Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ανασχηματισμένα μεζεδάκια

Posted by sarant στο 5 Νοεμβρίου, 2016


Το άρθρο άρχισε να γράφεται την ώρα που αναμενόταν να ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης -γι’ αυτό και ο αρχικός του τίτλος ήταν «ανασχηματιζόμενα» μεζεδάκια. Ύστερα διέκοψα διότι είχαμε να πάμε να δούμε κάτι φίλους, και επιστρέφοντας έμαθα ότι ο ανασχηματισμός είχε συντελεστεί -κι έτσι ο τίτλος άλλαξε σε «ανασχηματισμένα».

Έκανα το εξής σχόλιο στο Φέισμπουκ, που το αναπαράγω εδώ:

Παρόλο που ο Κώστας Γαβρόγλου που τον αντικαθιστά είναι σοβαρός άνθρωπος και σημαντικός διανοητής, θέλω να δηλώσω τη βαθύτατη απογοήτευσή μου για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας και από την κυβέρνηση, απογοήτευση που επιστεγάζεται με την αποχώρηση και της Σίας Αναγνωστοπούλου.

Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός εισάκουσε τις παραινέσεις των εθνικιστών, πρώτα και κύρια του αγ. Ιερώνυμου. Απόψε ο σκοταδισμός και ο εθνικισμός κατήγαγαν μια σημαντική νίκη.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αποδοκιμασία μου, έστω κι αν αρκετές τοποθετήσεις στο νέο σχήμα είναι καλοδεχούμενες. Κρίμα.

Και, χαίρε Νίκο Φίλη!

Πράγματι, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι τον Νίκο Φίλη προχτές μόλις τον χαρακτήρισε «προβληματικό» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και «ανελλήνιστο, μισαλλόδοξο και μισάνθρωπο» ο εθνικιστής σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος. Το ιστολόγιο δεν αλλάζει την τοποθέτησή του, αλλά αίρει την εκ των προτέρων ευμενή διάθεσή του προς την κυβέρνηση.

Η σημερινή πιατέλα με τα μεζεδάκια δεν είναι τόσο φορτωμένη όσο συνήθως, για λόγους προσωπικούς -είχα ταξίδια αυτή την εβδομάδα και δεν πρόλαβα να μαζέψω αρκετά. Για να τα λέμε όλα, φταίτε κι εσείς που δεν στείλατε. 🙂

Και η επόμενη βδομάδα θα είναι δύσκολη για το ιστολόγιο, διότι έχω και πάλι ταξίδι, αυτή τη φορά στη Μάλτα. Δεν ξέρω αν θα έχω τον καιρό ή τις υλικές δυνατότητες (σύνδεση κτλ.) να ανεβάζω άρθρα καθημερινά, αν και θα προσπαθήσω να μη σπάσει το σερί της καθημερινής δημοσίευσης το οποίο κρατάει από τα τέλη Ιανουαρίου του 2014. Βέβαια, θα βάλω και καναδυό άρθρα ‘ταξιδιωτικού’ χαρακτήρα.

Αλλά ας αρχίσουμε το σερβίρισμα, με ορεκτικό μιαν ακλισιά από επαρχιακό κανάλι:

armagedΟ Αρμαγεδών, λέξη βιβλική, που συχνά τη βρίσκουμε και με δύο δ, έχει ενσωματωθεί κανονικά στα ελληνικά και κλίνεται, είτε καθαρευουσιάνικα (του Αρμαγεδδώνος) είτε προσαρμοσμένα (ο Αρμαγεδδώνας – του Αρμαγεδδώνα) -εξίσου αποδεκτοί είναι και οι τύποι με ένα δ, αλλά όχι και οι άκλιτοι τύποι.

Να σημειώσουμε βέβαια και το κλισέ, που όπως και όλα τ ανάλογα, από τη στιγμή που θα τριφτεί χάνει την εκφραστική δύναμή του.

* Διαβάζω σε άρθρο της Ναυτεμπορικής για τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στις ΗΠΑ, ότι «Συνελήφθη στην Αϊόβα ο βασικός ύποπτος ως δράστης των δολοφονιών δύο αστυνομικών, τα ξημερώματα, ο οποίος χρησιμοποιούσε το μέγεθος της ενέδρας».

Τρικυμισμένη γενικά η φράση, αλλά βέβαια το βασικό πρόβλημα είναι στο τέλος, όπου διαβάζουμε ότι ο ύποπτος «χρησιμοποιούσε το μέγεθος της ενέδρας», ενώ ολοφάνερα ο συντάκτης εννοούσε «τη μέθοδο της ενέδρας». Επειδή οι λέξεις είναι πολύ συνηθισμένες, αναρωτιέμαι αν για το λαθάκι έφταιξε κανένας κορέκτορας.

david* Τη φωτογραφία αριστερά την τράβηξε (πρόχειρα, με το κινητό) και την ανάρτησε στο Φέισμπουκ ο φίλος Θανάσης Αναγνωστόπουλος -προέρχεται, λέει, από ένα βιβλίο ιστορίας, όχι σχολικό αλλά του εμπορίου, και μάλιστα πανάκριβο, αφού τιμάται 65 ευρώ.

Η μετάφραση είναι γεμάτη με τέτοια τραγικά λάθη -διότι βέβαια ζωγράφος Ντέιβιντ δεν υπήρξε, πρόκειται για τον Γάλλο Νταβίντ.

Στο ίδιο βιβλίο αναφέρεται ότι στη Σλοβακία υπήρχαν «500 χιλιάδες Ρουσήνοι», και ο φίλος μου μού επέστησε την προσοχή, θεωρώντας ότι το άγνωστο αυτό έθνος εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ληξίαρχου της Νομανσλάνδης.

Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε επιστημονικά αυστηροί, οι Ρουσήνοι δεν είναι ανύπαρκτο έθνος αλλά αγνώριστο (Ρουθηνοί είναι το σωστό), άρα δεν κατατάσσονται στη Νομανσλάνδη, που είναι η χώρα των Ανύπαρχτων, αλλά στην Απωνία, τη Στρατιά των Αγνώριστων!

Ο φίλος έχει μαζέψει κι άλλα μαργαριτάρια από το ίδιο βιβλίο και ετοιμάζει άρθρο -όταν το γράψει, θα βάλω λινκ.

* Ακόμα μια εμφάνιση του αγγλισμού με τα παπούτσια -κάποτε τον χρησιμοποιούσε μόνο ο Αλέξης Παπαχελάς. Σε συνέντευξη του Πέδρο Σάντσεθ, του πρώην επικεφαλής των Ισπανών σοσιαλιστών, διαβάζουμε ότι: «Στο πετσί μου και στα παπούτσια μου, πριν από 30 χρόνια ο Φελίπε Γκονθάλεθ θα διατηρούσε ότι «το όχι είναι όχι» στον Μαριάνο Ραχόι», συμπλήρωσε ο Σάντσεθ.

Δεν ξέρω βέβαια πώς (και σε ποια γλώσσα) είναι το πρωτότυπο, αλλά νομίζω ότι το «στη θέση μου» είναι σαφώς προτιμότερο από τα παπούτσια του.

* Σε ένα άρθρο για ένα βόδι που παλεύει με μοσχαράκια, διαβάζουμε ότι ο τρικαλινός πρωταθλητής «κλήθηκε να ανταποκριθεί στην αναβίωση του μύθου του Μίλων του Κροτωνιάτης».

Βαριά περίπτωση ακλισιάς, αφού όχι μόνο ο Μίλωνας δεν κλίνεται αλλά ούτε ο Κροτωνιάτης. Δεν κακοποιήθηκαν μόνο μοσχαράκια, δηλαδή.

* Τίτλος στο Σκάει: Νεκρός 57χρονος στο Λαύριο έξω από οικεία.

Αφού σας ζαλίζουν οι ελληνικούρες, γιατί τις χρησιμοποιείτε; Μια χαρά τα λέει το άρθρο: «έξω από το σπίτι φίλου του» -τι την ανακατεύετε την οικία και μας θυμίζετε οικεία κακά;

Κι όπως εσείς γράφετε οικεία την οικία, έτσι μπορεί και κάποιος άλλος κάνει «σκάει» το «σκάι». Εξ οικείων τα βέλη.

* Και πάλι από το skai.gr, από άρθρο για τις περιπλοκές στο Μπρέξιτ:

Η κυβέρνηση γνωστοποίησε, όπως αναμενόταν, ότι θα εφεσιβάλλει την απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση ανάγεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Πιθανή ημερομηνία εξέτασης της υπόθεσης θεωρείται η 7η Δεκεμβρίου, με την απόφαση να αναμένεται πριν από το τέλος του έτους.

Ασφαλώς η κυβέρνηση δεν θα «εφεσιβάλλει» διαρκώς την απόφαση αλλά μία φορά, άρα θα την εφεσιβάλει. Και οπωσδήποτε η υπόθεση δεν «ανάγεται» στο Ανώτατο Δικαστήριο αλλά (θα μας το πουν οι νομικοί) αναπέμπεται ή παραπέμπεται.

Να σημειώσω και έναν αγγλισμό που έχει πια επικρατήσει -και εννοώ τη φράση «με την απόφαση να αναμένεται…». Παλιότερα ή θα βάζαμε τελεία και θα ξεκινούσαμε άλλη πρόταση («Η απόφαση αναμένεται») ή θα συνδέαμε τις προτάσεις με το «ενώ» (ενώ η απόφαση αναμένεται…) ή με το αναφορικό «δε» («, η δε απόφαση αναμένεται»).

manchester* Όταν το είδα νόμιζα πως είναι φτιαχτό, αλλά τελικά μάλλον για αυθεντικό φαίνεται. Πρόκειται, λέει, για γράμμα των υπηρεσιών του δήμου του Μάντσεστερ προς Έλληνα κάτοικο, ο οποίος έχει «Helenic» (σικ, βέβαια) διαβατήριο και όχι «Greek».

Ενδιαφέρουσα υποσημείωση στο κεφάλαιο για τις περιπέτειες των εθνικών μας ονομάτων!

* Και βέβαια, με τον ανασχηματισμό, ενώ αποπέμπεται η Σία Αναγνωστοπούλου, που δεν την ήθελαν οι εθνικιστές από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά (έχει και στην άκρα αριστερά εθνικιστές, χειρότερους από τον Καμμένο), στο ίδιο υπουργείο μπαίνει ο Κώστας Ζουράρις.

Για τους αφισιονάδους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπήρχε από χτες ένας ξεκάθαρος οιωνός: δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι, μια μόνο μέρα πριν από την υπουργοποίηση Ζουράρι, το Φέισμπουκ άρχισε να προσφέρει τα «αρχαία ελληνικά» ως επιλογή γλώσσας. Μπορείτε δηλαδή από τις ρυθμίσεις χρονολογίου να ρυθμίσετε ώστε κάποια από τα μηνύματα του συστήματος να εμφανίζονται σε κάτι που μοιάζει με αρχαία ελληνικά.

facearx2

Κι έτσι, αντί για What’s on your mind το Φέισμπουκ σε ρωτάει «Τι δοκείς;» (κομπλέ με σκουληκάκια), ενώ όταν κάποιος κάνει λάικ σε σχόλιο αντί για «John Doe likes your post» εμφανίζεται το σχόλιο «Τω John Doe τούτο αρέσκει. Επίσης, το Events έγινε, πολλαπλά ανορθόγραφο, «Ω γέγοναι», αντί για see more η προτροπή είναι «πλείω ιδείν» και αντί για Write a comment, «Σχόλιον γράφειν» -και κάμποσα ακόμα, αν και οι περισσότερες φράσεις ακόμα εμφανίζονται στα αγγλικά. Αλλά δεν έχει ακόμα αναλάβει καθήκοντα ο Κ. Ζουράρις.

Και εδώ κλείνω, αναδημοσιεύοντας δυο ακόμα σχόλια που έκανα στο Φέισμπουκ για τον ανασχηματισμό, το πρώτο ειρωνικό, το δεύτερο όχι.

Η υπουργοποίηση Ζουράρι ήταν απαραίτητη διότι δεν άντεχε ο Κατρούγκαλος να είναι ο μόνος κομμουνιστής στην κυβέρνηση.

και

Από την άλλη, και όσο κι αν δεν καταπίνεται η θλίψη για την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη, πρέπει να αναγνωρίσουμε ένα θετικό στον ανασχηματισμό, ότι τουλάχιστον αυξήθηκε το ντροπιαστικά χαμηλό ποσοστό γυναικών στη νέα κυβέρνηση και ότι γυναίκες κατέχουν πλέον σημαντικούς υπουργικούς θώκους (και όχι απλώς θέσεις υφυπουργών ή αναπληρωτών)

 

 

 

Advertisement

279 Σχόλια προς “Ανασχηματισμένα μεζεδάκια”

 1. Ένα μεζεδάκι κι από μένα: Μαθητής Α΄ Γυμνασίου: «το γήπεδό μας είναι πολύ σύγχρονο. Έχει και χλωροτάπητα»

 2. Βέβαια, πολύ απρόσεχτη το ανάρτησα στα ανασχηματισμενα μεζεδακια! Όπου όμως φαντάζομαι θα βρουν θέση και οι αρχαιοελληνικούρες που θα χειραντλήσει και ο υφυπουργός Ζουράρις!!!

 3. cronopiusa said

  «Τι δοκείς;»

  Kαλή σας μέρα!

 4. Καλή υπομονή κ.Νίκο τώρα με το Ζουράρι!
  Υποθέτω τα ποστ θα γίνουν δυο την ημέρα.

 5. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  4 Για να το πάμε στα αρχαία, Αρχή άνδρα δείκνυσι. Θα δούμε.

 6. π2 said

  Τα του Φίλη ασχολίαστα, τι να λέμε τώρα; Ένα σχόλιο μόνο για την Αναγνωστοπούλου, επειδή είμαι καχύποπτος άνθρωπος. Παρότι δεν μου ήταν ποτέ ιδιαιτέρως συμπαθής, έχω την υποψία ότι καρατομήθηκε λόγω του νομοσχεδίου για τα μεταπτυχιακά, μια προσπάθεια να μπει φρένο στη φάμπρικα που έχει στηθεί με μεταπτυχιακά προγράμματα αμφίβολης ποιότητας και υψηλότατων διδάκτρων, τα οποία οποία σε πολλές περιπτώσεις πάνε σε πολύ υψηλό ποσοστό στις τσέπες των διδασκόντων. Το πανεπιστημιακό κατεστημένο στην Ελλάδα παραμένει διαχρονικά και διακομματικά ισχυρό.

  Ο Γαβρόγλου θα κριθεί από τους ρυθμούς με τους οποίους θα προχωρήσει τις αναγκαίες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις πριν από την τριτοβάθμια και από το πρόσημο αυτών.

 7. gpoint said

  Καλημέρα

  Πληροφορημένη η εκκλησία για την απομάκρυνσητου Φίλη, πληροφορημένοι και οι γάβροι για την απομάκρυνση Κοντωνή από το υφυπουργρίο Αθλητισμού ;;

 8. LandS said

  Το μεγαλύτερο μεζεδάκι της ημέρας είναι η υφυπουργοποίησι Ζουράρι. Γκρινιάξαμε βλέπεις για τον Πολύδωρα.

  Και ένα μικρό. Στη παρουσίαση του βιογραφικού του Δημήτρη Λιάκου από το Λεφτ.τζιάρ. «μεταπτυχιακό στο Παν. Πειραιά με αντικείμενο Hellenic Management Association»

 9. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>γυναίκες κατέχουν πλέον σημαντικούς υπουργικούς θώκους
  κι έτσι,όπως πάντα, θα φταίνε οι γυναίκες… (κλαυσίγελως)

  Ανακόπηκε η καρδιά του Α. Βγενόπολου τα χαράματα.

 10. atheofobos said

  Τελικά αποδεικνύεται ότι η συμβουλή του Γεωργίου Παπανδρέου στον Μιχάλη Παπακωνσταντίνου πως :
  «Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο, αν το πιάσεις είτε θα καείς είτε θα λερωθείς!»
  ήταν σοφή!
  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ!
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2015/09/blog-post_29.html
  Έτσι πάει και ο μοναδικός υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ήλπιζα ότι κάτι θα μπορέσει να αλλάξει σε αυτή την χώρα που οι παπάδες κυβερνούν υπογείως.
  Ο ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2016/09/blog-post_25.html
  Μετά την αποπομπή του Φίλη ελπίζω η Κυβέρνηση να υποδεχτεί και εδώ με τιμές αρχηγού κράτους την παντόφλα του Αγίου Σπυρίδωνα για να την ευλογήσει!
  http://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/sto-vatopedi-o-kerkiras-nektarios-metefere-iera-pantofla-tou-ag-spiridonos-foto/

 11. gpoint said

  Εξαπανέκαθεν θεωρούσα το ποδόσφαιρο πιο σοβαρό από την πολιτική…

  πέρισυ, η παρουσία του Μαμπούτου στην ενδεκάδα του ΠΑΟ είχε κλονίσει ελαφρώς την πεποίθησή μου..,

  φέτος η υφυπουργοποίηση του Ζουράρι με δικαίωσε πανηγυρικώς !

  και μια πρόταση : αφού ο Πολύδωρας δεν έγινε πρόεδρος του ΕΡΣ, ΕΣΡ πως το λένε, μήπως να αξιοποιηθεί σαν ΓΓ του υπουργείου Παιδείας ; Με τον Ζουράρι θα ήτανακτ’υπητο δίδυμο !

 12. π2 said

  8: Ο Δημήτρης Λιάκος σε κάποιες ιστοσελίδες γράφτηκε Αντώνης Λιάκος, από κεκτημένη ταχύτητα.

 13. ndmushroom said

  Ενδιαφέρον το μεζεδάκι του δήμου Μάντσεστερ. Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η σχετική συζήτηση στο twitter, με συμμετοχή επιφανούς μέλους της «ομάδας αλήθειας». Ακολουθήστε τα links του Νικοκύρη.

 14. sarant said

  6α Μάλλον έχεις δίκιο

  7 Ο Κοντονής πάντως πήρε προαγωγή

 15. LandS said

  6 Λένε ότι η ίδια ζήτησε να αποχωρήσει λόγω ανάθεσης του χαρτοφυλακίου στον Κώστα Γαβρόγλου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν αυτό είναι δημοσιογραφική φιγούρα ή πραγματικό γεγονός.

  Επίσης, στην απομάκρυνση Φίλη από το Υπουργείο, κάτι πρέπει να έπαιξε με το «Πόρισμα Λιάκου» που συγκέντρωσε σφοδρή κριτική στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τα ωράρια των δασκάλων. Δεν είναι χωρίς δύναμη η εκπαιδευτική κοινότητα.

 16. 6 Ακριβώς, αν και εγώ τη συμπαθώ τη Σία (την ξέρω κιόλας). Χτες ακριβώς είχε παίξει η «οργισμένη αντίδραση» των πρυτάνεων (όταν μας βολεύει, είναι σοβαροί).

  Εγώ βλέπω ότι, εντάξει, πολλοί είχαν δει τα παράλληλα με την οκταετία του ΠΑΣΟΚ αλλά ίσως λιγότεροι μπορούσαν να προβλέψουν την ταχύτητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ περνά τα αντίστοιχα στάδια. Από το ’81 (το Γενάρη του ’15, ας πούμε) φτάσαμε γρήγορα στο ’83 ή στο ’85 (το περσινό φθινόπωρο πχ) και έχουμε ήδη περάσει στα χαρακτηριστικά του ’86 ή του ’87. Οσονούπω θα εμφανιστεί και ο αντίστοιχος εκσυγχρονιστής — εντάξει, δεν μπορώ να προβλέψω αν θα είναι ο Παππάς ή κάποιος άλλος, αλλά υπάρχουν σίγουρα πολλοί υποψήφιοι 😉

 17. gpoint said

  14 β

  Ναι, αλλά μένει να δούμε την στάση του διαδόχου του

 18. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μπράβο στον Φίλη για την άρνησή του να μετατεθεί σε άλλο υπουργείο. Του ‘χουμε σούρει πολλά κατά καιρούς, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση στάθηκε συνεπής και αξιοπρεπής. Και κακώς δημοσιογράφοι στα κανάλια μιλάνε για πολιτική ήττα του. Πολιτική και ηθική ήττα της κυβέρνησης είναι. Όσο για τους εθνικιστές της αριστεράς που επιχαίρουν για την καρατόμηση του Φίλη, πρόκειται για παλαιοσταλινικούς και η τωρινή τους ιδεολογία είναι ένας πολτώδης κυκεώνας των πιο αντιφατικών ιδεών και απόψεων.
  Σε φαντάζομαι πάντως, Νικοκύρη, υπουργό Παιδείας, όπως προαναγγέλει κάθε τόσο ο νυχτερινός επισκέπτης, να συνεργάζεσαι με τον Ζουράρι και να συζητάτε για θέματα γλώσσας και ιστορίας. Απόλαυση! 😊

 19. spatholouro said

  «θα εφεσιβάλλει την απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση ανάγεται στο Ανώτατο Δικαστήριο»

  Εγώ θα έλεγα: «Θα προσβάλει την απόφαση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου»

 20. spatholouro said

  Πού να φανταζόμουν πόσο θα επαληθευόταν μία εγκάρδια φίλη και απίθανη φιλόλογος του Βαρβακείου, όταν γύρω στα 1984 (τονίζω: 1984) μου χαρακτήριζε με 3 λέξεις τον Ζουράρι: λεξιμαγεία-λεξιθηρία-λεξιλαγνεία

 21. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεοτερα!

  Σε καναδυό ώρες φεύγω για το αεροδρόμιο και αύριο πολλά πρωί πετάω για Μάλτα.

 22. nikiplos said

  καλημέρα… άσχετο μεν, αλλά ως φαίνεται ο Βάτταλος παίρνει γραμμή:
  http://www.iefimerida.gr/news/299047/sok-apo-slavoi-zizek-imoyn-stis-ipa-tha-psifiza-ntonalnt-tramp

 23. Γιάννης Κουβάτσος said

  14. Ο πιο εύσχημος τρόπος για να απαλλαγείς από κάποιον «ενοχλητικό» είναι να τον αναβαθμίσεις αλλά σε άλλο πόστο. Ο Κοντονής ζόρισε κάπως την εγκληματική οργάνωση της παράγκας και τον ξεφορτώθηκε. Να δούμε τι θα κάνει στο ίδιο πόστο το πειραιωτάκι.
  15. Το «πόρισμα Λιάκου» με υπουργό τον Γαβρόγλου μάλλον αποκτά μεγαλύτερη ισχύ.Θα δείξει.

 24. Γς said

  Καλημέρα

  > Ακόμα μια εμφάνιση του αγγλισμού με τα παπούτσια

  Μόλις προχτές με είχε ταράξει μία με τα παράπονα της για τον δικό της:

  -Μα δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια μου να με καταλάβει

  Και ξανά, μανά, τα παπούτσια της, που δεν μπορεί να μπει ο άλλος. Οπότε δεν άντεξα:

  -Στο βρακί σου όμως, μπορεί!

 25. LandS said

  17. Όταν ο Κοντωνής έγινε Αθλητισμού δεν είχε καν επαφή με τον αθλητισμό. Πολλοί λεν ότι και τώρα δεν έχει. Να φανταστείς, βαμμένος γαύρος συμφοιτητής και παρέα του, μου είχε πει ότι ήταν ο μόνος που δεν υποστήριζε καμμιά ομάδα ούτε τον είχε δει στο γήπεδο ποτέ. Πήγε εκεί για άλλους λόγους. Για τους ίδιους λόγους που πάει εκεί ο μέχρι τώρα Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

 26. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Αναίρεση η προσφυγή σε ανώτατο δικαστήριο στα καθ’ ημάς. Υποβολή αίτησης αναίρεσης. Αναπομπή η υποβολή εκ νέου στο ίδιο δικαστήριο.

 27. gpoint said

  # 25

  Το βίδδεο σε διαψεύδει !!!

 28. Raf said

  Καλημέρα!
  Το Facebook δίνει χρόνια τη δυνατότητα για τα αρχαία.

 29. B. said

  Geek passport λέει ο Δήμος του Μάντσεστερ, όχι Greek… Είμαστε όλοι geeks…

 30. Reblogged στις Το σημειωματάριο του Χριστόφορου.

 31. Γιάννης Κουβάτσος said

  25. Ο Κοντονής είναι Παναθηναϊκός, είναι γνωστό αυτό. Αυτό δεν τον εμπόδισε να κλείσει (καλώς) τη θύρα 13, ούτε εμπόδισε τους «πανέξυπνους» θαμώνες των εξεδρών της Λεωφόρου να βρίζουν εν χορώ τον μοναδικό πολιτικό που προσπάθησε να περιορίσει την παντοκρατορία της παράγκας. Τώρα μάλλον η επιχείρηση «κάθαρση» λήγει άδοξα.

 32. LandS said

  27 🙂

 33. Γς said

  >Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός εισάκουσε τις παραινέσεις των εθνικιστών, πρώτα και κύρια του αγ. Ιερώνυμου. Απόψε ο σκοταδισμός και ο εθνικισμός κατήγαγαν μια σημαντική νίκη.
  Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αποδοκιμασία μου

  Σχόλιο του γλυκύτατου Νίκου, που τον τιμά
  ως αριστερό κι ως φίλο του Νίκου Φίλη

 34. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα!
  Να συνεισφέρω ένα ελάχιστο αγγλοελληνικό μεζεδάκι που αλίευσα στη Ναύπακτο που ήμουν τις προάλλες: https://goo.gl/maps/2iGnrGTBQKD2 (φαίνεται κάπως μόνο από μακριά, από κοντά είναι θολωμένο), όπου ο Θερβάντες αναγράφεται Thervantes (αντί για Cervantes). Δεν τραυματίστηκε μόνο ο ίδιος στη ναυμαχία, τραυματίστηκε και το όνομά του μετά θάνατον.
  Για το άλλο του Μάντσεστερ, να σημειώσω και την περίεργη σύνταξη της πρότασης («why you do not have» αντί «why do you not have» που επιβάλλουν τα κουτσοαγγλικά που ξέρω). Μου φαίνεται όλο και περισσότερο προβοκάτσια παρά άγνοια του υπαλλήλου, αλλά πώς να το ξέρει κανείς…

 35. Γς said

  33:

  Και γιατί γμτ συμπάθησα τον Φίλη έτσι απότομα;
  Οπως τον Λαφαζάνη τότε…

  Τι άλλο θα δούμε από τον …ας μην τον σιχτιρίσω, ούπς, χαρακτηρίσω

 36. Νίκος Κ. said

  Νομίζω πως το ιστολόγιο είναι άδικο με τον κ. Ζουράρι: Δεν θα πρεπε να δυσαρεστείται με κάποιον που θα το προμηθεύσει με άφθονο υλικό.Για να πούμε όμως και κάτι θετικό, σε αντίθεση με το κόμμα του, τάχθηκε υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και υπέρ του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια

 37. sarant said

  36 Δεν διαφωνώ σε αυτό

  28 Ναι; Τώρα το πήραμε είδηση!

 38. Γιάννης Κουβάτσος said

  16. Δύτη, το χειρότερο είναι ότι, αν κερδίσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης, δεν θα έχει σοβαρους λόγους για να απομακρύνει αρκετούς υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Μια χαρά θα του κάνουν τη δουλειά του. Απλώς, για τυπικούς λόγους και για να βολέψει τους δικούς του, θα πρέπει να αντικαταστήσει π.χ. Τον Πιτσιόρλα με τον Χατζηδάκη.

 39. Νεο kid Al Kuwaiti said

  Δεν θα κακιζα τις αρχές της Μαγχεστριας για το μπέρδεμα με το passsport. Αυτό το καραγκιοζιλικι με το Hellas και το Hellenic στα διαβατήρια πρέπει να σταματήσει. Επιβεβαιώνω ότι γίνεται μπέρδεμα στις τελωνειακές αρχές.
  Πρόσφατα ή κουβειτιανη μπατσινα (μαρασμού

 40. atheofobos said

  Η αποπομπή του Φίλη είχε προδιαγραφεί από την στιγμή που ο πρωθυπουργός άκουγε χωρίς να αντιδρά, έστω για την τιμή των όπλων, τον υπουργό του να λέει τα παρακάτω.

 41. Νεο kid Al Kuwaiti said

  Pardon,προωρη εκσπερμάτωση… Ή Κουβειτιανη μπατσινα ( ναραμού!) λοιπόν το κοίταγε το ξανακοιταγε, ώσπου της είπα » γιουνανι» και έτσι κατάλαβε ή κοπέλα. Γραψτε Greece βρε κομπλεξαρες!

 42. ΣΠ said

  Η Απωνία, η χώρα των Αγνώριστων, έχει βέβαια πρωτεύουσα το Κιο.

 43. sarant said

  39: μαρασμού το λέμε τώρα;

 44. Πέπε said

  @34β:
  > > «why you do not have» αντί «why do you not have»

  Όχι, σωστό είναι (είναι πλάγϊα ερώτηση: δε λέει «γιατί δεν έχετε;», αλλά «πείτε μας γιατί δεν έχετε»).

  Ακριβώς παραπάνω όμως έχει όντως αυτή την ασυνταξία που επισημαίνεις: «There is not any country…?», σε ευθεία ερώτηση αυτή τη φορά, όπου μάλιστα είναι δύσκολο να μαντέψεις ποιο σωστό εννοείται – ίσως το ίδιο χωρίς ερωτηματικό, αλλιώς «Is there any country…?».

 45. Πέπε said

  @44
  Εεεϊ! Τι σωστό;
  Αφού είναι πλάγϊα ερώτηση δεν ήθελε ερωτηματικό.
  Ναι, πράγματι, μοιάζει πάρα πολύ να είναι γραμμένο από Έλληνα…

 46. Νεο kid Al Kuwaiti said

  43. Είπαμε ,ο ατιμος ο ωτοκορεκτορας , κύριος! Ναραμού λέμε! 😎😀😍

 47. Avonidas said

  Καλημέρα.

  Πράγματι, δεν μπορώ να ξεχάσω ότι τον Νίκο Φίλη προχτές μόλις τον χαρακτήρισε «προβληματικό» ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αλλά και «ανελλήνιστο, μισαλλόδοξο και μισάνθρωπο» ο εθνικιστής σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος. Το ιστολόγιο δεν αλλάζει την τοποθέτησή του, αλλά αίρει την εκ των προτέρων ευμενή διάθεσή του προς την κυβέρνηση.

  Δε μ’ αρέσει να γίνομαι εριστικός, αλλά πολύ θα ήθελα να μάθω από πότε έγινε εθνικιστής ο Στάθης Σταυρόπουλος. Όταν σταμάτησε να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αλλάξει στο ελάχιστο απόψεις, ύφος και θεματολογία; Δηλαδή, εσύ Νικοκύρη μπορείς να κριτικάρεις τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αδειάζει τα προσφιλή σου πρόσωπα, αλλά κανείς άλλος δεν έχει αυτό το δικαίωμα;

  Δικαίωμά σου να διαφωνείς με τον Στάθη Σ. ή και να τον αντιπαθείς, αλλά όχι και να του κολλάς μια ταμπέλα που την αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας, και που καταρρίπτεται από τα γραφόμενά του τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια. Έριξες μια ματιά στη χθεσινή μόλις στήλη του, πώς σχολιάζει τη στάση του Ιερώνυμου;

  Όσο για το ότι το ιστολόγιο «αίρει την εκ των προτέρων ευμενή διάθεσή του προς την κυβέρνηση» (υποθέτω αυτός είναι ο ευφημισμός της άνευ όρων στήριξης), να κι ένα καλό που βγήκε από τον ανασχηματισμό (παλιά πασόκεια και επιτυχημένη συνταγή δια την αντιμετώπιση πάσας νόσου και μαλακίας). Επιφυλάσσομαι, ωστόσο, μέχρι να δω δείγμα γραφής.

 48. Πέπε said

  «Θλίψη και απογοήτευση για τον Φίλη», θα έλεγα, αν θεωρούσα ακόμη τον Τσίπρα ικανό να απογοητεύσει.

  Ήταν ο υπουργός που κράταγε ακόμη κάποια μυρωδιά από την ελπίδα που έδινε ο Σύριζα όταν πρωτοήρθε στα πράγματα.

  Του αντιπρότεινε, λέει, δύο άλλα υπουργεία διαδοχικά. Δεν είχε καν το θάρρος να τα χαλάσει μαζί του. «Ας παραμείνουμε φίλοι, Φίλη». Τι λες ωρέ;

  Να δούμε τι έχει να μας πει η Κονιόρδου. Αλλά ό,τι και να έχει να μας πει, το Πολιτισμού δεν είναι και πολύ πολιτικό υπουργείο.

 49. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Βελτιωμενη επαναληψις

  Διακρινω
  1. σχετικη επικρατηση των πρωην μελων του ΚΚΕ(εσ.) στην νεα συνθεση της Κυβερνησης.

  Παναγιώτης Σκουρλέτης
  Στέργιος Πιτσιόρλας Ήταν ως οργανωτικό στέλεχος του Ρήγα στη Θεσσαλονίκη, ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝ .
  ΚωνσταντίνοςΓαβρόγλου
  Κωνσταντίνος Ζουράρις (αυτος ειναι πολυ ανησυχος, μετακινειται διαρκως).
  Θεανώ Φωτίου
  Λυδία Κονιόρδου
  Ιωάννης Μπαλάφας. Στα χρόνια της Δικτατορίας (1967-1974) είχε αντιστασιακή δράση στην αντιδικτατορική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος».
  Ιωάννης Τσιρώνης. Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα μέσα στον «Ρήγα Φεραίο» και την Β’ Πανελλαδική
  Αλέξανδρος Φλαμπουράρης. Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ Εσωτερικού, στη μεγάλη σύγκρουση Κύρκου και Μπανιά και τη μετέπειτα διάσπαση, πήγε με τον δεύτερο, με τον οποίον ούτως ή άλλως ήταν πολύ κοντά.

  Προσθεστε αν λησμονησα καποιον, καποια.

  2. Απομακρυνση ολων των πασοκων εκτος Κουρουμπλη και Σπιρτζη. Βεβαιως ο Αντώνης Κοτσακάς ειναι επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ .

 50. ΚΑΒ said

  >>του αγ. Ιερώνυμου

  Τι σημαίνει αυτό το «αγ.»; άγιου; τότε θα ήθελε τόνο στο α. αγίου; τότε έπρεπε η συνέχεια να είναι Ιερωνύμου.

  Οι επίσκοποι προσφωνούνται μεταξύ τους με το «άγιος». Ο αρχιεπίσκοπος είναι για μας «μακαριότατος».

  κάνω κάποιο λάθος;

 51. Πάνος με πεζά said

  Καλημέρα, με ωραία μεζεδάκια, και ωραίο ανασχηματισμό…Μη μου πείτε ότι δε σας έφτιαξε το Σαββατοκύριακο;
  Με την Κονιόρδου, κι εγώ έπεσα λίγο από τα σύννεφα. Όπως και τότε με το Μικρούτσικο… Τι θέλουν και μπλέκουν; (Η αλήθεια είναι ότι για πολύ καιρό ψυθιριζόταν για τη θέση ο Κιμούλης, οπότε «δόξω τω Θεώ που δεν πάθαμε και τίποτα», που λένε…)
  Μου αρέσει και το αθώο τριαντάχρονο χεράκι, στα εργασιακά… Φαντάζομαι από τώρα τί θα υπογράψει…
  Ξαναρχίζει εργασίες και η Επιτροπή για τον Έλεγχο του Δημόσιου Χρέους…

 52. Πάνος με πεζά said

  Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού, αμετακίνητος στη θέση του. Ε, όταν προσφέρεις…

 53. Avonidas said

  Οποιος εχει προβλημα με την (υφ)υπουργοποιηση Ζουραρι, λογικά θα πρεπει τα τελευταία 2 χρονια να διαμαρτυρεται για τη συμμετοχη των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικο σχημα, σωστα;

  Γιατι αν, ας πουμε, σταθερα θεωρει τους ΑΝΕΛ κομμα της λαϊκης (κι αμα λαχει λάιτ) δεξιας που δεν εγινε και τιποτα αν συγκυβερνα με την (εδω γελανε) αριστερα, τότε ο Ζουραρις ειναι αυτο ακριβως που του αξιζει, ειτε εχει τα μεζεα να το παραδεχτει ειτε οχι.

 54. Νεο kid Al Kuwaiti said

  Το πρόβλημα της ψωροκωσταινας δεν είναι ο φίλης κι ο ζουραρης … Παραγωγική ανασυγκρότηση ΜΗΔΕΝ. Κανά άλλο «μέτρο» εκτός από περικοπή συντάξεων δεν μπορεί να σκεφτεί κανένας;; Μεγάλη απογοήτευση.παντελως ανίκανοι όλοι.

 55. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  54.
  1 σχόλιο:

  afotistosfilellin6 Ιουλίου 2016 – 4:22 π.μ.

  Με λυπη διαπιστωνω οτι σε πολλα ιστολογια προοδευτικου προσανατολισμου σχεδον ουδεις απασχοληθηκε με το διαρκως καταρρεον παραγωγικο υποδειγμα (μοντελο) της χωρας. Με μολις 29 δις δολ. εξαγωγες με ποσοστο του ΑΕΠ απο την βιομηχανια 13.9 %, με μεγαλη δυσανεξια -δια να μην ειπω αποστροφη- των νεων (και οχι μονον) προς την χειρωνακτικη εργασια τεχνιτου και τεχνικου, με 1/3 των 6,3 εκατ. διαμερισματων ακατοικητα, με 1/3 της δυναμενης να καλλιεργηθει γης επι μακρον εις αγραναπαυσιν,….., ολοι/ες ειμεθα ολιγον ως πολυ κρατικοδιαιτοι, με το 70+% των αποφοιτων λυκειων να σπουδαζει σε ΑΕΙ/»Α»ΤΕΙ,….,ας αναφωνησω :
  τῶν οἰκιῶν ὑμῶν ἐμπιπραμένων αὐτοὶ ᾄδετε;

  * οταν η Πορτογαλια εχει 74 δις με ποσοστο του ΑΕΠ απο την βιομηχανια 24.5%

  Μαλιστα υπαρχει και σχετικο ιστολογιο από την Ομάδα Πρωτοβουλίας 
για την Ενδογενή Παραγωγική μας Ανασυγκρότηση, το οποιο ελαχιστοι επισκεπτονται :

  http://endogenis.blogspot.gr

 56. Avonidas said

  Τι μετρο να σκεφτουνε, Kid, και τι ελευθερια κινησεων πιστεύεις οτι εχουν? Κουισλινγκ ειναι, εκτελεστες ενος προγραμματος που οι εμπνευστές του ξερουν οτι δεν βγαινει. Έρχονται οι δόσεις, πληρωνονται οι δοσεις, ξεπουλιεται το συμπαν και πεφτει η φορομπηχτικη κατα τα συμφωνηθεντα. Τα υπολοιπα ειναι ενα μοιρολόι που ψελνει η κυβερνηση στους μελλοθανατους, μεχρι να βγει η ψυχη τους.

 57. Παλιοσειρά said

  H appeal του αγγλικού δικαίου δεν μοιάζει ούτε με την δική μας έφεση, ούτε με την δική μας αναίρεση, πιο πολύ μοιάζει με αίτηση ακυρώσεως, αλλά με ευρύτερη εξουσία επανεκτίμησης του πραγματικού. Γενικά το common law γνωρίζει μόνο μια διάκριση: trial (η διαγνωστική δίκη) και appeal (ο έλεγχος της απόφασης του trial court, εν όψει και των αποδείξεων που προσκομίσθηκαν στην διαγνωστική δίκη).

 58. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  55. Σχετικο προ 3ετιας σχολιο μου.

  Η «Ε» φιλοξενεί απόψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του ιδρυτικού συνεδρίου που αρχίζει την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ενός συνεδρίου που θα διαμορφώσει εν πολλοίς την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της Αριστεράς και την πορεία της τα επόμενα χρόνια και το οποίο διεξάγεται σε μια συγκυρία μεγάλων πολιτικών εξελίξεων, υπό το βάρος της κρίσης και των Μνημονίων. Λύση εντός Ευρωζώνης ή ρήξη με τις Βρυξέλλες, εκλογικές συμμαχίες με στόχο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και τα οργανωτικά, με κυρίαρχο την αυτοδιάλυση των συνιστωσών, είναι ανάμεσα στα κεντρικά θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του συνεδρίου.
  Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ, βουλευτή Χανίων

  Τρεις προϋποθέσεις για να γίνει το όραμα πραγματικότητα

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=373463

  Θα επιχειρησω να απαντησω σατιρικα :

  Οπως την περιοδο 1981-1989

  1. “Πώς θα αποδώσουμε στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα το ρόλο της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας; ”
  Κλεισιμο του ματιου απο τον Προίσταμενο της ΔΟΥ, στον μικρομεσαιο οψιμο συριζαιο και καθημερινη αποστολη του ΣΔΟΕ στις μεγαλες και μεσαιες δεξιες Α.Ε.

  2.”Πώς θα συγκροτήσουμε το νέο παραγωγικό υποκείμενο της κοινωνικής οικονομίας ως μορφή ανάσχεσης της ανεργίας και ως υποκείμενο των πλέον καινοτόμων παραγωγικών πειραματισμών;”
  Θα επιδοτησουμε με το κοστος εισφορων τους μικρομεσαιους ψηφοφορους μας και θα αυξησουμε τον μισθο απο 590 σε 750. Θα σκισουμε!!!!
  Οσο για τους καινοτομους παραγωγικους πειραματισμους, εχουμε πολλους παρα πολλους πανεπιστημικους και τους μεταπτυχιακους τους ….δουλους (ΣΥΡΙΖΑ και αυτοι) για να πειραματιστουμε με “θερμοκοιτιδες γνωσης”
  Και που ξερεις, απο το inymedia, τους χωρους κοινωνικης δικτυωσης , τα left ιστολογια 🙂 μπορει να ξεφυτρωσουν οι νεοι αριστεροι Bill ιGates, Paul Allen, Zuckermann,….

  3.” Πώς θα εντάξουμε την οικολογία ως οργανικό κομμάτι της διαδικασίας παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας; ”
  Οι 3 καμπαλλερος της πολιτικης οικολογιας ξυνουν τα μολυβια τους και τα πληκτρολογια τους για να ξαναγραψουν το “the greek blueprint for survival, V.1″ , Μ’ αυτο θα πορευτουμε και αν δεν φτασουν οι ΟΠ και διαφοροι φυσιολατραι θα δωσουμε κινητρα σε ανεργους δεξιους 🙂 να επιστρεψουν στην πατρωα γη.

  4. “Πώς θα προσεγγίσουμε τις νέες τεχνολογίες ως τμήμα της διαδικασίας συγκρότησης μιας κοινωνίας αλληλεγγύης και δημοκρατίας; ” Εχοντας στο 5 νομιμοποιησει την χειρωνακτικη εργασια των μεταναστων, η ελληνικη μαμοθρεφτη νεολαια μας(αποφοιτη τριτοκλασατων Πολυτεχνειων και “Α” ΤΕΙ )απαλλαγμενη πλεον απο τον φοβο της χειρωνακτικης εργασιας θα παρακολουθησει σεμιναρια νεων τεχνολογιων απο φωτισμενους συριζαιους πανεπιστημιακους (οι παλιοι βοηθοι του Ν.1268) και -ιδου-αυθις αι κανοτομιαι, αι ευρεσιτεχνιαι, αι εφευρεσεις. Μια silicon Valley απο Σταυρο εως Λαυριο, μια αλλη με 40 παλληκαρια εως την Λιβαδεια 🙂 , η τριτη και μακρυτερη (μετα συγχωρησεως) , η SILICON Line 🙂 Αθηνα -Θεσσαλονικη!!!!!

  5.Και, τέλος, με ποιους τρόπους θα επαναφέρουμε την εργασία στο κέντρο της οικονομικής μας πολιτικής, καθιστώντας την από κόστος παραγωγής σε δύναμη δημιουργίας; ” Κατ΄αρχην θα νομιμοποιησουμε ολους τους χειρωνακτες εργαζομενους μεταναστες , ωστε η νομιμη -πλεον- εργασια τους να ειναι στο επικεντρο της πολιτικης μας

  ποιειν στις 12-7-2013 6:01 pm

 59. Γιάννης Κουβάτσος said

  Σαφώς και τα προβλήματα της χώρας δεν έχουν σχέση με τον ανασχηματισμό. Ασχολούμαστε μαζί του, επειδή οι αποπομπές και οι υπουργοποιήσεις δείχνουν πού το πάει η κυβέρνηση. Κι αυτός ο ανασχηματισμός δείχνει πολλά και ανησυχητικά. Ξέρω βέβαια πόσο αστείο ακούγεται το «ανησυχητικά» στην τωρινή κατάσταση της χώρας. Λες και υπάρχει και τίποτα καθησυχαστικό.

 60. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  58. Αφιερωμενα εξαιρετικα!!!-επαναληψις

  ΠΑΠΟΥΛΗ, ΠΑΡΕ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ

  Παπουλη, παρε τ’ αρματα
  τα χωριατοπουλα σαλαγατα
  να παν να ξεσκουριασουν τα τραχτερ
  οχι σαν μετα-γενιτσαροι ρεμπετ-ασκερ
  στις καφετεριες espresso με eclair
  δημοσιοι υπαλληλοι με το ανσανσερ
  μετακινουνται παντα i don’t care
  στα 50 απ’ τα κοψιδια τριπλο bypass
  αυτη φιλε Παπουλη ειναι η Ελλας.

  9-9-2012

  Αφωτιστος Φιλελλην

  οπαδος και μοναδικο μελος των κινησεων

  «επιστροφη στα χωρια σας»
  «ξεσκουριαστε τα τραχτερ»
  «ξανασαλαγατα τα γιδοπροβατα»
  …………………………………………….

  συν τω χρονω ιδρυθηκαν και οι κινησεις
  «μηχανικοι στην Κινα»
  «γιατροι* στην Ευρωπη»

  *18.000 γιατρους κια νοσηλευτες ζητα η Φινλανδια

  Νοεμβρίου 21, 2014 στις 3:16 μμ

 61. Νεο kid Al Kuwaiti said

  56.Ναι. Έτσι είναι κατά πάσα πιθανότητα , δυστυχώς.

 62. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Αφωτίστου Φιλέλληνος: Για την παραγωγική ανασυγκρότηση-Επαναληψις

  Γεμιστε τις αδειες στανες με αγοπροβατα, φερτε αγελαδες ελευθερης βοσκης, βουβαλια στις λιμνες,κουνελια (οχι μονον Ιταλικα στα S-M)….φυτεψτε βικο και τριφυλλι στις χορτολιβαδικες εκτασεις, εκμεταλλευτειτε στο επακρον τις ακαλλιεργητες εκτασεις, καθαριστε τα κουφαρια απο τα βιομηχανοστασια του ν.1262 (οσα δεν εχουν ανακυκλωσει οι ρομα), αγοραστε φτηνα μεταχειρισμενα μηχανηματα απο Δ.Ευρωπη, στήστε ή αναστηστε παραγωγικες βιοτεχνιες και βιομηχανιες, τα φρουτα που περισσευουν χυμους και κονσερβες και οχι στις χωματερες οπως τις εποχες που δενατε τα σκυλια με δανεικα λουκανικα, καντε κοινες επιχειρησεις με ξενους επενδυτες (οχι για να τους κλεψετε), δωστε ευκαιριες για ξενες επενδυσεις, στήστε μια δεξια και μια «αριστερη» επενδυτικη τραπεζα (δοξα τω θεω του καπιταλισμου υπαρχει πλουσια και ευπορη μεσηλικη δεξια και «αριστερα»), αλληλογραφειστε με τις παλιες αγαπες του καλοκαιριου να ξαναελθουν στην Ελλαδα για τουρισμο, καντε και μερικα ξενογλωσσα πολυτεχνεια και πανεπιστημια και τοτε σε μια πενταετια θα δειτε μια αλλη ελλαδα να τραβαει την ανηφορα του ξεκολληματος απο τον πατο.

  ΥΓ Τωρα που ξαναδημοσιευω το απο 31-12-2013.σχολιο, διερωτωμαι εαν, μετα απο ακομη 2 ετη απο της αρχικης δημοσιευσεως του, αυτα τα μετρα ειναι καταλληλα κυριως για την ανακουφιση των εναπομειναντων οικονομικων μεταναστων, διοτι το πλειστον των ελληνων συνεχιζουν να ζητουν εργασια γραφειου, δεκτές επισης οι θεσεις του υπευθυνου καταστηματος(manager ), παραγγελιοδοχου, οδηγου ή επιστατη και αλλων ισοδυναμων θεσεων εργασιας.

 63. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Δύτης των νιπτήρων said:

  «Εγώ βλέπω ότι, εντάξει, πολλοί είχαν δει τα παράλληλα με την οκταετία του ΠΑΣΟΚ αλλά ίσως λιγότεροι μπορούσαν να προβλέψουν την ταχύτητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ περνά τα αντίστοιχα στάδια.»

  Συμφωνῶ.

  Κάποιοι βέβαια τὸ εἶχαν προβλέψει πολὺ πρὶν τὶς ἐκλογὲς τοῦ Γενάρη τοῦ ’15. Δὲν ἦταν ἀνάγκη νὰ εἶναι κάποιος μάντης. Ἔφτανε νὰ δεῖ τὴ δημόσια εἰκόνα τοῦ πρωθυπουργοῦ (ἀντέγραφε ἀκόμα καὶ τὴν ἐκφορὰ τοῦ λόγου τοῦ Ἀντρέα) καὶ τὴν μαζικὴ εἰσροὴ στελεχῶν τοῦ βαθέος ΠΑΣΟΚ στὸν ΣΥΡΙΖΑ.
  Μοῦ φαίνεται ὅμως πὼς γίνομαι πολὺ σταλεγάκιας καὶ γι’ αὐτὸ…

  δέν συνεχίζω ἄλλο.

 64. Πάνος με πεζά said

  Τα ξημερώματα μας άφησε και ο Αντρέας Βγενόπουλος, στα 63 του.

 65. 64

  Και τι κατάλαβε; Τώρα θα είναι ο πλουσιότερος του νεκροταφείου. 😦

 66. Πάνος με πεζά said

  Δε θα ξεχάσω που όταν ο Βγενόπουλος μεταξύ άλλων ταβιόταν να χωθεί και στο ALTER, πήγε ο «πολύς» Χατζηνικολάου Σαββατοβραδιάτικα (!) και του έκανε ζωντανή εκπομπή αγιογραφίας…

 67. smerdaleos said

  Και βέβαια, με τον ανασχηματισμό, ενώ αποπέμπεται η Σία Αναγνωστοπούλου, που δεν την ήθελαν οι εθνικιστές από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά (έχει και στην άκρα αριστερά εθνικιστές, χειρότερους από τον Καμμένο), στο ίδιο υπουργείο μπαίνει ο Κώστας Ζουράρις.

  Ωχ ωχ ωχ!!

  Όπως λέει και ο Ατταλειάτης:

  Περιέσχον γὰρ ἡμᾶς ὠδῖνες θανάτου, κατὰ τε πᾶσαν ἑῴαν καὶ τὴν ἑσπέραν τῶν γοτθικῶν καὶ μιαρωτάτων ἑπικρατησάντων ἐθνῶν καὶ κατατρυφησάντων τῆς ὑμῶν εὐηθείας ἢ ἀμελείας, ἢ τὸ γε ἀληθέστερον εἰπεῖν, θεοβλαβείας καὶ μανίας.

 68. Νίκος Κ. said

  49: Ο Τσιρώνης δεν νομίζω ότι υπήρξε Β’ Πανελλαδική. Στο Χημικό Αθήνας ήταν στην Ανεξάρτητη Κίνηση Χημικού, διαφορετική και από τον Δημοκρατικό Αγώνα (Ρήγα Φεραίο) και από τη μετέπειτα Β’ Πανελλαδική.

 69. Παναγιώτης Κ. said

  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΣΜΟΣ

  » Ο Εθνικισμός με το υπερτροφικό ξεχείλισμα του εθνικού εγωισμού τυφλώνει και εμποδίζει τη σωστή εκτίμηση των άλλων και σπρώχνοντας ως την περιφρόνησή τους, τείνει να εξαφανίσει βασικές ανθρωπιστικές αξίες και πάνω απ΄ όλα το δικαίωμα που έχουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη για ελεύθερη ζωή και ανάπτυξη.
  Αντίθετα ο Εθνισμός, κρατώντας την εσωτερική συνοχή των ατόμων και των ομάδων που ανήκουν σε ένα έθνος, μπορεί με την σωστή οργάνωσή τους και την εντατική τους καλλιέργεια να αναπτύξει στο maximum τη δυναμικότητα του εθνικού συνόλου και του πολιτισμού του».
  Αλεξ. Δελμούζος ( «Το ανθρωπιστικό ιδανικό » )

 70. LandS said

  Λοιπόν, δεν προσέχετε που ο Νικοκύρης χαρακτηρίζει τον Γαβρόγλου σοβαρό και σημαντικό διανοητή και βασίζεστε στον προφανή λόγο απομάκρυνσης Φίλη για να νομίσετε ότι ισχύει ο ίδιος λόγος και για την υπουργοποίηση Γαβρόγλου.

  http://www.kathimerini.gr/861662/article/proswpa/geyma-me-thn-k/kwstas-gavrogloy-to-systhma-ekpaideyshs-einai-etoimo-na-katarreysei

  Κ– Η τελική απόφαση για τις αλλαγές ανήκει στο υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο, ακούσαμε από τον υπουργό Νίκο Φίλη, σχέδια για μείωση της ύλης και των πολλών εξετάσεων ώστε να αυξηθεί ο διδακτικός χρόνος. Είστε άνθρωπος της Παιδείας, έχετε ασχοληθεί με τα εκπαιδευτικά ζητήματα και μέσα από τον εδώ και έξι μήνες διάλογο στη Βουλή. Τι προκρίνετε;
  Γ– Στη συνείδηση των παιδιών σήμερα, το σχολείο είναι συνώνυμο με τον καταναγκασμό. Ο κ. Φίλης και μαζί του πολλοί από εμάς, έχουμε ως αφετηρία την αναγνώριση αυτής της πραγματικότητας και οι εξαγγελίες του είναι στην κατεύθυνση βαθμιαίας αλλαγής αυτής της καταναγκαστικής καθημερινότητας.
  Κ– Θα αλλάξει τελικά ο χαρακτήρας των Θρησκευτικών; Ο κ. Φίλης μιλάει για ένα μάθημα με ισχυρότερα τα στοιχεία της θρησκειολογίας. Η πλευρά της Εκκλησίας αντιδρά και κάνει λόγο για επιβολή από το Σύνταγμα του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος.
  Γ– Πείτε μου μία χώρα της Ευρώπης όπου υπάρχει το μάθημα των Θρησκευτικών και διδάσκεται όπως στη χώρα μας. Μία.

 71. Pedis said

  Σα λαστ όρντερς ήταν αυτό το ρισάφλινγγ, Όσοι ήπιαν, ήπιαν. Το μαγαζί κατεβάζει ρολά.

 72. Pedis said

  Πάντως, αφεντικό, αν δεν είχες δουλειές και υποχρεώσεις θα έπρεπε να σκεφτείς να βάλεις άρθρο για την ιστορία του ρισάφλινγγ ως ανακάτεμα (της τράπουλας, και κόψιμο! 🙂 ), αλλού λέγεται ξαναζύμωμα (rimpasto) και καταδώ ανασχηματισμός (remodelacion εν εσπανιόλ, remaniement γαλλικώς) και στα παπανδερεικά αναδόμηση (restructuracion) και ανασυγκρότηση (reajuste).

 73. Παναγιώτης Κ. said

  @54. Εκτός από την μηδενική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι και η ανυποληψία στην οποία έχουμε περιέλθει ως κράτος.
  Νομίζω ότι τα άλλα κράτη δεν μας υπολογίζουν, δεν μας δίνουν σημασία και φυσικά φροντίζουν να επωφεληθούν εξαιτίας της δεινής θέσης στην οποία βρισκόμαστε.

  Η οικονομολόγος Τζόαν Ρόμπινσον το είχε πει κάπως έτσι: Είναι δυσάρεστο να σε εκμεταλλεύονται. Είναι όμως ανυπόφορο να μη θέλουν να σε εκμεταλλευτούν !

  Πραγματικά θα το ευχαριστηθώ αν διαβάσω σχόλιο ή σχόλια που θα αναιρούν την άποψη μου. Έχω μεγάλη ανάγκη να πιαστώ από κάπου. 😦

 74. Pedis said

  # 74 – μην λες ό,τι θέλεις. Όλος ο καλός κόσμος ασχολείται με τη χάρη σου/μας. Θεσμοί, ήπα, ομπάμες, κλιντόνια, νάτα, τσάινες, όλος ο πλανήτης.

  Πέρα από πολιτικό-οικονομικό ενδιαφέρον για τη χώρα, και οι κάτοικοί της έχουν εξάψει και το επιστημονικό-ανθρωπολογικό ενδιαφέρον …

 75. Παναγιώτης Κ. said

  Είναι και οι αναλύσεις του μακαρίτη του Παναγιώτη Κονδύλη που με τρομάζουν!

 76. Σούστειλαν κάποιοι μεζεδάκια αλλά τα ‘φαγες στα γενέθλιά σου και τα ξέχασες μετά, με τόσο βαρύ πρόγραμμα…

 77. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  #71.Πολὺ ἐνδιαφέροντα αὐτὰ ποὺ λέει ὁ Κ. Γαβρόγλου στὴν συνέντευξή του στὴν Κ, ποὺ παραθέτει ὁ LandS. Θὰ σταθῶ ἰδιαίτερα στὴν ἀπαιτούμενη συναίνεση γιὰ νὰ προχωρήσουν οἱ ἀλλαγὲς ποὺ πρέπει νὰ γίνουν ἄμεσα γιὰ νὰ μὴν καταρεύσει τελείως τὸ ἐκπαιδευτικὸ σύστημα. Φοβᾶμαι ὅμως πὼς ὁ μειλίχιος καὶ συναινετικὸς πανεπιστημιακὸς θὰ βρεῖ ἀπένατί του, ὄχι μόνον τὴν, πύρκαυλη γιὰ ἐξουσία, ἀξιωματικὴ ἀντιπολίτευση ἀλλὰ καὶ πολλὰ κομματόσκυλα ἀπὸ τὸ δικὸ του κόμμα ποὺ ξέρουν καλὰ πὼς ἡ πόλωση μπετονάρει τὸν σκληρὸ πυρήνα τῶν φιλάθλων-ὀπαδῶν καὶ φέρνει πιὸ πολλὲς καρέκλες στὴ Βουλὴ, ἄν χάσουμε τὴν ἐξουσία.

  Ὅσο γιὰ τὰ θρησκευτικὰ -μεταξύ σοβαροῦ καὶ ἀστείου- ἅς προτείνουν τὸ ἑξῆς στὸ παπαδαριὸ: ‘Υποχρεωτικὸ τὸ μάθημα καὶ μάλιστα μὲ βιβλία ποὺ θὰ γράφει ἡ ἴδια ἡ Ἐκκλησία. Σὲ ἀντάλαγμα νὰ προχωρήσει ἄμεσα ἡ δημιουργία χώρων καύσης τῶν νεκρῶν σ’ ὅλη τὴ χώρα. Ἔτσι μ’ ἕνα σμπάρο δυὸ τρυγόνια: καὶ τὰ παιδιὰ θ’ ἀντιπαθήσουν τὴν θρησκευτικὰ μὲ τὸν καταναγκασμὸ καὶ θὰ λύσουμε τὸ πρόβλημα νὰ ξενητεύονται μετὰ θάνατον ὅσοι δὲν γουστάρουν τὰ νεκροταφεῖα καὶ τὰ σχετικὰ. Ἄσε ποὺ θὰ γλιτώσουμε καὶ συνάλλαγμα.

 78. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Παναγιώτης Κ. said (74):

  «Πραγματικά θα το ευχαριστηθώ αν διαβάσω σχόλιο ή σχόλια που θα αναιρούν την άποψη μου. Έχω μεγάλη ανάγκη να πιαστώ από κάπου.»

  Τὸ τραγούδι στὸ σχόλιό μου #79. (κλαυσίγελως)

 79. «…Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε επιστημονικά αυστηροί, οι Ρουσήνοι δεν είναι ανύπαρκτο έθνος αλλά αγνώριστο (Ρουθηνοί είναι το σωστό), άρα δεν κατατάσσονται στη Νομανσλάνδη, που είναι η χώρα των Ανύπαρχτων, αλλά στην Απωνία, τη Στρατιά των Αγνώριστων!»

  Δεν είμαι σίγουρος ότι οι Ρουσήνοι είναι Αγνώριστοι. Το όνομα Ρουθηνοί έχει επικρατήσει στην Ελληνική μετάφραση, αλλά είναι εξώνυμο, οι ίδιοι οι μειονοτικοί αυτοπροσδιορίζονται σαν Ρουσίν.

  Οι Ουκρανόφρονες Ρουθηνοί βέβαια ονομάζονται Καρπάθιοι Ουκρανοί.

  Έχουμε ξαναπεί για τους Ρουθηνούς. Στα χωριά μιας υπο-ομάδας τους διαδραματίζεται το υπέροχο έργο «Σκιές Λησμονημένων προγόνων» του Παρατζάνωφ.

 80. giorgos said

  Ο μόνος άνασχηματισμός πού θά μπορούσε νά φέρει αποτελέσμα , θά ήταν στόν άνασχηματισμό αυτόν νά μήν υπήρχε ούτε ένας έλληνας .

 81. …«σκάει» το «σκάι»…

  Ας θυμηθούμε επευκαιρία και το υπέροχο
  Tango en Skai
  (όπου skai ιμιτασιόν δέρμα στα γαλλικά)
  ερμηνευμένο από τον ίδιο τον συνθέτη του,
  τον πολυσχιδή Ρολάν Ντιένς,
  που ήταν σαν στο σπίτι του στην Ελλάδα,
  και που μάς άφησε τόσο πρόωρα και απρόσμενα
  αυτήν την εβδομάδα.

 82. Ωχ, Μπαναΐαμ’!

  Γαμώ τη Γεωμετρία μου μέσα!

 83. Η Κονιόρδου είναι πολύ καλή. Την έβαλε για να έχει κι ο Σύριζα μια Μελίνα.
  Και μάλλον θα κάνει αυτά που έκανε η Μελίνα. Τίποτα. Και λέγοντας τίποτα εννοώ οτι δε θα κάνει αυτό που όφειλε να κάνει κάθε υπουργός και κάθε πολιτικός στην Ελλάδα. Υποδομές και προγραμματισμό για τις μελλοντικές γενιές.

  Οπότε σ αυτές τις περιπτώσεις, πολιτισμός και τέτοια, χίλιες φορές καλύτερα Λουδοβίκος 14ος.

  Όσο για τα οικονομικά του Σύριζα, τα φίδια με ζώνουν, όταν ακούω πάλι για άγρα επενδυτών.

  Αφού τόπε ο μεγάλος, σε περίοδο κρίσης, μόνο το κράτος μπορεί και πρέπει να επενδύει και να παρεμβαίνει για να αρχίσει να πιστάει η μπάλα.

  Ο Μητσοτάκης πάλι ιδρύει την Ακαδημία στελεχών, για να αριστεύουν οι Κούτβηδες του Αναρχο-καπιταλισμού και να μας τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα. Ποιος θα τους διδάσκει ρητορική; Ο αντιπρόεδρος;

 84. Λουδοβίκος 14ος

  Άντε, και 15ος

 85. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  20 – Τρείς λέξεις είναι πλεοναμός, υπάρχει μία που τον χαρακτηρίζει πλήρως.

  54 – «Παραγωγική ανασυγκρότηση ΜΗΔΕΝ. Κανά άλλο «μέτρο» εκτός από περικοπή συντάξεων δεν μπορεί να σκεφτεί κανένας;;»
  Ποιά ανεπτυγμένη χώρα βασίζεται στην παραγωγικότητα Κίντ; ΚΑΜΙΑ! Η παραγωγικότητα είναι για τις υπανάπτυκτες και τις αναπτυσόμενες χώρες, που ελέγχονται άμεσα με την διακύμανση κατά το δοκούν, του συναλλάγματος, και οι λαοί τους στην πλειοψηφία τους υποφέρουν. Ο λόγος που βρίσκεσαι εκεί που είσαι, κι εγώ χωρίς εταιρεία και άνεργος, είναι ακριβώς αυτός, γιατί δεν μπορεί η κάθε χώρα π.χ η Κύπρος, να κάνει ό,τι κάνουν οι χώρες του ελιτίστικου οικονομικού κλάμπ, στα ζόρια την σφάζουν σαν κουνέλι. Μήπως ξέρεις γιατί έφυγαν τα ρωσικά κεφάλαια από την Κύπρο; μήπως ξέρεις πού πήγαν; Στην Ρωσία πάντως δεν πήγαν. Μήπως ξέρεις γιατί έγινε η αποκάλυψη του panama papers; γιατί δεν πείραξαν κανέναν. Μήπως ξέρεις – έχεις ακούσει κάτι για το Ντελαγουέαρ; Δεν σου κάνω τον έξυπνο, αλλά ρε γαμώτο δείτε λίγο παρά πέρα από την (εσκεμένα) παγιωμένη αντίληψη που έχουμε για την οικονομία. Τόσα χρόνια λέω εδώ πως έχει αλλάξει, τόσα παραδείγματα κι αποδείξεις έχω βάλει, δεν λέω ότι είμαι ειδήμων, σιγά την γνώση, μια σύγκριση θα ήταν αρκετή για να αποδειχτεί αν έχω δίκιο ή άδικο.
  Δηλαδή ρε φίλε, τι παράγει το Λουξεμβούργο κι έχει σχεδόν το μισό ελληνικό ΑΕΠ, με το ένα εικοστό του πληθυσμού; Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμά του, και να παράγουμε κι εμείς τα ίδια;
  Και για να μη λές ότι συνομωσιολογώ, όπως λέω πάντα, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΑ, ακόμα κι από τα ΜΜΑ, ρίξε μιά ματιά σ΄αυτό του βήματος, που δεν το λές κι απόκρυφη γνώση. 🙂

  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=423291

  «Μεγάλη απογοήτευση.παντελως ανίκανοι όλοι.» Διαφωνώ, ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΙ ΟΛΟΙ, γι΄αυτό άλλωστε καντάντησαν υπουργοί.

 86. εισιτήριο εξόδου; δηλαδή εξιτήριο;
  τι θέλει να πει ο ποιητής;

  https://www.thepressproject.gr/article/102298/Katrougkalos-Ta-mnimonia-sunistousan-eisitirio-eksodou-apo-tin-koinoniki-Europi

 87. Το ξέρατε ότι το πλήρες όνομα του Κουικάρα είναι Τέρενς Σπένσερ Κουίκ

  Τέρενς Σπένσερ… κι έλεγα γιατί τονε συμπαθάω!

 88. leonicos said

  Η Μάλτα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει τα πάντα εκτός από καλή πέτρα κι ελάχιστες παραλίες.
  Έχει σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, αλλά για να πας στο Υπόγειο, πρέπει να το ζητήσεις από πριν.
  Να πας και στον Καθεδρικό Ναό
  Να περάσεις καλά
  Μιλάνε αραβικά αλλά τα λένε μαλτέζικα. Τα γραφουν με λατινικούς χαρακτήρες, και αν ξέρεις αραβικά καταλαβαίνεις το λέει.

  Το ιστολόγιο δεν αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση…

  Απίθανη δήλωση, με το συμπάθειο! Η ερώτηση ιμπλάιντ την κουέστιον ‘ποια κυβέρνηση’;

  Αυτό το συνονθήλευμα ανθρώπων που λένε και ξελένε διαρκώς, που δεν έχουν φτιάξει ένα νόμο να μην τον ανασκευάσουν, που δεν ξέρει κανείς τι θα σκαρφιστούν αύριο να ξεφουρνήσουν, το ονομάζετε κυβέρνηση;
  Έχετε καταλάβει τι γίνεται κάθε στιγμή με τα φορολογικά, όπου δεν ξέρει κανείς τι τέξεται η επιούσα (για πλάκα βγήκε ο Ζουράρις;)
  Τι θα γίνει τελικά με τα θρησκευτικά και με τ’ αρχαία;
  Όλοι βαριούνται εκτός από τη στιγμή της μισθοδοσίας
  Νομίζω ότι η καλύτερη εικόνα βγήκε από το ποίημα ‘παπούλη πάρε τ’ άρματα’

  Μετά τι θα πείτε όταν βγει κάποιος και πει για την Κονιόρδου ‘κατάντησε να γίνει υπουργός;’ (Επειδή έχει λεχθεί εδώ μέσα για τον Μπαμπινιώτη, το θυμίζω)
  Επίσης θυμίζω ότι κανένας δεν είχε την ευαισθησία να μου απαντήσει σ’ αυτή την απρέπεια. αν είχε εξώγαμο παιδί, θα είχε σχέσηξ με την επιστημονικότητά του; Λέω τώρα!

  Φυσικά δεν θα μου απαντήσει κανείς ούτε τώρα.

  Ευτυχώς, εκτός από τον Φίλη, τον Ζουράρι και την Κονιόρδου, δεν γνωρίζω κανένα ούτε από τους απελθόντΑς ούτε από τους διερχομένους (διάβαζε ‘γιααπλάκα εισελθόντας’)

  Απορώ: θα νομοθετήσουν;
  Αν μου πείτε ναι, θα γελάσω
  Αν μου πείτε όχι, να μου εξηγήσετε τι θέλοουν εκεί που είναι

 89. Pedis said

  # 84 – από κάτι τέτοια φαίνεται το χάλι του σχολείου και η ανάγκη για τη διδασκαλία των αρχαίων.

  Ευκλείδης στο πρωτότυπο. Τώρα. Καμιά αναβολή!

 90. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  70 – Το πρόβλημα δεν είναι ο εθνικισμός, αλλά η δογματική πίστη. Η δογματική πίστη διαστρεβλώνει ή μάλλον εξαφανίζει την πραγματικότητα, και οι πιστοί ζούν στην εικονική. Δεν θα ήταν τόσο κακό, αν δεν ήθελαν να την επιβάλλουν σε όλους σαν αληθινή. Αν δεν εξαλειφθεί η δογματική πίστη, ο εθνισμός θα παραμείνει ουτοπία.

  74 – Δεν το λέω για να πιαστείς από κάπου, (άλλωστε δεν το χρειάζεσαι πίστεψέ με, είναι αρκετό να κοιτάξεις μέσα σου, ή να κλείσεις απλώς τα μάτια σου) αλλά καμία χώρα σαν την δική μας δεν επωφελείται από την αδυναμία μας, μόνο οι ισχυρές που ξεπλένουν μαύρο χρήμα και μας απομυζούν όλους.

  «Η οικονομολόγος Τζόαν Ρόμπινσον το είχε πει κάπως έτσι: Είναι δυσάρεστο να σε εκμεταλλεύονται. Είναι όμως ανυπόφορο να μη θέλουν να σε εκμεταλλευτούν !»
  Γενικά οι οικονομολόγοι (πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων) λένε μαλακίες, παπαγαλίζουν ό,τι τους λένε οι διευθυντές των πολυεθνικών, που παίρνουν εντολές από τους traders που μοχλεύουν τα κεφάλαια και τις μετοχές των εταιρειών τους, παράγοντας υπερκέρδη από τον κοπανιστό αέρα για τους μεγαλομετόχους, και χρέη για τους οικονομικούς σκλάβους που ψηφίζουν τις προεπιλεγμένες από την οικονομική ελίτ κυβερνήσεις.
  Αυτή η παπαριά που λέει αυτή η κυρία, ισχύει αν έχεις ανάγκη να σε εκμεταλλευτούν, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ;
  Μήπως να αρχίσετε να ψάχνετε να βρείτε, αν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι επιβίωσης εκτός από την ΔΟΥΛΕΙΑ, (επίτηδες τα κεφαλαία 🙂 ) στον οικονομικό μας παράδεισο;

  Y.Γ – Κάνε μιά ερώτηση σε όσους μορφωμένους γνωστούς ξέρεις, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ; θα δείς ότι θα πάρεις ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια απάντηση.

  NA XAMΟΓΕΛΑΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.
  Το έλεγε κι ο αείμνηστος πατήρ Σαραντάκος.

 91. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  79 τέλος – Η πρώτη σωστή εφικτή πρόταση που βλέπω εδώ και χρόνια στο ιστολόγιο. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω να κάνουμε ΑΝΑΙΜΑΚΤΟ αντάρτικο και να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα του εχθρού. Το πρόβλημα όμως, είναι οι οπαδοί, που δυστυχώς παράγονται σωρηδών από το σύστημα.

 92. Ωωωω, τι τηsh είπε τηsh Ντόραsh…

 93. Αὐτὴ εἶναι καὶ ἡ πρώτη κυβέρνησι στὴν ὁποία συμμετέχει καὶ συμφοιτήτριά μου. Μοῦ θύμισε ἐκεῖνο τὸ λεχθὲν γιὰ τὸν πραγματικὸ τρόμο ποὺ αἰσθάνεσαι ὅταν ξυπνᾷς μιὰ μέρα κι ἀντιλάμβάνεσαι ὅτι τὴν χώρα τὴν κυβερνοῦν οἱ συμμαθητές σου.

 94. 92,Λάμπρο,
  το Λουξεμβούργο είναι ειδική περίπτωση. Έχει πληθυσμό όσο το Παγκράτι και 300 Τράπεζες. Προς φορολογικό παράδεισο φέρνει.

  Πως τα νησιά της Ελλάδας να γίνουν Νήσοι Καϊμάν, όταν απέχουμε μία μόνο χώρα από τον πόλεμο στην Ανατολή και δύο χώρες από τον πόλεμο στο Βορρά.(Και φυσικά με τη συγκεκριμένη κλεφτουριά για πολιτικό προσωπικό).

  Μάλλον για νήσους Καημέν μας προλειαίνουν.

 95. In other news:

 96. 95

  Κορνήλιε, τη συμφοιτήτριά σου την εγνώρισα πριν δυο βδομάδες όταν ήρθε να πιεί ένα ποτάκι με κάτι φιλαράκια της (ο εις και δικός μου) στο Στέκι Μεταναστών στα Εξάρχεια. Νομίζω θα κάνει χρόνια να ξαναπεράσει…

  Έχει συμβεί και με άλλον υπουργό, όχι των ΑνΕλ. 😉

 97. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  90 – «Απορώ: θα νομοθετήσουν;» ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, όταν θέλεις γράφεις ωραία αστεία. 🙂

  «Αν μου πείτε ναι, θα γελάσω» NAI ! (το γέλιο κάνει καλό στην υγεία 🙂 )

  «Αν μου πείτε όχι, να μου εξηγήσετε τι θέλουν εκεί που είναι.»
  Είδαν φώς και μπήκαν. 🙂 Χωρίς πλάκα τώρα, ό,τι θέλουν οι πληρωμένοι δολοφόνοι.

  91 – «Ευκλείδης στο πρωτότυπο. Τώρα. Καμιά αναβολή!»
  Τακαλώτος; 🙂

 98. Christos said

  75 Η ιστορία ελληνορθόδοξη, αλλά οι αριθμοί με λατινική κουκούλα: 4,000 …

 99. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  95 – Mην τρομάζεις Κορνήλιε, δεν κυβερνούν οι συμφοιτητές σου, απλοί εντολοδόχοι είναι.

  98 – Κάτσε να βγεί ο Κούλης και θα δείς τι θα πάθετε παλιοαναρχοαναρχικοί, που δεν αφήνετε τους πολιτικούς μας να πιούν ένα ποτάκι με την ησυχία τους. 🙂

 100. Γιάννης Κουβάτσος said

  Εισιτήριο εξόδου; Κι όμως ο Κατρούγκαλος έκανε αρχαία στο σχολείο. Ίσως γι’ αυτό.

 101. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 102. #98 νὰ λοιπὸν καὶ τὸ πρῶτο καλὸ ποὺ τῆς ἔκανε ἡ ὑπουργοποίησι. ἔχ πάει κι ἐγὼ μιὰ φορὰ σ’ἕνα τέτοιο στέκι κι ἐννοεῖται ὅτι δὲν ξαναπάτησα.

 103. Θυμάμαι το Νικόλα το Φίλη σε κάτι παλιές πορείες του Πολυτεχνείου να κρατάει τη ντουντούκα και να αναρωτιέται προς το ολιγομελές μπλοκ της ΕΚΟΝ Ρ.Φ. :
  «Σε ποιό συνασπισμό;»
  Και να του απαντά εν χορώ το μπλοκ:
  «Κανέναν απ’ τους δυό!»
  Εννοώντας, προφανώς το ΝΑΤΟ ή το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

  Και πέρασαν τα χρόνια κι έγινε ο Νικόλας μέλος της κυβέρνησης του Συνασπισμού και τον έφαγε ο Ιερώνυμος Boss*

  *κλεμμένο από το τουήτα

 104. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  85α

 105. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  47 Αβονίδα, χαρακτηρίζω εθνικιστη όποιον χρησιμοποιεί εναντίον πολιτικών του αντιπάλων τον χαρακτηρισμό «μισέλληνας» και αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό εκτόξευσε ο Στάθης προχτές κατα του Μπαλτά, στην ίδια πρόταση με τους επίσης απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του Φίλη. Εσύ πώς τον χαρακτηρίζεις;

  Και όχι, δεν έγινε εθνικιστής ο Στάθης με το που έπαψε να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν από παλιότερα. Θα θυμάσαι, ίσως ότι τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η συμμετοχή του στην 1η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας το 2009 ύστερα από εντονότατη κατακραυγή των μελών του κόμματος.

  (Το ότι ο ίδιος αποκηρύσσει την ταμπέλα του εθνικιστή είναι βεβαίως θετικό, αλλά δεν λέει τίποτε. Και άλλοι αποκηρύσσουν τις ταμπέλες που τους προσπάπτονται).

  49 Ο Μπαλάφας πάντως ήταν στο ΚΚΕ

  53 Αν αυτο είναι για μένα, ,ο Ζουράρις με ενοχλεί λιγότερο από τους άλλους ΑΝΕΛ. Ψήφισε και το σύμφωνο συμβίωσης και δηλώνει κομμουνιστής. Η ενόχληση για τον Ζουράρι είναι ότι φαίνεται σαν να αντικαθιστά τη Σία Αν.

  73 Σαββατιάτικα; Αυτό θέλει άρθρο καθημερινής μέρας -και ΄μπορεί και να το έχω γράψει πριν απο 5-6 χρόνια και να το έχω ξεχάσει.

  78 Μάλλον. Κι ακόμα δεν τα θυμήθηκα. Αντέχουν για το άλλο Σάββατο;

  84 Πού πρέπει να βρίσκεται στο τέμενος για να μην ειναι στην ίδια ευθεία; Στο Ουλάν Μπατόρ;

  96 Έχει 550000 πληθυσμό το Παγκράτι;

 106. Alexis said

  #16: Δηλαδή ξαναζούμε την ιστορία σε fast forward;
  Όπου να ‘ναι δηλαδή θα εμφανιστεί και ο Συριζαίος Κοσκωτάς; 🙂

 107. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 108. Avonidas said

  Πού πρέπει να βρίσκεται στο τέμενος για να μην ειναι στην ίδια ευθεία; Στο Ουλάν Μπατόρ;

  Οποιαδήποτε δύο σημεία βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Στο επίπεδο, βεβαια. Στη γη, ή θα βρίσκονται πανω σε εναν μεγιστο κυκλο, ή αν θες ευθεια θα πρεπει να ειναι αρκετα κοντα. Οπότε βαλτε το Τεμενος στη Λαμία, ξερωγω, και ειστε ενταξει.

 109. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  107 Β Αντ(έγραψα) στο 49 «Στα χρόνια της Δικτατορίας (1967-1974) είχε αντιστασιακή δράση στην αντιδικτατορική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος».»
  πηγη
  […]
  Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

  Από το 1966, στη «Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη».
  Στα χρόνια της Δικτατορίας (1967-1974) είχε αντιστασιακή δράση στην αντιδικτατορική οργάνωση «Ρήγας Φεραίος». Συνελήφθη και δικάστηκε το 1971.
  Εκτοπίσθηκε στη Γρανίτσα Ευρυτανίας και στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας Από το 1974 στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ.
  Από το 1991, στο Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου και στη συνέχεια, στο ΣΥΡΙΖΑ (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς).
  Είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ & της Επιτροπής Προγράμματος Μέλος του Δ.Σ. του Επιστημονικού Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς».

  http://www.hellenicparliament.gr/vouleftes/viografika-stoicheia/?MPId=66eb2f90-0d8b-43c1-b6c4-a43400fc077d

  ΥΓ Υπενθυμιζω τους λογους …δια τους οποιους ονομαζομαι Αφώτιστος Φιλέλλην
  Αφου οι φωτισμενοι μας ταγοι και συνδικαλιστες τα ξερουν ολα.
  Και με τετοιους Ελληνες κατέστην ανεπαισθήτως…. Φιλέλλην

 110. Alexis said

  #21: Σε καναδυό ώρες φεύγω για το αεροδρόμιο και αύριο πολλά πρωί πετάω για Μάλτα.
  Δηλαδή θα κοιμηθείς στο αεροδρόμιο;

  #19: «θα εφεσιβάλλει την απόφαση, κάτι που σημαίνει ότι η υπόθεση ανάγεται στο Ανώτατο Δικαστήριο»
  Νομίζω ότι όλη η πρόταση είναι ένα μεζεδάκι. Έφεση έχουμε όταν κάποιος θεωρεί ότι μία απόφαση δικαστηρίου είναι άδικη και προσφεύγει σε ανώτερο δικαστήριο, το οποίο επανεξετάζει επί της ουσίας την υπόθεση.
  Τα εκλογικά αποτελέσματα, απ’ όσο ξέρω, δεν μπορούν να προσβληθούν επί της ουσίας αλλά μόνο επί της διαδικασίας. Να ισχυριστεί δηλαδή κάποιος ότι η εκλογική διαδικασία έγινε υπό συνθήκες που νοθεύουν τη λαϊκή βούληση, π.χ. λάθη στην καταμέτρηση, προσμέτρηση άκυρων ψηφοδελτίων ως έγκυρα κλπ.
  Αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσουν οι νομικοί του ιστολογίου.

 111. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  109 – Τι να τα κάνει τα κλειδιά ο άγιος πατέρας, αφού όποτε θέλει μπαίνει μέσα, άλλωστε εκεί μένουν οι εντολοδόχοι όχι οι εντολείς.

 112. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 113. Alexis said

  110: Οπότε βαλτε το Τεμενος στη Λαμία, ξερωγω, και ειστε ενταξει.

  Όχι βρε, σε ευθεία γραμμή με την Ακρόπολη αλλά 50 χλμ. ανατολικά, σε θαλάσσια περιοχή…
  Κάτι σαν επίκεντρο σεισμού.
  Μιά χαρά θα είναι… 😀

 114. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο μόνος, τελικά, που δεν κιότεψε στην κόντρα του με την εκκλησία, το έφτασε μέχρι το τέρμα και επέβαλε το αυτονόητο, τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ήταν ο Σημίτης. Σημίτης και Σταθόπουλος. Κι αν αντιμετώπισαν λυσσαλέα αντίδραση…Μόνο που ο Σημίτης στήριξε τον υπουργό του, δεν τον «πούλησε» όπως ο Αντρέας τον Τρίτση και ο Τσίπρας τον Φίλη. Να του το αναγνωρίσουμε.

 115. Νεο kid Al Kuwaiti said

  Υπάρχει απλή λύση που θα εξυπηρετεί όλους
  Να γίνει το μοσκ βορειοδυτικά της ακρόπολης όποτε όταν θα τουρλοκωλιαζονται προς τη μεκα αναγκαστικά θα προσκυνανε και την ακρόπολη… Και προς αλλαχ οχι στη Λαμια! Εχνω που έχω να πάω κάτι χρόνια…όχι να ακούω και στο χωριό μου αλακμπαρια πρωινιατικα…

 116. Faltsos said

  Το πρώτο ζουράρειο μεζεδάκι μετά την υπουργοποίησή του δεν οφείλεται στον ίδιο. Στη βιασύνη του το Έθνος να παρουσιάσει τα βιογραφικά των νέων υπουργών, μας πληροφορεί ότι ο Κ. Ζουράρις γεννήθηκε το 1970! Έτσι, σύμφωνα με το Έθνος, ο νέος υπουργός καταρρίπτει το ρεκόρ του Κούλη που ήταν αντιστασιακός από την βρεφική του ηλικία, αφού ο Ζ. συμμετείχε στο Μάη του 68 δυο χρόνια πριν γεννηθεί:

  “Ο Κωνσταντίνος Ζουράρις γεννήθηκε το 1970 και είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε Νομικά στη Θεσσαλονίκη και Πολιτικής Επιστήμες στο Παρίσι. Εκεί συμμετείχε και στο κίνημα του Μαΐου 1968”

  http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/ta_15_nea_prosopa_tis_kybernisis-64630977/

 117. Avonidas said

  #107. χαρακτηρίζω εθνικιστη όποιον χρησιμοποιεί εναντίον πολιτικών του αντιπάλων τον χαρακτηρισμό «μισέλληνας» και αυτόν ακριβώς τον χαρακτηρισμό εκτόξευσε ο Στάθης προχτές κατα του Μπαλτά, στην ίδια πρόταση με τους επίσης απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά του Φίλη. Εσύ πώς τον χαρακτηρίζεις;

  Η απάντηση εξαρτάται από το αν ο χαρακτηρισμός ευσταθεί. Από ότι καταλαβαίνω, εσύ θεωρείς ότι αυτός ο χαρακτηρισμός ποτέ δεν ευσταθεί, ή ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται. Προσωπικά, δε βλέπω το γιατί. Δεν έχεις, νομίζω, αντίστοιχες αντιρρήσεις για τη χρήση του όρου «αντισημίτης», ή κάνω λάθος; Μπορούμε αν θέλεις να συζητήσουμε για το αν η κατηγορία είναι δίκαιη ή άδικη, αλλά αυτό δεν έχει τίποτα να κάνει με το αν ο Στάθης είναι εθνικιστής.

  Και όχι, δεν έγινε εθνικιστής ο Στάθης με το που έπαψε να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν από παλιότερα. Θα θυμάσαι, ίσως ότι τελευταία στιγμή ματαιώθηκε η συμμετοχή του στην 1η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας το 2009 ύστερα από εντονότατη κατακραυγή των μελών του κόμματος.

  Ναι, το θυμάμαι. Δεν άρεσε ο Στάθης στις συνιστώσες που ευδοκίμησαν στη ΔΗΜΑΡ, και που τώρα θαρρώ θα ήταν ευνοϊκοί οι καιροί να ξαναμπούν στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που ολοκληρώθηκε η μετάλλαξή του σε πολιτικώς ορθή αριστερά στα λόγια. Θα συμφωνήσω πάντως ότι και τότε έγραφε τα ίδια ακριβώς που γράφει σήμερα, χωρίς περιστροφές, για το είδος της αριστεράς που της βρωμάει το πόπολο.

  Το ότι ο ίδιος αποκηρύσσει την ταμπέλα του εθνικιστή είναι βεβαίως θετικό, αλλά δεν λέει τίποτε.

  Αν ο Στάθης απλά έλεγε ότι δεν είναι εθνικιστής, πράγματι δεν θα σήμαινε τίποτα. Συμβαίνει όμως χρόνια τώρα να έχει ξετινάξει τους πραγματικούς εθνικιστές και φασίστες στην κριτική και στην άγρια πρόγκα. Αν σε κάποια θέματα έχει κοινή γραμμή μαζί τους (αλλά όχι τα ίδια επιχειρήματα) ΑΥΤΟ είναι που δε λέει τίποτα. Ακόμη κι ο Χίτλερ είχε περιστασιακά δίκιο.

  ο Ζουράρις με ενοχλεί λιγότερο από τους άλλους ΑΝΕΛ. Ψήφισε και το σύμφωνο συμβίωσης και δηλώνει κομμουνιστής.

  Α, εντάααξει. Δηλαδή άμα πάω εγώ στη ΧΑ, αλλά δηλώνω Ουρσουλίνα, θα ενοχλώ λιγότερο από τον Κασιδιάρη;

  Το σύμφωνο συμβίωσης, να πω τώρα τίποτα για τα πίτουρα και το αλεύρι; Τι να πω, έτσι κι αλλιώς όσο από το «έργο» της κυβέρνησης δεν εμπίπτει στην (κυριολεκτικά γαμάτη) τζίφρα του Τσακαλώτου, εμπίπτει έτσι κι αλλιώς στα πίτουρα. Οπότε ο Ζουράρις τουλάχιστον δεν θα κάνει καμιά μεγάλη ζημιά.

 118. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Ο Κ.Γαβρογλου ειναι πολυ καλος για την θεση. Ασχολειται με τα θεματα της εκπαιδευσης 40+ ετη. Ισως η ηλικια του* να αποτελει ενα προβλημα. Παντως ειναι 11 ετη νεωτερος απο τον Φλαμπουραρη.

  *Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1947 στην Κωνσταντινούπολη.

  ΥΓ Δειγμα γραφης
  Γαβρόγλου Κώστας
  Δημοσίευση: 10 Μαΐου 2015 18:00
  Οι διδακτορούχοι στα αζήτητα
  […]
  Πριν προχωρήσω, είναι αναγκαίες κάποιες διευκρινίσεις. Σίγουρα ανάμεσα στα διδακτορικά που έχουν ολοκληρωθεί υπάρχουν διδακτορικά πολύ χαμηλού επιπέδου. Σίγουρα κάποιες έρευνες που συνεχίζουν να επιτελούν κάτοχοι διδακτορικού αποτελούν αναπαραγωγή των διδακτορικών τους. Σίγουρα ορισμένοι κάτοχοι διδακτορικών επιδιώκουν και νομιμοποιούν τη διαπλοκή με άλλους ερευνητές ή μέλη διδακτικού προσωπικού και δεν αντιδρούν σε αυθαιρεσίες «ανωτέρων.» Αυτά, όμως, είναι πράγματα που γίνονταν και στο παρελθόν όπως άλλωστε και παντού στον κόσμο. Αυτές, όμως, οι απαράδεκτες καταστάσεις με κανέναν τρόπο δεν αναιρούν ούτε τα προβλήματα που περιέγραψα παραπάνω ούτε και χαρακτηρίζουν τις συμπεριφορές της μεγάλης πλειονότητας των κατόχων διδακτορικού.

  Τα παρακάτω θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να αποτελέσουν ορισμένες πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν κάποια, έστω, από τα προβλήματα.
  […]

  http://www.avgi.gr/article/10811/5526963/oi-didaktorouchoi-sta-azeteta

  ΥΓ2 Ο νεος υπουργος φαινεται οτι δεν ειναι λαϊκιστης.

 119. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  116.>>τη μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες
  Μιας και είμαστε στο Υπ.Παιδείας:
  » Πριν να λαλήσει όμως τρεις φορές ο πετεινός, η υπουργός (Διαμαντοπούλου) με “εξαιρετικά επείγον” φιρμάνι που εξαπέλυσε στις 23/6/2010 στα σχολεία, μέσω του κ. Β. Κουλαϊδή, της Διεύθυνσης σπουδών δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διευκρινίζει πως στα απολυτήρια πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευμα των μαθητών. Έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση 77Α/2002 (αρ. πρωτ. 1143Α/25-6-02) της υπό τον κ.Δαφέρμο “Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα”, ορίζοντας πως η θρησκευτική συνείδηση των μαθητών-γνήσια ή πλαστή-πρέπει να φακελώνεται στα κρατικά έγγραφα ώστε να την γνωρίζει ο χωροφύλακας, ο εργοδότης και ο δικαστής. »
  και …
  »Προειδοποιούσε μάλιστα ο κ. Δαφέρμος και οι εκλεκτοί Νομομαθείς του:
  {…}
  2.Να εκδώσει κάθε αναγκαία οδηγία προς τις οικείες εκπαιδευτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων ώστε, εφεξής, από τους γονείς ή κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να απαλλαγούν από το μάθημα των θρησκευτικών να μην ζητείται να δηλώνουν, αν είναι άθρησκοι, ετερόδοξοι, αλλά να ασκούν το δικαίωμά τους αυτό, κατ’ επίκληση των πεποιθήσεών τους και χωρίς να προβαίνουν σε καμία περαιτέρω διευκρίνιση”…

  https://roides.wordpress.com/2010/06/26/26jun10/

  Και ξαναπληρώθηκε το ρηθέν που όλοι στο Υπ.Παιδείας λένε από παλιά: Υπουργός που δεν τα βρίσκει με την Εκκλησία ,δε μακροημερεύει…

 120. Γς said

  12:

  Μέσω Ρώμης φαντάζομαι.

  Δεν έχει απευθείας Ελ Βενιζέλος – Luqa

 121. geobartz said

  Δεν στενοχωρήθηκα καθόλου για την απομάκρυνση του Φίλη. Στενοχωρήθηκα για τη …γλώσσα του Δεσπότη και για την παραμονή του (περίεργου) Παπά. Τελικά, θριάμβευσαν τα …ράσα! (κατά κάποιον τρόπο και τα …φουστάνια).

 122. Avonidas said

  #119, συνέχεια.

  Η θέση του Στάθη, από όσο έχω καταλάβει από τα γραφόμενά του τα τελευταία χρόνια που τον διαβάζω, είναι ότι η πολιτικώς ορθή ανάγνωση της ιστορίας, η ηθελημένη λήθη για λόγους ευπρεπισμού και η ομογενοποίηση της σκέψης χρησιμοποιούνται σήμερα ως εργαλεία από τους ισχυρούς του κόσμου για τη χειραγώγηση των λαών (κι όχι μόνο του ελληνικού). Εκείνος, αντιθέτως, πρεσβεύει ότι δεν πρέπει να ντρεπόμαστε για την ιστορία μας, τις ιδιαιτερότητες και την ταυτότητά μας, όπως δεν πρέπει να ντρέπονται και οι άλλοι λαοί — εξ ου και η στηλίτευση του εθνικισμού της FYROM, που βασίζεται σε μια χαλκευμένη ταυτότητα σνομπάροντας το σλαβικό παρελθόν της.

  Ο ίδιος Στάθης έχει καταγγείλει τα ελατήρια που κινούν ακροδεξιούς και εθνικιστές, το πόσο αμόρφωτοι και ανελλήνιστοι είναι, το τι προδοτικό ρόλο έχουν παίξει οι ιδεολογικοί τους προκάτοχοι. Όπως κι έχει στηλιτεύσει την υποκρισία και την εντέλει μη χριστιανική στάση του παπαδαριού μας.

 123. Γς said

  122->112

 124. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  123>>για τη …γλώσσα του Δεσπότη
  Τον υπουργό τον ξηλώνεις, τον (Αρχη) δεσπότη;

 125. Pedis said

  # 110 – Μία ευθεία να χαράξεις βρίσκεις πάντοτε. Αν είναι ο συντομότερος δρόμος είναι άλλο θέμα.

  # 119 – Αβονιδα και Νικοκύρη, ο Στάθης, αν και άξιος καλλιτέχνης, έχει (ίσως γι αυτό ακριβώς το λόγο) στοιχεία πυροβολημένου αρχαιοπατριώτη αριστερής κοπής. Τουλάχιστον, η πολιτική του σκέψη και η πράξη, ιδιαίτερα αυτή, ακολουθεί κάποιες αρχές. Κι ενώ υποστήριζε τον σύριζα πριν το ’15 μετά τα πρώτα τσαλιμάκια άρχισε, δειλά στην αρχή, να τους τη λέει και εν συνεχεία να τους τις ρίχνει χοντρά.

  Τα υπόλοιπα με τις τάσεις, τις αντιστάσεις, τα ρεύματα κι όλα τα παρόμοια που σε τελική ανάλυση το μόνο που κατάφεραν ήταν να ηλεκτρίσουν τους … πασόκους και τους έκαναν να στραφούν και να ποντάρουν στο σύριζα, δεν τα ξέρω καλά και δεν ενδιαφέρουν και πολύ.

  Σε κάνα-δυο μηνάκια δεν θα ενδιαφέρει ούτε κι ο ίδιος ο Τσίπρας.

  (Αλλά είμαι περίεργος να δω για ποιον θα δουλέψει μόλις φύγει από του Μαξίμου και τον Σύριζα.)

 126. Pedis said

  Κι όπως είπαμε στο # 128 με τόσα ριζοσπαστικά ρεύματα και αριστερές τάσεις έλιωσαν οι αντιστάσεις των πασόκων, ο δε επαγώμενος μαγνητισμός του αρχηγού έχει τρελλάνει την πυξίδα του πολιτικού προσανατολισμού.

  Κύριοι, συναγωνιστές και σύντροφοι Κοτσακάς στον πολιτικό σχεδασμό.

 127. Παναγιώτης Κ. said

  @87.Το ρητορικό ερώτημα για το Λουξεμβούργο πρέπει να το θυμίζουμε συχνά μήπως και η δημόσια συζήτηση μπει στο σωστό κανάλι εννοώ να γίνει ουσιαστική.
  Λάμπρο, μήπως έχουμε περισσότερο άγνοια περί το οικονομικό γίγνεσθαι και λιγότερο σκοπιμότητα;
  Ή μήπως υπάρχει σκόπιμη άγνοια για να εξυπηρετούνται οι οικονομικές σκοπιμότητες;

  Υπάρχουν πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι οι οποίοι αντιδρούν κάπως έτσι, κάθε φορά που μπαίνουν στο τραπέζι τα οικονομικά ζητήματα: «Αυτά είναι γνωστά » και οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι βρίσκουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη συζήτηση για το αν τα Θρησκευτικά στο σχολείο θα είναι μάθημα Θρησκειολογίας ή Ομολογιακής Πίστης !

  Υποστηρίζω ότι δεν αρκεί να γνωρίζουν πολύ λίγοι την χ οικονομική αλήθεια. Αποδίδω μεγάλη πολιτική σημασία στην κινητικότητα αυτής της αλήθειας. Μια αλήθεια με μικρή κινητικότητα δεν φέρει κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα.
  Η ευθύνη ενός πολιτικού φορέα είναι να δίνει κινητικότητα στα σημαντικά ζητήματα.

 128. Ωραίος ο δάσκαλος! Άλλαξε τους τίτλους κλασσικών διαβασμάτων ώστε να μοιάζουν με τραβηχτικούς ιντερνετικούς τίτλους (κλικμπέιτς)

  http://excusethebananas.com/english-teacher-re-titles-classic-poems-clickbait-last-ditch-effort-trick-students-learning/

 129. Γς said

  127:

  Σ αυτά μανούλα ήταν ο Χρήστος Παπαδόπουλος της Εταιρείας Δολοφόνων. Που σαν δήμαρχος της Νέας Χαλκηδώνας είχε εκδώσει πράξη Θανάτου ΤΟΥ και την πήγε στο Δηκαστήριο που δικαζόταν. Σαν συνήγορος του εαυτού του.

  Και φυσικά όλα μπήκαν στο αρχείο

 130. gpoint said

  # 128 τέλος

  κάπου μου θυμίζεις τον Ριβαλντίνο που πριν δυο μήνες έβλεπε τον ΠΑΟ σίγουρο πρωταθλητή και τελικό στην Ευρώπη…

 131. Dimi said

  Ο νέος υφυπουργός αθλητισμού Βασιλειαδης αμέσως μετά την ορκομωσία έκανε δήλωση με άρωμα Κοντονή.Για παράγκα ,προσπάθεια εκφοβισμού κλπ. Ο Γιαβρόγλου πάλι έχει τις ίδιες με τον Φίλη απόψεις για Θρησκευτικά.Το θέμα είναι αν θα το κάνει πράξη η θα αφήσει την κατάσταση ως έχει .

 132. atheofobos said

  Όταν ο υπουργός Αμυνας πιστεύει ότι μας ψεκάζουν γιατί να μην πιστεύει και η Λύδια Κονιόρδου στην θεραπεία Pranic Healing ;

 133. Πάνος με πεζά said

  Περί τεμένους κλπ., η Ιερά οδός είναι από τους δρόμους που στην προέκταση της ευθείας τους είναι η Ακρόπολη (συμβαίνει με αρκετούς, μικρούς και μεγάλους δρόμους της Αθήνας, όπως π.χ. και η Λεωφόρος Αθηνών, αλλά φυσικά όχι με τους περισσότερους). Άρα λοιπόν ό,τι χτιστεί εκεί, θεωρητικώς είναι θα φαίνεται με φόντο την Ακρόπολη.

 134. Πάνος με πεζά said

  …είναι βέβαιο ότι θα φαίνεται με φόντο την Ακρόπολη (από κάποια πλευρά).

 135. Pedis said

  # 135 – !!

  Μάλλον, δεν τους έχει μείνει άλλος και ξύνουν τον πάτο.

  Σκύλε, να πώς έκαναν το όχι, ναι. Μαγικά! Με τα χέρια.

  Πάντως, απ’ όσο άντεξα να δω στην αρχή, νόμιζα ότι θα την έχωνε τη σφαλιάρα στο χαιβάνι που πάει να γειάνει με φού, φού και άμπρακατάμπρα.

 136. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  120. Θα εκτιμουσα αφανταστα οποιαδηποτε κυβερνηση και υπουργειο παιδειας ελαμβανε την αποφαση να ανασυγκροτησει την παιδεια. Ενας συγχρονος Παπανουτσος να συμβαλει στην ανασυγκροτηση της τεχνικης/επαγγελματικης κατευθυνσης στην οποια να κατευθυνεται εντος 5-ετιας απο το 25% το 50% των μαθητων και να μειωσει σταδιακα τους εισαγομενους σε ΑΕΙ/ΤΕΙ*, οι οποιοι -κατα την γνωμη μου- πρεπει να εισαγονται στις σχολες υψηλης ζητησης με αυστηρες και δυσκολες εξετασεις με θεματα κλιμακωτης δυσκολιας (σε αυξανομενο ποσσοτο προιοντος του χρονου) οπου να επιβραβευεται ολο και περισσοτερο η κριτικη σκεψη.

  Αλλα νομιζω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ εχει την εμμονικη αυταπατη οτι ολοι οι μαθητες εχουν τα ιδια προσοντα και οτι πρεπει να καταργηθουν οι εισαγωγικες εξετασεις για τα ΑΕΙ/ΤΕΙ.

  *απο 70-75% σημερα στο 40% των αποφοιτων λυκειου

 137. ΓιώργοςΜ said

  136-7 Δεν ξέρω για τη χωροθέτηση, αλλά αν η πρόσοψη δεν είναι πολύ κοντά στην Ιερά οδό, όταν βλέπει κανείς την Ακρόπολη, το τέμενος θα είναι κάπου στο πλάι.
  Σε οποιοδήποτε σημείο του λεκανοπεδίου δεν έχει φυσικά εμπόδια (λόφους). οποιοδήποτε κτίριο μπορεί να φαίνεται με φόντο την Ακρόπολη (φωτογραφίζοντας ενδεχομένως από κάποιο ύψος, για να μην την κρύβουν ψηλά κτίρια, αν υπάρχουν).
  Από το street view πάντως δε μπόρεσα να δω την Ακρόπολη από την Ιερά Οδό. Χρειάζεται να είναι κανείς αρκετά ψηλά.

 138. ΣΠ said

  135
  Τι είναι αυτή η μπούρδα!

 139. ΓιώργοςΜ said

  135 Από το Πολιτισμού στο Υγείας, ένα τσιγάρο δρόμος είναι…

 140. Pedis said

  να τι θα συμβεί στο επόμενο πάρτυ στου μαξίμου:

  αλλά να μην εμπιστευτούν τα «κινέζικα» προιόντα, αλλά τα ευρωπαικά. Μεσμερικά.

 141. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο Στάθης κινείται μάλλον στον άξονα του Άρδην και του Καραμπελιά. Το 2013 ήταν οι δύο ομιλητές σε εκδήλωση στην Καλαμάτα για το 1821 με τίτλο «1821: συμβολή της Ορθοδοξίας και αδυναμίες της μαρξίζουσας ιστοριογραφικής σχολής».

 142. giorgos said

  135 . Αυτή τώρα σέ τί διαφέρει από τόν Αδωνι ?
  http://katotokerdos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_20.html

 143. cronopiusa said

  PDF Η ιστορία των επιστημών και η σχέση επιστήμης και θρησκείας του Κώστα Γαβρόγλου

  MUSICA GRIEGA, de Jorge Luis Borges

 144. Γς said

  135, 142:

  Διαβάζω στα σχόλια του βίντεο:

  «χαχαχα ρε τους τσαρλατάνους του Σύριζα , παντού σκιτζήδες και θεομπαίχτες ειναι. Βάλτε τη υπουργό υγείας»

  Αλλη μια κλινική περίπτωση

  Τι αμαρτίες πληρώνουμε;

 145. gpoint said

  # 139

  Λίγο παραπάνω από ουτοπικά αυτά που λες… Το υπουργείο στελεχώνεται από υπαλλήλους διαλεγμένους με τα γνωστά κριτήρια οπότε κάθε σοβαρή προσπάθεια του υπουργού θα εκφυλισθεί στο ένα από τα δυο νομοσχέδια που έχει εγκρίνει το κογκλάβιο των υπαλλήλων τα οποία εναλλάσσονται με διαφορετικούς τιτλισμούς κάθε φορά, περίπου κάθε 10 χρόνια. Το να πετάξει κάποιος όλο αυτόν τον συρφετό και κάτι σκουριασμένα παιδαγωγικά (;) ινστιτούτα (!) θέλει μεγάλο πολιτικό κόστος που δεν νομίζω πως θα το αναλάβει κάποιος.
  Ετσι όπως έχω πει όποιος έχει φιλότιμο και γνώση δεν αναλαμβάνει υπουργός παιδείας αφού ξέρει πως μόνο ασπιρίνες μπορει να προσφέρει. Η παιδεία έχει πεθάνει εδώ και 30 χρόνια και ως γνωστόν ο νέκυς ου πέρδεται…

 146. Αιμ said

  16# Ο Παπάς θα είναι.

 147. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  112 Το είπα βιαστικά. Τωρα είμαι στο Δουκάτο και αύριο πολλά πρωί πετάω για Μάλτα.

  119
  Η ορολογία και η επιλογή των όρων δεν είναι ουδέτερα πράγματα. Να χαρακτηρίζεται μισέλληνας καποιος Έλληνας πολίτης, είναι κάτι που προσιδιάζει μόνο σε κάργα εθνικόφρονες και εθνοκάπηλους. Ο Στάθης με τους χαρακτηρισμούς αυτούς διάλεξε στρατόπεδο. Είμαι απέναντι.

  (Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το να χαρακτηρίζεις μισέλληνα έναν αλλοδαπό. Και θα ξέρεις βέβαια ότι και οι εβραίοι εθνικιστές, και μόνο αυτοί, χαρακτηρίζουν ‘αντισημίτες’ τους ομοθρήσκους τους).

  Και θα πρόσθετα ότι εδώ και καιρό ο Στάθης επιτίθεται στην ‘αντιεθνικιστική’ αριστερά χρησιμοποιώντας ορολογία από καραμπελιάδικη έως ακροδεξιά. Νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός του εθνικιστή του ταιριάζει ταμάμ. (Πολλά μπορείς να προσάψεις σε κάποιους αντιεθνικιστές, αλλά έχει σημασία και το πώς το κάνεις).

 148. 149 Μην αποκλείεις να είναι και ο Φίλης — έχει ο καιρός γυρίσματα!

 149. Αιμ said

  127# σκυλε και εγώ το σκέφτηκα…..

 150. Ευάγγελος said

  Τις περισσότερες φορές δεν συμφωνώ με τα γραφόμενά του,αλλά σήμερα έχει δίκιο.
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341268739-44341268739

 151. 135: Και το πιο ενοχλητικό είναι που βαφτίζουν τις μπίζνες «μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς»… http://pranichealing.gr/

 152. Spiridione said

  128. Ο Δύτης παραπάνω είπε ότι είμαστε στο 1987. Εσύ λες σε κάνα δυο μηνάκια θα είμαστε στο 2009; Τέτοια συμπύκνωση του χρόνου; 🙂

 153. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  130 – Το ερώτημα για το Λουξεμβούργο δεν είναι ρητορικό Παναγιώτη αλλά ουσιώδες, όμως κανείς δεν το απαντά και όλοι το προσπερνούν ως δευτερεύον και ανούσιο, έτσι γεννιέται ένα δεύτερο ουσιώδες ερώτημα, ΓΙΑΤΙ; έχεις καμιά απάντηση;

  «μήπως έχουμε περισσότερο άγνοια περί το οικονομικό γίγνεσθαι και λιγότερο σκοπιμότητα;
  Ή μήπως υπάρχει σκόπιμη άγνοια για να εξυπηρετούνται οι οικονομικές σκοπιμότητες;»
  Έχουμε σκόπιμη εξειδικευμένη γνώση, και σκόπιμη εξειδικευμένη οικονομική άγνοια, και τα δύο είναι το λαμπρό αποτέλεσμα της εκπαίδευσης της αμάθειας, και εξυπηρετούν την οικονομική ελίτ που ελέγχει την εκπαίδευσή μας.

  «Υπάρχουν πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι οι οποίοι αντιδρούν κάπως έτσι, κάθε φορά που μπαίνουν στο τραπέζι τα οικονομικά ζητήματα: «Αυτά είναι γνωστά » και οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι βρίσκουν περισσότερο ενδιαφέρουσα τη συζήτηση για το αν τα Θρησκευτικά στο σχολείο θα είναι μάθημα Θρησκειολογίας ή Ομολογιακής Πίστης !»

  Αυτοί δεν είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι, αλλά αυτοελεγχόμενοι απόφοιτοι του εκπαιδευτικού συστήματος, γι΄αυτό μονίμως διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Βλέπουν ως εκεί που τους επιτρέπει η εκπαιδευμένη και δογματική τους σκέψη, υπηρετώντας πιστά το σύστημα που υποτίθεται θέλουν να αλλάξουν.

  «Υποστηρίζω ότι δεν αρκεί να γνωρίζουν πολύ λίγοι την χ οικονομική αλήθεια.
  Αποδίδω μεγάλη πολιτική σημασία στην κινητικότητα αυτής της αλήθειας. Μια αλήθεια με μικρή κινητικότητα δεν φέρει κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα.»
  Συμφωνώ μαζί σου, γι΄αυτό εδώ και πολλά χρόνια προσπαθώ να διακινήσω αυτή την ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ οικονομική αλήθεια, αλλά τα αυτιά όσων απευθύνομαι έχουν τοίχους, και τα στόματά τους δογματική κασέτα, τα δε μάτια τους κομματικούς χρωματικούς φακούς, και βλέπουν μόνο την κομματική φασματική αλήθεια τους. Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που αντέδρασα στην επιβολή, και ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξε στην σκέψη του κόσμου, πάντα ελεγχόμενα διαιρεμένη και πάντα ομοιόμορφα απλωμένη στο στενό πλαίσιο που της επιτρέπεται, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ.

  «Η ευθύνη ενός πολιτικού φορέα είναι να δίνει κινητικότητα στα σημαντικά ζητήματα.»
  Χρειάζονται όμως και υπεύθυνοι πολιτικοί δέκτες για να απευθυνθεί αυτός ο φορέας, κι αυτοί είναι ανύπαρκτοι, όχι ότι υπάρχει τέτοιος υπεύθυνος πολιτικός φορέας.
  Θα μακρηγορήσω λίγο για να σου πώ, ότι ο οποιοσδήποτε τεχνίτης ή επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος να αποδεικνύει πρακτικά τους όποιους ισχυρισμούς του, αλλιώς δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά και θα αποτύχει. Πρέπει να εργάζεται σκληρά κι επίπονα, να σκέφτεται, να ψάχνει νέους τρόπους, να ανοίγει νέους δρόμους, να αναγνωρίζει τις πλάνες σαν ερευνητής, να αντικρούει λαθεμένες θεωρίες κι αντιλήψεις, να αγωνίζεται σκληρά για να επιβληθεί η αποδειγμένη αλήθεια του.
  Αντίθετα για τους κάθε πολιτικούς ιδεολόγους, τα πράγματα είναι εύκολα, κανένας δεν τους ζητάει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς τους, ΓΙΑΤΙ; Μπορούν ξεδιάντροπα να υπόσχονται ό,τι θέλουν, να τάζουν τον ουρανό με τ΄άστρα, και να είναι σίγουροι πως δεν θα λογοδοτήσουν για απάτη, ΓΙΑΤΙ; Κάτι είναι λάθος σε όλο αυτό δεν νομίζεις; Γιατί ο κόσμος αποδέχεται αδιαμαρτύρητα την πολιτική απάτη; γιατί δεν επιβάλλει αυστηρή ποινή στους πολιτικούς απατεώνες; Αν υπήρχε π.χ ο όρος πως, όποιος πολιτικός δεν εκπληρώσει τουλάχιστον το 70% όσων υπόσχεται, θα εκτελείται δημόσια, πόσοι λές θα έλεγαν αυτά που λένε προεκλογικά; Τι είναι αυτό που κάνει δισεκατομμύρια ώριμων και εργαζόμενων ανθρώπων, να υπακούουν πιστά στους πολιτικούς και θρησκευτικούς τυχοδιώκτες;
  Υποστηρίζω πως, είναι η αυταρχική-φασιστική διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών σε φοβισμένους υποτελείς, και η ελεγχόμενη από την οικονομική ελίτ, υποχρεωτική εκπαίδευση (μιλώ ΠΑΝΤΑ για την πρωτοβάθμια, οι άλλες έχουν ελάχιστη σημασία).
  Δεν γίνεται αλλιώς, γεννημένοι έξυπνοι άνθρωποι, να μη μπορούν να σκεφτούν ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ κριτικά, αυτό είναι τρέλα.

 154. Πέπε said

  @139:
  > > Θα εκτιμουσα αφανταστα οποιαδηποτε κυβερνηση και υπουργειο παιδειας ελαμβανε την αποφαση να ανασυγκροτησει την παιδεια.

  Ας μείνω σ’ αυτό μόνο το σημείο του σχολίου, γιατί μετά ακολουθούν λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να είναι και αλλιώς.

  Θεωρώ απαραίτητη προϋπόθεση -αυτονόητη θα έλεγα- για μια σοβαρή ανασυγκρότητση την παραμονή του ίδιου υπουργού επί ικανό διάστημα. Δεν έχω κρατήσει πρακτικά, αλλά δε νομίζω να έχει μείνει κανείς πάνω από διετία εδώ και πολλά χρόνια, ενώ κάποιοι πολύ λιγότερο (μήνα ας πούμε). Μετά, το μόνο εύκολο είναι, αν μεν είσαι η ίδια κυβέρνηση, να πεις «ωπ, σόρι, δεν το πήραμε σωστά, πάμε πάλι», αν δε είσαι άλλη κυβέρνηση να διαγράψεις (χωρίς καν το «σόρι») ό,τι τυχόν έκανε η προηγούμενη.

  Ένας πρωθυπουργός μαζί με τους συμβούλους του οφείλει να μελετήσει καλά ποιον θα βάλει υπουργό παιδείας που να τον εμπιστεύεται αρκετά ώστε να τον κρατήσει για όλη την τετραετία, αν υπάρξει βέβαια τετραετία (αλλιώς για όσο), και ακόμη και για την επόμενη αν υπάρξει και επόμενη. Να δει το όποιο σύστημα εισήγαγε να δουλεύει σε βάθος χρόνου, να αποφοιτούν οι πρώτοι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου (3 χρόνια έκαστος) ή ακόμη και Δημοτικού (6 χρόνια), και να το τελειοποιεί ανάλογα με τα αποτελέσματα.

 155. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  154 – Γιατί είναι ενοχλητικό, όλες οι εκκλησίες αυτό κάνουν, το ενοχλητικό, είναι πως δεν λειτουργεί η κριτική σκέψη, και ακόμα πιο ενοχλητικό, ότι πάρα πολλοί, κάποιους από αυτούς τους ψηφίζουν, έτσι έχουμε την κυρία Κονιόρδου υπουργό πολιτισμού, κι ένα σωρό αρπαγμένους στην Βουλή. Οι αρπαγμένοι, αρπαγμένους θα βγάλουν, όμοιος στον όμοιο, κι η κοπριά δώρο. 🙂

 156. Γς said

  135:

  Pranic Healing και ξερό ψωμί.

  Οπως πας για [πρώτη φορά] αριστερά.

  Και με τη χούφτα.

  Μέθοδος δοκιμασμένη.

 157. Πέπε said

  135:

  Ενημερωτικά αναφέρω ότι δεν είμαι τόσο κάθετα απορριπτικός απέναντι σε τέτοιες μεθόδους (Pranic κλπ.) όσο βλέπω να είναι εδώ οι περισσότεροι. Το γεγονός ότι δεν ταιριάζουν στον δικό μου δυτικό ορθολογισμό δεν το θεωρώ απόλυτο κριτήριο.

 158. Γς said

  160:

  Ούτε κι εγώ.
  Ομως έχουν πλάκα.

  Που΄σαι ρε Φικιώρη.
  Εσύ γιατρούλη μου αυτοσαρκαζόσουν τουλάχιστον….

  Πόσο μας λείπεις

  [και της κυβέρνησης]

 159. Γς said

  Αλλη μια κλινική περίπτωση:

 160. Αγαθίας ο Σχολαστικός said

  Αγαπητοί συμπατριώται,

  εις ολίγας ώρας (9 το πρωΐ της Κυριακής ώρα Ρωμέικου) αλλάζει η ώρα εδώ εις το Σικάγο (χειμερινή) και έτσι μάς δίδεται η ευκαιρία για μία ώρα επί πλέον διασκεδάσεως. Θα τα πούμε, λοιπόν, επιγραμματικώς…

  1) Γράφει ο κ. Σαραντάκος εν τω σχολίω 150: «θα ξέρεις βέβαια ότι και οι εβραίοι εθνικιστές, και μόνο αυτοί, χαρακτηρίζουν ‘αντισημίτες’ τους ομοθρήσκους τους»…

  Ενημερώνουμε τον κ. Σαραντάκο ότι αγνοεί πλήρως το θέμα: Ο πρώτος που μίλησε για «Εβραίους που μισούν τον εαυτό τους» και έχουν γίνει αντισημίτες ήτο ο δολοφονηθείς το 1933 από τους Ναζί, Γερμανο-Εβραίος φιλόσοφος Θεόδωρος Λέσσινγκ. Ας ρίξει μιά ματιά ο κ. Σαραντάκος στο έξοχο σχετικό άρθρο της αγγλικής Wikipedia «Self-hating Jew», διά να αντιληφθή πόσο πολύ αγνοεί το θέμα και παραπληροφορεί τους αναγνώστες του. Δεν είναι μόνο οι ακροδεξιοί Εβραίοι που κατηγορούν τους ομοθρήσκους τους ως αντισημίτες

  2) Από την προσωπική μας βιβλιοθήκη μόλις ανεβάσαμε και προσφέρουμε το μνημειώδες σύγγραμμα του καθηγητού Γερμανικών Γλωσσών στο Πανεπιστήμιο το Οχάϊο Paul Reitter «Για την προέλευση του Εβραϊκού Αντισημιτισμού» (On the origins of Jewish self-hatred», Πανεπιστήμιο του Πρίνστον 2012) (κατεβάστε εδώ), προκειμένου να αντιληφθεί ο κ. Σαραντάκος πόσο έξω έπεσε, εκφράζοντας μιά τέτοια ανιστόρητη άποψη

  ΥΓ: Επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας προς τον κ. Σαραντάκο: Αφού θα ταξιδεύει και δεν προλαβαίνει να ανεβάσει πρωτότυπα θέματα, ας κάνει μιά ανάρτηση καλώντας τους αναγνώστες του να προβλέψουν το αποτέλεσμα των Αμερικανικών Εκλογών. Είναι βέβαιον ότι το 99% θα ξεφτιλιστεί, τόσο μεγάλη είναι η προπαγάνδα εναντίον του αυριανού Πλανητάρχου Ντόναλντ Τράμπ.

 161. Pedis said

  # 146 – PDF Η ιστορία των επιστημών και η σχέση επιστήμης και θρησκείας του Κώστα Γαβρόγλου

  Το τι έχει πει και γράψει ο Γαβρόγλου, πλέον, λίγο μετράει. Διότι θα τον έχουν του χεριού τους οι παπάδες, κι όση κακή ενέργεια κι αν του απορροφήσει η Κονιόρδου με τα χέρια, τις μούτζες και με τα δύο χέρια δύσκολα θα τις γλυτώσει.

  Τάθελε (από καιρό, φαίνεται) και τάπαθε.

  # 160 – Το γεγονός ότι δεν ταιριάζουν στον δικό μου δυτικό ορθολογισμό δεν το θεωρώ απόλυτο κριτήριο.

  Πρώτον δεν είναι «δικός σου», δεύτερον, ο ορθολογισμός δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό και καταγωγή.

  Πολύ περισσότερο που οι τσαρλατάνοι σε «Δύση και σε Ανατολή» είναι οι πιο ικανοί ορθολογιστές, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό των χαζών που πείθουν και τους ακολουθούν.

 162. atheofobos said

  161-162
  Μιας και τον θυμήθηκες έχω γράψει γι΄αυτόν σχετικά στο παρελθόν.
  ΤΟ ΟΖΟΝ ΤΟΥ ΦΙΚΙΩΡΗ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/08/blog-post_25.html
  Η κ. Κονιόρδου με την Pranic Healing απλά προστέθηκε στους πολιτικούς που είναι ευεπίφοροι να πιστέψουν διάφορες μπούρδες, για να το πώ σεμνά, της μόδας.
  Εκτός από τον Καμμένο δεν είχαν κάνει ερώτηση στην Βουλή ο Κουβέλης και ο Βορίδης για να μάθουν αν μας ψεκάζουν;
  Ο τέως υπουργός Χαϊκάλης δεν έχει πειστεί για το αξιόλογο έργο του Ιωάννη Τσάτσαρη που διατηρεί «άμεσες επικοινωνιακές σχέσεις με τις Φωτεινές Ιερές Θέσεις του Δημιουργού με μια ειδική προσευχή»;
  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ MASTER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ!
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2013/02/master.html
  Ο τέως βουλευτής του ΛΑΟΣ και Πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος πλέον του Ελληνική Λύση. Κυριάκος Βελόπουλος δεν έχει διαπιστώσει το πόσο θαυματουργό είναι ΤΟ ΓΙΛΕΚΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ. ;
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2011/08/blog-post_20.html
  Για να μην αδικούμε όμως τους πολιτικούς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι και χιλιάδες κόσμου πηγαίνει να προσκυνήσει τις δύο παντούφλες του Παϊσιου ή έστω την μια παντούφλα του Αγίου Σπυρίδωνα.

 163. Πέπε said

  @164:
  > > Πρώτον δεν είναι «δικός σου»…

  Όπως μάλλον κατάλαβες ήδη Pedis, κρατάω μια πισινή σ’ αυτό. Ο πολιτισμός του οποίου μετέχω, εντός του οποίου έμαθα ό,τι έμαθα μέχρι τώρα, αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τον κόσμο ορθολογικά. (Τουλάχιστον στην ιδανική περίπτωση, που δεν είναι η συνηθέστερη, γιατί ο ανορθολογισμός δίνει και παίρνει…).

  Δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους πολιτισμούς.

  Το αντικείμενο παρατήρησης, ο κόσμος, είναι ο ίδιος. Οι οπτικές μπορεί να ποικίλλουν. Η δική μου οπτική (που δεν είναι μόνο δική μου) δεν είναι κατ’ ανάγκην η μόνη ορθή.

  Για να φέρω ένα παράδειγμα, δεν είχα μέχρι τώρα μυστικιστικές εμπειρίες και δεν έχω άποψη για τις εμπειρίες άλλων. Ξέρω όμως ότι είναι κάτι που ορθολογικά δε στέκει. Αλλά αυτό δε μου αρκεί για να τις απορρίψω εκ προοιμίου. Ξέρω ότι μπορεί να είναι παπάντζες, και μάλιστα ότι έχουν ιδιαίτερα αυξημένη πιθανότητα να είναι παπάντζες, αλλά …λογαριάζεις καμιά φορά; 🙂

 164. Pedis said

  … θα μιλήσω ως γιατρός. Στα είκοσι χρόνια της ενεργούς ιατρικής την οποία εκτελώ, τη συμβολή στη θεραπευτική των λειψανων την έχω δει και για αυτό ακριβώς δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση και την καύση των νεκρών, γιατί θα ‘θελα να υπάρχουν και τα λείψανα, που με την καύση δεν υπάρχουν

 165. Γς said

 166. Pedis said

  # 166 – Ξέρω ότι μπορεί να είναι παπάντζες, και μάλιστα ότι έχουν ιδιαίτερα αυξημένη πιθανότητα να είναι παπάντζες, αλλά …λογαριάζεις καμιά φορά;

  Καλά, αλλά μην μου παίζεις τη βαριάντα Πασκάλ!

  Δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους πολιτισμούς.

  Μην αρχίσουμε νυχτάτικα, έτσι;

 167. Πέπε said

  169
  Μην αρχίσουμε νυχτιάτικα (δεν έχεις άδικο), αλλά κοίτα ένα λινκ που μου πετάς ώρα τρεις τα χαράματα! Κοίτα, δε θα το διαβάσω τώρα – νο οφένς.

  Καληνύχτα.

 168. Παναγιώτης Κ. said

  Αντικειμενικά, οι διαρκείς αλλαγές στην κορυφή ενός υπουργείου, εν προκειμένω στο υπουργείο Παιδείας, κατατείνουν στο βάλτωμα των λύσεων στα διάφορα προβλήματα. Ακούγεται συνωμοσιολογικό να ισχυρισθεί κάποιος ότι κάποιο αόρατο χέρι επιβάλλει αυτές τις διαρκείς αλλαγές. Τι χειρότερο όμως θα γινόταν στην περίπτωση που το χέρι αυτό υπήρχε;

  Γύρω από το λαϊκισμό των πολιτικών κομμάτων έχουν γραφτεί πολλά σε ένα μάκρος 40 περίπου χρόνων.
  Ο χώρος της Εκπαίδευσης έχει υποστεί και αυτός τις συνέπειες του λαϊκισμού.
  Έχουμε μετατραπεί σε χώρα…αριστούχων. Κανείς δεν χάνει χρονιά. Όσοι μένουν ανεξεταστέοι περνούν οπωσδήποτε τον Σεπτέμβριο. Πάνω από την ουσία της Εκπαίδευσης υπάρχει η ανάγκη οι καθηγητές να έχουν ώρες για να μη πηγαίνουν από σχολείο σε σχολείο και για να γίνει αυτό η κάθε διεύθυνση σχολείου αποδύεται πολλές φορές σε έναν αγώνα να βρει δυο-τρεις μαθητές και τα τμήματα στο σχολείο από… δέκα να γίνουν έντεκα και διάφορα τέτοια.
  Η απαξίωση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι δεδομένη. Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που συνειδητά κατευθύνουν τα παιδιά τους στα ΕΠΑΛ είναι οι προερχόμενοι από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Προφανώς υπάρχει σε αυτούς μια διαφορετική κουλτούρα. Αντίθετα στους περισσότερους συμπατριώτες μας υπάρχει η αντίληψη το παιδί να σπουδάσει για να μπορέσει να …βολευτεί κάπου.
  Σχολές ανοίγουν σε διάφορες πόλεις με βάση διάφορα κριτήρια και τελευταίο από αυτά είναι το εκπαιδευτικό.

  Δεν έχουμε μόνο το υπουργείο Παιδείας που είναι αυτό που είναι. Έχουμε, για παράδειγμα, το Τεχνικό Επιμελητήριο. Χρόνια πολλά ακούω φίλους μηχανικούς να παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι μάστορες.
  Όταν ρωτούσα και τι κάνουν εκείνοι γιαυτό απάντηση δεν έπαιρνα. Τώρα βέβαια που η οικοδομή έχει βουλιάξει δεν έχει πια νόημα το σχετικό παράπονο.

 169. sarant said

  Kαλημέρα καθώς ετοιμάζομαι να φύγω για Μάλτα.
  Να συμφωνήσουμε ότι ακολουθούμε τον ορθολογισμό.

 170. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα,

  168: Γς
  …Susan Sarandon: ‘I Don’t Vote With My Vagina’ …

  Γιάννη, με ιατρικούς όρους, λές νά πάσχει από (v)a(n)gina pectoris 🙂 ;

 171. Παναγιώτης Κ. said

  Δεν κατηγορείται για ανορθολογισμό ο Φίλης ως προς τις βασικές απόψεις. Ίσως ελέγχεται για έλλειψη πολιτικότητας δηλαδή, δεν μέτρησε τις δυνάμεις του για να πετύχει αυτό που είχε κατά νου ή έστω, που είναι πολιτική της Αριστεράς. Δεν μέτρησε τον …Καμμένο!( Ο βολονταρισμός διαχρονικώς είναι φυτό που θάλλει στο χωράφι της Αριστεράς και συνήθως με καταστρεπτικές συνέπειες).
  Επισημαίνω το φαινόμενο της μη σταθερής πολιτικής γραμμής στα διάφορα υπουργεία.
  Προσφυώς για το Υπουργείο Παιδείας έχουν πει ότι αλλάζει η γραμμή όχι με την αλλαγή κόμματος αλλά με την αλλαγή υπουργού. Μια τέτοια λοιπόν κατάσταση η οποία είναι διαχρονική δεν τη λες και την καλύτερη.
  Ένα διαρκές » ντάξει μωρέ και τι έγινε » …πλανιέται πάνω από τη χώρα! Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και πέρα από τα λόγια και τις πράξεις βγάζουμε συμπεράσματα από τα πρόσωπα και κατά πόσον αυτά εκπέμπουν αγωνία ή εφησυχασμό. Αγωνία και προσπάθεια από την μια μεριά και εφησυχασμός και ραστώνη από την άλλη.

 172. Γιάννης Ιατρού said

  Χθες, για τεχνικούς κυρίως λόγους, δεν μπόρεσα να σχολιάσω σ΄ αυτό το άρθρο. Επιγραμματικά θα δώσω το στίγμα της σκέψης μου σήμερα 🙂 .

  Όπως θα περίμενε κανείς, το θέμα του ανασχηματισμού σχολιάστηκε από πολλούς σ΄ αυτήν την ανάρτηση. Εκείνο όμως που με εκπλήσσει είναι πως το κέντρο βάρους των περισσότερων σχολίων βρίσκεται (κατ΄εμέ) στην απομάκρυνση του Νίκου Φίλη ή στην υπουργοποίηση της Λ. Κονιόρδου και τα συναφή. Και βέβαια, το μπλογκ είναι θεματικά ευαίσθητο στα θέματα παιδείας, γλώσσας και πολιτισμού, αλλά οι αλλαγές που έγιναν είχαν (πάλι κατ΄εμέ) τελείως διαφορετικό στόχο:

  Η απομάκρυνση όσων είχαν αντιρρήσεις στην ιδιωτικοποίηση (λέγε με και ξεπούλημα, αν θέλετε) και γενικότερα στις επιταγές των δανειστών (Δρίτσας, Μπαλτάς) ή η μετάθεσή τους σε άλλα πόστα (Σκουρλέτης) καθώς και η ενίσχυση του διαπραγματευτικού δυναμικού (π.χ. Παπαδημητρίου, Αχτσίογλου) δείχνει πολύ καθαρά την πρόθεση του ΑΤ αφ΄ενός να μην δώσει λαβή στους δανειστές να ισχυριστούν ότι η Ελλάδα δεν εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις της από το μνημόνιο και αφ΄ετέρου να προετοιμαστεί για δύσκολες διαπραγματεύσεις.

  Τα υπόλοιπα είναι περιφερειακής σημασίας, με κύριο στόχο την αποφυγή οποιωνδήποτε αναταράξεων στο εσωτερικό, κάτι που θα του «έκλεβε» ενέργεια από την προσπάθεια επίτευξης του κυρίου στόχου του (που είναι η αξιολόγηση κλπ. και η επίτευξη μείωσης του χρέους, κάτι που δεν προβλέπω να επιτύχει, τουλάχιστον όχι σύντομα….).

 173. Γς said

  173:

  >Γιάννη, με ιατρικούς όρους, λές νά πάσχει από (v)a(n)gina pectoris🙂

  Γιατί μωρέ για στηθάγχες και έτοια πρωί πρωί;
  Κι έχω και δυό τεφανιαίες φραγμένες…

  http://caktos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_18.html

 174. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ορθολογισμός, ε; Και μάλιστα «δικός μας». Εξαιρετικό απόκτημα, όντως, αν σκεφτεί κανείς τους τόνους ανορθολογισμού που κατάπιαμε, ιδίως οι παλαιότεροι, στην πιο τρυφερή ηλικία μας, στην πιο κρίσιμη για τη διάπλαση του χαρακτήρα και του τρόπου σκέψης μας. Μεγαλώσαμε με γιαγιάδες και μανάδες, που μας ξεμάτιαζαν και έψαχναν στη γειτονιά για καμιά Μαρία, να μας μουντζώσει και να γιάνει το κριθαράκι στο μάτι, που μας φόραγαν φυλαχτά στο φανελάκι και μας απειλούσαν με τον Μεσημερά και τον Μπαμπούλα, για να κοιμηθούμε και να τις αφήσουμε να ξαποστάσουν μια στάλα και να πουν το φλιτζάνι με την ησυχία τους. Στο σχολείο μάς μάθαιναν για τυφλούς που ανέβλεψαν, για παραλυτικούς που περπάτησαν, έτσι, στο ξεκούδουνο, με μια φρασούλα, χωρίς θεραπεία. Μας μάθαιναν, επίσης, για τον Θεό της Ελλάδος, που την έχει στα ώπα-ώπα, και για την ελληνική ψυχή, που μ’ έναν μυστηριώδη τρόπο νικάει πολυάριθμους και πάνοπλους στρατούς Περσών, Τούρκων και Ιταλών και νικιέται μόνο εξαιτίας Εφιαλτών, Κερκοπορτών και Πηλιογούσηδων. Τι να σου κάνει, λοιπόν, κι ο φουκαράς ο ορθολογισμός, που ήρθε αργότερα και μέσα απ’ τα βιβλία; Και αν σήμερα κάποιοι, όσοι, φτάσαμε στο επίπεδο να γελάμε με τις παντόφλες των αγίων και με τις αστρολογίες, ε, μπορούμε άφοβα να το αποδώσουμε σε …θαύμα. 😉

 175. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  172 – Αν ακολουθούσαμε τον ορθολογισμό, δεν θα μπορούσαν να σταθούν ο θρησκευτικός και ο κομματικός παραλογισμός – μυστικισμός, όμως ζούν και βασιλεύουν και τα πάντα κυριεύουν. Σε ένα κόσμο που τα μικρά παιδιά διδάσκονται να βλέπουν με τα μάτια της ψυχής, η ορθολογική σκέψη είναι κρύο ανέκδοτο. Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, ο μυστικιστικός παραλογισμός δεν είχε τόση καθολική επιβολή στην ανθρώπινη λογική, και μάλιστα χωρίς καμία αντίσταση από τους μορφωμένους πλέον ανθρώπους.
  Καλημέρα και καλό ταξίδι (αν και μάλλον θα έχεις φτάσει τώρα☺)

 176. Μπετατζής said

  Συριζαίοι, θα μας τρελλλλλλάνετε. Τρίτο μνημόνιο με απόλυτη εφαρμογή των προηγούμενων δύο και πάμε για τέταρτο, κόψιμο συντάξεων, υποκατώτατος μισθός, εργασιακά, ξεπούλημα φιλέτων δημοσίου, το ψευτοΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ κανονικότατο, με τα μπούνια μέσα σε σχέδια ΝΑΤΟ στην περιοχή, συνεχιζόμενη φτωχοποίηση για όσους έχουν μάτια να την δουν, brain drain, εξόντωση ελεύθερων επαγγελματιών, άπειρες αβάντες στο κεφάλαιο, τόσα άλλα που ξεχνάω, και έπρεπε να φύγει ένας υπουργός για να ακούσουμε ένα συριζαίο να λέει κομψά : «αίρω την ευμενή μου διάθεση» και μερικούς άλλους να γκρινιάζουν. Υποθέτω δηλαδή ότι τα προηγούμενα καθόλου δεν σας πειράξανε, αφού ακόμα «δεν αλλάζετε την τοποθέτησή σας». Οπότε ΄νταξει, όλα καλά, άμα ξαναέρθει ο Φίλης ας πούμε δεν θα τρέχει τίποτα.

 177. Γς said

  175:

  >Η απομάκρυνση όσων είχαν αντιρρήσεις […] δείχνει πολύ καθαρά την πρόθεση του ΑΤ […] να προετοιμαστεί για δύσκολες διαπραγματεύσεις.

  Το αντίθετο! Για εύκολες.

  Θα φάμε πάλι καλά. Και θα πούμε κι ένα τραγούδι:

  Πως θάθελα να είχα 1 + 2+3+4 παιδιά, ουπς, μνημόνια!

 178. Babis said

  #160
  Θα ξέρεις βέβαια ότι για να πάρη έγκριση ένα νέο φάρμακο χρειάζονται κλινικές δοκιμές. Στις δοκιμές αυτές δεν αρκεί ένα φάρμακο να θεραπεύσει κάποιους ασθενείς αλλά θα πρέπει να θεραπεύσει ένα σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό από το ομοίωμα φαρμάκου (placebo)που δίνεται σε μια ομάδα ασθενών. Με άλλα λόγια κάποιοι άνθρωποι θεραπεύνται και χωρίς το φάρμακο. Για να μπορεί η φαρμακοβιομηχανία να βγάζει λεφτά από τον πόνο των ανθρώπων θα πρέπει να αποδείξη ότι πράγματι το φάρμακο της κάνει την διαφορά. Αυτό είναι μια έκφραση του «δυτικού πολιτισμού».

  Από την απέναντι πλευρά έχουμε κάποιον που παίρνει νερό αρωματισμένο και χρωματισμένο και το βαφτίζει ομοιοπαθητικό φάρμακο. Να θυμίσω ότι για να μην χρείαζεται κλινικές δοκιμές ένα φάρμακο θα πρέπει η δραστική ουσία να μην υπερβαίνει το 1-2ppm, πρακτικά νερό δηλαδή. Απόφευγει με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο για να δούμε αν η όποια θεραπευτική δράση ωφείλεται στο σκέυασμα του και κατηγορεί όσους το αμφισβητούν ως «κολημένους ορθολογιστές».

 179. Γς said

  180:

  Και χωρίς φώς κι ελπίδα

  Θα `ναι μια άνοιξη πικρή
  που όλα θ’ ανοίγουνε στη γη
  κι απ’ την αρχή θ’ αρχίσω

 180. Γιάννης Κουβάτσος said

  175: Γιάννη, η επιμονή αρκετών σχολιαστών στην αποπομπή του Φίλη θέλει να επισημάνει τον συμβολισμό της. Όποιος, δηλαδή, αντιστέκεται ή ψιλοαντιστέκεται στην πλήρη πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, όποιος ανοίγει μέτωπο με πυλώνες του εγχώριου κατεστημένου, όποιος μπορεί να ψιλοδυσκολέψει τις εύκολες (σωστό, Γς) διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους δανειστές, πρέπει να φεύγει από τη μέση και να αντικαθίσταται από «σώφρονες» και «διαλλακτικούς» ανθρώπους, που γνωρίζουν την υψηλή τέχνη των συμβιβασμών, δηλαδή της μετονομασίας του κρέατος σε ψάρι.

 181. Γιάννης Ιατρού said

  183: ΓΚ
  …δηλαδή της μετονομασίας του κρέατος σε ψάρι…

  Τι λες ρε φίλε, εδώ ένας άλλος (μουσάτος), με δυό ψωμιά και τρία ψάρια είχε κάνει ολόκληρο γαμήλιο catering… 🙂

 182. Γς said

  182:

  Κι έχεις και τον μαλάκα που ανέβασε το .βίντεο να λέει στα σχόλια:

  Merci à tous et toutes pour vos commentaires ! En ce jour (6 juillet 2015) je salue le courage du peuple grec qui a osé dire NON (OXY)

 183. Γς said

  184:

  >Τι λες ρε φίλε, εδώ ένας άλλος (μουσάτος), με δυό ψωμιά και τρία ψάρια είχε κάνει ολόκληρο γαμήλιο catering…

  Γιάννη, πες αλεύρι…

 184. Γς said

  186:

  Θα μας το κλείσεις το μαγαζί.

 185. Γιάννης Ιατρού said

  185: Γς
  απ’ ό,τι συμπεραίνω, αυτό που σε ενόχλησε είναι η ανορθογραφία του τύπου αυτού ε; 🙂
  Κοίτα, σου λέει, ε, i-grec το λένε, ας γράψω το ΟΧΙ με i-grec ==> ΟΧΥ.

 186. gpoint said

  # 171

  Οταν το 83 κάποιος καθηγητής είπε πως η Τεχνική Εκπαίδευση προορίζεται για τα σκουπίδια του μαθητικού δυναμικού παραπέμθηκε γιατί η αλήθεια πονάει. Σωστά τα λες για τα τα πολλά τμήματα και ότι τους πέρναγαν έτσι αλλά πριν την ενοποίηση γενικής και Τεχνικής άμα δεν είχε τμήμα στην Αμφισσα ο αθηγητής έπρεπε να πάει Μεσολόγγι, Λαμία ή Λειβαδιά. Απλά με την ενοποίηση το μέτρο επεκτάθηκε και στην Γενική με τις (υπόγειες) ευλογίες του Υπουργείου γιατί κάθε χρονιά ενός μαθητή κόστιζε περίπου 2000 ευρώ στο υπουργείο οπότε γιατί να επαναλαμβάνεται ;
  Το να περνάει στην επόμενη τάξη και να χρωστάει το μάθημα ώστε να βαθμολογούν οι καθηγητές αξιολογικά (και να το παρακολουθει το απόγευμα στα μαθήματα Πρόσθετης Διδασκαλίας) ούτε που το σκέφτηκαν…

  Επειδή υπηρέτησα πολλα χρόνια σε νυχτερινό τεχνικό ξέρω πως 7 στις 10 φορές στις διαταγές το υπουργείο αγνοούσε την ύπαρξη μας !!

 187. Γιάννης Ιατρού said

  Νικοκύρη, μην ξεχνάς τους συμβολισμούς και τα σύμβολα, εκεί που πας/έφτασες 🙂

 188. sarant said

  179 Mε όσα γράφω εκφράζω μόνο τον εαυτό μου. Οπότε, είναι λίγο περίεργο να ξεκινάς με πληθυντικό και μετά να αναφέρεσαι σε κάτι που έγραψα -κι έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω.

 189. gpoint said

  # 182,3,4 κ.λ.π.

  Και δεν θυμάμαι (στην προηγούμενη ζωή μου) πότε ακριβώς ανέκραξα : apres moi le deluge !!

 190. Γς said

  188:

  ΟΧΥ. Από τον οξύαυλο [όμποε] που παίζει, παίζουμε παίζετε παίζουν όλοι. Γενικώς. Αυτά τα χρόνια της μεγάλης θλίψης

 191. atheofobos said

  Δυστυχώς μόνο οι ξενύχτηδες πρόλαβαν να δουν το βίντεο που έβαλα στο 135 με την νέα υπουργό να θεραπεύει με την μέθοδο του Pranic Healing ένα κουρεμένο κεφάλι.
  Το βίντεο έγινε ιδιωτικό!

 192. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  181 τέλος – Ναι αλλά δεν λαμβάνεις υπόψιν την «επιστημονική» άποψη ☺ ότι το νερό έχει μνήμη και κουβαλάει τις δραστικές ουσίες του φαρμάκου, όσο κι αν διαλυθεί αυτό μέσα του, μη κοιτάς που οι άνθρωποι έχουν αμνησία, το νερό είναι αλλιώς.☺
  Έχει χαθεί το τόπι λέμε.☺

  184 – Και χρησιμοποιώντας την ομοιοπαθητική, έκανε το νερό κρασί. Θεϊκή μέθοδος.

 193. Νίκος Κ. said

  Περί ορθολογισμού-ανορθολογισμού: Καλά η πίστη (ή η ευπιστία) στις εναλλακτικές θεραπείες. Τι γίνεται όμως όταν ο ανορθολογισμός εισβάλλει στην κεντρική πολιτική; Ή μήπως το επόμενο κείμενο είναι ορθολογικό;
  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8968558

 194. Γιάννης Κουβάτσος said

  196. Ελλιπές το άρθρο: δεν αναφέρει αν ο Κουτσούμπας άναψε κερί, όταν προσκύνησε στο Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ.

 195. gpoint said

  # 194

  Κρίμα…

  έχασε το πανελλήνιο τις μαγικές κινήσεις με τιςοποίες έκανε ξουτ την κακή ενέργεια (την πέταγε στο πάτωμα) και κατέβαζε την θρτική από το ταβάνι !!!!!

  Βρε χίλιες φορές πιο σοβαρό είναι το ποδόσφαιρο, ένας προπονητής που μιλάει με την Παναγιά υπάρχει κι αυτός δεν βγάζει σεζόν σε ομάδα όχι να υπουργοποιηθεί !

 196. Γς said

  195:

  Ασε Λάμπρο.
  Για τη μνήμη του νερού του Μπενβενίστε και πως την πάτησαν σοβαρά περιοδικά, όπως το Nature, που το δημοσίευσαν, εχουμε ξαναμιλήσει νομίζω

 197. spiral architect said

  Καλημέρα.
  Χτες βράδυ μ’ έφερε ο δρόμος από την Έλλη για την καινούργια ταινία του Κεν Λόουτς. Στα γραφεία του ΔΣΑ παραδίπλα είχε συγκέντρωση η Ζωζώ και το «σωματείο» της (σίκ ρε!) για το χρέος.

  Απ’ έξω ήταν μαζεμένοι όλοι οι απογοητευμένοι συριζαίοι, όλοι αυτοί που πέρσι χόρευαν στο Σύνταγμα στο δημοψήφισμα του ΝΟΧΙ.

  Αυτό και τίποτ’ άλλο. 😐

 198. Γιάννης Κουβάτσος said

  Οι απογοητευμένοι Συριζαίοι, όμως, κάνουν σκληρή αυτοκριτική αλλά και κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Σε κάποια άλλα κόμματα, όνομα και μη χωριό, έχουν τέτοιες …κακές συνήθειες; 😉

 199. Πέπε said

  @177, Γιάννης Κ.:
  > > …Μεγαλώσαμε με γιαγιάδες και μανάδες, που μας ξεμάτιαζαν… [κλπ]

  + @178, Λάμπρος:
  > > …θρησκευτικός και ο κομματικός παραλογισμός – μυστικισμός…

  Ναι ρε παιδιά, τα είπαμε αυτά. (#166) Ας μη συζητάμε για τα ελάχιστα στοιχειώδη, αλλιώς δεν υπάρχει κοινό πεδίο συνεννόησης.

  @181, Μπάμπης:

  > > …κατηγορεί όσους το αμφισβητούν ως «κολημένους ορθολογιστές».

  Τέτοιο πράγμα, αντίθετα, δεν είπαμε.
  Συγγνώμη αν επιμένω. Θα ήθελα να αποφύγω όσο ασφαλέστερα γίνεται μια παρανόηση: δεν ήρθα να κηρύξω την αλήθεια της μαγείας και της κάθε νεοεποχίτικης τσαρλατανιάς μέσα σ’ ένα μπλογκ λογικών σκεπτόμενων ανθρώπων. Στο #160 έγραψα εντελώς κυριολεκτικά αυτό που εννοούσα (ότι δεν είμαι τόσο κάθετα απορριπτικός όσο άλλοι απέναντι σε ορισμένα τέτοια πράγματα), δεν ήταν ευφημισμός για κάτι πιο έντονο, ότι π.χ. είμαι υποστηρικτής τους.

 200. spiral architect said

  @201: Ου αμέ!
  Να δες:
  – Δαμανάκη
  – Ανδρουλάκης
  – Αλαβάνος
  – Δραγασάκης
  – Λαφαζάνης
  – Δελαστίκ
  – Χάγιος
  – Μαυροειδής

  οι πλέον αναγνωρίσιμοι.

  (που’ σαι νιότη μου …)

 201. nikiplos said

  Καλησπέρα… συγνώμη για την περέκβαση σε άλλη μια ωραία συζήτηση. Επιγραμματικά:

  1. Δεν μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την ύπαρξη του Λουξεμβούργου ως κρατική αλλά και οικονομική οντότητα μόνο με την μπακαλική, δλδ την οικονομική αποτίμηση όσων λαμβάνουν χώρα εντός κι εκτός αυτού σήμερα. Του λείπουν σημαντικά δεδομένα που έχουν να κάνουν με την ιστορία του, την δημιουργία του ως οντότητα, την σκοπιμότητά του, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αποτελεί την καρδιά της Ευρώπης ως Δυτικής Πολιτισμικής οντότητας. Είναι λάθος δηλαδή να συγκρίνει κανείς μια κοινωνία που ζούσε στο σκοτάδι μέχρι πριν 150 χρόνια, δεν ήταν ποτέ ανεξάρτητη, δεν αστικοποιήθηκε παρά μόνο αποσπασματικά κι εν μέρη και παραμένει σήμερα κατακερματισμένη – ένα άθυρμα δλδ εσμών συμφερόντων από γεωγραφικών έως εκείνων των κομματικών μαφιών – που αποτελεί τη χώρα μας με μια κοινωνία που πέρασε διαφωτισμό, υπήρξε συνκοσμοκράτειρα, διοίκησε εν μέρει τον Δυτικό Κόσμο και μετείχε όλων των αλλαγών.

  2. Δυστυχώς η παραγωγικότητα δεν είναι ενιαία έννοια. Παραγωγικές είναι και οι μπανανίες και εξάγουν σε όλον τον κόσμο. Παραγωγικά είναι και τα κινέζικα κολχόζ, όσο κι αν είναι κόλαση να ζει κανείς εκεί. Η παραγωγικότητα έχει να κάνει εν πολλοίς με την καινοτομία και την τεχνολογία. Εκεί είμαστε πάτος ως χώρα και λαός. Δεν ήμασταν πάντοτε έτσι, σήμερα όμως αυτή είναι η πραγματικότητά μας. Αν κάποιοι φαντάζονται ότι η τεχνολογία και η καινοτομία, είναι κάτι απλό να υλοποιηθεί ( έστω και στα πλαίσια της ΕΕ ) απλά ας δούν την πρόσφατη ιστορία μας, πόσα δλδ κονδύλια από την ΕΕ διασπαθίστηκαν σε πιλοτικά προγράμματα, εν δυνάμει προϊόντα και εν τέλη έγιναν – όπως σωστά λέει ο ΑΦ- λαχανί βίλες στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης. Επομένως έξυπνη παραγωγικότητα προς ώρας είναι ουτοπία.

  3. Η καινοτομία απαιτεί την επίγνωση ότι θα χρηματοδοτήσεις με φαβοριτισμό 10 πρότζεκτ και περιμένεις να σου πετύχει μόνο το ένα. Είναι δλδ εκ προοιμίου χαμένη επένδυση, ισχυρά ρισκαδόρικη. Όμως στα 10 επιτυχημένα πρότζεκτ, τα 3 θα μεγαλουργήσουν, δυστυχώς όχι σήμερα ούτε αύριο, αλλά μετά από χρόνια. Επομένως το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να δημιουργούσουμε ένα έδαφος όπου θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν καινοτόμα εγχειρήματα, θα ενσωμάτωναν νέες τεχνολογίες και έτσι κάποια από αυτά θα μπορούσαν να δεχθούν κεφάλαια από το εξωτερικό κυρίως, υπό την προϋπόθεση ότι το όλο εγχείρημα θα τύγχανε κρατικού φαβοριτισμού. Κάτι τέτοιο, ούτε έγινε, ούτε γίνεται, ούτε υπάρχει άμεσα φως να γίνει. Επομένως ας ξεχάσουμε προς ώρας τους όρους καινοτομία και ανάπτυξη που παπαγάλιζε η πρώην ΥΠΕΠΘ Διαμαντοπούλα πλάθοντας και νέες λέξεις.

  4. Σήμερα η οικονομία δεν διευθύνεται από τους βιομηχάνους και τους παραγωγούς, αλλά από τους κεφαλαιούχους δλδ τα συσσωρευμένα κεφάλαια και τα funds (σικ ρε!). Θα μπορούσαμε να την πούμε και ένα είδος «καζινοκαπιταλισμού», όμως θα δίναμε τη λάθος εντύπωση, γιατί στο καζίνο τα πάντα είναι ελεγχόμενα, ακόμη και το κέρδος ή η χασούρα των ιδιοκτητών, ενώ στον πραγματικό κόσμο το παίγνιο είναι τελείως ανεξέλεγκτο και φάνηκε αυτό από την τελευταία κρίση, εκείνη του 2008. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι όσοι πήραν νόμπελ οικονομίας από το 2003 έως και το 2007 εξαφανίστηκαν βιβλιογραφικά στη συνέχεια. Λογικό αφού σπαταλούνταν κυρίως στο να ψέγουν ως επικίνδυνους εκείνους που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου. Επομένως το παίγνιο υπερβαίνει και τη μικρή χώρα μας, αλλά και τη δυνατότητά μας να αντιληφθούμε τι ακριβώς μας συμβαίνει.

  5. Ιστορικά πιστεύω πως είμαστε στο αφήλιο (δλδ στην πιο κρύα πλευρά της τροχιάς μας), επομένως δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να δούμε καλύτερες ημέρες. Τις καλύτερες ημέρες μπορούν να δουν τα εγγόνια μας, μόνο και εάν τα σημερινά μας βήματα είναι υπεύθυνα και εντός των πλαισίων της εξάρτησής μας από το παγκόσμιο παίγνιο. Φοβάμαι πως πηγαίνουμε σε έναν πόλεμο απαράσκευοι αλλά και ξεβράκωτοι, επομένως πρέπει να κάνουμε σοβαρή μελέτη-διαχείριση απωλειών (θλίψεων στην οικοδομή σε περίπτωση δυνατού σεισμού), πέρα από μικροπολιτικές, γεωγραφικές, ιδεολογικές εμμονές και κυρίως σκοπιμότητες του τύπου «έχει ο θεός». Δεν βλέπω φως δλδ άμεσα…

 202. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  139 . Εμεις οι μη Μ-Λ εχουμε το προνομιο να ειμαστε ουτοπιστες, απαιτωντας το αυτονοητο που εχει καταστει -οπως φαινεται προς το παρον – αδυνατο 🙂

  Φυσικα προυποθεση ειναι η διακομματικη και μακροχρονη και αυτορρυθμιζομενη χαραξη κια εφαρμογη πολιτικης σε ολες τις βαθμιδες της εκπαιδευσης. Αλλα με τετοια κομμτα κια τετοιο λαο αυτο ειναι αδυνατο.

  Το χαϊδεμα, η αυταπατη, η κοινωνικη αδικια ειναι συστατικο στοιχειο της διακυβερνησης στην χωρα.

  Στο 171 συνοψιζονατι αρκετα για την Τεχνικη/Επαγγελματικη εκπαιδευση.

  Να προσθεσω οτι αν σε ευλογο χρονο (5 ως 10 ετη) το ποσοστο των μαθητων που να παρακολουθουν μια συγχρονη Τεχνικη/Επαγγελματικη εκπαιδευση δεν αυξηθει απο το σημερινο 25% στο 50%, οπως ο μεσος ορος της Ε.Ε. θα υπαρξουν μη αναστρεψιμες συνεπειες στην ελληνικη οικονομια κια κοινωνια, εφοσον ηδη εισαγουμε χειρωνακτες./τεχνιτες και ο 2010 εξαγουμε επιστημονες.

  Παραπεμπω στις πολλες -ειναι αληθεια- προηγουμενες αναφορες-σχολια μου για τον πολλαπλασιαστη ΑΕΠ και στα εμποδια της αυξησης του ΑΕΠ στην χωρα μας.

  Ενας φιλος μου εργοληπτης, οταν του ειπα για το προβλημα του πολλαπλασιαστη του ΑΕΠ (δηλ. οτι με καθε δις επενδυση επρεπε με ροπη προς καταναλωση 2/3 να απεφερε ΑΕΠ 3 δις), μου απαντα

  -και πως θελεις να λειτουργησει ο πολλαπλασιαστης, οταν πολλα απο τα υλικα ειναι εισαγομενα , ενω
  οι μεταναστες εργαζομενοι βγαζουν τα χρηματα που κερδιζουν στις πατριδες τους;

  Τελικο συμπερασμα

  Δυστυχως, απ’ οτι φαινετυαι , ο πολλαπλασιαστης ως αθροισμα φθινουσας γωμετρικης προοδου που θεωρητικα τεινει στο 3 αν η ροπη προς καταναλωση ειναι 2/3, επαληθευεται και στην παραξη οταν συντρεχουν ορισμενες προυποθεσεις, οπως
  υπαρξη βιομηχανιας και βιοτεχνιας ωστε στις επενδυσεις να ενσωματωθει σε μεγαλο μερος ο παραγομενος στην χωρα εξοπλισμος , δηλ. ισορροπημενη σχετικα σχεση εισαγωγων -εξαγωγων,
  και ντοπιους εργατες, τεχνιτες και τεχνικους που καταναλωνουν στην χωρα σε σημαντικο βαθμο ελληνικα προίοντα (τροφιμα, ηλ. συσκευες,ειδη ενδυσης /υποδησης, κ.λ.π.)

  Οταν συμβαινει αυτο που επισημανε ο φιλος μου εργοληπτης τοτε δυστυχως η συνειφορα των επενδυσεων στην αυξηση του ΑΕΠ, ειναι αρκετα εως πολυ μικροτερη.

  ΥΓ2 Παντως αυξηση του ΑΕΠ με αερα (ή τρομπαρισμα αερα ) , συμφωνα με τον πνευματικο «πατερα» του Πρωθυπουργου δεν πραγματοποιειται.

 203. spiral architect said

  😆 😆 😆 😆

 204. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  204. Επαναληψις

  Θα εκτιμουσα οτι περι το 2022 θα μπορέσει η Ελλάδα να αυξήσει το ΑΕΠ της πάνω από το 2%, υπο προυποθεσεις οπως :

  τραπεζες που να δανειοδοτουν το υγιες επιχερειν

  οικονομικη δημοκρατια

  ανασυγκροτηση υποστηρικτικης βιομηχανιας/βιοτεχνιας για παραγωγη προϊοντων ενσωματουμενων σε επενδυσεις, υποκατασταση εισαγωγων και εξαγωγες

  βαθμιαια αποκτηση τεχνικης κουλτουρας/κουλτουρας παραγωγου

  Βαθμιαια μειωση των εισαγομενων σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και προωθηση των αποφοιτων λυκειων στην επαγγελματικη εκπαιδευση απο το σημερινο 25% στο 50% (μεσος ορος ΕΕ)

  Διαφημιση των πλειστων οσων πλεονεκτηματων της χωρας και των τομεων που πρεπει να αναπτυχθουν

  διαμονη τουλαχιστον 2 εκατομμυριων βορειων 50% του ετους (σε επιλεγμενα απο τα 2,2 εκατ. ακατοικητα διαμερισματα και μερικα νεα συν τω χρονω)

  νοσοκομειακος/θεραπευτικος/αποθεραπευτικος τουρισμος
  εκπαιδευση προπτυχιακων και μεταπτυχιακων φοιτητων
  …………………………

  ΥΓ Ερωτημα . Θα παραμεινουν στην Ελλαδα εταιρειες ελληνικων συμφεροντων που εξαγουν υπηρεσιες /προιοντα.
  Εχουμε παραδειγματα εταιρειων που αλλαξαν εδρα οπως και αλλων που δραστηροποιουνται στους τομεις των κατασκευων κτιριων, εργων υποδομης, ενεργειακων εργων, στα τυχερα παιχνιδια, …..

  Χρειαζομαστε πολλες περισσοτερες.

 205. Γς said

  201:

  Μα εδώ πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας. Αυτεπαγγέλτως.

  Τέτοιο διεστραμένο κόμμα δεν έχει ματαγίνει.
  Τους έχει ξεσκίσει, σοδομίσει κανονικά.

  Να, τώρα βλέπω live που συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο.

  Να πάλι υποσχέσεις!

  -Θα γυρίσουμε σελίδα. Για διαρκή ανάπτυξη. Ποιότητα και καινοτομία.

  Οϊ μανούλα μου.

  -Στόχος μας να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό Μ.Ο.

  Οϊ μανούλα μου. Κάηκε το τέτοιο μας.

  -Και το όλο το βάρος πίπτει σε μια νέα συνάδελφο:

  [θα κάνει βέβαια και τα βουντού της η άλλη]

  -Η Ελλάδα έσπασε την απομονωση.
  -Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος δεκαετίας

  Και άλλα τέτοια. Μανούλα μου

 206. Γς said

  208:

  Α, τώρα:

  -Θα υλοποιήσουυμε όσα εξαγγείλαμε!

  Μανούλα μου!

  -Θα υλοποιήσουυμε όσα εξαγγείλαμε!

 207. Μπετατζής said

  191. Σε θεωρώ αντιπροσωπευτικό δείγμα. Δεν είναι κακό αυτό. (όμοια αντιμετώπιση έχω και εγώ). Εξ άλλου εντύπωσή μου από τα σχόλια είναι ότι με την άποψή σου ταυτίζονται και άλλοι. Προσπαθώ να μην προσωποποιώ τις πολιτικές διαφορές αλλά να βγάζω γενικότερα συμπεράσματα. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να απαντήσεις.

 208. Γιάννης Κουβάτσος said

  Εγώ, αντιθέτως, νομίζω ότι πρέπει να απορρίπτουμε απολύτως τον ανορθολογισμό, Πέπε, γιατί από αυτή τη χαραμάδα της αμφιβολίας (εύλογης σε θεωρητικό επίπεδο) εισρέουν κατά κύματα οι κάθε λογής τσαρλατανισμοί. Και καλά όταν δεν ξεπερνούν τα όρια της αθώας γραφικότητας. Όταν όμως υπεισέρχονται στα πεδία της ιατρικής και εν γένει της επιστήμης και απαιτούν να τις υποκαταστήσουν ή τουλάχιστον να είναι ισότιμοι, τότε γίνονται επικίνδυνοι, ακόμα και φονικοί.

 209. Μπετατζής said

  Συμπλήρωση 210. Και για να τα λέμε όλα : Έχεις επιπλέον και το σπάνιο για συριζαίο προσόν να μπορείς να διατυπώνεις αρθρωμένο λόγο αντί να τρολάρεις ασύστολα και να λες ότι ναναι (με μερικές εξαιρέσεις). Οπότε γιατί να μην χρησιμοποιήσω τα λόγια σου σαν αντιπροσωπευτικά ;;

 210. Pedis said

  # 196-197 Να τα πλένετε τα πληκτρολόγιά σας πριν γράψετε κουβέντα για το λαό του Βιετνάμ, Έλληνες!

 211. ΓιώργοςΜ said

  211 Θα πρέπει όμως να μην αφήσουμε αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα να περιορίσει τις επιλογές μας. Ο βελονισμός πχ θεωρείτο γραφικός πριν από κάποια χρόνια, τώρα έχει ενσωματωθεί στη δυτική ιατρική. Πολλά θεραπευτικά βότανα που χρησιμοποιούνται από την εποχή του Ιπποκράτη είναι ακόμη σε χρήση σήμερα, χωρίς να υπάρχει ο σχολαστικός έλεγχος και οι κλινικές μελέτες που υπάρχουν σήμερα.
  Σωστό είναι οι εξωτικές θεωρήσεις να εξετάζονται με ειλικρινή διάθεση ελέγχου και όχι με εκ των προτέρων σκοπό την απόρριψη. Είναι σαν τη βιοποικιλλότητα: Όσο περισσότερη ποικιλία υπάρχει, τόσο περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί εκεί κάτι ωφέλιμο και επίσης περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης ενός οικοσυστήματος.
  Φυσικά τα ξόρκια δεν περιλαμβάνονται στην ανάλυση αυτή. Κι αυτό όχι απόλυτα: Αν κάποιος με την αυθυποβολή γίνεται καλύτερα ή αποδέχεται καλύτερα κάτι που δε φτιάχνεται αλλιώς, γιατί να του το στερήσει κανείς;

 212. Γιάννης Κουβάτσος said

  Δεν βλέπω να είπα τίποτα για τον λαό του Βιετνάμ, αγαπητέ, εκτός αν είναι Βιετναμέζος ο Κουτσούμπας. Αν αναφέρεσαι στη νύξη ότι τα μαυσωλεία και η μουμιοποίηση των νεκρών κομμουνιστών ηγετών και η προσκύνησή τους συνιστούν κατάφωρο ανορθολογισμό, τότε, ναι, δηλώνω ένοχος.

 213. Pedis said

  # 215 – Ο βελονισμός πχ θεωρείτο γραφικός πριν από κάποια χρόνια, τώρα έχει ενσωματωθεί στη δυτική ιατρική.

  Αρχίσαμε τις τρολόμπουρδες;

  Εγώ την κάνω.

 214. Γιάννης Κουβάτσος said

  215. Αυτά που γράφεις είναι όλα σωστά και τα δέχομαι, Γιώργο, αφού δεν είναι ανορθολογικές πρακτικές, μιας και φέρνουν αποτέλεσμα. Δεν λέω να πάμε στο άλλο άκρο και να απορρίπτουμε ασυζητητί ακόμα και αυτά που η πειραματική μέθοδος μπορεί να αποδείξει ή όχι την ωφελιμότητά τους.

 215. ΓιώργοςΜ said

  217 ???

 216. giorgos said

  Μάλιστα…Πήγε ό έλληνας Κουτσούμπας στό Βιετνάμ νά κάνει τό δάσκαλο σ’ αυτούς πού έκαναν μία από τίς μεγαλύτερες παγκόσμιες επαναστάσεις καί πού κατατρόπωσαν τούς Αμερικάνους !

 217. Το ότι το σημερινό Βιετνάμ δεν έχει καμία σχέση με την ίδια χώρα πριν 40 χρόνια τόχουμε, ε;
  Και ότι πρόκειται για τον πιο φιλοαμερικανικό λαό της περιοχής, έτσι;

 218. Τιμή και δόξα στους ήρωες του Βιετνάμ — αλλά άδικο έχει ο Κουτσούμπας στη διαπίστωση ότι οι σημερινοί του ηγέτες εγκαταλείπουν σταδιακά το δρόμο του κλασικού κομουνισμού; και άδικο έχουν κι αυτοί που το κάνουν, όπως έκαναν και οι Κινέζοι ομόλογοί τους;

 219. atheofobos said

  216
  Ο ίδιος ο Χο Τσι Μινχ , όπως γράφω στο ποστ μου από την επίσκεψη στο μαυσωλείο του, ήθελε να τον κάψουν και να σκορπίσουν τις στάχτες του στην ενοποιημένη χώρα του και εκτός από ένα μικρό μουσείο στο χωριό που γεννήθηκε να δώσουν αντί για μνημείο τα λεφτά για να γίνει ένα σχολείο.. Η νομενκλατούρα όμως του κόμματος εμπνευσμένη από το μαυσωλείο του Λένιν τον ταρίχευσε και όπως όλοι εν μέσω νεκρικής σιγής περάσαμε και τον είδαμε ένας ένας στην σειρά, στο μαυσωλείο, φωτογραφία του οποίου έχω βάλει στο:
  Η ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑ ΤΙΝΑ ΠΕΡΙ ΠΟΡΝΕΙΑΣ.
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2008/03/iii.html

 220. atheofobos said

  220-221- 222
  Βεβαίως και κατατρόπωσαν οι Βιετναμέζοι τους Αμερικάνους αλλά αυτοί τελικά πέτυχαν με το δολάριο η σημερινή γενιά των Βιετναμέζων να ζουν σε μια χώρα που είναι από τις πιο φιλοαμερικανικές .
  Όπως γράφω στο:
  -ΒΙΕΤΝΑΜ -ΣΑΪΓΚΟΝ ,ΚΟΥ ΤΣΙ, ΔΕΛΤΑ ΠΟΤΑΜΟΥ ΜΕΚΟΓΚ
  http://atheofobos2.blogspot.gr/2008/04/v.html
  Συγκλονιστική ήταν επίσκεψη στο War Remnants Museum.Έχουν ενδιαφέρον οι αλλαγές του ονόματος του Μουσείου ανάλογα με την εξέλιξη των σχέσεων της χώρας με τους Αμερικανούς. Ξεκίνησε ως «The House for Displaying War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government»(εννοούν την αμερικανόφιλη κυβέρνηση του Ν.Βιετνάμ) μετά ονομάστηκε Museum of American War Crimes, στην συνέχεια War Crimes Museum και τέλος το 1993 έλαβε την σημερινή ονομασία και έτσι ικανοποιήθηκαν τελικά οι Αμερικανοί!

 221. Pedis said

  # 219 –
  «5 Scientists Weigh in on Acupuncture
  Despite its popularity, opinions on acupuncture are divided»
  https://www.scientificamerican.com/article/5-scientists-weigh-in-on-acupuncture/

  Δεν έχει ενσωματωθεί, δηλαδή, σε αυτό που ονομάζουν «δυτική ιατρική» εγώ επιμένω στον όρο: Επιστημονική Ιατρική.

  Η «δυτική ιατρική» αποδεικνύεται αρκετές φορές το ίδιο ένοχη με την βόρεια, την ανατολική και τη νότια για κομπογιανιτισμό, τσαρλατανισμό και απάτη με σκοπό το κέρδος.

  Οι κυβερνήσεις, η ίδια η ΕΕ άφησε επί χρόνια ελεύθερο το εμπόριο προιόντων και υπηρεσιών ιατρικού τσαρλατανισμού σαν τα ομοιοπαθητικά μη-φάρμακα και οδήγησε συνειδητά στην τεράστια απάτη του κοινού, ιδιαίτερα κατά την περίοδο οπου αποφασίζονταν και προωθούνταν δραματικές μειώσεις δαπανών στα συστήματα υγείας και το σύνθημα ήταν σε όλα «μην εμπιστεύεσαι κανέναν», «πρόσεξε τον εαυτό σου» και «κάντο μόνος σου».

  Η Ιατρική, η φαρμακευτική και η ανάπτυξη θεραπευτικών μεθόδων ή είναι επιστημονική ή πρόκειται για κομπογιανιτισμό.

  Τώρα, είναι δικαίωμα όποιου έχει πρόβλημα υγείας να κάνει ό,τι μπορεί καλύτερο να βοηθήσει τον εαυτό του (πλασέμπο και τα ρέστα).

 222. sarant said

  203 Μερικοί απο αυτούς δεν ήταν ποτέ Συριζαίοι, μάλλον απογοητευμένοι κουκουέδες είναι

  210-212 Ναι, αλλά τα όσα εγραψα περί ευμένειας κτλ. αφορούν μόνον εμένα.

 223. Pedis said

  # 216 – Τσιμπάς έτσι;

  Αλλά, υπόψην, πες ό,τι θέλεις για τον Κουτσούμπα.

  Με τους βιετναμέζους και το κόμμα τους που τάβαλαν με τα κτήνη

  -που κατάστρεψαν ολοσχερώς τρεις χώρες, Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη και που πολλοί τα προσκυνούν, τα κτήνη εννοώ, ως το χρυσό βόδι της δημοκρατίας και της ελευθερίας-

  δείξε σεβασμό.

 224. Pedis said

  -> 227, άντε γιατί έχω καταλάβει, πολλοί δωμέσα, να τα κάνετε όλα ίσωμα.

  Ορθολογιστές που ψηφίζουν και ελπίζουν στο Σύριζα!!

  Χαχαχα!

 225. Γιάννης Ιατρού said

  215 (217) Βελονισμός κλπ.
  κάτι πρέπει να υπάρχει τέλος πάντων στον βελονισμό που δεν το ξέρουμε αλλά υφίσταται.
  Είδατε ποτέ άρρωστο σκαντζόχοιρο; 🙂

 226. Pedis said

  Από όχι τόσο τρελλό ούτε μικρό αλλά γλύφτη μαθαίνεις την αλήθεια:

  Οταν πολλοί στο κόμμα του το 2013 και το 2014 τού έλεγαν «μήπως να μη βιαστούμε και να αφήσουμε τον Σαμαρά να βγάλει το φίδι από την τρύπα;», αυτός απαντούσε ότι «η Αριστερά είναι για τα δύσκολα»

  1ον, ήταν θιασώτες του σλόγκαν «το μνημόνιο είναι ευλογία για τη χώρα», αλλιώς γιατί να αφήσουν τον Σαμαρά να βγάλει το φίδι από την τρούπα;

  2ον, ο Τσίπρας είναι «άνδρας», αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του στο ακέραιο. Το είδαμε!

 227. giorgos said

  221-224. Ναί τό ξέρω ότι είναι φιλοαμερικανοί . Είναι όμως καί όπαδοί τής επιστημονικής θεωρίας τού Μαρξισμού , πράγμα πού σημαίνει ότι είναι άνοιχτοί στήν πραγματικότητα καί προσαρμόζονται αναλόγως . Αυτό πού κατακρίνω είναι νά πηγαίνει εκεί ό Κουτσούμπας , ό όποίος σέ τελική ανάλυση έχει καί ένα ήττημένο κομμουνιστικό κίνημα στίς πλάτες του , νά κάνει τόν δάσκαλο καί νά κάνει υποδείξεις στούς νικητές !

 228. cronopiusa said

  μετά την μέθοδο του Pranic Healing ο Γονίδης θεραπεύει

  Τι ζούμε ρε φούστη μου!!!

 229. Νίκος Κ. said

  214: Έδωσα αναφορά σε ένα κείμενο του Ριζοσπάστη κι εσύ είδες προσβολή στον (πραγματικά ηρωικό) λαό τού Βιετνάμ. Ενδιαφέρον!

 230. Γιάννης Ιατρού said

  232 (τέλος): Cronopiusa
  ..Τι ζούμε ρε φούστη μου!!!..

  Και που να στα λέω Κρόνη! Σήμερα πήγα μια βόλτα στην ορεινή Νεμέα και σ΄ένα χωρίο εκεί, τι βλέπουν τα μάτια μου;
  Τουλάχιστον 3 δρόμοι και η πλατεία με το επίθετο του πρώην υπουργού παιδείας! Σύμπτωση; 🙂

 231. Γιάννης Κουβάτσος said

  227. Δεν τσιμπάω, απαντάω στο σχόλιό σου που σχολιάζει το δικό μου. Και σου ξαναλέω, ξέροντας ότι χάνω τα λόγια μου, ότι δεν είπα τίποτα κακό για τον λαό του Βιετνάμ, που τον σέβομαι. Τώρα εσύ, αν θες να λες τα προαποφασισμένα δικά σου, ανεξαρτήτως του τι λένε οι άλλοι, πέστα.

 232. Γιάννης Κουβάτσος said

  Εκτός από υποδείξεις στους Βιετναμέζους, ο Κουτσούμπας τούς επισείει τον κίνδυνο να δημιουργηθούν στο Βιετνάμ αστικά κόμματα, τα οποία μπορεί και να κερδίσουν τις εκλογές, και τότε τι γίνεται, σύντροφοι; Κίνδυνος, δηλαδή, η δυνατότητα να δοθεί στον βιετναμικό λαό η δυνατότητα να επιλέγει ελεύθερα την κυβέρνησή του. Να λοιπόν ποιοι περιφρονούν αυτόν τον υπερήφανο λαό, θεωρώντας τον νήπιο και ανώριμο να αποφασίζει για κάτι τόσο στοιχειώδες.

 233. Γιάννης Κουβάτσος said

  236. Πολλή δυνατότητα έπεσε, ας το διορθώσουμε: να δοθεί στον βιετναμικό λαό το δικαίωμα…

 234. Pedis said

  # 233 – Ναι, ναι, έδωσες αναφορά! Δεν το πρόσεξα. Σε ευχαριστούμε τρολύ.

  # 234 – είδες πώς αυτοεπαναφέρεσαι στην τάξη και σου κόβεται η όρεξη να κάνεις κριτικούρα στον κόσμο που αγωνιζόταν όταν άλλοι αγωνίζονταν να δώσουν αντιπαροχή αυτά που τους παίρνει τώρα η Τρόικα.

  # 221 – Σκύλε, είδα κι απόειδαν από μας που πίναμε φραπέ εξουσιοδοτώντας τον Ανδρέα να διώξει τις βάσεις και τον Τσιπράκο να κάνει «μπούου» στην Τρόικα να τη φοβίσει. Βοήθεια δεν πήρανε, λοιπόν, για αυτό να τους κατακρίνεις τελευταίους.

 235. Πέπε said

  211:
  > > Εγώ, αντιθέτως, νομίζω ότι πρέπει να απορρίπτουμε απολύτως τον ανορθολογισμό, Πέπε…

  Μ’ αυτή τη διατύπωση, είμαι φυσικά μαζί σου. Όμως με βρίσκει γενικά σύμφωνο και το πνεύμα του #215 (ανεξάρτητα από το πόσο αποδεκτός από τους γιατρούς είναι ο βελονισμός, ζήτημα στο οποίο δεν έχω ενημέρωση ούτε, συνεπώς, άποψη).

  …Τέλος πάντων, είναι φαίνεται ένα από τα θέματα που προκαλούν πολώσεις. Δε θα συνεχίσω.

 236. 173, 176, …λές νά πάσχει από (v)a(n)gina pectoris 🙂 …

  Πρόκειται για την επιπλοκή
  (v)a(n)gina electoris,
  ανησυχητική αν ο δείκτης πέσει κάτω από το 269.
  Περίοδος επώασης περίπου 4 χρόνια.

 237. 106,
  Η Λυδία λίθος;

 238. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  ΚΟΙΝΩΝΙΑ

  ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

  Συμπλοκές και συλλήψεις εννέα οπαδών στο Μενίδι

  Αγριες συμπλοκές ανάμεσα σε άγνωστα άτομα και οπαδούς του ΠΑΟΚ, σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 06:00 το πρωί, στο Μενίδι, ενώ έγιναν εννέα συλλήψεις. Παράλληλα, δύο άτομα διακομίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα σε νοσοκομείο.
  […]

  http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/symplokes_kai_syllipseis_ennea_opadon_sto_menidi-64634149/

  ΥΓ Ποια κριση, ποιος ανασχηματισμος,….Μαυρη οικονομια 70 % στο Μενιδι, 90% στο Ζεφυρι.

  Εξ αλλου καποιος ειχε πει οτι η κλοπη και η ληστεια αναδιανεμει τον κλεμμενο πλουτο.

 239. 208, βίντεο β´

  Κονιορδοποίηση λογικής;

 240. Pedis said

  # 241 – κανέναν δεν ενδιαφέρει τι πιστεύει ο καθένας. Το πράμα αλλάζει αν πρόκειται γι αυτό που πιστεύει ότι πιστεύουν οι υπόλοιποι ώστε να ενισχύσει την πίστη του.

  Με την ευκαιρία, σχετικά με τη υποτιθέμενη ενσωμάτωση του βελονισμού στη «δυτική ιατρική», οπως γράφτηκε με βεβαιότητα στο #215, (παρεμπιπτόντως, και τα φαρμακεία που πουλάνε εκτός των άλλων από βιταμίνες και τονωτικά για σούπερμαν μέχρι ομιοαποβλακωτικά, κι ό,τι άλλη μπούρδα τσαρλατάνου βάλει ο νους σου, «δυτικά» είναι…) :

  «Acupuncture for musculoskeletal pain: A meta-analysis and meta-regression of sham-controlled randomized clinical trials»

  http://www.nature.com/articles/srep30675

 241. ΣΠ said

  241 και πριν
  Να έχουμε ανοικτό μυαλό αλλά στο πνεύμα αυτού που είπε ο Carl Sagan.

 242. Pedis said

  # 247 – Ακριβώς.

  Ο Σαγκάν εκλαίκευσε τον κανόνα του D. Hume:

  ‘That no testimony is sufficient to establish a miracle, unless the testimony be of such a kind, that its falsehood would be more miraculous, than the fact, which it endeavours to establish; and even in that case there is a mutual destruction of arguments, and the superior only gives us an assurance suitable to that degree of force, which remains, after deducting the inferior.’

  Of miracles
  D. Hume
  στο «AN INQUIRY CONCERNING HUMAN UNDERSTANDING»
  http://www3.nd.edu/~afreddos/courses/43811/hume-on-miracles.htm

 243. gpoint said

  # 244

  οπαδοι του ΠΑΟΚ, συμπλοκές και…αγνωστοι οπαδοί !!!!!!!

  Για δες όμως που το in,gr τα λέει εκτός «γραμμής» και σκέψου ποιός έχει δίκιο :

  Αθήνα
  Καρτέρι σε οπαδούς του ΠΑΟΚ που μετέβαιναν στην Αθήνα με αμαξοστοιχία του ΟΣΕ για τον αγώνα με τον Πανιώνιο έστησαν τα ξημερώματα οπαδοί άλλης ομάδας.

  Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 05.45 της Κυριακής, άτομα που επέβαιναν σε περίπου 50 δίκυκλα έφτασαν στο Μενίδι στη γέφυρα Καραμανλή, απ’ όπου πέταξαν πέτρες, κπανογόνα και άλλα αντικείμενα προς το διερχόμενο τρένο του ΟΣΕ.

  Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ το ακινητοποίησαν, βγήκαν έξω και συνεπλάκησαν μαζί τους.

  Απολογισμός ήταν δύο ελαφρά τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, φθορές στα τζάμια του τρένου και δύο καμένα δίκυκλα.

  Τα επεισόδια έλαβαν τέλος με την επέμβαση των ΜΑΤ, που συνέλαβαν εννέα από τους ταραξίες, την ώρα που οι υπόλοιποι διέφευγαν στη γύρω περιοχή.

  Κατασχέθηκαν κράνη, ρόπαλα, σιδερογροθιές, μαχαίρια, μολότοφ, καπνογόνα και φωτοβολίδες.

  Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

 244. Γς said

  248:

  >Ο Σαγκάν εκλαίκευσε τον κανόνα του D. Hume

  Ο Σέιγκαν 😉

 245. ΓιώργοςΜ said

  246 Η μελέτη είναι αρκετά δύσκολη για να ισχυριστώ πως την κατάλαβα με πρώτη ανάγνωση, αλλά από αυτά που καταλαβαίνω δεν απορρίπτει το βελονισμό.
  Επιπλέον, ελέγχει το βελονισμό αυτόν καθεαυτό σαν μέθοδο, όχι αν έχει επηρρεάσει θετικά τη σύγχρονη ιατρική σκέψη.
  Η παραδοσιακή χρήση του έχει μια περίπλοκη θεώρηση για πηγές και ροές «ενέργειας», «ενεργειακούς μεσημβρινούς» κι ένα σωρό άλλα θεωρητικά κατασκευάσματα που δε συνάδουν με όσα γνωρίζουμε για την ανατομία. Ένας ανοιχτόμυαλος ερευνητής μπορεί να ψάξει αφενός αν υπάρχει συσχέτιση της βελτίωσης μιας κατάστασης από μια θεραπεία και αφετέρου να βρει ποιος είναι ο μηχανισμός στον οποίο βασίζεται η θεραπεία αυτή.

  Ένα ακραίο παράδειγμα: Αν κάποια «περίεργη» μέθοδος (λχ 35 μετάνοιες προς την ανατολή) ισχυρίζεται πως θεραπεύει το λουμπάγκο, θα πρέπει να ελεγχθεί αν όντως συμβαίνει αυτό. Αν αποδειχθεί με επαρκή επιστημονική μέθοδο πως αυτό συμβαίνει πέραν πάσης αμφιβολίας, τότε έχουμε μια νέα θεραπεία για το λουμπάγκο.
  Μένει να βρούμε πώς λειτουργεί: Είναι πχ η επαναλαμβανόμενη κάμψη που απελευθερώνει κάποιο νεύρο; Η θέση του κεφαλιού σε χαμηλότερο ύψος; Η αύξηση της μυϊκής δύναμης στους ραχιαίους;
  Η καινούρια γνώση θα μας βοηθήσει να βρούμε ίσως κι άλλες εφαρμογές. Δε σημαίνει πως ασπαζόμαστε τη θεραπευτική δύναμη του ξεματιάσματος ή κάποιας άλλης μαγγανείας.

 246. ΓιώργοςΜ said

  243 >Η Λυδία λίθος;
  Μάλλον η Λυδία λάθος 😛

 247. Pedis said

  # 251 – Ναι, να τα συζητήσουμε αυτά. Εγώ αρπάχτηκα από » Ο βελονισμός πχ θεωρείτο γραφικός πριν από κάποια χρόνια, τώρα έχει ενσωματωθεί στη δυτική ιατρική.» του # 215, και νομίζω ότι πείστηκες ότι δεν είναι έτσι. Αν, τώρα, κάπου φαίνεται να κάνει καλό και κάπου αλλού όχι, το πώς υποτίθεται πρέπει να εφαρμοστεί, αν οι πρακτικοί είναι Κινέζοι που εργάζονται στην Κίνα ή εκτός Κίνας, κι αν όλα αυτά έχουν κάποιο ρόλο στην ανακούφιση κάποιων συμπτωμάτων σε κάποιους ασθενείς, κάποιες φορές δεν σημαίνει ότι πρόκειται γαι επιβεβαιωμένη από την επιστημονική ιατρική πρακτική.

  Έπειτα, «άβυσσος η ψυχή του πλασέμπο και του nocebo».

  # 250 – το εκγάλλισα το «Σέγκαν». 🙂

 248. Pedis said

  -> να προσθέσω και το εξής: πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι όλες οι «εναλλακτικές θεραπείες» με ελάχιστες και επικίνδυνες εξαιρέσεις υπόσχονται γιατρειά
  (α) σε ασθενείς με χρόνια συμπτώματα, μη καθορισμένης αιτιολογίας, ενοχλητικά αλλά όχι του θανατά, πιθανώς και κατά ένα μέρος οφειλόμενα στον τρόπο ζωής κι εργασίας αλλά και σε υποχονδρία, με περιοδικές οξύνσεις και αμβλύνσεις, η δε ενδεχόμενη παρατηρούμενη απόκριση στη θεραπεία συγχέεται με την περίοδο όξυνσης και άμβλυνσης των συμπτωμάτων
  (β) σε ασθένειες ή προστασία από αυτές -το ίδιο εμπόριο παίζεται με τα χιλιάδες σκευάσματα τόνωσης του οργανισμού- όπως εποχικές ιώσεις για τις οποίες η ίαση, αν δεν υπάρξουν επιπλοκές, είναι αυτόματη.

 249. 96 Έχει 550000 πληθυσμό το Παγκράτι;

  Βρέεεε Νίκο, σχήμα λόγου είναι. Hyperbola. 🙂 Που θέλει να μας πει ότι ο πληθυσμός του Δουκάτου σε συνοικία φέρνει, όχι σε κράτος. Και χωρίς υπερβολή ,μικρότερος ο πληθυσμός του από το Κέντρο Αθήνας μείον το Παγκράτι.

  Πιο υπερβολικά εκπεφρασμένο, (κατά το «μία η ντουντούκα, τέσσερεις εμείς) :

  -Ένας ο Δούκας, τέσσερεις εσείς.

 250. Γς said

  253:

  >250:

  Bonjour Tristesse 😉

 251. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  245.>>208, βίντεο β´
  Κονιορδοποίηση λογικής;

  Ω!! χίλιες ρακές!!

  243 >>106,
  Η Λυδία λίθος;
  ογκόλιθος 😦
  Σ.σ. αυτόν το «μαρφινόλογο» τον έχει φοβηθεί το τουίτα.Μόλις λάνσαρε αυτό το όνομα,πάει (δεν ξέρουμε πού) ο Βγενός!

 252. 164, Pedis
  166, Pepe
  172, Sarant
  και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις.

  Ορθολογισμός-αντιορθολογισμός.

  Μεγάλο ζήτημα και πιο πολύπλοκο από όσο το βλέπαμε εμείς οι υποτιθέμενοι «ακραιφνείς » ρασιοναλιστές.

  Στην πραγματικότητα, σήμερα ο μόνος σοβαρός ορθολογιστής είναι εκείνος που κατανοεί τα όρια και την ανεπάρκεια του ίδιου του ορθολογισμού.

  Ο περίφημος «ορθός λόγος» του ανθρώπου επιπλέει πάνω σ’ έναν ωκεανό όχι μόνο του παράλογου αλλά και μιάς άλογης, υποφλοιώδους αντίληψης των πραγμάτων, που και αυτή είναι τόσο υπαρκτή, όσο αυτό που λέμε λογική και πρέπει να την ακούμε και αυτή.

  Η υπερηφάνια μας ότι λόγω εξυπνάδας του ανθρώπου, εμείς σα homo sapiens, έχουμε πιάσει τον πάπα από τα αρχίδια, συνήθως κρύβει την άγνοια του εαυτού μας και της ουσίας του ανθρώπου, την οποία βαφτίζουμε ορθολογισμό.

  Δύο παραδείγματα που ο λεγόμενος ορθολογισμός δεν βοήθησε καθόλου.

  Το πρώτο παράδειγμα, η Σοβιετική Ένωση ( και βεβαίως βεβαίως, και τα αδιέξοδα της λογικής των φίλων εδώ και αλλού, που την υποστηρίζουν). Ούτε θρησκεία, ούτε τίποτα. «Επιστημονικός σοσιαλισμός». Ουάου. Αποτέλεσμα; Γκουλάγκ και τελικά επιστροφή στον πιο κλεπτοκρατικό καπιταλισμό της εποχής μας. Αν βάλεις και την έλλειψη αστικών ελευθεριών της Κίνας και του Βιετναμ, δεν αναρωτιέσαι για την ποιότητα του ορθολογισμού εκείνου;

  Πιο τρανταχτό. Ινδία. Ενάμισι ΔΙΣεκατομύριο νοματέοι. Πάνω από τους μισούς χορτοφάγοι. Έτσι επέζησε η Ινδία από τις πλανητικών διαστάσεων οικολογικές καταστροφές που φέρνει η κτηνοτροφία. Έτσι μόνο θα επιζήσει (αν) και ο πλανήτης σήμερα. Γιατί το διατηρούν αυτό οι ινδουιστές; Θα σου πουν Μα το λέει η θρησκεία, οι νόμοι του Μανού, ο θεός ο ίδιος.

  Άντε τώρα να πείσεις με τη λογική τον μέσο χοντρομπαλά Έλληνα, Αμερικάνο, να μην τρώει κρέας. Την έκατσες. Θα σου πεί, Μα δεν είναι λογικά πράματα αυτά.

  Ποιος όμως είναι ο λογικός στην περίπτωσή μας και ο ποιος ο παράλογος;

  *
  Φυσικά και δεν έγινα …ινδουιστής. Απλά λέω πως η ζωή διδάσκει ότι ότι πολλά πράματα που φαίνονται παράλογα είναι πιο λογικά από κάποια άλλα που φαίνονται λογικότατα αλλά στην πραγματικότητα είναι παλαβομάρες.

 253. Είδα το άρθρο για το ΚΚΕ και το Βιετναμ.

  Συγγνώμη, παιδιά, ο σύντροφος Κουτσούμπας, ο τόσο ορθολογιστής, τελικά δεν είναι ο πιο μπερδεμένος και ο πιο παραλοϊσμένος απ’ όλους;
  Ποιο Βιετναμ, και ποιος Χο Τσι μίνχ και ποιος στρατηγός Γκιαπ;
  Έλεος.
  Μια αρχικαπιταλιστική χώρα είναι.

  Το ίδιο και η Κίνα, το ίδιο και η Καμπότζη. Ένα καπιταλιστικό μπουρδέλο, ίδιο με τα άλλα της Ασίας, απλά εκεί δεν έχει εκλογές και κόμματα. Τι του ζήλεψε ο ακραιφνής Κομμουνιστής!
  Δηλαδή, δεν μπορώ!
  Έχουμε τρελαθεί εντελώς τελικά.

 254. gpoint said

  # 258

  Απαιτώ να τοποθετηθει ο Ζουράρις επί του θέματος !

 255. Νίκος Κ. said

  259 Να προσθέσω κάτι. Πήγε ο «ορθολογιστής» Κουτσούμπας στο Βιετνάμ και βρήκε σοσιαλισμό. Αντιγράφω λοιπόν το άρθρο 33 του Συντάγματος του Βιετνάμ:

  Article 32

  1. Everyone has the right to ownership of his or her lawful income, savings, housing, chattels, means of production and capital contributions to enterprises or other economic entities.

  2. The right to private ownership and the right to inheritance shall be protected by law.

  3. In case of extreme necessity for national defense or security reasons or in the national interest, in a state of emergency or in response to a natural disaster, the State may compulsorily purchase or requisition the property of organizations or individuals and pay compensation at market price.

  http://vietnamnews.vn/politics-laws/250222/the-constitution-of-the-socialist-republic-of-viet-nam.html#DTutUCHBpwRktzBP.97

 256. Νίκος Κ. said

  261: το άρθρο 32

 257. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  200.Spiral Architect
  Παραλίγο να συμπέσουμε.Είδαμε κι εμείς τη Ζωηρή μάζωξη.Πήγαμε στο Ιντεάλ για τον Toni Erdmann.Πολύ καλή.
  Από βδομάδα, οπωσδήποτε στο Λόουτς. Το Αφερίμ, στο Άστορ, γοητευτικό. Είδες τον Σνόουντεν μήπως;

 258. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  202 – Πέπε, επειδή από μικρός έχω ασχοληθεί πολύ με διάφορα τέτοια κουφά, κι ασχολούμαι ακόμα, μπορώ να σου πώ, πως όσα έχουν ορθολογιστική εξήγηση, έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες, όσα βλέπουν το αόρατο φώς με τα μάτια της ψυχής, είναι για τα κορόϊδα, κι αν δεν σε πιάνει ο ύπνος, κάτσε και μέτρα πόσα είναι αυτά τα κορόϊδα. Η κυρία υπουργίνα (τρομάρα μας) με τα αεροσκαναρίσματα και την αεροκάθαρση, απευθύνεται σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ που δυστυχώς έχουν πληθύνει επικίνδυνα.

 259. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  205 -«ΥΓ2 Παντως αυξηση του ΑΕΠ με αερα (ή τρομπαρισμα αερα ) , συμφωνα με τον πνευματικο «πατερα» του Πρωθυπουργου δεν πραγματοποιειται.»
  Noμίζεις, όλες οι ανεπτυγμένες χώρες, με τρομπαριστό αέρα αυξάνουν το ΑΕΠ τους, αλλιώς θα αξιολογηθούν αναξιόπιστες, και μη μπορώντας να δανειστούν με μηδενικά επιτόκια, θα καταρρεύσουν από τα χρέη τους. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΑ ΑΥΤΑ.

 260. Γιάννης Κουβάτσος said

  221: Το ‘χουμε, Σκύλε, το ‘χουμε. 😊Άλλοι δεν το ‘χουν. Μόνο η Βόρεια Κορέα πια κρατάει ψηλά τη σημαία του «κομμουνισμού». Κούβες και Βιετνάμια σκαρτέψανε.

 261. Spiridione said

  Ο βελονισμός ξέρω ότι γίνεται σε δημόσια νοσοκομεία και προφανώς καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Άρα είναι αναγνωρισμένος από την επίσημη ιατρική, έτσι δεν είναι;

 262. Pedis said

  # 267 – «Άρα είναι αναγνωρισμένος από την επίσημη ιατρική, έτσι δεν είναι;»

  όχι απαραίτητα.

  Τηρυμένων των αναλογιών η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτή της πορνείας.

  Τα κράτη που αναγνωρίζουν τη νόμιμη άσκηση της πορνείας προβλέποντας τον υγειονομικό -και οικονομικό έλεγχο + φόρους- των οίκων ανοχής επιδιώκουν, όχι την αντιμετώπιση του κοινωνικού φαινομένου, την υποστήριξη των γυναικών που εκπορνεύονται ή πολύ περισσότερο την φροντίδα της σεξουαλικής και ψυχικής ισορροπίας και ευτυχίας των πολιτών αλλά την άσκηση της πορνείας με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες στη δημόσια υγεία.

  Σε παρόμοια συλλογιστική, τυπικώς, έχει κριθεί νόμιμη η εισαγωγή πολλών θεραπειών και σκευασμάτων μηδενικής ή αμφίβολης θεραπευτικής αξίας.

  Αν η ερώτηση είναι, θα έπρεπε το δημόσιο συστημα υγείας να δοκιμάζει παραδοσιακές πρακτικές (δεν αναφέρομαι σε μπούρδες από χέρι σαν την ομοιοπαθητική, τη νατουροπαθητική, χειροπρακτική, οστεοπαθητική κλπ), η απάντησή είναι: ναι, να τις δοκιμάσει, να μετρήσει, να συγκινει με σκοπό να διαπιστωθεί αποτέλεσμα έστω και κατα τι ανώτερο του πλασέμπο.

  (Η πρακτική του πλασέμπο, εκτός του ότι έχει απρόβλεπτα αποτελέσματα, περιλαμβάνει μερικά προβληματάκια ηθικής φύσης όπου το δημόσιο σύστημα υγείας θα έπρεπε να τα πάρει υπόψην του.)

 263. spiral architect said

  Χέσαιτο ει μαχέσαιτο

  Δικό σας! 😀

 264. spiral architect said

  ΑΜΑΝ – Αρμεγογελαδών 😀

  (με ιδέα από τη γνωστή ομόηχη ταινία http://www.imdb.com/title/tt0120591/)

 265. spiral architect said

  @263: Ισως την άλλη βδομάδα θα πάω για τον Σνόουντεν, ειδ’ άλλως κάπου θα τον βρω να τον δω στο μόνιτορ. 😉
  Μη χάσεις και τον Ντάνιελ Μπλέηκ, αν και είναι τυπικός Κεν Λόουτς. Εκεί που ξέφυγε απο το γνωστό στιλ του ήταν στο Μερίδιο των Αγγέλων.
  http://www.imdb.com/title/tt1924394/

 266. spiral architect said

  Πού ξέρετε, μπορεί να μας σβήσει και το χρέος:

  (και θα μείνει η Ζωζώ χωρίς αντικείμενο)

 267. spiral architect said

  Κονιόρδος: http://www.slang.gr/lemma/2737-koniordos
  (με 6 λήμματα)

 268. spiral architect said

  λήμματα –> ορισμούς 😳

 269. Γιάννης Ιατρού said

  9: ΕΦΗ …Ανακόπηκε η καρδιά του Α. Βγενόπολου τα χαράματα….

  Πιο πριν ο Ψωμιάδης τώρα ο Βγενόπουλος, τελικά η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν είναι και πολύ υγιής 🙂

 270. Γς said

  272:

  Πού ξέρετε, μπορεί να μας σηκώσει και τίποτ άλλο…

 271. Γς said

  275:

  Στρίβειν δια της ανακοπής

 272. Pedis said

  # 277 – Δεν έλαβε υπόψην του τις βουλές του Κυρίου ο έλληνας μπερλουσκόνι http://www.taxydromos.gr/Topika/10495-arnh8hke-to-rolo-toy-mperloyskoni.html

  (εμ, δεν έχουν όλοι το ίδιο σκαρί μα και του λόγου του έμεινε πιο πολύ κολλημένος στο στάτους του αχυρανθρώπου, μου φαίνεται, δεν απογειώθηκε όπως έπρεπε, εννοώ πριν από την τελική απογείωση… )

 273. nikiplos said

  Η Εναλλακτική Ιατρική ορίζεται ως εκείνη η ιατρική πράξη που είτε δεν έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει, είτε έχει αποδειχθεί ότι δεν θεραπεύει σημαντικά.
  Επομένως η Εναλλακτική Ιατρική, εκ προοιμίου δεν αποτελεί ιατρική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: