Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η χαμένη τιμή της Ηριάννας Β.Λ.

Posted by sarant στο 23 Ιουνίου, 2017


Στο μυθιστόρημα του Χάινριχ Μπελ «Η χαμένη τιμή της Καταρίνα Μπλουμ», που η δράση του εκτυλίσσεται στη Δυτική Γερμανία των αρχών της δεκαετίας του 1970, μια απολιτική νοικοκυρά μπλέκει με την αστυνομία και διασύρεται από τον κίτρινο τύπο επειδή έκανε το έγκλημα να συνδεθεί ερωτικά με έναν ληστή τραπεζών, ύποπτο για τρομοκρατία. Ομολογώ πως δεν θυμάμαι αν το έχω διαβάσει, ασφαλώς όμως έχω δει την ταινία που γυρίστηκε το 1975 από τον Φόλκερ Σλέντορφ και τη Μαργκαρέτε φον Τρότα με βάση το μυθιστόρημα.

Βρίσκω πως η υπόθεση του μυθιστορήματος και της ταινίας έχει κάποιες ομοιότητες με μια υπόθεση που διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας, στην πραγματική ζωή, παρόλο που υπάρχουν πολλές και βασικές διαφορές μεταξύ τους -γι’ αυτό και έβαλα αυτόν τον τίτλο στο σημερινό άρθρο, που είναι αφιερωμένο στην υπόθεση της πανεπιστημιακού Ηριάννας Β.Λ. και στη χαμένη ελευθερία της.

Τον Μάρτιο του 2011 δυνάμεις των ΕΚΑΜ μπαίνουν ξημερώματα στο διαμέρισμα του φοιτητή του ΕΜΠ Κώστα Π. που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ). Μαζί του βρίσκεται η φοιτήτρια της Φιλοσοφικής και φίλη του Ηριάννα Β.Λ. που είχε κοιμηθεί μαζί του εκείνο το βράδυ. Η Ηριάννα προσάγεται, δίνει DNA και τα λοιπά, και αφήνεται ελεύθερη. Δυο χρόνια αργότερα, το 2013, ενώ ο φοιτητής δικάζεται, απαγγέλλεται κατηγορία στην Ηριάννα με βάση ένα αμφιλεγόμενο δείγμα DNA που βρέθηκε πάνω στη γεμιστήρα όπλου που υποτίθεται ότι έχει σχέση με την υπόθεση της ΣΠΦ.

Η Ηριάννα αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και συνεχίζει τις σπουδές της και την έρευνά της ενώ τελικά ο Κώστας Π. αθωώνεται τελεσίδικα αφού δεν αποδείχτηκε καμιά συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ, μόνο φιλικές σχέσεις με κάποια μέλη της.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2017 η Ηριάννα δικάζεται και προς γενική έκπληξη καταδικάζεται σε 13 χρόνια φυλάκιση για οπλοκατοχή, χωρίς να της αναγνωριστούν ελαφρυντικά, χωρίς η έφεσή της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, χωρίς να γίνει δεκτή η αίτηση της οικογένειας να εξεταστεί το αμφιλεγόμενο δείγμα DNA από δικόν τους εμπειρογνώμονα (η αστυνομία απάντησε ότι «τελείωσε»).

Όταν διαβάζω ρεπορτάζ από τη δίκη, μου δημιουργείται η αίσθηση ότι στην πραγματικότητα δεν δικάστηκε (μόνο) η Ηριάννα αλλά (και) ο σύντροφός της, τώρα πια σύζυγός της, και ότι η αστήρικτη βαριά ποινή επιβλήθηκε για να αντισταθμίσει, ας πούμε, τη δική του αθώωση. Άλλωστε, οι δικάστριες επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα σε αυτή τη σχέση («Και γιατί δεν τον χώρισες;» μαθαίνω πως ρωτούσαν). Δημιουργείται η εντύπωση πως η Ηριάννα καταδικάστηκε επειδή δεν τον χώρισε. Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι έχουμε μπροστά μας μια προφανή περίπτωση κακοδικίας.

Το σημερινό άρθρο, ανάμεσα στα άλλα, έχει σκοπό να προκαλέσει τη συζήτηση για την υπόθεση, ανάμεσα στ’ άλλα για να διαλευκανθούν ορισμένες ασάφειες του ρεπορτάζ (π.χ. η καταδίκη της Ηριάννας είναι πράγματι σε πρώτο βαθμό; ποια ένδικα μέσα έχει στη διάθεσή της; Τι μπορεί να κάνει η πολιτική ηγεσία αν έχει την πολιτική βουληση;) αλλά και για να σας παρακινήσει να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας στην κοπέλα που διώκεται, αν βέβαια συμμεριζεστε τα υπέρ αυτής επιχειρήματα.

Ως προς την έκφραση της αλληλεγγύης, χτες υπέγραψα το κείμενο μιας ηλεκτρονικής καμπάνιας που βλέπω πως ήδη έχει συγκεντρώσει πάνω από 10.000 υπογραφές. Ξέρουμε τους περιορισμούς αυτού του μέσου, αλλά σας προτρέπω να υπογράψετε κι εσείς. Πρέπει επίσης να πιεστεί η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονης να εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει θεσμικά -να δείξει έμπρακτα ότι έχει κάποια διαφορά που βρίσκεται εκείνος στον υπουργικό θώκο και όχι π.χ. ο Δενδιας ή ο Αθανασίου.

Θα κλείσω με δύο κείμενα, ένα του Κώστα Π. και ένα της ίδιας της Ηριάννας

Άρθρο του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου στην ΕφΣυν

«14 Μαρτίου 2011. ΕΚΑΜ εισβάλουν στο σπίτι που νοίκιαζα στο Χολαργό και με συλλαμβάνουν ως ύποπτο για συμμετοχή στην Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η Ηριάννα έχει την ατυχία εκείνο το βράδυ να κοιμηθεί μαζί μου. Προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση, οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και την ίδια μέρα αφήνεται ελεύθερη.

Εγώ θα αφεθώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους 3 μέρες μετά.

18 Νοέμβρη 2011. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο, ανακαλύπτονται όπλα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά σε χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου.

11 Ιανουαρίου 2013. Συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου , από τα ευρήματα στο ΕΜΠ. Ενάμισι χρόνο μετά την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας.

Η Ηριάννα αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αυτή τη φορά, χωρίς ο ειδικός εφέτης ανακριτής να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία της. Θα το κάνει λίγες μέρες αργότερα με non paper ο τότε υπουργός Προ.Πο. Νίκος Δένδιας.

Όλα αυτά συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της δίκης μου , με ότι μπορούσε να σημαίνει αυτό για την εξέλιξή της. Το δικαστήριο τελειώνει με αθωωτική και αμετάκλητη απόφαση για μένα που είχε και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, αφού αποδέχεται ότι μόνο φιλική σχέση υπάρχει με ορισμένα μέλη της ΣΠΦ στα πλαίσια του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάτι που δεν αρνήθηκα ποτέ.

Η Ηριάννα δεν απομακρύνεται από εμένα παρ’ όλη τη στοχοποίηση. Μένει, αγνοεί επιδεικτικά τον φόβο και συνεχίζει τη ζωή της. Δουλεύει παθιασμένα, συνεχίζει να εξελίσσεται επαγγελματικά, να έχει φίλους , να ονειρεύεται, να ζει. Κι εγώ πάντα δίπλα της.

Αν δεν έζησε κάποιος από μέσα τη δίκη της στο ακροατήριο, δύσκολα μπορεί να κατανοήσει τι συνέβη. Η εισαγγελέας από την αρχή αναφερόταν σε εμένα σαν να είμαι ξανά κατηγορούμενος, δεν μπορούσε να χωνέψει πως, ένα άλλο, ομοιόβαθμο με το δικό τους δικαστήριο, αθώωσε αμετάκλητα έναν άνθρωπο που δήλωνε φίλος με μέλη της ΣΠΦ. Δεν το χωρούσε το μυαλό της. Ρωτούσε προκατειλημμένη την Ηριάννα γιατί δεν χωρίζαμε. Ενέπλεξε στην υπόθεση άσχετα με οποιαδήποτε δικογραφία άτομα. Παιδικοί μας φίλοι που αναφέρθηκαν από την Ηριάννα σαν επισκέπτες του σπιτιού μου συκοφαντήθηκαν και έγιναν στα χείλη της επιχείρημα ενοχής. Έφτασε στο σημείο να τους αναφέρει και στην εισαγγελική της πρόταση.

Μια πρόεδρος που δεν βρήκε μισό επιχείρημα να ψελλίσει για να στηρίξει την καταδικαστική απόφαση. Μια λέξη μόνο, ένοχη.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε από αυτές τις λίγες σε 13 χρόνια φυλακής.

Η Ηριάννα καταδικάστηκε ως μέλος της ΣΠΦ επειδή είχε σχέση μαζί μου. Εγώ όμως σύμφωνα με τα δικά τους δικαστήρια δεν είμαι μέλος…

Η Ηριάννα καταδικάστηκε για οπλοκατοχή με μόνο στοιχείο ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA, το οποίο όταν ζητήθηκε από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη, η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι «τελείωσε». Μια και έξω. Και θα πρέπει να τους πάρουμε στα σοβαρά. Αυτούς που είχαν και τα ευρήματα και το DNA της Ηριάννας και έκαναν ενάμισι χρόνο να βγάλουν αποτέλεσμα.

ΠΑΡΑΝΟΙΑ;ΑΝΟΗΣΙΑ;ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ;ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ;

Δε με αφορά. Μ’ αυτό το σκεπτικό οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί και να καταδικαστεί για οτιδήποτε. Αρκεί να είναι φίλος με κάποιον που είναι φίλος με κάποιον…

Μια συλλογική ευθύνη που απειλεί να εγκληματοποιήσει όχι μόνο έναν πολιτικό χώρο αλλά οποιαδήποτε σχέση επιλέγουν να πλήξουν για τους δικούς τους λόγους.

Καταδικάζοντας την Ηριάννα, καταδικάζουν το συναισθηματικό δεσμό, τη συμπάθεια, το χαμόγελο, το νοιάξιμο.

Η Ηριάννα δε δέχτηκε να της υποδείξουν ποιους θα συμπαθεί, ποιους θα αγαπάει, με ποιους θα ζήσει».

Έχει και η ψυχή τον δικό της κονιορτό που εάν σηκωθεί μέσα μας αέρας, αλίμονο

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

 

Επιστολή της Ηριάννας στην Εφ.Συν.

Ο φαύλος κύκλος των ενόχων

Πριν από λίγες μέρες ήμουν αυτόπτης μάρτυρας στο ληκτικό σημείο ενός τραγέλαφου, εκτυλισσόμενου επί της οδού Λουκάρεως.

Στην κωμικοτραγική αυτή διαδικασία όσα ειλικρινώς κατέθεσαν μάρτυρες και κατηγορούμενοι δεν ακούστηκαν ποτέ. Η απλή αναφορά ονομάτων αγαπημένων μου προσώπων -τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με τη συγκεκριμένη δικογραφία, με εκτός νόμου πράξεις ή με οποιαδήποτε μορφή βίας- χρησιμοποιήθηκαν ως «επιχειρήματα» υπέρ της καταδικαστικής απόφασης που πάρθηκε σε βάρος μου.

Ενώ δικηγόρος και εξειδικευμένος γενετιστής πάσχιζαν να εξηγήσουν στην έδρα την ανυπόστατη φύση των κατηγοριών, εκείνη «συνδιαλεγόμενη» με όσους στάθηκαν απέναντί της έθετε εκτός τόπου και χρόνου (έως και κυριολεκτικά σουρεαλιστικές) ερωτήσεις και προφανώς αρνούνταν να κατανοήσει το κατηγορητήριο.

Το όλο παρανοϊκό κλίμα επιβεβαίωσε την αρχική εντύπωση που είχα για την επιχειρούμενη εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση: τις τελευταίες εβδομάδες δεν δικαστήκαμε μόνο εγώ και ο συγκατηγορούμενός μου, αλλά μαζί με εμάς «δικάστηκε» για δεύτερη φορά και ο σύντροφός μου.

Τι και αν η αθωωτική απόφαση στο προ τριετίας δικαστήριό του θεωρείται από τον νόμο αμετάκλητη; Τα μετέωρα στοιχεία μιας υπόθεσηςπου έχει από καιρό λήξει μεταπηδούν από αυτή σε άλλες, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο ενόχων.

Αυτή τη στιγμή αναμένω τη μεταγωγή μου στις φυλακές Ελεώνα Θηβών, για να περάσω τις επόμενες, εξαντλητικές σε αριθμό, μέρες μου στα απομεινάρια του πανηγυριού των τρελών.

5-6-2017

Ηριάννα Β.Λ.

Advertisement

445 Σχόλια προς “Η χαμένη τιμή της Ηριάννας Β.Λ.”

 1. gpoint said

  Καλημέρα

 2. Γς said

  Καλημέρα

  Είναι να μην μπλέξεις. Πόσο μάλλον αν δεν φοβάσαι να μπλέξεις.

  Τράτζικ

 3. gpoint said

  Δεν ξέρω πολλά για την υπόθεση. Από την επιστολή της συνάγεται πως υπάρχει και συγκατηγορούμενος της ο οποίος λογικά δεν είναι ο άντρας της και λογικά θα καταδικάστηκε κι αυτός σε ανάλογη ποινή. Αρα υπήρξε κάποια αξιόποινη πράξη και η συμμετοχή της στηρίχθηκε στο αμφιλεγόμενο δείγμα DNA. Το αμφιλεγόμενο έχει δύο αναγνώσεις και οι δικαστές επέλεξαν την μία, θα είχαν τους λόγους τους, πραγματικούς ή φανταστικούς. Δεν μπορώ να έχω άποψη.
  Στο βιβλίο που έχω διαβάσει προ 30+ ετών η Καταρίνα Μπλουμ ήταν σίγουρα αθώα.

 4. spyridos said

  Στην «αστική» «δημοκρατία» του Ελλαδιστάν οι διορισμένοι από τους ολιγάρχες δικαστές δεν κρατούν ούτε καν τα προσχήματα. Στην Αστική Δημοκρατία του Μεταναζιστάν οι δικαστές κράτησαν τα προσχήματα. Την ταινία δεν την έχω δει. Την έβαλα στη λίστα να ψάξω.

 5. spatholouro said

  «καταδικάστηκε από αυτές τις λίγες»

  ποιες λίγες;;;;;;;;;;

 6. Αστέρω said

  Ας μην την αφήσουμε μόνη.

 7. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  5 Κι εγώ το πρόσεξα αυτό και ήθελα να το ερευνήσω -και μετά το αμέλησα. Κάτι λάθος έχει διαβαστεί εκεί.

  6 Ετσι!

 8. spyridos said

  3. Αγαπητέ μου. Ο φίλος της ΔΕΝ καταδικάστηκε. Πήραν δείγμα ΔΝΑ της και μετά από ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ το παρουσίασαν σε κινητό πειστήριο σαν δικό της. ΑΝ έκαναν καν τον κόπο. Το δείγμα ΔΕΝ υπάρχει.

 9. LandS said

  Η Ηριάννα αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αυτή τη φορά, χωρίς ο ειδικός εφέτης ανακριτής να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία της. Θα το κάνει λίγες μέρες αργότερα με non paper ο τότε υπουργός Προ.Πο. Νίκος Δένδιας

  Αναρωτιέμαι αν ο κ. Δένδιας πραγματικά πιστεύει ότι αυτού του είδους τις διώξεις δημιουργούν αίσθημα ασφάλειας στον Πολίτη.

  Κυριάκος Μητσοτάκης «Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι προϋπόθεση δημοκρατίας»

  Αλήθεια;

 10. μήτσκος said

  Ακόμα και ο Ερντογάν θα κοκίνιζε.

  Ντροπή και αίσχος.

 11. Γς said

  Και πριν λίγο έκανα πλακούλα σε μια φίλη μου:

  Με γερμανική προφορά

  -Μπορώ να μιλήσω στην νοικοκυρά; Θελουμε να την ενημερώσουμε για κατσαρόλες Φίσλερ.

  -Ασε τις μαλακίες και λέγε!

  Και μετά ήρθε το αρθρο για τους Πυρήνες της Φωτιάς και τις κατσαρόλες τους

 12. spiral architect 🇰🇵 said

  Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Γιατί διαμαρτύρεστε;
  Ο Νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης.
  Παγιδεύει μόνο τα μικρά έντομα και όλους όσους έχει νομοθετηθεί για πάρτη τους το ακαταδίωκτο.

 13. spatholouro said

  #7
  «Κάτι λάθος έχει διαβαστεί εκεί.»

  Φαίνεται πως κάτι λάθος έχει εξαρχής γραφτεί από τον συντάκτη του κειμένου, αλλά η εφημερίδα αμέλησε να το διερευνήσει, οπότε το κείμενο κυκλοφορεί και αναπαράγεται τώρα στο διαδίκτυο έτσι…

 14. Γς said

  > Η Ηριάννα έχει την ατυχία εκείνο το βράδυ να κοιμηθεί μαζί μου

  Ουάν νάιτ [+ 13 γίαρς] σταντ

  γμτ!

 15. LandS said

  10 Δεν χρειάζονται υπερβολές. Η συμπεριφορά του Τούρκικου Κράτους απέναντι σε αυτούς που θεωρεί τρομοκράτες είναι στη διάσταση του πολέμου και των βομβαρδισμών με απώλεια ζωής και καταστροφή περιουσίας.

 16. sarant said

  13 Ανάλογα αν η αρχική πηγή είναι χειρόγραφο ή από εκτυπωτη.

 17. Jimakos said

  #5, #7, #13

  Για το «…καταδικάστηκε από αυτές τις λίγες σε 13 χρόνια φυλακής.». Εκτός αν το «λίγες» αφορά προσδιορισμό των δικαστριών. Είσαι λίγος σαν άνθρωπος, που λέμε. Δεν ξέρω, εικασία κάνω…

 18. LandS said

  12 Αυτά που λες τα κάνουν οι Δικαστικές Αρχές και όχι η Δικαιοσύνη.

  Και βέβαια με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή να χρησιμοποιούμε τέτοιες εξυπνάδες γιατί κάποιοι λάθος άνθρωποι ήδη τις έχουν χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσουν μαζικά εγκλήματα.

 19. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Ακόμα επιμένετε πως έχουμε δημοκρατία; ΔΟΥΛΕΥΕ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ.
  Ο μεγάλος αδερφός είναι πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια, η διαδικτυακή ελεύθερη έκφραση είναι ψευδαίσθηση, όλα ελέγχονται και όλα διαστρεβλώνονται κατά το δοκούν της οικονομικής ελίτ, ζούμε στο Matrix των ΜΜΑ.

 20. spiral architect 🇰🇵 said

  … και στο μάτριξ του φόρεξ

 21. spatholouro said

  16/13
  Σε κάθε περίπτωση, έλειψε φαίνεται εκείνη η αμφίδρομη όσο και αυτονόητη επικοινωνία που θα διασφάλιζε την ακρίβεια των γραφομένων.

 22. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  18 – Lands ας μη παίζουμε με τις λέξεις, δικαιοσύνη είναι οι εκάστοτε δικαστικές αρχές και οι συγκεκριμένες, είναι διορισμένες από την οικονομική ελίτ, αυτήν εξυπηρετούν κι αυτήν προστατεύουν, άλλωστε αυτή νομοθετεί υπέρ της με τα χειραγωγημένα ανδρείκελά της. Δέκα χρόνια πέρασαν κι ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για το σκάνδαλο της ΖΗMENΣ, ενώ για το Βατοπέδιο με παρέμβαση του θεού αθωώθηκαν όλοι.

 23. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  20 – Και στα δογματικά μάτριξ επίσης. Λυπάμαι που στο λέω, αλλά δεν έχεις καταλάβει τίποτα από αυτά που έχω πεί και έχω δείξει.

 24. Πέπε said

  @17:
  Υποψιάζομαι ότι πρέπει να καταδικάστηκε από αυτές τις λίγες *ενδείξεις* (ή κάτι παρόμοιο), οι οποίες σβήστηκαν αργότερα κατά το ξαναδούλεμα του κειμένου και η φράση έμεινε ξεκρέμαστη.

  (Καταδικάστηκε από τις ενδείξεις δεν είναι βέβαια σωστά ελληνικά, αλλά δεν είναι απίθανο να γράφτηκε.)

 25. Γς said

  >μόνο φιλική σχέση υπάρχει με ορισμένα μέλη της ΣΠΦ στα πλαίσια του αντιεξουσιαστικού χώρου

  τα τσιγαρα, τα ποτα, και τα ξενυχτια [κ οι κατσαρόλες] εχουν κλεισει τα καλυτερα τα σπιτια

 26. spiral architect 🇰🇵 said

  Ασε μας ρε Λάμπρο, έρχεσαι και πουλάς ηθικολογίες για το σύστημα και συ είσαι ένα τίμιο γρανάζι του.

 27. νεσσίμ said

  Η εξουσία στην «αναλογική» εποχή κατά την κατασκευή σκευωρίας εύρισκε «ανατρεπτικά» έντυπα, απαγορευμένες ουσίες, άδεια μπουκάλια, κουζινομάχαιρα, γκαζάκια κ.α., στην «ψηφιακή» περίοδο που βρισκόμαστε έχουν προστεθεί τα τμήματα αποτυπώματος και τα τμήματα dna, σε φορητά αντικείμενα μάλιστα, αλλά και η παιδική πορνογραφία που ανακαλύπτεται σε υπολογιστές κατάλληλου «ενόχου». Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας ενώ και τις αθωώσεις τις τρώει το σκοτάδι.

 28. spiral architect 🇰🇵 said

  Επιστολή αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β. Λ από το Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ

 29. Αγγελική said

  Υπογράφω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου: ΑΘΩΑ Η ΗΡΙΑΝΑ!

 30. Αγγελική said

  Αγγελική said
  23 Ιουνίου, 2017 στις 10:59

  Υπογράφω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου: ΑΘΩΑ Η ΗΡΙΑΝΝΑ!

 31. sarant said

  24 Μάλλον, εύλογο είναι το «ενδειξεις»

  27 Θυμάσαι με τα γκαζάκια;…

 32. 17
  Σωστή η εικασία σου !!!! Προφανώς και αφορά την έδρα και σαν χαρακτηρισμός είναι λίαν επιεικής……… για αυτή την σύνθεση

 33. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  26 – Τουλάχιστον εγώ δεν αρνήθηκα ποτέ πως είμαι γρανάζι του συστήματος, εσύ που δεν είσαι γρανάζι του τι ακριβώς πουλάς;

 34. nikiplos said

  Καλημέρα σε όλους. Προσωπικά δεν είμαι δικαστής, ούτε και θα ήθελα ποτέ να κάνω αυτήν την ψυχοφθόρα και δύσκολη δουλειά – όταν την κάνεις σωστά βέβαια. Έχοντας υπάρξει τεχνικός εμπειρογνώμονας σε δίκες που διέσυραν ανθρώπους κάποτε, έχω μια τελείως αρνητική εικόνα για το δίκαιο γενικότερα στη χώρα μας.

  Γιατί εύκολα κατηγορούμε έναν δικαστή – στα μάτια του Λαού, έναν Ιαβέρη ας πούμε – αλλά δυστυχώς για όλους μας, ο κάθε δικαστής είναι υποχρεωμένος να αποφασίσει και να ερμηνεύσει με βάση τους υφιστάμενους νόμους. Και που φυσικά, κάποιοι τους ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, εκείνοι που εμείς στέλνουμε στο νομοθετικό σώμα.

  Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, υπάρχουν εκείνοι που κοπιάζουν κι εκείνοι που με μετριότητα ξεπετάν. Να πω μόνο πως με βάση το νομοθετικό μας σύστημα αλλά και τη δικαστική μας παράδοση, εάν υπάρχει κατάθεση αστυνομικού για οτιδήποτε, αυτή η κατάθεση θεωρείται θέσφατο. Δεν αμφισβητείται από κανέναν και δεν έχει καμία σημασία πόσοι άλλοι μάρτυρες είναι «απέναντι» και ισχυρίζονται το αντίθετο.

  Υπάρχει εδώ και χρόνια εν ενεργεία ένας υφιστάμενος τρομονόμος. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να δει τα λεπτά του σημεία, εκείνα που ενέχουν κινδύνους κατάφωρης καταπάτησης του δικαιώματος της ελευθερίας, του τεκμηρίου αθωώτητας κοκ. Στα 20 χρόνια, τα κανάλια έχουν καλέσει 70 φορές την Ντόρα (γιατί άραγε?) και ΚΑΜΙΑ τον Σπύρο Φυτράκη που έχει φάει τα νιάτα του στα δικαστήρια σε τέτοιες υποθέσεις. Πόσοι άραγε γνωρίζουν τι σημαίνει «ενιαίο κατηγορητήριο»?

  Τέλος στις δίκες με πολιτική χροιά, ένας Δικαστής συχνά αποφεύγει τους σκοπέλους. Εφόσον υπάρχει η κατάθεση αστυνομικών, το ατράνταχτο στοιχείο κλπ, γιατί να πάρει θέση? Για να τον ξεφωνήσουν οι φυλλάδες και μιαν ωραία πρωία, όπου θα έρθει ένας «σκληρός» Υπ.Δικαιοσύνης να τον φάει η μαρμάγκα? Και για ποιόν να το κάνει αυτό?

  Το ίδιος φυσικά κάνει και στις δίκες με το οργανωμένο έγκλημα. Αφού Πολιτεία, Νόμοι, Αστυνομία, ΜΜΕ είναι με τον εγκληματία, αυτός γιατί να πρωτοτυπήσει? Και ποιός θα τον προστατέψει άραγε?

  Τα ανωτέρω φυσικά, όχι ως προς τη διάθεση να προστατέψω ή να υπερασπιστώ κανέναν… Απλά θέτω και ζητήματα που θα έπρεπε κανονικά να λάβουμε υπόψη μας στην υπόθεση. Μου λείπουν πολλές πληροφορίες για να έχω άποψη και συγχωρήστε με εάν δεν θέλω να ταχθώ αναφανδόν με την κοπέλα, ως προς την ενοχή ή την αθωώτητά της.

  Και φυσικά εάν υφίσταται κακοδικία – υπάρχουν και τέτοιες ξέρετε, εννοείται ότι πρέπει ΧΘΕΣ ένας εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να παρέμβει και να διατάξει την επανάληψη της δίκης. Εάν όμως…

 35. Ριβαλντίνιο said

  Τι μπορεί να κάνει η πολιτική ηγεσία αν έχει την πολιτική βουληση;

  😯 😯 😯
  🙄 🙄 🙄

  Τι γνώμη να εκφράσει κάποιος για μια υπόθεση που δεν γνωρίζει καλά, δηλαδή από μέσα ; Μόνο ευχή. Αν η κοπέλα δεν έχει κάποια σχέση να αθωωθεί πανηγυρικά και να αποζημιωθεί για όσα τράβηξε και να τιμωρηθούν αυτοί που την διέσυραν. Αν έχει , να τιμωρηθεί με την βαρύτατη των ποινών. Αν τώρα αθωωθεί , αλλά αργότερα αποδειχθεί κουμάσι, να τιμωρηθεί ακόμα πιο αυστηρά καθώς και αυτοί που την αθώωωσαν, ίσως και αυτοί που την υποστήριξαν και δημιούργησαν σούσουρο και άσκησαν πίεση.

 36. spiral architect 🇰🇵 said

  @32: Είμαι, εργάζομαι και παράγω υπεραξία που την καρπώνεται άλλος. Δεν φουσκώνω φούσκες που φτωχαίνουν έτι περαιτέρω τον κόσμο.
  ________________________________________

  Τα συστηματικά μέσα είπαν τίποτα για την υπόθεση;
  Πάντως, ούτε η ΕΡΤ χτες που έτυχε να δω την απογευματινή της πολιτική εκπομπή, ούτε στις βραδυνές ειδήσεις είπε κάτι.

 37. gpoint said

  # 8

  Ο φίλος της δεν καταδικάστηκε τότε. Μετά, μαζί της όταν της επεβλήθηκε ποινή υπήρχε και συγκατηγορούμενος, το αναφέρει στην επιστολή της, Αυτός δεν καταδικάστηκε για την ίδια ενέργεια ; ή καταδικάστηκε μόνο αυτή λόγω του δείγματος DNA ;

 38. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα!
  Χωρίς να έχω καμμία σχέση με τα νομικά, ξέρω πως για την οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη, αλήθεια είναι αυτό που μπορεί ν’ αποδειχτεί. Δεν έχει σημασία τίποτε άλλο. Απαλλαγές «λόγω αμφιβολιών» έχουν γίνει πιστεύω και με πολύ λιγότερο σαθρές «αποδείξεις».
  Σχετικά με το λεξιλογικό, «λίγες» κτγμ είναι χαρακτηρισμός για την εισαγγελέα και την πρόεδρο, που δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Η φράση «είσαι πολύ λίγος για να….» κυκλοφορεί καιρό, δεν ξέρω αν έχει διαπιστευτήρια ορθότητας ή ενσωμάτωσης, δε μου είναι άγνωστη όμως.

 39. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα,

  Πάντα έχουμε μεταχείριση ανάλογα με τα ‘προσόντα’

 40. gpoint said

  # 22

  Λάμπρο το έχουμε ξαναπεί, δικαιοσύνη αποδίδει ο …Θεός, οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμους. Δίκαιο έχει και το ποντίκι που θ’ελει να ζήσει, δίκαιο και η γάτα που θέλει να το φάει για να ζήσει αυτή. Γι αυτό υπάρχουν οι νόμοι και (υποτίθεται πως ) προσπαθούν να πλησιάσουν το περί δικαίου κοινό αίσθημα. Ο δικαστής αυτούς που έχει αυτούς εφαρμόζει.

 41. Κουνελόγατος said

  Κάτω τα χέρια απ’ τη δικαιοσύνη.
  http://www.documentonews.gr/article/dikh-baxebanh-dikastiko-astynomiko-alaloym-gia-na-mhn-prosaxthei-ston-eisaggelea-h-syzygos-stoyrnara

 42. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  36 – «Είμαι, εργάζομαι και παράγω υπεραξία που την καρπώνεται άλλος.» Τότε μη κάνεις υψηλή κριτική στα γρανάζια που δείχνουν τον τρόπο πώς να χαλάσει η μηχανή που μας καταδυναστεύει. Συνέχιζε να δουλεύεις στο αφεντικό σου, να ψηφίζεις ξεπουλημένο στα αφεντικά ΚΚΕ και να σωπαίνεις.

  «Δεν φουσκώνω φούσκες που φτωχαίνουν έτι περαιτέρω τον κόσμο.» Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις, όλα αυτά τα χρόνια έχω δημοσιεύσει ένα σωρό αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, οι μικροκαταθέσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι το κατ΄εξοχήν υπεύθυνο «εργαλείο» των heads funds για την ασύλληπτου μεγέθους επενδυτική φούσκα που έχει δημιουργηθεί από το 2008 και μετά. Οι προλετάριοι υπονομεύουν τους προλετάριους, το ότι είναι εν αγνοία τους, αποδεικνύει το επίπεδο της κριτικής τους σκέψης.
  Ζήσε με τον μύθο που σου πουλάνε τα ΜΜΑ και το χειραγωγημένο κόμμα σου Spiral, έχω συνειδητοποιήσει πως όχι μόνο είναι αδύνατον να πείσω τον όποιο πιστό να δεί (όχι να δεχτεί κάτι) πέρα από την πίστη του, αλλά είναι και επικίνδυνο για μένα, και δεν κινδυνεύω από το σύστημα που γελάει μαζί μου, αλλά από τους πιστούς.
  ________________________________________

 43. spyridos said

  37 ΕΤΣΙ ακριβώς. Με ένα δείγμα που φυσικά δεν υπάρχει.

  Δεν ισχύει επομένως αυτό που λες στο 40. Οι δικαστές ΔΕΝ εφάρμοσαν το νόμο (καλό ή κακό) που έχουν στα χέρια τους. Δείγμα ΔΝΑ που δεν γίνεται να επαληθευτεί δεν ισχύει σαν αποδεικτικό στοιχείο.

 44. ΣΠ said

  Μπράβο, Νικοκύρη, για το σημερινό.

 45. spiral architect 🇰🇵 said

  @41: Άμα είναι να χάσεις τη δόση σου, θα σκιστείς:
  «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά»
  Ποιος νοιάζεται για τις κάθε λογής Ηριάννες και Καταρίνες;

 46. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  40 – Δεν διαφωνώ επί της ουσίας δεν είπα κάτι διαφορετικό άλλωστε, δικαιοσύνη είναι η εφαρμογή των νόμων, εσύ διαμαρτύρεσαι μονίμως πως αδικείται ο ΠΑΟΚ, αλλά όπως λές, «Ο δικαστής αυτούς που έχει αυτούς εφαρμόζει.» Μη διαμαρτύρεσαι λοιπόν.

 47. Avonidas said

  Τι μπορεί να κάνει η πολιτική ηγεσία αν έχει την πολιτική βουληση;)

  Η πολιτική ηγεσία μπορεί να κάνει ένα τηλεφώνημα, και αύριο το πρωί η Ηριάννα Β.Λ. θα είναι ελεύθερη, καθώς η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι πλήρως κατευθυνόμενη.

  Βεβαίως, δεν πρόκειται να το κάνει, καθώς η Ηριάννα δεν είναι Βατοπεδινός, μεγαλοτραπεζίτης, καναλάρχης ή ναρκοβαρώνος, με δυο λόγια δεν είναι πυλώνας του συστήματος.

  Αν τώρα η πολιτική ηγεσία θέλει να προσποιηθεί ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, μπορεί να κάνει κάτι άλλο πολύ χρήσιμο: να αποσύρει, και να σταματήσει να ψηφίζει, νομοσχέδια που ποινικοποιούν την άποψη. Να γλιτώσουμε τουλάχιστον από αυτό το καρκίνωμα που ωθεί την κοινωνία μας στη ρουφιανιά.

 48. Avonidas said

  @gpoint, Ριβαλντίνιο:

  Ένα περίεργο πράγμα, άνθρωποι που συνήθως είναι λαλίστατοι για τη διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος εκεί που τους τσούζει, ξαφνικά «δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη» όταν ο φουκαράς που τυχαίνει να κανιβαλίζει το σύστημα δεν ανήκει σε ιδεολογικό χώρο του γούστου τους.

 49. spiridione said

  Στις 17 Ιουλίου εκδικάζεται αίτηση αναστολής
  http://www.kathimerini.gr/914853/article/epikairothta/ellada/pws-einai-dynaton-h-hrianna-sth-fylakh

  Ο συγκατηγορούμενός της φαίνεται ότι καταδικάστηκε και αυτός
  http://www.eksegersi.gr/issue/919/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/28684.%CE%A3%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-13-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CE%BB%CE%BF

 50. giorgos said

  Αναλόγου θέματος είναι κι’ αύτή ή ταινία ttps://el.wikipedia.org/wiki/Εις_το_Όνομα_του_Πατρός ,πού στηρίχθηκε σέ πραγματικά περιστατικά καί πού έδωσε τήν εύχέρεια στήν άστυνομία , μέ βάση τόν αγγλικό άντιτρομοκρατικό νόμο νά καταδικάσει έναν αθώο . Στήν συγκεκριμένη περίπτωση , ή άλήθεια έλαμψε καί ό κατηγορούμενος ελευθερώθηκε καί άποζημιώθηκε . Ας ελπίσουμε ότι θά συμβή κι’ έδώ τό ίδιο…

 51. Avonidas said

  #34. Να πω μόνο πως με βάση το νομοθετικό μας σύστημα αλλά και τη δικαστική μας παράδοση, εάν υπάρχει κατάθεση αστυνομικού για οτιδήποτε, αυτή η κατάθεση θεωρείται θέσφατο. Δεν αμφισβητείται από κανέναν και δεν έχει καμία σημασία πόσοι άλλοι μάρτυρες είναι «απέναντι» και ισχυρίζονται το αντίθετο.

  Δεν υπάρχει μόνο σε μας αυτή η παράδοση. Το γουρούνι που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Philando Castile στις ΗΠΑ, σε κυκλοφοριακό έλεγχο ρουτίνας, αθωώθηκε πλήρως και κυκλοφορεί ελεύθερος κι ωραίος…

 52. Odim said

  Το «λίγες» χρησιμοποιείται ως προσδιορισμός για τις δικαστίνες (λίγος σαν άνθρωπος).

 53. Αν κάποιος γνωστός μου έχει παράνομα όπλα, και βρεθώ σπίτι του και μου τα δείξει, και από περιέργεια του ζητήσω να τα πιάσω, έτσι, για να νιώσω πώς είναι να κρατάς π.χ. οπλοπολυβόλο (η γυναίκα δεν είχε πάει στρατιώτης!), διαπράττω ποινικό αδίκημα, και δη της οπλοκατοχής; Και μπορώ να καταδικαστώ βάσει των αποτυπωμάτων που θα έχω αφήσει;

 54. Μαρία said

  http://tvxs.gr/news/ellada/parembasi-kontoni-gia-tin-irianna

 55. spiridione said

  50. Ναι μπράβο, και αθωώθηκε επειδή ο γραμματέας (ή αστυνομικός δεν θυμάμαι) έδωσε λάθος φάκελο δικογραφίας στη δικηγόρο.

 56. spiral architect 🇰🇵 said

  @42:

 57. sarant said

  49 Μάλιστα. Μπορεις να επιβεβαιώσεις αν η δίκη έγινε σε πρώτο βαθμό (άρα έπεται έφεση) ή όχι;

 58. Ριβαλντίνιο said

  @ 14 Γς

  Κοίτα ένας άλλος άνθρωπος τι είχε πάθει :

  Ανδρέας Σενιέ , 1762 – 1794, Γαλλία, Απολογία

  Πήγα το 1783 με δύο φίλους μου να δούμε τον καστρόπυργο της Βενσάν. Δεν υπήρχαν πια φυλακισμένοι. Επισκέφτηκα όλες τις φυλακές, έως το φριχτό μπουντρούμι που είναι κάτω από τον πύργο και που η ανάμνησή του με κάνει να ανατριχιάζω ακόμη και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές. Ανάμεσα στα άλλα ανέκδοτα που μας διηγήθηκε ο δεσμοφύλακας που μας έδειξε αυτό το φρικαλέο οίκημα , ακούστε ένα το οποίο αξίζει να μάθετε :
  Σε μιά από τις φυλακές του πύργου είχαν κλείσει έναν άνθρωπο. Καθώς όμως δεν μπορούσε να υποφέρει υπομονετικά την δυστυχία του και ξεφώνιζε και έδειχνε εχθρικές διαθέσεις κατά των δημιουργών της αιχμαλωσίας του , σκέφτηκαν, για να τον συνετίσουν, να τον μεταφέρουν σε αυτό το υπόγειο μπουντρούμι. Μέσα εκεί έζησε για 2 χρόνια. Τρελλάθηκε. Το ανώτατο δικαστήριο διέταξε να τον πάνε στην Μπισέτρ. Αλλά καθώς ήταν αδύνατον να τον πλησιάσουν, σκέφτηκαν να του αμολύσουν ένα πελώριο τσοπανόσκυλο το οποίο σε λίγο τον ξάπλωσε κάτω και ευκόλυνε το δέσιμό του. Ο καλός άνθρωπος που μας αφηγείτο αυτή την ιστοριούλα γελούσε πολύ, και ήταν αστείρευτος σε καλά λόγια. Προπάντων θαύμαζε την εφεύρεση του τσοπανόσκυλου και φαινόταν σαν να μας παρακαλούσε να προσέξουμε πόσο ευφυές ήταν το στρατήγημα. Αργότερα έμαθα πως ο δυστυχής που είχε χάσει τα λογικά του μέσα σ’αυτό το μπουντρούμι είχε υποστεί αυτή την τρομερή μεταχείριση γιατί δεν είχε ακολουθήσει το παράδειγμα τόσων τιμίων ανθρώπων κλείνοντας τα μάτια στις αταξίες της γυναίκας του με κάποιον ελεεινό ο οποίος ήταν τότε υπουργός.
  **** ***** ******
  Ο Φρερέ κλείστηκε στην Βαστίλλη γιατί είχε κάνει ένα εξαιρετικό υπόμνημα. Ο υπουργός της δικαιοσύνης του υπέβαλε ερωτήσεις. Ο Φρερέ απάντησε και έπειτα είπε :
  – Μου φαίνεται ότι είστε ικανοποιημένος από τις απαντήσεις μου. Θα μου επιτρέψετε και εμένα μια ερώτηση ;
  – Ποια είναι αυτή ;
  – Γιατί βρίσκομαι εδώ ;
  – Είστε πολύ περίεργος, κύριε, είπε ο υπουργός γυρνώντας του την πλάτη.
  Έλεγαν στον κ. ντε λα Τούρ ότι ήταν πολύ σκληρό να κλείνει τους σοφούς ανθρώπους που έγραφαν την αλήθεια στην Βαστίλλη.
  – Ω ! κυρία, απαντούσε, τι θα θέλατε να κάνουμε ;

  —————————————————
  @ 48 Avonidas

  Και δηλαδή τώρα εσύ τι θέλεις ; Να βγώ και να εκφράσω αρνητική άποψη για την κοπέλα μόνο και μόνο επειδή δεν ανήκει σε ιδεολογικό χώρο του γούστου μου ; Ε, ρε κάτι περίεργοι άνθρωποι που υπάρχουν !

 59. Ευάγγελος said

  @45 Spiral Architect
  Επειδή η Καθημερινή δεν τα λέει όλα , αλλά και επειδή πολύς κόσμος θα διερωτάται τι στην ευχή έκαναν αυτοί οι εμπειρογνώμονες του
  ΤΑΙΠΕΔ ……ορίστε αναλυτικά τι πρότειναν ως συμφέρον για το Ελληνικό Κράτος
  http://ionath.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html

 60. spiridione said

  57. Εφόσον διαβάζουμε ότι με την απόφαση κρίθηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, τότε σε πρώτο βαθμό δικάστηκε.
  Σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σε ποινή στερητική της ελευθερίας και άσκησε έφεση, η οποία όμως δεν έχει ανασταλτική δύναμη, μπορεί να ζητηθεί με αίτηση του ίδιου ή του εισαγγελέα η αναστολή της εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης, μέχρις ότου εκδοθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Εάν η αίτηση απορριφθεί, νέα αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί πριν περάσει ένας μήνας από τη δημοσίευση της απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη (άρθρο 497 παρ. 8 ΚΠΔ).

 61. Avonidas said

  #52. Το πρόβλημα στην περίπτωση της Ηριάννας δεν είναι αν μπορεί να καταδικαστεί επειδή έπιασε τα όπλα χωρίς να διαπράξει κανένα αδίκημα. Ακόμα κι αυτό θα ήταν συζητήσιμο. Το πραγματικό πρόβλημα, αν είδες την τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση με βάση την κατάσταση και το μέγεθος του δείγματος DNA που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια.

  Το ζήτημα είναι καίριο, τόσο για τη δικαστική όσο και για την επικοινωνιακή διάσταση της υπόθεσης. Ο κόσμος ακούει ότι βρέθηκε δείγμα του DNA «της», και θεωρεί ότι η υπόθεση έχει κλείσει κι ότι τα όσα ισχυρίζεται η Ηριάννα Β.Λ. είναι δικαιολογίες. Δεν βρέθηκε δείγμα DNA «της», βρέθηκε ΕΝΑ *μερικό* δείγμα DNA, και το οποίο μέχρι να ταυτοποιηθεί ικανοποιητικά πρέπει να θεωρείται ότι δεν ανήκει στην Ηριάννα, βάσει του τεκμηρίου της αθωότητας. Πολύ δε περισσότερο που το δείγμα είναι το μοναδικό τεκμήριο σ’ αυτή την υπόθεση.

  Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, όμως:

  «Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε χαρακτηρίζεται ως υλικό χαμηλής ποσότητας και ποιότητας, καθώς βρίσκεται κάτω από το όριο των 200pg/αντίδραση και κατά τη γενετική ανάλυση απέδωσε ένα μη πλήρες (μερικό) και κακής ποιότητας γενετικό προφίλ… Κι ακόμη στη στατιστική ανάλυση δεν συμπεριελήφθη όλα το προφίλ, αλλά μόνο όσοι γενετικοί δείκτες ήταν πλήρως συμβατοί με το γενετικό προφίλ της κατηγορουμένης ενώ οι υπόλοιποι αγνοήθηκαν, καθώς αν είχαν συμπεριληφθεί η κατηγορούμενη θα είχε αποκλειστεί ως δότρια του γενετικού υλικού»

  Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό, έτσι; Το δείγμα εξετάστηκε με την υπόθεση ότι ανήκει στην Ηριάννα Β.Λ.! Μια τέτοια εξέταση θα ήταν, βεβαίως, αρκετή για να αποκλείσει την Ηριάννα ως πηγή του γενετικού υλικού, αν οι δείκτες δεν ταίριαζαν. Για να την ταυτοποιήσουν, όμως, θα έπρεπε να εξετάσουν επιπλέον γενετικούς δείκτες, για να αποκλείσουν την πιθανότητα να ταίριαξαν οι δείκτες από σύμπτωση — κάτι που μπορεί να είναι και πολύ πιθανό, αλλά αυτό μόνο ένας ειδικός μπορεί να μας το πει.

  Ένας από τους λόγους που γίνομαι έξω φρενών μ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι το δικαστικό και αστυνομικό σύστημα επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη χρησιμοποιώντας επιστημονικοφανή πειστήρια, ενώ είναι φανερό σε έναν έστω και λίγο σχετικό με την επιστήμη ότι έχουν μαγειρέψει και κακομεταχειριστεί τα πειστήρια για να κατασκευάσουν μια ένοχη 😦

 62. spyridos said

  49. Το διάβασα αλλά δεν μου φαίνεται να καταδικάστηκε ο φίλος της. Οπως ακριβώς έγραψα. Αν ΜΕΤΑ από δύο χρόνια την έκαναν συγκατηγορούμενη με κάποιον τύπο που είχε παράνομα όπλα στην κατοχή του δεν λέει τίποτα.
  Και εσένα μπορούν να σε κάνουν με ένα ανύπαρκτο δείγμα.

  «Η γυναίκα αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη ΣΠΦ, αλλά ούτε και με τον αναρχικό χώρο. Η μόνη «σχέση» που έχει είναι ότι είναι σύντροφος του Κώστα Παπαδόπουλου, που είναι φοιτητής στο πτυχίο στη Σχολή Ναυπηγών του ΕΜΠ. Ο Κ. Παπαδόπουλος είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί το 2011 για ένταξη στη ΣΠΦ, όμως το τρομοδικείο, με πρόεδρο την Μ. Τζανακάκη και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα Σ. Μπάγια (έχει αποβιώσει), τον αθώωσε ομόφωνα. «

 63. Avonidas said

  Το #61 στο #53 (και τα ρέστα στο κόκκινο)

 64. gpoint said

  # 40

  Δεν κατάλαβες, διαμαρτυρήθηκα ακριβώς διότι ΔΕΝ εφαρμόσθηκαν, οι ομάδες είναι υπαίτιες για οτι γίνει ΜΕΤΑ την άφιξή τους και τα επεισόδια έγιναν ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ έρθει η αποστολή με την φαιδρή δικαιολογία ότι καθυστέρησε νάρθει η αποστολή…λόγω επεισοδίων. Οταν φύγει από την ΕΠΟ και πάει σε διαιτητικό δικαστήριο λογικά η ποινή θα πέσει, απλά μπήκε για να μην πουλήσει διαρκείας τώρα αφού στα μισά ματς είναι τιμωρημένος δεν πάει ο άλλος να αγοράσει, ούτε έχει τις γνώσεις να καταλάβει τι έγινε.

 65. gpoint said

  # 48 (όσον αφορά εμένα)

  τι ομάδα είναι η κοπέλλα ;

 66. gpoint said

  # 43

  Αλλα λες εσύ και άλλα υποστηρίζει το # 49.Εγώ απλά δεν έχω άποψη γιατί δεν έχω ΠΛΗΡΗ ενημέρωση

 67. Avonidas said

  #65. Από κάποιο σημείο και μετά, ο χαβαλές δεν είναι ανεκτός. Τουλάχιστον σε μένα, ο Νικοκύρης μπορεί να αποφασίσει για τον εαυτό του.

 68. spiral architect 🇰🇵 said

  @59: Και εννοείται ότι, αυτά τα καθάρματα δεν θα καταδικαστούν ούτε καν με αναστολή. Ούτε τη Μέρκελ γκόμενα να είχαν!
  (για να το συνδέσουμε και με την ανάρτηση)

 69. Avonidas said

  #66. καλά, πότε είχαν οι Κνίτες επαφή με την πραγματικότητα, για να την έχουν και τώρα;

  «Οργανώσεις όπως οι Πυρήνες της Φωτιάς δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες του εργατικού κινήματος», της αυτής τους το χαβά! Λες και τους ζήτησε κανείς να υποστηρίξουν τη ΣΠΦ… Μα τι βλήματα, θεέ μου 😦

 70. gpoint said

  # 68

  Εσύ ξεκίνησες χαβαλέ εντασσοντάς με σε ιδεολογικούς χώρους κατά την κρίση σου. Ο μόνος υπαρκτός ιδεολογικός χώρος θεωρητικά για μένα είναι ο ΠΑΟΚ.

 71. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Γειά σας κι ἀπὸ μένα.
  Ξέρω πὼς μ᾿ αὐτὰ ποὺ θὰ γράψω ἴσως γίνω ἀντιπαθής. Ἁπλῶς θ᾿ ἀναφέρω, ἐπιγραμματικά, κάποια γεγονότα ἀπὸ τὴν τρέχουσα ἐπικαιρότητα καὶ θὰ ἐκφράσω τὸν προβληματισμό μου. Τὰ βάζω ἀνακατεμένα, ὅπως μοῦ ᾿ρχονται, χωρὶς χρονολογικὴ σειρὰ ἤ ἀξιολόγηση μὲ βάση τὴ σοβαρότητά τους.

  α. Τὰ γεγονότα στὸ Μενίδι μετὰ τὸν φόνο τοῦ παιδιοῦ.
  β. Τὸ καθεστὼς ἀνομίας στὸ Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ἡ ἐπιστολὴ τῶν φοιτητῶν καὶ οἱ δηλώσεις τοῦ ὑπουργοῦ.
  γ. Ἡ ἀναγγελία συγκέντρωσης στὰ Ἐξάρχεια ἀπὸ τὸ συνδικαλιστικὸ ὄργανο τῶν ἀστυνομικῶν καὶ οἱ ἀντιδράσεις.
  δ. Ἡ συνομιλία τοῦ ὐπουργοῦ Ἄμυνας μὲ καταδικασμένο ναρκέμπορο γιὰ τὴ δίκη τοῦ Nούρ 1, ἡ συζήτηση στὴ Βουλὴ καὶ ὅσα ἀκολούθησαν.

  Τὰ σχολιάζω πρῶτος καὶ περιμένω καὶ τὰ δικά σας σχόλια.

  «Πετάξανε» στὴ Δυτικὴ Ἀττικὴ καὶ τὸ ἐμπόριο ναρκωτικῶν (μαζὶ μὲ τὰ σκουπίδια κι ἄλλα ἀνεπιθύμητα) γιὰ νὰ φτιάξουν τὴν βιτρίνα (τὶ τοῦ λείπει τοῦ ψωριάρη φούντα μὲ μαργαριτάρι) τῶν Ὀλυμπιακῶν ἀγώνων. Σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν ἐντεινόμενη ἐξαθλίωση τῶν Ρομά, φτάσαμε στὴν ἐκρηκτικὴ κατάσταση ποὺ ζοῦνε οἱ κάτοικοι τῆς περιοχῆς. Ποὺ ὁδηγεῖ στὴν αὐτοδικία καὶ στὴ στρατολόγηση σὲ φασιστικὰ μορφώματα.

  Τὸ καθεστὼς ἀνομίας ποὺ ἐπικρατεῖ στὰ Ἐξάρχεια καὶ στοὺς χώρους τῶν Πανεπιστημίων εἶναι τὸ καλύτερο ἄλλοθι γιὰ νὰ διαμορφωθεῖ στὴν πλειοψηφία τοῦ πληθυσμοῦ ἡ ἄποψη πὼς χρειαζόμαστε περισσότερη καταστολή.

  Δυστυχῶς καὶ ἡ δικαιοσύνη ἔχει ἐμπλακεῖ στὰ γρανάζια τῆς κομματικῆς ἀντιπαράθεσης. Παράδειγμα ὁ Καμμένος: Δὲν ἀνακατεύτηκε (μὲ ἀπαράδεκτα ἐξωθεσμικό τρόπο) ἐπειδὴ τὸν ἔπιασε ὁ πόνος μὴν τυχὸν μείνει ἀτιμώρητος ἕνας «μεγαλοναρκέμπορος»*, ἀλλἀ ἐπειδὴ αὐτὸς ἔχει μπεῖ στὸ χορό τῶν ἀντιπολιτευόμενων ΜΜΕ. Μεθαύριο μπορεῖ νά ᾿ναι φιλαράκια.

  * Τὸ βάζω σὲ εἰσαγωγικὰ ἐπειδὴ οὔτε κατηγορία ἔχει ἀπαγγελθεῖ (ἀπ᾿ ὅσο ξέρω) καὶ φυσικὰ δὲν ὑπάρχει σχετικὴ δικαστικὴ ἀπόφαση.

  Πιστεύω πὼς πρέπει νὰ προστατέψουμε τὴν «Ἀστικὴ Δικαιοσύνη» ἀπὸ κάθε ἐξωθεσμικὴ παρέμβαση «δεξιὰ ἤ ἀριστερὴ» καὶ νὰ πιέσουμε, ὅπως μποροῦμε, γιὰ τὴν ἀπεξάρτησή της ἀπὸ κομματικοὺς καὶ ἄλλους ἐναγκαλισμοὺς.

  Ὅσο τὴν εὐτελίζουμε καὶ τὴν ὑποσκάπτουμε μᾶλλον σὲ πιὸ αὐταρχικὲς καταστάσεις ὁδηγούμαστε.

 72. Jago said

  Δεν θυμάμαι αν ήταν τότε αυτή ή κάποια άλλη, όταν τη συνέλαβαν την πρώτη φορά, που «τα καλύτερα» πειστήρια ενοχής της ήταν να διοχετεύσει η αντιτρομοκρατική στα γνωστά ΜΜΕ/μπλογκζ φωτογραφίες με καμιά δεκαριά βιβλία «αναρχικού περιεχομένου»…

  ΥΓ. Εγώ για καλό και για κακό έχω και το Ημερολόγιο του Μεταξά.

 73. atheofobos said

  Τα τελευταία χρόνια έχω προσωπική εμπειρία από σειρά δικαστικών αποφάσεων που σαφώς είναι λανθασμένες ή το χειρότερο μεροληπτικές. Πριν την σημερινή δημοσίευση ήμουν λοιπόν έτοιμος να υπογράψω και εγώ το κείμενο, αλλά θυμήθηκα το του Αριστοφάνους .:Μηδενί δίκην δικάσης,πριν αμφοίν μύθον ακούσης Έψαξα λοιπόν για δω το σκεπτικό της καταδικαστική απόφασης αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Μήπως κάποιος γνωρίζει αν έχει δημοσιευθεί και τι λέει ακριβώς;

 74. Avonidas said

  #66. ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Δεν έχουμε επαρκή γνώση του ζητήματος», μα τόσοι αγνωστικιστές πια στην Ελλάδα; Να ιδρύσουν Σύλλογο! 😛

  Για τα κολλαγόνα και το Κεφάλαιο του Μαρξ έχουν όμως επαρκή γνώση.

 75. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  να δείξει έμπρακτα ότι έχει κάποια διαφορά που βρίσκεται εκείνος στον υπουργικό θώκο και όχι π.χ. ο Δενδιας ή ο Αθανασίου.

  Πιστεύει πιὰ κανεὶς ὅτι ἔχει;

 76. Γιάννης Ιατρού said

  45: Spiral
  Ποιος νοιάζεται για τις κάθε λογής Ηριάννες και Καταρίνες;
  Α, εσύ αδικείς, για Καταρίνες νοιάζεται, πολύ μάλιστα…

 77. spyridos said

  73. Οπως το θυμάμαι από συζήτηση πάνελ (στην Αρχιτεκτονική??? 1988???) με τον Βασίλη Ραφαηλίδη.

  Μετεμφυλιακή Ελλάδα. Οι αγράμματοι χωροφύλακες κάνουν έρευνα στο σπίτι τού έτσι κι αλλιώς γνωστού σαν κομουνιστή και με δυσμενή μετάθεση κάπου στη Κοζάνη, πατέρα Ραφαηλίδη.
  Για να βρουν πειστήρια για τη συμμετοχή του στο ΚΚΕ. Τελικά πήραν την κοκκινοδεμένη εγκυκλοπαίδεια του Χάρη Πάτση. Το μαυροδεμένο «Κεφάλαιο» ακριβώς δίπλα δεν τους γέμισε το μάτι.

 78. nirevess said

  Κι εμένα μου φάνηκε σαν κακοδικία εξαρχής. Οφειλόμενη σε κακές δικαστίνες και εισαγγελείς. Αλλά δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις περί αστικής δικαιοσύνης (λες και η επαναστατική δικαιοσύνη υπήρξε ποτέ νηφάλια ή ανεξάρτητη…) και περί διορισμένων από τους ολιγάρχες δικαστών. Οι δικαστές δεν διορίζονται από ολιγάρχες. Πέρα απ’ αυτό, γιατί δεν λένε τα ίδια όταν αθωώνονται; Εγώ σιχαθεί την ξύλινη σκέψη, «απ’ όπου κι αν προέρχεται». Τέλος πάντων, εν προκειμένω ως και η Καθημερινή γράφει άρθρα (βλ. 49· πολύ πιο εμπεριστατωμένα μάλιστα από άλλα, αριστερά έντυπα), οπότε μακάρι η κοπέλα, με τόσο ντόρο που γίνεται, να ξεμπλέξει δευτεροδίκως. Τώρα, έχει περιθώρια παρέμβασης ο Κοντονής; Πώς θα δείξει ότι είναι διαφορετικός από τον Δένδια;; Είναι ή δεν είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική εξουσία η Δικαιοσύνη; Αν έχει περιθώρια σύννομα, ας μας το πουν οι δικηγόροι και εντάξει. Αλλιώς, κακό θα κάνει η όποια παρέμβασή του.

 79. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @79. Δὲν ξέρω ἄν τὸ σχόλιό σας ἀναφέρεται σὲ αὐτὸ ποὺ ἔγραψα στὸ #72. Ὅταν γράφω «Ἀστικὴ Δικαιοσύνη» (καὶ μάλιστα σὲ εἰσαγωγικὰ) δὲν τὸ γράφω ὑποτιμητικά. Τὸ γράφω ἐπειδὴ κάποιοι τὴν ἀποκαλοῦν ἔτσι, εὐτελίζοντάς την. Αὐτὸ φαίνεται κι ἀπὸ τὸ ὑπόλοιπο περιεχόμενο τῆς κατακλείδας τοῦ σχολίου μου:

  «Πιστεύω πὼς πρέπει νὰ προστατέψουμε τὴν «Ἀστικὴ Δικαιοσύνη» ἀπὸ κάθε ἐξωθεσμικὴ παρέμβαση «δεξιὰ ἤ ἀριστερὴ» καὶ νὰ πιέσουμε, ὅπως μποροῦμε, γιὰ τὴν ἀπεξάρτησή της ἀπὸ κομματικοὺς καὶ ἄλλους ἐναγκαλισμοὺς.

  Ὅσο τὴν εὐτελίζουμε καὶ τὴν ὑποσκάπτουμε μᾶλλον σὲ πιὸ αὐταρχικὲς καταστάσεις ὁδηγούμαστε.«

 80. Avonidas said

  #78. Για να βρουν πειστήρια για τη συμμετοχή του στο ΚΚΕ. Τελικά πήραν την κοκκινοδεμένη εγκυκλοπαίδεια του Χάρη Πάτση. Το μαυροδεμένο «Κεφάλαιο» ακριβώς δίπλα δεν τους γέμισε το μάτι.

  Μια φιλόλογός μου στο Λύκειο μας διηγιόταν πώς, επί Ι. Μεταξά, έκαναν έρευνα στο σπίτι ενός θείου της, που τότε ήταν φοιτητής.

  Έψαχναν βιβλία για κάψιμο. Ε, και του πήραν την Αστρονομία.

  Σου λέει, έχει άστρα πάνω, διαγράμματα, νούμερα, επικίνδυνα πράματα, ανατρεπτικά :-/

 81. nirevess said

  Εν τω μεταξύ ετούτες τις μέρες εκτυλίσσεται και το άλλο αίσχος, στη δίκη του Τάσου Θεοφίλου…

 82. nirevess said

  80. Όχι, δεν αναφερόμουν στο δικό σου σχόλιο, αγαπητέ, που δεν το είχα διαβάσει καν. Άλλωστε τα πνεύμα των λεγομένων μας συμπίπτει, νομίζω.

 83. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @79.(Συνέχεια) Νομίζω πὼς στὴν οὐσία συμφωνοῦμε: Ἂς ἀφήσουμε τὴ δικαιοσύνη νὰ κάνει τὴ δουλειά της, ἀπερίσπαστη ἀπὸ ἐξωθεσμικὲς παρεμβάσεις. Τυχὸν κακοδικίες μποροῦν νὰ διορθωθοῦν μὲ τὰ θεσμοθετημένα ἔνδικα μέσα.

 84. Avonidas said

  #79. Τώρα, έχει περιθώρια παρέμβασης ο Κοντονής; Πώς θα δείξει ότι είναι διαφορετικός από τον Δένδια;; Είναι ή δεν είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική εξουσία η Δικαιοσύνη; Αν έχει περιθώρια σύννομα, ας μας το πουν οι δικηγόροι και εντάξει.

  Όπως έγραψα και παραπάνω, η Δικαιοσύνη είναι πλήρως ελεγχόμενη. Τώρα, αν την ελέγχει το κράτος ή το βαθύ κράτος είναι ένα ερώτημα, αλλά ανεξάρτητη δεν είναι με τίποτα.

  Επιπλέον, είναι πολύ αργά να το παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, μιας κι επί των ημερών του έχουν βγει λάδι τόσες και τόσες λέρες στα δικαστήρια (για να μη μιλήσουμε για το ΣτΕ και βάλουμε τα κλάματα).

  Τι μπορεί να κάνει ο Κοντονής σύννομα; Να διατάξει έρευνα για κακοδικία, φαντάζομαι, που αν διεξαχθεί κανονικά (ένα μεγάλο αν, μέσα σ’ αυτή τη σαπίλα) θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο εναντίον της Ηριάννας Β.Λ σαν χάρτινος πύργος. Αλλά σιγά…

 85. giorgos said

  Μακάρι νά ύπήρχε άστική δικαιοσύνη .
  » …ή Ελλάδα έφκιάσθηκε έξ άρχής ώς παρακράτος καί καθόλου ώς κράτος . Τό μοντέλο φυσικό ήταν νά παραμείνη μέχρι σήμερα άναλλοίωτο : μπροστά πάντα τυπικά μιά κυβέρνηση πού τήν ψηφίζουν οί κάλπες καί όχι οί άνθρωποι καί πίσω άπ’ αύτήν ή διοίκηση ώς παρακράτος πού άποτελεί τό «κράτος» . Οί διοικητικοί ύπάλληλοι (καί τούτο, λέμε , έκ τών συνθηκών κατασκευής τής Ελλάδος) δέν διορίζονται άπό τίς κυβερνήσεις , άπλώς προσλαμβάνονται άπ’ αύτές… Εν τώ μεταξύ τό άρθρο 2 τού Κώδικος Πολιτικής Δικονομίας άπαγορεύει κάθε έπέμβαση τών πολιτικών δικαστηρίων στίς ύποθέσεις τής Διοικήσεως , τούθ’ όπερ δηλοί ότι πάσα λωποδυσία καί αύθαιρεσία είς βάρος τού συγκεκριμένου πολίτη άποτελεί «διοικητική διαφορά» . Εν όλίγοις , οί άκρογωνιαίοι λίθοι τού μοντέλου «Ελλάδα» είναι τό Υπουργείο Παιδείας καί ή έλληνική Δικαιοσύνη .»
  Από τό βιβλίο «τό άνατολικό ζήτημα σήμερα»

 86. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η Ηριάννα έχει την «ατυχία» να μην είναι μέλος ή στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με ανάλογη δράση. Τώρα θα ήταν ελεύθερη και ωραία, μπορεί και βουλευτίνα (ή βουλεύτρια). Ας μην ξεχνάμε, π.χ. την αθώωση του Κασιδιάρη για τα χαστούκια που έριξε στην Κανέλλη ενώπιον εκατομμυρίων μαρτύρων.

 87. Avonidas said

  #88. Να μην ξεχνάμε επίσης τη Μεγάλη Γλωσσική Αναθεώρηση, με βάση την οποία η ΓΡΟΘΙΑ έγινε χαστούκι. Από το ’12 απορώ με την επιμονή σ’ αυτή τη διατύπωση.

 88. http://www.kathimerini.gr/914853/article/epikairothta/ellada/pws-einai-dynaton-h-hrianna-sth-fylakh

 89. nirevess said

  85. Είσαι νομικός και το λες αυτό περί ‘διαταγής για έρευνα κακοδικίας’; Ελπίζω να υπάρχει κάποιος νομικός σ’ αυτό το καφενείο, να μας δώσει τα φώτα του.

 90. Avonidas said

  #91. Όχι, δεν είμαι νομικός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τη διαφορά μεταξύ μιας δίκαιης και μιας άδικης απόφασης. Σημαίνει απλώς ότι δεν γνωρίζω τις τυπικές διαδικασίες βάσει των οποίων μπορεί να καταγγελθεί μια κακοδικία. Γι’ αυτό έγραψα «φαντάζομαι».

  Και με την ευκαιρία, δεν είναι τόσο η συμπάθειά μου στον αντιεξουσιαστικό χώρο που με κάνει να παίρνω θέση (δεν τους έχω και τόσο περί πολλού, πέρα από μια γενική εκτίμηση για τον αναρχισμό). Είναι κυρίως ότι φοβάμαι πως μια μέρα μπορεί να με μπαγλαρώσουν κι εμένα, με γελοίες προφάσεις κι από γελοία αφορμή. Κι αν κάποιος αισθάνεται ασφαλής, κατά τη γνώμη μου κακώς αισθάνεται.

 91. Titivillus said

  «Πρέπει επίσης να πιεστεί η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονης να εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει θεσμικά -να δείξει έμπρακτα ότι έχει κάποια διαφορά που βρίσκεται εκείνος στον υπουργικό θώκο και όχι π.χ. ο Δενδιας ή ο Αθανασίου»

  Να το παίξω Ζωή: Τι είπατε, κύριε Σαραντάκο; Τι είπατε; Δυνατότητες παρέμβασης σε δικαστική απόφαση;!;!
  Χίλια δίκια, που πιστεύω ότι πράγματι έχει αυτή η γυναίκα, τέτοια επιχειρηματολογία θα τη χαντακώσει.

 92. nirevess said

  Προπτυχιακή Εργασία
  Μαρία Βλουτίδου
  Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας

  2.
  Ενεργητική και παθητική νομιμοποίηση προς έγερση αγωγής κακοδικίας.

  Επί αγωγής κακοδικίας, ενάγων είναι ο επικαλούμενος ζημία, η οποία προξενήθηκε σ’ αυτόν από δόλο, βαρεία αμέλεια ή αρνησιδικία δικαστικού λειτουργού κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του. Προκειμένου ο ενάγων να νομιμοποιηθεί, πρέπει να είχε την ιδιότητα του διαδίκου στη δίκη, στην οποία εκδόθηκε η απόφαση, που αποτέλεσε τον γενεσιουργό λόγο του δικαιώματος προς αποζημίωση (Ειδικό Δικαστήριο Κακοδικίας 1/1982). Κι αυτό, επειδή πρόθεση του νομοθέτη ήταν η παροχή ένδικης προστασίας μόνο στον διατελέσαντα διάδικο στη δίκη, όπου εκδόθηκε η βλαπτική γι’ αυτόν απόφαση και όχι σε κάθε τρίτο που ενδεχομένως ζημιώθηκε από αυτήν.

  Click to access 894.pdf

 93. nirevess said

  92. Το θέμα μας δεν είναι αν ήταν δίκαιη ή άδικη η απόφαση, αλλά τι μπορεί να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Απ’ ό,τι βλέπω, τίποτα. Και καλώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα, γιατί, ακόμη και αν η Δικαιοσύνη πάσχει, που πάσχει, η θεραπεία πρέπει να είναι θεσμική και βαθιά, και όχι να χορηγείται κατά περίπτωση με παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στις επί μέρους δικαστικές αποφάσεις.

 94. Avonidas said

  #94. Δηλαδή, εναπόκειται στους διαδίκους, και συγκεκριμένα στην κατηγορούμενη, να ζητήσει να βρει το δίκιο της; Δηλαδή, ένας Υπουργός Δικαιοσύνης που θα αντιληφθεί μια κραυγαλέα περίπτωση κακοδικίας δεν έχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασίες;

  Ποια είναι τότε η χρησιμότητα του Υπ.Δικαιοσύνης, και με ποια έννοια επιβλέπει το έργο της Δικαιοσύνης, αν δεν μπορεί όχι να εξασφαλίσει αλλά ούτε καν να εξακριβώσει τη σωστή λειτουργία της;

 95. Avonidas said

  #95. Συμφωνώ ότι το πρόβλημα είναι συστημικό και βαθύ, και πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του. Αναρωτιέμαι όμως, αν ΕΣΥ ήσουν στη φυλακή από κακοδικία κι αντιμετώπιζες 13 χρόνια εγκλεισμού, θα ήσουν διατεθειμένος να περιμένεις τη γενική εξυγίανση του δικαστικού συστήματος;

  Ένας άνθρωπος αντιμετωπίζει μια άδικη ποινή. Πρέπει να γίνει κάτι τώρα, χτες. Η γενική εξυγίανση μπορεί να προχωρήσει παράλληλα, αλλά πρέπει να διορθωθεί και η συγκεκριμένη αδικία. Και γρήγορα, καθώς τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω.

 96. Γιάννης Κουβάτσος said

  Έχεις δίκιο, Αβονίδα. Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ηριάννας και να δούμε αν θα κάθεται τότε να διυλίζει τους κώνωπες των ορίων και των αρμοδιοτήτων των διαφόρων εξουσιών.

 97. nirevess said

  96. Ναι, εναπόκειται στους διαδίκους. Όχι, δεν έχει τη δυνατότητα. Το «Ποια είναι τότε η χρησιμότητα του Υπ. Δικαιοσύνης» κλπ., το αφήνω ασχολίαστο.

  97. Υπάρχουν εκατοντάδες αθώοι στη φυλακή. Διεθνώς, θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια. Ισοβίτες, θανατοποινίτες, για φόνους που έχουν κάνει άλλοι. Δυστυχώς, και οι περισσότεροι είναι του αστικού και του ποινικού δικαίου, δεν έχει σχέση η πολιτική. Οι λόγοι, πάμπολλοι. ΕΓΩ, απλώς εύχομαι να μην έχω ποτέ την τραγική ατυχία τους. Και προσπαθώ να συμμετέχω στις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης υπέρ αυτών που δυστυχώς την έχουν.

 98. Avonidas said

  Σχετικά με το ψήφισμα υπέρ της Ηριάννας Β.Λ: θεωρώ πως τέτοιες προσπάθειες, για να έχουν έστω και την παραμικρή ελπίδα να πετύχουν κάτι, πρέπει να είναι ενυπόγραφες. Δηλαδή, δεν αρκεί να υπογράψει από κάτω ο Avonidas, γιατί ο Avonidas μπορεί να είναι ένας από 1000 ψεύτικους λογαριασμούς που έχει φτιάξει ο Τάδε Ταδόπουλος. Όσο κι αν η διαδικτυακή ανωνυμία είναι χρήσιμη και βολική, σ’ αυτή την περίπτωση δεν κάνουμε τίποτα αν δεν αναλάβουμε το θάρρος της υπογραφής μας.

  Καλύτερα λοιπόν ένα γραπτό και ενυπόγραφο ψήφισμα, ή ακόμα και ηλεκτρονικό με ψηφιακή υπογραφή — υπάρχει η τεχνολογία για κάτι τέτοιο.

 99. nirevess said

  98. Δόξα τω Θεώ, όλοι καθιστοί πληκτρολογούμε.

 100. spyridos said

  Μάλιστα το «ποινικό» δίκαιο

  Τι όμορφο να είσαι βολεμενος και να εύχεσαι τη βελτίωση του δικαστικού συστήματος. Οπως και την ευκολία του δεν έχω γνώμη.
  Δεν είμαι ενήμερος.

  Προτιμώ τους έντιμους ανθρώπους. Που διαλέγουν μεριά κι ας κάνουν και λάθη

  Σαν το Νίκο Ρωμανό

 101. Avonidas said

  #99. ΕΓΩ, απλώς εύχομαι να μην έχω ποτέ την τραγική ατυχία τους.

  Δεν είναι ατυχία, είναι αδικία. Ολοφάνερη και στοχευμένη. Δεν έγινε λάθος, δεν μπερδεύτηκαν τα δείγματα, δεν πλανήθηκαν οι δικαστές από ψευδομάρτυρες, έστειλαν στη φυλακή έναν άνθρωπο για ένα έγκλημα που (θα έπρεπε να) γνωρίζουν ότι δεν διέπραξε.

  Εσύ μείνε με την ελπίδα.

 102. Γιάννης Κουβάτσος said

  Στο τέλος του βιβλίου η Καταρίνα σκότωσε τον δημοσιογράφο που της κατέστρεψε τη ζωή με τα δημοσιεύματά του στην Μπιλντ (γιατί περί αυτής της κιτρινοφυλλάδας πρόκειται). Εδώ το εξαιρετικό αυτό βιβλίο, που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία:
  https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ganino.com/files/elliniki_vivliothiki/E%2520khamene%2520time%2520tes%2520Katerinas%2520Mploum%2520-%2520Khainrikh%2520Mpel.pdf&ved=0ahUKEwiFi8La59PUAhXnCMAKHaDBB0QQFgggMAE&usg=AFQjCNHVxZHytKG4nYIfWUn3mB5htFiLmA

 103. spyridos said

  Είχα μια συζήτηση τελευταία για το όνομα Παπαδόγγωνας

  Μια οικογένεια.

  Από διοιηκητές των γερμανοτσολιάδων εως υπουργοί, ανώτατοι στρατιωτικοί και ανώτατοι δικαστικοί σίγουρα ως τις δεκαετίες 80 και 90.
  Και τώρα φαντάζομαι

  Αξιοκρατικά και ανεξάρτητα έγινε η επιλογή τους θα μου πείτε. Ηταν οι άριστοι, όλοι οι άλλοι κατούρησαν στο πηγάδι.

 104. nirevess said

  Πραγματικά, πολύ χαμηλό το επίπεδο του καφενείου.

 105. Avonidas said

  #106. Και γιατί τότε δεν πας να πιεις τον καφέ σου στο Κολωνάκι, να μην σε ενοχλεί κι η πλέμπα;

 106. sarant said

  Ευχαριστω για τα νεότερα!

  79-82 Όταν γράφω για περιθώρια παρέμβασης εννοώ φυσικά αυτά τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος Παραδεχομαι πως δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι, αλλά ξέρω ότι υπάρχουν. Ας πει και κάποιος δικηγόρος.

  93 Εννοώ σύννομα περιθώρια παρέμβασης. Αυτονόητο δεν είναι;

  103 Μαλλον έτσι που τα λες είναι. Και έχουμε και την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου, που τη θύμισε πιο πάνω ο Nirevess.

 107. nirevess said

  Είτε Πέραμα είτε Κολονάκι, στα καφενεία συνήθως επικρατούν δια βοής οι ανερμάτιστοι. Εδώ υπάρχουν και σοβαροί. Άλλωστε, στο καφενείο πάντα μαθαίνεις νέα, υπάρχουν ενδιαφέροντα λινκ, είναι ένας χώρος ζωτικός αλλά και τόσο εξουθενωτικός στην επιφανειακότητά του. Όπως όλοι οι μαζικοί χώροι, όπως η ίδια η κοινωνία. Απαραίτητοι αλλά απογοητευτικοί.

 108. nirevess said

  Νίκο, το 94 το διάβασες; Είναι προτπυχιακού επιπέδου, αλλά…προς το παρόν δεν έχουμε άλλο.

 109. spiridione said

  Για να ασκηθεί αγωγή κακοδικίας πρέπει να είναι τελεσίδικη η απόφαση. Στην περίπτωσή μας είμαστε ακόμη στον πρώτο βαθμό. Γι’ αυτό υπάρχουν τα ένδικα μέσα, για να κρίνονται οι υποθέσεις από ανώτερα και διαφορετικά δικαστήρια. Υπάρχει και η αίτηση αναστολής λόγω της ασκηθείσας έφεσης, που είπαμε παραπάνω, για το επείγον του θέματος, που θα δικαστεί από διαφορετικούς δικαστές. Επίσης, με την αγωγή κακοδικίας ζητάς να σου επιδικαστεί αποζημίωση. Στο λινκ του σχ. 94 βλέπω ότι μόνο 2 αγωγές από τις 195 που έχουν ασκηθεί έχουν γίνει δεκτές. Επίσης, υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής στο ΕΔΔΑ, αν υφίστανται οι προυποθέσεις.
  Ο Υπ. Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να ασκήσει μόνο πειθαρχική αγωγή κατά των δικαστών (που θα κριθεί από δικαστικό πειθαρχικό συμβούλιο). Έτσι λέει το Σύνταγμα, αν είναι να το αλλάξουμε και να αποφασίζει ο Υπουργός.

 110. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ναι, στο Κολωνάκι έχει ωραίες καφετέριες, όπου μπορεί να συζητήσει κανείς για την ατυχία κάποιων ανθρώπων, που -άκου, φίλε μου!- εκεί που περπάταγαν αμέριμνοι, σκόνταψαν σε μια δικαστική πλάνη, κουτρουβαλιάστηκαν και προσγειώθηκαν φαρδείς-πλατείς στο κελί 33. Γκαντεμιά, τι να πει κανείς, ας πρόσεχαν, γκαρσόν, τσάκω κι ένα κγουασάν βουτύγου.

 111. Avonidas said

  Θα ήθελα πάντως να μου εξηγήσει κάποιος αυτό που στο μυαλό μου μοιάζει σαν κραυγαλέα αντίθεση.

  Το να λες, δηλαδή, «διεφθαρμένη η εξουσία, σάπια η Δικαιοσύνη, αλλά προς Θεού, να την αφήσουμε ανεπηρέαστη να κάνει τη δουλειά της, δεν μας πέφτει λόγος, δεν είμαστε αρμόδιοι».

  Πολύ ωραία, δεν είμαστε αρμόδιοι, αλλά όταν οι αρμόδιοι δεν είναι σωστοί στη δουλειά τους, ποιος άλλος μένει να κάνει κάτι; Στο κάτω-κάτω, ακόμα και το Σύνταγμα καθιστά σαφές ότι οι πολίτες είναι η έσχατη «γραμμή άμυνας» του πολιτεύματος, ότι έχουμε δικαίωμα, ή μάλλον καθήκον, να επαγρυπνούμε για την τήρηση των νόμων και τη νομιμότητα της εξουσίας.

  Άραγε ισχύει αυτό μόνο όταν κατέβουν τα τανκς στους δρόμους; Η αργή και σταθερή διάβρωση των θεσμών είναι πρόβλημα των εξωγήινων;

 112. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  64 – «Δεν κατάλαβες, διαμαρτυρήθηκα ακριβώς διότι ΔΕΝ εφαρμόσθηκαν,»
  Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες, ακριβώς γι΄αυτό έφερα το παράδειγμα όχι για να ποδοσφαιροποιήσω το νήμα.
  Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμόσθηκε ο νόμος όπως τον ερμήνευσε ο δικαστής, και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία, οπότε δεν μπορείς να λές στην πρώτη περίπτωση που για τους δικού σου λόγους σε ενοχλεί, πως δεν εφαρμόστηκε ο νόμος, ενώ στην δεύτερη «δικαιοσύνη αποδίδει ο …Θεός, οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμους.»
  Και μόνο η ύπαρξη ως οντότητες των εταιρειών, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και το υπόλοιπο κακό συναπάντημα, είναι απόδειξη πως δεν εφαρμόζεται ο νόμος και η δικαιοσύνη, είναι για τα πανηγύρια, ο μόνος νόμος που εφαρμόζεται, είναι ο νόμος του ισχυρού, ούτε κάν ο νόμος της ζούγκλας.

  72 – «Πιστεύω πὼς πρέπει νὰ προστατέψουμε τὴν «Ἀστικὴ Δικαιοσύνη» ἀπὸ κάθε ἐξωθεσμικὴ παρέμβαση «δεξιὰ ἤ ἀριστερὴ» καὶ νὰ πιέσουμε, ὅπως μποροῦμε, γιὰ τὴν ἀπεξάρτησή της ἀπὸ κομματικοὺς καὶ ἄλλους ἐναγκαλισμοὺς.» Πολύ καλά κάνεις και το πιστεύεις αυτό, μόνο δείξε μας και τον τρόπο που μπορεί να γίνει.

  «Ὅσο τὴν εὐτελίζουμε καὶ τὴν ὑποσκάπτουμε μᾶλλον σὲ πιὸ αὐταρχικὲς καταστάσεις ὁδηγούμαστε.»
  Δημήτρη δεν την ευτελίζουμε εμείς, είναι ξευτιλισμένη από την αστική τάξη που υπηρετεί και την δημιούργησε. Όταν στο όνομα της δικαιοσύνης επεμβαίνουν οι ισχυροί στο Ιράκ, στην Λιβύη, στην Συρία, κλπ, χωρίς ή ψεύτικα αποδεικτικά στοιχεία, γράφοντας στα παπάρια τους τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, σκοτώνοντας εκατομμύρια αμάχους και δημιουργώντας δεκάδες εκατομμύρια προσφύγων δεν εξευτελίζεται; είναι δυνατόν να υποστηρίζεις πως πρέπει να την προστατέψουμε κι από πάνω; Ποιά είναι η διαφορά της δικαστικής αντιμετώπισης της Ηριάννας από αυτή των κατεστραμένων λαών;

  79 – » Οι δικαστές δεν διορίζονται από ολιγάρχες.»
  Από την στιγμή που δεν διορίζονται απευθείας από τον λαό, από ποιούς διορίζονται;

  95 – «ακόμη και αν η Δικαιοσύνη πάσχει, που πάσχει, η θεραπεία πρέπει να είναι θεσμική και βαθιά,»
  Με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό και δεδομένου πως πάσχει εδώ και κάτι αιώνες, γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα;

 113. Κουνελόγατος said

  Λέω κι εγώ…
  http://news247.gr/eidiseis/politiki/to-kke-kataggellei-thn-katadikastikh-apofash-ths-hriannas.4734823.html

 114. Avonidas said

  Έτσι για να ευθυμήσουμε, είπα να κάνω ένα μικρό νοητικό πείραμα. Θα γνωρίζετε ίσως την έννοια των «βαθμών διαχωρισμού»: οι φίλοι σας απέχουν ένα βήμα από εσάς (1ος βαθμός διαχωρισμού), οι φίλοι των φίλων σας δύο (2ος), κλπ. Με βάση αυτή την ορολογία, προσπάθησα να βρω τη μικρότερη αλυσίδα βαθμών διαχωρισμού που με συνδέει με τα μέλη της ΣΠΦ.

  Το αποτέλεσμα: απέχω 4, το πολύ 5 βαθμούς, από τη ΣΠΦ.

  Πρέπει να ανησυχώ; 😦

 115. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  100 – Ενυπόγραφο είναι το ψήφισμα με διευθύνσεις και ονόματα.

 116. Avonidas said

  111. Έτσι λέει το Σύνταγμα, αν είναι να το αλλάξουμε και να αποφασίζει ο Υπουργός.

  Προς θεού, όχι, γιατί να το αλλάξουμε, το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να σκουπιζόμαστε.

 117. Avonidas said

  #117. Εγώ στις «πρόσφατες υπογραφές» βλέπω μόνο αρχικά, κι όταν υπέγραψα έδειξε και σε μένα μόνο το αρχικό του επιθέτου μου. Βλέπεις κάπου ολογράφως τα ονόματα;

 118. Γιάννης Κουβάτσος said

  Αν έχεις και κάνα γκαζάκι για ψήσιμο καφέ στο σπίτι, Αβονίδα, να ανησυχείς, και πολύ μάλιστα: ο καφές βλάπτει. Και η δημοκρατία. 😉

 119. Avonidas said

  #120. Γκαζάκι δεν έχω, μόνο βραστήρα, είμαι του τσαγιού. Με χαλάσανε οι Πολωνοί 😉

 120. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  116 – Ακόμα έξω είσαι; είσαι επικίνδυνος θάπρεπε κι όλας να έχεις συλληφθεί. 🙂

 121. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  119 – Δεν ξέρω, εμένα μου έδειξε το όνομά μου ολογράφως δεν ξαναμπήκα.

 122. Γιάννης Ιατρού said

  Αυτό με το «καθαρογράψιμο» πρέπει να είναι δική μας πατέντα, όταν μάλιστα κάνει μερικούς μήνες (στην καλή περίπτωση…) να γίνει.

 123. Avonidas said

  #122.

  Είμαστε τρομοκράτες όλοι όλοι,
  Είμαστε τρομοκράτες με πρώτο το Μανώλη.
  Που δεν πήγε στο στρατό
  Φοβότανε τον πόλεμο δεν ήθελε τα όπλα
  Ποιος είναι ο τρομοκράτης, ποιος;
  Ο χαχόλης ο Μανώλης ο φαιδροπαιδαράς
  Γιατί ποτέ δε δέχτηκε να γίνει Βρωμοποδαράς.

  Είμαστε τρομοκράτες, είμαστε τρομοκράτες
  Κι οι πρόγονοί μου εργάτες τρομοκράτες ήταν κι αυτοί,
  Με την τρομοκρατία πεθαίνει η εξουσία
  Δε θέλουμε εκκλησία, αστυνομία, στρατό και βουλή.

  😀

 124. ΣΠ said

  116
  4 ή 5 βαθμοί δεν τίποτα ανησυχητικό. Θεωρητικά απέχεις το πολύ 6 βαθμούς από οποιονδήποτε στον κόσμο.

 125. Avonidas said

  #126. Δεν έχει αποδειχτεί ακόμα αυτό, και πολύ αμφιβάλλω αν ισχύει.

 126. Avonidas said

  #126. Πάντως, φοβάμαι ότι δεν απέχουμε και πολύ από το «μέχρι κι ο παπάς που σε βάφτισε» άλλων εποχών, αλήστου μνήμης.

  …Ένας λόγος παραπάνω να επιλέγουμε ονοματοδοσία 😛

 127. nirevess said

  114

  79- «Οι δικαστές δεν διορίζονται από ολιγάρχες.» Από την στιγμή που δεν διορίζονται απευθείας από τον λαό, από ποιούς διορίζονται;

  Δηλαδή, εκτός από τον «λαό» και τους «ολιγάρχες», δεν υπάρχουν άλλοι, δεν υπάρχουν θεσμικοί φορείς, δεν υπάρχουν γραπτοί ιδιαγωνισμοί; Και οι ολιγάρχες τι είναι; Κάποιο θεσμικό σώμα που δεν το γνωρίζω;

  Επίσης, το ότι οι δικαστές πρέπει να διορίζονται απευθείας από το λαό, δεν είναι καθόλου τόσο υπέροχο όσο φαίνεται σε κάποιους. Στις ΗΠΑ, ας πούμε, οι εισαγγελείς (και νομίζω κάποιοι δικαστές) διορίζονται από τον λαό, κάνουν προεκλογικές καμπάνιες και, πολλές φορές, για να κερδίσουν ψηφαλάκια, λαϊκίζουν αισχρά εκδίδοντας «λαοάρεστες» αποφάσεις ανάλογα με το προφίλ των κατοίκων της περιφέρειάς τους, αποφάσεις που μπορεί κάποιες φορές να μας αρέσουν γιατί στρέφονται εναντίον λαμόγιων κλπ., άλλες φορές όμως σημαίνουν σκληρή καταστολή εναντίον των αδυνάτων, σιδερένια εφαρμογή του νόμου χωρίς κοινωνική ευαισθησία, κλπ., φτάνει το «κοινό αίσθημα» να τις επιζητεί.

  Μακάρι να σταματούσε αυτή η πίστη στην αγιότητα του λαού, ο οποίος όμως όταν ψηφίζει Χίτλερ ή λιντσάρει αθώους ή καρφώνεται στα πιο χυδαία θεάματα της τηλεόρασης, τότε ξαφνικά μετονομάζεται από «λαός» σε «όχλο», σε «φασιστικά ανθρωποειδή», σε «θύματα των ΜΜΕ» κλπ. κλπ. Παύει να είναι λαός για λίγο, ώσπου μια μερίδα του να κάνει κάτι που θα μας αρέσει (μια απεργία, μια εξέγερση) ή ώσπου να υποστεί τόσα πλήγματα από τους κρατούντες ώστε να ξεχάσουμε τα εγκλήματά του και τις θηριωδίες του και την ασχήμια του και να μπορέσουμε πάλι να τον φανταστούμε σαν τον μέγα άγιο και μεγαλομάρτυρα, στον οποίο εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες μας για ανθρωπιά.

  95- «ακόμη και αν η Δικαιοσύνη πάσχει, που πάσχει, η θεραπεία πρέπει να είναι θεσμική και βαθιά,» Με ποιό τρόπο μπορεί να γίνει αυτό και δεδομένου πως πάσχει εδώ και κάτι αιώνες, γιατί δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα;

  Το ότι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα είναι τελείως λάθος. Ως τη Γαλλική Επανάσταση ο βασιλιάς της Γαλλίας μπορούσε να κλείσει κάποιον στη Βαστίλη με μια απλή σφραγισμένη επιστολή του. Το 183τόσο τον Τερτσέτη και τον Πολυζωίδη, όταν αυτοί σκέφτηκαν να αθωώσουν τον Κολοκοτρώνη, τους περίμεναν μπράβοι της εκτελεστικής έξω από το δικαστήριο του Ναυπλίου και τους ξυλοφόρτωσαν. Κατόπιν αυτού, ψήφισαν και αυτοί υπέρ της καταδίκης (έτσι τουλάχιστον έχω διαβάσει εγώ, και όχι ότι παρά τον ξυλοδαρμό τους τον αθώωσαν). Σήμερα αυτό είναι αδιανόητο. Και λοιπά και λοιπά. Η κοινωνία εξελίσσεται, πολύ αργά συνήθως, αλλά εξελίσσεται, και μαζί της τα μέσα ελέγχου της εξουσίας από τους πολίτες και αντίστοιχα τα μέσα ελέγχου των πολιτών από την εξουσία. Αλλά η γενική εξέλιξη είναι προς τη θέσπιση κανόνων, όλο και περισσότερων κανόνων, για να στενεύουν τα περιθώρια της αυθαιρεσίας. Ότι η ελληνική Δικαιοσύνη πάσχει βαριά, και πρώτα πρώτα από υποστελέχωση με τις ατέλειωτες δίκες των δέκα και δεκαπέντε ετών, και επίσης από χαμηλό επίπεδο των λειτουργών της, ποιος δεν το ξέρει; Αλλά σε ποιον άλλον τομέα δεν βρίσκεται πολύ πίσω η Ελλάδα σε σχέση με τις πιο προηγμένες χώρες (όπως και πιο μπροστά από άλλες, πιο καθυστερημένες); Μήπως δεν πάσχουν οι έμποροί της; οι βιοτέχνες της; οι τεχνικοί της; οι δημοσιογράφοι της; οι πολιτικοί της; η Παιδεία της; οι ψηφοφόροι της; Ο ΛΑΟΣ της; Ξέρω, θα ξυπνήσουν τώρα τα πατριωτικά αισθήματα πολλών, και θα με λοιδωρήσουν ως ξενόδουλο κλπ. κλπ. Δεν πειράζει, συνηθισμένος είμαι.

  Ο τρόπος επομένως να βελτιωθεί κι άλλο το επίπεδο των δικαστών, εν προκειμένω, είναι ο θεσμικός, Το μόνο άμεσο μέσο πίεσης που έχουν οι πολίτες είναι η κατακραυγή στις περιπτώσεις των κακοδικιών. Η κατακραυγή αυτή μπορεί να πάρει τη μορφή αρθρογραφίας, εκστρατειών συλλογής υπογραφών, συγκεντρώσεων συμπαράστασης στους αδικημένους, κλπ. Τα περί παρέμβασης του υπουργού είναι ολέθρια. Οι αδικίες δεν πρόκειται να σταματήσουν ποτέ, αλλά πρέπει πάντοτε να προσπαθούμε να τις μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο, με σεβασμό όμως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, γιατί αλλιώς ανοίγει ο δρόμος για τη φασιστικοποίηση ή την επαναστατικοποίηση της δικαστικής εξουσίας, που είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα: μια Δικαιοσύνη που σηκώνει το τηλέφωνο και παίρνει διαταγές από τον Παπαδόπουλο ή τον Ζαχαριάδη.

 128. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Θέλω νὰ ξεκαθαρίσω κάτι. Δὲν ἔχω πάρει θέση γιὰ τὴν Ἡριάννα, ὄχι ἐπειδὴ ὑπεκφεύγω, ἀλλὰ ἐπειδὴ δὲν ἔχω σαφῆ εἰκόνα γιὰ τὴν ὑπόθεση. Τὸ νὰ ὑπογράψω ἕνα κείμενο συμπαράστασης σὲ κάποιον κατηγορούμενο, χωρὶς νὰ ξέρω τὰ στοιχειώδη γιὰ τὴν ὑπόθεση (π.χ. δικάστηκε κι ἄλλο/α πρόσωπο/α στὴν ἴδια δίκη; καταδικάστηκε ἤ ἀθωώθηκε; μὲ ποιό σκεπτικό;) δὲν τὸ θεωρῶ σωστό. Κατὰ τὴ γνώμη μου εἶναι ἡ ἄλλη ὄψη τοῦ νομίσματος τῆς λογικῆς τοῦ Φὰρ Οὐέστ: «Θὰ τὸν κρεμάσουμε καὶ μετὰ θὰ τοῦ κάνουμε μιὰ δίκαιη δίκη».
  Εἶμαι μαζὶ μὲ ὅλους, ὅσοι ἀγωνίζονται γιὰ τὸ στοιχειῶδες:
  Νὰ ἔχουν δίκαιη καὶ ἰσότιμη ἀντιμετώπιση ὅλοι οἱ κατηγορούμενοι.
  Γιατὶ ἡ Ἡριάννα, ὅπως καὶ ὁ Ρωμανὸς ποὺ προαναφέρθηκε, ἔχουν τὴν ὑποστήριξη, τόσο τοῦ «ἀντιεξουσιαστικοῦ», ἀλλὰ καὶ εὑρύτερων στρωμάτων τοῦ «προοδευτικοῦ» χώρου. Τὶ νὰ ποῦν τὰ παιδιὰ τῶν περιθωριοποιημένων κοινωνικῶν ὁμάδων (π.χ. Ρομὰ) ποὺ δὲν ἔχουν οὔτε τὴν πολιτικὴ συμπαράσταση τῶν προηγουμένων, οὔτε τὸ χρῆμα καὶ τὶς διασυνδέσεις τῶν «ἐπωνύμων» ποὺ τὴ βγάζουν «καθαρή»,πολλὲς φορὲς καὶ γιὰ χειρότερα ἀδικήματα.

 129. giorgos said

  «ποιός άλλος μένει νά κάνει κάτι? » Στήν Ελλάδα κανένας «άλλος» δέν υπάρχει…

  «η ελλαδα ειναι η μονη χωρα , οπου το ανεξαρτητον της δικαιοσυνης (απο την» εκτελεστικη εξουσια»)ειναι ταυτοσημον με το ανεξελεγτον των δικαστηριων . εξ ου και ο χαρακτηρισμος της δικαιοσυνης ως «καστρου»(εννοειται βεβαια απορθητου και αδιαπεραστου…)!!! αλλα γνωριζομε φυσικα οτι τα πραγματα δεν μπορουν να ειναι ετσι. η διοικητικη ανεξαρτησια της δικαιοσυνης καθολου δεν σημαινει το κοινωνικως ανεξελεγκτον αυτης, αλλα το ακριβως αντιθετο. ο ελεγχος των δικαστων απαγορευεται να γινεται απο τους υπουργους και βουλευτες , διοτι εναποκειται στην πνευματικη εξουσια , δηλαδη στην διανοηση καθε λαου. τα παραδειγματα του ζολα και του ντοστογιεφσκυ ειναι αρκετα για να μας υπενθυμισουν το πραγμα. και μονο το γεγονος οτι στην ελλαδα μεταπολεμικα υπηρξαν δικες τερατουργηματα χωρις καν ιχνος φωνης μιας διανοησης (καθηγητων,ακαδημαικων,ελευθερων διανοουμενων κ.λ.π.)ειναι ακριβως η αποδειξη σε ποιες συνθηκες μεσα λειτουργει η ελληνικη δικαιοσυνη και γιατι αυτη ειναι μεχρι σημερα..».καστρο») καθε αλλο βεβαια παρα ο ελεγχος της δικαιοσυνης «νομικες γνωσεις» απαιτει, εκει που «απαιτουνται» τετοιες «γνωσεις» ειναι ειδικα στις κοινωνικες δικτατοριες, οπου και η ελλαδα υπαγεται. το αν μια εγκυος γυναικα που σκοτωνει το παιδι της τελη υπο τις συνθηκες φυσιολογικου ανθρωπου κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης , ωστε να δικασθει με τους συνηθεις νομους-ερωτημα που εθεσε ο ντοστογιεφσκυ καποτε-δεν ειναι ερωτημα «νομικων γνωσεων»… το θεμα που προσπαθουμε να θεσωμε με το κειμενο τουτο ειναι, κατα ποσον αυτη η ελληνοπαραδοτη ταξη πραγματων , μπορει να συνεχισθη μεσα στην σημερινη διαταξη του κοσμου . κοινωνικες και ιστορικες ερμηνειες των υπαρχοντων πραγματων επιχειρησαμε σε αλλα βιβλια μας , εδω μας εφανηκε οτι μερικα απο αυτα επρεπε να τα εξετασωμε πολιτικωτερα καπως. και τουτο βεβαια , εξ αιτιας των στοιχειων που «ετυχε» να εχωμε στα χερια μας -στοιχεια κατα πασαν πιθανοτητα μοναδικα… ο συγγραφεας τουτων των γραμμων υπαγεται εις την κατηγοριαν των ανθρωπων εκεινων που δεν καταλαβαν ποτε τους τι θα ΄πη «ελλην» ,»εθνος»,»γενος»,»ρωμηοσυνη» κ.λπ. το μονο που καλα καταλαβε ειναι, οτι μονιμως αυτα τα πραγματα καποιαν υποπτη κατασταση εμπαιγμου ενειχαν για οσους ετυχαινε να τα χρησιμοποιουν και να τα επικαλουνται.εμπαιγμο προς τους αλλους δηλαδη. υπαγομενος ο ιδιος σε μιαν διασταση του «μειζονος ελληνισμου»-οπως και πολλοι αλλοι» ελληνες» εξ αλλου-μπορεσε στο τελος να «ανακαλυψη» οτι αυτα τα πραγματα δεν ησαν στερημενα μιας ιστορικης σημασιας,οτι υπηρξαν εμφορτα νοηματος στο παρελθον ,δεν μπορουσε ομως να τα εντοπιση ως ζωσες πραγματικοτητες στα πλαισια του συγκεκριμενου νεοελληνικου κρατους . εκει που εβλεπε βαρυτατη την σημασια τους ηταν στα διοικητικα συμβολα του κρατους.σφραγιδες των δημοσιων υπηρεσιων , στερεοτυπα πτυχιων,σχηματα διαβατηριων, στους ευζωνους στο συνταγμα, στις στολες των στρατηγων και των οργανων της «ταξεως» . η υποπτη τουτη κατασταση της πραγματικοτητας τον ωθησε προς τα βιβλια . τι αλλο μπορει να εξηγηση στον ανθρωπο αν τα οσα βλεπη γυρω του ειναι σωστα η λαθεμενα? τα θεματα ομως της διδαχης η αυτοδιδαχης υπαγονται ως γνωστον στις μακροχρονιες διαδικασιες των ανεπαισθητων δοσεων (οι αρχαιοι τουτη την σιγανη και ανεπαισθητη διαδικασια την εξεφραζαν με το θαμιστικο ρημα «διδασκω».τετοια ειναι ολα εκεινα τα ρηματα τα εκφραζοντα διαδικασιες που ζη ο ανθρωπος χωρις να τις καταλαβαινη. ενα αλλο τετοιο , πολυ συγγενες στην βιωτικη του σημασια με το πρωτο , ειναι το «γηρασκω») το ελληνικο ομως κρατος ως θεμα αυτοδιδαχης απαιτει προυποθεσεις αιωνιοτητος!!! επομενο συνεπως ηταν να χαθουν πολλα χρονια εμπραγματου σχεσεως με την ελληνικη ιδιοτητα του . το μονο που εμενε να του την θυμιζη ηταν απλως μια ταυτοτητα και ενα διαβατηριο . και ιδου η «εκπληξη» οταν εζητησε καποιαν εμπρακτικωτεραν σχεση με την ελληνικη ιδιοτητα του , ακολουθωντας ευλαβως τους νομους του ελληνικου κρατους και ακολουθωντας πιστως τις υποδειξεις της διοικησεως , διεπιστωσε απλως οτι ….λερωθηκε! η περιπτωση αξιζε να βγη στο φως. οσοι πιστευουν οτι τα διεθνως διαδραματιζομενα δεν εχουν καμια σχεση με την ελλαδα η οτι δεν θα εχουν καμια επιπτωση σ΄αυτη, πιστευουν πολυ λαθεμενα. ο λογος ειναι απλος , η διεθνης κοινωνια σημερα προσπαθει να θεμελιωση την μελλουσα υπαρξη της σε καταστασεις που να περιοριζουν οσο το δυνατον το κοινωνικο ψευδος . σε καποια μονιμωτερα θεμελια που θα συντελεσουν σε ενα μειζονα βαθμο κατανοησης και συνεργασιας .και καθως βλεπομε , πρωτιστα προκυπτει αυτη η αναγκη στην περιοχη της ευρωπης , στην οποια η ελλαδα αποτελει ενα παρωχημενο ιστορικο σχημα και παραδειγμα κοινωνικου καθεστωτος προς αποφυγην. δεν υπαρχουν λοιπον καταστασεις που δεν αφορουν στην ελλαδα . το προβλημα ειναι, ποσο αυτες μπορουν να συνειδητοποιηθουν και απο τουτην την εγχωρια συνειδητοποιηση, ισως, να προαχθη ενας γενικωτερος λογος. οι οιμωγες περι «εξωθεν κινδυνων» οπως και παντος ειδους «κινδυνων» ,ειναι προιοντα ανθελληνων . δεν υπαρχουν κινδυνοι αλλα μονον ιστορικες και αρα πολιτικες αναγκαιοτητες . επιδιωξη τουτου του βιβλιου ειναι ακριβως να προβαλη την ελληνικη δυσμορφια σε ενα γενικωτερο πλαισιο των καιρων μας . και τουτο, αυτος που τωγραψε , το νομιζει υπατη εθνικη προσφορα »
  «Η Ελλάς ώς Κράτος Δικαίου»

 130. ΣΠ said

  127
  Ναι, δεν έχει (και δεν μπορεί να) αποδειχθεί, αλλά δεν αποκλείεται να ισχύει για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού.

 131. NM said

  «Γιατί δεν τον χώρισες;»
  Η ανήκουστη πρόσκληση σε μια σύζυγο να εγκαταλείψει στα δύσκολα το ταίρι της, σ έναν γονιό το παιδί του ή στο παιδί τον πατέρα του, είναι ότι πιο φρικαλέο έχω ακούσει ποτέ.
  Δεν καταφέρνω να πιστέψω ότι ειπώθηκε τέτοιο πράγμα –έτσι- και μάλιστα από δικαστή.
  Ούτε η απάντηση «μα αφού αθωώθηκε στο μεταξύ» μπορώ να πιστέψω ότι δόθηκε έτσι όπως προβάλεται από τα ΜΜΕ. Ο δικός σου άνθρωπος χρειάζεται περισσότερο τη συμπαράστασή σου όταν μπλέξει σε οτιδήποτε: αρρώστια, δικαστική διαμάχη, κοινωνικό πρόβλημα και ανεξάρτητα από την υπαιτιότητα ή την ενοχή του.
  Το μεγαλείο της απόλυτης κτηνωδίας

 132. sarant said

  110 Δεν εννοουσα τν αγωγή κακοδικίας

  111 Μετά την (υποτιθέμενη, οριστική) καταδίκη, δεν υπάρχουν διάφορες δυνατότητες;

 133. ΣΠ said

  Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Νικοκύρης γράφει:
  …ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονης να εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει θεσμικά
  Δηλαδή να κάνει αυτό που του επιτρέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, όχι να υπερβεί τις αρμοδιότητές του.

 134. Σχετικά με το 66

  Ελάχιστης σημασίας αλλά τελικά η ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ http://www.902.gr/eidisi/neolaia-paideia/132905/sholio-gia-tin-katadikastiki-apofasi-se-varos-tis-iriannas-v-l

 135. Avonidas said

  #130. Θέλω νὰ ξεκαθαρίσω κάτι. Δὲν ἔχω πάρει θέση γιὰ τὴν Ἡριάννα, ὄχι ἐπειδὴ ὑπεκφεύγω, ἀλλὰ ἐπειδὴ δὲν ἔχω σαφῆ εἰκόνα γιὰ τὴν ὑπόθεση.

  Και ποιος ευθύνεται που δεν έχεις σαφή εικόνα, ποιος σε εμπόδισε να την αποκτήσεις; Εμείς που πήραμε θέση, ξέρεις, δεν περιμέναμε να μας έρθει η επιφοίτηση για την υπόθεση, ψάξαμε και μάθαμε.

  Γιατὶ ἡ Ἡριάννα, ὅπως καὶ ὁ Ρωμανὸς ποὺ προαναφέρθηκε, ἔχουν τὴν ὑποστήριξη, τόσο τοῦ «ἀντιεξουσιαστικοῦ», ἀλλὰ καὶ εὑρύτερων στρωμάτων τοῦ «προοδευτικοῦ» χώρου.

  Καμία μα καμία σχέση, όμως! Ο Ρωμανός καταδικάστηκε και φυλακίστηκε παραδεχόμενος την ενοχή του, επ’ αυτού δεν υπήρξε η παραμικρή διχογνωμία ή αντίρρηση, από τον «αντεξουσιαστικό», τον «προοδευτικό» ή οποιονδήποτε άλλο χώρο. Το μόνο που συζητήθηκε ήταν ο ξυλοδαρμός του από την αστυνομία, οι συνθήκες κράτησής του και το θέμα των αδειών του για σπουδές. Υπάρχουν σ’ αυτό εδώ το ιστολόγιο τα πολλά (και κυρίως αρνητικά) σχόλιά μου για την υπόθεση εκείνη.

  Στην περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ., η κατηγορούμενη αρνείται εδώ κι 6 χρόνια την ενοχή της, τα πειστήρια είναι ανύπαρκτα, δεν υπάρχουν μάρτυρες κι ωστόσο βγαίνει καταδικαστική απόφαση. Το να πιστεύεις ότι η Ηριάννα χαίρει της υποστήριξής μας επειδή συμπαθούμε τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι το λιγότερο φαιδρό.

 136. Avonidas said

  #133. «Γιατί δεν τον χώρισες;»

  Μα, κι εμένα μ’ αυτή τη φράση άρχισε να μου στρίβει, όταν πρωτοδιάβασα για την υπόθεση. Είναι δε το είδος της ερώτησης που μπορεί να κάνει μόνο μια μισάνθρωπη κάργια, και θα χρησιμοποιούσα κι έναν άλλο προσδιορισμό αν δεν φοβόμουν ότι θα με πουν σεξιστή.

 137. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @114β Λάμπρος said:
  «… Πολύ καλά κάνεις και το πιστεύεις αυτό, μόνο δείξε μας και τον τρόπο που μπορεί να γίνει…»

  Δὲν ἔχω συγκεκριμένη πρόταση. Διαφορετικὰ θὰ ἤμουν ἐνταγμένος σὲ κάποιον πολιτικὸ φορέα.
  Προσωπικά, κάνω αὐτὸ ποὺ μοῦ ὑπαγορεύει ἡ συνείδησή μου, ἐκφράζω τὶς ἀπόψεις μου δημόσια καὶ ἐπωνύμως καὶ, κυρίως, ἀναλαμβάνω τὴν εὐθύνη τῶν πράξεών μου. Αὐτὸ μοῦ ᾿χει στοιχίσει βέβαια, δυὸ φορὲς μάλιστα κόντεψε νὰ μοῦ κοστίσει καὶ τὴν ἴδια τὴ ζωή μου. Αὐτὰ ὅμως θὰ τὰ ποῦμε κατ᾿ ἰδίαν.

 138. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  129α – Δεν ξέρω αν υπάρχουν θεσμικοί φορείς ή κάτι άλλο, τους δικαστές μιά φορά τους διορίζουν οι ολιγάρχες γι΄αυτό είναι και στο δικαστικό απυρόβλητο και όχι, δεν έχω ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού, φιλολογικό ήταν το ερώτημα.

  «Το ότι δεν έχει γίνει μέχρι τώρα τίποτα είναι τελείως λάθος. Ως τη Γαλλική Επανάσταση ο βασιλιάς της Γαλλίας μπορούσε να κλείσει κάποιον στη Βαστίλη με μια απλή σφραγισμένη επιστολή του.»
  Δηλαδή με την Ηριάννα (και όχι μόνο) επειδή δεν έχουμε βασιλιά, δεν έγινε ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο;
  Η δικαιοσύνη δομικά, είναι παγκοσμίως ίδια, (σαν την εκπαίδευση ένα πράμα 🙂 ) δεν έχει να κάνει με καμία οπισθοδρομική Ελλάδα, παντού και πάντα ευνοεί τον ισχυρό, δεδομένης αυτής της δομής, δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να βελτιωθεί, αλλιώς θα είχε γίνει μέσα στους αιώνες. Aν μετά το επερχόμενο γ΄π.π προκύψει μια διαφορετική κοινωνία, θα αλλάξει και η δικαιοσύνη.

 139. Γιάννης Κουβάτσος said

  129. Σωστά αυτά που γράφεις. Άλλο όμως η δικαστική πλάνη και άλλο η εξάντληση της αυστηρότητας σε παρεξηγήσιμο βαθμό εναντίον ανθρώπων που σχετίζονται, έμμεσα ή άμεσα, με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Ας μην ξεχνάμε ότι στη δίκη των Πυρήνων της φωτιάς, το 2011, οι ποινές που επιβλήθηκαν στους δεκαοχτάχρονους και εικοσάχρονους κατηγορουμένους ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχε ζητήσει ακόμα και ο εισαγγελέας. Δεν μου είναι καθόλου συμπαθής αυτός ο πολιτικός χώρος και οι πρακτικές του αλλά έτερον εκάτερον: δικαιοσύνη για όλους.

 140. nirevess said

  135. «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ο Νικοκύρης γράφει:
  …ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής να εξαντλήσει τις δυνατότητες παρέμβασης που έχει θεσμικά…
  Δηλαδή να κάνει αυτό που του επιτρέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, όχι να υπερβεί τις αρμοδιότητές του. »

  Σύμφωνοι, αν όμως πράγματι υπάρχει κάτι που του επιτρέπουν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Γιατί αν δεν υπάρχει, τότε το μόνο που μένει, πριν από τη δεύτερη δίκη όμως (αν βέβαια είναι ακόμα υπουργός και αν είναι ακόμα κυβέρνηση…), είναι να κάνει κάνα τηλεφώνημα, ή να στείλει κάποιο ραβασάκι, ή, για να μην αφήσει ίχνη, να κάνει κάποια υπόδειξη προφορικά, όπως ο Τραμπ στον Κόμυ (μόνο που εκείνος τον μαγνητοφώνησε). Αλλά, πρώτον αυτό θα ξεσήκωνε θύελλα από την άλλη πλευρά αν μαθαινόταν, δεύτερον κάλλιστα θα μπορούσε να αγνοηθεί αν δεν συνοδευόταν από κάποιες απειλές (νά τα μας!…), και τρίτον και κυριότερο, τώρα δα αμέσως μετά την πρωτόδικη απόφαση, τι θεσμικό να κάνει; δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα.

 141. Avonidas said

  #141. Φοβάμαι ότι πέρα από την τιμωρητική διάθεση απέναντι στον συγκεκριμένο χώρο, συμβαίνει εδώ και κάτι άλλο, πολύ πιο χυδαίο. Τα δικαστήρια ψάχνουν να βρουν κάποιον, οποιονδήποτε, να στείλουν στη φυλακή, για να κλείσουν την υπόθεση και να παρουσιάσουν έργο «κατά της τρομοκρατίας». Και γι’ αυτό κάνουν τα στραβά μάτια στις παρατυπίες και χειρίζονται με τσαπατσουλιά τα όποια πενιχρά πειστήρια.

  Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, ιδίως διότι αρχίσαμε να το συνηθίζουμε. Αρκεί να προφέρει κανείς τη λέξη «τρομοκρατία» για να καταπιούμε πλήθος κτηνώδεις παραβιάσεις του κράτους δικαίου και των τεκμηρίων της αθωότητας, που θα προκαλούσαν κατακραυγή ακόμα κι αν στρέφονταν κατά κατηγορουμένων του κοινού ποινικού δικαίου. Στις ΗΠΑ ήδη συζητάνε (και υπογείως επαναφέρουν) τα βασανιστήρια, για την προστασία της κοινωνίας βεβαίως βεβαίως, εδώ έχει δημιουργηθεί ήδη μια εκτενής νομοθεσία «τρομονόμων» που στην ουσία καταργούν τις δημοκρατικές δικλείδες για μια κατηγορία εγκλημάτων που το κράτος θεωρεί επικίνδυνα για την εξουσία. Δεν πάμε καθόλου καλά.

 142. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  139 – Δημήτρη, έχοντας την μεγάλη τύχη να σε γνωρίζω προσωπικά, γνωρίζω το ήθος σου τον ακέραιο χαρακτήρα σου και τις πάντα καλές προθέσεις σου, όμως όταν λές να υποστηρίξουμε αυτό το σαθρό, κάλπικο και ολοφάνερα διαπλεκόμενο σύστημα δικαιοσύνης, βραχυκυκλώνομαι. 🙂
  Γνωρίζεις κι εσύ τις απόψεις μου, λίγη δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία, λίγη δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη, λίγη ελευθερία δεν είναι ελευθερία, το μη χείρον βέλτιστον, όταν είναι μόνιμο, είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΌ.

 143. Avonidas said

  #142. Πίστευα ότι θα το καταλάβεις, αλλά μάλλον πρέπει να το πω: δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι ο υπουργός θα κάνει τέτοιο τηλεφώνημα, ή ότι θα απειλήσει δικαστικούς υπέρ της Ηριάννας. Ήταν απολύτως ειρωνικό το σχόλιο #47: ο υπουργός δεν δίνει μία για τις Ηριάννες, το πολύ-πολύ να νοιαστεί για το επικοινωνιακό της υπόθεσης και να βγάλει κάναν δεκάρικο.

  Αν πάλι η έγνοια σου είναι μην παρέμβουν στη δικαιοσύνη και τους γυρίσει μπούμερανγκ, αργά το θυμήθηκες. Είναι βέβαιο ότι τέτοιες παρεμβάσεις έχουν γίνει αμέτρητες από τότε που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση — στα φανερά και στα κρυφά. Όπως είχε παρέμβει και η ΝΔ με τις συλλήψεις των στελεχών της Χ.Α. μετά τη δολοφονία Φύσσα, με κατασκευασμένα στοιχεία, για να κάνει τελικά αυτά τα καθάρματα ήρωες. Ένα χοιροστάσιο είναι, που παλεύουν όλα μαζί τα γουρούνια στη λάσπη.

 144. dryhammer said

  Δεν διάβασα τίποτα. Επιφυλάσσομαι για μιά άλλη μέρα. Σήμερα άκουσα τα πρώτα τζιτζίκια

 145. gpoint said

  # 105

  Οταν υπηρέτησα την θητεία μου είχα στην διάρκειά της δυο διοικητές Παπαδόγγονες και οι δυο, ξαδέρφια. Ο ένας είχε χαρακτηρισθεί χουντικός κι ο άλλος δημοκρατικός από την στάση που κράτησαν τότε, με την ανταρσία του Βέλους. Ο χουντικός πάντως φερόταν καλά στην ναυτουριά σε γενικές γραμμές αντίθετα με τον «δημοκρατικό» που δεν έδειχνε κάποια ανθρώπινη κατανόηση. Δυο μήνες πριν απολυθώ ο «δημοκρατικός» με έφερε από την Κέρκυρα στον Πόρο για δυο ώρες χωρίς να έχω κάποια δουλειά να κάνω και ενώ είχα από την Τρίτη άλλες τρεις μέρες άδεια. Το πλήρωσε βέβαια γιατί μετά ζήτησα εγγράφως εφεδρική άδεια που εθιμικά δεν δινότανε μέχρι τότε σε επίκουρους και αναγκαστικά μου την έδωσε ο ναύαρχος που θα πρέπει να του φόρτωσε κάποια στέρηση βαθμού γιατί δεν μπόρεσε να με πείσει να μην την ζητήσω.
  Ηταν τότε που κατάλαβα πως χουντικός και δημοκρατικός στο στράτευμα; δεν ήταν θέμα ιδεολογίας αλλά επαγγελματικής επιλογής, κρίσιμης για το μέλλον του επιλεγοντα. Λίγα χρόνια μετά κάποιος Σπιρούνης εξαργύρωσε με υπουργοποίηση από το ΠασοΚ την «αντίστασή» του επί ΝουΔου (μήπως τα βάζω ανάποδα τα κόμματα, δεν είναι ομάδες να τις ξεχωρίζω! )
  Κάπου την ίδια εποχή ένας άλλος Παπαδόγγονας βρέθηκε να παίζει τον Υπ.Συγκοινωνιών επί ΝουΔου κι έβαψε με τέσσερις χρωματιστές λουρίδες τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με ροζ όπου περνάγανε τα τρόλλεϋ με πράσινο όπου μπορούσαν να πάρουν ή να αφήσουν πελάτες τα ταξί και κάτι άλλα που ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν. Πληρώθηκε η «μελέτη» και το συνεργείο που έβαψε, πήραν τις προμήθειές τους οι επιτήδειοι και σε μια βδομάδα είχαν όλα ξεχαστεί.

 146. Triant said

  Λέω εγώ τώρα. Μήπως οι πυρήνες της φωτιάς έχουν κάνει καμιά ενέργεια εναντίον δικαστικού και η απόφαση είναι του τύπου ‘να δείτε με ποιούς τα βάλατε’ ή κάτι τέτοιο;

 147. nirevess said

  140. Αν καταλαβαίνω καλά, συνδυάζοντας τα λεγόμενά σου, συμπεραίνω ότι είσαι εναντίον κάθε θεσμικής δικαιοσύνης. Οπότε δεν έχω να πω τίποτε άλλο. Ας πάρει ο καθένας μια κουμπούρα στα χέρια του να υπερασπίσει το δίκιο ΤΟΥ. Μαξ Στίρνερ, ή μήπως Φάρ Ουέστ;

  Και όχι, δεν έστειλε ο Κοντονής ή ο Τσίπρας σφραγισμένο μπιλιετάκι στην κα πρόεδρο ούτε στην κα εισαγγελέα με εντολή ‘καταδικάστε την’. Και οι Νορβηγοί δικαστές, προτού δικάσουν εκείνο το σκύλο τον Μπρέιβικ, του έδωσαν όλοι χειραψία.

  141. Δυστυχώς, και η δικαστική πλάνη πολλές φορές υποβαστάζεται από κοινωνικές, ταξικές, φυλετικές, εθνοτικές, έμφυλες και άλλες προκαταλήψεις. Δεν είναι πάντοτε αγνή και συγγνωστή.

  Αλλά η εξάντληση της αυστηρότητας σε παρεξηγήσιμο βαθμό εναντίον συγκεκριμένης κατηγορίας ανθρώπων κλπ., όπως λες, που φαίνεται να είναι η συγκεκριμένη περίπτωση (δεν το αρνήθηκα ποτέ, ούτε καν το αμφισβήτησα), δεν δημιουργεί πάτημα για υπουργική παρέμβαση, πώς το λένε; Οι δικαστές είναι άνθρωποι, με όλα τα καλά και τα φριχτά όλων των ανθρώπων, αλλά, για να υπάρξει θεσμική ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας πρέπει οι αποφάσεις τους να γίνονται σεβαστές από την πολιτική εξουσία (άλλα κουμάσια αυτοί, τρις χειρότερα!) και να αμφισβητούνται θεσμικά μόνο μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες, συν τις κινητοποιήσεις της κοινής γνώμης για άσκηση πίεσης, όπως είπα παραπάνω.

  Κάθε εξουσία είναι υπέρ της τάξης, μιας συγκεκριμένης τάξης πραγμάτων με ταξικό πρόσημο, αφού εξ ορισμού αυτήν υπηρετεί. Είναι λογικό λοιπόν οι δικαστές να είναι στην πλειοψηφία τους υπέρ της δεδομένης τάξης πραγμάτων, το ίδιο και οι δυνάμεις τήρησης της τάξης και ασφάλειας, και ο στρατός, και η πολιτική τάξη. Αυτός είναι ο ρόλος τους. Το θέμα είναι η τάξη αυτή να είναι όσο γίνεται λιγότερο βάρβαρη, λιγότερο ανεξέλεγκτη, λιγότερο άδικη προς όσο γίνεται μικρότερο αριθμό ανθρώπων. Στη μετεμφυλιακή Ελλάδα έχει γίνει πολλή πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν αλλά μένει να γίνουν πάρα πολλά, τόσο ως προς την ποιότητα του προσωπικού (το πιο δύσκολο, γιατί δεν μπορείς να απολύσεις ένα λαό και να προσλάβεις έναν άλλο στη θέση του) όσο και ως προς τους νόμους, την εφαρμογή τους, τη χρηματοδότηση αυτών των κλάδων εκεί που πρέπει κλπ. Πρέπει επίσης να βελτιωθεί η αστυνομία, οι μέθοδοί της, η εσωτερική της αστυνόμευση, κλπ. Αλλά στην Ελλάδα δεν ελέγχει κανείς κανέναν, έτσι κι αλλιώς. Γιατί ένα κράτος που θα έλεγχε αυστηρά την αστυνομία, θα έλεγχε πολύ νωρίτερα αν φοράς κράνος πάνω στη μηχανή, αν την παρκάρεις πάνω στο πεζοδρόμιο, αν έχεις δεμένο το σκυλί σου όταν πίνεις τον καφέ σου στο καφενείο, αν καπνίζεις στους κλειστούς χώρους, αν έκοψες απόδειξη για τη δουλειά που έκανες, αν έκλεισες την Αμαλίας με 200 διαδηλωτές που δεν γεμίζουν ούτε το ένα τέταρτο της πλατείας Συντάγματος, κλπ. Παρέα πάνε όλα αυτά.

  Να ξέρουμε πάντως ότι η κοινή γνώμη μπορεί να κινητοποιηθεί και προς άλλη κατεύθυνση, που δεν θα αρέσει σε πολλούς στο παρόν αριστερό καφενείο. Πόσες ας πούμε φορές δεν έχει ξεσηκωθεί η τοπική κοινωνία υπέρ ενός μαγαζάτορα που σκότωσε διαρρήκτη του μαγαζιού του; Και δεν έχει ακολουθήσει χαμός γύρω από το αν ο διαρρήκτης ήταν οπλισμένος, αν η ζωή του μαγαζάτορα απειλούνταν πράγματι, κλπ. κλπ.; Πόσες φορές δεν έχει προστατευτεί κάποιος κατηγορούμενος από το μαινόμενο πλήθος που θέλει να τον λιντσάρει κατά την προαγωγή του, από τους αστυνομικούς;

 148. Μάντις said

  146 τζιτζίκια! τζιτζίκια!;-)
  http://salograia.blogspot.gr/2009/07/blog-post_27.html

 149. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @Avonidas. (137). Θὰ σοῦ ἀπαντήσω, ἄν καὶ δὲν μοῦ ἀρέσουν οἱ προσωπικοῦ χαρακτήρα ἀντιπαραθέσεις καὶ οἱ χαρακτηρισμοὶ (ἔστω καὶ ἀπόψεων) τοῦ τύπου:
  » Το να πιστεύεις ότι η Ηριάννα χαίρει της υποστήριξής μας επειδή συμπαθούμε τον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι το λιγότερο φαιδρό.»
  Παραθέτω τὸ ἀκριβὲς ἀπόσπασμα αὐτῶν ποὺ ἔχω γράψει:
  «Γιατὶ ἡ Ἡριάννα, ὅπως καὶ ὁ Ρωμανὸς ποὺ προαναφέρθηκε, ἔχουν τὴν ὑποστήριξη, τόσο τοῦ «ἀντιεξουσιαστικοῦ», ἀλλὰ καὶ εὑρύτερων στρωμάτων τοῦ «προοδευτικοῦ» χώρου.»
  Ὅπως βλέπεις δὲν χαρακτηρίζω ἀντιεξουσιαστὲς ἤ ἔστω συμπαθοῦντες τοὺς ὑποστηρικτές τῆς Ἡριάννας. Ἐπὶ πλέον ἡ χρήση εἰσαγωγικῶν (γιὰ λόγους οἰκονομίας, γιὰ νὰ μὴν βάζω ἐκφράσεις ὅπως «τοῦ λεγόμενου ἀντιεξουσιαστικοῦ χώρου») δείχνουν πὼς αὐτοὶ οἱ χαρακτηρισμοὶ δὲν εἶναι δικοί μου.
  Στὴν οὑσία τώρα. Σχολιάζω ἕνα κείμενο τοῦ Νικοκύρη ποὺ ἀνέβηκε σήμερα. Σήμερα (ἐγὼ τοὐλάχιστον) ἔλαβα γνώση καὶ ἀκόμα δὲν ἔχω πάρει ἀπαντήσεις γιὰ βασικὰ ἐρωτήματα ποὺ τέθηκαν καὶ ἀπὸ ἄλλους. Νομίζω πὼς ὅποιος ἐκφράζει ἐνεργὰ τὴν συμπαράστασή του σὲ κάποιον, ὅπως κάνεις ἐσὺ, μπορεῖ νὰ δώσει αὐτὰ τὰ στοιχεῖα.
  Τέλος ὅσον ἀφορᾶ στὸ Ρωμανό. Νομίζω πὼς, ἐκτὸς ἀπὸ τὸν ξυλοδαρμό του (ποὺ τὸν καταδικάζω ἀπερίφραστα) ὑπῆρξε κι ἕνα κίνημα ἀλληλεγγύης γιὰ νὰ τοῦ δοθεῖ ἡ δυνατότητα νὰ συνεχίσει τὶς σπουδὲς του καὶ μάλιστα ἔγινε καὶ σχετικὴ νομοθετικὴ ρύθμιση (ἄν θυμᾶμαι καλὰ). Καλῶς ἔγινε. Πρέπει νὰ δίνεται ἡ δυνατότητα στὰ παιδιὰ ποὺ εἶναι στὴ φυλακὴ νὰ σπουδάσουν. Αὐτὸ ποὺ ἔγραψα ἐγὼ εἶναι νὰ ἔχουν τὶς ἴδιες δυνατότητες καὶ τὰ παιδιὰ τῶν κοινωνικὰ ἀποκλεισμένων:
  «Τὶ νὰ ποῦν τὰ παιδιὰ τῶν περιθωριοποιημένων κοινωνικῶν ὁμάδων (π.χ. Ρομὰ) ποὺ δὲν ἔχουν οὔτε τὴν πολιτικὴ συμπαράσταση τῶν προηγουμένων, οὔτε τὸ χρῆμα καὶ τὶς διασυνδέσεις τῶν «ἐπωνύμων» ποὺ τὴ βγάζουν «καθαρή»,πολλὲς φορὲς καὶ γιὰ χειρότερα ἀδικήματα.
  Αὐτὰ καὶ δὲν θὰ ἐπανέλθω, ὄχι ἀπὸ ἔλλειψη σεβασμοῦ πρὸς ἐσένα -κι ἂς ἀπεκάλεσες φαιδρὰ τὰ γραφόμενά μου- ἀλλὰ γιὰ νὰ μὴν κουράζω τοὺς συγκατοίκους μας στὸ φιλόξενον αὐτὸν χῶρο.

 150. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ said

  1. «…….που είχε κοιμηθεί μαζί του εκείνο το βράδυ»
  2. «Και γιατί δεν τον χώρισες;»

  Παρατήρηση: Στην έδρα ήταν 3 γυναίκες δικαστίνες.
  Μήπως κανένας ψυχίατρος θα μπορούσε να μας κάνει καμιά φροϊδική ανάλυση ;;;

  ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ!

 151. Triant said

  Απαντώ στον εαυτό μου (148) 🙂
  http://www.iefimerida.gr/news/294295/pyrines-tis-fotias-emeis-valame-ti-vomva-sto-spiti-tis-eisaggeleos-tsatani

 152. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  dryhammer said (146)

  «Δεν διάβασα τίποτα. Επιφυλάσσομαι για μιά άλλη μέρα. Σήμερα άκουσα τα πρώτα τζιτζίκια»

  Φίλε, μαζί σου.

 153. Avonidas said

  #151. Τι είδους στοιχεία παραπάνω χρειάζεσαι για την υπόθεση, και τι θεωρείς επαρκή γνώση για να πάρεις θέση;

  Ούτε σ’ εμένα αρέσουν οι αντιδικίες, αλλά έκανες κάτι περισσότερο από το να μην πάρεις θέση: υπονόησες ότι άλλοι παίρνουν θέση επιπόλαια.

  Είναι λοιπόν «βασικό ερώτημα» το αν υπήρχε συγκατηγορούμενος της Ηριάννας, άλλος από τον Κώστα Π. που αθωώθηκε; Δηλαδή αν βρεθείς κατηγορούμενος μαζί με άλλον έναν, άλλους τρεις, άλλους δέκα, και καταδικαστείς χωρίς πειστήρια που να αποδεικνύουν την ενοχή σου, αλλάζει κάτι με το να καταδικαστούν κι οι άλλοι; Δεν μπορεί λογικά να αλλάζει κάτι, εκτός κι αν δεχτούμε συλλογική ευθύνη.

  Τι άλλο φαντάζεσαι ότι θα έπρεπε να γνωρίζει κανείς για να πάρει θέση; Τα πρακτικά της δίκης; Τα τεχνικά στοιχεία της εξέτασης του DNA; Υπάρχει η έκθεση ενός αξιόπιστου ειδικού.

  Ξαναλέω ότι η περίπτωση είναι κραυγαλέα, και γι’ αυτό αντιδρούν οι περισσότεροι, κι όχι από ιδεολογική συμπάθεια. Λυπάμαι αν σε πείραξε ο χαρακτηρισμός «φαιδρός», αλλά η σύγκριση με την υπόθεση του Ρωμανού είναι τελείως άστοχη.

 154. gpoint said

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

  Από παλιά υποστήριζα πως υπάρχει συνεργασία ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και πως ο Ουζουνίδης «φυτεύτηκε» στον ΠΑΟ όταν μετά το αγροτικό του στον Πανιώνιο κρίθηκε ακατάλληλος για ΟΣΦΠ και το βολέψανε το παιδί στον ΠΑΟ.
  Απόδειξη είναι πως παραμένει περιμένοντας εντολές προφανώς) ενώ ο Λυμπερόπουλος την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια βλέποντας πως φεύγουν όλοι όσοι μπορούν να βρουν μια ομάδα.

  Αλλά τι να περιμένεις από έναν σύλλογο που πήγε μέχρι το CAS με τον γαύρο παραμάσχαλα για να ισχυσει η τιμωρία του ΠΑΟΚ στα πλέηοφφς και φέτος που ίσχυσε στα πλέηοφφ ήταν ο μόνος που πρότεινε στην σούπερλίγδα να ισχύσει η τιμωρία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα του χρόνου !! Φυσικά μόνο αυτός ψήφισε την πρότασή του και κάτι οικολόγριες του Βορρά…

  Είναι να απορείς πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟ έδιωξαν τον Βαρδινογιάννη κι ανέχονται αυτόν τον κλόουν που ξεφτυλίζει ένα ιστορικό σωματείο εξυπηρετώντας κομματικά συμφέροντα

 155. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Εν πρώτοις διαολίστηκα με το «κοιμήθηκε μαζί του». -Κοιμήθηκαν μαζί- επιτέλους!
  Θυμάστε την υπόθεση Τσαλικίδη; με τα ΔΝΑ μετά, να «δείχνουν» ότι έπαθε μες τη νύχτα οξεία αυτοκτονίτιδα.

 156. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  149 – Όχι, αν και είμαι ξεκάθαρος, δεν καταλαβαίνεις καλά, είμαι υπέρ της θεσμικής δικαιοσύνης και κατά αυτού του χειραγωγημένου από την οικονομική ελίτ μορφώματος. Οι Ηριάννες όπου γής είναι στην φυλακή κι οι διεφθαρμένοι Σόϊμπλε, Γιουνκέρ κλπ, οι αρχικλέφτες τραπεζίτες σαν τον Ντράγκι με τους άπληστους κεφαλαιούχους που έχουν φτάσει το άνοιγμα στα παράγωγα στα 2 τετράκις, και τους εγκληματίες πολέμου αρχηγούς των ισχυρών κρατών που επεμβαίνουν στο όνομα της δικαιοσύνης όποτε γουστάρουν στα αδύναμα κράτη να είναι ελεύθεροι.
  Αφού δεν βλέπεις ομοιότητα στην βασιλική απόφαση και στην απόφαση να συλληφθεί και να καταδικασθεί η Ηριάννα, δεν έχω κι εγώ να πώ τίποτε άλλο, συνέχισε να διϋλίζεις το κουνούπι και να καταπίνεις τον ελέφαντα.

  ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΔΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΡΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ, ΔΗΛΩΝΩ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ.

 157. Γιάννης Κουβάτσος said

  Δεν είναι ένας άλλος Παπαδόγγονας ο υπουργός. Είναι ο «δημοκρατικός» (βασιλόφρων, στην πραγματικότητα), ο Αλέξανδρος. Το ίδιο πρόσωπο.

 158. nirevess said

  158 Και ποια είναι αυτή η θεσμική δικαιοσύνη υπέρ της οποίας είσαι; Μπορείς να την περιγράψεις;
  Εγώ πάντως όταν διυλίζω κάτι, δεν το διαλύω, το αφήνω χωρίς διαλυτικά. Και δεν καταπίνω τίποτα.

  Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά επανέρχεται αυτή η ανέξοδη αναφορά στη θεμελιώδη αδικία που βασιλεύει στον κόσμο, αντί άλλου επιχειρήματος σε μια συζήτηση. Αυτοί που την επικαλούνται φαντάζονται στο μυαλό τους ότι επειδή την επικαλέστηκαν πληκτρολογώντας σ’ ένα κομμάτι οθόνη σημαίνει τάχα ότι οι ίδιοι ρίχνουν μια ευρύτερη ματιά πάνω στον κόσμο μας, ενώ ο συνομιλητής τους, ο οποίος προσπαθεί να εξετάσει το συγκεκριμένο υπό συζήτηση ζήτημα και όχι να πελαγοδρομήσει αναφωνώντας «κακούργα κοινωνία», είναι ένας παραιτημένος που καταπίνει ελέφαντες. «Είσαι ό,τι δηλώσω εγώ».

 159. sarant said

  137 Ειναι επίσης το ότι πολύ εύκολα μπορούν να τυλίξουν εμάς (ή, εστω τα παιδιά μας τώρα πια) σε μια κόλλα χαρτί με ένα ελαττωματικό δείηγμα DNA που ξαφνικά τελείωσε, χωρίς μαρτυρία, χωρίς συγκεκριμένο έγκλημα να έχει τελεστεί, χωρίς δυνατότητα αντίδρασης.

  142 Υπάρχουν και συμβολικές κινήσεις -που ήδη έκανε κάποιες.

  153 Ε, ναι.

 160. spyridos said

  159

  Γυιός του Διονυσίου που ήταν διοικητής των γερμανοτσολιάδων Πελοποννήσου.
  Τώρα τη συγγένεια με τον στρατιωτικό που αποστρατεύτηκε το 1997 σαν αντιστράτηγος σε σημαντική θέση
  και με τον ανώτατο δικαστικό που πέθανε (νέος σχετικά) γύρω στο1989 – 1990 δεν την θυμάμαι αλλά υπάρχει.

 161. spiridione said

  130. Συμφωνώ ότι δεν έχει καμία σημασία αν υπάρχει και αν καταδικάστηκε και άλλος συγκατηγορούμενος μαζί με την Ηριάννα. Σεβαστό το δικαίωμά του, αν ισχύει αυτό που γράφτηκε, ότι δεν θέλει καμία δημοσιότητα.

  Ο Αβονίδας ωρύεται ότι δεν έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη και να σκουπιστούμε με το Σύνταγμά μας. Βεβαίως και οι δικαστές επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, και η κακοδικία μπορεί να μην προκύπτει από ευθεία παρέμβαση, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και πίεση, αλλά και από ψυχολογικά θέματα των δικαστών. Θεσμικά μπορούν να γίνουν πολλές βελτιώσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, είναι τεράστιο θέμα αυτό, αλλά πάντως, κτγμ, όχι να μπορεί να παρέμβει με οποιονδήποτε τρόπο ο υπουργός σε μία υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ή μετά το πέρας αυτής. Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει, απ’ όσο ξέρω, αφού ρώτησε και ο Νικοκύρης, είναι η απονομή χάρης (άρθρο 47 Δ). Αλλά η ορθή απονομή και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης δεν είναι θέμα μόνο Συντάγματος και νόμων. Και η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σε μια κραυγαλέα περίπτωση κακοδικίας είναι απολύτως θεμιτή και αναγκαία.

 162. αγάπες λάθρες said

  Kaνονικά, αφού κόπτεσται τόσο πολύ για την διακιοσύνη, ανθρώπους που αναφωνούν «οι διεφθαρμένοι Σόϊμπλε, Γιουνκέρ κλπ, οι αρχικλέφτες τραπεζίτες σαν τον Ντράγκι» θα έπρεπε το λιγότερο να τους αφερούν το δικαίωμα λόγου. Όχι να έχουν άποψη περί μιας διαστικής πλάνης, αν υποθέσω ότι είναι μια δικαστική πλάνη. Δεν κρατήθηκα. Στο θέμα, αυτά τα λέει η μια πλευρά. Περιμένω να διαβάσω τι λέει η άλλη πλευρά. Από περιέργεια, όχι ότι θα πορέσω να δικάσω δίκαια.

 163. Triant said

  Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι η συγκεκριμένη (τουλάχιστον) δικαστίνα έχει μάλλον λυσσάξει εναντίον της ΣΠΦ και των συνοδοιπόρων (!) λόγω της βομβας στο σπίτι της συναδέλφου. Μην ψάχνετε για άλλες συνωμοσίες. Είναι προσωπικό. Τέτοια εμπάθεια δεν εξηγείται αλλοιώς.

 164. gpoint said

  # 159

  Αλλος ήταν, ξάδερφός τους. Αυτός που υπουργοποιήθηκε έφυγε από το Ναυτικό το 74ενώ εγώ είχα τους άλλους διοικητές (αντιπλοίαρχοι) κάποια χρόνια αργότερα.

 165. Avonidas said

  #161. Σε κάποιο από τα άρθρα σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ., πάντως, αναφέρεται ότι η εξέταση DNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να αθωωθεί κάποιος και ποτέ για να καταδικαστεί. Αυτό δεν ισχύει, ή τουλάχιστον δεν ισχύει στο εξωτερικό. Τα πειστήρια DNA είναι σχετικά πρόσφατη εξέλιξη και δεν ξέρω σε ποιο βαθμό έχουν ενσωματωθεί στο δικαστικό και ιατροδικαστικό σύστημα.

  Κάποια χρόνια πριν, ο Richard Dawkins είχε γράψει μια πολύ ωραία εκλαϊκευμένη ανάλυση σχετικά με το γιατί και πώς τα πειστήρια DNA μπορούν να είναι πολύ πιο αξιόπιστα από κάθε άλλο «παραδοσιακό» πειστήριο, π.χ. δακτυλικά αποτυπώματα — και το πώς μπορούν να χάσουν κάθε αξιοπιστία αν αυτοί που τα χειρίζονται αγνοούν ή διαστρεβλώνουν βασικές στατιστικές και γενετικές αρχές. Η ανάλυση περιλαμβάνεται στο βιβλίο του «Υφαίνοντας το Ουράνιο τόξο»,

  http://www.protoporia.gr/yfainontas-to-oyranio-toxo-p-112907.html
  (το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, εκλαϊκευτικό βιβλίο του Dawkins)

  στο κεφάλαιο «Γραμμωτοί κώδικες στο δικαστήριο», αν θυμάμαι καλά.

  Μπορείτε επίσης να διαβάσετε μια συντομευμένη εκδοχή του άρθρου στη σελ. 20 του τεύχους Μαρτίου-Απριλίου 1999 του περιοδικού Quantum:

  Click to access Quantum_-_Tom6Tef2.Mar-Apr.1999.pdf

 166. gpoint said

  # 165

  ερωτική αντιζηλεία ;

 167. 164 Συγνώμη που ασχολούμαι μαζί σας αλλά πήρε ή δεν πήρε ο Σόιμπλε 100.000 μάρκα από οπλέμπορους, κάτι που ανέκοψε την πορεία του προς την καγκελαρία;

  https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Sch%C3%A4uble#CDU_Party_Chairman.2C_1998.E2.80.932000

  https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfgang_Sch%C3%A4uble#Tax_loopholes

 168. Avonidas said

  Με την ευκαιρία, μπορούμε να βρούμε κάπου επίσημα στοιχεία για την υπόθεση, πέρα από τα όσα μαθαίνουμε από τις εφημερίδες, το διαδίκτυο και τις επιστολές της ίδιας της Ηριάννας Β.Λ; Εννοώ στοιχεία όπως το ακριβές κατηγορητήριο και τον πλήρη κατάλογο των ονομάτων των κατηγορουμένων.

  Αμφιβάλλω όμως αν τέτοια στοιχεία δίνονται στη δημοσιότητα πριν κλείσει οριστικά μια υπόθεση.

 169. 170 Αβονίδα

  Γκούγκλισε «όπλα πολυτεχνειούπολη» και θα βρεις ό,τι θες πλήν ονομάτων.

 170. Avonidas said

  #171. Άμα το γκουκλίσω αυτό, όμως, πού θα με βρουν εμένα… 😛

 171. Σε ειδησεογραφικά σάιτς είναι, ωρέ!

  Κι επειδή εδώ και πολυλογούμε και λεξιλογούμε http://www.lifo.gr/articles/culture_articles/149922

 172. spiral architect 🇰🇵 said

  @165: Σωστό κι αυτό. 😉

 173. Αιμ said

  Αν και δεν ολοκλήρωσα την ανάγνωση όλων των σχολίων ανθυποδιακρινω ότι ενίοι εξ υμών εμπιστοσύνη ουκ έχουν εις την Ελληνικήν Δικαιοσυνην.

  Απουσιολογε τα ονοματάκια τους !

  Προχθές το υπέγραψα το αβαζ, αλλά τι να σου κάνει…

 174. ΓιώργοςΜ said

  168, 165 το πιθανότερο είναι κάτι τέτοιο. Το θεωρώ πιθανότερο να υπάρχει μια προσωπική εμπάθεια για οποιοδήποτε λόγο από τις δικάστριες (κερδίζω πόντο, Νικοκύρη; 🙂 ), είτε άμεσα (η κατηγορούμενη είναι πιο όμορφη/της έφαγε γκόμενο/δεν της έκατσε ο αρραβωνιαστικός/έχουν κτηματικές διαφορές κλπ κλπ) είτε έμμεσα (για να ανελιχθεί επαγγελματικά, κάνοντας χάρη κάπου πχ) παρά να τους ήρθε ξαφνικά να εξαντλήσουν όλη τους την αυστηρότητα σε μια απόφαση τόσο οριακή.
  Να δεχτώ τις εγγενείς παθογένειες ενός συστήματος απονομής δικαιοσύνης, που ισχύει μόνο για το πόπολο κλπ κλπ, αλλά ακόμη και για ένα τέτοιο σύστημα είναι αυτοκαταστροφικό να μην στέκεται, έστω και με αυτές τις συνθήκες, στο όποιο ύψος του.

 175. Θεωρώ άγονο ή και κακό να εστιάζουμε στο αν η κατηγορούμενη ήταν όμορφη και η δικαστίνα άσχημη/αγάμητη κοκ.
  Όπως επισημάνθηκε παραπάνω, υπήρξαν συγκεκριμένα συντεχνιακά κίνητρα. Οι «κατσαρολάδες» είχαν πλήξει δικαστικό.

 176. Γιάννης Ιατρού said

  175: Αιμ
  Τι; μόνο ονοματάκια; 🙂

 177. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  163 Κι αυτό ακόμα, η χάρη

  176 Κι ένα ρούμπο στον Γιώργο

 178. αγάπες λάθρες said

  169 όπως αγαπούν να λένε οι αυταπατημένοι, ο γερμανικός λαός απεφάνθει σε πολλαπλές εκλογές και έκρινε, αθώος.

 179. ¨Οντως! Οι εκλογικές επιλογές του γερμανικού λαού είναι αλάνθαστες!

 180. dryhammer said

  Απόψε είναι του Φανιστή…

 181. Λ said

  Die verlorene Ehre von Katharina Blum ήταν το πρώτο και τελευταίο βιβλίο που ψευτοδιάβασα όταν μάθαινα Γερμανικά. Λέω ψευτοδιάβασα γιατί είχα το Αγγλικό κείμενο δίπλα. Τα Γερμανικά τώρα τα έχω ξεχάσει παντελώς και γελώ με τον πρωτινό μου εαυτό τον τόσο φιλόδοξο και χαζό. Μου έμειναν μόνο τα λίντερ των Σουμπερτ, Σούμαν και Κουρτ Βάιλ.

 182. Μαρία said

  181
  Ρε Σκύλε, ταΐζεις το Δίκωλο, το παλιότερο τρολ του μπλογκ! Απίστευτο.

 183. sarant said

  182 Καλά λες, ο Κλήδονας

 184. Γιάννης Ιατρού said

 185. Μαρία said

 186. Μαρία said

  «Πράγματι, η εικόνα της δικαιοσύνης, σήμερα καταδεικνύει σοβαρό έλλειμμα ανεξαρτησίας.
  Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις τραγικές, μέχρις αρνησιδικίας, καθυστερήσεις ή στη «λευκή απεργία» (φαινόμενο θλιβερό των καιρών) ή στα διεφθαρμένα «παραδικαστικά κυκλώματα», που αντανακλούν τις ευρύτερες παθογένειες του Ελληνικού κράτους και τις κοινωνίας μας. Άλλωστε, οι δικαστικοί λειτουργοί της χώρας δεν είναι ξενόφερτοι αλλ΄ αποτελούν σάρκα από τη σάρκα της κοινωνίας μας.
  Απογοητευτικές είναι και οι ουκ ολίγες περιπτώσεις δουλικής οσφυοκαμψίας απέναντι στην Εκτελεστική Εξουσία, ιδίως των πλέον ευάλωτων ηγεσιών της (Προέδρων, Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και αντιπροέδρων) ή των επίδοξων διαδόχων τους.»
  Απο τη συνέντευξη του Α’ Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Iωάννης Παπανικολάου στον Κόσμο του επενδυτή το 2010
  http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html

 187. Γιάννης Ιατρού said

  187: Έχει επανέλθει πάντως

 188. αγάπες λάθρες said

  181 όπως και του ελληνικού λαού εξάλλου. Ελπίζω να είναι σαφές το γελείο αυτού του επιχειρήματος που καμαρώνουν οι ψεύτες.

  Αν κρίνω από μια παλιότερη απόφαση του ΣΤΕ, όπου σε μια ( τουλάχιστον για μένα) ξεκάθαρη απόφαση και σε ένα κείμενο χωρίς κανένα διφορούμενο, ο κα΄θενας διάβαζε ότι του έλεγαν οι κομματικοί ινστρούχτηρες, να μου επιτραπεί να μη έχω απολύτως καμία εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Επιμένω ότι πρέπι να δω και να διαβάσω όλη την δικογραφία για να κρίνω. όχι ότι έχει καμιά σημασία αυτό, αλλά οφείλω να το δηλώσω.

 189. αγάπες λάθρες said

  190 αθάνατος ελληναράς. Κατά καιρούς γινόμαστε σεισμολόγοι, γιατροί, μηχανικοί, κτίστες και μαραγκοί, επιδημιολόγοι, , σειρά να γίνουμε δικαστές και δικηγόροι.

 190. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  «Πράσινο φως» από την Μπούντεσταγκ, με στόχο το ακροδεξιό κόμμα NPD. «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται από το κράτος», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης
  http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/germania-terma-h-kratikh-xrhmatodothsh-sta-ekstremistika-kommata.4734014.html

 191. Γς said

  191:

  Από την πρώτη στιγμή ήθελα να το πω.

  Και θυμήθηκα και τους σεισμολόγους και τους
  Ομηρικούς καυγάδες τους μετά από κάθε σεισμό.

  Δεν άντεξε κι ένας τηλεθεατής. Πήρε τηλέφωνο στην εκπομπή και είπε:

  -Μα τι κατάσταση είναι αυτή; Να μη μπορούμε μια φορά να κουνηθούμε με την ησυχία μας!

 192. Γς said

  193:

  Σεισμολόγους, σεισμοί και τέτοια.

  Τον καταλάβατε; Ούτε εγώ.

  Όμως δεν είναι και μηδενική η πιθανότητα να εκραγεί η Σαντορίνη απόψε.

 193. Γς said

  194:

  Και δεν έχει πανσέληνο απόψε. Σε δυο τρείς ωρες ξεκινάω για Αργολίδα. για να’ μαι εκεί πριν βάλουν μπρός τη λειτουργία στο μοναστήρι.

  Δεν πειράζει θα είναι σκοτάδι, αλλά θα βάλω καμιά Clair de lune ή την Piano Sonata No. 14 in C♯ minor «Quasi una fantasia», Op. 27, No. 2. Την Moonlight Sonata καλέ!

 194. Γς said

  195:

  Ντάξει και Μούνλάιτ Σονάτα

 195. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Ειλικρινά, έχω απομείνει άναυδος και ανήμπορος πια να εκφράσω με λέξεις την απογοήτευσή μου για την κατάντια των ανθρώπινων κοινωνιών, που στη σύγχρονη αυτή εποχή του χυδαίου νεοφιλελευθερισμού των αγοραίων ηθών και δικαίων, ανάμεσα σε όλα αυτά που είναι σε θέση να διαπράξουν, μπορούν και να στερούν χωρίς σπουδαίες και στέρεες αποδείξεις τόσα χρόνια ζωής από ένα νέο κορίτσι, ερμηνεύοντας απλά και κυνικά κάποιους νόμους τους.
  http://yiannismakridakis.gr/?p=9867

 196. Dimi said

  Σκύλε αυτό το «συγνώμη που ασχολούμαι μαζί σου » πολύ μου άρεσε!
  Εφη,τέτοια επέμβαση υπουργού εναντίον ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος!Χαλασε ο κόσμος ..

 197. Γς said

  Και κάποτε πρέπει να μαζέψω όλα τα γραπτά της και να τα βάλω στο μπλόγκ της.

  Σε λίγο θα είμαι κοντά της. Σε ένα ακόμα μνημόσυνό της. Στις μοναχές που την έχουν σαν αδελφή τους κοντά τους.

  Α, μην ξεχάσω να τους πάω και το δαχτυλίδι της.

  https://sarantakos.wordpress.com/2017/06/11/prilepin/#comment-438369

  Κάπου θα το βολέψουν. Στα αναθέματα κάποιας εικόνας.

  Κι ήταν κι εκείνη η Πανσέληνος που την προβλημάτισε τότε

  Full Moon Over Lake Victoria

 198. Γς said

  199:

  Full Moon Over Lake Victoria

 199. cronopiusa said

  Με την Ηριάννα, ενάντια στον αστυνομο-τρόμο

  Συλλογή υπογραφών – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Elliniki_Dikaiosyni_Elliniki_Kyvernisi_Areios_Pagos_LEYTERIA_STIN_IRIANNA/?tDwmNab

 200. Γς said

  197:

  Μένω άναυδος, που μένεις άναυδη.

  Και είσαι και της δουλειάς

 201. gpoint said

  και ολίγος Μαρινάκης μ’αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους (του) τους καλούς..

  http://www.logiastarata.gr/2017/06/noor-1_20.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

 202. sarant said

  Kαλημέρα από εδώ!

 203. αγάπες λάθρες said

  είπα να γράψω κάτι επουσιώδες δηλιτηριώδες, αλλά πως γίνεται να πεύτω πάντα από κάτω του. ερώτηση, υπάρχει απλικέισιον που βλέπει ποιος πληκτρολογεί; ποιος ειναι συδεμένος υπάρχει, αλλά βλέπει ο σαραντ ποιος πληκτρολογεί;

 204. αγάπες λάθρες said

  τέλος πάντων, ήθελα να αναπτύψω την σκέψη μου, οι κατά επάγγελμα προπαγανδιτές να απέχουν, διότι μόνο ζημιά της κάνουν την κοπέλα. αν έχει κάποιο δίκιο, αυτοί θα της το αρπάξουν για δικό τους όφελος και επιουδεμί γιανα την βοηθήσουν. αυτά στα γρήγορα για τελευταία.

 205. nikiplos said

  @203, Αγαπητέ GPoint, ο βόθρος – aka ΜΤ- δεν έχει ίχνος αξιοπιστίας. Άσε που στο άρθρο του γλύφει πατόκορφα τον Κυριάκο… Μα τόσο γλύφτης…

 206. Pedis said

  # 192 – «Πράσινο φως» από την Μπούντεσταγκ, με στόχο το ακροδεξιό κόμμα NPD. «Οι εχθροί της δημοκρατίας δεν πρέπει να χρηματοδοτούνται από το κράτος», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης

  ποτέ δεν είναι αργά, αν και μετά από καμιά εβδομηνταριά χρόνια …

 207. gpoint said

  # 207

  Δίνει την αίσθηση πως προσπαθεί να σώσει τον Κούλη από τα σκάγια, για τον χοντρό έχει ασκουστεί και πριν ανακατευθεί κι ο ζούγκλας. Ο χοντρός δεν έχει ελπίδα να γλυτώσει παρά μόνο τον Κούλη στην εξουσία αν δεν υπήρχαν στοιεία δεν θα πήγαινε τις δίκες από αναβολή σε αναβολή

 208. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  160 – «Και ποια είναι αυτή η θεσμική δικαιοσύνη υπέρ της οποίας είσαι; Μπορείς να την περιγράψεις;» ΙΣΟΝΟΜΙΑ, οτιδήποτε άλλο, είναι μεροληπτική δικαιοσύνη.

  «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά επανέρχεται αυτή η ανέξοδη αναφορά στη θεμελιώδη αδικία που βασιλεύει στον κόσμο, αντί άλλου επιχειρήματος σε μια συζήτηση.»
  Είναι που είσαι υψηλού επιπέδου και το παρόν καφενείο χαμηλού, οπότε είπα να βάλω επιχειρήματα που να ταιριάζουν στο επίπεδό σου κι όχι χαμερπή
  όπως,- οι φυλακές είναι γεμάτες πρεζόνια αλλά δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ μεγαλέμπορο ναρκωτικών, είναι γεμάτες από κλεφτρόνια, αλλά ο Ρέστης κι ο Λαυρεντιάδης (τους θυμάται κανείς;) και πολλοί άλλοι που κατηγορούνται για κατάχρηση δισεκατομμυρίων είναι έξω, είναι γεμάτες από μικρολαθρεμπόρους για cd, γυαλιά, χαρτοπετσέτες, στυλό κλπ, αλλά δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ λαθρέμπορο καυσίμων, από τους πρώτους υπολογίζεται πως χάνει το κράτος από φόρους κάπου 25 εκατομμύρια, από τους δεύτερους κάπου 500 (ψηλό επίπεδο έχεις, υπολόγισε τον τζίρο που γίνεται και στις δύο περιπτώσεις) είναι γεμάτες από πόρνες του δρόμου, αλλά δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ μεγάλο-η μαστροπό, είναι γεμάτες από προφυλακισμένους που δεν τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, και δέκα χρόνια μετά όσοι εμπλέκονται στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ κυκλοφορούν ελεύθεροι, η Ηριάννα και πολλοί άλλοι είναι στην φυλακή με αστήρικτες κατηγορίες κι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Φύσα είναι έξω, (είναι πολλά ακόμα αλλά σταματάω εδώ). Εσύ αυτό το έκτρωμα από το ψηλό επίπεδό σου το λές δικαιοσύνη, εγώ από το επίπεδο του δρόμου το λέω απάτη της οικονομικής ελίτ.

  «Εγώ πάντως όταν διυλίζω κάτι, δεν το διαλύω, το αφήνω χωρίς διαλυτικά. Και δεν καταπίνω τίποτα.» Έχω διευκρινίσει αρκετές φορές από παλιά, πως το γραμματικό μου επίπεδο, είναι χαμηλό, ακριβώς για να μην χάνουν τον χρόνο τους μαζί μου άνθρωποι υψηλού επιπέδου όπως εσύ, κι επειδή δεν γίνεται να βάζω σε κάθε σχόλιο προειδοποίηση, αν κι έχω βελτιωθεί πολύ ορθογραφικά εδώ μέσα, όταν θα βλέπεις σχόλιο με όνομα ΛΑΜΠΡΟΣ προσπέρνα το, σίγουρα θα έχει κάποιο λάθος που θα σου χαλάσει την διάθεση και την αισθητική σου.
  Πάντως σε παραδέχομαι, είσαι γατόνι, μπορεί όλες αυτές τις γαλάζιες φάλαινες που παρέθεσα να μην τις έχεις πάρει είδηση, τα λάθος διαλυτικά μου όμως δεν σου ξέφυγαν. ΕΧΕΙΣ ΜΥΤΗ ΕΣΥ.

 209. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  209 – Πάμε στοίχημα Gee πως θα γλυτώσει; Εγώ κι ο Μαρινάκης έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη κι είμαστε βέβαιοι πως το μαχαίρι θα φτάσει ως τον Κόκα-λη…εεε ως το κόκαλο ήθελα να πώ, κι αλήθεια θα λάμψει. 🙂
  Όσο οι Ηριάννες είναι στην φυλακή, οι Μαρινάκηδες θα είναι ελεύθεροι κι ωραίοι.

 210. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  163 – «Ο Αβονίδας ωρύεται ότι δεν έχουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη» Γιατί έχουμε; «και να σκουπιστούμε με το Σύνταγμά μας» Σε τι άλλο χρησιμεύει έτσι όπως το απαξιώνουν οι κυβερνήσεις και η δικαιοσύνη;

 211. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @211,209. Ἂς θυμηθοῦμε κι ἕνα παλιὸ σύνθημα:

  Νόμος εἶναι τὸ δίκιο τοῦ Σωκράτη! 🙂

  https://www.slang.gr/lemma/7122-nomos-einai-to-dikio-tou-sokrati

 212. […] Δημήτρης Σαραντάκος […]

 213. nirevess said

  210 Λάμπρο, η λέξη περιγράφω σημαίνει

  «παριστάνω με λόγο, προφορικό ή γραπτό, ένα πράγμα, ένα γεγονός ή μια κατάσταση· λέω, προφορικά ή γραπτά, πώς είναι ένα πράγμα ή μια κατάσταση, ή πώς έγινε ένα γεγονός ή συμβάν, για να κάνω τον ακροατή ή τον αναγνώστη να πλάσει και να δει με το νου του την εικόνα τους»

  Εσύ «περιέγραψες» τη δικαιοσύνη με 1 (ολογράφως: μία) λέξη, και μάλιστα μια λέξη χιλιοειπωμένη. Και νομίζω ότι ξεστόμισες τη μεγάλη κουβέντα που θα άλλαζε τα πάντα. Όμως το λακωνίζειν ουκ εστί φιλοσοφείν. Μόνο απουσία κατεργασμένης σκέψης δείχνει. Όταν θα γίνεις αρμόδιος για θέματα δικαιοσύνης και οι δημοσιογράφοι σε ρωτήσουν πώς ακριβώς θα βελτιώσεις τη Δικαιοσύνη, θάμπωσέ τους με αυτή τη μονολεκτική απάντηση, αντί άλλης περιγραφής· πού να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, τώρα; αυτά είναι για τους «Κολονακιώτες».

  Η πιο προσφιλής τακτική όλων των ευερέθιστων είναι να κολλάνε στους συνομιλητές τους απόψεις που εκείνοι ουδέποτε υποστήριξαν, ώστε πάνω σε αυτό το πρώτο στρώμα αυθαιρεσίας να μπορούν έπειτα να εναποθέτουν ολοένα και επόμενα στρώματα λάσπης με το οργίλο μυστρί τους. Πού είπα εγώ ότι καλώς έχει η ελληνική (ή η όποια άλλη) Δικαιοσύνη; Πού είπα ότι υπάρχει πραγματική ισονομία; Το μόνο που είπα είναι ότι μια παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης θα ήταν αντισυνταγματική (το δε Σύνταγμα λέτε ότι εξοργίζεστε που οι πολιτικοί και οι ολιγάρχες το έχουν για να σκουπίζουν τον κώλο τους, και από αυτό συμπεραίνετε ότι…το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς, αφού το κάνουν αυτοί…) ή ατελέσφορη και, κατά τη γνώμη μου, αντιπαραγωγική.

  Για το διυλίζω, μη συγχίζεσαι. Μου άρεσε το εννοιολογικό παιχνίδι διυλίζω-διαλύω. Άλλωστε, εδώ λεξιλογούμε, ως γνωστόν…

 214. nirevess said

  Και νομίζω ότι = και νομίζεις ότι

 215. Γς said

  213:

  Νόμος εἶναι τὸ δίκιο τοῦ Σωκράτη!

 216. Reblogged στις agelikifotinou.

 217. αγάπες λάθρες said

  Μια μικρή διόρθωση. Το διάβασα προχθές και ήθελα να το επισημάνω, επειδή μου βγάζει το μάτι, αλλά το αμέλησα και έγραψα άλλα. Ο Χάινριχ Μπελ δεν κατηγορεί τον κίτρινο τύπο, ποτέ δεν τον ενδιέφερε αυτό, αλλά μαχόταν τον αυριανισμό. Κάτι σαν γερμανός Χατζιδάκις. Δεν είναι το ίδιο ο κίτρινος τύπος με τον αυριανισμό. Ο κίτρινος τύπος ασχολείτε με πόσες γυναίκες πήγε ο Σπαλιάρας και γιατί απέκρυψε ότι πείγε με 40 χίλάδες αλλά είπε ότι είναι μόνο 4000, η Αυριανή ασχολείτε ότι τα πέρνουν οι δικαστές και επιτέλους ψηφίστε εμάς για να βάλουμε τα δικά μας παιδιά τα πέρνουν και αυτά. Μήπως κατούρησαν τα παιδιά των αριστερών στο πηγάδι και δεν επιτρέπετε να τα παίρνουν? Όταν ξεκίνησε η Αυριανή το 1980 είχε την Bild σαν πρότυπο. Υπάρχουν όμως μερικές επουσιώδες διαφορές μεταξύ του γερμανικού αυριανισμού και του ελληνικού. Πρώτον, ο γερμανικός έχει δεξιά κατεύθυνση ενώ ο ελληνικός είναι αριστερός. Σαν γερμανοί όμως κάνουν την δουλειά τους πολύ καλλήτερα και ο φασισμός της Bild είναι πολές φάσεις ανότερος και μη αντιλυπτώς με γυμνά μάτια, ενώ ο φασισμός της Αυριανής είναι ρποτόγονς και σου καίει τα σωθεικά από μίλια μακρυά. ΚΑι δεύερον, κυρίως αυτό, την Μπιλτ κανένα κόμμα δεν υιοθέτησα, παρόλο που αυτή έκανε όλα τα δυνατά της για να υποστηρίξει την δεξιά. Ο αυριανισμός όμως στην Ελλάδα έκανε πολύ καλύ δουλειά και τον υιθέτησαν από την πρώτη μέρα η αριστερά. Το ΠΑΣΟΚ εκείνης της εποχής, οι συριζανέλοι της συμμερινής με κύριο εκφραστή την Αυγιανή ως διάδοχο της Αυριανής. Οι δε ιδεολογία του αυριανισμού είναι διάχυτη σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά τα λίγα και μπορούσα να γράψω περισσότερα για την φρασεολογία του αυριανισμού που με νευρίασε τόσο πολύ εδώ, ότι ρίχνετε έτσι ανέμελα λάσπη και νωμίζετε ότι θα σας σεβαστούν ως προοδευτικούς μόνο αν πείτε δέκα φορές την ημέρα πόσο διεφθαρμένοι είναι οι τραπεζίτες και πόσο κλέφτες οι των Βρυξελών. Αλλά άδικος κόπος μου, ο αυριανισμός ρέει στο μεδούλι σας.

 218. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  215 – Παραείναι ψηλό το επίπεδό σου και δεν βλέπεις καλά τι γράφω, αν επιμένεις να διαβάζεις εμένα τον αγράμματο πρέπει να κατέβεις μερικά επίπεδα.
  1) Απάντησα σ΄αυτό που με ρώτησες «Και ποια είναι αυτή η θεσμική δικαιοσύνη υπέρ της οποίας είσαι; Μπορείς να την περιγράψεις;» αν δεν σου αρέσει, να μου λές από πρίν τι θέλεις να απαντώ στις ερωτήσεις σου. Το τι θα πώ στα λαμόγια όταν θα γίνω αρμόδιος για την δικαιοσύνη δεν σε αφορά, άλλωστε ο λαουτζίκος χάφτει ό,τι του σερβίρουν τα ΜΜΑ, αλλά επειδή είμαι μεγαλόψυχος, θα σου πώ περίπου για να μην ζείς με την αγωνία, ΟΤΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΜΟΥ, ό,τι γίνεται και τώρα δηλαδή.

  2) «Η πιο προσφιλής τακτική όλων των ευερέθιστων είναι να κολλάνε στους συνομιλητές τους απόψεις που εκείνοι ουδέποτε υποστήριξαν, ώστε πάνω σε αυτό το πρώτο στρώμα αυθαιρεσίας να μπορούν έπειτα να εναποθέτουν ολοένα και επόμενα στρώματα λάσπης με το οργίλο μυστρί τους.»
  Δεν είμαι ευερέθιστος όταν συζητώ και ειδικά στο διαδίκτυο ακούω μουσική όταν το κάνω, βρές μου πού σου κόλλησα αυθαίρετη άποψη και θα σου ζητήσω δημοσίως συγγνώμη, αν δεν βρείς (που δεν) ζήτα από τον εαυτό σου, δεν θέλω να πέσεις τόσο χαμηλά στο δικό μου επίπεδο.

  3)»Πού είπα εγώ ότι καλώς έχει η ελληνική (ή η όποια άλλη) Δικαιοσύνη; Πού είπα ότι υπάρχει πραγματική ισονομία;» Πού θές να ξέρω κι απορώ γιατί ρωτάς εμένα, εσύ μπορείς να μου πείς πού τα βρήκες αυτά στα δικά μου απαντητικά σχόλια;

  Φιλική συμβουλή, αν χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου με μένα, φρόντισε να διαβάζεις τι γράφω, το χειρότερό μου, είναι να απαντώ για πράγματα που δεν έχω πεί κι επειδή έχει συμβεί αρκετές φορές μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, δεν σκοπεύω να το συνεχίσω.

  Υ.Γ – Όλες αυτές τις ώρες αλλά και τις επόμενες μέρες που εμείς θα αμπελοφιλοσοφούμε, μία συμπολίτισσά μας είναι στην φυλακή με αστήρικτες κατηγορίες, να το θυμάσαι αυτό κάθε βράδυ που θα πέφτεις για ύπνο.

 219. Γιάννης Ιατρού said

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι αυτοί που θα έπρεπε να είναι στην ψειρού είναι στην Ψαρρού!

 220. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  121 – Αυτό είναι παγκόσμιο πρόβλημα Γιάννη, είναι καιρός να πάψουμε να τα βλέπουμε ελληνοκεντρικά τα προβλήματα, η παγκοσμιοποίηση μας επηρεάζει άμεσα κι ας μην το καταλαβαίνουμε, άλλωστε ποιός αντιλαμβάνεται πως ουσιατικά, τα κράτη έχουν αντικστασταθεί από τις πολυεθνικές;

 221. leonicos said

  Υπέγραψα επειδή υπέγραψες

 222. sarant said

  223 Mε τιμά αυτό.

 223. Μαρία said

  http://www.documentonews.gr/article/h-hrianna-mesa-oi-narkemporoi-exw

 224. ΣΠ said

  Τι μπορεί να σου συμβεί αν η Ελληνική Δικαιοσύνη απλά δε γουστάρει τη φάτσα σου;

 225. nirevess said

  220 «Υ.Γ – Όλες αυτές τις ώρες αλλά και τις επόμενες μέρες που εμείς θα αμπελοφιλοσοφούμε, μία συμπολίτισσά μας είναι στην φυλακή με αστήρικτες κατηγορίες, να το θυμάσαι αυτό κάθε βράδυ που θα πέφτεις για ύπνο.»

  Και γιατί πιστεύεις ότι εγώ χρειάζομαι υπενθύμιση; Επειδή έγραψα ότι κατά τη γνώμη μου ο Κοντονής δεν έχει σοβαρά περιθώρια θεσμικής παρέμβασης; Ενώ εσύ δεν χρειάζεσαι, επειδή έγραψες ότι το Σύνταγμα είναι κωλόχαρτο, αφού για τέτοιο το έχουν οι ισχυροί;

 226. Γιάννης Ιατρού said

  Και το σημερινό σχετικό άρθρο στην ΑΥΓΗ
  Καφκική ηρωΐδα η Ηριάννα: Στη φυλακή για 13 χρόνια από ένα αναξιόπιστο DNA

 227. sarant said

  (Xτεσινό δηλαδή, αλλά αξίζει να διαβαστεί)

 228. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Άκουσε φίλε, φίλη, ή κάτι άλλο, μπήκες εδώ με περισπούδαστο ύφος και αφού επισήμανες πως είναι καφενείο, πολύ γρήγορα αποφάνθηκες πως είναι πολύ χαμηλού χαμηλού επιπέδου, απορώ γιατί επιμένεις να ξεπέφτεις τόσο.
  Όχι δεν είναι για τον Κοντονή που κανείς δεν είπε πως έχει σοβαρά περιθώρια επέμβασης, αυτό έλειπε να μπορούν να επεμβαίνουν οι διορισμένοι υπάλληλοι στα χωράφια των άλλων διορισμένων υπαλλήλων, όλα είναι υπό έλεγχο.

  Την υπενθύμιση την χρειάζεσαι γι΄αυτό «Κι εμένα μου φάνηκε σαν κακοδικία εξαρχής. Οφειλόμενη σε κακές δικαστίνες και εισαγγελείς. Αλλά δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις περί αστικής δικαιοσύνης (λες και η επαναστατική δικαιοσύνη υπήρξε ποτέ νηφάλια ή ανεξάρτητη…) και περί διορισμένων από τους ολιγάρχες δικαστών. Οι δικαστές δεν διορίζονται από ολιγάρχες. Πέρα απ’ αυτό, γιατί δεν λένε τα ίδια όταν αθωώνονται; Εγώ σιχαθεί την ξύλινη σκέψη, «απ’ όπου κι αν προέρχεται».» Την χρειάζεσαι επειδή αρνείσαι να δείς το ολοφάνερο κι όλα τα αποδεικτικά στοιχεία τα αποκαλείς ξύλινη σκέψη, τάχα μου απ΄όπου κι αν προέρχεται, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει.

  Υ.Γ – Εσείς του υψηλού επιπέδου, όταν κανετε διάλογο δεν απαντάτε σε ερωτήσεις; Ακόμα περιμένω απάντηση στο 3 του 220.

 229. nirevess said

  230
  Ποιο είναι το ολοφάνερο που αρνούμαι να δω; Αν διαβάσεις τι είπαν διάφοροι σε αυτό το καφενείο (δεν είναι κακό πράμα το καφενείο, κάθε άλλο. Ούτε είναι εύκολο, και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι δυσκολότατο, να διατηρείς ζωντανό ένα καφενείο, κάθε μέρα, επί τόσα χρόνια. Το εδώ και καιρό χαμηλό επίπεδο της πλειονότητας των μουστερήδων του είναι το κακό, και είναι κάτι που έχει επισημανθεί και από άλλους και αξιόλογους, εδώ και χρόνια πια), αν λοιπόν ξαναδιαβάσεις τι έχουν πει διάφοροι εδώ, θα δεις ότι άλλοι αποδίδουν την κακοδικία στα χτυπήματα της ΣΠΦ σε δικαστές, άλλοι σε γυναικεία φούρκα, κλπ. κλπ. Εγώ δεν μπήκα σε αυτή τη συζήτηση, γιατί δεν μπορώ να ξέρω τι υπερίσχυσε: η αντεκδίκηση για τα χτυπήματα εναντίον δικαστών; μια γυναικεία μοχθηρία; η συνήθης καθεστωτικότητα των δικαστών; Κάποια απ’ αυτά τα πράγματα ή όλα αυτά μαζί;

  Το να λες όμως, όπως κάνεις εσύ αλλά και άλλοι, ότι η κακοδικία αυτή οφείλεται στην ‘αστική δικαιοσύνη’ έτσι γενικά και απόλυτα, αγνοεί, όπως γράφω στην παράγραφό μου που παρέθεσες, ότι άλλοι δικαστές και εισαγγελείς αθώωσαν, π.χ., τον σύντροφό της λόγω έλλειψης στοιχείων. Αυτό αδυνατείς να το εξηγήσεις. Αυτή είναι η ξύλινη σκέψη, και όχι το ότι τα στοιχεία για την ενοχή της κοπέλας φαίνεται να είναι από ισχνά έως ανύπαρκτα –όταν δε δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, καλύτερα να αθωώνεται ένας ένοχος παρά να καταδικάζεται μια αθώα.

  Ως προς το 3 του 220, είπες ότι δεν έχεις σκοπό να το συνεχίσεις, οπότε δεν απάντησα. Και άλλωστε είναι προφανές ότι αυτό ακριβώς που γράφω εκεί μου καταμαρτυρείς, ότι υποστηρίζω πως υπάρχει (έστω και εν μέρει, έστω και με τεράστια ελαττώματα, τερατώδεις αδικίες, χαμηλό επαγγελματικό επίπεδο, συντεχνιακές και ταξικές σκοπιμότητες) κάποια Δικαιοσύνη, που είναι μάλιστα πολύ λιγότερο κακή απ’ ό,τι η Δικαιοσύνη στα αυταρχικά, δικτατορικά, απολυταρχικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα, είτε δεξιά είτε αριστερά είναι αυτά.

 230. Γιάννης Ιατρού said

  229: Γιατί χθεσινό; Αφού γράφει
  Δημοσίευση: 26 Ιουνίου 2017 15:30

  Αλλά εσύ κάτι θα ξέρεις 🙂 🙂

 231. Μαρία said

  232
  Υπάρχει και στη χάρτινη.

 232. Γιάννης Ιατρού said

  233: Ά, γιαυτό! φχαριστώ

 233. Γιάννης Ιατρού said

  Για τη δικαιοσύνη συζητάγαμε, φαίνεται μας διαβάζουν και προσπαθούν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους …
  Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις συνεχείς παρατάσεις παραγραφής για τις υποθέσεις φοροδιαφυγής
  Ουσιαστικά με την απόφαση αυτή του ΣτΕ παραγράφονται οι φορολογικές υποθέσεις που αφορούν έτη πριν το 2011 αλλά και υποθέσεις στις λίστες καταθετών εξωτερικού όπως την λίστα «Λαγκάρντ» και «Μπόργιαν.

  Ο νοών νοείτω.

 234. sarant said

  235 Δεν είναι βέβαια αυτόματη αυτή η συνέπεια αλλά….

 235. Γιάννης Ιατρού said

  236: Νίκο,
  το μεγάλο φαγοπότι από το 2000 έως το 2008 (και βάλε) θα το πιάνει πάντως (αφού αυτό ήταν το ζητούμενο, τι τώρα, θα κοροϊδευόμαστε;).
  Εγώ βεγγαλικά βλέπω να ρίχνουν στους εορτασμούς (εκεί κατά Ελβετία μεριά), θα ΄χουν και πολλούς …καλεσμένους στη χαρά τους. Μόνο κάτι φουκαράδες που χρωστούν 2-3 χιλιάρικα βρίσκουν άμεσα.

  Αν είχαν ειδικευμένους συμβούλους που χρυσοπλήρωναν για να θολώσουν τα ίχνη τους αυτοί που έκρυψαν, φάγανε με 10 μασέλες, πήραν μίζες, έβγαλαν χρήμα από παρανομίες κι εκβιασμούς κλπ., δεν πρέπει και η όποια κουτσή διοίκηση να αφεθεί ελεύθερη να τους ξεσκεπάσει; Που δεν διαθέτει ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά τα ίδια όπλα, άσε που και σ΄ αυτή μπαίνουν συνέχεια τρικλοποδιές (και κυρίως από τους από πάνω) ή/και πολλές φορές συνδράμει στην κωλυσιεργία για ευνόητους λόγους. Εδώ στικάκια χάνονται, άντε, παραπέφτουν…

  Άσε πια, που για κάθε νόμο που βγαίνει αρχίζουν οι αναγωγές στη συνταγματικότητα. Πολύ ψηλά τον πήραν τον αμανέ. Κι άλλες χώρες έχουν συνταγματικά δικαστήρια κλπ., αλλά αυτό το κακό, μόνο εδώ το έχω δει. Αλλιώς να βάλουμε εξ αρχής το ΣτΕ να νομοθετεί.

 236. Μαρία said

  α χα, χα
  http://www.altsantiri.gr/ellada/omofona-athoos-o-antiproedros-tou-ste-athanasios-rantos/

  http://patrastimes.gr/%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CE%BD/

 237. Γιάννης Ιατρού said

  238:
  Κοίτα Μαρία, να το πω ευγενικά, *γενικευμένα*:
  …τον έρωτα δεν μπορείς να τον εξηγήσεις.
  Κατ΄ αρχήν ήταν πλούσιος/πλούσια … 🙂

 238. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  237 – Είναι το ολοφάνερο που λέω Γιάννη και δεν το βλέπουν οι αόμματοι που αναρωτιούνται πού είναι, όμως δεν είναι όπως τα λές στο τέλος, χωνέψτε το, από την εποχή των Πτολεμαίων έχουμε πάψει να πρωτοτυπούμε, μόνο μιμούμαστε συνήθως «επαρχιώτικα». 🙂
  Η παγκόσμια κοινωνία, είναι δομημένη πάνω στην οικονομική αδικία που ευνοεί τους κεφαλαιούχους, με αυτό δεδομένο δεν μπορεί να υπάρξει ισονομία άρα δικαιοσύνη, όταν και άμα αλλάξει η δομή της κοινωνίας θα αλλάξη και η δικαιοσύνη, μέχρι τότε οι ισχυροί θα γαμούν και θα δέρνουν κι οι ανίσχυροι θα διαμαρτύρονται ψηφίζοντας αυτούς που τους υποδεικνύουν οι ισχυροί. 🙂

  Αυτό το κομμάτι του Steven Wilson το έχω ακούσει άπειρες φορές και κάθε φορά μου ανεβάζει την αδρεναλίνη στην κορυφή κι η δικιά μου αρχίζει να συγκινείται όταν του μέσου ανθρώπου τερματίζει. Αξίζει να το ακούσει κάποιος, ειδικά στο δεύτερο μισό έχει δύο από τα πιο εμπνευσμένα σόλα με χάουαρντ στικ (δεν ξέρω τον καλλιτέχνη) και με τον Guthrie Govan στην κιθάρα να σ΄ανεβάζει στα σύννεφα κι όταν τελειώνει μένεις μετέωρος στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο. Αξίζει να ανατιναχθεί κανείς εκεί πάνω ακούγοντάς το, είναι στα υπόψιν κομμάτια.

 239. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Eίχα στο μυαλό μου την μαγεία της έκρηξης και ξέχασα να βάλω το κομμάτι, δεν πάω καλά. 🙂

 240. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  241. Αμάν ρε Λάμπρο, μα πώς το ξέχασες!

 241. Γιάννης Ιατρού said

  242: ΕΦΗ
  Άσε τον έρμο, έχει μπλέξει με τις δουλειές και δεν προλαβαίνει να πιεί νερό!

 242. Μαρία said

  236
  Το ΣτΕ ασχολήθηκε με το θέμα, με αφορμή εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών, στην οποία, έπειτα από έλεγχο στα εισοδήματά της του έτους 2002, ο προϊστάμενος του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου (ΔΕΚ) Αθηνών επέβαλε κύριο φόρο 3.986.826 ευρώ και πρόσθετο φόρο 11.102.850 ευρώ, λόγω ανακριβούς δήλωσης.

  Από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώθηκε το φύλλο ελέγχου φόρου (13.12.2010) για το εισόδημα του 2002 και το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. http://www.documentonews.gr/article/sthn-olomeleia-toy-ste-oi-parataseis-paragrafhs-twn-axiwsewn-toy-dhmosioy-se-ypotheseis-forodiafyghs

  Για το 2002 του έκαναν έλεγχο το 2010! Ελλάς το μεγαλείο σου!

 243. Γιάννης Ιατρού said

  244: Μαρία

  Χρήσιμη και διδακτική η πληροφορία Μαρία.

  Ίσως το 2002/2003, έστω ως το 2006/2007 να «μην μπορούσαν λόγω φόρτου εργασίας….» λ.ε.τ. 🙂

  Ε, μόλις το 2010 μπόρεσαν/ευκαίρησαν να κάνουν τον έλεγχο, σίγουροι άπαντες για την επερχόμενη ακύρωση από το ΔΕΑ… Κι έτσι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι, η εταιρεία δεν πλήρωσε τίποτα (στο δημόσιο …), αλλά και η υπηρεσία έκανε έλεγχο, πως, αμέ!

  Έχουμε κι εκείνο το «εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών» που βγάζει μάτι!

 244. Γιάννης Ιατρού said

  245: (συνέχεια)
  και για να το πάμε κι ένα κλικ παρακάτω:

  Το ΣτΕ ψέγει τις υπηρεσίες κλπ. πως βγάζουν αποφάσεις (στην προκειμένη περίπτωση διοικητικές, πρόστιμα) ξεπερνώντας κατά πολύ (2002 – 2010 = 8 χρόνια) ένα εύλογο χρονικό διάστημα (δηλ. π.χ. κάπου 5 χρόνια), στο οποίο όφειλαν να είχαν κάνει τις ενέργειές τους κλπ.

  Μάλιστα.
  Το ίδιο όμως (το ΣτΕ) κάνει περίπου 7 χρόνια (2010-2017) να βγάλει απόφαση!
  Αυτό είναι εύλογο χρονικό διάστημα;
  Και δεν είναι μόνο σ΄αυτήν την υπόθεση που βγάζει αποφάσεις έτσι γρήγορα, υπάρχουν κι άλλα, πολλά παραδείγματα…

  Και πρωτύτερα το 2007, 2008, έστω το 2010 ή τέλος πάντων όταν νομοθετούνταν οι παρατάσεις κλπ., γιατί δεν βγήκε να πει, «παιδιά, προσέξτε, σ΄αυτά δεν συμφωνώ κλπ.», αλλά έρχεται κατόπιν ενεργειών (το 2010, άσε που ο έλεγχος θα άρχισε αρκετά νωρίτερα, ας πούμε το 2008/2009) των ελεγχθέντων (της εταιρείας πετρελαιοειδών) να βγάλει το φιρμάνι (το 2017) περί αντισυνταγματικότητας και ευλόγων χρονικών πλαισίων;

  Εγώ κι αυτά, στο Ελληνικό μεγαλείο τα εντάσσω 🙂

 245. Μαρία said

  Άνεμος ελευθερίας για τους φορολογούμενους – Τέλος στην ασυδοσία του Κράτους έβαλε το ΣτΕ http://www.liberal.gr/arthro/148505/oikonomia/2017/anemos-eleutherias-gia-tous-forologoumenos-telos-stin-asudosia-tou-kratous-ebale-to-ste-.html

 246. Γιάννης Ιατρού said

  247: Μαρία
  …και κανείς δεν θα τολμήσει να φέρει πίσω τα λεφτά του ξέροντας ότι ανά πάσα στιγμή θα είναι υπόλογος για φοροδιαφυγή και θα μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του μέχρι να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας….

  για τα οποία, ο ιδιώτης, όταν τα έβγαζε έξω (βλ. π.χ. κάτι σακούλες στα σύνορα Ιταλίας/Ελβετίας) ή/και προέρχονταν από *νόμιμα* εμβάσματα/κέρδη από το εξωτερικό, *δυστυχώς* δεν είχε κρατήσει ή δεν βρίσκει (*πλέον*) δικαιολογητικά … για την απόκτησή τους ή/και την απαλλαγή τους από φορολόγηση στην Ελλάδα κλπ. κλπ. Αφού μερικοί, με αυτά τα άγχη των συνεχών ελέγχων, έφτασαν στα πρόθυρα να διαλύσουν τις οικογένειές τους και ζούσαν χρόνια εν διαστάσει.
  Πάλι καλά που υπάρχουν και μερικοί, όλοι τους βαρεμένοι λεπτολόγοι, εργαζόμενοι/συνταξιούχοι εξωτερικού που δηλώνουν τα πάντα και σώζουν την κατάσταση…. 🙂

  Και για τις εταιρείες/ΝΠ τι να πει κανείς; Έφυγαν και (όλοι) οι λογιστές που είχαν και άφησαν πίσω τους συντρίμμια (μα τελείως ακατάστατοι υπάλληλοι)! Χάθηκαν και τα σχετικά ντοσιέ από τα λογιστήρια αργότερα (π.χ. στη μετακόμιση στη Βουλγαρία) κλπ., Άστα, δράματα!

  Ε, λογικότατο είναι! 🙂

 247. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  248 – «Πάλι καλά που υπάρχουν και μερικοί, όλοι τους βαρεμένοι λεπτολόγοι, εργαζόμενοι/συνταξιούχοι εξωτερικού που δηλώνουν τα πάντα και σώζουν την κατάσταση…. 🙂»
  To αναπάντητο ερώτημα, είναι αν οι εργαζόμενοι/συνταξιούχοι εξωτερικού είχαν να δηλώσουν εκτός από το σώβρακό τους και 50 εκατομμύρια ευρώ θα το έκαναν; 🙂

 248. Γιάννης Ιατρού said

  249: ΛΑΜΠΡΟΥΚΟ

  Πάλι δεν έπιασες το θέμα και βάζεις υποθετικό ερώτημα για ξεκάρφωμα. Ρε συ, ο θνητός εργαζόμενος/συνταξιούχος (εξ ορισμού) ουδέποτε μπορεί να είχε 50 μύρια, εκτός κι αν κέρδιζε επανωτά στο τζόκερ κλπ. 🙂
  Μόνο κάτι εξπέρ (π.χ. φορεξάδες 🙂 ), εκτός των αναφερομένων στο σχ. #248, μπορεί να έχουν τέτοιες δυνατότητες!
  Μη μου πεις πως δεν έχουν, θα χαλάσεις την πιάτσα 🙂

 249. sarant said

  248 🙂

 250. Γιάννης Ιατρού said

  Θα έβαζα για τίτλο Παιδαγωγούντες δικαστές, αξιολογητές και διαμορφωτές της πολιτικής!
  Βρίσκονται στο απυρόβλητο, με την επίκληση του γνωστού: Η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη και οι δικαστικές αποφάσεις δεν κρίνονται!
  Το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Το ΣτΕ π.χ. ασκεί συστηματικά πολιτική σχεδόν για όλα. Αποφαίνεται περί των πάντων και ακυρώνει πολιτικές αποφάσεις: για τους (για πολλούς σκανδαλώδεις) μισθούς και τις συντάξεις τους, την εκπαίδευση, το περιβάλλον, την ενημέρωση μέχρι και τον έλεγχο της φοροδιαφυγής…
  Μερικά παραδείγματα:
  – Το μνημόνιο του 2010 και την έκτακτη εισφορά τα βρίσκει σύμφωνα με το σύνταγμα
  – Το κλείσιμο της ΕΡΤ το βρίσκει σύμφωνο με το σύνταγμα
  – Τις μειώσεις κλπ. στις συντάξεις/αποδοχές επίσης, εκτός αυτές των δικαστών 🙂
  – Το νόμο για τα ΜΜΕ/ΕΣΡ τον βρίσκει αντισυνταγματικό
  – Τώρα τους ελέγχους κλπ. της εφορίας τους βρίσκει να έχουν υπερβεί τα (κατά την κρίση τους λογικά) χρονικά όρια…
  και άλλα πολλά, συμπληρώστε κατά την κρίση σας,

  Περιμένω με ενδιαφέρον την σύνταξη εγχειριδίου σεξουαλικής αγωγής (κατόπιν αιτήματος γνωστού σχολιαστή)!

 251. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  250 – Δεν είναι για ξεκάρφωμα Γιάννη αλλά η πραγματικότητα, φόρο πληρώνουν αυτοί που δεν μπορούν να τον αποφύγουν δηλαδή οι μισθωτοί κι οι συνταξιούχοι και δεν διαμαρτύρονται γιατί πληρώνουν αλλά γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να μην πληρώνουν. Αν δεν σ΄αρέσει το ερώτημα με τα 50,000,000 να βάλω άλλο, αν το κράτος έλεγε στους μισθωτούς και συνταξιούχους ας πληρώσει όποιος θέλει, πόσοι πιστεύεις πως θα πλήρωναν;
  Αυτά τα περί ηθικών εργαζομένων που πληρώνουν και ανήθικων κεφαλαιούχων δεν πληρώνουν τα ακούω βερεσέ.
  Γεννιόμαστε και ζούμε σε μιά ανήθικη οικονομικά (και όχι μόνο) κοινωνία που οι ισχυροί κάνουν ό,τι θέλουν και οι ανίσχυροι αυτό που πρέπει, κι από την στιγμή που το χρήμα το δημιουργούν και το διακινούν κατά το δοκούν αδίστακτοι αρχιμαφιόζοι δεν μπορεί να είναι τίμιο και κατ΄επέκταση ούτε η εργασία, αυτά είναι φαντασιώσεις που περνούν στο υποσυνείδητο των μικρών παιδιών των φτωχών για προφανέστατους λόγους. Το οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος κάποιου, βασίζεται άμεσα ή έμμεσα στο έλλειμμα κάποιου άλλου στην χώρα ή στον πλανήτη, αυτός είναι ο απάνθρωπος λόγος που τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού λιμοκτονεί και πεθαίνει από την πείνα. Τα σκουπίδια των αναπτυγμένων χωρών, είναι αρκετά για να θρέψουν δυό φορές τον κόσμο αλλά θρέφει μόνο το ένα τρίτο γιατί είναι το πλεόνασμα τους.
  Για να μπορεί να σταθεί αυτό το άδικο σύστημα, δημιουργήθηκε από του πλούσιους αυτή η εκτρωματική δικαιοσύνη που τους ευνοεί, είναι αυτή που αθωώνει αυτούς τους απατεώνες που αναφέρετε πιο πάνω με την Μαρία και κλείνει στην φυλακή με αστήρικτες κατηγορίες την Ηριάννα και χιλιάδες Ηριάννες στον κόσμο και παρ΄όλα αυτά πολλοί της τάξης μας θεωρούν πως πρέπει να την προστατεύσουμε.

  «Μη μου πεις πως δεν έχουν, θα χαλάσεις την πιάτσα 🙂»
  Φυσικά και έχουν και μάλιστα απείρως περισσότερα, αυτά σας δείχνω τόσα χρόνια όπως και τα τερατώδη οικονομικά εγκλήματα των διεφθαρμένων αλλά πέραν πάσης υποψίας, γερμανικών, ελβετικών αμερικανικών, βρετανικών, γαλλικών, ιαπωνικών κλπ, τραπεζών αλλά αρνείστε να τα δείτε.
  Μόνο η J.P Morgan κατέχει το 40% των παραγώγων του πλανήτη κάπου 180 τρίς $ 600 χρεωμένες Ελλάδες δηλαδή, σα να λέμε 6,6 δίς ανθρώπους, αλλά όχι μόνο δεν ιδρώνει το αυτί κανενός παρά βγαίνουν διάφοροι απίθανοι (ακόμα κι εδώ) και μιλούν για μεταρρυθμίσεις, παραγωγικότητα, νεωτερικότητα και άλλα χαριτωμένα, ενώ ο λαός εκστασιάζεται με το θέατρο σκιών της βουλής, ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ.

  Κάνω μεγάλη προσπάθεια να μείνω ισορροπημένος μ΄αυτά που βλέπω εκεί μέσα και μ΄αυτά που βλέπω και ακούω έξω. Η ΕΦΗ που έχει δεί το μεγάλο σορτάρισμα μπορεί να καταλάβει γιατί είμαι μονίμως με τα ακουστικά στ΄αυτιά κι ακούω δυνατά μουσική όπως τώρα.

  Στην Ηριάννα που είναι ΑΔΙΚΑ φυλακισμένη ενώ εμείς φιλοσοφούμε μετά μαλακίας διώχνοντας τις ενοχές μας υπογράφοντας σε ανούσια και ανώδυνα για το σύστημα ηλεκτρονικά φόρουμ.

 252. gpoint said

  Λάμπρο, για πάρτη σου μια πρόσφατη τραγουδάρα και οι στίχοι αφιερωμένοι…

  η αλήθεια μου ζητάι να ζήσω μεσ’ στο ψέμα

 253. gpoint said

  # 254

  Λάθος αυτό εννοούσα (όλος ο δίσκος είναι εξαιρετικός)

 254. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Ευχαριστώ Gee όντως πολύ όμορφο τραγούδι όπως κι ο δίσκος κι οι καλλιτέχνες όλοι αγαπημένοι, κι ο στίχος «γιατί η αλήθεια μου ζητάει να ζήσω μέσ΄το ψέμα» περιγράφει πλήρως αυτό που ζώ, όμως επειδή κι ο Ζιώγαλας είναι απο τους πολύ αγαπημένους μου, να σου αφιερώσω αυτή την υπέροχη μπαλάντα του γιατί ξέρω πως θα πεθάνεις σαν κι εμένα, ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ.

 255. gpoint said

  Ευχαριστώ σε.
  Πάντως συμπτωματικά πριν λίγες μέρε άκουσα το τραγούδι της δεκαετίας μου για να μην πω της ζωής μου ! Λογικό αφού έχω βρει το συγκρότημα που εκφράζει τον ήχο μου. Από κοντά αυτά

 256. Μαρία said

  252
  Μόνο το Βωβό έχουν στο μάτι απο παλιά 🙂
  Πέρσι για Λαύριο
  http://www.efsyn.gr/arthro/akyro-project-mamoyth-vovoy-sto-layrio

  και το 2009 για το Βοτανικό
  με αποτέλεσμα:
  Εχει καταντήσει να είναι βραχνάς στην πρόοδο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διάβασα ένα ωραίο άρθρο στην εφημερίδα “Ημερησία” πριν από δύο εβδομάδες όπου ανέφερε την ιστορία τού πώς φτιάχτηκε ο Παρθενώνας και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  »Εάν υπήρχε Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αρχαία Ελλάδα και αν υπήρχαν δικαστές σαν τους σημερινούς, η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε για να τη βλέπουμε και να τη θαυμάζουμε, θα την είχαν σταματήσει και αυτήν.
  »Πρέπει κάποιος να αναλάβει τη νομοθετική πρωτοβουλία να εξηγήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ότι κυβερνά ο ελληνικός λαός αυτήν τη χώρα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν μπορεί όλοι να είμαστε υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κατά και το Συμβούλιο της Επικρατείας να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι δεν πάει καλά εδώ!». http://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-adonis-zitoyse-katargisi-toy-ste

  και https://www.youtube.com/watch?v=kVdVvLOjFds

 257. Γιάννης Ιατρού said

  258: Όλα τα ξετρυπώνεις, μπράβο. Αλλά ρε Μαρία, για ‘κείνο το εγχειρίδιο που γράφω στο τέλος του #252, μήπως βρήκες και γι αυτό κάτι; 🙂 🙂

  Λοιπόν, φαίνεται πως τότε φοβηθήκανε τον Άδωνι που τους είπε πως θα τους καταργήσει νομοθετικά και συμμορφώθηκαν…

  Βωβάθηκε κι ο Βωβός, μόνο κάτι ταμπέλες στις ταράτσες/προσόψεις μερικών κτιρίων στην Κηφισίας έχουν μείνει.

 258. Μαρία said

  259
  Είχε ακουστεί οτι το έγραφε ο Καλούσης, ο δικαστής με τη μεζούρα.

  Ο Άδωνις τώρα είναι κατενθουσιασμένος https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/879917691972268032 Ούτε αναρχικός να ήταν.

 259. Γιάννης Ιατρού said

  260: Να δεις που το όλο θέμα μπορεί να εξελιχθεί σε βάρος της ΝΔ. Απ΄όσα έχω ακούσει εδώ γύρω, κι από ανθρώπους που είναι ΝΔ, πολλοί το έχουν πάρει πολύ στραβά…., μιάς και οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι και διάχυτος ο θυμός (να του καεί το βίντεο που λέγανε παλιά, τώρα περισσότερο το να του σβηστεί το πασγουρντ ακούω…).

 260. Μαρία said

  261
  Έχουμε και το περσινό προηγούμενο http://www.enimerosi24.gr/141333/%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-375-329/
  Η κυρία Σαρπ είναι τουλάχιστον συνεπής.

  Στις λίστες άραγε υπάρχουν δικαστικοί;

 261. sarant said

  261 Πράγματι, διότι έρχεται σε αντίθεση με το κοινόν περί δικαίου αίσθημα, που λέμε.

 262. Γιάννης Ιατρού said

  Τώρα γράφονται και ποιήματα….

 263. Μαρία said

 264. spiridione said

  Την κατάλληλη στιγμή
  http://www.naftemporiki.gr/story/1253506/anairethike-to-bouleuma-gia-to-taiped-apo-ton-anteisaggelea-tou-areiou-pagou
  Βέβαια, είναι λάθος ότι αναιρέθηκε το βούλευμα. Άσκησε ο Αντιεισ. αίτηση αναίρεσης, η οποία θα κριθεί από το Συμβούλιο του Α.Π. προσεχώς.

 265. Μαρία said

  266
  Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα.

 266. αγάπες λάθρες said

  Κάποτε στην Γερμανία, επί Χίτλερ, ήταν ένας περιβόητος δικαστής που δίκαζε πάντα με γνώμονα τον «κοινόν περί δικαίου αίσθημα». Το όνομα του έγινε πασίγνωστο και συνόνυμο κακοδικίας, εμένα μόνο μου διαφεύγει. Ηθικόν δίδαγμα, αφήστε τους δικαστές να δικάζουν με βάση την επιστήμη τους, όχι όπως σας συμφέρει κάθε φορά, καθότι δεν υφίστατε «κοινόν περί δικαίου αίσθημα» το οποίον μερικές φορές βρομάει φασισμό, και βρείτε άλλους τρόπους πως θα πάνε τα 15000 παιδάκια στο νηπιαγωγείο.

 267. Γιάννης Ιατρού said

  266: Σπύρο
  αυτό δεν είναι παρέμβαση στη δικαιοσύνη. Προαπαιτούμενο ήταν 🙂
  Ταλαιπωρούσαν τους καημένους τους ξένους που ήρθαν να μας βοηθήσουν!

  265: Μαρία
  Κοίτα τώρα που έχουν και ευθιξία οι δικαστές. Κάτι θα έφτασε στ΄αφτιά τους σήμερα…
  Το ΣτΕ απαντά …
  Το δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό……… Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες.

  Ε, τέτοιο *απροκάλυπτο* κι εκτεταμένο φαγοπότι που υπήρξε εδώ, φορολογικοί έλεγχοι του τύπου περαίωσης, λιγοστό εκπαιδευμένο προσωπικό ελέγχων (ε, αν είναι πολλοί, μπορεί να βρούνε και κάτι…., άσε που δεν μπορούν να τους «θρέψουν» όλους…), χαμένα στικάκια κλπ., εγώ δεν έχω δει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εφ΄ όσον τις επικαλείται: Δεν κάνουν 7 χρόνια να βγάλουν απόφαση τα αντίστοιχα δικαστήρια! Ούτε κάνουν πολιτική αντί της Βουλής. Να ακολουθήσει και σ΄αυτά τα πρότυπα που επικαλείται το ΣτΕ.

 268. Μαρία said

  269
  Αστοιχείωτη κριτική 🙂

 269. Μαρία said

  Αστρονομικό πρόστιμο έξι εκατομμυρίων ευρώ σε σουβλατζίδικο στα Χανιά | Δεν έκοβε ποτέ απόδειξη http://www.zarpanews.gr/%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AF/

  Άμα το εισπράξουν, να μας ειδοποιήσουν.

 270. 268 Λαθραγάπες, αυτόν τον κούκλο εννοείτε;

  https://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Freisler

 271. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  264 – «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΩΡΑ….και μετά έλα ΣΤΕ να εξηγήσεις το σύνταγμα…»
  Να προσέξει μόνο μη σκίσει κάνα καλσόν, τώρα με την κρίση δεν αγοράζονται εύκολα. Ας εξηγήσει κάποιος στον χαζούλη (ήταν και υπουργός;) πως όλο το σκηνικό για την φοροδιαφυγή είναι για ξεκάρφωμα, η φοροδιαφυγή είναι σταγόνα στον ωκεανό ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗΣ. Είναι τυχαίο που ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ για τα ιδρύματα όλων των ειδών, για τα oνόματα στα panama papers, που δεν ζητά να αποκαλυφθεί πόσοι και ποιοί βουλευτές έχουν οι ίδιοι ή άμεση και έμμεση σχέση με of sore εταιρεία, αφού είναι νόμιμη δραστηριότητα;
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ.
  ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ.

  Καριόλα εξουσία, έχεις τόση ματαιόδοξη δύναμη που κάνεις μέχρι και τους αριστερούς να κάνουν δεξιές κωλοτούμπες. 🙂

 272. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 273. αγάπες λάθρες said

  272 Ναι. Φαντάζωμε ένας τέτοιος δικαστής θα σας έλυνε όλα τα προβλήματα χαχαχα

 274. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Να ανασταλεί η κράτηση της Ηριάννας μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο. Και να ελπίσουμε ότι η «τυφλή» Δικαιοσύνη δεν είναι και αναίσθητη. http://www.efsyn.gr/arthro/tha-epitrepsoyme-na-katastrafei-mia-anthropini-yparxi

 275. Γιάννης Ιατρού said

  Κοντολογίς: εκτός από τον τύπο, υπάρχει και η ουσία. Ο σχολαστικισμός κατά περίπτωση είναι ευάλωτος στην υποψία ότι δεν είναι ανιδιοτελής.

 276. Μαρία said

  Αξιοσημείωτο: η ελληνική Δικαιοσύνη φέρεται να έχει λάβει γνώση της κατάθεσης του Μισέλ Ζοσεράν από το 2006!
  http://www.efsyn.gr/arthro/eisaggeliki-ereyna-gia-kataggelies-poy-emplekoyn-simiti-se-ypothesi-diafthoras

 277. Μαρία said

  Οψόμεθα.
  http://www.avgi.gr/article/10951/8268109/sto-mikroskopio-tes-ephorias-mpainoun-1-3-ekat-aphm-megalokatatheton
  Αρμόδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι ακόμη και μετά την απόφαση του ΣτΕ, οι φοροφυγάδες μπορεί να αποφύγουν την καταβολή προστίμων, όχι όμως και την ποινική δίωξη, ειδικά εάν διαπιστωθεί «ξέπλυμα χρήματος» το οποίο όχι μόνο δεν παραγράφεται αλλά επισύρει και ποινές φυλάκισης.

 278. sarant said

  274 Ναι, αλλά σε αυτή τη ληστεία δεν εμπλέκεται αναρχικός…..

 279. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  https://twitter.com/n0nserv1am?lang=el&lang=el&lang=el

 280. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  281
  https://pbs.twimg.com/media/C_7-UZcVoAAbOK8.jpg:large

 281. Παναγιώτης Κ. said

  Έμπειρος δικηγόρος με έπεισε πως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν γίνεται με βαριές ποινές όπως φαντάζεται ως λύση, ο πολύς κόσμος. Απεναντίας λύση είναι οι μικρές σχετικά ποινές. Αυτές τελικώς συνετίζουν.
  Επίσης να… αποφασίσουμε αν θεωρούμε φερέγγυο το κράτος ή όχι.
  Συχνά διαβάζω, με θριαμβικό τόνο, ότι το κράτος έχασε τόσα χρήματα διότι δεν πληρώθηκαν τα διάφορα πρόστιμα, και σε παράπλευρες στήλες για τη διαφθορά που παρατηρείται στις εφορίες.
  Χώρια που για την χ παράβαση το πρόστιμο είναι από 100 € έως 10000 € ποσό που το καθορίζουν οι υπηρεσίες. Ποια αντικειμενικότητα μπορεί να υπάρξει σε μια τέτοια γκάμα προστίμου;
  Όσοι έχουμε κάνει ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Όχι γιατί έτσι μας συμφέρει αλλά διότι ερχόμαστε σε επαφή με τον παραλογισμό του κράτους.

 282. cronopiusa said

  Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μετεξεταστέος στην Έκθεση

  Λεφτά υπάρχουν: 350.000 τον χρόνο στην ηγεσία του Υπερταμείου!
  Γιώργος Διαμαντόπουλος, πρόεδρος: Εισόδημα: 75.000 μεικτά. Ράνια Αικατερινάρη, διευθύνουσα σύμβουλος: Εισόδημα: 270.000 ευρώ μεικτά, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αμοιβές για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.!

 283. spiral architect 🇰🇵 said

  … και έχουν το ακαταδίωκτο. 👿

 284. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  279.>>όχι όμως και την ποινική δίωξη,
  Εκτός από τις παραγραφές, άμα δε βολεύει έχει κι άλλες πρακτικές ολικού ακαταδίωκτου.Μπορεί να νομοθετηθεί ρητά και με άλμα δέκα χρόνων :
  (αφορά στη μεταβίβαση, διάλυση, απορρόφηση-όπως θες πες-της Ολυμπιακής κλπ)
  Ν.4138/2013 Άρθρο 6 Κατά των προσώπων που αναφέρονται στο δεύτερο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 27 του ν. 3185/2003(Α΄ 229)* και στην παρ. 3 του άρθρου 49 του ν. 3693/2008(Α΄ 174), δεν ασκούνται αστικές αξιώσεις και δεν επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις για χρέη των εταιριών που αναφέρονται στις ανωτέρω διατάξεις προς το Δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς του Δημοσίου και ασφαλιστικά ταμεία, ανεξάρτητα από το χρόνο γέννησης ή βεβαίωσης της οφειλής, κάθε δε εκκρεμής αστική ή διοικητική δίκη ή διαδικασία κατά αυτών για τα ανωτέρω χρέη καταργείται αυτοδικαίως από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
  * ν. 3185/2003 άρθρο 27 παρ. 4 : «Δεν λαμβάνονται ασφαλιστικά μέτρα ούτε ασκούνται ποινικές διώξεις για τα μέλη των Δ.Σ της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε και Ολυμπιακής Αεροπλοϊας Α.Ε για χρέη προς το δημόσιο, ΝΠΔΔ… κλπ

 285. Μαρία said

  Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο Χουντής για την υπόθεση της Ηριάννας
  http://www.koutipandoras.gr/article/erwthsh-sthn-komision-kateoese-o-xoynths-gia-thn-ypooesh-ths-hriannas

 286. Μαρία said

 287. Γιάννης Ιατρού said

  288: Μαρία
  Για να το καταλάβουμε δηλαδή καλύτερα…

 288. Μαρία said

  289
  Πολιτικοί κι επιχειρηματίες μεταμφίεστηκαν σε προλετάριους;
  Να τους αλλάξεις φορεσιά 🙂

 289. Γιάννης Ιατρού said

  290: Είναι λαϊκά παιδιά, γι αυτό και η μεγάλη αποδοχή από τον κόζμο! Δεν είδες με τι άνεση και οικειότητα συζητούσε με τους αγρότες ο Κούλης στη Λάρσα;

 290. αγάπες λάθρες said

  Σοβα΄ρα τώρα, όλα αυτά που γράφετε είναι προοδευτικά? Εμένα γιατί μου ζέχνουν τόσο πολύ Χρυσή Αυγή. Αν θέλανε αυτοί να κατάλύσουν την δικαιοσύνη (και δημοκρατία κατά προέκταση), πως αλλειώς θα το μεθοδεύαναι και τί άλλο θα γράφανε.

  Έχουμε και έναν αστοιχείωτο καραγκιώζη ως πρωθυπουργό.
  http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341437891-44341437891

 291. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 292. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  https://www.efsyn.gr/arthro/den-eimai-roz-elefantas-poy-iptatai-pano-apo-ta-kefalia-toys

 293. Μαρία said

 294. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  295. Ωχ το μάτι μου, αντιγραμμένο αλλού το είδα. 😦

 295. spiridione said

  Για να λυθούν και οι απορίες διαφόρων σχολιαστών
  Εκτός απ’ την Ηριάννα, υπάρχει κι ο Περικλής
  http://www.efsyn.gr/arthro/ektos-ap-tin-irianna-yparhei-ki-o-periklis

 296. Geobat said

  Μποχα. Εδω κ χρονια μυριζει.

 297. Μαρία said

  Να απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή προτείνει ο εισαγγελέας στη συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας http://www.efsyn.gr/arthro/apofasizoyn-gia-tin-irianna

 298. spiridione said

  299. απορρίφθηκε 3-2.

 299. Μαρία said

  300
  Δεν έχω λόγια!
  Tο δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος υποστήριξε ότι εάν αφεθεί ελεύθερη «είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα»… https://left.gr/news/ti-deytera-17-ioylioy-pairnoyme-tin-irianna-piso

 300. 301 Ο οποίος εισαγγελέας είχε προτείνει την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη, έ;

 301. Γιάννης Ιατρού said

  Ωχ, εδώ είστε; Μάλλον σε λάθος νήμα τό έβαλα…
  https://sarantakos.wordpress.com/2017/07/05/kollaxarti/#comment-444868

 302. Γιάννης Ιατρού said

  303: Μιάς και εκεί που τό ΄βαλα, δεν έχει μπει σωστά τo link, να το επαναλάβω σωστά εδώ:
  Όχι από τον εισαγγελέα στο αίτημα της Ηριάννας για αποφυλάκιση με το σκεπτικό πως …εάν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει παρόμοια αδικήματα… !!

  Δηλαδή τι εννοεί, πως μπορεί να ξαναερωτευθεί τον άντρα της;;;
  Άσε που μπορεί να μείνει πάλι κανένα βράδυ σπίτι του…;;;
  Για τ’ όνομα του Θεού!

 303. sarant said

  Πριν από μερικές μέρες, συνάντησα τυχαία στο κέντρο τον συγγραφέα Γ. Αλεξάτο και τον Τάσο Θεοφίλου που μόλις πριν από 2-3 μέρες είχε βγει από τη φυλακή. Τα είπαμε για λίγο και του είπα κάτι που φοβόμουν (και δεν το είχα πει δημόσια), ότι την Ηριάννα θα την κρατήσουν μέσα για να πατσίσουν την αναπάντεχη ήττα της αθώωσής του.
  – Αποκλείεται, μου είπε εκείνος, η Ηριάννα δεν είναι καν αναρχικιά.

 304. ΣΠ said

  Είμαι πολύ απογοητευμένος και εξοργισμένος.

 305. w2016blog said

  Η έρμη η Ηριάννα .Θύμα της διελκυστίνδας Πολάκη Τσίπρα δικαστών!

 306. Μαρία said

  302
  Άλλη περίπτωση βέβαια, θα φανεί στο 18μηνο.
  Ο Πρόβατος ή ο Γεράκης; http://www.avgi.gr/article/10813/5357207/apophylakise-me-orous-ton-egeton-tes-ch-a-logo-18menou-proteinoun-oi-eisang

  305
  Ο Γιώργος δηλώνει επάγγελμα συγγραφέας; 🙂

 307. ΣΠ said

  305
  Σαν ήττα το βλέπουν λες και είναι παιχνίδι; Εδώ μιλάμε για την ζωή ανθρώπων.

 308. sarant said

  308 Ναι.

 309. spiridione said

  308. Ναι, άλλη περίπτωση. Στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν διαβάζω ότι ο συνήγορος είπε ότι ο εισαγγελέας είχε δώσει αναστολές στις υποθέσεις με τα δομημένα ομόλογα και noor1.

 310. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τα ψυχανεμίστηκα κι εγώ τα θλιβερά μαντάτα πριν σκάσουν. 😦

 311. nirevess said

  Κρίμα η κοπέλα…ας την έβγαζαν με εγγύηση, ως ύποπτη φυγής λόγω της βαριάς ποινής. Αλλά διάπραξη ίδιων αδικημάτων, είναι γελοίο.

  Για τον άλλον (τον Περικλή) δεν έχω διαβάσει πολλά, δεν ξέρω. Γιατί δικάζονται μαζί;

 312. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τα μαυροσκούληκα ξερνάνε χολή από μέρες στο διαδίκτυο.

 313. sarant said

  313 Στο μεταξύ, με αναστολή ως την εκδίκαση της έφεσης έχουν βγει άλλοι κι άλλοι…. π.χ. ο χρυσαβγίτης εκπαιδευτικός της Ιεράπετρας (που ασελγούσε σε μαθήτριες)

 314. cronopiusa said

  Μπράβο σας. Μέσα η Ηριάννα, έξω οι πρεζέμποροι

 315. Μαρία said

  313
  Συγκάτοικος https://www.efsyn.gr/arthro/ektos-ap-tin-irianna-yparhei-ki-o-periklis

 316. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Στο σκεπτικό απόρριψης της αίτησης αναστολής νομίζω ότι περίσσευε το δεύτερο μέρος του ότι δηλαδή «αν αφεθεί ελεύθερη είναι πολύ πιθανόν να τελέσει νέα όμοια αδικήματα». Σα να ήθελε «να μας την πει», να καγχάσει κατάμουτρα, η έδρα.

  315. Ο οποίος τελικά έφαγε στο εφετείο μόνο 12 χρόνια, ισχυριζόμενος ότι εκείνο (παιδάκι στα 12) του ρίχτηκε, ο πανάθλιος!

 317. giorgos said

  https://uploads.disquscdn.com/images/a581b1a8c8fa8b00f39b11b5c765f5c766e772ca7c7379c650c3fc52b1c5bb2c.jpg?w=800&h=367

 318. Μαρία said

  Στ. Κοντονής: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα (βίντεο) https://left.gr/news/st-kontonis-dysaresti-ekplixi-i-apofasi-toy-efeteioy-gia-tin-irianna-vinteo

 319. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  Μην πυροβολείτε την αστική δικαιοσύνη, πάλι καλά να λέμε γιατί στην Β.Κορέα γίνονται χειρότερα, εμείς ας ζήσουμε ελπίζοντας πως δεν μας τύχει κάτι τέτοιο.
  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

  Αφιερωμένο στον εισαγγελέα και τους δικαστές που μας προστατεύουν από τους στυγερούς τρομοκράτες σαν την Ηριάννα, αν και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την εκτελούν, δεν είναι δα και μικρό έγκλημα ο έρωτας.

 320. cronopiusa said

 321. cronopiusa said

 322. nikiplos said

  «Την Αλήθεια ποιός θα μάθει, ένορκοι πληρωμένοι θα με κρίνουν»

  και από άλλο τραγούδι του ιδίου:

  «Μπήκε στον κόπο δηλαδή τον δικαστών μα αυτοί δεν μπήκαν στον δικό του»

 323. Μαρία said

  Ο Καραϊβάζ των ιπτάμενων αναρχικών έγινε ξαφνικά αξιόπιστος!

 324. Γιάννης Ιατρού said

  326: Ο #ιπταμένος ρεπόρτερ Καραϊβάζ

  324: Η γελοιογραφία του Δερμεντζόγλου είναι πολύ καλή.!

  321: ΛΑΜΠΡΟ,
  μ΄αρέσει που έπιασες αμέσως το βαθύτερο νήμα 🙂

 325. Γιάννης Ιατρού said

  327γ : νήμα ==> νόημα 🙂

 326. Γς said

  Κατά τον εισαγγελέα, η διδακτορική διατριβή της Ηριάννας βρίσκεται στην πρώτη φάση της και άρα σε όχι τόσο σημαντικό στάδιο που να συντρέχει υπέρμετρη βλάβη

  Να συγκληθεί πάραυτα Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο για να συμπεριλάβει τον Δικαστικό λειτουργό εις την τριμελή Συμβουλευτική Επιτροπή για την επίβλεψη και καθοδήγηση της υποψηφίου διδάκτορος.

 327. gpoint said

  Πριν λίγες μέρες η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ αποτελούμενη από τακτικούς δικαστές επεκύρωσε την εξωντοτική ποινή του ΠΑΟΚ που στηρίχθηκε σε μια λάθος αναφορά της ώρας ενός αστυνόμου (παρ’ ότι αυτός έκανε συμπληρωματική κατάθεση με την σωστή ώρα) και της ΑΕΚ για αγώνα που διοργάνωσε η ίδια η ΕΠΟ (!!!!!!) ενώ εξαφάνισε την ποινή του γηπεδούχου ΟΣΦΠ στον αγώνα με τον Πλατανιά όπου ως γνωστόν δεν υπήρχαν κάμερες και οι καταθέσεις των μαρτύρων ήταν συντριπτικά περισσότερες αυτών που βεβαίωσαν τα επεισόδια από των άλλων που δεν τα διέψευσαν, απλά δεν ήταν στον χώρο.
  Φυσικά δεν κουνήθηκε φύλλο, η πρόβα τζενεράλε των αντιδράσεων σε αυθαιρεσίες έγινε και ακολούθησε το κυρίως πιάτο
  .

 328. gpoint said

  # 330 συνέχεια

  όσον αφορά το μέγεθος των ποινών πιστεύω πως θα ακολουθηθεί το μοντέλο του βόλλεϋ…

  Πέρισυ στα πλέηοφφ του τελικού ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο με νίκη στον Πειραιά και ακολούθως οι «φίλαθλοι» του ΟΣΦΠ έκαναν το γήπεδο θερινό, Τιμωρήθηκαν με 5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
  Φέτος στα πλέη οφφ πάλι ο ΟΣΦΠ είχε πλεονέκτημα έδρας, ο ΟΣΦΠ κέρδισε το πρώτο ματς στον Πειραιά και ο ΠΑΟΚ το δεύτερο στο γήπεδό του. Στο τρίτο ματς στον Πειραιά ο ΠΑΟΚ έσπασε το πλεονέκτημα του ΟΣΦΠ και το γήπεδο έγινε καλοκαιρινό. Ουδεμία ποινή ανακοινώθηκε κι έτσι όταν ο ΟΣΦΠ κέρδισε το 4ο ματς στην Θεσσαλονίκη έπαιξε το πέμπτο και τελευταίο κανονικά στον Πειραιά αλλά το έχασε πάλι και για μια ακομα φορά έγιναν αίσχη και επεισόδια. Μετά από 3 (τρεις) μήνες απεφάνθη η α(θ)λητική δικαιοσύνη πως ούτε υποτροπή υπάρχει, ούτε τίποτε και τιμώρησε τον ΟΣΦΠ με 2 (ή μήπως 3, δεν θυμάμαι) αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών…

  Για τους μη γνωρίζοντες, άμεσο είναι το ενδιαφέρον του Μαρινάκη για το βόλλεϋ, με αγορές ξένων παικτών κ.λ.π. για να σπάσει την κυριαρχία του ΠΑΟΚ, στο μπάσκετ που υπάχουν οι Αγγελόπουλοι δεν έχουμε τέτοιες χοντράδες όπως σε ποδόσφαιρο και βόλλεϋ

 329. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  οι βιαιότητες «δυσφημούν την προσπάθεια και τον αγώνα της κοπέλας». Σημείωσε μάλιστα ότι ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο «προφανώς με άλλη σύνθεση».

  http://news247.gr/eidiseis/politiki/kontonhs-dysaresth-ekplhksh-h-apofash-gia-thn-hrianna.4770202.html

 330. Alexis said

  Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη η χτεσινή απόφαση για την Ηριάννα.
  Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, με κάλυψαν οι προηγούμενοι σχολιαστές.
  Η Δικαιοσύνη νοσεί. Αλλά η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να την σκοτώσουμε αλλά να την εξυγιάνουμε.

  Μεταφέρω (απλά για προβληματισμό και μόνο) ένα σχόλιο που έκανε ο ΝΜ στο χθεσινό νήμα:

  Νομίζω ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται μια ριζική αλλαγή δομής στην απονομή της δικαιοσύνης, έτσι ώστε οι αποφάσεις να συμβαδίζουν με το λαϊκό αίσθημα.
  Τα δικαστήρια ενόρκων πολιτών πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα

 331. αγάπες λάθρες said

  Το νήμα γίνεται όλο και πιο χαρωπό γελείο, εξού δεν μπορώ να απουσιάζω. Τελικά για να είσαι αριστερός πρέπει να είσαι πανίβλακας.

  «Σημείωσε μάλιστα ότι ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο «προφανώς με άλλη σύνθεση».»

  Μου αρέσει πολύ αυτό το προφανώς. Προφανέστερο όμως θα ήταν όμως να αλλάξουν τους νόμους, ή να ψηφίσουν νέους που απαλλάσσουν όσες αρχίζουν το όναμα τους από «Η» και τελειώσει σε «Α».

  «Νομίζω ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται μια ριζική αλλαγή δομής στην απονομή της δικαιοσύνης, έτσι ώστε οι αποφάσεις να συμβαδίζουν με το λαϊκό αίσθημα.
  Τα δικαστήρια ενόρκων πολιτών πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή ιδέα»

  Μένω άφωνος. Λίγη δόση περισσότερο φασισμό και πεθαίνεις. Περριτευουν τα λόγια μου, δεν συμβαδίζουν με το λαϊκό αίσθημα αυτού του ιστολογίου.

 332. gpoint said

  Αλέξη, φυσικά και δεν είναι λύση οι ένορκοι, τα κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν είναι αρκετά για να σε πείσουν. Εδώ οι Πειραιώτες ψηφίσανε τον Φασούλα και τον Μαρινάκη (εμμέσως) για δήμαρχο, θα τους βάλεις να κρίνουν το NOOR 1 ;
  Οι δικαστές εφαρμόζουν τους νόμους και το πρόβλημα είναι στην πολυνομία, την ασάφεια για να την εκμεταλλεύονται δικηγόροι και το μεγάλο εύρος προβλεπομένων ποινών ώστε να έχει εξουσία ο δικαστής. Και φυσικά άλλοι νομοθετούν.
  Θα σου δώσω κάποια χοντρά παραδείγματα από άσχετους φαινομενικά μεταξύ τους χώρους
  Α. Για μια απλή παράβαση ο λιμενάρχης μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο από 10 μέχρι 500 ευρώ !
  Β. Στον τελικό κυπέλλου ο ΠΑΟΚ θεωρήθηκε υπότροπος για τα επεισόδια εντός σταδίου ενώ η ΑΕΚ όχι γατί της καταλογίσθηκαν επεισόδια εκτός σταδίου, κοινώς κορο»ιδευόμαστε προκειμένου δήθεν να πλησιάσουμε το δυνατόν περισσότερο την αλήθεια
  Γ. Πατέρας δυο θυγατέρων αν βιάσει την μία δεν χάνει την πατρική εξουσία στην άλλη.

  Η μοναδική λύση είναι νόμοι με τελεια… Απαγορεύεται το τάδε. Τελεία . Χωρίς εξαιρέσεις για τρελλούς, παπάδες, μεθυσμένους και παιδιά. Και οι ποινές στάνταρ.
  Τουλάχιστον για μια γενιά για να αλλάξει η νοοτροπία, αλλιώς πάλι στον Κούγια ή τον βουλευτή του για να παρέμβει θα τρέχει ο μεν και θα εισπράττει όλη την αυστηρότητα ο δε.

 333. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα,

  331/335: Τζί, μόνος σου έβγαλες το συμπέρασμα, Καιρός να αλλάξεις ομάδα 🙂 🙂

  332: ΕΦΗ, τι προβλέπεται; Μετά από πόσο χρόνο;

  333: Αλέξη, κι αυτό, αν κι ακούγεται καλό, δεν είναι πάντα η λύση. Κυρίως γιατί ο θυμός κλπ. δεν πρέπει να έχει θέση σε μια δίκη.

  334: …Περιττεύουν τα λόγια μου, δεν συμβαδίζουν με το λαϊκό αίσθημα αυτού του ιστολογίου….
  Προσωπικά δεν θα μου λείψετε

 334. Γιάννης Ιατρού said

  329: Γιάννο, πολύ σωστός!

 335. ΓιώργοςΜ said

  335 >… θα τους βάλεις να κρίνουν το NOOR 1….
  Ενώ τώρα αποδόθηκε δικαιοσύνη, αφού η απονομή της βρίσκεται στα χέρια αδέκαστων δικαστών… 🙂

  Δε νομίζω πως οι αλλαγές στη δομή, όσο καλές κι αν είναι, είναι από μόνες τους μέσο για να λυθεί το πρόβλημα της δικαιοσύνης. Είναι, πριν από οτιδήποτε, θέμα βούλησης.
  Ακόμη κι ένας αυταρχικός, με όλα τα άλλα στραβά του κόσμου, δικαστής, πλην όμως δίκαιος και ανεπηρέαστος, μπορεί να ικανοποιήσει και το πνευμα και το γράμμα του νόμου, και το περί δικαίου αίσθημα.
  Ένα σύστημα με περισσότερους του ενός δικαστές μειώνει υποτίθεται τις αστοχίες που, είτε από ανθρώπινη αδυναμία, είτε από κακόβουλη πρόθεση, θα είχε ένας μόνος του. Αλλά προφανώς κι αυτό είναι ανεπαρκές.
  Ένορκοι υπάρχουν κι εδώ, ενώ σε άλλες χώρες έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην απόφαση της ενοχής. Και πάλι, παρά τα υποτιθέμενα μέτρα για την αμεροληψία τους, δεν είναι αδύνατο να χειραγωγηθούν.

  Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αν έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες ή αρκετά χρήματα ή και τα δύο, είσαι πασάς στα Γιάννενα. Απλώς η δική μας πιάτσα είναι πιο μικρή, κι έτσι είναι πολύ περισσότεροι κατ’ αναλογία αυτοί που έχουν αυτά που τους κάνουν «λίγο πιο ίσους» κατά Όργουελ, κι έτσι η (έστω για τα μάτια) σωστή εφαρμογή της νομοθεσίας αφορά πολύ λίγους.

  Σε μια στήλη που είχε παλιά η συχωρεμένη η Ελευθεροτυπία για το στρατό, έκαναν ένα μικρό γκαλοπ, όπου μια ερώτηση ήταν για το «βύσμα». Οι περισσότεροι δεν είπαν «να υπάρχει ισότητα στη μεταχείριση όλων», αλλά «καλα θα ήταν να είχαμε κι εμείς». Με τέτοια κουτοπόνηρη νοοτροπία, ακόμη και στα λιγότερο σημαντικά πράγματα, δε νομίζω πως όλα τα υπόλοιπα είναι τόσο δυνατή έκπληξη.

 336. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Συμφωνῶ μὲ τὸν Γιῶργο (#338). Νομίζω πὼς εἶναι πιὸ εὔκολη ἡ χειραγώγηση τῶν ἐνόρκων παρὰ τῶν ἐπαγγελματιῶν δικαστῶν. Εἶχα τὴν ἐμπειρία μιᾶς ἀστικῆς δίκης στὴν Ἀμερικὴ, ὅπου καὶ ἀστικὲς δίκες γίνονται μὲ ἐνόρκους. Ἀρχικὰ χρειάστηκε μιὰ μέρα γιὰ νὰ ἐπιλεγοῦν οἱ ἔνορκοι ἀπὸ τοὺς (περίπου διπλάσιους) ὑποψηφίους. Πολλοὶ ἔδειχναν ἀπροθυμία νὰ συμμετάσχουν ἐπειδὴ εἶχαν σοβαρὲς ἐπαγγελματικὲς δεσμεύσεις ἤ ἄλλους σοβαροὺς λόγους. Τελικὰ ἔμειναν αὐτοὶ ποὺ μποροῦσαν καὶ τοὺς ἐνδιέφερε νὰ εἰσπράξουν τὴν μικρὴ χρηματικὴ ἀποζημίωση γιὰ τὴ συμμετοχή τους. Ὅσο κράτησε ἡ δίκη (περίπου μιάμιση βδομάδα) ἐλάχιστα παρακολουθοῦσαν τὴν διαδικασία, κάποιοι μάλιστα κοιμόντουσαν στὴν καρέκλα τους.
  Τελικὰ ἡ δίκη κρίθηκε στὰ διαδικαστικὰ καὶ δὲν χρειάστηκε ἡ κρίση τους.

 337. αγάπες λάθρες said

  » Νομίζω πὼς εἶναι πιὸ εὔκολη ἡ χειραγώγηση τῶν ἐνόρκων παρὰ τῶν ἐπαγγελματιῶν δικαστῶν. »

  Τόσο το καλύτερο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι αδέκαστοι δικαστές, αυτά είναι για τους φλούφληδες τους αστικούς της αστικής δημοκρατίας, αλλά μας ενδιαφέρουν αυτοί που ακολουθούν το «λαϊκό αίσθημα». Τουστέτιν, να μπορούν να χειραγωγηθούν ευκολότατα. Γκέγκε?

  Τελικά πόσο σας πληρώνουν να είσασται συριζατρολλ? Τον άλλον του έδιναν 1500 Ευρώ τον μήνα. Λίγα δεν είναι για να αυτοεξεφτελίζεσται? Σαν να έκριβε από την έφορια. Όχι ότι έχω τέτοιες φιλοδοξίες, μόνο έως παπαγαλάκι μπορώ να φτάσω με τις ικανότητες μου, αλλά καλό είναι να ξέραμε.

 338. Γιάννης Ιατρού said

  339: Δημήτρη,
  όλα τα συστήματα απονομής δικαιοσύνης έχουν τις καταβολές τους, ιστορικές, θρησκευτικές, κοινωνικο-πολιτιστικές κλπ. Γενικά βασίζονται σε κάποιο σύνολο αξιών. Και ως εκ τούτου όλα έχουν τα υπέρ και τα κατά τους.
  Αλλά το «ου μπλέξεις» ισχύει γενικώς! 🙂

  Μερικές ενδιαφέρουσες συγκρίσεις κλπ. εδώ, π.χ. η εντύπωση που έχει σχηματιστεί σχετικά με την ανεξαρτησία τους (επηρεασμό τους από οικονομικούς ή/και θεσμικούς παράγοντες).

 339. Alexis said

  #339: Νομίζω πὼς εἶναι πιὸ εὔκολη ἡ χειραγώγηση τῶν ἐνόρκων παρὰ τῶν ἐπαγγελματιῶν δικαστῶν
  Δημήτρη αυτό μπορεί να μην ισχύει πάντα. Θεωρητικά ο ένορκος φαίνεται πιο «εύκολος» στη χειραγώγηση αλλά και στον εκφοβισμό γιατί υποτίθεται ότι είναι πιο «αδύναμος» από τον δικαστή. Σκέψου όμως κάποια πλεονεκτήματα που έχει:
  1) Επιλέγεται την τελευταία στιγμή άρα είναι πιο δύσκολο να προσεγγιστεί ή να απειληθεί.
  2) Είναι «ανώνυμος» και άγνωστος στους παράγοντες της δίκης, άρα δεν μπορούν να έχουν πληροφορίες για το πρόσωπό του (αν είναι δηλαδή «εύκολος» ή «δύσκολος» στη χειραγώγηση και τη συναλλαγή).
  3) Δεν είναι επαγγελματίας δικαστής άρα μπορεί να γράψει στα π@π@ρια του το αν θα είναι αρεστή η απόφασή του σε κάποιους υψηλά ιστάμενους ή όχι.

  Πάντως και αυτά που λέει ο Τζί στο #335 με βρίσκουν σύμφωνο, η πολυνομία και τα «παραθυράκια» των νόμων είναι μεγάλη πληγή και δίνουν πολλά περιθώρια και στους δικηγόρους να κάνουν παιχνίδι και στους δικαστές να εξαντλούν την αυστηρότητά τους όπου και όπως θέλουν.

  Φυσικά και δεν είναι λύση οι ένορκοι για όλα τα δεινά της δικαιοσύνης, χρειάζεται να γίνουν και πολλά άλλα, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να εκφράσουν αυτό που λέμε «λαϊκό αίσθημα»

 340. giorgos said

  340. Ποιά άστική δημοκρατία ρε κατσαπλιάδες τσαρουχόβλαχοι , αυτή πού έχετε ξεφτιλίσει επανειλημένως ?
  http://www.kathimerini.gr/902973/article/epikairothta/ellada/to-eyrwpaiko-dikasthrio-dikaiwse-ta-8ymata-ths-manwladas

 341. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  336β
  Nέα αίτηση δεν μπορεί να υποβληθεί πριν παρέλθει ένας μήνας από τη δημοσίευση της απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η προηγούμενη.

 342. Γιάννης Ιατρού said

  Βλαχοπσαρά 🙂

 343. Γιάννης Ιατρού said

  344: Στώ 🙂

 344. ΣΠ said

  336, 344
  Ο δικηγόρος της Ηριάννας λέει στον Μπογιόπουλο ότι το νωρίτερο που μπορεί να συζητηθεί η νέα αίτηση είναι τον Οκτώβριο.
  http://www.imerodromos.gr/o-dikigoros-tis-iriannas-milai-sto-niko-bogiopoulo-ligo-meta-tin-apofasi-tou-efetiou/

 345. Γιάννης Ιατρού said

  347: ΣΠ
  μέχρι να καθαρογραφεί και να δημοσιευθεί… + 1μήνας

 346. αγάπες λάθρες said

  343 Και πιο το λαικό αίσθημα στην προκειμένη περίπτωση? Πνίξτε τους όλους στη θάλασσα, που τόλμησαν να τολμήσουν. Άφωνος ξανά,

 347. αγάπες λάθρες said

  Αν δεν μου πείτε πόσα σας δείνουν ώστε τόσο πανεύκολα να βραχυκυκλώνετε την λογική σας, θα κηρίξω απεργία σχολίων!

 348. sarant said

  350 Δεν θα χρειαστεί η απεργία σου. Μια και με βρίζεις στο 334 κηρύσσω ανταπεργία και μπανάρεσαι. Κάνει και ζέστη, ευχάριστο θα είναι.

 349. cronopiusa said

  Αγαπητηλίκια του Κιορατά

 350. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Συνειρμικά και μάλλον όχι άσχετα:

  Το ίδιο υπόγειο νήμα λέω πως συνδέει τα εδώ πραγματευόμενα με το βιτριόλισμα της Κούνεβα, τότε που η αστυνομία έψαχνε τον υποτιθέμενο ζηλιάρη γκόμενο που της έκανε τη ζημιά. Το ίδιο νήμα που στη Γερμανία, στην υπόθεση της ναζιστικής συμμορίας που είχε σκοτώσει 8 τούρκους και έναν έλληνα, έκανε την αστυνομία να ψάχνει αποκλειστικά και μόνο τις υποτιθέμενες διασυνδέσεις των θυμάτων (μεροκαματιάρηδες όλοι τους) με τον υπόκοσμο. Με επίμονες, στοχευμένες ανακρίσεις των συγγενών των θυμάτων. Το ρατσιστικό κίνητρο δεν εξετάστηκε ούτε στιγμή ως πιθανότητα. Καλά κρασά.

 351. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  353.>>τότε που η αστυνομία έψαχνε
  Αν δεν ζούσε ο Παύλος Φύσσας αυτά τα τέσσερα τελευταία λεπτά να δείξει το δολοφόνο του ακόμη θα ψάχνανε σε …φίλαθλους για το ποιος τον σκότωσε σε ποδοσφαιρικό καυγά.
  «Άντεξε τέσσερα λεπτά. Ο Ρουπακιάς πήγε να μπει στο αυτοκίνητο του όταν τον μαχαίρωσε. Ο Παύλος του φώναξε: Που πας με μαχαίρωσες και φεύγεις; » (Κατάθεση της μάνας του)

 352. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Νταξ, παρηγοριόμαστε όμως που πάνω από τους μισούς γάλλους ματατζήδες είναι νεοναζί (κάτι μου θυμίζει αυτό γμ το έμμεντάλ μου), και που σύσσωμη η ευρωένωση κωλογλείφεται μιά χαρά χαρούμενη με τους Γιάτσενιουκ. Έχουμε μιά προοπτική, ένα μέλλον βρε παιδί μου.

 353. cronopiusa said

  Ο Περικλής που είχε την τύχη της Ηριάννας

 354. cronopiusa said

  Επιστολή συμπαράστασης στην Ηριάννα Β. Λ. από Βιολόγους, Βιοεπιστήμονες και Ερευνητές

 355. ΣΠ said

 356. νεσσίμ said

  επιτέλους τοποθετήθηκε έστω και καθυστερημένα το ΚΚΕ : «Απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες η φυλάκιση της Ηριάννας» ,
  επισημαίνει μάλιστα και την σιωπή των αμνών αλλά και κυβέρνησης για το 187 του ΠΚ που δεν συζητιέται καν ακόμα αλλά επικρέμαται επί των κεφαλών μας..
  ( http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/166270/kke-aparadekti-proklitiki-kai-epikindyni-gia-tis-laikes-eleftheries-i-fylakisi-tis-iriannas )

 357. ΌΧι και τόσο καθυστερημένα, χτεσινή είναι η ανακοίνωση. Και υπήρχε και παλιότερη (βλ. παραπάνω σχ. 115).

 358. w2016blog said

  Για τις παλιές Λαθρες αγάπες μην μιλας

  Δεν είναι αλήθεια κραυγαλέα οξύμωρο το γεγονος πως σε ένα νήμα για την αυθαιρεσια στην απονομή δικαιοσύνης ο διαχειριστής σαν αρχιδικαστής μπαναρισε των σχολιαστή λαθρες αγάπες για το τίποτα;

  Πάντα δυο μετρά και δυο σταθμά κα Σαραντακο!
  Δάσκαλε που δίδασκες ..
  Λευτεριά στις λαθρες αγάπες τώρα!

 359. Γιάννης Ιατρού said

  358: ΣΠ
  Πάντως ούτε καλό της κάνουν γενικά (π.χ. δίνοντας λαβή για σχόλια σαν το ανωτέρω τουί), ούτε κάτι επιτυγχάνουν, ούτε τους φταίνε οι μαγαζάτορες που τους σπάνε τα καταστήματα ούτε μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η βία. Άσε που μπορεί να είναι και προβοκάτσιες, αν όχι όλες, μερικές τουλάχιστον απ΄αυτές τις ενέργειες. Εκεί που θα έπρεπε, προληπτικά, να βρίσκεται η αστυνομία, πάντα κατόπιν εορτής έρχεται. Και τότε κάνουν καμιά 10αρία συλλήψεις, πολλές φορές ασχέτων (οι άλλοι την έχουν κάνει προ πολλού συνήθως…), και μετά από μιά-δυό μέρες τους αφήνουν κλπ. κλπ.
  Πάντως αναρωτιέμαι, αν αυτοί οι μπαχαλάκηδες ήσαν 50-60, άντε 100, άτομα, οι υπόλοιποι 500-600 γιατί τους αφήνουν να δρουν έτσι;

 360. ΣΠ said

  362
  Συμφωνώ απόλυτα. Κάτι τέτοιες αφορμές περιμένουν άτομα νοοτροπίας Άδωνι για να κάνουν σχόλια όπως το παραπάνω.

 361. Μαρία said

 362. 362 Για το τελευταίο ερώτημα: δεν μπορούν να μπουν στη μέση, διότι θα φάνε οι ίδιοι την πέτρα ή το μπουκάλι.

  Πηγή: η εμπειρία μου.

 363. ΣΠ said

  361
  Ο Νικοκύρης ποτέ δεν μπανάρισε κάποιον για τις απόψεις του όσο ακραίες κι αν είναι. Άλλο πράγμα όμως οι ύβρεις.

 364. Έλεος τώρα με το παλιότερο τρολ του ιστολογίου, χρόνια τώρα κηρύσσει απεργίες σχολίων και όλο ξανάρχεται.
  Αλλά έτσι κι αλλιώς, εδώ δεν είναι δημόσιος χώρος ούτε δικαστήριο ούτε ξερωγώ εκπαιδευτικό ίδρυμα. Το να συγκρίνουμε τις επιλογές ενός μπλόγκερ στο χώρο του με το τι πρέπει να κάνει ένας κρατικός θεσμός είναι… θου κύριε.

 365. Μαρία said

  365
  Και η δικιά μου.

  366
  Τις ύβρεις γουστάρει ο Βαταλείδης 🙂

 366. Συγνώμη, ρε παιδιά, αυτό το απόσπασμα της απόφασης το είδατε;

 367. Μαρία said

  http://www.koutipandoras.gr/article/dendias

  Το θυμάστε; http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/polemos_me_non_paper_dendia_kai_dikaston-63770924/

 368. spiridione said

  369.
  τώρα διάβαζα αποσπάσματα εδώ
  http://news247.gr/eidiseis/koinonia/hrianna-kai-periklhs-to-skeptiko-ths-apofashs-poy-toys-katadikase.4771404.html

 369. Α, γιαυτό όλοι στο τουίτα μιλάνε για Βαρκελώνη.
  Έχει μείνει πίσω το δικαστήριο: πείτε μου πώς μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία, να σας δείξω την επιγραφή «Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς» με μαρκαδόρο στη γέφυρα της Κε Μπρανλύ, των Παρισίων.

 370. spiridione said

  369. Υπάρχει κάπου ολόκληρη η απόφαση;

 371. spiridione said

 372. ΣΠ said

  369
  Πάλι εμπλέκουν τον Παπαδόπουλο; Αυτός δεν έχει αθωωθεί οριστικά;

 373. Γιάννης Ιατρού said

  361: Στολίζων μετά βαρυσημάντων αποκαλύψεων, διαπιστώσεων και κοσμητικών επιθέτων τον οικοδεσπότην ως και γενικώς την ανάρτησιν αυτήν, την οποίαν από τούδε θέλει έχει πλέον προ οφθαλμών η κοινότης των συνεντευξομένων σχολιαστών, φρονώ, ότι ούτως εκπληρείτε ιερώτατον χρέος προς τους εντολοδόχους σας, επ’ αγαθώ γνωστών κύκλων, προς τους οποίους ου διαλείπετε έτι και νυν διαλαλών τας γνωστάς πεποιθήσεις σας. Και πέποιθα, ότι έχω και την κοινήν γνώμην του ιστολογίου εις την κρίσιν μου συνευδοκούσαν, και την φωνήν του Πανελληνίου συνεπηχούσαν εις την φωνήν μου.

 374. Γιάννης Ιατρού said

  372: Δύτα …πώς μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία..
  βάλε μόνο το URL: της εικόνας σε μία ξεχωριστή γραμμή, με ένα κενό στο τέλος και πάτα το κουμπί 🙂
  (κοίτα το url να τελειώνει σε .jpg ;ή .png)

 375. 377 Καλά, ΤΟΣΟ αρχάριος δεν είμαι 🙂 Εγώ την τράβηξα τη φωτογραφία, την έχω στον υπολογιστή μου, όχι σε ούρλ.

 376. 378 Ανέβασέ την σε κάποιο παλιό ποστ του μπλογκ σου, τότε. Και από εκεί, αναδημοσίευσέ την εδώ. ❤

 377. sarant said

  369 !!!

  361 Πολύ πετυχημένο το λογοπαίγνιό σου. Ακριβώς το ίδιο το είχε πει ο συμμαθητής μου ο Τάκης (ο ψηλός) στη Β’ Γυμνασίου και πολύ το καμάρωνε. Πολύ κρίμα που θα στερηθούμε τα επόμενα λογοπαίγνιά σου. Πλοκ.

 378. Γιάννης Ιατρού said

  378: Δύτα,
  ή αυτό που σου γράφει ο Σκύλος στο #379 ή πάτα https://postimages.org και ανέβασέ τη (θα σου δώσει το link)

 379. 381 Θενκς και ντάνκε!

 380. 378-79 Στα Πολυμέσα στο ιστολόι σου. Από εκεί σου δείχνει και το url της -δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη/αναρτημένη σε άρθρο. Εναλλακτικά, imgur.com

 381. Να, ορίστε: https://dytistonniptiron.wordpress.com/2017/07/18/spf/
  Στη φυλακή μη μου φέρετε τσιγάρα, τόχω κόψει.

 382. https://twitter.com/hashtag/%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B7?src=hash

 383. ΣΠ said

  Είχα πάει στην Βαρκελώνη πριν από μερικά χρόνια. Να ανησυχώ;

 384. ΣΠ said

  http://www.huffingtonpost.gr/2017/07/18/eidiseis-politiki-mitsotakis-aparadektes-paremvaseis-kai-epitheseis-tis-kybernhsis-sth-dikaiosynh-_n_17517206.html

 385. νεσσίμ said

  360. Δύτα έχετε δίκιο, υπήρξε προ μηνός σχεδόν στις 23/6 καταδίκη της καταδίκης από το ΚΚΕ. Το ξέχασα γιατί την παραμονή, στις 22/6 η ΠΣΚ από κεκτημένη ταχύτητα μάλλον ή ίσως από κακή επικοινωνία με τον γραμμιτζή δεν συνυπέγραψε ψήφισμα
  , έσπευσε βέβαια την άλλη μέρα 23/6 πράγματι η ΚΝΕ
  , αλλά και το ΚΚΕ
  ,να επανορθώσει

 386. sarant said

  387 Είσαι ύποπτος!

 387. Μαρία said

  «Η αντίληψη οτι οποιαδήποτε δικαστική απόφαΝση αποτελεί θέσφατο και ααπαγορεύεται σε οποιονδήποτε δημόσιο λειτουργό και μάλιστα σ’ έναν υπουργό να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για κάποια συγκεκριμένη δικαστική απόφαΝση αυτό φοβούμαι οτι είναι μια λογική πέραν του πολιτεύματος.» https://twitter.com/OmadaMnimis/status/887370411612176384

 388. nirevess said

  Μπάχαλο: κάκιστη υπηρεσία ή προβοκάτσια;

  Και τι λόγο είχε ο Κοντονής να της δώσει συμβουλές; Ο δικηγόρος της δεν θα της το έχει ήδη πει; Πολύ καλά έκανε και ζήτησε τάχιστη καθαρογραφή, αλλά ως εκεί• τα υπόλοιπα είναι κομματική σπέκουλα.

  Ωραία τον ξεσκέπασε με την ανακοίνωσή του το κατά τα άλλα θρασύτατο ΚΚΕ των δικών της Μόσχας, της Πράγας και της Αθήνας (ουπς, λάθος! αυτές τις γλιτώσαμε παρά τρίχα• τουλάχιστον οι αντικομουνιστές ξεσάλωσαν πάνω στους εχθρούς τους, όχι πάνω στους φίλους τους), των Βισίνσκι και Σία.

 389. Alexis said

  Οι δικαστικές αποφάσεις δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή.
  Και οι κρίνοντες κρίνονται.
  Με ποια λογική η μία από τις τρεις εξουσίες του πολιτεύματος (και μόνον αυτή) θα πρέπει να βρίσκεται στο απυρόβλητο της οποιασδήποτε κριτικής;
  Σεβασμός στις αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση «βγάζω το σκασμό».

  Άριστα έπραξε ο Κοντονής και είπε όσα είπε.

 390. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  393.Alexis >>σε καμία περίπτωση «βγάζω το σκασμό».
  Εκφράζεται «το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

 391. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

 392. Spiridione said

  370
  Στο μεταξύ, σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δηλώσεις για τους δικαστές, στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του Νίκου Δένδια, δηλώνοντας στον Α’ Πρόγραμμα: «Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος, διότι δυστυχώς φοβάμαι ότι κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη».

  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=30387627

 393. sarant said

  396 Σπύρο, μια και σε πετυχαίνουμε εδώ.

  Υποθετική ερώτηση: αν είχε καταργηθεί ο τρομονόμος π.χ. στις αρχές του 2016, ποια θα ήταν η συνέπεια στην τύχη της Ηριάννας;

 394. Μαρία said

  397
  Αν είχε καταργηθεί…

  Την κοινοτική οδηγία που πρέπει να ενσωματώσουμε τη διάβασες; Ποινικοποιούνται και τα ταξίδια 🙂
  Δείτε το άρθρο 5 και για τα ειδικού σκοπού ταξίδια το αρθρ.9
  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:52015PC0625&from=EN

 395. nirevess said

  Αρκούσε η ανακοίνωση του κόμματος. Δουλειά του αρμόδιου υπουργού είναι να παίρνει μέτρα ουσίας, είτε γενικής φύσεως (επίσπευση της απονομής, στελέχωση δικαστηρίων, ανέβασμα του επιπέδου σπουδών, βελτίωση των νόμων κλπ.κλπ.) είτε ειδικής (πιο γρήγορο καθαρογράψιμο). Το να συμμετέχει στο πινγκ-πονγκ κυβέρνησης-δικαστών-ΝΔ είναι αντιπαραγωγικό αλλά και σόλοικο. Το να δίνει νομικές συμβουλές δημοσίως στην Η., λες και είναι δικηγόρος της, είναι κωμικό. Ας κοιτάξει καλύτερα να τελειώσει κάποτε η δίκη της ΧΑ!!

 396. Spiridione said

  397. Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσε να μετατραπεί στο αδίκημα της (απλής) εγκληματικής οργάνωσης (κάθειρξη μέχρι 10 ετών). Και η κατοχή εκρηκτικών υλών τιμωρείται με κάθειρξη.

 397. nirevess said

  398. Θεσπίζονται προϋποθέσεις. Δεν μπορεί να κάτσουν τα κράτη με σταυρωμένα τα χέρια να κοιτάνε την διεξαγωγή του «τρομοκρατικού τουρισμού», ούτε να παρακολουθούν απαθώς τις προτροπές ή τα εγκώμια σε σκοτωμούς και τα κηρύγματα μίσους, και να επεμβαίνουν μόνο κατόπιν εορτής. Μοιραία επέρχεται περιστολή ελευθεριών, ώστε να προστατευτεί το μείζον αγαθό της ασφάλειας και της ζωής.

 398. Μαρία said

  401
  Μπορεί να σ’ αρέσει κι αυτό http://www.lemonde.fr/police-justice/article/2017/07/18/des-juristes-vent-debout-contre-le-projet-de-loi-de-sortie-de-l-etat-d-urgence_5161786_1653578.html

 399. nirevess said

  402. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το δίλημμα ελευθερίες-ασφάλεια είναι υπαρκτό στις σημερινές συνθήκες τρομοκρατίας. Από κει και πέρα, το θέμα απασχολεί όλους τους νομικούς και πολιτικούς εγκεφάλους. Εγώ περισσεύω.

 400. sarant said

  Κανείς δεν περισσεύει 🙂

 401. cronopiusa said

 402. Γς said

  Κι αν βρείτε κανα δυό ανάμεσα στους βιολόγους και λοιπούς επιστήμονες που [καλώς] διαμαρτύρονται με επιστολή τους για τον τρόπο ταυτοποίησης του ΔΝΑ και ανάλυσης των αποτελεσμάτων, να ξέρουν πως ακριβώς γίνεται αυτό, εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη.

  Ο καθηγητής του τάδε ξένου πανεπιστημίου π.χ. που διαβάζω στην επιστολή.

  Σιγά μην ξέρει!

  Πως είμαι τόσο σίγουρος;

  Μα εγώ του τά ‘μαθα!

 403. Κουνελόγατος said

  Προσοχή στον γορίλα. Ωραίο τραγούδι. Ζητάω συγγνώμη που είναι άσχετο.

 404. ΣΠ said

  406
  Αφού του τάμαθες δεν θάπρεπε να ξέρει;

 405. Γς said

  408:

  Αυτοσαρκάζομαι;

 406. Γς said

  Με αφορμή την απόφαση για την απόρριψη αποφυλάκισης της 28χρονης φοιτήτριας ηριάννας Β.Λ. ο κ. Πολάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό:

  «Πήγα στη Βαρκελώνη το 2002 στο πανευρωπαϊκό εντατικής θεραπείας (το πρωινά στο συνέδριο, τα βράδια σε ομάδες των δέκα μας εκπαίδευαν στο αντάρτικο πόλης οι Βάσκοι στα στενά της Μπαρτσελονέτα) ΣΥΛΛΑΒΕΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!».

  Και δεν άντεξε φίλη μας στο Fb:

  Ο Πολάκης ξέρει και την Μπαρτσελονέτα (sic) μηχέ.
  Εκείνο που δεν ξέρει είναι πως στη Βαρκελώνη ζουν Καταλανοί, όχι Βάσκοι.
  #όρσε_γίδι_που_παριστάνεις_και_τον_αντάρτη_πόλεων
  #βρομάνε_οι_μασχάλες_σου.

 407. sarant said

  410 Ναι, αλλά οι Βάσκοι κάνουν αντάρτικο, οι Καταλανοί δεν κάνουν.

 408. Γς said

  411:

  Και μερικοί κάνουν αντάρτικο πόλης καπνίζοντας μέσα στα νοσοκομεία

  😉

 409. Γς said

  κι εσείς που βασανίζατε τους Ινδιάνους!

 410. cronopiusa said

 411. sarant said

  Μου λένε ότι:

  Όπως προκύπτει από την έκθεση, τα όπλα δεν είχαν καμία σχέση με τη δράση της οργάνωσης ή με οποιαδήποτε άλλη εγκληματική ενέργεια.

  http://www.enikos.gr/society/526894/ntokoumento-gia-tin-irianna-ti-anaferei-i-ekthesi-pragmatognomosy

 412. Εντωμεταξύ στο τουίτερ, κάποια ακροδεξιά βόδια ανακάλυψαν πως το ένα (αρκετά διαδεδομένο) επώνυμο της Ηριάννας είναι ίδιο με κάποιου κυβερνητικού και κάνουν προπαγάνδα για σχέσεις κυβέρνησης-τρομοκρατίας!
  Μα πόσο βόδια!

 413. Μαρία said

  416

 414. spiridione said

  416. Ποιο τουίτερ;
  http://www.efsyn.gr/arthro/mayri-propaganda

 415. 417 ❤

  418 Ακαλά!

 416. http://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2283-2017-07-19-16-00-40

 417. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  418/419>>Ακαλά!
  Σωστά.Είναι και ποιος μιλάει!
  Γκουγκλίσατε Λεωνίδας Γρηγοράκος σκάνδαλο.

 418. Μαρία said

  421
  Δήλωσε και ψαγμένος!
  Γιατί τόση φασαρία για τα επώνυμα, αφού είναι δημοσιευμένα απ’ το ’13 που τα έδωσε ο Δένδιας;

 419. 423 Διότι η Η. είναι νέα και γυναίκα και κάποιοι είναι πολύ κομπλεξάρες.

  Εντωμεταξύ έβαλα το φερόμενο ως επώνυμο της Η. στο «από που κρατάει η σκούφια σου» και έδειξε ευρεία κατανομή με ιδιαίτερο βάρος στη βόρειο Ελλάδα. Έβαλα και του Γρηγοράκου κι έδειξε δύο-τρία σημεία. Πιθανότερο είναι να έχει ο Γρηγοράκος σχέση με τους φονιάδες.

 420. sarant said

  424 Μακρινή συγγένεια θα έχει σχεδόν σίγουρα

 421. Μαρία said

  424
  11888 μόνο σε Αττική 1729 άντρες, 1967 γυναίκες σε -η και 912 σε -ου.

 422. Μαρία said

  Ο Λ. Δρόσος που το διακινεί είναι καθηγητής στα ΤΕΙ https://twitter.com/episodiakos/status/887735832416845828

 423. Γιάννης Ιατρού said

  425:

 424. Μαρία said

  428
  Στον Γρηγοράκο αναφέρθηκε ο Νικοκύρης.

 425. Μαρία said

 426. ΣΠ said

  Να σε λένε Βασιλειάδη, να έχεις και δεύτερο επώνυμο και να έχεις πάει στην Βαρκελώνη. Δεν σε σώζει τίποτα.

 427. Γιάννης Ιατρού said

  430: Μαρία,
  Έχεις δίκιο. Μόνο πληροφοριακά λοιπόν το #428 🙂

  Καλά, που είναι ο επί των αθλητικών/ποδοσφαιρικών υπεύθυνος;
  Μόνο για την σημαία του ΜΠΑΟΚ στο διάστημα ξέρει να μας λέει,
  Θα κρύβεται απ΄την ντροπή του, που η ομάδα του έβγαλε πανώ σαν την ΑΕΚ 🙂

 428. Γιάννης Ιατρού said

  433: (τέλος) διόρθωση:
  …που η ομάδα του δεν έβγαλε …

 429. sarant said

  429 Aυτό με το Σνόου τι υπαινίσσεται;

 430. 435 Γκέιμ οφ θρόουνς. Δεν πιάνεις το σφυγμό της νεολαίας! 🙂

 431. Alexis said

  #429: Ναι, την έκανε στα 14. Σε κάποια κατάληψη. Τώρα δένουν όλα…

 432. Alexis said

  #410, 411: Η κ. Ξερολίδου που έσπευσε περιχαρής να διορθώσει τον Πολάκη φυσικά αυτογελοιοποιείται.
  Λες και απαγορεύεται να κυκλοφορούν Βάσκοι στην Βαρκελώνη.
  Γιατί ο ΣΚΑΙ έφαγε τον Μπογδάνο; Αφού το διαδίκτυο και τα σόσιαλ σκουπίδια είναι γεμάτα από αρχιμπόγδανους.

 433. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 434. cronopiusa said

 435. Γιάννης Ιατρού said

 436. Μαρία said

  163
  >Η μόνη δυνατότητα που υπάρχει, απ’ όσο ξέρω, αφού ρώτησε και ο Νικοκύρης, είναι η απονομή χάρης (άρθρο 47 Δ).

  Ο Χαράλαμπος Αθανασίου φάνηκε ιδιαίτερα «γενναιόδωρος» στον 1,5 χρόνο υπουργίας του, καθώς όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, υπέγραψε 110 απονομές χάριτος. https://left.gr/news/documento-otan-o-athanasioy-os-ypoyrgos-tis-nd-apeneme-hari-mehri-kai-se-emporo-kokas

 437. Οι δικαστές της Ηριάννας τώρα δικαιώνονται 😦

 438. cronopiusa said

 439. giorgos said

  https://youtu.be/SKuWRttbQp4 Kι’ άλλος αλήτης έξω !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: