Παραδοσιακά μεζεδάκια
Posted by sarant στο 6 Οκτωβρίου, 2018
Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο ονομάστηκε έτσι το σαββατιάτικο πολυσυλλεκτικό μας άρθρο, θα σας παρακαλέσω να κάνετε λίγο υπομονή. Ο τίτλος δόθηκε από ένα μεζεδάκι της πιατέλας, που όμως είναι τόσο εντυπωσιακό που δεν κάνει να το σερβίρουμε πρώτο. Στα γεύματα ξεκινάνε με τα ορεκτικά και μετά περνάνε στο κυρίως πιάτο.

dav
Ξεκινάμε λοιπόν με μια ακλισιά, αν και ακλισιά πολυτελείας.
Ο φίλος που στέλνει τη φωτογραφία αριστερά, γράφει:
Το μεζεδάκι το ψάρεψα ενώ χάζευα ένα από κείνα τα ιλλουστρασιόν περιοδικά που οι αγγλόφωνοι τα λένε coffee table books, είναι γεμάτα φωτογραφίες και χρησιμεύουν ακριβώς για να περνάς την ώρα στα ιατρεία, κομμωτήρια και ξενοδοχεία.
Το συγκεκριμένο περιοδικό έχει εικόνες σπηλαίων τραβηγμένες από σπηλαιοδύτες, και η περιγραφή στη φωτό αφορά το Σπήλαιο των Λιμνών, κοντά στα Καλάβρυτα. Αναφέρεται λοιπόν ο Μελάμπους, μυθικός μάντης και θεραπευτής· και, ίσως εξαιτίας κάποιας κατάρας του Διός, είναι καταδικασμένος να μείνει άκλιτος: ο Μελάμπους, του Μελάμπους, τον Μελάμπους. Όπως λέμε Στραντιβάριους, Κοιλόπονους, Βραζεικαιχύνετους
Κι επειδή σε ξέρω και θ’ αρχίσεις την πρόγκα για την τρισχιλιετή που είναι μία και ενιαία, εγώ τουλάχιστον κατάλαβα ότι το όνομα σημαίνει «μαυροπόδαρος». Να πούμε «τον Μελάμπου», ακόμα και «τον Μελάμπο» αντί «τον Μελάμποδα», ας το δεχτώ· αλλά σε καμιά περίπτωση «τον Μελάμπους».
Λες να φταίει που η αγγλική Βίκη τον αναφέρει ως «Melampus», κι η ελληνική δεν τον έχει καν;
Εγώ λέω απλώς ότι αν μιλούσαμε του μπαμπά μας τη γλώσσα, τον μυθικό μάντη θα τον λέγαμε Μελάμποδα: ο Μελάμποδας του Μελάμποδα, όπως λέμε ο πολύποδας. Από τη στιγμή που το αφήσαμε αρχαιόπρεπο, καλά να πάθουμε. Και βέβαια, ένα πολυτελές περιοδικό που πουλάει μούρη και τρισχιλιετιλίκι πρέπει να τον κλίνει σωστά.
*Προσθέτω πάντως ότι η ελληνική Βικιπαίδεια έχει λήμμα Μελάμποδας.
* Γράφει στην ΕφΣυν άρθρο γνώμης ο δικηγόρος κ. Κυριακαράκος και ξεκινάει ως εξής:
Η ελληνική γλώσσα δεν είναι απλώς και μόνο μία εκ των αρχαιοτέρων γλωσσών της υφηλίου, έχει δε υιοθετήσει το φοινικικό αλφάβητο. Είναι ιστορικά γλώσσα «μαθηματική», επαγωγικής λογικής, γνήσια εννοιολογική και εκ των πραγμάτων στοχευμένη. Με την ισόρροπη αναλογία συμφώνων και φωνηέντων που διαθέτει προάγει την οξυγόνωση του εγκεφάλου του χρήστη δημιουργώντας τοιουτοτρόπως νέες πνευματικές διομολογήσεις για τον τελευταίο (εγκέφαλο εννοώντας).
Βλέπετε δηλαδή ότι μπορεί κανείς να είναι LL.M. νομοδιεθνολόγος κι όμως να πλασάρει αγλωσσολόγητες μπαρούφες για μαθηματική γλώσσα (έστω και εντός εισαγωγικών), για εννοιολογικη γλώσσα (εκτός εισαγωγικών) και για οξυγόνωση του εγκεφάλου.
Μόνο που ο κ. Κυριακαράκος κάνει την οξυγόνωση με τα φωνήεντα, ενώ ο άλλος που είχαμε δει, ο εκπαιδευτικός από τη Λάρισα, την πετύχαινε με το γράμμα Ν που δοgnεί τον εγκέφαλο.
* Και λίγος Μπογδάνος, που προσπαθεί να ξεπλύνει τον Τσολάκογλου χρησιμοποιώντας άκρα καθαρεύουσα, και καταφέρνει ταιριαστό αποτέλεσμα, διότι και η γλώσσα είναι τόσο χάλια όσο το περιεχόμενο.
Γράφει: …στην τιμητικώτατον συνθηκολόγησιν, λες και ο θηλυκός τύπος του επιθέτου στον υπερθετικό είναι «η τιμητικώτατος»! Χρειάζονται όμως και επιδέξια σκέλια, δεν αρκούν οι μεταξωτές περισκελίδες. Ο τιμητικώτατος, αφού το θέλει με ωμέγα, αλλά η τιμητικωτάτη.
* Το Πρώτο Θέμα φόρεσε (γραμματική) μπούρκα στην δήμαρχο του Παρισιού. H πρωτεύουσα της Γαλλίας έχει πρόβλημα με τους αρουραίους και το ρεπορτάζ γράφει:
Σήμερα οι αρουραίοι… επέστρεψαν δριμύτεροι. Και για αυτό κατηγορείται η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Αντίπαλοι της σοσιαλιστού δημάρχου χρησιμοποιούν την ενόχληση από τους αρουραίους -που λένε ότι είναι ανεξέλεγκτοι- για να επικρίνουν τους χειρισμούς της στα θέματα δημόσιας υγιεινής, ενόψει μάλιστα και των εκλογών του 2020.
Αντίπαλοι «της σοσιαλιστού δημάρχου» -άρα είναι «η σοσιαλιστής δήμαρχος»;
* Αλλά αρκούν τα ορεκτικά, περνάμε στο κυρίως πιάτο. Η εικόνα που βλέπετε, φωτογραφία από τη συσκευασία κρητικού αρτοσκευάσματος, έχει κάνει τον γύρο του ελληνόφωνου Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες, και όχι άδικα.
Όπως βλέπετε, οι «Γεύσεις που μυρίζουν παράδοση», όπως είναι το διαφημιστικό σύνθημα των σύντεκνων, «μεταφράστηκε» στα αγγλικά ως Flavors that smell surrender!!
Ανοίγει βλέπεις κανείς το λεξικό, και βλέπει δυο αποδόσεις για την παράδοση -τι να κάνει; Να τον κατηγορήσουμε επειδή ήταν… άτυχος;
Να σημειωθεί ότι το Google Translate δεν λαθεύει, το μεταφράζει Flavors that smell tradition.
Και δεν είναι μόνο αυτό το μαργαριτάρι, αν και βέβαια είναι σίγουρα το πιο χοντρό.
Αν προχωρήσετε πιο κάτω θα δείτε κι άλλες «άτυχες» αποδόσεις όπως “Based on prescription” για τη συνταγή, αντί για recipe, “Made in the hand” για το «φτιαγμένα στο χέρι, ενώ το «όπως τον παλιό καιρό» αποδίδεται ευφάνταστα “Like him old” και το «Μοσχοβολούν Κρήτη» γίνεται…. “They suck in Crete”. Έχει κι άλλα, αλλ’ αυτά φτάνουν.
Και πάλι. το Google translate, οπως με πληροφορεί φίλος, τα βγάζει πέρα πολύ καλύτερα: Based on recipes that last for years, with pure Cretan ingredients, our cookies are hand-made as in the old days, without preservatives and frizzy.
* Αυτά ίσως τα είδατε και στο Φέισμπουκ. Όμως, εδώ θα δείτε και κάτι ακόμα. Φίλος του ιστολογίου, που υποπτευόταν μήπως πρόκειται για τρολιά, το ερεύνησε και βρήκε πως η κρητική εταιρεία είναι εντελώς υπαρκτή.
Μάλιστα, έχει και ιστοσελίδα στα αγγλικά, και όπως ίσως θα φοβάστε είναι μεταφρασμένη με το ίδιο μπρίο και την ίδια μαστοριά όπως η ετικέτα της φωτογραφίας. Θα χρειαζόμουν ολόκληρο άρθρο για να απαριθμήσω τα μαργαριτάρια, αλλά λέω να μη σας βαρυστομαχιάσω. Απολαύστε μονοι σας (αλλά με ρέγουλα).
Αλλά δεν αντέχω να μη σας τρατάρω κάτι. Τι νομίζετε ότι είναι το
Nuts Rheumatic;
Μα βέβαια… Παξιμάδια ρεθεμνιώτικα!!
Βέβαια, το ουσιώδες σε μια αρτοποιία είναι να έχει αγνά υλικά και νόστιμα προϊόντα, αλλά κι αν πλήρωναν και κάτι τι σε έναν μεταφραστή να τους μεταφράσει ανθρωπινά την ιστοσελίδα δεν θα έπεφταν έξω, θαρρώ.
* Πάντως, αυτό με την παράδοση που μεταφράστηκε surrender μού θύμισε στα νιάτα μου, που κάποια χρονιά (στη δεκαετία του 1980 μιλάμε) είχε ανακηρυχτεί «έτος για την ελληνική παράδοσ绨.
— Την άνευ όρων, άραγε; είχα πει σ’ έναν φίλο μου.
* Γλωσσαμυντορικό κήρυγμα σε κριτική θεάτρου δεν θα περίμενε κανείς αλλά το κατάφερε η κυρία Μ. Καλτάκη στην Καθημερινή. Κρίνοντας μια παράσταση όπου το κείμενο είναι επιλεγμένα αποσπάσματα του Θουκυδίδη, γράφει:
Πόλεμοι γίνονταν και θα γίνονται πάντα, γράφει ο Θουκυδίδης, όσο η φύση των ανθρώπων θα παραμένει η ίδια («έως αν η αυτή φύσις ανθρώπων η»: ο τελευταίος ρηματικός τύπος, το ήτα, θέλει ψιλή, περισπωμένη και υπογεγραμμένη – να πώς με το μονοτονικό τραυματίστηκε σοβαρά η σχέση με την αρχαία μορφή της γλώσσας).
Μα, το μονοτονικό το χρησιμοποιούμε για τη νεοελληνική γλώσσα! Δεν φταίει το μονοτονικό εδώ, φταίει η ίδια η συντάκτρια που δεν φρόντισε να γράψει το χωρίο με πολυτονικό -τεχνική δυνατότητα υπάρχει.
* Αλλά μια και αναφέρθηκε ο Θουκυδίδης, δεν μπορώ να μη δανειστώ από τη Λεξιλογία μια καταπληκτική μικρή αγγελία στην οποία πρωταγωνιστεί, κατά κάποιο τρόπο.
Και μόνο το να λέγεσαι Ντιβανίδης και να πουλάς ντιβάνια είναι κάτι εξόχως αξιοπρόσεκτο, αλλά ο δαιμόνιος Καρδιτσιώτης έμπορος δεν αρκέστηκε εκεί.
Κι έτσι,
Στην ιστορία δεύτερος ήταν ο Θουκυδίδης
στα έπιπλα μοναδικός είναι ο Ντιβανίδης.
Ή αλλιώς, Θούκη φάε τη σκόνη μας!
Και για να μη σκεφτεί κανείς ότι είναι τρολιά, εδώ βλέπετε πως η επιχείρηση υπάρχει.
* Κι ένα ακόμα πολύ χοντρό -αν και το έχουμε ξαναδεί θαρρώ- μεταφραστικό μαργαριτάρι, από ιστοσελίδα στρατιωτικών ενδιαφερόντων, σε άρθρο για την όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας:
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα νέα ρωσικά συστήματα πυραύλων παραβιάζουν τις συνθήκες του συμφώνου, δεδομένου ότι δίνουν τη δυνατότητα στη Ρωσία να ξεκινήσει μια πυρηνική απεργία στην Ευρώπη με ελάχιστη ή καθόλου ειδοποίηση.
Η Ρωσία μπορεί, λέει, να ξεκινήσει πυρηνική απεργία στην Ευρωπη. Όχι, δεν θα πείσει τα συνδικάτα των εργαζομένων στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής να απεργήσουν. Η απεργία που βλέπετε είναι οΘντκ μετάφραση του nuclear strike, παναπεί πυρηνικό χτύπημα. Απλώς, η αγγλική γλώσσα είναι φτωχή (επειδή δεν είναι τρισχιλιετής) κι έχει μία λέξη για τις δυο έννοιες -εδώ που τα λέμε, προτιμότερη η απεργία.
* Κι ένα ορθογραφικό, με τις «σερβιέτες λοχίας» να προσφέρονται για εύκολα και όχι πολύ καλόγουστα λογοπαίγνια.
Ίσως αν πάρουν προαγωγή, και γίνουν σερβιέτες επιλοχίας, να κάνουν καλό και στην επιλόχειο κατάθλιψη -δεν τα απέφυγα τα λογοπαίγνια που λέγαμε.
* Κι ένα ποδοσφαιρικό. Η Ορίτζιναλ της ΑΕΚ έβγαλε ανακοίνωση για την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών (το 1999) όπου τονίζει ότι:
Η σημερινή μέρα αποτελεί σημείο μνήμης και πένθους για ολόκληρο το οπαδικό κίνημα ανεξαίρετου «χρώματος».
Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι, αντίθετα με τη συνήθεια, εδώ το κακώς χρησιμοποιούμενο επίθετο τονίζεται στην προπαραλήγουσα -που είναι και το… «σωστό», θα έλεγε κάποιος, αφού τα επίθετα δεν κατεβάζουν τον τόνο.
Αλλά βέβαια ο υλατζής του ιστότοπου δεν σηκώνει από νεωτερισμούς κι έτσι αποκατάστησε την τάξη στον τίτλο: … ανεξαιρέτου χρώματος.
* Μια και είμαστε στα αθλητικά, μια ερώτηση κρίσεως. Με ρωτάει φίλος αν θα δεχόμουν τη φράση «οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζουν «απόβαση» στην Τρίπολη», που δημοσιεύτηκε σε κάποιον ιστότοπο.
Επειδή η λέξη απόβαση ήταν μέσα σε εισαγωγικά, είπα ότι θα τη δεχτούμε. Μετά όμως την είδα, σε άλλους ιστοτόπους, χωρίς εισαγωγικά (παράδειγμα).
Και πάλι όμως δεν με ενοχλεί. Μάλιστα, γκουγκλίζοντας είδα πως σε αθλητικές ιστοσελίδες ο όρος «απόβαση» χρησιμοποιείται κατά κόρον για κάθε μαζική μετάβαση οπαδών μιας ομάδας σε άλλη πόλη, και όχι μόνο όταν η μετάβαση γίνεται με πλοίο π.χ. στο Ηράκλειο Κρήτης. Και, τέλος πάντων, και από το πούλμαν αποβιβάζονται.
Εσείς τι λέτε;
* Και κλείνω με μιαν ακόμα ερώτηση κρίσεως. Φίλος εκπαιδευτικός μού στέλνει το εξής απόσπασμα:
Στόχος του κανονισμού για τις μαθητικές κοινότητες είναι να αποκαταστήσει το πραγματικό νόημα και τον αληθινό τους χαρακτήρα. Να τις αναδείξει σε δημοκρατικούς θεσμούς, όπου με τη συμμετοχή όλων των μαθητών στις διαδικασίες τους, θα απελευθερώνονται οι δημιουργικές ικανότητες όλων των παιδιών, θα εθίζονται οι μαθητές στη συλλογική ζωή, θα αναπτύσσεται η υπευθυνότητα, θα κατοχυρώνονται τα δικαιώματα αλλά και θα συνειδητοποιούνται τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις των μαθητών.
Πρόκειται για τον κανονισμο για τις μαθητικές κοινότητες, κείμενο του 1986. Ο φίλος με ρωτάει αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ρήμα «εθίζομαι» για κάτι θετικό.
Το ΛΚΝ στον ορισμό του δεν αναφέρει ότι είναι μόνο για βλαβερές ή κακές συνήθειες, αλλά τα παραδείγματα που δίνει, με τοξικές ουσίες και ναρκωτικά, αυτό υποβάλλουν.
Από την άλλη, στα google books βρίσκω κείμενα εκπαιδευτικών που μιλάνε για εθισμό των μαθητών στη συνεργασία (εδώ) και ότι ο μαθητής πρέπει να εθιστεί «στη χρήση μεθόδων διακρίβωσης των σχέσεων αιτιότητας στην ιστορία» (σε κείμενο του Γιώργου Κόκκινου) οπότε νομίζω πως είναι αποδεκτή η χρήση του ρήματος.
Και πάλι, εσείς τι λέτε;
Δύτης των νιπτήρων said
Καλημέρα! Θα μου επιτρέψεις σήμερα να διακρίνω μια αντίφαση στα του Θουκυδίδη. Όπως μονοτονίζουμε τον Παπαδιαμάντη σε πιο πρόχειρα μέσα (όπως, κακά τα ψέματα, είναι ένα ιστολόγιο), γιατί όχι και τον Θουκυδίδη. Όποιος θυμάται τα αρχαία του θα καταλάβει και χωρίς τις υπογεγραμμένες, όποιος όχι δεν πρόκειται να καταλάβει δεν πα να του βάζεις υποσημείωση με χρονική και εγκλιτική αναγνώριση.
Avonidas said
Καλημέρα.
Γέλασα πολύ με τα ρευματικά παξιμάδια 😂 Μου θυμίζουν το arrogant in vinegar (γαύρος ξιδάτος, ντε!)
Avonidas said
Θουκιδίδης γραφει ο Ντιβανιδης
ΑΡΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ said
Στην οδο Κολοκοτρώνη, στον Πειραιά, είχαμε το κατάστημα Ηλία Βροχίδη, που πουλούσε κει επισκεύαζε… ομπρέλες. Δεν ξερω αν υπάρχει ακόμα.
atheofobos said
Αυτός ο εθισμός που κατατάσσεται;
Εθισμός στον έρωτα: Έχει δύο μορφές και πονούν και οι δύο, υποστηρίζουν οι επιστήμονες
https://www.onmed.gr/sexoualikothta/story/354880/ethismos-ston-erota-exei-dyo-morfes-kai-ponoyn-kai-oi-dyo-ypostirizoyn-oi-epistimones
ndmushroom said
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, τα νέα ρωσικά συστήματα πυραύλων παραβιάζουν τις συνθήκες του συμφώνου, δεδομένου ότι δίνουν τη δυνατότητα στη Ρωσία να ξεκινήσει μια πυρηνική απεργία στην Ευρώπη με ελάχιστη ή καθόλου ειδοποίηση.
Οι «συνθήκες του συμφώνου» είναι προφανώς οι όροι του (conditions);
B. said
Δυνατότητα πολυτονισμού και υπογεγραμμένων υπάρχει, αλλά είναι της ταλαιπωρίας (εγώ όποτε θέλω να βάλω παράθεμα ψάχνω να το βρω έτοιμο για copy-paste, άσε που είμαι και μιας ηλικίας που δεν θυμάμαι πλέον πού μπαίνει η δασεία…)
Avonidas said
Κι ένα ορθογραφικό, με τις «σερβιέτες λοχίας» να προσφέρονται για εύκολα και όχι πολύ καλόγουστα λογοπαίγνια.
Γιατι οχι, εγω ειχα στο στρατό μια λοχία που φορούσε σερβιέτες.
[αφαιρέθηκε σεξιστικό σχόλιο]
Γιάννης Κουβάτσος said
Καλημέρα.
Νομίζω ότι το εθίζομαι έχει απενοχοποιηθεί πλέον και μπορούμε να το χρησιμοποιούμε με θετική σημασία. Απόβαση; Ε, ναι. Αφού μιλάμε για την «πράσινη αρμάδα» μας. 😊
«Βλέπετε δηλαδή ότι μπορεί κανείς να είναι LL.M. νομοδιεθνολόγος κι όμως να πλασάρει αγλωσσολόγητες μπαρούφες». Πώς δεν μπορεί! Ιδίως όταν μπαίνει ανέμελος και ξυπόλυτος σε αγκαθοβριθή χωράφια. Φυλαχτείτε όταν βλέπετε άρθρα περί τη γλώσσα και ο αρθρογράφος είναι δικηγόρος, γιατρός, εκπαιδευτικός ή απόστρατος στρατιωτικός. Αν δε οι τρεις πρώτοι είναι συνταξιούχοι, ρίξτε το όπλο και σωριαστείτε πρηνείς. 😯
Κι ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στους Κρητικούς παξιμαδάδες:
Πέπε said
> > γκουγκλίζοντας είδα πως σε αθλητικές ιστοσελίδες ο όρος «απόβαση» χρησιμοποιείται κατά κόρον για κάθε μαζική μετάβαση οπαδών μιας ομάδας σε άλλη πόλη, και όχι μόνο όταν η μετάβαση γίνεται με πλοίο π.χ. στο Ηράκλειο Κρήτης. Και, τέλος πάντων, και από το πούλμαν αποβιβάζονται. Εσείς τι λέτε;
Αν λέγεται, ας το λένε, δεν έχω πρόβλημα (αφού δηλαδή με ρωτάτε!). Αλλά όχι επειδή αποβιβάζονται βέβαια! Στο διάστημα από την επιβίβαση (που επιβιβάζεσαι) μέχρι την αποβίβαση (που αποβιβάζεσαι), επιβαίνεις, δηλαδή είσαι επιβάτης. Το αν κατά/μετά την αποβίβαση πραγματοποιήσεις και απόβαση, άλλο θέμα.
Λεύκιππος said
Μελάμπους. Όπως λέμε Χαραλάμπους, που είναι το πρόβλημα;
ndmushroom said
Για τον εθισμό, πάντως, υπάρχει και ο (σχεδόν εικοσαετής) στίχος «οι μεθυσμένοι απ’ το Θεό, οι εθισμένοι στη ζωή» των Τρυπών (που πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε -το δεύτερο κομμάτι του- σε εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ).
Έχουμε επίσης τον εθισμό στο σεξ, που ορισμένοι σχολιαστές του ιστολογίου (ο εξής ένας) σίγουρα δε θα θεωρούν αρνητικό. 🙂
Λεύκιππος said
… Κυριακαράκος κάνει την οξυγόνωση με τα φωνήεντα, ενώ ο άλλος που είχαμε δει, ο εκπαιδευτικός από τη Λάρισα, την πετύχαινε με το γράμμα Ν που δοgnεί τον εγκέφαλο.
δοgnεί ;
Παναγιώτης Κ. said
Εθίζομαι…
Εκ πρώτης όψεως, θα απέφευγα τη χρήση του για ζητήματα με θετική διάθεση.Τώρα όμως το ξαναβλέπω και σκεπτομαι και τη λέξη έθος μπορώ να το…ανεχτώ.
Σάκης Οικονόμου said
>Χρειάζονται όμως και επιδέξια σκέλια, δεν αρκούν οι μεταξωτές περισκελίδες.
Και θα πεταχτεί τώρα ο φίλος σας ο Γς και θα μας πει τι επιδέξιοι χρειάζονται και θάχουμε ντράβαρα
ΓιώργοςΜ said
Καλημέρα!
13 Πώς λέμε «Φάgνη, παgλλικάρι μου»… 🙂
Λεύκιππος said
Α, μάgλιστα.
sarant said
Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια! ‘Εκανα μια διορθωση στο άρθρο διότι η Βικιπαίδεια *έχει* λήμμα και μάλιστα «Μελάμποδας»
1 Δεν έχεις άδικο στο δεύτερο σκέλος.
13-16 Ακριβώς, το έβαλα έτσι για να δονεί περισσότερο.
cronopiusa said
gpointofview said
#4
Αξεπέραστη όμως η ταμπελίτσα στην πολυκατοικία Ιωαν.Δροσοπούλου και Φ.νέγρη γωνία, απέναντι από του Φλόκα, την δεκαετία του 70
Π.ΣΦΑΓΕΑΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
Avonidas said
η Βικιπαίδεια *έχει* λήμμα και μάλιστα «Μελάμποδας»
Παράξενο, πριν μερικές μέρες που κοίταξα εχω την εντύπωση οτι δεν ειχε, αλλά το ιστορικο λεει οτι ειναι παλιο. Ισως απλώς να μην ειχαν βαλει σύνδεσμο απο την αγγλικη Βικη.
ΓιώργοςΜ said
Πολυσυλλεκτικό το Σάββατο, κι έτσι λέω πως ταιριάζει εδώ: Αν πιστέψουμε το άρθρο, παραλίγο κάποιος να χάσει το Νόμπελ λόγω πουριτανισμού ή έλλειψης χιουμορ (ή συνδυασμού των δύο) των κριτών.
sarant said
21 Αυτό έγινε. Δεν πρέπει να δίνεις βάση στην απουσία συνδέσμου.
gpointofview said
Είναι σαββατοκύριακο, κλειστές οι τράπεζες και δεν μάθαμε αν ο Πινγκπόνγκ έβαλε από τα 45 που έλεγε τα 27 που έγιναν 20 και μετά 10 δλδ 5 ,για την ώρα 2, τελικά ένα μύριο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…
την ίδια ώρα, του Δώνη τα παιδιά
πάνε για να πατήσουν την Τριπολιτσά !
Κουτρούφι said
Κρύσταλλα Ραϊσης.
Ταμπέλα στο Θησείο κοντά στον Ηλεκτρικό.
Aghapi D said
4 Και στη Ραφήνα υπήρχε οφθαλμίατρος με επίθετο Εκατομάτης
sarant said
22 Δεν ισχύει το «παραλίγο»
Θα λείψω για μερικές ώρες.
Aghapi D said
«Μάλιστα, έχει και ιστοσελίδα στα αγγλικά, και όπως ίσως θα φοβάστε είναι μεταφρασμένη με το ίδιο μπρίο και την ίδια μαστοριά όπως η ετικέτα της φωτογραφίας. Θα χρειαζόμουν ολόκληρο άρθρο για να απαριθμήσω τα μαργαριτάρια, αλλά λέω να μη σας βαρυστομαχιάσω. »
Το εκτύπωσα. Μετράω σωστά (παίζει να είναι μόνον ένα)
Ό,τι πρέπει για προτροπή σε δίαιτα 🙂
Le Coeur Gothique said
Καλημέρα σας.
«Σήμερα οι αρουραίοι… επέστρεψαν δριμύτεροι.»
Σιγά τα ωά! Εδώ τους έχουμε παρόντες για χρόνια να κομίζουν ροζ DVD, να διακινούν λαθραία τεράστια χρηματικά ποσά και να εκδίδουν και εφημερίδες.
“Based on prescription”
Αρτοσκευάσματα που να χορηγούνται με ιατρική συνταγή πρώτη φορά βλέπω!
Κι εκτός τού ότι μικρός κουρευόμουν στο κουρείο τού κυρίου Τριχόπουλου, ιδού και κάτι ακόμη σχετικό με την αντιστοιχία επωνύμου-επαγγέλματος…
Άρης Γαβριηλίδης said
#4, 29, 25, 26
Θυμήθηκα και τον Κυφίδη, στο Π. Φάληρο, που πουλά ορθοπεδικά είδη!
https://www.kifidis-orthopedics.gr/
Le Coeur Gothique said
Α, μόλις βρήκα και το άλλο…
ΣΠ said
Καλημέρα.
Στο άρθρο του κ. Κυριακαράκου υπάρχει η εξής πρόταση:
«Στα κατά το Διεθνές Δίκαιο αποκαλούμενα «πεπολιτισμένα» έθνη η αιτιολογημένη εν γένει θεσμική βία, η βία της καταστολής της παραβατικής συμπεριφοράς ατόμων και κοινωνικών ομάδων ερίζει στον νόμο και στο Σύνταγμα που συστήνουν το «συμβόλαιο» που έχουμε οι πολίτες «συνυπογράψει» διά της ψήφου μας.»
Τι εννοεί με το «ερίζει»;
νεσσίμ said
επίσης, «Κώστας Νταβατζής : Είδη προικός», στα Γιάννενα, Καλούτσιανη, δεκαετία του εβδομήντα!
Spiridione said
νεσσίμ said
32. του ερείδω (=υποστηρίζω), έρεισμα, ερεισίνωτο κλπ
Δύτης των νιπτήρων said
https://lexilogia.gr/forum/showthread.php?868-%CE%9F%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1
Γιάννης Ιατρού said
15: Τό ‘κανε χθες εικονογραφημένα και την πλήρωσε άσχημα…
Γιάννης Ιατρού said
Μπορεί να υπάρχουν πολλά ονόματα που σε συνδυασμό με το επάγγελμα κλπ. να είναι αστεία, αλλά μερικές φορές παίζει ρόλο και το «περιβάλλον» (Κάμερα στον Τζί 🙂 )

ΣΠ said
35
Σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να είναι «ερείδεται». «Ερίζω» σημαίνει «φιλονικώ».
Σάκης Οικονόμου said
37:
Α, γι αυτό δεν έσπευσε να διορθώσει την παροιμία. Είπα κι εγώ…
Κρίμα όμως.
ΣΠ said
Στην Πάτρα Αρτοποιείο Σιταρίδης.
Χαρούλα said
Καλημέρα!
Πάνος με πεζά said
Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους, όσο μπορείτε με αγάπη…
Γιάννης Κουβάτσος said
Πριν από καμιά τριανταριά χρόνια, ο γιατρός του Εθνικού Πειραιώς λεγόταν Χάρος. Βαρέθηκε την καζούρα και το έκανε Χάρης.
νεσσίμ said
39. ναι, είναι λάθος, έχει άλλωστε και άλλες «ακροβατικές» ελληνικούρες ο LLM
Πάνος με πεζά said
«Όνομα και πράμα» επώνυμα, υπάρχουν αρκετά, μερικά όμως προκαλούν πολύ γέλιο…
http://www.plasticsurgery.gr/frontend/index.php
https://www.vrisko.gr/details/625hc72g3cb5bkd432c4b6d260ca2f_7
Και φυσικά, ο ένας και γίγαντας, πολύ καλό μπακάκι…
atheofobos said
https://scontent.fath3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/22279951_342455222831623_7780574067526422998_n.jpg?_nc_cat=109&oh=4a464d769ec2cb5173efdfd10d8ceb80&oe=5C524953
Pedis said
https://edition.cnn.com/2018/10/05/europe/physics-sexism-video-intl/index.html
κατηγορείται ο νομπελίστας για σεξιστικό φιλμάκι, λέει …
εγώ θα κατάγγελνα, που είναι και νομπελίστας, τα χυδαία «καλλιτεχνικά» γούστα και τα παραδοσιακά -εντελώς surrender- στερεότυπα εμτιβι. (Τίναιτούτοι ρε!?)
Πέπε said
@1:
> > Όπως μονοτονίζουμε τον Παπαδιαμάντη σε πιο πρόχειρα μέσα (όπως, κακά τα ψέματα, είναι ένα ιστολόγιο), γιατί όχι και τον Θουκυδίδη. Όποιος θυμάται τα αρχαία του θα καταλάβει και χωρίς τις υπογεγραμμένες, όποιος όχι δεν πρόκειται να καταλάβει δεν πα να του βάζεις υποσημείωση με χρονική και εγκλιτική αναγνώριση.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ένας από τους λόγους που καθιερώθηκε το μονοτονικό στη Δημοτική ήταν επειδή δε δημιουργούσε προβλήματα. (Αν και οι κυριότεροι λόγοι ήταν άλλοι: ότι το πολυτονικό δεν έλυνε προβλήματα, και ότι αντ’ αυτού δημιουργούσε.) Στον Παπαδιαμάντη ψιλοδημιουργεί. Στα αρχαία δημιουργεί κάργα προβλήματα, κι ένα από τα πιο εμφανή είναι οι περιπτώσεις όπου ένα σκέτο φωνήεν ή δίφθογγος αποτελεί λέξη: μπορείς να έχεις πλήθος διαφορετικές λέξεις αποτελούμενες από το ίδιο φωνήεν ή δίφθογγο, που να διακρίνονται μόνο από το πνεύμα, τον τόνο και το αν έχουν υπογεγραμμένη.
Ένα σκέτο ήτα μπορεί να είναι:
-Άρθρο θηλυκού στην ονομ. ενικού (σκέτη δασεία)
-Διαζευκτικό (ψιλή και βαρεία ή άντε οξεία)
-Ειμί, υποτ. ενεστ. γ’ ενικό (ψιλή, περισπωμένη, υπογεγραμμένη)
-Θηλυκό αναφορικής αντωνυμίας στην ονομ. ενικού (δασεία και οξεία/βαρεία)
-Το ίδιο στη δοτική ενικού (δασεία, περισπωμένη, υπογεγραμμένη)
-…Ίσως και άλλα που δε μου ‘ρχονται.
Αντιστοίχως και με τις λέξεις ο, ω, οι, αι, ου…
Στη Δημοτική, η μόνη τέτοια περίπτωση είναι το «η» (θηλυκό άρθρο / διαζευκτικός σύνδεσμος), και στην προσπάθεια να την ξεδιαλύνουμε προκύπτει ότι τα έξτρα σημαδάκια πάνω στα γράμματα είναι τόσο σημαντικά ώστε τελικά καταφεύγουμε σε παραβίαση των κανόνων του μονοτονικού!
Οπότε, δεν αρκεί να ξέρεις αρχαία για να μαντέψεις χωρίς τόνους. Οπότε, υπάρχουν δύο λύσεις:
-Βάζεις κανονικά όλους τους τόνους και τα πνεύματα (αναφέρθηκαν ήδη αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι να το κάνεις)
-Γράφεις μονοτονικό, μπερδεύεις, μπερδεύεσαι, αλλά δεν γκρινιάζεις, αντιθέτως λες κι ένα τραγούδι, γιατί ήταν επιλογή σου που δε σου την υπαγόρευσε κανείς.
Της Μηχανής Ραψίματα said
Καλημέρα!!
Θυμάμαι στους κανόνες συλλαβισμού που μας έλεγαν ότι: όταν γράφουμε, παρουσιάζεται συχνά η ανάγκη να αλλάξουμε γραμμή χωρίς να έχει τελειώσει μια λέξη.
Στα κύρια ονόματα γίνεται αυτό;;
‘Ετσι όπως βλέπω το Με-λάμπους χωρισμένο, «χτυπάει» στο μάτι άσχημα.
Αυτό δε με τη μετάφραση από ελληνικά σε αγγλικά ότι να ΄ναι, έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια.
Και φυσικά να μην ξεχάσω και τις αγαπημένες επιγραφές ή ταμπέλες οι οποίες συχνά είναι ανορθόγραφες όπως η κάρτα που ανεβάσατε.
Και μια ωραία ιστοριούλα για το τέλος.
Στη γειτονιά μας άνοιξε χρωματοπωλείο πριν από 2 μήνες κι έβαλε ταμπέλα τεραστίων διαστάσεων «Χροματοπολίον ο Χαράλαμπος». Μια μέρα μπήκα να ψωνίσω κάτι και του είπα και για την ταμπέλα (δεν κρατήθηκα) και μου λέει «άσε με κοπέλα μου, οι 7 στους 10 που μπαίνουν στο μαγαζί είναι για να μου την πουν για τη ταμπέλα, τουλάχιστον εσύ ψώνισες κιόλας» Χα,χα!! Έχουμε γίνει φιλαράκια και τώρα φτιάχνουμε και φυλλάδια να διαφημίσουμε το μαγαζί.
Alexis said
«Εθίζομαι» με θετική έννοια;
-Ναι.
«Απόβαση» προκειμένου για μετακίνηση οπαδών οδικώς;
-Ναι, μόνο υπό όρους. Απαραίτητα τα εισαγωγικά για να δείξει ότι η χρήση είναι μεταφορική.
Απόβαση και αποβίβαση είναι δύο εντελώς διαφορετικές λέξεις, δεν συναντιούνται πουθενά.
ΣΠ said
Στην γλώσσα που γράφει ο Μπογδάνος το «θεωρείτο» είναι λάθος. Θα έπρεπε να είναι «εθεωρείτο».
loukretia50 said
MARMARA PSOFAKI S.A. (υπάρχει)
http://psofaki.com/
——————————————————————-
ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Αν το ενδιαφέρον σας
το γλωσσολογικό
δεν είναι όπως στην αρχή
περιστασιακό
αλλά σεργιάνι γίνεται
με καθημερινό
συχνά επίμονο ρυθμό
εντυπωσιακό…
Μήπως το ιστολόγιο είναι εθιστικό?
ΛΟΥ
(Με ό,τι συνεπάγεται για κυκλοθυμικό…)
Jane said
Η κυρία αυτή (διδάσκουσα στη σχολή του Αδώνιδος) μας αποκαλύπτει πως οι αυστραλοπίθηκοι κατάγονται από τους Έλληνες.
Ξεχάστε την τρισχιλιετή!
Ίσαμε 13 εκατομμύρια χρόνια πολιτισμού μετράμε, γι’ αυτό μας χρεοκόπησαν οι βάρβαροι!
ΣΠ said
Η ιστοσελίδα στα αγγλικά της κρητικής εταιρείας έχει μεν λάθη αλλά δεν είναι το ίδιο κακομεταφρασμένη όπως η ετικέτα. Βλέπω τις λέξεις traditional, recipe, handmade.
Alexis said
#10: Το αν κατά/μετά την αποβίβαση πραγματοποιήσεις και απόβαση, άλλο θέμα.
Εγώ θα έλεγα ότι το ένα είναι ασύμβατο με το άλλο.
Αποβιβάζομαι σημαίνει είμαι επιβάτης κάπου και κατεβαίνω από το μεταφορικό μέσο που με μεταφέρει.
Όταν κάνεις απόβαση δεν είσαι επιβάτης, είσαι στρατιώτης. Άρα δεν αποβιβάζεσαι, απλώς κάνεις/πραγματοποιείς/επιχειρείς απόβαση.
Εσύ θα έλεγες ποτέ «οι Αμερικανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν από τα αρματαγωγά και πραγματοποίησαν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας»;
BLOG_OTI_NANAI said
Οι μαθητές εθίζονται χρησιμοποιείται σε πολλά κείμενα και με θετικό και με αρνητικό τρόπο (π.χ. «εθίζονται στην παπαγαλία») χωρίς πρόβλημα.
Στο βιβλίο, Κρ. Κ. Πανηγύρης, Εμμ. Ν. Φραγκίσκος, «Γράμματα Ελληνικά». Οδηγίες διδασκαλίας. Εισαγωγή – Στόχοι – Αρχές και μέθοδοι – Παρουσίαση των «Γραμμάτων» – Διδακτική των μαθημάτων [1972], στην παράγραφο αρ. 6 βλέπουμε, «οι μαθητές εθίζονται…»:
Κι εδώ: http://pandemos.panteion.gr/index.php?op=record&lang=el&pid=iid:4401
Σάκης Οικονόμου said
Κι έχω να δω τον φίλο μου τον Δ. Καπότα από τα παιδικάτα μας.
Και θα έχει και παιδιά φαντάζομαι.
Γιατί όχι
Φανή Μ. said
Κι ένα μεζεδάκι από την έγκυρη ΕΡΤ. Στη χτεσινή εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, ο Κώστας και η όμορφη αθλητικογράφος Έλενα Μπουζαλά επί 5 λεπτά μάς ενημέρωναν ότι ο Αρης παίζει δύο φορές αυτό το Σαββατο-κυριακο-δεύτερο, ενώ η Ξάνθη καμία
loukretia50 said
Εδώ τελικά δεν έχουμε ούτε απόβαση ούτε προσγείωση!
Avatar – The Eagle Has Landed https://youtu.be/4p6GWewmTYQ
ΣΠ said
59
Και ο Λεβαδειακός παίζει δύο φορές ενώ η ΑΕΛ καμμία. Το ματς της Δευτέρας είναι Ξάνθη-ΑΕΛ.
Alexis said
#16: Ο Βαγγέgλης ο νταgλικέρης από την Κοζάgνη. 🙂
loukretia50 said
«Απόβαση» προκειμένου για μετακίνηση οπαδών οδικώς
Γιατί όχι? Έχουμε απόβαση/ κάθοδο των θηρίων…
loukretia50 said
…μυρίων θηρίων!
ΣΠ said
Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι Μεζεδάκια της παράδοσης, αφού η παράδοση μεταφράζεται και tradition και surrender, ενώ τα παραδοσιακά μεταφράζονται μόνο traditional.
loukretia50 said
65. τότε θα περιμέναμε να μας παραδοθούν!
θα θυμόμασταν το delivery!
cronopiusa said
Έργο του Bansky αυτοκαταστράφηκε αμέσως μόλις πωλήθηκε για 1 εκατ. στερλίνες
BLOG_OTI_NANAI said
58: Ο «κοντός ο Καπότας» (Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, διήγημα «Ψυχοσάββατον») σε σχολικό βιβλίο: Ιωάννης Πολέμης, «Νεοελληνικά αναγνώσματα διά τους μαθητάς της Α΄ τάξεως των τετραταξίων Γυμνασίων και της αντιστοίχου τάξεως των λοιπών σχολείων της Μέσης Εκπαιδεύσεως», 1921
Πέπε said
@56:
Δε συμφωνώ με το σκεπτικό, αν και δέχομαι το συμπέρασμα.
Βασικά ήθελα να τονίσω ότι άλλο η απόβαση κι άλλο η αποβίβαση. Από κει και πέρα, οι στρατιώτες που πραγματοποιούν αόβαση γιατί αποκλείεται να είναι και επιβάτες κάποιου μέσου;
Όχι, δε θα έλεγα «οι Αμερικανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν από τα αρματαγωγά και πραγματοποίησαν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας», αλλά για άλλο λόγο: γιατί η χρονική σχέση των πραγμάτων δεν υποδηλώνεται σωστά σ’ αυτή την πρόταση.
BLOG_OTI_NANAI said
Γιάννης Κουβάτσος said
Η μόδα με τις περσόνες των σχολιαστών εξαπλούται, νομίζω. 😉
Ας μην προσβάλλουμε την καθαρεύουσα θεωρώντας την γλώσσα του Μπογδάνου. Η γλώσσα του Μπογδάνου θυμίζει Χατζηχρήστο, όταν υποδυόταν αστυφύλακα.
Μ said
20:
Κι ο φίλος μου ο Γιάννης στα κρέατα του Σκλαβενίτη μέσα στα λευκά του. Μόνο το στηθοσκόπιο του έλειπε.
-Εφημερεύεις ρε;
-Είναι σπουδαίος. Μου λέει η άλλη.
-Ναι, Αλλά παίρνει φακελάκι
sarant said
Ευχαριστώ για τα νεότερα!
32 Φοβάμαι πως εννοεί το «ερείδεται» (στηρίζεται)
52 Ε, ναι
54 Μας θεωρεί δηλαδή προγόνους του αυστραλοπίθηκου, άρα ατελέστερα όντα;
65 Χμ, ναι
71 Φοβάμαι πως ναι.
loukretia50 said
Από την ιστοσελίδα της εταιρίας :
«..THE PRODUCTS OF THE COMPANY….ARE AVAILABLE IN PACKAGINGS BUT ALSO IN WASH, IN WHOLESALE AND IN THE RETAIL IN ANY KNEE OF GREECE !!!»
Διαφημίζουν δηλ. παράδοση στο γόνατο? σε κάθε γόνατο?
Και τι είναι τα «Ladoculus with Orange»?
sarant said
74 Eίναι τα λαδοκούλουρα!
loukretia50 said
σε λαδόκολλα φαντάζομαι!
sarant said
Εννοείται!
ΣΠ said
74
Η σελίδα υπάρχει και στα ελληνικά (και στα γερμανικά) αν θες να δεις τι μεταφράζεται.
loukretia50 said
Το θυμάται κανείς?
ΚΟULOURI- les Chakachas https://youtu.be/1B_2Dd9GXpo
loukretia50 said
78. Στο φούρνο της γειτονιάς θα το έβλεπα με συμπάθεια, όπως τόσα γραφικά γύρω μας.
Σε ιστοσελίδα όμως βρίσκω τραβηγμένο να λατινοφέρνουν τα κουλουράκια…
Δύτης των νιπτήρων said
54 πατήστε το λινκ και δείτε όλο το νήμα μια και απαντάει ο Αντιπρόεδρος αυτοπροσώπως: https://twitter.com/Mandravelis/status/1048554023765397504 🙂
Pedis said
http://www.efsyn.gr/arthro/i-moria-einai-oti-pio-sokaristiko-eho-dei
«Οι άνθρωποι στη Μόρια αναγκάζονται να στήνονται σε διαφορετικές ουρές 12 ώρες τη μέρα για να πάρουν φαγητό! Γιατί δεν τους δείχνουν τον στοιχειώδη σεβασμό; Εχω δει πολλά καμπ στον κόσμο, αλλά αυτό είναι ό,τι χειρότερο αντίκρισα στη ζωή μου».
καλά, τα προβλήματα με αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης πρέπει να περιμένουμε νάρθει κυβερνηση της αριστεράς να το λύσει; Τι διάολο, τόσο δύσκολο ειναι;
Χαρούλα said
Ο Μελάμπους, ο αρχαιότατος ψυχίατρος μάντις, υπήρξε τέταρτος απόγονος του Δευκαλίωνος και γενάρχης του μαντικού γένους των Μελαμποδιδών. Επειδή η μητέρα αυτού όταν γεννήθηκε, τον άφησε σε τόπο σύνδεδρο(;), ο ήλιος έκαψε τα πόδια του, ώστε έγιναν μελανά.
Σήμερα

´
https://g.co/kgs/wvmHNJ
Χαρούλα said
Επειδή στο 83, κάτι έκανα …πρόωρα
Σωστότερα έτσι
Aghapi D said
Πόσο εύκολο είναι να αλλάξεις όνομα, να φτιάξεις και μια μούφα διεύθυνση και να ξαναγράφεις εδώ… Το βλέπουμε κάθε μέρα τελικά 😦
Τέλος πάντων, ήθελα να κάνω μιαν άσχετη ερώτηση: καυγάς φιλικός στον τοίχο μου στο φέισμπουκ αν το όνομα τής θαυμάσιας Καμπαγιέ προφέρεται ΜονσεράΤ ή Μονσερά.
Είναι ισπανικό όνομα και δέν ακολουθεί τη γαλλική προφορά, λέω εγώ, αλλά δέν κατέχω και καλά και η αντίρρηση που μού είπαν τελικά «παγκοσμίως γνωστή είναι Μονσερά»
atheofobos said
82
Εχω δει πολλά καμπ στον κόσμο, αλλά αυτό είναι ό,τι χειρότερο αντίκρισα στη ζωή μου.
Υπερβολές του γενικού γραμματέα της Διεθνούς Αμνηστίας!
Το τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, γνήσιος προασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν έχει χαρακτηρίσει μέχρι σήμερα την Μόρια, όπως την Αμυγδαλέζα στο παρελθόν, ως «σύγχρονο Νταχάου» όπου «στοιβάζονται άνθρωποι σε συνθήκες απάνθρωπες και εξευτελιστικές»
Κάτι ξέρουν οι άνθρωποι!
Με 1,6 δισ. ευρώ για 65.000 πρόσφυγες περιμένουν να τα καταφέρουμε καλύτερα από την Τουρκία που πήρε 3 δισ. ευρώ για 3.000.000 μόνο πρόσφυγες!
Και έχεις και τον Φλωρίδη να μιλάει για εκκωφαντική σιωπή του Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σύριζα, που όπως λέει «έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη»
Οι άνθρωποι μελετούν την κατάσταση πριν να μιλήσουν, όπως ο Χριστόδουλος επί χούντας!
sarant said
85 Κανονικά δεν προφέρεται Καμπαγέ αλλά Καβαλιέ στα καταλανικά, όπου το τ ακούγεται:
Montserrat Caballé (Catalan: [munsəˈrat kəβəˈʎe]; 12 April 1933 – 6 October 2018), born Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch, was a Spanish operatic soprano.
ΣΠ said
85
https://el.forvo.com/word/montserrat_caball%C3%A9/#ca
Φωτοτυπάκιας said
Οι συνταγές του κρητικού φούρνου μπορεί να είναι …in hand, αλλά η μετάφραση είναι …in leg!
Aghapi D said
85, 86 Ευχαριστώ πάρα πολύ
Και η ερώτηση που ακολούθησε: το μεταγράφουμε στα ελληνικά ως έχει στα καταλανικά ή όπως συνηθίσαμε; (Τί τραβάω και σας βάζω κι’ εσάς στο λούκι 🙂 )
Γιάννης Ιατρού said
85a: Aghapi D
Παλιό είναι, από 31 Μαϊου 🙂
sarant said
90 Μάλλον Καμπαγιέ έχει επικρατήσει
Aghapi D said
Ευχαριστώ και τους δύο (αν και η συνομιλήτριά μου στο φέιςμπουκ επιμένει ότι ακούει Μονσερά στη λινκιά ενώ εγώ ακούω Μονσεράτ )
Jane said
# 73
Αυτοί έχουν διαβάσει και χειρόγραφα του Ιησού , που διαλαλούσε ο Βελόπουλος, σ’ αυτές τις λεπτομέρειες θα κολλήσουν;
Υπό μία έννοια οι Άρειοι Έλληνες του Αδώνιδος, άνθρωποι δεν θα γίνουν ποτέ, ε; 🙂
#81
Μ’ αρέσει που ο Μανδραβέλης κάνει πως δεν ξέρει , τι σούργελο είναι η επιλογή του Κυριάκου.
Θεραπεύει και τη δυσλεξία η διδασκαλία των αρχαίων, λέει ο αθεόφοβος !
Σκύλος said
Ημιακληshά
η ναυαρχίδα του Οράτιου Νέλσον διασφάλισε με τη νίκη
http://www.iefimerida.gr/news/449277/hms-victory-pos-exafanistike-horis-na-afisei-ihni-megalytero-polemiko-ploio-tis-agglias
Φωτοτυπάκιας said
Να ‘χαμε κανένα κρητικό kritsini multispore…
Pedis said
Zhengzhou, China
https://i.guim.co.uk/img/media/7208da1433ec0375dab5c704fb701c1896cd799c/0_0_3500_2167/master/3500.jpg?width=720&quality=45&auto=format&fit=max&dpr=2&s=3bd65b225014a587c7fe98fa5d560f8e
ιδού το μέλλον της αυτοκίνησης: κανενας φόβος από τη χρήση έξυπνων αυτοκινητων.
Για πλάκα: μετρείστε πόσες είναι οι λωρίδες κυκλοφορίας.
Γιάννης Κουβάτσος said
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι Μόριες δεν θα υπήρχαν στην Ελλάδα, αν οι ανθρωπιστές Ευρωπαίοι δεν συνεργούσαν στην υπερπαραγωγή προσφύγων και αν δεν διακρίνονταν στην κάθε είδους τειχοποιία. Εμάς εδώ, βέβαια, μας απασχολεί αν η Αμυγδαλέζα ήταν καλύτερη ή χειρότερη από τη Μόρια.
Αγγελος said
Πέραν των ανοησιών που λέει η κυρία του (54), υπάρχει άνθρωπος εν έτει 2018 που να μιλάει από καθέδρας, και με υπερηφάνεια μάλιστα, για «αρ(ε)ία φυλή»; Χριστός και Παναγία δηλαδή!
Μιχάλης Νικολάου said
Όχι μόνον ο Μελάμπους,
αλλά και ο Ηδύπους υπήρχε,
πασίγνωστος για τα γλυκά του πόδια
που τραγούδησαν οι τραγωδοί.
Και ο ωκύπους Αχιλλεύς,
που κυνηγάει ακόμα την άφταστη χελώνα του Ζήνωνα.
loukretia50 said
96. γιατί όχι… ladoculus – orbiculus?
Μιχάλης Νικολάου said
Ντίβα ο Ντιβανίδης!
loukretia50 said
100. Και ο Οιδίπους
ήτο δίπους, πλατύπους ?
(και πιθανότατα βραδύπους!)
Μιχάλης Νικολάου said
… πυρηνική απεργία στην Ευρώπη … στους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής να απεργήσουν …
Μπορούν να αρχίσουν ηλεκτροπαραγωγή με οικολογικό
πυρηνέλαιο.
nikiplos said
Βραδύπους, αγχίνους κλπ πολλά υπάρχουν ακόμη…
Θυμάμαι σε μια συζήτηση όπου είχε έρθει το θέμα του Βίαντα Πριηνέα (δεν ξέρω αν βάζω σωστά τις γενικές), όλοι έλεγαν Βίας ο Πριηνεύς και έδιναν γενικές του Βία του Πιηνεύς…
Μιχάλης Νικολάου said
103,
Ο Οιδίπους ήτο δίπους επί μακρόν,
πλην ουχί απεριορίστως,
ως διεμήνυσε στην ατυχή Σφίγγα.
sarant said
Βλέπω έχουμε κέφια!
97 Εντυπωσιακό!
93 Το τ στο Μονσεράτ λέγεται, αλλά κολλητά και δεν ακούγεται καλά.
loukretia50 said
106. …και μετά τη Σφίγγα, κρυψίνους.
Ούτε η μαμά του δεν τον γνώριζε!
Pedis said
# 98 – καλά, δεδομένων όλων των μακροπολιτικών συνθηκών και των μικροπολιτικών κερατάδων, ερωτώ: είναι τόσο δύσκολο, για τόσο καιρό που έχει διαπιστωθεί το πρόβλημα και βοά ο τόπος, να ληφθούν, έστω από πολιτική υποκριτική μεγαλοψυχία, δήθεν και τάχα μου ανθρωπισμός, εκείνα τα ελάχιστα μέτρα για να προσφερθούν στοιχειωδώς βελτιωμένες συνθήκες *επιβίωσης* στους πρόσφυγες;
Όχι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και σεβασμού, αυτές δεν τις προσφέρουν στους εκλογείς τους που τους έχουν και αναγκη, (θες η τρόικα, το χρέος, τα μνημόνια, η υπευθυνότητα στις δημοσιονομικές δεσμέυσεις, τα έξοδα για να διασωθούν οι τράπεζες για άλλη μια φορά κλπ) αλλά οι στοιχειωδώς αναγκαίες. Ούτε καν αυτό.
Χαρούλα said
96
Κάτι owl rusk μου βρίσκονται. Βολεύεσαι;😅
loukretia50 said
Αναφορά δασκάλας
Ήτανε σφιχτές οι κάλτσες
του ατύχου Χαραλάμπους
τις φορούσε όλη μέρα
και κατάντησε μελάμπους
Μετά τιμής
Λευκή Μαυροπόδη
Μιχάλης Νικολάου said
108,
Έτσι βγάλανε τα μάτια τους!
loukretia50 said
112. …plena periculorum est vita!
Ας πρόσεχαν!
Μιχάλης Νικολάου said
111, 😀
Το ριζικό του έρημο και μαύρο!
loukretia50 said
114. μην το πεις τώρα σε γαύρο!
Μιχάλης Νικολάου said
111,
Θα ήταν μελανοδραματικό!
loukretia50 said
116. εις την ένδοξον φανέλαν
δεν κολλάει χρώμα μέλαν!
(έτσι νομίζουν!)
sarant said
Έχουμε κέφια, λέμε!
Σκύλος said
loukretia50 said
119. το παραπάνω είναι χαντ-μέιντ?
loukretia50 said
Ευχαριστώ για την παρέα!
Πρέπει να σας χαιρετήσω
κι ένα δείπνο να τιμήσω
αν αργήσω, αντί ψητόν
θάχω μέλανα ζωμόν!
Καλό βράδυ!
Μαρία said
cronopiusa said
Σκύλος said
120 δεν νομίζω
122 Μαρία, κυκλοφόρησε η δικαιολογία πως τότε ανήκε στο ΔΗΚΚΙ, με το οποίο τότε συνεργαζόταν το κόμμα.
sarant said
124 To λέει άλλωστε και η εφημερίδα.
Pedis said
# 122, 123, 124 – και νάταν και να μην ήταν τι σημαίνει; ότι οι άνθρωποι δεν εξελίσσονται (η έννοια, όπως τόνιζε ο Δαρβίνος, δεν έχει θετικό πρόσημο), δεν αλλάζουν κόμματα, πολιτικές πεποιθήσεις, στάσεις στη ζωή τους και παίρνοντας την εξουσία με συνέπειες για πολλούς πολλούς άλλους;
να μην αρχίσουμε να αραδιάζουμε παραδείγματα …
Μαρία said
124
Ε ναι, στο ΔΗΚΚΙ, αρσιβαρίστρια; και μάλλον την ψώνισε πρόσφατα https://www.politeianet.gr/sygrafeas/stergiopoulou-basileia-98967
Σκύλος said
126 Προφανώς και δεν είναι υπεύθυνο το κόμμα για τους συνεργάτες του συνεργαζόμενου.
127 Αρσιβαρίστρια; Δεν μου φάνηκε.
Pedis said
# 128 – και γιατί θάπρεπε νάναι υπεύθυνο ακόμη και τον Κοτζιά ή τη Δαμανάκη και τον Δραγασάκη ή ακόμη περισσότερο το εσ, για τον Λαζαρίδη κλπ κλπ κλπ; Ελευθερία δεν έχουμε;
Από την αλλη, θα έπρεπε να στιγματισθεί η προηγούμενη κυβέρνηση για τα μυαλά που κουβαλάει η Κονιόρδου και που μάλιστα στην περίπτωσή της τα ξεφτιλίκια τα είχε ήδη προκαταβάλει δεν τα χρώσταγε στο μέλλον όπως άλλοι;
Γιάννης Ιατρού said
122/124b/125: Πάντως έχει ο καιρός γυρίσματα, πολλά ….
123 α/β: Μπράβο του πάντως, κανόνι ο διευθυντής!
Πάνος με πεζά said
Και στην κατηγορία «όνομα + πράμα», ο προμηθευτής μου τα τελευταία χρόνια…

Σκύλος said
Υπάρχει και ο Μεταλλίδης που πουλά ηλεκτρικές κιθάρες στα Εξάρχεια (Χαριλάου Τρικούπη)
https://valiacaldadog.blogspot.com/2007/02/blog-post_25.html
1. https://4.bp.blogspot.com/_Q6iI76OhbjA/Sr9k8zTXXHI/AAAAAAAAGAk/RTqS1JapWwE/s1600-h/3.jpg
2 https://3.bp.blogspot.com/_Q6iI76OhbjA/R8fUrf98SRI/AAAAAAAACf0/2azvqR43g4o/s1600-h/1.jpg
Χαρούλα said
128, 129
Και γιατί να ειναι υπευθυνη η ΝΔ για τον Παοαγεωργόπουλο και τον Ψωμιάδη;
Το ΠΑΣΟΚ για τον Τσοχατζόπουλο και τον Κουλούρη;
Κατά την άποψη μου θα έπρεπε να είναι υπεύθυνα για όλους τους υποψηφίους (και συνεργαζόμενους). Και μετά εμείς οι ψηφοφόροι, να αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας για τις επιλογές μας.
sarant said
131 Τελικά είναι πολλά τα σημαδιακά ονόματα και είναι και εμπορικό πλεονέκτημα -ευκολότερα θυμασαι τον Αρτόπουλο από τον πχ Γιαννόπουλο.
Pedis said
# 133 – τι εννοείς, για αυτά που θα κάνουν στο μέλλον;
Δεν καταλαβαίνω το σχόλιό σου, τι σχέση έχουν τα πασόκια και τα νουδούλια που τα μασούλαγαν όταν το όλο πασόκ και η νδ έτρωγαν τον αγλέουρα;
Γιάννης Ιατρού said
133: Χαρούλα,
Νομίζω πως μόνο σε περίπτωση που είναι γνωστές οι απόψεις τους ή έχουν ήδη δώσει σχετικά δείγματα μπορούν να είναι υπεύθυνα τα κόμματα, αφού τους κρατάνε (αντίστοιχα κι οι ψηφοφόροι). Πριν απ΄αυτό, θα έπρεπε να είχαν μαντικές ιδιότητες … για να προβλέψουν την «ραγδαία» τους εξέλιξη 🙂
Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν ξέρω αν η κυρία είχε δώσει δείγμα γραφής προηγουμένως ….
gpointofview said
Ημέρα των αποβάσεων σήμερα, 3000 Αριανοί αποτυχώς στην Νέα Σμύρνη κι άλλες τόσες Πράσινοι στην Τριπολιτσά ισοταχώς διασωθέντες με μπενάρτι στις καθυστερήσεις
Γιάννης Ιατρού said
Μιλάμε για πολύ αλανιάρικες 🙂 🙂

gpointofview said
# 136
Δηλαδή βρε Γιάννη τον Ζουράρι, δεν τον ξέρανε πιο μπροστά ή πιστεύεις πως «εξελίχθηκε»στο υπουργείο ; Ασε δηλαδή που για τον Πανούση αν δεν ξέρανε-δεν ρωτάγανε ;Η μήπως δεν ξέρανε τα βουντού της Κονιάρδου; Την Ζωάρα δεν την είχανε δει ποτέ δια ζώσης ;Απλά οι περισσότερες θέσεις στα υπουργεία είναι για πλάκα και βάζουν όποιονάναι
Christos Tsatsaronis said
Καταστήματα «όνομα και πράμα»:
https://badsadstreetphotos.blogspot.com/2018/10/iv.html
https://badsadstreetphotos.blogspot.com/2017/11/blog-post_22.html
https://badsadstreetphotos.blogspot.com/2016/09/blog-post_2.html
https://badsadstreetphotos.blogspot.com/2016/09/blog-post.html
Χρήστος Δ.Τσατσαρώνης
http://www.badsadstories.blogspot.gr
http://www.badsadstreetphotos.blogspot.gr
Alexis said
Η απόβαση απέτυχε αλλά ο ασθενής επιβίωσε… 🙂
Γιάννης Ιατρού said
139: Ρε Γιώργο, άλλο to μας αρέσουν ή όχι κι άλλο να ξεκινάς από ΔΗΚΚΙ και να καταλήγεις να «διδάσκεις» για παπαρία φυλή….
Alexis said
#139: Μιλάμε για γραφικούς ή για λαμόγια;
Τους γραφικούς τύπου Άδωνη και Ζουράρι σαφέστατα και είναι υπεύθυνα τα κόμματα όταν τους βάζουν στα ψηφοδέλτιά τους γιατί είναι γνωστοί τοις πάσι για τις απόψεις τους.
Τα λαμόγια όμως δεν είναι γνωστά εκ των προτέρων, προκύπτουν στην πορεία. Εκεί η ευθύνη των κομμάτων συνίσταται στην κάλυψη που τους παρέχουν, ενώ κανοικά θα έπρεπε να τους εξοβελίσουν από το κόμμα για παραδειγματισμό, πριν ακόμα από την οποιαδήποτε ποινική διερεύνηση.
Χαρούλα said
135 ,136
Ωχ! Πήρα την ρετσινιά του ισαποστάκια!
Αυτό που ήθελα να πώ, είναι πως είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Από τον «απλό» ψηφοφόρο για τον σταυρό που βάζει, ως την κομματική ηγεσία για το ψηφοδέλτιο που κατεβάζει. Οι δε ηγεσίες κομμάτων που έχουν ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν θα έπρεπε να κάνουν ευκαιριακές συνεργασίες ανεξέλεγκτα. Ξεφτιλίζουν άδικα την ιστορία τους.
Συγχωρέστε με, αν φάνηκε ότι σας μέμφομαι. Απλά με αναφορά στα δικά σας σχόλια, τοποθετήθηκα.
Λεύκιππος said
Είναι τόσοι και τόσοι, που να ξέρεις τι κουβαλάει ο καθένας στο μυαλό του. Βέβαια περιπτώσεις σαν του Ζουράρι, Ψωμιάδη, Λεβέντη, Λιάπη, Ζωής και άλλων πολλών κάνανε μπαμ εκ των προτέρων , και δεν δικαιούμαστε να κάνουμε την πάπια και ότι δεν ξέραμε τίποτε για το έγκλημα.
Λεύκιππος said
143 Αντιδράς λες και τα κόμματα είναι πύργοι ηθικής. Εκεί να δεις τη συνολική/συναδελφική αποδοχή κάθε καρυδιάς καρυδιού (άλα της, στο τσακ την απόφυγα την ακλισιά).
Γιάννης Ιατρού said
144: Καμιά ρετσινιά Χαρούλα, άδικο θά ΄ταν, μην σκιάζεσαι 🙂
cronopiusa said
Αντιδράσεις στην Κρήτη για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων…
Μετά το Νόμπελ φυσικής 2018 ο Mourou υποψήφιος και για το Νόμπελ … κακογουστιάς (kitsch)
Γιάννης Κουβάτσος said
Πρωτίστως είναι υπεύθυνα τα κόμματα για το ποιόν των υποψηφίων τους. Ο ψηφοφόρος εμπιστεύεται εξ ορισμού τα κόμματα, τα οποία είναι στυλοβάτες του κοινοβουλευτικού συστήματος. Έχουμε κρίση αντιπροσώπευσης, ακριβώς επειδή τα κόμματα προδίδουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.Οι πολίτες ευθύνονται στον βαθμό που δεν αυτοπροστατεύονται απέναντι στις ακατάλληλες κομματικές επιλογές υποψηφίων βουλευτών και επιμένουν να ψηφίζουν λαμόγια, αμοραλιστές, γραφικούς και κωλοτούμπες. Αν επιμένω να πηγαίνω να τρώω στην ταβέρνα όπου έπαθα επανειλημμένως τροφική δηλητηρίαση, ε, είμαι μαζοχιστής. Αλλά ο ταβερνιάρης είναι ανήθικος κερδοσκόπος.
Alexis said
#146: Απλώς λέω πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα…
Φανή Μ. said
Είναι απίστευτη η δύναμη των σχολιαστών του παρόντος ιστολογίου: Ο Κούλης έκλασε μέντες και πρίν λίγο διέταξε τον Άδωνι να απολύσει την κυρία Στεργιοπούλου
cronopiusa said
sarant said
151 Μωρέ μπράβο! Και από τον φόβο γράφει «κυρία Στεργιόπουλου»!
Μαρία said
151
Λεύκιππος said
154 Όχι, δικής μου (αποφάσεως)
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
Ωρε μεζεκλίκια σήμερα που πήγα για κυκλάμινα 🙂
Μόνο Παοκ σχολιάζει ο άλλος !
Γιάννης Ιατρού said
154: Κατάλαβε πως πρόκειται για δούρειο ίππο που σκοπό είχε να του χαλάσει την καλή του φήμη 🙂 🙂 🙂
Γιάννης Ιατρού said
ΞαναΦάνηκε το πδί

ΕΦΗ - ΕΦΗ said
Θα ήταν για τα μερομήνια που (έμεσα) έταξε άρθρο ο Νικοκύρης αλλά θα το θυμάμαι ως τότε; Ξεχνάω εύκολα,δεν εννοώ ότι θ΄αργήσει 🙂
Γιάννης Ιατρού said
159: Καλή η ατάκα 🙂
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
159 τί εμεσα; μχτρ!
158 Ιφάνκε του πιδί 🙂
Τζλαπ
100 Ηδύπους
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
96 >>Να ‘χαμε κανένα κρητικό kritsini multispore…
ή
calitsouni holyrock΄s
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
111 Λου >>Λευκή Μαυροπόδη
από τις Μέλαμπες 🙂
το πατρικό επώνυμο της Ουρανίας Ξυλούρη ήταν href=https://www.youtube.com/watch?v=-fugbtCEKPM>Μελαμπιανάκη
Άπους
η Μαυροσταχτάρα ή Μαυροσταχτούρα (Apus apus – Άπους ο άπους)… που έχει μικρά πόδια
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%87%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B1
gpointofview said
# 149
Εχω ειδοποιήσει για την εισβολή του ταλέντου Μαντούβαλος εις τον (άγιον) νομό Φωκίδας, κλασσικό παράδειγμα «φυτεμένου» υποψηφίου, αγόρασε και τον Αστέρα Ιτέας για μπούγιο. Τώρα αν η ευθύνη είναι του κόμματος, των κομματόσκυλων ή των γάβρων του νομού δεν μπορώ να το υπολογίσω.Τις εποχές της Πασοκοκρατίας είχαν φυτέψει επιτυχώς στον ίδιο νομό κάποιον Φ.Οικονόμου διωκόμενο για οικονομικά εγκλήματα να βρει βουλευτική ασυλία.Οι τακτικές των κομμάτων είναι…διακομματικές !!
gpointofview said
# 141
Πρώτο ματς που οι αντίπαλοι του ΠΑΟ μαρκάρανε (δεν ανήκανε στην συμμορία των 7 ,ούτε στις πολύ αδύνατες ομάδες) και τα μωρά ζαλίστηκαν , ο δε Δώνης άλλαξε ίσαμε 4 φορέςτο σύστημα αλλά δεν… Χθες έφαγε γκολ στο 50 κι έκανε πρώτη επίθεση στο 85 όταν λόγω κακής ψυχολογίας ο Αστέρας κλείστηκε πίσω να φυλάξει το 1-0 κι έκανε το πέναλτυ. Στην κατηγορία Αρη, Ατρόμητου. Αστέρα. Πανιώνιου είναι ο ΠΑΟ αλλά είναι θέμα αν θα περάσει ένα-δυο από αυτούς στην βαθμολογία τελικά γιατί ο Δώνης είναι κακός προπονητής και θα έχει πολλούς τραυματισμούς-θλάσεις από υπερπροπόνηση για να πάρει αποτελέσματα. Μπαλίτσα και μέλλον μόνο ο Μπουζούκης έχει, ίσως γι αυτό τον προσέχουνε και δεν τον εξαντλούνε τόσο πολύ όπως τα άλλα παιδιά, ται άλλα μωρά είναι της κατηγορίας Χουχούμη κ.λ.π. Με ξένο διαιτητή ο Ινσούα θα είχε δει κόκκινη κι όχι κίτρινη κάρτα από το ημίχρονο όταν βρήκε αντίπαλο με τις τάπες, ψηλά στον μηρό.
nikiplos said
@164, ok τα κόμματα… Οι ψηφοφόροι τι είναι τότε που ψηφίζουν έναν άγνωστο? (κι όχι ας πούμε τον Φώτη Αρβανίτη ή τη Γιώτα Γαζή που ήταν σαρξ εκ της σαρκός τους?)
gpointofview said
# 164
Νίκιπλε ειλικρινά δεν ξέρω… επί χούντας δεν ψήφιζα το 74 ειλικρινά βαριόμουνα (όταν έγινε η μεταπολίτευση μάθαινα πρέφα έναν γιατρό, δεν βγήκαμε καν από το σπίτι), το 77(;) ψήφισα φανερά ΚΚΕ φορώντας την στολή του αξιωματικού νομίζοντας πως έτσι δίνω θάρρος στο πόπολο και το 81(ή το 85;) με είχε πάρει ο τότε πεθερός μου μαζί του -ήταν εκλογικός πως τον λένε σαν νομικός- οπότε τούκανα την χάρη να ψηφίσω πασοκ (αυτός ήταν ΚΚΕ αλλά ήταν στην ομάδα πριμοδότησης φαίνεται)- και μετά όποτε είχε εκλογές πήγαινα εκδρομές.
Οταν πριν,κατά και μετά την χούντα είχα τον ίδιο αστυφύλακα, δικαστή και δάσκαλο , τι θα άλλαζα με την ψήφο μου ; όσα άλλαξε το πασόκ κι η πρώτη φορά αριστερά …
(ενώ ο ΠΑΟΚ άλλαξε τις ισορροπίες στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο κι έχουν λυσσάξει οι οπαδοί του ΠΟΚ )
gpointofview said
# 166
Ο Φ. Οικονόμου που έγραψα μάλλον είναι ο Φ.Αρβανίτης που τον φυτέψανε στην θέση του Κοκκινόπουλου που μαζί με την Γαζή ήταν γνωστοί στα μέρη, εγώ τον Αρβανίτη μέχρι να βγει δεν τον είχα ξανακούσει, βέβαια δεν είμαι και σχετικός στο σπορ…
Είπαμε προσεχώς Μαντούβαλος (έπεσα πάνω σε ταξιτζή-κομματόσκυλό του σε επίσκεψη στην Αμφισσα )
sarant said
159 Λες να έχουμε βαρύ χειμώνα; Πάντως το άρθρο που έμμεσα έταξα ήταν οι προβλέψεις κάποιου πραχτικού που έβαλα ως παράρτημα στα περασμένα ή προπερασμένα μεζεδάκια.
sarant said
Κάτι μού θυμίζει αυτό:
https://www.trendsmap.com/twitter/tweet/1048677979885391877
Δημήτρης Μαρτῖνος said
Tὸ καθυστερημένο μου σχόλιο γιὰ τὰ χτεσινὰ μεζεδάκια.
Ἂν αὐτοὶ ποὺ ἀποβιβάζονται (λ.χ. ἀπὸ τὸ πούλμαν) κάνουν ἀπόβαση, μποροῦμε νὰ ποῦμε ὅτι αὐτοὶ ποὺ ἐπιβιβάζονται κάνουν ἐπίβαση; 🙂
Γιάννης Ιατρού said
170: Νίκο,
από παλιά (2014) γνωστό ακάου και μετέπειτα (2016) γνωστό προφίλ σε εφημερίδες (κυρίως στην Καθημερινή (Απόψεις), αλλά και σε άλλες, π.χ. iεφημερίδα, ΕφΣυν, Δημοκρατία, Protagon) 🙂
Γιάννης Κουβάτσος said
http://www.efsyn.gr/arthro/poion-koroideyete-k-georgiadi
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
170 Χα! «μόλις το έκανε σήμερα θέμα ο μπολσεβίκος Σαραντάκος στο μπλόκ του, έτσι; »
173. » Ποιον κοροϊδεύετε, κ. Γεωργιάδη; »
Όσους είναι έτοιμοι.
Μιχάλης Νικολάου said
121, 😀
Πέρα στους πέρα κάμπους
αλάργ’ απ’ τις ελιές
πέρασ’ ένας μελάμπους
με πέντε δρασκελιές.
Μιχάλης Νικολάου said
128, … 127 Αρσιβαρίστρια; Δεν μου φάνηκε. …
Ο όρος μπορεί να αναφέρεται και σε
Αρσιμπαρίστ-α/ρια
στο Στάρμπαξ.
Μιχάλης Νικολάου said
131, 134 … Αρτόπουλο …
Ανταγωνιστής του
Ψωμιάδη
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
https://left.gr/news/syriza-i-akrodexia-athliotita-toy-antiproedroy-tis-nd-k-georgiadi-den-ehei-orio
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
177 🙂 Συγγενής του Κουλούρη (Θεσνικης)
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
175 🙂 Πέρα στους πέρα κάμπους
αλάργ’ απ’ τις ελιές
πέρασ’ ένας μελάμπους
με πέντε δρασκελιές.
Κι από ψηλά μια άπους
ορμά και κράζει αμάν
πού πάει ρε ο προπάππους
-Μελάμποδα σατάν!-
loukretia50 said
175 Μιχ Νικολάου !!
(υποθετική συνέχεια)
Τον ένοχλούν τα πόδια που έχουνε πρηστεί
Απ΄την πολλή τρεχάλα τη στριφογυριστή
Φυσάει λαχανιασμένος και βλέπει κρεμαστή
Μέσα σ΄ένα λιοτρίβι που συναντάει εκεί
Μια ξύλινη σκαλίτσα να στέκει αντικριστή
κόντρα σε μια μηλίτσα και πάνω βιολιστή
Στο περιβόλι μπαίνει και τρέχει κατά ‘κεί
Και προσπαθεί ν΄ανέβει για να ξεκουραστεί
Κι η σκάλα πέφτει – τραλαραλαλαλα!
Και ο καημένος – ευθύς κατρακυλά
loukretia50 said
180 ΕΦΗ ΕΦΗ :Καλό!!
Μιχάλης Νικολάου said
179, 😀 😀
Μιχάλης Νικολάου said
180, 181,
!!
Μιχάλης Νικολάου said
179,
Φίλος και εξαιρετικός συνάδελφος: Κεβρεκίδης
sarant said
185 Σαν να τον θυμάμαι αυτόν 🙂
loukretia50 said
Μια φουρνάρισσα τσαχπίνα
Ήρθε απ΄την Αρτοτίνα
Κουλουράκια για να ψήσει
Προξενιό να ξεκινήσει
Για αφράτη αφεντικίνα
Πριν αυτή πενηνταρίσει
Μαρία said
185
Εύθραυστος και τραγανός ο gevrek 🙂
ΣΠ said
185
Ο ίδιος μου είπε ότι το όνομά του σημαίνει Ξεροψημενόπουλος.
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
181. Αρχή μέση τέλος, έτσι μπράβο, όχι να τον χάσουμε στις ελιές κι αει βρέστονε.
Κι έτσι ο Μαυροπόδαρος
γίνηκε κουτσοπόδαρος
188 Και Καραγεβρέκης 🙂
Μιχάλης Νικολάου said
186,
Ε, ναι! 🙂
Μιχάλης Νικολάου said
Πρέπει να μάς μελοποιήσει
ο Καρβέλας!
spiral architect 🇰🇵 said
spiral architect 🇰🇵 said
@29: Μεγάλη φίρμα ο Χατζησαλάτας στην Αγυιά Λάρισας, είχα και λοχαγό συνονόματό του (μάλλον σόι) οι σειρούλες Θεσσαλοί φαντάροι προσπερνούσαν αδιάφορα το όνομα.
ΕΦΗ - ΕΦΗ said
192
Επιμέλεια παραγωγής: ο Αλευράς
Διανομή :ο Χαψιάδης
Κων/νος said
Αντί για «εθίζονται», δεν θα ήταν πολύ προτιμότερο να πούμε «εξοικειώνονται»;
Μιχάλης Νικολάου said
196, 😀
Μιχάλης Νικολάου said
195, that is.
(Επ’ ευκαιρία, τo 196 είναι ενδιαφέρουσα πρόταση.)
Μαρία said
Γιάννης Ιατρού said
199: Και νομός και Πελοπόννησος ::)
sarant said
Η πλάκα είναι ότι το Λουτράκι όντως ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Γιάννης Κουβάτσος said
-Από πότε το Λουτράκι ανήκει στην Πελοπόννησο; η μία.
– Στον νομό Κορινθίας, η γεωγραφημένη.
– Όχι, στον νομό Πελοποννήσου, η τρίτη.
Τα ανέκδοτα για ξανθιές τρώνε τη σκόνη της πραγματικότητας. 😊