Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Με το κεφάλι ψηλά

Posted by sarant στο 8 Ιουλίου, 2019


Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου ήταν, λέει, προδιαγεγραμμένο: ύστερα από την ευρεία νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, νίκη που άλλωστε προκάλεσε και την επίσπευση των εκλογών, όλοι οι αναλυτές πρόβλεπαν σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά να αυξάνεται και όχι απλώς να γίνεται διψήφια αλλά να φτάνει τις 12, τις 14 ή και τις 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Τελικα όμως οι κάλπες έκρυβαν μερικές μικρές εκπλήξεις. Η πρώτη ήταν ότι η διαφορά των δυο κομμάτων όχι μόνο δεν έφτασε στο δωδεκάρι του πρώτου έξιτ πολ, όχι μόνο δεν ξεπέρασε καν το ψυχολογικό όριο των δέκα μονάδων, αλλά τελικά ήταν ελαφρώς μικρότερη από τη διαφορά των ευρωεκλογών.

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, ο επίσημος ιστότοπος του Υπουργείου Εσωτερικών δίνει, στο 94% των αποτελεσμάτων, τη ΝΔ στο 39,81% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,55%.

Η άλλη πολύ ευχάριστη έκπληξη των εκλογών είναι βέβαια ο καταποντισμός της Χρυσής Αυγής που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μείνει εκτός Βουλής -αυτή τη στιγμή βρισκεται στο 2,94%. Οι μαχαιροβγάλτες αρχηγοί της θα κάθονται σε αναμμένα καρφιά καθώς θα βλέπουν τις ελπίδες τους για βουλευτική ασυλία να εξανεμίζονται.

Μια μετεκλογική ανάλυση μπορεί να εκταθεί σε τρία τουλάχιστον επίπεδα: σχολιασμός των εκλογικών αποτελεσμάτων, εντοπισμός των αιτιών της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ/της νίκης της ΝΔ, απολογισμός της κυβερνητικής τετραετίας του κόμματος της Αριστεράς. Και για τα τρία θα μπορούσε να γραφτεί άρθρο και ίσως γραφτεί, αλλά προς το τωρινο πρόχειρο σημείωμα, γραμμένο εν θερμώ και βιαστικά, θα μου επιτρέψετε να εστιαστώ κυρίως στο πρώτο.

Πρόκειται βεβαια για μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, που κατάφερε να επαναπατρίσει το μεγαλύτερο τμήμα της άκρας δεξιάς και της λαϊκής δεξιάς αλλά και να απορροφήσει μεγάλο κομμάτι του μεσαίου χώρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε βεβαίως, αφού ήταν πρώτος και τώρα βγαίνει δεύτερος. Ωστόσο, όχι απλώς απέφυγε τα χειρότερα, τη λεγόμενη «στρατηγική ήττα» (η οποία, όπως και ο εμπνευστής της, φαίνεται πως μπαίνει οριστικά στο ράφι), αλλά και κατόρθωσε να συγκεντρώσει εντυπωσιακά υψηλό ποσοστό.

Τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και πανευρωπαϊκά, συνήθως βλέπουν την επιρροή τους να κατακρημνίζεται. Το ΠΑΣΟΚ το 2012 καταβυθίστηκε από το 44% στο 13% αλλά και η ΝΔ έχασε πάνω από το 40% της δύναμής της, πέφτοντας από το 33% στο 19%. Συγκριτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόνο το 11% της δύναμής του (σε συγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2015 -και αυτό είναι άθλος. Επιπλέον, η απόσταση από τα άλλα κόμματα είναι τόσο μεγάλη που τίποτα προς το παρόν δεν δείχνει να αμφισβητεί τους δύο πόλους -και ο δικομματισμός δείχνει να επανακάμπτει, αφού για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης τα δυο μεγάλα κόμματα συγκεντρώνουν τόσο μεγάλο ποσοστό, 71,4%, που βέβαια υπολείπεται κατά πολύ των θηριωδών ποσοστών των προηγούμενων δεκαετιών (σε ορισμένες αναμετρησεις τα δυο μεγάλα κόμματα είχαν συγκεντρώσει έως και 87%!).

Παρόλο που θα με κατηγορήσετε ότι αθροίζω μήλα με πορτοκάλια, αν προσθέσουμε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του Μέρα25, της Πλεύσης-Ζωής και της ΛΑΕ θα πάρουμε ποσοστό 36,74%. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015, όταν οι επικεφαλής των τεσσάρων αυτών σχηματισμών ανήκαν και οι τεσσερις στις γραμμές του είχε συγκεντρώσει 36,34%. Όμως, τότε η ΝΔ είχε 28% ενώ σήμερα έχει σχεδόν 40% -άντλησε αυτές τις 12 επιπλέον μονάδες απορροφώντας τα ενδιάμεσα κόμματα: Ποτάμι, ΑΝΕΛ, μικρά δεξιά και ακροδεξιά κόμματα. Πολλά στελέχη των ΑΝΕΛ βέβαια βρέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και οι ψηφοφόροι τους αν κρίνουμε από το ότι απέτυχαν να εκλεγούν τα περισσότερα.

Το ΚΙΝΑΛ πέτυχε καλή επίδοση με 8% -η αποπομπή Βενιζέλου δεν φαίνεται να του στοίχισε. Ωστόσο, δεν κατάφερε να αμφισβητήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, τα πολύ χαμηλά ποσοστά του κόμματος στα αστικά κέντρα δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για τη μεσοπρόθεσμη επιβίωσή του.

Το ΚΚΕ έδειχνε πως τούτη τη φορά θα ξεκολλούσε από το προδιαγραμμένο 5,5% (που κάποιοι χιουμορίστες κουκουέδες έχουν βαφτίσει ‘πανελλήνια κομμουνιστική σταθερά’) αλλά τελικά έμεινε και λίγο πιο κάτω.

Μπαίνουν στη Βουλή το Μέρα25 παρά την μάλλον κακή προεκλογική του εκστρατεία, όπως και το κόμμα του Κ. Βελόπουλου παρά την καταδίκη από κάποιους εκκλησιαστικούς παράγοντες (για τις αγυρτείες περί επιστολών του Ιησού). Οι ναζήδες, το είπαμε, μας έκαναν να χαρούμε όλοι μας.

Η απερχόμενη κυβέρνηση είχε την (οριακή) πλειοψηφία στη Βουλή αλλά είχε εναντίον της το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης, ενώ ελάχιστα ερείσματα είχε στις τοπικές και περιφερειακές αρχές. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ευνοϊκά διακείμενους τους δημάρχους όλων σχεδον των μεγάλων δήμων και τους 12 από τους 13 περιφερειάρχες.

Ο Αντώνης Σαμαράς «παρέδωσε» στον Αλέξη Τσίπρα άδεια ταμεία και μια καθημαγμένη Ελλάδα (Βάζω τα εισαγωγικά, επειδή, σε αντίθεση με τους προκατόχους του και με τον διάδοχό του δεν είχε το ηθικό ανάστημα να παραστεί στην παράδοση-παραλαβή). Ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει τη χώρα σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι την παρέλαβε, με την ανεργία μειωμένη κατά 8 μονάδες, με ένα μαξιλαράκι 37 δισεκατομμυρίων για την απόσβεση όποιων κραδασμών, με το χρονίζον πρόβλημα της Βόρειας Μακεδονίας λυμένο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσοι συμπορευτήκαμε σε αυτή την όμορφη τετράχρονη περιπέτεια δικαιούμαστε να έχουμε ψηλά το κεφάλι.

ΥΓ Στην πολύ καλή ομιλία του για την αποδοχή του εκλογικού αποτελέσματος, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και μερικές επισημάνσεις για τις αδυναμίες του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη μετασχηματισμού του που αξίζουν πολλή προσοχή και συζήτηση. Ίσως μας απασχολήσουν σε επόμενο άρθρο. Ωστοσο, ενώ έχει δίκιο ότι το 36% που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν «δανεικό», να έχουμε κατά νου πως ούτε το σημερινό 31,5% έγινε «ιδιόκτητο». Πολλοί πολίτες ψηφισαν χτες τον ΣΥΡΙΖΑ όχι επειδή εγκρίνανε σε όλα ή στα περισσότερα την πολιτική του αλλά επειδή απέρριπταν την νεοφιλελεύθερη παντοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το έχει αυτό κατά νου.

534 Σχόλια προς “Με το κεφάλι ψηλά”

 1. rizes said

  ΠΡΟΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥΣ
  https://vgiannelakis.wordpress.com/2013/06/14/%ce%b8%cf%81%ce%b1%cf%83%cf%8d%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%bb%ce%b9%ce%b3%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-403-%cf%80%cf%87/

 2. atheofobos said

  Από ότι βλέπω την ίδια περίπου ώρα με σένα έγραφα και εγώ τις δικές μου εκτιμήσεις
  10 ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  https://atheofobos2.blogspot.com/2019/07/10.html

 3. cronopiusa said

  Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα 😊👍

 4. Παναγιώτης Κ. said

  Όντως ήταν καλή η ομιλία του απερχόμενου πρωθυπουργού.
  Ούτε ηττοπάθεια αναδείκνυε, ούτε αλαζονεία. Ήταν ισορροπημένη.
  Κτγμ, υπήρχε ενότητα ανάμεσα στον λόγο και στην όψη του προσώπου.
  Δεν επρόκειτο για μια τυπική ομιλία.

 5. greggan193 said

  Οφείλω να συμφωνήσω σε όσα λες, Νίκο. Στις τελευταίες αράδες μιλάς γι’ αυτό που πίστευα πάντα. Αν εξαιρέσεις μερικά μικρά ποσοστά, τα περισσότερα κόμματα έχουν δανεικές ψήφους, αύριο μπορεί να έρθουν περισσότεροι ή να φύγουν κι άλλοι. Αυτό από μόνο του δεν είναι διόλου κακό, ο πολίτης πρέπει να αποφασίζει ως πολίτης εξετάζοντας προγράμματα, έργο και -ενίοτε το κάνει, όχι πάντα ωστόσο- ιδεολογικές βάσεις. Το θέμα είναι κατά πόσο το κάνει. Αν δεν το κάνει σημαίνει ότι άγεται και φέρεται με τρόπους και πρακτικές που ευδοκιμούσαν και ευδοκιμούν στον πολιτικάντικο χώρο της Ελλάδας και όχι στον πολιτικό.

 6. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

 7. τα μυαλά said

  «είχε το ηθικό ανάστημα να ΜΗ παραστεί στην παράδοση-παραλαβή»
  Αυτή είναι η σωστή διατύπωση. Φασίστα τον ανεβάζατε, φασίστα τον κατεβάζατε, ξέχωρα τα περί γερμανοτσολιάδες κτλ. Πως τα βλέπετε, ότι μπορείτε να βρίζετε ασύστολα και μετά για τους τύπους όλα μέλι γάλα. Κάποιοι έχουν και ένα ηθικό ανάστημα.

 8. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  Βιάστηκα νὰ κάνω τὸν ἀπολογισμὸ τῶν ἐκλογικῶν ἀποτελεσμάτων στὸ νῆμα τοῦ Σαββάτου, πρὶν δημοσιευτεῖ τὸ σημερινὸ ἄρθρο τοῦ Νικοκύρη.

  Τὰ κοπυπαστώνω, ἐπειδή νομίζω ὅτι ἡ θέση τους εἶναι στὸ σημερινὸ νῆμα.

  #195.Καλημέρα κι ἀπὸ μένα.

  Ἐπιτρέψτε μου μιὰ μικρὴν ἀποτίμηση τῶν ἐκλογικῶν ἀποτελεσμάτων.

  Πρῶτα οἱ κερδισμένοι τῶν χτεσινῶν ἐκλογῶν.

  1. Ἡ Νέα Δημοκρατία, ἐπειδὴ κέρδισε τὶς ἐκλογές.

  2. Ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ἐπειδὴ δὲν ὑπέστη συντριβή, ἀλλὰ αὔξησε κατὰ πολὺ τὰ ποσοστά του σὲ σχέση μὲ τὶς εὐρωεκλογές.

  3.Τὸ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ἐπειδὴ αὔξησε, ἔστω ὁριακά, τὰ ποσοστά του, παρά τὴν πίεση ἀπὸ ΝΔ καὶ ΣΥΡΙΖΑ.

  4.Τὸ ΚΚΕ, ἐπειδὴ κράτησε τὰ ποσοστά του (μὲ ὁριακὴ πτώση), παρά τὴν πίεση ἀπὸ ΣΥΡΙΖΑ.

  5. Ὁ Βελόπουλος, ποὺ κατάφερε καὶ μπῆκε στὴ Βουλή.

  6. Ὁ Βαρουφάκης, ποὺ κατάφερε καὶ μπῆκε στὴ Βουλή.

  #196.Τώρα οἱ χαμένοι.

  1.Ἡ Νέα Δημοκρατία, ἐπειδὴ δὲν πέτυχε στρατηγικὴ ἧττα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ καὶ εἶδε τὴ μεταξύ τους διαφορὰ νὰ μειώνεται (σὲ σχέση μὲ τὶς εὐρωεκλογές).

  2. Ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ἐπειδὴ ἔχασε τὶς ἐκλογές.

  3.Τὸ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ἐπειδὴ ἔχασε τὴ μάχη τῆς Κεντροαριστερᾶς ἀπὸ τὸν ΣΥΡΙΖΑ.

  4.Τὸ ΚΚΕ, ἐπειδὴ μειώθηκαν τὰ ποσοστά του, ἔστω καὶ ὁριακά.

  5.Ὁ Βελόπουλος, ἐπειδὴ μειώθηκαν τὰ ποσοστά του.

  Τελικὰ ὁ μόνος κερδισμένος (ἀπὸ τοὺς ἐντός Βουλῆς) εἶναι ὁ Βαρουφάκης. 🙂

  #197.@195,196.

  Μὲ λένε Ρίζο κι ὅπως θέλω τὰ γυρίζω. 🙂

 9. cronopiusa said

  Tsipras: «Nos vamos con la cabeza alta»

  τον Βαρουφάκη οι Ισπανοί τον λένε Βαρουφάκερ

 10. Καλημέρα,
  @4 Πράγματι μου έκανε κ εμένα εντύπωση.
  Αν ήταν έτσι και οι προηγούμενες ομιλίες του ίσως να είχαμε άλλα αποτελέσματα σήμερα.

  Και το μεγάλο ερώτημα για εμένα είναι:
  η χα «αποσύρεται» ή συντάσει δυνάμεις με τους γνωστούς ύπουλους τρόπους της και γίνεται κάποια στιγμή το απαραίτητο δεκανίκι της νδ;
  Δεδομένου ότι η δίκη κρατάει 5χρόνια τώρα, φοβάμαι το γρήγορο κλείσιμό της με τους κατηγορούμενους να πέφτουν στα μαλακά..
  Θα δουμε.

  κατα τα άλλα, αναμενόμενη η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αναμενώμενη η υπεροχή της ΝΔ, απογοητευτική (αλλά δικαιολογημένη σε πολλές περιπτώσεις) η αποχή.
  περιμένω με αγωνία τις δηλώνσεις των αυριανών υπουργών για Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη…

  καλημέρα κ καλή εβδομάδα.

 11. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα! Με τις υγείες μας…

  8 Πιτσικουλιές (στο 4:10 περίπου)

  «και βγήκαν όλοι νικητές/
  και χάσαν όλοι οι άλλοι».

  Στους κερδισμένους κι οι Παναθηναϊκοί, αν δώσουμε βάση στο παρατσούκλι τους.
  Τρελλλλλές πωλήσεις η βαζελίνη, προβλέπω… 🙂

 12. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα κι απ΄εδώ,

  Καλά τα λες Νίκο, ιδίως ως προς το θέμα αυτών που ψήφισαν ΣΥΡ χθες.

  Η αυτοδυναμία της ΝΔ (με >8% των ψήφων εκτός Βουλής) είναι δίκοπο μαχαίρι, αν αποτύχει (που απεύχομαι, γιατί όλοι μας θα την πληρώσουμε) δηλ. στο να υπάρξει σημαντική και πραγματική άνοδος της ανάπτυξης, δεν θα έχει δικαιολογία.
  Πάντως το >90% των ΜΜΕ και το 99% του (ντόπιου) κεφαλαίου/επενδυτών (π.χ. λέγε με Λάμπρο 🙂 ) δεν θα το έχει εναντίον της, να την πολεμά λυσσαλέα στο ό,τι κάνει, καλό ή κακό, όπως συνέβη με το ΣΥΡ.

 13. Πάνος με πεζά said

  Καλημέρα !
  Δεν ξέρω, ο καθένας ίσως κρίνει από τη δική του τσέπη, αλλά για μένα ήταν η χειρότερη κυβέρνηση της κρίσης αυτή που έφυγε. Ακόμα κι απο τους ελεεινούς Σαμαροβενιζέλους… Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι ψήφισα την άλλη, που ήρθε · έτσι κι αλλιώς το χέρι μου δεν πήγε τριάντα τόσα χρόνια προς εκείνη την κατεύθυνση, και μάλλον δε θα πάει και ποτέ, όσο κι αν ακούγεται «μεγάλος λόγος», κόντρα στη μεγάλη μπουκιά.

  Φυσικά όμως, είχα κι εγώ προσδοκίες από τούτη την αριστερή κυβέρνηση. Όπως και πολύς κόσμος. Όταν όμως, οι ελπίδες αναλώνονται σε αριστεριλίκια τύπου «σύμφωνο συμβίωσης», κόντρα με την Εκκλησία κλπ., αγνοώντας την καθημερινότητα του κόσμου, αυτή την περιβόητη καθημερινότητα που όλοι ευαγγελίζονται αλλά κανείς τελικά δεν τη νοιάζεται παρά μόνο ο ίδιος ο κοσμάκης, όπως μπορεί, ε, τελικά το αποτέλεσμα κάπως έτσι θα ήταν…

  Ο Τσίπρας το χρέωσε αυτό στο «μεγάλο του στόχο», να βγούμε από τα Μνημόνια. Προσωπικά, θα απέφευγα μια τέτοια δικαιολογία, πολλώ δε μάλλον όταν ένα από τα μνημόνια, το είχα φέρει ΕΓΩ, διάολε ! Πώς θα πήγαζε περηφάνια από κάτι τέτοιο; Κι ακόμα κι αν σταματήσαμε να βλέπουμε τη Βελκουλέσκου στο Χίλτον, η τσέπη μας τελικά τί κατάλαβε; Τιποτα…

  Το άλλο που με στεναχώρησε, ήταν τα γνωστά φαινόμενα που αναπτύχθηκαν, με την άνοδο στην εξουσία, όπου ακόμα και το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» έγινε οι διορισμοί των ημέτερων, τα έπιπλα του Παπά, ακόμα και εντελώς κατεργαρέικες «πατέντες», όπως π..χ η αφαίρεση των παπάδων από τους ΔΥ για να μπορέσουν ν’ ανοίξουν θέσεις διορισμών… Καλύτερα όλοι να είναι ειλικρινείς και να πουν ότι «όταν έχεις μπροστά σου το μέλι, θα το βάλεις το δάχτυλο μέσα», παρά μπαρούφες του στυλ «εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους»… Το τί είναι η πολιτική στην Ελλάδα το έχουν μάθει κι οι πέτρες, γι αυτό άλλωστε και προσπαθώ να ψηφίζω κάτι για το οποίο να μη ντρέπομαι…

  Αν θέλετε μια πρόβλεψη, δίνω στη ΝΔ από τώρα και μια δεύτερη τετραετία, όχι γιατί θα κάνει τίποτα θαύματα, αλλά επειδή η κατάσταση έδειξε ότι κλείσανε οι κύκλοι και ξαναγυρνάμε στο δικομματισμό. Κι αυτή τη στιγμή, η Φώφη είναι ένα πολύ αδύνατο χαρτί, και ο Τσίπρας ένα καμένο, άρα ελλείψει ισχυρής ηγεσίας στην αντίπερα όχθη, νομίζω ότι «το ατύχημα», και με την αδράνεια του 40ριού και μόνο, θα κάτσει και δεύτερη τετραετία… Άλλωστε, εδώ που τα λέμε, ο Τσίπρας δε βγήκε και ποτέ αυτοδύναμος, άρα ο Κυριάκος είναι ήδη ένα επεισόδιο μπροστά…

  Η κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας, θα ξεκινήσει σίγουρα μετά από την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, η οποία όμως κι αυτή έχει πάει στις καλένδες. Είναι αυτό που λέω παραπάνω, γυρνάμε στα παλιά, και ψηφίζουμε σήμερα αυτούς που θα μουτζώνουμε μεθαύριο… Ο κοσμάκης, έπεφτε πάνω στον Κυριάκο και του έλεγε «Πρόσεξε καλά μη μας προδώσεις», όπως άλλωστε έχει πει σε τόσους και τόσους…

  Εμένα μου λες; Καλά κρασά… Αυτά, και πάντα προσμένοντας τις καλύτερες μέρες, που φυσικά όταν θα έρθουν «δεν ξέρω πού θα’ μαστε εμείς»…

 14. Ναταλία said

  Καλημέρα!
  Θα μου επιτρέψετε ένα γλωσσολογικό σχόλιο. Δεν έχω ξανακούσει τα αναμμένα καρφιά. Μιας και το άρθρο γράφτηκε εν θερμώ, υποθέτω ότι είναι κράμα της στιγμής μεταξύ «κάθομαι σ’ αναμμένα κάρβουνα» και «κάθομαι στα καρφιά».

 15. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Νὰ ποῦμε, ὅμως, ὅτι σὲ αὐτὸ τὸ μαξιλαράκι ὑπάρχουν ὑπέρογκα ἀπλήρωτά χρέη. Στὸ χῶρο τοῦ ἐργαστηριακοῦ τομέα τῆς ἰατρικῆς, π.χ. γιὰ τὴν ὁποία ἔχω ἰδίαν ἄποψη, μειώθηκε ὑπερβολικὰ ὁ προϋπολογισμὸς τοῦ ΕΟΠΥΥ σὲ σχέση μὲ τὶς πραγματικὲς ἀνάγκες, ὑποχρέωσαν ὅμως τὰ συμεβλημένα έργαστήρια νὰ ἐκτελοῦν ὅλα τὰ παραπεμπτικὰ τῶν ἀσθενῶν καὶ ἐν συνεχείᾳ νὰ ἐπιστρέφουν τὰ ἐπιπλέον χρήματα τὰ ὁποῖα ὅμως ἀντιστοιχοῦσαν σὲ ἐκτελεσμένες ἐξετάσεις. Οἱ ἰδιῶτες γιατροὶ εἴμαστε ἐπιχειρηματίες δὲν εἴμαστε φιλανθρωπικὰ ἱδρύματα καὶ ολη ἡ πρωτοβάθμια φροντίδα ὑγείας γιὰ τὴν ὁποία ἐπαίρονται οἱ Συριζαῖοι ἔγινε μὲ ἀπλήρωτη δουλειὰ καὶ λεφτὰ δικά μας, δουλεύαμε σὰ σκλάβοι καὶ πληρώναμε κιόλας. Βέβαια οἱ σχετικοὶ νόμοι εἶναι τοῦ Ἄδωνη, ὅμως ὁ Σύριζα ὄχι μόνο τοὺς διατήρησε, μείωσε τὶς ὑποκοστολογημένες τιμὲς τοῦ 1991 ἐπιπλέον, προσέθεσε νεές άκριβὲς ἐξετάσεις μὲ τιμὲς μικρότερες τοῦ κόστους, χωρὶς αὔξηση τοῦ προϋπολογισμοῦ, ἔβαλε μηδενικὴ συμμετοχὴ σὲ πολλὲς κατηγορίες χωρὶς αὔξηση τοῦ προϋπολογισμοῦ, μᾶς γονάτισε κυριολεκτικὰ καὶ λέει ὅτι ἔχει μαξιλαράκι. Καὶ εἶχε καὶ τὸ θρᾶσσος ὁ Ἀλέξης νὰ πεῖ σὲ συνέντευξη ὅτιι μᾶς ἄνοιξε ἡ ὄρεξη (ναὶ τρῶμε μὲ χρυσὰ κουτάλια ὅλο αὐτὸν τὸν καιρό) καὶ διεκδικήσαμε χρήματα ποὺ δὲ μᾶς ἀνήκουν! Εἶμαι βέβαιος πὼς δὲ χρωστάει μόνο σε μᾶς. Ὅλοι πρὸς ὅσους χρωστάει παρέδωσαν στὴ δεξιὰ τὸ μαξιλαράκι ἀλλα αὐτὴ εἶναι κοινωνικὴ πολιτικὴ τοῦ κ… Φυσικὰ καὶ περιμένω ἀκόμα χειρότερα ἀπὸ τοὺς ἑπόμενους, ἀλλὰ ὅπως δὲ νοστάλγησα τοὺς παλιοὐς, δὲ θὰ νοσταλγήσω καὶ τὸ Σύριζα.

 16. nikiplos said

  Δυστυχώς, ό,τι ισχύει για τον αριστερόφρονα πολιτικό πόλο ισχύει για τον δεξιό. Ο Βολονταρισμός είναι ίδιος σε μέγεθος και καταστροφικότητα και στις δύο αυτές τάσεις.

  Δύο παρατηρήσεις:
  α. Η ΧΑ δεν αποδυναμώθηκε ποσώς, οπως ακούω να λέγεται πλειστάκις. Τα σκληρά ποσοστά της τα κράτησε. Ως πολιτική τάση προφανώς εμφιλοχώρησε στον Βελόπλο και στη ΝΔ, όσον αφορά τους ψηφοφθόρους της…

  β. Η Νέα Κυβέρνηση μπορεί να θέλει να το παίζει «λαϊκή δεξιά», όμως δυστυχώς θα αναγκαστεί να βάλει την ουρά στα σκέλια και να υποκύψει στις πιέσεις των εταίρων, που δεν είναι άλλες παρά οι «σκληρές» ιδιωτικοποιήσεις. Φυσικά το φιλέτο είναι η ενέργεια ΔΕΗ, Πετρέλαια, Φυσικό Αέριο κλπ. Υπάρχει βέβαια και το Νερό, αλλά ποιός θα πάρει κάτι άλλο από ΕΥΔΑΠ ή την ΕΥΑΘ? Αφήνω ασχολίαστο πως πουθενά δεν ευδοκίμησε η ιδιωτικοποίηση του νερού και δεν μιλώ μόνο για καταναλλωτές, αλλά και για τους ομίλους ιδιωτών που ανέλαβαν εκεί τη διαχείριση.

  Ενδεχομένως να χαίρονται τώρα που θα εκλεγούν, να προβάρουν κοστούμια μεταξωτά και παράστημα – όταν είσαι στην αντιπολίτευση αδυνατίζεις κομμάτι, αλλά όμως μόλις περάσει το 20ήμερο, θα τους βλέπετε όλο και πιο συνοφρυωμένους…

 17. sarant said

  14 Ακριβώς έτσι που το λέτε

  15 Εντύπωσή μου είναι ότι τα απλήρωτα χρέη δεν υπολογίζονται στο μαξιλαράκι, αλλά ας μας πουν όσοι ξέρουν καλύτερα.

 18. Jago said

  @4 και λοιποί, ουσιαστικά ήταν ανακουφισμένος γιατί είχε να διαχειριστεί τεράστιο φορτίο στο ενδεχόμενο που η ήττα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη.

  Κάτι άλλο να πω κι εδώ.

  Σκεπτόμενος σήμερα τη συνολική εικόνα των χτεσινών εκλογών, παρατηρώ ότι πολλοί δεν προσέξατε ένα σημείο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαμε αυτοδύναμη κυβέρνηση; Οπότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ένας βασικός λόγος που κέρδισε άνετα την αυτοδυναμία η ΝΔ δεν είναι ότι πολλοί ανακαλύψανε κι ερωτεύτηκαν το νεοφιλελευθερισμό αλλά το επί μια δεκαετία «πείραμα» των κυβερνήσεων συνεργασιών λειτούργησε αντανακλαστικά και αποτρεπτικά σε συμπαγές σώμα ψηφοφόρων που προτίμησαν την καθαρή εντολή σε ένα κόμμα με τις ευθύνες που θα του αναλογούν. Συνεργασίες λοιπόν μόνο σε ψηφοφορίες αλλά όχι πλέον ξανά σε κυβερνητικό επίπεδο. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια.

 19. Μανούσος said

  Είναι τελείως λαθεμένη αυτή η εμμονή (και όχι πλέον επιμονή) στον ρόλλο των ΜΜΕ εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι υπήρξαν εχθρικά με φέικ νιουζ κλπκλπ. πλην όμως δεν ήταν αυτά ο καθοριστικός παράγοντας.
  Η πολιτική συμπεριφορά και το πολιτικό ήθος ειδικά των καινοφανών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κρίσιμος παράγοντας και η εμμονική άρνηση στην παραδοχή λαθών. Όλα καλά στο Μάτι και άριστα στην Μόρια. Δεν τρώγονται αυτά.
  Κατά την αντίληψή μου, ακόμη και αν δεν έφταιγε καθόλου πχ στο Μάτι η Δούρου, έπρεπε να είχε παραιτηθεί/θυσιαστεί. Απλά πράγματα. Και σε πλήθος περιπτώσεων με το παραμικρό έπρεπε να αποπέμπονται, διότι ο κόσμος λεφτά ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, περίμενε σταγόνες δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας που δεν έσταξαν ποτέ…
  Σε επικοινωνιακό επίπεδο τα σφάλματα ήταν πάρα πολλά, τραγικά και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης, όλο οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν…
  Το χειρότερο που διέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εξανέμισε ελπίδες και προσδοκίες για μία δικαιότερη (δίκαιη δεν προσδοκούσε κανείς) διακυβέρνηση.
  Αφού λοιπόν εξέλιπε η ελπίδα αυτή, ο καθένας επέστρεψε στον κοιτάει και πάλι το στενό του συμφέρον.

 20. Γιάννης Κουβάτσος said

  Συμφωνώ με την ανάλυσή σου, Νίκο, άλλωστε μιλάνε και οι αριθμοί. Το πολύ καλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι καθιερώνεται στη συνείδηση των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς ως ο κύριος εκφραστής αυτού του χώρου, οπότε το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τους λεονταρισμούς και την ιδιοκτησιακή νοοτροπία και να αντιληφθεί ότι δεν έχει μέλλον μοναχούλι του, καθώς στερείται αρχηγού και στελεχών με λάμψη και πολιτική προσωπικότητα.
  Ο δε «καταληψίας» και «κατσαπλιάς» Τσίπρας, με την χωρίς περιστροφές παραδοχή της ήττας και την πρέπουσα σημερινή παράδοση στον Μητσοτάκη, διδάσκει πολιτικό πολιτισμό και αστική ευγένεια σε κάτι αρχοντογεννημένα κολλεγιόπαιδα του Χάρβαρντ.

 21. Κακώς, κάκιστα αθροίζετε τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του Μέρα25, της Πλεύσης-Ζωής και της ΛΑΕ (ποσοστό 36,74%). ¨Οχι απλώς αθροίζετε μήλα με πορτοκάλια, αλλά εκ των πραγμάτων τίθεται το ερώτημα άν ήταν λάθος που χώρισαν οι δρόμοι όλων αυτών. Ή αντίθετα, ήταν λάθος που κάποτε συνυπήρχαν κάτω από την ίδια κομματική στέγη (ο ΣΥΡΙΖΑ – πολιτικός βρεφονηπιακός σταθμός 2010-2015).
  Και μόνον η διαπεραστική μυρωδιά εθνικολαïκισμού (volkisch) που αναδίδουν οι περισσότεροι από αυτούς, δεν αντέχεται ούτε με αντιασφυξιογόνο μάσκα. O Βαρουφάκης είναι βέβαια παθολογική περίπτωση αλαζόνα τεχνοκράτη που παριστάνει τον πολιτικό.

 22. τα μυαλά said

  Τα περί εξόδου. Η Σβίγγου κομπάζει ότι ο Σύριζας έβγαλε την χώρα από το μνημόνια και μόνο αυτός είναι ικανός να διαπραγματευτή την μείωση των πλεονασμάτων. Κυρανάκης: Αφού βγήκαμε από τα μνημόνια, με ποιον θα διαπραγματευτείτε. Για μερικά δευτερόλεπτα πάγωσε το χαμόγελο της και η αμηχανία της ήταν εκκωφαντική. Τουτέστιν, ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν τις προπαγανδιστικές βλακείες τους. Αυτό το περιστατικό το έκανε σημαία ο Κυρανάκης στο γιουτιούμπ.

 23. τα μυαλά said

  «διδάσκει πολιτικό πολιτισμό και αστική ευγένεια » έλεος με τα αστεία σας. Άκου πολιτικός πολιτισμός από τον υβριστεί των πάντων.

 24. Άν αυξανόταν λίγο η συμμετοχή στις εκλογές, ιδίως των νεαρών ηλικιών, η διαφορά θα ήταν αρκετά μικρότερη. Το καλό είναι ότι, κατά τα φαινόμενα, ήταν όντως κάπως μεγαλύτερη η συμμετοχή των νεαρών ηλικιών (κάτω των 30) σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές. Ιδίως στις λαικές συνοικίες. Νομίζω ότι από αυτό (αλλά και από την μεγαλύτερη αποχή των ηλικιών άνω των 30 σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές) εξηγείται αυτή η μείωση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 25. gpoint said

  # 13

  Σε πάω στοίχημα ένα τραπέζωμα πως 10-7 – 20221 δεν θα υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση Νουδούλας. Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα βγάλει χρόνο-να μην σου πω εξάμηνο- αλλά στο στοίχημα θέλω σιγουριές. Εννοείται πως θα πέσει από μέσα όπως ο ακατανόμαστος με τον Σαμαρά.
  Με την πρώτη στραβή που θα κάνει στον Βαγγέλα, κλάψτονε και δεν τον ΄χω τόσο ξύπνιο να μην την κάνει, άσε που θάχει πίεση από Ευρώπη μεριά κι ο Βαγγέλας δεν τα σηκώνει αυτά. Το ότι δεν ψηφίστηκε η Τσιλιγγίρη που δήλωσε πως αυτή ακούει τον ΟΣΦΠ και όχι την Νουδούλα ήταν το πρώτο ράισμα στο γιαλ.

  Δεν συνεχίζω μήπως τσιμπήσεις και βάλεις το στοίχημα

 26. gpoint said

  # 13, 25

  12-7 2021 βέβαια !

 27. Από μια ηλικία ψηφοφόρων και κάτω, τώρα πια, «ιδιόκτητες» ψήφοι δεν υπάρχουν. Ούτε θα υπάρξουν ξανά στο μέλλον. Υπάρχουν ψήφοι αξιολόγησης. Αξιολόγησης που εμπεριέχει αναγκαστικά αυταπάτες του ψηφοφόρου, λίγες, πολλές ή πάρα πολλές. Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι οι αυταπάτες του Α ή Β ψηφοφόρου στρέφονται πάντοτε εναντίον του. Αυττός τις πληρώνει, όχι αυτοί που τις καλλιεργούν,

 28. Γιάννης Κουβάτσος said

  Επίσης τα αποτελέσματα δείχνουν και κάτι άλλο: οι πολίτες ψηφίζουν όσους αναδέχονται τις κυβερνητικές ευθύνες, γνωρίζοντας όμως ότι η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ και ότι η αμείλικτη πραγματικότητα επιβάλλει τους όρους της. Έδωσε, λοιπόν, στον «κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ», τον «προδότη των αριστερών οραμάτων», σημαντικό ποσοστό και στους «συνεπείς αριστερούς» ΛΑΕ, Κωνσταντοπούλου κλπ κάτι ψιλά. Κάτι σημαίνει αυτό.

 29. giorgos said

  Γιά τήν Δεξιά ή Αριστερά θά είναι πάντα ένας εύκολος αντίπαλος . Γιά όσο τουλάχιστον ή Αριστερά θά συνεχίζει νά αναπαράγει τήν ιδεολογία τής Δεξιάς .
  http://katotokerdos.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html

 30. LandS said

  15 Όπως επισημαίνει ο Νικοκύρης οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες (υποθέτω ότι αυτά εννοείτε με το «υπέρογκα απλήρωτα χρέη») δεν υπολογίζονται στο buffer. Δεν μπορούσαν άλλωστε, γιατί οι μέχρι πέρυσι τον Αύγουστο εκταμιεύσεις του Προγράμματος και η εφαρμογή ή μη των μέτρων για την εξασφάλιση της αποπληρωμής του Χρέους από τότε και μετά, εξαρτώνται από το αν η κυβέρνηση εκτελεί τις προγραμματισμένες πληρωμές των οφειλών προς ιδιώτες.
  Σχετικά με το rebate και clawback για τον κλάδο σας, ίσως να μας ήταν χρήσιμο αν μας ενημερώνατε για τη πορεία χρόνο, χρόνο του ύψους των σχετικών επιστροφών ως προς το τι είχε συμφωνηθεί, τι πραγματικά ζητούσε το κράτος, τι συμψηφιζόταν και πως τα τελευταία χρονια.
  Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε απόλυτα. Ναι δεν είσαστε φιλανθρωπικά ιδρύματα και πρέπει να σας νοικιάζει το Δημόσιο τα μηχανήματα και και το προσωπικό που τα χειρίζεται ώστε για να μη δουλεύετε σας σκλάβοι εσείς να πληρώνεται αυτό το κομμάτι του κόστους των εξετάσεων από τους φόρους αυτών που δεν χρειάζεται να κάνουν εξετάσεις για ψύλλου πήδημα, ούτως ή άλλως και οι οποίοι θα πληρώνουν τη δίκαιη και εύλογη τιμή που θα τους χρεώνετε.

 31. gpoint said

  Το μόνο καλό των εκλογών ήταν ο καταποντισμός του ελάχιστου Βασιλειάδη (μόνο με εκλογές τον περσινό Ιούνιο θα ήλπιζε σε κιτρινόμαυρες ψήφους, φέτος το αήττητο ήτανε γερή φάπα γι αυτόν )
  Από τα μεγαλύτερα- αν όχι το μεγαλύτερο- σφάλματα του Τσίπρα που το άφησε να ριζώσει ενώ άλλα (Πανούσης, Βαρουφάκης0 τα διόρθωσε σχετικά γρήγορα

 32. ΓΤ said

  Αυτό το μάτι του Βαρουφάκη, που γυάλιζε περισσότερο από το νταμιενχιρστικό καύκαλό του, με πήγε επικίνδυνα στο μάτι του Δημήτριου Ιωαννίδη όταν κοίταζε τον Γιάννη Ντεγιάννη στη Δίκη των πρωταιτίων της Χούντας. Η γραμμή με το καλοσιδερωμένο πουκάμισο που ποταμίζει χύδην έξω από το παντελόνι με το ύφασμα να δειλολείχει τους βουβώνας δίνει το στίγμα για τους νέους πολιτικούς λειμώνας όπου δεν αποκλείεται να γευτούμε μπαρισνικοφικές πιρουέτες, όχι κατ’ ανάγκην σε νύχτες λευκές. Το αργοσύρσιμο των φωνηέντων, συνοδό με την αμφι_ταλάντευση της κεφαλής του υψαύχηνος, σηματοδοτεί την κατάδυση σε μια εννοιολογικού βάθους Τάφρο των Μαριανών ώστε να βενθολατήσει και να αρδεύσει νάματα δυσθεώρητου ύψους για τον κάθε -κατ’ αυτόν- Κάφρο. Έχοντας καλά προβάρει τον στόμφο του με χείλια που θυμίζουν ακορντεόν που απλώνει και μαζεύει, αναδύεται πολυπλόκαμος καθρέφτης για να κενολογήσει θριαμβικά.

 33. Πάνος με πεζά said

  @ 25 : Φυσικά χωρίς αυτοδυναμία, Γι αυτό είπα ότι ο Κυριάκος είναι ένα επεισόδιο μπροστά, την άλλη φορά θα συλλέξει δυνάμεις και θα συνεχίσει ως «καταξιωμένος» Πρωθυπουργός, μέσα από στηρίξεις. Τα απόνερα του δικομματισμού συνήθως κρατάνε δύο περιόδους στην Ελλάδα, εκτός αν συμβεί «ατύχημα», στο «ατύχημα»…

 34. Avonidas said

  Καλημέρα.

  Τουλάχιστον έχει μια στάλα αυτογνωσία ο Αρκάς:

  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/66347192_1618039954998827_6632961352354758656_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_oc=AQkskMatdMVv65XxVcyFiJThsm-nTANL0aYdZekeHO3JVYrYo3GO0zXOLu7GhJV3Dx8&_nc_ht=scontent-waw1-1.xx&oh=5570975a32f8457462dde53403e5a5cd&oe=5DBF0C88

  ο Αδωνις Γεωργιάδης για το υπουργείο Οικονομίας (θα μετονομαστεί σε Επενδύσεων)[…]

  A βέβαια προτιμούσανε το Χι,
  α βέβαια προτιμούσανε το Κάππα· εκατό φορές.

  (Ιδίως το Κάππα)

 35. Γιάννης Κουβάτσος said

  34: Απλώς παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι η αποστολή του τελείωσε και τώρα θα πρέπει να ψάξει να βρει απολιτική πηγή έμπνευσης στα χελιδόνια, τα σπουργίτια, τους τσαλαπετεινούς κλπ ☺

 36. Γιάννης Κουβάτσος said

  21: «Ή αντίθετα, ήταν λάθος που κάποτε συνυπήρχαν κάτω από την ίδια κομματική στέγη»
  Ακριβώς όπως το λέτε.

 37. nikiplos said

  Το μοντέλο δικομματισμού, όπως περιγράφεται από πολλούς «δουλεύει» σε συγκεκριμένες συνθήκες. Αυτές εκλείπουν τώρα που μιλάμε. Μπορεί να είναι λίγο βατές για κάναν χρόνο, αλλά δεν θα συνεχίσουν έτσι. Οι λόγοι:

  α. Το 2021 λήγει η «περίοδος χάριτος» από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για τα δάνεια του πρώτου μνημονίου. Που σημαίνει ότι δεν θα πληρώνει η χώρα αυτά τα ολίγα για να κάνουν παιχνίδι οι εγχώριοι πολιτικοί άνδρες με «ό,τι περισσεύει».

  Αυτο εν πολλοίς ερμηνεύει και την υπέρμετρη «κ@υλα» της ΝΔ να ξαναέρθει στην εξουσία… ό,τι προλάβουν από τη χύτρα…

  β. Η γεωστρατηγική της περιοχής με την πιθανή επανεξέταση του ρόλου της Τουρκίας αλλάζει σημαντικά στην περιοχή μας, πράγμα που δεν νομίζω να μας βρει αμέτοχους κι αμέριμνους, δλδ με δυνατότητες να «ευχαριστούμε τους συμμάχους» μην πράττοντας τίποτε…

  γ. Οι νέες ενεργειακές πολιτικές στην ΕΕ (Horizon 2020), επιβάλλουν μάλλον 3 ή 4 μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες να επιζήσουν για κάθε κλάδο και μέσα σε αυτές σίγουρα ΔΕΝ είναι ελληνικές, όπως η ΔΕΗ όπως την ξέρουμε σήμερα. Το ίδιο και οσον αφορά τις μεταφορές, σιδηρόδρομους, οδικές αρτηρίες, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.

  Αυτό που πρέπει να τονιστεί εδώ, είναι πως αν τα έργα τα έχουν μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες (πχ EDF σε συνεργασία είτε με Μυτηλιναίο είτε με Κοπελούζο – γιατί στο Ελλαδιστάν κάνεις οτιδήποτε μόνο σε συνεργασία με εγχώριους), τότε για την όποια χρηματοδότηση εισροών ή εκροών ΔΕΝ μεσολαβεί το «ενεργοβόρο οικονομικά» κωλοκράτος των Αθηνών.

  δ. Last but not least. Τα σαπάκια πρέπει να τελειώνουν με διαγραφή, δλδ μια χρεωμένη γκαρσονιέρα στην Κολωνού ή στην Καλλιφρονά πάει στο διάολο δεν πιάνει μία. Μια χρεωμένη οικία όμως σε κάποιο καλό μέρος γιατί να μην περάσει στα τραπεζικά χαρτιά? Αυτό ακριβώς είναι διατεθειμένος (υποχρεωμένος δλδ) να κάνει πράξη ο νέος ΠΘ μας.

 38. Γς said

  Και Ευαγγέλιο!

  Ναι!

  Ορκωμοσία

  ΅Επιστροφή στην κανονικότητα

  Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς.

 39. Theo said

  @31:
  Για τον Κυριάκο Κυριάκο, που «μεγάλη ελπίδα της πολιτικής» τον ανέβαζες, «μεγάλη ελπίδα της πολιτικής» τον κατέβαζες, που, με 6.000 ψηφαλάκια δεν τα κατάφερε, έχεις να πεις κάτι;

 40. Πέπε said

  Είμαι κι εγώ της άποψης ότι η ομιλία του Τσίπρα ως απερχόμενου πρωθυπουργού είχε ένα επίπεδο αξιοπρέπειας και πολιτισμού στο οποίο δε μας είχε συνηθίσει, ένα επίπεδο που το είχαμε ανάγκη πολύ καιρό πριν.

 41. Avonidas said

  #28. Έδωσε, λοιπόν, στον «κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ», τον «προδότη των αριστερών οραμάτων», σημαντικό ποσοστό και στους «συνεπείς αριστερούς» ΛΑΕ, Κωνσταντοπούλου κλπ κάτι ψιλά. Κάτι σημαίνει αυτό.

  Ναι, σημαίνει ότι οι πολιτικοί μας είναι κατ’ εικόνα και ομοίωση του λαού. Ένας λαός χωρίς αρχές δεν μπορεί να θέλει και πολιτικούς με αρχές.

 42. Πάνος με πεζά said

  @ 39 : Αυτός την πάτησε από τη μέρα… Κάτι με το διπλό όνομα και τη γιορτή της Αγίας Κυριακής έκανε βραχυκύκλωμα, κι έπεσε ο ρελές… Ε καλά, δεν είναι και στην ψάθα…

 43. Αγγελος said

  Μια σκέψη, όχι κομματική, για το εκλογικό σύστημα:
  Λογικό είναι, εφόσον το θέλουμε, να πριμοδοτείται το πρώτο κόμμα. Με το ισχύον σύστημα όμως μοιράζονται πρώτα αναλογικά οι 250 έδρες σε εθνική κλίμακα και μετά επιμερίζονται ανά περιφέρειες μ´έναν πολύπλοκο τρόπο, που ελάχιστα λαμβάνει υπόψη την τοπική πραγματικότητα. Τι εννοώ: στα Χανιά π.χ., περιφέρεια με 4 έδρες, πρώτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 37% και δεύτερη ήρθε η ΝΔ με 34%. Ε, η ΝΔ παίρνει 3 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μία! Πώς να μη νιώθουν αγρίως αδικημένοι οι Χανιώτες; Στο Ηράκλειο, απεναντίας, με 8 έδρες, βγάζουν βουλευτή και ο Βαρουφάκης, με 4%, και το ΚΚΕ με 3,5%!
  Πολύ πιο δίκαιο θα μου φαινόταν να είναι μεγαλύτερες οι περιφέρειες, π.χ. όλη η Κρήτη μία, με 16 έδρες, και να μοιράζονται οι έδρες λίγο-πολύ αναλογικά σε ΚΑΘΕ περιφέρεια χωριστά. Μ´αυτό τον τρόπο θα αποκλείονταν βέβαια τα πολύ μικρά κόμματα, χωρίς να χρειάζεται να προβλεφθεί ρητό κατώτατο όριο, και έτσι θα ενισχύονταν τα μεγάλα, ώστε να διευκολύνεται η επίτευξη αυτοδύναμων πλειοψηφιών, θα υπήρχε όμως η δυνατότητα να εκλεγούν και ανεξάρτητοι ή βουλευτές συνδυασμών τοπικού ενδιαφέροντος, και ο κόσμος θα ένιωθε ότι λίγο-πολύ βγήκαν αυτοί που ψήφισε.

 44. Γιάννης Κουβάτσος said

  41: Διαφωνώ απολύτως. Κατ’ εμέ σημαίνει ότι προτιμάει τα έργα από τα λόγια και τις ιδεοληψίες. Έστω έργα στρεβλά και ατελή, τα προτιμάει από λογοκοπίες αφ’ υψηλού και εκ του ασφαλούς. Κι αυτό συμβαίνει παγκοσμίως και σε όλες τις εποχές. Όλοι οι λαοί χωρίς αρχές;

 45. Χρήστος Π. said

  Όλοι με το κεφάλι ψηλά και καυχόμενοι για το έργο τους φεύγουν ρε Νίκο, άστο καλύτερα. Δεν υπάρχει λόγος να γράφεις λες και αναφέρεσαι στους μαχητές της μάχης των Οχυρών. Ασχέτως ιδεολογικής τοποθέτησης, και της συγκεκριμένης -καλοπροαίρετα αποκτηθείσας και διαδεδομένης- αριστερής τρέλλας που σε ταλαιπωρεί, δεν σου ταιριάζουν κάτι τέτοια. Δηλαδή υπερβολική κομματική ταύτιση και ηρωϊκοί κομματικοί επικήδειοι. Αν γίνεις πολιτικός, κάντο και θα το σεβαστώ. Τώρα όμως φαίνεται πολύ αταίριαστο με το επίπεδό σου σαν άνθρωπος, με τη μόρφωσή σου, και με την ανωτερότητα του χαρακτήρα σου.

 46. Νέο Kid said

  https://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/615680/sta-xeria-panathinaikon-ta-ypoyrgeia-poy-krinoyn-ton-votaniko

  Η πράσινη αυτοκρατορία αντεπιτίθεται! Τρέμετε κοκινοκιτρινόμαυρα γατάκια! …

 47. Χρήστος Π. said

  46 Δεν κατάλαβα, έχεις τα προβλήματά σου με τους γαύρους και την εγκληματική οργάνωση ΟΣΦΠ του Μαρινάκη και σου φταίει η ΑΕΚ;;
  Φτιάξε τώρα το γήπεδό σου εκεί στο τζαμί δίπλα να βλέπουν από το μιναρέ οι πιστοί δωρεάν το ματς, και παράτα μας σαρανταποδαρούσα.
  Άντε μπράβο.

 48. Avonidas said

  #44. Αυτές οι «ιδεοληψίες» που λες, ήταν η σημαία με την οποία εκλέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του ’15. Ο λαός, που κατ’ εσέ προτιμάει τα έργα, τον ψήφισε γιατί πίστεψε πως θα τις έκανε πράξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα, είτε δεν πίστευαν ποτέ αυτά που έλεγαν είτε δεν αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούσαν να τα εφαρμόσουν, ενώ θα ‘πρεπε να το γνωρίζουν καλά.

  Και μετά την κωλοτούμπα, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ’15, παραδέχτηκε μήπως κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παιδιά σαχλαμάρες λέγαμε και τώρα δυστυχώς πρέπει να εφαρμόσουμε άλλα; Όχι· ψέματα και κόντρα ψέματα είπανε πάλι, ότι ναι υπογράψαμε μνημόνια αλλά μην ανησυχείτε, είμαστε μάγκες και θα σας το βάλουμε γλυκά το αγγούρι. Και ο «πραγματιστής» ο λαός τους εξέλεξε ξανά, είτε γιατί πίστεψε τα ψέματα είτε (χειρότερα) γιατί αποδέχτηκε τον ψεύτη ως το μικρότερο κακό.

  Ο Σεπτέμβρης δεν ήταν μια έντιμη αλλαγή πορείας, κάθε άλλο. Η έντιμη αλλαγή πορείας προϋποθέτει κι έναν ειλικρινή απολογισμό του τι έκανες λάθος, και ΓΙΑΤΙ το έκανες λάθος, και τι σκοπεύεις να κάνεις τώρα, και γιατί να προτιμήσουμε ΕΣΕΝΑ για να το κάνεις, κι όχι αυτούς που το κάνουνε χωρίς τύψεις χρόνια τώρα. Ένας οπορτουνιστής απευθύνθηκε σ’ ένα λαό χαχόλων, και κέρδισε. Και χτες ένας άλλος οπορτουνιστής απευθύνθηκε στον ίδιο λαό χαχόλων, και πάλι κέρδισε. Κι αύριο θα συμβεί το ίδιο με κάποιον χειρότερο, μέχρις ότου αυτός ο λαός χαχόλων αποφασίσει να ενηλικιωθεί, ή πάψει να υπάρχει.

 49. mitsos said

  Καλημέρα
  Ναι ήταν σχεδόν σίγουρη η πρωτιά της ΝΔ και αναπόφευκτη … Πριν δυο χρόνια άλλωστε κάποια στελέχη του Σύριζα έλεγαν και δημοσίως ότι αν δεν επιτευχθεί άμεσα μια στροφή στην ΕΕ σε σχέση με τα πλεονάσματα που να επιτρέπει περισσότερη ευελιξίαγια κοινωνική πολιτική.
  Βέβαια μπορεί κάποιος να αντιτείνει πως ο Τσακαλώτος ήταν βαλικότερος του Βασιλέως στο θέμα των πλεονασμάτων , λες και η πολιτική της ΕΕ ήταν δική του επιλογή.
  Δεν ήταν όμως μόνο η καθυστέρηση της φοροελάφρυνσης των αυτοαπασχολούμενων και η υποτίμηση του θέματος .
  Και ασφαλώς δεν ήταν το κόμμα που δεν «πρόκανε» τις καινοτομίες του ηγέτη Τσίπρα. Για όσους γνωρίζουν το κόμμα και όλες οι επιτροπές ( Παιδείας, Δικαιοσύνης , Υγείας …. ) θεωρήθηκαν βαρίδια από τους Υπουργούς του Σύριζα από την πρώτη στιγμή. Ήταν όλοι καλοί μόνο ως συνδικαλιστλες , αλλά δεν καταλάβαιναν την «κομματική γραμμή » ;! Και δεν το λέω αυτό μόνο γιατί από τον Γενάρη του 15 αποσύρεις από το κόμμα τον μπαρουτοκαπνισμένο Βίτσα για να τον κάνεις υπουργό και βάζεις στην θέση του «κάποιον Ρήγα» που μπορούσε και κατάφερε να αδρανοποιήσει το κόμμα μάλλον όχι κατά λάθος.
  Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ούτε οι υπουργοί είχαν αποτελεσματικά σχέδια ούτε στο Δικαοσύνης , ούτε στο Παιδείας, ούτε στο Υγείας .Δεν ξέρω αν οι επεξεγασίες των επιτροπών του Σύριζα θα ήταν καλύτερες από τις «δηλώσεις πυροτεχνήματα » του Γαβρόγλου αλλά ούτε επανεκκίνηση του Εκπαιδευτικού συστήματος έφερε αυτός , ούτε στοιχειώδη επιτάχυνση της βαλτωμένης δικαιοσύνης, ….
  Για να μην μιλήσουμε για το ζήτημα των μπαχαλάκηδων. Όχι πως η καταστολή είναι αυτή που θα εξασφαλίσει αίσθημα ασφάλειας … Αλλά έλεος πια τόσο δύσκολο είναι να συλληφθούν και να απομονωθοούν 300 «παλικαράκια»;
  Δεν είναι μάλλον πρωτεύον να ασχοληθούμε με την ανάγκη μετασχηματισμού του κόμματος και της προοδευτικής παράταξης αλλά προηγείται να ξανασυμφωνήσουμε τους τρόπους μετασχηματισμού κράτους και κοινωνίας … όλοι μαζί όχι μόνο ο Αλέξης με την Μαριλίζα .

  Κατά τ’ άλλά ναι με ψηλά το κεφάλι και για τον ηγέτη αυτης της αριστεράς και για τα αποτελέσματα των εκλογών . Και γιατί την κυβέρνηση με βασικό εταίρο την Αριστερά που τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ειδικού σκοπού να προστατέψει τους ασθενέστερους απο τα μνημόνια και να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια και όχι πρωτίστως για να ξαναβγεί.

  Απλά ελπίζω πως αν τελικά αποδείχτηκε πως δεν είμασταν Συνασπισμένοι , ούτε Ριζοσπάστες ούτε Αριστεροί … να φροντίσουμε τουλάχιστον να προσδιοριστεί κάπως πιο σαφώς τι ακριβώς σημαίνει ό χαρακτηρισμός Προοδευτική για μια συμμαχία … διότι και ο Παπαντωνίου σε προοδευτική «κάτι» υπήρξε αλλά μάλλον δεν είχε όραμα μια καλύτερη κοινωνία 🙂

 50. venios said

  Όντως, ο Σύριζα δεν καταποντίστηκε όπως το Πασόκ του ΓΑΠ, που από 40% έπεσε στα 12% και στα μονοψήφια έκτοτε. Δικαιολογεί αυτό το αίσθημα νίκης; ή απλώς ένα «ούφ! τη γλυτώσαμε»;

 51. Γιάννης Κουβάτσος said

  48: «Ο λαός, που κατ’ εσέ προτιμάει τα έργα, τον ψήφισε γιατί πίστεψε πως θα τις έκανε πράξη»
  Δεν το πίστεψε, Αβονίδα. Ο καθημερινός, ταλαιπωρημένος άνθρωπος δεν είναι το χάπατο που νομίζουμε. Στην πιάτσα κυκλοφορεί, βλέπει και βιώνει πολλά. Μια ψήφο-ζαριά έριξε το 2015 και συγχρόνως τιμώρησε αυτούς που νομίζουν ότι είναι εκ Θεού διορισμένοι να κυβερνούν εσαεί. Θα έπρεπε να είναι κανείς εντελώς μωρόπιστος, για να πιστέψει ότι θα κατηγορηθούν τα μνημόνια με έναν νόμο και ότι οι αγορές θα υποκλιθούν στη θέληση του Τσίπρα. 35% των Ελλήνων δεν ήταν μωρόπιστοι. Θυμωμένοι και απελπισμένοι ήταν, που κουράστηκαν να ψηφίζουν αυτούς που θεωρούσαν την ψήφο τους δεδομένη. Το ενδιαφέρον είναι ότι το 31,5% ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η συζήτηση γυρίζει στα προηγούμενα σχόλιά μου.

 52. leonicos said

  Αντιγράφω από τους Χαλασοχώρηδες

  Και μεταξύ των δύο αντιπάλων, μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος, όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κι επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
  Όπου γενικότης, εκεί και επιπολαιότης. Διά να είναι τις εμβριθής πρέπει να εγκύπτει εις βαθείαν των πραγμάτων μελέτην.
  Διατί δε και τινές των νεαρών πολιτευομένων εν Ελλάδι, δι’ ούς φαίνεται ότι πληρούται δευτέραν φοράν εις βάρος μας η κατάρα, την οποίαν ο Θεός κατηράσθη διά του προφήτου Ησαΐου τον Ισραήλ λέγων: Και οι νεανίσκοι άρξουσιν υμών –διατί, λέγω, τόσον κακοζήλως, αν όχι τόσον κακοπίστως, κραυγάζουσι κατά της πλουτοκρατίας;

  Μόνο που τώρ δεν έχουμε ούτε αυτό το τελευταίο. Είναι πλουτοκράτες, το διακηρύσσουν και το χαίρονται

  Ουστ, πόπολο: Που σου δώσαμε, λέει, το δικαίβμα να μας ψηφίζεις

  Κανονικά εμείς πρέπει να κυβερνούμε αυτοδικαίως και ακόμα καλύτερα ιδίω δικαίω, δηλαδή να μη δίνουμε λογαρισμο σε κανένα.

  Δεν νίκησε η Νέα Δημορατίς. Νικήθηκε η Ελλάδα.

  Κακόμοιρε έλληνα, πάντα μια πάντα βλάκας, και όμως θριαμβεύει ο ηλίθιος

 53. leonicos said

  Θριαμβεύει = θριαμβεύει

  Το οτι θριαμβολογεί και πάλι ωε ηλίθιος, ε΄ναι άλλο ζήτημα

 54. leonicos said

  Ποσους κοψοχέρηδες θα έχουε πάλι….

  Θα γεμίσιυν παλάμες τα σκουπίδια, παλάμες μουτζωμένες

 55. Γιάννης Κουβάτσος said

  51: Θα καταργηθούν τα μνημόνια, διορθώνω.

 56. τα μυαλά said

  Όλο λέτε δεν καταποντίστηκε ο Σύριζα όπως το ΠΑΣΟΚ και δεν μπορώ να κρατηθώ. Σε κάποιο άλλο παράλληλο σύμπαν, η ήττα του Σύριζα είναι συντριπτική έως πλήρης εξαφανίσεως. Δεν υφίσταται πλέον ο Σύριζα αλλά αυτό που βλέπετε είναι η μετάλλαξη του παλιού παμπάλαιου ΠΑΣΟΚ. Και όπως το είπε ένας σχολιαστής που δεν συγκράτησα το όνομα του, ο Σύριζα έβγαλε περισσότερους παλιούς πασόκους βουλευτές από ότι το Κινάλ και η ΝΔ μαζεμένοι. Η πλήρης ήττα του νέου δια της απορρόφησης από του παλιού. Τα νέα πρόσωπα στην βουλή προέρχονται σχεδόν μόνο από την ΝΔ. Αυτό και αν είναι θλιβερό συμβάν. Και με τέτοια σκουριασμένα μυαλά, τι να ελπίζεις.

 57. spyridos said

  Λοιπόν ας αρχίσουν τα στοιχήματα

  1. Πότε θα τον βάλουν να κάνει Bail in την Πειραιώς?
  α. Σεπτ 2019
  β. Δεκ 2019
  γ. Ιαν. 2020

  2. Θα προλάβουν να μπουν στα ελικόπτερα που έφερε από το Αμέρικα ο Τσίπρας?

  Ο Τσίπρας πάντως την σκαπουλάρησε.

 58. Γιώργος said

  (σχόλιο 13)
  Δεύτερη τετραετία; Προς το παρόν, και από τα λίγα που είδα χθες έχουν τη μητέρα των μαχών που προηγείται ακόμη και της μίζας και της διαγραφής των χρεών ΝΔ – ΠΑΣΟΚ [ΚΙΝΑΛ να υποθέσω;]. Την απελευθέρωση των Εξαρχείων…
  Σύντομα θα δούμε ότι η ενασχόληση της ΝΔ με την καθημερινότητα θα αφορά τη «μεσαία τάξη» που τη βάφτισαν ώς τους άνω των 60-70.000 ευρώ το χρόνο. Πόσοι είναι αυτοί; Και φυσικά την οικονομική ολιγαρχία.

  Ο βασικότερος για μένα παράγοντας ήττας ήταν το ΜΜΕ. Η απίστευτη προπαγάνδα εκδίκησης γιατί έβαλε τα κανάλια (με τα οποία συνδέονται άμεσα ή έμμεσα όλοι οι των ΜΜΕ) να πληρώσουν.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μπορούσε καλύτερα αλλά δεν φταίει για τίποτα από όσα παρέλαβε. Ακόμη και για τις τραγωδίες στο Μάτι και τη Μάνδρα. Ας μη τα συζητάμε πάλι.

  Επειδή φοβόμουν τα χειρότερα, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνο του μια ελπίδα. Η ΝΔ έπιασε το απόλυτο ταβάνι και ο ΣΥΡΙΖΑ το κατώτερο δυνατό ποσοστό για εθνικές εκλογές καθόσον ο κόσμος τού έδειξε ότι είναι ο μόνος εκφραστής της κεντροαριστεράς με προοπτική να κυβερνήσει. Αρκεί να μη γίνουν λάθη όπως αμφισβήτηση του Τσίπρα. Επίσης η αυτοκριτική να μην εξελιχθεί σε ατέρμονη μαζοχιστική πράξη αλλά να σταματήσει εκεί που πρέπει να σταματήσει.

  Η ΝΔ είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όχι λόγω προσώπων αλλά λόγω της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Όταν θα αρχίσουν οι περικοπές στις συντάξεις, τα 7ήμερα και η μείωση του κοινωνικού κράτους, ακόμη και οι δεξιοί θα αναγκαστούν να συγκρίνουν πέρα από τον εθνικιστικό και χωρίς περιεχόμενο κουρνιαχτό των ΜΜΕ, που καθόρισε τα αποτελέσματα της 7.7.19.

  Μάλλον για κανά εξάμηνο με εννιάμηνο θα μας ζαλίσουν με νίκες ενάντια στους μπολσεβίκους, συντριβή του κομμουνισμού, των άθεων και ένα σωρό ηλιθιότητες. Από και πέρα δίνω 50-50 αν θα βγάλουν τετραετία.

 59. τα μυαλά said

  Ούτε τώρα κρατιέμαι.
  «Θα έπρεπε να είναι κανείς εντελώς μωρόπιστος, για να πιστέψει ότι θα κατηγορηθούν τα μνημόνια με έναν νόμο και ότι οι αγορές θα υποκλιθούν στη θέληση του Τσίπρα.»
  Σύμφωνοι, ο λαός δεν είναι μωρόπιστος. Ο Τσίπρας που τα έλεγε, τι είναι? Κουτοπόνηρος, πανίβλακας, κουραδόμαγκας, ψεύτης, απατεώνας, καραγκιόζης. Τι ανάγκη υπήρχε και έπρεπε να προσφύγει σε όλες αυτές τις απάτες. Ο θυμός του λαού ήταν δεδομένος, θα τον ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς.

 60. Avonidas said

  #51. Μα, νομίζω πως ήμουν σαφής: είτε πίστεψε είτε αποδέχτηκε τα ψέματα.

  Η διαφορά μας έγκειται στο εξής: εγώ δεν το θεωρώ αποδεκτό να συμβιβάζεσαι και να λες «ξέρω ότι αυτός ο άνθρωπος μου λέει ψέματα, ξέρω ότι παίζει θέατρο, ξέρω ότι είναι λίγος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω πρόχειρη κάποια καλύτερη επιλογή». Και δεν το θεωρώ αποδεκτό διότι τις εναλλακτικές δεν περιμένεις να στις φέρουν στο πιάτο, τις φτιάχνεις. Αν κανείς δεν σου αρκεί πας και βρίσκεις άλλους δέκα, εκατό, χίλιους, και προσπαθείτε να κάνετε κάτι. Αυτό βεβαίως θεωρείται γραφικό και γελοίο, διότι τι δουλειά έχουμε να φτιάχνουμε μικρά κόμματα, αφού δεν έχουν καμιά πιθανότητα να βγουν (ξεχνώντας πως πολλά από τα μεγάλα κόμματα του σήμερα ήταν η μαρίδα του χτες). Καλύτερα να βρούμε έναν ψεύτη και να καταπιούμε τα ψέματά του, βρίζοντάς τον σ’ όλη την πορεία ότι μας εξαπάτησε, και χαζεύοντας τον ορίζοντα μέχρι να φανεί ο αντικαταστάτης του.

  Άλλο πάλι που δεν μπορώ με τίποτα να κατανοήσω: ο λαός «τιμώρησε» λες με την ψήφο του. Ποιον δηλαδή τιμώρησε; Τι έπαθε η ΝΔ 4μιση χρόνια στα παρασκήνια, και τι θα πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα; Αυτά δεν είναι τιμωρίες, αυτά είναι κίνδυνοι του επαγγέλματος, και το καθημερινό ψωμοτύρι του πολιτικού. Όταν ο Άμλετ κείτεται νεκρός επί σκηνής, μόνο ένας αφελέστατος θεατής θα θρηνήσει το θάνατο του ηθοποιού, που λίγα λεπτά αργότερα θα υποκλίνεται μαζί με τον υπόλοιπο θίασο πριν πέσει η αυλαία.

 61. Γιώργος said

  (σχόλιο 59)
  Η δήλωση Άδωνι, ότι όποιος ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ νομιμοποιεί την κλοπή του δημοσίου χρήματος, συνίσταται ως πάνα κατά της ακράτειας.

 62. BLOG_OTI_NANAI said

  48: Εγώ τον είχα ψηφίσει παρά το γεγονός ότι περίμενα πως θα ακολουθήσει μια γραμμή λογικής και όχι τις ανοησίες περί εθνικού νομίσματος με δήθεν «εκβιασμό» της.. Ευρώπης από μέρους μας. Όποιοι ονειρεύονταν «εκβιασμούς» (φεύγουμε και δεν πληρώνουμε) ας δουν την γελοιοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου με το Brexit για να καταλάβουν τι μεράκλωμα μας περίμενε αν κάναμε τέτοιες «μαγκιές». Γι’ αυτό λοιπόν επιβίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ακολούθησε μια φιλολαϊκή πορεία Κέντρου. Και φυσικά, αν του στοίχισε κάτι, αυτό ήταν οι «αριστερές» ιδεοληψίες της ελαφριάς αντιμετώπισης τρομοκρατών, ψευτο-αναρχικών, ρουβικώνων, μια αντιθρησκευτική δυσανεξία, μια δυσανεξία με τις γενοκτονίες, μια δυσανεξία με την σπουδαιότητα των εθνικών ζητημάτων.

  Για να αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όπως θα τον λένε στο μέλλον, μια που ο ίδιος ο Τσίπρας μίλησε για μετασχηματισμό, θα πρέπει να απαλλαγεί από όλες αυτές τις δυσανεξίες και να συνεχίσει την πορεία αποφυγής οικονομικών σκανδάλων με μια ισορροπημένη σχέση ιδιωτικού τομέα και προστατευτικού για τον αδύναμο κράτους (υγεία, σύνταξη, εργασιακά δικαιώματα). Εννοείται ότι πλέον δεν υπάρχει χώρος για άλλη επέκταση του δημοσίου το οποίο πρέπει να περάσει από αξιολόγηση, να ψηφιοποιηθεί και να διατηρήσει τους διορισμούς μόνο στο αναγκαίο επίπεδο.

  Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν μια χρυσή τομή και δεν γουστάρουν ούτε αριστερές ιδεοληψίες από το 1917 ούτε φυσικά τον οδοστρωτήρα του ελιτίστικου νεοφιλελευθερισμού.

  ΥΓ
  Φυσικά ως προς το Δημόσιο, πρέπει να υπάρξει και δημόσια τηλεόραση διότι μόνο αυτή μπορεί να αντέξει χωρίς διαφήμιση και χορηγούς, και έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε ελληνικές και ξένες (υποτιτλισμένες) εκπομπές που δεν πουλάνε πολύ, όπως βιογραφίες ποιητών, μουσικές εκπομπές, αφιερώματα στην τέχνη, στο βιβλίο, στην ιστορία και ένα σωρό άλλα πράγματα που θα ήταν αδύνατο να τα δούμε σε ιδιωτικά κανάλια που αναγκάζονται λόγω επιβίωσης να προβάλουν πολλά θεάματα ελάχιστης διανοητικής κατανάλωσης όπως για φαγητό, κουτσομπολιό, ξεσάλωμα, σεξουαλικότητα, βιαιότητα κ.λπ.

  Φυσικά, τα θεάματα αυτά είναι λαϊκά και τα αναφέρω ως διαπιστώσεις και όχι με σκοπό την «διόρθωση του λαού». Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολλά «υπεράνω» όπως βλέπουμε σε κάποιες περιπτώσεις π.χ. ο λαός να είναι «κυρίαρχος» όταν μας ψηφίζει και να μετατρέπεται σε «αφελή θρησκευόμενο λαουτζίκο» ή «εθνικιστές μακεδονομάχους» όταν διαφωνεί μαζί μας.

  Η δυσανεξία αφορά τον ελιτισμό στο σύνολο του, και αυτόν των νεοφιλελεύθερων των Βορείων Προαστίων αλλά και τον δήθεν «αριστερό-προοδευτικό».

 63. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  43 >>στα Χανιά π.χ., περιφέρεια με 4 έδρες, πρώτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 37% και δεύτερη ήρθε η ΝΔ με 34%. Ε, η ΝΔ παίρνει 3 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ μία!

  Ναι και βγήκε ο Πολάκης.
  Από καιρό το στοιχημάτιζα αυτό πως ένας να βγαίνει στην Κρήτη θα είναι ο Πολάκης (ανεξάρτητα από την προσωπική μου γνώμη για τις επόμενες θυμώδεις αντιδράσεις του). Από τότε που ήρξαντο χειρών αδίκων οι του συναφιού των αρίστων και είπαν στον Ξανθό για τον Πολάκη «μάζεψε το σκύλο» είχαν δαιμονιστεί και παρέμειναν δαιμονισμένοι, όλοι οι κρητικοί.

 64. Avonidas said

  #62. Εγώ τον είχα ψηφίσει παρά το γεγονός ότι περίμενα πως θα ακολουθήσει μια γραμμή λογικής και όχι τις ανοησίες περί εθνικού νομίσματος με δήθεν «εκβιασμό» της.. Ευρώπης από μέρους μας. Όποιοι ονειρεύονταν «εκβιασμούς» (φεύγουμε και δεν πληρώνουμε) ας δουν την γελοιοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου με το Brexit για να καταλάβουν τι μεράκλωμα μας περίμενε αν κάναμε τέτοιες «μαγκιές». Γι’ αυτό λοιπόν επιβίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ακολούθησε μια φιλολαϊκή πορεία Κέντρου.

  Αν λοιπόν θέλαμε να κάτσουμε φρόνιμα και να μην εκβιάσουμε την Ευρώπη (που μας εκβίαζε κάργα, αλλά τέλος πάντων), μπορούσαμε ν’ αφήσουμε τον Σαμαρά να το κάνει. Η αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ βρισκότανε έτσι κι αλλιώς μόνο στα λόγια, κι αυτό που εσύ λες «ανοχή στα άκρα» ήταν απλώς η περιστασιακή αποθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να δείξει τη δυσανεξία που έχει συνηθίσει ο Έλληνας για νόρμα (και βεβαίως όποτε παρεκκλίνανε τρώγανε φάπες απ’ το κατεστημένο, βλέπε Φίλης, και συμμορφώνονταν).

  Για όποιον τώρα επιθυμεί μια μετριοπαθή πολιτική κέντρου, και ανησυχεί ότι η ΝΔ δεν θα την εφαρμόσει, η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι δυστυχώς έχει δίκιο. Αλλά δεν έχει σημασία, διότι ο μονόδρομος των μνημονίων είναι συνυφασμένος με τη νεοφιλελεύθερη τρέλα, με τη λιτότητα, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, και εν τέλει τον εθνικισμό και τον ρατσισμό – διότι ένας λαός που κανιβαλίζει τις σάρκες του δεν μπορεί και να ‘χει καμιά αγάπη για τους άλλους. Αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ των μνημονίων δεν μπορούσε να ‘ναι αριστερός παρά μόνο στα λόγια. Κι αυτός επίσης είναι ο λόγος που μουρλοί όπως ο Άδωνις θα βρίσκονται στο στοιχείο τους εφαρμόζοντας μια μουρλή πολιτική.

  Η επιβίωση του ΣΥΡΙΖΑ μου είναι αδιάφορη, γιατί εξυπηρετεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

 65. cronopiusa said

  🙂 🙂 🙂

 66. ΣΠ said

  Για 5 σταυρούς δεν εκλέγεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής:

  Εκλογική Περιφέρεια Β2′ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ) του Θεμιστοκλή 13.689
  ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ελευθερίου 13.684

 67. Γιάννης Κουβάτσος said

  Έφη, οι συμπατριώτες του πείσμωσαν και υπερψήφισαν τον Πολάκη και για τοπικιστικούς λόγους και γιατί σε κάποιους Κρητικούς (όπως και στους εκ πατρός συμπατριώτες μου Μανιάτες) το ύφος του και η μαγκιά του εκλαμβάνονται ως παλικαριά και ασικλίκι. Αν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε για να μείνει ως ο κύριος πυλώνας της κεντροαριστεράς ή θα πρέπει να του βάλει πάγο ή να τον σουτάρει προς παραδειγματισμό.

 68. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  le petit «Koulis»
  https://www.liberation.fr/planete/2019/07/07/dynastie-mitsotakis-le-petit-koulis-est-appele-au-pouvoir_1738623
  https://www.lifo.gr/now/politics/243925/i-liberation-kanei-logo-gia-dynasteia-mitsotaki-o-mikros-koylis-stin-eksoysia

 69. Καλημέρα,
  Κι άλλο κακό να μη μας βρει

 70. Pedis said

  Ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει τη χώρα σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι την παρέλαβε …

  Νικοκύρη, προσοχή! Δεν τα πετάνε αυτά αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη …

  Εννοώ, καλά να τα γράψουν οι καρτεροί ψαράδες, τι άλλο να κάνουν, άλλωστε, δεδομένων των συνθηκών, οπότε, γνώμη μου, ας αφήνονται στους επαγγελματίες …

  Έπειτα κάτι τέτοια είναι, πώς να το πω, μπαναλιτέ … σαν δοσμένα σε τεμπλέιτ λ.χ. κοίτα εδώ

  [παραλάβαμε] … μια χώρα στο χείλος της καταστροφής … Οι περισσότεροι δεν έδιναν καμιά προοπτική να αντέξουμε. Όμως, αντέξαμε. Αποτρέψαμε τα χειρότερα. Βγάλαμε τη Χώρα από τα ελλείμματα, από την ύφεση, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία και το κύρος της Πατρίδας μας, βάλαμε τα θεμέλια για την Ανάπτυξη και για την οριστική έξοδο από την κρίση.

  … Η Ελλάδα χρειάζεται τολμηρές συναινέσεις κι εμείς το τολμήσαμε. Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα. Κι έγιναν και σφάλματα και αδικίες. Αλλά αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα.

  Έτσι, [παραδίδουμε] σήμερα μια Χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στον κόσμο και στην περιοχή μας. Μια Χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση.

  Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο για εμάς. Αλλά δείχνει ότι [το κόμμα μας] άντεξε, ότι … είναι όρθιο. Παρά τα πολύ δύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα που πήραμε φαίνεται να [χάσαμε] μόνο [4] μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 201**. Και παραμένει έτοιμη να παίξει ρόλο καθοριστικό στις εξελίξεις από εδώ και μπρος ως εγγύηση της Ευρωπαϊκής πορείας της Χώρας, της σταθερότητας, της ασφάλειας … [μπλα μπλα μπλα].

 71. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  66. Θα γίνουν εκατέρωθεν ενστάσεις .

 72. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Γιάννη Κ.συμφωνώ εν πολλοίς με το 51 σου.
  Με τον Πολάκη θυμάμαι την ιστορία της αρκούδας που έσωσε τον ξυλοκόπο κρύβοντάς τον στην αγκαλιά της κι αυτός μετά της είπε ότι οκ, τον έσωσε αλλά βρώμαγε η γούνα της!
  Άσε τους Χανιώτες να ξέρουν… 🙂

 73. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μα δεν είναι υπόθεση των Χανιωτών, Έφη. Ο τύπος εκφράζει ένα πολιτικό στυλ παλαιότερων εποχών, κακών εποχών, ένα στυλ που πρέπει να εκλείψει. Δεν είναι δυνατόν από τη μια να μιλάμε για πολιτισμό και παιδεία και από την άλλη να καμαρώνουμε ή απλώς να ανεχόμαστε τα καουμποϊλίκια αυτουνού του λεβέντη. Τέλος πάντων, τα ‘χουμε ξανασυζητήσει αυτά…☺

 74. Αιμ said

  66. Δεν έχασε κ η Βενετιά βελόνι

 75. leonicos said

  67 Γιάννη Κουβάτσο

  Με πολλή αγαπη, και ξέρεις που δεν είμαι απο αυτούς που αγοράζουν η πουλάνε μαγκιά και ασικιλίκι.

  Τον αδικουν όσοι δεν τον γνωρίζουν προσωπικά.

  Δεν ξέρω τι έχετε μαζί του, ίσως έκανε πολλά λάθη διαφόρων τύπων, αλλά είναι ένας υπουργός του οποίου η γυναίκα δούλευε κανονικά όπως και πριν στο ίδιο μέρος, σε μια ιδιωτική κλινική του Πειραια, χωρίς καιμιά έπαρση ή διάκριση

  Όσοι τον γνώρισαν προσωπικά, τον είχα ειδικευόενο στην Νίκαια, πρι πάει η πανεπιστημιακή κλινικη στο Αττικόν, τον αγάπησαν, τον θαύμασαν και τον παραδέχτηκαν, ακομα και όταν χρειάστηκε να τα βάλουν μαζί του. Είαι ιδεολόγος Ιππότης και αυτό τον κάνει δυσνόητο αλλά παρά ταύτα σπουδαίο.

 76. gpoint said

  # 33

  Δεν θα υπάρξει άλλη φορά με αυτόν πρωθυπουργό. Αγνοείς την ιστορία και τις πρακτικές της Νουδούλας ! Ούτε ο μεγάλος Καραμανλής δεν σκέφτηκε να επιστρέψει !! Ο Κούλης θα ακολουθήσει την μοίρα των Ακατανόμαστου, Σαμαρά, μια από ολίγον και μετά στα πίσω έδρανα της βουλής. Σε κάνα εξάμηνο το πολύ, αυτοί που φώναζαν χθες «μητσοτάκης» θα προσθέσουν και το «κάθαρμα» που φώναζαν στον ακατανόμαστο-που τον ψήφισαν μετα από 20+ χρόνια !
  Ο Κούλης μιλάει συνεχώς για την οικογένειά του και η παμπόνηρη Θεοδώρα κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες να μην την πάρει κι αυτήν η μπάλλα αργότερα.

 77. Γιάννης Κουβάτσος said

  75: Λεώνικε, όλα αυτά δεκτά και γνωστά και δεν αμφισβητώ την εντιμότητα και την ικανότητά του. Η δημόσια εικόνα του και ο μονίμως εριστικός δημόσιος λόγος του είναι αυτά που ενοχλούν και σ’ αυτά πρέπει να παρέμβει διορθωτικά το κόμμα του. Οι πολιτικοί υποχρεούνται να είναι παραδείγματα προς μίμηση για τον λαό, έτσι δεν είναι; Ξέρω, ακούγεται αστείο, αλλά έτσι νομίζω πως είναι.

 78. aerosol said

  Με τη μισή Ελλάδα να αντιμετωπίζει θέματα επιβίωσης και τα παιδιά χωρίς ορατό μέλλον, πραγματικά απορώ που καθόμαστε τόσο συχνά και μιλάμε για το άσυλο και άλλα τέτοια. Ή ίσως δεν θα έπρεπε να απορώ… Δεν έτυχε, πέτυχε.
  «Αλλά έλεος πια τόσο δύσκολο είναι να συλληφθούν και να απομονωθοούν 300 «παλικαράκια»;»
  Ναι, αν για 30 χρόνια κάποιους βολεύει να υπάρχουν τότε είναι δύσκολο. Γιατί 15 κυβερνησεις δεν το άγγιξαν το θέμα κι εμείς συζητάμε λες και το εφηύρε ο Σύριζα.
  Αλλά το βρίσκω κοινωνικά αμελητέο, χρήσιμο μόνο για να τσιγκλάει τα ανακλαστικά μας της ευταξίας.

  Στο ζουμί:
  Δεν ξέρω τι θεωρούσαν πιθανό οι οπαδοί του Σύριζα πριν ένα χρόνο. Ήμουν σίγουρος για την ήττα. Η μόνη περιέργειά μου είχε να κάνει με το αν θα είναι αυτοδύναμη η ΝΔ ή όχι.
  Σε άλλες εποχές δεν θα έχανε ο Σύριζα. Πασοκοποιηθήκε με θαυμαστή ταχύτητα και άλλοτε αυτό θα ανταμοιβόταν με ψήφους. Αλλά δεν ζούμε στο άλλοτε. Άλλοτε δεν θα είχε κατακρημνηστεί το Πασόκ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ζούμε σε εποχές κρίσης (ακόμα, ότι ανοησίες και να μας λένε). Και οι ανοησίες (πώς να πω ελληνικά το bullshit; το μαλακίες το βρίσκετε πολύ άκομψο;) δεν δικαιώνονται αν δεν έχεις χρήμα να δώσεις στον κόσμο. Όταν δεν έχεις, κάθε θαύμα μέρες τρεις!
  Συνεπώς αν μπορώ να κάνω κι εγώ μια πρόβλεψη είναι πως και η ΝΔ πιθανότατα να μην έχει δεύτερη τετραετία και ο Σύριζα πιθανότατα να μην αποτελέσει τον πάγιο και κύριο εκφραστή της κεντροαριστερής μερίδας του κόσμου, αν και το πιστεύει. Αν αντί για τη Φώφη υπήρχε κάτι πιο δυναμικό στην Κινάλ θα το θεωρούσα σχεδόν δεδομένο. Ο Βαρουφάκης ακόμα κι αν ανέβει δεν θα φτάσει ποτέ σε σημαντικά ποσοστά. Οπότε θεωρώ πως δεν επιστρέφουμε ακριβώς στον γνωστό δικομματισμό, νομίζω πως απλά η συγκεκριμένη χρονική στιγμή δίνει την ψευδή εντύπωση πως γυρίσαμε σε γνωστά τοπία. Περιμένω πιο χαοτικό μέλλον από αυτό, εξαιτίας των φαινομένων που θα; συνεχίσουν να έρχονται με την -συνεχιζόμενη- κρίση.

  Χάρηκα για την ΧΑ -αν και ποτέ δεν είχε σκληρό πυρήνα μεγαλύτερο, το φούσκωμά της αποτέλεσμα θυμού ήταν κυρίως. Αλλά και της «επαγγελματικής» προώθησης από τα μέσα που επιθυμούσαν να στρέψουν τον θυμό προς αδιέξοδους χώρους- κάτι σαφές από την εποχή του ΛΑΟΣ ακόμα.
  Λυπάμαι ΠΟΛΥ που έγινε βουλευτής ο Μπογδάνος…

 79. gpoint said

  # 46

  Κλάνει ο πεθαμένος ;;

  Τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές θα τελειώσει και το παραμύθι γιατί ο ΔΠΓ θα ζητάει 20 μύρια από τους βάζελους κι αμα μαζέψει πάνω από 600 χιλιάρικα να μου σφυρίξεις κλέφτικα

  Ασχολήσου με το μπασκετάκι έχετε ακόμα μια-δυο χρονιές, ήδη έφυγε ο Πρέλεβιτς από την διοίκηση άρα ετοιμάζεται ο δρόμος για τον Ιβάν, τα υπόλοιπα τα φαντάζεσαι, έχεις και πείρα κι από το ποδόσφαιρο…

 80. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  76τέλος Είχε πει («δεσμευτεί») ότι αν έβγαινε Πθργός δε θα έβανε κανένα άτομο της οικογένειάς του σε πόστο κυβερνητικό, κάπως έτσι.
  Τζη, για πες μια στιγμή για το ντοματόσπορο Τρόγια του Σπύρου, τον είχες πάρει από κάπου ιδιαίτερα; Trojan γράφεται; (Για να το έχω υπόψη γενικώς αν διασταυρωθώ με σχετικούς του θέματος). Τα ψυχανθή έδεσαν κανένα λουβί;

 81. loukretia50 said

  EΦΗ -ΕΦΗ : Τρόγιαν σπόρ’ς ? Χρήσιμο ακούγεται!

 82. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Ο Πζαργιανός δε θα μπει ποθές; Ακούτε τίποτε ή τζάμπα το ακριδοπήδημα;

 83. Γιάννης Κουβάτσος said

  78: Αν ζεις στα Εξάρχεια, το κεφάλαιο «μπαχαλάκηδες» δεν είναι καθόλου αμελητέο. Αντιθέτως συνδέεται άμεσα με την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των κατοίκων. Όπου πέφτει καίει ο κεραυνός, για τους υπόλοιπους είναι απλώς θέαμα. Και γιατί η λύση αυτού του προβλήματος δεν μπορεί να συμβαδίζει με τη λύση των υπόλοιπων κοινωνικών προβλημάτων; Μια κυβέρνηση πρέπει με όλα να ασχολείται, γι’ αυτό υπάρχουν και τα αρμόδια υπουργεία.

 84. loukretia50 said

  Παρντόν, λάθος νήμα! Συνεχίστε!
  Τ΄ απόνερα των εκλογών πνίγουν τα βήματα
  και κάνω ένα κλικ και πάω σε άλλα νήματα
  (Κάποτε θα το μάθει κι ο Λεώνικος!)

 85. Γιάννης Κουβάτσος said

  79: Εσύ πήρες χαμπάρι ότι κλείνει η μπαοκτζίδικη παρένθεση και επανέρχεται η κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

 86. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  81 Λου, ο Τζη είπε ότι είναι οι νοστιμότερες ντομάτες έβερ αλλά το σπόρο δεν τον ξαναβρίσκει.
  Οι θερμοκηπιάδες κάτω ούτε που ξέρω πια τί υβρίδιο καλλιεργούν. Προσπαθώ να θυμηθώ πώς λέγανε την ποικιλία που φυτεύαμε στα παιδικάτα μου. Απλώς για τη μνήμη γιατί αυτά έχουν αλλάξει εντελώς. Δυο ποικιλίες ήταν τότε, η Μεϊμέκια, και μια άλλη που πάει ξέχασα.
  Δε βλέπω τίποτα εδώ: http://www.gaiapedia.gr/gaiapedia/index.php/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82

 87. Πάνος με πεζά said

  @ 82 : Ούτε ο Τατσόπουλος…Ελπίζω να μην την πληρώσει η άλλη μισή Αθήνα…

 88. Πέπε said

  @76:
  > > Δεν θα υπάρξει άλλη φορά με αυτόν πρωθυπουργό. Αγνοείς την ιστορία και τις πρακτικές της Νουδούλας !

  Αν εννοείς το έθιμο που είχαν, όποιος αρχηγός οδηγούσε το κόμμα στις εκλογές και δεν έβγαινε κυβέρνηση να παραιτείται, νομίζω ότι το κατήργησε ο Σαμαράς, που δεν του αρέσει να χάνει (και ίσως νομίζει ότι στους άλλους αρέσει – δεν του περνάει από το μυαλό ότι σε κανέναν δεν αρέσει αλλά ότι υπάρχει και αξιοπρεπής τρόπος να αντιμετωπίσεις μια ήττα).

  Βέβαια, αν στις επόμενες εκλογές ξαναβγεί ΝΔ, εξυπακούεται ότι θα είναι με Κυριάκο.

 89. Πέπε said

  Και, παρεμπιπτόντως, ποιος ξέρει να μας πει τι ισχύει αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ; Κάθε πότε προκηρύσσονται αρχαιρεσίες;

 90. gpoint said

  # 80

  Ναι έχω σπόρους αρκετούς από μοσχομπίζελα μπορώ να σου επιστρέψω αρκετούς αν έχει άλλος ανάγκη.

  Για την Τρογιάν, κυκλοφορούσε προ 20ετίας στα μαγαζιά που είχαν σπόρους της Σπύρου. Ηταν ένα φακελλάκι με 1000 σπόρους και τιμή 120 έως 190 ανάλογα τα χρόνια. Ηταν μια ντομάτα πρώιμη,νόστιμη αλλά λεπτόφλουδη και δεν την θέλανε οι επαγγελματίες γιατί ζουλιώτανε στο καφάσωμα. Τις φύτευα απο Γενάρη σε μίνι θερμοκήπιο και τις έβαζα το Πάσχα στον κήπο. Πριν 4-5 χρόνια είχα πάρει τλφν στην εταιρεία και μου είπανε πως δεν την βγάζουνε πια, την έχουν αντικαταστατήσει με κάποιαν άλλη παρομοίων ιδιοτήτων και ήθελε κάπου 200 εευρώ για το φακελλάκι. δεν αγόρασα μια που δεν έχω-θα έχω κουράγια για φύτεμα, δοκίμασα διάφορες φημισμένες με μετριότατα αποτελέσματα (το χώμα εδώ κάνει μόνο για αμυγδαλιές και ροδιές και φέτος έβαλα 5 ρίζες της Τρόϋ (70 λεπτά τη μια, οι άλλες ράτσες είχαν 50 ) που είναι μαϊμού της Τρογιάν από άλλη εταιρεία. Τις έβαλα αργά, ακόμα δεν έχουν ανθίσει σε κάνα μήνα θα σου πω τα αποτελέσματα

 91. Ατακαμα said

  Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει σε μεγάλο βαθμό το επικοινωνιακό παιχνίδι του τύπου «Εμείς οι καλοί» «Αυτοί οι κακοί» με ατέρμονες σκανδαλολογίες από διάφορα σάιτ και εφημερίδες φίλα προσκείμενες.

  Επίσης δεν κατάλαβαν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει κληρονομικό ηθικό πλεονέκτημα. Το τι γινόταν πχ το 50 αφορά το 50 και όχι το 2019.

  Με κάτι τέτοια κυρίως επισκίασε το όντως πολύ καλό έργο που έκανε σε ορισμένους τομείς.

  Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν για το μέλλον, αν και τα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά

 92. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  84. Λου Όπα τί έγινε; Αργεί η …πόρσε και δεν σ΄είδα νωρίτερα. Ανάμεικτη η κουβέντα, τί πειράζει;
  Για τις εκλογικές αναλύσεις σε πολύ λίγα σημεία συμφωνώ με τα σχόλια.
  Εκεί που ανακατεύουν και τα ποδοσφαιρικά, βαθυμεσάνυχτη 🙂 .

  87.Π.μ.π Ότι δεν βγήκε το ξέρουμε από …προχθές 🙂 αλλά αυτό δεν αποκλείει να ακούγεται για καμιά θεσούλα. Ο Ψ. είχε πει ότι θέλει να καταργήσει το υπ.πολιτισμού και σιγά το νέο, ήδη λένε ότι θα συγχωνευτεί (πάλι) με το Τουρισμού.

  88τέλος Πέπε. Δηλαδή δεν είναι ο βασιλιάς γυμνός; Δεν είναι ολίγιστος αλλά μόνο έτσι φαίνεται(σε μερικούς μερικούς 🙂 ); Πιστεύεις ότι πράγματι είναι προσωπική νίκη του Κ. ότι βγήκε δηλ. λόγω προσωπικότητας και χειρισμών;

 93. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  90 Α ωραία Τζη! Ήθελα μόνο να δω αν κατάφεραν να σποριάσουν. Μπράβο σου.
  Βελούδινες παλιές ντομάτες που μοσχοβολούσαν. Κατάλαβα. Θα το έχω υπόψη.
  Πίσω στα εκλογικά: Αυτήν την …πώς την είπες την υποψήφια που ήταν του Μαρινάκη αλλά δε βγήκε, ψιθυρίζεται για τη γενική γραμματεία Αθλητισμού, ήκουσα στο ράδιο πριν. Ίδομεν. 🙂

 94. gpoint said

  # 90 συνέχεια

  Ενα πρόβλημα που υπάρχει για τους ερασιτέχνες που αγοράζουν φυτάκια είναι πως δεν ξέρουν τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν γιατί τα φυτά από σπορεία είναι «ντοπαρισμένα» ώστε να πουληθούν (θυμηθείται τα δεντράκια μισού μέτρου με λεμόνια ‘η πορτοκάλια ώστε να ξέρει ο αγοραστής τι παίρνει.Ετσι ταλαιπωρούνται τα φυτά μέχρι να εγκλιματιθούν στον κήπο
  Τα υβρίδια βολεύουν σε κήπους γιατί έχουν καλύτερες αποδόσεις σε μικρούς χώρους. η τρογιάν μου έδινε 20-40 ντομάτες την ρίζα σχετικά μεγάλες στην αρχή και μικρές προς το τέλος γιατί δεν λίπαινα (κοπριά) ενδιάμεσα να μην έχω την μυρουδιά της όταν ερχόμουνα εδώ.

 95. gpoint said

  # 85

  Ο ιατροδικασής Φ.Κ. είναι φίλος μου και συνοπαδός σου. Θες να σου πω για την νεκροψία που έκανε στον ΠΑΟ ;

  Χωρίς γήπεδο δεν υπάρχουν μεγάλες ομάδες πουθενά. Επειδή μίλησες για κανονικότητα, συλλογίσου πως πήρε η ΑΕΚ πρωτάθλημα χωρίς γήπεδο και μετά βγες στο μπαλκόνι σου και κλάψε.

 96. ΚΩΣΤΑΣ said

  Ο Νικοκύρης έκανε μια ανάλυση των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων που τη βρίσκω αντικειμενική και γενικά συμφωνώ σχεδόν σε όλα. Οι όποιες αντιρρήσεις ας μείνουν για άλλη φορά. 🙂

  Μιας και μιλάτε και για τους εκλεγέντες, να πω κάτι που με στεναχώρησε κι εμένα κι ας μην ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκλέχτηκε στην Α’ Θεσσαλονίκης ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ψυχή, συνείδηση και ζωντανή ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ καλός άνθρωπος. Αντ’ αυτού Ζουράρις (Theo συγνώμη 🙂 ) και Αλεξ. Τριανταφυλλίδης (ας μην πω καλύτερα).

 97. Πέπε said

  92
  Δεν είπα τίποτε απ’ όλα αυτά! Είπα απλώς ότι αν ο Κυριάκος, αμέσως μετά τη θητεία του (πλήρη ή όσο κι αν κρατήσει), κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, θα ήταν παράλογο να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος.

  Αν χάσει τις επόμενες εκλογές, τότε, σύμφωνα μεν με το παλιό έθιμο της ΝΔ (στο οποίο νομίζω ότι αναφερόταν ο Τζη #76), θα πρέπει να παραιτηθεί, όμως το έθιμο το έσπασε ο Σαμαράς.

  Σχετικά δε με την τάση του Σαμαρά να μην αγαπά την ήττα, θυμάμαι και την εικόνα του πριν από πολλά χρόνια, όταν έχασε με την ΠολΑν. Ήτο ’96 στις εθνικές ήταν, ή το ’99 στις ευρωεκλογές. Ήταν σαν το κακομαθημένο παιδί που λέει «άμα είναι έτσι κι εγώ δεν παίζω, είστε όλοι ζαβολιάριδες» και φεύγει κλαίγοντας, κλωτσώντας πέτρες, και με τη μούρη κάτω. Αυτή την εικόνα επαλήθευσε και όταν αρνήθηκε να παραδώσει στον Τσίπρα αυτοπροσώπως, και βγήκαν τα καλαμπούρια με τον καφετζή του Μαξίμου, και όταν αρνήθηκε να παραδώσει κατά το έθιμο την ηγεσία του κόμματός του.

 98. Theo said

  @96:
  Εγώ στεναχωρέθηκα που δεν βγήκε ο Μπόλαρης (μάλλον πλήρωσε την υποστήριξή του στη Συμφωνία των Πρεσπών), που είναι χρυσός άνθρωπος.
  Ο Ζουράρης, αν και ιδιαίτερα καλλιεργημένος, ίσως όσο κανείς από τους 300, ενδιαφέρεται πάνω απ’ όλα να δίνει το σόου του, κι έτσι το ίδιο μου κάνει αν εκλεγεί ή όχι.

 99. Λευκιππος said

  Αλήθεια, έχει παραδώσει ποτέ τίποτε ο Σαμαράς;

 100. Μαρία said

  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (ΓΛΚ): Θεόδωρος Σκυλακάκης
  Υπουργείο Υγείας: ο Άβερελ
  Πάω να προμηθευτώ τσίγκινο απ’ τις εκπτώσεις.

 101. Avonidas said

  #99. Πίτσες; 😉

 102. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  προαλείφομαι= ασκούμαι στο γυμναστήριο (χρίομαι δι’ ελαίου) για επικείμενους αγώνες, προετοιμάζομαι για κάτι. Θα δείτε ότι πολλές ειδησεογραφικές σελίδες από χθες (εν όψει σχηματισμού κυβέρνησης) το » οι χ,ψ,ω προαλείφονται για υπουργοί» χρησιμοποιείται με την σημασία του «φημολογείται ότι θα αναλάβουν/ εικάζεται..».

 103. gpoint said

  # 93

  Τσιλιγγίρη (καταποντίστηκε περιέργως ! )

 104. gpoint said

  Γιάννη Κουβάτσε άλλη μια φορά το μένος σου σε ρεζιλεύει, δες με ποιούς ταυτίζεσαι περί…κανονικότητας !

 105. spiral architect 🇰🇵 said

  Προσοχή συνδαιτυμόνες!

 106. Γιάννης Κουβάτσος said

  94: Σόρι, αγαπητέ, δεν μου αρέσουν αυτά, αλλά δεν μου αρέσει και το μαγαζί του Σαββίδη. Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι ποδοσφαιρικές Σκύλλα και Χάρυβδη. Είμαι με τον Οδυσσέα.

 107. Pedis said

 108. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>απέφυγε τα χειρότερα, τη λεγόμενη «στρατηγική ήττα» (η οποία, όπως και ο εμπνευστής της, φαίνεται πως μπαίνει οριστικά στο ράφι),

  ποιος ήταν ο εμπνευστής ,που μπήκε στο ράφι ; (νόμιζα ο Βοριδ.)

 109. ndmushroom said

  Άγγελε (από το κινητό δε φαίνεται ο αριθμός του σχολίου).

  Έχεις απόλυτο δίκιο στο σχόλιο για την αναλογικότητα της τοπικής ψήφου. Το χειρότερο είναι ότι δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι χρειάζεται ανακατανομή των εδρών: οι 50 έδρες του Επικρατείας (που ούτως ή άλλως δεν είναι αιρετές) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την διόρθωση της τυχόν αναντιστοιχίας μεταξύ του Εθνικού ποσοστού και της κατανομής των 250 εδρών με τοπική αναλογική.
  Ιδανικά δε, σε μεταγενέστερο και μάλλον ουτοπικό στάδιο, θα μπορούσαμε να ψηφίζουμε ξεχωριστά για κόμμα και για βουλευτές (γιατί να μην μπορούμε να ψηφίσουμε έναν άξιο βουλευτή άλλου κόμματος, παρά να δεσμευόμαστε από τις περιορισμένες και ενίοτε μέτριες επιλογές του δικού μας κόμματος, πράγμα συχνό σε μικρότερες, ιδίως, εκλογικές περιφέρειες;) και το επικρατείας να εξισορροπεί και αυτήν την αναντιστοιχία.

 110. Γιάννης Ιατρού said

  100: Αυτά δεν μας τα είπες ρε συ! Να τοποθετηθεί ο Πσαράς! … 🙂 🙂
  (έχει κι άλλα ωραία στα σχόλια…)

 111. Γιάννης Ιατρού said

  Δεν βλέπω σχολιασμό από το ILL Οινόη… Τι γίνεται με τον υφυπουγό αρμόδιο για τον απόδημο Ελληνισμό;;;

  Ο Αντώνης Διαματάρης δεν είναι ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα N.Y. που ζητούσε να ανακληθεί ο Αμερικανός Πρέσβης από την Ελλάδα;;;

 112. gpoint said

  # 106

  είναι σαφώς δικαίωμά σου, το γούστο σου αλλά όσον αφορά την κανονικότητα ταυτίζεσαι με τον μπάρμπαΣάββα : γι αυτόν κανονικότητα είναι να κερδίζει πάντα ο ΟΣΦΠ και για σένα κανονικότητα είναι να είναι ο ΠΑΟ δεύτερος πίσω από τον ΟΣΦΠ

  Φαινόμενα αρτηριοσκλήρωσης, όλα τα άλλα είναι για να λέμε

 113. Γιάννης Ιατρού said

  Χεχε…Καλύτερα να σου βγεί το μάτι…., που λέει και η λαϊκή σοφία 🙂

 114. Μαρία said

  110
  Εμείς είμαστε του γλυκού νερού, γι’ αυτό δεν έγραψα κάτι. Μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ καπνιστή πέτροφα απ’ το Άγκιστρο https://www.ab.gr/en-gr/click2shop/Cheese-Meats-and-Delicatessen/Delicatessen/Smoked-fish/PESTROFA-KAPNISTI-150-GR-PERIPOY/p/7080755
  Ο πρώην της όμως ατύχησε στην Α Θεσσαλονίκης.

 115. Γιάννης Κουβάτσος said

  «γιατί να μην μπορούμε να ψηφίσουμε έναν άξιο βουλευτή άλλου κόμματος,»
  Αυτό γινόταν παλαιότερα. Στον Πειραιά π.χ. τη δεκαετία του ’50 ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, υποψήφιος με τη δεξιά, έπαιρνε ψήφους και από αριστερούς και από κεντρώους ψηφοφόρους, οι οποίοι ψήφιζαν κανονικά το κόμμα τους, αλλά έγραφαν πάνω στο ψηφοδέλτιο το όνομα του Ανδριανόπουλου. Λόγω Ολυμπιακού φυσικά, αλλά και γιατί έχαιρε γενικής εκτιμήσεως.

 116. Θεοδώρα said

  Συμφωνώ γενικά με όσα έχουν γραφτεί παραπάνω και ειδικά με τον Μανούσο (19) γιατί ο πολύς κόσμος επηρεάζεται από συμβολικές κινήσεις που δείχνουν ήθος (πραγματικό ή φανταστικό)…

 117. spyros chamenos said

  Βλέπω να απουσιάζει από την κουβέντα το μακεδονικό. Αν και τελικά, αφού ψάχτηκα λίγο με τους αριθμούς, είδα ότι μπορεί να μην ήταν καταλυτικό, θεωρώ ότι πρέπει να έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στην Κεντρική Μακεδονία όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει το 2015, έχασε με 14 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά. Στην Δυτική, όπου επίσης είχε κερδίσει το ’15, έχασε με 10 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά. Αν προσθέσουμε και τις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, νομίζω ότι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η φθορά από το ζήτημα της Μακεδονίας ίσως να ήταν μεγαλύτερη και από την φθορά λόγω οικονομικού. Εξ άλλου, και ο Βελόπουλος, μάλλον αποτέλεσμα του μακεδονικού είναι.
  Καταλήγω στο ότι αν δεν ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η εκλογική μάχη θα μπορούσε να είναι ντέρμπι. Βέβαια αυτό, όσο δεν υπάρχουν στοιχεία από δημοσκοπήσεις, είναι απλά μια υπόθεση.
  Υ.Γ.: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία παρά το πολιτικό κόστος, είναι ένα θέμα που ο καθένας θα εξηγήσει όπως τον βολεύει, ανάλογα με τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

 118. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Συμφωνώ απολύτως, Νίκο, ότι «το σημερινό 31,5% [ΔΕΝ] έγινε «ιδιόκτητο»». Στο ερμηνευτικό, όμως, δεύτερο σκέλος της σκέψης σου «πολλοί πολίτες ψήφισαν χτες τον ΣΥΡΙΖΑ όχι επειδή εγκρίνανε σε όλα ή στα περισσότερα την πολιτική του αλλά επειδή απέρριπταν την νεοφιλελεύθερη παντοδυναμία» θα πρόσθετα ότι ένα όχι αμελητέο ποσοστό (από αυτούς που ψήφισαν Συ.Ριζ.Α) δεν ήταν ούτε αριστεροί με συγκροτημένη πολιτική σκέψη, ούτε ιδεολόγοι αντινεοφιλελεύθεροι. Είναι εκείνο το φραμπαλατζίδικο τάχα-μου-αντιδεξιό πράμα που μετακινείται εύκολα και ασυλλόγιστα προς όποια πολιτική φωτοβολίδα τους εντυπωσιάσει περισσότερο. Ακόμη χειρότερα, αυτές οι ανεμομετακινήσεις τους δεν έχουν κάποια στέρεα πολιτική -έστω και βραχυπρόθεσμη- βάση αλλά έναν εμφανή τυχοδιωκτισμό. (..και σε ατομικό επίπεδο, το αντιδεξιό πάθος τους εύκολα ξεφουσκώνει με έναν διορισμό ή μιά «τακτοποίηση»..)

 119. takis#13 said

  Λίγες παρατηρήσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο . 1) Πενήντα υπουργοί , δεν το λες και ολιγομελές σχήμα (γιατί τα ΜΜΕ είχαν «φαγωθεί» το μακρινό ’15 να φωνάζουν για το μη ευέλικτο-λειτουργικό τότε συμβούλιο που έγινε για να χωρέσουν όλοι ) 2. Αν είχε υπουργοποιηθεί μικροβιολόγος (προς θεού , μπορεί να είναι μια χαρά υπουργός ο άνθρωπος) στο Δικαιοσύνης θα είχε βγάλει την ίδια στιγμή ανακοίνωση ο ΔΣΑ και όλες οι Δικαστικές Ενώσεις 3) Ο Αλκ.Στεφανής που πέρασε και από τα μέρη μας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ως αξιωματικός , έγινε ΓΕΣ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (αυτή ντε που κομματικοποίησε τις ένοπλες δυνάμεις ) .

 120. sarant said

  Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα. Να με συμπαθάτε για την απουσία αλλά ταξίδευα.

  21 Καταρχάς, έχουν κοινή αφετηρία, τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015 κι έπειτα υπάρχει η εκπληκτική σύμπτωση των εκλογικών ποσοστών.

  24 Από την άλλη, πολλοί νέοι δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν, όσοι δουλεύουν σεζόν.

  34-35 Περιμενω να δω τα σκίτσα του, όχι των αμέσως επόμενων ημερών.

  39 Οι άλλοι δύο Κυριάκοι (Κούλης και Βελό) τα κατάφεραν, ο τετραγωνοΚυριάκος όχι

  50 Ε, όχι και αισθημα νίκης.

 121. gpoint said

  # 110

  Τι να τοποθετηθώ βρε Γιάννη, χαμένες υποθέσεις συζητάμε.

  Πριν δυο καλοκαίρια για 4 χιλιάρικα δώσανε άδεια και σκάφτηκε όλος ο Κρισσαίος για να βγάλουνε ολοθούρια και μύδια οι αδειούχοι

  Φέτος είναι νεκρές το 98 % από τις πίνες. Το ξανάγραψα μόνο ο Λάμπρος συγκινήθηκε. Σύμπτωση που δεν ψηφίζει κόμμα κι αυτός ; Εϊπε πως είναιι από αυτά που δεν αγγίζουν και ψάχνουν οι οικολογικές οργανώσεις και μάλλον έχει δίκιο

  Το Σάββατο ειδοποίησα το λιμεναρχείο για μια ξεβρασμένη ψόφια χελώνα Δεν ξέρανε τις τοποθεσίες και δώσανε το τλφν μου στον Δήμο. Με πήρε ένας γνωστός μου από το Δήμο ,κατάλαβε που ήτανε και με ρώτησε αν βρωμάει Του είπα πως όχι στο 1 μέτρο που πλησίασα έχει σχεδόν μουμιοποιηθεί. Σήμερα Δευτέρα που ξαναπέρασα η χελώνα ήταν ακόμα εκεί.

  Ο Πολάκης φωτογραφήθηκε μ’ ένα ψαροτουφεκισμένο ροφόπουλο 200 γραμμάρια. Εγκλημα γιατί πρέπει να μεγαλώσει για να γεννήσει. Με το χταπόδι δεν είναι το ίδιο γιατί το χταπόδι ψοφάει μόλις γεννήσει οπότε δεν έχει σημασία αν το πιάσεις μικρό ή μεγάλο αλλά μόνο ο αριθμός που πιανονται. Κι .ομως για ένα χτααπόδι ελαφρότερο από μισόκιλο υπάρχει 200 ευρώ πρόστιμο και για τον Πολάκη δεν τρέχει τίποτε.

  Μόνο μερικοί ξένοι τουρίστες είναι συνειδητοποιημένοι, κολυμπάω και βλέπω στον βυθό μπαταρίες αυτοκινήτων καμπινέδες, σακούλες κι ό,τι θέλουμε, η ηθική του λαού είναι ό,τι δεν φαίνεται δεν υπάρχει, ρίξτο στην θάλασσα και καθάρισες. Ανάλογα ψηφίζει.

  Δεν έχει σημασία αν είναι από τις Σέρρες αλλά πως αν ήταν ευαισθητοποιημένη δεν θα ΄δεχότανε την θέση. Ετσι κι αλλιώς οι υπουργοί της πλάκας είναι σε συντριπτικό ποσοστό, δεν διορίζονται για τις ικανότητες που έχουν αλλά για κομματικές και ψηφοθηρικές ισορροπίες.
  Π.χ. το φυντάνι της Κρήτης Αυγενάκης, δηλωμένος οπαδός του ΟΦΗ και συμπτωματικά φαν του Βαγγέλα (με ανάλογες δικαστικές υποθέσεις κι αυτός) και του Μόραλη, εκρίθη κατάλληλος για υπουργός Αθλητισμού

 122. sarant said

  Και συνεχίζω

  69 Το coulis παντως είναι όρος της μαγειρικής, είδος σάλτσας κυρίως στα επιδόρπια
  https://en.wikipedia.org/wiki/Coulis

  96 Δεν τον εκτιμώ ιδιαίτερα τον εκλεγέντα Τρ. -μη σου πω και καθόλου.

  108 Εμπνευστή του όρου εννοούσα, τον Βενιζέλο

  109 Οι έδρες Επικρατείας είναι 12. Για να δουλέψει ένα τέτοιο σύστημα χρειάζεται μεταβλητός αριθμός βουλευτών, όπως στη Γερμανία.

 123. Νίκος Κ. said

  Όλα τα δεδομένα ήταν εναντίο του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε να αντιμετωπίσει

  – Μια οικονομία σε χρεωκοπία (η χειρότερη στη Δυτ. Ευρώπη) + την εποπτεία
  – Την καλπάζουσα φτωχοποίηση και ανεργία
  – Το μεταναστευτικό πρόβλημα
  – Το άλυτο πρόβλημα με τη Βόρεια Μακεδονία
  – Τον κεντρικό τραπεζίτη + τις τράπεζες
  – Το βαθύ κράτος των ΝΔ-Κιναλοπασόκ
  – Την απόλυτη εχθρότητα από σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα
  – Τα ΜΜΕ και τους καναλάρχες
  – Τους ποικιλώνυμους προμηθευτές που έκαναν «δουλειές» με το δημόσιο
  – Τους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες
  – Χωρίς σημαντική συνδικαλιστική εκπροσώπηση
  – Χωρίς φοιτητική παράταξη
  – Χωρίς κυβερνητική εμπειρία
  – Με εσωτερικές «υπερεπαναστατικές» αμφισβητήσεις, ιδεοληψίες και ελάχιστες οργανωμένες δυνάμεις

  Άρα τα πήγε εντυπωσιακά καλά. Κι αν δεν το καταλαβαίνουμε τώρα θα το καταλάβουμε σύντομα

 124. gpoint said

  # 39

  Δεν είχα δει το σχόλιό σου

  Εχασε με μικρή διαφορά την έδρα από την παλιά καραβάνα Καστανίδης αλλά δεν νομίζω πως ήταν αυτοσκοπός η εκλογή. Ετσι κι αλλιώς όπως είναι τώρα το Κινάλ δεν λέει τίποτε. Υποθέτω πως έχει σκοπό να τα αλώσει, να το ξελαφρώσει από αστείες παρουσίες όπως της Φώφης και να το κάνει αρεστό στον λαό. Δεν νομίζω πως θα βοήθαγε η εκλογή του εξ άλλου ούτε ο ΠΑΟκ τον «έσπρωξε»
  Το μέλλον θα δείξει αν η εκτίμησή μου είναι σωστή, προσωπικά θα τον προτιμούσα πίσω στον ΠΑΟΚ

 125. Γιάννης Κουβάτσος said

  «ούτε ιδεολόγοι αντινεοφιλελεύθεροι»
  Δεν μιλάμε για ιδεολόγους αντινεοφιλελεύθερους, Γιώργο. Μιλάμε για ανθρώπους που φοβούνται ότι θα μειωθούν οι συντάξεις τους, δημοσίους υπαλλήλους που ακόμη θυμούνται με ανατριχίλα την αξιολόγηση-λαιμητόμο που ήθελε να επιβάλει ο υπουργός Μητσοτάκης, αλλά δεν πρόλαβε, για εργαζόμενους που ανησυχούν για τα όποια εργασιακά δικαιώματα τούς έχουν απομείνει κλπ. Πολλοί ψήφισαν βάσει αυτών των φόβων, που αβάσιμους δεν τους λες, αν και εύχομαι αβάσιμοι να αποδειχτούν.

 126. Μαρία said

  122
  Ο Άγγελος πρέπει να εννοεί τις 250 που κατανέμονται στην α κατανομή. 300 – το μπόνους των 50 εδρών.

 127. Jane said

  Καλησπέρα.

  Αυτά τα χρόνια, κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων. Άλλοι για να τιμωρήσουν, άλλοι από ελπίδα, άλλοι από φόβο, άλλοι από απέχθεια. Αυτές τις μέρες , με όποιον μιλούσα, άκουγα άλλο από αυτό που ήξερα.

  Στη Μαγνησία ο Σύριζα τον Μάη πήρε 23,99% και 25.161 ψήφους.
  Χτες πήρε 32,16% και 34.297 ψήφους. Τεράστια διαφορά μέσα σε ένα μήνα.

  Στον Βόλο, τον μεγαλύτερο δήμο, ήρθε πρώτο κόμμα με 35,19% και 23.774 ψήφους .

  Λογικό. Χιλιάδες οικογένειες που ζούσαν με συσσίτια ως το 2015 , ζουν αξιοπρεπώς αφού μπορούν να ψωνίζουν με την κάρτα ΚΕΑ, τα επιδόματα ενοικίου, τα επιδόματα παιδιών και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Και με αυτά τα χρήματα πήρε και κινήθηκε κάπως η τοπική αγορά, ξανάνοιξαν αρκετά μικρά μαγαζιά και δημιουργήθηκαν και θέσεις εργασίας. Για να μην πω για τους φόβους από αυτά που ακούγονταν για τα εργασιακά και τις συντάξεις.

  Το ΚΚΕ έχασε.
  Χτες στη Μαγνησία πήρε 5,33% και 5.680 ψήφους, δηλαδή 37 ψήφους παραπάνω από τον Μάη αλλά από τον Σεπτέμβρη του ΄15 που είχε 6,24% έχει χάσει 600 ψήφους. Πανελλαδικά έχασε 2092 ψήφους εν σχέσει με τον Σεπτέμβρη του ’15, αλλά αντικειμενικά, αν λογαριάσουμε τους νέους ψηφοφόρους, έχασε πολλές χιλιάδες κι ας δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα κεντρικά.

  Η ΝΔ στη Μαγνησία μάζεψε τον κύριο όγκο από χρυσαύγουλα, Λεβέντη, Ποτάμι, ΑΝΕΛ.

  Δεν μου έκανε εντύπωση το ποσοστό του Σύριζα. Περίμενα πως στο τέλος θα υπάρξει συσπείρωση.

  Πολλά νέα παιδιά πάντως απείχαν λόγω του ότι δουλεύουν στα νησιά. Κι όπως είπαν , ο Σύριζα ήρθε πρώτος με 38% στις ψήφους των νέων. Ίσως ήταν κακή επιλογή οι εκλογές μες στον Ιούλιο.

  Αυτά και καλό κουράγιο.

 128. cronopiusa said

  Κικικικικιλιας Να πεθάνει ο χάρος

 129. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Το ΚΙΝΑΛ διέγραψε το Χρυσοχοϊδη και τη Μενδώνη που μπήκαν στην κυβέρνηση 🙂

 130. Γιάννης Ιατρού said

  129: Κακιούλες της Φώφης, άκου εκεί Ε.Δ.Ε.ΚΑ.Π !!! (ρε συ, από το πληκτρολόγιο μου το πήρες 🙂 🙂

 131. Μπούφος said

  32 ΓΤ
  «του υψαύχενος» Βαρουφάκερ «το γυαλιστερό καύκαλο»…
  τι λέξεις! τι εικόνες!

  38 Γς αμφιβάλεις ότι έχουμε επιστροφή στην… κανονικότητα; Χαχά!

  ΝΑ ΜΗ χαίρεται ο Κούληςς, ΟΜΩΣ, έχουμε να προειδοποιήσουμε οι μανικιούριστρες…ο Αλέξης μας ψηφίστηκε από πλήθος γυναικόπαιδων , ναι ναι, το σχολίασε ο κουρασμένος μίστερ Φανάρας με το απλανές βλέμμα.. και να σου πω γιατί; επειδή όπως το σχολίασε στο ΣΚΑΙ δελτίο και η τσακιρομάτα γάτα του Μπακογιάννη, οι Έλληνες, ως «αεί παίδες», ψηφίζουμε κυρίως με το συναίσθημα…Λοιπόν αν ο Μητσοτάκηςς δεν κάνει ΟΛΑ αυτά που έταξε και ακόμη περισσότερα..στον Καιάδα θα τον πετάξουν στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες ψηφοφόροι…ενώ ο Αλέξης μας…βρε παιδί…ό,τι «μούσια» να πουλάει ασύστολα… αυτός ο γλυκούλης, οι ψηφοφόρες οι ρομαντικές θέλουμε να πέσουμε στη στιβαρή αγκαλιά του (Μπέτυ το νού σου!)

 132. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  122α Μετά από τόσες και τόσες μαγειροεκπομπές, βάλαμε στη γλώσσα μας κι εδώ την κουλί 🙂

  https://city.sigmalive.com/article/2019/3/7/pos-na-phtiaxete-ten-teleia-kouli/

  122γ Α ναι! Ο Μπένι ήταν που έλεγε μετά μανίας για στρατηγική ήττα του σύριζα (θέλω να μη θυμάμαι φαίνεται) 🙂 . Μερσί για την υπομονή σου να απαντάς ενώ (ίσως) γκουγκλιζόταν-σκέφτηκα τώρα 😦 .

 133. cronopiusa said

 134. ΚΩΣΤΑΣ said

  Να φέρω στη συζήτησα και ένα νέο φαινόμενο που έφερε στα εκλογικά μας ήθη και έθιμα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Η απουσία πανηγυρισμών, οχλαγωγικών συγκεντρώσεων, ουρλιαχτά, κορναρίσματα, συνοδευόμενα ενίοτε με προκλήσεις και τραμπουκισμούς προς τους ηττημένους. Χρόνια ΠΑΣΟΟΟΟΚ!!!… 😛 4 ½ χρόνια συνδρόμου… στέρησης εξουσίας και 3 επαναλαμβανόμενοι εκλογικοί θρίαμβοι – τοπική αυτοδιοίκηση, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές – η ΝΔ ούτε καν μάζωξη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επέτρεψε. Μια λιτή δήλωση μετά την νίκη, με την οικογένεια στην ορκωμοσία. Και προεκλογικά όχι ύβρεις στον αντίπαλο.

  Την Παρασκευή πριν τις εκλογές, όταν μιλούσε ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, αναφερόταν στον γιο του αποστάτη και… οι συγκεντρωμένοι συριζαίοι… αναφωνούσαν «ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά!!!». χε, χε, χε… 😉 Ακόμη, θυμηθείτε πόσοι ήταν στο Ζάππειο όταν ο Τσίπρας πήγαινε να παραδεχτεί την ήττα του, τον αγκάλιαζαν και πανηγύριζαν… φανταστείτε αν είχε νικήσει…

 135. ΚΩΣΤΑΣ said

  131 Μπούφε μου, άστα αυτά… σαν να σε πήρε το μάτι μου πάνω σε ένα δέντρο, στον κήπο του προεδρικού μεγάρου, την ώρα που ορκιζόταν ο Κούλης… 🙂

 136. Jane said

  Είχαμε και μια επιστροφή στην κανονικότητα.

 137. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  128 Kρόνη ΄σαι θεά (και) σήμερα με τις αναρτήσεις σου! 🙂

  130 Γιάννη Ι. 🙂 κι έψαχνα, μα δε βρήκα, που ‘χα πετύχει ένα τουί να λέει (η Φώφη), μετά την αυτοδυναμία, «τζίφος – δεν έχει υπουργείο» .

 138. ΚΩΣΤΑΣ said

  134 διόρθωση –> Την Παρασκευή πριν τις εκλογές,… Πέμπτη, όχι Παρασκευή

 139. sarant said

  136 Και πέντε μόνο γυναικες στο υπουργικό συμβούλιο με 51 μέλη

 140. Μαρία said

  134

 141. Μαρία said

  138
  Κι άλλη μια διόρθωση πρέπει να κάνεις, για τον τόπο. Ψάξ’ τον μόνος σου.

 142. Γιάννης Κουβάτσος said

  Κώστα, οι συγκεντρώσεις του ’80 με τον Μπιρσίμ κλπ έχουν σβήσει εδώ και χρόνια. Αν εξαιρέσουμε όσους βλέπουν οπαδικά-ποδοσφαιρικά την πολιτική, όλοι οι άλλοι αντιμετωπίζουν με περίσκεψη και επιφύλαξη και τις εκλογές και τις κυβερνητικές αλλαγές και τις διακηρύξεις των πολιτικών. Η «εποχή της αθωότητας» τελείωσε με τα μνημόνια.

 143. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  134 Αφού τον κόβει ιδρώτας! 🙂 🙂

  139 Ποιος ακούει τη Βούλτεψ ! 🙂

 144. Jane said

  Κι ένα νέο φαινόμενο που έφερε στα εκλογικά μας ήθη και έθιμα ο καταληψίας.
  Υποδέχτηκε και παρέδωσε τον νεοκλεγέντα πρωθυπουργό. Πώς το λένε αυτό οι «άριστοι;’
  Α, ναι. Πολιτικό πολιτισμό.

 145. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  Γεια σας! Kαι «με τις υγείες μας» για μερικούς-μερικούς… που «ήπιαμε την πορτοκαλάδα»!

  – Η μίνι-ανάλυση του Νικοκύρη θεωρώ ότι είναι αντικειμενική, στα περισσότερα σημεία της.
  Ένσταση έχω σ΄ ένα σημείο: Διαισθάνομαι ότι οι αρχηγοί και αρχηγίσκοι της Χ.Α. δεν θα κάθονται και σε… πολύ αναμμένα καρφιά (ή κάρβουνα :)) και ίσως, στο τέλος, τη «σκαπουλάρουν»… Μακάρι να διαψευστώ. (Δες και σχ. 10β-Alexisphoto).

  – Επίσης, συμφωνώ σε πολλά από τα αναφερόμενα στο σχ. 49-Mitsos.

  @15. Συγνώμη, αλλά πολύ τραγικά μας τα λέτε… Και, βέβαια, δεν είναι καθόλου έτσι! (βλ. και σχ. 30-LandS)

  – Τη «διόρθωση» 🙂 στον Αρχιεπίσκοπο που έκανε ο Κυριάκος Μ. λέγοντας «της Αγίας και Ομοουσίας…» δεν θα τη σχολιάσουμε;

  ΥΓ. Πιστεύω ότι είναι γνωστό γιατί η Κρήτη ΔΕΝ ψηφίζει Μητσοτάκηδες-Ν.Δ… 😉 🙂

 146. Γιάννης Ιατρού said

  Αλλά όμως ο καθείς στην κατάλληλη θέση ….

 147. Λευκιππος said

  Αλήθεια, πως να ισθανεται ο Σαμαράς βλέποντας αυτή τη φώτο;

 148. mitsos said

  Και τα παράδοξα των εκλογών
  α) Ποιού κόμματος οι υποψήφιοι δεν πήραν ούτε μια ψήφο ;
  β) Από κι ως που εμφανίζεται ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να ποστάρει στο twitter υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο ;

 149. sarant said

  145 Μπορεί και να τη σκαπουλάρουν, θα δουμε.

 150. ΚΩΣΤΑΣ said

  141 Πού ρε Μαρία; Βάζω λινκ

  Όσο για το #140, δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, υπάλληλοι, ασφάλεια.. κλπ συν και λίγοι επισκέπτες, και μόλις τέλειωσε διαλύθηκαν, ούτε γλέντα, ούτε φασαρία.

  Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη

 151. mitsos said

  @150
  το 141 αου λέει να ξανασκεφτείς το Ζάπειο μάλλον …

 152. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Καλά να πάθει ο αρχιχάβγουλας π΄έστειλε (με κόλπο) στην προστασία της Ε.Ε. τα πρωτοπαλίκαρα κι αυτός τώρα πήρε κλωτσίδι από τη βουλή.

 153. τα μυαλά said

  Επίτηδες το κάνετε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Άκου πολιτικός πολιτισμός από τον πλέον απολίτιστο που έχει καθίσει στα έδρανα της βουλής. Άκου εκεί, πολιτικός πολιτισμός από τον υβριστή των πάντων. Το ξέρω, επαναλαμβάνομε και γίνομε βαρετός, αλλά δεν το χωρά ο νους μου. Σιγά σιγά όμως θα συνηθίσω στην τόση ευκολία σας να παρουσιάζετε το μαύρο ως άσπρο και το άσπρο ως μαύρο.

 154. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  146 Να βάνεις και λόγια 🙂
  https://www.iefimerida.gr/politiki/sygnomi-karamanli-gia-zoni-asfaleias-den-foroyse

 155. Μαρία said

  150
  Στην Πάτρα.
  Στη Θεσσαλονίκη σε ποιο λεπτό;

 156. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  150. Ρε Κώστα, ρε Κώστα, σε πήρε η χαρά και χάθηκες. 🙂 Λογικά, μα λογικά ΠΟΥ θα το έλεγε κανείς αυτό,δεδομένου ότι δεν το έκανε και ψωμοτύρι… (κι έπιασε και τόπο- άντε να βοηθήσω, αλλιώς θ΄ακούσεις όλες τις προεκλογικές ομιλίες) 😉

 157. Γιάννης Κουβάτσος said

  Δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
  «Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει περιέλθει σε κατάσταση ανομίας, σύγχυσης και ανασφάλειας.»
  Όχι, δεν είναι τωρινή δήλωση. Την έκανε τον Οκτώβριο του 2009. Τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τα χρόνια της κυβερνήσεως Καραμανλή. Πες, βρε υπουργέ, από ιδρύσεως νεοελληνικού κράτους, να ‘σαι μέσα.
  Δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:
  «Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει περιέλθει σε κατάσταση ανομίας, σύγχυσης και ανασφάλειας.»
  Όχι, δεν είναι τωρινή δήλωση. Την έκανε τον Οκτώβριο του 2009. Τα τελευταία χρόνια, δηλαδή τα χρόνια της κυβερνήσεως Καραμανλή. Πες, βρε υπουργέ, από ιδρύσεως ελληνικού κράτους, να ‘σαι μέσα. ☺
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tanea.gr/2009/10/22/greece/paraitisan-ton-arxigo-tis-el-as/amp/&ved=2ahUKEwjnmbW-iqbjAhXIxqQKHdS0ASM4HhAWMAJ6BAgJEAE&usg=AOvVaw3ukq08yegwscKb4Q_pH9PQ

 158. Μαρία said

 159. ΚΩΣΤΑΣ said

  144 Jane, καταρχάς καταδικάζω την ενέργεια Σαμαρά. Πέραν αυτού, για τον εν λόγω κύριο δεν νιώθω ότι πρέπει να δίνω εξηγήσεις, ήμουν αποστασιοποιημένος κομματικά και τον θεωρώ προδότη της παράταξης, καθαρά το λέω.

  Με βαριά καρδιά, για την υπεράσπιση της παράταξη, θα πω μόνο τούτο, το είπε και κάποιος παραπάνω, νομίζω. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ, ο Τσίπρας γερμανοτσολιά τον ανέβαζε, δωσίλογο τον κατέβαζε, μερκελιστή τον ξανανέβαζε, πουλημένο τον ξανακατέβαζε. Στο σούμα λοιπόν να λάβεις υπόψη και να αξιολογήσεις και τον κύριο Αλέξη. Τον χαρακτηρισμό δώσ’ τον εσύ.

 160. Γιάννης Ιατρού said

  139β: Νίκο, πέντε, αλλά με περγαμηνές, π.χ. η συντοπίτισσα της Μαρίας 🙂 , η υφυπουργός στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων (με αρμοδιότητα για την αλιευτική !! πολιτική -> #110/#114 🙂 )

 161. Γιάννης Κουβάτσος said

  157: Εις διπλούν, για εμπέδωση. ☺

 162. Γιάννης Ιατρού said

  153: Ψιτ, Μυαλά… ==>….επαναλαμβάνομεαι και γίνομεαι βαρετός… 😎🙄

 163. ΚΩΣΤΑΣ said

  Έφη, Μαρία, μπορεί να μπέρδεψα τον τόπο, συγνώμη, τουλάχιστο το είπε… 🙂

 164. Γιάννης Κουβάτσος said

  159: Δεν είναι ο ίδιος Τσίπρας που ήτανε το ’14, Κώστα. Αλλάζουν οι άνθρωποι, ωριμάζουν, γίνονται σοφότεροι. Ο Καραμανλής έφυγε για το Παρίσι το ’63 με νοοτροπία ψαρωτικού καράβλαχου επιλοχία και γύρισε το ’74 με τον αέρα του σοβαρού και υπεύθυνου Ευρωπαίου πολιτικού. Έτσι είναι…

 165. Pedis said

  μετά την πολύχρονη συνεργασία συρανελ,

  τις δεκάδες μεταγραφές των πολιτικών στελεχών από τη μια άκρη στην άλλη του αριστεροκεντροακροδεξιού φάσματος (και, προφανώς, την προίκα των ομήρων ή/και απλώς μαλάκηδων ψηφοφόρων τους)

  μπήκε και το κερασάκι

  δηλ. η υπουργοποίηση Χρυσοχοΐδη και Μενδώνη,

  χάρη στο οποίο είμαστε ακόμη περισσότερο βέβαιοι για την ξεκάθαρη χάραξη της ιδεολογικής γραμμής μεταξύ δεξιάς και «αριστεράς».

 166. Jane said

  https://www.tribune.gr/politics/news/article/592277/neodimokratikos-ochlos-apodokimase-ton-tsipra-otan-efeyge-apo-to-maximoy-aytoi-einai-vinteo.html

  https://neaselida.gr/parapolitika/chydaiotita-opadon-nd-kata-tsipra-otan-efeyge-apo-maximoy-video/

  Ω, μας κακομαθαίνετε με τα νέα ήθη σας.
  Βέβαια είναι μια κάποια πρόοδος, μετά τα τσεκούρια και τα τρίκυκλα.

 167. Γιάννης Ιατρού said

  165: Αδικείς την Μενδώνη. Απ΄τους λίγους που ξέρει καλά τι γίνεται στο ΥΠΠΟ, έχει 10 χρόνια προϋπηρεσία εκεί.

 168. Georgios Bartzoudis said

  (α) «Με το κεφάλι ψηλά»

  # Και με την ουρά στα σκέλια!

  (β) «Η απερχόμενη κυβέρνηση είχε την (οριακή) πλειοψηφία στη Βουλή αλλά είχε εναντίον της το σύνολο σχεδόν των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης»

  # Πως, πως: Κάτι έκανε ο Γκαιμπελίσκος του Σύριζα ΚΑΙ με τα ιδιωτικά κανάλια. Καλά, για τα κρατικά, δεν το συζητάμε. Τα μετέτρεψε σε κομματικά φερέφωνα!

  (γ) «Ο Αλέξης Τσίπρας παραδίδει τη χώρα σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι την παρέλαβε, με την ανεργία μειωμένη κατά 8 μονάδες, με ένα μαξιλαράκι 37 δισεκατομμυρίων για την απόσβεση όποιων κραδασμών, με το χρονίζον πρόβλημα της Βόρειας Μακεδονίας λυμένο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

  # Για τα οικονομικά «κατορθώματα» του Σύριζα, έχω παραθέσει σε σχόλιο το ανέκδοτο για «το τιφαρίκι του Γιαννακού». Αν …υπάρξει ζήτηση μπορώ να το επαναλάβω.
  # Το ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ξεπούλημα της Μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους ΒουλγαροΣκοπιανούς, ας μην το ανασκαλεύουν οι Συριζοπαθείς. Όζει βαρέως!

 169. ΚΩΣΤΑΣ said

  164 Γιάννη, δεν τά ‘χω εναντίον του Τσίπρα, κι εμένα συμπαθής μου είναι. Τα λέω για όσους νομίζω εγώ ότι είναι μονόφθαλμοι, που βλέπουν μόνο από το αριστερό μάτι, 😉 να δουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά.

 170. Κρίμα και για τον Χρήστο Κ.που δεν βγήκε στη Δράμα.

 171. Μαρία said

  159β
  Λες τερατώδεις ανακρίβειες.

  164
  Κωστόπουλε, εσύ;

 172. Μαρία said

  170
  Υπερίσχυσε δημαρίτης δικηγόρος και ορειβάτης.

 173. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  159 >>ο Τσίπρας γερμανοτσολιά τον ανέβαζε, δωσίλογο τον κατέβαζε
  Ο Τσίπρας και δη συχνά;
  Εγώ θυμάμαι να λέει ο Σαμ. χυδαίους και αλήτες τον πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ και το σύριζα για το θέμα της απόλυσης της καθηγήτριας που έπιασαν τον κανακάρη του να αντιγράφει. Θυμάμαι και τον Άδωνη να λέει αποβράσματα και τον Γιακουμάτο να εύχεται «να ξεκουμπιστούν».
  Και για να ελαφρύνουμε το θέμα πολιτικός πολιτισμός (Άρχοντας ο Τσίπρας και ξιδάκι σ΄όποιον δεν αρέσει 🙂 ) :
  https://ipop.gr/themata/eimai/giati-den-sikothike-orthios-o-samaras-gia-na-cheretisi-ton-tsipra10-pithani-logi/

 174. ΚΩΣΤΑΣ said

  171 Πάλι λάθος κάνω; καλά ό,τι πείτε, παραιτούμαι. Σιγά μην κάτσω εγώ να ψάχνω να βρω τι λέγαν οι συριζαίοι πριν πεντέξι χρόνια για να το φέρω ως τεκμήριο. Αν μπορεί κάποιος άλλος ας πει.

 175. sarant said

  170-172 Nαι, κρίμα….

 176. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  167 Γιάννης Ι.
  >>Αδικείς την Μενδώνη. Απ΄τους λίγους που ξέρει καλά τι γίνεται στο ΥΠΠΟ, έχει 10 χρόνια προϋπηρεσία εκεί.

  Χααααα! Ναι!
  Αν το λες σοβαρά, για έλεγξε τί σου βάλανε στον ορό κακομοίρη μου 🙂 🙂
  Ασε, θα την περιλάβουν με την ώρα της οι αρχαιολόγοι και λοιποί που γνωρίζουν…

 177. Μαρία said

  170, 175
  Και στη θέση του βλάκα του Κυριαζίδη ο γιατρός. Φοβερή ανανέωση.

  174
  Το χαρακτηρισμό γερμανοτσολιάδες τον χρησιμοποιούσε ο Δελαστίκ.

 178. Jane said

  Αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν, κεφάλαιο πρώτο.
  ……………………………………………………………………………..

  http://www.topontiki.gr/article/331483/axiomatikos-tis-elas-stelehos-tis-nd-apeilei-apo-ayrio-tha-kyvername-apokleistika-me#.XSMiU-aTZGZ.twitter

  Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος κάνει συνέχεια αναρτήσεις στο facebook υπέρ της ΝΔ (περισσότερα γράφει παρά εργάζεται θα μπορούσε να πει κάποιος), σε μια ανάρτηση στον τοίχο τους γράφει: «Θα παρακαλέσω ευγενικά για τελευταία φορά όποιοι ΚΟΠΡΟΙ δεν πρεσβεύουν τις αρχές, τις αξίες και τα πιστεύω της Νέας Δημοκρατίας να αποχωρήσουν από μόνοι τους από το προφίλ μου γιατί από αύριο θα τους ξεσκίσω ότι έχουν και δεν έχουν.» Και στη συνέχεια σαν καλός δεξιός ο αστυνομικός υπογράφει: «Αριθμός Μητρώου Νέας Δημοκρατίας 32442831»
  Στη συνέχεια ο άνθρωπος αυτός ο οποίος απειλεί να ξεσκίσει τον κόσμο έκανε μια ανάρτηση που γράφει: «Η Ελλάδα από αύριο θα κυβερνιέται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την ισχύ των γκλόμπς μας».

  Και δεν σταματάει εκεί. Αναφέρεται και στον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον χαρακτηρίζει «π@@τάνας γιο» ενώ προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπει στα Εξάρχεια «τα ΜΑΤ είναι μαζί του» και «όποιον Αναρχικό συλλαμβάνουν να του βάζουν το γκλομπ στον κώλο και χωρίς βαζελίνη»
  …………………………………………….

  Νέα ήθη, πράγματι. Κι ακόμη είναι η αρχή.

 179. Μαρία said

  160
  Τώρα κλίκαρα το λινκ. Στη γραμμή του καλοπληρωτή Μηταράκη https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/114382_amfisbitei-tin-katadiki-toy-o-ergodotis-n-mitarakis

 180. SineNomine said

  Δυο ενστάσεις:
  Το «ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μόνο το 11% της δύναμής του» είναι μάλλον παραπλανητικό ως διατύπωση, έστω κι αν είναι σωστό (δεν έκανα τους υπολογισμούς). Δεν θα έπρεπε κανονικά, αλλά μάλλον χρειαζόταν μια διευκρίνιση.
  Από την άλλη το «μπαίνει οριστικά στο ράφι» είναι μάλλον βιαστικό και για τα δυο υποκείμενα της πρότασης. Έστω κι αν η ΝΔ (απ’ όσα διαβάζω τουλάχιστον) μιλάει τώρα για την «μετά την κρίση» εποχή που θα διαχειριστεί –αναγνωρίζοντας έμμεσα ότι δεν παραλαμβάνει το σύνηθες… χάος-, η κρίση είναι εδώ και όχι μόνο για την Ελλάδα.
  Κατά τα λοιπά, (τη γνώμη μου θα πω) όσο κι αν διαφωνεί κανείς με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ ή τον τρόπο που τις άσκησε, δεν γίνεται να μην ζει στην καθημερινότητά του τη διαφορά ανάμεσα στο 2014 και το 2019. Μόνο τον αριθμό των κλειστών μαγαζιών να συγκρίνουμε, κάτι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην προσπάθεια. Χώρια όλα τα άλλα…
  Αντιλαμβάνομαι πως είναι αδύνατο σε σχόλια ενός (έστω και τόσο φιλόξενου) ιστολογίου να γίνουν εμβριθείς αναλύσεις, αλλά ας έχουμε κατά νου, πως η πραγματικότητα είναι πολυσύνθετη και δεν ερμηνεύεται με μοναδικές παραμέτρους.

 181. Γιάννης Ιατρού said

  176: Για προϋπηρεσία είπα 🙂

 182. SineNomine said

  Κι ένα σχόλιο σχετικά με τα Εξάρχεια:
  Η κατάσταση εκεί έχει ξεφύγει. Έχουν προ πολλού πάψει να είναι η ασφαλέστερη γειτονιά της Αθήνας (ίσως κάποιους να τους ξαφνιάζει, αλλά μέχρι πριν από 10-15 χρόνια αυτό ίσχυε). Η συνοικία της ανοχής και της αμφισβήτησης έχει μετατραπεί σε άντρο αντιμαχόμενων μαφιών και χουλιγκάνων. Φιλοξενεί βέβαια ακόμα κάποιους γνήσιους εραστές της αντίστασης στην ισοπέδωση, αλλά δεν έχουν πια τη δύναμη να δώσουν τόνο και ρυθμό.
  Το είπε ωραία ο αξιωματικός υπηρεσίας του αρμόδιου αστυνομικού τμήματος (Καλλιδρομίου) σε συνάδελφο που κατήγγειλε (το κατήγγελλε δεν μου βγαίνει με τίποτα) τη σε βάρος του κλοπή: Κάποτε την περιοχή την φύλαγαν οι αναρχικοί, τώρα πια δεν την φυλάει κανένας.
  Άβατο φυσικά δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως οργανωμένο σχέδιο μετατροπής των Εξαρχείων σε αντίστοιχο της Πλάκας ή του Ψυρρή, υπάρχουν μεγάλα (κινέζικα κυρίως, αλλά και ελληνόφωνα) συμφέροντα, υπάρχουν ΜΚΟ με εξαιρετικά ύποπτη δράση και φυσικά ανώριμη πολιτικά δράση που ενισχύει –παρά τη θέλησή της- ό,τι αντιδραστικό προσπαθεί να αντιπαλέψει.

  ΥΓ Παράγινα πολυλογάς μου φαίνεται, αλλά φταίνε οι μέρες…

 183. ΚΩΣΤΑΣ said

  Περί ήθους, βρήκα δύο λινκς, τα βάζω και τέλος.

  https://www.in.gr/2018/09/10/apopsi/epilektiko-dimokratiko-ithos-tou-kyriou-tsipra/

  https://www.tovima.gr/2012/02/20/politics/al-tsipras-aytoi-poy-mas-kybernoyn-den-einai-toso-ellines/

 184. cronopiusa said

  Περί ήθους…

 185. Μαρία said

  Κι ο υφυπουργός παιδείας μεγάλο κελεπούρι.

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/201875_etoimoi-na-xepoylisoyn-tin-istoria-ton-hanion
  Παρά το γεγονός ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο από τον Δεκέμβριο του 2017 έχει βάλει φρένο στις ορέξεις του πρώην πρύτανη, εκείνος ισχυρίστηκε πως «η αξιοποίηση των κτιρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης προχωράει κανονικά» αλλά και πως «από τις 8 Ιουλίου θα υπάρχει και η πολιτική βούληση για να τελειώσει αυτή η ιστορία».

 186. Pedis said

  Νικοκύρη, δες αντίλογο σε πολλά σημεία του σημερινού σου κείμενου στον γουαρδιάνο από έναν του diem25.

  https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/jul/08/syriza-demise-greece-alexis-tsipras

  Μου έκαναν εντύπωση δύο λεπτομέρειες, ένα που κάτι μου θυμίζει αλλά το είχα ξεχάσει …

  ότι η κυβερνηση σύριζα έγινε ντήλερ όπλων στους σαουδάραβες

  και το άλλο, πολύ βαθύ, του μίστερ τσιπ ότι

  «οι μεταρρυθμίσεις είναι σαν το ποδήλατο, αν δεν τι κάνεις πέφτεις»

  Πρώτον, πέφτεις και τσακίζεσαι κι άμα τις κάνεις, και καλά να πάθεις,

  δεύτερον, κάτι μου λέει ότι σλόγκαν είναι κλεμμένο από παλιές ατάκες της φιλελέ δεξαμενής. Κάνω λάθος;

 187. anasazii said

  Όντως γιατί η Κρήτη αποφεύγει να ψηφίσει Μητσοτάκη; Ισχύει μήπως το «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος»;

 188. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  181. Γιάννης Ι. Να βάνεις όμως και τίποτα εισαγωγικά στο «αδικείς» 🙂
  (Τάχα δεν κατάλαβα 🙂 )
  182. Αύριο, μεθαύριο το πολύ, θα τα καθαρίσει ο νέος πρθργός. Προσωπικό στοίχημα : άσυλο κι Εξάχρεια 🙂

  Ακούω ράδια με ανοιχτές γραμμές σε ακροατές. Οι δεξιόστροφοι είναι απαρηγόρητοι που πήρε τόσο ψηλά ποσοστά ο Τσίπρας. Μα κάτι γερούληδες καημό που τον έχουν ! Δεν τους αρκεί που νίκησε η Ν.Δ. αλλά μαράζι γιατί πήρε τόσο ο σύριζα.

 189. Μαρία said

  Στο λογαριασμό του πρωθυπουργού https://twitter.com/PrimeministerGR αντικαταστάθηκε η φωτογραφία του Τσίπρα μ’ αυτή του Μητσοτάκη. Έτσι όμως ο νέος φορτώνεται και τα τιτιβίσματα του προηγούμενου όπως π.χ. αυτό.

 190. Triant said

  Υπάρχει όμως οργανωμένο σχέδιο μετατροπής των Εξαρχείων σε αντίστοιχο της Πλάκας ή του Ψυρρή
  Δεν το αποκλείω, αλλά από την άλλη ήμουνα νιος και γέρασα. Το ακούμε από τα 80αζ, ακόμα να τα αγοράσουν όλα;

 191. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Από τις μέρες ΛιναςΜενδώνη στο Υπ.πο
  http://katoaptavlaki.blogspot.com/2014/11/blog-post_0.html

 192. ΚΩΣΤΑΣ said

  Κάτι έστειλα περί ήθους, και γερμανοτσλιάδων, δεν το βλέπω, το ξαναστέλνω.

  https://www.in.gr/2018/09/10/apopsi/epilektiko-dimokratiko-ithos-tou-kyriou-tsipra/

  https://www.tovima.gr/2012/02/20/politics/al-tsipras-aytoi-poy-mas-kybernoyn-den-einai-toso-ellines/

 193. Μαρία said

  192
  Τι σε τυφλώνει και δεν τα βλέπεις; Είναι στο 183.

 194. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 195. SineNomine said

  190 Triant
  Απόλυτο δίκιο έχεις, από τότε παίζεται αυτό το παιχνίδι (επιχείρηση «Αρετή» και Αρκουδέας). Η διαφορά είναι πως τώρα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι έχουν επενδύσει και ξένες εταιρίες που, λογικά τουλάχιστον, θα θέλουν να αξιοποιήσουν τις νέες περιουσίες τους (μια-δυο περιπτώσεις τις ξέρω). Από την άλλη οι μαφίες αλωνίζουν και οι γενικώς «αντί» δεν θέλουν ούτε το μετρό… Αχταρμάς.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει στοχευμένες εκκαθαρίσεις –ώστε να μην πάρει η μπάλα και τους πολιτικά δρώντες-, αλλά ξεκίνησε αργά και δεν το έφτασε ως το τέλος. Τώρα αναλαμβάνει η μηδενική ανοχή κι ας ελπίσουμε να μπορέσει να συγκρατήσει τα λυσσασμένα μαντρόσκυλα, που ήδη τρίζουν δόντια και γκλοπ.

 196. Pedis said

  # 194 – τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά …

  όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα …

  Πρώτον, θα ασχολούνται με τους σκυλοκαβγάδες τους και όσοι βρίσκονται ριγμένοι θα ενδιαφέρονται να φαίνονται ηπιότεροι προς τους ηλίθιους τους ψηφοφόρους τους και υπάρχει μια πιθανότητα παραπάνω να καθυστερούν τα μέτρα.

  Δεύτερον, θα τσακώνονται ποιος θα πρωτοφάει και θα βγαίνουν τα άπλυτα τους στη φόρα.

 197. Jane said

  Μερικά παραδείγματα «ήθους» της ΝΔ που υπάγονται στο Τμήμα Ηθών

  Ο συνεργάτης του Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης πλήρωνε κύκλωμα που του προμήθευε ανήλικα αγόρια για σεξ. Καταδικάστηκε στις 26/2/2019 για ασέλγεια σε ανηλίκους σε 26 μήνες με αναστολή. Στη δίκη παρέστησαν ο βουλευτής της ΝΔ Κυρανάκης κι η βουλευτής της ΝΔ Ασημακοπούλου ως μάρτυρας υπεράσπισης.

  Ο Άδωνης Γεωργιάδης Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Ανάπτυξης εμπλέκεται στα σκάνδαλα Novartis που λάδωσε πολιτικούς και γιατρούς ζημιώνοντας το Δημόσιο με 22 εκατομμύρια και με το ΚΕΕΛΠΝΟ , που λάδωνε δημοσιογράφους κι έδωσε 350 χιλιάδες ευρώ στη σύζυγο του Στουρνάρα για μια ημερίδα.

  Η νέα υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή καταδικάστηκε για μη καταβολή δεδουλευμένων σε δυο υπαλλήλους της σε φυλάκιση 3 μηνών.

  Ο υπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης απέλυσε τη γραμματέα το 2015, χωρίς αποζημίωση και προφορικά. Η εργαζόμενη δεν ήταν καταχωρημένη στο ΙΚΑ . Ο Μηταράκης ισχυρίστηκε πως ήταν εθελόντρια. Η εργαζόμενη έκανε αγωγή κι ο βουλευτής καταδικάστηκε.

  Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας της ΝΔ Σαλμάς ζημίωσε τον ΕΟΠΥΥ 500 χιλιάδες ευρώ υπερκοστολογώντας παραπεμπτικά που υπέγραφε ως γιατρός. Ο εισαγγελέας ζήτησε στις 25/2/2019 άρση ασυλίας για να προχωρήσει η δικαιοσύνη.

  Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2018 σε 9 μήνες με αναστολή και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για παθητική δωροδοκία.

  Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Μαντούβαλος καταδικάστηκε to 2018 σε 13 χρόνια με αναστολή για παθητική δωροδοκία στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

  Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Κύρτσος έχασε τη βουλευτική ασυλία το 2018 με απόφαση της ευρωβουλής επειδή χρωστά 700 χιλιάδες στο ελληνικό δημόσιο από απλήρωτους φόρους.

  Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης ζητούσε από συνεργάτιδά του να του καταβάλει κάθε μήνα το 60% του μισθού της. Παράλληλα κατηγορείται από την ευρωβουλή πως έπαιρνε χρήματα για ανύπαρκτο προσωπικό.

  Στελέχη της ΝΔ συνελήφθησαν το 2018 στο Μεσολόγγι , για συμμετοχή σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων. Σε 25 χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου , στέλεχος της ΝΔ, για διακίνηση μεταναστών και ναρκωτικών.

  Σε Δις ισόβια καταδικάστηκε ο Θεολόγος Καλαϊτζής, στέλεχος της ΝΔ, για υπεξαίρεση 1.400.000 ευρώ από τη δημοτική εταιρία ΕΑΠΑΞ Ξάνθης.

  ………………………………………………………………………………….
  Τα «έγκριτα» ελληνικά μμε: Ώ, μοντιέ! Ο Πολάκης καπνίζει μες στο γραφείο του και λέει κακές λέξεις! Σκάνδαλο!

  Μη μιλάτε για ήθος και ήθη , βρε παιδιά. Δεν είμαστε λωτοφάγοι.

 198. Πέπε said

  @173 (Έφη) και άλλα σχετικά με τον πολιτικό πολιτισμό του καθενός:

  Ρε παιδιά, μην υπερβάλλουμε.

  Είναι γεγονός ότι ο Τσίπρας φέρθηκε σαν κύριος κατά την αποχώρησή του από τη θέση του πρωθυπουργού (ομιλία, παράδοση της θέσης στον Μητσοτάκη). Αλλά συνολικά δεν είναι άτομο που να λες «αυτός φέρεται σαν κύριος». Του λείπουν οι δεξιότητες (έμφυτες ή από αγωγή, δεν ξέρω) χάρη στις οποίες ένας άνθρωπος συνευρίσκεται με άλλους ανθρώπους χωρίς να εκτίθεται, χωρίς να προσβάλλει κλπ.. Και τι καφρίλες δεν έχει πει! Από τα νταούλια και τους ζουρνάδες, από τα «μάνταμ Μέρκελ», από τα αγγλικά επιπέδου γκρικ χοτ λάβερ (και δεν έχω πρόβλημα που δεν ήξερε καλά αγγλικά – έχω πρόβλημα που δε συναισθανόταν ότι δεν ήξερε!), από την ανεκδιήγητη υποδοχή του Ομπάμα, στραβοχυμένος σε μια πολυθρόνα και μιλώντας στον ενικό, από από από…

  Μη μου λέτε ότι χειρίστηκε την ήττα του αξιοπρεπέστερα από τον Σαμαρά. Δεν είναι επίτευγμα να είσαι αξιοπρεπέστερος από τον Σαμαρά, ο Σαμαράς είναι απόβρασμα. Ούτε με τον ψυχάκια ΜΑΤατζή θα συγκρίνουμε, που του αρέσει να επιβάλλει τη δημοκρατία χώνοντάς μας ευγενικά το γκλοπμ στον κώλο δίχως σάλιο – αϊ μιν έλεος, με τους κανονικούς ανθρώπους θα συγκρίνουμε! Μ’ αυτούς που μπορείς να τους κυκλοφορήσεις χωρίς να φοβάσαι ότι θα κάνουν καμιά γκάφα που να σε φέρει σε αμηχανία.

  Ε, σε σχέση μ’ αυτούς, δυστυχώς, ο Τσίπρας υπολείπεται. Είναι περιορισμένες οι κοινωνικές του δεξιότητες, πώς να το πω, δεν έχει συναίσθηση της συμπεριφοράς του.

  _______________

  [Ειδικά το «μάνταμ Μέρκελ» έχετε όρεξη να το αναλύσουμε λίγο;

  Η Μέρκελ είναι γερμανόφωνη. Το μάνταμ είναι αγγλικό, αλλά δεν πάει μαζί με όνομα – ή θα πεις μάνταμ σκέτο ή μίσιζ Μέρκελ. Υπάρχει το γαλλικό μαντάμ, που πάει και με όνομα και χωρίς. Άρα «μάνταμ Μέρκελ» είναι είτε λάθος αγγλικά, είτε γαλλικά με αγγλική προφορά (πάνω από την οποία έχει έρθει βέβαια η ελληνική προφορά).

  Όλη αυτή η σύγχυση μοιάζει κατά τη γνώμη μου να υποκρύπτει την εντύπωση ότι κατά βάθος οι γλώσσες είναι δύο: τα ελληνικά και τα ξένα. Ό,τι δεν είναι ελληνικό είναι εξίσου κατανοητό στους ξένους, όπως για παράδειγμα ο σερβιτόρος θα πει στον τουρίστα «μουζάκα» για να το καταλάβει, αφού είναι ξένος, ενώ το «μπουσακάς» δε θα το καταλάβεινε γιατί δεν είναι Έλληνας.

  Σίγουρα υπάρχουν πολλοί Έλληνες που, λόγω περιορισμένης ξενόγλωσσης παιδείας, σκέφτονται κάπως έτσι. Μπορεί να είναι δικαιολογημένοι, δε φταίει κανείς υποχρεωτικά για την παιδεία του, αλλά δεν παύει να είναι ένα μειονέκτημα! Διάβολε, πρωθυπουργός είσαι (ή ήταν πριν γίνει; και πάλι, σημαντικός πολιτικός), ρώτα κάναν άνθρωπο «έτσι το λέμε, ή μήπως αλλιώς;»]

 199. spyridos said

  192

  Εκανα μια προσπάθεια και διάβασα αυτά που γράφει ο πληρωμένος κονδυλοφόρος του πρεζέμπορα.
  Και σε αυτό που παραθέτεις αλλά και στα τουλάχιστον δέκα προηγούμενά του αραδιάζει ετοιμες παπαριές από το κομματικό επιτελείο του ναρκοφονιά
  πρώην χρηματοδότη της ΧΑ και τώρα και της ΝΔ.

  Από που συμπεραίνεις ότι αυτά που γράφει ο μυθοπλάστης τα είπε ο Τσίπρας????

  Και για να εξηγούμαστε όταν τρως πίνεις και τα αρπάζεις από έναν γερμανοτσολιά με τη ΒΟΥΛΑ (ο χριστοφοράκος έχει γερμανικό διαβατήριο λόγω υπηρεσιών που πρόσφερε ο πατέρας του στο ράιχ)
  τότε για μένα είσαι γερμανοτσολιάς. Αλλά αυτό δεν το είπε ποτέ ο Τσίπρας. Μην πας να τον κάνεις ήρωα.
  Τα είχε ταχτοποιήσει με το κατεστημένο πριν πάρει την καρέκλα. Ο Βαρουφάκης ήταν ο καπνός για να ξεγελάσει τους αριστερούς στο ΣΥΡΙΖΑ.
  Κάποια στιγμή τα χάλασε με τον πρεζέμπορα που στην αρχή τον είχε όλο αγκαλίτσες και φιλιά.

 200. spyridos said

  118

  » θα πρόσθετα ότι ένα όχι αμελητέο ποσοστό (από αυτούς που ψήφισαν Συ.Ριζ.Α) δεν ήταν ούτε αριστεροί με συγκροτημένη πολιτική σκέψη, ούτε ιδεολόγοι αντινεοφιλελεύθεροι. Είναι εκείνο το φραμπαλατζίδικο τάχα-μου-αντιδεξιό πράμα που μετακινείται εύκολα και ασυλλόγιστα προς όποια πολιτική φωτοβολίδα τους εντυπωσιάσει περισσότερο. Ακόμη χειρότερα, αυτές οι ανεμομετακινήσεις τους δεν έχουν κάποια στέρεα πολιτική -έστω και βραχυπρόθεσμη- βάση αλλά έναν εμφανή τυχοδιωκτισμό. (..και σε ατομικό επίπεδο, το αντιδεξιό πάθος τους εύκολα ξεφουσκώνει με έναν διορισμό ή μιά «τακτοποίηση»..)»

  Έλεος πια με το σανό.
  Να το παίρνετε σε δόσεις.
  Οταν δεν βλέπουμε την καμήλα στο δικό μας μάτι.

  Το 22% που γύρισε στη ΝΔ από ΧΑ και αλλού δεν ήταν φραμπαλατζίδικο πόπολο , ναζιστές φον Γιοσμάδες , κυνηγοί της τακτοποίησης και του ρουσφετιού, οσφυοκάμπτες, χειροφιλούντες κάθε εξουσίας.
  Ήταν ιδεολόγοι νεοφιλελεύθεροι ή ακόμα και ριζοσπάστες φιλελεύθεροι που ανένηψαν.

  Ενα 80% των Ελλήνων είναι ακριβώς αυτό το συνονθύλευμα. Δεν είναι στα γονίδιά τους απλώς έτσι έμαθαν και διαμορφώθηκαν σε ένα δεξιό πελατειακό κράτος.

 201. Pedis said

  # 200 – έλα, τα παραλές και έχεις άδικο.

  Οι δεξιοί είναι εξ’ ορισμού ειλικρινείς και πεπεισμένοι ιδεολόγοι, διέπονται από μοναδικά αισθήματα αλτρουισμού, γνώμονάς τους είναι το καλό της κοινότητας και ιδαίτερα των πιο ευαίσθητων ομάδων της, πολεμούν την κοινωνική αδικία, πρόκειται, εν ολίγοις, για την κατά το δυνατόν πληρέστερη υλοποίηση στην πολιτική και κοινωνική ζωή του ελεύθερου και ανεξάρτητου πνεύματος ταγμένου στην υπηρεσία της κοινωνίας, της πατρίδας τους έθνους, του κόσμου, είναι υποδείγματα θάρρους της γνώμης, πρότυπα συνειδητά ανυπότακτης κρίσης, και, το λιγότερο, και το γνωριζεις καλά αυτό στην πράξη, από θέσεις αρχής είναι ενάντια στο ρουσφέτι, στο γλείψιμο, στο βύσμα και το αποδεικνύουν σε κάθε εκλογική μάχη, πριν και μετά. Έπειτα, εύκολα θα βρεις αναρίθμητα παραδείγματα δεξιών πολιτών που αντιμετώπισαν για τις ιδέες τους τις πιο εξοντωτικές ποινές χωρίς να λυγίσουν, μένοντας πιστοί στις ιδέες τους, ακόμη και στο εκτελεστικό απόσπασμα, να σου πω, κι αν θες μην το πιστεύεις.

 202. gpoint said

  # 153

  Καλύτερα να μην χρησιμοποιείς τιμημένα ΠΑΟΚτσίδικα χρώματα για τις αμυαλοσύνες σου, γράψε κόκκινα-πράσινα να πρωτοτυπήσεις και λίγο !!

 203. nikiplos said

  182@
  Κάποτε την περιοχή την φύλαγαν οι αναρχικοί
  Αν με το «φύλαγαν» εννοεί πως πωλούσαν προστασία σε μαγαζιά και περιοίκους, διάφορες συμμορίες, ναι συμφωνώ με την πρόταση του κυρίου Αστυνομικού.
  190@
  Να δεις στο πατρικό της μητέρας μου στην Ακαδημία Πλάτωνος πόσα χρόνια ακούγαμε αυτές τις μπαρούφες…

 204. Γιάννης Κουβάτσος said

  174: Ο Τσίπρας δεν μίλησε ποτέ για γερμανοτσολιάδες. Είχε πει όμως κάτι όντως βαρύ «κάποιοι Έλληνες δεν είναι και τόσο Έλληνες: αυτοί που μας κυβερνούν». Λάθος του.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.iefimerida.gr/news/37637/%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25AF%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582-%25C2%25AB%25CE%25B1%25CF%2585%25CF%2584%25CE%25BF%25CE%25AF-%25CF%2580%25CE%25BF%25CF%2585-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25BA%25CF%2585%25CE%25B2%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BD%25CE%25BF%25CF%258D%25CE%25BD-%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BD-%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2583%25CE%25BF-%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B7%25CE%25BD%25CE%25B5%25CF%2582%25C2%25BB%3Famp&ved=2ahUKEwjqxpaIoKbjAhXC1qQKHexJACkQFjAAegQIAxAB&usg=AOvVaw0NvmXSrht92sR_0MIA39S0&ampcf=1

 205. Alexis said

  Καλημέρα.

  Σωστό και ισορροπημένο άρθρο, συμφωνώ στα περισσότερα σημεία του.

  Εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δεν θα έχουμε πλέον στη Βουλή τους τραμπούκους της ΧΑ αλλά θα επαναλάβω κάτι που έγραψα και χθες. Η ΧΑ είναι δυστυχώς παρούσα παντού γύρω μας. Στα μυαλά, στη νοοτροπία, στο ήθος, στην συμπεριφορά…
  Τρανό παράδειγμα ο αστυνομικός του #178 (είχε παρουσιαστεί και στο χθεσινό νήμα αυτό το «μπουμπούκι»)
  Και οι ψηφοφόροι της ΧΑ δεν εξαϋλώθηκαν, μετακόμισαν σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς και κρύβουν πλέον το μίσος τους πίσω από το καθωσπρέπει προσωπείο του «δημοκρατικού τόξου».

 206. cronopiusa said

  Καλή σας μέρα!

 207. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Καλημέρα
  200, 201 🙂 🙂

  198 Πέπε, >>Του λείπουν οι δεξιότητες (έμφυτες ή από αγωγή, δεν ξέρω)
  Καταλαβαίνω αυτά που θες να πεις. Προσωπικά πιστεύω αντίθετα ότι έχει μεγάλη κοινωνική ευφυϊα και τα γλωσσικά φάλτα του είναι πιο συμπαθή από τα κολάμπια και τα choκολατάκια των αρίστων από κούνια. Ο Τσίπρας είναι ένας από μας- σαν εμάς, σαν τα ξαδέλφια μας -γιατί είναι και πολύ νέος! 🙂 .Τώρα αν το 38% των ψηφισάντων μπόρεσε να ταυτιστεί με τον Κυριάκο, οκ, χαλάλι του και ξινό μην του (μας) βγει.
  Για το ήθος της εφαρμοσμένης πολιτικής* δεν χωρά σύγκριση. Ας πάρει κανείς έναν-έναν αυτούς που θα κυβερνήσουν με τους αντίστοιχους του σύριζα. Δε λέω τίποτ΄άλλο.

  *Θυμάται κανείς την παραίτηση του ζεύγους Ράνιας Αντωνοπούλου υπ.Εργασίας και του Δημήτρη Παπαδημητρίου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ; Το λόγο που τους υποχρέωνε σε παραίτηση; Δυο κεντρικοί υπουργοί παραιτήθηκαν για λόγους ηθικής τάξης.

 208. sarant said

  Καλημέρα από εδώ.

  Το σχόλιο 204 είναι χτεσινοβραδινό αλλά το είχε κρατήσει η μαρμαγκα

  186 Το περί ποδηλάτου σλόγκαν είναι κλεμμένο

  198μ «μιλούσε στον Ομπάμα στον ενικό» -έχουν πληθυντικό ευγενείας τα αγγλικά; ή μιλούσε ελληνικά;

 209. cronopiusa said

 210. Alexis said

  Και τώρα, ως άλλος Βάτμαν, θα σας δώσω ένα σιγουράκι:
  Στοιχηματίζω την ημισείαν περιουσίαν μου ότι γνωστός σχολιαστής, γνωστός και ως «καθιαυτού μακεδονομάχος», δεν πρόκειται να βγάλει κιχ για το γεγονός ότι ο Κούλης θα καταπιεί αμάσητη την «προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών.
  Ποντάρετε άφοβα δια να πάτε ταμείον… 😂

 211. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα!

  Μην σας ξεγελάει ο καιρός και η ημερομηνία:

 212. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  178 Χρυσοωίδης

 213. ΚΩΣΤΑΣ said

  Μια παρατήρηση κι από εμένα και τέλος. Αυτό που ήθελα εγώ να επισημάνω είναι ότι αυτόν το τελευταίο εκλογικό μήνα (περίπου), έχουμε μια διαφορετική συμπεριφορά των πολιτών μετά την έκδοση εκλογικών αποτελεσμάτων. Ούτε συγκεντρώσεις, ούτε πανηγυρισμοί, ούτε προκλήσεις, ούτε…. από τους νικητές. Αυτό μου άρεσε και πρωτίστως το πιστώνω στον Κυριάκο, γιατί ήταν η σειρά των ψηφοφόρων του αυτή τη φορά να προβούν σε παρόμοιες με το παρελθόν ενέργειες. Το απέτρεψε.

  Από εκεί και πέρα, κουβέντα στην κουβέντα, πήρε άλλη τροπή η συζήτηση, αυτό δεν ήταν στην αρχική μου πρόθεση. Τέλος, να πω, καλοί είναι και οι δύο, με τα προτερήματά του και τα ελαττώματά του ο καθένας. Δημοκρατική επιλογή του λαού είναι, ας τους σεβαστούμε.

 214. Pedis said

  # 213 – δεν τη σεβόμαστε, την υπομένουμε.

  Καλά, δεν έχετε βαρεθεί δωμέσα μερικοί με τους κοινούς τόπους;

  Τελικά, τι αποφασίστηκε μετά την έρευνα για το ήθος του Τσίπρα, το έχει μικρότερο του Κούλη; Λεπτότερο, ελαφρύτερο, κοντύτερο;

 215. cronopiusa said

 216. Pedis said

  -> 214 : εννοώ την «δημοκρατική» επιλογή που δεν (θα έπρεπε να) σεβόμαστε αλλά (έτσι ή αλλιώς) την υπομένουμε.

 217. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  187: Ακριβώς! Τους ξέρουμε τους Μητσοτάκηδες (θα πρόσθετα και τους Κεφαλογιάννηδες) από «πρώτο χέρι»…

  185, 206: Στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουν παράδοση στην εκλογή πρυτάνεων-«λουλουδιών»: Σωτηρόπουλος, Γρυσπολάκης, Διγαλάκης… Ας ελπίσουμε ότι η «κατάρα» δεν θα αγγίξει και τον νυν πρύτανη.

 218. τα μυαλά said

  Ζούμε σε παράλληλους κόσμους. Εγώ αναφέρομε στο Σύριζα που θα μάντρωνε το κεφάλαιο και θα έκανε ντου στην Ελβετία να φέρει πίσω τα κλεμμένα 206 δις. (Έγινε και συζήτηση εδώ μέσα). Υπάρχουν γραπτά? Όχι δεν υπάρχουν. Μια μαλακία είπε ο Λαφαζάνης και κάποιος την μετέφερε στο ίσκρα. Αυτός ο Σύριζας νικήθηκε κατά κράτους έως την ολοκληρωτική εξαφάνισή του. Δεν υπάρχει ούτε ίχνος του και να ζούμε να το νοσταλγούμε. Αυτό που υπάρχει είναι η μετάλλαξη του παλιού πασόκ.

 219. gpoint said

  # 213

  Για να μην βαυκαλίζεσαι περί ήρεμου κλίματος κ.λ.π. δες το πρωτοσέλιδο του # 104\

  Ο ίδιος άνθρωπος που ελέγχει αυτήν την φυλλάδα ελέγχει και τα ΜΜΑ του πρώην ΔΟΛ. Η κυβέρνηση του Κούλη θα κριθεί από την συμπεριφορά απέναντί του.
  Η θα υποχρεωθεί να τον απαλλάξει με βούλευμα -οπότε τα περί διαπλοκής θα ίναι μη αμφισβητίσιμα- ή θα αναγκασθεί να τον παραπέμψει σε δίκη οπότε με το παραμικρό εναντίον του η κυβέρνηση θα είναι τελειωμένη.
  Την πονηράδα της προηγούμενης φοράς, όπου ο Βαγγέλας δεν αθωώθηκε για την επίθεση στον Σισέ όπως έγραψε ο φιλικά προσκείμενος τύπος αλλά ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ σε διετή φυλάκιση ποινή αυτοαναιρεθείσα από τον νόμο Παρασκευόπουλου, δύσκολα θα μπορέσουν να ξαναχρησιμοποιήσουν αφ’ ενός γιατί οι ποινές που προβλέπονται είναι μεγαλύτερες και αφ’ ετέρου θέλουν να καταργήσουν τον νόμο αυτόν.

  Το παιχνίδι θα παιχθεί στις αλλαξοκωλιές με την υπόθεση Τζήλου όπου υπάεχει βεβαιωμένη συμμετοχή στελέχους της ΠΑΕ ΟΣΦΠ στον ξυλοδαρμό του, ποινή που επισύρει μέχρι και υποβιβασμό της ΠΑΕ ΟΣΦΠ- το φαντάζεσαι μετά τον υποβιβασμό στο μπάσκετ ;- και το μαγείρεμα θα απαιτήσει σύντομα πόλωση ή το πιθανότερο την αποπομπή του Κούλη από την κυβέρνηση

  Κατά τα άλλα το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση με την πολιτική κι ο Βαγγέλας είναι…απολιτίκ, χαχαχααχαχαχ

 220. Σοβαρά τώρα έχει και υφυπουργό απλούστευσης διαδικασιών; Φοβερός!
  Παρεμπιπτόντως φυσικό είναι να υπάρχουν πολυμελή σχήματα. Το αφύσικο είναι αυτό που ο καθένας υπόσχεται όταν δεν ξέρει για τι μιλάει, και καλά μικρά και ευέλικτα.

 221. gpoint said

  # 219

  Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί λέω αποπομπή του Κούλη, είναι γιατί αυτός δεν θα δεχθεί να λερώσει το όνομα της οικογένειας του τόσο πολύ γι αυτό έχουν φροντίσει να έχουν αντιπρόεδρο τον Μπουμπούκο που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει αποδεδειγμένα

  Σόρρυ αν σου χαλάω την σούπα της ήρεμης εναλλαγής, ό,τι σου έγραψα είναι γνωστά στοιχεία που δεν δέχονται αμφισβήτηση , μόνο λήθη για επιείκεια και κάποτε πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

 222. cronopiusa said

 223. ΚΩΣΤΑΣ said

  219 κλπ Τζι, ας περιμένουμε να μιλήσει η ίδια η ζωή, θα κριθεί από τα έργα του.

  Πάντως μετά τη διάψευση της προφητείας του αρχηγού, ότι ο ακατονόμαστος δεν θα γίνει ποτέ πθ, την οποία και συ ασπάστηκες, … άρχισα να έχω κάποιες μικρές αμφιβολίες για την εγκυρότητα των σχολίων σου… 😉

 224. spyridos said

  220
  Πόσα μέλη έχει η κυβέρνησή του συνολικά? 100? 150?

  Κοίτα εδώ οι βλάκες οι Ολλανδοί
  16 υπουργοί συνολικά (μαζί με τον πρωθυπουργό)
  και 8 υφυπουργοί.

  https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen

  Και έχουν να διαχειριστούν έναν προϋπολογισμό 295 δισ (έξοδα) οχι τα 50δις και πολύ βάζω της Ελλάδας.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/prinsjesdag/miljoenennota-en-rijksbegroting

  Ετσι για την σύγκριση (17 εκ – 11 εκ κάτοικοι)

  Εξοδα 2019
  (Τρία μεγαλύτερα έξοδα Ολλ κυβέρνησης)

  Κοινων. ασφαλίσεις 82 δις (Ελλάδα 18,5 δις)
  Υγεία 80 δις (5 δις)
  Παιδεία 32 δις (5 δις)

  Για να τα δουλέψεις όμως σωστά χρειάζεσαι μια 150αριά μέλη της κυβέρνησης

 225. cronopiusa said

  Μ. Χρυσοχοΐδης: Νομιμότατη η δημοσιοποίηση στοιχείων των ιερόδουλων

 226. cronopiusa said

  Τα μεσάνυχτα αναρτήθηκε το ΦΕΚ, με το οποίο μεταφέρονται στο υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη φυλακές, νοσοκομεία φυλακών, υπηρεσίες επιμελητών ανηλίκων, ιδρύματα ανηλίκων, κοινωνικές υπηρεσίες, hot spot, κέντρα φιλοξενίας

  Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μετακομίζουν στο υπ. ΠΡΟΠΟ της Άντας Ψαρρά

 227. Γιάννης Κουβάτσος said

  Τουλάχιστον Τσίπρας και Μητσοτάκης εναλλάχτηκαν στην εξουσία με πολιτισμένο τρόπο και κατόπιν αδιάβλητων εκλογών. Η κοινότοπη κουτσή δημοκρατία μας. Σε πόσες χώρες του πλανήτη συμβαίνει αυτό; Μην κάνω κάνα ανατολικοευρωπαϊκό ταξίδι στον χρόνο και πάει αλλού η κουβέντα. 😉

 228. nikiplos said

  Ok, ως πολίτες και κάτοικοι αυτής της χώρας ας πούμε ότι πρωτίστως μας συμφέρει να παν τα πράγματα καλά… Αλήθεια γιατί τόση μανία με την ικανότητα πρόβλεψης? Το αν προβλέψω σωστά, αυτό σημαίνει ότι είμαι σωστός στις απόψεις μου? Λάθος (θα σας έλεγε ο kid)…

  Θυμάμαι έντονα την πεποίθηση αριστεροφρόνων της παρέας μου, ότι με το συνταγολόγιο του Κεφαλαίου υπό μάλης μπορούσαν να προβλέψουν τι μέλλει γενέσθαι. Μάλιστα στις υπερβολικά ρηχές και από ένα σημείο τελείως θεολογικές κοκορομαχίες των οργανώσεών τους, πρότειναν τις ορθές προβλέψεις ως μέγιστο και ατράνταχτο επιχείρημα… Εκείνη την εποχή (μέσα 90ς) μια (οθντκ) πολιτική οργάνωση είχε ως σημαία της, ότι δεν θα υλοποιηθεί το ευρώ. Έριχναν κατεβατά τσιτάτων του στυλ (το νόμισμα αποτελεί κυριαρχικό χώρο κλπ), τα ανακάτευαν με ολίγα μαρξιστικά αντίστοιχα και νά ‘την η σούπα… «Δεν θα έρθει ποτέ το ευρώ»… Δεν με εξέπλησσε τίποτε άλλο σε αυτό το πυροτέχνημα, παρά η θεολογική προσήλωση κατά τεκμήριο έξυπνων και μορφωμένων ανθρώπων. Αν κατά λάθος εκκινούσες να κάνεις μια λογική συζήτηση μαζί τους, αντιτείνοντας πως ας πούμε τα «μαξιλάρια» υπήρχαν είχαν ήδη κατατεθεί, η ΕΚΤ είχε ιδρυθεί, δάνειζε ήδη σε δική της ισοτιμία κλπ, σταματούσαν να σε ακούν και ξαναέπαιζαν την κασέτα…

  Η λογική λέει ότι η ελεύθερη και αμόχλευτη αγορά είναι ουτοπία. Το ίδιο ουτοπία όμως είναι και η αταξική κοινωνία. Αφήνω ασχολίαστο πως θα μπορούσε να υλοποιηθεί οτιδήποτε χωρίς συσσώρευση κεφαλαίου, εκτός αν μιλάμε για project κοινωνίας τροφοσυλλεκτών…

  Αυτά που κυρίως σήμερα τίθενται ένθεν κακείθεν στις δύο παρατάξεις που ξιφούλκησαν στις εκλογές δεν είναι τόσο πολιτικοοικονομικές ενστάσεις, αλλά κυρίως προκατάληψη για την ανηθικότητά τους. Ας πούμε οι δεξιόφρονες θεωρούν τους αριστερούς, αλητάμπουρες, κλέφτες του μόχθου της κατεστημένης τάξης, φύσει απατεώνες, μαθητευόμενους μάγους, ανθρώπους που σε τίποτε δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς.

  Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους αριστερόφρονες όσον αφορά τους δεξιόφρονες. Δωσίλογοι, γερμανοτσολιάδες, κλέφτες του μόχθου του λαού, κωλόπαιδα γιοί πλουσίων, λαμόγια διαπλεκόμενα κλπ.

  Επομένως το πρόβλημα είναι πρωτίστως ζήτημα credibility, πιστοληψίας στο ηθικό σκέλος της άλλης πλευράς και λιγότερο πολιτικό. Φυσικά κι ο μέσος Α/Δ ψηφοφόρος δεν ακούει τα παπαγαλάκια που λεν «μαδούροι», «ορφανά του σταλιν» κλπ, ούτε και το «δωσίλογοι», «απατεώνες», «κλέφτες» κλπ Απλά δεν τους εμπιστεύεται γιατί δεν είναι «δικοί» του… Αυτό φαίνεται τρανταχτά, στις τοπικές-αυτοδιοικητικές εκλογές όπου ψηφίζονται και εκλέγονται απίθανοι τύποι, γνωστοί καθόλα στην τοπική κοινωνία, αλλά είναι «δικοί» μας διάολε…

  Πιστεύω ακράδαντα, πως οι όποιες υπερβάσεις έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο. Γνωρίζεις τον άλλον και ξέρεις ότι είναι άξιος κλπ. Σε μακροσκοπικό επίπεδο το μοντέλο μας δεν δουλεύει…

 229. Pedis said

  # 209 – Όχι, θα κάνει το χατίρι στον Τσίπρα να χαλάσει τις σχέσεις του με τους φίλους μας Αμερικάνους!;

 230. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  212 Χχτήνος >>Χρυσοωίδης
  Χαχα!
  Ένας Χρυσοχοϊδης που του μοιάζει, ως ο υπεύθυνος υπουργός το 2010, είχε πει ότι θα εξιχνιάσει την τραγωδία της Μαρφίν και θα αποδοθούν ευθύνες,αλλά μπα, και ο νυν συνυπουργός του Ν. Δένδιας τον είχε επικρίνει τότε :
  «…Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα συναρμόδια υπουργεία, οφείλουν να εγκαταλείψουν την πολιτική ‘δημοσίων σχέσεων’ και να αναθεωρήσουν την στάση τους απέναντι στα μέτρα που η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρήνης (κάμερες, νομοθετικό πλαίσιο για την «κουκούλα», καρτοκινητά, DNA, λαθρεμπόριο ανθρώπων)», υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

 231. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η πολιτική, ευτυχώς, δεν είναι ποδόσφαιρο, να παρακαλάς να αποτύχει η αντίπαλη ομάδα. Στην πολιτική αν το πολιτικά αντίπαλο κυβερνών κόμμα αποτύχει, καταστρέφεται η χώρα, η ζωή σου, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μας. Γι’ αυτό εύχομαι ολόψυχα στη νέα κυβέρνηση να τα πάει καλά, να «σκίσει», και όποιους τομείς της καθημερινότητας βελτιώσει, τόσο το καλύτερο για μας τους ταλαίπωρους. Δεν είμαι αφελής, βέβαια, και δεν τρέφω ψευδαισθήσεις, αλλά με την ελπίδα πορεύεται ο άνθρωπος και οι ευχές είναι τζάμπα.

 232. Πέπε said

  @208:
  Στα ελληνικά, με μεταφραστή υποθέτω. Δεν το θυμάσαι; Είχε κάνει εντύπωση και είχε σχολιαστεί πολύ, κι εδώ νομίζω.

  Αυτό που δε θυμάμαι ήταν πώς τον προσφώνησε. Κύριε πρόεδρε; Δεν πάει με τον ενικό. Πρόεδρε, αγαπητέ πρόεδρε; Αυτό πάει, αλλά ντάξει δε νομίζω να το χόντρυνε τόσο. Παίζει να μην του απηύθυνε καμία απολύτως προσφώνηση.

  @Έφη:

  Τι να πω, απλώς διαφωνώ!

 233. Pedis said

  Πόσο στοίχημα πάει ότι το ποσοστό των αποφοίτων του αμερικάνικου κολλεγίου στην ευρυτερη κυβέρνηση (+ γραμματείς, παραγραμματείς, σύμβουλοι κι άλλοι παρασιτούχοι με ανάθεση) είνα μεταξύ 10-20% ;

  Όσο για το κλαμπ των μαστερούχων (σιγά τα ωά!) στις πολιτικές και μανατζοειδείς επιστήμες του Χάρβαρντ το ειδα επαρκώς εκπροσωπημένο.

 234. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα

  218: Ψιτ, Μυαλά:
  …Εγώ αναφέρομεαι στο Σύριζα…
  εκείνο το #162 δεν το διάβασες; Ακόμα να το εμπεδώσεις; 😎🙄

 235. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ε, δεν νομίζω, Πέπε, να σε εκθέσει ο Τσίπρας σε μια παρέα με τη συμπεριφορά του, εκτός αν πρόκειται για τις θεούσες μεγαλοκοπέλες θείες μας. ☺ Ούτε νομίζω πως τον παρεξήγησε ο Ομπάμα, που, σε στιγμές χαλάρωσης, μάς έδειξε τις σόλες των παπουτσιών του με τα πόδια πάνω στο γραφείο του Οβάλ. Ο Τσίπρας είναι παιδί της μεταπολίτευσης, εποχής όπου το σαβουάρ βιβρ έγινε ή παραέγινε ανεκτικό. Όσο για τα αγγλικά του, προφανώς τα κουτσοέμαθε σε συνοικιακό φροντιστήριο, όπως όλα τα παιδιά της μικρομεσαίας τάξης και, λόγω ακτιβισμού και πολιτικών δραστηριοτήτων, δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τα τελειοποιήσει.

 236. τα μυαλά said

  218 Φταίει που ενημερώνομε μόνο από το σκάι. Έτσι μια κυρία προ ολίγου έλεγε με όλη την σοβαρότητα της, ο Σύριζα δεν ήταν ποτέ στις πλατείες των αγανακτισμένων. Ο Τσακαλώτος και ο Κατρούγκαλος, τι ήταν. Εντάξει, ο Βαρουφάκης δεν ήταν Σύριζα. Όλοι αυτοί και μερικοί άλλοι είχαν στήσει μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στο Σύνταγμα και έβγαζαν πύρινους λόγους κατά της ΕΕ και πόσο ντε και καλά έτρεμαν οι ξένοι την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Πως θα ξεκινούσε η παγκόσμια επανάσταση από την Ελλάδα. Έψαξα μερικά βίντεο στο youtube και είναι απίστευτο τι βλακείες έλεγαν. Όλος αυτός ο παλιός Σύριζα είναι νεκρός, αιωνία του η μνήμη, RIP που λένε οι ξένοι.

 237. Πέπε said

  235

  Ε, Γιάννη, τότε είμαι θεούσος. Όσο για τα αγγλικά, είπα ήδη ότι δε με πειράζει που δεν ήξερε καλά -αυτό ευχαρίστως το δικαιολογώ ακόμη και χωρίς στοιχεία- αλλά που δεν ήξερε ότι δεν ήξερε!

  Όσο τραβάει αυτή η συζήτηση μου ‘ρχονται κι άλλα παραδείγματα συμπεριφοράς που τη θεωρώ κοινωνικά προβληματική, αλλά δε θα κάνουμε συλλογή τώρα, έκανα το πόιντ μου κλίαρ, δε σας έπεισα, δεν πειράζει.

 238. nikiplos said

  Δεν είναι αυτό που θα πω ύμνος προς τους τενεκέδες τους ξεγάνωτους, αλλά κι ο Μπεβάν στην Αγγλία απλός ανθρακωρύχος ήταν με …ολίγες σπουδές σε ένα κόλετζ όχι της πρώτης γραμμής. Απλά ήθελε να θεσπίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Αγγλίας και το έκανε, υλοποιώντας ένα από τα μακροβιότερα τέτοια συστήματα, θεσπίζοντας παράλληλα και τον θεσμό στη Δύση.

  Επομένως, οκ να υπάρχει μια μόρφωση, μια εκπαίδευση, από μόνα τους όμως αυτά δεν είναι ικανά να πλάσουν τον πολιτικό… γνώμη μου…

 239. Γιάννης Κουβάτσος said

  237: Δεν είναι υπόδειγμα συμπεριφοράς, αλλά δεν διαφέρει και από έναν άνθρωπο της εποχής του. Άλλωστε, όταν όλοι οι προβολείς και όλα τα μάτια είναι πάνω σου, και συνήθως με κακή προαίρεση, δεν είναι και τόσο δύσκολο να εκτεθείς.

 240. Γιάννης Κουβάτσος said

  238: Προφανώς. Αν ήταν έτσι, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος θα ήταν ο πιο επιτυχημένος Έλληνας πολιτικός. Αλλά ήταν μέτριος. Όπως είχε πει κακεντρεχώς ο γερο-Παοανδρέου γι’ αυτόν «Το πανεπιστήμιο έχασε έναν καλό δάσκαλο και η πολιτική δεν κέρδισε τίποτα».

 241. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  228 Νικιπλος
  Προβλέψεις δεν κάναμε, τουλάχιστον εγώ. Καταγραφές μόνο αλλά όταν άκουσα το όνομα Βρούτσης μου κόπηκε η ανάσα ακαριαία. Ξεχνιούνται τα εφιαλτικά αναλογιστικά που έβγαλε η Επιτροπή Σοφών του/εφάρμοσε η ΝουΔου-Σαμαροβενιζελική κυβέρνηση και μας αφαλόκοψε ;

  Και πού πήγαν τα λεφτά οεο; ποιος μας χρεωκόπησε, ποιο κόμμα δεν πληρώνει τα δάνεια του και τα φεσωνόμαστε εμείς, ποιος έχει οφ σορ….σταματώ γιατί α! που λεγε κι ο Αγκόπ 🙂

  Ασφαλώς κι ευχόμαστε να γίνει κανα θάμα και να μην μας πάει κατ΄ευθεία στην άβυσσο, έστω ας είναι από παρακαμπτήριο αδέρφια 😦

 242. nestanaios said

  43.
  Συμφωνώ και συμπληρώνω. 120 έδρες θα πρέπει να μείνουν κενές στη βουλή με έναν πιο δίκαιο εκλογικό νόμο διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το πολύ μεγάλο 40%.

 243. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Και Σταϊκούρας που άκουσα, σφίχτηκε η καρδιά μου αλλά δε βλέπω στο ιστορικό του στη βίκι να αναγράφεται πότε, ποιανού ήταν υπουργός (ενώ αναφέρει ήδη-πριν ώρα το νυν διορισμό του )
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%A3%CF%84%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1%CF%82

 244. ΓΤ said

  Όταν κάλπη βγάζει Νόνη
  μούγγα όλοι για Κανόνη

 245. cronopiusa said

 246. nestanaios said

  41
  Σίγουρα έχεις δίκιο. Σημασία έχει τι πρέπει να γίνει. Εγώ συνιστώ οι ψηφοφόροι να κατέχουν στην αρχή απολυτήριο δημοτικού και στη συνέχεια να αυξάνονται οι απαιτήσεις. Συνιστώ, προτείνω εξετάσεις για την άδεια του ψηφίζειν. Οι Υποψήφιοι βουλευτές να είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενός «PHD». Πολλά πρέπει να γίνουν.

 247. Γιάννης Κουβάτσος said

  Γιατί, Έφη; Ο Σταϊκούρας θεωρείται ήπιων τόνων άνθρωπος και απόφοιτος δημόσιου λυκείου της Κυψέλης. ☺
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ethnos.gr/politiki/49344_nea-kybernisi-hristos-staikoyras-poios-einai-o-neos-ypoyrgos-oikonomikon%3Famp&ved=2ahUKEwjDrY65x6fjAhVK2KQKHcLYADkQFjAYegQIBBAB&usg=AOvVaw0yv0UMIHFcLGS5nLC0uMOv&ampcf=1

 248. nikiplos said

  Guys για τα αγγλικά των συμπατριωτών ηγετών μας ας μην μιλήσουμε καλύτερα… Μόνο ένας πέρασε που τα μιλούσε καλά, αλλά δεν σας άρεζε…

 249. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  247 Γιάννη Κ. όχι ως πρόσωπο αλλά ως πολιτικές στο υπ.οικονομικών. Προέρχεται κι από τον τραπεζικό κύκλο και κάτι στην μνήμη πυροδοτεί. Ποιανού ήταν αναπληρωτής υπουργός όμως και δεν το έχει στο βιογραφικό του;

 250. nikiplos said

  247@, μικρότερος από εμένα, αλλά τον θυμάμαι στο ΕΜΠ, καίτοι ήταν σε άλλη σχολή. Είχα πολύ καλή άποψη για αυτόν και δεν ήταν καθόλου εμμονικός με τα τοτινά κελεύσματα… Άλλο όμως το τότε, άλλο το τώρα, ίδωμεν…

 251. gpoint said

  # 223

  Συμφωνώ και θεωρώ πως θα μιλήσει πολύ σύντομα

  Οσο για το σχόλιο του Ιβάν σαφώς το ασπάστηκα γι αυτό και μίλαγα για συγκυβέρνηση από πέριυ τον φλεβάρη (με πρωθυπουργό μεν Τσίπρα αλλά πρωτιά της Νουδούλας). Από τότε που το είπε είχαμε την κλοπή του πρωταθλήματος από τον Βασιλειάδη που αποδυνάμωσε πάρα πολύ τον Σύριζα αν υποθέσεις πως οι ΠΑΟΚτσήδες είναι περίπου 1 μύριο και οι περισσότεροι μετά από αυτό πιο εύκολα θα έκοβαν το χέρι τους παρά θα ψήφιζαν σύριζα.
  Από αυτό κρίθηκε η αυτοδυναμία της Νουδούλας και από την βλακώδη ξεροκεφαλιά του Τσίπρα να μην αλλάξει τον ελάχιστο Βασιλειάδη., νομίζοντας πως επειδή πήρανε το επόμενο πρωτάθλημα θα το ξεχνάγανε. Εκτός και ήταν αναγκασμένος από συμφωνίες, δεσμεύσεις, εκβιασμούς- έτσι λειτουργόυν οι πολιτικοί μας γι αυτό και δεν ψηφίζω

 252. ΣΠ said

  198
  Πέπε, έχεις δίκιο για τον Τσίπρα του 2015. Αυτό είναι λογικό. Βρέθηκε στην θέση του πρωθυπουργού τελείως άπειρος από κυβερνητικά καθήκοντα και τους απαραίτητους κώδικες συμπεριφοράς. Όμως είναι έξυπνος και έμαθε γρήγορα. Και τα αγγλικά του βελτίωσε και την συμπεριφορά του προσάρμοσε στις απαιτήσεις της θέσης του. Άλλωστε τα παραδείγματα που παρέθεσες είναι από τον πρώτο καιρό της θητείας του. Ο τωρινός Τσίπρας είναι είναι πολύ βελτιωμένος στο θέμα των κοινωνικών δεξιοτήτων.

 253. cronopiusa said

 254. Γιάννης Κουβάτσος said

  249: Έφη, ήταν αναπληρωτής του Στουρνάρα (ωχ! ☺) και του Χαρδούβελη.

  252: Έτσι είναι. Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Κρήτη ως το νεξτ μπιγκ θινγκ, δεν ήξερε να χειριστεί σωστά ούτε τα μαχαιροπίρουνα στα επίσημα τραπέζια. Έριχνε πλάγιες ματιές στους συνδαιτημόνες του και αντέγραφε τις κινήσεις τους. Έξυπνος και εκείνος, έμαθε.

 255. Γιάννης Κουβάτσος said

  «Από αυτό κρίθηκε η αυτοδυναμία της Νουδούλας»
  Έλεος!!!!!!

 256. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  230 Έφη2, εγώ φταίω δλδ που δεν έχει ποτέ κανείς υπουργός προπο πειράξει ούτε ένα χρυσάβγουλο ματατζή? 🙂

  Πάρε κι ένα προφητικό σχόλιο (προ Παύλου Φύσσα) που είχα κάνει παλιά στο σλανγκρ σε ένα σχετικό λήμμα.
  http://www.slang.gr/comments/find/89667

 257. ΣΠ said

  251
  Τζη, αν θες κάνε αυτό το κουίζ. Εγώ έπιασα 10/10.
  Κουίζ: Ήταν ή δεν ήταν Υφυπουργός Αθλητισμού;

 258. Πέπε said

  252
  Λες; Μακάρι. Αλλά και πάλι, όποιος περιμένει να πάει 40 και να του χρειαστούν και σε πρακτικό επίπεδο αυτά για να τα μάθει, κάτι θα χάσει στην εκτίμησή μου.

  Πραγματικά, ουσιαστικά βελτιωμένο τον είδα στο τέλος τέλος. Συμπεριφορά άψογη χωρίς να προσδοκά να κερδίσει κάτι από αυτήν, απλώς γιατί του αρέσει να είναι κύριος. Και οπωσδήποτε εκεί κάτι κέρδισε, και πάλι, στην εκτίμησή μου.

  Εννοείται (ας λέμε και τα περιττά) ότι το συζητώ αυτό επειδή συζητάμε αυτό. Μην υπονοηθεί καμία προέκταση ως προς το πόσο καλό ή κακό πολιτικό τον θεωρώ, είτε από μόνον του είτε συγκριτικά με Κυριάκο ή άλλους. Όπως μπορεί να συζητούσαμε για το χτένισμά του, επειδή κάποια στιγμή μάς απασχόλησε το χτένισμά του κι όχι για λόγους πολιτικούς.

 259. Pedis said

  # 253 – έλα, τώρα, βρώμες για οικογενειοκρατία …

  το ανειψούδι θα είναι και άριστο και άξιο σαν τον θείο.

 260. Μπούφος said

  135 ΚΩΣΤΑΣ
  όλα τα βλέπει το ματάκι σου, καλέ! πιάνεις πουλιά πάνω στα δέντρα, πόση χαρά!;-)

 261. nikiplos said

  257@ 9 στα 10

 262. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Γιάννη Ιατρού η ουσία των σχολίων σου δεν γίνετε αντιληπτή από τον παραλήπτη τους, μη σου πω ότι δεν διαβάζοντε καν.
  Αφού δεν κατανοούντε, τι να κάνουμαι τώρα δλδ?

 263. Χρήστος Π. said

  253 Kάπως πρέπει να φαίνεται ότι κάπως κάπου «εργάστηκαν» τα παιδιά των παρασιτικών οικογενειών. Οι νεοδημοκράτες όπως και οι αριστεροί άλλωστε, έχουν ανεχτεί στα κόμματά τους τα χειρότερα. Αν δεν με απατά η μνήμη διορισμένη στο επιτελείο της ΝΔ είναι και η μήτηρ του εξώγαμου του Μπακογιάννη, αφού έπρεπε κάπως να την ησυχάσουν.

  Ένα άλλο κοινό στοιχείο τους είναι η αγάπη για τα παιδιά δωσιλογικών και εγκληματικών οικογενειών της γερμανικής κατοχής. Κάποιες μάλιστα με βαριές ποινές απο Εδικά Δικαστήρια Δωσιλόγων. Ο Μπουτάρης, ο Μέρτζος που έγραφε και ιστορικά βιβλία που έχουν μάλιστα αξία, τώρα και ο γυιός του συνεργάτη Πικραμμένου κλπ. (Στην Ακαδήμίας κοντά στο σπίτι του Πικραμμένου ήταν και το μπαράκι τότε, που η Μελίνα Μερκούρη είχε δώσει φωναχτά και δημοσίως δύο ΕΠΟΝίτες φοιτητές στους άναυδους Γερμανους. Έγινε πολύ χοντρή φάση, από τη τρομάρα τους πρέπει να τρέχουν ακόμα αυτοί…. Βέβαια το παγκοσμίως ξεφτιλισμένο ΚΚΕ αγάπησε μετά πολύ την ηρωίδα Μελίνα αλλά αυτή προτίμησε την αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ).

  Όσο για τον υπουργό Βαρβιτσιώτη, ναι είναι βλαξ αλλά όχι και τόσο πολύ όσο και ο πατέρας του παλιότερος υπουργός της ΝΔ που καταλάβαινες τη βλακεία του και με το καλημέρα που σου έλεγε. Ο ξύπνιος ήταν ο παπούς, γνωστός δικηγόρος που είχε υπερασπιστεί μετά τη κατοχή τους Τσολάκογκου, Ράλλη κλπ (νομίζω και το πατερα Χριστοφορακου στη «δίκη των γιατρών» αλλά δεν είμαι τώρα σίγουρος και δεν προλαβαίνω να ανοιξω τα αρχεία του Επιτελείου μου).

  Cronopiusa είχα δει και το βίντεο με τη συναυλία της Μαρίας Κάλλας στη Θεσσαλονίκη για τους αξιωματικούς των SS αλλά περιέργως έχει εξαφανιστεί και δεν το βρίσκω πουθενά….

 264. ΚΩΣΤΑΣ said

  260 🙂

  Εκφράζω προκαταβολικά την αντίθεσή μου στην υπουργοποίηση του Σκυλακάκη, ουφ… δεν υπουργοποιήθηκε ο Μπάμπης…

  Για τους λοιπούς ας αναμένουμε, να δούμε τί ψάρια θα πιάσουν…

 265. Theo said

  @257:
  7/10

 266. Χρήστος Π. said

  264 Εκφράζω την αντίθεσή μου στη μη υπουργοποίηση της Νόνης. Η Νόνη το κανόνι κουβαλάει περισσότερο μυαλό στο κεφάλι της από το Σκυλακάκη. (Ο τελευταιος ίσως μπλέξει με τους δημοσιογράφους αφού ο ετεροθαλής αδελφός του με την οικογένειά του, φυγοδικεί στο εξωτερικό για απάτη πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη). Η Νόνη το κανόνι αδικήθηκε για να πάρει υπουργείο ο εγγονός του Σκυλακάκη που πέταξε έξω από τη κυβέρνησή του κάποτε ο Ιωάννης Μεταξάς γιατί απειλούσαν τη αγγλόφιλη πολιτική της Ελλάδος και ήθελε προσέγγιση του Άξονα. Ο εγγονός μπορεί στο όνομα του ψεύτικου «φιλελευθερισμού» να γλύψει τώρα τα σώβρακα των Γερμανών.

  Η Νόνη το κανόνι ήταν η τελευταία ευκαιρία της ΝΔ να δείξει στοιχειώδη λογική!! Τον χαζούλη καραμανλή τον κόβετε για ευφυέστερο από τη Νόνη;

 267. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  254 Γιάννης Κ. >>και του Χαρδούβελη.
  ωχωχωχ! εξ ου το ανατρίχιασμα.
  Εμ, Νατα νατα, τα μαντάτα, τα φατά με τη ντομάτα (αρχαίο ρητό)
  Άση με Γιάννη μου, άση με! (άσε με, όπως το λεγε η λαλά μου ή άφησμε) . Ο Χαρδ. που έβγαζε μα και δίδασκε, όπως είπε ο ίδιος, πώς να βγάλεις έξω τα λεφτάκια σου 10-10 χιλ. σε εποχή κάπιταλ κοντρόλ.

  Ο πατέρας του Χ.Σ. πρέπει επίσης να ήταν γερό στέλεχος της Ν.Δ.

 268. Γιάννης Ιατρού said

  262: κι τι α κανς; α κατσ α μαλώις; 🙂

 269. Γιάννης Κουβάτσος said

  Εκτός από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θυμάστε άλλη μεταπολιτευτική κυβέρνηση που να μην περιλάμβανε κάποιον Καραμανλή, Μητσοτάκη ή Παπανδρέου;

 270. Γιάννης Ιατρού said

  Διαγράφηκε από τη ΝΔ ο αστυνομικός της «διακυβέρνησης»… με γκλομπ

 271. Πάνος με πεζά said

  Για τον κ. Πολλάκη, το μόνο που έχω να πω είναι ότι, ανεξάρτητα με τις όποιες ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του, η εικόνα ενός Υπουργού Υγείας να καπνίζει αρειμανίως όπου να’ ναι μέσα στο Υπουργείο του, και σε άλλους δημόσιους κλειστούς χώρους, ήταν μία από τις απογοητευτικότερες εικόνες διεθνώς, και θύμιζε ελληνικό καφριλίκι του ’50… Δε θα συγχωρούσα αυτή την εικόνα, ακόμα και στον καλύτερο στη δουλειά του (που δεν ήταν, κιόλας…)

 272. Γιάννης Κουβάτσος said

  257: Σταϊκούρας πατήρ:
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tovima.gr/2008/11/25/politics/ksenoi-sto-idio-komma/amp/&ved=2ahUKEwjI9IKL36fjAhUBAGMBHdOGAN0QFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw1Hwaa2MlebiHL-zuYEpHpm&ampcf=1

 273. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  270 Καμιά ποινική δίωξη για το υβρεολόγιο παίζει (λ.ε.τ.)?

 274. gpoint said

  # 255#

  Αν ήταν να τα καταλάβαινες όλα δεν θάσουνα βάζελος ακόμα !

  # 258

  8/10. Πιο παλιά υπήρχε ΓΓΑ που υπαγότανε στο υπ. Πολιτισμού νομίζω

  # 263

  Σχετικά με τον Ιωαν. Β. συμφωνώ και επαυξάνω, είχα μια αξέχαστη προσωπική εμπειρία κάπου το 80. Ηταν τότε που συνειδητοποίησα πως υπουργός γίνεσαι για να υπογράφεις αποφάσεις άλλων κι όχι να χαράζεις πολιτική, κάτι που μόνο η Γιαννάκου έχει παραδεχθεί δημόσια κάποτε

  # 270

  Η διαγραφή δεν λέει τίποτε αν δεν συνοδευτεί με απόταξη (αν και όλες οι αποφάσεις αναιρούνται πολλάκις όταν ξεχαστούν οι αιτίες)

 275. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  256 Χαίρε Χτήνος! Χτην-ωδία 🙂
  263. Όι, ο μικρός Βαρβ. είναι πονηρολαμογεξυπνούτσικος:Ένα μόνο παρακλάδι που ήξερα από το μεγάλο σκάνδαλο: Με τη βοήθεια του έφορα Μυκόνου, που αυτός μόνο διώχθηκε μετά, δήλωσε άλλες τιμές αγοράς -μούσι κι άλλες,θηριώδεις, όταν τις χρειαζόταν -ως αξία περιουσίας για να μπει η εταιρεία του στο Χρηματιστήριο. Έχει κι άλλα: http://3and7ten.blogspot.com/2016/10/blog-post_27.html

  270. Γιάννη Ι. Αν τον είχαν «διαγράψει» προ των εκλογών μπορεί να είχε μπει στη βουλή η χ.α. Έτοιμος για δράση είναι ο γκλομπάτος τύπος.Μπρρρ

  272 Γιάννη Κ, είσαι φοβερός! Άκου τώρα μια σύμπτωση,για το γάμο του γιου του Κ. Στ.(τον υπουργό που λέμε) έτυχε να διαβάσω (μάλλον στο ιντερνετ-είχε και φωτό θυμάμαι) για μεγάλο γκλάμουρ γεγονός, πολυτέλειες, μπαλωθιές κλπ, στη Γλύφα νομίζω, και τώρα λόγω της κουβέντας μας έψαξα νωρίτερα να βρω ακριβώς αυτό αλλά τζίφος. Τόσο που είπα πως τον μπέρδεψα με το Στουρνάρα που επίσης ειν από κει και παραιτήθηκα. Πού τέτοια χαϊλίκια οι συριζομαδουραίοι! 🙂 Καν δε στεφανώνονται ! 🙂

 276. Πέπε said

  @270, 274:

  Εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος και με μια σκέτη απόταξη, χωρίς διαγραφή από το κόμμα.

  Συνωμοσιολογικά μιλώντας, ακόμα και στημένο θα μπορούσε να είναι: Κουμπάρε, ξέρω ότι δεν είσαι ΝΔ αλλά κάνε πως γράφεσαι για ένα καλό σκοπό, για λίγο, βγάλε μερικές καφρίλες στα σόσιαλ ν’ ανάψουν τα αίματα, και μετά θα κάνουμε πως σε διαγράφουμε.

  Δεν έχω την παράνοια να υποστηρίζω ότι αυτό συνέβη, απλώς όσο ανώδυνο θα ήταν το σενάριό μου τόσο είναι και η πραγματικότητα.

 277. sarant said

  270-276 Πειθαρχική ποινή επιβαλλόταν, όχι… κομματική.

 278. Γιάννης Κουβάτσος said

  275: Βρέθηκε ο βλάχικος γάμος, αλλά τον έπιασε η μαρμάγκα. ☺

 279. Χρήστος Π. said

  275 Έφη και ο πλέον βλαξ μπορεί να κάνει πρανομίες χωρίς να πληρώσει, αν υπάρχουν ξένες πλάτες. Ναι, έχει κουτοπονηριά ο Βαρβιτσιώτης, αλλά δεν τον λες με τίποτα ευφυή, παρά το γεγονός όπως είπα ότι δεν φτάνει σε βλακεια το πατέρα του. Αυτός δεν πιάνεται με τίποτα, η βλακεία του μυρίζει από μακριά. Ο Μιλτιάδης που έχει το όνομα του δοξασμένου δικηγόρου παππού του ξέρει την ανεπάρκειά του και γι αυτό αγωνίστηκε και ψήφισε το ασυμβίβαστο. Είναι για οτιδήποτε σοβαρό ανίκανος οπότε πήγε στη πολιτική. Δεν θέλει να δουλέψει με τιποτα ο νεαρός Βαρβιτσιωτης έλεγε τότε ο μακαρίτης ο Κομίνης από τα ραδιόφωνα….

 280. Γιάννης Κουβάτσος said

  275: Εδώ ο βλάχικος γάμος ☺:
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.tanea.gr/2006/05/02/politics/mikropolitikos/neo-blaxikos-gamos/amp/&ved=2ahUKEwjAqdHJ7afjAhWF3KQKHVzIBFQQFjABegQIAxAB&usg=AOvVaw3LeQRdbx7Lu-eSOsk2kIVI&ampcf=1

 281. Γιάννης Ιατρού said

  275 (τέλος) Καν δε στεφανώνονται !
  Όλα τα λεφτά, Έφη, ΑΞΙΑ 🙂 🙂 🙂

 282. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  279 . Ναι καλά τα λες. Μια φίλη που πέθανε νωρίς και πριν πολλά χρόνια είχε νταλαβέρια μαζί του (οννεδίτες αμφότεροι γαρ) έλεγε δεν είναι σαϊνι, μα δεν του χρειάζεται κιόλας. Μεγαλοκοπέλας πλέον και βαψομαλλιάς το αγόρι 🙂 .

  280 Τόσο παλιά ήταν; Πωπώ, ουδέν κρυπτόν. Δεν παίζεσαι!

  Κατ:
  Γιάννη Ιατρού σου κρατάμε καλή συντροφιά; Εμένα ,ναι! 🙂

 283. Πάνος με πεζά said

  Πάχυνες, ρε Ευγενάκι… Όχι να μας ρίχνει στ’ αυτιά τώρα η Τζένη του Κικίλια, που είναι και τέσσερα χρόνια μεγαλύτερη !

 284. Γιάννης Κουβάτσος said

  Αντιθέτως, η Ελένη Βαρβιτσιώτη, η αδερφή του Μίλτου, δείχνει έξυπνη, εργατική και εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο που φαίνεται ενδιαφέρον:
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.lifo.gr/articles/book_articles/241853/i-eleni-varvitsioti-apokalyptei-to-dramatiko-paraskinio-toy-2015-poy-simadepse-tin-ellada%3Famp&ved=2ahUKEwjfwfre-afjAhWM_aQKHX-nAikQFjAMegQIAhAB&usg=AOvVaw2FrRvhuO1btHnlse9H4hUQ&ampcf=1

 285. Ιωάννα said

  Είναι πολύ περίεργο ότι ενώ έχουν γραφεί τόσα σχόλια στο παρόν νήμα για την νέα κυβέρνηση, ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΕΛΗΦΘΗ την κορυφαία είδηση:

  Νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε από τον Κούλη ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Κράνης, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε από το δικαστικό Σώμα μόλις πριν από λίγες ημέρες.

  ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: Γιατί ο λαλίστατος κ. Σαραντάκος αποσιωπά το γεγονός, ενώ όλοι θυμόμαστε τον πολυήμερο σάλο που είχε ξεσπάσει όταν ο Αλέξης πήρε σύμβουλό του την μόλις συνταξιοδοτηθείσα πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου; Θυμίζω ότι ο Άδωνις είχε πεί τότε… «Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο παγκοσμίως»

  Τώρα με τον Δημήτρη Κράνη, γιατί ξαφνικά μουγκάθηκαν όλοι, του κ. Σαραντάκου συμπεριλαμβανομένου; Μήπως έχει πέσει μαύρο χρήμα από τους υψηλούς προστάτες του Κούλη και στο παρόν Ιστολόγιο; Διότι, εκτός του κ. Σαραντάκου, σιωπήν παλαιάς Αρσακειάδος τηρούν και όλοι οι δαιμόνιοι σχολιασταί (κύρ Σταύρος, Spiridione, Μαρία, Ιατρού, κύρ Γιάννης Κουβάτσος, gpoint και λοιποί) που σκούζουν με το παραμικρό για άλλα πολύ πιό ασήμαντα θέματα.

  Στην ανωτέρω φωτογραφία, ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης, εισέρχεται (ώρα 11.40 το πρωΐ) στο Μέγαρο Μαξίμου παρέα με την εκπάγκλου καλλονής κόρη του, για την οποία μερικοί κρετίνοι δημοσιογράφοι είπαν πως είναι η νεώτατη σύζυγός του!..

 286. Γιάννης Κουβάτσος said

  Σιγά μην είναι εκπαγκάλου καλλονής, ρεπορτάζ Βάτμαν.

 287. Χρήστος Π. said

  282 χαχαχα ναι Έφη βαψομαλιάς είναι όπως πάρα πολλοί πλέον (κάποτε σε συγκεντρώσεις συμμαθητών έκανα συγκρίσεις και έλεγα «πω πω πως άσπρισα εγώ»!). Αλλά ο Βαρβιτσιωτης έχει πειραματιστει και με πολύ περίεργα χρώματα. Τπν έχω δει στο δρόμο,,,,,

 288. Γιάννης Κουβάτσος said

  286: Ρε Βάτμαν, διορθώνω. Το …ρεπορτάζ είναι του κορέκτορα.

 289. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  277 >>Πειθαρχική ποινή επιβαλλόταν, όχι… κομματική.
  Μια στιγμή να συγκροτήσουν τα νέα πειθαρχικά, 🙂

  284 Τελευταία άκουγα συνέχεια γι΄αυτό από φανατισμένες Νουδίτισσες γιαγιάδες στο ραδιόφωνο. Ενταγμένο στην αντισυριζαίικο σφυροκόπημα μου φάνηκε. Εκδόθηκε προεκλογικά (μέσα Ιουνίου περίπου) από δυο δημοσιογράφες του Σκάι (η μια η Ε. Βαρβ. ) και προσπαθεί πει πόσο ζημιώθηκε η χώρα το πρώτο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης. Βάστα μικρό καλάθι Γιάννη.
  Κάποια στιγμή νομίζω αναφέρθηκε κι εδώ ακροθιγώς. Περίμενε να πει η Μαρία 🙂 .

 290. spiridione said

  284. Η έγκριτη Elbarbie, με τους ανώνυμους αξιωματούχους της 🙂
  https://thefaq.gr/to-ewg-esteile-ston-quot-koyva-quot-skai-kai-eleni-varvitsioti-kai-o-polakis-to-apolamvanei-quot-xydi-paidia-kai-malista-mpalsamiko-quot/
  Παρά τις περί του αντιθέτου ανταποκρίσεις της Ελένης Βαρβιτσιώτη και τις πολλαπλές δηλώσεις “ανώνυμων” αξιωματούχων της Ευρωζώνης που έλεγαν και ξαναέλεγαν (αλλά μόνο στην Ελένη Βαρβτισιώτη) ότι οι συντάξεις βάσει της συμφωνίας θα κοπούν και πάει και τελείωσε, τελικά σήμερα το Euroworking πήγε και έδωσε ανερυθρίαστα το “πράσινο φως” για να μην κοπούν οι συντάξεις, και μάλιστα χωρίς ενστάσεις, όπως αναγκάστηκε να μεταδώσει η ίδια η δημοσιογράφος.

 291. Μαρία said

  289
  Μάλλον είχα λινκάρει αυτό του Σπύρου ή αυτό https://twitter.com/konel_valar/status/1145796968700100613
  Ας είναι καλά η λαρισαία που παρακολουθεί όλους τους ΚΦΦ (κατα φαντασίαν φιλελεύθερους).

 292. Μαρία said

  237, 239
  Εσείς οι δυο πρέπει να συνεργαστείτε, για να συντάξετε τον κώδικα μη κοινωνικά προβληματικής συμπεριφοράς του εκπαιδευτικού.

 293. spiridione said

  291β. Ναι, όντως.
  Ιδιωτική πρωτοβουλία και στην ΕΥΠ 🙂

 294. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  197. Οντως οι δεξιοι ειναι πιο επιρρεπείς στα σεξουαλικα αδικηματα και στα αδικήματα χρηματισμού .

  Οχι οτι οι Πασοκοι πηγαιναν πισω….

  ΥΓ Ο 50χρονος βουλευτής Σάμου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμηνάς πρωταγωνίστησε σε ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, με δραματικές διαστάσεις. Βουβός ο θρήνος της οικογένειας της συνεπιβάτιδός του, Ελλης Πηλίδου, που έχασε τη ζωή της, δυνατή η κατακραυγή για τον βουλευτή που χρησιμοποίησε την ιδιότητά του για να ξεφύγει από τις ευθύνες του. Ο Κ. Καραμηνάς αρνήθηκε ότι οι άνδρες της Τροχαίας τού ζήτησαν να κάνει αλκοτέστ και ότι πρόβαλε τη βουλευτική του ασυλία. Αρνήθηκε ότι είχε πιει περισσότερα από δύο ποτά. Αρνήθηκε ότι γνώριζε την κοπέλα που είχε στο αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας ότι την έβλεπε για πρώτη φορά και την πήρε από τον δρόμο για να την πάει σπίτι της. Αρνήθηκε ότι έτρεχε με ταχύτητα άνω των 70 χλμ. Αρνήθηκε ότι υπήρχε και δεύτερη κοπέλα στο όχημά του. Ολα τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το σίγουρο είναι ότι στην κρίσιμη στιγμή φορούσε τη «ζώνη ασφαλείας» της βουλευτικής ασυλίας για να γλιτώσει την πρόσκρουση με την πραγματικότητα. Που όσο βαριές συνέπειες και αν έχει, απαιτεί γενναιότητα για να αντιμετωπισθεί. Ηδη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρέπεμψε τον Κ. Καραμηνά στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, ενώ δεν αποκλείεται η παραπομπή του βουλευτή στο Πειθαρχικό.

  https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/istories-boyleytikis-asydosias/

 295. Γιάννης Κουβάτσος said

  Απλώς, συγκρινόμενη με τον αραχτό Μίλτο, μου φαίνεται σαφώς πιο έξυπνη και εργατική. Τώρα, of the record συνεντεύξεις και δηλώσεις, θέμα εκ φύσεως προβληματικό. 😉

 296. Μαρία said

  293
  Κι ευτυχώς για τους δημοσιογράφους ο άλλος Κοντολέων το θέλει άκλιτο το επώνυμο 🙂

  295
  Ποια έξυπνη θα συντόμευε το επώνυμό της σε barbie ; 🙂

 297. Σαρδανάπαλος said

  Συμφωνώ με την Ιωάννα (285) για την απαράδεκτη κάλυψη που προσφέρει το Ιστολόγιο στον νέο μας Πρωθυπουργό. Εδώ και 5 ώρες έχει αποκρυβεί το εκπληκτικό άρθρο του Δ. Ψαρρά στη σημερινή «Εφ.Συν.» για τον άγνωστο Κούλη. Επίσης, επί 72 ώρες έχει αποκρυβεί το εξίσου αποκαλυπτικό άρθρο του Τασούλη Κωστόπούλου στην «Εφ.Συν.» του περασμένου Σαββάτου με τίτλο «Ηγέτης από το Κολλέγιο». Γιατί, άραγε, έχουν αποκρυβή αυτά τα δύο αποκαλυπτικά άρθρα; Περιμένουμε κάποια εξήγηση από τον ίδιο τον κ. Σαραντάκο…

  Το ακόμη σοβαρότερο κρούσμα για την κάλυψη του άχρηστου Κούλη από το παρόν Ιστολόγιο είναι άλλο: Στα 10 χρόνια λειτουργίας του παρόντος Ιστολογίου, ΟΥΔΕΙΣ (σχολιασταί + Σαραντάκος) έχει τολμήσει να αναφέρει λέξη για την περίφημη πτυχιακή διατριβή του Κούλη στο Harvard το 1989-1990, η οποία μεταφράστηκε στα ελληνικά και εκδόθηκε το 2006 από τον «Πατάκη» («Οι συμπληγάδες της εξωτερικής πολιτικής», μτφρ. Γ. Δεμερτζίδης, εκδ. Πατάκης, Αθήνα 2006)

  Για την θρυλική αυτή πτυχιακή διατριβή του Κούλη στο Χάρβαρντ έχει γράψει (20 Ιουλίου 2006) ένα εκπληκτικό άρθρο στην αγγλόφωνη «Καθημερινή» ο ειδήμων καθηγητής Δημήτρης Νέλλας, ο οποίος βγάζει ΑΧΡΗΣΤΗ την πτυχιακή διατριβή του Κούλη στο Χάρβαρντ, λέγοντας πως οι καθηγητές που την βαθμολόγησαν, του έκαναν μεγάλο κακό που δεν τον ξανάστειλαν πίσω στα θρανία του πρώτου έτους: «If this is the actual senior paper, his Harvard professors did him a disservice for not sending him back to the drawing board. »

 298. Μαρία said

  Πρέπει κάπως να το καταλάβουν κι οι Ιρλανδοί.

 299. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Αξίωμα : Η γρουσουζιά της οικογενείας Μητσοτάκη είναι ….κληρονομική.

  Από χθες προσέχω γενικώς μην συμβεί κάποια αναποδιά : σεισμός, πυρκαγιά , χυμένα λάδια στον οδόστρωμα (αμετανόητος μοτοσυκλετιστης),….

 300. Pedis said

  # 298 – και με τ’ άλλο θα πιάνουν τα @ … τους, για να μην έχουν πρόβλημα με τον όρκο, μια που είναι, ως υποκριτές, και δεισιδαίμονες. 🙂

 301. sarant said

  Ευχαριστω για τα νεότερα, ωραία σχόλια!

 302. Μαρία said

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ
  Ειδικός στην απλούστευση 🙂

 303. spyridos said

  290

  Η Ε. Βαρβιτσιώτη έχει βγάλει πιο πολλές ιστορίες από τον αφαλό της απ ότι ο Αίσωπος και κι ο Χ.Κ Αντερσεν μαζί.
  Το φακτ τσέκινγ και οι πηγές είναι για την πλέμπα όχι για μας τους άριστους.

 304. spiridione said

  Δεν αντέχω να μη βάλω κι αυτό

 305. spyridos said

  Λίγο ακόμα και θα φτάσει τον Babis

  https://www.documentonews.gr/article/baroyfakhs-kai-ntaiselmploym-den-plakwthhkan-pote

  Η ανταποκρίτρια της ‘Καθημερινής’ στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη χαρακτήρισε τον Ντάισελμπλουμ ‘ειλικρινή διαμεσολαβητή’, ακόμα και στον τρόπο που διαχειρίστηκε το ζήτημα της Ελλάδας και ανέφερε ότι εκφράζονταν πάντα με ειλικρίνεια και ακρίβεια απέναντι στα μέσα ενημέρωσης.

 306. Μαρία said

  Κι ο υπο τον Βορίδη Κώστας Σκρέκας είναι απο καλή οικογένεια.

  Η μεγάλη αυτή ζημιά οδήγησε στην απομάκρυνση της διοίκησης στις αρχές του 2008. Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Θεόδωρος Σκρέκας. Μόνο που αυτή τη φορά δεν πρόκειται για απλή… συνωνυμία αλλά για το επί σειρά ετών στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας (Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 1990-93, Υποψήφιος Νομάρχης Τρικάλων 1994), που από το 1996 εκλεγόταν συνεχώς Βουλευτής Μαγνησίας, μέχρι τις εκλογές του 2007. Καθώς, τότε, δεν εξελέγη, αξιοποιήθηκε στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ… Επανήλθε στη Βουλή το 2009, για να αποχωρήσει το 2012, όταν τον διαδέχθηκε, ως Βουλευτής Τρικάλων, ο γιός του, Κωνσταντίνος Σκρέκας. ….

  Παράλληλα με την κακοδιαχείριση, έχουμε και κατηγορίες για εξυπηρετήσεις ημετέρων. Ο κύριος Σκρέκας τοποθετείται Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ στις 22/2/2008, με αμοιβή 7.000 ευρώ μηνιαίως, την οποία ο ίδιος αναπροσάρμοσε στα 9.000 ευρώ, με αναδρομική ισχύ!

  Ένα μήνα αργότερα, στις 2/6/2008, προσλαμβάνει τη νύφη του, δηλαδή τη γυναίκα του Κωνσταντίνου Σκρέκα, κυρία Ειρήνη Καραγκούνη-Σκρέκα. Η κυρία Σκρέκα προσλήφθηκε αμέσως ως Υποδιευθύντρια παρακάμπτοντας την ιεραρχία με τακτικές αποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ, ξεπερνώντας τους παλαιότερους Διπλωματούχους Μηχανικούς.

  Επιπλέον, ο κύριος Σκρέκας στις 13/3/2008, προσλαμβάνει και το συμπέθερό του, τον πατέρα δηλαδή της κυρίας Καραγκούνη-Σκρέκα, Καραγκούνη Βασίλειο, ως Διευθυντή Ασφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με μισθό 2.700 ευρώ, ο οποίος ήταν απόστρατος Ταξίαρχος της Χωροφυλακής.

  Την ίδια περίοδο, προσλαμβάνεται και η κόρη του Υφυπουργού Τουρισμού κυρίου Λιάσκου (βουλευτή Ευβοίας), με σκοπό τη συγγραφή της ιστορίας της ΛΑΡΚΟ, η οποία και δεν γράφτηκε ποτέ. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η εταιρία, επαναλαμβάνω, καταγράφει μεγάλες ζημιές, πριν την κρίση και την εποχή των Μνημονίων. https://left.gr/news/g-stathakis-protovoylies-gia-tin-exygiansi-tis-larko

  Την είχα παρακολουθήσει αυτή την επιτροπή στην οποία συμμετείχε κι ο Κ. Σκρ.

 307. sarant said

  303 Ισχύει.

 308. ΚΩΣΤΑΣ said

  Ξεσαλώσατε με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης και σας χαίρομαι όλους! 🙂 Η Έφη μας, δίνει ρεσιτάλ χιούμορ! 🙂 🙂 🙂
  Με ενθουσιάζει και η σύμπνοια δύο εκλεκτών σχολιαστών, ο κ. Σαρδανάπαλος και η κα Ιωάννα, που μόνο έναν καλό λόγο έχει ο καθένας για τον άλλον! 😛

  Πόσο θα ήθελα κι εγώ να με περιβάλλετε με την ανάλογη αγάπη, όταν για λόγους καθήκοντος αλλά και ως αντιδραστικό στοιχείο εδώ μέσα… 😉 τυχαίνει μερικές φορές να σας στεναχωρώ.

 309. Ιωάννα said

  1) Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Σαραντάκο, που (ασφαλώς) έχει διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο του πατρός του για τον Κανόνη, αν κάπου αναφέρεται το όνομα του θρυλικού ΕΑΜίτη, Θανάση Παλαιολόγου, από τη Νάπη της Λέσβου, που πήγε λαθρομετανάστης στις ΗΠΑ, εργάστηκε σκληρά, πρόκοψε και σήμερα δώρισε 600.000 ευρώ για την Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  Κι αν δεν αναφέρεται το όνομά του στο βιβλίο του πατρός Σαραντάκου, για ποιόν λόγο δεν αναφέρεται κύριε Νίκο; Μήπως γιατί το ΚΚΕ είχε δώσει εντολή στα μέλη του να θάψουν το όνομά του κύρ Θανάση, ώστε να μή πληροφορηθούν οι χαχόλοι προλετάριοι την ραγδαία εξέλιξη του παλιού Εαμίτη σε μεγάλου βεληνεκούς επιχειρηματία και αρχίσουν να διερωτώνται αν το Καπιταλιστικό Σύστημα είναι καλύτερο από Κομμουνιστικό;

  2) Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο Νίκο, αν στα μεζεδάκια του προσεχούς Σαββάτου τολμήσει να σχολιάσει τη «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» φράση «Δεν έχω ελληνικό αίμα στις φλέβες μου» που ξεστόμισε πρίν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο (κατά την βράβευσή του από τον Πάκη με τον Ταξιάρχη του Φοίνικος) ο ελληνόψυχος εκτελεστικός διευθυντής του πανίσχυρου «American Jewish Committee» (= Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή), David Harris. Μεταφέρω επί λέξει…

  DAVID HARRIS: «Είναι πάρα πολύ σημαντική για μένα η παρασημοφόρηση αυτή γιατί εγώ ανατράφηκα με αυτό το οποίο είπε ο Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν μεγάλος φίλος της Ελλάδας και του εβραϊκού λαού. Είπε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχουν πόλεις που να έχουν προσφέρει στον κόσμο περισσότερο απ’ ό,τι η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ…
  Νομίζω ότι αυτό εκφράζει την ανατροφή μου. Εγώ ανατράφηκα με την Ιερουσαλήμ και βεβαίως με την Αθήνα. ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ, αλλά η ελληνική επιστήμη, η φιλοσοφία, η μυθολογία και η τέχνη βρίσκονταν και βρίσκονται ακόμα στο επίκεντρο της ζωής μου.»

  ΡΩΤΑΩ τον κ. Σαραντάκο: Αν κάποιος Έλλην πολιτικός μιλούσε για «ελληνικό αίμα», δεν θα βγαίνατε να τον κράξετε ως εθνοφυλετιστή, κύριε Νίκο μου; Είναι τοις πάσι γνωστό πως η Επιστήμη έχει αποδείξει ότι ΔΕΝ υπάρχουν φυλές, ούτε εθνικά αίματα. Ο φιλαράκος σας ο Παντελής Μπουκάλας σε τουλάχιστον 10 χρονογραφήματά του στην «Καθημερινή» έχει κράξει ανελέητα όσους μιλούν για «ελληνικό αίμα». Τώρα που διέπραξε το ίδιο ακριβώς λάθος ο πανίσχυρος ηγέτης του AJC, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να βγεί να τον κράξει ο γενναίος φίλος σας, κύριος Μπουκάλας, ή θα τηρήσει σιωπήν παλαιάς Αρσακειάδος;

  Στην θαυμάσια ομιλία του, πρίν λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο ελληνόψυχος Εβραίος David Harris είπε και κάτι άλλο ωραίο που αφορά άμεσα το παρόν Ιστολόγιο: Ειρωνεύτηκε τους αλήτες που διαδίδουν ότι η λέξη φιλότιμο είναι αποκλειστικά ελληνική, λέγοντας επί λέξει:

  DAVID HARRIS: «Επίσης, ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μου προσπαθώ να καταλάβω τι θα πει η ελληνική λέξη «φιλότιμο». Εάν κάποιος έχει κάποια πρόταση να μου κάνει, παρακαλώ να μου την κάνει. Πέρα από αυτό όμως, ο Σωκράτης και τα λόγια του έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μου.»!!..

 310. Ιωάννα said

  Σε λάθος νήμα έβαλα το σχόλιο 309. Ήταν για το σημερινό άρθρο του πατρός Σαραντάκου περί Χαράλαμπου Κανόνη

 311. Σαρδανάπαλος said

  Χίλια εύγε στην Ιωάννα. Αριστουργηματικό σχόλιο το 309. Παρακαλώ τον κ. Σαραντάκο να βγεί και να απαντήσει στα ανελέητα ερωτήματά της

 312. Γιάννης Ιατρού said

  285, 297, 309 κλπ. Βυζαντινολόγα-Bάταλo-Σαρδαvάπαλε
  Γιατί δεν μας λές τίποτα για τον Αντώνη Διαματάρη (σχ. #111), τον φίλο σου που εξυμνούσες παλιότερα;

 313. Γιάννης Κουβάτσος said

  308: Εσύ δεν μας στεναχωρείς, Κώστα, αλίμονο. Μόνον οι εκάστοτε κυβερνώντες το πετυχαίνουν αυτό. ☺

  Ο Πολάκης δεν παρευρέθηκε στη σημερινή παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να διεξαχθεί σε πολιτισμένο κλίμα. ☺

 314. Μαρία said

  Γρηγόρης Δημητριάδης – Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού
  Δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. 39 ετών.
  Ανιψιός του νέου πρωθυπουργού (γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη). Αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
  Θεωρείται άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές. https://www.athensvoice.gr/politics/561177_oi-exi-stenoi-synergates-toy-kyriakoy-mitsotaki-sto-megaro-maximoy

 315. Μαρία said

  312

 316. sarant said

  312 Η Ιωάννα είναι μικρή και δεν ξέρει, θα μας πει ο Σαρδανάπαλος όμως.

 317. Jane said

  Τίποτα δεν σεβάστηκαν οι απερχόμενοι Σταλινομαδούροι!
  Αποκλειστικές πληροφορίες των καλών δημοσιοκάφρων Υποεφάντη και Οικονόμου του σκάι αναφέρουν πως οι πρώην προσωρινοί ένοικοι του Μαξίμου όχι μόνο κάπνιζαν εντός του μεγάρου, αλλά πήγαιναν προς νερού τους χωρίς να σηκώνουν τα καπάκια της λεκάνης!
  Ανατριχιαστικό ρεπορτάζ με αποκλειστικές φωτογραφίες!

  το «κλειδοκράτορας» ΄όλα τα λεφτά! 🙂

 318. sarant said

  Αυτό έχει μπει ήδη στα μεζεδάκια του Σαββάτου, μηπως και μάθουμε τι ήταν ο κλειδοκράτορας!

 319. ΣΠ said

  317
  https://www.reader.gr/news/politiki/298957/synergatis-toy-tsipra-exigei-giati-o-mitsotakis-vrike-kleidomenes-portes-sto

 320. Πέπε said

  317
  Και ποιος είναι αυτός με την πλάτη, που προσπαθεί να κατουρήσει το αυτοκίνητο;

 321. Πέπε said

  317
  Πάντως το δημοσίευμα του Σκάι δίνει ένα λινκ προς Καθημερινή που είναι νεκρό.

 322. Γιάννης Ιατρού said

  317: Jane

 323. Jane said

  # 321
  Ιδού το δημοσίευμα της καθημερινής.Και με ευρηματικό τίτλο τα λαγωνικά των αρίστων 🙂

  https://www.kathimerini.gr/1033103/article/epikairothta/politikh/pesan-ta-mantala-variakai-h-tsigarila

 324. Πέπε said

  Μάλιστα. Τώρα που διάβασα το ορίτζιναλ (323), μπορώ να αποκαλύψω ότι σύμφωνα με εσωτερική πηγή το πρώην προσωπικό του Μαξίμου μετακομίζει, τώρα ακόμα που μιλάμε. (Και φαίνεται και εύλογο, έτσι δεν είναι; Δεν πήγαν εκεί μ’ ένα βρακί και μια οδοντόβουρτσα, θέλει κάποια δουλίτσα το μάζεμα.)

 325. Μαρία said

 326. Πέπε said

  Το λέω αυτό (#324) γιατί το ρεπορτάζ της έγκριτης Καθημερινής μοιάζει να βασίζεται στο δεδομένο ότι μόλις τέλειωσαν οι εκλογές όλοι οι άνθρωποι του απερχόμενου πρωθυπουργού διακτινίστηκαν από το Μαξίμου στους νέους τους χώρους, μαζί με τα πράγματά τους (εκτός από τα αποτσίγαρα), και όλοι του νέου πρωθυπουργού ομοίως από τους παλιούς τους χώρους στο Μαξίμου.

  Δε γίνεται όμως έτσι. Η ολοκληρωτική παράδοση των γραφείων και η ολοκληρωτική νέα εγκατάσταση είναι ακόμη εν εξελίξει.

 327. Μαρία said

  Με αφορμή τον πτι Κουλίς της Λιμπερατιόν θυμήθηκα το φόρουμ που είχε οργανώσει στη Λιόν το 2011.
  Εκεί η Ντόρα, αρχηγός της Δημοκρατικής συμμαχίας, όταν ρωτήθηκε απο τον Κατρεμέρ, φίλο του Πρετεντέρη και μέγα πολέμιο του Τσίπρα μέχρι τις Πρέσπες, για την είσοδο των λαοτιανών στην κυβέρνηση έκανε το φοβερό λάθος προφοράς και μετέτρεψε το αφήνω σε γλείφω προς μεγάλη απορία του Κατρ.
  Μετά το 1:03 http://www.plomarinews.gr/?p=7177&cpage=1

 328. Jane said

  # 325
  Και χασισάκι στο Μαξίμου; Ώστε και μερακλής ο Αλέξης και δεν του φαινόταν 🙂
  Μα καλά, πόσο υποτιμούν τον κόσμο ; Στο μεταξύ, ακόμα αντιπολίτευση στον Τσίπρα κάνουν τα γίδια.

  Ο έτερος δημοσιοκάφρος Οικονόμου σκηνοθετούσε τους πανηγυρισμούς των οπαδών της ΝΔ. Έπος!

  ……………………………………………..

  Σοβαρά τώρα.
  Δεν υπάρχει ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ,να πάρει 3-4 φοιτητές και να καταγράψουν όλο αυτό το χάλι;
  Να κάνουν μια εργασία με στοιχεια και να τα δημοσιεύσουν σε ξένες εφημερίδες.
  Οι μισοί Έλληνες καταπίνουν φέικ νιουζ και προπαγάνδα και δεν κουνιέται φύλλο.
  Δεν είμαι κατά των κομματικών εντύπων.
  Αλλά να το δηλώνουν: Είμαστε όργανο της ΝΔ..
  Και φυσικά να μην ταΐζουν φουμαρα τον κοσμάκη.
  Δεν πάει άλλο αυτό το χάλι.

 329. Χρήστος Π. said

  Και ο Σαρδανάπαλος θυμίζει Ιάκωβο Αδελφόθεο

 330. Μαρία said

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας «χάνει» επιλεκτικά τη μνήμη του…https://www.documentonews.gr/article/o-kybernhtikos-ekproswpos-stelios-petsas-xanei-epilektika-th-mnhmh-toy

 331. Γς said

  Κι ένα φουκαριάρικο αστυνομικό όργανο στον Μπλού ΅Σκάι λέει το παράπονό του, τώρα:

  Ξέρετε τι είναι οι δικαστές να αφήνουν ελεύθερους τους συλληφθείς;

 332. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  325. Μοναδικοί δεξιοτέχνες να κατασκευάζουν αθλιότητες. Κάθε φορά ξεχνώ,εκπλήσσομαι και λέω μα πώς το σκαρφίστηκαν πάλι αυτό και συνέρχομαι, ε μα ναι από τον εαυτό τους αντλούν τις σιχασιές.
  Εν τωμεταξύ ο Μπ(ι)Π κάνει ότι δεν ξέρει τη Λιμπερασιόν και την ιστορία της, παρά το ότι, πέρα από την καθ΄εαυτού χοντράδα, όπως λέει το βιογραφικό του στη βικι (πλάκα έχει) : «Γεννήθηκε στις Τρεις Γέφυρες το 1954. Μεγάλωσε στις συνοικίες της Αλεξάνδρα και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι (Πανεπιστήμιο Paris Nanterre). Πήρε το πρώτο μεταπτυχιακό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα «Χρήμα και Χρηματοοικονομική» και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ιστορία. »

  328, Ναι,δεν πάει άλλο αυτό το χάλι…
  Σ΄αυτό το μοτίβο με ασύστολες βρωμιές θα συνεχίζουν. Έχουν κι απολυσσάξει με το 31,5% …

 333. Γς said

  303:

  >Η Ε. Βαρβιτσιώτη έχει βγάλει πιο πολλές ιστορίες από τον αφαλό της απ ότι ο Αίσωπος και κι ο Χ.Κ Αντερσεν μαζί.

  Καταπληκτικό! Για κλάματα!

  Μωρέ μπράβο.

  Και που σαι βλάμη για πρόσεχε. Λίγα με τον αμφαλόν ! Γενικώς!

  https://caktos.blogspot.com/2014/09/blog-post_23.html

 334. Μαρία said

  332
  Ο κακόψυχος δεν είπε οτι την αδικείς; https://left.gr/news/i-lina-mendoni-epistrefei-os-ypoyrgos-politismoy

 335. Γιάννης Ιατρού said

  χεχε… θα ΄χουμε μαλλί να ξάνουμε 🙂

 336. Γιάννης Ιατρού said

  334: Όχι η Έφη, o Pedis 🙂

 337. ΕΦΗ - ΕΦΗ said


  https://www.iefimerida.gr/news/180266/h-lina-mendoni-kai-i-anna-panagiotarea-mazi-stin-alexandreia-opos-den-tis-ehoyme-xanadei

 338. Μαρία said

 339. Γιάννης Ιατρού said

  337: χαχα, ρε συ!!!! αυτό ετοιμαζόμουν να βάλω, από άλλο λίκνο 🙂 🙂

 340. Pedis said

  # 328 – Μα καλά, πόσο υποτιμούν τον κόσμο ;

  όχι όλους. Ένα 40-50% και τους είναι αρκετό.

 341. Γιάννης Ιατρού said

  Δηλαδή, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό;
  «Σε λίγες ώρες μετά από «αντικειμενική» αξιολόγηση(!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της Ελληνική Αστυνομίας»

 342. Pedis said

  Παρατηρώ, ότι ο πράιμ κούλης έχει ήδη καπαρώσει μία ακόμη έδρα αν ποτέ τού χρειαστεί: Τζάκρη.

  (Α ρε τσιπρόπουλοι ξαναβάλατε με χίλιους τρόπους τους σκατοπασόκους στο παιχνίδι …)

 343. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  339 Γιάννη Ι. Αμ το φλέμα έχει μόνο μια φωτό! 🙂
  Σήμερα η Μενδ. παρέλαβε από τη Μ.Ζορμπά. Και οι δυο τους πασοκ, η μια έστριψε αριστερά, η άλλη το πήρε όλο δεξιά.
  Τελευταία διασταύρωσή τους πριν από σήμερα πρέπει να ήταν τέλη του 2012 όταν ο Γερουλάνος (με Γενική Γραμμ. πάντα τη Λ.Μ.) είχε ορίσει μια ομάδα εργασίας να επεξεργαστεί πρόταση για τη δημιουργία κατάλληλων δομών για ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού,όπου μετείχε η Μ.Ζ.
  https://www.newsit.gr/politikh/sxediazan-ti-nea-politistiki-politiki-otan-ta-arxaia-ekanan-ftera/1884955/

 344. Μαρία said

 345. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Anna@annzabel
  Βρηκαν τσιγαριλα στο Μαξίμου ε; Πάλι καλά, γιατί οι άλλοι είχαν βρει 28% ανεργία και άδεια ταμεία σε όλη τη χώρα.

 346. Γιάννης Ιατρού said

  343: τι ναυθε, τι φλέμα κλπ.
  Η μόνη γνωστή έγκυρη πηγή είναι το Σερραϊκόν Θάρρος 🙂 🙂

 347. sarant said

  325 !!

  328 Πιστεύω ότι ένας σοβαρός καθηγητής μέσων ενημέρωσης είχε να αναθέσει καναδυό ντουζίνες βιογραφικά για τα μέσα ενημέρωσης στην τετραετία που πέρασε.

 348. Γιάννης Ιατρού said

  346 (συνέχεια): εκτός βέβαια του εδώ μπλόγκ και των εν αυτώ παρεπιδημούντων επιγραφολόγων 🙂 !!!

 349. Γιάννης Κουβάτσος said

  Τα ΜΜΕ ήταν λυσσωδώς αντιπολιτευόμενα, γκρινιάζετε. Τώρα που θα είναι λυσσωδώς συμπολιτευόμενα, πάλι θα γκρινιάζετε. Ε, δεν σας βρίσκει πουθενά κανείς. 😎

 350. Γιάννης Κουβάτσος said

  Και με τον Αρκά που θα αφήσει την πολιτική και θα ξαναγυρίσει στα πουλερικά, πάλι θα γκρινιάζετε:
  https://menshouse.gr/extras/111841/pio-aichmiros-den-ginetai-ta-7-prota-skitsa-toy-arka-gia-tin-kyvernisi-mitsotaki-pics

 351. Μαρία said

  346
  Το λινκ διόρθωσέ το, δεν ανοίγει. Το Σ.Θ. το βγάζει ο Δημητράκης ο Αραμπατζής, αδερφός του μπαμπά της υφυπουργού, πρώην δάσκαλος, που τον μισούσα, γιατί κάθε φορά που ερχόταν επίσκεψη στο θείο μου, που ήταν φίλος του, μου ζητούσε να του πω τους κανόνες τονισμού των πρωτόκλιτων θηλυκών (αύρα, λαύρα, σαύρα και μια γριά μαμμή 🙂

 352. Γιάννης Ιατρού said

  351 Ωχ, επανάληψη εδώ

 353. Γιάννης Ιατρού said

  349: Κελαινόφρων ὤν 🙂 ….

 354. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  348. Καλά! Δεν τις θυμόμουν τις …ταφιόλες. Τρελάθηκα στο γέλιο με το σχόλιο της Μαρίας 🙂
  Μάλλον είναι ακόμη φίλες. Πριν κανα χρόνο τις είχα πετύχει παρέα σ΄ένα ιδιωτικό νοσοκομείο. Κάτσε να δούμε μην την κάνει Γεν. Γραμματέα την Άννα να δεις γλέντια. Α, μάλλον επικεφαλής στο γραφείο τύπου ή μπορεί Δντρια του Ιδ. Γραφείου της. Για να είναι κοντά. Αλλιώς έχει οργανισμούς μπόλικους να τη βάλει.

  351 >>αύρα, λαύρα, σαύρα και μια γριά μαμμή
  ; πατσαύρα! 🙂

 355. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 356. Γς said

  341:

  >Δηλαδή, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό;

  Οχι βέβαια

 357. spyridos said

  Οι κλειδοκράτορες σε σκηνοθεσία Στέφανου Ληναίου.
  Το θυμήθηκα λοιπόν σήμερα.

  http://tiny.cc/hiih9y

 358. Γιάννης Ιατρού said

 359. cronopiusa said

 360. τα μυαλά said

  Επανέρχομαι στις εμμονές μου, η τελευταία κοντεύει να με καταποντίσει. Είναι και που αυτό το ιστολόγιο είναι καλό για ψυχαναλυτική χρήση. Βγάζω στη φόρα τις κακίες μου και ξελαφρώνω. Πάλι για το «πολιτικό πολιτισμό» πρόκειται. Όταν λέγατε «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε», τι εννοούσατε. Εμένα τον απολίτιστο και σκατόψυχο με έζωναν τα φίδια. Μου έρχονταν εμφυλιοπολεμικές εικόνες στο νου. Έσταζε αίμα (ούπς, άλλη μία «πολιτικά πολιτισμένη» έκφραση του που δεν μου κάθετε καλά). Τώρα που ηττήθηκε, τέλειωσε? Τελειώσατε? Προηγουμένως με τη δικιά σας νίκη δεν τους τελειώσατε, προφανώς κατά πως φάνηκε.

 361. Γιάννης Ιατρού said

  Παιδιά, όποιος δεν έχει λεφτά για τα στοιχειώδη φάρμακα ή την απολύτως αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη να βάλει μια φωνή, κάπως θα βοηθήσουμε!

 362. Παναγιώτης Κ. said

  Δεν πρέπει πλέον να έχουμε αμφιβολίες ότι ένα νέος τρόπος πολιτεύεσθαι έχει προκύψει. Έχουμε επαγγελματίες πολιτικούς. Η ιδεολογία παίζει δευτερεύοντα ρόλο και αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ακούγοντας τις τοποθετήσεις πολιτικών όπου η ιδεολογική τους συγκρότηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά η καλύτερη επιβεβαίωση είναι οι διάφορες μετακινήσεις από το ένα κόμμα στο άλλο.Μετακινήσεις όπου όσοι έχουμε κάποια ηλικία και έχουμε μάθει αλλιώς, μας ξενίζουν. Οι νέοι κατά πλειοψηφία δεν έχουν τέτοιου τύπου αναστολές.
  Η ιδεολογία οπωσδήποτε αποτυπώνεται μέσα στα διάφορα νομοσχέδια που ψηφίζει η εκάστοτε Βουλή και γίνονται νόμοι του κράτους και βεβαίως, στο Σύνταγμα. Τα νομοσχέδια όμως τα εκπονεί μια μικρή ομάδα που συνήθως τα μέλη της εμείς οι πολλοί δεν τα μαθαίνουμε.
  Τον καιρό των μνημονίων είχαμε διαβάσει και αυτό ήταν αλήθεια, οι διάφοροι μνημονιακοί νόμοι έρχονταν απευθείας από το εξωτερικό όπου τους εκπονούσαν ειδικά γραφεία.

  Και μια πρόταση: Όσοι και όσες έχετε ζείτε ή έχετε ζήσει στο εξωτερικό καλό είναι να μας ενημερώνετε τι συμβαίνει εκεί για να μπορούμε να συγκρίνουμε και να κρίνουμε.

 363. cronopiusa said

 364. τα μυαλά said

  361 Τι δηλαδή, είμαστε πολλοί? Να κάνουμε σύλλογο, κάτι σαν τους «ανώνυμους πολιτικά απολίτιστους εμμονοπάσχοντες». Να μάθουμε να κλίνουμε τις λέξεις σε όλους τους χρόνους, «τέλειωσα, τέλειωσες, μας τέλειωσαν» κτλ Και πότε μπαίνει -μαι, πότε σκέτο -με.

 365. Πάνος με πεζά said

  @ 318 : Γιατί να είναι μεζεδάκι, μπορεί να υπάρχει ειδικός που κρατάει πάντα ένα αντίγραφο των κλειδιών, για περίπτωση ανάγκης, από όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δημόσια κτίρια. Λ.ε.τ.

 366. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  365 Μα λέει ότι «χρειάστηκε να κληθεί ειδικός κλειδοκράτορας για ν΄ανοίξουν τα γραφεία» και όχι «…Ο ειδικός κλειδοκράτορας» . Το άρθρο νομίζω θα όριζε την ύπαρξη πράγματι τέτοιας ειδικότητας για την περίσταση. Λέω τώρα κι εγώ όπως το αντιλαμβάνομαι. Αλλά μην το κάψουμε εδώ με απαντήσεις των πιο ειδικών, αφού θα είναι στα μεζεδάκια του Σαββάτου 🙂

 367. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  253Κρόνη (τουί) » … ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη, διορίστηκε ως Διευθυντής στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, »

  Μα μέχρι Β΄ βαθμού συγγένειας ακούω είναι το ασυμβίβαστο. Ανιψιός και θείος είναι Γ΄βαθμού βρε κουτά! 🙂 🙂

 368. Πέπε said

  Χτες το βράδυ (ξημερώματα Τρίτης 9 προς Τετάρτη 10 Ιουλίου, όταν οι εκλογές ήταν Κυριακή 7), περί τις 2πμ, έξι αστυνομικοί από δύο οχήματα -ένα αστυνομικό κι ένα που έμοιαζε ΙΧ- στην Αλεξάνδρας και αρχή Ιπποκράτους είχαν σταματήσει ένα όχημα, κλείνοντας τελείως την Ιπποκράτους, και έκαναν σωματικό έλεγχο στον οδηγό. Δηλαδή τον είχανε βγάλει έξω, τον είχανε όρθιο, πλάτη,με τα χέρια στο αυτοκίνητο και τον πασπάτευαν.

  Και ξαφνικά θυμήθηκα ότι αυτό το πράγμα ήταν παλιότερα η καθημερινότητά μας. Τουλάχιστον μέχρι και τον Σαμαρά (αρχής γενομένης δε θυμάμαι πότε) ο καθένας, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς αφορμή ή προσιδοποίηση, ήταν πιθανό αν χρειαστεί να περάσει τέτοιον έλεγχο, καταμεσής της πόλης σε κοινή θέα σαν εγκληματίας. Ότι σε κάθε μεγάλη διασταύρωση στην πόλη είχε φυτεμένους πράσινους μπάτσους με φυσεκλίκια, ραμποειδή εξαρτήματα (κάτι επιγονατίδες και τέτοια), ανοιχτά πόδια και ύφος Βεληγκέκα, λες και είμαστε στη Χούντα.

  Μάλιστα θυμάμαι ότι μέσα σ’ εκείνα τα χρόνια είχα κάνει ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες με μια ομάδα που επισκεφτήκαμε την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την είσοδο στα κτήρια οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας ήταν βέβαια δρακόντεια, μέχρι να μπεις όμως μπορούσες να κυκλοφορήσεις ελεύθερα στο τετράγωνο και ακόμη και στην αυλή του Ευροκοινοβουλίου και να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς όχι απλώς να σ’ την πέσουν, αλλά ούτε καν να δεις έναν ένστολο, πόσο μάλλον ένοπλο. (Έχω φωτογραφία που παίζουμε τσαμπούνες και χορεύουμε καλαματιανά εκεί, στην αυλή, σαν να ήμασταν στα λιβάδια.) Δεν αμφιβάλλω ότι κι εκεί θα υπήρχε αστυνόμευση, αλλά ήταν διακριτική στα όρια του απολύτως αοράτου. Στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επαναλαμβάνω, όχι σε μια τυχαία διασταύρωση του κέντρου!

  Κατά την περιήγηση στην πόλη είχαμε περάσει επίσης έξω από τ’ ανάκτορα. Τα ανάκτορα περιβάλλονται από λίγο κήπο (τουλάχιστον από τη μεριά που περάσαμε) που φτάνει μέχρι το πεζοδρόμιο, χωρίζεται από αυτό από έναν φράχτη χαμηλότερο από το ύψος ενός ανθρώπου, και δεν υπήρχε το παραμικρό εμφανές ίχνος φύλαξης. Δινόταν η εικόνα ότι κανείς δε θα σε εμπόδιζε να πας να χτυπήσεις την πόρτα και να πεις στον βασιλιά «συγγνώμη, ο απέναντι είμαι, θα μου δανείσετε μια κούπα ζάχαρη;». Στην Αθήνα, να σταθείς κοντά στα κάγκελα του Μαξίμου ή του προεδρικού μεγάρου ή της βουλής και να κοιτάξεις προς τα μέσα; Ούτε κατά διάνοια!

  Η σύγκριση ανάμεσα στις εμπειρίες αυτού του βρυξελλιώτικου ταξιδιού και της αθηναϊκής καθημερινότητας μ’ είχε κάνει να συνειδητοποιήσω ότι δε ζούσα σε ελεύθερη χώρα.

  Αλλά, λίγο που αυτά αραίωσαν στην Αθήνα, λίγο που έφυγα από την Αθήνα και εγκαταστάθηκα στο Ηράκλειο, είχα φτάσει να αποβάλω από τη μνήμη μου αυτό το καθεστώς αστυνομοκρατίας που ζούσαμε.

  Χτες το βράδυ το ξαναθυμήθηκα.

  Καλωσήρθαμε.

 369. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  36Πέπε χμ…
  και μόλις είπε ο Κ.Μ. στην πρώτη κυβ.συνεδρίαση, για ασφάλεια στο σπίτι ,στην πόλη, στη χώρα που θα το καταλάβουμε λέει σε λίγες μέρες που θα οριστεί ο αρχηγός της αστυνομίας.

 370. nikiplos said

  Υφυπουργός Τουρισμού Εμμανουήλ Κόνσολας. Ένας ακόμη άριστος. μαϊμού σπουδές στην Ιταλία, παράνομη μεταγραφή στην ΠΑ και πάει λέγοντας…
  Λίγα για το ποιόν του εδώ .
  Ίσως κι εδώ
  Από γνωστή παρέα με καλά παιδιά

  Να πούμε και για τη μεγαλοψυχία των ιθυνόντων «στηλοβατών» της Ρόδου. Ο συγκεκριμένος καθηγητής ΜΕ απολύθηκε με απόφαση σύσκεψης της τοπικής ΠΥΣΔΕ ενώ ο νόμος ρητά μιλάει ότι απαιτείται απόφαση της Διεύθυνσης Βθμιας του ΥΠΕΠΘ. Αλλά για μερικές κυβερνήσεις αυτά είναι «ψιλά» γράμματα…

  ΥΓ> Όσοι εκπλαγείτε και θεωρήσετε τα παραπάνω μύθο, μάλλον δεν έχετε ιδέα πως θεσμοθετήθηκαν, επανδρώθηκαν και εν τέλει πως λειτουργούν πολλά απο τα εγχώρια περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας μας…

  Τα ανωτέρω για να ξεχνάν οι παλιοί και να μην μαθαίνουν οι νεότεροι. 🙂

 371. Πέπε said

  Θα μας ταράξουν στην ασφάλεια.

 372. BLOG_OTI_NANAI said

  Ο ΣΚΑΙ και το Πρώτο Θέμα ειδικά, όπως και αυτοί οι κωμικοί δημιοσιογράφοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της γελοιότητας. Αν και ελπίζω να μην χάσουν ποτέ τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι (παρά την ευθύνη που έχουν όταν ακολουθούν μια επιβλημένη κομματική γραμμή, εντούτοις το ζήτημα της επιβίωσης για τον κατώτερο στην ιεραρχία εργαζόμενο είναι τόσο σοβαρό ώστε δεν χωράνε ανώδυνες κριτικές), εντούτοις αν ποτέ τα Μέσα αυτά έρθουν σε δύσκολη θέση, κανείς δεν θα τους κλάψει για πολύ όπως έγινε με το MEGA της Τρέμη και του Πρετεντέρη.

  Πάντως, η κριτική για την κατάργηση του ανύπαρκτης πλέον λειτουργικότητας Ασύλου που έχει καταντήσει μέσο διευκόλυνσης ανώμαλων, κλεφτών, πρεζεμπόρων κ.λπ. είναι εξίσου ατυχής. Σήμερα μπορεί κάποιος να κάνει χαβαλέ και να κοροϊδεύει ακόμα και τον πρωθυπουργό ή τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουν ανάγκη οι ιδέες από υπεράσπιση; Ή μήπως θα πρέπει να μείνει ως μουσειακό είδος τη στιγμή που αποτελεί πάτημα για εκμετάλλευση του από παρανόμους και από τη στιγμή που οι πρυτάνεις είτε δεν μπορούν, είτε φοβούνται να επιβάλουν την τάξη;

  Όσο για την ανάγκη κανόνων τάξης στις κοινωνίες πάλι η κριτική είναι ανούσια. Εδώ έχουμε εγκληματικότητα ενώ υπάρχει αστυνομία. Αν δεν υπήρχε καν αστυνομία θα ζούσαμε στο Φαρ Ουέστ, ποιος είναι ο πιο γρήγορος στο πιστόλι. Άλλωστε γι’ αυτό προέκυψε η ανάγκη στις κοινωνίες να έχουν μορφές αστυνόμευσης, ακριβώς διότι οι άνθρωποι έζησαν χιλιάδες χρόνια σε καθεστώς να μην τολμάει κάποιιος να γυρίσει την πλάτη του για να μην του έρθει κανένα μαχαίρι. Δεν προκύπτουν οι δομές αυτές από τους εξωγήινους που ήρθαν να μας επιβάλλουν «κακούς νόμους». Οι κανόνες αυτοί προκύπτουν από την εμεπιρία των κοινωνιών γι’ αυτό ας αφήσουν κάποιοι τις ιδεοληψίες για να μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για τα σοβαρά πράγματα.

  Κατά συνέπεια, άλλο οι αυθαιρεσίες αστυνομικών κια άλλο η έννοια των κανόνων που συντελούν σε μια διαβίωση με ασφάλεια. Εδώ είναι εντελώς παράλογες οι δήθεν «αριστερές» ιδεοληψίες που λέγαμε (σε εισαγωγικά αριστερές, διότι δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια δομημένη φιλολαϊκή ιδεολογία μπορεί να υπάρξει χωρίς την έννοια συνολικών μέτρων προστασίας του πολίτη.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να «κεντραριστεί» με την κοινή λογική (όχι για να επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, δεν νομίζω ότι απασχολούν κάποιον τα κόμματα), για να επιβιώσει και μια κεντρώα ιδεολογία με την έννοια του αντι-νεοφιλελευθερισμού. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ιδεοληψίες που παραπέμπουν σε δεδομένα που υπήρξαν πριν 50 ή και 100 χρόνια.

 373. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Διαδόσεις Στίχοι:Κώστας Τριπολίτης
  Μουσική: Δήμος Μούτσης
  Τραγούδι Λουκιανός Κηλαηδόνης & Δήμος Μούτσης

  Διαδίδουμε οι ύποπτοι κι οι θεωρητικοί
  πώς πλησιάζει σύρραξις λέει θερμοπυρηνική
  με πείνες άγριες και πληθωρισμούς
  μ’ ανατροπές παράξενες στους προγραμματισμούς

  Ε, και τι έγινε, τι έγινε λοιπόν;
  εμείς με μια παράδοση τόσων χιλιετιών
  θ’ αντλήσουμε τα διδάγματα από τη δεξαμενή
  ώσπου να μας καθίσουνε κι εμάς
  κανέναν Χομεϊνί
  και ήσυχα στα κρεβάτια σας κορίτσια,
  οργανωμένες μαζί
  ήσυχα λοιπόν κι ούτε νάζια ούτε καπρίτσια
  όταν η περίστασις το απαιτεί!

  Πληροφορίες παίρνουμε ανεπίσημες πηγές
  για φόρους και για όμηρους
  τρελές λέει πολιτικές
  για ρύπανση ατμόσφαιρας και παροξυσμούς
  για νοθευμένα τρόφιμα
  κι ανώμαλους λέει ερεθισμούς

  Ε, και τι έγινε, τι έγινε λοιπόν;
  εμείς με μια παράδοση τόσων χιλιετιών
  θα βρούμε τη λύση κι ο δρόμος κλασικός
  ο ένας θα φάει τον άλλονε
  κι όλους μας μαζί ο καιρός
  και ήσυχα στα κρεβάτια σας κορίτσια,
  οργανωμένες μαζί
  ήσυχα λοιπόν κι ούτε νάζια ούτε καπρίτσια
  όταν η περίστασις το απαιτεί!

 374. nikiplos said

  368@, Αγαπητέ Πέπε…
  Με δεδομένους τους δείκτες εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα, δεν είναι καθόλου κακό να υπάρχει αστυνόμευση και με όρους που θα προστατεύουν τους ίδιους τους αστυνομικούς.

  (Τυχαίνει να γνωρίζω εκείνους τους ταλαίπωρους που γαζώθηκαν στον Ρέντη και έναν ακόμη που γαζώθηκε με καλάσνικοφ και δεν έγινε είδηση, η ζωή του όμως έκτοτε έχει γινει κόλαση)

  Η δική μου εμπειρία έχει ως εξής: Φρέσκος στο Παρίσι, μόλις ένα μήνα περπατούσα αρχές Μαΐου 2008 έξω από το προεδρικό μέγαρο. Το Μέγαρο είναι σαν αστακός απέξω, φράχτες κλπ. Υπήρχαν τουρίστες στην είσοδο του κοινού σε ουρά, η οποία ελεγχόταν από την αστυνομία με σκοπό να δουν την Κάρλα. Εγώ βάδιζα στο απέναντι πεζοδρόμιο. Εκεί λοιπόν ήταν σταθμευμένη διμοιρία αστυνομικων, πάνοπλων σαν αστακοί, που βρισκόταν κάθε μέρα εκεί.

  Κατά τις διαδικασίες τους, με πλησίασε ένας αστυνομικός και με άσχημα και βουλγκέρ γαλλικά μου είπε να κάνω μεταβολή και να εξαφανιστώ. Δεν κατάλαβα τι είπε και δηλώνοντας την ιδιότητά μου ως ξένος, πλησίασα λίγο και «έκανα το τραγικό λάθος» να πετάξω και αγγλικούρες. Το πήρε ως ειρωνία, όπλισε το αυτόματο όπλο του και με σημάδεψε, έβγαλε και την ασφάλεια. Στη συνέχεια είπε «go on sir». Μια γηραιά Γαλλίδα με άρπαξε από το μπράτσο μπήκε μπροστά μου, ως ασπίδα και τον παρακάλεσε λέγοντάς του ότι είμαστε μαζί, είμαι ξένος και φεύγουμε… Κάναμε μεταβολή και με έβριζε κι αυτή που από όλο το Παρίσι βρήκα αυτούς τους δολοφόνους να κάνω τον έξυπνο…

  Λοιπόν ναι, προτιμώ μια αστυνομία με διαδικασίες που κάνει ελέγχους με σαφείς όρους εμπλοκής κλπ και πολίτη εκπαιδευμένο να πειθαρχεί. Αυτά τα προτιμώ από την εξαφανιζόλ μπατσαρία που έχουμε, τη διεφθαρμένη που βάζει μολότοφ σε λάθος σάκκους φοιτητών κλπ που είναι εξαφανισμένη από τις Εθνικες οδούς και έχουν αφήσει τους δρόμους στο έλεος του κάθε μαχαλόμαγκα…

  Φυσικά τι προτιμώ λέω, όχι ότι ευελπιστώ να πραγματοποιηθεί σύντομα…

 375. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η αστυνόμευση στα χρόνια του Σαμαρά, Πέπε, με τους ρόμποκοπ στους δρόμους ήταν για το θεαθήναι. Εγώ, που μένω σχεδόν όλη μου τη ζωή στο κέντρο της Αθήνας, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα παχιά λόγια περί ασφάλειας είναι απλώς λόγια.

 376. Πέπε said

  374

  Δεν είπα να μην υπάρχει αστυνόμευση, Νίκιπλε. Αστυνομοκρατία είπα.

  Δε διαθέτω στοιχεία για την αύξηση ή μείωση της εγκληματικότητας στην Αθήνα επί Σαμαρά και προκατόχων vs επί ΣΥΡΙΖΑ. Απλώς, αυτό το περιστατικό που περιγράφεις στο Παρίσι (που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει συμβεί και στην Αθήνα) δεν αξίζει σε κανέναν κάτοικο δημοκρατικής χώρας, ούτε σε παραστικό όπως ήσουν εσύ. Ούτε το να φοβάται να κυκλοφορήσει του αξίζει, ούτε το να είναι μόνιμα ύποπτος. Ούτε το να μην μπορεί να περάσει την Ιπποκράτους επειδή η αστυνομία, προκειμένου να κάνει έναν έλεγχο, τράβηξε χειρόφρενο στη μέση του δρόμου αντί να πιάσει λίγο άκρη.

  (Όχι ότι κι επί ΣΥΡΙΖΑ τη βγάζαμε ρόδινα. Η μόνιμα κατειλημμένη Ηρώδου Αττικού, που μάλιστα συμβαίνει να εντάσσεται και στις συνηθισμένες μου διαδρομές, δεν ήταν εικόνα φιλική προς τον πολίτη – δημότη – χρηματοδότη της συντήρησης της οδού – δικαιούχο της οδού.)

 377. Μαρία said

  370
  Συγγνώμη, Νίκι, αλλά αυτός ο μουσικός είναι αναξιόπιστος κι έχει καταδικαστεί σε 18 μήνες για συκοφαντική δυσφήμιση.
  Εκτός απ’ την εμμονή του για τα πλαστά πτυχία είναι και σωραίος http://end-artemis-sorra-cyprus.blogspot.com/2014/08/600_8.html
  Δεν στέκεται καλά ο άνθρωπος.

 378. Γιάννης Ιατρού said

  377: ακόμα και τον εισαγγελέα έβαλε στόχο ο μουσικός ….

 379. Κουνελόγατος said

  Ασφάλεια ναι, τρομοκρατία όχι. Απλό δεν είναι για τον κανονικό κόσμο;

 380. nikiplos said

  377@ και 378@ ο τύπος είναι σάϊκο κι εμμονικός φαίνεται… Την υπόθεση την θυμάμαι παλαιόθεν όταν τον είχαν υπερασπιστεί κάποιοι γνωστοί μου, για την παράνομη απόλυσή του…

  Όταν παλαιότερα είχα παρακολουθήσει λίγο την υπερασπιστική γραμμή της άλλης πλευράς πουθενά δεν είχαν δείξει αυτά που είχε ζητήσει ο τρελάρας. Δλδ αναλυτική βαθμολογια στο Ιταλικό Πανεπιστήμιο, ή ουσιαστικούς λόγους μεταγραφής του στην ημεδαπή σχολή… Μέχρι εδώ καλά ούτε πρώτος ούτε τελευταίος.

  Κυρίως η υπερασπιστική του γραμμή βασίστηκε στην καλή κοινωνία της Ρόδου, της οποίας τις μαρτυρίες δεν αμφισβητώ, αλλά δεν μιλούσαν για κάτι ως προς το προκείμενο.

  Όσον αφορά τα έτη, πάλι δίκιο έχει ο τρελλάρας. Δύο έτη συνολική φοίτηση βγαίνει…
  τεςπα, μου είπαν πως καταδικάστηκε γιατί έλεγε κάτι ανοησίες για βίντεο του εισαγγελέα με πιπίνια κλπ…

  Πάντως από την ιστορία αυτή είχα κρατήσει δυό πράγματα: Τον απέλυσαν παραβιάζοντας την τυπική αλυσίδα απόλυσης. Ο ΜΚ δεν έδωσε πουθενά αποδεικτικά στοιχεία ώστε να πείσει και τον πιο καλοπροαίρετο όπως εγώ, ότι όσα του καταμαρτυρούσε ο ΜΔ ως προς το πτυχίο του ήταν αναληθή. Πχ να προσκόμιζε εγγραφή και αναλυτική βαθμολογία.

  Μέχρι εδώ όσα γνωρίζω από μια ιστορια που είχε διαδραματιστεί χρόνια πριν. Απλά το όνομα μου θύμισε κάποια πράγματα…

 381. nikiplos said

  377@ Μαρία τελεολογική, πάντοτε επαληθεύεις και κάνεις καλό validation. Εν προκειμένω τι φρούτα μαζεύει ο Αρτέμης… 🙂

 382. Πέπε said

  377 και συναφή:

  Καλά, πού στο διάολο τον ξέρεις ΚΑΙ αυτόν ρε Μαρία;!!!

  Ναι, είναι σάικο, το επιβεβαιώνω πλήρως. Διαβάζοντας, σ’ ένα από τα λινκ που ανεβάσατε, ότι ο δικηγόρος του αντιδίκου του προσκόμισε εκτυπωμένες 500 υβριστικές επιθέσεις εναντίον του πελάτη του, αναγνώρισα απολύτως το στυλ των επιθέσεών του προς διάφορους άλλους που έχω δει κατά καιρούς. Είναι εμμονικό, και ενίοτε παιδαριωδώς χυδαίο.

  Έχει γίνει μπίλιες με όλο τον κόσμο και στην Κάρπαθο, και σε άλλους χώρους που συμβαίνει να έχω παρακολουθήσει. Και βέβαια είναι ο μοναδικός καθηγητής ΜΕ που έχω ακούσει ποτέ να απολύθηκε!!

  Είχε ένα κανάλι στο ΥΤ με απίστευτα παραληρήματα, αλλά δεν το βρίσκω πια, ίσως του το έκοψαν (καθόλου περίεργο).

  Ο Κόνσολας δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει, ο μουσικός πάντως είναι για δέσιμο.

 383. Μαρία said

  378, 381
  Υπάρχει παραδικαστικό αφού.

  Δείτε επίσης τι συγκαλύπτει το Παραδικαστικό Κύκλωμα στη Ρόδο:
  http://ksipnistere.blogspot.hu/2013/06/blog-post_2695.html…
  Δείτε επίσης τι τεράστιο Παραδικαστικό Κύκλωμα συγκαλύπτει ο αρεοπαγίτης λαμόγιο Δημήτρης Μαζαράκης, η Κυβέρνηση των Εθνοπροδοτών Δωσιλόγων και ο ΑΠ των Μαφιόζων. Μαφία, Μαύρο Χρήμα, Οργανωμένο Έγκλημα και Παραδικαστικό Κύκλωμα. Στο απυρόβλητο όλοι και μούγγα στη στρούγγα :

 384. Μαρία said

  383
  Απάνω που ετοιμαζόμουνα να γράψω οτι λόγω Καρπάθου πρέπει να τον ξέρεις. Εγώ τώρα τον έμαθα απ’ τον Νίκι κι απ’ ότι βγάζει η θεία.
  Μανία καταδιώξεως έχει μάλλον.

 385. Μαρία said

  382
  Τα βίντεα δεν παίζουν 🙂
  https://el-gr.facebook.com/kalymnos.greece.18/posts/743987152307781

 386. Πέπε said

  385
  > > Αυτό το βίντεο δεν είναι πλέον διαθέσιμο επειδή ο λογαριασμός YouTube με τον οποίο σχετίζεται έχει τερματιστεί.

  Αν ο λογαριασμός ήταν ο δικός του, τότε βλ. #382 προτελ.

 387. Μαρία said

  386
  Ε ναι, σε επιβεβαίωσα.

  Σε ομαδικά όργια βιντεοσκοπήθηκαν σε πορνόσπιτο στη Σύμη εισαγγελέας Ρόδου, διοικητής αστυνομίας Σύμης πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, διευθυντής του ΕΠΑΛ Σύμης και άλλοι εκλεκτοί συντοπίτες μας. Μην περιμένετε διάψευση, μόνο αντίποινα. Πρόκειται για εγκληματική συμμορία.

 388. Μαρία said

 389. BLOG_OTI_NANAI said

  Προλαβαίνω πρώτος το συνταρακτικό εύρημα, για να μη με προλάβει ο Βατμαν

  Στο 377 η Μαρία έδωσε ένα λινκ.
  Εκεί, στην αριστερή πλευρά είχε μια εικόνα με έναν καραφλό και ένα ΟΥΦΟ, και φυσικά πάτησα επάνω για να ενημερωθώ έγκυρα για τους Προέδρου; των ΗΠΑ και τους εξωγήινους διότι με ενδιαφέρει πολύ το φλέγον αυτό ζήτημα:

  Πατώντας όμως επάνω, με οδηγεί σε μια σελίδα με τίτλο (χ)ΕΣΣΕΤ’ ΗΜΑΡ και εκεί είδα ότι ο πατέρας του Νίκου, είναι… φτυστός ο Παύλος Σαντορίνης!

 390. nikiplos said

  389@ Ρε συ BLOG_OTI_NANAI!
  Και είναι και κάτω, κάτω δεν είναι φάτσα πρέπει να κάνεις αρκετό scroll down… 🙂

 391. ΣΠ said

  389
  Μάλλον αυτό το άρθρο ευθύνεται για την φωτογραφία:
  https://sarantakos.wordpress.com/2013/05/28/7kalokairia-35/

 392. BLOG_OTI_NANAI said

  390: Σε καταλαβαίνω, τι είδαν τα μάτια σου μέχρι να το βρεις!

  391: Ναι, πολύ πιθανόν.

 393. Μαρία said

  389
  Και υπογράφεται απο τον Γεώργιο Καρδαμίτση υποστράτηγο ε.α
  Εδώ πλήρες βιογραφικό του https://katohika.gr/ellada/diavaste-sinenteuksi-stratigou-kardamitsi/

  Ζούμε ανάμεσά τους.

 394. Γιάννης Κουβάτσος said

  393: Ε, τώρα αυτός ο συμπατριώτης (Κατωπατησιώτης) δεν αδικείται να τα λέει δωρεάν όλα αυτά τα σπουδαία; Πόσα λεφτά θα έβγαζε σαν σεναριογράφος των «X-Files»; 😂

 395. Μαρία said

  394
  Το στράτευμα του δίδαξε την ανιδιοτέλεια. Το μόνο που ζητάει απ’ όσους αναπαράγουν τα άρθρα του είναι να μην παραλείπουν τη βιβλιογραφία!

 396. 393 ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ!!! Το παλιό μου χόμπι. Μέσω αυτού κόλλησα με το ίντερνετ και με βλέπετε τώρα.

 397. Αυτόνα τον ξέρετε; Το αγαπημένο μου τρολ 🙂

 398. sarant said

  389-391 Χμ, το έχω ξαναδεί αυτό. Πλάκα έχει το λάθος.

 399. Γιάννης Κουβάτσος said

  Αυτά τα τριαντάρικα νεοπασόκια, με το κουστουμάκι τους και τη χωριστρούλα στο μαλλί, από πού αντλούν τόσο μένος και τόση αλαζονεία, τόσο ιδιοκτησιακό πάθος για τον χώρο της κεντροαριστεράς; Ένα τους πριν από λίγο ανακάλεσε στην πασοκική τάξη τον σεβάσμιο Κρεμαστινό. Έχουν ξεφύγει τελείως. Αυτά τα μειράκια θυμούνται το ΠΑΣΟΚ στα μεγαλεία του;

 400. Μαρία said

  399
  Αχ, αυτόν τον τσόγλανο τον πέτυχα κι εγώ. «Να προσέχει πώς μιλάει ο Κρ.». Γουγλίζοντας είδα οτι είναι αναπληρωτής εκπρ. τύπου και κατέβηκε στην Αθήνα αλλά δεν βγήκε.

  Ελπίζω τώρα να της φτάνουν τα λεφτά για να ζήσει στην Αθήνα.

 401. Γιάννης Ιατρού said

  Χαχα, ρε σεις, τι λινκάρετε σήμερα και δεν ντρεπούστε καθόλου, ε;
  Είπαμε. κάνει ζέστη, αλλά εσείς ποστάρετε μέχρι Ανδρομέδιους κλπ.:) 🙂 🙂

 402. BLOG_OTI_NANAI said

  397: Αυτός ο YPERION_IV είναι καλός, έχει πλάκα 🙂

 403. Μαρία said

  πηγή: Η σύμβουλος μεταρρυθμίσεων του Κυρ. Μητσοτάκη Δόμνα Μιχαηλίδου στο ΣΚΑΪ (8/4/17) , μετά το 34:20 https://www.youtube.com/watch?v=9QjHmGh-Hdw

 404. Μαρία said

 405. sarant said

  400 Κανεις δεν πάει χαμένος, είπαμε.

 406. Πέπε said

  402
  Ναι, καλός ο #397. Παραθέτω ένα που μου άρεσε, που είναι θαμμένο αρκετά χαμηλά:

  > > ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΝ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΦΑΚΗ, ΟΡΥΖΑ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ «ΤΟΥΡΣΙ»
  ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΝΙΚΑΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗ – ΣΟΚΛΟΚΟΦΣΚΙ,
  ΟΜΟΓΕΝΗ ΕΚ ΠΟΛΩΝΙΑΣ,
  ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ ΖΑΧΟΥ ΣΟΚΛΟΚΟΦΣΚΙ
  ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΕΩΣ
  ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ «ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΚΝΤΑΝΣΚ».

  (Και μάλιστα με λάθος εισαγωγικά, μάλλον επίτηδες, που τα διόρθωσα γιατί εδώ θα έσβηναν το εντός τους κείμενο)

 407. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Elections en Grèce : quand un député s’en prend à «Libération»

  https://www.liberation.fr/planete/2019/07/10/elections-en-grece-quand-un-depute-s-en-prend-a-liberation_1739245

 408. Σωτήρς said

  397 Αγαπημένος Έλλην ΥΠΕΡΙΟΝ_ΙV! Όποιος πει πως η φωτογραφία προφίλ δείχνει έναν Πολωνοαμερικάνο εβραίο μαθηματικό είναι ξεκάθαρα βαλτός των σιωνιστών.

  399, 400 Τον είχα γνωρίσει στο Άγιο Όρος, τύχαμε στο ίδιο μέρος με κοινούς γνωστούς. Έψελνε κιόλας και γενικά είχε πολύ μα πολύ ευλαβικό τρόπο σε όλα του. Μέχρι που τον είδα στην τηλεόραση μετά από κάνα χρόνο και έλεγα δεν μπορεί να είναι ο ίδιος.

 409. Μαρία said

  407
  Αναμενόμενο. Αυτηνής ήταν κι ο πτι Κουλίς.

  408
  Στην τηλεόραση είχε στιλ συνδικαλιστάκια, μετά είδα οτι είναι δικηγόρος και διετέλεσε σύμβουλος διαφόρων υπουργών στην κυβέρνηση ΓΑΠ.

 410. Pedis said

  Όλα τα κακά έχετε βρει κι έχετε αφηνιάσει. Υπάρχουν και τα καλά!

  Τα συριζοΜΜΕ και απόκοντα η μαρίδα στη θάλασσα των σόσιαλ μίντια θα ξανανακαλύψουν

  – την αστυνόμευση και την καταστολή και την ακροδεξιά που κάνει κουμάντο στην αστυνομία …

  – το μαρτύριο που περνάνε οι πρόσφυγες, θα καταγγείλουν τη φρόντεξ και τις «νόμιμες» επαναπροωθήσεις που ψήφισαν, θα έρθουν στο φως σημεία και τέρατα από τις παράνομες επαναπροωθησεις, τις απάνθρωπες και βίαιες συμπεριφορές των συνοροφυλάκων κλπ κλπ.

  – την ανεργία …

  – τη φτώχεια …

  – τις ιδιωτικοποιήσεις …

  κλπ κλπ

 411. Pedis said

  Τέλος πάντων, την ακροδεξιά διακυβέρνηση των διεθφαρμένων, των μιζαδόρων και εν γενει των πολιτικών μισανθρώπων

  (μπάι ντεφό, γι αυτες τις ικανότητες τους ψηφίζει το 40-50% των ψηφοφόρων, άλλωστε)

  την πληρώνουμε λίγο ακριβά, μεν

  αλλά το κέρδος, δε, είναι ότι μπορούν να λέγονται μερικά πράγματα χωρίς τον κίνδυνο ο άλλος να βγαίνει τρελλός, συνωμοσιόλογος, μαξιμαλιστής κοκ

 412. Γιάννης Ιατρού said

  Ναι, πως, ρε Πέδη, αλλά κάτι κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΗ, κάτι επανασυνδέσεις μετρητών κι ας χρωστάει ο άλλος, να τα ξεχάσεις ! Το ρεύμα θα κόβεται κι όποιου δεν αρέσει να πάει στους ιδιωτικούς …..

 413. Pedis said

  # 412 – Ναι ρε γαμώτο, είδες αχαριστία βρε Γιάννη, μετά από τόσα καλά;! Τώρα, θα γεμίσει φτωχούς η χώρα.

 414. Μαρία said

  Ένα χρόνο μετά και ενώ το εγχείρημα ήταν σε διαδικασία κλεισίματος, η αναμενόμενη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας έβαλε επιτακτικά στο εσωτερικό της κατάληψης τη συζήτηση για τους ρυθμούς με τους οποίους προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι εδώ και μήνες αρκετοί πρόσφυγες είχαν σταδιακά μετακομίσει σε ασφαλή καταλύματα. Για το Πλάζα εκκρεμoύν δύο εισαγγελικές εντολές εκκένωσης ενώ υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφέρονταν καθημερινά στην «καταπάτηση ιδιωτικής ιδιοκτησίας» και στην «ανομία» του City Plaza. Υπό αυτή την έννοια η εκκένωση θα μπορούσε να έχει παραδειγματικό χαρακτήρα ενώ πολλοί από τους πρόσφυγες, ειδικά όσοι/ες δεν είχαν σταθερό νομικό καθεστώς, θα μπορούσαν να υποστούν δυσανάλογες συνέπειες (απελάσεις, κέντρα κράτησης κλπ.). Αν για κάποιους και κάποιες από μας μια εκκένωση από τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν μια «ηρωική έξοδος» για την οποία δε θα χρειαζόταν και να δώσουμε πολιτικές εξηγήσεις, για τους περισσότερους από τους κατοίκους του City Plaza θα διακινδύνευε το ήδη ευάλωτο και ασταθές καθεστώς τους. https://left.gr/news/i-anakoinosi-toy-city-plaza-gia-kleisimo-toy-oloklirosi-enos-kykloy-arhi-enos-neoy

 415. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  409α Την άκουσα νωρίτερα στο 24/7 ράδιο. «Απόρησε» για τον γαλλοσπούδαχτο βουλευτή,τόνισε, Μπάμπη… Έσφαξε με γαλλικό μπαμπάκι 🙂

  409β Για ποιον λέτε; Από αυτά δω;
  https://www.news247.gr/politiki/o-grammateas-toy-kinal-kai-o-anaplirotis-ekprosopos-toy-pasok-ekanan-tatoyaz-kinima-allagis.6642570.html
  Άκουσα υπερφίαλο το Χριστοδουλάκη τ΄απόγεμα και μάλιστα σ΄ενα (βοθρο)ράδιο όπου ο δημοσιοκάφρος έκανε εισαγωγή με την ερώτηση αν πέρασε απ του Μαξίμου και του μύρισε μπάφος γιατί η μεγάλη είδηση είναι «οι χασικλήδες του σύριζα» (μερακλήδες είπε σ΄ άλλη αποστροφή) κι αυτός δεν το σχολίασε, δεν τον έκοψε κατά κανένα τρόπο αλλά είπε ότι δεν ξέρει γιατί δεν πήγε από κει και μπλα μπλα μπλα για τη νέα (αυτόνομη) ορμή του κινάλ.

 416. Γιάννης Ιατρού said

  407:
  Όταν σε ξεφτιλίζει η Libération, η Die Zeit, ο Εconomist μέσα σε δύο μέρες έχεις θέμα σοβαρό. Ο θεσμικός παράγοντας, ο επενδυτής, η αγορά κλπ. από αυτές τις εφημερίδες και από αυτά τα κανάλια επικοινωνίας θα ενημερωθεί.

 417. spyridos said

  415

  https://tinyurl.com/y4rcldok

 418. Pedis said

  http://solidarity2refugees.gr/39-mines-city-plaza-oloklirosi-enos-kyklou-archi-enos-neou/

  Η κυβέρνηση Συριζα Ανέλ, μετά την υποταγή της στη νεοφιλελεύθερη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αναλάμβανε την υλοποίηση μιας πολιτικής ελέγχου, αποτροπής και αποθάρρυνσης της μετανάστευσης. Με τη Frontex και το ΝΑΤΟ να περιπολούν το Αιγαίο, με κέντρα κράτησης όπως αυτό της Μόριας στα νησιά, με τα camps σε άθλιες συνθήκες να αποτελούν την μόνη πολιτική στέγασης προσφύγων στην ενδοχώρα, με ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και του αγώνα των προσφύγων. Την περίοδο εκείνη το πρόβλημα της στέγασης ήταν επιτακτικό. Οι πρόσφυγες που είχαν φτάσει στην Αθήνα είτε ήταν άστεγοι/ες είτε είχαν βρει κατάλυμα σε άθλιες συνθήκες στα camp του Ελληνικού, της Μαλακάσας ή στον καταυλισμό του λιμανιού του Πειραιά ενώ στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης εκατοντάδες άνθρωποι κοιμόντουσαν σε σκηνές ή σε χαρτόκουτα. …

  Ταυτόχρονα το City Plaza λειτούργησε ως ένα κέντρο αγώνα. Με στόχο τη διεθνή καταγγελία της αντί-προσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ και της Ε.Ε αναδείχθηκαν θέματα όπως οι θεσμικές ευθύνες για ναυάγια με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, η ολιγωρία ή και παρεμπόδιση της διάσωσης στη θάλασσα, η ακολουθούμενη πρακτική των παράνομων επαναπροωθήσεων στον Έβρο και το Αιγαίο, οι συνθήκες εγκλεισμού στα Hot Spot.

  έχει κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα η ανακοίνωση …

 419. sarant said

  418 Αυτοί δεν ήταν ενεργούμενα του ΣΥΡΙΖΑ; Έτσι έλεγαν στο Φέισμπουκ οι πολύ αριστεροί.

 420. Pedis said

  # 419 – δεν έχω ιδέα ποιους εννοείς.

 421. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  https://www.documentonews.gr/article/ahthhs-epithesh-ths-alikhs-papaxela-sthn-kwnstantina-koyneba-ths-eyxetai-psofo

 422. Γιάννης Κουβάτσος said

  419: Και σ’ αυτήν την περίπτωση «κατάφερε» ο ΣΥΡΙΖΑ να τον κατηγορούν οι πάντες:οι πολύ αριστεροί για αντιμεταναστευτική πολιτική και οι δεξιά του ευρισκόμενοι για υπόθαλψη-ανοχή της ανομίας και των παράνομων καταλήψεων. Και δυστυχώς έδωσε ο ίδιος αυτό το δικαίωμα με την εφεκτικότητα και την επαμφοτερίζουσα στάση του.

 423. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  403
  «…Ακούω συνέχεια «ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς», «ιστορικός αγώνας» και αναρωτιέμαι για ποια ιστορία μιλάμε; Ποιος έγραψε αυτή την ιστορία; Την έγραψαν αυτοί που η απώλεια του αισθήματος της δικτατορίας είναι αντίστοιχο με την απώλεια ενός ανθρώπου;» »
  Εάν υπήρξε κάποιος στην αίθουσα που πίστεψε πως δεν άκουσε καλά η κ. Μιχαηλίδου καταλήγει στο εξής: «Ποιοι; Αυτοί που είναι ψυχικά νοσούντες; Η έκβαση αυτή της συλλογικής μνήμης φοβάμαι ότι φανερώνει μία συλλογική ψυχική νόσο, παρά μία μεμονωμένη».
  Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας

 424. Pedis said

  # 422 – για το μεταναστευτικό, από τις συνθήκες που υπογράφτηκαν, από τη χρόνια κατάσταση των προσφυγικών καταυλισμών και τις επαναπροωθήσεις, «νόμιμες» και παράνομες δεν συνάγεται για την προηγούμενη κυβέρνηση ούτε καν η υποψία για επαμφοτερίζουσα εφεκτικότητα.

  Τα λόγια συμπάθειας είναι τζάμπα …

  Όπως και ξένα κόλλυβα από το city plaza.

 425. Μαρία said

  423
  Τρολάρισμα στα βιβλία https://sarantakos.wordpress.com/2019/07/10/biblia-14/#comment-593398

 426. Χρήστος Π. said

  Η βρωμερή γυναίκα (Γερμανίδα) και ο βρωμερός ανήρ που ανήλθαν πρόσφατα στα ύπατα αξιώματα της βρωμερής ευρωπαϊκής ένωσης, βρήκαν νέους βρωμερούς τρόπους να παραβιάσουν την επιθυμία της πλειοψηφίας των Βρετανών που θέλουν απαλλαγή από τη βρώμα των Βρυξελλών.

  Οι βρωμεροί των Βρυξελλών είχαν προτείνει μια βρωμερή, μια απαράδεκτη συνθηκολόγηση και ένα όργιο παράλογων παραχωρησεων και υποχωρήσεων στη Βρετανία για «συμφωνία αποχώρησης». Η ανίκανη γριούλα Μέι που προ του δημοψηφίσματος άλλαζε στρατόπεδα και πήγαινε όπου φυσάει ο άνεμος, δέχτηκε υποστηριζόμενη από τη πέμπτη φάλαγγα που δρούσε μέσα στο Κόμμα των Συντηρητικών. Βουλευτές που ήσαν ευρωπαϊστές σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους τους και βουλευτές που ειχαν κρύψει ουσιαστικά τι ήσαν, δέχτηκαν τη συμφωνία (ανάμεσά τους και κάποιοι γνωστοί μας «φιλότουρκοι»), αλλά η πατριωτική πτέρυγα των Συντηρητικών κατάφερε να σαμποτάρει τη βρωμερή συμφωνία.

  Λογικά, οι πεμπτοφαλαγγίτες και οι χαμένοι στο διάστημα Εργατικοί θα μπορούσαν να περάσουν τη βολική για δωσίλογους και Βρυξέλλες συμφωνία. Το θολωμένο σοσιαλιστικό μυαλό όμως λειτούργησε μαξιμαλιστικά, και η αρνητική-για άλλους λόγους- ψήφος των βαρεμένων του Κόρμπυν, ακύρωσε τη βρωμερή αυτή συνθηκολόγηση. Τότε, οι Βρυξελλες και οι Πεμπτοφαλαγγίτες άρχισαν πάλι τις απειλές και τη καταστροφολογία που κυριάρχησαν πριν το δημοψήφισμα και ηττήθηκαν. Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν η καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού. Σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, πλημμύρες, καταποντισμοί, πέινα και δυστυχία θα επικρατούσαν παντού. Ο Άδωνις θα ξέμενε πάλι από χαρτί τουαλέτας και οι καρκινοπαθείς θα απέθνησκαν εν μέση οδώ. Οι σοσιαλιστές είχαν λύση: Νέο δημοψήφισμα! Γενικά ένα τέτοιο αμέσως μετά από προηγούμενο, είναι παγκοσμίως η τέλεια συνταγή εμφύλιας σύρραξης. Οι πεμπτοφαλαγγίτες θα το ήθελαν, τους έπεφταν τα σάλια για νέα προσπάθεια νομίζοντας και ελπίζοντας πως η μη επίτευξη συμφωνίας δυσφημούσε το Brexit.

  Δυστυχώς οι βρωμεροί των Βρυξελλών δεν έδειχναν έλεος. Ή τη συμφωνία ή Brexit χωρίς συμφωνία, με τις προβλεπόμενες καταστροφές και την επιστροφή των πληγών του Φαραώ. Τι δεν ακούσαμε τότε! Κουράστηκαν με τη Βρετανία οι βρωμεροί, κουράστηκαν με τη παραξενιά της και τη τρέλλα της. Ούτε σκέψη για νέα διαπραγμάτευση, ούτε σκέψη για άλλη συμφωνία! Ο φόβος όμως δεν ήλθε. Ο Βρετανός είναι γενικά πολύ ώριμος (ωριμότερος από εμάς σίγουρα) για να τσιμπήσει έτσι εύκολα. Εκλέγοντας το νέο αρχηγό των Συντηρητικών και με τον Μπόρις Τζόνσον σε ψηλή δημοφιλία -όπως απεδείχθη και εν αντιθέσει του παραμυθιού που μας κυκλοφορούν οι Έλληνες ευρωπαϊστές στα γελοία και σοβαροφανή ΜΜΕ- άρχισαν οι περισσότεροι συνυποψήφιοι να λένε πως το Φθινόπωρο θα φύγουν και αυτοί χωρίς συμφωνία όπως προτείνει ο Μπόρις. Ο κακός αυτός άνθρωπός, ο αστείος, ο ασταθής, κλπ κλπ, που δεν εννοεί πως με Brexit χωρίς συμφωνία καταστρέφεται ο πλανήτης.

  Ο σοβαροφανής με ύφος χιλίων καρδιναλίων ευρωλιγούρης και πεμπτοφαλαγγίτης τελικός αντίπαλος του Μπόρις, δεν θεωρείται ακόμα σιγουράκι για του βρωμερούς. Το ενδεχόμενο ενός ηγέτη που θα τα μαζέψει και θα φύγει αγνοώντας απειλές και συμφωνίες τρόμαξε τους βρωμερούς. Έτσι, οι κουρασμένοι με τη Βρετανία, οι αδιάφοροι που της έλεγαν φύγετε να καταστραφείτε, οι αποκλείοντες κάθε νέα διαπραγμάτευση, προκειμένου να μη τα χάσουν όλα, προκειμένου κάτι να αρπάξουν και κάπως κάπου να δεσμεύσουν τη Βρετανία, έβαλαν νερό το κρασάκι τους. Έδειξαν… επιείκεια, έλεος, κατανόηση και έβγαλαν στα κανάλια τη Φον Βρωμερή να προτείνει…νέες διαπραγματευσεις, για νέα συμφωνία!! Τελικά ναί, μόνο του Σπανού τα γένια δεν γίνονται.

 427. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  425 Στραβώθηκα! Και προτιμούσα να είναι σκέτο το βίντεο γιατ΄ η Φ. νομίζω είναι κυκλοθυμικό τρολ αλλά μου ήρθε νταμπλάς. Ξαφνιάζομαι ακόμη η αφέλω από τέτοιες τερατωδίες. Φρίκαρα να είναι υφυπ. ωιμέ ! Σκέφτηκα κι άλλα (τί μας περιμένει) κι αποζαλίστηκα.

 428. Alexis said

 429. Alexis said

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σύμφωνα με πηγές της εγκρίτου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, κατά τις τελετές παράδοσης-παραλαβής όσοι από τους νέους υπουργούς-υφυπουργούς βρέθηκαν σε απόσταση «αναπνοής» από τους προκατόχους τους κατήγγειλαν ότι βρωμούσαν τα χνώτα τους! 😊

 430. nikiplos said

  424@ Δηλαδή συναινούν συμπολίτες μας στην καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας? Ας δούμε τι λέει η ιδιοκτήτρια:

  Κυρία Kostadinka Kuneva – Κωνσταντίνα Κούνεβα, είστε ένας άνθρωπος που ήρθε στην χώρα μας για μια καλύτερη ζωή, έγινε καθαρίστρια για να βγάζει τα προς το ζείν και διεκδικώντας τα δικαιώματά του ταλαιπωρήθηκε και αδικήθηκε κατάφωρα και μάλιστα με ανήκεστο βλάβη στην υγεία του εκτός των άλλων. Ο ελληνικός λαός, μεταξύ αυτών κι εγώ, και το κράτος, όμως, σας αποζημίωσαν με το παραπάνω και σας έδωσαν και μια θέση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, με αρκετά χρήματα κι εξουσία, νομίζοντας ότι θα μας εκπροσωπήσετε επάξια στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, θεωρώντας ότι είστε αγωνίστρια, καλύπτοντας και τα υπέρογκα έξοδα για τις ανάγκες της επιβίωσής σας, με βάση την ανήκεστο βλάβη της υγείας σας που έχετε υποστεί.
  Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η αναγνώριση κι η αποδοχή, μαζί με την ασφαλή δημόσια θέση που κατέχετε, σας δίνουν το οποιοδήποτε δικαίωμα να στηρίζετε την άλωση της ιδιωτικής περιουσίας, των οποιωνδήποτε κατοχυρωμένων συνταγματικά δικαιωμάτων ενός πολίτη, όπως εγώ; Μαζί με την πλήρη απάτη που διενεργείται εναντίον μου και με οδηγεί μαθηματικά στην απελπισία και τον αφανισμό.
  Δεν φροντίσατε καν να ενημερωθείτε ή να με ρωτήσετε και να σας προσκομίσω τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι όσα ισχυρίζεσθε κάνοντας «έκκληση στις αρχές» να μην διαλύσουν την καταπάτηση του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας μου, City Plaza, είναι ψευδή, ανυπόστατα και είναι πληροφόρηση μόνο απ τους καταπατητές της ιδιοκτησίας μου, οι οποίοι συστηματικά παραπληροφορούν για να δικαιολογήσουν την ανομία τους, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς τους.
  Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να χαρακτηρίζετε «δομή φιλοξενίας προσφύγων» καταπατημένη ιδιωτική περιουσία; Εχετε στοιχεία και λίστες όσων μπαινοβγαίνουν εκεί μέσα; Γιατί οι αρχές δεν έχουν! Ξέρετε σίγουρα ότι φιλοξενούνται πρόσφυγες πολέμου και μάλιστα στον αριθμό που ισχυρίζονται οι καταπατητές; Το έχετε επισκεφθεί;
  Σας διαφεύγει επίσης ότι στην καταπάτηση εμπλέκονται θηριώδεις ΜΚΟ, όπως η γερμανική Medico, και τα χρήματα που καρπώνονται ΜΚΟ και «αλληλέγγυοι» είναι τεράστια ποσά, που διακινούνται παράνομα εις βάρος και με αφορμή προσφύγων και εμού.
  Μιλάτε για τα δικά μου χρέη στο δημόσιο, χωρίς όμως να τα κατονομάζετε, προφανώς δεν έχετε την λίστα χρεών μου για να διαπιστώσετε ότι είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ χρέη που αφορούν κυρίως τον υπέρογκο ΕΝΦΙΑ που χρεώνομαι και φυσικά δεν έχω να τον πληρώσω. Και δλδ αν απαλλοτριωθεί η δική μου ιδιοκτησία και μείνω στον δρόμο, στην φυλακή και υπερχρεωμένη θα έχετε καλύψει το κοινό περί δικαίου αίσθημα; Να γελάσω ή να κλάψω;
  Μιλάτε για εργαζόμενους που τους χρωστάω λεφτά. Δεν φρόντισαν να σας ενημερώσουν ότι δεν χρωστάω εγώ αλλά ο πρώην ενοικιαστής, κύριος Παναγιώτης Τσατσάνης, που βάρεσε κανόνι και χρώσταγε πάνω από 500.000 ευρώ σε μένα και δεν ξέρω πόσα στους εργαζόμενούς του; Δεν σας είπαν ότι ο εξοπλισμός που διεκδικούν δεν έχει τελεσιδικήσει; Αλλιώς προσκομίστε το σχετικό έγγραφο στην δημοσιότητα. Αλλά ακόμα κι έτσι να ταν το καταπατημένο κτίριο δεν δεσμεύεται απ τον απηρχαιωμένο εξοπλισμό.
  Και πολλά ακόμα που ισχυρίζεσθε, όπως ότι εγώ είχα εγκαταλείψει το κτίριο κι αδιαφορούσα. Υπάρχουν τουλάχιστον 100 μάρτυρες, και δηλώσεις του νόμου 105 και ένορκες καταθέσεις, από μεσίτες, υποψήφιους αγοραστές και κατοίκους της περιοχής που λένε ότι ποτέ δεν το εγκατέλειψα, πως θα μπορούσα άλλωστε αφού είναι η μόνη μου πηγή εισοδήματος, και όλ αυτά τα χρόνια και το επισκεπτόμουν συνεχώς και προσπαθούσα να βρω λύση για να βγω απ το οικονομικό αδιέξοδο. Και γι αυτό ήταν και σε τόσο καλή κατάσταση.
  Για ποιά αλληλεγγύη μιλάτε όταν εγώ βρίσκομαι στον δρόμο χωρίς κανένα εισόδημα απ το 2009, έχοντας ήδη χάσει ότι κατείχα;
  Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να στηρίζετε μια πράξη αντισυνταγματική και τόσο παράνομη που βγάζει μάτι;
  Μετανοιώνω που σας στήριξα και διεκδίκησα μαζί με άλλους τα δίκια σας.
  Εύχομαι κι ελπίζω να ανασκευάσετε ψεύδη και στήριξη μαζί με την προτροπή προς τις αρχές να μην πράξουν τίποτα προστατεύοντας τα δικαιώματά μου ως ελληνίδας πολίτη, πράγμα που άλλωστε 14 μήνες δεν κάνουν. Το αντίθετο εξακολουθούν να προστατεύουν την καταπάτηση και το κράτος φροντίζει να με χρεώνει έτι περαιτέρω με ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς ΕΥΔΑΠ ύψους 81.500 ευρώ, για την περίοδο κατανάλωσης της κατάληψης, και πολλά άλλα, μαζί με τους «αλληλεγγύους» να με χλευάζουν και να απειλούν ανοικτά και δημόσια την σωματική ακεραιότητα και την ζωή μου.
  Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να στερείτε από μένα την επιβίωση και την αξιοπρεπή ζωή;
  Ανασκευάστε όσο είναι καιρός, ειδάλλως αυτή η ντροπή θα σας συντροφεύει και μετά θάνατον.

 431. nikiplos said

  426@ Αγαπητέ Χρήστο Π: Εικάζω πως όλο αυτό το παραλήρημα είναι αντεγραμμένο από κάποιο site και το κομίζετε εδώ ως κομιστής…

  Βρίθει κοσμητικών επιθέτων, αλλά ας πάμε στο απλό προκείμενο:
  Ο Δανειζόμενος δανείστηκε, προσπόρισε και μετείχε στα πάρτυ της ΕΕ την εποχή της αφθονίας και της σπατάλης… Τώρα γιατί γκρινιάζει? Ας φύγει χωρίς συμφωνία… (egg)

 432. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μα αυτό εννοούσα κι εγώ, Νίκιπλε, μιλώντας για επαμφοτερίζουσα στάση και εφεκτικότητα της προηγούμενης κυβέρνησης. Ανέχτηκε να «λυθεί» το πρόβλημα της στέγασης κάποιων προσφύγων με παράνομο τρόπο. Διότι η καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας είναι παράνομη στη χώρα μας. Και αφού ανέχτηκε αυτή την καταπάτηση των δικαιωμάτων της ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου, τη χρέωνε για τους λογαριασμούς, ενώ αυτή είχε διακόψει τη σύνδεση ρεύματος και νερού, και της έστελνε και τον ΕΝΦΙΑ. Θα μπορούσε να λύσει το υπαρκτό πρόβλημα με άλλους τρόπους η κυβέρνηση: ή νοικιάζοντας κτίρια με τη συναίνεσή των ιδιοκτητών τους και διαθέτοντάς το στους πρόσφυγες ή ζητώντας από τους πολύ αριστερούς αλληλέγγυους να φιλοξενήσει ο καθένας και από μια οικογένεια προσφύγων στο σπίτι του. Όχι μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, λοιπόν. Διότι ποια εντύπωση δημιουργείται στους πολίτες, όταν και μόνο με την ανάληψη των καθηκόντων του αρμόδιου υπουργού από τον Χρυσοχοΐδη, η κατάληψη λήγει αυτοβούλως;

 433. 431, 426
  Σε 4,5 μικρές παραγράφους μέτρησα 13 φορές τη λέξη «βρωμερός» ή παραλλαγές της. Συνδυάζοντας και με την ενδιαφέρουσα πληροφοία της εγκρίτου ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (βλ. 429), συμπεραίνω ότι τελευταία βρωμάει πολύ παντού. Στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες, στο Λονδίνο.
  Κάποιος πρέπει να ξαναρχίσει διαφημιστική εκστρατεία για το Rexona. Με υπόκρουση «God Save the Queen» και «Rule, Britannia». Αλλά ο Mάρκος ο Φραγκοσυριανός θα το έπαιζε στο μπαγλαμαδάκι τραγουδώντας με τη στριγγιά φωνή του το μικρό άγνωστο αριστούργημα «Στην Ινδία, στην Ινδία, με τον στόλο μπουκάρει η Βικτωρία»

 434. nikiplos said

  432@, Δάσκαλε το κατάλαβα το δικό σου και συμφώνησα ασμένως. Απλά θεωρώ απαράδεκτη την ανοχή στο συγκεκριμένο καθεστώς, ωμής καταπάτησης ξένης ιδιωτικής ιδιοκτησίας από (οθντκ) αλληλέγγυους. Η ιδιοκτήτρια κατονομάζει συγκεκριμένη ΜΚΟ, πράγμα που ερμηνεύει την πιθανή στάση ΚΑΙ τούτης της νέας κυβέρνησης, εάν η Γερμανική ΜΚΟ συνέχιζε να χώνει φράγκα και να στηρίζει το εγχείρημα.

  Δεν είναι μόνο το συλυμένο / κατεστραμένο κτήριο που παραλαμβάνει η ιδιοκτήτρια, φεσωμένο στα χρέη (αφού είναι ακίνητο, με πολλά τετραγωνικά κλπ). Είναι και η εγγενής αδυναμία της κοινωνίας να καταλάβει πως στο όνομα της οποιασδήποτε αλληλεγγύης, η πολιτεία πρέπει να προστατεύει ΚΑΙ τους δύστυχους ιδιώτες. Αν δεν ήταν αυτή η κυρία που είδα στο βίντεο και ήταν κάποια άλλη με κονέ, τώρα θα είχε ήδη εισπράξει στο 10πλάσιο αποζημιώσεις, ζημιές, ασφαλιστικά μέτρα κλπ κατόπιν προσφυγών στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ενάντια στο ελληνικό δημόσιο…

  Το βλέπω συχνά πυκνά στην επαρχία που κυκλοφορώ με τους Ρομά. Καταλαμβάνουν συχνά σε συνεννόηση με επιτήδειους φιλέτα και μετά από 10 χρόνια καταπάτησης – και επί συντηρητικών κυβερνήσεων / δημαρχοντιών εννοείται, οι δύστυχοι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να εκποιήσουν τις περιουσίες τους, οι αξίες πέφτουν κατακόρυφα και πάει λέγοντας…

  Και εννοείται πως ποτέ καμία αστυνομία δεν θα προστρέξει. Ο Χρυσοχοείδης είναι γνωστός κωλόφαρδος. Του έπιασαν οι Άγγλοι τη 17Ν και δοξάστηκε, ας κερδίσει και τώρα στα σημεία, διαφημίζοντας το συγκεκριμένο συμβάν.

 435. cronopiusa said

  Η ανακοίνωση του City Plaza για το κλείσιμό του: Ολοκλήρωση ενός κύκλου, αρχή ενός νέου

 436. Γιάννης Κουβάτσος said

  234: Συμφωνώ απολύτως, Νίκιπλε. Δυστυχώς, στο όνομα της υπεράσπισης των αδύναμων, ανεχόμαστε την εξόφθαλμη καταρράκωση της ευνομίας και της ισονομίας. Η πολιτεία υποχρεούται να βρίσκει λύσεις στο πλαίσιο της νομιμότητας και όχι να ανέχεται ή να υποθάλπει «λύσεις» εις βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των πολιτών. Διότι το παραγώμενο αίσθημα αδικίας εύκολα οδηγεί και στην αυτοδικία.

 437. nikiplos said

  Philanthrocapitalism, επειδή λεξιλογούμε, ένα ενδιαφέρον άρθρο. Και ένα ακόμη παράδειγμα χρήσης ελληνικής λέξης για πλάσιμο του όρου….

 438. ΓιώργοςΜ said

  Δεν ξέρω αν μας διαβάζουν από το Υπ.ΠροΠο, αλλά βρήκα ένα άρθρο για το σωφρονισμό πολύ γκιουζέλ.
  Εντάξει, καλλιγραφίες ζητάω, αλλά το αφήνω για να βρίσκεται.

 439. Γιάννης Κουβάτσος said

  238:Παλιότερα λέγανε «Κάλλιο σκύλος στην Αγγλία, παρά άνθρωπος στην Ελλάδα».Τώρα μπορούμε να το παραλλάξουμε σε «Κάλλιο Νορβηγός φυλακόβιος παρά Έλληνας πολίτης».☺

 440. nikiplos said

  438@ εικάζω ότι σε μια τέτοια θα οδηγηθεί και ο Μπρέϊβικ, που εκτέλεσε εν ψυχρώ 77 νέους της χώρας του…

  Η δίκη του ξεκίνησε στις 16 Απριλίου 2012 και ολοκληρώθηκε, με την απολογία του, στις 22 Ιουνίου του 2012. Στις 24 Αυγούστου 2012 το Επαρχιακό Δικαστήριο του Όσλο εξέδωσε την απόφασή του σύμφωνα με την οποία ο Μπρέιβικ κρίθηκε υγιής ψυχικά και ένοχος για τη δολοφονία 77 ανθρώπων.

  Καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης με τη μορφή προληπτικής κράτησης, σύμφωνα με την οποία θα εκτίσει την ελάχιστη υποχρεωτική 10ετή φυλάκιση, με περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης της κράτησης για όσο διάστημα θεωρείται «κίνδυνος για την κοινωνία»

 441. nikiplos said

  440@ Αλήθεια τι θα έλεγε η κοινή γνώμη αν δεν ήταν Νορβηγός / Λευκός, αλλά ήταν κάποιος σκούρος, αραβόφατσα μουζαχεντίν ταλιμπάν εξ Ασίας? Θα αποδέχονταν άραγε όλοι αυτή την ήπια τιμωρία ενός δολοφόνου 77 νέων?
  (Οι έρμοι οι γονείς τους τι να κάνουν άραγε… )

 442. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  434 Νικι, πρώτα την έβρισε** την Κούνεβα (επειδή υπερασπίστηκε – ζήτησε να τακτοποιηθεί νόμιμα ως προσφυγική δομή*)

  * https://www.documentonews.gr/article/ekklhsh-koyneba-na-mhn-ekkenwthei-to-city-plaza

  ** https://www.documentonews.gr/article/ahthhs-epithesh-ths-alikhs-papaxela-sthn-kwnstantina-koyneba-ths-eyxetai-psofo

  432. τελος
  Γιάννη, ο φόβος (για τα χειρότερα) τους έκανε να αναδιπλωθούν.

  Δεν είναι ν΄ανησυχεί κανείς για την τύχη του κτιρίου και τα χρέη -που σίγουρα θα συμψηφιστούν με άλλες οφειλές κλπ αλλά για της γης τους κολασμένους, τα μικρά που φώλιασαν πρόσκαιρα κι εκεί, πού πώς απάγκιασαν.
  Το δικαίωμα της ιδιοκτησίας προστατεύεται, αλλά προστατεύονται( και προηγούνται) τα πανανθρώπινα δικαιώματα. Σε επείγουσες καταστάσεις υποχωρεί πρώτα η ιδιοκτησία.
  Προ ημερών είδαμε ότι στο προσφυγικό του ΄22, ίσχυσε μέχρι και αναγκαστική απαλλοτρίωση (και μάλιστα χωρίς αντικαταβολή-αποζημίωση).
  Ακραίο μεν αλλά αν το παραλληλίσουμε με το πιο πρόσφατο , 2011-12, μακέλεμα 40 έως 50% των μισθών και των συντάξεων, θα κατανοήσουμε ότι (και) η ιδιοκτησία ως δικαίωμα , υπό περιστάσεις, μπορεί να υποχωρήσει. Εννοείται δεν το πρεσβεύω σαν πρώτη λύση, ούτε βλέπω τέτοια αναγκαιότητα στο παρόν με άντε-άντε διαδικασίες,Θε μου φύλαγε.
  Περιμένω ότι οι αρμόδιοι από την κυβέρνηση του Σύριζα για την εν λόγω υπόθεση,με αφορμή τη βιαστική μετακόμιση/εκκένωση του Πλάζα, θα εξηγήσουν τί ακριβώς έγινε (ή δεν έγινε).

 443. spyridos said

  441

  Ο Μπρέιβικ άλλαξε το όνομά του σε Fjotolf Hansen.
  Πήγε πριν 2 χρόνια στο Δικ ανθρωπίνων δικαιωμάτων για ακριβώς αυτό. Ο Νορβηγός δικαστής δεν τον αφήνει να πάει σε αυτή τη φυλακή.
  Επίσης οι περισσότεροι από τους 66 νέους που σκότωσε στην Ουτόγια ήταν καφετιοί και εντάξει δεν χρειάζεται να βάζουμε και υπερβολικές ποινές για να ξεσκαρτάρισμα καφετιών από έναν Αρειο.
  Ας το δούμε σαν μια συνέχεια της επιχείρησης Λέμπενσμπορν

  https://www.warhistoryonline.com/war-articles/aryan-children-operation-lebensborn-norway.html

 444. Γιάννης Κουβάτσος said

  442: Στις χώρες που λειτουργεί το κοινωνικό κράτος , οι πρόσφυγες απαγγιάζουν σε δομές που εξασφαλίζει η πολιτεία, δεν καταπατούν ξένη ιδιοκτησία. Διότι αν ήμασταν εμείς στη θέση της ιδιοκτήτριας, θα είχαμε την ίδια φιλάνθρωπη διάθεση; Τι κράτος είναι αυτό που ανέχεται την απροσχημάτιστη παράβαση των νόμων του και των δικαιωμάτων κάποιων πολιτών του; Με αυτή τη λογική η «Βίλα Αμαλίας, ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο, θα ήταν ακόμα κατειλημμένο
  καραβάν σαράι, ενώ τώρα είναι ένα σχολικό κτίριο-κόσμημα για την περιοχή μας.

 445. ΚΩΣΤΑΣ said

  Εγώ θα συμφωνήσω με τη Έφη ότι η ζωή είναι μέγιστο αγαθό σε σύγκριση με την την ιδιοκτησία και συμφωνώ να γίνεται αναγκαστική απαλλοτρίωση ή επίταξη σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό όμως οφείλει να το πράξει η πολιτεία και όχι ο κάθε τυχάρπαστος δήθεν αλληλέγγυος, που μας μοστράρει ως ουμανιστής, αλτρουϊστής, … και δείχνει με το δάχτυλο εμάς τους υπόλοιπους ως ρατσιστές. Και δεν είμαι σίγουρος αν πίσω από αυτό το ενδιαφέρον δήθεν για τους πρόσφυγες, κρύβονται μπίζνες. Και, έστω για ξεκάρφωμα, ας έπαιρναν και καμιά οικογένεια με μικρά παιδάκια στο σπίτι τους και όχι μόνο μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα.

 446. spyridos said

  444

  Υπάρχουν υποχρεώσεις της Ελλάδας που απορρέουν από τη συμμετοχή τις στη Διεθνή Κοινότητα.
  Το δικαίωμα στη Στέγη είναι πάντα πάνω από το δικαίωμα στην ιδιοκτησία.
  Πάμπολλες οι αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
  Επομένως το πρόβλημα είναι του κράτους που όπως λες δεν φτιάχνει δομές.

  Γενικότερα οι καταληψίες πάντα δικαιώθηκαν ή από τον δικαστή της χώρας ή τον δικαστη του ΕΔΑΔ σε Γερμανία και Ολλανδία όταν οι μαζικές καταλήψεις των δεκαετιών 70-90 έφταναν στο δικαστή.
  Η βίλα Αμαλίας είναι βιτρίνα όταν τα εγκαταλελειμμένα γίνονται όλο και περισσότερα. Αν δεν είχε καταληφθεί πριν τώρα θα είχε γκρεμιστεί.

  Οταν ο δήμαρχος φον Βάιτζεκερ (μετέπειτα πρόεδρος της ΟΔΓ, η απόλυτη ανυπαρξία σκέψης και ηθικής βοηθάει στην πολιτική ανέλιξη – βλέπω τον Καμίνη για πρόεδρο) προσπάθησε με παρόμοια επιχειρήματα να γκρεμίσει ότι παραδοσιακό είχε σωθεί στο Κρόιτσμπεργκ οι καταληψίες τον σταμάτησαν. Κι αυτός κοσμήματα ήθελε να τα κάνει ΄ενώ τα έπιανε από την Χόχτιφ.
  Είναι ακριβώς τα 10ες κτίρια που πάνε σήμερα να δουν στο Κρόιτσμπεργκ οι τουρίστες.
  https://www.visitberlin.de/en/markthalle-neun-market-hall-nine

 447. spyridos said

  Αρειο – Αριο χαχααχα.

  Στο μπάσκετ είμαστε όλοι αρειανοί βέβαια εκτός από τον Gpoint και τον Φασούλα
  Τέρμα το σχολίασμα στου Σαραντάκου. Ας κάνω και λίγη δουλειά

 448. nikiplos said

  446@ Η βίλα Αμαλίας είναι βιτρίνα όταν τα εγκαταλελειμμένα γίνονται όλο και περισσότερα. Αν δεν είχε καταληφθεί πριν τώρα θα είχε γκρεμιστεί.

  Και οι ιδιοκτήτες της φυσικά μπορεί μακροπρόθεσμα να κέρδισαν (σε σχέση με εκείνα της αντιπαροχής) περισσότερα, που έχουν σήμερα ψηλή κυριότητα σε ένα κτήριο – κόσμημα. Όμως η πολιτεία και οι νόμοι της κάποτε τους επέτρεπαν να το γκρεμίσουν και να χτίσουν και κάποιοι φασιστικά τους κατέλαβαν την περιουσία μετατρέποντας την περιοχή σε πέρασμα λουμπεναρίας τα περισσότερα από τα 20 χρόνια που διήρκεσε η κατάληψη…

  Θέλω να πω, πως μπορεί συμπτωματικά να σώθηκε ένα κτήριο, αυτό όμως δεν έγινε με νόμιμο τρόπο…

 449. Γιάννης Ιατρού said

  Για το Plaza και τα συναφή (παλιά κτήρια κλπ. κλπ.):
  Αυτό το «Airbnb» έχει πέραση, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας….. αυτό μην το ξεχνάτε 🙂

 450. Γιάννης Κουβάτσος said

  Το κτίριο, πρώην «Βίλα Αμαλία» και νυν 2ο ΓΕΛ Αθηνών, ανήκει στον δήμο Αθηναίων και πριν ανήκε στον ΟΣΚ. Άρα δεν τίθεται θέμα ιδιωτών ιδιοκτητών.

  Κώστα, ακόμα και το κράτος δεν μπορεί να προχωρήσει σε επιτάξεις κτιρίων χωρίς επαρκή αιτιολογία και χωρίς να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες. Η πολιτική επίταξη μπορεί να γίνει μόνο για λόγους άμεσης και έκτακτης ανάγκης που άπτονται της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

 451. Γιάννης Κουβάτσος said

  Je suis Babis! 😎✌
  https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/203242_i-liberation-apanta-ston-mpampi-papadimitrioy

 452. spiridione said

  Ο Μανωλάκης εδώ είτε δεν ξέρει αγγλικά, είτε είναι κουφός, είτε διαδίδει φέικ νιούζ.

  – Μητσοτάκης: Because unfortunately, we don’t have that many women who were interested in stepping into politics ….
  – Δημοσ.: Are you serious, in this whole country, with all these wonderful (….) women …

  Γενικά, διδακτικό το βιντεάκι, και για τις γελοίες απαντήσεις του πρωθυπουργού και για τη δουλειά της δημοσιογράφου:

 453. Fanis said

  «Με το κεφάλι ψηλά» τιτλοφορείται το κείμενο αλλά εγώ θα έδινα σε αυτές τις εκλογές τον τίτλο «με το κεφάλι κάτω». Δεν έχω μεγάλη πείρα αλλά ποτέ ξανά δεν θυμάμαι τον κόσμο να ψηφίζει δικομματισμό και να ντρέπεται για αυτό που κάνει την ίδια στιγμή (μιλάω για τον πολύ κόσμο βέβαια, όχι για τους κομματικούς πυρήνες των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ). Οι μεν που το έριχναν ΝΔ, γνωρίζοντας τι έρχεται μαζί της, το έκαναν με βαριά καρδιά μπας και τελικά μπορεί να βρούμε και καμιά δουλειά αν πέσει το εργασιακό κόστος, οι δε με βαριά καρδιά το έριχναν ΣΥΡΙΖΑ για να μην βγει η ΝΔ και να πονάει λιγότερο η ίδια πολιτική. Και οι δύο με τη λογική της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας, γνήσια παιδιά των διαψευσθεισών αυταπατών.

  Εγώ ανήκω στην κομμουνιστική σταθερά και δεν κρύβω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά το κεφάλι το κράτησα ψηλά, και σε αυτές τις εκλογές εγώ ήμουν αυτός που στην παρέα μου και στον κόσμο (των αριστεροsomething) και ακουγόμουν και γίνονταν αποδεκτά αυτά που έλεγα από τους ίδιους που με έβριζαν το 12 και το 15. Μπορεί να μην έκαναν όλοι αυτοί το βήμα να μας ψηφίσουν, εκεί που μετράει όμως θα είναι μαζί μας και όχι απέναντι. Σας περιμένουμε στους δρόμους και στα σωματεία λοιπόν τώρα που βγήκατε από τα υπουργεία σας.

 454. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  452
  https://info-war.gr/eiste-sovaros-den-vrikate-gynaikes-leei-dimosiografos-toy-bbc-ston-mitsotaki/

 455. Γιάννης Κουβάτσος said

  Φάνη, ακουγόσουνα γιατί έκρινες τα πεπραγμένα των άλλων, δεν χρειαζόταν να απολογηθείς για τα πεπραγμένα των κομμάτων που δέχονται να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες. Όταν ψηφίζεις κόμματα διαμαρτυρίας, έχεις αυτή την πολυτέλεια. Κι εγώ παλιότερα έκανα τον έξυπνο εκ του ασφαλούς στους πασόκους και στους νεοδημοκράτες. ☺

 456. ΣΠ said

  416
  Μας πήραν είδηση.

 457. Fanis said

  #455
  Την ευθύνη την έχω πάρει και εγώ και ο χώρος που ανήκω. Για αυτή την ευθύνη κρινόμαστε και για αυτή θέλουμε να κρινόμαστε. Και η κριτική που μας γίνεται είναι σκληρή και έτσι πρέπει να είναι. Και πολύ συχνά απολογούμαι για πεπραγμένα, όπως ξέρεις.

  Εσείς, όμως, που συνηθίσατε την ευθύνη να την υπηρετείτε μέσα από τα εγκωμιαστικά σχόλια του πρέσβη και του σεβ, κρίνεστε και θέλετε να κρίνεστε σε άλλο επίπεδο.

  Σας περιμένουμε στους αγώνες για την μη κατάργηση του ασύλου, λοιπόν, ελάτε να κριθούμε μαζί.

 458. cronopiusa said

 459. Γιάννης Ιατρού said

  458α,β Κρόνη,

 460. Γιάννης Κουβάτσος said

  Το χειρότερο απ’ όλα είναι να σου ‘χει έρθει ο ουρανός στο κεφάλι, όλα γύρω σου να είναι λίμπα και να σου ‘ρχονται και οι άλλοι να σου πούνε «τύφλα!». Τα ίδια και στη Μάντρα και στο Μάτι. Ας αφήσουμε τους ανθρώπους να συνέλθουν και μετά τους λέμε, εμείς οι προμηθείς, πόσο επιμηθείς είναι.

 461. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Φιλοδοξώντας να συμβάλω στην επέκταση αυτής της φορτισμένης νηματόπλεξης προς την πέμπτη της ημέρα, θεωρώ υποχρέωσή μου να ενημερώσω ότι εξίσου ψηλά κρατούν το κεφάλι τους και όσοι ψήφισαν ΝΔ. Ανήκω στην υποομάδα των ψηφοφόρων της που την υποστήριξε κυρίως για κοινωνικούς και όχι για οικονομικούς λόγους. Περιμένουμε, λοιπόν, από αυτήν την κυβέρνηση να μετατρέψει την Αθήνα (και την Θεσσαλονίκη) σε πόλεις ασφαλείς για τους κατοίκους της, καταστέλοντας την εγκληματικότητα των αμέτρητων ντεσπεράντος που τις κατέκλυσαν. Περιμένουμε να τσακίσει τα μπουμπούκια τύπου Ρουβίκωνα, Πυρήνων κλπ που μεταμφιέζουν τις ατομικές ψυχικές διαταραχές τους σε πολιτική αγωνιστικότητα. Περιμένουμε να μετατρέψει τους πανεπιστημιακούς χώρους σε τόπους μόρφωσης και προόδου της νεολαίας μας, μπουζουριάζοντας κάθε αλητάμπουρα που νομίζει ότι μπορεί να περιτειχίζει, να καίει και να ρημάζει. Περιμένουμε από τις σπουδαίες πανεπιστημιακές σχολές μας να γίνουν εστίες Αριστείας και προσέλκυσης ξένων φοιτητών. Περιμένουμε από την Δικαιοσύνη να στέκει στο Ύψος της και να μην καταδέχεται να γίνεται πιόνι θλιβερών Ρασπουτινάδων. Περιμένουμε από τους ταγμένους στην Φύλαξη και την Υπεράσπιση της Πατρίδας να στέκουν υπεύθυνα στο πόστο τους και να μην κάνουν κερκίδα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, γλείφοντας κομματικούς μεγαλοπαράγοντες
  (Τα παραπάνω είναι ΜΟΝΟ δήλωση προσωπικής άποψης και όχι ερέθισμα για συζήτηση. Εξάλλου, συζητώ για πολιτικά ζητήματα μόνο με πολιτικούς όρους, με σοβαρούς διαδικτυακούς φίλους που σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους..Θα με χαροποιούσε ιδιαίτερα αν κανένα από τα ποντικόπουλα που τρυπώνουν σε τέτοιες συζητήσεις -και χυδαιολογούν, κατινολογούν, πέρδονται και συκοφαντούν κρυπτόμενα πίσω από ψευδώνυμα- δεν ένιωθε την ανάγκη να ασχοληθεί μαζί μου. )

 462. spyridos said

  ΜΟΝΟ δήλωση προσωπικής άποψης κι από εμένα

  Οταν ο φτωχός επαναστατεί είναι αλητάμπουρας. Οταν ο πλούσιος τον κατακλέβει είναι Πέμπτη απόγευμα.
  Την ταξική δικαιοσύνη σας να την βάλετε εκεί που τις αρμόζει. ΜΟΝΟ αυτή είδαμε από τις δεξιές κυβερνήσεις τους Φον Γιοσμάδες της συμφοράς.

  Αν δεν θέλετε αντίλογο στο δικό σας μπλογκ. Ο Νικοκύρης έχει ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να με διαγραψει άμεσα.

  Από που σας φέρανε, από το 1990????

  Πίσω από το χρηστώνυμο (όχι ψευδώνυμο) του καθενός μας υπάρχει πλήρης διαδικτυακή και φυσική παρουσία.
  Γαι την αστυνομία ή οποιαδήποτε αρχή είναι ζήτημα μερικών λεπτών να μας βρουν.
  Ο Νικοκύρης κάνοντας έλεγχο μόνο του μέηλ μας μπορεί να δει τα πάντα.
  Αυτά από εμένα.

 463. spyridos said

  Επίσης ηι ασφάλεια είναι συχνά θέμα ταξικογεωγραφικό.

  Στη γειτονιά που μένουν οι γονείς μου στο Πέραμα υπήρχαν κάθε βράδυ τρομοκρατικές περιπολίες
  μελανοχιτώνων οπαδών της Χ.Α. τότε της ΝΔ τώρα.
  Ο πραγματικός επικεφαλής τους Νικολινάκος είναι άλλωστε μέλος ΚΑΙ στα δύο ας τα πούμε κόμματα.
  Μετα την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ αυτά κόπηκαν.
  Επίσης όταν έγινε το χτύπημα των ΧΑυγιτών (νυν ΝΔων) στους συνδικαλιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα ένας από τους τραυματίες ήταν πρώτος μου ξάδελφος.
  Την επόμενη μέρα σκότωσαν έναν άνθρωπο για τις πολιτικές του πεποιθήσεις στο Κερατσίνι.
  Οχι δεν ήταν για το ποδόσφαιρο όπως σας λέει ο Σκάει. Στην διπλανή καφετέρια έβλεπε τον αγώνα ο αδελφός μου με φίλους του.
  250 μέτρα από το σπίτι που κοιμόντουσαν τα παιδιά του.
  Αυτά με ΣΥΡΙΖΑ κοπήκανε. Θα μπορούσε και καλύτερα αλλά περιορίστηκαν τέλος πάντων.

  Για να μπω στη δεξιά λογική σας του εαυτούλη.
  Το τι γίνεται στο Ψυχικό στο Παλαιό Φάληρο και στο Πανόραμα δεν με αφορά.

 464. Mπετατζής said

  Πολύ της μοδός έγινε η επίκληση ατομικών ψυχικών διαταραχών από το δεκσιό μπλοκ, απ΄ ό,τι βλέπω. Κρίμα και ντροπή για τους αληθινούς πάσχοντες που βλέπουν άλλη μια φορά την πολύ αληθινή και πραγματική αρρώστια τους να γίνεται φλάμπουρο για λάθος λόγους και σε λάθος συμφραζόμενα, προφανώς και από λάθος ανθρώπους. Αυτό το λάθος γίνεται συχνά από όλες τις παρατάξεις, η αλήθεια είναι. Προσωπικά με ενοχλεί πάρα πολύ. Όταν η επίκληση γίνεται από γιατρούς, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Με αυτά και μ΄ αυτά, τα ταμπού για την ψυχική ασθένεια διατηρούνται πανίσχυρα μέχρι σήμερα, με ολέθρια αποτελέσματα, πρώτα απ΄ όλα εις βάρος των αρρώστων. Γνώμη μου.

 465. Γιάννης Κουβάτσος said

  Εγώ δεν κάνω δήλωση προσωπικής άποψης. Ποιος νοιάζεται, άλλωστε, και δικαίως…Όποιος θέλει κουβενταριό και το θέμα είναι τραβηχτικό, ευχαρίστως. 😎

 466. cronopiusa said

  Το «γαλάζιο» σχέδιο για την Υγεία: Φροντίστε… να μην αρρωστήσετε

 467. Μαρία said

  Αν ήμουνα γιατρίνα σε δημόσιο νοσοκομείο, θα ντρεπόμουνα να δηλώσω οτι ψήφισα ΝΔ για … κοινωνικούς λόγους.

 468. ΣΠ said

  Θράσος Κούγια:
  https://www.reader.gr/news/koinonia/299227/epos-toy-alexi-koygia-minysi-ston-hatzinikolaoy-aniko-stin-aristera-vid
  Και ένα μεζεδάκι:
  «…εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1963…»

 469. Μαρία said

  468
  Αυτό είναι απο παραδρομή, αντί ΕΡΕ. Το καλό είναι αυτό «ούτε αισθητική ζωή αριστερών έχουν».

 470. ΚΩΣΤΑΣ said

  461
  Φίλε Γιώργο Κ, παρότι κι εγώ ανήκω στην ίδια συνομοταξία ψηφοφόρων 🙂 με εσένα, θέλω να κάνω μια κατά τη γνώμη διευκρίνιση. Το «με ψηλά το κεφάλι» που χρησιμοποιεί εδώ ο Νικοκύρης, δεν έχει καμιά αιχμή υποτίμησης προς ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Είναι μια συνηθισμένη έκφραση που λέγεται σε περιπτώσεις που δόθηκε κάποιος αγώνας και τελικά χάθηκε, όπως συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, περιττό να τονίσουμε κι εμείς το ίδιο. Αφού η ψήφος μας ευοδώθηκε.

  Για τα υπόλοιπα, έχουν στήσει ένα πάρτι εδώ οι περισσότεροι σχολιαστές, αλλά καλά κάνουν. Μας είναι γνωστό ποιας ιδεολογικής κατεύθυνσης είναι το μπλογκ και δεν πρέπει να μας ξενίζει η σχολιαστική συμπεριφορά τους. Κατά βάθος τους χαίρομαι, κάπως κι αυτοί πρέπει να διασκεδάσουν την ήττα του κόμματός τους.

  Εκείνο που με απασχολεί εμένα είναι αν η ΝΔ υλοποιήσει τα υπεσχημένα. Αν ναι, καλώς για μας, αν όχι, τότε όντως θα έχουμε εμείς σκυμμένα κεφάλια. Θα περιμένουμε όμως να το δείξει η ίδια η ζωή.

 471. Pedis said

  # 432 – ή ζητώντας από τους πολύ αριστερούς αλληλέγγυους να φιλοξενήσει ο καθένας και από μια οικογένεια προσφύγων στο σπίτι του.

  αυτό, έτσι διατυπωμένο, σού ξέφυγε, πιστεύω …

 472. Pedis said

  Λύστε μου μια απορία όσοι το είδατε γραμμένο και το μεταφέρατε, αφού φαντάζομαι θα το ψάξατε:

  αφού η ιδιοκτήτρια του city plaza είχε διακόψει τη σύνδεση ηλεκτρικού και νερού πώς τής ήρθαν οι λογαριασμοί στο όνομά της;

  (Τον ενφια, που θα τον έκοβε ο σύριζα, τον πληρώνουν όλοι, απ’ όσο ξέρω, ακόμη και για εγκαταλελειμένη καλύβα …)

 473. sarant said

  468 Έπος, πράγματι!

  470αρχή: Ε, ναι.

 474. spyridos said

  470

  Δεν είναι οπαδικό
  Ειπώθηκε και παραπάνω. Αν κάνει έργο η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι ιδανικό για όλους και αυτό ευχόμαστε.
  Οταν η πλειοψηφία βρίσκεται στην ανέχεια δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αποτυχία, είναι παράλογο.

  Ενα θα έπρεπε να είναι το παράδειγμά μας.
  Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.
  1ο Η αυτοκριτική του.
  2ο Η στάση του στον ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1981 και στο νομοσχέδιο για την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης

  Τα πρώτα μηνύματα της νέας κυβέρνησης που θυμίζει εγκληματική συμμορία με τη σωρεία καταδικών
  τα ήδη δοκιμασμένα και αποτυχημένα άτομα
  η επιμονή στην ανδροκρατία και στη φαυλοκρατία
  προϊδεάζουν δυστυχώς για το χειρότερο.

 475. Μαρία said

 476. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @465. Αγαπητέ Γιάννη εσύ, όποια άποψη και να υποστηρίζεις, είσαι ευπρεπέστατος και δεν θα μπορούσες να έχεις καμία σχέση με το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησής μου.

  @.470. Αγαπητέ μου Κώστα, και βέβαια δεν εξέλαβα τον τίτλο ως υποτίμηση της δικής μου επιλογής. Και φυσικά δεν πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις (όταν γίνονται μεταξύ νοημόνων) έχουν -ή, πρέπει να έχουν- ως στόχο την μεταστροφή των πεποιθήσεων του συνομιλητή. Δεν αντέχω, όμως, τον μικρονοϊκό φασισμό (μαύρο, κόκκινο ή ροζ) που δεν έχει καμία αμφιβολία για το ότι είναι φορέας της μοναδικής πολιτικής αλήθειας και επομένως, νιώθει πως υποχρεούται να διασύρει, να γελιοποιήσει, να συκοφαντήσει, να βρίσει, να υπονομεύσει και τελικά να συντρίψει τον άλλον. (Όπως καταλαβαίνεις, ο «άλλος» δεν μπορεί παρά να έχει γουρλωμένα μάτια, να είναι γιός αποστάτη ή γερμανοτσολιά ή δωσιλόγου, η γυναίκα του κάνει κόλπα πονηρά, ο ίδιος βάφει τα μαλλιά του, ο ανδρισμός του είναι συζητήσιμος, στα μαθητικά του χρόνια είχε την εύνοια των δασκάλων κλπ κλπ.,)
  Ασπρίσαν τα μαλλιά μας, Κώστα, και εύκολα ξεχωρίζουμε αυτά τα πολύχρωμα φασιστόμουτρα, «τα ποντίκια που τρυπώνουν σε τέτοιες συζητήσεις και χυδαιολογούν, κατινολογούν, πέρδονται και συκοφαντούν κρυπτόμενα πίσω από ψευδώνυμα». Ένας αθυρόστομος φίλος (και ταλαιπωρημένος παλιός κομμουνιστής) συνηθίζει να αποκαλεί αυτόν τον εσμό «κακογ____ες κατσίκες της πολιτικής μας ζωής» αλλά νομίζω πως είναι άδικο να τους/τις παρομοιάζει κανείς με κατσίκες. Τους αρκεί η απαξίωσή μας.

 477. gpoint said

  # 461

  Σου περνάει από το μυαλό πως αυτή η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις δίκες Μαρινάκη για τα στημένα και την ηρωίνη ; Η του ταυτοποιημένου μέλους της διοίκησης του ΟΣΦΠ που σχετίζεται με το λευκό πόλο και τον ξυλοδαρμό του ΤΖήλου που η ενοχή του σημαλινει και υποβιβασμό πιθανότατα του ΟΣΦΠ : Κάτι που δεν «πρόλαβε» ο Σύριζα…
  Την πρόβλεψη σου να καταθέσεις δεν χρειάζεται συζήτηση, ούτε εξηγήσεις

 478. Γιάννης Κουβάτσος said

  476: Α, όχι, Γιώργο, δεν υπονοούσε τίποτα το σχόλιό μου, χιουμοριστικό χαρακτήρα είχε, τουλάχιστον αυτή ήταν η πρόθεσή μου. ☺

 479. Γιάννης Κουβάτσος said

  472: «Πριν από την κατάληψη του ξενοδοχείου το ηλεκτρικό και το νερό στο κτίριο ήταν εκτός σύνδεσης, ωστόσο στη συνέχεια επανασυνδέθηκαν άγνωστο με ποια ακριβώς διαδικασία.»
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kathimerini.gr/944715/article/epikairothta/ellada/allhleggyh-xwris-e3oda&ved=2ahUKEwie3erG0a3jAhVDNOwKHWREDkwQFjAFegQIAhAB&usg=AOvVaw3KJ-CpCg_Q1xz2ihHOC4E5&cshid=1562874900710

 480. Χρήστος Π. said

  431 Αγαπητέ Nikiplos δεν θέλω να μου παίρνουν άλλη τη δόξα. Το παραλήρημα είναι όλο δικό μου και ευτυχώς που ο παραληρηματικός μου λόγος, δεν με εμπόδισε καθόλου να σχολιάσω τη γελοιότητα των αλληλοαναιρούμενων και εναλασσόμεων απειλών κατά των Βρετανών που θέλουν Brexit από τη βρωμερή (ops, μου ξέφυγε) γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

  Για να δώσω και μια χαρά σε όλους τους τίμιους αξιοκράτες και τους άριστους, που αλλάζουν και εκσυγχρονίζουν (όταν δεν πτωχεύουν) την Ελλάδα: Ο άριστος Χριστοφοράκος (ο καταζητούμενος ντε), βρίσκεται στη Τήνο ΤΩΡΑ, περιφέρεται, τρώει και πίνει. Τον είδαν άνθρωποί μου, τους το επιβεβαίωσε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που τον είδαν. Στην Ελλάδα της ενωμένης ευρώπης, το γερμανικό διαβατήριο είναι ιερή γραφή. Μιλάμε για τα παπύρεν του Ράιχ ιθαγενείς.

 481. Γιάννης Κουβάτσος said

  Αυτό εννοούν όταν λένε αποτελεσματική αστυνόμευση;
  https://www.efsyn.gr/node/203378

 482. gpoint said

  # 477

  Και κοίτα σύμπτωση να ποστάρει ο Paolodrosi τα δυο λινκ, το ένα για την συνεργασία Μαρινάκη- MSC που ξεκίνησε το γ’ τρίμηνο του 2019 και το άλλο για το πλοίο της MSC που πιάστηκε με 20 τόνους κοκαϊνης στην Φιλαδέλφεια.
  Τελικά μπορεί κι αυτό το πλοίο να έπλεε μόνο του όπως το Νουρ 1…

 483. Pedis said

  # 479 – Δηλαδή έγινε η επανασυνδεση στο όνομά της ιδιοκτήτριας εν αγνοία της λ.χ. πλαστογραφώντας την υπογραφή της;

  Αυτά το 2016, κι έπειτα συνέχιζε να λαμβάνει λογαριασμούς στο όνομά της, πιθανολογώ θα ξαναπροχώρησε σε αποσύνδεση (εκτος από μήνυση για πλαστογραφία, πλαστοπροσωπία) και θα της το έκαναν πάλι και πάλι το χουνέρι, καμιά δεκαπενταριά φορές μέχρι σήμερα.

  Κάτι δεν πάει καλά, εδώ, ετσι;

  Εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα …

  Μπορεί, όμως, να ξέρει να μας το εξηγήσει ο Νίκιπλος που μας πληροφορησε σχετικά και φαινόταν και πεισμένος.

 484. Μαρία said

  479
  Λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η κατάληψη το 2016, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου είχε συνάψει συμφωνία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για να χρησιμοποιηθεί το κτίριο για τη στέγαση προσφύγων. Δεν υπάρχει λοιπόν πρόβλημα, αφού έτσι και αλλιώς θα φιλοξενούνταν πρόσφυγες στο City Plaza; «Αν όμως νοίκιαζα εγώ το κτίριο και έπαιρνα το μίσθωμα θα είχα έσοδα και θα μπορούσα να πληρώσω τις οφειλές μου» απαντά η κ. Παπαχελά στην «Κ».

  Αυτό μου φαίνεται εκ των υστέρων επινόηση. Ποτέ δεν το ανάφερε το 2016 τις πρώτες μέρες της κατάληψης. Να το πουλήσει ήθελε. https://www.news247.gr/koinonia/city-plaza-katalipsi-sto-egkataleleimmeno-xenodocheio-gia-ti-stegasi-prosfygon-i-orgi-tis-idioktitrias-sto-facebook.6420993.html
  Για τις λεπτομέρειες φως, νερό ας ρωτήσει στο φουμπού ο Νικοκύρης τον Ανδρουλιδάκη.

 485. Μαρία said

 486. Γς said

  434:

  >Το βλέπω συχνά πυκνά στην επαρχία που κυκλοφορώ με τους Ρομά. Καταλαμβάνουν συχνά σε συνεννόηση με επιτήδειους φιλέτα και μετά από 10 χρόνια καταπάτησης – και επί συντηρητικών κυβερνήσεων / δημαρχοντιών εννοείται, οι δύστυχοι ιδιοκτήτες αναγκάζονται να εκποιήσουν τις περιουσίες τους, οι αξίες πέφτουν κατακόρυφα και πάει λέγοντας…

  Φτού! Ρε τους γιαλατζί γύφτους… Άχρηστοι γενικώς. Ούστ!

 487. Pedis said

  # 484 – άλλο ρωτάω εγώ: πώς έγινε, όπως λέει η ιδιοκτήτρια και διαμαρτύρεται, ότι ενώ είχε κάνει διακοπή λογαριασμών τής ήρθε να πληρώσει τους λογαριασμούς που έκαναν οι μετανάστες που φιλοξενήθηκαν στο υπό κατάληψη ξενοδοχείο;

  Δεν καταλαβαίνω. Μπορεί να έχει δίκιο, αλλά όσοι αγανακτήσατε με την αδικία, μού το εξηγείτε και μένα;

 488. Μαρία said

  487
  Κι εγώ σου απάντησα οτι αυτά τα ξέρει ο Ανδρουλ. που συμμετείχε ενεργά στην κατάληψη και πρέπει να τον ρωτήσει ο Νικοκύρης.

 489. Pedis said

  # 488 – καλά, να δούμε αν ξέρει να μας πει, γιατί ο Κουβάτσος μάλλον δεν γνωρίζει αυτές τις λεπτομέρειες, αλλά μπορεί να τις έχει ψάξει ο Νίκιπλος. Εντυπωσιάστηκα από την ετοιμότητά τους και υπέθεσα ότι θα ξέρουν πώς εξηγείται αυτό το παράδοξο.

 490. Pedis said

  Απορία: ποιος είναι ο Ανδρουλιδάκης;

 491. sarant said

  488 Συμμετείχε στην αρχή, μετά αποστασιοποιήθηκε.

 492. Μαρία said

  490
  Δεν ζεις στην Ελλάδα, ναι;

  491
  Για την επανασύνδεση του κομμένου ρεύματος και νερού η αρχή έχει σημασία.

 493. Μαρία said

  Φιρί φιρί το πάει να της κάνουν κατάληψη στα άδεια διαμερίσματα με πληρωμένη τη ΔΕΗ 🙂

  Εδώ η συνέχεια, μετά το 10:35, με την τρομερή ατάκα οτι η ΔΕΗ δεν είναι φιλάνθρωπη κυρία https://www.youtube.com/watch?v=BufhPHeU2fs

 494. spyridos said

  493

  Τι ειν τούτη ωρέ?

  Γιατί δεν τα πουλάει να ξεπληρώσει
  Πως έκανε μεγάλο λογαριασμό ΔΕΗ ενώ είναι άδεια
  Στο Ντυνάν δεν πλήρωσε γιατί θα καταστρεφόταν οικονομικά.
  Τα πληρώνει ο μαλάκας ο φορολογούμενος τα χρέη της.μαζι με αυτά που έφαγαν τα μπακογιαννάκια.
  Ξέρω 2 γιατρούς που είναι απλήρωτοι από το 2012 στο Ντυνάν.
  Πήγαν στη Γαλλία μετανάστες για να ζήσουν.

  ΝΔ κάνει κοινωνική πολιτική για εισοδήματα πάνω από 70.000

 495. Μαρία said

  Ταμάμ.

 496. Pedis said

  πτωχή, με πλούσιο θράσος.

  Click to access f92f2c80-063a-49ce-b48f-936c56ce828f.pdf

  καμιά εικοσαριά ακίνητα και πάνω από 200 kΕ σε καταθέσεις. Δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Βάλτε ρεφενέ να τη ξεπεράσει τη δύσκολη φάση η καυμένη.

 497. Μαρία said

 498. cronopiusa said

  Σπαμοπαγις 483


  25 Απριλίου 2017
  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  στην κ. Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza

 499. BLOG_OTI_NANAI said

  Σε μια δημοκρατική χώρα, ντροπή αποτελεί μόνο το να ψηφίζει κάποιος Χρυσή Αυγή ή τίποτα οπαδούς της δικτατορίας του προλεταριάτου. Η παύση της δράσης κάτι μεταπολιτευτικών ρεταλιών όπως ο Ρουβίκωνας και οι ένωση ποδοσφαιρόφιλων μπαχαλάκηδων είναι πρόοδος. Αν το καταφέρει η ΝΔ μπράβο της, παρότι ο Κούλης προκαλεί μια δυσανεξία, όμως, αν εφαρμόσει αντιλαϊκή οικονομική πολιτική, οι Ρουβίκωνες καταντούν δευτερεύων και έχοντας πεποίθηση ότι αυτό θα συμβεί και παρά τις ιδεοληπτικές δυσανεξίες του ΣΥΡΙΖΑ, ξαναψήφισα.

  ΥΓ
  Παρεμπιπτόντως εκτός από το φέικ νιους για τα φωτοβολταϊκά (να τι παθαίνει όποιος θέλει με το ζόρι να προσκυνάει μία κομματική πλευρά), άκουσα 2-3 φορές την ολιγόλεπτη τοποθέτηση της Δόμνας πωςτηλένε για το βιβλίο του Δοξιάδη, περί της οποίας κυκλοφόρησαν επίσης πολλά κουφά.

  Βεβαίως, εκεί ήταν όλοι αρκετά έως πολύ φιλοδεξιοί. Καταρχάς φαίνεται πολλοί δεν κατάλαβαν ότι η φράση περί «ψυχικής νόσου» ήταν από το βιβλίο, με την οποία συμφώνησε βεβαίως η Δόμνα. Οι διατυπώσεις βεβαίως της νεαράς κυρίας είναι τόσο ατυχείς που για να αποκρυπτογραφήσεις τι λέει πρέπει να το ακούσεις όλο.

  Πάντως, αυτό που εννοούν δεν είναι τίποτε άλλο από τον ισχυρισμό ότι κάποιοι αριστεροί, με το τέλος της Δικτατορίας, ένιωσαν σαν να έχασαν τους βάρβαρους του Καβάφη. Δηλ. χάσαμε τη Δικτατορία και τώρα τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.

  Ακολούθως, η απόλυτη επικράτηση της μή δεξιάς πλευράς του όλου αφηγήματος, αφού ο αγώνας της Χούντας ήταν αντικομμουνιστικός και άρα φιλοδεξιός, μετέτρεψε το όλο ζήτημα σε μια μεταπολιτευτική αντιδεξιά εμμονή επί δεκαετίες. Επίσης η Δόμνα πωςτηλένε ουσιαστικά ειρωνεύεται τίτλους που αποδίδονται όπως «ιστορικό στέλεχος της αριστεράς» διότι εκείνη -λέει- έχει θείους που ήταν στην Μακρόνησο και ποτέ δεν έλεγαν για τον εαυτό τους κάτι τέτοιο, που αν θέλουμε το πιστεύουμε.

  Προφανώς έχει πρόβλημα με το να θεωρεί κάποιος αυτή την προσφώνηση ως τίτλο τιμής. Αλλά θεωρώ πως αν κάποιος αριστερός έχει αγωνιστεί να δηλώνει την άποψη του ακόμα κι αν τον βάζουν στη φυλακή, σίγουρα μετά είναι υπερήφανος που δεν δείλιασε.

  Επίσης λέει ότι η δεξιά/κυβερνητική πλευρά δεν μπόρεσε να παρουσιάσει με πειστικό τρόπο τη δική της οπτική για τον Εμφύλιο και θεωρεί ότι τα έντυπα που θέλησαν να το κάνουν ήταν για τα πανηγύρια.
  Σίγουρα ξέρουμε πως οι αριστεροί ήταν καλύτεροι στην διανοητική/λογοτεχνική έκφραση.

  Φυσικά όπως ξέρουμε και οι αριστεροί είχαν ευθύνη για τον κόσμο που έφαγαν στον εμφύλιο, αλλά το πράγμα ξεκινάει από τον Μεταξά και εμπλέκεται ένας συνεχής αντικομμουνισμός μέχρι τη Χούντα εξαιτίας του οποίου ο κόσμος έδωσε τα εύσημα στην αριστερά που στον τόπο μας ήταν κυρίως διωκόμενη. Το ότι ο κόσμος έδωσε τα εύσημα στην αριστερά, οι φιλοδεξιοί το θεωρούν «συλλογική ψυχική νόσο», όμως τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν. Είναι σαφές ότι αν η αριστερά κυβερνούσε και εγκληματούσε όπως στα καθεστώτα Στάλιν και ΣΙΑ, θα την είχε φάει η μαρμάγκα. Εδώ όμως η θέση του διωκόμενου την έκανε συμπαθή. Και σίγουρα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία, ούτε μπορεί να δεχτεί κανείς «συλλογικές ψυχικές νόσους» για μια τόσο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

  Πάντως, αυτό που γνωρίζω σίγουρα, είναι ότι μια μερίδα της αριστερής πλευράς εργαλειοποίησε τη Χούντα, τις πατριδοκαπηλίες κ.λπ., και έφτιαξε ένα σύστημα σπασοκλαμπάνηδων που όταν βλέπουν ελληνική σημαία, ακούν τον όρο πατρίδα ή έθνος, πάνε στον γιατρό να πάρουν χάπια για τη ναυτία. Και όχι μόνο αυτό. Αν και «αριστεροί», που υποτίθεται θέλουν να έχουν πειστική σκέψη και διανόηση, έχουν υιοθετήσει τις πιο απίστευτες ηλιθιότητες που έχουν γραφτεί ποτέ για την ελληνική ιστορία, όπως ότι δεν υπήρχαν Έλληνες, ότι τους Έλληνες τους έφτιαξαν οι Ευρωπαίοι και ένα σωρό άλλα παρόμοια που όταν τα λένε ή τα γράφουν, προσωπικά τους αντιμετωπίζω ακριβώς όπως τους ψεκασμένους που αποκρυπτογραφούν μηνύματα εξωγήινων…

  Ευτυχώς που υπάρχουν και πρόσωπα όπως που ξεφεύγουν από τηγ ραμή αυτή όπως ο Βλάσης Αγτζίδης.

  Γενικά, χρειάζεται μια χρυσή τομή σε όλα τα πράγματα για να λειτουργούν με βάση τη λογική, όχι με κομματικές εντολές ή ιδεολογικές εμμονές μίας μόνο κατεύθυνσης (έχουμε ξαναπεί και το παράλογο, να βλαστημάει ο «αριστερός» τον χριστιανό ή την Εκκλησία με το γνωστό αντιθρησκευτικό παραλήρημα και ταυτόχρονα να του έχει επιβληθεί η ιδεολογική υπερασπιστική σιωπή και γραμμή ώστε να μιλάει για… ισλαμοφοβία όταν κάτω από τη σημαία του Ισλάμ έγιναν τα τελευταία μόνο χρόνια από 100 τρομοκρατικά τυφλά χτυπήματα με χιλιάδες νεκρούς!)

 500. Γιάννης Κουβάτσος said

  Το θέμα δεν είναι να βρούνε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ που λαμβάνει η Παπαχελά. Το θέμα τίθεται ως εξής: Αυτή η γυναίκα βρέθηκε με ένα ξενοδοχείο και πρέπει να το δουλέψει ή να το νοικιάσει ή να το πουλήσει. Και κάποιοι τύποι, μπαχαλικώ δικαίω, το καταλαμβάνουν και της απαγορεύουν ακόμη και την είσοδο. Οπότε αυτή η γυναίκα βρίσκεται με τα έξοδα του ξενοδοχείου στο χέρι και χωρίς τα έσοδά του, δεν της επιτρέπεται να διαχειριστεί την περιουσία της, υφίσταται επιπλέον, κατά δήλωσή της, μπούλινγκ, διαδικτυακό και μη, στο οποίο κάποιοι πολύ αριστεροί είναι μανούλες, το δε κράτος καθεύδει μες στην ιδεοληψία του, αφού η εφαρμογή των νόμων είναι φασιστική καταστολή. Ε, εμένα, πείτε με παράξενο, όλο αυτό δεν μου φαίνεται σωστό. Η κάθε Παπαχελά πρέπει, παρά τη θέλησή της, να λύσει το προσφυγικό πρόβλημα, επειδή έτσι γουστάρουν κάποιοι υπερεπαναστάτες;

 501. nikiplos said

  494@, 496@, Δηλαδή επειδή έχει τόσα ακινητα αυτό αυτοστιγμί σημαίνει ότι έκλεψε και τα απόκτησε? Αυτή την εντύπωση μου δίνετε με τις περιγραφές σας. Είναι δίκαιο να καλείται κάποιος να εκποιήσει (σκοτώσει λέγεται μετά την κρίση ξέρετε) ένα ακίνητο για να πληρώσει τα άδικα και συσσωρευμένα χρέη του, τα οποία ως επί το πλείστον είναι Μετά Κρίσης, από την άδικη τεκμαρτή φοροεπιδρομή?

  Η λογική λέει πως ένας φόρος πρέπει να αντιστοιχεί σε ένα κέρδος, ειδάλλως δεν είναι φόρος είναι ληστεία. Βέβαια τον συγκεκριμένο τον έχουν συμφωνήσει οι Σαμαράς Μπένυ και μας τον έχουν επιβάλει οι φίλοι μας Γερμανοί από το 2012, αλλά ξαναρωτάω: Το γεγονός ότι κάποιος βρέθηκε να κατέχει νόμιμα ακίνητα, φταίει κιόλας από πάνω? Για να μην παρεξηγηθώ, επί του προκειμένου, δεν έχω τίποτε δικό μου, ούτε καν αυτοκίνητο…

  Αγαπητέ Γιάννη Ιατρού, ούτε με Airbnb, ούτε με τίποτε δεν αξιοποιείται η περιόχα… Τόσα χρόνια προσπαθεί να το πουλήσει (σκοτώσει) η (ομολογουμένως ανίκανη να το λειτουργήσει) ιδιοκτήτρια και δεν… Μην θεοποιείτε το Airbnb… Ούτε τα μπουρδέλα και τους νταβατζήδες.

  Το πρώτο κάνει το σπίτι κώλος και είσαι μία ή άλλη, ενώ πλέον η υπερπροσφορά έχει ρίξει πολύ τις αξίες και δεν συμφέρει να νοικιάζεις. Οι δεύτεροι πληρώνουν τον πρώτο χρόνο κι ύστερα σταματούν…

  ΥΓ> Αν σκοτώσεις ένα σπίτι τη σήμερον ημέρα, δεν παίρνεις όσα σου πληρώνει ο αγοραστής. Το κωλοκράτος των Αθηνών, σου κρατάει πάνω από τα μισά σε νταβατζιλίκι… γιατί σκοτώνεις για να πληρώσεις φόρους…

  489@ Αγαπητέ Pedis, δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού που με ρωτάς. Ως προς τη ΔΕΗ, είχαν κόψει σε μια οικία το ρεύμα πριν 3 χρόνια, ημιαγροτική. Πήγα και τους το επανασύνδεσα τσαμπουκά. Κι αυτό γιατί είχαν πάρει καλοκαιριάτικα υπεργολάβοι ιδιώτες τέτοιες υπηρεσίες και επέδειχναν ιδιαίτερο ζήλο, στο να πηγαίνουν να κόβουν ρεύμα και στη συνέχεια να πληρώνονται για αυτό… Λόγω της χθεσινής μας αναρώτησης, η οικογένεια μου απάντησε πως τυπικά ποτέ δεν ήταν χωρίς ρεύμα, έγινε μια μαϊμού επανασύνδεση, αφού της επιτράπηκαν οι δόσεις και μπήκε σε ρύθμιση… Επομένως ακόμη και την περίοδο που τυπικά ήταν κομμένη, μετά από 6μηνο που έκανε ρύθμιση, η επίμαχη τετραμηνία είχε μπει κανονικά στις χρεώσεις, αφού το ρολόϊ έγραφε…

  Εικάζω λοιπόν πως παράνομα πήραν ρεύμα, οι ΔΕΗτζήδες έκαναν τα στραβά μάτια ή πήραν τίποτε από καμία ΜΚΟ και φυσικά στο πέρας η ΔΕΗ έστειλε κανονικά τις χρεώσεις… 🙂

 502. Γιάννης Κουβάτσος said

  Να βρούμε, διορθώνω.

 503. BLOG_OTI_NANAI said

  Μπούκα και κατοχή ιδιοκτησίας με τη βία, εκτός νόμου και εκτός συναίνεσης, γίνεται μόνο από δικτάτορες. Θα συζητήσουμε τα αυτονόητα; Και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει καν η δικαιολογία ότι για όλα τα δημόσια κτίρια έχουμε πληρώσει κι εμείς με τους φόρους μας, άρα πατάμε σε μια ακρούλα της κοινής λογικής προκειμένου να στεγάσουμε έναν αδύναμο.

 504. cronopiusa said

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

  στην κ. Αλίκη Παπαχελά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου City Plaza http://solidarity2refugees.gr/anikti-epistoli/

 505. Γιάννης Κουβάτσος said

  Και όσον αφορά τη ΔΕΗ: Κι εγώ είμαι υπέρ των κοινωνικών τιμολογίων και των διευκολύνσεων, και λόγω ιδεολογίας και επειδή είμαι καλός άνθρωπος ☺, αλλά η ΔΕΗ είναι εταιρεία και αν συσσωρεύει συνεχώς χρέη, θα χρεωκοπήσει και μετά τι γίνεται;

 506. ΓιώργοςΜ said

  499 τέλος: Κάτω από κάποια σημαία μαζεύεται ο κόσμος πάντα, για να σφάξει ή να σφαχτεί, μαχόμενος τους εκάστοτε «απίστους». Οι Σταυροφόροι τους σχισματικούς της Κωνσταντινούπολης και τους άπιστους βαρβάρους που καταλαμβάνουν τους Ιερούς Τόπους, οι κονκισταδόρες τους άπιστους άγριους της Λατινικής Αμερικής, οι Άραβες τους άπιστους Ισπανούς της Ιβηρικής, οι Εβραίοι τους Φιλισταίους, οι καπιταλιστές τους κομμουνιστές και τούμπαλιν. Κανείς δε λέει στο πόπολο ποιο είναι το εκάστοτε πάπλωμα για το οποίο γίνεται ο καβγάς: Εύφορη γη, χρυσάφι, διαμάντια, πετρέλαιο…
  «Γκοτ μιτ ουνς» έγραφαν οι Γερμανοί, «Γκοντ γουιθ ας» οι Εγγλέζοι, τα έγραφε κι ο Τσιφόρος πριν από πενήντα χρόνια. Αυτός ο έρμος ο Θεός, ο Αλλάχ, ο Κρίσνα, ο Βισνού, πού να πρωτοπάει;
  Η ισλαμοφοβία, η χριστιανοφοβία, η κομμουνιστοφοβία, είναι όπως η αγοραφοβία, η αραχνοφοβία ή η κλειστοφοβία μια πραγματική ψυχική κατάσταση, η οποία μάλιστα στις πρώτες περιπτώσεις καλλιεργείται και επιβάλλεται από την οικεία κοινωνική ομάδα (θρησκευτική ή κοινωνική ή πολιτική ηγεσία). Άρα δεν είναι εγγενής, γονιδιακή· επιπλέον δεν έχουν ελπίδα θεραπείας τα μέλη της ομάδας από τις κοινωνικές δομές, καθώς οι ίδιες οι δομές το καλλιεργούν. Μένει στον καθένα να καταφέρει να βγάλει τα παραμορφωτικά του γυαλιά και να δει την πραγματικότητα. Παραδέχομαι πως είναι δύσκολο· τις περισσότερες φορές τα αντικαθιστούμε με άλλα γυαλιά που παραμορφώνουν διαφορετικά, αλλά μόνο προσπαθώντας να δούμε την αλήθεια όσο πιο γυμνή γίνεται έχουμε ελπίδες να κατανοήσουμε τα προβλήματα και να τα λύσουμε.

 507. nikiplos said

  500@ Γιάννη Κουβάτσο, έτσι ακριβώς… Με ξένα κόλυβα, έδειξαν την αλληλεγγύη τους…

  Και να μην παραβλέψουμε κάτι: Το είχε νοικιασμένο σε ιδιώτες πριν την κατάληψη, οι οποίοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια κάνα δυό χρόνια πριν και είχαν αφήσει ήδη μεγάλα χρέη. Με αυτούς ήταν το πρώην προσωπικό σε αντιδικίες, όχι με την ίδια…

  Βράστα και φασκελωκουκούλωστα…

 508. nikiplos said

  499@Αγαπητέ BLOG_OTI_NANAI συμφωνώ στα περισσότερα από όσα γράφετε, ιδίως στην αιτιολόγηση του άλλοτε μεγάλου πολιτικού βάρους της Αριστεράς. Να προσθέσω πως το κυρίως ειπείν στοιχείο που έκανε τον κόσμο να μισήσει την Άκρα Δεξιά και τη Χούντα, ήταν η τραγωδία και εθνική καταστροφή της Κύπρου. Ξαφνικά η Δύση μας πουλούσε στην Ανατολή και αυτό ένα σοκ όπως και να το κάνεις το φέρνει…

  Επί των αριστερών: Μεγάλη ευθύνη για την απενοχοποίηση της Αριστεράς – της συστημικής μην παρεξηγηθώ – φέρει ο Αντρέας, που το έκανε ασμένως προκειμένου να εκμεταλλευτεί εργαλειακά τους ψηφοφόρους της. Το ΣοΚ πιστεύω η Αριστερά το έπαθε μετά την πτώση της Μαμάς Ρωσίας στα 1990, όπου όλο το οικοδόμημα που προπαγάνδιζε κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, χωρίς να πέσει ούτε μια σφαίρα…
  (Κι ο Στάλιν και τα εγκλήματα ήταν πολύ μακριά, είχαν περάσει 50 χρόνια αυτοκριτικής, 10 πεντάχρονα ανάπτυξης υποτίθεται κλπ)

 509. BLOG_OTI_NANAI said

  504: Η δικτατορία του Προλεταριάτου που λέγαμε:

  «επ’ ουδενί θα πλήτταμε την προσωπική ιδιοκτησία κάποιου, εφόσον του εξασφαλίζει το βιοπορισμό του»

  «λες και είναι αυταξία ο σεβασμός της οιουδήποτε μεγέθους ιδιωτικής περιουσίας»

  (άρα, κακώς φωνάζει η ιδιοκτήτρια αφού υπάρχει επιτροπή μπαχαλάκηδων περί «κρίσης ιδιωτικής περιουσίας»)

  Και η ηλιθιότητα των δικτατόρων του προλεταριάτου:

  «άλλη ρύθμιση δεν υπάρχει παρά μόνο η επίλυση του προβλήματος της αξιοπρεπούς στέγασης των εγκλωβισμένων προσφύγων ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ«!!!!

  (άρα, ΚΑΛΩΣ φωνάζει η ιδιοκτήτρια αφού αυτή δεν είναι το κράτος)!

  Και η απειλή των δικτατόρων του προλεταριάτου

  «είμαστε πολύ κοντά σας«…

 510. Με την ευκαιρία: Για το πώς μεταλλάχθηκε υπό τους Τόρις η μετα-αποικιακή Βρετανία που πολλοί αγάπησαν στα νιάτα τους, στις δεκαετίες 1950-1960. Για το φοιτητικό παρελθόν της παλιοπαρέας Τζόνσον, Κάμερον, Γκόουβ κτλ. Και για τον πάλαι ποτέ μάνατζερ επενδυτικής εταιρίας Νάιτζελ Φάρατζ
  Από τη «Μαίρη Πόππινς» και τις «Γάτες», στον Μπόρις Τζόνσον και στον Νάιτζελ Φάρατζ
  https://aftercrisisblog.blogspot.com/2016/06/blog-post_29.html

 511. Myriolis said

  Μαρία σχ.351
  Άραγε αυτοί οι Αραμπατζήδες έχουν σχέση με τους συγγενείς της Δόμνας που αναφέρει ο Άγγελος στο Χ.Κανόνης#7, σχόλιο 21; Στο δεύτερο λινκ με τα ληξιαρχικά αναφέρεται ότι ο πατέρας της Δόμνας πήρε το επίθετο Καραγωγέως, ενώ τα αδέρφια του Αραμπατζής.

 512. Pedis said

  # 501 – 489@ Αγαπητέ Pedis, δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες αυτού που με ρωτάς.

  Το φαντάστηκα επειδή, όπως παρουσιάζεται, είναι τόσο κουφό που είναι απίστευτο και χρειάζεται, αν ισχύει, μία πολύπλοκη εξήγηση.

  Πάντως, και συ κι ο Κουβάτσος το συγκεκριμένο στοιχείο, ότι δηλαδή, της έχουν καταλάβει την ιδιοκτησία και την κάνουν να πληρώνει από πάνω και τους λογαριασμούς, το χρησιμοποιήσατε πρόθυμα ως σάλτσα στις … αγορεύσεις σας. 🙂

 513. sarant said

  Τα σχόλια 510-511 είχαν μείνει στην καραντίνα και μάλιστα πάνω από μια μέρα. Ζητώ συγγνώμη.

 514. BLOG_OTI_NANAI said

  508: «μετά την πτώση της Μαμάς Ρωσίας στα 1990»

  Κι εγώ το πιστεύω. Έχοντας διαβάσει κάποια βιβλία με μαρτυρίες ανταρτών για το πως ένιωσαν μετά τον εμφύλιο από την ήττα των προσδοκιών τους για τις οποίες είχαν θυσιάσει πολλά, θα είχε ενδιαφέρον να παρακολουθούσε κάποιος αν στην Ελλάδα, αυτή η διάψευση του ’90 σε συνδυασμό με τις ενοχές για το βόλεμα στην ιεραρχία και στην εξουσία κάποιων άλλοτε διωκόμενων, οδήγησε στις ιδεολογικές ακρότητες του τύπου «ενάντια σε όλα» ως προσπάθεια να μείνουν κάποιοι ανυπότακτοι στα λόγια, όντας υποταγμένοι ως προς τα έργα.

 515. Pedis said

  Πέραν από την περιέργεια για τη παραδοξότητα της συγκεκριμένης λεπτομέρειας σχτ με τους λογαριασμούς που της ήρθαν, λέει, το ουσιαστικό ερώτημα στο οποίο καλείται κανείς να πάρει θέση με στάθμιση της σχετικού βάρους των αρχών του ειναι:

  Δεδομένης της αδράνειας/αδυναμίας/απάθειας της κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα της στέγασης εκείνη τη χρονική στιγμή τόσων προσφυγων και οικογενειών,

  τι είναι προτιμότερο, να δειχτεί ο κατά το νόμο σεβασμός στα πλήρη δικαιώματα της ιδιοκτησίας για ένα κτίριο άδειο, κλειστό και μισοεγκαταλελειμένο από έξι χρόνια και να παραμένουν άνθρωποι στο δρόμο ή να υπάρξει ένας προσωρινός συμβιβασμός μεταξύ τίτλου ιδιοκτησίας και ανθρωπιάς, μεταξύ ανθρωπινής διαβίωσης και σεβασμού στα άδεια τοίχια;

  Όποιος απαντήσει θετικά στο πρώτο, προφανώς και δικαίως θα καταγγείλει και το αδίκημα του πεινασμένου που κλέβει ένα καρβέλι ψωμί. Μάλιστα, σε αυτήν την περίπτωση το αδίκημα είναι βαρύτερο επειδή το κλαπέν αντικείμενο ήταν κατάλληλο προς οικονομική εκμετάλλευση από τον ιδιοκτήτη του, ενώ στην περίπτωση του ξενοδοχείου το κτίριο ρήμαζε.

 516. Pedis said

  # 505 – ναι, από αυτά θα χρεωκοπήσει η ΔΕΗ;!

  Πώς πιάνουν έτσι τα επιχειρήματα των ξεφτιλισμένων ψευτών!;

 517. Myriolis said

  #513
  Δεν πειράζει περιμέναμε υπομονετικά την απελευθέρωση!

 518. Παναγιώτης Κ. said

  Σε προηγούμενα σχόλια περιγράφηκε μια προβληματική κατάσταση για το συγκεκριμένο οίκημα. Το πρόβλημα όμως είναι γενικότερο και αφορά τον χώρο των ακινήτων.
  Αν λοιπόν ρωτήσουμε διαφόρους ιδιοκτήτες που τα νοικιάζουν θα διαπιστώσουμε μια συνειδητή απάτη από μέρους μιας μερίδας ενοικιαστών. Συνειδητά φεσώνουν!
  Εξ όσων έχω καταλάβει η νομοθεσία κυρίως όμως η πρακτική των δικαστηρίων είναι υποστηρικτική απέναντι στους ενοικιαστές που τους θεωρεί οιονεί αναξιοπαθούντες και επομένως πρέπει να τύχουν κοινωνικής υποστήριξης στη λογική ας χάσει αυτός που έχει! Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Επιτάθηκε στην εποχή της κρίσης. Υπάρχουν δηλαδή οι αντικειμενικοί λόγοι όπου ο άλλος περιέρχεται σε αδυναμία να πληρώσει.
  Υπάρχουν όμως και οι επιτήδειοι οι οποίοι αξιοποιούν συνειδητά αυτό κλίμα για να μην τηρούν τα συμφωνημένα. Υπάρχει και σχετικό σάιτ που δίνει τις κατάλληλες οδηγίες για το πως να ξεφεύγεις, καθώς μου είπαν.
  Οι πολιτικά εμπαθείς θα καταλογίσουν αυτή την κατάσταση στον Σύριζα κάτι που είναι καθ ολοκληρία ανακριβές. Βεβαίως ο Σύριζα δεν έκανε κάτι για να διορθωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.Τα πράγματα συνεχίστηκαν όπως τα παρέλαβε.

 519. nikiplos said

  515@ Αγαπητέ Pedis, η ευθύνη του κράτους είναι 100%, καθώς έπρεπε να απαντήσει πρακτικά και με βάση τη νομοθεσία σε αυτό και όχι ηθικά, επομένως νόμιμα.

  Είτε θα έκανε έναν διακανονισμό με την ιδιοκτήτρια και θα μεσολαβούσε (και θα έβρισκε πόρους συντήρησης), είτε θα έκανε τον κινέζο, «εγώ δεν ξέρω τίποτα μην με ανακατεύετε».

  Επίσης στο μεσοδιάστημα της κατάληψης ο νόμιμος ιδιοκτήτης μπορεί να είχε κάποια πραγματικά σοβαρή πρόταση, όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας του, μια πρόταση που λογικά θα κατανοείς πόσο απαξιώνεται με την εικόνα ενός κατειλημμένου ογκώδους κτήριου…

  Και φυσικά κανείς λογικά έξυπνος αγοραστής δεν θα πάει να αγοράσει ένα κατειλημμένο κτήριο, που προστατεύεται από κυβέρνηση, ΜΚΟ, κλπ Αφήνω ασχολίαστο πως από τις φωτογραφίες, το κτήριο έχει συλυθεί, δεν χρειάζομαι καμία μαρτυρία κανενός για να φτιάξω κανενός είδους «σάλτσα»…

  Έχω ίδια εμπειρία σε τι κατάσταση περιβρέθηκαν τα κατειλημμένα κτήρια της Αττικής στα χρόνια των σπουδών μου, αλλά και ένθεν. Θυμάμαι μόνο ένα νεοκλασσικό κοντά στη Μιχαήλ Βόδα που περνούσα συχνά και προϊόντος του χρόνου του είχαν ξεμπαζώσει και τα μάρμαρα για να τα σκοτώσουν, κάγκελα μπαλκονιών, σιδερόπορτες, κουφώματα, νεροχύτες, μπανιέρες ενώ μετά είχαν επιδοθεί σε μία ανεκδιήγητου μίσους σύλυση στο υπόλοιπο κτήριο…

  Το σπορ ότι είμαστε κοινωνικά αλληλέγγυοι με ξένα κόλυβα πάνω από όλα… και μούτες στην στημμένη κάμερα, ω τι όμορφος και ωραίος είμαι ο άτιμος… 🙂

 520. Pedis said

  Γενικά, από αυτή τη συζήτηση, μού έκανε εντύπωση πώς κάποιοι σχολιαστές στοχάζονται με σχολαστικότητα πάνω στα δίκια της ιδιοκτήτριας (έχει κι αυτή τα δίκια της, βέβαια), παίρνουν με ευκολία και τοις μετρητοίς ό,τι λέει (ακόμη κι αν είναι απίστευτα ή τερατολογίες, όπως αποδείχθηκε), και σχεδόν συμπάσχουν μαζί της.

  Υποθέτω ότι βλέπουν πολύ πιο πιθανή την προοπτική να βρεθούν στην τραγική θέση της, ιδιοκτήτρια μεγάλων ακινήτων προς εκμετάλλευση, από το να είναι στο δρόμο με τις οικογένειές τους, πρόσφυγες με χαμένη όλη την περιουσία τους.

 521. Χρήστος Π. said

  Τελικά όλα αυτά που σχολιάζατε ότι τα είπε η νεαρή υπουργός για την ομαδική νόσο των αριστερών, τα είπε ο Δοξιάδης, λόγια του ήταν, και όχι αυτή. Όχι πως είχε και άδικο δηλαδή. Πίσω από τον αυτοθαυμασμό των αριστερών και την αξιωματικά δεκτή τους άποψη περί ηθικής ανωτερότητας των τίμιων αγωνιστών τους που σώζουν τον αδύναμο λαό από την εκμετάλλα, κλπ κλπ κρύβεται κάτι και για ψυχολογική ανάλυση. Ο Κούλης και ο κομματικός ανταγωνισμός αναμένεται να επιδεινώνουν τη μαζική νόσο. Τι τραβάει και ο εγκέφαλος του αριστερού…. Εν τω μεταξύ άριστος Χριστοφοράκος κολυμπάει στη Τήνο. Καλές βουτιές και σε μας ιθαγενείς.

 522. Γιάννης Κουβάτσος said

  Οι Σοβιετικοί κρατούντες θεωρούσαν «ψυχικά νοσούντες» τους αντιφρονούντες και τους έστελναν στο ψυχιατρείο για «θεραπεία». Οι δεξιοί θεωρούν λανθασμένες κατασκευαστικά τις ιδέες των αριστερών και τους ίδιους «ψυχικά νοσούντες». Τι λέτε, ρε παλικάρια, σοβαρά; Τέτοια ταύτιση απόχεων και διαγνώσεων; Ψυχικό νόσημα η διαφορετική άποψη; Πού να καθόμαστε τώρα να αποδομούμε επιχειρήματα, βγάλτους τρελούς κι ελαττωματικούς, να ξεμπερδεύουμε μ’ αυτή τη διαπάλη των ιδεών. Κατά τα άλλα, κυρά-Δόμνα, οι νέοι πολιτικοί έχουν φρέσκες ιδέες. Αμ δεν το βλέπω…

 523. Γιάννης Κουβάτσος said

  Από «ψευδαίσθηση κοινωνικής αλλαγής» πάσχουν οι «ψυχικά νοσούντες» αριστεροί, κυρα-Δόμνα:

  «Οι ψυχίατροι που επένδυαν με
  επιστημονισμό την ανάγκη εξόντωσης των αντιφρονούντων επινόησαν νέες ψυχικές ασθένειες όπως “ψευδαισθήσεις της κοινωνικής αλλαγής”, “νωθρή σχιζοφρένεια”, “μεταρρυθμιστική παράνοια”.
  Ο κορυφαίος θεωρητικός του Ινστιτούτου Σέρμπσκι περιγράφει την “νωθρή σχιζοφρένεια” ως εξής:
  “Η νωθρή σχιζοφρένεια χαρακτηρίζεται από ορισμένα συμπτώματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται: Κλινική εικόνα φυσιολογικού ατόμου, τάσεις διαμαρτυρίας για τις εργασιακές συνθήκες, απασχόληση με μεταρρυθμιστικές ιδέες και μεγαλοποίηση της εθελοντικής συμμετοχής στην εθελοντική δουλειά του Σαββάτου ή στις εθελοντικές πολιτικές συναντήσεις.
  Το άτομο θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας κι έχει μειωμένη αντίληψη της αυτοσυντήρησης, αν δεν δείχνει να συνειδητοποιεί επαρκώς την επισφαλή θέση του κι αν εναντιώνεται στις αρχές.”
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.nostimonimar.gr/ussr/%3Famp_markup%3D1&ved=2ahUKEwjugI7phLDjAhXBzYUKHXMqClYQFjAGegQIARAB&usg=AOvVaw1EDMxJEJt–izdDImHRTYl&ampcf=1

 524. nikiplos said

  520@ Her Pedis, πάντοτε επιδείκνυα σχολαστικότητα στο να κάνω αναπλαισίωση και να βλέπω τα πράγματα και από «την άλλη πλευρά», όσο κι αν νόμιζα ότι κατάφωρα με αδικούσε πλειστάκις… Συγχώρησέ μου αυτήν μου την εμμονή…

  Πάντως οι οικείοι μου, ό,τι απόκτησαν στη ζωή τους, με αίμα στερήσεις δάκρυα και ιδρώτα το απόκτησαν… Ούτε έκλεψαν κανέναν, ούτε μπήκαν σε κόλπο, ούτε παρεισέφρησαν σε κάποιο γρανάζι της εξουσίας. Και είδαν την προσωπική τους περιουσία να εξανεμίζεται… Και κάποιους επιτήδειους να λεν για ΕΝΦΙΑ, διευθετήσεις, τακτοποιήσεις και λοιπά νταβατζηλίκια…

  Ευτυχώς τα σκοτώσαμε – εύχομαι ποτέ κανείς να μην βρεθεί στην ανάγκη να σκοτώσει ακίνητο – και γλυτώσαμε… Προσωπικά όπως προείπα δεν είχα ποτέ κάτι δικό μου και αυτό μου έδινε ανέκαθεν μια κάποια ελευθερία…

 525. Pedis said

  # 524 – Νομίζω ότι στο σχόλιό μου δεν αφήνεται κανείς υπαινιγμός ότι ο λόγος που φάνηκες να συμμερίζεσαι περισσότερο τα δίκια της ιδιοκτήτριας του οικήματος του city plaza από το δίκια και την ανάγκη τόσων ανθρώπων και οικογενειών να βρουν μια σκεπή πάνω από το κεφάλι τους, δεδομένων των συνθηκών στις οποιες βρέθηκαν από την πολιτική ολιγωρία/απροθυμία/απάθεια της κυβέρνησης, είναι ότι είσαι το ιδιο ευκατάστατος, όπως φαίνεται ότι είναι η κ. Παπαχελά.

  Άλλο πράγμα έτεινα να διαπιστώσω, κατ’ εμέ πιο ενδιαφέρον. Αλλά, είναι ήδη γραμμένα …

 526. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  480 >>Ο άριστος Χριστοφοράκος (ο καταζητούμενος ντε), βρίσκεται στη Τήνο ΤΩΡΑ, περιφέρεται, τρώει και πίνει.
  Να πήγε και στον εσπερινό με το γείτονά του;
  http://www.topontiki.gr/article/332364/ston-esperino-stin-tino-o-prothypoyrgos-photos

 527. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  526 . Κι έλεγα ,τί μου θυμίζει

 528. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  290 Spiridione >>Η έγκριτη Elbarbie, με τους ανώνυμους αξιωματούχους της

 529. nikiplos said

  527@ γνωστός και ως Dorothy και διάσημος στα φανταράκια των κυκλάδων… 😉

 530. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  529 Πωωω!

 531. Πέπε said

  @368 και σχετικά:

  Δεν είμαι πολλές μέρες στην Αθήνα (όλες όμως της νέας κυβέρνησης), κι ούτε είμαι κάθε βράδυ έξω.

  Αλλά όποτε είμαι βράδυ έξω, θα πετύχω κι από ένα περιστατικό σαν του #368. Στο αποψινό, δύο πολίτες, κατά τη διάρκεια ελέγχου, προσπαθούσαν να καταλάβουν γιατί πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ύποπτοι, και τέσσερις (νομίζω) αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν ότι έτσι είναι. Δεν υπήρξε βία ή ένταση, αν και άκουσα τον ένα αστυνομικό να λέει σε κάποια φάση «όταν δίνω μια εντολή…».

  Ζούμε μια δυστοπία. Είμαστε ύποπτοι και είμαστε αποδέκτες εντολών, διότι «έτσι είναι».

 532. sarant said

  531 Νεοι πολίτες; Με μακριά μαλλιά; Με τατουάζ;

 533. Πέπε said

  532

  Ακριβώς αυτό έλεγαν και οι ίδιοι:

  -Δηλαδή επειδή έχουμε σκουλαρίκια;
  -Αυτό είναι το τελευταίο που μας νοιάζει (λέει ο αστυνομικός).

  Εδώ που τα λέμε, νυχτιάτικα μέσα από το τζάμι του αυτοκινήτου δεν ξέρω πόσο φαίνεται η εμφάνιση του οδηγού και των επιβατών. Πάντως νέοι ήταν όλες τις φορές.

 534. Γιάννης Ιατρού said

  403, 423 κλπ. ….περί Δοξιάδη, Δόμνας Μιχαηλίδη, και τα όσα αυτή ξεστόμισε περί «ψυχικώς νοσούντων» αντιστασιακών και «αγιοποίησης του αντιδικτατορικού αγώνα»

  Ο Άγγελος Πνευματικός, επίτιμος αντιστράτηγος, πρώην βουλευτής και ιδρυτικό μέλος της ΝΔ «βάζει στη θέση της» την ανιστόρητη υφ/γο του Κ. Μητσοτάκη: ‘Χάρις στον αγώνα των πολεμίων της χούντας είσαι σήμερα υπουργός εσύ’…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: