Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ανησυχαλαρωμένα μεζεδάκια

Posted by sarant στο 8 Αυγούστου, 2020


Ο τίτλος του σημερινού εβδομαδιαίου πολυσυλλεκτικού μας άρθρου δεν γκουγκλίζεται (ακόμα), διότι την πρώτη λέξη μόλις την κατασκεύασα, θέλοντας κι εγώ να συμβάλω στον εθνικό αγώνα να φτάσει η υπερτρισχιλιετής μας γλώσσα τα 5 εκατομμύρια λέξεις και να σβηστεί το εθνικό χρέος και να τρώμε με χρυσά κουτάλια -ή έστω με επίχρυσα.

Και την έπλασα αφού είδα αυτόν τον τίτλο σε κάποιο δελτίο ειδήσεων. Ανησυχία, λοιπόν, από τη χαλάρωση. Ανησυχία, βεβαίως για τα κρούσματα του ιού, που εδώ και μερικές μέρες είναι σε τριψηφιο νούμερο και προχτές έπιασαν τη δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια καταγραφή (153) ενώ και χτες είχαμε 151. Βέβαια, άλλο είναι τα 150 κρούσματα τον Αύγουστο, που γίνονται πολλά τεστ, παρά τον Απρίλιο, όταν γίνονταν με το σταγονόμετρο (και, υποθέτουμε, τα πραγματικά κρούσματα ήταν πολύ περισσότερα). Ωστόσο, δεν παύει να υπάρχει αισθητή άνοδος -και μάλιστα, ο κυλιόμενος μέσος ορος 7 ημερών της Ελλάδας, κατά κεφαλήν, έχει ξεπεράσει πχ τον μέσο όρο της Ιταλίας.

Οπότε, τα μεζεδάκια είναι και ανήσυχα και χαλαρωμενα -και με βάση τον μηχανισμό της σύμφυρσης, για τον οποίο είχαμε βάλει πρόσφατα ένα άρθρο, είναι «ανησυχαλαρωμένα».

Είναι επισης και σχετικά λίγα, ένεκα το… ραστόνι που είδαμε και στο χτεσινό άρθρο.

Εξάλλου, πολύς κόσμος είναι στις παραλίες, ακολουθώντας ίσως την πινακίδα που βλέπετε στη φωτογραφία, που την είδα κάπου στο Φέισμπουκ να παρουσιάζεται σαν δείγμα κακής μετάφρασης -αλλά μπορεί απλώς να έδινε δυο πληροφορίες ταυτόχρονα.

* Σε εύθυμο άρθρο για έναν γάμο που ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, κάπου στην Αιγιαλεία, διαβάζουμε ότι: ««Λούις» έγινε η νύφη λίγες μέρες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον καλό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η νεαρή νύφη άλλαξε γνώμη στο «παρά πέντε»»

Έγινε Λούης, λέμε, και θυμόμαστε ακόμα τον Σπύρο Λούη, τον Μαρουσιώτη μαραθωνοδρόμο που νίκησε στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες. Λέτε ο συντάκτης της εφημερίδας να θυμάται τον Καρλ Λιούις, τον μαύρο υπεραθλητή που πήρε τόσα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα και το μήκος. Κι εδώ που τα λέμε, αφού με το «έγινε Λούης» εξαίρουμε την ταχύτητα μάλλον παρά την αντοχή κάποιου, περισσότερο ταιριάζει η παροιμία στον Καρλ Λιούις παρά στον Σπύρο Λούη.

* Τώρα με τον κορονοϊό έχουμε δει κάμποσες αστείες πινακίδες σχετικές με τα μέτρα περιορισμού.

Κι άλλη μια πινακίδα, από τη Λάρισα, όπου βέβαια η ανορθογραφία είναι για λογοπαίγνιο και τρολιά, στην παράδοση των μποστικών πινακίδων και επιγραφών.

Αφού μας λέτε τυριά και τυρόγαλα, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει η Λάρισα παρά να «τυρί» τους κανόνες υγιεινής;

Να θυμίσω ότι στη Λεξιλογία υπάρχει τεράστιο και πολυπλόκαμο θρεντ, το Παρατυριτύριο της Τυρινής, όπου καταγράφονται αμέτρητα τέτοια λογοπαίγνια. Μπορείτε να κάνετε ένα φροντιστύριο εδώ.

* Το ιστολόγιο έχει μια ευαισθησία στα περιττά εισαγωγικά και κάθε τόσο επισημαίνουμε δείγματα.

Στη νεκρολογία της αρχαιολόγου Φ. Δακορώνια απο τη Lifo ειλικρινά δυσκολεύομαι να κατανοήσω τι ρόλο παίζουν τα εισαγωγικά. Ο τίτλος είναι:
Πέθανε η αρχαιολόγος Φανουρία Δακορώνια – Το «πλούσιο» έργο της

Πείτε μου, στ’ αλήθεια, ποιον ρόλο παίζουν τα εισαγωγικά εδώ; Λέτε να υπονοούν ότι δεν ήταν, τελικά, και τόσο πλούσιο το έργο της; Δεν είναι και πολύ ευγενικό να το λες αυτό σε μια νεκρολογία, πλησιάζει την προσβολή της μνήμης της νεκρής.

* Φίλος στέλνει την εξής φωτογραφία, που την έχω κροπάρει (άλλη λέξη της τρισχιλιετούς) κι έτσι δεν φαίνεται καθαρά από πού προέρχεται, ειναι ομως από τη συσκευασία καλαμακιών, όμως δεν πρόκειται για κοινά καλαμάκια, αλλά για ανοξείδωτα καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων, και βλέπετε κάτω-κάτω «Χώρα καταγωγής: Κίνα».

Θα περίμενα «Χώρα προέλευσης» προκειμένου για προϊόντα, την καταγωγή την κρατάμε για τους ανθρώπους.

Εκτός αν πρόκειται για… καλαμάκια από σόι.

* Τίτλος άρθρου: Ο χάρτης του κορονοϊού στα νησιά: Δεκάδες τα κρούσματα σε Κέρκυρα και Χαλκιδική.

Το ξέραμε ότι σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, ότι έχει τις καλύτερες παραλίες, αλλά ότι είναι και νησί, αυτό δεν το είχα αντιληφθεί.

* Και τώρα μια βαριά περίπτωση.

Μου έστειλαν περισπούδαστο άρθρο με τον τίτλο «Ο Όμηρος εξηγεί πώς δεν θα αρρωσταίνουμε«. Δεν είναι ανάγκη να χάσετε χρόνο για να διαβάσετε το παραληρηματικό μακρινάρι που μπλέκει λεξάριθμους και τσαρλατανικές συμβουλές υγείας, αλλά προσέξτε ότι ενώ πεντέξι φορές στο κείμενο λέει «ο Όμηρος μάς εξηγεί, ο Όμηρος μας αποκαλύπτει, ο Όμηρος αποδεικνύει», τελικά ούτε μία φορά δεν παραθέτει έστω και έναν στίχο του Ομήρου, εκτός αν μου ξέφυγε μέσα στον ορυμαγδό της ανοησίας.

* Νέος τύπος σε ρήμα από αγγελία στο Φέισμπουκ.

Eίσαι ανυπότακτος; Κατατάγεσαι τον Ιούνιο;

Ο νέος ενεστώτας παράγεται από το «να καταταγεί», περίπου όμως έχουμε το «κατασχέτω», το «καταχράζομαι» ή το «παρελάζω».

Παρατηρώ το φαινόμενο με ενδιαφέρον. Κατά τα άλλα, έχει περάσει προ πολλού ο καιρός που με ενδιέφερε πότε κατατάγομαι.

* Φίλος στέλνει λινκ προς άρθρο όπου διαβάζουμε:

Ένα απομονωμένο νησί με αυτοφυές εξωτικό βασίλειο και αυτόχθονο πολιτισμό.

— Εγώ θα έλεγα «αυτόχθονα πολιτισμό», μου λέει ο φίλος.

— Κι εγώ, του απάντησα, αν και εγώ τουλάχιστον στην ονομαστική λέω «ο αυτόχθονας».

Τώρα ομως που το ξανασκέφτομαι, δεν είναι κακό το «ο αυτόχθονος», που μάλιστα έχει και το καλό ότι βολεύει ομαλά και τα άλλα γένη (η αυτόχθονη, το αυτόχθονο) και που βλέπω ότι χρησιμοποιείται αρκετά στα σώματα κειμένων.

Βλέπω μάλιστα ότι ο τύπος «ο αυτόχθονος» καταγράφεται τόσο στο Βικιλεξικό, όσο και στο ΜΗΛΝΕΓ, έστω και ως δεύτερος τύπος.

Οπότε, λέω να τον υιοθετήσω στο εξής. Θα κοιτάξω προσεχώς να γράψω στο ιστολόγιο ένα άρθρο για τη διαμάχη ανάμεσα σε αυτόχθονους και ετερόχθονους στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα, να προβάρω τον καινούργιο τύπο.

* Eκτός από «ανησυχαλαρωμένα», τα μεζεδάκια θα μπορούσα να τα ονομάσω και «φιλότιμα», με αφορμή, βέβαια, την ατάκα του πολυχρονεμένου μας πρωθυπουργού, ότι το φιλότιμο είναι το εθνικό μας εμβόλιο.

Η ατάκα έδωσε αφορμή για πολλά εύθυμα σχόλια στα κοινωνικά μέσα, όπως ότι οι Έλληνες ερευνητές έχουν βρει το νέο εμβόλιο αλλά δεν μπορούν να το ανακοινώσουν στη διεθνή κοινότητα διότι η λέξη… δεν μεταφράζεται!

Άλλοι βρήκαν, σε αποκλειστικότητα, τη φωτογραφία του νέου εμβολίου λίγο πριν κυκλοφορήσει ευρύτερα.

Το in.gr από την πλευρά του δημοσίευσε ένα εντελώς αλλοπρόσαλλο άρθρο, που ειλικρινά δυσκολεύομαι να το σχολιάσω, καθώς εντελώς ξεκάρφωτα αναφέρονται διάφορα στοιχεία όπως πχ ο συγγραφέας Αντρέας Δέφνερ στο Τολό. Πάντως εμείς στο ιστολόγιο ξέρουμε καλά ότι το φιλότιμο μεταφράζεται.

* Άρθρο για ένα τραγικό συμβάν αλλά με κωμικό τίτλο:

Λάρισα: 19χρονος φοιτητής έφυγε για το νησί, άφησε μόνο του τον σκύλο του στο σπίτι και πέθανε.

Ποιος πέθανε; Διαβάζοντας το άρθρο, μαθαίνουμε ότι φυσικά πέθανε το καημένο το ζωντανό, που το άφησε μονάχο του μέσα στο διαμέρισμα ο λεβέντης.

Αλλά από τη διατύπωση του τίτλου, ο φοιτητής πέθανε.

Τέλος πάντων, είναι γνωστό ότι οι φοιτητες, όταν αισθάνονται το τέλος (της εξεταστικής τους), τα αφήνουν όλα και φεύγουν για ένα νησί…

* Και επί του πιεστηρίου, χτεσινό τουίτ του πρωθυπουργού για τα μέσα συγκοινωνίας: Είναι μη επιτρεπτό για όλους μας να περιμένουν πολίτες υπερβολικά πολύ χρόνο για να μετακινηθούν & να στοιβάζονται εντός των μέσων μεταφοράς, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.

Χωρίς να υπάρχει κάποιο λάθος, σας φαίνεται φυσικός ο τρόπος με τον οποίο αρχίζει η πρόταση; Είναι κάποια επικοινωνιακή τακτική να αποφεύγεται το «Δεν»; Τι λέτε;

* Κλείνουμε εδώ. Να φοράτε μάσκες και να προσέχετε!

 

230 Σχόλια προς “Ανησυχαλαρωμένα μεζεδάκια”

 1. rizes said

  ΤΟ ΣΤΡΙΓΚΑΚΙ ΠΟΥ ΦΟΡΕΙΣ
  https://vgiannelakis.wordpress.com/2013/09/12/%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b3%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%cf%82/

 2. Γς said

  Καλημέρα

  Η νύφη έγινε Λούης

  Η νύφη έγινε Λουίζα

  Λα νόβα έγινε Λουίζα

  Λουίζα των Ανωγείων

 3. raf said

  Καλημέρα σε όλους!

 4. Γς said

  Λιούις;

 5. Γιάννης Κουβάτσος said

  Καλημέρα.
  Μπορεί να μην ξέρει τη λέξη ανεπίτρεπτο ο τουιτεράς του πρωθυπουργού και έγραψε μη επιτρεπτό. Με βάση την αριστεία τους προσλαμβάνει;
  Τι θα πει «νησί με αυτοφυές εξωτικό βασίλειο»;

 6. LandS said

  Εξάρουμε το πόσο μακρυά πήγε και χάθηκε. Λούης λοιπόν.

 7. Γιάννης Κουβάτσος said

  6: Όντως χάθηκε, αφού ο Λούης εμφανίστηκε ξαφνικά λίγο πριν τον τερματισμό. Το πρώτο μεγάλο σκάνδαλο στην ατελείωτη σειρά σκανδάλων του ελληνικού αθλητισμού. ☺

 8. sarant said

  Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  5 Ναι, κι αυτό το αυτοφυές έπρεπε να το επισημάνω.

 9. nikiplos1 said

  Καλημέρα.Τελικά είναι αποδεκτή η γενική «καλαμακιών»? Εγώ προσπαθώ μέσω «καλαμακίων»

 10. Σ said

  6. Το εξάρουμε δεν είναι περίπτωση κατατάγεσαι; (δεν ξέρω να βάζω φατσούλες)

 11. dryhammer said

  Είπα να διαβάσω αυτό για τον Όμηρο, έφτασα μέχρι τον αριστερό καθημερινό εγκέφαλο. Υπόθεσα πως δεν καταλάβαινα επειδή είναι ΣΚ, πως εννοούσε «Ο μηρός» για να δείξει που γράφτηκε, και πριν γίνω αυτόχτονας τα παράτησα.

 12. dryhammer said

  9. Έλα σε κάνα νησί να μάθεις τις γενικές των υποκοριστικών.

 13. Γς said

  >Τυρί και Τυρινής.

  Κι ηταν η νύφη μου πριν χρόνια που πέσαμε ξαφνικά στην Τσακωνία σε μια πινακίδα Tyros, Ηταν για την Τυρός [Τερέ στα Tsakonian!].
  Και δεν κατάλαβα αμέσως την συγκίνησή της για την Tyros της πατρίδας της κει κάτω τη Φοινίκη [Μεγαλέξανδρος, Πτολεμαίος, Αντίγονος, Σελευκίδες, …, Χέζμπολαχ]

  Και φεύγουν απ τη Τυβίγγη της Βάδης-Βυρτεμβέργης για τον Προμαχώνα. Να γνωρίσει κι ο Γς_τζούνιορ την Γουσούλα που ήδη έχει φτάσει εδώ μετά της μητρός της και τον περιμένουν.

  Να ζούσαι κι η «γιαγιά» τους [νο 2]

 14. sarant said

  9-12 Λες καλαμακίων όπως κλιμακίων, αλλά δεν λες «καλαμάκιο» όπως «κλιμάκιο». Προτιμότερο λοιπόν το «καλαμακιών» να μην έχουν μονοπωλιο οι παλιονησιώτες 🙂

  10 Ναι, του «εξάρω»

 15. Γς said

  12:

  Έλα να πάμε στο νησί η μάνα σου εγώ και εσύ

 16. Pedis said

  Δουλεύουν τον Χαρδαλιά, τον προιστάμενό του τον Aρχιτενεκέ; ‘Η όλοι αυτοί μαζί τον κόσμο;

  Σύγχυση για το ζήτημα τέλεσης των λιτανειών. Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για αναστολή τους, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιό της η «τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιήται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου».

  Ακόμη και η σκτο-Κ μιλάει για «Σύγχυση …» Σύγχυση με τις Λιτανείες: Θα πραγματοποιούνται άνευ συνωστισμού λέει η Εκκλησία

 17. dryhammer said

  Σακουλάκιο πατατακίων

 18. atheofobos said

  Όταν θα γράψεις στο ιστολόγιο το άρθρο για τη διαμάχη ανάμεσα σε αυτόχθονους και ετερόχθονους στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα έχε υπ΄όψη σου και αυτό!
  Γκαϊντούρια!
  http://atheofobos2.blogspot.com/2018/07/blog-post_15.html

 19. dryhammer said

  15. Έλα να πάμε σ΄ένα μέρος

 20. BLOG_OTI_NANAI said

  Γιατί άραγε κανείς δεν τολμά να σχολιάσει; Πώς «βρέθηκε» φωτογραφία του εμβολίου αφού είναι «νέο» και «δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα»;;;;;

  ΔΕΙΑΔΟΣΤΑΙ ΠΡΗΝ ΤΩ ΚΑΤΑΙΒΑΣΟΥΝ !!!!!

 21. Γιάννης Κουβάτσος said

  Είναι μη επιτρεπτό για όλους μας…γράφει ο πρωθυπουργός στο τουίτερ. Γιατί για όλους μας; Πάλι διάχυση των κυβερνητικών ευθυνών στην κοινωνία; Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν είναι υπεύθυνος για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις μετακινήσεις των πολιτών; Έχουμε αυτοδιαχειριζόμενο σοσιαλισμό και δεν το έχουμε καταλάβει; Εμείς χρεωκοπήσαμε τη χώρα, αφού «μαζί τα φάγαμε», εμείς φταίμε για την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού, πώς μας ανέχονται αυτοί οι φουκαράδες οι πολιτικοί είναι απορίας άξιον. Μάλλον πρέπει να μας διαλύσουν και να εκλέξουν άλλο λαό.

 22. BLOG_OTI_NANAI said

  «Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι συμπτωματική»

 23. Pedis said

 24. Γιάννης Κουβάτσος said

  Πραγματοποιήται, εάν ή δυνατόν…Και νόμιζα ότι ξέρουν γράμματα οι εκκλησιαστικοί. Και γιατί μέχρι και οι Μοναχές με κεφαλαίο και ο καημένος ο πιστός λαός με μικρό;

 25. Costas X said

  Καλημέρα, ωραία και τα σημερινά μεζεδάκια !

  1) «Χώρα καταγωγής: Κίνα»
  Χθες το βράδυ μου έδειξε ένας φίλος συσκευασία ηλεκτρικού εντομοκτόνου, φυσικά από Κίνα. Οι οδηγίες και η περιγραφή στα αγγλικά ήταν …απερίγραπτες και εντελώς ακατανόητες! Η μεγάλη πλάκα όμως ήταν η μοναδική ελληνική περιγραφή, σε αυτοκόλλητο: » ΕΛΑΦΡΥΣ ΒΟΛΒΟΣ». Ο φίλος μου έσπασε το κεφάλι του, εγώ το βρήκα σε δευτερόλεπτα: «LIGHT BULB» ! 🙂

  2) Φρέσκα σημερινά από το in.gr :

  Δείγμα ζώου :
  «Αναφορικά με το περιστατικό που προσήλθε στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας με αναφερόμενο δείγμα ζώου (δάγκωμα από ποντίκι)…»

  Ταυτόχρονα :
  «Τότε νάρκες, εμπρηστικές βόμβες, βλήματα όλμων, φωτοβολίδες, σφαίρες και άλλα πυρομαχικά έσκαγαν ταυτόχρονα για 12 συνεχόμενες ώρες.»

  3) «Η Λάρισα τυρί τους κανόνες…»

  Πηγαίνοντας πέρσι πρός Γιάννενα, ρώτησα τον αδελφό μου που οδηγούσε: » Δεξιά πάει γιά Λάρισα ;» Ευτυχώς συγκρατήθηκε και δεν φύγαμε από τον δρόμο ! 🙂

 26. Pedis said

 27. BLOG_OTI_NANAI said

  Δύο σχόλια για το «έγινε Λούης». Πάντως την παροιμία δεν την βρήκα καθόλου σε χρήση σε παλιά έντυπα μέχρι το 1920-30

 28. Αυτό με τις λιτανείες που θα γίνονται και δεν θα γίνονται, σαν προφητεία του Παΐσιου, μοιάζει να πήρε έμπνευση από ατάκα γνωστού κωμικού:

 29. Πουλ-πουλ said

  «19χρονος φοιτητής έφυγε για το νησί, άφησε μόνο του τον σκύλο του στο σπίτι και πέθανε.»

  Αν αντί ‘πέθανε’ έγραφε ‘ψόφησε’, όλοι θα καταλάβαιναν ότι πρόκειται για τον σκύλο.

 30. 14. Α, καλαμακιών όπως καμακιών.

 31. Καλαμάκια από την Κίνα. Κι όσο θυμάμαι πως κάποτε λέγαμε «ρε, άμα ανοίξει η αγορά της Κίνας, μόνο κορδόνια παπουτσιών να τους πουλάμε θα γίνουμε πάμπλουτοι!»…

 32. Νέο Kid said

  7. Από τότε είχε βγει το θρυλικό «Ο Λούης και το Αιγάλεω να κερνάνε και οι άλλοι να πα να…»

 33. Νέο Kid said

  ..να κερδάνε…

 34. sarant said

  25 Πολύ καλός ο ελαφρύς βολβός!

  27 Ενδιαφέρον αυτό με την εμφάνιση της φράσης -ούτε εγώ την έχω βρει παλιά.

  Θα λείψω για μερικές ώρες.

 35. Pedis said

  Τι έγινε τελικά με τα απουσιολόγια του Κολλεγίου; Επιβεβαιώθηκε η καταγγελία;

  Για να πούμε του στραβού το δίκιο στους ηγέτες (τέλος πάντων) και εθνικούς ινφλουενσερς της προηγούμενης γενιάς δεν στέλναν το απολυτήριο με άριστα στο σπίτι. Τουλάχιστον, αυτοί τότε γούσταραν να συχνάζουν στο ίδρυμα, μάλλον, για να χρησιμοποιούν την κύρια είσοδο των μεγαλοτάξεων.

 36. BLOG_OTI_NANAI said

  26: Όπως έχω αποδείξει μέσα από τα ιστορικά τεκμήρια, οι ορθόδοξοι κολλάνε.

  Η αλήθεια όμως που μας κρύβουν είναι ότι οι άθεοι δεν κολλάνε, και υπάρχει απόδειξη: οι ειδικοί φωνάζουν για μέτρα διαρκώς, εδώ βλέπουμε 11 ΙΟΥΝΙΟΥ, αλλά οι αυτοαπασχολούμενοι του ιντιμίντια, αποδεικνύουν ότι δεν κολλάνε ιούς και μ@κακίες:

  Λέγεται μάλιστα ότι ένα φωτεινό σύμβολο εμφανίστηκε στον ουρανό και έτσι όλοι οι άθεοι αυτοαπασχολούμενοι κατάλαβαν ότι μια υπέρατη ταξική δύναμη τους προστατεύει. Βοήθεια μας…

 37. BLOG_OTI_NANAI said

  Επίσης και οι άθεοι αυτοαπασχολούμενοι του Ρουβίκωνα δεν κολλάνε. Το βίντεο μάλλον είναι επίτηδες θολό για να μην συνδεθούν πρόσωπα, αλλά ότι δεν φοράνε μάσκες και ο συνωστισμός είναι ακραίος, είναι αναμφισβήτητο. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει ιός (που δεν υπάρχει βεβαίως, είναι ταξικό μέτρο καταστολής) πόσους έστειλαν στον θάνατο αυτοί οι άγιοι άνθρωποι; Το συμπέρασμα: «Ο άθεος δικαιούται να είναι μ@κάκας»!

 38. Avonidas said

  Καλημερα απ’ το αεροδρόμιο (φοραω μασκα).

  Χωρίς να υπάρχει κάποιο λάθος, σας φαίνεται φυσικός ο τρόπος με τον οποίο αρχίζει η πρόταση; Είναι κάποια επικοινωνιακή τακτική να αποφεύγεται το «Δεν»; Τι λέτε;

  Λέω οτι θα μπορούσε να γράψει «είναι ανεπίτρεπτο», και να αποφύγει το «δεν» χωρίς να στραμπουλογραφήσει.

 39. BLOG_OTI_NANAI said

  Ο άθεος δικαιούται να είναι μ@κάκας και να δολοφονεί ευάλωτους, μέρος τρίτο:

  Βαριέμαι να βάζω φωτογραφίες από «άθεους δολοφόνους ευάλωτων», διότι οι εκδηλώσεις που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται και να προγραματίζονται καθημερινά σε όλο το διάστημα της καραντίνας (που βεβαίως είναι απλά ταξικό μέτρο καταστολής…) είναι ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ. Αν σε κάποια αφίσα ή ανακοίνωση βρείτε ότι αναφορά στην υποχρεωτικότητα της μάσκας ή έστω σύσταση για μάσκα, θα πάρετε δώρο ένα εισιτήριο για εκδήλωση του Ρουβίκωνα…

  Αυτά τα γράφω για να φανεί καθαρά ότι μόνο ο θρησκευόμενος είναι ανεύθυνος και εχθρός της επιστήμης, σε αντίθεση με τον άθεο, που αποτελεί κατηγορία συνώνυμη της υποευθυνότητας…

  Ας μην ιδεολογικοποιούμε λοιπόν την μ@κακία που ζει ανάμεσα μας.

 40. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα κι απ΄εδώ,

  …κάπου στην Αιγιαλεία, διαβάζουμε ότι: ««Λούις» έγινε η νύφη λίγες μέρες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας …

  χαχαχα, ξέρω, ξέρω. Εκεί στην Αιγιάλεια μένει ένα δικό μας ομορφόπαιδο, παλιός σχολιαστής εδώ, που προφανέστατα τελικά τον προτίμησε η «νύφη» από τον γαμπρό 🙂 🙂

 41. Avonidas said

  «Ο άθεος δικαιούται να είναι μ@κάκας»!

  Σιγά μη σου αφήναμε την αποκλειστικότητα.

  (Ο Ουμπέρτο Έκο έγραψε «η τρέλα έχει τεράστιο θόλο». Ε, η μαλακία εχει το στέγαστρο Καλα-τράβα)

 42. BLOG_OTI_NANAI said

  39: Νομίζω ότι η κατά λάθος λεξιπλασία «υποϋπεύθυνοι» ταιριάζει απόλυτα με την προαναφερόμενη κατηγορία άθεων…

 43. BLOG_OTI_NANAI said

  41: Τώρα τα λες σωστά, γιατί έως τώρα μας είχατε πρήξει το υπογάστριο…

 44. Γιάννης Ιατρού said

  Αααα, καλά, αυτός ο γνωστός με τον περίφημο νόμο, ξαναχτύπησε 🤩😎😂

 45. Αγγελος said

  ΝΙκοκύρη, με εκπλήσσεις.
  Φυσικά, προκειμένου για αντικείμενα καθένας θα έλεγε αυθόρμητα «χώρα προέλευσης». Τον πρώτο μου μήνα όμως στο Συμβούλιο της ΕΕ με μάθανε ότι προέλευση = provenance είναι η χώρα από όπου εισάγεται το εμπόρευμα, ενώ καταγωγή = origine είναι η χώρα όπου πράγματι φτιάχτηκε, ή τουλάχιστον η χώρα όπου του προστέθηκε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του. Και σε κάθε τελωνειακή συμφωνία επισυνάπτεται παράρτημα/προσαρτημα/πρωτόκολλο περί κανόνων καταγωγής, που ορίζει αναλυτικά πότε θεωρείται καταγόμενο από τη συγκεκριμένη χώρα κάθε εμπόρευμα. Δεν έχετε την ίδια γραμμή στο Κοινοβούλιο;

 46. Pedis said

  Το «επιχείρημα» του στόκου είναι ότι στη χώρα υπάρχουν δύο παράλληλες ισχυρές εξουσίες που δεν τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοιό, τα οποία, μέχρι πριν από δυο μέρες δεν νοιάζονται να δείξουν ότι τα τηρούν ούτε οι ίδιοι οι κυβερνώντες: η εκκλησία και το ιντιμίντια.

  Αργεί η άλλη πλευρά της κασέτας για τις χιλιάδες βομβιστικές επιθέσεις στις εκκλησίες, το ολοκαύτωμα των ορθοδόξων χριστιανών στη χώρα που τη καταδυναστεύουν οι ιδεοληπτικές εμμονές των νεοπαγανιστών και οι σταλιναναρχικοί υποστηρικτές του αρχιπαιδόφιλου Μάο;

 47. BLOG_OTI_NANAI said

  46: Εκλαμβάνω τις γελοιότητες που γράφεις ως κοπλιμέντο, για το πόσο εύκολο ήταν να γελοιοποιήσω και εσένα, και οποιονδήποτε προσπαθεί να φτιάξει δίπολα ένθεων-άθεων. Τώρα λοιπόν, ρούφα κι εσύ το αυγό σου και άντε παίξε με το κουβαδάκι σου.

 48. dryhammer said

 49. leonicos said

  ι εγώ, του απάντησα, αν και εγώ τουλάχιστον στην ονομαστική λέω «ο αυτόχθονας».

  Τώρα ομως που το ξανασκέφτομαι, δεν είναι κακό το «ο αυτόχθονος», που μάλιστα έχει και το καλό ότι βολεύει ομαλά και τα άλλα γένη (η αυτόχθονη, το αυτόχθονο) και που βλέπω ότι χρησιμοποιείται αρκετά στα σώματα κειμένων.

  Να δεις τι τραβάνε οι ενήλικες, ενήλικοι, ενήλιξ (καταργήθηκε) ενήλικας, ενήλικος στις ιατρικές ανακοινώσεις. Στα γραπτά έχει πια επικρατήσει το ενήλικος.

  Έχεις ξαναγράψει νομίζω για τον χειρώνακτα……

 50. ΓΤ said

  7@
  Πολύ σωστά που το επισημαίνεις, Γιάννη. Επιτέλους αυτή η σάχλα με τον απατεώνα Λούη πρέπει να σταματήσει.
  Η πλήρης ιστορία, ενδεικτικά, στο
  https://runningmagazine.gr/2016/03/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AD-%CE%B4%CE%B5-%CE%B2%CE%B3%CE%AE%CE%BA%CE%B5-1%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%81/

 51. Μπλογκ εμείς οι …σταλινικοί όπως θυμάσαι τηρούμε τις αποστάσεις οπότε είμαστε αθώοι του αίματος. Τελικά με τις λιτανείες τι παίζει;

 52. Γιάννης Ιατρού said

  Επειδή έχουμε κα΄τι γάτες (και γατάκια) εδώ μέσα και κανένας δεν είπε πως σήμερα είναι η «ημέρα της γάτας», γι αυτό μιά αφιέρωση: https://www.youtube.com/watch?v=Ak_MTXQALa0

 53. ΓΤ said

  @49

  Προφανώς τραβάνε πολλά οι «ενήλικες» και οι «ενήλικοι», αλλά τα πράγματα, καιρό τώρα, είναι ξεκάθαρα, το ένα ουσιαστικό, το άλλο επίθετο:
  ενήλικας: o ενήλικος άνθρωπος

  http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BA&dq=

 54. ΓΤ said

  Και μετά το χτεσινό κάζο της Γιούβε από τη Λιόν, απόψε έχουμε το ανησυχαλαρωτικό Μπαρτσελόνα-Νάπολι, στη ρεβάνς του 1-1 [1,49-4,00-5,25]…

 55. voulagx said

  #51 @Δυτης: Εμεις οι μαοϊκοί οχι μονο τηρουμε τας αποστασεις αλλά φοράμε και μάσκα και χτιζουμε νοσοκομεια σε μια βδομαδα.

 56. Εσείς είστε όμως και παιδόφιλοι, μην το ξεχνάς

 57. Γιάννης Κουβάτσος said

  53: Εγώ λέω μόνο ενήλικος, ανήλικος, μεσήλικος, υπερήλικος. Τα εις -ας δεν μου αρέσουν, άσε που δεν λέμε ανήλικας. ☺

 58. voulagx said

  #56 Ε, ναι, εχουμε ολα τα προσοντα.

 59. Χαρούλα said

  Καλημέρα!

  Γς ζηλεύω! Και παιδιά και εγγόνια και Πάρος! Η ευτυχία γύρω σου! Να το χαρείτε!

  …και να επικοινωνείς με Γραμματεία σχολείου που λέει συνεχώς, ενήλικες και ανήλικες. Λες και ανήλικα, μόνο κορίτσια υπάρχουν!😅

  Αφού στην Λάρσα τα τυρούν τα μέτρα, ας γιορτάσουν σήμερα που η εκκλησία τιμά και τους δύο αγ.μάρτυρες εκ …Τύρου!

  Παγκόσμια μέρα της γάτας, αλλά και μνήμη Αρλέτας σήμερα….

 60. Pedis said

  Ρίξτε και κάμια βόμβα ναπάλμ να γίνει το βιογραφικό σας κομπλέ.

 61. ΣΠ said

  45
  Άγγελε, λες «με μάθανε» ή «μου μάθανε»; Το πρώτο είναι Θεσσαλονικιώτικο.

 62. Αν η Κίνα εισαγάγει από τη Χιλή (ως χώρα προέλευσης), δεν θα είναι η Κίνα μια απλή χώρα καταγωγής; Ή και με αντίστροφη σειρά.

  (Η Μαριέτα μου το είχε πει).

 63. @ 61
  Με μάθανε γράμματα ή μου μάθανε γράμματα. Ισότιμα.
  Με βάλαν διπλή μερίδα (Θεσ.) μου βάλαν διπλή μερίδα (ευρύτερη διάδοση).

 64. dryhammer said

  Δεν θα βάλω εικόνα για βόμβα εν-παλμ

 65. Nestanaios said

  Κρούσματα χωρίς εξετάσεις?
  Θάνατοι χωρίς εξετάσεις?
  Αρκεί να έχεις πυρετό?
  Και όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει.
  Πανδημία είναι να πεθαίνουν άνθρωποι γύρω σου
  και τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται.

 66. Γιάννης Ιατρού said

  61: όχι υποχρεωτικά. π.χ. «με» μάθανε στο μπλογκ, πόσο καλόψυχος είμαι 🙂 🙂 Διαφορετικό από το «μου» μάθανε να γράφω.

 67. ΣΠ said

  66
  Συμφωνώ, αλλά έχουν διαφορετική σημασία. Το «με» δεν μπορεί να αντικαταστήσει το «μου».

 68. Triant said

  Μπλογκ, οι αυτοαπασχολούμενοι αναρχικοί δεν έχουν ποιμένες μισθοδοτούμενος από το δημόσιο που να τους καλούν με αυτή τους την ιδιότητα σε συσκέψεις, να έχουν λόγο στο Υπουργείο Παιδείας να ανεβοκατεβάζουν υπουργούς και επι τω προκειμένω, να δίνουν γραμμή. Είμαι βέβαιος οτι το ξέρεις όπως και όλοι οι υπόλοιποι σε αυτό το μπλογκ. Οπότε, άλλα επιχειρήματα σε παρακαλώ.

 69. Triant said

  65:
  Κρούσματα χωρίς εξετάσεις?
  Θάνατοι χωρίς εξετάσεις?
  Αρκεί να έχεις πυρετό?

  Που γίνεται αυτό; (εδώ όχι πάντως, γιατί αναφέρονται πάντα ως ¨»εργαστηριακώς επιβεβαιωμένα κρούσματα»).

 70. Κιγκέρι said

  Ανησυχαλαρωμένα; Χαλαρανήσυχα μ’ αρέσει περισσότερο!

 71. Αγγελος said

  (61) ΣΠ,όπως λέει και ο Δημόσιος Χώρος (63), και τα δύο («τον έμαθα ότι/να…» και «του έμαθα ελληνικά») ανήκουν στην κοινή νεοελληνική, αντίθετα με τα «τον έδωκα δέκα ευρώ» ή «τον είπα να έρθει», που είναι σαφώς βορειοελλαδίτικοι επαρχιωτισμοί (όπως ονομάζει ο Τριανταφυλλίδης τους ευρέως διαδεδομένους ιδιωματισμούς).
  «Ποιος μ´έμαθε να πίνω το χασίς;» (Παλαμάς)
  «Σὺ μ’ ἔμαθες τὸν Πλάστη νὰ πιστεύω / καὶ τὴ γλυκιὰ Πατρίδα νὰ λατρεύω» (Στρατήγης)

 72. Triant said

  Για όποιον ενδιαφέρεται, O’ Sullivan – Ding (5-7) τώρα. Ο κινέζος είναι σε μεγάλη φόρμα.

 73. Γιώργης said

  Ανησυχοχαλαρωμένο κουίζ για όλους

  Η τελευταία ερώτηση (του 1.000.000 €) στο τηλεπαιχνίδι «ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» έπρεπε να απαντηθή μέσα σε 20″ και ήτανε η εξής:

  Εάν κλείσετε συγχρόνως αυτιά και μάτια ώστε να μην μάθετε την ερώτηση που σας τεθή, τι πιθανότητες έχετε να σπαντήσετε σωστά διαλέγοντας στήν τύχη μια από τις ακόλουθες 4 προτεινόμενες απαντήσεις (Α) 50% ; (Β) 25% ; (Γ) 0% ; (Δ) 25% ;

 74. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  44 Τα πρώτα εισαγωγικά είναι δικά μου και αφορούν όλο το παράθεμα. Τα δεύτερα είναι του παραθέματος, στη λέξη «Λούις» Δεν είναι περιττά.

  45 Ωχ, έχεις δίκιο.

  61 Νομίζω ότι το «με μάθανε» είναι πολύ πιο διαδεδομένο χάμου παρά το «με είπανε», «με δώσανε» κτλ.

 75. Είδα σήμερα αυτό και ήθελα να το μοιραστώ. Παραθέτω τη μετάφραση από το μηχανάκι
  “THE COURT OF JUSTICE, THE COURT OF FIELD AND EAST, ONLY THIS MORNING, A LITTLE FUTURE BUT SOCIAL FOR MORE. PERSONAL INSPECTION AS FINAL!!!!!!!!!!!”
  Translated by Booking.com – Show original
  Και το ορίτζιναλ…
  “H TOΠΟΘΕΣΙΑ ΑΡΙΣΤΗ, ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΤΟ,,ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΛΙΓΟ ΦΤΩΧΟ ΑΛΛΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΨΟΓΗ ΕΩΣ ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!”

  Απο το insanity στο sanity ένα μεταφραστικό μηχανάκι δρόμος

 76. Ο καλλιτέχνης, η καλλιτέχνις. Ο Λούης, η Λούις.

  Στο άρθρο για τον Κερατόκαμπο γίνονται αυτόχθονες οι άνθρωποι. Το αυτοφυές εξωτικό βασίλειο μόνο σ’ εμένα έκανε εντύπωση; Εντάξει, μετά διάβασα και το άρθρο…

 77. voulagx said

  «Να του στείλω 100 δολάρια να τα «παγώσει»» – Η Κίνα γελάει με τον Τραμπ

 78. voulagx said

  #76 @Σταζυμπο: «Το αυτοφυές εξωτικό βασίλειο μόνο σ’ εμένα έκανε εντύπωση;»
  Οχι. βεβαια, αλλά ειναι γραμματικά σωστό. Τωρα το τι θελει να πει ο ποιητης, δηλ. η διοργανωτρια αρχη, θα σε γελασω.

 79. Και μένα μου έκανε εντύπωση, αλλά υπέθεσα εννοεί φυτικό βασίλειο.

 80. dryhammer said

 81. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>Η νύφη έγινε Λούις λίγο πριν το γάμο
  για δευτερόλεπτα πριν πάω παρακάτω,λόγω τιμής, νόμισα κι εγώ ότι άλλαξε φύλο

  76,78 καλά που το επαναφέρατε το αυτοφυές βασίλειο και είδα ν΄ανοίξω το άρθρο (στραβωμάρα) τί γίνεται στη νότια γειτονιά μου.

 82. … έχω κροπάρει (άλλη λέξη της τρισχιλιετούς) …

  Για το crop: Αποκροπή

 83. … στη Λεξιλογία υπάρχει τεράστιο και πολυπλόκαμο θρεντ, το Παρατυριτύριο της Τυρινής, …

  Είχαν γίνει κι εδώ χοροεσπερίδες με το τυρ- (ξεκινώντας απ’ την Λεξιλογία), όπως αυτή, που μεταξύ άλλων έχει και παρόμοιο μεζεδάκι με το σημερινό, προφανώς ερζάτς και τα δύο:

 84. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ένα ανέκδοτο, αφού και σήμερα είχαμε ντέρμπι θεϊστών-αθεϊστών:

  Ο ΑΘΕΟΣ
  Μία μέρα ένας άθεος έκανε βόλτα στο δάσος, θαυμάζοντας όλα εκείνα τα θαύματα που από το «τυχαίο – big bang theory» ατύχημα είχαν δημιουργηθεί. Τι απίθανα χρώματα του δάσους, τι πανέμορφα ζωάκια, τι υπέροχα λουλούδια, πόσο όμορφο το αστραφτερό ποταμάκι που έρεε δίπλα του, αναφώνησε γαλήνια. Ξαφνικά ακούει ένα θόρυβο πίσω από ένα θάμνο που συνοδεύεται από ένα βρυχηθμό και βλέπει μία αρκούδα να έρχεται προς το μέρος του.
  Ο άθεος αρχίζει να τρέχει με όλη του την δύναμη, νιώθοντας την ανάσα της αρκούδας όλο και πιο κοντά του. Κάποια στιγμή σκοντάφτει σε ένα κλαδί και πέφτει κάτω. Η αρκούδα βάζει το ένα πόδι της πάνω στο στήθος του άθεου και σηκώνει το άλλο πόδι της ψηλά με τα μακριά κοφτερά νύχια, έτοιμη να το κατεβάσει με όλη της την δύναμη για να τον ξεσκίσει και να τον φάει. Εκείνη την στιγμή αποσβολωμένος ο άθεος φωνάζει με όλη του την δύναμη ΘΕΕ ΜΟΥ…
  Ξαφνικά όλα παγώνουν δίπλα του, η αρκούδα μένει ακίνητη, το ποτάμι σταμάτησε να ρέει, οι ήχοι του δάσους σταμάτησαν και ένα καθαρό και εκτυφλωτικό φως τον κάνει να κλείσει τα μάτια του για λίγο. Τότε ακούγετε μία φωνή από ψηλά να του λέει :
  – Εσύ τόσο καιρό αρνιόσουν την ύπαρξή Μου, έλεγες παντού ότι Εγώ δεν υπήρχα και απέδιδες την δημιουργία σε «κάποιο κοσμικό ατύχημα». Περιμένεις τώρα να σε βοηθήσω Εγώ να βγεις από αυτή την κατάσταση; Πρέπει να περιμένω ότι θα Μου έχεις πίστη;
  Ο άθεος κοίταξε κατευθείαν στο φως και είπε :
  – Θα ήταν πράγματι υποκρισία εκ μέρους μου να ζητήσω να μου συμπεριφερθείς σαν να ήμουν Χριστιανός. Ίσως όμως να μπορούσες να κάνεις χριστιανή την αρκούδα.
  – Πολύ καλά! είπε η φωνή.
  Τότε το εκτυφλωτικό φως χάθηκε, οι ήχοι του δάσους επανήλθαν, το ποτάμι όρχησε να ρέει ξανά και η αρκούδα σκύβει το κεφάλι της και με ευλάβεια προσεύχεται και λέει :
  – Θεέ μου ευλόγησε το φαγητό μου τούτο, Αμήν…!!!

 85. aerosol said

  #39
  Δεν ξέρω πόσοι αυτοπροσδιορίζονται μέλη/φίλοι του Ρουβίκωνα. Πεντακόσιοι; Χίλιοι άνθρωποι; Δυο χιλιάδες; (δύσκολο)
  Το ότι όλοι τους είναι άθεοι, είναι μια γενίκευση (μα… αναρχικοί ένθεοι; Ναι, θα εκπλαγείς τι υπάρχει στην πιάτσα). Χάρην ευκολίας ας δεχτώ πως είναι άθεοι όλοι τους.
  Οι Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται άθεοι είναι λίγο πάνω από 400.000 και ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους -έστω κι αν εικάσουμε πως οι περισσότεροι στρέφονται αριστερά του Κέντρου.
  Η θεώρηση πως μια μικρή αναρχική ομάδα είναι ενδεικτική της στάσης των Ελλήνων άθεων είναι από δικολαβική έως ύποπτη -καθότι εμφανώς παράλογη και δεν σε έχω για τρελό.

  Στην Ελλάδα ένθεοι αυτοπροσδιορίζονται πάνω από 10.000.000 άνθρωποι, με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που βρίσκω περί πληθυσμού και θρησκευτικής ταυτότητας. Σχεδόν 9.380.000 εξ αυτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Αυτή η καταιγιστική πλειοψηφία δείχνει σαφώς ποιος κουμαντάρει τα πράγματα, με τρόπους σαν αυτούς που λακωνικά αναφέρει ο Triant στο #68.

  Η ανοησία δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις: σίγουρα υπάρχουν και άθεοι απρόσεχτοι ή και «αρνητές» της πανδημίας. Πάντως στατιστικά οι άθεοι είναι περισσότερο φίλοι της επιστήμης από τους ένθεους, επειδή δεν αναγνωρίζουν εύκολα άλλες πηγές αλήθειας. Έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις τις απόψεις σου. Και οι υπόλοιποι έχουμε κάθε δικαίωμα να εξηγούμε πως προσβάλλουν τη νοημοσύνη ένθεων και άθεων.

  #65
  Κρούσματα καταγράφονται ΜΟΝΟ κατόπιν εξετάσεων (γι αυτό θεωρούμε πως είναι πολύ περισσότερα από τα καταγεγραμμένα)
  Θάνατοι καταγράφονται κατόπιν άπειρων εξετάσεων (συνήθως μετά από παραμονή σε ΜΕΘ), σχεδόν πάντα πέραν εύλογης αμφιβολίας.
  Στις τωρινές εποχές μόνο σε χολυγουντιανή πανδημία πεθαίνουν «άνθρωποι γύρω σου» -στη Δύση τουλάχιστον, σύμφωνα με ό,τι έχουμε αντιμετωπίσει τα τελευταία 100 χρόνια. Αλλιώς μιλάμε για απειλή για το ανθρώπινο είδος, όχι απλά για πανδημία.
  [Στον ευρύτερο χώρο των γνωστών μου δεν έχω μόνο κρούσματα αλλά και νεκρό.]
  Αν αυτά δεν είναι πλέον γνωστά σε όλους τότε έχουμε σοβαρό πρόβλημα και το τι καταλαβαίνει ο καθένας ξεπερνά τις δικές μου δυνάμεις βοήθειας.

 86. voulagx said

  #82: Κι οταν κροπαρουμε το τυρι φτιάχνουμε τυροκροπέτες.

 87. Theo said

  Να πληροφορήσω τους θεϊστές του ιστολογίου αλλά και κάθε φιλίστορα πως σήμερα γιορτάστηκε πανηγυρικά στην Έδεσσα η μνήμη του αγίου Καλλινίκου, μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (+1984), του πρώτου και μόνου μέχρι στιγμής επισκόπου της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει αγιοκαταταχθεί.

 88. Πληθώρα παλαμακιών
  για το «καλαμακιών»

 89. Νέο Kid said

  73. Η σωστή απάντηση είναι 42

 90. 86, 😀
  Δύο σε ένα!

 91. sarant said

  75 Θέλει προσπάθεια αυτό!

  85 Σιγά μην έχει 500 μέλη ο Ρουβ

 92. 45,
  Ενδιαφέρον.
  Πάντως, το PDO (Protected Designation of Origin) αποδίδεται ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)

 93. Γιάννης Κουβάτσος said

  119 μέλη σύμφωνα με το λινκ.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://amp.cnn.gr/ellada/story/112739/aytoi-einai-oi-119-toy-royvikona&ved=2ahUKEwi0poyniozrAhUP2aQKHcJuDPoQFjACegQIBRAB&usg=AOvVaw05Y34-IfvPkNvQNXy0_yG8&ampcf=1

 94. Μπα, βγήκε εκτός νόμου ο Ρουβίκωνας και φτιάχνει λίστες με τα μέλη η ασφάλεια;

 95. geobartz said

  Παραφράζοντας στα Μακεδονικά τον σημερινό σαρντάκειο τίτλο, θα τον έλεγα «σιασίρ-μπόσ(ι)κα» μεζεδάκια: Σιασίρτσαμε από τα πολλά κρούσματα αλλά παραταύτα έχουμε ξεμπουσιαντίσ(ει).

 96. mitsos said

  @88
  Θα αντιπρότεινα
  καλαμιδίων, ή καλαμίσκων
  ( κατά φιαλιδίων ή σωληνίσκων )
  αλλά τώρα φοβάμαι την καζούρα
  των παλαμιδίων ή των παλαμίσκων

 97. Ρενέ said

  Σωστή η έκφραση «έγινε Λούης», αφού εξαφανίστηκε στο 15ο χλμ και επανεμφανίστηκε στο 30ό. (Τυχαία τα νούμερα)

  76α. Χαχαχα.

 98. Χαρουλλα said

  #87 Theo, μια αντιθεΐστρια😊 ρωτά. Αυτός ο Καλίνικος, ειναι από τους διορισμένους της χούντας (μαζί με τον τότε Ιερώνυμο, τον Ανθιμο κλπ,) στην θέση των υπέργηρων; Και τι διαφορετικό έκανε από άλλους Μητροπολίτες για να αγιοποιηθεί;

 99. Christos said

  https://postimg.cc/PvCkdrgB

  https://www.sport24.gr/Basket/USA/NBA/giannhs-antetokounmpo-oi-antipaloi-gia-to-mvp-kai-to-vraveio-toy-koryfaioy-amyntikou.5740191.html

 100. Christos said

 101. ΣΠ said

  53
  Ο Κέλνερ τερμάτισε τέταρτος αλλά κατατάχτηκε τρίτος αφού ο Μπελόκας ακυρώθηκε, μετά από ένσταση των Ούγγρων, επειδή χρησιμοποίησε μεταφορικό μέσο σε μέρος της διαδρομής. Ο Λούης δεν ήταν ο μόνος…

 102. Theo said

  @98:
  Ναι, εξελέγη από την «αριστίνδην» Σύνοδο της χούντας, σε αντικατάσταση του υπέργηρου Διονυσίου, που του φέρθηκε πολύ καλά. Επειδή τον γνώρισα από κοντά για μια δεκαετία περίπου, μπορώ να πω πως ξεχώριζε από τους άλλους συνεπισκόπους του για την απλότητα, ταπεινότητα, ανεξικακία, συγχωρητικότητα και την αγάπη του για τους φτωχούς και ταπεινούς. (Ο μισθός αρεοπαγίτη που έπαιρνε δεν του έφτανε να τελειώσει τον μήνα γιατί τον σκόρπιζε πριν από τα τέλη του και μετά ζητούσε δανεικά για να τα δώσει σε φτωχούς

 103. Theo said

  (συνέχεια του σχ. 102 που αναρτήθηκε κατά λάθος)
  Κι όταν αρρώστησε είχε μόνο 50.000 δραχμές που δεν του έφταναν για να πάει στο Λονδίνο.) Και ζούσε πολύ ασκητικά, τρώγοντας ελάχιστα και περνώντας τα 17 χρόνια της αρχιερατείας του με πέντε απέριττες και φτηνές αρχιερατικές στολές, που τις δύο ή τις τρεις του τις είχαν χαρίσει.

  Τον περιγράφει ωραία σε σημερινό του κείμενο ο π. Ηλία Μάκος, πρώην δημοσιογράφος, φωτορεπόρτερ, ανταποκριτής του BBC για Ελλάδα και Αλβανία:
  https://www.romfea.gr/pneumatika/38772-osios-kallinikos-edessis-o-xamogelastos-agios-ton-imeron-mas

  (Αν ήξερες τον αδελφό του, τον πρ. Διδυμοτείχου Κωνσταντίνο, καμία σχέση. Η μέρα με τη νύχτα, θα έλεγα.)

 104. Γιάννης Κουβάτσος said

  100: 😂 Πώς λέμε το χρέος-τα χρέοντα, το πέος-τα πέοντα, κάπως έτσι.
  98: Τα κριτήρια αγιοποίησης, Χαρούλα, ούτε εγώ τα έχω καταλάβει.

 105. ΓΤ said

  κορονόγιδια Πόρου
  έβρι γουένσντεϊ, έντρανς φρι
  https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/poros-to-corona-party-apo-neoys-endechomenos-foyntose-ta-kroysmata-foto/

  17-20 Σεπ χεστιβάλ φιστικιού στην Αίγινα. Κάποιους θα φιστικώσει ο ιός…

  ΥΓ: η Ίντερ Εσκάλδες βρίσκει τα άντερα να ισοφαρίσει στο 31′ μέσα στο Κόσοβο την Ντρίτα
  Ετοιμαζόμαστε για το Μπάρτσα-Νάπολι

 106. ΓΤ said

  103@
  Τα ‘χω χάσει μ’ εσένα, ρε θηρίο. Έχεις δεδομένα μέχρι και μέσα απ’ τις ντουλάπες του τριμμένου ράσου, γι’ αυτό σε (κόντρα)πάω 🙂

 107. ΣΠ said

  87
  Η αγιοκατάταξη διαφέρει από την αγιοποίηση;

 108. Christos said

  104: Πρόσεχε τι γράφεις, για μπροστά σου θα τα βρεις / θά ‘ναι χρέοντα του Γούγλη να στα βγάζει εφεξής 🙂

 109. Theo said

  @107:
  Ο σωστός για τους Ορθόδοξους όρος είναι αγιοκατάταξη, γιατί ήδη είναι Άγιοι στη συνείδηση του πιστού λαού, κι η Σύνοδος του Πατριαρχείου το αναγνωρίζει και τους καταγράφει στις «αγιολογικές δέλτους».
  Ο Πάπας, μετά από εισηγήσεις υπέρ και κατά (βλ. advocatus diaboli), ως εκπρόσωπος του Χριστού επί γης, τους αγιοποιεί.

 110. Όταν λες «γιορτάστηκε πανηγυρικά», όμως, έγινε και λιτανεία δηλ. παρά την απαγόρευση;

 111. Theo said

  @106:
  Έτυχε κάποτε ο άγιος Καλλίνικος να με βάλει να ταχτοποιήσω την προσωπική βιβλιοθήκη του (ένα ράφι στο μικρό διαμέρισμα του επισκοπείου όπου ζούσε). Και την άφησα στη μέση, και ποτέ δεν μου παραπονέθηκε. Ποτέ δεν άκουσα ένα λόγο πικρό ή επιτιμητικό από τα χείλη του.

 112. Theo said

  @110:
  Όχι, δεν έγινε λιτανεία. Απλώς, Όρθρος και θεία Λειτουργία από τρεις μητροπολίτες, που άρχισαν στις 7:00 και τέλειωσαν στις 11:30 πμ.

 113. voulagx said

  #100: Τα αντίπαλα δέοντα είναι υπέρ το δέος μεζεδάκια.

 114. Γιάννης Κουβάτσος said

  108: Νομίζω ότι η έκφραση «είναι για τον πέοντα» γκουγκλίζεται ήδη. 😂

 115. mitsos said

  Μια και σήμερα έχουμε ανησυχαλαρά μεζεδάκια
  ίσως δικαιολογούμαι να βγω λίγο εκτός θέματος

  Δυο ερωτήσεις στην παρέα ( γιατρούς ή μη )

  1) Έχει αποδειχτεί ότι τα αντιβακτηριδιακά σπρέϊ και μαντηλάκια που όλοι μας προμηθευόμαστε σε ποσότητες και χρησιμοποιούμε είναι και αντιϊκά ;

  2) Αυτοί οι τύποι του ΕΟΔΥ στις φωτογραφίες με τις άσπρες στολές με ποιες ουσίες αντιϊκές ψεκάζουν ; Υπάρχει κάποια επιστημονική ανακοίνωση για μείγμα αλκοολών ή άλλων ουσιών που θανατώνει έναν ιό ελεύθερο στην ατμόσφαιρα ή περιορίζει την βιωσιμότητά του ;

  Ρωτάω γιατί εγώ ( εκτός της υπεριώδους ακτινοβολίας που αποστεθαροποιεί το γενετικό υλικό όλων των μικροοργανισμών ) ξέρω αντιϊκή δράση μόνο ουσιών εντός των ζωϊκών οργανισμών (π.χ. ιντερφερόνες ) και είμαι λίγο καχύποπτος με όλα τα αντιϊκά βότανα που κατέκλυσαν το ψαχτήρι του γκούγκλη.

  Αν κάποιος ξέρει να με παραπέμψει σε επιστημονικό άρθρο θα ήμουν υπόχρεος

 116. ΓΤ said

  Έρχεται ο θάνατος
  είναι να δούμε τη μάσκα με το ράμφος
  όπως παλιά στη Φλωρεντία
  μου ‘πε η γιατρός η φίλη μου η Ντία
  — κι άσε να λέει τα δικά του ο Ράμφος

  τη γλώσσα βγάζουνε στα πάρτι
  και αψηφούν τα πάντα οι φαινομηρίδες
  μαζί οι σφίχτερμαν και οι σεισοπυγίδες
  καθένας να ορμονοβολά για τη δική του πάρτη

  μα σαν σιμώσει ο θεριστής με την κορόνα
  ανίκανοι να στρέψουμε το βλέμμα στην αλήθεια
  το δάκρυ θα πάει αβάσταχτο μέχρι τα βύθια
  κι εμείς θα προσπαθούμε να περάσουμε απ’ τη βελόνα

 117. ΓΤ said

  114@
  Ένας τέτοιος είναι προφανώς ο… Μπέος 🙂

 118. Χαρούλα said

  Theo, δεν τον ήξερα τον αδελφό του τον Διδυμοτείχου(είμαι και μικρή🤣)!
  Γιατί όμως η συμπεριφορά που είναι η απόλυτα φυσιολογική για έναν χριστιανό, να γίνεται αφορμή αγιοκατάταξης. Έχω γνωρισει τον Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιο, και νομίζω πως ήταν κάπως έτσι. Ε, και; Τόσο σπάνιο είναι να είσαι σωστός, που το επιβραβεύουμε με Αγιοσύνη, φαίνεται! Να δώσουμε βραβεία σε γιατρούς που δεν παίρνουν φακελάκι, τιμές σε καθηγητές που δεν κάνουν ιδιαίτερα…. κλπ.

 119. Αγγελος said

  Τα γραμματικώς σωστά «αντίπαλα δέη» πάντως εγώ δεν θα τα ´γραφα — θα μου παραθύμιζαν τα παλλόμενα πέη του Φαμπρ 😉

 120. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η Εκκλησία θα έπρεπε να αγιοποιήσει επίσημα τον Άγιο των γραμμάτων μας, τον Παπαδιαμάντη. Του χρωστάει πολλά η Ορθοδοξία. Πάρα πολλοί αριστεροί παπαδιαμαντικοί σέβονται τις χριστιανικές παραδόσεις, γιατί εξοικειώθηκαν μ’ αυτές μέσα από τα διηγήματά του και κρατούν χαμηλά τους αντικληρικαλικούς τόνους, επειδή νιώθουν επάνω τους αυστηρό το βλέμμα του κυρ Αλέξανδρου.

 121. Theo said

  @118:
  Για τον Αντώνιο της Σιάτιστας συμφωνώ.
  Και φυσικά Άγιος είναι όποιος τηρεί όλες τις εντολές του Χριστού από αγάπη προς Αυτόν, κι όχι από φόβο. Αλλ’ αυτό το κάνουν ελάχιστοι. Προσωπικά νομίζω πως από αυτούς αγιοκατατάσσονται όσοι, θέλει ο Θεός για λόγους που Αυτός ξέρει.

  @120:
  Τον Παπαδιαμάντη τον λατρεύω αλλά, βάσει των παραπάνω, δεν θα ΄λεγα πως είναι Άγιος. Τα ΄χε τα ελαττωματάκια του, συμπαθή μεν, ελαττώματα δε.

 122. Theo said

  @121α:
  Επειδή ένα κόμμα σε λάθος θέση μπορεί να μπερδέψει κάποιους, ξαναγράφω τη φράση:

  «από αυτούς αγιοκατατάσσονται όσοι θέλει ο Θεός, για λόγους που Αυτός ξέρει.»

 123. 65 (και 85). «Πανδημία είναι να πεθαίνουν άνθρωποι γύρω σου και τέτοιο πράγμα δεν υφίσταται». https://gevseis.blogspot.com/2020/07/SARS-COV-19.html

  Αλήθεια, πόσους θανάτους πρέπει να έχεις δηλαδή στα 100 ή στα 10 χιλιάδες άτομα για να το θεωρήσεις πανδημία; Κι αν δεν έχεις πολλούς θανάτους αλλά πολλούς που αρρωσταίνουν, τι γίνεται;

 124. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  100 Ουάου, αντίπαλα δέοντα!

  105 Ρε ΓΤ, εδώ δεν έχει ακόμα ακυρωθεί κοτζαμάν ΔΕΘ, που είναι προγραμματισμένη να ανοίξει στις 5 Σεπτ, το φεστιβαλάκι του φιστικιού μάς μάρανε;

  116 Πολύ καλό. Ειλικρινά, πολύ καλό.

 125. ΚΩΣΤΑΣ said

  Σήμερα στα μεζεδάκια έχει την τιμητική της η Λάρ’σα. Για να μη γελάτε μόνο, πάρτε και έναν ωραίο ορισμό του κορονοϊού που μόνο λαρσινός νους μπορούσε να τον συλλάβει:

  ΤΙ είναι λοιπόν ο κορονοϊός. Είναι ένας τύπος που γεννήθηκε στην Κίνα, μεγάλωσε στην Ιταλία, σπούδασε στην Αγγλία, πήγε για μεταπτυχιακό στην Αμερική και τώρα που καλοκαίριασε αποφάσισε να κάνει διακοπές στην Ελλάδα. 😂

 126. sarant said

  125 Καλό!

 127. Μην ξεχνούμε και αυτό: «Τι λες βρε θηρείον! Μία και είκοσι των εισιτυρίων;»

 128. aerosol said

  #91
  Συμφωνώ απολύτως αλλά είπα να σκαρφιστώ και μερικούς «φίλους» για να είμαι λαρτζ!

 129. aerosol said

  #123
  Πρέπει να πεθαίνουν στο δρόμο και μετά να σηκώνονται ζομπιασμένοι (+1 λέξη για την τρισχιλιετή μας!) να σε κυνηγάνε, αλλιώς δεν πιάνεται.

 130. Nestanaios said

  69. Εσύ τα πιστεύεις?

  85. Η πανδημία είναι απειλή για το ανθρώπινο είδος. Αυτό που έχουμε τώρα είναι τρομοκρατία διότι «έχουμε» έναν ιό μεταδοτικό, θανατηφόρο και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε φάρμακο ούτε νεκροί από κάποια πανδημία. Η μήπως δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά αλλά έχουμε ότι είχαμε πάντοτε? Έναν ιό που θανατώνει μόνον τους μη υγιείς και τους πολύ μεγάλους σε ηλικία.

  123. Θάνατοι και γεννήσεις θα υπάρχουν πάντοτε. Στην Ιταλία πεθαίνουν και γεννούνται κάθε μήνα 65.000 άνθρωποι. Υπολόγισε πόσοι πεθαίνουν και γεννούνται στην Ελλάδα κάθε μήνα.

 131. Avonidas said

  #130. Όποτε διαβάζω τέτοια σχόλια, αναρωτιέμαι: αυτοί που τα γράφουν πιστεύουν ότι όλοι οι γιατροί/λοιμωξιολόγοι/επιδημιολόγοι που αξιολογούν την κατάσταση και προτείνουν μέτρα είναι ηλίθιοι που δεν ξέρουν να μετράνε, δεν έχουν ιδέα ότι γεννιούνται και πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έχουν ανοίξει ένα κιτάπι να δουν τις στατιστικές για τον κορονοϊό, και γενικά δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό τους πρωτοποριακές σκέψεις/εμπνεύσεις/αποκαλύψεις απ’ αυτές που ο μέσος Έλληνας ταρίφας κατεβάζει με ρυθμό πολυβόλου;

 132. Pedis said

 133. Γιάννης Κουβάτσος said

  131: Κάτι έχει πει γι’ αυτό το θέμα αείμνηστος Τζον Κένεντι:
  «Πολύ συχνά απολαμβάνουμε την άνεση της γνώμης χωρίς τη στενοχώρια της σκέψης.»

 134. Avonidas said

  #133. Μπα, δεν είναι αυτό κυρίως το πρόβλημα.

  Το πρόβλημα είναι αυτή η αντίληψη που υπάρχει, ότι θα κάτσω να σκεφτώ πάνω σ’ ένα θέμα που δεν σκαμπάζω γρυ, κι ότι αυτή μου η νοητική άσκηση επί χάρτου θα αξίζει μετά για κάτι παραπάνω από μια επίσκεψη στην τουαλέτα.

  Έχει πλάκα· μπορείτε να δοκιμάσετε, ας πούμε, κάποια μέρα που πλήττετε, να «σκεφτείτε» πώς θα πρεπε να καταρτιστεί, φερ’ ειπείν, ο προϋπολογισμός της Βενεζουέλας. Μπορεί να μην είστε οικονομολόγοι, μπορεί να μην έχετε ιδέα τι παράγει η Βενεζουέλα, αλλά δεν πειράζει, τα ρουλεμάν του μυαλού σας που θα γυρίζουν στον αέρα χωρίς φορτίο όλο και κάτι θα σκαρώσουν. Αυτό λέγεται «κριτική σκέψη», ουάου! 🙂

 135. Pedis said

  Κουλάρετε αναρχοζαίοι! Ένα και μόνο αέρινο άγγιγμα από το φουλαρένιο μπατζάκι του μεταξένιου παντελόνιου στρας με τιράντες σάουλντερς στυλ μιλιταίρ της Σάντας Μαρεβα είναι η καλύτερη προστασία για την χώρα από τον κορονοιό.

 136. Triant said

  Όχι ρε Αβονίδα. Την έχουν πατήσει όλοι. Έχουν παραπλανηθεί από την συνωμοσία στην οποία συμμετέχουν όλοι οι ηγέτες της γης (μαζί με τις αντιπολιτεύσεις για παν ενδεχόμενο). Τι δεν καταλαβαίνεις;

 137. Triant said

  135: Αν αντικαταστήσεις το ‘οι περισσότεροι’ με το ‘κάποιοι’ θα συμφωνήσω.

 138. nwjsj said

  Έτσι όπως το πάει ο Κούλης μας με την αριστοσυμμορία του και όλα τα άκυρα που έχουν κάνει με τον κοροναϊό τόσους μήνες, λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο θα ξαναγίνουμε!

  Εν τω μεταξύ, οι πςεκαζμένοι μασκοκλάστες ανεβάζουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας ενάντια στις μάσκες εντός των εκκλησιών και κατεβάζουν με μαζικά ριπόρτ τους λογαριασμούς στο Τουΐτερ, οι οποίοι τους κράζουν για την επικινδυνότητα και την ανευθυνότητά τους (https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/person_ohi_maskes_entos_tis_ekklisias/?fFdRhmb&fbogname=Μαρία&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1086345-ohi_maskes_entos_tis_ekklisias&utm_term=FdRhmb%2Ben&fbclid=IwAR00G3F2bKGQE9hGjvvppMYUj08sspVcMj3cTHih7ePoubysa7fO6Kfe1cw).

  Και για το τέλος, ένα ελπιδοφόρο νήμα περί κορονοεμβολίου:

  Υ.Γ. @52 – Γιάννης Ιατρού
  Τι αξεπέραστη κομματάρα το Year of the Cat!
  Να ζήσουν τα γατόπουλα που μας ομορφαίνουν τη ζωή και το ιστολόγιο!

 139. Νέο Kid said

  Είναι πάντως γεγονός , ότι οι άνεργοι λόγω κορωνοιου είναι πολλαπλασίως πιθανότερο να πεθάνουν από πείνα παρά από τον ιό …

 140. Γιάννης Κουβάτσος said

  190:Μάλλον αυτή η ιστορία θα καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά.

 141. Γιάννης Κουβάτσος said

  140 όχι 190.

 142. Pedis said

  -> 135 O συγκεκριμένος τύπος της γλίτσας, Νικοκύρη, χοντρικά αφορά τους μισούς δεξιούς, επειδή το τάργκετ γκρουπ είναι κατά βάση οι γυναίκες ψηφοφόροι της νουδού και περιχώρων.

  Κάντε μια βόλτα και μετρείστε πόσοι ιστότοποι (και με τι γενική θεματολογία, εκτός από τα γνωστούς) ασχολούνται συστηματικά με την εμφάνιση και με τι σόι βρακοφόρια ντύνεται κάθε φορά η Μαρέβα.

 143. Triant said

  139: Δεν νομίζω. Εκεί που πεθαίνουν από πείνα πεθαίνουν και πάρα πολλοί από τον ιό. Δυστυχώς.
  140: Εξαρτάται από το πόσο θα κρατήσει.

 144. gpoint said

  Είναι γνωστόν πως στο στρατό απαγορεύεται να σκέπτεσαι, σκέπτεται για σένα ο λοχίας, ο λοχαγός, ο στρατηγός. Επτά χρονάκια στρατοκρατίας και χωρίς, πρακτικά, αποχουντοποίηση δημιούργησαν το μόρφωμα που ονομάζεται ελληνικό κράτος. Οι πολιτικοί βρήκαν τις χουντικές διαάξεις πιο βολικές για να πλουτίσουν γρηγορότερα, διώξανε και τον βασιλιά ώστε να μην έχουν κανένα έλεγχο πέρα από τον εαυτόν τους και το εκάστοτε πιόνι που παίζει τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
  Κυρίαρχος ολαός, φτάνει να μην σκέπτεται. Το 5 με 10% που θα μορφωθεί στατιστικά με όλες τις συνθήκες δεν φτάνει για να αντιστρέψει το ρεύμα. Ηδη από το 90 η παιδεία είναι νεκρή στην Ελλάδα για όποιον βλέπει πέρα από πρότυπα και ακριβά ιδιωτικά, το φιλότιμο κάποιων εκπαιδευτικών δεν φτάνει. Καμιά μεταχουντική κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το θέμα, ακόμα και Πρώτη Φορά Αριστερά είχε άλλες προτεραιότητες και μόλις έβηξε η εκκλησία αντέδρασε σαν επί κορωνοϊού πριν εμφανισθεί, δίκην χαρτορρίχτρας !!
  Από το 90 μέχρι περίπου το 2005 παραμυθιαζόμαστε με τους Ολυμπιακούς αγώνες και μεγαλεία και είχαμε τον θαυμασμό των μεταναστών που μας εμπόδιζε να δούμε την αλήθεια. Λίγο μετά τους αγώνες είχαμε πλέον την αποκαθήλωση και στην φαντασία των ενσωματωμένων στην κοινωνία μεταναστών, είδαν τι κάνουν και τι μαθαίνουν τα παιδιά τους στο ελληνικό σχολείο.
  Να το πω πιο χοντρά, άτομα σαν τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη, τον Αντωνάκη, τον Αλέξη και τον Κούλη δεν θα μπορούσαν να διανοηθούν πως θα μπορούσαν να κυβερνήσουν ατιμωρητί αν δεν είχε προηγηθεί το στιγμιαίο για τους χουνταίους.
  Και ποιός έρχεται από πίσω ; η Φώφη, ο Μπουμπούκος κι ο Βελόπουλος,πάτο δεν πιάσαμε ακόμα.

 145. Nestanaios said

  131. Αν ασχοληθείς με κάτι που λέγεται «Σκάνδαλο Novartis” Θα αλλάξεις γνώμη.

  133. Ο JFK έχει πει πολλά και καλά. Τα περισσότερα μετά θάνατον.

 146. Γιάννης Ιατρού said

  138: (τέλος) Nwjsj
  Όντως, δεν γράφονται πια τέτοια, μαγευτικά! Κι άλλα αξιοπρόσεκτα κομμάτια, παραπλήσιου στυλ, έχει αυτό το Αλμπουμ του Αλ Στιούαρτ… On the Border, One Stage Before, Midas Shadow κλπ.

  Πολλές ωραίες αναμνήσεις από τον καιρό που μόλις είχαμε τελειώσει τις σπουδές μας και κάναμε όνειρα. Μπορούσαμε γιατί είχαμε μια ευκαιρία να βρούμε μιά δουλειά, να εφαρμόσουμε ό,τι 🙄😂 μάθαμε τέλος πάντων. Στενοχωριέμαι πολύ βλέποντας νέα παιδιά σήμερα να ψάχνουν μόνο ένα μεροκάματο και να αισθάνοινται και τυχερά, όταν το πετύχουν. Στα Σούπερ Μάρκετ μπορείς να κάνεις φροντιστήριο, για όλες τις κατευθύνσεις, στις καφετέριες να φτιάξεις τα σχέδια του σπιτιού σου, οι ντελιβεράδες τουλάχιστον νομικοί, μαθηματικοί (τους φυσικούς δεν τους παίρνουν καν, κάνουν πολλές σκέψεις …😎😂⏫⏫⏫)..

  Καλή σας μέρα!

 147. gpoint said

  Ξέρω πως πονάει, η (μοναδική) λύση γιατί το γκρέμισμα του συστήματος χρειάζεται το γκρέμισμα όλων των κομματιών που ο αποτελούν και πολλοί μα πάρα πολλοί αγαπούν τον πολιτικό, ποδοσφαιρικό, θρησκευτικό χώρο που ανήκουν και ουσιαστικά θέλουν γκρέμισμα όλων των άλλων πλην της δικής τους προτίμησης (σε οποιονδήποτε χώρο).
  Ετσι βιάζεται καθημερινά η λογική με «σκέψεις» του στυλ » ο δικός μου θεός είναι μοναδικός», «το δικό μου κόμμα είναι καλύτερο σε σχέση με τα άλλα (*) «, «η δική μου ομάδα να κερδίζει και οι άλλες να πάνε να γαμηθούνε» (εδώ φαίνεται η διαφορά των σωστών παοκτσήδων- κάποιος εξεπλάγη που δήλωσα χορτασμένος από τίτλους τα τελευταία χρόνια ) και διαιωνίζεται το τέλμα, κυρίως από όσους μετέχουν στην εκλογική διαδικασία » για να έχουνε λόγο στις εξελίξεις» ή όσους ρίχνουνε (συνειδητό) λευκό.

  Ετος της γάτας, η (κου)Κλάρα μου σκεπτική…

 148. Γιάννης Ιατρού said

  147: Καλημέρα και στους παραθαλάσσιους γατόφιλους !!!

 149. Γιάννης Ιατρού said

  Πολύ μπουμπουνητό, καρέκλες θα ρίξει. Μπας και ξεπλύνει τίποτα ανομήματα του Κούλη & Co Q)

 150. gpoint said

  # 147

  (*) το σεξ έχει κάποιες διαβαθμίσεις, η εγκυμοσύνη, όχι, δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, το εμπεδώσαμε με τις «αλλαγές» στις εκλογές.

 151. gpoint said

  # 148

  Καλημέρα

  Εδώ έριξε όλη την νύχτα κεραυνούς και καρεκλοπόδαρα, νομίζω τώρα πηγαίνει ανατολικά το βαρύ φορτίο. Πριν καν βγω με την βάρκα πρώτο ψάρεμα πρέπει να αδειάσω τα νερά γιατί η τέντα θάρθει από Δευτέρα, γκρρρρρ.

  Τραγουδάκι ;;

 152. Γιάννης Ιατρού said

  151: κανένα απ΄αυτά τα φτηνά σκέπαστρα, τα πλαστικά (μπλέ, πράσινα κλπ.), δεν είχες να την σκεπάσεις; Άσε που η τέντα δεν θα βοηθήσει όταν η βροχή έρχεται (συνήθως) απ΄τα πλάγια… Καλή ψαριά Γιώργη!!!

 153. Αγγελος said

  Γιάννη Κουβάτσε (24), το «θα πραγματοποιήται» είναι σωστό στην καθαρεύουσα (και ήταν και στη δημοτική ως το 1976), το δε «εάν ή δυνατόν» είναι σωστή αρχαία υποτακτική και χρησιμοποιείται και σε αρχαΐζουσα καθαρεύουσα. Δεν είναι λοιπόν λάθη, αν και φυσικά το ήτα θέλει και στις δυο περιπτώσεις τα σκουληκάκια του (τρία – ψιλή, περισπωμένη, υπογεγραμμένη – το δεύτερο!)

 154. sarant said

  Kαλημέρα από εδώ, με καύσωνα!

  137 Δεκτή η τροπολογία

  140 Δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα…..

 155. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Εύβοια, η κατ΄ευφημισμόν λέξη της ημέρας!
  Πνιγμοί, λοιμοί…
  https://www.ethnos.gr/ellada/119016_eyboia-dyo-nekroi-apo-plimmyres-sta-politika-biblikes-katastrofes-kai-egklobismoi

 156. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  155
  Απ το ράδιο τώρα «Η περιοχή πλήγεται για δεύτερη φορά στα τελευταία δέκα χρόνια»

  Τρεις νεκροί κι ένα βρέφος στις πλημμύρες της Εύβοιας.

 157. Γιάννης Κουβάτσος said

  154: Μα το υπόλοιπο κείμενο είναι στη σημερινή νεοελληνική γλώσσα.

 158. dryhammer said

  156 > Τρεις νεκροί κι ένα βρέφος στις πλημμύρες της Εύβοιας

  Το βρέφος για πόσος μετράει; [Με το συμπάθιο κιόλας…]

 159. Γιάννης Ιατρού said

  156/158 Η περιφέρεια ανύπαρκτη 👎
  …Άφαντη η Δούρου! θα το δούμε/διαβάσουνε κι αυτό

 160. Γιάννης Ιατρού said

  Έκκληση στους πολίτες να σε Ψαχνά και Πολιτικά, να αποφεύγουν κάθε εξωτερική μετακίνηση απεύθυνε μέσω τοπικών σταθμών ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός (34 ετών, ΝΔ με καταγωγή από τη Χαλκίδα). Το 112 στην Εύβοια λειτούργησε πριν ή κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας; Έλαβε κανένας μήνυμα στην περιοχή:

  Μπά, ε! Η πολιτική προστασία είναι προφανώς μόνο για τον κορονοιό, απ΄τα άλλα μπορούμε να πεθάνουμε ελεύθερα…

 161. Γιάννης Ιατρού said

  160: Α, μάλιστα, βρήκα κάτι σχετικά με το 112…

 162. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  161. Ακουσα τώρα τον μέγα Χάρντι, που εδέησε να βγει και κάπως κόμπιαζε,ξεροκατάπινε, δεν ξέρω ,μπορεί η γραμμή στο ράδιο να φταίει. Μας είπε για πέντε θύματα και ότι το 112 ήταν απίκο, αν θα χρειαζόταν. Αν… (γιατί άλλη είναι η δουλειά του λέει, τί, να έλεγαν στους ανθρώπους να βγουν έξω που είχε γίνει ποτάμι; Όλα γενήκανε σου λέει όπως έπρεπε.
  Μπορώ να διαολοστείλω γενικά ή είναι 15Αύγουστος και δεν κάνει; 😦

 163. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  «Αν λειτουργούσε(το 112) θα είχαμε εκατόμβη…» είπε ο Νικ Χαρντ. Ευτυχώς που δε λειτούργησε δηλαδή. Ρε τι θρασίμια…

 164. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Αλλοι πνίγονται κι άλλοι αερίζονται
  https://twitter.com/manoskrt?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

 165. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Αερίζεται η πενταμορφη, η κομψή ,η γοητευτική, η αχτύπητη, η κυρα ΠΘ με κίτρινη κελεμπία

 166. Γιάννης Κουβάτσος said

  Το συμπέρασμα είναι ότι, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως, σχεδόν κάθε χρόνο πνιγόμαστε και καιγόμαστε. Τα υπόλοιπα είναι για κομματική εκμετάλλευση.

 167. Γιάννης Ιατρού said

  163: Καλά, δεν καταλαβαίνουν πως γελοιοποιούνται ακόμα περισσότερο μ΄αυτά που λένε; Ας έλεγαν «τέλος του χρόνου είπαμε, ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι», πιό πιστευτό θα ήταν! Αλλά να μην δουλεύει καθόλου έχει απόσταση από το δεν είμαστε έτοιμοι…
  Απλά κοιμόταν στις διακοπές του ο ΠΘ και ο Νικ Χαρντ είχε στο μυαλό του τον κορονοϊό μόνο. Δεν θα μου κάνει εντύπωση, αν ακούσουμε πως κάνουν μνημόσυνο για τα θύματα στην Μάνδρα…, γι αντιπερισπασμό 😡👎

  Ήδη ο ΝΧ κάνει συγκρίσεις: «Είχαμε υπολογίσει 67mm νερού σε 24 ώρες και έπεσαν 360mm σε 6 ώρες. Να υπενθυμίσω στη Μάνδρα είχαν πέσει 270mm«. Ακόμα και τώρα αντιπολίτευση κάνει, ορίζει και τις ερωτήσεις που θα του γίνουν, σιχάθηκα. Ξεφτίλα, σκέτη.

  Δες το βιντεάκι! Υπέσκαψε τα θεμέλια σ΄ ένα/δύο υποστυλώματα της γέφυρας κι αυτή έγειρε και κάθισε μονόπαντα !!

 168. voulagx said

  Το σεξ εν όπως τα σουβλάκια

  Νιουκιντ, τρανσλέητ πληηζ.

 169. Νέο Kid said

  168. Τι απορίες έχεις; Δεν βλέπω κάτι δύσκολο , εκτός απ το «στρακότον» = λιάρδα, μεθυσμένος ,κουρούμπελο.
  Τώρα , πώς και αν εκφράζεται η πατριαρχία μέσω της φουκούς των σουβλακίων … είναι θέμα προς προβληματισμό και ανάλυση.

 170. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  168 Τί δεν καταλαβαίνεις;
  Ρωτάς πρώτα αν θέλει σουβλάκια(όπως και σεξ), Ακόμη κι αν νομίζεις ότι «θέλει» (επειδή φοράει φανέλα «αηλοβσουβλάκι») πάλι ρωτάς αν θέλει. Ακόμη κι αν εσύ πεινάς πρέπει να πεινα κι εκείνη-να θέλει «σουβλάκια». Όταν είναι μεθυσμενάκι (στρακκότον), δεν ρωτάς γιατί ακόμη κι αν πει ναι, είναι της συγκυρίας. Είναι ωραία να τρώνε μαζί σουβλάκι (ή να κάνου σεξ), δύο που θέλουνε σουβλάκι(ή σεξ). Κι όταν τρώτε μαζί σουβλάκι(ή κανετε σεχ), δεν βγάζετε φωτό και δεν τις κοινοποιείτε.
  Καλό βρήκα το βίντεο για τσι κουμπάρους . Καθαρό το μνμ. 🙂

 171. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  169. Οπα, απάντησε ο αρμόδιος! Απ τα νεύρα μου με τα συμβαίνοντα μ΄επιασε λογοδιάρροια. Σόρι.

 172. Καλησπέρα
  124 Ναι, αλλά με ή χωρίς, δεν γλιτώνεις http://www.topontiki.gr/article/399817/koronoios-thetiko-kroysma-stin-aigina-diemene-se-xenodoheio-toy-nisioy-o-asthenis

 173. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Τί ακούμε θε μου.
  Πνίγηκαν 5 άνθρωποι, αγνοούνται 2-3 και μάλλον φταίνε οι μετεωρολόγοι που δεν είπανε/προβλέψανε
  σωστά
  τα χιλιοστά
  (κάνει και ρίμα-πικρή).
  Προφητικός Μαρκές: Καθισμένοι μπρος στην τηλεόραση, θα βλέπουμε στις οθόνες το θάνατό μας που θα εισβάλλει από την πόρτα πίσω μας. Εμείς θα χάφτουμε τα μπλαμπλά τους

 174. aerosol said

  #169
  Όπως συχνά συμβαίνει στο youtube ο θησαυρός βρίσκεται στα σχόλια.
  Ένας θεούλης υπενθυμίζει πως αν ο άλλος δεν θέλει σουβλάκια… ΟΚ, τρως και μόνος σου -σοφόν αυτό.
  Αλλά υπεράνω όλων ο τύπος που θίχτηκε γιατί αυτά είναι «αυτονόητα» και «δεν ζούμε στο μεσαίωνα» και προφανώς στον δικό του πλανήτη έχει εκλείψει ο βιασμός.

  #170
  Ρε Έφη, δώσε μια βοήθεια: μου είναι ευκολότερο να καταλάβω αν μια κυρία επιθυμεί σεξ από το να λύσω το Μέγα Μυστήριο του ΑΝ και ΤΙ θέλει όταν είναι να πάμε έξω για φαγητό ή να παραγγείλουμε. Έχω περάσει ώρες στο (φευ, άδειο…) τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αποκρυπτογραφήσω τα αμφίθυμα μηνύματα του άλλου φύλλου. Πιο γρήγορα αγοράζω αυτοκίνητο!
  Τι κάνω λάθος; Μήπως η καταπίεση -που απαγορεύεται στο σεξ- γίνεται επιτακτική ανάγκη στο ακανθώδες θέμα του ντελίβερι;
  😀

 175. sarant said

  172 Ο οποίος είχε αρνητικό τεστ όταν μπήκε στη χώρα. Το Κέντρο Υγείας δεν είναι μακριά από το σπίτι μου. Να ήμουν ακόμα διακοπές θα είχατε ρεπορτάζ.

 176. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  174β. Όντως το αν θέλει ή δε θέλει σουβλάκι το κορίτσι, είναι περίπλοκο (σκέψου, δίαιτα, υγιεινή διατροφή, διάφορα). Το κόλπο είναι απλό: Παραγγέλνει πάντα εκείνη, είτε σε μαγαζί είτε στο ντελίβερι. Εσύ απλώς δηλώνεις αυτό που θες, κι αν επιχειρήσει να στο αλλάξει, πάλι να θες αυτό που θα πει 🙂 .

 177. dryhammer said

  176. Την περίπτωση να ζητήσει από το «αγόρι» να παραγγείλει, για να διαφωνεί με κάθε πρότασή του μέχρι να κουτουλήσει στη σωστή («έστω, ας πάρω ΧΧΧΧΧΧ») γιατί δεν ξέρει τι θέλει (στην καλύτερη -στη χειρότερη μόνο για την επιβεβαίωση) δεν την υπολογίζουμε;

 178. Pedis said

  Η σουπερέλεγκαντ Μαριάν-Μαρέβα θα οδηγήσει το έθνος στο πεδίο των μαχών …

  https://www.efsyn.gr/stiles/ypografoyn/254811_apo-noor-one-sto-eski-sehir

  Η φιλοπόλεμη παρανάγνωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας δεν περιορίζεται, όμως, στο περιθωριακό υπερσυντηρητικό φύλλο που διευθύνει ο ημιεπίσημος βιογράφος του μικρού Καραμανλή. Τα «Νέα» του συγκροτήματος Μαρινάκη, αφού προπαγάνδισαν με ειδικό οκτασέλιδο (23/7) τη μονομερή κλιμάκωση ενδεχόμενου «θεσμού επεισοδίου» σε ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Τουρκίας (με εσκεμμένη πρόκληση «μεγάλου αριθμού θυμάτων» και ό,τι προκύψει…), μοιράζουν τώρα κάποια έκδοση του ΓΕΣ για τους Βαλκανικούς Πολέμους με τον απίθανο τίτλο «Πώς ο Ελληνικός Στρατός διέλυσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία». Η παραπλανητική είδηση δεν βρίσκεται βέβαια στο περιεχόμενο του έργου, αλλά στον τίτλο του: στη διάχυση της ψευδαίσθησης πως η Ελλάδα κάποτε νίκησε, μόνη της, τους πολύ ισχυρότερους γείτονες -συνεπώς, το «θαύμα» δεν είναι καθόλου απίθανο να επαναληφθεί.

 179. ΚΩΣΤΑΣ said

  87 … Theo … και λοιπούς για τον Καλλίνικο Εδέσσης

  https://www.eleftheria.gr/m/%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/267411-%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B7%CF%82.html

 180. Pedis said

  Καθόμουν δίπλα του στο κρεβάτι του νοσοκομείου, διαβάζοντας κυρίως την «Φιλοκαλία των ιερών Νηπτικών» και με τρόπο ανέκφραστο θεραπεύθηκα από μια σωματική ασθένεια που με ταλαιπωρούσε εκείνον τον καιρό.

  Αλλά και κατά την εξόδιο ακολουθία του θεράπευσε από μια πολυχρόνια ασθένεια μια πνευματική του θυγατέρα, από την Αιτωλοακαρνανία, η οποία δεν μπορούσε να θεραπευθή από πολλούς ιατρούς τους οποίους είχε επισκεφθή (…)

  Οι θαυματουργικές του επεμβάσεις είναι πολλές. Ακόμη όσο ζούσε ελευθέρωσε με τις προσευχές του ανθρώπους από τα δαιμόνια που τους είχαν καταλάβει (…)

  Μετά την κοίμησή του εμφανίζεται στον ύπνο πολλών ανθρώπων και τους βοηθά αποτελεσματικά, όπως και πολλοί ομολόγησαν ότι ωφελήθηκαν ποικιλοτρόπως από τον Καλλίνικο, όταν τον επικαλέσθηκαν ή όταν επισκέφθηκαν τον τάφο του (…).

  💇

 181. Pedis said

  Εφαρμογή της Θεωρίας της Σχετικότητας στο φαινόμενο της δήθεν πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ «Αριστεράς» και Δεξιάς:

  Ο παρατηρητής στο σύστημα αναφοράς της εκάστοτε Κυβέρνησης παρατηρει θεομηνία και φυσική καταστροφή.

  Ο παρατηρητής στο σύστημα αναφοράς της εκάστοτε Αξιωμ. Αντιπολίτευσης παρατηρεί εγκληματική ολιγωρία και ανικανότητα.

  Αναλλοίωτα μεγέθη είναι οι χαμένες ζωές, οι κατεστραμμένες περιουσιες, καμιά πολιτική μέριμνας για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά κρατικά κίνητρα, μίζες και νομοθετική κάλυψη στις κερδοσκοπικες εργολαβικές μπίζνες as usual.

 182. Παντελής said

  Για τον Σπύρο Λούη:
  1) Το θηλυκό του μάλλον είναι με γιώτα, κατά το «η πελάτις, η προστάτις» κ.ά
  2) Μήπως στην παροιμία «εγινε Λουης υποκρυπτεται κι η φημολογουμενη απ’ τις κακιές γλώσσες εξαφάνισή του στα μέσα της διαδρομής, γι’αυτό πήρε την έννοια «εξαφανίζομαι προς αποφυγήν τιμωρίας»;

 183. Pedis said

  «Θεοτόκε μητέρα τού παντός, τό καύχημα τής Παρθενίας, τό καύχημα τής αρετής καί τά πάντα τής αγαθότης, προστρέχομε οι αμαρτωλοί, οι αδύναμοι, εις ευσπλαχνίαν τής αγαθότης σου…» καί αφού ανεφέρθη στή θαυμαστή προστασία τής Παναγίας στό Έθνος καί στήν Πατρίδα μας, ετόνισε ότι η Παναγία μας επροστάτευσε καί έσωσε τό Έθνος μας από ποικίλες δοκιμασίες καί εχθρούς, πού τό εκύκλωσαν πανταχόθεν καί Αυτή μάς εχάρισε τήν ελευθερία, ως Υπέρμαχος Στρατηγός τού Γένους μας.

  Όποιος έχει φάει πρόστιμο σε αυτό το μπουρδέλο για μη τήρηση των μέτρων (και δεν έχει μέσον να το σβήσει) δεν τον σώζει η παναγία με κανένα χριστό.

  Ειναι γκαντέμης.

  Από την απαγόρευση των λιτανειών και του συνωστισμού σε θρησκευτικές εκδηλώσεις.

 184. Νέο Kid said

  Νικοκυρη, ταπεινή πρόταση: Άνοιξε ένα ταγκ, θρεντ πώς τα λένε ξέρω γω, ονομασέ το «Εκλησιαστικες εμμονές» ή «παπαδομάχοι-παπαδολάτρες» ή κάπως με ένα όνομα που σου φαίνεται δόκιμο τέλος πάντων. Άντε να χαρείς, μπας και γλυτώσουμε δηλαδή…

 185. mitsos said

  Νομίζω πως ξεχνάς και άλλα συναλλοίωτα μεγέθη
  θέσεις εργασίας , μισθοί , συντάξεις ,
  και για τα μεγάλα σκάνδαλα εκει στα σθναλλοίωτα θα τα ενέτασσα ( ούπς ! )

  Τώρα για την ΔΕΘ τι να σου πω ;
  Ήταν μια φορά και πριν τον κορονοκαιρό αλλά τώρα ΔΕΝ

 186. sarant said

  184 Kι άλλο ένα για το ποδόσφαιρο; Θα κόψουμε το μπλογκ σε φέτες;

 187. mitsos said

  Το 185 στο 181

 188. Νέο Kid said

  186. Τώρα συγκρίνεις αυτό το πραμα, την παπαδολιτανομαχία με το «ποδόσφαιρο»;; Και ποιο ποδόσφαιρο; Κανένας δεν έχει ψυχαναγκαστικές εμμονές με το ποδόσφαιρο εδώ μέσα. Πού και πού ποστάρει τα μπαοκτζήδικα ο τζης , του κάνουμε καμια καζουρόπλακα ,κι αυτό είναι όλο. Ξέρεις καλά ότι συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, αλλά κατανοώ ότι γουστάρεις …όποτε πάσο!

 189. Pedis said

  # 186 – Δεν υπάρχει λόγος.

  Μόνο εγώ θα κάνω τρελό σκρόλιν εδώ μεσα;

  Μία με τα δίκια του πάοκ, την άλλη με τους βάζελους, τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα κουίζ, τους παπαστρούμφους, τις προσωπικές ιστορίες του καψιμί, τις μαλακιουλίτσες, τις ατέλειωτες αναλύσεις «my view of», τις ψυχοσεξουαλικές παρενέργειες του βιάγκρα …

  Το θέμα από το 183 πώς και σου έχει ακόμη ξεφύγει στο τουίτερ;

  Οι τύποι πέρα από τις ίδιες χιλιοειπωμένες ανοησίες που αμολάνε, πρόσφατο παράδειγμα ο υποτιθέμενος γνωστικός και λογικός, γράφουν το ίδιο το αγαπημένο κράτος της παναγίας και την κάργα δεξιά ελληνόρθοδοξη κυβέρνησή στα παλιά τους τα παπούτσια.

 190. Γ-Κ said

  Περί ζευγαριών και σουβλακιών:

  _ Αγάπη μου, χρειαζόμαστε ένα τραπεζάκι για την τηλεόραση.
  _ Ναι, αγάπη μου. Πώς θέλεις να είναι;
  _ Ένα… κάπως να μ’ αρέσει…

  ————————————

  184-186-188
  Μπορεί να ονομαστεί απλώς «Pedis».

  Με την ευκαιρία, θα ήταν πολύ καλή ιδέα να ξεχωρίσουν τα γλωσσικά από τα υπόλοιπα.

 191. ΣΠ said

  184
  Πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, εκτός αν κάνει ο Νικοκύρης τον τροχονόμο.

 192. Pedis said

  # 185 – 🙂

  Περιορίστηκα στα της ειδικής σχετικότητας … στη σχετικά απλή περίπτωση των προβλέψιμων συνεπειών των «θεομηνιών».

 193. Pedis said

  # 191 – Σόρρυ, Στάυρο, μπορεί να μην σε ενδιαφέρει ότι και στην πόλη σου το παπαδαριό κάνει ό,τι γουστάρει, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το 183, αλλά μην την μπαίνεις έτσι. Δεν πάει. Δεν είσαι ίσα κι όμοια με τους κομπλεξικούς.

 194. Νέο Kid said

  https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/reader_l/public/wp-content/uploads/2013/09/papades-570.jpg?itok=yrxDP9Ys

 195. Γιάννης Κουβάτσος said

  Προφανώς ο τύπος δεν έχει καταλάβει πόσο κουραστικός είναι με τις εμμονές του και τα βάζει και με τον Σταύρο τώρα. Έχει σχολιάσει ποτέ για το θέμα της εκάστοτε ανάρτησης;

 196. Γς said

  186:

  Α, θέλω κι εγώ μια φέτα, ένα κομμάτι

  Να το φροντίζω να του βάλω και [κόκκινα] φαναράκια.

  Οχι βέβαια σαν αυτά:

 197. ΣΠ said

  193
  Κάθε άλλο. Εγώ λέω να συνεχίσει το ιστολόγιο ως έχει και όχι να το κόψουμε φέτες. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει τι θα διαβάσει και τι θα προσπεράσει. Τα των παπάδων τα διαβάζω. Όταν όμως το πράγμα ξεφύγει και αρχίζουν εκατέρωθεν χαρακτηρισμοί, τα προσπερνάω.

 198. Pedis said

  # 195 – Δεν είπα τίποτα εναντίον του Σταύρου και των γούστων του, ο καθένας κάνει σκρόλιν όπου και όπως του αρέσει, και σε παρακαλώ να κόψεις να πετάγεσαι σαν … κάθε φορά μόνο για να κάνεις την ουρά άλλων … έξυπνων, εσύ ολόκληρος Κουβάτσος!

 199. sarant said

  Παιδιά, ηρεμία. Ό,τι λέει ο Σταύρος στο 195.

 200. Νέο Kid said

  195. Κοίτα, τέρας ευφυΐας σίγουρα δεν είναι , αλλά δεν είναι και τόσο βλάκας , και μάλλον τελικά δεν είναι ούτε εμονικός… Εγώ νομίζω ότι είναι πληρωμένο τσατσόνι του Μαρινάκη!
  Με τις τρολιές του προσπαθεί να πείσει το πόπολο ότι τη χώρα την κυβερνάνε οι παπάδες , ενώ και η κουτσή Μαρία ξέρει ότι την κυβερνάνε οι Καραπαπάδες.

 201. Pedis said

  Πάντως, πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση, και μάλιστα η σειρά με τις κότες όλο και μεγαλώνει όταν σχετικά σχόλια προέρχονται από τον Νικοκύρη …

  Εμένα ποσώς με ενδιαφέρει τι θέλει να βλέπει να δημοσιεύεται δωμέσα και κουμάντο ας κάνει στα δικά του σχόλια ο κάθε μαλακάκος. Λήξις.

  # 197 – Πάσο και προφανώς δεν είχα κάτι ενάντιά σου.

 202. Νέο Kid said

  Εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ της φετοποίησης!
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTsKxYDIj1dmoatoah2Z2WCq6jSLCrGC_hMdosSBFEYxQ&s

 203. Νέο Kid said

  195. Πρόσεξε επίσης μια άλλη περίεργη «σύμπτωση»:
  Όσο οι Μαρινακομητσοτακαίοι ήταν στην απέξω το αγαπημένο του πασατέμπο ήταν ο αντισημιτισμός και το κακό Ισραήλ που του συνομιλεί ο κακός τσιπρας . Από τότε που η εγκληματική οργάνωση έγινε κυβέρνηση και τακιμιασαν με τους Εβραίους (είναι γνωστές οι μεγάλες δουλειές του Μαρινάκη και των μιζομητσοτακαίων με το κράτος του Ισραήλ…) πάνε οι κακοί Εβραίοι! Εξαφανίστηκαν , και υπάρχουν μόνο οι κακοί παπάδες…
  Τυπικό πρακτοράκι της κακιάς ώρας σου λέω!

 204. Γιάννης Ιατρού said

  Τι έγινε ρε παιδιά, αφήσανε τον γνωστό σχολιαστή από το ILL Οινόη ελεύθερο;

 205. Theo said

  @179:
  Ευχαριστώ, Κώστα.
  Μου ήταν γνωστά όλα αυτά. Το μόνο λάθος της «Ελευθερίας» είναι ότι ο Άγιος υπηρέτησε μεν στα ΛΟΚ στον Εμφύλιο, αλλά ως ιεροκήρυκας, χωρίς να χρησιμοποιήσει όπλο.

 206. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο Σταύρος έχει δίκιο και συμφωνώ μαζί του. Απλώς, μου κάνει εντύπωση πως ενώ όλοι οι τακτικοί σχολιαστές διαβάζουν το κείμενο της ανάρτησης και σχολιάζουν σε σχέση με το θέμα της, τουλάχιστον στα πρώτα τους σχόλια, αυτός μονίμως εκτός θέματος, μονίμως αδιαφορεί για το πώς εξελίσσεται η συζήτηση και επιχειρεί να επιβάλει τη δική του ατζέντα, όπως λένε σήμερα, που είναι πάντα δυο-τρία θέματα, τα ίδια και τα ίδια. Και χαλάλι του, όλοι έχουμε τις εμμονές μας και τα αγαπημένα μας θέματα, αλλά έρχονται στο καπάκι το επιθετικό του ύφος, οι προσβολές και οι ειρωνείες και κάνουν το όλο πακέτο άντε-μην-πω.

 207. Χαρούλα said

  Δηλαδή όλοι όσοι κάναμε διατριβή στα νούμερα του γιού της 👑 παγκοσμίως, αν είχαμε φέτες, θα την είχαμε γλυτώσει;;;;😂🤣😂😈

 208. Pedis said

  # 203 – Για αντισημίτες ψάξε στο σόι σου, ρουφιανάκι.

  # 206 – Κουμάντο στα σχόλιά σου κουβατσάκο και πρόσεξέ το αυτό που σου έγραψα στο 198. Κακό συνήθειο.

  —-

  Πάει, τάχει παίξει ο Στάθης.

  Την έχει δει Πάπας και αυτοκράτωρ μαζί.

 209. Γ-Κ said

  @Pedis
  Εσύ γιατί ασχολείσαι με τα σχόλια των άλλων;
  Άσε τον καθένα να γράφει ό,τι θέλει. Απλώς… μην τα διαβάζεις.. 😉

 210. sarant said

  208 Αμα δεις άνθρωπο να το ρίχνει στις λατινικούρες….

 211. Pedis said

  # 209 – Αυτό κάνω με τα δικά σου με μία εξαιρεση.

 212. voulagx said

  #208 Λες με το «Inter Arma…» στο τελος να εννοει οτι προκειται για τοπικο Μιλανεζικο ντερμπυ: Internazionale vs Armani;

 213. mitsos said

  Τόσο δύσκολο είναι στους δημοσιογράφους μας να ξεχωρίσιυν τις λεννοιες υφαλοκρηπίδα , Χωρικά ύδατα, ΑΟΖ ( που δεν έχουμε ορίσει ακόμη )
  Και αυτοί στον Σύριζα πρέπει να μάθουν να τα ξεχωρίζουν
  Πάντως οι χάρτες δείχνουν τα τουρκικά σκάφη και το ερευνητικό πολύ μακριά από την υφαλοκρηπίδα , Μάλλον πολύ έξω και από τα 6 μίλια των χωρικών υδάτων. Μήπως εννοούν ΑΟΖ ( που δεν έχουμε ακόμα ανακοινώσει ποια είναι ).
  Τότε γιατί όλοι μιλάνε για υφαλοκρηπίδα ;
  Παίζουν ;

 214. Νέο Kid said

  Οι παπάδες κυβερνάνε τον τόπο. Οι παπάδες φταίνε για τη μιζέρια και τη φτώχεια σας. Οι παπάδες σκότωσαν τον Κένεντυ. Οι παπάδες σάς πηδάνε όλους! Και σας αρέσει!
  Γαμιέστε όλοι απ τους παπάδες!
  Δεν πιστεύω να προσβλήθηκε κανείς… Απλώς…ας μη με διάβαζε..😉

 215. Γς said

  202:

  >Εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ της φετοποίησης!

  [με μουσικό χαλί: Φέτα σε φα ελάσσονα]

  https://caktos.blogspot.com/2013/07/blog-post_28.html

 216. Pedis said

  # 212 – Τώρα, inter nos, τον κόβω ένα βήμα πριν πάει σε λιτανεία να ψάλει τα υπερμάχα και να κάνει παράκληση στην παναγία να προστατεύσει τις ΑΟΖ της.

  Πριν από χρόνια όταν άρχιζαν να πυκνώνουν οι βέβαιες ενδείξεις για τις αρχαιοαλεξανδροβυζαντινές πετριές του, τού είχα στείλει ιμέιλ (σύντομο και σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα ευγένειας). Μου απάντησε (προς τιμήν του) αλλά χρησιμοποιώντας φράσεις και χαρακτηρισμούς από πρι-φόρμα: «εσείς οι έτσι-γιουβέτσι … » κλπ.

 217. Νέο Kid said

  216. Σε κατάλαβε τι μαλάκας είσαι. Είναι γάτα ο Στάθης! Τα κόβει αμέσως τα μίσθαρνα …

 218. Γς said

  216:

  Τους στέλνεις και μηνύματα;

  Δεν πιστεύω να σπρώχνεις και κανένα μανιφέστο σου μ αυτές τις εμμονές σου

  Επικίνδυνος μανιακός Unabomber δηλαδή

 219. Γ-Κ said

  Μεταξύ μας… δε χρειάζεται και πολύ μυαλό για να τον καταλάβεις…

  Όσο για το «μίσθαρνο»… Μάλλον θα πεθάνει όταν μάθει ότι οι άλλοι πληρώνονται, χεχε…

 220. Alexis said

  Το αποκορύφωμα του θράσους Χαρδαλιά είναι τα όσα είπε για το 112:
  «Δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί αν ειδοποιούσαμε τον κόσμο να εκκενώσει την περιοχή θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Οι 3 από τους 5 νεκρού βρήκαν το θάνατο στην προσπάθεια διαφυγής»
  Μάλιστα. Τότε γιατί έσκουζαν στο Μάτι και κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε εντολή εκκένωσης; Ξέρει μήπως πόσα από τα θύματα του Ματιού κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όπου εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν;

  Άλλο τόσο παιδαριώδης και θρασύδειλη ήταν και η προσπάθεια να ρίξει τις ευθύνες στους …μετεωρολόγους:
  «Δεν είχαμε ενημερωθεί για το μέγεθος της επερχόμενης θεομηνίας. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε πρόβλεψη για 65 χιλιοστά βροχής και έριξε 350»
  Οι μετεωρολόγοι το έχουν επισημάνει άπειρες φορές και το γνωρίζουν ακόμα και τα μικρά παιδιά: Φαινόμενα σαν κι αυτά της Μάνδρας ή της Εύβοιας είναι αδύνατον να προβλεφθούν με ακρίβεια. Κανένα προγνωστικό μοντέλο, πουθενά στον κόσμο, δεν μπορεί να σου προβλέψει αν θα ρίξει 50, 150 ή 250 χιλιοστά νερό. Αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα θα είχε λυθεί το πρόβλημα των πλημμυρών παγκοσμίως.
  Η τοπικότητα του φαινομένου σε συνδυασμό με τον χρόνο στον οποίο εκδηλώνεται (τεράστιος όγκος νερού σε λίγο σχετικά χρόνο) είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην καταστροφή.
  Συν τις ανθρώπινες παρεμβάσεις, όπως μπαζώματα, αυθαίρετη δόμηση, κάψιμο δασών, που πολλαπλασιάζουν τις συνέπειες.

 221. Γιάννης Κουβάτσος said

  120: Η προσπάθεια του Χαρδαλιά να ρίξει αλλού τις ευθύνες του, είναι κατανοητή και ανθρώπινη. Δεν μιλάμε δα για κάναν πολιτικό άνδρα υψηλού κύρους, για να έχουμε άλλες απαιτήσεις. Το ότι βούλιαξαν χωριά και πνίγηκαν 8 άνθρωποι και τα ΜΜΕ δεν έκαναν ούτε απλή νύξη για πιθανές ευθύνες της πολιτείας, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια, είναι κατανοητό και ανθρώπινο; Είναι. Ποτέ δεν δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει. Μέχρι και έναν ακαδημαϊκό επιστράτευσε ο Σκάει, για να μας πει ότι πρέπει να μάθουμε τον τόπο όπου διαμένουμε και να ξέρουμε πώς θα αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις. Αν όλα είναι ευθύνη των πολιτών, η κυβέρνηση σε τι μας χρειάζεται;

 222. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Πέρα απ΄τ΄άλλα, και το σχιζο «υπέρ τιμάτε» !

 223. Pedis said

  # 222 – Φοβάμαι ότι είναι ειλικρινής. Θαυμάζει τις ικανότητες του Κούλη. Καταλαβαίνεις …

 224. Γιάννης Κουβάτσος said

  Αυτή δεχόταν ως αρχηγό της τον λαϊκούρα τον Καρατζαφέρη, που καθόταν στο κεφάλι του το Άγιο Πνεύμα εν είδει περιστεράς. Ο Κούλης θα της φαίνεται θεός.

 225. Pedis said

 226. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  223 Ντάξει, λιβάνισμα, αλλά έτσι; Τσοκαροειδώς, οι άριστοί τους; Τρολιά το νόμιζα στην αρχή. Η πλάκα είναι ο άλλος (το βλαχάκι) είναι από πολύ μεγάλο σόι! 🙂

 227. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  225 Χα! Μας τη λέει η Φερονίκη από το Ζητούνι 🙂

 228. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  «παλαιό ευρωπαίους»

 229. sarant said

  Kαλημέρα από εδώ. Στο ΛΑΟΣ πάντα ήταν μεταγραφή από ΝΔ.

 230. […] Ο τίτλος του σημερινού εβδομαδιαίου πολυσυλλεκτικού μας άρθρου δεν γκουγκλίζεται (ακόμα), διότι την πρώτη λέξη μόλις την κατασκεύασα, θέλοντας κι εγώ να συμβάλω στον εθνικό αγώνα να φτάσει η υπερτρισχιλιετής μας γλώσσα τα 5 εκατομμύρια λέξεις και να σβηστεί το εθνικό χρέος και να τρώμε με χρυσά κουτάλια -ή έστω με επίχρυσα. Και την έπλασα… — Weiterlesen sarantakos.wordpress.com/2020/08/08/meze-439/ […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: