Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεταδημοψηφισματικά μεζεδάκια

Posted by sarant στο 11 Ιουλίου, 2015


Και άλλους τίτλους θα μπορούσα να δώσω στο σημερινό άρθρο, και μάλιστα πάρα πολλούς. Όμως υπάρχει περίπτωση να μην μου δοθεί άλλη ευκαιρία να χρησιμοποιήσω τον τίτλο αυτόν, ενώ τους άλλους που θα μπορούσα να σκεφτώ, που απορρέουν από τη δραματική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών (π.χ. τελεσιγραφικά μεζεδάκια, συμφωνικά μεζεδάκια, αριστερομνημονιακά μεζεδάκια κτλ.) φοβάμαι ότι θα έχω κι άλλες ευκαιρίες στο μέλλον να τους βάλω.

* Και ξεκινάω με μια σχιζολεξία του κατά τα άλλα μάλλον προσεχτικού με τη γλώσσα Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, μόλις έπαψε να είναι υπουργός ανέβασε ένα τουίτ στο οποίο έγραφε: Μέχρι χτες με περίμεναν έξω από το σπίτι/γραφείο. Τώρα που αφ’υπουργοποιήθηκα 2 «δημοσιογράφοι» εισέβαλαν στην αυλή μου. Άντε κ σ’ ανώτερα!

Η σχιζολεξία βρίσκεται στην αχρείαστη (ή μάλλον λαθεμένη, για να το πούμε σωστά) απόστροφο στο «αφυπουργοποιήθηκα». Βρίσκω ωστόσο ένα ελαφρυντικό στην απόστροφο του Γιάνη: επειδή ο όρος που έφτιαξε δεν είναι καθιερωμένη λέξη αλλά εφήμερος σχηματισμός, και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ετυμολογική διαφάνεια, θέλησε με την απόστροφο να δείξει ακριβώς τα συστατικά μέρη του νεολογισμού του. Καμιά φορά το κάνουμε αυτό με παύλα, αλλά εδώ δεν νομίζω ότι η απόστροφος μπορεί να σταθεί.

* Πολύ αστείο λάθος από το Πρώτο Θέμα, λάθος που θυμίζει το ανέκδοτο «το κτήνος ο Καλλικράτης». Σε ρεπορτάζ για τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου, απέδωσε στον πρώην (θέλω να το ακούω) αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τη φράση ότι τον Αλέξη Τσίπρα «τον στηρίζει όλος ο ακροδεξιός ευρωπαϊκός θεσμός μέσα στο Ε.Κ.».

Ασφαλώς το μαργαριτάρι είναι του συντάκτη, ο πρώην (θέλω να το ακούω) ξέρει ότι άλλο εσμός και άλλο θεσμός. Αλλά είπαμε, φταίει το κτήνος ο Καλλικράτης.

* Κι ένα μεταφραστικό μεζεδάκι από την iefimerida, σε ρεπορτάζ για ένα παραλειπόμενο από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναφερόμενος στη συνάντηση με την Ιρλανδέζα ευρωβουλευτίνα Μαρτίνα Άντερσον, ο συντάκτης γράφει: Η Άντερσον είχε συλληφθεί ως ύποπτη έναν χρόνο αργότερα, είχε καταδικαστεί για τον σχεδιασμό της επίθεσης, αλλά, μιας και η ενοχή της ουδέποτε αποδείχθηκε, αφέθηκε ελεύθερη το 1998, στο πλαίσιο της «Συμφωνίας της Καλής Παρασκευής».

Στα αγγλικά, Good Friday. Αυτό στα ελληνικά λέγεται Μεγάλη Παρασκευή. Βέβαια, αφού η κοπέλα βγήκε από τη φυλακή, Καλή Παρασκευή ήταν, κακή θα ήταν;

* Μου άρεσε πολύ η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θεωρώ θετικές τις συμμαχίες που έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει και με άλλες δυνάμεις πέρα από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, όπως τους περισσότερους Πράσινους ή τους Σοσιαλιστές του νότου.

Ωστόσο, στην ομιλία του πρόσεξα (εγώ και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι) δυο λάθη. Το πρώτο, στην αρχή της ομιλίας του, όταν χρησιμοποίησε τη ρήση που αποδίδεται στον Θεμιστοκλή, αλλά με τη μορφή «άκουσον μεν, πάταξον δε». Ωστόσο, ο Θεμιστοκλής, την παραμονή της ναυμαχίας της Σαλαμίνας είπε στον Ευρυβιάδη, που έκανε μια κίνηση για να τον χτυπήσει, το αντίστροφο: «πάταξον μεν, άκουσον δε».

* Αυτό το πρώτο λάθος του πρωθυπουργού όμως έδωσε αφορμή να εκδηλωθεί και ο αμείλικτος νόμος του Μέφρι, που λέει ότι πολύ συχνά όποιος επιχειρεί να στηλιτεύσει το λάθος κάποιου άλλου, κάνει κι εκείνος άλλο λάθος, κάποτε μεγαλύτερο. Έτσι, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί είναι λάθος η διατύπωση του πρωθυπουργού, ο συντάκτης δείχνει ότι είναι άξιος για πρόεδρος του Εδεσσαϊκού:

Σε ελεύθερη μετάφραση λοιπόν και σε απλά ελληνικά ο πρωθυπουργός μας, αντί να προτρέψει τους ξένους πρώτα να μας ακούσουν και μετά να μας χτυπήσουν τους πρότεινε πρώτα να μας χτυπήσουν και μετά να μας ακούσουν! Κι αν στην ναυμαχία της Σαλαμίνας επικράτησαν τελικά οι Έλληνες καταστρέφοντας 300 περσικά πλοία, παραμένει για την ώρα αμφίβολο εάν στην «ναυμαχία της Ευρώπης» θα επικρατήσει ο ελληνικός στόλος της αριστεράς, ο οποίος δεν ισοπεδώνει μόνο την δύναμη της λογικής αλλά και τα ρητά των αρχαίων Ελλήνων...

Προσέξτε ότι ο συντάκτης εξηγεί ανάποδα αυτό που είπε ο πρωθυπουργός -άρα, δείχνει πως ούτε αυτός καταλαβαίνει τη ρήση που αποδίδεται στον Θεμιστοκλή! Βέβαια, η γλωσσική επάρκεια του συντάκτη φαίνεται και από αλλού, αφού στην αρχή του άρθρου λέει ότι ίσως αυτό που ώθησε τον Αλέξη Τσίπρα να επιδείξει αρχαιομάθεια να ήταν «ο ζήλος απέναντι στον προλαλήσαντα στα αρχαία ελληνικά, ευρωβουλευτή, Μανώλη Γλέζο». Ο ζήλος; Έχω τη φριχτήν υποψία ότι εννοούσε τη ζήλεια. Διότι ζήλος σημαίνει «ζέση, ενθουσιασμός».

* Και περνάω στο δεύτερο γλωσσικό-πραγματολογικό από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, τούτη τη φορά από τη δευτερολογία. Στο κλείσιμο, θέλοντας να απαντήσει στον Ντόναλντ Τουσκ, που είχε χρησιμοποιήσει ρητό του Πλούταρχου («είναι εύκολο να ψέξει κανείς κάποιον, αλλά το να διορθώσει το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο»), ο πρωθυπουργός είπε: «Ο Σοφοκλής με το αριστούργημά του την Αντιγόνη μας έμαθε πως υπάρχουν στιγμές που υπέρτατος νόμος απ’ τους νόμους των ανθρώπων είναι το δίκιο των ανθρώπων.»

Αμ δεν είναι έτσι, ή τουλάχιστον δεν το είπε έτσι ο Σοφοκλής, ο οποίος έγραψε:

Οὐ γάρ τί μοι Ζεὺς ἦν ὁ κηρύξας τάδε,
οὐδ’ ἡ ξύνοικος τῶν κάτω θεῶν Δίκη·
οὐ τούσδ’ ἐν ἀνθρώποισιν ὥρισαν νόμους·
οὐδὲ σθένειν τοσοῦτον ᾠόμην τὰ σὰ
κηρύγμαθ’ ὥστ’ ἄγραπτα κἀσφαλῆ θεῶν
νόμιμα δύνασθαι θνητὸν ὄνθ’ ὑπερδραμεῖν.

Δηλαδή, υπέρτατος νόμος [απ’ τους νόμους των ανθρώπων] είναι ο νόμος των θεών (θεών νόμιμα) ή, όπως είναι η μετάφραση του Γρυπάρη:

…και μήτε πίστευα τόση δύναμη πως να’χουν
τα δικά σου κηρύγματα, ώστε ενώ είσαι
θνητός, να μπορείς των θεών τους νόμους
τους άγραπτους κι ασάλευτους να βιάζεις.

Ελπίζω να μη βγουν αναρτήσεις στο Facebook με την προτομή του Σοφοκλή και το ρητό «υπέρτατος νόμος το δίκιο των ανθρώπων»!

* Από τα έγκυρα (οΘντκ) Νέα, ένας υπερμπαμπινιωτισμός. Σε άρθρο για την καταδίκη του Μπερλουσκόνι, ο τίτλος είναι: Καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι για τη δωροδοκία γερουσιαστή αλλά δεν θα εκτίνει την ποινή.  Και πιο κάτω, μέσα στο άρθρο: το δικαστήριο … τον καταδίκασε να εκτίνει 3 χρόνια φυλάκιση.

Γιατί λέω ότι έχουμε υπερμπαμπινιωτισμό; Διότι, το ρήμα έχει καθιερωθεί στα νέα ελληνικά ως «εκτίω» (όπως και το «αποτίω»). Ο Μπαμπινιώτης, επειδή στα αρχαία ήταν εκτίνω/αποτίνω, θέλησε να αναστήσει τον παλαιό τύπο, και έβγαλε φετφά ότι το σωστό είναι «εκτίνω, αποτίνω» -βέβαια, στον ενεστώτα. Όμως εδώ έχουμε στιγμιαίο μέλλοντα, άρα δεν μπορούμε να πούμε «θα εκτίνει», το σωστό είναι «θα εκτίσει» -μια φορά θα εκτίσει την ποινή του. Αλλά, θα σκέφτηκε ο συντάκτης, αφού ο φετφάς λέει «εκτίνω», ας το βάλω κι εδώ. Όποιος έχει πολύ Μπαμπινιώτη, βάζει και στα λάχανα.

* Μαργαριτάρι σε τιτίβισμα της Έλλης Στάη: Η κοινωνία εκφασιστοποιείται με πρόσχημα την ανέχεια. Και εκ-, και -ποιείται! Δεν διάβασα τη συνέντευξη γιατί το «με πρόσχημα την ανέχεια» με έκανε να φοβηθώ μήπως η κεντρική ιδέα είναι «καλά, δεν μπορείτε να λιμοκτονείτε αθόρυβα;»

* Το καινούργιο μαργαριτάρι που αποδίδεται στην Άντζελα Δημητρίου μάλλον θα το έχετε ακούσει. Όπως λένε, στην τηλεόραση είπε: Δεν γουστάρω τα ξένα προϊόντα. Εγώ προτιμώ τα ελληνικά. Δεν μπορεί κανείς να μου αφαιρέσει το λάδι μου εμένα, το ελληνικό. Δεν γουστάρω να πάρω εγχώριο, δεν θέλω να πάρω το κρέας το εγχώριο, θέλω να πάρω το ελληνικό, το δικό μου, από το χωριό μου.

Πού να δείτε, αγαπητή μου, που υπάρχουν και μερικοί περίεργοι με ακόμα πιο εξεζητημένα γούστα, που δεν αρκούνται στα εγχώρια αλλά αγοράζουν και αυτόχθονα προϊόντα!

(Πάντως, το «ουδείς άσφαλτος» που λένε ότι είχε πει η λαίδη είναι, όπως έχω ξαναγράψει, απόλυτα σωστό).

* Ένα συνηθισμένο λαθάκι, αυτή τη φορά σε άρθρο του Στάθη Κουβελάκη: «Πώς να εξηγήσουμε ότι οι κκ. Μεϊμαράκης και Θεοδωράκης, δηλαδή οι επικεφαλείς του στρατοπέδου των (κατά κράτος) ηττημένων…».

Οι επικεφαλής βέβαια, άκλιτο είναι το ρημάδι, επίρρημα είναι.

* Και κλείνω με ένα φρέσκο μεζεδάκι από τη χτεσινή μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή (που έγινε και μεταμεσονύκτια στο δεύτερο μέρος της, σαν κάτι αφιερώματα κινηματογράφων σε ταινίες τρόμου). Στη συζήτηση στην επιτροπή, που προηγήθηκε της συζήτησης στην Ολομέλεια, η Ραχήλ Μακρή ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τού Σκάει.γρ: Τέλος, έκλεισε την ομιλία της με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως δήλωσε ο Γέρος του Μοριά, η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, δεν ξέρω κατά πόσο τη διαθέτετε εσείς θα το δείξει η ιστορία».

Προσέξτε ότι τόσο η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο συντάκτης τού Σκάει αποδίδειουν τη φράση στον Κολοκοτρώνη, ενώ και ένα μικρό παιδί ξέρει ότι την είπε ο Αθανάσιος Διάκος!

Προσθήκη: Ακούγοντας το βιντεάκι (εδώ, μετά το 5.26, διαπιστώνω ότι η Ραχήλ Μακρή ΔΕΝ απέδωσε τον κάλβειο στίχο στον Κολοκοτρώνη. Η Μακρή διαβάζει ένα εκτενές απόσπασμα από τον Λόγο στην Πνύκα του Κολοκοτρώνη, που τελειώνει με τη λέξη ελευθερία. Και μετά λέει «Και η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη,δεν ξέρω … κτλ.» Η Μακρή δεν αποδίδει τη φράση αυτή στον Κολοκοτρώνη, όπως φαίνεται από το «και».

* Επειδή στο Διαδίκτυο η ειρωνεία καμιά φορά δεν γίνεται αντιληπτή, σπεύδω να διευκρινίσω ότι αυτό το τελευταίο το έγραψα στα αστεία -στην πραγματικότητα πρόκειται για στίχο του Κάλβου, που έχει μελοποιηθεί και είναι πασίγνωστος.

* Πάντως, καθώς το συζητούσαμε στο Φέισμπουκ, μια φίλη σχολίασε: Πού το «δήλωσε» άραγε αυτό ο Κολοκοτρώνης;

Δεν άντεξα στον πειρασμό και απάντησα: Μα, στην εκπομπή της Τρέμη, βέβαια!

* Και κλείνω οριστικά με ένα ιστορικό, ας πούμε, σχόλιο που έκανα στο Φέισμπουκ για να δείξω ότι δεν είναι πρωτοφανές όποιος διαπραγματεύεται να αναγκαστεί τελικά να δεχτεί όρους βαρύτερους από αυτούς που είχε απορρίψει σε προηγούμενη φάση των διαπραγματεύσεων.

Αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, οι μπολσεβίκοι έκαναν ανακωχή με τη Γερμανία και επιδίωξαν σύναψη χωριστής ειρήνης μαζί της. Οι διαπραγματεύσεις αρχισαν τον Δεκέμβριο του 1917, στην πόλη Μπρεστ Λιτόφσκ (σήμερα λέγεται Μπρεστ και βρίσκεται στη Λευκορωσία).

Οι Γερμανοί απαίτησαν μεγάλες εδαφικές παραχωρήσεις (τα Βαλτικά κράτη, τα περισσότερα πολωνικά εδάφη της Ρωσίας, και κάτι εδάφη του Πόντου που θα δίνονταν στην Τουρκία). Οι Μπολσεβίκοι τις απέρριψαν αντιπροτείνοντας έντιμη ειρήνη, χωρίς επανορθώσεις και εδαφικά ανταλλάγματα. Ο Λένιν ήταν υπέρ της υπογραφής των επαχθών όρων, αλλά ήταν σχεδόν μόνος του στην ΚΕ του κόμματος.

Η διαπραγματευτική ομάδα των Μπολσεβίκων άλλαξε καναδυό φορές και είχε κάποιες παλινωδίες στην τακτική της. Ένα διάστημα ήταν επικεφαλής ο Τρότσκι, ο οποίος επέλεξε τη δημιουργική ασάφεια του «ούτε ειρήνη ούτε πόλεμος»: αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν ξανάρχισε τις εχθροπραξίες.

Τελικά, τον Φλεβάρη του 1918 οι Γερμανοι και οι Αυστριακοί έσπασαν την ανακωχή και στις 23 Φεβρουαρίου έστειλαν τελεσίγραφο με αρκετά επαχθέστερους όρους. Ο Λένιν τώρα κατάφερε να πείσει την ΚΕ του κόμματος κι έτσι στις 3 Μαρτίου ο Τσιτσέριν υπέγραψε την ειρήνη. Οι Μπολσεβίκοι δέχτηκαν όρους βαρύτερους από αυτούς που είχαν προηγουμένως απορρίψει.

Ωστόσο, η επανάσταση σώθηκε και τα περισσότερα από τα εδάφη που παραχωρήθηκαν ανακτήθηκαν αργότερα. Βεβαια, η συνθήκη είχε ένα έμμεσο πολύ οδυνηρό αποτέλεσμα: οργισμένη απο τη συνθηκολόγηση του Μπρεστ Λιτόφσκ, η αριστερή σοσιαλεπαναστάτρια Φάννυ Καπλάν αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Λένιν με πυροβολισμούς. Οι συνέπειες από τον τραυματισμό του Λένιν σίγουρα συνέβαλαν στα εγκεφαλικά που οδήγησαν στην αναπηρία και μετά στον θάνατό του.

Απαραίτητη σημείωση: Το παρόν είναι ιστορική σημείωση που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με σύγχρονα γεγονότα. Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί ότι η μεταφορά ιστορικών προηγουμένων στο παρόν είναι παρακινδυνευμένη, ενδέχεται να προκαλέσει παραπλάνηση και γίνεται με προσωπική σας ευθύνη.

 

258 Σχόλια to “Μεταδημοψηφισματικά μεζεδάκια”

  1. Γς said

    Καλημέρα

    >Ελπίζω να μη βγουν αναρτήσεις στο Facebook με την προτομή του Σοφοκλή και το ρητό «υπέρτατος νόμος το δίκιο των ανθρώπων»!

    Το δίκιο του εργάτη;

  2. Η ολική επαναφορά στη δεκαετία του ’80 επιβεβαιώνεται. Εξακολουθεί, βέβαια, να είναι καλύτερη από τη δεκαετία του ’70! Πάντως ο σταλεγάκιας παρά τη φήμη του δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος…

  3. cronopiusa said

    Καλή σας μέρα

  4. Γιάννης said

    Πέραν της αποστρόφου του, για τον μέγα διαπραγματευτή οικονομολόγο Μπαρούφ με τη ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας που συν γυναιξί και τέκνοις και μπράβων και αστυνομικών (που βιαιοπράγησαν έναντι δημοσιογράφου) έκανε τα μπανάκια του στην Αίγινα απαξιώνοντας μεν τη βουλή στην οποία εργάζεται και θα όφειλε να είναι παρόν, ψευδόμενος δε ότι στηρίζει το ναι που αφού δεν είναι σε επίσημη αποστολή η ψήφος του καταλογίζεται ως όχι, θα διαβάσουμε κάτι ή μένουμε στο αμιμητο «Σέβας, Γιάνη» προηγούμενου άρθρου. Η εμπάθεια για το Βενιζέλο προείχε μάλλον…

  5. Πάνος με πεζά said

    Κι όταν το τραγικό γεγονός μεζεδιάζεται, μέχρι που σε κάνει να βάλεις και τα γέλια (δεύτερη παράγραφος κάτω από τη φωτογραφία).
    http://www.protothema.gr/greece/article/491106/tragiko-paihnidi-tis-moiras-o-6hronos-pnigike-tin-proti-imera-ton-diakopon-tous-/

  6. Πάνος με πεζά said

    «… έχοντας επιφορτιστεί με την επίβλεψη των τριών πισινών του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος…»

  7. Γς said

    4:
    Κι εχεις και τον Χριστοδουλάκη τώρα στο MEGA που λέει ότι

    «Δεν υπάρχει προηγούμενο απο την εποχή της Μεσοποταμίας ανθρώπου που έκανε τόσο κακό στην πατρίδα του και πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή να φεύγει»
    [στην Αίγινα]

    Σιγά ρε μεγάλε! Κόψε καμιά χιλιετία!

  8. gbaloglou said

    … πλην όμως … σκληρός ως Άδης ζήλος 🙂

    [Βεβαίως … ακόμη και ΤΟΤΕ … μπορεί να είχαμε κακή απόδοση της Εβραϊκής ζέσης σε Ελληνική ζήλεια! (Υπάρχει ακόμη η περίπτωση να εννοούσε ο συντάκτης ότι τον Τσίπρα τον έπιασε ο ζήλος, βλέπε ενθουσιασμός, ύστερα από την αρχαιολατρεία του Γλέζου — σε κάθε περίπτωση είναι μάλλον άτοπο το «απέναντι» πάντως…)]

  9. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ είσαι Νίκο, συνεργάζεσαι με την Αυγή, πές τους διακριτικά ότι ο λογογράφος του Τσίπρα δεν είναι από τους καλύτερους- ιδιαίτερα στις αρχαιοελληνικές αναφορές του.. Χθες, όμως, είχαμε και από τον Θεοδωράκη (που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αρχαιοπρεπώς μέσο παρακείμενο οδοντικόληκτου) ένα νόστιμο μεζεδάκι: «Η Ελλάδα προώρισθαι να ζήσει, και θα ζήσει!»

  10. gbaloglou said

    Λάθος του λογογράφου ή σαρδάμ του Τσίπρα;

  11. Γιάννης said

    7. χαχαχα

  12. Παναγιώτης Κ. said

    Όταν λοιπόν ο πολιτικός λέει άρες μάρες…θα τον αποκαλούμε πρόεδρο του Εδεσσαϊκού; 🙂

  13. cronopiusa said

    Το μήνυμα στο ΑΤΜ του Νοσοκομείου Χανίων

    Ο θάνατός του δημοψηφίσματος ήταν ακαριαίος και φαίνεται να επήλθε σε ελάχιστα μόλις λεπτά.

  14. cronopiusa said

    Trotski and the Treaty of Brest-Litovsk (1918)

  15. Tsopanakos said

    «… χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη ετυμολογική διαφάνεια…»

    Γιατί; Όσο περίεργα κι αν ακούγεται (ή γράφεται) ο βαρουφάκειος νεολογισμός, το νόημα είναι ξεκάθαρο, βλ. αφελληνίζω, αφαλάτωση, αφυπηρέτηση κτλ.

  16. Νικος Κ. said

    Το μήνυμα στο ΑΤΜ του Νοσοκομείου Χανίων δεν ακούγεται και τόσο λεβέντικο!
    (Δηλαδή αυτός που το γραψε είναι αποφασισμένος ν’ αντέξει τράπεζες κλειστές για μια (1) ώρα; Τρέμε Μέρκελ όταν οι Έλληνες είναι τόσο αποφασισμένοι!)

  17. cronopiusa said

    16

    έχετε δίκιο, αυτό είναι το σωστό

    Πεθαίνω, αλλά δεν παραδίνομαι

  18. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια -και για τα δεύτερα, διότι χτες άκουγα Βουλή ως τις 4 το πρωί κι έτσι ξύπνησα αργά. Ξενυχτισμένα μεζεδάκια έπρεπε να τα πω.

    3: Πώς μεταφράζεις το πρώτο; Περικοπές;

    4: Όσοι έχουν σπίτι στην Αίγινα προστατεύονται από την υποχρέωση αλληλεγγύης μεταξύ συμπαραθεριστών και συντοπιτών.

    6: Ωραίο παράδειγμα αυτό για την ονοματική και τη ρηματική σύνταξη, «είχε επιφορτιστεί να επιβλέπει τις τρεις πισίνες…»

    9: α) Τουλάχιστον το δεύτερο δεν βαραίνει τον λογογράφο, εκτός αν ήταν προετοιμασμένο
    β) Κι εγώ έτσι άκουσα, αλλά μου λένε ότι είπε -ται αλλά ψευδίζει λίγο.

    12 Κανονικά πρόεδρος Εδεσσαϊκού είναι εκείνος που δίνει μπερδεμένες εξηγήσεις. Υπάρχει ένα βίντεο που έχει γίνει κλασικό.

    15 Τι να σου πω, λιγότερο διαφανές είναι, ας πούμε, από το «απο-» π.χ. απομυθοποίηση.

  19. Μ. said

    Horribile scriptu, αλλά την αδικείτε τη Ραχήλ Μακρή αντιγράφοντας τον Σκάει. Δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=8bMtG8jXZG4#t=1m35s τι ακριβώς είπε. [από το 1:35 κ.ε.]

  20. sarant said

    Τα μεγάλα πνεύματα συναντιώνται, φιλτατε. Μόλις άκουσα το βιντεάκι και έκανα την επανόρθωση.

    Ακούγοντας το βιντεάκι, διαπιστώνω ότι η Ραχήλ Μακρή ΔΕΝ απέδωσε τον κάλβειο στίχο στον Κολοκοτρώνη. Η Μακρή διαβάζει ένα εκτενές απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, που τελειώνει με τη λέξη ελευθερία. Και μετά λέει «Και η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη,δεν ξέρω … κτλ.» Η Μακρή δεν αποδίδει τη φράση αυτή στον Κολοκοτρώνη, όπως φαίνεται από το «και».

  21. Μ. said

    Μια ακόμα παρατήρηση, αν επιτρέπετε: αν θυμάμαι καλά [και ένα πρόχειρο γκουγκλάρισμα φαίνεται να το επιβεβαιώνει] το Κολοκοτρώνειο απόσπασμα προέρχεται από έναν λόγο που εκφώνησε ο Γέρος του Μοριά στην Πνύκα. Στα απομνημονεύματά του, αν δε με απατάει η μνήμη μου, βρίσκεται το παραπλήσιο «ο κόσμος μας έλεγε τρελούς …».

    Να εξομολογηθώ ότι ακούγοντας τον Κάλβο από το στόμα της Μακρή θυμήθηκα ότι τον ίδιο στίχο είχε χρησιμοποιήσει ο Τσίπρας στο κλείσιμο της τελευταίας προδημοψηφισματικής του ομιλίας…

  22. sarant said

    21 Δίκιο θα έχετε για τον Κολοκοτρώνη.

  23. stratosbg said

    Reblogged στις a hairless ape.

  24. cronopiusa said

  25. Το λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα θυμάμαι ότι τον κάναμε στο σχολείο σον καιρό μου (επί Επταετίας).

  26. Οι δύο υπουργοί που ψήφισαν παρών, δηλώνοντας ότι δεν εφαρμόζουν τη συμφωνία, παραιτήθηκαν ή αποπέμφθηκαν ταυτόχρονα από τις θέσεις τους. Ή έχουν και λίγη τσίπα πάνω στη συνείδησή τους οι «παρόντες», ή/και ο πρωθυπουργός την αναγκαία αποφασιστικότητα να εφαρμοστούν όσα/αν συμφωνηθούν.

    Τι, όχι;

  27. Γιάννης Ιατρού said

    https://lh3.googleusercontent.com/2JBsGLbbhcVvFdd4S9OtlkVvU6QUmBsUkMGmTI3E0IY=w564-h529-no

  28. Γιάννης said

    26. +1

  29. Γιώργος Κεντρωτής said

    Νίκος: «Όποιος έχει πολύ Μπαμπινιώτη, βάζει και στα λάχανα».
    Γιώργος: «Και του καίγονται»!
    Την καλημέρα μου, φίλε μου

  30. Y. G. said

    24 – Τσακαλώτος για Μέρκελ / Υπογραφες

    Παντως ο κ. Τσακαλωτος φαινεται οτι ειναι ανθρωπος που μπορει να αυτοσαρκαζεται. Αυτο ειναι καλο. Δεν φοβηθηκε να δηλωσει οτι εχει τρακ. Και αυτο ειναι καλο. Και η υπογραφη του ειναι απαιχτη.

    Παμε καλα μεσα στο χαος 🙂

  31. Επίσης, ταυτόχρονα με τη μη ψήφο της παρών/παρούσα, παραιτήθηκε από τη βουλευτική της έδρα και η Αγλαΐα, καθώς δεν είχε καν τη γνωστή δικαιολογία των ψηφοφόρων της.

    Τι, όχι;

  32. gbaloglou said

    Τσίπρειος ήττα?

  33. Γς said

    Αυτό το είδατε βέβαια [από ανάρτηση εδώ]:

    http://caktos.blogspot.gr/2015/07/ti-piace.html

  34. ππαν said

    Μόνο ο βουλευτής του Καμμένου είχε τη μαγκιά να παραιτηθεί γιατί δεν συμφωνούσε. Μπράβο του -άκου τι έφτασα να γράφω

  35. Y. G. said

    26+34

    Θα δουμε συντομα ποιος εχει τσιπα.

  36. Pedis said

    Α βρε Νικοκύριε, το περίμενα ότι θα «παίξει» Μπρεστ-Λιτόφσκ, σήμερα.

    Μέχρι προχτές «έπαιζε» ο Φιντέλ το ’60 (χωρίς μονκάδα και γκράνμα … πώς να γίνει δα, δεν θα το άντεχε η δημοκραία στην ΕΕ και οι εταίροι «μας»), τη προηγούμενη εβδομάδα είδαμε πάλι τον Τσε διοικητή στη Λα Καμπάνια γωνία με πλατεια Συντάγματος και σήμερα έχουμε Λένιν μαζί με τους λευκούς (νουδουπασοκοπαταμιάρες) να ψηφίζουν αγκαλίτσα στο σοβιέτ της πετρούπολης και να ζητάνε έλεος από τον κάιζερ.

    Αναρωτιέμαι Σάντα Κλάρα θα παίξει ποτέ; Ή η σιέρρα μαέστρα είναι μόνο για μπάρμπεκιου της παρέας του Λαφαζάν;

    Έλεος!!!

    Υπάρχουν αρκετές ανακρίβειες στην αναφορά/σύγκριση/αναλογία με τη συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ. Να δυο: η γραμμή Λένιν δεν ήταν πλειοψηφική, μεν, αλλά καμιά από τις τρεις συνολικά δεν ήταν. Ο Λένιν δηλ. δεν έιχε μείνει μόνος του. Ποσώς ενδιαφέρει αυτό σήμερα, αλλά έτσι το αναφέρω. Το άλλο είναι ότι η Ρωσία παρέδωσε μερικά εδάφη στη Γερμανία του Κάιζερ, όχι όλη τη χώρα!

  37. Pedis said


    Εδώ Λένιν και Ντενίκιν ανταλάσσουν συγχαρητήρια και ευχές για την πατριωτική συμφωνία με τον Κάιζερ.

  38. 34 Δεν είναι μόνο θέμα μαγκιάς ή αξιοπρέπειας, αλλά και θέμα παράνοιας.
    Δεν δέχομαι τη συμφωνία, αλλά παραμένω στο υπουργείο μου να την εφαρμόσω;
    Δε δέχομαι αυτά που υποδεικνύει το κόμμα μου, αλλά παραμένω στην καρέκλα που μου χάρισε στο Επικρατείας;
    Λέω ξεκάθαρο όχι, αλλά κρατάω τη θέση μου στο κόμμα;

  39. 38

    Ναι, είναι αυτό που είχε πει ο Αντρέ Παπαντρέ «Κι όποιος διαφωνεί, να κατέβει απ’ το τραίνο»

    Αλλά άμα κατέβουν κι αυτοί απ’ το τραίνο, μήπως ο εκτροχιασμός γίνει ακόμη πιο βέβαιος;

  40. Στον 3ο όροφο της Κουμουνδούρου… https://pbs.twimg.com/media/CJoU84RUcAAQSrt.jpg

  41. LandS said

    @38 Η δήλωση όμως ήταν στο πνεύμα «Δεν δέχομαι τη συμφωνία, και παραμένω στο υπουργείο μου για να μη την εφαρμόσω»
    Για μένα, είναι πιο παράλογο.
    Αλλά δεν έχουν σημασία αυτά. Σημασία έχει ποιος θα φανεί ότι βούλιαξε τη βάρκα.

  42. cronopiusa said

  43. Y. G. said

    38 – Δεν είναι μόνο θέμα μαγκιάς ή αξιοπρέπειας, αλλά και θέμα παράνοιας.
    Δεν δέχομαι τη συμφωνία, αλλά παραμένω στο υπουργείο μου να την εφαρμόσω;
    Δε δέχομαι αυτά που υποδεικνύει το κόμμα μου, αλλά παραμένω στην καρέκλα που μου χάρισε στο Επικρατείας;
    Λέω ξεκάθαρο όχι, αλλά κρατάω τη θέση μου στο κόμμα;

    Κοιταξτε.

    Μπορω να παρω την αποφαση να παραιτηθω από κυβερνητικο αξιωμα για δυο λογους.
    (1) γιατι μονο το ΟΧΙ συναδει (*) με το τι ανθρωπος (θελω να) ειμαι. Αυτος ο λογος είναι η τσιπα και νομιζω ότι είναι πιο συνηθισμενος στη χωρα μας

    (2) γιατι το ΟΧΙ μου σημαινει ότι δεν μπορω να ειμαι πια αποτελεσματικη στα κυβερνητικα μου καθηκοντα και για το κομμα μου. Αυτος ο λογος είναι consequentialist και νομιζω είναι πιο συνηθισμενος στη βορεια Ευρωπη. Eνας φιλος συναδελφος, μελος του Σοσιαλιστικου Κομματος στην Ολλανδια, παραιτηθηκε από μελος της Ανω Βουλης για αυτόν ακριβως το λογο οχι για την τσιπα.

    Η παραιτηση αυτου που δεν συμφωνει, αυτου που λεει ΟΧΙ, είναι η ιδια. Το αποτελεσμα, δηλαδη η παραιτηση, είναι το ιδιο. Οι λογοι που οδηγουν στην παραιτηση όμως μπορει να είναι διαφορετικοι και εξαρτωνται από την πολιτικη κουλτουρα.

    (*) αυτή η λεξη παρατηρω ότι χρησιμοποιειται πολύ τελευταια και τη χρησιμοποιω τωρα για πρωτη φορα στη ζωη μου ετσι για πλακα 🙂

  44. Gpoint said

    # 38

    Και γιατί παραξενεύεσαι ;

    Μήπως ο Μαρινάκης δεν παραμένει πρόεδρος του ΟΣΦΠ ;;;

  45. Gpoint said

    Το μόνο που χάσαμε είναι η ελπίδα που είχμε όσο καιρό κυβερνούσε η δεξιά πως η Αριστερά μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα

  46. Νίκος Μαστρακούλης said

    0:
    – «Βέβαια, αφού η κοπέλα από τη φυλακή, Καλή Παρασκευή ήταν» -> λείπει το ρήμα («βγήκε από τη φυλακή»
    – Στον συντάκτη που σκόνταψε στον νόμο του Μέφρι, λείπει η παραπομπή στην πηγή.

    Κατά τα άλλα, δεν θα περίμενα παραιτήσεις/αποπομπές διαφωνούντων πριν κλείσει οριστικά η συμφωνία, αφού μόνο τότε θα καλούνταν να την εφαρμόσουν.

  47. Ριβαλντίνιο said

    😆 😆 😆

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

  48. Γς said

    37:

    Σωσίες τού Λένιν καί τού Στάλιν στήν Ερυθρά Πλατεία…γιά τίς φωτογραφικές ανάγκες τών τουριστών.
    Σέ αυτό τό πεδίο έχουμε νά επιδείξουμε κάτι;

  49. Pedis said

    Αυτό το καραγκιοζοκολλητήρι σε ποιον να φέρνει;

  50. 49

    σε ποιόν;

  51. IA said

    ΝΣ
    Είναι το λιγότερο θλιβερό οι άκαπνοι να συγκρίνουν την δική τους άνευ όρων και χωρίς καν μάχη παράδοση με τη συμφωνία Μπρεστ-Λιτοφσκ που υπέγραψαν οι ηρωικοί Μπολσεβίκοι.
    Ο Σύριζα κατάφερε σε 5 μήνες να στραγγίσει τη χώρα από τις όποιες εφεδρείες είχε για να μπορέσει να διαπραγματευτεί. Επέστρεψε τα 11δις του ΤΧΣ πλήρωσε όλες τις δόσεις άφησε τις τράπεζες ανοικτές ώστε να αδειάσουν, στράγγισε τα αποθεματικά δήμων ταμείων κλπ.

    Εγκληματική αμέλεια ή προδοσία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Όποτε το να παρομοιάζει κάποιος τον Τσιπρα με τον Λένιν είναι το λιγότερο προσβολή νεκρου.

    Αν ψάχνεις για μια αναλογία ιστορική διάλεξε καλύτερα τη Βάρκιζα χωρις όμως τον ηρωικό Δεκέμβρη

  52. Επειδή βλέπω μια πλειοδοσία χαιρεκακίας από κάποιους οπαδούς της απραξίας, τους συνιστώ να συνεχίσουν χωρίς πρόβλημα.
    Οι πρώην εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική, τον 902 και το Ριζοσπάστη δεν έχουν ίντερνετ για να τους δούν…

  53. IA said

    52
    για αυτους υπογραφετε το νεο μνημονιο ;
    να και μια νεα δικαιολογια

  54. spiral architect said

    Σκύλε μου η χαιρεκακία έρχεται περισσότερο από τη μεριά της (ακρο)δεξιάς και εδώ και στα σόσιαλ μήδια. :/

  55. cronopiusa said


    ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ

  56. 53

    Απαξιώ. Προφανώς θεωρείς πως αυτός ο λαός αξίζει να τιμωρηθεί που δεν ακολούθησε το κόμμα. 👿

    54

    Μακάρι, φίλε. Κι όπως θα είδες παραπάνω κι εγώ πικρόχολος και πικραμένος είμαι με τις εξελίξεις. Φυσικά και χρειάζεται κράξιμο. Αλλά όσοι κράζουν να κοιτάνε και λίγο το ντουλάπι τους για σκελετούς. Μικρή χώρα είμαστε και γνωριζόμαστε.

  57. sarant said

    Eυχαριστώ για τα νεότερα και να με συμπαθάτε που έλειπα αρκετές ώρες.

    29: Καλημέρα σου Γιώργο Κεντρωτή!

    26-34-38: Για παραιτήσεις είναι νωρίς, αλλά αν υπογραφτεί η συμφωνία θα υπάρχει πρόβλημα, ποιος θα την εφαρμόσει.

    36: α) Έχω βάλει ντισκλαίμερ στο τέλος. Το ενδιαφέρον σημείο για μένα είναι πως όταν κάνεις διαπραγματεύσεις απορρίπτεις όρους και μετά μπορεί να σου συμβεί να δεχτείς χειρότερους.
    β) Εδώ τα χαλάμε, δεν είναι ανακρίβειες αυτά που επισημαίνεις εκτός αν κάνεις διδακτορικό. Καταρχάς, ανέφερα πόσα εδάφη έδωσε -το ότι δεν έδωσε ολόκληρη τη χώρα δεν είναι θέμα ακρίβειας ή ανακρίβειας. Κι έπειτα, στην αρχή ο Λένιν ήταν virtually alone στη μπολσεβίκικη ΚΕ (λέει η Βικιπαίδεια -αν ήταν κι άλλοι τρεις στους 30 μαζί του δεν αλλάζει τίποτα).

    43 Το SP πάντως είναι το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τον τίτλο του

    46 Μερσί για τις διορθώσεις, για τις παραιτήσεις συμφωνούμε

    51 Άκαπνοι είναι οι περισσότεροι πλέον σε ολα τα αριστερά κόμματα, για βιολογικούς λόγους Πάντως, όλες οι προοδευτικές κυβερνήσεις του πλανήτη και πολλά μαζικά ΚΚ δεν έχουν την ίδια γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ.

    54 Η χαιρεκακία εδώ που τα λέμε είναι σήμερα δικαιολογημένη.

  58. Ριβαλντίνιο said

    Και τίποτα να γελάσουμε

    Πολιτική επικαιρότητα

    τρίο μνημόνιο

    τελευταία πρόταση

    Δημοψήφισμα

    Βαρουφάκης

    Αίγινα

    Συμφωνία

    Άσχετα και παλιά

    Δεν πληρώνω

    Ζωή

    κομματόσκυλο

    Ρονάλντο

    πάει πακέτο με το παρακάτω

    αίτηση

    Eργοδότης

    Aρκάς

    ΣΥΡΙΖΑ

    Αγάπη

  59. Ριβαλντίνιο said

    @ 57 Σκύλος της Β.Κ.
    «να κοιτάνε και λίγο το ντουλάπι τους για σκελετούς.»

    Σκελετοί

  60. Όταν ο Τσίπρας βρήκε τον ταύρο, που είχε αρπάξει την Ευρώπη.

    Μια φρέσκια, «εκ των έσω», κριτική στην κυβέρνηση.

  61. Κάποια χαζομάρα έκανα με το πρώτο λινκ

    http://imgur.com/0AKHF74

  62. Γς said

    Κάπου κολλάει η υπόθεση!

    Grexit για μια πενταετία με ανθρωπιστική βοήθεια και τέτοια.

    Ετσι και σκαλώσει η δουλειά…
    … Κάηκε το μουνάκι τους [σας]!

  63. Γιάννης Ιατρού said

    Το tweet του Σίμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπου του Γάλλου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί …..
    [video src="https://pbs.twimg.com/tweet_video/CH7x272WUAAlSv4.mp4" /]

  64. spiral architect said

    Και εμεις σας αγαπάμε! ❤

  65. Γιάννης Ιατρού said

    ups, κάτι href etc. ξέχασα … :(, τλεος πάντων, μπορείτε να τα δείτε αντιγράφοντας το λινκ

  66. Βάταλος said

    Αγαπητοί κύριοι, επιτρέψατέ και εις τον γερο-Βάταλον να εκφράση ωρισμένας απόψεις επί της παρούσης αναρτήσεως

    1) Συγχαίρω τον κ. Σαραντάκον, που ήκουσε την προτροπήν του γερο-Βατάλου
    https://sarantakos.wordpress.com/2015/07/08/stalega/#comment-299506 και περιέλαβε εις τα σημερινά μεζεδάκια του την πελωρίαν γκάφαν των κειμενογράφων του κ. Τσίπρα που τον ώθησαν να ξεστομίση εντός του Ευρωκοινοβουλίου πως η «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους διδάσκει ότι «Νόμος είναι το δίκιο του Ανθρώπου». Πιστέψατέ μοι ότι η η σημερινή αύτη πράξις του κ. Σαραντάκου απαιτεί μέγα θάρρος, διότι έρχεται εις αντίθεσιν με το προχθεσινόν πρωτοσέλιδον της «Αυγής».

    Αναγιγνώσκω την «Αυγήν» από 28 ετών νεαρός (1963), την επαύριον του τροχαίου του Γρηγορίου Λαμπράκη από το τρίκυκλον του Σπυρίδωνος Γκοτζαμάνη. ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ: Δεν υπάρχει είς διορθωτής εκεί εις την Αγίου Κωνσταντίνου να προφυλάξη την εφημερίδα από την φοβεράν γκάφαν που διέπραξε την Πέμπτην με το ως άνω πρωτοσέλιδόν της;

    2) Αλλά, τι λέγω; Την ιδίαν ημέραν εις το οπισθόφυλλον των «ΝΕΩΝ» ο πλέον ακριβοπληρωμένος Ρωμιός δημοσιογράφος, Γιαννάκης Πρετεντέρης, αφιέρωσεν ολόκληρον άρθρον εις την «Αντιγόνην» του Τσίπρα και ουδ’ επί στιγμή υπωψιάσθη την φοβεράν γκάφαν των πρωθυπουργικών κειμενογράφων, ειδάλλως θα την κατήγγελλε δημοσίως

    Μετά πάσης τιμής
    Β.

    ΥΓ: Ολίγον μετά το μεσονύκτιον απόψε, ο γέρων Βάταλος θα αποκαλύψη εν τω παρόντι ιστολογίω τι θα συμβή εις το Ρωμέικον το βράδυ της Κυριακής, ανήμερα της πρώτης επετείου του νέου μας Αγίου: Του γέροντος Παϊσίου Εζνεπίδου (εκοιμήθη την 12ην Ιουλίου 1994), όν η Αγία Εκκλησία μας ηγιοποίησε τον περασμένον Ιανουάριον. Αι πληροφορίαι του γέροντος Βατάλου και αυτήν την φοράν προέρχονται από την εγγόναν του (ανωτέρα υπάλληλος εις πρεσβείαν μεγάλης Δυτικής Χώρας) και θα ιδήτε ότι θα επαληθευθώσι, όπως επαληθεύθησαν αι αποκλειστικαί πληροφορίαι του διά τον απροσδόκητον θρίαμβον του ΟΧΙ εις το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αι οποίαι κατεγράφησαν ενταύθα και πάλιν ξημερώματα Κυριακής

  67. Θα σκίσω τη βιζόν μου!

    Ραντεβού με το Ραχηλάκι

    http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/default/public/rahil.jpg?itok=192-N_XK

    http://www.topontiki.gr/article/136353/i-rahil-makri-kataggellei-roz-montaziera-rantevoy-sta-goynaradika

  68. Γιάννης Ιατρού said

    [video src="http://pbs.twimg.com/tweet_video/CH7x272WUAAlSv4.mp4" /]

  69. sarant said

    63 Ωραίο τζιφάκι!

  70. Γιάννης Ιατρού said

    @63 / 68
    κάτι μου πάει στραβά με το βιντεάκι, sorry

  71. Corto Maltese said

    «Το Υπουργείο Παιδείας προειδοποιεί ότι η μεταφορά ιστορικών προηγουμένων στο παρόν είναι παρακινδυνευμένη, ενδέχεται να προκαλέσει παραπλάνηση και γίνεται με προσωπική σας ευθύνη».

    Ναι, αλλά αν πάψουμε να παρακινδυνεύουμε τον εντοπισμό των ιστορικών αναλογιών, η ιστορική επιστήμη θα απωλέσει τον διδακτικό της χαρακτήρα.

  72. qq said

    Πότε θα μάθετε επιτέλους, ο κόσμος του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο του 1917. Απολύτως καμία. Χιλιάδες κόσμοι μας χωρίζουν. Τότε ίσχυε σε σκοτώνω για να ζήσω, σήμερα ισχύει σε βοηθάω για να με βοηθήσεις να με βοηθήσω. Επιτέλους, ξεκολλήστε.

  73. Γιάννης Ιατρού said

    @69

    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το ποιός και πότε έκανε την ανάρτηση στο twitter ….

  74. smerdaleos said

    @58, Ριβαλντίνιο: Ζωή
    —-

    Μπα Ριβαλντίνιο , η Ζωή Κ. είναι περισσότερο «Λάσκαρη» και από τη Ζωή Λ.

    laskar = «πολεμιστής/μαχητής» στην μεσαιωνική Περσική (πέρασε σαν δάνειο στον Αρμενο-Γεωργιανό κόσμο, απ΄όπου μάλλον προέρχονταν οι «βυζαντινοί»/Ρωμαίοι Λασκαρίδες).

    *viHros = «άνδρας» > vir

    *viHro-h2k-h3onh2 > virāgō = «ανδρομενής γυναίκα, γυναίκα που έχει (*-(i)h2onh2) μπόλικη (*-h2k-) ανδρότητα» (virilitas) που έλεγαν και οι «πάλαι Ῥωμαίοι».

    Η σύγκριση μεταξύ των «πάλαι» και «νῦν» Ρωμαίων του Ατταλειάτη

  75. Μαρία said

    63
    Ποιο απ’ όλα; https://twitter.com/socbxl

    Μάλλον αυτό https://twitter.com/kostast/status/612192698020298752

  76. giorgos said

    Καί τό ΚΚΕ άν ήταν στη θέση τού ΣΥΡΙΖΑ τά ίδια ακριβώς θά έκανε . Γιατί αύτά τά περί κοινωνικοποίησης μέσων παραγωγής , άνοιγμα ναυπηγείων κλπ είναι απλά λαικισμοί καί δημαγωγίες καί τίποτε άλλο .
    Δέν υπάρχουν μέσα παραγωγής στήν Ελλάδα ,καί ούτε υπάρχει ποτέ περίπτωση όσα ναυπηγεία καί όσες βιομηχανίες ζάχαρης καί νά ανοίξει, πού λέει ό Κουτσούμπας , νά γίνουν ποτέ αυτές ανταγωνιστικές.

  77. qq said

    Έχει απολύτους βάσιμους λόγους να τα ζητά αυτά ο Σόιμπλε. Αν κρίνουμε από την υπογραφή της 20 Φεβρουαρίου, όπου ακόμα και σήμερα δεν ξέρουμε τι υπογράψαμε και δεν έχουμε δει τις υπογραφές και την συμφωνία τη θεωρούμε είτε ανύπαρκτη είτε κουρελόχαρτο είτε γενοκτονία (κατά τα λεγόμενα Μητροπούλου και Ζ. Κωνσταντοπούλου, και πλείστων άλλων), έ, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

  78. sarant said

    75 Ναι, αυτό.

    74 Δεν θυμάμαι αν έχει σχέση το laskar με το ασκέρι.

  79. Γιάννη Ιατρού,

    με αυτά τα .mp4 (που δεν είναι τζιφάκια) απλά αντιγράφεις την πλήρη διεύθυνση και αν θες να φαίνεται την επικολλάς μόνη της σε νέα αράδα ή αν θες να φαίνεται μόνο η διεύθυνση την επικολλάς σε αράδα με γράμματα.

    Πχ (οι σχέσεις Ελλάδας και Ευρώπης) http://imgur.com/QNZQAbG

    και τι θα κάναμε στην Ευρώπη αν άνοιγε η κάνουλα με το ρευστό

    http://imgur.com/omeAvJU

  80. 78

    Νικοκύρη

    υπάρχουν και οι (πολύ μεταγενέστεροι) Askaris (ιθαγενείς στρατιώτες των ευρωπαϊκών αποικιοκρατιών)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Askari

  81. Γιάννης Ιατρού said

    @75 Μαρία : το πρώτο είδα δηλ. το retweet του Σιμον

    @79 Σκύλε, δυστυχώς δεν δουλεύει με αυτό το βιντεάκι αυτό που λές, κι εγώ αυτό έκανα αρχικά 😦

  82. Theo said

    Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, Νικοκύρη!
    (Πριν από κάποιες μέρες το είχες γράψει σωστά 🙂

  83. Μαρία said

    78

    Λασκάρεως (αλλά όχι αυτού που νομίζετε)

  84. smerdaleos said

    @78, Νίκο: 74 Δεν θυμάμαι αν έχει σχέση το laskar με το ασκέρι.

    Έχει Νίκο.

    https://en.wiktionary.org/wiki/asker#Turkish

  85. qq said

    Βλέπω ΕΡΤ και καραφλιάζω. Όχι μόνο από το Ευρώ, αλλά στο σύμπαν θα μας εκτοξεύσουν.

  86. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    38 – Ο λαός με ψήφισε για να δώσω μάχες, όχι να φυγομαχώ και να παραδώσω τα όπλα. Αυτή η βερσιόν πώς σου φαίνεται; δεν έχει μια επαναστατική εσάνς;

    39 – Κακό, πολύ κακό, κάκιστο πράγμα η ελπίδα, κρατάει χειραγωγημένους και άπραγους τους ανθρώπους, μαζί με τον φόβο που τους παραλύει. Πάνω στον φόβο και την ελπίδα, είναι δομημένη η κοινωνία των ανθρώπων, δεν είναι τυχαίο που είναι από τις πρώτες έννοιες που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά.

    44 – Mακράν η πιο φιλοσοφημένη κουβέντα των τελευταίων δύο εβδομάδων στο ιστολόγιο, απλή κι αληθινή. Μ΄αυτή την αξία γαλουχήθηκαν οι μεταπολιτευτικές γενιές, τέτοιους εκπροσώπους στέλνουν στην Βουλή..

  87. sarant said

    82 Ε, του έδωσα προαγωγή!

    83-94 Μερσί

  88. Avonidas said

    #62. Ναι, προσωρινό Grexit. Να βγούμε από το ευρώ και να ξαναμπούμε, μήπως δουλέψει.

    Μα τώρα, σοβαρά συζητάμε αυτές τις μαλακίες; Είναι πολύ απλό, ο Σόιμπλε είδε ότι έχουμε κρατήσει το σώβρακο και μας φοβερίζει ότι θα μας κόψει τον κώλο, για να μας το πάρει κι αυτό.

    Τα άλλα περί χαμένης εμπιστοσύνης τ’ ακούω βερεσέ. Ποτέ δεν μας είχαν καμία εμπιστοσύνη, εμείς δεν ξέρω γιατί τους έχουμε.

  89. 83 Μερσί κι εγώ 🙂

  90. qq said

    Άμα δεν τους έχεις εμπιστοσύνη και αυτοί δεν σου έχουν καμία, τότε κοπάνα την. Διότι, όλη η ΕΕ είναι οικοδομημένη πάνω σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Απολύτως. Ανήκουστα πράματα αυτά, αλλά έτσι είναι. Ο κόσμος προόδευσε και δεν κόλλησε στο 1917.

  91. Αυτόν τον τρόλλαρο τον έχετε δει; https://twitter.com/islandlayer

    κάθε τόσο αλλάζει το όνομα (Πότε Λαφαζάνης, πότε Τσακαλώτος κοκ) και λέει διάφορα κουλά. Και έρχονται σοβαροί (οθντκ) ιστότοποι και αναπαράγουν τις δηλώσεις του ως αυθεντικές!

  92. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    51 – «Ο Σύριζα κατάφερε σε 5 μήνες να στραγγίσει τη χώρα από τις όποιες εφεδρείες είχε για να μπορέσει να διαπραγματευτεί. Επέστρεψε τα 11δις του ΤΧΣ πλήρωσε όλες τις δόσεις άφησε τις τράπεζες ανοικτές ώστε να αδειάσουν, στράγγισε τα αποθεματικά δήμων ταμείων κλπ.»
    Στο ίδιο διάστημα το ΚΚΕ εκτός του να βελάζει, τι έκανε;
    Πέντε χρόνια τώρα, έχει εξαθλιωθεί η εργατική τάξη, και το ΚΚΕ πάει από το κακό στο χειρότερο, είναι πιο κάτω απο Χ.Α και ποτάμια, αλλά βαφτίζει το λαϊκό ΦΤΥΣΙΜΟ ψιχάλα, και συνεχίζει απτόητο τον «επαναστατικό» του αγώνα από τα γραφεία του Περισσού, επιχορηγούμενο απο τον καπιταλιστικό κρατικό κορβανά.
    Κυριολεκτικά, ΚΟΜΜΑ ΣΤΑΛΕΓΑΚΙΑΣ

    52 – Δεν είναι πολιτικό επιχείρημα αυτό σκύλε, μου θυμίζει το «κι εσείς κάνατε τα ίδια».
    Άλλο κυβέρνηση, κι άλλο πολιτικός παρίας όπως είναι (κατήντησαν) το ΚΚΕ, η μεν αποφασίζει, ο δε είναι αριβίστας, δεν έχουν την ίδια βαρύτητα.

  93. Avonidas said

    #90. 😀 😀 😀 😀 😀

  94. Μαρία said

    91
    Ε βέβαια, τον λίνκαρα κι εγώ προχτές, μόλις ντύθηκε Τσακαλώτος. Μια κυρία που την πάτησε, τον συμβούλευε να αλλάξει το ντύσιμό του.

  95. Γιάννης Ιατρού said

    διά βησιγοτθομαθείς 🙂

  96. Γιάννης Ιατρού said

    Να προτείνουμε στον Carsten S., να βοηθήσουμε και να στείλουμε το #varuf να ενισχύσει το team του #BMF

  97. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Τόσες κοινωνικές και πολιτικές-κομματικές αναλύσεις, (οι υστερικές κραυγές, και οι κατάρες υπερτέρησαν συντριπτικά βέβαια) από τόσους σχολιαστές για το τι φταίει που βρεθήκαμε σ΄αυτή την δεινή θέση, και κανείς δεν έθεσε το ερώτημα, που η απλή απάντησή του εξηγεί τον λόγο. ΓΙΑΤΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ;

  98. qq said

    Είμαι πεισμένος, ο Σόιμπλε παρακολούθησε την χθεσινή ομιλία της Ζωής στο κοινοβούλιο και σκέφτηκε, με αυτούς τους παλαβούς δεν γίνετε χωριό να κάνεις. Και να υπογράψουν θα πουν, ποιος εγώ ποτέ γαλάζια μονταζιέρα είναι αυτά

  99. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Η επίδραση των συλλογικών ψυχώσεων, στην πολιτική

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/07/2015 13:49

    Σύμφωνα με εκλαίκευση του Scott Peck, η »ψύχωση» και η »νεύρωση», αντιδιαστέλλονται ανάλογα με το αίσθημα και την στάση,του ατόμου, ως προς την ανάληψη των ευθυνών του και την στάση του απέναντι σε αυτές.

    Οι μεν »νευρωσικοί» έχουν την τάση να επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στον εαυτό τους και να νιώθουν ενοχές πέρα από αυτές που πραγματικά τους αναλογούν, οι δε »ψυχωσικοί», έχουν την τάση να επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στους άλλους και να απενοχοποιούν τον εαυτό τους, για όλα.

    Οι θεωρίες συνωμοσίας και κακόβουλων εξωτερικών επιρροών,είναι σημαντική ανάγκη των ψυχωσικών, διότι βοηθούν στην λογική επεξεργασία της απενοχοποίησής τους. Σε συλλογικό, εθνικό, φυλετικό, κλπ, επίπεδο όπου οι διάφοροι «συλλογικοί μύθοι», αφθονούν, η επιλογή και ανεύρεση κακόβουλων ξένων συνωμοσιών, είναι γενικά πολύ εύκολη και πρόσφορη. Έτσι χρησιμοποιείται κατά κόρον από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου και όσο περισσότερο χρησιμοποιείται τόσο πλησιάζουμε στον πολιτικό όρο του πολιτικού »λαικισμού».

    Η βολική απέκδυση των ευθυνών ενός λαού, από τους πολιτικούς του, αποτελεί σκόπιμη και κακόβουλη ώθηση της ψυχοπαθολογίας του, σε πολύ χειρότερα επίπεδα ψυχικής υγείας, με καταστροφικά συνήθως αποτελέσματα,στις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει αυτός ο λαός. Είναι σαν να οπλίζεις έναν ψυχικώς πάσχοντα και εν συνεχεία να τον εξωθείς σε δράση. Στην χώρα μας, είναι φανερό, ότι η »ψυχωσική» στάση έχει αναμφισβήτητο προβάδισμα, γιαυτό και οι θεωρίες συνωμοσίας είναι τόσο δημοφιλείς, σε όλο το φάσμα των ιδεολογιών που υπάρχουν στην παρούσα φάση.

    Κάθε κόμμα έχει φτιάξει και προσπαθεί να επιβάλει τον μύθο του, διανθισμένο συνήθως με μεγάλες δόσεις απενοχοποιητικών συνωμοσιών, για να είναι πιο εύπεπτος και εύληπτος από τους επιρρεπείς προς την ψύχωση πολίτες.

    Συνεπώς οι πολίτες, πέρα από τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν με την λογική επεξεργασία, των δεδομένων, έχουν να παλέψουν με τις υποσυνείδητες νάρκες που τοποθετούνται στον ψυχισμό τους,από την πλειοψηφία των λαικιστών πολιτικών, που ξυπνάνε αμέτρητους υποσυνείδητους φόβους στην ψυχή τους.

    Τσιφτελίδης Γιώργος

    σχόλια
    …..
    ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ | 03/07/2015 16:26
    Σέρνονται και σοβαρότερες ψυχικές παθήσεις από αυτές που αναλύονται στο άρθρο. Πρώτη- πρώτη το παραλήρημα μεγαλείου, βαριάς μορφής ψύχωση καθενός που αναλαμβάνει ένα πόστο, από κλητήρα ως διοικητή. Μετά οι παραληρηματικές ιδεοληψίες πεποιθήσεων ανεπίδεκτων διόρθωσης με λογικές αποδείξεις (καταδίωξης, ζηλοτυπίας, θρησκοληψίας, ανατροπής της κοινωνίας). Ακόμη και φόνοι δικαιολογούνται από τους πάσχοντες αυτούς ως φωνή θεού ή οργή λαού (Κ. Γαρδίκας Εγκληματολογία) Είτε νευρωσικοί είναι αυτοί είτε ψυχωσικοί στα ίδια εγκλήματα θα επιδοθούν. Η βούλησή τους δεν είναι ελεύθερη αλλά κατευθύνεται από την πάθησή τους που τους παριστά ως λυτρωτές, προφήτες κ.λ.π.
    αντωνης ρ.απάντηση 26+ 2-

    http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=718855

  100. qq said

    Τσίπρας: «Πολιτικό Grexit με οικονομική πρόφαση.»

    Καταζητείτε ινστρούχτορας να το ερμηνεύσει.

    Έως τότε τα εξής. Διώξαμε το ΔΝΤ, αλλά είναι αυτό νίκη ή ήτα? Γιατί επέμενε η Γερμανία στην συμμετοχή του? 1. Διότι η ΕΕ δεν έχει μηχανισμό ελέγχου ούτε την πείρα. Έως το δημιουργήσει θα περάσει κάνα χρόνος, λεφτά με το σταγονόμετρο. 2. Το χρέος είναι βιώσιμο, ή μή? Αν είναι βιώσιμο (και να μην είναι, θα λέμε ότι είναι), έχει καλός. Αν δεν είναι, (ή είναι αλλά λέμε ότι δεν είναι) γκρέξιτ για να γίνει. (Πως θα γίνει? Με πληθωρισμό.) 3. Πυροβολήσαμε και τα δυο πόδια μας.

  101. sarant said

    Και κοντά σε όλα, εξαιτίας των διακοπών του Βαρουφάκη τα κανάλια παίζουν διαρκώς Αίγινα!

  102. Γιάννης Ιατρού said

    @101 Αίγινα Λούης 🙂

  103. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Ευτυχως που , απο το 2006, ξενοικιασαμε το ταπεινο εξοχικο μας διαμερισματακι στην Σουβαλα, την πλεον λαίκη περιοχη της Αιγινας.

  104. eliency said

    Σωστά σχολιάσατε πιο πάνω, παρόλο που νομίζω ο ζήλος που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος είναι η σωστή λέξη, μόνο που έπρεπε να το συντάξει διαφορετικά, λέγοντας ότι έδειξε αυτό τον ζήλο παρακινούμενος από τον προλαλήσαντα Μανώλη Γλέζο…Αυτό που αξίζει να αναφερθεί επίσης είναι η αναφορά του Μιχαλολιάκου στην ΕΟΚΑ, όπου έσφαλε (ξανά) κλίνοντας το ακρώνυμο «όπως την εποχή της ΕΟΚΑΣ (sic) που έλεγαν την Ελλάδα και ας τρώγομεν πέτρες…»

  105. τόχα βάλει και παλιότερα αλλά…

  106. cronopiusa said

    » Ετσι και σκαλώσει η δουλειά…
    … Κάηκε το μουνάκι τους [σας]! »

    Αμάν πια με τον σεξισμό και την virilitas σας! Τέρμα τα σεξιστικά!
    Τι έχετε τέλος πάντων στο κεφάλι σας,
    ένα μουνί με τρίχες;

    Κάπου κολλάει η υπόθεση!

    Στάθης Κουβελάκης: Από τον παραλογισμό στην τραγωδία;

    Ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς των «δανειστών»

  107. Μαρία said

    104
    Κάποια ακρωνύμια κλίνονται στη λαϊκή γλώσσα αλλά πρόσφατα και στην ευρωβουλή.
    Σπυράκη, της ΔΕΗς στο 0:56 https://www.youtube.com/watch?v=XMDaUVZEMUo

  108. Ουχ, μεγαμεζές από Ρένα Δούρου

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9E%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82_%28%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B7%29

  109. Νίκος Μαστρακούλης said

    95: Η ίδια είδηση διά μη βησιγοτθομαθείς.

  110. qq said

    Μου λένε, όλα αυτά δεν τα ξέρουν? Δεν έπρεπε να τα ξέρουν? Το έγκλημα είναι προμελετημένο. Είτε με το ένα είτε με το άλλο αποτέλεσμα.

  111. sarant said

    104 Tην άκουσα την ομιλία του, και άκουσα και τη ρήση με τις πέτρες, αλλά δεν πρόσεξα αυτό που λέτε με το «της Εόκας». Εντάξει, τα λαϊκά λάθη τα αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια -αν και όχι τον Μιχαλολιάκο.

    108 Καλό παράδειγμα

    109 Μόλις το συζητούσα στο ΦΜπ

  112. Ή ιδέα — που όλοι διέψευσαν ότι αντιμετωπίζεται σοβαρά — να βγει προσωρινά από την ΟΝΕ ή Ελλάδα εν μου φαίνεται τόσο τρελή. Τον καιρό του χρυσού κανόνα, τον ΙΘ’ αιώνα, σε κρίσιμες περιστάσεις, π.χ. πολέμους, επιβαλλόταν προσωρινά ή αναγκαστική κυκλοφορία, σταματούσε δηλαδή προσωρινά ή μετατρεψιμότητα του χαρτονομίσματος σε χρυσό, πάντοτε όμως με την προοπτική να αποκατασταθεί εν καιρώ — και έτσι γινόταν, ακόμα και στην Ελλάδα, όπου στις αρχές του Κ’ αιώνα ή δραχμή ξανάγινε μετατρέψιμη για λίγα χρόνια. Αυτά τελείωσαν με τον Α’ Π.Π., αλλά ή Συνθήκη του Μααστρίχτ μας έχει ξαναφέρει σε συνθήκες παρόμοιες με του χρυσού κανόνα, μόνο χωρίς μέταλλο…

  113. Γς said

    106:

    >Τι έχετε τέλος πάντων στο κεφάλι σας,
    ένα [μπιπ] με τρίχες;

    El origen del mundo

  114. Άκουσα καλά; Μπορεί να πέσει εξαιτίας μας η φινλανδική κυβέρνηση; Ε ρε γλέντια…

  115. Corto Maltese said

    Η Φινλανδία άρχισε τα όργανα.
    Γκραν Γκινιόλ.

  116. Στα εσωτερικά νέα:

  117. sarant said

    117 Πάντως το ιντερνετικό χιούμορ γνωρίζει λαμπρές στιγμές!

  118. Ριβαλντίνιο said

    @ sarant
    «Και κλείνω οριστικά με ένα ιστορικό, ας πούμε, σχόλιο που έκανα στο Φέισμπουκ για να δείξω ότι δεν είναι πρωτοφανές όποιος διαπραγματεύεται να αναγκαστεί τελικά να δεχτεί όρους βαρύτερους από αυτούς που είχε απορρίψει σε προηγούμενη φάση των διαπραγματεύσεων.»

    Στο περίπου τώρα, όχι δηλαδή διαπραγμάτευση, αλλά κάτι παρόμοιο έχουμε με τους Ίωνες και τον Κύρο ?

    «141.1 Ἴωνες δὲ καὶ Αἰολέες, ὡς οἱ Λυδοὶ τάχιστα κατεστράφατο ὑπὸ Περσέων, ἔπεμπον ἀγγέλους ἐς Σάρδις παρὰ Κῦρον, ἐθέλοντες ἐπὶ τοῖσι αὐτοῖσι εἶναι τοῖσι καὶ Κροίσῳ ἦσαν κατήκοοι. ὁ δὲ ἀκούσας αὐτῶν τὰ προΐσχοντο ἔλεξέ σφι λόγον, ἄνδρα φὰς αὐλητὴν ἰδόντα ἰχθῦς ἐν τῇ θαλάσσῃ αὐλέειν, δοκέοντα σφέας ἐξελεύσεσθαι ἐς γῆν· 141.2 ὡς δὲ ψευσθῆναι τῆς ἐλπίδος, λαβεῖν ἀμφίβληστρον καὶ περιβαλεῖν τε πλῆθος πολλὸν τῶν ἰχθύων καὶ ἐξειρύσαι, ἰδόντα δὲ παλλομένους εἰπεῖν ἄρα αὐτὸν πρὸς τοὺς ἰχθῦς «παύεσθέ μοι ὀρχεόμενοι, ἐπεῖ οὐδ᾽ ἐμέο αὐλέοντος ἠθέλετε ἐκβαίνειν ὀρχεόμενοι.» 🙂 141.3 Κῦρος μὲν τοῦτον τὸν λόγον τοῖσι Ἴωσι καὶ τοῖσι Αἰολεῦσι τῶνδε εἵνεκα ἔλεξε, ὅτι δὴ οἱ Ἴωνες πρότερον αὐτοῦ Κύρου δεηθέντος δι᾽ ἀγγέλων ἀπίστασθαι σφέας ἀπὸ Κροίσου οὐκ ἐπείθοντο, τότε δὲ κατεργασμένων τῶν πρηγμάτων ἦσαν ἕτοιμοι πείθεσθαι Κύρῳ.»

    https://el.wikisource.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%B9_(%CE%97%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%85)/%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E#v141

  119. cronopiusa said

    Η Αριστερά δεν νομοθετεί τη νύχτα

  120. Γς said

    Η κρίσιμη νύχτα του Eurogroup

    Αυτή η νύχτα μένει που θα ‘μαστε μαζί,
    θα φύγεις μακριά μου πριν έρθει το πρωί.
    Αυτή η νύχτα μένει…

  121. Μαρία said

    116
    Αμελητέα ποσότητα στον ΕΜΣ.

  122. Στην ταινία The Long Good Friday (1980) του John Mackenzie με τον Bob Hoskins και την Helen Miren υπήρχε το μεταφραστικό πρόβλημα με το Long και το Good ως δύο εκδοχές του «μεγάλη». Το είδα προχθές σε αίθουσα (BFI – Studio) και έψαξα την ελληνική απόδοση. Ήταν Βρώμικο Σαββατοκύριακο. https://www.youtube.com/watch?v=qB98WQ4SgRk.

  123. Avonidas said

    #121. Μην έχεις ελπίδες ότι θα κριθεί απόψε. Δεν θα ήταν αντάξιο ενός σαδιστή όπως ο Σόιμπλε.

    Θέλουν, λέει, ότι συμφωνηθεί να το περάσουμε από τη Βουλή — με άλλα λόγια, να δώσουν κώλο και οι τελευταίοι διαφωνούντες. Μετά, θα πρέπει τα μέτρα που συμφωνήσαμε να αρχίσουν να ψηφίζονται από βδομάδα κιόλας, και βλέποντας θα μας πούνε αν μείναμε στο ευρώ ή πήραμε το μακρύτερο.

    Έχουμε βδομάδες ακόμα μπροστά μας, μη ντυθείς. Και στο τέλος, θα έχουμε αγαπήσει το Μεγάλο Αδελφό…

  124. Gpoint said

    Εβλεπα στο Μέτσο την Τραβιάτα από την παρισινή όπερα…
    και πήγε το μυαλό μου…
    Βιολέττα η Ελλάδα και Αλφρέδος ο Τσίπρας
    όλα γίνονται
    εδώ ο ΠΑΟΚ ΄εριξε χαλαρά 4 στην διναλίστ του Γιορόπαλίγκ

    (άμα παίζουν Μάλλερ μετά από Βέρντι δεν έχεις άλλη επιλογή από το να κλείσεις την τηλεόραση )

  125. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    115 – E όχι και εξαιτίας μας, τα οικονομικά προβλήματα των περισσοτέρων χωρών της ευρωζώνης κρύβονται εξαιτίας μας, τα οποία βέβαια, μετά την οποιαδήποτε λύση του ελληνικού προβλήματος, θα βρεθούν σιγά σιγά στο προσκήνιο (ενδεχομένως και απότομα, η Ουκρανική φλόγα αναμμένη είναι, άγνωστες οι βουλές της μαμάς Αμερικής) εκεί να δείς ομορφιές, και τότε να δούμε ποιός θα φταίει.

    Το λυπηρό συμπέρασμα που βγαίνει απο την παγκόσμια οικονομική κρίση που άρχισε το 2007, είναι ότι οι αναπτυγμένοι λαοί, είναι εντελώς άβουλοι, και χειραγωγημένοι από τις τράπεζες μέσω των ΜΜΑ και των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων που τις υπηρετούν.
    Η λογική και η κριτική σκέψη, απουσιάζουν απελπιστικά απο την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Κανείς λογικός άνθρωπος, δεν θα πίστευε ότι το 1,5% μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στο 98,5%, ότι δεν μπορεί να διορθωθεί, κι ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τα λάθη του, παρ΄όλο που δεν είχε ανεξάρτητη «τροφοδοσία», πόσο μάλλον ότι δεν μπορεί να διασωθεί εύκολα, και να μπεί στο «σωστό» δρόμο, (μόνο η Ντόϋτσε μπάνκ, κέρδισε-έκλεψε, πάνω απο 70 δις με την χειραγώγηση του libor).
    Λαοί κατηγορούν άλλους λαούς ώς τεμπέληδες και σπάταλους, ενώ ταυτόχρονα, στο εσωτερικό των χωρών με οικονομικό πρόβλημα, υπάρχει εμφύλιος αριστεροδεξιός διχασμός, για το ποιός φταίει, με αποτέλεσμα, ο πραγματικός υπαίτιος της οικονομικής κρίσης, να μένει στο απυρόβλητο, χρεώνοντας τους λαούς με τα υπέρογκα ποσά της διάσωσής του, που λογικά θα έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος. Αλλά είπαμε, η λογική και η κριτική σκέψη, έχουν διαφύγει στο σύμπαν, αλλιώς οι λαοί δεν θα δέχονταν να σωθούν με κρατική παρέμβαση, ιδιωτικές τράπεζες σε φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα, ο ορισμός της παράνοιας.

  126. Ριβαλντίνιο said

    @ 121 Γς
    Μην φοβάσαι

    Αλλά και να μας διώξουν στα

    και εμάς

    ————————————————————————————————-

    @ 124 Avonidas
    «Θέλουν … να δώσουν κώλο και οι τελευταίοι διαφωνούντες.»

  127. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    126>>άγνωστες οι βουλές της μαμάς Αμερικής
    έπεσε αμερικάνικο σύρμα ακούω στον παλιό φίλο «κουράγιο Έλληνες»-Όλι Ρεν να πει δυο φωνήεντα στα Φιλανδικά αυτιά να καλμάρουν.

  128. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    124 – Ο ναζισμός εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο στην Ευρώπη, κι απ΄ό,τι φαίνεται, οι λαοί είναι έτοιμοι να «αρρωστήσουν» με χαρά, ΕΞΙ ΔΑΧΤΥΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ.

  129. Γς said

    124:

    >Δεν θα ήταν αντάξιο ενός σαδιστή όπως ο Σόιμπλε.

    Κι εκδικητικός.
    [εγώ τα’ λεγα]

    http://caktos.blogspot.gr/2013/03/amea.html

  130. sarant said

    123 Ούτε το Friday δεν κράτησαν δηλαδή!

  131. Έχω ακούσει πολλές φορές «του επικεφαλή», σαν γενική, αλλά όχι «του επικεφαλούς».
    Βγάζω το συμπέρασμα πως το λάθος γίνεται από εκπρόσώπους των λαϊκότερων στρωμάτων, ενώ οι καθαρευουσιάνοι (που θα έλεγαν το λανθασμένο «του επικεφαλούς») το λένε σωστά ως επιρρημα «του επικεφαλής».

  132. Μια αφυφυπουργοποίηση θα είχε μεγάλο γούστο.

  133. Μαρία said

    115
    Μπορούν άνετα να καταψηφίσουν τη βοήθεια στον ΕΜΣ, για να μην τους φύγουν οι ακροδεξιοί απ’ την κυβέρνηση, χωρίς να τρέχει τίποτα.
    Με το 85% των ψήφων παίρνονται οι αποφάσεις στο Μηχανισμό.

  134. Γς said

    128:

    Οι Σουόμι δεν χαμπαριάζουν απ αυτά.

    Θυμάμαι πιτσιρικάς που ο Μπάρμπα Σαμ έδινε δανεικά κι αγύριστα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης.
    Ηταν η περίφημη Αμερικανική Βοήθεια που περιμέναμε πως και πβς για να ισοσκελίσουμε τους προϋπολογισμούς μας κάθε χρόνο.

    Μέχρι που διάβασε ο Γς κάπου ότι η Φιλανδία ξόφλησε όλα τα [θαλασσο]δάνεια που είχε πάρει από τις ΗΠΑ, μέχρι το τελευταίο σεντ.

  135. Avonidas said

    Δεν είναι «υπέροχο» το πώς καταλήξαμε να ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών, να ευχόμαστε να κάτσει φρόνιμα ο Λαφαζάνης κι η Ζωίτσα, να ανάβουμε κερί στον Ομπάμα και τους «φονιάδες των λαών» και γενικά να ουρλιάζουμε ότι εμείς το κάνουμε πολύ καλύτερα από τις άλλες πουτάνες; 😦

  136. Μαρία said

    Μέχρι τώρα βλέπαμε το έργο «Ρίξτε τον Τσίπρα». Το επόμενο θέαμα θα τιτλοφορείται «Ξεφτιλίστε τον Τσίπρα». http://www.efsyn.gr/arthro/xeftiliste-ton-tsipra-epomeno-theama

  137. Avonidas said

    #137. Μα, δεν έμεινε και τίποτα άλλο να του ξεφτιλίσουν! Τον στηρίζει ο Άδωνις και τον αδειάζει η Ζωίτσα. Θα πρέπει να ιδρώσει για βδομάδες για να κατεδαφίσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αυτοπροσώπως μέσα στη Βουλή, κόντρα στους αντάρτες του. Κι όταν τελειώσει, θα πρέπει να φύγει, για να μην επιστρέψει ποτέ.

    Ποιός είπε ότι τα πράγματα δεν γίνονται πια όπως το 1917; Πράγματι, εδώ έχουμε γυρίσει στο 1204…

  138. sarant said

    133 Πολύ καλό!

    138 Εννοεί διεθνώς υποθέτω.

  139. Γς said

    138:

    «Αν κανείς διαβάσει, τί προηγήθηκε πριν την απόλυτη καταστροφή του 1204 στην Κωνσταντινούπολη από τους προγόνους των σημερινών δυτικοευρωπαίων, θα ανατριχιάσει από τις ομοιότητες του σήμερα…»

    http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/10/1204.html

  140. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Αδίκως περιμέναμε κοινό ανακοινωθέν απόψε.Τώρα λήξη συνεδρίασης δίχως καμιά ανακοίνωση.Επανάληψη αύριο στις 11 π.μ.

  141. Avonidas said

    #139. Διεθνώς, έχει ξεφτιλιστεί από την αρχή ακόμα των διαπραγματεύσεων. Σε όσες κουβέντες έχω κάνει με ξένους αυτό το διάστημα, διαπιστώνω ότι η προπαγάνδα τους έχει πιάσει πλήρως. Πέρα από τους εγχώριους ευρωλιγούρηδες (που η περίπτωσή τους είναι σοβαρή και μελετάται από την επιστήμη) μας μισούν απύθμενα οι βόρειοι νοικοκύρηδες των «ισοσκελισμένων οικονομικών», το πρώην Ανατολικό Μπλοκ (που δεν επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να ξανανιώσει συμπάθεια για αριστερές λύσεις, κι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως), τα άλλα τα καλά παιδιά που είναι στη μεθαδόνη, Πορτογαλία και Ισπανία (πλην podemos, που λογικά θα έχει φτάσει το σκατό στην κάλτσα με τα αποψινά) και Ιρλανδία. Α, και αι Κεντρικαί Δυνάμεις, που φλερτάρουν με τον φασισμό ακόμα μια φορά, γιατί φαίνεται δεν τους έμαθε τίποτα η Ιστορία.

    Κοινώς, είμαστε άφραγκοι, ανίσχυροι ΚΑΙ μισητοί ωσάν κλοσάρ της συμφοράς, από αφεντικά και δούλους, μόνο με τα ωραία λόγια της Γαλλίας (παλιά της τέχνη κόσκινο) και της Ιταλίας (σωθήκαμε).

  142. Γς said

    Κι η ψωλή του κόκορα:

    Ο Μαλτέζος υπουργός Οικονομικων

  143. Μαρία said

    139
    Προφανώς διεθνώς. Ταπείνωση επιδιώκουν.

  144. Λ said

    Την Ελλάδα θέλουμε και ας τρώγωμεν πέτρες είναι το σύνθημα της εφημερίδας Ένωση που εκδίδει ο Γιαλουσίτης Βάσος Φτωχόπουλος εδώ και πολλά χρόνια.

  145. qq said

    Τι εμπιστοσύνη να έχουν σε μια κυβέρνηση που τάχθηκε υπέρ του όχι και μετά το βάπτισε ναι. Τι εμπιστοσύνη να έχεις όταν ζητά εξουσιοδότηση και τις φεύγουν 17 ψήφοι και το άλλο 1/3 ψηφίζει με κρύα καρδιά. Τι εμπιστοσύνη να έχεις όταν βασικοί υπουργοί τάσσονται κατά αλλά αρνούνται να παραιτηθούν. Μη υποτιμάται τον εχθρό. Μόνο χαζοί δεν είναι. (Απορίας αφελούς. Τόσους μήνες πως έκαναν την πιο σκληρή διαπραγμάτευση έβερ? Χωρίς εξουσιοδότηση?)

  146. Γς said

    Τι αμαρτίες πληρώνουμε γμτ;

  147. Pedis said

    # 57 – Νικοκύριε,
    «36: α) Έχω βάλει ντισκλαίμερ στο τέλος. Το ενδιαφέρον σημείο για μένα είναι πως όταν κάνεις διαπραγματεύσεις απορρίπτεις όρους και μετά μπορεί να σου συμβεί να δεχτείς χειρότερους.
    β) Εδώ τα χαλάμε, δεν είναι ανακρίβειες αυτά που επισημαίνεις εκτός αν κάνεις διδακτορικό. Καταρχάς, ανέφερα πόσα εδάφη έδωσε -το ότι δεν έδωσε ολόκληρη τη χώρα δεν είναι θέμα ακρίβειας ή ανακρίβειας. Κι έπειτα, στην αρχή ο Λένιν ήταν virtually alone στη μπολσεβίκικη ΚΕ (λέει η Βικιπαίδεια -αν ήταν κι άλλοι τρεις στους 30 μαζί του δεν αλλάζει τίποτα).»

    Δεν με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη ανακρίβεια διότι δεν έχει καμία σημασία, αλλά αν έχεις περιέργεια για τις σχετικές εξελίξεις και ανακατατάξεις, (ας μην δώσουμε τόση σημασία στη βίκι, ούτε που την κοίταξα, δεν την εμπιστεύομαι ποτέ σχετικά με ιστορικά δεδομένα και αναλύσεις, όπως δεν εμπιστεύομαι κανένα ανυπόγραφο κείμενο) δες την περιγραφή εδώ (που το βρήκα πρόχειρο στο ιντερνετ) https://www.marxists.org/archive/trotsky/1930/mylife/ch32.htm
    (Λ. Τρότσκι, Η ζωή μου)

    Αλλο είναι το πρόβλημά μου με την αναλογία όσο λάιτ κι αν θες να την παρουσιάσεις. Ότι είναι άστοχο να παρομοιάζονται οι πομπές της κυβέρνησης της ανελιστεράς με τις ψήφους των κομματων της τρόικας εσωτερικού με δραματικά ιστορικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας (1ος ΠΠ, Ρώσικη επανάσταση, ένοπλη επέμβαση όλου του τότε γνωστού καπιταλιστικού κόσμου, εμφύλιος πόλεμος, πείνα και μιζέρια από τον πόλεμο και με διαλυμένη οικονομία).

    Ενώ θα ήταν ευστοχότερο να αναζητούνταν ιστορικά γεγονότα που να είναι
    – μπανάλ καθότι κι αυτά προβλέψιμα
    – πλήρη χυδαιότητας επειδή ήταν από πριν οφθαλμοφανές ότι επρόκειτο για απότοκα πολιτκής τακτικής βασισμένης σε σχεδιασμένη λαικίστικη απάτη
    … ας πούμε τα λεφτά υπάρχουν του γαπ σε αναλογία με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και οι λεονταρισμοί περί ακυρωσης τυ μνημονίου, διαγραφής του χρέους. Έπειτα, αν συκρίνεις το «αναδιαρθρωτικό» πρόγραμμα του γαπ με αυτό της θεσσαλονίκης, δεν διαφέρουν παρά ελάχιστα.

  148. Βάταλος said

    Αγαπητοί κύριοι,

    1)Όπως σας υπεσχέθην εις τας 7.45 μ.μ. του Σαββάτου (σχόλιον 66), καταγράφω επιγραμματικώς ενταύθα τι θα συμβή απόψε (νύκτα Κυριακής 12 Ιουλίου 2015, του Αγίου Παϊσίου ανήμερα) εις το Ρωμέικον: Οι βάρβαροι Ευρωπαίοι μάς υπάγουν οριστικώς εις την Δραχμήν. Μόνον οι Αμερικανοί πιέζουν τους Γερμανούς διά να παραμείνωμεν εις το Ευρώ δι’ έν τρίμηνον (το επιβεβαιοί και ο ελληνόψυχος Ζισκάρ Δ’ Εσταίν με δήλωσίν του εις την κυριακάτικον «Καθημερινήν»), ώστε να δυνηθώσι να περιμαζέψουν τας Βάσεις των εν Σούδα και Ακτίω. Μόνον δι’ αυτό πιέζουν οι Αμερικανοί την χριστιανοπούλαν Μέρκελ: Ουχί διότι είναι φιλέλληνες, όπως διαδίδουν κάποιοι αποβλακωμένοι Ρωμιοί, αλλά διότι δεν προλαβαίνουν να περιμαζέψουν τας Βάσεις των, φοβούμενοι οργισμένας διαδηλώσεις του λιμώττοντος Λαού των Ρωμιών έξω από τας εγκαταστάσεις της Σούδας. Ωστόσον, (συμφώνως πάντοτε με την εκτίμησιν των πληροφοριοδοτών μου) η τρίμηνος παράτασις θα οδηγήση εις ακόμη μεγαλυτέραν κρίσιν το Ρωμέικον και εντός του φθινοπώρου θα ακολουθήσουν λιμοί, λοιμοί, λεηλασίαι καταστημάτων και οικιών, αιματοχυσία εις τους δρόμους κλπ.

    Η μόνη περίπτωσις να μας δώκουν μίαν τελευταίαν ευκαιρίαν οι Γερμανοί είναι να παραιτηθή η κυβέρνησις Σύριζα – ΑΝΕΛ και να οδηγηθώμεν (χωρίς Εκλογάς, όπερ σημαίνει ότι οι ελλείποντες ψήφοι εις την Βουλήν θα ευρεθούν από τους Ναι-ναίκους του Σύριζα) εις Συγκυβέρνησιν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποταμού με πλήρη αποδοχήν του νέου ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΟΥ μνημονίου, το οποίον αποκλείεται να ανθέξωσι οι χρεοκοπημένοι Ρωμιοί.

    Αυτή είναι η κατάστασις αυτήν την στιγμήν. Ο γέρων Βάταλος επισημαίνει ότι δεν είναι καθόλου τυχαίον ότι το Ρωμέικον πηγαίνει εις την Δραχμήν, του Αγίου Παϊσίου ανήμερα. Το είχε προβλέψει και αυτό ο μακαριστός γέρων

    2) Με την ευκαιρίαν, προσφέρω έν μεζεδάκι διά τον ρέκτην κ. Σαραντάκον: Το αυριανόν κυριακάτικον πρωτοσέλιδον του απατεώνος και Αρχηγού του «Λόμπυ της Δραχμής», Γεωργίου Κουρή (εφημερίς «Κόντρα»), έχει εν λάθος που «βγάζει μάτια» δι’ ημάς τους γνώστας της Ελληνικής Γλώσσης: Το «σώζοι» είναι ευκτική και γράφεται με όμικρον ιώτα

    Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ούκ έχω
    Β.

    ΥΓ: Οι Αμερικανοί μάς έχουν τόσον «διά τα μπάζα», που εκτιμούν το εξής: Το έσχατον επιχείρημα των Ρωμιών των Συριζο-ΑΝΕΛ διά να σώσουν την «παρτίδα» (και το τομάρι των, εννοείται…) θα είναι να απειλήσουν τους φιλέλληνας Ευρωπαίους με κατεδάφισιν της Ακροπόλεως των Αθηνών, όπως έκαμε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με τον Σκόμπυ τον Δεκέμβρην του 1944 και ο Νικήτας Κρούτσεφ το 1961 με την Κρίσιν της Κούβας!.. Ελπίζοντες (οι Συριζο-ΑΝΕΛ) ότι μόνον ούτω θα συγκινηθή η Παγκόσμιος Κοινή Γνώμη και θα πιέση την χριστιανοπούλαν Μέρκελ και τον ελληνόψυχον Σόϊμπλε να μάς αποστείλωσι το παραδάκι…

  149. sarant said

    148 Για τις αναλογίες δικαιούσαι να έχεις ενστάσεις Υποστηρίζω πάντως ότι και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη ήταν, είτε το θες είτε όχι, γεγονός τουλάχιστον ευρωπαϊκής εμβέλειας. Τουλάχιστον αυτό εκτιμά η μεγάλη πλειοψηφία των εργατικών κομμάτων και των προοδευτικών κυβερνήσεων.

  150. qq said

    Από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζόνης, ήδη 7 τάσσονται ανοικτά υπέρ της εξόδου και άλλες τόσες κρυφά. Η εγχώρια προπαγάνδα πρόθυμη τους στιγματίζει ως δορυφόρους της Γερμανίας και τσιράκια της, για να αριθμήσω μόνο ήπιες εκφράσεις και όχι βαρύτερες που έχουν ακουστεί κατά καιρούς. Συγνώμη, αλλά από διπλωματία h πολιτική τάξη μας (και κυρίως τα υπουργεία με τους διπλωμάτες) δεν χαμπαριάζουν. Έχουν και αυτές οι χώρες τον εγωισμό τους, και να είναι τσιράκια, δεν τους το υπενθυμίζεις κατάμουτρα. Αν μη τι άλλο, δεν κερδίζεις τίποτα, χάνεις τα πάντ.α

  151. Pedis said

    «Το Eurogroup δεν είναι ένα σώμα που λειτουργεί δημοκρατικά. (Η ελληνική κυβέρνηση) το ανακάλυψε αυτό, πάλι πολύ αργά, ότι εκείνοι (το Eurogroup) ήθελαν να τον πετάξουν έξω μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος. Ηταν μια κίνηση ταπείνωσης.»

    […]

    «Πήγαμε στον πόλεμο πιστεύοντας ότι έχουμε τα ίδια όπλα με αυτούς. Υποτιμήσαμε τη δύναμή τους. […] Είναι μια δύναμη που εξυφαίνεται στον κοινωνικό ιστό, στον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος.»

    http://www.efsyn.gr/arthro/pente-mines-tapeinosis-kai-ekviasmon

    (όλα αυτά ήταν γνωστά από τα πριν στον απλό και στοιχειωδώς ενημερωμένο πολίτη και γίνονταν ολοφανερά σε πολλούς περισσόετρους από τα σούρτα φέρτα κάθε τρεις και λίγο, όποτε τους φώναζαν κι έτρεχαν με την ουρά στα σκέλια, εκλιπαρπούσν για συμφωνία, πλήρωναν τις δόσεις, έτρεμαν όταν ήταν να περάσουν κανένα νόμο για πέντε νοματαίους κλπ)

    Τώρα, δηλαδή, προτιμούν να τους θεωρούν πολιτικούς κρετίνους μπας και τους λυπηθούν και τη γλυτώσουν;

    Γιατί να μην παραδεχτούν όμορφα κι ωραία ότι, αντί για αριστερά φληναφλήματα και ξεπερασμένες ιδέες για φτιασίδωμα του καπιταλισμού, σκοπός τους ήταν λίγο από διαχείριση της κρίσης, τσακπίνικη κουτοπονηριά ότι θα αλλάξουν νταβαντζή και θα κερδίσουν πολτικό χρόνο και μετά θα γευτούν όλα τα καλά της αστικής εξουσίας, αλλά επειδή είναι και δειλοί, και λίγοι και βολεμένοι στο σύστημα από πολύν καιρό, άρα μαλθακοί και ακόμη περισσότερο πολιτικά ατάλαντοι, δεν τα κατάφεραν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και να επιπλεύσουν με χάρη.

    Λίγη τσίπα;

  152. Avonidas said

    #152. Έχεις καταλάβει, ελπίζω, ότι ό,τι και να συμβεί με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς είμαστε ξεγραμμένοι, έτσι;

    Έχεις αντιληφθεί ότι συνεδριάζουν για το πώς θα μοιράσουν το πτώμα μας, και δεν βιάζονται κι όλας;

    Ήθελα να ήξερα, τι ικανοποίηση αντλείς να κλωτσάς ένα ψόφιο άλογο μια τέτοια ώρα;

  153. Λ said

    https://skopelosnews.files.wordpress.com/2015/07/2512ad2f-6703-43b8-914e-feabc9929e0b-1020×6971.jpg?w=500&h=342

  154. qq said

    «Οι θεσμοί συνεχώς απέρριπταν μεταρρυθμίσεις χωρίς να τις κοιτάξουν.»
    Από το άνω λινκ. Δεν ξέρομε επακριβώς ποιες μεταρρυθμίσεις τους προτείναμε, αλλά αν είναι αυτές που διέρρεαν στον τύπο, και εγώ θα τις απέρριπτα και κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα τις δεχόταν. Αν συμβεί αυτό μια δυο φορές, τις επόμενες φορές δεν μπαίνεις στο κόπο να ασχοληθείς με δαύτες. Έλληνες τις σκέφτηκαν, πάλι από τα ίδια θα είναι. Λυπούμε. (Γενικά, αυτό το λινκ μπάζει από παντού. Τόση φτηνιάρικη προπαγάνδα είναι ανεπίτρεπτη. Σανό για τους σανοφάγους, ούτε για αυτό δεν κάνει. Αν το πρόσωπο είναι υπαρκτό και συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, τότε εξηγούνται όλα. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη κατάληξη από αυτή που ζούμε)

  155. qq said

    98
    «Για εμάς η ΠτΒ ειναι μια παλαβιαρα
    Για τους γερμανούς είναι ο τρίτος θεσμός της χώρας που τους στέλνει επιστολές ότι δεν τους χρωστάμε»

    «Aυτό ακριβώς. Επειδη εμεις δεν παιρνουμε σοβαρα τους θεσμους μας δεν σημαινει οτι και οι αλλοι κανουν το ιδιο.»

    Μου διέφυγαν οι επιστολές και συμπληρώνω την απροσεξία μου. Οπότε, δεν είναι απαραίτητο να παρακολούθησε την ομιλία. Ήξερε πολύ καλά τι θα μπορούσε να είχε πει, Μερικές φορές εκπλήσσομαι με τις λεπτομέρειες που ξέρουν οι εταίροι μας. Είδα κάτι συζητήσεις σε ξένα κανάλια και οι συνομιλητές ανέφεραν λεπτομέρειες απίστευτης ακρίβειας. Από επιστολές τις μαθαίνουν?

  156. Pedis said

    # 153 – «ψόφιο άλογο» … ή μπόλικα βόδια και πολλές-πολλές μαδημένες κότες;

  157. Avonidas said

    # 157 – συν μία σοφή κουκουβάγια… ή μήπως μπούφος που φαντάζεται ότι δεν θα ‘ρθει η σειρά του;

  158. Pedis said

    # 158 – στη σειρά είμαι μαζί με τους πολλούς προ πολλού, και μαδημένος ασφαλώς, μοιρολάτρης ποτέ, μήτε παραπλανημένη κορασίς. Το κυριότερο, χωρίς αυταπάτες για την ύπαρξη ελέους της άρχουσας τάξης και των δουλικών πολιτικών της.

    (Αλλά, δεν έπρεπε να το πάρεις προσωπικά, δεν γνωριζόμαστε, αλλά μην κάνεις σκόντο στο χιούμορ σου … δεν με πειράζει)

  159. Avonidas said

    # 159. Το μπούφος δεν πήγαινε σε σένα, τη σύνθεση της Βουλής συζητάμε, αν θυμάσαι.

  160. Gpoint said

    # 149

    Ρε Βάταλε κανένα σιγουράκι για τις γαλλικές της Δευτέρας δεν έχουμε ; Μαθαίνεις τόσα από την επτασφράγιστη συνομωσία και δεν μπορείς νάχεις πρόσβαση σ’ ένα στάβλο ;

  161. Γς said

    Κι όσο σκέφτομαι ότι όλη αυτή συμφορά που μας βρήκε ήταν για να απογαλακτίσουν μερικοί νεαροί [αλλά και γέροι]

  162. qq said

    72
    Σε αυτό το βίντεο, ο Cohn-Bendit εξηγεί πολύ παραστατικά πόσoi χιλιάδες κόσμοι μας χωρίζουν. Η διανόηση της Ελλάδας και όλα τα πολιτικά κόμματα κολλημένα στο 1917, οι της Ευρώπης προόδευσαν με γεωμετρική πρόοδος. Δεν τους καταλαβαίνουμε, δεν μας καταλαβαίνουν. Δεν ανήκουμε εκεί αναμεταξύ τους.

    http://www.youtube.com/watch?v=6aCnIelOIpk

  163. gak said

    Ρένα Δούρου:

    Ευτυχώς είμαστε πολλοί και πολλές κόντρα στους ξενιστές που ήλθαν να μπολιάσουν το δένδρο της Αριστεράς με τις χειρότερες/ χυδαιότητες πολιτικές παραδόσεις.
    Για την ώρα όμως, η σκέψη όλων μας είναι στην προσπάθεια και το ηθικό αντιπαράδειγμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου…

    Ξενιστής είναι ο οργανισμός που «φιλοξενεί» ένα παράσιτο, αλλά μάλλον η κα Δούρου μπερδεύτηκε με την ομοιότητα με τη λέξη ξένος και νομίζει ότι ξενιστής είναι το ίδιο το παράσιτο.

    Επίσης: ηθικό αντιπαράδειγμα; θέλει να πει ότι ο υπουργός είναι ανήθικος; Εδώ θα πίστευε κανείς ότι δεν είναι μαργαριτάρι αλλά εσκεμμένο…

  164. qq said

    163
    Λάθος ΄βιντεο, το σωστό
    http://www.youtube.com/watch?v=GkKj7Xoe6dQ
    (αλλά και εκείνο πολύ διδακτικό)

  165. skol said

    Καλημέρα.
    Αυτό με το δίκιο των ανθρώπωντο έχει ξαναπεί ο Τσίπρας (στο 54:22) και είχε και το Τσουκαλά δίπλα του.

  166. sarant said

    Gak, για τον ξενιστή έχεις δίκιο, νομίζω πως το συζητήσαμε και πιο πάνω. Το αντιπαράδειγμα νοείται ως προς τους ξενιστές.

  167. sarant said

    166 Ναι, το έχει χρησιμοποιήσει ξανά αυτό, και πάνω απο μία φορά. Αυτό το «των ανθρώπων» είναι το εντελώς λάθος, Αν δεν θέλει να πει «οι άγραφοι νόμοι τωνθεών», ας πει «το δίκαιο» «η δικαιοσύνη» -μία φορά το έχει πει/γράψει έτσι.

  168. sarant said

    Qq, η ποσόστωση εξαντλήθηκε, ραντεβού σε τρεις μήνες.

  169. «Tο ηθικό αντιπαράδειγμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου» σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι είναι ανήθικοι και ο Τσακαλώτος, αντίθετα μ»αυτούς, παράδειγμα ηθικής. Ή λέξη αντιπαράδειγμα χρησιμοποιείται συχνά στα μαθηματικά.

  170. IN said

    162: Βάζεις που βάζεις την εικόνα, εξήγησε και τι είναι: είναι παλιά Σοβιετική αφίσα «πειραγμένη» από τις γνωστές Femen. Από κάτω γράφει (σύμφωνα με μια Αγγλική μετάφραση που βρήκα, γιατί δεν ξέρω Ρώσσικα) «Γαλατούδες [milkmaids] πετύχετε καλές αποδόσεις γάλακτος από κάθε αγελάδα». Από εδώ: http://workthatmatters.blogspot.com/2011/11/femen-ized-communist-propaganda-posters.html και αρχικά εδώ: https://plus.google.com/photos/109212741590298158848/albums/5675665437230346257?hl=en

  171. Γς said

    171:
    Ναι, έτσι είναι. Τι σημασία όμως έχει;
    Ηθελα απλώς να δείξω από τι είδους γάλα απογαλάκτιση υπαινίχθηκα
    😉

  172. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Ιουλίου 12, 2015 στις 8:26 πμ

    Μιχάλης Μιχελής

    Ο Σόιμπλε αρέσκεται να μιλάει αρκετές φορές με ενδεικτικές παρομοιώσεις. Μια λοιπόν απ’ αυτές που χρησιμοποιεί για το ευρώ και την ασυδοσία των κρατών σ’ αυτό το νόμισμα, είναι η περίπτωση του καταναλωτή του ΙΚΕΑ.

    Πριν ολοκληρωθεί το σπίτι, επειδή υπάρχουν άδεια δωμάτια που θα πρέπει να στολιστούν, οι καταναλωτές πάνε (χωρίς να έχουν υπ’ όψη τους την αναγκαιότητα μερικών αγορών τους) και περιεργάζονται ευωχούμενοι στις εκθέσεις οικιακού εξοπλισμού τα εκθέματα, με κριτήριο την ομορφιά και την βολικότητα του προϊόντος κι όχι την ισχύ της τσέπης τους. Στη συνέχεια τους πιάνει άγχος, γιατί το κόστος όλων αυτών των αγορών είναι δυσβάστακτο για τα έσοδά τους. Έτσι η σαγήνη της απόκτησης, τους σπρώχνει στο δανεισμό και στην ανασφάλεια απ’ αυτήν, γιατί φοβούνται ότι μπορεί να έρθει μια μέρα που να μην μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις δόσεις. Τότε λοιπόν εφευρίσκουν διάφορες προφάσεις για να πείσουν τους εαυτούς τους, ότι όλα αυτά που πήραν ήταν αναγκαιότητα που τους έσπρωξε ο εθισμός της κατανάλωσης. Η παθογένεια αυτή μπλέκει τα συναισθήματα των ανθρώπων, που θεωρούν ότι η βασική υπεύθυνη της οικονομικής και ψυχικής τους καταστροφής, είναι η ύπαρξη των ΙΚΕΑ.

    London School of Economics: Σχέδιο τριών σημείων για την ελληνική κρίση

    Ιουλίου 12, 2015 στις 12:34 μμ

    Αφώτιστος Φιλέλλην

    @Μιχάλης Μιχελής

    1. Οι αναλυσεις και οι πληροφοριες σου για την στρατηγικη της Γερμανιας ειναι πολυ διαφωτιστικες.

    Απλως να προσθεσω οτι την περιοδο εκεινη η Γερμανια εκανε επενδυσεις στην Κινα και αλλου , επεκταθηκε εμπορικα κερδιζοντας διαγωνισμους παγκοσμιως χρηματιζοντας τους απανταχου αξιωματουχους,….., σε τετοιο βαθμο, ωστε κινδυνευσαν οι μεγαλες επιχειρησεις των ΗΠΑ, οι οποιες πιεσαν την ΕΕ ωστε να ψηφισθει η νομοθεσια για το ξεπλυμα βρωμικου χρηματος

    2. «Κι εκεί είναι η αστοχία της αριστεράς. Μίλησε για το λαό, για ενισχύσεις προς αυτόν και την απαιτούμενη ισοπολιτεία εντός της δημοκρατικής νομιμότητας, αλλά τρέχοντας για να προσφέρει έστω θεωρητικά όλα τούτα, ξέχασε ότι: τελικά για να δώσεις ψωμί στο λαό, πρέπει πριν από τη φρατζόλα να έχει σιτάρι. Δηλαδή επάρκεια δικού σου χρήματος,» ++++

    Ειναι αυτο που καλω «το κυριαρχο ελληνικο παραγωγικο προβλημα».
    Ο πενταπλασιασμος απο το 1973 εως σημερα (απο 15% σε 75%) των αποφοιτων λυκειου που σπουδαζουν σε ΑΕΙ και /»Α»ΤΕΙ….Η αποστροφη , για να μην πω απεχθεια των νεων (και οχι μονον) ελληνων προς την χειρωνακτικη εργασια, που πλεον γινεται με χρηση εργαλειων και μηχανηματων.

    Δεν νοειται το 2014 να εισαγονται τροφιμα αξιας 5 δις

    3. Το παραδειγμα του αμυαλου και ανευθυνου καταναλωτη που κατηγορει το ΙΚΕΑ και οχι τον εαυτο του (οπως ο οψιμα ημιφαλιρισμενος ψηφοφορος του ΣΥΡΙΖΑ) ειναι εξαιρετικο και πρεπει να διδασκεται στα σχολεια!!

  173. Γς said

    Στο Mega τώρα:

    Σε μια εκπομπή υγείας (My Life):

    «Νοσογόνα νοσήματα»

  174. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    173 – Στα σχολεία (απο το δημοτικό) πρέπει να διδάσκεται το τrading, για να μαθαίνουν και να κατανοούν, πως τα υπερβολικά πολλά χρήματα δεν βγαίνουν με την δουλειά, τίμια ή άτιμη. Το σημαντικό δε, είναι πως θα καταλάβουν ότι η παγκόσμια οικονομία, δεν βασίζεται πλέον στην προσφορά και ζήτηση, και σε καμία προηγμένη οικονομικά χώρα, δεν κυριαρχεί η χειρωνακτική εργασία των πολιτών τους, (εκτός απο τον αυνανισμό – χαμόγελο) κι ας επιμένουν μερικοί ρομαντικοί, γι αυτή την δουλειά προορίζουν τους μετανάστες (προς το παρόν, σε μερικά χρόνια θα είναι άχρηστοι). Το ακόμα σημαντικότερο όμως, είναι ότι θα κατανοήσουν πώς γίνεται μια χώρα 550,000 κατοίκων σαν το Λουξεμβούργο, να έχει 60 δις ΑΕΠ, (αναλογικά βάση πληθυσμού, τρείς φορές το ΑΕΠ των ΗΠΑ) δηλαδή πάνω απο 100,000 κατά κεφαλήν εισόδημα, και να ακολουθήσουν το παράδειγμά της, που σίγουρα δεν βασίζεται στα λάχανα και την χειρωνακτική εργασία, όχι;
    Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ο κόσμος που μεγαλώσαμε και οι οικονομικές αξίες που διδαχτήκαμε, δεν υφίστανται πλέον. Οι υπερπλούσιοι όλων των εθνικοτήτων, χρησιμοποιούν εξελιγμένα ηλεκτρονικά «επενδυτικά» εργαλεία, και μέσω των ανοιχτών χρηματιστηρίων (βλέπε παγκοσμιοποίηση) καταληστεύουν των πλούτο των λαών χρεοκοπώντας τους, και επιπλέον ανενδοίαστα μέσω των δικών τους ΜΜΑ, τους φορτώνουν την ευθύνη, και τους κατηγορούν ώς τεμπέληδες και αντιπαραγωγικούς.
    Δεν περιμένω βέβαια, να αλλάξει ο κόσμος μονομιάς, ούτε να αποδεχτεί η πλειονότητα την άποψη που εκφράζω, έχει βαθιές ρίζες το σύστημα, και μέσω της ελεγχόμενης απο αυτό εκπαίδευσης, ελέγχει τα πράγματα και τις συνειδήσεις των πολιτών. Τροφή για λογική και κριτική σκέψη θεωρώ πως είναι, σε όσους έχουν ή λένε πως έχουν ανοιχτό μυαλό, και δεν είναι κολλημένοι σε παροχημένες αριστεροδεξιές δογματικές ιδεολογίες. Ο κόσμος αλλάζει πολύ πιο γρήγορα, απ΄όσο μπορεί να ελέγξει και να αφομοιώσει τις αλλαγές ο ανθρώπινος εγκέφαλος, για να ξεχωρίσει τις καλές απο τις κακές, και να τις μεταβιβάσει στην επόμενη γενιά.
    Το άκρως δυσοίωνο, είναι πως πλεονάζουμε υπερβολικά ώς είδος, το αισιόδοξο; παραμένουμε έξυπνο είδος, μένει να χρησιμοποιήσουμε σωστά αυτό το πλεονέκτημα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

  175. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    175.>>για να μαθαίνουν και να κατανοούν, πως τα υπερβολικά πολλά χρήματα δεν βγαίνουν με την δουλειά,
    Παράλληλα όμως κι ότι η Χριστίνα Ωνάση πέθανε νέα και καταθλιπτική ε;
    Ένα χαμόγελο για σένα (μη βάλεις τραγούδι και φορτώσουμε το σύστημα) 🙂

  176. sarant said

    170-171 Α γεια σας!

  177. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    175

    Αμα θελεις trader Lampros
    ξαναγορασε την Andros*

    *χρηματοικονομικη εταιρεια συμφεροντων ελληνων παλαιων πολιτικων/εφοπλιστων καταρρευσασα το 2021, επινοησης ΑΦ 🙂

  178. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Η εισήγηση του Eurogroup στους ηγέτες της Ευρωζώνης.Κείμενο πέντε σελίδων με τα προαπαιτούμενα
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=432281&catID=2&mode=tab

    Η λεηλάτηση έγινε όταν άλλοι είχαν τα κλειδιά, με άλλους ένοικους, με ενοικιοστάσιο πολλών χρόνων και τώρα η ασφαλιστική εταιρεία και δε θέλει να πληρώσει,έστω με δόσεις τη ζημιά και βγάζει φταίχτη το ένοικο των πέντε μηνών που ακόμη καλά καλά δεν εγκαταστάθηκε!

  179. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Απάντηση από Γιώργος Καρτάκης
    Mια πολύ καλή ανάλυση στο Spiegel online για τον νέο γερμανικό εθνικισμό. (Για όσους ξέρουν γερμανικά ή μπορούν να το μεταφράσουν στο διαδίκτυο)

    http://www.spiegel.de/netzwelt/web/deutschlands-neo-nationalismus-lobo-kolumne-a-1042600.html

    Στην ανάλυση στο Spiegel online για τον νέο γερμανικό εθνικισμό, που διαβασα γρηγορα μεσω μεταφραστη, δεν αναλυονται επαρκως τα αιτια .

    Υπαρχει μια προπαγανδα με “ψευδη σύνδεση μεταξύ της εγκληματικότητας, των αλλοδαπών και του ποσου της σύνταξης και το χειρότερο είναι ότι αυτή η δήλωση είναι μια απόκλιση από την πραγματικότητα”….

    “Αυτό το μέσο (η εφημερίδα “Bild” ) καθιστά την κοινωνία ούτως ή άλλως ενεργά χειρότερη και μισητη. Και τα χρόνια της ανθελληνικης-εκστρατείας σπίλωσης η νεο-εθνικιστική ατζέντα μπορεί να αναγνωρίσει: η σκόπιμη παραγωγή μιας γερμανικής ευημερίας της ανωτερότητας, ένα σοβινισμό, που αντηχεί πάντα: Είμαστε ακριβώς οι καλύτεροι”

    Ξαναρχισαμε την μαζικη συναισθηματικη παλινδρόμηση με παραληρήματα….

    Ενδεχομενως, αρκετοι απο τους νεο-εθνικιστες-ρατσιστες με το συνθημα “Η Γερμανία πρώτα” να ειναι ευθεως απογονοι του λουμπεν προλεταριατου και των εξαθλιωμενων μικροστων του μεσοπολεμου οπως τα εχει αναλυσει εξαιρετικα ο Alfred Döblin* , των ναζιστων δολοφονων της Ευρωπης, …

    Καλειται ο κ.Σ.Παστακας και οι λοιποι ψυχίατροι να αποφανθούν σχετικώς…

    *Alfred Döblin (συγγραφεύς και ψυχίατρος), Berlin Alexanderplatz, (1929), Πρόλογος “Το επάγγελμα του γιατρού μου έδωσε μια ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς κακοποιούς, από δω άντλησα ορισμένα ενδιαφέροντα -και άξια να ειπωθούν- πράγματα. Κι όταν συναντούσα αυτούς τους ανθρώπους και πολλούς όμοιούς τους έξω, έβλεπα …, την κοινωνία μας, από ένα πολύ ιδιόμορφο πρίσμα : ….πως δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σ’ αυτούς που είναι εγκληματίες και σ’ αυτούς που δεν είναι, πως σε όλα τα δυνατά επίπεδα η κοινωνία ή καλύτερα αυτό που εγώ έβλεπα, ήταν ζυμωμένη με το έγκλημα…”http://www.poiein.gr/archives/30623/index.html#comment-1137008

  180. sarant said

    179 Θα το κλέψω!

  181. Αφώτιστος Φιλέλλην said

  182. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    181. Σας το χαρίζω.Το έγραψα με τη αγανάκτηση της καρδιάς μου. Έχω κάψει φλάντζα.

  183. Μαρία said

    181
    Κλέψε κι αυτό τότε

  184. Gpoint said

    για ρίξτε μια ματιά

    http://www.sport24.gr/football/omades/Paok/savvidhs-eimai-patriwths-den-kynhgw-to-kerdos.3571970.html

  185. Μαρία said

    181
    Στην εισήγηση του Eurogroup προς τη Σύνοδο Κορυφής, η ευρωζώνη δεν υπόσχεται καν ότι μετά την εφαρμογή όλων των επίπονων προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση, θα συμφωνήσει σε δανειακή σύμβαση με τον ESM.

    Click to access eurogroup_draft.pdf

  186. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Τα προτεινόμενα, οδηγούν σε μορφή κράτους βασάλου λέει ο Αναπλ.Υπουργός Νίκος Ξυδάκης στο ράδιο.
    Πρωτοφανές στην ευρωπαϊκή νεοτερικότητα.

  187. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    186.>>δανειακή σύμβαση με τον ESM
    που δίνεται μόνον στην περίπτωση βιώσιμου χρέους. Άρα…

  188. sarant said

    184 Αυτό μόλις το κυκλοφόρησε άλλος 🙂

  189. Μαρία said

    189
    Αυτός με παραπομπή όμως στην πηγή https://twitter.com/IdafeMartin

    187
    Τέρας χαρακτηρίστηκαν απ’ το Μαξίμου.

  190. http://www.naftemporiki.gr/story/977637/oxi-leei-o-al-tsipras-se-idiotikopoiisi-periousias-50-dis-kai-se-prosorino-grexit

  191. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

  192. 192

    Πού καταντήσαμ’ ΕΦΗ² μ’! Να μας εκφράζει ο πσεκαζμένος!

    Μπάι δε γουέι, Νικοκύρη:

    στο ευρύτερο «αντιγερμανικό πνεύμα» των ημερών, αναστήθηκε και κάτι που μου μοιάζει με Λερναίο.

    Ναι, το ξέρω πως έχει κλείσει το αρχείο της «Ε» και όχι, δεν ξέρω κανέναν που θα μπορούσε να μας πει ποιός/ποιά είναι ο/η Μαρ.Πολ. που υπογράφει. Απευθύνομαι στη συλλογική ευφυία και χαρτοποντικισμό του ακροατηρίου.

  193. https://twitter.com/hruodberaht ❤ διαμαρτυρόμενος προτετάντης ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

  194. sarant said

    193 To έχω δει από αλλού αυτό. Εντύπωσή μου είναι ότι είναι τόσο έγκυρο όσο και ο Πόσδαγλης. Η Ελευθερία του 1945 υπάρχει ονλάιν, μπορεί κάποιος να την ψάξει έστω και με το αναξιόπιστο ψαχτήρι της Εθνικής Βιβλιοθήκης ή να τη φυλλομετρήσει, ομολογώ ότι δεν έχω τόση υπομονή.

    Σε ποσδαγλικά συμφραζόμενα, θα σου έλεγα ότι υπογράφει η Μαρία Πολυδούρη.

  195. 195

    Μου βάζεις δουλειά για τα υφεσιακά μεζεδάκια, ε;

  196. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    176 – Αν και διάβασα σχεδόν αμέσως το σχόλιό σου, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, μια και μόνο σε πολύ επείγουσες καταστάσειςς αντιδρώ άμεσα, ενώ είμαι συναισθηματικά φορτισμένος, σου απαντώ τώρα. Ειλικρινά τώρα ΕΦΗ, αυτό κατάλαβες απο το κατεβατό που έγραψα; ΚΡΙΜΑ.

    Υ.Γ – Οι χιλιάδες αυτόχειρες τα τελευταία χρόνια, θα αυτοκτόνησαν φτωχοί μεν, αλλά ευτυχισμένοι. Για την Ωνάση ξέρεις (;) για κάποιον-α από αυτούς γνωρίζεις κάτι;

  197. sarant said

    196: Δεν αξίζει τον κόπο, εκτός αν γίνει ιότροπο.

  198. Είναι ήδη ιότροπο και μολυζματικό!

  199. Μ’ έπχιασε η σπαμοπαγίς! 😦

  200. Μαρία said

    191
    Σ΄αυτό το ταμείο του Δουκάτου https://www.kfw.de/KfW-Group/Newsroom/Aktuelles/Pressemitteilungen/Pressemitteilungen-Details_203840.html
    κάνει κουμάντο ο Σόιμπλε https://www.kfw.de/KfW-Group/About-KfW/Vorstand-und-Gremien/Verwaltungsrat-und-seine-Aussch%C3%BCsse/

  201. Μαρία said

    Η προφητεία κυκλοφορεί τουλάχιστον απ’ το ’13. http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/36138

  202. sarant said

    199-202 Το ξέρω ότι κυκλοφορεί από καιρό, αλλά εχει ακόμα μικρή διάδοση.

  203. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    178 – Λυπάμαι, αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον κόσμο που ζούμε. Δεν έχει σημασία ποιός αντιλαμβάνεται σωστά ή λάθος, σημασία έχει ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε, τουλάχιστον για τα οικονομικά θέματα, για τα οποία θα σταματήσω να σχολιάζω γενικώς, δεν έχει νόημα, έτσι κι αλλιώς, κάποιος εποικοδομητικός διάλογος δεν έχει γίνει τις τελευταίες δύο εβδομάδες απο κανέναν εδώ μέσα, μόνο αριστεροδεξιοί δογματισμοί, υστερικές κραυγές αγωνίας από ανθρώπους που βάση των προηγούμενων σχολίων τους δεν θα περίμενε κανείς, και αρκετές ηλίθιες «απόψεις» απο δεξιά τρόλ. Συμπέρασμα, ο καθένας ζεί στον δικό του κόσμο, ή εγώ είμαι τελείως αλλού γι΄αλλού.

    Υ.Γ- Πληροφοριακά, δεν εννοώ το ελληνικό χρηματιστήριο, που είναι χειραγωγημένο ψιλικατζίδικο, και δεν επηρεάζει καθόλου την παγκόσμια οικονομία. Επειδή έχεις μια εμμονή με την χειρωνακτική εργασία κλπ (χαμόγελο) έτσι για τελευταία φορά, θα βάλω αυτό το αρθράκι με τον Στίγκλιτς, (αν και τα 100 δις απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα) κι όποιος καταλάβει, κατάλαβε.
    Απο δω και πέρα, μόνο για χαλαρά και αστεία (με την καλή έννοια) πράγματα θα σχολιάζω, οπότε μπορεί να ξαναβρεθούμε εκεί.

    http://www.lifo.gr/now/economy/70811

  204. Μαρία said

    https://twitter.com/search?q=%23ThisIsACoup&src=typd

  205. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Oι Ναζί & partners απόσυραν την απαίτηση για δέσμευση περιουσίας 50 δις.
    Αντε Νικοκύρη. Τη γλύτωσε η Μυτιλήνη προς το παρόν…

  206. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    http://www.metronews.fr/info/grece-pour-melenchon-l-allemagne-est-en-train-de-detruire-l-europe-pour-la-troisieme-fois/mogl!msiTvJBWNKi6o/
    Grèce : pour Mélenchon, l’Allemagne «est en train de détruire l’Europe» pour la troisième fois

  207. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Mόνο μία λύση υπάρχει για την Ελλάδα.
    Η μόνη αληθινά δημοκρατική και σοσιαλιστική χώρα με κοινωνικές ευαισθησίες που έχει απομείνει στον πλανήτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, να ΑΠΕΙΛΗΣΟΥΝ τους Ναζί. Το μόνο άλλωστε επιχείρημα «διαλόγου» που έχει πέραση στους Ναζί είναι αυτό.
    Free Palestine! Unite Czechoslovakia!, Bomb Berlin!

  208. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    193.>>Πού καταντήσαμ’
    Εεεε! Nα μην ξέρουμε τί λέει η συγκυβέρνηση τούτη την ώρα;

  209. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    «Ό,τι και αν πιστεύετε για τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Ελλάδα, για το πλήγμα στην ευρωπαϊκή ιδέα δεν ευθύνονται οι Έλληνες»

    Σε σημερινό του άρθρο στους New York Times, ο Πολ Kρουγκμαν προβληματίζεται για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

  210. cronopiusa said

    Merkel y Schäuble deciden humillar a Grecia y derrocar a Tsipras

  211. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Τώρα νέα τετραμερής σύσκεψη Μέρκελ,Τσίπρα, Ολάντ και Τούσκ.

  212. Pedis said

    Σταματήστε ΤΩΡΑ αυτή την ντροπή!

    Κύριοι της κυβέρνησης,

    Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί εμβρόντητος τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

    Δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση.

    Πρόκειται για μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης.

    http://www.imerodromos.gr/stamathste-tora/

  213. Pedis said

    Υπάρχει κι αυτή η πτυχή. Όλα αυτά τα κουμάσια, όντας υπάλληλοι των τραπεζιτών/καπιταλιστών, παίρνουν μίζες, πριμ, μεσητικά, δωράκια κάθε φορά που επιβάλλουν νέα μετρα και οι εγχώριοι υποτελείς τα δέχονται είτε με ελαφριά, είτε με βαριά καρδιά, είτε το προσποιούνται.

    «Ο Σόιμπλε θέλει να ελέγχει τα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία»

    http://www.efsyn.gr/arthro/o-soimple-thelei-na-eleghei-ta-ellinika-perioysiaka-stoiheia

  214. cronopiusa said

  215. Pedis said

    «Σε περίπτωση χρεοκοπίας οι επιχειρήσεις θα έκλειναν, η ανεργία θα εκτοξευόταν, η ύφεση θα ήταν μακρά και θα είχαμε κοινωνική εξαθλίωση.

    Αυτή είναι η μοίρα της χώρας αν δεν υπογράψουμε την νέα δανειακή σύμβαση και πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

    Οι πολιτικές και οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν αποβλέπουν στην ανόρθωση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

    Το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας έχει ως σκοπό να κάνουμε την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και πιο παραγωγική.

    Με την αναδιάρθρωση του χρέους θα περιοριστεί η αβεβαιότητα.

    Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες και σωστή διαχείριση.

    Το νέο πρόγραμμα συνεπάγεται βραχυπρόθεσμες θυσίες για τον ελληνικό λαό – «Δεν θα το υιοθετούσαμε υπό κανονικές συνθήκες».

  216. Pedis said

    «Τα πράγματα είναι δύσκολα, καλούμαστε να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια ασύντακτη χρεοκοπία και σε μια οδυνηρή συμφωνία. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε τη μάχη …»

  217. Pedis said

    Στην αρχή της ομιλίας του … έκανε λόγο για μάχη σε τρία μέτωπα: (α) ενάντια στις αγορές και στους κερδοσκόπους, «μάχη να κυριαρχήσει η πολιτική έναντι των αγορών», (β) απέναντι στη συντηρητική Ευρώπη (γ) απέναντι στην εξάρτηση που μαστίζει τη χώρα.

    «Αυτή η συμφωνία είναι ότι καλύτερο μπόρεσε να πετύχει η κυβέρνηση … «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τώρα αυτήν την προσπάθεια» γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χάνουμε κάθε ευκαιρία «να μπορέσουμε να επανορθώσουμε αδικίες».

    «Να θυσιάσουμε πολλά για να μην χάσουμε τα πάντα» είπε χαρακτηριστικά … και αναφέρθηκε στο «χάος και την καταστροφή, τις συνέπειες τις εντελώς ανεξέλεγκτες» από το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

  218. Pedis said

    # 216, 217, 218 : Ποιοι και πότε έκαναν τις δηλώσεις;

    Ας δώσω ένα έτοιμο: (παίζει από χτες αυτή η «γραμμή», δηλ. του ολίγον μαλάκα, αδαή αλλά τίμιου αριστερού …)

    α) Ο πρώτος είναι η ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης. Η πτώση της θα αποτελούσε ευόδωση των σχεδίων του «πραξικοπήματος», θα σηματοδοτούσε την ακύρωση της δημοκρατίας και μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για την κοινωνία, καθώς θα επισφράγιζε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για φιλολαϊκά και προοδευτικά μέτρα.

    β) Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, σε αυτή ακριβώς τη χρονική στιγμή, ένα Grexit με τους όρους που θα γινόταν θα ήταν αποτέλεσμα του εκβιασμού εκ μέρους των δανειστών. Θα γινόταν με τον πιο άτακτο, οδυνηρό και καταστροφικό τρόπο – για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, και ειδικά τους αδύναμους.

    http://www.efsyn.gr/arthro/psifisame-gia-na-min-ginei-praxikopima-toy-soimple

  219. cronopiusa said


    Llamado urgente a los movimientos populares: es hora de la solidaridad con Grecia

  220. Μαρία said

    213
    Ρίχνουμε και υπογραφές https://secure.avaaz.org/en/petition/Greek_Government_Prime_Minister_Mr_Tsipras_Stop_now_that_shame/?cFTxebb

  221. Pedis said

    # 221 – Greek Government – Prime Minister Mr Tsipras: Stop now that shame!
    Είχε μερικά εκατομμυρία όχι πριν από μια βδομάδα, τώρα, λες με 15000 υπογραφές να ντραπεί;

    Άσε που ετσι όπως δεχτεί να πάιξουν τους συμφέρει …αύριο, θα ψελλίσουν, «μας είχαν άυπνους, μας άφηνε ο ένας μας έπαιρνε ο άλλος, από τη νύστα ούτε βλέπαμε τι υπογράφαμε». Απίθανο;

  222. Gpoint said

    Αχ ρε Λάμπρο, μιλάς για ΜΜΑ και πλασσάρεις κείμενο από την λάιφο, κορωνίδα της κατευθυνόμενης αποβλάκωσης. Εχω να μπω εκεί απο 2008, σκοτίζει το μυαλό σου με τα ψεύτικα κι αληθινά άρθρα της
    Εκτός και σου δίνει σίγουρα για τη μόχλευση…

  223. Γς said

    218:

    >γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χάνουμε κάθε ευκαιρία «να μπορέσουμε να επανορθώσουμε αδικίες».

    Ολοι είμαστε κοντά του. Ολοι πάσχουμε [και συμπάσχουμε].
    Αλλά δεν χάσαμε «κάθε ευκαιρία» για να βρεθούμε εδώ που βρεθήκαμε;
    Και αδικίες δεν επανορθώσαμε, αλλά συσσωρεύσαμε. Βαριές κι ασήκωτες.

    Κι όλα αυτά για να απογαλακτίσουν μερικοί κλπ κλπ.

    Αλλά ας είναι. Αυτά για την ιστορία.

    Για την ώρα: Οχι άλλο ξεκίνημα άλλους αγώνες

    Παρασύρθηκα κι εγώ.

    Οπως κι ο Pedis. Για τα αυτονόητα.

    Η ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
    Και ξανά [προς την δόξα] τραβά, τραβά, τραβά.

    Τι τραβάει;

  224. Γιάννης Ιατρού said

    καλημέρα Γς

  225. Γς said

    224:

    Τι είναι αυτό το βίμτεο που έβαλα;

    Τα πέτρινα χρόνια του Σπανουδάκη ήθελα και μου προέκυψε αυτό.
    Με τους Αμερικανούς πεζονάφτες που σηκώνουν την ελληνική σημαία και τέτοια
    😦

  226. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    H επίσημη πρόταση Σόϋμπλε να μεταφερθούν «assets» αξίας 50 δις. σε trust fund στο Λουξεμβούργο στο οποίο CEO είναι ο ίδιος…είναι η τελευταία έκδοση τευτονικού χιούμορ;

    Προτιμώ πάντως το ρώσικο χιούμορ. «Ο γερμανός μπορεί να είναι καλό παιδί, αλλά καλού- κακού,κρέμασέ τον για νάχεις το κεφάλι σου ήσυχο!» (και οι Βοημοί ,και οι Πολωνοί και όλοι οι καλοί σημερινοί partners που έχουν νοιώσει τη γοτθική αγάπη στο πετσί τους στο παρελθόν έχουν πολλά τέτοια ,αλλά θα τα θυμηθούν αργότερα…)

  227. Γιάννης Ιατρού said

    @227 για μια μικρή προμήθεια μιλάμε, για τις καλές υπηρεσίες ….

  228. Γς said

    225:

    πεζονύτες!

    Iwo Jima 23 Φεβρουαρίου 1945.
    6 αμερικανοι πεζοναύτες τοποθετούν μια σημαία κατα την διάρκεια της μάχης στην Iwo Jima.

    και η γελεία φωτοσοπιά στο βίντεο:

  229. Gpoint said

    # 226

    Καλημέρα Γς

    Πάντως στο ερώτημα στο τέλος του βιδδεοκλίπ » Ποιά μάνα αφήνει τα παιδιά της καιτο σπίτι της» η απάντηση είναι η δικιά μου, η συγχωρεμένη
    (ζει βέβαια αλλά εγώ την έχω συγχωρέσει)

  230. sarant said

    Καλημέρα και από μένα, όταν τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις πείτε μου!

  231. spiral architect said

    Καλημέρα.
    Μιας και είμαστε ξενυχτισμένοι 👿 πήγαμε για ένα πατσά στου Ρέντη για να στρώσουν τα μέσα μας μιας και μας τον στρώσαν οι άλλοι.

  232. Γς said

    230:

    Την δικιά μου, την συγχωρεμέμη, την έλεγα συγχωρεμένη, πολύ πριν συγχωρεθεί και συγχωρήθηκε, αφου είχα ξαναπαντρευτεί.
    Θεός σχωρέστην

  233. sarant said

    Όπως φαίνεται, το πάνε για νέα σύνοδο.

  234. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Eκτός των άλλων, σε αυτή τη Γιουροσυνεδρίαση παραβιάζεται κάθε έννοια H.S.E procedures. (Health,Safety,Environment) . Δεν είναι εργαζόμενοι αυτοί; Ο Τσίπρας («Τσιπάρης» ,που τον λέει ο εκφωνητής του ρέντιο Μπαχρέιν…) κι ο Τσακαλώτος έχουν να κοιμηθούν 3-4 μερόνυχτα! Έλεος! Ελπίζω τουλάχιστον να προλαβαίνουν ν’αλλάζουν κανα σώβρακο…

  235. Γς said

    Σύνοδος πλανητών και σύνοδος παπάδων. Ιερά σύνοδος και μετά εξόδιος ακολουθία.

    Πόσο ν αντέξουμε πιά;

  236. Γς said

    Και συνεχίζεται ο λαϊκισμός,
    στην τηλεόραση τώρα.

    -Στο όνομα του λαού
    -Επιθυμία του λαού.
    Ο λαός έτσι, ο λαός γιουβέτσι.

    Ας τον αφήσουνε ήσυχο τον λαό.
    Ιδίως αυτοί που τον νοικοκύρεψαν

  237. Spiridione said

    235. 🙂
    Ο Γιούνκερ το λαμόγιο πήγε για ύπνο λέει.

  238. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Τί πάλαιμα είναι τούτο! Όλη νύχτα στα (μαρμαρένια;)

    Με ένα θραύσμα από δημοτικό τραγούδι να χαιρετήσω κι εσάς και την ημέρα
    {…}
    Τσή λευτεριάς τη Ρήγισσα ήρθανε να σκλαβώσουν.
    Βροντά κι αστράφτει ο ουρανός κι η Θάλασσα φουσκώνει,
    Τα όρη αναταράσσονται και τα βουνά βρουχούνται
    Κι ο Διγενής σέρνει φωνή από τον Ψηλορείτη:
    – «Απού ‘χει άρματ’ ας βαστά κι απού δεν έχει ας βρίστει».

  239. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Άσπρος καπνός! Ο Βέλγος πρωθ. λέει ότι υπάρχει συμφωνία

  240. Παναγιώτης Κ. said

    @204. Λάμπρο, καθιέρωσες το ΜΜΑ. Μην απελπίζεσαι.Οι δυο μας τουλάχιστον συμφωνούμε ότι η εγχώρια πολιτική σκέψη (μαζί βεβαίως και η αριστερή τοιαύτη) έχει άγνοια των σύγχρονων εκφράσεων του καπιταλισμού. (Πώς να έχει αφού οι διάφορες κατανομές της θεωρίας πιθανοτήτων είναι άγνωστη γη για τους οικονομολόγους; Έχουν να λένε πόσο τους ζόρισε το μάθημα της Οικονομετρίας).
    Με το πες-πες κάτι θα γίνει στο τέλος.

  241. Παναγιώτης Κ. said

    @210 (Έφη…) Το βρίσκω εξόχως εγωιστικό όλη μας η προσπάθεια να κατατείνει στο να αποδείξουμε ότι εμείς δεν φταίμε.
    Και η Πολιτική τότε τη ρόλο παίζει;

  242. Παναγιώτης Κ. said

    @208. Kid, δεν κατάλαβα αν το λες στα σοβαρά ή αστειεύεσαι. Πάντως έχω παρατηρήσει το εξής: Οι Έλληνες των ΗΠΑ είναι αυτοί που έρχονται λιγότερο να ζήσουν στην Ελλάδα στην τελευταία περίοδο του βίου τους.Αυτό σημαίνει ότι τους έχει βολέψει εκείνος ο τόπος.

  243. sarant said

    243 Είναι και το πόσο ξεκόβεσαι.

  244. Παναγιώτης Κ. said

    @242. Και η Πολιτική τι ρόλο παίζει;

    Και κάτι ακόμα: Οκ παίρνουμε διάφορα μέτρα. Και η συναίνεση για την εφαρμογή τους; Διότι χωρίς συναίνεση κανένα μέτρο δεν περνάει.

    Βγήκε άσπρος καπνός! Μεταφέρεται στο Λουξεμβούργο κ.λπ
    Παιδιά, έχουμε υποτιμήσει το -έστω εντός εισαγωγικών- δημοκρατικό παιχνίδι!
    Εκατό Γερμανοί βουλευτές ήταν υπέρ του Grexit συν οι βαλτικές χώρες και δεν ξέρω και ποιοι άλλοι.
    Δυστυχώς η υπερθεώρηση των πραγμάτων έχει κάνει ζημιά στη σκέψη μας.

    Θυμάμαι την κόρη μου πριν κάμποσα χρόνια όπου με ρωτούσε διάφορα πράγματα πολιτικού χαρακτήρα και όταν πήγαινα να της εξηγήσω με έκοβε λέγοντας: Πες μου ποιοι είναι οι καλοί και ποιοι οι κακοί!
    Φοβούμαι ότι αυτό είναι το χαρακτηριστικό των περισσοτέρων συμπατριωτών μας.

  245. Παναγιώτης Κ. said

    @244 (Sarant). Μα είναι τακτικοί επισκέπτες της Ελλάδας.

  246. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ότι από το «λεφτά υπάρχουν» όταν ο ελληνικός λαός ρίχτηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου στα αβαθή του Καστελόριζου και από τα «όχι στην λιτότητα, όχι στα Μνημόνια» του κ.Τσίπρα, φτάσαμε ο ελληνικός λαός να ξαναρίχνεται σήμερα στο ακόμα πιο αβαθή του Καστελόριζου.</a
    Αβαθή;

  247. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    242. για το πλήγμα στην ευρωπαϊκή ιδέα , λέει ο Κρούγκμαν
    είναι μια γκροτέσκα προδοσία όλων όσων το ευρωπαϊκό σχέδιο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει.
    σ.σ.περιέχει και λέξη από γκρ (όπως το σημερινό νήμα). Πικρόγελο.

  248. sarant said

    246 Οι μετανάστες στην Αμερική; Κάθε 2 χρόνια έρχονται -κι όταν οι συγγενείς σου ΄χουν πεθάνει, πού να γυρίσεις;

    247 Στην ξέρα δηλαδή, κάτι τέτοιο θα εννοεί.

  249. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    223 – «Αχ ρε Λάμπρο, μιλάς για ΜΜΑ και πλασσάρεις κείμενο από την λάιφο, κορωνίδα της κατευθυνόμενης αποβλάκωσης. Εχω να μπω εκεί απο 2008, σκοτίζει το μυαλό σου με τα ψεύτικα κι αληθινά άρθρα της
    Εκτός και σου δίνει σίγουρα για τη μόχλευση…»

    Ναι καλά, είδα κι όταν πλάσαρα αναλύσεις του Ελ Εριάν και της ΝOMURA πόσο σοβαρά ασχοληθήκατε, για να μη πώ κάποιες άλλες πιο εξειδικευμένες και άγνωστες στο ευρύ κοινό, που με μεγάλο κόπο (λόγο ελειπέστατων αγγλικών) προσπάθησα να διασταυρώσω και να αναρτήσω.
    Δύο είναι οι λόγοι που μερικές φορές βάζω κάποια κείμενα απο την lifo, o πρώτος, είναι πως δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο και τον δήθεν ψαγμένο, (εσύ τουλάχιστον, πιστεύω να το έχεις καταλάβει αυτό) με την απόκρυφη πληροφόρηση, σαν τον φασίστα που σχολιάζει εδώ, και για να δείξω, ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημοσιεύσουν ένα μέρος της αλήθειας, γιατί κανείς δεν δίνει σημασία στις πραγματικές ειδήσεις. Άλλωστε εδώ και χρόνια λέω, πως όλα είναι φανερά, αρκεί αν κοιτάξει κάποιος προς την μεριά των γεγονότων, δηλαδή να κοιτάξει το φεγγάρι που δείχνει το δάχτυλο, όμως….! Ο δεύτερος δεν είναι και τόσο καλός για μένα, δείχνει πόσο ΓΚΑΟΥ είμαι στα pcιά (που λέει κι ένας φίλος μου) γιατί στην lifo μπαίνω κυρίως για την στήλη «Οι Μεγάλες Αλήθειες» που έχει πολλές έξυπνες χιουμοριστικές ατάκες, και επ΄ευκαιρία ρίχνω μια ματιά στους τίτλους. Έτσι κι αυτό το κείμενο, τυχαία το είδα χτές και είπα να το αναρτήσω, για να το δεί ο αγαπητός μου Αφώτιστος, μπάς και φωτιστεί, και σταματήσει να μιλάει για παραγωγή, χειροτεχνίες, ποσοστώσεις σπουδαστών και τεχνιτών, και άλλες ρομαντικές πλήν όμως παροχημένες ομορφιές, μιά και το ίδιο το βραβευμένο με νόμπελ οικονομίας λαμόγιο, που υπηρετεί το παγκόσμιο οικονομικό τέρας στις ΗΠΑ, λέει απροκάλυπτα, πως ό,τι και να κάνουν οι λαοί, οι δυτικές κυβερνήσεις (χειραγωγημένες απο τους κεφαλαιούχους προφανώς) απαγορεύουν την μάχη κατά της «νόμιμης» φοροδιαφυγής. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ;

    Ποιός είναι όμως ο λόγος που είμαι ΓΚΑΟΥ; δείχνοντας σήμερα στην Ελεωνόρα τις αστείες ατάκες, της είπα, «είναι στην lifo, στην στήλη οι μεγάλες αλήθειες» και μου λέει, δεν χρειάζεται να μπαίνεις εκεί, είναι tweets στον τοίχο, «τοίχο;» πάτα ρε μπαμπά ysteria.gr και θα βγεί, «ο τοίχος είχε την δική του υστερία». Μου ήρθε να πηδηχτώ απο το παράθυρο (κι είμαι και ψηλά) από σήμερα τέλος για μένα η lifo.

    Με λύπη μου όμως θα σου πώ, πως μετά την χθεσινή ΜΕΓΑΛΗ απογοήτευση από την ΕΦΗ, κι εσύ το δάχτυλο πρόσεξες, δηλαδή το ΜΜΑ, κι όχι την είδηση, (θα έπρεπε να σκεφτείς πρώτα, ποιός βάζει το κείμενο) αλλά εσένα δεν σε φοβάμαι, άλλωστε δικαιωθήκαμε με το δημοψήφισμα, και φυσικά δεν χαιρόμαστε γι΄αυτό, όπως αρκετοί που έχουν μείνει στο 1867.

    Υ.Γ – Το trade με μόχλευση, δεν βασίζεται σε «σίγουρα» τα σίγουρα είναι για τους τζογαδόρους, δηλαδή τα κορόϊδα τροφοδότες του παγκόσμιου πλέον χρηματιστηριακού συστήματος, (τους λαούς τους απομυζούν με το ζόρι και εν αγνοία τους) και είναι βέβαιη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Σου είχα στείλει ένα σχετικό mail, με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τα αποτελέσματά της, (τα οποία συνεχίζουν να είναι θετικά) κι ότι χρειάζεται τουλάχιστον δίχρονη εκπαίδευση πάνω σ΄αυτή. Η διαφορά με τις κατεστημένες εκπαιδεύσεις, είναι ότι στο μεσοδιάστημα κερδίζεις, ενώ η προοπτική είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ, σε προστατεύουν όλες οι κυβερνήσεις, το λέει κι ο Στίγκλιτς, αλλά εδώ δεν ακούτε αυτόν, εμένα θα ακούσετε.
    ΤΕΛΟΣ Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, αρκετά σας (τα) ζάλισα. Απο δω και πέρα μόνο χαβαλεδάκι, και ανώδυνους διαλόγους με όσους θέλουν, αλλιώς διάβασμα των (περισσοτέρων) αξιόλογων άρθρων του Νικοκύρη, και σχόλια επιλεγμένων σχολιαστών, μια και πολλά απο αυτά τα δύο με έχουν ξεστραβώσει, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ.

  250. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    249.β.
    >>Στην ξέρα δηλαδή, κάτι τέτοιο θα εννοεί.
    Το σκέφτηκα αλλά σα να μου φαίνεται ότι το μπέρδεψε με τα άπατα.

  251. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    241 – Ίσως το καθιέρωσα εδώ μέσα το ΜΜΑ, αλλά δεν είναι δικό μου, είναι αρκετά παλιό, κάπου το είχα δεί, μου άρεσε και το κράτησα.

    Δεν απελπίζομαι Παναγιώτη, είναι αδύνατον να απελπιστώ γιατί δεν ελπίζω πουθενά, οπότε, αποδέχομαι την πραγματικότητα, και προσπαθώ να την αλλάξω όπως μπορώ, με γνώμονα το συλλογικό καλό. Δεν είναι λίγο για μένα να συμφωνώ με κάποιον γι αυτό το θέμα (μέχρι τώρα μόνο με τον φίλο μου τον Γιάννη και τις κόρες μου), αλλά και για τα περισσότερα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών είναι αυτοί που συμφωνούν με τις απόψεις μου. Θα έλεγα ότι είναι λάθος αυτά που υποστηρίζω, αν δεν μου έλεγαν «ναί έχεις δίκιο, αλλά δεν μπορεί να είναι έτσι, οπότε έχεις άδικο» κι αν δεν υπήρχε η αποδοχή και η στήριξη απο την οικογένειά μου, μια και σ΄αυτήν εφαρμόζονται.

    «Με το πες-πες κάτι θα γίνει στο τέλος.»
    Διαφωνώ μ΄αυτό, εκτός του ότι έχει αποδειχτεί κουραστικό και ψυχοφθόρο, είναι και αναποτελεσματικό, οι άνθρωποι θέλουν να ακούνε μόνο δημαγωγίες, στα υπόλοιπα κλείνουν τα αυτιά τους, και γίνονται σαν τα μικρά παιδιά που έχουν κάνει κάποια ζημιά, και προσπαθείς να τα νουθετήσεις με καλό τρόπο, κι ενώ σε κοιτάζουν με προσοχή στα μάτια όταν τους μιλάς, στην πραγματικότητα δεν ακούνε τίποτα, κι απλώς περιμένουν να τελειώσεις για να σε ξεφορτωθούν και μετά απο λίγη ώρα να ξανακάνουν την σκανταλιά, (και τότε δυστυχώς, σχεδόν όλοι υποκύπτουν στην φασιστική μέθοδο του ξύλου). Επιπλέον οι περισσότεροι, παρ΄όλο που δεν έχουνη να χωρίσουν κάτι, είναι διαιρεμένοι σε ιδεολογικά δόγματα, και αρνούνται να ακούσουν οτιδήποτε διαφορετικό.
    ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΙΧΟΥΣ, πάντα επίκαιρο αυτο το παλιό σύνθημα τοίχου.
    Ποιόν εξυπηρετεί αυτό άραγε;

  252. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Aισθανομαι πολυ μονος, να ασχολουμαι με ναρκισσους καθηγητες στην χωρα των καγκουρο, λαφαζανηδες (πολυλογαδες), στρατα-στρατουληδες και ανησυχους ησυχους,…, Τελος δεν αντεχω την δε ανηλικη ΠτΒ να μιλα σαν να παπαγαλιζει καποιο μαθημα ,…

    Ολα αυτα προσβαλλουν την νοημοσυνη και την αισθητικη μου.

  253. Spiridione said

    Νικοκύρη σε αντιγράφουν. Σοκαρίστηκε ο δημοσιογράφος από τον παραλληλισμό!
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=723105

  254. sarant said

    Είδες;
    Μερσί όμως, δεν το είχα δει.

  255. Ριβαλντίνιο said

    @ 74 smerdaleos

    Και το όνομα του στρατηγού Γεωργίου Μανιάκη (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82 ) ίσως έχει μακρινή περσική προέλευση.

    Διάβαζα το Δανιήλ

    «καὶ ὁ μανιάκης ὁ χρυσοῦς ἐπὶ τὸν τράχηλον αὐτοῦ»(E7 και Ε16)

    http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=50&page=5

    και βρήκα την λέξη «μανιάκης».

    Πήγα στο λεξικό της ΠΑΠΥΡΟΣ και έγραφε ότι ο μανιάκης ήταν χρυσό κόσμημα που φορούσαν οι Πέρσες και οι Γαλάτες γύρω από τον τράχηλο ή τον βραχίονα.

    «τῶν μὲν συμμάχων ψέλια χρυσᾶ καὶ μανιάκας καὶ στρεπτοὺς καὶ κάνδυας καὶ πορφύραν φερομένων,»
    http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A2008.01.0069%3Achapter%3D9%3Asection%3D3

    Για ετυμολογία έλεγε ότι είναι δάνειο από την γαλατική, αλλά το πιθανότερο από την ιρανική.

    ΙΕ ρίζα *moni- -> ινδοϊρανική ρίζα *mani-

    λατινικά monile=περιδέραιο

    αβεστικά zaranu maini=χρυσό περιδέραιο.

  256. 255 Αυγή σήμερα

  257. Ριβαλντίνιο said

    @ 256 (συμπλήρωση)

    Δεν ξέρω βέβαια αν το επίθετο του Μανιάκη συνδέεται με τις λέξεις μανία/μανιακός.

Σχολιάστε