Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Την επαύριο μιας νίκης

Posted by sarant στο 26 Μαΐου, 2014


Καθώς περνούν τα λεπτά και οι ώρες, η μόνη αβεβαιότητα που απομένει στην εκλογική μάχη που οδεύει προς το τέλος της φαίνεται να είναι η έκβαση στην περιφέρεια Αττικής όπου όμως η Ρένα Δούρου, ύστερα από μια λαμπρή εκστρατεία, αρχίζει να αποκτά στην καταμέτρηση προβάδισμα που φαίνεται δύσκολα αναστρέψιμο, αφού με καταμετρημένο το 57% των ψήφων προηγείται με 7300 ψήφους. Στις εκτιμήσεις που ακολουθούν, θα θεωρήσω ότι η κ. Δούρου νίκησε στην Αττική και ελπίζω να μην απογοητευτώ όταν ξημερώσει η μέρα (που βγάζει μητροπολίτη, κατά την παροιμία).

Στις ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε την ανατροπή, πέρασε στην πρώτη θέση με διαφορά που βρίσκεται στα όρια του μη διαχειρίσιμου (3,5% την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, με ανοδικές τάσεις). Στα τηλεοπτικά πάνελ, κάποιοι κυβερνητικοί, προσπαθώντας να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, υποστήριζαν ότι δεν μπορεί να μιλάει για νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ αφού σημείωσε στασιμότητα του ποσοστού του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Φυσικά αυτό είναι σόφισμα, που αναδεικνύεται ξεκάθαρα αν επισημάνουμε ότι σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2012 η ΝΔ έπεσε κατά 6,6 ποσοστιαίες μονάδες και κατά άλλες 4 το ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκτοξευτεί από το 17% του Μαΐου στο 27% του Ιουνίου χάρη στην προοπτική της πρώτης θέσης και του μπόνους των 50 εδρών, δηλαδή χάρη σε έναν παράγοντα που έλειπε από τη χτεσινή αναμέτρηση. Αν χτες πήρε σχεδόν 27% χωρίς πόλωση και μπόνους, ευνόητο είναι ότι σε συνθήκες εθνικών εκλογών τα ποσοστά του θα αυξηθούν πολύ.

Είναι επίσης φανερό ότι η συγκυβέρνηση θα δυσκολευτεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις όταν η βασική συνιστώσα της έχει πάψει πια να αποτελεί το πρώτο κόμμα κι όταν ουσιαστικά, αν και όχι ακόμα τυπικά, φαίνεται να έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Σε κάθε περίπτωση, είναι σχεδόν αδύνατο να μη γίνουν εκλογές στις αρχές του 2015 ενόψει ή εξαιτίας της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας -και από μιαν άποψη, καλύτερα να μη γίνουν τώρα αφού θα είναι δύσκολο (αν γίνουν) να συγκεντρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τέτοια δύναμη σε έδρες που να μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της εκλογής ΠτΔ.

Στο χτεσινό άρθρο, είχα προβλέψει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με προβάδισμα 3-5 μονάδων, ενώ έπεσα λίγο έξω στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, που τα περίμενα διψήφια. Από την άλλη, κανείς νομίζω δεν περίμενε τόσο ψηλά (πάνω από 2,5%!) το Λάος του κ. Καρατζαφέρη, που κατέβηκε στις εκλογές χωρίς κανένα από τα στελέχη του 2012 (όλοι τώρα έχουν περάσει στη ΝΔ), με μόνο του εφόδιο το κανάλι που του παραχώρησαν. Ίσως κάποιοι παλιοί ψηφοφόροι του Λάος, που το είχαν αφήσει το 2012 υπέρ της ΧΑ, να επαναπατρίστηκαν, ενδεχομένως φοβούμενοι ότι ο διεθνής σιωνισμός έχει τεχνολογία που επιτρέπει να δεις το ψηφοδέλτιο μέσα στον φάκελο.

Ασφαλώς, το 12% που συγκέντρωσε η ακροδεξιά (ή το 9.4% του ναζιστικού μορφώματος) είναι ανησυχητικό δεδομένο, που χρειάζεται ανάλυση και νηφάλια συζήτηση -όχι όμως με τους όρους της περασμένης εβδομάδας, όπου εκείνοι που εφαρμόζουν την ατζέντα της ΧΑ και εκείνοι που είδαν εβραϊκά επώνυμα στη λίστα Λαγκάρντ προσπαθούσαν να κολλήσουν τη ρετσινιά της «συνδιαλλαγής» με τη ΧΑ στο μοναδικό ελληνικό κόμμα που έχει άτεγκτη στάση απέναντι στον ρατσισμό και στον αντισημιτισμό χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Ενδεικτικό της υποκρισίας που χαρακτήρισε τη σχετική «συζήτηση» ήταν η τοποθέτηση του κ. Καμίνη, ότι «δεν θέλει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής», ενώ την ίδια στιγμή καλούσε τους ψηφοφόρους της ΧΑ να μελετήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μετανάστευση, που «μιλάει για ελεύθερη είσοδο στην Ελλάδα όλων των μεταναστών» (τοποθέτηση που προβλήθηκε και από ακροδεξιούς ιστότοπους).

Βρίσκω μεγάλο το ποσοστό της Ελιάς. Ο εκβιασμός του Βενιζέλου, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν πάρει χαμηλό ποσοστό, έπιασε αυτή τη φορά. Την άλλη δεν θα πιάσει. Ο εκβιασμός αυτός είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν κάπως τα ποσοστά του Ποταμιού και πολύ περισσότερο της ΔΗΜΑΡ. Το νεοπαγές κόμμα δεν τα πήγε και άσκημα, αλλά το χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι γεμάτο με σκελετούς κομμάτων που συγκέντρωσαν καλά ποσοστά την πρώτη ή και τη δεύτερη φορά που εκτέθηκαν σε εκλογές. Πάντως, το Ποτάμι είναι πιθανός σύμμαχος σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο από την Ελιά (ή από τη ΔΗΜΑΡ για αντικειμενικούς πια λόγους). Καλό είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να είναι συγκροτημένη και συγκρατημένη, χωρίς να κόβει πιθανές γέφυρες και χωρίς τις υστερικές κραυγές («κεντροφασίστες») ορισμένων φανατικών στα κοινωνικά μέσα.

Πεσμένο το ΚΚΕ, το περίμενα μια μονάδα ψηλότερα. Όμως δίνω συγχαρητήρια στους ψηφοφόρους του, που φαίνεται να αγνόησαν την αντιενωτική γραμμή της ηγεσίας και υπερψήφισαν μαζικά Δούρου, Σακελλαρίδη, Γαλιατσάτο και τους άλλους συριζαίους υποψηφίους στον β’ γύρο σχεδόν παντού. (Ακόμα κι αν χρεώσουμε όλα τα επιπλέον λευκά και άκυρα της Αττικής σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ, κάτι που προφανώς δεν ισχύει, περισσότεροι από τους μισούς αγνόησαν τη γραμμή).

Τίτλοι τέλους για τη Δημάρ, που κατατάσσεται πλέον να παίζει στα τοπικά, με τους Κυνηγούς και τον Χατζημαρκάκη. Κάποια άξια και τίμια στελέχη θα είναι καλόδεχτα στον Σύριζα, τον Παπαδόπουλο να τον πάρει η ΝΔ.

Για την υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πω τίποτα επειδή (αν και δεν θα το πιστέψετε) ακόμα δεν έχω δει τα αποτελέσματα και θέλουν αρκετή μελέτη. Μπορείτε να πείτε εσείς στα σχόλια ό,τι θέλετε, ιδίως το πρωί που θα έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα.

Θέλω όμως να επισημάνω ένα παράδοξο του εκλογικού νόμου. Το νεοναζιστικό μόρφωμα, με ποσοστό 9,40% αποσπά 3 έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,5% (σχεδόν τριπλάσιο!) παίρνει… 6 έδρες, δηλαδή μόλις το διπλάσιο. Κάπου διάβασα ότι οι φωστήρες που έγραψαν τον τελευταίο εκλογικό νόμο ξέχασαν να προσθέσουν την πρόνοια για αφαίρεση του ποσοστού των κομμάτων που δεν πήραν το 3% (δηλαδή το εκλογικό μέτρο να μη βγαίνει με το 100/21 αλλά με το 83/21, αν το 17% ψήφισε κόμματα που δεν πήραν το 3%). Δυστυχώς, τώρα δεν βρίσκω την ανάλυση αυτή, ούτε ξέρω αν ευσταθεί. Εκλογολόγοι, ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν.

Όσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χαίρομαι πάρα πολύ που, αντίθετα με τον εκβιασμό του, απέτυχε οικτρά η πρόβλεψη του κ. Βενιζέλου, που δεν κουραζόταν να την επαναλαμβάνει σε όποιον έβρισκε μπροστά του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπαιρνε «καμιά περιφέρεια» και «κανένα μεγάλο δήμο». Εκτός από την σχεδόν σίγουρη νίκη της κ. Δούρου, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε στα Ιόνια με ποσοστό που προσεγγίζει το 60%, ενώ και στη Δυτική Μακεδονία άνετα νίκησε ο αντιμνημονιακός Θ. Καρυπίδης που είχε προς στιγμήν υποστηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδιαφέρον έχει και ο διασυρμός του επίσημου υποψήφιου της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το κυβερνητικό χρίσμα αποδείχτηκε χιτώνας του Νέσσου.

Όμως πολύ σημαντική είναι και η νίκη των αριστερών συνδυασμών σε μια σειρά από μεγάλους δήμους, είτε πρόκειται για δήμους του λεκανοπεδίου Αττικής είτε για πρωτεύουσες νομών (Λάρισα, Κέρκυρα, Λιβαδειά), ενώ εξαιρετικά σημαντικό ήταν και το ποσοστό του ηττημένου αυτή τη φορά Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του επόμενου δημάρχου Αθηναίων. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αποδείχτηκε η συσπειρωτική δύναμη των αριστερών συνδυασμών, κάτι πολύ ελπιδοφόρο που αντέστρεψε την κακή εικόνα από κάποιες (αρκετές) αποτυχημένες επιλογές του πρώτου γύρου. Ασφαλώς η μελέτη των επιτυχιών και των αποτυχιών θα επιτρέψει να βγουν διδάγματα και να διορθωθούν λάθη. Επιτυχίες σημείωσε και το ΚΚΕ, που κέρδισε θέλοντας και μη την Πάτρα και το Χαϊδάρι και διατήρησε την Πετρούπολη, αφού η μεταφορά ψήφων λειτούργησε πολύ καλά. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ισχυρή αυτόνομη παρουσία και υπόσταση στο αυτοδιοικητικό τοπίο, εκεί που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν ανύπαρκτος σε πολλές περιοχές -και αυτό το κέρδος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Η μελανή κηλίδα στην κατά τα άλλα θετική εικόνα είναι η επικράτηση του μπερλουσκονισμού στον Πειραιά και στον Βόλο, με την αμέριστη υποστήριξη του δύοντος ΠΑΣΟΚ και της ηττημένης ΝΔ. Τουλάχιστον το κακό δεν τρίτωσε, αφού ο τρίτος ποδοσφαιρογενής υποψήφιος, ο Λ. Γεωργαμλής στη Νέα Φιλαδέλφεια, ηττήθηκε από τον αριστερό Αρ. Βασιλόπουλο.

Μια και έπιασα το ποδόσφαιρο και ειδικά τη Νέα Φιλαδέλφεια, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω και τον βρόμικο πόλεμο που δέχτηκε η Ρένα Δούρου με πρόσχημα το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Της αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια που μπόρεσε να τον ξεπεράσει, όπως άλλωστε και την υπονόμευση από κάποιους πούρους αριστερομέτρες εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Έγραψα όμως πολλά και η ώρα είναι περασμένη. Κλείνω περιμένοντας να ακούσω τα δικά σας σχόλια, τόσο για τις ευρωπαϊκές εκλογές (εντός και εκτός των συνόρων) όσο και για τις αυτοδιοικητικές. Και ελπίζω ότι από αύριο θα αποκατασταθεί η συνήθης κατάσταση πραγμάτων, που μας θέλει κυρίως να λεξιλογούμε και λιγότερο να πολιτικολογούμε…

 

318 Σχόλια to “Την επαύριο μιας νίκης”

  1. munich said

    Καλημέρα,
    συγχαρητήρια στην κ. Δούρου για τον δύσκολο αγώνα που έδωσε και τη νίκη της.

    Ελπίζω σιγά σιγά τώρα να σταματήσει η προπαγάνδα και να επιστρέψούμε σε πιο νηφάλιες συζητήσεις.

  2. Γιάννης Κουβάτσος said

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Σωστή η ανάλυσή σου, Νικοκύρη, συμφωνώ σε γενικές γραμμές. Επισημαίνω την παγιωμένη πλέον τάση των Ελλήνων να ψηφίζουν ό,τι γυαλίζει, ηθοποιούς, ποδοσφαιριστές, τηλεδημοσιογράφους και λοιπούς μαϊντανούς,συγχαίρω τους πιο πολιτικοποιημένους Έλληνες, τους Βολιώτες και τους Πειραιώτες, για την επιλογή τους. Και μη χειρότερα, αν και δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερα! Χαίρομαι αφάνταστα για την εκλογή της Κωνσταντίνας Κούνεβα και κλαίω με το χάλι των απόγονων του 1789, του 1848, του 1871 και του 1968. Να τη χαίρονται την ακροδεξιά πρωτιά τους! Όσο για τα δικά μας ξεφτιλίκια, τους παραπλανημένους για, τους αγανακτισμένους, αυτούς που δεν είναι ναζιστές και ρατσιστές, όχι, προς Θεού, απλώς δεν πάει το χέρι τους να ψηφίσουν τίποτε άλλο από μια αιματοβαμμένη ναζιστική συμμορία.

  3. Φρανκφούρτιος said

    Καλημέρα… Πεσμένο το ΚΚΕ που έγραψε σχεδόν δύο μονάδες πιο πάνω ; Συγχαρητήρια στον ΣυΡιζΑ , εύχομαι να βγω ψέφτης που το θεωρώ φορέα παραπλάνησης.

  4. atheofobos said

    Προσωπικά έχω τελείως διαφορετική άποψη για τα αποτελέσματα όπως γράφω στο ποστ μου ΧΘΕΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ!
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2014/05/blog-post_26.html

    Είναι τελείως διαφορετική η ψήφος στις βουλευτικές εκλογές από τις ευρωεκλογές οπότε το 3,64% της διαφοράς από την ΝΔ δεν αποτελεί με κανένα τρόπο δημοψήφισμα όπως ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Είναι χαρακτηριστικά τα παραδείγματα βουλευτικών εκλογών που έγιναν την ίδια μέρα με τις ευρωεκλογές.
    Στις 18 Οκτωβρίου 1981 στις βουλευτικές το ΠΑΣΟΚ σημειώνει εκλογικό θρίαμβο με 48,06% αλλά στις ευρωεκλογές συγκεντρώνει μόνο 40,12%. Η ΝΔ 35,86% και στις ευρωεκλογές 31,34% ενώ το ΚΚΕ αυξάνει το 10,93% σε 12,34%.
    Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και στις 18 Ιουνίου 1989 με την ταυτόχρονη διενέργεια βουλευτικών και ευρωεκλογών.
    Η ΝΔ στις βουλευτικές παίρνει 44,2% και στις ευρωεκλογές 40,4% ενώ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ 39,1% γίνεται στις ευρωεκλογές 35,9%, του δε ενιαίου Συνασπισμού από 13,1% αυξάνει σε 14,3%

  5. Καλημέρα.

    Το αντιπροσωπευτικότερο βίδδεο (ήχος και εικόνα) για την επαύριον των εκλογών…

  6. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια!

    1: Ναι, θα επανέλθουμε σε πιο ήσυχους ρυθμούς.

    3: Πεσμένο ως προς τις προσδοκίες, τις δικές μου και τις δικές του.

  7. Νέο Κid said

    1. Οι αεκτζήδες τρώνε λιγότερο κουτόχορτο απ’τους γάβρους.

  8. Νέο Κid said

    2. Αυτός ο Ολάντ (εγώ δεν ήξερα πως ζει καν) θα μπει στο Γκίνες. Απογοήτευσε τους πιο πολλούς,πιο γρήγορα. Δίκαια ή άδικα δεν ξέρω. Πραγματολογικό σχόλιο κάνω.

  9. Πάνος με πεζά said

    Καλημέρες !

    Ό,τι ήταν να γράψω για τον αχυρο-Δήμαρχο Πειραιά,το έγραψα στα προηγούμενα. Άλλωστε το τηλεοπτικό πλάνο δεν άφησε καμιά αμφιβολία, ούτε για το πώς βγήκε ο συγκεκριμένος Δήμαρχος, αλλά ούτε και για το ποιο θα είναι το αφεντικό.

    Δευτέρο σημείο «για τα πανηγύρια» ήταν η ξαφνική εμφάνιση της σοβατισμένης Γιάννας Αγγελοπούλου,που μάλιστα αντιτάχθηκε στα εφοπλιστικά συμφέροντα Μαρινάκη. Η μανταμ που έκαιγε δασάκια για πάρτη του Ρόνγκ κι έκανε Ολυμπιακούς με 22 δις (ΚΑΙ αυτή, γιατί όχι;), την είδε προστάτης των φτωχών ξαφνικά. Τουλάχιστον διευκρίνισε σαφώς ότι δεν προτίθεται να προβεί σε δημιουργία κόμματος (διαδικτυακές κακίες λένε ότι θα έφερε τον τίτλο «Channel 5»),κι έτσι μπορέσαμε και κοιμηθήκαμε ήσυχα…

    Σημείο-υπέρβαση, ο δεκάλεπτος+ διάλογος Χατζηνικολάου-Κασιδιάρη από οθόνης, και η μανατζερίστικη συμβουλή του «αγκυράνθρωπου» (anchor man) προς το Λιάκο «έλα, αποκυρήξτε τα ναζιστικά να πάτε μπροστά…».

    Νικητής αναμφισβήτητα ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο και μόνο γιατί όλα τα μορφώματα που του στήνουν στο δρόμο, καταφέρνουν τελικά να κόβουν ψήφους μόνο από άλλους ! Όμως κάποια μέρα καταλαβαίνουν κι εκείνοι ότι θα μπουν στο δόκανο μιας συνεργασίας, δε γίνεται αλλιώς…

    Τη Δούρου την ήθελα, μόνο και μόνο γιατι ο «πολύς» Σγουρός, που θα μας έφτιαχνε αποχέτευση στην Ανατολική Ακτή σε 6 μήνες, ή θα έπαιρνε το καπελάκι του να φύγει, το άργησε 4 χρόνια και τελικά αντί για καπελάκι πήρε πολλά περισσότερα στο χέρι, απ’ όλους μας… Καταλάβετε παιδιά, ότι ένας δημότης Δήμου με τιμή ζώνης 2500 ευρώ, είναι αδιανόητο να πληρώνει 150 ευρώ κάθε εξάμηνο για τον Αχόρταγο…Αισιόδοξος δεν είμαι, έχω ξαναγράψει ότι θεωρώ τη θέση «διακοσμητική» από εποχής Φώφης, αλλά μια αλλαγή ήταν απαραίτητη…

    Αυτά σαν πρώτα, κι επανερχόμαστε…

  10. Νέο Κid said

    3. Οι εγγλέζοι δεν ψήφισαν ούτε τόρηδες ούτε εργατικούς. Η δευτέρα παρουσία επίκειται!

  11. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    7
    Γαβριάζω, κάνε κράτει!

  12. Νέο Κid said

    4. Πρέπει να τελειώνει το εμπάργκο του Σύριζα στη Νεριτ. Εχουν δικαίωμα και οι ξενιτεμένοι να μην νομίζουν πως η πρώτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα είναι το Πόλτεργκάιστ.

  13. Πάνος με πεζά said

    Κι ένα σχόλιο για την πατρίδα Λακεδαίμονα : ο Σταύρος Αργειτάκος ευτύχησε να αξιοποιήσει την -χρόνια στάσιμη- δωρεά του μακρινού συγγενή μου Αθανάσιου Γουδέ, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό πάρκο στην πόλη, με θέα τον Ταϋγετο, αλλά αν και χτύπησε 48άρι την πρώτη Κυριακή, οι πάντα αυθεντικοί συμπατριώτες μου, προτίμησαν χτες τον «ημι-χρισμένο» Βαλλιώτη. Ας είναι, μιλάμε για την πιο «μπετόν» περιοχή της Ελλάδας…

  14. Ας κάνω και μια ποδοσφαιροπολιτική ανάλυση και ριψοκίνδυνη πρόβλεψη :
    Με δεδομένο πως η άνοδος μέσω των πλαίηοφφς στην Α Εθνική ελάχιστη σχέση έχει με την δυναμικότητα των ομάδων φαίνεται τουλάχιστον περίεργο (για να μην πω ύποπτο) το γεγονός της διαφαινόμενης ανόδου της Νίκης Βόλου και όχι του Ολυμπιακού Βόλου που φέτος έχει και τον Μπέο εκτός ευαγούς ιδρύματος.
    Μήπως είναι μια στάχτη στα μάτια του κόσμου για τις «ανυπόστστες» κατηγορίες εναντίον του ;
    Ετσι κι αλλιώς δύσκολα θα κρατηθούν στη κατηγορία οι ομάδες που θα ανέβουν φέτος μιας και του χρόνου θα πέσουν τέσσερις με πέντε για να επανέλθουμε στις 16 ομάδες και τα παραρτήματα πολλά, κάποια θα θυσιασθούν.
    Πιο τρελλό σενάριο να δούμε το ίδιο και από τον «θρύλο» προωθώντας κανέναν ακίνδυνο αντίπαλο ( Αστέρα, Ατρόμητο) ή πιο ήρεμο να μη χρησιμοποιεί σ’ όλα τα ματς απροκάλυπτα τη διαιτησία

  15. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    2
    Το είπαμε, ήταν ακόμη πιο σαφές στην Κύπρο: η αφυάλωση των υπερφιάλων, νίκησε το γυαλί. Το είχε ομολογήσει, αεράτα από αέρος, ένας εμποροθεολόγος πρώην ευρωβουλευτής μας: το παν είναι η αναγνωρισιμότητα.

  16. Γιάννης Κουβάτσος said

    Απαράδεκτη η στάση του Σγουρού που δεν επικοινώνησε με τη Δούρου για να τη συγχαρεί, και στο μήνυμά του δεν την ανέφερε ονομαστικά, αλλά συνεχάρη με μισό στόμα μόνο τον συνδυασμό της. Ελπίζω κάτι να διδάχτηκε ο ηττημένος (γες!) περιφερειάρχης από τον νεαρό Σακελλαρίδη, από την αξιοπρέπεια του, από το χαμόγελό του, από το ήθος και τον πολιτισμό του.

  17. sarant said

    13: Πάνο, πες για τον Βαλιώτη γιατί κάποιοι φίλοι στο FB θεωρούν ότι είναι νίκη του ΚΚΕ

    14: Θα έχει και στη Νίκη άκρες ο Μπέος.

    9: Αυτά τα τηλεοπτικά (με Γιάννα και Κασιδιάρη) τα έχασα.

    7: Μάλλον 🙂

  18. LandS said

    9. Λάθος. Η Φώφη ήταν υπερνομάρχισσα με μόνη αρμοδιότητα τη συντήρηση του Πεδίου του Άρεως.
    Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας περιλαμβάνουν (μαζί με άλλα πολλά και σημαντικά) και την αποχέτευση που σε καίει.

  19. ΠΑΝΟΣ said

    Βρε,πόνο που προξένησε!

  20. lefteris_sfak said

    Καλημέρα σε όλους.
    Ένα πρώτο σχόλιο. Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα η εικόνα είναι διαφορετική και αρκετά καλύτερη για τον σύριζα. Η διαφορά είναι μια χαρά. Το αν ρίχνει την κυβέρνηση έχει μικρή σημασία, καθότι και 8 μονάδες να ήταν, η κυβέρνηση δεν θα έπεφτε. Θα έβρισκε τεχνάσματα και δικαιολογίες, και θα είχε και έξωθεν αβάντα, για να μείνει στη θέση της. Πάντως όλοι καταλαβαίνουν -φαντάζομαι- ότι έχει σημειολογικό αντίκτυπο να καταγράφεσαι πρώτος.

    Πόσο μάλλον που αυτή η πρωτιά κατακτήθηκε παρά τα αμέτρητα εμπόδια. Τα κανάλια ξεπέρασαν τα όρια της εκτροπής στην κινδυνολογία. Η ΝΔ έπαιξε πιο βρόμικα και συντονισμένα από ποτέ. Το ΚΚΕ χτυπούσε εξ αριστερών. Το Ποτάμι σίγουρα ψαλίδισε λίγο και τη διαφορά και έριχνε τις γνωστές απολίτικες μπηχτές του (ο Θ. είπε έφτασε να πει τη Δούρου εμμέσως μπουζουξού, κερδίζοντας τον τίτλο του άτυπου εναλλακτικού πάγκαλου σακκιδιοφόρου). Μόνο οι ανεξάντλητοι έλληνες δεν επιτέθηκαν λυσσαλέα στο σύριζα.

    Άφησα για το τέλος τον αγαπημένο μου Ευάγγελο, που πούλησε το τομάρι του ακριβά και κάτι έβγαλε. Πάντοτε με χυδαίες επιθέσεις στο σύριζα, εκφερόμενες με χυδαιότητα από παρουσίες όπως η Αλσάλεχ και η Καϊλή, που γκεμπέλισαν άνευ προηγουμένου.

    Ο Βενιζέλος μοιάζει με τον ψυχοπαθή κακό στα χολιγουντιανά θρίλερ. Εκεί που έχει στριμωχτεί μεταξύ κρημνού και ρεύματος, πιάνεται από κάποια αδιόρατη αδυναμία του αντιπάλου και ξεγλιστράει. Εκεί που τρώει πέντε σφαίρες και νομίζεις ότι ψόφησε, ξανασηκώνεται και πιάνει πρώτος το πιστόλι. Έχει και τέτοιο βλέμμα εδώ που τα λέμε. Θα του άξιζε το Όσκαρ Καλύτερου Κακού.

  21. Γιώργος Πρίμπας said

    Η νίκη της Ρένας Δούρου είναι το τεράστιο και αναμφισβήτητο κέρδος των εκλογών.
    Τελικά ο κόσμος ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ για τη μεγάλη ρήξη και ανατροπή αρκεί να τον πείσεις για τη συνέπεια σου, την τιμιότητά σου και προφανώς για το αξιόπιστο και ρεαλιστικό των θέσεών σου. Η σύγχυση κάνει πολύ κακό. Οι θέσεις προκύπτουν από τη ζύμωση και το διάλογο και αναθεωρούνται αν πρέπει αλλά κάποιες φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταλάβουν ότι άπαξ και αποφασίστηκε κάτι, αυτό αποτελεί τη θέση που κοινοποιείται προς τα έξω. Τα υπόλοιπα απλώς ρίχνουν νερό στο μύλο του συστήματος
    Οι υπάλληλοι της pax alemania σκοπεύουν να επιταχύνουν αλλά μετράνε λίγους μήνες. Αυτή η πολιτική δεν βγαίνει με τίποτα. Προφανώς θα μείνουν στην εξουσία όσο μπορούν και ό,τι αρπάξουν.

    συγκινητικά υστερόγραφα.
    1. του Σγουρού οι δηλώσεις ότι συκοφαντήθηκε http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=291920&catid=9
    2. της Άγγελας που δεν κοιμήθηκε από την επερχόμενη καταστροφή της Ελλάδας. http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=291949&catid=7
    Μάλιστα είδε σε όραμα τους ανέργους από 400 χιλ να ανεβαίνουν στα 2 εκ., τους μισθούς να ισοπεδώνονται, τις ουρές στα συσσίτια, τους ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών, τους άστεγους να πολλαπλασιάζονται και ξύπνησε κλαμένη…

  22. Πάνος με πεζά said

    Ο Βαλιώτης σαφώς και είναι από το χώρο της αριστεράς (http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3197159&publDate=) αλλά η Αριστερά κατέβασε δύο άλλους υποψήφιους (Κουμουνδούρο, Λεβεντάκη),που δεν πέρασαν στο β’ γύρο. Έκανα λάθος όμως λέγοντας ότι ο Βαλιώτης είχε το χρίσμα, κατέβηκε κι αυτός ανεξάρτητος αλλά -παραδόξως- μετά τη νίκη του, όλοι λένε ότι είναι η πρώτη φορά που η Σπάρτη εκλέγει αριστερό Δήμαρχο. Κάπου έχω μπερδευτεί κι εγώ, γιατί με τρεις υποψηφιότητες, που βγήκε η μία, «είναι τρελλοί αυτοί οι Σπαρτιάτες…».

    Η αποχέτευση που με καίει, σκαλώνει σε εξυπναδίτσες του τύπου «να στείλουμε τα λύματα από τη Ραφήνα στην Ψυττάλεια, πιο φτηνά έρχεται» (με 30 αντλιοστάσια και διεύρυνση κάθε υπάρχοντος κεντρικού αγωγού), και έτσι, δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα λυθεί ποτέ. Εκείνο που ξέρω, κι ίσως το έχω ξαναγράψει, είναι ότι στους Λειψούς, ο Βιολογικός είναι δίπλα στο γραφικό λιμανάκι, χωρίς να ανοίγει μύτη. Σε μας, τον στέλνουν μπαλάκι μια στο Πλατύ Χωράφι, μια στο Μακρύ Λιβάδι και μια στη θέση «Δυο σκυλιά που γ@μιούνται»…

    Εγώ δεν έχω θέμα, ας μη γίνει ποτέ. Αλλά μέχρι τότε, να μην πληρώνω και τα τέλη που πληρώνω, αδερφέ!

  23. Διακρίνω μια σειρά από θετικές όψεις στο αποτέλεσμα.

    Πρώτον μια ομάδα εκλεγμένων συριζαίων σιγά-σιγά θα αρχίσει να εξοικειώνεται με την πρακτική διαχείριση καθημερινών ζητημάτων διοίκησης και εξουσίας.

    Δεύτερον ο πολύς ο κόσμος θα δει μερικούς συριζαίους να καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης χωρίς όμως να ακολουθήσει ως αναπότρεπτο επακόλουθο το τέλος του κόσμου (άρα μια ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση σύριζα θα μοιάζει στο σώμα όλο και περισσότερο δυνατή). Βέβαια ευνόητο είναι ότι θα πρέπει οι Δούρου και σια να μην αποτύχουν.

    Τρίτο, και πολύ σημαντικό, τρομάζουν λίγο οι δανειστές. Shit *can* happen in Greece. Ο μόνος τρόπος να στηρίξουν τους δοκιμασμένους συνεργάτες τους της παρούσας κυβέρνησης είναι (α) να μη ζητήσουν άλλα κοινωνικώς επαχθή μέτρα και (β) να σερβίρουν τυράκια μείωσης της «καθαρής παρούσας αξίας» του χρέους μέσω χρονικής επιμήκυνσης, μείωσης του επιτοκίου κλπ (ρυθμίσεις δηλ. που είναι ισοδύναμες με κούρεμα, αλλά δεν είναι ανάγκη να παρουσιαστούν ως τέτοιο στα κοινοβούλια και στους ευρωπαίους πολίτες).

  24. spiral architect said

    Καλημέρα και καλή εβδομάδα. ¨)
    Η «χαλαρή ευρωπαϊκή ψήφος» (που την ανέμιζαν οι δεξιοί συνδαιτυμόνες στα τηλεοπτικά τραπέζια χτες βράδυ) έπρεπε να είναι έτι περαιτέρω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη ΝΔ. Η -κοντά στα 4%- διαφορά τους δεν τον ενισχύει αν υπολογίσει κανείς ότι, η μεγάλη απώλεια ψήφων των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν πέρασε στο μεγαλύτερο ποσοστό της στον ΣΥΡΙΖΑ.
    Εγώ περίμενα -και λόγω της χαλαρότητας της ευρωψήφου- μεγαλύτερες διαφορές πρώτου-δεύτερου και καταποντισμό του χοντρού. Μάλλον ο εκβιασμός τους πέρασε στο εκλογικό σώμα, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που ντράπηκαν να ψηφίσουν ελιά και έριξαν μαλάγρα στο ποτάμι.
    Βλέπουμε όμως και τις ασυμμετρίες φάσεων (να και τα ηλεκτρολογικά μου!) μεταξύ των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών ειδικά στους δήμους που μας πόνεσαν. Ενδεικτικό παράδειγμα:

    Βόλος – Ευρωεκλογές
    ΣΥΡΙΖΑ: 32.33
    ΝΔ: 18,65
    ΧΑ: 9,5

    Δήμος Βόλου – Αυτοδιοικητικές
    Μπέος: 53,13
    Πατσιαντάς (ΣΥΡΙΖΑ): 46,87

    Απ’ την άλλη, ένας Πελετίδης στην Πάτρα δεν φέρνει την άνοιξη, ρε γμτ, όσο και να ανέβηκε το Κόμμα απ’ το ’12 … 😦

  25. physicist said

    Καλημέρα!

    #0. — … ενώ και στη Δυτική Μακεδονία άνετα νίκησε ο αντιμνημονιακός Θ. Καρυπίδης που είχε προς στιγμήν υποστηριχτεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Έχω διαβάσει για τον κ. Κ. πράγματα ανατριχιαστικά. Από την άλλη, όσο κι αν μας χωρίζουν πολιτικές διαφορές, έχω εμπιστοσύνη στην ευθυκρισία του Νικοκύρη σε ό,τι αφορά τους πυροβολημένους, και με παραξενεύει ότι αφήνει τον συγκεκριμένο Πειρφερειάρχη ασχολίσατο. Κοντολογίς, δεν βγάζω άκρη. Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

    —-

    Κατά τ’ άλλα, το αποτέλεσμα επιτρέπει σχεδόν σε όλους να είναι ευχαριστημένοι, κι έτσι η προεκλογική περίοδος παρατείνεται. Το τελευταίο δεν μ’ αρέσει αλλά προσδοκίες για ταχύτερες εξελίξεις και ανατροπές είναι φανερό πως ήταν υπερβολικές.

    Α, και τραγική κατάσταση ο Πειραιάς. Θα έχουμε πολύ μεγάλους μπελάδες στο μέλλον μ’ αυτούς.

  26. αλεκος said

    Υπάλληλος του Δήμου Βόλου:
    -Κύριε δήμαρχε, έχω ένα χρόνο να πληρωθώ
    -Καλαμάτα -Εργοτέλης 3-4, ο επόμενος…

  27. Νεο Kid Στο Block said

    Φυσικε, αστα αυτα! Λοιπον, κανουμε κολεγια; Επειδη εσυ εισαι ηθικο στοιχειο και δεν παει το χερι σου να γραφεις λαμακιες για τη φυσικη, θα αναλαβω εγω που ειμαι παλιοτομαρο, το επικοινωνιακο και το τρολινγκ. 5-6 αρθρακια για τον μεγαλο πατριωτη φυσικο που οι εβραιοι εμποδιζουν να κανει το πειραμα Μπουρδενμαιστερ που αποδεικνυει πως η Ρελατιβιτετ ειναι σιωνιστικες αηδιες, θα κοψουμε κι ενα μεροκαματο στον μπουφογερακα εξυπνοτερο ελληνα που θ ανακατεψει και καραθοδωρη…και η δουλεια εγινε!
    Με τα τσαρουχια θα βγουμε! Πιο μαγκας ειναι το Χατζητετοιο;
    Κι αν θες μετα, εσυ μενεις στο Ουνι και παω εγω Μπρουσελ να υποφερω στην παλιοπλατεια με τους μαπα καφεδες και τα 20 ψωροχιλιαρικα στην τσεπη… 🙂

  28. physicist said

    #27. — 😀

    Θα βγάλουμε δύο ευρωτέτοιους, εσένα και το χατζημαρκάκι, σύμφωνοι; Δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο χωρίς τον τιτανοτεράστιο, λέμε!

  29. qq said

    25a Έχεις κάτι απορίες. Τόσο καιρό δεν κατάλαβες ότι είναι σε εντεταγμένη υπηρεσία. Ο δε κύριος είναι μεν πυροβολημένος, αλλά μελλοντικά χρήσιμος και εντάσσεται στην «πατριωτική» αριστερά.

  30. Φρανκφούρτιος said

    Ψιλομπερδεύεστε οι φίλοι του ΣυΡιζΑ…Το ΚΚΕ δεν σε χτυπά όταν σου θυμίζει ότι άλλα λές , άλλα κάνεις και άλλα εννοείς. Ούτε είναι χτύπημα να σου θυμίζει πώς παραδέχτηκες ότι είναι μπετόν και επιλογή σου να είσαι μέλος τόσο στον ΝΑΤΟ ( και άρα να δέχεσαι Αιγύπτους/Λιβύη/Ουκρανίες κτλ ) και της ΕΕ όπως είναι και άρα να αποδέχεσαι και τον κατάλογο της ατζέντας ΝΑΤΟ. Προσωπικά πιστεύω πώς δεν είναι νίκη της αριστεράς η νίκη ΣυΡιζΑ δεδομένου ότι συνετάχθη με μή αριστερές δυνάμεις πλέον ( το παρελθόν πχ Μάαστριχτ λέει ότι ποτέ δεν το έκανε ) και το μόνο που πρεσβεύει είναι ίσως μία πιο αριστερή πολιτική σε σχέση με την Α.Ε. που μας κυβερνά. Γιατί πρέπει το ΚΚΕ να συνταχθεί με αυτή την θέση του ΣυΡιζΑ ;

  31. Spiridione said

    Καλημέρα.
    Μια άλλη ευχάριστη είδηση
    http://www.efsyn.gr/?p=201124

  32. Πάνος με πεζά said

    Εκλέγονται,με βάση τις πρώτες σταυροκαταμετρήσεις :

    -από την Ελιά ο ανεπάγγελτος συνάδελφος Ανδρουλάκης, και η Εύα Καϊλή, που εγώ πάντα τη γράφω με ύψιλον και γιώτα.

    Ο αστροφυσικός Γραμματικάκης, οι ραδιο-συνταγματολόγοι Κατρούγκαλος και Χρυσόγονος, μετά από πολλή δουλειά σε εκπομπές Κοτρώτσου, ο Νότης Μαριάς, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, η (Ρένα είναι οφσάιντ) Βόζενμπεργκ, ο Κύρτσος, ο Κύρκος (υιός) και άλες τέτοιες προσωπικότητες.

    19 χιλιάρικα το μήνα είναι αυτά, παιδιά, καλοφάγωτα…

  33. Omadeon said

    Πολλοί το ρίξαμε στη γκρίνια χθες το βράδυ, εκεί που παντού στο εξωτερικό μιλάνε για ξεκάθαρο θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε λοιπόν την… αισιόδοξη πλευρά της… απαισιοδοξίας μας, ας δούμε το ενδεχόμενο να έχουμε, επιτέλους, αναπτύξει… πολύ υψηλά στάνταρντ. Σαν το ελαιόλαδο που το θεωρούμε δεδομένο και ψάχνουμε το πιο πούρο και παρθένο, αλλά στο εξωτερικό… ελαιόλαδο νάναι κι ό,τι νάναι.

    Κι η θετική πλευρά του.. αρνητισμού μας (χεχε) είναι ότι… ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνουμε, αν η γκρίνια γίνει γόνιμη αυτοκριτική που θα μειώσει τα λάθη μας.

  34. geobartz said

    Ο λαός αποφάνθηκε ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ χρειάζονται και τα ποτάμια και οι ελιές και όλα τα …φρούτα. Είναι και το ΚΚΕ που δηλώνει ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν. Ζητά αυτοδυναμία! Προς το παρόν βέβαια η αυτοδυναμία είναι όνειρο «θερινής νυκτός». Όποιος από τους δύο πρώτους επικρατήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με την Ελιά ή/και με το ποτάμι. Θα αναγκαστεί δηλαδή να ρίξει νερό στο κρασί του. Έτσι θα αποφευχθεί το …μπεκριλίκι. Φαίνεται ότι πλησιάζει η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώ όμως ότι όσο πιο αργά έρθει στην εξουσία τόσο το καλλίτερο για το κόμμα αυτό, αλλά και για όλους εμάς! Έτσι, νομίζω ότι θα είναι προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ αν του χρόνου εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, πάντοτε χωρίς τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ (δεν ξέρω αν αυτό είναι εφικτό). Το τελευταίο εμμένει στον πέτρινο λόγο, παρά το γεγονός ότι ο νέος ηγέτης του εκφράζει αυτόν τον λόγο με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος (τα ίδια πράγματα που λέει ο Κουτσούμπας, αν τα έλεγε η Κανέλλη θα προκαλούσε αριστερούς και δεξιούς). Ατύχησε στις επιλογές της η ΔΗΜΑΡ. Αυτά παθαίνει όποιος είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον ασυφύλαξ»! Τέλος, για την άνοδο της Χρυσής Αυγής θα πώ ότι πολλοί και πολλαπλώς έβαλαν το χέρι τους, και δεν θα την σχολιάσω περισσότερο.

  35. Φρανκφούρτιος said

    @31 Φίλτατε καλό θα είναι εάν το έργο του είναι καλό. Και ο ΓΑΠ μετανάστης ήταν…

  36. Omadeon said

    Εις τον Θεόκριτο παραπονιόνταν
    μια μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης:
    «Τώρα δυο χρόνια πέρασαν που γράφω
    κι ένα ειδύλλιο έκαμα μονάχα.
    Το μόνον άρτιόν μου έργον είναι.
    Αλλοίμονον, είναι υψηλή, το βλέπω,
    πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα
    κι απ’ το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
    ποτέ δεν θα ανεβώ ο δυστυχισμένος».
    Είπε ο Θεόκριτος: «Αυτά τα λόγια
    ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
    Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
    να ’σαι υπερήφανος κι ευτυχισμένος.
    Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι,
    τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
    Κι αυτό ακόμα το σκαλί το πρώτο
    πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
    Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
    πρέπει με το δικαίωμά σου να ’σαι
    πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
    Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
    και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
    Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
    που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης.
    Εδώ που έφτασες, λίγο δεν είναι,
    τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα».

    -Καβάφης, http://yperopsiakaimethi.blogspot.gr/2011/12/blog-post_21.html

  37. Ηλεφούφουτος said

    Απογοήτευσης συνέχεια:

    α) Η ευρω-ομάδα της Αριστεράς και πάλι έκτη, πιο κάτω κι από τους ECRούδες.

    β) Η σύνθεση της εξάδας των εκλεγμένων του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μετράει πολύ τι είναι τηλεοπτικά αναγνωρίσιμο· δείχνει και πολιτική πλαδαρότητα θα έλεγα.

  38. Πάνος με πεζά said

    @ 34 : Κατά ένα σενάριο, είναι εφικτή η εκλογή Προέδρου από το υφιστάμενο κυβερνητιικό σχήμα, μετά και από κάποιες μετατοπίσεις από «γειτονικούς χώρους», τύπου ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ κλπ. Δεν ξέρω με πόσους ακριβώς εκλέγεται ο (νέος) σκρίνιος, κάποιος που μπορεί να βοηθήσει;

  39. Φρανκφούρτιος said

    @34 Πέτρινος λόγος ; Εννοείς ξύλινος ; Ίσως είναι το μόνο που δεν μπορείς να κατηγορήσεις το ΚΚΕ http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B7_%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1 . Εκτός εάν τον αποκαλείς «πέτρινο» γιατί η αλήθεια πονάει , όσο να πεις…

  40. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Έχει τόση αξία το η διαφορά 4% με 45% αποχή; Το 26% θεωρείται ισχυρή λαϊκή εντολή;
    Εντάξει, ο Σαμαράκος θα χάσει στις επόμενες εθνικές εκλογές αλλά θα πρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ από τωρα να κάτσουν και να υπολογίσουν πιθανές συμμαχίες. Με τη ΔΗΜΑΡ στο βυθό, μην απορήσετε αν ο Μπένι και η Ελιά του γίνει απαραίτητο συστατικό και στην επόμενη κυβέρνηση.

  41. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα. Δεν προλαβαίνω να σχολιάσω κι επειδή έχω ταξίδι θα τα ξαναπούμε το βράδυ.

  42. spiral architect said

    @41: Πρόσεξε μόνο να μη σε βάλουν δίπλα-δίπλα με τη Θπυράκη στο αεροπλάνο … 😀

  43. physicist said

    Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, οι αριθμοί λένε τα εξής:

    Η δημοκρατική δεξιά-κεντροδεξιά είχε τις μεγαλύτερες απώλειες, 71 έδρες. Για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που ήρθε από τις 265 στις 212, η απώλεια είναι στο 20% της προηγούμενης δύναμής του και επομένως μεγάλη. Το ΕΛΚ είναι ξεκάθαρα ο ηττημένος των Ευρωεκλογών αλλά το σώσανε επειδή βγήκαν πρώτο Κόμμα.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες-Πράσινοι-Αριστεροί είχαν μικρό κέρδος 11 εδρών.

    Το μεγάλο κέρδος, +77 έδρες, στους ανένταχτους, που σχεδόν τετραπλασίασαν τις έδρες τους από τις 27 στις 104. Αυτοί είναι όμως σκορποχώρι, και σε κάθε περίπτωση δεν είναι όλοι τους ακροδεξιοί. Αν δεν ήταν το (αναμενόμενο) πατατράκ της Γαλλίας, δεν θα έλεγα ότι έγινε και κανένας σεισμός, στην τελική.

  44. spiral architect said

    @27, 28: Μάγκες, αν εκλεγεί στο ευρωκοινοβούλιο ο χημικός μηχανικός με ειδίκευση σε στρατηγικά παίγνια και στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, σβήσατε, λέμε! 😀

  45. IN said

    41: Ε, μην αγχώνεσαι, αν χάσεις το αεροπλάνο, πες το Γλέζο να σε πάρει με το αυτοκίνητο 🙂

  46. physicist said

    #44. — Αν λες για τον Γ. Μαυρωτά: χωρίς να τον ξέρω, απλώς από τα βιβλιογραφικά του, φαίνεται να έχει αξιοπρεπές ρέκορντ με πολλές ετεροαναφορές. Στα χαρτιά πάντα, πολύ καλύτερο από πάρα πολλούς άλλους.

    Γενικώς, δεν ξέρεις αν αύριο-μεθαύριο ο Σύριζα κάνει Κυβέρνηση συνασπισμού με το Ποτάμι, οπότε καλό είναι να μην κόβονται οι γέφυρες. Δε λέω για σένα, αρχιτέκτονα, γενικά μιλάω.

    🙂

  47. Νεο Kid Στο Block said

    Φυσικε, εγω νομιζω πως τα πανευρωπαικα αποτελεσματα δειχνουν ενα ξεπεσμο της ευρωπης σε επιπεδο ιδεων, με την εννοια πως παραδοσιακα η ευρωπαικη κουλτουρα ‘παει στο διαολο! Καπιταλισμος-ξεκαπιταλισμος ,ε! μετραγε και τον ανθρωπο ρε παιδι μου! Αυτο πλεον παει περιπατο. Οι βορειοι δεν θελουν ευρωπη γιατι (νομιζουν) πως ταιζουν τους φτωχους ανατολικονοτιους ,και οι νοτιοι δεν θελουν ευρωπη γιατι τους κοβει πλεον πως δεν γινεται να συνυπαρξει απο την ιδια μερια των προβληματων και των ευκαιριων ο μποδοσακης με τον μπαρμπα μητσο τον αχθοφορο. Αυτη η κοινωνικη ενδοια εξηγει και τις περιχαρακωσεις-εθνικισμους. Εδω ειναι η μεγαλη ευθυνη της Γερμανιας. Αν δεν καταλαβουν πως η ευρωπη δεν μπορει να ειναι μονο ουμζατς και ισοζυγια δανεισμων, η μπιελα ειναι αναποφευκτη.

  48. spiral architect said

    Οχι φυσικέ μου, ο Μαυρωτάς τουλάχιστον παίζει στο αντικείμενό του.
    (και στο μηχανιλίκι και στο πόλο)
    Για την άλλη ψυχή λέω που εκμεταλλεύτηκε το όνομα του μπαμπά του.
    (ανάθεμα την οικογενειοκρατία, τον κομματικό σωλήνα και τον καθοδικό σω΄΄ηνα …)

  49. # 48

    Προτιμώ τα παιδιά που προέρχονται από τον σκέτο…σωλήνα !

  50. Ο θεός που δεν υπάρχει, να μας κόβει μήνες και να σου δίνει μέρες, Μανώλη Γλέζο – γιατί αν δεν αντέξεις, θα γίνει ο Κούλογλου ευρωβουλευτής, και αυτό δεν θα το αντέξουμε εμείς.

  51. τεμέτερον said

    Νόμιζα πως εδώ λεξιλογούμε …

  52. Πάνος με πεζά said

    Περιμένοντας, ο εν λόγω (Κύρκος) τα αποτελέσματα, έπαιζε σκάκι με τον Κοτρωνιά;

  53. andam said

    Εξαιρετική η ανάλυση Νίκο και μ΄έβγαλε και από μια αρχική απογοήτευση που πίστευα σε μεγαλύτερα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

    Είναι γεγονός βέβαια ότι περίμενα περισσότερο αέρα στα πανιά μας αλλά αυτό πιστεύω ότι είναι και ένα μήνυμα στην ηγεσία που τα στελέχη μας πολλές φορές είναι λίγο ρεμπέτ ασκέρ με τις πολυγλωσσία που έχουν σ΄ένα θέμα. Βίαια ωρίμανση της Αριστεράς το ονόμασε ο Παπαδημούλης.

    Άμεσα καθήκοντα:
    1) οργανωτική συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ (που είναι ανύπαρκτη) με θεματικές και κεντρικές οργανώσεις τουλάχιστον σε κάθε πόλη- για να μην παίρνονται οι αποφάσεις από ελάχιστους που πολλές φορές δείχνουν προσωπικές φιλοδοξίες πολύ μεγαλύτερες απο την αξία τους
    2) να εκλείψει το αριστερόμετρο
    3) καλύτερα ψηδοδέλτια, ο κόσμος δεν είναι χαζός και μεις όμως δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να ψηφίζουμε. Το περιφερειακό Θεσσαλίας με τη Διώτη δεν ήταν απλώς κακό αλλά κάκιστο γι αυτό πήραμε 12%.

    Από την ΔΗΜΑΡ πρέπει να κάνουμε προσωπικές προτάσεις σε ορισμένους που είναι καλοί και άξιοι αρστεροί. Θα πρότεινα πχ από τη Θεσσαλία το βουλευτή Θωμά Ψύρρα και την υποψήφια ευρωβουλευτινα Κόσσυβα. Εξαιρετικοί και οι δυό.

    Αυτά προς το παρόν

  54. physicist said

    #47. — Κίντο, νομίζω ότι έχει κάμποση αλήθεια αυτό που λες αλλά όπως φαντάζεσαι κλωτσάω με το φόρτωμα της ευθύνης αποκλειστικά στους Γερμανούς. Σωστό είναι ότι ο άνετος ευρωκαπιταλισμός με τις κοινωνικές παροχές έχει φάει χοντρό κούρεμα αλλά δεν βγαίνανε τα λεφτά, προτού ακόμα γίνουν οι φάσεις με τη Μέρκελ κλπ. Τις περικοπές τις αρχίσανε στη χώρα τους οι Σουηδοί, μετά ήρθε ο Σοσιαλδημοκράτης Σρέντερ με τους Πράσινους κι όλα τα περαπόμενα. Λες δηλαδή ότι αν δεν ήταν η πολιτική της Γερμανίας θα μπορούσε π.χ. η Γαλλία (που κλυδωνίζεται άγρια από την κρίση) να κρατήσει το κοινωνικό της Κράτος σε καθεστώς παγκόσμιου ανταγωνισμού;

    Να το πάρουμε αλλιώς: αν ο Σρέντερ δεν είχε κάνει τις περικοπές και η παγκοσμιοποίηση είχε χτυπήσει άσχημα και τη Γερμανία, μπορεί να είχες τώρα πρόβλημα ακροδεξιάς και εκεί, ενώ για την ώρα τουλάχιστον το πολιτικό σκηνικό εκεί είναι σταθερό και οι ακροδεξιοί εξαφανισμένοι. Δεν ξέρω, υποθέσεις είναι αυτά. Όσο για την έκπτωση της ιδέας της Ευρώπης, κοίτα και άλλους παράγοντες: την ταχεία διεύρυνση με χώρες ετερογενείς, τη διόγκωση της γραφεικρατίας στις Βρυξέλλες, την πρόκληση των αστρονομικών μισθών εκεί, τη χαμηλή ποιότητα πολλών Ευρωβουλευτών και Επιτρόπων κλπ. Χωρίς να θέλω να πω ότι η οικονομική κρίση δεν είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

  55. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Η μεγάλη νικήτρια των εκλογών, ήταν με διαφορά η Χρυσή Αυγή, (δευτερευόντως η ακροδεξιά, και γενικά η δεξιά) με την ηγεσία της στην φυλακή, και εν αντιθέση με το 12, χωρίς πρόσβαση στα κανάλια, που τότε την ζαχάρωναν και την προωθούσαν, είναι το μοναδικό κόμμα που είχε άνοδο σε όλους τους νομούς της χώρας. Αντί η αριστερά να πανηγυρίζει μία νίκη (πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές) χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα, ας αντιληφθεί την πραγματικότητα για μιά φορά στην ιστορια της. Η δεξιά με όλες τις μορφές της, γιγαντώνεται στην Ευρώπη, οι λαοί της γυρίζουν την πλάτη στην αριστερά, ενώ εδώ στα δικά μας, συριζα και ΚΚΕ άλλος πολύ άλλος λίγο, λένε οτι νίκησαν, το οτι μέσα στην χειρότερη οικονομική κρίση της ζωής μας των περισσοτέρων εδώ μέσα, πήραν και τα δύο κόμματα κάτω απο 33% δεν το βλέπουν. Ο λαός τους φτύνει, κι αυτοί λένε ψιχαλίζει, άκου νίκη.!

  56. physicist said

    #48. — Ωχ, Αρχιτέκτονα, τώρα το πήρα πρέφα:

    Αγαπά τη ΔΗΜΑΡ, όπως αγαπά το Dolce, τον Μερακλή με τις πίτες στα Εξάρχεια, τον Βρούτο, τον Λεωνίδα. Το ότι δεν τους βλέπει πια δε σημαίνει πως τους ξέχασε.

    Δήλωση πολιτικής ταυτότητας, όχι παίξε-γέλασε.

  57. 48, 56 Πάλι καλά να λες, Φυσικέ, διότι στην αναγγελία της υποψηφιότητας η μόνη ταυτότητα ήταν «γιος του Λεωνίδα Κύρκου». (Το ίδιο είχε συμβεί με τον γιο του Παπαγιαννάκη…)

  58. physicist said

    #57. — Και πρώτος-πρώτος στην ανακοίνωση … ωχχχχχχ …

    Τώρα στο άσχετο: θα περίμενε κανείς ότι άνθρωποι με αρχές θα τις περνάγανε και στα παιδιά τους, όχι; Και δεν θ’ ακουστεί, ελπίζω, σαν απρεπής προσωπική κριτική σ’ έναν άνθρωπο που δεν ζει πλέον. Μια σκέψη είναι.

  59. spiral architect said

    @56: Μα μιλάμε ότι, διαβάζοντας τα βιογραφικά των ποταμανθρώπων καταλαβαίνεις ότι, ο Λεονάρντο-Σταύρος (έτσι τον λέει η κόρη μου, λόγω του σακιδίου πλάτης) έχει μαζέψει τον αφρό της καινοτομίας, του TED-X, του kickstarter, του άδολου ακτιβισμού και της πλήρους ασυμβατότητας.
    Ενδεικτικό κοπυπάστωμα ειδικοτήτων απ’ τη σελίδα των υποψηφίων:
    – Δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης
    – Καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στη Γαλλία, ειδικός στην περιβαλλοντική μετανάστευση
    – Αγρότισσα με δράση ενάντια στον παιδικό αλκοολισμό
    – Σύμβουλος Επικοινωνίας και Πολιτικός Επιστήμονας, απόφοιτος Harvard
    – Σύμβουλος επιχειρήσεων, επιχειρηματίας της ενέργειας και του αγροτοδιατροφικού τομέα
    – Φοιτητής αρχιτεκτονικής, ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ασθενών
    – Θαλάσσια βιολόγος, ακτιβίστρια στη μάχη για την προστασία των ελληνικών θαλασσών
    – Ηθοποιός, επιχειρηματίας, ακτιβίστρια για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας
    – Χημικός μηχανικός με ειδίκευση σε στρατηγικά παίγνια και στη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση

    Σβήσαμε ρε, σε λέω, σβήσαμε! 😆

  60. physicist said

    Απ’ όλα τούτα, η μεγάλη ξεφτίλα είναι ο προσδιορισμός «απόφοιτος Harvard». Κατά τ’ άλλα, ντάξει, ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα κόμματα και θα βρεις αγκωνάρια και δοκάρια να σηκώσεις πολυκατοικία.

    (Ώρες είναι να μου βγει τ’ όνομα ότι είμαι ποταμίσιος επειδή δεν συμμετέχω στην καζούρα :P).

  61. Πέπε said

    Μα να μην το παραθέσω;

    Σχόλιο σε διάλογο που ξεκίνησε πολιτικός και κατέληξε ό,τι να ‘ναι, κάτω από μία είδηση. Κάποιος γράφει κάτι σε πολυτονικό. Άλλος του απαντά:

    oxi alles dasies hmarton, ta greeklish einai toso plousia glwssa… krima einai na tin katastrefete… an den seveste ton eauto sas, sevasteite toulaxiston ta paidia sas !

  62. Left said

    @51.Τεμέτερον είπε
    26 Μαΐου, 2014 στις 12:32
    Νόμιζα πως εδώ λεξιλογούμε …

    Σωστά.
    Γνωρίζετε εαν εξακολουθούν να ισχύουν οι λέξεις:
    Ανεργία, Χαράτσι, Συγχωνεύσεις σχολείων, Αυτοκτονίες, Eldorado, Λουκέτα, Περικοπές μισθών, Διαθεσιμότητα, Κατάργηση νοσοκομείων, Ανταλλακτήρια χρυσού, Πώληση Ελληνικού, Επιστράτευση, Φαγητό κάδων, Μετανάστευση, Αστεγοι, Κατάργηση επικουρικών συντάξεων, Υποτέλεια, Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, Εργατική Εστία, ΕΡΤ…ή καταργήθηκαν μετά τα αποτέλεσματα των Ευρωεκλογών?
    Εκτός και εαν η κατάργηση τους θα ισχύσει μετά τις εθνικές εκλογές.

  63. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    27 – Είδα οτι δίνετε μεροκάματο στον μπουφογέρακα έλληνα, και λέω, έλληνας είμαι, στον Γέρακα μένω, ο μόνος μπούφος που κατοικοεδρεύει στον Γέρακα είμαι εγώ, άρα; ΕΜΕΝΑ ΕΝΝΟΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ. Επειδή όμως έχω κι άλλες προτάσεις, (οι μπούφοι σε τέτοιες εποχές, είμαστε περιζήτητοι, δές π.χ στον Πειραιά) τί μεροκάματο δίνετε; Σκέψου καλά, γιατι ο Φλεβάρης είναι κοντά.

  64. @ 55: Το ΚΚΕ έβγαλε δήμαρχο στην Σπάρτη. Αυτό μέχρι πριν από λίγο καιρό, δεν θα έστεκε ούτε σαν το πιο γελοίο ανέκδοτο στον κόσμο- την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε πενηνταβάλε πανελλαδικά, το δημαρχείο της Σπάρτης το έβλεπε μόνο σε καρτ ποστάλ.
    Κατά τα άλλα, έχεις δίκιο, η δεξιά κέρδισε, οι πράσινες κατσίκες κάνουν το καλύτερο κεμπάπ, και ο Σαμαράς θυμήθηκε επιτέλους τι ψήφισε.

  65. IA said

    πρώτη φορα αριστερά ;

    δηλαδη η νικη του ΠΑΣΟΚ το 1981 με συνθηματα έξω από την ΕΟΚ, εξω από το ΝΑΤΟ, να φυγουν οι αμερικάνικες βάσεις από την Ελλάδα, στις 18 σοσιαλισμός κλπ τι ηταν ; νικη της επαναστατικης αριστεράς ;

  66. spiral architect said

    @65: Αυτό δεν πιάνεται! 😉 😀

  67. Ηλεφούφουτος said

    47 Νεοκίδη, ναι, τον ξεπεσμό της Ευρώπης δείχνουν ΚΑΙ αυτα τα αποτελέσματα.

    Και δεν συναρτώ την όποια ζωντάνια με συγκεκριμένες πολιτικές και αποφάσεις αλλά με την πνευματικότητα που ξεκινούσε από α) συνειδητοποιημένους εργαζόμενους και β) ανώτερα στρώματα που αμφισβητούσαν τον εαυτό τους.
    Τώρα, ηγεμονισμός νέτα σκέτα. Χωρίς αυτοπεριορισμό. Σαν το άλιεν της ταινίας.

  68. Νεο Kid Στο Block said

    Λαμπρο ,λυπαμαι αλλα απορριπτεσαι. Μην το παρεις προσωπικα, αλλα υστερεις εναντι του οριτζιναλ μπουφογερακα σε γνωσεις επι της ΑΟΖ και στην διαφορικη γεωμετρια. Το συζηταμε ομως για να μπεις υπευθυνος πολιτιστικων και κλαρινου.:-)
    (Βιολι θα βαραω εγω, κι ο Φυσικος θα παιζει τουμπερλεκι)

  69. physicist said

    Για κλαρίνα ο Γκουαρδιόλα, να έχει και ευρωπαϊκό φλαιρ το ψηφοδέλτιο.

    (ΟΚ, το κόβω λέμε …)

  70. spiral architect said

    Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν καταιγιστικά:
    α. Πανικόβλητοι τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα με κάθε μέσο μετά την νίκη του Συριζα.
    β. Εξελέγη ευρωβουλευτής η Μαρία Θπυράκη
    γ. Εξελέγη ευρωβουλευτής η Εύα Καϊλή
    δ Ο μονταζιέρης έπαθε κοκομπλόκο
    ε. Ζήσαμε, να δούμε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να πανηγυρίζει μονοψήφιο ποσοστό
    στ. Ζήσαμε, να δούμε άλλο ένα γόνο Μητσοτάκη σαν περιφερειάρχη. Καταργούνται τα σουβλάκια της Λιβαδειάς
    ζ. Έκανε δηλώσεις η Γιάννα
    η. Νέα νομοθετική ρύθμιση δια χειρός Βενιζέλου: Ο δεύτερος κερδάει.

  71. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    57 – Λίγο το χεις, άλλωστε είναι η μόνη ταυτότητα που έχουν όλοι οι ανύπαρκτοι. Εδω άλλος σαν γιός του μπαμπά του έγινε πρωθυπουργός, σαν ανιψιός το ίδιο, σαν εγγόνι δήμαρχος και περιφερειάρχης, κλπ. Έτσι για να μην ξεχνάμε οτι έχουμε δημοκρατία, και όχι βασιλεία.

    58 – Τις περνάνε στα παιδιά τους, άλλο η εικόνα τους, και άλλο τι είναι στην πραγματικότητα, συνήθως είναι η μέρα με την νύχτα ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

  72. munich said

    Βγηκε αυτή η ανεκδιήγητη η Καϊλη και ο Ζαγόρ!!! Τι ‘ναι αυτά ρε παιδιά;;;;;;; Τελικά ο μόνος που θα δικαιωθεί από την ιστορία θα είναι ο Καμμένος… ε, να σας ψεκάζουν εκεί κάτω.

  73. physicist said

    Τι τρέχει, Μόναχε, στην Τσεχία και τη Σλοβακία και είχαν αποχή 80%;

  74. spiral architect said

    Στο Βιλαμπάχο ακόμα ζμπρώχουν, αλλά δεν … 😛

  75. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    68 – Αφέντη Μαρινάκη έεε Κίντ θέλω να πώ, απο διαφορική γεωμετρία δεν σκαμπάζω πολλά, αλλα ξέρω αρκετά για διαφορικό αυτοκινήτου. Και όσο για κλαρινογαμπρός, είμαι άπιαστος, πάρτε με , και δεν θα χάσετε, θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σας.

    Για να μην φεύγουμε κι απο τα αληθινό κλίμα των εκλογών.

  76. Γιώργος Πρίμπας said

    Οι δήμαρχοι Καλλιθέας από το 1975 και μετά.
    Γιάννης Γάλλος (αριστερά) 1975-1985. Ήταν ο νικητής των δημοτικών εκλογών του 1975, του 1978 και του 1982. Αποχώρησε λόγω ασθένειας το 1985.
    Γιώργος Ψαλιδόπουλος (αριστερά) 1985-1990. Διαδέχτηκε τον Γιάννη Γάλλο και ήταν ο νικητής στις δημοτικές εκλογές του 1986.
    Γιώργος Κυριόπουλος (ΠΑΣΟΚ) 1990-1998. Ήταν ο νικητής των δημοτικών εκλογών του 1990 και του 1994.
    Κώστας Ασκούνης (αρχικά ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ μετά ΠΑΣΟΚ) 1998-2014. Ήταν ο νικητής των δημοτικών εκλογών του 1998, του 2002, του 2006 και του 2010.
    Την 25.05.2014 αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Καλλιθέας ο επίσημα υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, Δημήτρης Κάρναβος.
    Τέτοια αλλαγή, να κερδίζει την Καλλιθέα σήμερα η Νέα Δημοκρατία, δε βαρύνει (σε εισαγωγικά ή μη) μόνο τους δύο αντιδημάρχους του Κώστα Ασκούνη που διεκδίκησαν τη δημαρχία, το Θοδωρή Ψαλιδόπουλο και τη Βάσω Μαργαρίτη αλλά και την απερχόμενη διοίκηση.

  77. ππαν said

    Η σχέση Δούρου-Αεκ διαβάζεται αντίστροφα και ως σχέση Μαρινάκη-Δούρου όπου Αεκ βαζουμε Μελισσανιδη..Στην εποχή μας, Νικοκύρη, τόση αφέλεια δεν συγχωρείται, ειδικά αν δούμε τα ποσοστά της στον αριστερο Πειραιά του Μιχαλολιάκου και του Μώραλη

  78. Μαρία said

    Στην Ιταλία η λεγόμενη λίστα Τσίπρα κατάφερε να συγκεντρώσει το 4% = 3 έδρες.
    http://www.repubblica.it/

  79. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    77 – Μακράν το πιο εύστοχο σχόλιο του νήματος, ελπίζω να μην ισχύει το παλιό σύνθημα τοίχου, ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΙΧΟΥΣ.

  80. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Τελικά ο Gee δικαιώθηκε, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν τρώνε κουτόχορτο όπως οι γαύροι που έβγαλαν δήμαρχο τον Μώραλη, και έστειλαν τον Ζαγοράκη στο σπίτι του, να βλέπει τις Βρυξέλες απο την τηλεόραση. Κακά τα ψέματα, είναι ξύπνια τα παιδιά του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να τα δουλέψει ο κάθε παράγοντας.

  81. spiral architect said

    Μεζεδάκι για το Σάββατο:

    Νίκος Καββαδίας:
    Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία.
    Παίξε στον άνεμο τη γλώσσα σου και πέρνα
    Αλλού σε λέγανε Γιουδήθ, εδώ Μαρία
    Το φίδι σκίζεται στο βράχο με τη σμέρνα. …

    >Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου:
    «Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα»
    (το’ πε και χθες σε κάποιο τηλεοπτικό τραπέζι)

  82. Πάνος με πεζά said

    @ 76 : συμπληρώνω ότι ο Γιάννης Γάλλος υπήρξε και προ Δικτατορίας δήμαρχος Καλλιθέας, το 1964. Η Δικτατορία έκλεισε την κλινική του, τον έπαυσε, τον συνέλαβε και τον εξόρισε. Τόσο καλά, δηλαδή…

    Ένας αντίστοιχα (και λίγο περισσότερο) μακρόβιος Δήμαρχος ήταν ο Μπάμπης Μπεχλιβανίδης στη Νέα Σμύρνη (επίτιμος Δημότης και αυτός, πλέον), που εκλέχτηκε για 5 θητείες (!!!), από το χώρο του παλιού ΚΚΕ Εσωτερικού. Ο Μπεχλιβανίδης στήριξε ανοιχ΄τα το Γιώργο Κουτελάκη φέτος, ο οποίος όμως δεν τα κατάφερε.

  83. IN said

    Να το επισημάνω πρώτος εγώ; Την έκανε πάλι τη μ*** ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας. Φεύγοντας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ των άλλων: «Το Σύνταγμά μας, άλλωστε, ορίζει, ότι όταν υπάρχει μία τόσο έντονη δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, τότε η λύση είναι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία». Πράγματι, το άρθρο 41, παρ. 1, του Συντάγματος του Συντάγματος της 9-9/6/1975 (ΦΕΚ Α’ 111) όριζε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να διαλύση την Βουλήν μετά γνώμην του Συμβουλίου της Δημοκρατίας, εάν αύτη ευρίσκεται εν προφανή δυσαρμονία προς το λαϊκόν αίσθημα…». Πλην όμως η διάταξη αυτή αναθεωρήθηκε το 1986 και από τότε δεν υπάρχει δυνατότητα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή για «προφανή δυσαρμονία προς το λαϊκόν αίσθημα». Άλλωστε, στην ίδια αναθεώρηση καταργήθηκε και το «Συμβούλιο της Δημοκρατίας» (το Δημοκρατικό αντίστοιχο του γνωστού «Συμβολίου του Στέμματος»). Όλα αυτά ήταν στο «πακέτο» της αναθεώρησης Παπανδρέου (ταυτόχρονα με την πρόταση του Σαρτζετάκη για ΠτΔ αντί του Καραμανλή) που κατήργησε τις λεγόμενες «υπερεξουσίες» του ΠτΔ.

    Η παρ. 1 του άρθρου 41 προβλέπει έκτοτε, μόνον, ότι ο ΠτΔ μπορεί να διαλύσει τη Βουλή αν έχουν καταψηφιστεί από αυτή δύο Κυβερνήσεις «και η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα». Είναι προφανές ότι αυτή η προϋπόθεση δεν ισχύει. Συνήθως οι πρόωρες διαλύσεις της Βουλής γίνονται με επίκληση του άρθρου 41 παρ. 2 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι ο ΠτΔ διαλύει τη Βουλή με πρόταση της Κυβέρνησης (άρα δεν μπορεί να το κάνει μόνος του), για ανανέωση της λαϊκής εντολής «προκειμένου να αντιμετωπιστεί εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας» (και, ως γνωστόν, από τέτοια δεν έχουμε έλλειψη οπότε, πρακτικά, αρκεί να το ζητήσει η κυβέρνηση και γίνονται εκλογές, γιατί ο ΠτΔ δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόταση («διαλύει» λέει το άρθρο και όχι «μπορεί να διαλύσει», όπως λέει σε άλλες περιπτώσεις και έλεγε παλιά).

    Προφανώς οι Συνταγματολόγοι του Σύριζα (Κατρούγκαλος, Χρυσόγονος κλπ) είναι απασχολημένοι να μετράνε σταυρούς και δεν πρόλαβαν να τον συμβουλέψουν. Αυτές οι γκάφες να μην ήταν…

  84. physicist said

    Φαντάζομαι είναι οι ίδιοι Συνταγματολόγοι που συμβούλεψαν-γνωμοδότησαν ότι μπορούν να γίνονται προτάσεις μομφής για καθένα μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου χωριστά, και μάλιστα σε αυθαίρετα επιλεγμένες χρονικές στιγμές. Που για να μην κοροϊδευόμαστε, δεν είναι γκάφες, είναι λαθροχειρίες, και τρομάζουν. Αν ήταν γκάφες, μερικοί θα τις συγχωρούσαμε κιόλας.

    Στοίχημα ότι επί του προκειμένου δεν θ’ ακούσουμε ένα ξεκάθαρο «συγγνώμη, κάναμε λάθος» και ότι θα αποδοθεί η μάπα στη μονταζιέρα του Πρετεντέρη;

  85. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    83 – Αν δεν ήταν αυτές θα ήταν άλλες, είπαμε άλλο το 4% με την εκ του ασφαλούς και χωρίς κόστος κριτική, και άλλο να είσαι κρινόμενος. Άλλωστε το να είσαι ηγέτης με το ζόρι, επειδή το θέλουν τα ΜΜΕ και σε παρουσιάζουν για χαρισματικό, δεν είναι και το πιο εύκολο.

  86. leonicos said

    Κι εγώ τι να πω σήμερα; Λυπήθηκα για την Αθήνα και τον Πειραιά.

    Βέβαια, είναι η πρώτη φορά που ψήφισα κάποιον, στις επαναληπτικές έστω, και βγήκε.

    Δεν τους ξέρω κι όλας! Γελάγαμε με το ποτάμι και τους ΑΝΕΛ και βγάλανε από 2 όσο και το ΚΚΕ. Η ΧΑ και οι συνοδοιπόροι ανέβηκαν.

    Τι θα κάνει με το 3,7 του ο Σύριζα; Θα κετεβάσει τη ΧΑ διώχνοντας μετανάστες ή θα την ανεβάσει δίνοντάς τους ταυτότητες.

  87. leonicos said

    Σκέψου το γοριλοελέφαντα υπουργό με πρωθυπουργό τον Τσίπρα

  88. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Ο τσαμπουκάς με τον οποίο ο Τσίπρας απαίτησε ο διορισμός του διοικητή της ΤτΕ και του επιτρόπου στην ΕΕ να μη γίνει χωρίς «τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας» μου κάθησε στο στομάχι… Αν έπιανε 40% θα έβγαινε γυμνός μπροστά στις κάμερες;

  89. Ιάκωβος said

    Πρώτη φορά Αριστερά!
    Κακό πολιτικά σύνθημα,μικρό, λίγο.

    Ο Σύριζα οφείλει να είναι «αριστερά» στην πράξη. Αλλά ο στόχος του δεν είναι να συσπειρώσει τους αριστερούς. Είναι να τους συσπειρωσει ΟΛΟΥΣ.

    Εμείς περίπου, αν και πολύ ασαφώς, καταλαβαίνουμε τι θα πεί η λέξη. Όμως μέσα στην γενική αερολογία, «αριστερά» για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου ή δε σημαίνει τίποτα, ή είναι μια αρνητική έννοια. Το πασόκ για κάποιους είναι αριστερά,ή και σοσιαλισμός τρομάρα τους, η Ρημάδ το είχε βάλει και στον τίτλο της, ενώ το ΚΚΕ, η Παπαρήγα συγκεκριμένα, είχε πει οτι ΔΕΝ είμαστε αριστερά, είμαστε κομμουνιστές.

    Ο Συριζα αν θέλει να δει εξουσία πρέπει να ακολουθήσει την παλιά καλή συνταγή: Ελλάδα πάνω από όλα, Πανελλήνιο κίνημα(όπως η Αλεπού Νο 2), το έθνος είμαστε εμείς-δοσίλογοι οι άλλοι, Εθνική αντίσταση (εμφύλιο όχι, κρύφτο κρύφτο) 1821,1940, ΕΑΜ-ΕΛΑΣ- Πολυτεχνείο, 1-1-4, έξω οι Αμερικάνοι-κάτω η χούντα κλπ. Και σήμερα, σα συνέχεια, Κάτω το μνημόνιο Κάτω η Μανταμ Μερκελ .

    Όχι επειδή αυτά όλα θα αλλάξουν την όποια του πολιτική του Συριζα, αλλά γιατί πρώτα πρέπει ν βγεί κυβ΄ρνηση και μάλιστα δυνατή. Ο ψηφοφόρος, τη στιγμή που όλα καταρέουν καταφεύγει στο παιδιά-όλοι-μαζί-κάτω-από-τη-σημαία. Έτσι ξέρει, έτσι τον έχουν διαπαιδαγωγήσει τα σχολεία, η ταξική ανάλυση δεν του έχει μπει στο τσερβέλο.

    Αν του πείς για Τράπεζες-ζόμπι κάτι καταλαβαίνει.
    Το πλούσιοι και φτωχοί κάπως το καταλαβαίνει. Γι αυτό ο Ναζιδιάρης και Μπουμπούκος κατηγόρησαν τους βουλευτές του Συριζα οτι είναι πλούσιοι. Όμως του ψηφοφόρου δεν του αρέσουν διχασμοί (δυστυχώς) προτιμάει ενωτικά συνθήματα .Το πρώτη φορά Αριστερά είναι ΜΙΚΡΟ σύνθημα, απευθύνεται σε λίγους και όχι σε όλους.

    Βέβαια το πανεθνικό δεν αποκλείει και την καταδίκη δοσιλογικών μειοψηφιών . Ο δικός μας στου Ζωγράφου http://mazigiatinpolimas.wordpress.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CE%B9/%CE%BA%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%82/

    έβαλε αυτό στο φυλλάδιό του και βγαίνει 12ος μέσα στους εδομήντα τόσους:

    «Όταν αφήνεις το λαό να πεθαίνει στους δρόμους,να κουρελιαστεί ψυχικά και σωματικά και να λες οτι τον κατάλληλο καιρό θα κάνεις εθνικο-απελευθερωτικό αγώνα, είσαι ένας συνειδητός απατεώνας και συνεργάτης του εχθρού. Γιατί είναι σαν να λες ότι θα βάλεις ένα κουφάρι να πολεμήσει»
    Δ.Γληνός
    Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ.

  90. 10 Κόντεψε, αλλά μετά ο Στιβι σκόνταψε, Στίβι, ω, Στίβι…

  91. Λάμπρος said

    Αυτό που δεν κατάλαβα είναι από πού προκύπτει η βεβαιότητά σου, Νίκο, ότι ο Σακελλαρίδης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων! Τόσο σίγουρος είσαι ότι ο Καμίνης εκτός από «αόρατος» δήμαρχος (όπως τον επονομάζουν σαρκαστικά οι αντίπαλοί του) θα είναι και αόρατος… υπόψηφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές; :-\

  92. Οι Μανιάτες είναι Εβραίοι said

    Ρε παιδιά, γιατί κανείς δεν σχολιάζει την κορυφαία είδηση που προέκυψε από τις χθεσινές Ευρωεκλογές: Σε ποιά άλλη χώρα του κόσμου, μία πρώην λαθρομετανάστρια που μπήκε στην Ελλάδα το 1999 για να γιατρέψει δωρεάν τα ματια του μοναχογιού της, μετά από 15 χρόνια εκλέγεται πανηγυρικά ευρωβουλευτίνα, ενώ έχει ήδη πάρει (από την Δεξιά Κυβέρνηση του μπουχέσα Καραμανλή!) ισόβια σύνταξη και δωρεάν διαμέρισμα για το βιτριόλι που της έρριξε κάποιος άγνωστος στα μάτια τον Δεκέμβρη του 2008;

    Αν αυτό και μόνο δεν αποδεικνύει οριστικά πως η Ελλάδα είναι η λιγότερο ρατσιστική χώρα του κόσμου, τί άλλο να πω δηλαδή;

  93. τίποτε για τους Μανιάτες, ίσως;

  94. Πάνος με πεζά said

    Βάρδα να μη ζορίσει η κατάσταση, και ψάξουμε δουλειά κατά Κορέα…
    http://www.iefimerida.gr/news/156611/%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%BF-%CE%BA%CE%B9%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5

  95. Γιάννης Κουβάτσος said

    92: Έχω πληροφορίες ότι το βιτριόλι τής το έριξε ένας πρώην γκόμενός της…Την είχε προειδοποιήσει κιόλας : Αν μ’ αφήσεις, θα μας πούνε στις ειδήσεις!
    Ό,τι να ‘ναι διαβάζεις και στα σχόλια των πιο σοβαρών μπλογκ, δυστυχώς!

  96. munich said

    @92
    Στην Ολλανδιά η Αγιαν Χιρσι Άλι

  97. Νέο Kid Στο Block said

    90. Γιατί τόση κακία με το Στήβι; Και στο κάτω-κάτω..ΕΣΥ τι μιλάς ρε; Oύτε απέναντι το κανάλι δεν θα περάσεις ,ούτε μέχρι τη Γλασκώβη δεν θα φτάσεις φέτος. :mrgreen:

  98. Ηλεφούφουτος said

    «Καλό είναι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να είναι συγκροτημένη και συγκρατημένη, χωρίς να κόβει πιθανές γέφυρες και χωρίς τις υστερικές κραυγές (“κεντροφασίστες”) ορισμένων φανατικών στα κοινωνικά μέσα.»

    Τέτοια όπως του Πιτσιρίκου επιτρέπονται:
    «οφείλουμε όλοι μας ευγνωμοσύνη στον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί, μαθαίνοντας το ποσοστό το οποίο πήρε το Ποτάμι, μάθαμε επιτέλους και επίσημα πόσοι είναι οι χίπστερ και οι χαζογκόμενες στην Ελλάδα»

    Γιατι εμένα πολύ μου άρεσε!

  99. π2 said

    43: Να επαναλάβω αναλυτικότερα αυτά που έλεγα χτες βράδυ. Ως προς τα ευρωπαϊκά αποτελέσματα, οι έδρες δεν έχουν μεγάλη σημασία, γιατί ο αριθμός τους ανά χώρα εξαρτάται από τον πληθυσμό. Με άλλα λόγια, αποτελούν καλύτερο ευρωπαϊκό βαρόμετρο τα ποσοστά σε κάθε χώρα, παρά οι έδρες συνολικά. Και είναι στα μάτια μου ξεκάθαρο πως υπάρχει παντού σημαντική άνοδος των ευρωσκεπτικιστών. Το ότι οι ευρωσκεπτικιστές αυτοί δεν είναι όλοι ακροδεξιοί και είναι πράγματι μια τελείως ετερόκλητη ομάδα είναι επίσης δευτερεύον. Το πρωτεύον κατά τη γνώμη μου είναι ότι διογκώνονται οι δυσαρεστημένοι από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώνεται ερήμην των λαών (και των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους). Μπορεί να βαυκαλίζεται ο κάθε Γιουνκέρ ότι κέρδισε, αλλά όποιος δεν άκουσε το καμπανάκι απλώς προτίμησε να παραστήσει ότι δεν το άκουσε. Άλλοι το άκουσαν. Όπως γίνεται συνήθως, οι δίπλα σπεύδουν να υιοθετήσουν την ατζέντα όποιου κόμματος βρίσκεται στον αφρό: ο Κάμερον, λόγω Φάρατζ, ζητάει λιγότερη Ευρώπη, η Λεπέν θέλει να τα διαλύσει όλα και ονειρεύεται να γίνει Ντε Γκωλ, κλπ.

    Η προϊούσα απονομιμοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών κάνει πολύ πιο ενδιαφέρουσα και προκλητική την κατάσταση για την ελληνική αριστερά από τα μάλλον ασήμαντα κατά τη γνώμη μου αποτελέσματα των ελληνικών εκλογών, που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Πρωτιά για τον Σύριζα, αλλά όχι σεισμός· καταποντισμός του κυρ-Φώτη που πνίγηκε στο Ποτάμι, αλλά επιβίωση της πασοκικής κατσαρίδας (με την ευγενική χορηγία της ΝΔ σε πολλές περιπτώσεις)· μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς, με in your face αποτελέσματα όπως το μεγάλο ποσοστό της ΧΑ στη γειτονιά του Φύσσα. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι game changer που θα έλεγαν οι Αμερικάνοι. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει την πρωτιά του ο Σύριζα από δω και μπρος.

  100. munich said

    @73
    α) ο καιρός ήταν υπέροχος!
    Είναι γνωστή η αγάπη των Τσεχο-Σλοβάκων για την πεζοπορία και έχουν ένα εκταταμένο, οργανωμένο δίκτυο που σας συνηστώ ανεπιφύλακτα.
    β) Ο ευρωσκεπτικισμός εδώ δεν περιορίζεται σε κάποιους πολιτικούς που παρουσιάζονται ως περίπου γραφικοί από τα ξένα ΜΜΕ.
    Δες τους κατακαημένους τους Σλοβάκους που έχουν ευρώ και έρχονται και παρακαλάνε για δουλειά τους Τσέχους με την κορώνα.

    περεπιπτόντως είδες στο τσεντεεφ το προηγούμενο die anstahlt? σοκαριστηκό για την ΕΕ

  101. π2 said

    14, 17: Αχ πόσο λίγο τον ξέρετε τον Μπέο. Ασφαλώς και δεν έχει άκρες στη Νίκη ο Μπέος, αντιθέτως την αντιπαλεύεται λυσσασμένα, σε βαθμό που ο πρόεδρος της Νίκης (διόλου αγγελική μορφή) βγήκε επισήμως να υποστηρίξει τον άλλον υποψήφιο. Απλώς ο Μπέος από τη στιγμή που αποφάσισε να παίξει τον δήμαρχο κρατάει αποστάσεις από το άλλο μαγαζί. Το οποίο άλλο μαγαζί όμως μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο προσοδοφόρο στοιχηματικά στη Football League παρά στη Superleague: του χρόνου, με ΑΕΚ στον έναν όμιλο, ΑΕΛ και ίσως Άρη στον άλλον και μόνο δύο ομάδες να ανεβαίνουν, το πρωτάθλημα είναι τελείως αδιάφορο στην κορυφή· χαμηλά όμως θα γίνει το έλα να δεις για την αποφυγή του υποβιβασμού. Πεδίον δόξης λαμπρόν…

    80: Στις επιτυχίες του ΠΑΟΚ δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την Καϊλή. Δυο ευρωβουλευτές ο Ιβάν, παίζει μπάλα σε ανώτερο επίπεδο από Μαρινάκη και Μελισσανίδη.

  102. Takis said

    Δεν ξερω αν εχει ηδη αναφερθει αλλα ας το παρει το ποταμι,το κανονικο οχι το πολιτικο.Γιατι οι συγκρισεις μεταξυ ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,γινονται επι τη βαση των εθνικων εκλογων και οχι των αντιστοιχων ευρωεκλογων;

  103. […] Την επαύριο μιας νίκης (καλά τεκμηριωμένο ποστ του Νίκου Σαραντάκου) […]

  104. sarant said

    Βρίσκω στο αεροδρόμιο λίγη ώρα και γουήφι για να ευχαριστήσω για τα νεότερα σχόλια -με αντικαθιστάτε τόσο καλά, που ακόμα και απαντήσεις που ήθελα να δώσω βρίσκω να τις έχετε προλάβει, π.χ. 96.

  105. physicist said

    #99. — Δεν διαφωνώ μ’ αυτές τις επισημάνσεις, Π2, και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού είναι αναμφίβολη. Ωστόσο, είναι τόσο μπάχαλο ο χώρος των ευρωσκεπτικιστών και τόσο ξεχειλωμένη η κουβέρτα του ευρωσκεπτικισμού που δεν είναι εύκολο να βγάλει κανείς άκρη. Επιπλέον, θα περίμενε κανείς ότι αν στ’ αλήθεια υπήρχε αυτή η διογκωμένη αγανάκτηση με το σύστημα των Βρυξελλών, δεν θα προτιμούσε ο άλλος να πάει περίπατο (βλ. σχόλιο #100). Οι απέχοντες είναι είτε εντελώς απελπισμένοι από το σύστημα είτε κατ’ ουσίαν ικανοποιημένοι με την κατάσταση. Και υπάρχουν και μερικοί ιδεολόγοι όπως εδώ ο Λάμπρος και ο Τζη.

    Για τη δική μου εκτίμηση, και ουσιαστικά αλλά και συμβολικά, βαρύτητα έχει μόνο η νίκη της Λεπέν, επειδή χωρίς τη Γαλλία δεν τραβάει η Ευρώπη. Το αν πήραν απάνω οι Δανοί εθνικιστές κι αν τη βγήκαν οι Γερμανοί συντηρητικοί στη Μέρκελ στέλνοντάς της ραβασάκι με το 7% στους τσαγάκηδες, δεν μου φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία.

  106. Νέο Kid Στο Block said

    Τώρα θα Τσιπρολογίσω λίγο, γιατί διαβάζω κι εδώ κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνω.
    Ο Τσίπρας αυτό το λάθος,ο Τσ. εκείνο το λάθος, είχε αυτή την ευκαιρία και την κλώτσησε σαν το Σαλπιγγίδη…

    Ο Τσίπρας πήρε ένα κόμμα από το 4% και το έφτασε να μιλάει κυριολεκτικά όλη η Ευρώπη (και η Αμερική) γι’αυτό. (μην πει κάποιος εξυπνάκιας για το Μιχαλολιάκο και τα αυγά! To κακό είναι εύκολο. Το καλό είναι δύσκολο!)
    Ο Τσίπρας θεωρείται (μπείτε και σε κανα ξένο σάιτ και εφημερίδα..) ελπίδα και παράδειγμα για εκατομμύρια ευρωπαίους σήμερα. Οι Ισπανοί και πολλοί Γάλλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Οι Ιταλοί ΕΒΑΛΑΝ το όνομά του (θυμήστε μου τον προηγούμενο πολιτικό που το κατάφερε αυτό) σε ευρωσχηματισμό που έβγαλε 3 ευρωβουλευτές! (άρα συνολικά έχει 9 ο Τσίπρας ). O Τσίπρας επίσης θεωρείται ΑΠΕΙΛΗ για άλλα εκατομμύρια ευρωπαίους (θυμήστε μου τον τελευταίο έλληνα πολιτικό που το κατάφερερε αυτό …μην αναφερθεί ο Γιωργάκης και η απειλή …δημοψηφίσματος ,ας μείνουμε στοιχειωδώς σοβαροί! Eίναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που εκτός των μίζερων συνόρων μας έχει κάτι ουσιαστικό να πει και να προτείνει (και γι’αυτό «πουλάει») εκτός από «Γιαβόλ χερ Σόυμπλε» και «H Eλλάδα εξυγιαίνεται..» και να κάνει τον γελωτοποιό των ξένων.
    Αλλά εμείς εδώ το χαβά μας.
    Ειλικρινά δεν θυμάμαι στην μεταπολιτευτική ιστορία κανένα άλλο κόμμα (των ακροδεξιών συμπεριλαμβανομένων) και κανέναν επικεφαλής του που να είχε κυριολεκτικά ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους (τον θλιβερών μήντια συμπεριλαμβανομένων) ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ και παρολαυτά να διατηρεί τέτοια ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να παράγει θετικό πολιτικό έργο .
    Καλά, τη λάσπη επί του προσώπου καθαυτού δεν θα μπορούσε να την ξεπλύνει ούτε ο Ηρακλής ο ροπαλοφόρος.
    Τι Mπέχτελ και Χοχτιφ έχουν γράψει για την Τσιπρέξ Ταλαιπωροτεχνική , τι αγράμματο , τι ανελλήνιστο , τι πτυχίο με καταλήψεις έχει πάρει έγραψαν, τι τσογλάνι τον αποκάλεσε πολλαπλές φορές ο Πάγκαλος και η Κανέλλη.
    Αλλά ο Τσιπράκος βαστάει. Και βαστάει με αξιοπρέπεια και βαστάει καλά ,προς το παρόν. Όταν λοιπόν τον δοκιμάσετε κι αυτόν , και προκαλέσει κι αυτός πόνο , τότε να πάρετε τα παυσίπονα. Με προληπτική θεραπεία …δεν γίνεται δουλειά.

  107. Ηλεφούφουτος said

    100 Υπέροχος καιρός;!!

    Τι; Εγώ ήμουν ο γκαντέμης με τον καταραμένο τόπο Μάη μήνα;
    Και επειδή την έκανα και την καθιερωμένη πεζοπορία (στην Γκίβοκα Σάρκα) ενώ την είχα ήδη αρπάξει, παραλίγο να μείνω χωρίς φωνή μετά (και τη χρειαζόμουνα).

  108. physicist said

    #100. — Ευχαριστώ, Μόναχε.

    Όχι, δεν την είδα την Άνσταλτ. Μόνο για ποδόσφαιρο και Τάτορτ την ανοίγω πλέον (ντροπή και όνειδος, ξέρω …)

  109. Μανούσος said

    ΧΑ=Χαϊβάνια Αμετανόητα….
    Υποψήφια με την ΧΑ άτομο της οποίας οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο παππούδες
    Ψηφοφόρος της ΧΑ άτομο που είναι έγγαμο με Αιγύπτιο ενώ οι Γερμανοί εκτέλεσαν τρείς θείους της…

    Και δικαιώνομαι ως προς το θυμικό των ψηφοφόρων της Κρήτης:
    Ποσοστά Χατζημαρκάκη στην Κρήτη που αφήνουν άναυδο όποιον τα ακούσει…

    Σημαντική ανατροπή και η ήττα Σκουλάκη στα Χανιά και Κουράκη στο Ηράκλειο (έως και αδιανόητο μέχρι πρό τινος)
    Πάρα πολλοί από ντροπή και μόνο απέναντι στην εξίσωση Γλέζος=Εθνική Αντίσταση ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ

  110. munich said

    Και έγω μόνο μπάλα και σνούκερ πια, η εκπομπή ήταν μετά από ένα ματς και κάθησα από βαρεμάρα. αλλά μετά κοίταξα τρεις φορές αν αυτά τα πράγματα λέγονται στην κρατική τηλεόραση! ρεσπεκτ!

    107
    εννοώ την παρασκευή και το σάββατο των εκλογών. Στο Μπρνο είχαμε καλοκαιρία, 25ρια βάρεσε.

  111. Ηλεφούφουτος said

    110 Ααχ, η νότια Μοραβία!

  112. […] Πηγή. https://sarantakos.wordpress.com/2014/05/26/ekloges-5/#more-11241 […]

  113. Βρε ΝιουΚίντ,
    συγνώμη δηλαδή αλλά επειδή τον ανέφερες, έκανε καμία δήλωση ο πολύς Τεό Πάνκαλος τη Δευτέρα το πρωί, στο γνώριμο στασίδι του Βήμα FM;

    Αναρωτιέμαι, διότι μέχρι την Παρασκευή προ των εκλογών μας είχε πρήξει ό,τι πρήζεται με τις μπαλαφάρες του και τις λαφαζανιές του. Βρε μπας και μαζί με τον αγλέουρα κατάπιε και την γλώσσα του;

    ΥΓ ο Τσίπρ πρέπει να του στείλει ένα καλάθι με τα καλύτερα μπινελίκια (snacks) ως ανταπόδοση. Καλύτερος προπαγανδιστής του Σύριζα από τον Πάνκαλο δεν υπήρξε ούτε και θα υπάρξει ποτέ!

  114. Νέο Kid Στο Block said

    113. Ε καλά ναι, σύμφωνοι. Kαι το ΥΓ ισχύει και για τον άλλον ,τον κομιλφώ υβριστή Βενιζέλο. Αλλά έτερον εκάτερον. Οι ύβρεις παραμένουν σαν ύβρεις. Άλλωστε αν ο οποιοσδήποτε υβριστής ζύγιαζε τα υπερ και τα κατά, δεν θα έβριζε συνήθως.

  115. physicist said

    Χαχαχα … ο Giovanni di Lorenzo, αρχισυντάκτης της Μεγάλης Κυρίας die Zeit, διώκεται από την Εισαγγελία του Αμβούργου επειδή διπλοψήφισε: μία φορά με το ιταλικό διαβατήριο και μία με το γερμανικό. Το κατόρθωμά του το αποκάλυψε ο ίδιος στη βραδινή εκπομπή του πρώτου καναλιού, όπου ήταν υψηλός προσκελημένος. Υποθέτω ότι ήθελε να αποδείξει την αφοσίωσή του στην ευρωπαϊκή ιδέα.

  116. physicist said

    Ήγουν: αν κανείς από δω μέσα έχει διπλή υπηκοότητα και την έκανε την κουτσουκέλα, μην το πει ούτε του παπά. Το αδίκημα είναι αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος και επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια.

  117. gmich said

    Συμφωνώ ότι βουλευτικές εκλογές πρέπει να γίνουν τον Μάρτη με αφορμή την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και ο Δένδιας έχει διαφορετική άποψη. Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό πάνελ πιστεύει ότι τα μικρά κόμματα που δεν τα πήγαν καλά στις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν να εκλεγεί Πρόεδρος από την σημερινή Βουλή γιατί αν πάνε σε εκλογές θα αξαφανιστούν . Δηλαδή ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ συν τους ανεξάρτητους . Δηλαδή θα υπάρξουν βουλευτές που για να μη χάσουν το βουλευτιλίκι τους θα διατηρήσουν την κυβέρνηση παρά την διαπιστωμένη δυσαρμονία κυβέρνησης -λαού; Όλα να τα περιμένουμε!

  118. munich said

    @105
    Φύζισιστ έχεις σκεφτεί και το ενδεχόμενο να απέχουν επειδή πιστεύουν ότι η ψήφος τους δεν έχει καμία απόλύτως σημασία, δεν μπορεί δλδ να επηρεάσει τις αποφάσεις που επηρεάζουν η ζωή τους γιατί λαμβάνονται αδιαφανώς;
    Και τα σχόλια που έγιναν αυτή τη βδομάδα από επίσημα χείλη, ότι η κομισιόν δεν αποφασίζει αν πρώτα δεν ερωτηθεί το Βερολίνο και το Παρίσι, κάνουν τον κόσμο να παραιτείται

  119. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Καλέ μου Λάμπρο, δες στο Δήμο Χαλανδρίου, κι αν είσαι λίγο περισσότερο γνώστης λόγω γειτνίασης με το Γέρακα ακόμη καλύτερα, και πες αν είχε αξία να ψηφίσει κάποιος (όχι λευκό).
    Αυτή η παρέα της ΑντίΣΤΑΣΗΣ,σ έναν πολύπαθο Δήμο είναι παράδειγμα ευγενούς κι ακούραστου αγώνα.
    Ο Σίμος να δείτε «αναγνωρισιμότητα» που είχε :). Κάποιος,από τους άλλους πέντε,συνυποψήφιος, τού το καταλόγιζε στα μείον, προεκλογικά.Μπράβο τους.Το γράφω με συγκίνηση,γιατί τους πρέπει.

  120. Οι Μανιάτες είναι Εβραίοι said

    Ρε παιδιά, γιατί κρύβετε πως η πανέμορφη Περιφερειάρχης μας Ρένα Δούρου είναι κόρη μπάτσου από το Αιγάλεω Σίτυ και χορεύει Εθνικιστικά τραγούδια του Σαββόπουλου για την Ορθοδοξία, φωνάζοντας «Εθνική Ελλάδος Γειά σου»;

  121. Γς said

    100:
    >Δες τους κατακαημένους τους Σλοβάκους που έχουν ευρώ και έρχονται και παρακαλάνε για δουλειά τους Τσέχους με την κορώνα.

    Και μας τον τύλιξε λέγαμε, τότε τον Κώστα η Ελίσκα, δίμετρη “πρόσφυγας” απ την Τσεχία
    [Τα “” δικά μας].

    Την παντρεύτηκε και έκανε και δυο παιδιά.
    Κι όλο μας τον έβριζε η αδελφή του για την κατάντια του.
    Κι οι γονείς του, που είχαν όνειρα για τον κανακάρη τους.

    Και ήρθε η κρίση και δεν τον βρήκε τον Κώστα μας στην Ελλάδα.
    Τον είχε πάρει η Ελίσκα στην Τσεχία, μαζί με τα παιδιά τους.
    Μετά πήραν και τον κυρ Μηνά με την κυρά Νίνα. Τα πεθερικά της.

  122. gryphon said

    98
    Τέτοια όπως του Πιτσιρίκου επιτρέπονται:
    “οφείλουμε όλοι μας ευγνωμοσύνη στον Σταύρο Θεοδωράκη γιατί, μαθαίνοντας το ποσοστό το οποίο πήρε το Ποτάμι, μάθαμε επιτέλους και επίσημα πόσοι είναι οι χίπστερ και οι χαζογκόμενες στην Ελλάδα”

    Μου αρεσε κι εμενα αυτο.Με την διαφορα μονο οτι ετσι υποκειμενικα απο δικη μου παρατηρηση η γνωμη ειναι οτι το ποσοστο και των μεν και των δε στην ελληνικη κοινωνια ειναι αρκετα εως πολυ μεγαλυτερο απο το συνολικό ποσοστο του Ποταμιου.
    Και αυτοι και αυτες οι χιλιαδες που ολο μαγειρευουν και αναζητουν συνεχεια εξεζητημενες εκλεπτυσμενες γευσεις και ολο τρωνε και οταν δεν τρωνε κανουν σχεδια τι θε μαγειρεψουν μετα τι ψηφιζουν αραγε;.Ειχε ετοιμη την πελατεια ο Θεοδωρακης και οχι μονο αυτος
    Ετσι ειναι.Πρωτα εκπαιδευουν κατασκευαζουν το ειδος τον τυπο αυτου του λαιτ ανθρωπου και μετα φτιαχνουν και τα κομματα που τον εκφραζουν.

  123. munich said

    122
    λάικ

  124. Ιάκωβος said

    Υπάρχει και αυτό. Τα σχόλια από κάτω ,τα πιο πολλά ακροδεξιά, κάτι θα δείχνουν κι αυτά , αλλά τι;

  125. sarant said

    98-122: Προφανώς δεν είναι ίδιο η (οθντκ) πολιτική ανάλυση και η σάτιρα!

    115-116: Αν απαγορεύεται ρητά, καλά να πάθει. Εγώ πάντως, που είχα γραφτεί για να ψηφίσω κατά τις ευρωεκλογές και στο Λουξεμβούργο (για κάθε ενδεχόμενο), όταν ψήφισα κάτω με έβαλαν και υπέγραψα υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχω ξαναψηφίσει.

  126. Ιάκωβος said

    Ααααα,να, βρήκα και τη δευτερολογία επί των ανατριχιαστικών σχολίων,( που δεν είναι το 10%, είναι παραπάνω).

    Κρίνοντας από το βιντεάκι και κυρίως, από τα σχόλια, μου φαίνεται οτι …πως να το εκφράσω τώρα αυτό…να, σε επικολυρικάντζα: όλοι εμείς που μιλάμε, αρμενίζουμε στην ταραγμένη επιφάνεια, αλλά στα βάθη του ωκεανού ετοιμάζονται να εκραγούν ηφαίστεια. (κάπως έτσι, δηλαδή η τρέλα του κόσμου είναι πολύ πέρα από το 9,5% της ναζιστικής ψήφου)

  127. Γς said

    @@

  128. physicist said

    #125(β). — Απαγορεύεται ρητά αλλά ο ντι Λορέντσο δεν το ήξερε. Λένε τώρα ότι θα πάρουν μέτρα ώστε την επόμενη φορά να είναι τεχνικώς αδύνατο.

  129. Το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών «στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας» θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

    Μα δεν έχει πολύ πλάκα;

  130. Νέο Kid Στο Block said

    129. Μαλακίες και ημίμετρα. Μπορεί απλά να γίνει μια αλλαγή που θα λέει πως στη σειρά κατάταξης προηγούνται τα ζυγά κόμματα και έπονται τα μονά. (2,4,1,3, κ.λ.π) H ευρωπαϊκή σταθερότητα νομίζω θα στηρίξει αυτή τη μαθηματική πρωτοτυπία.

  131. IN said

    128 (και προγενέστερα): Αντίστοιχη απαγόρευση υπάρχει και στην Ελληνική νομοθεσία (άρθρο 2, παρ. 4, ν. 1427/1984). Με βάση τον Ελληνικό νόμο η ποινή που απειλείται είναι φυλάκιση τριών μηνών μέχρι πέντε ετών. Και ο ντι Λορέντσο δεν είναι ο μόνος που δεν το ήξερε.

    Και μια και συζητάμε για εκλογικά αδικήματα, αφήστε τις διπλοψηφίες, όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου και έκαναν τραπέζι σε άλλους ή συμμετείχαν σε τραπέζι που τους έκανε άλλος την παραμονή ή την ημέρα των εκλογών, έχουν εγκληματίσει και να ετοιμάζονται δια τον κ. Εισαγγελέαν:

    Άρθρο 119 Προεδρικού Διατάγματος 26/2012

    «1. Με φυλάκιση μέχρι δύο χρόνια και χρηματική ποινή τιμωρείται:
    ….

    θ) Όποιος την προηγούμενη ή την ημέρα της εκλογής παραθέτει ομαδικό γεύμα σε εκλογείς ή δίνει χρήματα για να δαπανηθούν γι` αυτό το σκοπό, καθώς και αυτοί που παίρνουν μέρος στο γεύμα.»

    Η διάταξη αυτή μας έρχεται κατευθείαν από τον 19ο αιώνα (όπου, σε εποχές πολύ μεγαλύτερης φτώχειας από τη σημερινή -έστω και μετά Μνημονίου- μια τέτοια απαγόρευση δεν ήταν καθόλου αστεία αφού άνετα για ένα τραπέζωμα ο άλλος σε ψήφιζε). Η Ελληνική εκλογική νομοθεσία είναι ένα σύνολο από διατάξεις που τροποποιούνται κάθε φορά σε ορισμένα ευαίσθητα σημεία τους πριν τις εκλογές (π.χ. ως προς την κατανομή των εδρών) και στη συνέχεια το όλον κωδικοποιείται με ένα Προεδρικό Διάταγμα που απλώς επαναλαμβάνει τις παλαιότερες διατάξεις, τις οποίες κανείς δεν σκέφθηκε να καταργήσει και επιζούν ακόμη ως (επικίνδυνα) απολιθώματα.

    Νομίζω κάπου επιζούν ακόμη και οι διατάξεις που ορίζουν ότι κάθε υποψήφιος έχει το δικαίωμα να βάλει τη σφραγίδα του (με βουλοκέρι) στην κάλπη, διάταξη που είχε κάποια νόημα στην εποχή της ψηφοφορίας με τα σφαιρίδια (που περιέγραφε ο Νίκος πριν λίγες μέρες), οπότε κάθε υποψήφιος είχε δική του κάλπη, αλλά τώρα πια είναι γελοία (φαντάζεστε όλους τους υποψηφίους όλων των ψηφοδελτίων να κάνουν ουρά για να βάζουν βουλοκέρι στη μία και μοναδική κάλπη;). Παρεμπ. διάβασα ότι φέτος έστειλε επιστολή ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στους αρμοδίους για να ζητήσει οδηγίες επειδή η διάταξη σύμφωνα με την οποία πρέπει να μπαίνει βουλοκέρι στην κάλπη, έστω και μόνον από τον δικαστικό αντιπρόσωπο (αυτό όντως το κάναμε παλιά) εξακολουθεί να ισχύει, αλλά το Υπουργείο Εσωτερικών, τώρα που χρησιμοποιεί τις νέες, διαφανείς, κάλπες από πλέξιγκλας (αντί για τις παλιές ξύλινες) και δεν πιάνει το βουλοκέρι, δεν φροντίζει πλέον να χορηγήσει βουλοκέρι (και το απαραίτητο σπαρματσέτο για να το λιώσεις!) στους δικαστικούς αντιπροσώπους και, όπως και να το κάνει κανείς, το βουλοκέρι δεν είναι και κάτι που έχει πρόχειρο για να το φέρει από το σπίτι του, αν χρειαστεί… Οπότε οι δικηγόροι αναρωτιόταν τι να κάνουν. Αγνοώ αν και τι απάντησαν οι αρμόδιοι…

  132. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    125. Η αφεντιά μου (που δεν έχω διπλή υπηκοότητα ούτε δουλεύω σε υπηρεσία του εξωτερικού) πήρα βεβαίωση από την εφορευτική ότι ψήφισα,κάτω για δημοτικές και περιφερειακές-ούτως ή άλλως αυτό μόνο επιτρεπόταν.Αλλά το θέμα ήταν ότι δε θα μπορούσα (αν δεν προλάβαινα αεροπορικώς)αυθημερόν να ψηφίσω, στην Κρήτη επαναληπτικές και στον τόπο διαμονής -Αθήνα,ευρωεκλογές, έτσι όπως τα έκαναν. Τους πονηρούς καλά να τους πιάνει η φάκα μα το θέμα των ετεροδημοτών που στερήθηκαν το δικαίωμα να ψηφίσουν δεν αναδείχθηκε αρκετά και μου φαίνεται παράξενο.Επτά άτομα ετεροδημότες από γνωστή μου οικογένεια που ήρθαν,ψήφισαν κι έφυγαν την πρώτη Κυριακή,προτίμησαν να μείνουν (και να ψηφίσουν για Ευρωεκλογές) σε Αθήνα και Λάρισα που διαμένουν παρά να ξανακατέβουν για τις επαναληπτικές (έξοδα αλλά και αναγκαστική αποχή για το θεωρούμενο σημαντικότερο ευρωκοινοβούλιο).
    Δεν πρόλαβα να διαβάσω όλα όλα τα πρόσφατα νήματα,καθότι έλειπα-ξαρμάτωτη πάντα στο νησί-τ΄ όμορφονήσι, το βάφτισε η φίλη που ήρθε παρέα και δεν ξέρω αν γράψατε για την έκφραση «τάπες» στις εκλογές. Έπεσαν «τάπες και σκιόποι» μου είπαν για τους αποτυχόντες (παρ΄ ότι «φαβορί»).
    Σκιόπος ή σκιοπίδι είναι το ξυλοφόρτωμα (και ο κρότος από πέσιμο) αλλά λέγεται και μεταφορικά η ομοβροντία αποδοκιμαστικών ψήφων.

  133. Νικιώτης μαινόμενος said

    @17 δεν ξέρω αν σου απάντησε κανείς…. από το 17 μπήκα εδώ κατευθείαν να διορθώσω την αδικία: α) ο Μπέος ΔΕΝ έχει άκρες στη Νίκη β) στον τελευταίο αγώνα της Νίκης που πήγα όλο το γήπεδο τον έβριζε εν χορώ γ)Ο πρόεδρος της Νίκης βγήκε μια μέρα πριν και είπε ψηφίζουμε Πατσιαντά δ) Σε ανακοίνωση της ερασιτεχνικής Νίκης υπήρχε το εξής «το Σάββατο στο γήπεδο και την Κυριακή στις κάλπες». ε) Στη Νέα Ιωνία (ιστορική έδρα της Νίκης), ο Μπέος πήρε 40% και ο Πατσιαντάς 60% (που εγώ βέβαια, έτσι κι αλλιώς, το θεωρώ τραγικά μεγάλο)… Αυτά τα ολίγα ….

  134. physicist said

    Μ’ αυτά και μ’ αυτά εκτιμάς πάλι τον παραδοσιακό τρόπο: βούτηγμα του δαχτύλου σε ανεξίτηλη μελάνη. 🙂

  135. Γς said

    >παραδοσιακό τρόπο: βούτηγμα του δαχτύλου

    http://caktos.blogspot.gr/2013_08_01_archive.html

  136. sarant said

    133: Καλά, μη θυμώνεις: έγραψα «θα έχει», πιθανολογώντας. Και το σχ. 101 επιβεβαιώνει αυτό που και εσύ (με περισσότερα στοιχεία) λες.

    131: Ωχ, την ημέρα της εκλογής βγήκαμε με κάτι φίλους (εκλογείς κι αυτούς) κι επειδή θα έφευγα είπα να κεράσω. Κινδυνεύω;

  137. Μαρία said

    129

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=599864

  138. physicist said

    #136(β). — Αυτό τιμωρείται με ακύρωση της ψήφου σου και όλων των ψήφων της παρέας με τον οποία βγήκες. Κι έτσι θα μειωθεί και η διαφορά, χεχεχε …

  139. Μαρία said

    136
    Τη δήλωση Πάτση σου την έστειλα αλλά δεν την έλαβες υπόψη.

  140. Γιωργής Λασκαρίδης said

    «Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να συλλαμβάνει το μήνυμα των εκλογών αλλά και τα ανοίγματα Βενιζέλου.» Έτσι γράφει το tvxs κι έχω αρχίσει ν’ ανησυχώ τα μέγιστα.
    Τι παιδί είν’ αυτό πια! Τι αητός χρυσοφτέρουγος!
    Και μηνύματα συλλαμβάνει και ανοίγματα συλλαμβάνει. Κι όλα αυτά χωρίς να είναι κυβέρνηση.
    Και δηλαδή τι θα κάνει άμα τύχει και γίνει κυβέρνηση;
    Μήπως με συλλάβει και μένα, που δεν τον φήφισα;
    Ωχ ωχ κι ανησυχώ…..

  141. Μαρία said

    Η παρέα των χρυσαβγών αλλά με μικρότερο μουστάκι.
    http://www.efsyn.gr/?p=201363

  142. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    131.Πλάκα έχει.Στη διάφανη κάλπη,να μπει το βουλοκέρι και οι ιμάντες (που «ευρέθησαν άθικτοι»,όπως γραφόταν,ή ακόμη γράφεται; στο σχετικό πρακτικό της εφορευτικής,στο τέλος της ψηφοφορίας πριν ξεκινήσει η διαλογή ) για να διαφυλάττει το αμίαντον του κιβωτίου καθ΄ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας; το λουκετάκι τότε τί χρειάζεται;
    Εμπειρία από κάποιους δικ.αντιπροσώπους: Σ ένα τμήμα στο κεντρικό Χαλάνδρι από αυτά που ήταν σε ισόγειο και α΄όροφο σχολείου, η φίλη μου έφτασε (από ταξίδι)στις 19 και 3΄ από λάθος στον όροφο και τη συνόδεψε ευγενικά στο σωστό, μια επιτετραμένη από το Δήμο. Μόλις έφτασαν στην ανοιχτή ακόμη πόρτα και ενώ χάζευαν όσοι ήσαν μέσα στην αίθουσα,χωρίς να έχει «κλείσει η κάλπη», κοίταξαν το ρολόι και έσπευσαν φωνάζοντας «κλείσε-κλείσε» με τρόπο και τόνο απρεπή κι έκλεισαν την πόρτα, κυριολεκτικά στη μούρη τους και δεν την άφησαν να ψηφίσει. Κι έφυγε αψήφιστη λοιπόν η δικιά μου (έτσι,να γράψω την και τη λέξη που έχει τριπλή έννοια 🙂 )
    Πάνω στο φάκελο η άλλη,εκεί που ψήφισα εγώ, έβαλε στο φάκελο τα αρχικά της ως υπογραφή και στην άλλη άκρη από τη σφραγίδα. Σ΄αυτόν που μου έδωσαν έδειχνε σαν αριθμός.Συγκεκριμένα 28 και ξαφνιάστηκα ότι αριθμούσαν τους φακέλλους.Τη ρώτησα και είπε είναι Σ Δ καλλιγραφικά. Έβαζε λέει το μονόγραμμά της για να ξέρει ότι είναι δικό της!

  143. Γς said

    135:
    Καλά…
    Κανένα κλικ στο λίκνο.
    Αντε να μην το πάω στον Michael Douglas και Sharon Stone

  144. Γς said

    142:
    >Κι έφυγε αψήφιστη λοιπόν η δικιά μου

    μαλ μπεζέ, ουπς, βοτέ

  145. physicist said

    #141. — Φόιχτ. Απ’ το πολύ φτύσιμο θα έγινε έτσι.

  146. skom said

    @141 από την εφημ. των συντακτών
    >>σε μια προεκλογική αφίσα για τις τοπικές εκλογές του 2011 εμφανιζόταν πάνω σε μια μοτοσικλέτα με το σύνθημα «Τσίτα τα γκάζια». Η αφίσα ήταν αναρτημένη >>μπροστά στο Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου.

    Το «Τσίτα τα γκάζια» προφανώς είναι voll Gas δηλαδή συνεκδοχικά και τσίτα το αέριο (πχ Zyclon B) Αχώνευτο μεζεδάκι.

  147. skom said

    Πάντως και σε άλλους δεν ήταν προφανής και γνωστή η απαγόρευση

    One woman, two votes


    Και η συγκεκριμένη είναι κάτοχος έδρας της ηθικής των θεσμών στην Ολλανδία!
    http://www.ingridrobeyns.nl/

  148. physicist said

    #146. — Εδώ:

    http://www.vosizneias.com/90862/2011/09/07/germany-berlin-court-rules-nazi-association-posters-can-remain/

    Εμετικό σύνθημα είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς.

  149. Γς said

    146:
    Και τό ‘λεγα ο φούστης. Καλά φάγαμε και ήπιαμε απόψε…

  150. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    105 – Δηλαδή αυτοί που συμετέχουν τι είναι ρε φυσικέ; εγώ πότε δήλωσα ιδεολόγος και δεν το κατάλαβα; Το να θέλω άμεση δημοκρατία ειναι ιδεολογία; Είναι δημοκρατία να με κυβερνάνε δύο κόμματα που μαζί δεν έχουν 50,1% εξαπατώντας τον λαό, μιά και δεν είχαν εξαγγείλει την συνεργασία τους αν χρειαστεί προεκλογικά; Είναι δημοκρατία το πρώτο κόμμα να παίρνει 50 έδρες μπόνους; ποιός του τις δίνει; με ποιό δημοκρατικό δικαίωμα, μας ρώτησε κανείς αν το θέλουμε αυτό; Γιατί δεν εφαρμόζουν την απλή αναλογική; στις δημοτικές πώς γίνεται να λειτουργεί αυτό το δημοκρατικό εκλογικό σύστημα, και στις εθνικές και ευρωεκλογές όχι; Είναι δημοκρατία να αποφασίζει η μειοψηφία για θέματα όπως η ένταξη στην Ε.Ε, ή στο ευρώ, και όχι ο λαός με δημοψήφισμα; Είναι δημοκρατία να χρεώνεται ο λαός, για να σωθούν οι χρεοκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες; Είναι δημοκρατία να μας λένε τεμπέληδες οι ανεπάγγελτοι κηφήνες, και οτι μαζί τα φάγαμε, αλλα να μήν λένε πόσο έφαγε ο καθένας, και να πληρώνουμε εμείς τον λογαριασμό; Είναι δημοκρατία άλλον να ψηφίζουμε για πρωθυπουργό, και σε δύο χρόνια να μας φοράνε τον Παπαδήμο; με ποιά λαϊκή δικαιοδοσία υπέγραφε αυτός ο άνθρωπος; Είναι δημοκρατία να μας λένε οτι χρωστάμε 360 δις, αλλα να μήν μας δείχνουν τί, ποιός, πόσα, απο πού, και απο ποιόν; Είναι και άλλα πολλά, αλλα σταματάω εδώ, αν εσύ θεωρείς οτι συμετέχοντας στο στημένο πανηγύρι, αποφασίζεις για το μέλον σου, το μέλον των παιδιών σου της πατρίδας και της Ευρώπης, με γειά σου με χαρά σου, εγώ πάλι, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, δέν ψηφίζω, ψηφίζω συνειδητά άκυρο. Θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, με τα παιδιά μου, και με τα παιδιά όλου του κόσμου, γι΄αυτό όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, δεν φτύνω, και δεν κατηγορώ ποτέ καμία κυβέρνηση.

    106 – Δεν θέλω να σε ξυπνήσω απο το όνειρο που ζείς, και δεν θα σου πώ γιατί σφάξανε στο γόνατο την Κύπρο, θα στο κάνω αύριο εφιάλτη.

    119 – Έφη μου εγώ ψηφίζω, και είμαι κατά του λευκού, στο λευκό μπορούμε να γράψουμε ένα στίχο, ένα τραγούδι (όχι βρισιές) ή να βάλουμε μιά ζωγραφιά, δεν το ρίχνουμε σκέτο, κρίμα το χαρτί. Στις δημοτικές, που είναι ανώδυνες για την εξουσία, ισχύει η απλή αναλογική, οπότε ψηφίζω όποιον μου πεί την αλήθεια, στην προκειμένη περίπτωση, ο νύν δήμαρχος του Γέρακα (Παλλήνης πλέον με τον Καλλικράτη γαμώ το κέρατό μου, πηγάδι δίχως πάτο η Παλλήνη) μου την είπε, και τον ψηφίζω, είναι και ο μοναδικός άνθρωπος που έχω ψηφίσει και το ξέρει. Το ίδιο ισχύει και με τους Χαλανδριώτες για το Χαλάνδρι, που το ξέρω σαν την τσέπη μου.
    Τα κόμματα Έφη μας λένε την αλήθεια; ο Τσίπρας που υπερθεματίζει ο Κίντ, και εσύ ψήφισες, την είπε; ΟΧΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΠΕ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ, μπορεί να σας χάϊδεψαν τ΄αυτιά, μα απέχουνε πολύ απ΄την αλήθεια.

    Υ.Γ – Σαν παλιό κομάντο, θα σε αιφνιδιάσω με το τραγούδι που περιμένεις.

  151. Νέο Kid Στο Block said

    106. Καλά ,και για το στο γόνατο σφάξιμο της Κύπρου είναι γνωστό πως φταίει ο Τσίπρας. Aλλά δεν το έχω δει σε όνειρο. Το συμπέρανα λογικά.

  152. Γς said

    Και πήγαμε χτες στην Ελένη. Μας τραπέζωσε λόγω γιορτής της.
    Μαζευτήκαμε νωρίς. Καμια 15νταριά νοματαίοι.
    Και φυσικά παρακολουθήσαμε τα εξιτπολ και μετά τα αποτελέσματα.

    Κι όλοι τρόμαξαν. Σφηκοφωλιά σας λέω.
    Εκτός από έναν:

    -Είναι νωρίς ακόμα.

    Φύγαμε περασμένα μεσάνυχτα.

    -Είναι νωρίς ακόμα.

  153. physicist said

    #150(α). — Λάμπρο, ίσως με παρεξήγησες. Έγραψα «ιδεολόγοι» για να εκφράσω αυτό ακριβώς που δείχνεις στο σχόλιό σου, ότι δηλαδή μπορείς να γράψεις πολλές αράδες υπερασπιζόμενος το λευκό ή την αποχή, σε αντίθεση με τους αδιάφορους και τους ικανοποιημένους που είχα αναφέρει πρωτύτερα στο 105.

    Απαντώ σ’ αυτό που ρωτάς: προσωπικά, αναρωτιέμαι πριν κάθε εκλογή αν υπάρχει επιλογή που αξίζει να ψηφιστεί από μόνη της, δηλ. όχι με κριτήριο το να εμποδιστεί κάτι άλλο χειρότερο. Εξαιρώντας φάσεις Πειραιά και ανάλογες, υπό νορμάλ συνθήκες δηλαδή, το μη χείρον δεν φτάνει από μόνο του, αφού η ψήφος είναι έκφραση εμπιστοσύνης και πρέπει να μεταφέρει θετικό μήνυμα, ώθηση, αέρα. Έτσι, όχι σπάνια καταλήγω στο συμπέρασμα μην ψηφίσω κανέναν αλλά δεν υιοθετώ τη δική σου σκληρή γραμμή.

  154. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    140 – Θα κάνει ό,τι κάνουν όλες οι αντιπολιτεύσεις που γίνονται κυβέρνηση, οπότε δέν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι, δέν τόχεις ξαναδεί το έργο; Για την εξουσία γίνονται όλα, ο λαός να πάει να….(πώ πώ πονηρά μυαλάαα,) κοιμηθεί, 23,39 είναι η ώρα.
    Καληνύχτα.

  155. Γς said

    Τώρα μπορείτε. Να πα να κοιμηθείτε !

  156. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    150. 🙂 Φχαριστώ! και αντιγυρίζω στο αυτό μήκος κύματος:
    «και τιί ζητάω; μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάω 🙂 »
    Με τη θέλησή μου, πλανεμένη 🙂
    Στο Γέρακα,η κοπελιά με τους πιο πολλούς σταυρούς και το ιταλοειδές μικρό όνομα,ενώ έχει του παππού, του Μιχάλη, τ΄όνομα μόνο, είν΄ από τα μέρη μου (το τζιβαέρι μου).

  157. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    151 – Είπαμε δέν σε ξυπνάω τώρα, όνειρο ζείς.

    153 – Μή μπερδεύεις τις δημοτικές με τις κανονικές, το ζουμί εκεί είναι, γι΄αυτό και είναι εντελώς στημένες. Για να μην ξυπνήσω τον Κίντ απο το όνειρό του σήμερα, να ρωτήσω εσένα, άκουσες να λέει κάτι για τις Moody΄s, Standard & Poors, και Fitch; Μήπως άκουσες να λέει οτι δεν θα τις λαμβάνει υπόψην, και δεν θα επιτρέψει να κάνουν ελέγχους, μια και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αλλα δεν έχουν και καμία ευθύνη για τις αξιολογήσεις τους; ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ.!

    Υ.Γ – Σκληρή γραμμή η απλή αλήθεια; Είμαι τελικά πολύ σκληρό αγόρι.!!!

  158. Οι Μανιάτες είναι Εβραίοι said

    Ρε παιδιά, παρακολουθώ τις συζητήσεις σας από τις αρχές του Μάη και έχω μιά απορία: Γιατί αποκρύπτετε ότι ένας αριστερός Εβραίος ανεκάλυψε το email και μπορούμε σήμερα εμείς οι άχρηστοι Ρωμηοί να επικοινωνούμε εν ριπή οφθαλμού; Τόσο πολύ σάς πονάει η ευφυΐα που χαρίζει στους πιστούς της η Ιουδαϊκή Θρησκεία; Ενώ – αντιθέτως – η Χριστιανική Θρησκεία αποβλακώνει τους πιστούς της.

    Η πιό τρανή απόδειξη είναι το Βυζάντιο που δεν μπόρεσε να κάνει την παραμικρή επιστημονική ανακάλυψη, διότι επί 11 αιώνες ησχολείτο με το φύλο των Αγγέλων. Η άλλη λιγότερο τρανή απόδειξη είναι οι χθεσινές Ευρωεκλογές, όπου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης που έδωσε πάνω από 60% στους οπαδούς της Κοινοκτημοσύνης (λατινιστί= Κομμουνισμός)

    http://www.newmoney.gr/article/52719/giati-o-pateras-toy-email-arnithike-na-doylepsei-gia-ton-tyranniko-steve-jobs

    http://en.wikipedia.org/wiki/Nathaniel_Borenstein

  159. Avonidas said

    #150:
    «Το να θέλω άμεση δημοκρατία ειναι ιδεολογία; «

    Λάμπρο, δεν ξέρω πώς εννοείς την άμεση δημοκρατία. Αν πάντως εννοείς ότι για την κάθε πολιτική επιλογή θα πρέπει να στήνονται κάλπες, ή να γίνεται δημοψήφισμα, ή να μαζευόμαστε όλη η Ελλάδα και να συνεδριάζουμε σε κάποια πλατεία, νομίζω αντιλαμβάνεσαι ότι είναι των αδυνάτων αδύνατο. Ήταν δυνατόν να γίνει όταν ήμασταν καμιά δεκαριά χιλιάδες νοματαίοι, σ’ έναν κόσμο όπου καμιά είδηση δεν μπορούσε να ταξιδέψει ταχύτερα από ένα άλογο. Σήμερα δεν είναι δυνατόν, παρά σε τοπικό επίπεδο. Όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες είναι αντιπροσωπευτικές, και νομίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε για την εξυγίανση της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας μέχρι να αποφασίσουμε ότι δεν μπορεί να δουλέψει.

    Αλλά ακόμη κι αν γινόταν, νομίζω ότι πολύ σύντομα θα ανακάλυπτες τι κατάρα είναι η άμεση δημοκρατία. Οι Αθηναίοι, που το δοκίμασαν για μερικές γενιές, έπρεπε να αναγκάσουν τον μέσο πολίτη να παρουσιαστεί στην Εκκλησία του Δήμου, παρατώντας αυτό που θεωρούσε προσωπικές του υποθέσεις, για να ασχοληθεί με τα κοινά (και για τους πιο πολλούς, προσωπικές τους υποθέσεις ήταν να σκάβουν τα χωράφια, οπότε ο κόπος δεν ήταν και μικρός). Ακόμη και στην μικρή κλίμακα της πόλης-κράτους, χρειάστηκε να καταφύγουν σε εκλεγμένους ή κληρωτούς άρχοντες (ειδικά σε έκτακτες περιστάσεις, όπως σε καιρό πολέμου) και να τους δώσουν αυξημένες αρμοδιότητες. Παρά τον συνεχή έλεγχο από τον λαό, οι πρώτοι μεγάλοι δημαγωγοί αυτού του τόπου εμφανίστηκαν σε αυτή την άμεση δημοκρατία.

    Και τέλος, σε μια άμεση δημοκρατία, δεν θα ψήφιζες για το τι θα ήθελες να γίνει, αλλά για το πώς θα έπρεπε να πράξει η χώρα. Αισθάνεσαι ότι μπορείς να διαχειριστείς όλες τις περιπλοκές της οικονομίας, της διοίκησης, της εκπαίδευσης, της εξωτερικής πολιτικής; Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ο λαός ψήφιζε άμεσα, το 2010, ότι δεν θέλει το 1ο μνημόνιο, ότι δεν θέλει την πολιτική λιτότητας. Ωραία, ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα; Θα έπρεπε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε μια σχεδόν βέβαιη άρνηση δανεισμού της χώρας, από πού θα γίνουν οικονομίες και πού θα ψάξουμε πόρους, με δυο λόγια όλα αυτά που συνοψίζουμε ωραιότατα στη φράση «αντιμνημονιακή πολιτική», και περιμένουμε από έναν Τσίπρα να την εφαρμόσει μαγικά!

    Είσαι σίγουρος ότι θέλεις την «εξουσία»;

  160. # 159

    «Αισθάνεσαι ότι μπορείς να διαχειριστείς όλες τις περιπλοκές της οικονομίας, της διοίκησης, της εκπαίδευσης, της εξωτερικής πολιτικής; »

    Γιατί όχι ; Μήπως μπορούν καλύτερα οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας που ψηφίσανε ΧΩΡΙΣ να διαβάσουνε το μνημόνιο ;
    Μπορεί καλύτερα ο κ. Ανατολάκης ; ή ο κ. Παναγώταρος ;
    Κάτι για πρόβατα, μαντρί και λύκο, τόχεις ακούσει ;

    Αλλο.
    Από τη μεταπολίτευση και μετά ο λαός ψηφίζει για να φύγει ο προηγούμενος, κανέναν δεν ψήφισε γιατί τον πιστεύει. Το ίδιο γίνεται και τώρα με τον Τσίπρα είναι ολοφάνερο.
    Τον «εθνάρχη» τον ψήφισε για να φύγει η χούντα και με προτροπή Μίκη ( ή τανκς ή Καραμανλής)

    Αλλο.
    Εννοείται πως ΔΕΝ ψηφίζω ούτε στις αυτοδιοϊκητες (;) εκλογές γιατί είναι πάλι εντελώς απρόσωπες στο μέρος που είμαι εγγεγραμμένος. Οσο ήταν τοπικές, πριν τον Καλλικράτηκαι τον Καποδίστρια είχα γνώση και λόγο να ψηφίζω

  161. NM said

    Avonidas (#159): Κάντε μεγάλο λάθος. Τόσο στα «τεχνικά» όσο και στα «ιστορικά». Για τα πρώτα, σαν χρήστης του διαδικτύου που είσθε, νομίζω ότι τις απαντήσεις στα ερωτήματα σας, τις γνωρίζετε ήδη. Για τα δεύτερα πιστεύω ότι μια προσεκτική μελέτη κλασσικών έργων θα σας έβγαζε από την πλάνη. (Αρχίστε από τα βασικά: Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη, την Πόλη του Γκλότζ, και συνεχίστε με Θουκυδιδη -στην περίπτωση που τα προηγούμενα σας τσιγκλίσουν την περιέργεια-.)
    Για μετά, υπάρχει υλικό άφθονο και για όλα τα γούστα. Είμαι σίγουρος ότι θα το ανακαλύψετε μόνος σας.
    Οσο για το ερώτημα που κάνατε σε άλλον αναγνώστη: «είσαι σίγουρος ότι θέλεις την εξουσία;» προσωπικά θα σας απαντούσα ότι ναι, είμαι. Παρόλα αυτά αναγνωρίζω το δικαίωμα σε όποιον αισθάνεται ανίκανος να αποφασίζει για τα του οίκου του, το να προστρέχει σε εξουσιοδοτούμενους απ’αυτόν διαχειριστές. Αρκεί να μην υποχρεώνει και μένα να κάνω το ίδιο.

  162. Avonidas said

    # 161 «Κάντε μεγάλο λάθος. Τόσο στα «τεχνικά» όσο και στα «ιστορικά». Για τα πρώτα, σαν χρήστης του διαδικτύου που είσθε, νομίζω ότι τις απαντήσεις στα ερωτήματα σας, τις γνωρίζετε ήδη.»

    Δηλαδή, τι; Θα αποφασίζουμε με διαδικτυακές φόρμες; Θα ξυπνάω, δηλαδή, το πρωί και θα τσεκάρω τα νομοσχέδια και τον προϋπολογισμό πίνοντας το καφεδάκι; Και μετά θα συγκεντρώνονται όοολες οι φόρμες και, με κάποια συνταγή, θα βγαίνει η βούληση «της πλειοψηφίας»;
    Έχει περάσει η Πρωταπριλιά!

    «Οσο για το ερώτημα που κάνατε σε άλλον αναγνώστη: «είσαι σίγουρος ότι θέλεις την εξουσία;» προσωπικά θα σας απαντούσα ότι ναι, είμαι.»

    Δυο χρόνια πριν, έπαιξα λίγο με αυτό το παιχνιδάκι Δεν ξέρω αν έχει βγει sequel για φέτος, αλλά δείτε αν μπορείτε να το τερματίσετε και τα ξαναλέμε 😉

  163. Γς said

    Να μην είχε φύγει λέει, σαν χτες, πριν πέντε χρόνια.
    Ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης,

  164. BLOG_OTI_NANAI said

    158: Όπως καταλάβαμε, ο αγαπητός «Οι Μανιάτες Είναι Εβραίοι» δεν είναι άλλος από τον «Παγανιστή» τον οποίο μπλόκαρε ο οικοδεσπότης για ένα εξάμηνο.

    Το λεξιλόγιο, τον αντιχριστιανισμό, τον τρόπο που θέτει τα ερωτήματα («Γιατί αποκρύπτετε ότι …»), τον αντικομμουνισμό, το «Ρωμηοί» και άλλα, δεν μπόρεσε να τα αποφύγει.

    Η μόνη διαφορά είναι ότι «για να μην τον καταλάβουμε», τώρα παριστάνει ότι είναι Εβραίος ή φιλοεβραίος.

  165. BLOG_OTI_NANAI said

    Επίσης, ποιος άλλος θα ειρωνευόταν τη δυστυχία μιας «λαθρομετανάστριας» (#92) με τέτοιον τρόπο…

  166. spiral architect said

    … ή, ποιος άλλος θα ήταν τόοοοοσο ….

  167. BLOG_OTI_NANAI said

    166: Και αυτό βεβαίως 🙂

  168. spiral architect said

    Η νίκη εκλαμβάνεται σαν νίκη στα σημεία, καθείς την ερμηνεύει διαφορετικά, (αν και για μένα δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα), τα δε μίντια την απομυθοποίησαν έντεχνα. Η κυβέρνηση κάνει παιχνιδάκια και ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στη λούμπα μιας μελλοντικής εξουσίας καθήμενος να συζητήσει με τους κατά συρροήν πολιτικούς και οικονομικούς απατεώνες την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών:
    «Ναι στην απλή αναλογική, από θέση αρχών»
    Η κυβέρνηση δεν φεύγει, έχει να υπογράψει εκκρεμούσες συμβάσεις εκχώρησης με το αζημίωτο. Ούτε καν θα γίνουν εκλογές με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ. Ποιος απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ θα αρνηθεί την υποψηφιότητα του Φωτάρα για ΠτΔ με ταυτόχρονη απορρόφηση των εναπομεινάντων ΡΗΜΑΔιτών;
    Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν! Ωραίο ανέκδοτο … 😐

  169. Ο οποίος Παγανιστής δεν ήταν άλλος από τον Εθνικόφρονα, βεβαίως βεβαίως… 🙂

  170. BLOG_OTI_NANAI said

    Το μόνο ίσως ελπιδοφόρο που προκύπτει από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι ένα ποσοστό πολιτών αποφάσισε επιτέλους να φωνάξει ότι «πόνεσε ο κ*λος μας από τα νέα μέτρα, σταματήστε να μας βιάζετε», ενώ το 2012 είχε πει απλά, «πόνεσε ο κ*λος μας από τα νέα μέτρα, επιτέλους βάλτε λίγη βαζελίνη».

    Βεβαίως, εξακολουθούμε να έχουμε πολίτες που είναι «μερακλήδες» και τους αρέσει να έρχεται η συγκυβέρνηση «αβάδιστα στο χώρο τους».

    Κατά τα άλλα, καί πιστεύω καί θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που πιστεύουν σε μεσσιανικές πολιτικές ή μεσσιανικά κόμματα. Ό,τι καλό γίνει από μια αυριανή κυβέρνηση, θα γίνει οπωσδήποτε με συμβιβασμούς, με αργά βήματα και με πολλά εμπόδια. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να προστατεύει κανείς τον εαυτό του από απότομες προσγειώσεις και άρα έντονες απογοητεύσεις.

  171. spiral architect said

    M’ άρεσε αυτό το “μερακλήδες”! 😀

  172. Νέο Kid Στο Block said

    Για χαλάρωση και προβληματισμό , ορίστε κι μια σπαζοκεφαλιά:

    Σε κάποια αφρικανική δικτατορία , ο δικτάτωρ Αντοξεδιαντμπουμπούκ αποφασίζει να κάνει δημοκρατικές εκλογές. Ξέρει πως από τα 20.000.000 ψηφοφόρους της μεγάλης χώρας του, «δικοί» του είναι μόλις το 2 (δύο) τοις εκατό ,το πολύ! Οι υπόλοιποι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν αναμφισβήτητα την αντιπολίτευση. Δείχνοντας το «δημοκρατικό» του πρόσωπο ,καλεί τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης και τους προτείνει τον εξής τρόπο. Για πρακτικούς λόγους ,και λόγους εύκολης ψηφοφορίας και καταμέτρησης , όλοι οι ψηφοφόροι θα χωριστούν σε ν1 ομάδες ,όλες του ίδιου μεγέθους. Το κάθε τέτοιο γκρουπ μπορεί να χωριστεί τώρα σε ν2 μικρότερες υποομάδες και πάλι ίδιου μεγέθους ,όπου ν2 είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες.
    Μετά κάθε υποομάδα θα σπάσει σε ν3 μικρότερες υποομάδες, κ.λ.π…
    Κάθε υποομάδα επιπέδου/τάξης i θα επιλέξει έναν «εκλέκτορα», δηλαδή θα ψηφίσουν μεταξύ τους και όποιος (από τους 2 υποψηφίους: τον Αντοξεδιαντμπουμπούκ και την Αντιπολίτευση) κερδίσει την πλειοψηφία θα στείλει έναν εκλέκτορα στο επόμενο/ανώτερο «επίπεδο»,δηλαδή στην υποομάδα τάξης i−1, και ούτω καθεξής. Ο δικτάτωρ χαρίζει την περίπτωση ισοπαλίας-ισοψηφίας σε οποιοδήποτε επίπεδο,στην αντιπολίτευση! Αν μια υποομάδα δηλαδή έχει 4 μέλη και το αποτέλεσμα είναι 2-2 ,εκλέγεται ο εκλέκτορας της αντιπολίτευσης. Θα έχει όμως ο δικτάτωρ το δικαίωμα (είπαμε δημοκρατία, αλλά κάπως πρέπει να δικαιολογήσει και το κύρος του..) να σπάσει τους 20.000.000 ψηφοφόρους σε ομάδες όπως αυτός νομίζει και μπορεί επίσης να διανείμει τους ψηφοφόρους του σε ομάδες κατά πώς θέλει. Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι όντως δημοκρατική η πρότασή του, ή είναι απλώς ένα προσχηματικό σχέδιο για να κάνει νοθεία και να «κερδίσει» τις εκλογές;

  173. sarant said

    Καλημέρα!

    172: Υποθέτω ότι μπορεί να κερδίσει την πλειοψηφία, περιμένω την ανάλυση.

    169: Αν αποδειχτεί αυτό, θα φάει ισόβιο αποκλεισμό 🙂

  174. Λ said

    Ακόμη να πάρω το σημερινό άρθρο και είναι περασμένες δέκα.

  175. Λ said

    Μόλις τώρα το πήρα. Φαίνεται πάντα αργεί.

  176. sarant said

    174-175: Μάλλον αργεί η ειδοποίηση. Το άρθρο είχε ανεβεί, όπως σχεδόν κάθε μέρα, περί τις 09.40 (ώρα Ελλάδος)

  177. μήτσκος said

    172: Με μια πρώτη ματιά φαίνεται απάτη. Με κάθε υποδιαίρεση ο δικτάτωρ ουσιαστικά ξεφορτώνεται κάποιους από τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης. Πχ αν η πρώτη διαίρεση γίνει σε τρεις ομάδες α1 α2 α3, μπορεί να βάλει στην ομάδα α1 μόνο αντιπολίτευση, οπότε του αρκεί η πλειοψηφία στις α2 α3. Ξεφορτώθηκε έτσι 1/3 του εκλογικού σώματος το οποίο δε θα τον ψήφιζε. Πλέον η α1 ουσιαστικά βγαίνει από το παιχνίδι και μας ενδιαφέρουν μόνο οι α2 α3. Σε αυτές το ποσοστό του φίλου δικτάτορα έχει ανέβει από 2% σε 3% (Αρχικά 2 στους 100 έγιναν τώρα 2 στους 66). Με τον ίδιο τρόπο το ποσοστό ανεβαίνει με διαδοχικές υποδιαιρέσεις στο

    2 υποδιαιρέσεις: 4,5%
    3 υπ: 6,75%
    10,125%
    15,1875%
    22,78125%
    34,171875%
    51,2578125%

    Οπότε κάπου εκεί μπορεί να το τελειώσει. Κερδίσε η δημοκρατία…

  178. physicist said

    Φαντάζομαι ότι συμφέρει τον δικτάτορα να έχει στο κατώτατο επίπεδο ομάδες των τριών, και να φροντίσει να είναι χωρισμένες σε δύο κατηγορίες: εκείνες στις οποίες έχει πλειοψηφία δύο προς έναν, κι εκείνες στις οποίες και οι τρεις ψηφοφόροι είναι της αντιπολίτευσης. Με κάθε iteration μειώνει τα ποσοστά της αντιπολίτευσης. Το αν θα προκάνει(!) να τα ρίξει κάτω από 50% μέχρι τον τελικό γύρο, εξαρτάται από τα αρχικά ποσοστά και τον πληθυσμό. Δεν κάθησα να κάνω τις πράξεις.

    —-

    Η ιστορία του Κιντ είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στη Θεωρία της Ομάδας Επανακανονικοποίησης (Renormalization Group Theory, RGT).

  179. ilias said

    Αν μάλιστα χαριζόταν στον δικτάτορα η ισοπαλία, θα αρκούσε η διαίρεση σε δύο ομάδες α1 και α2. Θα ξεφορτωνόταν στην αντιπολίτευση το α1 και θα επικεντρωνόταν στο α2 όπου θα είχε 2^2%. Τελικά σε κάθε υποδιαίρεση, το ποσοστό θα γινόταν 2^(ν+1)%. Στην 5η υποδιαίρεση θα είχε 2^6%= 64%.

  180. physicist said

    #177, #179. — Αν κατάλαβα καλά τον αλγόριθμο του Κιντ, δεν δουλεύει τόσο απλά. Δεν «ξεφορτώνεται» κανείς την αντιπολίτευση όταν έχει μιαν αμιγή ομάδα από τους ψηφοφόρους της, αφού αυτή η ομάδα στέλνει έναν εκλέκτορα στον επόμενο γύρο. Εφόσον η τακτική που προτείνει ο δικτάτορας βασίζεται στη σταδιακή αδροποίηση (coarse-graining), πρέπει να ξεκινήσουμε από το κατώτατο επίπεδο και να πάμε προς τα πάνω, όχι αντίστροφα.

  181. Νεο Kid Στο Block said

    Ειμαι εκτος εδρας και δεν μπορω να γραψω αναλυτικα τωρα.
    Με τα στοιχεια της εκφωνησης μπορει να υπολογισθει ο ακριβης αριθμος των Αντονξεκουμπμπουμπουκικων ψηφοφορων που απαιτουνται για να κερδηθουν σιγουρα οι εκλογες. Ειναι λιγοτεροι απο 2%. Η κατανομη τους αρα και η κατατμηση των 20.000.000 σε υποεπιτροπες ειναι το κλειδι.
    Πολυ σωστο το «απ κατ σα παν!» που ειπε ο Φυσικος!
    (Δεν το ειπε ετσι ακριβως,αλλα ως επρ. τυπου του μελλοντικου μας πολιτικου φορεα ,πσιρνω καποια liberties…:-)

  182. physicist said

    Όσο το σκέφτομαι, γίνεται σαφές ότι ο αλγόριθμος του 172 είναι ένας majority-rule block spin transformation[*] στη γλώσσα του RG. Όταν κανείς δεν μπορεί να επιλέξει αυθαίρετα τα blocks, ο αλγόριθμος ενισχύει τις πλειοψηφίες σε κάθε γύρο: ακόμα κι αν ξεκινήσει κανείς με 52-48, στο τέλος θα βγάλει 100-0 («the low-temperature fixed point»). Όταν κανείς όμως μπορεί σε κάθε γύρο να επιλέξει τα blocks όπως του αρέσει, και υπό την προϋπόθεση ότι μπορεί να κάνει iterations στο διηνεκές (κάτι που δεν ισχύει, όμως, για πεπερασμένο πληθυσμό), μπορεί να κάνει παπάδες.

    [*] Επ’ αυτού είναι αρκετά καλή η παρουσίαση της Βίκης. Σε απλά Ελληνικά σημαίνει «από μια μικροσκοπικά μικρή υποομάδα του πληθυσμού, διάλεξε μόνον έναν, που αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία της, και πέρνα τον στον επόμενο γύρο».

  183. Y. Georgiadou said

    @150a (Λαμπρος)

    Συμφωνω μαζι σας, Η αμεση δημοκρατια, αμεση δραση, ειναι η λυση (βλεπε David Graeber). Να πραττεις σαν να εισαι ηδη ελευθερος. Αυριο εχουμε ενα γουορκσοπ στο Πανεπιστημιο της Ουτρεχτης ακριβως πανω σ’ αυτο το θεμα.

    http://www.uu.nl/faculty/socialsciences/NL/organisatie/Departementen/cultureleantropologie/antropologendag/programma/middag/workshops/Pages/Workshop2.aspx

  184. gbaloglou said

    QUIZ: ποιο είναι το 22561ο εκλογικό τμήμα; (Δείτε εδώ.)

  185. 184 Αν βλέπαμε και το λινκ μπορεί και να λύναμε το κουΐζ 😉

  186. gbaloglou said

    http://ekloges.ypes.gr/may2014/e/public/index.html#{«cls»:»party»,»params»:{«id»:91}}

  187. spiral architect said

    Δεν λινκάρει απ’ ευθείας απ’ το σάιτ του Υπ.Εσ. γιατί η σελίδα είναι δυναμική και παραμετροποιημένη. Το’ χω δοκιμάσει κι εγώ
    Τι θέλεις να πεις;

  188. gbaloglou said

    http://euroelect14.ekloges.dolnet.gr/Komma.aspx?id=43&lang=gr — δείχνει, όπως και το προηγούμενο, αθροιστικά αποτελέσματα από 22,560 σε 22,561 εκλογικά τμήματα.

  189. μήτσκος said

    180 – Δεν σε κατάλαβα καλά, πού είναι το λάθος στο συλλογισμό μου;

    Με το «ξεφορτώνομαι» κάποια ομάδα εννοώ πως εξασφαλίζω ότι ο αντίστοιχος εκλέκτορας θα είναι μειοψηφία. Αν στην κορυφή της πυραμίδας είναι τρεις εκλέκτορες, τότε χρειάζομαι τους 2. Στην ομάδα του 3ου λοιπόν «ξεφορτώνομαι» τους «κακούς» ψηφοφόρους και κοιτάζω να κερδίσω τις ομάδες των άλλων 2. Συνεχίζω αναδρομικά τις υποδιαιρέσεις για τις 2 υποομάδες που με ενδιαφέρουν.

    Φαντάζομαι ότι θέλει διόρθωση για να μην έχουμε δεκαδικούς ψηφοφόρους, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι στην κεντρική ιδέα.

    Προσωπικά δε βλέπω γιατί είναι σωστότερο το bottom-up.

  190. Γς said

    152:
    >Φύγαμε περασμένα μεσάνυχτα.

    Ξαναγύρισα όμως σε πέντε λεπτά. Είχα ξεχάσει το τσαντάκι μου.

    -Ευτυχώς που το θυμήθηκες.

    -Δεν το θυμήθηκα. Με σταμάτησαν οι συριζαίοι.
    Κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων στην Κατεχάκη…

  191. spiral architect said

    @188: Α, κατάλαβα! 🙂
    Αλήθεια, ποιο να είναι άραγε; Μπας και είναι κάποιο που μπορεί να έγινε καλπονοθεία, ή μήπως είναι η Γαύδος;

  192. sarant said

    191: Κι άλλη φορά είχε γίνει κάτι με μια δικαστική αντιπρόσωπο που πήρε το σάκο σπίτι της, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

  193. Πάνος με πεζά said

    Μια απορία : στη σελίδα των αποτελεσμάτων του ypes, νομίζω ότι δε μπορείς να δείς το σύνολο των ψήφων κάθε κόμματος πανελλαδικά, παρά μόνο αν πάρεις το κομπιουτεράκι και αθροίσεις έναν-έναν νομό. Ή υπάρχει κάποιο tip που δεν το έχω βρει; Επίσης δε μπορείς να δεις ψήφους κομμάτων κάτω του 0.8%. Υπάρχει λύση;

  194. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Προφανώς ψάχνουμε τη λύση με τα λιγότερα δυνατά βήματα εκλογών και με τις μεγαλύτερες δυνατές ομάδες. Αν ο δικτάτορας επέβαλε δημοκρατία δωματίου και χώριζε σε ομάζες των τριών τους ψηφοφόρους/εκλέκτορες (2 δικοί του και ένας αντίπαλος) σε εφτά βήματα θα είχε ήδη την απόλυτη πλειοψηφία και θα μπορούσε να το γυρίσει στην απλή αναλογική!

  195. Νέο Kid Στο Block said

    Ο Αντοξεδιαντμπουμπούκ μπορεί πραγματικά να κλέψει τις εκλογές .με μόλις 177.147 ψηφοφόρους!
    Ας υποθέσουμε γενικά πως έχουμε έναν ολικό αριθμό ψηφοφόρων N.
    Ας γράψουμε τον N σαν γινόμενο μή τετριμμένων (διαφορετικών δηλαδή από τη μονάδα και τον εαυτό του) παραγόντων:
    N=Nk=n1×n2×⋯×nk
    Aν τώρα θέσουμε ,έστω: m(i) = floor*(ni/2) + 1 , βλέπουμε πως είναι αρκετό να έχει:
    Mk=m1×m2×⋯× mk
    υποστηρικτές ,ώστε να κερδίσει τις εκλογές. Αυτό προκύπτει από Επαγωγή ως προς k.
    Για k=1 το προς απόδειξη είναι προφανώς αληθές.
    Για να ισχύει (κερδίζει τις εκλογές) για γενικά k , πρέπει να χωρίσουμε το εκλογικό σώμα σε N(k−1) ομάδες ,μεγέθους nk .
    Aν λοιπόν ο Αντόν.. βάλει mk υποστηρικτές του σε M(k−1) ομάδες, η δουλειά γίνεται! Μετά την ψηφοφορία υπάρχουν N(k−1) ψηφοφόροι ,εκ των οποίων οι M(k−1) είναι καθεστωτικοί,..και η Επαγωγή είναι ολοκληρωμένη.
    Για τους συγκεκριμένους αριθμούς ειδικά, έχουμε:
    20.000.000 = 5^{7} * 4^{4} O Anton λοιπόν,αρκεί να έχει 3^7 * 3^4 =177.147 ψηφοφόρους. Λιγότερο από 1 τοις εκατό (!!) και η δουλειά γίνεται.
    Ζήτω το εκλεκτορικό σύστημα! 🙂

    *floor function (x)= o μεγαλύτερος ακέραιος μικρότερος ή ίσος με x.

  196. gbaloglou said

    193 κλικ στο «Κόμματα» (στα δεξιά του «ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ»)

  197. Γς said

    193:
    >Υπάρχει λύση;

    Για όλα υπάρχει λύση:
    Κατάργησαν το κατάστημα του ΟΤΕ και πήγα στον Γερμανό απέναντι να πληρώσω τον λογαριασμό.

    -Δεν γίνεται.
    -Δεν υπάρχει λύση;
    -Βέβαια. Θα φύγετε απ τον ΟΤΕ και θα έρθετε σε μας.

    [Αστειευόμενος (;). Είχα μπει κατά λάθος στη Βόνταφον που είναι δίπλα στον Γερμανό]

  198. spiral architect said

    @193: Πεζοπάνε, Ευρωεκλογές Μαιος 2014 –> ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ (πάνω αριστερά) –> Κόμματα και βουαλά οι ψήφοι όλων, μα όλων των κομμάτων και αποκομμάτων!

  199. Πάνος με πεζά said

    @ 192 : Μήπως εννοείς την περίπτωση των Αντικυθήρων; Επί εποχής Ένωσης Κέντρου,τη δεκαετία 60, λόγω θαλασσοταραχής δε μπόρεσε να πάει ο αντιπρόσωπος στο νησί και να στήσει την κάλπη. Οι εκλογές έγιναν, βγήκε η ΕΚ, αλλά την επόμενη Κυριακή,για λόγους «πληρότητας» και με γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών, στήθηκε η κάλπη στα Αντικύθηρα, για να ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία.
    Ε, ο κόσμος «μαύρισε» την Ένωση Κέντρου σε ποσοστό 100% !

  200. Πάνος με πεζά said

    @ 198 : Τhanks !

  201. […] Την επαύριο μιας νίκης (καλά τεκμηριωμένο ποστ του Νίκου Σαραντάκου) […]

  202. sarant said

    Κι ένα εκλογικό κουίζ, αν δεν έχει διαρρεύσει:

    * Σε ποιον δήμο πήρε το μεγαλύτερο ποσοστό του ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;
    * Ποιο κόμμα ήρθε τρίτο σε αυτόν τον δήμο; (δεύτερη ήταν η ΝΔ)

  203. […] Την επαύριο μιας νίκης (καλά τεκμηριωμένο ποστ του Νίκου Σαραντάκου) […]

  204. physicist said

    #189. — Συμφωνώ μ’ αυτόν τον συλλογισμό. Το 177 δεν είναι διατυπωμένο με σαφήνεια και μου φάνηκε λάθος αλλά εκ των υστέρων βλέπω ότι δεν είναι.

  205. spiral architect said

    @202: Κέρκυρα με 38,96%, ΝΔ με 17,53% και τρίτα τα αβγά με 8,7%
    (οι πίνακες του ypes.gr είναι δυναμικοί, αν κλικάρεις πάνω τους ή στα header των στηλών βγάζουν τους τυχόν παλιούς καποδιστριακούς δήμους (π.χ Ελληνικό – Αργυρούπολη χώρια) ή κάνουν αύξουσα και φθίνουσα ταξινόμηση ανά θέση ποσοστό και αριθμό ψήφων κόμματος)

  206. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    159 – Ουσιαστικά απάντησε ο Gee για μένα. Όλες οι σύγχρονες δημοκρατίες, είναι δημιούργημα του τραπεζικού κατεστημένου (όπως και τα κράτη έθνη) και είναι κοινοβουλευτικές δικτατορίες, για την ευκολότερη χειραγώγηση των λαών, τα τελευταία τρία χρόνια το ζούμε στο πετσί μας αυτό. Καθαιρέθηκε ο νόμιμα ακλεγμένος πρωθυπουργός με συνοπτικές διαδικασίες, και κυβερνούσε και υπέγραφε μνημόνια ο φορετός. Η μειοψηφική συγκυβέρνηση (κάτω απο το 50,1%) κυβερνά με νομοθετικά διατάγματα, μέσα εκεί έχουν μαζευτεί ένα τσούρμο πρόθυμων ηλιθίων, που υπογράφουν ό,τι τους βάλουν μπροστά τους, κι αυτό εσύ το θεωρείς σύγχρονη αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Εγώ πάλι, επειδή σαν άτομο ανοιχτό στην μάθηση και την εξέλιξη, έχω την καλύτερη δυνατή εικόνα και ιδέα για τον εαυτό μου, αρνούμαι να με αντιπροσωπεύουν ΗΛΙΘΙΟΙ. Κι αν μου πείς να διαλέξω απο τους εκτός κυβέρνησης κάποιον έξυπνο για κυβερνήτη, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ, ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ, ΦΩΤΗΣ (ΧΡΡΡ ΧΡΡΡ) βρές μου εσύ τον καλύτερο, όσο γαι το πουλέν σας, άτομο που είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης, πάει να ψηφίσει, και όχι μόνο δεν βλέπει το χαρτί στο παραβάν που λέει ΜΗ ΣΑΛΙΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΣ, (ανθρώπινα τα λάθη) αλλα βγαίνει έξω, το σαλιώνει επιδεικτικά στις κάμερες, και δέν αντιλαμβάνεται οτι δέν έχει κόλλα το χαρτί, και αναρωτιέται γιατί δεν κολλάει το άτιμο; ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΕΞΥΠΝΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ, δέν με αντιπροσωπεύει. Μπορεί αν είναι καθ΄όλα άξιος στην ζωή του, αλλα για κυβερνήτης με τα δικά μου κριτήρια, δεν κάνει.

    Υ.Γ – Στην δημοκρατία που εννοώ εγώ, δεν υφίσταται εξουσία, μόνο ισονομία, αυτοδιαχείρηση, κοινές και ατομικές υποχρεώσεις και δικαιώματα, και συνέπειες πλειψηφικά ψηφισμένες, όχι ποινές. Στο οικογενειακό πείραμα, είχαμε πολύ μεγάλη επιτυχία, αν τα παιδιά μου το εξελίξουν, σε κάνα δυό χιλιάδες χρόνια, θα αλλάξει ο κόσμος, και θα γίνει δημοκρατικός.

  207. skom said

    O Gowers είχε αναλύσει αυτό το σχήμα εκλογών εδώ

    Holding a country to ransom


    νομίζω

  208. Νέο Kid Στο Block said

    Περιγράφω έναν πιο αναλυτικό τρόπο για το κάπως υπερ το δέον ίσως θεωρητικό 195.

    Στο πιο χαμηλό επίπεδο, στη βάση δηλαδή του εκλογικού σώματος, ο δικτάτορας συγκροτεί 4.000.000 στον αριθμό 5-μελή σώματα, μοιράζοντας, σε όσα από αυτά φτάνουν, τους δικούς του ανά 3. Έτσι, στο επίπεδο αυτό, θα καταφέρει να εκλέξει 400.000/3=133.333 εκλέκτορες επί συνόλου 4.000.000 εκλεκτόρων.
    Επαναλαμβάνοντας το ίδιο στα εκάστοτε επόμενα προς τα πάνω επίπεδα, οι δικοί του εκλέκτορες θα μειώνονται ως εξής (κατά παράγοντα 3 κάθε φορά):
    133.333 -> 44.444 -> 14.814 -> 4.938 ->1.646 – 548 -> 182 επί συνόλου εκλεκτόρων μειούμενου αντιστοίχως (κατά παράγοντα 5 κάθε φορά) ως εξής:
    4.000.000->800.000->160.000->32.000 -> 6.400 -> 1.280->256 (256=4^4)
    Δηλαδή μέχρι να τελειώσουν τα 7 πεντάρια, με τα οποία διαιρείται διαδοχικά το συνολικό εκλογικό σώμα των 20.000.000 (=2^8*5^7), ο δικτάτορας θα έχει καταφέρει να έχει τους 182 στους 256 συνολικά εκλέκτορες.
    Τώρα βάζει τους 256 να ψηφίσουν και … ζήτω η δημοκρατία!

    Skom ,ωραίος ο Γκάουερς (δεν είναι και Νομπέλ το Φίλντς! Eίναι σοβαρό βραβείο. 🙂 )

    Όπως ξαναειχαμε πει παλιότερα, δηλαδή ο Στάζυμπος τα είχε πει, μόνο οι Αμερικάνοι και η Διαμαντοπούλου δεν καταλαβαίνουν τα παράδοξα των εκλεκτόρων. Μαζί με το impossibility theorem του Αρροου ,τον αριθμό Νακαμούρα (ν=2) και το αρχαίο -πλην σοφό- παράδοξο του Κοντορσέ, συγκροτούν ένα ωραίο προβληματικό σύνολο . 🙂

  209. Γς said

    206:
    >ΜΗ ΣΑΛΙΩΝΕΤΕ

    Και με το που μπήκε στο συνεργείο κοκάλωσαν όλοι, έτσι καλοντυμένος που ήταν και με το κυριλέ τσαντάκι του.
    Τον είχαν περάσει τουλάχιστον για εφοριακό.
    Φουκαράς ήταν όμως. Εισπράκτορας σε ένα επαγγελματικό δελτίο. Μερικές δραχμούλες μόνο.

    Κι άρχισε να μας λέει το πόνο του.
    Θυμάμαι το φινάλε:

    Σκύβει σε θέση ντόγκι και,

    -Και τι τους λέμε; Λίγο σάλιο ρε παιδιά. Βάλτε λίγο σάλιο!

  210. spiral architect said

    @206: Πολύ εκλεκτικός είσαι Λάμπρο μ’!
    Υ.Γ.: Μην μπερδεύεις την αυτοοργάνωση με τη δημοκρατία και κατ’ επέκτασιν με τον (πραγματικό) σοσιαλισμό.
    (συνήθης απολιτίκ παρανόηση) 😉

  211. Νέο Kid Στο Block said

    Φυσικέ, φαίνονται ωραία όσα γράφεις στο 182 και πριν. Λέω φαίνονται γιατί δεν ξέρω αν τα καταλαβαίνω σωστά. 🙂
    Στείλε τίποτις με τον ταχυδρόμο, να τα βάλουμε στο προεκλογικό άρθρο . 🙂

  212. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    156 – Έφη αν εννοείς την Συμεωνίδη, είναι αξιόλογη και την ψήφισα.

    160 Τέλος- Δεν έχεις άδικο, ο Γέρακας σε τέσσερα χρόνια έγινε κουκλί, και είχε πλεόνασμα 5,000,000, ενώ η Παλλήνη ήταν καταχρεωμένη, όπως σε μικρότερο βαθμό και η Ανθούσα. Έτσι κι αλλιώς όμως, το ξεκαθάρισα στον δήμαρχο οτι δεν θα τον ξαναψηφίσω, τρείς θητείες είναι υπεραρκετές για να υλοποιηθεί το όποιο έργο και όραμα, μετά βαλτώνει ο άνθρωπος και χρειάζονται νέα άτομα με νέες ιδέες, απο την νέα γενιά. Η ζωή εξελίσεται, οφείλουμε να την ακολουθούμε.

    166 – «ή ποιός θάταν τόοοοοσοο» ΜΑΛΑΚΑΣ, το βρήκα;

    172 – Η γνώμη μου είναι, οτι είναι ενα προσχηματικό σχέδιο για να κάνει νοθεία και να κερδίσει τις εκλογές, άλλωστε έτσι ακριβώς λειτουργούν οι σύγχρονες δημοκρατίες.

  213. sarant said

    205: Λάθος, δεν είναι αυτός ο δήμος.

  214. Γς said

    212:
    >το ξεκαθάρισα στον δήμαρχο οτι δεν θα τον ξαναψηφίσω,

    Ελπίζω να μην έπαθε τίποτα.
    Το άντεξε;

  215. physicist said

    #211. — Κίντο, θα πάρεις ωραίο πράμα με το ταχυδρομείο οσονούπω, νάχεις να χαίρεσαι. 🙂

  216. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    210 – Καλά δέν το ξανακάνω, τώρα πάω να κάτσω στην γωνία με το ένα πόδι για πέντε λεπτά.

  217. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    215 – Το άντεξε, κι απ΄ό,τι μου είπε, αυτή θα είναι η τελευταία του θητεία.

  218. sarant said

    83: Με καθυστέρηση (αλλά χωρίς να χάνει την επικαιρότητά του), επισημαίνω σχόλιο φίλης στο φέισμπουκ, ότι ακριβώς τον ίδίο λόγο (της δυσαρμονίας) είχε επικαλεστεί ο Βενιζέλος για να ζητήσει πρόωρες εκλογές μετά τη νίκη του στις ευρωεκλογές του 2009.
    http://www.thepressproject.gr/article/62740
    (Βέβαια ο Β. τότε δεν είχε επισκεφτεί τον πρόεδρο, αλλά η σύμπτωση της ορολογίας έχει ενδιαφέρον)

  219. skom said

    >> οι Αμερικάνοι και η Διαμαντοπούλου δεν καταλαβαίνουν τα παράδοξα των εκλεκτόρων
    ????
    η Διαμαντοπούλου πότε εκφράστηκε για αυτά;

  220. Νέο Kid Στο Block said

    «… iterations στο διηνεκές (κάτι που δεν ισχύει, όμως, για πεπερασμένο πληθυσμό), μπορεί να κάνει παπάδες.»

    Λοιπόν Φυσικέ, το απόσπασμά σου αυτό από το 182. δικαιώνει το γνωστό ανέκδοτο. 🙂
    Πάνε στον γιατρό (τώρα τρελογιατρός ήταν ,αλλη ειδικότης π.χ ορθοπΑΙδικός…δεν θυμάμαι!) ένας μαθηματικός κι ένας φυσικός.
    -Θα σας βάλω ένα τεστ λέει ο Ντόκτορ. Όπως βλέπεται εκεί στο ντιβάνι είναι ξαπλωμένη μια πολύ όμορφη και καλίπυγος νεαρή. Θα ξεκινήσετε και οι 2 πίσω απ’αυτή τη γραμμή και κάθε φορά μπορείτε να καλύπτεται τη μισή απόσταση απ την κοπέλλα.
    Πετάγεται ο μαθηματικός θμωμένος:
    -Άσε μας ρε γιατρέ! Δεν θα τη φτάσουμε ποτέ αφού! ..και φεύγει.
    Ο φυσικός λέει χαμογελώντας πορνηρά:
    -Βut we can reach as close as we wish for PRACTICAL purposes… 😆

  221. 219 νόμος Διαμαντοπούλου για την εκλογή πανεπιστημιακών οργάνων, νομίζω (αλλά ας πει κάποιος πιο ενημερωμένος για περισσότερα)

  222. physicist said

    #220. — Από τα επινίκια του Σύριζα, στους ορθοπΑΙδικούς και τις δίμετρες. Τα σέβη μου.

    (Ώρες είναι τώρα να πλακώσει ο γιατρός να μας την πει για το ΑΙ και να χτυπήσει το νήμα τετραψήφιο).

  223. 222
    «Τρελογιατρό θα χρειαστείτε εσείς, που όταν σας γιατρεύουμε το σπασμένο πόδι περνάτε τον εαυτό σας για μικρό παιδί. Αλλά βέβαια, τέτοια νοημοσύνη έχετε, παιδιού, πού να καταλάβετε… ηλίθιοι, ε ηλίθιοι!» 😀

  224. physicist said

    #223. — Εκείνη τη δεξαμενή με τα σκυλόψαρα την έχουμε ακόμα; Λέω, μη μας χρειαστεί μέσα-μέσα. 😀

  225. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    @208 Με πολύ μικρές ομάδες το πρόβλημα βγαίνει εύκολα (στα 7 βήματα και με τριμελείς ομάδες, δες 194). Βγαίνει και με αρκετά μεγαλύτερες (εκατοντάδων/χιλιάδων) ή όχι; Η φόρμουλα που έδωσες δεν με βοηθάει γιατί στα μαθηματικά δεν το ‘χω.

  226. spiral architect said

    Παιδιά βιαστείτε, αρπάξτε το Φωτάρα, τον Τσούκαλη και τα λοιπά παρτάλια της Ρημάδ. Ο Πσαριανός τελείωσε το καφάσι με τις μπύρες και έκανε δήλωση: «Στην θέση του Κουβέλη θα είχα παραιτηθεί»
    Πλύνετέ τους όμως επιμελώς, γιατί γλιστρούν … 🙄

  227. Spiridione said

    218. Οι άλλοι πιαστήκανε απ’ το ότι ο Τσίπρας επικαλέστηκε το Σύνταγμα για τη δυσαρμονία, και έτσι εμφανίστηκε σα να μη γνωρίζει το Σύνταγμα. Άλλο να έλεγε γενικά και αόριστα ότι υπάρχει δυσαρμονία και έλλειψη πολιτικής νομιμοποίησης, κάτι που έχει ειπωθεί δεκάδες φορές τα προηγούμενα χρόνια.

  228. Μαρία said

    202
    Γραμματικό δήμου Μαραθώνα.
    συριζα 40,62 νδ 18,38 χα 10,64

  229. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    220-222 – ΑΙΣΧΡΟΙ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ, ορίστε η απάντηση του πεδικού.

  230. sarant said

    223 και πριν: Πάμε γυρεύοντας βλέπω 🙂

    228: Όχι, ζητάω αυτοτελή δήμο. Όπου το ποσοστό ήταν λιγότερο απ’ ό,τι στο Γραμματικό αλλά μεγαλύτερο από την Κέρκυρα

  231. Νέο Kid Στο Block said

    230. Άρτα;

  232. Μαρία said

    231
    Όχι.

  233. Μαρία said

    230
    Βρέθηκε
    Δήμος Βιάννου
    39,46 νδ 15,17 ελιά 13,99

  234. IN said

    218: Νίκο, την απάντηση σού την έδωσε ήδη, κατά κάποιο τρόπο, ο Spiridione στο 227. Επειδή εγώ νομίζω ότι αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή δουλειά, στα νομικά ή σε ο,τιδήποτε, πρέπει να ακριβολογούμε, έβαλα ακριβώς την επίμαχη φράση του Τσίπρα, όπως την κατέγραψα μόνος μου από το βιντεάκι. Η φράση αρχίζει «Το Σύνταγμά μας, άλλωστε, ορίζει…». Ε, αυτό είναι μ***, πώς να το κάνουμε, το Σύνταγμά μας, ΔΕΝ ορίζει, όριζε μέχρι το 1986 και έκτοτε η σχετική διάταξη καταργήθηκε.

    Ο Βενιζέλος μου κάθεται στο στομάχι γενικώς, έχει χίλια ελαττώματα, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ και επιπλέον, λόγω ιδιότητας (καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου), τα βασικά για το Σύνταγμα τα ξέρει. Δεν λέει πουθενά στη δήλωσή του, του 2009, ότι το Σύνταγμα προβλέπει διάλυση της Βουλής όταν υπάρχει δυσαρμονία με το λαϊκό αίσθημα. Λέει ότι υπάρχει τέτοια δυσαρμονία (κατά την εκτίμησή του, βέβαια), λέει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές (πάλι κατά την εκτίμησή του), αλλά δεν λέει πουθενά ότι το επιβάλλει το Σύνταγμα. Ίσα-ίσα, λέει κιόλας ότι «Ο κ. Καραμανλής μπορεί να οχυρωθεί πίσω από το τυπικό στοιχείο της ύπαρξης μια πλειοψηφίας των 151 βουλευτών» και φαίνεται, έστω και έμμεσα, ν’ αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει κάποια νομική-συνταγματική υποχρέωση να γίνουν εκλογές. Πιο πάνω στη δήλωσή του φαίνεται να δίνει, πάλι έμμεσα, και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν συνταγματικά πρόωρες εκλογές, λέγοντας «ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει την ουσιαστική νομιμοποίηση που απαιτείται, προκειμένου να διαχειριστεί μια πρωτοφανή κρίση, μια κρίση διεθνή αλλά και μια κρίση εθνική». Χρησιμοποιεί, δηλαδή, ορολογία που παραπέμπει στο άρθρο 41, παρ. 2, για το μείζονος σημασίας εθνικό θέμα όπου, όμως, η διάλυση της Βουλής πρέπει να γίνει με αίτημα της κυβέρνησης. Αν έκανε αναλόγου περιεχομένου δήλωση κι ο Τσίπρας, δεν θα είχα τίποτα να του προσάψω.

    Νομίζω, από την εμπειρία σου στην «ανασκευή μύθων» μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Αν κάποιος σου ξεφουρνίσει λ.χ. την δήθεν δήλωση Κίσιγκερ, και του επισημάνεις ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έγινε ποτέ τέτοια δήλωση, δεν είναι απάντηση να σου πει ότι «ναι, αλλά ο Κίσιγκερ είναι ανθέλληνας είναι έτσι είναι αλλιώς». Μπορεί να έχει κανείς ό,τι γνώμη θέλει για τον Κίσιγκερ και μπορεί η γνώμη αυτή, εν τέλει, να είναι και σωστή, αλλά η δήλωση δεν παύει να είναι ανύπαρκτη.

    Δυστυχώς, αυτό είναι ένα θέμα με το Σύριζα. Όπως έγραψα και παραπάνω, για τη μ**** δε φταίει ο ίδιος ο Τσίπρας, που δεν μπορούμε να απαιτήσουμε να είναι και Συνταγματολόγος, αλλά αυτός τη χρεώνεται. Αντί να ψάχνει (το press project) και ο κάθε Συριζαίος δικαιολογίες για τρολιές κλπ εκείνο που πρέπει να κάνει είναι να πιάσει από το αυτί αυτόν που έγραψε την δήλωση που έκανε ο Τσίπρας και να του πει ότι, την επόμενη φορά που βάζει τον αρχηγό να πει τι «λέει το Σύνταγμα», καλό θα ήταν να επιβεβαιώσει ότι πράγματι το λέει το Σύνταγμα αυτό το πράγμα. Ή, να ρωτήσει κάποιον που ξέρει, γιατί Συνταγματολόγους έχουν και στο Σύριζα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό για ένα κόμμα που, καλώς ή κακώς, έχει γίνει κόμμα εξουσίας και αύριο μπορεί να κυβερνήσει και την Ελλάδα. Με τέτοιες τσαπατσουλιές (που, βέβαια, δεν είναι δυστυχώς αποκλειστικό προνόμιο του Σύριζα) δεν γίνεται δουλειά!

  235. Μαρία said

    233
    http://left.gr/news/stin-idiaiteri-patrida-toy-gavriil-ti-nisyro-megalytero-panelladika-pososto-toy-syriza

  236. Ηλεφούφουτος said

    235 Με τρίτο κόμμα το ΕΠΑΜ;!!!

    Και τι είναι πάλι αυτό το Παναθηναϊκό Κίνημα; και από πού κι ώς πού 12 ψήφους;

  237. Νέο Kid Στο Block said

    235. Tρίτο το ΕΠΑΜ (εδώ πήγαινε λοιπόν η ερώτηση του Νικοκύρη… 🙂 ) .To Παναθηναϊκό κίνημα 12 ψηφαλάκια και 1,90%. Έλα ρε συντρόφια και τον φάγαμε το Μώραλη… 😆

  238. sarant said

    Ώστε το βρήκατε!

    234: Έχεις δίκιο, έτσι είναι το τυπικό του θέματος.

  239. Νέο Kid Στο Block said

    «Ώστε το βρήκατε!» …από πότε μιλάς στον πληθυντικό στη Μαρία; 🙂

  240. Μαρία said

    234
    Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος, για να καταλάβει τη μαλακία του Τσίπρα. Το ξέρουμε απ’ την αναθεώρηση του συντάγματος που ανέφερες παραπάνω.
    Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Μπένι για να πετάξει τη δική του παπάρα «Ο κ. Τσίπρας με το σημερινό του διάβημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον έφερε σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση καθιστώντας τον ακροατή μιας αντισυνταγματικής του πρότασης» παραβλέποντας τη συνέχεια της δήλωσης Τσίπρα :
    «Κατέθεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άποψή μας ότι πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει προσφυγή σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο.» Απο πουθενά δεν προκύπτει οτι ο Τσ. ζήτησε απ’ τον Παπ. διάλυση της βουλής.

  241. Spiridione said

    Πάντως η Κέρκυρα είναι η πρώτη για τον Σύριζα εκλογική περιφέρεια, με δεύτερη την Αχαΐα και τρίτο το Ηράκλειο. Και η περιφέρεια Ιονίων Νήσων (στις ευρωεκλογές πάντα) πρώτη, με δεύτερη την Κρήτη και τρίτη την Ήπειρο.
    Στα Ιόνια βγάλαμε και περιφερειάρχη συριζαίο, και μάλιστα Κεφαλλονίτη (οι Κερκυραίοι μαύρισαν τον πατριώτη τους τον Σπύρου).
    Κέρκυρα (και Ιόνια), το κάστρο του Σύριζα!

  242. Ηλεφούφουτος said

    234 Η τσαπατσουλιά είναι όντως λέξη κλειδί για πολλά στη χώρα μας.

    Και αν θα κόστιζε πολλά σε κόμματα όπως τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να την καταπολεμήσουν, στον ΣΥΡΙΖΑ θα κόστιζε λιγότερα.

  243. Μαρία said

    236
    http://pan-ki.gr/

    Ο Σαββούρας όμως (ΚΕΑΝ) , ο οποίος πανελλαδικά είχε αύξηση πάνω απο 1000% σε σύγκριση με το 2009, ούτε μια ψήφο

  244. Νέο Kid Στο Block said

    241. Kέρκυρα, Κέρκυρα,
    Είσαι Συριζονήσι… 🙂

  245. Νέο Kid Στο Block said

    225. Αριστείδη, τώρα είδα το σχόλιό σου. Nαι έτσι είναι. Όσο μεγαλύτερα είναι τα γκρουπ (υποομάδες) τόσο περισσότερους θέλει όμως.

  246. spiral architect said

    @243: Τι είν ‘ τούτοι, παραμάγαζο του Αλαφούζου; Μπα, δεν το’ στησε καλά ο μονοπύθμενος. Αν έβγαιναν αλά Μαρινάκη στην Αθήνα, θα κατατρόπωναν αβλεπί κι απ’ τον πρώτο γύρο, Καμίνηδες, Γαβρίληδες κλπ.
    Έλα όμως που η Αθήνα -όπως κι ο Βόλος- δεν έχει λιμάνι, άρα δεν υπάρχει κίνητρο. 😉

  247. spiral architect said

    … άκυρον στο Βόλο! 😳

  248. Spiridione said

    Βενιζέλος: «Δεν αρκεί να μάθεις τη λέξη «δυσαρμονία», πρέπει και να ξέρεις να την χρησιμοποιείς πολιτικά, θεσμικά και συνταγματικά.»
    http://www.naftemporiki.gr/story/812586/gia-politiki-alximeia-katigorei-ton-eu-benizelo-o-syriza

    Μου θύμισε εκείνη την παλιά διαφήμιση: «όσοι το φορούν ξέρουν και να το προφέρουν».
    http://www.slang.gr/lemma/show/osoi_to_foroun_kseroun_kai_na_to_proferoun_18325

  249. sarant said

    241: Υπάρχει ένα νησί στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έπιασε μεγαλύτερο ποσοστό και από τη Νίσυρο, αλλά δεν είναι δήμος. Περισσότερα αύριο 🙂

  250. Νέο Kid Στο Block said

    Μόλις άκουσα στις ειδήσεις πως ο Μπένι χιλ (8% με τους συνεταίρους θυμίζω…) θα ζητήσει 10 (δέκα!) υπουργεία από τον Μάπετ ενόψει ανασχηματισμού. 😆

  251. Νέο Kid Στο Block said

    Yποψήφιος λέει για Υπουργός τουρισμού ο Άρης by Mykonos 😆
    Ρε δεν υπάρχουν ανέκδοτα να παλέψουν τις «πολιτικές» ειδήσεις πλέον!

  252. 187 Δεν λινκάρει απ’ ευθείας απ’ το σάιτ του Υπ.Εσ. γιατί η σελίδα είναι δυναμική και παραμετροποιημένη

    Καμία σχέση… To 95% του Ιστού είναι «δυναμικές και παραμετροποιημένες» σελίδες. Ψάξε το φταίχτη στα άγκιστρα του url.

  253. physicist said

    #250. — Εμ, αυτά είναι όταν έχεις πιάσει τον μέητζορ πάρτνερ από τα … μαλλιά. Άκουσα ότι μάλιστα το πασόκ θα αυξήσει τη δύναμη της ΚΟ του, μιας και καναδυό μετανοούσες Μαγδαληνές ξεπέρασαν τη ρήκκση με το κόμμα και θένε να ξαναγυρίσουν. Ισχύει;

  254. Εντωμεταξύ, φαίνεται ότι πάνω από 10.000 σταυρούς θα πάρει ο μακαρίτης ο Μπάμπης Αγγουράκης.

  255. Νέο Kid Στο Block said

    253. Wie sollte ich sowas wissen?? Ich habe eine neue Partei zu unterstützen, mein Herr!

  256. Νέο Kid Στο Block said

    255, Εννοούσα το δικό μας Κόμμα ε; Μη παρεξηγηθώ… 🙂

  257. physicist said

    Σε δοκίμαζα να δω αν κάνεις λαδιές. 😉

  258. physicist said

    «Ο τζέντλμαν των ευρωσκεπτικιστών» Nigel Farage είναι παντρεμένος με Γερμανίδα. Τι συμβαίνει;

    (α) Πρόκειται για υποκρισία να παριστάνεις τον Βρεταννό ευπατρίδη και να μη διαλέγεις γυναίκα απ’ τη χώρα σου.

    (β) Ο άνθρωπος επιτελεί εθνικό έργο: τη μετέτρεψε κι εκείνη σε Βρεταννίδα πατριώτισσα.

    (γ) Έχεις δει τις Αγγλίδες;

    (δ) Γάμος με Γερμανίδα θα πει νοιώθεις τον γερμανικό ηγεμονισμό και το βλέπεις πατριώτης.

    Προσθέστε ελεύθερα.

  259. «επί των εγγεγραμμένων 2.412 ψήφισαν 673»
    Bravo symmetohi!

  260. sarant said

    259: Στη Νισυρο ε; Εγώ βρίσκω 2353 εγγεγραμμένους, αλλά δεν αλλάζει πολύ.

    258: Γιαυτό έγινε ευρωσκεπτικιστής, είναι μια άλλη πιθανή εκδοχή.

  261. Ιάκωβος said

    258,
    Φυσικέ,
    …(ε) Εδώ οι βασιλιάδες της Βρετανίας είναι Γερμανοί, από τον οίκο Ζαξ-Κομπουργκ και Γκότα…Ο Φάρατζ από αυτούς πήρε το παράδειγμα.

    (δ)Και σε μας κάτι νεοναζί είναι παντρεμένοι με ξένες. Η παραφροσύνη ναναι καλα, κι από παρανοικούς…

    Εν τω μεταξύ, μάλλον η επιχείρηση «Καλύτερη Χρυσή Αυγή» σιγά σιγά ξαναστήνεται μέσω λαϊφσταϊλτζήδικων πρωϊνάδικων. Τον αρχηγό (εξ) τον ξαναπαντρεύουν μηντιακά τρίτη φορά ( με γυναίκα!!!).
    Αφου ρε παιδιά δεν το πάει προς τα κεί, τι πα να ξεκαρφώσετε τα καρφωμένα !

    http://jungle-report.blogspot.gr/2014/05/lifestyle.html

    Είδα και εκπομπή που εξύψωνε τον Χαβγίτη ευρωβουλευτή πατέρα του εκτελεσμένου (ίσως από τον ίδιο το Μιχαλολιάκο) νεαρού Ναζιστή, σαν Έλληνα ήρωα. Παραπονιόταν που κανείς δεν τους κοίταξε μετά το φόνο. «Η οικογένεια τού φασίστα ! λέγανε όλοι….»

    Όχι έπρεπε να λένε -Η οικογένεια της Μητέρας Τερέζας.

    Και γενικά ,μουμουέδες, αποφασίστε. Ακροδεξιό κόμμα ή εγκληματική συμμορία.

  262. Ιάκωβος said

    Και εδώ

    http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2992.html

  263. Μαρία said

    Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. δώρο στον ΑΝΤ1

    http://info-war.gr/2014/05/o-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B1-%CE%B5-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%841/

  264. spiral architect said

    Ο Τζας εξελέγη άραγε μπεριφερειακός; 🙄

  265. Γς said

    243:
    >Ο Σαββούρας όμως (ΚΕΑΝ)

    Ξεφύτρωσε κι αυτός πάλι απ τα παλιά.

    Κι εγώ πριν λίγο καιρό έπαθα την πλάκα μου όταν ανακάλυψα ότι το «Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών» εδώ πέρα στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, που έκανα την αποκλειστική της σκύλας της κόρης μου είναι δική του.

  266. Γς said

    261:
    >πατέρα του εκτελεσμένου (ίσως από τον ίδιο το Μιχαλολιάκο) νεαρού Ναζιστή,

    Λες, ε;
    Μα δεν ήταν στη φυλακή ο Μιχαλολιάκος;
    Εντόλή Μιχαλιολιάκου;

  267. sarant said

    265: Ο Σαββούρας είχε κατέβει και σε αρκετές άλλες εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια. Πάντως στο Φάληρο δεν πήρε κάτι παραπάνω.

  268. Γς said

    265, 267:

    >είναι δική του.

    Η κλινική (το νοσοκομείο) ευνοούσα.
    Στο Φάληρο θα το περίμενα.

    Ο βασανισθείς, ο «κτισθείς δίς» επί Χούντας. όπως έλεγε.

  269. […] Και παρά την δεξιά οικογενειακή παράδοση, τα πρώτα μου πολιτικά βιώματα ήταν αριστερά. Και γι αυτό μου άρεσε η ανάλυση του Νίκου Σαραντάκου για τις εκλογές. […]

  270. Y. Georgiadou said

    Η σημερινη FAZ (30-05-2014) εχει συνεντευξη Μαρτενς-Γ.Α.Π. Το θεμα της συνεντευξης ειναι το δημοψηφισμα που προτεινε ο ΓΑΠ τον Οκτωβρη του 2011 και τα παρατραγουδα που ακολουθησαν. Εδω θελω να θιξω μονο μια εθνογραφικη λεπτομερεια. Μεταφραζω ενα αποσπασμα…συγγνωμη για τον ερασιτεχνισμο, δεν ειμαι μεταφραστρια.

    […] Ο Γιωργος Παπανδρεου βγαζει ενα κομματι νοτιοαμερικανικη σοκολατα απο το ασημοχαρτο, βαζει τη σοκολατα στο στομα και λεει με ηρεμη φωνη και μισογεματο στομα « Η κατασταση ηταν δυσκολη. Ολα τα κομματα της αντιπολιτευσης θεωρουσαν το μνημονιο καταστροφικο και εμενα προδοτη. […]»

    Ειναι ενδεικτικη της καλης δημοσιογραφιας η ντελικατη αντιπαραθεση τεξτ-κοντεξτ. Εδω ειναι ιδιαιτερα πετυχημενη.

  271. sarant said

    Είναι έτσι όμως; Εμένα δεν μου αρέσει αυτό το μισογεμάτο στόμα -νομίζω πως ο Μάρτενς αναφέρει τις λεπτομέρειες αυτές για να υποτιμήσει έμμεσα τον συνομιλητή του.

  272. spiral architect said

    @270: Είναι νόστιμες άραγε οι νοτιοαμερικανικές σοκολάτες; 🙄
    (για να τις μασουλάει ο ΓΑΠ κάτι θα ξέρει … )
    Κακά τα ψέματα όμως, ο ΓΑΠ εκείνη την περίοδο, ξερωγώ πώς, με την πρότασή του για δημοψήφισμα -αν μη τι άλλο, την πεμπτουσία της δημοκρατίας, που όλοι τούτοι ευαγγελίζονται- πέταξε τη μολότοφ μέσα στη σύνοδο με τους εταίρους να ψάχνουν αλλοφρονες για πυροσβεστήρες και λίγο μετά για πρόθυμους.
    Πόσο το χάρηκα τότε. Ωραίος ο ΓΑΠ! 😆

  273. gbaloglou said

    Μια και περί πεμπτουσίας δημοκρατίας (δημοψηφίσματος) ο λόγος: σε άτυπο δημοψήφισμα για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις εξελίσσεται η κούρσα του Μανώλη Γλέζου προς τους 500.000 σταυρούς!

  274. Γς said

    Πράγματι.
    Κι όσο σκέφτομαι κι εκείνο το Αλ Τσαντίρι που χάσαμε στο τσάχ

  275. Y. Georgiadou said

    #271-272
    > νομίζω πως ο Μάρτενς αναφέρει τις λεπτομέρειες αυτές για να υποτιμήσει έμμεσα τον συνομιλητή του.

    Μπορει να εχεις δικιο. Δεν μπορουμε να ξερουμε με σιγουρια. Οπως λεει ο Ζιζεκ, communication is a successful misunderstanding. Το μονο που ξερουμε στα σιγουρα ειναι οτι ο Μαρτενς framed (πως το λεμε αυτο 😉 το kοντεχτ σαν «μασουλημα της νοτιοαμερικανικης σοκολατας» με τεξτ την καταστροφη μιας χωρας. Και εγω ειχα ενθουσιαστει με την ιδεα του ΓΑΠ για δημοψηφισμα. Τους αναγκασε να κανουν το τρεξιμο του αιωνα…

  276. sarant said

    273: Ο αριθμός είναι απίστευτος αν και μια εξτραπολασιόν που έκανα δειχνει ότι θα πιάσει τελικά κάτι λιγότερο από μισό εκατομμύριο, 490.000 περίπου. Μπορεί όμως να κοιμηθεί ο Γκάους και να περάσουμε τις 500 χιλιάδες.

  277. spiral architect said

    @276: Ο ΣυΡιζΑ πήρε 1.516.634 ψήφους. Οπότε καθόλου απίθανο οι σταυροί του Γλέζου να ξεπεράσουν τις500-510 χιλιάδες. Ήδη έχει 331.434 με ενσωμάτωση: 68,17%.
    (από το λάιβ του thepressproject.gr)
    Αντίστοιχα το ΚΚΕ πήρε 347.467 ψήφους με τον αποδημήσαντα Μπ. Αγγουράκη να έχει πάρει μέχρι στιγμής 7.798 τιμητικούς σταυρούς
    (ένας ο δικός μου) 🙂

    Κουβέντα προχθές αργά τ’ απόγεμα στο μετρό:
    – «Ρε οι Κουκουέδες πήγαν και ψήφισαν ένα νεκρό. Άσχετοι είναι!» λέει ο ένας στον άλλον.
    – «Άσχετος και απαίδευτος είσαι εσύ ρε κόπανε!» αντυγυρίζω εγώ και γίναμε κώλος. 👿
    (πίσω μας, τραγουδούσε δυνατά ένας τζαζεμένος το «Έχω ένα μυστικό» και κάθε που άνοιγαν οι πόρτες του συρμού, σταματούσε)

  278. sarant said

    277: Αλήθεια, έγινε τέτοια φοβερή φάση στο τρένο; Μπράβο!

  279. 277 Ε μα, καλά του ‘πες!

  280. spiral architect said

    @278, 279: Κυκλοφορώ πολύ με τα ΜΜΜ και τα μάτια μου βλέπουν πολλά. Αν δεν είχε γίνει η φάση με τον ανεγκέφαλο, θα είχα βγάλει την κόμπακτ απ’ την τσάντα μου να βιντεοσκοπήσω τον τραγουδιστή-Βουγιουκλάκη. 🙂

  281. Έτσι ακριβώς φαίνεται που έχει μπει ο πήχης από κόμματα και ψηφοφόρους· ξεκινώντας από τις τιμητικές ψήφους, άρα δεν μας ενδιαφέρει να σταυρώσουμε τρίτο ή τέταρτο πιθανό εκπρόσωπό μας στην πάλη με το κεφάλαιο στην Ευρώπη, και καταλήγοντας στην ολοφάνερα κατευθυνόμενη σταυροδοσία στους δύο προηγούμενους του ΚΚΕ, στους τρεις της ΧΑ, στους δύο των Ανέλ. Κι αν βλέπαμε τους σταυρούς και σε λαοτιανούς και δημαρίτες, μάλλον κι εκεί. Δεν έβαλα το ποτάμι, γιατί εκεί απλώς ο μόνος αναγνωρίσιμος ήταν ο Γραμματικάκης.

  282. spiral architect said

    Aν δεν κάνω λάθος, φέτος ήταν οι πρώτες ευρωεκλογές (ελέω Μιχελάκη και με €ντολή Σαμαρά) με σταυροδοσία κι όχι με λίστα. Ακόμα και το 1981 με σύστημα λίστας διεξήχθησαν.

  283. #277

    Ισως έπρεπε να του πεις πως είναι καλύτερο να ψηφίζεις έναν νεκρό από το να ψηφίζουν οι νεκροί όπως το 61

    καi μiα που είπα 61…

  284. physicist said

    Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Jorgo!

    Μια γιατρίνα του έβαλε τα γυαλιά του δικού μας. Κοπυπάστωσε 55 σελίδες από άλλο Διδακτορικό, πρόσθεσε μερικές δικές της προτάσεις, και να: Δρ. Ουρολογίας στο διάσημο Charite του Βερολίνου.

    Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: επιβλέπων (επικοιμώμενος) του Διδακτορικού-της-μαϊμούς ήταν ο ίδιος ακριβώς που επέβλεψε το Διδακτορικό απ’ το οποίο έγινε το κοπυπάστωμα. Ούτε το ένα διάβασε ο μεγάλος ούτε το άλλο. Και λογαριασμό του νερού να του είχανε δώσει, θα τον είχε εγκρίνει για Διατριβή επί Διδακτορία.

    http://www.spiegel.de/unispiegel/studium/medizin-doktorarbeit-charite-urologin-liefert-komplett-plagiat-ab-a-972447.html

  285. Ο δόκιμος όρος για την (μη) επίβλεψη δύο διδακτορικών στην ουρολογία είναι Ουροβίζιον.

  286. spiral architect said

    Το (μ)πούλο(γλου)! 😈

  287. IN said

    286: Αυτό το «ευχαριστώ και όσους δε με ψήφισαν γιατί με ενθαρρύνουν να γίνω καλύτερος κλπ», σε όλες τις παραλλαγές του (κάτι σαν το κλασσικό του Γκιωνάκη «μ’ αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι» ένα πράγμα) πρέπει να είναι ΤΟ κλισέ αυτών των εκλογών. Το έχω δει σε άπειρους αποτυχόντας δημάρχους, περιφερειάρχες, νομαρχιακούς ή δημοτικούς συμβούλους, τώρα και σε Ευρωβουλευτή. Αμάν πια. Εγώ είμαι παράξενος που νομίζω ότι ένα «Ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν, κρίμα που δε βγήκα» θα ήταν υπεραρκετό; Έστω ο λόγος υμών ναι – ναι και ου – ου λέγει (έστω και σε διαφορετικό κόντεξτ) το Ιερόν Ευαγγέλιον. Αμάν πια αυτές οι φιοριτούρες!

  288. Νέο Kid Στο Block said

    285. tcc re pidakim! 😆

  289. Γιάννης Κουβάτσος said

    287: Είναι τα κλασικά υποκριτικά στερεότυπα τύπου »δεν έχει σημασία πόσα γκολ βάζω εγώ, σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα», »το ότι βγήκα πρώτος σε σταυρούς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για μένα, το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι η νίκη της παράταξης για το καλό της πατρίδας»κ.α. Απορώ πώς κρατιούνται και δεν γελάνε όταν τα ξεστομίζουν!

  290. Y. Georgiadou said

    @285

    Μολις τελειωσεις το διδακτορικο στη ουρολογια, τραβας και το το καζανακι.

  291. Γς said

    290:
    Επ! Κίτρινη κάρτα!

  292. Y. Georgiadou said

    @291. Σωστα. Να ξαναδιατυπωσω.

    Μολις τελειωσεις τετοιο διδακτορικο στη ουρολογια, τραβας και το καζανακι.
    Μολις τελειωσεις αλλο διδακτορικο στη ουρολογια, δεν τραβας.

  293. Γς said

    Πας και κατουράς στο οικόπεδο απέναντι

  294. spiral architect said

    Μετεκλογικές κωλοτούμπες.
    (το κλίμα θυμίζει τις κινήσεις του Κ.Κ. του Α’ το ’80, αλλά με το Φωτάρα να σιγοψήνεται στο φούρνο)

    Μια ακόμα αποτυχημένη μετεκλογική Πτώση.
    (για το βίντεο, αν και μέσω αυτού έμαθα ότι, μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου Πτώση χωρίς προγράμματα μοντάζ και υποτιτλισμού)

    @287: “μ’ αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι”: Καλό! 😀

  295. gryphon said

    287
    Eγω το θυμάμαι αυτο να το λεει ο «μουτσος» Λαζοπουλος με το λαδωμενο μαλλι και την φορμα συνεργειου.
    Μπορει δηλαδη και να το πηρε απο τον Γκιωνακη δεν ξερω.

  296. spiral architect said

    Ελα ρε, το’ πε και το’ κανε ο μαφιόζος. Δεν πρόλαβε να εκλεγεί καλά-καλά κι έκανε το Βόλο, Μονακό!

  297. Νέο Kid Στο Block said

    296. Mπέογκραντ όνομα και πράμα! Γίνεται χωρίς Δούναβη; Θεϊκό σημείον!

  298. spiral architect said

    @297: Σωστός ο Κιντ, αντί Μονακό, Mπέογκραντ! 😀 😀
    Κερδίζεις επαξια το Σαραντάκειον μετεκλογικόν χρυσούν βραβείον λεξιπλασίας!
    (αρκεί να μη μας κυνηγούν οι Σέρβοι για πνευματικά δικαιώματα, τίποτις αλυτρωτικά κλπ)

  299. Νέο Kid Στο Block said

    298. Όχι ρε, τι βραβείο; Κάποιος άλλος μαγκίτης το είχε ποστάρει το Μπέογκραντ. 🙂

  300. Δεν το κερδίζει όμως ο Κιντ: https://sarantakos.wordpress.com/2014/05/27/europa-2/#comment-221109

  301. 299 Ηειλικρίνειά σας, σας τιμά 🙂

  302. physicist said

    Με την άδειά σας: https://sarantakos.wordpress.com/2014/05/19/ekloges-3/#comment-218309

  303. Touché. Τι κάνω εγώ τον ληξίαρχο όταν γι’ αυτά υπάρχει η Μαρία;

  304. physicist said

    Δεν είμαι η Μαρία, πάντως

  305. Μαρία said

    284
    Μόνο που το επώνυμο του Γιώργκο είναι ανοικονόμητο για να πλουτίσει τη γερμανική με ένα ακόμα ρήμα.
    Στο ΑΠΘ η λογοκλόπα εντέγραψε απο εργασία και του ίδιου του επιβλέποντα.

    http://www.koutipandoras.gr/article/114836/dieythyntis-nosokomeioy-epi-13-hronia-den-diethete-ptyhio-iatrikis

    Click to access %CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-17-11-13.pdf

  306. sarant said

    Στον Φυσικό λοιπόν το κοπιράιτ του Μπέογκραντ 🙂

  307. physicist said

    #305. — hadjimarkieren

    Er hat bei seiner Diss einen Hadjimarken gezogen

    Μπα … Vroni είναι πιο εύκολο.

  308. spiral architect said

    @306: …μαζί με το βραβείο του Chatzimarkakis Foundation. 😀

  309. physicist said

    #305. — Μπαναΐαμ! Τι γυαλιά κουκουβαγιέ είναι τούτα; Και πήγαινε κόσμος εκεί να γιατρευτεί;

  310. Είχα διαβάσει το πρωί την είδηση, αλλά δεν είχα δει τη φωτογραφία!

  311. Ο Δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης είπε το πρωί στο MEGA ότι ο «γιατρός» φαινόταν σχετικός με την ιατρική αλλά διαπιστώθηκε ότι τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά. 😀 😀

  312. sarant said

    309: Τους έκανε εντύπωση η Φεράρι, φαίνεται

  313. physicist said

    Βγάζει λίγο μάτι αυτή η Σαπιέντζα, Δύτα μου, λες και ήτανε πασιέντζα. 😉

  314. 312,
    …μπορεί και το ιδιωτικό αεροπλάνο (συνηθισμένοι στο κοινόχρηστο).

  315. Μαρία said

    309
    Στην άλλη με το πεταλουδέ και την πλουμιστή μπλούζα είναι ορεότερος.

    Κι εσύ κάθεσαι κι ασχολείσαι με διδακτορικά!

  316. Περί Χατζημαρκάκη και λοιπών λογοκλόπων τα είχαμε πει εδώ.

  317. kseeath said

    Για την κατάσταση μετά τις εκλογές http://wp.me/pryYN-1FT

  318. […] Και παρά την δεξιά οικογενειακή παράδοση, τα πρώτα μου πολιτικά βιώματα ήταν αριστερά. Γι αυτό μου άρεσε η ανάλυση του Νίκου Σαραντάκου για τις εκλογές. […]

Σχολιάστε