25. cronopiusa said

  «Πάσχω από σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας ύπνου, αρτηριακή υπέρταση, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια και χρόνια νεφρική ανεπάρκεια. Λαμβάνω χρονίως φαρμακευτική αγωγή και χρησιμοποιώ μηχάνημα ύπνου με παράλληλη χρήση οξυγόνου σε παροχή 3 λίτρα ανά λεπτό κατά τις ώρες του ύπνου από τριετίας. Η καθημερινή χρήση των παραπάνω είναι απαραίτητα για την επιβίωσή μου»

  κι έκανε σούζες


  η φωτογραφία από το γlifo

  Δικαστές της Αντιτρομοκρατικής (για τη δίκη των Μ. Σεϊσίδη και Κ. Σακκά)

 26. Άλατις ο Πρινς Πάβλος!

 27. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  24 Έτσι…

  26 Καλύτερος ήταν ο σκέτος Πρινς

 28. spiral architect said

  Με αναφορά από τη Λεξιλογία:
  (Λακέρδας=Άρης Πορτοσάλτε, ο Έλλην «Έρνεστ Χέμινγουεϊ»)

 29. Σπειροειδή, τώρα θα τσακωθούμε. Αγαπάω λακέρδα! ❤

 30. Γς said

  29:

 31. Γς said

  και την θέλω τώρα

 32. 32

  Ναι, ρε γμτ!

 33. sarant said

  28 Το είχα δει που το έγραψες και προβληματιζόμουν -δεν ήξερα το παρατσούκλι, που όντως είναι πολύ ταιριαστό!

  30 Η συμπαράσταση των πασόκων στους δεξιούς είναι συγκινητική πάντως

 34. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  28.

 35. cronopiusa said

  ενώ έψαχνα ολόκληρο το απολογητικό υπόμνημα του καπετάν φονιά
  είδα ότι την υπεράσπιση του 78χρονου χειριστή του ταχύπλοου, που κατηγορείται ότι προκάλεσε το ναυτικό δυστύχημα στην Αίγινα, ανέλαβε -μετά την παραίτηση του γνωστού ποινικολόγου και συγγενή του, Αλέξανδρου Λυκουρέζου-
  ο Γιάννης Ηρειώτης.

  Ο ποινικολόγος Γιάννης Ηρειώτης ήταν συνήγορος και του Ψωμιάδη στην δίκη του για την υπεξαίρεση από τα ταμεία της ΑΕΚ.

 36. Reblogged στις anastasiakalantzi50.

 37. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  36α Στην αρχή κυκλοφόρησε ότι επικαλέστηκε μολυσματική νόσο ! ;

 38. Γς said

  Με ρώταγε η δικιά μου από που βγαίνει το Προτοσάλτε.
  Της είπα ότι δεν ξέρω. Πάντως Ρωμιός της Πόλης από Ρωμιούς γονείς, όπως λέει ο ίδιος.

  Πολίτης είναι κι ο Μάριο Βίττι. Από Ρωμιά μάνα. Μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης και μιλάει και γράφει εξίσου καλά στα ελληνικά και στα ιταλικά.

  Εντάξει δεν κάνω συγκρίσεις αλλά από που βγαίνει το επίθεό του ρε παιδιά;

 39. Γς said

  >από που βγαίνει το Προτοσάλτε.

  Πορτοσάλτε γμτ!

 40. 41

  Πόρτο (=λιμάνι) + σάλτε (=σάλτο/πήδος)

 41. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  42. έχει και …παράγωγα 🙂
  Πορτοσαλταρισμένοι
  Τώρα τουιτάρει ο πορτοσαλταρισμένος ότι το σκάφος στην Αιγινα το οδηγούσε… Συριζαίος που σκόρπισε συριζαίικο θάνατο.
  Έχει στοιχεία; Όχι. Έχει έστω υπόνοιες; Όχι. Τότε τι συμβαίνει; Τι να συμβεί; Όταν τίποτα δεν σου έρχεται δεξιά, βλέπεις τον Τσίπρα καπετάνιο – χάροντα.

 42. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Για να μη βλέπω-ακούω Βο σκάει, δεν το πήρα χαμπάρι ότι πράγματι το τερματίσανε:
  Αίγινα: Ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία.
  http://www.altsantiri.gr/politika/egina-pote-min-afinis-tin-alithia-na-sou-chalasi-mia-orea-istoria/

 43. Γς said

  42:
  Παράξενο όνομα για Ρωμιούς της Πόλης.
  Εστω και με αυτή την σημασία γιατί στα Ιταλικά και όχι στα ελληνικά ή τούρκικα;

 44. sarant said

  Ευχαριστω για τα νεότερα!

  46 και πριν: Μπορεί να είναι από λεβαντίνικη οικογένεια, που είχαν ελληνική παιδεία αλλά συνήθως φράγκικα ονόματα

 45. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Αχ το βαταλάσβουδο!
  http://www.altsantiri.gr/parapolitika/apistefto-paralirima-akrodexiou-amerikanou-kata-tis-stefanidi/

 46. …Σε άρθρο με τίτλο «Σεξ στο νερό»…
  η συντάκτρια, αγνοώντας ότι εκτός από το tear =δάκρυ
  υπάρχει και το tear = σχίσιμο…

  Θα βάζαμε χαρακτηρισμό του άρθρου
  «Μια τρύπα στο νερό»

 47. 12, …>ενυαλίου Καμασούτρα

  ενάλιου…

  Διότι «Μπορώ και Χωρίς τα Γιαλιά μου»!

 48. Γς said

  47:

  Πολύ πιθανόν.

  Κάποτε να το πιάσουμε το θέμα.
  Των Λεβαντίνων.
  Πολύ ενδιαφέρον

 49. Γς said

  50:

  Το διόρθωσα.

  Στο #12:

  https://sarantakos.wordpress.com/2016/08/20/meze-233/#comment-377525

 50. …ο νυν υπέρ πάντων αγών θα γίνει…

  Παρακάμπτοντας την διπλή οξυγόνωση που παρέχει το «νυν»,
  το «νυν-υπέρ-πάντων» το καταλαβαίνω σαν επιθετικό προσδιορισμό στο «αγών»:
  Όταν γίνει ο αγών, θα είναι ο νυν-υπέρ-πάντων.

 51. Λ said

  Tear related

 52. Pedis said

  Καλά (έχω χάσει επεισόδια), ποιος … τιμητής (ε ρε Κούλη, ντιπ Κούλης!) της μαχόμενης ερευνητικής δημοσιογραφίας έβγαλε το «λαυράκι» με τους συριζαίους στο κρις-κραφτ;
  Και πώς «εξηγούν» το λόγο που τους καλύπτει, να πούμε, ο 77χρόνος; (Ήταν σειρά με τον Φλαμπού ή ψήφιζε Κύρκο;)

  Η εγκατάλειψη θύματος δεν συγκαταλέγεται στη … συρρέονα ανθρωποκτονία;

 53. Γς said

  … στη συριζαίουσα;

 54. Λ said

  Φυσικά η αυλαία θα πέσει αφού γίνει και η Παρολυμπιάδα η οποία αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα γιατί δεν πουλήθηκαν αρκετά εισητήρια.

  http://www.bbc.com/sport/disability-sport/37135083

 55. …στο συνδικάτο του κισσού, όπως το λέει η βικι (Ivy League)…

  Ivy League θα το έλεγα Κατηγορία του Κισσού, δεδομένου ότι προέρχεται από αθλητική κατηγορία, και η πάλαι ποτέ Α’ Εθνική Κατηγορία μας έγινε Super League (ή Σουπερλίγκα, επί το βαρβαρότερον).

  Ο όρος Ivy στην καθομιλουμένη σημαίνει πλέον κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια, ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Πχ, υπάρχει άτυπη λίστα από πανεπιστήμια Southern Ivy, Public Ivy (για δημόσια πανεπιστήμια), Western Ivy (όπου βλέπω ιδιωτικά και δημόσια μαζί), κα.

  …δέχονται ευχαρίστως και του πορφυρογέννητους για τον απλούστατο λόγο ότι οι οικογένειες τους έχουν μεγάλη επιρροή και χρήμα…

  …κυρίως οι λεγόμενοι legacy students, οι οποίοι, ως απόφοιτοι, πιθανότατα θα αποκτήσουν μεγάλη επιρροή και χρήμα, που θα ανακυκλωθεί. Πχ. πολλοί πρόεδροι (και όχι μόνον) των ΗΠΑ είναι απόφοιτοι από κάποιο Ivy συμπεριλαμβανομένων του τωρινού και της μελλοντικής.

  Κάτι που δεν είναι ίσως τόσο γνωστό, είναι ότι τα Ivies, παρότι ιδιωτικοί (μη κερδοσκοποικοί) οργανισμοί, επιτελούν μια μορφή κοινωνικής πολιτικής: Τα (αστρονομικά) δίδακτρα* για τους φοιτητές (αφού αυτοί εισαχθούν, σε ποσοστό λιγότερο από 1 στους 20) προσαρμόζονται (προς τα κάτω) ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του φοιτητή ή φοιτητών, αν είναι δύο παιδιά ή παραπάνω που φοιτούν ταυτόχρονα.

  Για παράδειγμα, 20% των φοιτητών του Χάρβαρντ πληρώνουν $0 («Δωρεάν»).
  Οικογένειες με μικτό εισόδημα μέχρι $150,000 τον χρόνο* πληρώνουν μέχρι 10% σε δίδακτρα για τα παιδιά τους (δηλαδή $15,000 τον χρόνο, πολύ κάτω από την ονομαστική τιμή γύρω στις $50,000, και σε ονομαστικό επίπεδο δημοσίων πανεπιστημίων), ανεξάρτητα από το πόσα παιδιά φοιτούν ταυτόχρονα. Εκπτώσεις γίνονται αναλογικά και για μεγαλύτερα εισοδήματα.

  Η πολιτική αυτή ακολουθείται από όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για τον υπολογισμό της έκπτωσης το κάθε πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί την φορολογική δήλωση των γονιών του φοιτητή. Το αποτέλεσμα είναι ότι η φοίτηση από πρακτικά ανέφικτη γίνεται «υποφερτή» οικονομικά για τους γονείς, με «λίγη προσπάθεια». (Trust me, που λένε… 🙂 ).

  Φυσικά, υπάρχουν και επικριτές αυτού του συστήματος, που επικεντρώνονται κυρίως στο καθεστώς μη κερδοσκοπικών οργανισμών και πώς αυτό εξυπηρετεί το ευρύτερο σύνολο. Αλλά, γενικά, χωρίς τις δωρεές των εχόντων, αυτού του είδους η πολιτική στα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα ήταν αδύνατη, και πολλοί φοιτητές καθόλα άξιοι θα ήταν αδύνατον να φοιτήσουν σ’ αυτά.

  ———————-
  * Φαίνεται αστρονομικό ποσό, αλλά πρώτον είναι μικτό, και δεύτερον το κόστος ζωής είναι επίσης διαφορετικό.

 56. Θύμμαχος Θήτης said

  36 Ψιλικατζής ο καινούριος δικηγόρος μπροστά στον Αλ.

  Πρώην δικηγόρος Κοσκωτά και Μελίστα, νυν (υπέρ πάντων) της Ζίμενς, πρώην βουλευτής ΝΔ και πρόεδρος ΕΠΑΕ και το ’12 πέντε χρόνια φυλάκιση με αναστολή για συμμετοχή σε οργάνωση είκοσι και πλέον απατεώνων και πλαστογράφων που έκαναν καταπάτηση δημόσιας και δασικής έκτασης στην Γλυφάδα. Βιογραφικό-αριστεία.

 57. 59

  Θ.Θ.

  μα γιαυτή την υπόθεση της Αιξωνής δεν είχε καταδικαστεί και ο Λυκουρ.; Παρατρεχαμενάκι ο νέος δικεόρος;

 58. Θύμμαχος Θήτης said

  60 Όχι, η δεύτερη πρόταση στο σχόλιο μου αναφέρεται στον Αλ. Του Αλ είναι το βιογραφικό. (Δεν το έγραψα σαφώς, μεζεδάκι αναφορικότητας ίσως)

 59. Οκ, πάρε ένα μεζεδάκι

 60. Θύμμαχος Θήτης said

  Ευχαριστώ, γιατί είχε και λίγα η πιατέλα σήμερα. Αλλά αυτό με τα micro-tears μέτρησε για δέκα, επικό.

 61. Έσκισε, μπορώ να είπω!

 62. Γιάννης Ιατρού said

  48: ΕΦΗ
  Θα έχουμε να ακούσουμε τα μεσάνυχτα….. Θα παριστάνει και τον αριστερό…. Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι!

 63. Γιάννης Ιατρού said

  66: Θα κοπέι κι η χορηγία ….. του ILL Οινόη

 64. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Έρχομαι σε θρησκευτικό γάμο με τον/την σημαίνει ότι τον/την παντρεύομαι.
  Αυτά είναι, την εις γάμου κοινωνίαν μου μέσα 🙂 🙂

 65. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια, συμπληρώσατε την πιατέλα με πολύ διασκεδαστικές μπουκίτσες!

  64 Στο τεκβοντό -τους έδειρε όλους!

 66. Θύμμαχος Θήτης said

  Εν τω μεταξύ, σήμερα στα περίπτερα της χώρας…

  http://www.frontpages.gr/d/20160820/27/Ελεύθερη-ώρα

  Βασικά για άλλο λόγο πήγα να δω πρωτοσέλιδα. Θυμήθηκα το πρωί, περνάω από ένα περίπτερο και βλέπω ένα μάτσο εφημερίδες με πρωτοσέλιδο «στα άκρα με τον άγιο Χίου». Και μπήκα να βρω τί ήταν και ήταν αυτό: http://www.frontpages.gr/d/20160820/34/Δημοκρατία ονοματεπώνυμο δεν έχει; ή έστω Μητροπολίτης Χίου;

  Τί άγιος Χίου; Άγος Χίου, μάλλον εννοεί.

 67. 69

  ΕΦΗ², νομίζω πως πρόκειται για το γνωστό Αντρέα Παπαμιμίκο (γεν. Λάρ’σα, κατ. Σαλλλονίκη κλπ) της ΝΔ και του γκαβού.

 68. 69, 72

  Ουάου, ναι! Παίρνει την ανηψά του Ιβάν Σ. http://www.iefimerida.gr/news/256204/o-eroteymenos-andreas-papamimikos-eikones

 69. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  55.Αφού σου λέει δεν το κατάλαβε καθόλου, κοίταζε αλλού κι εσύ 🙂

 70. sarant said

  71 Νομίζω πως συνηθίζεται αυτή η διατύπωση, «ο άγιος Πειραιώς» κτλ. Βέβαια, άλλοτε είναι άγριος και άλλοτε άγος (ή και τα δύο)

 71. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  71/75 >>Άγιος
  τράγιος

 72. 70/64, Παλεστίνιος παλαιστής;

 73. Λ said

  77. Όχι, Παλαιστίνιος παλαιστής.

 74. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  https://twitter.com/33_3_3

 75. Pedis said

  # 58 –

  Εάν ιδιωτικό σημαίνει ότι μια επιχείρηση έχει βάλει κεφάλαια τα οποία θέλει να πάρει πίσω, η θέλει να βγάλει κέρδη τότε εγώ δεν γνωρίζω κανένα μέρος του κόσμου στο οποίο να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια υπ αυτή την έννοια. Δείτε τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χάρβαρντ, Πρίνστον, ΜΙΤ, Το ΜΙΤ είναι ένα μεγάλο μη κρατικό Πανεπιστήμιο χωρίς μεγάλη δική του περιουσία. Το ογδόντα πέντε τοις εκατό του προϋπολογισμού του, όμως καλύπτεται από το κράτος. Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα ποσά που πληρώνουν τα παιδιά για να φοιτήσουν, καλύπτει μόλις ένα είκοσι τοις εκατό των εξόδων τους. Πόσα τεράστια παρολαυτά για τον καθένα μόνο του. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν για ποια πανεπιστήμια συζητάμε. Νομίζω ότι τα μπερδεύουμε με κάποιες επαγγελματικές σχολές, οι οποίες μπορεί να είναι ακόμα και πολύ υψηλού επιπέδου αλλά δεν είναι Πανεπιστήμια. Πάρτε για παράδειγμα το business school του Χάρβαρντ το οποίο έχει πολύ ακριβά δίδακτρα βεβαίως αλλά εξασφαλίζει και πολύ μεγάλους πρωτούς μισθούς. Κάθε απόφοιτος που βγαίνει από εκεί βγάζει έως και διακόσιες χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Γιατί να τον πληρώσει αυτόν η κοινωνία και οχι κάποιον άλλο; Εάν έχεις εξασφαλίσει τέτοια απόδοση, γιατί να μην πλήρωσεις; Μπορεί να θέλει ο Σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων να φτιάξει μία σχολή να την χρηματοδοτήσει και να παίρνει τους απόφοιτους και να τους φέρνει εδώ πέρα στις διάφορες δουλειές. Δεν θα είναι όμως Πανεπιστήμιο.

  Από συνέντευξη του Γ. Ηλιόπουλου στο Popular Science – της Καθημερινής (3/2007 (?))

 76. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  72/73 Εεε ναι γαβ! γιάντα το γραψα; 🙂

  79. https://twitter.com/33_3_3/status/766651229078519808

 77. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  77/ 78 Παλαιστίνιος παλαιστής
  Απάλευτος !

 78. Pedis said

  Με ξύπνησες, διάολε, κι ονειρευόμουν έναν καλύτερο κόσμο για σένα.

 79. Pedis said

  – Βάλαμε την Ευρώπη σε κρίση.
  – Έχω ενοχές.

 80. Λ said

  wear and tear = φόρεσε και δάκρυσε!!! λολ

 81. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  24.>>επιρροή και χρήμα
  28.10.2012
  O Γιώργος Παπανδρέου στο πλυντήριο Harvard
  Της Παναγιώτας Γούναρη, αναπληρώτριας καθηγήτριας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης
  …Ανάμεσα στις άλλες αυθεντίες που έχουν καταφτάσει στη Νέα Αγγλία συμπεριλαμβάνονται η Άννα Διαμαντοπούλου (Fisher Family Fellow, Future of Diplomacy Project, Belfer Center for Science and International Affairs) και ο Πέτρος Ευθυμίου (Weatherhead Center Fellows Program). Όχι ότι έχω το Χάρβαρντ σε καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση, αλλά έχει γίνει ο σκουπιδοτενεκές της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

 82. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  83 Γιατί στο Καπάλμπιο;

 83. Γιολάντα Μ. said

  Αγόρια καλησπέρα, σάς σκεπτόμουν ολη μέρα. Έλειψα ένα τριήμερο, γιατί δεν ήξερα γρί για τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκατε, ούτε είχα κάτι ενδιαφέρον να καταγκείλω. Σήμερα όμως έχω 2 πολύ σοβαρές καταγκελίες να κάνω

  Η 1η αφορά το αυριανό «Πρώτο Θέμα» που αφιερώνει δύο σελίδες για να ξεπλύνει τον άγιο Χίου Μάρκο Βασιλάκη, ότι και καλά έχει σταθεί ενάντιος στη Χρυσή Αυγή και ταΐζει μετανάστες. Ψευδέστατα και τα δύο. Στεναχωρήθηκα πολύ γιατί το δημοσίευμα υπογράφει ο έγκρητος οικονομικός συντάκτης Δημήτρης Μαρκόπουλος, τον οποίο συμπαθούσα. Αναρτώ ένα μέρος του δημοσιεύματος για να αντιληφθείται το μέγεθος του ξεπλύματος που πάει να κάνει ο χοντρο-Θεμιστοκλής στον ακροδεξιό δεσπότη


  Η 2η σημερινή καταγγελία μου είναι πολλή σοβαρότερη. Έχει να κάνει με το θέμα της καραντίνας από το ΚΕΕΛΠΝΟ 12 Δήμων λόγο ελονοσίας που τάχα προήλθε από τους μετανάστες. Σάς βεβαιώνω ότι εκτός από το Ελληνικό που είναι η βάση μου, ταξιδεύω και στη Θήβα και στη Χαλκίδα που κυρήχτηκαν σε καραντίνα. Δεν έχω πάθει απολύτως τίποτα, είμαι υγιέστατη, κάνω συχνά εξετάσεις που με δείχνουν περδίκι. Συμπερένω λοιπόν ότι πρόκειται για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που έστησε η ακροδεξιά (εξού και οι δηλώσεις Πατούλη) για να φοβίσει τον πληθυσμό. Αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι τα φημολογούμενα ότι την καραντίνα την αποφάσισε το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον πρόεδρο του οποίου κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ γνωρίζω προσωπικά και σάς διαβεβαιώνω πως λατρεύει τους μετανάστες και ποτέ δεν θα τους κατηγορούσε ότι είναι φορείς ελονοσίας

  Αγόρια καληνύχτα γιατί είμαι πτώμα από τη κούραση…

 84. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  87. Το Καπάλμπιο πρόκειται να φιλοξενήσει 50 πρόσφυγες κι αντιδρούν κάπχοιοι (έχει κι αλλού 😦 )

 85. Γς said

  >Αγόρια καληνύχτα γιατί είμαι πτώμα από τη

  … μαλαρια

 86. Γιάννης Ιατρού said

  66/68/88: Αυτό που λένε, άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε… Τι δηλαδή, να ξεμπροσταζιόμαστε και να τα χαλάσουμε με τους φίλους μας;

  Για το θέμα… της (τάχα μου;) επιχορήγούμενης, ό,τι λέει η λαϊκή ρήση:
  Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει· λαλεί πουλί, παίρνει σπυρί, κι η μάνα το ζηλεύει …

  80: Pedis
  …Μπορεί να θέλει ο Σύνδεσμος Ελλήνων βιομηχάνων να φτιάξει μία σχολή να την χρηματοδοτήσει και να παίρνει τους απόφοιτους και να τους φέρνει εδώ πέρα στις διάφορες δουλειές….

  Τους αδικείς… Εκεί θα διδάσκονται σύνθετα και δύσκολα θέματα, π.χ. Η μισθοδοσία με ελεύθερη συνεισφορά του εργοδότη και επίδομα παροχής εργασίας υπέρ εργοδότη για αύξηση της ανταγωνιστικότητας

 87. antpap56 said

  88 — τόσα ορθογραφικά λάθη σε δυο παραγράφους, από την κούραση είναι;

 88. 80,
  Ο προϋπολογισμός του ΜΙΤ είναι εδώ.
  Από πού προκύπτει ότι 85% καλύπτεται από το κράτος;

 89. Γιάννης Ιατρού said

  93: Μιχάλη, φιάξε το link του ΜΙΤ λίγο 🙂

 90. Γιάννης Ιατρού said

  92: Απ΄την μαλάρια 🙂 (βλ. #90…)

 91. Γς said

  The «almost there» President of USA shows his feelings when he heard that an immigrant in the US «stole» the golden medal in the Olympic Games Pole jumping from an American…

 92. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  91.
  48/66/68… κι ο ξεραθίας τούρλα 😦

  20 Αυγούστου 1950: Η απαγωγή της Τασούλας – Ένας έρωτας που παραλίγο να προκαλέσει εμφύλιο στην Κρήτη
  http://agonaskritis.gr/20-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-1950-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%AD%CE%BD/

 93. Αγαθίας ο Σχολαστικός said

  Σάς πληροφορούμε ότι σε περίπου 80 λεπτά (2.15 π.μ. Κυριακής, ώρα Ρωμέικου) η ελληνόψυχη Κατερίνα Στεφανίδη θα παραλάβει το χρυσό της μετάλλιο και θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος μέσα στο «Ζοάο Χαβελάνζε». Όσοι πιστοί προσέλθετε.

  Εμείς οι Ελληνοαμερικανοί του Ιλλινόϊ καταγγέλλουμε από το δημοκρατικό σας Ιστολόγιο τον Αρχηγό της Ελληνικής Αποστολής Ισίδωρο Κούβελο (2ο σύζυγο της Ντόρας Μητσοτάκαινας, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Μπακογιάννη) ότι πρίν λίγο έλαβε μία αισχρή απόφαση, που πρώτοι εμείς σάς αναγγέλλουμε:

  Στην αυριανή Τελετή Λήξεως των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, την Ελληνική Σημαία θα κρατάει ο θεούσος Λευτέρης Πετρούνιας (η Κορακάκαινα έχει φύγει από το Ρίο), επειδή δήλωσε πως τον βοήθησε η Παναγία να κατακτήσει το χρυσό στους κρίκους!.. Η δικιά μας η Κατερινούλα αποκλείστηκε από τον Ισίδωρο Κούβελο (ενώ το εδικαιούτο, γιατί ο Στίβος είναι ο Βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων, ως γνωστόν) επειδή αρνήθηκε κατηγορηματικά να δηλώσει ότι την βοήθησε η Παναγίτσα ή ο ραββίνος γιός της Ιησούς!..

  Δηλώνουμε ότι στις καρδιές ημών των Ελληνοαμερικανών, η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι η Σημαιοφόρος της Ελλάδος στην αυριανή Τελετή Λήξεως και (αν αντέξει μέχρι τέλους και δεν κάνει την παραμικρή δήλωση για βοήθεια από την παρέα του Γιαχβέ – Ιησού Χριστού) της υποσχόμαστε ότι θα διπλασιάσουμε την χορηγία μας, για να καταφέρει να μάς χαρίσει νέους θριάμβους, ώστε να μπορούμε να λέμε: Τί να κλάσει μπροστά στη ελληνόψυχη Κατερινούλα η ξοφλημένη χριστιανο-ρωσίδα Ελένα Ισινμπάγιεβα;

  ΥΓ-1: Και ένα γλωσσικό ζήτημα ολκής για τον κ. Σαραντάκο: Κατόπιν ιδικών μας συστάσεων, ο σύζυγος της Κατερινούλας, ελληνόψυχος Αμερικανός επικοντιστής Μητσέλλος Κριάρης (Mitchell Krier) στις δικές του δηλώσεις (τις έδειξε ΜΟΝΟ το Mega το μεσημέρι στις 2.05 μ.μ. ώρα Ρωμέικου, ενώ οι άλλοι κάνανε μόκο!) αντί να πεί… κερδίσαμε το μετάλλιο για την Ελλάδα (Greece), χρησιμοποίησε την φράση «greek country (=ελληνική χώρα)!.. Του φάνηκε πολύ δύσκολο να προφέρει την λέξη που του υποδείξαμε (romeiko) για να γίνει χαμός και να ασχολούνται όλη με τον Μητσέλλο, με τον οποίο – σημειωτέον – το Κατερινάκι είναι φούλ ερωτευμένο…

  Σάς ευχαριστούμε για το βήμα που μάς δίνετε, αλλά πάμε να δούμε την Κατερίνα. Εννοείται, πως αν κάνει τον σταυρό της πάνω στο βάθρο, αυτό θα σημαίνει ότι τα βρήκε με τον Ισίδωρο Κούβελο για να κρατήσει αύριο την Σημαία, και σε μιά τέτοια περίπτωση θα την διαγράψουμε από τα κιτάπια μας. Φυσικά, αποκλείουμε κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι και ο Μητσέλλος Κριάρης τον οποίο εμείς της γνωρίσαμε και έγινε το ειδύλλιο) είναι κάργα αντίχριστος. Σε σημείο που, αν την δεί να κάνει τον σταυρό της, είναι ικανός να την χωρίσει επί τόπου. Και τί θα κάνει μόνο του σε ολόκληρη Αμερική το Κατερινάκι;

  ΥΓ-2: Κάποιος ηλικιωμένος αναγνώστης ονόματι Ιατρού αφήνει σπόντες ότι τάχα οι Πατριώτες Αμερικανοί ψηφοφόροι του Ντόναλντ βλέπουν την Στεφανίδη σαν λαθρομετανάστρια. Το επιχείρημα του συνταξιούχου κ. Ιατρού είναι εντελώς για τα μπάζα και απαξιούμε να ασχοληθούμε. Είναι σαν να λέμε ότι επειδή η Χρυσή Αυγή τής έστειλε συγχαρητήρια, το Κατερινάκι είναι χρυσαυγίτισσα. Εντιμότατε κύριε Ιατρού, να σάς στείλουμε καμμιά επιταγούλα να πάτε να σάς κυττάξει κάποιος καλός γιατρός;

 94. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα και καλό ξημερωμα!

 95. Pedis said


  83 Γιατί στο Καπάλμπιο;

  87. Το Καπάλμπιο πρόκειται να φιλοξενήσει 50 πρόσφυγες κι αντιδρούν κάπχοιοι (έχει κι αλλού😦 )

  Πρόκειται για ανφορά στην αντίδραση του δήμαρχου να μη δεχτεί τη φιλοξενία πενήντα προσφύγων. Το μέρος (στην τέως κόκκινη Τοσκάνη), η παραλία του, υποτίθεται ότι είναι ιστορικό μέρος γουόρκιν χολιντέιζ αριστερών διανοουμένων, ριζοσπαστών κι έτσι.

  Η «κεντροαριστερή» ρεπούμπλικα με χαιρεκακία παίρνει την «αριστερά» στο ψιλό

  http://www.repubblica.it/politica/2016/08/19/news/capalbio_profughi_saviano-146221990/

  # 93 – Το λινκ δεν δουλεύει. Η συνένετυξη του Ηλιόπουλου είναι το 2007. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι λόγω θέσης, φήμης και υπευθυνοτήτων του συνεντευξιαζόμενου στην στρατηγική πολιτική έρευνας της Γαλλίας και της ΕΕ, δεν έχει πει ανακρίβεια. Μπορώ να φανταστώ ότι αν κάτι είναι διατυπωμένο κατά προσέγγιση είναι αν η χρηματοδότηση ονομάζεται «κρατική», αντί για ομοσπονδιακή, πολιτειακή ή άλλη που ομως δεν προέρχεται από τσέπη ιδιώτη κεφαλαιούχου. Παρόλα αυτά, δεν είναι μυστικό ότι οι δωρεές στις ΗΠΑ είναι, κατά πολλούς τρόπους, κερδοφόρες για τον δωρητή.

 96. Pedis said

  -> 100, Μόλις αντιλήφθηκα ότι για το # 80 παρέλειψα να δώσω την πηγή:
  https://tsimitakis.wordpress.com/2007/03/11/%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B9%CE%B1/

 97. Αγαθίας ο Σχολαστικός said

  Επανερχόμαστε για να ενημερώσουμε για κάτι σημαντικότατο που δεν αντελήφθη κανένα από τα σαΐνια του Ιστολογίου (μαγκιά – κλ. και κ. φινιστρίνι): Γιατί, άραγε, δεν είδαμε (ούτε θα δούμε) την μαμά της Κατερίνας, παλιά δρομέα Ζωή Βαρέλη, στα Κανάλια, όπως είδαμε την μαμά του θεούσου Πετρούνια; ΚΙ ΑΥΤΌ, παρά το γεγονός ότι η Ζωή Βαρέλη είναι μέλος του Σύριζα Παλλήνης, τουτέστιν πασίγνωστη Συριζαία της Ανατολικής Αττικής; Η απάντηση προσεχώς από την Κοινότητά μας.

  Δηλώνουμε ότι δεν θα κάναμε θέμα για την Συριζαία μαμά της Κατερίνας, αν δεν μάς προλάβαινε ο βουλευτής του Σύριζα Πάνος Ρήγας στο Facebook

 98. Pedis said

  – Εμπόριο οργάνων των προσφύγων
  – Σκέψου, το όνειρό σου: να ζήσεις μια καινούρια ζωή.

 99. cronopiusa said

  Ο κύριος Γιάννης Ηρειώτης, ιδιοκτήτης του δικηγορικού γραφείου Γ.Ηρειώτης και Συνεργάτες στον Πειραιά έχει να επιδείξει μια μακρά ιστορία στην υπεράσπιση πολιτικών προσώπων καθώς και κάθε λογής υποδίκων με ισχυρή παρουσία στο οκονομικοπολιτικό Ελληνικό στερέωμα.

  Η αντισυστημική Χρυσή Αυγή και οι συστημικοί προστάτες της

 100. cronopiusa said

  Καλή σας μέρα!

 101. gpoint said

  # 98

  Καλές οι πεομαλάξεις αλλά να διακόπτεις ενίοτε προς ούρησιν, μη μας πάθεις ίτιποτις …

 102. Γς said

  Το άτμισμα του ατμίσματος.

  Και δεν το είχα πάρει χαμπάρι.

  «Ευχαριστούμε που δεν ατμίζετε»

 103. sarant said

  Καλημέρα από εδώ!

  107 To έχουμε βάλει το άτμισμα και σε μια Λέξη της Χρονιάς, πέρσι ίσως

 104. ΣΠ said

  98
  Έγκυρες οι πληροφορίες σου:
  http://www.gazzetta.gr/olympic-games-2016/article/968848/simaioforos-stin-teleti-lixis-i-stefanidi

 105. Γιάννης Ιατρού said

  109: (98) Ε ναι, ως συνήθως …..

 106. Γς said

  98:

  >Εντιμότατε κύριε Ιατρού, να σάς στείλουμε καμμιά επιταγούλα να πάτε να σάς κυττάξει κάποιος καλός γιατρός;

  Θέλω κι εγώ!

 107. Γιάννης Ιατρού said

  111: Γς
  Άσε, όλο λόγια είναι…. Από πράξεις ΜΗΔΕΝ 🙂
  Και αποκρύπτει επιμελώς όσα δεν ταιριάζουν στον Δόναλδ και τα τσιράκια του….
  Έχει γελάσει ο κάθε πικραμένος, πανελληνίως !!

 108. Γιάννης Ιατρού said

  88: Γιολάντα γειά,

  Πολύ πιεσμένη σε βλέπω τώρα τελευταία….
  Δεν με λές ρε συντρόφισσα, ψήνεσαι για κανά διήμερο θρησκευτικό τουρισμό στην Τήνο κι ό,τι ήθελε προκύψει;

 109. Pedis said

  # 104 – Δηλ. σα να λέμε ο Ηρειώτης κερδίζει τις δίκες ή χαμηλότερες από τις αναμενόμενες ποινές για τους πελάτες του λόγω νομικών ικανοτήτων και δικαστικών … δυνατοτήτων.

  Γνωρίζει κανείς σε τι ύψη ανέρχεται το τυπικό κασέ των γνωστών μεγαλοδικηγόρων (εξαιρουμένων των περιπτώσεων στις οποίες η ανάμιξή τους δεν γίνεται για πολιτικούς ή/και διαφημιστικούς λόγους);

 110. 114

  Στα τέσσερα; Απαπαπαααα…

 111. Γιάννης Ιατρού said

  116: Πως τα πιάνεις ρε φίλε, στον αέρα 🙂

 112. 117

 113. cronopiusa said

 114. Γς said

  119:

  Hoppla! Wir leben!

  Του σημερινού νήματος για τον Ερνστ Τόλλερ

 115. Λ said

  Ένα ποίημα του Εμπειρίκος με τίτλο Διάφανες Αυλαίες
  http://poihsh-logotexnia.blogspot.com.cy/2012/08/blog-post_8257.html?m=1

 116. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  121. (άσχετο με το σημερινό αλλά δε βρίσκω σε ποιο νήμα) Λ. Μια μέρα κάτι έγραψες για την Αλόα:
  http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=247313

 117. Λ said

  Πρέπει να είναι το νήμα για τα φραγκόσυκα. Το φρούτο που ήρθε από αλλού. Σχολίαζα μια φωτογραφία που είχες αναρτήσει. Ένα κάκτο που το λέμε Αλόα.Πρέπει να ήταν γύρω στις 15 του Ιούλη.

 118. Λ said

  Και η σχετική συζήτηση:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1083622421706914&id=100001774989649

 119. Λ said

  121. Και το γιουτουμπάκι μόνο του γιατί αξίζει

 120. Λ said

  Φαίνεται πέραν της μιας εφημερίδας ασχολήθηκαν με το θέμα των χωριών Αλόα, Μαράθα και Σανταλάρης. Οπότε η συζήτηση είναι σχετική. Ο Παράχος της Καθημερινής είναι γνώστης του θέματος. Ξέρω ότι έχει ασχοληθει σοβαρά και έχει πάρει πολλές συνετεύξεις.

 121. Γιάννης Ιατρού said

  36β: Cronopiusa
  Βλέποντας το σκίτσο του ΑΡΚΑ (αυτό με την κόλαση) που έβαλες θυμήθηκα το ανλεκδοτο με υη διαφήμηση του ΑΡΙΕΛ:

  Κάνανε διαφήμιση στο απορρυπαντικό ΑΡΙΕΛ σ’ ένα χωριό και είπανε στη βλάχα να τα πει με δικά της λόγια.
  Και η βλάχα είπε : «Απ’ τότε που πλέν την πούτσα τ’ άντρα μου μ’ μ’ ΑΡΓΙΕΛ, τηράτε δόντια καθαρά».

 122. spiral architect said

  Nαι, είναι αληθινό! Η ΕΕ κυκλοφόρησε την παρακάτω αφίσα:

  (άνευ λοιπών σχολίων)

 123. 100β, Αχ, δυστυχώς τώρα το πήρα χαμπάρι – το λινκ είναι εδώ.

  O Ηλιόπουλος προφανώς γνωρίζει τα πανεπιστημιακά πράγματα με ακρίβεια, αλλά πρέπει να ερευνήσω λίγο περισσότερο τι εννοεί με το 85% του ΜΙΤ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: