Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο Άδωνης στο Ξάρβαρντ και άλλα μεζεδάκια

Posted by sarant στο 15 Φεβρουαρίου, 2014


Συνήθως τα σαββατιάτικα μεζεδάκια μας είναι πολλά και μικρά, όπως αρμόζει άλλωστε σε μεζεδάκια. Σήμερα, για αλλαγή, η πιατέλα μας έχει δυο μεγάλα κομμάτια, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και χωριστό άρθρο, και λιγοστά μικρά.

Θα ξεκινήσω με το πρώτο μεγάλο κοψίδι, που έδωσε και τον τίτλο του σημερινού άρθρου. Ο τίτλος, πρέπει να πω, δεν έχει λάθος πληκτρολόγησης, όπως στο προχτεσινό άρθρο του Βήματος, που είχε τον τίτλο «Ο Άδωνις στο Χάρβαντ» και που κανείς δεν το έχει διορθώσει τόσες μέρες σε ένδειξη σεβασμού προς τους αναγνώστες. Όχι, εγώ το Ξάρβαρντ το έγραψα μετά λόγου γνώσεως, που λένε, διότι, σύμφωνα με τη μόνη επίσημη ανακοίνωση που έχω δει, στο Ξάρβαρντ ταξίδεψε ο υπουργός (οΘντκ) Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Πράγματι, αν ανατρέξετε στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο κ. Γεωργιάδης έκανε το ταξίδι του «κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Λέσχη του Xarvard Kennedy School of Government». Το Xarvard δεν μπορεί να είναι λάθος, αφού πιο κάτω επαναλαμβάνεται, όταν γίνεται αναφορά στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Xarvard. Αυτό το Xarvard στα ελληνικά αποδίδεται Ξάρβαρντ. Δεν μου ακούγεται πολύ αγγλοπρεπές, αλλά τα επίσημα έγγραφα ξέρουν καλύτερα.

Πέρα απ’ αυτό, είναι λάθος αυτό που γράφεται στο άρθρο του Βήματος, ότι την πρόσκληση στον Άδωνη την απεύθυνε «η έδρα John F. Kennedy του ξακουστού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ». Δεν ξέρω αν υπάρχει έδρα John F. Kennedy, νομίζω ότι πρόκειται για Kennedy School of Government, αλλά όπως και να έχει το θέμα η πρόσκληση δεν έγινε από το εκπαιδευτικό ή διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου. Άλλωστε, στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδηλώσεων του Χάρβαρντ δεν υπάρχει καμιά μνεία των ομιλιών του κ. Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει ρητά το έγγραφο της Διαύγειας, ο κ. Γεωργιάδης προσκλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Λέσχη του Harvard Kennedy School of Government. Αυτή η Ευρωπαϊκή Λέσχη, ή European Club όπως είναι ο τίτλος της, δεν είναι παρά μία από τις σχεδόν εκατό φοιτητικές λέσχες και συλλόγους που έχει η συγκεκριμένη Σχολή του Χάρβαρντ. Όπως βλέπετε στον κατάλογο, τέτοιοι σύλλογοι υπάρχουν για κάθε γούστο: για φοιτητές από το Πακιστάν, την Ιταλία και την Κορέα, για Χριστιανούς ή Μουσουλμάνους, για γυναικεία ζητήματα και για άτομα ΛΟΑΔ, για τένις και για φρίσμπι. Και κάπου εκεί είναι και το European Club που κάλεσε τον Άδωνη (υποθέτω ότι ο σύλλογος του φρίσμπι θα καλέσει την κ. Κεφαλογιάννη). Ιδού και η πρόσκληση άλλωστε:

xarvardregatakiaΌπως βλέπετε, την πρόσκληση την απευθύνει η European Club, ενώ συντονιστής της συζήτησης είναι κάποιος πατριώτης μας, ο Ioannis Tsoutsias, ο οποίος δεν είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου. Άρα, είναι ανακριβές ότι την πρόσκληση την έκανε «το ξακουστό πανεπιστήμιο». Για να το μεταφέρουμε στα καθ’ ημάς, είναι αντίστοιχο με το να έγινε η πρόσκληση από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Νομικής ή από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Άλλωστε, αν την πρόσκληση την είχε κάνει το πανεπιστήμιο, κατά πάγια τακτική τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα τα κάλυπτε το Χάρβαρντ, ενώ στην περίπτωσή μας, όπως βλέπετε στη Διαύγεια, τα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο. Δεν είναι και πολλά, μόλις 2.420 ευρώ, ενώ λεφτά υπάρχουν. Μόλις χαρίσαμε, αν δεν το πήρατε είδηση, 229.270.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής, φτάνει για να στείλουμε 94739,66 αδώνηδες στο Χάρβαρντ -αν βέβαια το Χάρβαρντ τους δεχτεί.

Γιατί να πληρώσουμε, έστω και 2.420 ευρώ για τη μετάβαση του υπουργού, θα πείτε. Αυτό είναι πολιτικό θέμα. Τυπικά, η μετάβαση είναι νόμιμη, όπως νόμιμη φαινεται να είναι και η κάλυψη των εξόδων από το ελληνικό δημόσιο. Μάλιστα, ο Άδωνης μπορεί να ισχυριστεί ότι κάνει και οικονομία, αφού δεν ταξιδεύει με πρώτη θέση, όπως υποθέτω ότι δικαιούται, ενώ επίσης στη Βοστώνη δεν διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο, αλλά φιλοξενήθηκε στο οίκημα Winthrop House, μια φοιτητική εστία του Χάρβαρντ.

.

.

.

ado1606977_745331002157834_1857702081_nΒέβαια, εδώ ο Άδωνης κάπως τα φούσκωσε, διότι στο Tουίτερ κοκορεύτηκε ότι το Πανεπιστήμιο του παραχώρησε «το σπίτι του JFK», ενώ πρόκειται απλώς για μια σουίτα, που κάποτε ήταν το δωμάτιο του φοιτητή Τζον Κένεντι και έκτοτε έχει μετατραπεί σε σουίτα για υψηλούς προσκεκλημένους. Είναι τιμή, αλλά δεν ήταν το σπίτι του Κένεντι. (Η απάντηση από κάτω δεν πρόερχεται βέβαια από το αυθεντικό προφίλ του Μπάμπη Παπαδημητρίου, άλλωστε λέει Paparadimitriou, πάντως γέλασα όταν την είδα)

Έλεγα λοιπόν ότι η επίσκεψη του Άδωνη είναι νομότυπη. Τώρα, αν τα μηνύματά του θυμίζουν λίγο δεκαπεντάχρονο γυμνασιόπαιδο που έχει πάει πενθήμερη εκδρομή, δεν φταίει ο ίδιος, αλλά εκείνος που έκανε υπουργό κάποιον με ωριμότητα δεκαπεντάχρονου. Όμως αυτά είναι θέμα αισθητικής.

Βέβαια, υπάρχει και μια μικρή σκιά στην επίσκεψη. Δεν εννοώ μόνο ότι η διάλεξη στη Βοστώνη συνδυάστηκε με ιδιωτικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη (πιθανώς με συνέπεια μια μικρή επιβάρυνση του εισιτηρίου, διότι συνήθως το στοπόβερ είναι λίγο ακριβότερο, αν κάνω λάθος διορθώστε με), εννοώ κυρίως ότι το έγγραφο της Διαύγειας έκανε λόγο για δύο διαλέξεις, μία στις 13 του μηνός και μία στις 14, χτες. Όμως, πουθενά δεν βρήκα το παραμικρό γι’ αυτή τη δεύτερη διάλεξη, ούτε και ο συνήθως τόσο λαλίστατος Άδωνης ανακοίνωσε τίποτα από το Τουίτερ, τουλάχιστον ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος).

Οπότε αναρωτιέμαι, τι έγινε η δεύτερη διάλεξη που σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα θα έδινε ο κ. υπουργός στις 14 του μηνός; Δόθηκε; Μήπως ματαιώθηκε λόγω χιονοπτώσεων; Ή μήπως ο προγραμματισμός ήταν κάπως δημιουργικός για να γίνει η πολυπόθητη γέφυρα με το σαββατοκύριακο και τις επισκέψεις στα νιουγιορκέζικα premium outlets;) Δεν νομίζω, αλλά καλό είναι να μας ενημερώσει όποιος ξέρει.

* Πολλά είπαμε για τον Άδωνη, οπότε τα υπόλοιπα μεζεδάκια ως το τελευταίο θα είναι απλώς amuse-bouche, όπως λένε οι Γάλλοι τις λιχουδιές, συνήθως μικροσκοπικού μεγέθους, που σου σερβίρουν ανάμεσα σε δυο πιάτα, ψάρι και κρέας ας πούμε, για να σου αλλάξει η γεύση.

* Η κυρία Βένα Γεωργακοπούλου, έγραψε με αφορμή την Κλουνιάδα, με την οποία δεν πρόλαβα να ασχοληθώ: Μα θα μου πείτε, έγραψαν κομμάτια η «Guardian» και η «Independent». Η δεύτερη, όμως, που θεωρείται και προοδευτική, είχε τον προβοκατόρικο τίτλο: «Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πιστεύει ότι η Βρετανία πρέπει να χάσει τα Μάρμαρά της». Μην προσπεράσετε την κτητική αντωνυμία, παρακαλώ. Την κυρία Β.Γ. την ενόχλησε η κτητική αντωνυμία «της», διότι δεν έχει καταλάβει το αγγλικό λογοπαίγνιο και νομίζει ότι τα marbles του τίτλου (George Clooney believes Britain should lose its Marbles) εννοούν απλώς και μόνο τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Δεν ξέρει ότι to lose one’s marbles σημαίνει «χάνω το μυαλό μου, τρελαίνομαι» (και σ’ αυτή τη φράση marbles δεν είναι τα μάρμαρα αλλά οι γκαζές, νομίζω). Το λογοπαίγνιο βέβαια είναι πασίγνωστο και πολλές βρετανικές εφημερίδες το έχουν χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δεκαετίες.

* Εκείνο το μεγάλο νησί στη ρωσική Άπω Ανατολή εδώ και δεκαετίες, ίσως αιώνες, το λένε Σαχαλίνη στα ελληνικά. Γιατί θέλησε τώρα το in.gr να το μετονομάσει σε Σαχαλίν;

* Δεν είναι καθαυτό σχιζολεξία, μάλλον είναι misparsing (πείτε μου πως το λένε στα ελληνικά), και μάλιστα περίεργο. Άρθρο για κάποιες ταινίες για ερωτευμένους, μας προτρέπει να δούμε την ταινία Ghost επειδή «είναι εκείνο το έργο που επιβεβαιώνει πως το «για πάντα» στην αγάπη ισχύει και με το παραπάνω, ακόμα και στην μετ’αθάνατον ζωή«!

* Τα θεσμικά όργανα της Νομασλάνδης στελεχώνονται όλο και περισσότερο. Ήδη βρέθηκε και νέος περιφερειάρχης, και μάλιστα χωρίς εκλογές. Τον νέο περιφερειάρχη τον τοποθέτησε αριστίνδην το Βήμα, σε πρόσφατο άρθρο του για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ιταλία, στο οποίο έγραψε ότι ο Αλέξης Τσίπτας «Συναντήθηκε επίσης με τον περιφερειάρχη Ρώμης κ. Νικόλα Λάτσιο, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και αδελφό του ηθοποιού που υποδύεται τον κομισάριο Μονταλμπάνο σε μια σειρά στην ιταλική τηλεόραση…».

Ο Νικόλα Λάτσιο μόλις διορίστηκε περιφερειάρχης Ρώμης στη Νομανσλάνδη. Ο περιφερειάρχης του Λάτσιο (presidente della regione Lazio) στην πραγματική ζωή λέγεται Νικόλα Τσινγκαρέτι (Nicola Zingaretti), που ο αδελφός του, ο Λούκα, υποδύεται τον επιθεωρητή (και όχι κομισάριο, αλλά ας το αφήσουμε) Μονταλμπάνο στην τηλεόραση!

* Και κλείνω με άλλο ένα μεγαμεζεδάκι, κλεμμένο στυγνά από τον φίλο Ρογήριο, που το ανάρτησε πρώτα στο Facebook και μετά στη Λεξιλογία. Το μεταφέρω αυτούσιο, έχει και τίτλο:

Tuez-les tous, Dieu reconnaîtra les siens και λαθοθηρίας το ανάγνωσμα…

Ο Αντώνης Πανούτσος είναι ένας από τους σχετικά λιγοστούς αθλητικογράφους που έχει διαβάσει αρκετά στη ζωή του, μεταξύ των άλλων και Ιστορία. Έχει, όμως, την κακή συνήθεια να μην ελέγχει ποτέ (μα ποτέ) τα όσα ιστορικής φύσης αναφέρει παρεμπιπτόντως στα κείμενά του. Έτσι, μετά την ερωτική σχέση Ελ Σιντ και Ισαβέλλας της Καστίλλης (μολονότι 3,5 αιώνες χωρίζουν τον θάνατο του Ροντρίγο Ντίαθ ντε Μπιμπάρ – 1099 – και τη γέννηση της Ισαβέλλας της Καθολικής – 1451), τον Ιούλιο Καίσαρα – αντί του Οκταβιανού Αυγούστου – να ζητεί πίσω από τον Βάρο τις λεγεώνες που χάθηκαν στον Τευτοβούργιο Δρυμό (το 9 μ.Χ, πάνω από μισό αιώνα μετά τη δολοφονία του Καίσαρα) και τους ισχυρισμούς ότι ο όρος «Δελφίνος» είναι ελληνική πατέντα, νέο μαργαριτάρι προστέθηκε στον κατάλογο: «Στην λογική του Σιμόν ντε Μονφόρ που στην κατάληψη της Καρκανσόν (sic) όταν του είπαν πώς μπορούν να ξεχωρίσουν τους αιρετικούς απάντησε «Σφάξτε τους όλους και αφήστε τον Θεό να ξεχωρίσει»».

Για να μην μπερδεύονται όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν τα δραματικά γεγονότα της Σταυροφορίας κατά των Kαθαρών (περ. 1209-1229): η περιβόητη φράση «Σκοτώστε τους όλους κι ο Θεός θα ξεχωρίσει τους δικούς του» («Tuez-les tous, Dieu reconnaîtra les siens.»/ «Cædite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.») φέρεται να ειπώθηκε όχι βέβαια μετά την κατάληψη της Καρκασσόν, αλλά της Μπεζιέ (1209). Και δεν αποδίδεται στον ντε φάκτο στρατιωτικό αρχηγό της σταυροφορίας, τον Σίμωνα του Μονφόρ, αλλά στον παπικό λεγάτο Αρνάλδο Αμαλάριχο, ηγούμενο της μονής του Σιτώ. Υποτίθεται ότι ήταν η απάντησή του στην ερώτηση των στρατιωτών που δεν ήξεραν τι να κάνουν με τον πληθυσμό της πόλης που κατέλαβαν και πώς θα ξεχωρίσουν τους καλούς καθολικούς από τους δυϊστές αιρετικούς.

Δεν είναι βέβαιο ότι η φράση ειπώθηκε πραγματικά. Την αναφέρει μία μόνο πηγή της εποχής, ο Γερμανός κιστερκιανός μοναχός Καισάριος του Χάιστερμπαχ. Δυστυχώς, ακόμη κι αν η φράση δεν ειπώθηκε ποτέ, εκφράζει απόλυτα το πνεύμα των νικητών και τα γεγονότα. Θανατώθηκε ο πληθυσμός της πόλης στο σύνολό του.

* Να πω κι εγώ το δικό μου παράπονο: ο κ. Πανούτσος φαίνεται να πιστεύει πως οι πραγματικοί άντρες δεν βάζουν τόνο στο ερωτηματικό «πώς», κι έτσι στο αρχικό του άρθρο γράφει: «όταν του είπαν πως μπορούν να ξεχωρίσουν τους αιρετικούς απάντησε….», ενώ θέλει τόνο, «πώς μπορούσαν», και για να γίνει ακόμα πιο σαφές «όταν τον ρώτησαν πώς μπορούσαν», διότι έτσι που το έχει σημαίνει «του είπαν ότι μπορούσαν».

* Και κλείνω με αναγγελίες. Την παράλλη βδομάδα θα είμαι στην Αθήνα, οπότε θα πάρω μέρος τουλάχιστον σε δύο εκδηλώσεις, που τις αναφέρω εδώ να μη μου πείτε ότι σας το είπα τελευταία στιγμή.

* Καταρχάς, την Τετάρτη 26.2.2014 στις 6μμ θα γίνει στον Ιανό παρουσίαση του βιβλίου μου «Λόγια του αέρα». Είστε όλοι προσκαλεσμένοι, εννοείται.

* Έπειτα, την Πέμπτη 27.2.2014 στις 8.30 μ.μ., πάλι στον Ιανό, θα πάρω μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Ιορδανίδου «Είναι λάθος ή δεν είναι; Ιδού η απορία«.

155 Σχόλια to “Ο Άδωνης στο Ξάρβαρντ και άλλα μεζεδάκια”

  1. munich said

    καλημέρα!
    ήθελα να ρωτήσω ττους εν Ελλάδι αν έγινε από τα κυρίαρχα ΜΜΕ η αναφορά-διόρθωση ότι ο κ. υπουργός προσκλήθηκε από τη φοιτητική λέσχη κι όχι από τις αρχές του πανεπιστημίου όπως κυκλοφόρησε αρχικά.

    αν το πρόβλημα του γκολφάκια του Πανούτσου ότι ο μόνο ο μη- τόνος στο «πως» θα ήταν καλά. δεν θα επεκταθώ γιατί όπως ξέρετε είμαι κατάτηςβίαςαπ……….

  2. Εγκώ ντεν ξέρει από τουϊτερ αλλά κάτω από το όνομα του Παπαδημητρίου γράφει BabisPaparadim, οπότε μάλλον για τρολιά πρόκειται!

  3. spiral architect said

    Καλημέρα. 🙂
    Το προφίλ στη απάντηση στο Μπουμπούκο είναι χιουμοριστικό. Ο Μπάμπης ο ορίτζιναλ, «ὁ ὢν καὶ ὁ ἦν καὶ ὁ ἐρχόμενος» είναι αυτός.

  4. Νέο Kid Στο Block said

    «Το πρώτο σκαλί του Ξάβαρντ»

    Εις τον Αντώνιον παραπονιούνταν
    μια μέρα ο νέος πολιτικός Σπυράκης
    «Τώρα δυο χρόνια πέρασαν που στο Τουίτερ γράφω
    κ’ έναν φίλο Μπάμπη έκαμα μονάχα.
    Το μόνον εν Βοστώνη διαλεκτικόν μου έργον είναι
    που μίλησα στο Ξαρβαρντ για πιράνχα
    Aλλοίμονον, είν’ υψηλή το βλέπω,
    πολύ υψηλή της Jfk- σουίτας η σκάλα•
    κι απ’ το σκαλί του Ξαβαρντ εδώ που είμαι
    ποτέ δεν θ’ ανεβώ πιο πάνω
    κι όλοι θα λένε «να ο κλασμένος!.»

    Είπ’ ο Αντώνιος• «Aυτά τα λόγια
    ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
    Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
    νάσαι υπερήφανος κ’ ευτυχισμένος.
    Ξάρβαρντ που έφθασες, λίγο δεν είναι•
    Σόπινγκ στα άουτλετ που έκαμες, μεγάλη δόξα!

    Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
    πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
    Εις το σκαλί του Μποϊνγκ για να πατήσεις τούτο
    πρέπει με το σπαθί σου στην τσέτουλα
    και στη μπαρούφα μέσα νάσαι
    πολίτης εις των λαμόγιων πόλι.
    Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
    και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
    Στην αγορά της βρίσκεις Χαρατσοθέτας
    που δεν γελά κανένας παλιοφούστης

    Ξάρβαρντ που έφθασες, λίγο δεν είναι•
    Σόπινγκ στο άουτλετ που έκαμες, μεγάλη δόξα!

  5. dr7x said

    Μα και το όνομα, Paparadimitriou γράφει, ω Δύτη μου (και Νικοκύρη μου)! 🙂

  6. spiral architect said

    Τcc, ρε παιδί μ’! 😆

  7. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια!

    2-3-5: Ε, στραβομάρα, ευχαριστώ!

    4: Μπράβο Νεοκίντ!

    1: Ούτε εγώ άκουσα τίποτα από μέινστριμ μέσα. Και όλη η ιστορία για την πρόσκληση κτλ. βγήκε από «δημοσιογραφία των πολιτών» (έβαλα κι εγώ το χεράκι μου).

  8. Προσπαθώ να θυμηθώ που έχω ξαναδεί καρικατούρα σαν του Μπουμπούκου να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλλες, σε ποιό θεατρικό, σε ποιό πανηγύρι, σε ποιό λούμπεν σκυλαδικο αλλά δεν μου βγαίνει στην επιφάνεια. Θα χάσω τον ύπνο μου αν δεν το βρώ.

  9. sh said

    υπάρχει έκφραση «he is talking marbles»;
    θα ορκιζόμουν ότι την άκουσα κατά την αναγγελία ρεπορτάζ για το θέμα του κλούνει στο euronews ή france24.

  10. spiral architect said

    Φαντάζομαι τη Ολγα να παίζει φρίζμπι με τα μέλη του ομώνυμου κλαμπ και …. 🙄

  11. Οσον αφορά τον Πανούτσο έχει πιάσει από καθαρό το νόημα της επιτυχημένης αθλητικογραφίας :το σκορ να γράφεις σωστά και περισσότερη σημασία δίνουνε στο ύφος που τα λες παρά προσέχουνε τι λες.

  12. #11
    καθαρό = καιρό

  13. Νέο Kid Στο Block said

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας αρέσουν τόσο τα κοπυπαστωμένα ποιηματίδια του Κορνήλιου, ενώ το δικό μου 100% πρωτότυπο αριστουργημα πήρε μόνο ένα λάικ! (κι αυτό από τον Νικοκύρη, που όσο να πεις μια αβρότητα και ευγένεια τη διαθέτει εκ φύσεως) Αν είχα ρουφμπούκ θα σάς έκανα ΟΛΟΥΣ ανφρέντ • άμουσοι!

  14. Νέο Kid Στο Block said

    Παρντόν! Έκανε «λάικ» κι ο Σπάιραλ στο 6 (ελπίζω…:lol:) ,οπότε αυτόν τον επαναφέρω κάνοντάς τον ανανφρέντ! 😆

  15. Ελένη said

    αν προσέξετε το όνομα στο λογαριασμό του «μπάμπη παπαδημητρίου», φαίνεται ότι δεν είναι αυτός 🙂

  16. Ο Άδωνης, του Άδωνη, τον Άδωνη. Εντάξει.
    Ο Άδωνις, του Αδώνιδος (αλίμονο) ή του Άδωνη (πασέ, αλλά έτσι το έχει στην απόφαση στη «Διαύγεια»), τον Άδωνη; κι εκείνο το -ι- της ονομαστικής πάει χαμένο; Έχω μπλεχτεί.

  17. Καλή σας ημέρα,
    δεν ξέρω αν προσέξατε ότι το username του φερόμενου ως Μπάμπη Παπ. είναι (σπάζοντάς το) @ Babis Papara dim,
    Άλλωστε θεωρώ πολύ τραβηγμένο το ύφος και την επιλογή των λέξεων, ακόμη και γι αυτό το μεγαθήριο της δημοσιογραφίας…

  18. Babis Paparadimitriu said

    Πώς τολμάτε χαμερπείς σκώληκες να λέτε πως δεν υπάρχω και δεν θαυμάζω ΤΟΝ Υπουργό;

  19. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    Μερικά σχόλια τα είχε πιάσει η σπαμοπαγίδα και τα ετεροχρόνισα (15, 17, 18)

    9: Όχι, δεν ξέρω έκφραση talking marbles

  20. # 13

    Κιντ

    Μα είναι αριστούργημα-κανείς δεν αντιλέγει
    είναι η άγνοια του κοινού κι ο τρόπος που επιλέγει
    αιτία που το ποίημα λίγο έχει παραπέσει
    ενω ψηλά, στη κορυφή, θάπρεπε νάχε θέση !

    Μην απελπίζεσαι και μην πολυζορίζεσαι
    τα καλά κ’ αγαθά κόποις κτώνται
    μα καμμιά φορά τα πράγματα παίρνουνε λάθος δρόμο

  21. Νέο Kid Στο Block said

    20. 😆 Σαπώ, συμβάζελε! 😉

  22. 5 Στραβομάρα!

  23. JustAnotherGoneOff said

    Τώρα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτατα ασυμμάζευτα.

  24. Nick said

    Γιατί Ξάρβαρντ και όχι Ζάρβαρντ? Κατά το Ζίροξ, Ζάιλοφοουν, Ζουμπούντου κλπ? 😛 Καλημέρα!

  25. Ζάβαρντ ίσως; Όπως Ζήνα, Ζήροξ κτλ :p

  26. Γιάννης Κουβάτσος said

    Καλημέρα!
    Ευτυχώς, Νικοκύρη, που υπάρχετε εσύ και η ιστοσελίδα σου και βάζετε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί το βουητό στ’ αυτιά μου από τη στιγμή που έμαθα τα περί προσκλήσεως του Αδώνιδος Γεωργιάδου στο Χάρβαρντ δεν έλεγε να μ’ εγκαταλείψει. Με γλίτωσες από μια επίσκεψη στον ωριλά. 🙂

  27. Για να μη σπάσει το σερί: Ζάρβαρντ ίσως; Όπως Ζαναντού;

  28. Φρανκφούρτα γκασταρμπάιτα said

    Καλημέρα από την Φρανκφούρτη…

    Μία σημείωση. Οι Αγγλοι όταν ξεκινά η λέξη από «Χ» το διαβάζουν «Ζ». Άρα η οθντκ υπουργάρα μας πήγε στο Ζάρβαρντ. Ήθελα πολύ να γνωρίσω τον άνθρωπο της οθντκ υπουργάρας που διαβάζει και εγκρίνει τα κείμενα που τον αφορούν.

    Σε ότι αφορά στον Πανούτσο. Κάποτε , νομίζω κατάφερνε να αναλύσει σωστά τα αθλητικά. Κατόπιν ο φιλελές , που ποτέ δεν έκρυψε μέσα του , τον έχει επηρεάσει. Βάλε και το προχωρημένο της ηλικίας , δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος.

  29. # 21

    Μελλοντικέ συμΠΑΟΚgή (με Αλαφ ούζο δε βγάζετε πενταετία, θα σας διαλύσει), φέτος ο τελικός θα έχει δυο ομάδες που θα φοράν ασπρόμαυρα

  30. Φτού! έσπασε!

  31. Σιτροέν Ζάρβαρντ 😉

  32. sarant said

    Σωστά Ζάρβαρντ, ή ίσως Ζάβαρντ για να ταιριάζει και με το τιμώμενο πρόσωπο!

  33. Γς said

    >ενω ψηλά, στη κορυφή, θάπρεπε νάχε θέση

    θέση ψηλά κι αγνάντευε…

  34. Γς said

    32->20 (Τζι)

  35. Γς said

    φτου!

    33->20 (Τζι)

    20:
    >ενω ψηλά, στη κορυφή, θάπρεπε νάχε θέση

    θέση ψηλά κι αγνάντευε…

  36. Ορεσίβιος said

    Νικοκύρη. Ξες αν υπάρχει καμιά Λέσχη φίλων της πρέφας στο Χάρβαρντ, να πάμε με δυο φιλαράκια για δυο τρεις παρτίδες το Σαββατοκύριακο; Ξενοδοχείο δε θέλουμε, θα φιλοξενηθούμε στο σπίτι του θρυλικού Νικ δε Γκρικ.

  37. Γς said

    Κι ήταν κάποιος (γνωστός) που ισχυριζόταν ότι είχε διδάξει στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο La Verne. Αργότερα ότι είναι καθηγητής του πανεπιστημίου αυτού.

    Τον είχαν καλέσει να δώσει μια διάλεξη στη Νέα Μάκρη. Στην Αμερικάνικη Βάση που είχε «παράρτημα» το πανεπιστήμιο

  38. ΠΑΝΟΣ said

    «…ισχύει και με το παραπάνω, ακόμα και στην μετ’αθάνατον ζωή“!.Κατ’ εμέ(επιτρέπετε;), αν ξεχάσουμε το απίθανο «μετ’αθάνατον»,τότε επί τής ουσίας,είναι μια ρωμέικη, χριστιανοταλιμπανική μαλ@#ία.(Sorry fellows!).Πώς γίνεται και πότε έγινε,να αγαπιώμαστε με ένα άλλο άτομο μετά θάνατον ή μετ’ αθάνατον;Ο ευρών αμειφθήσεται γενναίως.

  39. sarant said

    38: Ταινία είναι 🙂

  40. LandS said

    http://info-war.gr/2014/02/%CF%83%CE%B2%CE%AE%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC/

  41. leonicos said

    @13 Νεοκηδειε, λάικα κι από μένα. Και κάποιοι ανόητοι λέγανε τον Καβάφη πρωτότυπο!!!!

  42. Η «διάλεξη», η «ομιλία», η «εκδήλωση» και δεν ξέρω άλλο τι, έγινε «κλειστή συζήτηση» στο δελτίο τύπου όπως δημοσιεύτηκε πριν λίγη ώρα στο Πρώτο Θέμα. Λέει πολλά ωραία όπως κι αυτό:

    «Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, για τη διαμονή του κ. Γεωργιάδη παραχωρήθηκε(sic) η ιστορική κατοικία(sic) του Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος διέμενε εκεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του ως Harvard College Senior, στη Βοστόνη.»

  43. leonicos said

    @26 Γιάννη, ΩΡΛ όχι ωριλα. Μη γίνει της ορθαπαιδικής vs ορθοπεδική εδώ μέσα!

    Γιάννη, κάνω πλάκα. απλώς υπενθυμίζω το παλιό άρθρο

  44. leonicos said

    @32 Νικ. Νοικ, Μήπως ήθελες να γράψεις ζαρζαβατικά κι έγραψες Ζάβαρντ;

  45. Γιάννης Κουβάτσος said

    43: 🙂
    29: Ο τελικός θα είναι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός με νικητή τον Ολυμπιακό, είτε με το καλό είτε με το κακό. Ελπίζω να τους ζορίσουμε, ώστε να αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τους γνωστούς άσους στο μανίκι και να εκτεθούν για πολλοστή φορά. 😉

  46. ππαν said

    Κιντ, ντουζ πουάν (πού να΄ναι αυτή η ψυχή… 😦 )

  47. ππαν said

    Να βάλω και μια απορία: αυτό το «παρΕχώρησε» στο τουίτ του Άδωνη μόνο εμένα μου φαίνεται λάθος;

  48. qq said

    Από τότε που σας έπαιξε μονότερμα και σας έβαλε απανωτά καμιά δεκαριά γκολ, το φυσάτε και δεν κρυώνει. Σας ανάγκασε ως to έσχατο όπλο σας να βγάλετε όλα τα ρατσιστικά σας στην φόρα και αυτό δεν του το συγχωρείτε. Παρηγοριά. Σε λίγο δεν θα τον έχετε ανάγκη. Μόνοι σας θα βγάζετε τα μάτια σας.

  49. spiral architect said

    @18: Τα σέβη μας ΜαμποΜεγαλειότατε! 😆
    (άιντε και υπερυπουργός οικονδομικών)

  50. spiral architect said

    @47: Χμμ, είναι σαν το γιατρό το Δημοκίδη.
    (το πληκτρολόγιο του άιφον φταίει)

  51. sarant said

    47: Εσωτερική αύξηση είναι, εγώ δεν θα το έβαζα ακόμα και με λόγιο ρήμα, διότι δεν τονίζεται. Ούτε θα έγραφα «υπεχώρησε», ούτε «ανεχώρησε» ή «απεχώρησε».

  52. ππαν said

    Νικοδεσπότη, μέχρι την εσωτερική αύξηση ξέρω κι εγώ (έχω βγάλει την τρίτη δημοτικού). Ευχαριστώ πάντως που θέλησες να μου τη μάθεις.

  53. sarant said

    Δεν είπα ότι δεν την ξέρεις, όταν απαντάει κανείς μπορεί να πει και κάτι το αυτονόητο για να συνεχίσει στην ειδοποιό διαφορά (ότι δεν τονίζεται, όπως π.χ. στο «προσέφερε»).

  54. christos k said

    «στην μετ’αθάνατον ζωή…μάλλον είναι misparsing (πείτε μου πως το λένε στα ελληνικά)».

    Νίκο το βρήκα!! Είναι εκθλιπτική πρόταξη :)))

  55. Νέο Kid Στο Block said

    Γειά σου Ππαν! 🙂

  56. Νέο Kid Στο Block said

    Εγώ πάλι, αυτή την «εσωτερική αύξηση» δεν τη θυμάμαι καθόλου! (κι έχω βγάλει πάνω από τρίτη δημ.!)
    Το πρόβλημά μου βέβαια είναι η εξωτερική αύξηση (της διαμέτρου της μέσης μου… γμτ) 😦

  57. # 45

    Η ιστορία επαναλαμβάνεται , στη ρεβάνς στν (άδεια) Τούμπα θα έλθει πάλι ιγκόγνιτο ο Βαγγέλας με το φορτηγό-πινακίδα » Η Παναγιά μαζί σου» του Κυριάκου του μουστακαλή, 2 500 χωροφύλακες και δυο ελικόπτερα να εποπτεύουν τον χώρο όπου θα αποκλεισθεί για μια ακόμη φορά ο θρύλος.
    Εσύ βέβαια μπορεί να προσεύχεσαι να ξαναβάλουν εκείνον τον διαιτητή που άφησε τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες και στο 119 της παράτασης έπνιξε το καταγανέστατο πέναλτυ στον Μπακαγιόκο για να περάσει ο θρύλος. Μόνο έτσι.

  58. stratosbg said

    Reblogged this on a hairless ape.

  59. Avonidas said

    «Μόλις χαρίσαμε, αν δεν το πήρατε είδηση, 229.270.000 ευρώ στο Μέγαρο Μουσικής, φτάνει για να στείλουμε 94739,66 αδώνηδες στο Χάρβαρντ -αν βέβαια το Χάρβαρντ τους δεχτεί.»

    Με τέτοια λεφτά, θα μπορούσαμε να τους στείλουμε στο Διάολο — αν βέβαια ο Διάολος τους δεχτεί. 😉

  60. […] Θα ξεκινήσω με το πρώτο μεγάλο κοψίδι, που έδωσε και τον τίτλο του σημερινού άρθρου. Ο τίτλος, πρέπει να πω, δεν έχει λάθος πληκτρολόγησης, όπως στο προχτεσινό άρθρο του Βήματος, που είχε τον τίτλο “Ο Άδωνις στο Χάρβαντ” και που κανείς δεν το έχει διορθώσει τόσες μέρες σε ένδειξη σεβασμού προς τους αναγνώστες. Όχι, εγώ το Ξάρβαρντ το έγραψα μετά λόγου γνώσεως, που λένε, διότι, σύμφωνα με τη μόνη επίσημη ανακοίνωση που έχω δει, στο Ξάρβαρντ ταξίδεψε ο υπουργός (οΘντκ) Υγείας κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Πράγματι, αν ανατρέξετε στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, ο κ. Γεωργιάδης έκανε το ταξίδι του “κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Λέσχη του Xarvard Kennedy School of Governent”. Το Xarvard δεν μπορεί να είναι λάθος, αφού πιο κάτω επαναλαμβάνεται, όταν γίνεται αναφορά στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Xarvard. Αυτό το Xarvard στα ελληνικά αποδίδεται Ξάρβαρντ. Δεν μου ακούγεται πολύ αγγλοπρεπές, αλλά τα επίσημα έγγραφα ξέρουν καλύτερα.Πέρα απ’ αυτό, είναι λάθος αυτό που γράφεται στο άρθρο του Βήματος, ότι την πρόσκληση στον Άδωνη την απεύθυνε “η έδρα John F. Kennedyτου ξακουστού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ”. Δεν ξέρω αν υπάρχει έδρα John F. Kennedy, νομίζω ότι πρόκειται για Kennedy School of Government, αλλά όπως και να έχει το θέμα η πρόσκληση δεν έγινε από το εκπαιδευτικό ή διοικητικό προσωπικό του πανεπιστημίου. Άλλωστε, στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδηλώσεων του Χάρβαρντ δεν υπάρχει καμιά μνεία των ομιλιών του κ. Γεωργιάδη.  […]

  61. stratosbg said

    Νομίζω ότι το «στην μετ’αθάνατον ζωή» είναι λογοπαίγνιο. Ναι μεν πέθανε, (αν θυμάμαι καλά την ταινία) αλλά υπάρχει σαν φάντασμα οπότε «ζει», ναι μεν ήρθε ο θάνατος αλλά τελικά είναι αθάνατος.

  62. π2 said

    Νίκο, διόρθωσε και το Governent (το πρωτότυπο της Διαύγειας το έχει σωστά), μη σου την πει ο ομιλητής του Xavarakatranemia.

  63. Μακριά από μένα να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου (αλλά θα τον κάνω), ωστόσο πρέπει να πω ότι τα clubs και societies των αγγλοσαξωνικού τύπου ΑΕΙ πέραν του ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις ελληνικές πολιτικές νεολαίες (μα καμία) μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά και σε συνεργασία με αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημίου, και ενίοτε να αναλαμβάνουν την διοργάνωση εκδηλώσεων ακαδημαϊκής ή άλλης φύσεως σχεδόν on behalf of the department, και σίγουρα με την στήριξη και συμμετοχή του. Κάτω από το ίδιο καθεστώς από άποψη καταστατικού λειτουργίας μπορεί να βρούμε το (υποθετικό) Spanish Omelette Lovers’ Club και το European Club, αλλά αυτό επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι έχουν την ίδια σημασία (και δύναμη) μέσα στον μικρόκοσμο του πανεπιστημίου. Εν ολίγοις αυτό που θέλω να πω είναι πως μια πρόσκληση από club πανεπιστημίου (και κυρίως πανεπιστημίων όπως του Χάρβαρντ, της Βοστώνης, της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ όπου η δικτύωση παίζει σχεδόν πιο σημαντικό ρόλο απ’ την ακαδημαϊκή τους λειτουργία) δεν είναι απαραίτητα ασόβαρη. Δεν λέω ότι η συγκεκριμένη είναι σοβαρή ή το συγκεκριμένο Club είναι particularly prestigious, λέω ότι δεν είναι δεδομένο πως ΔΕΝ είναι.

    Και ας έχουμε κατά νου ότι η πρόσκληση δεν έγινε στο πρόσωπο του Αδώνιδος συγκεκριμένα, αλλά με βάση τον θεσμικό του ρόλο ως υπουργού Υγείας (δεν φταίνε αυτοί οι δόλιοι που τον κάλεσαν που τον έχουμε εμείς υπουργό), η εκδήλωση σαφέστατα είναι περασμένη στο κεντρικό σύστημα του πανεπιστημίου (αφού χρειάζεται registration για να την παρακολουθήσουν ΜΟΝΟ φοιτητές), και προφανώς τρέχει με την υποστήριξη του οικείου τμήματος, αλλιώς οι διοργανωτές δεν θα είχαν την ευχέρεια να παραχωρήσουν δωμάτιο εντός του πανεπιστημίου στον καλεσμένο. Ο συντονιστής της συζήτησης ο πατριώτης μας δεν είναι μέλος ΔΕΠ αλλά απ’ ό,τι βλέπω στο βιογραφικό του κάνει ένα (ακόμα) μάστερ στη δημόσια διοίκηση, και καθώς είναι ήδη απόφοιτος άλλου προγράμματος του Χάρβαρντ είναι δεδομένο ότι χαίρει αναγνώρισης (οι influential alumnae σ’ αυτά τα πανεπιστήμια αντιμετωπίζονται σαν ημίθεοι, καθώς αποτελούν και βασική πηγή εξεύρεσης πόρων ή και άμεσης χρηματοδότησης), αλλά έτσι κι αλλιώς ένας moderator είναι, θα μπορούσε να έχει αυτή τη θέση και σε επίσημο συνέδριο του πανεπιστημίου (όπως μπορεί ακόμα —στις ΗΠΑ μπορούν και οι μεταπτυχιακοι φοιτητές υπό όρους— και να διδάξει).

    Συγνώμη που πολυλογώ, αλλά πρέπει ανακεφαλαιώνοντας τα τονίσω ότι βάσιμη αντιστοιχία στο «είναι αντίστοιχο με το να έγινε η πρόσκληση από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της Νομικής ή από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» πραγματικά δεν υπάρχει.

  64. O Διάολος said

    Kύριε Αvonidas, όχι επειδή με βρήκατε καλό να μου φορτώσετε όλη τη σαβούρα!
    διά το γνήσιον της υπογραφής: 👿 👿

  65. Για την προφορά «Χάβαντ», χαρακτηριστική της Βοστώνης (διακρίνεται εύκολα σε ομιλίες των Κένεντι στο γιουτούμπ ή στους δύο παρουσιαστές του σπαρταριστού Car Talk, απόφοιτους του ΜΙΤ) υπάρχει το χιουμοριστικό κλισέ
    «Χι πάακς χις κάα ατ Χάαβαντ Γιάαντ«

  66. Γιάννης Κουβάτσος said

    57: Εγώ είμαι Παναθηναϊκός και προσεύχομαι να παίξουμε στον τελικό με τον ΠΑΟΚ για ευνόητους λόγους. 4 χρόνια χωρίς τίτλο είμαστε! 😉

  67. sarant said

    Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

    63: Καλά κάνατε και τα γράψατε κι εδώ, είχα δει στο ΦΜπ το σχόλιο και σκεφτόμουν να το μεταφέρω.

  68. ἔλα Νεοκίδιε, μὴ γκρινιάζῃς, ἄν θέλεις δὲν θὰ ξαναγράψω ποτὲ κανένα στιχούργημα καὶ θὰ παίρν{}ης ἐσὺ ὅλο τὸ χειροκρότημα.

    πάντως μᾶλλον πατάτα ὁλκῆς ἀποδεικνύεται τελικὰ καὶ ἡ εἴδησι περὶ γυμναστηρίου τῆς ΧΑ, ἡ ὁποία ἀνπαπαρήχθη (σκόπιμος ὁ ἀναδιπλασιαμὸς) σὲ σελίδες, κανάλια, ἐφημερίδες καὶ ἀνακοινώσεις…κομμάτων!

    ἀλλὰ καὶ ὁ παραλληλισμὸς τῆς ἐπισκέψεως τοῦ Ἀδώνιδος στὸ Χάρβαρντ μὲ τυχὸν ἐπίσκεψι σὲ δικό μας πανεπιστήμιο κατόπιν προσκλήσως τῆς ΔΑΠ_ΝΔΦΚ παραβλέπει κάτι σημαντικό: ὅτι στὸ παρελθόν, σὲ προμνημονιακὲς ἐποχές, ὅταν ὁ Ἄδωνις ἦταν μόνο βουλευτής, ἐρωτηθεὶς σχετικῶς ὁ πρύτανις (τοῦ Ἀθήνῃσιν νομίζω) ἀπήντησε ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ ἐγγυηθῇ τὴν ἀσφάλεια τοῦ Ἀδώνιδος καὶ νὰ τὸν προστατεύσῃ ἀπὸ ἐνδεχόμενη ἐπίθεσι ἐξτρεμιστῶν φοιτητῶν. φαίνεται πὼς τὸ Ξάρβαρτν ὅμως μπορεῖ καὶ αὐτὴ ἡ διαφορὰ εἶναι, θεωρῶ, ἄξια σημειώσεως.

  69. O Διάολος said

    Έλα βρε σύ Κορνήλιε τώρα! Δεν είσαι σε δικαστήριο! 😆
    Oι φοιτητές του Χάρβαρντος άλλη σκορδοκαϊλα δεν είχαν, να πάν’ να δείρουν τον Αδόνιδα… 😆

  70. Νέο Kid Στο Block said

    Συγγνώμη, δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε! Πρέπει να με κυρίευσε στο πορνηρό νούμερο (69 😳 ) ακάθαρτο πνεύμα!
    Κορνήλιε, φέρε τα θυμιατά και ρίξε πράμα αβέρτα! 🙂

  71. Ο συντονιστής Τσούτσιας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο μονοετές πρόγραμμα Mid-Career Masters in Public Administration (MPA – http://www.hks.harvard.edu/degrees/masters/mc-mpa) για το 2013-2014 (εξ ου και το MPA 2014). Έδρα Κέννεντυ δεν υπάρχει – μόνο η Σχολή. Τέλος, η σουίτα Κέννεντυ ήταν δίκλινο δωμάτιο το οποίο ο Κ. μοιράστηκε με έναν άλλο φοιτητή, το μετέπειτα βουλευτή Μακντόναλντ, όταν ήταν τελειόφοιτος το 1939-1940 (http://news.harvard.edu/gazette/story/2011/10/a-room-fit-for-a-president/)
    Παναγιώτης Δημητράς
    Κάτοχος διετούς MPA (http://www.hks.harvard.edu/degrees/masters/mpa) του 1977 (και ενός Ph.D. to 1979) 🙂

  72. Ὑπαγε ὀπίσω μου σατανᾶ!

  73. sarant said

    71: Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Αυτό το mid-career απευθύνεται σε αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας σπουδαστές, εξού και το «mid», υποθέτω.

  74. spiral architect said

    @63: Αυτές οι δικτυώσεις και τα λόμπιγκ αντικαθιστούν στις ΗΠΑ την ασύρματη δικτύωση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου επικοινωνίας. 😉
    Υπήρξαν όμως και χειρότερα: Απόφοιτος όχι μόνον του Χάρβαρντ αλλά και του Γέιλ έγινε πρόεδρος!
    (για να μη νιώθουν κόμπλεξ κατωτερότητας οι εγχώριοι απόφοιτοι του ΑΠΘ και των ΤΕΙ Καρδίτσας)
    Όσο για τον κύριο Τσούτσια όταν το συνέδεσαν με το Μπουμπούκο θεώρησε πρέπον να μας πει ότι δεν έχουμε τα απαραίτητα δικαιώματα για να γνωρίσουμε κάποιες απ’ τις αφεντομουτσουνάρες των αποφοίτων του Ξάρβαρντ.

    Δίδαγμα: Αν θελήσετε ποτέ να φτιάξετε κάτι που να δουλεύει και δεν ξέρετε τον τρόπο, τουλάχιστον τώρα ξέρετε ποιους θα καλέσετε για να το φτιάξουν για σας!

  75. spyroszer said

    Νικοκύρη ποιο είναι το δεύτερο μεγάλο κοψίδι; Κάτι που διέφυγε;

  76. spyroszer said

    75. Κάτι μου διέφυγε;

  77. Theo said

    Η ΚΝΕ τρολάρει το «φλερτ» Τσίπρα-Δασκαλόπουλου (του ΣΕΒ).

    Και θυμάμαι τη θρυλούμενη προτροπή του Κων. Καραμανλή στον ΑΓΠ στα τέλη της δεκαετίας του ’70: «Αν βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου, θα γίνεις πρωθυπουργός κι εγώ πρόεδρος».
    Μήπως ο Τσίπρας αντιγράφει τον ΑΓΠ και το νερό στο κρασί του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στη σωστή αναλογία για να κάνει κυβέρνηση;

  78. spiral architect said

    @77: Ο ΑΓΠ ήταν και παραμένει αξεπέραστος! 😀

  79. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Ξάρβαρντ Χάρβαρντ ή Ξεχάρβαλντ ; (αχ αυτή η βίκι)

    Harvard cheating scandal

  80. Αχ, αυτό το ρημάδι το διαδίκτυο! Σβήνεις-σβήνεις («στιγμιότυπο της σελίδας όπως εμφανίστηκε στις 8 Φεβ. 2014 09:18:13 GMT») και πάλι μένουν…

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:pHOLBt015ccJ:www.eos-project.com/index.php/the-team+&cd=2&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  81. spiral architect said

    Σβήνουν τα ίχνη μετά το ταξίδι Γεωργιάδη στις ΗΠΑ
    Tώρα ξέρετε καλά πως δουλεύει το μπλουτούθ! 😉

  82. gmich said

    Κάνετε και στην Θεσσαλονίκη ( αν είναι εύκολο) καμιά παρουσίαση βιβλίου για να μπορούμε να παρακολουθήσουμε και εμείς οι βόρειοι.

  83. sarant said

    82: Δεν έχεις άδικο, αλλά δεν μένω στην Αθήνα να μπορώ να πεταχτώ εύκολα…

  84. skol said

    Είναι λίγο ρατσιστικό να λέμε ότι με το που γεννιέσαι και αναπνέεις τον υπέροχο αέρα της Ελλάδας αποκτάς αυτομάτως ελληνική συνείδηση.

    Το παραπάνω είναι από συνέντευξη του γενικού διευθυντή πληθυσμού και κοινωνικής συνοχής (δείτε εδώ στο 1:07:20)
    Η ταλαιπωρία δηλαδή που περνάνε αυτά τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα οφείλεται στα …αντιρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

  85. sarant said

    !!! Τι άλλο θα ακούσουμε!

  86. Ανδρέας said

    81. Στην ελληνική αγορά εμφανίζεται ως εισπρακτική εταιρεία η ΕΟΣ

  87. kamateros said

    Δουλεύει σκληρά η αυτού εξοχότης του, Άδωνης Σπυρίδων Γεωργιάδης; Εργάζεται πυρετωδώς υπέρ της μακροημέρευσης και της ευημερίας του ελληνικού έθνους; Think again, dude: Την πάρτη του κοιτάει, ρεεε! Μέχρι και τσουτσέκια του κομματικού του στρατού έβαλε να τον προσκαλέσουν στις ΗΠΑ, να κάνει τα ψώνια του, τον τουρισμό του σε μιαν πραγματική χώρα, να φανεί και ότι τον ποθούν κολασμένα τα διεθνή πανεπιστήμια, όπως το «Xarvard (sic)», ένεκα που έχει γίνει ρεζίλι στους νοήμονες ενήμερους με παλιές κομπίνες, όπως η υπόθεση του ανύπαρκτου πανεπιστημίου Alpine Universität (Τζιροπούλου, Μανωλίδου κ.ά)… http://www.koutipandoras.gr/article/106901/oi-diorganotes-tis-ekdilosis-sto-harvarnt-poy-kalesan-ton-adonisvinoyn-ta-stoiheia

  88. ππαν said

    Έναν ωραίο γεωγραφικό μεζέ μόλις τσίμπησα, και στα δυο ομόσταυλα σάιτ sportday kai sportfm: http://tinyurl.com/nslntgx
    http://www.sport-fm.gr/article/parti-sti-bretani-i-monako/750720

    Αντιγράφω: ««Πάρτι» στη Βρετάνη η Μονακό

    Χωρίς να «ιδρώσει» η Μονακό πέρασε από το κάστρο της Βρετάνης, καθώς επικράτησε 2-0 απέναντι στη Μπαστιά χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Τζέιμς Ροντρίγκεζ και έμεινε… ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου.»

    H Μπαστιά βρίσκεται στη Κορσική, η ομώνυμη ομάδα είναι πολύ γνωστή, η δε Βρετάνη βρίσκεται εκεί που είναι το χωριό του Αστερίξ.

  89. Σε προηγούμενη «εικόνα» της EOS εμφανίζεται κι άλλος «Principal». Κάποιος LUKA ORESKOVIC, επίσης της κομπανίας European Conference στο Harvard. Πλέον, εξαφανίστηκε κι αυτός:

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:CwlnMVRzzD8J:www.eos-project.com/index.php/the-team/42-eos/eos+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  90. sarant said

    88΅: Και πώς τους ήρθε; Άλλο πάλι και τούτο!

  91. munich said

    88…η δε Βρετάνη βρίσκεται εκεί που είναι το χωριό του Αστερίξ.»

    αυτό κι αν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός! 😀 😀 😀

  92. ππαν said

    Νομίζω πως η εικόνα του χωριού στην βορειοδυτική γωνία του εξαγώνου έχει νετυπωθεί καλύτερα από όσα μάθαμε στη γεωγραφία στο σχολείο. Ωραία περιοχή, α προπό

  93. spiral architect said

    @80, 89: Βγάλτε τα μάτια σας στα βιβλία, ισιώστε τον κώλο σας στα θρανία και μην ανησυχείτε. Πάντα θα υπάρχουν κάθε λογής τσιουτσέκια τύπου Τζήμερου και Ορέσκοβιτς για να σας πουν ότι δεν κατέχετε το αντικείμενό σας και χρειάζεστε απαραίτητα leading για να ξεστραβωθείτε.
    Προτιμήστε τους. 😉

  94. Νέο Kid Στο Block said

    Oe,oe,oe,oeee! Tζιμπριιιλ Σισεεε!! Ελα ρε Μπαστια,ομαδαρααα!
    νικολα λατσιο vs μπαστια μπαμπαορουμ Ι-IV 🙂

  95. ππαν said

    Σωστά, ο ΝΙκόλας Λάτσιο είναι το καλύτερο σημερινό μεζεδάκι 🙂
    Μας ματώνει την καρδιά ο Τζιμπρί, βρε Κιντ, το λέει, το ξαναλέει, το πιστεύει: θέλει να παίξει στην Εθνική :(. Προχτές διάβασα μια συνέντευξη όπου λίγο ως πολύ λέει «Ξέρω πως έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν θα με καλέσει ο Ντεσάν, αλλά τραυματισμοί και ατυχήματα συμβαίνουν εύκολα, εγώ ειδικά το ξέρω καλά» !!

  96. Ηλεφούφουτος said

    79 «Ξάρβαρντ Χάρβαρντ ή Ξεχάρβαλντ ; »

    Απλώς ΧΑΛΒΑΡΝΤ.

  97. Μαρία said

    85
    Δίκτυο 21. Τι περιμένεις ν’ ακούσεις!

  98. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    96. 🙂
    94.>>Ελα ρε Μπαστια,ομαδαρααα! 🙂 🙂
    -Στην Πέργαμο και στη Μπαστιά, δίδυμα πάνε φορτηγά (Άλκης Ακλαίος-Θάνος Μικρούτσικος-Κακόηθες μελάνωμα/Εμπάργκο)

  99. spiral architect said

    @65: Φοβεγό Μιχοάλη! 😀

  100. Δημήτρης Μ. said

    56. Κιντ, για την εξωτερική αύξηση η λύση είναι η δίαιτα του βοδιού και της πάπιας:

    Στο δρόμο για το σπίτι σταματάμε στην ταβέρνα, τρώμε σα βόδια και στο σπίτι κάνουμε την πάπια, λέγοντας ότι δε θα φάμε τίποτε για βράδυ, γιατί κάνουμε δίαιτα!

  101. χαρη said

    (καθυστερημενη και χωρίς ναχω να προσθέσω τίποτα ουσιαστικό στα όσα προηγήθηκαν) 🙂 : πολύ γέλασα με τη «μετ’αθάνατον ζωή» (μού θύμισε μάλιστα κάτι που έχει πει ο Παπαδιαμάντης, με κάποιον που λέει το «χριστός ανέστη» μ’ εναν πολύ δικό του τρόπο (και νομίζω ότι τό ‘χουμε ξανασυζητήσει Νίκο, αλλά πολύ παλιά))

    για τη νήσο Σαχαλίνη απλώς να πω ότι αν δεν την ξέραμε αλλιώς στα ελληνικά θα έπρεπε τουλάχιστον να την ξέρουμε μετά τη μετάφραση (δεν θυμάμαι πού ακριβώς 😦 ) μιας βιογραφίας τού Τσέχωφ (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς 😦 ) όπου περιγράφεται το ταξίδι του στη Σαχαλίνη και η μελέτη που έγραψε περί αυτής (και τη θεωρούσε μάλιστα κιόλας (τη μελέτη) σημαντικότατο μέρος τού έργου του)

    κι ένα τεχνικό για να κανω την ειδική στα τεχνικά, που δεν είμαι (απλώς δλδ το έχω εφαρμόσει κατά κόρον στα δικά μου) : πατάω τελιτσες για να μού δώσει η γ.π. περισσότερα κενά (γιατί αλλιώς δεν ακούει…) και μετά τις περνάω με άσπρη μπογιά για να μην φαίνονται 😀

  102. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    >>Όμως, πουθενά δεν βρήκα το παραμικρό γι’ αυτή τη δεύτερη διάλεξη,
    Η απόφαση μετακίνησής τους λέει στο τέλος:
    «Οι ανωτέρω οφείλουν μετά την επιστροφή τους και μέσα σε 30 μέρες το αργότερο, να υποβάλουν έκθεση: α) στο Γραφείο του Υπουργού Υγείας, β) στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα, και γ) στη Δ/νση Διεθνών Σχέσεων, στην οποία να αναφέρονται με λεπτομέρεια τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την εκεί παραμονή, οι θέσεις που υποστηρίχθηκαν καθώς και τα συμπεράσματα από τις σχετικές διαβουλεύσεις. Η υποβολή της έκθεσης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση χρηματικού
    εντάλματος.
    Μαζί με την ανωτέρω έκθεση θα υποβάλλονται στη Δ/νση Διεθνών Σχέσεων* όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στα θέματα που συζητήθηκαν »

    *οι εκθέσεις αυτές είναι δημόσια έγγραφα στη διάθεση καθενός πολίτη αν το ζητήσει.

  103. Γς said

    100 b:
    Το γνωστό γιαουρτάκι διαίτης στο τέλος ενός λουκούλλειου γεύματος.

  104. ππαν said

    Περισσότερες πληροφορίες από ένα ελληνοαμερικάνικο μπλογκ, το οποίο το κόβω να τον συμπαθεί τον Άδωνη: http://www.paneliakos.com/2014/02/arvard-university.html

    Τελειώνει ωραιότατα: «Η όλη παρουσίαση έγινε στην αγγλική και σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Γεωργιάδης δεν δέχτηκε να πάρει χρήματα για την ομιλία του.»

    Δεν τα έπαιρνε κι αυτός ο ευλογημένος να καλύψει τα έξοδα!

  105. 102* ωστόσο δεν ανεβαίνουν στη Διαύγεια…

    Μαζί του στο ταξίδι ήταν ο παραλίγο παρτενέρ της Σαλαγκούδη, που είχε κοπεί λόγω ύψους. «Δημοσιογράφος» με συνηθισμένη διαδρομή (σε τυχαία σειρά): ΣΚΑΪ, ΕΡΤ, Κοτρώτσος, γραφεία Τύπου υπουργών -πριν με Αρούλη στο Παιδείας, τώρα με το Άδονι…

  106. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    102-104: Φαντάζομαι ότι αν έγινε δεύτερη διάλεξη, θα το μάθουμε και νωρίτερα. Αν όμως δεν έγινε…

  107. Tsoutsias και Tsarouhas εκατέρωθεν κ.Τίποτα:

  108. καλύτερη https://www.facebook.com/photo.php?fbid=754177711265089&set=a.754177591265101.1073741827.155323387817194&type=1&theater

  109. Μαρία said

    105
    Έτσι εξηγείται οτι όταν βάζω το όνομά του στην αναζήτηση εικόνων, βγαίνουν φωτογραφίες της Ανθής.

  110. 'Ενας Χασάπης από τα παλιά said

    Βρήκε ο χριστιανός εποχή να έρθει… Έχουμε βαρεθεί το χιόνι – λίγο ακόμα και θα φαγωθούν οι μέρες ρεζέρβα και θα επιμηκυνθεί και το σχολικό έτος.

  111. Το ΑΜΠΑ με τη γνωστή του εγκυρότητα, αναμασά τα περί σπιτιού του Κένεντι, και δεύτερη ομιλία έχει του οικοδεσπότη μόνο:
    http://www.thetoc.gr/politiki/article/ti-rwtisan-ton-adwni-gewrgiadi-sto-xarbarnt

  112. Το ΑΜΕ-ΜΠΕ… φυσικά

  113. #110 Ταιριαστός ο καιρός για το καμουφλάζ της υπουργικής διανόησης.

  114. Μαρία said

    110
    Γι’ αυτό δεν πήγες στη διάλεξη;

  115. Yannis said

    110: Ποιος χριστιανός; Αυτός δεν έχει το θεό του.

  116. 'Ενας Χασάπης από τα παλιά said

    (114) Να σου πω Μαρία μου αν ήταν ο κ. ΕΠΣΕ ή ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών που γουστάρει να του την πέφτουν ζευγαράκια που έδινε την ομιλία ίσως να έμπαινα στον κόπο να παρατήσω το παιχνίδι των παιδιών μου για να πάω για να τσιγκλίσω. 🙂 Έχει την πλάκα του ακόμα κι αν το ακροατήριο είναι εχθρικό όπως όταν την έπεσα φοιτητής στο Δουκάκη. Αλλά flyweight categories σαν τον Άδωνη δε με συγκινούν. 🙂 Είναι σα να κλέβω εκκλησία. 🙂
    (115) Μπα – για 12θεϊστής μια χαρά θα ήταν. 🙂

  117. spiral architect said

    Σε ποια γλώσσα (τους) μίλησε ο Μπουμπούκος; Βίντεο απ’ τη σεμνή εκδήλωση δεν θα ανεβάσει; Ή, μπας και φιλάει τον κώλο του από κακοτοπιές τύπου Νάομι Κάμπελ του Τσίπρα;

  118. sarant said

    111: Στάζιμπε, το ΑΜΠΑ αναφέρει μεν δύο ομιλίες, αλλά την ίδια μέρα, Πέμπτη 13. Ο Άδωνης και ο συνοδός του πήραν άδεια και έξοδα παραμονής και για την Παρασκευή 14, με βάση το υπηρεσιακό σημείωμα ότι θα έδινε ο Άδ, δύο ομιλίες, μία στις 13 και μία στις 14. Δεν είναι το ίδιο.

    110-116: Βρε καλώστον! Τι έχετε πάθει φέτος με το χιόνι..;

  119. Γς said

    117:
    Απίστευτο. Δεν το ήξερα.
    Πάντως ωραία γυναίκα και τσαμπουκαλού

  120. Γς said

    116:
    >όπως όταν την έπεσα φοιτητής στο Δουκάκη

    για πες

    118 β:
    >Τι έχετε πάθει φέτος με το χιόνι..;

    Μασατσούσετ;

    Κι είναι αυτή η κακοκαιρία που εμποδίζει την κυρά μου να πάμε στον αδελφό της στη Βοστόνη.
    Και τα εισιτήρια ανεβαίνουν 😦

  121. spiral architect said

    Ο ημιμαθής, άχρηστος και ημιπαράφρων που (αυτο)αποκαλείται Υπουργός Υγείας κάνει ψώνια στο Ματσατσούτετς, αφού πριν μίλησε σε στενό κύκλο κολλητών, διαδρομιστών και λομπιστών, ενώ στην Ελλάδα με διαδικασίες φαστ τρακ κλείνει (πριν ακόμα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ!) ο ΕΟΠΥΥ.
    ΓουΣού, για κάνε μια βόλτα αύριο απ’ το ΙΚΑ της γειτονιάς σου και οφείλεις να ανησυχείς, γιατί οι Σκάι και ΣΙΑ δεν το έχουν πει και ούτε πρόκειται να το πουν στις ειδήσεις! 😉 👿

  122. Γς said

    121:
    Φοβερή κατάσταση.
    Κάθε μήνα πληρώνω περισσότερο για τα φάρμακα μου. Ενα 50ρικο έφτασε η συμμετοχή μου.

    Και χθες που περιμέναμε να μας γράψει ο γιατρός τα φάρμακα δυο συνομήλικες:
    -Δεν είναι κατάσταση αυτή. Τώρα πρέπει να πληρώνουμε και ένα ευρώ για κάθε φάρμακο.
    -Δηλαδή ένα ευρώ επί πλέον για τα χάπια μου;

    Κι εγώ, με το σοβαρό μου το ύφος:
    -Δεν καταλάβατε μαντάμ. Ενα ευρώ για κάθε χάπι!

  123. spiral architect said

    … καλά, κορόιδευε εσύ τις μανταμίτσες στην ουρά του (πρώην) ΙΚΑ και φτάνει η ώρα σου (μας). 😦

  124. spiral architect said

    Βλέπεις τον Σαμαρά να λέει το πάτερ ημών.. Πόσο ηγέτης… Ο Τσίπρας άντε να έλεγε το sympathy for the devil… 😀
    (τουιτερικόν)

  125. 124 σιγά μην επέτρεπαν Στόουνς στην ΚΝΕ 😛

  126. Macpvl said

    Έχω την εντύπωση πως το Xarvard θα προφερόταν «Ζάρβαρντ». ´Οπως προφέρουμε Ζίροξ (Xerox), Ζάιλοφον (xylophone) και τα λοιπά.

  127. Γς said

    126:
    Ζάρβερντ

  128. 'Ενας Χασάπης από τα παλιά said

    (118) Στη Νέα Αγγλία βασικά έχουμε πήξει περισσότερο στο κρύο φέτος παρά στο χιόνι – πριν 3 χρόνια είχαμε περισσότερο χιόνι αλλά όχι τέτοια κρύα μπακ2μπακ… Πάντως λάθος καιρό διάλεξε να κάνει τουρισμό ο Μπουμπούκος. 🙂

    Σημειολογικά πάντως είναι ενδιαφέρον να βλέπει κανείς πως και στις 2 χώρες το σύστημα υγείας πάσχει οικονομικά (για διαφορετικούς λόγους μάλλον).

    (120) Άσε τα εισιτήρια είναι πολύ πονεμένη ιστορία – κάποτε ερχόμαστε στα πάτρια 2 φορές το χρόνο – με $900 το εισιτήριο – τώρα με $1500 και να είμαστε 4 άστα…

    Μια και ρωτάς: Μας είχε έρθει ο Δουκάκης στο Καφέ να μιλήσει (σε ένα κυρίως ελληνοαμερικανικό κοινό της νήσου της Ρόδου) για το πως η ομάδα εξωτερικής πολιτικής του Κλίντον ήταν οι δικοί του εκλεκτοί και πως αν το 1988 τον είχαν κάνει πρόεδρο θα είχε κάνει κάνει θαύματα και θα είχε κάνει και ένα σωρό καλά για την Ελλάδα. Πήγα από περιέργεια αλλά δεν άντεξα το τρομπάρισμα και του την είπα πως όσο και να βάζει κραγιόν σε γουρούνι 🙂 δεν αλλάζει την πραγματικότητα και πως ακόμα κι αν ο πρόεδρος ήταν ο ίδιος Ελληνοαμερικανός 🙂 εφόσον τα think tanks σε State Department και Πεντάγωνο πρόκριναν την Τουρκία και τις ανάγκες της θα την «κανόνιζε» την Ελλάδα. Με κοιτούσαν λες και είχα αφοδεύσει στην αγία έδρα και μου την έπεσαν οι ντόπιοι «ηγέτες» της κοινότητας πως δεν είχα ερώτηση για τον ομιλητή αλλά έβγαλα δικιά μου ομιλία. Μάλλον είχαν δίκιο. 🙂 Εκείνη την εποχή είχα χρόνο για τέτοιες φάσεις – και ευκαιρίες – μας είχε κουβαλήσει μια φορά ο Μπακογιάννης το Nicholas Gage να μας μιλήσει παρέα με ένα Τούρκο καθηγητή του Καφέ περί Ελληνοτουρκικής φιλίας (με τα Ίμια πρόσφατα) με τους Αμερικανούς σε ρόλο αστυνόμου-δικαστή και του έκανα χαλάστρα (αν και όντως φάση είχε η Ιπεκτσί φάση του μικρού λόγω έρωτα). Τώρα αν κατάλαβα καλά του την είπαν του Άδωνι περί Πλεύρη οπότε βρέθηκαν κάποιοι να χαλάσουν το κλίμα και εκεί. 🙂

  129. Γς said

    Για τα εισιτήρια: Κάποτε, την εποχή που κατέβαινε ο δικός σου για πρόεδρος, ήταν 100 τόσες χιλιάδες δραχμές.
    Πάντως πρέπει να σε έχουν υπόψη τους κει πέρα. Να σου στέλνουν τιμητική πρόκληση σε τέτοιες εκδηλώσεις 😉

    Σωστός για State Department και Πεντάγωνο. Κι εγώ θυμάμαι τότε, το 1988, που με ρωτούσαν συνάδελφοι πως γίνεται να κατεβαίνει για πρόεδρος ελληνας κι ο παπάς μας (Ιάκωβος) να προσεύχεται για τη νίκη του Μπους (μπαμπά)

  130. spiral architect said

    Δημήτρης Μάρδας, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο ΑΠΘ:
    […] Παρόμοιο επιστημονικό ενδιαφέρον παρουσίαζαν βέβαια και τα πειράματα του ιατρού αξιωματικού Μένγκελε επί Ναζιστικής Γερμανίας…Και εκεί ο Γερμανός επιστήμονας, που φέρει τον τίτλο του αγγέλου του θανάτου, με το μυαλό του προήγαγε και την επιστήμη, καθώς η ιατρική επί εποχής του έκανε θαύματα, κατά τους υποστηριχτές του! […]

    Τελικά, μάθαμε για την ομιλία του ημιπαράφρονος στους λομπίστες αποφοίτους του School of Goverment 😛 ή μπας και είναι κρατικό μυστικό υψίστης ασφαλείας; 🙄

  131. Άρτεμη said

    Καλημέρα μετά από πολύ καιρό 🙂
    Για το «ακόμα και στην μετ’αθάνατον ζωή“!» : μού θύμισε πρόσφατη ανάρτηση συγγραφέως στο φατσόβιβλο που έγραψε «με’θυμών» χωρίς να θέλει να κάνει λογοπαίγνιο, ακόμα και αδύναμο, σχετικό με το «με θυμόν»
    «μεθ’ ημών» εννοούσε φυσικά Περηφανεύεται για τα τέσσερα βιβλία ή πέντε ίσως – το ένα είναι πολύ καλό – και, όταν τής έστειλα σε μήνυμα εξήγηση για τη διαφορά ενικού – πληθυντικού (π.χ. χαίρετε και χαίρεται,λάθος που κάνει συχνότατα σε διάφορες λέξεις) απάντησε αδιάφορα «το έχω δει να γράφετε άρα είναι σωστό» και πρόσθεσε: «αυτά θα τα διορθΟσει ο επιμελητής» Και μιλάμε για σπουδασμένη γυναίκα, αρχιτέκτονα 🙂

  132. sarant said

    131: Καλημέρα! Τι τραβάνε οι επιμελητές, ε;

  133. vikar said

    Σε συμφραζόμενα πανεπιστημιακής πληροφορικής (και μαθηματικής λογικής), το parsing συχνά το λέμε συντακτική ανάλυση. Στην πιάτσα όμως, ευτυχώς, το παρσάρισμα (και παρσάρω) είναι θά ‘λεγα αρκετά διαδομένο πιά, χρησιμοποιείτε το άφοβα.

  134. smerdaleos said

    Ο Μπουμπούκος στο Χάρβαρντ … και ο Χασίμ Θάτσι προτάθηκε για νόμπελ ειρήνης …

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=31492

    Ρε που πάει αυτός ο κόσμος βρε παιδί μου !!!

  135. spiral architect said

    Για τη ταμπακιέρα, πράμα:
    Η πρόσκληση για την ομιλία μου στο Harvard από το European Club. Βάζω τέλος στην αγωνία όσων την περιμεναν..
    😛

  136. Άρτεμη said

    132 Με την προϋπόθεση να μήν συγχέουν κι’ αυτοί – μερικοί νέοι επιμελητές ίσως το παθαίνουν – ενικούς, πληθυντικούς και τα παρόμοια βαρετά για πολλούς γράφοντες 🙂

  137. […] Ξάρβαρντ; Τι είναι το Ξάρβαρντ; Το Harvard στα Παπαβουκλανιώτικα βρε κουτά, σύμφωνα με την “Δι@ύγεια”. (Πληροφορίαι εδώ) […]

  138. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν εξελέγη Πρύτανης του πανεπιστημίου της Γλασκόβης
    Σιγά μην εξελέγη κι Υπουργός Παιδείας…

    https://en.wikipedia.org/wiki/Rector_of_the_University_of_Glasgow

  139. spiral architect said

    @138: Άιντε και στα δικά μας! 😀

  140. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    139.Ναι,αμήν,να σκάσουν οι οχτροί μας .Η πέμπτη κ έκτη εξαίρεση μετά τους Πουανκαρέ, Λουθουλι-Γουίνι, Βανούνου,Σνόουντεν στο Σκωτσοεγγλέζικο δίτερμα 🙂

  141. Γς said

    Ειδήσεις στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ τώρα.
    Ακούω:
    «Θάνατος εστεμμένης στις ταραχές της Βενεζουέλας».

    Εστεμμένης; Που στην Βενεζουέλα; Καμιά ξένη γαλαζοαίματη θα είναι σκέφτηκα.

    Και συνεχίζει με τον θανάσιμο τραυματισμό μιας φοιτήτριας τουριστικών επαγγελμάτων η οποία είχε βραβευθεί σε τοπικά καλλιστεία!

  142. spiral architect said

    Η ομιλία του υπουργού της υγείας μας (μπρρρ!) στο Ξάρβαρντ:

  143. Ανδρέας said

    Ευκλειτορίς η παλλακίδα, η ζωή μου στ’ανάκτορα 11 βόλιουμς οφ έινσιεντ γκρηκ πορν.
    Δονάλι Ορθάκιος, αι παπυροπεριπέτειαι. Τέικ μπακ μπουκ.
    29 είσιους δε χολ κολέξιον ντόναλντ ντακ ντάκτιελς, του φωλ δε φωνε σέντερ. Τσιπ τσιπ τσιμπούκ.
    Δε μπουκ μίνιστερ γκιβ τσιμπούκ φορ γιου!
    😀 αποκριάτικος ο μίτσης
    Καλο μήνα!

  144. sarant said

    142: Χαχά! Πολύ καλός!

  145. spiral architect said

    Κράξιμο στον Άδωνι στο Λονδίνο
    και
    #adonislondon

  146. Δηλαδή ο υπουργός πήγε Όσλο, γύρισε κι έφυγε Λονδίνο;
    http://yperdiavgeia.gr/decisions/downloadPdf/10605368

  147. «Ο κος Υπουργός στις 15.3.2014 θα μεταβεί στο Λονδίνο και η δαπάνη θα καλυφθεί από ίδιους πόρους.»

  148. Αντιγράφω:

    2 Αεροπορικά εισιτήρια:
    Αθήνα- Οσλο για τον κ. Υπουργό (η εν λόγω αεροπορική εταιρεία χρεώνει ομοίως με το round trip το χωρίς επιστροφή εισιτήριο)
    Οικονομική θέση Αθήνα – Οσλο – Αθήνα για τον Αποστόλου

    Για τον κον Υπουργό : 393,15 €
    Για τον κο Αποστόλου : 393,15 €
    Σύνολο: 786,30 €

    Μα ποια είναι αυτή η εταιρεία; μήπως σε πάει round μέσω Λονδίνου, όπου πληρώνεις εσύ απλώς τη διαφορά;

  149. spiral architect said

    Υπάρχουν άνθρωποι – διαδικτυακά άβαταρ που υπερασπίζονται το Μπουμπούκο. Προσωπικά, αυτό με ξεπερνάει! 🙄

  150. Μαρία said

    http://info-war.gr/2014/03/%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%B8/

  151. sarant said

    146: Aλήθεια, αυτή η yperdiavgeia τι είναι;

  152. Μαρία said

    151
    Τεμπέλη.
    http://yperdiavgeia.gr/

  153. sarant said

    Ψαχτήρι της Διαύγειας, μάλιστα, μερσί!

  154. Μαρία said

    http://stokokkino.gr/article/6793/O-foititis-tou-Londinou-pou-strimokse-ton-Adoni-sto-Kokkino

  155. Δήμοτικός said

    Ζαάβαντ/Ζαάβεντ 50/50 βρετανικά, Ζαάβαρντ/Ζαάβερντ 80/20 αμερικάνικα. Όπως Ζαβέρδα.

    Το Ξου του Σαραντάκου είναι το μπε ορ νον το μπε. Γκζου για τους γαλλομαθείς.

Σχολιάστε