Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Τα κεφάλια (του Γιώργου Ιωάννου)

Posted by sarant στο 3 Φεβρουαρίου, 2013


Παρμένο από τη στήλη του Δημοκίδη στη Lifo

Παρμένο από τη στήλη του Δημοκίδη στη Lifo

Κάτι άλλο είχα σκοπό να ανεβάσω σήμερα, κάτι μικρό κι ανάλαφρο, γιατί το μεγάλο που σχεδίαζα δεν το προλαβαίνω, ύστερα όμως είδα τις φωτοσοπημένες φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία, με φανερά τα σημάδια του ξυλοδαρμού. Και βλέπω πως δεν ήμουν ο μόνος που σκέφτηκε το ίδιο πράγμα.

Οπότε, ανεβάζω ένα μικρό αλλά όχι ανάλαφρο διήγημα, του αγαπημένου μου Γιώργου Ιωάννου, από τη συλλογή «Η σαρκοφάγος» (1971).

Τα κεφάλια

 

Μπαίνοντας εκείνο το βράδυ στο δικηγορικό γραφείο του φίλου μου, με χτύπησε μια πολύ βαριά βρώμα. Μέσα, ένας γεροδεμένος μα μεγαλούτσικος στα χρόνια χωρικός κουβέντιαζε ζωηρά μαζί του για κάποια μάλλον κτηματική υπόθεση. Έμοιαζε παλιός πελάτης.

Κάθισα στον προθάλαμο κι άνοιξα την εφημερίδα. Όμως η ανεξήγητη βρώμα ήταν ανυπόφορη. Κοίταξα το ταβάνι, τους τοίχους, μήπως είχε σπάσει καμιά σωλήνα  απ’ αυτές που κατεβάζουν τις βρωμιές, μα δε φαινόταν τίποτε. Όλα λευκά και πεντακάθαρα. Έφτασα στο σημείο να φέρω στη μύτη μου ακόμα και την εφημερίδα, που ήταν ν’ ανοίγει η καρδιά σου, σωστός μπαχτσές: μάχες, τουφεκισμοί, συλλήψεις, προδοσίες, αποκηρύξεις και φυσικά μπόλικες δηλώσεις πολιτικών αρχηγών. Ένα νέο, πάντως μας αφορούσε ιδιαίτερα: μες στη βδομάδα θα περνούσαν απ’ τους κεντρικούς δρόμους μας τους αιχμάλωτους αντάρτες, που λίγες μέρες πριν είχαν βομβαρδίσει την πόλη μας με κανόνι. Προαναγγέλλονταν άγρια αποδοκιμασία.

Καθώς διάβαζα αυτά, τέλειωσε μέσα η ακρόαση κι ο χωρικός βγαίνοντας σήκωσε απ’ τη μισοσκότεινη γωνιά ένα μικρό σακί που είχε εκεί αφημένο. Βρωμοκόπησε ο τόπος. Εδώ λοιπόν ήταν η πηγή της βρωμιάς. Ο φίλος δε βαστάχτηκε, τον ρώτησε για το περιεχόμενο. Κι αυτός με το φυσικότερο ύφος μας είπε: «είναι τα κεφάλια δυο συγχωριανών μου. Τα πηγαίνω στο χωριό να τα στήσουμε στην πλατεία. Θα περάσει όλο το χωριό να τα δει και να τα φτύσει. Θα σας τα έδειχνα, μα είναι τυλιγμένα σε εφημερίδες».

Μόλις γκρεμοτσακίστηκε, ανοίξαμε τα παράθυρα και πήραμε δρόμο. Γυρίζαμε στην παραλία πάνω κάτω σαν τρελοί. Δε μιλάγαμε καθόλου, ούτε καν κοιταζόμασταν. Ύστερα μπήκαμε σε μια ταβέρνα και γίναμε στουπί στο μεθύσι. Κερνούσε ο φίλος απ’ τα λεφτά που είχε εισπράξει προηγουμένως.  Εγώ δεν έβγαζα ακόμα χρήματα, κόντευα όμως. Ήμουν φοιτητής, άνθρωπος του Μέλλοντος, όπως μας ξεγελούσαν διάφοροι σιχαμεροί και τότε.

358 Σχόλια to “Τα κεφάλια (του Γιώργου Ιωάννου)”

  1. Γς said

    Καλημέρα
    Αμάν
    Τι ήταν κι αυτό σήμερα;
    Μας έφτιαξες
    😦

  2. mahler76 said

    και μάλιστα για να μην φαίνεται ο ξυλοδαρμός έχει πέσει το photoshop του θανάτου 😦

  3. Καλαχώρας Λεώνικος said

    Δεύτερος (αρχίζω τουλάχιστο, μετά από τον Γς άσχετα αν με φάνε κάποιοι στη διαδρομή) αλλά δεν το γιορτάζω.

    Καλά δεν το ξέρετε πως τ’ ανθρώπινο κεφάλι είναι πιο φτηνό από το αρνήσιο; Πού στα κομμάτια γεννηθήκατε;

  4. Αντιφασίστας said

    Καλημέρα αλλά χωρίς κέφι μετά από αυτά που είδα και διάβασα.
    Καλά έκανες και τα ανάρτησες, όμως, Νικοκύρη, τόσο το κείμενο όσο και τις φωτογραφίες, για να γίνει ξεκάθαρο ότι ο φασισμός, συνεπικουρούμενος από τους »αριστερούς» Καρατζαφέρηδες της ΡΗΜΑΔ, δεν είναι πια φιδίσιο αβγουλάκι, μια ενδεχόμενη μελλοντική απειλή, αλλά ένας ολοζώντανος εφιάλτης που μας έχει αρπάξει από τα πέτα και μας κοπανάει στον τοίχο. Έχει τη γουρουνίσια φάτσα του Μιχαλολιάκου, τη γυαλιστερή καράφλα του Δένδια και τα πλυμένα χέρια του Βενιζέλου και του κυρ Φώτη. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι.

  5. Νίκος Κ. said

    Πολύ εύστοχη η επιλογή του συγκεκριμένου διηγήματος για την περίσταση. Αναφέρεται σε μία εποχή όχι τόσο κοντινή, αλλά ούτε και τόσο μακρινή, όταν οι κάτοικοι της πόλης ξυπνούσαν το πρωί και έβλεπαν κεφάλια κρεμασμένα στους φανοστάτες της πλατείας.. Τώρα όλα αυτά τα ξορκίζουμε σαν κακά δαιμόνια και τα στέλνουμε στο πυρ το εξώτερον, αλλά δεν βλέπω να έχουμε πάρει διδάγματα για το πώς θα γίνει να μην επαναληφθούν τα ίδια. Όσο για τις τέσσερις φωτογραφίες πιστεύω ότι βγήκαν με αυτά τα σημάδια του ξυλοδαρμού επίτηδες. Το μήνυμα δεν είναι ακριβώς »δείτε, τους πιάσαμε» αλλά »κοιτάξτε τι πάθανε». Γνώμη μου είναι αυτή, δεν είμαι σε θέση να ξέρω τι σκέφτηκε η ΕΛΑΣ, αλλά νομίζω ότι επ’αυτού μπορεί να γίνει συζήτηση.

  6. VasWho said

    Ανατριχίλα!!!

  7. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια και συγνώμη αν σας χάλασα τη διάθεση!

    5: Κι εγώ νομίζω ότι επίτηδες έβγαλαν τις φωτοσοπημένες φωτογραφίες. Αν θα πετύχουν αυτό που σκέφτηκαν, δεν το ξέρω -αλλά νομίζω πως δεν το έκαναν κατά λάθος.

  8. Γς said

    3:
    >Καλά δεν το ξέρετε πως τ’ ανθρώπινο κεφάλι είναι πιο φτηνό από το αρνήσιο;

    Γιατί βρε Λεώ; Και μόλις μου είχε φέρει η κυρά ένα κομμάτι άρτο από την εκκλησία που μόλις σχόλασε για τον καφέ μου…

  9. spiral architect said

    Καλημέρα.
    Τι φρούτα βγάζει ο Βελβεντός ρε παιδί μου … 😦 😦
    Σχολιαστικά εκαλύφθην απ’ το leninreloaded.

  10. csint said

    Έχω μια φωτογραφία από τον παππού μου που δείχνει τέσσερα κομμένα κεφάλια. Ένα από αυτά ανήκε στο θείο του γιαυτό τη φύλλαγε στο συρτάρι. Είναι από το 1925, αποτέλεσμα του νόμου αμνηστείας: όποιος σκότωνε ληστή και το αποδείκνυε φέρνοντας πχ το κομμένο κεφάλι στην αστυνομία έπαιρνε αμνηστία για εγκλήματα στην Ήπειρο. Υποθέτω και το διήγημα σε αυτή την εποχή θα αναφέρεται. Η συμμορία της φωτογραφίας ήταν τετραμελής. Όταν βγήκε ο νόμος οι δύο την πέσανε στους άλλους δύο και τους έκοψαν τα κεφάλια για να κερδίσουν την αμνηστία. Την πάτησαν όμως γιατί μια άλλη συμμορία τους την έπεσε με τη σειρά της και πήγε και τα τέσσερα κεφάλια στην αστυνομία. Υποθέτω πως η δεύτερη συμμορία ήταν οι Ρετζαίοι. Δεν είναι και πολύ ευχάριστη, αλλά μόλις βρω τρόπο θα την ανεβάσω κάπου.

  11. Οι πατεράδες συνήθως θέλουν τα παιδιά να μένουν κοντά τους, εγώ όμως αγωνιώ για να φύγουν τα δικά μου τώρα που τελειώνουν τις σπουδές τους. Να φύγουν !
    Εδώ είναι ο τόπος της ανεξέλεγκτης βίας. Είναι η χώρα των κασιδιάρηδων … Ούτε εγώ νομίζω πως το έκαναν κατά λάθος.

  12. Αντιφασίστας said

    5,7: Είναι ολοφάνερο ότι το έκαναν για να μας τρομοκρατήσουν. Αυτή η βαρβαρότητα είναι συνέχεια της αστυνομικής κτηνωδίας εναντίον των διαδηλωτών τον Ιούνιο του ’11, της διάλυσης των καταλήψεων, του ξυλοδαρμού και της σύλληψης των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, της επιστράτευσης των απεργών. Εδώ έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν στα κανάλια, μέσω του »ανεξάρτητου» ΕΣΡ, να προβάλλουν εικόνες εξαθλίωσης και ακραίας φτώχειας. Μιλάμε για φασίστες ξεσαμάρωτους ή, μάλλον, σαμαρωμένους. Κι ο κυρ Φώτης χτενίζει το μουστάκι του…
    http://www.axortagos.gr/esr-min-deixnete-tin-eksathliosi.html

  13. Λίλυ Αναγνωστοπούλου said

    Η μητέρα μου είναι 75 χρονών κι ακόμα θυμάται τα κεφάλια των ανταρτών που τα περνούσαν στο δρόμο, μπροστά στα παιδιά που πήγαιναν σχολείο, για να πάνε να τα καρφώσουν σε παλούκια έξω απ το γυμνάσιο της πόλης. Ήταν τότε 8-9 χρονών. Αυτό της θύμισαν οι φωτογραφίες και μου ‘πε την ιστορία. Το μόνο άλλο που μου ‘πε είναι: «Σας λυπάμαι».

  14. Διαμαντής said

    Μου διαφεύγει κάτι; Συγνώμη αλλά η βία δεν είναι αμφίδρομη; Τώρα ανακαλύψαμε την κρατική βία; Οι φωτογραφίες αυτές έχουν σκοπό την εύρεση πληροφοριών για τα άτομα αυτά και τους συνεργούς τους. Προφανώς και έπεσε ξύλο. Γιατί να στοχοποιούμε όμως με την πρώτη ευκαιρία το κράτος και την αστυνομία αλλά να είμαστε ανεκτικοί στην τρομοκρατία και το κοινό ποινικό έγκλημα; Αμάν πια. Ας μη βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα κι ας σταθούμε κριτικά απέναντι στο γεγονός.

  15. 14, Διότι η κρατική βία είναι συλλογική βία. Είναι η βία η δική σας και η δική μου. Είναι η βία που υποβιβάζει την Κονωνία στο επίπεδο του όχλου. Γι αυτό !

  16. spiral architect said

    […] Ήμουν φοιτητής, άνθρωπος του Μέλλοντος, όπως μας ξεγελούσαν διάφοροι σιχαμεροί και τότε.

    Και ένας παλαιότερος του Γ.Ι. είχε γράψει:

    Οι άνθρωποι δημιουργούν την ίδια τους την ιστορία, τη δημιουργούν όμως όχι όπως τους αρέσει, όχι μέσα σε συνθήκες που οι ίδιοι διαλέγουν, μα μέσα σε συνθήκες που υπάρχουν άμεσα, που είναι δοσμένες και που κληροδοτήθηκαν από το παρελθόν. Η παράδοση όλων των νεκρών γενεών βαραίνει σα βραχνάς στο μυαλό των ζωντανών. Και όταν ακόμα οι ζωντανοί φαίνονται σαν ν’ ασχολούνται ν’ ανατρέψουν τους εαυτούς τους και τα πράγματα και να δημιουργήσουν κάτι που έχει προϋπάρξει, σ’ αυτές ακριβώς τις εποχές της επαναστατικής κρίσης επικαλούνται φοβισμένοι τα πνεύματα του παρελθόντος στην υπηρεσία τους, δανείζονται τα ονόματά τους, τα μαχητικά συνθήματά τους, τις στολές τους για να παραστήσουν με την αρχαιοπρεπή αυτή, σεβάσμια μεταμφίεση και μ’ αυτή τη δανεισμένη γλώσσα τη νέα σκηνή της παγκόσμιας ιστορίας. Έτσι ο Λούθηρος φόρεσε τη μάσκα του απόστολου Παύλου, η επανάσταση του 1789 – 1814 ντύθηκε διαδοχικά τη στολή της ρωμαϊκής δημοκρατίας και της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και η επανάσταση του 1848 δε βρήκε να κάνει τίποτα καλύτερο από το να παρωδήσει πότε το 1789 και πότε την επαναστατική παράδοση του 1793 – 1795.
    (Karl Marx: Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη)

  17. Αντιφασίστας said

    14: Δικαιούνται οι αστυνομικοί να κακοποιούν και να εξευτελίζουν συλληφθέντες; Βλέπω ότι η προπαγάνδα κάνει καλή δουλειά και ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος είναι ο καλύτερος σύμμαχος του φασισμού εν έτει 2013. Εκτός αν την πάτησα και πάλι και ανοίγω κουβέντα με τα τρόλια.

  18. gazakas said

    Διαμαντή, η διαφορά μας είναι ότι εμείς δεν θεωρούμε «προφανές» να δέρνει συλληφθέντες η αστυνομία, ένα κρατικό όργανο που δρα εν ονόματί μας.

  19. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα σχόλια!

    10: Όχι, το διήγημα αναφέρεται στο 1948, μάλιστα Φεβρουάριο.

    14: Κριτικά στεκόμαστε απέναντι στο γεγονός. Κανείς απ’ όσο ξέρω δεν επιδοκιμάζει τις ληστείες. (Πάντως, τις φωτογραφίες εκείνων που σκότωσαν τον πακιστανό με το ποδήλατο δεν τις έβγαλε η αστυνομία. Δεν θα έπρεπε κι εκεί να βρεθούν πληροφορίες, μήπως έχει χτυπήσει κι άλλους αλλοδαπούς;)

  20. Xris tina said

    http://www.youtube.com/watch?v=dsH17rUr0l8 EΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΥΑΡΑ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟς ΤΟΥΣ.

  21. Αντιφασίστας said

    Η κρατική βία, που τη λατρεύουν μερικοί-μερικοί, δεν έχει όρια στη χώρα μας:
    http://clubs.pathfinder.gr/istorikes_mnimes/1496705
    Ακόμα και σήμερα »σοβαροί» καθηγητάδες (Λιανός) ζητούν την επαναφορά της θανατικής ποινής και »σοβαροί» λογοτέχνες (Ξανθούλης) χτυπάνε ενθουσιασμένοι παλαμάκια:
    http://topontiki.gr/article/37434

  22. Theo said

    Νομίζω πως το διήγημα του Ιωάννου αναφέρεται στον εμφύλιο. Μου θυμίζει τα κρεμασμένα κεφάλια του Βελουχιώτη και των συντρόφων του στην πλατεία των Τρικάλων.

    Μνήμες εμφυλίου από την Έδεσσα:

    Κόπηκε στα δυο η ζητωκραυγή μου όταν θυμήθηκα
    πως στο ίδιο μέρος του γηπέδου είχαν ξαπλώσει
    είκοσι εννιά ολόγυμνα πτώματα
    χωρίς κεφάλια…
    (Μάρκου Μέσκου, Εικόνες από την επαρχία, ΙΙΙ) Επαρχιακό γήπεδο, στη συλλογή «Πριν από το θάνατο» 1958

    Μετά από μια μεγάλη μάχη με τους αντάρτες (κάποιοι μιλάν για χίλιους νεκρούς, υπερβολικό μάλλον) άπλωσαν τα σώματα των νεκρών ανταρτών στο γήπεδο της πόλης.

    ΙΤΙΑ
    Τα παιδιά κατέβαιναν με το ποτάμι. Κυλούσαν, κυλούσαν
    δεν έκλαιγαν δεν τραγουδούσαν – ήταν παγωνιά
    χιόνι λησμονιάς ετρύπαε τα κόκαλα, Μάης δεν ήταν
    λουλούδια μήτε και μόνο η μάνα με τα πράσινα μαλλιά
    έσκυβε να χαϊδέψει ό,τι έφτανε: Μέτωπα ακίνητα, πόδια
    και χέρια και αγκαλιές και τώρα βούρλα μέσα στις παλάμες τους
    μια πάνω μια κάτω στο κόκκινο νερό, έσκυβεν η μάνα
    με τα πράσινα μαλλιά (αν είχε πια μαλλιά)
    ό,τι έφτανε ν᾿ αγγίσει απ᾿ τα νεκρά παιδιά
    τους άνδρες πες
    που κατέβαιναν σκοτεινά, χωρίς φως το ποτάμι.
    (του Μάρκου Μέσκου, στη συλλογή «Μαυροβούνι» 1963)

    Το ποτάμι ήταν το όριο από το οποίο άρχιζε η ανταρτοκρατούμενη περιοχή. Εκεί έγινε η μεγάλη μάχη.
    Το σπίτι της αδελφής του παππού μου ήταν πάνω από το ποτάμι, στην περιοχή όπου τη νύχτα κυκλοφορούσαν οι αντάρτες. Όσοι έμεναν εκεί, συνήθως πήγαιναν να κοιμηθούν το βράδυ σε σπίτια κάτω από το ποτάμι. Η αδελφή του παππού μου, μαζί με τον άντρα, τους κουνιάδους και τις συννυφάδες της, κατά κανόνα έμεναν στο σπίτι και κρύβονταν στο υπόγειο, πίσω από χαλκώματα. Είχαν και μωρό παιδί. Αργότερα μας διηγούνταν την αγωνία τους όταν οι αντάρτες χτυπούσαν τα χαλκώματα ή όταν το μωρό πήγαινε να κλάψει.

  23. spiral architect said

    @14: Βια δεν είναι όλα αυτά που περνάμε;

  24. Επειδή δεν ξέρω πως να ανεβάζω ή να παραπέμπω σε φωτογραφίες μια «καλλιτεχνική» του είδους δεν αναρτάται.
    Πάντως το θέμα για τους ποινικούς δεν είναι τόσο απλό, ελάτε στην θέση των αστυνομικών. Πόσες φορές έχουν πυροβοληθεί από ληστές ; Η ακόμα και από κατοίκους όπως στα Ζώνιανα ; Πάντως είναι και θέμα κουλτούρας του λαού βέβαια γιατί παλιά οι ληστές ήταν πολύ πιο λίγοι και πηγαίνανε με γλαδιόλες ενώ τώρα…
    Δεν νομίζω πως σε κάποιο μέρος του κόσμου οι αστυνομικοί φέρονται με το γάντι εκτός και πρέπει όταν οι ληστές φωνάζουνε «Ληστεία» να τους ρωτάνε » Μετά φόνου ;» και να ρυθμίζουν ανάλογα με την απάντηση την συμπεριφορά τους !

  25. Marina said

    ti lete re paidia tous maurisan ta matakia sta paidia??neropistola nomizan oti eixan sthn paro dn eftaigan pou efagan ton anthrwpo!Oi fasistes ftaine kai g auto!

  26. Μαρία said

    >μες στη βδομάδα θα περνούσαν απ’ τους κεντρικούς δρόμους μας τους αιχμάλωτους αντάρτες

    Τον κυρ-Αλέκο τον θυμούμαι σε μια συγκλονιστική στιγμή. Τον Φεβρουάριο του 1948 οι αντάρτες, όπως θα θυμάστε, χτύπησαν απο τα υψώματα του εργοστασίου “Τιτάν” τη Θεσσαλονίκη αλλά αμέσως τους μπλόκαρε ο στρατός και τους έπιασε, άλλωστε ήταν σχετικά λίγοι. Τα αξιολύπητα εκείνα κουρέλια των ανταρτών υποχρεώθηκαν, αν και κουτσοί και πληγωμένοι, να “παρελάσουν” απο την Τσιμισκή, ενώ οι εσατζήδες τους ανάγκαζαν με το ζόρι να προχωρούν. Ο κόσμος κοίταζε μουδιασμένος την πιο τραγική στιγμή του εθνικού διχασμού. Εγώ στεκόμουν και παρακολουθούσα απο το πεζούλι του Συρόπουλου, οπότε, όταν η θλιβερή πομπή έφτασε προς το μέρος μας, ο Συρόπουλος βγήκε απο μέσα και μπροστά σε όλους κατέβασε βουρκωμένος το κεπέγκι. Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη σκηνή.
    Ντ. Χριστιανόπουλος, Θεσσαλονίκην, ού μ’ εθέσπισεν…

  27. Αντιφασίστας said

    Τζι, σκέψου τις αναπόφευκτες συνέπειες αυτών που γράφεις. Δεν μιλάμε για συμπλοκή την ώρα της σύλληψης. Μιλάμε για κακοποίηση και εξευτελισμό ανθρώπων μέσα στα αστυνομικά τμήματα, φαινόμενα για τα οποία η Ελλάδα μονίμως καλείται να λογοδοτήσει σε διεθνείς οργανισμούς:
    http://papaioannou-giannis.net/2012/11/01/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CE%BC/
    Είσαι σίγουρος ότι δεν θα βρεθείς ποτέ στην απόλυτη διάθεση των αστυνομικών; Μήπως τότε θυμηθείς τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων;

  28. # 28
    Πως ξεχώρισες ότι τα κτυπήματα έγιναν στο τμήμα και όχι την ώρα της σύλληψης ;

    (επί χούντας μάλλον πρέπει να έχω το ρεκόρ των προσαγωγών λόγω γενειάδας., οι περισσότεροι δεν με κάνανε παρέα για να μην προσαχθούν μαζί μου)

  29. Συμφωνώ με τον Gazakas. Αυτή είναι η ουσία της δημοκρατίας: δημοκρατικό κράτος, όχι παρακράτος. Όσο για την παραπομπή στον Lenin Reloaded, προσοχή στο κενό μεταξύ δημοκρατικής και «λαϊκής» εξουσίας. Η δε σύγκριση του εμφυλιοπολεμικού κράτους με το σημερινό προσβάλει πρώτα πρώτα τον αγώνα αυτών τους κόψανε τα κεφάλια (έστω κι αν ο μπλόγκερ τάχα μου «αποποιείται» τη σύγκριση). Προσβάλει ακόμη κι αυτούς τους λειτουργούς του κράτους (από τα ανώτατα έως τα χαμηλότερα στρώματα της διοίκησης) που κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει, σχεδον πάντα υπό το φως της δημοσιότητας και εκτεθειμένοι στη δημόσια κριτική, όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία.
    Με άλλα λόγια, η γενίκευση που επιχειρεί ο Lenin Reloaded ακούγεται σαν άναρθρη κραυγή: σαν αυτές που βγάζει η Χρυσή Αυγή, όταν κατακεραυνώνει συλλήβδην τους «διεφθαρμένους πολιτικούς» και μας τη δική της «λαϊκή» εξουσία.
    Τελικά, η κρίση όντως δίνει ευκαιρίες: πρώτα πρώτα σ’εκείνους που ονειρεύονται να ξεμπερδέψουν με την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

  30. και μας υπόσχεται τη δική της «λαϊκή» εξουσία.

  31. gryphon said

    Δέν καταλαβαίνω τήν υπερβολική αντιδραση καί τους παραλληλισμούς με κομμενα κεφάλια κλπ.Μαλλον οφειλεται σε συναισθηματικη αντιδραση λογω της ιδεολογικης τοποθετησης τών συλληφθεντων.Με βαση τα οσα ξερουμε οτι ειχαν δηλαδη ενα μικρο οπλοστασιο καλασνικοφ σκορπιον περιστροφα κλπ το οτι συνεληφθησαν χωρις να πεσει ενας πυροβολισμος ειναι περιπου θαυμα.
    Τα μαυρισμενα ματια σε καποιους που απο τις περιγραφες μαλλον εγιναν κατα τήν διαρκεια παλης την στιγμη της συλληψης τους προκειμενου να μην προλαβουν να χρησιμοποιησουν τα οπλα ειναι το λιγοτερο κακο που θα μπορουσε να τους συμβει.
    Θα μπορουσαν να έχουν σκοτωθει και βεβαια να έχουν σκοτώσει.
    Κι εγω απορω γιατι ποτέ δέν δημοσιευονται φωτογραφίες θυματων της τρομοκρατίας.Γιατί π.χ δεν ειδαμε ποτε μια φωτογραφια με το κεφαλι του Νεκταριου Σαββα.Πως θα ηταν μετα τις καμμια εικοσαρια σφαιρες που ειχε φαει ( μερικες πιθανον και απο καποιον απο τους συλληφθεντες).
    Kαι αυτος ο τυπος με τήν ζαρντινιερα ενταξει κλαφτηκε εγινε σημαια το θεμα του απο τήν αριστερά και τελικα βολευτηκε μιά χαρα.
    Ενος ξαδερφου μου πριν χρονια καποιος που περασε στο αντιθετο ρευμα του εκοψε σχεδον το ποδι πεφτοντας πανω στην μηχανη του και μετα απο χρονια ατελειωτα χειρουργεια και μονιμη αναπηρια το δικαστηριο του επιδικασε καπου 6-8 εκατομμυρια σε δραχμες και αυτος για αυτη τήν σκηνη που ο μπατσος τον πιανει και πεφτουν μαζι κατω και χτυπαει στην περιβοητη ζαρντινιερα πηρε 200 (η μηπως 300 δεν θυμαμαι) χιλιαδες ευρω.Καθολου ασχημα.

  32. cbouyio said

    Κοινωνία τα κεφάλια σου…

  33. ΠΑΝΟΣ said

    Αν τούς χτύπησαν εν ψυχρώ είναι κάτι αποτρόπαιο,καταδικαστέο.Που τούς πιάσαν,έπρεπε;
    Το διήγημα τού Ιωάννου,δεν το είχα διαβάσει και είδα ότι δεν πειράζει.Έχει γράψει καλύτερα.

  34. cbouyio said

    #31
    Οι μπάτσοι που τον χτύπησαν την έβγαλαν λάδι πάντως Gryphon.

    Και αν τον ζηλεύεις που «βολεύτηκε» μπορείς να πας να κάνεις και εσύ το ίδιο.

    Η ανωμαλία και η αυθαιρεσία της αστυνομίας δεν φαίνεται να σε αγγίζουν… μάλλον είναι δύσκολα θέματα για σένα.

    Η διαπόμπευση βασανισμένων κατηγορουμένων είναι κάτι φυσιολογικό για σένα, και απλά προσπαθείς να το εκλογικεύσεις να του δώσεις μια πιθανή ερμηνεία και σενάριο. Όπως φυσιολογική θα είναι και η δημόσια προβολή κάποιων κομμένων κεφαλιών αύριο ή μεθαύριο. (αυτό ήθελε να πει ο Ιωάννου… αλλά μάλλον είναι δύσκολο το θέμα πάλι και δεν το καταλαβαίνουμε…)

  35. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα.

    33: Φυσικά έπρεπε να τους πιάσουν, η δουλειά της αστυνομίας αυτή είναι -και όχι να τους δερνει αφού τους έχει πιάσει.

  36. spyroszer said

    Μου προκαλεί και μένα αλγεινή εντύπωση η δημοσίευση αυτών των παραποιημένων με photoshop φωτογραφιών, πόσω μάλλον αφού θυμόμαστε τις χλευαστικές αναφορές του υπουργού προστασίας του πολίτη, για τις καταδίκες της Ελλάδας απ’ το ΕΣΔΑ λόγω περιστατικών αστυνομικής βίας. Διάβαζα σήμερα στην Αυγή και για την μήνυση που έκαναν οι 15 συλληφθέντες της πορείας της 30-9-2012. Αναρωτιέμαι καταρχάς με ποια κριτήρια επιλέγουν τις υποθέσεις που θα δημοσιοποιήσουν φωτογραφίες. Κατά τη γνώμη μου, εφόσον κρίνεται απαραίτητη η δημοσίευση φωτογραφιών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δύο επιλογές υπήρχαν: είτε να μην τις δημοσιοποιήσουν αυτή τη στιγμή, είτε να τις δημοσιοποιήσουν χωρίς photoshop αλλά με πλήρη επεξήγηση, με δελτίο τύπου, πώς προκλήθηκαν τα τραύματα αυτά, αν ήταν κατά τη στιγμή της σύλληψης ή κατά τη στιγμή της κράτησης και να ερευνηθεί σχετικά.
    Απ’ την άλλη διαφωνώ με όσα λέει το lenin reloaded. Πιστεύω ότι δεν βοηθάνε οι αναφορές σε γερμανοτσολιάδες και ταγματασφαλίτες. Εντάξει η σύγκριση διαφορετικών ιστορικών περιόδων έχει και κάποια όρια. .

  37. Αντιφασίστας said

    27: Άρα έχεις πικρά πείρα και ξέρεις τι εστί βερίκοκο. Το ότι κρατούμενοι κακοποιούνται στα αστυνομικά τμήματα και στις φυλακές, Τζι, είναι αποδεδειγμένο πολλάκις. Μια ιντερνετότσαρκα θα σε πείσει.

  38. Αντιφασίστας said

    31: -Καλημέρα, Γιάννη.
    -Κουκιά σπέρνω.

  39. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Η μαζική ψυχολογία του φασισμού – Άκου ανθρωπάκο – Δύο βιβλία του Βίλχελμ Ράϊχ, που αναλύουν σε βάθος, (ειδικά το πρώτο) γιατι ο μέσος ανθρωπάκος ουσιαστικά είναι φασίστας. Το πρόβλημα του φασισμού βρίσκεται στις οικογένειες, εκεί πρέπει να εστιάσουμε για την λύση του.

    24 – Όταν δικαιολογείς την βία, ενάντια σε έναν δεμένο άνθρωπο, αποδέχεσαι τον φασισμό, και δέχεσαι οτι η πολιτεία (κοινωνία) δεν έχει καμία ευθύνη για την συμπεριφορά των πολιτών της. Ίσως να πιστεύεις κι εσύ (όπως αρκετοί) οτι οι άνθρωποι γεννιούνται παραβατικοί, και δεν ευθύνεται το περιβάλλον που μεγάλωσαν.
    Υπάρχει η νομοθεσία της Νορβηγίας, που σε έναν παρανοϊκό δολοφόνο, επιδικάζει 25 χρόνια φυλάκιση, υπάρχουν και οι νομοθεσίες των περισσοτέρων χωρών, μεταξύ αυτών και η δική μας, ποιά προτιμάς;

  40. # 37
    Στον πόλεμο όλοι οι εμπλεκόμενοι παραβιάζουν αρχές που ισχύουν εν καιρώ ειρήνης.
    δεν επικροτώ απλα επισημαίνω και την άλλη πλευρά. Με έκανες να ανεβάσω την εισαγωγή από μια δουλειά μου

  41. @35 «…όχι να δέρνει αφού τους έχει πιάσει»
    Κάποτε με καλέσανε σε αστυνομικό τμήμα στον Πειραιά, για να μου πουν ότι συνέλαβαν αυτόν που έκλεψε το φορτηγό της εταιρείας μου. (Έμαθα στην δίκη ότι είχε κλέψει 15 φορές μεγάλα φορτηγά, πήγαινε στην Αμφιλοχία να δει τους δικούς του, που του είχε πει ότι δούλευε σαν οδηγός, και γυρίζοντας τα γκρέμιζε σε μια πλαγιά στην κάπου Κακιά Σκάλα). Όταν τον ανέβασαν από το κρατητήριο δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του και ήταν εμφανές ότι είχε φάει πολύ ξύλο. Ρώτησα με τρόπο τον αξιωματικό υπηρεσίας γιατί έγινε αυτό και μου είπε «όταν συνελήφθη έφερε επ’ αυτού στιλέτο-σούστας, από αυτά που λέγονται φονιάδες αστυνομικών, οπότε καταλαβαίνετε».
    Αν μπορούσε να αποφύγει, μια δυνατή αστυνομία εννοώ, όλες αυτές τις ενέργειες, θα την βλέπαμε με καλύτερο μάτι. Ίσως όμως κρίνουν ότι μια ήπια συμπεριφορά θα είχε ακόμη περισσότερα θύματα αστυνομικούς.
    Σε άλλες χώρες το έχουνε προχωρήσει το πράγμα : Πρώτα σε πυροβολούν και μετά ανακαλύπτουν ότι δεν οπλοφορείς. (Amadou Diallo shooting).

  42. […] Voor de originele tekst -met foto van de vier arrestanten- zie: https://sarantakos.wordpress.com/2013/02/03/kefali/ […]

  43. @41 * κάπου στην Κακιά Σκάλα

  44. # 39
    Βρε φίλε τα δικά σου συμπεράσματα μην τα περνάς σε άλλους. Που είδες να δικαιολογώ την βία σε δεμένους ανθρώπους ; Μήπως εκεί που σαν αυτόπτης μάρτυς εσύ είδες να τους δέρνουν μεσα στο τμήμα και όχι κατά την σύλληψή τους:
    Οταν δεν υπάρχουν στοιχεία δεν είναι πραγματικότητα αυτό που θέλει η φαντασία σου.

  45. sarant said

    44: Υπάρχει πάντως και αυτό το ενδεχόμενο, να δάρθηκαν μετά τη σύλληψη, έτσι δεν είναι;

  46. Lelejohn said

    Από διηγήσεις της γιαγιάς μου, έμαθα για τη λευκή τρομοκρατία.
    Τώρα βλέπω ότι οδηγούμαστε -αν δεν έχουμε ήδη οδηγηθεί- στην αστυνομοκρατία.

    Όπως και να ‘χουν τα πράγματα, ξέρω ότι η ιστορία δεν γράφεται από τους πρόσκαιρα ισχυρούς, αλλά από αυτούς που αντέχουν τη βαρβαρότητα.

  47. Γς said

    Αντε και λίγο Cellini μπας και ξελαμπικάρουμε λίγο

  48. ΠΑΝΟΣ said

    …αλλά πάντως είναι εντυπωσιακό ότι προέρχονται από μάλλον εύπορες οικογένειες.Τον παππού τού ενός των συλληφθέντων τον γνωρίζω προσωπικά.

  49. ΠΑΝΟΣ said

    …ενός εκ των….χωρίς τού!

  50. # 45 Σαφώς !!

  51. Γς said

    Τον παλιό εκείνο τον καιρό η διαλεύκανση των περισσοτέρων υποθέσεων γινόταν με τον εξής απλό τρόπο: Μάζευαν του σεσημασμένους στο αδίκημα και τους περιποιούντο καταλλήλως.
    Αν ο δράστης δεν ήταν μέσα σε αυτούς, σίγουρα κάποιος συνάδελφός του θα κελαηδούσε.

    Παντρευόταν ο φτωχοδιάβολος Αντρέας της γειτονιάς μας και έτυχε κείνη την ημέρα να γίνει κάποια κλοπή. Τον πήγαν στο τμήμα και όταν τον άφησαν μόνο για γάμο δεν ήταν. Τον θυμάμαι πρησμένο με βουλωμένο και το ένα μάτι

  52. […]  https://sarantakos.wordpress.com/2013/02/03/kefali/ […]

  53. Να επισημάνω ότι σε πολλές περιπτώσεις δημοσίευσης από την αστυνομία φωτογραφιών συλληφθέντων η πρόχειρη δικαιολογία ήταν περίπου «βγάλαμε τα πρόσωπά τους στο διαδίκτυο μπας και τους αναγνωρίσει κανείς αυτόπτης μάρτυρας και μας ενημερώσει για τυχόν άλλες παραβάσεις τους». Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αρχές γνώριζαν πολύ καλά ποιούς συνέλαβαν, οπότε οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν μόνο ως επίδειξη λαφύρων.
    Μπρρρρρρρρρρρρ………

  54. Ιωαννης Εσπερος said

    Διαφωνω καθετα με τις πρακτικες ψυχολογικης και σωματικης βιας απο οπου κι αν προερχονται. Ευστοχοτατη η παραθεση του διηγηματος και ακομα πιο ευστοχη η μεταφορικοτητα του. Ωστοσο δε θα παραλληλιζα υποπτους για πραξεις του κοινου ποινικου δικαιου με τους πατριωτες του ανταρτικου που εξευτελιστηκαν και διασυρθηκαν απο το » κρατος».

  55. sarant said

    Eυχαριστω πολύ για τα νεότερα σχόλια!

    54: Δεν παραλληλίζω τους μεν και τους δε.

  56. Επειδή τα τεχνικά δεν τα κατέχω μπορεί κάποιος να μου υποδείξη ποιες ακριβώς αλλοιώσεις υπάρχουν στις φωτογραφίες;

    Τα στοιχεία δημοσιεύονται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Η ΕΛΑΣ δεν είναι υπεύθυνη για αυτό. Οπότε δεν σας φταίει σε τίποτα (υμών των διαμαρτυρομένων).

    Στην προκειμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς ότι καλώς δημοσιεύθηκαν: όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν ασύλληπτοι συνεργοί τους στην ίδια οργάνωση. Αν έπρεπε να γίνη το ίδιο σε άλλες υποθέσεις είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Κάθε περίπτωση κρίνεται χωριστά.

    Βρίσκω και γω τον παραλληλισμό με κομμένα κεφάλια υπερβολικό. Όχι πως δεν είμαι βέβαιος ότι το πιο πολύ ξύλο έπεσε μετά. Πράγμα που κατά νόμον συνιστά βασανιστήρια.

    Αθ. Αναγνωστόπουλος

  57. Γς said

    Να θυμηθούμε και την κτηνώδη διαπόμπευση εκείνων των άτυχων φορέων έϊτς άι βι κλπ

  58. https://twitter.com/kzoulas/status/297787080292040704

    Βλέπω δεν λείπουν και εδώ τα αντίστοιχα μιαρά σχόλια. «Καλά τους κάναν, αυτοί γιατί κυκλοφορούσαν με καλάζνικοφ», «φίλοι του Γρηγορόπουλου», «να τελειώνει η ιδεολογική δικτατορία της αριστεράς» κλπ.

    Αν δεν το ξέρετε, μάθετε πως η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει για να εκδικείται και να αποδίδει δικαιοσύνη. Υπάρχει για να προστατεύει τον πολίτη. Και ο κατηγορούμενος πολίτης είναι. Και υπάρχει λόγος που η Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απαγορεύει τα βασανιστήρια οποιουδήποτε κρατούμενου, για όλες τις χώρες. Γουστάρετε ευρωπαϊσμό, αλλά αυτός μόνο μέχρι τα όμορφα πεζοδρόμια του Στρασβούργου φτάνει. Στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπαίνει μέσα.

    Κτήνη.

  59. sarant said

    57: Πολύ σωστά! Και κάποιες εκ των υστέρων αθωώθηκαν.

    56: Αθανάσιε, σωστά λες ότι η δημοσίευση είναι εισαγγελική εντολή. Να έχουμε το νου μας.

    Για τις φωτοσοπιές, η εμφανέστερη είναι στη φωτογραφία κάτω δεξιά (την ολόσωμη), ο λαιμός του συλληφθέντα έχει ρετουσαριστεί στο δεξιό μέρος (όπως κοιτάμε)

    Επίσης, στην κάτω αριστερά, το δεξί μάγουλο (όπως κοιτάμε) του νεαρού φερόμενου ως ληστή πρέπει να έχει λευκανθεί, ίσως για να μη φανούν μώλωπες.

  60. spiral architect said

    Τα (βασικά) metadata της πρώτης αριστερά φωτό:
    (από την ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ)

    Camera Maker: SAMSUNG
    Camera Model: GT-I9100
    Image Date: 2013-02-01 13:13:00 +0000
    Focal Length: 4.0mm
    Aperture: f/2.6
    Exposure Time: 0.030 s (1/33)
    ISO equiv: 6400
    Exposure Bias: none
    Metering Mode: Center Weight
    Exposure: aperture priority (semi-auto)
    White Balance: Auto
    Flash Fired: No (enforced)
    Orientation: Normal
    Color Space: sRGB
    GPS Coordinate: undefined, undefined
    Comment: User comments
    Software: Adobe Photoshop CS4 Windows

  61. gmich said

    58:Το Ζούλας είναι παραφθορά του Ζούγκλας;

  62. @Gmich, της ΕΡΤ και της Καθημερινής.

  63. spiral architect said

    Κι εδώ.

  64. @59 ευχαριστώ. Τώρα τα πρόσεξα κι εγώ.

    @53 Βρε Σκύλε υπάρχουν ή δεν υπάρχουν και συνεργοί τους; Καταζητούνται ή δεν καταζητούνται και άλλα άτομα για τις ίδιες πράξεις;

    Αυτό που έγραψε ο Ζούλας ήταν απαράδεκτο.

  65. kostek said

    Τι καιρό κάνει Γιάννη μου έξω; Σκοτάδι,πίσσα και βρωμάει και τυρί!

  66. Γς said

    59: (τέλος)

    Ακόμα και με τα εργαλεία του Paint των Windows που την ψαχούλεψα φαίνεται καθαρότατα το μπάλωμα από το ρετουσάρισμα δεξιά στο μάτι του.
    Ας είναι όμως.
    Εύχομαι η περιπέτεια του νεαρού να του βγει σε καλό και κάποτε στη ζωή του να καταλάβει ότι φτηνά τη γλύτωσε από κάποια σφαίρα στην ένοπλη ληστεία που επεχείρησαν.

    Αν ήταν βέβαια Αμερική σίγουρα δεν θα τον πείραζαν μιας και θα ήταν ήδη νεκρός.

  67. @64, πως γίνεται πάντα να αναζητούνται συνεργοί όταν πρόκειται για ληστείες σε τράπεζες, και όταν δολοφονείται ένας Πακιστάνος από εγκληματική συμμορία, υπάρχει πλήρη σεβασμός των privacy rights των συμμοριτών.

  68. Γς said

    65:
    >Τι καιρό κάνει Γιάννη μου έξω; Σκοτάδι,πίσσα και βρωμάει και τυρί!

    Δεν είναι τυρί. Είναι ένα ζευγάρι τσόκαρα (Κρόκς) που

    >εκπέμπουν τη συγκλονιστικά γκουρμέ ευωδιά παλαιωμένου γαλλικού τυριού σε σημείο να σιχτιρίζεις.

  69. κ. Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο (στο 64)

    Σαφώς και υπάρχουν συνεργοί, οι οποίοι καταζητούνται. Πώς βοηθά, όμως, στη σύλληψή τους η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών; Διάβασα στη Ζούγκλα επιστολή της μητέρας ενός από τους εικονιζόμενους, η οποία είναι και γιατρός του ΕΚΑΒ, που λέει ότι δεν αναγνωρίζει το παιδί της (και άλλα πολλά). Πώς θα βγεί, ας πούμε, ο ιδιοκτήτης της τάδε καφετέριας στην Κοζάνη να πει «Α, τον Νο 3 τον ξέρω! Έκανε παρέα με τον τάδε και με τον δείνα» όταν τον Νο 3 δεν μπορεί να τον αναγνωρίσει ούτε η μάνα του;

  70. spyroszer said

    Είναι πραγματικά ντροπή και για την Εισαγγελία (καλά κάνεις και το θυμίζεις # 56) και για την Αστυνομία που έδωσαν στη δημοσιότητα παραποιημένες φωτογραφίες (# 56 η Αστυνομία φέρει ευθύνη αφού αυτή έκανε προφανώς την παραποίηση), και χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση για τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες προκλήθηκαν τα τραύματα, τα οποία άλλωστε φαίνονται καθαρά και σε βιντεο της προσαγωγής τους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο). Αυτό για μένα προδίδει ενοχική συμπεριφορά της αστυνομίας.
    Εδώ είναι το δελτίο τύπου της αστυνομίας, που κάνει απλά λόγο σύλληψη μετά από δυναμική επέμβαση των αστυνομικών. Για να δούμε αν και πότε θα διευκρινισθούν αυτά τα θέματα και αν θα ασκηθούν διώξεις κατά των αστυνομικών.
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=24417&Itemid=1055&lang=

  71. Γίνεται και εδώ http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/35789 συζήτηση και αν κατάλαβα καλά δίνουν άλλα στοιχεία από τα Metadata της φωτογραφίας. Ελέγξτε το, όσοι τα κατέχετε αυτά.

  72. @69 Αν πρόσεξες δημοσιεύθηκαν και οι πλαστές ταυτότητες με κανονικές φωτογραφίες. Κάποιο αμάξι ή σπίτι θα είχαν νοικιάσει ή κάπου θα τους είχαν δει παρέα. Το ότι είναι αγνώριστοι και από την ίδια τους την μάνα είναι σαφώς υπερβολή.

    @67 ξαναλέω ότι κάθε περίπτωση κρίνεται χωριστά. Αν κακώς δεν υπήρξε δημοσίευση στην υπόθεση του Πακιστανού δεν σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να ξαναϋπάρξη δημοσίευση.

    Αν θες την γνώμη μου εγώ θα δημοσίευα τα στοιχεία και στην δολοφονία του Πακιστανού. Με την διαφορά ότι τότε η δικαιολογία θα ήταν μην και τυχόν εξιχνιαστή καμία από τις υπόλοιπες ορφανές ρατσιστικές επιθέσεις με τις οποίες όμως εξ όσων γνωρίζω δεν τους συνέδεε κανένα άλλο στοιχείο. Ενώ εδώ υπάρχουν ξεκάθαρα φυγόδικοι συνεργοί και όχι λίγες άλλες πράξεις. Καμία σχέση.

    Μου κάνει εντύπωση πάντως που η άκρα αριστερά ξαφνικά αγωνίζεται για την όσο το δυνατόν ευρύτερη ποινικοδικονομική προσβολή των προσωπικών δεδομένων των κατηγορουμένων. Εσείς δεν είστε οι ίδιοι που δεν θέλατε τις κάμερες;

    [δεν έχω κόμματα σε αυτό το πληκτρολόγιο πράγμα που με εκνευρίζει]

  73. @72,
    Κύριε Αναγνωστόπουλε, προσπερνώ την εμετική προσφώνηση σε μένα ως εκπρόσωπος της άκρας αριστεράς, και σας απαντώ με αυτό:

    Δεν με καλύπτει η δημοσιότητα σε καμία περίπτωση. Επισημαίνω την επιλεκτικότητα της κράτους στην εφαρμογή της. ΑΥΤΟ, δηλώνει κάτι από μόνο του, και σαφέστατα δεν αφορά ξεχωριστή κρίση.

  74. ΑΛ δεν απευθυνόμουν σε σένα (μόνο) ούτε σε θεωρώ εκπρόσωπο κανενός. Ούτε καν σε ξέρω. Τώρα διευκρινίζεις ότι είσαι κατά κάθε δημοσίευσης αν κατάλαβα; Σε κάθε περίπτωση εξήγησα τις προφανείς διαφορές της υπόθεσης της δολοφονίας του Πακιστανού με την παρούσα.

    Που στο κάτω κάτω χωρίς αυτήν την δημοσίευση δεν θα είχαμε σχεδόν καμία ένδειξη για βασανιστήρια…

    Αυτά που λένε στο φατσαμπούκι είναι ας πούμε κάπως ιδιόρρυθμα. Ποιος υπογράφει; Κοίταξα λίγο πρόχειρα και δεν το βρήκα.

  75. Αντιφασίστας said

    Αφού είδαμε φωτογραφίες των θυμάτων, ας δούμε και τους θύτες:

  76. @74,

    1) Ναι, είμαι κατά κάθε δημοσίευσης φωτογραφιών. Το ότι γίνεται επιλεκτική δημοσίευση κάτι σημαίνει. Και αυτό το σκέλος αφορά ιδεολογική προσέγγιση της τακτικής ως επιλογή του κράτους. Καταλαβαίνετε τη διαφορά;

    2) Αλήθεια; Τόσο καιρό που μιλάν για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ και ο Δένδιας απειλεί με μηνύσεις την Guardian, ήταν πλάνη; Περιμένατε από αυτή τη δημοσίευση να καταλάβετε ότι υπάρχει αστυνομική βία, καθόλα παράνομη; Μήπως θέλετε να σας προωθήσω υποθέσεις που καταδίκασαν την Ελλάδα για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεν αφορούσαν δημοσιεύσεις φωτογραφιών;

    3) Δεν με αφορά ποιός υπογράφει. Αν θέλετε ασχοληθείτε εσείς με την ταυτότητα του γραφόντος. Εμένα με ενδιαφέρει αν κάποιος άλλος έχει διαφορετική προσέγγιση στα λεγόμενα του.

  77. sarant said

    Eυχαριστώ για τα νεότερα.

    74: Πράγματι, εξαιτίας (ή: χάρη) στη δημοσίευση των φωτογραφιών είναι αναντίρρητο ότι έγιναν βασανιστήρια (και, να πιστώσω στον Αθ.Αναγν. τη νομικά ορθή χρήση του όρου).

    Αλλά μήπως αυτό δεν ήταν αυτογκόλ αλλά εκούσιο;

  78. «Αλλά μήπως αυτό δεν ήταν αυτογκόλ αλλά εκούσιο;»

    Αυτό ακριβώς. Αυτό ακριβώς που λέει και το κείμενο του Sarant.

  79. ximeio said

    @14
    για να μη μπερδευομαστε, τα εχει πει καλυτερα ο αρκουδος σε ασχετη στιγμη

  80. ΑΛ τα γραφόμενα στο εν λόγω φατσαμπούκι είναι λάθος σχεδόν εξ ολοκλήρου. Αστυνομική βιαιότητα έχω δει με τα ματάκια μου σε εκδιδόμενες μαστροπούς κλέφτες ναρκωτικά και λοιπούς. Οπότε δίδαξε σε κάποιον άλλο.

  81. Zerus Maki said

    Σήμερα το πρωί ήταν η πρώτη μέρα,μετά από συνεχόμενες αρνήσεις της αστυνομίας, που οι γονείς επικοινώνησαν με τα παιδιά τους όπως και οι δικηγόροι.
    Τους δόθηκε 15 λέπτα χρόνος στον 12ο όροφο της Γ.Α.Δ.Α.
    Όσον αφορά τον Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο ήταν δεμένος με χειροπέδες από το ένα χέρι και την καρέκλα καθόλη τη διάρκεια του δεκαπεντάλεπτου.
    Μας ενημέρωσε ότι μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις
    χειροπέδες,του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο,τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι,
    στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αύτο έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και
    χυδαίες βρισιές.Οι συνέπειες των παραπάνω βασανηστηρίων ήταν : αιματουρία, έντονες ζαλάδες,κεφαλαλγία,οιδήματα σε όλο το πρόσωπο,αιματώματα και στα δύο μάτια,
    μώλωπες και εκχυμώσεις παντού.
    Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπο του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο.

  82. spiral architect said

    […] Κάθε αποδοχή της βίας τους είναι καρφί που μπήγεται στον εγκέφαλό μας. Γινόμαστε όλο και πιο ανεκτικοί. Το Κράτος δεν αφήνει τίποτε ανεξέλεγκτο. Έφτασε στο σημείο να υπαγορεύει στα πολιτικά κόμματα τις ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν τη βία των αμυνόμενων. Αυτό που ζούμε δεν είναι παραμύθι και έχει δράκο. Εντός ολίγου θα διώκεται η πρόθεση για αντίδραση. Η παραγωγή φιλήσυχων προβάτων αυξάνεται με σταθερούς ρυθμούς. Η καθημερινή μας συμπεριφορά έχει πλέον στοιχεία δήλωσης υποταγής. Το «ιδιώνυμο» είναι κοντά. Οι φωτογραφίες βασανισμένων έγιναν θέαμα. Ο παράδεισος των φρόνιμων, η κόλασή μας. […]

    – Ποια είναι η «άκρα αριστερά» αγαπητέ Αθανάσιε;
    – Γιατί αρκείστε στο νομικό, κι όχι στο ηθικό μέρος της υπόθεσης;
    – Σας ικανοποιεί ο «περιβάλλων χώρος» που ζούμε όλοι μας;
    – Η βια δεν θα φέρει κάποτε βία;

  83. Τσέρνο Μπιλ said

    Διαπιστώνω με ανησυχία ότι πολλοί συμπολίτες είναι πρόθυμοι να δικαιολογήσουν τις ολοφάνερες βιαιοπραγίες της αστυνομίας. Βέβαια κάνεις δεν πιστεύει σοβαρά ότι έγιναν κατά τη φάση του αφοπλισμού. Η ιδέα ότι οι αστυνομικοί αφαίρεσαν τα καλασνικοφ παίζοντας μπουνιές είναι μεγάλη ανοησία. Οι βασανισμοί έγιναν μετά τον αφοπλισμό και είναι σαφώς παράνομοι.
    Δυστυχώς η ευρύτατα διαδεδομένη ευκολία επιλεκτικής συμμόρφωσης με το νόμο είναι πιο απειλητική από τις πράξεις των συλληφθέντων. Στην ουσία είναι μία γενεσιουργός αιτία των πράξεών τους και η νομιμοποίηση της δικής τους παραβατικότητας.

  84. Eγώ τώρα θυμήθηκα κάτι άλλα κεφάλια. Αυτά ήταν περισσότερα, γυναικεία και όχι μακρινά. Το περασμένο Μάη αν θυμάμαι καλά.Οι πόρνες με AIDS. Αυτές δεν είχαν κακοποιηθεί σωματικά, απο την αστυνομία, αλλά η δημοσίευση των φωτογραφιών τους ήταν απο μόνη της άσκηση βίας.
    Το τέρας, προσπαθεί να μας μας πείσει πως άλλη είναι η μορφή του τέρατος.

  85. Γς said

    84:
    Σε αυτές αναφέρθηκα πιο πάνω (#57 ) κι ο Νικοκύρης μου υπενθύμησε (#59) ότι μερικές έχουν αθωωθεί (χωρίς να καταλαβαίνω από ποιά κατηγορία)

  86. Γς said

    72: (τέλος)

    Να και ένα ακομμάτιστο πληκτρολόγιο
    😉

  87. @80 Συνεχίζω να μην εννοώ τον ενικό της οικειότητας. Εν πάσει περιπτώσει, δεν σας κάνω καμιά διδαχή. Με ρωτήσατε κάτι και απάντησα. Αν δεν σας καλύπτει η νομική προσέγγιση του θέματος, σας παρέθεσα την ιδεολογική. Καλή σας συνέχεια.

  88. Αντιφασίστας said

    Περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος για όσους ενδιαφέρονται:
    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=748725

  89. […] πηγή : Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία […]

  90. γιωργος νι said

    Δηλαδη τα δειρανε τα παιδακια ??Κριμα μωρε τα ..τσαμενα !!

  91. Αντιφασίστας said

    Αλήθεια οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι του Πακιστανού υπέστησαν κακομεταχείριση από τους αστυνομικούς. Ελπίζω ειλικρινά πως όχι. Μου αρκεί να έχουν μια δίκαιη δίκη και να φάνε ισόβια. Γιατί, όμως, αυτή η επιλεκτική χρήση βίας εκ μέρους των αστυνομικών; Όλοι οι συλληφθέντες είναι ίσοι, αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι από τους άλλους;

  92. Αντιφασίστας said

    Η λανθασμένη χρήση ενός σημείου στίξης αλλάζει εντελώς το νόημα. Διορθώνω: Αλήθεια, οι χρυσαβγίτες δολοφόνοι του Πακιστανού υπέστησαν κακομεταχείριση από τους αστυνομικούς;

  93. δὲν ξέρω ὑπὸ ποιὲς συνθῆκες ἐδάρησαν οἱ εἰκονιζόμενοι ἢ τί ἀντίστασι προέβαλαν καὶ σίγουρα χρειάζεται ΕΔΕ γιὰ τὸ ζήτημα καὶ ὅ,τι ἄλλο τελοσπάντων προβλέπεται, ἀλλὰ ἴσως, λέγω ἴσως, ἂν ἔτρωγαν λίγο ξύλο ὅταν ἦταν πιὸ μικροὶ ἴσως καὶ νὰ τὸ γλύτωναν αὐτό.

    Ὅς φείδεται τῆς βακτηρίας μισεῖ τὸν υἱὸν αὐτοῦ , ὁ δὲ ἀγαπῶν ἐπιμελῶς παιδεύει

  94. καὶ γιατί «σφαλιάρων» καὶ ὄχι «σφαλιαρῶν»;

  95. Αντιφασίστας said

    93: Ποιανού είναι αυτό το ρητό, Κορνήλιε; Του Καλιγούλα ή του Ηρώδη;

  96. Κασσάνδρα said

    Αν τους έπιασαν χωρίς βία,ο ξυλοδαρμός τους, μετά την σύλληψη, είναι κτηνωδία.
    Και δεν ανέχομαι να γίνεται εξ ονόματός μου.

  97. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    94: Ιδίως μαζί με το «χρήζει» είναι ξεκάθαρο λάθος το «σφαλιάρων», αλλά δεν είναι αυτό το βασικό ψεγάδι στο κατάπτυστο αυτό τιτίβισμα.

  98. Μαρία said

    95 Κι αφού φας το επιμελημένο βρομόξυλο, σκέφτεσαι για να παρηγορηθείς οτι ὃν γὰρ ἀγαπᾷ Κύριος παιδεύει.
    Τουλάχιστον μαθαίνουμε πώς το έπαθαν μερικοί.

  99. spyroszer said

    Μιας και λέμε για το Βελβεντό, κατά την επικρατέστερη εκδοχή προέρχεται από το λατινικό τοπωνύμιο « Beneventum » και που με τη σειρά του παράγεται από τη φράση «bonus eventus» (= καλή τύχη, μοίρα).
    http://www.velvento.gr/gr_v/v_history_m.htm

  100. Αντιφασίστας said

    98: Δεν ξέρω τι είναι πιο ανησυχητικό: η κρατική βαρβαρότητα ή η συνηγορία υπέρ της.

  101. enpi said

    Απ’ ό,τι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μαθαίνω ότι όλοι προέρχονται από οικογένειες μεροκαματιάρηδων και ζουν σε εξευτελιστικές συνθήκες φτώχειας…

  102. sarant said

    101: Όχι, ήταν από εύπορες οικογένειες, ίσως και από πλούσιες.
    Κανείς εδώ δεν επικροτεί τη ληστεία που φέρονται ότι αποπειράθηκαν. Εσείς τους ειρωνεύεστε επειδή προσπάθησαν να ληστέψουν με τα Καλάσνικοφ και όχι με Σαμσονάιτ όπως οι γείτονές τους;

  103. […] Μόλις γκρεμοτσακίστηκε, ανοίξαμε τα παράθυρα και πήραμε δρόμο. Γυρίζαμε στην παραλία πάνω κάτω σαν τρελοί. Δε μιλάγαμε καθόλου, ούτε καν κοιταζόμασταν. Ύστερα μπήκαμε σε μια ταβέρνα και γίναμε στουπί στο μεθύσι. Κερνούσε ο φίλος απ’ τα λεφτά που είχε εισπράξει προηγουμένως.  Εγώ δεν έβγαζα ακόμα χρήματα, κόντευα όμως. Ήμουν φοιτητής, άνθρωπος του Μέλλοντος, όπως μας ξεγελούσαν διάφοροι σιχαμεροί και τότε. https://sarantakos.wordpress.com/2013/02/03/kefali/ […]

  104. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    93 – Όπως έχω γράψει και πιο πάνω, ο φασισμός ζεί και αναπαράγεται στις οικογένειες, και δυστυχώς, την δική σας παιδαγωγική αντίληψη, την ενστερνίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων. Η πλήρης απουσία δημοκρατικής συνειδήσεως στην κοινωνία μας, απο αυτην την αντίληψη προέρχεται.
    Σίγουρα, λέγω σίγουρα, αν μεγάλωναν σε δημοκρατικό περιβάλλον με φυσικές και λογικές συνέπειες, (Το παιδί μια νέα αντιμετώπιση, Ρούντολφ Ντράϊκορς) θα το γλύτωναν αυτό. Βέβαια αυτό δεν το θέλει η «δημοκρατική» κοινωνία μας, προτιμά την αναπαραγωγή και διαιώνιση της βίας, είναι τόσο βολική άλλωστε.

  105. Αντιφασίστας said

    Ναι, τελικά τα σχόλια υπέρ της κρατικής βαρβαρότητας είναι χειρότερα από την ίδια την κρατική βαρβαρότητα. Σε τελευταία ανάλυση και με πολύ μεγάλη προσπάθεια θα μπορούσα να βρω μερικά ελαφρυντικά υπέρ των βασανιστών αστυνομικών. Κάτι η εξοικείωσή τους με τη βία, κάτι η πλύση εγκεφάλου που υφίστανται, κάτι η ανεβασμένη αδρεναλίνη, κάτι τελοσπάντων. Αλλά οι σχολιαστές με το λάπτοπ και το καφεδάκι τι δικαιολογία έχουν να συνηγορούν υπέρ της κακοποίησης σιδηροδέσμιων και απροστάτευτων ανθρώπων;

  106. Ρουπακιώτη και Κουβέλη είστε και διακεκριμένοι νομικοί, εεεεε; Γαμώ την ψυχή σας.

  107. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Α ρε Ρωμαίοι πρωτοπόροι μ.Χ. »Βαραββάν- Βαραββάν». Ο Άλλος ,το ψυχανεμιστήκανε, θα συγχωρέσει και τους δυο!

  108. Γς said

    Και το σημερινό στην Αίγυπτο;
    Να υπάρχει βίντεο που δείχνει καμιά δεκαριά αστυνομικούς να τον κάνουνε τόπι.
    Και τώρα βγαίνει ο τραυματίας και λέει στην TV ότι:
    -Αστυνομικοί; Ποιοι αστυνομικοί; Διαδηλωτές ήταν!

  109. elsa said

    (Το βρήκα στο facebook, μιλάει ο δικηγόρος της οικογένειας Γρηγορόπουλου)

    «Θα έλεγα ότι ο Ρωμανός, ο Νίκος ο Ρωμανός, το παιδί αυτό, που το γνώριζα βέβαια πριν τη δολοφονία του Αλέξανδρου, είναι το δεύτερο θύμα των Κορκονέα- Σαραλιώτη. Είναι το δεύτερο θύμα γιατί από την ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου και μετά το παιδί αυτό έχει τόση οργή, τόσο θυμό, ενδεχομένως και φόβο, και ταραχή. Έχει φύγει από το σπίτι του, έχει εγκαταλείψει το σχολείο του, οι γονείς του δεν ξέρουν που κατοικεί και…
    Δεν είναι το παιδί που ξέραμε πριν από τις 6 Δεκεμβρίου 2008. Εδώ να σας αναφέρω ότι επρόκειτο για ένα παιδί ευαίσθητο, ένα παιδί που είχε όνειρα για το μέλλον, είχε ένα καταπληκτικό ταλέντο στο πιάνο και κατ’ εξαίρεση μια διάσημη σοπράνο, συγγνώμη, σολίστ του πιάνου, η Έλενα Χούντα (?) του έκανε μαθήματα.. Που δεν έκανε σε άλλα παιδιά, μόνο στο Νίκο το Ρωμανό έκανε μάθημα, δέχτηκε να κάνει μάθημα. Η τελευταία φορά που άγγιξε τα πλήκτρα του πιάνου αυτό το παιδί ήταν η 6η Δεκεμβρίου 2008. Οπότε καταλαβαίνετε τι εννοώ όταν λέω ότι είναι το δεύτερο θύμα των Κορκονέα-Σαραλιώτη.»

  110. Γς said

    102:
    >Κανείς εδώ δεν επικροτεί τη ληστεία που φέρονται ότι αποπειράθηκαν.

    Οι τράπεζες! Αυτές φέρονται ότι αποπειράθηκαν να ληστευτούν!

  111. Γς said

  112. Γιώργος Μ. said

    Μερικές ακόμα πληροφορίες βρήκα εδώ:
    Ενημέρωση για Ανδρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1454490
    Καταγγελία της μητέρας του Δημήτρη Ανδρέα Μπουρζούκου
    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1454519

    Κύριε Σαραντάκο: Σας παρακαλώ να αφαιρέστε το φασιστικό έμεσμα του σχολίου #90. Οχι γιατί μιμείται το προσωνύμι μου σαν σχολιαστή στη σελίδα σας, αλλά επειδή προσβάλει την ανθρώπινη υπόσταση των αναγνωστών.

  113. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    110. Ενεργητικό ενεστώτα ,του Μακχήθ της Πεντάρας του Μπερτόδουλου

  114. Μπετατζής said

    Μ΄ αρέσει που, μέσα σε όλες τις άλλες ομορφιές που διαβάσαμε, κάποιος (σχ. 24) είπε ότι το θέμα με τους «ποινικούς» δεν είναι τόσο απλό. Συμπεραίνουμε ότι έχουμε ήδη πανηγυρικά γυρίσει στις παλιές ωραίες εποχές που υπήρχαν διακρίσεις μεταξύ «ποινικών» και «πολιτικών». Κατά τ΄ άλλα, η σύγκριση εποχών είναι για κάποιους υπερβολική. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, άλλη μια δολοφονία μετανάστη αυτή τη φορά από δημοτόμπατσους στο Θησείο, πέρασε (σχεδόν) απαρατήρητη. Ψιλά γράμματα, προφανώς δεν θα είχε χαρτιά, οπότε … θάνατος, για να επικρατήσει επιτέλους η νομιμότητα.

  115. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    112: Σπάνια σβήνω, αγαπητέ.

  116. Κι άλλα κομμένα κεφάλια.
    Από τη σπουδαία ποιητική συλλογή «Το σακί» του Πυργιώτη ποιητή Γιώργη Παυλόπουλου.

    ΤΟ ΣΑΚΙ
    Ήμουν παιδί ακόμη δεν τους καλοθυμάμαι.
    Μπήκανε στο χωριό μου ένα πρωί
    μα δε σταθήκανε. Περάσανε
    αργά πάνω στο χιόνι. Τα γένια τους
    ανάμεσα στα σύννεφα και τις κοτρόνες
    καθώς τους χώνευε το βουνό.
    Μονάχα ο τελευταίος δε φεύγει απ’ το μυαλό μου.
    Κράτα το άλογο, μου είπε
    και βάζοντας το σκούφο του στην αμασχάλη
    έσκυψε στο νερό να πιει
    και τόνα μάτι του με κοίταζε απ’ το πλάι.
    Κοίταζε τα κουρέλια μου
    τα πόδια μου μες στις λινάτσες
    τις ξόβεργες στα ξυλιασμένα χέρια μου
    και πώς του χαμογέλαγα
    κρατώντας τ’ άλογο με περηφάνια.
    Το ίδιο εκείνο μάτι με κοίταζε τον άλλο χρόνο
    αχνό βασιλεμένο
    όταν αδειάσαν ματωμένο το σακί
    και κύλησαν στη μέση της πλατείας
    κομμένα τα κεφάλια τους.
    Ήταν ο χρόνος που κατέβηκα στην πόλη
    και πούλαγα τσιγάρα σε δρόμους και πλατείες.

  117. Γς said

    103:
    >Ύστερα μπήκαμε σε μια ταβέρνα και γίναμε στουπί στο μεθύσι. Κερνούσε ο φίλος απ’ τα λεφτά που είχε εισπράξει προηγουμένως.

    -Τι θα πάρουν οι κύριοι;
    -Ένα κεφαλάκι
    -Από τα φτηνά;

    3:
    >Καλά δεν το ξέρετε πως τ’ ανθρώπινο κεφάλι είναι πιο φτηνό από το αρνήσιο;

  118. Μαρία said

    114
    http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8641

  119. Γς said

    116:
    Σόρι Ορεσίβιε. Το #117 το έριξα πριν δω το δικό σου (#116).
    Ηταν απάντηση στο πνεύμα του #103.

  120. Αρκεσινεύς said

    Αγανάκτηση, θυμός, οργή. Πότε θα τελειώσει αυτή η ζωώδης αντιμετώπιση οποιουδήποτε ανθρώπινου όντος, «τρομοκράτη», ποινικού κρατούμενου, αλλοδαπού;

    Πολύ αργή η αντίδραση των κομμάτων.

  121. Διαμαντής said

    Έλεος ρε παιδιά. Πριν ένα μήνα αποκαλούσατε δράκο τον δολοφόνο της Ξάνθης και ζητούσατε την κεφαλή του επί πινάκι! Όλοι καταδικάζουμε τη βία από όπου και να προέρχεται. Ας είμαστε προσεκτικοί όμως γιατί κανείς δεν ξέρει τι έγινε. Η εικόνα είναι όντως άθλια και αποκρουστική – δεν είναι όμως κάτι νέο για όσους δεν μαθαίνουν τα νέα από τον καναπέ τους. Έτσι ήταν, έτσι είναι και θα είναι. Θέλουμε όμως και αστυνομικούς που θα φοβούνται να δείρουν; Δε γίνεται. Αν οι πυρήνες είχαν σκοτώσει το παιδί σου στο Mall ή αλλού ή στάση σου θα ήταν η ίδια ή θα βαρούσες κι εσύ από πάνω;

  122. Αντιφασίστας said

    Και αυτό
    http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8650
    Και κάτι ακόμα: σ’ όποιον αρέσουν τα σαδομαζοχιστικά παιχνιδάκια με ένστολους, ας τα αναζητήσει στα στέκια που προσφέρονται κι ας μη μας απασχολεί με τα βίτσια του που προσπαθεί να τα πλασάρει ως άποψη.

  123. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    121. ΈΛΕΟΣ

  124. Μαρία said

    120 Ε πώς! Υπήρξε και απάντηση απ’ τον Προπό.
    http://www.skai.gr/news/greece/article/223068/suriza-gia-sullifthedes-velvedou-dropi-ta-vasanistiria-apadisi-upourgeiou/

  125. sarant said

    121: Ειλικρινά, δεν θυμάμαι να έγραψα κάτι για τον (φερόμενο ως) βιαστή της Ξάνθης και αποκλείεται να ζήτησα την κεφαλή του επί πίνακι,. Άλλοι βγαίνουν και λένε ότι είναι υπέρ της θανατικής ποινής.

  126. Γς said

    Κι απάνω στη σύγχυση 3-2 ο Πανιώνιος το Θρύλο.
    Φτου!

  127. gryphon said

    102
    Λείπει ενα οχι η κανω λαθος ;.Οπως και ναχει εγώ διαφωνώ γιατι και οι δυο τροποιγια μενα έχουν το ιδιο κινητρο τήν ιδιοτελεια .
    Δηλαδη μπορει οι τραπεζες και το τραπεζικο συστημα ειναι μισητά απο ολους και εγω μπορει να επιχειρουσα να ληστεψω μιά τράπεζα.
    Αν τα καταφερνα χωρις να με πιασουν και χωρις να γινει τιποτα ωραια.Ουτε γάτα ουτε ζημιά.Αν με επιαναν ομως δέν θα μπορουσα με τίποτα να ισχυρισθω οτι ξερετε το εκανα γιατι οι τραπεζιτες πινουν το αιμα του κοσμου και πολεμαω τις τραπεζες μπλα μπλα .
    Πρεπει να ειναι κανεις η χαζος η υποκριτης για να λεει οτι κλεβοντας μια τραπεζα στην Βελβεντου πολεμαει το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα.
    Αστεια πραγματα.Ας κανουν οτι κανουν αφου επελεξαν αυτον τον τροπο ζωης (και τις πιθανες συνεπειες) αλλα ειναι ανυποφορο να το επενδυουν ιδεολογικα με ψευτοεπαναστατικα κηρυγματα και να λενε μετα με δειρανε οι μπατσοι κλπ.

  128. Γς said

    Ατρόμητος!
    γμτ τη σύγχυσή μου

  129. sarant said

    127: Μπράβο ρε συ, έλειπε το «όχι», το διόρθωσα.

    Κανείς δεν επιδοκιμάζει τη ληστεία. Εγώ καταδικάζω τη ληστεία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και συμφωνώ ότι πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Αλλά μόνο αυτές, και όχι μόνο αυτοί.

  130. πάντως μιὰ χαρὰ τὰ κατάφεραν οἱ ἀνεγκέφαλοι ποὺ τοὺς ἔδειραν, σὲ λίγο θὰ στήσουμε καὶ ἄγαλμα στὰ τσογλανάκια. μπορεῖ σὲ καμιὰ 50ετία νὰ ἀναγνωριστοῦν καὶ ὡς ἀντιστασιακοὶ καὶ νὰ τοὺς κόψουν καὶ κἀμμιὰ σύνταξι.

  131. Διαμαντής said

    125. Νίκο δεν το είπα για σένα αλλά για τα social media. Ότι συμβαίνει τώρα συνέβαινε και τότε από την ανάποδη.

  132. Αντιφασίστας said

    Σαν κι αυτή που πήραν οι αλήτες που αντιστάθηκαν στους Άριους κατακτητές, έτσι Κορνήλιε; Όσοι, δηλαδή, πρόλαβαν να γεράσουν χωρίς να εκτελεστούν από τα έκτακτα στρατοδικεία ή χωρίς ν’ αφήσουν τα ταλαιπωρημένα κοκαλάκια τους στους Νέους Παρθενώνες της Μακρονήσου και της Γυάρου.

  133. Διαμαντής said

    Η απάντηση της αστυνομίας:
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=24446&Itemid=1055&lang=

  134. sarant said

    Kάτι έχει το λινκ και δεν βγαίνει, δοκιμάστε εδώ:
    http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=24446&Itemid=1055&lang=

  135. Panais said

    είναι καταδικαστέα κάθε πράξη βίας και πρέπει να ανζητηθούν οι υπεύθυνοι που χειροδίκησαν και ενδεχομένως βασάνισαν.
    απλά μια σημείωση, λυπούμαι βαθύτατα διαβάζοντας απόψεις και μπλόγκ και άρθρα και όλοι καταδικάζουν την βία απο όπου και αν προέρχεται,αλλά η μεγάλη πλειοψηφία επικροτούν ή καταδικάζουν ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει να είμαστε άνθρωποι και για αυτό έχουμε τον θάνατο του Γρηγορόπουλου και τον θάνατο των υπαλλήλων της ΜΑΡΦΙΝ. καληνύχτα σας.

  136. […] το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, αντιγράφω ακόμα δυο σχόλια αναγνωστών,  για την (σε […]

  137. Γς said

    130:
    Ετσι είναι. Εκτός από την παράβαση καθήκοντος, ηρωοποίησαν τέσσερις τρελούς εγκληματίες, τοξότες, και αναρχικούς της συμφοράς. Αλλά δυστυχώς και οι τιμητές τους με τον τρόπο που θωπεύουν τους ‘νεαρούς’ τελικά δικαιώνουν τους μπάτσους στα μάτια πολλών.
    Ακουγα τώρα μόλις ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και σκέφτηκα ποιες είναι και οι δικές μας ευθύνες Αχ! Παιδιά μεγαλώσαμε και μεγαλώνετε. Πόσοι θα θέλαμε να τα δούμε στο φρέσκο για ένοπλες ληστείες;

  138. Αντιφασίστας said

    Ρε παιδιά, θα τρελαθούμε ή κάνετε πώς δεν καταλαβαίνετε; Ποιος μίλησε για ηρωοποίηση ληστών και κακοποιών; Την κρατική κτηνωδία εναντίον συλληφθέντων πολιτών καταδικάζουμε. Τόση ένδεια επιχειρημάτων έχετε και πετάτε την μπάλα στην εξέδρα; Έχουν το δικαίωμα ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι πληρώνονται από τους όλο και μεγαλύτερους φόρους μας, να κακοποιούν κρατουμένους; Υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα δικαιώματα των συλληφθέντων ναι ή ου; Μ’ αρέσει που είστε και εχθροί της ανομίας!

  139. elsa said

    Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο από έναν καθηγητή του:
    http://www.lifo.gr/team/gnomes/35802

    @93: Κορνήλιε, ελπίζω και εύχομαι να αλλάξεις γνώμη για τις εκπαιδευτικές ιδιότητες του ξυλοφορτώματος, πριν κάνεις παιδιά. Έχω δείρει τα παιδιά μου σε φάσεις που με έβγαλαν εκτός εαυτού, και εκτός που δεν κατάφερα τίποτα -πέρα από προσωρινή υποταγή- είναι κάτι για το οποίο θα ντρέπομαι όσο ζω.
    (Και εννοείται, ότι μιλάω για ξυλίτσες στα μαλακά, όχι για σφαλιάρες)

  140. Αντιφασίστας said

    Τσακώστε κι αυτό:
    http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes/kratos-parakratos/arthra/243-deka-katadikes-tis-elladas

  141. Γς said

    138:
    ΟΧΙ! Δεν έχουν το δικαίωμα. Και δεν πετάει κανεις την μπάλα στην εξέδρα.
    Αυτό κατάλαβες;

  142. #132 , 138 ἡ καταδίκη τῆς ἀστυνομικῆς ἐκτροπῆς εἶναι δεδομένη ἐφ’ὅσον διαπιστωθῇ ὅτι ἡ ἀσκηθεῖσα βία δὲν ἦταν ἀναγκαία γιὰ τὴν σύλληψι καὶ κράτησι τῶν φερομένων ὡς δραστῶν. αὐτὰ τὰ εἴπαμε. τώρα τὰ περὶ Ἀρίων, Ἀρειανῶν, Νεστοριανῶν ἡ Μονοθελητῶν δὲν τὰ πολυπιάνω.

  143. Γς said

    139:
    Συγνώμη που πετάγομαι, Μίλησε κανείς :

    >για τις εκπαιδευτικές ιδιότητες του ξυλοφορτώματος
    ;

  144. Theo said

    email του Χρήστου Ιωαννίδη, για τον Δημήτρη Αντρέα Μπορζούκο που τον είχε μαθητή στο http://old-boy.blogspot.gr/

  145. Αντιφασίστας said

    141: Ναι, αυτό κατάλαβα και προς στιγμήν φαντάστηκα ότι έγινα τρολιά εις βάρος σου, γιατί δεν είχες ξαναγράψει τέτοια περίεργα. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και απορώ που συζητάμε τα αυτονόητα: Οι νεαροί καλώς συνελήφθησαν, καλώς θα δικαστούν και, αν βρεθούν ένοχοι ύστερα από μια ανεπίληπτη δίκη, καλώς θα τιμωρηθούν. Ως εδώ και μη παρέκει, όμως! Σε κανέναν υπάλληλό μου δεν δίνω το δικαίωμα να αγγίξει έστω και μια τρίχα απ’ τα μαλλιά τους. Πόσο πιο σαφές να το κάνουμε;

  146. Αντιφασίστας said

    145: έγινε, όχι έγινα

  147. Αντιφασίστας said

    142: Ξαναδιάβασε τα σχόλιά σου και μπορεί να τα πιάσεις.

  148. enpi said

    101,
    Εμένα η -πιθανή- κακοποίηση μετά τη σύλληψη και η επακόλουθη κλάψα μαμάδων και μπαμπάδων μου βγάζει μόνο ειρωνεία. Στην οικογένεια του ταξιτζή της Πάρου, που όπως φαίνεται δολοφόνησαν αυτά τα καλόπαιδα σε μία από τις εξορμήσεις τους στην ελληνική ύπαιθρο, ίσως βγάζει κάτι άλλο…

  149. qq said

    Όχι, αυτή την βία μη σκιάζεστε διότι είναι ελεγχόμενη και μέσα στα όρια. Τη άλλη βία να τρέμετε, και να τη καταδικάζετε όσο μπορείτε περισσότερο. Αλλά η αντίδραση σας ήταν μέτρια και εμετικά χλιαρή και περιορίστηκε σε ένα απλό «και εμένα δεν μου αρέσει η φωτογραφία». Αυτή η βία θα είναι ανεξέλεγκτη και τρομακτική, αν δεν την περιορίσεις εγκαίρως. Εκεί ταιριάζει το διήγημα, όχι εδώ.

  150. Γς said

    144:
    Ο δάσκαλός του:

    >Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν

    Ναι όλοι ντρεπόμαστε που αφήσαμε τα παιδιά μας απροστάτευτα. Ντρεπόμαστε για την κατάσταση που οδηγήσαμε αύτη την χώρα. Που τους κλέψαμε την ελπίδα.
    Αλλά δάσκαλε, για δράστη ένοπλης ληστείας μιλάμε. Που κρατούσε ένα φοβερό όπλο Καλασνικωφ. Που κράτησαν ομήρους.
    Εγώ χαίρομαι που γλύτωσε κόσμος και που γλύτωσε κι ο ίδιος.
    Και να αφήσεις αυτά τα «ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος» και έβλεπε την δυστυχία. Η μισή ελλάδα είναι παιδιά που βιώνουν το ίδιο.
    Ασε τις μαλακίες!

    Εσύ σαν δάσκαλός του πσο υπεύθυνος είσαι;
    ΄

  151. Ένας Χασάπης από τα Παλιά. said

    Να διευκρινιστεί λοιπόν από τις ανακριτικές και δικαστικές αρχές (μια και αν είναι να αφεθούμε στην κρίση των συγγενών και συνοδοιπόρων των συλληφθέντων δεν υπάρχει λόγος να καθυστερούμε στην διάλυση της ΕΛΑΣ 🙂 αν 100%, 80% ή Χ% (όπου Χ προφανώς μεγάλο για να σκεφτεί ένας «εγκέφαλος» να το συγκαλύψει) των τραυματισμών προέκυψαν μετά τη σύλληψη ή απρόκλητα κατά τη σύλληψη τους και να ασκηθούν διώξεις. Ελπίζω μόνο ακόμα και αν οι κακοποίηση είναι 100% μετά τη σύλληψη αυτό να μην γίνει λόγος για να δικαιωθούν αυτόματα και ως προς τις κατηγορίες που τους βαρύνουν οι συλληφθέντες – σαν κι εκείνο το Χιλιανό μαχαιροβγάλτη που για το συγγνώμη για το ξύλο που έφαγε ο Χρυσοχοΐδης του έδωσε πολιτικό άσυλο (λες και στη Χιλή είναι ακόμα ο Πινοσέτ) και μετά από 1 χρόνο ή κάτι παρόμοιο βρέθηκε ξανά μπλεγμένος σε υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου…

    Από εκεί και πέρα είναι προφανές για τις αντιδράσεις πως (α) θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει 🙂 και (β) στην υποθετική περίπτωση που είχαν μπουζουριαστεί έτσι χρυσαυγίτες άλλοι θα κλαίγονταν και άλλοι θα χαίρονταν και δε θα έβγαζαν τσιμουδιά περί κρατικής βίας. ;-> Όσοι κλαίγονται με κάθε φορά που τα ΜΑΤ την πέφτουν σε διαδηλώσεις δεν είχαν συγκινηθεί όταν τα ΜΑΤ την είχαν πέσει στα Χρυσά κλούβια Αυγά στην Πάτρα πριν λίγα χρόνια. Όσοι κραυγάζουν κατά των κακοποιήσεων μεταναστών και αντιεξουσιαστών από ακροδεξιά κουμάσια δεν είχαν ποτέ τους πρόβλημα όταν κάποιος με ελληνική σημαία στο μπλουζάκι ή τατουάζ έτρωγε γερό ξύλο γιατί περνούσε κοντά σε μέρη που ελέγχουν οι «δημοκράτες». 🙂 Σκίζονται οι μεν να βαφτίζουν «υπόπτους» τους συλληφθέντες αλλά αδιαμφισβήτητα ενόχους τους αστυνομικούς (και το ανάποδο οι δε). Ακόμα και όταν μιλάμε για ληστές με όπλα κάποιοι νιώθουν την ανάγκη να μιλήσουν για ληστές με βαλιτσάκια (διάσημο φονικό όπλο σαν το μάγκνουμ ας πούμε). Είπαμε η υποκρισία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια όλων μας.

    Θα ευχόμουνα περαστικά μας αλλά όπως έχω ξαναπεί δυστυχώς η θεραπεία θα είναι μια επανάληψη της εμφύλιας διαμάχης 43-49. Δε τη γλυτώνουμε και δε ξέρω αν θα υπάρξει μετά η βοήθεια από έξω για να ορθοποδήσουμε ή θα την πατήσουμε σαν τη Σομαλία.

  152. Αντιφασίστας said

    Αμ, έτσι εξηγείται η μεγάλη άνοδος της χρυσαβγούλας! Κι έλεγα πού κρύβονται όλοι αυτοί. Πουθενά δεν κρύβονται. Κάθε μέρα μιλάμε μαζί τους, τους συναναστρεφόμαστε, είναι φίλοι μας, βρίσκονται στην οικογένειά μας. Κάπως έτσι έγινε και στη μεσοπολεμική Γερμανία, δυστυχώς. Σκέτη απογοήτευση, ρε γαμώτο! Καληνύχτα. Γενικώς.

  153. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    151: Χασάπη, όχι ότι έχει σημασία, αλλά αυτή η υποθετική περίπτωση [το (β) στην αρχή της δεύτερης παραγράφου] είναι μάλλον αδιανόητη με βάση τη μέχρι στιγμής πείρα…

  154. Γς said

    152:
    Ελπίζω να μην με συμπεριλαμβάνεις στους ΧΑ γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. (Ντάξει μόνο θα σε πάρει, ΟΚ δεν θα σε πάρει!)

    Αλλά ηρέμησε μωρέ.
    Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι οι νταήδες μπάτσοι ήταν βούτυρο στο ψωμί της συμμορίας. Βούτυρο που έφεραν στους μπάτσους οι ανέλπιστοι επικριτές-υποστηρικτές τους;

  155. Αν ήμασταν στην αρχαία Αθήνα, ίσως ο Νικοκύρης για τη σημερινή ανάρτηση να πλήρωνε πρόστιμο αντίστοιχο με τον ποιητή Φρύνιχο. Θυμίζω ότι όταν ο τελευταίος ανέβασε την «Μιλήτου άλωσιν» (πριν από τους Περσικούς πολέμους), τιμωρήθηκε από τον δήμο «ως αναμνήσας οικεία κακά». Για να γίνει ένας καυγάς (ή ένας εμφύλιος πόλεμος) χρειάζονται δύο πλευρές, που συνήθως ‘αμιλλώνται’ σε βιαιοπραγία και ωμότητα εναντίον αλλήλων. Η απάντηση στο καίριο ερώτημα «Τις ήρξατο χειρών αδίκων;» δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολη, και συνήθως παραμένει σκοτεινή και αμφιλεγόμενη. Στις ποικίλες και κατά πλειονότητα μονομερείς απαντήσεις θα μπορούσε κανείς να αντιπαραθέσει άλλες τόσες από την άλλη πλευρά. Μόνο καλό δεν θα έκανε μια τέτοια αντιπαράθεση, ούτε θα μας δίδασκε ότι είναι καλύτερα να αποφεύγουμε τέτοιες ‘άμιλλες’, και τέτοιες καταστάσεις γενικότερα.

    Για την παιδαγωγική αξία της βέργας έγραψε ήδη ο Κορνήλιος (#93), και την υποστήριζε και ο θρυλικός Νασρεντίν Χότζας, που έδερνε τους μαθητές πριν πάνε με τη στάμνα στη βρύση: αν έσπαγε η στάμνα, τι θα ωφελούσε το ξύλο; Κι ύστερα, ήρθε η «πολιτική ορθότης»…

  156. Immortalité said

    @152 Εσένα σε βλέπω επηρεασμένο από το βιβλίο 🙂 Που φτάνεις;

    @151 Χασάπη, τι να κάνουμε να πούμε ότι άμα ζούσαμε σε μια κοινωνία που η Αστυνομία μπαγλάρωνε τα χρυσάβγουλα θα στεναχωριόμασταν; Ε, ναι λοιπόν μιλώντας για πάρτη μου θα στεναχωριόμουνα. Δεν τους θέλω δαρμένους, τους θέλω μέσα κλεισμένους. Όπως λέει και το βιβλίο που διαβάζει ο Άντι, μπορεί όλοι να περπατάνε μέσα στα σκατά αλλά όσο μπορώ εγώ θα γυαλίζω τα παπούτσια μου. Και όσο η αστυνομία βαράει κρατούμενους αντί να συγκεντρώνει στοιχεία που θα αποδεικνύουν ή όχι την ενοχή τους, θα θα παραβαίνει συστηματικά το συμβόλαιο που έχει με την κοινωνία.

  157. Γς said

    139, 143:
    Ωχ, δεν είχα δει το #93.
    Οντως μιλούσε για αυτό ο Κορνήλιος

  158. Ένας Χασάπης από τα Παλιά. said

    (153) Γιατί σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ+Χ σε κάτι μήνες-άντε λίγα χρόνια – και μετά από τις «καθάρσεις» κλπ. το αμφιβάλλεις; Απλώς αν τελικα πρέπει να φτάσουμε εκεί για να ξεκινήσει ο νέος εμφύλιος στην σύγκρουση στο νέο ΑΤ «Μακρυγιάννη» ή όπως αλλιώς θα λέγεται οι όροι θα έχουν αντιστραφεί… ;->

  159. Γς said

    158:
    Τρελή είσαι άντρα μου που θα μας αφήσουν να εμφυλιοσφαχτώμεν;
    Θα περάσουν πολλά χρόνια για να τους ξοφλήσουμε τα δάνεια.

  160. Αντιφασίστας said

    156: Είχα καληνυχτίσει, αλλά επανέρχομαι ειδικά για σένα. 😉 Και για να σε συγχαρώ για το σχόλιό σου -είχα απελπιστεί πια- και για να σου πω ότι βρίσκομαι στη σελίδα 251. Και όσο διάβαζα τα σημερινά περίεργα σχόλια, τόσο ταυτιζόμουν με τον Γκούντερ.

  161. Immortalité said

    @160 Θα δω που είναι η 251 το βράδυ που θα το πάρω αγκαλιά 😉

  162. sarant said

    155: Μην τους δίνετε ιδέες, πάντως!

  163. Γλωσσολογικά στέκει πως το επίθετο Βισκάκης μπορεί να προέρχεται από το Ουισκάκης ;

    προτιμώ την ανωριμότητά μου από την «ωριμότητα» πολλών σχολίων.

  164. Ένας Χασάπης από τα Παλιά. said

    Άμα το θέτεις έτσι. εφόσον το έχουν ξεγράψει πως θα μπορέσουμε να τους ξεπληρώσουμε έτσι κι αλλιώς είναι πολύ πιο εύκολο να πούνε στους πολίτες τους:
    Α) δείτε την κατεστραμμένη από τον Εμφύλιο τριτοκοσμική Ελλάδα – τι να τους ζητάμε τοκους και τοκοχρεολύσια – αυτοί δεν έχουν παπούτσια να φορέσουν; Άσε τους με ό,τι έχουν να τα βγάλουν πέρα.
    ή
    Β) δείτε τους πρωτοκοσμικούς Έλληνες – τι να τους ζητάμε τοκους και τοκοχρεολύσια με την συρρικνούμενη τους οικονομία. Άσε τους με ό,τι έχουν να τα βγάλουν πέρα.

    156) Δε διαφωνώ με το ζητούμενο (με το οποίο τελειώνεις) αλλά θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλλω και για το πόσοι δεν έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά και για την ειλικρίνεια όσων λένε πως δε θα θέλανε τα Χρυσά Αυγά δαρμένα ανάλογα ενώ ποτέ τους δεν έχουν δείξει ευαισθησία που να αποδεικνύει πως στην πράξη δε θα έτρεχαν να βρουν δικαιολογίες για τα αδικαιολόγητα. Πχ. η αθώωση για λόγους αμφιβολιών διαφόρων αντιεξουσιαστών είναι εντάξει αλλά αν εφαρμοστεί σε ακροδεξιούς (πχ. η δίκη των βατραχανθρώπων του λιμενικού) αυτομάτως δεν είναι εντάξει (αν κατάλαβα καλά το δικαστήριο δέχθηκε πως τραγουδήθηκαν τα ρατσιστικά τραγουδάκια αλλά παρεκτός για την περίπτωση 2 ατόμων δεν ήταν σε θέση με βεβαιότητα να βγάλει το συμπέρασμα από τα βίντεο ποιοι τα τραγουδούσανε και ποιοι όχι.) Δεν είδα κανένα από τους κατακριτές της απόφασης (που κι εμένα με ενόχλησε) να πει – η αθώωση λόγω αμφιβολιών είναι απαραίτητο «κακό» για το σύστημα δικαιοσύνης… μόνο για συγκάλυψη άκουσα.

    Καληνύχτα σε όλους

  165. Costas said

    Καταρχάς, θέλω να συγχαρώ τον οικοδεσπότη για το συγκλονιστικό άρθρο. Γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω.
    Αν οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν μετά τη σύλληψη αυτό πρέπει να καταδικαστεί από κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι κακοί αστυνομικοί. Τώρα αν κατά τη διάρκεια της σύλληψης αντιστάθηκαν με αποτέλεσμα να πέσουν μερικές γροθιές θα έλεγα πάλι καλά που δεν έπεσαν σφαίρες. Μετά μην ξεχνάμε ότι ήταν οπλισμένοι και προφανώς επικίνδυνοι.
    Κακά τα ψέματα βρισκόμαστε σε πόλεμο και όλοι και ειδικά όσοι είμαστε εγκλωβισμένοι σε αυτόν το τόπο θα βγούμε σίγουρα χαμένοι.

  166. NM said

    Σαραντ #62: Δεν έχουν ανάγκη από σας. Θα τα πάρουν χοντρά από τη Γκάρντιαν όταν κερδίσουν την αγωγή που υποτίθεται ότι θα υπέβαλαν.

  167. NM said

    διόρθωση! #162 βέβαια. Οχι #62

  168. sarant said

    163: Τι εννοείς γλωσσολογικά; Αν θα μπορούσε με βάση τους νομους π.χ. της φωνητικής; Μα, δεν θα μπορούσε με βάση την ετυμολογία.

  169. Immortalité said

    @164 Είπα θαρρώ πως μιλάω για λογαριασμό μου. Τις δικαστικές αποφάσεις έχω μάθει να μην τις σχολιάζω άμα δεν έχω δει τη δικογραφία με τα ματάκια μου μη σου πω άμα δεν έχω παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία. Σε καμία περίπτωση πάντως από δημοσιογραφικές παρουσιάσεις.
    Για το ότι η αθώωση λόγω αμφιβολιών είναι δομικό στοιχείο για το δικαιικό μας σύστημα δεν αμφιβάλει (προς το παρόν νομίζω κανείς). Το ότι είναι και η δικλείδα από την οποία ξεφεύγουν πολλοί λόγω της τσαπατσοδουλειάς που γίνεται συχνά πυκνά από την Αστυνομία και την Εισαγγελία δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τη σημασία του.
    Αλλά το θέμα μας δεν ήταν αυτό. Ούτε το αν είναι συγκρίσιμα μεγέθη οι ληστές τραπεζών με τους ναζιστές φονιάδες. Ήταν το κατά πόσο η Αστυνομία δικαιούται να δέρνει κρατούμενους. Πουάν.

  170. Δεν μπήκα τον κόπο να διαβάσω τις δηλώσεις των καθηγητών κάποιων από τα παιδιά με τα καλάσνικοφ για τον απλούστατο λόγο ότι το 90 περίπου μαθητής μου μαχαίρωσε και σκότωσε στην πίστα μιας ντίσκο κάποιον για ανύπαρκτους λόγους ενω δεν είχε δώσει ποτέ καμία αφορμή στο σχολείο.
    Και ένας άλλος προ τριετίας έμεινε Σεπτέμβρη γιατί δεν ήρθε να δώσει εξετάσεις. Ηταν φυλακή για τα επεισόδια των χούλιγκαν που έγιναν στην Λαμία πριν από το τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ. Στο σχολείο δεν ξέραμε πως είναι καν ΑΕΚτζης, όχι χούλιγκαν και ήτανε και γιος διπλωματικού υπαλλήλου-τρομάρα του.
    Τέλος επισημαίνω πως κανένας δεν σκέφθηκε να πάρει συνέντευξη από την μπέιμπυσίττερ, του Ντουφτ ή του Μπασσενάουερ ή του Πάσσαρη εντ γουέρς- που λέμε στην γλώσσα μας- για να μας διαβεβαιώσει πως σαν βρέφος είχε την αθωότητα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, όπως όλα τα βρέφη άλλωστε, ακόμη και αυτά που καταλήγουν Ρασπούτιν,Χίτλερ, Πινοσέτ κ.λ.π.

  171. #168
    Γράψε λάθος έκφραση για το γλωσσολογικό, απλά με ενδιαφέρει η προέλευση. Μπορεί να είναι η συνήθης κρητική εκδοχή του Βίσκος βέβαια, από την άλλη όμως ο Τσιφόρος το σκάτς, βίσκυ το ανεβάζει και βισκύα το κατεβάζει

  172. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    130 – Τα τσογλανάκια προφανώς γεννήθηκαν τσογλανάκια, όπως και όλοι οι παραβατικοί, άλλωστε αν είχαν φάει ξύλο όταν ήταν μικροί, ίσως τώρα να ήταν δικαστές, και να δίκαζαν ακριβοδίκαια, με βάση την ισονομία, όπως συμβαίνει στην ευνομούμενη κοινωνία μας.

    152 – Ένα παλιό αναρχικό σύνθημα στους τοίχους της Αθήνας, οι τοίχοι έχουν αυτιά, και τα αυτιά τοίχους. Σε ποιούς απευθύνεσαι; φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
    Αυτό που ανακάλυψες προσφάτως, έτυχε να το ανακαλύψω στα 18, διαβάζοντας την Λειτουργία του οργασμού το 1979. Απο τότε ήμουν το μαύρο πρόβατο της παρέας, αλλα όταν κάναμε οικογένεια, και αποφασίσαμε με την σύντροφό μου, (παιδαγωγός νηπιαγωγός) να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας δημοκρατικά, χωρίς βία, και με σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αντιμετωπίσαμε την χλεύη απο συγγενείς και φίλους. Όταν έκαναν κι αυτοί οικογένεια, και το ξύλο πήγαινε σύνεφο μέσα στο σπίτι, αντι να παραδεχθούν οτι κάνουν λάθος, και να δεχθούν τον δικό μας οικογενειακό τρόπο λειτουργίας, προτίμησαν να μας απομονώσουν. Η πιο ηλίθια δικαιολογία για την συμπεριφορά των άτακτων παιδιών που έχω ακούσει στα 21 χρόνια που έχω παιδιά, είναι το είναι στο παιδί, και την λένε άνθρωποι όλων των κοινωνικών στρωμάτων, και πνευματικών επιπέδων. Την τελευταία δεκαετία, λόγο της παραποιήσεως της γεννετικής επιστήμης, κερδίζει έδαφος η ακόμα πιο ηλίθια διακιολογία (η οποία όμως μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φασιστικά φαινόμενα) φταίνε τα γονίδια.
    Το κόστος αυτής της επιλογής μας, ήταν η απομόνωση απο τους άλλους, (δεν μας μισούν, απλώς μας αποφεύγουν,) το κέρδος, η ευτυχισμένη οικογένεια, και οι ευχαριστημένες και συνειδητές κόρες που έχουμε, σίγουρα άξιζε το κόπο.

    Η δημοκρατία, είναι το τέλειο (μια και επιδέχεται βελτίωση) σύστημα διακυβέρνησης, είτε στην μικρή κλίμακα της οικογενείας, είτε στην μεγάλη, της κοινωνίας. Απλώς απευθύνεται σε άτομα με ελεύθερα και ανοιχτά μυαλά, και όχι σε αρρωστημένα με εξιειδικευμένες γνώσεις. Είναι θέμα χρόνου να επικρατήση στην ανθρώπινη κοινωνία, η πνευματική εξέλιξη, θα βγάλει τον φασισμό απο την ζωή των ανθρώπων, η δημοκρατία απλώς θα νικήσει.

  173. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Ουδείς εχέφρων επικροτεί τούτη την ώρα την παραβατικότητα τη βία και την αυθαιρεσία.Δε νοείται,στο θεωρούμενο πολιτισμένο,δυτικό κόσμο, να λειτουργεί ο οποιοσδήποτε εν ονόματι της ατομικής αντίληψης του για το νόμιμο. Νομίζω ότι όλοι, οι πολλοί τελοσπάντων, θέλουμε να λειτουργούν Κανόνες Δικαίου. Δίκαιοι νόμοι. ‘Οχι αυτοδικία.Σ αυτό το σημείο να έχουμε το νου μας. Ο Γρηγορόπουλος δεν θα έχει καμιά ευκαιρία να απολαύσει »Κράτος Δικαίου». Μόνο Αδίκου γεύτηκε κι έφυγε. Το ίδιο και οι νεκροί της Μαρφίν, το αυτό και οι φονεμένοι μετανάστες.Οι σφαίρες δε γυρίζουν πίσω για κανέναν, ω άνθρωποι.
    Οι φωτογραφίες των σακατεμένων νεαρών ,ασχέτως πώς προκλήθηκε η παραμόρφωση,είναι φτυσιά στο πρόσωπο του καθενός μας. Να διακινδυνεύσω και την υπόθεση ότι ο εισαγγελέας που έδωσε την εντολή δημοσιοποίησης μπορεί και να διαφοροποιούνταν προσώρας, αν ήξερε ότι θα έβγαινε η συγκεκριμένη εικόνα τους.Θέλω, έχω ανάγκη, να πιστεύω ότι ο επαρχιακός εκείνος εισαγγελέας (που είναι ο εκπρόσωπος της κοινής συνείδησης) δεν συνέδεσε την άδεια για δημοσιοποίηση,χάριν του δημοσίου συμφέροντος (διαλεύκανση εγκληματικών πράξεων), με αυτές τις τραγικές φωτογραφίες.
    Σα να λοξεύει ο σκοπός.Ο αποτροπιασμός πρέπει να είναι δεδομένος. Συνηθίζουμε το πρόσωπο του τέρατος μήπως;

  174. munich said

    θέλω η ίδια η αστυνομία αλλά κι όλοι εκείνοι οι οποίοι δικαιολογούν τον ξυλοδαρμό των ληστών να μας εξηγήσουν γιατί επιλέχθηκε να δημοσιευθούν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες . Απότι κατάλαβα κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν ήδη γνωστοί στις αρχές και άρα υπήρχαν φωτογραφίες τους νορμάλ γιατί δεν επιλέχθηκαν αυτές?

    Επίσης δεν καταλαβαίνω προς τι επαναλαμβάνεται συνεχώς ότι οι ληστές που δηλώνουν αναρχικοί προέρχονταν από αστικές οικογένειες εύπορες.
    Δηλάδη μόνο στους φτωχοί επιτρέπεται να γεννοβολούν αναρχικούς επαναστάτες?
    Οι πλούσιοι πρέπει να κάνουν παιδιά απολιτικ ή χρυσαυγίτες για να είμαστε ικανοποιημένοι ?
    Οι διπλωματικοί υπάλληλοι δεν γεννάνε χούλιγκαν, μόνο οι εργάτες?
    Αν οι ληστές είναι πχ τέκνα φτωχών αγροτών δικαιολογούμε τις πράξεις τους?
    Δηλαδή τελικά δεν έχουμε πρόβλημα που οι παμφτωχοι μετανάστες, που έχουν πάμφτωχους γονείς ή είναι ορφανοί, εγκληματούν?

  175. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    171.Τo Bοσκάκης θα το σκεφτήκατε φαντάζομαι. Βισκάκης ως συγκοπή του Βισκαδουράκης; (που υπάρχει επίσης). Στην Κρήτη πάντως για «ουίσκι» προ 50ετίας, ας πούμε, χλωμό μου φαίνεται. Δεν είμαι ειδική κι ίσως είναι απλοϊκή η προσέγγιση

  176. @173: Πάνε δυο μέρες τώρα, που περιμένω ο ίδιος εισαγγελέας μικρής επαρχιακής πόλης να διατάξει και έρευνα για αυτά που φαίνονται (ή κακότεχνα κρύβονται) στις φωτογραφίες που παρήγγειλε. Όσο περνάνε οι ώρες τόσο πείθομαι ότι ήξερε πολύ καλά τι θα μας έδειχναν όταν διέταζε να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων.

  177. # 175
    ναι μωρέ Βοσκάκης λεγότανε κι αυτός που έδωσε πέναλτυμαϊμού και κόκκινη σε βάρος της ΠΑΟκάρας σήμερα, βοσκός κανονικός ήτανε

    #174
    Μιούνιχ, διπλωματικού υπαλλήλου χώρας της Αφρικής ήτανε, καλά-καλά ελληνικά δεν ήξερε !!
    Κατάλαβες γιατί πιάσανε αυτόν από τις εκατοντάδες των χουλιγκάνων, ξεχώριζε !!

  178. Καντριανιώτης said

    …..διάφοροι σιχαμεροί και τότε.Δυστυχώς αν πάρεις στα σοβαρά τα σχόλια κάποιων,οι σιχαμεροί και σήμερα περισσεύουν.Ο φασισμός έχει κυριεύσει τα μυαλά και τις ψυχές των ανθρώπων αυτής της χώρας.Όταν θα έρθει και η δική τους σειρά θα είναι αργά,και κυρίως δεν θα υπάρχει κανείς να υπερασπιστεί το όποιο δίκιο θα έχουν.Υσχυρίζονται κάποιοι ότι το 5ο% των αστυνομικών είναι ναζι χρυσαβγίτες.Είναι πολλοί περισσότεροι.

  179. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    178: Το σύστημα κράτησε για λίγο το σχόλιό σας, επειδή ήταν το πρώτο.

  180. munich said

    φίλε Τζιπόιντ ήταν όντως μαιμού

    σε ιδιωτικό σχολείο διδάσκεις/ δίδασκες; ακόμα και οι αφρικανοί διπλωμάτες δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο της γειτονιάς τους. Μπράβο η ΑΕΚ! ΣΦ στο Τιμπουκτού;;;;;;

  181. Δίδασκα σε νυχτερινό τεχνικό με πολλούς αλλοδαπούς μαθητές και παιδιά προβληματικών οικογενειών όπου η ένταξη στην κοινωνία ήταν πρώτο ζητούμενο. α καλύτερα αποτελέσματα τα είχα μέσω της θεατρικής μου ομάδας. Εχε υπ’ όψιν σου πως για το υπουργείο τα τεχνικά νυκτερινά…απλά δεν υπάρχουν !

  182. spyroszer said

    Greece’s neo-fascists are on the rise… and now they’re going into schools: How Golden Dawn is nurturing the next generation

    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/greeces-neofascists-are-on-the-rise-and-now-theyre-going-into-schools-how-golden-dawn-is-nurturing-the-next-generation-8477997.html

  183. Alexandros said

    Ειναι ντροπη για την δημοκρατια μας να διωκονται τα παιδια με τα καλασνικοφ. Λυπαμαι πολυ…

  184. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    181. Προφανώς δεν συνέβη στο σχολείο σας αυτό που είχε βγει στη φόρα (όχι και πολλή φόρα δηλαδή), ‘οτι φοιτούν σε νυχτερινά Λύκεια και παιδιά εύπορων (π.χ.μεγαλογιατρών) μόνο και μόνο για ευκολότερη εισαγωγή τους στο Παν/μιο;

  185. #173 Ὁ Γρηγορόπουλος γεύτηκε κράτος ἀδίκου;τί ἐννοεῖς; ὅτι ὁ ἀστυνομικὸς ποὺ τὸν πυροβόλησε λειτούργησε κατόπιν ἐντολῶν; δὲν καταδικάστηκε; εἰλικρινῶς δὲν μπορῶ νὰ τὸ καταλάβω αὐτό. ἂν ἕνας ἀστυνομικὸς δολοφονήσῃ κἄποιον φταίει ἡ ἀστυνομία καὶ τὸ κράτος καὶ ἡ διοίκησι καὶ ὄχι ἀτομικὰ ὁ δολοφόνος. ἂν ἕνας ἀναρχικὸς πυροβολήσῃ, λῃστεύσῃ, σκοτώσῃ, κάψῃ , λεηλατήσῃ δὲν φταίει τὸ ἀναρχιοκὸ κίνημα ἀλλ’ὁ συγκεκριμένος ἀντεξουσιαστής/ἀναρχικός/προβοκάτωρ/πράκτωρ τοῦ συστήματος κ.τ.λ.

    #151 Χασάπη μή πᾷς μακρυά, κἀνένα κόμμα δὲν καταδίκασε μὲ ἀνακοίωσι τὴν μεγάλη βομβιστικὴ ἐπίθεσι στὸ γραφεῖο τῆς ΧΑ (στὸν Ἀσπρόπυργο ἂν θυμᾶμαι καλά).

  186. # 184
    Οντως υπήρχε ένα ποσοστό θέσεων στις εισαγωγικές ειδικά για τους μαθητές των νυκτερινών όπου ένας «κανονικός» μαθητής δεν θα είχε πρόβλημα να εισαχθεί αλλά νομίζω πως δεν προτιμούσαν τα τεχνικά γιατί συνήθως δεν είχαν τμήματα δέσμηςμια που στην τελευταία τάξη εκτός από απολυτήριο έπαιρναν και (ε)π(ι)τυχίο.
    Για όσους θέλουν μπορούν να δουν την τελευταία μας παράσταση εδώ

  187. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Eίναι ντροπή για την δημοκρατία σας, να χτυπάει επανειλημμένως κρατουμένους ήσσονος σημασίας, και να αφήνει να διαφύγει ο μείζονος σημασίας Χριστοφοράκος. Να συλαμβάνει και να κακοποιεί τα κλεφτρόνια (και μη) και να φέρεται με τον πιο ευγενικό τρόπο, στους μεγαλοκλέφτες και μεγαλοαπατεώνες, που ρημάζουν την χώρα. Όντως είναι μεγάλη ντροπή για την δημοκρατία σας, και απορώ πώς την αντέχετε εσείς οι «δημοκράτες» πολίτες της.

    Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, κι χαρά δεν την αφήνει.

  188. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    176. Το είχα στο νου κι αυτό, αλλά αν σας πω ότι περιμένω να γίνει; ε αργούν. Να πιάσουν και τους άλλους κλπ, κλπ. Φρίκη. Οσο βλέπω τις φωτογραφίες , λέω ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. Το κοινό περί δικαίου αίσθημα που λέμε (αν και όχι τόσο κοινό,’οπως βλέπω τελικά). Γιατί να ρετουσάρουν τα χτυπήματα αν προκλήθηκαν κατά τη σύλληψη (άρα δικαιολογημένα).
    Μα έχουν ρε παιδί μου τόση σπουδή να ρίξουν πύρινες ρομφαίες,να δαιμονοποιήσουν και να καταδικάσουν στα γρήγορα κάποιοι, που δεν στέκονται σ αυτό που συζητάμε: Γιατί δημοσίευσαν φωτό με τις μούρες κιμά των υπόδικων;
    Το πόσο ‘ενοχοι είναι και για ποια αδικήματα, αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης κι όποιος ενδιαφέρεται θα το παρακολουθήσει στη εξέλιξή του. Η έκθεση των τραυματισμένων προσώπων τους γιατί; τι διεστραμμένα μάτια και άσχετους θυμούς χορταίνει;Εμένα μου μοιάζει φοβιστική γυμναστική.
    Τώρα, αν αυτή η θέση, με κατατάσσει σε υπερασπιστή ληστών, θα πω «Για όνομα».

  189. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    185. Όχι, ‘οχι. Η βίαιη διακοπή της ζωής ενός αθώου εφήβου είναι το άδικο.Πέρα για πέρα. Με όλες τις ασχήμιες που συνοδεύσανε αυτή την τραγωδία (π.χ. τί ήθελε 16 χρονών παιδί στα Εξάρχεια 9 η ώρα»). Στα υπόλοιπα επεκταθήκατε αυθαιρέτως. Όχι εξαιρετικά εγώ, αλλά κανείς σκεπτόμενος άνθρωπος δε μπορεί να γενικεύει έτσι. Ούτε είπα, ούτε εννοώ κάτι τέτοια

  190. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    176. Επειδή εδώ έχει ψαχτήρια πρώτης, λέω να ρωτήσω, άν έχει ξαναγίνει αυτό στη Ευρώπη: να δημοσιευτούν νόμιμα φωτογραφίες εγκληματιών κακοποιημένων. Εν ζωή. Κάτι, κάπως ανάλογο δηλαδή.

  191. Servitoros said

    @87, Βασικά ο συγκεγκριμένος έγκριτος ποινικολόγος τραβά βαριά κατάθλίψη αυτό το Σαββατοκύριακο γιατί οι ράμπο της ΕΛΑΣ δεν έκαναν σωστά την δουλεία τους για να επαναλάβει το αμίμητο:

    Εύγε στον αστυνομικό που σκότωσε τον Λ. Φούντα. Σκληρό, αλλά να ακουστή. 11Μαρ10 08:47 A.A.— anamorfosis (@anamorfosis) March 11, 2010

    Από την άλλη μια που μιλάμε για ληστείες, συμμορία ακροδεξιάς προέλευσης με πολύ σοβαρότερο οπλισμό και δράση, όταν πιάστηκε ούτε ονόματα μάθαμε ούτε φωτογραφίες είδαμε. Προφανώς γιατί η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει σημασία μόνο όταν μας συμφέρει.
    http://www.makthes.gr/news/reportage/90060/ http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080

  192. Γς said

    171:
    171:
    >ο Τσιφόρος το σκάτς, βίσκυ το ανεβάζει και βισκύα το κατεβάζει

    Το έλεγε και ουίσκυ:

    «Κι έπειτα λέει: «Τσάκω ένα μπουκάλι ουίσκι!». «Τι μάρκα;» της κάνω. «Το Γιάννη που πορπατάει!» μου λέει… «Δεν έχεις κανένα αλμυρό ρε μισόμαγκα;» μου κάνει… Ωραίες κουβέντες!»

    Κι η Πάστα Φλώρα στη ‘Μια τρελή Οικογένεια’ του:
    “Εγώ θα πάρω κάτι που δεν έχει αλκοόλ. Παχαίνει το αλκοόλ. Ας πιώ ένα ουίσκ

    -Τι ωραίος που είναι. Ελεγε και ξανάλεγε ο φίλος μου ο Λυκούργος, (60s) που ήταν και δικαστικός επιμελητής και είχε και Σιτροέν βάτραχο.

    -Μόνο που είναι φασίστας γμτ. Συμπλήρωνε

  193. Γς said

    172:
    >και αποφασίσαμε με την σύντροφό μου, (παιδαγωγός νηπιαγωγός) να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας δημοκρατικά, χωρίς βία

    Κάπως έτσι κι εγώ τα μεγάλωσα.
    Και που λες δικέ μου θυμάμαι κάποτε. που μόλις πριν τα αμολήσουμε στην πλάζ, τον αδελφό μου να τρίζει τα δόντια στα παιδιά του. Να είναι φρόνιμοι, να μην.. να μην.. γιατί θα τους πάρει ο διάολος το κλπ.
    Κι έρχονται τα δικά μου:
    -Μπαμπά σε παρακαλούμε μην αρχίσεις πάλι τα ίδια αστεία με τον κόσμο.
    Κόκκαλο το αδελφάκι.
    -Καλά ρε συ, αντί να τους κυνηγάς, σε κυνηγάνε;

    >και με σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

    Τους έβαλα εγκαίρως (πολύ εγκαίρως ρε παιδί μου) μια τσόντα και τους εξήγησα τα βασικά.

    >αντιμετωπίσαμε την χλεύη απο συγγενείς και φίλους.

    Κι εμείς

  194. Ο φίλος σου ο Λυκούργος τι ομάδα ήτανε ; Παναθηναϊκός ή Σαφράμπολις ;

  195. Γς said

    186:
    Πουλάκι μου, εσύ λοιπόν είσαι!
    Μπράβο!

    !94:
    Δεν το έπιασα;
    Τον ξέρεις;

  196. spiral architect said

    […] Νομίζω λοιπόν ότι κανένα απολύτως λάθος δεν έκανε η αστυνομία, νομίζω πως πρόκειται για εντελώς συνειδητή ενέργεια. Είναι η διατράνωση ενός μηνύματος. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πλέον κάτι στα κρυφά. Δεν χρειάζεται να απολογούμαστε. Είμαστε περήφανοι. Eπειγόμαστε να σας τους δείξουμε. Επειγόμαστε να δείξουμε πως τους γαμήσαμε στο ξύλο. […]

  197. fotis said

    Κυριοι καλές οι ευαισθησίες, αλλα να κοβουμε και κανα κώλο!

  198. spiral architect said

    Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα επιθυμείς να σου κόψουν και το δικό σου. (μας)

  199. sarant said

    192: Ποιος ήταν φασίστας, δεν το κατάλαβα.

  200. # 199
    Νικοκύρη γι αυτό τον ρώτησα τι ομάδα ήταν ο Λυκούργος αλλά δεν τόπιασε !

  201. Γς said

    199,200:
    Ηταν το παράπονο του Λυκούργου. Ότι ήταν φασίστας ο αγαπημένος του Τσιφόρος. Τώρα από πού έβγαζε αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω.

    Τα περί ομάδος, όντως δεν το έπιασα αλιέα Κορινθιακού

  202. Γς said

    197:
    Εναν «ω» περιποιημένον στον κύριο!

  203. Αρχή Διά Βίου said

    45 Υπάρχει και η πιθανότητα να πλακώθηκαν στο ξύλο μεταξύ τους.
    Δεν υπάρχει;
    Μήπως δεν υπάρχει και η πιθανότητα αυτοτραυματισμού;

  204. Αρχή Διά Βίου said

    59 Είναι σίγουρα επεξεργασμένη φωτογραφία (αναφέρομαι στην ολόσωμη), όχι όμως με φώτοσοπ.
    Αν ήθελαν να κάνουν επαγγελματική δουλειά λες να μην μπορούσαν;
    Εσκεμμένα έκαναν τόσο κακή φωτοσοπιά.

    Το σημείο της φωτοσοπιάς μου δείχνει ότι κάποιο χέρι (προφανώς αστυνομικού) κρατούσε όρθιο το κεφάλι του τρομοκράτη και έσβησαν μετά το χέρι στον υπολογιστή.

    Δεν είναι τόσο ανίκανη η αστυνομία. Εάν ήθελε θα μπορούσε να κάνει τέτοιο ρετουσάρισμα που δεν θα γινόταν αντιληπτό.

  205. #201

    Διορθώνω, Κρισσαίου κόλπου, ο Κορινθιακός θέλει κότσια , έχει περίεργα νερά και κάνει ψηλά κύματα με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους στα αντιμάμαλα, απίστευτο αν δεν το δεις, μόνο καϊκτσήδες τα παλεύουν. Βγήκα στο χαμό μια φορά με καΐκι κυνηγώντας το βαρκάκι μου που λύθηκε και παρασύρθηκε από τον αέρα και τα κύματα. Πλήρωσα μέχρι τα γυαλιά του καϊκτσή που του τα πήρε ένα κύμα !

  206. Αρχή Διά Βίου said

    Έπρεπε να τα χωρέσω όλα σε ένα σχόλιο όμως μόλις τα διάβασα όλα.

    Ας σκεφτούμε λίγο ρεαλιστικά. Δεν μιλάμε για έναν ληστή ούτε για μία σύλληψη.
    Έγιναν 4 συλλήψεις και όχι ταυτόχρονα.
    Δεν περίμεναν δηλαδή οι τέσσερις σε σχήμα παπιών, πλάτη με πλάτη σε κύκλο ώστε να τους αφοπλίσουν όλους μαζί όταν τους τελείωσαν οι σφαίρες. Δεν έριξαν κάποιο δίχτυ με το οποίο τους έπιασαν όλους μαζί.

    Προφανώς οι συλλήψεις έγιναν τμηματικά, συνελάμβαναν έναν, μετά τον άλλον κοκ. Ενώ δηλαδή είχαν γίνει ήδη κάποιες συλλήψεις, η επιχείρηση συλλήψεως των υπολοίπων ήταν σε εξέλιξη.
    Προφανώς υπήρχε ένταση, προφανώς έπρεπε να μείνουν οι συλληφθέντες ακίνητοι και με το στόμα κλειστό μέχρι την ολοκλήρωση της επιχειρήσεως.
    Και επίσης προφανώς όταν βρίσκεσαι απέναντι σε πολεμικά όπλα κρατώντας συγκριτικά ένα νεροπίστολο, τα νεύρα σου δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

    Θα έλεγα ότι τηρουμένων των αναλογιών, η κατάσταση των συλληφθέντων τρομοκρατών είναι άψογη (μερικοί μώλωπες μόνο. .
    Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε.

  207. alex said

    Με συγχωρείς για τον αδόκιμο τρόπο επικοινωνίας, αλλά καθώς δεν είμαι πολύ έμπειρος σε σχέση με τα blogs δεν βρήκα καλύτερο.
    Γράφω το παρόν απλώς για να ζητήσω κάποιο email σου για επικοινωνία πέρα του δημόσιου σχολιασμού (εάν προβλέπεται).
    Ελπίζω τα σχόλια να μη βγαίνουν «στον αέρα» απευθείας για να μην διαταράξω τη συνέχεια της συζήτησης.
    Ευχαριστώ.

  208. sarant said

    Δεν πειράζει. Στείλε μέιλ sarantπαπάκιpt.lu

  209. Servitoros said

    Μετά τις μπούρδες του 206 αλλά και τους υπόλοιπους οχετούς που ρέουν συνεχώς τις δυο τελευταίες μέρες λέω να γίνει μια προσπάθεια νεκρανάστασης της Χάνα Αρεντ μπάς και γράψει την συνέχεια του ο Αϊχμάν στην Ιερουσαλήμ με επίκεντρο την Αθήνα.

  210. Γς said

    200,201:
    Τελικά για την ταμπακέρα;
    Παναθηναϊκός και τέτοια;

  211. Αντιφασίστας said

    Πόσο εύκολη την έχουμε την προσφυγή στη βία, ρε γμτ! Ξύλο στο παιδί μας, ξύλο στο σκυλί μας, ξύλο στον απροστάτευτο κάθε είδους. Πάντα, όμως, για το καλό του! Όλα κι όλα! Βρίσκουμε και κάνα τσιτάτο από τας Γραφάς και όλα ωραία και καλά. Κρίμα!

  212. Αρχή Διά Βίου said

    209 Από πότε έγινε μπούρδα η λογική;
    Και από πότε έπαψε να είναι μπούρδα το πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα της θεωρητικολογίας και των νεκραναστάσεων, αναμεμιγμένων με ολίγον από αντισημιτισμό και με μια πρέζα ναζισμού;

    Θα μπορούσε απλώς να πεις ότι στεναχωρήθηκες για τις συλλήψεις των αριστερών Ρομπέν των Δασών με τα καλάσνικωφ. Θα ήταν ειλικρινέστερο, απαράδεκτο μεν, ειλικρινές δε.

    Να ρωτήσω κάτι ευθέως για να μην λέμε μπούρδες.
    Χάρηκες που συνελήφθησαν οι τρομοκράτες; Ναι ή όχι;

  213. Γς said

    209:
    >Μετά τις μπούρδες του 206 αλλά και τους υπόλοιπους οχετούς που ρέουν συνεχώς

    Δεν είναι και η κομψότερη εισαγωγή. Σαν να προδικάζει κάπως τη ροή της αναρτησής σας

  214. Αντιφασίστας said

    212:Δεν είναι μπούρδα, είναι εκλογικευμένος σαδισμός η υποστήριξη της παράνομηε κρατικής βίας.

  215. Servitoros said

    Να ρωτήσω κάτι ευθέως για να μην λέμε μπούρδες.
    Χάρηκες που συνελήφθησαν οι τρομοκράτες; Ναι ή όχι;
    —-
    Δεν μου προκάλεσε κανένα συναίσθημα, η εκφράση συναισθημάτων για πράγματα πέρα από την σφαίρα του προσωπικού, αφορά την ψυχιατρική, οπότε εάν χαρήκατε ή λυπηθήκατε που πιάσαν τους ληστές τραπεζών (γιατί οι κατηγορίες αφορούν ληστεία τραπεζών, το εάν είναι τρομοκράτες, σε ποιά τρομοκρατική οργάνωση και το τι ακριβώς τρομοκρατικές ενέργειες έπραξαν είναι θέμα τις δικαιοσύνης) να πάτε σε κανέναν ψυχίατρο, ο οποίος είναι χρήσιμος και για τις πολλαπλές προσωπικότητες (κόκκινα τυράκια κτλ).

    Το τι σχέση έχει η Αρεντ, κατανοήστε πρώτα την έννοια της κοινοτοπίας του κακού και πως την εκφράζει ο λόγο σας και μετά ξανασκεφτείτε τις μπούρδες που γράφετε.

  216. Αντιφασίστας said

    »Χάρηκες που συνελήφθησαν οι τρομοκράτες, ναι ή όχι;»
    Φίλε Σερβιτόρε, σε λίγο θα σου ζητηθεί να υπογράψεις και δήλωση μετανοίας. Επιστροφή σε χρυσές εποχές.

  217. sarant said

    Χαμογελάτε ρε, τι σας ζητάνε;

  218. cronopiusa said

    Θανάσης Παπακωνσταντίνου: … εωράκαμεν τους ληστάς

  219. Μαρία said

    Eισαγγελική παρέμβαση για την κακοποίηση των 4 συλληφθέντων

    Προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Παναγιώτα Φάκου για την κακοποίηση από την αστυνομία των 4 συλληφθέντων για τη ληστεία στο Βελβεντό.
    http://www.left.gr/article.php?id=23109#.UQ-FhyAdq3I.facebook

  220. Servitoros said

    Χαμογελάτε ρε, τι σας ζητάνε;

    Νικοκύρη υπάρχει βέβαια και αυτό που μάλλον εκφράζει καλύτερα τον παθόντα.

  221. aerosol said

    Νίκο ευχαριστώ γι αυτό και για όλα.

  222. Αντιφασίστας said

    219: Εισαγγελική παρέμβαση; Απαράδεκτο! Σε λίγο θα καταντήσουμε Νορβηγία, που τον φασίστα και κατά συρροήν δολοφόνο Μπρέιβικ δεν διανοήθηκε να τον αγγίξει αστυνομικός. Τέτοιοι ξενέρωτοι θέλετε να γίνουμε;

  223. Αντιφασίστας said

    »Δεν μπορώ να πιστέψω – έλεγε –
    πώς είναι δυνατόν άνθρωποι να βασανίζουν ανθρώπους».

    »Μα από πού μας ήρθε αυτός -ρωτούσαν
    οι συνδαιτημόνες – μήπως είναι ιπτάμενος δίσκος
    που δεν έχει ακόμα προσγειωθεί;»

    »Μην παραξενεύεστε – είπε ο γεροντότερος –
    ο άνθρωπος αυτός είναι μάλλον φυτό.
    Έχει πολύ πράσινο η φωνή του. Μας φέρνει
    το δάσος, θυμίζει πουλιά, έχει
    μέσα στα μάτια του το ζεστό καλοκαίρι.
    Μην τον φορτώνετε με τις μνήμες σας.
    Ας τον αφήσουμε στις περιπλανήσεις του.

    Μας χρειάζεται – άλλωστε – ένας άνθρωπος
    να πιστεύει πως δεν είναι ποτέ δυνατόν
    άνθρωποι να βασανίζουν ανθρώπους».

    Στέλιος Γεράνης

  224. Αρχή Διά Βίου said

    215 Εγώ το μόνον κακό που είδα ήταν τέσσερις ληστές, κατά κόσμον τρομοκράτες, οπλισμένους με Καλάσνικοφ.

    Ευτυχώς αυτό το κακό πέρασε και μειώθηκαν οι πιθανότητες να βρεθώ νεκρός (ή όμηρος, εγώ ή γνωστό μου πρόσωπο) από αδέσποτη σφαίρα είτε σε κάποια τράπεζα είτε σε κάποιο πολυκατάστημα, συνεπώς ναι είμαι χαρούμενος.

    Οι δράστες είναι αρτιμελείς, με ελαφρώς μαυρισμένα μάτια από άγνωστα αίτια.
    Θεωρώ πιθανό τον αυτοτραυματισμό τους για να έχουν να λένε. Δικαίωμα μου είναι να έχω αυτήν την άποψη.

    Ακόμη όμως και εάν κατά την συμπλοκή έπεσαν και μερικές ψιλές, ε δεν είναι και υποχρεωμένα τα όργανα της τάξεως να έχουν διαβάσει Άρεντ, Μάρετν, Κουκουνάρεντ και όλους τους Γερμανοεβραίους φιλοσόφους (;) που είχαν ερωτικές σχέσεις με ναζιστές και κατέληξαν παντρεμένοι με μαρξιστές.
    Σε άλλα καθεστώτα ίσως να έπρεπε τα όργανα να έχουν περάσει από ιδεολογικές εξετάσεις. Στο ισχύον μετράει το αποτέλεσμα, το οποίο είναι η σύλληψις των τρομοκρατών, τύποις απλών ληστών επί του παρόντος.

    Η σύλληψη έγινε, οι δράστες ζουν, η κοινωνία είναι πιο ασφαλής και όλα πάνε καλά.

    Την δε φωτογραφική επεξεργασία την έχω ερμηνεύσει και είμαι σίγουρος ότι έχω κάνει την σωστή μαντεψιά, ότι αφαιρέθηκε ένα χέρι προφανώς αστυνομικού, το οποίο κρατούσε το (μάλλον πεισματικό) κεφάλι όρθιο για τις ανάγκες της φωτογραφήσεως. Εκτός αν απαγορεύεται και αυτό και ακόμη και οι χειροπέδες πρέπει να μπαίνουν χωρίς επέμβαση αστυνομικού, προκειμένου αυτός να μην χαρακτηριστεί ναζιστής, ακροδεξιός, χουντικός κλπ.

  225. Αντιφασίστας said

    Πόσο δίκιο είχε ο Πετρόπουλος όταν έλεγε πως οι ηλίθιοι είναι αήττητοι!

  226. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    224 – Aπο τους τρομοκράτες γλίτωσες (αν και δεν νομίζω οτι διέτρεχες κάποιο κίνδυνο εσυ ειδικά) κινδυνεύεις όμως απο τα φυτοφάγα, απο αυτά να δούμε πώς θα γλιτώσεις.

  227. spyroszer said

    Απ’ το λινκ της Μαρίας στο 219:
    «Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Δένδιας όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν οι συλληφθέντες στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι οι αστυνομικές αρχές του ανέφεραν πως υπήρξε σκληρότατη συμπλοκή, ενώ για την επεξεργασία που έχουν υποστεί οι φωτογραφίες είπε ότι έγινε, όπως του είπαν, ώστε να προσομοιάζουν οι δράστες με την εικόνα που έχει ο μέσος άνθρωπος για να μπορεί κανείς να τους αναγνωρίσει…»

    224, 225: Απ’ αυτές τις ηλιθιότητες ποιος θα μας σώσει; Καλά ο άνθρωπος πλέον είναι επικίνδυνος.

  228. Μαρία said

    225 Ε μα κι εσύ κάθεσαι κι ασχολείσαι με το κάθε καθίκι.

  229. Μαρία said

    227 Αν δεις και το βίντεο, μέχρι κι ο Καμπουράκης αμφισβήτησε τη δικαιολογία για τη φωτοσοπιά.

  230. spyroszer said

    229. Όχι δεν το είδα, δεν θα αντέξω και να τον ακούω να λέει αυτό το πράγμα

  231. Αντιφασίστας said

    Σωστός ο Στάθης:
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1723107

  232. Μαρία said

    231 Το έπαιξαν κι οι τηλεοράσεις, επειδή, υποτίθεται, «επιχειρεί ταύτιση κλπ!».

  233. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    25
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080

  234. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    90
    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=464080

  235. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    212.
    Απφεύγετε τα «ναι- ‘οχι» , » μαύρο- άσπρο».
    «..εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του…» μάς κατέλιπε ο Αλεξανδρινός

  236. Γς said

    228:
    Νόμιζα ότι είστε κυρία

  237. Αρχή Διά Βίου said

    235 Ας αλλάξω το ερώτημα του 212.
    Θα ήσασταν ικανοποιημένη/ος/οι εάν η Χ.Α. έβγαινε εκτός νόμου; Ναί ή όχι;

  238. […] Πηγή: sarantakos.wordpress.com […]

  239. Αντιφασίστας said

    Απάντησε, Έφη, γιατί το επόμενο βήμα είναι βραστά (χρυσά) αβγά στις μασχάλες.

  240. Γς said

    237:
    Δεν αφήνετε καλύτερα αυτές τις άσχετοποροκλητικές ερωτήσεις;

  241. Γς said

    Σε καλό σας. Τσίρκο θα γίνει το βήμα ανταλλαγής απόψεων

  242. #211 ἐπειδὴ τὸ τσιατᾶτο ἀπὸ τὶς Γραφὲς ὑπονοοῦσε ἐμένα ὁ γράφων δηλώνει ὅτι οὐδέποτε ἤσκησε βία (ἐντάξει ἐξαιροῦνται οἱ καυγᾶδες στὸ Δημοτικό, ὅταν ἤμουν 8-10 ἐτῶν καὶ κεῖ πάντα ἐτέλουν ἐν ἀμύνῃ) οὔτε κἂν σὲ ζῷα (ἐξαιροῦνται κἄποια ἐνοχλητικὰ ἔντομα ποὺ δὲν καταλαβαίνουν ἀπὸ δημοκρατικὸ διάλογο).

    ὑπέγραψα κι ἐγὼ τὴν δήλωσί μου, ἐντάξει τώρα;

  243. Αντιφασίστας said

    Όποιος έχει τη μύγα …να τη φέρει πίσω!
    Αυτοί που εγκρίνουν τη βία είναι χειρότεροι από αυτούς που την ασκούν.

  244. #243 σὰν κατακλεῖδα δελτίου τύπου τῆς ΝΔ – ἀπάντησι στὸν Σύριζα ἀκούστηκε αὐτό, ἀλλὰ ἐντάξει, παρὰ ταῦτα συμφωνῶ μὲ τὴν οὐσία του.

  245. Chris said

    77,78
    Για να αποφεύγουμε συνομωσιολογίες μάλλον αυτογκόλ ήταν και όχι εκούσιο. Ήταν αυτογκόλ με αιτία όμως. Η αστυνομία δέρνει, ο εισαγγελέας υποχρεούται να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες και η δημοσίευση έχει αποτέλεσμα.
    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4788176

    Ο υπουργός καλύπτει το προσωπικό του. Αν θυμάστε πριν λίγο καιρό τις δηλώσεις του για ανικανότητα της δικαιοσύνης να τιμωρήσει εγκληματίες.
    http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27371&subid=2&pubid=30387627
    Έτσι οι αστυνομικοί παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και δέρνουν οποιονδήποτε.

    Τόσο απλό, αλλά δείχνει ότι το κράτος μας δυσλειτουργεί όπως και να το δεις, αστυνομία, δικαιοσύνη όλοι.

  246. Αντιφασίστας said

    Χαίρομαι που συμφωνούμε και σε κάτι, αν και θα προτιμούσα ανάποδη τη σειρά των κομμάτων. Έξυπνη απάντηση, ομολογώ. 😉

  247. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    240. Σας χαιρετώ και γράφω το αμίμητο της θείας μου της Αγγέλας (άμα ο άλλος μένει στο γουδί – γουδοχέρι του) λέει (ρωτά) » δε μ πα ξείς πατσές ;»
    Βασική αρχή δια την γεωμετρίαν.
    239. Ένας Ναγκίσα μια φορά κατέδειξε το λόγο που υπάρχουν αι αλεκτορίδες.

  248. Αρχή Διά Βίου said

    Μα τα πράγματα είναι πολύ απλά.
    Τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών γίνονται αριστεροί εξτρεμιστές και ληστεύουν ενόπλως τις τράπεζες, δηλαδή τις καταθέσεις των παιδιών του λαού.
    Τα άλλα παιδιά του λαού, οι λεγόμενοι μπάτσοι, τραυματίζουν κατά την διάρκεια της συλλήψεως τα παιδιά των πλουσίων.
    Η αριστερά των πλουσίων και η τηλεοπτική τους κλίκα, γνωστοί γαρ μεταξύ τους, κατηγορούν τα παιδιά του λαού που τόλμησαν να απλώσουν χέρι στα παιδιά της αριστερής ελίτ.
    Οι δήθεν προστάτες του λαού και των εργατών αντιδρούν με την στάση των πραγματικών παιδιών του λαού κατακεραυνώνοντας τους για την δήθεν-βιαιότητα, παρέχοντας πολιτική και νομική προστασία στα ελιτόπαιδα.

    Σε λίγο καιρό τα παιδιά των πλουσίων με τα παράξενα βίτσια θα κυκλοφορούν ελεύθερα να κάνουν ασκήσεις σκοποβολής πάνω στα σώματα των αστυνόμων και όλα καλά στο Ελλαδιστάν της αριστεράς και της παραπροόδου.

    Οποιοδήποτε ελαφρυντικό αν αναγνωριστεί στους ληστές-τρομοκράτες με τα καλάσνικωφ θα πρέπει να θεωρηθεί ταξική διάκριση υπέρ των τέκνων πλουσίων οικογενειών με τις πολλές δημόσιες σχέσεις. Έχει δίκιο η αριστερά, κάποια πράγματα είναι ταξικά και μόνο ταξικά και τα παιδιά με τα καλάσνικωφ δεν ανήκουν στην κατώτερη τάξη όπως οι «μπάτσοι».

  249. Αντιφασίστας said

    Πάει κι έρχεται το φασιστρόλ.

  250. Γς said

    Μυστήριο η διαταραγμένη ψυχή του ανθρώπου.
    Ολοι είχαμε μείνει άφωνοι με τη μανία του Νάσιουτζικ στο άγριο του έγγλημα.

    Η άτυχη κόρη του διαβάζω τώρα ότι είχε περιγράψει πριν χρόνια πόσο δύσκολα είχε νοιώσει τότε.

    Σήμερα δηλώνει αυτά που δηλώνει για τον εγγονό του Νάσιουτζικ, τον Νίκο Ρωμανό.

    Κάτι σαν κατάρα μου μοιάζει

  251. Γς said

    Από μικρή όπως λέει αναγκάστηκε να παίξει το ρόλο του ενήλικα, καθώς η μητέρα της είχε καταρρεύσει μετά τον φόνο του λογοτέχνη Διαμαντόπουλου για τον οποίο κρίθηκε ένοπχος ο σύζυγός της Αθανάσιος Νάσιουτζικ: «Ζούσα ένα ανελέητο καθημερινό σφυροκόπημα, μία χώρα παιδικών ονείρων γεμάτη δάκρυ. Αυτή τη χώρα δεν μπορώ να την ξαναβρώ. Κατέρρευσε ένας κόσμος- όχι μόνο από οικονομικής πλευράς. Εγώ μπορεί να πήγαινα στη σχολή Μωραίτη, να συναγελαζόμουνα τους κοσμικούς και τους εύπορους αλλά, μέσα μου, είχα απόσταση από όλα αυτά. Έκανα πράγματα που δεν έκανε κανένα παιδί της σχολής Μωραίτη: Κολλητοί μου ήταν τα παιδιά των σχολείων της Γκράβας-φτωχά παιδιά».

    Εδώ περισσότερα:
    http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=255001

  252. Servitoros said

    Μα τα πράγματα είναι πολύ απλά.
    Τα παιδιά των πλουσίων οικογενειών γίνονται ακροδεξιοί υπουργοί και ληστεύουν αόπλως τις τράπεζες, δηλαδή τις καταθέσεις των παιδιών του λαού.
    Τα άλλα παιδιά του λαού, οι λεγόμενοι μπάτσοι, τραυματίζουν κατά την διάρκεια της συλλήψεως τα παιδιά των πλουσίων και του λαού
    Η δεξιά των πλουσίων και η τηλεοπτική τους κλίκα, γνωστοί γαρ μεταξύ τους, κατηγορούν τα παιδιά των μη ακροδεξιών πλουσίων που τόλμησαν να απλώσουν χέρι στα παιδιά της δεξιάς ελίτ.
    Οι δήθεν προστάτες του λαού και των αστυνομικών αντιδρούν με την στάση των πραγματικών παιδιών του λαού κατακεραυνώνοντας τους για την δήθεν-βιαιότητα, παρέχοντας πολιτική και νομική προστασία στα ασφαλιτόπαιδα.

    Σε λίγο καιρό τα παιδιά του λαού με τα παράξενα βίτσια θα κυκλοφορούν ελεύθερα να κάνουν ασκήσεις σκοποβολής πάνω στα σώματα των μεταναστών και των απεργών και όλα καλά στο Ελλαδινμούργκ της φαηλοκρατίας και του νεοναζισμού.

    Οποιοδήποτε ελαφρυντικό αν αναγνωριστεί στους αστυνομικούς με τις γροθίες κουνγκ φου θα πρέπει να θεωρηθεί ταξική διάκριση υπέρ των κομματόσκυλων και των οικογενειών τους με τα πολλά ρουσφέτια και τις σχέσεις με το παρακράτος. Έχει δίκιο η δεξιά, κάποια πράγματα δεν είναι ταξικά και μόνο ταξικά και τα παιδιά με τα γκλόμπ δεν ανήκουν στην κατώτερη τάξη όπως οι εργάτες και οι άνεργοι.

  253. Lelejohn said

    Κι ένα σχόλιο του αείμνηστου Γιάννη Μανωλεδάκη.

    «Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί με σύνεση και ψυχραιμία, με σωστή εξωτερική και κοινωνική πολιτική και ιδίως με την ενδυνάμωση των θεσμών του κράτους δικαίου. Η βία αποτελεί τη χειρότερη απάντηση στη βία, καθώς τη διαιωνίζει και τη δικαιώνει. Η αληθινή, ουσιαστική δικαιοσύνη είναι η μόνη ορθολογιστική και ηθικά δικαιωμένη απάντηση στην τρομοκρατία, η μόνη δύναμη που την απομονώνει και την απογυμνώνει από το οποιοδήποτε ιδεολογικό της περίβλημα. Κατά συνέπεια, καμιά παραβίαση των κανόνων δικαίου ή ηθικής δεν δικαιολογείται με το πρόσχημα της τρομοκρατίας». Γιάννης Μανωλεδάκης, Κείμενα, 2012

  254. kteas said

    Το πόρισμα βγήκε: Οι μπάτσοι που τόλμησαν να κάνουν τη σύλληψη χρησιμοποιώντας βία κι όχι παρακάλια, μαλαγανιές και προσευχές, είναι φασίστες. Οι αντιφασίστες συμπολίτες μας που διαβάζουν βουλωμένο γράμμα και ξέρουν ακριβώς πόση και ποια βία είναι θεμιτή για τη σύλληψη τριών καλασνικοφόρων -που φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατούνε κι ένα όμηρο- και άρα γνωρίζουν μετά πάσης βεβαιότητος ότι οι παραπανίσιες σφαλιάρες έπεσαν εκ των υστέρων, είναι ενορατικοί παντογνώστες. Οι συλληφθέντες είναι αρσακειάδες που πήγαν να κάνουν έρευνα για το σχολικό πρότζεκτ σε τράπεζα στο Βελβεντό και πήραν μαζί τους και τον Όμηρο για παρέα, κι εμείς ζούμε σε μια χώρα που κυριαρχεί ο ορθολογισμός, ο σεβασμός στη ζωή του άλλου (φτάνει να μη διαφωνούμε μαζί του), η δημοκρατική ευαισθησία (για τους ομοϊδεάτες μας), ο σεβασμός προς στη ζωή (μας) και η φωτισμένη αντιμετώπιση των προβλημάτων και η γρήγορη επίλυσή τους. Γι αυτό είμαστε χώρα υπόδειγμα και λαός ζηλευτός που όλοι θέλουν να μας μοιάσουν.

  255. #251 ἄχ ἡ καημένη ἡ Νάσιουτζικ! Ἤθελε νὰ ζήσῃ φτωχικά, ἀλλὰ δὲν τῆς τὸ ἐπέτρεπαν τὰ πλούτη της! Τὴν λυπᾶμαι!

  256. cronopiusa said

    Amnesty International: Greek police ‘Photoshop away’ signs of brutality from mugshots

    Ποιος θα υπερασπιστεί την Πωλίνα;

  257. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    (251) Έκανε παρέα με τα παιδιά της Γκράβας (που λυπάμαι να την ενημερώσω πως δεν ήταν τότε η φτωχολογιά που ισχυρίζεται, άλλες γειτονιές από τη γειτονιά μου ήταν πραγματικά φτωχικές τότε, τώρα είναι που υποβαθμιστήκαμε για τα καλά) αλλά όταν μεγάλωσε αντί να πάει να διδάξει αυτά τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο πήγε στο Κολλέγιο Αθηνών να γίνει καθηγήτρια… 🙂

  258. spiral architect said

    Μ’ αυτά που διαβάζω, αλλά και με διάφορα άλλα ανάλαφρα θλίβομαι για την κατάντια της κοινωνίας μας.
    Αν η ευχή που ακούγεται από τα στόματα πολλών και γράφεται κεκαλυμμένα από τα πληκτρολόγια άλλων τόσων: «α, ρε ΧΑ που σας χρειάζεται», γίνει με κάποιο τρόπο πραγματικότητα, τα πράματα θα μπουν στη θέση τους και (ίσως) ωριμάσουμε.
    Θα χρειαστεί βέβαια να ζήσουμε, όλα όσα μάθαμε στην ιστορία.
    Τότε θα κοιταχτούμε στον καθρέφτη και (ίσως) δούμε επιτέλους το τέρας.

  259. Γς said

  260. Servitoros said

    @258 καλά τόσο σοβαρό θέμα και δεν μας λένε το ζουμί της υπόθεσης, σε ποιόν έπεσε το φλουρί του Άδωνι, στον Ντερτιλή, τον Καρατζαφέρη, τον Πλεύρη μπαμπά, στον Μιχαλολιάκο ή σε κάποιον άλλο.

  261. Γς said

    Και πάνω στην αναμπουμπούλα: Να η ευκαιρία!
    Από το FaceBook. (Καθηγητής, συγγραφέας και …καλός μπαμπάς):

    Δημήτρης Αλικάκος
    Απάντηση στην κυρία Νάσιουτζικ.
    ___________________________
    Ξεκίνησα όταν ήταν 6 ετών. Έβαλα στόχο να ανακαλύψει τον έρωτα στο βιβλίο και τη μαγεία της γνώσης. «Πέταξα» μια μικρή περιουσία σε επιστημονικά περιοδικά, dvd και βιβλία που τα άφηνα διακριτικά στο γραφείο της λέγοντάς της απλά «λένε περίεργα πράγματα». Τα ρουφούσε… από περιέργεια. Λίγα χρόνια αργότερα διάβαζε Όμηρο… στο μπάνιο. «Εδώ είμαστε» είπα.
    Εν τω μεταξύ της μιλούσα για τους κανόνες που διέπουν μια κοινωνία, για το σεβασμό στους νόμους, αλλά και για την υποχρέωση να διεκδικεί το δίκιο της και να καταγγέλλει την αδικία.
    Στα 16 της μου ζήτησε τα άπαντα του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα, του Καβάφη, ακόμα και του Φρόιντ και του Νίτσε. Λίγους μήνες μετά πήρα δύο βιβλιοθήκες από το ΙΚΕΑ και ένα ζευγάρι γυαλιά λόγω υπερμετρωπικού αστιγματισμού. Κάπου εκεί ύψωσα φωνή ανησυχίας «σταμάτα να διαβάζεις επιτέλους». Ήταν πλέον… αργά.
    Στα 17 έγραψε τρεις πανεπιστημιακές εργασίες για λογαριασμό μου και ταυτόχρονα «μάλωνε» το φιλόλογό της «γιατί δεν ξέρει τον Αριστοτέλη». Τον θεολόγο τον είχε πετάξει καιρό πριν από την αίθουσα. Την ίδια χρονιά ερωτεύτηκε και έκλαψε. Λίγο αργότερα βαπτίστηκε φοιτήτρια του Πολιτικού της Νομικής. Πήρε το Proficiency στα αγγλικά και το αντίστοιχο στα γαλλικά, και τώρα μαθαίνει τούρκικα και ρώσικα.
    Σε λίγο καιρό επιλέχθηκε να κάνει την πρακτική της εξάσκηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
    Το μεγαλύτερο όμως πτυχίο, ήταν η φράση της «πατέρα δεν θέλω να μου δίνεις πια χρήματα. Θα δουλέψω. Όπου να ’ναι».
    Όπως εκείνη – έτσι και χιλιάδες άλλα παιδιά – αγωνίζονται, κοπιάζουν… και κλέβουν. Κλέβουν τίμια το μερίδιο της καταξίωσης που τους αναλογεί σε καιρούς χαλεπούς.
    Είμαι περήφανος για την κόρη μου!

    (Ακολουθεί φωτο της κόρης του. Τόσο ωραίος!)

  262. sarant said

    261: Κι εγώ το είδα…

  263. Αρχή Διά Βίου said

    252 Να τα κάνουμε ακόμη πιο απλά;

    Ο πάμφτωχος εγγονός του Νάσιουτζικ και συλληφθείς τρομοληστής, ήταν παρόν στην «δολοφονία» του άλλου αριστερού φτωχοπαίδου, ο δολοφόνος του οποίου τιμωρήθηκε με ισόβια φυλάκιση, αφού «το παιδί ήταν καλό παιδί που απλώς βρέθηκε σε λάθος τόπο και… μπλα… μπλα…».

    Ίσως τελικά τώρα που το μητρώο το Νασιουτζικείδη λερώθηκε, ίσως να πρέπει να γίνει αναψηλάφηση της δίκης του ισοβίτη οικογενειάρχη αστυνόμου, μήπως και προκύψουν άλλα στοιχεία. Το βέβαιο είναι ότι ο Νασιουτζικείδης δεν έγινε τρομοκράτης από την μία ημέρα στην άλλη.
    Από την άλλη ο πάνσοφος Ελληνικός λαός έχει την παροιμία: «δείξε μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι.».
    Ποιος ήταν το φτωχόπαιδο Αλέξης;

    Και επειδή υπάρχει και μία ακόμη παροιμία, πάνσοφη και αυτή και μάλιστα αρχαία: «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις», ποιοι τελικά είναι οι Schooligans αλλά και διάφορα άλλα «εκπαιδευτικά» προγράμματα;
    Τι δουλειά έχει ένα υποτίθεται μουσικό πρόγραμμα να ασχολείται με την διδακτική;

    «Από το περιβάλλον του δηλώνουν μάλιστα έκπληκτοι για την εμπλοκή του στη ληστεία. Σοκαρισμένος εμφανίζεται και ο ΧΧΧΧ υπεύθυνος του προγράμματος Schooligans, ο οποίος υπήρξε καθηγητής του 24χρονου.».

    Αντιγράφω από την σελίδα των Schooligans (ωραίο όνομα! εκπαιδευτικό) στον σύνδεσμο «ξεστραβώσου» (Ωραίο λεξιλόγιο!)
    «Δύο παιδιά της πρώτης γυμνασίου αυνανιζοντουσαν κρυφά στο τελευταίο θρανίο. Η διευθύντρια τους έδωσε πενθήμερη αποβολή, χωρίς να συγκαλέσει τον Σύλλογο, και την άλλη μέρα, στην ώρα της προσευχής, ανακοίνωσε την αποβολή και τον αυνανισμό σε όλο το σχολείο. Τα παιδιά αναγκάστηκαν να αλλάξουν σχολείο»
    Τι κρίμα!
    Ο αυνανισμός στο σχολείο είναι ανθρώπινο δικαίωμα που το φασιστικό σχολείο τον απαγορεύει.

    Καταλαβαίνετε πόσο πονάει η σύλληψις του «τοξοβόλου της βουλής»; Ξεδιπλώνεται ένα ολόκληρο κουβάρι ερωτημάτων, αν μη τι άλλο. Λογική η αυτοαμυντική αντίδραση της αριστεράς. Η καλύτερη άμυνα βεβαίως είναι η επίθεση.

  264. LandS said

    Σήμερα το πρωί ο κ. Βορίδης επικαλέστηκε τον Κουφοντίνα για να τεκμηριώσει (λέμε τώρα) άποψη ότι υπάρχει οργανική συνέχεια μεταξύ αντιστασιακών οργανώσεων και τρομοκρατίας.
    Αφού το είπε ο Κουφοντίνας ….

  265. sarant said

    263: Το βρήκατε, τρομοκράτες ήταν από τα 15 τους.

  266. Αντιφασίστας said

    Mην ταΐζετε το φασιστρόλι, που λέει και η Μαρία. Κι έχει απόλυτο δίκιο.

  267. spiral architect said

    Το χιούμορ (επίσης) σκοτώνει. 😉

  268. Γς said

    266:
    >Mην ταΐζετε το φασιστρόλι

    Εκεί εσύ, μην το ταΐζετε και μην το ταΐζετε.
    Ούτε για ανθρωπιστικούς λόγους;
    Καλά αν ψοφήσει απ την πείνα, το κρίμα στο λαιμό σου!

    😉

  269. Γς said

    >Είμαι πάρα πολύ περήφανη για τον γιό μου, που αγωνίζεται ενάντια σε μία παράνομη και σάπια κοινωνία

    Και ζήλεια η Γιάννα Αγγελοπούλου!

  270. cronopiusa said

    Λίγο σεβασμός στις μανάδες
    από τους πανεπιστημιακούς κόκκορες

    που νομίζουν πως η σεβαστή τους μητέρα είναι αγία και ερασμία.

    «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»

  271. Τσέρνο Μπιλ said

    Οι έφηβοι εξεγείρονται διότι διαπιστώνουν πως ότι είναι απαγορευμένο σε αυτούς είναι ευρύτατα διαδεδομένο στις ώριμες ηλικίες.

  272. Γς said

    279:
    >Λίγο σεβασμός στις μανάδες
    από τους πανεπιστημιακούς

    Στο ΣΚΑΙ τώρα.
    Κάποιος καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού:
    -Μα και η μητέρα μου κυρία Τσαπανίδου κάθε μέρα γκρινιάζει για τη σύνταξή της
    -Κύριε Δαβέτα όλοι γκρινιάρες μητέρες έχετε στην κυβέρνηση. Προχτές το ίδιο έλεγε χτες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

    Από εκεί και μετά τα μασάει ελαφρώς..
    Τελειώνει με την Τσαπανίδου:
    -Πέστε μας για το βιβλίο σας
    -Είναι μια συλλογή Αφορισμών και ποητικών (και δεν το συγκράτησα)
    -Και πότε εκδίδεται;
    -Α, την επόμενη δεκαετία!
    (Το διόρθωσε. Κάποια επόμενη Τετάρτη; Εβδομάδα; Δεν πρόσεξα)

  273. Γς said

    271:
    Προσωπικά πειράματα;
    Να τα δημοσιεύσεται στο Malacologia: International Journal of Malacology

  274. Γς said

    >δημοσιεύσεται
    Ωχ. Δεν πειράζει όμως θα τα σβήσει (271, 273) ο Νικοκύρης

  275. spiral architect said

    @272: Φαν του Σκάι είσαι:
    Βγες ρε έξω να μαζέψεις ήλιο. 😉

  276. Γς said

    270:
    Α, βλέπω έχεις απορίες για την ικανότητα των πανεπιστημιακών γενικώς.
    Αν προκειται και συ να δημοσιεύσεις κάτι, εδώ είμαι εγώ για το πειραματικό μέρος της εργασίας σου.

    > Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο
    Αυτό για ποιον και γιατί καλέ;

  277. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Κακόμοιρο σεξουαλικά στερημένο ανθρωπάκι, έτσι θα σέρνεσαι, μέχρι να τελειώσει η ελεεινή ζωή σου. Ξέρεις εσύ ποιόν υπονοώ.

  278. Τσέρνο Μπιλ said

    Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

  279. Αντιφασίστας said

    276: Γς, μεγάλη χοντράδα.

  280. Αντιφασίστας said

    264: Ποιος Βορίδης; Αυτός;
    http://www.google.gr/search?q=%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%82+%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=QP4QUdrqE6ag0QWJ14GABg&ved=0CCgQsAQ&biw=1092&bih=533#imgrc=BjL6doHmQEw87M%3A%3B-kD7I-AXqkNKNM%3Bhttp%253A%252F%252Fimg509.imageshack.us%252Fimg509%252F6191%252Fvoridis2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fjungle-report.blogspot.com%252F2008%252F02%252Fblog-post_19.html%3B672%3B1134

  281. Γς said

    279:
    Ποια χοντράδα βρε;
    Για πες

  282. Αντιφασίστας said

    Το υπονοούμενο παραείναι κραυγαλέο, Γς.

  283. Αρχή Διά Βίου said

    266 Ε όχι και τρόλι.

  284. Γς said

    282:
    Ποιο υπονοούμενο, αυτό με τα κοκόρια,
    οτι δέχομαι να γίνω πειραματόζωο για την αποκατάσταση αυτών που υπαινίσσεται με το ανέκδοτο;

    Τώρα πιά μάλλον είναι αργά, μετά τις αποκαλύψεις του Λάμπρου ότι είμαι σεξουαλικά στερημένος, που σέρνομαι κτλ.
    Θα του συνιστούσα πάντως να τον δει κανένας γιατρός όσο ε’ιναι ακόμη καιρός (Ο ίδιος γιατρός που πρέπει να δει και τον Δ.Α, στο #261).
    Αν περιμένει γιατριά από την οργόνη του αγαπημένου τσου Wilhelm Reich, καλά κρασιά

  285. Γς said

    270:
    Δεν μου απαντήσατε στα 269-270.

    Τι σας πείραξε στο ότι θα ζήλευε η Αγγελοπούλου τις δηλώσεις της Πωλίνας Νάσιουτζικ.
    Αυτή δεν ήταν που για ανάλογες ευαισθησίες του γιού της είπε πως είναι πολύ περήφανη για την δράση του γιου της και πως: «μεγάλωσε άντρες κι όχι φλούφληδες!»;

    Κι εκείνο το

    > Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο

    παρα λίγο να με πετύχει
    😉

  286. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Καλα ρε Γς, επειδή βγήκε το σχόλιο κάτω απο το δικό σου, πιστεύεις οτι για σένα το έγραψα; Δηλαδή είσαι αυτό που λέει το σχόλιό μου (γιατι εγω άλλο έχω καταλάβει) και ενοχλήθηκες; ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει κι ο Γεωργίου.

  287. Γς said

    92:
    >Η λανθασμένη χρήση ενός σημείου στίξης αλλάζει εντελώς το νόημα.

    Μονολογούσε ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις:
    – Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει:
    – «Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη!»
    Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε.»

  288. Γς said

    Ενας <a href=http://www.lifo.gr/now/society/22274μπαμπάς τώρα,

    Ο ίδιος περιγράφει στην εφημερίδα τον καλό χαρακτήρα του γιου του λέγοντας ότι είναι ένα δραστήριο, κοινωνικό και ευαίσθητο παιδί.
    “Όποιον και αν ρωτήσετε, φίλους του, γνωστούς του, θα σας πουν ότι είναι άνθρωπος που βγάζει από το στόμα του τη μπουκιά του για να ταϊσει όσους δεν έχουν φαγητό.”
    Και λίγα λέει. Εγώ θα έλεγα περισσότερα κι ας έκανε ένοπλη ληστεία με καλάσνικωφ, ας κράτησε κι ομήρους.

    Τίποτα όμως δεν θα μας έκανε να κοιμηθούμε ήσυχοι από τις τύψεις μας.

  289. Γς said

    http://www.lifo.gr/now/society/22274

  290. @279 Τέτοια λες και θ’ αρχίσω ν’ αναρωτιέμαι αν στον πλανήτη που ζεις περιμένετε καλλιγραφίες από τις μαϊμούδες και λοιπά καινοφανή και παράδοξα.

  291. Γς said

    τα γκελ

  292. Wild (and kicking) said

    Ν΄ αγιάσει το στόμα σ΄, κόρη μ΄, αλλά στου κουφού την πόρτα…

  293. Ma gueule, c’ est vrai qu’ elle est très belle!

  294. Γς said

    Προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως.

    Το τα γκέλ ήταν για τη μούρη (gueule) μιας μαϊμούς που μπήκε ξαφνικά μέσα και πήγε να με δαγκώσει

  295. @293 τη μούρη (gueule) μιας μαϊμούς

    Πάλι κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια; Τς τς τς…

  296. Λάμπρος said

    Μία παρατήρηση για το διήγημα του Ιωάννου… Το ρήμα «γκρεμοτσακίστηκε» στην φράση, «Μόλις γκρεμοτσακίστηκε, ανοίξαμε τα παράθυρα και πήραμε δρόμο.», δεν είναι -νοηματικά- ανακριβές; Το σωστό δεν θα ήταν ένα ρήμα του τύπου «ξεκουμπίστηκε», ας πούμε;

  297. sarant said

    Ηρεμία παρακαλώ!

    296: Μα, είναι φορτισμένος ο αφηγητής. Αντί να πει «ξεκουμπίστηκε» ή «τσακίστηκε να φύγει» (που λέγεται), για ακόμα μεγαλύτερη έμφαση, λέει «γκρεμοτσακίστηκε» για να δείξει ότι δε βλέπανε την ώρα και τη στιγμή που θα έφευγε.

  298. Γς said

    290:
    >περιμένετε καλλιγραφίες από τις μαϊμούδες

    Ας έλεγε από της μυλωνούς΅…, που είναι η καθ ύλην αρμοδία.

    Να μας φτιάξει και τη διάθεση

  299. Αντιφασίστας said

    Λέγεται κι αυτό, Λάμπρο. Με την παρατήρησή σου θυμήθηκα τη Φαλάτσι. Την τελευταία φορά που είδε ζωντανό τον Παναγούλη τσακωθήκανε και πάνω στα νεύρα της του είπε »άει γκρεμοτσακίσου» με την έννοια του »ξεκουμπίσου». Καταλαβαίνεις πώς ένιωσε όταν ο Αλέκος σκοτώθηκε.

  300. @296 Κι εμένα μου φαίνεται απολύτως σωστό. Η διαφορά είναι στην έμφαση που λέει κι ο Νίκος.

    @298 Είπαμε μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Οι βασικές σου επαφές ήτανε με επαγγελματίες, νταξ’ το ‘χουμε καταλάβει, μην επαναλαμβάνεσαι…

  301. Γς said

    294, 295:
    Μιλάμε για στόμα της μαϊμούς που είναι όλη η μουσούδα της. Η μούρη της

  302. Γς said

    300:
    Σαν να έχεις δίκιο.
    Ε, λοιπόν να δεις εμεις οι δυό κάπου έχουμε συνεργαστεί

  303. @301 Αυτό εννοώ κι εγώ όταν σου λέω μην κρίνεις εξ ιδίων. Από την πρωινή εμπειρία στον καθρέφτη του μπάνιου;

  304. Λάμπρος said

    Αντιφασίστα, συγκλονιστικό στοιχείο αυτό που παρέθεσες για τον Παναγούλη!

  305. Γς said

    >αλλά στου κουφού την πόρτα…

    Πέτυχες διάνα. Κουφός είναι στα ελληνικά το επώνυμό μου

  306. Γς said

    305: Για τον Αγριο (#292)

  307. Γς said

    Αντιμονοπωλιακή πολιτική.
    Στις αγελάδες που νομίζουν ότι τα έχουν μονοπώλιο.

    Από το FaceBook της Anna Silia

  308. @299 Είχε η Φαλάτσι τέτοιο επίπεδο στα ελληνικά;

    @302 Μπααα, c’est largement au dessus de vos moyens (matériels et physiques).

    @305 Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά…

    (ξανακλείνω το καπάκι…)

  309. Αντιφασίστας said

    299: Το γράφει στο βιβλίο της »Ένας άντρας», που το έχει γράψει για τον Αλέκο, Λάμπρο.
    Όλο και χειρότερα, Γς.

  310. Αντιφασίστας said

    308: Όχι, στα ιταλικά το έγραψε το βιβλίο. Η μεταφράστρια το απέδωσε με τον τρόπο που είπα πιο πάνω. Η μετάφραση είναι σε πολύ καλά ελληνικά και φαίνεται ότι λέγοντας »άει γκρεμοτσακίσου» εννοούσε »ξεκουμπίσου», γι’ αυτό και μετά είχε αφόρητες τύψεις.

  311. spyroszer said

    296.
    http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/search.html?lq=%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CF%89&dq=

  312. @310 Η αλήθεια είναι ότι σε διαλογική μορφή θα περίμενα κάποιος να πει «στα τσακίδια». Το «άει γκρεμοτσακίσου» δεν μου φαίνεται και τόσο σύνηθες. Αντίθετα στο διήγημα του Ιωάννου είναι η σωστή λέξη στη σωστή θέση.

  313. Μαρία said

    312 Μπορεί το πρωτότυπο να έχει κανένα βαφανκούλο κι η μεταφράστρια το απέδωσε έτσι αντί του απλού ας πούμε άι σιχτίρ 🙂

  314. @313 Σωστό κι αυτό! 🙂

  315. #307

    Βρε Γουσου ακόμα δεν έμαθες να μην τα βάζεις με γυναίκες ; Θα σε φέρουν στο σημείο που θέλουν και θα σε συντρίψουν !

  316. Γς said

    315:
    Σημείο; ποιο σημείο;
    Αλλά τι ρωτάω. Από έναν Gpoint τι άλλο σημείο να περιμένεις

  317. Αντιφασίστας said

    313: Ναι, βρε κορίτσια, αλλά μετά είχε τύψεις για την κουβέντα που του είπε. Άρα δεν πρέπει να του είπε βαφανκούλο ( Μαρία!), αλλά κάτι σχετικό με γκρεμοτσάκισμα.

  318. # 317
    Κανένα μι ρόμπι λε πάλε θα τούπε

  319. #263 ἀπὸ πότε κυκλοφορεῖ αὐτὸ τὸ ἔντυπο; διότι τὴν λέξι Σκούλιγκανς τὴν ἐπλασα ἐγὼ ὅταν πήγαινα Γ’Δημοτικοῦ γιὰ νὰ ὀνομάσω ἕνα φανταστικὸ πλάσμα: ἕνα σκουλῆκι ποὺ φοροῦσε σκουλαρίκι καὶ πήγαινε στὸ σχολεῖο.

  320. spyroszer said

    Επιστρατευμένη Δημοκρατία. Και βιαστική και ασύντακτη.
    «Το γεγονός ότι από τη συνεχιζόμενη απεργία των πληρωμάτων αυτών προκαλούνται σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας και ενέχονται σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη εφοδιασμού των κατοίκων των νησιών, που βρίσκονται σε απομόνωση, σε καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αποφασίζουμε..».
    http://www.et.gr/idocs-nph/pdfimageSummaryviewer.html?args=sppFfdN7IQP5_cc–m0e13bbFLpqz6j9YHHZsewKWrS8rzSZFxgk-Sb8yVJHdnvZkAYi3ORfmarHlTZ0OcIYKyWJgdNHAvT44kicnjz_3u5MoFXpEKrZ6c77k1-A9Eyz7vqZ2xJ5_DZ4Rr4hGMwUddMCpAVKHRMI_v4_XIGjrRZ_UiyH_APhXg..

  321. # 319
    κορνήλιε σκουλήκια λέμε τους οπαδούς του Αρη από τότε που ιδρύθηκε η ΠΑΟΚάρα κι ας μη φοράνε πάντα σκουλαρίκια

  322. #321 σωστὸ κι αὐτό.

  323. Αντιφασίστας said

    http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8656

  324. AndrGt said

    273,276
    Προφανώς είσαι ο εκδότης του έντυπου που αναφέρεις.
    Να χαρώ εγώ πανεπιστημιακό επιμελητή δημοσιεύσεων!

  325. @317 Δηλαδή εσύ άμα πεις στον έρωτα τη ζωής σου βαφνκούλο και μετά τον πιάσει η Χούντα και τον εκτελέσει δεν θα έχεις τύψεις; 🙂

  326. Αντιφασίστας said

    Ο Παναγούλης, όμως, σκοτώθηκε σε ύποπτο τροχαίο, άρα το »άει γκρεμοτσακίσου» μοιάζει σαν κατάρα που έπιασε, έτσι δεν είναι; Ειδικά όταν ήταν οι τελευταίες κουβέντες που του είχε πει.

  327. Γς said

    324:
    Εγώ θα είχα τύψεις αν της έλεγα βαφανκούλο και αυτή πήγαινε και το έκανε και μάλιστα …κανονικά

  328. Αρχή Διά Βίου said

    319 Μάλλον από τον Ιούνιο του2004, αν και κυκλοφορούσε το έντυπο ως SCHOLLηκι από το 2000.
    Όλα αυτά εάν δεν μου ξέφυγε κάτι στο:
    http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=28

    Εκπαιδευτικότατα και τα εξώφυλλα του περιοδικού που χρηματοδοτείται (;) από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Μαθητές με τσιγάρα στο στόμα, ανοιχτά φερμουάρ με χελιδονοφωλιές στο επίμαχο σημείο και άλλα πολλά που προάγουν το πνεύμα της μαθητιώσας νεολαίας και φυσικά προωθούν των ελληνικό πολιτισμό.

    «Περιοδικό για τον μαθητή του τελευταίου θρανίου» λέει στον τίτλο.
    Για τον μαθητή του πρώτου, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Και φυσικά ο μαθητής του τελευταίου θρανίου δεν γνωρίζει εάν το γκανς γράφεται gans ή guns.
    Εδώ στις ΗΠΑ άλλαξε το όνομα της ομάδας Washington Bullets σε Washington Wizards για να μην προκαλεί συνειρμούς, και εμείς ονομάσαμε παραμαθητικό περιοδικό Shcooligans.

  329. @325 Θα με φάει η περιέργεια να δω πώς το λέει στα ιταλικά 🙂

  330. Servitoros said

    Καλέ τρολίνι μην διαβάζεις τέτοια επικίνδυνα περιοδικά μπορεί να ξυπνήσεις ή ακόμα χειρότερα να σταματήσεις να κάνεις μπε, πίσω στο κλουβί με εκλεκτά αναγνώσματα http://www.osotir.org/2011-05-01-12-36-09/14564–2013

  331. sarant said

    312: Ακριβώς, le mot juste που έλεγε κι εκείνος ο περίεργος.

    320: Πραγματικά τρικυμισμένη σύνταξη, ίσως έχει φουρτούνα μεσοπέλαγα. Πώς το έλεγε εκείνη η γελοιογραφία για τη συχνή επανάληψη του εξαιρετικά ασυνήθιστου φαινομένου;

  332. Αρχή Διά Βίου said

    329 Το βέβαιο είναι ότι αυτά τα παιδιά (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/treis_anhlikoi_kathgorountai_gia_viasmo_14xronhs.2108726.html) δεν διάβαζαν το «Προς την Νίκη» και όπως βλέπεις, ασκήθηκε δίωξη και εναντίων των γονέων για παραμέληση ανηλίκου.

    Ίσως θα έπρεπε το Schoolingans (κατά την γνώμη μου θα έπρεπε) να έχει ένδειξη ακαταλληλότητος και να απαιτείται συγκατάθεση γονέων για την ανάγνωση του από τα παιδιά.
    Τα παιδιά-τρομοκράτες φυσικά δεν είναι αυτοδίδακτα στην τρομοκρατία.Κάποιος τα μύησε σε αυτήν.
    Εσένα μια φορά ίσως να σου αρέσει το παιδί σου να διαβάζει παραμαθητικά έντυπα με τα τρία πουλάκια που κάθονταν και τα τραγούδια της ανυπακοής στο εξώφυλλο τους.

  333. Μαρία said

    http://topontiki.gr/article/48364/Edeiran-kai-ton-omiro-theorontas-ton-tromokrati

  334. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Γς, σου έγραψα μια απάντηση για την παρανόηση του σχολίου μου απο μέρους σου, και απάντηση δεν πήρα. Αντιπαρέχομαι τις ιατρικές συμβουλές σου, και σου δίνω μια φιλική συμβουλή. Λιγότερη ώρα στον υπολογιστή, και απόφευγε τις αντιπαραθέσεις, γιατι χάνεις το μέτρο. Φιλικά Λάμπρος.

  335. gryphon said

    330
    Eίναι πραγματι επικινδυνο περιοδικό οι schooligans αλλα για διαφορετικους λογους απο αυτους που εσυ έχεις μαλλον στο μυαλό σου.
    Σιγουρα οχι επειδη οσοι το διαβαζουν ξυπνανε.Αν μη τι άλλο ειναι πια μεινστριμ.Χασμουρητά προκαλει η δηθεν επαναστατικοτητα τους.
    Πιό επαναστατικό είναι σημερα να διαβαζει ενας πιταιρικας τον Σωτηρα
    Το ηξερα το περιοδικο και ειχα διαβασει διαφορα αλλα μπηκα στο λινκ που δινει ο Αρχη δια βιου πιο πανω και προσεξα οτι εχει δωσει συνεντευξη σε καποιο τευχος ο Δημου .Ειναι η αδυναμία μου αυτός ο ανθρωπος και διαισθητικα ηξερα πριν ακομη την διαβασω οτι κατι πολυ σοφο και σπουδαιο θα ειχε πει παλι.Δεν επεσα εξω.
    Η συνεντευξη ειναι περιβόλι αλλα τά πιο πολλά που λέει μεσα ειναι τά γνωστά εξωφρενικά πού λέει εδω και χρονια σέ καθε ειδους καθεστωτικά μεσα που τόν φιλοξενουν.
    Με εντυπωσίασε ομως το παρακατω
    Ερωτηση schooligans: Και βγάζατε χρήματα από αυτό;
    Aπαντηση Δημου: Απ’ όλα τα πράγματα βγάζω χρήματα
    Aυτο μαλιστα. Ειναι επαναστατικο μηνυμα που ξυπναει τους νεους και τους δειχνει τόν δρομο.

  336. @331 Ήταν περίεργος; Δεν είχα αντιληφθεί τέτοιο πράμα. 🙂

  337. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #330
    Ώστε υπάρχει ακόμα! Βέβαια, τότε που το θυμάμαι εγώ το έλεγαν «Προς την Νικήν»… O tempora, o mores. 😀

  338. sarant said

    336: Λέμε 🙂

  339. Servitoros said

    Eίναι πραγματι επικινδυνο περιοδικό οι schooligans αλλα για διαφορετικους λογους απο αυτους που εσυ έχεις μαλλον στο μυαλό σου.

    Όταν διαβάζεις αντεπίθεση και τα παλιά περιοδικά της ΧΑ (ξες τα καλά όχι τα σημερινά τα ξενέρωτα) έχεις σηκωμάρες;

  340. Књаз Неретве said

    Άλλη μια κασιματιά-μπαρούφα:
    Στο σημερινό άρθρο του (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_06/02/2013_510344) γράφει:
    (…)εισβάλλεις σε μια τράπεζα με σκοπό να τη ληστέψεις, οπλισμένος με ένα από τα ισχυρότερα τυφέκια εφόδου της Ιστορίας (Καλάσνικοφ: 400 μ. δραστικό βεληνεκές, 600 r/min δραστικό βεληνεκές)(…) όπου μπλέκει (αυτός; ο επιμελητής;) την ταχυβολία με το βεληνεκές

  341. Αντιφασίστας said

    Οι ξένοι το ‘χουν τούμπανο:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=341548
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=341557

  342. Λάμπρος said

    340. Παρακάμπτω την όλη «λογική» του συντάκτη του άρθρου και μένω στην «οπλοχρησία». Έχει γίνει χρήση όπλων κατά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς, έχω χάσει κάτι;

  343. 340 προς Књаз Неретве

    Εκείνη η ταχυβολία που μετριέται σε rounds per minute δεν σας κάνει εντύπωση; Πάει, χάθηκε το παλιό-καλό βολίδες ανά λεπτό…

  344. Αντιφασίστας said

    Ελάτε, ρε παιδιά, για τον Κασιμάτη μιλάμε!
    http://www.google.gr/search?q=%CF%80%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BF&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=zGsSUdX0HIaX0QXFq4DYDQ&sqi=2&ved=0CEIQsAQ&biw=1092&bih=533#imgrc=4285tV5vjlML5M%3A%3Bv9FQSylaNLnzeM%3Bhttp%253A%252F%252F2.bp.blogspot.com%252F-wGMR7LnikXk%252FUKofcqrWJVI%252FAAAAAAAAyVk%252FMPqpgPTeatE%252Fs1600%252F%25CE%25A0%25CE%2599%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259A%25CE%2599%25CE%259F%252B2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpeiratikoreportaz.blogspot.com%252F2012%252F11%252Fblog-post_5591.html%3B302%3B302

  345. Αρκεσινεύς said

    http://www.gazzetta.gr/egklima/article/369096-h-die-welt-krazei-tin-elliniki-astynomia%E2%80%8F

  346. Αρχή Διά Βίου said

    Ε τι νομίζαμε; Μόνον η Ελλάδα έχει χάλια δημοσιογραφία;
    Εμπόρευμα είναι η είδηση. Ό,τι πληρώσεις παίρνεις.
    Είναι γνωστό μάλιστα ότι για κάποιους «λεφτά υπάρχουν».

  347. Αντιφασίστας said

    Κολιάτσου-Παγκράτι
    http://www.google.gr/search?q=%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%85&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=8rASUfnVMYmX1AXProGIDg&sqi=2&ved=0CD0QsAQ&biw=1092&bih=533

  348. Γς said

    Εκπομπή «Ανιχνεύσεις» στην ΕΤ3, τώρα.
    Οι συζήτηση για τους ‘νεαρού’.
    Σπύρος Μαρκέτος (Επ. Καθ, ΑΠΘ): Κινδυνεύουμε από τους αστυνομικούς και όχι από τους αναρχικούς. Οι αστυνομικοί ψηφίζουν ΧΑ.

  349. spiral architect said

    Συνελήφθη μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Ταμήλων της Βλαχιάς»

  350. ππαν said

    Πράγματι, είναι Βλάχος ο Ταμήλος.

  351. Γς said

    Απίστευτο

  352. spiral architect said

    @351: Eπιστήμονες ρε παιδί μου. 😆

  353. Αντιφασίστας said

    Και τι επιστήμονες! Άκρως καλαίσθητοι:
    http://www.google.gr/search?q=%CE%B6%CE%B1%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82&hl=el&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=TlAVUeePIMfO0QW20YCoBw&sqi=2&ved=0CDgQsAQ&biw=1092&bih=533

  354. cronopiusa said

    Και το 2008 η μάνα του Γρηγορόπουλου έφταιγε.

  355. ππαν said

    Για τον Ιωάννου που κι εμένα μου αρέσει πολύ.
    http://www.lifo.gr/team/sansimera/36161

  356. Αντιφασίστας said

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=752755
    Δεν φέρει κανένα σημάδι βιαιοπραγίας στο πρόσωπο ο συλληφθείς χρυσαβγίτης. Ειλικρινά χαίρομαι πολύ γι’ αυτό και εύχομαι την ίδια καλή μεταχείριση να επιδαψιλεύουν οι αστυνομικοί σε όλους τους συλληφθέντες και τους κρατουμένους.

  357. sarant said

    355: Ωραίο αφιέρωμα κι αυτό!

  358. […] των ληστών του Βελβεντού, που μοίρασε η αστυνομία, σαν τα κεφάλια των ανταρτών ή των ληστών στους φανοστάτες των […]

Σχολιάστε