Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Σίντυ, το δεξί πόδι της (διήγημα του gpointofview)

Posted by sarant στο 12 Αυγούστου, 2018


Δημοσιεύω με χαρά σήμερα ένα διήγημα που μου έστειλε πριν από λίγο καιρό ο φίλος μας ο Τζι. Θυμίζω ότι πριν από ένα εξάμηνο είχαμε δημοσιεύσει κι άλλο διήγημά του, με τίτλο Η θεια.

Οι εικόνες που συνοδεύουν το κείμενο είναι κι αυτές του Τζι. Δεν άλλαξα την ορθογραφία του κειμένου.

Σίντυ, το δεξί πόδι της

– Σίντυ , ω Σίντυ.

Το δεξί πόδι της Σίντυ είχε μόλις αφήσει το πλακόστρωτο δάπεδο της Φωκίονος Νέγρη έχοντας διασχίσει περίπου το ένα τέταρτο του τόξου που δημιουργεί το πέλμα όταν κάνει ένα βήμα όταν ακούστηκε καθαρά, μα και πνιχτά συγχρόνως μιά αντρική κραυγή:
– Σίντυ, ω Σίντυ
Τα πόδια βέβαια δεν θεωρείται ότι ακούν αλλά αυτή η κραυγή σε κάποια περίεργη συχνότητα βγήκε, σίγουρα δεν έγινε αντιληπτή από κοινά αυτιά. Γιά το δεξί πόδι της Σίντυ ο χρόνος πάγωσε αυτόματα.

Το δεξί πόδι της Σίντυ βρέθηκε με το μεγάλο δάκτυλο σηκωμένο – πάντα συμβαίνει όταν περπατάμε – και τα υπόλοιπα καλοσχηματισμένα μικρά σε μιά γραμμή σαν τα κλωσσόπουλα μιάς πάπιας. Ηταν ένα πόδι πολύ καλοδιατηρημένο γιά την ηλικία του, τυλιγμένο στο μετάξι του καλσόν της και τοποθετημένο σ’ ένα μαλακό μοκασίνι. Το δέρμα του ήταν σε καλή κατάσταση αν εξαιρέσεις κάποιες μικρές πτυχώσεις στην καμάρα του πέλματος που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε κάλους αν η Σίντυ δεν τις πρόσεχε, αλλά η Σίντυ μιά φορά τον μήνα μέσα στο ζεστό μπάνιο της πέρναγε τα πέλματά της με θηραϊκή γη, όπως της άρεσε να λέει την ελαφρόπετρα, έτσι η αισθητική κάλυπτε και την ιατρική πλευρά του ζητήματος.

Η Σίντυ στα πενηντατόσα της θύμιζε την Μπριζιτ Μπαρντό στα σαραντατόσα της, τηρουμένων βεβαίως κάποιων αναλογιών. Ηταν σαφώς πιό μικρόσωμη και δεν είχε τόσο πλούσιο στήθος. Αλλά είχε κάτι από την κίνησή της και κυρίως από τον τρόπο που έδενε τα μαλλιά της κώτσο. Πάντοτε κάποια χρυσόξανθα λουγδάκια ξέφευγαν από τις φουρκέτες και τα τσιμπιδάκια δίνοντας ένα ατημέλητο τόνο στο γλυκό της προσωπάκι, ακριβώς όπως και στην Μπεμπέ και σε μεγάλη αντίθεση από τους άψογους, σκουρόχρωμους, στυλιζαρισμένους κώτσους των αμερικανίδων του Χόλλυγουντ.


Η Σίντυ ανήκε στο περίεργο εκείνο είδος γυναικών που ομορφαίνουν με τα χρόνια αναδεικνύοντας προσόντα που δεν προσέχει κανείς σε πιτσιρίκες, όπως ένας υπέροχος λαιμός ή μιά λεία πλάτη. Δεν ήταν βέβαια στα αζήτητα σαν νέα αλλά δεν είχε την τράβηξη που απέκτησε στα πρώτα –ήντα της. Ο Νάρκισσος, που πάντα ζούσε μέσα της, έπαιρνε τώρα την εκδίκησή του βλέποντας τον θαυμασμό στα αντρικά βλέμματα και την ζήλεια στα γυναικεία. Ισως να έφταιγε το ότι δεν παντρεύτηκε, δεν της έτυχε ποτέ να βρεί τον απόλυτο έρωτα ενός άντρα, αυτόν που θεωρούσε ότι της άξιζε, αλλά όπως είπαμε σαν νέα δεν υπήρξε ποτέ στην πρώτη γραμμή. Συμβιβάστηκε με πιό επιφανειακές αντρικές σχέσεις, την καριέρα της και τις ελάχιστες φίλες της, όλες σοφά διαλεγμένες ώστε να παίρνει αυτοδικαίως την θέση της βασίλισσας, όπου η θηλυκή τετράδα εμφανιζόταν.

Εκεί στην θηλυκή τετράδα την είδε πρώτη φορά ο τρελλός συγγραφέας –έτσι τον έλεγε. Τον είχε προσέξει που την έτρωγε με τα μάτια αλλά δεν της έλεγε τίποτε εμφανισιακά, ούτε γνωστό της της θύμιζε. Κάπου όμως απασχολούσε μιά γωνία του μυαλού της. Τα πισωγυρίσματα στην βόλτα της στην Φωκίονος Νέγρη μπορεί και να γίνονταν ασυναίσθητα εκ μέρους της, με κάποιο τρόπο όμως του έβαλαν την ιδέα να την περιμένει. Και πράγματι λίγο αργότερα η Σίντυ πέρασε μόνη της από μπροστά του δίνοντας του την ευκαιρία να νικήσει την φυσική δειλία του. Στην πραγματικότητα την Σίντυ την έτρωγε η περιέργεια ν’ ακούσει την φωνή του, δεν ήξερε γιατί αλλά το θεωρούσε το σημαντικότερο στοιχείο που μπορούσε να πάρει απ’ αυτόν τον περίεργο άνθρωπο. Την πλησίασε αμέσως…

Πάνω από την φτέρνα του δεξιού ποδιού της Σίντυ, ο αστράγαλος της ήταν λεπτός και καλοσχηματισμένος. Η γάμπα της, ελκυστική με πολύ μαλακό δέρμα. Το ξυραφάκι είχε πολλά χρόνια να περάσει από πάνω της, οι τελευταίες τρίχες είχαν εξαφανισθεί λόγω τριβής με τα πολύ στενά τζιν που φόραγε στα νιάτα της η Σίντυ…αλήθεια ποιό ήταν το βαπτιστικό της ; Με πολύ κόπο θυμήθηκε το Στεφανία, απαίσιο όνομα και δεν της ταίριαζε καθόλου. Μόνη της βρήκε το Σίντυ στά δώδεκά της. Μετά ήρθε η διάσημη κούκλα με το ίδιο όνομα. Ολοι νόμιζαν ότι από εκεί το πήρε, μόνο οι παιδικές της φίλες κι οι συγγενείς της ξέρανε την αλήθεια. Το συνήθισε, δεν της άρεσε να μιλάει γι’ αυτό και να εξηγεί. Ολα τα έλεγε με τα σκουροπράσινα μάτια της μα κανείς δεν έτυχε να τα καταλάβει. Στο τέλος σκλήρυναν κι’ η ίριδα μαζεύτηκε να κρύψει την δίοδο προς τα τρυφερά της ψυχής. Κάπου σκλήρυνε και το χαμόγελό της, έγινε πιό τυπικό, ίσως και πιό αποδεκτό. Αυτό φόραγε όταν ήταν με τις φίλες της και μαζί μια συνοφρυωμένη έκφραση όταν βρισκότανε με άγνωστους, ακόμα κι’ όταν αυτή προκαλούσε την συνάντηση όπως τώρα με τον «συγγραφέα» της .

– Εχω γράψει ένα βιβλίο γιά γοργόνες, είσαστε ίδια με την γοργόνα που είχα στο μυαλό μου.
Της άρεσε η άμεση τοποθέτηση, ήταν βέβαια αρκετά μεγάλη γιά να συγκινηθεί, αλλά… Γρήγορα κατάλαβε πως η απάντηση στο ερώτημα αν έλεγε αλήθεια η όχι ο τύπος θα εξαρτιότανε από αυτήν την ίδια και όχι από αυτόν. Αλλά δεν ήταν καθόλου σίγουρη ότι ήθελε να βγάλει λέπια από την μέση και κάτω…
– Λοιπόν ;
– Θα ήθελα να σας το δώσω, να το διαβάσετε, μπορεί να σας αρέσει, τι λέω, σίγουρα θα σας αρέσει αφού εσάς, δηλαδή την εικόνα σας, είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα.
– Δεν διαβάζω πολύ…
Μιλούσε μηχανικά γιατί δεν την απασχολούσαν τα λόγια που άκουγε αλλά ο τόνος και η χροιά της φωνής του. Ισως δεν ήθελε να την ακούσει περισσότερο πριν αναλύσει τις επιδράσεις μέσα της από τα ηχητικά κύματά του, της φάνηκε σαν τα σπλάχνα της να είχαν αλλάξει θέσεις. Τώρα αυτό ήτανε καλό ή κακό ; Στην ηλικία της ; Πάντοτε φοβότανε τις καινούργιες εμπειρίες, αλλιώς δεν θάφτανε μόνη της σ’ αυτήν την ηλικία. Πολλές φορές το σκεπτότανε κι’ αποφάσιζε πως την επόμενη φορά θα το τολμούσε, μά πάντοτε δείλιαζε.

Αυτή η φωνή…θάθελε να την ακούει με κλειστά μάτια, ήξερε πως είχε περισσότερη γλύκα από τα φιλιά, ήταν πιό τρυφερή από τα χάδια, το ήξερε καλά. Αλλά ήξερε το ίδιο καλά πως όταν ακριβώς θα την είχε περισσότερο ανάγκη ο κάτοχος της θα φίλαγε, θα βαριανάσανε, θα μούγκριζε, θα έκανε ότιδήποτε εκτός απ’ το να της μιλάει. Επρεπε να τον εκπαιδεύσει, να τον συγχρονίσει μαζί της να…να… «Θεέ μου είμαι τρελλή» σκέφτηκε, «ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο».

Ο τρελλός συγγραφέας είχε βγάλει ήδη ένα αντίτυπο του βιβλίου του κι’ ετοιμαζότανε να γράψει την αφιέρωσή του

– Το ονοματάκι σας ;

– Σίντυ, αλλά δεν ξέρω αν θα βρω χρόνο να το διαβάσω.

– Δεν πειράζει, θα σας γράψω και το τηλέφωνό μου να μου πείτε την γνώμη σας όταν το διαβάσετε, με την ησυχία σας…

 

Το γόνατο στο δεξί πόδι της Σίντυ είχε μιά ουλή στο μπροστινό μέρος προς την εξωτερική του πλευρά. Ηταν ενα σημάδι από την πρώτη της ερωτική εμπειρία. Δεσποινίδα πλέον, είχε γοητευθεί από το τραγούδι ενός σοβατζή στην πολυκατοικία που κτιζόταν δίπλα στο σπίτι της. Τον φώναξε δήθεν γιά μερεμέτια στην αποθήκη του σπιτιού της όταν τελείωσε την βάρδια του. Εκεί στα σκοτεινά του δόθηκε και πικράθηκε που δεν συνέχισε να τραγουδάει όταν ασχολήθηκε μαζί της. Το δεξί της γόνατο σχίσθηκε ελαφρά σ’ ένα καρφί που εξείχε από ένα ξύλο με τις κάπως άγαρμπες πρώτες ερωτικές κινήσεις της. Το αίμα που βγήκε συνάντησε λίγο πιό κάτω το αίμα της παρθενιάς της. Είχε ακολουθήσει τον δρόμο του δεξιού ποδιού της.

Δεν ξανάκουσε τον σοβατζή να τραγουδάει, ίσως η συχνότητά του να χάθηκε από το ακουστικό φάσμα της, ίσως θεώρησε πως αυτό ήταν μιά περιπέτεια της Στεφανίας, ήταν ο δικός της δρόμος επιλεκτικής μνήμης.

Η Σίντυ προσπαθούσε να καταλάβει άν ήταν ικανοποιημένη από αυτό που έβλεπε και κυρίως από αυτό που άκουγε. Της ήταν αδύνατον να αποφασίσει. Προσπάθησε μα δεν βρήκε το κουράγιο να του πεί πως θα έπρεπε να της το διαβάσει, να ακούει την φωνή του και όχι να της δώσει το βιβλίο. Τα πενηντατόσα χρόνια της δεν πέταξαν τις κοινωνικές της ντροπές – τι θα πεί ο κόσμος αν προσκαλέσω έναν άγνωστο να μου διαβάσει το βιβλίο του σπίτι μου.

Στην πραγματικότητα βέβαια κανείς δεν έδινε δεκάρα γιά το ποιός μπαίνει και το ποιός βγαίνει στο σπίτι της Σίντυ, πιό πολύ ενδιέφεραν οι ερωτικές της σχέσεις, τους άντρες για ωφελιμιστικούς λόγους και τις γυναίκες γιά λόγους κουτσομπολιού – δεν υπήρχαν φανερές λεσβίες στην γειτονιά της.

Το μυαλό της Σίντυ πήγε στις φίλες της. Είχε βρεί μιά αρμονία στη σχέση της με αυτές, παιδιαρίζανε λίγο βέβαια αλλά πηγαίναν τις βολτίτσες τους, ψωνίζανε μαζί, βλέπανε σινεμά και σχολιάζανε τις αδιάκριτες αντρικές ματιές που τραβούσε η παρουσία της Σίντυ, Αξιζε να χάσει όλα αυτά τα πράγματα γιά μιά φωνή που πιθανότατα δεν θα άκουγε όταν την χρειαζότανε απόλυτα ; Οι συντηρητικές φοβίες πλημμύρισαν το κεφάλι της Σίντυ ξανά, πήρε το βιβλίο στα χέρια της και ευχαρίστησε τον άγνωστό της συγγραφέα αποφασισμένη να μη το ανοίξει ποτέ. Ηξερε ότι θα μπορούσε πλέον να φαντάζεται την φωνή του σαν να της διάβαζε το βιβλίο, αν τόπιανε ποτέ της στα χέρια της, αλλά αφού δεν ερωτεύτηκε αμέσως την φωνή του και κυρίως αφού αυτός δεν της πρότεινε να της το διαβάσει, έχασε την ευκαιρία να συγκινήσει την καρδιά της, θα έμενε με τις φίλες της.

– Θα με ενδιάφερε πολύ η κριτική σας, έβαζε σάλτσες στην προσπάθειά του μήπως και τύχει να «γνωριστούνε καλύτερα» ο συγγραφέας.

– Με συγχωρείτε, έχω δουλειά, είπε η Σίντυ κι’ έφυγε παίρνοντας μαζί της το βιβλίο και την εικόνα της, το βλέμμα του την ακολουθούσε, τόνοιωθε στο δεξί της πόδι, στο πίσω μέρος του γόνατου, ήταν τόσο παράξενο γιά να μην το προσέξει.

Πάνω από το γόνατο το δεξί πόδι της Σίντυ ήταν σαν να έχει καλοδουλευτεί σε τόρνο. Σχετικά κοντό, με το μήκος του μηρού όμως σε πλήρη αρμονία με τον όγκο του, δέρμα και χρώμα τέλεια, σαν καλοωριμασμένο βερύκοκκο, το χνούδι του φρούτου σε πλήρη αντιστοιχία με τον ίουλο του δέρματος της. Ισως το πιό ερωτικό της σημείο, καμουφλαρισμένο μέσα στα παντελόνια ή τις φούστες και αντιληπτό μόνο σε προικισμένους με διαίσθηση άντρες και επίδοξους συγγραφείς – άμα δεν μπορείς να διαισθανθείς τέτοιους βυθούς, τέτοιες ακρογιαλιές, καλύτερα μην γράφεις. Ανεβαίνοντας προς τα πάνω η εσωτερική του πλευρά μαζευότανε ώστε να μην συναντά την απέναντι εσωτερική, αφήνοντας ένα μικρό κενό γιά να αερίζεται το κέντρο βάρους του σώματός της. Η πίσω πλευρά του παρέπεμπε σε τρυφερά μαθήματα αστρονομίας.

Γιά τα μάτια όλων των ανθρώπων υπήρχαν μερικοί νεαροί Νιγηριανοί ακουμπισμένοι νωχελικά στα κάγκελλα των παρτεριών της Φωκίονος Νέγρη που πουλούσαν πειρατικά σιντί.

Στα μάτια της Σίντυ όμως ένας από αυτούς περιέργως ήταν λευκός και μεσήλικας, ίσως και να βαστούσε ένα βιβλίο στο χέρι του και την κοίταζε. Το στόμα του δεν το άνοιξε – αυτό ήταν σίγουρο – αλλά το πόδι της Σίντυ νόμισε πως άκουσε το όνομά της την ώρα που εκτελούσε ένα βηματισμό. Αστραπιαία το πόδι σταμάτησε για να διαλέξει μια από τις δύο προοπτικές που ανοίγονταν μπροστά του :
Μπορούσε να αλλάξει την τροχιά του και να μην πατήσει μπροστά ολοκληρώνοντας τον βηματισμό του, αλλά να στρέψει προς την κραυγή και να ενσωματωθεί μαζί της σε μιά πτύχωση του χωροχρόνου. Αυτό ήταν που το δεξί πόδι της Σίντυ θα ήθελε, από τα νύχια μέχρι τη βάση του μηρού της. Μπορούσε ακόμη να πατήσει στέρεα και δυνατά στο πλακόστρωτο πεζοδρόμιο και με τον ήχο του να διαλύσει όλες τις παραισθήσεις και τους συνειρμούς, Αυτό ήταν που όλη η κοινωνία κι οι γνωστοί περίμεναν από την Σίντυ να επιλέξει,αυτό ήταν που την διατηρούσε σε τέτοια φορμα στα πενηντατόσα της, ήταν η ζωή μαζί κι ο θάνατός της.

Στο σπίτι της Σίντυ ένα μικρό βιβλίο έπεσε από το ράφι στο πάτωμα και άνοιξε στην πρώτη του σελίδα, ήταν λευκή.

Το δεξί πόδι της Σίντυ είχε ήδη διανύσει το ένα τέταρτο της τροχιάς του βήματος και έπρεπε να αποφασίσει πριν περάσει την μέση, μετά δεν υπήρχε επιστροφή…

142 Σχόλια προς “Σίντυ, το δεξί πόδι της (διήγημα του gpointofview)”

 1. Το παλιό τραγούδι Sindy, oh, Sindy:

 2. gpoint said

  Καλημέρα

  Ευχαριστώ για την συμπλήρωση με το ωραίο τραγούδι που μου διέφυγε ίσως γιατί η Μπε Μπε δεν ήταν τόσο ρομαντική.

  Ο φίλος Νικοκύρης ξεχασε τον χορό των μεταμφιεσμένων που δημοσίευσε, δεν την έχει εμπεδώσει (ακόμα) αυτην την όπερα !

  Λόγω μια; απρόοπτης δουλειάς θα ξαναμπώ το μεσημέρι

 3. Γς said

  Καλημέρα

  >άμα δεν μπορείς να διαισθανθείς τέτοιους βυθούς, τέτοιες ακρογιαλιές, καλύτερα μην γράφεις. Ανεβαίνοντας προς τα πάνω η εσωτερική του πλευρά μαζευότανε ώστε να μην συναντά την απέναντι εσωτερική, αφήνοντας ένα μικρό κενό γιά να αερίζεται το κέντρο βάρους του σώματός της. Η πίσω πλευρά του παρέπεμπε σε τρυφερά μαθήματα αστρονομίας.

  Λίγο πριν το τέλος του μεταίωρου βήματος της Σίντυ

  !

 4. Γς said

  1:

  Οταν εμρφανίζεται ο Εντι Φίσερ με τη δικιή του Σίντυ δίπλα στη Σίντυ του δικού μας Φίσερ [Πσαρά]

 5. dryhammer said

  Ήταν και η Sindy που δεν έγινε Barbie (το διήγημα θα το διαβάσω αργότερα, τώρα έχω να κάνω κοκκινιστή τηγανιά)

 6. cronopiusa said

  Mια βόλτα στην Κυψέλη, την πιο πολυεθνική γειτονιά της Αθήνας

  https://tvxs.gr/news/i-apopsi-mas/kyria-merkel-mas-doyleyete

  Καλή σας μέρα!

 7. cronopiusa said

 8. Γς said

  Είναι η τρίτη φορά που το διάβασα.
  Και θα το ξαναδιαβάσω.
  Δεν βρίσκω λόγια, που λένε

 9. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Καλημέρα.

  Πολὺ ὡραῖο τὸ διήγημα. Μπράβο Γιῶργο.

  Μόνο ποὺ μᾶς ἄφησες μὲ τὴν περιέργεια.

  Τὸ ἔκανε τελικὰ τὸ βῆμα (πρὸς τὸν συγγραφέα) ἡ Σίντυ;

  Ἂν κρίνουμε ἀπὸ τὰ προηγηθέντα (λευκή πρώτη σελίδα τοῦ βιβλίου ποὺ ἔπεσε στὸ πάτωμα) μᾶλλον ὄχι.

  Καὶ κάποιες ἄλλες ἀκρογιαλιές ποὺ πλανεύουν τὰ δειλινά.

 10. Γς said

  7:

  >Στην Αγάπη, ένα κι ένα κάνουν ένα. (Ζαν Πωλ Σαρτρ)

  Ζαν Πωλ Σαρτρ + Σιμόν ντε Μποβουάρ + Ντολόρες [η Αμερικάνα *] = 3

  * που η Ιστορία δεν ενδιαφέρθηκε να συγκρατήσει επίθετο και λοιπά στοιχεία.

 11. Νέο Kid said

  Δεν μπόρεσα να πάω παρακάτω από την πρώτη παράγραφο…Η εικόνα του ποδιού της Σίντη να έχει μόλις αφήσει το έδαφος έχοντας διανύσει εν τέταρτον της καμπύλης…ήταν ανίκητα δυνατή για να μην κολλήσω σε συλλογισμούς.
  Τι καμπύλη ακολουθεί ένα πόδι στο βάδισμα; Κύκλο; Έλλειψη; Μήπως κλωθοειδή;όπως τα αυτοκίνητα στις εθνικές οδούς.
  Σκέψεις,σκέψεις, … αδύνατον να ξεκολλήσω!
  Προς το παρόν έχω καταλήξει σε μια «μίξη» δύο ημιτονοειδών καμπύλων . Νομίζω ότι πρέπει να παίζει ημιτονοειδης καμπύλη ,δεν μπορεί! Περιοδική κίνηση είναι το βάδισμα.
  Δεν ξέρω σίγουρα… το βασανιστήριο θα συνεχιστεί…αν έχω νεότερα θα ειδοποιήσω.

 12. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μπεργκ, το δεξί του πόδι:

 13. Γς said

  9:

  >Τὸ ἔκανε τελικὰ τὸ βῆμα (πρὸς τὸν συγγραφέα) ἡ Σίντυ;

  Μάλον ο σοβατζής ήταν

  >Ἂν κρίνουμε ἀπὸ τὰ προηγηθέντα (λευκή πρώτη σελίδα τοῦ βιβλίου ποὺ ἔπεσε στὸ πάτωμα) μᾶλλον ὄχι.

  Μάλον ναι.

  Και θυμήθηκα το δικό μου αφηρημένο βήμα εκεί πέρα, που το έκανα κιθ ένα αυτοκίνητο με πέταξε καμιά δεκαριά μέτρα.

  Κι όιως εικτός από έναν μικροτραυματισμό στον κρόταφο, δεν έπαθα τίποτα.
  Σηκώθηκα και ζαλισμένος πήγα στην οδό Τήνου που έμενα φοιτητής μακριά από τους γέρους μου, πο0υ τους είχα μουτζώσει.

  Κατέβηκε ο οδηγός, μαζεύτηκε κόσμος και βρήκαν το σπίτι μου. Δεν το πίστευαν ότι ζούσα. Πρτοσπάθησαν να με πάνε στο πρώτων βοηθειών.

  Ηταν λευκές οι σελίδες του δικού μου βιβλίου. Τώρα πια μουτζουρωμένες

 14. Γς said

  Πάρα πολύ ωραίος ο Γιώργος και πόσοι από εδώ μέσα διαβάζουν το ιστολόγιό του;

  Κι όσο σκέφτομαι ένα απόγευμα πριν μερικά χρόνια που πήγαινα στον Ιανό για μια παρουσίαση βιβλίου του Νικιοκύρη, που βλέπω έναν τύπο στη Σταδίου.

  -Ψαρεύετε κύριε;

  Ναι ήταν ο Πσαράς μας!

 15. sarant said

  Καλημέρα από τα πάτρια, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  2 Δίκιο έχεις βέβαια. Να δικαιολογηθώ που δεν έχω ενημερωμένο ευρετήριο των άρθρων του ιστολογίου.

  12 Φαρμακερό 🙂

 16. ΣΠ said

  11
  Κιντ, δες αυτό το βιβλίο:
  https://www.researchgate.net/publication/242754871_Dynamics_of_Human_Gait
  Το σχήμα 2.9 έχει την καμπύλη του βήματος.

 17. ΣΠ said

  Και το αριστερό πόδι του Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

 18. cronopiusa said

 19. spiral architect 🇰🇵 said

  Καλημέρα.

  Φωκίονος ή Φωκίωνος;
  (εξ όνυχος τον λέοντα)

 20. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα,
  …– Θα ήθελα να σας το δώσω, να το διαβάσετε, μπορεί να σας αρέσει, τι λέω, σίγουρα θα σας αρέσει αφού εσάς, δηλαδή την εικόνα σας, είχα στο μυαλό μου όταν το έγραφα….

  Γ Υ Π Α Ε Τ Ο Σ !!!
  https://postimg.cc/image/c9sc9q3ph/

  Γιώργο, έγραψες (που λένε), αλλά με πρώτη ευκαιρία θα ανακριθείς αυστηρά για να ομολογήσεις τι έγινε τελικά 🙂 🙂
  Το τραγουδάκι με το τακουνάκι, δεν το πήρε το μάτι μου!

  9: Δημήτρη,

  εδώ για την Παναγία την Κανάλα & την Φλαμπουριανή, στα μέρη σου 🙂

 21. Γιάννης Ιατρού said

  20β: Ξέχασα τον σύνδεσμο!

 22. Νέο Kid said

  16. !! Γουάου Σταύρο. Εύγε! 😊
  Σωστά περίπου βλέπω με έριξε η διαίσθησή μου.
  Υποθέτοντας ότι ο χρόνος (ως ποσοστό επι τοις εκατό της περιόδου Τ ,όπως εμφανίζεται) στον άξονα Χ του κύκλου/περιόδου του βήματος είναι ομοιόμορφα κατανεμημένος (η ταχύτητα εκτέλεσης κάθε φάσης μπορεί να θεωρηθεί σταθερή προσεγγιστικά νομίζω) ,έχουμε μια ημιτονοειδή τροχιά (με ένα skeweness στην αρχική φάση, όπως γράφει ο μελετητής. Λογικό αφού εκεί μπαίνει δύναμη για να υπερνικηθεί η τριβή και να αρχίσει ο κύκλος της κίνησης)
  Τι λες κι εσυ;

 23. Νέο Kid said

  Νικοκύρη, τα παγιδευμένα ρίχτα στον Καιάδα της λήθης. Κάτι είχε μπει λάθος στο η-μεηλ . Το διόρθωσα.

 24. spiral architect 🇰🇵 said

  Πάω για την τελευταία βουτιά πριν την επιστροφή στο κλεινόν άστυ. 😦

 25. Αιμ.Παν. said

  Και για όσους γλωσσολογούντες τυχόν το αγνοούν…

  Sindy από Cindy από Cynthia από Κυνθία Αρτεμις από το όρος Κύνθος, το βουναλάκι της Δήλου…

 26. ΣΠ said

  22
  Για σταθερή βάδιση μπορούμε ασφαλώς να θεωρήσουμε τον χρόνο ομοιόμορφα κατανεμημένο. Η καμπύλη μοιάζει με ημιτονοειδή. Θα είχε ενδιαφέρον μια ανάλυση Fourier. Δεν ξέρω αν έχει γίνει.

 27. sarant said

  19 Εδώ που τα λέμε, Φωκίωνος. Αλλά ένεκα η ραστώνη, δεν ακούμπησα την ορθογραφία.

 28. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Ο τίτλος με πήγε εδώ κατ΄αρχάς

 29. gpoint said

  Γειά σας και ευχαριστώ όσους το διάβασαν,ι διπλά όσους το σχολίασαν και πολλαπλά τον Νικοκύρη μας που μας δίνει τέτοιες ευκαιρίες να τα λέμε

 30. gpoint said

  # 9

  Δημήτρη, η σελίδα ήταν λευκή γιατί δεν γράφτηκε και θα παραμείνει μέχρι να (αν) γραφτεί. Γιατί όπως λένε οι κακιές γλώσσες το όχι της γυναίκας σημαίνει ίσως και το μέλλον αόρατο !

 31. gpoint said

  # 19, 27

  πρέπει να μούχει μείνει η εντύπωση από το ξενόγλωσσο της ταμπέλας του δρόμου FOKIONOS, στα ελληνικά είναι σχεδόν παντού συγκεκομμένο Φωκ. Νέγρη

 32. spiral architect 🇰🇵 said

  Συνήθως, οι παλιοί μπλόγκερ έχουν καλή πένα. 😉

 33. Ιστοριοδίφης said

  Διάβασα κι εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον το διήγημα του φίλου μας κ. Gpoint και καταθέτω επιγραμματικά τις εντυπώσεις μου… Για όσους δεν το θυμούνται, αναφέρω ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί εδώ μέσα ότι άρχισε να γράφει λογοτεχνία στα 55 του…

  1) Το διήγημα είναι ολοφάνερα αποτυχημένο, αλλά διαβάζεται κάθε λέξη του με σχετική ευχαρίστηση. Αυτό είναι κλασικό δείγμα ότι ο συγγραφέας διαθέτει ταλέντο. Δεν συμβαίνει εδώ ό,τι με τον άλλο φίλο μας, κύρ-Δημήτρη Μαρτίνο, ο οποίος είναι ολοφάνερα ατάλαντος, οι προτάσεις του κουράζουν αμέσως και τον πιό φιλότιμο αναγνώστη και γι’ αυτό θα έπρεπε να του απαγορευτεί το συγγράφειν λογοτεχνία…

  2) Η αποτυχία του παρόντος διηγήματος οφείλεται στις ηθικές αναστολές του κ. Gpoint, πράγμα που ειλικρινά με εντυπωσίασε, γιατί στα εδώ σχόλιά του είναι αρκούντως τολμηρός και διεισδυτικός. Κατά την γνώμη μου, οι αναστολές αυτές οφείλονται στην χριστιανική του ανατροφή, που συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί και σήμερα στα εξηνταφεύγα του…

  3) Το εκ γενετής πάθος του κ. Gpoint να εντυπωσιάζει με κάθε τρόπο το ακροατήριό του (είναι φανερό και από τα εδώ σχόλιά του) οδήγησε σε μερικές απιθανότητες που υπάρχουν στο διήγημα και οι οποίες βγάζουν μάτι. Θα αναφέρω μόνο τίς δύο σημαντικότερες…

  3α) Γράφει ο κ. Gpoint: «Η Σίντυ στα πενηντατόσα της θύμιζε την Μπριζιτ Μπαρντό στα σαραντατόσα της, τηρουμένων βεβαίως κάποιων αναλογιών…»

  Όσοι έζησαν εκείνη την εποχή, αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για κολοσσιαία απιθανότητα, που αποδυναμώνει αμέσως το διήγημα και το κατατάσσει στην φανταστική λογοτεχνία. Όλοι εμείς οι παληοί, που έχουμε αυνανιστεί δεκάδες φορές βλέποντας τις ταινίες και τις φωτογραφίες της Μπαρντό (αποσύρθηκε από τον Κινηματογράφο σε ηλικία 39 ετών το 1973), ξέρουμε πως αποκλείεται να υπάρξει στο Σύμπαν 50άρα που να θυμίζει την σαραντάρα Μπέ-Μπέ…

  3β) Γράφει ο κ. Gpoint: «Δεσποινίδα πλέον, είχε γοητευθεί από το τραγούδι ενός σοβατζή στην πολυκατοικία που κτιζόταν δίπλα στο σπίτι της. Τον φώναξε δήθεν γιά μερεμέτια στην αποθήκη του σπιτιού της όταν τελείωσε την βάρδια του. Εκεί στα σκοτεινά του δόθηκε και πικράθηκε που δεν συνέχισε να τραγουδάει όταν ασχολήθηκε μαζί της. Το δεξί της γόνατο σχίσθηκε ελαφρά σ’ ένα καρφί που εξείχε από ένα ξύλο με τις κάπως άγαρμπες πρώτες ερωτικές κινήσεις της. Το αίμα που βγήκε συνάντησε λίγο πιό κάτω το αίμα της παρθενιάς της… »

  Πρόκειται για άλλη μιά απιθανότητα που κατατάσσει το διήγημα οριστικά στην κατηγορία της φανταστικής λογοτεχνίας: Μία κοπέλλα με τον χαρακτήρα της Σίντυς, ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα έχανε την παρθενιά της με αυτό τον τρόπο, μέσα στην βρώμα και την δυσωδία… Δεν λέω περισσότερα για να μή στεναχωρήσω τον φίλο μας τον κ. Gpoint. Προφανώς, διάβαζε την «Λαίδη Τσάτερλυ» στα νιάτα του και επηρεάστηκε. Ή, το πιθανότερο, έβλεπε το 1977-80 γαλλικές τσόντες στο θρυλικό σινέ «Λίνα» των Αμπελοκήπων, που πάντα είχαν κάποιον υδραυλικό, ο οποίος «τακτοποιούσε» και «επισκεύαζε» τις κυρίες της Καλής Γαλλικής Κοινωνίας…

  4) Τελειώνοντας, θα δώσω μιά λογοτεχνική συμβουλή στον φίλο μας τον κ. Gpoint: Εν έτει σωτηρίω 2018, όταν περιγράφει το κάλλος των γυναικών, να μή αναλίσκεται σε λεπτομερείς περιγραφές για την γάμπα, ή για μία σκισμή στον μηρό κλπ. διότι γίνεται καταγέλαστος. Αυτά ήσαν καλά την εποχή του Μπαλζάκ, που οι άντρες φώναζαν «ποντίκι – ποντίκι» για να φοβηθούν οι κυρίες και να σηκώσουν το φουρώ τους, ώστε να αποκαλυφτεί για λίγο η γάμπα τους… Σήμερα, το κάθε σκολιαρόπαιδο πατάει το κινητό του και βλέπει την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου γυμνή, ή ακόμη και να κάνει σκληρό σέξ με ένα και δύο και τέσσερα παιδιά…
  Αλλά τί να περιμένεις από κάποιον που στα εξηνταφεύγα του δεν έχει μάθει ακόμη πώς γράφεται η γενική «ΦωκίΩνος» στην Θεία Ελληνική Γλώσσα;

  ΥΓ: Αυτό με τους νεαρούς Νιγηριανούς στο τέλος του διηγήματος δεν το κατάλαβα… Κατ’ αρχάς, πώς ξέρει ο συγγραφεύς ότι είναι Νιγηριανοί; Κατά δεύτερον, γιατί η Σίντυ έβλεπε τον έναν απ’ αυτούς να είναι λευκός; Κατά τρίτον, τί θέλει να μάς πεί ο ποιητής; Ότι φαντασιωνόταν να πάει στα πενήντα της με μαύρους; Άβυσσος η ψυχή του αδικημένου Παοκτζή…

 34. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τζη, μελτεμάκι το διήγημά σου. Ωραίος!
  Η μικρογεωγραφία του (γυναικείου κυρίως) σώματος είναι πεδίο για τη λογοτεχνία και την τέχνη ειδικότερα. Από τον Άγγλο Ασθενή από τις ερωτικότερες σκηνές νομίζω είναι όταν ορίζει με το δάχτυλο τη χώρα Του πάνω/γύρω από το κοκαλάκι του στέρνου ή της πλάτης της-δε θυμάμαι.

 35. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>έπρεπε να αποφασίσει πριν περάσει την μέση, μετά δεν υπήρχε επιστροφή…
  «Αν κάνω ένα βήμα είμαι αλλού» από το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

 36. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  34. λάπσους «και την τέχνη γενικότερα» βέβαια

 37. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>Γιά τα μάτια όλων των ανθρώπων υπήρχαν μερικοί νεαροί Νιγηριανοί ακουμπισμένοι νωχελικά στα κάγκελλα των παρτεριών της Φωκίονος Νέγρη που πουλούσαν πειρατικά σιντί.

  Στίχοι/Μουσική Ορφέας Περίδης
  Κυψέλη
  Στο καφενείο στην Κυψέλη
  ανταμώσανε τα μέλη
  ούζο, τσιγάρο, τέλη Σεπτεμβρη
  βαθύ ποτάμι, Φωκίωνος Νέγρη.

  Το λένε και είναι απαρτία
  όλα σε σπρώχνουν στην αμαρτία
  όλοι εργένηδες κι όλοι θλιμμένοι
  μες στην πλατεία, στην οικουμένη.

  Γύπες πετάνε στα Τουρκοβούνια
  τώρα ανθίζει νέα κομμούνα
  Αχμέτ, Χασάν, Αλί, Τσεντάι
  η επανάσταση αρχινάει.

  Θαν`ο Κανάρης, θαν`ο Καρόρης
  ο Εγγονόπουλος, ο Καραντώνης
  ο Γιαννακάς θα`ναι ο Άλκης
  θα`ναι κι ο Χρήστος ο Ασημάκης.

  Στο καφενείο στην Κυψέλη
  ανταμώσανε τα μέλη.

 38. sarant said

  Ευχαριστω πολύ για τα νεότερα!

 39. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ιστοριοφίδη, κάνα σιγουράκι για σήμερα; 🎲

 40. spiral architect 🇰🇵 said

  Καλύτερα Τάκη Τσουκαλά, Γιάννη! 😀

 41. Κόκλας said

  Ιστοριοδίφη, το pornhub το ‘χεις αρχική σελίδα;

 42. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>Με πολύ κόπο θυμήθηκε το Στεφανία, απαίσιο όνομα και δεν της ταίριαζε καθόλου. Μόνη της βρήκε το Σίντυ στά δώδεκά της.
  Τζη η ηρωίδα εκτός που(λέει ότι) δε διαβάζει πολύ, δεν πάει και σινεμά(ή μήπως πάει 🙂 ). Μα απαίσιο το Στεφανία;
  http://myselvi.gr/2016/09/23/stefania-i-tenia-pou-klonise-synidisis/

 43. gpoint said

  Ευχαριστώ και πάλι οσους σχολίασαν…

  Για μερικούς είναι φανερό πως δεν μπορούν να πιάσουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες και γι αυτό οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα όπως λανθασμένες είναι και οι προβλέψεις τους κι ας διαθέτουν χρόνο και επιτελεία.

  Οπως λέει κι η ελληνόψυχη Δάφνη : some babies never learn

 44. Αὐγουστῖνος said

  Καθυστερημένος σήμερα, λόγῳ Κυριακῆς καὶ ἐφόδου στὴ θάλασσα.
  Ἐν πρώτοις: τὸ διήγημα τοῦ Τζὴ ἐκ-πλη-κτι-κό. Συνεχίστε ἀγαπητέ. Σὲ πεῖσμα διαφόρων πολυπροσώπων τρόλ.
  Κατὰ δεύτερον: μιὰ διαφορετικὴ Σίντυ, μὲ Πὴτ Σῆγκερ καὶ Μπάφι Σαὶντ-Μαρί στὰ νιάτα της –

 45. Γς said

  Ετσι επειδή θυμήθηκα και τη δική μου Φωκίωνος Νέγρη στο Σχ. 13,

  https://caktos.blogspot.com/2013/05/blog-post_11.html

 46. gpoint said

  # 42

  Εφη το γυναικείο όνομα είναι περίεργο πράγμα, θα έχεις δει που κάθε σχεδόν θηλυκό προσπαθεί να το κάνει μοναδικό-ειδικά αν δεν είναι εύηχο. Και εύηχα θεωρούνται αυτά που έχουν υγρό σύμφωνο κατά κύριον λόγο και τα δισύλλαβα όπως δείχνουν τα άπειρα υποκοριστικά. Το είχα ψάξει πολύ πριν 30 περίπου χρόνια όταν αποφάσισα να μην δώσω το όνομα της μάνας μου στην κόρη μου

  Αυτό με το αναμορφωτήριο θηλέων μου ξύπνησε παλιές μνήμες όταν πιτσιρικάς (και άμυαλος) με πηγαίνανε στο γήπεδο του ΠΑΟ οι κατά 4 χρόνια τουλάχιστον μεγαλύτεροι φίλοι της γειτονιάς. Η διαδρομή με τα πόδια είχε δυο ατραξιόν με φυλακές : η μια ήταν να χαιρετίσουμε τον φίλο μας τον Ν. που βρισκότανε (αδίκως) κλεισμένος στις φυλακές Αβέρωφ για σωματεμπορία της μοναδικής πόρνης στην κυρίως Κυψέλη, στην οδό Σπετσών. Μας περίμενε πίσω από τα κάγκελα του παραθύρου στον ψηλότερο όροφο από την οδό Λουκάρεως.
  Μετά πηγαίναμε κυρίως στις θύρες 6 και 7 (η 13 και η 14 για φοιτητές καθιερώθηκαν χρόνια αργότερα ) κι όταν το ματς δεν είχε ενδιαφέρον ή πριν αρχίσει ανεβαίναμε στο τελευταίο σκαλί της εξέδρας και πειράζαμε τα κορίτσια του αναμορφωτηρίου Θηλέων, μερικά από αυτά βγάζανε τα βυζιά τους έξω για να μας προκαλέσουν. Η λειτουργία του (εκεί) πρέπει να σταμάτησε πριν το 65, ίσως και το 60

 47. Πάνος με πεζά said

  Ένα εξάμηνο πριν ήταν «Η θεια»; Ε ρε πώς περνάει ο καιρός… Και να περνούσε και καλά !
  Θα το διαβάσω με την ησυχία μου – όση τουλάχιστον προσπαθώ να καταφέρω…

 48. gpoint said

  # 44

  απίθανη η δικιά σου Σίντυ ! τι εκτέλεση !

 49. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  46.Α, Τζη, το έχεις μελετήσει! Σα να χεις δίκιο!
  Λίτσα η άλλη και τη βαφτίσανε Τριανταφυλλιά!

  47. Πάνο πυρόπληκτε ξεσπιτωμένε, συμπαραστεκόμαστε έστω με τη σκέψη.
  Δυστυχώς δεν τελειώνει ο τρόμος των πυρκαγιών:
  Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε παρθένο δάσος στη Δίρφη της Εύβοιας
  -βρίσκεται κοντά στους οικισμούς Κοντοδεσπότι και Σταυρός, για τους οποίους δόθηκε εντολή εκκένωσης
  https://www.news247.gr/koinonia/se-exelixi-megali-fotia-se-partheno-dasos-sti-dirfi-tis-eyvoias.6640162.html

 50. Ιστοριοδίφης said

  Αγαπητοί φίλοι, καλησπέρα και πάλι

  Παρά την χθεσινή νίλα μας με την Δάφνη Σκίππερς (2η αντί για 1η που δώσαμε εμείς και θα εξηγήσουμε παρακάτω τους λόγους), κατόπιν απαιτήσεως των φανατικών οπαδών μας (Κουβάτσος 39, Κόκλας 41 κλπ.) επανερχόμαστε και σήμερα με ένα αδιαφιλονίκητο «σιγουράκι» για να πάτεΤαμείο…

  Σε περίπου δύο ώρες από τώρα (8.10 μ.μ. ώρα Ρωμέικου) ξεκινά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου ο Μεγάλος Τελικός του επί Κοντώ Ανδρών. Μεγάλο φαβορί για το χρυσό είναι ο 31χρονος Γάλλος Ολυμπιονίκης Renaud Lavillenie, τον οποίο οι books δίνουν με απόδοση 1,30. Ακολουθεί ο «νέος Μπούμπκα των Αιθέρων», 18χρονος Σουηδός Αρμάνδος DUPLANTIS με φετεινή επίδοση 5.93, που οι books τον δίνουν 2,20 για το χρυσό και 1,40 για το αργυρό.

  Στον αγώνα συμμετέχει και ο 31χρονος Ρωμιός Κώστας Φιλιππίδης (εφετεινή επίδοση μόλις 5.71), ο οποίος δίνεται από τους books 7ος σε δυναμικότητα και με ελάχιστες ελπίδες για κάποιο μετάλλιο. Εδώ ακριβώς υπεισέρχεται η πείρα και οι γνώσεις του Επιτελείου μας για μία πρόταση που θα σάς στείλει Ταμείο με αξιόλογη απόδοση…

  Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΜΑΣ είναι η εξής: Ποντάρατε πάνω στον ελληνόψυχο Κώστα Φιλιππίδη για το χάλκινο μετάλλιο, πιθανότητα που έχει αυτή την στιγμή απόδοση 4.30, ή καλύτερα για οποιοδήποτε μετάλλιο, που έχει απόδοση 3.30. Είπαμε και ελαλήσαμε και αμαρτίαν ούκ έχομεν για όσους παραβλέψουν την συμβουλή μας…

  ΥΓ-1: Η χθεσινή νίλα μας στα 200 μέτρα Γυναικών οφείλεται στο ότι η νικήτρια Βρετανο-Τζαμαϊκανή Dina Asher-Smith ήτο ολοφάνερα ντοπαρισμένη (θα αποδειχθή αυτό σε λίγες ημέρες). Η καριόλα είχε personal best 22.07 και έκανε χθές 21.89 στον Τελικό, βελτιώνοντας 18 ολόκληρα εκατοστά το δικό της εθνικό βρετανικό ρεκόρ, πράγμα που αδυνατεί να εξηγήσει η Επιστήμη, όπως αντιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν σχέση με τον Στίβο. Άλλωστε είναι κάτι που και η ελληνόψυχη Δάφνη Σκίππερς το υπαινίχθηκε στην δική της συνέντευξη Τύπου…

  ΥΓ-2: Η επιπολαιότης του αγαπητού φίλου μας κ. Gpoint (σχόλιο 46) φαίνεται και από το εξής: Ενώ θυμήθηκε με ωραίο και γλαφυρό τρόπο στο σχόλιο 46 το Αναμορφωτήριο Θηλέων που υπήρχε πίσω από το γήπεδο της Λεωφόρου, δεν χαλάλισε ούτε ένα κλίκ για να μάθει πότε σταμάτησε την λειτουργία του. Μάς λέει ότι αυτό έγινε το 1965, πέφτοντας 10 ολόκληρα χρόνια έξω (1976-77). Κατά τα άλλα, τα πράγματα ήσαν ακριβώς όπως τα περιγράφει ο γνώστης του υποκόσμου, κ. Gpoint: Δεκάδες νεαροί μετά (ή και κατά την διάρκεια…) τον αγώνα πηγαίνανε κάτω από το Αναμορφωτήριο και ζητούσαν από τα παραστρατημένα κοράσια να βγάλουν έξω το βυζί τους, με αντάλλαγμα λίγα τρόφιμα, κέρματα, ή χαρτονομίσματα, που τους τα πετούσαν προς τα πάνω. Πολλοί είχαν βγάλει και γκόμενες από εκείνα τα πανέμορφα κορίτσια, ενώ υπήρξε και ένας πολύ γνωστός παράγων του Τριφυλλιού που παντρεύτηκε κορίτσι από το Αναμορφωτήριο και κάνανε μιά πολύ ευτυχισμένη οικογένεια. Αξέχαστες εποχές… Πολύ ωραίος τόπος υπήρξε κάποτε η Ελλάς, περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς…

 51. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

 52. gpoint said

  # 20

  Γιάννη, μόνο με βασανιστήρια θα (ψευδ)ομολογήσω γιατί δεν αντέχω στον πόνο !

  Απιθανο το φαρί και πολύ ματσό η κυρία που το βγάζει βόλτα. Είναι πανάκριβα τα αλουμινένια πέταλα που φοράει, να φαντασθείς στα άλογα του ιπποδρόμου τους τα βάζουν μόνο για τις κούρσες που τρέχουν και μετά το γυρίζουν στα κλασσικά σιδερένια γιατί τα λουμίνια φθείρονται γρήγορα,

  Το Γαλαξίδι λογαριαζότανε κάποτε σαν νησί αφού η σύνδεσή του με την υπόλοιπη Ελλάδα γινότανεμε τις βενζίνες από την Ιτέα. Ο δρόμος Ιτέας-Ναυπάκτου άνοιξα το 70 περίπου επί χούντας επηρεάζοντας σαφώς τις πολιτικές πεποιθήσεις των παροικούντων. Ισως στην συλλογή για τις θαλασσινές Παναγίες που πόσταρες έπρεπε να συμπεριληφθεί κι αυτή

  http://www.monastiria.gr/sterea-elada/nomos-fokidas/iero-proskinima-panagias-galaxas/

 53. Ιστοριοδίφης said

  Σχολίου 50 συνέχεια…

  Φωτογραφία από το θρυλικό Αναμορφωτήριο Θηλέων των Αμπελοκήπων την δεκαετία του 1960… Οπαδοί του Παναθηναϊκού καλούν τα παραστρατημένα κορίτσια να πετάξουν έξω λίγο βυζί, με αντάλλαγμα μερικά κέρματα.

  Καλώ τον κ. Gpoint να βγεί και να διαψεύσει τις φήμες ότι ο αριστερός κύριος με το σηκωμένο δεξί χέρι είναι ο ίδιος, μετά από αγώνα του Παναθηναϊκού. Κι ότι έγινε τελικά ΠΑΟΚ, επειδή δεν του έκατσε ποτέ ούτε μία από τις τροφίμους του Αναμορφωτηρίου…

 54. Νέο Kid said

  Α ρε καπετάνιο… 😀👏 ώρες ώρες είσαι απόλαυση , κακά τα ψέματα!

 55. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ιστοριοφίδη, η ελληνόψυχη Δάφνη με τι ντοπάρεται; Με ολλανδικό γαλατάκι και με Πυθιόνικους και Νεμεόνικους στο πρωτότυπο;

 56. gpoint said

  # 50, ΥΓ2

  Αυτό που λες επιπολαιότητα, είναι συνειδητή επιλογή, δηλαδή να γράφω όπως σκέπτομαι κι όχι να ψάχνω να τα επαληθεύσω οπότε μετά η γραφή γίνεται ολίγον ξύλινη. Τα λάθη, τα λαθάκια είναι που δίνουν την ομορφιά. Και μπορεί στο γήπεδο του ΠΑΟ να σταμάτησα να πηγαίνω από το 71-72, να ασχολούμαι όμως με τις κοπέλλες του Αναμορφωτηρίου σταμάτησα πολύ νωρίτερα γι αυτό κι έγραψα το 65 ίσως και το 60 όπου είχα ήδη διψήφιο αριθμό ετών

  Σταμάτα να δίνεις προγνωστικά, τους έχεις στείλει στον κουβά τους πιστούς σου. Ξεραίνεις πλάτανο δίπλασε ποτάμι με τις προβλέψεις σου

 57. Γς said

  http://www.lidoriki.com/2014/01/blog-post_6038.html

 58. gpoint said

  # 57

  Δηλαδή βρε Γιάννη βρήκες τις πηγές του επιτελείου του Ιστοριοφίδη :

 59. gpoint said

  Για μερικούς άπιστους Θωμάδες οι πανευρωπαίκοί αγώνες σήμερα μεταφέρθηκαν στην Γλασκώβη…

  http://www.sdna.gr/alla-spor/gymnastiki/article/500699/sto-pantheon-tis-istorias-tetarto-seri-xryso-gia-ton-petroynia

 60. Γς said

  58:

  Ναι στο μπλόγκ Λιδωρίκι!

  Δίπλα στο Γαλαξίδι σου

 61. Γιάννης Ιατρού said

  52: Gpoint
  …μόνο με βασανιστήρια…

  Θα εφαρμοστεί αυστηρά η γνωστή μέθοδος «της σταγόνας» 🙂

  Καμιά υιοθεσία παίζει ρε συ;

 62. Λευκιππος said

  G, πολύ ωραία και ιδιαίτερη, θετικά, έκφραση. Αν μου επιτρεπεται, συγχαρητήρια.

 63. gpoint said

  # 61

  θα το παραπέμψω αρμοδίως

 64. ΚΩΣΤΑΣ said

  Τζι, ωραίο, αλλά μας κρατάς σε αγωνία. Ε, αφού είναι με το δεξί, σε καλό θα μας βγει! 🙂

 65. Λ said

  Μου άρεσε το διήγημα του Τζι. Περέγραψε μαστορικά τα σώψυχα της Σίντυ θυμίζοντας μου κατά κάποιο τρόπο το Δ.Χ. Λόρενς και την Ουρσουλα του στο Ουράνιο Τόξο. Αυτή είναι η μια όψη. Η άλλη ειναι ο βουαγιεριστικος να τον πούμε τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα. Το κάνει με ευαισθησια μεγάλη και το αποτελεσμα ειναι όμορφο οπως το εργο του Γκουσταβ Γουρμπέ(l’origine du monde) ενα πράμα, που ενώ θα μπορούσε να είναι ό,τι πιο άσχημο αλλα βγήκε ομορφο και συγκινητικό. Κι αν δεν ειναι αυτό τόλμη τοτε τι ειναι;

 66. gpoint said

  # 50

  Μόλις πήγε κουβά,ως συνήθως η πρόταση του Ιστοριοφίδη για τον Φιλιππίδη που είναι αδύνατον να τερματίσει πάνω από 5ος…

  Οποιος τον άκουσε, άξιος της τύχης του

  ΥΓ εξυπακούεται πως όσοι πέρασαν τον Φιλιππίδη είναι ύποπτοι ντοπαρίσματος κ.λ.π., κ.λ.π. διότι το επιτελείον μπλα,μπλα,μπλα…

 67. gpoint said

  Ευχαριστώ για τα νεώτερα σχόλια

 68. sarant said

  66 Κουβαδάκι.

 69. Μανούσος said

  Το παλαιό αναμορφωτήριο σημερινό Γ΄ Λύκειο Αμπελοκήπων
  (όπως γράφει και στην πλάκα της εισόδου θεμελιωθέν επί Βασιλέως Αλεξάνδρου)

  http://wikimapia.org/5858936/el/3ο-Γενικό-Λύκειο-Αμπελοκήπων#/photo/4647408

 70. ΣΠ said

  Ο Φιλιππίδης είναι οριστικά 6ος. Όμως ο Τσιάμης στο τριπλούν είναι αυτή την στιγμή στην 3η θέση. Λες;

 71. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ρε Ιστοριοδίφη, εσύ και το επιτελείο σου διενεργούσατε τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα του ’15;

 72. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Άγνωστες λέξεις
  >>κάποια χρυσόξανθα λουγδάκια ξέφευγαν από τις φουρκέτες
  >>το χνούδι του φρούτου σε πλήρη αντιστοιχία με τον ίουλο του δέρματος της
  λουγδάκια ; καταλαβαίνω οι πλόκαμοι, λεπτές τούφες αλλά πού τα λεν έτσι
  ίουλος το κοίταξα, λόγιο, οι πρώτες τρίχες το χνούδι
  https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%AF%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

 73. mitsos said

  Μου άρεσε πολύ το διήγημα του «Τζι σημείου»

  Η σύνταξη τρέχει σαν να ναι προφορική και με λιγότερες τελείες (οι ανάσες και οι τελικές αποφάνσεις εξαντλούνται στα κόμματα )

  Το πλούσιο λεξιλόγιο και οι ακριβείς περιγραφές κάνουν ακόμο πιο ενδιαφέρον το εύρημα να φωτίσεις το όλο ( την Στεφανία ) μέσα από την ανάδειξη της σημασίας της λεπτομέρειας ( το σχήμα και την κίνηση του δεξιού ποδιού )

  Κρίμα να μην συναντήσω την Σίντυ κάπου εκεί μεταξύ Παεζάνο και Σπιτικού ή μεταξύ Γουέμπλεϋ και Σελέκτ. Σίγουρα αν την είχε συναντήσει η ματιά μου, θα είχε εγγραφεί και στην μνήμη μου. Αν και δεν είμαι σίγουρος για τον χρόνο που τοποθετεί την παρουσία της ο συγγραφέας. Λέτε να είναι πλάσμα της φαντασίας του ; E , ναι !

  Τελικά ήταν μαγική η καμπύλη του δεξιού ποδιού ή και η κυκλοειδής κίνηση του στο χώρο ; ( δεν χρειάζεται ανάλυση Φουριέ , είναι η βραχυστόχρονη )

  Η Στεφανία λοιπόν που προτίμησε το Σίντυ … και που ίσως , αν ήταν μαθήτρια σήμερα, να σημάδευε τεράδια, θρανία και βιβλία με τον λογότυπο : CD

 74. ΚΩΣΤΑΣ said

  72 –> λουγδάκια

  Το θυμάμαι σαν έκφραση, δεν το έχω δει ποτέ γραμμένο. Λόιδα ή λώιδα, στην ΝΔ Θεσσαλία (ορεινά Ν. Καρδίτσας), οι μικρές τούφες μαλλιών που συνήθως ξεφεύγουν από τα τσιμπιδάκια. πχ: κρέμονται τα λόιδα από ‘δω και από ΄κει.

 75. gpoint said

  # &1

  Εφη νομίζω πως όλοι οι άνδρες μαθαίνουν για τον ίουλο με το πρώτο τους ξύρισμα ή τουλάχιστον πρέπει αφού τα γένεια που τον αντικαθιστούν στο πρόσωπο είναι σημάδι ωριμότητας

  το λουγδί το ξέρω από την μάνα μου που έζησε Σαν Φραντσίσκο, Γαλαξίδι και Αθήνα, είναι το ματσάκι τρίχες που περισσεύει από τον κώτσο ή τις κοτσίδες, δεν ξέρω που το έμαθε

 76. gpoint said

  # 73

  πιο πάνω, μεταξύ Βιολέττας (έκλεισε πριν λίγους μήνες) και Δημοτικής Αγοράς. Από την «καλή» πλευρά της Φ.Ν. διαχρονικά…

 77. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>– Εχω γράψει ένα βιβλίο γιά γοργόνες, είσαστε ίδια με την γοργόνα που είχα στο μυαλό μου.
  Της άρεσε η άμεση τοποθέτηση, ήταν βέβαια αρκετά μεγάλη γιά να συγκινηθεί, αλλά… {…} Αλλά δεν ήταν καθόλου σίγουρη ότι ήθελε να βγάλει λέπια από την μέση και κάτω…
  Ε τί να της άρεσε;Γοργόνα; Εδώ είναι που λένε Ούτε να την τηγανίσεις ούτε να την αγαπήσεις 🙂

  74. Μπράβο, λοϊδια, το ξέρω αυτό!
  75 οπότε,λουγδιά- λοϊδάκια, λουγδάκια.
  Σας ευχαριστώ αμφότερους τους δύο 🙂

 78. Πάνος με πεζά said

  Γιώργο, συγχαρητήρια και πάλι…Το διάβασα τώρα,αργά.Με ένα κρασί στη βεράντα,όπως του έπρεπε…Και μ’ έπιασε από χίλιες μεριές,από την αδυναμία μου στα γυναικεία πόδια,από το «όχι» που μόλις σήμερα οριστικοποιήθηκε,με την ελπίδα να γινει «ίσως» (αν και το χαρτί αυτό το έχω κάψει,ήταν κάποτε ένα «τελειώσαμε» που μετά έγινε γάμος… Τεσπα,φτάνουν τα λόγια τα πικρά. Αν μου επιτρέπεις,να ντυσω μουσικά,που εκεί τα πάω καλύτερα!

 79. sarant said

  70 Και οριστικά πρώτη η Ελλάδα (στον πίνακα μεταλλίων στα άλματα)

 80. ΣΠ said

  79
  Να βάλω τον τελικό πίνακα των μεταλλίων στα άλματα.
  Ελλάδα 3 1 1
  Γερμανία 2 2 1
  Ρωσία 1 1 1
  Πορτογαλία 1 0 0
  Σουηδία 1 0 0
  Ουκρανία 0 1 1
  Αζερμπαϊτζάν 0 1 0
  Βουλγαρία 0 1 0
  Λευκορωσία 0 1 0
  Βρετανία 0 0 2
  Ισπανία 0 0 1
  Γαλλία 0 0 1

 81. gpoint said

  # 77

  Τις γοργόνες εμείς τις κάνουμε ακρόπρωρα και τις θαυμάζουν, αυτό δεν θέλουν οι γυναίκες ;

 82. Ιστοριοδίφης said

  Αγαπητοί φίλοι,

  Ομολογούμε ότι πάθαμε νέα νίλα σήμερα με το κουτσάλογο τον Φιλιππίδη. Για να ρεφάρουμε, θα προβούμε σε μιά μεγάλη αποκάλυψη που δεν ξέρει κανείς αυτή την στιγμή και θα αρχίσει να γίνεται γνωστή στο Ρωμέικο μετά από 2-3 ημέρες…

  Κατ’ αρχάς δείτε την τελική κατάταξη του Επί Κοντώ Ανδρών (οι 8 πρώτοι).

  Μεγάλος θριαμβευτής με 6.05 είναι ο 19χρονος (γεννημένος στις 10 Νοέμβρη του 1999) Αμερικανο-Σουηδός Αρμάνδος Ντουπλάντης, ο νέος Μπούμπκα του Επί Κοντώ, ο άνθρωπος που θα σαρώσει όλα τα ρεκόρ στο αγώνισμα, όπως έκανε στα 100 και στα 200 μέτρα ο Γιουσέιν Μπόλτ.

  Αυτό που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ακόμη οι Ρωμιοί δημοσιογράφοι και σάς το αποκαλύπτει απόψε το Επιτελείο μας είναι το εξής: Ο πατήρ του Αρμάνδου, Γρηγόρης Ντουπλάντης είναι 100% Ελληνοαμερικανός από το Λαφαγιέτ της Λουϊζιάνας, πρώην επικοντιστής με τα χρώματα των ΗΠΑ (ατομικό ρεκόρ 5.80) και ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς δικηγόρους σε πετρελαϊκά θέματα.

  Η μητέρα του είναι Σουηδέζα πρώην επταθλήτρια, η Helena Hedlund. Τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του Αρμάνδου έχουν ελληνικότατα ονόματα: Ανδρέας και Αντώνιος… Το γιατί ο Αρμάνδος αποφάσισε να αγωνιστεί με την πατρίδα της μητρός του (Σουηδία) και όχι του πατρός του (ΗΠΑ ή Ελλάς) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και θα το αποκαλύψουμε πολύ σύντομα για να γελάσει ο κάθε πικραμένος…

  Εδώ είναι ο λογαριασμός του Αρμάνδου στο Twitter, από όπου τις επόμενες ώρες θα αποκαλύψει και ο ίδιος την ελληνική του καταγωγή. Σάς καληνυχτίζουμε με μιά σχετικά πρόσφατη φωτογραφία του Γρηγόρη και του Αρμάνδου Ντουπλάντη από αγώνες στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

 83. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  81. Θέλουν …διάβασμα. όπως το λες στο διήγημα 🙂 🙂

  Θυμήθηκα το παλιό αστειάκι αφού για πόδια ο λόγος και Πσαράς ο γράφων:
  Α χταπόδια, Αστακοί

  >>– Σίντυ, αλλά δεν ξέρω αν θα βρω χρόνο να το διαβάσω.
  Σίντυ πλέιερ 🙂

 84. gpoint said

  Ευχαριστώ και για τα πιο προσφατα σχόλια επί του διηγήματος

  # 78

  Πάνο, τον Βαγγέλη Γερμανό τον έχω χάσει από τότε που δεν τον παραγωγίζει ο Σαββόπουλος και δεν το βάζουν οι αθλητικοί σταθμοί που ακούω όταν οδηγώ. το τραγούδι δεν το ήξερα, όντως ταιριάζει

 85. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Φωκίωνος Νέγρη/της Κυψέλης ο δρόμος

  Σταυροπόδι έξω πλάτη έξω γάμπα
  οι κυρίες ξαπλωτές στις πολυθρόνες
  κι απ’ αντίκρυ οι θαμώνες
  κάθε βράδυ βλέπουν τσάμπα
  έξω πλάτη έξω γάμπα
  τελεβίζιον στις οθόνες

 86. Πάνος με πεζά said

  Τον παραγωγίζει;Τι είναι ρε συ ο Γερμανός,συνάρτηση; 🙂

 87. Γιάννης Ιατρού said

  77a (81): ΕΦΗ
  …Ούτε να την τηγανίσεις ούτε να την αγαπήσεις..
  Θα το θυμάσαι το εργάκι αυτό, ε; 🙂

 88. Γιάννης Ιατρού said

  Έλα Νίκο, ακόμα και άρθρα του 2007 παραμένουν επίκαιρα …. 🙂

 89. Γς said

  65:

  >Το κάνει με ευαισθησια μεγάλη και το αποτελεσμα ειναι όμορφο οπως το εργο του Γκουσταβ Γουρμπέ(l’origine du monde) ενα πράμα,

 90. Γς said

  77:

  >Ε τί να της άρεσε;Γοργόνα; Εδώ είναι που λένε Ούτε να την τηγανίσεις ούτε να την αγαπήσεις 🙂

  Ναι, ναι. Το έδλεγα κι εγώ

  Στο μάθημα:
  Περί μεταφοράς γονιδίων από είδος σε είδος. Κάποιος πέταξε την εξυπνάδα του και για υβρίδια ανθρώπου ψαριού. Κάτι είπε για γοργόνα. Ελα όμως που μου θύμισε κάτι:

  -Ασε τις βλακείες δεν υπάρχει οικονομικό ή οτιδήποτε άλλο ενδιαφέρον. Γοργόνα, τι να την κάνουμε. Δεν μπορούμε ούτε να την τηγανίσουμε ούτε να την *%)^&@!

 91. Γς said

  77:

  >Σας ευχαριστώ αμφότερους τους δύο

  ΠΛεοννασμός.

  Και μια κοτσάνα:

  -Αμφότερες και οι τρεις ομάδες!

  που μου έκοψε την καριέρα

  https://caktos.blogspot.com/2013/04/blog-post_12.htm

 92. Γς said

  >ΠΛεοννασμός.

  Με επί πλέον νι

 93. Γς said

  79:

  >70 Και οριστικά πρώτη η Ελλάδα (στον πίνακα μεταλλίων στα άλματα)

  Επι τέλους

  https://caktos.blogspot.com/2013/10/blog-post_27.html

  -Πριν αρχίσουμε, μια ανακοίνωση. Οι φοιτητές μας και πάλι νίκησαν στα 100, 200, κλπ κλπ μέτρα.

  -Μπορώ να κάνω μια παρατήρηση;

  -Τι παρατήρηση κύριε Κάκτο; Εχουμε πολλά θέματα. Εστω, έχετε τον λόγο.

  -(Γκουχ, γκουχ). Κύριε Πρύτανη, είναι γνωστό ότι οι φοιτητές μας διακρίνονται στο τρέξιμο. Εκεί που υστερούν όμως είναι το πήδημα!

 94. Γς said

  87:

 95. gpoint said

  # 86

  Κι όμως Πάνο σαν λεξιπλασία είναι σωστή η λέξη, τα εις -ιζω είναι μεταβατικά-εξαιρείται το νομίζω που είναι δοξαστικό λέγαμε στο γυμνάσιο !

 96. Παναγιώτης Κ. said

  Ολοκλήρωσα το διήγημα πριν από λίγο και απόλαυσα την…αντρική ματιά και αντίληψη για το άλλο φύλο!
  Κατόπιν τούτων δεν έχω καμιά…περιέργεια για κάποιο…μετά! 🙂

 97. cronopiusa said

  Η αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο HOT DOC η καθηγήτρια που συγκρούστηκε με το καθεστώς Σαμαρά

 98. Πέπε said

  Ρε παιδιά, με το συμπάθειο αν πω κοτσάνα, αλλά ισχύει κάτι που νομίζω ότι κατάλαβα;

  Η κοπέλα περνάει μπροστά από τους τύπους που πουλάνε τα σιντί κι ένας από αυτούς τα διαφημίζει λέγιοντας «σιντί, ω, σιντί», με προφορά που ακούγεται σαν το όνομά της, Σίντυ, και με φωνή που θυμίζει τον συγγραφέα και που τη βυθίζει σ’ όλη αυτή την ανάμνηση.

  Ε; ε;

 99. f kar said

  Το δεξί πόδι της, ή το δεξί της πόδι; Ιδού η απορία

 100. Γς said

  Σιντί και Παρενδυσία
  CD είναι κι ο cross-dresser

 101. gpoint said

  # 98

  Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ρε Πέπε !

 102. sarant said

  Καλημέρα από εδώ!

  99 Καλά ειναι και τα δύο, αναλόγως διαλέγεις

  88 Εντυπωσιακό. Υπάρχει και στο ιστολόγιο άρθρο, πάντως.

 103. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  87. Αν το θυμάμαι λέει; Το ξεχνάω και καθόλου; 🙂 Εκεί όμως πήγε ανάποδα, από την πολλή αγάπη γοργόνεψε!

 104. Γιάννης Ιατρού said

  103: Ε, ναι. Το γοργόν και χάρη έχει, που λέει ο λόγος 🙂 🙂

 105. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Απορίες-1 :

  1. Κυκλοφορούσε στην Φωκίωνος Νέγρη και δεν βρέθηκε άνδρας να την γοητεύσει! Τόσες γκαρσονιέρες μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων,…με ξεχωριστή είσοδο, τόσα δώματα φοιτητών και μποέμ υπήρχαν και διάλεξε τον σοβατζή στην αποθήκη του σπιτιού της για να την μερεμετισει για πρωτη φορα!!! Προφανώς δεν πήγαινε στο Αρσάκειο ή στη σχολή Μωραϊτη.

  «Καταθέτω την ιστορία που μου την διηγηθηκε μεγαλύτερη φίλη απο το Αρσάκειο. Δυο συμμαθήτριες και φίλες, στα 16 τους πήγαν μόνες τους εκδρομή στο Παρίσι για να ….πάψουν να είναι παρθένες (1968 ή 1969). Και το …πέτυχαν.:) »

  https://sarantakos.wordpress.com/2015/02/26/aristeia/#comment-274113

  Βιβλιογραφία

  ΗΤΑΝ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  Ο Λουκιανόs Κηλαηδόνης όχι μόνο την έζησε αλλά και την τραγούδησε. Αναρίθμητοι ηθοποιοί, μουσικοί, σκηνοθέτεs του θεάτρου και του κινηματογράφου ξεκίνησαν από εκεί. Όποιον και να ρωτήσειs από τιs γενιέs του ’45 και μετά, κάτι έχει να αφηγηθεί από την Κυψέλη. Είτε από τη διαμονή του, είτε από τα θορυβώδη φοιτητικά πάρτι, είτε από τα ξενύχτια με τιs ατέλειωτεs συζητήσεις, πολιτικέs και μη, σε σπίτια και πλατείες. Για πολλά χρόνια η Κυψέλη ήταν η γειτονιά των φοιτητών. Έτσι τη γνώρισαμε. Ήταν η πρώτη εμπειρία διαμονής εκτός οικογενειακήs εστίαs. Με συγκάτοικο μια πρώην συμμαθήτρια, φίλη από παλιά. Υπήρχε κι η οικογενειακή φίλη, η «Αθηναία», που είχε αναλάβει να μαs «προσέχει». Η ελευθερία, η ανάγκη γρήγορηs ενηλικίωσηs, η πλήρης αυτοδιάθεση, η περιέργεια να γνωρίσειs τον καινούργιο κόσμο και να προσανατολιστείς σ’ αυτόν. Ήταν η εποχή που θέλαμε να γνωρίσουμε τα πάντα, να ζήσουμε τα πάντα, έστω κι αν η δικτατορία λειτουργούσε ως δαμόκλειοs σπάθη.

  Νύχτες με φεγγάρι
  Εκείνη την εποχή η Κυψέλη βόλευε για πολλούs λόγουs: ήταν κοντά στο κέντρο, οι διαδρομέs ώs τη σχολή γινόταν με τα πόδια, τα νοίκια φτηνά. Τα δώματα, παράνομα και νόμιμα, έβριθαν στην περιοχή, όπωs και τα δυάρια ή οι γκαρσονιέρεs, υπόγεια ή σε ορόφουs. Η Κυψέλη, διατηρούσε ακόμη μέροs της παλιάs αστικήs αίγλης.ηθοποιούς,
  […]

  Posted by Η ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ on Friday, May 20, 2011

 106. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  2. «…Αλλά είχε κάτι από την κίνησή της και κυρίως από τον τρόπο που έδενε τα μαλλιά της κώτσο. ….»
  Κότσος γράφεται διότι Κώτσος είναι ανδρικό όνομα.

  πρβ. (παράβαλε) Κώτσος Κασάπογλου

  O Κώτσος Κασάπογλου (Κώστας Κασάπογλου) (τουρκ.: Koço Kasapoğlu, επίσης γνωστός ως Kostas ή Yorgo Kasapoğlu, 15 Νοεμβρίου 1935 – 5 Απριλίου 2016) ήταν Τούρκος ποδοσφαιριστής ελληνικής καταγωγής.

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%83%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85

  3. «Ο Νάρκισσος, που πάντα ζούσε μέσα της, έπαιρνε τώρα την εκδίκησή του βλέποντας τον θαυμασμό στα αντρικά βλέμματα και την ζήλεια στα γυναικεία. »

  Δεν γνωρίζω νάρκισσο που να έχει παραιτηθεί από την πραγματική ζωή και να αρκείται μόνον στον θαυμασμό/ ζήλεια των άλλων, εκτός και αν το τραύμα είναι βαθύ και ανεπούλωτο….

  Συμπερασματικα : Ενώ η ιστορία σου θα μπορούσε να είχε όλα τα συστατικά της επιτυχίας, επέλεξες μια επίπεδη αφήγηση και θα με αναγκάσεις 🙂 🙂 να την ξαναγράψω με στοιχεία ζωής, κοινωνίας, έρωτα και πολιτικής (Blood, sweat, semen and tears. ) βλ . ΥΓ

  Για παράδειγμα θα μπορούσε η άτακτη Στεφανια-Σιντυ :

  να ήταν η ερωμένη ενός αστέρα του ελληνικού κινηματογραφου – θιασάρχη απ αυτούς που σύχναζαν στην Φωκίωνος Νέγρη και μετά τον χωρισμό τους, παραδίδει μαθήματα γαλλικών στην πλούσια τότε γειτονιά και συνάπτει περιστασιακες σχέσεις.

  η να ειχε γνωρίσει στην σχολή της εναν μεγαλύτερο φοιτητη , ο οποιος μετα την δικτατορια εγινε πολιτικος του ΠΑΣΟΚ και την χωρισε για να παντρευτει μια πλουσια κορη αριστερης οικογενειας λιγο πριν γινει υφυπουργος το 1981, ο οποίος για να της σβησει τον πόνο της , την διορισε στο υπουργειο εξωτερικων (καθ’ οτι ηταν αποφοιτος γαλλικης φιλολογιας και επιπλεον ειχε παρει Proficiency),. Ατυτο το γεγονςο ανοιγει πλειστες οσοες ευκαιριες αναπτυξης του θεματςο «Στεφανια-Σιντυ» απο το καθεται στα κεντρικα του ΥΠΕΞ και τα βραδυα παει με τις φιλες της στο Κολωνακι (18, Ratka, Mayar,…) ,….. εως την εκδοχη να μετατιθεται στο εξωτερικο οπου στρατολογειται απο την CIA ή την KGB 🙂 ,….

  Αυριο απο το πρωι στην Φωκίωνος Νέγρη για να βρω την Σιντυ 🙂

  ΥΓ Blood, semen and tears: why artists are obsessed with using their bodily fluids

  https://www.theguardian.com/artanddesign/jonathanjonesblog/2014/may/14/lood-semen-tears-artists-bodily-fluids-rose-lynn-fisher

 107. Ιστοριοδίφης said

  Εύγε στον εκλεκτό σχολιαστή κ. Αφώτιστο Φιλέλληνα (σχόλια 105 + 106) που είχε το θάρρος να βγεί και να αποκαλύψει πόσο ανορθόγραφος τυγχάνει ο διαβόητος οπαδός του ΠΑΟΚ, κ. Gpoint. Εκτός από την γενική «ΦωκίΩνος» (2 φορές λάθος στο παρόν διήγημα), ο κ. Gpoint αγνοεί και τον αρχαιοελληνικό «κότσο» που τον γράφει δύο φορές μέσα στο διήγημα με ωμέγα («κώτσος»).

  Είναι πολύ περίεργο ότι ο ευαίσθητος με τα λάθη των άλλων, κ. Σαραντάκος, άφησε επί 35 ώρες αδιόρθωτες τις ανορθογραφίες αυτές. Την στιγμή, μάλιστα, που προέρχονται από έναν συνταξιούχο εκπαιδευτικό, υπηρετήσαντα επί δεκαετίες στα σχολεία του Ρωμέικου, όπου τον χρυσοπληρώναμε για να ξεστραβώνει τα παιδιά μας…

  Καλώ τον κ. Gpoint να βγεί και να απαντήσει στην κριτική του κ. Αφωτίστου Φιλέλληνος και να μή τηρεί στάσιν παλαιάς Αρσακειάδος (= η σιωπή μου προς απάντησίν σου). Μέχρι τότε, αναρτώ το λήμμα «κότσος» από την σελ. 944 του Ετυμολογικού του Μπαμπινιώτου, με την ελπίδα ότι ο αμετανόητος Παοκτζής κ. Gpoint θα ξεστραβωθεί λιγάκι, έστω και στα εξηνταφεύγα του: Η κόττα και ο κότσος έχουν κοινή προέλευση από την αρχαιοελληνική λέξη «κόττος» που εσήμαινε «πετεινός»

 108. gpoint said

  # 105,6 και 7

  Την Κυψέλη την ξέρω από το 1953 που έκτισε ο πατέρας μου εκεί το σπίτι, δεν την διάβασα σε βιβλία και περιοδικά. Ο Λουκιανός που αναφέρεις έμενε στην Νέα Κυψέλη-αρκετά ψηλά- και λογικά δεν μετείχε στα δρώμενά της όπως π,χ, ο Κώστας ο Τουρνάς. Οταν λέμε δρώμενα
  στη Κυψέλη εννοούμε κατά κύριο λόγο Φωκί@νος Νέγρη

  Εχεις το ελεύθερο να γράψεις όσα σενάρια θέλεις για την Σίντυ ώστε να είναι πετυχημένα, εγώ κάποια γεγονότα κατέγραψα- η Σίντυ είναι αληθινή με άλλο όνομα. Το ότι δεν την καμάκωσαν όπως λες είναι γιατί αφ’ ένός δεν το επεδίωξε εκείνη και το άλλο- η φράση που πονάει για βυθούς κι ακρογιαλιές- λίγοι βλέπουν την ομορφιά χωρίς μακιγιάζ, ψιλοτάκουνα κ.λ.π. της γυναικείας περιποίησης, προτιμούν να εντυπωσιάζονται από το περιτύλιγμα. Είναι η διαφορά ανάμεσα στις ωραίες και τις όμορφες. Ελάχιστοι επιμένουν για γυναίκες όμορφες, με την πρώτη δυσκολία στρέφονται στις ωραίες που είναι πιο εύκολες γιατί κατά βάθος έχουν συναίσθηση πως αύριο δεν θάναι πια.

  Αλλοίμονο αν όταν έγραφα πρόσεχα την ορθογραφία, θα έγραφα άλλ’ αντ’ άλλων (αλέν ντελόν στην καθομιλουμένη). Το ότι δεν κάθομαι μετά να τα διορθώσω είναι προσωπική μου επιλογή, μόνο στο ψάρεμα δεν τσιγγουνεύομαι τον χρόνο.

  Ιστοριοφίδη με πληρώνανε για να κάνω τους μαθητές ανθρώπους και να τους μάθω όχι ορθογραφία αλλά μαθηματικά, Αλλα αυτά είναι ξένη ήπειρος για σένα, εσύ ξέρεις πως γράφεται ο κ@τσος γι αυτό σε πιάνουνε κ@τσο οι στοιχηματικές εταιρίες…

 109. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  108. Μπορει να ξερεις την Κυψελη απο το 1953, αλλα -ουσιαστικα- να μην την γνωριζεις καλα.

  Ενδεχεται στο συγκεκριμενο διηγημα να μην χρησιμοποιησες την φαντασια σου επαρκως.

  Ισως η ενασχοληση σου με τα μαθηματικα και το ποδοσφαιρο να σε επηρεασε….

  Ολες οι γυναικες ειναι οορφες αλλα και ωραιες, κατα περιπτωσιν.

  Και πως γλυτωσε η Σίντυ απο τα χερια του καθε Αλκη Γιαννακα, δεν ειχε λιμπιντο ;

 110. gpoint said

  # 109

  …Ολες οι γυναικες ειναι οορφες αλλα και ωραιες, κατα περιπτωσιν…

  είναι προφανές πως από δίπλα σου να πέρναγε η Σίντυ δεν θάπαιρνες χαμπάρι…

  όχι αγαπητε, η ομορφιά στην γυναίκα είναι όπως η φωνή για όπερα : ή την έχεις ή δεν την έχεις. Το να είναιωραία κάποια είναι σαν να ξέρει να χρησιμοποιεί καλά το μικρόφωνο, στην όπερα δεν έχει μικρόφωνα.

  Βάλε τον Νταλάρα να τραγουδήσει το παρακάτω να γελάσει κάθε πικραμένος…

 111. nikiplos said

  Κατ’ αρχήν να συγχαρώ τον Τζι… Μου άρεσε το κείμενο, η αποσπασματική περιγραφή και το match point στο τέλος που δεν δίνεται τελικά… Τυγχάνω σε διακοπές, οπότε οι ρυθμοί είναι κάπως χαλαροί. Περί ομορφιάς, αλλά και ορέξεως πολλά είναι άλλου ιερέως ευαγγέλια…

  Δύο παρατηρήσεις:
  1. ΑΦ, αν επέλεγε αυτά τα σενάρια που έγραψες, θα ήταν μια άλλη… Δλδ θα έκανε από νωρίς – με επίγνωση της ομορφιάς της – τις επιλογές της. Η Κυψέλη έβριθε και από υιούς (μεγαλο) Μηχανικών, Ιατρών, Εργολάβων, την εποχή εκείνη βιοτέχνες, βιομήχανους και πάει λέγοντας. Θα επέλεγε και θα πορευόταν χωρίς να περιμένει 10 χρόνια να «ξεβγούν» οι επαρχιώτες του ΠΑΣΟΚ κοκ.
  2. Αγαπητέ Τζι, εγώ κατάλαβα εξαρχής ότι πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο από τις περιγραφές της. Γιατί εσύ δεν τόλμησες ποτέ ? (δεν περιμένω φυσικά απάντηση, είναι τελείως ρητορική η ερώτηση και αφορά εκείνους σαν και σένα που είδαν την ομορφιά της).

 112. Νέο Kid said

  Μ αρέσει Τζη και Νικλιπε που κάθεστε Αθηναίοι άνθρωποι κι ασχολείστε με τις αρλούμπες του χωργιάταρου του Αφώτιστου ,που είναι πασιφανές ότι πρωτοπήγε στη Φωκίωνος όταν άνοιξαν τα Γκούντις στη γωνία ,για να φάει γκουντίνο…
  Άσε που αν του έλεγες δηλαδή να πάει απ το Σελέκτ στον Πανελλήνιο θα κατηφόριζε για την Πατησίων ,για να μη χαθεί ο τσομπάνης…

 113. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  112.

  Νέο Kid,

  Για να γράφεις τέτοιες ύβρεις, υποθέτω ότι η ανεργία, η α-… και η μοναξιά σ’ έχουν βαρέσει κατακέφαλα!

  Η όλη κατάστασις σου επιδεινωνεται καθ’ όσον οι εσωτερικοί μετανάστες 🙂 συντοπίτες και φίλοι σου έχουν πάει στην πατρώα γη.

  Συνελόντι ειπείν, τι πίνεις και δεν μας το λες!

 114. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τζη ένα τραγούδι αχνόφεγγε στο μυαλό απ’ το διήγημα σου και δεν έλεγε να ξεδειλιάνει. Αυτό, που τ΄άκουσα προ ολίγου, σαν παραγγελιά!
  Για τις Μαρίες, τις Ελένες, τις Σίντες κ.α. της ζωής σου, τις πρώην,νυν κι επόμενες 🙂

 115. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Cyndi Lauper – Time After Time
  286.165.834 προβολές

  Cynthia Ann Stephanie Lauper (born June 22, 1953) is an American singer, songwriter, actress and LGBT rights activist.

 116. gpoint said

  Πολλά τραγούδια ανέβηκαν και λόγια ειπωθήκαν
  κάμποσα ερωτήματα απάντηση δεν βρήκαν
  για όσους με τα σχόλια τις απορίες στείλαν
  απάντηση δεν δίνω εγώ αλλά ο μέγας Ντύλαν

  Most of the time

  It’s well understood

  Most of the time

  I wouldn’t change it if I could

  I can make it all match up, I can hold my own

  I can deal with the situation right down to the bone

  I can survive, I can endure

  And I don’t even think about her

  Most of the time

 117. loukretia50 said

  Gpoint

  THE OLD WITCH AND THE POET – PART Ι
  (Υπάρχει και ΙΙ, αλλά σιγά που θα το ποστάρω αν αδιαφορήσεις ή το γυρίσεις στα ποδοσφαιρικά. Περιορίζομαι στη Σίντυ σου)

  Η ΕΛΕΓΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΡΚΙΣΣΟΥ * ( Α΄ κατηγορίας **)

  Υπέροχος ο Nάρκισσος! Κρίμα να καταλήγει
  μοιραία, τόσο γραφικός, το κάλλος όταν φύγει…
  γιατί η αγωνία του απ’ το χρόνο να ξεφύγει
  κρυφά σε μια απατηλή εικόνα τον τυλίγει.

  Ανάγκη αβάσταχτη, βαθειά, μονάχα κατοπτρίζει
  αν στο θολό του είδωλο θέλει ν΄ αναγνωρίζει
  ανέπαφο ένα πρόσωπο που ο χρόνος δεν αγγίζει
  και θαυμασμό στα βλέμματα ποθεί να αντικρύζει

  Και η γυναίκα Νάρκισσος μένει φυλακισμένη
  Σε μια εικόνα ιδεατή, έστω ξεθωριασμένη
  Στο γυάλινο τον κόσμο της περιχαρακωμένη
  πρίγκιπα του παραμυθιού άγρυπνη περιμένει

  Ποτέ δεν την απασχολεί αν αυτή μπορεί να νοιώσει
  γεύση ζωής αληθινής κι απλόχερα να δώσει
  αγάπη ή κατανόηση… Δεν ωφελεί η γνώση,
  φοβάται πως ο άγνωστος μπορεί να την προδώσει

  Αν νοιώθει μόνο απειλή σε κάθε γνωριμία
  Κι όχι ένα κάλεσμα ζωής σε νέα εμπειρία
  Αν έστω ένα χαμόγελο γίνεται αγγαρεία
  Ενώ απαιτεί να την κοιτούν οι άλλοι με λατρεία…

  Να συνεχίσω? Ή προτιμάς να ζεις στην αγωνία
  Πως θα τη δεις να σταματάει για σένα στη γωνία?
  Σου αξίζει η επιλογή, όχι η αμφιβολία
  Αν κάνεις αφιέρωση, ν΄ανοίγουν τα βιβλία!

  Δεν το πιστεύεις?Μα είναι αυτή του νάρκισσου η μαγεία
  Προβάλλει αυτό που επιθυμείς σε κάθε ευκαιρία
  Υπόσχεται σιωπηλά – μεγάλη μαεστρία!
  Από σένα αξιώνει δέσμευση, για κείνη ελευθερία

  Δεν της αρκεί νάναι θεά, η πλήξη την τρομάζει
  Κι αν έχει μείνει μόνη της γιατί πάντα διστάζει
  κι εφηβικές αναστολές αιώνια μηρυκάζει
  Το παρελθόν αναπολεί, τον πήχυ ανεβάζει..

  Κι όταν απόφαση απλή να πάρει τεμπελιάζει
  Σενάρια καταστροφής μονάχα εξετάζει
  Πως θα βρεθεί καλύτερος ενδόμυχα εικάζει,
  Τότε … λυπάμαι ποιητή, αλλά δε σου ταιριάζει!
  ΛΟΥ

  * Νάρκισσος : ως άνθος ή πίνακας, προκαλεί θαυμασμό γιατί διακρίνεται για την ομορφιά του .
  Ως γυναίκα όχι απαραίτητα, ειδικά αν είναι Β΄διαλογής (ατυχέστατη περίπτωση).

  **Προτίμησα να προβιβάσω τη Σίντυ σε Α΄διαλογής – φουλ πακέτο. Ακόμα κι αν υπερβάλλω, το κουσούρι τόχει.

 118. loukretia50 said

  Kαθρέφτη, καθρεφτάκι μου! Χαλάλι της όμως!

  Brigitte bardot https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/C6kAAOSw8gVX6BUt/s-l225.webp

  Brigitte bardot https://youtu.be/LpbcO3U-B_U

 119. gpoint said

  Εδώ μπορεί να χρησιμοποιούμε νικνέημ αλλά γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Επειδή μου θυμίζεις έντονα κάποια με άλλο νικνέημ αν δεν ξεκαθαρίσεις ποια ήταν τα άλλα σου προσωπεία και τι σχέση είχες με τον Μίχο δεν υπάρχει από μένα διάλογος μαζί σου, ασχολήσου με άλλους που δεν σε ξέρουνε.

 120. loukretia50 said

  Ρώτησε το Νικοκύρη, δεν έχω άλλα προσωπεία, δε γνωρίζω κανένα Μίχο, και θύμωσα πολύ μαζί σου

 121. gpoint said

  Κάλλιο γαίδουρόδενε, λαμά σαβαχθανί, λένε στο χωριό μου. Στη δική μου ήπειρο πρώτα γνωρίζονται κάποιοι και μετά χρησιμοποιούν οικείο ύφος.

 122. loukretia50 said

  120. (συνέχεια)
  Δε γνωριζόμαστε βέβαια, και μετά το σημερινό, αν δεν ανακαλέσεις, δεν πρόκειται.
  (αλλά, τι στην ευχή!… μόνο μια έξυπνη έχεις γνωρίσει?)

 123. loukretia50 said

  Ανάρμοστο είναι το εξ αρχής (άδικα) απότομο κι απαξιωτικό δικό σου ύφος.
  Από τους δύο μας προφανώς ένας είναι ο γάϊδαρος.
  Εγώ δηλώνω άλλο ζώον.

  Νικοκύρη, θα υποστώ κυρώσεις?
  Παραβίασα βασικό κανόνα και ζητώ συγνώμη από όλους, Σ΄αυτόν όμως δεν πρόκειται να απολογηθώ.

 124. gpoint said

  # 123

  Εσύ δηλώνεις άλλο ζώον…

  μουλάρα, ίσως ;

  Δεν θεωρώ πως πρέπει να ανακαλέσω τα όσα θεωρητικά είπα γιατί αν δεν είσαι αυτή που νόμιζα δεν σε αφορούν. Απλά σου άρεσε να «παίζεις» με το να μην απαντάς συγκεκριμένα και να γράφεις σαν να με ήξερες χρ’ονια, κάθε πράγμα όμως έχει το κόστος του όταν γίνεται μονομερώς γιατί το παιχνίδι και το ταγκό θέλει δυο (τουλάχιστον

  Από τους δυό μας προφανώς μία είναι λιμπελούλα…εγώ δηλώνω άλλο έντομο (αλογάκι της παναγίας !! )

 125. loukretia50 said

  Μα ειλικρινά δεν κατάλαβα ότι έκανες συγκεκριμένη ερώτηση. Αυτό το περί Μίχου, που δε γνωρίζω, το θεώρησα αναφορά σε κάποιο διάσημο – καθηγητή ίσως?- ή ακόμα και σε σένα τον ίδιο, γιατί αγνοώ το επώνυμό σου.
  Όσο για το «παίζω , άρα υπάρχω!…» είναι ο δικός μου τρόπος να μη μένω θεατής. Δεν αλλάζει.
  Και ποιός φταίει που δεν ξέρεις να χορεύεις?

 126. loukretia50 said

  Αντέχω όλα τα κοσμητικά. Ή δε με αφορούν, άρα δε με νοιάζει, ή έχουν μεγάλη δόση αλήθειας οπότε δεν έχω λόγο ν΄αντιδράσω.
  Όμως δεν αντέχω το άδικο, τόσο γενικά όσο και αν με αφορά προσωπικά.
  Νοιώθω ότι με έχεις αδικήσει κι αυτό με στενοχωρεί.
  Μέχρι να το καταλάβεις, δεν έχω να σου πω τίποτε άλλο. Δική σου η μπάλα.

 127. loukretia50 said

  Ο άμπαλος δεν καταλαβαίνει εκτός αν του έρθει η μπάλα κατακέφαλα. Τούτου ρηθέντος, θεωρώ ότι δικαιολογούμαι να επανέλθω έστω και χωρίς προσωπική πάσα, ελπίζοντας να αποφύγω νέο χτύπημα.

  Η αφορμή ήταν το σχόλιο 171 στο άλλο νήμα, αλλά βλέπω ότι πάει να πάρει φωτιά και προτίμησα να το ποστάρω εδώ :

  Τζι –Τζι
  Mεγάλος ο πειρασμός για αφιέρωση!!
  Gigi L’amoroso-Dalida https://youtu.be/c2lPCWhoeCY
  How Do You Solve a Problem like Maria (Lyrics) https://youtu.be/oku308DjiFo

  “Words have power. They work. That’s why poetry can affect people. That’s why music and songs and lyrics affect people.” Sammy Hagar
  The Power of Words https://youtu.be/XVY4DeAvnfI

  «Ι enjoy my personal jail. I never ask for anything I can’t give…» anonymous

 128. gpoint said

  # 128

  Οταν γράφω κάποιΟΣ θα καταλάβει, οπωσδήποτε απευθύνομαι σε ΑΡΣΕΝΙΚΟ (εκτός και είσαι και μας παραπλανάς).Οντως τις μικρές ώρες έλαβα ένα εσεμες από φίλο που βρισκόταν σε νησί που έλεγε πως σφάζονται για τα μάτια μιας Μαρίας ( Μαρία σε λένε, είσαι σε νησί, μήπως ήταν τα δικά σου μάτια ; )
  Εξ ου και το στιχούργημα στις 4 το πρωί…

  Εσύ παίζεις, εγώ δεν παίζω με ανθρώπους που δεν ξέρω- πρώτος κανόνας του χαρτοπαίκτη

 129. loukretia50 said

  Tελικά δεν τη γλίτωσα!
  Αφορμή ήταν, μόνο για να δω τι στάση σκοπεύεις να κρατήσεις, αφού δεν καταδέχτηκες ούτε καν να σχολιάσεις το κατεβατό που σου έστειλα, ούτε να ρωτήσεις τι περιλαμβάνει το Β΄μέρος, έστω μετά το ξεκαθάρισμα (έτσι νόμιζα ). Τουλάχιστον αυτό, πιστεύω πως το δικαιούμαι.
  Ακόμα κι αν το βρήκες ηλίθιο, περίμενα ν΄αντιδράσεις με χιούμορ κι έκανα λάθος. Επιτίθεσαι στα τυφλά, χωρίς να δέχεσαι επίθεση.
  Τώρα ξέρω σίγουρα πως δεν πρόκειται να με καταλάβεις.
  Ήσουν σαφέστατος. Και δυστυχώς το είχα προβλέψει, αλλά είμαι πάντα αισιόδοξη.

  ΥΓ Δεν παίζω χαρτιά, ούτε με ανθρώπους, άρα έχω δικούς μου κανόνες. Ανοίγω τα δικά μου εκεί που νομίζω πως αξίζει (ναι, ρισκάρω!), κι όποιος τολμάει!
  Όποιος αντέχει! Και σ΄όποιον αρέσει! Ξέρω να χάνω

  Σε μεγάλη εκτίμηση με έχεις!!. Μα πόσο ψώνιο να είμαι, στην ηλικία μου να φανταστώ κάτι τέτοιο?
  Πάνε 40 + χρόνια που έχουν να σφαχτούν για πάρτη μου! Και δεν ήταν τόσοι!
  .

 130. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Μπαίνοντας στο νήμα εμφανίζονται/διαφημίζονται τώρα ορθοπ*δικά βοηθήματα «για πόνους στις αρθρώσεις και στο γόνατο» 🙂 😦 .
  Τί άγαρμπο παρακολούθημα για ένα το ποιητικό ερωτικό διήγημα, που να πάρει τον αόρατο αδερφό! 😦

 131. Ποντικαρέος said

  @130 (άσχετο μεν αλλά το σχόλιο μου έδωσε αφορμή για να το γράψω).
  Επειδή (όπως υποθέτω οι περισσότεροι) δεν θέλω να βλέπω τις διαφημίσεις που βάζει η WordPress, πριν από ένα μήνα περίπου άρχισα να κλείνω τις διαφημίσεις (από το κουμπί Χ που έχουν πάνω τους) και να πατάω το «αναφορά διαφήμισης». Την τελευταία εβδομάδα που μπαίνω στο ιστολόγιο δεν εμφανίζονται διαφημίσεις.

  Σημείωση (προς τον δημιουργό του ιστολογίου): Το έκανα αυτό θεωρώντας ότι οι διαφημίσεις δεν αποφέρουν κάποιο όφελος. Εάν αποφέρουν ζητώ συγγνώμη (έστω εκ των υστέρων).

 132. Theo said

  @131:
  Εδώ και χρόνια έχω εγκαταστήσει το πρόσθετο AdBlock στο Chrome και δεν βλέπω διαφημίσεις.

 133. Ποντικαρέος said

  @132 Επειδή ο υπολογιστής που χρησιμοποιώ είναι αρχαίος αν ενεργοποιήσω adblocker αργεί υπερβολικά να φορτώσει σελίδες που έχουν πολλές διαφημίσεις (πχ διάφορες ειδησεογραφικές) και για το λόγο αυτό κατέφυγα στη λύση που αναφέρω (η οποία δεν μειώνει τη ταχύτητα φόρτωσης ή έστω δεν γίνεται αντιληπτή η μείωση).

 134. Γς said

  129:

  >Πάνε 40 + χρόνια που έχουν να σφαχτούν για πάρτη μου! Και δεν ήταν τόσοι!

  Και να δεις που ψάχνω μια ηλικιακά XXL άντε XL για ό,τι έμελλε προκύψει…[Γς ο δίςχηρος]

 135. gpoint said

  # 129

  Δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι για μένα, πιθανόν εσύ να με ξέρεις, εγώ όχι. Συζήτηση υπάρχει μόνο επί ίσοις όροις, δεν τους βλέπω να εξασφαλίζονται έτσι. Πάρε το μέηλ μου από τον Νικοκύρη να συστηθούμε, να ξέρω με ποια μιλάω.

  Το Τζίτζι απ’ ότι ξέρω βγαίνει από το Λουίτζι, εκτός αν εννοείς τα αρχικά του Giorgio Gaber

  Αλλιώς ό,τι γράφεις είναι για μένα Sign Language !

 136. loukretia50 said

  Τζι,
  Νόμιζα πως ξεκαθάρισα ότι δε σε ξέρω.
  Δεν κάνω τέτοια παιχνίδια, δε μου πάνε, απεχθάνομαι ο,τιδήποτε έχει σχέση με εξαπάτηση, ακόμα και τη φάρσα σαν είδος.
  Δεν ασχολούμαι με το fb, ούτε γράφω αλλού.
  Ακριβώς η ανωνυμία ήταν αιτία για την άνεση που σ΄ενόχλησε τόσο. Ό,τι μπορεί να φάνηκε προσωπικό, ήταν μαντεψιά ή προβολή δικής μου σκέψης.
  Και σου έχω ζητήσει σοβαρά να συνεργαστούμε εδώ (για την πλάκα μας!) σε στιχουργικές κόντρες, επειδή…τόχεις! Νόμιζα πως συμφώνησες κι έκανα σχέδια επί χάρτου.

  Επί ίσοις όροις δεν ξέρω αν είναι , όταν εσύ, από την αρχή ακόμα, μου απευθύνεσαι συνήθως με κοφτό, απότομο τρόπο, ενώ εγώ απλά σε πειράζω για να δω πώς θ΄αντιδράσεις, δε σε υποτιμώ.
  Αν με αντιμετώπιζες πιο ευγενικά, θα ήμουν κι εγώ καλύτερη. Μπορεί να το παρακάνω (γράφω πιο γρήγορα απ’ όσο σκέφτομαι). αλλά κι εσύ δεν πας πίσω.

  ΥΓ : 1) Δε συνηθίζω να ακολουθώ οδηγίες.
  Και ναι, ό,τι έχω απευθύνει σε σένα, ήταν για σένα.
  Θα έχεις διαπιστώσει ότι απευθύνομαι σε όποιον θέλω κι ας με αγνοεί. Καλύτερα να με θεωρείς απλά γραφική, παρά όλα όσα μου καταλογίζεις.

  2) Νόμιζα ότι και μόνο η ηλικία μου με τοποθετεί στο απυρόβλητο για παρεξηγήσεις (μάζεψε το Γουσου με την ευκαιρία).
  Άντε, κουράστηκα να μιλάω σοβαρά.

 137. loukretia50 said

  και επειδή πρέπει να φύγω, μια ακόμα μαντεψιά https://youtu.be/tKpHdhFxICg?

 138. gpoint said

  Αρχικά δεν μπορώ να συμμαζέψω εδώ τον Γς, δεν είναι δικός μου ο χώρος, ούτε νομίζω πως είναι παρεκτροπή μια επιθυμία που εξέφρασε μάλλον με πειρακτική διάθεση. Αλλά τα αστεία από αγνώστους δημιουργούν ενοχλητικές ανησυχίες που βέβαια δεν αναγνωρίζεις όταν γίνονται στους άλλους…

  Πιο κάτω

  Κι έπειτα λες πως είσαι έξυπνη…

  Επί ίσοις όροις : εγώ μπαίνω με την ταυτότητα του μπλόγγερ οπότε μπορείς να δεις, ποιός είμαι, πως λέγομαι κ.λ.π αν δεν βαριέσαι και κάτσεις να το ψάξεις, δεν είμαι ουσιαστικά ανώνυμος. (έτσι κι οι μαντεψιές διευκολύνονται)

  Εσύ μου λες να ρωτήσω τον Νίκο αν δεν είσαι κάποια που όμως ο Νίκος δεν την γνωρίζει ! (λογική τόμπολα)

  Δικαίωμά σου να μην ακολουθείς τις οδηγίες αλλά τότε θα πρέπει νάχεις κάποιον για να σου συνδέει τα καινούργια γκάτζετ μια που δεν ακολουθείς τις οδηγίες !

  Σου υπέδειξα τον μόνο τρόπο να λυθεί το θέμα, σαν μαθηματικός επιλέγω ένα τραγούδι από το After math

 139. Γς said

  136, 138:

  Τι θα γίνει με την περίπτωσή μου;

  [Aντε και XXXL…]

 140. loukretia50 said

  138. Ξέχασες το βασικό : εγώ δεν είχα ποτέ θέμα!
  Εσύ το δημιούργησες .
  Προτιμάς τα μαθηματικά? Εγώ όχι, αλλά θα κάνω μια προσπάθεια λογικής παράθεσης!
  1) Πειρακτικό θεώρησα κι εγώ το σχόλιο του Γουσου, αλλά λόγω προτέρου ανέντιμου βίου συνεχών παρεμβάσεων στο ιστολόγιο, είναι γνωστό πως έχει την τάση να ξεφεύγει και είναι ενοχλητικό. Δεν νομίζω να άφηνε ήσυχη θηλυκιά γάτα! Είναι στη φύση του!
  Τώρα αν εσύ νοιώθεις ανυπεράσπιστο θύμα στοχοποιημένης παρενόχλησης, κάνε μια βολτίτσα να ηρεμήσεις και να είσαι σίγουρος πως δε θα σου ξαναμιλήσω. Λυπάμαι για την ενόχληση, αλλά δεν το φαντάστηκα. Αν όχι, απλώς μείνε συνδεδεμένος κι άκουσε και την άλλη πλευρά. Κάποια ευκαιρία θα βρεθεί.
  2) Δεν εννοούσα ότι θα σε βεβαιώσει ο Νικοκύρης πως είμαι η θεία του η Αμερσούδα απ΄τη Μυτιλήνη ή δεν ξέρω ποια γνωστή του, αλλά όλο και κάποιο μουσούδι απουσιολόγο θάχει στο … επιτελείο του, που μπορεί να έχει προ πολλού τσεκάρει ΙΡ ή δεν ξέρω τι άλλο , στη φάση που με αντιμετωπίζατε οι περισσότεροι σαν τρολ, και να σου πει ότι δεν κυκλοφορώ εδώ με διαφορετικές περσόνες. Αυτό δεν ήταν το ερώτημά σου? Ή εννοούσες αν είμαι ξανθειά?
  3) Δηλώνω – και δυστυχώς δεν προβλέπω βελτίωση – άσχετη με την τεχνολογία. Όταν κάποια στιγμή επισκέφθηκα το μπλογκ , δε διέκρινα προσωπικά στοιχεία και δε μ΄ενδιέφερε καν να το ψάξω. Έκρινα ότι έχω αρκετές πληροφορίες. Πίστευα ότι το ίδιο ισχύει και για σένα, με τα κατεβατά που γράφω, αλλά μάλλον θέλεις μεταφραστή.
  Ούτε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας δε μου επέτρεψες.

  Το κουράσαμε πάρα πολύ, δεν έχω συνηθίσει να με αντιμετωπίζουν έτσι, αλλά προφανώς άλλοι οι κανόνες του διαδικτύου κι εγώ τους αγνοώ. Καληνύχτα.

 141. gpoint said

  Ψιλοδιαστρέφεις όσα λέω…σου έγραψα πως έχεις την δυνατότητα να βρεις ποιος είμαι, εγώ όχι και δεν θα καταφύγω αλλού για να βρω την ΙΡ σου, δεν έκανες έγκλημα (ακόμα). Εννοώ πως δεν κρύβομαι, κάτι που κάνεις εσύ (προς ώρας). Το αν αυτό σε εξιτάρει κ.λ.π. είναι δικαίωμά σου αλλά μη ζητάς συνεργασίες κ.λ.π. πίσω από μάσκα, δεν είναι πρέπον και αρμόζον, ούτε οξυγόνον αλλά όζον.

  Δεν είπα πως εμφανίζεσαι εδώ και με άλλο πρόσωπο (φυσικά θα μου είναι αδιάφορο αν το άλλο πρόσωπο δεν ασχολείται μαζί μου ) αλλά πως μου θυμίζεις κάποιαν που έμπαινε σε άλλους ιστότοπους που ήμουν κάποτε, με άλλα ψευδώνυμα.

  Μιλάς για κανόνες διαδικτύου αλλά εδώ είναι κανόνες ανθρώπινης συμπεριφοράς, πίσω από τα ψευδώνυμα υπάρχουν άνθρωποι (κι άνθρωποι)

 142. Γς said

  141:

  >δεν είναι πρέπον και αρμόζον, ούτε οξυγόνον αλλά όζον.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: