Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Έξυπνα μεζεδάκια

Posted by sarant στο 6 Μαρτίου, 2021


Θα πει κανείς, μόνο αυτό το Σάββατο είναι έξυπνο το καθιερωμένο πολυσυλλεκτικό μας άρθρο; Δεν θα το έλεγα, όσο κι αν δεν μ’ αρέσει να παινεύω τα άρθρα μου. Αν όμως έδωσα αυτόν τον τίτλο στο σημερινό, δεν το έκανα για να παινέψω το περιεχόμενό του αλλά για να αναφερθώ στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχτές και που χαρακτηρίστηκαν «έξυπνα μέτρα». Τι έξυπνο έχουν, είναι θέμα ερμηνείας σε άλλο ίσως άρθρο -πάντως, βρήκαμε τίτλο για αυτή τη φορά.

* Για να φέρω ένα παράδειγμα «έξυπνου μέτρου», ας πάρουμε τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων, όπως βλέπουμε στο απόσπασμα αριστερά.

Δεν θα πρέπει να απομακρύνεται κάποιος περισσότερο από 2 χλμ. από την οικεία του, διαβάζουμε.

Το μέτρο αυτό είναι άδικο γιατί χωρίζει τους πολίτες σε πολλές κατηγορίες. Γιατί εγώ να είμαι υποχρεωμένος να παραμένω σε ακτίνα βολής από την οικεία μου η δε οικεία να επιτρέπεται να σουλατσάρει ασύδοτη όπου θέλει; Τι είδους ισότητα των φύλων είναι αυτή;

Και όσοι είναι σινγκλ και δεν έχουν οικείες, αυτοί δηλαδή γιατί να εξαιρούνται; Σας λέω, μεγάλη αδικία τα νέα μέτρα -και μας τα παινέψανε και για «έξυπνα»!

(Εντάξει, παίζω με το ορθογραφικό λαθάκι, που είναι και λίγο θεία δίκη με τον ευπρεπισμό που μας δέρνει, όπου κοντεύει να απαγορευτεί η χρήση της λέξης «σπίτι». Πάντως δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα γράφει ο ιστότοπος. Το όριο των 2 χλμ. -αν δεν κάνω λάθος- ισχύει μόνο για μετακίνηση εκτός των ορίων του δήμου. Έτσι κι αλλιώς ομως δεν ξέρουμε πώς ακριβώς θα οριστικοποιηθεί η μορφή των μέτρων. Περιμένουμε το επόμενο κυβερνητικό στέλεχος που θα τα παραβιάσει για να υπάρξει η διευκρινιστική δήλωση ότι και αυτό επιτρέπεται -όπως με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα).

* Μέσα στη βδομάδα είχαμε και την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ταραντίλη. Δεν θα τη σχολιάσω παρά μόνο εμμέσως, αφού κάποιος ρώτησε στο Τουίτερ το εξής:

Μπορεί κάποιος να «εμμένει ότι…»; Πιθανότατα, για να το γράφει το @ThePressProject  που σπάνια κάνει λάθη αλλά καλού κακού θα ταγκάρω @nikosarantakos  μπας και μάθω το επόμενο Σάββατο.

Αν θες στο Τουίτερ να δει κάποιος κάτι που γράφεις τον ταγκάρεις -οπότε παίρνει τη σχετική ειδοποίηση.

Η φραση που ξένισε τον φίλο μας ήταν: Ο Ταραντίλης εμμένει ότι παραιτήθηκε αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους.

Τι να πω; Εγώ θα έγραφα «επιμένει ότι». Στα λεξικά που κοίταξα, το «εμμένω» δίνεται (στο ΛΚΝ, στον Μπαμπινιώτη και στο Χρηστικό) να συντάσσεται με την πρόθεση «σε». Η πιο συχνή σύμφραση είναι «εμμένω στις απόψεις μου». Μόνο το ΜΗΛΝΕΓ, αφού αναφέρει πολλές παραδειγματικές φράσεις με την πρόθεση, π.χ. εμμένει στην απόφασή του, εμμένει στην αρνητική του στάση, δίνει και μία φράση με το «να», «Η αντιπολίτευση εμμένει να παρουσιάζει ανακριβή στοιχεία για την ανεργία».

Εμένα κι αυτή η φράση με ξενίζει λιγάκι. Επιμένει θα έβαζα.

* Συνεχίζουμε με μια νέα λέξη, που τη στέλνει ταχτικός σχολιαστής.

Πρόκειται για τη λέξη «φίλτρανση».

Γράφει ο φίλος:

Πρώτη φορά βλέπω αυτή τη λέξη. Τόσο εγώ όσο και οι διορθωτές του Google και του Office. Την έχει το Βικιλεξικό αλλά όχι τα ΜΗΛΝΕΓ, ΛΚΝ, Χρηστικό.

Να προτείναμε και ρήμα για να πλησιάσουμε τα 6 εκ;

Περιττό να πω ότι το Google τη βρίσκει 8850 φορές και το «φιλτράρισμα» 181000.

Όπως υπονοεί ο φίλος μας, η φίλτρανση φαίνεται να πλάστηκε από κάποιους που τους φανηκε κάπως πεζό ή λαϊκό ή ξενόφερτο το «φιλτράρισμα» και είπαν να το εξευγενίσουν (να το φιλτράρουν αν θέλετε) με την ελληνοπρεπή κατάληξη -ανση, σαν τη λείανση ή τη λεύκανση.

Βεβαια, αυτό προϋποθέτει ρήμα «φιλτραίνω», που δεν υπάρχει ακόμα, αλλά ευκαιρία είναι να το λανσάρουμε κι αυτό ώστε να φτάσουμε επιτέλους τα 5-6 εκατομμύρια λεξεις (ο εθνικός στόχος ολοένα και αναβαθμίζεται).

* Μια περίπτωση αμφισημίας, σε τίτλο της Αυγής:

Ισπανία: Μέτωπο προστασίας των ενοικιαστών από την Αριστερά

Τόσο πολύ λοιπόν απειλεί η Αριστερά (της Ισπανίας υποθέτω) τους ενοικιαστές, που συνέπηξαν μέτωπο για να προστατευτούν;

Όχι βέβαια. Υποθέτουμε με βεβαιότητα, από τα πραγματολογικά, ότι η Αριστερά θα συγκρότησε μέτωπο για την προστασία τους. Αλλά το «από» το έχουμε δει πολλές φορές να πρωταγωνιστεί σε αμφίσημους τίτλους.

* Είχαμε μέσα στη βδομάδα και μια πολύ χαρακτηριστική ανορθογραφία από τον κ. Γ. Μπαμπινιώτη. Τη συζητήσαμε βεβαίως στα σχόλια, αλλά αξίζει να αποθησαυριστεί και σε κανονικό άρθρο.

Μεταφέρω αυτό που έγραψα στο Φέισμπουκ:

Οι ανορθογραφίες του κ. Μπαμπινιώτη

Πριν από μερικές μέρες ο Θέμης Πανταζάκος που είχε φοιτήσει στο Αρσάκειο Πατρών έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στον Γ. Μπαμπινιώτη.

Ο Γ.Μπ. απάντησε με μια πραγματικά απίθανη επιστολή στην οποία τον χαρακτηρίζει «πάσχοντα» (στην κατακλείδα) και μιλάει για ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις και διανοητική λειτουργία σε σύγχυση ενώ συνεχώς κάνει πολύ φτηνούς μειωτικούς υπαινιγμούς για τον κ. Πανταζάκο.

Το αστείο είναι ότι ο καθηγητής που διορθώνει τους πάντες έκανε ένα ορθογραφικό λάθος στο γράμμα του και μάλιστα για μια λέξη («αλαζονεία») που η ορθογραφία της περιλαμβάνεται σε ειδικό πλαίσιο στο λεξικό Μπαμπινιώτη. Πιάστηκε δηλαδή αδιάβαστος ή έστω απρόσεχτος.

Είναι αλαζονεία και όχι αλαζονία επειδή στα αρχαία υπηρχε ρήμα «αλαζονεύομαι» και λέξη «αλαζονεία». Έτσι λέει το λεξικό Μπαμπινιώτη, πράγμα που δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ο κ. Πανταζάκος στην ανταπάντησή του.

Η ανεκδιήγητη επιστολή Μπαμπινιώτη:

Κύριε Πανταζάκο,

Λόγω ηλικίας έχω μακράν πείρα ψυχοπαθολογικών περιπτώσεων, οπότε δεν με ξενίζει η περίπτωσή σας ως διανοητικής λειτουργίας σε σύγχυση, κατά την οποία ένας χρόνος φοίτησης σ’ ένα ιστορικό σχολείο, όπως το Αρσάκειο τής Πάτρας, ένας χρόνος ήρκεσε για να συσσωρεύσετε τόσο μίσος, τέτοια ψυχικά τραύματα και τόση επιθετική διάθεση.

Αλήθεια, τουλάχιστον με τον κοινό νου, όχι τον εκλεπτυσμένο ενός φιλοσόφου, δεν καταλαβαίνετε ότι τα υπόλοιπα 11 χρόνια τής φοίτησής σας σε σχολεία ήταν αυτά που καθόρισαν τελικά την ζωή σας και όχι η μία χρονιά στα Αρσάκεια; Είναι δυνατόν να διαμόρφωσε την όποια προσωπικότητά σας η μία χρονιά φοίτησης; Άβυσσος η ψυχή τού ανθρώπου…

Παρακολουθώντας το επίπεδο τής σκέψης, τα σαθρά επιχειρήματα και τα παρανοϊκά συμπεράσματά σας, πλήρη θεωρητικών κοινοτοπιών και αριστερών πομφολύγων, λυπάμαι τους φοιτητές σας στους οποίους διδάσκετε —αν διδάσκετε πουθενά— το πιο απαιτητικό αντικείμενο, την ιστορία τής φιλοσοφίας.

Και μια και μιλάμε για ιστορία, ο καθένας έχει οικοδομήσει την προσωπική του ιστορία, μέσα από την δουλειά, την επιστήμη και το έργο του. Η δική μου ιστορία είναι αρκετά γνωστή. Η δική σας; Γιατί τόση αλαζονία όταν παραμένετε ακόμη ευρύτατα άγνωστος; Φαίνεται, κύριε Επίτιμε, ότι το Αρσάκειο άφησε πάνω σας κάποια ίχνη του: Μάθατε δηλ. τελικά «να αντιδράτε», αλλά σε λάθος πρόσωπα για λάθος λόγους.

Με ίχνη συμπονετικής εκτίμησης για πάσχοντα

Γ. Μπαμπινιώτης

Περισσότερα εδώ, όπου μπορείτε να βρείτε και την ανταπάντηση του κ. Πανταζάκου.

* Φυσικά, η βασική ανορθογραφία της επιστολής Μπαμπινιώτη δεν είναι η αλαζον(ε)ία, αυτό είναι παρωνυχίδα. Είναι το χυδαίο ύφος με συνεχείς προσωπικούς υπαινιγμούς, που απάδει σε δάσκαλο. Το έχω ξαναπεί, η υπερέκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε κακό στον κ. καθηγητή. Άλλωστε, έχει κάψει πολλούς νεότερους με πολύ μεγαλύτερες αντοχές.

Ωστόσο, ήταν πραγματικά πολύ κωμική η προσπάθεια ορισμένων εθνοφρουρών του διαδικτύου, οι οποίοι αφού βρήκαν ότι στα αρχαία ελληνικά υπάρχει και τύπος «αλαζονία», επέμεναν ότι ήταν συνειδητή η επιλογή του κ. Μπαμπινιώτη να γράψει έτσι τη λέξη. Δηλαδή ο κ. Μπαμπινιώτης βάζει ειδικό πλαίσιο στο λεξικό του όπου εξηγεί ότι πρέπει να γράφουμε «αλαζονεία», γράφει «αλαζονεία» τη λέξη σε δεκάδες κείμενά του στον ιστότοπό του, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο ειδικά στην επιστολή προς Πανταζάκο αποφασίζει να τη γράψει «αλαζονία». Ο Όκαμ αυτοκτόνησε με το ξυράφι του.

Στο ίδιο θέμα, προσέξτε και τον ενδιαφέροντα μεφρισμό της Αυγής, που στο σχετικό άρθρο της γράφει «ειρωνία» (ενώ πιο πάνω «ειρωνείες»). Μάλλον απροσεξία είναι και όχι… ειρωνεία για την αλαζονία.

* Πολλές φορές στο ιστολόγιο έχω γκρινιάξει για όσους επιμένουν να λατινογράφουν ξενικούς όρους, ιδίως όταν πρόκειται για δάνειες λέξεις που έχουν καθιερωθεί στη γλώσσα μας πια. Το πιο διασκεδαστικό είναι όταν ο λατινογράφος γράφει λάθος τον ξενικό όρο.

Θυμάμαι παλιά στην αείμνηστη Ελευθεροτυπία έναν αθλητικογράφο που δικαιολογούσε την επιμονή του να γράφει με το λατινικό διάφορες ξενικούρες, υποστηρίζοντας ότι έτσι ο αναγνώστης μορφώνεται. Και στο επόμενο σχόλιό του, ο ίδιος αθλητικογράφος, αναφερόμενος στο παρατσούκλι της εθνικής ποδοσφαίρου της Ισπανίας, που είναι «φούριας ρόχας», το έγραψε furias rohas -ενώ βέβαια είναι furias rojas. Μάλλον παραμορφώθηκε ο αναγνώστης.

Μια τέτοια λατινοστραβογραψιά επισήμανα σε πρόσφατο άρθρο του Βήματος:

Αυτή η έλλειψη συναντίληψης σε ό,τι συνιστά το μέγα ζήτημα της ανάπτυξης της χώρας, σε συνδυασμό με το imberium των libertarians και των δικαιωματιστών εντός της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί σε ένα πρόβλημα ανεπαρκούς πολιτικής εκπροσώπησης της κεντροδεξιάς παραδοσιακής κοινωνικής βάσης στην Ελλάδα.

Ο συγγραφέας είναι πρώην υφυπουργός και πρόεδρος ενός θινκ τανκ (θα μπορούσα να το γράψω και think tank) και παραπονιέται, αν κατάλαβα καλά, για το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εκπροσωπεί επαρκώς την παραδοσιακή δεξιά. Αλλά εδώ θα σταθώ στο γλωσσικό.

Τους libertarians ας τους γράψει έτσι, γιατί αναφέρεται στο αμερικάνικο ρεύμα και αν το πούμε «ελευθεριακοί» ειναι αμφίβολο τι θα καταλάβει ο αναγνώστης (χώρια που αυτοί οι λιμπερτάριαν είναι δεξιότατοι). Αλλά το ιμπέριουμ, φίλτατε, γιατί το λατινόγραψες; Για να δείξεις ότι ξέρεις πώς γραφεται; Μα, αν είναι να το λατινογράφεις, δεν φροντίζεις τουλάχιστο να το γράφεις σωστά;

Imperium είναι, δεν ξέρεις τον imperialism; Που το έκανες καραμπιμπέριμ;

* Κι επειδή οι στραβολατινογράφοι χτυπάνε δυο φορές, ιδού και δεύτερο παράδειγμα, τούτη τη φορά από το αριστερό άκρο του φάσματος.

Σε παρέμβασή τους δυο συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας κάνουν κριτική στην υπουργό για όσα είπε στη συνάντηση με τη ΔΟΕ. Τα λένε καλά, αλλά δεν θα συμφωνήσω με το εξής:

Η Υπουργός Παιδείας αγνόησε προκλητικά τα ερωτήματα και αναλώθηκε σε ένα crescento υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα.

Εννοώ ότι δεν θα συμφωνήσω στη λατινογραφή. Τι θα πάθαιναν αν έγραφαν «αναλώθηκε σε ένα κρεσέντο»; Θεωρούν μήπως πιθανότερο να αναγνωρίσει ο αναγνώστης τη ιταλική μορφή της λέξης παρά την ελληνική; Να πεις ότι κάνει κάποιος κριτική μουσικής, θα ήταν ελαφρώς (όχι πολύ) πιο δικαιολογημένο να χρησιμοποιήσει την ξενική γραφή. Αλλά για μια μεταφορική χρήση του όρου;

Και αφού, αγαπητοί, αποφασίσατε να το λατινογράψετε, δεν φροντίζατε να το γράψετε σωστά; Στα ιταλικά είναι crescendo, όχι crescento! Οπότε; προς τι η ξενικούρα;

* Μαργαριτάρι, νομίζω από το Σκάι. Πέρα από τις τσαπατσουλιές («σε κάποιος περιπτώσεις») να σταθούμε στο «άτομα που χρήζουν ανάγκη».

Δεν είναι μόνο η αιτιατική αντί της γενικής. Δεν θα σωζόταν αν έγραφε «χρήζουν ανάγκης».

Διότι χρήζω σημαίνει «έχω αναγκη». Άρα, χρήζουν ανάγκης θα σήμαινε «έχουν αναγκη ανάγκης»!

Στα ελληνικά λέμε «έχουν ανάγκη». Κι αν κάποιος έχει ανάγκη βοήθειας, τότε «χρήζει βοήθειας». Αν έχει ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής, χρήζει φαρμακευτικής αγωγής κτλ.

Απλώς στον συντάκτη φάνηκε κάπως μπανάλ το «έχουν ανάγκη» και είπε να το κάνει πιο περισπούδαστο.

* Μαργαριτάρι ορθογραφικό σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη γιατρού για φακελάκι:

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ζήτησε από ασθενή, στον οποίο είχε πραγματοποιήσει ιατρική πράξη, χρήματα προκειμένου να του παρέχει κατ’ οίκων ιατρική φροντίδα και να παρακολουθεί την πορεία εξέλιξης της υγείας του.

Το καημένο το «κατ’ οίκον» έχει δεινοπαθήσει -διότι δεν το λέμε «στο σπίτι». Συνήθως το στραβογράφουν «κατοίκων» και σε πρόσφατο μεζεδοάρθρο μας είχαμε δει μια «διανομή κατοίκων», αλλά εδώ έχουμε άλλη παραλλαγή.

Πόσα σπίτια έχει επιτέλους ο ασθενής; Άδικο είχε ο γιατρός που ζήτησε το φακελάκι, αφού έπρεπε να πηγαίνει από τον ένα οίκο στον άλλο;

* Φίλος του ιστολογίου στέλνει λινκ προς ένα άρθρο «με σοβαρό θέμα, αλλά κακομεταφρασμένο», όπως λέει και σχολιάζει:

(…)το σύστημα εισροής του φρέσκου νερού

Προφανώς μεταφράζεται το fresh water φρέσκο αντί γλυκό. Εκτός αν στείλανε κανένα πιτσιρίκι να φέρει νεαρόν ύδωρ με τη στάμνα.

Εάν η κυκλοφορία των νερών του Ατλαντικού Ωκεανού διαλυθεί, 

Πώς διαλύεται η κυκλοφορία (ΜΑΤ;) επίσης δεν ξέρω. Διαταραχθεί ίσως;

και παρακάτω

Στη Γροιλανδία λιώνουν φύλλα πάγου(…)

Φαίνεται σα να χάλασε η βιβλιοδεσία, ενώ αφορά παγετώνες.

Όποιος ξέρει πώς λιώνουν τα φύλλα της καρδ… του πάγου, ας μας πει.

* Ένα θέμα που έχει προκαλέσει κάποιο θόρυβο στο ελληνικό Τουίτερ εδώ και καναδυό μέρες είναι ότι ο Αδωνης Γεωργιάδης έχει αρχίσει να στέλνει τουίτ στο πολυτονικό. Όχι όλα του τα τουίτ, αλλά μόνο όσα στέλνονται από τη Βουλή (οπότε ίσως έχει εκεί κάποιον συνεργάτη που ξέρει πολυτονικό).

Παράδειγμα εδώ αριστερά. Δυστυχώς δεν βρίσκω ένα άλλο, στο οποίο χρησιμοποιούσε όχι μόνο πολυτονικό αλλά και μια κωμική μισοκαθαρεύουσα. Μισο-, διότι καθαρεύουσα λίγοι ξέρουν πια να γράψουν.

Κάποιοι είπαν ότι είναι λάθος το «επί του νόμου», ότι σημαίνει «εναντίον του νόμου». Δεν το έχω συναντήσει αυτό, περιμένω επιβεβαίωση απο νομικούς.

Πιο πολύ με ενοχλεί η εργαλειοποίηση του τονικού συστήματος για άγρα ψήφων.

* Και κλείνω με ένα γουστόζικο μεταφραστικό, από ορνιθολογική σελίδα του Φέισμπουκ, που αναφέρεται στο λαθρεμπόριο ωδικών πτηνών από την Ουκρανία (φαίνεται πως πρόκειται για πρόβλημα που έχει πάρει διαστάσεις). Το κείμενο μεταφράστηκε απο μηχανάκι, όπως βλέπετε:

Συζητήσαμε πρόσφατα για το πώς ο σχηματισμός ληστών που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία βγάζει εκατοντάδες χιλιάδες μικρά πουλιά τραγουδιστή -βυζιά, χιονονιφάδες, πτερύγια και άλλα από την Ουκρανία έως τις Αραβικές χώρες.

Εντάξει, το μάτι σας πήγε στα βυζιά. Στο αγγλικό είναι όντως tits, και είναι το πουλί που λέμε εμείς επισήμως «αιγίθαλος». Πουλιά τραγουδιστή είναι τα ωδικά πτηνά, χιονονιφάδες και πτερύγια είναι κάτι άλλα είδη, και ο σχηματισμός ληστών είναι η σύσταση συμμοριών που κάνουν λαθρεμπόριο.

Καλό σαββατοκύριακο, όσο γίνεται…

 

 

 

Advertisement

448 Σχόλια προς “Έξυπνα μεζεδάκια”

 1. Ωραίο το «φιλτραίνω» και σωστό.

 2. Περιμένουμε το επόμενο κυβερνητικό στέλεχος που θα τα παραβιάσει για να υπάρξει η διευκρινιστική δήλωση ότι και αυτό επιτρέπεται -όπως με την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα
  ————–
  Δεν χρειάζεται: «ο περιορισμός κυκλοφορίας δεν καταλαμβάνει τα μέλη της κυβέρνησης». https://www.news247.gr/politiki/ypoyrgeio-prostasias-toy-politi-nomimo-to-glenti-me-tin-symmetochi-toy-k-mitsotaki-stin-ikaria.9161479.html#.YEEFYk8CT5A.twitter
  Αυτό το «καταλαμβάνει» θα άξιζε άλλωστε και τη δική του θέση στα μεζεδάκια.
  Όπως και το «τους» με περισπωμένη (βάζουμε και στα λάχανα) της αγαπημένης μου Εστίας:

 3. Να μια καθωσπρεπική επιδιόρθωση που αποκαθιστά τις λειτουργίες (συνεχές/στιγμιαίο ή συνοπτικό) του ρήματος. Μπράβο τους. Με πλήρεις χρόνους, απέναντι στα κουτσά σε -άρω. Με καλημέρες. Συνεχίζω στα παρακάτω μεζεδάκια (= mezeler).

 4. Γιάννης Κουβάτσος said

  (Τα μέλη της κυβέρνησης τα καταλαμβάνει το πνεύμα της αυθαιρεσίας και της αλαζονείας.)
  Βλέπουμε ότι τα περισσότερα λάθη/μεζεδάκια γίνονται γιατί οι γράφοντες δεν περιορίζονται στο να εκφραστούν απλά και καθαρά, αλλά προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, να εντυπωσιάσουν την εξέδρα, να κερδίσουν το χειροκρότημα με λεκτικά τσαλιμάκια και περιττές ντρίμπλες. Αλλά αυτά τα κόλπα θέλουν γερή κατάρτιση, δεν είναι για τον καθένα.

 5. Εδώ για το άρθρο της Δευτέρας:

 6. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Αιγίθαλος, κοινώς καλόγερος (από την σκουρόχρωμη μακριά ουρά του- όπως λέμε ψηλός ψηλός καλόγερος κλπ)

 7. Άγγελος Σέρτης said

  «Δεν το έχω συναντήσει αυτό, περιμένω επιβεβαίωση απο νομικούς.»

  Αυτό έλειπε να απαιτείται συνδρομή νομικών για κατανόηση απλών ελληνικών…
  Μια χαρά στέκει η φράση

 8. LandS said

  Η αλαζονεία λοιπόν είναι η υπερβολική έπαρση, συνώνυμη με την οίηση, την υποροψία, την ξιπασιά, τον κομπασμό. Είναι το αντίθετο της μετριοφροσύνης, της ταπεινοφροσύνης, της σεμνότητας.
  Μόνο ένας τον χρακτηρίζουν τάλε κουάλε τα παραπάνω, τόσο που δεν θέλει ούτε την αλαζονεία του να μοιραστεί, θα εγκαλούσε κάποιον για αλαζονία.

 9. leonicos said

  Εμένα κι αυτή η φράση με ξενίζει λιγάκι. Επιμένει θα έβαζα

  Εγώ, γνωστός γλωσσικά συντηρητικός, θα έλεγα ότι

  εμμένω να είναι λάθος. εμμένω στο να….

  Αλλά νομίζω ότι η χρήση του ρήματος γενικά μυρίζει αρχαιοπληξία

  Εγώ, δηλωμενος γλωσσικά συντηρητικός, χρησιμοποιώ μόνο το ουσιαστικό εμμονή

 10. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μαρμάγκα, Νικοκύρη.

 11. leonicos said

  Όχι βέβαια. Υποθέτουμε με βεβαιότητα, από τα πραγματολογικά, ότι η Αριστερά θα συγκρότησε μέτωπο για την προστασία τους. Αλλά το «από» το έχουμε δει πολλές φορές να πρωταγωνιστεί σε αμφίσημους τίτλους.,,

  Σχήμα κατά το νοούμενον

  Βέβαια, καμιά φορά το νοούμενον εξαρτάται από το τι πιστεύει κανείς

 12. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα κι απ΄εδώ

  Λεώ, τι μόνο …δηλωμενος γλωσσικά συντηρητικός..;
  Αυτοσυντήρητος, τουλάχιστον !! (καλά, ας μην ήταν η Φωτεινή και θα τα λέγαμε… 🙂 )

 13. Epaminondas Papayannis said

  Ο Γεωργιάδης, μετριόφρων ων, γράφει την ομιλία του με κεφαλαίο Ὁ, ενώ κοτζάμ Νόμο τον γράφει με μικρό ν! Και φαίνεται να αποδέχεται την ύπαρξη κάποιου «προλεταριάτου» τόνων, αφού δεν χρησιμοποιεί τη βαρεία.
  Το «επί του νόμου» δεν είναι λάθος.

 14. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  Και αντί να μακρηγορείς με «συμμορίες που κάνουν λαθρεμπόριο» 🙂
  .

 15. atheofobos said

  Μάλλον ο Άδωνις ως γνήσιος θρησκευόμενος έγραψε το –επί του νόμου Ομιλία μου- έχοντας υπ΄ όψη του την επί του όρους Ομιλία του Χριστού!

  Τώρα σχετικά με το φακελάκι του γιατρού.
  Ο νοσοκομιακός ιατρός δεν υποχρεούται να κάνει κατ΄ οίκον επισκέψεις σε ασθενείς που έχει νοσηλεύσει.
  Κακώς λοιπόν ο ασθενής απαίτησε να τον φροντίζει στο σπίτι δωρεάν.
  Προφανώς όμως δεν ήθελε να απευθυνθεί σε ιδιώτη ιατρό που θα του πλήρωνε τις επισκέψεις του.
  Θα έπρεπε λοιπόν τότε να απευθυνθεί στο κέντρο Υγείας ή το αγροτικό Ιατρείο του νησιού του, εφόσον είχε πράγματι ανάγκη ιατρικής φροντίδας στο σπίτι.
  Κακώς και ο γιατρός δέχτηκε να το κάνει με αμοιβή όταν δεν είναι ιδιώτης.
  Ορθώς βεβαίως η αστυνομία τον συνέλαβε μετά την καταγγελία.

 16. leonicos said

  Μαργαριτάρι ορθογραφικό σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη γιατρού για φακελάκι

  Αυτό είναι πραγματολογικώς αρλούμπα. κανένας νοσοκομειακός γιατρος δεν έχει την υποχρεωση να παρακολουθεί ασθενείς κατ’ οίκον. Οι ασθενεις παρακολουθούνται στα εξωτερικά ιατρεία.
  Μόνο ως παράβαση καθήκοντος μπορεί να θεωρηθεί, αν κριθεί ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει ιδιωτικές επισκέψεις. Αν κάνει ιδιωτικές επισκέψεις, φυσικά θα ζητήσει αμοιβή.

 17. Η Φωτεινή τι είναι; ΕΚΠΑ-φιλόλογος;

 18. leonicos said

  15 Αθεόφοβε

  την ώρα που σχολιάζες έγραφα, και είπαμε τα ίδια

  Εγώ δεν άνοιξα καν το λινκ να δω λεπτομέρειες

 19. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο Μπαμπινιώτης, επειδή είναι εθισμένος στον έπαινο, στις κολακείες και στην προβολή, χάνει την ψυχραιμία του, όταν δέχεται δυσμενή κριτική. Το είχαμε δει αυτό και στη διαμάχη του με τον αείμνηστο Μαρωνίτη από τις στήλες του Βήματος. Δείγμα γραφής:
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.babiniotis.gr/dimosieumata/aixmires-apantisis/359-19-1998&ved=2ahUKEwiOkszKnpvvAhUR-aQKHTi5Be4QFjAFegQIBhAC&usg=AOvVaw14L5jDdtQqK_e6MqJsvm4q&cshid=1615019101965

 20. Παναγιώτης K. said

  Όσοι είμαστε πάνω από πενήντα όλο και πιο συχνά θα βλέπουμε τα γλωσσικά…κατορθώματα αυτών που θέλουν να γράψουν περισπούδαστα.
  Ευτυχώς δεν είδα να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για τα λάθη που γίνονται, τον αυτόματο διορθωτή.

 21. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @15, 18. Ποιά (μουλωχτή) «επίσκεψις κατ’ οίκον» ωρέ λεβέντες μου. Εδώ ιατρεία με φωσφορίζουσα πινακίδα στην είσοδο της πολυκατοικίας κάνανε ιατροί του ΕΣΥ και δεν τους πείραξε κανείς (ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΝΔ 🙂 )
  Φυσικά, γιά ξύλο και δικαστήριο είναι αμφότεροι (αυτοί οι γιατροί και αυτοί οι ασθενείς) αλλά ποιός θα το κάνει;

 22. leonicos said

  17 Dimosioshoros

  Η Φωτεινή τι είναι; ΕΚΠΑ-φιλόλογος;

  Σ’ εμένα απευθυνεται η ερώτηση ή τσίμπησα λάθος;

  Η Φωτεινή είναι η σύζυγός μου. Χαρακτηριστικό της είναι ότι συμφωνεί πάντα μαζί μου. Για παράδειγμα, κατά την τελετή του γάμου, και αφού με είχε ρωτήσει ο λειτουργός ‘δέχεσαι την Φωτεινή Λ’ για συζυγό σου και είχα απαντήσει ΝΑΙ, ρώτησε και τη Φωτεινή ‘δέχεσαι τον ΛΚ για σύζυγό σου’ απάντησεκι εκείνη ΝΑΙ
  Και όλοι, μαζί και τα παιδιά της, 30 και 23 χρονω τοτε, χειροκρότησαν. Είχε πει επιτέλους το ίδιο που είχα πει κι εγώ.
  Έκτοτε αυτό δεν συνέβη. Αλλά πάμε καλά. Τρώμε και κοιμόμαστε κοινη συναινεσει

 23. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  2 Νομίζω ότι είναι νομική ορολογία

  5 Θέλει πολλή δουλειά για να ανασκευάσεις το άρθρο

  7 Εννοείτε ότι το «μίλησε επί του νόμου» σημαινει «εναντίον του νόμου»; Για αυτό τον ισχυρισμό περιμένω την επιβεβαίωση

  10 –> 19

 24. leonicos said

  Η Φωτεινή έχει λογιστικό γραφείο.
  Ήταν ανεκτική προς τη φιλολογία μέχρι που γνώρισε εμένα

 25. leonicos said

  12 Γιάννης Ιατρού

  Διαφωνήσαμε προχτές αν το νερό στο μπανιο ήταν ζεστό ή αρκετά ζεστό

  ΝΒ Εγώ το νερό το θέλω καυτό, η Φωτεινή χλιαρό.

  μου έφερε ως επιχείρημα ότι ‘ήταν πολύ ζεστό’ από το γεγονός ότι είχαν θαμπωσει οι καθρέφτες.

  Της απάντησα ότι ‘το αν θα θαμπώσουν οι καθρέφτες είναι συνάρτηση του πόσο κρύο είναι το περιβάλλον, και οι καθρέφτες μαζί, και όχι του πόσο ζεστό είναι το νερό’.

  Αρπάχτηκε από τη ‘συνάρτηση’ και είπε «»έτσι που γράφεις συνέχεια, ξέχασες καινα μιλάς. Μιλάς όπως γράφεις.»»

  Και ο καβγάς συνεχίστηκε επί του γλωσσικού

  ΥΓ Μη με λυπάστε. Θέλω και τα παθαίνω. (Και φυσικά υπερβάλλω για την πλάκα)

 26. Πέπε said

  Από τις καλύτερες πιατέλες του τελευταίου καιρού!

  Τα imberium και τα παρόμοια βάρα τα αλύπητα. Μέχρι να πουν imarton!

  Όσο για την ανορθολογική ορνιθολογική σελίδα, ο αιγίθαλος λέγεται στην τρέχουσα γλώσσα γιδοβύζα. Είναι ένα πουλί που αν θυμάμαι τρέφεται με κάτι τσιμπούρια και παράσιτα που κάθονται πάνω στις κατσίκες, και όταν πηγαίνει κάτω στα μαστάρια τους να τα τσιμπολογήσει μοιάζει σαν να βυζαίνει. Δεν ήξερα ότι είναι και ωδικό.

  Διανομή κατ’ οίκον:

  Παίζει να είναι η μοναδική περίπτωση όπου «οίκος» σημαίνει στ’ αλήθεια σπίτι. Γενικά λέμε ότι «οίκος», αυτή η λέξη με τα άπειρα παράγωγα και σύνθετα, σημαίνει σπίτι, αλλά στην πράξη αυτό δε συμβαίνει ποτέ. Υπάρχουν «οίκοι = επιχειρήσεις» (εκδοτικοί, ανοχής κλπ.), υπάρχουν «οίκοι = σόγια» (σαν των Άσερ που δυστυχώς έπεσε), αλλά όποτε θέλουμε να αποφύγουμε την ίδια τη χυδαία λέξη «σπίτι» λέμε πάντοτε οικία, όχι οίκος.

  Χρήζει ανάγκη:

  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε στη γλώσσα μας ένα ρήμα σαν το «αβέλω», που να σημαίνει οτιδήποτε ή και τίποτε. Θα έχρηζε ωφέλεια να χρήσουμε προσθήκη ένα τέτοιο απολεξικοποιημένο ρήμα.

 27. π2 said

  Όταν είδα το τουίτ του Αδώνιδος, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι αυτή η Ὁμιλία με κεφαλαίο, που βγάζει μάτι, είναι οπτική μεταφορά για τη βιβλική Ἐπὶ τοῦ ὄρους Ὁμιλία.

 28. Πέπε said

  Αποκλείεται δηλαδή να έγραψε «επί του νόμου» εννοώντας «επί του νόμου»;

  Πάντως δεινό ορθογραφικό λάθος ότι ξέχασε το κεφαλαίο στο «Μου».

 29. sarant said

  28 Εγώ λέω ότι το «επί του νόμου» δεν είναι λάθος. Άλλοι είπαν ότι είναι λάθος.

 30. Γιάννης Κουβάτσος said

  Γκουγκλάροντας βλέπουμε ότι το «επί του νόμου» χρησιμοποιείται ευρέως από ειδήμονες.

 31. Καλημέρα,
  Τελικά αυτό με τις δημόσιες υπηρεσίες το πήραν πίσω στις επόμενες ανακοινώσεις. Γιατί δεν έχουν όλοι οι δήμοι όλες τις υπηρεσίες. Και τι γίνεται αν εγώ θέλω να πάω στη διεύθυνση συγκοινωνιών π.χ. στην Αθήνα υπάρχουν μόνο τέσσερις για όλους τους δήμους (ή την εφορία κλπ). Το άφησαν μόνο για τις τράπεζες (που κι εκεί υπάρχει πρόβλημα).
  Απ’ την άλλη, οι επαρχιακοί δήμοι που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις, βγαίνουν προνομιούχοι 🙂

  «Η αντιπολίτευση εμμένει να παρουσιάζει» νομίζω πως είναι ελλειπτικό, εννοεί «Η αντιπολίτευση εμμένει στο να παρουσιάζει»

  Χρήζουν ανάγκη. Πρέπει να πάνε να κάνουν την ανάγκη τους. Τι δεν καταλαβαίνεις; Ή δεν το λέγατε εσείς έτσι στο δημοτικό;

  Από το του Αδώνιδος(!) εκτός απ’ την εργαλειοποίηση των τόνων προς άγραν ψήφων (στις επόμενες εκλογές ο Δον θα ψηφίσει Άδωνη δαγκωτό) εμένα μούκατσε και το κεφαλαίο στην ομιλία του. Να ήταν «ομιλία Μου» πιο πολύ θα το καταλάβαινα 🙂

 32. Πουλ-πουλ said

  Πού μπορούμε να βρούμε την ανοιχτή επιστολή του Θ. Παναγάκου, που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μπάμπι;

 33. Costas Papathanasiou said

  Καλημέρα!
  Τα “Tits (birds)”, ως ανήκοντα στα λαθρεμπορεύσιμα καλλικέλαδα στρουθιόμορφα, είναι διάφορα είδη της οικογένειας των Παριδών (ή Αιγιθαλιδών) στην οποία ανήκουν μικροπούλια που εδώ τα λέμε και “παπαδίτσες”.
  Οι “Χιονονιφάδες” ίσως αντιστοιχούν στις “Χιονάδες” που υπάγονται στην οικογένεια των Κορυδαλλιδών( των οποίων γνωστότατο μέλος και η γαλιάντρα)
  “Πτερύγια”, πρέπει να είναι διάφορα είδη σπίνων, της μεγάλης οικογένειας των Σπιζιδών (όπου και τα καναρίνια, οι φλώροι, οι καρδερίνες, οι πύρρουλοι, τα σκαρθιά κ.ά.)

  Αξίζει να θυμηθούμε και το ναπολεόντειο δίστιχο για τα δύστυχα πτηνά:
  “Κρύο βαρύ, χειμώνας όξω, τρέμουν οι φωτιές στα τζάκια,
  τώρα ποιος τα συλλογιέται τα καημένα τα πουλάκια!”

 34. eran said

  ἑπὶ τοῦ νόμου:

  Σύμφωνα με το συντακτικό της Πύλης το επί +γενική δε δηλώνει μόνο εχθρική διάθεση (που εκφράζεται κυρίως με
  επί + αιτιατική) αλλά δηλώνει και χρονική περίοδο :

  ΙΣΟΚΡ 18.17 ἐγὼ μὲν τοίνυν οὐδ᾽ ἐπὶ τῆς ἐκείνων ἀρχῆς οὐδὲν εὑρεθήσομαι τοιοῦτον ἐργασάμενος
  https://www.greek-language.gr/greekLang/ancient_greek/tools/composition/page_053.html

  Εκφράζει επίσης και έμμεση επαφή:
  Οὐ ἐπὶ μαρτύρων πράσσεται τοιαῦτα.

  Σε κάθε περίπτωση θα παρατηρούσα ότι η λειτουργία των εμπρόθετων στα αρχαία είναι περίπλοκη και οι όποιες καταγραφές αφορούν μόνο τις βασικές χρήσεις.

 35. sarant said

  33 Nαι, finches τα πτερύγια

  32 Μάλλον έπρεπε να βάλω αυτό το λινκ, που έχει και λινκ προς την αρχική επιστολή του Θ. Πανταζάκου
  https://thepressproject.gr/apokleistiko-i-apantisi-babinioti-se-eponymi-katangelia-gia-to-arsakeio/

 36. LandS said

  11
  Μα οι ενοικιαστές δεν έχουν λόγο να φοβούνται την Αριστερά. Δεν είναι δικά τους τα σπίτια για να φοβούνται μη τους τα πάρει.
  Το μόνο που μπορεί να φοβηθούν είναι μη τους κοροϊδέψει και δεν τους αυξήσει το επίδομα ή τους μειώσει την φοροαπαλλαγή.
  Αλλά να κάνουν διαδήλωση για τέτοιο πράμα; Ας κάνουν κάτι που ξέρουν πολύ καλά, από τις τόσες φορές που το έχουν ξανακάνει. Να μη τη ψηφίσουν.

 37. Pedis said

  # 27 – 😀

  https://sarantakos.wordpress.com/2021/03/04/boia/#comment-723078

 38. sarant said

  34 Σωστα.

  Θα λείψω για μερικές ώρες.

 39. Pedis said

  Και μια και μιλάμε για ιστορία, ο καθένας έχει οικοδομήσει την προσωπική του ιστορία, μέσα από την δουλειά, την επιστήμη και το έργο του. Η δική μου ιστορία είναι αρκετά γνωστή. Η δική σας; Γιατί τόση αλαζονία όταν παραμένετε ακόμη ευρύτατα άγνωστος;

  Με την αρρώστια που τον τυραννάει θα πρέπει να κατέστρεψε πολύ κόσμο όταν είχε εξουσία. Μπρρρρ.

  Κι έτσι όπως τη βγαίνει δίνει το δικαίωμα στον άλλον (τσουτσέκιον μετά συγχωρήσεως κι άλλο που δεν θέλει για να γίνει γνωστός, νομίζει …) να του την πει με το γκουγκλ σκόλαρ … Παππούς και εγγονός από παρόμοιες μήτρες.

  Φαίνεται, κύριε Επίτιμε, ότι το Αρσάκειο άφησε πάνω σας κάποια ίχνη του: Μάθατε δηλ. τελικά «να αντιδράτε», αλλά σε λάθος πρόσωπα για λάθος λόγους.

  Στατιστικοπροσωπικώς, οι Αρσακειάδες που γνώρισα ήταν υστερικές και κότες. Δεν ξέρω σε τι μοντέλο βγαίνει ο αρσενικός Επίτιμος του Αρσακείου.

 40. 1 Στο χωριό μου πάντως, είναι φιλτρέρνω (ή και φλιτραίρνω αν το προτιμάς).

  4 Μπα. Δεν νομίζω πως το πάνε τόσο μακριά. Απλά νομίζουν πως έτσι είναι πιο επίσημα. Εξάλλου πρέπει να δείχνουν προσεκτικοί ομιλητές.

  Τελικά, μέχρι να γράψω το προηγούμενο, είχα σχολιαστεί κάποια ήδη (κι όχι μόνο μια φορά). Είχα πει να διαβάσω τα σχόλια πριν πατήσω δημοσίευση, αλλά ήταν κάμποσα αυτά που είχα γράψει, και μέχρι το 10 δεν είδα φως, οπότε πάτησα το μαγικό κουμπί. Νούμερο 31 και στο ενδιάμεσο τα είπατε. Δεν πειράζει. Οι εκπαιδευτικοί είμαστε υπέρ της επανάληψης (καθότι μήτηρ μαθήσεως – ή όπως λέει το σχετικό ανέκδοτο το καταλάβατε ή θέλετε να το ξανακάνουμε 🙂 ).

 41. Μπετατζής said

  Eιλικρινής ερώτηση : Είναι σωστό να γράφεται (σε επίσημο κείμενο) : «Η ληφθείσα απόφαση θα σας γνωστοποιηθεί όταν εκδοθεί » ;;;

 42. LandS said

  26
  Σωστά. Άλλο οίκος, άλλο οικία ή κατοικία.
  Τώρα το «διανομή κατ’ οικίαν» ακούγεται το ίδιο με το «διανομή κατοικία» 😒.

 43. Pedis said

 44. LandS said

  Να τολμήσω να πω ότι η καταληκτική ψηφοφορία δεν μπορεί να γίνει επί του νόμου;
  Γίνεται επί του Σχεδίου Νόμου αφού.

 45. LandS said

  40
  Φιλτράω φιλτρώ, που εντυπωσιάζει κιόλλας.
  Και φιλτρώνω (εκεί που δεν με σπέρνουν)

 46. LandS said

  Τι φιλτρά ρε;
  Πραζ’ αν φλτράω;

 47. Leonicos (22) + Γιάννης Ιατρού (12)

  Χαχα… προοριζόταν για το 12 αλλά δεν πρόλαβα. Οπότε. ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Τα σέβη μου στην κυρία. 🙂

 48. Pedis said

 49. Άγγελος Σέρτης said

  2 «Αυτό το «καταλαμβάνει» θα άξιζε άλλωστε και τη δική του θέση στα μεζεδάκια.»

  Φοβάμαι ότι μάλλον το σχόλιό σου θα έπρεπε να καταταγεί στα μεζεδάκια…

 50. Όπως θέλετε, είναι άλλωστε νόστιμο σχόλιο

 51. @ 40 Γιάννης Μαλλιαρός

  1 Στο χωριό μου πάντως, είναι φιλτρέρνω (ή και φλιτραίρνω αν το προτιμάς).

  Καλά και τα δύο. Εγώ γράφω -αίρνω (μέλλοντας -άρω) στο πρότυπο του παίρνω/πάρω. Θεωρώ δομικό λάθος τα -άρω (φιλτράρω, παρκάρω κ.λπ.). «Τον είδα που πάρκαιρνε» (ή και «Το είδα που πάρκερνε») βγάζω νόημα = κατά τη διάρκεια του παρακαρίσματος και χτύπησε το όπισθεν αυτοκίνητο, «Τον είδα που πάρκαρε» δεν βγάζω. Κατά ή κατοπιν εορτής; 🙂

 52. @ 46 LandS

  — Τι φιλτρά ρε;
  — Πραζ’ αν φλτράω;

  Καλό. Θκό μας.

  Προτεινόμενη γραφή:

  — Πράζ αν φλλτράου; [Διπλό λλ για ουρανικό, όπως Λιάκος]

 53. rogerios said

  Καλημέρα στον Νικοκύρη και την εκλεκτή παρέα!

  Δεν έχει κανένα λάθος η φράση του Σπυράδωνη. Το «επί» θα ήθελε σύνταξη με αιτιατική για να δείξει εναντίωση, έτσι δεν είναι.

  @2: Αγαπητέ Δύτη, το «καταλαμβάνει» δεν είναι μεζεδάκι, διότι όπως ορθώς επισημαίνει ο Νικοκύρης αποτελεί πάγια νομική λύση. Προτιμάται, μάλιστα, από το «περιλαμβάνει» ως ακριβέστερο και πιο ταιριαστό για να δηλώσει ό,τι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής διάταξης.

 54. 53 Ναι, μου το είπανε και με λιγότερο ευγενικό τρόπο 🙂

 55. geobartz said

  «…Η ανεκδιήγητη επιστολή Μπαμπινιώτη…», προς τον σύτροφο (;;;): «Μετά καμίας βέβαια τιμής, Θέμης Πανταζάκος, Λέκτορας Ιστορίας-Φιλοσοφίας της Επιστήμης,, Επίτιμος Ερευνητικός Υπότροφος, University College London (UCL)»

  # Συμφωνώ με τον Νοικοκύρη, ή μάλλον «εγκρίνω και επαυξάνω». Κοντολογίς, δεν μπορώ να ξεκαθαρίσω αν ο Μπαμπινιώτης έπεσε στο επίπεδο του Πανταζάκου ή ο Πανταζάκος στο επίπεδο του Μπαμπινιώτη! Με κούρασες Νοικοκύρη. Φανατικός θαυμαστής της ρήσης «μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις», έψαχνα να βρω αν έχεις βάλει κανένα «πανταζάκειο» λινκ. Και ω του θαύματος το βρήκα …στα βάθη της Αυγής (της ροζέ τοιαύτης και όχι της …χρυσοποίκιλτης αδελφής της).
  Βρε τί παθαίνουν τα κολλεγιόπαιδα (σκέφτηκα). Σίγουρα πάντως χορεύουν στον σύγχρονο ρυθμό οι Αρσακειάδες (θήλεις τε και άρρενες- ζητώ επειγόντως έμφυλο τύπο για τους άρρενες!). Πιστεύω όλα όσα λεει ο Αρσακεύς (λάθος;; Ούτε που με νοιάζει!). Δεν παραβλέπω πάντως τη σοφή λαϊκή ρήση «απ’ όλα τα λουλούδια έχει ο μπαξές»: Και λινάρια και τζουκνίδες και «μη μου άπτου» (Μιμόζα η αισχυντηλή!) και …σαρκοφάγα φυτά!

 56. @ 41
  Μπετατζής

  Eιλικρινής ερώτηση : Είναι σωστό να γράφεται (σε επίσημο κείμενο) : «Η ληφθείσα απόφαση θα σας γνωστοποιηθεί όταν εκδοθεί » ;;;

  Καλό. Αναμένεται «ληφθησόμενη» αλλά και αυτό καθαρεύουσα. Οπότε ας το κόψουν εντελώς.

 57. Επτά επί Θήβας που λέμε.

 58. Τον καιρό που δεν ήταν Θήβα αλλά Θήβαι…

 59. Χαρούλα said

  Απόσπασμα από την επί του νόμου Ομιλία. Στρωτή σύνταξη και χρήση των κατάλληλων λέξεων(δεν κρίνω τις απόψεις).😊

  Άρα, λοιπόν, τι έκανε η κυβέρνηση; Εντοπίζει ένα πρόβλημα του κορωνοϊού πάνω στον τουρισμό. Εντοπίζει ένα πρόβλημα που έχει επισημάνει ο ΣΕΤΕ, για να απαντήσω και στον κύριο Κρίτωνα Αρσένη, πότε έγινε γνωστό αυτό το πρόβλημα; Στις 2 Φεβρουαρίου είναι το αίτημα του ΣΕΤΕ ότι εδώ υπάρχει αυτό το πρόβλημα και πάρα πολλές μονάδες καταστρέφονται. Αυτό μεσολάβησε από το Νοέμβριο.
  Εξετάζεται το αίτημα για να μην γίνει λάθος και καταστρέψουμε κάποιον χωρίς να πρέπει γιατί αυτός είναι κόπος εργασίας και κόπος ανθρώπων. Λέμε: πάμε στον Οκτώβριο να έχουμε το χρόνο αυτούς τους μήνες να ελέγξουμε μετά βεβαιότητας ότι δεν θα καταστρέψουμε κάποια επιχείρηση που μπορεί να σωθεί και πρέπει να σωθεί. Εφόσον πρέπει και μπορεί θα σωθεί. Εφόσον δεν πρέπει και δεν μπορεί, θα γίνουν κατεδαφίσεις.
  Ούτε το περιβάλλον θα πάθει καμία ανεπανόρθωτη βλάβη από τη μεταφορά του Μαρτίου στον Οκτώβριο, ούτε η δημοκρατία μας θα πάθει καμία ανεπανόρθωτη βλάβη από αυτό. Αντιθέτως εάν ένας καταστραφεί, γιατί εμείς δεν κάναμε εμείς την δουλειά μας, αυτό είναι αίσχος για όλους εμάς.

 60. geobartz said

  Προς κάθε ΒΙ (Μακεδόνα, Ηπειρώτη, Ξηρομερίτη και …βάλε): Ούτε φιλτράρω ούτε φιλτραίνω, αλλά σουρώνω (εξ ού και σουρωτήρι)

 61. Άγγελος Σέρτης said

  41/56

  Μία απόφαση (μονοπρόσωπου ή συλλογικού οργάνου) μπορεί μεν να έχει ληφθεί, αλλά ακόμη να μην έχει περιβληθεί τον τύπο της έκδοσης/δημοσιοποίησης.

  Ε…όταν εκδοθεί θα του γνωστοποιηθεί του ανθρώπου

 62. Πουλ-πουλ said

  55.
  Αρσακεύς; Μάλλον Αρσακειόπαις, κι ας μη σε νοιάζει.

 63. Χαρούλα said

  Αχ βρε Λεώνικε! Πάντα με μια όμορφη χιουμοριστική αντιμετώπιση, της καθημερινότητας της σχέσης με την σύντροφο! Να είστε πάντα έτσι, και γεροί και δυνατοί! Μακάρι να βρίσκουμε πολλοί, αντίστοιχους τρόπους.

 64. Πουλ-πουλ said

  35β.
  Αν ένας χρόνος στο Αρσάκειο αρκεί για να αποκτήσει κανείς αυτό το περιδιαγραμμάτου ύφος, ο Θεός με φύλαξε και πήγα σε δημόσιο σχολείο. Όσο για τον Μπάμπι, δεν σεβάστηκε τα χρόνια του. Αλλά είναι γνωστό, το πολύ τουίτερ εξαχρειώνει και υπέργηρους.

 65. Αγγελος said

  Απορώ πώς γεννήθηκε καν ζήτημα για του «επί του νόμου» (που φυσικά εννοούσε «επί του σχεδίου νόμου» = «επί του προτεινόμενου προς συζήτηση νόμου», αλλά αυτό εξυπακούεται). Όλοι δεν λέμε «επί του προκειμένου»; Η πρόθεση «επί» μπορεί να σημαίνει και «εναντίον», αλλά κυρίως στη σύνθεση (επίθεση, έφοδος, εφόρμηση, επιπίπτω…) και πάντως με αιτιατική:
  «Εχθαίρουσιν οι Ολύμπιοι και βροντάουσιν επί τας κεφαλάς των αχαρίστων» (Κάλβος)

 66. Μου φαίνεται πρέπει ν’ αρχίσω να ταγκάρω κι εγώ τον νοικοκύρη, για να δει τη δερματοχάλαση και τη βρεφαροχάλαση, τις παρωπίδες που δεν αφήνουν ν’ ακούσεις, ή ακόμη και τις προθεσμίες να γίνεις σαν τον νοικοκύρη. Όσο για τα 2 χλμ., κάποιος μου είπε ότι έπρεπε να βάλω και τη στήλη της συνεπαγωγής τελευταία…

 67. @ 60 Geobartz

  Προς κάθε ΒΙ (Μακεδόνα, Ηπειρώτη, Ξηρομερίτη και …βάλε): Ούτε φιλτράρω ούτε φιλτραίνω, αλλά σουρώνω (εξ ού και σουρωτήρι).

  Καλό. Έχουν όμως μπει και χρήσεις φίλτρου. Π.χ. «φίλτρο αέρα». Τι κάνει ; Σουρώνει;
  Ο καφές είναι στη μέση κάπου. Σαν να σουρώνει, αλλά το φίλτρο του δεν δίνει εντύπωση σουρωτηριού.

 68. Χρίστος said

  1 Ωραίο το «φιλτραίνω» και σωστό. …και η διήθηση;

 69. Νίκος Μαστρακούλης said

  60: Σωστό το σουρώνω, αλλά αμφίσημο («εσούρωσα κι αργήσαμε…»)

 70. Άγγελος Σέρτης said

  54
  Ενώ ήταν ευγενικό το σχόλιο που έγινε μάνι μάνι και με το θάρρος της γραμματικής άγνοιας προς τον ιδεολογικό οχτρό…

 71. @ 68 Χρίστος

  Σωστό. Εξαρτάται από τον «ηθμό»; Και του καφέ ηθμός δεν είναι;

 72. ΧριστιανoΜπoλσεβίκoς said

  «Στη Γροιλανδία λιώνουν φύλλα πάγου»
  Είναι γροιλανδικό εκπαιδευτικό τρικ. Πρέπει να αποστηθίσεις το μάθημα πριν λιώσουν τα φύλλα.😄

 73. faltsos said

  Οι οδηγίες του πλαισίου στην αρχή του άρθρου, εκτός από το αθώο μεζεδάκι, είναι και λανθασμένες στο περιεχόμενο. Λένε:
  «αν κάποιος θα πρέπει να μετακινηθεί … για περίπατο με sms 6, δεν θα πρέπει να μετακινείται από την οικ*α του πάνω από 2 χλμ.»
  Αλλά η σωστή οδηγία λέει:
  «Η χρήση του μηνύματος 6 μετακίνησης για σωματική άσκηση, θα γίνεται αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο και χωρίς τη χρήση οχήματος ή μοτοσυκλέτας. Η χρήση του μηνύματος 1 για μετακίνηση σε φαρμακείο, του μηνύματος 2 για μετακίνηση σε καταστήματα τροφοδοσίας, δημόσιες υπηρεσίες και του μηνύματος 3 για μετακίνηση σε τράπεζα, θα επιτρέπεται εντός των οικείων Δήμων ή σε απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία του πολίτη»
  Δηλαδή για την μετακίνηση 6 για σωματική άσκηση δεν υπάρχει όριο απόστασης. Αν αντέχουν τα πόδια σου να περπατήσεις από την Αθήνα μέχρι την Πάρνηθα κανένα πρόβλημα. Προσοχή με τα πόδια ή ποδήλατο όχι μοτοκρος!

 74. Γιάννης Ιατρού said

  27: κι εγώ νομίζω πως κοπυπάστωσε από αλλού….
  (Σιγά μην ξέρει/καθόταν να γράψει στο πληκτρολόγιο σε πολυτονικό κλπ.)

 75. Χαρούλα said

  #67 dimosioshoros
  Το «σουρώνω(σουρωτήρι)» το λέμε και στον Έβρο, αλλά αφορά διαχωρισμό από υγρά μόνο και μάλιστα με αρκετά χαλαρό τρόπο. Αλλά φιλτράρουμε(ως Ευρωπαίοι😊) υγρά με πυκνότητα, αλλά και τον αέρα και φυσικά σκέψεις και ιδέες!🤔

 76. @ 75 Χαρούλα
  🙂

 77. Χρίστος said

  71.Διήθηση,φιλτράρισμα,φυγοκέντριση,σούρωμα, διαύγαση αυτές οι λέξεις περιγράφουν μεθόδους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ διαχωρισμού στερεών από ένα ΜΕΙΓΜΑ τους με υγρό είτε αέριο σε αντιδιαστολή με εκείνες που διαχωρίζουν ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ με χημικό η/και ηλεκτρικό τρόπο (κατακρήμνιση, καθίζηση, πάχυνση … )

 78. Χρίστος said

  …και ηλεκτροφόρηση επίσης

 79. Γιάννης Ιατρού said

  70: Η ένα δεν «εξισορροπείται» από το άλλο, κατά το «ναι…, αλλά κι ο Πολάκης καπνίζει…». Οι συμπεριφορές αξιολογούνται αυτοτελώς.

 80. dryhammer said

  να προσθέσω στα διηθώ, φιλτρ…ω, σουρώνω και το σακελίζω (και το σακελιστήρι)

 81. dryhammer said

  …και φυσικά η δημιουργία εκτενών ριμών (ποιος είμαι ρε πστ) στη σύγχρονη μουσική θα είναι ράπανση, ενώ ο λαϊκός τύπος της ύγρανσης είναι υγράρισμα
  [έτσι βγαίνουν τα τόσα εκατομμύρια λέξεις]

 82. Γιάννης Ιατρού said

  Στη γειτονιά της ΕΦΗς… Απρόκλητη επίθεση αστυνομίας μέσα σε λαϊκή στο Χαλάνδρι.🤔😡👎
  Αναμένουμε ρεπορτάζ 🙂

 83. Γιάννης Κουβάτσος said

  Σήμερα, κατά τη μία, βρέθηκα αυτόπτης μάρτυρας στην επίθεση της αστυνομίας κατά διαδηλωτών υπέρ του Κουφοντίνα. Χάζευα στο περίπτερο-παλαιοβιβλιοπωλείο, γωνία Ακαδημίας και Ρήγα Φεραίου, και βλέπω να έρχονται προς την Ακαδημίας οι διαδηλωτές μέσω της Ρήγα Φεραίου φωνάζοντας συνθήματα. Ξαφνικά σκάνε μύτη τρέχοντας από την ίδια διεύθυνση αστυνομικοί, πεζοί και πάνω στις μηχανές και πιάνουν δύο διαδηλωτές. Δεν ξέρω αν είχε προηγηθεί κάτι, αλλά δεν είδα να πέφτει ούτε πέτρα ούτε μολότοφ. Φυσικά δημιουργήθηκε αναστάτωση, οι νεαροί διαδηλωτές άρχισαν να φωνάζουν διαμαρτυρόμενοι και τότε ξέσπασε η κόλαση: να παίρνουν φόρα οι έποχούμενοι αστυνομικοί και να ορμάνε πάνω στους διαδηλωτές αλλά και στους περαστικούς κραδαίνοντας τα κλομπ. Ύστερα πιάνουν μια κοπέλα, την πετούν κάτω, την τραβολογούν, της περνούν χειροπέδες πισθάγκωνα, να κλαίει και να χτυπιέται αυτή…Τελικά, έρχεται και η «αύρα» σαν κερασάκι στην τούρτα και μας καταβρέχει δεόντως, τη δροσιά της να ‘χουνε, έκανε και ζέστη σήμερα…
  Γιατί αυτή η βίαιη συμπεριφορά, αυτός ο τσαμπουκάς, οι μαγκιές, τα σπρωξίματα εναντίον διαδηλωτών που μόνο φώναζαν συνθήματα, που εξόργισε ακόμα και τους αμέτοχους περαστικούς; Φοβάμαι πως η κυβέρνηση με τη συνολική πολιτική της και την αναίτια καταστολή υποθάλπει έναν ελληνικό «Μάη του ’68». Και αυτός δεν θα ξεσπάσει λόγω ανίας, όπως έγραφαν τότε οι γαλλικές εφημερίδας…Θα ‘ναι προϊόν οργής, αγανάκτησης και απόγνωσης. Αν θέλουν να βρουν τους υποκινητές οι κυβερνώντες, ας μην ψάξουν στον συνήθη κατηγορούμενο, τον χλομό και βελούδινο ΣΥΡΙΖΑ…Απλά, ας κοιτάχτούν στον καθρέφτη.

 84. Γιάννης Ιατρού said

  Διαπιστώνω πως ‘οσο περνάει ο καιρός, «κτίζονται» συνειδήσεις 🤔🙄😎😉

 85. Χαρούλα said

  #83 Μήπως έζησες αυτο;
  https://www.pressing.gr/ellada/eikones-apo-ti-syllipsi-tou-ektora-koufontina/

 86. Γιάννης Ιατρού said

  83: Αν δεν πετύχει το σχέδιό τους, να δημιουργήσουν αυτό που γράφεις με τις αναίτια βίαιες συμπεριφορές τους, θα αποτύχουν και στην στρατηγική τους να συσπειρώσουν όλο το ακροδεξιό και «κυρ-Παντελίδικο» φάσμα ψηφοφόρων τους που έχουν αγανακτήσει από τις άλλες προκλήσεις και την υπεροψία του ΠΘ (Πάρνηθες και Ικαρίες), τις παλινωδίες μέτρων κατά της επιδημίας, τα τεκτενόμενα στην παιδεία (που τα ζεις και εσύ…), την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και την οικονομία που έχει πατώσει και παράλληλα με την διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τις ρεμούλές με τους ημετέρους. Για την εξωτ. πολιτική, ας το αφήσουμε προς το παρόν…

 87. Χαρούλα said

  #86 Οι κυρΠαντελήδες και οι ακραίοι δεξιοί, δεν θα συσπειρωθούν με τις βίαιες αστυνομικές συμπεριφορές σ´αυτούς τους …αλήτες.☹️
  Αν γίνει όμως κάποια στραβή(;) και καεί η Αθήνα, εκεί θα δούμε την συσπείρωση!

 88. Γιάννης Ιατρού said

  86 αυτό είπα Χαρούλα!

 89. nikiplos said

  83@ Δεν λέω ότι τούτοι δω δεν το έχουν παρακάνει. Εδώ και χρόνια. Άλλωστε από επέμβαση των ΜΑΤ στην Λευκίμη είχαμε τον τελευταίο νεκρό αν δεν κάνω λάθος. Όμως μια διευκρίνηση.

  Τα ΜΑΤ ΔΕΝ είναι αστυνομία, έτσι όπως την εννοεί ο πολίτης. Είναι ένα επικίνδυνο πλήθος αφηνιασμένων ενστόλων, που έχουν υποστεί ειδική μεταχείριση έτσι ώστε να προβούν σε βιαιοπραγίες ενάντια σε οποιονδήποτε βρεθεί στο δρόμο τους. Σαφώς θα δείξουν υπερβάλλοντα ζήλο εάν είναι «μακρυμάλλης» «αναρχοάπλυτος» «μπαχαλοσατανίστρια» κλπ, όμως συνήθως δεν γλυτώνουν ούτε οι απλοί φιλήσυχοι πολίτες.

  Σε αυτούς που θα παραπονεθούν, για βία, ας κοιτάξουν τους ευρωπαίους «συναδέλφους» τους, με πλαστικές σφαίρες που έχουν τυφλώσει από το ένα τουλάχιστον μάτι, καμια 50δα μόνο μέσα στη Γαλλία, καταστρέφοντάς τους οριστικά, τη χαρά για το μέλλον, να οδηγήσουν όχημα, να κάνουν αθλητισμό κλπ. Από αυτούς το 20-30% αν δεν με γελάει η μνήμη μου είναι δημοσιογράφοι-ρεπόρτερ (με ίση ποσόστωση ως προς το φύλο).

  Άλλοτε με πρόκληση από στημμένους ή άστητους διαδηλωτές (θέμα οπτικής γωνίας), άλλοτε με άνευ (που θα έλεγε κι ο αείμνηστος Ορέστης Μακρής), εάν τα ΜΑΤ, επιδράμουν (πως στο διάβολο γράφεται τώρα αυτό και με τι χρόνο), καλό είναι να εξαφανίζεσαι αλά γαλλικά και να μην κάθεσαι να παρατηρείς, δήθεν ως περίεργος πολίτης.

 90. Χαρούλα said

  #88 μάλλον πρέπει να πάω για φαγητό! Δεν καταλαβαίνω τι διαβάζω!😀 Σόρρυ Ιατρέ μου!
  Καλο μεσημεροαπόγευμα σε όλους.

 91. Γιάννης Ιατρού said

  90: εγώ έφτιαξα κάτι λαγάνες (πρόβα για την καθαρή Δευτέρα), αλλά την πάτησα, γιατί η καθαρή Δευτέρα είναι σε μιά εβδομάδα. Και τώρα κάθομαι και τις λιανίζω (για δοκιμή 🙂 🙂 ) με κάτι τουλουμοτύρια κλπ.

 92. Γιάννης Κουβάτσος said

  85: Όχι, αυτό πρέπει να έγινε στην Πανεπιστημίου. Αλλά ο τρόπος που τραβολογούσαν την κοπελίτσα δεν μου φεύγει απ’ το μυαλό.
  89: Αυτοί που πρωταγωνίστησαν σήμερα, τουλάχιστον σε όσα ήμουν παρών, ήταν οι τύποι της ΔΙ.ΑΣ.

 93. Πέπε said

  @89

  > > Άλλοτε με πρόκληση από στημμένους ή άστητους διαδηλωτές (θέμα οπτικής γωνίας), άλλοτε με άνευ

  Εφόσον το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται προκαλέσεις δεν προκαλέσεις, συμπεραίνουμε ότι δεν το προκαλεί η πρόκληση.

  Δέρνουν εξ ορισμού απρόκλητα, ενώ παράλληλα μπορεί και να έχουν γίνει ανεπιθύμητες ενέργειες από τους συμμένους ή άστυφτους διαδηλωτές.

  Δέρνουν επειδή υπάρχουν. Αυτό είναι όλο.

  Και συ θα τις φας επειδή υπάρχεις. Άμα δεν είσαι εκεί, δε θα τις φας.

 94. Γιάννης Ιατρού said

  89: Νίκιπλε,
  …Τα ΜΑΤ ΔΕΝ είναι αστυνομία, έτσι όπως την εννοεί ο πολίτης..

  Θά ‘λεγα, γενικά η αστυνομία δεν είναι έτσι, όπως την εννοεί (=>θα την ήθελε) ο πολίτης.

  Οπότε ποιά η διαφορά με τα ΜΑΤ…., ίσως στον εξοπλισμό. Τώρα βέβαια υπάρχει μιά πρόοδος, (προ-)ετοιμάζονται ειδικοί φρουροί του τύπου αγάπη μόνο κι άλλα εξειδικευμένα στελέχη.. 🙄

 95. freierdenker said

  Τον όρο libertarians σίγουρα τον χρησιμοποιεί λάθος, αλλά όντως δεν έχει και πολύ νόημα να ψάχνουμε τι εννοούσε. Με όλα αυτά που ακούγονται, θα μπορούσε να εννοεί και libertines, αλλά δεν νομίζω οτι το πήγαινε εκεί. Πιο πιθανό να εννοούσε τους πολύ φιλελεύθερους σε κοινωνικά θέματα.

  Ο όρος libertatrian (για δεξιούς, διότι για αριστερούς σημαίνει κάτι σαν σοφτ αναρχικοί) ταιριάζει πιο πολύ σε κάποιες από τις αναφορές του κόμματος του Τράγκα, εκεί π.χ. που απευθύνεται σε όσους είναι αντίθετοι σε απογορεύσεις κυκλοφορίας, πιστοποιητικά εμβολιασμού κτλ. Όπως όλοι σχεδόν έχει και πολλές άλλες αναφορές, ιδίως στον κοινωνικό συντηρητισμό (social conservatism), αλλά νομίζω οτι το όνομα του κόμματος Ελεύθεροι Άνθρωποι είναι ευθεία και πιθανώς συνειδητή αναφορά σε libertarian δεξιά.

 96. ΣΠ said

  Άθλια η απάντηση του κ. Μπαμπινιώτη, αλλά και η ανταπάντηση του κ. Πανταζάκου είναι στο ίδιο ύφος. Κανονικό ξεκατίνιασμα.
  Και τι σχέση έχει με το ποιος είναι πιο γνωστός και πόσες δημοσιεύσεις έχει; Έχω δει να συμβαίνει συχνά. Όταν δύο πανεπιστημιακοί αντιδικούν για οποιοδήποτε θέμα, κάποια στιγμή θα επικαλεστούν και τον αριθμό των δημοσιεύσεών τους, λες και αυτό τους κάνει περισσότερο γνώστες του θέματος.
  Για την ιστορία, το GoogleScholar πράγματι δίνει 3 δημοσιεύσεις για τον κ. Μπαμπινιώτη, ενώ το Scopus δίνει άλλες 2. Για τον κ. Πανταζάκο το GoogleScholar δίνει 2 δημοσιεύσεις, εκ των οποίων μία είναι η διδακτορική διατριβή του (οι φυσικοί του ιστολογίου ας ρίξουν μια ματιά στην σελίδα 99 της διατριβής).

 97. @ 77, 78

  Σωστά.

 98. Δησλεκτηκός said

  23: Εννοείτε ότι δεν θέλει πολλή δουλειά για να ανασκευάσεις το άρθρο ή δεν διέκρινα τη δόση ειρωνείας; Γιατί το τουήτ αυτό ήταν σαν το γκολ που έφαγε ο Άρης προχτές στο κύπελλο.

 99. Γιάννης Ιατρού said

  Περιορισμοί και λοκντάουν, αλά για την πλέμπα μόνο.
  Στο Παγκράτι η Αλεξία Μ. «γιόρτασε τα γενέθλια του θείου της», what else, μην πάει ο νους σας σε κανένα κορωνοπάρτι Τσικνοπέμπτης, α παπα 🙄🤦‍♂️

 100. Νίκος Μαστρακούλης said

  89: Ακριβώς όπως οι γυναίκες, για να αυτοπροστατεύονται, δεν πρέπει να κυκλοφορούν μόνες τους, σωστά; Λες και τα ΜΑΤ και οι Δελτάδες (ή οι αρπακτικοί άντρες) είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο που δεν επιδέχεται κριτική από όλους εμάς (τους πολίτες, εννοώ), μόνο «μέτρα αυτοπροστασίας».

 101. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα!

  41 Αφού δεν έχει εκδοθεί, πώς είναι ληφθείσα;

  44 Εντάξει, αλλά ως προς την πρόθεση;

  53 Α μπράβο, ευχαριστώ για τη διασάφηση

  66 Να με ταγκέρνεις 🙂 Και άλλη δουλειά είναι αυτή που ζητάνε.

  73 Αυτό διευκρινίστηκε μετά. Και είπε και κάποιος αστυνόμος «με τα πόδια, αν θες, μπορείς να πας από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα». Ελπίζω να ισχυει και για άλλες συνοικίες διότι δεν με βολεύει να πηγαίνω Αγία Παρασκευή.

  83 Ευχαριστώ για τη μαρτυρία!

  95 Δεν υπάρχουν κατι αναρχοδεξιοί αμερικανοί;

  98 Και όμως, θέλει δουλειά για να ανασκευάσεις την κάθε μπαρούφα. Πρέπει να ανατρέξεις σε όσα αναφέρει, ας πούμε.

 102. Γιάννης Κουβάτσος said

  «καλό είναι να εξαφανίζεσαι αλά γαλλικά 89: και να μην κάθεσαι να παρατηρείς, δήθεν ως περίεργος πολίτης.»
  Όχι, Νίκιπλε, αυτό δεν το καταλαβαίνω, ούτε μου αρέσει να εξαφανίζομαι. Δεν θα με διώξουν από το κέντρο της πόλης μου αυτοί οι τύποι που πληρώνονται από τους φόρους του ελληνικού λαού για να τον προστατεύουν και όχι για να τον τρομοκρατούν, ούτε να τον εξαναγκάζουν σε εξαφάνιση. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, διάολε, μην το ξεχνάμε αυτό και, επίσης, έχουμε ακόμα κάποιο είδος δημοκρατίας. Ή μήπως να το ξεχάσουμε αυτό;

 103. Μαρία said

  92

 104. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η σύλληψη της κοπέλας. Το βρήκα στην Εφ Συν.

 105. ΣΠ said

  5, 23β, 98, 101τέλος
  Έχει ανασκευαστεί από τα ellinikahoaxes από το 2019.

 106. Pedis said

  # 96 – Συμφωνούμε -> #39.

  Το δικαίωμα, βέβαια, του το έδωσε ο δις παις με την ελεεινή απάντησή του, αλλά ο νέος μόλις βγήκε από το αυγό. Η αξία του επιστήμονα και του διανοητή δεν αξιολογείται απαραίτητα από τις βάσεις δεδομένων. Ειδικά η γκουγκλ σκόλαρ δεν είναι η πιο αξιόπιστη. Μετράει ο τομέας έρευνας του καθενός, τα δημοσιευμένα βιβλία, ο αριθμός των μαθητών, οι παρουσιάσεις, το διδακτικό έργο, το πόσοι άλλοι ειδικοί απευθύνονται και ζητάνε τη γνώμη κλπ κλπ.

  # 105 – Χρειάζεται μήπως ανασκευή; 🤣

 107. Χαρούλα said

  #105 Τό εντυπωσιακό δε, είχε δημοσιευτει(ανάμεσα σε άλλα), και στο
  https://web.archive.org/web/20190513183113/http://www.koutipandoras.gr/article/h-meleth-twn-arxaiwn-ellhnikwn-anaprogrammatizei-ton-egkefalo-twn-dyslektikwn-paidiwn😲

 108. ΣΠ said

  196
  Έτσι. Την διατριβή του νεανία την είδες;

 109. Νίκος Μαστρακούλης said

  Ποιος αποφασίζει για τις μεταγωγές;
  https://www.efsyn.gr/node/284482

 110. Προσέξτε εδώ: https://www.in.gr/2021/03/06/life/culture-live/h-istoria-ton-arpagon-gynaikon-epi-tourkokratias-se-enan-yperoxo-pinaka/
  Η αρχαιοελληνική επιγραφή μεταφράζεται στα νέα ελληνικά (δεν συνάδει άλλωστε και με την τουρκοκρατία!) ενώ εφιστώ την προσοχή και «στη θεραπεία και τον ορισμό των άκρων της και, ακόμη περισσότερο, στα άφθονα κορδόνια της, τα οποία κρέμονται στους ώμους της»

 111. Μαρία said

  110
  Η πηγή τους: Η Σοφία Ντρέκου (κατά δικτυακό κόσμο Siglitiki) γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Σχολή Κατηχητών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. (Γι’ αυτό δεν ξέρει τις οδαλίσκες 🙂
  https://www.sophia-ntrekou.gr/2019/03/sklava-Jose-Aranda.html

 112. mitsos said

  Ευχαριστούμε Νικοκύρη
  πλούσια και γευστικότατη η πιατέλα των «μαργαριταριών»
  Προσθέτω
  ο ευπρεπισμός της λέξης «φιλτράρισμα» απιτεί την γνώση της λέξης «διήθηση»

  Οψάριον για τον Iron Man γιατί δεν είχαμε ; ( Τα τέκνα της οικογενείας στο απυρόβλητο κ. Σαραντάκο ; εδώ σε θέλω κάβουρα κ.τ.λ. )

  Μπολιάστικα με Αστραζενέκα μετά από ένα 24ωρο πυρετού και εξάντλησης , νιώθω πολύ καλά. ( Άρα το τσιπάκι μέσα μου δεν έχει μόνιμες παρενέργειες 🙂 )

 113. Μπετατζής said

  41, 56, 103 Σχετικά με την ληφθείσα απόφαση που θα γνωστοποιηθεί.

  Έτσι απάντησε η κ. Νικολάου στην δικηγόρο του απεργού πείνας, σχετικά με την απαραίτητη απόφαση της ΚΕΜ που αναμένει από τέλη Δεκέμβρη ο απεργός προκειμένου να μπορεί να προσφύγει νόμιμα. https://www.imerodromos.gr/omologia-nikolaoy-poy-katarriptei-to-kyvernitiko-afigima-peri-ekviasmoy-kai-mi-prosfygis-sti-dikaiosyni/

  Φυσικά η αγραμματοσύνη που πασπαλίζεται με μετοχές παθητικού αορίστου είναι το μικρότερο πρόβλημα, ταιριάζει όμως με το γενικότερο κλίμα δεκαετίας 1950 που ζούμε.

 114. Mπετατζής said

  101 εννοούσα

 115. Μαρία said

  110
  Και το πρωτότυπο: This is especially notable in his treatment and definition of her limbs and, even more so, her abundant tresses, which drape across her shoulders as she tries to hide her shadowed face in a gesture that strengthens the temptingly sensual character of this presentation. https://www.museodelprado.es/en/the-collection/art-work/a-slave-for-sale/b3518d0b-99c8-4955-9fdf-a9ad2ac19f7b

 116. sarant said

  110-5 Αλλη πιατέλα. Ωστε κορδόνια οι τρέσες;

  105 Είναι όμως το ίδιο;

 117. Μαρία said

  Μόλις άρχισε.
  Στις 7 μ.μ.: Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη
  https://left.gr/news/stis-7-mm-diadiktyaki-ekdilosi-gia-ta-70-hronia-apo-tin-ektelesi-toy-nikoy-nikiforidi

 118. 113 Μπετατζής + 101 Sarant

  Πάντως αυτός ο τύπος «ληφθείσα …του μέλλοντος» φαίνεται πως στηρίζεται (σαν γλωσσικό αίσθημα) και από π.χ. το συνηθισμένο «τα γεγονότα που θα λάβουν χώρα». Δηλαδή σαν να έχει εξουδετερωθεί ο χρόνος (παρελθόν/παρόν/μέλλον) και να λαμβάνεται υπόψη μόνο «αυτό που γίνεται», η δράση και το αποτέλεσμα, αδιάφορο πότε λάβουν χώρα ή αν ήδη έλαβαν χώρα.

 119. Μαρία said

 120. ΣΠ said

  116β
  Δεν είναι ίδια τα άρθρα αλλά το περιεχόμενό τους είναι ουσιαστικά το ίδιο. Αναφέρουν ακριβώς τους ίδιους ερευνητές και τις ίδιες εργασίες: Eric Havelock, Charles Lumsden & Marchal McLuhan, Ιωάννης Τσέγκος, Kate Chanock.

 121. π2 said

  Άσχετο: πώς το λέμε στα ελληνικά το moving wall / mur mobile για περιοδικά στα οποία υπάρχει πρόσβαση πλην των εκάστοτε τελευταίων ετών;

 122. freierdenker said

  101, δεν είχα ακούσει τον όρο αναρχοδεξιοί, έχω ακούσει το αναρχοκαπιταλιστές ως παρακλάδι της Αυστριακής σχολής.

  Αλλά το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται στον περιβάλλον του πρωθυπουργού και η αντίληψη μου είναι οτι η δυσφορία του είναι για τους social libelars του κύκλου. Φυσικά το τι ακριβώς εννοούσε μόνο ο ίδιος το ξέρει.

 123. Μαρία said

  120
  Τσέγκο έχουμε κι εδώ https://sarantakos.wordpress.com/2009/04/08/tsegkies/

 124. Πέπε said

  @110

  > > Η αρχαιοελληνική επιγραφή μεταφράζεται στα νέα ελληνικά

  Μέσω αγγλικών βέβαια: Ρόδον > Rοse > Τριαντάφυλλο.

  Και μεταφρασμένο από μηχάνημα που δεν ξέρει τη λέξη odalisques, κι έτσι τη μεταφράζει με το ελληνικότατο odalisques.

 125. Πέπε said

  @41:

  > > Eιλικρινής ερώτηση : Είναι σωστό να γράφεται (σε επίσημο κείμενο) : «Η ληφθείσα απόφαση θα σας γνωστοποιηθεί όταν εκδοθεί » ;;;

  Κι όμως, εγώ νομίζω ότι δεν είναι λάθος. Μπορούμε να πούμε: «Σου στέλνω τα πρόχειρα για να κάνεις τις διορθώσεις. Μη μου τα επιστρέψεις, στείλε μου μόνο τα διορθωμένα», εννοώντας βέβαια «στείλε μου εκείνα που θα είναι ΤΟΤΕ διορθωμένα. Τώρα είναι ακόμη αδιόρθωτα.

  Η πρόταση του παραδείγματος (η ληφθείσα απόφαση…) είναι σίγουρα κάπως άγαρμπα διατυπωμένη, ωστόσο νομίζω ότι οι μετοχές δεν έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον αλλά προτερόχρονο, ταυτόχρονο και υστερόχρονο.

  Αυτά γενικώς και θεωρητικώς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, θα μπορούσε πολύ απλά να πει «η απόφαση θα σας γνωστοποιηθεί όταν εκδοθεί». Το ληφθείσα δεν προσθέτει απολύτως τίποτε. Αν τυχόν κάποιος ανησυχεί μήπως δεν είναι αυτονόητο ότι για να εκδοθεί μια απόφαση θα πρέπει να έχει ληφθεί προηγουμένως, ας πει «η απόφαση θα σας γνωστοποιηθεί όταν ληφθεί και εκδοθεί».

 126. Μπετατζής said

  126. Σωστό ή λάθος, αισθητικά παραπέμπει σε ημιαγράμματο αξιωματικό χωροφυλακής του ΄ 50. Ευχαριστώ πάντως. Και όπως έγραψα και στο πρώτο σχόλιο, το συγκεκριμένο είναι το μικρότερο πρόβλημα, απλά δεν μπόρεσα να μην το σχολιάσω, δες 113 την προέλευση της φράσης.

 127. aerosol said

  #81
  Εύγε Ξεροσφύρη! Αναλόγως και η χιπχόπιση. Η σωστή εκτέλεσή τους προϋποθέτει ορθή φλόουανση.

  #89
  «δήθεν ως περίεργος πολίτης»
  Et tu Nikiple?
  Ξεσκεπάζεις τον αγαπητό Κουβάτσο ως αιμοδιψή μολοτοβφώρο (λέξη που εισάγει το -βφ- στην ελληνική γλώσσα!) που μας το παίζει φιλήσυχος;

  #110
  Δυνατός πίνακας. Το αετίσιο μάτι μου εντόπισε εκπληκτική μπλε σαγιονάρα στα δεξιά του κάδρου, για την οποία το άρθρο δεν αναφέρει, δυστυχώς, τίποτα!

  #111
  Ήμουν έτοιμος να σατυρίσω την Ντρέκου, επηρεασμένος ίσως από το λαμπυρίζον φόντο της ιστοσελίδας της και το μπάνερ με άρθρο για το Ψυχοσάββατο. Πλην όμως, το (είπαμε, αετίσιο) μάτι μου έπεσε σε μεγάλο άρθρο-αφιέρωμα στη συναυλία του Ρόρυ στην Αθήνα. Σέβομαι και επικροτώ.

 128. Πάνος με πεζά said

  Καλησπέρα και καλό σαββατοκύριακο σε όλους, με τα ωραία έξυπνα μεζεδάκια.
  Θέλω να ρωτήσω κάτι, με αφορμή το «εμμένει να…». Από τον πατέρα μου άκουγα πάρα πολύ συχνά τη φράση «Εννοείς να…»,.με τη σημασία του «επιμένεις να».
  -Εννοείς να μην παίρνεις από λόγια!
  -Εννοείς να είσαι συνεχώς αδιάβαστος!
  Το έχετε ακούσει η χρησιμοποιήσει;

 129. aerosol said

  #129
  Το έχω ακούσει Πάνο.

 130. Γιάννης Κουβάτσος said

  Έτσι ακριβώς. Κανείς δεν ασχολείται με την απελπισία του πολίτη.

  «Εκατομμύρια συμπολίτες μας ζουν ένα καθημερινό δράμα, με το οποίο ελάχιστοι ασχολούνται, είναι σα να μην υπάρχει. Το θέμα μας είναι ο κρατούμενος-απεργός πείνας, οι πρυτάνεις και η αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

  Η κυβέρνηση το έχει επιβάλει, μη γελιόμαστε. Με το να φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που ξέρει καλά ποια αντανακλαστικά θα φέρουν σε λειτουργία.

  Ως πέρσι τον Μάρτιο, ο πολίτης από την εκάστοτε αντιπολίτευση την περίοδο της κρίσης κάτι άκουγε για τα ζητήματα της σκληρής του καθημερινότητας, κυρίως βέβαια αερολογίες.

  Εδώ κι ένα χρόνο απελπισμένος βλέπει μια κυβέρνηση να τον καταστρέφει καθημερινά κι από την άλλη οι εκδηλώσεις στους δρόμους να αφορούν κάθε τι άλλο εκτός από τα πραγματικά του προβλήματα. Που είναι και βαθιά πολιτικά, εκτός των άλλων. Απελπισία…»
  https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/284473_kataferan-na-min-asholeitai-kaneis-mazi-soy

 131. Δησλεκτηκός said

  Για το χοάξιο του Άδωνι:
  Η ελληνική έκδοση του άρθρου χρονολογείται τουλάχιστον από τις 15/5/2012 σε ιστότοπο που ασχολείται με θέματα υγείας, όπου παρατίθεται ανυπόγραφη (αυτή είναι τουλάχιστον η παλιότερη εμφάνιση που βρήκα).

  Στο φρέσκο αγγλικό άρθρο, η τσαχπίνα συντάκτρια δεν αρκείται απλώς να μεταφράσει το πρωτότυπο, αλλά αναφέρει τις τάχαμου πηγές με διαφορετική σειρά και προσθέτει τις δικές της δημιουργικές πινελιές στις παραγράφους 4-6 και 10-11. Το νόστιμο είναι ότι ο ιστότοπος που το δημοσιεύει είναι αυστραλέζικος με έδρα το Σύδνεϋ. Κάπου μειδιά ο μακαρίτης ο Κονδύλης που έγραφε ότι οι εργατοϋπάλληλοι του Σίδνεϋ δεν είναι οι Μπενάκηδες και οι Καβάφηδες της Αλεξάνδρειας.

 132. Μαρία said

  129
  Εννοείται.
  https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%8E&dq=
  3. έχω τη σταθερή απόφαση να κάνω κτ., επιμένω: ~ να γίνει και θα γίνει ό,τι θέλω. (έκφρ.) δεν ~ να (κάνω κτ.), αρνούμαι πεισματικά να (κάνω κτ.), επιμένω να μην (κάνω κτ.). όταν λέω κάτι το ~, δε θα δεχτώ καμιά, έστω και την ελάχιστη, υποχώρηση

 133. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @105, 116. Παρ’ όλο που δεν αμφισβητώ το ενδεχόμενο θεραπευτικών επιδράσεων κάποιων υψηλής ποιότητας πνευματικών δραστηριοτήτων (μεταξύ των οποίων και η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών) στην δυσλεξία, αυτός ο ισχυρισμός ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΜΕΛΕΤΗΣ» μου μυρίζει πατατίλα. Και λέω «μου μυρίζει» επειδή στο υπό του Αδώνιδος ανεβασμένο δημοσιογραφικό κείμενο κάποιας Paulina karavasili (που αρχίζει με την δήλωση ADVERTISMENT!!) δεν υπάρχει το απλούστερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η γλυκειά Paulina: Να εμπεριέχει και το link που οδηγεί στην αυθεντική δημοσίευση. Εκεί θα βλέπαμε τί σόι peer reviewed ήταν, ποιά ήταν τα κριτήρια εισόδου και αποκλεισμού των μελετωμένων, θα βλέπαμε τί κολοκύθια τυχαιοποίηση μπόρεσε και έγινε και πόσο συγκρίσιμα χαρακτηριστικά καταγράφηκαν στις δύο (;;) ομάδες πριν από την έναρξη της μελέτης, πώς συνήχθησαν (και ποιά;) τα αποτελέσματα, ποιές οι αποκλίσεις, ποιά η δυνατότητα εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων, ποιοί οι περιορισμοί, ποιές οι επισημάνσεις από την συζήτηση κλπ κλπ
  Αλλά δυστυχώς, η Πωλίνα δεν το καταδέχτηκε! Και μυρίζει πατατίλα, επαναλαμβάνω.. 🙂

 134. sarant said

  120-124-132 Να δούμε αν θα βρω καιρό

  126τέλος Ακριβώς, το «ληφθείσα» μάλλον περισσεύει.

  129 Ναι, την έχω ακούσει αυτή τη χρήση

 135. Πέπε said

  130

  Κυρίως με άρνηση, μου είναι πολύ οικείο:

  Τον έδιωχνα και δεν εννοούσε να φύγει.

 136. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @134 (συμπλήρωση) [..τί κολοκύθια τυχαιοποίηση μπόρεσε και έγινε και πόσο συγκρίσιμα χαρακτηριστικά καταγράφηκαν στις δύο (;;) ομάδες πριν από την έναρξη της μελέτης..] ΜΕ 25 ΑΤΟΜΑ!!

 137. freierdenker said

  131, δεν νομίζω οτι το ζήτημα το δημιούργησε η κυβέρνηση, αλλά αυτή την στιγμή σίγουρα δεν τους διαφεύγει οτι ο Κουφοντίνας δεν έχει φίλους στα λαϊκά στρώματα. Μόνο στην νεολαία για τον φανατισμό του, και στην αριστερά για την μαρξιστική του ιδεολογία. Οι λαϊκοί άνθρωποι τον βλέπουν ως μια σκιώδη φιγούρα που παίζει πολιτικά παιχνίδια, και δεν ταυτίζονται.

  Αντίθετα, στην εποχή της, η 17Ν είχε συμπάθειες στον λαό. Βασικά την έβλεπαν ως μια συμμορία που παίζει κρυφτό με το κράτος και για πολλά χρόνια κερδίζει, και κάποιοι ταυτιζόταν. Είναι γνωστό κοινωνιοψυχολογικό φαινόμενο, που ειδικά στην Ελλάδα είναι διαχρονικό. Από τον Χρήστο Νταβέλη, στον Φώτη Γιαγκούλα, μέχρι τον Βαγγέλη Ρωχάμη των εφηβικών μας χρόνων, και ίσως στους αδελφούς Παλαιοκώστα σήμερα (αν όχι πανελληνίως, ίσως στον κάμπο).

 138. jesus said

  το σύστοιχο «είχε πραγματοποιήσει ιατρική πράξη» μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο;

 139. sarant said

  136 Πράγματι, περισσότερο στο αρνητικό.
  Αλλά και στο ΛΚΝ:

  3. έχω τη σταθερή απόφαση να κάνω κτ., επιμένω: ~ να γίνει και θα γίνει ό,τι θέλω. (έκφρ.) δεν ~ να (κάνω κτ.), αρνούμαι πεισματικά να (κάνω κτ.), επιμένω να μην (κάνω κτ.). όταν λέω κάτι το ~, δε θα δεχτώ καμιά, έστω και την ελάχιστη, υποχώρηση.

  139 Εμένα δεν με ξενίζει

 140. Pedis said

  # 108 – Ναι, την ξεφύλλισα. Εύχομαι να έχει σοβαρούς λόγους για τους οποίους τα αναμιγνύει όλα αυτά. 😀
  Με σερτς δεν είδα να αναλύει τον πιο μοντέρνο διαμεσολαβητικό ρόλο των καλορίμετρων, των σπινθηριστών κλπ στην ανίχνευση των σωματιδίων. 😎

 141. Γιάννης Κουβάτσος said

  138: Τον λαό προφανώς και δεν τον απασχολεί το θέμα, αλλά οι πολιτικές δυνάμεις, που θα έπρεπε να του συμπαραστέκονται πολιτικά και να είναι η φωνή του, έχουν γίνει μονοθεματικές.

 142. Πέπε said

  @138

  > > Βασικά την έβλεπαν ως μια συμμορία που παίζει κρυφτό με το κράτος και για πολλά χρόνια κερδίζει, και κάποιοι ταυτιζόταν.

  Εύστοχο.

 143. Nestanaios said

  Αυτό το «χρήζω» πώς ετυμολογείται, μήπως ξέρει κανείς;

 144. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  >>χρήζω σημαίνει «έχω αναγκη». Άρα, χρήζουν ανάγκης θα σήμαινε «έχουν αναγκη ανάγκης»

  Σύχρηστο! με γιώτα 🙂

 145. @ 129 Πάνος Με Πεζά

  Βέβαια.

 146. @ 139 Jesus

  >>Το σύστοιχο «είχε πραγματοποιήσει ιατρική πράξη» μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο;

  Δεν είναι ανάλογο με το «είχε πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση»; Οπότε θα είναι απλό αντικείμενο.

 147. Μαρία said

  Μεταγωγές: «Αποφασίζω εγώ και ο κουμπάρος μου!»
  https://www.efsyn.gr/node/284482

  Με απόφαση της κυβέρνησης τρεις μήνες μετά τις εκλογές το 11μελές Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) μετατρέπεται σε 5μελές, καταργώντας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους εισαγγελείς από τη σύνθεσή του.
  Τακτικό μέλος του ΚΕΣΦ ορίζεται ο Θεόδωρος Παναγιώτου και αναπληρωτής του ορίζεται ο Γρηγόρης Κάτσιος (μέλος Τ.Ο. της Ν.Δ). Και οι δύο εμφανίζονται ως «δικηγόροι εξειδικευμένοι σε θέματα Ποινικού Κώδικα» και συνεργάτες στο γραφείο του ποινικολόγου Αλ. Αλεξιάδη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παναγιώτου ήταν συνεργάτης και στο δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου, ενώ συμπτωματικά ήταν και κουμπάρος στον γάμο της (σύμφωνα με τα συστημικά Μέσα που κατέγραψαν το ιερό μυστήριο).

  Πράξη Τρίτη

  Επί 7 μήνες λόγω μη συγκρότησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών όλες οι μεταγωγές γίνονταν απευθείας από την Σοφία Νικολάου. Τελικά στις 18.12.2020 συγκροτήθηκε με Υπουργική Απόφαση η τριμελής ΚΕΜ με μέλη τη Σοφία Νικολάου, τον κουμπάρο της Θ. Παναγιώτου (που είχε διοριστεί ήδη στο ΚΕΣΦ) και την αντιεισαγγελέα Πειραιώς (και επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού). Αποφασίζει δηλαδή -εκτός των άλλων- για τις μεταγωγές κι ένας δικηγόρος που ενδεχομένως είχε και έχει πελάτες στις φυλακές που ζητούν μεταγωγές!

 148. mitsos said

  Ο ντίνας ο κουφός, ο άδης ο Λιγνός και οι όλοι οι Άλλοι

  Ασφαλώς η αποσιώπηση του δευτερεύοντος στο όνομα του κυρίαρχου είναι απαράδεκτη. Όχι μόνο γιατί η θεωρητική γενίκευση της κυριαρχίας του πρωτεύοντος ως την εξαφάνιση του δευτερεύοντος είναι φασισμός. Η αναφορά στο …

  η συνέχεια για όποιον ενδιαφέρεται για την γνώμη μου , στον παρακάτω σύνδεσμο

  https://drive.google.com/file/d/1PamzDAUVbY3FSrOISegtj5dj0_gWMH5o/view?usp=sharing

 149. Pedis said

  Ο ένας αναγκαστική σίτιση, ο άλλος χέστηκε αν Κουφοντίνας δεν τρώει το το φαί του, ο παράλλος «καλά να πάθει» …

  Ο κάθε κουράδας έχει βρει ευκαιρία να πετάξει τη μαλακία του χλευάζοντας απεργό πείνας και δίψας, ετοιμοθάνατο σε ΜΕΘ, κρατούμενο, με μια διμοιρία μπάτσων γύρω του, με τόσους να τον περιτριγυρίζουν και να θέλουν, ο καθένας για τους δικούς λόγους, να τον κάνει να αλλάξει γώμη, να σπάσει, κι αυτός να επιμένει στην απόφασή του. Λίγη ντροπή, κι αν δεν βρίσκεται, σκασμός.

 150. ΓΤ said

  126@

  Η… ληφθησομένη

 151. ΚΩΣΤΑΣ said

  149 Συγχαρητήρια, Mitsos…

  Να προσθέσω, από τις πάμπολες, και μία ακόμη παραβίαση δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας από το κράτος. Στους απόμαχους της ζωής κάνει 2,3, 4 και παραπάνω χρόνια να τους απονείμει τη νόμιμη σύνταξη. Αυτό βαρύνει διαχρονικά όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν.

  Το ουαί υμίν… περιττεύει.

 152. aerosol said

  #149 & 152
  Το πικρό είναι πως όταν δεν βλέπουμε λύσεις το «κανένας από τους (όσους)» δεν καταφέρνει τίποτα. Κάποιος εξ αυτών θα βρεθεί πάνω, κι εμείς σε μια κατάσταση αδιέξοδη.

 153. Pedis said

 154. Μαρία said

  Ο κύριος Μάξιμος ξαναχτυπά. Η απουσία της Μαρέβας επηρεάζει την εικόνα της κυβέρνησης
  https://www.newsbreak.gr/kurios-maximos/185002/i-apoysia-tis-marevas-epireazei-tin-eikona-tis-kyvernisis/

 155. Μαρία said

  154
  Αν την ανακάλυψες τώρα, δικαιολογείσαι. Αλλιώς τέτοια σκουπίδια λέω να μην τα κουβαλάμε εδώ μέσα.

 156. Γιάννης Κουβάτσος said

  «Στους απόμαχους της ζωής κάνει 2,3, 4 και παραπάνω χρόνια να τους απονείμει τη νόμιμη σύνταξη»
  Ακριβώς. Και ένα πλήθος ακόμα προβλήματα που απασχολούν τις λαϊκές τάξεις; Και ποιος νοιάζεται; Σίγουρα όχι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, που δείχνουν, η καθεμιά με τον τρόπο τους, ότι βρίσκονται σε άλλον πλανήτη.

 157. Γιάννης Κουβάτσος said

  157: με τον τρόπο της, διορθώνω.

 158. Γιάννης Κουβάτσος said

  Τι είναι Λατινοπούλου;

 159. Μαρία said

 160. Pedis said

  # 156 – Εσύ Λιούμη, εγώ Υποψ. βουλευτή Α’ Θεσ/νίκης με τη ΝΔ. Ανεςβάζω το επίπεδο.

  Στο μέιν στριμ της κυβερνητικής προπαγάνδας.

  Αυτά που δημοσιεύει για την απεργία πείνας του Κ. τάχουμε ήδη δει γραμμένα κι εδώ μέσα. Οι σχολιαστές είναι εμβολιασμένοι.

 161. ΣΠ said

  132
  Το άρθρο του 2012 δεν είναι ανυπόγραφο. Στην τελευταία γραμμή σε παρένθεση έχει το όνομα του συγγραφέα: Σταύρος Π. Παπαμαρινόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας 2004-2010. Σε αυτήν την ιστοσελίδα γράφει ότι η αρχική δημοσίευση ήταν στην Καθημερινή της 17/10/2010.

  134
  Στην ανασκευή από τα ellinikahoaxes (βλ. 105) έχει παραπομπές στις αναφερόμενες δημοσιεύσεις.

 162. Μαρία said

  161
  Ένα σούργελο του τουίτερ είναι, όνομα ψιλόν στο ψηφοδέλτιο https://ekloges.ypes.gr/current/v/home/districts/6/
  Αλλά είναι κι άτυχη, γιατί το μητσοτακέικο έχει ψηλούς ανθρώπους.

 163. Pedis said

  # 163 – 5000+ ψήφοι στην Α’ Θεσ.

 164. Μαρία said

  162
  Παπαμαρινόπουλος, πολύ φίλος μας.
  Η παλιότερη αναφορά https://sarantakos.wordpress.com/2011/04/07/lernaiomitropetr/#comment-296150
  και https://sarantakos.wordpress.com/2014/05/03/meze-115/#comment-296149 προσφορές του Στάζυ.

 165. aerosol said

  #164
  Ε, δεν έχουμε μόνο δήθεν αριστερούς, έχουμε και «γιαλαντζί ανθρωπιστές». Γιατί ο Τσελέντης, που είναι βεριτάμπλ ανθρωπιστής, σκίζεται για τους έλληνες άστεγους, δεν κοιμάται τα βράδια λέμε! Και τον έτρωγε ο πωπός του να πει Μεγάλες Αλήθειες (ΤΜ) την ώρα που έγραφε για τον σεισμό.

 166. Μαρία said

  164
  **) ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ: Στην πρώτη γραμμή για να συνδράμουν το έργο του κρατικού μηχανισμού στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας βρέθηκαν δυνάμεις του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων. https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/816523_akis-tselentis-ekane-ratsistiko-sholio-se-anartisi-gia-ton-seismo

 167. Pedis said

  Υπήρχε κάποιος λόγος σε ανακοίνωση σχετικά με τα χαρακτηριστικά της σεισμικής ακολουθίας και των συνεπειών της να γίνουν οι συνήθεις ακρο/δεξιές ρατσιστικές αναφορές στους μετανάστες και σε «έλληνες φερστ»; Λογικά, όχι. Πολιτικά, ναι.

  Ο Παπαμαρινόπουλος έσπρωξε και την ελληνόψυχη «εφεύρεση» Ζωγράφου. 🥳

 168. Pedis said

  # 162 – Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας 2004-2010.

  👏

 169. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  148 Η Ν. είναι πρόεδρος του τριμελούς ΚΕΜ (η μόνη χωρίς αναπλήρωση). Μια πινελιά σ΄αυτήν την προσωπικότητα και στη συγκυρία: γέννησε πριν 35-37 μέρες.

 170. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  170 Της ΚΕΜ

 171. Άγγελος Σέρτης said

  122
  moving wall

  μιας Χρονικής Καθυστέρησης (Moving Wall) Διάθεσης του Ψηφιοποιημένου Υλικού, καθορισμένης στα 3 έτη.
  https://pasithee.library.upatras.gr/axiologika/about/history

  Πρακτικά ο Springer δεν επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση στους τίτλους των σειρών αυτών έως και δέκα χρόνια πριν, επιβάλλοντας ένα κινούμενο τείχος (moving wall), όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται αυτή η πρακτική.
  https://library.upatras.gr/tag/%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1/page/7

 172. Alexis said

  #150: Συμφωνώ

  #160: Πολύ εύστοχο! Όχι πως δεν ξέραμε το επίπεδο των συγκεκριμένων (κατ’ ευφημισμόν) ΜΜΕ

  #164, 167: Απαράδεκτο και εντελώς αχρείαστο σχόλιο από σεισμολόγο!

 173. ΣΠ said

  165
  Συμπληρώνεται η εικόνα. Στο άρθρο του 2011 αναφέρεται ο γυμνασιάρχης κ. Μητροπέτρος. Στο λινκ του #162 τον έχει σε βίντεο.

 174. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @162. Σταύρε, η μία παραπομπή είναι προς ένα αξιοσέβαστο κεφάλαιο βιβλίου, που όμως δεν έχει πρακτικά καμία σχέση με τις διεργασίες τεκμηρίωσης της εν λόγω «μελέτης». Η άλλη αφορά μία case study που επίσης δεν έχει τέτοια σχέση με την «μελέτη». Και βέβαια, δεν βλέπω πουθενά το Μήλο της (δήθεν επιστημονικής) Έριδος: Ένα λίνκ που να οδηγεί στην αυθεντική δημοσίευση!
  Όταν κάποτε εμφανιστή αυτός ο σύνδεσμος, θα σου σχολιάσω με συγκεκριμένες κριτικές παρατηρήσεις τις τρύπες από όπου μπάζει το καράβι.. 🙂
  (Σημειωτέον ότι δεν αμφισβητώ τις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχουν κάποιες ιδιαίτερες πνευματικές δραστηριότητες σε δυσλεκτικά παιδιά. Άλλο αυτό και άλλο η επαρκής και αξιόπιστη επιστημονική τεκμηρίωση μιάς υπόθεσης που ανεμίζεται με διαφημιστικό ήθος σε διάφορα ευκαιριακά έντυπα..)

 175. Δησλεκτικός said

  162: Έχετε δίκιο, σε βιαστική ανάγνωση η θέση του ονόματος έμοιαζε με παραπομπή στην τελευταία παράγραφο. Πολύ λυπηρό που άνθρωποι με μόνιμη καθηγητική έδρα σε σχολή θετικών επιστημών γελοιοποιούν την έννοια του όρου «επιστήμονας». Ελπίζω μόνο να μην ψάχνουν Ατλαντίδες με κρατικά κονδύλια.

 176. Ben said

  Το σχόλιο μου χάθηκε… Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι τα φύλλα πάγου βγήκαν με τον αυτόματο μεταφραστή από το sheets of ice.

 177. # 162, 132

  Για τον Παπαμαρινόπουλο έχω προσωπικές εμπειρίες και έχω ξαναγράψει… παίρνει σβάρνα τα χωριά να διαφημίσει το αλεύρι ζέας, προτείνει ιατρικές λύσεις δια πάσαν νόσον και μαλακία αλλά είναι λίγο ακριβές προσθέτει, ισχυρίζεται πως τα δέντρα δεν γέρνουν όπως φυσάει ο άνεμος αλλά από τα μαγνητικά πεδία του εδάφους, στον ζωδιακό κύκλο είναι γραμμένη η οδύσσεια, έναντι συμβολικής (;) αμοιβής σου κανονίζει να δώσεις διάλεξη με ό,τι θέμα θέλεις και διάφορα άλλα.
  Εκανα το σταυρό μου ο άθεος όταν διαπίστωσα πως το ιμέηλ του και το τλφν ήταν όντως του Παν. Πατρών, δεν πίστευα ποτέ πως αυτός μπορεί να είναι καθηγητής !
  Α και εμφανιζότανε σε σκουπιδοεκπομπές παραψυχολογίας στην τηλεόραση.

 178. sarant said

  καλημέρα από εδώ!

  150 Δεν ζητάω να έχουν όλη την ίδια εκτιμηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας. Δέχομαι ότι μπορούν να είναι αντίθετοι και να πιστεύουν ότι «η δημοκρατία δεν εκβιάζεται». Αλλά να χλευάζουν βρίσκω πως παραπάει.

  156 Συμφωνώ

  161 Δεν είχα δει το τουίτ του γιατρού

  162 Οκ!

  163 Βρήκα ενα ακομα κοινό στοιχείο της Λατ. με τον Μπογδάνο

  175 Δεν είναι παράλογο να βοηθάει τα δυσλεκτικά παιδιά η έκθεση *σε ένα άλλο αλφάβητο* (η αρχική έρευνα έγινε σε αγγλάκια). Από την άποψη αυτή για τα ελληνόπουλα θα βοηθούσε να μάθουν όχι αρχαία αλλά πχ αγγλικά (ή ρωσικά).

  177 Ήταν το πρώτο σας σχόλιο και γι’ αυτό κρατήθηκε προς έγκριση. Ευχαριστούμε.

  178 Ταιριάζει.

 179. Pedis said

  Με απόφαση της κυβέρνησης τρεις μήνες μετά τις εκλογές το 11μελές Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών (ΚΕΣΦ) μετατρέπεται σε 5μελές, καταργώντας τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης και τους εισαγγελείς από τη σύνθεσή του.

  Τακτικό μέλος του ΚΕΣΦ ορίζεται ο Θεόδωρος Παναγιώτου και αναπληρωτής του ορίζεται ο Γρηγόρης Κάτσιος (μέλος Τ.Ο. της Ν.Δ). Και οι δύο εμφανίζονται ως «δικηγόροι εξειδικευμένοι σε θέματα Ποινικού Κώδικα» και συνεργάτες στο γραφείο του ποινικολόγου Αλ. Αλεξιάδη, συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

  Ο κ. Παναγιώτου ήταν συνεργάτης και στο δικηγορικό γραφείο της Σοφίας Νικολάου, ενώ συμπτωματικά ήταν και κουμπάρος στον γάμο της (σύμφωνα με τα συστημικά Μέσα που κατέγραψαν το ιερό μυστήριο).

  Επί 7 μήνες λόγω μη συγκρότησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών όλες οι μεταγωγές γίνονταν απευθείας από την Σοφία Νικολάου. Τελικά στις 18.12.2020 συγκροτήθηκε με Υπουργική Απόφαση η τριμελής ΚΕΜ με μέλη τη Σοφία Νικολάου, τον κουμπάρο της Θ. Παναγιώτου (που είχε διοριστεί ήδη στο ΚΕΣΦ) και την αντιεισαγγελέα Πειραιώς (και επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού). Αποφασίζει δηλαδή -εκτός των άλλων- για τις μεταγωγές κι ένας δικηγόρος που ενδεχομένως είχε και έχει πελάτες στις φυλακές που ζητούν μεταγωγές!


 180. Νίκος Μαστρακούλης said

  Νεότερα για τις χτεσινές αστυνομικές επιθέσεις:
  https://www.avgi.gr/koinonia/381273_se-syllipseis-metatrapikan-oi-7-apo-tis-29-prosagoges-kata-hthesino-orgio

  Ανασκόπηση: Δεν έχουμε Χούντα, αλλά…
  https://thepressproject.gr/anaskopisi-s07e21-den-echoume-chounta-alla/

 181. Pedis said

 182. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @179στ. Νίκο, δεν θα τολμούσα να μπώ σε μιά τέτοια συζήτηση που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις. Ξέρω ότι έχει συσσωρευτεί ένας τεράστιος όγκος σχετικών πληροφοριών
  (μιά ιδέα για τις επιδράσεις ΔΙΑΦΟΡΩΝ αλφαβήτων κλπ μπορεί να πάρει κανείς από εδώ
  https://www.dropbox.com/s/6vrstmjmmnzrx1c/dekerckhove1988.pdf?dl=0 )
  αλλά δεν γνωρίζω τις απαντήσεις που αρμόζουν σε λογικές απορίες σαν την δική σου.

  Αυτό, όμως, που οσμίζομαι (δηλ. πρακτικά είμαι βέβαιος!) είναι ότι η διαφημιζόμενη «μελέτη» δεν πληροί τις βασικές προϋποθέσεις εγκυρότητας μιάς αξιόπιστης επιστημονικής μελέτης..

 183. ΣΠ said

  178
  Κάτι λέει το ότι από τους τρεις καθηγητές που βγήκαν στην σύνταξη οι δύο έγιναν ομότιμοι ενώ ο Παπαμαρινόπουλος είναι απλώς αφυπηρετήσας.
  http://www.geology.upatras.gr/index.php/el/staff-department-of-applied-geology-geophysics

 184. Pedis said

  Τα ΑΕ ιδανικά και αναντικατάστατα δια την ορθήν και αρμονικήν ανάπτυξην του κυνός υμών. Επιστημονικώς αποδεδειγμένον!

 185. Pedis said

  # 184 – …αφυπηρετήσας.

  Μου έκανε κι εμένα εντύπωση. Μπας και τον διώξανε; Αλλά με ποια διαδικασία; Και σιγά. Ποιος; Εδώ, η υιοθέτηση της κοσμοϊστορικής «εφεύρεσης» Ζωγράφου από το Υπ. ‘Αμυνας έγινε αυτοπροσώπως από τον αρχιψεκασμένο.

 186. sarant said

  184 !

 187. Pedis said

  Mάλλον, το αφυπηρετήσας πάει στο ότι δεν έγινε ομότιμος. Το οποίο, πλέον, πρέπει να είναι πολύ-πολύ σπάνιο.

 188. π2 said

  172: Ευχαριστώ. Άρα καλά είχα υποθέσει ότι δεν έχει περάσει ακόμη στα ελληνικά το κινούμενο τείχος.

 189. ΣΠ said

  188
  Ακριβώς έτσι. Το γεγονός ότι το τμήμα του δεν πρότεινε την ομοτιμοποίησή του δείχνει τι ιδέα είχαν γι’ αυτόν οι συνάδελφοί του.

 190. Έχουμε καθόλου κουβεντιάσει και για την τόσο σημαντική περίπτωση «αφυπηρέτησης» του Γιώργου Μαυρογορδάτου;

 191. Pedis said

  # 190 – Δεν θέλω να σκεφτώ τι ζημιά θα έχει κάνει ως «Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας 2004-2010» <- 162.

 192. #184

  Ομως τουλάχιστον πριν πέντε περίπου χρόνια, ο τύπος διατηρούσε γραφείο μέσα στο πανεπιστήμιο με τλφν ιμέηλ κ.λ.π. και παραμυθιαζότανε ο κόσμος πως κάποιος είναι

 193. π2 said

  188: Δεν είναι τόσο σπάνιο. Υπάρχουν περιπτώσεις αφυπηρετησάντων που δεν τους εκτιμούν οι εν ενεργεία συνάδελφοί τους, άλλων που δεν τους συμπαθούν (για να το θέσω κομψά), άλλων που δεν γίνονται ομότιμοι λόγω έλλειψης χώρου (χωρίς πλάκα) κι άλλων που προτιμούν οι ίδιοι να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

 194. Μαρία said

  Με πατέντα ΣΚΑΙ

 195. Pedis said

  # 194 – OK, δεν επιμένω. Συνειδητοποιώ, επιπλέον, ότι το δείγμα μου είναι μικρό και περιορισμένο. 😃

 196. Μαρία said

  05.12.2016
  Νέα, όμορφη και δυναμική! Η Σοφία Νικολάου συνδυάζει αυτό που λέμε γαλλική φινέτσα και οξυδερκές πνεύμα και διαθέτει ένα από τα πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία στο Κολωνάκι. Στα 17 της χρόνια ήρθε από την Εύβοια στην Αθήνα, ξεκίνησε τις σπουδές της στη Νομική, έγινε δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και από το 2004 έχει το δικό της δικηγορικό γραφείο (με ισχυρό πελατολόγιο στο χώρο των επιχειρήσεων).
  https://www.tlife.gr/eidhseis-nea/sofia-nikolaou-i-goiteytiki-dikigoros-pou-flertarei-me-tin-politiki-ola-osa-apokalyptei-sto-tlife/377993/

 197. Γιάννης Κουβάτσος said

  195: Οι πιο ωραίες κωμικές σειρές είναι τα δελτία ειδήσεων των καναλιών. Οι «δημοσκοπήσεις» συντελούν στην κορύφωση του γέλιου.😂

 198. Pedis said

  Ο Νικοκύρης ξέχασε να βαλει το μεζεδάκι με το σκήνωμα του Κουφοντίνα που πέταξε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εν ενεργεία εγκληματιών με στολή.

 199. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @149. Πολὺ καλὰ τὰ γράφεις, συνονόματε.

  Δυστυχῶς, ὁ πολιτικὸς καβγὰς γίνεται γιὰ τὶς ἐντυπώσεις καὶ ὄχι γιὰ τὴν οὐσία.

  Μὲ τελικὸ στόχο τὴν καρέκλα καὶ τὰ ὀφελήματά της γιὰ τὸν κατέχοντα.

 200. Μαρία said

 201. Μαρία said

 202. ΣΠ said

  176

 203. Γιάννης Ιατρού said

  201/202: Παρόμοια βιαιότητα και άδικη επίθεση σε πολίτες που ψώνιζαν χθες στη λαϊκή στο Κάτω Χαλάνδρι… Αλλά τι να περιμένεις;

 204. Γιάννης Ιατρού said

  203: ναι, ο Πρόεδρος Δ.Σ της Ε.Μ.Α.Ε.Μ. (Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας).
  Λες και η Ελληνική Μυθολογία δεν είναι (αρκετά) αρχαία 🙂 🙂 Αλλά πάντα κάνει καλό να βάλουμε κανένα «αρχαία», «εθνική» κλπ. μπροστά, μην χάσουμε το τραίνο…

 205. π2 said

  197:

  Μόλις τελείωσα την σχολή της Νομικής και έκανα την άσκηση μου για να πάρω την άδεια του επαγγέλματος, άνοιξα δικό μου δικηγορικό γραφείο.

  Μα γιατί ξέχασε τα μεταπτυχιακά στο Παρίσι; 🙂

 206. Δημήτρης Μαρτῖνος said

  @205. Καλὰ τὰ λέει, Γιάννη.

  Μελετᾶ τὴν ἀρχαία μυθολογία καί, βασιζόμενος σ᾿ αὐτήν, γράφει τὴ νέα.
  Ὅλα κι ὅλα.
  Τὰ κάνει ἐπιστημονικά, τεκμηριωμένα. 🙂

 207. Νίκος Μαστρακούλης said

  201:
  ΑΠΕ πριν βουίξει ο τόπος:
  https://www.amna.gr/home/article/534569/Epithesi-30-atomon-se-astunomikous-tis-DIAS-sti-Nea-Smurni–Traumatistike-enas-astunomikos

  ΑΠΕ αφού βούιξε ο τόπος:
  https://www.amna.gr/home/article/534597/Ereuna-apo-tin-ELAS-gia-ta-epeisodia-sti-Nea-Smurni

  Βέβαια συνεχίζει να αναπαράγει το χοντροκομμένο ψέμα ότι δήθεν οι Δελτάδες δέχτηκαν επίθεση.

 208. Γιάννης Ιατρού said

  208: Ρεντίκολο έγιναν στην γειτονιά του Νικ Χαρντ. Μαζεύτηκε κόσμος και τους τα σέρνει χοντρά. Άσε που πήρε 46% η ΝΔ εκεί, να δούμε αν τα θυμηθούν στις επόμενες ή αν θα τα πάρει το ποτάμι (όχι το «ποτάμι»).
  Αλλά το ΣΚάει έβγαλε ήδη χρησμό… με τις γνωστές τεχνικές γραφικών…

  Και βγάζει ανακοίνωση ο Δήμαρχος «απ΄ όπου κι αν προέρχεται», λες και υπήρξαν πολλές διαφορετικές πηγές βίας.

  Εδώ μια καλή σύνοψη από κάτοικο!

 209. Μαρία said

 210. Γιάννης Ιατρού said

  207: Γειά σου ρε Δημήτρη,
  …καί, βασιζόμενος σ᾿ αὐτήν, γράφει τὴ νέα… => ΕΓΡΑΨΕΣ 😂😂😂
  ο κος καθηγητής είναι λάτρης της θεωρίας πως η Ατλαντίδα βρίσκονταν στην Ισπανία. Olé Olé Olé

 211. Μαρία said

  201
  Βίντεο με τη φάση που προηγήθηκε https://www.documentonews.gr/article/apokalyptiko-binteo-ntokoymento-pws-xekinhsan-na-xtypane-ton-kosmo-sth-nea-smyrnh

 212. Γιάννης Ιατρού said

  209: το MEGA όχι το ΣΚάει…

 213. # 204

 214. Dong-ho Spiros Merimanis said

  οι αφηρημένες λέξεις δεν κάνουν μέτωπο, μόνο οι άνθρωποι, τα κόμματα και κάποτε η φωτιά,
  το λάθος ή η αμφισημία δεν είναι στο «από» αλλά στο «προστασίας»
  «μέτωπο της αριστεράς για την προστασία των ενοικιαστών» είναι η λογική και μονοσήμαντη έκφραση

  μέτωπο το [métopo] Ο40 : … 3. συμμαχία οργανωμένων ανθρώπινων ομάδων, ιδίως πολιτικών κομμάτων, με βάση ένα κοινό πρόγραμμα: Λαϊκό / δημοκρατικό ~. Ενιαίο ~. Εθνικό Aπελευθερωτικό Mέτωπο. || κάνω ~ με κπ., συμμαχώ

 215. jesus said

  @ 147 & νοικοκύρης: όντως αν εξειδίκευε την πράξη θα μου φαινόταν πιο φυσικό, πχ επέμβαση, εξέταση, φάκα, φυσαλίδα…

 216. sarant said

  208 Mόνο και μόνο επειδή υπάρχουν κινητά που απαθανατίζουν τις σκηνές αστυνομικής βίας και σόσιαλ που τις δείχνουν.

 217. Γιάννης Ιατρού said

  Από αύριο η εφαρμογή του νέου μέτρου γκλομπ αγουέι σε όλη τη χώρα.

 218. Νίκος Μαστρακούλης said

  217: Ίσως βοηθάει κι ότι η Νέα Σμύρνη είναι μια «καθωσπρέπει» συνοικία, χτυπάνε «λάθος» κόσμο.
  https://imgur.com/a/3YxJ3Hf

 219. Μαρία said

  219
  Με πρόλαβες αλλά το ξαναβάζω και για τα σχόλια.

 220. Pedis said

  # 218 – καλό! 😆

  Oι ειδικές δυνάμεις της είναι για την προστασία του πολίτη. Όλων μας. Τόση οργάνωση, λεφτά και ανθρώπινος μόχθος δεν μπορούν να γίνονται μόνον για τo καπρίτσιο μειοψηφιών ταραχοποιών.

  Να δόσουν το καλο παραδειγμα νοικοκυραίοι και δεξιοί!
  Να πάνε να τις φάνε. Προσαγωγή, σύλληψη, ταπεινώσεις και χωροφυλακίστικο ξύλο. Όλο το πακέτο. Γιατί στο διάολο πληρώνει ο πολίτης τούς φόρους του!;

  Υπάρχει ατομική ευθύνη εδώ. Άντε μπράβο!

  Ο Χτήνος δεν έδωσε το παρών. (;)

 221. Pedis said

  + 221 ερράτουμ – Oι ειδικές δυνάμεις της … ποιάς μωρέ άθλιε κοπυπάστορα; Της αστυνομίας μας, βεβαίως!

 222. Μαρία said

  221
  Ο Χτήνος μήπως είναι νεοσμυρνιώτης και έπεσε στη μάχη σώμα με σώμα;

 223. Pedis said

  Γούστο θάχει να αληθεύει …;!

 224. Μαρία said

  224
  πηγή https://www.militaire.gr/quot-meraklosan-quot-sto-quot-stratigeio-quot-chardalia-ti-tsiknopempti-vinteo/
  Βίντεο που κάνει το γύρο των μέσων κοινωνική δικτύωσης, δείχνει ότι στο υπουργείο του κ.Χαρδαλιά , μάλλον το γλέντησαν τη Τσικνοπέμπτη! Χωρίς μέτρα και μάσκες; Θα αναμένουμε απαντήσεις…

 225. Γειά σας Πέδη και Μαρία.

  Έλειπα το σουκού, έψηνα παϊδάκια στο Δήλεσι και μη ρωτάτε πώς. Πάντως ήταν εξαιρετικά και επαναλήφθηκε η ιστορική σφαγή 🙂
  Γύρισα αργά το απόγευμα και όταν το πήρα χαμπάρι ξεκίνησα να πάω. Πλησιάζοντας στην πλατεία δεν ακουγόταν τπτ και επειδή είμαι λιγότερο ηλίθιος απ’ όσο φαίνομαι κάτι ψυλλιάστηκα, πήρα ενα τηλ στο σπίτι και έμαθα πως είχαν διαλύσει τον κόσμο με τα χημικά και αν πήγαινα θα βρισκόμουν μόνος αντιμέτωπος με όλους τους αντρειωμένους. Επειδή δεν ήθελα να ορφανέψουν τόσα σπίτια (οι συγγενείς των ματατζήδων άνθρωποι είναι κι αυτοί) και επειδή η αλήθεια είναι πως ψιλοβαριόμουνα να τους περικυκλώσω και να τους τσακίσω, γύρισα σπίτι κι έφτιαξα σπανακόπιτα.

 226. Μαρία said

  226
  Α ρε τυχεράκια στου Δήλεσι τα μέρη. Εγώ είχα να πιάσω τιμόνι απ’ το Σεπτέμβριο κι οδήγησα την Πέμπτη, για να πάω στο ΚΤΕΟ στα 15αριά χλμ απ’ το σπίτι μου.

 227. Pedis said

  # 226 – Ώρε άστους να ξεροσταλλιάζουν στην πλατεία όλη τη νύχτα να φυλάνε κατουρημένους θάμνους.

  Είπα κι εγώ. Γεμάτη πιατέλα με μεζεδάκια και ο Χτήνος δεν τα τίμησε!;

  😄

  # 225 – Όλα είναι, πλέον, πιθανά, μα πολύ πιθανά.

 228. Μαρία said

 229. ΓΤ said

  229@

  «[…] παρισταμένου της αρχιφύλακα […]»…

 230. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Η πανδημία είναι μια ύπουλη ασθένεια και δεν γνωρίζει κανείς πότε θα τον επισκεφτεί.
  https://www.cretalive.gr/kriti/thetikos-ston-koronoio-o-mitropolitis-kydonias-damaskinos

 231. Γιάννης Ιατρού said

  220:

 232. Γιάννης Ιατρού said

  Νάτην και η Deutsche Welle που την θυμήθηκα😎 (προ)χθές μαζί με το BBC, στο άλλο νήμα με τον κουφό Ντίνο (#760)

  Greek government uses pandemic to justify police violence

 233. # 234

  Χέστηκς η (υπέρκομψη) φοράδα στ’ αλώνια !!

 234. Γιάννης Ιατρού said

  235: Έχει εξαφανιστεί τελευταία από την δημοσιότητα και πολλά φημολογούνται.
  Να είσαι προσεκτικός εκεί στην Κυψέλη, ακούγεται πως θα αποτελέσει το επόμενο θέμα στην ειδησεογραφία…

 235. # 236

  Ναι, το ίδιο σκηνικό είχε γίνει πέρισυ στην (γνωστή) πλατεία Αγίου Γεωργίου. Οψόμεθα.

 236. π2 said

  225: Ειλικρινά ελπίζω να είναι φέικ νιουζ. Ψάχνοντας δεν βρίσκω ούτε επιβεβαίωση ούτε διάψευση. Κάπου στο τουίτερ πήρε το μάτι μου κάποιον να γράφει ότι πρόκειται για κτήριο στην Αγησιλάου, που όμως είναι έναν δρόμο πάνω από τη ΓΓΠΠ, από την άλλη μεριά του Ιασώ. Κάποιος που να ξέρει την περιοχή για citizen reporting;

  Αν δεν είναι φέικ, θα έχουμε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα.

 237. sarant said

  238 O Xαρδαλιάς διέψευσε ότι ήταν γλέντι της ΓΓΠολΠροστ. Ήταν αλλη υπηρεσία. Στον χώρο της πρώην Helexpo.

 238. π2 said

  239. Ναι, μόλις το είδα. https://twitter.com/nhardalias/status/1368850416750956544?s=20

  Βέβαια το ότι ήταν άλλη (κρατική αν καταλαβαίνω καλά) υπηρεσία δεν είναι ακριβώς πλήρως αθωωτικό, αλλά τουλάχιστον δεν έχει το τρομακτικό συμβολικό βάρος που θα είχε αν ήταν η ΓΓΠολΠροστ.

 239. π2 said

  Για την ακρίβεια έτσι όπως τα λέει ο Χαρδαλιάς η άλλη υπηρεσία είναι ο ΕΟΔΥ.

 240. Μαρία said

  240
  Ο Χαρντ γράφει στο φουμπού οτι είναι ο Προμηθέας, στον οποίο προΐσταται ο Άβερελ https://www.kathimerini.gr/society/561265603/chamogela-exo-apo-to-mega-emvoliastiko-kentro/

 241. π2 said

  Ποιος είναι ο Άβερελ;

 242. nikiplos said

  179@, 163@ Ναι αλλά η Diadora είναι πανύψηλη! Δλδ άνω του 1,90! Και τακουνού να είναι η Άφρω, πόσο ψηλά να φθάσει?

 243. Μαρία said

  243
  Ποιος υπουργός επαληθεύει την παροιμία ουζούν αντάμ αχμάκ ολούρ (ψηλός και χαζός);

 244. π2 said

  245: Βοήθεια κοινού;

 245. Μαρία said

  Σκονάκι της Ν.Δ. για την ωμή βία στη Νέα Σμύρνη https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/284671_skonaki-tis-nd-gia-tin-omi-bia-sti-nea-smyrni

  Μαξίμου / Με εντολή Μητσοτάκη το φακέλωμα και η ανακοίνωση του ονόματος του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε https://www.avgi.gr/politiki/381364_me-entoli-mitsotaki-fakeloma-kai-i-anakoinosi-toy-onomatos-toy-nearoy-poy

 246. Μαρία said

  246
  ΕΟΔΥ, εμβόλια σε ποιο υπουργείο υπάγονται;

 247. π2 said

  Οπότε ο Χαρδαλιάς διέψευσε καρφώνοντας τον Κικίλια. Όλο και καλύτερα.

 248. Pedis said

  # 247 – Οι κάφροι πάνε να βγάλουν όποιον έχει δει τα βίντεο τρελό και τις μαρτυρίες, δηλ. τρελό ακόμη και τον μαλάκα.

  Αυτόν που δεν έχει ενημέρωση τον αφήνουν μόνο μαλάκα.

 249. Pedis said

  # 242 κλπ – Ειπαν αν θα πέσει η ιδια με την περίπωση της Ικαρίας τιμωρία; 🤪 🤣 🖕

 250. Νίκος Μαστρακούλης said

  250:

 251. Νίκος Μαστρακούλης said

 252. Pedis said

  Βγήκε ένα γκλομπ … αλλά την πατήσαμε. Δεν μπήκε στον Υπονόμου ρε γαμωτι

 253. Μαρία said

  253

 254. Μαρία said

 255. Γιάννης Κουβάτσος said

  «Επισης εγκαλεί τους δημοσιογράφους γιατί δεν τα είπαν όλα για να υπαρξει κάθαρση.»
  Αυτό δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά του Τύπου. Πόσο πιο πολύ θα ξεφτιλιστεί το δημοσιογραφικό επάγγελμα/λειτούργημα στην Ελλάδα;

 256. Χαρούλα said

  Αντιληφθήκαμε ότι σήμερα μιλάμε κυρίως για μια αναίτια επίθεση σε “αστική γειτονιά”, και όχι για τον Κουφοντίνα; Μήπως δεν ήταν και τόσο αναίτια;

 257. Μαρία said

 258. π2 said

  Εάν δεν το γνωρίζατε, η βία των ΜΑΤ είναι εξ ορισμού νόμιμη:

 259. Πέπε said

  261
  Λογική ταχυδακτυλουργία. Το ότι η βία της αστυνομίας είναι η μόνη νόμιμη δε σημαίνει ότι η κάθε βία της αστυνομίας είναι νόμιμη.

  (Χώρια που δεν είναι η μόνη. Ο Άδωνις μόλις έθεσε εκτός νόμου τη βία σε νόμιμη άμυνα. Αναμένουμε να θέσει εκτός νόμου και τις τυχόν μη βίαιες ενέργειες της αστυνομίας.)

 260. Γιάννης Κουβάτσος said

  Παλαιότερα ο Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι στη Γερμανία ο πολίτης δεν τολμάει να κοιτάξει τον αστυνομικό στα μάτια. Το όραμά του για μία σύγχρονη αστυνομία.

 261. Μαρία said

  260
  Βορίδης μέσω… Βέμπερ!
  https://www.avgi.gr/politiki/336449_boridis-meso-bemper

  Ο Μαξ Βέμπερ, θύμα αστυνομικής βίας
  https://www.efsyn.gr/themata/fantasma-tis-istorias/276151_o-max-bemper-thyma-astynomikis-bias

 262. Pedis said

  Κι από τα συγκεκριμένα μεθεόρτια (κι αυτή τη φορά) γίνεται αντιληπτό ότι έχει ληφθεί η κυβερνητική απόφαση να παρέχεται πολιτική κάλυψη βάσει σχεδιασμού σε οποιαδήποτε παραβίαση της νομιμότητας από τα αστυνομικά όργανα.

 263. Pedis said

 264. Μαρία said

  «Αυτό που είδαμε το Σάββατο στο Χαλάνδρι ήταν μία απρόκλητη επίθεση ομάδων της αστυνομίας, με δύο διμοιρίες ΜΑΤ, με άπειρα μηχανάκια τα οποία πέρασαν μέσα στην λαϊκή, ανάμεσα σε καρότσια, σε μωρά, σε ανθρώπους που ψώνιζαν σε μία φιλήσυχη γειτονιά, προκειμένου να κυνηγήσουν κάποιους που άπλωσαν ένα πανό για την γνωστή υπόθεση της απεργίας πείνας. Μέχρι και ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το Χαλάνδρι το Σάββατο το πρωί που έμοιαζε με κατεχόμενη πόλη» είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, ο
  δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος. https://left.gr/news/simos-royssos-kapoioi-ehoyn-epilexei-na-gyrisoyme-se-poly-skoteines-epohes

 265. Γιάννης Κουβάτσος said

  Έλενα Ακρίτα: Πονάω ρε μαλάκες
  08 ΜΑΡ 2021 13:21

  Αστυνομικοί χτυπούν, δίχως αιτία, πολίτη που βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
  Αστυνομικοί χτυπούν, δίχως αιτία, πολίτη που βρίσκεται στην πλατεία της Νέας Σμύρνης EUROKINISSI
  Ζούμε σε μια χώρα που – με πρόσχημα τον ιό – σε δέρνουν επειδή βγήκες να μαζέψεις λίγο ήλιο και που η καταστολή χτυπάει πια το κουδούνι του «νοικοκυραίου»
  Πονάω.. Πονάω γιατί την αγαπάω αυτή τη χώρα, πονάω και θα παλέψω γι’ αυτήν τη χώρα. Μέχρι να πάψω να πονάω.

  ADVERTISING
  Ή μέχρι να πάψω να την αγαπάω.

  Μέχρι να πάψει να με ποναει.

  Ή μέχρι να πάψει να με αγαπάει.

  ADVERTISING

  Δεν έχουμε κοινοβουλευτική δικτατορία, δικτατορία έχουμε.

  Καθεστώς τυράννων έχουμε.

  Χούντα έχουμε, αίμα έχουμε, βία έχουμε, συλλήψεις έχουμε, βασανιστήρια έχουμε, συντριβή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουμε. Κατάλυση του Συντάγματος και των νόμων από αυτούς που ορκίστηκαν να το υπηρετούν – αυτό έχουμε.

  Αυτό έχουμε.

  Αυτό ζούμε.

  Ζούμε σε μια χώρα που – με πρόσχημα τον ιό – σε δέρνουν επειδή βγήκες να μαζέψεις λίγο ήλιο.

  Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν επειδή πίνεις καφέ στην πλατεία της γειτονιάς σου.

  Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν επειδή το παιδί σου κάνει ποδήλατο στην πλατεία.

  Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν επειδή κατουράει ο σκύλος σου.

  Ζούμε σε μια χώρα που σε δέρνουν γενικώς. Είτε είσαι αριστερός, είτε είσαι δεξιός, είτε τους ψήφισες είτε τους καταψήφισες, είτε διαδήλωσες είτε έκατσες σπιτάκι σου, είτε διαμαρτυρήθηκες είτε το βούλωσες, είτε βγήκες στους δρόμους είτε γιατί κοίταξες τη δουλίτσα σου.

  Ζούμε σε μια χώρα που σου απαγορεύουν να γελάς δυνατά, να μιλάς δυνατά, να πίνεις καφέ σε χάρτινο ποτήρι. Ζούμε σε μια χώρα που θα έβαζε πρόστιμο μέχρι και στους μαθητές που περιμένουν τους γονείς τους στο παγκάκι έξω από το σχολείο.

  Ζούμε σε μια χώρα αιμοσταγή κι αιμοδιψή, μια χώρα σαδιστική κι εκδικητική. Ζούμε σε μια χώρα που κυβερνιέται με τα γκλομπ, με τα δακρυγόνα, με το ξύλο, με το αίμα, με τα χημικά, με τους τόνους νερό, με τους εξευτελισμούς, με τη βία, με την αυθαιρεσία.

  Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων.

  Ζούμε σε μια χώρα που η καταστολή χτυπάει πια το κουδούνι του ‘νοικοκυραίου’. Εισβάλλει στο σπίτι του κυρ Λαυρέντη, του νομοταγούς πολίτη, του πατρίς θρησκεία οικογένεια, του μην ανακατεύεσαι, του κοίτα την πάρτη σου. Απειλεί τους ίδιους τους πυλώνες που στήριξαν αυτή την ολιγαρχία της Μίας και Αγίας Οικογένειας. Που την έθρεψαν, την εγκαθίδρυσαν, τη νομιμοποίησαν με την ψήφο τους.

  Μια οικογένεια ανέμελων, υπερκομψων, γιων, θυγατέρων, εγγονών, κουμπάρων, και ξαδέλφων και μπατζανάκηδων και γιαγιάδων με ντολμαδάκια που μάς έκατσαν στο λαιμό. Μια οικογένεια από τον παππού της Αποστασίας μέχρι τον γιο της Δικτατορίας, μέχρι το σόι της Αυθαιρεσίας. Κι όσο αυτοί προπονούν τα παιδιά τους να τους διαδεχτούν στην εξουσία, εμείς ασχολούμαστε με το dress code της κάθε αρχοντοχωριάτας.

  Εδώ ζούμε.

  Κι εδώ θα πεθάνουμε αν δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

  Εδώ ζούμε κι εδώ θα πεθάνουμε αν δεν φωνάξουμε πιο δυνατά από αυτούς, αν δεν γελάσουμε πιο δυνατά από αυτούς, αν δεν βγούμε στις πλατείες της με τα παιδιά μας, με τους γονείς μας που μεγάλωσαν πια και στηρίζονται στο μπράτσο μας, με τον έρωτα μας τον αγιάτρευτο, με τους φίλους που μας ενώνει σύμπαν πλήρες κι ατελεύτητο. Οι τύποι αυτοί, η Μία και Αγία Οικογένεια μας πήρε τη χαρά της ζωής, μας πήρε τα γέλια μας, μας πήρε τα ωσαννά και τα αλληλούια μας – κι εμείς #πονάμε_ρε_μαλάκες.

  Πονάμε γι’ αυτή τη χώρα. Και θα παλέψουμε γι’ αυτήν τη χώρα.

  Μέχρι να πάψουμε να πονάμε.

  Μέχρι να πονέσουν αυτοί.

 266. Μαρία said

 267. Μαρία said

  Συγκλονιστική μαρτυρία

 268. Πέπε said

  @267

  Κραυγές.

  Μπορεί να λέει μερικές αλήθειες, αλλά δε θα πείσεις κανέναν που να μην είναι εκ προοιμίου της ίδιας γνώμης λέγοντας:
  -Ζούμε σε ένα Άουσβιτς
  -Μια οικογένεια ανέμελων, υπερκομψων, γιων, θυγατέρων, εγγονών, κουμπάρων, και ξαδέλφων και μπατζανάκηδων και γιαγιάδων με ντολμαδάκια που μάς έκατσαν στο λαιμό
  -κλπ.

  Και, πες, το θέμα δεν είναι να πείσεις. Ο καθένας ας πιστεύει ό,τι νομίζει. Όμως ό,τι πιστεύει ο καθένας στηρίζεται σε ό,τι γνωρίζει. Όποιος δεν έχει πλήρη εικόνα των πραγμάτων θα πιστεύει λάθος πράγματα. Ε, με τέτοιο κείμενο δεν τον βοηθάς.

 269. Γιάννης Κουβάτσος said

  270:Μόλις έρθει αντιμέτωπος μ’ αυτήν την αστυνομία, θα σχηματίσει πλήρη εικόνα των πραγμάτων. Μ’ αυτήν την αστυνομία που έχει αναλάβει την καταστολή κατά βούληση, όχι με τους συμπαθείς και ευγενικούς αστυνομικούς που σταματούν τους οδηγούς και ελέγχουν το κατά πόσο κυκλοφορούν νόμιμα. Νομίζω πως το κείμενο αυτό ακριβώς θέλει να είναι, κραυγή. Και η κραυγή αγανάκτησης και έντονης διαμαρτυρίας δεν ψιλολογεί.

 270. Μαρία said

  270
  Νόμισα προς στιγμήν οτι αναφέρεσαι στο αποπάνω βίντεο. Άκου μετά το 6:30

 271. Μαρία said

 272. Γιάννης Ιατρού said

 273. sarant said

  274 Αυτά τα λένε νωρίτερα!

 274. Μαρία said

  274
  Προειδοποίηση για Νικοκύρη, Πιδύο και Μπουκανιέρο.

 275. Μαρία said

  260

 276. Γιάννης Κουβάτσος said

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ 8 Μαρτίου 2021
  Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
  «Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ »

  Τώρα συλλαμβάνετε και τις δασκάλες των παιδιών σας;
  Αίσχος και Ντροπή σας!
  Καταγγέλλουμε τη σύλληψη της συναδέλφου μας αναπληρώτριας δασκάλας του 7ου Δημοτικού
  Σχολείου Νέας Σμύρνης, Νιόβης Καλοκύρη και του συντρόφου της Φίλιππου Καλογρίδη στη διάρκεια της
  επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων από την αστυνομία, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης. Και οι
  δύο βρισκόντουσαν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν
  είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό». Τους
  έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή
  σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την
  πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής»(!!!) ενώ τις ίδιες copy paste κατηγορίες
  αντιμετωπίζουν και οι 11 συλληφθέντες.
  Πρόκειται για απίστευτα ψέματα και γελοιότητες. Όλοι όσοι γνωρίζουμε τη συνάδελφο, μπορούμε
  να εγγυηθούμε γι αυτό. Αντί «τα όργανα της τάξης» να τους ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία
  στην οποία τους έβαλαν με το «έτσι θέλω» και «γιατί μπορούν» τους απήγγειλαν και κατηγορίες μόνο και
  μόνο επειδή είναι νέοι που βρέθηκαν τυχαία στην περιοχή!
  Θα έπρεπε να ντρέπεστε!
  Είναι η Νέα Σμύρνη κατακτημένη πόλη; Είναι δυνάμεις κατοχής η αστυνομία;
  Είναι εχθρός τους όλη η κοινωνία; Ποιοι ανεγκέφαλοι δίνουν τέτοιες εντολές;
  Ποιοι είναι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν να δέρνουν και να απειλούν;
  Να μην τους αφήσουμε να γυρίσουν την κοινωνία στα χρόνια της δεκαετίας του ‘50 και της
  χούντας. Έχουμε υποχρέωση ν΄ αντισταθούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά..
  Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες!
  Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την απόσυρση των κατηγοριών για τη συνάδελφό μας και
  το σύντροφό της αλλά και για όλους τους συλληφθέντες.
  Απαιτούμε την αθώωσή τους! Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα να γίνονται συλλήψεις και να
  ταλαιπωρούνται από ανεξέλεγκτες αστυνομικές δυνάμεις αθώοι άνθρωποι με μοναδικό κριτήριο την
  ηλικία τους!
  Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τη συνάδελφο και το σύντροφό της, στην εξωφρενική περιπέτεια
  στην οποία τους έβαλα οι «δυνάμεις της τάξης», στη μήνυση που θα υποβληθεί κατά παντός υπευθύνου
  και στην ένσταση κατά των παράνομων προστίμων που επιβλήθηκαν.
  Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να εκδώσει ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης και να στηρίξει και να
  καλύψει νομικά τη συνάδελφο.

 277. Γιάννης Ιατρού said

  94bβ: το γνωστό βλήμα, το ανέβασε και στο προφίλ του στο τουίτερ και καμαρώνει….

 278. Γιάννης Ιατρού said

  278: Έχει πολλούς εκπαιδευτικούς Ομίλους;

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης:

  Μπήκαν στην πόλη οι εχθροί !

  Είναι η Ν. Σμύρνη κατεχόμενη πόλη;
  Είναι τ’ αδέλφια μας, οι γονείς μας, τα παιδιά μας εγκληματίες;
  Γιατί ζητήσαμε εμβόλια και μας έστειλαν γκλομπς.
  Γιατί απαιτήσαμε νοσοκομεία και σχολεία και χτίζουν φυλακές.
  Γιατί ζητήσαμε εκπαιδευτικούς και μας πλάσαραν «Λιγνάδηδες».
  Γιατί τα παιδιά μας ζήτησαν παιχνίδια και τους αγόρασαν πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες.
  Γιατί απαιτήσαμε οξυγόνο και μας ψεκάζουν με χημικά.
  Γιατί ζητήσαμε βιβλία και μας έδωσαν sms.
  Γιατί ζητήσαμε δουλειές και μας χάρισαν λουκέτα κι ανεργία.
  Γιατί ζητάμε δημοκρατία και εισπράττουμε καταστολή και τρομοκρατία

  Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους, όλοι και όλες την Τρίτη 9-3-2021, 6μ.μ. στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να διαδηλώσουμε ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή. Η Νέα Σμύρνη θα παραμείνει μία δημοκρατική περιοχή.
  Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους, ας θερίσει θύελλες.

  http://www.antitetradia.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=1491:bikan-stin-poli-oi-oxtroi&catid=66&Itemid=103

 279. Πέπε said

  @277

  > > ,,,μπορεί να πεθάνουν και αθώοι

  Άμα πεθάνουν ένοχοι, δεν το συζητάμε καν.

 280. Μαρία said

 281. Γιάννης Ιατρού said

  γλέντια…


  άλλοι πάν στην Ικαρία
  κι άλλοι ούτε στη γωνία
  ….

 282. Μαρία said

  Επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ https://left.gr/news/epemvasi-astynomikon-dynameon-sto-apth

 283. Μαρία said

  Upd 22.05: Καθηγητές και καθηγήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες συγκεντρώνονται πλέον έξω από την Πρυτανεία για να συμπαρασταθούν στα δεκάδες άτομα που βρίσκονται εντός του κτιρίου και για να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη εισβολή της αστυνομίας.

  Την ίδια στιγμή καθηγητές και καθηγήτριες του ΑΠΘ αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

  Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του. Εκφράζουμε τη διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει την λαίλαπα της πανδημίας. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

  Το κείμενο μέχρι στιγμής υπογράφουν οι Μαυροσκούφης Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Μιχαηλίδης Αθανάσιος, Κωνσταντινίδης Δαμιανός, Άρης Στυλιανού. https://alterthess.gr/epicheirisi-tis-astynomias-stin-prytaneia-toy-apth-nychta-katastolis-apo-tin-kyvernisi/

  έκτακτη ενημέρωση και απ’ το κόκκινο.

 284. https://thepressproject.gr/anaskopisi-s07e21-den-echoume-chounta-alla/

 285. Pedis said

  # 277 – Παρατηρώ ότι σε εκείνη τη φάση της πολιτικής του αλητείας καριέρας πρόβαρε γκριμάτσες Ντούτσε. 🤘🏼

 286. Pedis said

 287. 287 Και τελικά του ‘ριξε στ’ αυτιά. Σιγά μη μιλούσε αρχαία ιταλικά ο μπενίτος.

  277 Αν καλοθυμάμαι, κατ’ αρχήν -εννοείται πως- υπήρξε λυσσαλέα προσπάθεια να πείσουν πως η σφαίρα που σκότωσε τον περαστικό ρίχτηκε από τους ληστές. Πάντως πριν κάτι χρόνια είχα ρωτήσει φίλο δικηγόρο για τέτοιου είδους περιπτώσεις και οι τυχόν κατηγορούμενοι αστυνομικοί ξεκινάνε με σχεδόν σίγουρη την αθώωση (ή την πτώση στα πούπουλα) εφόσον στην πράξη (ίσως και με ειδικές διατάξεις, δε θυμάμαι) θεωρείται πως η εφαρμογή του νόμου υπηρετεί υπέρτερο συμφέρον που δικαιολογεί παράπλευρες απώλειες. Είμαι περίεργος τι θα γινόταν σε περίπτωση που το αθώο θύμα ήταν ξερωγώ κάνα παιδί υπουργού.

 288. Μαρία said

  Πελώνη
  Στα Νέα
  https://info-war.gr/h-israilini-propaganda-sta-ellinika-mm/
  Στην Καθημερινή

 289. Pedis said

 290. sarant said

  291 Μαδουροφάναρο!

 291. Πάντως ρε πεδί μου που έλεγες πρόσφατα πως γουστάρεις αυθεντική σκατίλα στα μουκουδού, είσαι όντως μερακλής και πολύ σκληρός άντρας. Πριν από λίγο δοκίμασα Λατινοπούλου και δεν άντεξα πάνω από τρία λεπτά. Σαπώ, καμαράντ Πεντίς 😁

 292. Pedis said

  Ευχέρεια λόγου δεν έχει το κορίτσι, χρησιμοποιεί αντικυβερνητική ορολογία «του ξυλοδαρμού ενός εκ των συλληφθέντων», «η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος», και σε κάθε περίπτωση «πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα» …

  Στην Αριστοτελεία θα μπει σύντομα τελεία.

  Τα ρουφιανοπολιτικά της κυβέρνησης τον έκοψαν τον Ταραντίλη από τις επόμενες εκλογές, λέει.

 293. 294 Γιατί δε βάζουν τον πορδοσάλτε να τελειώνουμε? Distrutti dall’ ansia finiremo 🙂

 294. Μαρία said

  294
  Ήταν αναπληρώτρια και για να μπει τελεία πρέπει να βρεθεί άλλος γι’ αυτή τη δουλειά. Πολύ δύσκολο.

  Στο μεταξύ βλέπω οτι η ΝΔ την έπεσε στο συριζα για ανάρτηση του Γεροτζιάφα!
  https://www.avgi.gr/politiki/381404_apisteyti-anakoinosi-ishyrizetai-pos-o-syriza-symballei-stin-metadosi-toy-koronoioy

 295. mitsos said

  όποιος δεν έχει δει αυτό:

  https://tvxs.gr/news/politismos/anthropoi-me-ti-dora-aygeri-%E2%80%93-oi-martyries-mias-tragodias-binteo

  ας το δει
  όλο

 296. Μαρία said

  297
  Βλ. 269

 297. Pedis said

  # 293 – Κάτσε ρε Χτήνε το αδικείς το κοριτσάκι. Δεν έβγαλε κάτι από το μυαλό του. 😀

 298. mitsos said

  @298
  Συγνώμη Μαρία το προσπέρασα το 269 χωρίς να το καταλάβω

 299. Pedis said

  Χτήνε, να ρε! Ακροδεξιοί με ευαισθησίες. Να μη λες.

  Αντε, να το δεις το πρωί να σου φτιαξει τη μέρα.

 300. Γιάννης Ιατρού said

  ΜΑΡΜΑΓΚΑ γμτ$#%@^

 301. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  301
  Κοίτα, πάντα θυμάμαι εκείνο το γκάλοπ στο Ισραήλ που έδωσε πάνω από 60% λαϊκής αποδοχής, μην πω κι επιταγής, των βασανιστηρίων κατά Παλαιστινίων.
  Αναρωτιέμαι τι ψάρια θα έπιανε μια καμπάνια για την κατάργηση του άρθρου 7 παρ. 2 του Συντάγματος, εδώ που έχουμε πήξει στους αναρχοάπλυτους και στους μαδουραίους.
  (νταξ αυτό το αναρωτιέμαι εδώ και πολλά χρόνια, προ κρίσης).

 302. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  302
  Χουάν μη βρίζεις την κυβερνητική εκπρόσωπο, είναι ποινικό αδίκημα.

 303. dryhammer said

  279. Πάντως από τη μέρα που ανέλαβε κοιμάμαι πια με ανοιχτή μπαλκονόπορτα. [Μπάζει λίγο, αλλά θα προλάβω να σαλτάρω έξω…]

 304. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  305
  Αχάριστε, σας έχει κάνει την τιμή αυτοπροσώπως και γκρινιάζεις κι από πάνω.

 305. dryhammer said

  Επειδή είδα την τιμή, και δεν βαστώ να την πληρώσω, γι αυτό και…

 306. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Ναι, αλλά το επόμενο στάδιο είναι να σου κάνει μια προσφορά που δεν μπορείς να αρνηθείς.

 307. π2 said

  Έβγαλε και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση για το κορονοπάρτι στο Μαρούσι. Την πλήρωσαν 4 συμβασιούχοι.

  https://www.kathimerini.gr/society/561289135/eody-epayse-tesseris-symvasioychoys-gia-koronoparti/

 308. dryhammer said

  Βρε, και κ0λ0 να δώσει [πάντα με αγάπη και μόνο], ας φυλάξω τον δικό μου…

 309. Γιάννης Κουβάτσος said

  Η Αριστοτελία Πελώνη έχει μεταφράσει σε κακά ελληνικά αυτό το βιβλίο. Από τα συμφραζόμενα προσπαθούσα να βγάλω νόημα σε αρκετές περιπτώσεις και χρησιμοποιώντας τη δύναμη της δημιουργικής φαντασίας μου. ☺Καθόλου άριστη μετάφραση:
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.politeianet.gr/books/9789604103515-sinclair-andrew-okeanida-anatomia-tou-tromou-74616&ved=2ahUKEwjA0dau4aLvAhWPlhQKHVuSBmkQFjABegQIGhAK&usg=AOvVaw2qDpVJHKhbC3XQgmQAvts-&cshid=1615277458230

 310. Γιάννης Ιατρού said

  Μόνο οι μαζικές καθημερινές διαμαρτυρίες σε κεντρικές πλατείες θα έχουν αποτέλεσμα😋

  294/296: …o ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του …συμβάλλουν στην μετάδοση του ιού καλώντας σε πορείες… !!
  Ο Γρ. Γεροτζιάφας, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Σορβόννης με μια αμιγώς πολιτική ανάρτησή του στο ΦΒ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα όσα εξοργιστικά συνέβησαν στην Νέα Σμύρνη.

 311. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Ποιο ήτανε γμτ εκείνο του Γούντυ Άλλεν που περιέγραφε πώς τον πλακώσανε στο ξύλο, «χτύπησα τον έναν στη γροθιά με τη μύτη μου και τον άλλον στο γόνατο με την κοιλιά μου»?

 312. Νίκος Μαστρακούλης said

  291:

 313. spyridos said

 314. Pedis said

  # 303 – Α, οι δύο περιούσιοι λαοί …

  # 313 – Play it again, Sam 😃

 315. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  316α
  Κατάλαβα, κι εσύ αισιόδοξος…

  (από κει ήτανε το γαμημένο? Καλά που είσαι κι εσύ γιατί με τον πολτό που γεμίζει το κρανίο μου δε γίνεται προκοπή).

 316. Κουνελόγατος said

  Άσχετο. Αλλά πάντα επίκαιρο.
  https://tvxs.gr/news/ellada/apantisi-ston-astynomiko-poy-me-apokalei-poyt

 317. Pedis said

 318. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Κυρία μου, φοβάμαι πως κάνετε λάθος σχετικά με την υπηρεσία. Επίσης, αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, καθήστε, μην περιμένετε όρθια 😦

  Το επάγγελμα που ψευδώς μου αποδίδεις αναγκάστηκε να το δηλώσει η μεγάλη Λιλή Ζωγράφου σε εποχές για τις οποίες δεν είναι περήφανη η χώρα μας, και φαντάζομαι ούτε η υπηρεσία σας.

  Ελπίζω και παλεύω για μην επανέλθουν τέτοιες εποχές. Ελπίζω επίσης σε μια απλή συγγνώμη δική σας καθώς και του πολιτικού προϊσταμένου σας.

  https://tvxs.gr/news/ellada/apantisi-ston-astynomiko-poy-me-apokalei-poyt

 319. sarant said

  311 Ήταν νέα τότε.

 320. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  321 Από μικρή φαινότανε ότι θα μεγαλώσει.

 321. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Το βάζω να υπάρχει, για σήμερα είναι.

  https://thepressproject.gr/sygkentrosi-diamartyrias-sti-nea-smyrni-enantia-stin-astynomokratia-kai-tin-katastoli/

 322. Γιάννης Κουβάτσος said

  321: Είναι ντροπή να κυκλοφορούν τέτοιες μεταφράσεις καλών βιβλίων από γνωστούς εκδοτικούς οίκους. Και έτυχε κσι περαιτέρω επιμέλειας η μετάφραση, υποτίθεται.

 323. […] Θα πει κανείς, μόνο αυτό το Σάββατο είναι έξυπνο το καθιερωμένο πολυσυλλεκτικό μας άρθρο; Δεν θα το έλεγα, όσο κι αν δεν μ’ αρέσει να παινεύω τα άρθρα μου. Αν όμως έδωσα αυτόν τον τίτλο στο σημερινό, δεν το έκανα για να παινέψω το περιεχόμενό του αλλά για να αναφερθώ στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν… — Weiterlesen sarantakos.wordpress.com/2021/03/06/meze-469/ […]

 324. Νίκος Μαστρακούλης said

  Καμπαγιάννης: Προσοχή, δεν είναι σύνθημα: Μητσοτάκης – Ερντογάν, ίδιος μηχανισμός εκτροπής
  https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/284807_prosohi-den-einai-synthima-mitsotakis-erntogan-idios-mihanismos-ektropis

 325. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  291 Ορίστε, κακόβουλε συκοφάντη.

 326. Pedis said

  # 327 – Αφού δεν ανακοινώθηκε σύλληψη του ιδιοκτήτη του ΙΧ, πάλι καλά να λες.

 327. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  327 «Αναρτήσεις ιστοσελίδων» γενικολογεί, για βίδεα,τσιμουδιά!

  Έξυπνη σίτα.

  Και σήμερα όπως και χτες, όπως και το Σάββατο (που έγινε της λαϊκής) περί την μεσημβρίαν ελικόπτερον υπερίπτατο διερχόμενον από τον ουρανόν του Χαλανδρίου.
  Καλά, εμάς μας δείρανε νωρίς!

 328. Μαρία said

  309
  Οι υπόλοιποι πώς μπήκανε, αφού στις εισόδους γίνεται έλεγχος;

 329. Μαρία said

 330. spiridione said

  Μαργαρίτα Πουρνάρα
  Ν. Σμύρνη: Οι μαρτυρίες λίγο μετά το περιστατικό
  https://www.kathimerini.gr/society/561289126/n-smyrni-oi-martyries-ligo-meta-to-peristatiko/?fbclid=IwAR3JenrpSjm9VWCl3rHnp4Ux9Rwd_N11nwGXDFhgYMx9fSEOexHYFoFZzjE

 331. sarant said

  331 Ομολόγησε το ΙΧ τελικά;

 332. Μαρία said

  Αυτά στη χούντα τα έκαναν και μας τα έλεγαν στα μουλωχτά!

 333. Γιάννης Κουβάτσος said

  Σε επεισόδια «στα στενά των Εξαρχείων» αναφέρθηκε δις η ρεπόρτερ της ΕΡΤ. Έξις δευτέρα φύσις. Όλες οι γειτονιές Εξάρχεια θα γίνουν μ’ συτήν την κυβέρνηση.

 334. Μαρία said

  Νέα Σμύρνη: Η «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ προβάλλει κρυφά πλάνα από το drone της αστυνομίας https://left.gr/news/nea-smyrni-i-omada-alitheias-tis-nd-provallei-kryfa-plana-apo-drone-tis-astynomias

 335. Pedis said

 336. Μαρία said

  Μπάτσοι παντού.

 337. Λοιπόν:Η συγκέντρωση πάρα πολύ μεγάλη, το πλήθος στην πλατεία πυκνότατο, άρχισε η πορεία από πλατεία προς Άλσος και μετά αριστερά κάτω προς Πλαστήρα και ΑΤ. Πήγα μέχρι Άλσος και παρακολουθούσα ένα μακρύ, συμπαγές ποτάμι να πορεύεται. Μεγάλο μέρος αποχώρησε προς Συγγρού και τα αναρχόπουλα, δεν ξέρω πόσος κόσμος ήταν, πήγαν προς το ΑΤ στην Πλαστήρα. Όπως κατέβαινα την Αγ. Φωτεινής για να πάω κι εγώ, έσκασαν τα πρώτα μπαμ μπουμ και κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος προς τα πάνω. Εικόνα από το χώρο των επεισοδίων το Επιτελείο μας δεν έχει, να πα να δείτε σκάει να ξεστραβωθείτε 🙂
  Οι ματατζήδες είχαν απο νωρίς πιάσει τα πόστα εκατοντάδες μέτρα από την πλατεία. Για όσους ξέρουν την περιοχή, είδα ματαζήδες στο γούπατο της Αγ. Παρασκευης, κάτω από τη Βενιζέλου, και αργότερα μου είπαν πως είχαν μεγάλες δυνάμεις στην Άνω ΝΣ, Αιγαίου, Κράτητος κλπ.

 338. sarant said

  Το ότι η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη είναι το πιο κρίσιμο.

 339. 340 Θέλω να δω τι δικαιολογία θα σκαρφιστείς που δεν ήσουνα εκεί 🙂

 340. Μαρία said

  341
  Τον κάλυψε το πανό.

 341. Μαρία said

 342. sarant said

  341 Πάνω από 2000 χλμ απόσταση είναι καλή δικαιολογία;

 343. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

  333: Κυκλοφορούν φήμες για ομολογία μετά από βασανισμό. Του έβγαλαν με πένσα τα μπροστινά λάστιχα!

 344. 344 Τώρα με την τεχνολογία, τραίνα, αρεόπλανα, διακτινισμοί κλπ, όχι. Λυπάμαι.

 345. Μαρία said

 346. Μαρία said

 347. Μαρία said

  Τζένη Μπαλατσινού: H βόλτα στον Εθνικό Κήπο και το υπαίθριο πάρτι γενεθλίων
  https://www.gossip-tv.gr/g-specials/gossip-cam/gallery/677104/tzeni-mpalatsinoy-h-volta-ston-ethniko-kipo-kai-to-ypaithrio-parti-genethlion

 348. 349 Ελπίζω να μην τους είδε κάνα περίπολο και να τους κακοποίησε, δε μπορώ να τρέχω πάλι σε διαδηλώσεις.

 349. Μαρία said

  350
  Μπα, δεν κάθονται σε παγκάκια, είναι πάρτι στη χλόη.

 350. Μα νομίζω απαγορεύεται να την πατάνε. Τεσπά, ευτυχώς δεν είχαμε κάνα απευκταίο.

 351. Μαρία said

  Αυτοί που κάνουν το γιουρούσι είναι χουλιγκάνια του Πανιώνιου; Παοκτσής το ανέβασε με το σχόλιο: τροχαίο.

 352. Δεν ξέρω, πάντως οι Πάνθηρες κατέβηκαν οργανωμένο και μάχιμο μπλοκ. Και στα σχόλια λένε αυτό που φαίνεται με τη μια, οι υπόλοιποι τον παράτησαν να κατασπαραχθεί. Άχρηστοι, χέστες ή μιλημένοι?
  Καληνύχτα.

 353. Μαρία said

  354
  Καθίκια μάλλον.

  Στο 1:38 τραβάει όπλο.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3787506067954482&id=100000853780232

 354. Μαρία said

 355. Pedis said

  # 354, 355 – Μπα, δεν το περίμεναν ότι μία στις τόσες, μία στη δεκαετία, θα βρισκόταν τελικά ένας να τους την πέσει.

  Από πού τσίμπησαν αυτό το κόλπο με το δικάβαλο Βίας σε χαμηλόκωλα πρα-πρά;

 356. Μαρία said

  357
  Κι επειδή δεν το περίμεναν, δικαιολογείται η εγκατάλειψη; Εκ των υστέρων ετοιμάζονται να παν να τους σκοτώσουν (βίντεο 356).

 357. Pedis said

  Ε, χέστηκαν απάνω τους, βρε Μαρία. Γιατί απορείς; Δεν τους βγήκε αυτή τη φορά το μπούγιο που προκαλούνε περνώντας ανάμεσα και πάνω από κόσμο. Θρασύδειλα κοπρόσκυλα με στολή, όπλο και κρατική ασυλία είναι έτσι κι αλλιώς. Ποιος άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του πάει να κάνει τον μπάτσο σε τέτοιες ομάδες …

 358. Γιάννης Ιατρού said

  Έβγαλαν και όπλο, εποχούμενοι, με άλλους 6 (τουλάχιστον) γύρω τους και χωρίς να φαίνεται κάν διαδηλωτής…👎
  Αισθάνθηκαν να απειλείται άμεσα η ζωή τους φαίνεται🙄😟 … Και μην μου πείτε πως το έκαναν από «καουμποϊλίκι», όπως στα γουέστερν, πάνω στ΄ άλογα με τα μπιστόλια στο χέρι που πάνε να εκδικηθούν, μπαα, ε; Αυτοί δεν είναι τυχαίοι, εκπαιδευμένοι στο έπακρο είναι για να αντιμετωπίζουν ψύχραιμα και επαγγελματικά τέτοιες καταστάσεις…

  Τους μαζεύουν από την γνωστή «νταηλίδικη δεξαμενή στελεχών» και τα «γυμναστήρια κοιλιακών», τους δίνουν ένα μηχανάκι και την στολή/εφόδια του ρόμποκοπ και μετά -χωρίς κάποια ουσιαστική εκπαίδευση (με κάποιες εβδομάδες να μαθητεύσουν κοντά στους «παλιούς»…- τους ξαμολάνε στον κόσμο, κατάλληλα ψυχολογικά κλπ. προετοιμασμένους για να τον βλέπουν σαν εχθρό τους.
  Αλλά όπως το είπε κι η κα Βούλτεψη, θα κουράστηκαν και οι αστυνομικοί

 359. Γιάννης Ιατρού said

  360: => 355β (από αυτό το βίδεο και το «στιγμιότυπο», ~1:37 όπως λες).

 360. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  #353, 357, 358 κλπ

  Εδώ στο πρώτο βίντεο φαίνεται καθαρά. Τον παράτησαν μόνο του από το 2:27 ως το 5:08.
  Να χαρώ εγώ εκπαιδευμένους επαγγελματίες με συναδελφικό πνεύμα.

  https://tvxs.gr/news/ellada/i-stigmi-toy-traymatismoy-toy-astynomikoy-omothymi-katadiki-apo-ta-politika-kommata

 361. Γιάννης Ιατρού said

  353: Τα επίμαχα καρέ (από βίντεο) με το επεισόδιο με τον αστυνομικό που έριξαν κάτω, προφανώς ο οδηγός στο μηχανάκι δεν αντελήφθη έγκαιρα πως τον έριξαν κάτω και συνέχισε την πορεία του. Μετά ήταν (θεώρησε) αργά να γυρίσει πίσω…

 362. Pedis said

  Τώρα που διαπιστώθηκε ότι γίνεται, μόλις βρεθούν άλλοι δύο-τρεις μάγκες σαν τον τύπο χτες, θα την τελειώσουν την ομάδα των κωλόπαιδων με τα πρα-πρά. Πρέπει να είναι ελληνική πατέντα. Επιτυχημένη μόνον χάρη στη δημογραφική κατάσταση της χωρας και την έλλειψη ελέυθερων χώρων για γυμναστική των νέων.

 363. π2 said

  249: Τα συντροφικά μαχαιρώματα για το γλέντι της Τσικνοπέμπτης συνεχίζονται: https://www.protagon.gr/epikairotita/kathimerini-stenos-synergatis-tou-arkoumanea-sto-glenti-tis-tsiknopebtis-44342242766

 364. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Ορίστε εδώ υπόδειγμα ανεξάρτητης και έντιμης δημοσιογραφίας με απόλυτη τεκμηρίωση και βάθος ανάλυσης.
  https://www.protagon.gr/epikairotita/poioi-stinoun-tis-nees-plateies-44342242696

 365. Γιάννης Ιατρού said

  365: Ο Π. Αρκουμενέας (που δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια το χώρο της Υγείας… και ήταν επίσης συνεργάτης του πρώην υπουργού Υγείας, του Ν. Κακλαμάνη) είναι άνθρωπός του Βασίλη (τον Κικίλια ντέ….). Όταν ο Β.Κ. τον διόρισε πρόεδρο του (πρώην ΚΕΛΠΝΟ, νυν) ΕΟΠΥ (Οκτ. 2019), ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας, είχε μάλιστα ισχυριστεί, λανθασμένα, πως ο Π.Α. είναι κουμπάρος του Β.Κ.
  Οπότε κατανοητή η προέλευση των «φίλιων πυρών» 🙂

 366. Νίκος Μαστρακούλης said

  363: Εδώ φαίνεται και το γιατί.

 367. Γιάννης Ιατρού said

  366: Ρε συ, υπάρχει κόσμος που αγοράζει. ενημερώνεται μέσα από τέτοια έντυπα/ειδησεογραφικά;
  Τι να πει κανείς, κατανοητό βέβαια πως χρειάζονται τα πετσώματα για να (επι-)ζήσουν, γιατί προφανώς ποιός να τους διαβάσει/αγοράσει, αλλά όχι κι έτσι, ξεδιάντροπα!

  Και ενώ η στάση των κομμάτων – της κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένης🤔 διά στόματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη😂- απέναντι στο περιστατικό αυτό καθ’ αυτό ήταν μια στάση σαφούς καταδίκης του ως αχρείαστης βίας
  ….

 368. Pedis said

  # 368 – Ας ελπίσουμε να μην έχουν οι εικόνες την απαιτούμενη ανάλυση ή οι μπάτσοι τα μέσα ή να μην δημοσιευτούν άλλα βίντεο ωστε να μπορεί να εντοπιστεί ο μάγκας. Βέβαια, μπορεί να πάει καρφωτός.

 369. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  369 Ρε συ Γιόχαν να πούμε, εγώ σοβαρά μιλούσα. Έτσι δεν έχουν τα πράματα, όπως τα λέει ο πρώκταγκος? Και ειδικά για αυτά που έχεις μπολντάρει. Δεν τους αποτάξανε τους μάγκες που δέρνανε στην πλατεία? Δεν τους δίωξαν ποινικά? Δεν ζήτησαν συγγνώμη? Δεν αποζημίωσαν το θύμα? Τι άλλο θέλεις πλέον πχιά? Να παραιτηθεί ο Χρυσοωίδης? Παίρνεις ύποπτες και ερυθρές ατραπούς και να το κοιτάξεις.

 370. Γιάννης Ιατρού said

  368: Ωχ, ναι! Δεν το πρόσεξα στα καρέ που εξέταζα το πρωί! Δικαιολογημένα τον (τους) κυνήγησε, αν δεν κάνω λάθος, μάλλον από το ίδιο ή από κοντινό μηχανάκι προερχόταν η κρότου-λάμψης που του πέταξαν!

 371. spyridos said

  370

  Τον ψάχνει ο Σαββίδης να τον πάρει στον ΠΑΟΚ. Θα είναι το αριστερό εξτρέμ που θα κάνει τον Μπίσεσβαρ (στα ντουζένια του) να μοιάζει χελώνα.

 372. Νίκος Μαστρακούλης said

  372: Και να θυμίσω ότι δεν είναι αστείο να σκάι κρότου-λάμψης πάνω σου. Ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε την ακοή του το 2011 από εσκεμμένη ρίψη (και δικαιώθηκε το 2020). Την υπόθεσή του είχε στηρίξει επί χρόνια η Διεθνής Αμνηστία, δεν ξέρω πόσο συνέβαλε αυτό ώστε να βρει το δίκιο του, κάτι το σπάνιο.
  https://www.in.gr/2020/05/25/greece/manolis-kypraios-dikaiothike-meta-apo-ennea-xronia-o-dimosiografos/

 373. Pedis said

  Απορώ γιατί δεν είχαν ήδη κάνει εμπάργκο στις εκπομπές των κυβερνητικών εκπροσώπων. Με τον Υπονόμου πρώτον-πρώτον.

  Δηλ. τι περιμένουν με τη συμμετοχή τους στα κωλοκάναλα, να βάλουν να σκεφτεί με τον αντίλογο, τώρα πίσω-πίσω, τον καθυστερημένο συνταξιούχο ακρο/δεξιό;

 374. Νίκος Μαστρακούλης said

  Δηλαδή, σοβαρά τώρα, αν λεγόταν Παπαδόπουλος θα έλεγαν στις ειδήσεις ότι το επώνυμό του παραπέμπει σε άτομο που έκανε πραξικόπημα; Αλήθεια τώρα;

 375. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

  Εδώ όλη η φάση με τον τύπο που έκανε το σπριντ και ξεκίνησε ο ξυλοδαρμός του ένστολου χούλιγκαν. Σύμφωνα με τα σχόλια από κάτω (ατόφιο χρυσάφι για κοινωνιολογική ανάλυση) οι συγκεντρωμένοι σε αυτό το σημείο ήταν οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και κάτι ψιλά βάζελοι από Πανόρμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Πανθήρων.

  Το ζουμί ξεκινάει από το 2:09 και μετά ===>

 376. Μαρία said

  374
  Τέσσερις μήνες μετά, το ελληνικό Δημόσιο άσκησε έφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε τα ΜΑΤ για την επίθεση εναντίον του ρεπόρτερ.
  Με αφορμή την έφεση της απόφασης ο Μανώλης Κυπραίος κάνει έκκληση να συγκεντρωθούν χρήματα για τον δικαστικό του αγώνα.
  https://www.news247.gr/media/ekklisi-na-sygkentrothoyn-chrimata-gia-ton-dikastiko-agona-toy-manoli-kypraioy.9026479.html

 377. Pedis said

  Μιλάμε για εντελώς μαλακισμένη διοίκηση και στελέχωση…

  http://www.topontiki.gr/article/430049/ekanan-prosagogi-se-giagia-me-maska-kai-stalmeno-sms-epeidi-den-eihe-mazi-taytotita

 378. Χαρούλα said

  Άκουσα για «ανήλικο Αλβανό». Μα τοοοόσο βολικό! Αυτοί οι ξένοι… επικίνδυνοι τύποι. Όχι σαν τα δικά μας παιδιά! Αλλά ανήλικος, να πέσει και στα μαλακά. Πολύ βολικές συμπτώσεις! Μένει να μάθουμε ότι είναι χουλιγκάνος κουμπαρικής ομάδας, να δέσει το γλυκό. Ναι! Είμαι καχύποπτη!
  Παππού μου γλώσσα λένε …προβοκάτσια!

 379. Pedis said

  Ο Οιπονόμου, λέει, πριν γίνει εκπρόσωπος Ηλ. Τύπου της ΝΔ

 380. Νίκος Μαστρακούλης said

  378: Επομένως σιγά τη δικαίωση. Ευχαριστώ Μαρία για την ολοκλήρωση της εικόνας.

  380: Πολλά ακούγονται.

 381. Μαρία said

  377

 382. Triant said

  Αν δεν είναι αλήθεια, είναι μπεντροβάτο. Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου στην Ναυτεμπορική:

  Την περασμένη Κυριακή η επτάχρονη ανιψιά μου βρισκόταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με τη μητέρα της και είδε με τα μάτια της τα περιστατικά που παρακολούθησε αργότερα ολόκληρη η Ελλάδα. Όταν οι αστυνομικοί επιτέθηκαν με κλομπ στον νεαρό που φώναζε «πονάω, πονάω!» η μικρή είπε τρομοκρατημένη: «Μαμά, να φωνάξουμε την αστυνομία».

 383. ΣΠ said

  370
  https://www.news247.gr/koinonia/nea-smyrni-synelifthi-o-drastis-poy-erixe-ton-astynomiko-apo-tin-michani.9167488.html

 384. Γιάννης Ιατρού said

  385: Από «Αλβανός» που έχασε την ταυτότητά του, τώρα έγινε «Έλληνας από την Αντιόχεια»… έφτασαν στα ίχνη του με αξιοποίηση πληροφοριών… 😂😋😋 (κάποιοι «πληροφοριοδότες» καρφώνουν και κάποιοι θα ομολογήσουν «αυθορμήτως«).
  Καλά, για κάφρους περνούν τον κόσμο; Κατευθυνόμενες ειδήσεις, ο ένας οπαδός του Ολυμπιακού, ο άλλος της ΑΕΚ. 😎
  Για την Πανάθα και τον ΠΑΟΚ δεν ακούγεται κιχ….Καταλάβαμε 🙂 🙂

 385. sarant said

  386 Αντιοχεια;

  384 Πράγματι!

 386. Γιάννης Ιατρού said

  397: Έτσι γράφουν!

  ΥΓ: Οι οι περισσότεροι Έλληνες της Αντιόχειας, όσοι τέλος πάντων έχουν απομείνει (πολλοί απ΄ αυτούς πήγαν αργότερα στη Συρία ή στον Λίβανο), κατάγονται από Έλληνες Μακεδόνες εποίκους και Έλληνες της βυζαντινής περιόδου. Λες να… ΄ναι κανένας τέτοιος, οι περισσότεροι είναι αραβόφωνοι… 🙂 🙂 🙂

 387. Μαρία said

  Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης ένας 30χρονος Ελληνο-ιρακινής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, ως ο φερόμενος δράστης που έτρεξε περίπου 100 μέτρα και έριξε τον ειδικό φρουρό από τη μηχανή της ομάδας «Δράσης».
  https://www.avgi.gr/koinonia/381591_synelifthi-30hronos-gia-tin-epithesi-kata-toy-astynomikoy

 388. π2 said

  Συγγνώμη, το πορτοφόλι του έχουν, δεν μπορούν να αποφασίσουν την ηλικία του; Τι λέει η ταυτότητα, 21-22 προς τα 30; 30 αλά μικροδείχνει;

 389. π2 said

  αλλά

 390. Μαρία said

  390
  Πρόκειται για δύο διαφορετικά πρόσωπα.https://www.efsyn.gr/ellada/astynomiko/285097_syllipsi-30hronoy-gia-tin-epithesi-kata-toy-astynomikoy

 391. ΣΠ said

  390, 392
  Εδώ πρώτα τον λέει 22χρονο και μετά 27χρονο.
  https://www.reader.gr/news/koinonia/355494/synelifthi-o-indianos-erixe-apo-ti-mihani-ton-astynomiko-tis-drasi-sti-nea

 392. ΣΠ said

  Εδώ δείτε αλητεία.

 393. Μαρία said

 394. Μαρία said

  Νέα Σμύρνη / Κοπτοραπτική του Star για να μην ακουστεί το «θα τους σκοτώσουμε» των αστυνομικών
  https://www.avgi.gr/koinonia/381597_koptoraptiki-toy-star-gia-na-min-akoystei-tha-toys-skotosoyme-ton-astynomikon
  Έχουν πειράξει και τον ήχο.

 395. sarant said

  395 Εκνευρίστηκα φοβερά από αυτό. Επιπλέον τη διέκοπτε συνεχώς πριν.

 396. Γιάννης Κουβάτσος said

  Δεν θα μάθουμε τώρα τον Υπονόμου. Αλλά το ΚΚΕ πέφτει στην ίδια παγίδα που είχε πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, και έκανε την αυτοκριτική του γι’ αυτό, στην παγίδα του εμπάργκο. Δεν πρέπει τα κόμματα της αριστεράς και οι εκπρόσωποί τους να τους αδειάζουν εθελούσια τη γωνιά. Πρέπει να πηγαίνουν, να τα χώνουν, ώστε να εξωθούνται τα συγκυβερνώντα ΜΜΕ στη λογοκρισία και έτσι να εκτίθενται. Ο κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει τι γίνεται. Γιατί να τους διευκολύνουν με εμπάργκο;

 397. Pedis said

  Ο μπάτσος λένε δεν έπαθε και πολλά πράγματα. Ο κόσμος μάλλον δεν έχει εκπαιδευτεί σαν τα ΜΑΤ και τις ομάδες ΒΙΑΣ που λιώνουν στο ξύλο όποιον τους καπνίσει, δέκα εναντίον ενός, με τον ορθό επαγγελματικό τρόπο.

 398. Pedis said

  Έτσι δέρνουν ομαδικά, αλλά επαγγελματικά.

 399. Pedis said

  Η πχοιοτική κρατική τηλεόραση

 400. 403 Βλέπω την Ερτένα σου και κάνω ρελάνς με ΕΛ.ΑΣ.

  http://enefk.gr/index.php/105-2015-11-05-19-39-38/488-2020-05-20-07-06-45

 401. 338

 402. Μαρία said

  404
  Το είχα δει αυτό χωρίς να προσέξω οτι είναι απο Κρήτη.
  Μπάτσοι εναντίον ειδικών φρουρών https://www.enikos.gr/society/767999/epithesi-tou-proedrou-ton-eidikon-frouron-kata-tou-proedrou-ton-a

 403. Pedis said

  # 404 – Για φαντάσου τι θα γινόταν αν κατά τα τελευταία δέκα χρόνια ανά εκατό λιωμένους και γδαρμένους, χίλιους με προσαγωγή στο σωρό, προσβολές και ξύλο και δέκα χιλιάδες ψεκασμένους με ντιντιτί και με ρίσκο να πάθουν μόνιμη ζημιά από τις αμέτρητες χιλιάδες χειροβομβίδες και δακρυγόνα υπήρχε κι ένας ΜΑΤοΒΙΑΣ μπάτσος εγκληματίας με μώλωπες … Πω ρε πούστη μου, αχαριστία.

 404. Πέπε said

  407
  Κάποια μέρα δε θα τύχει να την πέσει μπάτσος σε πολίτη με την ιταμότητα του #401 ή τόοσων άλλων παραδειγμάτων, αλλά να πέσει στην περίπτωση, και να του βγάλει ο πολίτης κουμπούρι και να του την ανάψει στη μούρη χωρίς ερωτήσεις;

 405. Pedis said

  Πρέπει να είναι σχέδιο ώστε σιγά-σιγά να περάσει από τη σήμανση όλος ο ελληνικός πληθυσμός:

  Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γύρω από την σύλληψη και την κράτησή τους έκαναν με καταγγελία τους μια δασκάλα και /ένας καθηγητής αγγλικών που συνελήφθησαν την Κυριακή ενώ έπαιζαν ρακέτες στο άλσος Νέας Σμύρνης και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

  Όπως αναφέρουν οι δύο εκπαιδευτικοί στην καταγγελία τους, οι αστυνομικοί στοχοποίησαν τον καθηγητή λόγο εμφάνισης και προσήγαγαν και τη δασκάλα επειδή διαμαρτυρήθηκε.

  Τους φόρεσαν χειροπέδες παρόλο που δεν αντιστάθηκαν, τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και τους κράτησαν για ώρες.

  Αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που όπως λένε πήγαν να τους «φορτώσουν» και ζήτησαν δικηγόρο παρά την απόπειρα των ενστόλων να τους κάνουν να υπογράψουν την «ομολογία» χωρίς να έχουν νομική εκπροσώπηση.

  Αναλυτικά το χρονικό της κράτησης όπως το περιγράφουν οι δύο εκπαιδευτικοί:

  -Από τις 15:30 που φτάσαμε στη ΓΑΔΑ μέχρι και τις 21:00 το βράδυ, κανείς δεν μας είπε τι συνέβαινε.

  -Μας κρατούσανε με άλλα 9 άτομα, που δεν γνωρίζαμε, για ώρες.

  -Μας ζήτησαν να παραδώσουμε τα κινητά μας. Η Νιόβη πρόλαβε να τηλεφωνήσει σε μια φίλη της και να της πει ότι επρόκειτο για παρεξήγηση, ότι κατά λάθος μας πήρανε επειδή περπατούσαμε στην πλατεία.

  -Ώρες μετά, όσο ήμασταν στη ΓΑΔΑ, ένας αστυνομικός μας έκοψε πρόστιμα για παράνομη κυκλοφορία. Μας είπε ότι αν δεν υπογράφαμε την κλήση, τότε θα πήγαινε απευθείας στην εφορία.

  -Γύρω στις 18:00 η Νιόβη είχε την πρώτη κρίση πανικού, ζητούσε βοήθεια και προσπαθούσε να πάρει ανάσες.

  -Γύρω στις 20:00 μας είπαν για πρώτη φορά ότι τελικά έχουμε συλληφθεί και ότι έχουν ασκηθεί εις βάρος μας κατηγορίες για αδικήματα που πρώτη φορά ακούγαμε: «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής»!

  -Εκείνη τη στιγμή η Νιόβη έπαθε και δεύτερη κρίση πανικού.

  -Μας ζήτησαν την απολογία μας και μας είπαν πως δεν ήταν απαραίτητο να έχουμε μαζί μας δικηγόρο. Αιτηθήκαμε τα κινητά μας και επικοινωνήσαμε με οικογενειακό φίλο για να μας στείλει δικηγόρο.

  -Ο δικηγόρος μας, ο Σπυρίδων Αδάμ, έφτασε άμεσα, αλλά για πάνω από μία ώρα δεν τον άφηναν να μπει και να μας δει.

  -Αφού αρνηθήκαμε κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, η Νιόβη, σε κατάσταση σοκ, είπε στους αστυνομικούς πως κανονικά δεν θα έπρεπε να μας συλλάβουν, αλλά να μας ζητήσουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία και να φροντίσουν για την ασφαλή μας μεταφορά προς το σπίτι μας.

  Οι δύο εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι «είναι αδιανόητο να μην απαιτήσουμε την απόδοση ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Μπορεί να πέσαμε θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά δεν θα ανεχτούμε το διασυρμό μας».

 406. Pedis said

  # 408 – Δεν χρειάζεται τόση βία.

  Κάνε μια δοκιμή, τώρα που είναι Απόκριες. Φόρα μάσκα κασιδιάρη, πλησίασε μια διμοιρία ματατζήδων κι άρχισε τους στα γαμοσταυρίδια. Θα σε πάρουν για ανώτερό τους, θα μουλώσουν και δεν θα σε πειράξει κανείς. 😀

 407. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Μαρία, κουιζάκι (ευκολάκι): Στο έγγραφο του 404 υπάρχει ένα επώνυμο τουρκικής προέλευσης και σημειολογικού ενδιαφέροντος.
  Ο νικητής κερδίζει αλεξίσφαιρο γιλέκο, ταμάμ για διαδηλώσεις 😁

 408. Μαρία said

  411
  Ενώ η συνέλευση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ είχε αποφασίσει και ανακοινώσει ότι η κατάληψη θα έληγε σήμερα, μετά την προγραμματισμένη πορεία, ο Χρυσοχοϊδης επέλεξε να στείλει αξημέρωτα τα τσανάκια του, για να προχωρήσει σε σόου καταστολής.
  https://left.gr/news/astynomiki-eisvoli-aximerota-sto-apth-gia-na-spasoyn-tin-katalipsi-poy-tha-elige-simera

 409. Μαρία said

 410. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  412# Παρατηρώ με θλίψη ότι εκτός από τον Πέδη έχεις και εσύ χακάρει τον υπολογιστή μου. Δεν είναι τυχαίο το ότι συστηματικά με προλαβαίνετε στο νήμα. Δεν είναι συμπεριφορά συσσχολιαστή αυτή και θα διαμαρτυρηθώ στην εταιρεία😁

  Τεσπα, επί της ουσίας αρχίζω σιγά-σιγά να σχηματίζω την εντύπωση πως η κυβέρνηση ίσως να έχει επιλέξει τη στρατηγική κλιμάκωσης της έντασης, αλλά το πιθανότερο είναι να κάνω λάθος. Μάλλον δεν εκτιμώ σωστά τις πληροφορίες.

 411. Μαρία said

  414
  Μου χρωστάς και το γιλέκο.

 412. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  415 Αν εννοείς κάτι που να σχετίζεται με κεραμικά σκεύη πλανάσαι πλάνην οικτράν. Το γελεκάκι δεν το δίνουμε άντε-άντε. Είπαμε ευκολάκι αλλά όχι κι έτσι.

 413. Μαρία said

  Μόλις είδα οτι τρεντάρει. Έτσι μπορεί να δει κανείς συγκεντωμένα όλα τα φασιστοτρόλ της ΝΔ.

 414. Γιάννης Ιατρού said

  412/414β: Το είδα το πρωί κατά τις 7h στα τιτιβίσματα… Ο Σπίρτζης το είπε χθες στο @KontraChannel ότι ετοίμαζαν εκκένωση το πρωί. Κι άλλοι, πανεπιστημιακοί, το γνώριζαν και ειδοποίησαν αργά το βράδυ όσους ήταν μέσα.
  Στο τέλος θα καταφέρουν να ξεσηκώσουν βορά-νότο, ό,τι δεν κατάφεραν έως τώρα στην αντιπολίτευση…
  Προφανώς τα κάνει για να εδραιώσει, κατ΄ αυτόν, την ανάγκη της μόνιμης παρουσίας της αστυνομίας στα ΑΕΙ με τον νέο νόμο για την παιδεία….

 415. π2 said

  417: Χτες το βράδυ οι τέσσερις δημοφιλέστερες τάσεις στο τουίτερ ήταν «#ΣΥΡΙΖΑ_ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ», «#ευθυνη_Τσιπρα», «#survivorGR» και «#MasterChefGR».

  Να γράφεις πέντε διατριβές ήταν αυτή η εικόνα.

 416. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  419 Στη διατριβή να βάλεις και αφίσες από δαπίτικο πάρτυ 🙂

 417. Μαρία said

  416
  Γιατί, ρε συ. Τα τσανάκια του Χρυσ. δεν σου κάνουν;
  Ο άλλος ο Σιαμέτης είναι επίσης Τούρκος;

 418. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  421 Συνεχίζεις να δίνεις λάθος απαντήσεις. Μέμνησο των αλταϊκών καταλήξεων.

 419. Μαρία said

  422
  Αν έχει σχέση με τη σκούπα, δεν πήγε ο νους μου, γιατί δεν πρόσεξα τα γνωστά ονόματα αλλά μόνο αυτά των φρουρών.

 420. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Έχει να κάνει με αίμα. Και γελεκάκι γιόκ 🙂

 421. nikiplos said

  Πάντως αν κρίνω και το γεγονός ότι συνέλαβαν τον άλλο που πήγε να δηλώσει απώλεια στο πορτοφόλι του, αλλά και τούτον εδώ από ένα ταγκάρισμα,
  καλά θα πάνε οι συλλήψεις που έκαναν οι κλουζό της ΕΛΑΣ
  https://www.policenews.eu/82472/ektakto-anakoinosi-tou-policenews-schetika-me-reportaz-pou-dimosiefthike-noritera-gia-ton-22chrono/

 422. Μαρία said

  424
  Κατα τα άλλα ευκολάκι! Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

  425
  Για τα πανηγύρια.

 423. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  426α 🙂
  https://www.nedirnedemek.com/kanl%C4%B1-ne-demek

 424. Μαρία said

  427
  Το τούρκικο αίμα το ήξερα αλλά τέτοιο επώνυμο δεν βλέπω στην ανακοίνωση των φρουρών.

 425. Γιάννης Ιατρού said

  428: Πως, περίπου στη μέση δεξιά 🙂

  ΥΓ: Το κατεβάσανε… αλλά το έχουμε σώσει😉

 426. Μαρία said

  Έβλεπα αυτό. Τουλάχιστον λύθηκε η παρεξήγηση.
  https://left.gr/news/sholio-hristoy-spirtzi-gia-anakoinosi-typoy-tis-enosis-eidikon-froyron-kritis

 427. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  429
  Είμαι περίεργος τι θα κάνει σχετικά ο σύριζα σε περίπτωση που ξανακυβερνήσει (ο Κούλης τον βοηθάει όσο μπορεί, το παιδί), μετά από τέτοιες ευθέως διατυπωμένες βαρύτατες κατηγορίες. Και επίσης, θα δεχτούν οι ΕΦ να έχουν για πολιτικούς προϊστάμενους συνεργάτες εγκληματιών καταπώς τα λένε?

 428. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  430 Νταξ, σου αναγνωρίζω ελαφρυντικό. Θα σου στείλω το μισό γιλέκο. Τις τρύπες για τα χέρια συγκεκριμένα.

 429. Μαρία said

  432
  Και έφτασα να ετυμολογώ το Σπίρτζη ως πωλητή σκούπας, λόγω του -τζι.

 430. Μαρία said

 431. spyridos said

 432. Μαρία said

 433. Μαρία said

 434. Καλή η αποψινή συγκέντρωση, απ’ όσο την έκοψα πάνω από τριχίλιαρο. Χώρος, φοιτητές, δικηγόροι. Τα ματ διακριτικότατα, σχεδόν ανύπαρκτα. Όταν βγήκα στην Κοραή από το μετρό είδα μερικούς που ανεβαίνανε τη Σταδίου, ανησύχησα και άρχισα να προσεύχομαι στη χριστοπαναγία (μαζί, για οικονομία χρόνου). Αλλά δεν έτρεχε τπτ.
  Κανένα πρόβλημα, μέχρι τις οχτώ παρά που έφυγα.

 435. Μαρία said

  438
  Εδώ έπεσαν κάτι ψιλές στην Εγνατία.

  Παράπλευρη απώλεια.Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσακίρης απολύθηκε από το Ράδιο Θεσσαλονίκη (video)

  Διαβάστε περισσότερα: https://www.kar.org.gr/2021/03/11/o-dimosiografos-konstantinos-tsakiris-apolythike-apo-to-radio-thessaloniki-video/

 436. Pedis said

  # 437 – Με τέτοιες αρχές και αξίες, καθόλου παράξενο.

 437. Μαρία said

 438. Μαρία said

  Ντελίριο Μπογκντάν
  https://www.avgi.gr/politiki/381652_o-syriza-epi-tessera-hronia-eihe-kanei-synallagi-me-toys-mpahaloys-kai-toys

 439. 442 Τι μποκτάν ρε, άστα αυτά κι έλα να σου μάθω την αλφαβήτα. Αλφάδι θα σε κάνω, όλα θα τα βρίσκεις. Κρίμα είναι να μείνεις ντιπ για ντιπ άλεφ.

 440. Μαρία said

  Το βίντεο της τηλεπώλησης δεν το βρίσκω.

 441. Γιάννης Ιατρού said

  437: … τό γεγονός τῆς ἀπρόκλητης ἐπίθεσης κατά τοῦ νεαροῦ ἀστυνομικοῦ … 😂😂😂
  438/439: Εδώ που φτάσαμε (κάπου στο 1950 με ανταλλαγή των εννοιών αναρχικός<->κουμουνιστής) ό,τι δεν εξυπηρετεί την συγκάλυψη είναι αναρχικό, λες και ο κόσμος είναι τυφλός και δεν είδε τα βίντεο με τις βαρβαρότητες από μέρους των δυνάμεων καταστολής…

 442. Γιάννης Ιατρού said

  438: Χτήνος,
  Αν για αυτή την εικόνα ευθύνεται η αντιπολίτευση τότε η ΝΔ το έχασε το παιχνίδι! 😉🤗

 443. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  446
  Διαφωνώ. Η αντιπολ έχασε το παιχνίδι γιατί διασπείρει κορονιό. Δε βλέπεις σκάει?😂

  Τώρα που ξανασκέφτομαι το χτεσινό, το τριχίλιαρο που λέω παραπάνω είναι συντηρητική εκτίμηση. Και, για ΝΣ, αν ο Σύριζα ήταν σε θέση να κατεβάσει εκεί 10+ χιλ κόσμο σε δυό μέρες, καλύτερα να παραδώσουν από τώρα τα κλειδιά.

 444. Νίκος Μαστρακούλης said

  Τμήμα Μουσικής του ΠαΜακ- Θεσσαλονίκη

  «Πάλι εγώ θα μπαίνω στη σχολή δε φοβάμαι την καταστολή»…
  Διασκευή του τραγουδιού της Θράκης «Το Μαργούδι κι ο Αλεξανδρής» από τον σύλλογο φοιτητών φοιτητριών του Τμήματος Μουσικής και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ κατά τη διάρκεια συμβολικού αποκλεισμού του ιδρύματος

  «Η φοιτήτρια κι ο φοιτητής
  Η φοιτήτρια κι ο φοιτητής
  Μπαίνουν στη Σχολή κρυφά κρυφά
  Μπαίνουν στη Σχολή στα φανερά
  Τσ’είδε ο Πρύτανης κι αγανακτεί
  Τσ’είδε ο Πρύτανης κι αγανακτεί
  Πίσω από τα ΜΑΤ πάει να κρυφτεί
  Πίσω από τα ΜΑΤ πάει να κρυφτεί
  «Στο ‘πα φοιτητούδι να μην μπεις
  Στο ‘πα φοιτητούδι να μην μπεις
  Τις σχολές ελέγχουμε εμείς
  Τις σχολές ελέγχουμε εμείς»
  Άμα θέλεις μπάτσε δείρε με
  Άμα θέλεις μπάτσε δείρε με
  Πάλι εγώ θα μπαίνω στη σχολή
  Δεν φοβάμαι την καταστολή»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: