Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Το σατανοκίνητο Σαχεντρίν και ο Αρτέμης ΜΑΤΣ-ας

Posted by sarant στο 15 Οκτωβρίου, 2010


 

Θα έχετε ίσως διαβάσει σε άλλα ιστολόγια την πρόσφατη πανταχούσα του επισκόπου Πειραιώς, του Σεραφείμ, ο οποίος, αφού έκανε διάβημα στην Ελισάβετ της Αγγλίας ζητώντας της να αφαιρέσει τον τίτλο του σερ από τον Έλτον Τζον, κι αφού έβαλε στη θέση του εκείνον τον Χόκινγκ, που δεν κοιτάει το σακατλίκι του παρά τολμάει να διατυπώνει κοσμολογικές θεωρίες, αποφάσισε τώρα να τοποθετηθεί εφόλης της ύλης και κατηγόρησε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας πλην του ΛΑΟΣ (ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται) ότι επιδιώκουν με συντονισμένες ενέργειες «την αποδόμηση της ελληνοχριστιανικής ιδιοπροσωπείας του Γένους» (αυτή η «ιδιοπροσωπεία» κατά Μπαμπινιώτην γράφεται με γιώτα: ιδιοπροσωπία –ας αφορίσει εκείνον ο άγιος Πειραιώς).

Όλο το κείμενο της παρέμβασης του αγίου Πειραιώς μπορείτε να το διαβάσετε εδώ. Με ρέγουλα όμως, είναι δυνατό πράγμα.

Εγώ δεν θα κάτσω να μετρήσω τα λάθη και τις ασυνταξίες του κειμένου, ούτε να απορήσω πώς είναι δυνατόν να τον πληρώνω με τους φόρους μου (διότι από τους δικούς μας φόρους μισθοδοτείται) κι εκείνος να με βρίζει. Βλέπετε, δεν είναι εύκολο να κάνεις κριτική σε ένα κείμενο όταν ξέρεις ότι κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου η δαμόκλεια σπάθη μιας εξοντωτικής αγωγής από τον συγγραφέα του, ο οποίος παρόλα αυτά διεκδικεί το δικαίωμα να λούζει πατόκορφα τους πάντες και τα πάντα –θα θυμάστε ότι ο άγιος Πειραιώς διεκδικεί 1 εκατομμύριο από τον Λύο Καλοβυρνά και 10 εκατομμύρια από τον Γιάννη Χάρη επειδή θίχτηκε από την κριτική που του άσκησαν (απ’ ό,τι ξέρω απόφαση δεν έχει ακόμη εκδοθεί σε καμιά από τις δυο υποθέσεις).

Θα παραθέσω όμως μια παράγραφο της τοποθέτησης του κ. Σεραφείμ επειδή έχει γλωσσικό ενδιαφέρον. Ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό, αλλά παίρνω το κομμάτι από τη σελίδα της Μητρόπολης Πειραιώς, οπότε θα ανεχτείτε τα αλεξαντριανά σκουληκάκια:

6.     Ἡ ἐπίσκεψις τοῦ Πρωθυπουργοῦ τοῦ Ἰσραήλ εἰς τήν Ἑλλάδα, ἡ ἐπίτευξις τοῦ μακροχρονίου σχεδίου τοῦ σιωνιστοῦ κ. Σόρος διά τήν παραχώρησιν  Ἑλληνικῶν κυριαρχικῶν δικαιωμάτων εἰς τήν Ἰσραηλιτικήν πολεμικήν μηχανήν διά τάς στρατιωτικάς ἀσκήσεις αὐτῆς, ἡ ὑπογραφή πολιτικοστρατιωτικῶν συμφωνι-ῶν μετά τοῦ Ἰσραήλ, ὁ ἐναγκαλισμός μας ἀπό τό διεθνές Ἑβραϊκό λόμπυ τῶν Η.Π.Α. τῶν Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Μπρεζίνσκυ καί σία καί αἱ συγχαρητήριαι προσρήσεις τοῦ Ἀντιπροέδρου τῆς Ἀμερικανικῆς Κυβερνήσεως, ἡ ἄμεσος ἀναβάθμισις τῆς χρηματικοπιστοληπτικῆς ἱκανότητος τῆς χώρας ἀπό τήν Moodys ἀποδεικνύουν ποῖα εἶναι πλέον τά νέα «ἀφεντικά» τῆς ἁγιοτόκου καί ἡρωωτόκου ταύτης πατρίδος καί ἑρμηνεύουν διατί ἡ παρούσα Κυβέρνησις ἠρνήθη τό νόμιμον αἴτημά μου νά διαλύσῃ τά ψευδεπίγραφα τεκτονικά δῆθεν ἱδρύματα πού παραβιάζουν τάς διατάξεις τοῦ ἄρθρου 188 τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος καί ἀποτελοῦν προπύργια τοῦ διεθνοῦς σιωνιστικοῦ καί σατανοκινήτου «σαχεντρίν», πού ὕψωσεν ὡς ψευδοθεόν τόν δυσώνυμον Ἑωσφόρον ἤ Διάβολον κρυπτογρα-φικά ἀναφερόμενον ὡς δῆθεν «Μέγα Ἀρχιτέκτονα τοῦ Σύμπαντος» (Μ.Α.Τ.Σ.) ἀρνηθέν τήν πίστιν εἰς τόν Τρισάγιον Θεόν τῆς Διαθήκης μέσῳ τῆς Ραββινικῆς γραμματείας, τοῦ Ταλμούδ καί τῆς Καμπάλα, καί πού ἀγωνίζεται παντί σθένει διά τήν ἐπίτευξιν παγκοσμίου διακυβερνήσεως καί διά τήν ἐπιβολήν τοῦ Ἑωσφορισμοῦ ὡς παγκοσμίου θρησκείας (ΜΡΑ).

Ξαναλέω, ας μη σταθούμε στις ανορθογραφίες και στις ασυνταξίες του Αγίου κι ας αφεθούμε να απολαύσουμε το αγνό και άδολο μίσος που ξεχύνεται από την παράγραφο αυτή, μαζί με τις ευσεβείς κοτσάνες –διότι, βέβαια, οι Ροκφέλερ δεν είναι εβραίοι, πως να το κάνουμε.

Κι αφού απολαύσουμε το αρρενωπό στυλ του Αγίου, ας αναρωτηθούμε, ποιος είναι αυτός ο ΜΑΤΣ που αγωνίζεται «παντί σθένει» και τι είναι το διεθνές σιωνιστικό «σαχεντρίν»; Για τον ΜΑΤΣ, ομολογώ ότι δεν ξέρω. Ίσως εννοείται ο Ματς Βιλάντερ, παλιός πρωταθλητής του τένις, ίσως ο αείμνηστος Αρτέμης Μάτσας. Όμως, ξέρω ή τέλος πάντων υποψιάζομαι τι είναι το «Σαχεντρίν». Κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται γι’ αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος λέει Σανχεντρίν, το οποίο είναι το παλιό εβραϊκό δικαστήριο στο αρχαίο Ισραήλ, και που διαλύθηκε επί Ρωμαίων. Το σανχεντρίν δίκασε και τον Ιησού, αν πιστέψουμε τα Ευαγγέλια. Όπως λέει ο Ματθαίος, «οι δε αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι και το συνέδριον όλον εζήτουν ψευδομαρτυρίαν κατά του Ιησού, όπως αυτόν θανατώσωσι» (25.59). Αυτό το «συνέδριον» είναι το σανχεντρίν.

Αυτό που ίσως δεν φαίνεται με πρώτη ματιά, είναι ότι η εβραϊκή λέξη, σανχεντρίν, προέρχεται, ακριβώς, από την ελληνική λέξη «συνέδριον»! Δεν πορτοκαλίζω, αυτό το λένε όλα τα έγκυρα συγγράμματα, άσχετο αν μερικοί… εβραιαράδες επιχειρούν να το αρνηθούν, σαν τους δικούς μας που προσπαθούν να βγάλουν ελληνική λέξη τους κεφτέδες ή το α σιχτίρ (από το «σε οικτίρω»!)

Βέβαια, το σανχεντρίν έχει διαλυθεί εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, αλλά για να λέει ο άγιος Πειραιώς ότι ακόμα υπάρχει και βυσσοδομεί, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Στο κάτω-κάτω, τόσο ακριβά που τον πληρώνουμε όλοι μας για να μας βρίζει, δεν μπορεί, αποκλείεται να κάνει λάθος.

 

133 Σχόλια to “Το σατανοκίνητο Σαχεντρίν και ο Αρτέμης ΜΑΤΣ-ας”

  1. Εβραιομασώνε σιωνιστή πράκτορα της Μοσάντ, μην κάνεις ότι δεν ξέρεις ποιος είναι ο Μ.(έγας) Α.(ρχιτέκτων) Τ.(ου) Σ.(ύμπαντος)!

    Τις καλημέρες μου!
    🙂

  2. Τιπού, είναι που μεγάλωσε σε σκοτεινά χρόνια. Ενώ εμείς που είμαστε πάνω-κάτω συνομήλικοι, τον μάθαμε τον Μ.Α.Τ.Σ. στα θρησκευτικά της Α΄ Λυκείου, αν θυμάμαι καλά.

  3. νομιζω πως διεκδικει 1 εκατομυριο και απο τους δυο και προσθετω και απο το Βαλλιανατο

    παντως τωρα εχει εισπραξει και μηνυσεις για την ομοερωτοφοβια του αλλα και την απειλητικη αναρτηση της πρωτης μηνυσης με ολα τα δεδομενα (διευθυνσεις κτλ) μηνυτων και δικηγορων για να στοχοποιηθουμε

    http://news.impantokratoros.gr/storage/dat/FDE3365B/ANAKOINOTHEN%20OMOFYLOFYLOI%20MHNYSH2.doc

  4. Χρηστος Κ. said

    Μισος, μισος, μισος. Απο τον, υποτιθεται, κομιστη της χριστιανικης αγαπης. Ποτε θα σταματησουμε να πληρωνουμε ολους αυτους τους σκοταδιστες, τους μισανθρωπους?

  5. sarant said

    3: Αρχικά διεκδικούσε 10 εκατ. από τον Χάρη, προφανώς επειδή το επίμαχο άρθρο δημοσιεύτηκε σε μεγάλη εφημερίδα. Έκανε σκόντο;

  6. Χρηστος Κ. said

    Και με 1 εκατ. καλυπτεται. Δεν ειναι χρηματοδουλος.

  7. ο Μήτσος said

    Ελάχιστος εν Χριστώ αδελφός
    + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    βρε τον ελάχιστο! Θα πέρνει και κανένα τετραχίλιαρο καθαρά…

  8. atheofobos said

    Καλά το Μ.Α.Τ.Σ το εμπεδώσαμε, εκείνο το ΜΡΑ τι στον διάολο,λάθος στον Εωσφόρο,είναι;

  9. sarant said

    Αυτό είναι και δική μου απορία, έτσι σε παρένθεση -και δεν ξέρεις καν αν είναι ελληνικό ή λατινικό αλφάβητο. Μοιάζει σαν να είναι πρακτορείο ειδήσεων 🙂

  10. Χρηστος Κ. said

    Μηπως MPA Startseite? Ετσι κι αλλιως εχει ενα θεμα με τους αστροφυσικους ο φιλευσπλαχνος.
    http://www.mpa-garching.mpg.de/

  11. Μετά από ένα σχετικό γκούγκλισμα αντιγράφω από κάποιο φόρουμ:

    Η νέα πανθρησκεία που προωθούν τα σκοτεινά κέντρα της Νέας Τάξης / Νέας Εποχής έχει το κωδικό όνομα MRA = MUNDANA RELIGIO ADUNATA ή «Θρησκεία του Μαϊτρέγια» ή «Σουφικού Κινήματος Αχμαντίγια» (Ψευδο-ισλαμισμός) ή «Θρησκείας της Νέας Εποχής Υδροχόου» ή «Πανθρησκείας» ή «Παγκόσμιας Ενωμένης Θρησκείας» στην οποία υπάγεται και το Π.Σ.Ε. (Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών)

    Στη στέψη του (ψευδώνυμου) «Παλαιολόγου Δραγάζη» ως βασιλέως των Ελλήνων από τους «Ε» τον Μάιο του 1993 παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των θρησκειών, ακόμα και μουσουλμάνοι σούφι.
    Διδάσκουν οι «Ε» ότι Ένας από τους «Ε» είναι ο Απολλώνιος Τυανέας, ο οποίος είναι αθάνατος»
    Για τους σούφι του Μαϊτρεγια ο «Απολλώνιος Τυανέας» είναι μια από τις μετενσαρκώσεις του Μαϊτρέγια ή 5ου Βούδα (!!!)

    Διαδίδουν οι «Ε» ότι «Η Ομάδα «Ε» αποτελείται από 49 άτομα. Ο 49ος (Μαϊτρέγια του Tara Center Λονδίνου) θεωρείται ο Ενσαρκωμένος Διόνυσος» η Μητρόγαιος (Μαϊτρέγια).
    Η «Θρησκεία» Μαϊτρέγια» εργάζεται για την αποκατάσταση όλων των αρχαίων πνευματιστικών θρησκειών.

    «Μαϊτρέγια» ή «Μητρόγαιος» ή «Μητέρα Γαία» ή «Θρησκεία της Λατρείας της Γαίας», με κέντρο στη δύση το θεοσοφικό Tara Center ή Tera Center «Κεντρο της Γαίας» Λονδίνου.

    Ειδοποιούμε τους αναγνώστες ότι σήμερα ως «Ενσαρκωμένος Διόνυσος» ή «Μητρόγαιος» ή «Μαϊτρέγια» υποδεικνύεται από τους «Ε» και τις λοιπές αναφερθείσες συμμορίες, ο πρώην Εβραιοινδός και νυν Εβραιο-πακιστανός Ραχμάντ Αχμάντ, με τον τίτλο «Χαλίφης Διάδοχος Μεσσίας ο Ε'» του σουφικού κινήματος Αχμαντίγια. Διαμένει στο Tara-Center («Κέντρο Γαίας») Λονδίνου και διαφημίζεται από τις συμμορίες ως ο «Αναμενόμενος Διόνυσος» ή ο «Πρώην Απολλώνιος Τυανέας των Ελλήνων», ο «Ιησούς των Χριστιανών», ο «Μεσσίας των Εβραίων», ο «Ιμαμ Μαχντί των Μουσουλμάνων», ο «Κάλκι των Ινδουιστών», ο «Ρούντα Κακρίν των Σαμπαλιστών» και ο «Μαϊτρέγια των Βουδιστών».
    Η ΟΕΑ καταγγέλει ότι ο σκοπός των ανωτέρω Εβραιο-θιβετιανής διοικήσεως συμμοριών είναι να οδηγήσουν τα δυτικά έθνη στην «αντίχριστη θρησκεία 666» του Μαϊτρέγια, για να μπορούν μετά να τα γενοκτονήσουν με ισλαμικές μεραρχίες πεζικού «ιερού πολέμου Τζιχαντ» στον Γ’ παγκόσμιο πόλεμο, προγραμματιζόμενο για το 2002-2009* μεταξύ των συνασπισμών «Ρωσία – Ισλάμ – Κίνα» και «Παγχριστιανικού Μετώπου Δύσεως» με κίνητρο γενοκτονίας την «βλασφημία 666 – Μαϊτρεγια των δυτικών εθνών εναντίον του Ιησού» τον οποίο οι ισλαμιστές λατρεύουν ως «προφήτη Ίσα, κατώτερο του Μωάμεθ».
    Σημειώνουμε ακόμα ότι ο σουφισμός είναι αίρεση του σιϊτικού ισλαμισμού, του οποίου το «άκρως αντισιωνιστικό» ιερατείο (π.χ. Περσία – Μουτζαχεντίν) αποτελείται από προβοκάτορες κρυπτο-εβραίους ραββίνους.
    Σήμερα οι σιίτες «μουσουλμάνοι» μουλάδες, ωρύονται από τους πακιστανικούς και περσικούς μιναρέδες: «Θάνατος Τζιχάντ στους Σεϊτάν (=δαίμονες) 666 της δύσεως».

    * (σημ.: η δημοσιοποίηση αυτού του σχεδιασμού από την οεα στους κατάλληλους παραλήπτες το 1998 οδήγησε σταδιακά στην κατάργηση του με την αποδιοργάνωση των μετωπικών οργανώσεων του Μαϊτρεγια ή στη χρονική μετάθεση του επ αόριστω. Παράλληλα μετά από ανακατατάξεις που δημιουργήθηκαν… μέσα στο θεοσοφικό/νεοεποχήτικο χώρο διαρροές από πρώην μέλη τους οδήγησαν στη συγγραφή βιβλίων και άρθρων που αποκάλυψαν την ταυτότητα του Ρ.Αχμαντ και τους σκοπούς τους)

    στοιχεία: Περιοδικό Δίαυλος Έψιλον ( 98 ) .

  12. Συνεχίζοντας λίγο το γκούγκλισμα, βλέπω ότι όλες οι αναφορές είναι από ελληνικά μπλογκ ή φόρουμ…

    Ίσως υπάρχει μια σχέση με ένα άλλο MRA, Moral Re-Armament.

    Ικανοποιήθηκε η ακόρεστος περιέργειά σας; Άλαλα τα χείλη των ασεβών.

  13. Προσθέτω κι αυτό, ιστορικού ενδιαφέροντος, και σταματάω πριν ξεπεράσω το κατώφλι της παράνοιας:

    Στην Σουφική αίρεση «Λατρείας της Γαίας» του Μαϊτρέγια, ανήκει και ο «ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΝΙΗS» Γλύξμπουργκ μέσω του τεκτονικού O.T.O. (ORDO TEMPLIS ORIENTIS) Λονδίνου, με ειδικές διασυνδέσεις στο Tara-Center (Κέντρο Γαίας) Λονδίνου, έδρα του Ψευδοαντίχριστου Μαϊτρέγια, αρχηγού του Σουφικού κινήματος «Αχμαντίγια» ή «Λατρείας της Γαίας» ως Βουδισμός με Ισλαμικό Προσωπείο. Υπενθυμίζουμε ότι όλη η οικογένεια Γλύξμπουργκ, εβραιο-σαξονο-βαυαρικής (μογγολικής) επιμειξίας, είχε και έχει ως πραγματικό θρήσκευμα τον Θιβετιανό Βουδισμό. Η «Βασιλομήτωρ Φρειδερίκη (Αυτή που ήθελε να χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο για τον Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο) διετέλεσε Βουδίστρια Καλόγρια στην Ινδία.

  14. rogerios said

    Για το Σανεντρίν/ Συνέδριο τα λέγαμε και παλιότερα (http://rogerios.wordpress.com/2009/11/29/%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b9%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%cf%83/). [και πάλι σόρρυ για την περιαυτομπλογκία]

    Για το κείμενο που παραθέτεις τώρα, είναι τόσο παραληρηματικού χαρακτήρα που αδυνατώ να μπω σε διαδικασία λογικής επεξεργασίας του (θα χάσω όσο μυαλό μου έχει μείνει). Ούτε μια πιο σοφιστικέ θεωρία συνωμοσίας δεν μπορούν να γράψουν;

  15. μήτσκος said

    ΜΡΑ = Μη Ρωτάτε Αντίχριστοι!
    (Όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει τα σκουληκάκια, εγώ δεν τα ξέρω)

  16. Πείτε το διαστροφή, πείτε το ρομαντισμό, εμένα ο Άγιος, το Λάος και ο Λιακόπουλος μου αρέσουν. Μου θυμίζουν ότι η πανάρχαια εποχή της Μαγείας (ευτυχώς) δεν πέρασε.

    Έχω ipod και σκληρό 1 ΤΒ. Αλλά μου αρέσει να ακούω γύρω από τη φωτιά τις ιστορίες τους. Δεν θέλω να το χάσω αυτό. Είναι ο μόνος τρόπος να ξέρω ότι οι ρίζες μου κρατάνε από τους Αβοριγίνες, τους Ινδιάνους και τους Σαμάνους, και ότι δεν είμαι ένα ξεκομμένο πράμα που πάει στα μουσεία να δει ψόφιο παρελθόν.

  17. Earion said

    Δύτη, διαμαρτύρομαι με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μου για την ιεροσυλία που ελαφρά τη καρδία διαδίδεις. Ποιος τολμά να θίξει στο ελάχιστο τους βασιλείς μας, οι οποίο είναι α π ο δ ε δ ε ι γ μ έ ν α απευθείας απόγονοι των Βυζαντινών μας Αυτοκρατόρων, και όχι των οποιονδήποτε αλλά των ίδιων των Παλαιολόγων. Εδώ και εβδομήντα χρόνια το έχει διακηρύξει ο Ασημάκης Γιαλαμάς σε μέλετη του με τίτλο Οι βασιλείς μας είναι απόγονοι των βυζαντινών αυτοκρατόρων: ιστορική έρευνα . Και στο Διαδίκτυο, αν επιθυμείς, θα βρεις ανάλογα τεκμήρια.

  18. dokiskaki said

    MPA = Macedonian (η δική μας, ε…) Press Agency (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του ΑΠΕ): http://www.ana-mpa.gr/anaweb/

  19. newagemama said

    Εμένα αυτό που μ΄ενοχλεί είναι ο διαχωρισμός των ανθρώπων χωρίς κανένα σεβασμό, η ευκολία και η βαρβαρότητα των χαρακτηρισμών, η διασπορά του φόβου και της εχθρότητας. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την αληθινή πνευματικότητα και την έμφαση που έδωσε ο Χριστός στην αγάπη και την αποδοχή του διαφορετικού? Καμμία. Ελεος πια, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να μιλούν για λογαριασμό μας? Δεν θέλω να με σώσουν!

    http://newagemama.wordpress.com

  20. @2: Δύτη, πρέπει να ήταν στα Θρησκευτικά της Β’ Λυκείου. Εγώ είχα γνωριστεί νωρίτερα με τον κ. ΜΑΤΣ, διαβάζοντας κάτι ρυπαρογραφήματα παραθρησκευτικών οργανώσεων, που μου αρέσανε πολύ τότενες. Ξέρεις το στυλάκι: μασώνοι, σιωνιστές, ουνίτες, παπικοί — όλοι οι γύφτοι μια γενιά, και όργανα του Αντιχρίστου.

  21. Της Β’, έχεις δίκιο, το επιβεβαιώνει και η οπτική μου μνήμη (στην Α΄ ήμασταν σε τροχοαίθουσα).

  22. Α, εσείς οι νέοι περνούσατε καλά στα θρησκευτικά… Τύφλα νάχει ο Χαρδαβέλας!

  23. nickel said

    Βοηθήστε με να καταλάβω: γύρισαν τη «βαρυσήμαντη δήλωση» στη romfea.gr από πολυτονικό σε μονοτονικό, ή κατάλαβε πια το ιστοπλοϊκό μου (ο Firefox) ότι δεν μπορώ τα πολυτονικά και μου τα μετατρέπει αυτόματα;

  24. Μονοτονικό και στον ΙΕ.

  25. Ηλεφούφουτος said

    σχ. 21, τροχοβίλα τη λέγαμε, κι έβγαλα κι εγώ την Α’ Λυκείου σε τοιαύτη. Επειδή μάλιστα τότε ήταν που ανακάλυψα το Σαββόπουλο (εννοώ ότι τότε άρχισε μανία) αναρωτιέμαι αν συνέβη και σε σένα το ίδιο και μήπως ο συνδυασμός τροχοβίλας με Α’ Λυκείου και κάποιον ακόμη κρίκο που μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή οδηγεί στο αποτέλεσμα Σαββόπουλος. Τι λέει ο Δαυλός επ αυτού;

    Το μίσος το βλέπουμε έκδηλο και σε χριστιανούς των πρώτων αιώνων. Σ αυτή την παράδοση πατάνε οι διάφοροι παραληρηματίες τύπου Σεραφείμ. Συμβαίνει αυτό όταν βλέπεις τον εαυτό σου αμνό που επικοινωνεί με τους αγγέλους αλλά δεν έχεις ασκηθεί παράλληλα στην ταπεινότητα, όπως οι τενίστες που, όταν είναι π.χ. δεξιόχειρες ασκούν και το αριστερό τους χέρι, για να μην καταντήσει ατροφικό σε σχέση με το δεξί που δουλεύουν εντονότερα. Οι Άλλοι μετά είναι φυσικό να σου φαίνονται σιχάματα.
    Βέβαια τέτοιου είδους αισθήματα διαβλέπω και σε πολλούς από τους αντιπάλους του Σεραφείμ, υπερασπιστές δικαιωμάτων που αρθρώνουν εξίσου αντιπαθητικό λόγο και νιώθω ότι μέσα τους λένε «θέλω να καείτεεεεε».

  26. sarant said

    Ευχαριστώ όλα τα σχόλια.

    Το romfea.gr δημοσιεύει τα κείμενα του Σεραφείμ μονοτονισμένα, αλλά ο λόγος που έδωσα λινκ προς τα εκεί δεν είναι αυτός, είναι ότι στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης δίνονται πολλές ανακοινώσεις μαζί και δεν υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις τη μία που θέλεις να λινκάρεις. Και φοβήθηκα ότι η υπερβολική δόση Σεραφείμ μπορούσε να αποβεί μοιραία.

  27. sarant said

    Δύτη, φοβερά πράγματα ανακάλυψες!

  28. Ηλεφού (25), σε μένα δεν δούλεψε ο συνδυασμός: τροχοβίλα (και όμως τις θυμάμαι τροχοαίθουσες) + Α΄ Λυκείου = Χατζιδάκις περισσότερο, τον Σαββόπουλο τον ανακάλυψα τρία χρόνια αργότερα.

    Νίκο, λες για το MRA και τα συναφή; Ήταν το χόμπι μου κάποτε, Κούφιες Γαίες, και δε συμμαζεύεται. Κάπου τρόμαξα από την προϊούσα παράνοια και τόκοψα.

  29. π2 said

    βρε τον ελάχιστο! Θα πέρνει και κανένα τετραχίλιαρο καθαρά…

    Αυτό δεν με πειράζει. Το ότι τον πληρώνεις εσύ κι εγώ και όλοι μας με πειράζει.

  30. sindarta said

    Άρθρο 188
    Θάνατος ή ανικανότητα μετά την πρόταση
    Η πρόταση, εφόσον απ’ αυτήν δεν συνάγεται το αντίθετο, παραμένει ισχυρή και αν ακόμη, πριν γίνει δεκτή, αυτός που την έκανε ή αυτός στον οποίο απευθύνεται πέθανε ή έγινε ανίκανος για δικαιοπραξία

    Ιδού κύριοι η καταδίκη των τεκτονικών οργανώσεων στον Αστικό Κώδικα!

  31. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

    Πολέμιος απέναντι σε καθετί που αντίκειται στο σαθρό δόγμα του μυαλού του, ο Σεραφείμης προτρέπει έμμεσα σε ιερό πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Έτσι ερμηνεύω εγώ τη φράση του «… διά τήν παραχώρησιν Ἑλληνικῶν κυριαρχικῶν δικαιωμάτων εἰς τήν Ἰσραηλιτικήν πολεμικήν μηχανήν διά τάς στρατιωτικάς ἀσκήσεις αὐτῆς,…»

    Επειδή προφανώς αγνοεί πως το επίθετο ισραηλιτικός προέρχεται από το Ισραηλίτης δηλαδή αυτόν που ακολουθεί την εβραϊκή θρησκεία, τον Εβραίο, τον Ιουδαίο. Ο κάτοικος του Ισραήλ είναι Ισραηλινός και το ουσιαστικό αυτό είναι ταυτόχρονα και επίθετο (π.χ. μποϋκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων, ισραηλινός στρατός).

    Η θρησκεία των Εβραίων λέγεται ιουδαϊσμός. Ενώ εβραϊκός είναι αυτός που ανήκει στους Εβραίους ή τους αφορά (φαγητό, γλώσσα, λογοτεχνία, εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ).

  32. sarant said

    Sindarta, δεν είμαστε καλά, αυτό είναι το άρθρο 188 του Αστικού Κώδικα;

    Απίστευτο! Πετάει νούμερα έτσι για να τα πετάει…

  33. Immortalité said

    Και όμως αυτό είναι το 188. Το 118 είναι που λέει για τα ιδρύματα:
    `Αρθρο 118 ΑΚ
    Το ίδρυμα διαλύεται με διάταγμα: 1. αν ο σκοπός του,
    εκπληρώθηκε ή έγινε απραγματοποίητος 2. αν έχει παρεκκλίνει από το
    σκοπό του, ή αν ο σκοπός ή η λειτουργία του έγινε παράνομος ή ανήθικος
    ή αντίθετος προς τη δημόσια τάξη.

    Εγώ το Μ.Α.Τ.Σ. γιατί δεν το ήξερα; Πού ήμουν στα θρησκευτικά ε; που;

    Πάντως Νίκο πες του ό,τι θες και μη φοβάσαι καμιά αγωγή. Όλοι θα βάλουμε πλάτες 😉

  34. sindarta said

    Ναι, το άρθρο 188 του αστικού κώδικα είναι αυτό που αντέγραψα (το βρήκα εδώ για όποιον θέλει να επιβεβαιώσει: http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_gen/19-Astikos-kodikas-genika.htm). Έψαξα και για παλιότερες εκδοχές του Αστικού Κώδικα μήπως και επί χούντας ή παλιότερα υπήρχε πράγματι σχετικό άρθρο, όμως δεν βρήκα κάτι. Μάλλον πετάει έτσι ένα νούμερο για να δώσει βαρύτητα στα λόγια του.

  35. Immortalité said

    Έναν απλό αναριθμητισμό έκανε Σιντάρτα. Τα υπόλοιπα έχουν σημασία…

  36. […] Το σατανοκίνητο Σαχεντρίν και ο Αρτέμης ΜΑΤΣ-ας […]

  37. sindarta said

    Τώρα είδα το σχόλιο του Immortalité, άρα πρόκειται για αναριθμιτισμό. Δικό μου το λάθος, πάντως ακόμα και έτσι δεν έχει καμία υπόσταση η κατηγορία που εξαπολύει.

    Ο κύριος Σεραφείμ Μεντζελόπουλος (επαγγελματικό ψευδώνυμο Πειραιώς Σεραφείμ) έχει και παλαιότερα στείλει επιστολές σε γνωστά πρόσωπα (τον κύριο Καντάφι για να τον «ξεμπροστιάσει»»για κάποιες θεολογικές δηλώσεις του, τον Πρέσβη και την Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας για το θέμα του Έλτον Τζόν) ενώ είχε καταφερθεί με δημόσια επιστολή και κατά της δημόσιας προσευχής των Μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά. Ένα γλαφυρό απόσπασμα:

    «Η Ελληνική Πολιτεία βάσει του ισχύοντος Συντάγματος δεν είναι ουδετερόθρησκος Πολιτεία. Επιπροσθέτως ουδείς έχει το δικαίωμα εν ονόματι του δήθεν εκσυγχρονισμού και της δήθεν πολυπολιτισμικότητος να ποδοπατεί βαναύσως την ιστορική μνήμη του Ελληνικού Έθνους, παραθεωρώντας τους ποταμούς αιμάτων των αγρίως σφαγιασθέντων και αναιρεθέντων Νεομαρτύρων από τους οπαδούς της συγκεκριμένης θρησκευτικής παραδοχής, αλλά και των ηρώων της Εθνικής μας παλλιγγενεσίας.»

  38. sarant said

    Τελικά αυτή την παλιγγενεσία ο Άγιος τη γράφει μονίμως με δύο λ. Ένας που πήγε να τον διορθώσει έφαγε επιτίμιο.

  39. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

    Νικοκύρη, κάτι εκτός θέματος :

    http://tvxs.gr/news/%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84-%CE%BC%CE%BC%CE%B5/a%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-bloggers

    Σκέφτεσαι να κάνεις τίποτα; Και το νερό, με τη γλώσσα σχετίζεται!

  40. sarant said

    Τέτοια ώρα που το μαθαίνω… μόνο ένα λινκ:

    Μια τρύπα στο νερό -και άλλες παροιμιακές εκφράσεις με το νερό

  41. Alfred E. Newman said

    Για το θέμα του ΜΑΤΣ έχουν γραφεί αμέτρητα κείμενα. Ανεχθείτε να παραθέσω κάποιες λέξεις από βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα.

    H χρήση του όρου MATΣ έχει δημιουργήσει πολλές παρεξηγήσεις και αποτελεί ‘σταθερό’ όπλο των πολεμίων του Tεκτονισμού δεδομένου ότι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάποιον ‘ιδιαίτερο’ Θεό τον οποίον πιστεύουν οι Tέκτονες.

    O τεκτονισμός στην περίοδο των επαγγελματιών τεκτόνων αποτελούσε ένα σύνδεσμο θρησκευόμενων ατόμων. Άλλωστε οι περισσότεροι ησχολούντο όλη τους τη ζωή στην ανέγερση Nαών. Δεδομένου ότι ο Tεκτονισμός ξεκίνησε από τη χριστιανική Aγγλία στη συμβολική του μορφή είναι φυσική η αναφορά στο Θεό της Aγίας Γραφής και ιδιαίτερα στον Iησού. Όταν, όμως, δημοσιεύτηκαν τα πρώτα Συντάγματα στο Kαθήκον που αφορά στη Θρησκεία διαβάζουμε:

    «Oιαδήποτε και αν είναι η θρησκεία ή ο τρόπος λατρείας ανδρός τινος, ούτος δεν εξαιρείται της συντεχνίας, δέον όμως όπως στερράν έχη την πίστιν προς τον ένδοξον αρχιτέκτονα του ουρανού και της γης και όπως ασκή τα ιερά καθήκοντα της ηθικής.»

    H φράση αυτή ‘άνοιγε’ τον Tεκτονισμό σε όλες τις θρησκείες, μια από τις πρώτες, αν όχι η πρώτη, μορφή ανεξιθρησκείας.

    Tο δεύτερο παλαιότερο χειρόγραφο με τεκτονικά συντάγματα, το χειρόγραφο Cooke, το οποίο χρονολογείται γύρω στο 1410, αλλά είναι αντίγραφο παλαιότερου κειμένου, αρχίζει με την επίκληση: ‘Eυχαριστούμε το Θεό τον Ένδοξο Πατέρα και ιδρυτή και τέκτονα του Oυρανού και της Γης…’. Tο πιθανότερο είναι ότι το προσωνύμιο αυτό επιλέχτηκε ακολουθώντας τη βιβλική παράδοση σύμφωνα με την οποία το όνομα του Θεού δεν επιτρεπόταν να προφερθεί και έτσι είχε αντικατασταθεί από επίθετα με ιδιότητες του Θεού π.χ. Ύψιστος, Παντοδύναμος, Kύριος κλπ. Έτσι οι συντάκτες των αρχαίων αυτών κειμένων επέλεξαν ένα προσωνύμιο συνδεδεμένο με τις αρχές της οικοδομικής τέχνης. Oύτε επρόκειτο για κατάργηση του Θεού ούτε υποκατάστασή Tου από άλλον. Aπλώς γινόταν περιγραφή με τη μέθοδο της Παλαιάς Διαθήκης.
    Η πρώτη ίσως χρήση του όρου Μέγας Αρχιτέκτων περιέχεται στην επιστολή του Κλήμη του Αλεξανδρέα προς Κορινθίους, γύρω στο 96, όπου αναφέρει ‘Ο Μέγας Αρχιτέκτων και Κυρίαρχος του Σύμπαντος’. Ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε πολύ αργότερα και από τον Καλβίνο.το 1536 στην ανάλυση του 18ου Ψαλμού (Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα κλπ.}.
    Σε όλες τις θρησκείες παρουσιάζεται ο Θεός ως εργάτης και δημιουργός. H δε Πρώτη Oικουμενική Σύνοδος της Nικαίας του 325 δογμάτισε, όπως αναφέρει ο Zωναράς:

    «Oμοούσιον τω Πατρί τον Yιόν και Θεόν αληθινόν και Δεσπότην και Kύριον και κτίστην των κτιστών απάντων» .

  42. aerosol said

    Αν εκφραζόμουν για τον Πολυπαναγιοεκλαμπροταπεινότατο όπως αρμόζει, φοβάμαι πως δεν θα με ξελάσπωνε ούτε ο προϋπολογισμός της Καλιφόρνια(ς!) για τις αγωγές.

    Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως όλα στο γνωστό σύμπαν -και στο άγνωστο, μπορώ να πω!- πλην μιας δράκας αδούλωτων Ελλήνων, είναι εβραιο-κάτι: θρησκείες, αιρέσεις, πολιτικοί, αθλητισμός, επιστήμη, τέχνη, ζώα-πράγματα-φυτά, ορατά τε και αόρατα καθώς και όλος ο πληθυσμός της γης (του παρόντος, του παρελθόντος και του μέλλοντος) παίρνουν άνετα το πρόθεμα «εβραιο-» μπροστά.
    Σκέφτομαι να εντάξω αυτή τη γνώση στο καθημερινό μου λεξιλόγιο!

  43. @41: Αλφρέδε, δεν πιστεύω να είσαι τίποτα ελευθεροτέκτων και να μιάνεις το αγνό και αδούλωτο φρόνημα ημών των υπολοίπων, ε; 🙂

  44. Διάβαζα τις προάλλες το T-shirt ενός φίλου, που τόχει φέρει από την Ισπανία. Το μήνυμα έλεγε, περίπου, τα εξής:
    «Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΙ, ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΟΥ ΛΑΤΙΝΙΚΑ (στην περίπτωσή μας, φοινικά), ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ, ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΣΟΥ ΣΟΥΗΔΙΚΑ, ΤΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟ, Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΟΥ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ, Ο ΚΑΦΕΣ ΣΟΥ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟΣ, ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ, Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ ΣΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ, ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΟΥ ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΟ, Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΣΟΥ ΟΥΚΡΑΝΗ (ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΝΗ κοκ), Ο ΣΟΦΕΡ ΣΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ (ΡΩΣΟΣ κοκ), ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΤΟΥς ΞΕΝΟΥΣ;»

    Συγνώμη για τα κεφαλαία αλλά ήθελα να αποδώσω με ακρίβεια το μήνυμα…

  45. Ηλεφούφουτος said

    sx. 44 κυκλοφορεί σε πολλές παραλλαγές αλλά ποιος έχει υπηρέτρια, σοφέρ και αφεντικό μαζί;

  46. Alfred E. Newman said

    @43
    🙂 😀 ::roll:

  47. Alfred E. Newman said

    🙄

  48. Μαρία said

    41, 43 Σκοπεύω να χαρίσω το βιβλίο σε θείο μου μασόνο, της στοάς «Φίλιππος»,αν και με τσιμπημένη τιμή.

  49. Alfred E. Newman said

    @48
    Μαρία,
    Ευχαριστώ! Αν δεν το έχει μπορεί και να σε ευχαριστήσει και εκείνος.
    Την (πράγματι) τσιμπημένη τιμή δεν την καθορίζω εγώ αλλά (ο εκδοτικός οίκος.
    Κάποτε θα ήθελα και καμιά πιο στοχευμένη γνώμη. (η προσφορά σε άλλον είναι ήδη γνώμη).
    Η ηλεκτρονική διεύθυνση στο βιβλίο δεν ισχύει. Τώρα είμαι στο gmail.com και στο όνομα έχει προστεθεί κολλητά ο αριθμος 41.

  50. Mindkaiser said

    Και επειδή τα προσωπικά κολλήματα κάθε ανθρώπου είναι σεβαστά, θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω το εξής:

    «ἡ ἄμεσος ἀναβάθμισις τῆς χρηματικοπιστοληπτικῆς ἱκανότητος τῆς χώρας ἀπό τήν Moodys ἀποδεικνύουν ποῖα εἶναι πλέον τά νέα «ἀφεντικά» τῆς ἁγιοτόκου καί ἡρωωτόκου ταύτης πατρίδος».

    Γνωρίζει κάτι ο Άγιος που αγνοούμε εμείς οι υπόλοιποι περί αναβάθμισης της πιστοληπτικής αξιολόγησης της χώρας από τη Moody’s; Τελευταία φορά που κοίταξα στο bloomberg, στο Ba1 την είχα αφήσει. Αναγνωρίζω βέβαια, ότι είναι πραγματικά κρίμα να αφήνεις την αλήθεια να σου καταστρέφει μια όμορφη ιστορία μισαλλοδοξίας.

  51. Ηλεφού: (@ 45)
    Ένας οικονομικός σύμβουλος του πρίγκηπα της Σουηδικής Αραβίας, βρε παιδί! Μην μου βάζεις δύσκολα!

  52. Μαρία said

    49 Δεν το έχει.
    Μου είχε δώσει παλιά, και το έχω ακόμα, το βιβλίο του Κριτικού, περί τους τέκτονας …και την εισφοράν των εις τους αγώνας του έθνους, είχα τότε εντυπωσιαστεί αλλά ήμουν …μικρή για να κρίνω την εγκυρότητά του.

    Και τώρα βλέπω οτι μέσα στο βιβλίο υπάρχει ένα ταλαιπωρημένο τεκτονικό δελτίο του 72 με πρώτο νιπτηροδυτικού ενδιαφέροντας:Ο τέκτων σουλτάνος Μουράτ ο Ε΄και ο Κλεάνθης Σκαλιέρης
    Πω, πω, ρε συ, απάνω που ετοιμαζόμουν να πω ανυπόγραφο βλέπω το όνομα στο τέλος. Οπότε ας πω το κοινότοπο πολύ μικρός ο κόσμος.

  53. Δηλαδή οι τέκτονες του 14τόσο ήταν κάτι σαν το Σωματείο Οικοδόμων του 1980; Ε, τότε δίκιο έχει ο Παναγριότατος που τους φοβάται!

  54. Μαρία said

    με πρώτο άρθρο

  55. Alfred E. Newman said

    Από το 1971 που βγήκε του Κρητικού (κεφάλαια από το 1964) έχουν διευκρινιστεί πολλά και έχουν ανατραπεί επίσης πολλά. Δεν παύει να είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο (προσεκτικής) αναφοράς.
    Και ο Μουράτ έχει έκτοτε συμπλήρωθεί και έχει αποτελέσει αντικείμενο ενδιαφέροντος και του Σβολόπουλου, Τούρκων και εμού στα αγγλικά. 😉

  56. Γράφοντας βιαστικά από κάποιο αεροδρόμιο, παρατηρώ τον τέκτονα σουλτάνο και θυμάμαι που έγραφε η Μελικόφ για τις σχέσεις των Μπεκτασήδων με τους μασόνους στα τέλη του 19ου αιώνα. Ίσως να βρω κάτι παραπάνω τις επόμενες μέρες.

  57. Νομιζω πωςε απο την αρχη ηταν 1 εκ ευρω – δεν εχω προχειρο το κειμενο παντως

  58. Μαρία said

    56 Αυτόν όμως τον τρέλαναν. Στα ελληνικά κυκλοφορούν όλα τα μυθιστορήματα της δισεγγονής του αλλά δεν διάβασα κανένα.

    Κι απ’ το αεροδρόμιο δε μπορείς να κάνεις χωρίς εμάς.

  59. ΚαπετάνΈνας said

    Παιδιά, δεν έχουμε καταλάβει που ζούμε.

    Ακούστε μια σύντομη ιστορία, αληθινή.

    Στη πλατεία που βγάζουμε το σκύλο για τα δέοντα, βλέπαμε έναν πολύ σοβαρό κύριο, με το σκυλάκι του κι αυτός, μας χαιρετούσε ευγενικά, του ανταποδίδαμε τη καλησπέρα, συνηθισμένα πράγματα και απλά.

    Μια μέρα έρχεται πολύ συγκινημένος. Είχε πεθάνει ο πατέρας του. Η συγκίνησή του, όμως είχε άλλη αιτία.
    -Το βλέπετε αυτό; μου λέει και μου δείχνει ένα δαχτυλίδι με ένα σταυρό χαραγμένο πάνω του και κάτι γράμματα.
    Το φόραγε ο μπαμπάς του, που το είχε πάρει κι αυτός από τον μπαμπά του. Όταν τον ρώτησα, μου τα ξεφούρνισε όλα.
    Ο πατέρας του ήταν ο τελευταίος απόγονος του Κωσταντίνου Παλαιολόγου και τώρα ο τίτλος και το δαχτυλίδι του περνάνε στο συνομιλητή μου, που είναι πια το νούμερο ένα στη σειρά διαδοχής.

    Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Πας το σκύλο σου να χέσει και πέφτεις πάνω στον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

    Και όταν λέω, ότι το έθνος μας τα παίζει και μάλιστα σε ύφος Γερμανικού μεσοπόλεμου, μου λέτε ότι υπερβάλλω.

  60. ΚαπετάνΈνας said

    Πάντως πέρα από τα αστεία ,εγώ φοβάμαι τα χειρότερα.Στη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, τα χειρότρα είναι ένας νέος διχασμός τύπου εποχής Πρώτου Παγκόσμιου: Αμερικανοτσολιάδες και Ρωσοτσολιάδες.
    Οι παπάδες έχουν ταχθεί με τον Τσάρο εναντίον των Εβραιο-αμερικανο-μασώνων.
    Ένα τμήμα της ακρο-δεξιάς είναι σήμερα αντι-Αμερικάνικο. Και το Λάος ήταν, αλλά τελευταία τα γύρισε.
    Η Αριστερά μάλλον μπερδεμένη.

  61. ο Μήτσος said

    #59

    Δεν θέλω να σου χαλάσω τον ενθουσιασμό, αλλά η Αθήνα (και όχι μόνο) είναι γεμάτη με Παλαιολόγους. Αν έχουν συγγένεια με τον Μιχαήλ, τον Ανδρόνικο και τον Κωνσταντίνο που ζήσανε από το 1200 έως την άλωση.

    Αν πουλάει το κειμήλιο θα σε συμβούλευα να μην το αγοράσεις γιατί κινδυνεύεις να την πατήσεις και είναι εποχή για αγορά πετρελαίου.

  62. ο Μήτσος said

    στο τέλος της δεύτερης πρότασης μου ξέφυγε ένα «πολύ αμφιβάλω» πριν την τελεία.

  63. @59: Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Πας το σκύλο σου να χέσει και πέφτεις πάνω στον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου.

    ΚαπετάνΈνα, αυτή είναι η ατάκα της χρονιάς! (Μη σου πω και της δεκαετίας…)

  64. Immortalité said

    @ 63 🙂

  65. Η σχολή του Πυθαγόρα είχε τεκτονικά στοιχεία; Αναφέρομαι στην κλειστότητα της σχολής, τα υψηλά αξιώματα των Πυθαγορείων, την υψηλή μόρφωση τους, την πίστη τους στην αθανασία της ψυχής και στην αναζήτηση του ενός όντος;
    Το τέλος της σχολής το έχουμε διαβάσει φαντάζομαι. Αυτό είναι το τέλος της κάθε εξουσιαστικής ομάδας που αποκόπτεται από την υπόλοιπη κοινωνία.
    Εμένα ως δημοκράτη με ενοχλούν οι στοές και ουδόλως με ενδιαφέρει εάν είναι σατανιστές ή τέκτονες ή ότι άλλο θέλουν. Άπαξ και οι περισσότεροι εξουσιαστές του κόσμου είναι τέκτονες θέλω να ξέρω τι πρεσβεύουν και γιατί εδώ και αιώνες φροντίζουν να παραμένουν μεταξύ διαφάνειας και αφάνειας. Η δημοκρατία δεν είναι υπόθεση κλειστών κυκλωμάτων.
    Από εκεί και πέρα ότι και αν λέμε είναι απλά για να περνάμε την ώρα μας.
    Ο άγιος (και όχι μόνο) διαπράττει ένα τακτικό σφάλμα που είχα διαβάσει σε ένα άλλο σχόλιο άλλου άρθρου και μεταφέρω εδώ. Ακολουθεί την τακτική του βόα, σφίγγει πολύ αυτό που αγαπάει και αυτό μπορεί να σκοτώσει. Σίγουρα δεν θέλει να σκοτώσει αυτό που πρεσβεύει αλλά στην τελική αυτό καταφέρνει. Έχει πέσει και αυτός θύμα της διαδικτυακής προπαγάνδας που γίνεται και δεν έχει σκεφτεί ότι κάποιοι κύκλοι σκόπιμα διαρρέουν προπαγανδιστικό υλικό. Αν υπάρχουν αυτοί οι κύκλοι τότε είναι πιο μπροστά από αυτά που μπορεί να σκεφτεί ο Σεραφίμ. Δεν εξηγείτε διαφορετικά το ότι ξαφνικά μέσα σε ένα χρόνο, γέμισε το διαδίκτυο από βιντεάκια που αναλύουν τα οικονομικά συστήματα. Κάποιοι τα προωθούν.

    Βέβαια όλως τυχαίως για άλλη μια φορά πίσω από την κατάργηση των θρησκευτικών βρίσκεται το γνωστό κόμμα (που έχει λάβει όλες τις ιστορικές αντιπαραδοσιακές αποφάσεις | ταυτότητες, μονοτονικό, κώδικα ιθαγένειας κα) και στην ουσία προκαλεί τους ανθρώπους της εκκλησίας να βγουν από τα χαρακώματα. Είναι παιχνίδι χαρακωμάτων και είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα.
    Ταυτόχρονα όμως ο διάδοχος του Χριστοδούλου, που είχε μαζέψει 3 εκ υπογραφών για τις ταυτότητες, κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο για τις νέες κάρτες του πολίτη και βάζει πλάτη την εκκλησιαστική περιουσία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ που είναι πλέον σκέτο Ε.Τ. Μα τέτοια μεταστροφή πια της εκκλησίας; Και άντε εγώ που είμαι της πληροφορικής να είμαι δεκτικός απέναντι στις κάρτες του πολίτη (που δεν είμαι) αλλά ο Ιερώνυμος; Ο υπερασπιστής του Ευαγγελίου και προστάτης του ποιμνίου απέναντι στον αριθμό του θηρίου; Παράλογα πράγματα!!!

    Θα συμφωνήσω με τον newagemama (σχ.19) ότι δεν θέλω να με σώσουν αλλά ταυτόχρονα δεν θέλω από την κυβέρνηση να με σώσει από τα θρησκευτικά. Δεν έχει την δικαιοδοσία να χτυπήσει σε ένα ευαίσθητο σημείο του Ελληνισμού παρά μονάχα εάν θέλει (που στην τελική αυτό θέλει) να διχάσει τους Έλληνες. Εξάλλου από τα Χριστιανικά θρησκευτικά ξέρω πια πως να προστατευτώ.

    Κοινώς τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και δεν είναι παίξε γέλασε. Είτε για πραγματικούς λόγους είτε για φανταστικούς θα γίνουν πράγματα και θάματα.

    Σχετικά με το κυρίως κείμενο: δεν τους πληρώνουμε εμείς. Οι μισθοί τους δίδονται από το κράτος σε αντάλλαγμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Μα θα πει κάποιος, γιατί να υπάρχει εκκλησιαστική περιουσία; Προτιμώ την περιουσία εκκλησιαστική από το να την διαχειρίζονται οι κλέφτες πολιτικοί.

  66. @ 3, 5, 57: δέκα εκατομμύρια, μη μου ρίχνετε την τιμή, παρακαλώ 🙂

  67. gbaloglou said

    #61:

    Αμερικανός σερβιτόρος μου είχε πει κάποτε, ισχυριζόμενος ότι είναι απόγονος των Παλαιολόγων, «my family ruled Byzantium for 200 years» 🙂

  68. ΜΑΤΣ ο Μέγας Ἀρχιτέκτων Τοῦ Σύμπαντος, εἶναι μασονικὸ ἀκρωνύμιο. ἐγὼ δὲν βλέπω μῖσος, μόνο σύγχυσι. αὐτὰ τὰ κλισὲ περὶ μίσους ἔχουν καταντήσει λίγο βαρετά. Τὸ Συνέδριο π.χ. δὲν εἶναι στανικό, εἶναι τὸ Συνέδριο τῶν 12 φυλῶν μὲ 6 μέλη ἀπὸ κάθε φυλή, σύνολο 72 μέλη. Γι’αὐτὸ καὶ ἡ μετάφρασι τῶν 70 καὶ κατ’ἀκριβολογία τῶν 72 λέγεται ἔτσι, κι ὄχι γι’αὐτὰ ποὺ γράφουν οἱ μῦθοι.
    τὸ πρῶτο μεταιχμαλωσικαὸ συνέδριο διήρκησε ἀπὸ τὴν ἐπάνοδο μέχρι τὴν πρώτη ἅλωσι τῆς Ἰερουσαλὴμ (559 π.Χ.-70μ.Χ.). αὐτὸ ἐκπόνησε τὴν μετάφρασι τῆς Π.Δ. δίκασε τὸν Χριστὸ καὶ τὸν Στέφανο, ἀποπειράθηκε τρὶς τὴν δολοφονία τοῦ Παύλου, μεθόδευσε τρὶς τὴν φυλάκισί του καὶ κήρυξε τὴν πῤωτη ἰουδαϊκὴ ἐπανάστασι (66-70μ.Χ.). τὸ δεύτερο Συνέδριο ἥδρευε στὴν Ἰάμνεια, ὅταν ἡ Ἰερουσαλὴμ ἦταν πιὰ κατεστραμμένη, λειτούργησε μεταξὺ τῶν 2 ἐπαναστάσεων (70-135μ.Χ.), συνέταξε τὴν Μισνὰ μέσῳ τοῦ ἀρχιραββίνου Ἀκιβά,, συνέταξε μιὰ δεύτερη μετάφρασι τῆς Π.Δ., τὴν λεγόμενη τοῦ Ἀκύλα καὶ κήρυξε τὴν δεύτερη ἐπανάστασι. Στὴν Μισνὰ περιλαμβάνεται καὶ τὸ βιβλίο «Συνέδριον» (Σαχεντρίν). τὸ Συνέδριο εἶχε τεράστια ἀντιχριστιανικὴ δράσι.

  69. Προφανῶς ἐννοοῦσε τὸ 188 τοῦ Ποινικοῦ Κώδικος (συμμετοχὴ σὲ ἀθέμιτο σωματεῖο).

  70. Immortalité said

    Κορνήλιε μερικές φορές με τρομάζεις…
    (Α! και μετά τον Ακιβά έχεις βάλει δύο κόμματα. Και μετά τις τελείες αρχίζουμε με κεφαλαίο. Και το «μεταιχμαλωσιακό» μάλλον τα ‘χει πιει λιγάκι… Όχι μόνο τους τόνους βρε πουλάκι μου, όλα τα προσέχουμε… 😉 )

  71. Immortalité said

    @ 69 Και διαβάζουμε όλα τα σχόλια πριν γράψουμε 😉 (βλ. 33 & 35)

  72. τὰ παραμύθια τοῦ τεκτονισμοῦ ξεκίνησαν ἀπὸ τότε ποὺ ἄρχισαν νὰ μιλᾶνε γιὰ φαντασιωτικὲς κληρονομιὲς ἀρχἐγονων μυστικῶν ἀπὸ τὸν Χιράμ, τὸν δῆθεν ἀρχιτέκτονα τοῦ ναοῦ τοῦ Σολομῶντος, πάλι παρεξήγησι βιβλικοῦ κειμένου σὲ συνδυασμὸ μὲ λάθος μετάφρασι τοῦ σχετικοῦ χωρίου.

  73. #71 τὸ διάβασα, ἀλλὰ ταιριάζει καὶ τὸ 188ΠΚ, τυχαῖο;δὲν νομίζω. σατανικὴ σύμπτωσι! ΣΑΤΑΝΙΚΗ! τὸ θέμα μὲ τὰ κεφαλαῖα μετὰ τὶς τελεῖες σηκώνει συζήτησι. ἀπὸ πότε ξεκίνησε αὐτὴ ἡ τυπογραφικὴ σύμβασι;

  74. Immortalité said

    Σατανική ή όχι δεν ξέρω μιλάει πάντως για αίτηση διάλυσης των ιδρυμάτων και όχι για την φυλάκιση των συμμετεχόντων που ούτως ή άλλως δεν είχε αρμοδιότητα. Και δεν ξέρω πότε άρχισε η τυπογραφική αυτή σύμβαση αλλά ή την ακολουθείς ή δεν την ακολουθείς. Δεν γράφεις τα μισά μετά την τελεία κεφαλαία και τα μισά πεζά. Καμιά φορά σ’ αυτή τη ζωή πρέπει και να διαλέγεις…

  75. καλὰ βρὲ παιδί μου, δὲν σὲ εἴπαμε καὶ καμπούρα! ααααα
    Λὲς μὲ τὸ 188ΠΚ νὰ τοῦ βάζω ἰδέες; 😛

  76. Immortalité said

    Είπα εγώ ότι με είπες καμπούρα; Που και να με πεις δηλαδή, έξω θα πέσεις. Μια επισήμανση έκανα 🙂
    Βάλτου ό,τι ιδέες θες. Αμα βρεθεί εισαγγελέας να κρίνει αυτά τα σωματεία «αθέμιτα» και να παραπέμψει τους συμμετέχοντες εγώ θα πάω να ζήσω στον Αρκτικό Κύκλο…

  77. […] Το σατανοκίνητο Σαχεντρίν και ο Αρτέμης ΜΑΤΣ-ας Θα έχετε ίσως διαβάσει σε άλλα ιστολόγια την πρόσφατη […] […]

  78. […] Το σατανοκίνητο Σαχεντρίν και ο Αρτέμης ΜΑΤΣ-ας Θα έχετε ίσως διαβάσει σε άλλα ιστολόγια την πρόσφατη […] […]

  79. καλά, ἐγὼ δὲν ἀποκλείω νἆναι καὶ κανένας εἰσαγγελέας τέκτων. ὁ τεκτονισμὸς βέβαια σήμερα ἔχει πέσει σὲ ἔσχατη παρακμή, ἀλλὰ οἱ μῦθοι ποὺ τὸν περιβάλλουν τραβᾶνε πολλούς.

  80. «Εγώ δεν θα κάτσω να μετρήσω τα λάθη και τις ασυνταξίες του κειμένου, ούτε να απορήσω πώς είναι δυνατόν να τον πληρώνω με τους φόρους μου (διότι από τους δικούς μας φόρους μισθοδοτείται) κι εκείνος να με βρίζει. »

    ὤλ τάιμ κλάσσικ ἐπιχείρημα παντὸς καιροῦ, Δέσποτα! Μέχρι καὶ γιὰ τὴν Δραγώνα ἐπιστρατεύτηκε. ἐμένα δὲν μὲ νοιάζει ἡ μισθοδοσία του, ἀλλ’οἱ ἀντιφάσεις του. υἱοθετεῖ τὶς μεθόδους τοῦ Συνεδρίου ποὺ καταδικάζει. σὰν ν’ἀκούω τὴν ἠχὼ ἀπὸ τὶς γκρίνιες τῶν Φαρισαίων στοὺς Ῥωμαίους: μὰ γιατί δὲν διαλύετε αὐτοὺς τοὺς ἐχθροὺς τοῦ κράτους, τοὺς Χριστιανούς; τί περιμένετε πιά; αὐτὸ μὲ κάνει κι ἀνατριχιάζω. δηλαδὴ Σεβασμιώτατε αὐτὸς εἶναι ο ῥόλος σας; Σκεφτεῖτε ὅλους τοὺς βιβλικοὺς πολέμιους τῶν αἱρέσεων, τὸν Παύλο, τὸν Πέτρο, τὸν Ἰάκωβο, τὸν Ἰωάννη, ἔτσι ἔκαναν; ζητοῦσαν τὴν κρατικὴ καταδίκη τῶν αἱρετικῶν;

  81. παρόραμα:τὸν Παῦλο

  82. Ο σερ Έλτον Τζον πιθανόν να ζήλεψε τον Σερ-αφείμ και χρίστηκε Σερ-Γιάννης…

  83. sarant said

    Καλημέρα.

    Χτες το βράδυ πήγα να σχολιάσω την ατάκα του Καπετάνιου για τον Παλαιολόγο, και μου έπεσε η σύνδεση κι έμεινα εκτός διαδικτύου ως τώρα που επανήλθε (μόνη της) ως δια μαγείας.

    Φυσικά και δεν είναι τυχαίο, οπότε δεν θα πω περισσότερα 🙂

  84. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Έχει κανείς κάποια ιδέα πώς θα μπορούσε να ετυμολογηθεί το ‘Παλαιολόγος’;
    Ο Τριανταφυλλίδης λέει ότι είναι αυτός που ασχολείται με τα παλιά (κατά το καρδιολόγος π.χ.)
    Στο μυαλό μου εγώ το έχω συνδέσει με επώνυμα με πρώτο συνθετικό το παλ(α)ιός- π.χ. Παλαικώστας. Αυτού του είδους τα ονόματα έχουν για β’ συνθετικό ένα βαπτιστικό. Το μόνο βαπτιστικό που φαντάζομαι να δίνει -λόγος, είναι το Θεολόγος/Θεολόγης. Από το Θεολόγης έχουμε το Λό(γ)ης. Από το άλλο όμως όχι. Βέβαια θα μπορούσε να ήταν στην αρχή *Παλιολόγης και κατόπιν να «ευπρεπίστηκε» σε Παλαιολόγος. Ακούω γνώμες…

  85. sarant said

    Γρηγόρη, δεν έχω ιδέα, αλλά είσαι βέβαιος ότι υπήρχαν από τόσο παλιά τα επώνυμα τύπου «Παλαιοκώστας»;

  86. π2 said

    Στράβωνα (#65), ωραίο το λινκ σου, με τους κακοψαλμένους ύμνους, τα νίκας τοις βασιλεύσι και τα ρέστα. Θες πραγματικά να πιάσουμε το επιχείρημα της ιεραρχίας περί της μισθοδοσίας των κληρικών; Τότε θα πρέπει να μιλήσουμε και για το πώς σχηματίστηκε η εκκλησιαστική περιουσία, για το αν πραγματικά έδωσε η εκκλησία όλα τα κτήματα που υποτίθεται πως έδωσε στις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, για τις φοροαπαλλαγές που συνεχώς κερδίζει η ιεραρχία, για το ανατριχιαστικό φαινόμενο χιλιάδες ΝΠΔΔ να μην υφίστανται τον παραμικρό διαχειριστικό έλεγχο από το κράτος. Και ειδικά το τελευταίο, πίστεψέ με, είναι ένα θέμα που οι Άγιοι Πατέρες δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να συζητηθεί.

    Ο Καποδίστριας επιδίωξε και πέτυχε να αναγνωριστεί το δικαίωμα της Ελλάδας να αρνηθεί τις αιτιάσεις του σουλτάνου για πολεμική αποζημίωση, με το επιχείρημα, που αναγνωρίστηκε από τα πρωτόκολλα του Λονδίνου, ότι η απόσπαση των σουλτανικών κτήσεων από την Ελλάδα έγινε «δικαιώματι πολέμου και δημευτικώς». Αν είχε ζήσει, ίσως είχε επεκτείνει την εφαρμογή του επαναστατικού δικαίου και προς το εσωτερικό (κυκλοφορεί ούτως ή άλλως μια ρήση του ότι η Ελλάδα δεν χρωστάει τίποτε σε «κοτζαμπάσηδες, πασάδες και σεβάσμιους δεσποτάδες» -αλλά δεν μπορώ να ελέγξω την ακρίβεια της παραπομπής τώρα).

  87. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Στο PLP βλέπω, εκτός των Παλαιολόγων να υπάρχουν και Παλαιομερίτης, Παλαιοφύλαξ, Παλαιοκάππας, και Παλαιοθεόδωρος.

  88. #86 Π2* δεν είμαι θρησκόληπτος και ποσώς με ενδιαφέρει η εκκλησιαστική περιουσία. Θα ήθελα όμως να κάνω την εξής ερώτηση: αν αύριο πει η εκκλησία ότι δεν θέλει ούτε στρέμμα από την περιουσία της και την χαρίζει όλη στο κράτος, τι πιστεύεις ότι θα γίνει; Θα ευτυχίσει ο Ελληνικός λαός ή θα γεμίσουν οι τσέπες των γνωστών αγνώστων;
    Πέρα από αυτό δηλώνω ότι είμαι ανίδεος. Έχω όμως την υποψία ότι η Ορθόδοξη εκκλησία εξακολουθεί να είναι μια αυτοκρατορία με εδάφη στην πάλαι ποτέ Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και ίσως (λέω ίσως γιατί δεν μπορώ να το παρακολουθήσω το θέμα) να πρέπει να την δούμε ως αυτοκρατορία και όχι ως έναν κτηματία. Όπως όμως και να έχει θεωρώ τις πολιτικές μας δυνάμεις εντελώς ανίκανες να διαχειριστούν τόσο μεγάλα θέματα.

    Με την ευκαιρία έκανα μια διαδικτυακή αναζήτηση (κατ’ άλλους γκούγκλισμα) για τους απόγονους του Παλαιολόγου.
    Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν εμφανιστεί στο προσκήνιο κάποιος απόγονος. Χαμός!!!
    Βέβαια κατά καιρούς εμφανίστηκαν κάποιοι όπως ο Νικολά Καπόνε ο οποίος – κατά το Βήμα – ζητούσε την μισή Ελλάδα στην περίοδο των βαλκανικών πολέμων. Ενδιαφέρον έχει η δημοσίευση του Ελευθέρου Βήματος της 4ης Ιουλίου 1930 «… Οσον και αν είνε οπερεττικόν, το πράγμα δεν είνε καθόλου προς γέλωτα. Ημείς δεν ημπορούμεν, δυστυχώς, ν΄ ανακαλύψωμεν κανένα αυθεντικόν απόγονον του Καίσαρος ζώντα μεταξύ μας διά να διεκδικήσωμεν, εις αντιστάθμισμα, μερικάς ιταλικάς επαρχίας…»
    Κάποιοι δε ισχυρίζονται ότι ο βασιληάς Γεώργιος Α’ ήταν απόγονος εκ πατρός των Παλαιολόγων.
    Ο Βενιζέλος είχε πει (;) για τον άσπονδο εχθρό του Κωνσταντίνο
    στον Ρεϊμόν Πουανκαρέ (και αυτός το περιέλαβε στα απομνημονεύματά του): «Il est un Roi grec, tien que grec!» (είναι Έλλην και μόνον Έλλην βασιλεύς). (δεν διασταύρωσα την πληροφορία)
    και φυσικά δια του γκουγκλίσματος βρίσκουμε δεκάδες άλλες ενδιαφέρουσες θεωρίες.

    * Ώρες ώρες βαριέμαι απίστευτα το να ψάχνω τον καλύτερο δυνατόν ιστοσελιδιακό σύνδεσμο. Επομένως οι σύνδεσμοι που δίνω είναι εντελώς τυχαίοι και δεν υιοθετώ τις απόψεις που διατυπώνονται σε αυτούς.

  89. π2 said

    Στράβωνα, δεν χρειάζεται να απολογείσαι για τον σύνδεσμο· ούτως ή άλλως παραλλαγές του κειμένου αυτού κυκλοφορούν σε πάρα πολλούς εκκλησιαστικούς ιστοτόπους. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Από την μεταπολίτευση και μετά, τουλάχιστον, η συγκροτημένη επιχειρηματολογία για την εκκλησιαστική περιουσία αποτελεί το πρώτο μέλημα της ιεραρχίας. Ο μακαρίτης Χριστόδουλος έφτιαξε το όνομά του ως μέλος μιας τρόικας που είχε συσταθεί για το θέμα και ήταν συνεχώς στην επικαιρότητα επί Τρίτση. Άνθρωποι που είχαν γνώση του παρασκηνίου των επαφών κράτους – εκκλησίας έχουν πει δημοσίως (νομίζω σε τηλεοπτική εκπομπή, αλλά δεν θυμάμαι τώρα), ότι ο οικονομικός έλεγχος ήταν πάντοτε η τελευταία γραμμή άμυνας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (τυχαίο το ακρωνύμιο; ), σε σημείο που να υποψιάζονταν οι συνομιλητές ότι σκοπίμως γίνονταν παντιέρα άλλα, λιγότερο ακανθώδη θέματα (πολιτικός γάμος, ταυτότητες, καύση νεκρών), ώστε στο τελευταίο στάδιο της διαπραγμάτευσης να υπάρξει υποχώρηση στα ελάσσονα ώστε να μείνει ανέπαφο το μείζον.

  90. #86 Επέτρεψε μου όμως Π2 θα διαφωνήσω σε ένα σημείο της παρατήρησης σου. Το «νίκας τοις βασιλεύσι» είναι τμήμα της παράδοσης και όχι πολιτικός στίχος.
    Είμαι ενάντιος σε κάθε μορφή λογοκρισίας. Θέλω να ακούω στο τραγούδι «Όλο ούζο … το βαρέθηκα, φέρτε λίγο χασισάκι που το ορέχτηκα» και όχι «φέρτε λίγο κονιακάκι….», όπως θεωρώ έγκλημα τη λογοκρισία των τραγουδιών του Θεοδωράκη κλπ
    Η λογοκρισία «τοις βασιλεύσι» μόνο κόμπλεξ μαρτυρά καθώς ο ύμνος είναι βυζαντινός και όχι πολιτικός. Εκτός αν είμαστε αντίθετοι και στις γραφές και πρέπει να τις αλλάξουμε στα σημεία που αφορούν τα βασίλεια των ουρανών και να αλλάξουμε το «ΙΝΒΙ» σε «ΙΝΕΙ».
    Αυτά τα κόμπλεξ είναι που διαιωνίζουν καταστάσεις αλλά και οδηγούν τον ακροατή του ύμνου στο να στοχεύσει στο λογοκριμένο κείμενο που αν ήταν μη λογοκριμένο θα περνούσε αδιάφορο. Ο ύμνος λοιπόν λέει «νίκας τοις βασιλεύσι» έτσι το έγραψε ο ποιητής και έτσι είναι.

  91. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Για την εκκλησιαστική περιουσία έχω την άποψη ότι όλα τα προβλήματα ξεκινούν από τη θολή νομική διάσταση του θέματος.
    Έχει κανείς αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί διαδοχικοί τίτλοι ιδιοκτησίας για τα ίδια κτήματα αλλά από διαφοερτικούς εκδότες;
    Ο άγιος Εφραίμ ο βατοπεδινός παρουσίασε για τη λίμνη τόσο βυζαντινά χρυσόβουλλα, όσο και οθωμανικούς τίτλους από όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Αυτό συνέβαινε γιατί στη βυζαντινή εποχή ο κάθε ηγεμόνας/αυτοκράτορας παραχωρούσε τα φορολογικά έσοδα καποιου κτήματος σε κάποιον, επομένως σε κάθε αλλαγή κυριάρχου ή διαδοχή ηγεμόνα ήταν απαρίτητο νέο χρυσόβουλλο/τίτλος. Δεν χρειάζεται να πω ότι αληθινός ιδιοκτήτης ήταν ο ηγεμόνας, το κράτος…
    Αν και στο οθωμανικό σύστημα τα πράγματα ήταν πιο πολύπλοκα η βασική αρχή παρέμενε η ίδια. Ο σουλτάνος/το κράτος είχε την ψιλή κυριότητα και οι καλλιεργητές την επικαρπία. Δηλαδή οι τίτλοι που κυκλοφορούσαν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν τίτλοι που αποδείκνυαν την κατοχή της επικαρπίας ενός κτήματος (ταπιά).
    Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό κτημάτων (αστικά ακίνητα, αμπέλια, οικήματα) μπορούσαν να ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε υπηκόους και για την κατοχή αυτών χρειαζόταν διαφορετικού τύπου έγγραφο (χοτζέτι).
    Επομἐνως, όση γή κατέχει η εκκλησία «διά ταπίου» ανήκει στο κράτος. Για όση διαθέτει χοτζέτια είναι αναμφισβήτητα δική της.

  92. Τι γίνεται όμως με τις νέες χώρες, τα εδάφη στο Ισραήλ και την Πόλη;
    Έχω την αίσθηση ότι το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι τεράστιο καθώς ίσως αφορά ακόμη και την νομοθεσία που οριοθετούνται ακόμη και κράτη. Δεν νομίζω να είναι ίδιο με την περιουσία του προπάππου μου στην Πόλη. Μου είχε πει ένας φίλος μου δικηγόρος (και μάλιστα κομμουνιστής) ότι αν πειράξουμε τα χρυσόβουλα τινάζουμε ολόκληρη την Ευρώπη στον αέρα. Δεν ξέρω αν ισχύει, απλά το αναφέρω.

  93. π2 said

    Στο επιτρέπω, Στράβωνα. 😛

    Δεν διαφωνώ. Προφανώς και δεν με ενοχλεί το παραδοσιακό «νίκας τοῖς βασιλεῦσι». Από την άλλη, η εμμονή κάποιων εκκλησιαστικών κύκλων στους βασιλείς, παρά την επίσημη (αν δεν κάνω λάθος) ντιρεκτίβα της εκκλησίας για διόρθωση επί το πολιτικά ορθότερον, δεν νομίζω πως οφείλεται στον σεβασμό της παράδοσης…

    Είναι από τις περιπτώσεις που το μήνυμα δεν έχει σημασία, ο δέκτης δεν του δίνει ιδιαίτερη σημασία, αλλά τα κίνητρα του πομπού θέτουν ένα ζητηματάκι.

  94. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Όλα αυτά που λέω ισχύουν και για τις νέες χώρες, ίσως κυρίως γιαυτές, αφού με την ελληνική επανάσταση όλη σχεδόν η γή (πλήν κάποιων φιλέτων που πρόλαβαν τα λαμόγια της εποχής να τα αγοράσουν από τους οθωμανούς) περιήλθε στο κράτος επαναστατικώ δικαίω (οι περίφημες εθνικές γαίες).
    Τα χρυσόβουλλα δεν έχουν καμια απολύτως νομική ισχύ, διότι η αρχή που τα εξέδωσε έπαψε να υπάρχει και διότι οι ρυθμιζόμενες με τα χρυσόβουλλά ιδιοκτησιακές σχέσεις ξαναρυθμίστηκαν από μεταγενέστερες διατάξεις νέας αρχής (οθωμανικής), η οποία αρχικά μπορεί να λάμβανε υπόψη και τα χρυσόβουλλα.

  95. #87 PLP; ευχαριστώ

  96. Τότε γιατί να ισχύουν τα χοτζέτια αφού η αρχή (οθωμανική) που τα εξέδωσε έπαψε να υπάρχει;

  97. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #95
    Prosopographisches Lexikon der Palaiologenzeit
    http://epub.oeaw.ac.at/3310-3
    Αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και τι προβλέπουν αυτές για το θέμα. Νομίζω, αν θυμάμαι καλά, ότι αναγνωρίζουν ως νόμιμες τις προηγούμενες γαιοκτητικές σχέσεις, αλλά δεν κάνουν την διάκριση για τις «διά ταπίου» γαίες. Έτσι όσοι είχαν ταπί ή έστω κι ένα χαρτί οθωμανικό, διεκδικούσαν σαν ιδιοκτήτες κι από εκεί ξεκίνησε το μπάχαλο.

  98. #94 Ίσως όχι μόνον Ελληνικά λαμόγια και ίσως όχι μόνο φιλέτα γης καθώς εκείνην την εποχή είχαν γίνει διάφορες αρχαιολογικού χαρακτήρα συναλλαγές με τους Τούρκους. Ήξεραν λες οι Ευρωπαίοι τι μέλει γενέσθαι στην περιοχή;

  99. *μέλλει

  100. *τελευταία προσπάθεια: τι έμελλεν γεννάσθαι

  101. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Για τις λαμογιέν ( επίρρημα; ) πωλήσεις δίνει μια ιδέα το Θ. Δρίκος, Οι πωλήσεις των οθωμανικών ιδιοκτησιών της Αττικής 1830-1831, Αθήνα Τροχαλία, 1994

  102. Μιχαλιός said

    Η ουσία είναι ότι το ελληνικό κράτος αναγνώρισε πάντα ως έγκυρους όλους τους οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας (ταπιά, χοτζέτια και παέι λέγοντας). Με αυτή την έννοια η «ψιλή κυριότητα» του κράτους είναι απλή φιλολογία. Οι «εθνικές γαίες» αφορούν αποκλειστικά δημευμένες τουρκικές περιουσίες στην Πελοπόννησο (τεράστιες βέβαια) και ελάχιστα στη Στερεά. Δεν αφορούν την Αττική, την Εύβοια ή τη Φθιώτιδα, όπου η Ελλάδα ήταν από τις συνθήκες υποχρεωμένη να επιτρέψει στους Τούρκους να πουλήσουν όσο-όσο τα τσιφλίκια τους πριν πάρουν δρόμο.

  103. «τι έμελλε γενέσθαι», Στράβων. Βεβαίως με δύο λ (με ένα είναι το «τι σε μέλει» – αλλά αυτό το ξέρεις), αλλά καλύτερα χωρίς εφελκυστικό ν στο τέλος, αφού ακολουθεί σύμφωνο· οπωσδήποτε δε «γενέσθαι» (=να γίνει, απαρέμφατο του μέσου β΄ αορίστου «εγένετο») και όχι «γεννάσθαι» (=να γεννηθεί).

  104. Αναφέρομαι στην γέννηση της επανάστασης Άγγελε 🙂
    Το ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά είχα κάνει ήδη αρκετές διορθώσεις.

  105. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #102
    Το τι έκανε πάντα η Ελλάδα, αν δεν την δέσμευε κάποια συνθήκη η νομικό κείμενο, δεν νομίζω ότι δεν μπορεί αν σταματήσει να το κάνει. Δηλαδή να πεί: μπαρμπα-Εφραίμ φερ’ τα ταπιά σ’ (που λένε ακόμα στο χωριό μου). Αν έχει ταπιά να του πει περάστε έξω κύριε, αν έχει χοτζέτια να του τα γράψει στο κτηματολόγιο. Και να λήξει το πράγμα. Δηλαδή δεν πρόκειται για φιλολογικό θέμα, αλλά για τη νομική στάση που αποφάσισε να τηρήσει το ελληνικό κράτος

  106. Υπάρχει περίπτωση προσβάλλοντας το Ελληνικό κράτος κάποιας μορφής τίτλους ιδιοκτησίας (χρυσόβουλα, ταπιά, χοτζέτια κλπ) να δημιουργήσει ένα νομικό προηγούμενο πάνω στο οποίο να βασιστούν άλλα κράτη (Ισραήλ, Συρία, Αίγυπτος, Τουρκία κα) και να αφαιρέσουν ιδιοκτησίες είτε από τα εκεί Πατριαρχεία είτε από άλλους ιδιοκτήτες; Θα υπάρξουν δηλαδή διεθνείς επιπτώσεις;

  107. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

    ( # 84, 85, 87)

    Το Μέγα Λεξικόν Όλης της Ελληνικής Γλώσσης του Δημητράκου δίνει την ετυμολογία του Παλαιολόγου. Την πληροφορία την παίρνω από εδώ : http://greek-lastnames.blogspot.com/2009/05/blog-post_7669.html ((ο διαχειριστής του ιστολογίου δεν επιτρέπει αναδημοσίευση αναρτήσεων χωρίς πρότερη επικοινωνία μαζί του)

    Εξ άλλου, στο παρακάτω πολύ ωραίο ιστολόγιο, πληροφορούμαστε ότι στις Σπέτσες, το 1868, υπάρχουν ένας Παλαιολούγκας κι ένας Παλαιοχωρίτης. Κλικ εδώ : http://spetses.wordpress.com/ergaleia/mitroa-onomaton/

  108. Alfred E. Newman said

    Αγαπητοί συμπλογκίτες,
    Ευτυχώς που αλλού υπάρχουν σε εγρήγορση κάποιοι που ξεπερνούν τον Άγιο Πειραιώς (αλλά και ορισμένους πιο πάνω στα σχόλια) σε αναλυτική παρουσίαση των κινδύνων που ελλοχεύουν. Παρακολουθούν την επικαιρότητα και μας αποκαλύπτουν τους κρυφούς συμβολισμούς.
    Ως «γνωστόν» ο αριθμός 33 έχει ιδιαίτερη τεκτονική σημασία. Λοιπόν 33 ήσαν οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι, 33 μέρες παρέμειναν στις ΣΤΟΕΣ και η διάσωσή τους έγινε στις 13 10 του 10 ήτοι σύνολο ξανά το 33. ο.ε.δ! Και κάποια άλλα πρόσθετα στοιχεία διαθέσιμα στη διεύθυνση:

    The Odd Masonic Imagery of the 33 Chilean Miners’ Rescue

  109. sarant said

    Τα είδε αυτά τα στοιχεία ο άγιος Πειραιώς, να γράψει στον Πρόεδρο της Χιλής;

  110. Τάχει γράψει καλύτερα ο δικός μας, ο Λ. Αργυρόπουλος.

  111. voulagx said

    #108 Οι 33 παρεμειναν εγκλωβισμενοι ημερες 69(=33+33+3), τυχαιο; δε νομιζω!

  112. Δε χρειάστηκε. Τα είπε ο ίδιος ο πρόεδρος της Χιλής στην ομιλία του πετά τον απεγκλωβισμό. Το «Τυχαίο; Δεν νομίζω» έγινε παγκόσμιο.

  113. 84,
    Σχετικά με τα βαφτιστικά σε -λόγος, έχω πρώτον ξάδερφο ονόματι Παλαιολόγο (ίδιο επώνυμο με το δικό μου) αλλά δεν ξέρω από πού προήρθε το όνομα. Ο πατέρας του λεγόταν Κώστας. Τυχαίο;

  114. ΚαπετάνΈνας said

    #108
    To 33 είναι πραγματικά ένας Ιερός αριθμός. Το αποδεικνύει και αυτή η πολύ γνωστή ανέκδοτη ιστορία, την ξαναλέω για όποιους δεν έτυχε να την ακούσουν, και γιατί τη θεωρώ κλασσική:

    Όταν ο Ιησούς έγινε 33 ετών, ένοιωσε ότι πλησίαζε η ώρα να εκπληρωθούν οι προφητείες και ανέβηκε στο όρος των Ελαιών να προσευχηθεί.
    Καθώς προσευχόταν, βλέπει ένα γεράκο, πάρα πέρα, να τον κοιτάει συγκινημένος. Τον ρωτάει ο Ιησούς, ποιος είναι, και ο γεράκος του λέει:
    -Πές μου, παιδί μου, μήπως ο πατέρας σου ήταν ξυλουργός;
    Λέει ο Ιησούς:-Ναί.
    -Και θυμάσαι το εργαστήριό του;
    -Ναί, θυμάμαι που έπαιζα με τα πριονίδια.
    -Και έφυγες μικρός από το σπίτι και δεν ξαναγύρισες;
    -Ναι.
    -Και τώρα που μιλάμε είσαι 33ών χρονών;
    -Ναι,ναι,33ών. Μα ποιός είσαι,καλέ μου άνθρωπε, και τα ξέρεις όλα αυτά για μένα;
    -Παιδί μου, είμαι ο πατέρας σου.
    Και λέει ο Ιησούς:
    -Πατέεερα!
    Και λέει κι ο γεράκος:
    -Πινόοοκιο!!!

  115. Μαρία said

    Και πώς τον φωνάζετε, Μιχάλη; Γάκη, Λάκη;

  116. ὁ Ἀλεξιάδης δίνει:

    Παλαιολόγος= εἰδικὸς στὴν ἀρχαία σοφία, συλλέκτης καὶ γνώστης τῶν παλαιῶν ἀποφθεγμάυων/γνωμικῶν/»ρητῶν/παροιμιῶν

    καὶ δίνει τύπο τῆς Λέσβου Παλουλόγος

  117. #108 Να το κάνουμε λίγο πιο σατανικό;
    «Λοιπόν 33 ήσαν οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι» 3+3=6
    «33 μέρες παρέμειναν στις ΣΤΟΕΣ» 3+3=6
    «διάσωσή τους έγινε στις 13 10 του 10 ήτοι σύνολο ξανά το 33.» 3+3=6
    Επομένως ο αριθμός δεν είναι ο 33, ούτε ο 69 αλλά ο….
    6 6 6

  118. Και για να το προσωποποιήσουμε. Ποιος ήταν ο καλός της υπόθεσης; Ο αρχηγός της ομάδας; Αυτός που έμεινε μόνος στο τέλος (!!!;;;)
    Μα ο 665+1=666
    Ο τελευταίος ανθρακωρύχος είναι ο αντίχριστος.

  119. Να ολοκληρώσω το ξεσκέπασμα της συνωμοσίας.
    Άλλοι γράφουν ότι το βάθος ήταν 600μ, άλλοι 700μ. Αν ήταν 666μ θα μας το έλεγαν*;
    Η διάσωση έγινε σε 24 ώρες (ίσως για να μην αλλάξει η ημερομηνία)

    *μας είπαν μήπως ότι οι μνήμες DDR ήταν χρονισμένες στα 666Mhz; Όχι. Παρόλο που ο χρονισμός ήταν 2χ333=666 οι μνήμες ονομάστηκαν μνήμες 667Mhz. Τυχαίο;

    Αστειεύομαι Άγγελε, για να προλάβω την απορία σου.

  120. Abravanel said

    Αργοπορημένος λίγο αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσω μια ανθολογία δηλώσεων του Πειραιώς Σεραφείμ που είχα ετοιμάσει πέρσι – highlight: Οι Εβραίοι μέσω της ταινίας Κώδικας ΝταΒίντσι ευθύνονται για τα επεισόδια του Δεκεμβρίου.

    Άλλωστε είναι γνωστό οτι οι Σιωνιστές/Εβραίοι (interchangeable) είναι παντού: Δημιουργώντας το Ευαγγέλιο του Ιούδα για να σκανδαλίσουν ή ανάμεσα στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον πρώην Μητροπολίτη Αττικής.

    YΓ. Οσοι δεν επισκεφτήκατε ήδη, αξίζει να διαβάσετε την ανάρτηση του rogerios.

  121. Earion said

    (Δοκιμάζω για δεύτερη φορά τη μνήμη μου, γιατί δεν μπορώ να ανατρέξω σε βιβλιογραφία):
    Νομίζω ότι έχω διαβάσει σε ένα παλαιό βιβλίο του Donald Nicol, The Byzantine family of Kantakouzenos (Cantacuzenus): ca. 1100 – 1460: a genealogical and prosopographical study την εξήγηση ότι Παλαιολόγος σημαίνει ο συλλέκτης και πωλητής παλαιών πραγμάτων, ό,τι δηλαδή θα λέγαμε σήμερα «παλαιοπώλης».

  122. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Για να γίνει αποδεκτή η ετυμολογία αυτή (την οποία όλοι επαναλαμβάνουν, αφού κανένας δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει όλα τα σχόλια) θα πρέπει να εντοπιστεί η λέξη «παλαιολόγος» με αυτή την έννοια σε κάποιο κείμενο, και το κείμενο θα πρέπει να χρονολογείται πριν από την πρώτη εμφάνιση τής ετυμολόγησης 🙂

  123. Kleftakos said

    #107 Jacques

    Μια απλή παράθεση της διεύθυνσης του ιστολογίου αρκεί…

    Την ίδια άποψη ως προς το ρήμα παλαιολογέω(παλαιολογήσω) έχει και ο Ε.Α. Σοφοκλής στο Greek Lexicon of the Roman and Byzantine Periods (from B.C. 146 to A.D. 1100), Cambridge , 1917 , σελ. 832: παλαιολογέω,ήσω,(λέγω), to speak or treat of antiquites, App.I 103,36.

  124. Abravanel said

    O Πειραιώς τώρα δικαιώνεται ! (αν και πιστεύω οτι θα έφριττε με την ιδέα των χειροπέδων σε εκπροσώπους του Κυρίου, με τους οποίους μάλιστα μοιράζεται πολιτικές πεποιθήσεις)
    The central unit of Jerusalem Police arrested Rabbi Yisrael Ariel and Rabbi Doc Stein, both members of the organization ‘Sanhedrin,’ that called upon settlers and right-wing activists not to recognize the authority of the court system in Israel.

    Κάτι που πάντως ήθελα να προσθέσω στο προηγούμενο σχόλιο και το ξέχασα, οτι προσωπικά δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος «εβραιαράς» που αρνείται την ετυμολογία της λέξης – ακόμα και οι ίδιοι οι ραβίνοι που επιχειρούν να το αναστήσουν και εκείνοι μάλλον είναι υπεράνω υποψίας είναι για ψήγματα ανεκτικότητας.

    Πάντως πιο γνωστό ίσως να είναι το αφικομίν – αφικομάν το προφέρουν αλλού – που είναι το τελευταίο κομμάτι της ματσά κατά την διάρκεια του Σέντερ που κρύβεται μέσα στο σπίτι και το παιδί που το βρίσκει κερδίζει κάποιο βραβείο. Προέρχεται από την λέξη επικόμιον και στο γλωσσικό ιστολόγιο Μπαλασόν έχει την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία του πώς η έννοια του άλλαξε μεταξύ του παλαιστινιακού Ταλμούδ κοντά στον ελληνορωμαϊκό κόσμο και του βαβυλωνιακού Ταλμούδ

  125. sarant said

    Αμπραβανέλ, ευχαριστώ!

    Μην απομακρυνθείς, γιατί και το αυριανό άρθρο θα έχει κάτι τις από Βίβλο.

  126. Αλήθεια, πως προέκυψε η γραφή «Σεραφείμ» με «ει»; Το πιο λογικό δεν θα ήταν το «Σεραφίμ» λόγω ξενικότητας του ονόματος; Ομοίως με «χερουβείμ» κλπ.

  127. -ιμ εἶναι τὸ σωστό, ἑβραϊκὸς πληθυντικός. τὸ -ειμ εἶναι κακὴ βυζαντινὴ συνήθεια.

  128. μήπως με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να το εντάξουν στην βυζαντινή μουσική; Μήπως δηλαδή η βυζαντινή μουσικολογία μπορεί να δώσει απαντήσεις;

  129. Abravanel said

    Στα ελληνικά ο Σεραφείμ είναι όνομα, στα εβραϊκά υπάρχει το σεράφ που είναι είδος αγγέλου και ο πληθυντικός του είναι τα σεραφείμ.

  130. giannis said

    καλησπερα,
    χαιρομαι που σας «ανακαλυψα». αρκετο κι ενδιαφερον διαβασμα. κυριως, μετρημενες, εξυπνες και διαβασμενες απαντησεις και σχολια και οχι υστεριες κι αφορισμοι. πραγμα που σημαινει οτι θα επανερθω 🙂

    κι ενα τελευταιο για την ωρα, διοτι παντα θα επανερχεται στην επικαιροτητα με διαφορες αφορμες: υπαρχει αρκετη δοση εβραιοψυχωσης στην ελλαδα σημερα, που καλλιεργειται τοσο στη μπλογκοσφαιρα (παραδειγμα ο «αντιπληφοροφηση»-εν ειδει der stuermer αλα ελληνικα) και το ιντερνετ γενικα, οσο και σε ορισμενα πιο μεινστριμ μμε (τυπου ελευθερη ωρα)….

    αν δε τολμησεις να επιχειρηματολογησεις περι το αντιθετο η προσκομησεις αποδεικτικα στοιχεια πολυ απλα εισαι προδοτης.

  131. sarant said

    Γιάννη, ευχαριστώ για τα καλά λόγια και να συχνοπερνάς 🙂

  132. Akis Katsaros said

    Καλα ρε φιλε συγνωμη τι μας εχεις για τραγια πλεον ο κοσμος εχει ξυπνησει ενημερωνεται ας ειναι καλα το ιντερνετ πλεον που οι πραγματικες αληθειες αν ψαξεις βρισκονται , λοιπον φιλε μου ασε τον Σεραφειμ ησυχο γιατι ανορθογραφος η οχι ,το αν παιρνει λεφτακια η οχι ΑΥΤΑ που λεει ΣΤΕΚΟΥΝ ΕΝ ΜΕΡΟΙ αλλα υπαρχουν κατι λαμογια σαν εσενα που εχουν σκοπο να χαζευουν κ να παραπληροφορουν τον κοσμακι . Λοιπον η αιντε ξυπνα η πες τα αλλου στους ηλιθιους πλεον που δεν θελουν να ξυπνησουν η εχουν συμφεροντα σαν εσενα .

  133. Χρηστος Κ. said

    Τυ εγοιναι ραι πεδεια? Ξιπνυσαι ο Σαιραφοιμ παραμωνυ Χρειστουγαιννον?

Σχολιάστε