Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο Μποστ στις αμερικάνικες εκλογές (σκίτσο του 1960)

Posted by sarant στο 2 Νοεμβρίου, 2012


Την Τρίτη που μας έρχεται ψηφίζουν στην Αμερική για ανάδειξη Προέδρου, και οι εκλογές προβλέπονται αμφίρροπες, αφού από τις δημοσκοπήσεις οι δυο διεκδικητές παρουσιάζονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ενώ το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι είναι παράγοντας αστάθμητος που δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί πώς και αν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Τις αμερικάνικες εκλογές τις παρακολουθεί κάθε φορά με ενδιαφέρον όλος ο πλανήτης εδώ και πολλές δεκαετίες, και τούτη η φορά δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλές φορές οι αμερικανικές εκλογές έχουν (ή: θεωρείται στην Ελλάδα ότι έχουν) ειδικό ελληνικό ενδιαφέρον, και πάλι και τούτη η φορά δεν αποτελεί εξαίρεση αφού έχει γραφτεί επανειλημμένα ότι η λήψη της όποιας απόφασης για το μέλλον της χώρας εσκεμμένα αναβλήθηκε για μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Αν έχετε άποψη για τις επικείμενες εκλογές, μπορείτε να τις εκφράσετε στα σχόλια. Πάντως, παραδοσιακά η ελληνική κοινή γνώμη νομίζω ότι τάσσεται κατά πλειοψηφία με τους Δημοκρατικούς, είτε επειδή στηρίζει ελπίδες στην εκλογή του Δημοκρατικού προέδρου είτε επειδή φοβάται τον Ρεπουμπλικάνο. Κάτι τέτοιο ισχύει και τούτη τη φορά, αν και, με τα ντράβαλα που έχουμε αυτή την περίοδο, οι αμερικάνικες εκλογές δεν τραβάνε και τόσο πολύ την προσοχή. Ένας πρόεδρος που βγήκε από αμφίρροπες εκλογές, ήταν ο Τζον Κένεντι, που η εκλογή του χαιρετίστηκε ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο, μια και σ’ αυτόν στηρίχτηκαν πάρα πολλές ελπίδες -η δολοφονία του τρία χρόνια αργότερα τού εξασφάλισε υστεροφημία απαράμιλλη.

Θα παρουσιάσω σήμερα ένα σκίτσο του Μποστ για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1960, το μοναδικό (εκτός λάθους) που έχει παρουσιάσει ο Μποστ σχετικά με αμερικανικές εκλογές.

Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στην εφημ. Ελευθερία στις 13 Νοεμβρίου 1960, δηλαδή πέντε μέρες μετά τη νίκη του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στις εκλογές των ΗΠΑ, όπου επικράτησε με μικρή διαφορά από τον αντίπαλό του, Ρίτσαρντ Νίξον. Στα 43 του χρόνια, ο Κένεντι ήταν ο νεότερος πρόεδρος των ΗΠΑ την ημέρα της εκλογής του, ένα ρεκόρ που ισχύει ακόμα και σήμερα, και η εκλογή του είχε γεννήσει μεγάλες ελπίδες σε όλο τον κόσμο, μαζί και στην Ελλάδα. Ήταν επίσης ο πρώτος (και μόνος έως σήμερα) ρωμαιοκαθολικός Πρόεδρος. Ο Μποστ αξιοποιεί το θρήσκευμα στο λογοπαίγνιο του τίτλου, όπου παρουσιάζει μια τυπική ελληνική οικογένεια «διαμαρτυρομένων» πολιτών να υμνεί τον καθολικό πρόεδρο.

Οι στίχοι ξεκινούν παρωδώντας το αρχοντορεμπέτικο «Ο μήνας έχει εννιά» (τραγούδι του 1954 σε μουσική του Σουγιούλ), και τονίζει τη δήθεν μεγάλη ηλικία του νέου Προέδρου, ειρωνικά βέβαια αφού όπως είπαμε ο Κένεντι ήταν πολύ νέος για πρόεδρος. Μετά τις ευχές για καλή θητεία και αίσιο τοκετό της Τζάκι (που ήταν τότε ετοιμόγεννη), ακολουθεί η παράκληση να φροντίσει ο Κένεντι να απαλλαγεί η Ελλάδα από την ΕΡΕ!

Η γελοιογραφία από μια άποψη είναι προφητική, αφού δείχνει την ελληνική οικογένεια να δοξάζει τον Κένεντι σε εικόνισμα. Μετά τη δολοφονία του, πολλές λαϊκές οικογένειες τοποθέτησαν μια εικόνα του στο εικονοστάσι του σπιτιού τους, ενώ άλλοι έδωσαν το όνομα Κένεντι σε γιους τους -παράδειγμα ο Τουρκοσουηδός ποδοσφαιριστής Κένεντι Μπακιρτζίογλου, που είχε παίξει πριν από μερικά χρόνια και στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο Κένεντι, προς γενική κατάπληξη, διατήρησε στη θέση του τον διευθυντή της CIA, τον Άλεν Ντάλες, ο οποίος ήταν αντιπαθής στην Ελλάδα εξαιτίας του ρόλου που θεωρήθηκε πως είχε παίξει στο Κυπριακό και στα Σεπτεμβριανά, το πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Πόλης το 1955. Ο Μποστ θίγει το θέμα στο κείμενο της μπορντούρας, όπου κάνει και υπαινιγμό για κάποιον νομάρχη -δεν έψαξα στις εφημερίδες να βρω περισσότερα στοιχεία.

Ομιλών εις τελεβίζιον, έξυπνα απήντησες
μαύρον έκανες τον Νίξον, νέγρον τον κατήντησες·
μαύρισες του γκολφ μπαστούνια, μαύρισες τις μπάλες
κι ενώ μαύρισες τον Άικ, μας κρατάς τον Ντάλες.

Αν αρχίζεις Τζον με τέτοια, άσε μας να κλάψουμε
στείλε υπολοίπου φούμου, μαύρα να τα βάψουμε.
Κρίμας που ’σουν παλικάρι και υπήρξες και Πλωτάρχης!
Μπας ρε Τζον και σου σφυρίξαν πως διετέλεσε Νομάρχης;

Δεν διετέλεσε Νομάρχης, να σου ορκισθούμε όλοι
Βόηθαγε τον αδερφό του να μας δείρουνε στην Πόλη
Κι αν εμάς δεν μας πιστεύεις, να στο πει κι ο Πατριάρχης
συνεπώς τι τον κρατάτε; από πού κι ως πού Νομάρχης;

108 Σχόλια to “Ο Μποστ στις αμερικάνικες εκλογές (σκίτσο του 1960)”

  1. andreas said

    χρόνια πολλά

  2. Γς said

    Καλημέρα,

    >παραδοσιακά η ελληνική κοινή γνώμη νομίζω ότι τάσσεται κατά πλειοψηφία με τους Δημοκρατικούς

    Θυμάμαι τον Αμερικής Ιάκωβο στις εκλογές του 1988 και έναν που με ρώταγε:

    -Καλά πώς γίνεται να έχετε Ελληνα υποψήφιο, τον «Ντουκάκις» κα ο παπάς σας να προσεύχεται δημόσια για την εκλογή του Μπους (πατρός);

  3. spiral architect said

    :mrgreen: :mrgreen:
    (για το σκίτσο του Μποστ)

    Για τις αμερικανικές εκλογές:
    – Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.
    – Αεί κολοιός παρά κολοιώ ιζάνει.
    – Κολιός και κολιός απ’ το ίδιο βαρέλι
    – Όμοιος τον όμοιο και κοπριά στα λάχανα.
    – Ότι σκατά και το φτυάρι.

    έλεγαν οι αρχαίοι (και νεώτεροι) ημών πρόγονοι. 😛 😛

  4. Καλημέρα

    τα …περιΜπόστια αμορτισέρ (αναρτήσεις) είναι τα πιο δυνατά σημεία του ιστολογίου

  5. Γς said

    2:
    Και μετά από μερικές μέρες από την ήτα του Δουκάκη βρέθηκα στη Μυτιλήνη σε ένα συνέδριο.

    Είχαμε νοικιάσει ένα γκαμπριολέ με 3-4 φοιτητές και γυρίζαμε το νησί, όταν πέσαμε πάνω σε μια ποινακίδα: “PELOPI. Well come to the city of Michel Doukakis”. (Από την Πελόπη ήταν ο πατέρας του κυβερνήτη της Μασσαχουσέτης).
    Ποιο κει ένα τσούρμο γεροντάκια που έπιναν τα ουζάκια τους μας κοίταζαν περίεργα. Σηκώνεται μια κοπελιά μές το γκαμπριολέ και τους ρωτάει στα (δήθεν) ελληνο-αμερικάνικα:

    -Εντό ίνε το σίτυ του Μάικλ Ντουκάκις;
    -Ναι, ναι, απάντησαν εν χωρώ. Από την Αμερική είστε;
    -Ναι! Τους λέω. –Κσαντέλφια του Μπους!
    Και πάτησα γκάζι γιατί σηκώθηκαν κάτι μαγκούρες.

  6. Ναυτίλος said

    Αυτές οι αμερικανικές εκλογές είναι μαύρο-άσπρο, όπου το άσπρο είναι μαύρο και το μαύρο άσπρο, για να κάνω ένα κοινότοπο λογοπαίγνιο. Ο Ομπάμα δεν έδειξε σπουδαία πράγματα στην πρώτη τετραετία του, αλλά δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με τον χριστιανοφονταμενταλιστή Ρόμνε’ι’ και ό,τι αναχρονιστικό και σκοταδιστικό αυτός εκπροσωπεί. Ναι, ξέρω, όποιος κι αν εκλεγεί θα είναι πρόεδρος των ΗΠΑ πρωτίστως και θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα του γνωστού κατεστημένου, αλλά πού θα προτιμούσατε να μένετε, στη φιλελεύθερη Νέα Υόρκη ή σε καμιά κωμόπολη του βαθέος αμερικανικού Νότου; Αυτή η αντίθεση, νομίζω, καθρεφτίζει τη διαφορά Ομπάμα και δημοκρατικών από τη μια, Ρόμνε’ι’ και Τι Πάρτι από την άλλη.

  7. Asparagus said

    Θέμα σχετικο με τον JFK , σε συνδυασμό με τα γενέθλια του οικοδεσπότη , οπότε το άσμα της ημέρας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από:

    Χρόνια πολλά!

  8. spiral architect said

    @5: Ο ΓουΣου σε γκαμπριολέ: Κάγκουρας. 😆
    (η εποχή της χρυσής καδένας κλπ)

  9. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    6: Κι εγώ παρόμοια γνώμη έχω. Και ο Ρόμνεϊ είναι και πάμπλουτος.

  10. sarant said

    7: Καλό!

  11. atheofobos said

    Το λογοπαίγνιο με τους Καθολικούς και τους Διαμαρτυρόμενους το χρησιμοποίησε και ο Γεώργιος Παπανδρέου όταν γελοιοποίησε το μότο των χουντικών «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» προσθέτοντας -Καθολικώς Διαμαρτυρομένων!

  12. Μάλλον εδώ είναι ο νομάρχης του Μποστ:

    «Το Σεπτέμβριο του 1960, η γερμανική εφημερίδα Ηχώ του Αμβούργου και το περιοδικό Σπίγκελ δημοσιεύουν αφηγήσεις του Μαξ Μέρτεν σύμφωνα με τις οποίες ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Δημήτρης Μακρής, η σύζυγός του Δοξούλα Λεοντίδου και ο Γεώργιος Θεμελής, νομάρχης Πέλλας κατά την Κατοχή και υφυπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης Καραμανλή, ήταν έμμισθοι πληροφοριοδότες των γερμανικών αρχών κατοχής και λάμβαναν τις αμοιβές από τις κατασχεμένες περιουσίες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ο σάλος που ξεσπάει απλώνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πολλές αμερικανικές εφημερίδες αφιερώνουν άρθρα στο θέμα φέρνοντας σε δυσχερή θέση το Στέητ Ντηπάρτμεντ που στήριζε ανοιχτά την κυβέρνηση Καραμανλή. Η δυτικογερμανική κυβέρνηση εκφράζει τη λύπη της μετά από έντονα ελληνικά διαβήματα και δεν τόλμησε να λάβει παραπέρα σαφή θέση κρατώντας τις αποστάσεις. Για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ο Μέρτεν στους Έλληνες δημοσιογράφους, τους δείχνει το ενυπόγραφο λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες που του χάρισε η Δοξούλα Λεοντίδου όταν αυτή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δούλευε μαζί του στη γερμανική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη στην Κατοχή. Ο Μακρής και ο Θεμελής υποβάλλουν μηνύσεις στα… ελληνικά δικαστήρια, λες και ο Μέρτεν θα ήθελε να ξανακατέβει στην Ελλάδα. Ο Καραμανλής κρατάει αποστάσεις με ελάχιστες πλην όμως σαφείς ανακοινώσεις κατά του Μέρτεν και ο πολιτικός κόσμος διχάζεται. »

    http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/max-merten.html

  13. Νίκο, προσπαθώ να στείλω σχόλιο σχετικά με τον νομάρχη, αλλά μου το κρατάει σαν spam
    Mπορείς να το «ελευθερώσεις»;

  14. LandS said

    Υπάρχει κάτι από την Διοίκηση (έτσι δε λέμε στο Ελλάντα το αντμινιστρέισιον; ) Κένεντι (τότε ήταν Κέννεντυ ) που έχει σχέση με την σημερινή επικαιρότητα. Ο περίφημος Νόμος για τα Έσοδα (Revenue Act) toy 1963, η πρώτη φορά, νομίζω, μετά το πόλεμο που μειώθηκαν δραστικά οι φορολογικοί συντελεστές.
    Ο Τζ.Φ.Κ. είχε υιοθετήσει την άποψη ότι η μείωση των συντελεστών φορολογίας μέσω της αύξησης της Ζήτησης που θα επιφέρει η αύξηση του Διαθέσιμου Εισοδήματος θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση η οποία μακροπρόθεσμα θα αυξήσει τα φορολογικά έσοδα. Άποψη, η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί εμπειρικά, τόσο στη γενική περίπτωση όσο και στην τότε ειδική για τις ΗΠΑ συγκυρία, τουλάχιστον όχι αποκλειστικά.

    Χωρίς να γίνεται πάντα άμεση αναφορά στον Κένεντι, η αιτιολόγηση της μείωσης των φορολογικών συντελεστών εμφανίζεται συχνά στο προεκλογικό λόγο του Ρόμνι, αλλά και στα περί ανάπτυξης λόγους, συνεντεύξεις, δηλώσεις κλπ. πολλών συντηρητικών και όχι μόνο Ευρωπαίων πολιτικών.

    Ενδεικτικά αναφέρω τη μείωση του συντελεστή της ανώτατης κλίμακας εισοδήματος από 91% σε 70% και του συντελεστή επί των κερδών από 52% στο 48%.

  15. sarant said

    14: Σωστά!

    13: Το σχόλιο ελευθερώθηκε!

    12: Μάλλον το βρήκες, η υπόθεση Μέρτεν ήταν πολύ φρέσκια τότε!

  16. ππαν said

    Kαλημέρα και χρόνια πολλά!
    Τι ωραία, πάλι Μποστ, καιρό είχαμε. Κι εμείς είχαμε πορτρέτο του Κένεντι, στο σαλόνι όμως. Από την μέση και πάνω, να ακουμπάει το χέρι του σε μια πολυθρόνα.

    Να απελευθερωθεί αμέσως ο Αλλούφανμαρξ να λυθεί το μυστήριο με Νομάρχη!

  17. ππαν said

    Α, απλευθερώθηκε!

  18. spiral architect said

    Με αναφορά το σχόλιο του Ναυτίλου, #6:

    Children of the Appalachian Mountains Struggle to Survive

    και για τα καθ’ ημάς:

    Περιμένουμε να ξυπνήσει ο Μιχάλης ο Νικολάου εκεί κάτω στο Οχάιο, να μας τα πει σαν καλός insider. 😉

  19. sh said

    «…Πολλές φορές οι αμερικανικές εκλογές έχουν (ή: θεωρείται στην Ελλάδα ότι έχουν) ειδικό ελληνικό ενδιαφέρον…»
    αυτό μου θύμησε κάτι αναλύσεις που άκουγα για τα ντιμπέιτ που έγιναν πρόσφατα: Στο πρώτο, ο Ρόμνει λέει κάποια στιγμή ότι δεν θέλει οι ΗΠΑ να γίνουν Ισπανία λόγω της πολιτικής του Ομπάμα. Οι εδώ αναλυτάρες έγραφαν ότι είπε Ισπανία και όχι Ελλάδα γιατί ήθελε να κλείσει το μάτι στην ελληνική ομογένεια! Ο Ρόμνει, χωρίς ντροπή, βάλθηκε να τους διαψέυσει αντικαθιστώντας την Ισπανία με την Ελλάδα στις αντίστοιχες φράσεις που χρησιμοποίησε στα δύο επόμενα δίβατα (sic). 😀

  20. spiral architect said

    @12: Α.F.M., για το «σκάνδαλο Μέρτεν» με τους λοιπούς εν Ελλάδι εμπλεκόμενους είχε γράψει και το (παλιό) Ποντίκι του Κώστα Παπαϊωάννου.
    Ψάχνω να το βρω σε αρχείο στο διαδίκτυο, αλλά δεν … 😦
    Όποιος το βρει, ας στείλει λίκνον.

  21. Antonis_Gr said

    Η καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας θα δώσει λέει τη νίκη στον Ομπάμια! Κουτί του ήρθε!

  22. LandS said

    #21 Ναι, τον είδαμε και με το μπουφάν αλά Κωστάκη Καραμανλή στις φωτιές δύο μήνες πριν ξανακερδίσει τις εκλογές.
    Μεγάλε Πολύδωρα! Τότε έλεγες για Στρατηγό Άνεμο…

    Λείπει ο Μποστ ρε παιδιά, λείπει οδυνηρά.

  23. spiral architect said

    @19: Ε, μην τον κατηγορείς άδικα, απλά τα μπέρδεψε ο άνθρωπος. 😛
    Κατά τον αστικό ευρωπαϊκό «μύθο», οι Αμερικανοί δεν φημίζονται για τις γεωγραφικές τους γνώσεις, αν και από την εποχή μετά τον Κένεντι βλέπουν τη γη … πιάτο.
    (σαν κι εμένα στο σχόλιό μου, όπου ξαπόστειλα τον Μιχάλη από το Τέξας στο Οχάιο) 😳

  24. Και 2 «επιμνημόσυνα» λαϊκά τραγούδια του 1964 για τον Τζον Κέννεντυ.

    1.Πέτρος Αναγνωστάκης, Ρούλα Καλάκη, Ρία Νόρμα: Κέννεντυ

    Σκοτείνιασαν οι ουρανοί
    και το φεγγάρι σβήνει,
    εχάσαμε τον Κέννεντυ
    κι αντιλαλούν οι θρήνοι,
    που συγκρατούσε μέσ’ στη γη
    του κόσμου την Ειρήνη.

    Κέννεντυ Κέννεντυ
    κι αν σε σκέπασε η γης
    σ΄όλου του κόσμου τις καρδιές
    αιώνια θα ζεις.

    Μιχάλης Μενιδιάτης: Κέννεντυ:

    Πουλιά μη κελαηδήσετε
    και κάμποι μην ανθείτε
    και όλοι οι άνθρωποι στη γη
    τον Κέννεντυ θρηνείτε.

    Κέννεντυ, Κέννεντυ,όνομα που δεν σβήνει.
    Η δόξα σου αθάνατη παντοτινά θα μείνει.

  25. Off topic said

    Off topic και sorry
    Μήπως κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες για αυτά;

    1) -Κασιδιάρη κελεσέ,
    πόσα δίνεις τον καφέ;
    -Ένα γρόσι, ένα δυάρι,
    άφεριμ, τον κασιδιάρη …

    2) – Κουκουλίτη, μαργαρίτη
    πόσο π’λεις τα ράμματα
    τώρα στα γεράματα;
    – Ενα γρόσι, ένα δυάρι.
    – Τύφλα να ‘χεις, κασιδιάρη…

  26. 20. Spiral A. δεν ξέρω σε ποια τρύπα κρύφτηκε το ρεπορτάζ του «Ποντικιού». 🙂
    Εδώ όμως είναι το ρεπορτάζ της Ελευθερίας εκείνης της εποχής με αναδημοσίευση των κειμένων από τα γερμανικά έντυπα: http://goo.gl/MdCuh

  27. spiral architect said

    @25: Ε, μη μας το χαλάς τώρα … 😛
    (πας φιρί-φιρί, να κάνουμε καλτ τον κατσαριδιάρη)

  28. Off topic said

    @27 υπο-κάλτ μπορεί 🙂

  29. LandS said

    Αλούφανμαρξ ευχαριστούμε.
    Κάτω δεξιά υπάρχει διαφήμιση του Φολκσβάγκεν «στη νέα κατασκευή 1961» και με όλα τα νέα χαρακτηριστικά με Ελληνική ορολογία εκτός από καρμπυρατέρ, τσοκ και φλας. Το τελευταίο δικαιολογείται γιατί αναφέρεται στη φράση «δείκται πορείας τύπου φλας».
    Ο πατέρας μου που είχε υπηρετήσει στη Β΄Μοίρα Αυτοκινήτων, μετά τον Σακελλάριο αλλά την ίδια εποχή με τον Γιάννη Παπαϊωάννου δεν έλεγε ανεμοθώραξ αλλά αλεξήνεμον (υσηχάστε παρμπίζ το έλεγε).

    Το χαλινωτήριον διευθύνσεως νομίζω ότι ξέρω τι είναι. Αυτός όμως ο φωτισμός κώδικος, ασύμμετρος μάλιστα τι να είναι άραγε;

  30. LandS said

    ησυχάστε

  31. 29. Σημαδιακό φύλλο. Λίγο πιο πάνω από την διαφήμιση έχει ρεπορτάζ για τον Β. Τσιρώνη, για τον οποίο έκανε ποστ ένα μήνα πριν ο Νίκος

  32. μήτσκος said

    Χρόνια Πολλά Νικοκύρη!
    Και καλή τύχη στον Ομπάμα.

  33. cronopiusa said

    1960 Wisconsin Primary election between John F. Kennedy and Hubert Humphrey for the United States Democratic Party nomination for President of the United States.

    elvis presley – its now or never (1960)

    Psycho Trailer (1960)

    Τα δικά μας 60s – Μια χώρα που βλέπει Βουγιουκλάκη

    Entusiasmo – Extracto (Dziga Vertov,1931)

    κι ελπίζει

    JFK on the Separation of Church and State

  34. Νέο Kid Στο Block said

    Καλημέρα. Χρόνια πολλά στο Νικοκυρόπαιδο και στην Ππανού μας (για χθες!) 🙂

    Πιστεύω ότι ο Ομπάμας θα ξαναεκλεγεί. Οι Αμερικάνοι συνήθως το πάνε 2 σαιζόν ντεμοκρατς ,2 σαιζόν ριπάμπλικανς.
    Το αν θα παίξει ρόλο η Σάντη δεν το ξέρω, πάντως στο Ντόυτσλαντ θυμάμαι ότι ο Σρέντερ ,απότι λεγόταν ,είχε ξαναβγεί λόγω επιτυχημένης αντιμετώπισης σε κάτι ανάλογο. (πλημμύρες ήταν νομίζω,αλλά δεν θυμάμαι και καλά).
    Τον Κένεντι τον έφαγε το Ναμ και η επαπειλούμενη διακοπή χρηματοροής στις πολ. βιομηχανίες.

  35. cronopiusa said

    σαν πουλολόγος, ξόβεργα
    και δίχτυα θε να στήσω

    Μ έπιασε η spamοξόβεργα
    Το δέντρο που πληγώναμε-απελευθέρωση πουλιού

  36. Νέο Kid Στο Block said

    «Πάντως, παραδοσιακά η ελληνική κοινή γνώμη νομίζω ότι τάσσεται κατά πλειοψηφία με τους Δημοκρατικούς, είτε επειδή στηρίζει ελπίδες στην εκλογή του Δημοκρατικού προέδρου είτε επειδή φοβάται τον Ρεπουμπλικάνο.»

    Γενικά ισχύει αυτό που λέει ο Νίκος νομίζω. Ίσως ο μοναδικός Δημοκρατικός που «μισήθηκε» στην Ελλάδα ήταν εκείνος ο ανεκδιήγητος σαξοφωνίστας…

  37. ΣοφίαΟικ said

    Eπιστρέφοντας στις γνωμες που ζητάει ο Νικοκύρης, η προς εμάς φαινομενική απραξία του Ομπάμα την περασμένη τετραετία απλώς επιβεβαιώνει το γνωστό, ότι δεν μπορέι να κυβερνήσει κανένας αμερικανός πρόεδρος χωρίς το Κογκρέσο. Και ότι η εξωτερική πολιτική ελάχιστα είναι στη δικαιοδοσία του προέδρου.
    Το πρόβλημα για τα εσωτερικά, γιατί εμάς ελάχιστα μας επηρεάζει ποιός θα βγει, είναι ότι την τελευτάια εικοσαετία στις ΗΠΑ η ψήφος των χριστιανοταλιμπαν έγινε καθοριστική. Παλιότερα, παρόλο που πάντα υπήρχαν ακραίοι, ήταν στο περιθώριο. Κι έτσι για να πάρει το χρίσμα ο κάθε υποψήφιος υποσχεται βλακείες ή κάνει στροφές 180 μοιρών (όπως ο Ρόμνει με το σύστημα υγείας). Σε μια πολυκομματική χώρα οι ακράιοι θα είχαν φτιάξει το δικό τους κόμμα και θα τους έτρωγε η μαρμάγκα στις εκλογές.

  38. Προσγολίτης said

    Νικοκύρη,
    χρόνια σου πολλά και όμορφα!

  39. Γς said

    23:
    >αν και από την εποχή μετά τον Κένεντι βλέπουν τη γη … πιάτο.

    Φοβερή φωτογραφία που πόσταρες. Σαράντα τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα από τη γή, καθ οδόν πρις τη σελήνη. Στη σελήνη με το καμπριολέ τους. Apollo 17.

    Α, και για να μη ξεχνιόμαστε, όλα αυτά εγώ τα επιθεωρούσα στη ΝΑΣΑ (εδώ ο Γς με τη κόρη του) και τα πιτσιρίκια του στο NASA – Johnson Space Center. Κι ο μεγάλος μου στο Aerospace Pershing Magnet High School. Και ο πρώτος μαθητής στο Houston Ιndependent School District, καιαπό τη βράβευσή του στο Astrodom.

    Δοξάστε με!

  40. spiral architect said

    @33: Όσο για τη Σάντι και μετά την καταστροφές λόγω της εισροής νερού στο New Jersey κάπου πήρε το μάτι μου ότι, θέλουν να φτιάξουν κάτι αντίστοιχο με το Delta Project της Ολλανδίας.
    Επειδή έχω κάνει κάποια τέρμινα στην Ολλανδία γνωρίζω ότι οι Ολλανδοί (btw, οι καλύτεροι λιμενικοί μηχανικοί, ως διαχρονικά παθόντες και μαθόντες) το παλεύουν εδώ και παραπάνω από 50 χρόνια βάζοντας κάθε λίγο και λιγάκι ένα τουβλάκι σε αυτό το φαραωνικό Lego που τους προστατεύει από τη Βόρεια Θάλασσα.

    Σιγά μην βάλουν το χέρι στην (άδεια) τσέπη οι Αμερικανοί και για πολλαπλάσια μήκη ακτών από της Ολλανδίας. 😐 😛

  41. Γς said

    Λευτεριά στο σχόλιο μου! (2 Νοεμβρίου, 2012 στις 14:00)

  42. sarant said

    Σας ευχαριστώ πολύ και για τα νεότερα σχόλια και για τις ευχές!

    36: Βοήθησε και το ιντερνέτι στην οργάνωση των χριστιανοταλιμπάνων, αλλά και χωρίς αυτό…

    33: Ναι,. ο Σρέντερ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

    25: Να σου πω, δεν έχω ιδέα.

    24: Πού τα βρίσκεις, βρε θηρίο -έξοχα!

  43. sarant said

    Τα σχόλια 33 και 39 απελευθερώθηκαν -και άλλαξαν λιγάκι την αρίθμηση!

  44. spiral architect said

    Αν και παρωχημένο, έχει πλάκα. :mrgreen:
    (μη βάζετε πάνω από δύο λίκνους γιατί η wordpress αναλαμβάνει κανοντας μαντάρα τα σχόλια) 👿

  45. Γς said

    39:
    Ασχετο, αλλά φτιάχτικα

  46. Ναυτίλος said

    Να θυμηθούμε και τους τελευταίους στίχους του Ελύτη μας, μια που γεννήθηκε σαν σήμερα;
    »Ποίηση μόνον είναι
    κείνο που απομένει. Ποίηση. Δίκαιη και ουσιαστική κι ευθεία
    όπως μπορεί και να τη φαντασθήκαν οι πρωτόπλαστοι
    δίκαιη στα στυφά του κήπου και στο ρολόι αλάθητη.»

  47. Γς said

    39,45:
    Στο διάολο πιά!
    Να έρχεσαι ελλάδα και να κλαίει η άλλη μέσα στο αεροπλάνο.
    -‘Ελλάδα είναι μάνα’
    Και τι μάνα, που κακόμαθε τα παιδιά της.
    Να περιμένεις να προσγειωθείς πάνω από το JFK, και να νομίζεις ότι γυρνάς στην πατρίδα σου.
    <a href=http://www.youtube.com/watch?v=seZ3AjO2qwEΣτο διάολο πιά!

  48. Γς said

    Στο διάολο πιά!
    Να έρχεσαι ελλάδα και να κλαίει η άλλη μέσα στο αεροπλάνο.
    -‘Ελλάδα είναι μάνα’
    Και τι μάνα, που κακόμαθε τα παιδιά της.
    Να περιμένεις να προσγειωθείς πάνω από το JFK, και να νομίζεις ότι γυρνάς στην πατρίδα σου.
    Στο διάολο πιά!

  49. 23
    Τέξας-Οχάιο, μικρό το κακό, έχει Athens και το Τέξας και το Οχάιο! 🙂

  50. ΣοφίαΟικ said

    42: και το ιντερνέτ και διάφορα κοινωνικοπολιτικά. Όταν η χώρα γίνεται χωροφύλακας του κόσμου, κάτι θα παραμελήσει στο εσωτερικό της. Στο μεταξύ κι οι ίδιοι έχον αρχίσει να φωνάζουν για πόλωση, που δεν οδηγεί πουθενά, κλπ κλπ.
    Εντούτοις οι φετεινές αμερικανικές εκλογές μας δίνουν ιδέες για το μέλλον. Έτσι το 2016 ή το 2020 φαντάζεσαι να δούμε υποψήφιους για την προεδρία και την αντιπροεδρία την Πέιλιν και τον Ράιαν;

    Όσοι λένε ότι οι αμερικανοί ψηφίζουν πάντα δυο φορές τον ένα και δυο τον άλλο ξεχνανε τον Κάρτερ και τον Μπους (πατέρα).

  51. satyrikon said

    Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

  52. Ναυτίλος said

    Δεν νομίζω πως ο σαξοφωνίστας Κλίντον ήταν ανεκδιήγητος. Δυσφημίστηκε λόγω των νατο’ι’κών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και της ασήμαντης υπόθεσης Λεβίνσκι. Δεν ήταν, όμως, σε γενικές γραμμές κακός πρόεδρος. Το ότι τον δίκασε και τον καταδίκασε ο Καζάκος στο Σύνταγμα είναι άλλη ιστορία γραφικής τρέλας. Κακός, κάκιστος ήταν ο αλήστου μνήμης Μπους τζούνιορ.

  53. Γς said

    49:
    Και η Βασίλισσα όλων βέβαια η Athens Georgia

  54. Παρόλο που οι προβλέψεις για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ δείχνουν πως οι δύο υποψήφιοι έχουν στατιστικά το ίδιο ποσοστό ψήφων (popular vote), η εκλογή του προέδρου βασίζεται στον αριθμό εκλεκτόρων (electoral vote) που θα εξασφαλίσει ο κάθε υποψήφιος. Οι εκλεκτορικές ψήφοι συγκεντρώνονται ανά πολιτεία, όπου ισχύει γενικά το σύστημα winner-takes-all. Να θυμίσω ότι το σύστημα αυτό, που στοχεύει στην αποφυγή αδιεξόδων ακυβερνησίας, μπορεί να δημιουργήσει περιπτώσεις όπου ο μειοψηφών υποψήφιος (στο popular vote) εκλέγεται πρόεδρος, λόγω πλειοψηφίας εκλεκτόρων, όπως είχε γίνει στην περίφημη αναμέτρηση Τζορτζ Μπους (υιού) – Αλ Γκορ το 2000, με τον καθοριστικό ρόλο που είχε παίξει η Φλόριντα (Μα τον Μανίτου, έχουν περάσει ήδη 12 χρόνια…) Έτσι, η εκλογή του προέδρου θα κριθεί από το ποιος θα κερδίσει τις πολιτείες που στατιστικά (φαίνεται να) παίζονται ακόμα (toss-up states). Με πιθανότητες 50-50 σ’ αυτές τις πολιτείες, προηγούνται μάλλον οι Δημοκρατικοί στην εκλογή προέδρου.
    Το κογκρέσσο είναι άλλη υπόθεση, πολύ πιο μπερδεμένη, καθότι τα κριτήρια ψήφου είναι λιγότερο γενικά και αφορούν περισσότερο συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τον κάθε ψηφοφόρο.
    Το όλο κλίμα, πάντως, όπως συνοψίζεται εδώ, εμπνέει πολύ λίγο για μελλοντικές προσδοκίες, αν και η πραγματικότητα έχει το ταλέντο να εκπλήσσει…

  55. freierdenker said

    Χρόνια πολλά και να τα εκατοστήσετε!

  56. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

    54: Πολύ στενή η αναμέτρηση, όπως έλεγε κάποιος που δεν ήξερε τη λέξη «αμφίρροπη»!

  57. …και πολύχρονος!

  58. tilegrafitis said

    24 :
    Κρεμμυδοαμερικάνικα… Ἔψαχνα νὰ τὰ βρῶ.
    Θεὸς σχωρέστον κι ἂς ἦταν ξεκομουνικάτος καὶ κρυφοκουμούνι.

  59. Μισιρλού... said

    Νικοκύρη, να σε χαιρόμαστε!!! Πολύχρονος, υγιής και εμπνευσμένος! Θερμότατες ευχές…

    ***

    Εξαιρετικός και ο σημερινός σου Μποστ! Δεν το είχα συναντήσει.

    1. Δεν ξέρω όμως πώς μου κόλλησε και διαβάζω το μπόστειο στιχούργημα με το μετρικό τόνο της «Νήσου των Αζορών».
    Ξεκινάει στο πρώτο τετράστιχο -πράγματι- με το γνωστό άσμα του Σουγιούλ και μετά όλο το υπόλοιπο έχει άλλο μέτρο. Πολύ γνώριμο… σαν της «Νήσου».
    Ίσως με επηρέασε περισσότερο το πως για μπουζουκτσή «αναγνωρίζω» τον Μπιθικώτση… Ή γιατί εκείνη ακριβώς την εποχή (τέλος του 1960) φτιάχνονται αυτά τα τραγούδια (μαζί και η «Ρομβία») του Μποστ, από τον Θεοδωράκη στο Λονδίνο (και κυκλοφορούν σε λίγους μήνες, το καλοκαίρι του 1961).
    Μα και κείνη η επανάληψη -αδελφάκι μου…- με τα «μπατηρίσαντες των άλλων – μπατηρίσαντες εκείνοι – εμπατήρανε κι εμάς» εκεί με οδηγεί!

    2. Αυτό που θυμάμαι και μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση εκείνη την εποχή, ήταν που είχε φέρει ο μπρούκλης θείος Τζώννυ(ς) διακοσμητικά σμαλτένια πλακάκια (για την κουζίνα; για το wc;…ποιος ξέρει!) με την εικόνα του Κέννεντυ! Μα τι λαμπερό ήταν εκείνο το γαλάζιο στα μάτια του ωραίου κυρίου!!! (μάλλον για ηθοποιό τον πέρασα!)
    🙂

    3. Εεε, αφού ο Αλουφάνης μάς πήρε τη δουλειά, στα ελληνοκεννεντικά, ας σας παρουσιάσω το άσμα τής προεκλογικής εκστρατείας του ’60 του Κέννεντυ, από τον Φρανκ Σινάτρα.
    «High Hopes (with John Kennedy)

    4. Καθώς,
    από πληροφορίες, αδιασταύρωτες, ας καταγράψουμε και πως ο ρεμπέτης Γιώργος Κατσαρός (Θεολογίτης) από τότε που εγκαθίσταται μόνιμα, στο αγαπημένο του Τάρπον Σπρινγκς της Φλώριδα, στο τέλος της δεκαετίας του ’50, συχνά παίζει την κιθάρα του και τραγουδά -αειθαλής πάντα- ακόμα και σε προεκλογικές εκστρατείες βουλευτών και γερουσιαστών! Το 1960 έλαβε μέρος και στην προεκλογική καμπάνια του Προέδρου Τζων Κέννεντυ.

    5. Και μια άλλη πληροφορία (αδιευκρίνιστη, την καταγράφουν συλλέκτες δίσκων) :
    Υπάρχουν καμμια δεκαριά ακυκλοφόρητα-ανέκδοτα τραγούδια του Μπιθικώτση, μεταξύ των οποίων κι ένα των Σταύρου Ξαρχάκου-Λευτέρη Παπαδόπουλου για τη δολοφονία του Κέννεντυ (και κατά άλλους του Λαμπράκη).

    ***

    ΥΓ:
    [Την παλεύω για τα καλά την επαφή μου με το διαδίκτυο, με ένα δανεικό στικάκι-usb. Ευχαριστίες και συγκίνηση για το ενδιαφέρον όλων σας, προ ημερών…]

  60. sarant said

    Μισιρλού, πολύ χαίρομαι που ξαναπέρασες!

    Άραγε θα ακούσουμε ποτέ το τραγούδι που λες στο 5;

  61. Μισιρλού... said

    @60, Ας το ευχηθούμε! Πρέπει να ρωτούσουμε τον κοντό ή τον πρόεδρο, για σιγουριά!

  62. Νέο Kid Στο Block said

    Και μια και ο Μιχάλης ανέφερε τα γκάλοπ, να θυμίσω ότι πάλι σε Αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 1936, έγινε η δημοσκόπηση που άλλαξε τις …δημοσκοπήσεις.
    Οι υποψήφιοι ήταν οι Αλφ Λάντον για τους Ρεπουμπλικάνους και Φραγκλίνος Ντ. Ρούζβελτ για τους Δημοκρατικούς. Το Literary Digest , ένα περιοδικό της εποχής με μεγάλη κυκλοφορία κι επιρροή, που είχε κάνει στο παρελθόν επιτυχημένες προβλέψεις για άλλες εκλ. αναμετρήσεις, διεξήγαγε (διέξαξε δηλαδή) μια μεγάλη δημοσκόπηση που έμεινε ιστορική για το ..φιάσκο της!
    Έστειλε ταχυδρομικά γύρω στα 10 εκατομμύρια (!!) ερωτηματολόγια παίρνοντας τις διευθύνσεις από λίστες ιδιοκτητών αυτοκινήτων και τηλεφωνικούς καταλόγους. Επιστραφήκαν στο περιοδικό 2.300.000 ερωτηματολόγια και από αυτά πρόεκυψε ότι θα κέρδιζε ο Λάντον με αναλογία ψήφων 3 προς 2 έναντι του Ρουζβελτ.
    Όπως ξέρουμε, ο Ρούζβελτ θριάμβευσε με μεγάλη διαφορά (60,8% των ψήφων). Το λάθος προέκυψε γιατί το δείγμα(αν και ΤΕΡΑΣΤΙΟ) από το οποίο έγινε η εκτίμηση ΔΕΝ ήταν αντιπροσωπευτικό του εκλογικού σώματος . Το 1936, τα αυτοκίνητα και τα τηλέφωνα ήταν προνόμιο των «υψηλών» τάξεων (οι οποίες έτειναν να ψηφίζουν Ρεπουμπλικάνους).
    Σε αντίθεση με την παραπάνω ,μια καινούργια εταιρεία με ιδρυτή τον Τζορτζ Γκάλοπ προέβλεψε το εκλογικό αποτέλεσμα ρωτώντας λιγότερους από 5.000 ανθρώπους, εξασφαλίζοντας ωστόσο την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος. Από τότε, η εταιρεία του κυρίου Γκάλοπ έγινε σημείο αναφοράς για τις έρευνες κοινής γνώμης.
    ΥΓ. Και βέβαια το φιάσκο θα είχε αποφευχθεί αν οι άνθρωποι του περιοδικού σκεφτόντουσαν ότι για να δοκιμάσουμε το αλάτι στο φαί ,και στο πιάτο και στο τσουκάλι το ΙΔΙΟ κουτάλι παίρνουμε:-) (=Δείγμα)! Το ανακάτεμα (=αντιπροσωπευτικότητα/καλή στάθμιση) μετράει!

  63. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ said

    Τώρα το πήρα είδηση:
    Χρόνια σου πολλά και καλά Νίκο!

  64. 62,
    Πολύ ωραίο παράδειγμα για την διαφορά μεταξύ δείγματος και τυχαίου δείγματος. Επίσης διάσημο είναι και το περιστατικό Dewey Defeats Truman, που επιβεβαιώνει πως ο Γιόγκι Μπέρα είχε δίκιο!

  65. freierdenker said

    Για να βγάλεις πλέον άκρη από τις δημοσκοπήσεις χρειάζεται ένα είδος «μεταδημοσκόπησης», δηλαδή μια συστηματική ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

    Τις αμερικάνικες εκλογές του 2008 τις παρακολούθησα από το RCP, που βασικά απλά υπολογίζει μέσους όρους των πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων (είτε σε ομοσπονδιακό είτε πολιτειακό επίπεδο) και εντυπωσιάστηκα από την ακρίβεια των προβλέψεων.

    http://www.realclearpolitics.com/

    Φέτος παρακολουθώ και αναλυτές που χρησιμοποιούν πιο πολύπλοκα στατιστικά μοντέλα όπως ο Nate Silver

    http://fivethirtyeight.blogs.nytimes.com/

    Δεν ξέρω αν είναι σωστό να αποκαλούμε αυτές τις αναλύσεις «μεταδημοσκοπήσεις», η Ακαδημία πρότεινε να χρησιμοποιείται ο όρος για τα exit poll.

    Ένας άλλος τρόπος για να προβέψεις τον νικητή είναι να δεις τα στοιχήματα, π.χ. το site του RCP τα παρακολουθεί, αυτή τη στιγμή η νίκη Ομπάμα παίζεται 2:1 (με νίκη Ρομνεϊ διπλασιάζεις τα λεφτά σου, με νίκη Ομπάμα κερδίζεις τα μισά από όσα ποντάρεις).

  66. spiral architect said

    @49: Μιχάλη, όταν εγκατέστησα για πρώτη φορά Λίνουξ στο πισί μου, πήγα να ρυθμίσω τη ζώνη ώρας, αφήνοντας σαν γλώσσα συστήματος τα αγγλικά. Πληκτρολογώντας το township=Athens (σκέτο) μού έβγαλε καμιά 15αριά Αθήνες, όλες από το Αμέρικα 😮

  67. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    To θέμα δεν είναι τι άποψη έχουμε εμείς για τις αμερικανικές εκλογές, αλλα τι άποψη έχει το στρατιωτικό κατεστημένο, που ουσιαστικά κυβερνά τις ΗΠΑ. Έχοντας χρεοκοπήσει εδώ και πέντε χρόνια, κάνοντας το πληθωριστικό δολάριο χαρτί τουαλέτας, φέρνοντας τις αναπτυσόμενες χώρες σε αδιέξοδο, ψάχνουν το ιδανικό θύμα, για να παίξει τον ρόλλο του κακού, οι εκτιμήσεις συγκλίνουν προς την Κίνα. Χωρίς πυροτεχνήματα πάντως δεν βγαίνουν απο την οικονομική κρίση οι αναπτυγμένες χώρες. Οπότε μάλλον ο νέος πρόεδρος όποιος κι αν είναι, θα πάει, θα δεί, και θα νικήσει, για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

  68. Ένας Χασάπης από τα Παλιά. said

    (67) Κι έλεγα κι εγώ δε θα λείψει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή… Καλά να’σαι ρε Λάμπρο και μας άνοιξες τα μάτια.

  69. munich said

    δεν είχα χρόνο να διαβάσω την ανάρτηση σήμερα αλλά είχε το έτερον ήμισυ που με επέπληξε πώς δεν έχω ευχηθεί ακόμα χρόνια πολλά και μα πώς δεν ξέρω ότι ο Σαραντάκος έχει γενέθλια!
    χρόνια πολλά λοιπόν και από μένα, να σας χαιρόμαστε και να μας χαρίζετε πάντα ενδιαφέρουσες γλωσσικές και όχι μόνο αναρτήσεις.

  70. π2 said

    Ελπίζω τα καθυστερημένα χρόνια πολλά να λειτουργούν διπλά, χτίζοντας πάνω στο αποτέλεσμα των ευχών που προηγήθηκαν.

    Χρόνια πολλά λοιπόν!

  71. Ρουμλ. said

    Και από μένα πολλές ευχές, έστω και λίγο αργά!

  72. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Χασάπη μου δεν είπα κάτι καινούριο για να σας ανοίξω τα μάτια, εκτιμήσεις επιφανών αμερικανών, οικονομολόγων, και γεωστρατηγικής πολιτικής είναι, όπως και ευρωπαίων, δεν είναι δικές μου. Απλή κοινή λογική είναι, όταν τα επιτόκια είναι μηδενικά τρία χρόνια τώρα, το δολάριο διολισθαίνει συνεχώς (για πιο λόγο άραγε, όποιος το βρεί κερδίζει μια κούπα ρύζι) και η FED ανακοίνωσε πριν ένα μήνα περίπου, οτι θα αγοράζει συνέχεια ομόλογα μέχρι να ισοροπήσει η οικονομία (πώς άραγε, με επικλήσεις στον Μανιτού?) και τα επιτόκια θα παραμείνουν μηδενικά μέχρι το 15, τυπώνοντας (τρόπος του λέγειν, άϋλο είναι το χρήμα) απο το 2008 μέχρι τώρα πάνω απο 6 τρις δολάρια, τι νομίζεις οτι θα γίνει; Με το παγκόσμιο ΑΕΠ να είναι περίπου 60 τρις δολάρια, και την αξία των παραγώγων παγκοσμίως πάνω απο 700 τρις, (στην πραγματικότητα κανείς δεν ξέρει ποιό είναι το ύψος τους) πώς καλύπτεται αυτή η διαφορά; H ιστορία έχει δείξει μόνο με πόλεμο, αλλα βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να πρωτοτυπήσουν με ειρήνη.
    Πάντως ήδη διεξάγεται ο παγκόσμιος νομισματικός πόλεμος.

    Υ.Γ. Στην Βοστώνη μένεις;

  73. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια και για τις ευχές (ποτέ δεν είναι αργά!)

    72: Θεωρητικά κατά εκεί πάει το πράγμα…

  74. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  75. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    (72) Το ότι χρειάστηκε ο 2ος ΠΠ για να βγει για τα καλά η Αμερική από την κρίση του ’29 παρά τις πολιτικές του παικταρά του Φ.Ν.Ρ. είναι ένα κρατούμενο. Αλλά ο πόλεμος στη Μ.Ανατολή π.χ. μόνο ώθηση στην οικονομία δεν έδωσε – κι αυτό είναι άλλο κρατούμενο. Τις κοινοτυπίες περί στρατιωτικού καθεστημένου σχολίασα ως το Μάρτη. 🙂 Και ναι ξέρω τι είπε ο μακαρίτης ο Άϊκ και τον Τσόμσκι τον είχα παραδίπλα στο πανεπιστήμιο μέχρι πριν 2 χρόνια (τώρα πρέπει να περπατήσω 10 λεπτά για να πάω στα παλιά λημέρια). 🙂 Αλλά δεν πείθομαι περί στρατιωτικού καθεστημένου – ο κακόμοιρος ο ‘Οκκαμ θέλει να τον βιάσουν κι από τις 2 τρύπες τρεις μαντράχαλοι για να βγει. 🙂

    Και ναι στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης κατοικοεδρεύω μέχρι να βγω στη σύνταξη και να επιστρέψω σε ό,τι έχει μείνει από τη χώρα (επισήμως ακόμα διατηρώ την ελπίδα να επιστρέψω και πιο πριν αλλά πρακτικά δε ξέρω πως θα βγάζω τα προς το ζειν).

  76. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    Καθυστερημένα και από μένα ευχές στο Νικοκύρη και την Ππαν για τις προάλλες. Καλά να είστε κι εσείς και οι άνθρωποι σας. Άμα είχατε γεννηθεί 31 Οκτ. σαν τη μικρή μου την κόρη θα γιορτάζατε πάντα ανήμερα του Halloween – το αντίστοιχο των δικών μας Αποκριών (που αντιθέτως είναι κινητές).

  77. nikiplos said

    Αγαπητέ Νικοκύρη, κορακοζώητος!!! χρόνια πολλά!

  78. cronopiusa said

    Drowning on Wall Street and Ending World War II

    The Virtual Economic Recovery

  79. nestanaios said

    Έχω την εντύπωση ότι ο μικρότερος πρόεδρος είναι ο εικοστός έκτος Theodore Roosevelt.

  80. tilegrafitis said

    76 : Χάλογουιν γιὰ τσὶ Παγάνους γιὰ μᾶς τοὺς θεοφοβούμενους τῶν Ἁγίων Πάντων (1/11).

  81. Γς said

    Ναι, είναι ο νεότερος που ορκίστηκε ως πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του William McKinley το 1901. Ο JFK όμως είναι ο νεότερος εκλεγμένος πρόεδρος. Ο μεγαλύτερος ήταν ο Ronald Reagan. Για τις ηλικίες των προέδρων των ΗΠΑ δες εδώ.

  82. Γς said

    Το #81 για τον Theodore Roosevelt του #79

  83. spyroszer said

    Νικοκύρη χρόνια πολλά !

    Δεν διετέλεσε Νομάρχης, να σου ορκισθούμε όλοι
    Βόηθαγε τον αδερφό του να μας δείρουνε στην Πόλη
    Κι αν εμάς δεν μας πιστεύεις, να στο πει κι ο Πατριάρχης
    συνεπώς τι τον κρατάτε; από πού κι ως πού Νομάρχης;

    Ο Άλλεν Ντάλες ήταν διευθυντής της ΣΙΑ απ’ το 1953, παρέμεινε και μετά την εκλογή Κέννεντι και τελικά παραιτήθηκε το 1961 μετά το φιάσκο του κόλπου των χοίρων.

    Ο αδελφός του ήταν ο Τζον Φόστερ Ντάλες, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ απ’ το 1953 έως το 1959, επί προέδρου Αιζενχάουερ. Ηταν γεράκι και άκρως αντικομμουνιστής (και την δεκαετία του ’30 έκανε δουλειές με την νομική του εταιρεία στην Γερμανία με τον Χίτλερ και υποστήριζε ανοιχτά τον ναζισμό http://en.wikipedia.org/wiki/John_Foster_Dulles).

    Μετά τα γεγονότα της 6-9-1955 στην Πόλη έστειλε ως Υπουργός Εξωτερικών μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση που χαρακτηρίστηκε απ’ τον τύπο ως σκαιό. (Πρωτοσέλιδο Ελευθερίας 20-9-1955 «Όχι κύριε Ντάλλες»
    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=64&pageid=14136&id=-1&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ASVAScASJASTASTASNASa&CropPDF=0
    Μεταξύ άλλων έλεγε ότι τα Σεπτεμβριανά ήταν «ατυχή γεγονότα, λυπηραί ενδείξεις εντάσεως, οφειλόμεναι εις διαφωνίας της παρούσης στιγμής».

    Στη δίκη του Μεντερές για τα Σεπτεμβριανά, λίγες μέρες πριν απ’ το σκίτσο του Μποστ, ένας απ’ τους κατηγορούμενους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μεντερές το 1955 Κιοπρουλού, κατέθεσε ότι: «αι ταραχαι δεν ημπορούσαν να είχον οργανωθεί απ’ την κυβέρνησιν. Ο αρχηγός των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, κ. Άλλεν Ντάλλες, παρηκολούθησεν προσωπικώς τας ανθελληνικάς ταραχάς, τας οποίας εχαρακτήρισεν ως «τυπικό παράδειγμα κομμουνιστικής ενέργειας». Ο κ. Ντάλλες ευρισκόμενος εις την Κωνσταντινούπολη την 6η Σεπτεμβρίου 1955 δια το Διεθνές Συνέδριο Εγκληματολογίας, εδήλωσε τα ανωτέρω εις τον Μπεντσέτ Τουρκμέν, αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της Τουρκίας».

    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=64&dc=22&db=10&da=1960

    Νομίζω, ότι ο Μποστ στους στίχους αυτούς δεν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένο Νομάρχη, αλλά το λέει ειρωνικά, εννούσε δηλαδή ότι ο Άλλεν Ντάλες δεν ήταν κάποιος απλός δημόσιος υπάλληλος ώστε να κρατήσει τη θέση του και μετά την αλλαγή της κυβέρνησης Κέννεντι, αλλά είχε ενεργό ανάμιξη με τον αδελφό του στα Σεπτεμβριανά. Τη λέξη Νομάρχης μάλλον για ομοικαταληξία την χρησιμοποίησε.

    ΥΓ Σύμφωνα με δημοσίευμα της 12 Αυγούστου 2008 της εφημερίδας Ραντικάλ, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης είχαν οργανωθεί από το Γραφείο Ειδικού Πολέμου (Özel Harp Dairesi), το οποίο αποτελούσε τον μηχανισμό, που είχε στηθεί από το ΝΑΤΟ για την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC

  84. Γς said

    Άλλη μια λίστα, Νικοκύρη.
    Καλό σεφτέ σου έκανα χτες. Μετά τις δικές μου ευχές ακολούθησαν άλλες 36.

    Α. Μηνολόγιον Νοεμβρίου.
    # σχολίου και όνομα.
    63 Γς
    66 Κατερίνα Περρωτή
    67 Αναγνώστης Ο Αθηναίος
    68 Μαρία
    69 Ναυτίλος
    70 Nikos__alfa
    71 Ππαν
    77 Μαρίνα
    81 Στέλιος
    87 Gpointofview
    88 Cronopiusa
    89 Νίκος Παναγιωτόπουλος Από Πάτρα
    90 Spiral Architect
    91 Γρηγόρης Κοτορτσινός
    92 Γιώργος Λυκοτραφίτης
    95 Δύτης Των Νιπτήρων
    99 Τυφλόμυγα
    100 Skol
    106 Μισιρλού
    107 Bernardina
    118 Artemis
    121 ΛΑΜΠΡΟΣ
    125 Μαρια Χ.

    Β. Ο Μποστ στις αμερικάνικες εκλογές

    1 Andreas
    7 Asparagus
    32 Μήτσκος
    34 Νέο Kid Στο Block
    38 Προσγολίτης
    55 Freierdenker
    57 Μιχάλης Νικολάου
    59 Μισιρλού
    63 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
    69 Munich
    70 Π2
    71 Ρουμλ.
    76 Ένας Χασάπης Από Τα Παλιά
    77 Nikiplos

    Τους έχω και σε στικάκι.

  85. Γς said

    83:
    > Ο Άλλεν Ντάλες ήταν διευθυντής της ΣΙΑ απ’ το 1953, παρέμεινε και μετά την εκλογή Κέννεντι και τελικά παραιτήθηκε το 1961 μετά το φιάσκο του κόλπου των χοίρων.

    Ηταν ακριβώς η στιγμή που η επιχείρηση της CIA στον κόλπο των χοίρων εξελίσσετο σε φιάσκο, που ο νεοεκλεγείς Κέννεντυ μπερδεμένος από τον Άλλεν Ντάλες δεχόόταν στον Λευκό Οίκο τον πρώτο ξένο ηγέτη, τον Καραμανλή μετά της κυρίας του Αμαλίας.

    Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Peter Wyden «Κόλπος των Χοίρων: Η ανέκδοτη ιστορία», τη στιγμή της άφιξης του Καραμανλή, που συνέπεσε με τα τόσο σοβαρά γεγονότα, ο αρχηγός της CIA, Άλεν Ντάλες μόλις που πρόλαβε να ρωτήσει να του πουν «ποιος είναι αυτός ο Καραμανλής».

  86. S.T. said

    Παντως συνεχιζεται η μεταναστευση για τις ΗΠΑ,πλεον ομως φευγουν ‘εγκεφαλοι’. Αυτο ειναι ενα αρθρο του Βαρουφακη για τις εκλογες,ενω εφτιαχνε βαλιτσες.

    Βαρουφάκης – CNN.Οι Έλληνες φοβούνται το τι θα επακολουθήσει μετά τις εκλογές των ΗΠΑ

    http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/11/cnn.html

  87. spiral architect said

    @86: Να φύγουμε, να μεταναστεύσουμε για το Αμέρικα και αλλαχού.
    Πιατάδες και εγκέφαλοι.
    Σκεφτείτε όμως, πόσους εξ ημών θα απορροφήσει το εξωτερικό, μιας και όλες οι φυλές του Ισραήλ μεταναστεύουν;
    Ρε που πάτε, ρεεε;

  88. cronopiusa said

    Show Us the Benghazi Drone Videotape

    Obama’s Green Jobs Cost Big Bucks

  89. sarant said

    Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια και ευχαριστώ για τις ευχές που τόσο βολικά τις συγκέντρωσε ο Γς!

    83: Δίκιο έχεις για το «βόηθαγε τον αδερφό του», αλλά το Νομάρχης δεν μπορεί να είναι τυχαίο, το λέει τρεις φορές.
    Αυτό που βρήκε πιο πάνω ο ΑΦΜ για τον Νομάρχη Πέλλας και την εμπλοκή του στην υπόθεση Μέρτεν νομιζω πως εξηγεί τα πάντα.

  90. spyroszer said

    Έχετε δίκιο, δεν πρέπει να το λέει τυχαία. Απ’ την άλλη όμως με μπερδεύει λίγο το νόημα. Είναι εξίσου αρνητικό να είναι κάποιος έμμισθος πληροφοριοδότης των Γερμανών και να λάμβανει αμοιβή από τις κατασχεμένες περιουσίες των Εβραίων, όπως κατηγορείται ο Νομάρχης Πέλλας, και να είναι κάποιος συμμέτοχος στο πογκρόμ κατά των Ελλήνων στη Πόλη, όπως ο Ντάλες. Δεν μπορώ να εξηγήσω τη φράση «από που κι ως που Νομάρχης;». Σαν να έχει μικρότερη βαρύτητα η πράξη του νομάρχη Πέλλας. Δεν ξέρω..

  91. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    73 – Eμείς μόνο θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε, δυστυχώς άλλοι αποφασίζουν για μάς, και έχει αποδειχθεί ιστορικά, οτι συνήθως είναι ανισόροποι. Το θέμα είναι, γιατι βρίσκονται αυτοί εκεί και αποφασίζουν για μάς, και γιατι εμείς το αποδεχόμαστε? Μεγαλώνουμε με τα ιδανικά, πατρίς θρησκεία οικογένεια, αλλα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι αυτά είναι για τους φτωχούς (και η μεσαία τάξη σ΄αυτούς ανήκει) οι πλούσιοι έχουν μόνο την οικογένεια.

    75 – Δεν είναι συγκρίσιμοι πόλεμοι, αλλα μπορούμε να βγάλουμε το ίδιο συμπέρασμα για την οικονομία, με βάση το μέγεθός τους. Ο β΄π.π, έβγαλε τις ΗΠΑ απο την ύφεση, ο πόλεμος στην Μ.Ανατολή, συντηρεί την πολεμική βιομηχανία. Δεν νομίζω οτι χρειάζεται τόσο σέξ για να βγεί η λεπίδα του Όκκαμ (αν και νομίζω οτι δεν ήταν δική του αρχή) αλλα απλή σκέψη, άλλωστε μόνο αυτήν μπορούμε να κάνουμε. Πρίν τον Μπούς τον Γιωργάκη, (οι συνειρμοί και τα αισχρόλογα να λείπουν) οι στρατιωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ ήταν στα 350 δις, με αφορμή την 11/9/2001 τώρα έχουν φτάσει στα 711 δις σε σύνολο παγκοσμίων δαπανών,1,738 δις. Μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει αν περικόψει ο πρόεδρος τις δαπάνες στο μισό τι θα γίνει; Πόσα εκατομύρια εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι, και τι θα πάθει ο πρόεδρος που θα πάρει την απόφαση; Μάλλον θα δεί τα ραδίκια ανάποδα. Φυσικά αυτές είναι απλές σκέψεις, αλλα πόσο απέχουν απο την πραγματικότητα; Nάτος ο Όκκαμ. Εσύ ζείς εκεί, σίγουρα γνωρίζεις καλύτερα απο μένα, πόσο επηρεάζουν ο στρατός και η βιομηχανία που τον υποστηρίζει, την οικονομία. Εγώ γνωρίζω απο οικονομικές δημοσιεύσεις, οτι το 22% του προυπολογισμού είναι για στρατιωτικές δαπάνες. Εμένα αυτά τα νούμερα μου αρκούν για πιστέψω οτι είναι κατεστημένο, εσένα μάλλον όχι, αλλα μικρό το κακό, έτσι κι αλλιώς δεν μας λαμβάνουν υπόψην. Πάντως απο την στιγμή που το είπαν ο Αϊκ και ο Τσόμσκι, δεν νομίζω οτι είναι και τόσο κοινοτυπίες.

  92. Μεγάλωσες κι εσύ; Ε! Ένα χρόνο μόνο! Τι ειναι ένας χρόνος μπροστά στην αιωνιότητα; Πορεύου προς τα 110

  93. Γς said

    75:
    >ο κακόμοιρος ο ‘Οκκαμ θέλει να τον βιάσουν κι από τις 2 τρύπες τρεις μαντράχαλοι για να βγει

    91:
    >Δεν νομίζω οτι χρειάζεται τόσο σέξ για να βγεί η λεπίδα του Όκκαμ

    >αλλα πόσο απέχουν απο την πραγματικότητα; Nάτος ο Όκκαμ.

    Κατάχρηση του ξυραφιού του Οκκαμ, της αρχής της φειδωλίας.

  94. Ένας Χασάπης από τα Παλιά. said

    (91β) Λάμπρο έχεις μπερδέψει τις πολεμικές δαπάνες (με ένα σωρό χρήματα να πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες υποστήριξης όπως η Halliburton και εταιρείες μισθοφόρων – πρώην κομμάντο) με τις εξοπλιστικές (το military-industrial complex του Άϊκ). Μια και έχω για χόμπι τα εξοπλιστικά θα μου επιτρέψεις να έχω εμπιστοσύνη στην άποψη μου. Τα επιπλέον δις. έξοδα δε πήγαν σε εργοστάσια και εκ. εργαζόμενους που λες. Πήγαν στα έξοδα μιας πολεμικής σύρραξης. Αντιθέτως η αμυντική βιομηχανία στις ΗΠΑ συρρικνώνεται συνεχώς (δες πόσες εταιρείες έχουν μείνει) μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου και ένα σωρό προγράμματα έχουν κοπεί ή συρρικνωθεί. Εδώ μερικές φορές ο πρόεδρος και το Πεντάγωνο σκοτώνουν ένα πρόγραμμα και το Κογκρέσσο για ψηφοθηρικούς λόγους το ανασταίνει και μετά πάει σε προεδρικό βέτο μερικές φορές η όλη φάση. Τα τελευταία χρόνια πανάκριβα προγράμματα ακυρώνονται γιατί θεωρούνται πως είναι «ψυχροπολεμικά» και δε κολλάνε στον νέο τύπο συρράξεων στη Μ.Ανατολή.

  95. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    94 – Φυσικά και μπορείς να εμπιστευτείς την άποψή σου, εγώ άλλωστε όπως προκύπτει και απο τα προηγούμενα σχόλιά μου, δεν έχω καν άποψη. Απλές σκέψεις κάνω, συγκρίνοντας μερικά βασικά κατα την γνώμη μου δεδομένα, για την λειτουργία της παγκόσμιας οικονομίας, και λαμβάνοντας υπόψην τις απόψεις κάποιων διακεκριμένων στον τομέα τους ανθρώπων, (ένας απο αυτούς είναι και ο Τσόμσκι, εδω και 30 χρόνια) βγάζω την γνώμη μου, και αυτήν λέω. Μια απλή σκέψη είναι οτι οι δαπάνες που μπερδεύω είναι αλληλένδετες, μοιαζουν με συγκοινωνούντα δοχεία, και η μία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την άλλη. Οι τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες δεν έχουν νόημα αν δεν υπάρχει πόλεμος, για μεγάλη κατανάλωση οπλικών συστημάτων, άρα και τεράστιες πολεμικές δαπάνες. Οπότε είναι επιτακτική ανάγκη, η δημιουργία τοπικών πολέμων, για να συντηρηθεί αυτό το σύμπλεγμα. Τέλος πάντων πάει μακριά η συζήτηση, και δεν έχω το υπόβαθρο πάνω στο αντικείμενο να την υποστηρίξω.
    Ίσως καλύτερη διατύπωση να είναι, ένα απο τα κατεστημένα λόμπι που ουσιαστικά κυβερνούν την Αμερική.

    93 – Τελικά μαζί με σένα, βρέθηκαν οι τρείς μαντράχαλοι που λέει ο χασάπης, για να κάνουν τον Όκκαμ γιουσουφάκι. (Γραπτή χαμογελαστή φατσούλα, γιατι δεν έχω πρόχειρη)

  96. Γς said

    95:
    Για ποιον Οκκαμ μιλάτε τελικά;
    Αν για τον άγγλο φιλόσοφο τον παπά, που κολλάει μ αυτά που λέτε;

  97. spyroszer said

    12. Για την ακρίβεια ο Μέρτεν ανέφερε τα εξής στην Ηχώ του Αμβούργου στις 29-9-1960 για τον κατοχικό νομάρχη Θεμελή: «Ο συνταγματάρχης Θεμελής, επί παραδείγματι, ησχολείτο με το ουχί αξιοζήλευτον έργον της συγκεντρώσεως των ομήρων, οι οποίοι ώφειλον να εγγυηθούν με την ζωή των την ασφάλεια των επικίνδυνων μεταφορών. Εάν κατά την εποχή εκείνην εις Έλλην έμπορος εφοβείτο έναν επικίνδυνον ανταγωνιστήν, είχε την δυνατότητα έναντι ενός συγκεκριμένου ποσού, να συμπεριλάβη τούτον εις τον κατάλογον του Συνταγματάρχου Θεμελή. Εάν ο σιδηροδρομικός συρμός ανετινάσσετο, ο ανταγωνιστής εβάδιζε προς τον ομαδικό τάφο».
    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=64&dc=30&db=9&da=1960
    (Για τους υπόλοιπους, Καραμανλή, Μακρή και τη σύζυγό του Δοξούλα Λεοντίδου ανέφερε ο Μέρτεν ότι του παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες και σε αντάλλαγμα τους παραχώρησε ένα κατασχεμένο κατάστημα Εβραίου στην Θεσσαλονίκη).

    Λίγες μέρες αργότερα αποκαλύφθηκαν διάφορα έγγραφα του νομάρχη Θεμελή επί κατοχής, που προκάλεσαν σάλο. Το κυριώτερο ήταν μια προκήρυξη που τοιχοκόλλησε στην Έδεσσα τον Απρίλιο του ΄43, με την υπογραφή του, που έγραφε: «Πας όστις λαμβάνει τα όπλα κατά των Γερμανών δεν είναι Έλλην».
    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=64&dc=13&db=10&da=1960
    Ο Μποστ μάλιστα σε μία άλλη πολύ ωραία γελοιογραφία του απεικονίζει τον Θεμελή να λέει αυτήν ακριβώς τη φράση (30-10-1960)
    Κατηγορήθηκε σφοδρά ο Θεμελής, του ζητήθηκε να παραιτηθεί, αλλά δεν το έκανε, επικαλούμενος ότι επιτελούσε εθνική αποστολή ! και απέτρεψε τον εκβουλγαρισμό της Μακεδονίας.

  98. sarant said

    97: Άψογος!

  99. τυφλόμυγα said

    Ωραιότατος ο Μποστ.

    #9 Νικοκύρη δεν είναι κατ’ ανάγκην καταδικαστέα η επιχειρηματικότητα. Όμως ο Ρόμνεϊ δεν είναι Μπιλ Γκέιτς, ούτε Χένρι Φορντ, ούτε Ουίλιαμ Χούβερ (αυτός με τις ηλεκτρικές σκούπες). Ένας μεγαλοεπενδυτής -κερδοσκόπος είναι, που πίνει νερό στο όνομα της ελεύθερης αγοράς. Αυτό είναι μειονέκτημα (ένα από τα πολλά που έχει), όχι ότι είναι πάμπλουτος.

  100. sarant said

    Σωστά -και καλημέρα!

  101. τυφλόμυγα said

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα. 🙂

    Και τα σχόλια είναι εξαιρετικά σ’ αυτό το κείμενο -ειδικά όσα αναφέρονται στον Μέρτεν.
    (Ξέχασα να το γράψω πριν.)

  102. τυφλόμυγα said

    Από νωρίς το πρωί χαζεύω το 538
    http://fivethirtyeight.blogs.nytimes.com/

    Αυτά τα δύο είναι ενθαρρυντικά αλλά, ποιος ξέρει;

    http://www.sportsbet.com.au/betting/politics

  103. cronopiusa said

    Homer Simpson tries to vote for Obama

    2012 Voting Machines Altering Votes

    Chris Rock – Message for White Voters

  104. freierdenker said

    102, Η ακρίβεια του 538 ήταν εντυπωσιακή, πρόβλεψε σωστά όλες τις πολιτείες, ακόμα και τις πιο αμφίρροπες.

    Η εποχή του εμπειρικού πολιτικού αναλυτή του στυλ «δεν ξέρω τι λένε τα κομπιούτερς και οι αριθμοί, το ένστικτο μου λέει οτι …» φαίνεται να έχει παρέλθει.

  105. spyroszer said

    Με την υπόθεση της παραίτησης Πετρέους της CIA, ήλθαν στην επιφάνεια και τα κατορθώματα του δικού μας του Άλεν Ντάλες.

    Another of Dulles’s conquests, according to several accounts, was Queen Frederika of Greece. In 1958 she came to the United States on a tour with her son, the future King Constantine II, and just as her trip was about to end, she announced without explanation that she would stay for another week.

    She came to Washington, discussed “spiritual values” with President Dwight D. Eisenhower in the Oval Office and then visited Dulles at C.I.A. headquarters.

    They had been alone in his office for nearly an hour when an aide knocked. Hearing no response, he entered. He found the office empty, but heard noises from the adjoining dressing room. Later Dulles and the queen emerged.

    As she was being driven back to the Greek Embassy, the queen suggested one reason Greek-American relations were so strong. “We just love that man!” she exclaimed.

  106. Νέο Kid Στο Block said

    105.Ιιιι!! Μας μπίιπ τη Βασίλισσα δηλαδή το καθίκι;
    Γιαυτό και ο Αρίστος μας μετά τούς μπίιπ την Πρώτη Κυρία!
    Νικοκύρη, ξέρω, το παράκανα σήμερα με τα σεξουαλικά. Παρντόν και αποχωρώ ντροπιασμένος.

  107. sarant said

    105: Ωχ, δεν το ήξερα αυτό! Κοίτα να δεις…

  108. ππαν said

    Μήπως ρε παιδιά συζητούσαν για σπιρίτσουαλ βάλιουζ; Μην βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα!

Σχολιάστε