Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η παρουσίαση στα Γιάννενα

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013 έγινε στα Γιάννενα μια εκδήλωση-γνωριμία με… τον Νίκο Σαραντάκο, δηλαδή με εμένα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» στον πολιτιστικό χώρο Παλιά Σφαγεία. Μίλησε για μένα η φίλη Αθηνά Βογιατζόγλου, καθηγήτρια Φιλολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φιλήμονας Καραμήτσος.

Είπα κι εγώ μερικά πράγματα, αλλά κυρίως απάντησα σε ερωτήσεις και τοποθετήσεις του κοινού. Επειδή λοιπόν η συζήτηση έγινε χωρίς χειρόγραφο, δεν μπορώ να ανεβάσω εδώ τα όσα είπα. Μου είπαν ότι η εκδήλωση έχει μαγνητοσκοπηθεί, οπότε ελπίζω κάποτε να μου στείλουν το αρχείο και να το ανεβάσω εδώ.

Την αφορμή για την εκδήλωση την έδωσε η φίλη Αναστασία Τσιότσκα, που είχε την καλή ιδέα να μου ζητήσει συνέντευξη για το καινούργιο βιβλίο μου «Οπωροφόρες λέξεις», η οποία όμως επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα και αναρτήθηκε στον ιστότοπο mybook.gr, του βιβλιοπωλείου «Αναγνώστης. Όταν, με τη συζήτηση, είπα ότι σκόπευα να επισκεφτώ τα Γιάννενα για μια άλλη δουλειά (ήθελα να δω το αρχείο Κοτζιούλα που φυλάσσεται στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), μου πρότειναν να γίνει αυτή η εκδήλωση, και δέχτηκα με χαρά. Ακόμα καλύτερα, η φίλη Αθηνά Βογιατζόγλου, με την οποία συνεργαζόμαστε εδώ και καιρό σχετικά με τον ποιητή Γιώργο Κοτζιούλα και σε άλλα θέματα δέχτηκε να κάνει μια εισαγωγική παρουσίαση.

Με αφορμή την εκδήλωση στα Γιάννενα, έδωσα και μια μικρή συνέντευξη στη δημοσιογράφο Βαρβάρα Αγγέλη και την εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών», που δημοσιεύτηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Εδώ μπορείτε να δείτε και την αφίσα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση άνοιξε με την εισήγηση της Αθηνάς Βογιατζόγλου, που μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ. Στη συνέχεια είπε δυο λόγια ο Φιλήμων Καραμήτσος και λίγο περισσότερα εγώ. Μετά, έγινε συζήτηση με το κοινό.

Εδώ υπάρχει το βίντεο της εκδήλωσης.

Και μια φωτογραφία μετά την εκδήλωση:

947066_10151603225619590_1817587496_n

Ο Θανάσης Ευθυμίου του βιβλιοπωλείου Αναγνώστης, η Αναστασία Τσιότσκα, εγώ, ο Χρήστος Νάκος του βιβλιοπωλείου Αναγνώστης, η Αθηνά Βογιατζόγλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: