Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η διαπόμπευση μιας κοινωνίας

Posted by sarant στο 3 Μαΐου, 2012


Για άλλο θέμα είχα σκοπό να γράψω σήμερα, κάτι προεκλογικό -αλλά δεν πειράζει, θα το διαβάσετε αύριο. Για άλλο, αλλά μ’ έπιασε από το μανίκι η κτηνωδία, που συνεχίζεται, το απόλυτο αίσχος που συνίσταται στο να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες και τα ονοματεπώνυμα από τις εκδιδόμενες γυναίκες που βρέθηκαν οροθετικές. Αυτή η απάνθρωπη διαπόμπευση, που γίνεται καθαρά για λόγους πολιτικούς, πιστεύω, αφενός για κατατρομοκράτηση της κοινωνίας με την προβολή μιας αόρατης απειλής, με στόχο την πειθάρχηση, και αφετέρου για να μπορέσει να μερεμετίσει το στραπατσαρισμένο πολιτικό του γόητρο ένας υπουργός που είχε περιέλθει στην αρμοδιότητα των ευθυμογράφων, από τότε που δήλωσε ότι ψήφισε το μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει.

Το ιστολόγιο προτιμά να λεξιλογεί από το να πολιτικολογεί και δεν του πολυαρέσει η επικαιρότητα. Και το αστείο είναι πως η διαπόμπευση, σαν θέμα, αν εξεταστεί ιστορικά και λαογραφικά εννοώ, έχει ενδιαφέρον, έχει τροφοδοτήσει τη φρασεολογία μας με πάμπολλες παροιμίες και εκφράσεις -αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα το συζητήσουμε ίσως κάποιαν άλλη φορά, όχι πάντως τώρα.

Τώρα, αυτό που προέχει, είναι ότι η απερχόμενη κυβέρνηση και ειδικά ο αρμόδιος υπουργός επέλεξαν να βγάλουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες άρρωστων ανθρώπων, δίνοντας λεπτομερή στοιχεία, ονοματεπώνυμο, ηλικία, τόπο γέννησης και τόπο κατοικίας. Βέβαια, πολλοί νομικοί φωνάζουν ότι δεν αρκεί η εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών υγείας, ότι χρειάζεται και σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά ο υπουργός απάντησε ότι είναι «νομιμότατη» η δημοσίευση φωτογραφιών και χαρακτήρισε «φαρισαίους», υποκριτές δηλαδή, όσους «κόπτονται» για ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, θα παρατηρήσατε ίσως, αν διαβάσατε την ανακοίνωση του υπουργού, μια κραυγαλέα ανακολουθία. Λέει ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών ήταν αναγκαία, επειδή «προφανώς και οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα, ούτε οι ιερόδουλες συστήνονται». Αναρωτιέμαι, τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται ότι οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα και ότι οι κοπέλες δεν συστήνονται, το πολύ να αναφέρουν ένα όνομα που δεν θα είναι το αληθινό τους, ποιος τάχα είναι ο σκοπός της δημοσίευσης επωνύμων; Τόπου γέννησης; Τόπου κατοικίας; Να ικανοποιηθεί η νοσηρή περιέργεια; Να επιδείξει αμείλικτο προφίλ και να πάρει ψήφους; Διότι σκοπός προστασίας της υγείας δεν εξυπηρετείται, αφού, ο ίδιος ο υπουργός το ομολογεί, «δεν συστήνονται» οι πελάτες με τα θύματά τους.

Κατά τη γνώμη μου μάλιστα, ούτε η δημοσίευση των φωτογραφιών είναι αναγκαία για λόγους προστασίας της υγείας, αν και εξυπηρετεί σαφώς τη διαπόμπευση και τα ανθρωποφαγικά ένστικτα. Τι εννοώ; Η κοινή λογική λέει ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν τις κοπέλες αυτές έτσι όπως βγαίνουν στη γειτονιά, έτσι όπως πάνε στο σουπερμάρκετ, στο περίπτερο. Στη δουλειά, αλλιώς βάφονται και ντύνονται, υποθέτω ότι θα είναι πολύ διαφορετικές. Περισσότερες πιθανότητες έχει να τις αναγνωρίσει η γειτόνισσα (και να ξεκινήσει εκστρατεία για να τη διώξει από τη γειτονιά, αν και τώρα με τη δημοσίευση του ονοματεπωνύμου για βεβαιότητα πρέπει να μιλάμε) παρά ο πελάτης.

Ας δεχτούμε όμως ότι κάποιοι θα αναγνωρίσουν φωτογραφίες και θα πάνε να εξεταστούν -κι αυτό ακόμα μπορεί να γίνει χωρίς διαπόμπευση. Τι εννοώ; Θα μπορούσε να βγει μια ανακοίνωση, ότι βρέθηκαν οροθετικές εκδιδόμενες, σε οίκο ανοχής της τάδε οδού (ή και στην τάδε περιοχή, για να καλύψουμε και τις  άλλες περιπτώσεις, εκτός οίκων) και όσοι αρσενικοί έκαναν σεξ χωρίς προφυλαχτικό να μπορούν, ας πούμε, να επισκέπτονται μια κλειδωμένη με κωδικό ιστοσελίδα, όπου θα βλέπουν τις φωτογραφίες, αφού πρώτα πάρουν τον κωδικό από μια τηλεφωνική γραμμή (ή με ηλεμήνυμα). Έτσι θα έβλεπαν τις φωτογραφίες λίγες εκατοντάδες ή χιλιάδες, και μόνο όσοι είχαν βάσιμους λόγους ή όσοι θα είχαν πολύ νοσηρό μυαλό, και όχι όλη η Ελλάδα. Στο κάτω-κάτω, η εξέταση δεν είναι ούτε επίπονη, ούτε δαπανηρή, και μόνο η ανακοίνωση, χωρίς καθόλου φωτογραφίες, θα αρκούσε να παρακινήσει όσους είχαν κάνει σεξ με εκδιδόμενη χωρίς προφυλακτικό να πάνε να εξεταστούν.

Να σημειώσουμε επίσης ότι αν ακολουθήσουμε τη λογική του υπουργού, κι αν με τόση ευκολία δημοσιοποιούνται φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών, δεν θα πρέπει τάχα να δημοσιευτούν και οι φωτογραφίες των πελατών, τουλάχιστον εκείνων που τυχόν θα βρεθούν οροθετικοί; Οι περισσότεροι είναι παντρεμένοι, οι άλλοι θα έχουν σχέσεις -να μην το μάθουν οι γυναίκες τους να προφυλαχτούν; Εννοείται ότι αυτό δεν είναι  λύση -το αναφέρω για να φανεί πόσο νοσηρή είναι η λογική του κ. υπουργού, αν και στα μάτια τα δικά μου πολύ μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο πελάτης, που εκβιαστικά απαιτεί να βιάσει το θύμα του χωρίς προφυλακτικό. Και βέβαια να αναφέρουμε επίσης ότι η ίδια αστυνομία που δεν δίστασε να διαπομπεύσει διά βίου ίσως δέκα εξαθλιωμένα πλάσματα, φάνηκε ωστόσο υπερπροστατευτική με τον νεαρό που πρώτα χτύπησε με το αυτοκίνητο μεροκαματιάρηδες μετανάστες και ύστερα, όπως λένε, πήγε σπίτι, πήρε όπλο και σκότωσε έναν, τραυματίζοντας έναν άλλον.

Για μια χούφτα ψηφαλάκια λοιπόν διαπομπεύθηκαν έντεκα ως τώρα δυστυχισμένες -και μαζί, διαπομπεύθηκε πιστεύω ολόκληρη η κοινωνία μας, όλοι γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω. Και έρχονται στο νου οι στίχοι που έγραψε πριν από πολλές δεκαετίες μια θαρραλέα γυναίκα, η Γαλάτεια Καζαντζάκη:

Στη Σμύρνη Λέλα,
Ηρώ στη Σαλονίκη,
στο Βόλο Κατινίτσα έναν καιρό…
Τώρα στα Βούρλα με φωνάζουν Νίκη…
Ο τόπος μου ποιός ήταν; Ποιοί οι δικοί μου;
Αν ξέρω, ανάθεμά με!
Σπίτι, πατρίδα μου έχω τα μπορντέλα…
‘Ως κι οι αθώοι χρόνοι οι παιδικοί μου
θολές σβησμένες ζωγραφιές
κι είναι αδειανό σεντούκι η θύμησή μου!
Το σήμερα χειρότερο απ’ το χτες
και τ’ αύριο απ’το σήμερα θε νά’ναι…
Φιλιά από στόματα άγνωστα, βρισές
κι οι πολισμάνοι να με τραβολογάνε…
Γλέντια, καβγάδες ώς να φέξει,
αρρώστιες, αμφιθέατρο του Συγγρού
κι ενέσεις 606.
Πνιγμένου καραβιού σάπιο σανίδι
όλη η ζωή μου του χαμού…
Μ’ από την κόλασή μου στο φωνάζω:
εικόνα σου είμαι, Κοινωνία, και σου μοιάζω.

(Τα Βούρλα ήταν ένας συνοικισμός από πορνεία, στην τότε αραιοκατοικημένη Δραπετσώνα, περιφραγμένος και φυλασσόμενος από την αστυνομία, που λειτούργησε για πολλές δεκαετίες προπολεμικά και μεταπολεμικά μετατράπηκε σε φυλακή -έγινε και μια διάσημη απόδραση κομμουνιστών από εκεί. Κατατοπιστικό άρθρο υπάρχει εδώ. Στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αφροδίσιων Νόσων «Ανδρ. Συγγρός» γίνονταν οι υποχρεωτικές εξετάσεις για τις πόρνες. Οι ενέσεις 606 ήταν ενέσεις για τη θεραπεία της σύφιλης, με την ουσία σαλβαρσάν, μια οργανομεταλλική ένωση του αρσενικού, που ονομάστηκε 606 επειδή, στις δοκιμές που έγιναν, ήταν η έκτη ένωση στην έκτη ομάδα δοκιμών. Το 606 είχε βαριές παρενέργειες αλλά εφαρμόστηκε ελλείψει καλυτέρου έως ότου εμφανίστηκε η πενικιλλίνη).

προφανώς και οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα, ούτε οι ιερόδουλες συστήνονται

257 Σχόλια to “Η διαπόμπευση μιας κοινωνίας”

  1. Από χτες που είδα τις φωτογραφίες, σκέφτομαι ότι έχουμε κάνει τόσο μεγάλα βήματα προς τον φασισμό, που μπαίνω στον πειρασμό να πω: οι νεοναζί μας μάραναν. Το χοντραίνω λέγοντας, οι νεοναζί είναι το άλλοθι του κυρίαρχου φασισμού.
    Δείτε και Σραόσα, για να βάλω ένα μόνο δείγμα των αντιδράσεων που κάπως με κάνουν να ελπίζω ότι δεν χάθηκαν όλα.

  2. […] ιερόδουλων που βρέθηκαν οροθετικές. Το κείμενο: https://sarantakos.wordpress.com/2012/05/03/ntropi/#more-6381 […]

  3. Eίχα γράψει αυτό προ διμήνου (το όνομα Λέλα δεν το έβαλα καθόλου τυχαία) ..

    http://blog.sofiakolotourou.gr/archives/2504

    Κατά τ’ άλλα προσυπογράφω, Νικοκύρη. Τις ίδιες σκέψεις κάνει κάθε ( ; ) λογικός άνθρωπος στη χώρα.

  4. Νέο Kid Στο Block said

    Νίκο, θερμά συγχαρητήρια για το σημερινό σου άρθρο.
    Προσυπογράφω το 1. Του Δύτη.
    Γέλασα πικρά προχθές, που σε κάποιο κανάλι (δεν είμαι σίγουρος ποιο) ο εκφωνητής είπε κάτι σαν «..Και ΜΑΛΙΣΤΑ οι (ξέρω γω, 10 από τις 12 «εχθρούς» της δημόσιας υγείας και ηθικής) είναι Ελληνίδες!» με μια μίξη απορίας, απόγνωσης, «πού πάμε ρεε;;» πούλεγε κι ο Αυλωνίτης, στη φωνή του. Σίγουρα, αν ηταν ΡουμανοΒουλγαροΟυκρανές οι ταλαίπωρες ,θα ήτο μια (ακόμη) κάποια λύσις.
    ΜΑΥΡΟ στον υπουργό Φιλοξενίδη!! (όχι για το φασισμό του ρε παιδιά, αλλά για νάχει χρόνο να ξαναπάει σχολείο, για να μάθει να διαβάζει ο καψερός).

  5. sarant said

    Ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια.

    Ναι, καλά κάνετε και βάζετε και τα άλλα λινκ!

  6. Δημήτρης Κωτσάκης said

    Τί είχαμε βάλει στο πάτο της κοινωνίας μας; Πόρνες, πρεζάκηδες και λοιπούς μαύρους; Ας φάμε λίγο τώρα που έρχονται εκλογές να ξεχαστούμε.
    Πολύ ωραίο άρθρο, αλλά νομίζω ότι η λογική, η ψυχραιμία και η ανθρωπιά δε πολυσυμβαδίζουν με την εποχή μας..
    #3. Πολύ ωραίοι στίχοι. Εγώ μπορώ μόνο να αντιγράψω αυτό http://www.youtube.com/watch?v=gfFzCDIQ_a8&feature=youtu.be

  7. Προσυπογράφω. Για μένα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κυνήγι μαγισσών με στόχο την προεκλογική τρομοκράτηση …

  8. Τα σημάδια φαίνονταν. Θα το ομολογήσω όμως. Αυτό δεν το περίμενα. Συγχαρητήρια κύριε Σαραντάκο για το άρθρο.

    http://thecybercadesproject.blogspot.com/2012/05/blog-post.html
    http://old-boy.blogspot.com/2012/05/blog-post_03.html

  9. LandS said

    «Να σημειώσουμε επίσης ότι [b]αν ακολουθήσουμε τη λογική του υπουργού[/b], κι αν με τόση ευκολία δημοσιοποιούνται φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών, δεν θα πρέπει τάχα να δημοσιευτούν και οι φωτογραφίες των πελατών, τουλάχιστον εκείνων που τυχόν θα βρεθούν οροθετικοί;»

    Και όμως, ο Λοβέρδος είπε εχτές σε συνέντευξη τύπου ότι θα ήθελε να μπορούσε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία όσων ανδρών/πελατών παίρνουν τηλέφωνο. Λέτε να υπάρξει Έλληνας Μέρντοκ που θα λαδώσει για να αποκτήσει και να δημοσιεύσει και αυτών τα στοιχεία;

    Για την «προστασία της δημόσιας υγείας» πάντα.

    Εξαιρετικό άρθρο.

    #6 Αν κρίνουμε από τα πολλά πολύ καλά άρθρα σαν του Νικοκύρη, για το θέμα, η λογική, η ψυχραιμία και η ανθρωπιά δεν απουσιάζουν στην εποχή μας.
    Βέβαια, ούτε η μεσαιωνική βαρβαρότητα λείπει.

  10. Κι εγώ από χθες είμαι πραγματικά συγκλονισμένος με αυτήν την υπόθεση.
    Ο Βενιζέλος εντωμεταξύ έδωσε χθες πλήρη κάλυψη στον υπουργό του, ενώ στην ίδια συνέντευξη λίγο πριν, έλεγε τι μεγάλο κίνδυνο αποτελεί η άνοδος της Χ.Α. Δηλαδή πραγματικά, τι παραπάνω θα έκανε ο Μιχαλολιάκος; Απορώ!
    Συμφωνώ κι εγώ απόλυτα με το #1 του Δύτη.

    @3: Πολύ όμορφοι στίχοι Σοφία!

    Και μη χειρότερα πάντως! Ας τα σκεφτούμε πολύ καλά όλα αυτά την Κυριακή που θα ψηφίσουμε!

  11. munich said

    Ντροπή

  12. # 6: Ευχαριστώ! στον κοινωνικό πάτο συμπληρώστε και αναπήρους από κάθε είδους αναπηρία που υφίστανται διαρκώς κυνήγι μαγισσών και προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες… εεε… μαιμούδες, πράγμα που προσβάλλει διαρκώς την αξιοπρέπειά τους / μας .

  13. sarant said

    Ευχαριστώ και για τα νεότερα.

    Ναι, ο Βενιζέλος έδωσε πλήρη κάλυψη, οπότε είναι συνυπεύθυνος. Και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, επίσης συνυπεύθυνος.

  14. argosholos said

    Η Γ. Καζαντζάκη έχει επικριθεί ότι δεν ξέρει ακριβώς το αντικείμενο, αφού τα «φιλιά στο στόμα» συνήθως δεν παίζει σε αυτού τους είδους τις επαφές. Οπουδήποτε αλλού στο σώμα, ανάλογα βέβαια με το αυστηρότατο πρωτόκολλο διατίμησης, ναι!
    Επίσης και η μεγαλοαστή Αμαλία Μεγαπάνου, πρώην σύζυγος εθνάρχη, έχει ασχοληθεί με το θέμα, με αρκετή ευαισθησία μάλιστα.

    Πάντως και ο Χρυσό έχει ένα πόιντ: πως να ζητάς υπευθυνότηα από 14-18 χρονους; Πως να πουν στους γονείς τους ότι πηγαν σε μπουρδέλο; Κι αν μετά μεταδόσουν στις φίλες τους τον ιό, ακόμα και αν δεν έχουν πλήρεις σεξουαλικές σχέσεις; Ίσως οι φωτογραφίες να τους ταρακουνήσουν για να πάνε να εξεταστούν, ή έστω να ενημερωθούν. Με κίνδυνο βέβαια να συνδέσουν το σεξ με ενοχές και φοβερές τιμωρίες, όπως ακριβώς τους λένε στην εκκλησία και το σχολείο. Ίσως και όχι, δεν ξέρω…Σίγουρα, πολλοί από τους πελάτες είναι και αλλοδαποί, αφού οι περισσότεροι μετανάστες είναι νεαροί, με διαφορετικά πολιτιστικά πρότυπα που ίσως τους κάνει καλό να εξεταστούν (με τον φόβο βέβαια να καταλήξουν στην Αμυγδάλέζα).

    Επί χούντας είχαμε στη 5η(;) Γυμνασίου, ένα μάθημα ‘Υγιεινή». Κάποτε μας πήγαν με το ζόρι στο Μουσείο του Νοσ. Συγγρού. Οι μισοί από μας έκαναν εμετό, χώρια οι παραστάσεις που έμειναν για χρόνια. Πολλοί που προετοιμάζονταν για Ιατρική, το γύρισαν Πολυτεχνείο! Σεξ και ενοχές που παραμένουν για πάντα, ό,τι πρέπει για χούντες!

    Παρόλα αυτά, αξίζει να πάνε οι γκοθάδες και οι ντεθάδες. Έχει και τα κεφάλια των ληστών, βασιλέων των ορέων (Γιαγκούλα κλπ)!

  15. Μπράβο Νίκο (και) για το σημερινό σου σχόλιο. Το βαρέλι δεν έχει πάτο. Θυμάμαι, έφηβος ήμουν, αρχές τις δεκαετίας του 70, είχα διαβάσει το διήγημα του Τάκη Δόξα «Η Γαλανή» που αναφερόταν στη διαπόμπευση μιας κοπέλας που είχε μείνει έγκυος, μετά από ερωτική συνεύρεση με ένα φαντάρο της ΜΟΜΑ. Είχα συγκλονιστεί με τη σκληράδα των «αγροίκων» χωρικών.
    Αλλά ετούτοι που μας κυβερνούν είναι τελείως διεφθαρμένοι και χυδαίοι. Φτύνουν προς τα κάτω (τους αδύναμους και εξαθλιωμένους) και γλύφουν προς τα πάνω (τροϊκανούς, τραπεζίτες και πλουτοκράτες), όπως έλεγε κι ένα νούμερο της περσινής επιθεώρησης «Ο λάκκος με τα σκατά», του εξαιρετικού θιάσου «Τσιριντζάντζουλες».
    Όπως γράφει και το σημερινό Ποντίκι «Ψηφίστε χωρίς προφυλακτικό»!

  16. rogerios said

    Κι εγώ προσυπογράφω το σχόλιο του Δύτη. Τα νεοναζιστικά καρτούν της ΧΑ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αλλά, βέβαια, σε περιόδους κρίσης μια κοινωνία αναδεικνύει τα χειρότερα και τα καλύτερα στοιχεία της, οι μέσοι όροι κι οι λογικοί συμβιβασμοί είναι αυτοί που υποφέρουν.

    Οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί απέδειξαν περίτρανα πόσο περιφρονούν την ίδια την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (για να είμαι ειλικρινής η περιφρόνηση πρέπει να συνδυάζεται και με αδυναμία να αντιληφθούν περί τίνος πρόκειται). Κι αφήνω ασχολίαστη τη λογική τους βάσει της οποίας η μόνη λύση σε κοινωνικά προβλήματα είναι η ποινικοποίηση συμπεριφορών («α, ναι, κι αυτοί φταίνε. Να προβλεφθεί ποινική ευθύνη τους»!), λογική απολύτως ενδεικτική του προς τα πού βαδίζουμε.

    @Lands: θα ήταν ακριβέστερο να αντικαταστήσουμε τη «μεσαιωνική» με την «αναγγενησιακή βαρβαρότητα» και πρωτίστως με τη «βαρβαρότητα των Νεότερων Χρόνων και δη του 20ού αι.» (ο Μεσαίωνας δεν γνώρισε στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκουλάγκ…).

  17. Πολύ καλή παρέμβαση, ιδίως η αναφορά στα (αθώα) έτερα ημίσεα των πελατών.
    Και αν δεν είναι και αυτά τόσο αθώα; Υπάρχει τότε και άλλη τάξη ημι-αθώων.
    Και προφανώς και επόμενη τάξη αθώων όπου όλοι/όλες δεν έχουν δει την αρχική κοπέλα.
    Πίσω από μερικούς άμεσους πελάτες με καλή φωτογραφική και φυσιογνωμική μνήμη ίσως στοιχίζονται και άλλοι υποψήφιοι φορείς, λόγω φυλοφιλικής αγχιστείας…
    Καλά κάνει ο Δύτης (#1) και δε μασάει τα λόγια του.

    Γιάννης

  18. «Ποινικό αδίκημα, λέει ο Λοβέρδος, το χωρίς προφυλάξεις σεξ με εκδιδόμενες (ή εκδιδόμενους να προσθέσω)

    Μήπως πρέπει να λογοδοτήσουν
    και όλοι οι Υπουργοί Παιδείας της
    μεταπολίτευσης γιατί δεν διδάσκεται
    ακόμη το μάθημα σεξουαλικής αγωγής;
    http://alchemist32.blogspot.com/2012/05/blog-post_02.html
    http://ischool.e-steki.gr/showthread.php?t=38843

  19. Μπετατζής said

    δεν έχω κάτι άλλο να πω

  20. Αηδία, αηδία και πάλι αηδία για τους λιμοκοντόρους, που διαπομπεύουν ανθρώπους μπας και κερδίσουν δέκα ψηφαλάκια.
    Όσο για τους «πελάτες», αυτοί ας πρόσεχαν!

  21. Αφού θα τους ψηφίσουν νταβατζήδες και πορνοπελάτες μόνο απευθύνονται με ειλικρίνεια στο κοινό τους.

  22. ΠΑΝΟΣ said

    εκείνο που δύσκολα καταλαβαίνω είναι,πώς κάποιοι πάνε χωρίς προφυλακτικό…Δεν είναι δυνατόν να είναι ανενημέρωτοι.Και τα κεραμίδια το ξέρουν.Και κάτι άλλο:δεν νομίζω να υπάρχουν σήμερα πολλοί άνθρωποι που να περιφρονούν τις εκδιδόμενες.

  23. spiral architect said

    […] Το ιστολόγιο προτιμά να λεξιλογεί από το να πολιτικολογεί και δεν του πολυαρέσει η επικαιρότητα. […]

    Ψήνεσαι όμως Νικοκύρη, αλλά θα μου ανταπαντήσεις ότι, δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. 🙄
    Η είδηση αναπαράχθηκε και σχολιάστηκε με αντίστοιχες αναρτήσεις και αναλύσεις. Τι να πει κανείς;

    Έτσι δικαιούμαι να κάνω τη αντίστοιχη διαπόμπευση που μου αναλογεί.

    Τους στίχους της Γαλάτειας Καζαντζάκη δεν τους ήξερα.

  24. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια!

    16: Είπαμε, ο Μεσαίωνας έχει άδικα τη ρετσινιά -αλλού το όνομα και αλλού η χάρη.

    23: Φταίνε όμως και οι πελάτες.

    Προγνωστικά

  25. π2 said

    Αφού συμφωνήσω με τη σειρά μου με Δύτη και Ρογήρο, να προσθέσω πως συμφωνώ απολύτως με την πρόταση Λοβέρδου:

    Ποινικό αδίκημα το χωρίς προφυλάξεις σεξ με εκδιδόμενες (-ους).

    (Για τις εκλογές δεν μιλάει;)

  26. ppan said

    Μπράβο στον Δεσπότη και στην Σοφία.
    Εγώ ακόμη είμαι στα σύννεφα από το χτεσινό ντιμπέιτ όπως το λέτε ανάμεσα στον Σαρκοζί και τον Ολάντ. Όταν βλέπω πως οι δικοί μας «σοσιαλιστές» θεωρούν ότι η νίκη του Ολάντ τους αφορά με οποιοδήποτε τρόπο λες κι είναι ίσα κι όμοια μου γυρίζει το μάτι. Αν αυτό το πράγμα, η διαπόμπεσυη, είχε γίνει στην Γαλλία θα είχε ξεσηκωθεί όχι η αριστερά, οι καθολικοί παπάδες πρώτοι πρώτοι. Κι η μύλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες, που λέγαμε.

    Ντροπή!

  27. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    για κατατρομοκράτηση της κοινωνίας με την προβολή μιας αόρατης απειλής, με στόχο την πειθάρχηση

    Kι o Bauman, στο Επιστροφή της Πολιτικής, αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορουν να νομιμοποιηθούν διασφαλίζοντας κοινωνικές ασφαλίσεις, προσφερουν ασφάλεια με την έννοια της αστυνόμευσης έναντι πιθανών κινδύνων, οι οροθετικές πορνες εδώ, οι παιδεραστές στην Αγγλία…

  28. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Σιχαίνομαι τον εαυτό μου πια μ’αυτή την κωλοχώρα. Και ντρέπομαι, ντρέπομαι πολύ.

  29. E.Γ.Μ. said

    Κολοσσαίο, εκεί βρισκόμαστε. Πόσο πιό χαμηλά ακόμα….. αθλιοι και χυδαίοι και δειλοί πολιτικοί.

  30. Εξαιρετικό άρθρο, τι να λέμε τώρα. Νομίζω πως η συνεχιζόμενη ντροπή συναντά την απάθεια ή και τον έπαινο των νοικοκυραίων, αυτό είναι το καταθλιπτικό…

  31. Nicolas said

    Δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμάμαι εκείνο τον κακομοίρη που είχε πάει στο δρόμο του Σημίτη και τον κυνηγούσε η αστυνομία. Τον είχαν δείξει παντού, το όνομά του, τη μάνα του, ήταν πρεζάκιας, μόνο τον Πάπα δεν είχε προσπαθήσει να σκοτώσει.
    Και έλεγα σε μία Ελληνίδα δασκάλα, τι πράγματα είναι αυτά και μου ήρθε κατακέφαλα η απάντηση:
    — «Μα καλά κάνουν, έτσι τον ξέρουμε και προφυλαγόμαστε!».
    Οι κοινωνίες μας είναι πάρα πολύ άρρωστες.

    Βρε, καλώς τον Στέλιο! χαιρετίσματα σε σένα και στην συντοπίτισσά μου.

  32. Επίκαιρο γίνεται ένα βραβευμένο διήγημά μου με τίτλο «Η πρώτη φορά» δημοσιευμένο στον ιστοχώρο μου (εγγραφές 130, 131, 132 και 133):

    http://aris-tourgimata.blogspot.com/search?updated-max=2011-05-21T00:01:00%2B03:00&max-results=100&start=164&by-date=false

  33. Γιώργος Πρίμπας said

    Με τους προβληματισμούς που ήδη τέθηκαν συμφωνώ.
    Θα τονίσω όμως ότι ενημέρωση για το AIDS υπάρχει(*). Από εκεί και πέρα το γιατί κάποιος επιλέγει να στηθεί σε μία ουρά και όταν έρθει η σειρά του να θεωρήσει ότι ό,τι και αν συμβαίνει αυτόν δεν τον αφορά, στο βαθμό που θα αφορούσε μόνο αυτόν δεν θα είχα άποψη (ούτε ψυχολόγος είμαι ούτε κοινωνιολόγος). Στο βαθμό όμως που μετατρέπεται σε εν δυνάμει δολοφόνο (διότι αυτός που γνωρίζει ότι είναι φορέας και ενσυνείδητα το μεταδίδει είναι δολοφόνος) συμφωνώ ότι ορθά η μη χρήση προφυλακτικού με εκδιδόμενα άτομα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα.

    Κατά την άποψη μου όμως, κι εκτός από όσα προαναφέρθηκαν που συμφωνώ, από τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών των γυναικών με εμφανή σημάδια κακοποίησης (**) και χρήσης ουσιών τελικά μπορεί να προκληθούν λάθος συνειρμοί. Να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ασθένεια και ενδέχεται να ταυτιστεί η ύπαρξη του υιού HIV στον οργανισμό (διότι στις συγκεκριμένες δεν έχει εκδηλωθεί AIDS) με οπτικά κριτήρια του τύπου «μια χαρά φαίνεται».

    (*) πριν από 2-3 χρόνια , την ημέρα του AIDS είχαν παρθεί συνεντεύξεις (εκεί όμως με καλυμμένα πρόσωπα) από ένα μικρό χωριό στην Αχαΐα (που δεν κατονομάστηκε) όπου οι μισοί άντρες είχαν AIDS από μία κοπέλα που δούλευε στο μπαρ του χωριού. Ο ένας μάλιστα σχεδόν έκλεγε λέγοντας «και τι έκανε το κράτος»!; (δεν ξέρω αν εννοούσε την κρίσιμη στιγμή να πηγαίνει ένας υπάλληλος του δήμου να του φοράει το προφυλακτικό)
    (**) αν η εκδιδόμενη είναι αθώα και ο πελάτης ένοχος, για τον νταβαντζή θα έλεγα ότι του αξίζει να του «αλλάζουν τα φώτα» (όπως γινόταν επί βυζαντίου και να φωτίζεται η Ομόνοια)

  34. PROTHISTERA said

    ————————————————
    MΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
    ————————————————

    Μια φωτογραφία, συζητήσεις δυο…

    Tου Πασχου Μανδραβελη http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_03/05/2012_440322

    Νόμιμη ή παράνομη, καταδικαστέα ή μη, η πορνεία δεν είναι ακριβώς ιδιωτική υπόθεση. Είναι δημόσια επαγγελματική δραστηριότητα. Η άσκησή της χρειάζεται και άλλα πολλά άτομα, πιθανότατα χιλιάδες. Επομένως, η δραστηριότητα των ιερόδουλων που βρέθηκαν οροθετικές δεν περιορίζεται στα όρια της κρεβατοκάμαράς τους. Τα στοιχεία τους δεν αφορούν την ιδιωτική τους ζωή ή τη ζωή των οικείων τους μόνο. Αφορούν χιλιάδες άτομα που ανοήτως ή εγκληματικώς συνευρέθηκαν χωρίς προστασία. Αφορούν επίσης και χιλιάδες άλλους που πιθανώς να μολυνθούν δευτερογενώς.

    Οι κραυγές καταδίκης των δικαστικών αρχών, που επέτρεψαν τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, είναι συνέχεια της καινούργιας μόδας που φούντωσε στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια και θέλει τα πάντα, ακόμη και τις δημόσιες δραστηριότητες, να ανήκουν στον χώρο του ιδιωτικού.

    Να συμφωνήσουμε ότι η ενέργεια των αρχών είναι δυσάρεστη. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των ιερόδουλων φαντάζει στους περισσότερους αποκρουστική. Ατυχα πλάσματα, πιθανότατα πολλές από αυτές να είναι και τοξικομανείς, χρειάζονται τη φροντίδα και την περίθαλψη του κράτους. Αυτό όμως είναι μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει. Οπως είναι και άλλη συζήτηση η παρανομία -σχεδόν όλων- των οίκων ανοχής, ένα φαινόμενο που θέριεψε μετά την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία τους. Οπως γίνεται με όλα τα πράγματα στην Ελλάδα, φτιάχνουμε νόμους τόσο αυστηρούς, έτσι ώστε να παίρνουν τα εύσημα οι υπουργοί («σήμερα προχωράμε σε μια νέα παρέμβαση που θα λύσει διά παντός το πρόβλημα…» κ.λπ. κ.λπ.) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτοί οι νόμοι δεν θα εφαρμοστούν. Διαφορετική, επίσης, είναι η συζήτηση περί διαπόμπευσης. Αυτή δεν αφορά τις αρχές που δημοσιοποιούν πληροφορίες για τη δραστηριότητά τους (ειδικά μάλιστα αν οι πληροφορίες αφορούν πραγματικούς κινδύνους), αλλά τα ΜΜΕ και πώς παρουσιάζουν αυτές τις πληροφορίες. Το τελευταίο είναι ζήτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, που έπρεπε να απασχολεί τα δημοσιογραφικά σωματεία και όχι τις αρχές. Είναι σαφώς αντιδεοντολογικό και διατρέχει τον κίνδυνο διάψευσης μια είδηση του στυλ «Ιδού ο φονιάς» και διαφορετική η παρουσίαση «Οι αρχές κατηγορούν τον x πολίτη για φόνο». Το πρώτο είναι οιονεί δικαστική απόφαση, το δεύτερο πραγματικό γεγονός.

    Γράφαμε και παλαιότερα πως «ακόμη και αν δεχθούμε ότι ο Ελληνας πολίτης δεν έχει δικαίωμα να μάθει ποιος διώκεται, έχει απόλυτο δικαίωμα να μάθει ποιον διώκουν οι δικαστικές αρχές. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν αστυνομικούς, εισαγγελείς κ.λπ. και έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι τελευταίοι. Διώκουν κάποιους; Διώκουν αυτούς που πρέπει; Μήπως αφήνουν κάποιους στο ακαταδίωκτο; Μήπως διώκουν καταχρηστικά κάποιους άλλους; Αυτά είναι εύλογα ερωτήματα που μόνο στο φως της δημοσιότητας μπορούν να απαντηθούν. Με τη δημοσιότητα αφενός ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος κατάχρησης εξουσίας και αφετέρου οι φορολογούμενοι κρίνουν αν και κατά πόσο τα χρήματά τους πιάνουν τόπο» («Καθημερινή» 27.6.2007).

    Υπάρχει μια λεπτή γραμμή δημόσιων δεδομένων και ιδιωτικής ζωής. Στην Ελλάδα δεν τη χαράξαμε ποτέ, με αποτέλεσμα να παλινδρομούμε στα άκρα. Δεν υπάρχει τίποτε ιδιωτικό σε δημόσιες δραστηριότητες, είτε μας αρέσει είτε το βρίσκουμε αποκρουστικό.

  35. ppan said

    Ο Πάσχος που όλοι αγαπήσαμε

  36. τυφλόμυγα said

    Ζώα. Εννοώ φυσικά τους «οικογενειάρχες» που πλήρωσαν αδρά για να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό «γιατί με αυτό δεν υπάρχει ευχαρίστηση» και τώρα θα λένε «η πουτάνα με κόλλησε Aids». Άι σιχτίρ.

  37. Αρκεσινεύς said

    Θαυμάσιο άρθρο και linkς.
    Αντιγράφω από το εισαγωγικό του βιβλίου της Λιλής Ζωγράφου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ
    «Η ζωή περνά από μέσα μου, με διαποτίζει με την ασκήμια της, με γεμίζει λύσσα με την αδικία της την οργανωμένη, με ταπεινώνει με την ανημποριά μου ν’ αντιδράσω, να επαναστατήσω αποτελεσματικά, να υπερασπιστώ το μαζικό μας εξευτελισμό…. Η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματος, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται…Το σύστημα αποχαλινωμένο, καλλιεργεί σκόπιμα την ασυνειδησία, την αγριότητα, το χάος, καταλύοντας το σεβασμό για τον ανθρώπινο παράγοντα»

    Έρχονται εκλογές.

  38. Νέο Kid Στο Block said

    Μάλιστα! Εξαιρετικός ο κύριος Μανδραβέλης! Βέβαια για το πάπλωμα, δεν γράφει κάτι.
    (εκτός αν το γράφει αλλού και μού διαφεύγει)
    Δηλαδή, για τα μπουρδέλα που «έκλειναν» εδώ και χρόνια, 6-7 φορές(παρατατικός ΜΕΓΑΛΗΣ διαρκείας) και ξανάνοιγαν ως διά μαγείας ΚΑΙ των οποίων ΔΕΝ δημοσιοποίησε κανείς (ούτε κάποιος εισαγγελεύς ευαισθητοποιήθηκε) ούτε καν τη διεύθυνση, τσιμουδιά ε;
    Ε, βέβαια! Όταν καούν στην πυρά οι ιέρειες του Μαλέους Μαλεφικάρουμ ,θα πρέπει να έχουμε business as usual με νέο εμπόρευμα, άσε που είμαστε τώρα σε μέρες κρίσης να πληρώνουμε κοινωνικές δαπάνες για τα πρεζόνια; Στοίβαξέ τα σε παράνομα μπουρδέλα, βγάλε και έναν δεκάρικο για τους «χαζούς» (χιλιάδες έτσι;) που δεν ξέρουν τι είναι η καπότα ,και η ζωή συνεχίζεται με λουλούδια και σπρέντς.

  39. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια!

    36: Δεν το ήξερα, ευχαριστώ!

  40. spiral architect said

    @36: Ωραίο κομμάτι, Τυφλόμυγα!

  41. spiral architect said

    @35: Τον αγαπάς ακόμα; 🙄
    (όχι για να ξέρουμε δηλαδή) :mrgreen:

  42. ἐντάξει ὄχι καὶ καημένη ἡ πόρνη ποὺ ἤξερε ὅτι ἔχει ἔιτζ κι ὲν γνώσει της ἔκανε ὅτι ἔκανε, οὔτε ἀθῷοι καὶ οἱ πελάτες της ὅμως. δὲν ὑπάρχει ῥαδιόφωνο, τηλεόρασι, ἐφημερίδα, σχολεῖο, περιοδικό, κλπ κλπ ποὺ νὰ μὴ προειδοποιῇ γι’αὐτὸ τὸν κίνδυνο, κι ὅμως κάποιοι ἔκαναν ὅ,τι ἔκαναν (ἀφήνω ἐδῶ τὸ ἠθικὸ μέρος) λὲς καὶ δὲν ἤξεραν τοὺς κινδύνους τῆς ἐποχῆς. ἀκριβῶς τὸ ἴδιο πρᾶμα μὲ τὰ ναρκωτικά. κἀνένα σύστημα, κἀνένα κράτος, κἀνένας καπιταλισμός δὲν φταίει γιὰ τὸ ξερό τους τὸ κεφάλι.

  43. ppan said

    Να σου πω, δεν τον ήξερα, εδώ τον έμαθα. Από τότε η ζωή μου άλλαξε. Γνώρισα τον Πάσχο και αγάπησα τα ζώα.

  44. ppan said

    Το 43 στο 41

  45. Η Bild πάντως μας έκανε για άλλη μια φορά ρεζίλι για το θέμα. Δεν ξέρω γερμανικά, αλλά με τον Γκουγκλομεταφραστή κάτι ψιλοκατάλαβα:
    http://www.bild.de/news/ausland/aids/griechen-minister-stellt-aids-huren-an-den-pranger-23944658.bild.html

  46. tamistas said

    «Στην περιοχή μας δεν υπάρχουν καθόλου κανίβαλοι. Τον τελευταίο τον φάγαμε την περασμένη εβδομάδα».

  47. Ο e-lawyer βέβαια κάνει λάθος, όπως συνήθως, ακόμη και η συνήθως πιο προσεκτική ΕΕΔΑ.

    «Ειδικά για τα σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο εδάφιο β΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 3 με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών ή του Εισαγγελέα Εφετών, εάν η υπόθεση εκκρεμεί στο Εφετείο. Η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην «»»»»»»»»»προστασία του κοινωνικού συνόλου»»»»»»», των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και «»»»»»»»»»»»προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων»»»»»»»»»»

    Αλλά εγώ σχολιάζω ό,τι αφορά τον Νικοκύρη και είναι λάθος:

    «Να σημειώσουμε επίσης ότι αν ακολουθήσουμε τη λογική του υπουργού, κι αν με τόση ευκολία δημοσιοποιούνται φωτογραφίες και ονοματεπώνυμα των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών, δεν θα πρέπει τάχα να δημοσιευτούν και οι φωτογραφίες των πελατών, τουλάχιστον εκείνων που τυχόν θα βρεθούν οροθετικοί;»

    Δεν δημοσιεύθηκαν οι φωτογραφίες τους ως εκδιδομένων, αλλά ως κατηγορουμένων, ως πιθανών εγκληματιών, που εν γνώσει τους διέδωσαν τον ιό. Εδώ ζητάς να μπούνε στο ίδιο καλάθι ο πιθανός εγκληματίας με το πιθανό θύμα του.

    Λίγη ψυχραιμία.

  48. @42: Ρε συ Κορνήλιε, τι σε κάνει τόσο σίγουρο ότι η πόρνη:
    (α) επέλεξε συνειδητά το συγκεκριμένο επάγγελμα;
    (β) το συνεχίζει συνειδητά;
    (γ) γνώριζε πως ήταν οροθετικη;

  49. Γιώργος Πρίμπας said

    (σχόλιο 37)
    δεν έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά με βάση το απόσπασμα.
    Η πορνεία δεν είναι μόνο τα σπιτάκια με τα φωτάκια που δε συνιστούν ούτε την κορφή του παγόβουνου.
    Η πορνεία δεν εμφανίζεται σήμερα μόνο σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, αλλά (πλην ορισμένων θεοκρατικών και απόλυτα πατριαρχικών καθεστώτων όπου η γυναίκα ανήκει στο άντρα για χρήση κατά την όρεξή του) σε κάθε χώρα στον πλανήτη.
    Όσο και αν οι εικόνες αυτές μας απογοητεύουν, να μην ξεχνάμε ότι στη Φιλανδία μέχρι πριν λίγα χρόνια (το σταμάτησαν λόγω AIDS) είχαν προγράμματα επιχορηγούμενα από τα ταμεία υγείας, φυσικά με κατάλληλη διάγνωση, για ερωτικό τουρισμό σε χώρες της ινδοκίνας.
    Η πορνεία δεν υπάρχει ούτε τα τελευταία χρόνια ούτε καν τους τελευταίους αιώνες, αλλά κάποιες χιλιάδες χρόνια.
    Το να πάρουμε μια ιδέα του γιατί υπάρχει θα πρέπει να βρούμε προς τα πίσω στο χρόνο κάποιες κοινωνίες που δεν υπήρχε.
    Από ότι φαίνεται δεν υπήρξε ποτέ κοινωνία πατριαρχική χωρίς πορνεία. Το αυτό και για τις ταξικά δομημένες κοινωνίες (ΕΣΣΔ included).
    Εκτός από ορισμένες μέχρι πρόσφατα απόμακρες κοινωνίες στον Αμαζόνιο η μόνη περιγραφή ελεύθερης (δηλαδή αυτοδιαχειριζόμενης κατά το δυνατόν και χωρίς ηθικούς κανόνες) κοινωνίας και μάλιστα χωρίς ταξικές δομές όπου δεν υπήρχε πορνεία (εννοείται μέχρι την άφιξη των Ευρωπαίων οι οποίοι εκτός της σύφιλης εισήγαγαν και τις έννοιες περί «καλού και κακού» και την «ενοχή στον έρωτα») ήταν η Ταϊτή και υπάρχει στο βιβλίο «Άγριοι και πολιτισμένοι» του Diderot. Αξίζει τον κόπο να διαβάσει κάποιος το σχετικό απόσπασμα.

  50. Γιώργος Πρίμπας said

    (σχόλιο 45)

    Δεν ξέρω γερμανικά, αλλά προτιμώ να δω στην ίδια σελίδα στη Bild τις φωτογραφίες για τη νέα μούσα του Lagerfeld.

    http://www.bild.de/lifestyle/mode-beauty/karl-lagerfeld/fg-zahia-23065184,cid=23065166.bild.html

    πόσο να πηγαίνει μία τέτοια [ως γεωμετρική κατασκευή];

  51. #48 τὸ ἂν γνώριζε ὅτι ἦταν ὀροθετικὴ δὲν τὸ ξέρω, ἀλλὰ γι’αὐτὸ ἀκριβῶς κατηγορεῖται.

    τώρα τί θὰ πῇ τὸ ἐπέλεξε ἢ ὄχι συνειδητά; αὐτὸ δὲν τὸ κατάλαβα. ἂν δὲν ἦταν συνειδητὰ πόρνη ὑπονοεῖς ὅτι οἱ πελάτες της τὴν βίαζαν;

  52. #49 ἔ ναί, πορνεία δὲν ὑπάρχει ὅταν ὅλη ἡ κοινωνία συλλήβδην πορνεύει. κατὰ τὸ ἀρχαῖο ἀνέκδοτο στὸ ὁποῖο δὲν ὑπάρχει μοιχὸς στὴν Σπάρτη.

  53. atheofobos said

    Πράγματι η δημοσίευση των φωτογραφιών των ταλαιπωρημένων άρρωστων και εξαθλιωμένων αυτών γυναικών είναι απαράδεκτη.
    Ίσως η μόνη δικαιολογία που μπορεί να σταθεί είναι ότι τα κυκλώματα της πορνείας διακινούν σε διαφορετικά μέρη αυτές τις γυναίκες οπότε η ανακοίνωση μόνο της διεύθυνσης του οίκου ανοχής να μην καλύπτει πλήρως όσους δεν δουν τον οίκο ανοχής που επισκευάστηκαν στις ανακοινώσεις και να θεωρούν πως δεν κινδυνεύουν, ενώ κάποιο προηγούμενο χρονικό διάστημα να είχε στεγάσει οροθετική γυναίκα με την οποία συνευρέθηκαν.
    Αλλά σαφώς απαράδεκτη είναι η δημοσίευση των ονομάτων με τα ονόματα πατέρα και μητέρας αυτών των γυναικών που διαπομπεύονται χωρίς να έχουν παραβεί κάποιο νόμο αλλά ατύχησαν στην ζωή τους με το να γίνει η κόρη τους πόρνη.
    Όσο για τους πελάτες είναι προφανές πως σε ένα ποσοστό ήσαν από τους χιλιάδες μετανάστες της Αθήνας και οι υπόλοιποι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που λειτουργούν με την λογική αυτών που καβαλάνε μηχανάκι και δεν φοράνε κράνος, γιατί μόνο των άλλων τα κεφάλια υπάρχει πιθανότητα να σπάσουν!.

  54. Έχει δίκιο ο Κορνήλιος.
    Και αν αύριο μεθαύριο κολλήσει AIDS ο κανακάρης του ή η κοράκλα του από τον αγαπημένη ή τον αγαπημένο της
    (που φαινόταν μεν τόσο καλό παιδί και πατριώτης άριστος αλλά στα 15 του έκανε σεξ χωρίς προφυλακτικό)
    έτσι θα του πει:
    «Παιδί μου ήξερες τους κινδύνους, ας πρόσεχες»

    Συμφωνώ απολύτως, δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί, οι χαζοί πέφτουν στα ναρκωτικά και κολλάνε αρρώστιες, ενώ οι έξυπνοι επιβιώνουν.
    Έτσι μου έρχεται να γράψω κάνα στιχάκι, πχ:
    « Η κόρη μου ήταν όμορφη, την έλεγαν Μελπωμένη
    AIDS όμως κόλλησε, και ήτανε χαμένη.
    Ακόμα δεν κατάλαβα πως το έπαθε το παιδί μου
    μόνο ΛΑ.Ο.Σ. ψήφιζε, και ήταν υπέρ του Παπαδήμου.»
    Κλπ.

    Επίσης, εφόσον βγάζουμε στην δημοσιότητα τα στοιχεία από τις πόρνες για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία, νομίζω πως πρέπει να βγάλουμε και τα πλήρη στοιχεία όλων αυτών που έκαναν σεξ χωρίς προφύλαξη με αυτές.
    Φωτογραφίες, βιογραφικά, που μένουν, κλπ.
    Έτσι δεν κάνουν και με τους παιδεραστές στο Αμέρικα;
    Αλλά ξέρω, τίποτα αριστεροί κουλτουριάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, για αυτό δεν πρόκειται να γίνει τίποτα…

  55. #54 καὶ ποιός θὰ φταίῃ δηλαδὴ Ντῖνε;

    ὅσο γιὰ τοὺς πελάτες τὴς πόρνης, τοὺς ὁποίους οὐδόλως θέλω νὰ ὑπερασπιστῶ, ὑπενθυμίζω ὅτι δὲν ὑπέπεσαν σὲ κάποιο ποινικὸ ἀδίκημα.

    ὅσο γιὰ τὰ περὶ ΛΑΟΣ καὶ ΣΥΡΙΖΑ προφανῶς ἀπαντοῦν σὲ κάποιον ἄλλον.

  56. Nicolas said

    @50 Γιώργε, αν δεν παίζεις ποδόσφαιρο δεν έχεις καμία πιθανότητα! (για να μην ελπίζεις άδικα). 😉

  57. @51: Ναι, αυτό ακριβώς υπονοώ, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ιερόδουλων εξαναγκάζεται να υπομένει τις ορέξεις των πελατών τους, από τα κυκλώματα που τις εκμεταλεύονται. Τους κρατάνε διαβατήρια, τις απειλούν για τις οικογένειες τους που έμειναν στην πατρίδα…
    Δεν το έχεις ακούσει ποτέ;

    Και εντωμεταξύ, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης που ΔΕΝ επικύρωσε ακόμα τη σύμβαση για την εμπορία ανθρώπων:
    http://tvxs.gr/news/ellada/i-ellada-den-exei-epikyrosei-ti-symbasi-gia-trafficking

    Με συμβάσεις και βλακείες θα ασχολούμαστε; Κάτι πιασάρικο για να επανεκλεγούμε θέλουμε! Ποιος δίνει σημασία στις συμβάσεις;

  58. 55#
    Το ξερό τους το κεφάλι βρε συ Κόρνη.
    Όπως είχες πει και παλιότερα, «μόνο οι χαζοί πέφτουν στα ναρκωτικά».
    Ε, το ίδιο είναι και με το AIDS.
    Τι να λέμε τώρα, είσαι θεός ρε!

  59. sarant said

    47: Αθανάσιε, η ανακοίνωση του υπουργού δεν λέει ότι δημοσιεύτηκαν οι φωτογραφίες των εκδιδόμενων γυναικών ως πιθανών εγκληματιών -μπορεί να είναι αυτό να είπε ο εισαγγελέας, αλλά ο υπουργός πρόβαλε τη δημόσια υγεία. Οπότε, εξίσου κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι οι πελάτες, όχι; (Εκείνες οι φωτογραφίες του φερόμενου ως φονιά μεταναστών στο Μενίδι δεν είδα να δημοσιεύονται, επίσης)

  60. aerosol said

    Η κοινωνία που «δυσκολεύεται» (=δεν θέλει) να μάθει στα παιδιά της να φοράνε καπότες, επιτίθεται στις πόρνες που δημιουργεί αλλά την απειλούν!
    Η φροντίδα, η δικαιοσύνη, οι ευθύνες, η στοιχειώδης σεξουαλική παιδεία, η καταπολέμηση της αθλιότητας και του βιασμού «είναι μια άλλη συζήτηση που πρέπει να γίνει» όμως (τι έκπληξη!) δεν γίνεται ποτέ και δεν μας νοιάζει (Πάσχο μου…) αφού πάντα είναι μιας άλλης στιγμής -ποτέ επίκαιρη. Και η τσίπα ονομάζεται «καινούργια μόδα» από τους ξετσίπωτους.
    Εμείς δεν θέλουμε καινούργιες μόδες. Είμαστε παραδοσιακοί, θέλουμε οι χαμένοι να ψοφάνε άσχημα, να τους δείχνουμε στα παιδιά μας με το δάχτυλο.

  61. καὶ κἄτι τελευταῖο:

    Συμφωνώ απολύτως, δεν χρειάζονται συναισθηματισμοί, οι χαζοί πέφτουν στα ναρκωτικά και κολλάνε αρρώστιες, ενώ οι έξυπνοι επιβιώνουν.

    τὸ δεύτερο δὲν συνεπάγεται καὶ τὸ πρῶτο. τὸ ὅτι οἱ χαζοὶ ἢ οἱ ἀνήθικοι (συνήθως ἕνα μεῖγμα τῶν 2 ἰδιοτήτων) πέφτουν σ’αὐτό, δὲν σημαίνει ὅτι ἐνίοτε δὲν ἀξίζουν καὶ τὴν συμπόνοια μας, ἰδιατέρως ὅταν δείχνουν εἰλικρινὴ καὶ ἀποφασιστικὴ μετάνοια.

  62. 59, δεν τις δημοσίευσε ο υπουργός, ο υπουργός ας λέη ό,τι μαλακία θέλει. Ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακούργημα, δικαίως ή αδίκως, και για αυτό δημοσιεύθηκαν. Το θέμα δεν είναι (μόνο) η δημόσια υγεία, αν ήταν, θα είχες δίκιο, είναι ο προσδιορισμός των παθόντων, που είναι σκοπός της ανάκρισης. Δεν ξέρω σε ποια υπόθεση αναφέρεσαι, εκεί όμως ίσως να ήταν βέβαιος και ο δράστης και τα θύματα. Αν όντων γνωστών όλων αυτών δημοσιευόταν η φωτογραφία, αυτό θα ήταν διαπόμπευση. Φεύγω τώρα, σκέψου το κι έτσι:

    Ας αλλάξουμε λίγο τα πραγματικά περιστατικά. Ας υποθέσουμε ότι ασκείται δίωξη κατά μιας ομάδας χρυσαυγιτών, οι οποίοι μαχαίρωσαν ένα Πακιστανό στο πόδι. Η Εισαγγελία ξέρει ποιοι είναι, πώς τους λένε, έχει μάλιστα και την φωτογραφία τους, όμως διαφεύγουν. Ερωτώ λοιπόν: σε μια τέτοια περίπτωση θα συναινούσες άραγε στην δημοσιοποίηση των φωτογραφιών για να τους βρούμε ή μήπως όχι;

  63. #57 φυσικὰ καὶ τὸ ἔχω ἀκούσει, ἀλλὰ ἐσὺ ξέρεις ὅτι ἡ συγκεκριμένη ἀνήκει σὲ αὐτὴν τὴν κατηγορία; πάντως εἶμαι γενικῶς πολὺ δύσπιστος ἀπέναντι στὸ «δὲν ἤξερα » κλπ ὅταν πρόκηται γιὰ τέτοιες περιπτώσεις. ὅταν μπλέκῃς μὲ παράνομα κυκλώματα διακινήσεως ἀνθρώπων σὲ ἄλλη/ ες χώρα/ες κλπ καὶ γίνεσαι ἐν γνώσει σου πελάτης ἑνὸς διακινητῆ ποὺ σοῦ ὑπόσχεται ὅτι θὰ τρῶς μὲ χρυσᾶ κουτάλια μοῦ ἀκούγεται ὕποπτος ὁ ἰσχυρισμὸς «δὲν ἤμουν ὑποψιασμένος». δὲν ἦρθε καὶ ἀπὸ κἀμμία φυλὴ τοῦ Ἀμαζονίου ποὺ δὲν ξέρουν πῶς ζῇ ὁ ὑπόλοιπος κόσμος. ἀπὸ τὴν ἄλλη ἂν ἔρχεσαι νόμιμα δὲν ἔχεις λόγο νὰ μπλέξῃς μὲ τέτοια. αὐτὸ ποὺ θέλω νὰ πῶ ὅτι ἡ ἐπιλογή, ὅση φτώχεια κι ἂν σὲ δέρνει, σχεδὸν πάντα ὑπάρχει. τὸν νταβατζῆ βέβαια τὸν θεωρῶ 2πλᾶ ἔνοχο ἀπὸ τὴν πόρνη.

  64. καὶ τὸν πελάτη 3πλᾶ ἔνοχο. διότι ἂν δὲν ὑπῆρχαν πελάτες δὲν θὰ ὑπῆρχαν οὔτε πόρνες οὔτε πορνοβοσκοί. ὅπως κι ἂν δὲν ὑπῆρχαν ναρκομανεῖς δὲν θὰ ὑπῆρχαν ἔμποροι.

  65. stagon said

    Βασιλακης Καϊλας (Λοβε) και Προπατζης (Προστ. Πολιτη), εκπρωσοποι της εμμετικης κατρακυλας του ΠΑΣΟΚ, των καλα κρυμμενων χαρακτηριστικων του, τοσα χρονια. Στην πτωση τους επενδυουν μονο στον φασισμο στο μισος και στον αγριανθρωπισμο. Και ο αλλος ο εγωΣα-χλα-μαρας με τα πατριδοκαπηλα τα εθνικιστικα και τα ρατσιστικα του παει καλυτερα?
    Και ολοι αυτοι αναρωτιουνται για την ανοδο του φασισμου οεο…

  66. gryphon said

    Δέν μάς τά λέει καλα το περιβόητο ΚΕΕΛΠΝΟ (αναρωτιεμαι ποiές κομματικές παρατάξεις κυριαρχουν εκει μεσα).Ειναι πολυ περιεργος και υποπτος ο ρολος του και οχι μονο τώρα με τις ιεροδουλες και το aids.
    Χρονια τώρα προσπαθουν λογω εντολων μαλλον τών πολιτικών προισταμενων τους να υποβαθμισουν τον κινδυνο απο τήν τεράστια αυξηση διαφορων μεταδοτικων νοσηματων οχι μονο του aids αλλα και τής φυματίωσηςηπατιτιδας ελονοσιας κλπ.
    Ο λογος ειναι προφανης.Επειδη αυτο οφειλεται στην ανεξελεγκτη εισροη μεταναστων και στήν ανυπαρξια ελεγχων υγειας αυτών που μπηκαν και μπαινουν κρυβουν συστηματικα τα πραγματικα στοιχεια για να μην δημιουργηθουν αντιδρασεις στο εσωτερικο.
    Και αυτο δέν ταιριαζει με τήν πολιτικη τους ατζεντα.
    Τώρα ομως επειδη εκατσε η περιπτωση προεκλογικα εδειξαν ιδιαιτερο ζηλο στο να διαπομπευσουν μερικα δυστυχισμενα πρεζακια στοχευμενα που ειναι μαλιστα ελληνίδες (αντε και καμμια απο τήν Ανατολικη Ευρωπη).Και τά καναλια το τονιζαν αυτο ιδιαιτέρως.Οτι σχεδον ολες είναι ελληνιδες.Μονο απο χθες επειδη μαλλον καποιοι διαμαρτυρηθηκαν εσπευσαν να συμπληρώσουν πως αυτο συνεβη γιατι οι αλλες (τα κοριτσια π.χ που φερνουν απο τήν Νιγηρια κλπ) ειχαν εξαφανιστει απο τίς πιατσες.Μαλλον επεσε συρμα.
    Εχει πολιτικη σκοπιμότητα αυτή η πραξη γιατι ετσι θα μας λενε τώρα «τι φωναζετε για τους ξενους τους μαυρους τους πακιστανους κλπ αφου εσεις ειστε που κουβαλατε ολες τίς αρρωστιες».Ακομη και αυτο με τά χιλιαδες τηλεφωνηματα που δηθεν γινονται το θεωρω παραμυθι.
    Κα ιαυτο αποσκοπει να δειξει πως εμεις και μονο εμεις ειμαστε σεξουαλικα λιγουρηδες και τρεχουμε κατα χιλιαδες στά μπουρδελα.
    Αυτο ομως δέν αντεχει στήν κοινη λογικη.Ειδικα γι’αυτές τίς κοπελες και κρινοντας απο τόν εαυτο μου αλλα και από μιά προχειρη ερευνα μεταξυ φιλων γνωστών δέν συναντησα ουτε έναν που η θεα καποιας απο αυτές να του προκαλουσε τήν παραμικρη σεξουαλικη επιθυμια.
    Κι αυτο γιατι αυτά τά κοριτσια φαινονται αμεσως οτι ειναι αρρωστα (ναρκομανεις) και δυστυχισμενα και αυτο ειναι αρκετο στους περισσοτερους νορμαλ ανθρωπους να τους κοβει καθε διαθεση.Δεν αντεχει επισης στήν κοινη λογικη αυτο με τους «χιλιαδες» ελληνες που πηραν τηλεφωνο γιατι σκοπιμα παλι δεν γινεται καμμια αναφορα στους εκατονταδες χιλιαδες μεταναστες που κυκλοφορουν στην Αθηνα και που ειναι και η κυρια αιτια τής τεραστιας αυξησης του αριθμου τών πορνειων και της πορνειας.Απλα ειναι σχεση προσφορας και ζήτησης.
    Χθες εδειχνε ο alpha ένα ακομη τραινο απο τήν Β.Ελλαδα που εφθανε στον Σ.Λαρισης γεματο μεταναστες που μπηκαν απο τον Εβρο.
    Οσοι το είδαν θα προσεξαν πως αναμεσα στους 200 περιπου αρτι αφιχθεντες ηλικιας ολοι μεταξυ 15-45 περιπου δέν υπηρχε ουτε μια γυναικα.
    Το απλο συμπερασμα ειναι το 90% τουλαχιστον αυτών που έρχονται ειναι νεοι χωρις γυναικες.Πώς ικανοποιουν λοιπον τις (ανθρωπινες) σεξουαλικες αναγκες τους?.Κανοντας δεσμο π.χ με ελληνιδες οπως μπορω πιο ευκολα να κανω εγω κι ο καθενας μας ?.Χλωμό το βλεπω για τους χψ λογους που δέν ειναι του παροντος.Η απαντηση ειναι προφανής.Με τις πορνες.Οποτε τι μας παραμυθιαζουν αυτοι του ΚΕΕΛΠΝΟ για τους χιλιαδες ελληνες που παιρνουν τηλεφωνο και οι αναλυσεις που γινονται οτι τρεχουν στα μπουρδελα και ειναι υποκριτες κλπ.
    ΥΓ.Φοβαμαι οτι το σχολιο μου θα θεωρηθει ρατσιστικο αλλα ηθελα να το γραψω γιατι οπως ειπα αυτη η ιστορια μου φαινεται πολυ μεθοδευμενη και επισης ρατσιστικη κατα τών ελληνων και ελληνίδων

  67. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    Ξεκινούμε ότι η πορνεία είναι δυαδική σχέση, πορνεία είναι η, επί αντιτίμω, εμπορική διάθεση σώματος γυναίκας σε πελάτη.

    Στις πατριαρχικές κοινωνίες όπως το Ισραήλ της Παλαιάς Διαθήκης, δεν καταδικάζεται η πορνεία αλλά η μοιχεία, η παραβίαση δηλαδή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στην γυναίκα.

    Συμπτωματικά διάβαζα σήμερα το φιλοσοφικό άρθρο της .Debra Satz «Markets in Women’s Sexual Labour».
    H φιλοσοφος δίνει την ουσιοκρατική αρχή ότι η πορνεία δεν είναι κακό επειδή προξενεί κακό, αλλά επειδή είναι κακό. Φεμινιστικά πλησιάζοντας την πορνεία την κρίνει ως ‘θέατρο ανισότητας των φύλων’, σαν πρακτική που εκδιπλώνει τις σχέσεις υποταγής της γυναίκας αλλά κι με επιπτώσεις επί τρίτων, αφού εκπροσωπεί και συνεπάγεται υποβάθμιση της γυναίκας ταν σεξουαλικό αντικείμενο εν γένει, σαν ερωτικό υπηρέτη των ανδρών… Αλλά είναι εγγενές κακό με την έννοια ότι στην διάθεση του σεξ διατίθεται κάτι πιο προσωπικό και μη υποκείμενο σε εμπορικές ανταλλαγές, ο ίδιος ο εαυτός.
    Οι άνδρες δεν βλέπονται σαν αρσενικές πουτάνες – αλλά σαν ζιγκολό κλπ – παρεκτος κι όταν υπηρετούν σεξουαλικά άλλους άνδρες. Η ανάγκη προς ικανοποίηση που εμπορευματοποιεί σεξουαλικά είναι πάντα η ανδρική, ενισχύοντας έτσι την εικόνα του σεξουαλικόύ στερεότυπου που υποβαθμίζει την γυναίκα ως ερωτικό υπηρέτη.
    Ο ευτελισμός της γυναίκας ερωτικού αντικειμένου αντανακλάται και στο ότι η πόρνη στις ΗΠΑ στατιστικά ειναι θύμα φόνου 40 φορές πιο συχνά απο κάθε άλλη γυναίκα…Κι απείρως πιο συχνά θυματα βιασμών, οπότε, και μόνο εδώ, ποτέ σε άνδρες, το παρελθόν της συνυπολογίζεται στην ‘εκτίμηση’ του βάρους του εγκλήματος.
    Για την φιλόσοφο, η αρχή της αντιμετώπισης του προβλήματος βρίσκεται στην άρση της φυλετικής ασυμμετρίας πίσω από την ερωτική ανταλλαγή.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο άνδρας που έκανε απροφύλακτο σεξ, γνωρίζοντας τους εν γένει κινδύνους και τα υψηλότερα ρίσκα να ειναι οροθετική, έστω από τον προηγούμενο πελάτη μια πορνη, κρίνεται ως θύμα, ότι ως δυνητικος θύτης, όπως ίσως ήταν κάποιος προηγούμενος πελάτης της που της μετέδωσε την ασθένεια…

  68. Δεν ξέρω αν έχει ήδη προταθεί, αλλά χρειάζεται να αναρτηθούν οι φωτογραφίες και τα λοιπά στοιχεία όσον δημοσίων λειτουργούν παρέβησανγια μεγάλο χρονικό διάστημα το καθήκον τους και δεν φρόντισαν να εφαρμοστούν οι νόμοι για να κλείσουν τους παράνομους οίκους ανοχής και να ελέγξουν τις εργαζόμενες σ αυτά.
    Σίγουρα οι υπεύθυνοι για ότι κακό έχει συμβεί στα παιδιά μας είναι αυτοί και όχι ατά τα εξαθλιωμένα πλάσματα.
    Απορώ πως οι Εισαγγελικές αρ
    χές δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τη ποινική δίωξής τους.

  69. τυφλόμυγα said

    Greece is a transit and destination country for women and children who are subjected to human trafficking, specifically forced prostitution and for children, men, and women who are in conditions of forced labor.

    #39, 40 Χαίρομαι που σας άρεσε!

  70. sarant said

    Ευχαριστώ και για τα νεότερα σχόλια!

    62: Στην περίπτωση αυτή θα συναινούσα. Και σε άλλες, λιγότερο «ακραίες».

  71. Immortalité said

    Νίκο σαπώ!
    (και στον Σραόσα που παραπέμπει ο Δύτης…)

    @62 Συγγνώμη αλλά η σύγκριση είναι άτοπη και προβοκατόρικη. Στην περίπτωση για την οποία μιλάμε, υπάρχει βεβαιότητα ότι α) το ήξεραν ότι είναι φορείς, β) δεν ζητούσαν από τους πελάτες τους τη χρήση προφυλακτικού γ) δεν τους ενημέρωναν για την πιθανότητα να τους μεταδώσουν το ιό και δ) αν υποθέσουμε ότι σε όλα ναι ότι το έκαναν με σκοπό να μεταδώσουν την ασθένεια; Δηλαδή η εγκληματική ενέργεια ποια είναι; Και γιατί ήταν απαραίτητη η δημοσίευση των στοιχείων τους; Για να τις βρούμε; Αφού τις έχουμε. Για το τεκμήριο της αθωότητας δε μιλάω. Είναι καιρό καταργημένο στην πράξη.
    Για να μάθουμε ότι υπάρχουν πόρνες με HIV και μαλάκες που δεν παίρνουν προφυλάξεις; Χαίρω πολύ Ιμμορταλιτέ.

  72. Στις πατριαρχικές κοινωνίες όπως το Ισραήλ της Παλαιάς Διαθήκης, δεν καταδικάζεται η πορνεία αλλά η μοιχεία, η παραβίαση δηλαδή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στην γυναίκα.

    μιὰ χαρὰ καταδικάζεται ἡ πορνεία. πάντως ὁ ἰσχυρισμός σου μοῦ θύμισε τὸν ἰσχυρισμὸ κάποιου μακαρίτη: http://www.philologus.gr/4/68-2010-01-01-01-22-30/121-2009-03-08-21-45-02?start=16

  73. τυφλόμυγα said

    #64 …κι αν ήμασταν όλοι Χ.Ο. τί ωραία θα τα περνούσαμε! Όπως ζουν οι μοναχοί στον ναό της Αναστάσεως. :mrgreen:

  74. http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=194344

  75. #74 ἂν ἤμασταν ΧΟ ὅλοι σίγουρα δὲν θὰ εἴχαμε πρότυπο τοὺς μοναχοὺς ποὺ ἀνέφερες, τώρα ὅμως ποὺ δὲν ἔἴμαστε τί καλὰ ποὺ μᾶς βολεύει νὰ ὑπάρχουν! (καὶ αὐτοὶ καὶ οἱ πόρνες)

    Δευτερονόμιο 23,18

    οὐκ ἔσται πόρνη ἀπὸ θυγατέρων Ἰσραήλ, καὶ οὐκ ἔσται πορνεύων ἀπὸ υἰῶν Ἰσραήλ. οὐκ ἔσται τελεσφόρος ἀπὸ θυγατέρων Ἰσραὴλ, καὶ οὐκ ἔσται τελισκόμενος ἀπὸ υἱῶν Ἰσραήλ.

  76. eréndira said

    Reblogged this on Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα.

  77. Διαβάζετε τον Jacques Prévert said

    Eύγε Νικοκύρη! Έγραψες πάλι, πραγματικά συγχαρητήρια! Ας κοινοποιήσουμε όλες και όλοι αυτό το άρθρο…

    Εδώ είναι το ποίημα της Καζαντζάκη, όπως μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε για πρώτη φορά στους Αγώνες της Κέρκυρας του Χατζιδάκι, το 1982.

  78. Μια που αναφέρθηκαν τα Βούρλα ο Πετρόπουλος έγραψε πως τα εκμεταλλευότανε η οικογένεια Πιπινέλη (ναι του γνωστού Υπεξ της χούντας και όχι μόνο )

  79. τυφλόμυγα said

    Μα εγώ Κορνήλιε δεν είμαι άθεη ώστε να με βολεύει η ύπαρξη τους. Είμαι χριστιανή ορθόδοξη και με στεναχωρεί η συμπεριφορά τους. Δεν αλλάζω πίστη γιατί δε με εκφράζουν, αλλά δεν εθελοτυφλώ κιόλας.

  80. #78 τότε συμφωνοῦμε.

  81. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    72
    Κορνηλίου φαεινότερον σχόλιον.
    Υποκλίνομαι, απολαυστικό! Οι πατριάρχες που άφηναν χωρίς σέρβις την γυναίκα τους για να βγουν έξω της πόλης να κάνουν την δουλειά (ο Ισαάκ ήταν;) πώς την σκαπούλαραν;

  82. #80 ξεχνᾷς ὅτι αὐτοὶ α. ζοῦσαν πρὸ τοῦ Νόμου καὶ β. ὑπῆρχε ὁ θεσμὸς τῆς πολυγαμίας καὶ τῆς παλλακείας.

  83. Νίκος Μαστρακούλης said

    Δεν είδα στους συνδέσμους το δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (http://www.hlhr.gr/details.php?id=670), που κινείται εν πολλοίς στο σκετπικό του Νικοκύρη.

    Συμφωνώ πλήρως ότι η δημοσιοποίηση έγινε καθρά για προεκλογικούς λόγους και οι επίσημες δικαιολογίες είναι για τα μάτια του κόσμου.

    Και υποθέτω ότι οι κοπέλλες δεν κόλλησαν τον ιό με επιφοίτηση, αλλά από πελάτες. Οι οποίοι δεν είναι κατηγορούμενοι, δεν διαπομπεύτηκαν, και δεν είμαι καθόλου βέβαιος αν αναζητούνται καν σοβαρά.

  84. sarant said

    82: Καλά έκανες και το πρόσθεσες.

    Σε καμιά ώρα θα φύγω και θα λείψω ως αύριο, να είστε φρόνιμοι 🙂

  85. sarant said

    Το 76 ήταν στη σπαμοπαγίδα, οπότε η αρίθμηση 77-84 απορυθμίστηκε.

    Όχι άμεσα συνδεδεμένο με το θέμα, αλλά έμμεσα, του Ιωάννου:

  86. # 42 – Κορνήλιος
    Η κρίση σας «<ἐντάξει ὄχι καὶ καημένη ἡ πόρνη ποὺ ἤξερε ὅτι ἔχει ἔιτζ κι ὲν γνώσει της ἔκανε ὅτι ἔκανε» είναι βασικά θετική και υπέρ της κοπέλας. Εγώ, δυστυχώς (για μένα), είπα: «Στην κατάσταση που βρίσκεται, χωρίς αναστολές πια, αφού της δίνεται η ευκαιρία για κάποιο έξτρα κέρδος, γιατί να μην το κάνει; Μη πάει κι αρπάξει κανένα έιτζ;» Λυπάμαι πολύ που το σκέφτηκα έτσι. Αλλά τελικά έτσι έγινε.

    Γιάννης

  87. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    Καλησπέρα,
    Δεν αντιλαμβάνομαι τη λογική της σύγκρισης των μεν με τους(τις) δε.
    Ίσως είναι στη λογική Λοβέρδου ότι θα δημοσιοποιήσει και τα ονόματα όσων πελατών οίκων βρεθούν με τον ιό.

    Και επειδή έτσι κάνουμε μισές δουλειές (είναι προφανές ότι το θέμα είναι χρόνιο και έχει μεγάλη έκταση) , το καλύτερο θάναι να δημοσιοποιούνται τα ονόματα και οι φωτογραφίες όλων των ορροθετικών, ώστε νάμαστε σίγουροι ότι θα προστατευτούμε από τη μάστιγα.
    Άλλωστε η πιο νηφάλια αντιμετώπιση του θέματος έγινε επί Μεταπολίτευσης (αρχές 80), τώρα ήρθε η ώρα αυτά τα μεταπολιτευτικά να τελειώνουν, γενικώς….

    Καλά εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουν και ένα ταλέντο τα τελευταία χρόνια. Έβγαινε ο άλλος και ανακοίνωνε πρόθεση για φορολόγηση των καταθέσεων (σκληρή όχι μ΅΅΅κιες) και τ΄ρεχανε να μαζέψουνε τους ..ραντιέρηδες που αποσύρανε μαζικά τις καταθέσεις τους και τις βγάζανε σε πιο ασφαλή ..περιβάλλοντα.

    Τώρα βγαινει ο άλλος αστέρας και λέει ότι θα δημοσιοποιήσει και τα ονόματα των πελατών, που τους καλεί να κάνουν εξετάσεις.
    Ξέρω γω ρε παιδί μου, τόσο πολύ……

    Φυσικά αυτό (το τελευταίο με την τακτική) είναι δευτερεύον, το μείζον είναι η χρησιμοποίηση της εξόντωσης ανθρώπων για το “κοινό καλό”.
    Και εδώ δεν υπάρχει το ζήτημα του τι έκαναν, αν ξέρανε, αν η ανάγκη ή οτιδήποτε άλλο.
    Δεν (πρέπει να) δικάζουμε.
    Υπάρχουν αρμόδια δικαστήρια για αυτό, αλλά όπως και νάχει ποινή δημόσιας ηθικής, τουλάχιστον, εξόντωσης δεν προβλέπεται σε πολιτισμένη χώρα.
    Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι κάθετα αντίθετος με τις αντιλήψεις περί ανάλογης μεταχείρισης για τους πελάτες.

    Θεωρώ επίσης εντυπωσιακό το πόσο «προσεκτικά» χειρίζεται το θέμα σχεδόν το σύνολο του πολιτικού προσωπικού και να σας πω την αλήθεια έχω απογοητευτεί.

    Από αυτήν την άποψη βρίσκω πραγματικά αξιέπαινη την παρούσα ανάρτηση και δεν κάνω δημόσιες σχέσεις, έχουμε ανάγκη να διατυπώνεται ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές η άποψη για υπεράσπιση των στοιχειωδών Αρχών μας.

    Και θα το χρειασθούμε, ακόμη περισσότερο, άλλωστε το σκηνικό με τις οροθετικές κοπέλες συμπληρώνεται από την ανθρωποφαγική διαχείριση των προφυλακίσεων της οικογένειας Τσοχατζόπουλου, με την αξιολόγηση σε θεσμικό επίπεδο των φορολογικών αδικημάτων ως σοβαροτέρων αυτών όπως η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ακόμα και των κλοπών και τόσα άλλα.

    Νομίζω ότι χρειάζεται αρκετή περίσκεψη και αυτοκριτική σχεδόν στο σύνολο του πολιτικού κόσμου.

  88. Νίκος Μαστρακούλης said

    33, Γιώργο Πρίμπα: Όπως ΔΕΝ γινόταν επί Βυζαντίου, βλ. και https://sarantakos.wordpress.com/2012/01/06/fwta/

  89. echthrosofer said

    Ημουν κι εγω οργισμενος με τη δημοσιευση, αλλα με προβληματισαν τα σχολια του Αθανασιου Αναγνωστοπουλου. Η λογικη, δηλαδη, οτι πρεπει να διευκολυνθει η προοδος της ποινικης διαδικασιας. Το να βρεθει αν υπαρχουν θυματα(ολοκληρομενο εγκλημα)η δεν υπαρχουν(αποπειρα).

    Υ.Γ. Σε οτι αφορα τα του υπουργου βεβαια συμφωνω απολυτα

  90. 89, φαντάσου ας πούμε να αποδειχθή στο τέλος ότι κάποια εκ των κατηγορουμένων εν γνώσει της μετέδωσε τον ιό σε καμιά 50αριά πελάτες, εκ των οποίων καμιά δεκαριά πέθαναν.

    Τι θα λέγατε τότε υμείς οι προτεστάντες;

    Αυτήν την στιγμή όμως δεν είναι τίποτε σαφές. Δεν έχουν δικαιώματα μόνο οι κατηγορούμενες, έχουν και τα φερόμενα ως θύματά τους. Μπορεί να μην είχαν ιδέα ότι έχουν τον ιό, μπορεί οι ανακριτές και εισαγγελείς να είναι ανάλγητοι και να μην διαβάζουν Λιλή Ζωγράφου, χίλια μπορεί. Ή μπορεί να είναι αλήθεια αυτό που διάβασα κάπου, ότι η μία είχε διαγνωστή 2 χρόνια πριν με τον ιό.

    Όποιος ξέρη τι έγινε, να μας το πη και εμάς. Οι υπόλοιποι, μετριοπάθεια.

    Ας σκεφτούμε ένα άλλο παράδειγμα: έστω ότι οι κατηγορούμενες διώκονταν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, όπου θα υπήρχε ένα πτώμα πελάτη φρικτά παραμορφωμένο και πέραν αναγνωρίσεως, η γυναίκα ταραντούλα πάνω στην κορύφωση καταβροχθίζει το αρσενικό κιέτσι.

    Θα τις δημοσιεύαμε τότε μήπως αναγνωριστή το θύμα; Ελπίζω με κάπως λιγώτερη γκρίνια. Αλλά τι θα είχε αλλάξει; Η εκμετάλλευση, το τράφικινγκ, οι ανάλγητοι νοικοκυραίοι, η πρέζα, τα τρυφερά θύματα της φαλλοκρατίας, ο νεοηθικισμός της καπότας, η κακούργα η κοινωνία;

    Τίποτα.

  91. spiral architect said

    Για σκεφτείτε και αυτό:

    Ο στιγματισμός και η ποινικοποίηση της «οροθετικότητας» (συγνώμη 😳 για τον αδόκιμο όρο) σπρώχνουν τους δυνητικους φορείς, αυτούς που μπορεί να πάσχουν και πρέπει να κάνουν τεστ, να κρυφτούν.
    Ποια εκδιδόμενη λογικά σκεπτόμενη θα κάνει τεστ, όταν καταλαβαίνει και αναγνωρίζει το τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
    Έτσι η προστασία του κοινωνικού συνόλου γίνεται πολλές φορές πιο δύσκολη.

  92. Ιμμορταλιτέ,

    «Δηλαδή η εγκληματική ενέργεια ποια είναι;»

    Επειδή δεν καταλαβαίνω αν η ερώτηση είναι ρητορική: κάποιος που γνωρίζει ότι έχει έιτζ κάνει απροφύλακτη επαφή με κάποιον που δεν το γνωρίζει και αναρωτιέσαι αν αυτό απαγορεύεται από ποινική διάταξη; Κατάλαβα καλά;

    Αν κατάλαβα καλά, σου απαντώ ότι ναι, σε αυτήν την χώρα και σε όσες άλλες ξέρω απαγορεύεται, και μάλιστα είναι εγκληματική πράξη.

    «Και γιατί ήταν απαραίτητη η δημοσίευση των στοιχείων τους;»

    Ξέρεις ποιοι είναι οι παθόντες; Πόσοι; Πώς θα το μάθουμε; Πώς θα προστατεύσουμε από τις συνέπειες του εγκλήματος τους δικούς τους ερωτικούς συντρόφους;

    «μαλάκες που δεν παίρνουν προφυλάξεις;’

    Παράδειγμα του νεοηθικισμού της καπότας.

  93. Αλήθεια κύριε Σαραντάκο πόσο απέχουμε από το να σκοτώνουμε τους επιληπτικούς ή τα παιδιά με νοητική καθυστέρηση? Γιατί στην αρχή θα στιγματίσουμε τους οροθετικούς (αυτό που λανθασμένα αναγράφει ο κόσμος ως AIDS) μετά τους ψυχικά ασθενείς και στο τέλος κάθε τι το διαφορετικό. Όμως -για να πολιτικολογήσω- αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αιμοσταγούς κοινωνίας όπου το χρήμα αγοράζει και ο απλός πολίτης εκπορνεύεται στο βωμό της κατανάλωσης. Ζήτω λοιπόν ο νέος φασισμός που καλύπτει την Ευρώπη….και μην ξεχνάμε ότι κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Χιλτερ. Γιαβολ!

  94. Νέο Kid Στο Block said

    Κύριε Αναγνωστόπουλε, μήπως για μια ακόμη φορά συγχέουμε το ηθικό με το νόμιμο; Σύγχυση- έτσι κι αλλιώς- συγγνωστή βέβαια.
    Δεν κατακρίνει (η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα νομίζω) τη «νομιμότητα» ή όχι (η οποία, σίγουρα εσείς ξέρετε καλύτερα κατά πόσο είναι «απόλυτη» , πχ. λέω εγώ με το φτωχό μυαλό μου ότι ΔΕΝ αποδεικνύεται ότι με κόλλησε έητζ η τάδε ιερόδουλη κι όχι η δείνα γκόμενα ή γκόμενος ή η δείνα βελόνα κλπ, αλλά αυτά είναι των γιατρών και των ντεντέκτιβ), αλλά τον πολιτικάντικο κανιβαλισμό.
    Και γιατί δηλαδή να μην είναι νόμιμο να δημοσιοποιηθούν τα αναλυτικά στοιχεία (και των συγγενών τους βέβαια) όλων των φορέων του έηντζ ; Πρόληψη για χάρη της δημόσιας υγείας θα είναι και εξασφαλίζουμε με λόου κοστ(=επιτάχυνση προόδου ποινικής διαδικασίας) τυχόν νομικές συνέπειες για δυνητικούς θύτες εκ των προτέρων!

  95. 90,92: Αθανάσιε, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που υποστηρίζει πως δεν έπρεπε να γίνει κανενός είδους ανακοίνωση και έπρεπε η όλη υπόθεση να συγκαλυφθεί σιωπηρά. Προφανώς και πρέπει να ενημερωθούν οι πελάτες των εν λόγω ιερόδουλων.

    Η απορία όλων μας είναι η εξής: Γιατί να μην υπήρχε απλά μία ανακοίνωση της διεύθυνσης του μπουρδέλου, ή της περιοχής που έκαναν πιάτσα, και όποιος έκανε απροφύλακτο σεξ εκεί να πάει να εξεταστεί, και αν επιθυμεί να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου θα μπορεί και να δει τις φωτογραφίες, αυτός μόνο, για τα περαιτέρω!

    Σε τι χρειαζόταν τα πραγματικά τους ονόματα; οι τόποι κατοικίας; η καταγωγή; Σε τι; Αυτό μπορείς να μας το απαντήσεις;

  96. Immortalité said

    @92 Ή πλάκα κάνεις ή δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλά βαριέμαι.

  97. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/05/03/ntropi/#more-6381 Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. Explore posts in the same categories: Ανθρώπινα δικαιώματα, Γυναίκες, Δημοκρατία, Μετανάστες, Πολιτισμός, Πολιτική, άρθρα, εκλογές 2012 […]

  98. echthrosofer said

    Προσοχη δε συμφωνω καθολου με τη δημοσιευση για λογους προστασιας του κοινωνικου συνολου.Οι κοπελες εχουν συλληφθει ηδη, δεν τιθεται τετοιο ζητημα(ασε που δε θα ταν και νομιμο μαλλον). Ισως ομως χρειαζεται να δημοσιεθουν καποια στοιχεια( στα οποια δυσκολευομαι να καταλαβω γιατι θα πρεπε να ειναι οι διευθυνσεις π.χ.) ωστε να δουμε αν υπαρχουν θυματα, κατι που χρειαζεται για τη συνεχιση της ποινικης διωξης.Υπενθυμιζω παντως οτι η κατηγορια ειναι σκοπουμενη βαρια σωματικη βλαβη. Κατι που για να σταθει προυποθετει ,οχι απλη γνωση της κατηγορουμενης οτι ειναι φορεας καθως και αποδοχη της πιθανοτητας μεταδοσης, αλλα δολο α’ βαθμου.Δυσκολο κατα τη γνωμη μου

  99. nikiplos said

    Στην είδηση αυτή που δεν έχω αίσθηση αν είναι αληθινή, αλλά όπως έχουν καταρρεύσει όλα πιστεύω ότι είναι, φαίνεται η φιλόξενη στάση της Πατρίδας μας και των συμπατριωτών μας, έναντι ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού… πολλώ δε μάλλον που εκείνοι που είχαν κυρίως τις επιχειρήσεις και είχαν τα κορίτσια στα μπαρ και στις μπίζνες είναι ότι ήταν αστυνομικοί… πρώην, επόμενοι, νυν… Το ενδιαφέρον στο λίνκιον που έδωσα φυσικά είναι ότι μια μέρα ο κος Μιχάλης πρώην στέλεχος της ΕΛΑΣ, και αφού προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Σώμα, είπε στο κορίτσι: ««Ελευθερία, από σήμερα κάνεις sex με πελάτες ελεύθερα. Όχι προφυλάξεις. Ο.κ.; Τιμή κανονίζω εγώ.»

    Για τους συμπολίτες μας που πήγαν χωρίς προφυλάξεις, επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι η Εθνική μας ανοησία έχει φθάσει σε τόσο μεγάλα επίπεδα, απλά να πω ότι οι σεξουαλικές παρεκλίσεις που κυκλοφορούν στην πιάτσα είναι αρκετές τόσο πολυσχιδείς που δεν έχει νόημα συζήτησης… Άλλωστε φαίνεται, πληρώνει κάτι παραπάνω ο πελάτης για να πάει χωρίς προφύλαξη.

    «Η Γ. Καζαντζάκη έχει επικριθεί ότι δεν ξέρει ακριβώς το αντικείμενο, αφού τα “φιλιά στο στόμα” συνήθως δεν παίζει σε αυτού τους είδους τις επαφές.»

    @argosholos, Φαίνεται, έχεις καιρό να επισκεφθείς τέτοια μέρη… γιατί αντίθετα με ότι πιστεύεις όχι μόνο παίζει, αλλά και επιζητείται από τους πελάτες… και πολλά άλλα… 😉

  100. […] τις απόψεις ένα σωρό ανθρώπων (για παράδειγμα εδώ,  εδώ κι εδώ) στο διαδίκτυο και έρχομαι στα ίσα μου… […]

  101. physicist said

    #99. Α, καλά τότε. Αφού ήταν ένα αθώο κοριτσάκι που μάζευε τριαντάφυλλα, το βίασε ο πατέρας του και το δέσανε γυμνό σε άλογο που το έσερνε 200 χιλιόμετρα, αξίζει τη συμπαθειά μας. Αλλιώς όμως όχι.

    Δεν το λέω σε σένα αλλά στον συντάκτη. Νομίζουν στ’ αλήθεια ότι κάτι κάνουν με το να γράφουν τέτοια τερατουργήματα ή μήπως γαργαλίζεται κι άλλο ο μέσος αρσενικός αναγνώστης με τέτοιες εικόνες; Και καπάκι ο κραυγαλέος διαχωρισμός σε καλούς και κακούς, επίπεδο Νηπιαγωγείου;

  102. aerosol said

    Καλή τύχη, κύριε Αθανάσιε, στην προστασία των ερωτικών συντρόφων των ανθρώπων που πάνε με πόρνες χωρίς προφυλάξεις.Καλή τύχη και στην επιβεβαίωση πως τέτοιοι άνθρωποι κόλλησαν από την Α και όχι από τη Β. Ελπίζω η ανακοίνωση τόπου καταγωγής ή κατοικίας να βοηθήσει σημαντικά.
    Η καπότα δεν ηθικολογεί. Γι αυτό δεν μιλάνε για δαύτη -και δεν θέλουν να γνωρίζουν τα παιδιά τους και πολλά- οι ηθικολογούντες. Ούτε το AIDS ηθικολογεί. Ηθικολογεί η «κακούργα κοινωνία» αντί να λύνει τα προβλήματά της. Δεν θέλει τα «αγγελούδια» της, οι μικροί πρίγκηπες και πριγκήπισες να «πονηρεύονται» (τα καημένα). Και μετά ψάχνουμε αν είχε 16χρονους πελάτες η πόρνη ή όχι.

  103. spiral architect said

    @101: Που δουλευει ο συντακτης του λικνου, αγαπητέ Φυσικέ; Στη βρωμοδυλλάδα – ιστότοπο του Θέμου! 😛 😛 😛
    (κατά μάνα, κατά κύρη …)

  104. physicist said

    #103. Βρε Σπειροειδή μου δεν τα ξέρω καλά τα εσωτερικά, δηλαδή ναι, κραυγάζει για φυλλάδα αλλά ειλικρινά, Θέμους και Ξεθέμους δεν γνωρίζω. Κατά συνέπεια, κρίνω μόνο από το περιεχόμενο.

    (Πάντως το άλογο ήταν γέρικο, άρα θα πήγαινε γιαβάς-γιαβάς.)

  105. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Διαφεύγει από πολλούς, νομίζω, ότι οι κοπέλες στις φωτογραφίες είναι, πιθανόν όλες, τοξικομανείς. Και ακριβώς επειδή είναι τοξικομανείς, έχουν κολλήσει και AIDS. Επίσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η μετάδοση με απλή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό είναι πολύ-πολύ δύσκολη. Έπρεπε, λοιπόν, πρωτίστως να αντιμετωπιστούν σαν (διπλά) ασθενείς και κατόπιν σαν εγκληματίες.

  106. nikiplos said

    physicist η είδηση ενδιαφέρει κατά τη γνώμη μου για να δείξει, πως στο δουλεμπόριο και ειδικά στο trafficking συμμετέχουν άτομα υπεράνω υποψίας και ηθικής της κοινωνίας μας…
    @103, όταν κάποιος δείχνει κάπου, εκτός από αυτόν τον ίδιο παίζει ρόλο και το που δείχνει…
    @Γρηγόρης Κοτορτσινός, η διαδικασία είναι στάνταρ και την έχουν γράψει τόσες φορές και την έχουν απεικονίσει σε τόσα ντοκυμαντέρ…

    Φέρνουν την κοπέλα εδώ με τη βία. Την κλείνουν απομονωμένη και τη βιάζουν κατ’ εξακολούθηση, ενώ παράλληλα την κάνουν πρεζόνι… Άυτός συνήθως είναι ο κλασσικός τρόπος… μετά είναι έτοιμη να βγει στο κλαρί… Την χρησιμοποιούν για 10 χρόνια και τη στέλνουν απο εκεί που ήρθε… Όχι ότι σε αυτήν την ιστορία δεν υπάρχουν γυναίκες που με τη συναίνεσή τους έκαναν αυτή τη δουλειά, αλλά σε όσες περιπτώσεις έφθασαν στη δικαιοσύνη, ήταν τραγική μειοψηφία…

    Πριν χρόνια είχα δει ένα ντοκυμαντέρ του BBC για κάποιες κοπέλες από συγκεκριμένο χωριό της Ουκρανίας που το trafficking είχε φέρει στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Το ντοκυμαντέρ, είχε διαπομπεύσει τόσο πολύ τη χώρα μας, την οργάνωσή της και τις «αρχές» της δλδ Αστυνομία και Δικαιοσύνη, που ντρεπόσουν να το δεις από ένα σημείο και μετά. Το είχα δει στα χρόνια μου στο εξωτερικό…
    Κατά σύμπτωση στη συνέχεια έσκασε στη χώρα μας το διάσημο παραδικαστικό με τον εισαγγελέα που μετρούσε με μεζούρα τις 2μετρες ιερόδουλες και άλλα πολλά «πιπεράτα»…

    Και είναι κατά τη γνώμη μου καλό που ο νικοκύρης πραγματεύεται αυτή τη μάστιγα που κάνουμε πως δεν τη βλέπουμε (εγώ στις φωτό, βλέπω κακοποιημένα κορίτσια και ψυχές αλλά ας πούμε ότι είμαι … ευαίσθητος), γιατί σύντομα θα έρθει και η δική μας σειρά… κρίσης γαρ…

  107. 105#
    Μα τι είναι αυτά που λέτε, είπαμε οι χαζοί παίρνουν ναρκωτικά και κολλάνε αρρώστιες.
    Μην ακούω πάλι αυτά τα κουλτουριάρικα περί αποτυχίας της απαγορευτικής πολιτικής στα ναρκωτικά, κλπ.

  108. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Να τα χαιρόμαστε http://tinyurl.com/c77rumt

  109. nikiplos said

    Να ελαφρύνω πάντως το θεμα με μια προσωπική αποθησαύριση… Ένας στενός μου φίλος πήρε από τη μαφία (δλδ αγόρασε είναι η αλήθεια πληρώνοντας γύρω στα 2 εκατομύρια δρχ) μια τέτοια κοπέλα, την οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε. Μετά από κάποια χρόνια η οικογένειά της επισκεφθηκε τη χώρα μας. Ο αδελφός της ήρθε να εργαστεί για μένα προσωρινά, και εκεί μου εκμνηστηρεύτηκε ότι η Ελλάδα, ήταν για τους ίδιους από τους καλύτερους προορισμούς για τα κορίτσια τους… Δλδ δεν θεωρούσαν ότι εδώ θα καταστραφούν… Υπήρχαν δύο χώρες από τις οποίες τα κορίτσια τους δεν γύρισαν ποτέ, εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους, ενώ όσα γύρισαν τα περισσότερα, ήταν ψυχικά ράκη και αρκετές έκλεισαν στα ψυχιατρεία. Όπως σωστά μαντέψατε, οι δύο αυτές χώρες ήταν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία…

  110. capodistria said

    καλησπέρα σε όλους.
    Μια παρατήρηση, μόνο σε ό,τι αφορά τον μεσαίωνα. Ξεχάσαμε, ίσως ότι οι κυρίαρχες, τότε ευρωπαϊκές πόλεις, με πρώτη τη Βενετία δημιούργησαν και λειτούργησαν τα εβραϊκά γκέτο.Στο κλασικό βιβλίο του The Ghetto, ο Louis Wirth (1928, σ. 6) εξομοιώνει το εβραϊκό γκέτο της μεσαιωνικής Ευρώπης με τις «Μικρές Σικελίες, Μικρές Πολωνίες, Chinatowns και Μαύρες Ζώνες (Black Belts) στις μεγάλες μας πόλεις» μαζί με τις «κακόφημες περιοχές» που φιλοξενούν παρεκκλίνοντες τύπους όπως αλήτες, περιπλανώμενους και πόρνες – όλες αυτές θεωρούνται «φυσικές περιοχές» που γεννήθηκαν από την επιθυμία διαφόρων (κυρίαρχων αστικών) ομάδων να «διαφυλάσσουν τα ιδιαίτερα πολιτισμικά τους χαρακτηριστικά» και καθεμιά να εκπληρώνει μια ξεχωριστή «λειτουργία» μέσα στον ευρύτερο αστικό οργανισμό.
    Και προσθέτω την Γ’Σεπτεμβρίου, από το παλιό Λαύριο και πέρα (15 μέτρα από την είσοδο του Δ’ αστ.τμήματος), την Φυλής, την Σονιέρου, την Σάμου, την Μυλλέρου, την Μυρινουσίων και πολλές πολλές άλλες οδούς της πρωτεύουσας πόλης,

  111. physicist said

    #106(α). Αν ο συντάκτης είχε τέτοιες προθέσεις, δεν θα είχε φροντίσει να καταστρέψει την αξιοπιστία του ευθύς εξαρχής.

  112. Δημήτρης said

    #92

    «κάποιος που γνωρίζει ότι έχει έιτζ κάνει απροφύλακτη επαφή με κάποιον που δεν το γνωρίζει και αναρωτιέσαι αν αυτό απαγορεύεται από ποινική διάταξη;»

    Κάποιος που κάνει απροφύλακτο σεξ με ιερόδουλη γνωρίζει άριστα ότι παίζει το κεφάλι του κορώνα-γράμματα. Δεν μπορεί να θεωρείται ανυποψίαστος ως προς το AIDS ο πελάτης πορνείου. Ανυποψίαστοι είναι τυχόν «κανονικοί» σεξουαλικοί του σύντροφοι, που δεν φταίνε σε τίποτα. Συμφωνώ απόλυτα με την αμοιβαία ποινική ευθύνη (πόρνης και πελάτη) στο θέμα της μη προφύλαξης.

  113. τυφλόμυγα said

    Ενημέρωση του Φυσικού σχετικά με το ποιόν του Θέμου Αναστασιάδη.
    http://tinyurl.com/bqtlxjs – Σημ. ο Γιάννης Αδριανός ήταν δ/ντης του γραφείου του πρωθυπουργού (2007, 2008 επί Καραμανλή).
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_31/01/2008_25757

  114. physicist said

    #113. Μάλιστα … για αγγελούδι δεν μοιάζει πάντως.

  115. ΣΑΘ said

    @ Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος
    [47], [62], [90], [92].

    Η φωνή σας, φωνή του μέτρου και της ψυχραιμίας, μέσα σ’ έναν ορυμαγδό συναισθηματισμού και υπερβολών («κτηνωδία», «απόλυτο αίσχος», «κυρίαρχος φασισμός» και λοιπά βαρύγδουπα) …

    Άκουσα το απόγευμα πολύ γνωστόν δικηγόρο να λέει στην τηλεόραση ότι (βάσει στοιχείων του ΚΕΕΛΠΝΟ) η συγκεκριμένη ιερόδουλος γνώριζε από μακρού ότι ήταν φορέας!

    Αν έτσι έχουν τα πράγματα, μιλάμε για καραμπινάτη παραβίαση του άρθρου 310 του Ποινικού Κώδικα («Βαριά σωματικά βλάβη»), που προβλέπει ποινές μέχρι και 10 ετών!

    Πέρα από συναισθηματισμούς και ηθικολογίες, οι εκατοντάδες παθόντες (ή και ενδεχομένως παθόντες), έχουν νομικό δικαίωμα να μάθουν.
    Όχι μόνο για να λάβουν (έστω και κάπως αργά βεβαίως…) τα μέτρα τους, αλλά και για να ασκήσουν ενδεχομένως τα νόμιμα δικαιώματά τους.

    Πορνεία υπάρχει διότι υπάρχει και λαγνεία.
    Ούτε, όμως, η πρώτη αθωώνει τη δεύτερη, ούτε η δεύτερη την πρώτη.
    Ανθρώπινες αδυναμίες είναι αυτές…

    Δέχομαι ανεπιφύλακτα τις ευθύνες και των ανδρών που έκαμαν σεξ χωρίς προφύλαξη και συμφωνώ με την ιδέα να ποινικοποιηθεί και για τους «πελάτες» η χωρίς προφύλαξη επαφή με ιερόδουλους γενικώς.

    Ας χαμηλώσουν, παρακαλώ, οι τόνοι.

    Αν μεταξύ των θυμάτων της δύστυχης κοπέλας ήταν ο 18χρονος ή και 25χρονος κανακάρης μας, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα λέγαμε τα ίδια.

    [Στην ίδια εκπομπή, άκουσα ιερόδουλη – φορέα να λέει ξεκάθαρα ότι δέχεται πελάτες ακόμα και χωρίς προφύλαξη, διότι αφού η ίδια είναι ήδη «τελειωμένη», δεν την ενδιαφέρει καθόλου πόσοι άλλοι θα τελειώσουν εξ αιτίας της.
    Όσο κι αν μια τέτοια αντίδραση ακούγεται «ανθρώπινη», ο νόμος στις οργανωμένες κοινωνίες, τέτοιες συμπεριφορές τις αντιμετωπίζει σκληρά].

    Στο κάτω – κάτω, άν κάποιος υπερευαίσθητος ανθρωπιστής είναι βέβαιος (νομικά) ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έπραξε σωστά, ας του υποβάλει μήνυση για παράβαση καθήκοντος.

    Δεν έχει νομικούς η παρέα;

  116. ΣοφίαΟικ said

    Απ’όλη αυτή την ιστορία, που την παρακολούθησα αποσπασματικά, μου έμειναν ένα- δυο πράγματα, ότι οι περιισσότερες λέει από τις εκδιδόμενες που ελέγθηκαν ήταν κάτω των 17 ετών και η ταλαιπωρημένη εμφάνιση όσων είδαμε- που δε νομίζω ότι διαφερει πολύ από την εμφάνισή τους σε ωρα εργασίας. Κι αναρωτιέμαι ο ευηπόληπτος πελάτης (οι μισοί από αυτους που τηλεφώνησαν για πληροφορίες ήταν λέει παντρεμένοι) πιστέυουν ότι η 16χρονη ανατολικοευρωπαία έρχεται στην Ελλάδα με τη θέλησή της; Για να γνωρίσει από κοντά με τους γκρικ λοβερ;

  117. Immortalité said

    @115 Αν μεταξύ των θυμάτων της δύστυχης κοπέλας ήταν ο 18χρονος ή και 25χρονος κανακάρης μας, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα λέγαμε τα ίδια.

    Φυσικά και δε θα λέγαμε τα ίδια. Θα λέγαμε, η πουτάνα το κατέστρεψε το παιδί.

  118. Διονύσης said

    Ο Χρυσοχοίδης το γιβέντισμα τό ‘χει για προεκλογική καμπάνια…

  119. capodistria said

    @115, νομικούς έχει η παρέα. Ωστόσο, το γεγονός, ότι μία ομάδα, περί τις 12-15 παράνομα εκδιδόμενες γυναίκες,ελληνίδες και αλλοδαπές, «έκαναν πιάτσα», μέρα-μεσημέρι, από το παλιό Λαύριο (αρχή Γ’ Σεπτεμβρίου),μέχρι τη συμβολή των οδών Μάρνη και Γ’ Σεπτεμβρίου,κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του Δ’ αστ.τμήματος,
    τι σχέση έχει με νομικές ερμηνείες; Ή τις «έβλεπαν» ή όχι.
    Σημείο αιχμής, δίπλα στο ΟΚΑΝΑ (πιο κάτω βρίσκεται το ροζ ξενοδοχείο) και πιο πέρα, έξω από την καφετέρια, παρκαρισμένα τα «100» και σε απόσταση αναπνοής οι «συλφίδες» που τις πιο πολλές φορές περνούσαν με τους πελάτες μπροστά από τους αστυνομικούς.Αυτά, τουλάχιστον εδώ και ένα χρόνο (δεν είχαμε εκλογές, ώστε να μεταλλαχθεί σε τόσο ευαίσθητο υπουργό ο κ. Λοβερδος).Χιλιάδες αθηναίοι, μέσα από τα μέσα συγκοινωνίας, αναρωτιόμασταν,καθημερινά,πως είχε μετατραπεί η περιοχή σε «αγορά».
    Και κάτι ακόμα. Για τους γνωρίζοντες και όσους παλαιότερους κατοίκους της ευρύτερης πειροχής,μέχρι την οδό Φαβιέρου κλπ., τη δεκαετία του 60-70 , λειτουργούσε, στη Φαβιέρου 38, πλήρης Υγειονομικός Σταθμός, όπου κάθε πρωί, πραγματοποιείτο υγειονομικός έλεγχος στις ιερόδουλες «από σπίτι» και σφραγίζονταν τα ατομικά βιβλιάρια υγείας για το καλώς έχειν της υγείας τους.
    Πώς,κάνω πιάτσα στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθερα και κανείς δεν ενδιαφέρεται;
    Και ξαφνικά μια βδομάδα πριν τις εκλογές, βλέπω φως και μπαίνω;Τότε τα θυμάμαι όλα;Τι μεγαλύτερη υποκρισία και αναισχυντία απ αυτή. Με ενδιαφέρει να σπείρω πανικό. να τρομοκρατήσω και γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια τους Πάντες.
    Ένα μόνο με καίει να ΒΓΩ ξανα να κυβερνήσω στην έρημη χώρα.Με όποιο τίμημα. Γιατί στα χρόνια που κυβέρνησα τους λωτοφάγους έμαθα να μην έχω καμια ηθική αναστολή.

  120. Διονύσης said

    Τελικά, υπάρχει κάποιος τρόπος να δείξουμε την συμπαράστασή μας σε αυτά τα θύματα της διαπόμπευσης και την αγανάκτησή μας για αυτήν την μέθοδο της διαπόμπευσης; Λ.χ. μια συγκέντρωση έξω από τους χώρους που κρατούνται; Ή κάπου αλλού; Δεν θα έπρεπε να γίνει μια έντονη διαμαρτυρία, ώστε και να αποθαρρυνθούν από το να έχουν άλλες τέτοιες προεκλογικές ιδέες στο μέλλον; Ξέρει κανείς αν παίζει κάτι;

  121. eréndira said

    @ 115
    «Αν μεταξύ των θυμάτων της δύστυχης κοπέλας ήταν ο 18χρονος ή και 25χρονος κανακάρης μας, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα λέγαμε τα ίδια.»

    Θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα λέγατε τα ίδια. Θα κατηγορούσατε την κοπέλα, για να μην αναγνωρίσετε τη δική σας ευθύνη στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Υποθέτω ότι δεν θα πιάσετα το παιδί σας στα 12 του, να του μιλήσετε για το σεξ, την εγκυμοσύνη, τα αφροδίσια, το AIDS, την αντισύλληψη και τους τρόπους προφύλαξης. Τα πάντα, προκειμένου να μην αναλάβουμε καμία από τις ευθύνες μας, γιατί, ως γνωστόν, στην Ελλάδα φταίνε πάντα «οι άλλοι».

  122. christos said

    Η πόρνη είναι μία επαγγελματίας με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Απο τον κακό επαγγελματια φυλαγόμαστε με τη βοήθεια του κράτους και των καταγγελιών, αφήνοντας πάντα τη δικαιωσύνει να έχει τον τελευταίο λόγο.

    Στην περίπτωση μας τον τελευταίο λόγο τον έχει ο ύπουργός αφού τιμωρεί με την τιμωρία του διασυρμού τους ενόχους. Εδώ έχω δύο προβλήματα: το πρώτο είναι οτι η πολιτεία δικάζει και καταδικάζει χωρίς να λαβαίνει τη δικαιοσύνη υπόψη της. Το δεύτερο πρόβλημα είναι οτι ο υπουργός μου έχει τιμωρητική διάθεση και την εκτονώνει επάνω στα κακά-επικίνδυνα στοιχεία της κοινωνίας (που όμως και αυτά είναι μέρος της).

    Απο το διαφωτισμό η τιμωρία υπάρχει για να νουθετεί και όχι να διασύρει. Έχω όμως και μία ένσταση’ το ίδιο δεν θα έπρεπε να ισχύει με κάθε κακό-επικίνδυνο; Μόνο οι μετανάστες έχουν αυτό το προνόμιο; Σου έρχεται λοιπόν μετά ο πολιτικός με ατράνταχτο επιχείρημα και σου λέει: «έλα ΄δω κυρ πολίτη μου, ενώ δεν θές να διασύρω τον κακό-επικίνδυνο σύντροφό σου, εσύ θές εγώ και οι άλλοι πολιτικοί να διασυρόμαστε όταν είμαστε κακοί και επικίνδυνοι». Εδώ παιδιά τι απαντάμε;

    Απο τα παραπάνω βγαίνει κατα τη γνώμη μου ένα και μόνο συμπέρασμα: Η κοινωνία διασύρει ή θέλει να διασύρει όταν καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να δουλέψει ο «μηχανισμός» της και ψάχνει τη λύση φωνάζοντας το πρόβλημα.

  123. Δεν εννόησα, βρε παιδιά, και συγχωρείστε την αμβλύνοια μου επι τούτου… Γιατί είναι επειγον κοινωνικό πρόβλημα να κάποιες ιερόδουλες παγιδεύουν πελάτες που εν γνώσει τους, μεγάλα παιδιά είναι, επιδίδονται σε απροφύλακτο σεξ με πόρνες;
    Η ευθύνη της σωφροσύνης δεν είναι προσωπική, ατομική υπόθεση, και το ίδιο κι οι συνέπειες από την τρανταχτή έλλειψή της; Caveat emptor, η διαφώτιση για τους κινδύνους του και οι τρόποι προφύλαξης, ως είχε ευθύνη να διαφωτίσει η πολιτεία έχει γίνει επαρκώς. Το που και πως ανοίγει το φερμουάρ του κανείς, είναι ιδιωτική υπόθεση.

    Ο διασυρμός των ιεροδούλων από την Πολιτεία είναι άλλη υπόθεση, κι είναι αυτοί οι αλλότριοι σκοποί που καθιστούν όλο αυτό τον θόρυβο για το κυνήγι του Σάλεμ ύποπτο…

  124. 120#
    Ναι, γίνεται αύριο το πρωί στις 9 συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    122#
    Φοβάμαι πως χάνουμε την ουσία του προβλήματος.
    Η πλειοψηφία των εκδιδομένων γυναικών προσέχει την υγεία τους.
    Το πρόβλημα αρχίζει όταν ταλαιπωρημένες ψυχές, για τον χ ψ λόγο, εκπορνεύονται χωρίς να είναι επιλογή τους.
    Πιθανολογώ πως οι περισσότερες -από αυτές που είδα στις φωτογραφίες τουλάχιστον- είναι τοξικοεξαρτημένες, και έτσι ίσως να εξηγείται η αδιαφορία τους για την υγεία την δικιά τους αλλά και των πελατών τους.
    Αυτό το χημικό δηλητήριο δυστυχώς μπορεί να ρουφήξει από έναν άνθρωπο κάθε ίχνος ανθρωπιάς ή την θέληση για ζωή.

    Αν αυτά τα ανθρώπινα ναυάγια αντί να ήταν στα μπουρδέλα πουλώντας τα πληγιασμένα κορμιά τους, μπορούσαν να βρούν την δόση τους δωρεάν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο, ίσως ούτε αυτές να κολλούσαν AIDS, και σίγουρα δεν θα το μετέδιδαν σε άλλους.
    Δυστυχώς αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον μέσο ελληναρά που πιστεύει ότι τα ναρκωτικά ή το AIDS δεν αφορά την αφεντομουτσουνάρα του αλλά τους «άλλους» τους φτωχούς, τους χαζούς, τους πολιτικούς αντίπαλους, και λοιπές τέτοιες αηδίες.

    Τα υπόλοιπα περί ποινικών διώξεων κλπ είναι αστεία, τι να λέμε τώρα.

  125. Νέο Kid Στο Block said

    Βρε ποιος «κακός επαγγελματίας» ρε παιδιά; Μήπως έχουμε πάθει παράκρουση;
    Μήπως νομίζουμε ότι μιλάμε για τίποτις παχυλά αμειβόμενες «καλλιτέχνιδες» (και πολιτευάμενες αμαλάχει); Αλλά αυτές δεν εκπορνεύονται , μπαρδόν! Κάπου μπερδεύτηκα.
    Είδατε τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους; Ναι, το ομολογώ ότι αν κι άντεξα δυο-τρεις μέρες, σήμερα κλίκαρα σ’ένα σκατολίνκ για να κανιβαλίσω λίγο κι εγώ.
    Τάδε Ταδοπούλου του Τάδε και της Τάδε, ΑΣΤΕΓΗ
    Δείνα Δεινοπούλου,……ΑΣΤΕΓΗ
    ΑΣΤΕΓΗ!
    Τι «γυναίκα-αράχνη» ; Η Μεσαλίνα, η Μήδεια και η Βοργία μαζί!
    Κι αν αυτές (ή κάποια απ’αυτές) μπορεί να έβγαζε μίσος και αδιαφορία για την «δημόσια υγεία» και τα «χρηστά ήθη» των γιούληδών μας, τότε ΤΙ βγάζουν οι προγραφές και τα κίτρινα αστέρια των καριόληδων που έχουν και το απύθμενο θράσος να αυτοαποκαλούνται σοσιαλιστές;
    Και μη πάμε στο «εντολές της δικαιοσύνης!» γιατί ξέρουμε όλοι πόσο ανεξάρτητα λειτουργεί κι’αυτή , μην ηθικολογήσουμε κι αψιμαχήσουμε και γι’αυτό το «λελυμένο» από καιρό τώρα.
    Το να «λύνεις» διά της ποινικοποιήσεως το κοινωνικό πρόβλημα (όπως είπε ωραία ο Ρογήρος) βάζει ένα ψιλό θεματάκι φασισμού, αλλά το να παριστάνεις το τυφλό παγώνι που περιορίζει το θέμα στους έσχατους και έσχατες παρίες της τροφικής κανιβαλικής αλυσίδας (ξεχνώντας π.χ. ότι και οι τράφικερς και οι μπάτσοι και οι δίδοντες και ΚΥΡΙΩΣ οι ΜΗ δίδοντες τα πιστοποιητικά καταλληλότητας για πουτανιά , ε κι αυτοί βρώσιμοι είναι ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!) αυτό είναι …δε ξέρω, δεν έχω λόγια.
    ΥΓ. Δεκτή πάσα κριτική απ’ οποιονδήποτε ,αλλά μη με πει κανείς «συναισθηματικό και μη ψύχραιμο» παρακαλώ, γιατί θα χάσω στ’ αλήθεια την ψυχραιμία μου.

  126. Νέο Kid Στο Block said

    Όσο έγραφα το 125. βλέπω ότι με κάλυψε σε μεγάλο βαθμό το 124.β του Ντίνου.

  127. ΣΑΘ said

    @ [118] «Γιβέντισμα» (!)

    http://www.stougiannidis.gr/diapobeysi1.htm

    @ Capodistria [119]

    Μα τι σχέση έχει η Αθήνα της δεκαετίας 1960-70 με τη σημερινή;

    Προσπάθειες έκαναν πάντα και εξακολουθούν να κάνουν οι αρμόδιες Αρχές. Φαίνεται όμως ότι η κατάσταση πάει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο πλέον.
    Η Αθήνα εξελίσσεται σε μια πόλη – τέρας και εφιάλτη που θέλει άλλης τάξεως μέτρα για να «ελεγχθεί» αποτελεσματικά.

    Δεν είμαι βέβαιος ότι πρόκειται περί προεκλογικού «πυροτεχνήματος». Αν ήμουν, θα το καταδίκαζα και ελόγου μου ως ελεεινή υποκρισία.
    Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να πρόκειται για την αρχή μιας νέας (αποφασιστικής;) προσπάθειας.

    Απόψεις είναι αυτές…

    Μ’ αυτήν, όμως τη λογική, «πυροτέχνημα» μπορεί να χαρακτηριστεί και ο (υπό κατασκευήν) φράχτης του Έβρου, και η Αμυγδαλέζα, και η σύλληψη του Άκη (και των συν αυτώ), και το ΙΚΑ της Καλλιθέας, και η αποκάλυψη των εκατοντάδων χιλιάδων αναπήρων και συνταξιούχων «του κώλου» και του οργίου της λαμογιάς και σπατάλης στον τομέα της υγείας κ.τ.λ.

    @ Eréndira [121]

    «Θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα λέγατε τα ίδια. Θα κατηγορούσατε την κοπέλα, για να μην αναγνωρίσετε τη δική σας ευθύνη στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.» [!!]

    Ενώ εσείς, δεν θα την κατηγορούσατε καθόλου…

    Αν είχατε μεγαλώσει παιδιά, νομίζω ότι δεν θα μιλούσατε με τόση σιγουριά για την διαπαιδαγωγητική (σας) δεινότητα.

    Ναι, φταίμε και οι γονείς για πολλά.
    Μα όχι και για όλα!

  128. eréndira said

    @ 127 Έχω παιδί, και μάλιστα αγόρι. Δεν καυχώμαι για την διαπαιδαγωγική μου δεινότητα, προσπαθώ να μαθαίνω και να βελτιώνομαι. Κάπου διάβασα ότι καλός γονιός είναι εκείνος που κάνει τα λιγότερα λάθη. Το βρίσκω αρκετά σωστό.

    Ορθώς καταλάβατε ότι έβγαλα τον εαυτό μου απ’ έξω χρησιμοποιώντας δεύτερο και όχι πρώτο πληθυντικό. Κι αυτό, γιατί ξέρω πολύ καλά να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μην τις μεταθέτω αλλού. Δεν είπα ότι οι γονείς φταίνε για όλα. Και, φυσικά, βολεύει το να ρίχνει τις ευθύνες των πράξεών του στους γονείς του. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ανήλικους -γιατί κάπου αλλού διάβασα μια μητέρα να ανησυχεί για τον δεκαεξάχρονο γιο της- η ευθύνη είναι σε μεγάλο βαθμό και δική μας.

    @ 124 και 125: συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας.

  129. #107 κατὰ βάσιν ναί, ὄχι σκέτο οἱ χαζοί, οἱ χαζοὶ ποὺ δὲν ἔχουν καὶ ἠθικὲς ἀναστολές. γιὰ τὰ ναρκωτικὰ δὲν μπορῶ τώρα νὰ σκεφτῶ κάποια ἐξαίρεσι, ἀλλὰ γιὰ τὸ ἔητζ ὑπάρχουν καὶ περιπτώσεις ἀθῴων ποὺ κόλλησαν ἀπὸ μετάγγισι, ἢ ἐμβρύων ποὺ κόλλησαν ἀπὸ τὴν μάνα τους πρὶν κἂν γεννηθοῦν.

  130. Τελικά, υπάρχει κάποιος τρόπος να δείξουμε την συμπαράστασή μας σε αυτά τα θύματα της διαπόμπευσης και την αγανάκτησή μας για αυτήν την μέθοδο της διαπόμπευσης; Λ.χ. μια συγκέντρωση έξω από τους χώρους που κρατούνται; Ή κάπου αλλού; Δεν θα έπρεπε να γίνει μια έντονη διαμαρτυρία, ώστε και να αποθαρρυνθούν από το να έχουν άλλες τέτοιες προεκλογικές ιδέες στο μέλλον; Ξέρει κανείς αν παίζει κάτι;

    τὸ εἶχαν κάνει αὐτὸ οἱ ὀπαδοὶ τοῦ Εὐφραίμ νομίζω.

  131. ΣΑΘ said

    @ Νέο Kid Στο Block [125]

    Απευθύνω, με την άδειά σας, και σε σας προσωπικά την ερώτησή μου του [115]:

    Αν μεταξύ των θυμάτων της δύστυχης κοπέλας ήταν ο 18χρονος ή και 30χρονος κανακάρης σας, θα λέγατε ακριβώς τα ίδια;

    Θα ήσαστε και τότε τόσο λάβρος εναντίον της βάρβαρης δημοσιοποίησης και δεν θα κάνατε τα πάντα προκειμένου τουλάχιστον η κοπέλα αυτή να σταματήσει να σπέρνει ηθελημένα θάνατο;

    Στη ζυγαριά: υγεία και ζωή -από τη μια- εκατοντάδων [έστω αφρόνων και «βρόμικων»] ανδρών, και από την άλλη «τιμή» και «υπόληψη» συγκεκριμένης ιερόδουλης που ηθελημένα σπέρνει θάνατο, τι κατά τη γνώμη σας προέχει;

    Και γιατί πρόκειται καλά και σώνει περί «διαπόμπευσης» και όχι περί προσπάθειας (μέσα στα πλαίσια του νόμου και της έστω προβληματικής δικαιοσύνης) να σταματήσει το κακό ως εκεί και να προστατευθεί όσο γίνεται το μείζον αγαθό της δημόσιας υγείας;

    Οι ακραιφνείς (και όχι ‘γιαλαντζί’ -τύπου Χρυσοχοΐδη) σοσιαλιστές, δεν καταφεύγουν στις Αρχές όταν π.χ. τους ληστεύουν οι διάφοροι εξαθλιωμένοι παρίες;

    ΥΓ
    Η «προειδοποίησή» σας ότι «θα χάσετε την ψυχραιμία σας», ενσπείρει -ξέρετε- πανικό και δεν βοηθάει στην ομαλή εξέλιξη πραγματικής συ-ζήτησης με τον » Άλλον «.

  132. Nicolas said

    Εγώ θα πρότεινα να τις πετροβολήσουμε, τις π…, και μάλιστα με σκουριασμένες πέτρες για να πεθάνουν από τέτανο!
    Και μετά όλοι μαζί παρέα, να πάμε μπουρδελότσαρκα.
    Είσαστε ν΄ ανοίξουμε μια σελίδα στο φατσομπούκι για να οργανωθούμε;

  133. Nicolas said

    Το είχα κρατήσει:

    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ
    Αυτή η μάνα…

    ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

    Άσπρα μαλλιά κι ένα χέρι πολύ αδύνατο να προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπο. Η εικόνα της μητέρας του εξαρτημένου, ο οποίος πυροβολούσε στους δρόμους της Αθήνας το περασμένο Σάββατο, έχει στοιχειώσει την μνήμη μου.

    Το τηλεοπτικό πλάνο προβάλλεται ξανά και ξανά. Ένα ασπρομάλλικο κεφάλι μιας αδύνατης γυναίκας στόχος της κάμερας – άραγε αν είχα δει το πρόσωπό της τι θα κέρδιζα;

    Την σκέφτομαι αυτή τη γυναίκα που ζει μέσα στην κόλαση τα τελευταία είκοσι χρόνια σίγουρα. Γιατί η ζωή των οικογενειών που έχουν παιδί, αδελφό ή φίλο εξαρτημένο από ναρκωτικά είναι μια αργή πορεία προς τον θάνατο. Μια πορεία εφιαλτική…

    Δεν ξέρω αν ο Πρωθυπουργός φοβήθηκε για τη ζωή του, υποθέτω πως ναι. Ένας χρήστης με στερητικό θέλει να τιμωρήσει όποιον θεωρεί υπεύθυνο για τη δική του κόλαση. Η Κατερίνα, που είναι ψυχίατρος, αλλά πάνω απ’ όλα σπουδαίος άνθρωπος, επιμένει πως ο χρήστης αναζητεί απεγνωσμένα ένα ισχυρό κίνητρο να τον κάνει ν’ αλλάξει ζωή. Σπάνια το βρίσκει…

    Ο χρήστης που έβαλε στόχο τον Πρωθυπουργό, πρώτα σκότωσε τη μάνα του… Αυτή τη δυστυχισμένη ύπαρξη με το ασπρομάλλικο κεφάλι και το αδυνατισμένο χέρι που προσπαθούσε προχθές να κρύψει το πρόσωπό της από την τηλεοπτική «διαφάνεια»…

    Θα ήθελα να της σφίξω το χέρι με συμπόνια. Θα ήθελα ο Πρωθυπουργός να μπορούσε να της σφίξει το χέρι με συμπόνια. Θα ευχόμουνα με όλη μου την καρδιά οι κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί να κατεβαίνουν μόνες τους, εις ένδειξιν σεβασμού όταν βλέπουν ένα ασπρομάλλικο κεφάλι να προσπαθεί να κρυφτεί από ένα αδύνατο χέρι.

    Θα ήθελα να βάλω τα κλάματα για την ανείπωτη σκληρότητα της δημόσιας ματιάς μας απέναντι στα θέματα που αποκαλούμε «της διπλανής πόρτας» νομίζοντας ότι αυτή η πόρτα δεν θα είναι ποτέ η δική μας.

    ΤΑ ΝΕΑ , 11-06-2002 , Σελ.: N14
    Κωδικός άρθρου: A17359N142
    ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    Να ευχηθώ «άντε και στα δικά σας»;

  134. Mπετατζής said

    Παρακολουθήσαμε υπέροχα μαθήματα νομικού πολιτισμού και ανθρωπιάς από τους ηθικούς στυλοβάτες της κοινωνίας μας. Παρακολουθήσαμε την ειλικρινή αγωνία των πατεράδων για τους λεβέντες γιούς τους τους και τους θανατηφόρους κινδύνους που διατρέχουν. Το καταλάβαμε καλά, αιώνια θα υπάρχουν φριχτές και κολασμένες γυναίκες – αράχνες, πάντα πρόθυμες να καταστρέψουν τον υγιή λεβέντη αρσενικό. Τι ζήτησε στο τέλος τέλος ο καημένος ο πελάτης ;; ένα κορμί να γαμήσει, να το κάνει και αυτός ό,τι θέλει, με τον παρά του. Το δικαιούται, αφού πληρώνει. Ευχαριστούμε, να ΄στε καλά. Διαπιστώσαμε ότι όλα είναι εδώ, στη θέση τους. Μια καινούργια υπέροχη μέρα ξημερώνει.

  135. Νίκος Μαστρακούλης said

    Όποιος νομίζει ότι είναι δυνατόν στην Ελλάδα να γίνεται οποιαδήποτε κίνηση (και δη επικοινωνιακή) μιας από τις τρεις εξουσίες, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, χωρίς να έχει προεκλογικό νόημα, αναρωτιέμαι σε ποια χώρα μεγάλωσε. Εκτός αν πιστεύει ακόμα στον Άη-Βασίλη και στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

    Και όποιος εμφανίζει ως «νηφαλιότητα» την απόπειρα δικαιολόγησης της διαπόμπευσης, να εύχεται να μη βρεθεί κάποτε στον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου, όπως αυτές οι γυναίκες. Ή όπως ο Τσοχατζόπουλος – αλλά είναι άλλη (παράλληλη ίσως) συζήτηση ο μαφιόζος που τον ρίχνει η «οικογένεια» στα θηρία γιατί τον έκρινε αδύναμο κρίκο.

    99 κλπ: Την «είδηση» του Πρώτου (Ανα)Θέματος αναδημοσιεύει βουλγαρική εφημερίδα (http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1356607) και αναφέρει επίσης τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών, που δημιουργούν αμφιβολίες για την ακρίβεια (τουλάχιστον) της είδησης. Πρόχειρα, απ’ όσο μπορώ να καταλάβω, εμφανίζει ως ανακριβή το επώνυμο και τον τόπο γέννησης, ενώ δεν καταγράφηκε στη συγκεκριμένη περιοχή αυτοκτονία αυτές τις μέρες.

    131, τέλος: Όμως και άλλα πράγματα δεν βοηθάνε τη συ-ζήτηση. Όταν κάποιος χαρακτηρίζει άλλους ως υπερευαίσθητους ανθρωπιστές, φυσικά και θα χαρακτηριστεί υπεραναίσθητος απανθρωπιστής. Υπερβολικός χαρακτηρισμός; Βεβαίως, όσο και ο πρώτος. Άλλο είναι να παρουσιάζουμε την οπτική μας και άλλο να απαξιώνουμε όσους έχουν άλλη (ή την «αντίθετη») οπτική. Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να μιλάμε (υπό συνθήκες) για διάλογο, όχι όμως για συ-ζήτηση.

  136. christos said

    124. Ντίνο όταν ψάχνουμε τον ηθικό αυτουργό ενός εγκλήματος, δηλαδή τους «προαγωγούς» άυτών των γυναικών ή τα πάθη τους, τότε βγαίνουμε απ’ το θέμα μιας και αυτό είναι έργο της δικαιοσύνης να το βρεί και να το κρίνει. Άν δεν το κάνει, ο υποτίθεται κυρίαρχος λαός αυτή πρέπει να κρίνει μετά.

    Άλλωστε και έτσι όπως τα λες να είναι (που συμφωνώ) πάλι ανικανότητα να λύσουμε το πρόβλημα παράνομων κυκλωμάτων δεν έχουμε; Ε, αυτό που ισχυρίζομαι είναι οτι αυτό που δεν μπορεί η πολιτεία να αντιμετωπίσει το κάνει βούκινο. Δηλαδή το να επιτρέπει το διασυρμό αυτών των ανθρώπων ο υπουργός είναι σαν να λέει οτι δεν έχω τρόπο να προφυλάξω την κοινωνία σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα . Αυτό ισχυρίζομαι και νομίζω οτι δεν βγαίνω απο το θέμα.

    70. Νίκο διαφωνώ και με την απάντηση που έδωσες στον Αθανάσιο Αναγνωστόπουλο(62) διότι καμία διαπόμπευση δεν θα έπρεπε να είναι αποδεκτή απο κανένα. Μην ξεχνάς οτι οι άνθρωποι κάνουν και λάθη. Ξέρω τουλάχιστον δύο παιδιά που έχουν μετανιώσει τη συμμετοχή τους σε τέτοιες ομάδες στο παρελθόν (και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εμένα). Γιατί λοιπόν να συναινούσες στο στιγματισμό ανθρώπων που θα υπήρχε ελπίδα στο μέλλον να βαδίσουν πιο σωστούς δρόμους;

  137. Μαρία said

    http://www.kethea.gr/el-gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85.aspx?articleType=ArticleView&articleId=206&language=el-gr
    Μετά τις επιχειρήσεις σκούπα και τα κέντρα κράτησης μεταναστών, η ελληνική πολιτεία επιχειρεί άλλη μια φορά να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματά της με πράξεις καταστολής, στιγματισμού και διαπόμπευσης και την αρωγή «πρόθυμων» κοινωνικών συμμάχων. Με κύριο επιχείρημα την προστασία της δημόσιας υγείας υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

    Η προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εξάπλωση προβλημάτων, όπως το HIV/AIDS, ως ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής, προϋποθέτει προγράμματα και υπηρεσίες, τόσο στο επίπεδο της ενημέρωσης- πρόληψης όσο και στο επίπεδο της ιατρικής και ψυχολογικής στήριξης όσων έχουν ήδη πληγεί. Δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο για την εκτόνωση του φόβου, του θυμού και της αβεβαιότητας που διατρέχουν την Ελλάδα της κρίσης, μέσα από το ρίξιμο του αναθέματος σε γυναίκες, συχνά πολλαπλά βεβαρημένες ήδη από το trafficking, την τοξικομανία, την ένδεια και την εκμετάλλευση.

    Με την ίδια λογική που σήμερα δίνονται στη δημοσιότητα τα πρόσωπα και τα στοιχεία αυτών των γυναικών, αύριο, θα πει κάποιος ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν εκείνα των πελατών τους, στη συνέχεια των ερωτικών συντρόφων των πελατών τους, και, τελικά, όλων των φορέων του AIDS. Για τον ίδιο λόγο θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν και τα πρόσωπα όλων όσοι πάσχουν από κάθε είδους λοιμώδες νόσημα, είναι ή υπήρξαν τοξικομανείς, αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής ψυχιατρική διαταραχή, και ο κατάλογος δεν έχει τέλος …

    Με γραμμές κοινωνικού διαχωρισμού ανάμεσα στην «υγεία» και την «αρρώστια», το «ηθικό» και το «ανήθικο», δεν προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο, αλλά γίνονται πιο βαθιά τα ρήγματα στην κλονιζόμενη συνοχή της κοινωνίας μας. Κύριο μέλημα της πολιτείας και της κοινωνίας πρέπει να είναι η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η υποστήριξη της κοινωνικής ένταξης των ανθρώπων που αποτελούν θύματα μιας κατάστασης και σήμερα εμφανίζονται ως θύτες. Όσο συνεχίζεται η υποβάθμιση και η απαξίωση του κοινωνικού κράτους, οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες θα αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε κρίση, και η καταστολή θα υποκαθιστά την κοινωνική πολιτική
    και τη φροντίδα για τη δημόσια υγεία.

  138. Μαρία said

    Click to access DT_2-5-12_PORNEIA.pdf

  139. Γιώργος Πρίμπας said

    (σχόλιο 88) ευχαριστώ για τη διόρθωση (δεν είχα διαβάσει το άρθρο και το πήρα από το βιβλίο του Νατσούλη) – ως ποινή όμως για αυτούς δεν είναι άσχημη
    (σχόλιο 122) δε συμφωνώ να μιλάμε για την πορνεία ως επάγγελμα. Επάγγελμα είναι όταν κάποιο πρόσωπο (υποκείμενο) παράγει κάποιο έργο (αντικείμενο) χρησιμοποιώντας τις σωματικές και πνευματικές του ικανότητές.
    Στην πορνεία αντικείμενο είναι το σώμα και το «σώμα» αυτό είναι το μεγαλύτερο θύμα Δουλεία είναι και αν δεν γίνεται με τη βία εθελοδουλεία.
    Είναι ένα σύμπτωμα μιας άρρωστης κοινωνίας.

  140. Στέλιο στο 95,

    «Γιατί να μην υπήρχε απλά μία ανακοίνωση της διεύθυνσης του μπουρδέλου, ή της περιοχής που έκαναν πιάτσα, και όποιος έκανε απροφύλακτο σεξ εκεί να πάει να εξεταστεί, και αν επιθυμεί να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα όπου θα μπορεί και να δει τις φωτογραφίες, αυτός μόνο, για τα περαιτέρω!»

    α. το είπε και κάποιος άλλος, πολλές εκδιδόμενες μεταφέρονται από οίκο σε οίκο, εξάλλου σε ένα οίκο δεν είναι ποτέ μόνο μία, β. στις περιπατητικές τα πράγματα είναι ακόμη πιο θολά, γ. ποιο χρονικό διάστημα θα αφορούσε η ανακοίνωση; πόσους μήνες ή πόσα χρόνια, δ. δες πάλι το παράδειγμα με τους χρυσαυγίτες, τα όμοια (: ίδιο κακούργημα) πρέπει ομοίως να αντιμετωπίζωνται, ε. θα διασφάλιζε περισσότερο το δικαίωμα των κατηγορουμένων στην φωτογραφία τους από το δικαίωμα των φερόμενων ως παθόντων στην ζωή τους. Εδώ υπάρχει μια σύγκρουση, έγινε μια στάθμιση και προτιμήθηκε το δεύτερο. Είναι μια απολύτως υποστηρίξιμη επιλογή, που δεν δικαιολογεί όλη αυτήν την γκρίνια.

    «Σε τι χρειαζόταν τα πραγματικά τους ονόματα; οι τόποι κατοικίας; η καταγωγή; Σε τι; Αυτό μπορείς να μας το απαντήσεις;»

    Σε τίποτα, αυτά ήταν απρόσφορα. Αλλά δεν έγινε για αυτά ο χαμός, αλλά για τις φωτογραφίες. Αν υπήρχαν μόνο αυτά, κανείς δεν θα είχε ασχοληθή (και θα είχαμε γλυτώσει και από αρκετή παραλογοτεχνία).

  141. ΝΚΟΤΒ στο 94,

    «Δεν κατακρίνει (η συντριπτική πλειοψηφία εδώ μέσα νομίζω) τη «νομιμότητα»»

    Ο Νίκος έγραψε στην ανάρτησή του

    «Βέβαια, πολλοί νομικοί φωνάζουν ότι δεν αρκεί η εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση πληροφοριών υγείας, ότι χρειάζεται και σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά ο υπουργός απάντησε ότι είναι “νομιμότατη” η δημοσίευση φωτογραφιών και χαρακτήρισε “φαρισαίους”, υποκριτές δηλαδή, όσους “κόπτονται” για ανθρώπινα δικαιώματα.»

    Έχουμε λοιπόν τουλάχιστον τον e-lawyer και τον συντάκτη της Ένωσης, ας πούμε το Κωστή Παπαϊωάννου, που λένε ότι ήταν παράνομη. Υποθέτω ότι και εσύ θα τους επεκαλείσο σε μια συζήτηση: «όχι μόνο είναι ανήθικο, αλλά να, το λένε και οι δικηγόροι ότι είναι παράνομο!».

    Διαφωνώ και για το ηθικό θέμα, αλλά δεν επιθυμώ να πείσω κανέναν για αυτό.

    «Και γιατί δηλαδή να μην είναι νόμιμο να δημοσιοποιηθούν τα αναλυτικά στοιχεία (και των συγγενών τους βέβαια) όλων των φορέων του έηντζ ; Πρόληψη για χάρη της δημόσιας υγείας θα είναι και εξασφαλίζουμε με λόου κοστ(=επιτάχυνση προόδου ποινικής διαδικασίας) τυχόν νομικές συνέπειες για δυνητικούς θύτες εκ των προτέρων!»

    Οι οροθετικοί γενικώς δεν κατηγορούνται για τίποτα, δεν έχει ασκηθή εις βάρος τους ποινική δίωξη, δεν πιθανολογούνται ως εγκληματίες. Οι συγκεκριμένες οροθετικές ακριβώς τα αντίθετα αυτών.

  142. Ιμμορταλιτέ, στο μέλλον θα προσέξω τα νομικά μου να συμφωνούν μαζί σου περισσότερο.

    ΣΑΘ, ευχαριστώ, είναι δύσκολο να λες στους άλλους κάτι που δεν θέλουν να ακούσουν.

  143. sarant said

    Ευχαριστώ για τη μεγάλη συζήτηση, που δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω καθότι έλειπα, ταξίδευα,

    Ένα σχόλιο για τα τελευταία.

    140: Αθανάσιε, έχει τεράστια διαφορά η δημοσίευση ονομάτων, τόπου γέννησης και κατοικίας και άλλων στοιχείων. Η φωτογραφία κάνει αίσθηση, αλλά είναι στοιχείο διαψεύσιμο. (Ειδικά στις τελευταίες φωτογραφίες, των νεότερων διαπομπεύσεων, που έχουν παρθεί από μακριά). Τα άλλα όμως συνοδεύουν την κοπέλα αυτή εφόρου ζωής. Αν ήταν μόνο οι φωτογραφίες, εγώ προσωπικά θα είχα πολυ λιγότερες ενστάσεις.

  144. Αλήθεια; Δεν το εισέπραξα έτσι. Δεν σοκαρίστηκε κανείς από τα ονόματα (θυμάσαι κανένα;), αλλά από τις φωτογραφίες (ναι, τα πρόσωπα τα θυμάσαι ακόμα). Τέλος πάντων, τα βάζω σε μια τάξη να γράψω και γω ένα άρθρο. Αλλά μετεκλογικά, να μην παίξουμε το πολιτικό παιχνίδι κανενός.

    Μέχρι τότε, καλή ψήφο.

  145. eréndira said

    Σε συνέχεια του προηγούμενου: αν ο κανακάρης μου, οποιασδήποτε ηλικίας, γαμούσε στα μπουρδέλα χωρίς προφυλακτικό, θα έψαχνα να βρω το δικό μου μερίδιο ευθύνης για την ανευθυνότητά του ως προς τις γυναίκες και, δευτερευόντως, ως προς τον εαυτό του.

    Διαφωνώ απόλυτα με τη δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου των γυναικών, ακόμα και των φωτογραφιών.

    Θα αρκούσε να βγει μια ανακοίνωση ότι έχουν εντοπιστεί οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες, η προειδοποίηση για τους κινδύνους του απροφύλαχτου σεξ -ιδίως με επαγγελματίες, αλλά όχι μόνο- και η προτροπή να εξεταστούν όσοι δεν έπαιρναν προφυλάξεις. Αμφέβαλλε κανείς ότι υπάρχουν οροθετικές πόρνες και πόρνοι; Αμφέβαλλε κανείς ότι, αν κάποιος δεν παίρνει προφυλάξεις, παίζει το κεφάλι του κορώνα γράμματα; Και δεν είναι μόνο το AIDS. Τα υπόλοιπα αφροδίσια τα ξεχνάτε; Νομίζει κανείς ότι, αν κάνει απροφύλαχτο σεξ με επαγγελματίες που εξετάζονται κάθε 15 μέρες, είναι ασφαλής; Τέλος, νομίζει κανείς ότι η λίστα με τις οροθετικές γυναίκες είναι ή θα είναι κάποτε πλήρης, κι επομένως οι πελάτες των υπόλοιπων είναι ασφαλείς;

    Η δημοσιοποίηση των στοιχείων, πέρα από ανήθικη κι εγκληματική, είναι επίσης παραπλανητική και επικίνδυνη, αφού δημιουργεί την ψευδή αίσθηση ότι μόνο οι δικοί τους «πελάτες» κινδυνεύουν.

  146. Immortalité said

    @136γ Άλλο να μπλέξεις σε μια τέτοια οργάνωση και άλλο να μαχαιρώσεις έναν άνθρωπο όπως στο παράδειγμα που έφερε ο αγαπητός συνάδελφος στο 62. Εν πάση περιπτώσει η σύγκριση είναι ανόμοια από κάθε πλευρά.

    @144 Πολύ έξυπνο.Τα ονόματα δεν τα θυμόμαστε γιατί κανέναν από εμάς δεν ενδιαφέρουν. Είναι όμως εκεί και θα είναι εκεί για όποιον ενδιαφέρεται.

    @142α Αθανάσιε, δύσκολο το βλέπω, πρέπει να καλύψεις πολλά επίπεδα. Μπορείς όμως πάντα να προσπαθήσεις.

  147. Γιώργος Πρίμπας said

    επειδή ως γνωστόν πίσω από τη βιτρίνα στην Ελλάδα πάντα κάτι άλλο παίζει κι επειδή είναι επίσης γνωστό ότι εκεί στο κέντρο της Αθήνας, εδώ και 15-20 χρόνια ανθεί η βιομηχανία του απροφύλακτου έρωτα, για να βγάλω συμπεράσματα για την επιχείρηση υγείας του Υπουργείου θέλω να δω τι θα προβλέπεται σε τυχόν νομοσχέδιο που θα κατατεθεί για την προστασία από τον υιό HIV.
    Να το πω ευθέως,
    τα φάρμακα για AIDS δίνονται δωρεάν
    http://www.oaee.gr/astheneia.asp?catasth_id=170&cat_id=0&cat_parentasth=183&banner_pgc=6 και είναι πανάκριβα.
    Μήπως τελικά κι επειδή η τρόικα πιέζει για μεγάλες περικοπές στις δαπάνες υγείας αυτό είναι που τους νοιάζει;
    Ερώτημα βάζω, το τι θα φανεί στο νομοσχέδιο και σε κάθε περίπτωση αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η ενημέρωση για το πώς θα προστατεύεται ο κάθε ένας (το aids εξάλλου δεν κυκλοφορεί μόνο στα στέκια του αγοραίου έρωτα) και χωρίς φυσικά διαπομπεύσεις.

  148. 136#
    Χρήστο, δεν εννοούσα ό,τι υπάρχει κάποιος νταβατζής που τις υποχρεώνει στην πορνεία (ίσως σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά ό,τι οι τοξικοεξαρτημένοι είναι ικανοί να εκπορνευτούν, να κολλήσουν ασθένειες, να σκοτώσουν την μάνα τους και τον πατέρα τους, κλπ.

    Τα υπόλοιπα περί φωτογραφιών και προστασίας της δημόσιας υγείας που γράφτηκαν και εδώ, είναι πραγματικά ανάξια σχολιασμού.
    Ακόμα και αν οι συγκεκριμένες γυναίκες εξαφανιστούν ως δια μαγείας αύριο από τον πλανήτη, εκατοντάδες άλλες περιμένουν να πάρουν την θέση τους.
    Μέχρι τις επόμενες εκλογές όπου οι «νοικοκυραίοι» θα ανακαλύψουν έντρομοι τι συμβαίνει δίπλα τους.
    Και τότε πάλι θα συζητάμε τα ίδια, μια που αυτή είναι η κατάρα της κοινωνίας μας, δεν μπορεί να προβλέψει και να προλάβει ούτε τα αυτονόητα.

    Το πρωί σε μια εκπομπή που συζητούσαν αυτό το θέμα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έλεγε (υποκριτικά ίσως) ό,τι ενώ έγιναν προσπάθειες να νομοθετήσει η βουλή ώστε οι τοξικοεξαρτημένοι να προμηθεύονται την δόση τους από νοσοκομεία, είχαν απέναντι τους ακροδεξιούς και το ΚΚΕ!
    Και όταν προκάλεσε τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να πει την θέση του κόμματος για τα ναρκωτικά, εκείνος άρχισε να ξεφουρνίζει τις γνωστές σαχλαμάρες για τα μονοπώλια, το ΝΑΤΟ, κλπ.
    Εκεί έχουμε καταντήσει, να είναι το ΚΚΕ πιο συντηρητικό και από την δεξιά!
    Άντε να πάνε στο διάολο οι κερατάδες, οι ξεφτιλισμένοι ψευτοκομμουνιστές της κακιάς ώρας, που ξέχασαν τα δικαιώματα του εργάτη έξω από την τυποεκδοτική.
    Οι δεινόσαυροι που σέρνονται πίσω από την κοινωνία, ξεφτιλίζοντας το εργατικό κίνημα, που θύμωσαν κιόλας όταν τους είπαν αριστερούς!
    Αλλά ίσως εδώ έχουν δίκιο, εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν κόψει τους δεσμούς με την αριστερά και έχουν μετατραπεί σε ένα καθαρά δεξιό κόμμα.
    Έχει μείνει μόνο το όνομα,η ταμπέλα από το παλιό μαγαζί, περασμένα μεγαλεία ..να θυμάσαι και να κλαίς τις εποχές που οι κομμουνιστές θυσίαζαν την ζωή τους για την πατρίδα.

  149. ΣΑΘ said

    @ Sarant

    Μπορείτε, παρακαλώ, να ρίξετε μια ματιά στο κείμενο στο οποίο παραπέμπει ο σύνδεσμος που έδωσα στο [127] μου για τη λέξη “Γιβέντισμα”, που χρησιμοποιήθηκε στο [118] ;

    Τα λέει, δηλαδή, καλά ο κ. Στουγιαννίδης για τις σχετικές με την διαπόμπευση εκφράσεις;

    (Προσωπικά, πάντως, πιστεύω ότι σε μερικά σημεία το παρατραβάει)

    Ευχαριστώ.

  150. sarant said

    Όσα γράφει ο κ. Στουγιαννίδης είναι σε γενικές γραμμές σωστά και γνωστά (χωρίς να μπορώ τώρα να κάνω αντιπαραβολή, βλέπω πως τα περσότερα είναι παρμένα από τον Κουκουλέ, που έχει ασχοληθεί εκτενώς και με το θέμα της διαπόμπευσης και με τις φρασεολογικές επιβιώσεις του. Όπως λέτε, το παρατραβάει σε μερικά σημεία (π.χ. ο μπόμπιρας αποκλείεται να έχει σχέση με την πομπή) αλλά όχι σε πολλά.

    Η παροιμία που εύστοχα παραλλαγμένη αναφέρθηκε στο 118 είναι Η κούρβα το γεβέντισμα για πανηγύρι τόχει.

    Ξένος πόνος ξέγδαρμα, που λέει μια άλλη παροιμία.

  151. Και το EATG (European AIDS Treatment Group) καταδικάζει απερίφραστα τη διαπόμπευση:
    http://www.eatg.org/eatg/Press-Room/Open-letters/Serious-violation-of-human-rights-and-medical-confidentiality-through-the-disclosure-of-data-and-photographs-of-an-HIV-positive-female-sex-worker-by-the-Greek-Police

    @140: Δεν αμφιβάλω πως είναι μια «απολύτως υποστηρίξιμη επιλογή». Εδώ είναι υποστηρίξιμη η αθωότητα Τσοχατζόπουλου.
    Απλά κατά τη γνώμη των υπολοίπων ημών εδώ, είναι μια πράξη ανήθικη, ανάλγητη και απολύτως άσκοπη!

    Απολύτως υποστηρίξιμη επιλογή είναι και η άποψη μας, έτσι; Ή μήπως θεωρείς πως όχι; Αν θα πάει η υπόθεση στο δικαστήριο, τότε μόνο θα φανεί ποιος έχει δίκιο νομικά! Διαφωνείς;
    Και ακόμα και κατά παραδοχή σου, τα λεπτομερή προσωπικά στοιχεία δεν εξυπηρετούσαν σε τίποτα! Άρα παραδέχεσαι, ναι ή ου, ότι κάτι πήγε πολύ στραβά με την όλη υπόθεση;
    Γιατί όλοι οι σχετικοί διεθνείς οργανισμοί την καταδίκασαν; Είναι όλοι ψευτοκουλτουριάρηδες κομμουνισταί;

    @115: Κύριε ΣΑΘ, θέλω να απαντήσω και σε εσάς γιατί από χθες με προβληματίσατε. Μου φάνηκε εκτός πραγματικότητας ο ισχυρισμός σας ότι
    «αν μεταξύ των θυμάτων της δύστυχης κοπέλας ήταν ο 18χρονος ή και 25χρονος κανακάρης μας, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα λέγαμε τα ίδια» και το σκέφτομαι συνεχώς από χθες!
    Για μένα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην έλεγα τα ίδια. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως αν ο υποθετικός γιος μου ερχόταν και μου έλεγε «πήγα σε μπουρδέλο και το έκανα χωρίς προφυλακτικό και κόλλησα Έιτζ», θα περνούσε από το μυαλό μου να κατηγορήσω την όποια πόρνη τον κόλλησε. Μόνο αυτόν θα κατηγορούσα, και εμένα ως γονέα του που μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά. Από εκεί και πέρα, μάλλον ως ατύχημα θα το αντιμετώπιζα, και θα φρόντιζα την υγεία του παιδιού μου. Σε τι θα βοηθούσε να ψάξω για μια πόρνη που τυχόν τον κόλλησε; Για εκδίκηση; Για τί;

  152. physicist said

    #151(β). Στέλιο και κ. ΣΑΘ, με την άδειά σας, μια μικρή παρέμβαση στην κουβέντα σας. Στέλιο, δεν νομίζω ότι μπορείς να είσαι τόσο βέβαιος για το τι θα έλεγες αν είχε συμβεί στον υποθετικό γιο σου αυτό που λες. Αλλά ακριβώς για τον ίδιο λόγο, κ. ΣΑΘ, οι πιθανές αντιδράσεις των γονιών συγκεκριμένων ανθρώπων δεν έχουν βάρος σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα. Είναι σαν να συζητάμε για τη θανατική ποινή και να λέει κάποιος «εάν και σένα βίαζε και σκότωνε κάποιος παιδεραστής την κόρη σου, θα ήθελες να τον δεις στην αγχόνη». Και το ζήτημα είναι ότι ναι, θα ένοιωθα την επιθυμία ακόμα και να το σκοτώσω εγώ ο ίδιος το κάθαρμα αλλά αυτό δεν (θα έπρεπε να) αλλάζει την πολιτική μου θέση. Αν θέλατε να πείτε κάτι διαφορετικό και το παρεξήγησα, εξηγήστε το. Αλλά όπως ο Στέλιος, έτσι κι εγώ δεν έχω καταλάβει αυτή τη συγκεκριμένη πρότασή σας.

    Στο προκείμενο, νομίζω ότι οι χειρισμοί του Υπουργού βγάζουν τόσο ουρανομήκεις κραυγές οπορτουνισμού, ανευθυνότητας και ψηφοθηρίας ώστε δεν θα έμπαινα στον κόπο να συζητήσω το νόμιμο της πράξης του. Αλλά δεν θα πήγαινα και τόσο μακριά ώστε να την ονομάσω ανοικτό φασισμό.

  153. eréndira said

    @ 152 Εγώ δεν θα το ονόμαζα ανοιχτό φασισμό. Ναζισμό θα το χαρακτήριζα.

  154. Immortalité said

    @152 Να με συγχωρείται που παρεμβαίνω αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Το να βιάσει και να σκοτώσει ένας τυχαίος παιδεραστής τη κόρη μας που την είδε να περνάει στο δρόμο δεν είναι το ίδιο με το να προσφύγει ο γιος μας εν έτει 2012 στις υπηρεσίες μια παράνομης ιερόδουλης χωρίς να απαιτήσει προφυλάξεις (για να μην πω ότι θα πάει το παιδί στο μπουρδέλο και δεν κάνει). Η οργή που θα νοιώσουμε δεν μπορεί να απευθύνεται στη γυναίκα που δεν τον πρόσεξε αλλά στο μυαλό που δεν είχε στην τσέπη του.

    @151α Πάντως Στέλιο κακώς μιλάς, αφού δεν είσαι νομικός επιπέδου και δεν ξέρεις.

  155. physicist said

    #153. Ο ναζισμός είναι άλλο πράγμα και είμαι επιφυλακτικός με τη χρήση της λέξης για να μη χάσει το βάρος που έχει.

    #154(α): Τίποτε δεν είναι ακριβώς το ίδιο όταν μιλάμε για προσωπικές τραγωδίες. Απλώς θέλω να πω ότι η συναισθηματική αντίδραση ενός συγκεκριμένου γονιού δεν κάτι που είτε σταθμίζεται και προβλέπεται είτε θα πρέπει να φέρει ιδιαίτερο πολιτικό βάρος. Άλλα τα κριτήρια για τους νόμους και τις πολιτικές πράξεις εν γένει, άλλα τα κριτήρια για την αντίδραση κάποιου που έχει άμεση προσωπική εμπλοκή σ’ ένα ζήτημα.

  156. Immortalité said

    @155β Οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις, όλες οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις, σε οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε, έχουν να κάνουν με την παιδεία μας και κατ’ επέκταση (έστω και πολύ κατ’ επέκταση) με την πολιτική μας θέση.

  157. physicist said

    #156. Θα έλεγα κάτι λίγο διαφορετικό: οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις δεν ξέρω αν έχουν να κάνουν με την παιδεία μας και την πολιτική μας θέση. Οι πράξεις μας, όμως, ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε αυτές τις αντιδράσεις, τις δουλεύουμε στο μυαλό μας, τις φιλτράρουμε, τις ερμηνεύουμε, τις βάζουμε σε πλάσια, ναι.

  158. Σχολιαστής said

    Νικοκύρη, σωστός!

  159. bernardina said

    Πόσο πιο κάτω από το κατώτατο επίπεδο ανθρώπινης υπόστασης μπορεί να είσαι για να καυλώσεις και να γαμήσεις αυτό το ρημαγμένο κορμί ενώ κοιτάζεις αυτό το ρημαγμένο πρόσωπο;

  160. ppan said

    Εγώ είμαι πιο επιεικής με την σεξουαλική μιζέρια, με την έννοια ότι ακίμη κι αν δεν την βλέοπουμε υπάρχει κι είναι και απροσμέτρητη. Εξάλλου πόση διαφορά πια έχει να καυλώσεις και να γαμήσεις ένα λιγότερο ή περισσότερο ρημαγμένο κορμί, όλες ρημαδιό είναι, κι ας είναι και πανέμορφες. Σε εισαγωγικά το τελευταίο.

  161. […] πείσουν. (Εάν δεν το έχεις διαβάσει ακόμη, δες και το σχετικό ποστ του Σαραντάκου. Δες και το σχετικό του […]

  162. ΣΑΘ said

    @ Sarant [150]

    Ευχαριστώ πολύ!

    «Η κούρβα το γεβέντισμα για πανηγύρι το ‘χει» (!!)
    Δεν την ήξερα. Ποιας περιοχής τάχα να ‘ναι;
    Και είναι γιβέντισμα ή γεβέντισμα; Ή και τα δύο;

    Η κούρβα (καμπύλη, κυρτή) πώς να κατέληξε να σημαίνει πόρνη;
    Το καμπύλη = (ηθικώς) διάστροφος, στρεβλή του Πολίτη, δεν με πολυ-πείθει.
    Μήπως επειδή πολλά «κορίτσια» ήταν στρουμπουλά;

    ΥΓ
    Αυτές για τον ξένο πόνο, τις ξέρετε;

    «Ξένος γέννος, ξένος πόνος».

    «Πέντε – δέκα ξ’λιές σε ξένον κώλο».

    Χαίρε!

  163. Αρκεσινεύς said

    Αφού το ρίξαμε στις παροιμίες, να γράψω κι εγώ μια:
    Όποιος δε βλέπει πού πατεί, στη λάσπη θε να πέσει.

    Αλλάξτε λίγο το «πατεί» και έτοιμο το σχόλιο.

  164. ΣΑΘ said

    @ Στέλιος [151]

    Το ότι «το σκέφτεστε συνεχώς από χθες!», νομίζω ότι λέει πάρα πολλά.

    Στο δικό σας:
    # Δεν μπορώ να διανοηθώ πως αν ο υποθετικός γιος μου ερχόταν και μου έλεγε “πήγα σε μπουρδέλο και το έκανα χωρίς προφυλακτικό και κόλλησα Έιτζ”, θα περνούσε από το μυαλό μου να κατηγορήσω την όποια πόρνη τον κόλλησε. Μόνο αυτόν θα κατηγορούσα, και εμένα ως γονέα του που μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά. Από εκεί και πέρα, μάλλον ως ατύχημα θα το αντιμετώπιζα, και θα φρόντιζα την υγεία του παιδιού μου. Σε τι θα βοηθούσε να ψάξω για μια πόρνη που τυχόν τον κόλλησε; Για εκδίκηση; Για τί; #,

    νομίζω ότι έχω απαντήσει στοιχειωδώς με τα σχόλιά μου [115] και [131].

    Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη κοπέλα γνώριζε ότι ήταν φορέας, η ανθρωπιά, η τιμή και η υπόληψή της (για την «καταράκωση» των οποίων τόσος θόρυβος έχει εγερθεί), της επέβαλλαν να το πει στον υποθετικό γιο σας.
    Από εκεί και πέρα, η επιλογή θα ήταν δική του.
    Ελόγου μου, πάντως, πιστεύω ότι αν του το είχε πει, δεν θα πήγαινε με τίποτα μαζί της χωρίς προφύλαξη.

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  165. Αρκεσινεύς said

    162 ΣΑΘ, γε(ι)βεντίζω
    < μσν. γαλλ. gibet "σταυρός, κρεμάλα, αγχόνη", όπου κρεμούσαν τους κατάδικους για παραδειγματισμό του λαού, ενώ προηγουμένως τους είχαν διαπομπεύσει μέχρι τον τόπο του μαρτυρίου. Πάπυρος

  166. Αρκεσινεύς said

    Οι βυζαντινοί νόμοι ανεγνώριζαν μεν ότι υπόκειται τη περί ύβρεως αγωγή ο προσβάλλων γυναίκα ενδεδυμένην σχήμα πόρνης, παρεδέχοντο όμως συγχρόνως ότι ούτος» ήττον αμαρτάνει» . Κουκουλές

  167. Immortalité said

    @157 Συναισθηματική αντίδραση δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο εξωτερικεύουμε το τι νοιώθουμε; Και άρα και και πράξεις μας; Το τι τελικά νοιώθουμε το ξέρουμε εμείς και ο Θεός αν υπάρχει. Οι άλλοι βλέπουν μόνο το τι κάνουμε και τι όχι.

    @164 η ανθρωπιά, η τιμή και η υπόληψή της, της επέβαλλαν να το πει στον υποθετικό γιο σας.
    Πως φαίνεται ότι δεν έχετε συναναστραφεί με ρημαγμένους ανθρώπους…

  168. physicist said

    #167(α). Γράφοντας συναισθηματική αντίδραση εννοούσα πρωταρχικά το τι νοιώθουμε εμείς οι ίδιοι. Αν, λοιπόν, όσο ψύχραιμος, ορθολογιστής ή καλλιεργημένος κι αν είναι ο γονιός ενός αγοριού, νοιώθει εκτός των άλλων και οργή ενάντια στη γυναίκα που μετέδωσε στο γιο του τον ιό, και μάλιστα ο πόνος του είναι τόσος ώστε τον εξωτερικεύει, εγώ δεν θα τον κατακρίνω αφ’ υψηλού. (Σημ., αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το αν η γυναίκα είναι πόρνη ή όχι). Αλλά δεν θα κάνω και τις αντιδράσεις του υπό την επήρρεια αυτού του αβάσταχτου πόνου πολιτικό επιχείρημα, αυτό θέλω να πω.

  169. ΣΑΘ said

    @ Immortalité [167]

    «Πως φαίνεται ότι δεν έχετε συναναστραφεί με ρημαγμένους ανθρώπους…»

    Ίσως.

    Πώς φαίνεται ότι και εσείς με τη σειρά σας δεν καταλάβατε καθόλου για ποια «αγρίως και απανθρώπως προσβληθείσα» προσωπικότητα, τιμή, υπόληψη κ.λ.π. έκαμα λόγο…

  170. sarant said

    162: Την παροιμία την έχει ο Πετρόπουλος στο Μπουρδέλο χωρίς προσδιορισμό τόπου. Δεν έχω πρόχειρο τον Πολίτη και μερικούς άλλους που έχουν δει το αδημοσίευτο τμήμα του. Γεβέντισμα ή γιβέντισμα, αδιάφορο.

    Το κούρβα είναι και σλάβικο, όπως ξέρουν όσοι έχουν σπουδάσει στα μέρη εκείνα ή και παρακολουθήσει αγώνες μπάσκετ. Να είναι σύμπτωση; Πάντως στα σλάβικα δεν είναι από το λατινικό.

  171. Immortalité said

    @169 Μπορείτε λοιπόν να μου εξηγήσετε. Δεν τα πιάνω πάντα με τη μία αλλά και ηλίθια δε με λες. Σας ακούω.

    @168 Κανείς δεν μίλησε για αφ’ υψηλού κριτική. Δεν συμφωνώ, αλλά πάσο.

  172. Μαρία said

    170 Και μαγιάρικο.

  173. @155β Οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις, όλες οι συναισθηματικές μας αντιδράσεις, σε οποιαδήποτε θέση και αν βρισκόμαστε, έχουν να κάνουν με την παιδεία μας και κατ’ επέκταση (έστω και πολύ κατ’ επέκταση) με την πολιτική μας θέση.

    νομίζω ὅτι εἶναι πολὺ παρακινδυνευμένο. ἐκτὸς ἂν δὲν κατανόησα σωστὰ τὸν ὅρο «παιδεία». πῶς τὸν ἐννοεῖς; οἱ ἄνθρωποι ποὺ διέταζαν τὴν ἐξόντωσι τῶν Ἑβραίων ἦταν τίποτε ἀγράμματοι; μεγαλωμένοι μὲ Βάγκνερ καὶ Ὅμηρο στὴν κλασσικιστικὴ Γερμανία ἦταν οἱ περισσότεροι.

  174. Immortalité said

    @173 Που σημαίνει ότι ο Όμηρος και ο Βάγκνερ μπορεί να είναι αναγκαία συνθήκη αλλά όχι ικανή για να πεις ότι κάποιος έχει ένα επίπεδο. Και το αναγκαία παίζεται, με τον Βάγκνερ ένα καλημέρα λέμε και αυτό όχι εγκαρδίως.

  175. #174 ὴ ποὺ σημαίνει ὅτι τελικὰ μᾶλλον δὲν εἶναι καὶ τόσο θέμα παιδείας. τοὐλάχιστον ὅπως τὴν ἐννοοῦμε τὴν παιδεία.

  176. Immortalité said

    @175 Εσύ μιλάς για εκπαίδευση Κορνήλιε. Καλά σχολεία και υψηλή κουλτούρα. Βοηθάνε, αλλά δεν σε κάνουν άνθρωπο. Παιδεία μπορεί να έχει και κάποιος που μεγάλωσε στο δρόμο.

  177. nikiplos said

    @Μπέρνυ (καλησπέρα κι από εδώ!) respect! Οι ανώμαλλοι βλέπεις δεν τελειώνουν ποτέ…

    Τώρα αν κάποιοι πήγαινε ο γιόκας τους με Ιερόδουλη και δεν ήθελε να φοράει προφυλακτικό και το θεωρούν φυσιολογικό, ουδέν πρόβλημα… Κάποιοι επίσης δεν βλέπουν πρόβλημα στο να υποχρεώνεται η εξαρτημένη ιερόδουλη να πράξει το λειτούργημά της χωρίς προφυλακτικό… Ίσως και να φαντασιώνονται ότι οι Ιερόδουλες, είναι σαν την Τζούλια Αλεξανδράτου…

    Physicist(@103, @111) !, κατανοώ το πρόβλημά σας… δεν το συμμερίζομαι… Η τόσο «σπαραξικάρδια» ιστορία είναι μία από τις εκατοντάδες χιλιάδες θυμάτων trafficking που ανέθρεψε η χώρα μας… γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις όταν είχα παρακολουθήσει από κοντά, κάποιους εθελοντές ενάντια σε αυτή όλη τη μάστιγα… Η δικαιολογία κλασσική… «τα θέλει το πουτανάκι»… Μετά κάνω ότι δεν βλέπω τα σημάδια από το κάψιμο στο δέρμα της, το ξύλο κλπ… Επίσης εκείνο για το οποίο η χώρα μας έχει διαπομπεφθεί στο εξωτερικό, είναι για τη συνέργεια της Αστυνομίας και Δικαιοσύνης στο trafficking… Καταγγελίες που πέφτουν στα αζήτητα, φάκελοι που χάθηκαν, εγκλήματα που παραγράφτηκαν… για μένα αυτό είναι το σημαντικότερο, και η σιωπή ή η απόστρεψη του βλέμματος είναι συνενοχή… Η κοινωνία συνεχίζει να ακκίζεται σεμνότυφα ως … χήρα στο κρεβάτι…

  178. #176 λοιποὸν τώρα συμφωνοῦμε. μόνο ποὺ ἐγὼ δὲν θὰ τὸ ἔλεγα παιδεία. ἴσως λόγῳ τῶν χριστιανικῶν μου ἐπιρροῶν θὰ τὸ ἔλεγα πνευματικότητα ἢ ἠθική.

  179. Immortalité said

    @177 Συγγνώμη αλλά οι χήρες στο κρεββάτι δεν ακκίζονται σεμνότυφα. Άλλο εννοεί η παροιμία.

    @178 Της «ηθικής» ο μύλος σηκώνει πολύ νερό. Αλλά αφού διαφωνούμε μόνο στην ονοματοδοσία πάλι καλά.

  180. bernardina said

    Καλησπέρα, Νίκι.
    Συμπαθάτε με που δεν συμμετέχω στη συζήτηση. Με υπερβαίνει… 😦

  181. Νέο Kid Στο Block said

    172. 170. Kαι ρουμάνικο. Θυμάμαι κάποτε που η Κραϊόβα είχε κάνει μια (από τις συνηθισμενες τότε:mrgeen: ) ευρωκηδείες στα γαυράκια, την επόμενη μέρα οι αθλητικές γράφανε οτι οι παίκτες της πανυγήριζαν στ’αποδυτηρια του Καραισκάκη με τις ιαχές «Κούρβα Κραϊόβα!» . Φαίνεται οτι το λένε κι’αυτοί με την έννοια π.χ «Α, ρε πουτάνα Τσίπρα, τρομοκράτησες τας ευρώπας ρε γίγαντα!» 🙂

  182. Μαρία said

    181 Κι εδώ η ετυμολογία.
    http://en.wiktionary.org/wiki/Appendix:Proto-Slavic/kury
    Στα ελληνικά μόνο στο Χατζή το είχα συναντήσει. Ή το λένε στην Ήπειρο ή το έμαθε στη Βουδαπέστη.

  183. christos said

    139. Φίλε Γιώργο εσύ τι λές πως διαφωνώ; Φυσικά και δεν θα έπρεπε να είναι επάγγελμα η πορνεία, έλα όμως που είναι και μάλιστα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα υπόλοιπα επαγγέλματα!

  184. Asimina said

    «Στην Πόλυ» από τον Νίκο Παπάζογλου

  185. ΣοφίαΟικ said

    Εγώ πάντως αν είχα γιο που κόλλησε οτιδήποτε γιατί δεν γουστάριζε προφυλακτικό θα τον αποκλήρωνα τον ηλίθιο για δύο λόγους:
    α. για την ηλιθιότητά του
    β. γιατί αναζητησε τις υπηρεσίες εκδιδόμενης
    Εννοείται μετά θα ήθελα να αυτοκτονήσω για την αποτυχία μου σαν γονιός.
    Αν δε ήμουν σύζυγος κανενός από τους 4000 που τηλεφώνησαν, θα τον χώριζα επι τόπου, όχι για το κερατο αλλά για το άχυρο που έχει για μυαλό.
    Στην πραγματικότητα όμως οι ευηπόληπτοι πολίτες που ανησύχησαν θα συνεχίσουν να ανησυχούν όχι για τις αρρώστιες αλλά μπας κι ο γιός τους δεν είναι άντρας που %$%^ και δέρνει (άλλωστε τα καλά παιδιά δεν κολλάνε αρρώστιες, έτσι δεν είπαμε; ) ενώ οι σύζυγοι θα κοιμούνται τον ύπνο του δικαιου.

  186. christosgblogspotcom said

    Νομιζω οτι και ο πιο φανατικος υποστηρικτης της δημοσιοποιησης θα συμφωνησει οτι ΔΕΝ μπορει να τεκμηριωθει νομικη ή ηθικη ευθηνη αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ οι πορνες οτι ηταν φορεις – ΣΩΣΤΑ?

    Το να γνωριζουν ομως οτι ηταν φορεις ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΟ να τεκμηριωθει (μονο αν υπαρχουν αποτελεσματα απο προηγουμενη ορολογικη εξεταση, που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ – αν υπηρχαν θα ειχαν ηδη δημοσιοποιηθει.
    Μεχρι να αποδειχθει αυτο (σε δικαστηριο, και περαν πασης αμφιβολιας) απλως πετροβολουμε αρρωστους – σωστα?
    ΚΑΤΑ συνεπεια, οσοι υπερασπιζονται την δημοσιοποιηση των στοιχειων οροθετικων γυναικων που εν ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ (μεχρι αποδειξεως του εναντιου) μετεδεδιδαν τον ιοι ειναι ρατσιστες – ουσιαστικα θελουν να λυντσαρουν ΕΙΤΕ ολους τους οροθετικους (που προφανως και μεταδιδσουν τον ιο εν αγνοια τους) ειτε ΟΛΕΣ τις πορνες.
    Αν σε αλλη χωρα οπου τα δικαιωματα των πορνων ειναι σχετικα σεβαστα ειναι αυτο λογικο, στην ελλαδα, την πρωτευουσα του δουλεμποριου ειναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.
    Λυπαμαι για τα κεφαλαια – αλλα τιποτα δεν φωναζει σιωπηλα οσο αυτα τα βλεμματα στις φωτογραφιες…
    ΥΓ Οσο για τον κανακαρη μας, αν γουσταρε να γ..σει χωρις προφυλακτικο σε μπουρδελο, μαλλον ηταν αξιος της τυχης του.
    Να το πω πιο απλα? Πολλες απο τις κοπελλες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΗ, και αρα δεν εχουν ευθυνη – οι πελατες ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ επιλογη και ευθυνη – σωστα?

  187. eréndira said

    Χαίρομαι που ακούγονται και αντρικές φωνές που αναγνωρίζουν ποια είναι τα θύματα της υπόθεσης. Γιατί από άλλες συζητήσεις σχετικά με το θέμα είχα σιχαθεί το ανδρικό φύλο.

    Όσον αφορά το επίμαχο ερώτημα σχετικά με το τι θα λέγαμε αν ο γιος μας είχε κολλήσει AIDS επειδή έκανε σεξ χωρίς προφυλάξεις με οροθετική πόρνη, αναρωτιέμαι γιατί θεωρείται τόσο σημαντικό και δεν τίθενται άλλα ερωτήματα. Για παράδειγμα, τι θα λέγαμε αν ήμασταν γονείς της κοπέλας που κόλλησε από κάποιον πελάτη (τι θα λέγαμε και για τη δική μας ευθύνη για το γεγονός ότι η κόρη μας κατέληξε εκεί). Κι ακόμα, τι θα λέγαμε αν ήμασταν σύζυγοι κάποιου απ’ τους πελάτες που και μας κεράτωναν και δεν έπαιρναν προφυλάξεις, με αποτέλεσμα να κολλήσουμε κι εμείς.

    Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί το συναίσθημα θεωρείται κακό και ο συναισθηματισμός κατηγορία. Στην πραγματικότητα έχω την αίσθηση ότι η λέξη συναισθηματισμός επινοήθηκε από αναίσθητους για να ενοχοποιήσει αυτό που δεν είναι ικανοί να νιώσουν.

  188. ΣοφίαΟικ said

    Μια που είπες για ανδρικές γνώμες, παλιότερα ένας γνωστός μου δικηγόρος είχε πει ότι νεότερος πίστευε στο μύθο της χαρωπης πόρνης που εκδίδεται γιατί γουστάρει το σεξ κι έχει πλήρη έλεγχο της επαγγελματικής της δραστηριότητας (το γνωστό παραμύθι που συνήθως αναμασάνε και πολλές εκδιδόμενες). Όταν όμως βρέθηκε κάποτε στο δικαστήριο και είδε διάφορες δίκες για διακίνηση γυναικών άρχισε να αναθεωρεί και κατάλαβε πόσο μακριά νυχτωμένος ήταν.
    Οι πελάτες των γυναικών της φωτογραφίας, καθώς και των «κάτω τν 17 ετών» προφανώς δεν θέλουν να δουν.

  189. Μαρία said

    188 Πολλή Ξαβιέρα θα είχε διαβάσει ο δικός σου.

  190. physicist said

    #185.
    Εγώ πάντως αν είχα γιο που κόλλησε οτιδήποτε γιατί δεν γουστάριζε προφυλακτικό χρησιμοποιούσε μεταχειρισμένες βελόνες θα τον αποκλήρωνα τον ηλίθιο για δύο λόγους:
    α. για την ηλιθιότητά του
    β. γιατί αναζητησε τις υπηρεσίες εκδιδόμενης ήταν ναρκομανής

    Διέγραψα δύο μέρη και τα αντικατέστησα με τα βαροπατημένα που ακολουθούν. ‘Ετσι, για νάχουμε μπροστά μας ένα υπόδειγμα σύγχρονης γονικής αγάπης που κλιμακώνεται σε ευθεία αναλογία με το δείκτη νοημοσύνης των παιδιών μας.

    (Πάντως, πάλι καθαρή θα την έβγαζε με την αποκλήρωση. Θα μπορούσες και να του είχες αγοράσει περίστροφο ν’ αυτοκτονήσει. Ο ηλίθιος.)

  191. Χristos G said

    @Physicist
    H συγκριση πελατη πορνων που γουσταρει σεξ χωρις καποτα με ηρωινομανη μαλλον ατυχης
    α. Το πρεζονι ειναι ΑΡΡΩΣΤΟΣ – εξαρτημενος , πως το λενε. Οι πελατες παλι των πορνων ΟΧΙ>
    β, Το πρεζονι βλαπτει μονο τον εαυτο του. Οι πελατες (ειδικα αυτων των γυναικων και ειδικαι αυτοι που κανουν χωρις προφυλακτικο) γ..μουν δουλοπαροικους – και χωρις να νοιαζονται τι τους μεταδιδουν (οι πελατες στις γυναικες..Γιατι ξεχναμε οτι αυτες απο πελατες το κολλησαν?)

  192. physicist said

    #191. Τόσο δύσκολο είναι πλέον, Χρίστο (και άλλοι) να ξεκολλήσετε από τις ακριβείς αναλογίες, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν, και να καταλάβετε τι μ’ ενοχλεί στο συναγωνισμό υποθετικών γονέων να υπερθεματίσουν ο ένας την άλλη σχετικά με το ποιός θα είναι πιο αυστηρός με τον ηλίθιο γιο τους; Που δεν τον έχουν αλλά τον φτιάχνουν στη φαντασία τους;

  193. Χristos G said

    @ physicist: Η αυστηροτητα με τον ηλιθιο γιο φτανει μεχρι την «αποκληρωση» – κανεις δεν μιλησε για προφυλακιση ή διαπομπευση. Καταλαβαινεις οτι μαλλον ψαχνεις την αυστηροτητα και το ελλειμα ανθρωπισμου στην λαθος πλευρα?

  194. physicist said

    #193. Το ότι υπάρχει έλλειμα ανθρωπιάς απέναντι στις πόρνες είναι φανερό· δεν βλέπω το λόγο να προσθέσω τη δική μου φωνή στις δεκάδες άλλες σ’ αυτό το νήμα. Αλλά να, όταν βλέπω Βοναπάρτηδες των επιτραπέζιων να παίζουν με μολυβένια στρατιωτάκια και να προεξοφλούν τι θα έκαναν οι ίδιοι με τα δικά τους υποθετικά παιδιά, ισχυριζόμενοι ότι θα αποκλήρωναν και θα παραπέταγαν το άρρωστο παιδί τους γιατί ήταν ηλίθιο (και τάθελε ο κώλος του), εξοργίζομαι. (Αλήθεια, να αποκληρώσουμε και το παιδί μας που έπαθε καρκίνο στον πνεύμονα επειδή κάπνιζε, το ηλίθιο;)

    Λες και η έκφραση ανθρωπιάς προς τις πόρνες επιβάλλει την απανθρωπιά στα (υποθετικά) παιδιά μας για να γίνει πιστευτή.

  195. eréndira said

    @ 159 Συμφωνώ!

    @ 188 (σχετικά με τις χαρωπές πόρνες): είναι η φαντασίωση πολλών ανδρών, η αχόρταγη που είπε να εκμεταλλευτεί οικονομικά το χόμπι της. Παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η πόρνη -ειδικά των μπουρδέλων- ανέχεται τον κάθε σιχαμένο, χωρίς επιλογή… Μέχρι και προοδευτικός φίλος μου, κατά της πορνείας, μου έλεγε ότι οι πόρνες του Άμστερνταμ δείχνουν να τους αρέσει! Κι άλλοι που πιστεύουν ότι κάνουν τις πόρνες να έχουν οργασμό! Και δεν τους περνάει απ’ το μυαλό ότι απλώς είναι «καλύτερες επαγγελματίες».

  196. Immortalité said

    @194 Δεν θα διαφωνήσω ότι η έκφραση ανθρωπιάς προς τις πόρνες δεν επιβάλλει την απανθρωπιά στα υποθετικά και πραγματικά για κάποιους παιδιά. Όμως το κάπνισμα και ο, ελπίζω όχι απαραίτητα, συνεπαγόμενος καρκίνος όπως και τοξικομανία δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά υγειών ανδρών απέναντι σε εκδιδόμενες και μάλιστα σε παράνομα πορνεία. Και τονίζω το παράνομα, όχι για να υπερθεματίσω υπέρ της νομιμότητας, αλλά γιατί επιλέγοντας ένα τέτοιο μέρος, ξέρεις ότι δεν πληροί τους κανονισμούς και μάλιστα τους υγειονομικούς. Ξέρεις και όχι υποθέτεις ότι οι γυναίκες που εκδίδονται είναι στην πλειονότητά τους θύματα δουλεμπορίου και αν κόβει και ελάχιστα το μάτι σου βλέπεις και τα σημάδια της τοξικομανίας πάνω τους. Το να έχει κανείς την οποιαδήποτε επιθυμία να συνευρεθεί μαζί τους μου φαίνεται εξ αρχής προβληματικό. Το να επιλέξει να το κάνει και χωρίς προφυλάξεις, σήμερα που ο κόσμος βουίζει από τις προειδοποιήσεις, μου φαίνεται διπλά προβλήματικό διότι εκτός από άσκηση εξουσίας πάνω σε αυτές τις γυναίκες υποδηλώνει και μια άγνοια κινδύνου για να μην πω αλαζονεία. Άρα και χωρίς να καταφύγουμε σε ακρότητες του τύπου αποκληρώνω, διαπομπεύω, πετάω στο δρόμο, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε μια προβληματική συμπεριφορά η οποία είναι και υπαίτια της ενδεχόμενης μόλυνσης. Αυτή και όχι η πόρνη.

  197. ΣοφίαΟικ said

    Φυσικέ, προφανώς ηα ντίδραση του γονιού στην περιπτωση αυτή θα ειναι η αντίδραση σε κάθε κακό νέο, πως τα λενε οι ψυχολόγοι, άρνηση, πένθος, αποδοχή κλπ κλπ δεν τα θυμάμαι και τόσο καλά. Από κει και περα στο ερώτημα αν θα θεωρούσαμε υπέυθυνη την εκδιδόμενη, απάντησή μου είναι όχι. Εφόσον ο κανακάρης έχει μεγαλώσει με τις αρχές και με την ενημέρωση που οφείλει να έχει κάθε παιδί, η βλακεία δεν συγχωρείται. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα του συμπαρασταθείς. Και όχι δε φταίνε οι τρίτοι για τη βλακεία του καθενός.

    Δε βλέπω να σχολιάζεις όμως το αν είναι λόγος διαζυγίου το να θέτει ο σύζυγός σου τη ζωή σου σε κινδυνο λογω βλακείας. Εγώ θεωρώ ότι είναι κι ότι δε χρειάζεται κατανόηση και λοιπά σορόπιαστά.

  198. physicist said

    #197. Σοφία, άλλα έγραψες εσύ. Έγραψες ότι αν είχε κολλήσει οτιδήποτε (δηλ. συνάχι, σύφιλη ή HIV) θα αποκλήρωνες τον ηλίθιο λόγω ηλιθιότητας. Τώρα τα γυρνάς στα ψυχολογικά, τα λες αλλιώς και στο τέλος της γραφής, πολύ intellectuallizing κάνεις. Άσε, απλό είναι: αν αγαπάς το παιδί σου unconditionally, θα κάνεις το σωστό. Και δεν έχεις ν’ αποδείξεις σε κανέναν πόση ανθρωπιά νοιώθεις για τις πόρνες, take it easy.

    Γιατί να σχολιάσω τα περί διαζυγίου; Ακόμα κι εκεί βρε Σοφία, pseudo-cool είσαι και intellectual μέχρι ναυτίας. Όχι, δεν θα τον χώριζες για το κέρατο, γράφεις, (οι ζήλειες είναι για τις Κατίνες και για τις λαϊκές γκόμενες) αλλά γιατί είναι ηλίθιος. Και θα το ανακάλυπτες ότι είναι ηλίθιος επειδή θα είχε πάει στο μπουρδέλο, ε; Δεν φαίνεται αλλού η βλακεία; Έλα βρε Σοφία τώρα με τις δηθενιές, είπαμε, είμαστε academics κι έτσι αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας.

  199. Immortalité said

    @198β Εγώ για τον κέρατο θα τον χώριζα τον αλήτη! 😛

  200. eréndira said

    @ 198: Εγώ θα τον χώριζα και για το κέρατο και για τη βλακεία. Και για να μη με κολλήσει τίποτα (ψείρες, μήκυτες…). Είμαι και Κατίνα και λαϊκιά γκόμενα και intellectual 🙂 Και σιχασιάρα!

  201. Immortalité said

    @200 Ναι βρε κορίτσι μου, αλλά νομίζω (δεν παίρνω και όρκο) πως ο Φυσικός εννοεί ότι τη βλακεία πρέπει να την έχεις καταλάβει και από άλλα πράγματα πριν το κέρατο. Δεν είναι κανείς βλάκας σε ένα πράμα είναι γενικώς. Αν δεν την έχεις καταλάβει, τότε δεν είναι λόγος να χωρίσεις. Αν δεν είναι βλάκας, το κέρατο αρκεί και περισσεύει. Το λέει και το τραγούδι 😉

  202. eréndira said

    Βλακεία με βλακεία έχει διαφορά. Καμιά φορά μπορεί να είναι και χαριτωμένη, βολική ή απλώς ανεκτή. Αλλά τέτοιου μεγέθους βλακεία είναι αιτία διαζυγίου, τι να κάνουμε! Αλλιώς οι pseudo-cool και οι intellectual δεν θα χώριζαν ποτέ!

  203. Καλαχώρας Λεώνικος said

    Δύτη @1 τα είπες όλα. Ζηλεύω! οι νεοναζί είναι το άλλοθι του κυρίαρχου φασισμού. Αλλά βλέπω ότι με κάλυψαν και πολλοί άλλοι.
    Ορεσίβιε @15…. Τα λες επίσης καλά
    Αλλά δεν άντεξα να σας διαβάσω όλους

  204. ΣοφίαΟικ said

    Το αν καταλαβαίνεις τη βλακεία αυτού του είδους αλλιώς είναι μαλλον σχετικό. Είχα ευυπόληπτό συνάδερφο ο οποίος καταδίκαζε την πορνεία στην περιοχή του πανεπιστημίου και σε κάποια φάση τον είδαν κάποιοι να κάνει συνενοήσεις με ανήλικη πόρνη όχι για να τη στείλει σε κανένα ίδρυμα για απροστατευτους εφηβους αλλά για τις υπηρεσίες που πρόσφερε (κι όταν λέμε ανήλικη εννοούμε 13-14). Γνωρίζω επίσης σύζυγο (έξυπνη και πανεπιστημιακιά και όλα τα συναφή) έξυπνου και καθως πρέπει κυριου η οποία έπαθε καρκίνο και έκανε μερική υστερεκτομή αποτέλεσμα αφροδίσιου που κόλλησε από τον σύζυγο (χώρισαν, περιττό να πω). Οπότε δεν το ξεφτιλίζω καθόλου. Όταν σε βαράει ο έρως κατακούτελα μπορεί να νομίζεις ότι είναι αινστάιν το έτερον ήμισι- ή μπορεί να υποψιάζεσαι τη βλακεία αλλα΄να μην έχεις αντιλυφθεί το απυθμενο βάθος της. Άλλωστε οι περισσότερες γυναίκες με άνδρες χαμηλότερης ευφυίας είναι παντρεμένες. 😉

    Όσο για το τι νομίζω περί κερατου κλπ, καλύτερα να μην κανεις υποθέσεις. Θεωρώ μεγαλύτερο αμάρτημα το να συντηρεί κάποιος τον κύκλο της πορνείας σαν πελάτης και παρόλο που ξέρω ότι όο υπάρχει ζήτηση θα υπάρχει κι προσφορά, προτιμώ να πιστέυω (κι να ελπιζω) ότι οι άντρες που συναναστρέφομαι είναι ικανοί να βρουν εφήμερη ή μη ερωτική συντροφιά χωρις οικονομικές συναλλαγές. Δεν είνι και τόσο δύσκολο, η δυσκολία συνήθως είναι στον εγκέφλο.

    Όσο για το ότι τα γυρνάω στο ζήτημα του παιδιού, πιθανόν και να τα γυρνάω για΄τι νομίζω ήταν εμφανε΄ς ότιτο πρώτο περιείχε επίτηδες υπερβολή για κωμικό εφφέ. Όμως, όσο άγιος γονιός και να είσαι δεν πρόκειται να το βουλώσεις, Γνωστό είναι άλλωστε το φαινόμεο να πέσει και να χτυπήσει ένα παιδί και να τα ακούσει κι από πανω για την απροσεξία του (ή και να φάει κι ένα χέρι ξύλο). Δεν αλλάζει και πολύ το πράγμα όταν το παιδί μεγαλώνει και κάνει μαλακίες.

  205. physicist said

    #204. Μια ματιά στα σχόλια θα σε πείσει ότι δεν είμαι ο μόνος που δεν κατάλαβε ότι με την αποκλήρωση χωράτευες. Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ένα αυθαίρετο μείγμα από μη ελέγξιμες, πολύ επιλεγμένες προσωπικές εμπειρίες, διανθισμένες με νεοπουριτανισμό και πολιτική ορθότητα, με τη συνοδεία της βαρετής επωδού ότι οι άντρες είναι γενικώς πιο βλάκες απ’ τις γυναίκες. ‘Εβαλες και φατσούλα εκεί, να καταλάβουν ακόμα και οι φορείς του Υ ότι χωρατεύεις.

  206. dimitra said

    σύντομα:
    1) Συμφωνώ απόλυτα με το δύτη.Όσο παρακολουθούσα την αθλιότητα που συντελούταν με τη συνεργασία των ‘ εντεταλμένων’ για τη σωτηρία της οικονομίας,της υγείας, της ηθικής…-ΜΜΕ και κυβερνητικών φορέων-το νου μου τριβέλιζε συνεχώς το παραλλαγμένο:ο φασισμός είναι εδώ ενωμένος δυνατός-και διάχυτος.
    2)Το άρθρο και τα σχόλια είναι αιθρία μέσα στον κακό (μας;!)τον καιρό .
    3)Για να ανησυχήσουμε(κι άλλο):το συζήτησα με μαθητές/τριες β’λυκείου(2 τμήματα).Όλοι/λες το έβρισκαν ‘φυσιολογικό’:πρέπει να προστατευθεί ο κόσμος,είπαν.Νομίζω ότι κάποιοι/ες- στη συνέχεια- απέκτησαν αμφιβολίες σχετικά με ορισμένες έστω παραμέτρους του ζητήματος.Σπουδαίο διακύβευμα η διάνοια της νέας γενιάς.Παρεμπιπτόντως:πώς θα με αξιολογούσαν-για τη σπορά καινών δαιμονίων,εκτός ύλης- ο σχολικός σύμβουλος και ο δ/ντης στο νέο σχολείο »πρώτα ο μαθητής»;Φοβάμαι.
    4) Για τον κ.Μανδραβέλη:γνωρίζω μαθητές που θα μπορούσαν με ευκολία να αντικρούσουν τη συλλογιστική του-αν τους το ζητούσα ως άσκηση ρητορικής.Ωστόσο,ασχολούμαι μόνο με την κεντρική του θέση,η οποία διατυπώνεται εν είδει αξιώματος:»δεν υπάρχει τίποτε ιδιωτικό σε δημόσιες δραστηριότητες»,.Επομένως οι δημοσιογράφοι ,ως κατεξοχην ασκούντες δημόσια δραστηριότητα,θα πρέπει να δημοσιοποιούν την ιδιωτική τους ζωή:με ποιους συντρώγουν,τι συζητούν,τι υπόσχονται,τι μισθούς λαμβάνουν,ποιες ασθένειες τους ταλαιπωρούν…και πολλά άλλα;Είναι εύκολο να έχεις άποψη και εκ των υστέρων να την επενδύεις με επιχειρήματα.Το ίδιο εύκολο είναι να μεθοδεύεις τη συγκάλυψη μιας άποψης με μια άλλη που φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερα εχέγγυα αποτελεσματικότητας για το σκοπό του χρήστη.Ευτυχώς:ουδέν κρυπτόν.

  207. Servitoros said

    Καταρχάς θα μπορούσε να βγεί μια ανακοίνωση που καλεί όσους είχαν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες s.w. στην περιοχή της Αθήνας τα τελευταία 1-2 χρόνια να κάνουν εξετάσεις, αφού είναι σίγουρο ότι με το πλήρης χάος στην λειτουργεία της πορνείας στην Ελλάδα θα υπάρχουν σίγουρα και άλλες s.w. οροθετικές ή με άλλα σεξουαλικός μεταδιδόμενα νοσήματα. Βέβαια, εδώ υπάρχουν δύο σημαντικά σημεία, ότι όσοι χρησιμοποιούν σεξουαλικές υπηρεσίες στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν να κάνουν εξετάσεις (πράγμα που έπρεπε να θεωρεί ο οποιοσδήποτε δεδομένο) και δεύτερον ότι όσοι χρησιμοποίησαν ή είδαν s.w. που δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό δεν το κατείγγειλαν στις αρχές.

    Όσο για την δεύτερη φουρνιά συλλήψεων, δεν μιλάμε για s.w. αλλά για χρήστες ναρκωτικών, σε πολιτισμένες χώρες θα μιλάγαμε για διώξη όσον πληρώσανε χρήστες ναρκωτικών για σεξ για βιασμό.

  208. ΣοφίαΟικ said

    205: ειμαι όλα αυτά που λες και χειρότερα, κυρίως γιατι δεν είμαι της πολιτικής ορθότητας, αλλά αν νομίζεις ότι πασχω και αυτή την αρρώστια, να παω να εξεταστώ τέλος πάντων.

    206: κι εγώ στα 16-17 πιθανόν να έδινα τις ίδιες απαντήσεις με τους μαθητές, όσο κι αν λέμε για σωστή κρίση των πιδιών κλπ κλπ πολλά πράγματα που τους παρουσιάζονται σα δεδομένα φυσικό είναι να τα θεωρούν σωστά.

  209. τυφλόμυγα said

    Μ’ αρέσει να με κυνηγούν,
    μ’ αρέσει να μ’ αρπάζουν.
    Μ’ αρέσει να με τυραννούν,
    όχι και να με σφάζουν.

    Δεν ξέρω πού γεννήθηκα
    ούτε πού θα πεθάνω,
    κάθε εβδομάδα ξαναζώ
    τα λάθη μου και χάνω.

    Μιλώ την καθαρεύουσα
    που φανερώνει ήθος,
    φοβάμαι την πρωτεύουσα
    και το αγριεμένο πλήθος.

    Είμαι ένα σκίτσο ολόγυμνο
    προκλητικό κι αθώο,
    χωρίς να θέλω γίνομαι
    σαν ξαναμμένο ζώο.

    Κι είναι ο κακός που γίνεται
    αφέντης και καλός μου
    και ο προστάτης γίνεται
    σκληρός και δάσκαλός μου.

    Μ’ αρπάζουν, με σκίζουν,
    στη λάσπη με πετάνε,
    ώσπου την ύστατη στιγμή
    με σώζουν με φιλάνε.

    Δεν ξέρω πώς γεννήθηκα
    ούτε πώς θα πεθάνω,
    ξέρω μονάχα πως παντού
    και πάντα θα το κάνω.

    Η Ελλάδα σου μοιάζει Μπλανς Επιφανί
    γιατί έχει ήθος, αφέλεια, υπομονή,
    να την βιάζουν τακτικά οι κατακτητές.
    Με επιμονή τα καταφέρνει η Ελληνίς Επιφανί
    να παραμένει πάντα παρθένος και γυμνή.

    Στίχοι: Άρης Δαβαράκης
    Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
    Πρώτη εκτέλεση: Αθηνά Παππά

  210. physicist said

    #208. Σοφία, εγώ δεν έγραψα πουθενά τι είσαι ούτε και υπαινίχθηκα ότι χρειάζεται να πας να εξεταστείς. Δεν σε ξέρω προσωπικά, διαβάζω αυτά που γράφεις. Μεταξύ των οποίων ήταν και μια (χωρατατζήδικη) αποκλήρωση επειδή ο υποθετικός γιος σου αναζήτησε τις υπηρεσίες ιερόδουλης. Ούτε ναρκομανούς ιερόδουλης, ούτε ιερόδουλης που ήταν εγνωσμένα θύμα δουλεμπορίου, ούτε χωρίς προφυλακτικό ούτε τίποτε. Απλώς επειδή αναζήτησε τις υπηρεσίες της. Κι αυτό είναι για μένα πεφωτισμένος πουριτανισμός. Ο γιόκας μου, καλέ, να πηγαίνει στις πουτάνες; Που εγώ τον έμαθα αλλιώς; Έχει το πορτοφόλι να προσφέρει ποτά και δείπνα σε μπαρ και ακριβά ρεστωράν για να κάνει one night stands με καθωσπρέπει γκόμενες, γιατί να πηγαίνει στις πουτάνες; Τέτοια κατάντια στην οικογένειά μας.

    Δηλαδή τα ίδια που λένε οι θρησκόληπτοι νοικοκυραίοι και νοικοκύρισσες μανάδες αλλά σε ιντελλέκτσουαλ έκδοση, ακαδημαϊκή.

  211. ΣοφίαΟικ said

    210 Πολύ φοβάμαι ότι άλλα διαβαζεις κι άλλα καταλαβαίνεις. Και όχι, δεν το κατάλαβες καλά αυτό που λέω, αλλά δεν ξέρω αν έχιε νόημα να διευκρινήσω (πάλι) γιατί ό, τι κι να πω εσύ θα το κόψεις και θα το ράψεις να βγει όπως σε βολεύει. Οποτε σου λεω, ναι, δεν έχω διαθεση για συζήτηση είμαι θρησκόληπτη νοικοκύρισσα μάνα σε ιντελεκτιέλ έκδοση, αν είχα γιο θα έκανα όλα αυτ΄απου λες, και μια που δεν έχω τα εφαρμόζω στον εαυτό μου, με ενα καλό ρεστοράν και μπαρ πηδιέμαι με τους καθωσπρέπει κανακάρηδες.
    Ναι, ξέρω, δεν είπες αυτό.

    ΥΓ Επιπλέον έμμεσα μου λες πιο πάνω στο 205 οτι λέω ψέμματα πιθανόν για εντυπωσιασμό, με το να λες ότι παραθέτω μη-ελέγξιμες ιστορίες. Αν έγραφα πανεπιστημιακό ΄συγγραμμα θα είχα πλήρη βιβλιογραφία, αλλά στις απλές συζητήσεις κάτι ΄τετοιο δε χρειάζεται και οι συνομιλητές έχουν στοιχειώδη εμπιστοσύνη ο ένας στα λόγια του άλλου. Ειδικά τη στιγμή που δεν είπα κάτι εξωπραγματικό κι απίθανο.

  212. physicist said

    #211. Δεν ξέρω τι παρανόησα σ’ αυτά που έγραψες στο 185. Μου φαίνονται σαφέστατα. Αλλά ξέχασα, δεν τα εννοούσες σοβαρά, για πλάκα ήτανε, κι εγώ πρέπει να μυρίσω τα νύχια μου να βγάλω άκρη. Είμαι βέβαιος ότι τα πέηπερ τα γράφεις αλλιώς — εκεί έχει και peer review άλλωστε.

    ΥΓ: Όχι, δεν σου επιρρίπτω ότι λες ψέματα απλώς λέω ότι αν αρχίσουμε ο καθένας να γράφει έχω ένα γνωστό, που είχε μια γκόμενα, που είχε έναν ξάδελφο, που πηδιόταν με το μπατζανάκη του (ο ξάδελφος, όχι η γκόμενα) θα το κάνουμε καφενείο.

  213. ΣοφίαΟικ said

    Κι εγώ λέω ότι είπα ξεκάθαρα ότι δεν πιστευω ότι η πορνεία και τα παρελκόμενά της θα παψουν να υπαρχουν όσο υπαρχει πελατεία (και παρεμπιπτόντως, πιστέυω οτι η πλήρης νομιμοποίηση με παράλληλες εκστρατείες ενημέρωσης μετριάζει το πρόβλημα). Αλλά για να μην το πρόσεξες, μπορεί και να μην το είπα.
    Είπα επισης ότι θα περίμενα ή θα ήθελα να πιστέυω ότι άνθρωποι με σωστή ενημέρωση και στοιχειώδη κοινωνική ευαισθησία θα προσπαθουν να μην συμβάλλουν στη διαιώνιση του προβλήματος. Ειδικά αφού στη δυτική κοινωνία του 21ου αιώνα το σεξ δεν περιλαμβάνει στιγματισμό, ούτε απαγόρευση, ούτε υποχρεωτικό στεφάνι. Αλλά μαλλον δεν τα είπα αυτά, γιατί λες δεν τα κατάλαβες. οπότε προφανώς δεν τα είπα και κακώς θυμάμαι οτι τα είπα. Κάτι άλλο θα πρέπει να είπα περί του πως θα χαρτζιλίκωνα το γιόκα μου για να πηδάει καλά κορίτσια.

    Και μια που το έφερε η κουβέντα, ναι, αν είχα γιο δεν θα μου άρεσε να συντηρεί με το χαρτζιλίκι του νταβατζήδες και σκλαβοπάζαρα.

  214. physicist said

    #213. Σοφία, ειλικρινώς το εκτιμώ ότι γράφεις αυτές τις διευκρινίσεις και σ’ ευχαριστώ που μπαίνεις στον κόπο. Θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε (αλλού, άλλη φορά) για πράγματα όπως γιατί π.χ. ονομάζεις την πορνεία απαραίτητα πρόβλημα που διαιωνίζεται, γιατί αυτό το πρόβλημα αφορά μόνο εκδιδόμενες γυναίκες και όχι εκδιδόμενους άντρες κλπ.

    Για το γιόκα και το χαρτζιλίκωμα δεν είπες τίποτε. Εγώ μονολόγησα ότι τα όρια του πληρωμένου σεξ χωρίς αισθήματα είναι λίγο δυσδιάκριτα. Ειδικά σε ό,τι αφορά την πληρωμή. Οπόταν καλό και ηθικό είναι να κοιτάμε να μη γίνεται δουλεμπόριο, εκμετάλλευση από κυκλώματα, νταβατζήδες κλπ. αλλά στις ηθικές κρίσεις σχετικά με το ποιό σεξ είναι καθωσπρέπει και αποδεκτό, τι είναι εξευτελισμός της αξιοπρέπειας και τι όχι, λίγο πιο χαμηλά τη μπάλλα.

  215. spiral architect said

    Περί πορνείας λίκνος από άλλο ιστολόγιο:
    Η Πορνεία στον κομμουνισμό και στον καπιταλισμό

  216. ΣοφίαΟικ said

    214: Ακόμα κι να θεωρησουμε ότι η πορνεία δεν είνα ιπροβλημα, το πρόβλημα είναι ό,τι υπάρχει γύρω από την πορνεία: οι νταβατζήδες, η παρανομη διακίνηση ανθρώπων, ο εξαναγκασμός, οι κινδυνοι απο αρρώστιες, από βίαιους πελάτες, από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη κλπ. Και δεν είναι σίγουρο ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο πεζοδρόμιο και όχι στις λεγόμενες πόρνες πολυτελείας, ούτε είναι εύκολο να τα διαχωρίσουμε. Κι άμα θες άνετα περιλαμβάνυμε και τους εκδιδόμενους άντρες στο ζήτημα, αλλά θα παέι μακριά η βαλίτσα κι εφόσον η συζήτηση αφορά γυναίκες που εκδίδονται δεν χρειάζεται η επέκταση.

    Σχετικά με την πληρωμη: αποφάσεις με οικονομικά κριτήρια παίρνουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας, και συνεπως και στο σεξ. Αυτό δε σημαίνει ότι εκδιδόμαστε. Ή μπορεί να σημαίνει ότι εκδιδόμαστε συνεχώς και ότι καθε απόφαση, ακόμα και αυτές που δεν είναι προσωπικής φύσης, είναι μια συνεχής διαδικασία έκδοσης. Διάλεξε όποια εκδοχή θέλεις, μην τα μπερδέυεις όμως με την πραγματικη πορνεία.

    Τέλος, κάποιοι (κι ο νικοκύρης) χρησιμοποίησαν τη λέξη βιασμος για να περιγράψουν το σεξ με πόρνες. Γιατί δεν ζητάς από αυτους να μετριάσουν τα πουριτανικά;

    ΥΓ Και για την ερώτησή σου που πλανάται, καμία γυναίκα δε θέλιε να βρεθεί στη θεση της πόντιας πόρνης που ανακάλυψε ότι οι άλλες πληρώνονταν.

  217. physicist said

    #216. Οι άνθρωποι, στις δυτικές κοινωνίες, έχουν το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτοδιάθεση από τα 14 κιόλας. Αν πράγματι κάποιος-κάποια αποφασίσει ν’ αυτοδιατεθεί σεξουαλικά για να κερδίσει χρήματα, δικό του-δικό της θέμα. Τα υπόλοιπα είναι παράπλευρα ζητήματα. Αυτό που σαφέστατα εισπράττω εγώ είναι μια καταδίκη του εκπεφρασμένα αγορασμένου σεξ: αυτή τη φορά όχι από τη χριστιανική σκοπιά αλλά από άλλη, πιο σοφιστικέ. Οπόταν ας τ’ αφήσουμε τα προπετάσματα καπνού για νταβατζήδες, εκμετάλλευση και δουλεμπόριο, κι ας το κάνουμε σαφές ότι κατ’ ουσίαν μάς ενοχλεί που κάποιοι αγοράζουν την ερωτική συνεύρεση και κάποιοι άλλοι την πωλούν. Κι ας κάνουμε την πορνεία (την πραγματική που λες κι εσύ, τη φτου-κακά) αδίκημα γενικώς. Οπόταν τίθεται το ερώτημα, αν μια γυναίκα πληρωθεί για το ποτό και όχι για το σεξ ύστερα από το ποτό, αυτό είναι πορνεία; Και να γίνονται οι αμίμητες σκηνές με τους τυπάδες του Ηθών, στριμωγμένους σ’ ένα βαν, ο πελάτης καλωδιωμένος, κι αυτοί στους ασυρμάτους και να περιμένουν τη μαγική φράση sex for money για να κάνουν ντου. Γιατί έτσι και της πει let’s go, I ‘ll buy you a drink ο δικαστής δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει το αδίκημα της πορνείας. Εκεί να δεις γλέντια οι δικηγόροι.

    Τα είδα και τα υπόλοιπα, είδα και τη λαγνεία γενικώς να προσδιορίζεται ως αδυναμία (γιατί βρε παιδιά, μια χαρά πράμα είναι η λαγνεία), είδα και το men-bashing, είδα και τούτο είδα κι εκείνο. Κι αναρωτήθηκα μήπως και η αλληλεγγύη για τις συγκεκριμένες γυναίκες (και όχι μόνο γι’ αυτές αυτές), που είναι θύματα, γίνεται αφορμή να βγουν άλλες προκαταλήψεις και άλλα στερεότυπα σε μέγεθος αγκωνάρι extra large.

    ΥΓ: Δεν πλανιόταν καμία τέτοια ερώτηση, εννοώ εγώ δεν είχα πρόθεση να ρωτήσω τίποτε σ’ αυτή την κατεύθυνση.

  218. Servitoros said

    Τέλος, κάποιοι (κι ο νικοκύρης) χρησιμοποίησαν τη λέξη βιασμος για να περιγράψουν το σεξ με πόρνες. Γιατί δεν ζητάς από αυτους να μετριάσουν τα πουριτανικά;
    —-
    Όταν πληρώνεις μια s.w. δεν πληρώνεις για το σεξ ή/και τις υπόλοιπες σεξουαλιές υπηρεσίες που σου προσφέρει αλλά για την συγκατάθεση της στο να πραγματοποιήσετε το οποιεσδήποτε έχετε από κοινού συμφωνήσει να κάνετε, αυτό άλλωστε διακρίνεται η πορνεία με τον βιασμό. Στην περίπτωση trafficking ή ατόμου υπό την επίρρεια ναρκωτικών η λήψη συγκατάθεσης είναι αδύνατη.

  219. Immortalité said

    @217 Αυτό που σαφέστατα εισπράττω εγώ είναι μια καταδίκη του εκπεφρασμένα αγορασμένου σεξ

    Καμία καταδίκη. Εφόσον υπάρχει συναίνεση καμία καταδίκη. Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Επειδή όμως δε μιλάμε γενικά για την πορνεία, σου φαίνεται οι γυναίκες για τις οποίες μιλάμε να είχαν τη δυνατότητα να συναινέσουν και να διαπραγματευτούν τον τρόπο και το αντίτιμο;
    Επί του θέματος συμφωνώ με τον Σερβιτόρο στο 218.

  220. physicist said

    #219. Δεν αναφερόμουν στις συγκεκριμένες γυναίκες αλλά σε άλλα σχόλια.

  221. ΣοφίαΟικ said

    Φυσικέ, έχουμε φτάσει στο σημείο που μιλάμε για να ακούμε τη φωνή μας, επανάληψη της επανάληψης. Πρώτα πρώτα δε νομίζω ότι υπαρχιε δυτική χώρα που να μπορεί 14χρονη να αποφασισει ότι θα προσφέρει σεξ επί πληρωμή. Δεύτερα δεύτερα, τα περί χαρωπής πόρνης που ασκεί το επάγγελμα γιατί γουστάρει δεν με πείθει και το αναφεραμε και πιο πάνω. Παρόλα αυτά μου δίνεις την εντύπωση ότι ίσως εσύ να είσαι λίγο κολλημένος σε αυτό.
    Τριτα τρίτα, βλ. 219.

    Παρεμπιπτόντως, στο Superfreakonomics, που δεν είναι και τόσο καλό αλαλ΄τέλος πάντων, έχει ε΄να κεφάλαιο για την πορνεία, με αφορμή στατιστική μελέτη του επαγγέλματος και το ενδιαφέρον είναι το ότι πολλοί μύθοι που τους διαιωνίζει το σινεμά δε φαίνεται να επαληθέυονται, Ούτε χαρωπές πόρνες ούτε ευγενικοί πελάτες (τουλάχιστον δεν τους βρίσκουν οι πόρνες ευγενικους, οι ίδιο μπορεί να νομίζουν ότι είναι).

  222. physicist said

    #221. Μίλησα για σεξουαλική αυτοδιάθεση από τα 14, κάτι που είναι νομοθετημένο σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. Δεν μίλησα για πορνεία από τα 14 ούτε ενθάρρυνα την πορνεία, οκ; Σαφές; Ένα αυτό.

    Δεύτερον περί χαρωπότητας: στήνεις αχυρανθρώπους γιατί εγώ ούτε σκηνοθέτης του σινεμά είμαι να φτιάχνω ταινίες ούτε μίλησα για χαρωπές πόρνες. Μίλησα για επαγγελματίες όπως όλοι οι υπόλοιποι. Ούτε ο φούρναρης είναι στ’ αλήθεια χαρωπός, ούτε το γκαρσόνι που χαμογελάει μεν αλλά μάλλον σιχτιρίζει την ώρα και τη στιγμή που μπήκα στο μαγαζί, ούτε η νοσοκόμα που αδιεάζει καθίκια είναι χαρωπή, ούτε ο σκαφτιάς, ούτε οι εργάτες που ασφαλτοστρώνουν ντάλα καλοκαίρι, ούτε η εφημερεύουσα γιατρίνα που κάνει 48ωρα χωρίς να κλείνει μάτι είναι χαρωπή στη δουλειά της. Μερικοί παριστάνουν τους χαρωπούς για να μην πάει ο πελάτης αλλού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γουστάρουν το επάγγελμα που κάνουν και τραβάνε αγγαρεία. Όλες μα όλες οι δουλειές έχουν κι ένα χοντρό κομάτι εξαναγκασμού.

    Το τρίτον δεν έχει σχέση γιατί σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες γυναίκες τάπαμε τα ξανάπαμε. Οι σταυροφορίες για την εξάλειψη της πορνείας και οι ηθικολογίες για το πώς πρέπει να είναι το σωστόν και αξιοπρεπές σεξ είναι που με τσαντίζουν, έγινα επιτέλους κατανοητός;

  223. osiamaria said

    ..

  224. Μαρία said

    Επι εκσυγχρονισμού το επάγγελμα της πουτάνας παραλίγο να μπει στο μάθημα του ΣΕΠ αλλά αντέδρασαν οι γνωστοί κύκλοι.

  225. Όταν νομιμοποιήθηκε το επάγγελμα της ιερόδουλης στην Γερμανία, τα κομπιούτερ του συστήματος πρότειναν σχετικές θέσεις εργασίας σε άνεργες γυναίκες, είχε γίνει σάλος τότε!

  226. Αυτό ίσως εξηγεί γιατί κατεβαίνουν 32 κόμματα στις εκλογές στην Ελλάδα…

  227. τυφλόμυγα said

    Οι άνθρωποι, στις δυτικές κοινωνίες, έχουν το δικαίωμα στη σεξουαλική αυτοδιάθεση από τα 14 κιόλας. @217

    Μίλησα για σεξουαλική αυτοδιάθεση από τα 14, κάτι που είναι νομοθετημένο σε όλες τις δυτικές κοινωνίες. @222

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_Europe

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ages_of_consent_in_North_America

    http://ec.europa.eu/justice_home/daphnetoolkit/files/others/booklets/01_daphne_booklet_1_el.pdf – σελ. 14

    Περισσότερα αργότερα. Τώρα βιάζομαι. 🙂

  228. eréndira said

    Ο μύθος της χαρούμενης πόρνης (από κριτικές δύο πελατών στο bourdela.com):

    «Και νομίζω οτι το χαίρεται όταν αισθάνεται οτι σε ευχαριστεί. Μένει να το απολαύσεις. Οσο μπορεί κανείς γιατί μόνη της δεν σταματάει. Μπορεί να σε λιώσει.
    Ηρθε η σειρά μου, ανταπέδωσα τα φιλιά και το γλύψιμο. Αυτη η γυναίκα με τρελαίνει και μόνο να την βλέπω να δέχεται τα χάδια. Αφού το χάρηκε και το έδειξε ήρθε η ώρα της τελικής πράξης.»

    «παραγγειλα και λωκο τον οποιο ετοιμαζε με πολλη επιμελεια αλλα τελικα φαινεται δεν το γουσταρε και με ξενερωσε.»

  229. sarant said

    225: Το είχα ακούσει κι εγώ αυτό.

  230. eréndira said

    @ 222 Αν η πορνεία είναι επάγγελμα όπως όλα τα άλλα (αφού όλα εμπεριέχουν εξαναγκασμό και οι περισσότεροι δεν γουστάρουν τις δουλειές τους) τότε γιατί δεν το μαθαίνουμε στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό και γιατί δεν το προτείνουμε στα παιδιά μας εξηγώντας τους το σκεπτικό μας;

  231. Μαρία said

    229 Δε βρίσκω το σχετικό στον ελληνικό τύπο αλλά ο σάλος ξέσπασε, επειδή γράφτηκε οτι αν η άνεργη αρνιόταν τη θέση, θα της κοβόταν το επίδομα ανεργίας.
    http://www.snopes.com/media/notnews/brothel.asp

  232. Servitoros said

    τότε γιατί δεν το μαθαίνουμε στον σχολικό επαγγελματικό προσανατολισμό και γιατί δεν το προτείνουμε στα παιδιά μας εξηγώντας τους το σκεπτικό μας;
    —-
    Γιατί οι κοινωνίες για τους δικούς τους λόγους έχουν προσδώσει αξιολογικά χαρακτηριστικά στην εργασιά με βάση πολιτισμικά, κοινωνικά ή μεταφυσικά κριτήρια βάση των οποιών κάποιες δουλειές είναι καλύτερες από κάποιες άλλες, στις σημερινές κοινωνίες όσες εργασίες έχουν να κάνουν με το σώμα, την σεξουαλικότητα και την καθαριότητα είναι στο τέλος αυτής της λίστας (γιατί όπως ο ΣΕΠ δεν προτείνει στα παιδάκια να ασχοληθούν στο s.i. δεν τα προτείνει να γίνουν σκουπιδιάρηδες, καθαρίστριες ή χειριστές χαβούζας. Όσο για το 228, η περίπτωση της Ελλάδας είναι από τις χειρότερες ως προς τις συνθήκες εργασίας των s.w. για να βγούν κατάλληλα συμπεράσματα για την νόμιμη πορνεία. Απ’ την άλλη, ιδιαίτερα όσον αφορά τμήμα των s.w. από την Ανατολική Ευρώπη πολλές από αυτές και επέλεξαν και επωφελήθηκαν από την εργασία τους στα s.i. από το βρίσκονται σε άλλες δουλειές χειρότερα πληρωμένες με τον συνεχή κίνδυνο της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

  233. physicist said

    #227. Καλώς, από 13 έως 16. Αλλά τον αριθμό τον ανέφερα για λόγους πληρότητας της πληροφορίας, δεν παίζει κανένα ρόλο αυτός καθαυτός.

    #228. Τι βλάπτει αν ο πελάτης έχει στο νου του κάποιο μύθο εφόσον (α) η φύση του επαγγέλματος αυτού σχετίζεται και με την πραγματοποίηση φαντασιών (β) η εκδιδόμενη συναινεί στο να παίξει ένα ρόλο έναντι αμοιβής (γ) δεν υπάρχει εξαναγκασμός; Κι εμένα μ’ αρέσει να ξεγελιέμαι ότι η πωλήτρια στο τυροπιτάδικο και ο σερβιτόρος στο εστιατόριο το χαίρονται να με εξυπηρετούν, να με χαιρετάνε με χαμόγελο, να ρωτάνε όλο ενδιαφέρον τι θα ήθελα κλπ κλπ. Προφανώς δεν δίνουν φράγκο τσακιστό για μένα αλλά το κάνουν για επαγγελματικούς λόγους, επειδή είναι καλοί επαγγελματίες.

    #230. Γι’ αυτό να ρωτήσεις τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που καταφρονούν (ή οικτίρουν) τις εκδιδόμενες, όχι εμένα. Οι θέσεις των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των ιερόδουλων, που έχω διαβάσει και ακούσει σε διάφορες συζητήσεις, είναι ξεκάθαρες. Ούτε περιφρόνηση θένε ούτε αυτόκλητους σωτήρες να τις βγάλουν από κει που έπεσαν: να αντιμετωπίζονται σαν επαγγελματίες όπως όλοι οι άλλοι, αυτό ζητούν.

  234. Immortalité said

    @233β Τότε, κάποτε, μια εποχή που γύριζα κρέπες στο κρύο σ’ ένα παράπηγμα πάνω στο πεζοδρόμιο, ρωτούσα με πραγματικό ενδιαφέρον και χαμόγελο τι θα ήθελε ο κάθε πελάτης και πραγματικά χαιρόμουν όταν ευχαριστιότανε το φαΐ. Και τους μόνιμους τους ήξερα με τα χούγια τους, τι ώρα έρχονται, κράταγα καβάτζα αυτά που προτιμούσαν όταν τελειώνανε, γενικώς τους πρόσεχα. Όποταν μπορεί τελικά να μην ξεγελιέσαι και κάποιοι άνθρωποι να σε ρωτάνε αν σου άρεσε το φαγητό επειδή όντως τους νοιάζει και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο είναι και καλοί επαγγελματίες.

  235. physicist said

    #234. Α ναι, Ιμμόρ, αυτό δεν το αποκλείω καθόλου. Αλλά παίρνω σαν βάση το μίνιμουμ σενάριο και δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο «ξεγέλασμα». Καλός επαγγελματίας μπορείς να είσαι κι έτσι, με το ψεύτικο χαμόγελο, σαν τον παληάτσο στο τσίρκο.

    (Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πωλήτρια στο συγκεκριμένο τυροπιτάδικο που αναφέρομαι δεν δίνει φράγκο αλλά έλα που κάνει φοβερές τυρόπιτες :P)

    (Γύριζες κρέπες στο κρύο σ’ ένα παράπηγμα πάνω στο πεζοδρόμιο … — τα σέβη μου. Από καρδιάς.)

  236. Immortalité said

    @235α Εντάξει για το μίνιμουμ αλλά άστο το τσίρκο. Τίποτα ψεύτικο δεν έχει…

    β) Φοβερές τυρόπιτες… Βρε μήπως τη συμπαθείς και αυτή κρατάει χαρακτήρα και μας κάνεις εδώ τα παράπονα; 😛

    γ) Σιγά βρε Φυσικέ, δεν έσπαγα και πέτρες στο λιοπύρι ούτε πήρα κανά Νόμπελ 🙂

  237. physicist said

    #236. (α) Έχεις δει ποτέ την Όπερα «Οι Παληάτσοι» του Λεονκαβάλλο; Να πας αν δεν έχεις πάει. Ή να ρίξεις μια ματιά στον γιουτούμπη.

    (β). Μα καλά, όλα πλέον τα καταλαβαίνεις; 😛

    (γ). Αν, υποθετικά λέμε, π.χ., έκανες αυτή τη δουλειά ενώ συγχρόνως σπούδαζες. Δεν θάταν μικρό πράμα δουλειά και σπουδές, αυτό λέω.

  238. Immortalité said

    @236 Α, με την όπερα δεν είμαστε φιλενάδες. Μου ‘χε τάξει μια ψυχή ότι θα μας συστήσει αλλά έχει περάσει καιρός από τότε (και πολύ νερό στ’ αυλάκι).

    β) Ε, αφού έκανε μπαμ! 😛

    γ) Και αυτή και άλλες. Μικρό πράμα δεν ήταν αλλά ξέρεις πόσα παιδιά το κάνουν; Άσε που τότε, όλα τα μπορούσαμε, όλα τα αντέχαμε. Η ζωή είχε πολλή φόρα, ούτε να κουραστείς δεν πρόφταινες…

  239. physicist said

    #238. Μουσικό διάλειμμα (με κομμάτι από άλλη Όπερα αλλά συνήθως παίζονται στην ίδια παράσταση). Προτείνω τα μεγάφωνα τέρμα.

  240. τυφλόμυγα said

    Καλός επαγγελματίας μπορείς να είσαι κι έτσι, με το ψεύτικο χαμόγελο, σαν τον παληάτσο στο τσίρκο. @235

  241. tofistiki said

    Οροθετικές πόρνες και εξαφανισμένοι υπερήλικες (Μια απάντηση στον Πάσχο Μανδραβέλη) | Του Αυγουστίνου Ζενάκου, από το ιστολόγιο του περιοδικού Unfollow:
    http://tinyurl.com/86gg6oq

  242. Nicolas said

    Αρχίζουμε με τις πουτάνες, συνεχίζουμε με τους φοιτητές. Ποιος θα ΄ναι ο επόμενος;

  243. Τίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    234, 235
    Πενία και Ανάγκη. Θυμάστε πώς εκδικήθηκαν, διαμαρτυρόμενες, όταν τις ακύρωσε, ανοικτομάτης πια ο Αριστοφανικός πλούτος; μην παίρνουμε τους όρους μονοκόμματα, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Γωνία Ιπποκράτους – Σόλωνος, η θεία τυρόπιττα. Κι ας ‘μην έδινε φράγκο’ ο πωλητής, κάτι που αμφισβητώ, κάνει άλλωστε την διαφορά ανάμεσα στην δουλεία, την δουλειά και την εργασία. Πείτε με ιδεαλιστή του τυρού.

  244. Φωτεινή said

    Μόλις διάβασα το άρθρο σας και αναγνώρισα το ένα από τα 3 – 4 ποιήματα που μου έλεγε ο παππούς μου και συγκινήθηκα. Τα θυμόταν απέξω.Ένα μικρό λαθάκι μόνο στο πρώτο όνομα της «πόρνης» έκανε. Αντί για Λέλα την έλεγε Μέλπω.
    Ευχαριστώ πολύ που μου το θυμίσατε.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όσον αφορά στο θέμα με το οποίο καταπιαστήκατε. Είναι δυστυχισμένες γυναίκες (είτε το ξέρουν είτε όχι) και η διαπόμπευσή τους δεν ωφελεί σε τίποτα την κοινωνία.Θα την ωφελούσε σίγουρα το μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και συνεχής ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα.

  245. sarant said

    Καλημέρα, κι εγώ συγκινούμαι όποτε το διαβάζω το ποίημα.

  246. Νέο Kid Στο Block said

    http://www.nooz.gr/greece/ton-perasan-gia-germano-kai-ton-ksulokopisan
    Δεν πάμε καθόλου καλάααα.. 😦
    (Δεν ήμουν σίγουρος πού έπρεπε να το ποστάρω,αλλα η διαπόμπευση μιας κοινωνίας μού φάνηκε ταιριαστός τίτλος)

  247. sarant said

    Και μάλιστα είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής, παντρεμένος με ελληνίδα… (όχι πως θα δικιολογιόταν αν ήταν τουρίστας!)

  248. Μαρία said

    Δεν έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία, αν και οι φήμες στην περιοχή οργιάζουν μετά το περιστατικό. Διάφοροι υποστηρίζουν πως «δεν είναι τα καλύτερα παιδιά» και πως έχουν βρεθεί «μπροστάρηδες σε διάφορες φασαρίες». Η αστυνομία, πάντως, εξετάζει όλα τα
    ενδεχόμενα. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63657080

  249. Από το λίκνο της Μαρίας σταχυολογώ το εξής τρικυμιώδες σχόλιο:

    afta ta pithikia prepei na ta paloukosoun kai na tous valoun se koinh thea sto kastro tis monemvasias gia paradigmatismo oso gia sindesi tu peristatikou me tin akrodeksia, malon lathos kanete. ean yphrxe akrodeksia stin ellada de tha kouniotan fyllo. h xounta htan skliri gia tous antifronountes, pantos dimosia asfaleia sigura yphrxe k me to parapano

  250. spiral architect said

    @249: hug! :mrgreen:
    (για το σχόλιο)

  251. ΣοφίαΟικ said

    Πάντως έχουμε τρελλαθεί εντελώς ΚΑΙ στο ζήτημα με τη Γερμανία. Και ναι, πιστέυω ότι φταίνε τα γνωστα, που τα έχουμε πει εκατό φορές, δεν μπορείς να τρέφεις μια κατάσταση και μετά να μην περιμενεις συνέπειες. Κι ε΄να δικό μου ενδεικτκό του πόσο επηρεάζει η πλύση εγκεφάλου:
    προσφατα ήμουνα Ελλάδα για ένα συνεδριο / έκθεση και πήγα να κανω μια ερώτηση στο περίπτερο της Γερμανίας. Εκεί που περίμενα λοιπόν να ευκαιρίσιε κανένας με πλησιάζει μια Γερμανίδα και με ρωτάει (στην αγγλική) αν είμαι η κυρία από το Ισραήλ που περιμενανε, της λεω όχι, πετάγεται και μία ελληνίδα που χάζευε διπλα μου (υποθετω περίμενε κι αυτή) και της λεέι, όχι, αυτή είναι από Αγγλία κι εγώ είμαι απο Ελλάδα (είχα ταμπέλλα ΗΒ). Η υπάλληλος εφυγε, προφανώς να βρει τη σπουδαία καλεσμένη που είχε γινει άφαντη και γυρίζει και μου λέει η Ελληνίδα: είδες πως μας μισούν; Δε μας μιλάνε καθόλου. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Θα μπορούσα να είχα πει πολλά πράγματα, αλλά απο που ν’αρχίσω; Να πω μόνο πως η Ελληνίδα ήταν στην ηλικία μου, δηλαδή όχι πιτσιρίκι άσχετο, και λογικά από κάποιο πανεπιστήμιο.
    Τέλος παντων, μόλις ευκαίρησε κάποιος έκανα την ερώτηση που ήθελα, μου έδωσαν τις πληροφορίες που ζητούσα και με κάλεσαν να περάσω να τσιμπήσω κάτι στο περίπτερο μέσα, που μόλις είχαν αρχίσει να σερβίρουν το απογευματινό φαγοπότι. Αυτός που μίλησα δε νομίζω να είχε αμφιβολίες απο που ήμουν.

  252. Και τώρα που 3 από τις κοπέλες κρίθηκαν αθώες, ποιος ( και πώς άραγε; ) θα τις αποζημιώσει για αυτή τη διαπόμπευση;
    Θα λογοδοτήσει κανείς από αυτούς που την ενέκριναν;

  253. sarant said

    Ακριβώς!

  254. Μπετατζής said

    Αθωώθηκαν οι τελευταίες 5 φυλακισμένες οροθετικές γυναίκες
    http://omadadikigorwn.blogspot.gr/2013/03/5.html#more

  255. […] […]

  256. Dimi said

    Διαβάζω και δεν πιστεύω στα μάτια μου,αυτούς που λένε για την πορνη που δεν ενημερώνει!Πρωτον το σεξ χωρίς προφύλαξη γίνεται ΚΑΤ απαίτηση του πελάτη ο οποίος είναι τόσο ηλίθιος ,επιπόλαιος και το ζητάει και το πληρώνει παραπάνω.Αν η πορνη το αρνηθεί την έχει ξεσκίσει ο νταβατζής της.Αν του πει ότι είναι οροθετική ο πελάτης θά πει εντάξει βάζω προφυλακτικό?Οχι βέβαια ,απλά θα εξαφανιστεί αμέσως.Ο μεγαλύτερος τρόμος για έναν εξαρτημένο είναι να μην μπορεί να πάρει την δόση του.Η πείνα στην οποία θα πέσει δεν έχει τόση σημασία γι αυτήν.Αφηστε τις υποκρισίες περί ευθύνης της εκδιδόμενης.Μοιαζει με την ευθύνη του Γιάννη-Αγιάννη γιατί έκλεψε το καρβέλι.Αν ο Λόβετς ενδιαφέρονταν για την δημόσια υγεία θα έκανε δυο πράγματα.Πρωτο θα ενημέρωνε ότι υπάρχουν εκδιδόμενες οροθετικές και δεύτερο θα τις απέσυρε από τις πιάτσες με τους τρόπους που γνωρίζει ένα κοινωνικό κράτος να κάνει.Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και εικόνων ,τα είπε ο νοικοκύρης .Το άθλιο σόου ήταν για να το παίξει προστάτης της Αγίας Ελληνικής οικογένειας.

  257. Tίτος Εξώς Χριστοδούλου said

    (παλαιό μου κείμενο, ίσως ενδιαφέρει. Η θέση μου είναι καθαρή, θέλει πολλή επανανάγνωση αυτό το ‘ελεύθερη’ της ‘ελεύθερης επιλογής’.)
    Η Βία της Πορνείας

    Τί είναι αυτό που περισσότερο μας εξεγείρει κατά της πορνείας; Πόσο εκούσια κι ελεύθερη είναι- ή μπορεί να είναι – η επιλογή της πορνείας από την γυναίκα; Και αν ήταν ελεύθερη επιλογή να διαθέσει έτσι το σώμα της (ελευθερία που συνιστά την βάση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας), γιατί αισθανόμαστε ότι, ωστόσο, και πάλιν η πορνεία την «ευτελίζει»; Και γιατί κρίνεται ότι όμοια ευτελίζει, φτηνίζει, και τον «πελάτη»; Τί ακριβώς διαμείβεται σε μια πορνική συναλλαγή; Τί χάνεται, και τί, ή πώς μπορεί να σωθεί, σαν γυναικεία στρατηγική άμυνας; Είναι η πορνεία, μπορεί να είναι ποτέ, «δικαίωμα της γυναίκας;» Και είναι, σε οποιοδήποτε περίσταση ανδρικό δικαίωμα; Mπορεί ο ευτελισμός κι ο εξαντικειμενισμός του ανθρώπινου σώματος να θεωρηθεί ποτέ πράξη χειραφέτησης κι ελευθέρωσης; Μπορεί ένα ανθρώπινο δικαίωμα να είναι ποτέ εμπορεύσιμο; Πόσο «ανδρικό» είναι το έγκλημα των βιασμών γυναικών στον πόλεμο; Γιατί ο βιασμός είναι ενδημικός και αξεδιάλυτα συνοδός, αρχαιόθεν, των πολέμων; Και πόσον «ανδρικές» και πόσον καθολικά για το φύλο ένοχες οι σιωπές γι’ αυτούς;

    Ο θρήνος των Τρωάδων του Ευριπίδη, είναι και «κατηγορώ», από ποιούς/ποιές κατά ποίων ή ποιάς πραγματικότητας; Και γιατί είναι αυτή τόσον καθολική; Την εξηγεί, αλλά την δικαιολογεί το ποσο αναπόδραστη είναι, στην ιστορία, σαν συμπαρακολούθημα της ανδρικής βίας του πολέμου; Είναι ο βιασμός απελευθερωμένη, μέσα από τις δυνατότητες που δίνει η βία, έκφραση ανδρικής σεξουαλικής επιθυμίας, ή πρόκειται για μια αρρωστημένη, ιδιότυπη μορφή σεξουαλικής διέγερσης που συνοδεύει κι επιβραβεύει την φυσική βία; Κοντολογίς, είναι εκείνο το «μπορώ» της κυριαρχίας πάνω στην γυναίκα που δίνει η ανδρική βία απελευθέρωση της σεξουαλικής επιθυμίας από τους κοινωνικούς ή άλλους περιορισμούς και καταστολές της, ή πηγή μιας σεξουαλικής διέγερσης που ενυπάρχει και συνεκφράζεται με την βίαιη κυριαρχία πάνω στο «άλλο» του ανδρισμού, την γυναίκα;
    Πόσο ιδιότυπο έγκλημα του πολέμου είναι ο «γενοκτονικός βιασμός», η αρπαγή των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων από τις γυναίκες μιας φυλής ή έθνους; Με ποια έννοια μπορεί να θεωρηθεί, αν αυτό είναι καν θεμιτό, χειρότερη μορφή βίας από τους ατομικούς βιασμούς σε μια κοινωνία, σε καιρό ειρήνης; Πόσο «αφύσικο» κι αρρωστημένο είναι να θεωρείται «φυσική» αυτή η καθολική σε όλους τους πολέμους, ωστόσο, ανδρική βία; Πού οριοθετείται η ερμηνεία κι η αιτιολόγηση από την δικαιολόγηση και νομιμοποίηση;

    Ζούμε, σήμερα, την βία του χρήματος, που έβαλε τιμή στον εαυτό του και «βιάζει» τις κοινωνίες, στερώντας τις από κάθε πολιτικό δικαίωμα πάνω στην ελεύθερη έκφραση της ζωής, σαν το απόλυτο κοινό αγαθό, το πιο απόλυτο ανθρώπινο δικαίωμα. Πόση κυριολεξία, αλίμονο, στην επώδυνη αυτή μεταφορά;

    Τίτος Χριστοδούλου

Σχολιάστε