Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Στεγανοποιημένα μεζεδάκια

Posted by sarant στο 13 Μαρτίου, 2021


Θα το καταλάβατε ίσως ότι ο τίτλος του σημερινού πολυσυλλεκτικού μας άρθρου είναι μια αναφορά στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, κατά την οποία ο πρωθυπουργός καταφέρθηκε εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του Διαδικτύου, λέγοντας ότι «έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  … δημιουργούν στεγανά έντασης και όχι διαλόγου … και αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας».

Ίσως ασχοληθούμε και σε ειδικό άρθρο με αυτή την άποψη, που βρίσκω ότι ενώ έχει μια βάση (πράγματι, πολλοί στα σόσιαλ έχουν πέσει θύματα της πλάνης του αντηχείου) είναι δυνητικά επικίνδυνη όταν εκφέρεται από έναν πρωθυπουργό -και μάλιστα από έναν πρωθυπουργο που έχει κάκιστες επιδόσεις σε ό,τι αφορά την πολυφωνία και την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης. Αλλά αυτά ίσως μας απασχολήσουν άλλη μέρα. Σήμερα έχουμε μεζεδάκια -δηλαδή χαλαρό σχολιασμό. Και μάλιστα, ενώ δανείστηκα τον τίτλο από αυτή τη φράση του πρωθυπουργού, θα ομολογήσω ότι επειδή είχα άλλες σκοτούρες χτες δεν μπορεσα, αν και θα ήθελα, να παρακολουθήσω τη συζήτηση στη Βουλή. Οπότε τα μεζεδάκια μας δεν θα έχουν άλλες αναφορές στα χτεσινά.

Θα μπορούσα βέβαια να τα τιτλοφορήσω με βάση το εορταστικό τριήμερο -αλλά Απόκριες είναι αυτά που περνάμε φέτος; Κοροναπόκριες και Κορονοκούλουμα. Αναρωτιέμαι τι άρθρο να βάλω την Καθαρά Δευτέρα.

* Ξεκινάμε με μια ανακοίνωση που συζητήθηκε στα… στεγανά των σόσιαλ, μια ιδιαίτερα διχαστική ανακοίνωση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ  που τη βρίσκω σκέτη ανορθογραφία

Η Ένωση Ειδικών Φρουρών της Κρήτης, λοιπόν, επιτίθεται με δριμύτητα στον Αλ. Τσίπρα και σε άλλους του ΣΥΡΙΖΑ και τους κατηγορεί: «Παίζετε με τις ζωές μας, καλύβεται αναρχικούς». Και στην τελευταία παράγραφο, τους προτρέπει να επισκεφτούν τη μητέρα του αστυνομικού «για να τις δώσετε κουράγιο».

Δεν μ’ ενοχλει το «καλύβω» αντί για «καλύπτω» -μου λένε μάλιστα ότι συνηθίζεται στην Κρήτη. Αλλά βέβαια «(εσείς) καλύπτετε» και «να της δώσετε κουράγιο». Και λέει πολλά η αφροντισιά σε ένα δελτίο τύπου -είτε για τα προσόντα είτε για την επιμέλεια των συντακτών.

Ωστόσο, η βασική μου ένσταση με το κείμενο αυτό αφορά μιαν άλλη, πολύ χειρότερη, ανορθογραφία -διοτι το θεωρώ άτοπο ένα συνδικαλιστικό σωματείο των ειδικών φρουρών, δηλαδή υπαλλήλων επιβολής του νόμου, να κάνει τέτοια οξεία επιθεση σε πολιτικό κόμμα (και μάλιστα της αξιωματικής αντιπολίτευσης). Και αυτό το είδος ανορθογραφίας πιο δύσκολα διορθώνεται.

* Αναγνώστης του ιστολογίου μου έστειλε μέιλ και με ρωτάει:

Γιατί το θηλυκό του ηγέτη να είναι ηγέτιδα και όχι ηγέτρια αφού το θηλυκό του υπηρέτη είναι υπηρέτρια και όχι υπηρέτιδα;

Αισθάνομαι τον πειρασμό να του απαντήσω ότι είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο πολλοί αποφεύγουν τον ομαλό τύπο «σκηνοθέτρια» και προτιμούν το «σκηνοθέτιδα»: για να μην τους θυμίζει την ταξιθέτρια.

* Φίλος στέλνει λινκ προς ένα μάλλον διασκεδαστικό άρθρο για τους γαλαζοαίματους και τα βάσανά τους. Πρόσεξα ένα γουστόζικο διπλό φάουλ -το λέω έτσι επειδή εμφανίστηκε σε μια δήλωση της τενίστριας Σερένα Γουίλιαμς. Η Σερένα φαίνεται να λέει:

Γνωρίζω από πρώτο χέρι το θερμικό σεξισμό και ρατσισμό και τον τρόπο που τα μίντια εξευτελίζουν τις γυναίκες και τους ανθρώπους γενικότερα λόγω του χρώματός τους, με απώτερο σκοπό να μας υποτιμήσουν, να μας «ποδοπατήσουν», να μας δαιμονοποιήσουν.

Εντάξει, ο θερμικός σεξισμός είναι λάθος πληκτρολόγησης -έστω και πολύ αστείο. Αλλά υπάρχει και μεταφραστικό μπέρδεμα, αφού το πρωτότυπο είναι:

I know first hand the sexism and racism institutions and the media use to vilify women and people of color to minimize us, to break us down and demonize us.

Άρα, ξέρει από πρώτο χέρι τον σεξισμό και τον ρατσισμό που χρησιμοποιούν οι θεσμοί και τα μίντια για να…. κτλ.

Στο ίδιο άρθρο: «Η Μέγκαν σημείωσε ότι είχαν αρνηθεί τον τίτλο του πρίγκιπα για τον γιο της Άρτσι…»

Η διατύπωση εγείρει δύο ερωτήματα.

α) Ποιοι είχαν αρνηθεί τον τίτλο; Η Μέγκαν και ο Χάρι; Ή οι παλατιανοί;

β) Και είναι η Άρτσι (πόσο μάλλον ο γιος της);

Εντάξει, εδώ αστειεύομαι. Είναι «ο» Άρτσι και είναι γιος της Μέγκαν. Θα μου πείτε, φταίει το μονοτονικό, διότι με πολυτονικό αν θέλαμε να πούμε «τον γιό τής Άρτσι» θα βάζαμε περισπωμένη.

Αλλά στα ελληνικά όταν τον γιο μου τον λένε Άρτσι λέω «ο γιος μου ο Άρτσι» και γενικότερα «η κόρη μου η Εύη», «η γυναίκα μου η Αγγελική», «ο πατέρας μου ο Δημήτρης». Δεν συμφωνείτε;

* Συγγνώμη για τον Βελόπουλο, αλλά το στέλνει φίλος και ρωτάει αν είναι σωστό το ρήμα που χρησιμοποιείται, το «ενέχονται».

Κατά τη γνώμη μου, το «ενέχομαι» λέγεται για επιλήψιμη ή κολάσιμη πράξη, οπότε δεν θα το έβαζα. Θα προτιμούσα κάτι σε «συμμετέχουν» -τι λέτε;

* Φίλος σχολιάζει:

Ξέρεις για ποιο λόγο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έπαθαν νονκοβιντίαση; Για κλινικές «νον κόβιντ» είχε κάνει λόγο πρώτος ο Κικίλιας την ίδια ημέρα.

Οπότε, η δημοσιογράφος το βράδυ που θα μεταφέρει την είδηση και θα συζητήσει σχετικά, τι θα πει; Κλινικές μη κόβιντ; Μάλλον στις μέρες μας θα αποφύγει να διορθώσει τον υπουργό, αν δηλαδή της κόβειντ λιγάκι παραπάνω.

* Πιο πάνω βρήκα γλωσσικό φάουλ σε ανακοίνωση της ένωσης ειδικών φρουρών, ας βρω ένα ακόμα σε άλλη ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης αστυνομικών:

Προκειμένου η κυβέρνηση να υλοποιήσει την κατασταλτική και χωρίς προηγούμενο αυταρχική της πολιτική, μας τοποθετεί ακραία απέναντι από τους πολίτες σε μια περίοδο που οι κοινωνικές ισορροπίες είναι συν της άλλης επισφαλείς, λόγω και του παρατεταμένου εγκλεισμού.

Που βέβαια θυμίζει το γνωστό μιμίδιο όπου εκείνος υποτίθεται ότι λέει «θα βγω συν τοις αλλοις» και εκείνη αγανακτεί: Ποια άλλη; «Μα είναι δοτική!» «Ώστε είναι και δοτική, ε;»

* Αθλητικός ιστότοπος επιπλήττει τον Σκάι για τα γλωσσικά του λάθη και ειδικότερα για το «είμαστε όμορος λαός» (με τους Κυπρίους).

Προφανώς έχουν δίκιο. Όμορα είναι μόνο κράτη -και όταν συνορεύουν.

* Ακομα ένα από τον Σκάι:

Συνελήφθη ο «Ινδιάνος δρομέας» όπως τον είχαν αποκαλέσει οι αστυνομικοί ο οποίος διένυσε τουλάχιστον 100 μέτρα για να πέσει με σφοδρότητα πάνω στον 27χρονο αστυνομικό και να τον ρίξει κάτω από τη μοτοσικλέτα ακολουθώντας οι θλιβερές εικόνες του ξυλοδαρμού του στην Νέα Σμύρνη.

Πρόσεξα το ξεκάρφωτο «ακολουθώντας». Ξεκάρφωτο, διότι δεν ακολούθησε ο «δρομέας» ούτε έστω ο αστυνομικός, αλλά ακολούθησαν οι θλιβερές εικόνες.

Αναρωτιέμαι αν είναι σποραδική τσαπατσουλιά ή κάποιος αγγλισμός που τώρα αναδύεται.

* Τα διαγράμματα (με ποσοστά ή άλλα αριθμητικά μεγέθη) των τηλεοπτικων σταθμών αφήνουν πάντα πολύ περιθώριο για δημιουργική ταχυδακτυλουργία.

Εδώ το Μέγκα παρουσιάζει τα ποσοστά δημοσκόπησης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία και παρατηρούμε ότι το υπέρ της κυβέρνησης 28,8% παρασταίνεται περίπου διπλάσιο από το επικριτικό 29,2%!

Συμβαίνουν αυτά τα παράδοξα όταν καμπυλώνεται ο χώρος.

* Φίλος εκπαιδευτικός παραπονιέται για την προχειρότητα με την οποία έχει συνταχθεί δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας. Μου κίνησε το ενδιαφέρον μια και αφορά το παλιό μου σχολείο.

Διαβάστε την πρώτη παράγραφο:

Στο πέμπτο κατά σειρά μάθημα σεξουαλικής αγωγής του Πρότυπου Γυμνασίου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά συνδέθηκαν διαδικτυακά η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός κυρία Ζέττα Μακρή, η Γενική Γραμματέας κυρία Σίσσυ Γκίκα, το οποίο παρακολουθούν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

Η τελευταία ημιπερίοδος («το οποίο παρακολουθούν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου») είναι εντελώς ασύνδετη -απορούμε τι δουλειά έχει σε αυτή τη θέση αντί να αναφερθεί αμέσως μετά το «μάθημα σεξουαλικής αγωγής». Μεγάλο μακροβούτι το βρίσκω.

* Σε μια γλωσσική ομάδα του Φέισμπουκ παρουσιάστηκε το απόσπασμα της εικόνας, από ρεπορτάζ σχετικό με τα πρόσφατα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στον τύπο «ο συλληφθέντας». Ορισμένοι εξέφρασαν έκπληξη -ή και αποτροπιασμό- αλλά ο τύπος αυτός κοντεύει να καθιερωθεί. Όχι μόνο προφορικά αλλά και στον γραπτό λόγο, όπως βλέπουμε εδώ.

(Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο θηλυκός τύπος της μετοχής θα σχηματιστεί πάνω στο ίδιο υπόδειγμα).

* Σε άρθρο με διαιτολογικό ενδιαφέρον βρίσκω έναν ενδιαφέροντα τύπο:

Για παράδειγμα, τα σιτηρά έχουν μικρή περιεκτικότητα λυσίνης (αμινοξέο), ενώ τα φασόλια και οι ξηροί καρποί έχουν χαμηλή περιεκτικότητα μεθειονίνης.

Πράγματι, συνήθως χρησιμοποιούμε τον πληθυντικό: τα αμινοξέα ή των αμινοξέων. Σπάνια θα χρειαστεί να αναφερθούμε στον ενικό. Παρασύρθηκε λοιπόν ο συντάκτης και αντί για «το αμινοξύ» έπλασε τον γουστόζικο ενικό «το αμινοξέο».

Χαμογελάτε ίσως. Εγώ όχι, διότι το ίδιο μαργαριτάρι το βρήκα γκουγκλίζοντας σε απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ!

Η λυσίνη είναι το κύριο αμινοξέο που χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές για διατροφικούς σκοπούς.

Αχ αυτή η λυσίνη, σε τι μπελάδες μάς βάζει!

* Σε άρθρο για τις παλίρροιες διαβαζουμε:

«Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας ένα μιλιαμπέρ πίεσης κατεβάζει κατά περίπου ένα εκατοστό τη στάθμη της θάλασσας, κάτι που σημαίνει πως σε ένα διάστημα δεκαπέντε ημερών τα υψηλά βαρομετρικά μειώνουν τη στάθμη κατά δέκα περίπου εκατοστά» σημειώνει ο κ. Καψιμάλης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αλλά βέβαια το μιλιαμπέρ δεν είναι μονάδα της πίεσης. Την πίεση τη μετράει το μπαρ/μιλιμπάρ. Προφανώς το λαθάκι δεν θα το έκανε ο κ. Καψιμάλης. Ο δημοσιογράφος του ΑΠΕ θα παράκουσε.

Στον ίδιο πρέπει να χρεώσουμε και τις «αστρολογικές» παλίρροιες λίγο πιο πάνω.

* Θα κλείσω με ένα κείμενο που μου έστειλε φίλη που είναι και συνάδελφος -εννοώ μεταφράστρια. Είναι ένα από τα κείμενα που κυκλοφορούν στο Φέισμπουκ και που παρακινείται να τα δημοσιεύσει ο καθένας στον τοίχο του για να ευαισθητοποιήσει (υποτίθεται) όσους το διαβάσουν σε σχέση με τα δεινά όσων πάσχουν από κάποια ασθένεια -εδώ από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Μεταφρασμένο όμως από μηχανάκι το κείμενο είναι σχεδόν αδύνατο να διαβαστεί ως το τέλος, ενώ κάποια μεταφραστικά λάθη καταντούν κωμικά.

Μετά τα πρώτα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας: μούδιασμα άκρων και μυρμήγκιασμα, ακραία κούραση κατάθλιψη, απώλεια μνήμης, διπλή και ομελέτα όραση, αδυναμία, τρέμουλο και ασυμβίβαστη, προβλήματα στην ουροδόχο κύστη, σεξουαλικές δυσκολίες, δυσκαμψία ή ναυτία και ίλιγγο μυϊκοί σπασμοί, εύθραυστη ισορροπία και έλλειψη ασφάλειας, μπορούν να προκαλέσουν ζιγκζαγκάντικη προσέγγιση, διαταραχή ομιλία, δυσανεξία στη θερμική δυσανεξία κλπ……… Θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να αισθανθώ ξανά ζωντανός. Με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών που είναι σημαντικές καθώς παρουσιάζουν μια πρόσθετη πρόκληση για άτομα με MS. δεν θα είσαι ποτέ ξανά 100 % γιατί το ανοσοποιητικό σου σύστημα είναι αδύναμο. Πόσοι κατεστραμμένοι γάμοι, οικογένειες που καταστρέφονται και φίλοι χάθηκαν επειδή δεν είστε πάλι ίδιοι μετά από πολλαπλή σκλήρυνση και φροντίδα?! Στις πιο δύσκολες στιγμές ξέρεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι ή ποιοι σε εκτιμούν. Δυστυχώς όπως και οι περισσότερες φιλίες, οι φίλοι του Facebook θα σας αφήσουν στη μέση μιας ιστορίας. Θέλουν να δημοσιεύσουν ένα ′′ like ′′ για την ιστορία αλλά όταν δουν ότι είναι μακρύ δεν διαβάζουν την ανάρτησή σου μέχρι το τέλος. Περισσότερο από το μισό έχει ήδη σταματήσει να διαβάζει. Αποφάσισα να κάνω αυτή την ανάρτηση για να υποστηρίξω, οικογένειες και φίλους που αγωνίζονται ή έχουν καταπολεμήσει αυτή την τρομερή αόρατη ασθένεια Τώρα εστιάζω σε όσους αφιερώνουν χρόνο να διαβάσουν μέχρι τέλους αυτή την ανάρτηση – ένα μικρό τεστ, αν θέλετε, μόνο για να δείτε ποιος διαβάζει και ποιος μοιράζεται χωρίς να διαβάζει. Το MS είναι ένας πολύ επιθετικός και καταστροφικός εχθρός των σωμάτων μας. Ακόμα και μετά από θεραπεία, ο οργανισμός είναι συντετριμμένος καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει τις βλάβες που προκαλούνται από την ίδια τη θεραπεία υπό την καταπολέμηση της νόσου Αυτή είναι μια πολύ μακρά διαδικασία. Θα ήθελα να μάθω σε ποιον μπορώ να υπολογίσω και ειδικά σε ποιον θα αφιερώσει χρόνο να το διαβάσει αυτό. Δυστυχώς περνάμε αυτή την αόρατη ασθένεια. Επειδή έχω προσωπικό ενδιαφέρον για τα εφέ του MS, θέλω να δω ποιος διαβάζει και ποιος μοιράζεται χωρίς να διαβάζει! Αν τα διαβάσατε όλα, επιλέξτε ‘Like’ για να σας ευχαριστήσω στο προφίλ σας. Ξέρω ότι το 97 % από εσάς δεν το προσπερνάτε αλλά οι φίλοι μου θα είναι 3 % που θα το κάνουν. Αντιγραφή και επικόλληση – προς τιμήν κάποιου που γνωρίζετε άρρωστος ή / και μάχεται MS. Όλοι λένε: ′′ Αν χρειαστείς κάτι, μην διστάζεις, θα είμαι εκεί για σένα «, που είναι υπέροχο. Πάω στοίχημα χωρίς να είμαι απαισιόδοξος αλλά ξέρω εσένα και οι φίλοι μου θα το βάλουν στον τοίχο τους. Απλά αντιγραφή και επικόλληση (όχι κοινοποίηση)!!! Θέλω να ξέρω σε ποιον μπορώ να βασιστώ. Γράψτε το ‘Done’ στα σχόλια όταν το κάνετε. Το κάνω για κάποιον πολύ ξεχωριστό στα μάτια μου. Όλοι ξέρουμε κάποιον που δίνει αυτή τη μάχη… Ευχαριστώ

* Με τούτα και με κείνα, δεν ξέρω αν επιτρέπεται φέτος ο χαρταετός. Παρά τον γενικευμένο εγκλεισμό όμως, καλό τριήμερο!

 

406 Σχόλια προς “Στεγανοποιημένα μεζεδάκια”

 1. Eli Ven said

  Καλημέρα.

 2. Πέπε said

  Καλημέρα.

  > > Συνελήφθη ο «Ινδιάνος δρομέας» όπως τον είχαν αποκαλέσει οι αστυνομικοί ο οποίος διένυσε τουλάχιστον 100 μέτρα για να πέσει με σφοδρότητα πάνω στον 27χρονο αστυνομικό και να τον ρίξει κάτω από τη μοτοσικλέτα ακολουθώντας οι θλιβερές εικόνες του ξυλοδαρμού του στην Νέα Σμύρνη. – Πρόσεξα το ξεκάρφωτο «ακολουθώντας».

  Το «διένυσε» δεν το πρόσεξες; Όποιος δεν διήνυσε, μάλλον θα διάνυσε. Πάντως δε διένυσε.

  > > αμινοξέο

  Δεν καταλαβαίνω αυτές τις διακρίσεις. Αμέσως προηγουμένως, ο συλληφθέντας δικαιολογείται λόγω του πληθυντικού συλληφθέντες. Το αμινοξέο γιατί δε δικαιλογείται λόγω του πληθυντικού αμινοξέα;

 3. Costas X said

  Καλημέρα, καλό τριήμερο, και του χρόνου καλύτερο !

  Το δημοσίευσα προχτές στις «Κορφιάτικες Παρόλες» του φέισμπουκ, καρναβαλικές λέξεις ενετικής και γαλλικής προέλευσης που δεν λέγονται πλέον :

 4. Γιάννης Κουβάτσος said

  Εντάξει, κάναν κάποια λαθάκια στην ανακοίνωσή τους οι ειδικοί φρουροί. Δικαιολογημένα, θα έλεγα, αφού όταν γράφεις εν βρασμώ ψυχής, δεν πολυπροσέχεις λεπτομέρειες. Έχουν κάνει τσακωτό τον Τσίπρα να σαλτάρει πάνω στον συνάδελφό τους, να τον πετάει κάτω από τη μηχανή και να τον λιντσάρουν παρέα με τον Σπίρτζη και άλλους αναρχοάπλυτους, κι εμείς ζητάμε τώρα ορθογραφίες και καλλιγραφίες. Ε, όχι, αυτό λέγεται σχολαστικισμός.

 5. Χαρταετός επιτρέπεται, αρκεί να μην πετάξει πάνω από τα όρια όμορου δήμου.

 6. ioannis moisiadis said

  Ο πρωθυπουργός είπε ο τρόπος που λειτουργούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν κακό για την δημοκρατία μας, ενώ ο τρόπος που λειτουργούν τα κανάλια προάγουν την δημοκρατία μας ! Την ίδια μέρα ο ΣΚΑΙ παραποίησε το βίντεο με την είσοδο των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και το κυνήγι του δημοσιογράφου. Θα είχε κάποια αξία αυτό που είπε εάν έστω και μια φορά ασκούσε κριτική στα ταϊσμένα ΜΜΕ.

 7. Πέπε said

  @3

  Στην Κρήτη, όπως έχουμε ξαναπεί, το μπαλ ντ’ ανφάν / μπαλνταφάν / μπαρνταφάν λέγεται «ο μπαλνταφάς», π.χ.: https://tetysolou.wordpress.com/2018/02/16/%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%BC%CF%80%CF%84%CE%B7-%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AC%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B7/

 8. Kostas Andrikopoulos said

  ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΛΕΝΕ ΕΓΩ ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΝΕ 1000 ΠΧ ΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 9. sarant said

  Καλημέρα! Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

  2 Καλά λες. Δεν το πρόσεξα το «διένυσε».

  6 Εμ!

 10. Γιάννης Ιατρού said

  Καλημέρα,

  0, 2: …πάνω στον 27χρονο αστυνομικό και να τον ρίξει κάτω από τη μοτοσικλέτα ακολουθώντας οι θλιβερές εικόνες του ξυλοδαρμο…

  μπορεί να ήθελαν να γράψουν
  …ακολουθώντας «το μηχανάκι με τον αστυνομικό» και να χάθηκε το μεταξύ παρενθέσεων κείμενο «…»
  (επόμενη πρόταση:)
  Οι θλιβερές εικόνες του ξυλοδαρμού του στην Νέα Σμύρνη

  Λέμε τώρα 🙂

 11. Γιάννης Ιατρού said

  0, 5: …* Με τούτα και με κείνα, δεν ξέρω αν επιτρέπεται φέτος ο χαρταετός. Παρά τον γενικευμένο εγκλεισμό όμως, καλό τριήμερο!..

  Επιτρέπεται, αλλά είναι λίγο ακριβός φέτος. 310€, με το πρόστιμο 🙂

 12. Πέπε said

  10
  Μπα, σαφώς εννοεί «και ακολούθησαν οι εικόνες» / «με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι εικόνες» / «με αποτέλεσμα τις εικόνες». Αυτές οι απόλυτες (=ασύντακτες) μετοχές είναι κλασικό λάθος.

  Σε λαϊκό ύφος βέβαια δεν αποτελούν λάθος: η όρεξη έρχεται τρώγοντας (δε σημαίνει ότι βλέπουμε την όρεξη να πλησιάζει και να μασουλάει), αλλά κάθε επίπεδο λόγου μπορεί να έχει δικούς του κανόνες.

 13. Γιάννης Κουβάτσος said

  Επίθεση με μολότοφ κατά του κτιρίου του Σκάει. Η πομπώδης ανακοίνωση της Πελώνη:
  «Η επίθεση σε ένα Μέσο Ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας.
  Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές. Το μόνο που καταφέρουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους.»

  Καταδικαστέα, εννοείται, η επίθεση, αλλά στόχος των δραστών δεν ήταν η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός, στόχος τους ήταν ο Σκάει. Έτερον εκάτερον.

 14. Γιάννης Κουβάτσος said

  Κι ένα απρόσμενο μεζεδάκι από το ΛΚΝ. Αναζητώντας τις διάφορες σημασίες της λέξης επίσημος, για χρήση στην τάξη, βλέπω κάτω κάτω αυτό:
  Nτύθηκε ~ για την ορκομωσία.

 15. Γιάννης Ιατρού said

  13: Μπορεί και να χάρηκαν…. Παλιά τους τέχνη κόσκινο η προβοκάτσια.
  Όχι πως αποκλείεται να την βάρεσε σε τίποτα θερμόαιμους… (σ΄ αυτήν την περίπτωση προφανώς όχι κι ιδιαίτερα ευφυείς νεροκουβαλητές)

 16. >> «Παίζετε με τις ζωές μας, καλύβετ[ε] αναρχικούς».

  Καλύβομαι, καλυφθώ όπως αντιλήβομαι, αντιληφθώ. Τι καλό…

 17. yannisd said

  «Κατά τη γνώμη μου, το «ενέχομαι» λέγεται για επιλήψιμη ή κολάσιμη πράξη, οπότε δεν θα το έβαζα. Θα προτιμούσα κάτι σε «συμμετέχουν» -τι λέτε;»

  Υποθέτω ότι αποτελεί ακριβή μετάφραση του implicate (το οποίο και στα αγγλικά αναφέρεται κυρίως σε κολάσιμη πράξη).
  Στην επιστημονική βιβλιογραφία χρησιμοποιείται και με ουδέτερη χροιά, όπως φαίνεται εδώ κι εδώ.
  Θα χρησιμοποιούσα το implicated, όταν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις αλλά οι ακριβείς μηχανισμοί και το ποσοστό συμμετοχής δεν είναι ακόμη γνωστά ή δεν υπάρχει πλήρης συμφωνία στην επιστημονική κοινότητα.

 18. Οπου Μαρινάκης (Μέγκα, Νέα) και…οφθαλμαπάτη, γαλλιστί μιράζ, αλλά μισθούς δεν μοιράζ !

 19. theopeppas said

  αυτος που έγραψε «ο συλληφθέντας» είχε …ζηλέψει τον Ελύτη-‘ισως το θυμόταν κι από τον δίσκο, αν τον έχει ακούσει πολλές φορές «…Ο νικήσαντας τον Άδη και τον έρωτα σώσαντας…» Δεν ήξερε όμως την ιστοριούλα αυτή του Μπετόβεν, που διόρθωσε έναν μαθητή του λέγοντας «αυτό αντιβαίνει στους κανόνες» Εκείνος μάζεψε όδο θάρρος είχε και είπε δειλά «μα κι εσείς κάποιες φορές παραβαίνετε τους κανόνες» για να πάρει απάντηση κεραυνό «Σε μένα επιτρέπεται, σε σας όχι»!

 20. Μια κοπέλα δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ή να ακούει δοτική για να μην πιάνει τις δοτικές για δοτικιές… 🙂

 21. atheofobos said

  13
  Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;

 22. LandS said

  Αυτό το είδος ανορθογραφίας δεν διορθώνεται. Ξεριζώνονται τα αίτιά του γιατί αν μόνο τιμωρείται, τότε φτιάχνεται μια τρύπα στο νερό.

 23. Γιώργος Κόφτης said

  Αν δεν κάνω λάθος, τον τύπο της μετοχής «ο συλληφθέντας» χρησιμοποιούσε στα βιβλία του ο Σκαρίμπας.

 24. π2 said

  Το βασικό μεζεδάκι της βουλής πάντως ήταν το πρωθυπουργικό «εγώ θα ζητήσω συγγνώμη από τα περιστατικά αστυνομικής βίας».

  Θα τους ζητήσει συγγνώμη που δεν τα πολλαπλασίασε; που δεν τα ανέδειξε περισσότερο; που δεν τα υπερασπίστηκε από τα στεγανοποιημένα ΜΚΔ;

 25. ΣΠ said

  «τον γιο της Άρτσι» δεν περιέχει αμφισημία. Βάσει των κανόνων του μονοτονικού, αν το «της» ήταν άρθρο, θα έπρεπε να έχει τόνο σε αυτή την περίπτωση. Αμφισημία περιέχει ο τίτλος «Βόμβα από Μέγκαν και Χάρι στην Όπρα». Της βάλανε βόμβα της καψερής;

 26. Faltsos said

  » Με τούτα και με κείνα, δεν ξέρω αν επιτρέπεται φέτος ο χαρταετός.»

 27. LandS said

  πολλοί αποφεύγουν τον ομαλό τύπο «σκηνοθέτρια» και προτιμούν το «σκηνοθέτιδα»

  Ναι, αλλά αποφεύγουν και το βουλευτίδα.

  Μπορούμε να πούμε ότι αυτοί οι σχηματισμοί σε -ιδα προέρχονται από την καθιέρωση της καθαρεύουσας τον 19ο αιώνα; Για παράδειγμα, «προστατίδων δυνάμεων».

 28. LandS said

  27
  Βάλτε ένα ; στο τέλος. Ερώτηση είναι, όχι δήλωση.

 29. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  24 Δεν έτυχε να το ακούσω αυτό.

  25 Δεν τον τηρούν πολλοί αυτόν τον κανόνα. Αλλά σε κάθε περίπτωση: «ο γιος μου Δημήτρης» με ξενίζει. Το βρίσκω αφύσικο.

 30. π2 said

  29: https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1370352024953487361?s=20

 31. theopeppas said

  27. το «προστατιτίδων» το έχω χρησιμοποιήσει σε ιατρικό άρθρο, ως πληθυντικό της Οξείας προστατίτιδος» και εύκολα μπερδεύεται κανεις…ενα «τι» δρόμος είναι!

 32. Θα μου άρεζε/άρεγε να χρησιμοποιούσαμε τις λέξεις
  — φυλοφιλία,
  — ζωοφυλοφιλία,
  — παιδοφυλοφιλία κ.λπ.
  Αυτό το αναγνωρισμένο και από το (συντηρητικών, κατά τα άλλα, αρχών) Υπουργείο Παιδείας, «σεκσουαλική διαπαιδαγώγηση» κ.λπ., αντί π.χ. για «γενετήσια ξερωγώ» μου φαίνεται κάπως.

 33. Συλληφθέντας, δυνατό. Μπράβο. Θαρραλέο.

 34. LandS said

  Για να βγάλω άκρη χου ιν ‘ελ ιζ Άρτσι;

 35. Λυπηρό για το αμινοξέο. Μιλάω σαν παλιός δάσκαλος χημείας και βιολογίας… Ανάψτε κανα φωσάκι βρε παιδιά…

 36. Pedis said

  Τι Συνήγορος; Ο κ. Συνήγορος, είναι το σωστό. 😂🥳 🖐️

 37. Λέτε καθόλου «βαρέλια» τους χαρταετούς, σε κάποια μέρη; Πού; Είναι πρεβεζάνικη χρήση.

 38. Αργυρώ said

  Ως επαγγελματίας φιλόλογος, καλώ τον ρέκτη της τρισχιλιετούς Ελληνικής Γλώσσης κ. Σαραντάκο, τον θαυμαστή του Παπαδιαμάντη, κυρ-Γιάννη Κουβάτσο, τον ορκισμένο εχθρό του εφοπλιστή Μαρινάκη κ. Gpoint και τον επαγγελματία φιλόλογο κύριο Πέπε να βγούν και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ την σημερινή τεράστια αλητεία του «Βήματος» του Μαρινάκη: Μοιράζει την Ιστορία του George Finlay σε μετάφραση κυρ-Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, έχοντας μεταφράσει την Θεία Γλώσσα του Παπαδιαμάντη σε… μαλλιαρά ρωμέικα για να την καταλαβαίνουν οι αγράμματοι αναγνώστες του!..

  ΕΡΩΤΩ τον αγαπητό κύριο Νίκο: Είναι ΄ή δεν είναι τεράστιο θέμα για ένα Γλωσσικό Ιστολόγιο να μεταφράζεται στα μουλωχτά η αριστουργηματική μετάφραση του Παπαδιαμάντη, προκειμένου να γίνει κατανοητή; Και γιατί οι υπάλληλοι του Μαρινάκη, αφού θέλανε να γίνει κατανοητή η Ιστορία του Finlay δεν προτίμησαν την μεταφραση της μπολσεβίκας ηθοποιού Αλίκης Γεωργούλη με σχόλια Τάσου Βουρνά που εξεδόθη το σωτήριον έτος 1972 μεσούσης της Χούντας, αλλά αποφάσισαν να εξευτελίσουν τον Παπαδιαμάντη;

  Εδώ σε θέλω κάβουρα που περπατάς στα κάρβουνα

 39. Χρίστος said

  Το αμινοξέο μου θύμισε το γεγονότο στον μπακαλόγατο.

 40. Γιάννης Κουβάτσος said

  Θα συμφωνήσω με τον Βάτμαν. Κάτω τα χέρια από τη γλώσσα του Παπαδιαμάντη!

 41. sarant said

  30 Ευχαριστώ. Ρε τον απατεωνα!αι

  40 Το θέμα είναι αν η επεμβαση περιορίζεται στον τίτλο ή αν έχει προχωρήσει και στο κείμενο.

 42. LandS said

  38
  Ξέρω, παίζω με τη φωτιά. Θα το πω όμως.

  «Και γιατί οι υπάλληλοι του Μαρινάκη, αφού θέλανε να γίνει κατανοητή η Ιστορία του Finlay δεν προτίμησαν την μεταφραση της μπολσεβίκας ηθοποιού Αλίκης Γεωργούλη με σχόλια Τάσου Βουρνά που εξεδόθη το σωτήριον έτος 1972 μεσούσης της Χούντας, αλλά αποφάσισαν να εξευτελίσουν τον Παπαδιαμάντη;»

  Λαμπρό παράδειγμα ερώτησης που περιέχει την απάντηση.

 43. Χαρούλα said

  Το mega όλα τα διαγράμματα της δημοσκόπισης τα …τακτοποίησε!😬😛
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/03/07/mega-news-poll-gpo-missinformation/

 44. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ο Φίνλεϊ/Παπαδιαμάντης για τον Μπάιρον:
  «Ο χαρακτήρ και η διαγωγή του ήσαν πλήρη αντιθέσεων. Εφαίνετο ως εάν δύο διάφοροι ψυχαί κατείχον εναλλάξ το σώμα του. Η μία ήτο θηλυπρεπής και πλήρης συμπαθείας, η άλλη αρρενωπή, και εχαρακτηρίζετο διά κρίσεως διαυγούς, απροσωπολήπτου, και διατριβούσης περί τα καίρια. Όταν ήρχετο η μία, η άλλη έφευγε. Όταν συνηντώντο αι δύο, η συμπαθής ψυχή του ήτο ο τύραννός του. Ησθάνετο την έλλειψιν της εγκρατείας και αυτοδεσποτείας.»
  Ακαταλαβίστικη γλώσσα, πράγματι, χρειάζεται μεταφορά στα νέα ελληνικά. |

 45. Γιάννης Κουβάτσος said

  41: Από την παρουσίαση της προσφοράς:
  Η «Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης του Τζορτζ Φίνλεϊ, στην ιστορική μετάφραση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, κυκλοφόρησε το 2008 από το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, και ξανακυκλοφορεί τώρα, μεταφερμένη σε σύγχρονη γλώσσα, προσιτή στους αναγνώστες της νέας γενιάς, σε τέσσερις τόμους μαζί με το «Βήμα».

 46. Αγγελος said

  (41b) Μα λένε ρητώς στη διαφήμισή τους «για πρώτη φορά με μεταγραφή στη νέα ελληνική γλώσσα»!
  Πρώτον, έχε το θάρρος να πεις «στη δημοτική», ή έστω «στην καθομιλουμένη». «Νέα ελληνική» είναι και η γλώσσα του Παπαδιαμάντη, δεν είναι αρχαία!
  Δεύτερον, αν είναι να κάνουν τον κόπο να τη μεταγράψουν στη δημοτική (πράγμα που θέλει και κόπο και ευαισθησία, αν είναι να μην προκύψουν τέρατα — δεν είναι προσαρμογή στο μονοτνικό!), γιατί δεν την ξαναμεταφράζουν, εμπνεόμενοι και από τη μετάφραση του Παπαδιαμάντη, ή γιατί, όπως λέει η Αργυρώ, δεν παίρνουν την υπάρχουσα μετάφραση της Αλίκης Γιωργούλη; Δεν πιστεύω η απάντηση να είναι ότι γι’ αυτήν θα έπρεπε να πληρώσουν συγγραφικά δικαιώματα!
  Αυθόρμητα, θα έλεγα κι ένα «τρίτον»: Πιστεύουν πραγματικά ότι όποιον έχει σκοπό να διαβάσει τον Φίνλεϊ, θα τον σταματήσει η γλώσσα του Παπαδιαμάντη; Αλλά επ’αυτού, μάλλον έχω άδικο: αν κρίνω από την κόρη μου, τους κάτω των 40, ναι, δυστυχώς, τους δυσκολεύει η γλώσσα του Παπαδιαμάντη

 47. Αγγελος said

  (37) Λέτε «βαρέλια» και τους συνηθισμένους, πλακέ χαρταετούς στην Πρέβεζα; Γιατί υπάρχουν και κάποιοι σε σχήμα κουτιού, που θα τους ψιλοταίριαζε το όνομα.

 48. Pedis said

  Όλα κολλάνε.

 49. atheofobos said

  Οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης, αντί επίσκεψης στην μάνα του κτυπημένου αστυνομικού, θα ήταν καλύτερο να προτείνουν στον πρώην πρωθυπουργό να επισκεφτεί στο νοσοκομείο τον ίδιο, κλείνοντας έτσι και τα στόματα των ΝΔκρατών ότι ανέχεται ή και συμπαραστέκεται σε όλα αυτά τα ακραία στοιχεία που τον τραυμάτισαν.

 50. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ναι, αλλά και «μεταφρασμένος» ο Παπαδιαμάντης δεν είναι Παπαδιαμάντης. Άλλο να μεταφέρεις στα σημερινά ελληνικά τον Σπυρίδωνα Τρικούπη και άλλο τον Φίνλεϊ του Παπαδιαμάντη. Και, κακά τα ψέματα, πολλοί διαβάσαμε την Ιστορία του Φίνλεϊ κυρίως γιατί ήταν σε μετάφραση του κυρ Αλέξανδρου. Όπως και τον «Βίο του Χριστού» του Φάρραρ.

 51. Γιάννης Ιατρού said

  36: Ε, μιάς και τον ανέφερες, αντί να λέμε «πάμε στον συνήγορο του Πολίτη», θα λέμε πλέον «ποττάκη» 🙂 🙂

 52. Γιάννης Ιατρού said

  51: διόρθωση: …θα λέμε πλέον «πάμε για ένα ποττάκη» 🙂 🙂

 53. LandS said

  Φίλε Νίκο.
  Αν και οι φάσεις και τα γκολ της χτεσινής συζήτησης έχουν παιχτεί αρκετές φορές στα… στεγανά και τα ξέρεις. Αξίζει το κόπο να κάτσεις να τη δεις.
  Που ξέρεις, μπορεί και να αλλάξεις άποψη για τις πραγματικές προθέσεις του Εμίλ Ζολά όταν έγραψε το «Κατηγορώ» ή και να θαυμάσεις την θεία αποκάλυψη περί ανιστορικότητας του αποφθεύγματος «η βία γεννά βία»

  Τέλος πρέπει να σημειώσουμε τα βήματα πίσω που έχει κάνει ο σύντροφος πρόεδρος στην εκμάθηση αγγλικών. Το κίνημα ήταν «δεν μπορώ να ανασάνω» και όχι «δεν μπορώ ανάσα»

 54. Spiridione said

  49. Τον επισκέφτηκε ο Σπίρτζης.
  https://www.google.com/amp/s/www.enikos.gr/amp/politics/768240/nea-smyrni-o-christos-spirtzis-episkefthike-ton-travmatia-astynom

 55. Triant said

  Καλημέρα.

  2:Το αμινοξέο γιατί δε δικαιλογείται λόγω του πληθυντικού αμινοξέα;
  Γιατί το οξύ δεν είναι καμιά εξωτική λέξη, είναι στο λεξιλόγιο όλων. Δεν συγκρίνεται με το συλληφθείς με αυτό το περίεργο ‘ει’ συν τοις άλλοις (τοις δοτικοίς).

 56. π2 said

  https://thepressproject.gr/odigies-tou-ypourgeiou-propo-grapste-osous-ginetai-pio-polles-paravaseis-katangelloun-astynomikoi/

  Ανεξάρτητα της ουσίας των καταγγελιών, αυτό το bulling βγάζει μάτια. Θες να αποδώσεις τον τρόπο που το προφέρει πολύς κόσμος, ίσως η πλειοψηφία; Γράφτο μπούλινγκ, ένα εκατομμύριο γκουγκλίσματα έχει ήδη, καθιερωμένο πρέπει να θεωρείται, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Όχι bulling όμως.

 57. Spiridione said

  Αυτές οι μεταπλάσεις απ την αιτ. εν. δεν γίνονται; πατήρ τον πατέρα πατέρας;

 58. @ 47 Αγγελος

  (37) Λέτε «βαρέλια» και τους συνηθισμένους, πλακέ χαρταετούς στην Πρέβεζα; Γιατί υπάρχουν και κάποιοι σε σχήμα κουτιού, που θα τους ψιλοταίριαζε το όνομα.

  Βασικά, λέμε βαρέλια τις απλές (επίπεδες) εξάγωνες κατασκευές. Φυσικά θα υπήρξαν στα χρόνια που πέρασαν και περνούν κάποιες παραλλαγές στην κατασκευή και στην αναφορά.

 59. Pedis said

  Στη ΓΑΔΑ ό,τι θέλετε αλλά όχι μπροστά στα παιδιά και στις κάμερες

 60. Pedis said

  # 52 – Ψτ Σωτήρη, πιάσε ένα Ποττάκη που έχω κάτι να τον ρωτήσω.

 61. Dong-ho Spiros Merimanis said

  η κατάληξη «-φθείς» είναι μετοχή του παθητικού αόριστου που δεν υπάρχει στα τωρινά ελληνικά, ούτε και οι καταλήξεις «-φθείς, -φθέντος, -φθέντες» υπάρχουν στο κλιτικό σύστημα
  υπάρχει όμως η μετοχή του παθητικού παρακείμενου με την πολύ παραγωγική κατάληξη «-μένος»
  το αντίστροφο λεξικό καταγράφει 28 σύνθετα με το αρχαιοελληνικό ρήμα «λαμβάνω» που έχουν όλα μεσοπαθητική φωνή
  μπορούμε λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε τους ομαλούς κλιτικούς τύπους της ελληνικής γλώσσας

  συλλαμβάνω, συλλήφθηκα, έχω συλληφθεί, συλλημμένος
  προλαμβάνω, προλήφθηκα, έχω προληφθεί, προλημμένος
  περιλαμβάνω, περιλήφθηκα, έχω περιληφθεί, περιλημμένος

  εκτός απ’ τις μετοχές όλες οι παραπάνω λέξεις βρισκονται στο Λκν

 62. LandS said

  50
  Το κύριο φαίνεται να είναι ότι η μεταφραση είναι του Παπαδιαμάντη. Ιστορική τη χαρακτηρίζει το Βήμα.
  Παρόλα αυτά κάνει το φάουλ να την μεταφέρει στη «νέα Ελληνική γλώσσα» (κακώς την λέει έτσι. Ο Άγγελος στο 46 έχει δίκιο. Νέα Ελληνική είναι και η γλώσσα του Παπαδιαμάντη. Όχι βέβαια η Κοινή).
  Αν τώρα μας ενδιαφέρει η αφήγηση, εμπειρία άποψη ενός φιλέλληνα που έζησε από κοντά τα Γεγονότα, τότε βρες μια καλή μετάφραση στη Καθομιλουμένη και βάλτην.
  Προσωπικά πιο χρήσιμη θα έβλεπα ενα βιβλίο μιας/ενός Ιστορικού της Εποχής μας που εκτός από Φίνλεϊ, έχει μελετήσει και δεκάδες άλλες πηγές και μεγάλο αριθμό προηγούμενων Ιστορικών.

  Εξαιρετικό άρθρο της Χριστίνας Κουλούρη «Το Έθνος Φοίνικας» στη σημερινοαυριανή ΑΥΓΗ. Θα ακολουθήσουν Γιάννης Σταυρακάκης, Νίκος Θεοτοκάς και Κωστής Καρπόζηλος.

 63. # 38

  Καταδικάζω

  # 48

  Τίποτα πια δεν με ξενίζει στον Μπουμπούκο. Εχοντας κάποιες εμπειρίες ξέρω πως οι βλάκες είναι πολλοί χρήσιμοι σ’ αυτούς που κουνάνε τα νήματα χωρίς να φαίνονται

 64. LandS said

  61
  Άμα υπάρχουν τα προσαχθέντες, συλληφθέντες κλπ θα υπάρχουν και τα προσαχθείς/χθέντας, συλληφθείς/φθέντας κλπ.

 65. Pedis said

  Αν η εικόνα δεν είναι διαβασμένη η ελληνική δικαιοσύνη έχει τα χέρια της δεμένα. Δυστυχώς.

  🙀

 66. Spiridione said

  63.Ούτε εμένα με ξενίζει. Ο Τραμπ μπροστά του ωχριά.
  https://www.makthes.gr/a-georgiadis-chrisimopoioyn-ton-koronoio-os-oplo-gia-na-katastrepsoyn-tin-ellada-366854

 67. @ 62 LandS

  Βγάζουμε κάποιο νόημα για το ζήτημα κράτος/έθνος, δηλαδή αν η Χ.Κ. υπαινίσσεται κάτι σχετικά με την κότα και το αυγό ή το αυγό και την κότα;

 68. Νίκος Κ. said

  Το σωματείο των ειδικών φρουρών έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και για τις (συκοφαντικές προς τα Πανεπιστήμια) δηλώσεις του προέδρου του ότι τάχα «ο μεγαλύτερος τζίρος λιανεμπορίου ναρκωτικών γίνεται εντός των σχολών» https://thepressproject.gr/o-proedros-ton-eidikon-frouron-ypostirizei-oti-o-megalyteros-tziros-narkotikon-ginetai-entos-ton-scholon/

  Και να σκεφτείτε ότι αυτούς ακριβώς τους λεβέντες έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση ότι θα τους φέρει μέσα στα Πανεπιστήμια. Εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει η κυβέρνηση του Κυριάκου.

 69. sarant said

  45-46-50 Συμφωνώ σε γενικές γραμμές με τον Άγγελο -και εν πάση περιπτώσει, ενώ δεν είμαι καταρχήν αντίθετος με τη «μεταγλώττιση» ενός μη μυθοπλαστικού έργου του Ππδ., νομίζω ότι είναι σχεδόν απάτη να αναφέρεται ότι είναι «μετάφραση του Ππδ».

 70. Χρίστος said

  36. Pedis

  Προς μεγάλη μου απογοήτευση, φοβάμαι πώς ο ο όρος Συνήγορος του Πολίτη είναι κυριολεκτικά αμφίσημος. Άρα ο ημιμαθής Π/Θ Ζολά, δεν έκανε λάθος.

  Ν 2477/1997 / Α-59
  Συνήγορος του Πολίτη,Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημ.Διοίκησης
  Αρθρο 1 : Ιδρυση – Αποστολή

  1. Συνιστάται ανεξάρτητη διοικητική αρχή που ονομάζεται «Συνήγορος του Πολίτη»

  Αρθρο 2 : Εκλογή – Θητεία |

  1. Ως Συνήγορος του Πολίτη και Βοηθοί Συνήγοροι επιλέγονται πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, που διαθέτουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και απολαύουν ευρείας κοινωνικής αποδοχής.

  Στο Αρθρο 1.1 του νόμου ορίζει διοικητική αρχή.

  Στο Αρθρο 2.1 του νόμου ορίζει φυσικό πρόσωπο.

  Ας μας εξηγήσουν οι νομικοί του ιστολογίου.

 71. Πέπε said

  @57
  > > Αυτές οι μεταπλάσεις απ την αιτ. εν. δεν γίνονται; πατήρ τον πατέρα πατέρας;

  Στα ουδέτερα όχι, γιατί ονομαστική και αιτιατική υποχρεωτικά συμπίπτουν.

  Σε αρσενικά και θηλυκά ναι, αλλά εξίσου μπορείς να πεις ότι γίνονται και από τον πληθυντικό, οπότε μάλλον δεν έχει πολύ νόημα να αποφασίσουμε αν με βάση την αιτ. εν. σχηματίστηκε καινούργια κλίση που στον πληθυντικό συμπίπτει με την παλιά, ή απο τον πληθυντικό σχηματίστηκε νέα κλίση που στην αιτ. εν. συμπίπτει με την παλιά!

  (Βέβαια, θα μου πεις, οι πατεράδες… Αυτό έτσι κι αλλιώς πρέπει να έγινε σε δύετρη φάση, και δεν είναι γενικό.)

  @69
  Κι εγώ σε γενικές γραμμές καλύφθηκα. Η δική μου προσθήκη θα ήταν ότι ούτως ή άλλως η μετάφραση δέον να γίνεται από το πρωτότυπο, όχι από άλλη μετάφραση.

 72. Γιάννης Κουβάτσος said

  71 τέλος: Προφανώς. Σε λίγο θα μας «προσφέρει» το Βήμα τον Θουκυδίδη στη μετάφραση του Ελευθερίου Βενιζέλου μεταγραμμένη στα σημερινά ελληνικά. Αυτά είναι αγυρτείες.

 73. Παναγιώτης Κ. said

  Δεν είδα την συζήτηση στη Βουλή.
  Έπεσα πάνω στο εξής σχόλιο: Ο Μητσοτάκης ήταν σαν να μη κυβερνά και ο Τσίπρας σαν να μη κυβέρνησε!

 74. Μαρία said

  Η λύση του μυστηρίου https://www.altsantiri.gr/parapolitika/977187/o-mitsotakis-thymithike-to-katigoro-toy-zola-alla/

 75. Μαρία said

  48

 76. Μαρία said

  Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη στον υποψήφιο με ΝΔ Βενιέρη, αδερφό του Βελόπουλου.https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/politikes-eidhseis/334820/georgiadis-i-aristera-diadidei-skopima-kai-me-dolo-ton-io-gia-na-kratisei-tin-ellada-se-karantina/amp

 77. Καλημέρα! Ο τιμητής της εβδομάδας, πριν από μισή ώρα…

  [img]https://i.imgur.com/HYOWOTy.png[/img]

 78. Χμμμ… λάθος. Ξαναβάζω τον τιμητή 🙂 https://imgur.com/HYOWOTy

 79. Παναγιώτης Κ. said

  «δολοφονία χαρακτήρα». Είναι μετάφραση ξένου όρου;
  Ο Ανδρέας, που δεν τον έλεγες άσχετο, χρησιμοποιούσε τον όρο «υπονόμευση κύρους».

 80. Spiridione said

  76. Και σχόλιο 66.

 81. Pedis said

  Νέα σειρά πλεϊμομπίλ: εργάτης με αφαιρούμενο κράνος για προσκύνημα εικόνας εν ώρα εργασίας

 82. Pedis said

  Πλεϊμομπίλ με παπά γκεστ σταρ

 83. sarant said

  Ευχαριστω για τα νεότερα!

  79 Ναι. Μεταφέρει το αγγλ. character assassination

 84. Γιάννης Ιατρού said

  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έφτιαξα τους ασκορδουλάκους μου (βολβιά τουρσί), 3 βαζάκια συνολικά. Μόνο που δεν έφτασαν οι δικοί μου και χρειάστηκε να αγοράσω και μερικούς απ΄ έξω. Βλέπετε αυτοί που βγήκαν εδώ, στην βάση μου (προπέρσινη σπορά/φύτεμα), ήταν λίγοι… Στο ερημητήριο έχω περισσότερους, αλλά κακόχρονο νά ‘χουν, δεν αφήνουν να πας να δεις το σπίτι σου😡.

  Τέλος πάντων, καλό τριήμερο σε όλες/όλους (αν και ο καιρός μάλλον σαν το κέφι πολλών μας θά ΄ναι, μ΄ αυτά που ζούμε, ακούμε και βλέπουμε…)

 85. Γιάννης Ιατρού said

  84: (συνέχεια) Ερώτηση: μήπως ξέρει κάποιος που πάφτει ο τόπος/χωριό κλπ. ΑΛΓΕΙΡΑ ;;; Έτσι γράφει το ταμπελάκι από τα βολβιά που αγόρασα (προέλευση), αλλά δεν το βρίσκω στο χάρτη. Πιθανώς να έχει άλλη ονομασία παλιά, αν αυτή είναι δοσμένη σχετικά πρόσφατα, με τον Καποδίστρια

 86. Jorge said

  Αλγερία

 87. rogerios said

  @79 & 83: που, βέβαια, αποτελεί κατά λέξη μετάφραση της γαλλικής απόδοσης (Sapage de réputation).

 88. dryhammer said

  85. Εδώ
  http://www.froutonea.gr/gr/poreia-proionton/aricle_archive900
  λέει:

  Όσον αφορά την καλλιέργειά τους στην Ελλάδα, ο κος Λαθούρας μας πληροφορεί ότι δεν υπάρχουν καλλιεργούμενες εκτάσεις του εν λόγω προϊόντος στη χώρα μας, με αποτέλεσμα οι προσφερόμενες ποσότητες στα καταστήματα της εν λόγω αλυσίδας να προέρχονται από το εξωτερικό. Για την ακρίβεια, εισαγωγές βολβών στην Ελλάδα πραγματοποιούνται, κυρίως, από την Ιταλία, το Μαρόκο και την Αλγερία.

 89. Μαρία said

  85
  Μήπως είναι αναγραμματισμένη Αλγερία;

 90. ΣΠ said

  62, 67
  https://www.avgi.gr/dialogos-gia-1821/381786_ethnos-foinikas

 91. Γιάννης Ιατρού said

  86, 88, 89: δείτε το και μόνοι σας

 92. Γιάννης Ιατρού said

  91: Αναγραμματισμός: Εγώ σκέφτηκα πιό πολύ το Αιγείρα (στα Σκυλίσια μέρη) γιατί ο ένα βολβός σαν να μίλησε Ελληνικά 🙂 🙂 , αλλά δεν ξέρω αν υπάρχουν εκεί παραγωγοί/συλλέκτες κλπ.

 93. dryhammer said

  91. Πίσω από την ετικέτα διακρίνονται και οι τοιχογραφίες του σπηλαίου με το μαμούθ

 94. Γιάννης Ιατρού said

  Πάω τώρα να ετοιμάσω τα χταποδάκια μου (το ένα είναι πεσκέσι από φίλο, γνωστό πσαρά 🙂 👍👍, θα γίνει με κοφτό μακαρονάκι, το άλλο, αγοραστό, θα το φτιάξω σαν γκιούλμπασι στο φούρνο => τύλιγμα ερμητικό στη λαδόκολλα, μέσα λίγο λαδάκι, λίγο ξύδι κι αρωματικά κλπ.), από πάνω αλουμινόχαρτο και μετά στον φούρνο, αέρα πατέρα 180°C για 1 ώρα περίπου. Ψήνεται με τα υγρά του, λουκούμι γίνεται, και δεν θέλει πολλή επίβλεψη…).

 95. Γιάννης Ιατρού said

  93: Χταπόδι είναι ρε! Προϊστορικό μ:) 🙂

 96. Γιάννης Ιατρού said

  93: τώρα το πρόσεξα στην ετικέτα, ακόμα γελάω ρε συ, νά ΄σαι καλά!!!

 97. dryhammer said

  95. Α! για αυτό έχει φύλλα κι αγκύλια! [μετά βγάλανε πλοκάμια]

 98. # 94

  Γίνεται και σε κατσαρόλα σκεπασμένη, με τον χυμό ενός λεμονιού μόνο και χαμηλή φωτιά (Αιγηνήτικη συνταγή) ή πάλι σε κατσαρόλα, χαμηλή φωτιά κι από μισό ποτηράκι κρασί και ξίδι. Απλά στην κατσαρόλα θέλει κάθε τόσο γύρισμα. Εγώ σαν παραδοσιακός θα κάνω την Καθαρή Δευτέρα βραστό με λαδόξιδο, θυμαρορίγανη και ψητές φλωρινοπιπεριές.

 99. freierdenker said

  Σχετικά με το διάγραμμα της GPO. Στην Αυγή υπάρχει ένα άρθρο με δυο διαφορετικά διαγράμματα, ένα της GPO και ένα αυτό που έδειξε το MEGA.

  https://www.avgi.gr/koinonia/381300_ta-mega-statistics-me-ta-diagrammata

  Η πρώτη παρατήρηση είναι οτι στο διάγραμμα του MEGA (αυτό που μπήκε και στα μεζεδάκια) υπάρχει ένα προφανές τεχνικό λάθος. Ο αριθμός 29,2 καλύπτει (και κόβει πολύ από) την κόκκινη μπάρα. Δείτε οτι ο αριθμός «πετάει» πολύ πάνω από την κόκκινη μπάρα, ενώ στις άλλες είναι κολλημένος ακριβώς από πάνω.

  Ακόμα όμως και στο διάγραμμα της GPO η κόκκινη μπάρα είναι πιο μικρή από όσο πρέπει. Ή ίσως δεν είναι πιο μικρή, αλλά απλά πιο μακριά. Πιθανόν δηλαδή να έχουμε ένα ψευδοτρισδιάστατο γραφικό με κάποια περσιστροφή που φέρνει την κόκκινη μπάρα πιο μακριά. Το ίδιο κάνει (σε μικρότερο βαθμό) και η φωτογραφία του Νάσου Ηλιόπουλου. Σκεφτείτε που είναι η κάμερα του Ηλιόπουλου και θα καταλάβετε οτι η κόκκινη μπάρα είναι πιο μακριά από την κάμερα του από οτι η μπλε, συνεπώς θα φαίνεται και αναλογικά λίγο μικρότερη (το φαινόμενο λέγεται προοπτική, τα μακριά φαίνονται μικρά).

  Το βασικό ερώτημα στο οποίο δεν μπορώ να απαντήσω είναι αν η GPO έκανε το λάθος εσκεμμένα (διότι του MEGA φαίνεται ακούσιο αν και είχε την μεγαλύτερη συμβολή, όπως και του Ηλιόπουλου που ούτως ή άλλως ζήτημα είναι αν άλλαξε ένα ή δύο pixel). Ένα πρόβλημα με όλους μας είναι οτι απλά δεν σκαλίζουμε και δεν διορθώνουμε λάθη που μας οδηγούν στην επιθυμητή κατεύθυνση. Κάνουμε «τυχαία» λάθη, αλλά τα διοθώνουμε μόνο όταν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα, οπότε τα λάθη αν και ακούσια ενέχουν μεροληψία. Από την άλλη, η GPO φαίνεται δυνατή τεχνικά εταιρεία, οπότε μπορεί όντως και να υπήρχε πρόθεση, και εδώ που τα λέμε αν δεν υπήρχε το χοντρό λάθος του MEGA, κανείς δεν θα το έπαιρνε χαμπάρι.

 100. Γιάννης Ιατρού said

  98: Γιώργη, μέχρι την καθαρά Δευτέρα θα τα έχω φάει όλα και σκέφτομαι να ψήσω παϊδάκια 🙂 🙂

 101. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

 102. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  98 Βραστό χταπόδι ή «βραστό» (κρέας);

  100 ναι, τα παϊδάκια πάνε ωραία με τη λαγάνα και την ταραμοσαλάτα 🙂
  Βολβούς είχε πολλούς στην Αρκαδία. Από τον κήπο μόνο, το κιλό το έβγαζα. Έβλεπα λακουβάκια εδώ κι εκεί στις πλαγιές που βολτάριζα και νόμιζα ότι ήταν ανθρώπινη δραστηριότητα, από συγκομιδή βολβών, αλλά όχι, ήταν σκαψίματα από αγριογούρουνα που έχουν παραπληθύνει τελευταία λέει.

 103. Γιάννης Ιατρού said

  χαχα, στο Νο. 17 στο Photos of the Week:. Παγκοσμίως γνωστός😂😂

  Thousands of people shout anti-government slogans and «no dead hunger striker» during another day of protests to support the convicted operational leader of the far-left group November 17, Dimitris Koufodinas, in Athens, Greece, on March 8, 2021. Koufodinas began a hunger strike on January 7 in a high-security prison in central Greece to demand his transfer to Korydallos Prison in Athens, near his family.

 104. Γιάννης Ιατρού said

  Αυτά τα που με πάτε κε χωροφύλακα, εκεί στην Βολιβία, πολύ μου αρέσουν… 🙂

 105. Γιάννης Ιατρού said

  102: Αχ ρε ΕΦΗ, πότε θα μπορέσουμε να ξαναπάμε… 😡

 106. Μαρία said

 107. sarant said

  96 Αυτό με τη νομανσλανδιανή Αλγείρα την πρωτεύουσα των βολβών ήταν πολύ ωραίο!

 108. spyridos said

  Του την είχε φυλαγμένη ο κουνιάδος.
  Άλλη μια ξεφτίλα της μπασκινοφυλακής.

  «Ινδιάνος» σε ανακρίτρια: Δεν ήμουν στη Νέα Σμύρνη την ημέρα των επεισοδίων, υπάρχουν μάρτυρες

  https://tinyurl.com/2h882trk

 109. Γιάννης Ιατρού said

  108: Η μιά ξεφτίλα μετά την άλλη…. Μόνο τον Παππά δεν μπορούν να βρουν, τους άλλους στο τσάκα-τσάκα,,, (μετά γελάμε).

 110. Μαρία said

  108
  Του Ινδιάνου του την είχε φυλαγμένη ο πρώην γαμπρός του. 🙂

 111. 110 Η σκουό φταίει, δεν τον αφήνει να μπαίνει στο τιπί και ξέθαψε το τόμαχοκ 🙂

 112. Μαρία said

 113. Ωχ…. δεν είναι, καλέ;

 114. Καλησπέρα,
  Άσχετο με τα παραπάνω, αλλά κάπου σχετίζεται με τα ποικίλα θέματα της μέρας:
  Το ότι θα δώσουν βάουτσερ 200€ για να μπορούν κάποιοι μαθητές να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση. Έχει περάσει καιρός από την πρώτη φορά που το είπανε, όλο νέες ημερομηνίες βρίσκονται, όλο σε λίγο τους λένε (ενώ υποτίθεται πως η τηλεκπαίδευση όπου νάναι τελειώνει) αλλά όλο καθυστερήσεις υπάρχουν. Τι φταίει για την καθυστέρηση; Δεν είχαν βρει ποιος θα διαφημίσει την διαδικασία. Τώρα βρήκαν, θα γίνει απευθείας ανάθεση. Και θα δώσουν 250 χιλιάρικα για να ενημερώσουν τον κόσμο πώς θα πάρει τα βάουστερ που συνολικά θα κοστίσουν λιγότερο από 650 χιλιάρικα. Δηλ. πάνω από το ένα τρίτο απ’ αυτά που θα μείνουν θα δοθούν σε κάποιον ημέτερο.

  https://www.esos.gr/arthra/72026/250000-eyro-gia-ti-dimosiotita-ton-voucher-200-eyro-stoys-mathites-kai-foitites-gia-ti

 115. sarant said

  114 Και τα πόμολα λέμε!

 116. # 102 α

  Βραστό χταπόδι, εννοείται σε σκέτο νερό

  # 100

  σε έχω οκανό να κάνεις μια μκρή μεταθεσούλα στις μέρες εντός του χωροχρόνου…

 117. Μαρία said

  Χτες https://www.youtube.com/watch?v=PTa4L2XiCjk

  Πριν απο λίγο. Η πηγή της λέει είναι η οικογένεια.
  https://twitter.com/LolaFilippa/status/1370784667079696385

 118. Μαρία said

 119. Μαρία said

  117

 120. Alexis said

  #100: Μου θύμισες έναν μπατζανάκη μου (πρώην) που έτρωγε τα νηστίσιμα το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας και το βράδυ έλεγε «δεν έχουμε καμιά μπριζόλα να ρίξουμε στη φωτιά;» 🙂

 121. Αυτό με τη ΝΟΠΟ δεν το ήξερα.

 122. Μαρία said

  121
  https://www.anoixtoparathyro.gr/%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC/

 123. Γιάννης Κουβάτσος said

  121: Δεν ξέρεις τον mavor της ΝΟΠΟ;
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.anoixtoparathyro.gr/%25CE%25BC%25CE%25AC%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582-%25CE%25B2%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B7%25CF%2582-%25CE%25BF-%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25B9%25CE%25B2%25CE%25B9%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25AE%25CF%2582-%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582-%25CE%25B4%25CE%25B5%25CE%25BE%25CE%25B9%25CE%25AC/&ved=2ahUKEwjL_OmAh67vAhUMHewKHd0oAbkQFjADegQIBhAC&usg=AOvVaw1DiB-Ay_Xg89MaiUCeBlG5&cshid=1615665750521

 124. Γιάννης Κουβάτσος said

  122: ☺

 125. mitsos said

  Καλησπέρα σας
  Πολύ καλή πιατέλα αλλά μου έπεσε βαρύ το τελευταίο… Θα προτιμούσα κάτι πιο ελαφρύ

  Δεν νομίζω πως είναι σωστός ο περιπαιχτικός λόγος για κάποια ορθογραφικά λάθη και λάθη δεοντολογίας στον συνδικαλισμό των ειδικών φρουρών … οι άνθρωποι προσελήφθησαν ακριβώς με αυτό ως κύριο προσόν – κριτήριο . Να μην ασσχολούνται με συνδικαλιστικές δεοντολογίες και ορθογραφίες . Αν αρχίσουν όλοι να σκέφτονται τι γράφουν και τι κάνουν ποιος θα δέρνει;

  Για το υπουργείο Πιαδείας , Μάλιστα. Εδώ να κάνουμε τρολάρισμα … Αλλά εσείς πάτε στα δύσκολα . Εδώ οι Άριστες δεν έχουν ακόμα καταλάβει την διαφορά μεταξύ διδαχθείσας και διδακτέας .
  Παραθέτω απόσπασμα (Αθήνα, 08-03-2021Αρ. Πρωτ. 26904/ΓΔ4 ) με υπογραφή της υφυποργού Ζ. Μακρή

  Σας ενημερώνουμε ότι έχει ενεργοποιηθεί στο ΠΣ myschool η λειτουργικότητα με θέμα: «Καταγραφή της Ύλης των Μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου» με την οποία υποχρεωτικά θα καταχωριστεί η διδακτέα ύλη.
  Οι Διευθυντές/τριες των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. είναι υπεύθυνοι για την καταχώριση της ύλης που έχει διδαχθεί στο σχολείο τους…

  Τα έντονα γράμματα ( μπολντ νοτ μπιουτιφολ) δκά μου.

  https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/26904_egkyklios_katagrafis_ylis_2020_21_gsio_a_v_gel_pin.doc

 126. mitsos said

  Επανέρχομαι

  Και οι επονομαζόμενοι δημοσιογράφοι αξίζουν την ειρωνεία μας π.χ. όταν βλέπουμε κείμενα όπως :
  …Ομολογώ πως άρχισα να θορυβούμε με το γεγονός πως άκουσα τους μελλοντικούς αξιωματικούς να μου λένε πως δεν δεσμεύονται από το νόμο, οπότε συνεχίζοντας τη συζήτηση προσπάθησα να καταλάβω από τι δεσμεύονται. Είπα λοιπόν πως τελικά δεν έχει σημασία αν εσείς θεωρείται πως δεν δεσμευόσαστε …
  κείμενα μάλιστα που αποδίδονται σε πανεπιστημιακούς

  https://tvxs.gr/news/ellada/dokimoi-sti-sxoli-tis-elas-eimaste-fasistes-yparxei-problima

 127. 122, 123

  Τον λύγκα σας τον ανέγνωσα προ ολίγων ωρών, άχρι τούδε δεν είχε υποπέσει εις την αντίληψίν Μου η συμμετοχή του εν λόγω καταμαυρουδέως εις την ΝΟΠΟ. Εγνώριζα βεβαίως ότι πρόκειται περί λαμπρού αγωνιστού, πατριώτου και δημοκράτου αλλά Μου είχε διαφύγει η συγκεκριμένη λεπτομέρεια.

 128. Μαρία said

  56
  Ας βάλω και το βίντεο.

 129. Γιάννης Κουβάτσος said

  127: Όσοι από τους «Ελεύθερους μαθητές» του Βορίδη ήταν Παναθηναϊκοί, συμμετείχαν στην αλήστου μνήμης ΝΟΠΟ, που τη διέλυσαν ο Βαρδινογιάννης με τον Μποσινάκη.

 130. mitsos said

  Να μαι πάλι

  Τώρα προβληματίζομαι αν πρέπει να ασχολούμαστε και με εκείνο τον συλλογισμό του Αδώνιδος Γεωργιάδη :
  «…Όταν τα ΜΑΤ θα έρθουν σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές θα επιβαρύνουν την μετάδοση του ιού; Εδώ, είμαστε φυλακισμένοι σε έναν ανήθικο εκβιασμό της Αριστεράς. Ξέρουν ότι δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε διότι αυτό θα επιβαρύνει το ιό. Ξέρουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων θα φέρει περαιτέρω καραντίνα, κι άρα περαιτέρω δυσαρέσκεια στα μαγαζιά, περαιτέρω δυσαρέσκεια στον κόσμο που είναι σπίτι και ούτω καθεξής. Το κάνουν επί σκοπώ για να διαδώσουν τον ιό, το κάνουν με δόλο. Για να διαδώσουν τον ιό. Για να κρατήσουν την Ελλάδα δεμένη στην καραντίνα. Και μετά να βγαίνουν και να κατηγορούν την κυβέρνηση…»
  Δεν με εντυπωσιάζει πως προσπερνά την απλή λύση να αφήσουν τους πολίτες να διαδηλώσουν ( Άδωνις είναι αυτός ) . Εκείνο που με εντυπωσιάζει είναι που δεν διατύπωσε και τον βασικό στόχο της Αριστεράς που είναι να μην προχωρήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό 🙂

 131. Γιάννης Κουβάτσος said

  Για να ξέρουμε ποιοι καταδικάζουν τη βία των μπαχαλάκηδων «αντιεξουσιαστών»:
  «Το επιβεβαίωσαν μάλιστα και οι καθηγητές σε έκθεσή τους. «Χρησιμοποίηση μαχαιριών από μαθητές μέσα και έξω από το σχολείο και απειλές χρήσης τους σε βάρος συμμαθητών τους για την εξάσκησης ψυχολογικής βίας και δημιουργίας κλίματος φοβίας»
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.documentonews.gr/amp/article/oi-stenes-sxeseis-ths-oikogeneias-boridh-me-ton-fasismo&ved=2ahUKEwjG6fa6ka7vAhVBZhQKHSAkDVEQFjAAegQIARAC&usg=AOvVaw2ZoW_-bRbgideH-_6RYlE_&ampcf=1

 132. Μαρία said

  128
  Στο 2:20, Αν αύριο το πρωί μας έδιναν τέτοιο δικαίωμα (ενν. της απεργίας), θα ήταν όλοι οι αστυνομικοί στο δρόμο.
  Θυμήθηκα το στίχο του Καραλή; Οι χαφιέδες καταβήκαν σ’ απεργία, τους τα ράξαν στην υπερωρία …

 133. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  2, Πέπε
  Ε, ναι! Θα έχεις ακούσει στα μέρη μας για την οξύτητα του λαδιού: «Οφέτος το λάδι μου ήτονε γραμμές, άντε ένα οξέο το πολύ».
  Αν πεις «ένα οξύ» θα σε κοιτάξουνε τουλάχιστον παράξενα… 🙂
  (Εντάξει, είναι διαφορετικό από το αμινοξύ του άρθρου, αλλά και ως αμινοξέο δεν είναι απορριπτέο)

 134. Μαρία said

 135. Γιάννης Ιατρού said

  134: Ο ΠΘ της καρδιάς μας…

 136. nwjsj said

  Καλησπέρα!

  Δεν ξέρω αν έχετε αναφερθεί σ’ αυτό σε κάποιο άλλο νήμα των προηγούμενων ημερών. Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Παρόντες» προβάλλεται δωρεάν κάθε μέρα και ως τις 19 Μαρτίου εδώ:

  https://parontes.imedd.org/watch/

  Προτείνω να το δείτε.

 137. Μαρία said

  Και καταληψίας https://www.efsyn.gr/node/284072
  …παλαιός Δαπίτης γύρισε την ταινία του χρόνου πίσω και θυμήθηκε ότι το 1986 ο κ. πρύτανης ήταν μέλος της Γραμματείας της οργάνωσης. Θυμήθηκε επίσης ότι τότε, το 1986, η ΔΑΠ είχε προχωρήσει… σε τετραήμερη κατάληψη της πρυτανείας!

 138. Μαρία said

 139. Γιάννης Ιατρού said

  136: Ναι, έχει αναφερθεί πρόσφατα, αλλά καλά έκανες και το επανέλαβες κι απ΄ εδώ, αξίζει να το δει κανείς.

 140. Πέπε said

  @125:

  Και γιατί αποκρύπτετε το υπ’ αρ. πρωτ. 29657/ΓΔ4 έγγραφο της 12.3.2021 της Γεν. Γραμματείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας;

  > > Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

  Ας μετρήσουμε:

  0. για την αντιμετώπιση
  1. των συνεπειών
  2. του κινδύνου
  3. διασποράς
  4. του κορωνοϊού

  Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες του κινδύνου διασποράς; Τι μπορεί να σημαίνει όλη η φράση με τις 4 αλλεπάλληλες γενικές;

  Η ψυχανάλυση έχει αποδείξει τα παρακάτω (πάλι εγώ όλο το ξεστράβωμα):

  Στην ουσία η φράση σημαίνει απλώς «για την αντιμετώπιση του κορονοϊού». Αν το έλεγαν όμως έτσι απλά, θα ήταν απερίφραστη ομολογία ότι δεν ξέρουν να πάρουν κανένα καλύτερο μέτρο παρά να παρατείνουν για δεύτερη φορά το τρίτο για φέτος κλείσιμο των σχολείων (τόσο αποτελεσματικά αποδείχτηκαν τα δύο πρώτα κλεισίματα και το πρώτο μέρος και η πρώτη παράταση του τρίτου κλεισίματος).

  Πώς θα κουκουλωθεί λοιπόν κάπως αυτή η κραυγαλέα ομολογία ανεπάρκειας; Απλό: προσθέτουμε γενικές. Δεν είναι ο κορονοϊός που θα αντιμετωπίσουμε με τα λαμπρά αυτά νέα μέτρα, είναι η διασπορά του. Δεν είναι η διασπορά του, είναι ο κίνδυνος διασποράς του. Δεν είναι ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού, είναι οι συνέπειες του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού.

  Κάποιον θα μπερδέψουμε, δεν μπορεί…

  Αν δεν πιάσει, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε μερικές ακόμη, π.χ. «αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας κορονοϊού», ή «προσπάθεια αποτελεσματικοτεροποίησης της εκστρατείας αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας κορονοϊού».

 141. Γιάννης Ιατρού said

  Δάκτυλος του Πέδη… 🙂

 142. Pedis said

  # 141 – Συμβαίνει πού και πού, εξαρτάται από τα πλαίσια και τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας … 😉

 143. Pedis said

  … Οφείλουμε να παραδεχτούμε ως αστυνομικοί, ότι με την παρούσα κυβέρνηση έχει ενταθεί η καταστολή και η αυξανόμενη ενασχόληση με πάρεργα άσχετα με την αποστολή μας. Το δείγμα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση δόθηκε μόλις ανέλαβε, με έκτακτες προσλήψεις ειδικών φρουρών με ανεπαρκή εκπαίδευση.

  Αντί οι νέοι ειδικοί φρουροί να ενισχύσουν τα ήδη πολύπαθα Αστυνομικά Τμήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη στελέχωση νέων κατασταλτικών ομάδων (ΔΡΑΣΗ) αδιαφορώντας για την εγκληματικότητα, που έχει αυξηθεί στις γειτονιές της Αθήνας και της Αττικής εν γένει. Το επόμενο διάστημα μάλιστα με τις ίδιες διαδικασίες θα στελεχωθεί και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία…

  Η αυταρχικότητα και η καταστολή ξεκινάει όταν η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με κοινωνικές ομάδες και κοινωνικά προβλήματα. Η συνταγή παλιά, ακολούθησε τη πεπατημένη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  Από την αποστολή των διμοιριών στη Χίο και στη Λέσβο πέρυσι την ίδια περίπου περίοδο και τις αποτρόπαιες σκηνές που εκτυλίχτηκαν εκεί, την αποστολή διμοιριών στον Έβρο, την άγρια καταστολή σε φοιτητές εργαζόμενους που αντιδρούν στη εφαρμοζόμενη πολιτική, την περαιτέρω εμπλοκή μας στους πλειστηριασμούς κατοικιών, στην αδικαιολόγητη καταστολή στην επέτειο του Πολυτεχνείου, και άλλες αρκετές περιπτώσεις.

  Κορωνίδα σ’ όλη αυτή τη πορεία, χρήσιμη και για συμπεράσματα για τους συναδέλφους, είναι οι εντολές που είχαμε στη διάρκεια της πανδημία και στην εφαρμογή των μέτρων.

  Ειδικά στη δεύτερη φάση από το φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει παντί τρόπω το δημόσιο σύστημα Υγείας, αποφάσισε να λαμβάνει μέτρα αντιφατικά και ανεφάρμοστα, να αυξήσει το πρόστιμο και να μας διατάσσει να κυνηγάμε τους πολίτες στα πάρκα και στις πλατείες λες και είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες. Επιβεβαιώνοντας τους στίχους του τραγουδιού για τον «εχθρό λαό».

  Κλείνοντας, όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να καταστείλει όποιον διαφωνεί στη πολιτική της, βάζοντας απέναντι του τον απλό εργαζόμενο αστυνομικό πλανάται. Πλανάται αν νομίζει ότι με αυταρχικότητα και τυφλή καταστολή θα ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις. Πλανάται αν θεωρεί ότι ο εργαζόμενος αστυνομικός θα πάει ενάντια στη κοινωνία και στον εργαζόμενο λαό μας.

  Δημήτρης Μπανιάς,
  Ανθυπαστυνόμος. Μέλος Δ. Σ. ΠΟΑΣΥ και της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

  https://www.imerodromos.gr/quot-echthros-laos-quot/

 144. Χαρούλα said

  #141
  Η φωτό είναι του 2013 στο Τορίνο για την λιτότητα.
  https://www.news.gr/kosmos/evroph/article/114830/ta-mat-evgalan-ta-kranh-toys-gia-symparastash-stoy.html

  Βέβαια δεν χάνει την αξία της η κίνηση.

 145. Μαρία said

  143
  Τον θυμήθηκα λόγω επωνύμου. Αλλά τι να σου κάνει ένας ανθύπας.
  28/2/2020

 146. Pedis said

  Συνέβη κάτι ανάλογο και τις προάλλες σε διαμαρτυρία καταστηματαρχών για την οικονομική κατάσταση λόγω μέτρων πανδημίας.

 147. Pedis said

  # 145 – Θα τόχει τ’ ονομα.

  Ο Μπανιάς στο στρατό νεοσύλλεκτος είχε φάει πολύ ξύλο, μα πολύ ξύλο για να υπογράψει ότι αποτάσσεται τον εξαποδώ. Και δεν το έκανε. (από μαρτυρία).

 148. Πέπε said

  @143

  Ωραίο κείμενο ομολογουμένως, όπως και ο λόγος του άλλου στην εκπομπή, αλλά:

  > > Πλανάται αν θεωρεί ότι ο εργαζόμενος αστυνομικός θα πάει ενάντια στη κοινωνία και στον εργαζόμενο λαό μας.

  Ε, δε μου φαίνεται να πλανάται και τόσο πολύ…

 149. ΓΤ said

  123@

  Ένας mavor πραγματικά ‘μοβόρ’…

 150. Pedis said

  # 148 – Ντάξει, κάθε πλάνη έχει κάποιο ορίζοντα χρόνου …😄

  Και με αυτήν την ευκαιρία, κάπου πήρε το μάτι μου τοn επετειακό (αν και αυτοανασκευασμένο, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει όποιον το χρησιμοποιεί) Παζολίνιο λίβελλο συμπάθειας για τον αγνο λαϊκό σμπίρρο.

 151. Μαρία said

  147
  Η χούντα τον βρήκε στο στρατό αλλά το ξύλο μπορεί να το έφαγε και πριν απ’ την επιβολή της, όπως και πολλοί άλλοι βέβαια.

 152. ΣΠ said

 153. Pedis said

  # 151 – Έτσι μου είχε μεταφερθεί από μάρτυρα αλλά δεν το δένω ως προς το χρόνο των γεγονότων. Και, δυστυχώς, υπάρχει μια απείρως μεγάλη δυσκολία να του ζητήσω διευκρινίσεις.

  Για όλα είναι ικανοί οι φιλελεύθεροι, δεν παίζονται λεμε

 154. Pedis said

  # 141 – Το 2013 συνεβη με διαδήλωση των Forconi (κίνημα κατά των Πολιτικών κλπ κλπ πατριώτες-εθνικιστές, κρυφοφασίστες και χαζομαλάκες όλων των τύπων), τις προάλλες συνέβη όπως έγραψα στο 146 απάν-απάνω, και βλέπω κι αυτό με απολυμένους εργάτες που δεν είχα πάρει χαμπάρι

  https://www.ilfattoquotidiano.it/2020/11/11/ex-ilva-di-genova-corteo-dopo-la-sospensione-senza-stipendio-di-250-operai-la-polizia-si-toglie-il-casco-tra-gli-applausi-dei-lavoratori/5999860/

 155. rogerios said

  @141: Προς στιγμήν στεναχωρήθηκα με τους Ιταλούς που εγκαταλείπουν την ιστορική γλώσσα τους… αλλά έπειτα διαπίστωσα ότι η φωτό είναι οκταετίας και μάλλον από την εξωτική Μπανγκόκ.

 156. Pedis said

  # 155 – Χαχά, σωστά.

  Στην Ιταλία σε κάποιες ανάλογες περιπτώσεις (οι γνωστότερες με το κίνημα των Forconi) οι Ιτ. ματατζήδες έβγαζαν μόνον τα κράνη τους και σε κάποιες φάσεις πορεύτηκαν μαζί με πολίτες με τους οποίους υπήρχε, ίσως, αλληλοκατανόηση …

  Αλλά η είδηση στο 154 φαίνεται ότι ίσως είναι μία εξαίρεση.

 157. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  Να «καμαρώσουμε» και το σκεπτικό του κ. Αδώνιδος:
  «ο ελληνικός λαός κρίνει τι θα πει ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά στην Ελλάδα, ο οποίος για να επιβάλει την μειοψηφική του στην κοινωνία άποψη, εκβιάζει τον ελληνικό λαό και τον καταστρέφει με σκόπιμη διάδοση κορονοϊού. Είναι απολύτως προφανές ότι έχουν πέσει οι μάσκες τους. Είναι κανονικοί εκβιαστές. Χρησιμοποιούν τον κορονοϊό ως όπλο για να καταστρέψουν την Ελλάδα, για να επιβάλουν τη γνώμη τους». https://tvxs.gr/news/ellada/georgiadis-i-aristera-diadidei-me-dolo-ton-koronoio-gia-na-menei-i-xora-se-karantina

  Πιο διχαστική λογική -μετά τη μεταπολίτευση τουλάχιστον- μπορεί κανείς να βρει ή να φανταστεί;
  Α-ΧΑ-ΡΑ-ΚΤΗ-ΡΙ-ΣΤΕΣ αντιλήψεις! Εδώ μιλάμε για διεστραμμένο μυαλό, πλέον…

 158. Alexis said

  #155: Πόθεν τεκμαίρεται η Μπανγκόκ;

 159. Alexis said

  Α, ώστε είναι και βάζελος ο Μαυρουδής; Μάλιστα! 🙂

 160. Alexis said

  #157: Όποιος διαφωνεί με την πολιτική τους είναι ύποπτος και εν δυνάμει εχθρός του λαού.
  Εδώ ισχύει απόλυτα το «Ή μεθ’ ημών ή καθ’ ημών»

 161. Τελικά η λυσίνη, αντί να λύνει προβλήματα τα δημιουργεί (για να θυμηθούμε κι άλλο πρόσφατο άρθρο του Νικοκύρη) 🙂

  Πάντως, το αμινοξέο μ’ αρέσει. Γιατί όχι;

 162. Γιάννης Ιατρού said

  καλημέρα,
  158: απ΄ εδώ Αλέξη
  https://www.trueactivist.com/police-in-thailand-lay-down-weapons-and-join-with-protestors-t1/

 163. sarant said

  Καλημέρα από εδώ!

  140 Σωστή παρατήρηση για τις γενικές

  162 Αψογο!

 164. Χαρούλα said

  Συγγνώμη για την παραπληροφόρηση(μάλλον την μισή πληροφόρηση) στο #144. Ευτυχώς υπάρχουν πιό προσεκτικοί σχολιαστές, διόρθωσαν και μας ενημέρωσαν σωστά. Ευχαριστώ #155 Rogerios και #163 Ιατρού.

 165. ΣΠ said

 166. nikiplos said

  117@ Λένε ότι ήταν ο οδηγός της Diadoras.

 167. Pedis said

  Όπως, πλέον, φαίνεται για το μάγκικο σάλτο στη Νέα Σμύρνη μαζεύουν στο σωρό και φυλακίζουν ομήρους. Για αντίποινα. Να υπάρχει και αναλογία λ.χ. εννιά για έναν;

 168. Νίκος Μαστρακούλης said

 169. Γιάννης Κουβάτσος said

  159: Κανείς δεν επιλέγει τους γονείς του και τους οπαδούς του.☺

 170. Pedis said

  + 153

 171. Pedis said

  Το είπε και ο ευφυέστατος Χασαπόπουλος ρε ούστη μου «αφού σε παίρνουν οι καμερες, κάνε κράτει» …

 172. rogerios said

  Καλημέρα,

  1. Κακώς λησμόνησα να βάλω μια χαμογελαστή φατσούλα στο σχόλιο 155.
  2. @143 και 165: Εσείς πρώτη αποκαλύψατα ότι η φωτό δεν αφορούσε πρόσφατο περιστατικό. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί κι εγώ να μην το έψαχνα.
  3. Οι ιότροπες φωτό στο Διαδίκτυο έχουν εξελιχθεί σε μεγάλη μάστιγα.
  4. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό θέμα όσο η καταπολέμηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ομολογώ ότι δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση οι υποστηρικτές της να βρουν την αφορμή για να μας κουνήσουν το δάχτυλο.
  5. Χτες έγινε χαμός στη Λιέγη στο πλαίσιο διαδήλωσης κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας, η οποία στο Βέλγιο, και ιδίως κατά την περίοδο των περιορισμών λόγω πανδημίας, έχει περάσει σε άλλη πίστα.

 173. π2 said

  Καλό θα ήταν να μάθουμε α) αν ο οδηγός κρατήθηκε με αυτόφωρη διαδικασία, όπως πρέπει, β) γιατί βγήκε η ανακοίνωση τώρα, μετά από τον θόρυβο στα ΜΚΔ ενώ το συμβάν έγινε την Παρακευή το πρωί, και γ) πότε επικοινώνησε με την οικογένεια του νεαρού.

 174. sarant said

  174 Ακριβώς έτσι.

  (Παρεμπιπτόντως είναι «του Ιάσονα»)

 175. Μαρία said

  174
  Το αυτοκίνητο στο βίντεο δεν φαίνεται πουθενά. Γράφτηκε αρχικά οτι έβγαινε απ’ τη βουλή, ενώ τώρα διαβάζω οτι κατέβαινε τη Βασ. Σοφίας και πήγε να στρίψει.
  Η έγνοια του τροχαίου ήταν να ρίξει πρόστιμο στον αυτόπτη μάρτυρα, γιατί δεν φορούσε κράνος.

 176. Pedis said

  Μπατσικό. Στην υπηρεσία Πολιτικού του καθεστωτος. Μητσοτακέϊκο. Προφανώς θα το κάλυπταν , αν μπορούσαν, αν δηλ. δεν υπήρχαν μάρτυρες, κάμερες και με το συμβάν μπροστά μπροστά στη Βουλή.

  Θέλει συζήτηση;

  (Αφού ακόμη κι έτσι, παρατηρήθηκε ύποπτα μεγάλη καθυστέρηση και υπηρεσιακή αδράνεια.)

 177. π2 said

  Και φυσικά ο οδηγός δεν πήγε αυτόφωρο.

 178. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  https://www.rosa.gr/koinonia/troxaio-sti-vouli-i-aderfi-tou-nekrou-iasona-kanei-ekklisi-gia-martires/

  Η οικογένεια Μπακογιάννη σε χαλαρές στιγμές
  O Κώστας Μπακογιάννης, η Σία Κοσιώνη με τα παιδιά τους & η Ντόρα Μπακογιάννη στο Ζάππειο
  Published 12 Μαρ. 21 (20:36)
  (συνοδεύεται από 14 φωτό της οικογένειας Ζάππειο-όπως αναφέρεται) .

  Κάποιοι τιτιβίζουν ότι το ατύχημα έγινε μετά απ αυτό.

 179. # 159

  Φυσικά μια ομάδα δεν επιλέγει οπαδούς όμως το «ίματζ» της προσελκύει…

  Μόλις πριν λίγες μέρες οπαδός του ΟΣΦΠ σκότωσε με μαχαίρι οπαδλό του ΠΑΟ. Θυμάμαι ακόμα έναν φόνο από οπαδό του ΟΣΦΠ σε ματς με την Παναχαϊκή στην Πάτρα και την δολοφονία του πράσινου Φιλόπουλου πάλι με μαχαίρι από οπαδό τουΟΣΦΠ σε αγώνα βολλεϋ γυναικών. Σε αυτό το επεοσόδιο αρχηγός των οργανωμένων ου ΟΣΦΠήταν ο Κουντούρης, σήμερα Β’ αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ…

  Ο Βορίδης φέρνει στην μνήμη τον μακαρίτη Κίτσιου, ίσως χωρίς αυτόν να ήταν άλλη ομάδα και να μην υπήρχε ΝΟΠΟ

 180. Μαρία said

  177
  Για τα μπατσικά ισχύει άλλος ΚΟΚ.
  https://tvxs.gr/news/ellada/ton-grigori-dimitriadi-synodeye-o-ntais-astynomikos

 181. π2 said

  Οι νομικοί μπορούν να μας πουν αν προβλέπεται αυτόφωρο ή όχι;

  Σημειώνω ότι από την ανακοίνωση της αστυνομίας δεν προκύπτει καν αν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, και πότε.

 182. Spiridione said

  182. Αν πιαστεί στα όρια του αυτοφώρου τον πηγαίνουν αμέσως στον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας συνήθως στα τροχαία δεν παραπέμπει την υπόθεση στο αυτόφωρο δικαστήριο αλλά διατάσσει συνέχιση προανάκρισης, να ολοκληρωθούν αυτοψίες, σχεδιαγράμματα, μαρτυρικές καταθέσεις, πραγματογνωμοσύνες αν χρειάζεται, ειδικά αν είναι σύνθετη υπόθεση κλπ. Μια φορά θυμάμαι σε θανατηφόρο τροχαίο η τροχαία ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τη δικογραφία και δικάστηκε αμέσως στο αυτόφωρο (ήταν σχετικά απλή υπόθεση, ήταν και Αλβανός ο δράστης). Αλλιώς, αν έχει παρέλθει το αυτόφωρο, ολοκληρώνεται η προανάκριση, στέλνεται η δικογραφία στον εισαγγελέα και παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο.

 183. Γιάννης Ιατρού said

  182: (και προηγούμενα για το θέμα)
  Καθυστερούν γιατί θα ψάχνουν νομικό σύμβουλο και ο γνωστός «ποινικολόγος» πιθανόν να είναι εκτός Αθηνών, π.χ. να έχει πάει στην Τρίπολη επίσκεψη σε πελάτη του😟😉

  Αν δεν υπήρχαν τα βίδεα και το κράξιμο που ακολούθησε, θα το έθαβαν το συμβάν…

 184. Μαρία said

  183
  Γιατί έχω την εντύπωση οτι ο τραυματισμός σε τροχαίο δεν διώκεται αυτεπάγγελτα αλλά πρέπει το θύμα να υποβάλει μήνυση;

 185. π2 said

  https://www.2020mag.gr/themata/935-klinika-nekros-o-iasonas-syggenis-tou-apokalyptei-sto-2020mag-gr-to-perivallon-tis-doras-bakogianni-rixnei-en-merei-tin-efthyni-stin-perifereia-attikis-gia-to-fanari-o-odigos-bike-sti-vouli-kai-eksafanistike?fbclid=IwAR2Hbg6CDPYzwF5zl8eeouvFehuuaEZ5_V4Cmv0Tg43_9YQaC-e7x_Rrbko

  Τουλάχιστον επικοινώνησε αμέσως με την οικογένεια η Ντόρα και όχι κατόπιν εορτής. Ελαφρυντικό σε ανθρώπινο επίπεδο, επιβαρυντικό σε πολιτικό (καθώς περίμενε να γίνει θόρυβος για βγάλει ανακοίνωση).

 186. Spiridione said

  185. Όχι, αυτεπαγγέλτως διώκεται πάντα, απλά αν ο παθών δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη ο εισαγγελέας απέχει από την ποινική δίωξη (εξαιρούνται οι επαγγελματίες οδηγοί).
  Στον νέο ΠΚ υπάρχει και ένα νέο άρθρο, 290Α επικίνδυνη οδήγηση, με πολύ αυστηρές ποινές σε περιπτώσεις μέθης, επικίνδυνων ελιγμών κλπ.

 187. π2 said

  175: Εκτός από τη γενική Ιάσωνα από την Μπακογιάννη, τώρα έχουμε και ονομαστική Ιάσωνας από τον Μπαξεβάνη.

 188. Μαρία said

  186
  «Το θέμα είναι ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της κ. Μπακογιάννη, απέδωσαν εν μέρει το ατύχημα στο ότι στο συγκεκριμένο σημείο η Περιφέρεια Αττικής, ενώ θα έπρεπε, δεν είχε φανάρι.»
  Μιλάμε για θράσος. Υποθέτω οτι συστηματικά οι οδηγοί στρίβουν παράνομα, γιατί βαριούνται να κάνουν τον κύκλο.

 189. Η συντετριμμένη μήπως διέκοψε καθόλου τις προσευχές της για να πάρει στο κινητό τον οδηγό του αυτοκινήτου και να του πει να τσακιστεί να παρουσιαστεί πριν τη λήξη του αυτόφωρου?
  Σιχτίρ.

 190. Μαρία said

  187
  Άρα η υπόθεση μυρίζει κουκούλωμα και με τον τροχονόμο στο κόλπο.

  188
  Όπως ο Πλάτωνας κι ο Απόλλωνας 🙂

 191. Pedis said

  Τώρα, ο αυτόπτης μάρτυρας πρέπει να ψαχτεί πριν κάνει οτιδήποτε. Είναι εντάξει με την εφορία, ασφάλειες διευθετημένες, έχει κάνα δικαστήριο …

  Άσχετο (; ) Τις προάλλες στην Ιταλία πέθανε ο αυτόπτης μάρτυρας μίας δολοφονίας στη Φότζα της Ν. Ιταλίας το 1992. Χάρη στην κατάθεσή του εντοπίστηκε ο δράστης, ένας μαφιόζος, δικάστηκε και καταδικάστηκε για μαφιόζικη δολοφονία. Ο μάρτυρας μαζί με τη στενή οικογένειά του αυτοεξορίστηκαν για να προστατευτούν. Η υπόλοιπη οικογένεια τον ξέγραψε και τον καταδίκασε (για να επιβιώσει). Έζησε εξόριστος, αλλάζοντας διεύθυνση πολλές φορές και σε καθεστώς αστυνομικής προστασίας επί χρόνια.

 192. Μαρία said

  Την ίδια στιγμή, πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής. https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/285571_sti-mpakogianni-anikei-ypiresiako-ohima-toy-trohaioy-exo-apo-ti-boyli

 193. 192 Εννοείς πως πέθανε από φυσικά αίτια, δλδ τον πυροβόλησαν/έσφαξαν κλπ?

 194. Pedis said

  # 194 – Από φυσικά αίτια, 58 ετών, βρέθηκε νεκρός σπίτι του.

 195. ΓιώργοςΜ said

  187 Για την πληρότητα, υπάρχει περίπτωση ο τραυματισμός να είναι ελαφρύς, οπότε μπορεί το θύμα να μη δηλώσει τραυματισμό στο ανακριτικό της Τροχαίας για να γλυτώσουν όλοι τα συνακόλουθα (η Τροχαία την προανάκριση, οι εμπλεκόμενοι τα δικαστήρια κλπ).
  Αυτό με τη μέθη ισχύει μέχρι κεραίας, υπάρχει οδηγία να γίνεται μέτρηση για αλκοόλ σε κάθε περίπτωση που υπάρχει τραυματισμός. Μου έτυχε να περιμένω αρκετή ώρα μετά από ένα ατύχημα, αφού είχε έρθει αστυφύλακας, έγιναν οι συνήθεις διαδικασίες (ευτυχώς χωρίς ουσιαστικό τραυματισμό), ώστε να έρθει περιπολικό με αλκοολόμετρο. Καλή πρακτική, ακόμη καλύτερη η συχνότερη προληπτική μέτρηση, αλλά φοβάμαι πως δεν…

 196. Πέπε said

  196
  > > χωρίς ουσιαστικό τραυματισμό

  Δεν είναι πάντοτε σαφές αν υπάρχει ή δεν υπάρχει τραυματισμός. Πολύ κλασική η περίπτωση που δεν έχεις αίματα, δε μοιάζει να έχεις σπάσει τίποτε, πονάς λίγο, λες ε θα περάσει, και την άλλη μέρα (ή και μέρες αργότερα) πονάς τόσο πολύ ώστε πας να σε κοιτάξουν και διαπιστώνεις ότι τελικά έχεις τραυματιστεί.

 197. leonicos said

  Ατελής ρήξη αορτικου τόξου.
  Λες δεν έπαθα τίποτα ευτυ….. κι έχεις πεθανει

 198. Γιάννης Κουβάτσος said

  197: Έτσι παραλίγο να πεθάνει συνάδελφός μου, με μηχανή κι αυτός και κράνος. Σηκώθηκε από κάτω μόνος του, ξεσκονίστηκε, του φαίνονταν όλα καλά. «Δεν πάω καλού-κακού στο νοσοκομείο;» σκέφτηκε. Αυτό τον έσωσε. Κατέρρευσε στην είσοδο του νοσοκομείου. Εκτεταμένο εγκεφαλικό αιμάτωμα και πολύωρο χειρουργείο. Ευτυχώς, σώθηκε και είναι καλά.

 199. sarant said

  193 Να δούμε τώρα τι θα γίνει

 200. Μαρία said

 201. Δρυός Πεσούσης said

  190. Το ίδιο βράδυ που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος, ο υπ. παιδείας Στυλιανίδης ήταν στα μπουζούκια και την επόμενη το μεσημέρι πήγε στο οακα για να δει τον Πανθρακικό και να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του – εκλέγεται στην Θράκη. Και μετά έλεγε στους μαθητές να γράψουν επιστολές διαμαρτυρίας αν θέλουν. Δεν είναι πρωτοφανείς χειρισμοί αυτοί.

  Θυμηθείτε και την υπόθεση του βουλευτή Σάμου της νδ Καραμηνά που το 1998 προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (σκοτώθηκε η νεαρή συνεπιβάτιδά του, την οποία προφανώς δεν ήξερε καλά καθώς ήταν οικογενειάρχης) και αρνήθηκε το αλκοτέστ επικαλούμενος την βουλευτική ασυλία. Τον θυμάμαι στις ειδήσεις να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τελικά καταδικάστηκε σε 35 μήνες με αναστολή και τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε δήμαρχος στο Βαθύ. https://www.tanea.gr/2000/07/01/greece/enoxos-gia-to-thanatiforo-troxaio-krithike-o-prwin-boyleytis-kwstas-karaminas/

  Στα κρατητήρια της ασφάλειας βασανίζονται ακόμα συλληφθέντες στο σορό από τη Ν.Σμύρνη -ακόμα κι αν πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω έχουν δικαιώματα (υποτίθεται)- κι από την άλλη έγινε θανατηφόρο ατύχημα μέρα μεσημέρι μπροστά στη Βουλή παρουσία της τροχαίας κι αντί να διερευνηθεί άμεσα, φυγάδευσαν το αυτοκίνητο κι έδιωξαν τον αυτόπτη μάρτυρα. Η περίπτωση Μάγγου έπρεπε να φτάσει στην ομιλία του αρχηγού της αξ.αντ. για να για να προχωρήσει η εδε της, εφτά μήνες μετά. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο. Τέτοιες πρακτικές έχουν κανονικοποιηθεί και δεν το έχουμε καταλάβει.

  Το ζήτημα είναι ως πότε θα ανεχόμαστε την καταπάτηση της ισονομίας και την αλαζονεία/κατάχρηση της εξουσίας.

 202. Μαρία said

 203. voulagx said

  Ακολούθησε χθες ανασκεύαση της αρχικής κατάθεσης που έδωσε ο κουνιάδος του 30χρονου.
  Ωραία κατασκεύαση αυτή η ανασκεύαση! Χώρια που έχουν μπερδέψει τον γαμπρό με τον κουνιάδο.

 204. ΓΤ said

  202@

  Συμπληρώνουμε ότι στο διπλανό τραπέζι από το υπουργίδι ήταν η Έλενα Ράπτη.

 205. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  192 >>Τώρα, ο αυτόπτης μάρτυρας πρέπει να ψαχτεί πριν κάνει οτιδήποτε.
  Εμ… Ο αστυνομικός ακούγεται στο βίντεο να τον προγγάει να «εξαφανιστεί» και να του κάνει παρατήρηση ότι δε φορά κράνος (μ΄αυτό βρήκε να τον απειλήσει για να τον διώξει, την ώρα που – κατά τραγική ειρωνεία ο τσαλακωμένος νεαρός μοτοσικλετιστής μπροστά του, φορούσε κράνος, αλλά… )

  193 εντωμεταξύ επειδή είναι δημ. υπάλληλος (φαντάζομαι) ο οδηγός, σε κάθε περίπτωση έχουμε αυτεπάγγελτη δίωξη.

 206. Γιάννης Ιατρού said

  Οι γειτονιές της Αθήνας παλεύουν και φωνάζουν ενάντια στην καταστολή, εδώ από την συγκέντρωση πολιτών στο Χαλάνδρι, σήμερα το μεσημέρι 👍🤗🤩✌

 207. sarant said

  206 «Πού είναι το κράνος σου;» που λέει κι εκείνο το ανέκδοτο

 208. 207 Σήμερα στην πλατεία ΝΣ μαζεύτηκαν λίγες εκατοντάδες.

 209. Μαρία said

 210. Μαρία said

 211. Pedis said

  # 210 – Θάταν πολύ χοντρό αν υπήρχε μέσα επιβάτης …

  (Στην Ινδία, σε περίπτωση ατυχήματος με τραυματία από κατώτερη κάστα, ο εμπλεκόμενος, ανώτερης κάστας, την κάνει κύριος.)

 212. Μαρία said

  212
  Βαλτοί είστε; 🙂

 213. Spiridione said

  CSI Σφακατάκ
  https://www.ellinikahoaxes.gr/2021/03/14/hoax-jonathan-galindo/

 214. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  210 Το είδα σε χθεσινό τουί
  https://www.yupiii.gr/gossip/c315624/i-oikogeneia-mpakogianni-se-xalares-stigmes?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1615668245

 215. Μαρία said

  «Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό…»
  Μετά το 2:50 https://www.youtube.com/watch?v=Grr4eHNsXA4&t=173s

 216. Pedis said

  Τον έκαναν ντά

  https://www.efsyn.gr/node/285607

  Τρέμει την ΕΔΕ κι ο τροχαίος «Εξαφανίσου».

 217. Pedis said

  Προσοχή! Οιπονόμου:

 218. 218 Φιρί-φιρί το πας να σου φέρω κατακέφαλα καμιά Λατινοπούλου.

 219. Μαρία said

  219
  Πες τα, Χτήνε. Κι εμείς το είδαμε αλλά δεν το φέραμε εδώ το σκουπίδι.

 220. Τα παραλές τώρα κι εσύ Μαρία. Ο Πέδης είναι εντάξει τύπος και όπως ξέρεις τα πάμε πολύ καλά, δεν μπορώ να του κάνω τέτοιο κακό. Θα του φέρω λίγο Πίπη instead, σταθερή αξία.

 221. Μαρία said

  221
  Ενδιαφέρον. Ο Κούκος είναι κάργα νεοδημοκράτης άλλης φράξιας, Αρκεί να δεις τι μαυρίλα αρτάρει.

 222. Μαρία said

  221
  Μέχρι αύριο και βλέπουμε.
  Για τις Εκκλησίες στις περιοχές που βρίσκονται στο Βαθύ κόκκινο επιτρέπεται η λειτουργία αποκλειστικά και νόμο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων με εξαίρεση τις κηδείες όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων . Επίσης αναστέλλεται η τέλεση γάμων βαπτίσεων αλλά και μνημοσύνων.
  https://www.e-nomothesia.gr/law-news/khardalias-allages-stous-kodikous-apo-ayrio4-martioy.html

 223. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  207, 209
  «Σύνταγμα, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη
  για τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη»

 224. 222 Α μάλιστα. Δεν τον ήξερα, τώρα τον έψαξα λίγο. Να σφάζονται πολύ άραγε στο μαγαζί? 🙂

 225. Μαρία said

  225
  Ούτε εγώ τον ήξερα αλλά ήμουν περίεργη να δω ποιος είναι ο κύριος που χαρακτηρίζει μαλάκα τον Άδωνη επωνύμως. Η αβατάρα του είναι κάτι σε στρατιωτικό;

 226. 226 ΄Ετσι δείχνει.

  Και πώς γίνονται οι βαφτίσεις, με κλικ αγουέι?

 227. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  221
  Από τον Δωδεκαθεϊσμό στην Ορθοδοξία: Άλλη μια «κυβίστηση» Γεωργιάδη
  https://tvxs.gr/news/ellada/apo-ton-dodekatheismo-stin-orthodoksia-alli-mia-kybistisi-georgiadi

 228. 228# Βέβαια, παλιά ιστορία αυτή. Να τα βλέπετε εσείς που τους ψηφίζετε 🙂
  Καλό ξημέρωμα, γενικώς.

 229. Pedis said

  # 219 … 221 – Οιπονόμου δεν μπορείτε, Λατινοπούλου δεν αντέχετε, Πλεύρη ούτε με σφαίρες, τον Ρουφιάνο τον θεωρείτε μπανάλ, ο Πορδοψάλτης σας μυρίζει, ο Τζήμερος σας βρωμάει, ε τι λοιπόν, από όλον τον εθνικό κορμό μόνον τον Μπουζούκο σέβεστε, αγαπάτε και τσιτάρετε εδω μέσα;

  Έχω διασκεδαστικό τουί του Σίλα για ακροδεξιούς με λεπτά γούστα και πνεύμα. Ναι, πολύ γέλιο. Μέχρι και εμετό θα κάνετε από τα γέλια. Να το βάλω;

 230. Εγώ κοιμάμαι ήδη, θα σχολιάσω τα αίσχη σου το πρωί.

 231. Γιάννης Ιατρού said

  καλημέρα,

  224: Τι 2 2 4 δηλαδή, κάτι σαν το 1 1 4 (όχι αυτό με το …βάουτσερ, το άλλο)
  ΥΓ: σε πήρε το μάτι μου στο Χαλάνδρι αλλά δεν ήθελα να δώσω λαβή στους διαμοιραστές 300αριών πως άλλαξα Δήμο… 🙂

  Χαρταετό με βουϊχτρες, σκουλαρίκια κλπ. για σήμερα ετοιμάσατε; Ήλιο βλέπω πρωί-πρωί, λέτε να έπεσαν έξω οι μετεωρολόγοι (ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία τους θά ΄τανε…) με την πρόβλεψή τους για βροχές και κακοκαιρία;

  ΥΓ: Παϊδάκια, καμιά μπριζολίτσα θα ψήσετε σήμερα, μιάς, όπως με πληροφόρησε το επιτελείο, όλα τα «σαρακοστιανά» (αστακοί, καβούρια, γαριδο-καραβίδες) με τα -τρόπος του λέγειν- ορεκτικά μαζί (χταποδάκια, μελιοτζανο*, βολβο-τουρσιά κλπ.) τα φάγατε όλα από χθες;

 232. Γιάννης Ιατρού said

  Οι Χριστιανοδημοκράτες υφίστανται συντριβή στις πρώτες εκλογές μετά τον κορονοϊό στη Γερμανία τόσο στη Βάδη-Βυρτεμβέργη (Στουττγάρδη, 11,5 εκ. πληθυσμός, πρώτοι οι πράσινοι 31%, τρίτο το SPD με 12%, ) όσο και στη Ρηνανία-Παλατινάτο (Μάιντσ, 4,5 εκ. πληθυσμός, πρώτο με μικρές απώλειες το SPD 35%,).

  Εικάζω πως σημαντικό ρόλο έπαιξε το πρόσφατο σκάνδαλο με την προμήθεια προστατευτικών μασκών στην οποία φέρονται να εμπλέκονται πολιτικοί της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) -κάτι μου θυμίζει αυτό😂😎🙄- καθώς και το παρατεταμένο/συνεχιζόμενο λοκντάουν.

  Το ακροδεξιό AfD γύρω στο 11-12%. Σε άνοδο έως και >3% οι φιλελεύθεροι FDP αλλά (ως συνήθως) με σχετικά χαμηλό ποσοστό 6-10 %. Το εκλογικό μέτρο στη Γερμανία βρίσκεται στο 5%.

  Πολύ μεγάλο το ποσοστό που ψήφησε με επιστολική ψήφο 50%-65%, προφανώς λόγω επιδημίας.

 233. Γιάννης Ιατρού said

  Σχετικά με το προχθεσινό τροχαίο έξω από την Βουλή, για να μην φανεί πως η Ντόρα -μετά το συμβάν- έκανε περίπατο στο Ζάππειο (όπως αρχικά είχε διαδοθεί), άλλαξαν το άρθρο στο ladylike.gr με την κατάλληλη επεξήγηση…

 234. Γιάννης Ιατρού said

  234: Για να είμαστε δίκαιοι, να σημειώσω πως υπάρχει δημοσίευμα της 8/3/2021 στο https://www.altsantiri.gr/lifestyle/975985/kosioni-mpakogiannis-paidia-lockodwn/ που βλέπουμε τις ίδιες φωτό της οικογένειας στον περίπατο στο Ζάππειο με ημερομηνία 27/2/2021, ΑΛΛΑ χωρίς την φωτό της Ντόρας που δημοσιεύεται στις 14/3/2021 στο ladylike.gr . Μπορεί να μην ενδιέφερε -τότε- να δημοσιευτεί η φωτό της, αλλά να ήταν κι αυτή μαζί.

 235. Νίκος Μαστρακούλης said

 236. π2 said

  Δεν πίστεψα αυτό που διάβασα για τη διάσταση μεταξύ gov.gr και ΦΕΚ περί βαπτίσεων ώστε να δικαιολογηθεί η υπουργική βάφτιση. Δεν μπορεί, λέω, κάποια παρανόηση θα είναι, αντιπολιτευτικός οίστρος.

  Φευ:

  Δημοσιευμένη στο ΦΕΚ ΚΥΑ (http://www.nomotelia.gr/photos/File/895b-21.pdf, σελ. 10603): «Δυνατότητα α) τέλεσης κηδειών και των σχετικών θρησκευτικών λειτουργιών και λοιπών ιεροπραξιών και ταφικών εκδηλώσεων, β) γάμων, υπό τις ειδικότερες προβλέψεις του Παραρτήματος ΙΙΙ»

  gov.gr (https://covid19.gov.gr/covid-map, μετάβαση στο Επίπεδο Γ): «Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».

  Έμεινα άναυδος.

 237. π2 said

  Διόρθωση: Υπάρχει και νέα ΚΥΑ, στις 13/3 (ΦΕΚ 996), με απαράλλαχτο πάντως κείμενο.

 238. Pedis said

  # 236 – Γίνονται αυτά στην Ελλάδα όπου κυβερνάει φιλελεύθερο κόμμα, όχι τίποτα δεξιά α λά Όρμπαν, και είμαστε Ευρώπη κι όχι Τουρκία, άντε Καταλωνία; Αναρωτιέμαι.

  🥳

 239. π2 said

  Το πιο αθώο σενάριο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι το κείμενο στο gov.gr έχει ξεμείνει από τον Φεβρουάριο, όταν η σχετική ΚΥΑ επέτρεπε τις βαπτίσεις (ΦΕΚ B 534/2021). Αλλά να μην ταιριάζουν τα μέτρα στον επίσημο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης με τα δημοσιευμένα και εν ισχύ ΦΕΚ είναι άλλου τύπου χοντράδα.

 240. Γιάννης Κουβάτσος said

  Τι ειρωνεία όμως…Όταν ξεκινάει η επίσημη νηστεία, αρχίζει ο Κουφοντίνας να τρώει. Όταν είσαι επαναστάτης, το δείχνεις σε όλες τις περιπτώσεις.

 241. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

  @241. Γιάννη, έγραψες μεν, θα σε φάνε δε! 🙂

 242. sarant said

  237-8-240 Τι έγινε με τα βαφτίσια; Γιά πείτε.

 243. Pedis said

  Τι λέγαμε τις προάλλες, Χτήνε; Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί η Λατινοπούλου στα σχόλια.

 244. 244 Τις προάλλες λέγαμε πως είσαι μερακλής 🙂

 245. Γιάννης Ιατρού said

  243: ==> βλ. 221 του χτήνους και 226 της Μαρίας κλπ.

 246. π2 said

  Το τελευταίο επεισόδιο: https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1371414566245130241?s=20

 247. Μαρία said

  247
  Ρε τον απατεώνα! Μοιράζει άδειες η πολιτική προστασία!

 248. Μαρία said

  Το σήριαλ συνεχίζεται. Κι εκείνο το «θα σας λυπηθώ»! Θα σας λυπήσω πρέπει να εννοεί.

 249. Μαρία said

  Καρύπογλου, φουμπού
  (ΥΓ1: πληροφορούμαι δε ότι το μωρό ήταν του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων – ωραίος τύπος κι αυτός)

  (ΥΓ2: Μωρό είναι ρε απίθανε! Γράψε Χριστιανός να πούμε πάει καλά, μην γράφεις ότι έγινε και ΠΙΣΤΟΣ χριστιανός το μωρό, γελάνε πιστοί και άπιστοι.)

 250. spyridos said

  «Όταν είσαι επαναστάτης, το δείχνεις σε όλες τις περιπτώσεις.»

  Όπως και όταν είσαι βλάκας. Είναι σαν τον βήχα δεν κρύβεται η βλακεία

 251. Pedis said

  Kάποια λαδιά έκανε πάλι o Godfather και θέλησε να το καυχηθεί …

 252. Μαρία said

 253. ΣΠ said

  249
  Ναι, το διόρθωσε πιο κάτω.

 254. Γιάννης Ιατρού said

  249/250: υπήρχαν πολύ σοβαροί λόγοι 🙄

 255. Pedis said

  http://www.topontiki.gr/article/430573/ti-eipe-o-proedros-tis-enosis-astynomikon-ypallilon-notioanatolikis-attikis-gia

  Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νοτιοανατολικής Αττικής για το τροχαίο στη Βουλή

  Συμπλήρωσε δε ότι ο αστυνομικός που προκάλεσε το ατύχημα δεν έφυγε από το σημείο αλλά «έβαλε το αυτοκίνητο μέσα και γύρισε».

  Τέλεια! Συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να γίνει αυτοψία και ανάλυση της δυναμικής του ατυχήματος.

 256. π2 said

  256. Εντάξει, αυτό δεν είναι παράνομο, επιτρέπεται να πας το αυτοκίνητο λίγο παραπέρα αν δεν κάνω λάθος.

  Κατά τα άλλα, ήταν πολύ διαφωτιστική η υπεράσπιση του υπουργού στα ΜΚΔ.

  Αρχικά:

  – Μα πώς έκανε βάφτιση; Απαγορεύεται.
  – Δεν απαγορεύεται.
  – Μα να η ΚΥΑ.
  – Φέικ νιουζ, δες το gov.gr.
  – Μα η ΚΥΑ είναι ξεκάθαρη.
  – Όχι, είναι ασαφής η διατύπωση.

  Μετά την υπουργική παραδοχή ότι κανονικά απαγορεύονται οι βαπτίσεις:

  – Είδατε που απαγορεύεται τελικά;
  – Ναι μωρέ άπλυτοι ζαίοι, σας πείραξε που θα γίνει χριστιανός ένα μωρό, δεν κοιτάτε τα μούτρα σας που πηγαίνετε σε πορείες και διασπείρετε τον ιό.

  Αυτό δεν είναι απλώς ασύμπτωτος διάλογος, είναι πλήρης αδυναμία να συμφωνήσουμε για την πραγματικότητα.

 257. π2 said

  Ο Άδωνις πόσταρε και την ειδική άδεια, η οποία, πολύ βολικά, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

 258. Γιάννης Ιατρού said

  258: Εμ δεν είναι άδεια, ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΕΛΕΣΗΣ θρησκευτικής ΤΕΛΕΤΗΣ είναι, που λογικά τέτοια ΒΕΒΑΙΩΣΗ μόνο η εκκλησία μπορεί να δώσει.

 259. π2 said

  259: Γενικώς στο πόδι: βεβαίωση αντί άδεια, το σόλοικο «λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός που αφορά στον προγραμματισμό τελετής». Γονατογράφημα, που θα ‘λεγε και μια ψυχή.

 260. nwjsj said

  Δηλαδή, αν είσαι ο κουμπάρος του υπουργού σου δίνουν από το υφυπουργείο Πολ.Προστ. μια κατ’ εξαίρεση βεβαίωση για το οτιδήποτε θες να κάνεις εκτός λοκντάουν και όλα εντάξει. Η κατάχρηση εξουσίας και το ξεχείλωμα των νόμων και των κανονισμών, ακόμα κι αυτών που θεσπίζουν οι ίδιοι, έχει γίνει πλέον κανονικότητα (τα είδαμε και με την περίπτωση Κουφ). Εμείς κατά τ’ άλλα απαγορεύεται να βγούμε πάνω από δύο χιλιόμετρα εκτός του δήμου μας… Και δεν φτάνει που κάνουν την κουτσουκέλα, βγαίνει ο νουνός να καμαρώσει στα σόσιαλ ως γύφτικο σκεπάρνι αντί να πάει κει χάμω να βάλει το λάδι κι ύστερα να λουφάξει. Δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί ότι ο κόσμος είναι στα κάγκελα λόγω του παρατεταμένου εγκλεισμού και της απόγνωσης για την οικονομική του κατάσταση με αποτέλεσμα να τους κράζει για ό,τι παλιότερα θα περνούσε στο ντούκου ή διατηρούν την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να κάνουν damage control μέσα από τα πετσωμένα ΜΜΑ & ΑΡΔ. Κούνια που τους κούναγε…

 261. Μαρία said

  258-260
  Κατ’ εξαίρεσης
  Αεροπαγίτου

  Κοινώς κωλόχαρτο.

 262. sarant said

  246-7 Ευχαριστώ!

  255 Μαρσάρανε και οι μπουλντοζες….

 263. Μαρία said

  Για να δείτε τι του σούρνουν στα σχόλια.

 264. Pedis said

  Αυτή θα ήταν η 1583η φορά που θα έπρεπε να παραιτηθεί κυβερνητικός λειτουργός από το ’19 που μπήκε καβάλα η ΝΔ, αν βρισκόμασταν σε κανονική χώρα και σε κανονική κατάσταση, όταν και όπου (όχι στην Ελλάδα) τηρούνταν τα προσχήματα για τα μάτια τού μικροαστού.

  Αλλά, θα υπήρχε κανονική χώρα και κατάσταση με τον Μπουζούκο και τον Κούλη αντιπρόεδρο και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος με τα μεγάλα μμε σε ρόλο κονσιλιέρε της φαμίλιας, και με μόνον το 25% του εκλογικού σώματος που είναι εντελώς γίδια να τους δινουν εξουσία για τέσσερα χρόνια;

 265. Μαρία said

 266. sarant said

  264 Εμένα με έχει μπλοκάρει

 267. 264: Επί τη ευκαιρία, το μπλοκάρισμα το μόνο που εμποδίζει είναι ο διάλογος. Για να δεις, αρκεί να το κάνεις ανώνυμα, ή με άλλο λογαριασμό. Ανοίγεις, λοιπόν, επιτόπου ένα private/incognito tab και είσαι αναγνώστης / θεατής.

 268. 267, αντί 264

 269. Μαρία said

  267
  Αυτό δεν καταλαβαίνω πώς δουλεύει. Πώς γίνεται κι εμείς που δεν έχουμε τουίτερ να μπορούμε να βλέπουμε τα τουί ολωνών; Φαντάζομαι οτι κι εσύ μπορείς να τα δεις αλλά δεν σου επιτρέπειται να σχολιάσεις.

 270. Μαρία said

  268
  Τώρα σε είδα.

 271. 271: Κι η σχετική επιλογή υπάρχει στο δεξί κλικ πάνω σ’ ένα λίκνο.

 272. Μαρία said

  #ειδική άδεια
  https://twitter.com/search?q=%23%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7_%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1&src=trend_click&vertical=trends

 273. Μαρία said

 274. Αυτό αναφέρθηκε? Ισχύει?

 275. Μαρία said

  275
  βλ. 250
  Δεν ξέρω αν ισχύει. Ο Καταπόδης λέγεται Γιώργος όπως κι ο μπαμπάς του μωρού στη βεβαίωση.
  Με τόσα προσόντα και να κάνεις κουμπαριά με τον Άδωνη https://www.eaadhsy.gr/index.php/m-eaadhsy/m-to-symboylio/m-proedros-cv

 276. Γιάννης Κουβάτσος said

  Με ποιο δικαίωμα αναγκάζει κάποιος το ανήξερο και ανυπεράσπιστο παιδί του να έχει πνευματικό πατέρα τον Γεωργιάδη;

 277. Μαρία said

 278. Μαρία said

 279. Γιάννης Ιατρού said

  Από τα θεαματικότερα αυτογκόλ του Άδωνι η αρχική ανάρτηση για τη βάφτιση…

  Γιατί έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Μετά «βρέθηκε» και το έγγραφο με την Βεβαίωση !!! (με όσες νομικές, τυπικές και ουσιαστικές ατέλειες/γκάφες έχει) και ο κόσμος αγανάκτησε. Η αγανάκτηση αυτή του κόσμου συγκρίνεται με τις ζημιές και την καταπόνηση των κατασκευών από τους σεισμούς, είναι συσσωρευτικές.

  Έτσι ξεχειλίζει το ποτήρι και μέσα στον πανικό των εμπλεκομένων θα έχουμε να δούμε κι άλλα ευτράπελα, τα ψέματα και οι αντιφάσεις δύσκολα θα κρυφτούν.

 280. nwjsj said

  Ούτε μια μέρα δεν μας αφήνει να βαρεθούμε αυτό το ασκέρι…

  Όσο για το τουΐτερ, στην τραγική φάση που βρισκόμαστε με την παντελή έλλειψη ενημέρωσης και όλο τον αντιπολιτευτικό λόγο να διεξάγεται εκεί, προτείνω σε όσες/-ους δεν έχουν λογαριασμό να αποκτήσουν και να συμμετέχουν. Κι εγώ το σνόμπαρα πριν κάποια χρόνια, αλλά διαπιστώνω τώρα με πικρία ότι τα διάφορα χάσταγκ καθορίζουν την πολιτική ατζέντα και είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει αυτή τη στιγμή ο κόσμος για να ελέγξει εν μέρει τις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

 281. Γιάννης Ιατρού said

  281: αν μη τι άλλο, τουλάχιστον γίνεται καλό ξεσκέπασμα και φωτίζονται οι σκοτεινές γωνιές…

 282. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ούτε εγώ έχω τουίτερ, αλλά διαπιστώνω ότι λειτουργεί πλέον όπως ο πολύγραφος στα χρόνια της κατοχής. Με πίκρα το λέω, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζήσουμε μέρες «πληροφόρησης» σαν κι αυτές που ζούμε, νόμιζα ότι αυτά πια ήταν ιστορία, ότι αφορούσαν το μακρινό παρελθόν.

 283. Μαρία said

  Π.χ. μόλις είδα στο τουίτερ ένα βιντεάκι και διαπίστωσα οτι ανέβηκε κι εδώ αλλά τον Αύγουστο του 2013, μήνα που κάνω κοπάνες.

 284. nwjsj said

  Μας πήρανε πρέφα και στα εξωτερικά…

 285. Μαρία said

  Απο μικρός στα ψέματα ο φλούφλης https://nd.gr/theodoropoylos-nikos

  Ένα απο τα βίντεο που σχολιαστές έχουν λινκάρει στο τουί του https://www.youtube.com/watch?v=ddd3eQGGlO4&t=1263s

 286. Pedis said

  Κατάλαβε κανείς για ποιο λόγο του ‘ρθε να γράψει το συγκεκριμένο τουί;

  Για να γλείψει κληρικούς και θεούσους ψηφοφόρους της ΝΔ είναι η μπανάλ εξήγηση.

  Για να τους στείλει επιπλέον το μήνυμα ότι παρά τα μέτρα για όλους τους άλλους, οι ορθόδοξοι καθυστερημένοι θρησκόληπτοι δεν έχουν να φοβούνται την κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται κρατάει μισόκλειστες τις εκκλησίες επειδή είναι αναγκασμένη, άλλο όλο και κάτι γίνεται στη ζούλα άμα υπάρχει μέσον;

  Έπαιξε δηλαδή με τα παβλοφικά αντανακλαστικά του Δεξιού που του πέφτουν τα σάλια και κουνάει την ουρά του από χαρά όταν βλέπει καταστάσεις με Μέσο;

 287. Μαρία said

  287
  Είμαι με τη μπανάλ. Το πάθημα του θεομπαίχτη που φαντάστηκε οτι το τουί θα περνούσε απαρατήρητο.

  Στο μεταξύ ο κύριος με τη σγουρή υπογραφή, που λέει το πατριωτάκι μου, στις 5 Μαρτίου βρισκόταν στην Ελασσόνα και τη βεβαίωση δεν την υπογράφει κάποιος αντ’ αυτού. https://www.larissanet.gr/2021/03/04/stin-elassona-o-gg-politikis-prostasias-v-papageorgiou/
  «…ενώ με εντολή του στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.
  Αύριο, 5 Μαρτίου και ώρα 09.00, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.»

 288. Pedis said

  # 288 – Μπορεί, όμως, και τ’ άλλο: με υπό συζήτηση την αλλαγή των μέτρων για τα βαφτίσια να επαιξε έτσι για να καρπωθεί κι ο ίδιος με τη φασαρία το νονιλίκι ανάμεσα στους κρετιέν.

  Στο άλλο σε θέλω, για το 256 και την αντικειμενική αλλοίωση της έκθεσης της επιτόπιας πραγματογνωμοσύνης για το ατυχημα πες μου τι σκέφτεσαι.

  Με αυτό ως δεδομένο η υπόθεση ανακριτικο-δικαστκά πάει φούντο. Σε κάποια στιγμή θα επιχειρηθεί μέσω μεσαζόντων να προσφερθεί κάποια αποζημείωση στην οικογένεια ώστε να κλείσει η υπόθεση.

  Η υπόθεση με τη λιγότερη βρώμα είναι ότι έγινε αυθόρμητα και αυτοδίκαια κάλυψη συναδέλφου αστυνομικού και όλων των εμπλεκομένων στο συμβάν αστυνομικών.

 289. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  -Πώς λέγεται αυτό που πας στο περίπτερο, παίρνεις τη φυλλάδα και φεύγεις?
  -Φέικ αγουέι.

 290. π2 said

  281-283: Ναι, το τουίτερ με την αμεσότητά του αποκτά αυξημένη σημασία στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός τύπος. Και δεν μιλάω μόνο για τον πετσωμένο ή κίτρινο τύπο: και ο εναπομείνας αντιπολιτευόμενος έχει αργά αντανακλαστικά και χαμηλό επίπεδο.

  Από την άλλη, το τουίτερ θέλει πολύ γερό στομάχι με την τοξική επιθετικότητα που κυριαρχεί σε αυτό, μια οπαδικότητα στην οποία είναι εξαιρετικά εύκολο να παρασυρθεί κανείς ακόμη κι αν δεν το επιθυμεί καθόλου. Και με διαολίζει το ότι αυτή η κατάσταση Βροντάδου στην οποία βρίσκεται το μέσο είναι στην πραγματικότητα το οικονομικό του μοντέλο ανάπτυξης: σε τελική ανάλυση, δεν έχει σημασία από ποια πλευρά του τζέρτζελου βρίσκεσαι, είτε είσαι με τους #oi_Α_einai_xeftiles είτε με τους #oi_B_einai_xeftiles, εξυπηρετείς εταιρικά συμφέροντα.

 291. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  291#
  Κι όταν αρχίσουν να σφυρίζονται πέναλτι, ξέρουμε εις βάρος ποιας ομάδας θα είναι.

 292. sarant said

  291 Έτσι!

  288 !!

 293. Μαρία said

  Υπάρχουν πηγές στην Κατεχάκη;
  ……………………………………………………
  Την ίδια ημέρα λίγες ώρες αργότερα το ίδιο πρακτορείο διένειμε ένα δεύτερο δελτίο για το θέμα, αυτή την φορά όμως όχι από κάποια υπηρεσία της ΕΛΑΣ αλλά από… «πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ». Το γεγονός είναι απίστευτο δεδομένου ότι η έρευνα και όλες οι σχετικές πράξεις διερεύνησης σε σχέση με τα θανατηφόρο τροχαίο μπροστά στη Βουλή με δράστη αστυνομικό πραγματοποιείται από την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής. Mη κατονομαζόμενες «πηγές» και μάλιστα του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, την ίδια ώρα διανέμουν δηλώσεις…. μια υπόμνηση δηλαδή προς πάσα κατεύθυνση, ότι υπάρχουν και κάποιοι πιο πάνω που έχουν λόγο…
  ………………………..
  Ρωτάμε όχι τις «πηγές» ή αυτούς που ακούνε πηγές που μιλάνε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) αλλά αυτούς πού κάνουν την προανάκριση και τον εισαγγελέα που εποπτεύει και θα συντάξει το κατηγορητήριο:

  Ο οδηγός αποσπασμένος αστυνομικός για προστασία της κας Μπακογιάννη: Ποια βοήθεια προσέφερε, και από ποιά απόσταση δεδομένου ότι οι πάντες αναφέρουν ότι μετά τη σύγκρουση εισήλθε με το αυτοκίνητο και παρέμεινε στο προαύλιο της Βουλής. Να σημειώσουμε πως προφανώς για να καταλάβει αυτή την θέση (συνοδός ασφαλείας) σίγουρα γνωρίζει και παροχή Πρώτων Βοηθειών για κάθε πιθανή περίπτωση που ήθελε προκύψει. Στο σημείο λοιπόν και μέχρι νάρθεί το ΕΚΑΒ αποτελούσε τον καλύτερο γνώστη του πως το θύμα να βοηθηθεί. Ποια βοήθεια προσέφερε στον Ιάσονα μέχρι να ρθεί το ασθενοφόρο;
  Ειδοποίησε ο ίδιος την Αστυνομική Αρχή για το συμβάν που προκάλεσε;
  Μετακίνησε χωρίς λόγο (ή μάλλον για προφανή λόγο) το αυτοκίνητο του από τον τόπο του συμβάντος αφού ο δρόμος είχε κλείσει έτσι κι αλλιώς από τη μηχανή και το σώμα του αναβάτη της μεταβάλλοντας τα στοιχεία στη σκηνή του ατυχήματος; Οι πάντες εκτός των «πηγών» αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο αμέσως μετά τη σύγκρουση εισήλθε στο προαύλιο της Βουλής.
  Μια απάντηση είναι αναγκαία, όχι από «πηγές», αλλά από υπεύθυνους, καλύτερα από τον αρμόδιο εισαγγελέα, που ελπίζουμε να επιβλέπει την έρευνα παριστάμενος και όχι τηλεφωνικώς όπως στην συντριπτική πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων «ατυχημάτων» συμβαίνει.

  Το γεγονός ότι ο δράστης ήταν γνωστός (στο χώρο που εισήλθε) και το ότι δεν απομακρύνθηκε πολύ μακριά δεν σημαίνει ότι εφάρμοσε αυτά που ο νόμος ορίζει και που εκ του επαγγέλματος του σαφώς πρέπει να γνωρίζει πολύ καλύτερα απ οποιονδήποτε μέσο πολίτη.

  Αγνοούμε που υπάρχουν «πηγές» στην Κατεχάκη.

  Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όσο αυτές αναβλύζουν τόσο θα ανθεί η καχυποψία και θα υποσκάπτεται η απόδοση Δικαιοσύνης.

  Είναι προφανές ότι στην υπόθεση πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και οι όποιες κατηγορίες να βασιστούν σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε απόψεις «πηγών».

  Κανένας θάνατος στο δρόμο δεν είναι αποδεκτός!
  https://sostegr.wordpress.com/2021/03/15/%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%ac%ce%ba%ce%b7/

 294. nwjsj said

  @291 – Π2
  Συμφωνώ για το γερό στομάχι και την κατάσταση Βροντάδου. Είναι πάντως κάτι σχετικά ελεγχόμενο, αν προσέχει κάποιος εξ αρχής ποιόν ακολουθεί. Οι χυδαίοι, οι τοξικοί και τα τρολ βγάζουν μάτι, οπότε μπορείτε να τους αποφύγετε με τα κατάλληλα εργαλεία που προσφέρονται. Το τουΐτερ το προτείνω λόγω της έκτακτης κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, αλλά βασικά επειδή βλέπω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα εκφράζεστε με νηφαλιότητα και ωριμότητα που αυτή τη στιγμή είναι πολύ αναγκαίες προϋποθέσεις διαλόγου. Εκεί που έχουμε καταντήσει, νομίζω ότι αξίζει μια προσπάθεια.

  Σε σχέση μ’ αυτό που λέει το Χτήνος για τα πέναλτι, πολλοί το έχουν μυριστεί ότι προς τα εκεί βαίνει η κατάσταση και ήδη περνάνε σε άλλες ελεύθερες πλατφόρμες, όπως το mastodon, που δεν βασίζονται στο εμπόριο προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους. Επειδή όμως ακόμα ο κόσμος δεν τις έχει πάρει χαμπάρι, το κοινό εκεί είναι περιορισμένο, οπότε προς το παρόν παραμένουμε στο τουΐτερ μέχρι να ‘φεϊσμπουκοποιηθεί’ η λογοκρισία και βλέπουμε.

  Αν ισχύει αυτό που λέει ο κύριος στο παρακάτω τουΐτ, τότε αυτή η «βεβαίωση» που παρουσίασε ο κουμπάρος είναι πέρα για πέρα παράνομη:

  Εν τω μεταξύ βρέθηκε άλλος αυτόπτης για το τροχαίο έξω από τη Βουλή, ο οποίος σήμερα θα καταθέσει στην αστυνομία:
  https://left.gr/news/trohaio-sti-voyli-vrethike-o-martyras-kleidi-poy-anazitoyse-i-oikogeneia

 295. Γιάννης Κουβάτσος said

  «η κατάσταση Βροντάδου»
  Πολύ έξυπνο και πολύ ακριβές. Όντως, ο ήπιος λόγος είναι απών στο τουίτερ, αφού εκ φύσεως χρειάζεται αρκετό χώρο, για να αναπτύξει την επιχειρηματολογία του. Το τουίτερ ευνοεί την ειρωνεία, την ατάκα και τα οπαδικά πειράγματα, συνήθως κακοπροαίρετα και βιτριολικά. Σαν συνθήματα στους τοίχους, για να θυμηθούμε και πάλι την κατοχή.

 296. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  294
  Εδώ αλλοίωσαν τα στοιχεία σε σκηνή δολοφονίας (Ζακ), σκουπίζοντας τα σπασμένα τζάμια κλπ πριν (ακριβέστερα: για να μην) γίνει η οποιαδήποτε αυτοψία. Και δεν θα το έκαναν σε μια τέτοια περίπτωση βαριάς αμέλειας, εφόσον δεχόμαστε ότι προφανώς δεν υπήρχε βούληση ούτε προμελέτη?

 297. Μαρία said

  Κατα φωνή.

 298. sarant said

  298 Οι γυναικες ειδικά….

 299. Μαρία said

  https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/285682_epiheirisi-sygkalypsis-gia-trohaio-egklima-sti-boyli
  Κι αν ο νέος Π.Κ. προβλέπει για τα σοβαρά πλημμελήματα εκτιτέα ποινή φυλάκισης ή έστω παροχή κοινωφελούς εργασίας, το μεν πρώτο δύσκολα θα εφαρμοστεί σε ένστολο συνοδό της Ντόρας Μπακογιάννη, το δε δεύτερο καταργήθηκε με αλλαγή του Κ. Τσιάρα. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται επίσης ότι ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνελήφθη (σε προηγούμενη θητεία του στην ίδια θέση) από υφισταμένους του, μετά από καταδίωξη για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα και παραβίαση διπλής διαχωριστικής.

  Ιούλιος 2010

 300. Pedis said

  # 297 – Μα υποτίθεται ότι εδω ο θύτης είναι στυνομικός.

  Στο # 256 αυτός που δηλώνει ότι δεν έφυγε αλλά οτι «έβαλε το αυτοκίνητο μέσα και γύρισε» είναι αστυνομικός και μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Νοτιοανατολικής Αττικής.

  Υποτίθεται ότι γνωρίζει το νόμο και τους κανονισμούς σε αυτές τις περιπτωσεις.

  Ή ακριβώς γι αυτό …

 301. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  301 Δεν διαφωνούμε. Βάζοντας το αυτοκίνητο μέσα αλλοιώνει τη σκηνή και τα στοιχεία του συμβάντος. Δλδ, μια στιγμή να κρύψω το όπλο και είμαι στη διάθεσή σας. Ακριβώς γι αυτό. Ξαναλέω, όταν καλύπτεις τις απλώς φίλιες δυνάμεις (Ζακ), τι δγιάλο, δεν θα καλύψεις τον στενό πυρήνα συνεργατών?
  Το μόνο που (χρειάζεται να) γνωρίζει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως βρίσκεται υπεράνω νόμων και κανονισμών. Βέβαια κάποιες μικροσυνέπειες μπορεί και να υπάρξουν. Πχ ο μεθυσμένος βουλευτής που γίνεται αίτιος θανάτου σε τροχαίο θα πρέπει στο εξής να κλάνει σε δημαρχιακή καρέκλα και όχι σε βουλευτικό έδρανο.

 302. Νίκος Μαστρακούλης said

  Προχτεσινό από Λονδίνο:
  «Στη Βρετανία, τη Μιανμάρ και την Ελλάδα, ο καταπιεστής είναι η αστυνομία».
  Δεν ξέρω, με σόκαρε λιγάκι.

 303. Γιάννης Ιατρού said

  Έχουν διαβρωθεί τα πάντα, Συριζαίϊκη και η Ιερά Σύνοδος 😎 «Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας (Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως).

  Γεωργιάδης, ο… ασυγκράτητος

 304. π2 said

  300: Με τις κάμερες στολής υποψιάζομαι ότι θα γελάσουμε. Το κρίσιμο ζήτημα με αυτές είναι ποιος και πώς χειρίζεται το υλικό. Αν ο αστυνομικός ή η αστυνομία έχει τη δυνατότητα κατά το δοκούν διακοπής ή διαγραφής της εγγραφής, τότε είναι δώρον άδωρον. Και κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι η προμήθεια τέτοιου συστήματος σκάλωσε ακριβώς στο σημείο αυτό, επειδή η αστυνομία θέλει να έχει πλήρη έλεγχο.

 305. Pedis said

  # 302 – Πάει, κουκουλώθηκε κι αυτό, έκλεισε η υπόθεση.

  Οι μόνοι που θα την πληρώσουν θα είναι οι αυτόπτες μάρτυρες, αν επιμείνουν να καταθέσουν μέχρι τέλους …

 306. Νίκος Μαστρακούλης said

  295 κ.ά. (ειδική άδεια): Άμα σε αδειάζει και η Ιερά Σύνοδος, μάλλον κάτι δεν μέτρησες καλά.

 307. Νίκος Μαστρακούλης said

  304: 🙂

 308. Μαρία said

  304β
  …ήταν μεν νομότυπος!
  Καραμπινάτα παράνομος όπως και οι γονείς του παιδιού.

  Ζήσε Μαύρε Μάη μου https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/285703_apokleistiki-dilosi-m-ompri-den-metaniono-osa-eipa-gia-ton-g-lago
  Μετά την ακρόαση, θα ακολουθήσει γνωμάτευση της επιτροπής που θα προτείνει άρση ή μη της ασυλίας του ευρωβουλευτή και τελικά, θα πραγματοποιηθεί η σχετική ψηφοφορία στην ολομέλεια επί του αιτήματος άρσης της ασυλίας. Υπολογίζεται ότι στην Ολομέλεια θα φτάσει τον Μάιο.

 309. Pedis said

  Ναι, στο υπόγειο της ΓΑ∆Α. ∆εξιά και αριστερά διέκρινα πως ήταν παρατεταγµένοι δεκάδες αστυνοµικοί. Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να µε χτυπάνε, µε πέταξαν στο ασανσέρ και µου έλεγαν «θα βιάσουµε µέχρι και το κουτάβι σου». Με ρώτησαν πόσων χρονών είµαι και όταν απάντησα 21, µου είπαν «δυνατά πόδια έχεις για 21» και µε βάραγαν εκεί.

  Με έβαλαν σε ένα δωµάτιο. Συνέχιζα να είµαι δεµένος πισθάγκωνα και να φοράω κουκούλα, σαν αιχµάλωτος πολέµου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, µάλλον όλη η αστυνοµική δύναµη ανεβοκατέβαινε για να µε δέρνει.

  Αλλοι µε χτυπούσαν χωρίς να µιλάνε, άλλοι µε έβριζαν, µου ζητούσαν επανειληµµένα να πω ποιας οµάδας είµαι οπαδός. Τους εξηγούσα -τρόπος του λέγειν το «εξηγούσα», στην κατάσταση που ήµουν- ότι δεν είµαι ούτε οπαδός ούτε χούλιγκαν και πήρα την απάντηση: «Στ’ αρχίδια µας, θα πεις µια οµάδα».

  Κάποια στιγµή έσβησαν τα φώτα και τότε το µόνο φως που µπορούσα να διακρίνω ήταν όταν ανοιγόκλεινε η πόρτα για να µπει κάποιος να µε χτυπήσει. Για ένα πεντάλεπτο µε άφησαν να πάρω ανάσα.

  Τότε κοπανάγανε τα θρανία και άκουγα ήχους εργαλείων και φερµουάρ και να µε ρωτάνε «είσαι έτοιµος;». Απαντούσα αρνητικά, ήταν σαν περιβάλλον εικονικής εκτέλεσης. Ενας κοπάνησε µε βία το πρόσωπό µου στο θρανίο.

 310. Pedis said

  Επώνυμες καταγγελίες για απαγωγή με κουκούλες, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ

  https://tvxs.gr/news/ellada/kataggelies-gia-basanistiria-sti-gada

 311. Γιάννης Κουβάτσος said

  304: Νομίζω ότι στον καισαροπαπισμό ο Ηγεμόνας μπορεί να εκδώσει και τέτοιου τύπου ειδικές άδειες. Προφανώς ο Γεωργιάδης σε κάτι τέτοιο αναφέρεται και σίγουρα έχει εξασφαλίσει τέτοια άδεια από τον Ηγεμόνα.

 312. Pedis said

  Αρχικά σταµάτησε µπροστά µου µία µηχανή µε δύο άτοµα που φορούσαν κουκούλες, έδειξα την ταυτότητά µου, σε δευτερόλεπτα έφτασε δίπλα µου ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ενώ ήταν εν κινήσει µε πέταξαν στο καπό.

  Με έδεσαν πισθάγκωνα µε χειροπέδες, µου φόρεσαν κουκούλα και µε έβαλαν στο αυτοκίνητο µε µπουνιές και κλοτσιές. Μέχρι εκείνη την ώρα δεν ήξερα αν έχω να κάνω µε αστυνοµικούς ή µε µαφιόζους.

  Απ’ ό,τι αποδείχθηκε, ίσως ήταν καλύτερο να έχω να κάνω µε µαφιόζους. Μέσα από την κουκούλα µπορούσα να διακρίνω αµυδρά, αλλά µε χτυπούσαν όποτε σήκωνα το κεφάλι. Κάποια στιγµή άκουσα έναν ασύρµατο αλλά όχι από το αυτοκίνητο και κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο είχε συνοδεία άλλες µηχανές.

  Πριν από τη δική µου απαγωγή είχα ενηµερωθεί για την εξαφάνιση του κολλητού µου, αδερφικού µου φίλου, ο οποίος προφυλακίστηκε µε ένα σαθρό κατηγορητήριο.

  – Τι γνωρίζετε για τη σύλληψη του φίλου σας;

  Εγινε κάτω από το σπίτι του αλλά την ώρα που βρισκόταν εν ώρα εργασίας. ∆ουλεύει ως ντελίβερι και την ώρα που έκανε διανοµή φαγητού, απήχθη στην κυριολεξία.

  Επειδή αργούσε να γυρίσει, επικοινώνησαν από την εργασία του µε την οικογένειά του και για πολλή ώρα φοβόµασταν ότι ήταν θύµα τροχαίου δυστυχήµατος.

  Ειδικά από τη στιγµή που η µητέρα του τηλεφώνησε στη ΓΑ∆Α, τη διαβεβαίωσαν ότι δεν κρατείται ο γιος της και η οικογένεια προέβη σε δήλωση εξαφάνισης στο Αστυνοµικό Τµήµα. Πού να ήξεραν ότι εκείνοι τον είχαν εξαφανίσει…

 313. Pedis said

  Σε ένα, δύο πέντε χρόνια θα επιστρέψει το Σύριζα-Πασοκ-ΚέντρολιγοΔεξιά στην κυβέρνηση. Θα ξεκουμπιστεί για άλλη μία φορά το σκατόσογο από την μεγάλη καρέκλα, δεν μπορεί …

  Αν τότε απολυθεί έστω κι ένας από τους ακροδεξιούς, βασανιστές, χουντικούς, ναζιστές αστυνομικούς και διοικητές του αστυνομικού σώματος εγώ να γίνω στοκοθεούσος με παιδί για βάφτιση επειγόντως και χωρίς αναβολή και να ζηλεύω τον τυχερό μπαμπά που του κανει νονιλίκι ο Μπουζούκος.

 314. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  314 Αν κρίνουμε από την πρώτη διακυβέρνηση, η Ιστορία θα επαναληφθεί και πάλι ως τραγωδία και όχι ως φάρσα κατά το ρηθέν. Τώρα, για το στοκοθεούσο, εγώ σε ξέρω για ειδικό στο κατέβασμα καντηλιών, όχι στο άναμμα. Μην πας να μπεις σε ξένα χωράφια 🙂

 315. Μαρία said

  311
  Το πρωτοείδα εδώ χωρίς τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Στην χούντα ήμασταν τουλάχιστον προετοιμασμένες γι’ αυτά.

 316. Νίκος Μαστρακούλης said

  310, 311, 313, 316: Επίσης εδώ
  https://www.avgi.gr/koinonia/382015_kataggelia-sok-gia-basanistiria-sti-gada
  https://www.avgi.gr/koinonia/381935_nees-kataggelies-gia-basanistiria-sti-gada-meta-tin-astynomiki-bia

  Υπόψη ότι αυτές οι πρακτικές ποτέ δεν έλλειψαν εντελώς. Εγώ τις έζησα επί Αντρέα.

 317. Pedis said

  # 315 – Γιατί ρε συ, οι άθεοι δεν μπορούν να κανουν τάμα; Όχι ως ρέτζιστερντ πελάτες, μα ως περιστασιακοί.
  Αν είναι για καλό τότε να υποστώ να έχω τον Μπουζούκο κουμπάρο και το χειρότερο, το παιδί βαπτισμένο.

 318. Triant said

  318:
  Είμαι εντελώς άθεος το ίδιο και η γυναίκα μου. Το παιδί το βαφτίσαμε γιατί ποτέ δεν ξέρεις σε ποιόν μαλάκα θα πέσεις. Έχω ακούσει ιστορία για δάσκαλο που ήταν συνέχεια: να μας πει το αβάφτιστο, εσύ τι λές αβάφτιστο κλπ. Θα του κάνεις καταγγελία, μπορεί και να τιμωρηθεί αλλά η ρετσινιά (για την, δυστυχώς, συντριπτική πλειοψηφία) θα μείνει.
  Δεν έπαθε τίποτα το παιδί. Ίσα – ίσα κάναμε μια εκδρομούλα ΠΣΚ με φίλους στην παραλία Κύμης, φάγαμε και φρέσκο ψαράκι και κρατήσαμε και μία πισινή μπας και 🙂 🙂 🙂

 319. Pedis said

  # 319 – αν είναι αγόρι, επειδή θα πάει στρατό και θα το έχουν στα χέρια τους θρησκόληπτοι στρατιωτικοί, θα το συζητούσα.

 320. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  #318
  Εγώ συμφωνώ με το #319. Σαν τον Αταχουάλπα (Τσιφόρος αυτό, από μνήμης) που του είπανε οι φλάροι πως άμα δε βαφτιστεί θα τον κάψουνε.
  -Κι άμα βαφτιστώ?
  -Θα περάσεις μούρλια. Θα σε κρεμάσουμε.
  -Ε τότε πλύνε με παπά να νετάρουμε.

 321. nwjsj said

  @307 – Νίκος Μαστρακούλης
  Πήγε ο γκοντφάδερ🔻 να φλεξάρει Χριστιανορθοδοξία στους ψηφοφόρους και τώρα θα τον βάλουν στο μάτι, επειδή δεν μπορούν να βαφτίσουν τα δικά τους παιδιά:

  Το λες και Θεία Δίκη…

  Για τις πρακτικές ΕΑΤ-ΓΑΔΑ, διαβάστε ένα μεγαλούτσικο άρθρο που κάνει μια αναδρομή από το 1995 έως σχεδόν σήμερα εδώ:
  View at Medium.com

 322. Pedis said

  Μια φορά φιλικό ζευγάρι άθεων βάπτιζε το παιδί (για τα πεθερικά και για πολιτικο-κοινωνικούς λόγους -> 319) αλλά ο παπάς τούς έκοψε από την αρχή. Τους άλλαξε τον αδόξαστο στα καψώνια. Κάντε το σταυρό σας. Φιλείστε την εικόνα, Κάντε το ‘να, κάντε τ’ άλλο. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Για μας τους φίλους …
  😆

 323. nwjsj said

  Μα ποιά βάφτιση, βρε παιδιά; Αφού υπάρχει η ονοματοδοσία. Πλέον μπορείς να πας στο ληξιαρχείο και να δηλώσεις το όνομα του παιδιού, έτσι απλά. Για ψάξτε το λίγο, δεν χρειάζεται να τα τρώει τζάμπα και βερεσέ το παπαδαριό.

 324. Μαρία said

  319, 323
  Προφάσεις εν αμαρτίαις. Ειδικά αυτό το παραμύθι με τους γονείς. Στην πραγματικότητα δεν το θεωρούν σημαντικό. Αυτό είναι κατανοητό, όμως η επίκληση των γονιών είναι προσχηματική.
  Παιδιά φίλων δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Το ίδιο και παιδιά φίλου, που δεν τα βάφτισε πριν ακόμη θεσμοθετηθεί η ονοματοδοσία το 1976.

 325. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Θυμήθηκα στο ξεκούδουνο την περίπτωση ενός Τούρκου εμπόρου ναρκωτικών που τον σκότωσαν με βασανιστήρια γύρω στο 1986, φουλ αντρεοπασόκ λέμε. Είχε κάνει και σχετική αναφορά ο Ιωάννου σε μια ιστορία από τον Τρίτο Δρόμο.
  Αλλά αυτός ήταν Τούρκος και έμπορος ναρκωτικών οπότε δε μετράει. Όπως τα είπε εκείνος ο παπάς ο Νίμελερ. Όταν ήρθαν για μένα…

 326. Triant said

  325: Τάζεις τον αδερφό σου καλόγερο, με ξένο κ..ο π….ς, κ.α. Ο σοφός λαός έχει παροιμίες για όλα.
  Άλλωστε το να μην βαφτίσεις το παιδί μπορεί να μην του βγει σε κακό αλλά αποκλείεται να του βγει σε καλό.
  Όσο για τους γονείς, μπορεί να μην είναι όλοι ίδιοι.

 327. Pedis said

  # 325 – Εξαρτάται πού πέφτεις, ειδικά παλαιότερα που ήταν δεδομένη η αναφορά του θρησκεύματος στην εγγραφή του παιδιού στο σχολείο, ;ή η αναγραφή στην αστ. ταυτοτητα για το παιδάκι που πάει στο στρατό κλπ κλπ.

  Και μην αυθαδιάζετε, θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα σύντομα.

  https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/285760_kata-toy-dikaiomatos-stin-ektrosi-psifise-o-stelios-kympoyropoylos

 328. Μαρία said

  327
  Ούτε καλό ούτε κακό. Αδιάφορο είναι πια.

  328
  Κλεμμένο.

 329. Μαρία said

 330. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  Νταξ ρε παιδιά, μαντήλι καλαματιανό κουνούσε ο τύπος, ή κρατούσε τα γάντια του. Κρατήστε και σεις ό,τι κρίνετε σκόπιμο, να μη σας πέσει.
  https://thepressproject.gr/yfasma-pou-anemize-i-eikona-astynomikou-na-provalei-oplo-sti-nea-smyrni/

 331. Νίκος Μαστρακούλης said

  Πάντως η ηγεσία διέψευσε τις καταγγελίες για βασανιστήρια. Και δεν μπορεί η διάψευση να είναι αναξιόπιστη, σωστά;

 332. Μαρία said

  331
  Αλ σικιμί* βουρ ντουβαρά.

  *σαν αυτό που κρατάει ο μπάτσος

 333. Triant said

  333: Αχ, πες και το υπόλοιπο που όλο το ξεχνάω και αναγκάζομαι να το λέω μεταφρασμένο (και δεν θέλω γιατί είμαι καλό παιδί). Για σικίμ …

 334. Μαρία said

  334
  Νε σικίν κιριλίρ, νε ντουβάρ γιριλίρ.

 335. Μαρία said

  334
  Εσύ την ξέρεις με ή … ή, εγώ με ούτε … ούτε …

 336. Γιάννης Ιατρού said

  334: Γιατί δυσκολεύεσαι και ψάχνεις κλπ., αφού υπάρχει στο slang.gr

 337. Γιάννης Ιατρού said

  337: διευκρίνηση: δες στα σχόλια (#5 του HODJAS)

 338. Pedis said

  cornuto e mazziato 😀

 339. Γιάννης Ιατρού said

  339: tradito e bastonato, fesso e contento

 340. Μαρία said

  605 διασωληνωμένοι. Τόσους έχουμε να δούμε απ’ τις αρχές Δεκεμβρίου.

 341. Μαρία said

  337
  Δεν έχουν κι αυτοί την αισιόδοξη εκδοχή με για …για.

 342. nwjsj said

  Ήθελα να ‘ξερα, μόνοι τους τις σκέφτονται τέτοιες κοτσανάρες ή τους τις σφυρίζουν τίποτα αποτυχημένοι επικοινωνιολόγοι;

 343. Μαρία said

  Κιμπουρόπουλος τρεντάρει https://twitter.com/search?q=%23%CE%BA%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82&src=trend_click&vertical=trends

 344. Triant said

  342: Κι εγώ αυτήν εννοούσα. Για – για. Σε περιπτώσεις που κάποιος λακτίζει προς κέντρα.

 345. sarant said

  343 Φοβερή δικαιολογία!

 346. Μαρία said

  345
  Η δικιά μου παραλλαγή όπως και του σλανγκ, όπως έγραψα και παραπάνω, είναι με σύνδεση ούτε (ne) …ούτε, δηλαδή μηδενικού αποτελέσματος, ενώ τη δικιά σου με ή (ya) …ή τη χαρακτήρισα αισιόδοξη, γιατί θεωρεί πιθανό να γκρεμίσει κανείς το ντουβάρι με το ακατονόμαστο μέσο 🙂

 347. Triant said

  347: Δεν το θεωρεί πιθανόν. Ίσα ίσα. Απλώς το ‘εσύ τι λες οτι θα γίνει’ παραλείπεται.

 348. Μαρία said

  348
  Μα στη δικιά σου παραλλαγή δίνονται καταφατικά δύο πιθανότητες. Ή αυτό θα γίνει ή το άλλο.
  Στην παραλλαγή που ξέρω δεν θα γίνει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 349. Γιάννης Ιατρού said

  Ποιός νοιάζεται για τα ντουβάρια, τα εργαλεία να μην χαλάσουν… 🙂

 350. Μαρία said

  310
  Τώρα ο Άρης Π. στο κόκκινο.

 351. Μωρέ δίκιο είχα: https://sarantakos.wordpress.com/2021/03/16/swtires-14/#comment-725681
  Λίγες ώρες έλειψα και τα σχόλια γίνανε εντελώς ΓΤΠ.

 352. Μαρία said

  346
  Στο μεταξύ είδα την ψηφοφορία εδώ https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/PV-9-2021-03-11-RCV_FR.pdf#page243 σ.183
  Όλοι οι νεοδημοκράτες ψήφισαν αρνητικά.

 353. Triant said

  349: Συμφωνούμε, και το νόημα είναι: «επειδή δεν θα σπάσει το ντουβάρι, μην το κάνεις»

 354. Γιάννης Ιατρού said

  353: Από τους Έλληνες όμως μόνο ο Κυμπουρόπουλος

 355. Μαρία said

  355
  Γιά δες την ομάδα ΝΙ.

 356. Γιάννης Ιατρού said

  356: τον Konstantinou λες;

 357. Μαρία said

  357
  Και τον Λαγό.

 358. Γιάννης Ιατρού said

  Σωστά, πρόσεξα μόνο τους People’s Party 👉😋🤦‍♂️ (PPE)

  Κι οι «άλλοι» εδώ😉

 359. Γιάννης Ιατρού said


 360. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Το λογότυπο «Ελληνική Δημοκρατία» (για όλα τα δημόσια έγγραφα μπαίνει άνω αριστερά) κείται
  «εις τον πάτο της εικόνας»
  https://pbs.twimg.com/media/Ewi3WFDXAAknLDe?format=jpg

  Και ένα πραγματολογικό: Για το αναπόδραστο της βάφτισης επικαλούνται «προγραμματισμό της τελετής »
  Δηλαδή είχαν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ να γίνει η βάφτιση την Κυριακή της Αποκριάς; Το καρναβάλι;!

 361. Μαρία said

  359
  Και περιφρόνησες τους Non-inscrits

 362. sarant said

  362 Πάντως έχει και δύο του S&D

 363. Μαρία said

  363
  O πρώτος είναι Μαλτέζος κι η δεύτερη Ρουμάνα.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Agius_Saliba
  https://en.wikipedia.org/wiki/Maria_Grapini

 364. Μαρία said

  Απο το αρχείο, στην εκπομπή η πρηνής θέση … μπορείτε να ακούσετε τον Άρη Π. απ’ το 9 μέχρι το 25 περίπου https://www.avgi.gr/sto-kokkino#archive
  Μου έκανε εντύπωση ο γλωσσικός του συντηρητισμός, τα γλωσσικά του σφάλματα μου είναι αδιάφορα. Φράσεις «για να μην … αδολεσχώ»,
  «ακούω έξωθεν» και «εν ώρα» εργασίας» μου έπεσαν βαριές για πιτσιρικά αναρχικό.

 365. Μαρία said

  Κλαίω.
  https://thepressproject.gr/ston-martin-apo-to-ouagkountougkou-arese-to-diangelma-tou-mitsotaki-se-esena-giati-ochi/#.YFELYMm0uO4.twitter
  Τι κοινό έχει ο Hawrw από το Ιράκ, ο Chi από το Λάγος, ο Klodian από το Ελμπασάν, ο Mirshad από το Αζερμπαϊτζάν, ο Genci από την Αλβανία, ο Muhammad από το Καράτσι του Πακιστάν, η Riste από τη Βόρεια Μακεδονία, ο Baba από τη Φρανκφούρτη, ο Esoteric Nous από την Ισπανία, ο Yassine από την Κασαμπλάνκα, ο Kazi από το Λακσμιπούρ του Σιταγκόνγκ του Μπαγκλαντές και ο Martine από το Ουαγκουντούγκου; Είναι όλοι οπαδοί του Κυριάκου Μητσοτάκη και το αποδεικνύουν με το like τους στις πρόσφατες αναρτήσεις του πρωθυπουργού.

 366. Πέπε said

  @366

  > Φυσικά, στη χώρα μας ζουν αρκετοί μετανάστες και θα ήταν κάθε άλλο παρά φυσικό, αρκετοί από αυτούς να παρακολουθούν τις αναρτήσεις του Κ. Μητσοτάκη, και όταν κάποια από αυτές τους εκφράζουν, να το δείχνουν έμπρακτα με ένα like.

  «Και θα ήταν κάθε άλλο παρά αφύσικο», μάλλον.

  Εντωμεταξύ, όταν είσαι ο πρωθυπουργός είναι σίγουρα κάπως ρόμπα να γίνεσαι σοβαρά ύποπτος για τέτοια καραγκιοζιλίκια, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και οι αρνητικές αντιδράσεις προέρχονται όλες από λογαριασμούς ξεχωριστών φυσικών προσώπων που το καθένα τους εκφράστηκε αυθορμήτως αρνητικά.

  Υποθέτω ότι η επαγγελματική κλάκα πρέπει να είναι τόσο παλιά όσο και η επαγγελματική γιούχα.

 367. Γιάννης Ιατρού said

  366: Είναι ιδιαίτερα λυπηρό που δεν αναφέρονται τα ονόματα από σημαίνοντα μέλη Ελληνοαμερικανών που ζουν στο ILL Οινόη, έγκριτων καθηγητριών φιλολόγων κλπ. Κι αυτά, στον ίδιο κύκλο (φεικ) οπαδών ανήκουν.

 368. Μαρία said

  359
  Ξεχάσαμε το λευκό Μεϊμαράκη

 369. Pedis said

  11 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, προς 150 kΕ το ένα ?! μυρίζει υπερκοστολόγηση, αντί για 53 μπατσικά ντατσούν, να μεταφέρουν τι; πτώματα; δαρμένους;

 370. Μαρία said

  370
  Οι ΜΕΘ θέλουν και προσωπικό, αλλιώς είναι άχρηστες.

 371. Μαρία said

 372. Γιάννης Ιατρού said

  Πρωτιές βλέπω, αλλά τι να περιμένεις από τους ανθέλληνες ξένους, όλο διαστρεβλώσεις είναι….

 373. Pedis said

  # 371 – Προσωπικό! Καλά που τό ‘πες. Πιάσε άλλα εκατό περιπολικά ντατσούνια.

 374. Pedis said

  # 373 – Βλέπω την Εσθονία καλά πλασαρισμένη στη πρες-φρίντομ.

 375. Μαρία said

 376. Pedis said

  Πέστο μωρέ σε σωστά ελληνικά, δεν είχαμε stay in, δεν τηρήσαμε το stay away και δεν κάναμε stay off από τις συνήθειές μας, να σε καταλάβει ο κόσμος.

 377. Pedis said

  Sprezzatura: επίδειξη χάρης, άνεσης και φυσικής ανωτερότητας. Το βασικό χαρακτηριστικό του ανώτερου στην ιεραρχία στις αυλές του 16ου αι ( σύμφωνα με τον μαιτρ Castiglione που δίδασκε σαβουάρ βιβρ σε αυλοκόλακες με προοπτικές.)

 378. Γιάννης Ιατρού said

  Όχι πως περιμένω να γίνει κάτι (εκτός από το ρεζίλεμα της Ελλάδας με υπαιτιότητα της κυβέρνησής της και των ακροδεξιών που έχει μαζέψει), και με τον Ορμπαν ούτε φύλλο δεν κουνήθηκε, αλλά τέλος πάντων…

 379. π2 said

  Αν αληθεύει ότι ο Χαρδαλιάς είπε στον Χατζηνικολάου ότι δεν υπάρχουν ειδικές άδειες, τότε πρόκειται για άγριο άδειασμα, πιθανώς ένδειξη ενδοκυβερνητικών μαχαιρωμάτων.

 380. Γιάννης Ιατρού said

  366: …ο Kazi από το Λακσμιπούρ του Σιταγκόνγκ του Μπαγκλαντές και ο Martine από το Ουαγκουντούγκου…,/i>
  Έχει υποκατάστημα εκεί…

 381. π2 said

  380 (απαντώ στον εαυτό μου…): Δεν ισχύει. Τον κάλυψε, με απίθανες δικαιολογίες.

  https://www.real.gr/koinonia/arthro/ti_symbainei_me_tis_baptiseis_kai_tin_eidiki_adeia_osa_anefere_o_nikos_xardalias-722576/

 382. Μαρία said

  381
  ΟυαγκΑ… είναι το σωστό. Την έμαθα μεγάλη με την ευκαιρία φεστιβάλ αφρικάνικου σινεμά. Όσο τη Μπουρκίνα την τοποθέτησα στο χάρτη, όταν συνειδητοποίησα οτι τη μαθαίναμε στη σχολική Γεωγραφία με το παλιό όνομα, Άνω Βόλτα.

  382
  Για το κωλοχάρτι της βεβαίωσης δεν θα τον ρώτησε βέβαια.

  Τώρα και στη βουλή τα βαφτίσια.

 383. spiridione said

  383.

 384. Μαρία said

  384
  Ο Άδωνις απάντησε οτι του στάλθηκε με μέιλ, οτι το θέμα ξεκίνησε απο ένα αστείο στο τουίτερ και δεν μπορεί να έρχεται στη βουλή.

 385. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  385 Δλδ ποιο ήταν το αστείο?

 386. # 384

  Αφελής νομίζω όποιος πιστεύει πως είναι δυνατόν ποτέ να παραιτηθεί ο Εμβουμβούκος ή πως είναι δυνατόν να τον παραιτήσει ο Κούλης. Πιο εύκολο να παραιτηθεί ο τελευταίος. Το αυτό περίπου και για Αυγενάκη.

 387. Μαρία said

  386
  Η πλαστότητα νομίζω.
  Μάθαμε επίσης οτι τελικά δεν αποπέμφθηκαν οι 4 συμβασιούχοι της Τσικνοπέμπτης, προκειμένου ο Αρκουμανέας να προφυλάξει τα ανέγγιχτα στελέχη του. Μαζί με το βασιλικό ποτίστηκε κι η γλάστρα.

 388. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  388 Α, μάλιστα, η πλαστότητα. Σιχτίρ θα πα να θαφτώ πουθενά να βγάλω το σκασμό διά παντός γτ ό,τι λέξεις και να βάλω δεν πιάνονται από πουθενά, ούτε αυτοί ούτε τα γίδια που σαλαγάνε.

 389. Μαρία said

  καρατσεκαρισμένο https://www.frontpages.gr/d/20210317/465/SporTime

 390. Μαρία said

 391. sarant said

  385 Κοινως «λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα»

 392. spyridos said

 393. Γιάννης Ιατρού said

  391: Η δημοσίευση της 04/04/2016 (στο Κουτί της Πανδώρας) για τα 63 ρομποτάκια του Άδωνι που επικαλείται η Γεωργία στον πρώτο σύνδεσμο του τουί της.
  (Ο δεύτερος σύνδεσμος οδηγεί σ΄ ένα άλλο δημοσίευμα, με τον τίτλο Ο θάνατος των κλώνων).

  Τα αναφέρω και τα δύο για όποιον αναγνώστη/σχολιαστεί δυσκολευτεί, π.χ.. λόγω απειρίας να τα βρει κι επειδή έχουν ίσως ενδιαφέρον για όποιον θέλει να μάθει κάτι για τις τεχνικές παραπληροφόρησης και νοθείας που χρησιμοποιούνται γενικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 394. Μαρία said

  630 σήμερα οι διασωληνωμένοι. Ξεπεράσαμε το προηγούμενο ρεκόρ 622 της 3ης Δεκεμβρίου.

 395. spiridione said

  385. Και τον λέει εκατό φορές Κατωπόδη (αντί Καταπόδη)

 396. Μαρία said

  396
  Τον μπέρδεψε με το δήμαρχο του Βύρωνα.

 397. Μαρία said

 398. π2 said

  http://www.mindev.gov.gr/a%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%af-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%8d-%ce%b1/

  Αφήνοντας κατά μέρος τις ποικίλες ακροβασίες (ζαλίστηκα λίγο), στέκομαι στη φράση «Στο μέλη φαίνεται η ημερομηνία». Ξέρω, είναι λάθος της απομαγνητοφώνησης, αλλά μου φάνηκε χαριτωμένο. Το μέλι ως ελληνοποίηση του μέιλ.

 399. Μαρία said

  399
  Αυτό λες;

 400. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  «Οργανώσατε αυθόρμητον υποδοχήν»
  https://tvxs.gr/news/ellada/ypoyrgeio-paideias-dimotiko-sxoleio-stin-ikaria-anoikse-aythormita-gia-ton-prothypoyrgo

 401. Αν και πάει καλύτερα στο περί ραντεβού άρθρο, το βάζω εδώ που είναι αστυνομικό νήμα, για να μη χύνουμε μόνο το κουμουνιστικό μας δηλητήριο, να λέμε και τα θετικά:

  Πριν λίγο πήγα σε ΑΤ της περιοχής μου για γνήσιο υπογραφής που χρειάζομαι οπωσδήποτε τη Δευτέρα (το ΚΕΠ κλειστό, παρά τις περί του αντιθέτου ιντερνετικές διαβεβαιώσεις σχετικά με το ωράριο).
  Ο τύπος με έχει μπροστά του, για μια δουλειά που κρατάει βαριά ένα λεπτό, και μου λέει πως γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Το οποίο είναι διαθέσιμο τη Δευτέρα.
  Παίρνω τηλ σε άλλο ΑΤ και μου λένε πως η δουλειά μου θα γίνει στην εντέλεια. Κατόπιν ραντεβού. Τη Δευτέρα.
  Θα δοκιμάσω αύριο πάλι τα ΚΕΠ αλλά από αυτή τη μικρή έφοδο διαπίστωσα πως η υπηρεσία κλεισίματος ραντεβού της ΕΛΑΣ λειτουργεί άψογα και σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα.

 402. Μαρία said

  402
  Και δεν επέμεινες;

 403. 403 Ναι, και? Επέμεινε κι αυτός. Μάντεψε ποιος νίκησε.

 404. Αγγελος said

  Στο ΔγιάλοΧτήνος, επικύρωση γνήσιου υπογραφής, τουλάχιστον για υπέυθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση, μπορείς να κάνεις και ηλεκτρονικά από το σπίτι σου. Βλ. https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/upeuthune-delose-kai-exousiodotese Δεν ξέρω βέβαια μήπως η δική σου περίπτωση είναι ειδική και απαιτεί αυτοπρόσωπη υπογραφή σε προϋπάρχον έγγραφο…

 405. 405 Ευχαριστώ Άγγελε, αλλά τα δικά μου είναι όντως συγκεκριμένα προϋπάρχοντα έγγραφα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: