Ο Μποστ για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ (του Αϊζενχάουερ όμως)
Posted by sarant στο 16 Νοεμβρίου, 2016
Το γεγονός της εβδομάδας είναι αναμφισβήτητα η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα, του Προέδρου των ΗΠΑ, στην Αθήνα. Ο Ομπάμα είναι ο τέταρτος Αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την Ελλάδα. Πρώτος ήταν ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ το 1959, ακολούθησε ο Τζορτζ Μπους πατήρ το 1991 και ο Μπιλ Κλίντον το 1999. Με αφορμή την επίσκεψη Κλίντον είχαν γίνει μεγάλα επεισόδια. Κατά την επίσκεψη Μπους δεν θυμάμαι να είχαν γίνει επεισόδια, αλλά είχαν παρθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -θυμάμαι στη γειτονιά μου την αποκλεισμένη Συγγρού.
Αντίθετα, όταν μας επισκέφτηκε ο Αϊζενχάουερ το 1959, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τον ελληνικό λαό -η αριστερή ΕΔΑ, που τότε ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, κάλεσε τον αθηναϊκό λαό να καλωσορίσει τον Αμερικανό πρόεδρο και πράγματι υπολογίζεται ότι 500.000 λαού ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα.
Φυσικά έκανε και ο Μποστ σκίτσο για την επίσκεψη -και αυτό θα είναι το σημερινό μας θέμα. Για να πω την αλήθεια, κανονικά το θέμα αυτό θα το είχαμε χτες, που θα ήταν και πιο επίκαιρο, αλλά έπαθα μια περίεργη κρίση ντεζαβουδισμού. Θέλω να πω πως ήμουν απολύτως βέβαιος ότι το σκίτσο του Μποστ το έχω ήδη παρουσιάσει. Σήμερα όμως που το ερεύνησα λίγο περισσότερο δεν βρήκα να έχω ανεβάσει παλιότερο άρθρο -παρόλο που έψαξα με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ακόμα δεν είμαι 100% σίγουρος -αν πάντως έχουμε ήδη δημοσιεύσει το σκίτσο που ακολουθεί σας ζητώ ταπεινά συγνώμη.
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στον Ταχυδρόμο στις 12 Δεκεμβρίου 1959, δυο μέρες πριν από την επίσημη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, ή Άικ (Ike) όπως ήταν το πολύ διαδεδομένο χαϊδευτικό του, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας του σε χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. Πρόκειται για μια σημαδιακή ημερομηνία, διότι τη μέρα εκείνη ο Νικοκύρης ξεπερνούσε το ψυχολογικό όριο των 40 ημερών.
Η κυβέρνηση (της ΕΡΕ, του Κωνσταντίνου Καραμανλή) είχε πάρει μέτρα, όπως το πρόωρο κλείσιμο των καταστημάτων, που τότε λειτουργούσαν με σπαστό ωράριο, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση των πολιτών, και πράγματι εκτιμάται ότι 500.000 άνθρωποι παρατάχθηκαν κατά μήκος της διαδρομής. Όλα τα πολιτικά κόμματα άλλωστε καλωσόριζαν τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα είχε κάνει χειρονομίες για τον τερματισμό του ψυχρού πολέμου· έτσι και η ΕΔΑ καλούσε τον λαό να προσέλθει «στις επάλξεις της ειρήνης».
Xαρακτηριστικό ήταν άλλωστε και το πρωτοσέλιδο της Αυγής:
Αλλά ας γυρίσουμε στο σκίτσο. Ο τίτλος «Η αφίξ κάνει καλό» είναι λογοπαίγνιο με το πασίγνωστο τα χρόνια εκείνα διαφημιστικό σλόγκαν «Η ΦΙΞ κάνει καλό» -για τη γνωστή μάρκα μπίρας.
Ο Μποστ παρουσιάζει τη μαμα-Ελλάς να καλεί τους Αθηναίους να αφήσουν τις δουλειές τους και να πάνε στην υποδοχή, ελπίζοντας ότι έτσι θα φανεί πιο γενναιόδωρος ο Άικ. Η Ανεργίτσα (ή Άνεργκερλ για την περίσταση) προβάρει βήμα παρέλασης τραγουδώντας το σύνθημα I like Ike, που πράγματι υπήρχε και ακουγόταν εκείνη την εποχή -και συμπληρώνοντάς το ελληνοπρεπώς (σε ένα άλλο του σκίτσο, ο Μποστ είχε επινοήσει και την παραλλαγή «Άι λάικ τσιμπολογάικ»!)
Σε μια ταράτσα στο φόντο, μια κοπέλα κοιτάζει το προεδρικό αεροσκάφος να πλησιάζει και τραγουδάει παρωδημένη τη μεγάλη επιτυχία Nel blu dipinto di blu του Ντομένικο Μοντούνιο (βραβείο Γιουροβίζιον 1958)
μόνο που αντί για volare και cantare οι στίχοι έχουν γίνει ντολάρε και μαντζάρε, δίνοντας το πραγματικό νόημα της υποδοχής:
κι ας ψάλουν όλαι αι ουρανομήκεις γλώσσαι
τον εθνικόν μας ύμνον «δώσε παιδί μου δώσε»
Ο νοικοκύρης με το ζεμπίλι βαφτίζεται κάτοικος των Ηνωμένων Απορειών, ενώ στο κείμενο της μπορντούρας επαναλαμβάνεται αυτό το νέο όνομα της χώρας -με τις ΗΠΑ να μετονομάζονται σε Δολαρία.
Ασφαλώς το σκίτσο του Μποστ έχει μπόλικη υποδόρια ειρωνεία -δεν αποκλείεται να ασκεί έμμεσα κριτική και στην αριστερά για τη στάση εθνικής ομοψυχίας και τον ενθουσιασμό που καλλιέργησε. Αλλά τόσα χρόνια μετά δεν θα διακινδύνευα να βγάλω συμπεράσματα.
Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, το κείμενο της μπορντούρας ακολουθεί το μοτίβο των καλάντων της πρωτοχρονιάς -αλλά βέβαια ο Άη Βασίλης έχει για την περίσταση αντικατασταθεί από τον… Άη Ζενχάουερ!
Άη Ζενχάουερ έρχεται, θα πει μας καταδέχεται
από τη Δολαρία εις την Ηνωμένη Απορία
Βαστάει τσέκια κε χαρτί, ζαχαροντόλαρς ζηλευτοί
κι έτσι καθείς θα πάρει στις γιορτές μια κονσέρβα καλαμάρι
Άη Ζενχάουερ έρχεται, το επίπεδο θ’ ανέρχεται
κι εντός της εβδομάδος πιθανόν να ληφθεί του μπουναμάδος.
Αν περιμένω να σωθώ μ’ έξη και δύο τοις εκατό
και να πνιγώ στο χρήμα σκάφτε λάκκο να έμβω εις το μνήμα
Φέρτε τα ντόλαρς γρήγορα, είν’ θετικά παρήγορα
και διώχνουν κάθε πόνο κι ας μας κάνουν σκλαβάκια ένα χρόνο
Και εις έτη πολλά!
ChrisMaGR said
Καλημέρα,
Το τραγούδι Nel blu dipinto di blu (πιο γνωστό ως Volare) είναι γνωστό ως το πιο επιτυχημένο τραγούδι που ΔΕΝ κέρδισε στη Eurovision (ήρθε τρίτο)
spiral architect said
Τίποτα δεν άλλαξε.
Τίποτα.
Όλα, μα όλα ίδια είναι.
Απλώς μεγαλώσαμε.
voulagx said
@Σαραντ: «αλλά έπαθα μια περίεργη κρίση ντεζαβουδισμού.»
Ο ντεζαβουδισμός είναι αίρεση του βουδισμού;
Γς said
1:
Μα και το επίσης σπουδαίο Piove [πιο γνωστό ως Ciao, ciao, bambina] τον επόμενο χρόνο ήρθε 6ο. Στον ίδιο διαγωνισμό
ChrisMaGR said
4: Οι Ιταλοί θα πρέπει να είναι οι μόνοι που κάθε χρόνο νομίζουν ότι η Eurovision είναι διαγωνισμός τραγουδιού
Γς said
2:
Ντάξει μωρέ. Τι να πούμε κι εμείς οι 15άρηδες τότε;
Και πάλι μάγκες!
Spiridione said
Α, γι’ αυτό αποχώρησαν μετά από τη Γιουροβίζιον.
ChrisMaGR said
7 Επέστρεψαν, και συνεχίζουν να ζουν με την ψευδαίσθηση
sarant said
Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!
1 Ευχαριστώ για τη διόρθωση -αναρωτιέμαι αν θυμάται κανείς το τραγούδι που είχε βγει πρώτο.
3 Είναι άμα παθαίνεις ντεζαβούδι 😉
Γς said
1:
Κι όταν το Βολάρε γίνεται Let’s fly way up to the clouds
Γιάννης Ιατρού said
Καημέρα,
4, 5, 6 Γεγονός είναι, ότι στα 60’s, 70’s τα ιταλικά τραγούδια (εκτελεστές & συνθέτες) ήσαν πολύ πάνω στις προτιμήσεις μας, κι όχι άδικα! Και πολλά που έρχονταν σε 2η, 3η κλπ. θέση στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Με έκπληξη διαπίστωσα, ότι τα παιδιά μας (30…36 ετών πλέον) τα ακούνε συχνά και τους αρέσουν. Ίσως να τους έμεινε εκ παιδιόθεν, επειδή τα ακούγαμε (κι ακούμε) εμείς πολύ συχνά.
failedevolution (@failedevolution) said
Πώς το ISIS έσωσε προσωρινά τον Ομπάμα
http://bit.ly/1stHmRh
Γιάννης Ιατρού said
9a
Γς said
Με πόλαβες
Γς said
και με τούτα και με τ άλλα φέραμε και τον Μαρκ-Αντουάν Σαρπαντιέ στην επιφάνεια από τα σκονισμένα κιτάπια του Μπαρόκ
LandS said
Βρήκα ένα ρ, τόχασε κανείς;
Γιάννης Ιατρού said
16: Lands
Κι ένα λ χάθηκε (στο #11), έτσι γιατί ο Γς δεν έπρεπε να μείνει μόνος (#14). Συναδελφική αλληλεγγύη το λένε 🙂
Γιάννης Ιατρού said
14: Γς
Γιάννη μου, η συλλογική σοφία του ιστολογίου δε συγχωρεί αυτούς που καθυστερούν να σχολιάσουν 🙂 🙂
LandS said
Επειδή το σχολείο μου ήταν πάνω στη παραλιακή είχαμε πρώτη θέση θεωρείο στις υποδοχές μεγάλων ανδρών. Μας έβγαζαν έξω από το προαύλιο στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου Β΄ με χάρτινα σημαιάκια. Στα δώδεκά μου είδα τον Ντε Γκολ με τον Παύλο να περνάνε με τη βασιλική Ρολς σε απόσταση λίγων μέτρων, αμέ,
Τον Άικ δεν το θυμάμαι. Θα είχα κρυολογήσει.
Alexis said
Πόσο αρχαίοι είστε πιά σ’ αυτό το ιστολόγιο;
Αισθάνομαι νεούδι τώρα, πάω να …γιαουρτώσω καναν γυμνασιάρχη! 😀
Γς said
16:
Κράτα το δεν χρειάζεται αν εννοείς του Σαρπαντιέ. Κόπηκε στην κορδέλα του κάρπεντερ.
Δεν προφέρεται στα Γαλλικά
atheofobos said
Τον Αικ τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά όλοι οι μαθητές της Αθήνας μιας και θα γλύτωναν τα μαθήματα!
Στο παρακάτω ποστ εκτός από τις προσωπικές αναμνήσεις και όλα τα σχετικά γεγονότα και η ειδησεογραφία εκείνων των ημερών.
ΟΤΑΝ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΖΗΤΩΚΡΑΥΓΑΖΕ -I LIKE IKE!
http://atheofobos2.blogspot.gr/2012/12/i-like-ike.html
Γς said
18, 21:
Πάι με π(ρ)όλαβες Γιάννη.
Αλλο νόμιζα
Γς said
άλλο έν λ στο πάλι
Spiridione said
«Με συνθήματα: Ύφεσις – Ειρήνη, Φιλία μ’ όλους τους λαούς».
Σήμερα όταν λέμε ύφεση ο νους μας πάει μόνο σε οικονομική κρίση και μνημόνια.
ΛΑΜΠΡΟΣ said
2 – Φιλοσοφημένο μου παιδί.☺ Για να αλλάξει η διακυβερνησιμότα μας, θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε, όμως η επέμβαση για τον τρόπο που θα σκεφτόμαστε, γίνεται στα πρώτα μας χρόνια, κι άντε μετά να βγάλεις τον χαμουρογαμόσαυρο από το κεφάλι σου.
Το παγκόσμιο σύστημα δεν παίζει για να χάσει. Εδώ έναν κακομοίρη Φίλη, που τόλμησε να ψελίσει κάτι για μικροαλλαγή στα θρησκευτικά (μη φανταστείς τίποτα σπουδαίο) κάπου σε μια εξωτική χώρα, Ελλαδιστάν ή κάπως έτσι, και τον έφυγαν, νύχτα με πανσέληνο και χωρίς φεγγάρι☺ και το καλύτερο; (άντε για να σου φτιάξω την διάθεση) ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Γς said
22:
Καλό το είχα διαβάσει. Το είχαμε σχολιάσει νομίζω κάποτε κι εδώ.
Οπως κι νά’ χει το πράγμα ξαναθυμήθηκα τα σιδερένια κάγκελα που έπεσαν πάνω στον κόσμο, που αναφέρεις.
Ημουν κοντά εκεί.
Πέπε said
Άη Ζενχάουερ!…
Ντάξει, κορυφαίο…
Γς said
26:
> νύχτα με πανσέληνο και χωρίς φεγγάρι
Μπράβο ρε Λάμπρο.
>ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
και πάλι μπράβο!
sarant said
Eυχαριστώ για τα νεότερα!
22 Α γεια σου!
20 Ήρεμα, άγριο νιάτο!
Δύτης των νιπτήρων said
Παραπέμπει κάπου ο εργάτης που εμφανίζεται από το σκάμμα «εκ βαθέων», πίσω από τη μαμα-Ελλάς;
Alexis said
#25: Θυμάμαι εκεί στα ’80s και την Ε.Ε.Δ.Υ.Ε. (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη) που γκουγκλάροντας τώρα βλέπω με έκπληξη ότι επιβιώνει μέχρι σήμερα και έχει και ιστοσελίδα.
Ήταν τότε που οι Πασόκοι είχαν φτιάξει για αντίπραξη την Κ.Ε.Α.Δ.Ε.Α. (Κίνηση για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Διεθνή Ειρήνη και τον Αφοπλισμό).
Είχαν την πλάκα τους αυτά τα ξεχωριστά κινήματα ειρήνης που διαδήλωναν μαζί αλλά και …χωριστά, φωνάζοντας το καθένα τα δικά του συνθήματα.
gpoint said
Πριν διαβάσω τα σχόλια…αν και λάτρης του Ντίνο Μάρτιν είναι αμαρτία να μην ακούμε το βολάρε από τον Ντομένικο…μια εποχή ολόκληρη σημάδεψε !
Γς said
33:
>Πριν διαβάσω τα σχόλια…
Διάβασε ο άρθρο πρώτα
>είναι αμαρτία να μην ακούμε το βολάρε από τον Ντομένικο
Τον ακούαμε.
Τον έχει ο Νίκος μέσα στο άρθρο.
sarant said
31 Ξέχασα να τον σχολιάσω τον εργάτη. Τότε γίνονταν τα μεγάλα έργα της Ομόνοιας και της Κοραή. Βλέπε «η χαρα της διανοίξεως», παλιότερο σκίτσο του Μποστ.
ΓιώργοςΜ said
28 Ήταν η εποχή με τους πολυσύλλαβους άγιους, τώρα μόνο κάτι Άη-Φον, Άη-Παντ κλπ προκύπτουν 🙂
gpoint said
# 33
Σόρρυ για την επανάληψη, το γιουτιουμπάκια αργούν να φορτώσουν και δεν γύρισα πίσω να δω…
Alexis said
Και η μαμά-Ελλάς έχει στην τσέπη της ένα δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, αν δεν κάνω λάθος το 1959 ήταν το έτος που ξεκίνησε το ΠΡΟ-ΠΟ στην Ελλάδα…
Avonidas said
Καλημέρα.
Γς said
Ι have a dream!
Οχι ο Martin Luther King,
αλλά ο Barack Hussein Obama.
Ηταν λέει το όνειρό του.
Ανεβαίνει στην Ακρόπολη τώρα
Avonidas said
Η Ανεργίτσα (ή Άνεργκερλ για την περίσταση) προβάρει βήμα παρέλασης τραγουδώντας το σύνθημα I like Ike, που πράγματι υπήρχε και ακουγόταν εκείνη την εποχή
Ορίστε ΡΕΕΕΕ, όταν εμείς κάναμε ΛΑΗΚ, οι άλλοι δεν είχαν ακόμα βγάλει αντίχειρα, ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕΕΕΕ!! 😛
Κι επειδή κάποια στιγμή χωρίς αμφιβολία θα μας έρθει επίσκεψη κι ο ελληνόψυχος δόναλδ, λέω να κάνω από τώρα τα χαρτιά μου για να γίνω πολίτης του Άρεως. Κι ελπίζω να τελειώνει καμιά ώρα ο Elon Musk με το διαστημικό του πρόγραμμα, γιατί εδώ κάτω βρωμάει μπαρούτι…
Avonidas said
40. Ηταν λέει το όνειρό του.
Ανεβαίνει στην Ακρόπολη τώρα
Τα ίδια μας έλεγε κι ο Μπιλ, μα απ’ τον ίδιο ψωνίζουν λόγους;
Άντε, να τελειώνουμε με τον Φλαμινίνο, έχουμε και δουλειές (ΑΧΑΧΑΧΑ, όχι, πλάκα κάνω).
gpoint said
Δεν θυμάμαι καλά τα της επίσκεψης…Νομίζω με το σχολείο μας πήγανε το πρωί αλλά περισσότερο θυμάμαι μια συγκέντρωση βράδυ στο Σύνταγμα όπου ή μίλησε ή τον παρουσιάσανε στο πόπολο ή κάτι τέτοιο. Θυμάμαι που είχαμε πρόσκληση-άδεια από την πρεσβεία (αμερικανίς η μαμά) για να δούμε το θέαμα από μπαλκόνι της Μ. Βρετάνιας ή το διπλανό της ξενοδοχείο.
Τι λένε οι πιο μεγάλοι μου ;
ΛΑΜΠΡΟΣ said
36 – Υπάρχει πάντα κι ο διαχρονικός ΜΕΓΑΣ άγιος, ο αη ……. !!! μεγάλη η χάρη του. ☺☺☺
Γς said
44:
>ο αη ……. !!! μεγάλη η χάρη του.
Τελικά στους αγίους [τουλάχιστον] το μέγεθος μάττερς
Γς said
43:
>Θυμάμαι που είχαμε πρόσκληση-άδεια από την πρεσβεία (αμερικανίς η μαμά) για να δούμε το θέαμα από μπαλκόνι της Μ. Βρετάνιας
Α, δεν μας τα΄χεις πει αυτά
spiral architect said
Δεν ξέρω, αν τον Άικ τον υποδέχτηκαν θερμά τότες, (άλλωστε ήμουν αγέννητος) αλλά τώρα ακόμα και οι δεξιοί μπινελικιάζουν τον Ομπάμα.
(το κέντρο της Αθήνας είναι άδειο, σας προσκαλώ στην Σταδίου να παίξουμε 5×5 στην άσφαλτο) 🙂
Spiridione said
Να σταματήσουν των τραμ και των πειρατικών.
Τα πειρατικά ταξί θα εννοεί ε; Εγώ τα έχω προλάβει πριν από 20-25 χρόνια στις απεργίες των ταξί.
Γς said
47:
Πάρτε τις τσαμάκες σας να παίξουμε τσιλίκι
Stella said
Iταλικα στην eurovision του 1964. Η ανηλικη Cigliola Cinqueti με το Non ho l’ eta. Νικη.Το τραγουδι εκανε διεθνη καρριερα. Δισκακι 45αρι στα γαλλικα του Κεμπεκ. Η Cigliola χαθηκε.
Pedis said
(1961)
http://coursesa.matrix.msu.edu/~hst306/documents/indust.html
O Άικ για την υστεροφημία του (και μάλλον για να κάνει κριτική στις συγκρούσεις συμφερόντων ένα μικρό, από τα πολλά άλλα, αποτέλεσμα των οποίων ήταν το ατύχημα που είχε ο Οπενχάιμερ στην πολιτική του καριέρα …)
ΓιώργοςΜ said
49 πας γυρεύοντας
Γιάννης Ιατρού said
46: Γς
Α, δεν μας τα΄χεις πει αυτά
spiral architect said
@48: Καλά, τα ταξιά (σικ ρε!) υα πειρατικά τα’ χα πετύχει κι εγώ από το ’70.
Γιάννης Ιατρού said
47: Spiral
άλλωστε ήμουν αγέννητος
Άστα αυτά…, κρύβεις χρόνια!

Γς said
Ο Ομπάμα στην Ακρόπολη.
Υπάρχουν μόνο δύο φωτογραφίες.
Αυτές που κατέβασε, ουπς, που ανέβασε ο Μανώλης Γλέζος, ουπς, η Αμερικανική Πρεσβεία στον Ιερό βράχο, ουπς στο τουίτερ,
Μπερδεύτηκα
Γς said
49, 52:
>να παίξουμε τσιλίκι
Το ιδιο είναι, αλλά ξυλίκι ήθελα να πω
gpoint said
# 53
εγω βρε το αθώο γατάκι μου έβγαλα φάτσα κάρτα στο φουβου-καθότι κουκλί- κι ο πειναλέων καρβέλια, έεεε χταπόδια, ονειρεύεται !!! Εχει η κατάψυξη βρε, σύναξη κανονίδτε κι άσε τα γατοκέφαλα και σάπια !
Ιδού και τα πειστήρια !
Pedis said
The anger of the veteran of the First World War, now without work, his family hungry, led to the
march of the Bonus Army to Washington in the spring and summer of 1932. War veterans, holding
government bonus certificates which were due years in the future, demanded that Congress pay off
on them now, when the money was desperately needed. And so they began to move to Washington
from all over the country, with wives and children or alone. They came in broken-down old autos,
stealing rides on freight trains, or hitchhiking. They were miners from West Virginia, sheet metal
workers from Columbus, Georgia, and unemployed Polish veterans from Chicago. One family-
husband, wife, three-year-old boy-spent three months on freight trains coming from California.
Chief Running Wolf, a jobless Mescalero Indian from New Mexico, showed up in full Indian dress,
with bow and arrow.
More than twenty thousand came. Most camped across the Potomac River from the Capitol on
Anacostia Flats where, as John Dos Passos wrote, «the men are sleeping in little lean-tos built out of
old newspapers, cardboard boxes, packing crates, bits of tin or tarpaper roofing, every kind of
cockeyed makeshift shelter from the rain scraped together out of the city dump.» The bill to pay off
on the bonus passed the House, but was defeated in the Senate, and some veterans, discouraged,
left. Most stayed-some encamped in government buildings near the Capitol, the rest on Anacostia
Flats, and President Hoover ordered the army to evict them.
Four troops of cavalry, four companies of infantry, a machine gun squadron, and six tanks
assembled near the White House. General Douglas MacArthur was in charge of the operation,
Major Dwight Eisenhower his aide. George S. Patton was one of the officers. MacArthur led his
troops down Pennsylvania Avenue, used tear gas to clear veterans out of the old buildings, and set the buildings on fire. Then the army moved across the bridge to Anacostia. Thousands of veterans,
wires, children, began to run as the tear gas spread. The soldiers set fire to some of the huts, and
soon the whole encampment was ablaze. When it was all over, two veterans had been shot to
death, an eleven-week-old baby had died, an eight-year-old boy was partially blinded by gas, two
police had fractured skulls, and a thousand veterans were injured by gas.
H. Zinn, A people’s history of the United States (κεφ. 15)
(Σχεδόν κάθε μέρα ο Νικοκύρης με τα θέματα που επιλέγει, μας κάνει κι αλλο καλό … δίνει αφορμή και για ασκήσεις μνήμης)
gpoint said
Α ναι , τα πειρατικά ταξί…κάτι αμερικάνικες Κάντιλλακ, Ντε Σότο και … Πόντιακ (από μένα το πήρανε 😉 τεράστιες όπου στον πίσω χώρο είχε πτυσσόμενα καρεκλάκια στην πλάτη των μπροστινών καθισμάτων ώστε ο αριθμός των επιβαινόντων να αυξάνει. Είχαν διπλάσιο κόμιστρο από τα λεωφορεία (2 δρχμ αντί 1,20 η απλή διαδρομή μέχρι Ομόνοια ή Σύνταγμα, αλλιώς πλήρωνες 2,40 νομίζω) και κάνανε δρομολόγια όπως τα τρόλλεϋ π.χ. Κυψέλη-Παγκράτι. Καποια εποχή αργότερα βάζανε και πούλμαν στις λεωφορειακές γραμμές πάλι λίγο ακριβότερα και στις απεργίες στρατιωτικά καμιόνια. Μετά το 75 περίπου χάθηκαν τα πειρατικά άλλα όταν βρέθηκα στην Βηρυττό, δεν υπήρχαν αστικά λεωφορεία παρά μόνο άπειρα πειρατικά με τα οποία λειτουργούσαν καλύτερα οι συγκοινωνίες, άσε που σταμάταγαν όπου ήθελες κι όχι υποχρεωτικά στις στάσεις. Το τελευταίο το πέτυχα δυο τρεις φορές στην Αθήνα με το τρόλλεϋ που οδηγούσε πρώην μαθητής μου !
sarant said
Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!
Δημήτρης Μαρτῖνος said
Καημέρα κι ἀπὸ μένα.
Γιάννη μοῦ ἄρεσε, βγάζει ἕναν καημό. Κι ἀπὸ καημούς ἄλλο τίποτα. Πάντως μᾶς χρειάζονταν μπάς καὶ βροῦμε πάλι τὸ δρόμο μας. Αὐτὸς ὁ τὸπος ἀνθίζει μέσα ἀπὸ τὸν καημό. Δὲν μᾶς πάει ἡ καλοπέραση.
kalantzianastasia said
Reblogged στις anastasiakalantzi50.
Πέπε said
@43:
(τουκανιστικό σχόλιο)
Εκείνη την εποχή τη λέγατε ήδη Μεγάλη Βρετάνια; Νόμιζα πως άρχισα να το πρωτακούω σχετικά πρόσφατα (ας πούμε την τελευταία εικοσαετία, με το μάτι) και, παρόλο που λέγεται από πολλούς, ίσως περισσότερους απ’ όσους λένε Μ. Βρετανία, ακόμη μου χτυπάει αλλόκοτα.
Το κανονικό όνομα είναι βέβαια Grande Bretagne, και απορώ ποιο είναι το σκεπτικό στο να πεις ένα ξενοδοχείο με το όνομα μιας χώρας στη γλώσσα μιας άλλης.
Γιάννης Ιατρού said
58: Gpoint

🙂
Πέπε said
Στο σάιτ του ξενοδοχείου η ελληνική ονομασία είναι Μεγάλη Βρεταννία. παροξύτονο και με δύο νι.
Αλλάζοντας γλώσσα, στα αγγλικά το όνομα αποδίδεται στα γαλλικά. Στα ρώσικα επίσης (με λατινικά γράμματα). Δοκίμασα και στ’ αραβικά, αλλά έχασα τον μπούσουλα και μετά δεν ξανάβρισκα ούτε την επιλογή για γλώσσα και τα παράτησα.
sarant said
64 Nομίζω πως το θυμάμαι «Βρετάνια» από μικρός
gpoint said
# 64
Πάντοτε έτσι την θυμάμαι, με τον τόνο στο τά
gpoint said
Εποχές που ήμουνα νέος και λαρτζ είχα προτείνει σε δυο-τρεις εποχιακές μου να μπούμε στην Μεγάλη Βρετάνια και να ζητήσουμε ένα δωμάτιο «για λίγες ώρες».Δυστυχώ καμία δεν δέχθηκε κι έχω ακόμα την απορία αν διαθέτει τέτοια ωμάτια και τι χρώμα θα έπαιρνε το πρόσωπο του ρεσεψιονίστα.
(ούτε ο Γουσού να ήμουνα !)
spiral architect said
@69: Πας στοίχημα ότι ο ΓουΣού το’ χει κάνει; 😀
(γάτα σερνικιά δεν έχει αφήσει ο άτιμος!)
spyridon said
Το 1958 και τα Ιταλάκια έκαναν τους Αμερικάνους
Γιάννης Ιατρού said
71: Spyridon
Απάντησε όμως ο Toto Cutugno, στο San Remo, το ’83!
Γιάννης Ιατρού said
και ο Ομπάμα, μόλις τώρα, στο λόγο του στο Ίδρυμα Σ.Ν., ευχαρίστησε και ανέφερε την κοινότητα των Ελλήνων, στο ΣΙΚΑΓΟ (στο ILL Οινόη 🙂 )…. Πάει, πήρε την πρωτιά από τον Τράμπα κλπ.
cronopiusa said
Δύτης των νιπτήρων said
Αυτό με το χαλί που δεν ευθυγραμμίστηκε με το αεροπλάνο δεν το είχα πάρει χαμπάρι (φταίει που δεν έχω ανοίξει καθόλου και τηλεόραση αυτές τις μέρες): http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500114797
Απορώ που κανείς δεν θυμήθηκε τη σκηνή του Τσάπλιν από το Μεγάλο Δικτάτορα:
Σκύλος said
Ιάκωβος said
Και βέβαια ο εθνικός μας ύμνος «Δόσε παιδί μου δόσε» της Μάγιας Μελάγιας, άσμα του 1953, από την επιθεώρηση «30το δολάριο». Θα τους φαινόταν κάπως πορνό τότε.
Γιάννης Ιατρού said
Σκύλος said
cronopiusa said
Pedis said
Το σκορ του Αιζεχάουερ ως Προέδρου. (Του ρίχνει στ’ αυτιά ο Ομπάμα)
As promised, Eisenhower went to Korea after he was elected but before he was inaugurated. The trip provided him with no clear solution for ending the war. But during the spring of 1953, U.S. officials attempted to send indirect hints to the Chinese government that Eisenhower might expand the war into China or even use nuclear weapons.
[…]
The crisis escalated when Eisenhower declared at a news conference that in the event of war in East Asia, he would authorize the use of tactical nuclear weapons against military targets «exactly as you would use a bullet.»
[…]
Stalin’s successors began calling for negotiations to settle East-West differences and to rein in the arms race. Nikita Khrushchev, who established himself as the main leader in the Kremlin in 1955, called his policy «peaceful coexistence,» yet Eisenhower remained skeptical of Soviet rhetoric. He used a sexist metaphor to explain his thinking to Prime Minister Winston Churchill: «Russia was . . . a woman of the streets and whether her dress was new, or just the old one patched, there was the same whore underneath.»
[…]
A year later [1956], the President authorized the Central Intelligence Agency to begin top-secret intelligence flights over the Soviet Union by using the brand-new high altitude U-2 reconnaissance planes.
During his first year in office, Eisenhower authorized the CIA to deal with a problem in Iran that had begun during Truman’s presidency. In 1951, the Iranian parliament nationalized the Anglo-Iranian Oil Company, a British corporation that controlled the nation’s petroleum industry. The British retaliated with economic pressure that created havoc with Iran’s finances, but Prime Minister Mohammed Mossadegh refused to yield. Eisenhower worried about Mossadegh’s willingness to cooperate with Iranian Communists; he also feared that Mossadegh would eventually undermine the power of Shah Mohammed Reza Pahlavi, a staunch anti-Communist partner. In August 1953, the CIA helped overthrow Mossadegh’s government and restore the shah’s power. In the aftermath of this covert action, new arrangements gave U.S. corporations an equal share with the British in the Iranian oil industry.
A year later, the CIA helped overthrow the elected government of Guatemala. Eisenhower and his top advisers worried that President Jacobo Arbenz Guzmán was too willing to cooperate with local Communists, even though they had only a limited role in his government.
[…]
In 1960, the CIA began the training in Guatemala of anti-Castro exiles who would invade Cuba. The CIA hoped for a success similar to the Guatemalan intervention of 1954. What they got instead, soon after John F. Kennedy became President, was the disastrous Bay of Pigs invasion in April 1961.
[…]
Difficulties with Nasser also influenced Eisenhower’s decision two years later to send Marines to Lebanon. For months, an internal political struggle had made Lebanon unstable. Then in July 1958, what appeared to be pro-Nasser forces seized power in Iraq. To protect Lebanon from a similar threat—one more imagined than real—Eisenhower sent in the Marines. The troops stayed only three months and suffered only one fatality.
[…]
A crisis occurred in early 1954, when Vietminh forces surrounded a French garrison at the remote location of Dienbienphu. The French asked for more than weapons: they talked about a U.S. air strike, even with tactical nuclear weapons, to save their troops. Eisenhower considered the possibility of military action; indeed, he seemed prepared to authorize it under the right circumstances. Congressional leaders, however, would not provide their support unless any U.S. military action was part of a multilateral effort. Secretary of State John Foster Dulles, however, could not persuade the British or any other major ally to take part in what he called United Action in Indochina. The President decided against an air strike, and the French garrison surrendered after weeks of brutal siege. At an international conference in Geneva, the French government granted independence to Vietnam, Laos, and Cambodia.
Eisenhower hoped to salvage a partial victory by preventing Ho Chi Minh from establishing a Communist government over all of Vietnam. In 1954-1955, U.S. aid and support helped Ngo Dinh Diem establish a non-Communist government in what became South Vietnam. Eisenhower considered the creation of South Vietnam a significant Cold War success, yet his decision to commit U.S. prestige and power in South Vietnam created long-term dangers that his successors would have to confront.
Dwight D. Eisenhower: Foreign Affairs
http://millercenter.org/president/biography/eisenhower-foreign-affairs
(The Miller Center is a nonpartisan affiliate of the University of Virginia that specializes in presidential scholarship, public policy and political history and strives to apply the lessons of history to the nation’s most pressing contemporary governance challenges.)
cronopiusa said
Pedis said
-> 81 (έγινε λάθος στη χρήση των έντονων, σόρρυ)
Ιάκωβος said
Το «Ωφελείτσε ντι άντεια τσεπιού», πολύ καλό.Το έχει βάλει κι αλλού ο Μποστ.
Είναι περίεργο που η Αριστερά τότε καλωσόριζε τον Αμερικάνο πρόεδρο. Ίσως είχε να κάνει με το οτι ο Αικ είχε πολεμήσει το Φασισμό σα στρατιωτικός και τον θεωρούσαν πιο δημοκρατικό από άλλους Αμερικάνους πολιτικούς, ήταν εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, κλπ.
Ήταν και το κίνημα ειρήνης στη μέση. Ο Στάλιν είχε πεθάνει και αποκαθηλωθεί, η Εσσδ πήρε ότι μπορούσε να πάρει στην Ευρώπη, είχε δώσει την Ελλάδα (που ποτέ δεν την ήθελε) ίσως σε αντάλλαγμα για την Πολωνία, η Κίνα έγινε κομουνιστική, και το κίνημα της ειρήνης χρησιμοποιήθηκε σαν υπονόμευση του καπιταλιστικού μπλοκ από τα μέσα .
Λειτούργησεαυτό το «από τα μέσα» στην περίπτωση του Βιετναμ. Στον πόλεμο για την κατάκτησή του, οι μεν Βιετναμέζοι πέθαναν για το σοσιαλισμό για να κάνουν μόνοι τους καπιταλισμό, οι δε Αμερικάνοι πέθαναν για να υπερασπίσουν έναν καπιταλισμό τον οποίο μετά οι νικητές τους κομμουνιστές θα εφάρμοζαν από μόνοι τους.
Και εδώ μπαίνει το παλιό Εβραϊκό ρητό: Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός χαμογελάει.
Γς said
Στην ΕΡΤ1 τώρα.
Και ρώτησε λέει ο Ομπάμα ποιά είναι τα [δεν άκουσα καλά] μάρμαρα. Του εξήγησαν ότι είναι τα αγάλματα στο Βρεταικό μουσείο.
Ποιό κάτω όμως τον παρουσιάζουν βαθύ γνώστη των μαρμάρων γενικά.
Τι για το αρχικό χρώμα τους, τι για την Καρυάτιδα που είναι στο Λονδίνο κλπ.
Και συνεχίζει με τον ΠτΔ να του λέει:
-Να σας θυμίσω τα λόγια του Ελύτη «μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου»
Κι ο Ομπάμα κούνησε κααφατικά το κεφάλι του.
Το θυμήθηκε.
Και να στιγμιότιπα με τον Αλέξις και τον Ομπάμα εκ δεξιών και τον Ιερώνυμο εξ ευωνύμων και τον Φίλη, όπου ήταν.
Αναχωρεί λέει σε 5 λεπτά για Βερολίνο.
Αντε να κατέβω κι εγώ στην Αθήνα πριν αρχίσουν τα όργανα του Πολυτεχνείου.
Αγγελα, σου΄ρχεται!
Σκύλος said
Υπάρχει μια φωτό του Άικ από την εν Αθήναις επίσκεψη
το εικονιζόμενο στο βάθος γιαπί είναι η γνωστή Πρεσβεία, έργο του Γκρόπιους.
Φυσικά, μετά τις απανωτές προσθήκες ασφαλείας, ελάχιστα πιά παραπέμπει στον Παρθενώνα.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%97%CE%A0%CE%91_(%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1)
sarant said
Ευχαριστώ για τα νεότερα!
86 Πού τη βρήκες; Μπράβο!
77Α γεια σου!
Σκύλος said
Προσθήκη:
Η Ανεργογκέρλ δε λέει μόνο «I LIKE IKE» αλλά προσθέτει «Άικ, μανούλα μ’, Άικ!» ως επιφώνημα θλίψης και ταλαιπώριας.
Σκύλος said
87α
Την είχα δει κάπου και ήξερα ότι υπήρχε. Γούγλισα, λοιπόν, για εικόνα με τις παραμέτρους Αιζενχάουερ, Αθήνα, 1959. Δεν βρήκα τίποτις. Έψαξα, τότε, Eisenhower, Athens, 1959 και τηνε βρήκα αρκετά ψηλά.
Γς said
60 @ Πσαράς
>Το τελευταίο το πέτυχα δυο τρεις φορές στην Αθήνα με το τρόλλεϋ που οδηγούσε πρώην μαθητής μου !
Σκύλος said
Κι ένα αίτημα που ενώνει όλη την Αριστερά
Ιάκωβος said
81, Pedis,
The crisis escalated when Eisenhower declared at a news conference that in the event of war in East Asia, he would authorize the use of tactical nuclear weapons against military targets «exactly as you would use a bullet.»
Αυτό έγινε έτσι:
Εκείνη την εποχή ο Μάο Τσετούνγκ πίεζε τον Χρουστσόφ να του δόσει τα σχέδια για την ατομική βόμβα, αλλά ο πονηρός Ρώσος κωλυσιεργούσε και πρόβαλλε διάφορες δικαιολογίες.
Τότε ο Μάο έκανε έναν αντιπερισπασμό ευφυέστατο. Άρχισε να σφυροκοπάει διάφορα νησιά και βάσεις που ανήκαν στην Ταιβάν και άφηνε να εννοηθεί ότι θα έκανε επέμβαση που θα οδηγούσε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Αμερική. Τότε ο Αιζενχάουερ αναγκάστηκε να κάνει τη δήλωση, ότι «δε βλέπει το λόγο να μην χρησιμοποιηθούν τα πυρηνικά σε έναν πόλεμο στην Άπω Ανατολή, όπως θα χρησιμοποιούσε κανείς και τις σφαίρες».
Ο Χρουστσόφ ήξερε ότι σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου θα έπρεπε να υποστηρίξει την Κίνα και δεν είχε καμία όρεξη. Οπότε ο Μάο του μήνυσε, οτι αν είχε πυρηνικά δε θα ανακάτευε την ΕΣΣΔ στον πόλεμο. Μπλόφαρε, φυσικά γιατί ούτε αυτός είχε καμιά όρεξη για πόλεμο, ήταν όμως αποφασισμένος να θυσιάσει εκατομμύρια Κινέζους( πάντα θεωρούσε οτι είχε πολλούς και αναλώσιμους ). Οι Ρώσοι τότε έσπευσαν και του έστειλαν τα σχέδια της μπόμπας.
Οι εχθροπραξίες από πλευράς Κίνας, φυσικά σταμάτησαν.
Pedis said
# 92 – καλά, καλά … (δεν παίρνω στα σοβαρά οτιδήποτε λες για το Μάο, έχω καταλάβει ότι τον έχεις άχτι γιατί σου φάγε τα νιάτα … ) δώσε και καμιά αναφορά, καμιά φορά.
Pedis said
Πάντως, η στάση του στυλ «exactly as you would use a bullet» αναφορικά σε μία ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων είναι αρκετά κοινή στη μεθοδολογική προσέγγιση των γεωπολιτικών ζητημάτων από πολλούς (όλους;) προέδρους των ηπα και των εντουράζ τους.
Μέχρι τώρα φθηνά την έχουμε γλυτώσει.
Αγγελος said
Θυμάμαι τις αφίσες «Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΛΑΩΝ». Το «ηγέτης» το διάβαζα νοερά «ηγετής», οξύτονα. Δεν ξέρω πότε έμαθα το σωστό.
ΣΠ said
Το Nel blu dipinto di blu έγινε πολύ μεγάλη διεθνής επιτυχία. Ήταν το πρώτο τραγούδι με εξ ολοκλήρου μη αγγλικούς στίχους που έφτασε στο Νο. 1 του Billboard chart στις ΗΠΑ.
Κουίζ
Αυτό έχει ξανασυμβεί άλλες τρεις φορές. Με ποια τραγούδια;
Όχι γκουγκλ, έτσι; Μόνο αυτοί που ξέρουν κάποια από τις απαντήσεις
Αφώτιστος Φιλέλλην said
50. Δεν χαθηκε, βρεθηκε να εχει κανει ενα σωρο επιτυχιες. Μεχρι και ο αφωτιστος την γνωριζει!
https://www.youtube.com/channel/UC4BpydzddlXtiA195Et-amw
Τζιλιόλα Τσινκουέτι – Θέμα
Αφώτιστος Φιλέλλην said
50. https://www.youtube.com/watch?v=AaKhIY6jPPk
Gigliola Cinquetti – Dio, Come Ti Amo – 1966
Αφώτιστος Φιλέλλην said
..Και ωριμη πλεον…
Gigliola Cinquetti – Lacrima in un oceano (2015)
Ιάκωβος said
93,
Σιγά μη μού φαγε τα νειάτα. Ήταν μια φάση. 🙂 Πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη για μένα και την κοινωνία. Έμαθα κάτι για τον κόσμο και πολλά περισσότερα για τον εαυτό μου.
Άλλωστε σημασία έχει τι κάνει κανείς, τώρα το τι πιστεύουμε οι άνθρωποι κάθε φοράααα…
Απλά το ζήτημα, όπως και άλλα, το έψαξα και μετά. Και είναι τρομερά ενδιαφέρουσα η πορεία αυτών των ανθρώπων και αυτών των κοινωνιών και των περιόδων, όταν τις κοιτάς από διάφορες οπτικές γωνίες και κάτι έχουν να μας πούνε, και για μας και κυρίως για τα ανθρωπάκια που μας εκπροσωπούν.
Εσύ όμως, όσες φορές κι αν έφερα αυτό το πολύ καλό ντοκυμαντέρ του BBC, δεν το είδες:
Τώρα τι εννοείς αναφορές; Ελπίζω να κατάλαβα καλά και να μη σηκώθηκα τζάμπα να φέρω το βιβλίο. Είναι αυτό το βιβλίο που ανάφερα πριν και έχει ένα σωρό παραπομπές, κάποιο βιβλίο με τίτλο Μάο-Γκρομίκο ενός Capitsa που είχε παρευρεθεί στις συνομιλίες, και συνέντευξή του τού 1991, την επιστολή του Χρουστσώφ στο Μάο από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΕΣΣΔ, διάφορα άλλα επίσημα κείμενα Κινέζων, τώρα τι να σου πώ, δεν κάνουμε Ιστορική έρευνα, να διαβάζουμε τις πηγές. Αυτό το έκανε η Γιουνγκ Τσανγκ.
Πάντως η άλλη εκδοχή, άμωμος διεθνισμός και αδελφά κόμματα δεν φαίνεται πουθενά. Και τη κίνηση αυτή του Μάο τη θεωρώ υψηλή πολιτική, που επίσης έχει να μας πει κάτι.
Αφώτιστος Φιλέλλην said
Νανά Μούσχουρη – Α’ Φεστιβάλ Ελληνικού τραγουδιού (1959)
Η Νάνα Μούσχουρη συμμετείχε στο Α’ Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού το 1959 κερδίζοντας το πρώτο βραβείο με το τραγούδι «Κάπου υπάρχει η αγάπη μου» με του Μάνου Χατζιδάκι και το δεύτερο βραβείο με το τραγούδι «Ξέρω κάποιο αστέρι» του Μίμη Πλέσσα, με το Τρίο καντσόνε.
Αφώτιστος Φιλέλλην said
Την ιδια εποχη αρχιζε το garage rock, απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου…..
The band garnered their first hit in the Pacific Northwest in 1961, with the instrumental «Like, Long Hair». The record had enough national appeal that it peaked at No. 38 on the Billboard chart on April 17, 1961.
Γς said
101:
>«Ξέρω κάποιο αστέρι» του Μίμη Πλέσσα, με το Τρίο καντσόνε.
Τρίο Καντσόνε το μετέπειτα «Αθηναϊκό Τρίο» και μετα-μετέπειτα «Οι Αθηναίοι».
Ενα από τα μέλη του, ο Γιώργος Πετσίλας υπήρξε σύζυγος της Νάνας Μούσχουρη
Σκύλος said
φαίνεται πως αυτή δεν ήταν η πρώτη επίσκεψη του Άικ στο Ελλάντα
Δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=fHlvcVl8ayw
Κι εδώ, στην Ακρόπολη https://www.youtube.com/watch?v=DCX_9cPBwuQ
Εδώ ως Μπρόεδρας, επτά χρόνια αργότερα https://www.youtube.com/watch?v=knZfhqIR7kY
Κι εδώ, επίσης (το πρώτο ήμισυ αφορά το Ιράν) https://www.youtube.com/watch?v=xVgdXwBo5SU
sarant said
104 Σωστά. Αλλά τότε δεν πρέπει να ήταν ακόμα πρόεδρος.
Σκύλος said
105
ε, βέβαια, αφού φοράει τη στρατιωτική στολή
εκτός εάν είχε πληγεί από πρώιμο σύνδρομο Πάνου Καμμένου
Spiridione said
105. 106 Είχε έρθει ως αρχηγός του ΝΑΤΟ.
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
>>ακολούθησε ο Τζορτζ Μπους πατήρ το 1991
Όταν ο Τζωρτζ Μπους τρελάθηκε με την μαγειρική της Μαρίκας! Πήρε στο Λευκό Οίκο δύο τενεκέδες λάδι
http://www.zarpanews.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CF%84%CE%B6%CF%89%CF%81%CF%84%CE%B6-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1/
Σκύλος said
«Ομπάμα» θα λέτε και θα κλαίτε!
Γιάννης Ιατρού said
108: Εμ, προεδράρα. Ο πρώτος διδάξας (;) με το αγραβάτωτο 🙂 Τι λέμε τώρα!
cronopiusa said
Νίκος Κ. said
Η αναχώρηση του Αϊζενχάουερ έγινε με ελικόπτερο, μπροστά από το Παναθηναϊκό στάδιο. Τον πήγε στο καταδρομικό Ντε Μοϊνς, που τον μετέφερε στον επόμενο προορισμό του, την Τύνιδα. Υπάρχει η σχετική φωτογραφία στην εφημερίδα Ελευθερία 15/12/1959. Στη διπλανή στήλη διαβάζουμε: «Λίαν κρίσιμος η οικονομική κατάστασίς μας λέγει ο Αβέρωφ». Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

sarant said
Ευχαριστώ για τα νεότερα!
112 Γιατί άραγε με ελικόπτερο;
ΚΑΒ said
111. Ο ενικός
http://www.kathimerini.gr/883788/article/epikairothta/politikh/episkeyh-ompama-o-enikos-kai-to-xtyphma-sthn-plath
Νίκος Κ. said
113 Η εφημερίδα λέει πως το ελικόπτερο, πριν τον πάει στο καταδρομικό, «διέγραψε κύκλους υπεράνω των Αθηνών». Υποθέτω πως ήθελε να εντυπωσιάσει (ή μήπως και να θαυμάσει την Αθήνα;).
ΣΠ said
Βλέπω ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα απάντηση στο κουίζ (σχόλιο 96). Καλά, μόνο εγώ άκουγα τον Γιάννη Πετρίδη; Ας δώσω μια βοήθεια. Τα τραγούδια που ψάχνουμε ήταν στα γιαπωνέζικα, στα γαλλικά και στα ισπανικά.
ΚΑΒ said
114. και στον Παυλόπουλο
http://www.parapolitika.gr/article/306895/o-enikos-toy-tsipra-ston-paylopoylo
cronopiusa said
Γιώργος Καρελιάς Θα ήταν θρίαμβος, αν…
ΣΠ said
112
Υποθέτω το ελικόπτερο είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πάει στο καταδρομικό.
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
Ο εγγονός του Ντουάιτ, Ντέιβιντ Αϊζενχάουερ, νυμφεύτηκε την κόρη του Ρίτσαρντ Νίξον, Τζούλι.
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
Πώς βρέθηκε ένα κουτί με μπακλαβά μέσα στο Air Force One
http://www.iefimerida.gr/news/301654/pos-vrethike-ena-koyti-me-mpaklava-mesa-sto-air-force-one#ixzz4QCgQ7tCe
sarant said
116 Δύσκολα βάζεις. Μήπως το Viens, viens… ; Μπα…
Μαρία said
nikiplos said
@116, χωρίς γούγκλη αδυνατώ… Από τα γαλλικά, μούρχεται το capri c’ est fini ή κάνα τέτοιο από τα seventies… Στα Ισπανικά το besame mucho ή το Asereje των κέτσαπ κοριτσιών…
Γιάννης Ιατρού said
121: ΕΦΗ
Πάει, χαλάσανε κι αυτοί, που πήγαν οι προδιαγραφές ασφαλείας επί πατρός Μπους, που ούτε δυό ντενεκέδες λάδι, μητσοτακικο, δεν έβαλε στο air force one, τότε…
Γιάννης Ιατρού said
123: Μαρία
πάλι απληροφόρητος ο τύπος!
Ο ανταποκριτής μας από τα Εξάρχεια, άλλα αναφέρει….
Μαρία said
116
To besame mucho;
126
Και ανιστόρητος.
Το σύνθημα I like Aik οτ διδάσκαμε και στο σχολείο σαν καλό παράδειγμα παρονομασίας.
Avonidas said
Καλώς ήρθε το Δολλάριο 😀
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15135939_1139689756151833_1642380800683731819_n.jpg?oh=a9f0ecba2e0f627a099462972b0d2b61&oe=589028B2
Spiridione said
Εγώ σκέφτηκα το λαμπάντα, αλλά δεν είναι. Το κοίταξα στον γκούγκλη, μόνο το ένα ήξερα, το ισπανικό.
ΣΠ said
Έγραψα τις απαντήσεις αλλά δεν πέρασε επειδή είχε τρία βίντεο.
cronopiusa said
Γυναίκες πρόσφυγες παρακολουθούν την ομιλία Ομπάμα
https://twitter.com/Gath___
ΣΠ said
Να γράψω τις απαντήσεις χωρίς τα βίντεο:
Sukiyaki – Kyu Sakamoto (1963)
Dominique – The Singing Nun (1963)
La Bamba – Los Lobos (1987)
ΚΑΒ said
«Να σταματήσουν των τραμ».
Υπήρχαν τραμ το 1959; Πότε τελικά τα ξήλωσε ο Κ.;
gpoint said
# 133
Στην Αθήνα το 53-54 στον Πειραιά αρκετά αργότερα
Σκύλος said
126
Μπαααα, χαλαρά εδώ χάμου.
ΚΑΒ said
134. Δηλαδή ο Μποστ κάνει αναχρονισμό;
Γς said
133:
>Υπήρχαν τραμ το 1959; Πότε τελικά τα ξήλωσε ο Κ.;
http://caktos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_6663.html
ΚΑΒ said
Διάβασα ότι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη δημιουργήθηκε μια «χασμωδία» (τα εισαγωγικά της εφημερίδας). Ενώ ήταν η στιγμή για την ανάκρουση του αμερικάνικου εθνικού ύμνου, ο Άικ ξεκίνησε για να επιθεωρήσει τη φρουρά οπότε ακινητοποιήθηκε σε τόπο όχι και τόσο κατάλληλο. Το ίδιο έγινε και με τον Παύλο που ήδη είχε ξεκινήσει μαζί με τον Άικ.
Περίπου το ίδιο πήγε να γίνει και με τον Ομπάμα μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
https://pbs.twimg.com/media/CxXm2f8UQAAhEgn.jpg:large
ΚΑΒ said
137. Ευχαριστώ πολύ. Πολύ διαφωτιστικό και το σχόλιο του Άγγελου.
Γς said
Και το πρόβλημά μου είναι αν θα πάω για ύπνο ή αν θα περιμένω την νυχτερινή ζώνη του ιστολογίου, τις μικρες ώρες, για καμιά πικάντικη ανάρτηση.
Τι λέτε;
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
ΤΡΑΜ
http://www.stasy.gr/?id=343
135. Δηλαδή να πώς καθάρισε τα Εξάρχεια ο Κούλης, τα έκανε κυβέρνηση…Χοχο
ΣΠ said
Πέρασε η ώρα, ας πω τις απαντήσεις.
Sukiyaki – Kyu Sakamoto (1963)
Dominique – The Singing Nun (1963)
La Bamba – Los Lobos (1987)
sarant said
130-143 Συγνώμη, έλειπα και το σχόλιο με τα τραγούδια έμεινε στη σπαμοπαγίδα.
Pedis said
7000 αστυνομικοί, λέει, αύριο στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι που τα πήρε με το πρωτόκολλο και τις υποχρεώσεις, του το έδειξε κιόλας κατάμουτρα ότι βαριόταν, βιαζόταν, ρευόταν, κατουριόταν, σφιγγόταν και δεν ξέρω τι άλλο, και αύριο αποφάσισε να τα διαολοστείλει όλα αυτά και να δείξει ποιος πραγματικά είναι και παραμένει.
Έχει αποφασίσει να πάει στην πορεία αύριο, πρώτος-πρώτος, μαζί με την πασπ να κρατάει τη σημαία, ο Τσίπρας!
Και οι 7000 αστυνομικοί θα πορευτούν μαζί του, δίπλα του, θα είναι εκεί για να τον φυλάνε.
Ωρέ δεν παν καλά ετούτοι. Χαμένοι. Άκου 7000;!
Αγαθίας ο Σχολαστικός said
Αγαπητοί συμπατριώται,
1) Καταγγέλλουμε τον ηλιοκαμμένο Ομπάμα (1:25 του βίντεο και εξής) γιατί σε 50 λεπτά ομιλίας στο «Ίδρυμα Νιάρχου» δεν βρήκε να πεί ούτε μιά λέξη για την ένδοξή μας Ρωμιοσύνη, την Ορθοδοξία, τους Μεγάλους Πατέρες της Αγίας Εκκλησίας μας κλπ, αλλά ύμνησε μόνο τους Δωδεκαθεϊστές Αρχαίους Έλληνες που σιγο-καίγονται στην Κόλαση αιώνες τώρα για τις αμαρτίες τους
2) Καταγγέλλουμε τον κ. Σαραντάκο, γιατί στα μεζεδάκια του Σαββάτου ΔΕΝ θα τολμήσει να κράξει τον απερχόμενο Πλανητάρχη που (8:57 με 9:25 του βίντεο που ανεβάσαμε) ανέφερε ότι ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως, πράγμα ψευδέστατον όπως έχει επανειλημμένως αποδείξει το Σαραντάκειο Ιστολόγιο. Γιατί δεν τολμάτε να κράξετε και τον Ομπάμα, κ. Σαραντάκο για τα περί Αγίας Λαύρας, όπως κράζετε επί 8 χρόνια τους κοινούς θνητούς;
3) Συγχαίρουμε τον αναγνώστη Ιατρού (σχόλιο 73) που σάς ενημέρωσε σε απευθείας μετάδοση (2.07 μ.μ. ώρα Ρωμέικου) ότι ο απερχόμενος Πλανητάρχης ανεφέρθη στην εν Ιλλινόϊ Κοινότητά μας (1:52 έως 2:18 του βίντεο) και τις φουστανέλλες μας κατά την ομιλία στο «Ίδρυμα Νιάρχου»
4) Καταγγέλλουμε απαξάπαντες τους αναγνώστες του παρόντος Ιστολογίου, γιατί επί 32 ώρες αποσιωπούν ότι ο Αλέξιος Τσίπρας ενώπιον του Πλανητάρχου Ομπάμα ομολογησε πως αν είχε διαβάσει το βιβλίο του Ντόναλντ Τράμπ «The Art of the Deal», θα διαπραγματευόταν πολύ καλύτερα με την Τρόϊκα και τον ελληνόψυχο Σόϊμπλε. Η Κοινότης μας σάς προσφέρει το μυθικό αυτό βιβλίο του Ντόναλντ (γραμμένο πριν 29 χρόνια), αλλά δεν σάς συνιστούμε να το διαβάσετε γιατί είναι παρωχημένο και ήδη ο Τράμπ βρίσκεται στα δικαστήρια με τον συν-συγγραφέα του βιβλίου Tony Schwartz, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έβγαινε καθημερινώς στα Αμερικανικά ΜΜΕ και τον συκοφαντούσε, έχοντάς τα πάρει χοντρά από τους γνωστούς – αγνώστους
Η ομολογία Τσίπρα ότι θα έπρεπε να έχει διαβάσει το «Art of the Deal» πρίν πάει να διαπραγματευτεί, βρίσκεται στο 8:00 με 8:37 του παρακάτω βίντεο. Αξίζει να δείτε τον Ομπάμα στο 8:37 να χαμογελάει μόλις η μεταφράστρια του μεταφράζει τα περί «Art of the Deal»
5) Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως, Δημητράκη Παντερμαλή, γιατί παρεπλάνησε τον Πλανητάρχη Ομπάμα, λέγοντάς του ψευδώς ότι το περίφημο ανδρικό κεφάλι που βρέθηκε το 1886 στο Ερεχθείο ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ αυτό δεν τεκμαίρεται από πουθενά. ΑΝ προκληθούμε, θα επανέλθουμε για να ξεφτιλίσουμε οριστικά τον κ. Παντερμαλή
6) Περαίνοντες την αποψινή μας παρέμβαση, ξανα-καταγγέλλουμε τον κ. Σαραντάκο, γιατί στα μεζεδάκια του Σαββάτου ΔΕΝ θα τολμήσει να περιλάβει τον Αλέξιο Τσίπρα, ο οποίος στο χθεσινό δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν ο Ομπάμας είπε ότι θα κάνει μία toast (πρόποσι), άργησε να σηκωθεί από την θέση του, γιατί νόμιζε πως ο απερχόμενος Πλανητάρχης μιλούσε για τόστ με βούτυρο + ζαμπόν!.. Τόσο αστοιχείωτος είναι ο πρωθυπουργός του Ρωμέικου και περιμένετε να δείτε προκοπή…
ΙΔΟΥ και το βίντεο που δεν θα τολμήσει να ανεβάσει ποτέ στα μεζεδάκια του ο κ. Σαραντάκος
Είπαμε και ελαλήσαμε και αμαρτίαν ούκ έχομεν…
Γς said
Μάλιστα…
Γς said
Ενιμπάρι χόμ ;
Γς said
141:
Νομπάρι χομ
😦
spiral architect said
Πάντως, απ’ ό,τι είδα σήμερα το πρωί, στη Γερμανία έστρωσαν το κόκκινο χαλί μετά το παρκάρισμα του AF1.
(γιατί δεν τους πάνε από τη φυσούνα;)
spiral architect said
Άσε τα τοστ και φέρε την πρ(οβ)ατίνα!
Νέο Kid Al Kuwaiti said
Εμείς ήμασταν πιο μάγκες από τους κουτοαλαμανους. Αν είσαι μάγκας ρε
πιλοτε του αρφορτς ουαν πάνε πάρκαρε κεντραρισμενος στο χαλί του Παναρα να ουμε!😀
Γιάννης Ιατρού said
152: Καλημέρα Κιντο

Νέο Kid Al Kuwaiti said
153. Ο Παναρας δε μάσησε. Είχε εκπαιδευμένα κομαντα και η μάτιση στο χαλί έγινε στο πίτς φυτίλι ! Η συναρμογή με γωνια ήταν τέλεια. Ο δικός του πιλότος ξεφτιλίστηκε …
spiral architect said
Και στη Γερμανία γράφουν ότι έχουν πάρει αντίστοιχα με τα δικά μας μέτρα ασφαλείας για τον λαοφιλή Πρόεδρο. Γιατί φοβούνται άραγε, αφού (κατά τον Μιχάλη Ιγνατίου στο ραδιόφωνο χθες) ο Ομπάμα δεν ξεκίνησε κανένα πόλεμο, αντίθετα δούλεψε υπέρ της ειρήνης;
cronopiusa said
sarant said
Καλημέρα από εδώ!
atheofobos said
137
Σχετικά περί τραμ και ξηλώματος τους
ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΜ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥ ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
http://atheofobos2.blogspot.gr/2016/10/blog-post_18.html
Γς said
158:
Και μόνο για το κέρατο:
http://caktos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8083.html
Pedis said
# 155 – Ποιος Ιγνατίου ρε Σπιράλ!
Εδώ κοίτα:
Και το απόγευμα, είπαμε (#145), θα τον δεις στην πορεία.
Y. G. said
@145
» Είναι που τα πήρε με το πρωτόκολλο και τις υποχρεώσεις, του το έδειξε κιόλας κατάμουτρα ότι βαριόταν, βιαζόταν, ρευόταν, κατουριόταν, σφιγγόταν και δεν ξέρω τι άλλο, και αύριο αποφάσισε να τα διαολοστείλει όλα αυτά και να δείξει ποιος πραγματικά είναι και παραμένει.
Έχει αποφασίσει να πάει στην πορεία αύριο, πρώτος-πρώτος, μαζί με την πασπ να κρατάει τη σημαία, ο Τσίπρας! »
:-):-):-)
Γς said
Αν ήταν μαύρος ο θεός
spiral architect said
Ο Ομπάμα μαζί με τον Τσίπρα ανέκραξαν ομού: Ουζέ! Ουζέ! Ουζέ!

(κλαίω με λυγμούς)
Σκύλος said
163
😳
Σκύλος said
Σκύλος said
spiral architect said
Test
Οχι hints στον κομιστή κλπ παρόμοια site
spiral architect said
Περισσότερα εδώ: From now on, when Google sees the attribute (rel="nofollow") on hyperlinks, those links won't get any credit when we rank websites in our search results.
(μιας και το http://www.donotlink.com δε λειτουργεί πλέον)
Σκύλος said
Ριβαλντίνιο said
@ 146 Αγαθίας ο Σχολαστικός
…ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το λάβαρο της Επαναστάσεως, πράγμα ψευδέστατον…
Δες εδώ πολλές πηγές που λένε για την κήρυξη της Επανάστασης από τον Π.Π.Γερμανό.
sarant said
168 Το λινκ που δίνεις λέει ότι
WordPress 1.5 and above automatically assigns the nofollow attribute to all user-submitted links (comment data, commenter URI, etc).