Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Σκοιλ ελικικού, μια ανακεφαλαίωση

Posted by sarant στο 21 Απριλίου, 2020


Ο κορονοϊός θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η λέξη της χρονιάς, αφού έβαλε μαύρη και βαριά τη σφραγίδα του πάνω της, αλλά τουλάχιστον για τον μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει και άλλος διεκδικητής, η κρυπτική φράση «Σκοιλ ελικικού» που εδώ και μερικές μέρες έχει διαδοθεί (δεν λέω «σαν ιός» γιατί είναι γρουσουζιά) σε κάθε γωνιά του ελληνόφωνου κυβερνοχώρου, έστω κι αν (ή: ακριβώς επειδή) κάθε άλλο παρά ελληνική φαίνεται.

Από κοντά, αλλά με μικρότερη διάδοση, και άλλη μία, το «μέτζη του νέουκτη» ενώ κάθε μέρα που περνάει κι άλλα παρόμοια αλαμπουρνέζικα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη γενική θυμηδία.

Αλλά να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με τα μέτρα περιορισμού, καθώς μια σειρά από «όχι απολύτως αναγκαίες» οικονομικές δραστηριότητες σταμάτησαν, πάμπολλοι συμπολίτες μας βρέθηκαν χωρίς εργασία και χωρίς μέσα βιοπορισμού. Κι αν για τους μισθωτούς θεσπίστηκε το επίδομα των 800 ευρώ για ενάμιση μήνα, οι αυτοαπασχολούμενοι βρέθηκαν ακάλυπτοι.

Για τους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, λογιστές κτλ.) η κυβέρνηση παρουσίασε ένα πρόγραμμα «κατάρτισης» βάσει του οποίου ο ενδιαφερόμενος επιστήμονας μπορούσε να διαλέξει έναν κύκλο κατάρτισης που προσφερόταν από ΚΕΚ (Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και να εισπράξει (με κουπόνι, voucher που το λένε) 600 ευρώ. Φυσικά, δεδομένων των συνθηκών περιορισμού, η κατάρτιση αυτή θα γινόταν «εξ αποστάσεως».

Εξαρχής πολλοί είχαν εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις για τη μέθοδο που επιλέχτηκε. Καταρχάς, πολλοί επιστήμονες είπαν ότι η προσφερόμενη κατάρτιση, και μόνο από τη θεματολογία της, φαινόταν χαμηλού επιπέδου. Έπειτα, μαθεύτηκε ότι για κάθε «καταρτιζόμενο» το ΚΕΚ που θα παρείχε την κατάρτιση -εξ αποστάσεως και χωρίς κανένα δικό του κόστος, πέρα από το κόστος παραγωγής του σεμιναρίου- θα εισέπραττε 470 ευρώ, ποσό δυσανάλογο.

Η απάντηση σε αυτές τις ενστάσεις ήταν ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από το ΕΣΠΑ και έπρεπε να δοθούν μέσω κατάρτισης, αλλιώς θα χάνονταν. Ή, όπως το είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης: γιατί είναι κακό να πάρει ο κάθε δικηγόρος, μηχανικός κλπ 600€ μετρητά από το ΕΣΠΑ αντί να κάθονται; [Για να είμαι δίκαιος, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι εννοούσε «αντί να κάθονται τα σχετικά κονδύλια»].

Για το ΕΣΠΑ θα πούμε περισσότερα πιο κάτω.

Με δυο λόγια, η υποτιθέμενη κατάρτιση δεν ήταν παρά ένας εύσχημος τρόπος για να δοθεί στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες το επίδομα των 600 ευρώ, που δεν μπορούσε να δοθεί αλλιώς. Και δεν θα αρνηθώ πως εδώ και δεκαετίες η κατάρτιση χρησιμοποιείται (και) σαν όχημα παροχής επιδομάτων.

Ωστόσο, όταν από τη Μεγάλη Πέμπτη οι δικαιούχοι της «κατάρτισης» άρχισαν να περιεργάζονται τους κύκλους κατάρτισης που είχαν επιλέξει, φάνηκε καθαρά ότι σε πολλές περιπτώσεις τα προσφερόμενα επιμορφωτικά μαθήματα ήταν εντελώς ακατάλληλα: πολλά ήταν χαμηλότατου επιπέδου, γεμάτα λάθη και αναχρονισμούς, αλλά και με κωμικά λογικά σφάλματα στην κατασκευή των ερωτήσεων, όπως στην εικόνα, όπου σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής προτείνονται τρεις πανομοιότυπες απαντήσεις, κι αν επιλεγεί μία από αυτές η απάντηση θεωρείται…. λανθασμένη!

Το χειρότερο; Σε πολλές περιπτώσεις το κείμενο της κατάρτισης ήταν εντελώς ακατανόητο, εννοώ τα διάσημα πλέον «σκοιλ ελικικού προσθέσεις και ελέγχου λοιμώχθηκαν» και «του μέτζη του νέουκτη» και πολλά ακόμα ανεκδιήγητα.

– Δούλεψε Google translate, είπαν κάποιοι.

Όχι όμως, το Google translate (το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει κάνει προόδους) δεν παράγει σειρά ανύπαρκτων λέξεων σαν τις παραπάνω. Aυτά τα αλαμπουρνέζικα προήλθαν από οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) που έγινε πιθανώς σε κακής ποιότητας φωτοτυπίες, χωρίς μάλιστα κανείς να ελέγξει το αποτέλεσμα -όπως δηλαδή τα έβγαζε το πρόγραμμα OCR έτσι τα διοχέτευαν στο τελικό προϊόν!

Η φίλη Έλενα Μηλιώτη, που μελέτησε εξονυχιστικά το θέμα και έφερε στην επιφάνεια κάμποσα τερατουργήματα που βρίσκονταν στο πακέτο που είχε επιλέξει, βρήκε τελικά την άκρη, δηλαδή ερμήνευσε τη σημασία των περίφημων φράσεων. Το «σκοιλ ελικικού προσθέσεις και ελέγχου λοιμώχθηκαν» προήλθε από κακοσκανάρισμα και στραβοδιάβασμα της φράσης «Σκοπός επιτροπής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων», ενώ το «Σκοπός του μέτζη του νέουκτη» δεν είναι άλλο από το πεζό «Σκοπός της μέτρησης του δείκτη».

Και βέβαια, η απάντηση «Όλα τα παιδιά», που βρίσκεται ως τελευταία δυνατότητα σε πολλές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής είναι το στερεότυπο «Όλα τα παραπάνω». Αυτό το βρήκαμε εύκολα, αν και έδωσε την ευκαιρία για κάμποσες πετυχημένες ατάκες όπως «Όποια κι αν είναι η ερώτηση, «ολα τα παιδια» είναι η απάντηση».

Γίνεται φανερό πως δεν πρόκειται για «3-4 ορθογραφικά λάθη σε 10.000 σελίδες» οπως (παραθέτω από μνήμης) απάντησε ο αρμόδιος υπουργός κ. Βρούτσης. Ούτε είναι τα λάθη εντοπισμένα σε ένα μόνο γνωστικό πεδίο, να πει κανείς ότι ένα ΚΕΚ τα θαλάσσωσε και έβγαλε κακό όνομα στον κλάδο.

Μπορεί τα δυο τρανταχτά αλαμπουρνέζικα να αφορούν και τα δυο τον τομέα της υγείας, αλλά μαργαριτάρια κάθε λογής εντοπίζονται σε όλους τους γνωστικούς τομείς.

Aλλού, όπως στην εικόνα, δίνεται ως «λανθασμένη απάντηση» ότι το WWW σημαίνει World Wide Web, αλλού η εκπαίδευση γράφεται «εκπέδευση», σε σεμινάριο πληροφορικής μαθαίνουμε ότι το uploading αποδίδεται «μεταμόρφωση», (αυτό πήγαινε για «μεταφόρτωση» και εκτροχιάστηκε), ενώ σε κύκλο κατάρτισης για την αρχειοθέτηση διδάσκεται σε απαράμιλλο ύφος ότι «Mια λανθασμένη περίπτωση λανθασμένης τοποθέτησης είναι η λανθασμένη αρχειοθέτηση του φακέλου» -που μου θυμίζει το «Όχι λάθη, πάντα λάθη» του Αργύρη Μπακιρτζή. Και υπάρχουν και πολλά και ουσιαστικά λάθη στο περιεχόμενο, όπως ότι το Aids εμφανίστηκε το 2003, ενώ το περιεχόμενο κάποιων σεμιναρίων πληροφορικής έκανε τους μεγαλύτερους σε ηλικία να δακρύσουν από νοσταλγία, όπως όταν ανάμεσα στα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονταν το Myspace, το Hi5 και το Pathfinder -άραγε η αντίστοιχη σελίδα για τις μηχανές αναζήτησης αναφέρει την Altavista και το Lycos;

Ένας φίλος του ιστολογίου, που θέλησε να δει αν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην κατάρτιση, διότι έχει κι αλλες φορές χρησιμοποιήσει παρόμοιες υπηρεσίες, πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με το κέντρο που τον «κατάρτιζε». Παραθέτω την επικοινωνία, απαλείφοντας στοιχεία ταυτότητας.

Μέιλ του φίλου :

Καλησπέρα είμαι εγγεγραμμένος στο μάθημα 10 (ΧΧΧ) που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: το σύνολο του μαθήματος είναι αυτό που βλέπω στην πλατφόρμα; Ρωτάω επειδή εκ πρώτης όψεως μου φαίνονται λίγα για 100 ώρες παρακολούθησης εκτός κι αν σε αυτές υπολογίζεται και η προσωπική μου μελέτη. Υπάρχει επίσημη ημερομηνία έναρξης και λήξης; Τι προθεσμία έχω για να το ολοκληρώσω; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα παρακολούθησης και υποβολής των τεστ; Στην πλατφόρμα των μαθημάτων δεν βρίσκω κάποια παραπομπή για επικοινωνία με το διδακτικό προσωπικό για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις πάνω στα μαθήματα. Υπάρχει; Αν ναι ποιος είναι ο σύνδεσμος; Φόρουμ για ανταλλαγή απόψεων με άλλους συνεκπαιδευόμενους υπάρχει διότι δε βλέπω να υπάρχει παραπομπή. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Με εκτίμηση…

Απάντηση:

Καλημέρα σας,

Τα μαθήματα είναι 100 ώρες και η διδακτικές ενότητες είναι αυτές που έχουν δοθεί από το υπουργείο.
Η προθεσμία που έχετε για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι μέχρι τις 30/5/2020. Από την στιγμή που έχετε πάρει τους κωδικούς σύνδεσης στην πλατφόρμα μπορείτε να μπείτε και να ξεκινήσετε τα μαθήματα.
Τα τεστ είναι για την δική σας διευκόλυνση ώστε να δείτε αν κατανοήσατε την ύλη των μαθημάτων που διδαχτήκατε και δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα.
Δεν υπάρχει δυνατότητα επεικοινωνίας με το διδακτικό προσωπικό αλλά ούτε και με συνεκπαιδευόμενους.

Ελπίζω να έλυσα τις απορίες σας.

Είμαστε στην διάθεση σας.

Ευχαριστούμε πολύ!

Ο φίλος επέμεινε:

Μάλλον δεν έχει γίνει σαφές το κύριο ερώτημά μου που αφορά αυτές τις 100 ώρες κι είναι το μείζον θέμα αφού από την παρακολούθηση των 100 ωρών εξαρτάται και η καταβολή των 200 ευρώ. Μου δώσατε κάτι κωδικούς για να μπω σε μια πλατφόρμα. Μπαίνω. Βλέπω μια λίστα θεμάτων, αυτά που μου γράφετε πιο πάνω. Τα ελέγχω ένα ένα. Δε βλέπω πουθενά διδασκαλία 100 ωρών. Διαρκεί το πολύ μία ώρα η κάθε ενότητα. Ρωτάω. Πώς βγαίνουν 100 ώρες; Αρκεί να τα ακούσω από μία φορά κι εσείς καταγράφετε 100 ώρες ανεξάρτητα από τον πραγματικό χρόνο; Πρέπει να τα ακούσω πολλές φορές ώστε να συμπληρωθούν 100 ώρες; Ή να φαίνομαι συνδεδεμένος για 100 ώρες. Από πού μπορώ να ελέγξω πόσες ώρες με έχετε χρεώσει; Μια σκέψη εύλογη είναι μήπως υπάρχει κάτι που δε βλέπω, μήπως υπάρχει παραπάνω περιεχόμενο και μου έχει διαφύγει. Αντιλαμβάνεστε ότι δε θέλω να βρεθώ προ εκπλήξεων, να νομίζω ότι έχω παρακολουθήσει και να μην έχω. Οπότε δώστε μου μια σαφή απάντηση για το πώς συμπληρώνονται αυτές οι 100 ώρες που εγώ δε βλέπω

Ἀπάντηση:

Το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στην πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με προδιαγραφές του υπουργείου. Αυτές οι προδιαγραφές αφορούν ένα μέσο διάβασμα καθώς άλλος διαβάζει/κατανοεί με πιο γρήγορο και άλλος με πιο αργό ρυθμό. Οπότε, αν κάποιος έχει μελετήσει το σύνολο των ενοτήτων και δεν έχει συμπληρώσει των απαιτούμενο αριθμών ωρών, θα πρέπει να επαναλάβει τις υπάρχουσες ενότητες.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι απαιτήσεις είναι η κάλυψη των ~67 φυσικών ωρών (100 διδακτικών) μελέτης. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας όσο αφορά την ολοκλήρωση κάθε υποενότητας, όπως και δεν υπάρχουν απαιτήσεις για συγκεκριμένη βαθμολογία. Για το λόγο αυτό έχουμε απενεργοποιήσει την εμφάνιση των βαθμών στις αναφορές, ώστε να μην «αγχώνονται» οι εκπαιδευόμενοι. Τα τεστ είναι αυτοαξιολόγησης και μπορούν να επαναληφθούν όσες φορές επιθυμεί ο ωφελούμενος.

Η καταγραφή των ωρών αφορά το χρόνο που έχουμε ανοίξει μία εκπαιδευτική δραστηριότητα. Δεν μετρά τις ώρες που απλά έχουμε κάνει login στο σύστημα.

Για τη σωστή καταγραφή των ωρών παρακολούθησης της τηλεκατάρτισης, πρέπει να είστε συνεχώς συνδεδεμένοι στο σύστημα και στο διαδίκτυο. Έτσι, προτείνονται τα εξής σημεία:

1)Να μην αποσυνδέεστε (logout) στο πίσω μέρος της σελίδας ακόμα και αν το παράθυρο του μαθήματος παραμένει ανοιχτό.

2)Nα αποφεύγετε πολύωρη συνεχόμενη παρακολούθηση (π.χ 4 ώρες συνεχόμενες, κλπ). Αντ’ αυτού προτείνεται να κάνετε διαδοχικές προσπάθειες (π.χ. 4 x 1 ώρα). Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος χάσιμου των ωρών σε τυχόν προβλήματα με την σύνδεση σας στο Internet, το τηλέφωνο ή/και το ρεύμα.

3)Από τον Πίνακα ελέγχου των Windows(Control panel) να ρυθμίσετε τις Επιλογές Ενέργειας ώστε ο υπολογιστή σας να μην μπαίνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας (δεν αρκεί μόνο η απενεργοποίηση του screensaver).

Ο φίλος του ιστολογίου, που έχει παρακολουθήσει κανονικά μαθήματα, και τα έχει πληρώσει, σχολιάζει: στην πλατφόρμα του mathesis.gr που διατίθεται δωρεάν και σε χρεώνει μόνο 20 ευρώ για το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης αν το δικαιούσαι, τα μαθήματα γίνονται απο επώνυμους καθηγητές, είναι υψηλής ποιότητας, κι όλα αυτά που ζητάω είναι δεδομένα. Αυτοί παίρνουν 470 ευρώ, δε σου δίνουν πιστοποίηση, δεν ξέρεις ποιος διδάσκει, (ο Θεός δηλαδη να το πεί διδασκαλία αυτό) και δεν υπάρχει ούτε ένα φόρουμ συζητήσεων.

Το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα, ότι η προτεινόμενη κατάρτιση είναι απλώς για τα μάτια, ένας εξευτελιστικός εμπαιγμός των επιστημόνων -βέβαια, κάποιοι έξυπνοι έφτιαξαν ή βρήκαν προγραμματάκια που προσομοιώνουν «παρακολούθηση» από τον χρήστη κι έτσι έπιναν καφέ ή πήγαιναν βόλτα (κωδικός 6) ενώ το πρόγραμμα «καταρτιζόταν».

Αλλά, λένε πολλοί καλοπροαίρετοι, αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να ενισχυθούν οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες από κοινοτικά κεφάλαια.

Είναι έτσι;

Αντιγράφω τοποθέτηση του Παναγιώτη Κορκολή, που ειναι πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ:

Διακινούνται διάφορα δημοσιεύματα που προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το φιάσκο με την ψευδεπίγραφη κατάρτιση των επιστημόνων. Κάποιοι αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ υπάρχουν συγκεκριμένοι πόροι που κατευθύνονται αποκλειστικά σε κατάρτιση, ισχυρίζονται δηλαδή ότι πρόκειται για λεφτά που μπορούσαν να δοθούν μόνον για τον συγκεκριμένο σκοπό και άρα δεν υπάρχει σκάνδαλο.
Ο παραπάνω ισχυρισμός είναι απόλυτα ψευδής.
Στο πλαίσιο έγκρισης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ πάντα υπήρχαν γενικοί στόχοι πολιτικής με δέσμευση αντίστοιχων πόρων όπως για παράδειγμα ο στόχος «ενδυνάμωσης εργαζομένων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας» αλλά ποτέ δεν υπήρχε υποχρεωτικότητα ως προς τα μέσα επίτευξης των στόχων πχ κατάρτιση. Πολύ δε περισσότερο τα Κράτη Μέλη μέσω της διαδικασίας της αναθεώρησης μπορούσαν να μεταφέρουν πόρους από στόχο σε στόχο με κάποιους βέβαια περιορισμούς.

Αυτά βεβαίως ίσχυαν μέχρι πρόσφατα γιατί από τέλη Μαρτίου 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ένα έκτακτο πακέτο διευκολύνσεων χρήσης των πόρων του ΕΣΠΑ με τον τίτλο Coronavirus Response Investment Initiative (Plus) στο πλαίσιο του οποίου αφήνει ουσιαστικά ελεύθερη τη μεταφορά πόρων εντός του ΕΣΠΑ και καθιστά επιλέξιμο το επίδομα των 800 ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε είδους «κατάρτιση». Στο site της Επιτροπής μπορεί να βρει κανείς όλη τη σχετική πληροφορία.

Παραθέτω στη συνέχεια απόσπασμα από τις σχετικές οδηγίες της Ε.Ε. όπου φαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ESF) (ένα από τα κύρια ταμεία του ΕΣΠΑ) καλύπτει το επίδομα των 800 ευρώ των αυτοαπασχολουμένων :
«Short-time work schemes (STW) are public programmes that allow firms experiencing economic difficulties to temporarily reduce the working hours of their employees, who in turn receive income support from the State for the hours not worked. Short-time work schemes generally do not apply to the self-employed …. However under the current extraordinary situation when national schemes are open for that, the ESF can also support specific schemes for the self-employed». (Όλο το κείμενο της ΕΕ εδώ)

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν ισχύει καν η δικαιολογία ότι η εικονική και προσχηματική κατάρτιση χρησιμοποιήθηκε επειδή ήταν ο μοναδικός τρόπος να δοθεί η ενίσχυση και επειδή, σε καιρούς πανδημίας, η ΕΕ, που συνήθως είναι πολύ σχολαστική, δεν θα πολυψείριζε τα πράγματα.

Φαίνεται πως υπήρχε τρόπος, αντί να δοθούν 600 ευρώ στους επιστήμονες και 480 στους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ, να χορηγηθεί επίδομα 800 ευρώ μόνο στους δικαιούχους επιστήμονες αφού κατ’ εξαίρεση, η ΕΕ επιτρέπει την επέκταση των μέτρων στήριξης σε αυτοαπασχολούμενους.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση ήθελε απλώς κοντά στον βασιλικό να ποτίσει απλόχερα τη γλάστρα, τους πολιτικούς της φίλους που έχουν ΚΕΚ. (Να σημειωθεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια προσφέρουν εξαιρετικούς κύκλους εξ αποστάσεως κατάρτισης –παράδειγμα).

Εφόσον η κατάρτιση είναι εικονική, πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση διασπάθισης κοινοτικού χρήματος. Τα ΚΕΚ που πρόσφεραν το «σκοιλ ελικικού» θα εισπράξουν τα 470 ευρώ, το ίδιο όπως και εκείνα που παρουσίασαν ευπρόσωπο υλικό. Χωρίς αξιολόγηση, χωρίς εκ των υστέρων έλεγχο, κάτι που αντίκειται σε κάθε δεοντολογία.

Αν η κυβέρνηση θέλει να διασώσει κάτι από την αξιοπιστία της χώρας, πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τους αρπακολλατζήδες. Θα τολμήσει να το κάνει αυτό ή θα μείνει το «σκοιλ ελικικού» σαν σύμβολο της νεοδημοκρατικής αριστείας;

Advertisement

359 Σχόλια προς “Σκοιλ ελικικού, μια ανακεφαλαίωση”

 1. ndmushroom said

  Ωραία και (σχεδόν) ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος. Θα μου επιτρέψεις να προσθέσω δύο ακόμα άρθρα που συμπληρώνουν την εικόνα:
  1. https://thepressproject.gr/pios-tha-analavi-tin-efthyni-gia-tin-pio-ntropiastiki-stigmi-tis-kyvernisis-mitsotaki/ (για το ρόλο των «πλατφορμών κατάρτισης», που είναι άλλες από τα ΚΕΚ, αλλά θα εισπράξουν κι αυτές ουκ ολίγα χρήματα για τον «κόπο» τους -σε εισαγωγικά γιατί το πόσο κόπιασαν έχει πλέον γίνει πασιφανές)
  2. https://www.newsbreak.gr/politiki/92016/parti-ekatommyrion-etairies-fantasmata-xechasmenes-mko/ (για το ποιόν των πλατφορμών αυτών)

 2. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Καλημέρα.
  Ένα λαθάκι: > όπως δηλαδή τα έβγαζε το πρόγραμμα OCR έτσι θα διοχέτευαν στο τελικό προϊόν

  τα διοχέτευαν, προφανώς.

 3. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Απόλυτη ανάγκη να εφαρμοστεί η πρότασή σου: Να αρνηθεί η κυβέρνηση να πληρώσει τους αρπακολλατζήδες! Κι ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη: Θέμα προς συζήτηση στην ΄Ώρα του Πρωθυπουργού. (Γι αυτόν τον λόγο έχουμε την έρμη την Κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία η οποία, τέτοια μέρα πριν από 52 χρόνια, βιάσθηκε δια των όπλων..)

 4. Αυτό τα απαθανατίζει

 5. ΓιώργοςΜ said

  Καλημέρα!
  Θυμός, πολύς θυμός.
  Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα πλέον, υπηρεσιακή κυβέρνηση με ρόλο «βάλτε τώρα που γυρίζει» για τους ημέτερους, αντιπολίτευση είτε ανύπαρκτη, είτε υποτονική είτε φιμωμένη από τα μέσα, και συγκεντρώσεις άνω των 10 (για να πετάξουν καμμιά ντομάτα σε αξιόλογες ποσότητες), απαγορευμένες.
  21 Απριλίου κιόλας, να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη δημοκρατία…

 6. Γς said

  Οπως το΄’ βγαλε το OCR, χωρίς κανένα έλεγχο.
  Εχω δει και χειρότερα: Σε πρακτικά συνεδρίου (ΤΕΙ) ολόκληρη εισήγηση στα ελληνικά αλλά πληκτρολογημένη [και τελικά τυπωμένη στα «προσίντινγκς»] με πληκτρολόγιο στ αγγλικά.

  Dhlad;h ;ena t;etoio ke;imeno

 7. spiridione said

  Εδώ τα καλά μαθήματα τηλεκατάρτισης

 8. Νέο Kid said

  Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν προφέρεται Σκόιλ ή Σκοιλ (κατά το skill)
  Υποθέτω το δεύτερο , αφού η αποστολή της κατάρτισης είναι να δώσει skills στους καταρτιζόμενους … αλλά καλό είναι να ξέρει κανείς την προφορά σε περίπτωση που έχει τελικά και προφορικές εξετάσεις …

 9. atheofobos said

  Είναι προφανές ότι με την υποτιθέμενη κατάρτιση, βρέθηκε η φόρμουλα να δοθούν λεφτά των ΕΣΠΑ, που αλλιώς μάλλον δεν θα ήταν πρακτικώς εύκολο να δοθούν.
  Η ελληνική πολιτεία αλλά και οι πολίτες είναι εθισμένοι δυστυχώς σε τέτοιου είδους κόλπα, δηλαδή να δίδονται χρήματα δια πλαγίων τρόπων όπως πχ οι πλασματικές εφημερίες.
  Στο χρονικό διάστημα όμως που δόθηκε, είναι εύλογο ότι κανένας δεν θα προλάβαινε να καταρτίσει ουσιαστικά και με ουσία προγράμματα κατάρτισης, πλην της κοπι πάστε, κατά Πολάκη, αντιγραφής ήδη προϋπαρχόντων, πιθανώς με αρκετά από αυτά να είναι αξιόλογα.
  Το μόνο ουσιαστικό πράγμα που μένει τώρα είναι να εισπράξουν μεν οι δικαιούχοι επιστήμονες τα χρήματα, έστω και με κατάρτιση Σκοιλ ελικικού, ενώ ταυτόχρονα να καταγγελθούν με το όνομα τους τα ΚΕΚ με Σκοιλ ελικικού και τα οποία για τον λόγο αυτό να μην πάρουν φράγκο.

 10. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  1 Να προσθέσω και την ανασκόπηση του Σπ. Πουλή:
  https://thepressproject.gr/anaskopisi-s06e26-skil-elikikou-limochthikan/

  2 Μερσί!

  8 🙂

 11. dryhammer said

  Θυμήθηκα τότε στο στρατό,που ήμουν σε μονάδα εφοδιασμού, διάφορους αξιωματικούς «σιτιστές» να συζητούν μεταξύ τους «Δεν γίνεται και καμιά επιστράτευση να σβήσουμε τίποτα ελλείμματα». Όμοια σε μερικά -όχι πολλά- χρόνια, διάφοροι μεγαλοσιτιζόμενοι θα αναπολούν «Δεν πέφτει και καμιά πανδημία, κι έχουμε υποχρεώσεις…»

 12. dryhammer said

  Προχτές δεν είχε εμφανίσει η διπλοΕΦΗ ένα εγγραφο που λέει πως τα λεφτά δεν είναι από τα ΕΣΠΑ αλλά από την τσέπη μας ;

  https://sarantakos.wordpress.com/2020/04/18/meze-423/#comment-647361

 13. Καλημέρα

  Στην μεταχουντική Ελλάδα κάθε κυβέρνηση αποδεικνύεται χειρότερη από την προηγούμενη. Πολλοί νόμισαν πως το τερμάτισε ο Τσίπρας εγώ όμως είχα προβλέψει πως ο πάτος του βαρελιού δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπρόσωπο της οικογένειας του ακατανόμαστου. Αν συνυπολογίσετε και τους -φανερούς (Αθήνα) και «κρυφούς» Πειραιά- δημάρχους, τέτοια συγχορδία δεν ξανάγινε- είναι προφανές πως πλησιάζουμε ασυμπτωτικώς το ναδίρ…

  Κουίζ :

  Καλά ο Λύντον Τζόνσον όταν σκοτώσανε τον Κένεντυ και πήρε την θέση του έκανε αντιπρόεδρο εκείνον τον αλήστου μνήμης Σπύρο Αγκνιου και πανηγύριζε η χούντα, ο Κούλης γιατί έκανε αντιπρόεδρο τον Αδώνιδα ;

  1. Σκόιλ ελικικού

  2. Το είχε απωθημένο που δεν μπόρεσε να κλέψει σαν έφηβος ούτε ένα ρίφι στην στράτα του Μανούσου

  Χ. Για να την σπάσει στην Μαρέβα που ζηλεύει το Ευγενάκι

  2. Του τόπε μια τσιγγάνα

  -. Μετά τον Μπους (τζούνιορ) επικοινώνησε κι αυτός με τον θεό και του το ζήτησε ρουσφέτι

  2.Του μέτζη του νέουκτη

  Χ. Δ.Ξ.-Δ.Α.

 14. Παναγιώτης Κ. said

  Είχα νομίσει ότι τα «Σκοιλ Ελικικού» και «μέτζη του νεουκτη» απασχόλησαν μόνο εμάς που μας αρέσουν τα… μεζεδάκια του Σαββάτου.
  Χθες με πήρε στο τηλέφωνο φίλη νεαρή δικηγόρος για ευχές και η κουβέντα πήγε και στον συγκεκριμένο… εμπαιγμό. Και εκείνη για εμπαιγμό μου μίλησε.
  Πράγματι τα συγκεκριμένα απέκτησαν μεγάλη κινητικότητα.
  Το Σαββάτο είχα…θυμώσει.
  Μετά από τρεις μέρες ο θυμός μου υποχώρησε.
  Ίσως γιατί με το θέμα ασχολήθηκαν και οι πολιτικοί οπότε αποκτά και άλλο χαρακτήρα εκτός από αυτό της αρπαχτής.

 15. dryhammer said

  13. Η αρίθμηση των απαντήσεων (1, 2, Χ, 2, -, 2, Χ) είναι εφάμιλλη της κατάρτισης Κ.Ε.Κ. [όπου κέκ λένε οι θειές το κέικ, όταν δεν το λένε κέκι]

 16. voulagx said

  «Με αυτό τον τρόπο μειώνεται ο κίνδυνος χάσιμου των ωρών…»
  Έλαβε χώρα η απώλεια του χασίματος!

 17. leonicos said

  @@@@@@@@@@@@@@@@@@
  Σκοιλ ελικικού

  Άκου να δεις Σαραντάκο! Κάτσε στ’ αβγά σου και μην το πολυψάχνεις γιτί δεν σε βλέπω καλά!

  Μ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ

 18. leonicos said

  @@@@@@@@@@@
  Με ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

  Λέω! Είπα και ελάλησα, και αμαρτίαν ουκ έχω

  Άκου εκεί! Θα μας ξελαλήσουν οι ανυπόφοροι!

 19. leonicos said

  Βρε Νοικοκύρη, κάνε κάτι να βρεις ποιος είναι αυτός ο άθλιος που μπαίνει με το όνα μά μου!

 20. leonicos said

  Προχθές έψαχνα τα προηγούμενα, για να βρω το βίντεο που υπδειξε ο Τζι. Αλλά δεν το βρηκα και θα του τηλεφωνήσω να μου πει πού είναι.

  Βρέθηκα στην 16/4 και βρήκα διάφορα που θα ήθελα να σχολιάσω, αλλά δεν το έκανα χθες από σεβασμό προς την ανάρτηση.

  Πρώτα πρώτα, το άθλιο 38

  Επαναλαμβάνω και επεξηγώ τον ύμνο, για να τον καταλάβει ο ανοητος, που κόπτεται για τον ρατσισμό και ταυτόχρονα μιλάει και για μένα προσωπικά σε άλλο σχόλιο,

  / δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, τὸν ἐκ βρέφους ὡς ξένον ξενωθέντα ἐν κόσμῳ·
  περιγράφει τον Ιησού ως υποστασιακά διαφορετικό από τον υπόλοιπο κόσμο, δογματικά σωστό

  δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ὁμόφυλοι μισοῦντες θανατοῦσιν ὡς ξένον·
  λέει απλώς αυτό που συνέβη. και τον Μπελογιάννη ομόφυλοι τον σκότωσαν. Αν το πεις δεν γίνεσαι ανθέλλην

  δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν ξενίζομαι βλέπειν τοῦ θανάτου τὸ ξένον·
  τον υποστασιακά ξένο προς τον κόσμο, και όμω απορεί ως άνθρωπος μη αποδεχόμενος το γεγονός του θανάτου του, ή γενικώς του θανάτου

  / δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὅστις οἶδεν ξενίζειν τοὺς πτωχούς τε καὶ ξένους·
  τι να πεις εδώ;

  / δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ὃν Ἑβραῖοι τῷ φθόνῳ ἀπεξένωσαν κόσμῳ·
  λεει τα πράγματα όπως είναι

  δός μοι τοῦτον τὸν ξένον, ἵνα κρύψω ἐν τάφῳ, ὃς ὡς ξένος οὐκ ἔχει τὴν κεφαλὴν ποῦ κλῖναι·»
  τι τον ενόχλησε εδώ; Αφήνω και πως είναι ΚΑΙ αγραμματος. Η ελευταία λέξη ΔΕΝ είναι κλιναι αλλά κλίνῃ

  Το αστείο είναι ότι ο βλάκας δεν καταλαβαίνει ότι το επιχείρημά του δεν στέκει. Αλλιώς δεν θα ήταν βλάκας. Αν ήταν όντως πονηρός, θα έβρισκε επιχείρημα που να πιάνει.

  αηδιαστικό 131· φρασεολογία και λογική εντελώς κουφή, ατόμου που δεν έχει σχέση

  Τέλος, στο 134 κάποιος με τον οποίο δεν ασχολούμαι κανονικά, έβαλε Μορμόνους, με το σακίδιο στην πλάτη και τους εμφανίζει για μάρτυρες του Ιεχωβά. Και το έκανε συνειδητά… ‘είδε το φιλαράκι του με τη Σκοπιά’. Επιβεβαίωσε την απόφασή μου.

 21. Πέπε said

  @4 (βίντεο)

  Είναι δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες που βλέπω αυτό τον τύπο με την ελάχιστα πυκνή οδοντοφυΐα. Κατά τα άλλα, είχα χρόνια να τον δω (παρομοίως και με τον Χίτλερ).

  Ξέρει κανείς τι λέει στην πραγματικότητα και από τι εκπομπή είναι;

 22. Νέο Kid said

  Λεώνικε, μια φιλική συμβουλή. Το τρόλεϊ θέλει skills οδήγησης που δεν κατέχεις!
  Αν θέλεις μπορείς να στείλεις 600 ευρώ στο Νικοκύρη και θα σου παρασχεθεί ηλεκτρονικώς υλικό κατάρτισης από τους καλύτερους του είδους! Το περίφημο NTUA! National Trolling University Athens.
  Σκέψου το!

 23. Αγγελος said

  Αμίμητα τα μαθήματα τηλεκατάρτισης, Spiridione! Ευχαριστούμε!

 24. Νέο Kid said

  Προσυπογράφω κι εγώ ότι οι ΜτΙ ΔΕΝ φέρουν σακίδια πλάτης! Μόνο χαρτοφύλακες παλαιού τύπου.

 25. nikiplos said

  Καλημέρα. Είχα γράψει την προηγούμενη φορά την άποψή μου. Τελικά θα ήταν οι πληρωμές της κατάρτισης από ίδιες δαπάνες ή από ευέλικτα ΕΣΠΑ?

  Έχω την εντύπωση πως θα ήταν από ΕΣΠΑ, ενώ κάποιοι γνωστοί παγαπόντηδες προσπάθησαν να τα παρουσιάσουν δήθεν ως ίδιες δαπάνες. Δεν ξέρω το κράτος τόσο γαλαντόμο, ακόμη και σε περιπτώσεις κατάφωρης ληστείας του εις βάρος των πολιτών: «και τα σώβρακα παρακαλώ».

  Κοντολογίς το όλον συνιστά όνειδος και ύβρη. Όνειδος και ύβρη και μόνο που διανοήθηκαν να υποχρεώσουν έμμεσα επιστήμονες να κάνουν καταρτίσεις σε εκπαιδευτικές βαθμίδες μικρότερες των Πανεπιστημιακών.

  Αυτό το τελευταίο βέβαια, γιατί ενώ πολλοί φωνάζουν και μυρικάζουν για αξιολόγηση των ΔΥ, ουδείς διαννοήθηκε να αξιολογήσει Υπηρεσίες, Οργανισμούς, ΔΕΚΟ ή Εκπαιδευτικούς φορείς.

  Ως υστερόγραφο για τον πρωθυπουργό. Αν ήθελε να αφήσει μια παρακαταθήκη για το μέλλον του, ας αφήσει τις δια βίου και λοιπές βλακείες. Ας δώσει απευθείας το 800ρι, είναι το μόνο τίμιο που μπορεί να κάνει προς ώρας. Αν δεν το έχει, ας τους αλαφρύνει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, χαρίζοντάς τους ένα εξάμηνο. Για αυτούς είναι το ίδιο ζωτικό.

 26. Γς said

  13:

  Τι λες βρε Πσαρά; Ποιου Τζόνσον;

  Οταν έγινε πρόεδρος ο Λίντον Τζόνσον με τη δολοφονία του Κένεντι δεν είχε αντιπρόεδρο. Στην δεύτερη θητεία του είχε τον Χάμφρεϊ

  Του Νίξον αντιπρόεδρος ήταν ο Αγκνιου.

 27. nikiplos said

  13@, κλέβεις εκκλησία, ο Άδωνης είναι πυλώνας του κόμματος. Εδώ έτρεξε να προλάβει κάποτε… 🙂

 28. ΓΤ said

  H σφραγίδα του ιού όλο και πιο μαύρη, αφού σήμερα το πρωί κατέληξε 35ρης χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα…

  » […] η διδακτικές ενότητες είναι αυτές που έχουν δοθεί από το υπουργείο. […]». Από τo άρθρο του πληθυντικού στην αρχή της απάντησης που έδωσε το ΚΕΚ είναι προφανής η πνευματική συγκρότηση. Είχαμε άραγε πρόσφατη ανάγνωση Καβάφη;

 29. Καλημέρα και συγχαρητήρια για γραφή της τόσο εμπεριστατωμένης άποψης.
  Ο Νίκος Ξυδάκης στο TVXS αναλύει όλη την εποχή και φτάνει στο φτύσιμο του Σκοιλ Ελικικού.
  https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/mega-ftysimo-toy-skoilelikikoy

 30. Πέπε said

  Λεώνικε, προφανώς δε συνειδητοποιείς ότι όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τι γράφεις τον υποβάλεις σε όλη την παρακάτω ταλαιπωρία:

  α) Να μετρήσει με τα δάχτυλα ποια είναι η ανάρτηση της 16/4 (ούτε τίτλο ούτε λινκ)
  β) Να την ανοίξει, έχοντας όμως ανοιχτή και την παρούσα σε άλλη καρτέλα για να βλέπει σε τι νούμερο σχολίου παραπέμπεις / εναλλακτικά, να σημειώσει τα νούμερα σε χαρτί (μαζί με την απάντησή σου εδώ)
  γ) να βρει τα σχόλια, εφόσον έχεις μεταφέρει σωστά τον αριθμό τους (το τρίτο έχει λάθος αριθμό!!), και να διαβάζει το καθένα και μετά να γυρίσει στην εδώ καρτέλα (ή στο χαρτί) για να δει τι απαντάς.

  Κι όλα αυτά, για να θυμηθεί στο τέλος «α, ήταν τότε που ο Λεώνικος τον είχε αφήσει να παπαρολογεί μόνος του στον βρόντο, τι καλά που του ξηγήθηκε (ο Λ. πάντα), να του δώσει τη σημασία που του αξίζει, δηλαδή καμία» και να δει αυτή την ωραία εντύπωση να ανατρέπεται.

 31. Γιάννης Ιατρού said

  καλημέρα κι από εδώ,

  πολύ καλή καταγραφή και τεκμηρίωση, με τις σχετικές προεκτάσεις για τις έκτακτες ρυθμίσεις/δυνατότητες των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Το συμπέρασμα για το θέμα με την ενίσχυση των ελευθ. επαγγελματιών/αυτοαπασχολουμένων είναι αυτό που γράφει ο ΓιώργοςΜ στο #5.

  Αλλά μήπως είναι το πρώτο ή το τελευταίο δείγμα αριστείας σε γνώσεις δικαίου/δυνατοτήτων ΕΕ, ταχύτητας λήψης αποφάσεων και σεβασμού (και της νόησης) των πολιτών; Επομένως αναμενόμενος πανελλαδικός (ίσως και Πανευρωπαϊκός) διασυρμός!

  Εκεί που την ίδια στιγμή τα παπαγαλάκια (ΜΜΑ, εκπρόσωποι, «κύκλοι», πρόσωπα με κύρος…) διαλαλούν τον (ίσως καλύτερο στην ΕΕ, άν όχι στον κόσμο 🙄) χειρισμό του θέματος της επιδημίας (από ιατρικής, κοινωνικής, νομικής και οικονομοτεχνικής πλευράς) από την κυβέρνηση.

  Με όχι μόνο απούσα, αλλά ακόμα και γρήγορα συντασσόμενη με «αιτήματα» υπουργών (λέγε με Βρούτση) δικαιοσύνη, η οποία ανατρέπει τις ίδιες της τις αποφάσεις: Το 2015, με άδεια ταμεία, το ΣτΕ ενέκρινε την καταβολή ΟΛΩΝ των αναδρομικών με μια απλή αίτηση πολίτη. Τότε η ΝΔ συμφωνούσε. Σήμερα το ΣτΕ δέχτηκε τα αναδρομικά των συνταξιούχων μόνο για τους 11 μ’ηνες και μόνο σ’ όσους έκαναν αγωγή…😡

  Η «Δικαιοσύνη» στο πλευρό μιας «Κυβέρνησης τσίρκο». Γι αυτό και συμβαίνουν και θα συμβαίνουν αυτά, τα εκ πρώτης όψεως ευτράπελα, αλλά στην ουσία τους τραγικά.

 32. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  16 Είπα να μην το σχολιάσω, αλλά το πρόσεξες.

  28 Κι εμένα με ανησύχησε αυτή η είδηση -μάλιστα ο 35άχρονος είχε νοσήσει σχετικά πρόσφατα.

 33. Costas X said

  Καλημέρα !

  Χθες βρήκα αυτό, δεν ξέρω αν το έχετε ξαναδεί, πάντως έχει πλάκα :

 34. Παναγιώτης Κ. said

  @11. Υπάρχει και η εξής τοποθέτηση (την άκουσα πριν πολλά χρόνια από οικοδόμο) : «Δεν γίνεται και κανένας σεισμός για να ανοίξουν δουλειές;»
  Οι ίδιοι…κυνικοί έκαναν και λογοπαίγνιο: σεισμός-σωσμός.
  Θα καταγραφούν φαντάζομαι, όλες οι συνέπειες από το lockdown μόλις επανέλθουμε στην κανονικότητα.

  Είπα στη φίλη δικηγόρο (#14) ότι τώρα που τα δικαστήρια είναι κλειστά, οι δικαστές θα δουλεύουν στο σπίτι τους για να καθαρογράψουν αποφάσεις. Η φίλη δεν έδειξε να συμφωνεί…

 35. Georgios Bartzoudis said

  «….εδώ και δεκαετίες η κατάρτιση χρησιμοποιείται (και) σαν όχημα παροχής επιδομάτων… Αν η κυβέρνηση θέλει να διασώσει κάτι από την αξιοπιστία της χώρας, πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τους αρπακολλατζήδες».

  # Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όπως ακριβώς το λες: «Εδώ και δεκαετίες…». Τουτέστιν πολύ-πολύ …προσυριζαϊκώς. Δεν ξέρω (δεν με απασχόλησε) αν αυτά τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης λειτουργούσαν και επί Σύριζα. Αν …λειτουργούσαν τα ίδιο και χειρότερα θα ήταν. Όπως ήταν και στον πρότερο …μη έντιμο βίο τους.
  Άκουσα σήμερα στην ΤιΒι έναν κυβερνητικό να λεει «εμείς δεν ιδρύσαμε κανέναν φορέα [ΚΕΚ]. Βρήκαμε 400 πιστοποιημένους από τον Σύριζα και αυτούς χρησιμοποιήσαμε».
  Ρώτα και τον αδερφό μου τον ψεύτη, λεει μια παροιμία. Όμως, καλά κάνει ο Σύριζα που …ανακατεύει το βόθρο!
  Μόνο που διαφωνώ με τον Νοικοκύρη για το τί πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Εγώ προτείνω:
  – Όχι απλώς «να αρνηθεί να πληρώσει τους αρπακολλατζήδες», αλλά επί πλέον:
  – Να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας (ή πιστοποίηση, ή όπως αλλιώς λέγεται) όσων από τα ΚΕΚ δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουν (ήτοι, κοροϊδεύουν την κοινωνία, κατά το κοινώς λεγόμενο)
  – Να επιβάλει κυρώσεις σε τέτοιους πιστοποιηθέντες, αλλά και στους πιστοποιήσαντες αυτούς, ώστε στο εξής, τόσον οι πιστοποιησόμενοι όσον και οι πιστοποιούντες να έχουν γνώση ότι έστι δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ’ ορά.
  – Να απαιτήσει την επιστροφή και των ποσών που εισέπραξαν κατά το παρελθόν οι «αρπακολλατζήδες», σε βάθος χρόνου [εντάξει, κάποιες …δεκαετίες καλύπτονται από νομική ή …φυσική παραγραφή].
  – Να απαιτήσει αποζημιώσεις λόγω βλάβης που υφίσταται το Δημόσιο από τους «αρπακολλατζήδες» [έχω …δισταγμό για την ορθογραφία αυτού του όρου].

 36. ΓΤ said

  Κώστας Μουτζούρης, Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: αγκαλιές σε ανοιχτό ( ; ) καφενείο στην Αγιάσο https://www.lesvospost.com/2020/04/blog-post_503.html

 37. sarant said

  33 Πολύ πολύ καλογραμμένο!

 38. π2 said

  Πέρα από τα (πικρά) γέλια που προκαλεί η διαδικασία και το αποτέλεσμα, υπάρχει η ουσία του προβλήματος, που είναι ότι διαχρονικά η Ελλάδα δεν ανέπτυξε ποτέ μηχανισμούς σοβαρής διά βίου μάθησης (κρίσιμος τομέας κατάρτισης σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη εποχή) και προτίμησε να λυμαίνονται τα άφθονα σχετικά κοινοτικά κονδύλια αλλά και την επαγγελματική αγωνία των «πελατών» λογής λογής λαμόγια. Το ότι σε καιρό κρίσης αυτό γίνεται πιο χοντρά και απροκάλυπτα δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν, ιδίως από τη στιγμή που πιστοποιήθηκαν όπως όπως, αν θυμάμαι καλά, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης στις αρχές του έτους.

  Όπως ανακαλύψαμε τα προβλήματα της εμπορευματοποίησης της υγείας με την πανδημία, ανακαλύψαμε και τα προβλήματα της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης. Πραγματικά δεν θα έπρεπε να εκπλησσόμαστε.

 39. ΓΤ said

  33@

  Ξέφυγε, βέβαια, ένα όρθιο, αντί πλάγιο, t στην υπογραφή 😉

 40. Jorge said

  @33 Σατανική η γειτνίαση των ιδιοτήτων! Λεπτοφυές, και γαμώ!

 41. ΚΩΣΤΑΣ said

  Σήμερα το πρωί στον Αντ1 – Παπαδάκης, συζήτηση μεταξύ Κυρανάκη και Κ. Πουλακίδα (δημοσιογράφος της Αυγής).

  Μεταξύ άλλων ο Κ. ζήτησε από τον Π. να ψάξει, ως δημοσιογράφος, να βρει επί ποιας κυβέρνησης πήραν έγκριση αυτά τα ΚΕΚ και πότε έγιναν τα προγράμματα τηλεκατάρτισης. Επίσης δήλωσε ότι η θέση του είναι να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν τα συγκεκριμένα ΚΕΚ. Η συζήτηση στο 2.48.00 και μετά στο παρακάτω βίντεο.

  Ξέρει κανείς ποια είναι αυτά τα ΚΕΚ του Σκοιλ ελικικού; 😛 και γιατί δεν τα κατονομάζουν οι επιμορφούμενοι που τα επέλεξαν ή τέλος πάντων η αξιωματική αντιπολίτευση;

  https://www.antenna.gr/watch/1371295/kalimera-ellada-21-04-2020

 42. Πέπε said

  37 (@33):

  Συμφωνώ κι εγώ. Μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια – γραμματοσειρά, βινιέτα, μότο, λατινικούρες. Ο μερακλής ο άνθρωπος, ο επαγγελματίας ο σωστός, ακόμη και στον χαβαλέ του έτσι δουλεύει. Ο μέτζης του νέουκτη πάλι, …δουλεύει αλλιώς.

 43. nikiplos said

  Από τις πιο επονείδιστες εμπειρίες μου ως εκπαιδευτής ΚΕΚ, ήταν πριν χρόνια, που με είχαν βάλει να διδάξω Τεχνικό Σχέδιο σε εργαζόμενους που είχαν κάνει επίσχεση στον Κεράνη. Μιλάω τώρα για το 2007 ή 2006.

  Τον Κεράνη τον γνώριζα ως φοιτητής, καθώς μας είχαν πάει εκεί επίσκεψη, στα laser που τρυπούσε τα φίλτρα των τσιγάρων. Πήγα στο ιστορικό κτήριο, και είχαν διαμορφώσει δύο αίθουσες. Το τιμ των εκπαιδευομένων αποτελούταν από τεχνικούς του εργοστασίου, μέχρι και τον Αρχιμηχανικό, έναν καθόλα επιστήμονα και Τεχνικό σπουδαγμένο εδώ και στις ΗΠΑ με δεκαετίες σε βιομηχανίες σε όλον τον κόσμο.

  Σε αυτούς που με έστελναν και τους γνώριζα έκανα την αυτονόητη ερώτηση:
  «Εγώ ρε παιδιά τι θα παριστάνω εκει κάτω σε αυτούς τους ανθρώπους? Αυτοί έχουν δει αληθινά blue prints, ενώ εγώ μόνο από μουσείο. Αυτοί έχουν αφιερώσει ώρες κλπ.»
  Τέλος πάντων με έπεισαν, είχα και εγώ μια σχετική εμπειρία από ηλεκτροκινητήρες ως φοιτητής που εκτός από οικοδομές ένα φεγγάρι είχα δουλέψει και σε έναν περιελίκτη-μεγάλος δάσκαλος για μένα, δεν ήμουν τελείως άσχετος.

  Πήγα εκεί, με «διάβασε» ο χαμογελαστός αρχιμηχανικός και χαμογελώντας μου εξήγησε πως ήταν ο μόνος τρόπος να πάρουν κάνα φράγκο, στη δύσκολη περίοδο της αντιδικίας τους με τη Διοίκηση, στην επίσχεση εργασίας που είχαν κάνει κλπ. Με ξενάγησαν κιόλας στα μηχανήματα, κι «ανταλλάξαμε» κι εμπειρίες. Όμως μια ντροπή την ένιωθα, από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα…

 44. @10 Κών. Πουλής είναι

 45. dryhammer said

  33. Άψογο! (αν και έπρεπε να ήταν σε πολυτονικό)

 46. Reblogged στις anastasiakalantzi50.

 47. ΓΤ said

  @43

  Φαντάσου τι γέλιο θα ‘ριχναν αν το «blueprint» τούς το ‘λεγες «κυανοτυπία» 😉

 48. μήτσκος said

  Το ελληνικό κράτος έχει μία εκ γενετής αναπηρία: αδυνατεί να διακρίνει το ρήμα «επενδύω» από το ρήμα «μοιράζω».

  Έχουμε κονδύλια για εκπαιδευτικά προγράμματα; Ε γιατί να κάθονται, κρίμα είναι, ας τα μοιράσουμε. Τις λεπτομέρειες θα κοιτάμε;

 49. Avonidas said

  Καλημέρα.
  Ευτυχώς εμεις εδω στην Πολωνία δεν έχουμε τετοια ξεφτιλικια. Ένα πιστοποιητικό Α38 μου ζήτησαν μόνο να προσκομισω 🤗

 50. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  33 Gamisterum est. Laudamus.

 51. LandS said

  13

  Βλέπω είσαι πάροχος (Ιδ. ΙΕΚ) επιμόρφωσης με αντικείμενο Σύγχρονη Πολιτική Ιστορία των ΗΠΑ.

  Ο Τζόνσον είχε Αντιπρόεδρο τον Χιούμπερτ Χάμφρεϋ. Έναν Πολιτικό υπέρμαχο των Πολιτικών Δικαιωμάτων από τους δημιουργούς της (αρχικά μειοψηφικής) προοδευτικής πλατφόρμας των Δημοκρατικών.

  «To those who say, my friends, to those who say that we are rushing this issue of civil rights, I say to them we are 172 years (too) late! To those who say this civil rights program is an infringement on states’ rights, I say this: the time has arrived in America for the Democratic Party to get out of the shadow of states’ rights and walk forthrightly into the bright sunshine of human rights!»
  Είπε στην Εθνική Συνδιάσκεψη των Δημοκρατικών το 1948 και κόντρα στους πολιτικαντισμούς του Πρόεδρου Τρούμαν κέρδισε τη σχετική ψηφοφορία. Μετά από αυτό οι αντιπρόσωποι του Μισισιπή και της Αλαμπάμας αποχώρησαν και κατέβασαν δικό τους υποψήφιο για την Προεδρία των ΗΠΑ.
  Εκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Τζόνσον το 1964 και έχασε τις Εκλογές του 1968 από τον Νίξον
  Ο Άγκνιου ήταν ο Αντιπρόεδρος του Νίξον.

 52. nikiplos said

  47@ 🙂
  Το μεγαλύτερό μου πρόβλημα βέβαια είναι όταν προσπαθώ να εξηγώ στα πατριωτάκια που έχουν περάσει από Αγγλετερία, ότι τα μπλουπριντς ΔΕΝ ειναι απλά τα μηχανολογικά σχέδια. Και δός του, όχι σχέδιο είναι κλπ…

 53. Avonidas said

  Από τον Πίνακα ελέγχου των Windows(Control panel) να ρυθμίσετε τις Επιλογές Ενέργειας

  Ψιλά γράμματα θα μου πείτε, αλλά πώς μου τη σπάει που ο κάθε ανθυποκάλφας σε τμημα υποστήριξης απλά υποθέτει οτι τρέχεις Windows (αν ξέρει καν ότι υπάρχουν κι άλλα λειτουργικά) 😤

  Αν δε εχεις την ατυχία να βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο (ευτυχώς τώρα πλέον όχι, το πολύ μάσκα με μάσκα) και τους πεις ότι τρέχεις λίνουξ, βλέπεις το ύφος απορημένης σφυριδας που της ζητησαν να βαρέσει παλαμάκια.

 54. Νέο Kid said

  49. Τι έγινε; Σού έκοψαν το μισθό;

 55. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Ήξερα ότι ο Τσίπρας με παρακολουθεί…
  https://www.iefimerida.gr/politiki/metopiki-sygkroysi-mitsotaki-tsipra-oikonomia-koronoios

 56. Avonidas said

  Ο φίλος του ιστολογίου, που έχει παρακολουθήσει κανονικά μαθήματα, και τα έχει πληρώσει, σχολιάζει: στην πλατφόρμα του mathesis.gr που διατίθεται δωρεάν και σε χρεώνει μόνο 20 ευρώ για το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης αν το δικαιούσαι

  Και δεν σε χρεώνει τίποτα αν εισαι (εγγεγραμμένος) ανεργος.

  Καυχώνται σε περασμένο μήνυμά τους οτι δεν λαμβάνουν ούτε ένα ευρώ κρατικής υποστήριξης. «Καυχώνται» είναι η σωστή λέξη, μ’ αυτό το κράτος.

  Άντε να δούμε τι άλλο θα μας ξημερώσει μ’ αυτή την κυβέρνηση του Κθούλη 🙄

 57. Γιάννης Ιατρού said

  33: Αναφέρει (Φίτσος ο Βαβυλώνιος) και τό όνομα του (Τάκη) Φίτσου, έχει γράψει κι ο Βάρναλης ποίημα γι αυτήν την ξεχωριστή μορφή της δημοσιογραφία και αγωνιστή. Ο Τάκης Φίτσος εκτελέστηκε τον Απρίλη του 1949, μετά από είκοσι μέρες «δίκης» στο έκτακτο στρατοδικείο της Χαλκίδας, μαζί με άλλους αριστερούς αγωνιστές.

 58. Πέπε said

  Παιδιά συνέβη κάτι συγκλονιστικό:

  Παρακολούθησα για λίγο την προσπάθεια ενός επιμορφούμενου να επιμορφωθεί από επιμορφωτικό πρόγραμμα. Μέχρι τώρα, τα ήξερα μόνο από τρολοσχόλια. Τώρα τα είδα με τα μάτια μου.

  Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στα τρολοσχόλια!! Δεν πέτυχα τον ίδιο τον Μέτζη του Νέουκτη αυτοπροσώπως, αλλά κατά τα άλλα σου εξηγεί τι είναι το κλικ (όταν έχεις ήδη κάνει δεκάδες κλικ για να φτάσεις μέχρι εκεί), τι είναι η δισκέτα, έχεις μια φωνή που σου μιλάει και κάθε τόσο ο ήχος γίνεται ξαφνικά τόσο μουντός ώστε δεν καταλαβαίνεις τι λέει, και επί του πρακτέου η διαδικασία είναι ότι πρέπει απλώς να πατάς συνέχεια «επόμενο» μέχρι να τερματίσεις την κάθε πίστα. Καμιά φορά στον τερματισμό δε σε προβιβάζει, οπότε ξαναπηγαίνεις στην αρχή, πατάς ξανά κατά ριπάς επόμενο επόμενο επομενοεπομενοεπόμενο, και τότε προβιβάζεσαι.

  Βιντεάκια σαν αυτά του #7 δεν είναι καθόλου ευφάνταστα, είναι στεγνός ρεαλισμός.

 59. Αγγελος said

  (49) Co jest A38?

 60. Jorge said

  @56 .. Κθούλη !! με την άδεια σου, το παντελονιάζω, μα κθούλη 🙂

 61. Avonidas said

  Τι έγινε; Σού έκοψαν το μισθό;

  Καμία ανάγκη, θα κοπεί από μόνος του σε 2 βδομαδούλες που ληγει το σχετικό κονδύλι. Ευτυχώς στο καπάκι ειναι ο διαγωνισμός για την ανανέωση της θέσης.

  Κανονικά θα πρέπει να παραδώσω και το λαπιτοπι που μου δωσαν προ 4ετίας, αλλά θα βηξω καλα-καλα πανω του και θα τους πω ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.

  Το πιο πετυχημένο, όμως, είναι οτι θα πρεπει, λεει, να πάρω τις μέρες άδειας που μου απομένουν ως τη λήξη του συμβολαιου, αλλιώς τις χάνω. Κι έτσι, απο τις προσεχείς 10 εργάσιμες μέρες, τις 12 πρεπει να τις παρω άδεια.

  Ευτυχώς μου επιτρέπουν να διαλεξω ποιες. 🤔

 62. Avonidas said

  Co jest A38?

  Μηδέν με τόνο παίρνετε, αγαπητέ 😉 Κι υποτίθεται οτι ειμαστε και δυνατό ιστολόγιο, στον Αστερίξ.

 63. Γς said

  51:

  Γιατί τον μαλώνεις.
  Τον κατσάδιασα ήδη εγώ, πιο πάνω στο Σχ.28
  Ούτε εσύ με διαβά

  Του τα έχω πει παρα πάνω στο Σχ]. 28

  Ούτ εσύ με διαβάζεις 😦

  Πάντως αν δεν είχε παραιτηθεί πριν το σκάνδαλο γουότερ γκέιτ που εξ αιτίας του έφυγε απ τη μέση ο Νίξον θα γινόταν αμέσως πρόεδρος των ΗΠΑ

 64. sarant said

  58 Αμα το βλέπεις με τα μάτια σου, είναι αλλιώς!

  56 Κθούλης, καλό!

  44 Ωχ, λάθος μου.

  42-37-33: Ο μερακλής που το έφτιαξε, όπως μόλις έμαθα, είναι ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νικόλας Θεοχαράκης.

 65. Costas X said

  Ενα σημερινό γουστόζικο μεταφραστικό, προς τέρψιν όλων : «Η βιόλα ντα γαρίδα»

  Ακολουθώ στο φέισμπουκ μια ισπανίδα (Mía Viol Mangano) που λόγω καραντίνας, παίζει από το σπίτι της έργα κυρίως μπαρόκ μουσικής, με βιόλα ντα γκάμπα. Αγαπημένο αναγεννησιακό όργανο, πρόδρομος του βιολοντσέλου, ονομάστηκε έτσι γιατί στηρίζεται ανάμεσα στις γάμπες, όπως το τσέλο.

  Επειδή η κοπέλα γράφει στα Ισπανικά, κι εγώ εκτός μουσικής ορολογίας δεν τα πολυκαταλαβαίνω, συνήθως πατάω «Μετάφραση». Σήμερα το κείμενο ήταν αυτό :

  » Lo próximo desde mi sala a la suya será la sonata 5 de Vivaldi en mi menor para cello y continuo en este caso en la viola da gamba»

  Και αυτή ήταν η μετάφραση-καραβίδα που μ’ έκανε να χάσω τα λίγα μαλλιά που μου μείνανε:

  «Επόμενο από το δωμάτιό μου στο δικό σου θα είναι η σονάτα του Vivaldi στο μικρότερο μου για τσέλο και συνέχισε σε αυτή την περίπτωση στη βιόλα ντα γαρίδα.»

  Εκτός από το φοβερό όργανο «βιόλα ντα γαρίδα», που το προτείνω ως εθνικό όργανο της Νομανσλάνδης, έχουμε κι άλλα ωραία :

  «en mi menor» > «στο μικρότερο μου» = «σε μι μινόρε» !
  «y continuo» > «και συνέχισε» = «και (μπάσο) κοντίνουο», ελλην.»συνεχές βάσιμο», «με συνεχή συνοδεία μπάσου» !

  Προειδοποιώ τον κ. Νικοκύρη ότι αν δεν καταχωρήσει την αγαπημένη μου «βιόλα ντα γαρίδα» ως εθνικό όργανο της Νομανσλάδης, θα αποχωρήσω διαμαρτυρόμενος ! 🙂

 66. LandS said

  55

  Εμ αυτά παθαίνεις άμα ενημερώνεσαι από iefimerida.gr και παρόμοια.

  Ο Τσίπρας είχε αναγγείλει από τη Μ. Πέμπτη το βράδυ ότι με το που θα άνοιγε η Βουλή θα κατάθετε στη Βουλή ερώτηση στον Πρωθυπουργό.

 67. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Ο Πέπε στο 58 μας λέει για δισκέτες. Στο πρώτο βιντεάκι του 7 έχουμε γουίντοουζ 95. Δεν βλέπω κάποια ανακολουθία γμτ. Βλέπω ένα καλοφτιαγμένο πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης επιστημόνων παλαιοντολόγων.

 68. ΚΩΣΤΑΣ said

  55 – 66

  Ναι! και είχε πει ότι η συζήτηση θα γίνει στις 31 Απριλίου ή 1η Μαΐου! 😉

 69. spiral architect 🇰🇵 said

  Συζήτηση (οθντκ) με αβανταδόρο σεμιναρίων από υποτιθέμενη σοβαρή εταιρεία.
  (PwC, εταιρεία ορκωτών λογιστών)

 70. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  43.nikiplos

  10 years after

  1995`Σεμιναριο ανεργων στην περιφερεια
  Ηλεκτρικα συστηματα γεωργικων ελκυστηρων σε ακροατηριο αντρες-γυναικες μεσηλικες !

 71. Καλημέρα,
  Είπα πριν σχολιάσω, νάχω δει τα σχόλια. Και όντως στο 55 με πρόλαβαν για την είδηση ότι ο Τσίπρας ανταποκρίθηκε άμεσα στην προτροπή να φέρει το θέμα στη βουλή. Έτσι, το μόνο που μου έμεινε είναι να σχολιάσω για τα ΚΕΚ, μιας και χρημάτισα στέλεχος(!) σ’ ένα απ’ αυτά το μακρινό 1995 που ξεκίνησαν.
  Στην αρχή ήταν στην αυστηρή εποπτεία του υπουργείου εργασίας και του Σκουλαρίκη που ήταν υπουργός. Μας είπαν πως τέρμα οι λαμογιές και πως τώρα μοριοδότηση, αξιοκρατία κλπ. Το ΚΕΚ που δούλευα εγώ ήταν διακομματικής (ή περίπου) ιδιοκτησίας. Τα νήματα τα κινούσε ο νεοδημοκράτης αλλά συμμετείχε και συριζαίος (του τότε ΣΥΡΙΖΑ) και πασόκος (αλλά της μειοψηφίας). Αυτό είχε τα θετικά του αλλά και τα αρνητικά του (γιατί να δώσουν προγράμματα – άρα και λεφτά – σε διακομματικό όταν μπορούν να δοθούν σε καθαρά κομματικό). Βέβαια, επειδή τα προγράμματα ήταν πολλά, κάτι πήραμε κι εμείς. Και σκεφτόντουσαν τα μεγάλα κεφάλια πώς θα γίνει να χώσουν και κανέναν δικό τους στου επιμωρφούμενους. Κι έρχεται ένα μπιλιετάκι απ’ το γραφείο του Σκουλαρίκη (ναι, αυτουνού που ήταν ο θεματοφύλακας) με 10 – 15 ονόματα που έπρεπε οπωσδήποτε να είναι στους επιμωρφούμενους. Ε, προφανώς αυτοί ήταν μέσα μαζί με όποιους άλλους θέλανε κι όποιες θέσεις έμειναν καλύφτηκαν από την επετηρίδα των ανέργων (να κρατιούνται και τα προσχήματα).

  Μιας κι ήταν η πρώτη φορά, οι αμοιβές ήταν στα οριζόμενα απ’ την προκήρυξη. Μετά μαθεύτηκε πως τα νούμερα ήταν σχετικά και κατ’ ανώτατο όριο. Και έπεσε ένα πετσόκομμα. Αλλά εγώ διορίστηκα κι έφυγα κι έτσι σταμάτησαν οι εμπειρίες μου εκεί.

  Χρόνια μετά ξαναβρέθηκα σε κάποιο ΚΕΚ αλλά ως καταρτιζόμενος στην εκπαίδευση ενηλίκων. Παιδιά, εγώ εκεί έμαθα πολλά. Και μιας και δεν είχα κάνει παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο (με επιστημονικές αποδείξεις ότι δεν χρειάζονται, αλλά δεν είναι της ώρας τώρα) χρησιμοποίησα αρκετά στην εκπαίδευση ανηλίκων (έτσι κι αλλιώς υπάρχει επικάλυψη).

 72. Αγγελος said

  Costa X, μιλάς, υποθέτω, για την αυτόματη μετάφραση του Fb. Ε, μην έχουμε και πολλές απαιτήσεις από δωρεάν αυτόματη μετάφραση! Το ζήτημα είναι να μην την παραθέτουμε με την υπογραφή μας!
  Αναγνωρίζω πάντως πως η βιόλα ντα γαρίδα είναι αριστούργημα 🙂 Ça ne s’invente pas, που λένε και γαλλικά!

 73. Avonidas said

  #60. με την άδεια σου, το παντελονιάζω

  Ελεύθερα 🙂

 74. Νέο Kid said

  Θα μπορούσε να θεωρηθεί και η απαρχή μιας «Μυθολογίας Κθούλη» το Κάλεσμα του Κθούλη στον Μέτζη του Νεούκτη…
  Κθούλη λύε σκοϊλ ελικίκου!…

 75. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @68. Κι εμένα μου φαίνεται αστείο, Κώστα. Ακούς εκεί, συζήτηση την 1η Μαϊου, που όλοι ξέρουμε ότι είναι αργία και δεν λειτουργεί η Βουλή! 🙂 🙂 🙂

 76. Πέπε said

  @65

  Η βιόλα ντα γαρίδα έχει γέλιο, αλλά κανείς δε θα πιστέψει ότι είναι αυθεντική, και για ψεύτικη είναι λίγο χοντροκομμένη.

  Το συνέχισε καλό (γιατί όχι «συνεχίζω»;), αλλά ντάξει, τι περιμένουμε όταν η άλλη γράφει σε αργκό των μουσικών (κοντίνουο σκέτο αντί μπάσο κοντίνουο), και εν πάση περιπτώσει στα ελληνικά μια χαρά στέκει και το αμετάφραστο «μπάσο κοντίνουο» – το «συνεχές βάσιμο» είναι σχεδόν εξεζητημένο.

  Το «μικρότερό μου» όμως, αυτό είναι πραγματικά απαράμιλλο! Εδώ υποκλίνομαι.

 77. LandS said

  68
  Αυτό το είπε λίγες μέρες πριν, στην συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ. Για να συζητηθεί η οικονομική πολιτική.
  Τότε δεν είχε σκάσει το Σκοιλ Ελικικού.

  Θυμίζω ότι αρχικά οι Επιστήμονες Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν ήταν στα μέτρα προστασίας. Μετά αυτοί είπαν ότι ήθελαν, μετά είπαν θα τους δοθεί το 800άρι μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης, μετά ότι δεν θα πάρουν ολόκληρο το 800άρι αλλά τα 200€ θα δοθούν στα ΚΕΚ – παρόχους αυτής της επιμόρφωσης. Μετά είπαν ότι ναι αλλά όχι δεν θα είναι τα ΚΕΚ των ΑΕΙ, και κάπου 80εκ θα πάνε σε ΚΕΚ που έχουν ιδιωτικά ΙΕΚ. Μετά τους είπανε τι 80εκ με αδιαφάνεια; και μετά είπαν ότι το πράγμα έχει προχωρήσει.

  Και μετά σκάει το σκόιλ ελίκικου.

  Και δεν είναι αστείο.

  Ρώτα τις χιλιάδες μηχανικούς που υπόγραψαν να τους δοθούν τα λεφτά απευθείας ως επίδομα. Ρώτα το Συντονιστικό των Προεδρείων των Δικηγορικών Συλλόγων (που Συριζαίικο δεν το λες – το αντίθετο)

 78. Costas X said

  72. Έχετε δίκιο, σίγουρα δεν έχω απαιτήσεις από δωρεάν μεταφραστήρια, όταν μάλιστα μας κάνουν και να γελάμε ! Ακόμη και τα πιό σοβαρά προγράμματα δεν θα τα εμπιστευόμουν απόλυτα σε θέματα ειδικής ορολογίας, όπως η μουσική.

 79. Harry Fougiaxis said

  Να ρωτήσω κάτι άσχετο με το ίδιο το άρθρο, αν μου επιτρέπετε.

  Στην τρίτη παράγραφο, γράφετε «θεσπίστηκε το επίδομα των 800 ευρώ για ενάμισι μήνα». Δεν θα έπρεπε να είναι «για ενάμιση μήνα»;

  Η ερώτηση είναι καλοπροαίρετη. Έχω την απορία γιατί τις προάλλες συζητούσα με ένα φίλο για την ορθογραφία του ένας/μία/ένα + ήμισυ.

 80. Costas X said

  74. Μην τα γράφετε αυτά, είναι επικίνδυνα πράγματα, αυτές τις επικλήσεις περιμένει ο Μέγας Κθούλου στη Ρ’λυέ για να μας έρθει ! 🙂

 81. sarant said

  79 Έχετε απόλυτο δίκιο, το διόρθωσα!

 82. spiridione said

  Τα έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά να πω μερικά συμπληρωματικά πράγματα:
  – Ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει ότι θα λάβουν επίδομα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα μπορούσε να πει εξαρχής ότι εσείς οι ελ. επαγγελματίες, οι αυτοπασχ. δεν δικαιούστε επίδομα, παίρνετε το ρίσκο του επαγγέλματός σας, ξέρετε η ελεύθερη αγορά κλπ. Θα ήταν τουλάχιστον συνεπές αυτό
  -Εν τέλει υπαναχώρησε η κυβέρνηση και αποφάσισε να στηρίξει κάποιους ελ. επαγγελματίες. Οι υπόλοιποι, δηλαδή οι επιστήμονες ανακοινώθηκε ότι θα λάβουν επίδομα τηλεκατάρτισης 600 ευρώ.
  Ακόμη δεν έχει εξηγηθεί αυτή η διαφοροποίηση. Γιατί δηλ. θέλουν τηλεκατάρτιση οι δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, οδοντίατροι, και όχι π.χ. οι μεσίτες ή οι ασφαλιστές. Και γιατί να πάρουν κάποιοι 800 ευρώ και κάποιοι άλλοι 600 ευρώ.
  – Βγήκε ένα πρόγραμμα στήριξης μέσω επιδόματος ύψους 500 εκ. ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους – αποζημίωση ειδικού σκοπού τη λένε 800 ευρώ. Δηλαδή ωφελούμενοι είναι περίπου 600.000.
  Εδώ είναι η υπουργική απόφαση
  https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia/astheneies/koine-upourgike-apophase-39162-eks-2020.html
  Άρθρο 2: «Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 2 του ν. 4387/2016 (Α’ 85), όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο 22 του ν. 4670/2020 (Α’ 43), …. οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων, καθώς και επιχειρήσεων με τη μορφή ομόρρυθμων, ετερόρρυθμων, περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), εκτός των ανωνύμων εταιρειών, οι οποίες δεν απασχολούν εργαζόμενους ή απασχολούν μέχρι και πέντε (5) εργαζόμενους».
  Πάμε στο άρθρο 22 του ν. 4670/2020 και διαβάζουμε
  -Αυτοτελώς απασχολούμενοι: τα πρόσωπα που ασκούν ανεξάρτητο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΕΤΑΑ.
  -Ελεύθεροι επαγγελματίες: τα πρόσωπα που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα για το οποίο υπάγονται βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων στην ασφάλιση του πρώην ΟΑΕΕ.
  Το ΕΤΑΑ είναι το Ταμείο που είναι ενταγμένοι οι δικηγόροι, μηχανικοί, υγειονομικοί κτλ.

  Πάμε στο άρθρο 5 της υπ. απόφασης
  Άρθρο 5
  Ειδικότερα θέματα χρηματοδότησης. Δικαιούχος, κατά την έννοια του Κανονισμού 1303/2013(ΕΕ L 347/20.12.13), για τους σκοπούς της παρούσας δράσης, είναι η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Ειδικότερα θέματα σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού της παρούσας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως, ιδίως, η διαδικασία ένταξης σχετικού ενάριθμου έργου στο ΠΔΕ, η διαδικασία μεταφοράς των σχετικών πόρων και οι προϋποθέσεις για την ένταξη σε Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, ορίζονται στην απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που εκδίδεται δυνάμει του άρθρου έκτου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68) και του άρθρου 47 του ν. 4314/2014(Α’ 265).

  Δηλαδή προφανώς όλο το πρόγραμμα αυτό των 600.000 ελ. επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Όπως βεβαίως μπορούν να ενταχθούν εκεί όλοι οι ελ. επαγγελματίες.
  Και εξακολουθεί να είναι ανεξήγητη και αδικαιολόγητη η εξαίρεση 180.000 επιστημόνων αυτοαπασχολουμένων, κάτι που συνιστά άνιση μεταχείριση. Και αντ’ αυτού επιλέγεται η φέικ «τηλεκατάρτιση» μέσω ΚΕΚ με επίδομα μειωμένο, 600 ευρώ, αλλά με σχεδόν διπλάσιο κόστος.

 83. # 26, 51

  Πιάνεστε από λεπτομέρειες για να κρύψετε την αδυναμία σας να βρείτε την σωστή απάντηση !! 🙂 🙂

  Εχω επανειλημένα δηλώσει πως δεν με ενδιαφέρει ουδόλως η ιστορία, είναι γεμάτη ψέμματα, σιγά μην γκουγκλάρω για να δω αν τα θυμάμαι καλά, λες και θα γίνει καλύτερος ή χειρότερος ο Αγκνιου.
  Η μυθολογία αξίζει κάθε σεβασμό.

  Ιστορία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο…

 84. Costas X said

  65. 72. 76.
  Εδώ η αυθεντική οθονιά από το φέισμπουκ (δική μου, πριν 3 λεπτά), και αποκάτω το λινκ. Η πλάκα είναι το «Βαθμολογήστε αυτή τη μετάφραση» ! 🙂

 85. π2 said

  Τελικά, υπεύθυνα για το περιεχόμενο ήταν τα ΚΕΚ ή οι πλατφόρμες; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο (τουλάχιστον εγώ έτσι κατάλαβα), το ότι έγινε η προκήρυξη Πέμπτη μεσημέρι με προθεσμία υποβολής προτάσεων Κυριακή μεσάνυχτα και ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δευτέρα απόγευμα δεν εξηγεί απλώς το αποτέλεσμα, αλλά συνιστά και τεκμήριο ποινικής ευθύνης.

 86. Avonidas said

  Θα μπορούσε να θεωρηθεί και η απαρχή μιας «Μυθολογίας Κθούλη» το Κάλεσμα του Κθούλη στον Μέτζη του Νεούκτη…

  Και στον αγγελιαφόρο του τον Αδωνάθοτεπ, το Σερνάμενο Χάος 🤣

 87. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  80 κλπ

  Να και η Σαμπ Νίγκουραθ, η μαύρη αίγα των δασών με τα χίλια νεογνά.
  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%BD_%CE%9B%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%BD%CF%84

 88. voulagx said

  Το colpo grosso της τηλεκατάρτισης: https://www.efsyn.gr/politiki/240025_colpo-grosso-tis-tilekatartisis

 89. ΚΩΣΤΑΣ said

  @ 82 Σπύρο,
  καταλαβαίνω την ένστασή σου γιατί να μην πάρετε κι εσείς τα 800 ευρώ, όπως τα πήραν και άλλοι. Υποθέτω ότι η κυβέρνηση θέλησε να επωφεληθεί κι ενός ποσού των ΕΣΠΑ. Υποθέτω ακόμη ότι η κυβέρνηση θεώρησε ότι ο κλάδος των επιστημόνων ήδη κατέχει σε καλό βαθμό ή και σε μεγαλύτερο ακόμη αυτά που θα τους δώσει η κατάρτιση. Άρα η διαδικασία είναι απλή και τυπική για να εισπραχθούν τα χρήματα. Είπα, υπόθεση κάνω, δεν ξέρω κάτι.

  Εκείνο που δυσκολεύομαι κάπως να καταλάβω είναι γιατί φταίει ο Κθούλης που νόμιμα έδωσε την διαδικασία κατάρτισης σε υπάρχοντα ΚΕΚ, εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από την προηγούμενη κυβέρνηση του Σύριζα. Ποιος ευθύνεται που ενέκρινε τέτοιας ποιότης ΚΕΚ;

 90. LandS said

  83

  Η μυθολογία αξίζει κάθε σεβασμό

  Respect!

 91. Νέο Kid said

  Ενημερωμένους σας βρίσκω περί Λάβκραφτ πουλάκια μου!
  Εδώ βέβαια έχουμε να κάνουμε με τον διαβόητο Λάβκραπ…🤪

 92. kostas said

  Έχω μια πρόταση: Όσοι εξανίστασθε, να μην πάρετε τα 600

 93. dryhammer said

  87. Να την καπαρώσω από τώρα για το επόμενο Πάσχα;

 94. spiridione said

  85. Σαφέστατα είναι οι πλατφόρμες. Το γράφει στην πρόσκληση ενδιαφέροντος.

  «Φορείς που διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα τηλεκατάρτισης και προτίθενται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Δράση, οφείλουν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ, σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της παρούσας, το οποίο θα περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα στοιχεία ….
  Επιπλέον προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι, ο υποψήφιος να διαθέτει σε ψηφιακή μορφή ολοκληρωμένο και αναρτημένο στο περιβάλλον του Ο.Σ.Τ.Κ. το σύνολο του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού για τουλάχιστον επτά (7) από τις δέκα (10) ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην παρούσα.
  Για τον έλεγχο συμμόρφωσης των αιτούντων με τις προϋποθέσεις της παρούσας και του Παραρτήματος XI αυτής, συγκροτείται, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Ομάδα Αξιολόγησης Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης, ως εξής:
  …….
  Σε περίπτωση που το Αίτημα συμμετοχής απορριφθεί λόγω ελλιπών στοιχείων ή μη συμμόρφωσης με τις ορισθείσες προδιαγραφές, δεν επιτρέπεται η εκ νέου υποβολή αιτήματος από τον φορέα, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της Δράσης.
  Η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των φορέων ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεκατάρτισης αρχίζει από την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 και λήγει την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 και ώρα 23:59.
  Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν εισήγησης της, Ομάδας Αξιολόγησης Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης, συγκροτείται Μητρώο Εγκεκριμένων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης. Το Μητρώο αυτό θα δημοσιευτεί την Δευτέρα 6/4/2020».

 95. ΓΤ said

  (27.04.2020: Ανοίγουν Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία)

 96. π2 said

  94: Μερσί. Αυτό κάνει την όλη μεθόδευση ακόμη πιο χοντρή. Δυο μέρες προθεσμία για τόσο περιεχόμενο και εξηγεί το περιεχόμενο και συνιστά τεκμήριο προσυνεννόησης.

 97. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  93 Άμα τη θες για πρακτική στο σούβλισμα νταξ, αλλά για μάσα άνοιξε καλύτερα κάνα κορνεμπίφ. Σε θέλουμε ζωντανό και γερό να σχολιάζεις και να γράφεις.

 98. spiridione said

  89. Δεν ξέρω τι ακριβώς καταλαβαίνεις. Τέλος πάντων, έχουμε σχολιάσει και σε άλλα νήματα για όλες τις παραμέτρους αυτού του θέματος. Για μένα σαφώς είναι απ’ τα μεγαλύτερες αρπαχτές των τελευταίων ετών. Εσύ δεν το βλέπεις;

 99. spiridione said

  92 Σε πρόλαβε ο Άδωνης βρε κακομοίρη.

 100. ΚΩΣΤΑΣ said

  99 Συγνώμη που ασχολήθηκα μαζί σου, είχα άλλη γνώμη για σένα.

 101. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  89 Δλδ αν ζητήσεις μια φορά και λάβεις πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και είναι λευκό, σημαίνει πως θα διατηρηθεί έτσι ες αεί?
  Αν παρανομήσεις, δεν θα αλλάξει?
  Εδώ μιλάμε για συγκεκριμένες ενέργειες, απ’ όσα βλέπουμε και ποινικά ελέγξιμες, σε συγκεκριμένη περίπτωση.
  Ούτε εγώ καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις.

 102. ΚΩΣΤΑΣ said

  99 Σπύρο, ξανά συγνώμη, το 99 δεν απευθύνεται σε μένα, παρανάγνωσα

 103. ΣΠ said

  53
  Ε, καλά. Ένας που χρειάζεται επιμόρφωση τι άλλο από Windows θα χρησιμοποιεί;

 104. LandS said

  92

  Το απευθύνεις στους Δικηγορικούς Συλλόγους έτσι.

  Πάντως σωστά λες. Αφού θα φαγωθούν που θα φαγωθούν τα λεφτά από τα ΕΣΠΑ, γιατί να μη μείνουν και κάποια για το κόπο που έκαναν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας.

 105. ΣΠ said

 106. kostas said

  κακομοίρης είναι όποιος κράζει αλλά τα παίρνει αγαπητέ

 107. kostas said

  προφανώς το έκαναν για να μην χαθούν τα λεφτά, το ότι παίρνει κάποιος τα 400 με το που γράφεται το αποδεικνύει. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το πουν;

 108. LandS said

  94

  Όντως, οι πλατφόρμες.

  Οι 5 ιδιοκτήτες των 6 πλατφορμών (ναι κάποιος έχει δύο) θα μοιραστούν 36 εκατομμύρια.

  Υπόψη «ΚΕΚ» με δικές τους πλατφόρμες έχουν όλα τα ΑΕΙ.

 109. ΚΩΣΤΑΣ said

  101 Αν έχεις λευκό ποινικό μητρώο και διαπράξεις μετέπειτα ποινικό αδίκημα, θα χαλάσει και το μητρώο σου. Αυτό νομίζω ότι θα συμβεί τώρα με αυτά τα ΚΕΚ. Αλλά γενικά αν έχεις μια πιστοποίηση από το κράτος ή άδεια λειτουργίας, δεν έρχεται κανένας να την ανακαλέσει έτσι τυχαία.

  Εσείς μάλλον δεν καταλαβαίνετε εμένα. Εγώ λέω ότι δεν δημιούργησε ο Μητσοτάκης κάποια ΚΕΚ, απευθύνθηκε στα ήδη νόμιμα αδειοδοτημένα. Τώρα αν κάποια από αυτά αποδείχτηκαν σκάρτα, είναι άλλο θέμα και η ευθύνη δεν βαρύνει τον Μ.

 110. mitsos said

  Σίγουρα υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει.

  Υπάρχει χιούμορ , σάτιρα, τρολάρισμα το οποίο , εκτός από περιπαιχτικό και διεισδυτικό, να είναι και δημιουργικά κριτικό δηλαδή να προκαλεί πολιτικά , νομικά , κοινωνικά αποτελέσματα …

  Εδώ και χρόνια όμως μάλλον το χιούμορ, και κυρίως το διαδικτυακό, λειτουργεί εκτονωτικά.

  Στην συγκεκριμένη περίπτση μάλλον θα έπρεπε να απαιτήσουμε το αυτονόητο : την εισαγγελική παρέμβαση.

  Αυτά τα ανέκδοτα που θέλουν να βάφονται τα ταξί κίτρινα εειδή κάποιοι είχαν μεγάλα αποθέματα κίτρινου χρώματος … δεν βγάζουν πια γέλιο. Απλά οδηγούν σε μοιρολατρική αποδοχή της ασυδοσίας κάθε μαφίας στο Ελλαδιστάν.

  Το σπουδαιότερο είναι πως , όχι μόνο οι σημερινοί κυβερνώντες είναι ανίκανοι να παράγουν πολιτική, αλλά δεν μπορούν καν να εξασφαλίσουν έστω προσχηματικά το νομότυπο στην διαχείριση όσων προκύπτουν ως καθήκοντά τους από τις αποφάσιεις της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Ούτε καν μια επίφαση κίβδηλης ηθικής ;

  Κοίτα να δεις τώρα απαιτήσεις που έχω από ανθρώπους που έφεραν τα πάνω κάτω για να μην διερευνηθεί το σκάνδαλο Νοβάρτις ;!

 111. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  101 συνέχεια

  Από κάποιον που αναλαμβάνει την τηλεκατάρτιση πχ μηχανικών, περιμένω να είναι ενήμερος για το τι οφείλει να γνωρίζει ενας μηχανικός, να γνωρίζει σε ποιούς ακριβώς τομείς/γνωστικά αντικείμενα θα τον επιμορφώσει, να παρακολουθεί μέσω εξειδικευμένων στελεχών τις εξελίξεις στον τομέα ώστε να μπορεί να προσφέρει ουσιαστική γνώση, να έχει έλεγχο επί της σωστής και ευπρόσωπης παρουσίασης της ύλης (= όχι σκοιλ ελικικου) κλπ κλπ κλπ.

  Και όλα αυτά δεν γίνονται σε 3-4 μέρες, θέλουν δουλειά και χρόνο.

 112. τασος said

  Το σωτήριον έτος 2013 άνοιξα το δικό μου γραφείο. Ο λογιστής μου είπε ότι στα προαπαιτούμενα είναι και ο διορισμός τεχνικού ασφαλείας ή η κατάρτισή μου ως τεχνικού ασφαλείας. Πήγα στο ΚΕΚ της γειτονιάς μου και μου είπαν ότι θα με έγραφαν σε σεμινάριο που θα γινόταν σε λίγες μέρες στην Αθήνα, όχι στην πόλη μου , αλλά δεν χρειαζόταν να το παεακολουθησω Μόλις εγινε το σεμινάριο έλαβα και την πιστοποιηση. Κόστος 80 ευρώ που μου κακοφανηκαν για τον αέρα που πλήρωσα. Τωρα οι άριστοι πληρώνουν 470 από τις δικές μας τσέπες…

 113. spiridione said

  109. Κώστα, δεν έχεις καταλάβει ότι τα ΚΕΚ εν προκειμένω είναι απλοί διεκπεραιωτές, δεν έχουν συντάξει τα προγράμματα. Τα προγράμματα τα έχουν φτιάξει οι «Φορείς που διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα τηλεκατάρτισης» για τους οποίους πουθενά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν αναφέρεται ότι πρέπει να είναι αδειοδοτημένοι. Αρκεί να είναι «Φορείς που διαθέτουν ολοκληρωμένα συστήματα τηλεκατάρτισης» και απλά ελέγχθηκαν από μια επιτροπή αν πληρούν οι πλατφόρμες αυτές τις προυποθέσεις της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

 114. LandS said

  107

  Να μη χαθούν τα λεφτά από ποιον; Απ’ το κοινωνικό σύνολο μήπως;

 115. sarant said

  82 Eυχαριστούμε!

  85 Ετσι φαίνεται, και είναι πολυ΄σοβαρή αυτή η επισήμανση

  89 Διαδίδεται το Κθούλης βλέπω 🙂

  94 !!

  112 !!!

 116. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  109

  Σκάρτος δεν αποδεικνύεται κάποιος επειδή υπάρχει (αν και τα ΚΕΚ έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, όπως κουβεντιάστηκε πρόσφατα). Σκάρτος αποδεικνύεται όταν πάει να μάθει σε δικηγόρο πώς συντάσσεται μια επιστολή, ή όταν σου εξηγεί τι είναι το κλικ στο ποντίκι τη στιγμή που για να τον διαβάσεις στο ανοιχτό σου κομπιούτερ έχεις ήδη κάνει αρκετά κλικ.
  Αν έχει ευθύνες και η όποια προηγούμενη κυβέρνηση είναι άλλο θέμα που επίσης μπορεί εύκολα να ελεγχθεί/διαπιστωθεί.

 117. Pedis said

  Τα προγράμματα του είδους είναι φτιαγμένα για φάγωμα από τους ημέτερους, σε όλες τις χώρες. Καλλιώρα και η «οικονομική βοήθεια» στις υπανάπτυκτες χώρες και όλες οι συναφείς φιλανθρωπικές και αλληλέγγυες πρακτικές.

  Αλλιώς, αν δηλαδή δεν έτρωγαν αυτοί που πρέπει να φάνε, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να υπάρξουν τα σχετικά προγράμματα .

  Αλλά το πιο εκνευριστικό κάθε φορά που σκάει κάνα σχετικό σκάνδαλο είναι να βλέπεις τους παπαγαλάκους των μμε, τους παπαγαλίνους του καφενέ και τους πάσης φύσεως γλείφτηδες της εκάστοτε κυβέρνησης, εν προκειμένω τους κουλογλείφτηδες, οι οποίοι επιχειρούν, αυτογελοιοποιούμενοι, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

 118. LandS said

  112
  Να διορίσεις Τεχνικό Ασφαλείας δεν σημαίνει να προσλάβεις. Μπορείς να πάρεις τις υπηρεσίες εξειδικευμένου γραφείου ή και μεμονωμένου ειδικού.
  Βέβαια θα σου στοιχίσει περισσότερο από το 80άρι της δικής σου πιστοποίησης (δεν είναι εφάπαξ – πρόσεξέτο) και καλό είναι να κάνεις ότι σου γράψει στην έκθεσή του οπότε θα σου στοιχίσει πολύ περισσότερο. Και αν δεν τα κάνεις και γίνει κάνα ομηγένοιτο, πάρα πολύ περισσότερο.

 119. LandS said

  117
  Το «συμβαίνει και εις Παρισίους» δεν είναι επιχείρημα.

 120. # 109

  Ναι μωρέ δεν φταίει, η κακή ποιότητα των ΚΕΚ τον μάρανε…
  Ας ήταν τότε να τα μοίραζε κατ’ ευθείαν στους δικαούχους όπως έκανε στους υπαλλήλους, ήισόπσα να τους χάριζε φόρους και εισφορές αλλά έτσι δεν έχει φαΐ. Το κόλπο των 800 που γίνονται 600 γιατί πάνε 200 στα ΚΕΚ γνωστό. Η συνέχεια το πόσα από τα 200 θα γυρίσουν πίσω στην βάση τους άγνωστο αλλά αρκετό για να δείξει γιατί δεν το ανέλαβαν δημόσια πανεπιστήμια.
  Μη σου πω πως και σκόιλ ελικικού πως κόλπο είναι για να στρέψει αλλού την προσοχή, που να ξέρουν οι πολλοί πως λειτουργούν οι εγκληματικές οργανώσεις που δεν βγαίνουν στα δικαστήρια ενώ για επηρεασμό (γιατί πολυΙδιοκτησία δεν υπήρξε, δικάζουν η Μαρούπα που πίστευε τον Σώρρα, ο Αρκούδης που την προηγούμενη φορά σε ίδια υπόθεση ψήφισε ανάποδα κι έχει κατηγορηθεί πως ζήταγε να δωροδοκηθεί κι ο Τζουλάκης που το βράδυ της απόφασης πήγε επίσκεψη στον δικηγόρο του Μαρινάκη !! Και ξέρεις τι είπε ο Αυγενάκης ; Ο.τι κι εσύ, την επιτροπή την βρήκε δεν την έφιαξε αυτός ( μόνο δυο μέλη άλλαξε. έβαλε πρόεδρο τον Τζουλάκη κι από 7-μελή την άφησε 5-μελή νάχει και την πλειοψηφία)
  Αυτά βέβαια οι σωστοί ΠΑΟΚτσήδες τα ξέρουνε, τον έχουνε μάθει απ’ έξω τον Μαρινάκη, τώρα ίσως τον μάθουνε και οι μη τυφλά ασχολούμενοι με τα κοινά.
  Η κυβέρνηση Κούλη θα πέσει εκ των έσω όπως και του ακατανόμαστου και για τον ίδιο λόγο : μόλις βαρεθούν οι βολευτές κ.λ.π. παράγοντες να πληρώνουνε μίζα ενω υποτίθεται πως κυβερνά το κόμμα τους

 121. spiridione said

  95. Πρωτοδικεία Ειρηνοδικεία μόνο για συναινετικές προσημειώσεις λέει.

 122. Pedis said

  # 119 – Είπα ότι αυτά τα προγράμματα είναι στο σχεδιασμό τους σκανδαλώδη. Έτσι κι αλλιώς.

  Τώρα, όταν γίνονται και εντελώς ξεφτίλα όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ξεσπά το σκάνδαλο και το παίρνει χαμπαρι η κοινή γνώμη τότε πρόκειται για αστοχία στην υλοποίησή τους.

  Όμως, έτσι κι αλλιώς και δίχως τον ελικονέουκτη, για 600 Ευρά επίδομα σε τόσο κόσμο λίγοι άριστοι τσεπώνουν 470 το κεφάλι.

 123. Triant said

  Λοιπόν, ωραία όλα αυτά αλλά εγώ θα ήθελα να μάθω κάτι:

  Πως ανοίγει κανείς ένα ΚΕΚ; Έτσι, ρωτάω.

 124. ΚΩΣΤΑΣ said

  113 Σπύρο, όπως λέει και ο Νικοκύρης «Aυτά τα αλαμπουρνέζικα προήλθαν από οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) που έγινε πιθανώς σε κακής ποιότητας φωτοτυπίες,». Θεωρώ λοιπόν ότι τα ΚΕΚ έκαναν αυτή τη διαδικασία, γι΄αυτό αναφέρομαι σε αυτά. Αν κάνω λάθος, συγνώμη, δεν το κατέχω και πολύ το αντικείμενο.

  115γ Δεν χαλάω χατίρια εγώ, Νικοκύρη, ό,τι θέλει ο λαός, Κθούλη; ας τον πουν και κολοκθούλι* 😉

  *κολοκθούλι στο χωριό μου λένε το μικρό κολοκυθάκι.

  116 Αφού είπαμε φίλε μου ….Χτήνος, τυπική είναι η κατάρτιση, να δικαιολογηθούν τα λεφτά. Σιγά μη χρειάζεται να καταφύγει ο Σπύρος σε ΚΕΚ να τηλεκαταρτισθεί.

  κουλογλείφτηδες, του κούλογλου γλείφτηδες, άσε μας ρε φίλε, σε μάθαμε, δεν σε παρεξηγούμε…

 125. Costas D said

  Καλησπέρα κε Σαραντάκο
  Παρακολουθώ τακτικά το ισολόγιό σας, χωρίς να σχολιάζω. Συνήθως δεν έχω να προσθέσω κάτι στη συλλογική σοφία του ιστολογίου.
  Παρατηρώ όμως ότι αναφερθήκατε σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες χωρίς να αναφέρετε ότι σε πολλές περιπτώσεις ο όρος δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές εργασιακές σχέσεις που ισχύουν στην ελληνική αγορά, τουλάχιστον στον Τεχνικό-Κατασκευαστικό κλάδο, όπου έχω προσωπική εμπειρία. Υπάρχουν χιλιάδες (κυριολεκτικά) συνάδελφοι Μηχανικοί εργαζόμενοι σε μελετητικές εταιρείες, εργοληπτικές εταιρείες, ΕΞΥΠΠ, φορείς πιστοποίησης και άλλες, οι οποίοι αμοίβονται με το καθεστώς του Τιμολογίου Παροχής Τπηρεσιών, το γνωστό μπλοκάκι αν και στην πραγματικότητα δουλεύουν όπως όλοι οι μισθωτοί. Δεν γνωρίζω σε ποια έκταση συμβαίνει το ίδιο στο Νομικό ή τον Ιατρικό κλάδο, αν και υποψιάζομαι ότι ούτε κι εκεί είναι σπάνιο.
  Χωρίς να σχολιάσω τα υπέρ ή τα κατά της συγκεκριμένης εργασιακής σχέσης και για να παραμείνουμε στο σημερινό θέμα να επισημάνω ότι όλοι αυτοί οι κατ’ όνομα αυτοαπασχολούμενοι αλλά στη ουσία μισθωτοί δεν θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ που δικαιούνται οι μισθωτοί, αλλά καλούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία κατάρτισης.

 126. Μαρία said

  96
  Με την ολοκλήρωση του προγράμματος , το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να έχει συγκεντρωμένα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία είναι υποχρεωμένο να δημοσιοποιήσει.
  Τα ερωτήματα που τίθενται απαιτώντας ακριβείς απαντήσεις με αποδεικτικά στοιχεία είναι:
  Ποια ΚΕΔΙΒΙΜ πήραν τους περισσότερους επιστήμονες; Με ποιον τρόπο; Δηλαδή αν δόθηκαν ανταποδοτικά σε κάθε ωφελούμενο για να επιλέξει το ένα ή το άλλο ΚΕΔΙΒΙΜ;

  Ποια κέντρα πιστοποίησης «πούλησαν» τις περισσότερες πιστοποιήσεις;

  Πόσα και ποια κέντρα είχαν μονοπώλιο σε μερικές (και ποιες) από τις ειδικότητες;

  Πότε πήραν τις πιστοποιήσεις τους τα κέντρα πιστοποίησης; Για να δούμε από τις ημερομηνίες αν υπήρξε ή όχι επιλεκτική πληροφόρηση;

  Ποια είναι η κατανομή κονδυλίων μεταξύ των ΚΕΔΙΒΙΜ;

  Μια εκτίμηση για τα βασικά ΚΕΔΙΒΙΜ που θα έχουν ηγεμονικό ρόλο στην κατανομή κονδυλίων, υπάρχει, δεν θα είναι πάνω από 3, το πολύ 4 (γνωστά). Εκτιμάται επίσης ότι καμιά δεκαριά εταιρείες (αυτές που έχουν καλές ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…) θα διαχειριστούν το μεγαλύτερο μέρος των 193 εκ €, όλοι οι υπόλοιποι θα αρκεστούν σε ξεροκόμματο για τα μάτια του κόσμου και του ….ανταγωνισμού.
  https://left.gr/news/osmi-skandaloy-sto-ypoyrgeio-ergasias

 127. spiridione said

  106. Και για να σου απαντήσω σοβαρά αδωνοτρόλ.
  Η ηθική πλευρά του ζητήματος αυτού είναι η χειρότερη. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ανάγκη εκατοντάδων χιλιάδων ελ. επαγγελματιών επιστημόνων, που έχουν κλείσει τα δικαστήρια κτλ. και δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τα έξοδα που τρέχουν και να επιβιώσουν, και τους κάνει συμμέτοχους σε μια απροκάλυπτη αρπαχτή, απάτη και διασπάθιση δημοσίου και κοινοτικού χρήματος. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χυδαιότητα. Επικαλούνται την κατάσταση ανάγκης και για να μη χαθούν δήθεν χρήματα από το ΕΣΠΑ, τη στιγμή που αυτές οι καταρτίσεις προβλέπονται για άλλες κατηγορίες (ανέργοι, ανειδίκευτοι) και τη στιγμή που τεκμηριωμένα το επίδομα προς ελ. επαγγελματίες μπορεί ενταχθεί στο ΕΣΠΑ χωρίς μεσάζοντες.

  124. Μα βρε Κώστα, το είπαμε παραπάνω, οι πλατφόρμες είναι υπεύθυνες για όλο το υλικό, και τα σκαναρίσματα και όλα.

 128. spiridione said

  https://tvxs.gr/news/ellada/oi-7-etaireies-piso-apo-skandalo-me-ta-kek

  https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/240028_i-aristeia-tis-diaplokis

 129. spiridione said

  125. Τα ίδια και χειρότερα και στον νομικό κλάδο.

 130. Πέπε said

  @111:

  > > Από κάποιον που αναλαμβάνει την τηλεκατάρτιση πχ μηχανικών, περιμένω να είναι ενήμερος για…

  Θα το έθετα ως εξής:

  Από κάποιον που αναλαμβάνει να με επιμορφώσει σε κάτι, περιμένω να το κατέχει καλύτερα από εμένα. Και να διαθέτει ικανοποιητικά διδακτικά σκιλ. Και ακόμη, αυτό που περιμένω από τους πάντες χωρίς καμία εξαίρεση: να κάνουν το καθετί που κάνουν όσο καλύτερα μπορούν, ακόμη και στο επίπεδο του να ελέγχουν ένα σχόλιο εδώ για τυχόν ορθογραφικά ή ασάφειες πριν το δημοσιεύσουν (κάτι που εγώ, λ.χ., δεν το καταφέρνω πάντα, αλλά φροντίζω πάντα να το επιδιώκω).

  Οποιοσδήποτε δεν πληροί και τις τρεις προϋποθέσεις είναι άχρηστος και απατεώνας. Οποιοσδήποτε τις πληροί κερδίζει το δικαίωμα να του συγχωρεθούν λάθη και κενά.

 131. Σ said

  Να κάνω κι εγώ δυο ερωτήσεις, που κανονικά πρέπει να ψάξω μόνος μου να βρω τις απαντήσεις, αλλά μια και σας βρήκα πρόχειρους (και πολύ ενημερωμένους):
  Αφού οι πλατφόρμες τα κάνουν όλα, τα ΚΕΚ τι κάνουν;
  Και η δεύτερη ερώτηση, μιας και είδα πιο πάνω και τον Triant που νομίζω είχε δώσει λινκ, αυτό δεν είναι του πανεπιστημίου Θεσσαλίας; Δεν βλέπω να το μνημονεύει κανείς, όλοι μιλάνε για ΚΕΚ αποκλειστικά ιδιωτικά.

 132. Σ said

  Δεν βγήκε το λινκ. Κάποια γκάφα έκανα και θα με κατατάξει ο Πέπε στους απατεώνες:
  http://learning.uth.gr/

 133. Μαρία said

  128
  Και εξ ιδίων τα βέλη. https://www.dimokratianews.gr/politiki/parti-ekatommyrion-me-aorates-etairies-kai-xechasmenes-mko/

  Πίσω από τον πρώτο ηλεκτρονικό σύνδεσμο που αναφέρεται στη λίστα του μητρώου των Ο.Σ.Τ.Κ., που ανάρτησε το υπουργείο, βρίσκεται η εταιρία Δήμητρα Εκπαιδευτική Συμβουλευτική Α.Ε. (www.edimitra.gr), η οποία το 2018 είχε κύκλο εργασιών μόλις 1.647.747,59 ευρώ. Επομένως, τώρα θα βγάλει πολλαπλάσια από μία και μόνο κρατική δουλειά. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως πρόεδρος της εταιρίας είναι ο Νίκος Πιτσούλης, το όνομα του οποίου είχε φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το διάστημα 2011-2014, όταν αποκαλύφθηκε πως μία σειρά ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει είχαν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα.

 134. spiridione said

  131. Για το πρώτο (για το δεύτερο δεν ξέρω τίποτα). Τα ΚΕΚ αφού υπογράψουν συμφωνητικό με την πλατφόρμα έχουν τις εξής υποχρεώσεις

  8.2.1.Υποχρεώσεις παρόχων
  Κατά την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης της παρούσας:
  1. Οι πάροχοι κατάρτισης χορηγούν υποχρεωτικά στους καταρτιζόμενους τους κωδικούς πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ., όπου περιλαμβάνεται το εκπαιδευτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο αντιστοιχεί στο αντικείμενο κατάρτισης που έχουν επιλέξει, σύμφωνα με τα παραπάνω.
  2. Οι πάροχοι κατάρτισης υποχρεούνται να τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης που αποτυπώνονται στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XI της παρούσας.
  3. Οι πάροχοι κατάρτισης αναλαμβάνουν την υποχρέωση για τη συμπλήρωση των απογραφικών δελτίων εισόδου και εξόδου των ωφελουμένων. Τυχόν παράλειψη της
  υποχρέωσης αυτής οδηγεί στη μη καταβολή της αμοιβής που τους αναλογεί.
  4. Ως είσοδος στην δράση (έναρξη συμμετοχής) ορίζεται η ημερομηνία ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης από τον πάροχο κατάρτισης,
  5. Ως έξοδος από τη δράση (ολοκλήρωση/λήξη της συμμετοχής) ορίζεται η επιτυχής λήξη του ή διακοπή του προγράμματος πριν τη λήξη των 100 διδακτικών ωρών.
  6. Οι πάροχοι κατάρτισης υποχρεούνται μετά το πέρας του Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης να χορηγούν στους καταρτιζόμενους Βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης Προγράμματος Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ XII).
  7. Οι πάροχοι κατάρτισης υποχρεούνται να διαβιβάσουν στον συνεργαζόμενο φορέα πιστοποίησης την αίτηση συμμετοχής του δικαιούχου για τη συμμετοχή του στις εξετάσεις πιστοποίησης, εφόσον ο δικαιούχος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτές.
  8. Οι πάροχοι κατάρτισης οφείλουν να τηρούν στο αρχείο τους φάκελο της δράσης με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και δικαιολογητικά για την υλοποίησή της, καθώς και για τις ενέργειες δημοσιότητας που αναλαμβάνουν, κατ’ ελάχιστον μέχρι 31/12/2024, τον οποίο οφείλουν να έχουν διαθέσιμο σε περίπτωση ελέγχου.
  9. Οι πάροχοι κατάρτισης υποχρεούνται σε τήρηση διακριτής λογιστικής κωδικοποίησης και παρακολούθησης των δαπανών, που αφορούν στη δράση, σύμφωνα με το αρ. 125 (παρ. 4, περ. β) του Καν. ΕΚ 1303/2013.
  10. Οι πάροχοι κατάρτισης οφείλουν να τηρούν στο αρχείο τους φάκελο της δράσης με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και δικαιολογητικά για την υλοποίησή της, καθώς και για τις ενέργειες δημοσιότητας που αναλαμβάνουν, κατ’ ελάχιστον μέχρι 31/12/2024, τον οποίο οφείλουν να έχουν διαθέσιμο σε περίπτωση ελέγχου.

 135. Σ said

  134. Ευχαριστώ πολύ. Οπότε κάνουν μια δουλειά βασικά γραφειοκρατική (αν καταλαβαίνω καλά). Θα μπορούσαν και να μην είναι κέντρα εκπαίδευσης.

 136. Γιάννης Ιατρού said

  133: Αφού διαθέτει τεχνογνωσία ο άνθρωπος…

 137. spiridione said

  Α, και για να μην αδικούμε τα ΚΕΚ, έχουν και τις εξής υποχρεώσεις πριν από την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης:

  Μετά τη δημοσίευση των Μητρώων: α) του Μητρώου Εγκεκριμένων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης, καθώς και β) του Μητρώου παρόχων κατάρτισης, κάθε πάροχος κατάρτισης ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στο Μητρώο παρόχων της Δράσης οφείλει να δηλώσει στην Ε.Υ. ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ τη σύζευξή του με συγκεκριμένο/α εγκεκριμένο/α ολοκληρωμένο/α σύστημα/τα τηλεκατάρτισης και τα αντικείμενα κατάρτισης στα οποία προτίθεται να παρέχει υπηρεσίες τηλεκατάρτισης. Προς τούτο υποχρεούται να αναρτήσει στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr) ιδιωτικό/ά συμφωνητικό/ά συνεργασίας με εγκεκριμένο/α ολοκληρωμένο/α σύστημα/τα τηλεκατάρτισης, το οποίο θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά το/τα αντικείμενο/α κατάρτισης στο/α οποίο/α τα δύο μέρη πρόκειται να συνεργαστούν. Διευκρινίζεται
  ότι ο πάροχος κατάρτισης δύναται να συμβάλλεται με πλέον του ενός εγκεκριμένων Ο.Σ.Τ.Κ. για την παροχή υπηρεσιών τηλεκατάρτισης. Επιπλέον οι πάροχοι κατάρτισης υποχρεούνται στο στάδιο αυτό να υποβάλλουν στοιχεία για την υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας, ήτοι:
  – στοιχεία του Διοικητικού Υπευθύνου των Προγραμμάτων Τηλεκατάρτισης.
  – στοιχεία του Υπευθύνου Διαχείρισης και Υποστήριξης του Συστήματος
  Τηλεκατάρτισης (“System Administrator”).
  – ώρες λειτουργίας του Help Desk Τεχνικής Υποστήριξης.
  – μεθοδολογία παροχής τεχνικής υποστήριξης των Εκπαιδευομένων από το Help Desk
  Τεχνικής Υποστήριξης.
  – να ορίσουν τουλάχιστον έναν επόπτη τηλεκατάρτισης για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  Πλέον της υποχρέωσης προς την Ε.Υ. ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ με το ως άνω περιεχόμενο, ο πάροχος κατάρτισης, μέλος του Μητρώου παρόχων οφείλει να ανακοινώσει αμελλητί και στην ιστοσελίδα του την πληροφορία που αφορά στα συνεργαζόμενα εγκεκριμένα Ο.Σ.Τ.Κ. και τα αντικείμενα κατάρτισης στα οποία προτίθεται να παρέχει υπηρεσίες τηλεκατάρτισης, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ωφελούμενοι της Δράσης.
  Η προθεσμία για τη σύζευξη με την ως άνω διαδικασία εκκινεί αμέσως μετά τη δημοσίευση των δύο Μητρώων, ως παραπάνω, ήτοι την 6/4/2020 και λήγει την Τετάρτη 8/4/2020.
  Στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύζευξη παρόχου κατάρτισης με ΟΣΤΚ έως στις 8/4/2020, ο πάροχος κατάρτισης δεν μπορεί πλέον να προσφέρει υπηρεσίες τηλεκατάρτισης στο πλαίσιο της παρούσας Πρόσκλησης

 138. Γιάννης Κουβάτσος said

  Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πόσο πρόχειρα και αναποτελεσματικά στήθηκε από την κυβέρνηση η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Cisco Webex, αντιλαμβάνομαι και το τι γίνεται σε τομείς που δεν τους γνωρίζω, όπως αυτός που μας απασχολεί σήμερα.
  Εν τω μεταξύ, ποια είναι η Μαρίνα Φλοίσβου; Δεν μας έφτανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη; ☺
  https://www.efsyn.gr/oikonomia/ta-nea-tis-agoras/240013_h-marina-floisboy-stirizei-draseis-gia-tin-antimetopisi-tis

 139. Νίκος Κ. said

  31 [τα παπαγαλάκια διαλαλούν τον ίσως καλύτερο στην ΕΕ, άν όχι στον κόσμο χειρισμό του θέματος της επιδημίας από την κυβέρνηση]

  Αν διαιρέσει κανείς τον αριθμό των νεκρών από τον ιό στην κάθε χώρα της Ευρώπης https://www.worldometers.info/coronavirus/countries-where-coronavirus-has-spread/
  με τον αντίστοιχο πληθυσμό, θα δει ότι υπάρχει ένας απόλυτος γεωγραφικός διαχωρισμός ανάμεσα στις χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης (με δύο «σφήνες» τα απομονωμένα νησιά Μάλτα και Ισλανδία).

  ΌΛΕΣ οι χώρες τις κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης πάνε καλύτερα από τη δυτική Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι περίπου στη μέση αυτών των χωρών (10/22) δηλαδή τίποτα το ξεχωριστό:
  https://ibb.co/mTG6pvZ

 140. Χαρούλα said

  131 Σ, τα ΚΕΚ έχουν 1-2 χρόνια με ελάχιστα προγράμματα. Έκλεισαν παραρτήματα και υπολειτουργούσαν τα υπόλοιπα. Οπότε τώρα, που βρέθηκε τρόπος, μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση φυσιολογικά τους έδωσε …φαΐ. Σίγουρα θα ήταν προτιμότερο να δοθούν σε κρατικούς φορείς. Αλλά από προσωπική εμπειρία, και εκεί δεν είναι όλα πεντακάθαρα. Σε σεμινάρια που διοργάνωσε το ΔΠΘ, σε όλες τις πόλεις της Θράκης, με άπειρες θεματικές ενότητες, καταχράσθηκαν εκατομμύρια. Πάνω από 10ετία δικαστήρια, με πάνω από 500 μάρτυρες να ταλαιπωρούμαστε στα πηγαινέλα. Και δεν ξέρω κι αν έχει τελεσιδικήσει…. (πχ ως εκπαιδεύτρια είχα εισπράξει 67.000δρχ και υπήρχαν πλαστές αποδείξεις με ποικιλία υπογραφών, που έδειχναν είσπραξη 1.900.000)

  Η ιστορία ΚΕΚ είχε παράδοση σε διασπάθιση χρημάτων. Τώρα που έχει βρει και το κατάλληλο περιβάλλον, μεγαλουργεί. Τώρα όμως οι περισσότεροι ξέρουμε. Πρέπει να υψώσουμε φωνή και ανάστημα. Πάντα έχω όμως την απορία, θέλουμε;;; Ή κάπου οι πιο πολλοί βρίσκουμε κάτι που μας βολεύει στο σύστημα;
  Και απλά το κάνουμε θέμα λίγο σοβαρά, λίγο αστεία μόνο στα …σόσιαλ τα μύδια;

 141. nikiplos said

  Δεν υπάρχει πραγματικός ελεύθερος επαγγελματίας με μπλοκάκι, που να μην γνωρίζει τις ανάγκες του για κατάρτιση-πιστοποίηση. Είτε είναι μηχανικός, είτε, δικηγόρος είτε γιατρός, ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι ακριβώς έχει ανάγκη από τηλε-εκπαίδευση και τηλεκατάρτιση.

  Εκτός κι αν είναι εικονικός, ας πούμε αν τον ζουν οι γονείς του, αν του πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και πάλι, πιστεύω πως αν πρόκειται για επιστήμονα, κάτι γνωρίζει κι αυτός από τις ανάγκες του.

  Αν του έδιναν τα χρήματα υποχρεώνοντάς τον να κάνει τελικά την κατάρτιση, εικάζω η πλειοψηφία θα επέλεγε προγράμματα σοβαρής κατάρτισης, να μάθει και κάτι, αφού λόγω καραντίνας κορονοϊού τους έχει δοθεί το χάρισμα του χρόνου.

  125@ Δεν έχει καμία εργασιακή σχέση το μπλοκάκι με την πρόσληψη. Σας το λέω που έχω σπαταλήσει δεκαετίες και με τις δύο σχέσεις εργασίας. Η πρόσληψη έχει πάντα πλεονεκτήματα με το μέγιστο, το ταμείο ανεργίας αν σε απολύσει το αφεντικό σου, ώστε να μην αναγκαστείς να ζητιανεύεις από τους γύρω σου 10€, για να μην ψοφήσεις της πείνας.

  Είναι άλλο θέμα αν υπάρχουν δουλειές, που πήγε η οικονομία, γιατί έχουμε χιλιάδες μηχανικούς γιατρούς και δικηγόρους, ενώ έπρεπε να έχουμε υποδεκαπλάσιους κλπ. Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα της οικονομίας τώρα. Θα θέσουμε κάποιους κανόνες, ώστε η οικονομική συμφορά από τον κορονοϊό, να έχει τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Διαχείριση καταστροφής κάνουμε και τίποτε άλλο.

  Όπως στήθηκε η ιστορία συνιστά σκάνδαλο. Και βέβαια σκανδαλωδέστερη είναι η όποια δικαιολογία προταθεί, ότι θα χάνονταν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ότι δηλαδή ρε παιδιά να κοροϊδέψουμε την ΕΕ και να πάρουμε τα φράγκα. Μια κυβέρνηση θα έπρεπε να ειχε παραιτήσει οποιοδήποτε μέλος της ομολογούσε κάτι τέτοιο. Το 2009 μας δείχνει το γιατί.

  Ούτε ευσταθεί κάποια δικαιολογία, ας πούμε ότι κάποιες πλατφόρμες έλαβαν «πιστοποίηση» από την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή έφυγε ΚΑΙ για αυτούς τους λόγους, για το γεγονός ας πούμε ότι δεν έκανε τίποτε για αυτόν τον κλάδο, τουλάχιστον σε οργανωτικό επίπεδο, να καθαρίσει λίγο κάποια πράγματα.

 142. dryhammer said

  138. Αυτή δεν είναι πρώτη ξαδέρφη (από μητέρα) με την Μαρίνα Αλίμου, επίσης κυπριακής καταγωγής;

 143. spiridione said

  ας πούμε ότι κάποιες πλατφόρμες έλαβαν «πιστοποίηση» από την προηγούμενη κυβέρνηση.

  Οι πλατφόρμες – Ολοκληρωμένα Συστήματα Τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ) – είναι επινόηση της κυβέρνησης, είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο της διά βίου μάθησης και δεν είχαν κανένα δικαίωμα να εισπράττουν χρήμα για κατάρτιση.

 144. Νίκος Κ. said

  139 (συνέχεια) να δω αν θα φαίνεται:

 145. spiridione said

  133. Και άλλα εξ ιδίων (ή εξ οικείων;) βέλη, από το λίμπεραλ
  https://www.liberal.gr/apopsi/to-fiasko-tis-tilekatartisis/298098?fbclid=IwAR2CVpIbE9Z6oYeoe6jD_uU_E3Y_QuizDAaSj1k0RBzXi75zE8qK7IC0jWY

 146. Γιάννης Κουβάτσος said

  142:Ναι. Νομίζω πως η μάνα της μιας παντρεύτηκε τον Φλοίσβο Φλοίσβου και η αδερφή της τον Άλιμο Αλίμου. ☺

 147. Η κ. Έλενα Μηλιώτη δεν είναι καθόλου ρομαντική. Τα απομάγευσε όλα
  Νόμισα προς στιγμήν ότι το «Μέτζη του Νέουκτη» είναι κάτι σαν του Αποστόλη το Κουτούκι, όπου μπαίνει κανείς και ακούει ωραίο μπουζούκι, και το «Σκοιλ Ελικικού» κάποιο σχολείο στον Ελικώνα, όπου σύγχρονες Μούσες διδάσκουν καλές τέχνες.

  Κρίμα, όμως έχει δίκιο. Όλα τα ωραία πράγματα, είναι πια ανέφικτα, το έχω εμπεδώσει, Πόσο μάλλον διαρκούντος του λοιμού.

 148. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  125 Έχετε δίκιο για τα μπλοκάκια, απαραίτητη η επισήμανση

  133 Πιτσούλης, ο μάγος των ΜΚΟ!

  138-142-146 🙂

 149. Avonidas said

  Η φίλη Έλενα Μηλιώτη[…] βρήκε τελικά την άκρη, δηλαδή ερμήνευσε τη σημασία των περίφημων φράσεων.

  Σκοιλ ελικικού — «ο ιός μέτρησε τις μέρες της βασιλείας σου, Κούλη»

  μέτζη του νέουκτη — «ζυγίστηκες και βρέθηκες ελλιπής»

  όλα τα παιδιά — θα σε φάνε οι δικοί σου, και θα διαμοιράσουν τα ιμάτιά σου

  😉

 150. Μαρία said

  145
  Μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται η Βίβιαν: ανίκανοι υπουργοί εκθέτουν τον πρωθυπουργό στο κίνημα της γραβάτας.

  Τον βλάκα τον Κιρανάκη δεν τον ρώτησε;

 151. Avonidas said

  Ένα ωραίο που μου στειλαν:

  «Ξυπνήσαμε 21η Απριλίου με απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομία παντού και έναν Παπαδόπουλο συνέχεια στην τηλεόραση…»

 152. Costas D said

  @141 Τα ξέρω κι εγώ τα πλεονεκτήματα της πρόσληψης, αλλά δεν ήθελα να εκτρέψω εκεί τη συζήττηση. Απλώς να επισημάνω ένα ακόμα πλεονέκτημα που έχει ο Μισθωτός απέναντι στο «μπλοκάκι» (εδώ θα μου συγχωρήσει ο κος Σαραντάκος τα εισαγωγικά.) Μηχανικός (ή Δικηγόρος ή Λογιστής) ο οποίος δουλεύει ως μισθωτός σε εταιρεία που ανέστειλε τις δραστηριότητές της λόγω κορονοϊού δικαιούται να λάβει επίδομα 800 ευρώ. Μηχανικός σε αντίστοιχη θέση στην ίδια ή άλλη εταιρεία αμοιβόμενος με μπλοκάκι πρέπει να καταφύγει στην πατέντα του voucher για να πάρει 600 ευρώ.

 153. π2 said

  139: Η διαχωριστική γραμμή ισχύει απολύτως, αλλά έτσι διατυπωμένο το επιχείρημα μοιάζει να παραπέμπει σε κάποιας μορφής γεωγραφικό ντετερμινισμό, άσχετο με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν.

  Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Η γεωγραφία και, κυρίως, η συγκριτικά μικρότερη διεθνής κινητικότητα (αρκεί να δει κανείς έναν χάρτη πυκνότητας αεροπορικών πτήσεων προ κρίσης για να καταλάβει τον πολύ αμεσότερο κίνδυνο που εξ ορισμού θα αντιμετώπιζαν οι «δυτικές» χώρες) ήταν όντως η τύχη των χωρών ανατολικά της Βιέννης, επειδή οδήγησε σε πιο καθυστερημένη εξάπλωση του ιού. Ο ένας μήνας λοιπόν ανάμεσα στα πρώτα επίσημα κρούσματα της Ιταλίας και της Ισπανίας και, π.χ., εκείνα της Ελλάδας είχε τεράστια σημασία, ακριβώς επειδή επέτρεψε σε χώρες όπως η Ελλάδα να θορυβηθούν από τις δραματικές εξελίξεις σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και να πάρουν μέτρα πολύ νωρίς. Το Μαυροβούνιο, που ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα χωρίς καταγεγραμμένα κρούσματα, είχε πάρει μέτρα εξίσου αυστηρά με τα δικά μας προτού καν έχει το πρώτο κρούσμα. Οι πολιτικές λοιπόν είχαν σημασία. Σε όλα τα επιδημιολογικά μοντέλα, ακόμη και μια εβδομάδα καθυστέρηση στη λήψη μέτρων αποστασιοποίησης εκτινάσσει την καμπύλη διασποράς. Η Ολλανδία είχε πρώτο κρούσμα μία μέρα μετά από μας. Ακολούθησε πολιτική μπάτε σκύλοι αλέστε και το πλήρωσε. Η Σουηδία σε σχέση με τις άλλες σκανδιναβικές χώρες, το ίδιο. Στις περιπτώσεις χωρών με προβληματικά συστήματα υγείας (όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία) ο φόβος κατάρρευσης επίσης έπαιξε ρόλο στην έγκαιρη λήψη μέτρων.

  Θέλω να πω, δεν ήταν μόνο θέμα τύχης.

 154. Spiridione said

  150. Ναι, ο παραπλανημένος πρωθυπουργός

 155. Μαρία said

  Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Καθημερινή» (18-4-2020): «Η πολιτεία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εδωσε πολλά χρήματα κυρίως για να τονώσει την εργασία και το εισόδημα. Και το έκανε με τρόπο θα έλεγα –και μη σας αιφνιδιάσω εδώ– σχεδόν σοσιαλιστικό»! Είδατε τι κάνει η καραντίνα; Κακό πράγμα η κλεισούρα. Θολώνει το μυαλό. Να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα πριν αρχίσει να μας πετάει τσιτάτα του Μπακούνιν.
  https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/240029_apo-ton-tsaoyseskoy-ston-moysi

 156. 130

  Κοίτα, Πέπε, αν μετά από τον χαμό που έχει γίνει και που συνεχίζεται εσύ υπονοείς ότι δεν έχουν τα απαραίτητα διδακτικά σκοιλ, τότε είσαι κακόπιστος και δεν συζητάω μαζί σου 🙂

 157. Πέπε said

  156
  Όχι βρε αδερφέ, μια κουβέντα είπαμε, έτσι να περνάει η ώρα, μπααααα!

 158. Νίκος Κ. said

  153: Συμφωνώ. Θα προσέθετα και τον χάρτη πυκνότητας διεθνών σιδηροδρομικών μεταφορών που εμείς στην Ελλάδα τις είχαμε πάντα σε καραντίνα κι έτσι γλυτώσαμε 🙂

 159. nikiplos said

  Στις περιπτώσεις χωρών με προβληματικά συστήματα υγείας (όπως η Ελλάδα ή η Πορτογαλία)

  Στις δομές του ΕΣΥ, που έχω επισκευθεί πάνω από 1 μήνα κάθε φορά τα μακρινά 2008 και 2009, η τότε εντύπωσή μου είναι πως δεν έχουν καμία σχέση αυτές οι δύο χώρες, τουλάχιστον στο ζήτημα αυτό.
  (Και σε άλλα δηλαδή, αλλά ας μην πλατειάζω).

 160. dryhammer said

  Εγώ πάντως τη σκοιλ τη βρήκα.

  http://www.skoil.org/about.php

  Η ελικικου θα είναι τίποτα παράρτημα.

  ———–
  158. Δε λες πάλι καλά που δεν ήταν ακόμα έτοιμες για τους Κινέζους;

 161. spiral architect 🇰🇵 said

  Εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους στο παρελθόν είχαν σχολές μαθητείας όχι μόνο για το προσωπικό τους, αλλά και για προσωπικό άλλων εταιρειών. Π.χ. οι σχολές μαθητείας της ΔΕΗ που μετονομάστηκαν σε ΚΕΚ ΔΕΗ έχουν κρατική πιστοποίηση και προσφέρουν υπηρεσίες σε υπαλλήλους, μηχανικούς και τεχνικούς εταιρειών που ένα κομμάτι της δραστηριότητας τους έχει σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα (π.χ. Αττικό Μετρό, ΓΕΕΘΑ κ.α.) αλλά και σε μεμονωμένους τεχνικούς. Μετά το πέρας του σεμιναρίου στην τάξη και το πεδίο ο μαθητής παίρνει πιστοποιημένη π.χ. άδεια χειρισμού στοιχείων υπό τάση και φορτίο έχοντας πλέον σαφή ευθύνη για τις επιλογές που θα κάνει μελλοντικά σε ένα στοιχείο υπό τάση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας του.
  Ούτε σκόιλ ελικικού ούτε βλακείες.

 162. dryhammer said

  161. Είπες μόνος σου τη μαγική φράση: «Εταιρείες που σέβονται τον εαυτό τους»

 163. sarant said

  149 🙂

  151 🙂

  Φίλος λέει ότι ο τρίχρονος γιος του έχει αποκτήσει τη συνήθεια να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο και να πλένει τα χέρια του, χωρίς να είναι βρόμικα, μονολογώντας «Πολύ σχολαστικά, πολύ σχολαστικά».

 164. 162 Και όχι «Αρ. Παχτής & Σια ΟΕ»

 165. Σ said

  Το παρακάτω λινκ απαντάει στην απορία μου (131) σε σχέση με τις πλατφόρμες και τα ΚΕΚ. Πράγματι, και παραδόξως, στο διάλογο που γίνεται οι πλατφόρμες έχουν μείνει απέξω, ενώ σούρνουμε τα μύρια όσα στα σχετικά αθώα ΚΕΚ.
  https://thepressproject.gr/pos-stithike-to-systima-tis-perifimis-tilekatartisis/

 166. dryhammer said

  164. Γιατί θυμήθηκα τον Πάχτα;

 167. Μαρία said

  165
  βλ. 128α

 168. Σ said

  167. Πράγματι. Αμελής.

 169. Χαρούλα said

  http://www.poiein.gr/2013/04/21/dhanaoeaoth-21-adhneessio-1967/
  Δεν ξεχνώ

 170. 160 Ελαίω μέτζη του νέουκτη.

 171. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

 172. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  21η Απριλίου σήμερα κι ούτε μια λέξη για την επανάσταση των πεφωτισμένων ανδρών της 21ης Απριλίου του 1967 που έσωσαν την χώραν από το κομμουνιστικόν μίασμα.
  Φαίνεται πως ο κορονοϊός, εκτός των άλλων, καταστρέφει και την εθνικήν μνήμην.

  ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ (βαριά τσιγάρα τα άτιμα😂)

  Τι έγινε ρε σύντροφοι, πώς καταντήσαμε έτσι, τόσο βολικοί, τόσο υποταγμένοι, τόσο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ!

 173. Γς said

  20: @ Λεώ
  Δεν ειρωνεύτηκα εσένα Λεώ, ούτε τους ΜτΙ. Σε σέβομαι και τους σέβομαι.

  Τον «Μένω Έκπληκτος» διακωμωδούσα. Τον γιαλατζί ΜτΙ που σίγουρα δεν καταφέρνει να μασκαρευτεί΄.

  Μπλέκει την αμφίεση του Μορμόνου με του ΜτΙ

  Πες μου ότι με παρεξήγησες….

 174. Χαρούλα said

  #172 ΛΑΜΠΡΟ και συ τέκνον, δεν με διαβάζεις;;; Με κάτι τέτοια, διαλέγω την σιωπή.

  Ναι, πατριώτη, δεν ξεχνώ!

 175. Γς said

  172:

  > κι ούτε μια λέξη

  Μη το χαλάς ρε Λάμπρο.

  Ναι! Ούτεμια λέξη!

  Στη βρομαποθήκη της ιστορίας

 176. Γιάννης Ιατρού said

  172: Το 169 της Χαρούλας το είδες ωρέ Λάμπρο; (και το 151)

 177. Γιάννης Ιατρού said

  α, το είδε και η ίδια (174) 🙂 🙂

 178. Γιάννης Ιατρού said

  Αντιγράφω (με επιφύλαξη γιατί δεν το έλεγξα ακόμα, αλλά καλό ακούγεται 🤔)


  Ζευγάρι ελληνοαμερικάνων, φορείς του ιού, πηγαίνουν στο εξοχικό τους στο Πόρτο Χέλι.
  Παίρνουν την καθαρίστρια του ξενοδ. Γαλαξίας για να συγυρίσει. Τη μολύνουν.
  Η καθαρίστρια μολύνει τους πρόσφυγες που στεγάζονται στο ξενοδοχείο.

  Α, γι αυτό λοιπόν τους λένε Έλληνες της διασποράς
  ….

 179. Αιμ said

  159. Μιλάς με γρίφους … νεανία, για κάντο ψιλά

 180. Μαρία said

 181. sarant said

  178 Ωραίο το συμπέρασμα.

  Ότι η καθαρίστρια μόλυνε τους πρόσφυγες της δομής, το είπε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου στην τηλεόραση.
  Ότι οι ελληνοαμερικάνοι ήταν οι πρώτοι νοσήσαντες στην περιοχή είναι δεδομένο.

  Ότι οι ελληνοαμερικάνοι πήραν την καθαρίστρια, το έγραψαν στο ΦΒ διάφοροι.

 182. Γιάννης Ιατρού said

  181: Ναι, ναι 🙂
  Σε είδα κι εσένα αφού το είχα γράψει… Αυτό με τον ομογενή… προσπάθησα να βρω (εκτός fb/tw), πιθανό είναι, άλλα η καθαρίστρια θα πρέπει να ξέρει που είχε πάει προηγουμένως και οφείλουν να μαντρώσουν κι αυτούς. Ίσως το έκαναν πλεόν, έστω και αργά, αλλά δεν έχει γραφτεί κα΄τι. Σε αντίθεση με δημοσιεύματα/σχόλια κλπ. που βυσσοδομούν καθ έξιν οι ΧΑτες και οι μπατριώτες… Και οι τοπικοί άρχοντες δεν πάνε πίσω, όλο σπόντες και υπονοούμενα είναι 😡

 183. Μαρία said

  Ο δημοσιογράφος Κωστής Γιούργος που συνελήφθη τον Απρίλιο του 1968 και καταδικάστηκε λίγους μήνες αργότερα σε ηλικία μόλις 21 ετών από το Διαρκές Στρατοδικείο της Αθήνας σε ποινή φυλάκισης 16 χρόνων με την κατηγορία της προδοσίας, μίλησε Στο Κόκκινο και στον Νίκο Ξυδάκη με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου και την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
  https://www.stokokkino.gr/article/3006/K.-Gioyrgos:-To-kathestws-ths-CHoyntas-pote-den-agaphthhke-apo-ton-ellhniko-lao.html

 184. Μαρία said

  Αυτό που ο Βρούτσης παρουσίασε ως επιμόρφωση δεν είναι επιμόρφωση. Είναι «εθνική» κομπίνα. Βαφτίζεται επιμόρφωση από τη κυβέρνηση για να πάρει κοινοτικά λεφτά και να τα μοιράσει με κομματική γαλαντομία.
  Είναι μια πρακτική σαν το καλαμπόκι από τη Γιουγκοσλαβία στη δεκαετία του ’80 που έστειλε στη φυλακή τον υπουργό που το βάφτισε σε ελληνικό για να πάρει κοινοτικό χρήμα. 🙂
  https://www.anoixtoparathyro.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%ac%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%84%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%ad%ce%be%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82/

 185. Μαρία said

  Αρχίζει απο Π κι η δεύτερη συλλαβή από τσ- 🙂

  https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/mega-ftysimo-toy-skoilelikikoy
  Αυτή η ελίτ εκπροσωπούμενη επάξια στην παρούσα κυβέρνηση των Βρούτση, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη, ΣΕΒ, εφαρμόζει και σήμερα ό,τι ξέρει καλύτερα: λεηλασία του δημόσιου πλούτου και περιφρόνηση του δημοσίου και των πολιτών. Πάλι πρωταθλητισμό στην αθλιότητα κάνει. Στα χνάρια του Πουτσίδη του Folli-Follie, και του Πιτσούλη της πλατφόρμας Σκόιλ Ελικικού.

 186. ΓΤ said

  184@

  Ο Νίκος Αθανασόπουλος, με το ποντικομούστακο…

 187. ΛΑΜΠΡΟΣ said

  174 – Σε διαβάζω Χαρούλα, πάντα σε διαβάζω, απλώς σπανίως ανοίγω λινκ και σίγουρα δεν το έγραψα για σένα αυτό. Είσαι από τις ελάχιστες λογικές, δυναμικές και κυρίως αδογμάτιστες φωνές εδώ μέσα γι αυτό μην επιλέγεις την σιωπή, είναι σημαντικό για μένα να βλέπω ανοιχτόμυαλους ανθρώπους σαν κι εσένα, ισορροπώ, κι ας διαφωνούμε τις περισσότερες φορές.☺

  Με τον θάνατο της αξέχαστης Κρόνης, είχα μείνει μισός εδώ μέσα, και μ’ εκείνη διαφωνούσαμε στα περισσότερα☺ εδώ και μερικούς μήνες, έχω βάλει εσένα στην θέση της, από την μια εσύ από την άλλη το θεοπάλαβο Κρί Κρί (μ’ αυτήν κι αν σφαζόμαστε☺) έχω έρθει στα ίσα μου.☺ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!

  176 – Ναι βρε τα είδα και λοιπόν; δυό σχόλια, ενδεχομένως και κάνα δυό στην αρχή ( δεν τα είδα όλα) 21η Απριλίου κι ασχολούμαστε μετα ελικίκου κουκουρίκου; Αυτά είναι το βασικό μας πρόβλημα ή ο παγκόσμιος εκφασισμός που εξαπλώνεται ακάθεκτος σε όλο τον πλανήτη, η δικτατορία των τραπεζών και των χρηματιστηρίων, η πλήρης χειραγώγηση της σκέψης μας από τα ΜΜΑ και η πλήρης αποδοχή όλων αυτών χωρίς την παραμικρή λαϊκή αντίδραση;

 188. Μαρία said

 189. Μαρία said

 190. Reblogged στις penelopap.

 191. Pedis said

  Κι εδώ., φαίνεται ότι, σκανάρουν αλλα με υψηλή πιστότητα

  Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Βρείτε τις διαφορές με τα χουντικά διατάγματα

 192. Γς said

  178:

  Κι ο Στρος-Καν πήρε [ή προσπάθησε να «πάρει»] την καμαριέρα του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη αλλά δεν ξέσπασε κανένα outbreak [πως το λέμε εντώ στο ελλάντα;]

 193. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 194. 146, … τον Άλιμο Αλίμου

  Ο Άλοιμος είναι η μόνη περιοχή που δεν προσβλήθηκε ποτέ από κορωνοϊό.

 195. ΓιώργοςΜ said

  194 Εμμέσως. Όσοι δεν υφίστανται λιμό, ανθίστανται και στο λοιμό.

 196. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  189 Χαχα, Υπονόμου τον λένε στα σχόλια 😂

 197. Δημητρα Πορφυριδου said

  89 Κώστα Λέτε ότι αυτό με τα ΚΕΚ ήταν ένας τρόπος για την ενισχυση των επιστημόνων μέσω ΕΣΠΑ . Λάθος ,την ίδια σχεδόν μέρα που ανακοινώθηκε βγήκε η πρώην υπουργός εργασίας και είπε ότι η απ ευθείας ενισχυση των 800 ευρω είναι επι,έξι η δαπάνη από το ΕΣΠΑ . Στις 21 Απριλίου αυτό επιβεβαιώθηκε με επίσημο έγγραφο της Κομισιόν.Δεν έμαθα να βάζω Λινγκ ,υπάρχει τουλάχιστον στο left. Αρα ο μόνος λόγος για την ..λύση ΚΕΚ ήταν να μοιράσουν 80.000.000€
  σε κεκατζηδες .

 198. sarant said

  196 Καλό!

 199. Nestanaios said

  187.

  Όσο ο λαός έχει ανάγκη αυτά που αυτοί κατέχουν, η λαϊκή αντίδραση δεν μετράει καθόλου. Πρέπει να επανεξετάσουμε τις αξίες και να τις επαναπροσδιορίσουμε.

 200. ΚΩΣΤΑΣ said

  197 Δημητρα Π.
  Υπόθεση έκανα, δεν έχω αποδεικτικά στοιχεία. Κάπου άκουσα στην τηλεόραση ότι βρέθηκε φόρμουλα να πληρωθούν από το ΕΣΠΑ, για να ελαφρυνθεί και ο κρατικός προϋπολογισμός.

  Για να το κλείσω αυτό το θέμα, να πω τα εξής. Νομικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα παρανομίας, ούτε συγκρίσεις με καλαμπόκι Αθανασόπουλου… κλπ. Εδώ η ΕΕ επιτρέπει αυτή τη διαδικασία. Τίθεται μόνο θέμα ηθικής τάξεως. Γιατί άλλοι να πάρουν μόνο με μια απλή αίτηση 800 ευρώ και ο κλάδος των επιστημόνων 600 με 100 ώρες μπροστά στο πληκτρολόγιό τους.

  Όσο για τα λάθη, σκοιλ ελικικου… κλπ, δεν υπάρχει καμιά ευθύνη της κυβέρνησης. Η υλοποίηση αυτού του προγράμματος ανατέθηκε σε πιστοποιημένους – από την προηγούμενη κυβέρνηση – φορείς, πλατφόρμες και ΚΕΚ. Οι όποιες ευθύνες για τα λάθη ας αναζητηθούν εκεί.

 201. ΓΤ said

  194@
  Ωστόσο, το Λοιμικόν ήταν δήμος κατά την αρχαιότητα εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Ελληνικό 🙂

 202. Βλέπω τον Άδωνη στην ΕΡΤ1 τώρα και είναι σχεδόν αξιολύπητος, μέχρι και η δημοσιογράφος τον παίρνει στο ψιλό.

 203. dryhammer said

  201> το Λοιμικόν ήταν δήμος κατά την αρχαιότητα εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το Ελληνικό

  ΚΑΙ Λοιμικόν ΚΑΙ Ελληνικόν. Έτσι θα λέγεται το καινούργιο «φάρμακο» του Βελόπουλου.

 204. sarant said

  202 Για το θέμα του σκοιλ;

 205. Πέπε said

  Πριν καμιά δεκαπενταριά χρόνια κυκλοφορούσε ένα «αστείο» βιντεάκι, με τίτλο «Πρώτη φορά στον υπολογιστή μετά από μια ζωή στη γραφομηχανή». Μια γραμματέας πληκτρολογεί, και στο τέλος της σειράς κάνει την κίνηση που (στη γραφομηχανή) σε ξαναπάει στην αρχή της σειράς, και ρίχνει τον υπολογιστή από το γραφείο. χα χα χα…

  Ε λοιπόν, στα μαθήματα της κατάρτισης άκουσα τον ηχογραφημένο δάσκαλο να εξηγεί ότι στο Word, όταν φτάσουμε στο τέλος της γραμμής, δε χρειάζεται να πατήσουμε έντερ γιατί το πρόγραμμα ξέρει να μας μεταφέρει μόνο του στην αρχή της επόμενης γραμμής.

  Η πληροφορία αυτή, εκτός ότι είναι τραγικά βίντατζ, επιπλέον βάζω στοίχημα ότι δεν είναι καν κατανοητή από όποιον δεν έχει εμπειρία γραφομηχανής. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ακόμη και το παιδάκι που θα πάει για πρώτη φορά στη ζωή του να γράψει ένα Word -ή οτιδήποτε κι αν είναι το πρώτο που θα γράψει, ένα sms, οτιδήποτε τέλος πάντων- θα φτάσει στο τέλος της γραμμής και θα αναρωτηθεί τι πρέπει να κάνει τώρα για να συνεχίσει στην επόμενη. Και καλά το παιδάκι, πες ότι είναι πιο εύστροφα τα παιδιά. Και παππούς να είναι, γιατί θα έπρεπε να αναρωτηθεί;

 206. ΓΤ said

  204@
  H ερώτηση είναι βιτριολική, αφού, ούτως ή άλλως, είναι αξιολύπητος 🙂

 207. Pedis said

  Σε λίγο θα ακούσουμε ότι φταίει η κυβέρνηση που οι πολίτες τής στέλνουν όλο συγχαρητήρια;

 208. π2 said

  200: Δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση αυτό που λες. Οι πλατφόρμες στις οποίες είναι υποχρεωμένοι να εγγραφούν οι δικαιούχοι (που είναι και υπεύθυνες για το περιεχόμενο) εγκρίθηκαν αυτόν τον μήνα, με διαδικασία δύο ημερών. Καταλαβαίνω ότι θέλεις πάση θυσία να μην υπάρχουν κακοί σε αυτήν την ιστορία από πλευράς παρούσας κυβέρνησης, αλλά όλα τα δεδομένα συνηγορούν στο αντίθετο.

  Όσο για το επιχείρημα «μα το ενέκρινε η ΕΕ, δεν μπορεί να είναι παράνομο», ο χρόνος θα δείξει. Γιατί άλλο είναι να εγκρίνει η ΕΕ καταρχήν μια δράση, κι άλλο να εγκρίνει εκ των υστέρων την επιλεξιμότητα και τη διαδικασία. Μια χαρά σε καλαμπόκι μπορεί να εξελιχθεί.

 209. spyridos said

 210. ΚΩΣΤΑΣ said

  208 Χωρίς να δηλώνω ειδικός επί του θέματος, γράφω καλοπροαίρετα, όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα. Άλλο εγκρίθηκαν οι πλατφόρμες και άλλο επιλέχθηκαν – με διαδικασία δύο ημερών – όσες είχαν συνάφεια με το προς κατάρτιση αντικείμενο.

  Μπορεί κατά τη γνώμη σου να θέλω πάση θυσία να μην υπάρχουν κακοί σε αυτήν την ιστορία από πλευράς παρούσας κυβέρνησης, ίσως όμως εκ μέρους σου να ισχύει το αντίθετο, για ό,τι κακό υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο, ευθύνεται η παρούσα κυβέρνηση. Θα το δείξει η ζωή.

 211. dryhammer said

 212. sarant said

  209 Επόμενο ήταν να γίνουν και τραγούδια!

 213. Ένα ενδιαφέρον αρθρο
  https://thepressproject.gr/pos-stithike-to-systima-tis-perifimis-tilekatartisis/

  Στο άρθρο αναλύεται και το μέγεθος της αρπαχτής αλλά και η ποιότητα του mathesis.gr που αναφέρθηκε και στο άρθρο του Νικοκύρη

 214. Πέπε said

  209, 212:

  Αν τα δείτε στο ΥΤ, αυτός που έκανε το δεύτερο έχει γράψει και σχόλιο στον πρώτο!

 215. voulagx said

  Καθώς ξεδιπλώνεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για τους «μεσάζοντες» που θα πάρουν το 40% από τα 192 εκατ. ευρώ της δαπάνης για την τηλεκατάρτιση, όχι μόνο αναδίδεται μυρωδιά σκανδάλου, αλλά και ανακύπτουν οι σχέσεις διαπλοκής που συνδέουν τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτής της συναλλαγής, τους ιδιοκτήτες των 6 εταιρειών που με τις 7 πλατφόρμες τους κέρδισαν τον ρόλο των «τροχονόμων» της τηλεκατάρτισης, με άμεσο όφελος τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ.

 216. 215 (από το λυγξ της εφσυν)

  Η ανθρωπογεωγραφία των εταιρειών, που είναι και από τα μεγαλύτερα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, αποκαλύπτει ένα πυκνό δίχτυ επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ τους, αλλά και πολιτικο-κοσμικών σχέσεων με το κυβερνών κόμμα, όπως και με πρόσωπα της οικογένειας του πρωθυπουργού.

  Βουλάγξ και όποιος άλλος, υπάρχουν στοιχεία και ονόματα ή εγέρασα μωρέ παιδιά κι έχω χάσει επεισόδια?

 217. π2 said

  216: https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/240157_kollitoi-oi-kalesmenoi-sto-parti-ton-hryson-vouchers

 218. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  217 Ευχαριστώ!

 219. Pedis said

  Tο γεγονός ότι κάποιοι τύποι

  που έχουν επωφεληθεί από την τελευταία αυτή αρπαχτή που ατύχως βγήκε στη δημοσιότητα

  έχουν σχέση με πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό …

  σημαίνει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν σχέση με αυτούς τους τύπους;

  Μπορείτε να το αποδείξετε;

  Εεε;

 220. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  219 Όχι βέβαια. Απλά συμβαίνει οι εν λόγω να είναι ικανοί επιχειρηματίες με καλό σκοπό, γνώση της αγοράς και εργοδότες τέλεια καταρτισμένων στελεχών που μπορούν να παράγουν πραγματικό έργο. Και, ως άριστοι, έχουν (εντελώς άσχετες με το προκείμενο) κοινωνικές επαφές με τους άλλους αρίστους της εθνικής κυβερνήσεως, όχι με τίποτα χλεμπάγιες.

  Μπορείς να αποδείξεις τι κουβεντιάζουν όταν στα πλαίσια των αυστηρά κοινωνικών τους επαφών δίνουν ραντεβού για να συμφάγουν σαν άνθρωποι βρε αδερφέ?

  Μπορώ εγώ να αποδείξω ότι ξέρεις ή δεν ξέρεις ιταλικά? Μπορεί όταν σχολιάζεις να έχεις ανά πάσα στιγμή δίπλα σου έναν άριστο γνώστη της γλώσσας που να σερφάρει για πάρτη σου και να σου μεταφράζει 🙂

  Γάμησέ τα…

 221. nwjsj said

  Θα έλεγα ότι η υπόθεση σηκώνει ειδικό δικαστήριο, όμως, επειδή εμείς ό,τι κάνουμε είναι πιο πολύ για τα πανηγύρια παρά για την ουσία, δεν ελπίζω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

  Το θέμα ΚΕΚ στην Ελλάδα είναι εν πολλοίς συνυφασμένο με την προχειροδουλειά και την αρπαχτή. Ακόμα και στο e-learning του ΕΚΠΑ, το οποίο παρουσίασε ο Νικοκύρης ως αξιόπιστο, διαπίστωσα με μεγάλη απογοήτευση ότι σχεδιάζουν προγράμματα πιο πολύ με το κριτήριο να βγάλουν κανένα φράγκο από τους αφελείς παρά για να προσφέρουν αξιοπρεπή κατάρτιση. Έλαβα πρόσφατα ένα διαφημιστικό τους ιμέιλ για ένα νέο κύκλο σεμιναρίων με θέμα «Αρχαία Κίνα: Μαθήματα Στρατηγικής και Ηγεσίας», επειδή πριν μερικά χρόνια είχα παρακολουθήσει ένα άλλο δικό τους σχετικό με τη διοίκηση επιχειρήσεων. Ομολογώ ότι ενθουσιάστηκα μόλις διάβασα τον τίτλο και τις θεματικές που θα αναλύονταν, όμως όταν έφτασα στην ενότητα του ακαδημαϊκού υπεύθυνου και του διδάσκοντα έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας τα βιογραφικά τους. Και οι δύο με σπουδές στη Φιλοσοφία μεν, αλλά κανένας τους δεν είχε εκτενή ακαδημαϊκή κατάρτιση ή ερευνητικό ενδιαφέρον, το οποίο να σχετίζεται με τις ενότητες που θα διδαχθούν. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαν να μου μάθουν για τον Κομφουκιανισμό και το Ταό δύο άνθρωποι, οι οποίοι είναι ζήτημα αν παρακολούθησαν ένα μάθημα Ασιατικής Φιλοσοφίας για ένα εξάμηνο στη ζωή τους πριν κάμποσες δεκαετίες, αλλά μάλλον στην περίπτωση αυτή ισχύει το ρητό: «αναλόγως του μεζέ πάει και το πιρούνι». Ίσως πάλι να φταίνε οι προσδοκίες μου κι εγώ που περίμενα δω καμία/κανένα Σινολόγο για εκπαιδευτή, γι’ αυτό έκανα την απογοήτευσή μου γλαρόσουπα και το προσπέρασα.

 222. […] sarantakos.wordpress.com Ο κορονοϊός θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η λέξη της χρονιάς, αφού έβαλε μαύρη και βαριά τη σφραγίδα του πάνω της, αλλά τουλάχιστον για τον μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει και άλλος διεκδικητής, η κρυπτική φράση «Σκοιλ ελικικού» που εδώ και μερικές μέρες έχει διαδοθεί (δεν λέω «σαν ιός» γιατί είναι γρουσουζιά) σε κάθε γωνιά του ελληνόφωνου κυβερνοχώρου, έστω κι αν (ή: ακριβώς επειδή) κάθε άλλο παρά ελληνική φαίνεται. […]

 223. […] sarantakos.wordpress.com Ο κορονοϊός θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, η λέξη της χρονιάς, αφού έβαλε μαύρη και βαριά τη σφραγίδα του πάνω της, αλλά τουλάχιστον για τον μικρόκοσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπάρχει και άλλος διεκδικητής, η κρυπτική φράση «Σκοιλ ελικικού» που εδώ και μερικές μέρες έχει διαδοθεί (δεν λέω «σαν ιός» γιατί είναι γρουσουζιά) σε κάθε γωνιά του ελληνόφωνου κυβερνοχώρου, έστω κι αν (ή: ακριβώς επειδή) κάθε άλλο παρά ελληνική φαίνεται.Από κοντά, αλλά με μικρότερη διάδοση, και άλλη μία, το «μέτζη του νέουκτη» ενώ κάθε μέρα που περνάει κι άλλα παρόμοια αλαμπουρνέζικα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στη γενική θυμηδία. […]

 224. spiridione said

  217. Ο Νίκος Τάκης προς στιγμή νόμιζα ήταν ο οίκος μόδας 🙂
  Εδώ ανάρτηση του Θ. Καμπαγιάννη στο φουμπου και βίντεο
  Ο «ΜΕΤΖΗ Ο ΝΕΟΥΚΤΗΣ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ «ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ: «ΕΧΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ!»
  Το βίντεο που θα αγαπήσετε, με πρωταγωνιστή τον Νικόλαο Τάκη, επιχειρηματία, που μαζί με τη σύζυγό του ανέλαβαν την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων της χώρας.
  «Πήραμε το νταμπλ, πήραμε ευρωεκλογές, πήραμε περιφέρεια, πήραμε δημαρχία, έχουμε τώρα και υπουργό! Τι άλλο; ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ!».
  «Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2019 ο επιχειρηματίας Νίκος Τάκης και η σύζυγός του Ρούλα Χαριτάκη διοργάνωσαν γεύμα για τους φίλους, τους υποστηρικτές και τους εθελοντές του υφυπουργού οικονομικών, αρμόδιου για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία, Απόστολου Βεσυρόπουλου. Στο γεύμα παραβρέθηκε και ο ίδιος ο Απόστολος Βεσυρόπουλος με την οικογένειά του. Η συνάντηση είχε σκοπό να ευχαριστήσει τους φίλους του κ. Βεσυρόπουλου και τους εθελοντές που δούλεψαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και βοήθησαν στην εκλογή του».
  https://www.alexandreia-gidas.gr/2017/47552/?fbclid=IwAR0wJ5Rkx7A3KAwtCPq_LmcI5GZCWEfA2pWZnimJ9bWHbDy33Nket16pMqs
  (το λινκ παραδόξως τώρα δεν έχει το περιεχόμενο)

 225. spiridione said

  202. Ένα μικρό δείγμα

 226. Pedis said

  # 223 – Το «θα μπορούσε» που ακούγεται να λέει για τη δυνατότητα να μην τσιμπήσουν οι συνάριστοι τα κονδύλια, το είπε στα σοβαρά ή είναι προιόν μιξάζ;

 227. Μαρία said

  217
  Ο εμπειρογνώμονας του Πιτσούλη.
  1. Στο παραδοτέο 1 (Π1) «Οικονομικός προγραμματισμός του συνόλου του έργου, Υποομάδα Β Εμπειρογνώμονας ΕΚΠ 13», ο εμπειρογνώμονας του έργου ήταν κάτοχος πλαστού πτυχίου.

 228. spiridione said

  224.
  Σοβαρά.

  -Εγώ σας κάνω ένα τελευταίο ερώτημα, Όσον αφορά το κομμάτι της πανδημίας, η στήριξη δεν θα μπορούσε να μην έχει τέτοιες προυποθέσεις; Να πάνε κατευθείαν τα χρήματα;
  -Θα μπορούσε.
  -Μάλιστα. Άρα ήταν μια δική σας επιλογή.
  -Και δώσαμε σε πάρα πολλούς ανθρώπους, όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, εμείς εδώ από το υπουργείο ανάπτυξης και από το ΕΣΠΑ 800 ευρώ απευθείας. .. Για τους επιστήμονες όμως ειδικά σας λέω δίνουμε περισσότερα χρήματα και κατάρτιση. Γιατί αυτό είναι κακό;

  Στο 16.00′ του βίντεο
  https://webtv.ert.gr/ert1/themata/o-yp-anaptyxis-a-georgiadis-gia-tin-epomeni-mera/

 229. 222. Έλα Μέτζη του νέουκτη στο Σκοιλ Ελικικού σου!!!
  θα πηγαίνει παντού αυτό σαν το «έλα … στον τόπο σου»…

 230. Μαρία said

  226
  Σωστός. Μπορεί να παίρνετε λιγότερα αλλά σας προσφέρουν κατάρτιση, αχάριστοι.

  Οι πλατφόρμες με τα εκατομμύρια χτύπησαν σε συνεργάτιδα του Βρούτση
  https://www.documentonews.gr/article/apokalypsh-oi-platformes-me-ta-ekatommyria-xtyphsan-se-synergatida-toy-broytsh?fbclid=IwAR1ohaGFZlSE-KjyF0sfzSXTsNmQKmEdtu9Kna_AeNfGovmYKiL7R3SCdtI

 231. spiridione said

  228. Όχι, δεν κατάλαβες, περισσότερα παίρνουμε και κάνουμε και κατάρτιση. (Σοβαρά το είπε, οι υπόλοιποι λέει πήραν 800 για 45 μέρες, εμείς πήραμε 600 για 30 μέρες!!).

 232. Pedis said

  # 226 – Μάλιστα.

  Μερσί.

 233. Pedis said

  # 229 – Η κυβέρνηση με αγαθή πρωτοβουλία και χωρίς κανένα συμφέρον τιμάει την επιστημονική επαγγελματοσυνη με 2/3 του κατοστάρικου περισσότερα το μήνα από την μη επιστημονική.

  Κανονικά τα μισά από αυτά τα επιπλέον θα έπρεπε να πάνε σε πιστοποιητή που να εγγυάται ότι όντως τα παίρνετε για την επιστημοσύνη σας αλλά η κυβερνηση αποφάσισε να σπάσει τον φαύλο κυκλο των ημετερων και της αρπαχτης τνω μεσαζόντων. 😀

 234. Γιάννης Ιατρού said

  221: …«αναλόγως του μεζέ πάει και το πιρούνι».. !!!! 👍🤩

 235. Ορίστε, το γλωσσοφάγατε το σκοιλ ελικικου
  https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2018877/vroytshs-katargeitai-to-programma-thlekatartishs-.html

 236. sarant said

  235

  Πολύ σημαντική επιτυχία, καμαρώνουμε!

 237. 235 Το ξέρουμε πως είμαστε κακοί άθρωποι, δε χρειάζεται να μας το χτυπάς.
  (ή μήπως είχε και τπτ ποινικό ο μέτζης? 😎)

 238. nwjsj said

  Καλά, ας μην έβγαινε η ΕΦΣΥΝ με τις φωτό δημάρχου Αθηναίων, Πρωθυπουργού και ΣΙΑς αγκαλίτσα με τους ΚΕΚατζήδες φάτσα κάρτα και να έβλεπα αν θα καταργούσε ο Βρούτσης την τηλεκατάρτιση της ντροπής. Παρεμπιπτόντως, ορίστε τι γίνεται όταν οι δημοσιογράφοι κάνουν τη δουλειά τους, αντί να αναλώνονται στην αποψιολογία.

 239. Pedis said

  # 235 – Άρα «θα μπορούσε» που είπε και ο σαχλαμάρας πιο πάνω.

  Στοίχημα, ότι θα προβλεφτεί αποζημείωση για τη «δουλειά» που έκαναν οι συν/άριστοι μεχρι τώρα;

 240. spiridione said

  238. Ε ναι, έτσι είναι.

 241. Νέο Kid said

  Αυτή πάντως η έλλειψη πυγμής του Κθούλη είναι αχαρακτήριστη!
  Έτσι όπως το πάει ο βουτυρομπεμπές, στο τέλος θα επιστρέψει στο δημόσιο και τα αρχαία της οικογενειακής «συλλογής»…
  Θα τρίζουν τα κόκαλα του γεροβρυκόλακα!

 242. dryhammer said

  235. Ας υψώσουμε λοιπόν εορταστικά το ποτήρι

  https://res.cloudinary.com/teepublic/image/private/s–TvL3tNDf–/t_Preview/b_rgb:5e366e,c_limit,f_auto,h_313,q_90,w_313/v1516309405/production/designs/2290013_0

 243. voulagx said

  Από την δήλωση του Βρούτση στο λινκ του #235:
  «Τυχόν αστοχίες, όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, εντοπίζονται και διορθώνονται».
  Ποιες άλλες περιπτώσεις εννοεί; Υπήρξαν κι άλλες αστοχίες;

 244. sarant said

  238 Και οι δημοσιογράφοι και οι πολίτες στα σόσιαλ

 245. ΚΑΒ said

  Gaudeamus igitur!

 246. Γιάννης Ιατρού said

  243: Ναι, πως, με κάτι διορισμούς θυμάμαι να είπε ο ΠΘ κάτι παρόμοιο… (νομίζω με τον υπερήλικα διοικητή του νοσοκομείου που μετά του τα ‘σουρε χοντρά του ΚΜ 🙂 )

 247. Aghapi D said

  https://www.taxheaven.gr/news/48542/katargeitai-to-programma-vouchers-oi-episthmones-toys-opoioys-aforoyse-to-programma-oa-laboyn-kanonika-thn-enisxysh-twn-600-eyrw-gia-ton-mhna-aprilio?fbclid=IwAR2TuLufAV-XYfdMaGWExPh4-XQAOHix5-H1kThACWq4JTw7fHB1lEdNid4
  Καταργήθηκε

 248. Μαρία said

  235
  Απάντηση Βρούτση τη Μ. Παρασκευή https://www.euro2day.gr/news/politics/article/2018299/syriza-terastio-skandalo-ta-eytrapela-ths-thlekata.html

 249. Χαρούλα said

  Μα ούτε ένας δεν σκέφτηκε τον κακομοίρη τον Αδωνιδάκο… που να κλαίει μοναχούλης του για την κατάργηση, άραγε;;;; 😂🤣

  #238 Nwjsj, πόσο δίκιο έχεις για την χαμένη ερευνητική δημοσιογραφία….!

 250. Χαρούλα said

  #187 ευχαριστώ πολύ!

 251. ΚΩΣΤΑΣ said

  Κακοί, ε κακοί! 😉

  Πάλι στον Μητσοτάκη έλαχε να ξεκαθαρίσει τα ΚΕΚ και τις πλατφόρμες από τα σκοιλ ελικικου! 😜

 252. Μαρία said

  Το νέο αγγούρι. https://left.gr/news/n-filis-esto-kai-tora-tin-teleytaia-stigmi-ligi-sovarotita-sta-themata-paideias

 253. Spiridione said

 254. nikiplos said

  Βέβαια αξίζει να δει κανείς πως αν οι πλατφόρμες κατάρτισης είχαν κάνει 2-3 ώρες δουλειάς να διορθώσουν τα «σκοιλ ελικικου» με ελληνικά πάμφθηνα εργατικά χέρια που τέτοια περίοδο ξεχειλίζουν στους mail servers τους,
  και αν αντί για μαθήματα πληροφορικής του 1990 είχαν αντιγράψει κάποια σχετικά πιο πρόσφατα δε θα έπαιρνε κανείς χαμπάρι κ θα μοιράζονταν τα λεφτά αθόρυβα. Ούτε καν αυτό δεν κατάφεραν.

  Ας φανταστεί κανείς για τι είδους «ιδιώτες» επαγγελματίες μιλάμε…

 255. π2 said

  Μιλούσα με γνωστό μου που και έχει ασχοληθεί με προγράμμματα κατάρτισης (σε άλλο υπουργείο) και έχει μεγάλη πείρα στις σχετικές προκηρύξεις και μου ομολογεί ότι δεν καταλαβαίνει τίποτε στη συγκεκριμένη προκήρυξη. Οριζόταν ως υποχρέωση των φορέων με ολοκληρωμένα συστήματα τηλεκατάρτισης (πλατφόρμες) να έχουν ολοκληρωμένο και αναρτημένο το υλικό, χωρίς να ορίζεται ότι αυτές το έχουν παραγάγει, το οποίο είναι εγγενώς παράλογο. Τα ΚΕΚ, από την άλλη, έφεραν το γραφειοκρατικό βάρος (που δεν είναι ευκαταφρόνητο), αλλά καλούνταν να διδάξουν (και να αποδείξουν ως παραδοτέο ότι δίδαξαν) «ύλη» που πουθενά δεν οριζόταν ποιος την ετοίμασε. Δεν έχει δει, μου λέει, κανένα τέτοιο πρόγραμμα πουθενά.

  Θα μάθουμε ποτέ ποιος έφτιαξε τα σκοιλ ελικικού;

 256. Mπετατζής said

  Με την κατάργηση του βάουτσερ επιβεβαιώθηκε η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, το είπε κανείς ή πρώτος εγώ ;; .

 257. Μαρία said

  255
  Εγγενώς λογικό το βρίσκω, αν σκεφτείς οτι είχαν ελάχιστο χρόνο για να παράξουν δικό τους πρωτότυπο υλικό και κυρίως οτι η κατάρτιση ήταν πρόσχημα, για να μοιράσουν χρήμα.
  Μπορούμε να μάθουμε το κεκ που τον πλάσαρε απο τον καταρτιζόμενο επιστήμονα που το ανακάλυψε.

  256
  🙂

 258. sarant said

  255 Μπορεί να το μάθουμε εμπιστευτικά

 259. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Λοιμώχθηκαν ατάκτως στα πεδία του Σκόιλ Ελικικου.

  Κάθε ΚΕΚάκι, πώς είχε πει ο Μαυρουδής, και καημός!

 260. Μαρία said

  258
  Και να μάθουμε αν όλα τα αλαμπουρνέζικα είχαν κοινή πηγή ή αν υπήρξε διασπορά του ιού.

 261. Μαρία said

  Με διαψεύδει ο Γεραπ. Η ποιοτική εκπαίδευση είναι μέσα στο γονιδίωμα λέει της νδ.

 262. 206 Έχω κι άλλα να γράψω αλλά έχει καμιά 50αριά σχόλια ακόμα να διαβάσω και θα το ξεχάσω: κι όμως, ξέρεις πόσα κείμενα με έντερ στο τέλος της γραμμής φτάνουν στα χέρια μου; Όχι μόνο από παππούδες αλλά και μέσης ηλικίας. Και ζητάνε κάποια αλλαγή ενδιάμεσα και φωνάζουν αμάν βοήθεια!

 263. 262 Στο 205 πήγαινε.

 264. nwjsj said

  @ 244 – Sarant
  Ασφαλώς, το θέμα αναδείχθηκε από τους πολίτες στα ΜΚΔ και καλώς έγινε, αλλά το πρόβλημα εδώ είναι ότι οι διαμαρτυρίες στα σόσιαλ εύκολα εκμηδενίζονται ή αμαυρώνονται από τους διάφορους κομματικούς στρατούς. Απόδειξη αυτού είναι ότι η πρώτη τους αντίδραση ήταν να χαρακτηρίσουν τα Σκοιλ, Μετζη κλπ ως μεμονωμένα περιστατικά ορθογραφικών λαθών, ή να κοκορευτούν με περισπούδαστο ύφος ότι οι πλατφόρμες λειτουργούσαν σε έκδοση ΒΕΤΑ κι έτσι νόμισαν ότι θα το γλυτώσουν, αφού το θέμα εντέχνως αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ. Αν δεν έκανε τη μικρή έρευνα στο διαδίκτυο η ΕΦΣΥΝ και δεν ρεζίλευε το πρωθυπουργικό σόι με τις φωτογραφίες και τις αγκαλιές, ακόμα θα χόρευαν τα Αδωνο/Κουλοτρόλ και θα κορόιδευαν κι από πάνω τους επιστήμονες που ήταν αναγκασμένοι να υποστούν αυτόν τον εξευτελισμό για τα 600 ευρώ.

  Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι είναι τόσο χαζοί (ή νομίζουν ότι είμαστε εμείς οι χαζοί), ώστε να έχουν τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο φόρα παρτίδα, ενώ παράλληλα έστηναν κομπίνα αναμεταξύ τους, η οποία έβγαζε μάτι ότι επρόκειτο περί βρωμερής υπόθεσης. Προφανώς, είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη ότι τα 11εκατ. και το χάρισμα της δόσης στους καναλάρχες θα τους προστάτευε και πολύ φοβάμαι ότι η ‘επένδυση’ αυτή έγινε για να συγκαλυφθούν οι τραγωδίες που πλησιάζουν με τον κοροναϊό και την οικονομία, δεν είναι μόνο η ροπή προς την κλεψιά ή την απατεωνιά, δηλαδή.

 265. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Παρακολούθησα από κοντά, προ 10ετίας περίπου, την ανάσχεση ενός προγράμματος κατάρτισης-φούσκα για την πάταξη (ναι νομίζω πάταξη το λέγανε) της ανεργίας ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που είχε προσχεδιαστεί με τέτοιους όρους, ώστε να εισρεύσουν σ΄έναν μόνον ιδιοκτήτη ιδιωτικής σχολής (με τρία υποκαταστήματα ανά τη χώρα που μόνο αυτά πληρούσαν τα προσχηματικά προαπαιτούμενα). Τον κύριο λόγο για να ακυρωθεί, έπαιξαν οι διαμαρτυρίες των άλλων εν δυνάμει συμπαιχτών που άφηνε απόξω η φωτογραφική προκήρυξη. Βάλανε μπροστά τους καλλιτέχνες (σ΄αυτό το χώρο έγινε η απόπειρα λαμογιάς) οι οποίοι και τρέξανε στους αρμόδιους υπουργογενικούς και πριν πάρει διαστάσεις, το απέσυραν. Πάλι τότε οι Βρούτσης – Στρατινάκη.

  Όταν είδα χθες να τους κράζουν και δικές τους φυλλάδες όπως και ορκισμένα τρολ τους (ο διάολος μέσα μου μου λέει από αντιζηλία -γαλαζομαχαιρώματα- για τη μάσα κι όχι από καημό για νομιμότητα και τιμιότητα) είπα εδώ στους δικούς μου να μην ψάχνουν άλλο τη λιγότερο προσβλητική πλατφόρμα να συμπληρώσουν, γιατί πήρε πολύ φως το φιλμ και οι πλατφόρμες θα πάνε για ηλε-ανακύκλωση.

 266. Αιμ said

  Τα κοινωνικά δίκτυα το τσακίσανε αλλά την ταφόπλακα την έβαλε η εφσύν (στο πρόγραμμα) ίσως και οι δικηγόροι
  Τον Βρούτση πάλι δεν το βλέπω πολύ καλά το παλικάρι

 267. Αιμ said

  266. Και είχα διαβάσει μέχρι το 261

 268. Αιμ said

  262. Γιάννη και εγώ βρίσκω κείμενα ιδιαίτερα παλιότερα με εντερ στο τέλος της γραμμής και τα συμπτύσσω (;) κιόλας

 269. 238 Γι’ αυτό και πήγε έλεγχος απ’ την επιθεώρηση εργασίας σήμερα το μεσημέρι!

  241 Ε, όχι δα: «Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις.

  Ταυτόχρονα, με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Κάτι που δεν συνέβη, βεβαίως, τα τελευταία χρόνια.» Ποιος νομίζετε πως φρόντισε να καθαρίσει; Ο πανάξιος πρωθυπουργός μας!

  Σχετικά με το πότε πιστοποιήθηκε το κάθε ΚΕΚ , όπως έγραψα κι αλλού, τα πρώτα ΚΕΚ ξεκίνησαν να πιστοποιούνται το 1995. Ας πούμε η «Δήμητρα» είναι παμπάλαια στο κουρμπέτι. Μάλιστα είχαν κάποια προβλήματα με την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν τους έδωσε τη δουλειά που είχαν πάρει τελευταία στιγμή από τον ΟΑΕΔ το Φλεβάρη, αμέσως μετά τις εκλογές (πριν αλλάξει η διοίκηση)…

 270. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  256. «Με την κατάργηση του βάουτσερ» ο Βρούτσης μετωνομάσθη εις Βαουτσης 🙂

 271. 268 Και πόσα κεντραρίσματα με κενά (space στα ελληνικά)!

 272. Μαρία said

  269 βλ. 217

  Οι λόγοι που ο ανάδοχος ΚΕΚ «Δήμητρα» – «Αποψη» κηρύχθηκε έκπτωτος ήταν οι εξής:

  1. Στο παραδοτέο 1 (Π1) «Οικονομικός προγραμματισμός του συνόλου του έργου, Υποομάδα Β Εμπειρογνώμονας ΕΚΠ 13», ο εμπειρογνώμονας του έργου ήταν κάτοχος πλαστού πτυχίου.

  2. Το παραδοτέο 2 (Π2) με τίτλο «Μελέτη αναγνώρισης και χαρτογράφησης εκπαιδευτικών αναγκών» αρνήθηκε να το παραλάβει η επιτροπή προμηθειών, καθώς δεν είχε διανεμηθεί καν το ερωτηματολόγιο που προβλεπόταν στη σύμβαση και αποτελούσε μέρος της έρευνας επισκόπησης (δηλαδή της έρευνας του πεδίου) και κατά συνέπεια της μεθοδολογίας πάνω στην οποία στηριζόταν όλη η μελέτη. Ο ανάδοχος δήλωσε πως δεν πρόλαβε να το υλοποιήσει.

  Η υπόθεση αυτή κατέληξε στα δικαστήρια του Πειραιά.

 273. sarant said

  266 Κάπως έτσι.

 274. spiridione said

  255. Γιατί το λες αυτό; Βεβαίως η προκήρυξη έχει πολλά κενά, αλλά νομίζω προκύπτει ότι οι φορείς ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεκατάρτισης ήταν υποχρεωμένοι να υποβάλουν και παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό υλικό προς έγκριση. Γιατί έπρεπε να ορίζεται ότι το έχουν παράξει; Βλέπω στο παράρτημα (ΧΙ) για τις εκπαιδευτικές προδιαγραφές εκπαιδευτικής κατάρτισης ότι τα μαθήματα πρέπει να ενσωματώνουν μεταξύ άλλων και αναφορά στα Πνευματικά Δικαιώματα του συντάκτη του εκπαιδευτικού υλικού. Εγώ στα δικά μου μαθήματα δεν βλέπω καμία τέτοια αναφορά. Αλλά αυτό το παράρτημα πρέπει να το έχουν κάνει κόπι πέιστ από τις κανονικές προκηρύξεις. Όσο για το ποιος έφτιαξε το σκόιλ ελικικου, δεν χρειάζεται να γίνει αναφορά στο ΚΕΚ. Σε κάθε πλατφόρμα αναφέρεται και το όνομα του φορέα ΟΣΤΚ με τον οποίον συνεργάζεται το κάθε ΚΕΚ.
  Έναν παραλογισμό που είχα βρει εγώ στην προκήρυξη, και δεν ξέρω αν οφείλεται σε προχειρότητα ή αν ήταν σκόπιμο, τον είχα αναφέρει τις προάλλες: Αν ο ωφελούμενος ελ. επαγγελματίας δεν ολοκλήρωνε τις 67 ώρες δεν έπαιρνε το υπόλοιπο επίδομα των 200 ευρώ. Τα ΚΕΚ (και οι πλατφόρμες) όμως θα πληρώνονταν κανονικά αναλογικά με τις ώρες διδασκαλίας (κάτω των 67) που είχαν γίνει.
  Θέλω να πω ότι τις τελευταίες μέρες, και πριν το Πάσχα, φημολογούνταν ότι θα μας απαλλάξουν από την παρακολούθηση της τηλεκατάρτισης. Αλλά υπολόγιζα ότι αυτό θα γινόταν αργότερα, αφού θα είχαμε γράψει αρκετές ώρες.
  Πάντως, άσχετα του τι ανακοινώθηκε σήμερα, τα ΚΕΚ (και οι πλατφόρμες) θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά για ό,τι έχουν κάνει μέχρι τώρα βάσει της προκήρυξης, αλλιώς θα πάνε δικαστικά. Δηλαδή 20 ευρώ το κεφάλι που δικαιούνται ως προκαταβολή, και τις διδακτικές ώρες που έχουν γραφτεί θα πρέπει να τις πληρωθούν κανονικά. Με τις πιστοποιήσεις τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει, δηλαδή αν κάποιος (λέμε τώρα) που έχει ολοκληρώσει τις διδακτικές ώρες θα μπορεί να δώσει εξετάσεις για πιστοποίηση; Περιμένουμε να δούμε πώς θα τα ρυθμίσουν όλα αυτά.

 275. Μαρία said

  266
  Και στο κανάλι του Χοντρού έπεσε κράξιμο.

 276. Pedis said

  # 262, 268 – από περιέργεια, εννοείτε έντερ σε γουόρντ ή τι;

  # 264 – Έτσι. Και χειρότερα με τα culoτρολ.

 277. Pedis said

  # 275 – μάλλον, δεν παίζει ΚΕΚ.

 278. 275α. Ναι. Φαίνεται παράξενο;

 279. Μαρία said

  277
  https://www.ethnos.gr/athlitismos/101476_eisigisi-bomba-olympiakos-kai-marinakis-kindyneyoyn-me-ypobibasmo-kai-isobio

 280. Νέο Kid said

  Χα,χα,χαααα! Νασαι καλά ρε Μαρία! Αυτό είναι ανέκδοτο πέντε κλάσεις ανώτερο από το Σκοιλ ελικίκου. Είπαμε αγαθιάρης ο Κθούλης, αλλά αυτό πια… Πιο πιθανό είναι να πάρει Νόμπελ Φυσικοχημειας και ιατρικής ομού αριστούχος εκπαιδευόμενος του Μέτζη του Νεούκτη ,παρά να πέσει ο θρήνος…

 281. Pedis said

  # 278 – και δεν γνωρίζουν πώς να επανορθώσουν;

  (Προσωπικά, σπάνια χρησιμοποιώ γουόρντ, δηλ. όταν είναι απαραίτητο από τη γραφειοκρατία, όχι από επιλογή.)

  # 279 – Μπαγιάτικο πρωταπριλιάτικο.

  Πιο πιθανό βλέπω να καταργηθούν όλα τα πρωταθλήματα από την Δ Εθνική (υπάρχει;) και πάνω και να κατεδαφιστούν οι κερκίδες των γηπέδων να γίνει χώρος για τον κόσμο να ξεδίνει αθλούμενος αντί να να το κάνει εκτινασσόμενος σαν πίθηκος προς την οθόνη με χριστοπαναγίες , παρά να υποβιβαστεί ισοβίως ο ένας από τους μεγάλους μαφιόζικους συλλόγους.

 282. Spiridione said

  Καταγγελία του Πολάκη για τον Εξαδάκτυλο του Π.Ι.Σ., που δεν έβγαλε άχνα τόσες μέρες για τα βάουτσερ. Παρόμοιες προτάσεις έκαναν και στους δικηγορικούς συλλόγους και κάποιοι σύμβουλοι του ΔΣΑ ήταν υπέρ.

  Μετά τη σημερινή εξέλιξη με το ξεφτιλικι των Βρούτση-Γεωργιάδη και την άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στην κομπίνα με τα ΚΕΚ των κολλητών της επιχειρηματιών, το ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ,θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο προσωπικου ΑΙΣΧΟΥΣ για τον πρόεδρο του τον κύριο Εξαδαχτυλο:
  Ως κοινός ατζέντης συμφερόντων έφερε θέμα στο ΔΣ να «συνεργαστούν» με την κάλυψη (διάβαζε νταβατζιλίκι) του ΠΙΣ οι Ιατρικοί Συλλογοι με συγκεκριμένα ΚΕΚ ,ώστε «σπρώχνοντας» τους γιατρους να «καταρτιστούν» εκεί ,να παίρνει 50 ευρώ ο τοπικός Ιατρικος Συλλογος και 20 ευρώ ο ΠΙΣ!!!!
  Όταν όλοι οι άλλοι σύλλογοι επιστημόνων (δικηγόροι ,μηχανικοί) καταδίκαζαν την κομπίνα που έστησε η κυβέρνηση και το υπουργειο εργασίας και τον εξευτελισμό των επιστημόνων με τα «Σκοιλ Ελλικικου» και τα «μέτζη του νέουκτυ» ο Εξαδάκτυλος (με νοθεία για να μην ξεχνιόμαστε προεδρος του ΠΙΣ) κοίταζε να πάρουν μίζα ανά κεφάλι γιατρού οι Ιατρικοί σύλλογοι!!!!!
  Για την ιστορία ευτυχως δεν πέρασε τέτοια απόφαση από το ΔΣ μετά την έντονη αντίδραση πολλών μελών του από άλλες παρατάξεις ,αλλά ο ΨΟΓΟΣ για την απόπειρα μένει και χρεώνεται σς αυτόν που υποτίθεται εκπροσωπεί τον Ιατρικο κόσμο της χώρας !!
  https://www.facebook.com/photo?fbid=2568642133379252&set=a.1386435318266612

 283. Spiridione said

  Π.χ. αυτό εδώ βρήκα τυχαία στο ίντερνετ, του Νίκου Τάκη
  https://www.dsko.gr/post/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CF%84oy-%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%85-vellum-global-educational-services

 284. Μαρία said

  282
  Για να φαίνεται και το έγγραφο Εξαδάκτυλου.
  https://www.facebook.com/photo?fbid=2568642133379252&set=a.1386435318266612

 285. Μαρία said

  284
  Κάτι δεν έκανα σωστά.

 286. Μαρία said

  283
  Πολύ χουβαρντάς ο κύριος Τάκης.

 287. Spiridione said

  286. Ε, αφού είχε πλατφόρμα, όχι μόνο ΚΕΚ, περίμενε μεγάλη μπάζα.

 288. Pedis said

 289. Pedis said

  Να το αφήσω εδώ επειδή μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους η κατάσταση με την κήρυξη του λοκντάουν στην Ινδία.

  Arundhati Roy: ‘The pandemic is a portal’

  Finally, on March 19, the Indian prime minister addressed the nation. He hadn’t done much homework. He borrowed the playbook from France and Italy.

  He told us of the need for “social distancing” (easy to understand for a society so steeped in the practice of caste) and called for a day of “people’s curfew” on March 22.

  He said nothing about what his government was going to do in the crisis, but he asked people to come out on their balconies, and ring bells and bang their pots and pans to salute health workers.

  Not surprisingly, Narendra Modi’s request was met with great enthusiasm. There were pot-banging marches, community dances and processions. Not much social distancing.

  In the days that followed, men jumped into barrels of sacred cow dung, and BJP supporters threw cow-urine drinking parties.

  Not to be outdone, many Muslim organisations declared that the Almighty was the answer to the virus and called for the faithful to gather in mosques in numbers.

  As an appalled world watched, India revealed herself in all her shame — her brutal, structural, social and economic inequality, her callous indifference to suffering.

  The lockdown worked like a chemical experiment that suddenly illuminated hidden things.

  As shops, restaurants, factories and the construction industry shut down, as the wealthy and the middle classes enclosed themselves in gated colonies, our towns and megacities began to extrude their working-class citizens — their migrant workers — like so much unwanted accrual.

  Many driven out by their employers and landlords, millions of impoverished, hungry, thirsty people, young and old, men, women, children, sick people, blind people, disabled people, with nowhere else to go, with no public transport in sight, began a long march home to their villages.

  They walked for days, towards Badaun, Agra, Azamgarh, Aligarh, Lucknow, Gorakhpur — hundreds of kilometres away. Some died on the way.

  Every one of the walking people I spoke to was worried about the virus. But it was less real, less present in their lives than looming unemployment, starvation and the violence of the police.

  Of all the people I spoke to that day, including a group of Muslim tailors who had only weeks ago survived the anti-Muslim attacks, one man’s words especially troubled me.

  He was a carpenter called Ramjeet, who planned to walk all the way to Gorakhpur near the Nepal border.

  “Maybe when Modiji decided to do this, nobody told him about us. Maybe he doesn’t know about us”, he said.

  “Us” means approximately 460m people.

 290. Pedis said

  Ωχ, σόρρυ, λαθος, στον σαββατιάτικο μπουφέ έπρεπε να το βάλω.

 291. # 279

  Τρίχες, οι γνωστές «αποκαλύψεις» του Θωμαΐδη. Μια εισήγηση είναι που φυσικά δεν είναι δεσμευτική και που θα καταλήξει να κριθεί από αυτούς που αποφάσισαν πως η εισήγηση της Μαρούπα, που πιστεύει στα 600 δις του Σώρρα και του Αρκούδη που ζητούσε να δωροδοκηθεί όπως καταγγέλθηκε και λοιπών λογιστών (!) ήταν δεσμευτική για την επιτροπή (από δικαστές) εφέσεων χωρίς να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης !
  Εχω ξαναγράψει -για τους μη γνωρίζοντες τι εστί εγκληματική οργάνωση- πως η τροπολογία περί μη υποβιβασμού των ομάδων δεν έγινε, όπως ψευδώς λένε για τον ΠΑΟΚ αλλά για την Ξάνθη ή τον ΟΣΦΠ!!
  Διότι σε περίπτωση πολυϊδιοκτησίας υποβιβάζεται ΜΟΝΟ ο εξαγοραζόμενος δλδ η Ξάνθη ενώ από την άλλη υπάρχουν 5 ποδοσφαιριστές της Βέροιας που καταγγέλλουν πως τους ζητήθηκε στο ημίχρονο να χάσουν με 0-3 και όσο και να ελέγχουν την κατάσταση φοβούνται μη γίνει καμιά στραβή από κανένα ιδεολόγο γιατί η βρωμιά είναι εξόφθαλμη. Αν μάλιστα δει κάποιος το βίδδεο του αγώνα το 3-0 έγινε στις καθυστερήσεις και στην συνέχεια στην τελευταία φάση ο Τζόρτζεβιτς ενώ έχει δεξιά του άδεια την εστία στέλνει την μπάλλα επιδεικτικά αριστερά για να μη χαλάσει το 3-0, που σημαίνει πως και οι παίκτες του ΟΣΦΠ ήξεραν που να σταματήσουν και φυσικά να βάλουν τα γκολ στο τέλος του αγώνα ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη απόδοση στο λάιβ. Ο «μαιτρ» του καθημερινού στοιχήματος που γράφει εδώ μέσα, μπορεί να σας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες,εγώ δεν παίζω ποδοσφαιρικό στοίχημα παρά μια-δυο φορές τον χρόνο κάτι απλό, ποιός θα νικήσει, και δεν τον ξέρω καλά τον ζωντανό στοιχηματισμό.
  Για να θολώσουν τα νερά μαζί μ’ αυτήν την υπόθεση θα εκδικασθεί και η υπόθεση Σα Πίντο που παραιτήθηκε όντας προπονητής του Ατρόμητου όταν του υπέδειξαν φορτικώς ποιούς ποδοσφαιριστές να χρησιμοποιήσει και ποιούς όχι, ο Πρόεδρος Σπανός και ο κινών τα νήματα Αγγελόπουλος που παραπέμπονται κι αυτοί.

  Για να μην κοροϊδευόμαστε, μόνο τυφλοί δεν πήραν χαμπάρι πως η προστατευτική ομπρέλλα του ΟΣΦΠ σε Ελλάδα και Ευρώπη καλύπτει εποχιακά και την ΑΕΚ που μετά την έκπληξη ποινή-χάδι για τις μολότωφ που ανταλλάξανε οι οπαδοί της μέσα στο ΟΑΚΑ με ξένους χούλιγκαν, είχαμε την ποινή του Μελισσνίδη (8 μήνες για το πιάσιμο του ξένου διαιτητή από τα αρχίδια- γραμμένο στο φύλλο αγώνος- που δεν θεωρήθηκε εξάσκηση βίας που κοστίζει 3 έως 10 χρόνια, όπως έφαγε ο Ιβάν για την φωτογραφία με το πιστόλι στην κωλότσεπη) και η ΑΕΚ με την εξοντωτική ποινή των 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, λες κι αν γίνουν ματς θα γίνουν με θεατές τώρα με την πανδημία !!
  Βάζω στοίχημα πως ο τίγρης -αντίθετα από τον Ιβάν- θα γράψει στα παλιά του παπούτσια την τιμωρία και θα μπαινοβγαίνει στα γήπεδα όπως ο χοντρός. Αρχίζω να σκέφτομαι πως η υπηρεσία που τους προσέφερε ο τίγρης ήταν μάλλον το πειστικό ξύλο στον Κούγια πριν 2-3 χρόνια στην Βουλιαγμένη, ο οποίος μετά από αυτό έγινε δικηγόρος του χοντρού και φίλος του χωρίς τις υπόνοιες και τις επιφυλάξεις που είχε πιο πριν. Οπως λέμε το ξύλο βγήκε πό τον παράδεισο !!
  Αξιοσημείωτη η αντίδραση των κωλοφυλλάδων του γάβρου γι αυτήν την τιμωρία έκτρωμα : πλήρης σιωπή και προβολή στο δωράκι, οι έξτρα -7 βαθμοί στον ΠΑΟΚ μήπως και καταφέρει να βγει δεύτερη.
  Κοινός ο στόχος να φύγει από την μέση ο Ιβάν που χαλάει την πιάτσα.

  Αθήνα καριόλα, ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα !

 292. Γιάννης Ιατρού said

  285: μια χαρά φαίνεται, αλλά εδώ και ξεχωριστά

 293. Για την πληρότητα του άρθρου και μιας και αποδόθηκαν ήδη εύσημα στον τύπο που κάνει σωστά τη δουλειά του, εύσημα και απ’ αλλού
  http://www.zoornalistas.com/2020/04/o_22.html

  Και πάντα φοβούνται τον τύπο οι κυβερνώντες γι’ αυτό προσπαθούν να τον περιορίζουν
  http://www.topontiki.gr/article/380832/koronoios-mploko-stin-enimerosi-apo-tin-kyvernisi

 294. π2 said

  274: Ασφαλώς προκύπτει ότι οι πλατφόρμες έπρεπε να αναρτήσουν το υλικό, αλλά είναι εγγενώς παράλογο να μην υπάρχει πρόνοια για την παραγωγή του από τη στιγμή που υπήρχε προθεσμία δύο ημερών για το Μητρώο. Κανονικά στα προγράμματα κατάρτισης η παραγωγή του υλικού περιγράφεται ως χωριστή διαδικασία, ως διακριτό παραδοτέο. Γι’ αυτό επιμένω ότι είναι απόδειξη προσυνεννόησης η όλη διαδικασία.

  Όσο για τα ΚΕΚ, δεν θα πάρουν ευρώ, κι ας πάνε στα δικαστήρια. Από τη στιγμή που δεν υπήρξε παραδοτέο, δεν μπορούν να πληρωθούν. Δεν ξέρω καθόλου τον χώρο των ΚΕΚ, αλλά αν υπάρχουν ΚΕΚ που προσπαθούν να κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους, είναι οι χαμένοι της υπόθεσης, ακριβώς λόγω της τρελής μεθόδευσης: μια καραμπινάτη ατασθαλία οδήγησε σε πολλές χαμένες εργατοώρες και τους ωφελούμενους και τους υπαλλήλους των ΚΕΚ.

 295. Nestanaios said

  289.
  Το 1936 είχαμε τον κατ’οίκον περιορισμόν στην Ελλάδα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και στην Ισπανία του Miguel de Unamuno. Και οι δύο «πέθαναν» μετά από λίγες μέρες. Τώρα έχουμε τον κατ’οίκον περιορισμόν όλων μας.

 296. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Για να μην τα πάρει ο άνεμος

 297. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Να πληρωθούν τα ΚΕΚ και οι παλτφόρμες ; Για ελαττωματικά «προϊόντα»; Μπορεί ποτέ μια σύμβαση να πρόβλεπε κάτι τέτοιο; Και προκαταβολές να πήραν θα πρέπει να επιστραφούν για μη εκπλήρωση των όρων. Δεν προέκυψε κάτι «έκτακτο» «απρόβλεπτο», «ανώτερη βία» που λέμε για να το δικαιολογεί. Αντίθετα υποψιάζομαι ότι όσοι «επιμορφούμενοι» έφαγαν άγονο τελικά χρόνο στα «επιμορφωτήρια» μπορεί να απαιτήσουν από τα κεκ και τις πλατφόρμες ανάλογη αποζημίωση.

 298. spiridione said

  294. Φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τα ΚΕΚ δεν τα βαρύνει καμία υπαιτιότητα, ούτε καθυστέρησαν την εκτέλεση του έργου, ούτε εκτέλεσαν πλημμελώς τις συμβατικές τους υποχρεώσεις. Το εκπαιδευτικό υλικό βάσει της προκήρυξης το πήραν απ’ τις 7 πλατφόρμες, το οποίο είχε εγκριθεί από την επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας. Δεν ξέρω και εγώ ακριβώς τι γίνεται με αυτά τα προγράμματα και πώς θα το μεθοδεύσει η κυβέρνηση, αλλά φοβάμαι ότι αν πάνε δικαστικά τα ΚΕΚ θα υποχρεωθεί το δημόσιο να πληρώσει περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι αν πληρώσει τις αμοιβές τους για το μέχρι τώρα έργο τους.

 299. Μαρία said

 300. nwjsj said

  @ 289 – Pedis
  Eυχαριστούμε, συγκλονιστικό το άρθρο του Arundhati Roy στους FT.

 301. ΓΤ said

  300@

  Η Αρουντάτι Ρόι είναι μια υπέροχη γυναίκα 🙂

 302. loukretia50 said

  289. Pedis
  Mερσί για το πολύ ενδιαφέρον λινκ.
  (κάποια που αγχώνεται και μπερδεύεται με τα στατιστικά)

 303. Μαρία said

  301
  Και προ ημερών διαβάσαμε κι αυτό https://infolibre.gr/wpinfolibre/2020/04/09/aroyntanti-roi-i-pandimia-einai-mia-thyra-gia-ton-kainoyrgio-kosmo/

 304. π2 said

  298: Δεν έχω εύκαιρη την προκήρυξη, αλλά κατά κανόνα σε όλα τα εξωτερικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα υπάρχει ρήτρα ότι δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής αμοιβής αν ακυρωθεί για κάποιον λόγο το πρόγραμμα. Στις συμβάσεις εργασίας στο πλαίσιο προγραμμάτων, για παράδειγμα, υπάρχει τέτοια ρήτρα: δεν πα’ να έχεις δουλέψει κανονικά, αν ακυρωθεί το πρόγραμμα δεν παίρνεις μία.

  Μπορούν φαντάζομαι τα ΚΕΚ να πάνε δικαστικά επικαλούμενα ότι δεν έφταιγαν σε τίποτε, αλλά χωρίς παραδοτέο δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να πληρωθούν.

 305. sarant said

  304 Πάντως τουλάχιστον ένα ΚΕΚ έβγαλε ανακοίνωση πως όσοι θέλουν μπορούν να συνεχίσουν την κατάρτιση και να πιστοποιηθούν.

 306. spiridione said

  304. Ο μόνος όρος που είδα είναι ότι
  Οι πληρωμές που προβλέπονται στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα καταβληθούν, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν εξασφαλιστεί οι σχετικές πιστώσεις.

 307. Γιάννης Στάμος said

  Διάβασα και ξαναδιάβασα το άρθρο αλλά δεν κατάλαβα πώς προέκυψε και τί σημαίνει το «σκόιλ ελικικού». Εγώ είμαι χαζός ή δέν έχει βρεθεί ακόμη η απάντηση;

 308. ΣΠ said

  307
  Το OCR απο την (προφανώς κακοτυπωμένη) φράση «Σκοπός επιτροπής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων» έδωσε «Σκοιλ ελικικού προσθέσεις και ελέγχου λοιμώχθηκαν».

 309. Μαρία said

  Πώς η κυβέρνηση χρηματοδοτεί “fake news” για τον κορωνοϊό

  Το σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης έδειξε ακόμη μια φορά, για όσους είχαν ακόμη αμφιβολίες, τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Παρακάτω θα δείξω ακόμα ένα παράδειγμα μικρότερης κλίμακας αλλά παρόμοιας φύσης.
  http://ephemeron.eu/2155

  Μεγάλη ξεφτίλα.

 310. Μαρία said

 311. Μαρία said

  309

 312. Γιάννης Ιατρού said

  Ενημερωτικά, προφανώς στο 307 είναι ο Bάταλoς

 313. Μαρία said

  312
  Αυτό ήταν το δόλωμα, για να κιτρινίσει στο άλλο νήμα.

 314. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @300,301. Ἔχει γράψει τὸ ἐξαιρετικό, κατὰ τὴ γνώμη μου, μυθιστόρημα Ὁ Θεὸς τῶν μικρῶν πραγμάτων.

  Μιὰ γυναικεία ματιὰ στήν, ἰδιαίτερα σκληρὴ γιὰ τὶς γυναῖκες καὶ την κατώτερη κάστα τῶν νταλίτ (ἀνέγγιχτων), ἰνδικὴ κοινωνία.

 315. Μαρία said

 316. Εσώκλειστος said

  Κι εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί έγινε τόσο μεγάλος θόρυβος για το σκόιλ ελικικού

 317. Pedis said

  Άσχετο, αλλά Μαρία και Νικοκύρης θα εκτιμήσουν την ειδηση

  https://www.repubblica.it/cronaca/2020/04/23/news/carlo_verdelli_non_e_piu_il_direttore_di_repubblica-254794967/?ref=RHPPTP-BH-I254794972-C12-P2-S1.12-T1

 318. Pedis said

  -> 317 – να μην παρεξηγηθώ: τουλάχιστον αυτοί οι δύο θα δούν με ενδιαφέρον την είδηση, μα πιθανώς κι άλλοι …

 319. nwjsj said

  @ 301 – ΓΤ
  Ωχ, ντροπή μου κι ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση!

  @ 314 – Δημήτρης Μαρτίνος
  Θα επιδιώξω να το διαβάσω σύντομα, όπως και το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας.

  Ορίστε γιατί μου αρέσει να παρακολουθώ αυτό το ιστολόγιο: μου κρατάει καλή παρέα και παράλληλα με βοηθάει να διευρύνω τους ορίζοντές μου. Ο χρόνος που επενδύει ο Νικοκύρης και η καθεμιά/ο καθένας σας εδώ μέσα έχει ανεκτίμητη αξία.

 320. sarant said

  317 Δεν τα ξέρω τα ντεσού

  319 Νάσαι καλά!

 321. Μαρία said

  317
  Παραιτήθηκε ή τον παραίτησαν;

  Τα αρτάρει ο ίδιος.

 322. Μαρία said

  https://twitter.com/hashtag/iostoconverdelli?src=hashtag_click

 323. Μαρία said

  μαρμάαααγκα

 324. Pedis said

  # 321 – Ε, τον παραίτησαν. Κι ο όμιλος fιat-la stampa e compagnia bella ανέλαβε επίσημα τον έλεγχο από την κορυφή του ομίλου repubblica.

  https://www.repubblica.it/economia/2019/12/02/news/cir_exor-242467396/

  Πάντως, οι Agnelli δεν παίζουν αποκλειστικά και φανατικά το χαρτί της λέγκας και του Σαλβίνι όπως λέει η λέρα στο τουί.

  Κι ούτε η repubblica δεν έχει κάνει παιχνίδι με το σπρώξιμο και τη διατήρηση του Σαλβίνι στην καθημερινή κονίστρα της δημοσιοτητας, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και διαφάνηκε (από το πόσες ειδήσεις δηλ. σέλφι/σχόλια στο φεισμπουκ και τις Αδωνικές δηλώσεις του Σαλβίνι φιλοξενούσε καθημερινά στο σαίτ της) ότι έτεινε να μην τον παίζει πλέον πλασέ.

 325. Μαρία said

  320
  https://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/minacce-verdelli-repubblica-tweet-storm-solidarieta-86bc1b1e-017a-4c07-ab6c-26072a87c3d4.html

 326. sarant said

  325 Το απελευθέρωσα.

 327. Pedis said

  # 325 – Σως για ηρωική έξοδο …

  Το πράγμα ήταν προδιαγεγγραμμένο. Ο νέος διευθυντής είναι ο νυν διευθυντής της La stampa της οικογένειας Agnelli, παραδοσιακά. Αλλά ρε μια ματιά στην έκταση και στο βαθμό αιμομιξίας και οργίων στην … ελεύθερη και ανεξάρτητη τέταρτη εξουσία.

  https://it.wikipedia.org/wiki/GEDI_Gruppo_Editoriale

 328. Pedis said

  # 327 -> Αλλά ρε μια ματιά -> Αλλά ρίξε μια ματιά

 329. Spiridione said

  Πρόεδρος του Συνδέσμου ΚΕΚ
  https://www.enikos.gr/society/715093/proedros-tou-syndesmou-kek-diasyrthikame-tha-zitisoume-ithiki-kai

 330. Pedis said

  # 325 – Είσαι για μια ταραντέλλα παραζάλης;

  https://it.wikipedia.org/wiki/RCS_MediaGroup

  https://it.wikipedia.org/wiki/Arnoldo_Mondadori_Editore

  https://it.wikipedia.org/wiki/Fininvest

 331. Μαρία said

  327
  Και γιατί ενοχλούσε ο Βέρντελι;

  329
  Καλά ξεμπερδέματα.
  Κάποιοι βέβαια απ’ τους πλατφορματζήδες έχουν και ΚΕΚ.

  Άκου κι αυτό https://www.stokokkino.gr/article/3034/N.-Pappas:–Skandalara-ochi-aplws-skandalo-h-thlekatartish-twn-600-eyrw-mesw-KEK.html

 332. Pedis said

  # 331 – Δεν ήταν o άνθρωπος του πρώην πλειοψηφικού πακέτου;
  Δεν θα τον άλλαζαν; Ξέρωγω τι άλλο … Δύσκολα ρωτάς.

 333. Pedis said

  + 332 – πάντως, αν ακόμη αναρωτιέσαι το άλλο … επί των ημερων του Βερντέλλι η R. έπαιζε Σαλβίνι (όπως είπα, τον έπαιζε με πονηρο τρόπο … ), όπως και μετά την κυβερνητική αποκαθήλωσή του, στο σάιτ της εφημερίδας μειώθηκε η παρουσία της φάτσας του με κάθε ευκαιρία και αφορμή. Τότε, πήγε και κόντρα αφού προέβαλλε ενα ρούσσιαν γκέιτ του Σαλβίνι, το οποίο στο μεταξυ ξεφούσκωσε και πάπαλα.

  Πάντως, η Στάμπα δεν είναι Σαλβινικιά με την έννοια ότι δεν παίζει μόνον Σαλβίνι, και στο παρελθόν ούτε έπαιξε ούτε πήγε κόντρα στον Μπερλούσκα, είναι εφημερίδα δεξιά qualunquista.

 334. spiridione said

  138. Η Μαρίνα Φλοίσβου σε νέες περιπέτειες

 335. dryhammer said

  334. Άν δεις δελφίνια στο βουνό ο Άδωνης τα σέρνει

  https://lh3.googleusercontent.com/proxy/lwJipKcyWJE-oi7ghtyvIdqaNJ-SjHyyc1nCa6FVOiq8nibyUbKHqotY2zbrKtdH9fUUHBcHnbZQaCYwPTLo7EYVPVmBFzsgrHCV7vV16bQqNdof4HrPIypI7Z40-HRXt_SPit2VGTs8P6bL

 336. spiridione said

  335. 🙂

  331β. Μπορεί βέβαια να τους πείσει να μην κάνουν τίποτα με άλλους τρόπους

 337. spiridione said

  Για το επίδομα στους επιστημ. ελ. επαγγελματίες πρέπει να εκδοθεί νέα ΠΝΠ και νέα ΥΑ, νέες αιτήσεις σε πλατφόρμα και καλό Μάιο και βλέπουμε.
  https://www.kathimerini.gr/1075164/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/pws-8a-do8oyn-ta-600-eyrw-stoys-episthmones?fbclid=IwAR3U9yvqRTX0zurLz1DUKhvma1YI-WIKa7_Q7ovMCFEBI4FeAWLHwR8kWqg
  Στο μεταξύ ήδη αρκετοί δικαιούχοι έχουν εισπράξει τα 400 ευρώ από το καταργημένο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Μπάχαλο.

 338. sarant said

  335 🙂

  336 Μπάχαλο, πράγματι.

 339. π2 said

  336β. Αυτό πραγματικά μ’ έβγαλε από τα ρούχα μου. Κόβεται το ΕΠΑΛ ακριβώς σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

 340. Μαρία said

  Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλή, σήμερα
  «Μάθαμε από όλη αυτή την ιστορία ότι υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα που ξέρουν χειρότερα ελληνικά και από τα δικά μου»

 341. Pedis said

  # 340 – Κι όμως ο Τσακαλώτος έχει εξελληνιστεί. Σε αγγλοσαξωνικό στυλ η μπηχτή θα ήταν (καλύτερη), λ.χ.

  υπάρχουν εκπαιδευτικά ιδρύματα από τα οποία ούτε εγώ δεν θα μπορούσα να μαθω καλύτερα ελληνικά …

  ή κάτι τέτοιο. Έτσι;

 342. Γιάννης Ιατρού said

  334/335: Α καλάαα, κι εγώ το ποστάρισα (5-6 ώρες αργότερα, έχουμε κι αγροτικές δουλειές το πρωί:) ) στο Απολάυστε το… Που να τα δεις όλα ρε γμτ@%#^%

  337: …νέα ΠΝΠ και νέα ΥΑ, νέες αιτήσεις .. Πολύ πετυχημένα περιγραφική η διατύπωση γι αυτό που εισπράττει (λεφτά πάντως δεν εισπράττει, ακόμα) ο πολίτης.

  Κάτι τέτοια ξεσκεπάζουν με τον καλύτερο τρόπο το καμουφλάρισμα που (αφιλοκερδώς) προσφέρουν στην κυβέρνηση τα ΜΜΑ και τα παπαγαλάκια γενικά. Δεν είναι μόνο η αποκάλυψη της διασπατάλησης δημόσιου χρήματος (και μάλιστα σε εποχές δύσκολες), της (έμπρακτης) εύνοιας στους «δικούς» μας και του σκανδάλου γενικότερα. Είναι και η επιπολαιότητα, η προχειρότητα και ο κουτοπόνηρος τρόπος των κυβερνώντων και τα επακόλουθα που έχει αυτός την καθημερινότητα του πολίτη.

 343. Γιάννης Ιατρού said

  Πάλι καλά που τον πιάσανε γρήγορα…
  55χρονος κάτοικος Μυτιλήνης ο δράστης της επίθεσης με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον αιτούντων άσυλο.

 344. 329 (και όχι μόνο) Οι ΚΕΚατζήδες λένε πως δεν φταίν’ αυτοί, εμπιστεύτηκαν τις πλατφόρμες κλπ
  https://www.esos.gr/arthra/67234/epistoli-idioktiton-idiotikon-iek-ston-prothypoyrgo-gia-tin-katargisi-programmatos

 345. Μαρία said

  344
  Κι έκαναν την πάπια, όταν είδαν τη σαβούρα που τους πάσαραν.

 346. spiridione said

  344. Και έχει και μεζεδάκι ωραίο.

 347. sarant said

  346 Α, μου ξέφυγε

 348. spiridione said

  347 Δεν το προσθέτεις τώρα, επί του πιεστηρίου;

 349. sarant said

  348 Τα υπεσχεθέντα;

 350. spiridione said

  348. Το εις ολόκλήρο, που δεν σημαίνει καθ’ολοκληρίαν.

 351. sarant said

  Αυτό δεν έχει να κάνει με την ευθύνη; Βέβαια, αν είναι εταιρεία το ΚΕΚ οφείλει ο κάθε εταίρος και εις ολόκληρο το ποσό 🙂

 352. spiridione said

  351.
  Ναι, αλληλεγγύως και εις ολόκληρο ευθύνη.
  Βέβαια, αν είναι εταιρεία το ΚΕΚ οφείλει ο κάθε εταίρος και εις ολόκληρο το ποσό. Όχι, μόνο αν είναι προσωπική εταιρεία (ΟΕ). Αλλά δεν νομίζω να εννοούν αυτό. Παρακάτω λένε:
  -ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την καταβολή εις ολόκληρο του εξαγγελθέντος ποσού ανά ωφελούμενο στους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς.
  Δεν έχει γράψει την επιστολή δικηγόρος, και αυτός που την έγραψε, κάπου είχε ακούσει το εις ολόκληρον και το μπέρδεψε.

 353. Γιάννης Ιατρού said

  352: …Δεν έχει γράψει την επιστολή δικηγόρος…👍
  πάλι καλά Σπύρο, γιατί άααν, τότε εμείς οι θνητοί δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα 😂😋

 354. spiridione said

  353. 🙂

 355. Γιάννης Ιατρού said

  …εκατομμύρια χρόνια ο Παρθενώνας…στέκει εδώ! είπε η «Μπουμπούκα».

  Τώρα δεν ήξερα που να το βάλω, εδώ με τα «μορφωτικά» τηλεμαθήματα ή στα σημερινά μεζεδάκια;
  (έχει κι η Ελλ. Αγωγή τέτοια τηλεμαθήματα, προχθές μάλιστα είχε ομιλία η κυρία του κυρίου…, μέσω BCA, αμέ! Εκεί να δείτε τι ακούγεται για την Ελλ. γλώσσα, από «μαθηματική» το πιό αθώο… )🙄😲
  Τελικά τ΄αφήνω εδώ:

 356. Χριστόδουλος Φραγκουδάκης said

  Στο κείμενο της ΕΕ δεν υπάρχει η φράση «However under the current extraordinary situation when national schemes are open for that, the ESF can also support specific schemes for the self-employed» ή κάνω λάθος;

 357. sarant said

  356 Λοιπόν έχετε δίκιο, δεν είναι αυτό το κείμενο της ΕΕ.

  Το απόσπασμα που παραθέτω στο άρθρο είναι από εδώ:
  TYPOLOGY OF INDICATIVE MEASURES UNDER THE ESF AND YEI THAT CAN BE MOBILISED TO ADDRESS COVID-19 CRISIS

  (https://www.eu-skladi.si/sl/dokumenti/covid19-dokumenti/typology-esf-measures-to-address-covid-final_clean.pdf)

  Στο κείμενο του λινκ αναφέρονται επίσης οι αυτοαπασχολούμενοι, πχ
  The aim of the proposed SURE instrument is to lay down the rules enabling the Union to provide financial assistance to a Member State, which is experiencing, or is seriously threatened with, a severe economic disturbance caused by the COVID-19 crisis for the financing of short-time work or similar measures aimed to protect employees and self-employed and thus reduce the incidence of unemployment.

  αλλά όχι αυτό το απόσπασμα. Θα διορθώσω την παραπομπή.

 358. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Εδώ έπρεπε: Τώρα Στο Κόκκινο 105.5 , Αρης Χ΄΄στεφάνου. «Είναι καλά τα βάουτσερ;»

 359. leftezi said

  Πήγα να βάλω το link της παρούσας σελίδας στο Facebook και δε μου το επιτρέπει, γιατί, λέει, παραβιάζει τους όρους της κοινότητας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: