Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεζεδάκια για εμβολιασμένους

Posted by sarant στο 3 Ιουλίου, 2021


Το ιστολόγιο συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια να βρεθεί ένας νέος εσωτερικός εχθρός στον οποίο να χρεωθεί η αποτυχία της εμβολιαστικής πολιτικής της κυβέρνησης και να χωριστούν σε δυο κατηγορίες οι πολίτες, κι έτσι στα σημερινά μεζεδάκια μπορούν να σχολιάζουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ PCR ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

Επειδή όμως δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί το πρόγραμμα που θα ελέγχει την εμβολιαστική κατάσταση του κάθε σχολιαστή, προς το παρόν η εφαρμογή του μέτρου παγώνει -το ίδιο άλλωστε προβλέπω να γίνει και με τα προαναγγελθέντα μέτρα στην εστίαση, για τα οποία θεωρώ πολύ πιθανό να σταματήσει πολύ γρήγορα κάθε έλεγχός τους.

Για να μην παρεξηγηθώ: όχι μόνο έκανα το εμβόλιο (με ΑΖ) αλλά και είμαι φανατικά υπέρ του εμβολιασμού. Άλλο όμως αυτό κι άλλο να παίρνονται από τώρα μέτρα διαχωρισμού τη στιγμή που για πολλές κατηγορίες πολιτών ειναι πρακτικά αδύνατο να έχουν πλήρως εμβολιαστεί (Παράδειγμα: για τους νέους των 25-29 ετών, η πλατφόρμα άνοιξε στις 10 Ιουνίου. Επομένως είναι αδύνατο έως τις 5 Ιουλίου να έχει κάποιος κάνει και τις 2 δόσεις και να έχουν περάσει και 14 μέρες ωστε να είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό του. Κι όμως, από τις 5 Ιουλίου ο νέος αυτός υποτίθεται ότι θα πρέπει να πληρώνει τεστ ράπιντ για να μπει σε ορισμένα μαγαζιά ή για να μετακινηθεί σε γειτονικό νομό ή σε κάποιο νησί. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με).

Επιπλέον, τα μέτρα αυτά όχι μόνο προκαλούν κοινωνικό αυτοματισμό αλλά και κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχτούν  αναποτελεσματικά. Όμως θα συζητήσουμε ξανά το θέμα σε ειδικά αφιερωμένο άρθρο, σήμερα έχουμε μεζεδάκια.

* Και ξεκινάω με μια περίπτωση διαφημιστικής τρολιάς. Θα είδατε πιθανότατα το βίντεο με το απόσπασμα από την εκδήλωση της αστυνομίας (εδώ διανθισμένο) όπου ο κλεμμένος πίνακας, που η «επανεύρεσή» του ανακοινώνεται μετά βαΐων και κλάδων, γλιστράει και πέφτει και σπεύδει ο σύμβουλος του υπουργού και τον πιάνει με γυμνά (και ιδρωμένα;) χέρια λες και είναι καμιά εφημερίδα.

Φυσικά το αστειότατο αυτό στιγμιότυπο έγινε ιότροπο (viral που λέει και ο κ. Μπαμπινιώτης) στα πέρατα της Γης -αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο το Πλαίσιο όσο και η ΙΚΕΑ έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν για διαφημίσεις βάσεων και στηριγμάτων! Καλό ρεφλέξ, έχω να πω.

* Συνεχίζω με ένα ποδοσφαιρικό, αν και όχι από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Σε ρεπορτάζ για τη Φιορεντίνα και τον Φρανκ Ριμπερί, διαβάζω ότι:

Παρά το γεγονός ότι όλα έδειχναν πως οι δύο πλευρές, θα συνέχιζαν την από κοινού συνεργασία τους και την νέα αγωνιστική περίοδο, τελικά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Δεν είναι πλεονασμός το «από κοινού συνεργασία»; Υπάρχει και μονομερής συνεργασία;

Και πιο κάτω, λέει ότι ο νέος προπονητής δεν είχε στα πλάνα του τον Ριμπερί, και «αυτό είχε σαν συνέπεια να εισηγηθεί την φυγή του από την ομάδα της Φλωρεντίας». Αλλά φυγή θα ήταν αν έφευγε με δική του πρωτοβουλία ο παίκτης. Αφού έγινε με πρωτοβουλία του εργοδότη θα το πούμε αποπομπή ή πιο ουδέτερα μη ανανέωση του συμβολαίου.

* Κι ένα σχετικό με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά. Το έχουν διορθώσει μάλλον διότι δεν το βρίσκω στο γκουγκλ, αλλά είχα πάρει οθονιά:

O καθ’ ομολογία δολοφόνος έγινε καθ’ ομολογία σύζυγος! (Όχι ότι και η «μικρή τελετή» στέκει πολύ καλά).

* Κι άλλο ένα για το ίδιο θέμα, από τίτλο του Βήματος:

«Ο πιλότος σκότωσε την Καρολάιν επειδή ανακάλυψε ότι διακινούσε ναρκωτικά» ισχυρίζεται η Mirror

Ποιος ανακάλυψε; Ποιος διακινούσε ναρκωτικά;

Διότι εκ πρώτης όψεως, χωρίς να ξέρουμε για την υπόθεση, μπορεί να σκεφτούμε ότι ο πιλότος, μόλις έμαθε ότι η Καρολάιν διακινούσε ναρκωτικά και σκόρπιζε τον θάνατο σε χιλιάδες νέους, εξοργίστηκε και τη σκότωσε!

* Τη φωτογραφία την είδα στα Υπογλώσσια, και δεν φαίνεται από πού είναι παρμένη.

Βλέπετε πάντως ότι ο υφυπουργός κ. Λιβάνιος ενδίδει στον πειρασμό ενός ανέξοδου συμβολισμού και βάζει υπογεγραμμένες (τζάμπα είναι) στον τίτλο του.

Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος θα χειροκροτούσε και θα περίμενε να δει τον ίδιο τίτλο και με πεζά.

Άλλοι θα περίμεναν το γιώτα να είναι προσγεγραμμένο όταν έχουμε κεφαλαία.

Εγώ πάλι, που θεωρώ ξεκάθαρα γελοίες τις υπογεγραμμένες σε ένα δημόσιο έγγραφο (σε ιδιωτικό έγγραφο, ο καθένας είναι ελεύθερος να βάζει ό,τι θέλει) αναρωτιέμαι αν και πότε επαναφέρθηκε ο όρος «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ«. Διότι θυμάμαι ότι το 2009 άλλαξε η ορολογία σε «Υφυπουργός στον πρωθυπουργό» και έχω την εντύπωση ότι παραμένει έτσι. Τουλάχιστον στο ΦΕΚ ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον Στέλιο Πέτσα τον Ιούλιο του 2019 αυτός ο όρος χρησιμοποιείται.

* Μια τεράστια γκάφα από τον κ. Στέφανο Κασιμάτη, μεγάλο χορηγό του ιστολογίου -γι’ αυτόν άλλωστε έχουμε επινοήσει τον όρο «κασιματιά».

Ο κ. Κασιμάτης περνιέται για καλλιεργημένος και θέλει διαρκώς να διανθίζει τα ξινά του σχόλια με φιλολογικές αναφορές.

Παραθέτει λοιπόν, όπως τη θυμάται στο περίπου, τη διάσημη πρώτη φράση «με την οποία ο Ντοστογιέφσκι ξεκινά την Άννα Καρένινα».

Και για να μην έχουμε αμφιβολία, πιο κάτω μας λέει πώς «συνεχίζει ο Ντοστογιέφσκι» τη φράση.

Μόνο που την Άννα Καρένινα την έγραψε ο Τολστόι!

Πολύ λεπτό το λούστρο της ημιμάθειας, σκάει αμέσως…

Βέβαια, Ρώσοι και οι δυο, και οι δυο του 19ου αιώνα, με μούσια αμφότεροι, μπερδεύεται κανείς. Κι όταν δεν υπάρχει πια διορθωτής (πέρα από τον Σπελ Τσέκερ) οι κοτσάνες περνάνε ατελώνιστες.

Για να μη φωνάζει ο Καίσαρας, ο έπαινος για τον εντοπισμό της γκάφας ανήκει στον ηλεδικηγόρο Β. Σωτηρόπουλο.

Στο Φέισμπουκ και στο Τουίτερ έγινε φυσικά γλέντι για τη γκάφα.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν αν ο Τολστόι έγραψε το Έγκλημα και Τιμωρία, και ποιος είναι ο Ηλίθιος, άλλοι είπαν ότι την Άννα Καρένινα την έγραψε ο Μιχαήλ Στρογκόφ, άλλοι ότι δεν είναι σωστό να μιλάνε όσοι δεν έχουν δει πίνακες του Τσέχοφ, ενώ ως συναινετική λύση προτάθηκε ως συγγραφέας του έργου ο Τολστογιέφσκι.

* Στην εικόνα βλέπουμε μια περίπτωση σαρδάμ σε επίπεδο φράσης, με ακέραιες λέξεις (και όχι του τύπου «γλώσσεψα τη μπέρδα μου»).

Η τελευταία λέξη της μόδας έγινε τελευταία μόδα της λέξης!

* Μεταφραστική γκάφα σε άρθρο του Χάφιποστ για την αποφυλάκιση του Μπιλ Κόσμπι.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι:

Παρόλο που ο ηθοποιός έχει κατηγορηθεί από 60 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση ή επίθεση, το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανία ανέτρεψε την ποινή του με το επιχείρημα ότι ο εισαγγελέας της επαρχίας Μοντγκόμερι, Κέβιν Στηλ, ο οποίος ξεκίνησε τη σύλληψη του Κόσμπι, ήταν υποχρεωμένος να τηρήσει μια υπόσχεση που δεν είχε ο προκάτοχός του για να «χρεώσει» τον Κόσμπι.

Προσπερνάμε γρήγορα τη λογιοακλισιά «της Πενσυλβανία» (!) και προσέχουμε το μαυρισμένο απόσπασμα που δεν βγάζει κανένα νόημα.

Το πρωτότυπο λέει το εξής: Although the comedian has been accused by 60 women of sexual misconduct or assault, the Pennsylvania Supreme Court overturned his sentence on the grounds that Montgomery County District Attorney Kevin Steele, who initiated Cosby’s arrest, was obligated to stand by a promise Steele’s predecessor had made not to charge Cosby.

Όπως το καταλαβαίνω ο προηγούμενος εισαγγελέας, ο προκάτοχος του Στιλ, είχε συμφωνήσει με τον Κόσμπι να μην του απαγγείλει κατηγορία (τέτοιες συμφωνίες συνηθίζονται στις ΗΠΑ) προφανώς σε αντάλλαγμα για κάτι άλλο, πχ την κατάθεσή του σε μια άλλη υπόθεση.

* Kαι πάλι για τα εμβόλια. Γράφει κάποιος ιστότοπος:

Tον εμβολιασμό κατά των εφήβων 15-17 ετών συστήνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Προφανώς η πλαγιογραμμένη λέξη περισσεύει. Οπότε εύλογα σχολιάζει κάποιος πνευματώδης στο Φέισμπουκ ότι «ο εμβολιασμός κατά των εφήβων θα προσφέρει χρόνια ποιοτικής ζωής σε πολλούς γονείς»!

* Μια «ανύπαρκτη» λέξη, εντελώς υπαρκτή στην πραγματικότητα, έκανε κάποιο θόρυβο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη βδομάδα που μας πέρασε.

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι «Η ξενοδοχία της Θεσσαλονίκης αγωνιά».

Η λέξη είναι ασυνήθιστη στο γενικό λεξιλόγιο αλλά πολύ συχνή ανάμεσα στους επαγγελματίες του κλάδου -δηλώνει το σύνολο του ξενοδοχειακού κλάδου και αντιστοιχεί στο γαλλικό hôtellerie. Τη λέξη τη χρησιμοποιώ σε μεταφράσεις μου εδώ και πολλά πολλά χρόνια.

Ωστόσο, διάφοροι φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές, μη γνωριζοντας (θεμιτό αυτό) τον όρο, θεώρησαν ότι είναι ανύπαρκτος και έσπευσαν να χλευάσουν τη βουλεύτρια για… αγραμματοσύνη, δείχνοντας βέβαια τη δική τους ημιμάθεια. Το βραβείο της κοτσάνας πηγαίνει στον αρθρογράφο του Liberal.gr ο οποίος έγραψε τα εξής ασύντακτα και τρικυμισμένα:

Αυτή τη φορά πρόκειται για γραπτές ανακοινώσεις που ενδεχομένως κινούνται στη λογική της δημιουργίας λέξεων και ορισμών κατά το δοκούν στην γλωσσοπλαστική λογική των νεωτερισμών. Σε κάθε περίπτωση πάντως η… Ξενοδοχία ως έννοια μάλλον δεν υφίσταται σίγουρα πάντως δεν σχετικά ως ορισμός όπως για παράδειγμα η… φανοποιεία!

Δικιο έχει βέβαια ότι «η φανοποιεία» δεν υφίσταται. Υπάρχουν «τα φανοποιεία» και πιθανώς «η φανοποιία».

Ανάμεσα σε όσους ειρωνεύτηκαν την ξενοδοχία ήταν και ο Άρης Πορτοσάλτε του Σκάι, που όμως μπόρεσε να καταλάβει τη γκάφα του κι έτσι έκανε το σπανιότατο, να παραδεχτεί ότι είχε κάνει λάθος και να ζητήσει συγγνώμη (έστω και με υποσημειώσεις).

* Γενικά, είναι πολύ διαδεδομένο το φαινόμενο να εξανίστανται κάποιοι οργισμένοι, ότι τάχα είναι ανύπαρκτη κάποια λέξη, επειδή απλώς δεν την ξέρουν. Το έχουμε ξαναδεί, με τη δημοφιλία, με τα γενόσημα, με την απεύθυνση και με τόσους άλλους όρους.

Πάντως, από τη σχετική συζητηση στο Φέισμπουκ βγήκε κι ένα ενδιαφέρον στοιχείο «γλωσσικής ληξιαρχικής πράξης». Κάποιος σχολιαστής στα Υπογλώσσια βρήκε εξώφυλλο του Οικονομικού Ταχυδρόμου από τον Νοέμβριο του μακρινού 1971, που έχει τον τίτλο: Η ξενοδοχία: Επιχείρηση του παρόντος και του μέλλοντος.

Φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει και παλιότερη ανεύρεση του όρου. Αν το ψάξει κάποιος είμαι σίγουρος ότι θα βρει κάτι. Όταν ξαναγράψω το άρθρο για τα ξενοδοχεία, ελπίζω να θυμηθώ να προσθέσω τις σχετικές πληροφορίες.

* Θα κλείσουμε μακάβρια. Σε άρθρο για την κατάρρευση του ουρανοξύστη στο Μαϊάμι διαβάζουμε:

Τραγωδία χωρίς τέλος στο Μαϊάμι: Βρέθηκαν κι άλλοι σοροί στα χαλάσματα του κτιρίου που κατέρρευσε

Κάποιος παλιομοδίτης θα πει ότι δεν βρέθηκαν «σοροί» στα χαλάσματα του κτιρίου, αλλά, να πάρει η ευχή, πτώματα, διότι «η σορός» παλιότερα τουλάχιστον ήταν το πτώμα το ετοιμασμένο για την ταφή.

Πέρα από αυτό όμως, είναι «η» σορός, οπότε το «άλλοι σοροί» φοράει μουστάκια. Αλλά το ξέρουμε ότι τα δευτερόκλιτα θηλυκά είναι ευεπίφορα στην τριχοφυΐα του άνω χείλους.

Τέλος πάντων, μακριά από εμάς οι καταρρεύσεις κτιρίων. Καλό σαββατοκύριακο σε εμβολιασμένους και μη!

Advertisement

392 Σχόλια προς “Μεζεδάκια για εμβολιασμένους”

 1. LandS said

  Καλημέρα
  Είπαμε, η διαφήμηση είναι μια μορφή τέχνης.

 2. rizes said

  Η ΔΙΑΝΟΗΣΗ
  https://vgiannelakis.wordpress.com/2015/01/04/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%8c%ce%b7%cf%83%ce%b7/

 3. Δεν ξέρω πότε επανήλθε, θυμάμαι όμως πότε επινοήθηκε ο Υπουργός (τότε) παρά τω πρωθυπουργώ, απ’ τον Ανδρέα. Ποιος ήταν ο πρώτος δεν θυμάμαι.
  Θα ήταν όντως πολύ πιο επίσημο να έγραφε ΠΑΡΑ ΤΩΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΙ, δε λέω!

 4. sarant said

  Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια! Θα λείψω για αρκετές ώρες, οπότε ας κάνω ένα πρώτο σχόλιο πριν φύγω.

  3 Ομολογώ πως δεν ήξερα/θυμόμουν πως ο Ανδρέας επινόησε τον θεσμό. Δεν υπήρχε παλιότερα, ε;

 5. voulagx said

  «Επειδή όμως δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί το πρόγραμμα που θα ελέγχει την εμβολιαστική κατάσταση του κάθε σχολιαστή, προς το παρόν η εφαρμογή του μέτρου παγώνει»
  Περίμενα να πεις ότι « η εφαρμογή του μέτρου επαφίεται στην καλή θέληση των σχολιαστών».

 6. Costas X said

  Καλημέρα, κι ευχαριστούμε για τα σαββατιάτικα μεζεδάκια !

  Κάπως έπρεπε να το σχολιάσω κι εγώ…

  «Ο Τσάντος κι ο παρτσινέβελος» (85), η πτώση του Πικάσο.
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=4637874432906822&set=gm.401384851197835

 7. voulagx said

  #4: Μου φαίνεται ότι το αντίστοιχο παλιότερα ήταν ο υπουργός συντονισμού.

 8. 4 Παλιότερα, υποθέτω, ήταν ο Υπουργός Συντονισμού.

 9. sarant said

  5 Σωστά…

  7-8 Ναι; Μα αυτό ήταν σοβαρό πόστο, και μόνο ένα (ενώ σήμερα υπάρχουν δυο τρεις παρά τω π.)

 10. LandS said

  Για την Ξενοδοχία ο λόγος.
  Ο Γκούγκλης σε ρωτάει αν εννοείς ξενοδοχεία, το ΜΗΛΝΕΓ, το ΛΚΝ και το Χρηστικό δεν την έχουν. Λεξικό για ειδικούς όρους τουρισμού δεν έψαξα. Μόνο το LSJ.
  Ε βρήκαν ευκαιρία τα καλόπαιδα. Εδώ οι ίδιοι έχουν φτιάξει ευκαιρίες σε βάρος της και δύο, τουλάχιστον, συκοφαντίες

 11. atheofobos said

  Πιστεύω πως ο Χριστιανόπουλος ήταν θιασώτης της υπογεγραμμένης μόνο κάτω από το ω!

 12. Λάθος μου, το ανέστησε ο Παπανδρέου: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%BA%CE%AC%CF%82 και https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CF%82_%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82 και https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%84%CE%B1%CF%82_%CE%A3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%82

  Οι υπόλοιποι, πέραν του Λιβάνη (1993), ήταν (υφ)υπουργοί παρά τη προεδρία της Κυβερνήσεως ή Υπουργοί Συντονισμού: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82_%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%AF_%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC_%CF%84%CF%89_%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8E

 13. Παναγιώτης Κ. said

  @0.»Πολύ λεπτό το λούστρο της ημιμάθειας, σκάει αμέσως…»
  Κασιματιές ο…Κασιμάτης αλλά σου δίνει πάσα για ωραία σχόλια! 🙂

 14. LandS said

  3, 4
  Την πρώτη φορά που εγώ το άκουσα ήταν στη Χούντα. Κοίταξα και βρήκα ότι την θέση την είχε θεσπίσει ο Ελ. Βενιζέλος το 1928.
  7,8
  Δεν μπορεί να ήταν έτσι. Το Συντονισμού ήταν από το 1945-1982 για να συντονίζει τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Εφοδιασμού, Μεταφορών, Εμπορίου, Εμπορικής Ναυτιλίας, Εργασίας, Γεωργίας και το υφυπουργείο Ανοικοδόμησης (εν συντομία Υπουργείο Μοιρασιάς και Φαγώματος Σχεδίου Μάρσαλ). Ουσιαστικά ο υπουργός Συντονισμού ήταν υφιστάμενος του Αμερικανού Πρέσβη (ο Μαρκεζίνης για να το καταλάβει έφαγε ένα κροσέ που είδε τον ουρανό σφοντύλι ή χαστούκι με το ίδιο αποτέλεσμα)

 15. Πάντως στα εγγγραφα αναφέρεται υφυπουργός στον πρωθυπουργό (διαλέχτε ένα όποιο θέλετε):
  https://diavgeia.gov.gr/search?query=organizationUid:%22100048574%22&fq=signerUid:%22100064065%22&sort=recent&page=0

  Δεν υπαρχει ακόμα στη διαυγεια το εγγραφο της φωτογραφίας αφού τμέχρι σήμερα έχει ανέβει έγγραφο με υπογραφή στις 12:25 το μεσημέρι αυτό εδώ:
  https://diavgeia.gov.gr/doc/640%CE%A846%CE%9C%CE%93%CE%A87-9%CE%A6%CE%95?inline=true

  Ισως πορ΄ξκειται για καποια επιστολή οπότε θέλει να δειξει και λίγη αρχιολατρέια ο υφυπουργός. Αλλά οι επιστολές δεν υπογράφονται ιδιοχείρως συμφωνα με τους κανόνες καής συμεριφοράς; Αν θυμάμαι καλά είχαν κράξει τον υποργό Άμυνας των ΗΠΑ στον πόλεμο του Κόλπου γιατί δεν είχε ιδιοχειρη υπογραφή στις συλλυπητήριες επιστολές στις οικογενιες των πεσόντων.

 16. Spiridione said

  Όντως πρώτος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ήταν το 1929 ο Αχιλλέας Παπαδάτος.
  Μεταπολεμικά τους έλεγαν υπουργούς ή υφυπουργούς παρά τη προεδρία της κυβερνήσεως. Υπήρχαν και υφυπουργοί παρά τω υπουργείω συντονισμού.
  Ο Καραμανλής το 1974-75 είχε παρά τω πρωθυπουργώ και μετά τους κατάργησε. Ο Αντρέας τους ανέστησε, αλλά ο μοναδικός παρά τω πρωθυπουργώ ήταν ο Άκης.
  Η Ντόρα το 1990 ήταν η πρώτη υφυπουργός ΣΤΟΝ πρωθυπουργό.
  https://gslegal.gov.gr/?p=1304
  Και τώρα ο Κούλης ανέστησε το παρά τω!

 17. @ 11 Atheofobos

  >>Πιστεύω πως ο Χριστιανόπουλος ήταν θιασώτης της υπογεγραμμένης μόνο κάτω από το ω!

  Ναι, καλέ, γι΄ αυτό ο Νικοκύρης λέει «Ο Ντίνος Χριστιανόπουλος θα χειροκροτούσε και θα περίμενε να δει τον ίδιο τίτλο και με πεζά».

 18. Spiridione said

  15. Όντως, στα ΦΕΚ είναι στον πρωθυπουργό. Δική τους πρωτοβουλία είναι
  https://gslegal.gov.gr/?p=6637

 19. Γιάννης Κουβάτσος said

  Καλημέρα στους εμβολιασμένους, καλή λευτεριά, γενικώς, στους ανεμβολίαστους.☺
  Τον Βαγγέλη Βενιζέλο είχα ακούσει, επί πασοκοκρατίας, να αναφέρει τον όρο «ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό» και είχα γελάσει με τον φρέσκο πασοκικό νεολογισμό. Εξακολουθεί να μου φαίνεται γελοίος, προτιμώ σαφώς το «υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ».
  Η γκάφα Πορτοσάλτε και λιμπεραλιστών είναι ενδεικτική του τι ρεζιλίκι μπορούν να πάθουν άνθρωποι μέσης ευφυΐας και νοημοσύνης (αλλά και πολύ ανώτερης) εξαιτίας του αποβλακωτικού φανατισμού, εν προκειμένω του κομματικού. Αν και το αποβλακωτικός είναι πλεονασμός. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αν άκουγαν ή διάβαζαν μιαν άγνωστη λέξη, θα γκούγκλαραν για να ελέγξουν αν υπάρχει και τι σημαίνει. Εδώ όχι, η φανατίλα τούς στράβωσε, την τσακώσανε, βλέπετε, την αγράμματη τη συριζαία, βουρ στο κράξιμο.
  Όσο για τον θεούλη Κασιμάτη, το να θεωρεί ότι η Καρένινα είναι του Ντοστογιέφσκι, ε, είναι πλέον το διαμάντι του στέμματός του, δύσκολα θα επινοήσει μεγαλύτερη κοτσάνα.

 20. Γιάννης Κουβάτσος said

  19: μέσης ευφυΐας και παιδείας, διορθώνω.

 21. LandS said

  Πάντα είχα μια υποψία ότι ο κ. Λιβάνιος έχει το ίδια μυαλά με τον κ. Γεωργιάδη.

  Κοιτώντας ξανά την φωτογραφία υποθέτω ότι είναι από πρόγραμμα κάποιου (πιθανόν διαδικτυακού) συνεδρίου. Έχει ημέρα ομιλίας ( ; ) και ώρα.
  Τέτοια δεν ανεβαίνουν στη Διαύγεια. Πιθανόν να μην είναι δική του ή συνεργάτη του η αηδία.

 22. ΝΕΣΤΑΝΑΙΟΣ said

  Εγώ είμαι υπέρ των εμβολίων. Αν δεν είχα εμβολιαστεί για τον πνευμονόκοκκο, ίσως να μη ζούσα σήμερα. Αλλά ο «covid» και όλα αυτά τα «εμβόλια» και όλη αυτή η «πανδημία» δεν με πείθουν.

 23. dryhammer said

  Αυτοί που έχουν κάνει μόνο τη μια δόση θ. γρα…. μι.. σχό… ;

 24. LandS said

  Αμάν ρε παιδιά, δεν τολμάει να κάνει μια χοντρή γκάφα ο Στέφανος, αμέσως να τον ξεφτιλίσουμε. Δεν τολμάει να μαλώσει μια ζαία το Λίμπεραλ ή ο Άρης , αμέσως τους ειρωνευόμαστε ότι είναι πολύ διαδεδομένο το φαινόμενο να εξανίστανται κάποιοι οργισμένοι, ότι τάχα είναι ανύπαρκτη κάποια λέξη, επειδή απλώς δεν την ξέρουν και τους αποβλακώνει ο κομματικός φανατισμός.
  Τι θα γίνει με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά;

 25. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  Καλημέρα!

  Περίμενα κάτι σαν … «Συλληπτικά» ή «Παππικά» μεζεδάκια! 🙂
  —-+
  Τίτλος είδησης στο tvxs: «Κάηκαν δύο αυτοκίνητα από φωτιά στην Κηφισιά»
  https://tvxs.gr/news/ellada/kaikan-dyo-aytokinita-apo-fotia-stin-kifisia
  Για δευτερόλεπτα σκέφτεσαι: Πώς αλλιώς διάβολε, από θάλασσα ή από … γυνή, θα μπορούσαν να καούν;
  Εντάξει, μετά καταλαβαίνεις ότι κάηκαν …δευτερογενώς!
  Αλλά δεν θα ήταν άμεσα κατανοητό και σωστότερο το: «Κάηκαν και δύο αυτοκίνητα σε φωτιά στην Κηφισιά»;

 26. Και αυτό, της προηγούμενης εβδομάδας, από τη ΝΟΤΑΜ της Αθήνας για ρωσική άσκηση νότια της Κρήτης, μοιάζει με μεζεδάκι εκτός και αν ήρθε η στιγμή να αμφισβητήσουμε τον όρο «τετράγωνο».

  Οι συντεταγμένες αυτές σχηματίζουν ένα τετράγωνο παραλληλόγραμμο…

  Τετράγωνο σημαίνει, βέβαια, πάντα, «ισόπλευρο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο» αλλά είναι και πολύ …κυριαρχικός όρος, αφού ετυμολογικά όλα τα τετράπλευρα είναι τετράγωνα.

  Έχουμε κάτι για μη επίπεδα τετράπλευρα σχήματα;

 27. @ 3 Δύτης Των Νιπτήρων

  >>Θα ήταν όντως πολύ πιο επίσημο να έγραφε ΠΑΡΑ ΤΩΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΙ, δε λέω!

  Καλύτερα με πεζά γιωτάκια, αφού/όταν στη γραμματοσειρά συμβαίνει να μην καμπυλώνονται: ΠΑΡΑ ΤΩι ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩι. Εγώ συγκινούμαι… 🙂

 28. dryhammer said

  26. Εδώ υπάρχουν και τρίγωνα τετράγωνα (κάποια οικοδομικά).

 29. Αγγελος said

  (26) Νομίζω πως τα λέμε απλώς στρεβλά τετράπλευρα.

 30. 28 Με φατσούλα; 🙂

  29 Ναι, ναι, πάντως και τα «στρεβλά τετράπλευρα» έχουν τέσσερις γωνίες (στις τομές των πλευρών τους).

 31. Ο δε Σίλας υπερθεμάτισε για την Καρένινα -όντας και της κουλτούρας, βεβαίως.

 32. 22: Παραλλαγή ηλιθιότητας #9077352

 33. @ 25 ΜΙΚ_ΙΟΣ

  >>«Κάηκαν δύο αυτοκίνητα από φωτιά στην Κηφισιά».

  Στο μυαλό του συντάκτη το «από φωτιά» θα λειτούργησε σαν «σε πυρκαγιά»;

 34. Γιάννης Κουβάτσος said

  Αυτή τη μανία να αντικαθιστούμε όλους τους αρχαιοπρεπείς και καθαρευουσιάνικους όρους με άλλους, δημοτικίστικους μεν αλλά ασαφείς ή και άχαρους, δεν την καταλαβαίνω. Υπουργός ή υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ σημαίνει κάτι, έχει την έννοια του κοντά, κάτω από τη δικαιοδοσία ή την αρμοδιότητα κάποιου. Υπουργός ή υφυπουργός στον πρωθυπουργό, έτσι σκέτο, δεν σημαίνει τίποτα.

 35. Γιάννης Κουβάτσος said

  32:😂

 36. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση και, ειδικά, το υπουργείο Παιδείας, που δείχνουν να θεωρούν την τηλεκπαίδευση πανάκεια διά πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, να λάβουν σοβαρά αυτές τις προειδοποιήσεις, ώστε να μη χρειαστεί να ψάχνουν για «ενόχους» από Σεπτέμβρη:
  «Οι θερινοί μήνες προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια χρυσή ευκαιρία για να θέσουν σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων τα οποία θα συμβάλουν στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και στο να αποφευχθεί το κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.
  https://www.topontiki.gr/2021/07/02/pou-gia-scholia-test-koronoiou-gia-na-apofefchthi-i-tilekpedefsi/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1625298838

 37. Παναγιώτης K. said

  @14. Από άλλα αναγνώσματα πιθανολογώ ότι το χαστούκι έπεσε στον Στ. Στεφανόπουλο.
  Αυτό για το Μαρκεζίνη δεν το ήξερα.
  Το περιστατικό το διάβασα στο βιβλίο του Παπαχελά «Ο βιασμός της Ελλ.Δημοκρατίας- Ο Αμερικανικός παράγων 1947-1967»
  Αναφέρει λοιπόν το περιστατικό αλλά δεν κατονομάζει το πρόσωπο.
  Αν θυμάμαι καλά υπήρξε και συνέχεια. Το θύμα για να εξευμενίσει τον… δράστη έστειλε την άλλη μέρα λουλούδια ή κάποιο δώρο για την γυναίκα του.

 38. Spiridione said

  https://mobile.twitter.com/sasaina_g/status/1411246017987715076

 39. Γιάννης Κουβάτσος said

  37: Ναι, ο «Βούδας» το ‘φαγε. Ο καημένος ο Μαρκεζίνης τι χαστούκι να φάει; Το μισό θα πήγαινε χαμένο.☺ Ωραία πράγματα συνέβαιναν στα προτεκτοράτα του …ελευθέρου κόσμου.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://laiki-patrwn.blogspot.com/2017/11/blog-post_31.html%3Fm%3D1&ved=2ahUKEwj8rPm6yMbxAhW-hv0HHdIPA84QFjAAegQIAxAC&usg=AOvVaw1cfNGz3PT4H9pJQWdrrhrI&cshid=1625303814857

 40. atheofobos said

  17
  Έχεις δίκιο! Mea culpa που θα έλεγε και ο μεγάλος!

 41. Γιάννης Κουβάτσος said

  37,39: Πάντως, διαβάζοντας για ποιον λόγο έπεσε το χαστούκι, μπορούμε να αναφωνήσουμε «Ν’ αγιάσει το χέρι του!».

 42. Pedis said

  Καλά, οι Ιταλοί είναι γνωστοί καραγκιόζηδες στην κλάψα, μα πριν από μερικά χρόνια έτυχε να δω μερικά λεπτά αγώνα της Εθν. Γερμανίας και παρατήρησα ότι ακόμη κι αυτοί έκαναν τις πιπίτσες με χαζοκαθυστερήσεις. Άντε να δεις μπάλα μετά.

 43. π2 said

  Δεν πρόκειται για γλωσσικό μεζεδάκι, αλλά για πολιτικό. Ο Καραμανλής ο Γ΄ (τα) δήλωσε ότι επισκέφτηκε τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης και δεν είδε καμιά Πομπηία. Δεν τον εντυπωσίασαν βρε παιδί μου, τι να κάνουμε; Τι χρείαν έχομεν ειδικών;

 44. Μαρία said

  Κλικ για τα σχόλια που ακολουθούν 🙂

 45. LandS said

  Αααχ! Τι παγίδες σου στήνει η π..να η Γλώσσα. Τρέιλερ για εκπομπή στο COSMOTE History
  που λέγεται «Αποτυπώματα» (αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι της παλιάς ΕΡΤ), ο καλεσμένος ακούγεται να λέει «αναμφισβήτητα οι σφραγίδες αποτελούν αποτυπώματα».
  Η συγκεκριμένη εκπομπή για είναι για τις σφραγίδες και τους σφραγιδόλιθους και το πως από αυτές μπορούμε να «διαβάσουμε» την κάθε Εποχή και τον Πολιτισμό της. Σαν να είναι από τα αποτυπώματα που άφησε αυτός ο Πολιτισμός.
  Σίγουρα λοιπόν έχει δίκιο σε αυτό που ήθελε να πει ο αρχαιολόγος ( ; ) αλλά, ρε παιδί μου, για αυτό φτιάχτηκαν αυτά τα μαραφέτια. Για να αφήνουν αποτυπώματα. Και το να λες ότι είναι αποτυπώματα χρησιμοποιείς μια κυριολεξία με μεταφορική σημασία κάπως ξενίζει.
  Αυθόρμητα σου έρχεται «και τι ήθελες να κάνουν;»

 46. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  Το νεωτερο είναι οτι ολοκληρωσα τον εμβολιασμό μου με pfizer στο Ωνασειο, οποτε ετοιμαζω ενα διηγημα για τον «ζωγραφο μεγαλων επιφανειων» που απηγαγε ενα εργο του Pablo Picasso 🙂

 47. LandS said

  37,39
  Ναι αυτός ήταν. Ως ο πρώτος που κάθισε στο θώκο έπρεπε να πάρει ένα μάθημα για να ξέρουν οι επόμενοι.

 48. Μαρία said

  43

 49. Μαρία said

 50. Καλημέρα,
  Εγώ θυμάμαι πως το υπουργείο Συντονισμού έγινε υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ενώ υπήρχε και το Οικονομικών. Άλλαξαν ονόματα διάφορα, έγιναν συγχωνεύσεις και διασπάσεις (με πρώτο διδάξαντα τον Ανδρέα συνέχισαν το χόμπι όλες οι επόμενες κυβερνήσεις – κάθε καινούρια έπρεπε ν’ αλλάξει το όνομα και τις σφραγίδες σε περισσότερα ή λιγότερα υπουργεία και τις υπηρεσίες τους) και σήμερα το παλιό Εθνικής Οικονομίας έχει γίνει Οικονομικών (χειρίζεται δηλ. αντίστοιχα θέματα) ενώ το παλιό Οικονομικών έχει γίνει η ΑΑΔΕ.
  Εν πάση περιπτώσει, το υπουργείο Συντονισμού ήταν πρώτο τη τάξη (νάχα νάβαζα κι εγώ καμιά υπογεγραμμένη εδώ) ενώ οι υπουργοί κι οι υφυπουργοί στον πρωθυπουργό οι τελευταίοι – άρα καμιά σύγκριση.

 51. Pedis said

 52. π2 said

  49: Ο Χανιώτης έχει πάρει πολύ ζεστά το θέμα τον τελευταίο καιρό.
  48: Να σημειώσουμε και την ελληνικούρα του Ταχιάου, σύμφωνα με τον οποίο η πολιτική ηγεσία «εύλογα αποφάσισε να τάμει έναν γόρδιο δεσμό».

 53. BLOG_OTI_NANAI said

  «τόσο το Πλαίσιο όσο και η ΙΚΕΑ έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν για διαφημίσεις»

  Εάν όμως έτρωγαν κανένα μπινελίκι από όλους αυτούς που «ξέχασαν» τις καταγγελίες που είχαν οι δύο εταιρείες για τα εργασιακά, δεν θα ξαναέκαναν τέτοια καραγκιοζιλίκια. Όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να είσαι λοβοτομημένος για να χειροκροτάς πολυεθνικές και εταιρείες που τάχα εμπλέκονται στους δημόσιους διαλόγους, ενώ μοναδικός τους σκοπόςς είναι η κονόμα και το ξέπλυμα του εργασιακού τους μεσαίωνα.

  Τα ίδια ισχύουν για τις βρωμοεταιρείες που τάχα μπλέχτηκαν στον «δημόσιο διάλογο» περί Λατινοπούλου για μας πουν να έχουν οι γυναίκες τρίχες στα πόδια ή ό,τι άλλο. Άμα όμως έτρωγαν η Dove και η Veet τα μπινελίκια που τους άρμοζαν, να δεις για πότε θα έφευγαν από τον διάλογο… Αλλά όπως και αυτοί που χειροκροτούσαν το Τουίτερ ή το Φέισμπουκ, ανάλογης συνωμοταξίας ανεγκέφαλοι κάνουν λάικ στις εκστρατείες κονόμας πολυεθνικών… Που είναι οι ίδιες ακριβώς που μέχρι χτες, επειδή το πόπολο δεν είχε πολυασχοληθεί με την πολιτική ορθότητα, μια χαρά διαφήμιζαν το διαδεδομένο πρότυπο για την εμφάνιση της γυναίκας.

  Μερικοί αργούν να καταλάβουν πως όσοι κονομάνε από το διαδίκτυο, είναι ικανοί, αν είναι της μόδας, να κρεμάσουν ακόμα και κουδούνια στα αυτιά τους… Ήδη κάποιος μου είπε ότι ένα κωμικό άτομο που λέγεται Σινατσάκη γράφει λέει αντικαθιστώντας τις καταλήξεις του γένους με… @.

  Και μετά σου λέει να κρατηθείς να μην πεις κακή κουβέντα…

 54. Γιάννης Ιατρού said

  Καλά, με το θέμα του πίνακα του Πικάσσο κλπ., δεν αναρωτηθήκατε για το πού βρίσκεται η Διευθύντρια της Πινακοθήκης;

  Και μιας έχουμε θέμα με τα πολιτιστικά, είναι και κάποιοι φιλόμουσοι σχολιαστές εδώ…, να αναφέρω και τα λυπητερά μαντάτα

  Εμβόλιμο κι εκτός σημερινών μεζεδακίων ένα θέμα που τελευταία παίζει πολύ και επιθετικά. Νομίζω πως πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις, μιας και η αντιπαράθεση ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ φουντώνει καθώς οι ΗΠΑ θεωρούν πλέον πως μόνο αυτές πρέπει να ορίζουν σαν ζωτικό τους χώρο τον Ειρηνικό… (κι Σαντάμ είχε πυρηνικά… 🙄)

  Και για τον Παππά ο παιδικός γλωσσοδέτης κι ένα γλωσσικό tweet😂:

 55. voulagx said

  Ολα αυτά περιήλθαν συντομότατα (;) σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, η οποία εύλογα αποφάσισε να τάμει(sic) έναν γόρδιο δεσμό.

  Από το λινκ του # 48.

 56. Γιάννης Ιατρού said

  53: Εδώ ρε Μπλόγκιε εκμεταλλεύονται τις ανάγκες του κόσμου εταιρείες λιπαντικών για να διαφημίζουν τα προϊόντα τους, οι βάσεις για τηλεοράσεις κλπ. σε μάραναν;

 57. Πέπε said

  @4:

  Λογικά, όταν ο Χάρρυ Κλυνν έβοσκε τα πρόβατα εδώ παρά του προέδρου, ο θεσμός ή μάλλον ο τίτλος θα πρέπει να ήταν φρέσκος.

 58. Μαρία said

  52
  Αυτό παρατήρησα κι εγώ. https://www.efsyn.gr/epistimi/mihanes-toy-noy/299964_o-aggelos-haniotis-mas-mila-gia-tis-politikes-katastrofis-tis

  55
  Δεν είναι λάθος. Είναι αρχαϊκός τύπος (αορ. έταμον) αντί του νεοελλην. έτμησα.

 59. Γιάννης Ιατρού said

  53 (τέλος): Μήπως η («…ένα κωμικό άτομο που λέγεται..») Σινατσάκη (το Σ(ι) με υ(ψιλον)😎) δεν σου είναι συμπαθής γιατί τάχθηκε ενεργά κατά εκείνου του «συνεδρίου για την γονιμότητα» σχολιάζoντας το γεγονός με την παρατήρηση πως «…. θα μιλούσαν ιερείς, πολιτικοί και αποκλειστικά άνδρες γυναικολόγοι, κι όχι γυναίκες που έχουν βιώσει σε διαφορετικές ηλικίες και για διαφορετικούς λόγους το ζήτημα της υπογονιμότητας»;

 60. π2 said

  58: Για μένα είναι άστοχο, γιατί στη νέα ελληνική το τέμνω σπανίως σημαίνει κόβω.

 61. BLOG_OTI_NANAI said

  56: Μήπως κάποιος υπάλληλος διάβασε τις χρήσεις του προϊόντος από το Google Translate και το έβαλε εκεί;

 62. π2 said

  Χώρια που ένας αρχαίος δεν θα χρησιμοποιούσε σκέτο το τέμνω για τον γόρδιο δεσμό, αλλά κάποιο σύνθετο, όπως το διατέμνω που χρησιμοποιεί στο σχετικό απόσπασμα ο Πλούταρχος (διακόπτω το ρήμα που χρησιμοποιεί ο Αρριανός).

 63. BLOG_OTI_NANAI said

  59: Α, άμα είχε ταχτεί και ενάντια στο Συνέδριο, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ έφυγε η ΠτΔ όπως όλα τα ποντίκια που βγάζουν λεφτά από το διαδίκτυο (βλ. Καίτη Γαρμπή και ΣΙΑ), τότε κατέβηκε κι άλλο στην εκτίμηση μου…

 64. voulagx said

  #58β: Είναι όμως εξεζητημένο τουλάχιστον, ή ελληνικούρα κατά Π2. Το «να τμήσει» θα μου ακουγόταν φυσιολογικό.

 65. Χαρούλα said

  Όπως λέει κι ο Γιάννης με τα πολλά μαλλιά, το Συντονισμού ήταν οικονομικό υπουργείο που συντόνιζε όλα τα υπουργεία σε οικ. Θέματα. Γιαυτό μετά εγινε ένα με το Οικονομικών. Αυτό του Πρωθυπουργού ήταν το μαντρόσκυλο των Υπουργών. Δεν προλάβαινε ο Ανδρέας και έβαλε ένα δικό του άτομο να κάνει κουμάντο στο κατέβασμα από το τρένο🤣!

  Η λέξη Ξενοδοχία είναι χρόνια τώρα γνωστή για όσους ασχολούνται επιστημονικά με τον Τουρισμό. Όσοι όμως τον βλέπουν με τα ματια Γκερέκου, Κουντουρά, Θεοχάρη είναι λάθος γραφή του μόνου που γνωρίζουν από Τουρισμό!😖
  https://postimg.cc/KRkJnCJk

 66. Μαρία said

  60
  οκ Νόμισα οτι θεώρησες ελληνικούρα τον τύπο, που είναι, κι όχι τη χρήση του ρήματος. Ο Ταχ. είναι τοπογράφος και μπορεί το «να τάμει» να του κόλλησε απο κεί.

 67. Γιάννης Κουβάτσος said

  Καλά, η Συνατσάκη, όταν γράφει, βάζει @ στις καταλήξεις του γένους. Όταν μιλάει, τι βάζει; Τι μόδες είναι αυτές…

 68. Γιάννης Ιατρού said

  Η απληστία για κέρδος έχει πλέον κατορθώσει να ανάβουν φωτιές και στη θάλασσα Φωτιά στην επιφάνεια του ωκεανού. Η θρασύτητα φτάνει σε τέτοιο σημείο που όχι μόνο θέλει να σε πείσει ότι εσύ έχεις την ευθύνη για την κατάντια αυτή και τις φυσικές καταστροφές σαν την χθεσινή θεομηνία στην Ιαπωνία, αλλά σου πουλάει και το προϊόν λέγοντάς σου πως και ότι θα το σώσεις άμα πίνεις το φρέντο εσπρέσο σε καλαμάκι από μπαμπού…

  Ιαπωνία, τρομακτικά στιγμιότυπα:
  Να την γλύτωσε άραγε ο τύπος με το βανάκι; εδώ: https://twitter.com/EggieShen/status/1411269019710095370?s=20
  κι εδώ: https://twitter.com/LitsaXarou/status/1411224472078651393?s=20

 69. Μαρία said

  «Και το πιο σημαντικό, δεν θα ξαναδούμε τον Χαρδαλιά στην τηλεόραση.» Αυτό κι αν είναι κίνητρο, για να εμβολιαστεί η γιαγιά.

 70. Γιάννης Κουβάτσος said

  68: Και ποια είναι η εναλλακτική λύση απέναντι στην «απληστία του κέρδους» ενός συστήματος που κυριαρχεί στον πλανήτη και παίζει κυριολεκτικά χωρίς αντίπαλο; Προς το παρόν, καμιά. Προς το απώτερο μέλλον, θα δούμε. Τα ευχολόγια, οι κατάρες και οι ασκήσεις επί χάρτου είναι απλώς ένας τρόπος εκτόνωσης στην καφετέρια του mall, όπου ξεκουραζόμαστε από τις αγορές διάφορων χρήσιμων και άχρηστων σκατολογημάτων, που «μας πουλάνε», ενώ εμείς δεν θέλουμε να τ’ αγοράσουμε, αλλά τι να κάνεις όταν σου βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο…☺

 71. Pedis said

  # 69 – Το φταίξιμο στη γιαγιά, τώρα; Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή οι νέοι. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο η γιαγιά η σουπερσπρέντερ, η τουρίστρια. Κυριακή κουλ, κι απο το ίδιο κουταλάκι …

  «Γιαγιά, κάνε το εμβόλιο γιατί θα μείνουμε χωρίς φράγκο έτσι και τα τινάξεις.» Αυτό θα έπιανε.

 72. Μαρία said

 73. Πάνος με πεζά said

  Καλησπέρα και καλό δροσερό και αεράτο Σαββατοκύριακο σε όλους όπως διαφαίνεται!
  Τα μεζεδάκια πολύ ωραία για να πω την αλήθεια εγώ μεγάλωσα με τον όρο «υπουργός συντονισμού και προγραμματισμού», που στα μικράτα μου πρέπει ήταν ο περίφημος Παπαληγούρας.
  Αργότερα εφευρέθηκε ο «υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου» αλλά δεν ξέρω αν πρεμιέρα έκανε ο πατέρας Μητσοτάκης με τον Μίκη, ή υπήρχε παλιότερα…

 74. Χαρούλα said

  Μαρία μου(#72), και τότε ποιοί θα λειτουργουν;;;;😊😡

 75. Nestanaios said

  32. Αδιαφορία, υπέρτατη γνώση.

 76. Nestanaios said

  Αν οι λαοί πίστεψαν στην «αλήθεια» του «covid-19» αναρωτιέμαι τι άλλο μας περιμένει.
  Το δίδυμο ανέχεια και ανοχή γεννά την ανάγκη εμβολιασμού.
  Και όλα αυτά για το κέρδος.

 77. BLOG_OTI_NANAI said

  72: Είναι ο ίδιος Ξανθάκης που τα γράφει αυτά ενώ ήδη έκλεισαν ναοί; Είναι ο ίδιος που λέει ότι ο ιός κολλάει στα Θεοφάνεια αλλά όχι στις πορείες για τον Κουφοντίνα; Είναι ο ίδιος που έχει δεκάδες σχόλια για τον Αρκά, τον οποίο στα μισά τον βρίζει και στα άλλα μισά θαυμάζει τις γελοιογραφίες του;

  67: Ο κλασικός ελληνάρας αυτοαπασχολούμενος, όπως αφαιρεί γράμματα στον γραπτό λόγο για να κάνει «ακτιβισμό», εξίσου μπορεί να κόβει καταλήξεις στον προφορικό και να λέει: «αυτ…», «όλ…», «ορισμέν…», «φοιτητ…». Παρόμοιες γελοιότητες είχαμε δει κατά τον αγώνα των δημοτικιστών, όταν βίαζαν τις λέξεις και τις καταλήξεις για να βγουν όλες στη «δημοτική».

 78. Μαρία said

  73
  Ο άνευ χαρτοφυλακίου είναι παμπάλαιος. Μετονομάστηκε σε επικρατείας

 79. Κιγκέρι said

  >>…Παράδειγμα: για τους νέους των 25-29 ετών, η πλατφόρμα άνοιξε στις 10 Ιουνίου. Επομένως είναι αδύνατο έως τις 5 Ιουλίου να έχει κάποιος κάνει και τις 2 δόσεις και να έχουν περάσει και 14 μέρες ωστε να είναι σε ισχύ το πιστοποιητικό του. Κι όμως, από τις 5 Ιουλίου ο νέος αυτός υποτίθεται ότι θα πρέπει να πληρώνει τεστ ράπιντ για να μπει σε ορισμένα μαγαζιά ή για να μετακινηθεί σε γειτονικό νομό ή σε κάποιο νησί. Αν κάνω λάθος, διορθώστε με.

  Να διορθώσω λοιπόν: Η πλατφόρμα για τους 18-29 δεν άνοιξε στις 10 Ιουνίου, άνοιξε στις 29 Μαΐου με το μονοδοσικό της Τζόνσον και οι εμβολιασμοί άρχισαν ήδη από τις 7 Ιουνίου. Ο γιος μου, π.χ, που είναι 19, εμβολιάστηκε στις 15 Ιουνίου. Μάλιστα, επειδή τα ραντεβού στην Αθήνα εξαντλήθηκαν αμέσως, αλλάξαμε τον ΤΚ και έκανε το εμβόλιο στη Λάρισα, όπου βέβαια θα πηγαίναμε ούτως ή άλλως.
  Στις 10 και στις 16 Ιουνίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους 25-29 και τους 18-24 αντίστοιχα, εφ’ όσον ήθελαν να επιλέξουν εμβόλιο κι αφού τους δόθηκε το προνόμιο της επιλογής, το δράμα τού να πρέπει να πληρώσουν ράπιντ τεστ εμένα προσωπικά δεν με συγκινεί καθόλου. Ας πάνε σε άλλα μαγαζιά, ή ας προγραμματίσουν τις μετακινήσεις τους για όταν θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.
  (Για την ιστορία, και εν γνώσει μου ότι και το δικό μου δράμα μπορεί να μην συγκινεί εσάς, εγώ για να πάω τα παιδιά μου στη Λάρισα, έκανα μοριακό τεστ και στους δύο με κόστος 120 ευρώ, διότι έχω μια μάνα 80 χρόνων που την κυνηγάει η γκαντεμιά και κάθε φορά που κοντεύει να εμβολιαστεί, κάτι παθαίνει, μπαίνει στο νοσοκομείο, χάνει τη σειρά της και είναι ακόμα ανεμβολίαστη! Τώρα έχει ραντεβού την Τρίτη – το πέμπτο παρακαλώ! – ευχηθείτε μου να τα καταφέρουμε επιτέλους!)

 80. ΚΩΣΤΑΣ said

  Ωραία τα μεζεδάκια σήμερα.

  Με τους εμβολιασμένους ή με τους ανεμβολίαστους; Φυσικά με τους εμβολιασμένους. Όμως, δεν σας κρύβω ότι με διακατέχει ένας σκεπτικισμός με τους νέους. Χωρίς να είναι άτρωτοι από τον ιό, δεν κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό. Και δεν είναι παράλογος ένας προβληματισμός τους για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

  Εκεί που είμαι απόλυτα κάθετος είναι η κοινωνική μου συναναστροφή με μεγαλοαγόρια ή μεγαλοκοπέλες. Ας βάλω ένα συμβατικό όριο, 60 ετών και άνω. Όταν βρεθούν κοντά μου. με ευγενικό αλλά σαφή τρόπο, θα τους ζητάω να αποχωρήσουν από τον χώρο που εγώ νομίμως βρίσκομαι, ας πούμε από το τραπέζι που έκατσα να πιω τον καφέ μου. Όχι τόσο από τον φόβο μην κολλήσω, αλλά κυρίως για να τους αποφύγω από παρέα. Σύμφωνα με μελέτη, εφευρεθείσα και εκτελεσθείσα αποκλειστικά παρ’ εμού, τα άτομα αυτά είναι βαρεμένα και ψεκασμένα από πάσης απόψεως. Ένας κοινωνικός αποκλεισμός ίσως τους κάνει ξανασκεφτούν και κάποιοι να συνέλθουν.

  Ααααααχ! τα είπα και ξαλάφρωσα… 😜

 81. Spiridione said

  79. Όσοι έχουν κάνει άστρα ζένεκα κάτω των 50 τον Μάη, η δεύτερη δόση είναι τέλη Ιουλίου Αύγουστος.

 82. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  79 >>για να πάω τα παιδιά μου στη Λάρισα, έκανα μοριακό τεστ και στους δύο
  Γιατί; Περνάτε θάλασσα για να πάτε;
  Δεν ισχύει ακόμη, «εξετάζεται»
  https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/300954_mploko-kai-stis-metakiniseis-apo-nomo-se-nomo-exetazei-i-kybernisi

  Εύχομαι καλό μπόλι στη μητέρα σου, χωρίς άλλη αναβολή

 83. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  Σε πάρτι, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μίλησε ο Μάκης βορίδης. Το βίντεο που κυκλοφόρησε προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκράτη πολίτη.
  https://www.2020mag.gr/politics/1829-anatrixiastiko-vinteo-o-voridis-panigyrizei-se-parti-gia-tin-epikratisi-tis-ideologikis-igemonias-tou-akrodeksioy-neofileleftherismoy

 84. ΚΩΣΤΑΣ said

  79
  Πατρίδα, εύχομαι αυτή τη φορά να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια της μητέρας σου. Αν μπορούσα, θα βοηθούσα, αλλά… Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο δήμαρχος Τζανακούλης και το μισό δημοτικό συμβούλιο ήταν συμμαθητές μου, τώρα, πάπαλα.

  Μόνο κάνας Γιάννης Ιατρού μπορεί να ξέρει τον Καλογιάννη! 😉

 85. Μαρία said

  82
  Μπορεί να μην ισχύει αλλά φοβάται για τη μαμά της.

  84
  Δεν κατάλαβα. Για να γίνει καλά η μαμά της Κιγκέρι, χρειάζεται βύσμα;

 86. Κιγκέρι said

  81: Σπιριντιόνε, δίκιο έχεις, τους ΑΖ δεν τους σκέφτηκα, αλλά για τα πλοία ίσχυε και πριν τις 5 Ιουλίου το πιστοποιητικό, θέλω να πω πως, όποιος ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία, ήξερε ήδη ότι για να ταξιδέψει θα χρειαστεί τεστ. Μάλιστα απ’ όσο ξέρω, υπάρχει η δυνατότητα η β’ δόση να γίνει σε άλλο κέντρο από την α’, ακριβώς για να εξυπηρετηθούν όσοι θέλουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

  82: Έφη, μένουμε στο πατρικό μου, μαζί με την εμβολίαστη! Ευχαριστώ για τις ευχές. Αφού σκέφτομαι, όταν με το καλό ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, να της κάνουμε πάρτι με επίσημη απονομή του πιστοποιητικού!

 87. ΚΩΣΤΑΣ said

  85β
  Έλα ρε Μαρία, και λίγη πλάκα δεν βλάπτει, αφορμή έψαχνα να πειράξω την συμπάθειά μου, τον Ιατρού. Άλλωστε, το Κιγκέρι, δεν παραπονείται ότι δεν μπορεί να κλείσει ραντεβού, αλλά κάθε φορά κάτι συμβαίνει και ακυρώνεται. Τις ευχές μα ζητάει, όχι μέσον.

 88. aerosol said

  #80
  Δημιουργούμε στερεότυπα που μπορεί να αδικήσουν κάποιους. Αλλά, φευ, τα στερεότυπα συχνά ανταποκρίνονται σε πράγματα που στατιστικώς ισχύουν.

  Παράδειγμα:
  Στις ΗΠΑ που το θέμα κόβιντ, μάσκας, εμβολίων, πολιτικοποιήθηκε, η μεγάλη πλειοψηφία καμμένων είναι τραμπικοί. Διάβασα το έξυπνο σχόλιο πως για να ξέρεις αν κάποιος εμβολιάστηκε ρώτα τον ποιος είναι ο Πρόεδρος της χώρας. Ο αρνητής θα σου πει τον Τραμπ!
  Χθες μπήκα σε ταξί, καθυστερημένος σε ραντεβού μου. Πρώτη φορά εδώ και ενάμιση χρόνο έπεσα σε ταξιτζή που δεν φορούσε μάσκα. Πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, αυτός ο άνθρωπος κάπνιζε κι όλας, χωρίς να με ρωτήσει αν ενοχλεί (μου έχει τύχει να το σβήνουν ή να ρωτούν, έτοιμοι να το σβήσουν). Όπως ήταν αναμενόμενο με έκλεψε αρκετά στα ρέστα -πράγμα που δυστυχώς ανέχθηκα γιατί βγήκα τρέχοντας λόγω καθυστέρησης.
  Όπως έχω παρατηρήσει και οδηγώντας, ελέγχοντας τον τρόπο κίνησης των άλλων οχημάτων γύρω μου, η μια προβληματική συμπεριφορά συχνότατα συνεπάγεται κι άλλες.

 89. Pedis said

  Τετραψήφιος ξανά ο αριθμός κρουσμάτων – αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

  Έτσι όπως πάει με 10-30 φορές περισσότερα καθημερινά κρούσματα σε σχεση με π.χ. Ιταλία, Γερμανία αναλογικά με τον πληθυσμό και τον αριθμό των τεστ, η χωρα μπαίνει σε τροχιά για μαύρη λίστα (γτπμ).

  Άλλος ένας λόγος για να βαλθούν να τσακώνονται οι εμβολιασμένοι με τους μη.

  Άλλη μια μεγάλη επιτυχία στη διαχείριση της πανδημίας!

 90. Κιγκέρι said

  >>…Στην εικόνα βλέπουμε μια περίπτωση σαρδάμ σε επίπεδο φράσης, με ακέραιες λέξεις (και όχι του τύπου «γλώσσεψα τη μπέρδα μου»).
  Η τελευταία λέξη της μόδας έγινε τελευταία μόδα της λέξης!

  Χτες λοιπόν, μου ξέφυγε και μένα κάτι ανάλογο:

  Ήθελα να πω «γκούντα σε φέτες» και είπα «φέτα σε γκούντες», δηλαδή δεν φτάνει που μπέρδεψα τις λέξεις, μπέρδεψα και τα τυριά!

  Και το πρόσθεσα στην προσωπική μου ανθολογία σαρδάμ μαζί με τα:
  – Χιώνουν τα λιόνια
  – Φορτηγούν τα οδηγά
  – Τα γιαγιά της γλυκιάς
  – Ανδρικάκια σωβρακά

 91. Spiridione said

  86. Η αλήθεια είναι, τώρα το είδα, ενώ το σύστημα δίνει 2η δόση 11 με 12 βδομάδες, υπάρχει η δυνατότητα να την κάνεις στις 8 εβδομάδες (με μειωμένο ανοσολογικό αποτέλεσμα, όχι σημαντικό λέει), που και πάλι βέβαια είναι μεγάλο διάστημα, για πολλούς μέσα με τέλη Ιουλίου.

 92. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  85α ,86β ωχ ναι, κατάλαβα… Το σελφ τεστ (που χορηγείται) το θεωρούμε ντεφάκτο αναξιόπιστο ε; 😦
  Βέβαια πού να ρισκάρεις με τους μεγάλους και τους ευπαθείς.
  Ο γιος μου, πέρυσι στο μεγάλο εγκλεισμό/ πανικό, είπε το φοβερό: πού να φανταζόμουν ότι θα ‘ρχόταν μια στιγμή να σκεφτώ πως αν ήταν να πεθάνουν η γιαγιά και ο παππούς, τουλάχιστον καλά που πέθαναν πριν το κορονοϊό! Θα καταφέρναμε να τους προστατεύσουμε; (Τους χάσαμε με λίγους μήνες διαφορά την προηγούμενη χρονιά, 87 & 97 ).
  ………………………………………………………
  Δοτικές μόνο για τους παρά τω ΠΘ

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΙΒΑΝΙΟΣ

  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΑΚΗΣ ΣΚΕΡΤΣΟΣ
  https://government.gov.gr/kivernisi/

 93. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  >>Φυσικά θα μπορούσε να υπάρχει και παλιότερη ανεύρεση του όρου (ξενοδοχία). Αν το ψάξει κάποιος είμαι σίγουρος ότι θα βρει κάτι.

  Με ένα γρήγορο γκούγγλισμα, και βέβαια βρίσκεται παλαιότατη χρήση του όρου!
  Με συνεχή παρουσία από τον Ξενοφώντα (400 π.Χ.), τον Θεόφραστο, τον Ιωάννη Χρυσόστομο κ.λπ, μέχρι τον Γερ. Βλάχο (στο Λεξικό του-1679) και μετά σε όλον τον 19ο και 20ο αι, στο Λεξικό Δημητράκου κ.ά. [Όχι βέβαια ως επιχειρηματικός όρος, αλλά με ίδια σημασία: δραστηριότητες περιποίησης ξένων, φιλοξενίας κ.τ.ό.]
  —-+++

  79, 81, 86, 92 και πριν
  Τι λέτε, βρε παιδιά, για πιστοποιητικά εμβολιασμού και ελέγχους και σελφ-τεστ και χωριστούς ή μεικτούς χώρους ανεμβολίαστων κλπ!
  20 έως 24/6/2021 ταξιδέψαμε σε δύο Κυκλαδονήσια, 4 άτομα. Δεν μας ζήτησαν πουθενά οποιαδήποτε απόδειξη εμβολιασμού – ούτε καν ρώτησαν σχετικά, ελάχιστοι φορούσαν μάσκες, καθόταν όπου ήθελε ο καθένας –χωρίς έλεγχο (σε κλειστού τύπου ταχύπλοα). Δηλαδή, σαν να μην ’’τρέχει τίποτα’’!
  Δεν είμαι σίγουρος αν γινόταν κάποιου είδους έλεγχος στους τουρίστες, αλλά αν κρίνω από την ταχύτητα επιβίβασης στις ενδιάμεσες στάσεις, μάλλον όχι…
  Με τέτοια χάλια και μέτρα-αλαλούμ, μας βλέπω από Σεπτέμβρη να είμαστε πάλι σε πολύ δύσκολη κατάσταση…

 94. Nestanaios said

  Υπάρχει τρόπος να αποφύγει κανείς τον εμβολιασμό. Δηλώνεις θετικός και δεν χρειάζεται να εμβολιαστείς. Αν χρειαστεί δηλώνεις ξανά θετικός και αποφεύγεις τον εμβολιασμό ξανά. Καλλίτερα κλεισμένος μέσα στο σπίτι παρά εμβολιασμένος.

 95. Γιάννης Ιατρού said

  84: (τέλος) και βέβαια ρε Κώστα, ιατρός, γνωστός Ιατρού 😂, από τον καιρό του Πολυτεχνείου, άξιος καθ’ όλα🤗!

 96. Spiridione said

  92. Στο ΦΕΚ είναι στον πρωθυπουργό, όχι παρά τω.
  https://www.e-nomothesia.gr/kubernese/proedriko-diatagma-83-2019-phek-121a-9-7-2019.html

 97. Γιάννης Ιατρού said

  Ο τελευταίος των Πελασγών… 🤦‍♂️

 98. ΝΕΣΤΑΝΑΙΟΣ said

  93. Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα με τους ελέγχους. Αναζητούνται αποτελέσματα με την μέθοδο της ΜΜΕ τρομοκρατίας. Αυτό δεν γίνεται από τις κυβερνήσεις των λαών αλλά από άλλα κέντρα. Big pharma και ΜΜΕ. Όσοι ζητούν πιστοποιητικά θα κατεβάσουν ρολά.
  Πρέπει να βγούμε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού μας για να δούμε τα πράγματα όπως είναι και δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

 99. aerosol said

  «Καλλίτερα κλεισμένος μέσα στο σπίτι παρά εμβολιασμένος.»
  versus
  «Πρέπει να βγούμε έξω από την εξώπορτα του σπιτιού μας για να δούμε τα πράγματα όπως είναι και δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.»

  Μιλάς με γρίφους, γέροντα.

 100. Μαρία said

  89
  Άφησα αυτά https://sarantakos.wordpress.com/2021/06/30/empis/#comment-745938

 101. BLOG_OTI_NANAI said

  Στην Αγγλία το ΑΖ το κάνουν και στις 8 εβδομάδες.
  Για τα παιδιά μου δεν είναι δυνατόν να σκεφτώ ζήτημα εμβολιασμού, πόσο μάλλον όταν οι παρενέργειες είναι συχνότερες σε νεώτερες ηλικίες. Δεν θα φορτώσουμε παιδιά με καρδιακά προβλήματα από το Λύκειο. Πέρα από τυχόν μελλοντικές παρενέργειες που για εμάς αν συμβούν, πάει στην ευχή, αλλά όχι να τις φορτωθούν νέα παιδιά.

  Θέλω να πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα δεχτούν να εμβολιάσουν μικρά παιδιά τουλάχιστον μέχρι να υπάρξουν μελέτες για βελτιώσεις ως προς τις παρενέργειες και λοιπές συνέπειες ή οφέλη.

 102. BLOG_OTI_NANAI said

  98: Η τρομοκρατία είναι πολύ ενοχλητική. Αλλά η πραγματικότητα είναι πραγματικότητα. Έχουμε μπλέξει σε μια περιπέτεια που δεν φανταζόμαστε και όσοι εμβολιαστήκαμε το κάναμε με μισή καρδιά πρώτον επειδή το να νοσήσεις μπορεί αν είναι μοιραίο και δεύτερον για να υπάρξει ελπίδα να κοπάσει η πανδημία και να εξαληφθεί.

  Η τρομοκρατία των ΜΜΕ μπορεί πάντως να γυρίσει μπούμερανγκ ως προς τους εμβολαισμούς. Άλλωστε, όσοι στήθηκαν σε ουρές εμβολιασμού, είδαν ότι γύρω, όσοι περιμέναν ήταν σαν να τους πήγαινες σε ηλεκτρική καρέκλα. Είναι προφανής και αυτονόητη η σκέψη, γιατί ενώ προσέχω και δεν έχω τίποτα, πάω τώρα να μπλέξω σε μια πιθανότητα παρενβεργειών…Γι’ αυτό θέλει ρέγουλα η τρομοκρατία των ΜΜΕ.

 103. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  96 Μα ναι! ξέχασα να βάλω γελόφατσα.
  Άλλα ΄δω, άλλα όξω από δω!
  Η δοτική «παρά τω» δίνει μιαν αίγλη, ανασύρει παλιά μεγαλοπρέπεια 🙂 .
  ‘Ο,τι να ΄ναι.

 104. ΚΩΣΤΑΣ said

  88 —> … η μια προβληματική συμπεριφορά συχνότατα συνεπάγεται κι άλλες.

  Ωραίος! συμφωνώ απολύτως μαζί σου. 😉

  Μπορεί μερικές φορές να αστειεύομαι και λίγο, αλλά τα λόγια μου κρύβουν και μεγάλες αλήθειες, όπως εγώ τις βίωσα εμπειρικά στη ζωή μου. Θαμώνας για αρκετά χρόνια και σε λαϊκά καφενεία, ενίοτε και χαμαιτυπεία, έχω κάνει την δική μου κοινωνιολογική μελέτη χαρακτήρων. Από εκεί είναι βγαλμένα αυτά που λέω πιο πάνω.

 105. Γιάννης Ιατρού said

  Εδώ είμαστεμ να μου το θυμάστε. Κάποιοι, όπου νά ΄ναι, θα καταργηθούν με τροπολογία της Μενδώνη σε κανένα άσχετο νομοσχέδιο… γιατί πολύ φόρα πήρανε,,,

 106. Γιάννης Κουβάτσος said

  99: Η αντίφαση μού χτύπησε στο μάτι, σκέφτηκα να το σχολιάσω, αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, έκρινα ότι δεν αξίζει τον κόπο.
  88: Άλλη μία «ελληνική ιδιαιτερότητα»: ενώ στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη οι αρνητές και οι αντιεμβολιαστές κινούνται στον χώρο της ψεκασμένης (ακρο)δεξιάς, εδώ οι δημοσκοπήσεις, αλλά και οι καθημερινές συζητήσεις, δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του εν λόγω κινήματος ψηφίζει αριστερά κόμματα, τα οποία, βεβαίως, ουδεμία ευθύνη φέρουν, αφού οι θέσεις τους επί του θέματος είναι σαφείς και οι αρχηγοί τους εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.naftemporiki.gr/amp/story/1668522/to-agnosto-komma-ton-antiemboliaston&ved=2ahUKEwj-6vLmwsfxAhWdgf0HHahMBCUQFjAHegQICBAC&usg=AOvVaw3NQsr99mF4GaLtvc4_wshe&ampcf=1

 107. […] Το ιστολόγιο συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια να βρεθεί ένας νέος εσωτερικός εχθρός στον οποίο να χρεωθεί η αποτυχία της εμβολιαστικής πολιτικής της κυβέρνησης και να χωριστούν σε δυο κατηγορίες οι πολίτες, κι έτσι στα σημερινά μεζεδάκια μπορούν να σχολιάζουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ PCR ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Επειδή όμως… — Weiterlesen sarantakos.wordpress.com/2021/07/03/meze-487/ […]

 108. sarant said

  Eυχαριστώ για τα νεότερα και να με συμπαθάτε για την ολοήμερη απουσία, έκανε καλό καιρο εδώ.

  11 Μα, και εδώ σε ωμέγα είναι -βέβαια κεφαλαίο

  12 Αρα, βενιζελικη επινόηση

  15-18 Α μπράβο, αυτό λέω κι εγώ

  31 Τον ξεχασα αυτον

  43-48 Με άλλο επώνυμο αυτός ούτε περίπτερο δεν θα του έδιναν

 109. sarant said

  Και συνεχίζω

  51 Αυτό

  52 Α, αυτός το είπε; Και το συζητούσανε στα Υπογλώσσια

  62 Ο Αρριανός διακόπτω, ο αρειανός (Ταχιάος) βρήκε μαλλιαρό το κόβω

  90 Τα δικά σου είναι contre-peteries που λένε οι Γάλλοι ή «αργυρισμοί» προς τιμήν του Γιάννη Αργύρη που έλεγε τέτοια (κάθε καημάνι και λιμός κτλ.)

  93 τέλος Ωχ!

 110. Γιάννης Ιατρού said

  104: ..ενίοτε και χαμαιτυπεία..
  Πάντα σταθερός πελάτης ο κυρ Κώστας…😎

 111. aerosol said

  #106
  Πράγματι. Στις ΗΠΑ είναι alt-right. Εδώ είναι από Δεξιά, Αριστερά, από ολούθε. Δεν ξέρω τι συμβαίνει στην Ευρώπη, ούτε αν σε κάθε χώρα είναι παρόμοιο το φαινόμενο.

 112. Triant said

  Η φαντασία μου είναι σε καλό επίπεδο αλλά το οτι οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο θα συνωμοτούσαν για να βγάλουν λεφτά 5 εταιρείες μου ξέφυγε. Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά οτι η φαντασία ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα 🙂
  (του χουμ ιτ μέι κονσέρν).

 113. Nestanaios said

  99. Σίγουρα δεν ξέρεις. Τώρα θα μάθεις. Αν δηλώσεις θετικός είσαι «υποχρεωμένος» να μείνεις σπίτι για 10 – 15 μέρες. Μετά βγαίνεις έξω και πας νησιά χωρίς να έχεις εμβολιαστεί.

  Εσύ που βλέπεις την αντίφαση; Αν έχεις μυαλό δεν βλέπεις γρίφους.

 114. Μαρία said

  106 κλπ
  Η έρευνα του Πάσχοντα είναι ;
  θρεντ του Νικολάου που τη διάβασε.

 115. ΚΩΣΤΑΣ said

  110 😜🤣🤪

 116. Νεσταναῖος said

  Το καλλίτερο εμβόλιο είναι, σε αυτή τη φάση, να δεχθείς τον ιό από άτομο ασυμπτωματικό. Κοιμάσαι ένα βράδυ με αυτό το άτομο και ξυπνάς εμβολιασμένος. Θα είσαι ασυμπτωματικός και θα μπορέσεις να εμβολιάσεις και άλλα άτομα της προτίμησής σου.

 117. Nestanaios said

  Αυτοί που περιμένουν στην ουρά δεν έχουν πάει για αντισώματα. Εγώ έκανα αντισώματα μετά το θετικό όλης της οικογένειας, γυναίκα και έξι παιδιά. Μόνο αντισώματα, τίποτα άλλο. Όχι σελφ, όχι μοριακό, τίποτα. Με ρωτάει η μικροβιολόγος πόσα εμβόλια έχω κάνει. Δεν απαντώ και ρωτάω «γιατί με ρωτάτε;». Μου απαντά αυτή, «εδώ φαίνεται ότι έχεις κάνει πολλές δόσεις».

 118. Γιάννης Κουβάτσος said

  «τα συστατικά τους είναι αφύσικα και τοξικά, δεν έχουν γίνει επαρκείς δοκιμές πριν την χρήση τους, οι επιστήμονες που τα δημιούργησαν είναι απατεώνες και κερδοσκόποι, τα εμβόλια προσβάλλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, οι αρμόδιες για τους εμβολιασμούς αρχές δημόσιας υγείας καταφεύγουν σε τυραννικές μεθόδους κ.α.»
  Όχι, δεν είναι για τα αντικόβιντ εμβόλια οι αντιρρήσεις αλλά για τα εμβόλια κατά της ευλογιάς πριν από 120 χρόνια.☺
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://politis.com.cy/politis-news/oi-apantachoy-antiemvoliastes-nomizoyn-oti-chari-ston-koronoio-efthase-i-stigmi-toys/&ved=2ahUKEwi_h56wz8fxAhWG_rsIHYV7BpkQFjAHegQIBRAC&usg=AOvVaw3ra3izfTIbZEMPLrJZZP2q&cshid=1625340259274

 119. Γιάννης Κουβάτσος said

  Και οι αντιεμβολιαστές του 1913. Αυτή τη φορά ο «εχθρός» ήταν το εμβόλιο κατά της χολέρας:
  «Δυστυχώς αμαθείς προλήψεις και ασύστατοι κατηγορίαι ηκούσθησαν κατά του εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός είνε εντελώς ακίνδυνος. Οπως και κάθε ένεσις πρέπει να γίνεται από επιστήμονα ιατρόν, όχι από τον πρώτον τυχόντα ή την πρώτην τυχούσαν, όπως δυστυχώς γίνεται… Η Κυβέρνησις επρονόησε και ώρισεν ιατρούς, οι οποίοι εκτελούν τον εμβολιασμόν δωρεάν. Η ένεσις φέρει μόνον μικρόν ερεθισμόν εις το χέρι, δι’ αυτό και γίνεται εις το αριστερόν χέρι που εργάζεται ολιγώτερον. Εις μερικούς και ιδίως εις νευρικά άτομα φέρει αδιαθεσίαν, ολίγον πυρετόν, ανορεξίαν, διάρροιαν και κωλικούς. Τίποτε άλλο δεν ημπορεί να συμβή από την ένεσιν. Οσοι λέγουν τα αντίθετα δεν ευρίσκωνται εν τη αληθεία. Το δυστύχημα είνε ότι και μερικοί ιατροί πολεμούν τον εμβολιασμόν από πρόληψιν, όχι με επιχειρήματα.

  Κατηγόρησαν ακόμη ότι ο εμβολιασμός δεν κάμνει τίποτε. Ούτε αυτό αληθεύει. Ο εμβολιασμός είνε αποτελεσματικός, αρκεί να έχουν γείνει και αι δύο ενέσεις και να έχουν περάσει 12 ημέρες περίπου από της δευτέρας ενέσεως. Οτι ο εμβολιασμός είνε αποτελεσματικός έχει αποδείξει ευρεία εφαρμογή εν Ιαπωνία και εν Ρωσσία […] Εν Πετρουπόλει επί 30 χιλιάδων εμβολιασθέντων έπαθον χολέραν 12 και εκ τούτων πάλιν απέθανον μόνον 4».
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.efsyn.gr/themata/fantasma-tis-istorias/299010_oi-antiemboliastes-toy-1913%3Famp&ved=2ahUKEwi_h56wz8fxAhWG_rsIHYV7BpkQFjAIegQICxAC&usg=AOvVaw1UwhQcCx6f2C4UXOW2EIhB&ampcf=1&cshid=1625340275085

 120. @ 77 BLOG_OTI_NANAI

  >>Παρόμοιες γελοιότητες είχαμε δει κατά τον αγώνα των δημοτικιστών, όταν βίαζαν τις λέξεις και τις καταλήξεις για να βγουν όλες στη «δημοτική».

  Νομίζω πως αυτό είναι ανακριβές.
  Σε όλες τις ρυθμισμένες γλώσσες ή μορφές γλωσσών, κάθε λέξη έχει ένα θέμα με γενική ή ειδική προέλευση και μια κατάληξη που ανήκει στην καθομιλούμενη γλώσσα. Στη χώρα μας έγινε περίπου το αντίστροφο. Και πιο συγκεκριμένα, ανεξάρτητα από τη λέξη και το θέμα της επινοήθηκαν τεχνητές καταλήξεις προερχόμενες από προγενέστερα κλιτικά συστήματα.
  Πολλοί έλληνες ομιλητές, μορφωμένοι, ρωτούν ακόμα «πώς κλίνεται [π.χ.] το καβούρι, ποια είναι η γενική;» επειδή νομίζουν πως πρώτα υπάρχει ο πίνακας της κλίσης και μετά η σύνταξη στη διαδεδομένη καθομιλούμενη γλώσσα με άκλιτο «καβούρι».
  Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα ισχυρές δυνάμεις οπισθοδρόμησης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία. 

 121. Nestanaios said

  Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Η χολέρα σκότωνε και έβλεπες νεκρούς παντού γύρω σου. Τώρα ο κορονοιός δεν σκοτώνει. Νεκρούς βλέπεις μόνο στην τηλεόραση και στα χαρτιά για το επίδομα.

 122. 116 Και μετά από 30 μέρες ξυπνάς σε μια ΜΕΘ (η περίπτωση της πιτσιρίκας που έλεγα προχτές https://sarantakos.wordpress.com/2021/06/30/empis/#comment-745434). Δυστυχώς, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Να πάω όρτσα πνίγομαι, στο κόντρα δεν γλυτώνω…. (ή κάπως έτσι, ας πει κάνας θαλασσινός σωστά την παροιμία)

 123. aerosol said

  #121
  Πήγα πρόσφατα σε κηδείες. Δύο ανθρώπων. Δεν ήθελαν να εμβολιαστούν.
  Θες να μας πεις κι άλλα για τους νεκρούς που βλέπεις στην τηλεόραση;

 124. sarant said

  118-119 Tη μόνη αντίρρηση που θα δεχόμουν θα ήταν για εφήβους.

 125. Μαρία said

  Είμαστε ανοιχτό ψυχιατρείο είμαστε.

 126. ΧριστιανoΜπoλσεβίκoς said

 127. Pedis said

  «Μερικές φορές έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα έπρεπε»

  🖕

 128. Pedis said

  Λόγω της υποχρεωτικής απουσίας Βατάλου άνοιξε αναγκαστικά η συζήτηση με τον Ασθεναίο. 🤪

 129. BLOG_OTI_NANAI said

  120: Ουσιαστικά δεν έκανα κάποια μελετημένη επισήμανση, τα έγραψα ενθυμούμενος ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα του δημοτικιστή συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη με το οποίο είχα φρίξει από το πόσο ζορισμένες ήταν πολλές από τις τυπωμένες λέξεις.

  Με τη φράση «Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα ισχυρές δυνάμεις οπισθοδρόμησης στην εκπαίδευση και στην κοινωνία» εννοείς αυτούς που αλλάζουν τις λέξεις βάζοντας το @ στο τέλος ή εννοείς εμένα που ειρωνεύομαι τέτοιους «ακτιβισμούς»;

 130. Γιάννης Ιατρού said

  Μιά μελέτη-βιβλίο που θα έπρεπε να διαβαστεί από όλους…, και ιδίως από τους δημοσιογράφους

 131. Γιάννης Ιατρού said

  126: Ρε Χριστιανομπολσεβίκε,
  ειδοποία ρε συ να σου στείλω φωτογραφικό υλικό για τις πικασο-«ισπανίδες»

 132. Νεσταναῖος said

  123. Αν έλθουν στο φως όλες οι περιπτώσεις θανάτων από κορονοιό θα δούμε άλλα πράγματα.
  Αδελφός φίλου από Κατούνα πεθαίνει 1η του Γενάρη από κίρρωση ύπατος σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ρωτάνε τον αδελφό αν επιθυμεί να δεχθεί ότι πέθανε από κορονοιό για το επίδομα. Αρνήθηκε λόγω καταγωγής.
  Έχει περήφανους ανθρώπους εκεί στην Κατούνα.

 133. ΚΩΣΤΑΣ said

  Μιλάω πάλι για ηλικιωμένους αρνητές του εμβολίου. Μια μερίδα αυτονών ανήκουν στην κατηγορία των «χομους κουτοπόνηρους» όπως τους έχω κατατάξει εγώ, βάσει της δικής μου μελέτης! 😉

  Είναι απόλυτα ατομιστές, ακραία συμφεροντολόγοι, αναίσθητοι στον πόνο του συνανθρώπου τους. Ψάχνουν να εντοπίσουν άτομα κοινωνικά, ανοιχτοχέρηδες και κουβαρδάδες. Κολλάνε δίπλα τους απρόσκλητοι, σαν βδέλλες, προσπαθούν με διάφορους τρόπους να γίνουν αποδεκτοί στις συζητήσεις με περίεργες απόψεις συνομοσιολογικές, νομίζοντας ότι πουλάνε μούρη και εντυπωσιάζουν. Όσους τέτοιους ξέρω, σχεδόν στην ολότητά τους είναι αρνητές της πανδημίας.

  Τώρα, υπάρχουν τρόποι, με πρόσχημα την πανδημία, να τους αποπέμψεις.

 134. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  122 >> Να πάω όρτσα πνίγομαι, στο κόντρα δεν γλυτώνω
  Αν πάω μπρος βρίσκω γκρεμό
  κι αν κάνω πίσω, ρέμα
  κι ανε σταθώ τρέχ’ η πληγή
  και με πλαντά το αίμα
  🙂

 135. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  122
  Βάρκα μου μπογιαντισμένη
  (το πολυτραγουδισμένο)
  Να πάω όρτσα πνίγομαι
  σταβέντο δε γλιτώνω
  μα να το ρίξω στη στεριά
  και πάλι μετανιώνω.
  https://rembetiko.gr/t/%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7/6857

 136. Κιγκέρι said

  Κι όμως η χολέρα, η φοβερή και τρομερή χολέρα που προξένησε τόσα θύματα, στην ουσία είναι μια βαρειά γαστρεντερίτιδα, που επιφέρει τον θάνατο από αφυδάτωση και σήμερα πια θεραπεύεται με ορούς και αντιβιοτικά, ακόμη και σε ράντζο στο διάδρομο, που λέει ο λόγος. Ο κόβιντ έχει απείρως μικρότερη θνητότητα, όμως οι βαριές περιπτώσεις χρειάζονται μακρόχρονη, εξειδικευμένη νοσηλεία σε πανάκριβες ΜΕΘ, απ´ όπου δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι, όποιος μπει, θα βγει κιόλας, μην το ξεχνάμε αυτό.

  Εγώ πάντως, όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους 15-17, θα εμβολιάσω και τον μικρό.

 137. sarant said

  134 Πίσω να κάνει ντρέπεται, μπροστά να πάει φοβάται

 138. Μαρία said

  102
  Στο κέντρο που εμβολιάστηκα, στο ίδιο εμβολιάστηκε κι ο Κώστας, ούτε ουρές είχε ούτε μελλοθάνατους.

  133
  Ο homo cutoponirus οι homines cutoponiri 🙂

  136
  Και πολύμηνη ανάρρωση σε κέντρα αποκατάστασης συν το μακροχρόνιο κόβιντ.

 139. Χαρούλα said

  #133 ΚΩΣΤΑ πες τα. Νόμιζα πως μόνο εγώ έχω παρτάκηδες γνωστούς!!
  Ήδη δύο μου είπαν: γιατί να το ρισκάρω εγώ; Εσείς εμβολιαστήκατε, προστατεύεστε. Τι σκάτε; Για τον χειμώνα να δούμε πως θα πάτε, και θα αποφασίσουμε!
  Ήρθε το εμβόλιο, για να δω τι ανθρώπους έχω γύρω μου!😢

 140. aerosol said

  #132
  Στην Κατούνα είστε περήφανοι, οι υπόλοιποι είμαστε ξεφτίλες και πουλάμε τους νεκρούς μας για ένα επίδομα.
  Μερσί, το έπιασα τώρα.

  #138
  Ούτε εκεί που εμβολιάστηκα έβλεπα κανέναν πανικόβλητο. Κάποια μικρή ανησυχία ίσως είχαμε οι περισσότεροι αλλά δεν θα έλεγα πως υπήρχε κάτι ορατό στα πρόσωπα.

  #139
  Κάνω ό,τι μπορώ για να μην πυροδοτείται μέσα μου το ανακλαστικό του «εντάξει, τελικά ας πεθάνουν οι πιο καμμένοι αφού το θέλουν, δεν θα χάσει και πολλά η ανθρωπότητα». Είναι όμως κακό και απάνθρωπο αυτό, και το πολεμάω. Πάντως μερικοί άνθρωποι μοιάζουν να κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πάνε σ’ αυτό το επίπεδο σκέψης.

 141. ΚΩΣΤΑΣ said

  138β Ναι, homines cutoponiri 😉

  139 Ναι, Χαρούλα, τώρα ψάχνουν θύματα – εμβολιασμένους. Και σίγουροι να είναι ότι δεν κινδυνεύουν και να μας θεωρούν μακάκες επειδή εμείς πήραμε το ρίσκο να πάθουμε ενδεχομένως κάτι από το εμβόλιο και να εξασφαλίσουμε και γι’ αυτούς ανοσία αγέλης.

  Να ιδρύσουμε κίνημα αποπομπής των ανεμβολίαστων από τις παρέες ψυχαγωγίας! 🙂

 142. Triant said

  Βρε παλληκάρι μου, που περιμένεις να δεις τους νεκρούς; Να έρθουν να σου χτυπήσουν την πόρτα;
  Λοιπόν, ξαναλέω. Πολύ φίλη, διευθύντρια σε ΜΕΘ κοβιντ (δηλαδή είχαν μόνο βεβαιωμένα κόβιντ), μου έλεγε προχθές οτι είχαν είχαν ποσοστό θανάτων 65% και χαιρόταν που έπεσαν τα κρούσματα και ξαναγύρισαν σε κανονική λειτουργία. Τα περί επιδόματος πρέπει να είναι ράδιο αρβύλα. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται περίεργο. Ξέρει κανείς τίποτα;
  Πάντως, σου εύχομαι να μην αλλάξεις γνώμη (τουλάχιστον όχι απότομα).

 143. Μαρία said

  139
  Ο Έβρος δεν τα πάει τόσο χάλια στους εμβολιασμούς. Δες πίνακα https://lab.imedd.org/covid19/

 144. Γιάννης Κουβάτσος said

  133,139: Ακριβώς: κουτοπόνηροι παρτάκηδες και αντικοινωνικοί είναι και οι δικοί μου γνωστοί εμβολιοσκεπτικιστές/εμβολιοαντιρρησίες. Και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις της ζωής τους αυτό είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους, γι’ αυτό και στα σχόλιά μου πνέω μένεα κατά των αντιεμβολιαστών. Γιατί δεν έχω συναντήσει φοβισμένους ανθρώπους, πράγμα σεβαστό και κατανοητό, αλλά τύπους που και πριν με εκνεύριζαν λόγω του καιροσκοπισμού τους και της συμφεροντολογίας τους.

 145. Μαρία said

  142
  Τα περί επιδόματος είναι αρβύλα που ξεκίνησε πέρσι απο διάφορους μουρλούς αρνητές της πανδημίας. Ο μύθος έλεγε οτι οι γιατροί δήλωναν φουσκωμένους αριθμούς νεκρών, ώστε οι συγγενείς να πάρουν αυτό το φανταστικό επίδομα.

 146. aerosol said

  #142 & 145
  Τώρα θέλετε να βγάλετε τους περήφανους Κατουνιώτες παλιοψεύτες;
  Αμφισβητείτε πως υπάρχει αυτό το επίδομα, που δεν έχει ανακοινωθεί πουθενά, που δεν το έχει πάρει κανείς, που το δίνει μια κυβέρνηση που αποφεύγει να δώσει το παραμικρό, που φουσκώνει τα νούμερα των νεκρών κάνοντας το κράτος να φαίνεται πιο ανίκανο;
  Α, δεν είστε σοβαροί!

 147. Triant said

  Ένσταση. Αν ήταν συμφεροντολόγοι δεν θα προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους άλλους από το να εμβολιαστούν. Το αντίθετο μάλιστα.
  Συνήθως είναι τα συνήθη εύκολα θύματα της συνωμοσιολογίας. Άνθρωποι που δεν έχουν συναίσθηση της μειωμένης τους αντίληψης ή μάλλον επειδή την έχουν προσπαθούν να πείσουν τους εαυτούς τους (και τους άλλους) οτι σε αυτήν την περίπτωση είναι πιό έξυπνοι.
  Ξαναλέω, συνήθως.

 148. Pedis said

 149. Pedis said

  5/13 …

 150. Πέπε said

  @139, 140, αλλά και γενικότερα:

  Έχετε βέβαια σκεφτεί ότι όταν περάσει όλη αυτή η ιστορία και ξαναμετρηθούμε, ο κάθε επιζών που να ήταν αρνητής μάσκας / εμβολίου / ύπαρξης ολότελα του κορωνοϊού κλπ. θα αισθάνεται δικαιωμένος; Εκεί να δείτε τι έχουμε ν’ ακούσουμε από δαύτους.

 151. aerosol said

  #150
  Οι μετρημένοι νομίζω θα αισθάνονται χαρούμενοι που τελείωσε, όπως όλοι μας. Οι ηλίθιοι, απ’ την άλλη, πάντα δικαιωμένοι αισθάνονται και δεν το βουλώνουν ποτέ. Οι πεθαμένοι δεν θα αισθάνονται τίποτα, αλλά πιθανόν να έχουν κάτι μάθει οι γύρω τους.
  Όλα αυτά… αν «τελειώσει» ακριβώς.

 152. # 109 δ

  η συνέχεια της τριλογίας :

  Ούρα δεν έχει ο ακρινός
  Εδώ ουρώνει ο τελειανός !

 153. Γιάννης Κουβάτσος said

  147: Αυτοί στους οποίους αναφέρομαι δεν προσπαθούν να αποτρέψουν τους άλλους, δεν είναι θύματα των συνωμοσιολόγων. Και στο θέμα αυτό φέρονται με ιδιοτέλεια, όπως και σε όλα. Μόνο μία γνωστή μου είναι όντως ψεκασμένη, αν και πανεπιστημιακής μορφώσεως, η οποία με αποκάλεσε πρόβατο, όταν της είπα πως εμβολιάστηκα. Το πήρα στην πλάκα, όπως κάνω συνήθως μαζί της, γιατί αυτή είναι ανιδιοτελής και καλός άνθρωπος, που απλώς έχει την πετριά της.

 154. Νεσταναῖος said

  140. Κατούνα είναι πολύ μακριά από το δικό μου το Χωριό. Νομίζω ότι βλέπεις εφιάλτες. Μη φοβάσαι δεν τρέχει τίποτα. Είμαστε όλοι τόσο καλά όσο ήμασταν πάντοτε.

  142. Έχω αναφέρει ότι έκανα εξέταση αντισωμάτων και ότι έχω πολλά περισσότερα από πολλούς εμβολιασμένους.

  145. Αυτά δεν τα αναφέρει η τηλεόραση.

  150. Όταν τελειώσει όλο αυτό και μετρηθούμε, οι θάνατοι θα είναι πολύ λιγότεροι λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των τροχαίων. Εύχομαι να μη τελειώσει ποτέ. Μου αρέσει. Σταμάτησαν να σκοτώνονται νέα παιδιά σε τροχαία. Εύχομαι αυτό το Χειμώνα να έχουμε μια από τα ίδια αλλά με τα σχολεία ανοικτά.

 155. Νεσταναῖος said

  153. Εγώ ξέρω από πρόβατα. Δεν είσαι πρόβατο. Μη το παίρνεις κατάκαρδα.

 156. BLOG_OTI_NANAI said

  138, 140: Απλώς δεν έτυχε να συμβεί αυτό που θα έκανε τους πάντες να εξωτερικεύουν τα αισθήματα τους. Στη δική μας περίπτωση συνέβη μια κρίση πανικού πριν τον εμβολιασμό, και ξαφνικά όλοι έμοιαζαν να τους έχει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα και να θέλουν να φύγουν. Σε όλους τους νομούς, το ίδιο φοβούνται κα ανησυχούν όλοι.

 157. Νεσταναῖος said

  146. Αν δεν έχεις θάψει δεν ξέρεις το κόστος μιας κηδείας. Μάθε το και φρόντισε να αφήσεις πίσω αυτό το ποσό για να μη πας όπως πάνε όλοι αυτοί με τον «κορονοιό»

 158. BLOG_OTI_NANAI said

  153: Πιστεύω ο καθένας μπορεί να διακρίνει αν κάποιος γνωστός του απλά φοβάται και ψάχνει άλλοθι να μην εμβολιαστεί, ή είναι ψεκασμένος, διότι θα έχει δώσει και άλλα δείγματα σκέψης. Σε γνωστό μου όταν με πρήζει με τα «επιχειρήματα» του περί κορονοιού, θυμίζω ότι πριν την πανδημία πίστευε ότι τα αεροπλάνα μας ψεκάζουν με χημικά, άρα, του λέω, ούτως ή άλλως έβλεπες με τον ίδιο τρόπο τα πράγματα και πριν τον κορονοιό. Και εννοείται, τώρα με τον κορονοιό έχει ξεχάσει εντελώς τους αεροψεκασμούς…

 159. BLOG_OTI_NANAI said

  Επίσης προβληματισμό δημιουργούν επιστήμονες όπως ο Λουκ Μοντανιέ που διακινούν συνεχώς σενάρια. Τέτοια πρόσωπα έχουν για σημαία τους οι αντιεμβολιαστές. Νομίζω ότι αυτός είχε κυκλοφορήσει ένα σενάριο ότι τις μεταλλάξεις τις δημιουργούν τα εμβόλια. Όμως απ’ ότι διάβασα (δεν είμαι καν σχετικός), οι μεταλλάξεις αποτελούν τρόπο επιβίωσης, άρα, ακόμα και η φυσική δημιουργία αντισωμάτων μετά από ασθένεια Covid μπορεί να γεννήσει μετάλλαξη προκειμένου ο ιός να επιβιώσει από τα αντισώματα. Έχω άλλωστε την εντύπωση ότι είχαμε ακούσει για μεταλλάξεις πριν υπάρξουν εκτεταμένοι εμβολιασμοί.

 160. ΚΩΣΤΑΣ said

  Πάντως, δεν αποτελούν όλοι οι ανεμβολίαστοι μια ενιαία κατηγορία. Υπάρχουν και αυτοί που φοβούνται, που έχουν άλλα προβλήματα υγείας και δεν επιτρέπεται να εμβολιαστούν, καλοπροαίρετοι αλλά επηρεασμένοι από ΜΜΕ, μην πάθουν θρόμβωση…
  Εγώ τά ‘χω κυρίως εναντίον αυτών που με τη συμβολή και της Μαρίας τους κατατάξαμε στην κατηγορία homines cutoponiri. Αυτή την ομάδα δεν πάω.

 161. Γιάννης Κουβάτσος said

  160:Συμφωνώ απολύτως. Homines cutoponiri. Η κακιά πληγή της Ελλάδας γενικώς και συμφορά για τους συνανθρώπους τους. Αυτοί που θεωρούν τον φιλοτομαρισμό τους ατσιδοσύνη και μαγκιά.

 162. sarant said

  Kαλημέρα από εδώ!

  139-144-160
  Πάντως, αν ο «κουτοπόνηρος παρτάκιας» είναι άνω των 50, τότε σαφώς κινδυνεύει περισσότερο από την κορόνα και λιγότερο από θρόμβωση.

 163. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  Καλημέρες!

  Aerosol
  140 τέλος: Έτσι, το έχω νοιώσει με καναδυό παρόμοιες περιπτώσεις…
  146: 👌😄
  ——–*****

  Νεσταναῖος – ΝΕΣΤΑΝΑΙΟΣ – Nestanaios!

  Λείπει ο NESTANAIOS;

 164. Γιάννης Κουβάτσος said

  162: Εδώ επικρατεί το πρώτο γνώρισμα του συνθέτου, το κουτός.☺

 165. BLOG_OTI_NANAI said

  160: Και για όσους φοβούνται δεν έχει επικρατήσει μια συγκεκριμένη γραμμή πληροφόρησης. Επικρατεί η άποψη π.χ. πως όποιος έχει οποιαδήποτε αλλεργία σε τρόφιμα, κινδυνεύει. Όμως όταν πας εκεί σου λένε ότι αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι η αλλεργία σε φάρμακα και βεβαίως σου εξηγούν (όταν έχουν όρεξη βέβαια…) πως όταν μιλάμε για αλλεργίες, αναφερόμαστε σε ανθρώπους που έχουν κάτι σοβαρό και άρα θα έχουν ήδη αλλεργιολόγο να τους ενημερώσει.

  Και βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ευθύνη των ΜΜΕ. Οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, λόγω του ανταγωνισμού για τα κλικ και τις διαφημίσεις, ξέρουμε ότι παίζουν διαρκώς το παιχνίδι των εντυπώσεων και της κινδυνολογίας στους τίτλους, ώστε να τραβήξουν το βλέμμα και αυτοί οι τίτλοι δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.

 166. π2 said

  165. Συμφωνώ απολύτως για την ευθύνη των ΜΜΕ. Δεν έχω γνωρίσει κανέναν βεριτάμπλ, ψεκασμένο αντιεμβολιαστή. Έχω αντιθέτως γνωρίσει πάρα πολλούς που «ανησυχούν με αυτά που ακούνε», «δεν ξέρω βρε παιδί μου», «μάλλον θα το κάνω, αλλά λίγο αργότερα». Οι ενδοιασμοί αυτής της πλατιάς, ανομοιογενούς κατηγορίας οφείλονται κυρίως στα ΜΜΕ.

 167. Triant said

  159: Αυτή είναι μια υποψία που έχω κι εγώ που βέβαια δηλώνω μη ειδικός.
  Όχι οτι τα εμβόλια δημιουργούν μεταλλάξεις αλλά ότι δίνουν χρόνο στον ιό να το κάνει. Προ εμβολίων, ένας τέτοιος ιός όπως της γρίππης πριν από 100 και 50 χρόνια, σκότωνε όσους είχε να σκοτώσει και μαζί με αυτούς και τον εαυτό του, οπότε έπρεπε να βρει μεταλλάξεις ακίνδυνες για να επιβιώσει. Αυτός λέμε ότι είναι ο φυσιολογικός δρόμος που ακολουθεί ένας ιός και περιμένουμε να γίνει. Ξεχνάμε όμως οτι τώρα δεν είναι το ίδιο. Ο ιός σκοτώνει λιγότερο (και λόγω των εμβολίων) οπότε δεν έχει λόγο να γίνει λιγότερο επικίνδυνος και επικεντρώνεται στο να γίνει περισσότερο μεταδοτικός.

  Επαναλαμβάνω οτι αυτές είναι δικές μου σκέψεις και δεν δηλώνω ειδικός σε κανένα σχετικό τομέα.

 168. sarant said

  166 Εμ, όταν παίζουν διαρκώς τα περιστατικά (τα ελάχιστα) θρόμβωσης, τι περιμένεις;

 169. Alexis said

  #166: Δεν έχω γνωρίσει κανέναν βεριτάμπλ, ψεκασμένο αντιεμβολιαστή.
  Εγώ ξέρω δύο στον στενό συγγενικό μου κύκλο.
  Σαφώς και τα ΜΜΕ έχουν επηρεάσει την πλατιά μάζα των «ανησυχούντων» αλλά οι ψεκασμένοι-συνωμοσιολόγοι-ξερόλες υπάρχουν και είναι πολλοί.

 170. Alexis said

  Έχω επισημάνει κι άλλες φορές εδώ ότι οι υπερβολές και η κατάχρηση της πολιτικής ορθότητας μπορεί να οδηγήσει σε γελοιότητες.
  Έχω ακούσει και τον χαρακτηρισμό «ο φερόμενος ως κατηγορούμενος»
  Ο «καθ’ ομολογία σύζυγος» ήρθε να δέσει το γλυκό.

 171. NESTANAIOS said

  165. Αλλεργία σε “ceclor” και σε τρόφιμα. Πολύ σοβαρά δυο φορές. Τα λιπώματα που άφησαν είναι εμφανή. 15 χρόνια απόσταση η μια από την άλλη και σε διαφορετικές χώρες. Έχω παντού αντιισταμινικά. Όταν υποψιάζομαι ότι κάτι πάει να γίνει, παίρνω ένα.
  Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με αυτό. Έχουν άλλες εντολές έξωθεν. Το ίδιο και η κυβέρνηση. Έχει άλλες εντολές έξωθεν αλλά έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Κατάφερε να κλείσει μέσα τους πολύ βαρεμένους. Οι υπόλοιποι κυκλοφορούσαν με μέτρο αλλά κυκλοφορούσαν. Καλλίτερα δεν μπορούσε να γίνει. Να φανταστείς εγώ που δεν έχω ψηφίσει ποτέ δεξιά σκέπτομαι να το κάνω τώρα.

 172. Χαρούλα said

  Απορία: το επίδομα ποιός το παίρνει; Στην Ελλάδα δεν βρέθηκαν ακόμη κληρονόμοι να πλακωθουν;;;🤣😂🤣

  #143 Μαρία, στον Έβρο είμαστε σε μέση θέση. Αλλά έρχεται το τσουνάμι στην Θράκη! Ανοίγουν τα σύνορα με Βουλγαρία και με Τουρκία(Καστανιές πρώτη φιρά μετά τα περσινά). ΟΚ Τούρκοι ακόμη σεν μπαίνουν. Οι Βούλγαροι; Αλλααααά και οι Θρακίωτες που εντελώς πατριωικά😛 θα αρχίσουν τα πηγαινέλα για καφέ,ψώνια,βενζίνη,οδοντίατρο ;! Εεεε-ερχεται λέμε! Ας βγω ψεύτρα….

 173. Νεσταναῖος said

  172. Επίδομα είναι η απαλλαγή των εξόδων της κηδείας και δεν είναι λίγα. Σε περίπτωση μεταφοράς του νεκρού 325 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο, τα έξοδα αυξάνονται. Όσοι έχουν θάψει ξέρουν. Το χρηματικό επίδομα είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν γίνεται κηδεία και κηδεία σημαίνει φροντίδα. Οτιδήποτε άλλο είναι ύβρις και ο φίλος Κατουναίος το ήξερε.

 174. @ 128 BLOG_OTI_NANAI

  Όχι καλέ, τι «εσένα». Εδώ είμαστε κολεγιά όλοι.
  Εννοώ πολλούς εκπαιδευτικούς και πολλά σάιτ.
  🙂

 175. BLOG_OTI_NANAI said

  174: Σωστά 🙂

 176. Spiridione said

  172. Ωχ, και στη Βουλγαρία είδα έχουν τραγικά ποσοστά εμβολιασμού, κάπου 15%.

 177. sarant said

  172 Ωχ… Και άντε κάνε ελέγχους…

 178. Χαρούλα said

  #176 Spiridione ναι,ναι! Τα χαμηλότερα στην ΕΕ. Έχουμε βέβαια τις συνήθεις προϋποθέσεις εισόδου. Γιαυτό και φοβάμαι περισσότερο, τον τρόπο που θα ανακαλύψουν οι Ελληνάρες για τα αυθημερόν βολταρίσματα. Γιατί θα βρούν τρόπο. Είμαι σίγουρη.

 179. Pedis said

  Ξεπουλάνε και το νερό! Θα τους αφήσεις;

 180. Pedis said

  Shall we vaccinate our children? We could start by asking them first

  Russell Viner
  (Paediatrician and professor at the UCL Great Ormond Street Institute of Child Health)

  The majority of children and teenagers have silent Covid infection – or almost no symptoms. The risks of them becoming severely ill are very low and of dying from Covid extremely remote.

  There have been about 30 deaths of under-18s over the first pandemic year, giving an overall risk close to two in a million.

  The majority of deaths in under-18s have been in children with severe medical conditions or disabilities, who are vulnerable every winter regardless of Covid.

  The risk of dying of Covid for otherwise healthy children is closer to one in 2 to 3 million.

  Any death of a child is one too many. Yet it is important to put this in context. Before Covid, we lost nearly 2,000 under-18s (excluding premature babies) each year from a range of illnesses and accidents, averaging 15 a year from influenza.

  The benefits of vaccination for teenagers are threefold. First, the reduction in risk of them becoming ill. Second, the reduction in transmission to vulnerable adults. Third, the benefits of less disruption to their lives and schooling. The benefit from reducing the risk of illness is very small for healthy teenagers. There’s undoubtedly much more benefit for teenagers with underlying medical conditions or disabilities. But the risks of post-Covid syndromes (also called “long Covid”) in children are unknown and need to be factored in. I say unknown because we only have data on numbers of infected children who have persisting symptoms.

 181. ΣΠ said

  Ζάμπλουτοι
  https://www.huffingtonpost.gr/entry/zamploetoi-ayorazoen-spitia-axias-11-ekat-sto-meyaletero-soeper-yiot-toe-kosmoe_gr_60e04d1fe4b06fb1a6eb34f8

 182. Γιάννης Ιατρού said

  Τι να πει κανείς…

 183. Γιάννης Κουβάτσος said

  Καλά, εδώ μιλάμε για εξ ορισμού ψεκασμένους, που δυστυχώς επηρεάζουν πλήθη ανθρώπων.😡

 184. BLOG_OTI_NANAI said

  182: Φυσικά ο 62ος Κανόνας δεν λέει τίποτα για… ιατρικές μάσκες! Αναφέρεται σε συμμετοχή χριστιανών σε ειδωλολατρικές γιορτές μεταμφιεσμένων προς τιμή των θεών. Γι’ αυτό μιλάει για προσωπεία κωμικά, σατυρικά ή τραγικά σε πομπές προς τιμή του Διονύσου…

  Και βεβαίως, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος (Migne, Patrologia Graeca, τόμ. 49, στ. 251) διδάσκει υπακοή στους γιατρούς, και στα φάρμακα που συστήνουν, και στην καραντίνα που συστήνουν.

 185. Αγγελος said

  Νεσταναίε, εξήγησέ μας για το «επίδομα», γιατί κι εγώ δεν έχω ιδέα. Μειώνονται τα έξοδα κηδείας (που βεβαίως είναι συνήθως κάμποσα) ή τα έξοδα μετακομιδής σορού αν ο θανών φέρεται να πέθανε από κορονοϊό; Ποιος νόμος ή κανονισμός το προβλέπει; Ή είναι εσωτερική ρύθμιση συγκεκριμένου ασφαλιστικού ταμείου;

 186. Μαρία said

  182
  Υπάρχει τέτοιο μοναστήρι; Μούφα μου φαίνεται.
  https://agiospaisios.gr/timetable/orario-eorti-2021
  Την παραμονή 11 Ιουλίου (Κυριακή), τα Ι.Χ. αυτοκίνητα δεν θα ανεβαίνουν στο μοναστήρι.
  Η μεταφορά των προσκυνητών στο μοναστήρι θα γίνεται με λεωφορείο.
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

  185
  Τίποτα απ’ αυτά δεν ισχύει.

 187. Νεσταναιος said

  Εγώ θα σου πω τι έγινε και σύ βγάλε τα συμπεράσματά σου.

  Ο άνθρωπος έπινε 2 μπουκάλες τσίπουρο κάθε μέρα. Ζούσε στη Κατούνα και δεν ξέρω ποιο ταμείο είχε. Ενδεχομένως το αγροτικό. Κάποια στιγμή ασθενεί και μεταφέρεται γρήγορα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο γιατρός λέει στον δίδυμο αδελφό του ασθενούς που ζει στη Αθήνα «κάνε τον σταυρό σου να πεθάνει πριν πέσει σε κώμα». Πεθαίνει 1η Γενάρη 2021. Ο γιατρός λέει στον αδελφό «θέλεις να το βάλουμε ότι πέθανε από κορονοιό για να απαλλαχθείς των εξόδων της κηδείας και της μεταφοράς στην Κατούνα;» Ο αδελφός αρνήθηκε μεγαλοφώνως και αυτό είναι προς τιμή του γιατί και αυτός φτωχός είναι αλλά πολύ περήφανος άνθρωπος.

  Είναι αυτό επίδομα ή δεν είναι;

 188. Νεσταναῖος said

  186.
  Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, πρέπει να βγούμε έξω από το σπήλαιο (αν μπορούμε) …. Πρέπει να μιλήσουμε με κόσμο παθόντα. Άλλη είναι η αλήθεια της τηλεόρασης και του διαδικτύου και άλλη είναι η αλήθεια έξω από την εξώπορτά μας.

 189. sarant said

  186 Οπότε μήπως το 182 είναι πλαστό, καλά λες.

 190. Γιάννης Ιατρού said

  159: BLOG_O_NANAI
  …Επίσης προβληματισμό δημιουργούν επιστήμονες όπως ο Λουκ Μοντανιέ …

  Ορίστε η απόδειξη, τους παίρνουν μετά και οι κληρικοί στα σοβαρά και μετά το θέμα παίρνει διαστάσεις… 🙂

 191. Γιάννης Κουβάτσος said

  186: Μούφα. Βιαστήκαμε να κράξουμε. Ίσως λόγω κάτι τέτοιων δηλώσεων:
  https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.vimaorthodoxias.gr/peri-zois/o-agios-paisios-gia-arrostia-kai-ypochreotiko-emvoliasmo-2/amp/&ved=2ahUKEwiyku2dv8nxAhUrhf0HHTjmBCIQFjAJegQIKxAC&usg=AOvVaw32a8zlO7L9vmAcIu25R-Lg&ampcf=1

 192. Μαρία said

  189
  Και όμως υπάρχει στον Αρχάγγελο Ρόδου https://www.facebook.com/pages/category/Convent—Monastery/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%91%CF%81%CF%87%CE%AC%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%A1%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CF%82-Paisios-Agios-Rodos-%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82%D0%BE%D0%B9-%D0%9F%D0%B0%D0%B8%D1%81%D0%B8-110962557106201/
  Σημερα, Μεγαλη Παρασκευη, στην Ιερα Μονη του Αγιου Παϊσίου, οι πιστοι αισθανονται πληρότητα κ απλετη χαρά.Διοτι ετελεσθη η Ακολουθια του Επιταφιου.Διοτι ο χορος εψαλε τα Εγκωμια.Κ ολα αυτα πραγματοποιηθηκαν με τροπο Ορθοδοξο, χωρις μασκες, όπως αρμοζει στην πιστη μας!

  Μήπως είναι παλιοημερολογίτες;

 193. Μαρία said

  Και δεν είναι παλιοημερολογίτες https://www.ekklisiaonline.gr/nea/agios-pa%CE%90sios-kosmoplimmyra-sti-rodo-gia-ton-thavmatourgo-geronta-foto/

 194. Γιάννης Ιατρού said

  186, 189:
  Μαρία, (..ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ..)
  το 2020, πέρυσι, στον εορτασμό η κατάσταση ήταν διαφορετική

  Θα το ψάξω, υπάρχει και ομώνυμη μονή στη Ρόδο.

  Το περίεργο είναι πως, εκτός άλλων, την ανεβάζουν τρία πολύ γνωστά ακάου, και τα τρία πολύ διαφορετικής πολιτικής κατεύθυνσης και αξιoπιστίας!!:
  1. ο Silas
  2. o Nyrros και
  3. o Papanikolaou

 195. Μαρία said

  194
  Μάλλον δεν ανανέωσες τη σελίδα. Τα μέτρα στη Σουρωτή είναι για φέτος που θα ξανανοίξει το μοναστήρι.

  Είναι πάντως περίεργο οτι στην σελίδα της Μητρόπολης Ρόδου, στήλη Διοίκηση, η μονή ή το ησυχαστήριο δεν εμφανίζεται πουθενά.
  http://www.imr.gr/

 196. Χαρούλα said

  Μαρία διάβασα για ιδιοκτήτες. Ίσως λοιπόν εκφράζουν προσωπική άποψη. Η επίσημη εκκλησία συνήθως δημόσια είναι …νομοταγής!
  Έχουμε ιδιόκτητο Παΐσιο και μεις. Εδώ, σε χωριό-συνοικισμό της Αλεξανδρούπολης σε μεγαλούτσικο ιδιωτικό χώρο έχτισε ο ιδιοκτήτης μικρό νάιο του Παΐσιου. Κοσμοσυρροή, μέχρι από Καβάλα.. Διαμόρφωσε τον χώρο με ζωάκια,παγκάκια,κιόσκι κλπ. Χώρος αναψυχής. Σε τακτά διαστήματα ιερέας τελούσε ακολουθίες.
  Στην αρχή όλα καλά. Όταν το παγκάρι όμως άρχισε να καλογεμίζει, εμφανίστηκαν νομικά και κανονιστικά προβλήματα. Σε ποιόν ανήκει. Ποιός προγραμματίζει τις ακολουθίες; Ο ιδιοκτήτης του ναού ή ο ιδιοκτήτης του …αγίου; Δεν ξέρω που οδηγήθηκαν τελικά. Τους άφησα στα …πείσματα.

 197. Γιάννης Ιατρού said

  195: εδώ στο ΦΒ έχει σελίδα η Ιερά Μονή Αγίου Παϊσίου Αρχάγγελος Ρόδος

 198. Γιάννης Ιατρού said

  Εκτός αυτών που αναφέρθηκαν, προφανώς υπάρχει και βασική επιστημονική έρευνα σε εξελΗγμένα εργαστήρια

 199. Γιάννης Ιατρού said

  Δυστυχώς πολλές και καταστροφικές οι φωτιές στην Κύπρο και με ανθρώπινα θύματα! 😥
  Σαν την μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή το 1974 τις χαρακτήρισε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 200. Μαρία said

  196
  Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Απ’ την άλλη παπάδες της μητρόπολης το λειτουργούν.

  197
  Βλ. 192 Ζέστη σήμερα 🙂

 201. Γιάννης Ιατρού said

  200β: 🙂 🙂 άσε, καύσων !!

 202. aerosol said

  #173
  Ψάξε μόνος σου τι σημαίνει κηδεία λόγω κόβιντ στην Ελλάδα -θα βρεις εύκολα και γρήγορα πληροφορίες στο γκουγκλ. Τα μέτρα συνήθως είναι τόσο ακραία που δεν υπάρχει ίχνος φροντίδας των συγγενών προς το νεκρό. Ούτε καν άδεια να τον αγγίξουν. Καταγγέλεται πως συχνά ακολουθείται -παράτυπα- πρωτόκολλο ανάλογο του Έμπολα (!), καθ’ υπέρβαση των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Είναι ένας μεγάλος μπελάς και οδυνηρό για τους συγγενείς. Δεν υπάρχει λόγος να προτιμήσεις να δηλώσεις ένα νεκρό από άλλο λόγο ως νεκρό από κόβιντ. Αν είσαι της παράδοσης, μάλιστα, θα ήθελες να κάνεις ακριβώς το αντίθετο!
  ΠΗΓΑ σε κηδείες κόβιντ. Σαν να έβλεπα ταινία με το Τσερνομπίλ ήταν.
  Και δεν υπάρχει κάποια οικονομική απάλυνση.
  Ή κάτι δεν κατάλαβε καλά ο γνωστός σου, ή σου τα λέει περίεργα, ή υπήρχε άσχετη κομπίνα που μπορούσε να κάνει ο γιατρός του προσωπικά γι αυτόν, που δεν αφορά άλλους.

 203. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  171.
  Καλώς’τονα κι ας άργησες! Έτσι, νά’χουμε ποικιλία απόψεων, βρε αδερφέ! 🙂

 204. Μαρία said

  202
  Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν ένα μέρος των εξόδων κηδείας χωρίς να ενδιαφέρονται για την αιτία θανάτου.

 205. Καλησπέρα.
  65 Πολλά μαλλιά, παλαίποτε! Τώρα πια… Αλλά το όνομα μένει. Να πάω στα δικαστήρια να το κάνω λιγομάλλης; 🙂 (στην κατηγορία φαλακρός – καραφλός δεν είμαι ακόμα και δεν πιστεύω πως θα φτάσω)…

  135 Ώστε «σταβέντο». Γι’ αυτό δεν μου καθότανε. Αλλά στο επόμενο στίχο διαφωνώ με τους ρεμπέτικους. Το «μα» δεν κολλάει. «πα» είναι, πάω δηλαδή.

  145 και μετά, περί επιδόματος κηδείας κόβιντ. Σύμφωνα με κάτι που έχω ακούσει είναι ότι τα ταμεία καλύπτουν μεγαλύτερο ποσό στην περίπτωση που ο ασθενής πεθάνει από κόβιντ. Κι αυτό γιατί τα έξοδα κηδείας είναι μεγαλύτερα (ειδικό σφραγισμένο φέρετρο και μέτρα στην κηδεία). Άρα, αν αυτό κάποιος το θεωρεί κίνητρο, εγώ πάω πάσο, αλλά να πάρεις παραπάνω και να δώσεις παραπάνω, μάλλον δεν είναι αλισβερίσι που αξίζει. Από αυτό (αν όντως δίνουν παραπάνω που όπως είπα ακουστά το έχω μόνο) και η φήμη πως τους δηλώνουν για να βγάλουν τα λεφτά της κηδείας. Αμ δε. Σιγά που τα ταμεία θα τα δίναν στο έτσι…

 206. Spiridione said

  196. Νομίζω δεν υπάρχουν σήμερα ιδιωτικές μονές κτητορικές. Όλες είναι Νπδδ κ υπάγονται στον επίσκοπο ή στο πατριαρχείο. Μόνο τα Ησυχαστήρια είχαν μεγαλύτερες ελευθερίες αλλά πρόσφατα και αυτά υπήχησαν στην εποπτεία του επισκόπου

 207. Μαρία said

  196, 206
  Λουκέτο.
  Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή των ιδιοκτητών του Παρεκκλησίου επειδή το «άνοιξαν» σε δημόσια λατρεία, ενώ ήταν ιδιωτικός ναός, ο οποίος έπρεπε να εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πνευματικές ανάγκες της οικογένειάς τους https://www.ethnos.gr/ekklisia/115803_alexandroypoli-loyketo-sto-parekklisi-toy-osioy-paisioy-me-apofasi-toy-ste

  Το ροδιακό αναφέρεται ως ησυχαστήριο., βλ. 193.
  Πλήθος κόσμου απ΄ όλη την Ρόδο και από Ξενοδοχεία, συμπροσευχόμενοι με τους Αρχιμανδρίτες, π.Φώτιο εκ του Αγίου Όρους, π.Αθανάσιο Μισσό και τους Πρωτοπρεσβυτέρους, π. Χρυσόστομο Παπαλέξη, π.Γεώργιο Τοκούζη, π. Βασίλειο Στάτη, π. Μάρκο Καψούλη.
  Ευχαριστίες στον κτήτορα κ.Τσαμπίκο Φράγκο πνευματικό τέκνο του πατρός Αθανασίου Μισσού, όπου και το ησυχαστήριο του. Εν Ρόδω τη 11η Ιουλίου 2018.

 208. BLOG_OTI_NANAI said

  Για να κατανοούμε και τι διαβάζουμε, πέρα από το γεγονός της αυθεντικότητας των λόγων του αγίου Παϊσίου και πώς έχουν μεταφερθεί, για το εμβόλιο αναφέρει το εξής:

  «Τώρα πάλι παρουσιάστηκε μία αρρώστια, γιά τήν οποία βρήκαν ένα εμβόλιο πού θά είναι υποχρεωτικό καί, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΗ ΚΑΝΕΙΣ, θά τόν σφραγίζουν«.

  Δηλαδή το ίδιο το εμβόλιο δεν το χαρακτηρίζει… «χάραγμα», αλλά πρέπει να έχει προηγηθεί το «χάραγμα» για να μπορέσεις να το κάνεις και άρα, να σωθείς. Δηλαδή, αν γράφτηκε το κείμενο με σκοπό αντιεμβολιαστικό, δεν αναφέρει τίποτα τέτοιο. Αντιθέτως, έμμεσα στηρίζει τη δύναμη των εμβολίων να σώζουν ζωές, και επειδή ακριβώς σώζουν ζωές, για να σε αφήσουν «οι κακοί» να το κάνεις, πρέπει να δεχτείς πρώτα το «σφράγισμα» ώστε να σωθείς!

  Επιπλέον, και το κυριότερο: το αναφερόμενο αυτό χάραγμα της Αποκάλυψης δεν περιγράφεται ως πράξη ασυνείδητη, ότι π.χ. εκεί που κάθεσαι, θα έρθει κάποιος από πίσω και κρυφά θα σε «σφραγίσει» με κάτι… Αυτή η άγνωστη ενέργεια που αναφέρεται ως «χάραγμα» θα είναι μια ξεκάθαρα συνειδητή απόφαση του ανθρώπου καθώς στο Αποκ. 20,4 είναι σαφής η σύνδεση τριών πράξεων:

  1) ου προσεκύνησαν τό θηρίον
  2) ούτε τήν εικόνα αυτού,
  3) καί ουκ έλαβον τό χάραγμα επί τό μέτωπον αυτών καί επί τήν χείρα αυτών.

  Δηλαδή, και θα δεις ξεκάθαρα την εικόνα αυτού του κακού, και θα σου ζητηθεί να το προσκυνήσεις και θα λάβεις το «χάραγμα». Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα «χαράγματος» αν δεν συνυπάρξει με αίτημα να απαρνηθεί κάποιος τον Χριστό. Κατά συνέπεια, δεν είναι δυνατόν να ψάχνουμε απλώς σε ιατρικά ή χρηματοπιστωτικά προϊόντα να βρούμε τέτοια ζητήματα. Αυτός που πιστεύει, θα πρέπει να ξέρει ότι όλο αυτό το πλαίσιο συνοδεύεται από συνειδητή άρνηση της πίστης του.

 209. Spiridione said

  207.
  https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/23288-i-iera-sunodos-pauei-to-autodioikito-ton-ieron-isuxastirion

 210. Χαρούλα said

  Νομίζω ότι τελικά με κάποιο τρόπο το ανοίγουν Μαρία. Ο Μητροπολίτης μας δεν είναι και από τους πολύ κολλημένους. Πρακτικός.

  Ρε παιδιά, κάτι γράφετε άλλες φορές για την πέτρα και το πηγάδι, που δεν το θυμάμαι😊
  Τι πάθατε απόψε; !😂🤣 Δηλωσίες μετά θάνστον οι ασθενείς!😊🙃😊

 211. BLOG_OTI_NANAI said

  190: Δυστυχώς υπάρχει ένας κόσμος που λατρεύει την χολιγουντιανή εσχατολογία, και μη γνωρίζοντας καν τι διδάσκει η Εκκλησία, πιστεύει ό, τι του πασάρουν.

  Αλλά, μην ξεχνάμε και όσα είχα αναφέρει για την άλλη πλευρά των ψεκασμένων του Ιντιμίντια, που αντί να βλέπουν πανδημία, βλέπουν απλά ένα σχέδιο του δικού τους 666, δηλ. το Κεφάλαιο που θέλει να χτυπήσει την εργατιά…
  Ποτέ μην ξεχνάμε ότι το φάσμα με τους μακάκες είναι ευρύ και δεν περιορίζεται στους μεταφυσικά θρησκευόμενους, αλλά συμμετέχουν σε αυτό πάντα και οι κοινωνικές θρησκευτικές ουτοπίες.

 212. BLOG_OTI_NANAI said

  210: Το περίφημο «επίδομα» πριν μερικούς μήνες είχε πιο συνωμοσιολογική μορφή: σου έλεγαν κρυφά «οι γιατροί» να υπογράψεις ότι ο άνθρωπος σου πέθανε από Covid (ακόμα κι αν πέθανε από άλλη αιτία) για να πάρεις 500 ευρώ…

  Ποιος ρε γαμ… θα σου δώσει 500 ευρώ στη χώρα που για να πάρεις 10 ευρώ θέλει τρελή γραφειοκρατία; Και που υπήρχαν διαθέσιμα αυτά τα λεφτά; Είχαν πάει με φορτηγά γεμάτα ευρώ και τα είχαν αδειάσει στα νοσοκομεία; Και μόνο αν υπήρχαν διαθέσιμα τόσα λεφτά για «κρυφά» 500άρια, τώρα θα είχαμε καμιά 500ρια γιατρούς να έχουν έχουν πάρει τα λεφτά και να έχουν φύγει στη Βραζιλία…

 213. sarant said

  Τελικά υπάρχουν πολλές μονές Παϊσίου, μπλέξαμε…..

 214. Μαρία said

  209
  Οι μητροπόλεις Κρήτης και Δωδεκανήσου υπάγονται στο Πατριαρχείο.

 215. Μαρία said

  213
  Καμία μονή δεν υπάρχει. Ένα ησυχαστήριο στη Ρόδο και μια ιδιωτική εκκλησία στην Αλεξανδρούπολη.

 216. Spiridione said

  214. Ναι, σωστά. Εκεί βλέπω δεν είχαν ξεκαθαρίσει μέχρι πρότινος ούτε τι νομική μορφή έχουν οι μητροπόλεις και οι μονές.

 217. Γιάννης Ιατρού said

  Περίμενα πως θα υπήρχαν περισσότερες, αλλά αν το ξανασκεφτεί κανείς αναμενόμενο είναι. Αφενός δεν ιδρύονται πολλές νέες μονές κι αφετέρου ο Αγ. Παϊσιος είναι πρόσφατος σε σχέση με άλλους Αγίους ή σημαίνοντα πρόσωπα στην εκκλησία γενικά. Και η μετονομασία πρέπει να έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο, αλλιώς γιατί να αφήσεις τον έναν για χάρη του άλλου;

 218. Spiridione said

  Οι ντουράδες ρε παιδιά τι είναι;
  https://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/k-mitsotakis-o-monadikos-igetis-pagkosmios-poy-apeilei-mi-emboliasmenoys-polites

 219. sarant said

  218 Υποθέτω στον πληθυντικό. Δηλ. η ντουράδα, όπως η σκληράδα. Ντούρα συμπεριφορά. Δεν το έχω ξαναδεί.

  (Και όχι αρσενικό, ο ντουράς!)

 220. Το αρσενικό έχει και -ε- μπροστά 🙂
  https://www.slang.gr/definition/18979-entouras

 221. Μαρία said

  219
  Το ίδιο σκέφτηκα απ’ τον ντούρο. Δεν γουγλίζεται.

  Είπε κι αυτό ο Μητσοτάκης στο ράδιο της Καθημερινής
  Μιχάλης Τσιντσίνης: Μόνο ένα μικρό κόμμα της Βουλής σπεκουλάρει…

  Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ μπορώ να δεχθώ ότι ένας αντιεμβολιαστής, φιλοσοφικά αντίθετος στην ιδέα του εμβολίου, καλεί τον κόσμο σε μία διαδήλωση. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι κάποιος ο οποίος πιστεύει στα εμβόλια και λέει ότι πρέπει να εμβολιαστούμε να λέει «αναλαμβάνω και το ρίσκο και ταυτόχρονα διαδηλώνω κιόλας». Αυτό είναι αδιανόητο για εμένα.
  Αυτό συνιστά αυτό που έγινε στη χώρα. Κάποια στιγμή πρέπει να το πούμε, ότι υπήρξε ένα ουσιαστικότατο σαμποτάζ, υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά από ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας- από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα, ασυγχώρητο.
  https://www.insider.gr/politiki/179624/k-mitsotakis-i-hora-den-tha-xanakleisei-gia-na-prostateythoyn-ligoi-anemboliastoi

 222. Γιάννης Ιατρού said

  220: Θυμήθηκα την Πάρνηθα….

 223. Μαρία said

  222
  Και την Ικαρία μαζί λόγω του υγειονομικού σαμποτάζ. Το θράσος και η αλητεία δεν έχουν όρια.

 224. ΣΠ said

  Βρίσκω ότι στην Νάξο ντουράς είναι ο ντορβάς.
  https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AC%CF%82

 225. Μαρία said

  Σ’ αυτό το χωριό μια φίλη, που πέθανε πρόσφατα, μου έκανε την διερμηνέα μέχρι να συνηθίσω το ιδίωμα.

 226. Pedis said

  Σε όποια πόλη γίνεται διαδήλωση θα κλείνει το νοσοκομείο! Δεν μπορεί ο έλλην φορολογούμενος να πληρώνει για τους ασυνείδητους. Τελειώνουμε με το παρελθόν!

 227. Γιάννης Ιατρού said

  221/223: Μεγαλύτερος παραποιητής της αλήθειας δεν υπήρξε, Απ΄ όπου και να τον πιάσεις.
  Με τις «ανεμελιές» του και την υπερβολή στην υπεραισιόδοξη (επιεικώς) παρουσίαση της πορείας της επιδημίας από τις αρχές Μαίου, ήθελε να πείσει τους έξω πως ο κίνδυνος πέρασε, πως όλα πάνε υπέροχα εδώ στην Ελλάδα. Με παρόμοιες υπεραισιόδοξες φανφάρες άνοιξε και την εστίαση γιατί η οικονομία είχε φτάσει στο αμήν.
  Έδωσε όμως ταυτόχρονα και το μήνυμα του εφησυχασμού στο εσωτερικό, ιδίως στους νέους. Τώρα που τα νούμερα αρχίζουν να χειροτερεύουν, ειδικά στην Αθήνα, ψάχνει να βρει τρόπο να κατηγορήσει γι αυτό όσους δεν έχουν προλάβει ακόμα να εμβολιστούν (τουλάχιστον ένα 55%-65%), κυρίως τους νέους, και επίσης να τα φορτώσει στην αντιπολίτευση και να την διαβάλει, σχεδόν δύο μήνες μετά τις όποιες διαδηλώσεις που ήθελε να πνίξει αλλά δεν μπόρεσε.
  ΑΙΣΧΡΟΣ είναι.
  Πρέπει και μπορούν με στοιχεία να τον στριμώξουν, άγρια, αντί να κάθονται και να τρώνε τις σάρκες τους, μεταξύ τους.😡.

 228. Μαρία said

  224
  Όποιος νομίζει ότι με απειλές και ντουράδες θα διεξαγάγει καμπάνια εμβολιασμού, ας βάλει υπεύθυνο της τον Βενιζέλο να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να φωνάξει «ΑΠΟΛΥΤΩΣ»: έτσι πήγε το ΠΑΣΟΚ από το 44% στο 4%, αντίστοιχη τύχη θα έχει και αυτό το διάβημα.
  Στην πορεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπήρξαν στιγμές που το Μαξίμου κατάλαβε ότι οι ντουράδες είναι επικίνδυνες.

 229. Pedis said

  Λιγότερα νοσοκομεία σημαίνει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τζάμπα λεφτά για να μπορεί να πηγαίνει ο άλλος να νοσηλευτεί επειδή του κάπνισε να κολλήσει. Αν δεν υπάρχουν νοσοκομεία, θα φροντίσει ο κάθε παρτάκιας να πάρει τα μέτρα του. Θα προστατεύσουμε τη δημόσια περιουσία από τις σπατάλες και την ασυνειδησία του Ελληνα! Μέχρις εδώ!

 230. ΣΠ said

  228
  Παρόμοια χρήση εδώ
  https://www.karfitsa.gr/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB-%CF%84/

 231. sarant said

  Μάθαμε και μια λέξη λοιπόν σήμερα!

 232. Γιάννης Ιατρού said

  230: Μόνο χρήση; 🙂

 233. Μαρία said

  232
  Ο Παύλος Πολάκης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, θα δυσκολευτεί μέχρι και να επανεκλεγεί στα Χανιά αφού η μετακίνηση στα ψηφοδέλτια της Αθήνας θεωρείται από δύσκολη έως αδύνατη. 🙂

 234. Γιάννης Ιατρού said

  229: Έτσι φώναζε και για να μπουν οι ιδιώτες στην πώληση ρεύματος, για να πέσουν οι τιμές έλεγε τότε, κλπ.
  Και ήρθαν, οι γνωστοί. Και η τιμή της MWh από 40€ προ διετίας πήγε σήμερα στα 140€, στην Ελλάδα.

 235. Γιάννης Ιατρού said

  233: A Midsummer Night’s Dream

 236. Μαρία said

  49
  O Πόντιος το πλήρωσε στη FAZ.

 237. Γιάννης Ιατρού said

  Άμα στον κόλπο του Μεξικού, τότε και στην Κασπία, διαστρεβλώσεις δεν επιυτρέπονται…

 238. Μαρία said

 239. Μαρία said

 240. Γιάννης Ιατρού said

  236: Μια η FAZ, τώρα και η Liberation με το άλλο θέμα, τα ξένα ΜΜΕ σαν να πήραν φόρα!

 241. Μαρία said

  240
  Όχι τώρα. Τον Απρίλιο. https://www.liberation.fr/international/europe/en-grece-lassassinat-dun-journaliste-prend-un-tour-politique-20210412_RSX2DIA3KBCYNPJ3C4JBKG6DWE/
  O Περιέ συνέδεσε τη δολοφονία με όσα είπε ο Κ. για Λιγνάδη την παραμονή της δολοφονίας του.

 242. dryhammer said

  Ντουράδες (από το ντουράς, ο), έλεγε ο πατέρας μου τα γείσα που έχουν τα μαγαζιά (κυρίως) πάνω από την πρόσοψη για προστασία από ήλιο και βροχή των πεζών που διαβαίνουν από το πεζοδρόμιο μπροστά τους. «Δεν επήρα την ομπρέλα, κι όταν ήπιασε η βροχη είπα νά ‘ρθω ντουρά – ντουρά, μα πανάθεμά τους τους βάζουνε στενούς και βρέχεσαι χειρότερα, και παίρνεις κι άλλη μιά κι από κάτω που πέφτουνε τα νερά»

 243. BLOG_OTI_NANAI said

  Ντουράς = σουλτανική υπογραφή. Το έχει και ο Δημητράκος.

  Μήπως με το «απειλές και ντουράδες» εννοεί «φιρμάνια», «εντολές»;

 244. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  Καλημέρα!

  Εδώ, προς τα χανιώτικα κυρίως:
  ντουράς, ο = αντοχή, δύναμη. (<ντούρος < ιταλ+βεν. duro)
  αλλά και ως θηλυκό: ντούρηση, η

 245. BLOG_OTI_NANAI said

  Αυτοί οι ντουράδες δεν φαίνεται να ταιριάζουν με το άρθρο:

 246. NESTANAIOS said

  Ελληνικές είναι όλες. Σεις δεν το βλέπετε. Τουρ-ας, Δουρ-ας, Θουρ-ας. Από εδώ έχουμε τον Άγγλο τουρίστα, τον Δούρειο του Οδυσσέα, τον Θούριο του Ρήγα και πάρα πολλά άλλα.

 247. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

  Επειγόντως πρέπει να εξεταστούμε όλοι! Τόση θεο-στραβομάρα πια! Να μη βλέπουμε τα προφανή! 🙂
  Ζουρ-άς (=τζουράς) αλλά και κουρ-άς (=η κουράδα) και πολλά άλλα…

 248. Γιάννης Ιατρού said

  246: μόνο το τουρ (-οπερέΪτορς) ή το τουρ ντε Φρανς δεν μας ανέφερες!

 249. ΣΠ said

  245
  Όπως στο 224.

 250. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  247# Μα βρε Μικιέ μου, βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, να μη βλέπεις τα προφανή? Η Δούρου μρε σύντεκνε…

 251. BLOG_OTI_NANAI said

  Μπορεί βεβαίως να θέλει να πει ντουράς = τσαμπουκά, μαγκιά αν και δεν βρήκα κάτι παρόμοιο.

  Υπάχει και ο Ντουράς = διάδημα

 252. sarant said

  Είναι περισσότερες από μία λέξεις βεβαια.

 253. NESTANAIOS said

  247. Πολύ έξυπνο. Δεν πρέπει να περιμένει κανείς κάτι λιγότερο έξυπνο από σένα.
  248. Όχι μόνο αυτά. Και πολλά άλλα. Όλα από μένα τα περιμένετε;

 254. Νεσταναῖος said

  224. Και ο ντορβάς δορβάς είναι.

 255. dryhammer said

  251. Ο ντουράς= διάδημα κολλάει κάπως με το ντουρά = γείσωμα που λέω στο 242.

 256. Πέπε said

  @245

  Ο ντουράς της Νάξου είναι ο ντουρβάς / ντρουβάς / τορβάς. Μπορεί να μην το ‘χω ξαναδεί να χάνεται ένα β από τη λέξη έτσι χωρίς λόγο, αλλά έστω κι έτσι, όταν το ίδιο αντικείμενο ονομάζεται με τόσο παρόμοια λέξη, δεν νομίζω η ομοιότητα στη λέξη να είναι συμπτωματική.

  Με άλλα λόγια, συμφωνώ με το 252.

 257. Pedis said

  Σημαντική απόφαση της Κυβέρνησης σε ευλαβική συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος.

  Και στις εκκλησίες μόνο με τεστ και γκριν-πας!

  Εμβολιάσου να κάνεις μάκια τις εικόνες μία-μία, να γλείψεις κουταλάκι! Όσες φορές θέλεις, όποτε θέλεις!

 258. Γιάννης Κουβάτσος said

  Κι εμείς καθόμαστε και συζητάμε για το …αναφαίρετο δικαίωμα στον ψεκασμό και την κουτοπονηριά.
  «Ο Νίκος Σύψας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «καλό είναι η Πολιτεία να μην κάνει δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι εάν η χώρα δεν φτάσει σε υψηλό ποσοστό ανοσίας (60%), οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με την μετάλλαξη Δ και τότε τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα θα είναι αναπόφευκτα.»
  https://www.efsyn.gr/ellada/ygeia/301112_sypsas-adeiazei-kybernisi-kai-mitsotaki-gia-maskes-kai-lockdown

 259. spyridos said

  Αυτό που παρατηρώ στα παραπάνω σχόλια είναι ο διχαστικός λόγος.
  Ο μικρός φασίστας που κρύβουμε μέσα μας.
  Καμία προσπάθεια για ενωτική συμπεριφορά.
  Μικρά σκουπιδάκια που έκαναν ένα εμβόλιο και προσπαθούν να δρέψουν δάφνες ηρωισμού από μια συνηθισμένη ιατρική πράξη.
  Βούτυρο στο ψωμί των ψεκασμένων αντιεμβολιαστών.
  Μια χώρα με τραγικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών κατηγορεί τους νέους γιαυτό.
  Μια χώρα με μια αναποδογυρισμένη (100%) ηλικιακή πυραμίδα όπου οι νέοι είναι μια ασήμαντη μειοψηφία, τους κατηγορεί για την ανεπάρκειά της.
  Είδα παραπάνω συγκρουόμενα επιχειρήματα που προσπαθούν να υποστηρίξουν τον ίδιο διχαστικό λόγο.
  Βάλτε τα επιχειρήματά σας σε μια σειρά τουλάχιστον για να μην πέφτετε σε τόσο χτυπητές αντιφάσεις.

  – Το εμβόλιο με προστατεύει αλλά δεν με προστατεύει αν δεν εμβολιαστεί ο πιτσιρικάς των 16 χρόνων.
  Ο γέρος των 65+ που δεν έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 50% δεν με ενοχλεί.
  Δεν είσαι και πολύ σίγουρος ότι σε προστατεύει και δίνεις επιχειρήματα στον αντιεμβολιαστή.
  – Το ινστιτούτο Παστέρ δεν έχει βγάλει ακόμα εμβόλιο και υποστηρίζει
  1. ότι εμβολιασμός στην κορύφωση μιας πανδημίας δημιουργεί μεταλλάξεις
  2. εμβολιασμός ανθρώπων ΜΕ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ δημιουργεί μεταλλάξεις.
  Εεεεε μπορεί να είναι έτσι αλλά οι νέες μεταλλάξεις είναι μεν μεταδοτικότερες αλλά είναι λιγότερο επικίνδυνες και σκοτώνουν λιγότερο.
  Με το παλιό στέλεχος αν μολυνθούν ΟΛΟΙ οι νέοι 15-30 στην Ελλάδα ίσως χρειαστούν 50 κρεβάτια ΜΕΘ.
  Με το νέο πολύ λιγότερα υποθέτω και με αυτό τον τροπο δεν δημιουργούμε ΝΕΕΣ μεταλλάξεις αντιλέγω.
  – Ο καθηγητής μοριακής βιολογίας στην Πάτρα φταίει. Είναι ψεκασμένος. Το διάβασα και αυτό εδώ μέσα στα προηγούμενα μεζεδάκια. Ανάθεμα αν άκουσε κάποιος τι έλεγε.
  – Οι αριστεροί φταίνε γιατί δεν εμβολιάζονται.
  12 περιφέρειες με τους λιγότερους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, δηλαδή οι περιφέρειες με τους περισσότερους ψεκασμένους, παρτάκηδες, αντιεμβολιαστές. Σε αυτές τις περιφέρειες το ποσοστό των 40+ ηλικιακά που δεν έχει κάνει έστω ΕΝΑ εμβόλιο είναι 60%.
  Από τα πολύ χαμηλά έως λιγότερο χαμηλά.
  Φλώρινα
  Ευρυτανία
  Ροδόπη
  Σέρρες
  Ξάνθη
  Αιτωλοακαρνανία
  Δράμα
  Αρτα
  Ηλεία
  Λάρισα
  Κορινθία
  Φωκίδα
  Γνωστά αριστερά κάστρα όλα. Υποθέτω ότι τα ποσοστά δεξιών που δεν εμβολιάζονται είναι ανάλογα και στις υπόλοιπες περιφέρειες. Πριν αρχίσετε να βρίζετε τους νέους που δεν εμβολιάζονται αρχίστε να αυτομουτζώνεστε.

 260. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  256# Πέπε, μήπως είναι κάτι ανάλογο με το κομμένο δωδεκανησιακό -δ-, πχ αδερφός/αερφός?

 261. Χαρούλα said

  Σας χαιρέτησα; Δεν σας χαιρέτησα …. Γειά σας! Γειά σας! Δεν θα με τρελλλάνει κανείς!(μπορώ και μόνη μου🤣😂)

  στρεψοδικία η [strepsoδikía] Ο25 : η χρήση ψευδών ή σοφιστικών λόγων, επιχειρημάτων, που αποσκοπεί στην παραπλάνηση, στη διαστροφή της αλήθειας: Προσπάθησε με στρεψοδικίες να παραπλανήσει τους συνομιλητές του. [λόγ. στρεψόδικ(ος) -ία]

 262. Γιάννης Κουβάτσος said

  Μικρά σκουπιδάκια που το παίζουν εκ του ασφαλούς επαναστάτες πληκτρολογώντας αγενώς τους διαφωνούντες. Πόσο γραφικοί…

 263. spyridos said

  Έκανες ένα εμβολιάκι. Πολλοί το κάναμε. Δεν γίναμε ήρωες.
  Πόνεσες; Να σου πάρω ένα παγωτό ή μαλλί της γριάς να το ξεχάσεις όπως κάνουμε στα μωρά.
  Πιάσε πείσε κανέναν της ηλικίας σου να εμβολιαστεί (6 στους 10 ανεμβολίαστοι) και άσε τα παιδιά στην ησυχία τους.

 264. ΝΕΣΤΑΝΑΙΟΣ said

  «Νοσείς» και έχεις διπλάσια αντισώματα από αυτούς που έχουν κάνει δύο δόσεις εμβολίου και συνεχίζουν να ζουν. Και ενώ έχεις νοσήσει και έχεις διπλάσια αντισώματα από αυτούς που έχουν κάνει εμβόλια, κάποιοι εξακολουθούν να σε συμβουλεύον ότι πρέπει να κάνεις το εμβόλιο. Είναι αυτό ύποπτο ή δεν είναι;

 265. spyridos said

  264
  Είχα έναν καθηγητή Αγγλικών που σε Β.Ι. ανακατεμένο με Αγγλικά μας εξηγούσε άψογα περιπτώσεις σαν την δική σου.
  «Τον παιζς
  Τον παιζς
  Τον παιζς
  Τατσ Λακ»

  Τίποτα ύποπτο.
  Ηλίθιο, Βλακώδες, Ασυντόνιστο, Απρογραμμάτιστο, Αρπακολλατζίδικο. Ναι
  Καθόλου ύποπτο. Πηγαίνει όπως ακριβώς είδαμε να αντιδρά η ελιτ (όχι η Ελληνική «ελιτ», που δεν υπάρχει καν) στις κρίσεις τον 15 τελευταίων χρόνων.
  Χωρίς πρόγραμμα, όραμα και προοπτική. Βλέποντας και κάνοντας και όπου φυσάει ο άνεμος πάω.

 266. Γιάννης Κουβάτσος said

  Ηνωμένες Πολιτείες, 1964. Παραμονές προεδρικών εκλογών. Ο Λίντον Τζόνσον, εν ενεργεία πρόεδρος (μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι) και υποψήφιος των Δημοκρατικών, συσκέπτεται με τους συμβούλους του για να σκαρφιστούν τη συκοφαντία με την οποία θα «ξεπαστρέψουν» άπαξ και διά παντός την υπόληψη του Μπάρι Γκολντγουότερ, υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών. Ρίχνουν διάφορες ιδέες στο τραπέζι. Καμία δεν αρέσει στον πρόεδρο. «Λέω να διαδώσουμε», προτείνει τελικά ο ίδιος, «πως πηδάει αγελάδες». Πέφτει παγωμάρα. «Κύριε πρόεδρε, με όλο το σεβασμό», τολμάει να σχολιάσει ένας σύμβουλος, «κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο Γκολντγουότερ πηδάει αγελάδες». «Το ξέρω», αντιτείνει ο Τζόνσον, «αλλά θέλω να τον δω να το διαψεύδει δημόσια».
  (Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…)

 267. Pedis said

  Να υπάρχει κανένα ένζυμο στη μύτη των μελών της Επιτροπής Ειδικών που μπλοκάρει την παραίτηση για λόγους ευθιξίας;

  Τη μεγαλύτερη… μπαλοθιά έριξε νωρίς το πρωί ο Νίκος Σύψας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά πως η επιτροπή Λοιμωξιολόγων έκανε σύσταση για να διακοπεί η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

  Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είπε χαρακτηριστικά «Η επιτροπή το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα», ενώ δήλωσε ξεκάθαρα ότι το μήνυμα της επιτροπής δόθηκε στους πολίτες με λάθος τρόπο, προκαλώντας μεγάλη χαλαρότητα.

  Τις δηλώσεις Σύψα επιχείρησε να… ανασκευάσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, επισημαίνοντας ότι οι μάσκες έχουν αφαιρεθεί με εισήγηση της επιτροπής σε εξωτερικούς χώρους και όπου υπάρχει συνάθροιση, ενώ έσπευσε να διορθώσει και τους δημοσιογράφους αναφέροντας «μάλλον δεν έχετε καλή πληροφόρηση εσείς ή δεν καταλάβατε σωστά αυτά που είπε ο κ. Σύψας».

  Τον καθηγητή επιχείρηση, όμως, να διαψεύδει πιο καθαρά ο «συνήθης ύποπτος», Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό. Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής».

  https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/301174_kybernitiki-trikymia-gia-tis-maskes-ta-nea-metra-kai-ta-embolia

 268. Pedis said

  Δεν θέλει πολύ για να αντιληφθεί κάποιος ότι τη στιγμή που στη χώρα εκδηλώνονται x 10+ φορές περισσότερα κρούσματα από τη Γερμανία ή την Ιταλία κατ’ αναλογία πληθυσμού, οποιαδήποτε απόφαση που αφορά αλλαγή καθεστώτος στη χρήση μάσκας είναι ανήκουστη.

  Επιπλέον, σε χώρα όπου δεν υπάρχει ιχνηλάτηση από τον … Οκτώβριο. Και δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη.

 269. Pedis said

  268 + Και δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη. από ποτέ!

 270. spyridos said

 271. aerosol said

  #268
  Η χρήση μάσκας στον δρόμο που περπατάς δεν είχε ως τώρα κάποιο νόημα. Νομίζω πως η μόνη χρησιμότητα ήταν να εδραιωθεί η χρήση της μάσκας. Ίσως ο Σύψας βρήκε ένα ήπιο θέμα για να καυτηριάσει το πώς γενικά η κυβέρνηση κινείται με μικροπολιτικές μεθόδους και δεν ακούει τους επιστήμονες που υποτίθεται πως καθορίζουν τα μέτρα.

 272. aerosol said

  Α, και ιχνηλάτηση στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ. Ούτε πριν τον Οκτώβριο. Στην αρχή κάτι πήγαν να κάνουν μέχρι που χάθηκε η μπάλα.

 273. Μαρία said

  240

 274. Pedis said

  # 272 – Πριν τον Οκτώβριο δεν μπορούσε να μην γίνει ιχνηλάτηση επειδή με δέκα κρούσματα τη μέρα ήταν στο τζάμπα. Μόλις άρχισαν τα εκατοντάδες καθημερινά κρούσματα φάνηκε με το καλημέρα η γύμνια της οργάνωσής τους.

  Έπειτα είχαμε τις περίφημες οδηγίες σύμφωνα με τις οποίες δέκα μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ, ο ασθενής κόβιντ ήταν ελευθερος να γυρίσει στη δουλειά του χωρίς υποχρέωση για νέο τεστ.

  Τους ασθενείς (που δεν ειχαν χρήματα να χαλάσουν σε ιδιωτική επίσκεψη ή/και μυαλό να τους κόβει λιγάκι), αν τους έβλεπε ποτέ γιατρός θα ήταν στα επείγοντα στο νοσοκομείο, λίγο πριν ή λίγο μετά από το αμήν κλπ κλπ.

 275. Pedis said

  # 271 – Στις Ελληνικές πόλεις ο ένας είναι πάνω στον άλλον. Στο πεζοδρόμιο, στα καφέ, στις μικροσκοπικές πλατειούλες σαν φωταγωγός πολυκατοικίας, στα πάρκα που δεν υπάρχουν … 😛

 276. Μαρία said

  274
  >ο ασθενής κόβιντ ήταν ελευθερος να γυρίσει στη δουλειά του χωρίς υποχρέωση για νέο τεστ.
  Αυτό νομίζω οτι το έχεις ξαναγράψει. Για τις περιπτώσεις των εργαζόμενων που εγώ ξέρω στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι αλήθεια.

 277. Μαρία said

  Για απειθαρχία σε αποφάσεις της Ι.Σ. της Εκκλησίας Ελλάδος για τον COVID 19 εγκαλούνται οι Κυθήρων & Αιτωλοακαρνανίας
  Συνοδική Επιτροπή επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων: Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, Θεολογική πλάνη, Ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.
  https://ageliaforos.com/apokleistiko-gia-apeitharchia-se-apofaseis-tis-i-s-tis-ekklisias-ellados-gia-ton-covid-19-egkaloyntai-oi-kythiron-amp-aitoloakarnanias/

 278. Pedis said

  Βεβαιότατο. Τηλ. οδηγίες εοδυ. Δέκα μέρες καραντίνα ο ασθενής, 14 (!?) ο συγγενής κάτω από την ίδια στεγη που είναι ακόμη αρνητικός. Επιστροφή στη δημόσια ζωή και για τους δύο χωρίς τεστ.

 279. voulagx said

  #278: Οχι, δεν ειναι ετσι. Δυο βδομαδες καραντινα και μετα υποχρεωτικα μοριακο τεστ, το πληρωνει η εταιρεια, και επιστροφη στη δουλεια αν ειναι αρνητικο.

 280. Κιγκέρι said

  Τώρα κατάλαβα το 270.

  https://www.lifo.gr/now/world/pethane-i-rafaela-kara

 281. Μαρία said

  278
  Μήπως δεν δούλευαν;
  279
  Τέτοιες είναι και οι περιπτώσεις που ξέρω. Η εταιρεία έχει συμβληθεί με μικροβιολόγο για τα τεστ. Μάλιστα ο γιος φίλης μου έμεινε περίπου ένα μήνα εκτός δουλειάς, γιατί το τεστ μετά την καραντίνα ήταν θετικό.

 282. Pedis said

  281 – Mήπως με δουλεύεις; 😎

  Είναι γνωστά αυτά. Αν ο εργοδότης θέλει να τους βάλει να κάνουν τεστ έχει καλώς. Το ευρύτερο δημόσιο δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, όπως και έγινε στις περιπτώσεις που ξέρω, και μάλιστα ο ένας πήγε και στο νοσοκομείο, γύρισε στο σπίτι έκλεισε καμιά δεκαπενταριά μέρες από το πρώτο τεστ, επανέλαβε το τεστ για τον εαυτό του, και πήγε στη δουλειά κανονικά. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν έχουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους (εκτός από το ταμείο, τους ελέγχους, την εφορία και τα χαράτσια τα γαμησιάτικα) ξαναπιάνουν δουλειά κατά βούληση μετά την παρέλευση του διαστήματος που τους έχει επιβάλλει ο εοδυ. Ο πελάτης τους πλησιάζει σαν να είναι επισήμως επιβεβαιωμένο ότι είναι θεραπευμένοι.
  😕

 283. voulagx said

  Ο Μεσαίωνας επιστρέφει στο «νέο» εκπαιδευτικό σύστημα
  https://www.efsyn.gr/ellada/ekpaideysi/301183_o-mesaionas-epistrefei-sto-neo-ekpaideytiko-systima

 284. Pedis said

  Όσον αφορά την εξουσία του Διευθυντή καποιες ευρωπαϊκές χώρες που ξέρω βρίσκονται ακόμη στον μεσαίωνα.

 285. Spiridione said

  Χα χα βλέπω την εκπομπή (ταξιδιωτική) του Τάσου Δούση και λέει: «για ποιον λόγο έφτιαξαν οι Αιγύπτιοι αυτά τα τερατιυργήματα;».
  Για τις πυραμίδες έλεγε. Το είπε με την αρχαία σημασία της λέξης 🙂

 286. spyridos said

  Μεν με ακούτε εμένα γιατί είμαι στρεψοδίκης και λέω πως πηδάτε αγελάδες (κατσίκες θα έλεγα).
  Ακούστε τον Ιωαννίδη που λέει ακριβώς τα ίδια.

 287. Spiridione said

  185. Το τι κοτσάνες πετάει, λέει δεν κατάφεραν να συλήσουν τη Σφίγγα.

 288. aerosol said

  #285
  Ρε Σπυρίδο, δεν έχει νόημα το ύφος «εσείς οι κακοί που δεν ακούτε εμένα». Χτες άκουγα 1 ώρα Ιωαννίδη από 9.84. Και Κούβελα έχω ακούσει, και Φαρσαλινό (που είναι και γνωστός μου).
  Συγνώμη, όχι, δεν λέτε τα ίδια. Το ότι τα μέτρα είναι μπουρδέλο, ή ότι στόχος εμβολιασμού πρέπει να είναι οι μεγάλοι, το ξέρουμε κι «εμείς».
  Τερατώδη νούμερα για τις παρενέργειες των εμβολίων δεν λένε οι γιατροί.
  Ούτε για «μη αδειοδοτημένα εμβόλια» λένε οι γιατροί -και μάλιστα ο Ιωαννίδης λέει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που σου είπα, αλλά από εμένα δεν σου άρεσε, είμαι με τους «κακούς»…

 289. Γιάννης Ιατρού said

  286: Άσε ρε Σπύριδε, εδώ θερίζουν οι μεταλλάξεις…

 290. Pedis said

  # 276, 278, 281, 282

  Γενική οδηγία εοδυ

  Click to access %CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%9B%CE%9F-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%9F%CE%A3-%CE%A3%CE%95-%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%95%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A5-%CE%A4%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%91.pdf

  Από την περιφέρεια Αττικής για εργαζόμενους σε σχολεία

  Click to access ODIGIES_PROS_ERGAZOMENOYS_GIA_THN_PROLIPSI_COVID_-_19_%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF.pdf

 291. Pedis said

  Γενική οδηγία: κάντε ό,τι καταλαβαίνετε και ό,τι σας κόβει το ξερό σας.

  Το να ασχοληθούν οι δημόσιες υπηρεσίες, όχι με τη συστηματική, καθημερινή παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών (σιγά!), όχι με το πως θα εφοδιαστούν με τρόφιμα και φάρμακα οι καραντινιασμένοι (χέστηκαν! οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα βγουν στην αγορά και θα κολλήσουν άλλους), αλλά ουτε καν με την επίσημη επιβεβαίωση ότι πρόκειται για αποθεραπευμένους ώστε να επιστρέψουν στη δημόσια ζωή, και ότι όσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μαζί με τους ασθενείς δεν έχουν στο μεταξύ νοσήσει δεν ήταν στο στρατηγικο πλάνο επιτυχίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

  Μέρντα, αγαπητοί μου!

 292. aerosol said

  #272
  Όπως είχε ειπωθεί πολύ έντονα από γιατρούς και ειδικούς, στην Ελλάδα η όποια ιχνηλάτηση έγινε ανεπαρκής περίπου στους 2-3 μήνες και, πρακτικά, εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια εδώ και κανά χρόνο. Δεν γνωρίζω κάποιον εργαζόμενο στον τομέα αυτό αλλά φαίνεται να το λένε όλοι εκτός κυβέρνησης.

 293. aerosol said

  Δεν κατάφερα να διαβάσω καν όλες τις πρόσφατες οδηγίες. Δεν έβγαζα άκρη, ζαλίζεσαι να πάρεις είδηση τι είναι νόμιμο και τι παράνομο (δεν συζητάω να καταλάβεις αν έχει λογική).
  Είναι μνημείο άχρηστης περιπλοκότητας, καταδικασμένο να χαώσει κόσμο. Η ανικανότητα πλέον είναι πασιφανής, και κάνει πολύ κόσμο να αμφιβάλλει πια και για τα αυτονόητα.

 294. Μαρία said

  290
  Γάμησέ τα. Με παρέσυρε η ιδιωτική πρωτοβουλία 🙂

 295. Pedis said

  Έχει πλάκα η τηλ. συνέντευξη με την Πολ. Προστασία, όπως μου μεταφέρθηκε από τη μία στις δύο περιπτώσεις που γνωρίζω και πέρασαν κόβιντ στη χώρα με την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας στο μούλτιβερς .

  «Πού πήγατε χτες?» «Σε σουπερμάρκετ, στο μανάβη και ήπια καφέ σε καφετέρια.» «Μάλιστα». «Να σας δώσω τα ονόματα των μαγαζιών?» «‘Όχι, δεν χρειάζεται. Για στατιστικούς λόγους ρωτάμε».

 296. Μαρία said

  239
  Αναρτήθηκε επιτέλους η πρόσκληση στους ιδιώτες γιατρούς https://emvolio.gov.gr/emv-kat-oikon
  Στο 14:15 https://www.youtube.com/watch?v=Ol9oB0ypzxc&t=858s

 297. Μαρία said

 298. ΣΠ said

  297
  Και η Κοσιώνη.

 299. voulagx said

  #297,298: Αλλά δεν μποχιώνει.

 300. Pedis said

  Γ. Γεροτζιάφας: Το τέταρτο κύμα είναι γεγονός – Έπεσε έξω το εμβολιαστικό πρόγραμμα

  👎

 301. Μαρία said

  300
  Το βίντεο εδώ https://www.msn.com/el-gr/video/deltia-eidiseon/%CE%B3-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%86%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-%CF%84%CE%BF-4%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%82/vi-AALMnKH
  και
  https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/390910_pame-se-ygeionomiko-kai-koinoniko-armageddona

 302. Μαρία said

 303. Pedis said

  # 302 – «Φοβήθηκα τον Ιούνιο του 2012 ότι θα έχανα τα χρήματά μου, όπως φοβήθηκαν και πολλοί Έλληνες. Δεν τα έβγαλα όλα. Τα περισσότερα είναι εδώ. Με βόλευε εμένα, ήθελα να τα σπάσω. Είναι χρήματα που έχω δηλώσει, έχουν φορολογηθεί. Το έκανα για ασφάλεια, καθώς έχω ένα παιδί που σπουδάζει στο εξωτερικό και ένα ακόμη που ήθελα να διασφαλίσω»

  Χα! O Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης που όπως πιστευαν τότε τα βλήτα θα τους διέσωζε έστω ένα κλάσμα των εισοδημάτων που τότε ακόμη είχαν με τα μνημόνια-ευλογία για τον τόπο. 😅 😂 🤣

  Και τα έστελνε ο χαζομιζεριάρης λίγα-λίγα δήθεν για να μην τοn πάρουν πρέφα, σε 56 δόσεις των 10 χιλ. μάξιμουμ σε τραπεζικό παράδεισο.

  🤮

 304. spyridos said

  289
  Ελα βλέπω φως στο τούνελ. Φτάσαμε κιόλας στο Λ.
  Η κοιτάζω προς την είσοδο;
  https://tinyurl.com/yn83teky

 305. spyridos said

  Τον Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 εμβολιάστηκαν δεκάδες χιλιάδες Περουβιανοί με το εμβόλιο της Σινοφαρμ. Τα κλινικά τεστ της Σινοφαρμ έγιναν με «εθελοντές» στο Περού και στο Ντουμπάι (Πακιστανούς εργάτες).

 306. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  305# Σύμφωνα με το πρωτόκολλο δηλαδή. Πρώτα στα ποντίκια και μετά στους ανθρώπους.
  Δε θυμάμαι, ο Μίλκος ο Βαρβιτσιώτης ή άλλος ήταν που έλεγε, τι διαμαρτύρεστε για τον πόλεμο στον Κόλπο, αφού έτσι θα έχετε φτηνή βενζίνη?

 307. Pedis said

  # 305, 306 – Για κάνα φραγκάκι, φοιτητές Ιατρικής [συνήθως, από τους λιγοστούς των κατώτερων τάξεων ή και κάποιοι, ανεξάρτητα από κοινωνική προέλευση, για την αλτρουϊστική/ερευνητική εμπειρία] συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές. Δεν ξέρω για την Ελλάδα (που δεν έχει έτσι κι αλλιώς έρευνα, οι Έλληνες τα παίρνουν έτοιμα, χαζοί είναι;).

  Πάντως, η τριτοκοσμική Κούβα, σε αντίθεση με την πρωτοτετρακοσμική Ελλαδιτσάρα της τετραχιλιετούς κουλτουρας, της οποίας τα φώτα δίνουν με αποκλειστικότητα, ζήλο και δικαιολογημένη υπερηφάνεια σε όλον τον πλανήτη οι σημερινοί Έλληνες, το παλεύει καλά …

  https://english.elpais.com/usa/2021-07-01/cuba-announces-its-abdala-vaccine-is-9228-effective-against-covid-19.html

 308. ΣΠ said

  307
  92.28%! Αυτή η ακρίβεια με δύο δεκαδικά με τρελαίνει.

 309. ΝΕΣΤΑΝΑΙΟΣ said

  282.
  Δημόσιοι υπάλληλοι και δουλειά δεν συνάδει. Τους ελεύθερους επαγγελματίες άστους. Δεν τους πλησιάζει ο κορονοιός επειδή τους λυπάται ο Θεός.

 310. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  308# Αν το δείγμα είναι αρκετά μεγάλο, ίσως να μπορούν να προκύψουν τα δυο δεκαδικά, λίγο τραβηγμένα ίσως.
  Από την άλλη, έχουν καλό σκορ, 170 χιλ κρούσματα και 1600 νεκρούς, με μέγεθος σαν το δικό μας ή παραπάνω, δεν κοίταξα. Βέβαια βρίσκονται εκτός των κύριων διαδρομών και προορισμών του πλανήτη, σαν κατά κάποιο τρόπο να είναι αποκλεισμένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, και απ’ όσα διαβάζουμε μάλλον στερούνται πρώτων υλών και εφοδίων. Σπάω την κεφάλα μου να σκεφτώ γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό αλλά δεν βρίσκω κάποια ευλογοφανή αιτία.

 311. Pedis said

  # 308 – Έχουν υπό έλεγχο τα συστηματικά τους σφάλματα. 🤓 ⁉️

  Διάβαζα τις προάλλες ότι θα γίνει έλεγχος και διασταύρωση από ανεξάρτητους διεθνείς φορείς.

  Φαίνεται ότι έχουν αποκτήσει σχετική εμπειρία στην παραγωγή εμβολίων.

  Το παλεύουν. (Γενικά, έχουν δώσει βάρος στη σχετική έρευνα με κάποιες αντιφάσεις, θα έλεγα, αλλά δεν είναι της ώρας).

 312. sarant said

  307 Το είπαν λέει Abdala από τον τίτλο ενός ποιήματος του Χοσέ Μαρτί

 313. Pedis said

  Κι εδώ σε μας γίνονται ακριβείς μελέτες για την υγεία του πληθυσμού

 314. Pedis said

  # 312 http://www.cervantesvirtual.com/obra-visor/abdala–0/html/fef77c2c-82b1-11df-acc7-002185ce6064_1.htm

 315. Μαρία said

  310
  207.322 κρούσματα, 1.372 νεκροί, πληθ. 11.319.632
  https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

 316. ΣΠ said

  313
  Ενημερώνεσαι από το ekklisiaonline.gr; 🙂

 317. Pedis said

  # 313 – Βεβαίως. Δεν χάνω την επαφή μου με την ελληνική πραγματικότητα.

  Πλάκα δε θάχει να εγκριθεί το Αμπντάλα από τον ΠΟΥ και να διατίθεται και στην Ελλάδα; Να βγει ο Άδωνις να δηλώσει: «Μα δεν είναι προϊόν της φτωχής φιντελικής Κούβας, αλλά χρηματοδοτημένο με υπέρογκες χορηγείες των πλούσιων κουβανών του Μαϊάμι που πρόκοψαν μακριά από τον κομμουνισμό σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία των μετόχων σε κασας παρτικουλάρες», και τον Οιπονόμου να συμπληρώνει «και να πληροφορήσουμε τους θεατές μας, ότι πρόκειται για Ιδιωτικούς Οίκους» …

 318. Pedis said

  317 α -> 316

 319. Μαρία said

  313
  Ο ωραιότατος θεομητορικός ύμνος «Την ωραιότητα της παρθενίας σου» δεν ακούγεται στην ακολουθία του γάμου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ρεαλιστές οι φύλακες.

  317
  Ατυχέστατη η επιλογή του ονόματος. Κανένας πιστός χριστιανός δεν θα δεχτεί να εμβολιαστεί και να μετατραπεί σε δούλο του Αλλάχ 🙂

 320. sarant said

  319 Μάλλον 🙂

 321. 319α
  Κοίτα να δεις, το ίδιο και στα άρλεκιν. Η σεμνή παρθένα κουκλάρα των 80ζ που περίμενε τον πρίγκηπα έχει προ πολλού παραδώσει βάρδια στη λυσσάρα που χουφτώνει τον καυτό παλλόμενο ανδρισμό του παιδαρά.

 322. 313# Να υποθέσω πως, αν δεν είσαι παντρεμένος, είσαι παρθένος 😄 😁
  Δεν θα ήθελα να έχω κοινωνικές επαφές με αμαρτωλούς, υπάρχει και Κόλαση 😅 😂 🤣

 323. ΣΠ said

  Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια ο μητροπολίτης Ζακύνθου είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για Νικολαϊτισμό επειδή σε συνέντευξή του στο Πεντχάουζ (!) είχε πει ότι η Εκκλησία πρέπει να είναι πιο ρεαλιστική όσον αφορά τις προγαμιαίες σχέσεις.

 324. NESTANAIOS said

  Με δύο τρία κρατικά κανάλια είχαμε σώας τας φρένας και τις πλατείες γεμάτες.

 325. Μαρία said

  323
  Αριστούργημα http://panayiotistelevantos.blogspot.com/2020/05/blog-post_734.html

 326. Silent Bob said

  Ωραίο combo εδώ: «Δεν απεμπολούμαι της ευθύνης του Λιμενικού»
  https://sputniknews.gr/20210706/trypes-stoys-eleghoys-gia-epivivasi-se-ploia-einai-diavlita-ta-test—pos-xegeloyn-to-systima-15066980.html

 327. spiridione said

  323.
  «Δημοσία και γυμνή τη κεφαλή κηρύξει του Νικολαϊτισμού και ειδικότερον των προγαμιαίων σχέσεων, δεινοτάτω σκανδαλισμώ της συνειδήσεως των πιστών, προβολή των απόψεων αυτού εις όλως ανοίκειον, θεολογικώς και εκκλησιολογικώς και απαράδεκτον δι’ ιεράρχην της Ορθοδόξου Εκκλησίας έντυπον και τέλος εμμονη εις την ανωτέρω κακοδοξίαν περί ελευθεριαζούσης ηθικής και δημοσία διασαλπίσει του αμεταμελήτου αυτού».
  https://www.tanea.gr/1998/11/04/greece/se-diki-o-xrysostomos/

 328. Pedis said

  1800 κρούσματα σήμερα και το πφάιζερ (αει σιχτίρ, γκαντεμιά!), μάλλον, πάει για βρούβες

  https://www.efsyn.gr/kosmos/mesi-anatoli/301359_exarsi-molynseon-sto-israil-problimatismos-gia-tin-apotelesmatikotita

  Πάμε για το τρίτο και το καλύτερο, τσίμπημα.

 329. sarant said

  326 Πράγματι, δύο σε ένα!

 330. 328# Τι γκαντεμιά? Αυτό έχεις κάνει? (εγώ ναι).

 331. Pedis said

  # 330 – Ναι, ρε γαμώτι. Ελαττωματικά τα τσιπάκια.

 332. 331# Δες το θετικά. Άκυρο το σφράγισμα του αντίχριστου 🙂

 333. spiridione said

  328. Μια μικρή διόρθωση, Φάιζερ είναι – όπως Φάιφερ η Μισέλ.

 334. Pedis said

  # 332 – Δικιολογίες. Θα τα πούμε στην κόλαση!

 335. Pedis said

  # 333 – 😆 Φαειζαε, για την ακρίβεια. Θα μπορούσα να το πω και Πφίτζερ αλλά σεβάστηκα το αγγλόφωνο ελληνικό κοινό. 😅

 336. spiridione said

  335. Το θέμα είναι να είναι καλοφάιζερ.

 337. 334# Το ήξερα ότι μπορώ να βασιστώ πάνω σου.

  335# Ψυχική θύελλα, που λέει κι ο καθηγητής Μύλαα.

 338. Γιάννης Ιατρού said

  304: Σπύριδε, Να δω τι θα κάνουμε όταν μας τελειώσει το αλφάβητο…

 339. aerosol said

  #333
  Η Μισέλ, σε αντίθεση με τη Φάιζερ, είναι θεά.

 340. Pedis said

  # 336 – Τώρα, πρέπει να χωνεύω τα τελευταία αντισώματα.

 341. Pedis said

  Με τη νι, η κατασταση θα γίνει …

 342. Γιάννης Ιατρού said

  335: Στη Γερμανία το λένε μπίο-εν-τέχ (https://biontech.de/), πφφφ Πφάϊζερ 🙂
  PFIZER AND BIONTECH CONFIRM HIGH EFFICACY AND NO SERIOUS SAFETY CONCERNS

 343. ΚΑΒ said

  319α. Πάντως το τροπάριο αυτό δεν νομίζω ότι λεγόταν ποτέ στο μυστήριο του γάμου.

 344. Μαρία said

  Εμείς που κάναμε το μοντέρνα κερδάμε κάτι;

  343
  Βεβαιότατα ψάλλονταν. Θυμάμαι και τη συζήτηση με παπά, όταν το έκοψαν.

 345. Μόλις ενημερώθηκα ότι εικοσάχρονος φίλος του γιού μου, με μονοδοσικό τζόνσον, βγήκε θετικός σε μοριακό. Μοναδικό σύμπτωμα η απώλεια όσφρησης και γεύσης, κατά τα λοιπά καλά. Τον είδαμε προ 2-3 ημερών και ελπίζω να μην έχουμε παρατράγουδα, θα ψαχτούμε.

 346. aerosol said

  #344
  Χρυσούν ωρολόγιον! Επίσης: είμαστε μοντέρνοι.
  Ό,τι μας κληρώσει ο Δέλτας (και δώστου μέχρι τον Ωμέγαντα).

  #345
  Εύχομαι να είστε όλοι περδίκια, φίλε.

 347. Μαρία said

  345
  Περαστικά. Πότε εμβολιάστηκε ο μικρός;

 348. 346# Ευχαριστώ Κάπτεν Φλιτ 🙂
  347# 8 Ιουνίου.

 349. Γιάννης Ιατρού said

  Ε, ναι Μοντέρνα, οικογενειακώς. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αξιόλογες διαφορές στα τύπου mRNA (messenger). Στα άλλα (Astra/Johnson/Sputnik κλπ.) ο εξασθενημένος αδενοϊός φορέας (που φέρνει την πρωτεϊνη-ακίδα) αλλάζεi.

 350. Γιάννης Ιατρού said

  Απίθανα καυστικός 😂👍👏

 351. sarant said

  341 Ενδιαφέρον διάγραμμα. Αναμενόμενο για το π.

 352. Pedis said

  # 345 – In bocca al lupo, συμπφάιζερε!

 353. Μαρία said

  351
  Και για το άλφα και το ωμέγα επίσης.

 354. 352# Κρέπι ιλ καριολούπο συμβέλονε!

 355. ΚΑΒ said

  344. Κοιτάζω στο Ευχολόγιον και δεν υπάρχει. Ο παπάς μάλλον ήθελε να το λέγανε.

 356. 338: Γιατί, δεν έχει το calc κολώνες μετά τη Ζ;

 357. Pedis said

  Βάλτε μεγάλο αυτοκόλλητο με την ελληνική σημαία στο τουτού μαζί με κάμια αστεροεσσα κάλου-κακού (μπάτσου)

 358. Γιάννης Ιατρού said

  356: Ναι, αλλά λέω να το ρίξουμε στα ιερογλυφικά!

 359. Μαρία said

  355
  Όχι, ο παπάς ήθελε να πάψουν να την ψέλνουν.

  Ἐπανερχόμαστε στό θέμα μας. Ἐκεῖ στὴν εἴσοδο τοῦ ναοῦ, ἀσπάζονται οἱ μελλόνυμφοι τὸ ἱερόν Εὐαγγέλιον καὶ τό δεξί χέρι τοῦ ἱερέα. Ἀκολούθως ὁ ἱερέας, φέροντας τὸ Εὐαγγέλιον στὴ δεξιά του, κρατᾶ μὲ τὸ ἀριστερὸ χέρι τὸ δεξὶ χέρι τοῦ γαμβροῦ, ὁ ὁποῖος μὲ τὸ ἀριστερὸ χέρι του κρατᾶ τὸ δεξὶ χέρι τῆς νύμφης (σύμφωνα πάντα μέ τήν παλαιά τάξη), καί σχηματίζεται πομπὴ εἰσόδου στὸν ναὸ ἀπὸ τὸν κεντρικὸ διάδρομο, τὸν ἐπιλεγόμενο καὶ βασιλικό (καθότι ἀπ’ αὐτὸν τὸν διάδρομο εἰσόδευαν στό Βυζάντιο ἐπίσημα οἱ βασιλεῖς στόν ναό). Κατὰ τὴν πομπὴ αὐτή, κατὰ τὴν ὁποία προπορεύεται ὁ ἱερέας, οἱ ψάλτες ψάλλουν τὸν ἀρχαῖο ὕμνο πρὸς τὴν Παναγία, «Ἄξιόν ἐστιν…» ἤ, κατ᾽ ἄλλους, τόν θεομητορικό ὕμνο, «Τήν ὡραιότητα τῆς παρθενίας σου…». http://www.immorfou.org.cy/seminario-klirou/1087-tele-gamou.html

  Στο Ηράκλειο πρέπει να έχει πολλές παρθένες και παρθένους.
  https://analogion.com/forum/index.php?threads/%CE%A4%CE%AF-%CF%88%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CF%86%CE%B7%CF%82-%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85.1882/page-2

  tsak77
  Κατά τόπους (μάλλον δε κατά ενορία) φαίνεται ότι διαφέρει η παράδοση. Ενώ στην πόλη του Ηρακλείου συνηθίζεται περισσότερο το αρχαίο άξιόν εστιν (σύντμηση Γρηγορίου) στο προάστιο των Αρχανών τα τελευταία 20 περίπου χρόνια έχει επικρατήσει η ψαλμώδηση του Απολυτικίου του Ναού που τελείται το μυστήριο. Σε άλλη ενορία της επαρχίας το «Την ωραιότητα».
  Σίγουρα πάντως οι όποιοι παραλληλισμοί ύμνων που αναφέρονται στην παρθενία με την (πιθανή έως σπάνια στις μέρες μας) παρθενία της νύφης, είναι όχι μόνο άστοχοι, αλλά και ασεβείς προς το πρόσωπο κυρίως της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην οποία αναφέρονται. Ο λαϊκισμός μέσα στις ιερές ακολουθίες και τα μυστήρια, έφεραν αποτελέσματα τέτοια, όπως το παρόν, το «τοις ευσεβέσι» στο απολυτίκιο του Σταυρού κλπ.

 360. Pedis said

 361. Pedis said

  # 359 – Οι καθολικοί τα έχουν λυμένα αυτά. Η νέα (υπάρχουν και πολλοί, θα έλεγα ισάριθμοι αρσενικοί εξίσου στόκοι, και μάλιστα επειδή «dio li fa dio li accoppia» βρίσκονται και τα φτιάχνουν στις διάφορες δραστηριότητες της ενορίας, στις γιορτές, στις συναυλίες, στις εκδρομές με εκκλησιαστική διοργάνωση με τον παπά να κλείνει το μάτι κλπ) οφείλει να εξομολογηθεί όταν βγάζει τα μάτια της. Αμάρτημα! Είναι μόνιμη σχέση; Ναι, μοναδική και σοβαρή. Να αποφεύγετε τη σαρκική επαφή πριν τον γάμο. Μάλιστα, πάτερ. Ο εξομολογητής, τότε, της δίνει χόμγουορκ για όλη τη βδομάδα σε πατερημά, αβεμαρίες, συμμετοχή στο ροζάριο κλπ.

  Το ίδιο σκηνικό την επόμενη εβδομάδα κοκ.

 362. aerosol said

  #361
  Στις ΗΠΑ (πιθανότατα και αλλού, αλλά δεν γνωρίζω) έχει κάποια πέραση και η θεωρία πως αν δεν χρησιμοποιηθεί η… επίσημη οδός, ο Χριστούλης δεν στενοχωριέται.

 363. Pedis said

  # 362 – O καθολικός εξομολογητής δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες. Το σύστημα είναι δυναμικό και λίγο φλου. Μαγαζί και πελάτες, όλοι ικανοποιημένοι.

  Πέθανε ο Del Boca. Μεγάλη φυσιογνωμία.

  https://www.repubblica.it/cultura/2021/07/06/news/e_morto_a_torino_lo_storico_angelo_del_boca_fu_uno_dei_maggiori_studiosi_del_colonialismo_italiano-309193933/?ref=RHTP-BH-I304495303-P2-S8-T1

  Τράβηξε πολλά όταν αποκάλυψε με ντοκουμέντα τα αποικιοκρατικά εγκλήματα των Ιταλών.

 364. spyridos said

  288
  Ακουσέ τα κι από έναν ειδικό γιατί πήγατε να με τρελάνετε προχθές όταν έγραψα τα αυτονόητα.
  Και φυσικά βλακείες τα ποσοστά 60 – 70 – 80 -100 – 120%(όχι αυτό ήταν το χρέος) για το τείχος ανοσίας.
  Αφού αυτά τα εμβόλια «ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ»

  «… αυτά τα εμβόλια προστατεύουν αυτόν που το έχει κάνει.
  Δεν μπορούν να κάνουν τείχος ανοσίας. »

  «Δεν θα ασχολιόμουν καθόλου με τα παιδιά.»

  Γελοίος «δημοσιογράφος», λέει αντιεμβολιαστή των καθηγητή φαρμακολογίας.
  Η ίδια στρεψόδικη νοοτροπία που αντιμετώπισα προ ημερών και εγώ και μάλιστα από σοβαρούς ανθρώπους.

  Κάντε λοιπόν εμβόλια παππούδια και πιάστε και τα συνπαππούδια σας από κοντά να μπολιαστούν, για να γλυτώσετε.
  Τα παιδάκια δεν σας έφταιξαν σε τίποτα. Μην ακούτε τις βλακείες του Κουλοπάροικων.
  Μου έλειψε ο Λάμπρος. Αλήθεια.

 365. spyridos said

  «Ο Νίκος Σύψας απάντησε και στο πότε θα μπορούσε να γίνει ο εμβολιασμός υποχρεωτικός. «Τα εμβόλια έχουν πάρει άδεια επείγουσας χρήσης γι’ αυτό χρειάζεται η συναίνεση του πολίτη. Όμως οι εταιρείες έχουν υποβάλλει αίτημα για πλήρη άδεια. Στην περίπτωση αυτή μπορεί νομικά να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Εκπαιδευτικοί και άτομα που ασχολούνται με ανθρώπους σε ευπαθείς ομάδες θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικός. Μέσα στο καλοκαίρι θα πάρουν πλήρη αδειοδότηση τα εμβόλια».»

  Γιατί να χρειαστεί να πάρουν αδειοδότηση εμβόλια που είναι αδειοδοτημένα;
  Φυσικά δεν είναι αδειοδοτημένα και γιαυτό οι οικογένειες εκείνων που πέθαναν από το Αστρα δεν θα πάρουν αποζημίωση.
  Ο ΕΜΑ έχει βάλει ορίζοντα το Δεκ. 2023 και ο Σύψας λέει μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό για το Πφίζερ, το πρώτο.

  Πφίζερ, Μοντέρνα και Αστρα δεν έκαναν πειράματα σε ποντίκια. Πήγαν κατευθείαν στους αραπάδες.
  Δεν έκαναν την φάση 1 και έγινε λειψή η φάση 3.

  Το καινούργιο της Νόβαβαξ έκανε κανονικά πειράματα σε ζώα πρώτα και ολοκλήρωσε τη φάση 3.
  Το πρώτο που κάνει έλεγχο για θρομβώσεις.
  Οι ερευνητές που εξέτασαν τα στοιχεία τους, γράφουν για τα καλύτερα αποτελέσματα με διαφορά μέχρι στιγμής.
  Επίσης το ευκολότερο εμβόλιο σε διακίνηση. Χωρίς ψυγείο, μπορεί να μεταφερθεί σε απομακρυσμένες περιοχές ή μικρά χωριά, νησιά ή με συνεργεία σε μικρές ποσότητες για εμβολιασμό κατάκοιτων.
  Σε ίδια επίπεδα κινείται το GSK/Sanofi που βρίσκεται στη φάση 3.
  Και αυτοί αποφάσισαν να μην βιαστούν και να παραδώσουν ένα καλύτερο εμβόλιο.

 366. Pedis said

  Ελπίζω τα χάιλαιτς από αυτά που έχουμε ακούσει ή διαβάσει κατά καιρούς από ειδικούς που συνηθίζουν να (αυτο)προσκαλούνται στα μμε ή συμμετέχουν σε κυβερνητικές επιτροπές και απευθύνονται στο κοινό με το ίδιο ύφος επιστημονικής βεβαιότητας μία λέγοντας το ένα και την άλλη το άλλο, να δημοσιευτούν κάποτε σε βιβλίο.

  Να ζήσουμε, να τα θυμόμαστε και να γελάμε.

  # 364 – Ρε Σπυρίδο με έκανες να δω Παπαδάκη. Χάλασε το στομάχι μου με τις μαλακίες. Θα μου το χρωστάς!

  (Ο Κούβελας δεν κινδυνεύει να χαρακτηριστεί τρε ραφφινέ από το τηλεοπτικό κοινό του αντένα.)

 367. aerosol said

  #364 & 365
  Σπυρίδο, δεν σε τρελαίνει κανείς, μοιάζει να το κάνεις μόνος σου.
  Επίσης δεν βλέπω ούτε να διαβάζεις, ούτε να ξεχωρίζεις τις έννοιες.
  (Ας πουμε, τα ποσοστά που δίνονται για τα εμβόλια δεν αφορούν κανένα «τοίχος ανοσίας». Τα «μη αδειοδοτημένα» έχουν απαντηθεί τρεις φορές.]

  Και καμιά εταιρία δεν «αποφάσισε να παραδώσει καλύτερο εμβόλιο» και μαλακίες. Αν αυτές ήταν πιο κοντά σε παραγωγή τον Δεκέμβρη, τα δικά τους θα είχαμε πάρει άρον άρον χωρίς πλήρεις μελέτες. Δεν τα σπρώξαν μόνες τους οι εταιρίες στην αγορά, οι οργανισμοί υγείας και τα κράτη το ζητούσαν σαν παλαβοί. Γιατί ΟΛΟΙ που είχαν ευθύνη να πάρουν απόφαση, αποφάσισαν να βγουν έτσι ως έχουν, άμεσα, αντί να βγουν ένα χρόνο αργότερα κομπλέ, μπας και γλιτώσουν μερικά εκατομμύρια νεκρούς.

  Στο μεταξύ ταυτίζεσαι μόνος σου με επιστήμονες που ξέρουν ακριβώς γιατί λένε αυτό που λένε, ενώ εσύ δεν είσαι και παίρνεις μια κουβέντα από εδώ και μια από εκεί.
  Και ταυτίζεις μόνος σου κάθε άλλη φωνή με τους δημοσιογράφους στο γυαλί… Ξεκόλλα από το μόνιτορ, πάρε καμιά ανάσα, δεν πάμε καλά.

 368. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  361# Βλέπω δεν έχουν εκσυγχρονιστεί. Κάποτε υπήρχε στη βιβλιοθήκη μου μια έκδοση τσέπης «Το σεξ στην εξομολόγηση», ιταλικό των 60ζ που είχε λέει κάνει πάταγο όταν βγήκε. Εξομολογήσεις γυναικών για το τι συνέβαινε στο κρεβάτι τους, δε θυμάμαι αν ήταν απ’ όλη τη χώρα ή από συγκεκριμένες περιοχές. Πάντως τα πατερημά και οι αβεμαρίες μόνιμη συνταγή άφεσης. Θα μου πεις, τι άλλο να κάνανε οι πτωχοί οι ιερείς? Αλλά και μένα στα κατσαμπάνια μου 😂

 369. sarant said

  368 Σα να το θυμάμαι αυτό το βιβλίο αλλά δεν το έχω διαβάσει. Ίσως ήταν … στο εξομολογητήριο, δεν είμαι σίγουρος.

 370. nikiplos said

  Μια χαρά τα λέει ο Κούβελας. Υπερβάλλει βέβαια όσον αφορά τον κίνδυνο θρόμβων από την πρωτεΐνη ακίδα που θα προκύψει από τα mRNA εμβόλια, αλλά σωστά υπερβάλλει, καθώς φαντάζομαι τι θα έχουν δει τα ματάκια του με τις φαρμακευτικές και τα ψευδή ή μη πλήρη validation tests. Ο κίνδυνος να υποστεί κάποιος θρόμβο από mRNA εμβόλιο είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
  Εντούτοις έχει δίκιο, όσον αφορά τον εμβολιασμό των νέων ανθρώπων. Ειδικά όταν μιλάμε για μια πανδημία που δημιουργεί 14 ημερών ασυμπτωματικούς φορείς του ιού.

 371. nikiplos said

  Προς ώρας έχουν εμβολιαστεί με κάθε τύπο εμβολίου από τον Κορόνα πάνω από 3δις άνθρωποι. Από αυτούς ελάχιστοι είναι οι θάνατοι που έχουν αιτιολογικά συνθεθεί με το εμβόλιο. Αιτιολογικά συνδεθεί δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο το προκάλεσε, αλλά ότι ίσως συνεισέφερε σε ένα ηδη υπάρχον υπόστρωμα. Τα καταγεγραμμένα περιστατικά covid19 είναι 184 εκατομύρια με σχεδόν 4 εκατομύρια θανάτους μέχρι στιγμής που αιτιολογικά οφείλονται στον κορονοϊό. Εκτός από 4 εκατομύρια θανάτους, είναι ανυπολόγιστος ο αριθμός των παράπλευρων απωλειών, καθώς προς ώρας δεν καταγράφονται επίσημα, πχ θρομβώσεις στις αναπνευστικές οδούς, μικροθρόμβοι και μικροεγκεφαλικά στον εγκέφαλο, θρόμβοι στο ήπαρ, αλλά και εκτεταμένοι σε όργανα που μπορεί να υπάρξει σοβαρός αντίκτυπος, όπως πχ στο μικροκυκλοφορικό.
  Η ανθρωπότητα βρέθηκε για πρώτη φορά στην ανάγκη για μαζικούς εμβολιασμούς, όπου η εφαρμογή της πλατφόρμας mRNA να χρειαστεί να παίξει τόσο καθοριστικό ρόλο. Η περαιτέρω ανάπτυξη εμβολίων με βάση την mRNA πλατφόρμα, είναι μια εξελισσόμενη διαδικασία καθώς και η διερεύνηση πιθανών παρενεργειών και η αιτιολόγηση τους και απόδοση στον εμβολιασμό, που από μόνη της είναι πολύ δύσκολη κι επίπονη διαδικασία. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα συνηγορούν συντριπτικά υπέρ της χρήσης των εμβολίων τα οποία εκτός από ανέλπιστα υψηλή αποδοτικότητα χαρακτηρίζονται και από την απουσία σοβαρών παρενεργειών στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

  Δεν ξέρω ποιοί έκαναν πρώτοι τα εμβόλια στα πειράματα της Pfizer και της Moderna. Δεν ξέρω αν ήταν αραπάδες. Ξέρω ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που είναι σε απόγνωση, αποκλεισμένοι από συμβατικές θεραπείες, ζώντες σε ελλειπή συστήματα υγείας, κάθε χρόνο απευθύνονται εθελοντικά για να τύχουν κάποιας πειραματικής φαρμακευτικής περίθαλψης και οι εταιρείες και τα ινστιτούτα, δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν. Εδώ καλά καλά δεν έχουν προσωπικό να διευθετήσει όλες αυτές τις επιστολές απόγνωσης.

  Ένα από τα βασικά ζητήματα βιοηθικής που έθεσε ο ΟΗΕ στις εταιρείες ιατρικής βιοτεχνολογίας ήταν και αυτό: Μην υπόσχεστε οιασδήποτε υποψίας ελπίδα, πραγματική, φρούδα ή οτιδήποτε στους συμμετέχοντες στα πειράματα. Ο λόγος είναι πως στη φάση 3 που αφορά πειράματα σε ανθρώπους, είναι τόσοι πολλοί οι εθελοντές και οι αιτούντες – συνήθως άνθρωποι σε τελευταία στάδια εκφυλιστικών νόσων, ή καρκίνων – που η συμμετοχή σε πειραματικά φάρμακα από μόνη της, αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή τους.

 372. Pedis said

  # 368 – Ε, αυτό θάχει μεγάλη πλάκα! Είτε με αληθινές ιστορίες είτε με ψεύτικες.

  Νέος στην εξομολόγηση:

  – Πάτερ, πρέπει να διέπραξα μεγάλο αμάρτημα. Ήρθα σε σεξουαλική επαφή.
  – Με γυναίκα;
  – Με άντρα.
  – Ακόμη μεγαλύτερο αμάρτημα! Να του πεις να εξομολογηθεί κι αυτουνού!
  – Είναι κι αυτός πάτερ, πάτερ.
  – Καλά.

  Του δίνει ένα ισχυροποιημένο πακέτο για χομγουορκ, και καθώς ο νέος κάνει να φύγει:

  – Και να θυμάσαι. Η ενορία σου είναι εδώ!

 373. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

  372# 😂

  Θα το ψάξω στη βιβλιοθήκη των γονιών μου. Αν το βρω θα επανέλθω με καυτά στοιχεία, mica pippe 😎

 374. ΚΑΒ said

  Μαρία, ευχαριστώ. Πάντως «κατά την παλαιάν τάξιν», σύμφωνα με την παράδοση, κατά τόπους ή κατά ενορίας. Επίσημα όχι, εννοώ κατά το τυπικό.

 375. spyridos said

  Από τη μια ο γιδογάμης ΔΑΠίτης δίνει εντολές για τη διασπορά του κορονοιού στη χώρα με πακιστανικά τηλέφωνα όπως οι μαφιόζοι.
  https://www.efsyn.gr/politiki/301414_me-entoli-hardalia-mpikan-astheneis-sti-hora

  Από την άλλη, τοπικοί επικεφαλής γιδογάμηδες της ΝΔ (σε 38 δήμους προπύργια της ΝΔ που είναι 80% ανεμβολίαστοι) θα πληρωθούν για να πείσουν τους γιδογάμηδες συμπολίτες τους να πάνε να εμβολιαστούν.

  Και οι νεοδημοκράτες και ουρές τους έκαναν θέμα να πάνε να εμβολιαστούν τα παιδάκια
  που:
  1. Δεν κινδυνεύουν από την κορονοιό
  και
  2. Δεν προσφέρουν τείχος ανοσίας

  Τα υπόλοιπα που μου απαντούν εδώ παραπάνω είναι καλλιγραφίες στης Μυλωνούς τον κώλο.

  Πάντως σας ζητώ συγνώμη κυρίως για το χαλασμένο στομάχι σας. Σας καταλαβαίνω κι εγώ ανακατεύτηκα.

 376. aerosol said

  #376
  Δεν γνωρίζω πολλά για τις σεξουαλικές σχέσεις πολιτικών με τα συμπαθή τετράποδα. Αλλά θυμάμαι καλά πως όταν πρωτοήρθαν τα εμβόλια στη χώρα (κι ενώ ξέραμε πολύ λιγότερα για την όποια ασφάλειά τους) οι κρατούντες έσπευσαν να εμβολιαστούν παράτυπα, κι αυτοί και οι οικογένειές τους, κατά παράβαση της καθορισμένης σειράς. Αυτό δεν είναι επιχείρημα για το τι είναι καλό για το σύνολο της κοινωνίας. Δηλαδή αν μια παγκόσμια πρακτική είναι λάθος ή όχι δεν θα το κρίνω από μια μαλακία του Χαρδαλιά -ούτε και κανενός γνωστότερου πολιτικού.

  Κανείς «εδώ» δεν πριμοδότησε στο να εμβολιαστούν παιδάκια -προβληματισμένοι βλέπω να είμαστε.
  Έχεις μπει σε τριπάκι. Βλέπεις σχολιαστή και απαντάς σαν να μιλάς σε πάνελ ειδήσεων και στην πέφτει η Κοραή. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω άλλο. Τα σέβη μου.

 377. spyridos said

  «Σιγά μη μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό»

 378. Μαρία said

 379. spiridione said

  206. 207 κλπ. Ούτε Ιερά Μονή ούτε Ησυχαστήριο. Ούτε στα Δωδεκάνησα που υπάγονται στο Πατριαρχείο υπάρχουν ιδιωτικές Μονές, πώς τους επιτρέπουν να χαρακτηρίζεται Ιερά Μονή; Και πάνε και λειτουργούν παπάδες της μητρόπολης.
  https://www.dimokratiki.gr/08-07-2021/idiotikos-o-naos-ston-archaggelo-me-tin-pinakida-kata-ton-metron-apotropis-exaplosis-toy-koronoioy-schimatistike-dikografia/

 380. sarant said

  379 Mπα! Κάποιοι όμως ανέχονται να αντιποιείται την ονομασία «μονή», να βάζει ταμπέλες στο δρόμο κτλ.

 381. Μαρία said

 382. Μαρία said

  https://www.kathimerini.gr/society/561425983/ios-klimakio-toy-eody-sto-nisi-meta-tin-exarsi-kroysmaton/

 383. Μαρία said

 384. Μαρία said

  384
  Ξαναβγήκε σε νούμερο 2.

 385. Μαρία said

  Παρακολουθείστε μετά το 30:08 Στα σχόλια μαζικά αντιεμβολιαστές τους οποίους έμμεσα χαϊδεύει κι ο Σαχίνης.

 386. Pedis said

  # 389 – Ποιοι είναι οι τρεις επιστήμονες που κάνουν data manipulation κλπ; Που λέει ο Γ.;

  Πω ρε μανα μου. Είναι και άσχετος και βλάκας ο Σ.! Εκτός από κάφρος.

 387. Μαρία said

 388. https://www.slang.gr/definition/93-stokos

  αλλά και

  https://www.slang.gr/definition/25552-stokos

 389. Pedis said

  # 388 – Τελικά, δεν μου είπες, σε ποια τριάδα ειδκών πάει το μυαλό σου; -> 387. Πέστο κωδικοποιημένα, θα καταλάβω … 😎

  # 389 – Ε, και επειδή είδαν στόκο; Περιμένεις αυτογνωσία από μπάτσους; Άσε που όταν βλέπουν ξένο βιοπαλαιστή ή φτωχό τούς πιάνει αμόκ.

 390. Μαρία said

  390
  Ο ένας πρέπει να είναι ο Κούβελας. Άλλους δεν ξέρω.
  Θρεντ

 391. Pedis said

  # 391 – Μπορεί, για τον έναν. Αλλά, εκτός από κάτι ανυπόστατους υπολογισμούς που είχε δημοσιεύει στο facebook (αν θυμάμαι καλά), δεν μπορεί να είναι εκείνος που κάνει … data manipulation που ειπε ο Γ.

  .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: