Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

25% Έλληνας, 100% ρατσιστές

Posted by sarant στο 6 Οκτωβρίου, 2012


25% Έλληνας (σύμφωνα με την κασιδιάρικη λογιστική)

Στο πρωτοφανές επεισόδιο που έγινε στη Βουλή χτες, ο θαυμαστής του Χίτλερ Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε «κατά 25% Έλληνα» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, μια φράση που έκανε αίσθηση. Ο χιτλερικός βουλευτής το είπε αυτό σε μια παρένθεση της ομιλίας του, όταν αναφέρθηκε σε ένα, όπως το είπε, «ιστορικό παράδοξο, μια ειρωνεία της ιστορίας». Είπε λοιπόν ο θαυμαστής του Χίτλερ ότι στη μάχη του Κιλκίς, στον δεύτερο βαλκανικό πόλεμο, όταν ο ελληνικός στρατός κατέλαβε την πόλη κάνοντας έφοδο με εφόπλου λόγχη, έπεσαν ηρωικά  5.000 άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο λοχίας πεζικού Παπανδρέου Νικόλαος.

Και λέει ο Κασιδιάρης: Ο ήρωας αυτός λοιπόν, πρέπει να γνωρίζετε, ότι ήταν κατά 25% πρόγονος του ανεκδιήγητου τέως πρωθυπουργού της χώρας μας, αυτού του κατά 25% Έλληνα, που ευθύνεται σε τεράστιο βαθμό για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδος. Θα σταθώ σ’ αυτή τη φράση, που την έχω απομαγνητοφωνήσει προσεχτικά. Δεν βάζω βιντεάκι γιατί δεν την αποτυπώνει καλά. Εδώ μπορείτε να την ακούσετε (πρέπει να κλικάρετε στο εικονίδιο), με το επιπλέον κέρδος σε σχέση με το βιντεάκι ότι δεν βλέπετε τον θαυμαστή του Χίτλερ. Μπορείτε μάλιστα να πάτε κατευθείαν στο 2.00 που είναι το επίμαχο απόσπασμα.

Τα ποσοστά ελληνικότητας είναι φυσικά ρατσιστική λογιστική, που θυμίζει ευθέως τους χιτλερικούς νόμους της Νυρεμβέργης. Αλλά να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο λοχίας Νικόλαος Παπανδρέου, που το ηρωικό του όνομα μίανε ο θαυμαστής του Χίτλερ, ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Γεωργίου Παπανδρέου, του παππού του τ. πρωθυπουργού. Πέντε χρόνια μεγαλύτερος, σπούδασε φιλόλογος, διορίστηκε καθηγητής και βοηθούσε οικονομικά τις σπουδές του μικρότερου αδελφού του, πρώτα στη Νομική και μετά στη Γερμανία. Έπεσε στο Κιλκίς στα 30 του χρόνια. Άρα, ο ΓΑΠ είναι μικρανεψιός του Νικολάου Παπανδρέου (και μάλλον απο αυτόν πήρε το όνομα Νίκος ο αδελφός του).

Ομολογώ ότι την κασιδιάρικη άποψη ότι ο Νικόλαος Παπανδρέου είναι «κατά 25% πρόγονος» του Γιώργου Παπανδρέου δεν την καταλαβαίνω. Ή έχεις κάποιον πρόγονο ή δεν τον έχεις. Αυτό έλειπε να λέγαμε ότι ο πατέρας μας είναι κατά 50% πρόγονός μας και η εκ μητρός γιαγιά μας κατά 25%! Αλλά αυτό το 25% είναι μάλλον μια σαχλαμάρα που ειπώθηκε για να ταιριάζει με το άλλο, με το 25% της ρατσιστικής λογιστικής.

Παρεμπιπτόντως, ακόμα κι αν υιοθετήσουμε τη ρατσιστική λογιστική του Κασιδιάρη, λες κι οι άνθρωποι είναι σκυλιά ράτσας, τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κατά 75% Έλληνας (επαναλαμβάνω: με την κασιδιάρικη λογιστική του αίματος), δεδομένου ότι η μητέρα του, Σοφία Παπανδρέου, ήταν κόρη του Πολωνού Σιγισμούνδου Μινέικο και της Περσεφόνης Μανάρη από τα Γιάννενα. Άρα ο Γιώργος Παπανδρέου, με αυτή τη ρατσιστική λογιστική, βγαίνει στο 37,5% (75 : 2). Φυσικά, αυτό προϋποθέτει ότι θα αποκαλέσουμε «50% ελληνίδα» τη Σοφία Παπανδρέου, μια γυναίκα που γεννήθηκε στην Ελλάδα (στην Πάτρα), σπούδασε στην Ελλάδα, έζησε όλη τη ζωή της στην Ελλάδα και ήταν η μητέρα ενός πρωθυπουργού της Ελλάδας -μια λογική, επαναλαμβάνω, που εφαρμοζόταν στη χιτλερική Γερμανία.

Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω πώς ο Κασιδιάρης καταλήγει στο 25% Έλληνας -ή δεν ξέρει να κάνει πράξεις, ή, το πιθανότερο, θεωρεί ξένη τη Σοφία Παπανδρέου, επειδή κάποια χρυσαυγίτικα ιστολόγια γράφουν ότι ο Σιγισμούνδος Μινέικο είχε παντρευτεί μιαν εβραία της Βουλγαρίας (περισσότερα για τις ακροδεξιές συκοφαντίες εναντίον του Σιγισμούνδου Μινέικο, του καταπληκτικού αυτού μηχανικού που υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες την δεύτερη πατρίδα του, δείτε εδώ στο παλιό μου άρθρο). Εκτός πάλι αν του έχει καρφωθεί στο μυαλό το 25% γιατί αυτό ήταν το όριο που αναγνώριζαν και οι νόμοι της Νυρεμβέργης: αν από τους τέσσερις παππούδες και γιαγιάδες σου ήταν εβραίοι οι τρεις ή οι τέσσερις, σε θεωρούσαν εβραίο και πήγαινες στρατόπεδο, αν ήταν οι δύο ή ο ένας σε θεωρούσαν μιγά και επιβίωνες. (Τα ίδια έκαναν και στην Ελλάδα -αν δείτε τη διαταγή του Στρόοπ εδώ, που κάποτε θα την παρουσιάσω αναλυτικά, στην τελευταία παράγραφο λέει πως Εβραίοι λογίζονται όσοι έχουν τρεις προπάτορες Εβραίους, ανεξάρτητα από το δικό τους θρήσκευμα). Ίσως λοιπόν το 25% να βγήκε από εκεί.

Πάντως, η ρατσιστική αυτή λογιστική δεν έχει καμιά νομιμοποίηση. Όλοι ξέρουμε πάμπολλους ανθρώπους που ενώ δεν ήταν «100%» (με την κασιδιάρικη λογιστική) Έλληνες πρόσφεραν πάρα πολλά στην πατρίδα. Ο Θεμιστοκλής, ας πούμε, είχε μητέρα ξένη -καρικής ή θρακικής καταγωγής, σύμφωνα με τις πηγές -αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας στη Σαλαμίνα. Από την άλλη πλευρά, ο Ιππίας, που πήγε στην αυλή του Δαρείου, ήταν καθαρόαιμος Αθηναίος και μάλιστα γαλαζοαίματος. Κι αν σκεφτείτε, θα βρείτε κι άλλους πολλούς που πρόσφεραν πολλά σ’ αυτό τον τόπο και δεν ήταν αμιγείς Έλληνες σύμφωνα με τα κασιδιάρικα κριτήρια. Εγώ ένα μόνο παράδειγμα θα φέρω, έναν βασιλιά που έγινε θρύλος αν και δεν κατάφερε να σώσει την πόλη που υπεράσπιζε. Αν έχω κάνει καλά τους λογαριασμούς μου, ο βασιλιάς αυτός παίρνει πράγματι 25% στην κλίμακα της κασιδιάρικης καθαρότητας. Είναι, θα το μαντέψατε, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου.

Γιος τού Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου και της Ελένης Ντράγκας από τη Σερβία, ήδη πέφτει στο 50% της κασιδιάρικης λογιστικής. Αλλά και ο πατέρας του, ο Μανουήλ, ήταν γιος του Ιωάννη Παλαιολόγου, που είχε μητέρα από τη Σαβοΐα, και της Ελένης Καντακουζηνής, που είχε μητέρα Βουλγάρα, την Ειρήνη Ασάνινα -άρα, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ήταν, αν κάνουμε τις πράξεις με την κασιδιάρικη λογιστική, «Έλληνας κατά 25%»! (Στην πραγματικότητα είναι λίγο παραπάνω, γιατί η Ασάνινα είχε και βυζαντινούς προγόνους, αλλά και πάλι δεν φτάνει το 37,5% του ΓΑΠ).

Βέβαια, για να πούμε την αλήθεια, η λογιστική του αίματος δεν είναι μόνο χρυσαυγίτικη πατέντα, δυστυχώς. Για παράδειγμα, η βενιζελική και αργότερα η αντιμοναρχική παράταξη (και το κέντρο και η αριστερά) δεν έχανε ευκαιρία να τονίζει ότι τα μέλη της βασιλικής δυναστείας είναι ξένοι, φτάνοντας κάποτε σε λεπτομερείς υπολογισμούς των ποσοστών αίματος (πάντα με 0% ελληνικό). Επίσης, οι ελληνομετρικοί χαρακτηρισμοί δεν είναι αποκλειστικότητα της ακροδεξιάς αλλά απλώνονται σε όλο το πολιτικό φάσμα, αν σκεφτούμε, για παράδειγμα, ότι ο χαρακτηρισμός «γραικύλος» χρησιμοποιείται από πολλές και ποικίλες δυνάμεις (για την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή λέξη, χρωστάω άρθρο). Παρόλο που αλλιώς το εννοούσε, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λάθος όταν, πριν από μερικούς μήνες, είπε Μπορεί οι Ευρωπαίοι να λένε ότι είμαστε όλοι Ελληνες,  αλλά μάλλον κάποιοι Ελληνες δεν είναι και τόσο  Ελληνες. Αυτοί που μας κυβερνούν. Από αυτή την άποψη, ένα μικρό θετικό από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής (που καθαυτό είναι ένα εξαιρετικά αρνητικό γεγονός), είναι ότι δίνει στις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις παραδείγματα προς αποφυγή: και στην ξενοφοβία, και στην ελληνομετρία, και αλλού.

Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Ευ. Βενιζέλος είναι «καλοί» επειδή τους επιτίθενται οι Χρυσαυγίτες και πολύ περισσότερο δεν σημαίνει ότι ο μπαμπούλας της ΧΑ μπορεί να δικαιολογήσει έστω και τη σκέψη για συγκάλυψη π.χ. κάποιου σκανδάλου. Αντίθετα, η σήψη του δικομματισμού γέννησε το εύφορο υπόστρωμα που πάνω του αναπτύχθηκαν τα ναζιστικά σαπρόφυτα.

Όσο για τη ΧΑ, η χτεσινή της παράσταση ήταν μάλλον προσχεδιασμένη, αν σκεφτούμε ότι το βιντεάκι που κυκλοφορεί (και στον ιστότοπό της) δεν προέρχεται από τις επίσημες κάμερες, αλλά τραβήχτηκε από τα θεωρεία, προφανώς από κάποιον δικό τους, που πήγε εκεί για το σκοπό αυτό. Καθόλου απίθανο, ιδίως αν ισχύει η εκτίμηση ότι με επεισόδια σαν το χτεσινό κερδίζουν μάλλον «πόντους» παρά χάνουν. Θα μ’ ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σας πάνω σ’ αυτή την εκτίμηση (δεν το αποκλείω να ισχύει). Και στο μεταξύ, νομίζω ότι δεν θα έβλαφτε, έτσι συμβολικά, αν για το σημερινό χρυσαυγίτικο μπάχαλο εφαρμοζόταν η διάταξη του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει πρόστιμο. Συμβολικό θα ήταν, αλλά θα είχε την αξία του.

 

223 Σχόλια to “25% Έλληνας, 100% ρατσιστές”

  1. ππαν said

    Ε ναι, κερδίζουν με κάτι τέτοια, εννοείται, γι αυτό τα κάνουν άλλωστε.
    Καλημέρα!

  2. Γς said

    Καλημέρα
    >Αυτό έλειπε να λέγαμε ότι ο πατέρας μας είναι κατά 50% πρόγονός μας και η εκ μητρός γιαγιά μας κατά 25%!
    Αυτά είναι θέματα γενετικής και δεδομένου ότι ο κ. Κασιδιάρης ήταν φοιτητής της Σχολής που ήμουν καθηγητής Γενετικής, φοβάμαι ότι τα έχει λίγο μπλεγμένα.
    Ναι Νίκο, δεν μπορούμε να πούμε ότι ο πατέρας μας είναι κατά 50% προγονός μας, μπορούμε να πούμε ότι έχει το 50% του DNA μας, η γιαγιά μας (όποια από τις δύο) 25%, κοκ.
    Βέβαια ο ΓΑΠ έχει 1/16 κοινό DNA με τον αδελφό του παππού του.
    Φαίνεται όμως ότι όταν τα κάναμε αυτά, ο κ. Κασιδιάρης διάβαζε(άλλα βιβλίοα)

  3. gpoint said

    Κερδίζει όταν γίνεται ντόρος, είτε θετικός είτε αρνητικός. Γι αυτό καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι συχνές παραπομπές μιας και το ιστολόγιο έχει μεγάλη αναγνωσιμότητα.
    Ας πω και μια καλημέρα που όλο το ξεχνάω.

  4. elias said

    Τελικά ίσως όλα αυτά είναι ένα όνειρο. Ελπίζω γρήγορα να ξυπνήσω και να είναι τα πράγματα διαφορετικά.

  5. sarant said

    Eυχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    Κάτι αστείο. Έβαλα στο Φέισμπουκ ένα λινκ προς το άρθρο αυτό, όπως κάνω πάντα, και όποιος κλικάρει εκεί παίρνει το εξής μήνυμα:

    Προειδοποίηση ασφαλείας
    Ο σύνδεσμος που προσπαθείτε να επισκεφθείτε έχει χαρακτηριστεί ως δυνητικά καταχρηστικός από ένα συνεργάτη του Facebook. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να είστε ασφαλείς στο Διαδίκτυο, επισκεφτείτε τη σελίδα του Facebook για την Ασφάλεια. Διαβάστε επίσης τα άρθρα της Wikipedia για το κακόβουλο λογισμικό και το ηλεκτρονικό ψάρεμα.

    To stay safe outside Facebook, get the free McAfee SiteAdvisor plug-in
    Protection provided in collaboration with McAfee SiteAdvisor. Μάθετε περισσότερα

    Κάποιος ενοχλήθηκε, μάλλον.

  6. Γς said

    Αν και είναι καθαρά βλακείες αυτά που λέμε, αν θέλαμε να προσδιορίσουμε το ποσοστό «ξένου» DNA στον ΓΑΠ …άσε το,
    Ας το πω διαφορετικά.
    Το 1/8 του DNA του ΓΑΠ είναι από τον παππού του Μινέικο και το 1/2 από την Μαργαρίτα. Σύνολο 5/8.

    Δεν διάβασα τα σκυλο γενετικά του άρθρου

  7. Αυτά τα περί 25% Έλληνας για τον ΓΑΠ δεν είναι επινόηση του Κασιδιάρη· όταν είχε βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το Τηλεάστυ και ο Καρατζαφέρης άρχισαν να αφήνουν υπονοούμενα ότι νομικά δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός με μόνο 25% ελληνικό αίμα. Π.χ. ακόμα βρίσκεται στο γκουγκλ από τον Αχαΐας Χρυσανθακόπουλο παλιά ανάρτηση με τίτλο:
    Τελικά θα έχουμε Εβραίο πρωθυπουργό;

  8. Γς said

    >από τον παππού του Μινέικο
    προπάππου του

  9. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  10. ΣοφίαΟικ said

    Τα άλλα θα τα πουν οι υπόλοιποι, αλλά, Νίκο, μου φαίνεται ενδιαφέρον το οτι χρησιμοποιείς το παράδειγμα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Να υποθέσω ότι διαφωνείς με αυτούς που τονίζουν ότι δεν είναι Έλληνες;

  11. Γς said

    Μπά 25% «Ελληνας» λένε;

    Το ανέβασα ε; στα 37.5 % !

  12. Akate said

    Καλημέρα σας!
    Αλήθεια γεννιέται κάποιος (Έλληνας, Τούρκος, Γερμανός, χριστιανός,
    μουσουλμάνος, εβραίος, Κασιδιάρης) ή γίνεται;

  13. sarant said

    10: Το θέμα δεν είναι απλό, αλλά θα έλεγα ότι αν ήθελα να επιχειρηματολογήσω εναντίον της βασιλικής οικογενείας δεν θα ανέφερα καθόλου ότι δεν είναι (ή ότι είναι) Έλληνες.

  14. atheofobos said

    …ιδίως αν ισχύει η εκτίμηση ότι με επεισόδια σαν το χτεσινό κερδίζουν μάλλον “πόντους” παρά χάνουν.

    To ότι οι αθλιότητες ήσαν προμελετημένες το αποδεικνύει το βίντεο που «περνάει» και ένα άλλο μήνυμα.
    Όλοι της ΧΑ βρίσκονται στην Βουλή ενώ όλα τα άλλα έδρανα είναι άδεια.

  15. Γς said

    Ωχ, θεέ μου!

    ΄Το να μπλέκουμε γονίδια με εθνική καταγωγή είναι η μεγαλύητερη κουταμάρα.

    Μιμίδια κύριοι, ίσως. Πολιτιστικά μιμίδια.

  16. Θα αρχίσουμε πάλι τις σαχλαμάρες για το DNA;

  17. Γς said

    16:
    Που ήμουνα γμτ κέρατό μου;

  18. gmix said

    Δεν ξέρω αν όπως γράφει ο Γς ότι κ. Κασιδιάρης πιθανόν άλλα διάβαζε όταν ήταν φοιτητής στη Γεωπονική Αθηνών, σημασία έχει πως δεν χάνει ευκαιρία να τραβάει την προσοχή . Έτυχε να βρίσκομαι σε δημόσιο χώρο την ώρα που η τηλεόραση έδειχνε τον βουλευτή της Χ.Α στο ρατσιστικό του παραλήρημα. Σχολίασα πως αυτό δεν είναι καταγγελία της πολιτικής του Γ. Παπανδρέου αλλά άλλη μια ευκαιρία για να περάσει τα ρατσιστικά του μηνύματα εκμεταλλευόμενος την οργή του κόσμου. Δυστυχώς ακούστηκαν και φωνές που έλεγαν «Καλά τους κάνεις τους αλήτες» Φοίτησα και εγώ στην Γεωπονική Αθηνών (Α.Γ.Σ.Α λεγόταν τότε) μόνο το πρώτο έτος, μετά συνέχισα στη Θεσσαλονίκη . Ήταν τη χρονιά (1969) που ο Θ. Φραγκόπουλος βρέθηκε νεκρός στο εργαστήριο της εδαφολογίας αν θυμάμαι καλά. Εμείς οι πρωτοετείς δεν τον γνωρίσαμε. Μάθαμε για τον θάνατο του μετά από μερικές μέρες από προκηρύξεις που ρίξανε οι σύντροφοι του στο χώρο που κάναμε γυμναστική (ναι τότε κάναμε υποχρεωτικά γυμναστική). Οι προκηρύξεις έγραφαν «Καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος αρά να ζεις γονατιστός.Οι φίλοι μου να εκδικηθούν το θάνατο μου Θ. Φραγκόπουλος» Ήταν το σημείωμα που βρέθηκε δίπλα στο νεκρό πανεπιστημιακό.

  19. sarant said

    18: Έχει γράψει ένα ωραίο διήγημα για τον Θ. Φραγκόπουλο ο ξάδερφός του, ο Θ.Φραγκόπουλος (διέφερε το πατρώνυμο).

  20. Νέο Kid Στο Block said

    Μετά την εθνική καθαρότητα, το επόμενο βήμα είναι αυτό:


    «60.000 Ράιχσμαρκ κοστίζει ένας «κακοκληρονόμος» (Erbkranke) »
    «Das ist auch Dein Geld!»

    Για να μην κασιδιαρολογούμε μόνο, φοβάμαι ότι η γλυκιά ναζιστική αφίσσα με θεμα την ευγονικη και την ευθανασία, έχει ανατυπωθεί και συνεχίζει να ανατυπώνεται- με άλλα λόγια- έκτοτε.

    (π.χ όπου Ράιχσμαρκ βάλτε Ευρώ και όπου Erbkranke βάλτε «τεμπέληδες Έλληνες/νότιους» , Μετανάστες, Περιθωριακούς, Άνεργους, Δημ.Υπάλληλους, ακόμα και φοιτητές κι άλλα πολλά «προβληματικά» σύνολα)

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΣ!

  21. ο δείμος του πολίτη said

    Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι με τα πολιτικά σου άρθρα… Το ζήτημα είναι ότι αυτή η επίθεση είχε στόχο (και το εκμεταλλεύτηκαν υπέροχα τα ΜΜΕ) να προβάλλουν και τη Χρυσή Αυγή (βλ. «για αυτό τους στείλαμε στη Βουλή και λίγο ξύλο δε βλάπτει εκεί μέσα») και το ΠΑΣΟΚ (με την ευθεία επίθεση στην παπανδρεϊκή μνήμη) ώστε όλοι οι ΠΑΣΟΚοι που πήγαν σε ΣΥΡΙΖΑ να ενοχληθούν από τη φασιστική επίθεση στον «ήρωα» και να δουν με άλλο μάτι το Κίνημα.

  22. axmmanoula said

    Γερασμένοι θίασοι, άνευρες παραστάσεις. Βάλαμε κ ένα μπουλούκι για λίγο σαματά

  23. munich said

    Γιατί δεν έχει μεζεδάκια σήμερα? δεν είναι Σάββατο?

  24. Γς said

    18:
    Με συγκίνησες. Δεν τον γνώρισα. Πήγα στη Σχολή το 1975, αλλά ήταν σαν να ζούσε ακόμα ο Θεόφιλος. Ολοι μιλούσαν γι αυτόν και ιδίως ο φίλος μου ο μακαρίτης Κώστας Μπαλής, που είχε μερικά από τα γραπτά του.
    Εκεί που έκανες γυμναστική, δίπλα στο γραφείο του, υπάρχει τώρα η προτομή του. Την έχω ανεβάσει στο μαζί με καμία κατοστή φωτογραφιών της σχολής

  25. μὴ περιορᾶσθε τοὺς νεοναζιστὰς κρετίνους…

  26. axillefs said

    Για το παραλήρημα κασιδιαρη μόνο αηδία και εμετός.
    Θέλω όμως να στιγματισω και την συμπεριφορά του προεδρεύοντα Νάκου, ο οποίος αντί να πετάξει έξω από την αίθουσα με τις κλωτσιές τα γιουσουφάκια του Βαλτερ Σιμάνα, έπαιξε ουσιαστικά το παιχνίδι τους διακόπτοντας την συνεδρίαση.

  27. tamistas said

    Αυτό που εύστοχα επισημαίνεται τελευταία είναι ότι η ΧΑ αναβαθμίζοντας την μέχρι πριν λίγο καιρό κυρίως τραμπούκικη δραστηριότητά της (και) σε δημόσια καταγγελτική του πολιτικού συστήματος, ενσωματώνοντας δηλαδή στο προφίλ της την αγανάκτηση που αισθάνονται πολλοί Έλληνες, θυμίζει σε κάποιους, με προβληματική διακριτική ικανότητα, ανάλογες αντιδράσεις από τον χώρο της αριστεράς. Προφανώς αυτό είναι στημένο για να θολώσουν τα νερά, να βρει διέξοδο η αγανάκτηση και στη ΧΑ και, κυρίως, για να διατυπωθεί η θεωρία των δύο, το ίδιο επικίνδυνων, άκρων.

    Φοβάμαι ότι αυτό έχει και ένα, ακόμα, αρνητικό αποτέλεσμα για την αριστερά, ιδιαίτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντανακλαστικά να επιδιώκει να πείσει ότι είναι με τη νομιμότητα όποια κι αν είναι αυτή.

  28. sarant said

    23: Τα μεζεδάκια θα πάνε αύριο, διότι το κυριακάτικο λογοτεχνικό που είχα κατά νου δεν μπορεί να ετοιμαστεί.

    27: Σωστή επισήμανση.

    26: Ακριβώς, ο προεδρεύων ήταν απαράδεκτος.

  29. Θα’θελα να πω «και μη χειρότερα» αλλά δυστυχώς είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πολύ χειρότερα!

    Θα προτιμούσα μεζεδάκια πάντως σήμερα. Δεν θέλω καν να τους σκέφτομαι αυτούς τους αλήτες.

    Καλημέρα πάντως σε όλους! Και καλό ΣΚ! 🙂

  30. H X.A. κερδίζει ποσοστά όταν κάνει φασαρία, δέρνει, απειλεί πως θα τιμωρήσει όσους πλούτισαν παράνομα με δημόσιο χρήμα κλπ. Γι’ αυτό και ανεβάζουν στο ίντερνετ τα διάφορα «κατορθώματά» τους. Δεν ανεβάζουν ποτέ σκηνές που τρώνε ξύλο από αντιεξουσιαστές, όπως στη Φυλής και Θήρας ή στις Σέρρες.
    Το ερώτημα είναι το εξής: Πόσο μεγάλη είναι η δεξαμενή από την οποία αντλούν ψήφους; Δυστυχώς η δεξαμενή είναι μεγάλη. Η εξαθλίωση δημιουργεί θυμό και απαίτηση για τιμωρία και εκδίκηση. Η δημοκρατία, νοιώθουν πολλοί, ότι σήμερα είναι κούφια λόγια. Κανείς δεν αναζητεί κάποιο οικονομικό πρόγραμμα της Χ.Α. Ξέρουν πως δεν έχει και δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει.
    Τα μμε παίζουν το παιχνίδι της Χ.Α. Ταυτίζουν τη «βία» των εργατικών αγώνων με την αλήτικη δράση της Χ.Α.
    Ο μόνος τρόπος να αναχαιτιστεί η άνοδος της Χ.Α. είναι κατά τη γνώμη μου, η ύπαρξη ενός μίνιμουμ προγράμματος κοινής δράσης της «όλης αριστεράς» και η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων με στόχο την αριστερή διακυβέρνηση. Όποιες αριστερές δυνάμεις βάζουν σήμερα μαξιμαλιστικούς στόχους εκ των πραγμάτων θα υποστούν νέα συρρίκνωση.

  31. Anasto said

    Η άποψή μου για το «επεισόδιο» συνοψίζεται σε αυτό που μου είπε χθες το βράδυ η γυναίκα μου. Αν θέλουν, λέει, να βρουν αυτόν που είχε την κάμερα, αρκεί να βάλουν τη ΔΗΕ να βρει από ποιο νούμερο κινητού εστάλη σε κινητό ναζιστή βουλευτή το «τραβάω αρχοινάται». Ούτε συνεννοημένοι να ήσαστε δηλαδή. 🙂

    Επίσης όσον αφορά στον Ιππία, έχεις άδικο. «Αυτός πήγε με τους μουσλουμάνοι επιδίς ήταν μπωλσαιβοίκος». Κι έτσι έρχονται και τα ιστορικά δεδομένα κι επιρρωνύουν (τώρα μιλάω ως Άδωνις) την άποψη μας περί κομμουνιών-σαπουνιών. Μην την ψάχνεις, είμαστε ανίκητοι εξορισμού (δεν μπορείς να μας εξορίσεις παναπεί). 😛

  32. Νέο Kid Στο Block said

    27. Αγαπητέ Ταμίστα, διαφωνώ ελαφρώς. Με την έννοια ότι η «θεωρία των δύο –κατά βάση ίδιων- «άκρων» δεν χρειάζεται να προμοταριστεί ιδιαίτερα από την Χ.Α, άσε που αμφισβητώ και κατά πόσον είναι σε θέση αυτά τα άτομα να δρουν τόσο «ορθολογιστικώς υπολογιστικά» δηλαδή. Μη φτάνουμε να τους θεωρούμε τόσο ευφυείς και καλούς «σχεδιαστές». Και δεν χρειάζεται να γίνει απ’ αυτούς, γιατί γίνεται- κατά κόρον- εδώ και καιρό από δημοσιογράφους και αρθρογράφους -υποτίθεται επιπέδου- και υιοθετείτε και από ανθρώπους υψηλού μορφωτικού επιπέδου(πχ. εδώ μέσα τον αγαπητό Κορνήλιο) που υπό νορμάλ συνθήκες διαθέτουν όπως λες την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ «διακριτική ικανότητα» και θα διέκριναν πανεύκολα τις διαφορές.
    Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει (όποιος ΘΕΛΕΙ να καταλάβει) ότι άλλο το «Παπαντρέα ανίκανε!» και άλλο το «Παπαντρέα εβραιομασώνε!»

  33. tamistas said

    32: Δεν εννοούσα ότι η θεωρία των δύο άκρων είναι έμπνευση της ΧΑ. Η ΧΑ έχει άλλους λόγους να αναβαθμίζει το προφίλ της. Είναι πια ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που επιδιώκει μαζική υποστήριξη.
    Πάντως το «κλέφτες» έχει ακουστεί κι από τις δύο πλευρές και κυριαρχεί. Άσε που κατά τη γνώμη μου, ακόμα κι αν συνήθως δεν είναι αβάσιμη αυτή η κραυγή, η κρίση μας δεν οφείλεται στην ανηθικότητα, στη λαμογιά, ούτε καν στην ανικανότητα των πολιτικών.

  34. Νέο Kid Στο Block said

    Μα το «κλέφτες» ισχύει! Το ότι όμως το φωνάζει ένας ΧΑυγίτης κι ένας Συριζαίος, δεν τους κάνει «ίδιους».

  35. Ποιός το είχε πει, μωρέ, το «Αριστερά της αριστεράς βρίσκεται η Δεξιά»; Ένας κάποιος Χαρίλαος Φλωράκης, αν τον έχετε ακουστά…

    (Κρατήθηκα να μην τον γράψω Χ.Α.ρίλαο)

  36. Γς said

    >Κρατήθηκα να μην τον γράψω Χ.Α.ρίλαο

    Κρατήθηκες. Πόσο; πολύ;
    Ρωτάω γιατί σου ξέφυγε…

  37. ΠανΚαπ said

    Αγαπητέ Νίκο, ίσως λίγο ασθενικό το παράδειγμα με τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Εκτός και αν δεν απευθύνεται στους ΧΑ, αλλά σε λογικά σκεπτόμενους ανθρώπους.
    Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς έγινε θρύλος, μόνο για τους απλούς και αγνούς ανθρώπους του λαού μας.
    Για τους αρχαιολάγνους δωδεκαθεϊστές της ΧΑ, βυζάντιο και Παλαιολόγοι είναι εξοβελιστέα. Απλώς τα απεχθάνονται λιγότερο από ότι απεχθάνονται τους τούρκους και τους μογγόλους. Δεν τα αποκηρύσσουν ευθέως φοβούμενοι το πολιτικό κόστος.
    Περισσότερο μάλλον τους προκαλούν αμηχανία οι αναφορές σου σε πρόσωπα και καταστάσεις της αρχαίας ιστορίας.

    18. Gmix
    Σε ευχαριστώ, γιατί εξ αιτίας σου έψαξα και έμαθα σήμερα, για το ΘΕΟΦΙΛΟ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟ τον οποίο αγνοούσα, αν και ήμουν ήδη γεννημένος το 1969.

  38. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    37: Ε, δεν νομίζω ότι με διαβάζουν πολλοί Χαυγίτες.

    Πρέπει να ανεβάσω το διήγημα για τον Φραγκόπουλο, αν το βρω…..

  39. Immortalité said

    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ που έκανα το λάθος ν’ ακούσω το ηχητικό νοιώθω μια συμπόνια για τον Βενιζέλο. Επίσης όταν είπε το «αυτό θα γίνει όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα και θα ξεκαθαρίσουμε απ’ τους δοτούς και τους διεφθαρμένους», είδα κρεμάλες να στήνονται και πλήθη ν’ αλαλάζουν. Φρίκη…

  40. cronopiusa said

    Ψυχή βαθιά

    <a href= η καρδιά του ενταφιάστηκε στο Μεσολόγγι.

    Μας φοβούνται γιατί δεν φοβόμαστε…

    Είναι πίσω
    Πάνε προς τα πίσω
    Σκέφτονται πίσω
    Είναι το “πίσω”
    Στέκονται πίσω από τη στρατιωτική τους πανοπλία.
    Μας βλέπουν να γελάμε
    Μας βλέπουν να αγωνιζόμαστε
    Μας βλέπουν να αγαπάμε
    Μας βλέπουν να παίζουμε
    Μας βλέπουν πίσω από τη στρατιωτική τους πανοπλία.

    Μας φοβούνται γιατί δεν φοβόμαστε…

    ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΜΑΣΤΕ!

  41. Αρχή Διά Βίου said

    Όλοι ξέρουμε πάμπολλους ανθρώπους που ενώ δεν ήταν “100%” (με την κασιδιάρικη λογιστική) Έλληνες πρόσφεραν πάρα πολλά στην πατρίδα. Ο Θεμιστοκλής, ας πούμε…

    Η παραπάνω είναι κακή διατύπωση. Ο Θεμιστοκλής ήταν μητρόξενος, για την Αθήνα όμως όχι για την Ελλάδα. Δεν ήταν 100% Αθηναίος αλλά Έλληνας μπορεί να ήταν 100%.
    Αν ζούσε ο Θεμιστοκλής στα χρόνια του Περικλή θα ήταν 0% Αθηναίος γιατί τότε ή ήσουν Αθηναίος ή όχι. Εξαρτάται πάντα από την οπτική γωνία και το τι εννοεί το 100%. Αν ζευγαρώσουμε π.χ. ένα λυκόσκυλο με μία δαλματίνα το κουτάβι δεν θα είναι ούτε λυκόσκυλο (0%) ούτε δαλματός (0%) αφού η κυνολογική ομοσπονδία δεν θα το αναγνωρίζει ούτε έτσι ούτε αλλιώς. Και ένα μουλάρι είναι 50% άλογο αλλά είναι και 0% άλογο.

    Αν σε μισό ποτήρι νερού βάλουμε μισό ποτήρι μαζούτ, θα έχουμε ένα ποτήρι διαλύματος με 50% κατ’όγκον περιεκτικότητα σε νερό, όμως αυτό το διάλυμα ουσιαστικά είναι 0% νερό αφού δεν θα πίνεται. Θα είναι δηλαδή διάλυμα ύδατος αλλά δεν θα είναι ύδωρ.
    Έτσι και ο ΓΑΠ είναι 100% απόγονος του παππού του (πιθανότητες, δηλαδή σίγουρα είναι), είναι όμως και σίγουρα 100% απόγονος του άλλου του παππού, 100% της μίας του γιαγιάς και 100% της άλλης. Συνολικά δηλαδή είναι 400% απόγονος των τεσσάρων 🙂
    Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ΓΑΠ είναι 0% Έλληνας, εάν ο Έλληνας είναι μόνο ο 100%, όπως στην περίπτωση του νερού. 100% άνθρωπος, 100% διάλυμα Έλληνα αλλά 0% Έλληνας.
    Αντιστρόφως είμαστε 90% (δεν το έψαξα, κουτουρού το ποσοστό) πίθηκοι. Και; Τι σημαίνει αυτό; Θα ζούμε μαζί με τους πιθήκους;
    Ομοίως και ένα άσπρο μήλο είναι γονιδιακά συγγενής με ένα κόκκινο μήλο, το κόκκινο όμως είναι 100% κόκκινο και το άσπρο 100% άσπρο και εάν κάποιος παραγγείλει κόκκινα μήλα και του πουλήσει ο μανάβης άσπρα, θα του τα φέρει στο κεφάλι ο ρατσιστής πελάτης.

    Όταν μπερδεύουμε την οπτική μας γωνία τότε είναι 100% βέβαιον ότι θα βγάλουμε λανθασμένα συμπεράσματα.

  42. tilegrafitis said

    Εἴδατε τὶ κακὸ κάνουν οἱ διαφυλετικοὶ γάμοι; Καὶ μἐνα, ἡ συγχωρεμένη ἡ μάνα μου ἦταν Ἰρλαντέζα. Ἰδού τὰ ἀποτελέσματα. Ἕνα νούμερο!

    Καλὰ κάνω καὶ δὲν πολιτεύομαι. Ποῦ πᾶς ρὲ 50% Ἕλληνα;

    Πέρα ἀπὸ τὴν πλάκα : Τὸ ἐπεισόδιο ἦταν προσχεδιασμένο. Ἡ πελατεία τους ἔπρεπε νὰ δῆ κοινοβουλευτικὴ δρᾶσι καὶ τὰ νταηλίκια εἶναι τὸ μόνο πρᾶγμα ποὺ καταλαβαίνουν.
    ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  43. orck said

    Σιγουρα κερδιζει ποντους. Δεν εχω ψηφισει ποτε ΧΑ και δεν σκοπευω να το κανω αλλα με εκφραζει απολυτα η αηδια που διατυπωνει προς τον Βενιζελο ο Κασιδιαρης. Εχει δικιο για τον Βενιζελο.
    Θα ηθελα να ειμουν 0% να φυγω αυριο το πρωι εχοντας μονο ενα εισητηριο χωρις επιστροφη στα χερια μου.

  44. Ioannis said

    Σε μια λογική αριθμών ελληνομέτριας, που ως σύλληψη φαντάζει φρικτή σαν ολοκαύτωμα, το να μετράς τις ιστορίες και τους προγόνους σου με αριθμούς μοιάζει με τύφλωση και παράνοια…

  45. Θα συμφωνήσω με τον 30# ότι η δεξαμενή από όπου η χ.α. αντλεί ψηφοφόρους είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι νομίζουν μερικοί.
    Και όλο θα μεγαλώνει όσο τα κοινωνικά αδιέξοδα θα συνεχίζονται.

    Νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα δούμε μια στροφή των επιθέσεων της χ.α. κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
    Τα χαστούκια και τα μπουγέλα προς την αριστερά μπορεί να τους βγαίνουν πιο εύκολα και τελικά να μην τους πολυέβλαψαν, αλλά συνειδητοποιούν ότι για να κερδίσουν τον μέσο Έλληνα μαλάκα ψηφοφόρο, πρέπει να στοχοποιήσουν τους κλέφτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

    Όσο για την βασιλική οικογένεια που αναφέρθηκε πιο πάνω, όχι μόνο είναι Έλληνες αλλά η προσπάθεια στέρησης της Ελληνικότητάς τους είναι ο ορισμός του ρατσισμού.
    Η βασιλεία ήταν ένα καρκίνωμα που ευτυχώς ξεριζώθηκε μια και καλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνες.
    Στο φινάλε το θέμα είναι τι αισθάνεται κανείς, ανεξάρτητα αν οι πρόγονοί σου ήταν Δανοί , Γερμανοί, Τούρκοι, Αλβανοί, ή αν το όνομά σου είναι Γλύξμπουργκ, Έβερτ ή Καρατζαφέρης.

  46. Dinos said

    Εχουμε υποτιμήσει τη ΧΑ.

    Κι ομως, εναι ισως οι μονοι που έχουν συγκεκριμενο σχέδιο δρασεων για αύξηση των ποσοστών τους, ξέρουν τι πουλάει στο εν δυνάμει κοινό τους, έχουν πρόσφορο έδαφος και, δυστυχως, θα θερίσουν σύντομα καρπούς…

    Εφιαλτικό αλλά προδιαγεγραμμένο σενάριο αν οι υπόλοιποι παράγοντες της πολιτικής ζωής του τόπου συνεχίσουν να αρκούνται στο να τους αποκαλούν χιτλερικα μιασματα και να νομίζουν ότι με τον τροπο αυτό έχουν καθαρίσει.

    Για να (μη) γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Βλέπετε εσείς κανέναν που να την κάνει?

  47. aerosol said

    Την δύσκολη στιγμή που κάποιος θα χρειαστεί αίμα, βάζω στοίχημα πως δεν θα ζητήσει πεντιγκρί και Π.Ο.Π. ελληνικότητας.

  48. cronopiusa said

    Ο Έλληνας ο νεοέλληνας

  49. cronopiusa said


    mc yinka-to kerma

  50. Marianna said

    Καλημέρα Νίκο, απορώ με την αντοχή σου να ασχολείσαι… Πραγματικά θέλει αρετήν και τόλμην 🙂

    Το βιντεάκι είναι προφανές ότι τραβήχτηκε για λογαριασμό της ΧΑ, εφόσον αυτή είναι η πρώτη που το ανέβασε (άρα που το είχε στα χέρια της). Το έγραψα αυτό μάλιστα σε σάιτ που έθεσε το σχετικό ερώτημα και το βρισίδι (ήπιο μέχρι στιγμής) που έφαγα μάλλον αποδεικνύει ότι έχω δίκιο. Παράλληλα βέβαια, αυτό είναι και η απόδειξη ότι η φασαρία ήταν προσχεδιασμένη και πιστεύω ότι αυτό είναι το σοβαρότερο απ’ όλα, γιατί σημαίνει ότι η ΧΑ, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή της, με αυτές τις ενέργειες κερδίζει σε δημοτικότητα. Και μπορεί ο καθένας να νομίζει ό,τι θέλει, αλλά μέχρι στιγμής εγώ δεν την βλέπω να κάνει επικοινωνιακά λάθη – και σε ποιους απευθύνεται ξέρει και πώς να τους κερδίσει. Κάτι με το οποίο δεν ασχολούνται (ή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν) τα άλλα κόμματα.

  51. sarant said

    Eυχαριστώ για τα νεότερα!

    48: Δεν το ήξερα!

  52. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Η ουσία του σημερινού θέματος για μένα ειναι, αυτή η εκτίμηση, που δυστυχώς κατα τα φαινόμενα ισχύει. Τα βασικά ερωτήματα είναι, γιατί ισχύει, πόσο πιστεύουν στην δημοκρατία οι έλληνες, γιατι πάντα σε τέτοιες συνθήκες, οι άνθρωποι γενικώς ρέπουν προς τον φασισμό, και όχι προς την αριστερά, (καμία σχέση με τον κομουνισμό που είπε και η γγ το ΚΚΠ και οποιονδήποτε άλλο ισμό) ποιά είναι η βασική αιτία που επικροτούν την κτηνώδη συμπεριφορά, απο την ΛΟΓΙΚΗ?

    Έχω μια ακραία (είναι αλήθεια) άποψη για τα κόμματα εδω και 30 χρόνια, που δυστυχώς κάθε φορά που έχουμε εκλογές, μου επιβεβαιώνεται η ορθώτητά της. Τα κόμματα όλλων των αποχρώσεων, είναι υποχείρια του συστημικού κεφαλαίου, με προφανεί στόχο, να διασπάται η συνοχή του κόσμου, με συνέπεια την εύκολη χειραγώγησή του. Ειδικά στις τελευταίες εκλογές, η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ συμπεριφορά των «αριστερών» κομμάτων, (που υποτίθεται αγωνίζονται για το δίκιο των εργατών και του λαού γενικώς) που δήθεν δεν μπόρεσαν να συνεργασθούν, μου επιβεβαίωσαν την άποψή μου, και το γελοίο του πράγματονς γενικώς

  53. atticanet said

    Να προσθέσω και μερικούς Έλληνες με την πλήρη σημασία της λέξης μεν, με εν μέρει ή εν όλω άλλης εξ αίματος καταγωγής, δε:

    Ηρόδοτος: Ο πατέρας του καρικής καταγωγής και το όνομά του Λϋξος.

    Θουκυδίδης: Το όνομα του πατέρα του (Όλορος) και η σχέση του με τη Θράκη (είχε κτήματα, εκεί αυτοεξορίστηκε), λέει πολλά.

    Ανάχαρσις: Ο περίφημος αρχαίος σοφός, ήταν Σκύθης στην καταγωγή.

  54. Γς said

    Γράφει η φίλη μαςAnna Silia στο Face Book σήμερα:

    >ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ :

    >Στην ηλικία των 3 , επτυχία είναι να μην κατουράς το βρακί σου .

    >Στην ηλικία των 80 , επιτυχία είναι να μην κατουράς το βρακί σου ..

    Είμαστε μεταξύ 3 και 80;

    30: >Πόσο μεγάλη είναι η δεξαμενή από την οποία αντλούν ψήφους; Δυστυχώς η δεξαμενή είναι μεγάλη
    43:> Σιγουρα κερδιζει ποντους
    45:> η δεξαμενή από όπου η χ.α. αντλεί ψηφοφόρους είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι νομίζουν μερικοί. Και όλο θα μεγαλώνει
    46:> δυστυχως, θα θερίσουν σύντομα καρπούς…
    50:> η ΧΑ, τουλάχιστον κατά την εκτίμησή της, με αυτές τις ενέργειες κερδίζει σε δημοτικότητα

    Πόσο γρήγορα φούσκωσε;
    Πόσο γρήγορα θα γίνει 0.τόσο %;

  55. gryphon said

    Aπό πουθενά δέν προκύπτει οτι τά καθεστωτικα μμε προβάλλουν τήν χα.
    Αντιθετα πεφτει αγρια λογοκρισία αναλογη στρατιωτικης χούντας οπου μοιραζεται κειμενο στις εφημεριδες ραδιοφωνα τηλεορασεις κλπ μετο τι θα πουνε΄η τι θα δειξουνε.Γι’αυτο και χθες δοθηκε οδηγία να προβληθουν μονο αυτες οι σκηνες με τα εκτροπα (σιγα τα εκτροπα δηλαδη) τήν στιγμη που εβγαιναν απο τήν Βουλη.Αυτο που ηθελαν να υποβαθμισουν γιατι ηξεραν οτι βλεποντας το θα συμφωνουσε παρα παρα πολυς κοσμος ηταν η υποδειγματικη με νευρο και αυθεντικη οργη αναφορα του Κασιδιαρη στο θεμα με τους απεργους στο Υπουργειο Αμυνας και το ρεσιταλ ξευτιλας και γελοιοτητας της πολιτικης και στρατιωτικης του ηγεσίας.Αυτους ηθελαν να προστατέψουν .Τα περισσοτερα καθεστωτικα μμε δέν εδειξαν καθολου τις επιμαχες δηλωσεις.Επισης πως ηταν προσχεδιασμενη η αποχωρηση αφου τήν διακοπη τής συνεδριασης τήν προκαλεσε ο προεδρευων κ.Νακος (που επιχειρησε να το παιξει και καπως μοντερνος λεγοντας απευθυνομενος προς τήν χα «πως τήν εχετε δει ;».

  56. Ένα μικρό δείγμα της σύγχυσης που επικρατεί στα μυαλά των Χρυσοτέτοιων. Παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο ενός από δαύτους σε άρθρο του Βήματος:

    Ιδού Ανήρ, Ανατολή όνομα αυτώ, Ζαχ.6:12 | 05/10/2012 02:19

    Σαν θεολόγος που λες ότι είσαι κ. Θόδωρα θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Ελληνογενής, και σε καμία περίπτωση Εβραίος, Ιησούς όταν βαρέθηκε τα πολλά λόγια με τους Σεληνολάτρες και οφιολάτρες της εποχής του είπε πουλήστε και τα ιμάτιά σας και πάρτε μάχαιρα λέγοντας επίσης ότι εγώ δεν ήλθα για να φέρω την Ειρήνη αλλά τον πόλεμο μέχρι να ξεβρομίσει ο τόπος από την αθλιότητα που είχε μαζευτεί απ’ τα βάθη της Ασίας. Σπέρματα του Σατανά επίσης αποκαλούσε εκείνους που έλεγαν τους εαυτούς Ιουδαίους και δεν ήσαν Ιουδαίοι αλλά συναγωγή του Όφι. Ξέρεις τώρα εσύ ποιούς εννοούσε. Νάσαι σίγουρος φίλε μας ότι ο Ιησούς, ο ανιψιός του Κλεώπα, μόνο στην πεντακάθαρη «Οδό» της Χρυσής Αυγής θα …πορευόταν.

    Επεσκέψατο ημάς Ανατολή εξ ύψους-Λουκ. Α:78

    (η έντονη γραφή δικιά μου)

  57. 37 ο Παλαιολόγος δεν είναι παραδοσιακός βυζαντινορθόδοξος αυτοκράτορας· υπήρξε φιλενωτικός και Έλληνας εκτός από Ρωμαίος,
    όπως αναφέρει ο Φραντζής.
    Οι Χιτες του κάνουν και μνημόσυνο και λένε
    πως θα πάρουμε την πόλη, αφού το λέει και ο Παΐσιος, που την τιμή του οι Χίτες έσωσαν·
    οπότε τους πονάει αλλά θα σου πουν ότι
    ήταν τουλάχιστον άρειο σλάβικο το αίμα,
    και όχι σημιτικής προέλευσης.

  58. άριο

  59. Mindkaiser said

    Είναι νομίζω προφανές ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν προσχεδιασμένη. Επίσης θεωρώ λάθος στρατηγική να εξαντλείται η κριτική που ασκείται στην Χ.Α. σε συγκρίσεις με το 3ο ράιχ. Το μορμολύκειο του Χίτλερ που ανασύρουν διαρκώς τα ΜΜΕ δε φαίνεται να πτοεί την διευρυνόμενη βάση της Χ.Α., η οποία, παρότι επενδύει σε μία λαϊκιστική και ξενοφοβική ρητορεία, αποτάσσει με κάθε ευκαιρία το νεοναζιστικό της προφίλ.
    Η καλύτερη αντίδραση κατά τη γνώμη μου είναι μια ευρεία προσπάθεια ανακατασκευής των ανιστόρητων και αντιεπιστημονικών επιχειρημάτων που μεταχειρίζεται κατά καιρούς για να εντυπωσιάσει το ακροατήριό της, ώστε να ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με το γκρουπούσκουλο λατρών της αλόγιστης βίας που πραγματικά είναι.

  60. sarant said

    55: Βρε Γκριφόν, προσχεδιασμένη σημαίνει: Εσύ να είσαι στα θεωρεία με την κάμερα, εγώ θα πω στην ομιλία μου για 25% Έλληνες και άλλα φοβερά για να τους προκαλέσω, κι εσείς, μόλις αντιδράσουν, θα σηκωθείτε ουρλιάζοντας. Τώρα, το αν ο Νάκος διέκοψε ή όχι, το αντιμετωπισαν αυτοσχεδιάζοντας.

  61. Γεωπονική ή ΤΕΙ Τροφίμων;

  62. #61 ΟΚ, γεωπονικό λέει στη Βικιπαιδεία…

  63. Γς said

    61,62:
    Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

  64. Ο Άδωνης Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή, προειδοποίησε ότι η χρυσή αυγή σχεδιάζει ακόμα και βιαιοπραγίες μέσα στο κοινοβούλιο, και πρόσθεσε πως αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα πρέπει ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποβολής της χ.α. από το κοινοβούλιο.

  65. gryphon said

    60
    Koίτα αυτή τήν δουλεια με τήν κρυφη κινηματογράφηση τών συνεδριασεων πρεπει να τήν κάνουν συστηματικα(παρα τήν επισημη απαγορευση) ολα τα «μεγαλα» μμε η και τα ιδια τά κομματα εδω και χρονια .Θα το έχεις παρατηρήσει κι εσυ και αλλοι φανταζομαι πως εμφανιζονται κατα καιρους φωτογραφίες και πλανα η οφ δη ρεκορντ συνομιλιες φανερα τραβηγμενα απο αλλους και οχι απο τις καμερες της ετ που εστιαζουν πανω σε συγκεκριμενους ανθρωπους που τους παρουσιαζουν η να κοιμουνται η να λενε κρυφα κατι η γενικα ψαχνουν να τους πετυχουν σε καποια αστεια σταση η εκφραση του προσωπου κλπ για να τα χρησιμοποιησουν μετα σε σατυρικες εκπομπες η γενικα για να δημιουργησουν εντυπωσεις κατα περιπτωση για τα συμφεροντα τους.Οποτε δέν ειναι κατι ιδιαιτερα σημαντικο αν και απο τήν χα βιντεοσκοπουν τις συνεδριασεις μιας και πιστευω οπως ειπα πως τα πλανα ετσι κι αλλιως τα ειχαν στην διαθεση τους τα διαφορα μεγκα αντ1 σκαι κλπ (εχουν δικα τους «συνεργεια» κρυφης καταγραφης) .Το σημαντικο για μενα ειναι γιατι επελεξαν να δειξουν αυτές τις αντεγκλησεις μονο που δέν εχουν και ιδιαιτερο ενδιαφερον ουτε ειναι αυτές που θα εκαναν τήν χα πιο συμπαθη (μαλλον το αντιθετο) και αντιθετα επεσε τσεκουρι στις για μενα αρκετα ουσιαστικες ανφορες του Κασιδιαρη σε αλλα θεματα οπως ειπα.

  66. gmix said

    24 Γς Δεν ήξερα ότι στήθηκε προτομή του Θ. Φραγκόπουλου . Όταν κατέβω στην Αθήνα θα περάσω από τη Σχολή να κάνω αυτό που δεν έκανα τότε .Να αφήσω μερικά λουλούδια . Είδα τις φωτογραφίες και συγκινήθηκα.
    Νίκο πρέπει να βρούμε το διήγημα για τον Φραγκόπουλο.

  67. Αρχή Διά Βίου said

    Η σκηνοθεσία της ΕΤ είναι εκ των προτέρων αποφασισμένη. Θυμίζω την περίπτωση του Καρατζαφέρη ο οποίος έχει έναν κάπως αντιτηλεοπτικό τρόπο να πίνει νερό (ίσως να είναι ο ομιλητής με την μεγαλύτερη κατανάλωση νερού στην βουλή).
    Για κάποιον άγνωστο λόγο μετά από τις πρώτες εμφανίσεις του Καρατζαφέρη στην βουλή, όταν έπινε νερό άλλαζε το πλάνο του καναλιού της βουλής.

    Αυτό σημαίνει (έτσι το ερμηνεύω) ότι οι σκηνοθέτες του καναλιού δέχονται εντολές. Τους λένε: θα με παίρνεις έτσι, αλλιώς, όταν ξύνομαι δεν θα το δείχνεις κλπ, δεν κάνουν ελεύθερα την δουλειά τους.

  68. Stef said

    Δεν αποτελεί τραγική ειρωνεία να στρέφεται εναντίον σου το φίδι που έτρεφες στον κόρφο σου? Δυστυχώς δεν εννοώ τον Γ. Παπανδρέου, αλλά το ΠΑΣΟΚ εν γένει. Ο Γ. Παπανδρέου αποτελεί τον εύκολο (μάλλον) στόχο. Όντας αυτή τη στιγμή εξαιρετικά αντιδημοφιλής, κάθε προσπάθεια σπίλωσης του ονόματός του ικανοποιεί τα πλήθη που ως όχλος σε ρωμαϊκή αρένα περιμένουν να χυθεί αίμα.

    «Δεν είπε και ψέμματα» ἠ «Καλά τα λένε», όσον αφορά το λαϊκίστικο «Να γίνει η Βουλή το πρώτο κέντρο μεταναστών, ήταν σχόλια που άκουσα για τον κ. Κασιδιάρη. Αν ανοίξουμε τα μάτια θα διαπιστώσουμε ότι η ΧΑ στοχεύει σε ένα ορισμένο κοινό, το οποίο δυστυχώς δεν είναι μικρό στην Ελλάδα. Ας το καταλάβουμε επιτέλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν αυτό που θέλουν να ακούσουν.

    Το παρατεταμένο καθεστώς ανομίας, η διαφθορά και το ίδιο το σύστημα μέσω των «εργαλείων» που διαθέτει συντηρεί και τρέφει αυτό το φασιστικό μόρφωμα. Η επίθεση στο Γ.Παπανδρέου είναι μάλλον μια προσπάθεια προβολής, τη στιγμή που στέλεχος της ΧΑ μαχαιρώνει στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

  69. spiral architect said

    «Οι παππούδες μας σκότωναν τους φασίστες, δεν τους ψήφιζαν»
    (τρυκάκι που πετάχτηκε σε σημερινή αντιναζιστική πορεία στα δυτικά προάστια της Αθήνας)

  70. Αλίκη Στούκα said

    Aλλο ένα μνημειώδες κείμενο.
    Μας λέτε Ελληνες του ενός τετάρτου ; Είστε φασίστες, αλλά ιδού το επιχείρημά μου, και
    ο Παλαιολόγος ήταν Ελληνας του ενός
    τετάρτου.
    Τους κατηγορούμε για φασισμό και για να τους αποστομώσουμε, δεν διστάζουμε να χρησιμοποιήσουμε το επιχείρημά τους !
    Τα όπλα του εχθρού τώρα δικαιώνονται.
    Απαράδεκτο κείμενο από την αρχή μέχρι το
    τέλος.

    Και τα υπόλοιπα επίσης απαράδεκτα .
    Πρωτοφανές το επισόδειο του καυγά στην Βουλή.
    Αλήθεια ; Εδώ γελάμε πικρά.
    Η κάμερα ; Ο πρόεδρος της συνεδρίασης,
    στην αρχή του καυγά, έκλεισε κάμερες και
    μικρόφωνα. Είναι πάγια η τακτική αυτή.
    Να μην βλέπει ο λαός τις πομπές τους.

    Το πιό καλό.
    Η αναφορά στους ξένους βασιλιάδες είναι ξενοφοβία.

    Ελεος.

  71. sarant said

    66: Το έχω στην Αθήνα (αν δεν το έχω δανείσει), είναι στο βιβλίο «Επίκαιρα διηγήματα» του Φραγκόπουλου, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.

    Οπότε, τον άλλο μήνα…

  72. spiral architect said

    @70: o Κατσαριδιάρης σε γυρεύει!

  73. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Είναι πολύ αστείο να γίνονται συζητήσεις περί προγόνων και ποσοστό «καθαρότητας» σε μια χώρα που η συντριπτική πλειοψηφία απλά δεν γνωρίζει τι γλώσσα μιλούσε, που κατοικούσε η καν πως έλεγαν τον προπάππου και την προγιαγιά τους.

  74. Vouts said

    Ενα σχολιο.Θιχτηκε και απο αλλους.
    Ειναι ατοπο να μπαινουμε στη διαδικασια να υπολογισουμε ποσα δεκατα εκτα η εκατοστα Ελληνας ειναι ο καθενας και αν ο ΓΑΠ ειναι 37,5% κλπ.
    Κε Σαραντακο εκτιμω παρα πολυ που παιρνετε θεση και δεν μασατε τα λογια σας.Και μαλιστα με εναν τροπο απλο και ευστοχο.
    Τα φαρισαικα δηθεν επιφωνηματα των ΜΜΕ «πρωτοφανες/ανεπιτρεπτο γεγονος,αισχος» κλπ το μονο που κανουν ειναι να τονωνουν την δημοφιλια της ΧΑ

    27.Πολυ ενδιαφεροντα οσα λες

    @Ορεσειβιος.
    Στειλε μου ενα μειλ να σε ρωτησω για καποια παρατσουκλια της Ηλειας

  75. Vouts said

    στο dim1377@hotmail.com

  76. nestanaios said

    Είναι γνωστό τα άκρα ενέχουν πολύ επικίνδυνη υψηλή τάση, αλλά, τώρα, αυτή η τάση είναι στραμμένη κατά των εχθρών του λαού.

  77. cronopiusa said

    Πλέμπα ή μεγαλουσιάνοι
    Στο ίδιο βράζετε καζάνι
    Μα εγώ έχω τη κουτάλα
    Και σας δίνω στην κεφάλα
    Ο μικρός εγώ δικτάτωρ
    Σε παλιάτσους αυτοκράτωρ

    Livre d’Or de la Noblesse Stucas

  78. Τσούρης Βασίλειος said

    Γνωστός μου πριν πολλά χρόνια έτρεφε αισθήματα » μίσους» για Αμερικανούς και Τούρκους.
    Όταν αρρώστησε βαρειά και χρειάστηκε να εγχειριστεί πήγε στην Αμερική και την επιτυχημένη αλλά δύσκολη εγχείρηση την έκανε …Τούρκος. Μετα το γεγονός αυτό δεν ξαναείπε τίποτα…
    Ερώτηση: Οι μεγάλοι φιλελληνες έχουν-είχαν 0% Ελληνικό αίμα ή 100%;

  79. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    Θὰ συμφωνήσω ὅτι ἡ ἑλληνικότητα δὲ μετρᾶται μὲ ποσοστά, καὶ σὲ καμμία περίπτωση δὲ συμμερίζομαι τὶς ἀπόψεις τῆς χρυσῆς αὐγῆς. Μεγαλύτερη σημασία ἔχει πόσο αἰσθάνεται κάποιος Ἕλληνας κι ἂς εἶναι τὰ γονίδιά του ἐντελῶς ξένα. Ἂς μὴν ξεχνᾶμε τὴν ἀπάντηση «ἒ καί;» τοῦ Παπαρηγόπουλου στὸν Φρακενχάιμερ ποὺ ἰσχυριζόταν ὅτι οἱ νεοέλληνες δὲν εἶχαν σταγόνα ἑλληνικοῦ αἵματος. Ὅμως ὅσον ἀφορᾶ τὴν τέως βασιλικὴ οἰκογένεια δὲν εἶναι μόνο ὅτι ἦταν 100% ξένοι. Εἶναι κι ὅτι ὁ ὅρος μὲ τὸν ὁποῖο μᾶς ἐπεβλήθησαν ἦταν νὰ ἐκπροσωποῦν τὰ συμφέροντα τῆς Ἀγγλίας καὶ πάντοτε ἐκτελοῦσαν ἐντολὲς τῶν ξένων. Οἱ δύο πρῶτοι μάλιστα ποὺ τοὺς προτάθηκε τὸ ἑλληνικὸ στέμμα ἀρνήθηκαν γιατὶ θεώρησαν τὸν ὅρο ἐξευτελιστικό. Καὶ λέω τώρα γιατί ὁ Γεώργιος ἢ ἕνας ἐκ τῶν ἀπογόνων του δὲν παντρεύτηκε μιὰ Ἑλληνίδα; Δὲν τοὺς ἄρεσε καμία; Ὁ Γεώργιος τὴ Σοφία τὴν ἐρωτεύτηκε; Ὁ Παῦλος τὴ Φρειδερίκη τὴν ἐρωτεύτηκε;Ὁ Κοκὸς τὴν Ἄννα Μαρία τὴν ἐρωτεύτηκε; Γιατὶ ἂν ὅλοι οἱ βασιλεῖς μας παντρεύτηκαν ἀπὸ ἔρωτα, ἔρωτας εἶναι αὐτὸς τὸ παραβλέπουμε. Ἀλλὰ εἶναι σαφὲς ὅτι δὲν ἤθελαν ἐπ’ οὐδενὶ νὰ ἀναμείξουν τὸ αἶμα τους μὲ τὸ δικό μας. Δὲ θεωρῶ, λοιπόν, παράλογο νὰ μὴν τοὺς θέλουμε καὶ γιὰ τὴ μὴ ἑλληνικότητά τους ποὺ οὔτως ἢ ἄλλως τὴν ἀπέδειξαν καὶ στὴν πράξη.
    Ὅσον ἀφορᾶ τοὺς Παπανδρέου. Ὁ παπποὺς ἦταν ἀποδεδειγμένα πράκτορας τῶν Ἄγγλων, συνέβαλε μὲ τὴν ἀδιαλλαξία του στὸν ἐμφύλιο καὶ ἦταν ὁ πρωθυπουργὸς τῶν Δεκεμβριανῶν. Δὲν ξέρω βέβαια ποιᾶς ἐπιστήμης εἶναι ἀντικείμενο νὰ ἑξηγήση πῶς ὁ πρωθυπουργὸς τῶν Δεκεμβριανῶν καλεῖται σήμερα «γέρος τῆς δημοκρατίας». Δὲ θὰ μὲ ἐντυπωσιάση πάντως αὐτοὶ ποὺ μᾶς ἔφεραν στὴ σημερινὴ κατάσταση νὰ γίνουν ἥρωες στὸ μέλλον. Ὁ γιὸς ἦλθε στὴν Ἑλλάδα μὲ ἐντολὴ τῶν Ἀμερικάνων, ἀπετέλεσε τὸ πρόσχημα τοῦ βασιλιᾶ γιὰ νὰ ἔλθη τάχα μου σὲ ρήξη μὲ τὸν μπαμπὰ καὶ νὰ προετοιμάση τὸ ἔδαφος γιὰ τὸ πραξικόπημα ποὺ τελικὰ ἔκαναν οἱ συνταγματάρχες. Καὶ στὴ μεταπολίτευση ακολούθησε τὴν καταστροφικὴ οἰκονομικὴ πολιτικὴ ποὺ μᾶς ἔφερε ἐδῶ, ἀλλὰ ἡ ἐκφραση «μὲ τὸν Παπανδρέου φάγαμε ψωμί», ὅλο καὶ κάπου θὰ τὴν ἀκούσης. Καὶ ἦταν τόσο Ἕλληνας ποὺ δὲ φρόντισε τὰ παιδιά του νὰ μάθουν ἑλληνικά. Ὁ Νίκος γράφει βιβλία στ’ἀγγλικὰ καὶ τοῦ τὰ μεταφράζουν. Ἐπιτρέπεται κοτζὰμ γιὸς κι ἐγγονὸς πρωθυπουργῶν ὅταν Ἀλβανοὶ 20 χρονῶν ποὺ ἦλθαν στὰ 14 μιλᾶνε καὶ γράφουν χωρὶς πρόβλημα; Ἢ ὁ Γιωργάκης ποὺ πρωθυπουργὸς πέταγε τὴ μιὰ κοτσάνα πίσω ἀπὸ τὴν ἄλλη καὶ δικαιολογήθηκε ὅτι εἶναι παιδὶ τῆς διασπορᾶς καὶ γέλασε καὶ τὸ παρδαλὸ κατσίκι; Γιὰ πολλοὺς λόγους δὲν μποροῦν νὰ θεωροῦνται Ἕλληνες, ὅλοι αὐτοί, ἀνεξάρτητα ἀπὸ τὰ ποσοστὰ τῶν γονιδίων τους.

  80. NM said

    – Στην εφημερίδα «ο Δρόμος» του περασμένου Σαββάτου υπάρχει μια σχετική με το σημερινό θέμα συνέντευξη του Βερναρδάκη. Συστήνω την ανάγνωσή της σε όσους δεν το έχουν κάνει ήδη. Τη βρήκα από εδώ: http://www.enosy.blogspot.gr/2012/09/blog-post_30.html
    – Γιατί εμένα δεν μου φαίνεται ότι έχουν ως πρότυπο τους το 3ο Ραιχ. Κατι σαν Φρανκιστές μου μοιάζουν. Ασε που βρισκω και ανατριχιαστικές ομοιότητες της σημερινής Ελλάδας με την Ισπανία του 1930-36.
    – Όσους έτυχαν μάρτυρες συγκρούσεων Χρυσαυγιτών με δημοκρατικούς πολίτες, τους εντυπωσίασε το γεγονός ότι συνηθίζουν να εγκαταλείπουν στην τύχη τους τραυματίες ή δερόμενυς συναγωνιστές τους. Αυτό λέει πολλά.
    – Και κάτι σε μίμηση Χρονοποιούσας: http://www.youtube.com/watch?v=iIicOxVHA3E&feature=player_embedded
    – Καλή σας Κυριακή (ή καλή αυριανή που λένε και στην Πελοπόννησο)

  81. Αρχή Διά Βίου said

    73 Πες τα Χρυσόστομε. Όντως έτσι είναι τα πράγματα. Απορώ γιατί δεν μπορούμε να δούμε το ολοφάνερο.
    Εδώ ζούσαν Βούλγαροι, Γύφτοι, Αλβανοί, Πέρσες, Τούρκοι Εβραίοι κ.α. ο καθένας με την δική του γλώσσα.
    Και επειδή δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, κάθισαν και σκέφτηκαν και αποφάσισαν να καταργήσουν τις γλώσσες τους και να μιλάνε όλοι ελληνικά.

    Επίσης γνωστός είναι ο επί 500 χρόνια βίαιος εξελληνισμός αλλοφύλων και αλλοδόξων από μικρή ομάδα Ελλήνων φασιστών που στο πέρασμα της έσπερνε τον φόβο και τον τρόμο σε όποιον δεν μιλούσε ελληνικά. Είναι προφανές ότι δεν υπήρξε τουρκοκρατία, ελληνοκρατία υπήρξε που εξελλήνιζε ή σκότωνε τους αλλόγλωσους. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή η ελληνοκρατία που μέχρι και την εκκλησία εξελλήνισε η οποία μέχρι τότε μιλούσε λατινικά.
    Δεν ήταν όμως μόνο αυτό. Ήταν και πονηρός ο ελληνικός φασισμός γιατί κατόρθωσε και όλο αυτό το πογκρόμ το χρέωσε στους Τούρκους αλλοιώνοντας την ιστορική αλήθεια.

    Επιτρέψτε μου να ρωτήσω κάτι. Αυτοκριτική έχετε κάνει;
    Αύριο ας πούμε ότι η χρυσή αυγή εξαφανίζεται. Πέφτει μια αντιχρυσαυγήτικη βόμβα και εξαφανίζεται όλο το κόμμα. Θα έχει διορθωθεί το θέμα; Θα λέμε μετά «τι καλά που είμαστε πολυπολιτισμικοί και άθεοι»; Θα παρακαλάει ο Έλληνας να παντρέψει την κόρη του με κάποιον αράπη και η ΧΑ είναι εμπόδιο σε αυτήν την αλλαγή;
    Ακόμη δεν καταλάβατε τίποτα.
    Η Χρυσή Αυγή δεν είναι το αίτιο, είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Και όσο επιμένετε σε τέτοιες θέσεις, τόσο θα φουντώνει η χρυσή αυγή ή αν αυτή καταστραφεί θα βγεί άλλο κόμμα, γιατί οι απόψεις σας δεν αντανακλούν στον μέσο Έλληνα. Πόσο μυαλό θέλει για να το καταλάβετε αυτό;
    Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η χρυσή αυγή, είσαστε εσείς. Το έχετε καταλάβει;

  82. spiral architect said

    @79: Αρχιμήδη, αν και φροντίζω, σκεπτόμενος πολιτικά, να μην υπεισέρχομαι σε τέτοιες «φιλολογίες», συμφωνώ μαζί σου … μέχρι δασείας!

  83. Γς said

    81:
    Σε διάβασα μια φορά. Ξαναπροσπάθησα και μια δεύτερη. Ασ το να πάει στο διάολο. Δεν διαβάζεσαι!

  84. Γς said

    83, 81: Α ναι, προσπάθησα και τον κ. Αρχιμήδη. Την έκανα όμως γρήγορα πριν τη μέση…
    Φτου! Να μην μπορω να τους καταλάβω

  85. spiral architect said

    @81: Μωρ’ οι περισσότεροι το’χουν καταλάβει. Εσύ άραγε έχεις καταλάβει ότι με τέτοια διεστραμμένη θεωρητικολογία κινδυνεύεις να έχεις το άδοξο τέλος του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ;
    Κάποιοι προτείνουν …
    Εσύ τι έχεις να προτείνεις;
    Ή μήπως σού πάει η ΧΑ;
    (και πολλά έγραψα …)

  86. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    86. Δὲν τὴν ἔβαλες ὅμως στὸ «ὑπεισέρχομαι» 🙂

  87. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    82. 82 ἤθελα νὰ γράψω

  88. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    87. Τέλος πάντων καταλάβατε 🙂

  89. sarant said

    79: Αν δεν λογαριάσουμε για Έλληνες τους αποδεδειγμένα πράκτορες των Άγγλων θα μειωθεί πολύ ο πληθυσμός της χώρας,.

  90. Γς said

    89:
    Χμ, το δημογραφικό μας μάρανε τώρα…

  91. Αρχή Διά Βίου said

    85. Δεν μου πάει η ΧΑ για έναν πολύ απλό λόγο. Η ΧΑ εξυπηρετεί τους διεθνιστές γιατί μετατρέπει σε μετρήσιμο το αμέτρητο, σε πεπερασμένο το άπειρο, κομματικοποιεί το λαϊκό αίσθημα που είναι φύσει εθνικοπατριωτικό. Δηλαδή οι Έλληνες που είναι πατριώτες στο συντριπτικά μεγάλο τους ποσοστό δεν μπορούν όλοι να εκφραστούν στην ΧΑ για πολλούς και διαφόρους λόγους. Είναι μηχανισμός μετατροπής του 90% σε 10-15%. Σαν να βάζεις έναν ποταμό μέσα σε μία λίμνη. Αυτός είναι ο λόγος που η ΧΑ εξυπηρετεί την αριστερά γιατί οριοθετεί και ταξινομεί τα πράγματα.

    Κάποιος δηλαδή που ψηφίζει αριστερά αλλά δεν τους θέλει τους ξένους, φοβούμενος μήπως και χαρακτηριστεί ΧΑτης αρχίζει να αναθεωρεί βιαίως λόγω προπαγάνδας οπότε και μετατρέπεται από αριστερός ρατσιστής σε διεθνιστή χωρίς καλά καλά να το καταλάβει. Στο αποτέλεσμα δηλαδή η Χ.Α. είναι το ίδιο ανθελληνική με την ηγεσία της αριστερά, αφού ο εχθρός του Έλληνα διαχρονικά ήταν ο διχασμός και μετέπειτα η τμηματοποίηση ή κομματισμός ο οποίος δεν διστάζει να εντάξει στα κριτήρια του διχασμού ακόμη και τα πλέον αυτονόητα.

  92. πολὺ κακὸ γιὰ τὸ τίποτε, σιγὰ μὴ στάξῃ ἡ οὐρὰ τοῦ γαϊδάρου, ἔχουν γίνει κι ἔχουν εἰπωθῇ στὴν Βουλὴ πολύ χειρότερα πράγματα, νὰ μὴ θυμηθοῦμε τὴν ἁρπαγὴ τῆς κάλπης. οὔτε τὸ 25% εἶναι τίποτε τραγικ. ἐγὼ ὁ ἴδιος λέω ὅτι εἶμαι 25% Μακεδὼν καὶ 75% Μικρασιάτης. σιγὰ τὰ ὤά!

  93. Νέο Kid Στο Block said

    Αρχηδιαβιου (81.) Έλα μολόγα το! Αν ο αράπης είναι πετρελαιάς ή έστω κάνας Αλ Φαγεντ θα το πάντρευες το κορίτσι σου, έτσι;;-) Η διαφορά μας είναι ότι «εμείς» (ποιοι αλήθεια; Α! οι άθεοι ,πολυπολιτισμικοί ε;) δεν θα το παντρεύαμε ,αλλά θα το αφήναμε να παντρευτεί μόνο του! Τα υπόλοιπα είναι για τα μικρά παιδιά όπως και οι υποδείξεις «αυτογνωσίας» . Κράτα τες για τον εαυτό σου και καλή επιτυχία στο γενεαλογικό και γενετικό σου δέντρο. Προσοχή μόνο στις απομιμήσεις και στις παγίδες! (ξέρεις φαντάζομαι ότι άλλο το γενεαλογικό και άλλο το γενετικό δέντρο ε;. Ειδεμή, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά μπορεί νάχεις προ^ν- πάπο τον Μεγαλέξανδρο (ή προ-προ πάπο τον Καραϊσκάκη) και να μην έχεις πάρει ούτε ένα του γονίδιο. Σκληρό!)

  94. γιὰ νὰ μὴ πῶ τὶ μοῦ εἶπε κάποτε ὁ πατέρας τοῦ Βενιζέλου, μπροστὰ στὸ ὁποῖο ἡ δήλωσι Κασιδιάρη εἶναι τοῦ νηπιαγωγείου ἔχε χάρι ποὺ δὲν μπορῶ νὰ τὸ ἀποδείξω.

  95. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    89. Ὄντως, ἀλλὰ ἐγὼ ἀναφέρομαι καὶ στὴ συνολική τους ἑλληνικὴ παιδεία ποὺ ἀπὸ γενιὰ σὲ γενιὰ φθίνει

  96. spyroszer said

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=478323
    Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση του Κάφκα με τον Χίτλερ το 1910 απ το βιβλίο του Ρικάρντο Πίλια «τεχνητή αναπνοή». Δεν ξέρω αν πράγματι έγινε τέτοια συνάντηση, χρειάζεται ίσως περισσότερη έρευνα, το απόσπασμα πάντως είναι πολύ ωραίο:

    » Η πρώτη εγγραφή στο Ημερολόγιο του Κάφκα είναι στις 12 Μαίου 1910. Εκεί γράφει: Οι θεατές ακινητοποιούνται όταν το τραίνο περνάει δίπλα τους….Η σοβαρότητά του με σκοτώνει. Με το κεφάλι του χωμένο στο κολάρο του πουκαμίσου του, με τα μαλλιά ακίνητα και χτενισμένα πάνω στο κρανίο, τους μυς της σιαγόνας σφιγμένους, στη θέση τους … Συζήτηση: Αδόλφος: Δεν ήθελα να πω αυτό, μου λέει. Εσείς με γνωρίζετε, δόκτωρ. Είμαι ένας άνθρωπος εντελώς ακίνδυνος. Αναγκάσθηκα να εκπατριστώ. Αυτό που λέω είναι μονάχα λέξεις. Εγώ τον διακόπτω. Αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο. Οι λέξεις ετοιμάζουν το δρόμο, είναι οι πρόδρομοι των επερχόμενων πράξεων, οι σπίθες των μελλοντικών πυρκαγιών. Δεν είχα την πρόθεση να πω κάτι τέτοιο, μου απαντά ο Αδόλφος. Αυτό το λέτε εσείς, του απαντώ προσπαθώντας να χαμογελάσω. Όμως γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική όψη των πραγμάτων; Μπορεί αυτή τη στιγμή να καθόμαστε πάνω στο βαρέλι με την μπαρούτι που θα κάνει πραγματικότητα την επιθυμία σας».

  97. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    91. Δηλαδὴ ἕναν ἀριστερὸ ρατσιστὴ τὸν ἐγκρίνεις;

  98. Νέο Kid Στο Block said

    Κορνήλιε ,πώς όμως ορίζεις τη Μακεδονία και τη Μικρασία; Πού σταματάει η Μικρασία και πού αρχίζει η Μέση Ανατολή; Και ποιός ήταν ο πρώτος Μικρασιάτης για να ξέρουμε δηλαδή και μείς οι υπόλοιποι πόσο πίσω ,χρονικά, να πάμε;
    Κωμικά όλα αυτά. Μού θυμίζουν κάποιο ταλαίπωρο πριν καιρό που είχε αποταθεί σε κάποιο απο τα πολλά ψευδοεπιστημονικά σάιτ «ευρέσεως καταγωγής δια του DNA» και που το DNA του ,παρότι κατάφερε να βρεί ένω σωρό γενιές «γνησιων» εγγλέζων, βγήκε 30% βρετανικό, 50% σκανδιναβικό, 30% μεσογειακό και 20% απροσδιόριστο!

  99. Αγγελος said

    Εγώ, με συγχωρείτε, αλλά τον Αρχιμήδη τον καταλαβαίνω (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνώ). Συμφωνεί κατά βάση με την απόρριψη της γενετικής ελληνομετρίας, αμφισβητεί όμως σε άλλη βάση τον. πατριωτισμό των δυναστειών Γλύξβουργ και Παπανδρέου. Και τον Αρχηδιαβίου τον καταλαβαίνω ως ένα σημείο — τουλάχιστον στο 81γ.

  100. Νέο Kid Στο Block said

    Διορθώστε κάτι κατάλληλα στο 98. για να βγεί το 100%. Στην τύχη είναι τα ποσοστά άλλωστε. 🙂

  101. spiral architect said

    @79: Δείξε μου ένα και θα σου πω … 😉

  102. Αγγελος said

    Πολύ απίθανο μου φαίνεται να συναντήθηκε με το Χίτλερ ο Κάφκα το 1910, όταν τον πρώτο δεν τον ήξερε ούτε ο θυρωρός του. Ως φανταστική κουβέντα όμως είναι αριστούργημα.

  103. #98 ἐννοῶ μέχρι τὶς ἀνιχνεύσιμες σὲ ἐμένα ῥίζες μου. φαντάζομαι τὸ ἴδιο ἐννοοῦσε κι ὁ Κασιδιάρης γιὰ τὸν ΓΑΠ. γενικῶς τὸ παραπαῖον ΠΑΣΟΚ βρῆκε ἄλλον ἕναν λόγο νὰ τὸ παίξῃ θῦμα. ὁ Βενιζέλος ἀνήγαγε τὶς πρὸς τὸ πρόσωπό του ἐπιθέσεις σὲ ἐπίθεσι κατὰ τῆς σταθερότητος, τώρα μᾶς λένε ὅτι ἡ δήλωσι Κασιδιάρη (σιγά, ἀνατρίχιασα) καὶ οἱ κραυγὲς «κλέφτες κλέφτες» (λὲς καὶ δὲν ἔχουν γίνει χειρότερα στὴν Βουλή) εἶναι κίνδυνος γιὰ τὴν δημοκρατία. αὐτὰ τὰ λένε ἄνθρωποι ποὺ διὰ νόμου διατηροῦν στὴν Βουλὴ 40 κλοπιμαῖες ἕδρες. αὐτὸ ὅμως δὲν εἶναι κίνδυνος γιὰ τὴν δημοκρατία. ἐντάξει, ἡ ὑποτίμησι τῆς ἔστω καὶ στοιχειώδους νοημασύνης μας, εὐθέως ἀνάλογη τοῦ θράσους τους, πρέπει κάπου νἄχῃ καὶ ὅρια.

  104. Αρχή Διά Βίου said

    97 Και ποιος είμαι εγώ να τον εγκρίνω ή όχι;
    Το ερώτημα είναι: τον εγκρίνει η ηγεσία της αριστεράς; Τον ακούει; Ακούει την φωνή του ή τον αντιμετωπίζει ως κτήμα της;

  105. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    89. 95. 99. Νὰ διευκρινήσω, ὅμως, ὅτι κανεὶς πολίτης τῆς χώρας δὲν ὑποχρεοῦται οὔτε νὰ ἔχει ἑλληνικὰ γονίδια οὔτε νὰ φέρει πιστοποιητικὸ ἑλληνικότητος. Ἄλλο αὐτὸ κι ἂλλο νὰ ἔχουμε γιὰ βασιλιὰ ἢ πρωθυπουργὸ ἕναν μὴ Ἕλληνα. Στὶς Η.Π.Α π.χ ποὺ ἀποδεδειγμένα δὲν ὑπάρχουν γνήσιοι Ἀμερικανοί, πλὴν τῶν ἐρυθροδέρμων, ὁ Σβαρτζενἐγκερ δὲν μπορεῖ νὰ γίνη Πρόεδρος ἐπειδὴ δὲν ἔχει γεννηθεῖ στὶς ΗΠΑ. Καὶ κατὰ διαβολικὴ τύχη καὶ ὁ Ἀντρέας ἦταν καὶ ὁ Γιωργάκης εἶναι Ἀμερικανοὶ πολίτες…

  106. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #81
    Αγαπητέ Αρχίδι Αβίου (συγγνώμη, αλλά είναι μεγάλος ο πειρασμός), αν και παραληρηματικού χαρακτήρα τα γραφόμενα, θα σχολιάσω δύο σημεία.
    Εδώ ζούσαν όλοι αυτοί που λες (και μερικοί ακόμα), απλά ζούσαν μαζί με τους Έλληνες. Γιατί στον κακόφημο μεσαίωνα δεν ήταν ρατσιστές. Τις γλώσσες τους δεν τις κατάργησαν. Αρβανίτες, βλάχοι, σλαβόφωνοι κι άλλοι, τις μιλάνε ακόμα.
    Εγώ γνωρίζω ότι οι Έλληνες είμαστε σκατά και γι’αυτό η Χρυσή Αυγή έχει και θα έχει επιτυχία. Επειδή, όμως, δεν έχω θέσει πουθενά υποψηφιότητα, ούτε βαυκαλίζομαι ότι ενδιαφέρονται πολλοί για τις απόψεις μου, έχω γραμμένο τον μέσο Έλληνα στα αρχίδιαβίου μου και γράφω ό,τι θέλω.
    Αν θες τώρα, πες μας το όνομα του παππού του παππού σου, κι αφού μας το πεις, να μας πεις και σε ποιο αρχείο τα έψαξες να πάμε κι εμείς, μπας και βρούμε ποιος ήταν κι ο δικός μας προπάππους, ο Αναξαγόρας ή ο Πρωταγόρας.

  107. Νέο Kid Στο Block said

    103. Tωρα κάνεις πολλαπλά φάουλ , πλαταίνοντας σε άσχετα θέματα τη συζήτηση. Γιατί, υπερασπίστηκε ο Νίκος ή κάποιος από τους «εσείς» (δεν πάει σε σένα αυτό) το ΠΑΣΟΚ;
    Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα ,δηλαδή μια γενικότερη θεώρηση/αποτίμηση της Πολιτικής των τελευταίων ετών ή ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Κασιδιάρη (και το ίδιο θάλεγα και για τον κάθε Κασιδιάρη) σαν πολιτικός ψόγος το ποσοστό «καθαρής ελληνικότητας»;
    Άντε και στις λαϊκές αγορές με κινητές μονάδες DNA εύχομαι. Γιατί μπορεί να είσαι Έλλην κύριε μικροπωλητά, αλλά ΠΟΣΟ Έλλην να ούμε;

  108. spiral architect said

    Διόρθωση:
    @97: Αρχιμήδη, δείξε μου ένα και θα σου πω … 😉

  109. spyroszer said

    102 Δεν το ‘χω διαβάσει αυτό το βιβλίο του Πίλια, ούτε τα ημερολόγια του Κάφκα και δεν ξέρω αν είναι πραγματικό γεγονός ή εύρημα του συγγραφέα. Κι εμένα μου φαίνεται φανταστικός διάλογος, αλλά είναι πράγματι αριστουργηματικός και πολύ ταιριαστός με τα τωρινά γεγονότα. Πάντως το άρθρο υπονοεί ότι είναι αληθινό γεγονός, και το συνδέει μάλιστα και με το βιβλίο του Κάφκα «σωφρονιστική αποικία», παραπλανώντας έτσι τον αναγνώστη (αν είναι πράγματι εύρημα του Πίλια).

  110. Κοινοποιώ!

  111. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    107. Σ’αὐτὸ τὸ θέμα ἔχουμε νομίζω συμφωνήσει ὅλοι ἐκτὸς ἀπὸ τὸν Ἀρχὴ διὰ Βίου. Λογικὸ εἶναι νὰ ἑστιάσουμε σὲ ἐπὶ μέρους θέματα ὅπου μπορεῖ νὰ ἔχουμε διαφορετικὴ ἄποψη

  112. spiral architect said

    Πιστεύω να συμφωνείτε:
    Voting Conservative
    (για την Ελλάδα αντικαταστήστε αναλόγως και τις «θεωρητικολογίες» τις ακούω βερεσέ)

  113. NM said

    Απόσπασμα απο τα απομνημονεύματα του D.Rivera:
    http://www.marxistikiskepsi.gr/index.php/el/marxistiki-spepsi-tomos-5os/124-diego-rivera-hitler

  114. #107 βεβαίως τὸ θέμα εἶναι ΚΑΙ ἐκεῖ. διότι, φίλτατε, δὲν γίνεται ἡ δημοκρατία νὰ κινδυνεύῃ ἐπιλεκτικῶς. δὲν γίνεται ἐπειδὴ μία ῥητορικὴ φιοριτούρα, ἀτυχὴς ἢ ὄχι, νὰ παίρνει τεράστιες διαστάσεις ἐπειδὴ έκστομίστηκε ἀπὸ τὸν Κασιδιάρη ἐν ᾦ τόσοι καὶ τόσοι βάτραχοι ἔχουν βγῆ ἀπὸ στόματα βουλευτῶν ὅλων τῶν παρατάξεων χωρὶς νὰ κουνηθῆ φύλλο. τὸ θεωρῶ ὑποκριτικό. δὲν θὰ βάλω ἑλληνόμετρο στὸν κάθε Παπανδρέου, ἀλλὰ σιγὰ τὸ πρωτοφανὲς καὶ τὸ καινούργιο καὶ τὸ πρωτάκουστο ποὖπε ὁ Κασιδιάρης! ἔχουν ἀκουστῆ τέτοιες, ῥατσιστικὲς κατὰ τὴν λογικὴ τοῦ ἱστολογίου, ἀπόψεις γιὰ τὸν Κωνσταντῖνο ἢ ὄχι; μή τρελαθοῦμε κιόλας!

  115. Νέο Kid Στο Block said

    Κορνήλιε, το «είσαι κατά 25% Έλληνας» είναι ρατσιστικό «κατά την λογική του ιστολογίου» μόνο;
    Θα ακούσω με ενδιαφέρον τον δικό σου ορισμό του ρατσισμού, ειλικρινά.

  116. Κασσάνδρα said

    @72,Spiral Architect,
    υποψιάζομαι ότι είναι η Κυρία του Κυρίου, οπότε δεν χρειάζεται να ψάξει.

  117. Αρχή Διά Βίου said

    Αν το 25% φαίνεται κάπως, όλοι μας έχουμε ακούσει το 50% το οποίο δεν φαντάζει και τόσο ρατσιστικό. Δεν το λέμε στην καθημερινότητα μας 50% αλλά το λέμε μισό. Λέμε λ.χ. αυτός είναι μισός Έλληνας ή Έλληνας από την πλευρά του πατέρα του.
    Το λέμε αυτό ή δεν το λέμε;
    Δεν λέει κάποιος «είμαι μισός βλάχος και μισός σαρακατσάνος»;
    Από την στιγμή που το λέμε για το 50% (ή έστω ως «μισός» που είναι το ίδιο) τότε γιατί να μην το λέμε και για το 25% ή το 10% ή το 3%; Υπάρχει δηλαδή πλαφόν στο ποσοστό; Αν κατέβεις κάτω από το 50% είσαι ρατσιστής ενώ μέχρι το 50% οκ;

    Πέρα από αυτό. Είπε κανένας ΧΑτης ότι δεν είναι ρατσιστής;
    Δηλαδή τι προσπαθούμε να αποδείξουμε; Αφού το λένε και οι ίδιοι ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον ρατσισμό και δεν τον θεωρούν καν μομφή. Λένε μάλιστα χαρακτηριστικά «εάν ο εθνικισμός είναι ρατσισμός τότε ναι, είμαστε ρατσιστές». Χρειάζονται μαθηματικές αναλύσεις για να αποδείξουμε κάτι που ομολογούν και οι ίδιοι;
    Το ερώτημα είναι «έχει κάποιος το δικαίωμα να είναι ρατσιστής;» ή μήπως πρέπει να μπαίνει σε τρελάδικο ή να του γίνεται λοβοτομή εάν τυχόν διαγνωστεί η «ασθένεια του ρατσισμού»;
    Αν ναι τότε ίσως να πρέπει να διευρύνουμε και το φάσμα των απαγορευμένων ασθενειών και να περνάμε από ιδεολογιόμετρο, οι ρατσιστές στον α΄ θάλαμο, οι κομμουνιστές στον β΄, οι χριστιανοί στον γ΄, οι με γενετικό φύλο στον δ΄ κοκ ενώ έξω θα βρίσκονται μόνο οι άθεοι, διεθνιστές, άοσμοι, άχρωμοι και οι άγευστοι.
    Όλοι οι άλλοι θα είναι τρελοί. Είναι και αυτή μία άποψη.

  118. 117 Είπε κανένας ΧΑτης ότι δεν είναι ρατσιστής; ….
    Η σύζυγος Μιχαλολιάκου σε επιτροπή κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας….:-0

  119. Αρχή Διά Βίου said

    118 Περίπου στο 14’25» απαντάει σε αυτό ο Μιχαλολιάκος.

  120. Νέο Kid Στο Block said

    Διαβάζω στο nooz.gr ότι με τη γνωστή τους γεναιότητα (βανάκι λέει με καλυμμένες πινακίδες!) σάπισαν χθες στο ξύλο με λοστάρια, δυο πακιστανούς υπάλληλους πρατηρίου καυσίμων στο Λαύριο! Και ΓΑΜΩ τους αντισυστημικούς παλικαράδες να πούμε!

    Παγκοσμίως, στις πολιτισμένες κρατικές οντότητες, ο ρατσισμός θεωρείται κακή και κατακριτέα ιδεολογία, κύριε Αρχή.
    Ο κομουνισμός πάλι λιγότερο κακή και ο χριστιανισμός ακόμη λιγότερο (ίσως άδικα,αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα)

  121. Μαρία said

    118 Θα αγωνιστεί για τη συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος … στο ρατσισμό.

  122. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    101. Ἀριστερὸ μὲ ρατσιστικὴ ἰδεολογία ἴσως δὲ βρεῖς. Ἀριστερὸ μὲ ρατσιστικὰ αἰσθήματα ὅμως; Ἐγὼ δὲν παίρνω ὅρκο οὔτε γιὰ τὸ πρῶτο

  123. ππαν said

    Απίστευτα πράγματα διαβάζω.

  124. sarant said

    119: Θεωρεί συκοφαντικό ότι η σύζυγος μετέχει στην επιτροπή κατά του ρατσισμού, το διαψεύδει, λέει ότι μετέχει στην επιτροπή για τα δικαιώματα των δύο φύλων.

  125. tilegrafitis said

    @ 115 Καὶ ἡ ὑπεροψία ρατσιμός εἶναι…

  126. ππαν said

    125: Ε όχι, η υπεροψία είναι υπεροψία αν δεν βασίζεται σε εθνοφυλετικά κριτήρια

  127. Νέο Kid Στο Block said

    125. Το να λέω την άποψή μου ευθαρσώς είναι υπεροψία; Σνόμπαρα κάποιον και μού διέφυγε; Μάλιστα..

  128. j95 said

    @#91 τι τραβάτε κι εσείς οι αριστεροί που δε θέλετε τους ξένους όταν ξεμένετε από αντιψυχωσικά.

  129. Αρχή Διά Βίου said

    120 Μα το θέμα δεν είναι τι θεωρείται τι και από ποιόν.
    Έχω εγώ κάτι μέσα στο μυαλό μου. Αυτό είναι μια ιδεολογία. Δικαιούμαι να την έχω;
    Απαγορεύεται δηλαδή ακόμη και η σκέψη;
    Τι να κάνω; Να την βγάλω; Πώς; Υπάρχει αντιιδεολογικό χάπι;
    Και εάν η δική μου σκέψη ταυτίζεται με την σκέψη ενός άλλου, μπορούμε να συσκεφθούμε;
    Αν γίνουμε 500 μπορούμε να κάνουμε οργάνωση; Αν 10.000 κόμμα;
    Απαγορεύει δηλαδή ο παγκόσμιος πολιτισμός την σκέψη και την κοινωνία;
    Τότε τι πολιτισμός είναι αυτός και σε τι διαφέρει από τον φασισμό;

    122 Στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις γιατί κάποιος είναι αριστερός ή δεξιός. Μπορεί να έστειλαν τον πατέρα του στην Γυάρο και να έγινε αριστερός από αντίδραση αλλά οι ιδέες του να είναι δεξιές και το αντίστροφο. Οι ταμπέλες είναι ψεύτικές στην ελληνική πραγματικότητα. Μήπως ξέρει ο καθένας γιατί είναι αριστερός ή δεξιός; Ρομποτικά δουλεύει το σύστημα.

  130. Μαρία said

    124 Θα αντικαταστήσει το γαμπρό μας; Αδικία.
    http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikes-Epitropes/CommiteeDetailView?CommitteeId=2d342200-050c-484a-bdaa-ad979c9a9425&period=4eb101ca-f553-4f3d-87ba-bb23ad46a381

  131. j95 said

    @sarant θα πρέπει να έχεις καταλάβει πλέον πως η ρατσιστική βλακεία που χρειάζεται για να κατεβάζεις τη μούρη ενός πακιστανού επειδή τον θεωρείς συνυπεύθυνο για φόνο που έγινε από άλλον πακιστανό έξι μήνες πριν, είναι κάτι τάξεις μεγέθους μικρότερη από τη ρατσιστική βλακεία που πρέπει να κουβαλάς για να συνδέεις τη φάτσα σου με αυτούς που έφτιαξαν τον Παρθενώνα πριν 2500 χρόνια. Και τη δεύτερη όλος ο πληθυσμός έχει εκπαιδευτεί να τη θεωρεί αυτονόητη. ΙΜΗΟ η έκταση της κατάντιας στη χώρα είναι τέτοια που θεραπεύεται μόνο με συνταγή α λα Σερβία.

  132. ο αρχιδούκας said

    46 Ξέρουν τί πουλάει βέβαια.Οι δικές οι κόκκινες παπαριές από το χρονοντούλαπο της ιστορίας μόνο γέλιο προκαλούν πλέον.Φτιάξτε τες λίγο ,αλευρώστε τες ,βάλτε άλλο περιτύλιγμα,αλλάξτε τη γελοία ορολογία σας και θα δείτε ότι θα ανεβείτε και εσείς (λίγο).

    53 Για τον Ανάχαρση αν δεν κάνω λάθος,τον καθάρισαν οι δικοί του μάλλον γιατί δεν τον χώνευαν επειδή ελληνοποιήσε.

    Για το αφεντικό.Κλασσικό σήμερα το άρθρο,στη συνηθισμένη λογική.Βλεπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.Το 25% του Κασσιδιάρη για τον Γιωργάκη μας πείραξε ή ότι ο Γιωργάκης κατέβασε τα σώβρακά του και τα δικά μας στο ΔΝΤ;

  133. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    129. Ἡ ἰδεολογία δὲ γεννᾶται στὸ μυαλό. Διαμορφώνεται ἢ καὶ ἐπιβάλλεται ἀπὸ τοὺς διαμορφωτὲς τῆς κοινῆς γνώμης. Σαφῶς καὶ ἔχεις δικαίωμα νὰ σκέφτεσαι ρατσιστικὰ ἐναντίον ἄλλων. Οἱ ἄλλοι νὰ εἶναι ρατσιστὲς ἀπέναντί σου τὸ ἐπιτρέπεις;

  134. Νέο Kid Στο Block said

    129. Bεβαίως μπορείτε να συσκεφτείτε με όποιον σας γουστάρει και να κάνετε και οργάνωση.
    Αλλά η νομική και ηθική αξιολόγηση της οργάνωσής σας είθιστε να μην γίνετε με βάση τα δικά σας στάνταρ αλλά κάποια άλλα που λέγονται συνηθως «κοινή λογική» «κοινωνικές αξίες» «ανθρωπιστικές αξίες» και τελευταία (στη δική μου κλιμακα προτεραιοτήτων) «νομιμότητα». Αλλιώς και η Καμόρα και ο Σύλλογος ανθρωποθυσιαστών σατανιστών θα ήταν νόμιμες οργανώσεις και κόμματα.

  135. Γς said

    131:
    Δεν κατάλαβα τι λες, αλλά ‘εγραψες!

  136. sarant said

    132: Nαι, αλλά η πρώτη σκοτώνει. Η δεύτερη, που δεν είναι καν ρατσιστική, υπάρχει λίγο-πολύ σε όλη την Ευρασία (και παραπέρα, ίσως) -και στους Γάλλους, και στους Εβραίους, και στους Κινέζους, και παντού.

  137. ο αρχιδούκας said

    134 αυτές οι αξίες που αναφέρεις τώρα,ταιριάζουν στο κοκοέ;

  138. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    Πῶς λέγεται ὁ φασίστας ποὺ ἔχει πάει Λονδίνο, Ἄμστερνταμ καὶ Βερολίνο;
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    Κασιδιάρα ψυχή

  139. sarant said

    132: Τον Γιωργάκη τον έχουμε περιποιηθεί δεόντως σε άλλα άρθρα -όχι όμως επειδή είναι 25% Έλληνας αλλά επειδή η πολιτική του ήταν 100% καταστροφική.

  140. Γς said

    138: «ψυχή» είπατε;

  141. spiral architect said

    Τι της έχεις βρει
    Στίχοι: Φοίβος
    Μουσική: Φοίβος
    Πρώτη εκτέλεση: Έλλη Κοκκίνου

    (ρεφρέν αφιερωμένο στους επίδοξους Ρόζενμπεργκ)

  142. ο αρχιδούκας said

    Συνφωνάω για το ότι το 25% δεν καθορίζει αν είναι κάποιος Έλληνας ή όχι.Οι Έλληνες αποεξπανέκαθεν έπαιρναν ξένες γυναίκες και μεγάλωναν τα παιδιά τους με ελληναράδικες αξίες.

    Και με την ευκαιρία,μια που μιλάμε για αίματα και εθνικότητες ακόμη και στον κόκκινο παράδεισό σας έγραφαν στα διαβατήρια την εθνικότητα.Λίγο ειρωνικό ή υποκριτικό δεν είναι για τους ‘πατέρες του αντιρατσισμού και ανθρωπισμού’;

  143. tilegrafitis said

    @ 126 Λὲς ὅτι δὲν ὑπάρχει ἐνδοφυλετικὸς ρατσιμὸς ;

  144. ππαν said

    143: Τι ακριβώς εννοείς; Εξάλλου μίλησα για εθνοφυλετικά.

  145. Γς said

    -Πας για ψάρεμα Γιάννη;
    -Οχι για ψάρεμα.
    -Α, καΙ εγώ νόμιζα ότι πας για ψάρεμα…

  146. ο αρχιδούκας said

    144 Πίτα του Παππού, δεν τον πιάνεις τον 143.Υπάρχει και παρα υπάρχει.Αλλά εσύ μπορείς να δεις μόνο τον ρατσισμό του Κασιδιάρη,τους άλλους ρατσισμούς,ειδικά τον κόκκινο,δεν τους βλέπεις.Έχεις αχρωματοψία.Τα βλέπεις όλα κόκκινα.

  147. Αρχή Διά Βίου said

    134 “κοινή λογική” “κοινωνικές αξίες”

    Κοινή λογική, υπάρχει κοινή λογική μεταξύ των Ελλήνων. Κοινή θα πει ίδια, αυτή που ανήκει σε πολλούς, σε ομοίους, η δημόσια. Δεν θα πει παγκόσμια.
    Κοινωνικές αξίες, και αυτές από το κοινός βγαίνουν. Έχουμε κοινωνικές αξίες. Η ελληνική είναι μια κοινωνία, ένας πληθυσμός δηλαδή με πολλά κοινά στοιχεία. Με άλλες κοινωνίες έχουμε διαφορές.

    Αν είναι εθνικιστική η αντίληψη των περισσοτέρων Ελλήνων (που κατά την άποψη μου είναι) τότε ο διεθνισμός θα έπρεπε να είναι απαγορευμένος (σύμφωνα πάντα με την δική σου λογική) αφού θα αντιβαίνει στην κοινή λογική της ελληνικής κοινωνίας.

    Θα δεχόσουν ένα δημοψήφισμα που θα απαγόρευε τις διεθνιστικές ιδεολογίες ως αντιβαίνουσες στην κοινή λογική της κοινωνίας των Ελλήνων;

  148. spiral architect said

    … τώρα έδεσε το γλυκό! 😛 😛 😛

  149. ο αρχιδούκας said

    Εν κατακλείδι,επειδή κλείνω,η αχρωματοψία στο κόκκινο είναι μια ασθένεια που τελευταία προσβάλλει το 4% των ψηφοφόρων.

  150. tilegrafitis said

    @ 144. ἘνΔΟφυλετικὸς ρατσιμός ἔγραψα. Δὲν ξέρω ἄν ὑπάρχη ἡ λέξι αὐτὴ στὰ Ἑλληνικά. Ἀναμεταξύ μας δηλαδή.

  151. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    147. Ἔχω τὴν αἴσθηση πὼς ἡ πλειοψηφία τῶν Ἑλλήνων εἶναι ὑπὲρ τῆς παραμονῆς μας στὴν Ε.Ε. καὶ στὴν ΟΝΕ. Πῶς γίνεται νὰ μὴν εἶναι διεθνιστές; Δὲν εἶναι λιγάκι άντιφατικό;

  152. ππαν said

    150: Ναι, εσύ το έγραψες, εγώ άλλο έγραψα. Για να μιλάμε για ενδοφυλετικό κάτι, παραδεχόμαστε την ύπαρξη φυλών, όχι; Και φαντάζομαι όχι σε στυλ οι Τσεγιέν και οι 12 του Ισραήλ.
    Αντίθετα όταν μιλώ για εθνοφυλετικα΄κριτήρια εννοώ απόψεις που βασίζονται ακριβώς στην ύπαρξη φυλετικών και εθνικών χαρακτηριστικών, που μεταδίδονται γενετικά, και στην ιεράρχησή τους. Εγώ δεν το παραδέχομαι αλλά το περιγράφω.

    Αν φυλή πχ εννοείς την λευκή, ναι υπάρχει, πχ οι ΧΑ που θεωρούν κατώτερους τους Αλβανούς

  153. Γς said

    152: Τώρα μάλιστα. Ηταν ανάγκη;
    Καλά πήγαινε το νήμα.

  154. Αγαπητέ κ. Σαραντάκο, ενώ σωστά κατακρίνετε και αντιμάχεστε την παρωχημένη ρατσιστική/φυλετική λογική της Χρυσής Αυγής, δεν απαντάτε ρητά στο ερώτημα πόσο Έλληνες είναι άνθρωποι σαν τον ΓΑΠ, αν και έμμεσα μάλλον φαίνεται να προσπαθείτε να δώσετε στον αναγώστη τα εργαλεία για να βρει την απάντηση. Ο ΓΑΠ είναι πράγματι λιγότερο Έλληνας από ό,τι οι περισσότεροι, όχι όμως λόγω φυλετικού/γενετικού…ελλείμματος, αλλά λόγω πολιτιστικού. Έλληνας είναι ο φορέας της ελληνικής γλώσσας και κουλτούρας και ο ΓΑΠ έχει στην καλύτερη περίπτωση μεικτή πολιτιστική ταυτότητα, με προβληματική γνώση της ελληνικής γλώσσας και μάλλον «τουριστική» επαφή με την ελληνική ψυχοσύνθεση και νοοτροπία. Άρα, είναι σαφώς λιγότερο Έλληνας σε σχέση με ανθρώπους, όπως π.χ. ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, που μπορεί μεν να αποκλίνουν φαινοτυπικά από την πλειοψηφία των περισσότερων Ελλήνων, ταυτίζονται όμως πολιτιστικά μαζί τους, έχοντας μεγαλώσει στην Ελλάδα και μιλώντας τέλεια την ελληνική.

  155. Γς said

    154: Μπράβο. Τρίποντο!

  156. tilegrafitis said

    @ 152. Μᾶλλον λέμε τὸ ἴδιο πρᾶγμα. Ὁ ρατσισμὸς γιὰ τὸν ὁποῖο μιλάω δὲν βασίζεται ὰπαραίτητα σὲ ἐθνικὲς διαφορὲς ἀλλὰ μᾶλλον σὲ πολιτισμικὲς καὶ δημογραφικὲς διαφορὲς καὶ τὸ σπουδαιότερο οἰκονομικὲς. Παράδειγμα ὁ ρατσιμὸς ποὺ βιώνουν οἱ πολυτονιάτες… (πλάκα κάνω) . Αὐτὸς ὁ ρατσιμὸς δὲν γίνεται ἀντιληπτὸς ἀπὸ τοὺς ἐκτὸς φυλῆς.
    Μὰ, φυσικά ὑπάρχουν φυλὲς, ἀλλὰ ποιὸς λογικὸς ἄνθρωπος κρίνει τὸν συνάνθρωπό του ἀπὸ τὴν ἐξωτερική του ἐμφάνιση.

  157. ππαν said

    Ο ρατσισμός έχει συγεκριμένο ορισμό, δεν κοιτάω τις αιτιάσεις του αλλά πώς εκδηλώνεται. Είναι η διάκριση με βάση το χρώμα, την λεγόμενη «ράτσα» και την εθνική ή εθνοτική καταγωγή. Η ταξική υπεροψία ΔΕΝ είναι ρατσισμός, αν και ο ρατσισμός σαφώς (μπορεί να) έχει ταξική διάσταση, προχτές τα λέγαμε.

    Αυτό με την φυλή κόψτο λίγο, μου φαίνεται απεχθές, εννοώ στην φάση «εκτός φυλής». Άκου εκτός φυλής…

  158. 152 τους θεωρούν Έλληνες, ή τουλάχιστον ομόαιμο λαό με εμάς
    και η τεκμηρίωση από το περιοδικό Χρυσή Αυγή (περίοδος β’, α.τ. 8, 15 Οκτωβρίου 1986) »Έλληνες Αλβανοί
    Ένας Λαός, μία Φυλή, μία Πατρίδα».
    ……
    »Τινάζοντας μακριά τα κομμάτια μιας φτηνής προπαγάνδας ή συνήθειας καλοβολεμένων κι αμόρφωτων ανθρωπίσκων ανατρέξαμε με πατριωτικό πάθος στην ιστορία, για να κηρύξουμε την ακλόνητη ομοαιμία Ελλήνων και Αλβανών ή Αρβανιτών. Πέρα από την γενικότερη συγγένεια Ιλλυριών και αρχαίων Ελλήνων μέσω της ινδοευρωπαϊκής προέλευσής τους, η προσεκτική παρατήρηση της ιστορίας ενισχύει την ταύτιση της εθνικής ύπαρξης. Και στην αναγνώριση της ευρείας ελληνικότητας θα προσθέσουμε τις εξάρσεις τούτης της ιστορίας, θυμίζοντας τους αγώνες του Πύρρου, της Τέυτας, του Φάριου, είτε και του Γένθιου, συνολικά κατά της Ρώμης. Μα και στη συνέχεια, μήπως θα ταν ανακρίβεια ο ισχυρισμός πως τούτο το κομμάτι του λαού μας απετέλεσε κατά τα Βυζαντινά χρόνια τον ακρίτα των Β.Δ συνόρων; Ιλλυριοί στρατηγοί όπως ο Μούντος, ο Βελισσάριος και οι Βρανάδες μα και ίδιοι αυτοκράτορες όπως ο Μ. Κών/νος(Δαρδανός απ τη Ναϊσό), ο Αναστάσιος Α, ο Ιουλιανός κι ο Λέων Σγουρός δίνουν μάλλον την πληρέστερη απάντηση. Η εκτίμηση του σφρίγους με το οποίο πότισαν τη μητέρα Ελλάδα αυτά τα Βορειοδινάρια φύλα της πατρίδας είναι όχι απλά απαραίτητη μα και αληθινή. Γιατί οι ένθερμοι πολεμιστές που πύκνωσαν με τον ηρωικό τους τρόπο ζωής τον αποκαμωμένο Μωριά, τη Ρούμελη, τα Επτάνησα, την Ήπειρο και την υπόλοιπη χώρα έδωσαν αναντίρρητα μια νέα πνοή και βοήθεια στον επαναστατημένο αδελφό του νότου, τόσο που δίκαια να χαρακτηριστούν σαν οι Δωριείς του Νεώτερου Ελληνισμού. Πίσω από τον πωρωμένο δολερό φανατισμό και τις ακατανόητες συστολές που εσκεμμένα καλύπτουν ένα απ τα πιο ωραία στοιχεία της ιστορίας μας, προβάλλει η αρβανίτικη θυσία και λεβεντιά κατά τους χρόνους της εθνεγερσίας του 21. Θυμούμενοι τη λεβέντικη πρόταση της Αλβανικής επιτροπής το 1945 που αντέκρουσε μανιωδώς ο κ. Αβέρωφ(γιατί;) και που αντιστοιχούσε στην επιθυμία για ένωση με την μητέρα Ελλάδα, κηρύττουμε σαν εθνικιστές με νέα πίστη πως η Αλβανία είναι ελληνική γιατί απλούστατα οι Αλβανοί είναι Έλληνες. Αναλογιζόμαστε σαν εθνικοσοσιαλιστές την προσφορά των Skanderbeg SS στις μάχες του Όντερ και ξαναφέρνουμε σαν φυλετιστές ζωντανή όπως την αναφέρει ο Φωτιάδης τη φράση του όρκου της 15ης Ιανουαρίου του 1821 για τη μεταξύ Ελλήνων ανδρών και χριστιανών και μουσουλμάνων Αρβανιτών εναντίον του Τούρκου δυνάστη: «Όποιος γίνει άπιστος και αρνηθεί τον όρκο να είναι έξω από το Ντιν-Ισλάμ, να είναι αρνητής του Χριστού, μα πιότερο ας πεθάνει Οβριός.»

    http://borioipirotis.blogspot.gr/2012/05/1986.html

  159. Γς said

    156:
    >ὁ ρατσιμὸς ποὺ βιώνουν οἱ πολυτονιάτες

    κι οι πολυτονιάτισσες!

    πολυτονιάτες, λάγνες ερωτιάρες με ουίσκυ με γλυκές κιθάρες

  160. ππαν said

    158: Αυτά τα έλεγε ο Παπαρρηγόπουλος πριν 150 χρόνια, αλλά τα έλεγε όταν ψάχναμε να τους κάνουμε Ελλάδα και δαύτους. Μέχρι και τους μουσουλμάνους, έλεγαν πως ήταν χαλαροί μουσου,μάνοι, ουσιαστικά χριστιανοί 🙂
    Τώρα είναι προφανές πως οι ΧΑ δεν πιστεύουν-νομίζουν-πρεσβεύουντίποτε το συγκεκριμένο,αναμέσα τους είναι πχ δωδεκαθεϊστές, σατανιστές και χριστιανοί. Αυτό για τους ομόαιμους ο άλλος που λέει «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ» δεν το πολυπιστεύει. Να ρωτήσω, μήπως το συγκεκριμένο γράφτηκε όταν ανακαλύφθηκε πως ο μπράβος του Μπαρμπαρούση είναι Αλβανός; 🙂

  161. tilegrafitis said

    @ 157 Καλά, καλά. Μή θυμώνεις. Πές το ὅπως θέλεις.

  162. tilegrafitis said

    @ 159 Πονηρότατε Γούσιε!

  163. LOL said

    Ο ακατανόμαστος γυφτ-άριος στο βίντεο του 119 (00:13:43) λέει Judy Garland και εννοεί Judith Sunderland.
    (LOL).
    Ασε που έβγαλα κελεπούρι
    bit.ly/OKbZzq

  164. Servitoros said

    Συμβουλή προς φασιστάκια, όποιος μπλέκεται με το dna, τον τρώνε οι κότες. Βλ. http://www.liveleak.com/view?i=3dc_1190562978 όπου 8 άγγλοι, μερικοί από αυτούς ρατσιστές και σίγουροι ότι ήταν 100% άγγλοι, έκαναν dna test με τραγελαφικά αποτελέσματα.

  165. δρ Αθανάσιος Τ. Ρόμπας said

    Κύριε Σαραντάκο, γεια σας. Μου άρεσε πολύ ο τίτλος σας. Πραγματικά 100% ρατσιστές. Θα πρόσθετα και 100% φοβιτσιάρηδες λαγοί.
    Άντεξα και διάβασα όλα τα σχόλια μέχρι το 100, ακόμα και εκείνα του συνονόματου με τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα επιστήμονα και εφευρέτη.

    Δεν ξέρω πού βασίζουν ορισμένοι απαισιόδοξοι φίλοι σχολιαστές την εκτίμησή τους, ότι τα ποσοστά του κόμματος της Χ.Α. θα ανεβούν πολύ στο μέλλον. Πώς κάνουν με τόση ευκολία μια τέτοια πρόγνωση; Αν τους ρωτούσε κάποιος πριν από ένα χρόνο, ποια θα είναι τα ποσοστά αυτού του κόμματος στις εκλογές, θα τον κορόιδευαν! Τώρα ξαφνικά, το ποσοστό της Χ.Α. θα φτάσει στα ύψη;
    Λοιπόν παιδιά, λίγη ψυχραιμία.Τα εκλογικά ποσοστά της Χ.Α. είναι πεπερασμένα. Ποτέ δεν θα ξεπεράσουν ένα 12,36%.
    Έχουμε και λέμε:
    Ποσοστό συνταξιούχων απόστρατων, άνω των 42 ετών, επί του συνόλου των ψηφοφόρων: 5,65%
    Ποσοστό υπόκοσμου-μπράβων κτλ: 0.81%
    Ποσοστό επιζώντων και απογόνων των συνεργατών με τις χιτλερικές δυνάμεις κατοχής, ταγματασφαλιτών κτλ: 1,06%
    Ποσοστό ατόμων με πολύ διαταραγμένη σεξουαλική συμπεριφορά: 1,11%
    Ποσοστό ατόμων με πολύ χαμηλή ευφυΐα (δείκτης IQ κάτω από το 70): 2,73%
    Ποσοστό κάποιων άλλων ανεξέλεγκτων μικρότερων κοινωνικών ομάδων που διαφεύγουν από οποιαδήποτε ταξινόμηση: 1%.
    Προσθέστε τα όλα και βρίσκετε σύνολο 12,36%. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορεί να φτάσει η Χ.Α.

  166. tilegrafitis said

    @ 165. Ξέχασες καὶ τὰ ποσοστὰ τοῦ Καημένου.

  167. Πραγματικά, όλη αυτή η κουβέντα για το…Ελληνικόμετρο, είναι παρανοϊκή.
    Αυτό είναι το πρόβλημά μας, το πόσο Έλληνας είναι ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς ή οι πολιτικές που ακολουθούν;
    Θα έπρεπε να κουβεντιάζουμε για την ανυπαρξία δημοκρατικών θεσμών μέσα στα περισσότερα Ελληνικά κόμματα, που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν πρόεδροι / πρωθυπουργοί άχρηστα κομματόσκυλα που μοναδικό προσόν τους είναι οι συγγενικές σχέσεις με τον προηγούμενο άχρηστο πρόεδρο / πρωθυπουργό, και όχι τι γλώσσα μιλούσε ο προπάππους του..

    Το αν μιλά καλά Ελληνικά ο Χριστοφοράκος είναι το θέμα μας, ή τα υπόγεια νταλαβέρια πολυεθνικών με τα Ελληνικά κόμματα;
    Ο Έβερτ πχ απέτυχε γιατί είχε μακρινή καταγωγή από την Βαυαρία;
    Ή για την βασιλεία που αναφέρθηκε πιο πάνω, το πρόβλημα ήταν η Δανέζικη καταγωγή τους;
    Δηλαδή, αν τους έλεγαν Φουφουτόπουλος, είχαν καταγωγή από τα Φιλιατρά και έκαναν τα ίδια με τους Γκλύξμπουργκ, δεν θα είχαμε το ίδιο αποτέλεσμα;
    Και ο Ρός Ντέιλι μπορεί να κάνει λάθη μιλώντας Ελληνικά, αμφιβάλει κανείς για την Ελληνικότητά του;

    Οι επιλογές του Έλληνα ψηφοφόρου μας έφεραν εδώ, όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθειες να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα

  168. LOL said

    163 Επειδή νομίζω πως δεν συναντήθηκε ούτε με την Judy Garland (LOL) ούτε με την Judith Sunderland,
    μόλις της έστειλα ένα e-mail με την σχετική ερώτηση. Stay tuned

  169. spiral architect said

    «Να θυμάστε πάντα ότι όλοι μας, και ειδικά εσύ κι εγώ, καταγόμαστε από μετανάστες και επαναστάτες»
    Φραγκλίνος Ρούσβελτ

    😉

  170. Nicolas said

    Εγώ δικαιούμαι ένα τόσο δα 1 %, άντε 1,5 %, λόγω ασπασμού της γλώσσας και του πολιτισμού ή μόνον ένα «Lyonnais, lyonnais, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ!».

    Νομίζω ότι η αηδία για τον Μπένι εκδηλώθηκε πρόσφατα εκλογικά, δεν χρειάζεται να χειροκροτούμε τα ναζάκια όταν βρίζουν.

    @92 Από τη Βόρεια ή από τη Νότια Μακεδονία;
    @94 Πες το, ρε πάπια, τι φοβάσαι; μη σου κάνει μήνυση; (ή μπας κι είχε δίκιο και ντρέπεσαι;)
    — Je te raconte pas !
    — Mais, si, si, raconte !

  171. gryphon said

    168
    Mέ τι ασχολείσαι κι εσυ.Κανεις σάν τήν υστερικη τήν Ιακωβίδου στο φιλμακι.Παριστανεις τον ψευοευσεβη πιστο στις επιταγές και τις «αξίες» τής Ε.Ε..Αυτο που έχει σημασία ειναι οτι οπως και να λεγεται τήν εχουμε γραμμενη στα παλια μας τά παπουτσια.
    Το ειπε ο Μιχαλιολακος και τα εχει πει αυτά καλυτερα ο Λουκασενκο τής Λευκορωσιας π.χ οταν καθε τοσο επιβαλλουν οικονομικές κυρωσεις στήν χώρα του γιατι δέν συμμορφωνεται προς τάς υποδειξεις.
    Ολες αυτές οι νορμες οι κανονισμοι τα διαφορα «Δουβλινα» ειναι που μας πνιγουν και εχουν δημιουργησει ολα τα προβληματα και αυτο που θα επρεπε να κανει καθε ελληνικη κυβερνηση ηταν να πει και σε αυτην την οπως και να λεγεται «παρε δρομο κυρια μου δεν μας ενδιαφερουν οι υποδειξεις σου».

  172. LOL said

    171 Αν νομίζεις πως θα ανοίξω διάλογο με ναζιστο-μισάνθρωπους σαν εσένα, γελιέσαι. Ουστ!

  173. palaiapoli said

    Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Παλαιά Πόλη.

  174. Γς said

    Εντυπωσιακή η εικόνα του άρθρου. Ποιος θα μας θυμίσει από πού είναι;

  175. Vouts said

    167.Mε προλαβες σε ολα!
    Ο Αρχιδουκας και ο … Βιος απλα αποπροσανατολιζουν την κουβεντα απο

  176. Τατιάνα said

    Τι σημαίνει «Είναι Έλληνας», και μάλιστα με ποσοστό; Πώς ορίζεται η ελληνικότητα;

    Ούτε με τα γονίδια βγαίνει, όπως θα ήθελε ο Κασιδιάρης, ούτε αλλιώς. Ας μάθουμε επιτέλους να ασχολούμαστε μόνο με αυτά που έχουν ουσία.

  177. ππαν said

    57: Εγώ δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Η στροφή προς την αρχαιοελληνική κληρονομιά στο ύστερο Βυζάντιο ΔΕΝ σημαίνει πως ήταν λιγότερο «βυζαντινό» ούτε βέβαια λιγότερο ορθόδοξο. Όσο για το ότι ο Παλαιολόγος ήταν «Έλληνας» τι ακριβώς σημαίνει; Γενετικά;

  178. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    (92) Στο 75% Μικρασιάτης έβαλες Κορνήλιε και τους Τρακατρούκηδες που όμως είναι από καταγωγή Μακεδόνες (και μάλιστα από τη υπέρ των βορείων συνόρων Μακεδονία ίσως). 🙂

  179. #178 σωστὸ κι αὐτό, ὅμως ἔχουν μαζευτῇ τόσα σχόλια ποὺ βαριέμαι νὰ παρακολουθήσω τὸ νῆμα, γιατὶ λέμε πάντα τὰ ἴδια καὶ τὰ ἴδια. ἀλήθεια τὸ χαστοῦκι ποὺ εἶχε ῥίξει μέσα στὴν βουλὴ σὲ βουλευτὴ τοῦ ΚΚΕ ὁ πατὴρ Κεδίκογλου ἦταν φασιστικό, σοσιαλιστικὸ ἢ κομμουνιστικο;

    ἔσταξε ἡ οὐρὰ τοῦ γαϊδάρου! καὶ γιὰ τὸ ΛΑΟΣ ποὺ δὲν χειροδικοῦσε, δὲν χτυποῦσε, δὲν φοροῦσε μαῦρες μπλοῦζες τὰ ἴδια πάνω κάτω ἄκουγα. δὲν ἔχω νὰ προσθέσω τίποτε, δὲν βρίσκω πιὰ τὸ θέμα ἐνδιαφέρον.

  180. ππαν said

    Ε ναι, γι αυτό δεν έγραψες και τίποτε σχετικά, χωριό που φαίνεται…;)

  181. 177 η αρχική τοποθέτηση ήταν πως οι δωδεκαθεϊστές
    σιχαίνονται το βυζάντιο και τους παλαιολόγους,
    το βυζάντιο γενικά, ναι, τους παλαιολόγους, όχι.
    http://apollonios.pblogs.gr/2011/10/h-megalh-prodosia-h-orthodoxh-ekklhsia-paredwse-th-polh-stoys-to.html

  182. Η προγονομετρία δεν είναι ελληνική εφεύρεση. Βέβαια η κατακραυγή εναντίον της είναι σπουδαία κατάκτηση.

  183. S.T. said

    Επειδη καποιοι γνωριζουν οτι με τετοιες πρακτικες,το μονο που κανεις,ειναι να διαλυεις την κοινωνια και επειδη το εμαθαν με τον δυσκολο τροπο…παιρνουν τα μετρα τους.

    Εξοργισε η Χρυσή Αυγή στην Ν.Υόρκη τον Εισαγγελέα και την Ομογένεια.

    http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7.html

  184. Νέο Kid Στο Block said

    http://www.nooz.gr/greece/oplo-se-estiatorio-evgale-o-adelfos-tou-kasidiari

    Aν είναι (και τα μισά) αλήθεια…τι να πώ; δε λέω τίποτα!

  185. ππαν said

    Τι εννοείς τα μισά; Να ήταν μιοσοάδειος ο γεμιστήρας; Πάντως δεν με ενδιαφέρει και πολύ ότι ήταν αδερφός/κουμπάρος/συννυφάδα του κασιδιάρη, το ότι στρατιωτικός πολύ.

  186. σδφδσφδσ said

    ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΡΙΟΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑΚΑΙΝΑ. ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟ ΣΟΥ.
    ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΚΥΛΙ ,ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΦΟΛΑ..ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤ.

    …………../´¯/)……….. (\¯`\
    …………/….//……….. …\\….\
    ………../….//………… ….\\….\
    …../´¯/…./´¯\………../¯ `\….\¯`\
    .././…/…./…./.|_……_| .\….\….\…\.\..
    (.(….(….(…./.)..)..(..(. \….)….)….).)
    .\…………….\/…/….\. ..\/……………./
    ..\…………….. /……..\………………/
    ….\…………..(………. ..)…………../
    ……\………….\……… ../……………

    …………../´¯/)……….. (\¯`\
    …………/….//……….. …\\….\
    ………../….//………… ….\\….\
    …../´¯/…./´¯\………../¯ `\….\¯`\
    .././…/…./…./.|_……_| .\….\….\…\.\..
    (.(….(….(…./.)..)..(..(. \….)….)….).)
    .\…………….\/…/….\. ..\/……………./
    ..\…………….. /……..\………………/
    ….\…………..(………. ..)…………../
    ……\………….\……… ../……………

  187. Μαρία said

    καλό σφουγγάρισμα

  188. Γς said

    186:
    Από δαχτυλάκια βλέπω πάμε καλά δικέ μου με το περίεργο όνομα: Σδφδσφδσ
    Εβαλες τα τρία δαχτυλάκια σου στα τρία συνεχόμενα πλήκτρα σδφ (ένα, δύο, τρία) και τα έπαιξες στο ρυθμό: Σδφ δσφ δς.
    Ένα δύο τρία, δύο ένα τρία και δύο ένα.
    Μου άρεσε αυτή η επανάληψη δύο ένα, δύο ένα.
    Εκπαιδευμένα δάχτυλα σε γνωστό θέμα

    κι ούτε ένα τρά δύο (που μας τα ‘κανες)

    Θα μπουν κι οι άλλοι το πρωί και θα τα πατήσουνε.
    πολύ βρωμιάρης.

  189. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Πολύ υπομονή το παλικάρι. Κάτι τέτοια φτιάχνανε (τα ανήλικα) την εποχή των πρώτων κινητών. Θέλει ατέλειωτες ώρες να πατάς τελείες, παρενθέσεις, καθέτους. Εκτός αν το ‘χει κοπυπαστηδόν. Αλλά γενικά θέλει πολύ ελεύθερο χρόνο…

  190. Νέο Kid Στο Block said

    189. Μεγάλη αμερικανιά πάντως αυτό. Το Ελληνικό πατροπαράδοτο κολοδάκτυλο ΔΕΝ είναι αυτό!
    Γιαλαντζί Ελληναράς είναι το παλικάρι. 🙂

  191. spiral architect said

    @186: Οι συνδέσεις ίντερνετ πρέπει να δίδονται με τη προσκόμιση επικυρωμένου αντιγράφου IQ test από ψυχολογικό τμήμα δημόσιου νοσοκομείου. 😛
    Οι σδφδσφδσ ζουν ανάμεσά μας!

  192. Γς said

    187:
    >καλό σφουγγάρισμα

    Αντε, τι θα πει και η Φράου που έρχεται σε λίγο;

  193. spiral architect said

    «Από αυτά που λένε για το πανεπιστήμιο οι αμοιβάδες φαίνεται ότι δεν έχουν περάσει ούτε απ’ έξω.
    Ίσως αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να μπουν μέσα, αφού ο πιο μορφωμένος από δαύτους με το ζόρι έχει πάρει απολυτήριο δημοτικού, άντε γυμνασίου.
    Εξ ου και ο διαχρονικός φθόνος για την ανώτερη εκπαίδευση.
    »
    (σχόλιο και λίκνος via Jungle Report)

    Κλασικό παράδειγμα ο γνωστός σε ολουςδρώμενος 😛

  194. sarant said

    Καλημέρα!

    Χαρά στο κουράγιο του πάντως να φιλοτεχνήσει τέτοιο πράγμα -αν και από τότε που βγήκε η κοπυπάστη χάθηκε το φιλότιμο!
    Συμφωνώ με τον Γρηγόρη (189)

  195. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #193
    Αυτός θα είναι ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού (θα συγχωνευθούν) επί Χρυσής Αυγής (σύντομα δηλαδή
    #194
    Το δοκίμασα, κοπυπαστάρεται κανονικά. Δεν μπορώ να πω ότι δεν στενοχωρήθηκα… 🙂

  196. Ναυτίλος said

    Κι εγώ αυτό πιστεύω,κύριε Σαραντάκο. Κερδίζουν οι ναζιστές τραμπούκοι, διότι, δυστυχώς, για πάρα πολλούς Έλληνες η ψευτομαγκιά, το νταηλίκι και οι τσαμπουκάδες είναι συνώνυμα με την παλικαριά, την ντομπροσύνη και την ευθύτητα. Μια περιδιάβαση στα διάφορα ιστολόγια (π.χ. του Βήματος) επιβεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Πάσχουμε από έλλειμμα δημοκρατικότητας και ορθολογισμού σ’ αυτόν τον τόπο.

  197. Λυσίμαχος said

    Ερώτηση προς σκεφτόμενους δημοκράτες: Πώς μπορεί να αμυνθεί η δημοκρατία απέναντι σε φαινόμενα όπως η ΧΑ; Τα «διαφωνώ με την άποψή σου, αλλά θα κάνω τα πάντα για να μπορείς να την εκφράζεις», εμένα τουλάχιστον δεν με εκφράζει. Κι ο Χίτλερ με εκλογές ξεκίνησε κι’ αιματοκύλησε την υφήλιο. Το ότι κάποιοι ψήφισαν την ΧΑ δεν την νομιμοποιεί στα μάτια μου. Συγκεκριμένα όμως, δεν νομίζετε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε επιτέλους με τα Χρυσαυγά; Σαν πρώτο βήμα ίσως δεν θα ‘πρεπε να τους χαρίζουμε δημοσιότητα. Η σιωπή μου προς απάντησή σου. Κάτι όπως κάνετε με την μανδάμ Στούκα.

  198. GM said

    Aλήθεια μιας και θέτει ζητήματα καθαρότητας η ΧΑ ,θα μπορούσαν να μας κάνουν ετυμολογική ανάλυση των επωνύμων: Μπαρμπαρέσος , Γκλέτσος ,Κρέσπης ,Σιώης ,Γρέγος ,Βουλδής , Αρβανίτης . Επίσης αφού αναφέρονται περήφανα για τους ηρωικούς και άξιους προγόνους , πόσο περήφανοι μπορούν να είναι για εκείνους που προφανώς από παρατσούκλι φέρουν επώνυμα όπως: Λαγός , Κουκούτσης ,Μπούκουρας! Είναι διασκεδαστικό να επιχειρηματολογείς με κάτι που στρέφεται εναντίων σου!

  199. GM said

    Σιγνομι για τιν ωρθογραφεια μου! Το σοστω είνε «εναντοίων σου!»

  200. GM said

    Εντύπωση μου προκάλεσε η αναζήτηση κάποιας σκοπιμότητας στην εφαρμογή της προβλεπόμενης διάταξης από την Βουλή για επιβολή κάποιου προστίμου. Φαντάζομαι ότι μόνο συμβολικά αυτή θα εννοείται . Πόσο συμβολικό θα ήταν η σημερινή Βουλή να κάνει μια κίνηση για να περισώσει το κύρος της λειτουργίας του δημοκρατικού θεσμού του κοινοβουλίου; Ποιοι; Να υπερασπιστούνε τι; Στο όνομα ποιας;
    Επίσης εντύπωση μου κάνει η επιμονή του κυρίου με την χρήση των παλιών σημείων στίξης. Προφανώς το κάνει από άποψη και το κατανοώ , διότι… κι ηγώ ειμ΄ απ΄ την Καρδίτς κι ηθέλω την διάσωση τσις δικής μας ντοπιολαλιάς! Όύχι στον Μοραΐτικο φασισμό!

  201. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #198
    Μπούκουρας στα βλάχικα (ή ρουμάνικα; ) είναι ο όμορφος, ο καλός. Εντάξει, μην τα ισοπεδώνουμε όλα, Βλάχος ήταν ο πρόγονος! 🙂
    Παρεπιφτού, οι ράφτες από το χωριό Σχορέτσιανα (=Καταρράκτης) των Τζουμέρκων, λεγόταν Μπουκουραίοι και είχαν μια συνθηματική γλώσσα, τα Μπουκουραίικα. Περισσότερα εδώ http://tinyurl.com/8ovyc36

  202. Pepermint said

    Μία παρατήρηση…

    Ο Μαρμαρωμένος, δεν αναφέρεται στον Κων/νο, αλλά στον Ιωάννη Βατατζή.

  203. ππαν said

    Βατάτζης νομίζω, όχι; Γιατί όμως το λέτε αυτό;

  204. ππαν said

    Ωχ, τώρα είδα, (σύγχρονες) προφητείες κι Εφραίμ, ε; 🙂 Έξω από αυτούς τους κύκλους δε νομίζω κανείς να ταυτίζει τον Ιωάννη Βτάτζη με τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά..

  205. Γς said

    203:
    Είχε και πεθερό τον γερμανό αυτοκράτωρα Φρειδερίκο Β΄ Χοενστάουφεντον τον πλέον φωτισμένο μεσαιωνικό μονάρχη στη δυτική Ευρώπη, που αντιτάχτηκε σκληρά στο θρησκευτικό κατεστημένο της εποχής του και αφορίστηκε πολλαπλώς από δύο συνεχόμενους Πάπες. Αυτά για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά Ιωάννη Βατάτζη.

    Για τον «φερόμενο» ως Μαρμαρωμένο διαβάζω σε μια ιστοσελίδα που τον αδειάζει:

    Δεν θεωρείται ως Μαρμαρωμένος Βασιλιάς ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, και ούτε θα ανακηρυχθεί ποτέ άγιος από την Εκκλησία αφού αναγκάσθηκε και παρέστη στη τελευταία <> Θεία Λειτουργιά στην Αγία Σοφία, προσδοκώντας βοήθεια ο ταλαίπωροςαπό το Πάπα και τους Δυτικούς.

  206. Γς said

    205: >στη τελευταία Θεία Λειτουργιά

    την αναφέρει:
    τελευταία Παπική Θεία Λειτουργιά !

  207. Νίκος Δελατόλας said

    Νομίζω ότι παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σε Σουηδικό ΜΜΕ, αν θυμάμαι καλά, ότι είναι και Έλληνας, και Σουηδός, και Πολωνός, και όταν πήγε να επισκεφτεί τον τάφο του παππού του, δήλωσε και Ουκρανός. Το πρόβλημα λοιπόν είναι στα…ποσοστά; Στο ότι το είπε βουλευτής της Χ.Α., ή στο αν ο Γιώργος Παπανδρέου είναι-αισθάνεται πραγματικά Έλληνας;

  208. Μαρία said

    Στο ότι το είπε βουλευτής της Χ.Α.

  209. sarant said

    207: Ουκρανός δύσκολο να δήλωσε γιατί ο τάφος του Μινέικου δεν είναι στην Ουκρανία, ούτε ήταν Ουκρανός ο Μινέικος, ούτε ήταν παππούς του ο Μινέικος αλλά προπάππος του, και θάφτηκε στο πρώτο νεκροταφείο όπως αρμόζει σε μια επιφανή προσωπικότητα που πρόσφερε τόσα πολλά στην Ελλάδα. Δεν σας τα είπαν καλά.

  210. Νίκος Δελατόλας said

    Καλημέρα! Εγώ θυμάμαι μια επίσκεψη του Γ.Π. πριν χρόνια στην Ουκρανία, ίσως να ήταν στην Λιθουανία, όπου γεννήθηκε ο Μινέικο, σε ένα χιονισμένο νεκροταφείο. Με αφορμή αυτή την επίσκεψη, δήλωσε αυτά που δήλωσε. Έτσι θυμάμαι τουλάχιστον.
    Σε ό,τι αφορά στο ερώτημα μου, αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα. Μας ενοχλεί κάτι μόνο όταν λέγεται από τους «άλλους».
    Υ.Γ.: Είναι πάντως λίγο αστείο «εξελληνίζοντας» το επώνυμο του Μινέικο, να προσπαθείτε να επιχειρηματολογήσετε. Ο άνθρωπος προσέφερε τόσα πολλά στην Ελλάδα και πήρε τιμητικά την Ελληνική υπηκοότητα, αλλά δεν φαντάζομαι ότι ο ίδιος θα το είχε κάνει ποτέ, ούτε έχω ακούσει κανέναν από την οικογένεια του να λέει του…Μινέικου….:-)

  211. ππαν said

    Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία, μια γειτονιά όλα, πού αν θυμάται ακριβώς 🙂 Πάντως είχε χιόνι!

  212. sarant said

    Ο Ζίγκμουντ Μινέικο γεννήθηκε στο οικογενειακό του χτήμα, στο Μπλαβανίτσκι, που σήμερα είναι στη Λευκορωσία, αλλά πολύ κοντά στα σύνορα με τη Λιθουανία. Νομίζω ότι οι πρόγονοί του είναι θαμμένοι στη Λιθουανία, αλλά δεν είμαι βέβαιος. Πάντως, όχι στην Ουκρανία.

    Για τον εξελληνισμό, δεν έχετε δίκιο. Αν ψάξετε σε παλιές εφημερίδες θα δείτε το όνομά του σχεδόν πάντα εξελληνισμένο, ο Μινέικος του Μινέικου ή του Μινεΐκου, καμιά φορά και Μενέικος. Στο αγγελτήριο της κηδείας του, το μεν δικό του όνομα γράφεται στα πολωνικά, αλλά το επώνυμο των παιδιών του γράφεται ελληνικά, Μινέικου για τις γυναίκες, Μινέικος για τον έναν άντρα.

    Mineiko ElTypos281225


    Η Σοφία Παπανδρέου, πριν παντρευτεί τον Γεώργιο, λεγόταν Μινέικου, όχι Μινέικο. Ο γιος του ο Στανισλάβ, ο ποιητής και γιατρός (δεν υπάρχει στο αγγελτήριο γιατί πέθανε πρώτος), υπέγραφε Στανίσλαος Μινέικος. Ο άλλος γιος, ο Καζιμίρ-Ευθύμιος, επίσης λεγόταν Μινέικος, άλλωστε υπήρξε και νεότερος απόγονος, ο Θανάσης Μινέικος, ξάδερφος του Ανδρέα Παπανδρέου και συμμαχητής του στο ΠΑΚ. Επιμένω, δεν σας τα είπανε καλά.

  213. Νίκος Δελατόλας said

    Συμφωνώ, θα θυμάμαι ίσως μια επίσκεψη στη Λιθουανία. Για τις παλιές εφημερίδες, εντάξει, εδώ φτάναμε κάποτε σε υπερβολές τύπου «Αμστελόδαμου» και Κορδιγκτώνος…αλλά στο σήμερα, να λέμε τον Σίγκμουντ Μινέικο, ο Σιγκμούνδος Μινέικος; Το ότι η Σοφία λεγόταν Μινέικου, πρώτη φορά το ακούω. Παντού ως Μινέικο αναφέρεται. Αλλά εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι αυτό το θέμα. Η ένσταση μου ήταν γιατί μου φάνηκε αστείο να τονίζεται το όνομα εξελληνισμένο , ενώ ασφαλώς και δεν νομίζω να το χρειάζεται ο Μινέικο ως αποδεικτικό της Ελληνικότητας του. Ο Μινέικο απέδειξε ότι ήταν Έλληνας προσφέροντας στην Ελλάδα πολλές υπηρεσίες.
    Πάντως μην ανησυχείτε, δεν μου είπε κανείς τίποτα, είναι δικές μου προσωπικές κρίσεις. Μην σας φαίνεται περίεργο, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσωπικές κρίσεις για τα πράγματα και δεν κατευθύνονται από τα πολιτικοκομμαιτκά τους στρατόπεδα:-).

  214. sarant said

    213: Εντάξει, δεν θα μαλώσουμε, παίρνω πίσω το «δεν σας τα είπανε καλά». Η Σοφία πάντως, στην εποχή της, Μινέικου αναφερόταν, ή Μινεΐκου, και αυτό έγραφε η ταυτότητά της, βέβαια για λίγα χρόνια διότι μετά παντρεύτηκε (δεν θυμάμαι πότε παντρεύτηκε, αλλά γύρω στο 1914), στη συνέχεια λεγόταν Παπανδρέου, που το κράτησε και μετά το διαζύγιο. Σήμερα, κακώς, τη λέμε Μινέικο ξεχνώντας ότι στην εποχή της λεγόταν Μινέικου ή Μινεΐκου. Ο Φρέντυ Γερμανός, που την είχε γνωρίσει προσωπικά κι έγραψε το βιβλίο «Ακριβή μου Σοφία», τη γράφει Μινέικου-Παπανδρέου, ενώ εδώ, στο πόθεν έσχες του Ανδρέα Παπανδρέου (1964) ο ίδιος αναφέρει τη μητέρα του «Σοφία Μινεΐκου-Παπανδρέου»
    http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin_ftr.asp?c=124&pageid=39340&id=-1&s=0&STEMTYPE=0&STEM_WORD_PHONETIC_IDS=ASUASRASVASFASRASSASXASa&CropPDF=0

  215. ππαν said

    Για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά που λέγαμε χτες και που με εντυπωσίασε η βερσιόν του Βατάτζη που φαίνεται πολύ καινούργια μην πω τωρινή, διάβαζα τώρα τον Πολίτη, που βέβαια λέει γαι τον Κων. Παλ.και πουθενά για τον Βατάτζη, αν και οι αρχικές προφητείες είναι παλιότερες κι από τον Βατάτζη κι από το 1453. Στην αρχική ας πούμε εκδοχη, στις προφητειες λεγόμενες του Λέοντος του Σοφού, ο βασιλιάς που θα ξαναάρθει θα είναι κοντός, μεσήλικας και φαλακρός 🙂

  216. Μαρία said

    215 Στου πολύ μεταγενέστερου πάντως Αγαθάγγελου θα είναι εξαδάκτυλος 🙂

  217. ππαν said

    Έχουμε πολλά στοιχεία, συν το ότι είναι θα είναι λίγο χλωμός ως πρώην μαρμαρωμένος, θα τον αναγνωρίσουμε μου φαίνεται έτσι και σκάσει μύτη.

  218. Μαρία said

    217 Για λευκόχρωμη του Βασιλέως χάρη μιλάει ο Βιζυηνός στον τελευταίο Παλαιολόγο. Στο δημοτικό έπαιξα το εγγονάκι και ρωτούσα: -Και τώρα πια δεν ημπορεί, γιαγιάκα, να ξυπνήσει;

  219. ππαν said

    Έλεγες βέβαια και αυτό το μυθικό «Τον είδες με τα μάτια σου, γιαγιά, τον Βασιλέα;»;

  220. Μαρία said

    219 Ε βέβαια, έτσι ξεκινάει το ποίημα.

  221. ππαν said

    Ρητορική η ερώτηση. Στην οικογένειά μας είναι παροιμιώδης φράση την οποία χρησιμοποιούμε ‘οταν ο άλλος τερατολογεί, αντί του «Σώωωπα!»

  222. Το πρόβλημα του Παπαντρέου είναι η καταγωγή του, όχι ότι διάλυσε την Ελλάδα.
    Αν ήταν καθαρόαιμο μετά χαράς να μας ξαναγ**αγε ευχαρίστως.

    Και του Γιούνκερ ο πατέρας ήταν ναζί. Εμάς δεν μας νοιάζει η πολιτική του ίδιου του Γιούνκερ.
    Θα πρέπει να τον κρίνουμε για τις πράξεις του πατέρα του και μόνο.
    Τιμή μας να γ**άει με σκληρά μέτρα την Ελλάδα αν ο πατέρας του δεν υπηρετούσε σε εχθρικό στρατό.

    Δεν πρέπει να κρίνουμε τις πράξεις κάποιου πχ βία, ξυλοδαρμούς, βρισιές, κλοπές, απάνθρωπη πολιτική.

    Πρέπει να κρίνουμε τους γονείς κάποιου, όχι τον ίδιο άμεσα για τις πράξεις του.

    Το έλεγε και ο Ιωσήφ Γκέμπελς. Είχε δηλώσει: «Όσο καιρό θα κυβερνά το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα, θα μειώνονται συνεχώς τα Εβρα’ι’κά ονόματα στην Ευρωπαική Ήπειρο.»

    Σοφός άντρας. Τελικά αυτοκτόνησε. Μερικές κακιές γλώσσες είπαν πως το έκανε για να επαληθεύσει την προφητεία του.

    Εγώ δεν τον κρίνω για τις πράξεις του, μα για τους προγόνους του στο τιμημένο Ισραήλ που φώτησε και την Ελλάδα μας
    να βάλουμε τον Αιρετικά Εβραικό σταυρό του Αραμαίου. Πρέπει η Εβραική Αιρεση να παραμείνει σφηνωμένη στα Εθνικά
    Ιερά Σύμβολα της Αρβανιτιάς και της Ελλάδας μας.

    Είναι τιμή η εμπλοκή της θρησκείας σε εθνικά σύμβολα!

    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΑΜΑΙΟΙ!!!

    ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΛΑΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΓΙΑ!!!

    Η ΚΒΑΝΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ – ΖΗΤΩ Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΑΙΡΕΣΗ ΚΙ Ο ΙΩΣΗΦ ΓΚΕΜΠΕΛΣ!!!

  223. Δεν βρίσκω κάτι ανήθικο στην νεοναζιστική ιδεολογία πέραν απ’ το μίσος, τις σωματικές βλάβες και την διάλυση του κοινωνικού ιστού που προκαλεί. Πιστεύω είσαι ρατσιστής κατά των ρατσιστών.

    Προσπαθείς να τους πολεμάς με λόγια ενώ πρέπει να αλλάξει το σύστημα παιδείας. Να προστεθούν μαθήματα που αναλύουν επιστημονικά την ανθρώπινη συμπεριφορά, όχι ηθικολογικά πρέπει. Δες λίγο αυτήν την σειρά

Σχολιάστε