Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Διαφημιστικό χριστουγεννιάτικο κουίζ

Posted by sarant στο 20 Δεκεμβρίου, 2012


Καιρό έχουμε να βάλουμε κουίζ, και κανονικά θα το απέφευγα, διότι τις άλλες φορές που βάζω κουίζ φροντίζω να βρίσκομαι απίκο για να απαντάω σε διευκρινιστικές ερωτήσεις και να δίνω βοήθειες όταν έχετε κολλήσει. Όμως το σημερινό κουίζ δεν είναι συνεργατικό αλλά ανταγωνιστικό, δηλαδή δεν προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε μια λύση αλλά ο καθένας προσπαθεί να μαντέψει τη σωστή απάντηση. Μπορείτε βέβαια να δώσετε περισσότερες από μία απαντήσεις αλλά η κάθε νεότερη ακυρώνει την προηγούμενη.

Το κουίζ είναι απλό. Το λέω «διαφημιστικό» επειδή θα σας δώσω εφτά διαφημίσεις, που όλες έχουν μπει σε καθημερινές αθηναϊκές εφημερίδες στο παρελθόν, και θα σας ζητήσω να τις βάλετε σε χρονολογική σειρά, με πρώτη την παλαιότερη. Φυσικά, για να είναι το παιχνίδι δίκαιο, δεν έχω διαλέξει διαφημίσεις από κοντινές χρονολογίες. Η κάθε μια ανήκει σε διαφορετική δεκαετία και απέχει πάνω από εφτά χρόνια από τις κοντινές της. Δεν θα σας πω ποιο χρονικό διάστημα καλύπτεται, αλλά η νεότερη διαφήμιση απέχει 59 χρόνια από την παλαιότερη. Κάθε διαφήμιση συμβολίζεται με ένα γράμμα από το Α ως το Η, οπότε για να συμμετάσχετε στο κουίζ αρκεί να δηλώσετε τη χρονολογική σειρά που πιστεύετε πως είναι η σωστή (πρώτα η παλιότερη διαφήμιση), π.χ. Β-Ε-Δ-Γ-Η-Α-Ζ

Μπορείτε επίσης να σχολιάσετε τις διαφημίσεις (μερικές είναι αξιοσχολίαστες) και αν, μέσα από τη συζήτηση, αλλάξετε γνώμη μπορείτε να ξαναψηφίσετε, αλλά έτσι ακυρώνεται η προηγούμενή σας προσπάθεια.

Η πρώτη διαφήμιση στο χριστουγεννιάτικο κουίζ μας, που θα την πούμε Α, παρουσιάζει με διθυραμβικούς τόνους μιαν εφεύρεση που σήμερα τη θεωρούμε δεδομένη και δεν μας εντυπωσιάζει και πολύ, τον ηλεκτρικό λαμπτήρα. Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου 1926 στο Έθνος.

dquiz1

dquiz2Η δεύτερη διαφήμιση του κουίζ, η Β , που τη βλέπετε αριστερά, διαφημίζει ένα είδος αμφίεσης που κάποτε ήταν υποχρεωτικό αλλά σήμερα λίγοι το φορούν και συνήθως σε εξαιρετικές περιστάσεις: το καπέλο.

Καταλαβαίνουμε ότι θα είναι μάλλον παλιά διαφήμιση, αλλά είναι τάχα η παλαιότερη από τις εφτά; Τι λέτε; Δημοσιεύτηκε στην Ακρόπολη στις 5 Ιανουαρίου 1905.

Αντίθετα, η επόμενη διαφήμιση, η Γ, που τη βλέπετε πιο κάτω, παινεύει ένα φαγώσιμο που είναι εξίσου αγαπητό σήμερα όσο ήταν και τότε, όποτε κι αν είναι αυτό το «τότε», τις καραμέλες.

Εφτά ήταν τα θαύματα του αρχαίου κόσμου, μας λέει ο διαφημιστής, οχτώ είναι τα νεότερα θαύματα, οι καραμέλες του Παυλίδη. Δημοσιεύτηκε στα Νέα, στις 22 Μαρτίου 1954.

.

.

.

.

dquiz3

dquiz4Η επόμενη διαφήμιση, η Δ, που τη βλέπετε αριστερά, ίσως να σας είναι γνωστή.

Πρόκειται για τη στάμνα που πάει πολλές φορές στη βρύση αλλά μια φορά θα σπάσει, παναπεί τα θρυλικά προφυλακτικά «Μπεμπέκα».
Είμαι σίγουρος ότι την έχω ξαναδεί, αλλά δεν θυμάμαι πού.

Ίσως να γκουγκλίζεται μάλιστα, αλλά αυτό δεν σας βοηθάει πολύ, αφού εξακολουθούμε να μην ξέρουμε πότε δημοσιεύτηκαν οι άλλες. Δημοσιεύτηκε στο Έθνος στις 25 Ιουλίου 1936.

.

.

.

,

.

,

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

dquiz5Αν η Μπεμπέκα ήταν μόνο για άνδρες, η πέμπτη διαφήμιση του κουίζ μας, η Ε, διαφημίζει κάτι πολύ πιο καθωσπρέπει: έπιπλα. Και όχι όποια κι όποια έπιπλα, αλλά «καμπυλοειδή έπιπλα συστήματος Βιέννης». Και μόνο από τη γλώσσα, καταλαβαίνουμε πως η διαφήμιση αυτή τα έχει τα χρονάκια της -είναι όμως η παλιότερη απ’ όλες; Εσείς θα μας το πείτε. Δημοσιεύτηκε στην Ακρόπολη στις 6 Ιουλίου 1895.

.

,

.

.

.

.

.

.

dquiz6Και η επόμενη διαφήμιση, η Ζ, η προτελευταία στο κουίζ μας, έχει κάποια στοιχεία που επιτρέπουν μια προσεγγιστική χρονολόγηση.

Η ατμοπλοϊκή εταιρεία Αυστροαμερικάνα διατηρούσε τακτική εβδομαδιαία γραμμή Πάτρα-Νέα Υόρκη με το «ταχύπλουν και θαλαμηγόν» ατμόπλοιον Αργεντίνα. Παλιές δόξες. Δημοσιεύτηκε στην εφημ. Καιροί στις 5 Μαρτίου 1914..

.

.

.

.

Αντίθετα, η τελευταία διαφήμιση του κουίζ, η Η, που τη βλέπουμε παρακάτω, παρουσιάζει είδη που τότε και τώρα είχαν εξίσου μεγάλη ζήτηση -τώρα έχουν μάλιστα μεγαλύτερη: τα σχολικά είδη.

Στου Αλικιώτη το βιβλιοχαρτοπωλείο έχει τόσο μεγάλη κίνηση, που ο μαθητής που ψωνίζει εκεί φτάνει αργοπορημένος στο σχολείο κι ο δάσκαλος τον κατσαδιάζει. Αρνητική διαφήμιση; Όχι, γιατί συνήθως ψωνίζουν οι γονείς. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μάχη στις 11 Οκτωβρίου 1945.

.

,

,

.

.

.

dquiz7

Να επαναλάβουμε ξανά τις εφτά διαφημίσεις που πρέπει να βάλετε σε χρονολογική σειρά (με πρώτη την παλιότερη):

Α – Ηλεκτρικοί λαμπτήρες ΟΣΡΑΜ

Β – Καπέλα Κασδόνη

Γ – Καραμέλες Παυλίδου

Δ – Προφυλακτικά Μπεμπέκα

Ε – Έπιπλα Βιέννης

Ζ – Ατμόπλοιο Αργεντίνα

Η – Σχολικά είδη Αλικιώτη

Το κουίζ δεν πρέπει να είναι πολύ δύσκολο, δεν προσπάθησα καθόλου να βρω παγίδες. Μπορείτε να ψηφίζετε από τώρα έως τις 18.00 ώρα Ελλάδος, εκτός αν η… εφορευτική επιτροπή (μονομελής θα είναι) ανακοινώσει κάτι διαφορετικό. Δεν θα είμαι από πάνω από τον υπολογιστή διαρκώς, οπότε δεν θα μπορώ μάλλον να απαντώ σε ερωτήσεις, αλλά δεν χρειάζονται πιστεύω.

Οι νικητές θα κερδίσουν από μια σπαμακόπιτα ο καθένας. Στην αρχή σκέφτηκα να φτιάξω κανόνες που να ξεχωρίζουν τις ισοβαθμίες (τάι-μπρέικ στα ελληνικά) αλλά μου έβγαιναν πολύ κομπλικέ και το άφησα. Έτσι κι αλλιώς, σπαμακόπιτες υπάρχουν πολλές. Αν δεν πιάσει κανείς και τις εφτά θέσεις σωστά, θα κερδίσει όποιος έχει 5 σωστές θέσεις (νομίζω ότι 6 σωστές αποκλείεται να έχει, ή 5 ή 7), αλλιώς 4 σωστές ή 3 ή 2 ή 1….

Ξαναλέω, οι απαντήσεις θα είναι της μορφής Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η, π.χ. Β-Ε-Δ-Γ-Η-Α-Ζ (δεν είναι αυτή η σωστή σειρά). Όταν τελειώσει το κουίζ θα ανακοινώσω και τις σωστές απαντήσεις.

Αλλά μάλλον είπα πολλά -εμπρός λοιπόν, το χριστουγεννιάτικο διαφημιστικό κουίζ μπορεί να ξεκινήσει!

Απάντηση

Η σωστή απάντηση είναι Ε – Β – Ζ – Α – Δ – Η – Γ

Έχω σημειώσει τα πλήρη στοιχεία δημοσίευσης παραπάνω, τα επαναλαμβάνω εδώ συνοπτικά:

Α – Ηλεκτρικοί λαμπτήρες ΟΣΡΑΜ, 1926

Β – Καπέλα Κασδόνη, 1905

Γ – Καραμέλες Παυλίδου, 1954

Δ – Προφυλακτικά Μπεμπέκα, 1936

Ε – Έπιπλα Βιέννης, 1895

Ζ – Ατμόπλοιο Αργεντίνα, 1914

Η – Σχολικά είδη Αλικιώτη, 1945

Η εφορευτική ανακοινώνει ότι βρέθηκε ένας τελικός νικητής, ο Allu Fun Marx, που βρήκε ολόσωστα τη σειρά κι έτσι με απάλλαξε από το δύσκολο θεωρητικό πρόβλημα του υπολογισμού της καλύτερης προσέγγισης με ελάχιστα τετράγωνα. Η σπαμακόπιτα θα σταλεί οσονούπω. Πάντως, να σημειώσω ότι εξαιρετική επίδοση είχαν επίσης ο Νεοκίντ, ο Αλφρέδος και ο GK1960, καθώς και ο Αεροζόλ με 5 σωστά, ενώ 4 σωστά είχαν: Δύτης των Νιπτήρων, Νατάσσα, Κασσάνδρα, Atheofobos, SpyrosZer, Αχιλλέας Τζάλλας. Όμως υπήρξαν και άλλοι με μία μόνο σωστή θέση, που όμως πλησίασαν πολύ, οπότε ίσως με μια άλλη μέθοδο υπολογισμού να ήταν κι εκείνοι στους διακριθέντες.

Συγχαρητήρια σε όλους και σας ευχαριστώ!

227 Σχόλια προς “Διαφημιστικό χριστουγεννιάτικο κουίζ”

 1. E-B-Z-Α-Γ-Δ-Η. Καλημέρα!

 2. SIMOS said

  Β-Ε-Ζ-Η-Γ-Δ

 3. Μαρίνα said

  Καλημέρα! Ζ-Α-Δ-Ε-Γ-Β-Η.

 4. SIMOS said

  Διορθωση (ξεχασα τους λαμπτηρες )

  Β-Ε-Ζ-Α-Η-Γ-Δ

 5. Νέο Kid Στο Block said

  Kαλή η στάμνα και η βρύση, αλλά καλύτερη θα ήταν αν έλεγε:
  «Φόρα «Μπεμπέκα» και ..μπέκα, χωρίς (ανεπιθύμητη) μπεμπέκα!» 😳
  Για το κουίζ, προσεχώς .. 🙂

 6. Καλημέρα και καλές γιορτές!
  Ε-Β-Γ-Α-Ζ-Δ-Η

 7. Νέο Kid Στο Block said

  E-B-Z-Α-Γ-Η-Δ (Καλημέρα θα πώ, μόνο αν κερδίσω!)

 8. βαρδιανος said

  Ζ-Β-Α-Γ-Ε-Δ-Η

 9. Νέο Kid Στο Block said

  Mην τρώτε τον «παπά» του Νικοκύρη ότι το κουίζ είναι εύκολο.
  Οι δυνατοί συνδυασμοί είναι 7! (εφτά παραγοντικό) = 5040 . Δεν είναι και λίγοι!
  Ακόμη κι αν κάποιος έχει σίγουρα ας πούμε 2 ,ως προς την σειρά τους, πάλι οι δυνατοτητες διαφορετικών διατάξεων είναι
  7!/(7-2)! = 7!/5!= 2520. 🙂

 10. Νέο Kid Στο Block said

  Σόρυ στο τέλος του 9. εννοούσα 7!/(7-5)!= 7!/2!=2520.

 11. sarant said

  9: Είναι σωστό αυτό που γράφεις; 7!/5! δεν κάνει 42; (Που είναι η απάντηση σε όλα, ως γνωστόν)

 12. Κα’μέραααα

  Β-Ζ-Η-Ε-Γ-Α-Δ

  # 9

  Θα έλεγα τσ-τσ-τςςς αλλά λόγω νινέιμ περιορίζομαι σ’ ένα τζ-τζ-τζζζ

 13. άμπρα κατάμπρα, έτοιμο το ξόρκι:
  Ε-Β-Ζ-Α-Δ-Η-Γ

 14. Νέο Kid Στο Block said

  Σόρυ, με σύγχισε πρωί-πρωί ο Γς με τα στατικά του κι αμπερδεύτκα πιδάκι μ!
  Οι Συνδυασμοί των 7 είναι 7!= 5040
  Οι συνδυασμοί των 5 είναι 5!= 120

 15. sarant said

  Ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια και τις πρώτες προσπάθειες!

  Δεν θα πω τίποτα ακόμα φυσικά.

  Θα λείψω για μερικές ώρες, εστέ φρόνιμοι!

 16. spiral architect said

  Kαλημέρα. 🙂
  Z-A-Δ-Γ-Β-Η-Ε
  @9: Έτσι! 😉

 17. skol said

  Λίγο επί της διαδικασίας:
  Το σύστημα βαθμολόγησης που προτείνεις είναι λίγο άδικο.
  Π.χ. Έστω ότι η σωστή λύση είναι η Α-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ-Η και κάποιος δώσει Α-Η-Β-Γ-Δ-Ε-Ζ. Αν δεχτείς ότι αποκλείεται να έχει 6 σωστές τότε θα δεχτείς ότι μόνο μία είναι η σωστή γιατί οι άλλες είναι εκτός θέσης.
  Προτείνω σωστές να θεωρούνται αυτές που είναι σε σωστή θέση σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη και αμέσως επόμενη σωστή (αρχίζοντας την εξέταση από αριστερα προς δεξιά).
  Μια άλλη λύση θα ήταν σαν δείκτης λάθους να θεωρηθεί ο αριθμός των μεταθέσεων που χρειάζονται για να προκύψει η σωστή σειρά. Αλλά ας μην το προχωρήσουμε τόσο!

 18. μήτσκος said

  Β-Ζ-Ε-Γ-Α-Δ-Η

  Σχόλιο επί της διαδικασίας: Οι κανόνες είναι λίγο άδικοι, πχ αν η σωστή σειρά είναι 1-2-3-4-5-6-7, η παντελώς άσχετη απάντηση 7-6-5-4-3-2-1 (με μία σωστή θέση, το 4) κερδίζει έναντι της (εμφανώς καλύτερης) απάντησης 2-3-4-5-6-7-1 (με μηδέν σωστές θέσεις). Δυστυχώς όμως δεν έχω κάτι καλύτερο να προτείνω.

 19. Γς said

  Γ-Ε-Β-Δ-Η-Ζ-Α

 20. Κασσάνδρα said

  E,Β,Ζ,Γ,Α,Η,Δ
  Γιατί οι καρέκλες Βιέννης , μου φάνηκαν παλαιότερες των καπέλλων,και τα προφυλακτικά ,νεώτερα των σχολικών
  ειδών ,μυστήριο!

 21. Στη bet-online στα στοιχήματα με παίζουν με απόδοση 3,5
  Είμαι το απόλυτο φαβορί

 22. Γς said

  Α, λάθος το #19 μου.
  Μπορώ να το αλλάξω;
  Αν ναί:

  Ε-Β-Δ-Η-Γ-Ζ-Α

 23. spiral architect said

  Επειδή από μικρός ασχολούμουν με λαμπάκια και καλώδια και μετέπειτα με τραντζιστοράκια και διόδους και τώρα με καλώδια ισχύος, μετασχηματιστές, αλλά και UTP καλώδια δικτύων και πισιά με ανοικτό κώδικα και βλέποντας την πρώτη διαφήμιση με τους λαμπτήρες ΟΣΡΑΜ της Φωτιστικής κειμένης επί της Αριστείδου 6, 😀 μού ήλθε στο νου ένα ντοκιμαντέρ που είχα παρακολουθήσει κατά το παρελθόν:

  Συνωμοσία του λαμπτήρα και η προγραμματισμένη βραχυβιότητα

  Μέχρι λοιπόν να επιστρέψει ο Νικοκύρης, αναγγέλλοντας μας τον νικητή (δύσκολο με πιθανότητες της τάξεως του επτά παραγοντικού) όσοι ψηφίσατε, δείτε το.

  Γιατί μας τριπάρουν έτσι οι παλιές έντυπες διαφημίσεις; 🙄

 24. Νέο Kid Στο Block said

  Το πρόβλημα της δίκαιας βαθμολόγησης (αν δεν υπάρχει απόλυτος νικήτής/ές) δεν είναι καθόλου εύκολο.
  Δείτε στο πιο κάτω λινκ ακριβώς το ίδιο θέμα για 10 γεγονότα της ιστορίας που πρέπεο να μπουν στη σωστή σειρά από φοιτητές.
  Προσωπικά, νομίζω ότι η ιδέα της »μίνιμουμ απόστασης» από τη σωστή θέση (κάτι αντίστοιχο περίπου με τη «μέθοδο ελαχίστων τετραγώνων») είναι η πιο δίκαια.

  http://www.newton.dep.anl.gov/askasci/gen06/gen06604.htm

 25. Β-Ε-Ζ-Γ-Α-Δ-Η

 26. Νέο Kid Στο Block said

  By the way , στο λινκ του 24. (που σχολιάζουν και καθηγ. πανεπ.) η μέθοδος Νικοκύρη (1 βαθμός ανα σωστή αντιστοιχία γεγονότος/διαφήμισης και χρόνου) θεωρείται η πιο άδικη! :mrgreen:

 27. sh said

  η ‘Αργεντίνα’ με προβλημάτισε ιδιαιτέρως! πως είναι δυνατόν να πέφτει Δευτέρα και στις 7 και στις 10 και στις 17 Μαρτίου;;;
  η δική μου προσπάθεια: Ζ Γ Ε Β Δ Α Η

 28. Γς said

  5:
  >Φόρα “Μπεμπέκα” και ..μπέκα

  Καμιά διαφήμιση της Μπένε-τον για τον κύριο;

 29. μήτσκος said

  27 Sh βραβείο παρατηρητικότητας!

 30. ekon said

  Β-Ε-Α-Ζ-Η-Γ-Δ

 31. atheofobos said

  Β-Α-Ζ-Ε-Δ-Η-Γ

 32. nearxos said

  Ζ-Β-Α-Ε-Γ-Δ-Η

 33. Μαρία said

  Β-Ζ-Ε-Α-Η-Δ-Γ

 34. μήτσκος said

  Β-Α-Ζ-Ε-Λ-Ο-Σ
  Δεν κερδίζει ποτέ. Ούτε και στο κουίζ

 35. Νέο Kid Στο Block said

  Για να μην πολυμπλέξουν τα πράγματα, προτείνω τω Νικοκύρηι τον πιο κάτω τρόπο άρσης ισοβαθμιών.

  Σωστή θέση =7 βαθμοί
  Απόσταση 1 από σωστή θέση = 5
  2 από σωστή = 4
  3 από σωστή = 3
  μεγαλυτερη απόσταση του 3 από σωστή=0

 36. Νέο Kid Στο Block said

  34. Tα πριγκηποκούρελα τραγουδάνε ακόμα!

 37. Patrick Wei said

  Ε-Β-Γ-Ζ-Α-Η-Δ
  Guten Tag

 38. ekon said

  Μια διόρθωση:
  Β-Ε-Ζ-Α-Γ-Η-Δ

 39. Ευαγγελία said

  Β-Ζ-Ε-Α-Γ-Η-Δ ?

 40. Νέο Kid Στο Block said

  To 1924 η 10η και 17η Μάρτη ήταν Δευτέρες…

 41. Β-Ε-Ζ-Δ-Α-Γ-Η

 42. Μια που το κουίζ αναφέρεται στην σειρά των διαφημίσεων νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος βαθμολόγισης είναι να βαθμολογούμε σωστές σειρές 2, 3, 4, 5, 6 ακόμα και 7 κάνοντας κυκλική μετάθεση της σωστής σειράς με τους αντίστοιχους αριθμούς διαιρεμένους μετο πλήθος των θέσεων που χρειάζονται για να μπούν στην σωστή θέση αυξημένο κατά ένα δλδ το αήνουμε ακέραιο αν είναι στην σωστή σειρά, με το 2 αν είναι δίπλα, με το 3 αν απέχει δύο θέσεις από την σωστή κ.ο.κ.
  Παράδειγμα (κυρίως για τους θεωρητικών επιστημών)
  Εστω ΑΒΓΔΕΖΗ η σωστή απάντηση και ΖΗΑΔΒΓΕ μια επιλογή.
  Η επιλογή περιέχει στην σωστή σειρά μια τριάδα (ΕΖΗ) που απέχει μια θέση από την σωστή θέση και μια δυάδα (ΒΓ) που απέχει τρεις θέσεις από την σωστή.
  Αρα παίρνει 3/2 + 2/4 = 2 βαθμούς (άριστα είναι το 7 )

 43. Εννοείται πως οι σειρές ορίζονται με αφετηρία το Α

 44. Λάθος , όχι το Α αλλά το πρώτο γράμμα της σωστής λύσης (στο παράδειγμα είναι το Α )

 45. @27 Προφανώς ο δαίμων του τυπογραφείου έδρασε και σ’ αυτή την διαφήμιση. Και το Φραντζέσκα (θυμάμαι ότι) έφυγε κι αυτό Δευτέρα 17 Μαρτίου

 46. skol said

  35: Είναι δικαιότερη η πρότασή σου. Αλλά έχει μεγάλο υπολογιστικό κόστος.
  Είπαμε να είμαστε δίκαιοι αλλά πάνω από όλα μηχανικοί! 🙂

 47. Voulagx said

  Β,Ζ,Ε,Α,Η,Δ,Γ

 48. ππαν said

  Καλημέρα. Πρέπει να είναι η ανάρτηση με τα πιο σύντομα σχόλια 🙂
  Ακόμη και τον Κιντ συγκρταημένο τον βλέπω, Τζι-πόιντ χαλάς την πιάτσα.

 49. chequechak said

  Ζ-Ε-Β-Α-Γ-Δ-Η

 50. Ηλεφούφουτος said

  Σκέφτομαι φωναχτά: Θα έβαζα τη διαφήμιση με τις καρέκλες παλαιότερη αλλά 75 δραχμές δεν ήταν τεράστιο ποσό για το 19ο αιώνα πριν από την πτώχευση;

  Το πλοίο Κάιζερ Φρ Ιωσήφ φαντάζομαι δεν θα συνέχισε να ταξιδεύει μ αυτό το όνομα μετά τον Α’ ΠΠ.

  Νομίζω ότι για μια διαφήμιση της Μπεμπέκας είχε γίνει λόγος και πάλι εδώ.

  23 Εμένα με τριπάρουν και οι ασπρόμαυρες τηλεοπτικές. http://www.youtube.com/watch?v=izUAVPOXmP4

  Ποιος λέει την ισοβαθμία τάι-μπρέικ; Εγώ στα αγγλικά το έμαθα πρώτα και αργότερα το άκουσα στα ελληνικά σε περιγραφή αγώνα τένις.

 51. ππαν said

  50: Αν ήταν τον 19ο θα έγραφε «Βγέννης» 🙂

 52. Alfred E. Newman said

  Β Ε Ζ Α Δ Η Γ

 53. Νέο Κid said

  Φαφλατού Ππαν, σχολίασες δις και πρόβλεψη δεν έκανες! Μήπως νηστεύεις; η σπαμπάη του Νικ. είναι νηστίσιμη βρε κορόιδο,παίξε! Σου προτείνω να ακολουθήσεις τις επιλογές μου. Γκανιάν!! (ασε που αμα γυρίσει κεφάτος ο Νικ, προβλέπω σπάμπάης για όλους όσοι ψήφισαν! Τι διάλο; αύριο τέτοια ωρα θα είμαστε μπάρμπεκιου)

 54. Ηλεφούφουτος said

  Λοιπόν, η πρότασή μου:
  ΒΕΖΑΓΔΗ

  Μοιάζει με επώνυμο (ο κύριος Βεζαγδής).

 55. cronopiusa said

  Ζ – Α – Δ – Ε – Η – Γ- Β

  Και η διαφήμιση της ημέρας:
  Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ διαφημίζει στα ελληνικά τις καραμέλες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

  και TSUNAMI BLANCO

 56. Ηλεφούφουτος said

  Από μια ματιά που έριξα στα περί ατμοκίνητων εργοστασίων στην Ελλάδα διαπιστώνω ότι μετά το 1890 ένα τέτοιο χαρακτηριστικό δεν θα ήταν και πολύ αξιοδιαφήμιστο.

  Παίρνοντας δεδομένο ότι η διαφήμιση της Μπεμπέκας ειναι προπολεμική, βλέπω από τη γλώσσα της πώς σε σχέση με το σήμερα αλλού νίκησε η λόγια και αλλού όχι.
  Τη μεν βρύση τη βάζει στην καθομιλουμένη τριτόκλιτη (σα να λέμε, πληθ. οι βρύσεις), χρησιμοποιεί όμως επανειλημμένα το παράδοξο σήμερα «κοντρολαρισμένο» αντί «ελεγμένο». Μου θύμισε το «κομπλεταρισμένη σειρά βιβλίων» που γράφει ο Λαπαθιώτης σε μια επιστολή του, εκεί που θα λέγαμε σήμερα «πλήρης» ή «ολοκληρωμένη».

 57. Γς said

  55:
  ναι ωραίος, σκέφτηκα και εγώ να το αναρτήσω,
  Σαν κυπραίικα δεν ακούγονται τα ελληνικά του.
  Τι σου είναι τα γονίδια; Η ροή τους από Λίβανο, Κύπρο, Εσπάνια. Φοίνικες, ¨ελληνες…

 58. aerosol said

  B-E-Z-A-Δ-H-Γ

 59. Ε-Β-Α-Ζ-Γ-Η-Δ

 60. spiral architect said

  @56: Η χρήση ατμού στην ξυλουργική και στην επιπλοποιία κάμπτει σχετικά εύκολα τα *ισόβενα ξύλα.
  * = ξύλα με ομαλά νερά.
  Πιθανόν το εργοστάσιο να είχε κάποια κάποια ατμογεννήτρια με κωκ, αλλά να μην είχε ρεύμα..

 61. Αγγελος said

  Η διαφήμιση των υπερωκεανείων είναι του 1914. Τότε έπεφταν Δευτέρα — με το παλιό βεβαίως ημερολόγιο — οι 10 και 17 Μαρτίου. Για τις άλλες δεν ξέρω και δεν ψηφίζω (ακόμα!)

 62. Αγγελος said

  75 δραχμές επί Γεωργίου Α΄ ήταν 3 χρυσές λίρες — ποσό μεγάλο βέβαια, αλλά όχι υπερβολικό για δώδεκα τορνευτές καρέκλες. Αντιθέτως, για μετά την κατάρρευση της δραχμής (με τη Μικρασιατική Καταστροφή), που η λίρα πήγε 375 δραχμές, είναι πολύ μικρό το ποσό. Πρέπει και των καρεκλών η διαφήμιση να είναι πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 63. spyroszer said

  Ε. τέλη 19ου αιων.
  Β. 1906-07.
  Ζ. 1914, (και ήταν και τότε Δευτέρα 10 Μάρτη).
  Γ. αυτό με τα άρθρα που γράφανε αντί για οι η «η νέες καραμέλες», ήταν νομίζω δεκαετία 20-30
  Α. το κείμενο της Όσραμ μου φαίνεται εποχής Μεταξά, λίγο προπαγανδιστικό, αν και η οσραμ διαφημίζε από πολύ παλιά λαμπτήρες
  Η. Του Αλικιώτη μου φαίνεται εμφυλιακής ή μετεμφυλιακής περιόδου (σχολικά επεισόδια)
  Δ. Μπεμπέκα

 64. Νέο Kid Στο Block said

  Προτείνω όσοι εμφανίζονται και δεν ψηφίζουν ,όπως η Ππαν και ο Άγγελος, να μηδενίζονται από την εφορεφτική! Είναι αρκυορούντες και ελλοχεύοντες για χίντια κλπ και θα ψηφίσουν την υστάτη ,αυξάνοντας τα τσανς τους.
  Εντάξει, ο Άγγελος να μη μηδενιστεί γιατί έδωσε ουσιώδη χίντια ,αλλά η Ππαν πάραυτα!

 65. Liarak said

  ΕΓΒΖΑΔΗ

 66. Αγγελος said

  ΒΕΓΖΑΗΔ

 67. tsatsar said

  Ε-Β-Ζ-Η-Γ-Α-Δ

 68. Η δική μου ψήφος:

  Ε – Α – Ζ – Β – Γ – Η – Δ

  Να πω και λίγα λόγια για τις σκέψεις που με οδήγησαν σ’αυτήν την επιλογή.

  Ε: Τα έπιπλα Βιέννης είναι κτγμ σίγουρα η παλαιότερη. Διαφημίζει το γεγονός ότι το εργοστάσιο είναι ατμοκίνητο, άρα σίγουρα δεν υπάρχει ακόμα εκτεταμένη ηλεκτροδότηση της χώρας. Βεβαίως θα υπήρχαν ατμοκίνητα εργοστάσια για αρκετό καιρό μετά την διαθεσιμότητα του ηλεκτρισμού, αλλά πολύ αμφιβάλω για το αν θα το διαφήμιζαν. Εικάζω ότι η διαφήμιση αυτή είναι αρκετά πριν το 1900.

  Α: Οι ηλεκτρικοί λαμπτήρες σ’αυτή τη διαφήμιση δεν διαφημίζονται ως καλύτεροι από άλλους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, αλλά ως καλύτερη λύση φωτισμού απ’ότι οι γκαζόλαμπες και τα καντήλια. Άρα μιλάμε για μια εποχή που ναι μεν μπορεί ο κάθε αστός να βάλει ηλεκτρισμό σπίτι του αν το θελήσει (άρα οι μεγάλες πόλεις έχουν σίγουρα εκτενές δίκτυο), αλλά ακόμα δεν το έχουν τολμήσει όλοι, λόγω ίσως του αρχικού κόστους εγκατάστασης. Οπότε βρισκόμαστε σε μεταγενέστερη εποχή από το Ε. Χρονολογία που υποθέτω: 1900-1910.

  Ζ: Το ατμόπλοιο χρονολογήθηκε επακριβώς στο 1914.

  Τώρα, τα υπόλοιπα ουσιαστικά είναι τυχαία μαντεψιά. Απλά βάζω πρώτα τα καπέλα Κασδόνη, ως το πιο παλιομοδίτικο αντικείμενο, και τα προφυλακτικά τελευταία, ως το πιο μονδέρνο! 🙂

  Καλημέρα, και καλή επιτυχία σε όλους!

 69. alexandros_a said

  Α-Ζ-Δ-Β-Γ-Ε-Η

 70. alexandros_a said

  διόρθωση λόγω του ατμοκίνητου επιπλοποιείου που δεν το είχα προσέξει (ευχαριστώ σχ.68)

  Ε-Α-Ζ-Δ-Β-Γ-Η

 71. oikodomos said

  Καλημέρα!

  «Σαν δεν κρατούν τα πόδια σου μην κάνεις τον Γκιουλέκα
  προτίμα ένα και καλό κι όχι σπασμένα δέκα.
  Και μην πιστεύεις θηλυκό, μακριά απ’ τη γυναίκα
  εκτός πια αν στην τσέπη σου υπάρχει μια… «Μπεμπέκα»!»

  Καλή δύναμη!

 72. βαρδιανος said

  Β-Ε-Ζ-Γ-Α-Δ-Η

 73. Αντιφασίστας said

  Ζ-Ε-Β-Α-Γ-Δ-Η
  Σ-Π-Ρ-Ω-Ξ-Ι-Μ-Ο και με την Παναχαϊκή; Ε-Λ-Ε-Ο-Σ!

 74. Γς said

  Μπεμπέκα και μπεμπέκα. Σταματήστε πιά!
  Ολοι ξέρουμε για τη Μπεμεκα.
  Μόνο εγώ δεν ήξερα. Εβλεπα ζευγαράκια να μπαινοβγαίνουν στα δέντρα απέναντι, αλλά σιγά μην το συσχέτιζα με αυτά τα περίεργα πράγματα που ήταν διάσπαρτα εκεί.
  -Ετσι λοιπόν κραδαίνοντας ένα από δαύτα ρωτάω τον πατέρα μου.
  -Τι είναι αυτό;
  -Αυτό; Λάστιχο!
  -Λάστιχο; Τι λάστιχο;
  -Λάστιχο…αυτοκινήτου!
  Και μου εξήγησε ότι υπάρχει μέσα μια σαμπρέλα και πιο μέσα αυτό που κρατούσα.
  Και ότι είναι τόσο μέσα γιατί δεν πρέπει να το πιάνουμε.
  Αν σας πω ακόμη και τώρα, όταν αλλάζω ρεζέρβα, τον θυμάμαι…

 75. μήτσκος said

  Στις λάμπες, κάτω κάτω στο πλαίσιο γράφει «ΑΝΑΤΟΛΗ». Υπάρχει μια εφημερίδα στο νομό Λασιθίου με αυτό το όνομα, η οποία ιδρύθηκε το 1932. Δεν κόβω το λαιμό μου ότι είναι η ίδια «ανατολή», μπορεί να υπήρχαν και άλλες.

 76. τυφλόμυγα said

  #68, Στελιώ, Osram was founded in 1919 by the merger of the lighting businesses of Auergesellschaft, Siemens & Halske and Allgemeine Elektrizitäts-Gesellschaft (AEG).

  Σε κάποιο επεισόδιο του Πύργου του Ντάουτον δείχνει τους ευγενείς να αντιμετωπίζουν με καχυποψία τις λάμπες και το ηλεκτρικό ρεύμα λίγο πριν την έναρξη του Α’ ΠΠ. Και σκέψου, μιλάμε για Άγγλους ευγενείς.

  Στο Ε και το Ζ συμφωνώ, αλλά αν δεν βγάλω άκρη με τις σοκολάτες Παυλίδη σώθηκα. 😦
  Μου βγάλανε το λάδι οι άτιμες. 👿

 77. freierdenker said

  Ε – Α – Β – Ζ – Δ – Γ – Η

 78. Γς said

  74:
  Βέβαια σήμερα όλοι ξέρουμε απ αυτά

 79. Γς said

  Κι ο Τηλεγραφητής ψήφισε σαν ετεροδημότης/

  Τηλεγραφιτής

  Εδώ.

 80. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

 81. mihm said

  Καλησπέρα, άσχετο με το κουίζ, διότι βαριέμαι να λάβω μέρος, αλλά έψαξα για διαφημίσεις και βρήκα κάποιες του Μποστ:

  http://ithaque.gr/palies-diafimiseis-mpost/

 82. HAL9000 said

  Ε-Β-Ζ-Γ-Η-Α-Δ

 83. Νέο Kid Στο Block said

  Nικοκύρη μου καλέ, κομπιουτεράκι για linear fitting of data. (least- squares) , για άρση ισοβαθμιών με τη μέθοδο ελαχίστων τετραγώνων.
  Δεν πειράζεις τίποτε,απλώς πατάς εκεί που λέει Data . Aνοίγει ένα παραθυράκι input data.
  Αντιστοίχισε τα A B Γ Δ Ε Ζ Η στα 1 2 3 4 5 6 7
  Ας υποθέσουμε ότι η νικήτρια στήλη είναι Η Ζ Ε Δ Γ Β Α ήτοι 7 6 5 4 3 2 1
  Η πρώτη στήλη στα input είναι τα x (7 6 5 4 3 2 1)
  Τα δεύτερα είναι τα y (σειρά παίκτη)
  Έτσι αν κάποιος τα πετυχει όλα σωστά θα βάλεις τα ζευγάρια
  7 7 (αφήνεις πάντα space μεταξύ των τιμών και αλλάζει; σειρά με έντερ)
  6 6
  5 5
  4 4
  3 3
  2 2
  1 1
  Πατάς Submit .
  Bγάζει ραπόρτο Output.
  Όποιος έχει R- squared = 1 (όπως στο άνω παράδειγμα) είναι ο μεγάλος νικητής και κερδίζει σπαμακόπιτα κατά της πλανητικής καταστροφής.
  Και μετά όσοι είναι κοντύτερα στο R=1 (ή έχουν το μικρότερο standard deviation) (π.χ ο 0,93 τρώει τη σπαμακόπιτα από τον 0,92) 🙂
  ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν κάποιος τα έχει ακριβώς ανάποδα 1 2 3 4 5 6 7 βγάζει R=1 (μηδένισέ τον!)

  http://www.shodor.org/chemviz/tools/regressionjava/index.html

 84. @76: Ωστε το 1919, ε; Σ’ευχαριστώ Τυφλόμυγα!!! 🙂

  Αλλάζω επομένως τη συμμετοχή μου σε:

  Ε – Ζ – Α – Β – Γ – Η – Δ

 85. GK1960 said

  Αφού οι διαφημίσεις απλώνονται σε 69 χρόνια, υποθέτω ότι η πρώτη πρέπει να είναι της δεκαετίας του 1890 (1891-1900) και η τελευταία της δεκαετίας του 1950 (1951-1960).
  Ως πιο πρόσφατη τοποθετώ τα σχολικά είδη. Το ντύσιμο των παιδιών, το στήσιμο της τάξης και ο καταναλωτισμός που υπαινίσσεται δείχνουν οικονομική ανάκαμψη, άρα εκεί γύρω στα τέλη των 50ς αρχές των 60ς .
  Ως παλαιότερη, υποθέτω ότι είναι αυτή για τις καρέκλες (αν και παίζουν και τα καπέλα, όπου το ενδυματολογικό στυλ παραπέμπει στο τέλος του 19ου).
  Το ΑΡΓΕΝΤΙΝΑ έχει ήδη τοποθετηθεί στη δεκαετία του 1910.
  Το χτένισμα των κυριών στην πρώτη σειρά της διάλεξης του καθηγητού OSRAM, είναι αυτό της belle époque, άρα στη δεκαετία 1920-30.
  Τα προφυλακτικά είναι ακόμη από φυσικό υλικό (καουτσούκ) και συνεπώς μάλλον προπολεμικά (1930-40).
  Μένουν οι καραμέλες που θα έλεγα ότι είναι πιο κοντά στο 1950.
  Συνεπώς η σειρά που προτείνω είναι Ε-Β-Ζ-Α-Δ-Γ-Η

 86. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Πῶς γίνεται ἡ 7η καὶ ἡ 17η Μαρτίου νὰ πέφτουν ἀμφότερες ἡμέρα Δευτέρα;

  ΒΖΓΑΔΕΗ

 87. @83: Πολύ ωραία σκέψη και απλή στην υλοποίηση! Μπράβο Νιουκιντ! 🙂
  Όμως, το γεγονός ότι το ακριβώς ανάποδο βγάζει πάλι R = 1, είναι σημαντικό μειονέκτημα. Και φυσικά δεν ισχύει μόνο στην ακραία περίπτωση που κάποιος τα έβαλε τελείως ανάποδα. Ισχύει αναλογικά και στις ενδιάμεσες! Δηλαδή η σειρά κάποιου συμμετέχοντος μπορεί να βγάλει R = 0,93 επειδή είναι πιο κοντά στην ανάποδη, ενώ κάποιου άλλου να βγάλει R = 0,91 επειδή είναι κοντά στην σωστή, αλλά όχι τόσο όσο η προηγούμενη στην ανάποδη!

  Άρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί! 😦

 88. Νέο Kid Στο Block said

  83. Για αποφυγή παρεξηγησεων μόνο αν η νικήτρια στήλη είναι 7 6 5 4 3 2 1 ή 1 2 3 4 5 6 7 βγάζει και η αντίστροφη σειρά απόλυτη συχέτιση (R-sq=1). Όχι γενικά. Άλλα καλύτερα αγνόησέ το τελείως αυτό. Σιγά μην είναι στη σειρά 1,2,3.. 🙂

 89. Νέο Kid Στο Block said

  Ωχ! Έχεις δίκιο ρε συ Στέλιο!
  Άρα νικοκύρη, χαρτάκι διαφανές-ζελατίναμε τη νικήτρια στήλη σε κουτάκια.
  Πάνω από τις επιλογές. Όπου ταυτίζονται 7 πόιντς . Όπου απέχει από το σψστό μία θέση μπρος -πίσω 5 πόιντς και τελειώνει η ιστορία. 🙂

 90. Ε Β Ζ Γ Α Η Δ

 91. Νέο Kid Στο Block said

  Aν και αν το φιλοσοφήσουμε λίγο Στυλιανέ, η μεγαλύτερη συσχέτιση (σαν απόλυτο μέγεθος, πιο κοντά στην σχετική θεση you know what I mean) ίσως δίκαια να έπρεπε να αμοιφθεί περισσότερο. Δηλαδή στο παράδειγμα της νικητριας στηλης 7 6 5 4 3 2 1 ο 1 2 3 4 5 6 7 έχει πετύχει σωστά ΟΛΕΣ τις σχετικές θέσεις. Ενώ ας πούμε 0 7 6 2 5 1 3 4 πέτυχε τα πιο παλιά και μετά το χάος. 🙂

 92. Αντιφασίστας said

  Από πού τις ξέθαψε ο Νικοκύρης; Ούτε στο Παλιατζίδικο Αναμνήσεων δεν τις βρίσκεις:
  http://to-paliatzidiko.blogspot.gr/2012/05/blog-post_06.html

 93. τυφλόμυγα said

  Έχω πελαγώσει. 😦 Επειδή δεν είχα ιδέα γκούγκλισα.

  Το ατμόπλοιο Αργεντίνα ναυπηγήθηκε το 1913 (πίνακας στο κάτω μέρος, σκρολάρετε λίγο). Οπότε δεκαετία του 1910 για το Ζ.

  Για τα καπέλα του Β. Κασδόνη βρήκα ότι τα διαφήμιζε ο Σουρής κι ότι -ο Β.Κ.- πέθανε το 1900.

  Ο Γ. Σουρής στο «Ημερολόγιο του Ρωμηού» είχε αναλάβει να διαφημίζει ένα άλλο καπελάδικο: «Εκείνο το κατάστημα Βασίλη του Κασδόνη όπου στο σπίτι βρίσκεται του Λάμπρου αποκάτω…
  Άρα το Β πηγαίνει πίσω στον 19ο αιώνα σίγουρα.

  Για τα προφυλακτικά Μπεμπέκα βρήκα μόνο αυτό http://tinyurl.com/bt3br99. Σίγουρα βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1930.

  Βρήκα ένα επιστολόχαρτο των καταστημάτων Γεωργιάδου & Σέκερη του 1900. Έχουμε δύο επιλογές για τον 19ο αιώνα. Ποια είναι παλιότερη όμως, τα καπέλα ή οι καρέκλες; 😦

  Για τα σοκολατάκια δεν βρήκα τίποτα. Θα μπορούσαν να είναι στην 3η, 4η, 5η ή 6η θέση.

  Για τις λάμπες τα είπα παραπάνω και τα σχολικά πιστεύω ότι είναι τα πιο πρόσφατα.

  E – B – Z – Γ – Α – Δ – Η

  Ούτε για τα δύο πρώτα είμαι σίγουρη (μπορεί να είναι πρώτα το Β και μετά το Ε), ούτε σε ποια θέση ακριβώς πρέπει να μπουν οι λάμπες ή τα σοκολατάκια. Μη σας πάρω στο λαιμό μου. 🙂

 94. Δ/Β/Γ/Α/Ζ/Ε/Η… Καλημέρα!

 95. sarant said

  Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και τις συμμετοχές!

  Για να πω την αλήθεια, κι εγώ είχα σκεφτεί τα ελάχιστα τετράγωνα, και αναγνωρίζω πως η μέθοδό μου είναι μπακάλικη, ΑΛΛΑ αν βρεθεί νικητής τότε ασφαλώς αυτός θα κέρδιζε και με τις άλλες μέθοδες, έτσι δεν είναι; Οπότε, ας περιμένουμε.

  Για τις ρεκλάμες του Μποστ,. έχουμε κι εδώ:
  https://sarantakos.wordpress.com/2011/03/04/mpostreklam/

  75: Να δώσω ένα χιντ, υποψιάζομαι βάσιμα πως το «Ανατολή» είναι το όνομα της διαφημιστικής εταιρείας.

 96. ady said

  27: Τρομερή παρατηρητικότητα! Προφανώς εννοεί 10,17 Μαρτίου και 7 Απριλίου..

 97. zou said

  Ε-Α-Ζ-Β-Γ-Δ-Η

 98. sarant said

  Τα σχόλια 94, 96 και 97 τα είχε τσακώσει, επί πολλές ώρες, η σπαμοπαγίδα. Τα απελευθέρωσα και άλλαξα τη χρονοσήμανσή τους για να μη χαλάσει η σειρά.

 99. @89,94: Νομίζω πως η λύση για την βαθμολόγηση των νικητών είναι η εξής:

  Έστω Θα, Θβ, Θγ κτλ η θέση της κάθε διαφήμισης στην σωστή σειρά.
  Δηλαδή αν η σωστή σειρά είναι π.χ. η δικιά μου πρόταση (Ε – Ζ – Α – Β – Γ – Η – Δ), έχουμε Θα=3, Θβ=4, Θγ=5, Θδ=7, Θε=1, Θζ=2, Θη=6.

  Έστω τυχαία συμμετοχή που δίνει τις θέσεις Θα’ , Θβ’ , Θγ’, Θδ’, Θε’, Θζ’, Θη’ στις αντίστοιχες διαφημίσεις.

  Ορίζουμε ως Μέτρο Αποτυχίας της συμμετοχής, ΜΑ, το άθροισμα των τετραγώνων των αντίστοιχων διαφορών:
  ΜΑ = (Θα-Θα’) ^2 + (Θβ-Θβ’) ^2 + … + (Θη-Θη’)^2

  Η συμμετοχή με το ελάχιστο ΜΑ κερδίζει! 🙂

  Νομίζω πως τα αποτελέσματα που θα προκύψουν έτσι είναι απολύτως λογικά:

  Προφανώς, κάποιος που θα πετύχει ακριβώς την σωστή σειρά, βγάζει ΜΑ=0, η ακριβώς αντίθετη βγάζει 36+25+16+9+4+1+0 = 91, κάποιος που έβαλε το πρώτο τελευταίο αλλά όλα τα άλλα στη σωστή σειρά θα βγάλει 36+1+1+1+1+1+1 = 42, μεγάλο πάλι μεν, αλλά τρώει λάχανο αυτόν που τα’βαλε ανάποδα. Και φυσικά κάποιος που πέτυχε σχεδόν τα πάντα σωστά, αλλά με μία λανθασμένη αντιμετάθεση, θα έχει μόλις 2 βαθμούς ποινής! 😉

 100. Τα «καμπυλοειδή έπιπλα συστήματος Βιέννης» αναφέρονται στην επινόηση του Γερμανοαυστριακού Michael Thonet, που φυσικά είναι του 19ου αιώνα και δεν βοηθάει στο κουΐζ.
  Οι παλιότερες απ’ αυτές τις καρέκλες αποτελούν μουσειακό έκθεμα. Η εταιρεία με το όνομά του υπάρχει ακόμα.

 101. @99: Μια διόρθωση, γιατί βιάστηκα λιγάκι: η τελείως ανάποδη συμμετοχή βγάζει ΜΑ = 36 + 16 + 4 + 0 + 4 + 16 + 36 = 112 🙂

 102. voulagx said

  Στελιο και Νιουκιντ, η μεθοδος του προ-πο ειναι η πιο απλη. Κερδιζουν τα 7αρια (1000 σπαμ/τες) τα 6αρια (100 σπαμ/τες) και τα 5αρια ( απο μια σπαμακοπιτα).

 103. τυφλόμυγα said

  ΑΛΛΑ αν βρεθεί νικητής τότε ασφαλώς αυτός θα κέρδιζε και με τις άλλες μέθοδες, έτσι δεν είναι;

  Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει μαντέψει σωστά; 😦

 104. Νέο Kid Στο Block said

  Σωστός ο Βουλάγξ!
  Να επαναφέρω (πριν αποχωρήσω για κάτι γενέθλια όπου θα φάω σπανακόπιτες ,αναροπιτες και άλλα εκλεκτά εδέσματα!:lol: ) την πρόταση να πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες σπαμακόπιτες (ακόμη και η Ππαν ! τι μεγαλόψυχος και πονεσιάρης που είμαι..με θαυμάζω!!) ακόμη και η μη συμμετέχοντες (όπως οι Ρογηρος, Ιμμόρ, Νικόλας, Πωλ Νιούμαν, παπούλης και λοιποί γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι).
  Αν δεν φτάνουν Νικοκύρη για όλους, κόψε τη σπαμακόπιτα του Γουσού σε μερίδες και μοίρασέ τη στους υπόλοιπους!):mrgreen:

 105. ππαν said

  Ευχαριστώ πολύ για την γενναιοδωρία σου, εγώ έχω ήδη φάει δυο σπαμακόπιτες διότι έχω βαρεθεί να κερδίζω στους διαγωνισμούς 🙂
  Καλή όρεξη!

 106. apologia pro sua vita said

  ΕΒΑΖΗΓΔ

  κι ευχαριστούμε

 107. ππαν said

  Β-Ε-Ζ-Α-Δ-Γ-Η

 108. Νέο Kid Στο Block said

  107. Oυυυυυ!! (εσύ είσαι που δεν καταδέχεσαι τις σπαμακόπιτες γιατί τις έχεις χορτάσει;) 😆
  ΥΓ.Αλλάζω και παίρνω την επιλογή του Δύτη των νιπτήρων.

 109. Χα! ζηλιάρη! να μου πάρεις τη σπαμακόπιτα πας ε;

 110. ππαν said

  Θα σου εξηγήσωτι έγραψα γιατί σα να θυμάμαι πωςδυσκολεύεσαι :): Προσωπικά, δεν θέλω την γενναιόδωρη προσφορά σπαμακόπιτας διότι την έχω ήδη. Αυτό σημαίνει πως έχω ήδη κερδίσει σε κουΐζ. Εσύ;

 111. Κι εγώ έχω πάρει σπαμακόπιτα, αλλά ποιος λέει ότι θα είναι η ίδια;

 112. ππαν said

  Σωστό. Δύτη. Μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους του επιπέδου μου, πρωταθλητές δηλαδή. Αν και σημασία έχει η συμμετοχή, μην το ξεχνάμε. Εγώ μια φορά που ξανακέρδισα (το δεύτερο βραβείο, ομολογώ) ήταν η ίδια.

 113. ππαν said

  Πολύ νόστιμη σπαμακόπιτα, να το τονίσω!
  Καλή επιτυχία σε όλους και όλες! Ας κερδίσει το ποδόσφαιρο!

 114. Γ-Β-Ε-Ζ-Α-Δ-Η

  Λες να πρόφτασα;

 115. ππαν said

  Δεν θα κάνουμε ένσταση, μέρες που είναι.

 116. Πρόφτασες-δεν πρόφτασες, το ξέρουμε το αποτέλεσμα, ως συνήθως θα κερδίσει ο Αλφ.

 117. ππαν said

  Μην ξύνεις πληγές!

 118. @116 Εδώ που τα λέμε, σκέφτηκα ν’ αντιγράψω τη σειρά του 😉

 119. @115 Καλά μην παίρνει όρκο για όλους 🙂

 120. ππαν said

  Μμ τώρα που την βλέπω μάλλον θα κερδίσει. Κι εγώ προβληματίστηκα για τα δυο τελευταία!
  Σπολλάτη, Αλφρεντ!

 121. @68 Στέλιο, το ατμόπλοιο είναι του ’13 όχι του ’14

 122. Η εφορευτική μας αφήνει σε αγωνία.

 123. @120 Ακόμα δεν τον είδαμε και Αλφρεντ τονε βγάλαμε 🙂

 124. ππαν said

  Μα αφού κέρδισε! 🙂

 125. Που ρε παιδιά; Ανακοινώθηκαν μυστικά τ’ αποτελέσματα; 🙂

 126. ππαν said

  Έχουμε ένστικτο, είναι κι ο Άλφρεντ, ε, απλή επαγωγή

 127. Εγώ θέλω να το δω και γραμμένο. 🙂
  Νίκο Νίκο είσ’ εδώ;

 128. Η Ππαν δικαιούται και Ππανακόπιτα εκτός συναγωνισμού, για την ήδη πολυετή προσφορά της στο ιστολόγιο (κάτι σαν lifetime achievement award – να προστεθεί στην λίστα). 🙂

 129. άσε, όλα στημένα είναι

 130. ππαν said

  128: Θα δουλευόματσε κι αναματαξύ μας,. Μιχάλη; 🙂 🙂

 131. sarant said

  Aνακοινώνεται από την εφορευτική επιτροπή ότι
  α) Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε μισή ώρα, επειδή η επιτροπή πρέπει να πάει να δει τους αλγορίθμους της κόρης της
  β) Υπάρχει τουλάχιστον ένας νικητής
  γ) Μπορείτε να συνεχίσετε να ψηφίζετε

 132. Το σημαντικό είναι ότι δεν είμαι εκπρόθεσμη 🙂

  @130 Ε, μα αυτά έχουν γούστο 😉

 133. @121: Α, για να σου πω εσένα, έχω γράψει κοτζάμ κατεβατά, κοτζάμ σονέτα, και το μόνο που βρήκες άξιο λόγου να μου απευθυνθείς είναι ότι το πλοίο είναι του 13; ε; Παλιοκόριτσο! 😛
  (και επι της ουσίας, το πλοίο βεβαίως ήταν κατασκευής 13, η διαφήμιση όμως είναι του 14 γιατί εκεί ταιριάζουν οι ημερομηνίες! 😉 )

  @129: Αν δεν κερδίσω συμφωνώ απόλυτα. 😀

 134. Η εφορευτική επιτροπή ψηφίζει ΔΕ ΒΓΑΖΗ αποτελέσματα!

 135. ππαν said

  134: Ας κλεισουν οι κάλπες, μόλις κέρδισε ο Μιχάλης!

 136. τυφλόμυγα said

  Μπορούμε να ψηφίσουμε ξανά χωρίς να ακυρωθεί η πρώτη προσπάθεια;

  Αν ναι, η επιλογή E–B–Z–Γ–Α–Δ–Η μπορεί να είναι και Β–Ε –Z–Γ–Α–Δ–Η.
  Το έγραψα και πριν ότι δεν είμαι σίγουρη για τη σωστή σειρά στα δύο πρώτα γράμματα.

  Αν η δεύτερη επιλογή ακυρώνει την πρώτη, παραμένω στην αρχική μου επιλογή. Δεν ξαναψηφίζω.

 137. Το θέμα της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του κουΐζ είναι αρκετά ενδιαφέρον από θεωρητική και υπολογιστική άποψη. Υπάρχουν διάφορα μέτρα για sequence sortedness, όπως πόσες αντιμεταθέσεις χρειάζονται για να μετασχηματισθεί μια ακολουθία σε μίαν άλλη, πόσα στοιχεία μπορούν να διαγραφούν από δύο ακολουθίες ώστε να συμπέσουν, κ.α.. Ο υπολογισμός είναι λίγο φασαρία – αργότερα.

 138. Γς said

  Δύτης Των Νιπτήρων EBZΑΓΔΗ
  SIMOS ΒΕΖΑΗΓΔ
  Μαρίνα ΖΑΔΕΓΒΗ
  Gpointofview ΒΖΗΕΓΑΔ
  Μανωλάς Εμμανουήλ ΕΒΓΑΖΔΗ
  Νέο Kid Στο Block EBZΑΓΗΔ
  Allu Fun Marx ΕΒΖΑΔΗΓ
  Βαρδιανος ΖΒΑΓΕΔΗ
  Spiral Architect ZAΔΓΒΗΕ
  Μήτσκος ΒΖΕΓΑΔΗ
  Κασσάνδρα EΒΖΓΑΗΔ
  Γς ΕΒΔΗΓΖΑ
  Ένας Στρατολάτης ΒΕΖΓΑΔΗ
  Ekon ΒΕΑΖΗΓΔ
  Atheofobos ΒΑΖΕΔΗΓ
  Nearxos ΖΒΑΕΓΔΗ
  Μαρία ΒΖΕΑΗΔΓ
  Μήτσκος ΒΑΖΕΛΟΣ
  Patrick Wei ΕΒΓΖΑΗΔ
  Ekon ΒΕΖΑΓΗΔ
  Ευαγγελία ΒΖΕΑΓΗΔ
  Drsiebenmal ΒΕΖΔΑΓΗ
  Voulagx ΒΖΕΑΗΔΓ
  Chequechak ΖΕΒΑΓΔΗ
  Alfred E. Newman ΒΕΖΑΔΗΓ
  Ηλεφούφουτος ΒΕΖΑΓΔΗ
  Cronopiusa ΖΑΔΕΗΓΒ
  Aerosol BEZAΔHΓ
  Τεμπελόσκυλο ΕΒΑΖΓΗΔ
  Liarak ΕΓΒΖΑΔΗ
  Αγγελος ΒΕΓΖΑΗΔ
  Tsatsar ΕΒΖΗΓΑΔ
  Στέλιος ΕΑΖΒΓΗΔ
  Alexandros_a ΑΖΔΒΓΕΗ
  Alexandros_a ΕΑΖΔΒΓΗ
  Βαρδιανος ΒΕΖΓΑΔΗ
  Αντιφασίστας ΖΕΒΑΓΔΗ
  Freierdenker ΕΑΒΖΔΓΗ
  Τηλεγραφιτής ΖΒΕΑΗΓΔ
  HAL9000 ΕΒΖΓΗΑΔ
  Στέλιος ΕΖΑΒΓΗΔ
  ?χιλλέας Τζάλλας ΕΒΖΓΑΗΔ
  Τυφλόμυγα EBZΓΑΔΗ
  George Mantz ΔΒΓΑΖΕΗ
  Zou ΕΑΖΒΓΔΗ
  Apologia Pro Sua Vita ΕΒΑΖΗΓΔ

 139. Γς said

  BEZAΔHΓ Aerosol
  ΕΑΖΔΒΓΗ Alexandros_a
  ΒΕΖΑΔΗΓ Alfred E. Newman
  ΕΒΖΑΔΗΓ Allu Fun Marx
  ΕΒΑΖΗΓΔ Apologia Pro Sua Vita
  ΒΑΖΕΔΗΓ Atheofobos
  ΖΕΒΑΓΔΗ Chequechak
  ΖΑΔΕΗΓΒ Cronopiusa
  ΒΕΖΔΑΓΗ Drsiebenmal
  ΒΕΑΖΗΓΔ Ekon
  ΒΕΖΑΓΗΔ Ekon
  ΕΑΒΖΔΓΗ Freierdenker
  ΔΒΓΑΖΕΗ George Mantz
  ΒΖΗΕΓΑΔ Gpointofview
  ΕΒΖΓΗΑΔ HAL9000
  ΕΓΒΖΑΔΗ Liarak
  ΖΒΑΕΓΔΗ Nearxos
  ΕΒΓΖΑΗΔ Patrick Wei
  ΒΕΖΑΗΓΔ SIMOS
  ZAΔΓΒΗΕ Spiral Architect
  ΕΒΖΗΓΑΔ Tsatsar
  ΒΖΕΑΗΔΓ Voulagx
  ΕΑΖΒΓΔΗ Zou
  ΒΕΓΖΑΗΔ Αγγελος
  ΖΕΒΑΓΔΗ Αντιφασίστας
  ΕΒΖΓΑΗΔ Αχιλλέας Τζάλλας
  ΖΒΑΓΕΔΗ Βαρδιανος
  ΒΕΖΓΑΔΗ Βαρδιανος
  ΕΒΔΗΓΖΑ Γς
  EBZΑΓΔΗ Δύτης Των Νιπτήρων
  ΒΕΖΓΑΔΗ Ένας Στρατολάτης
  ΒΖΕΑΓΗΔ Ευαγγελία
  ΒΕΖΑΓΔΗ Ηλεφούφουτος
  EΒΖΓΑΗΔ Κασσάνδρα
  ΕΒΓΑΖΔΗ Μανωλάς Εμμανουήλ
  ΒΖΕΑΗΔΓ Μαρία
  ΖΑΔΕΓΒΗ Μαρίνα
  ΒΖΕΓΑΔΗ Μήτσκος
  EBZΑΓΗΔ Νέο Kid Στο Block
  ΕΑΖΒΓΗΔ Στέλιος
  ΕΖΑΒΓΗΔ Στέλιος
  ΕΒΑΖΓΗΔ Τεμπελόσκυλο
  ΖΒΕΑΗΓΔ Τηλεγραφιτής
  EBZΓΑΔΗ Τυφλόμυγα

 140. Και Μιχάλης Νικολάου ΔΕΒΓΑΖΗ (#134)

 141. ππαν said

  Μα τόσο αλγεινοί ήταν αυτοί οι αλγόριθμοι;

 142. Η εφορευτική μαγειρεύει τις παλιές εφημερίδες για να βγει το ΒΕΖΑΔΗΓ του Άλφι.

 143. ππαν said

  Έτσι, έτσι….

 144. Άντε βρε Νικοκύρη, έχουμε αγωνία!

 145. ππαν said

  Ρε Στέλιο, τράβα κι εσύ να βοηθήσεις με τους αλγορίθμους!

 146. Γς said

  Διορθωμένη:
  Final

  BEZAΔHΓ Aerosol
  ΕΑΖΔΒΓΗ Alexandros_a
  ΒΕΖΑΔΗΓ Alfred E. Newman
  ΕΒΖΑΔΗΓ Allu Fun Marx
  ΕΒΑΖΗΓΔ Apologia Pro Sua Vita
  ΒΑΖΕΔΗΓ Atheofobos
  ΖΕΒΑΓΔΗ Chequechak
  ΖΑΔΕΗΓΒ Cronopiusa
  ΒΕΖΔΑΓΗ Drsiebenmal
  ΒΕΖΑΓΗΔ Ekon
  ΕΑΒΖΔΓΗ Freierdenker
  ΔΒΓΑΖΕΗ George Mantz
  ΒΖΗΕΓΑΔ Gpointofview
  ΕΒΖΓΗΑΔ HAL9000
  ΕΓΒΖΑΔΗ Liarak
  ΖΒΑΕΓΔΗ Nearxos
  ΕΒΓΖΑΗΔ Patrick Wei
  ΒΕΖΑΗΓΔ SIMOS
  ZAΔΓΒΗΕ Spiral Architect
  ΕΒΖΗΓΑΔ Tsatsar
  ΒΖΕΑΗΔΓ Voulagx
  ΕΑΖΒΓΔΗ Zou
  ΒΕΓΖΑΗΔ Αγγελος
  ΖΕΒΑΓΔΗ Αντιφασίστας
  ΕΒΖΓΑΗΔ Αχιλλέας Τζάλλας
  ΒΕΖΓΑΔΗ Βαρδιανος
  ΕΒΔΗΓΖΑ Γς
  EBZΑΓΔΗ Δύτης Των Νιπτήρων
  ΒΕΖΓΑΔΗ Ένας Στρατολάτης
  ΒΖΕΑΓΗΔ Ευαγγελία
  ΒΕΖΑΓΔΗ Ηλεφούφουτος
  EΒΖΓΑΗΔ Κασσάνδρα
  ΕΒΓΑΖΔΗ Μανωλάς Εμμανουήλ
  ΒΖΕΑΗΔΓ Μαρία
  ΖΑΔΕΓΒΗ Μαρίνα
  ΒΖΕΓΑΔΗ Μήτσκος
  EBZΑΓΗΔ Νέο Kid Στο Block
  ΕΖΑΒΓΗΔ Στέλιος
  ΕΒΑΖΓΗΔ Τεμπελόσκυλο
  ΖΒΕΑΗΓΔ Τηλεγραφιτής
  EBZΓΑΔΗ Τυφλόμυγα

 147. τυφλόμυγα said

  #144, Άλλοι έχουν πανελλαδικές εξετάσεις. Ποιος έχει προτεραιότητα; 🙂

 148. ππαν said

  147: Να κάνω μια απορία: οι Κύπριοι μαθητές δεν συμμτέχουν κι αυτοί στις Πανελλαδικές; σε αυτήν τη περίπτωση ο όρος «Πανελλαδικές» δεν είναι προβληματικός;

 149. τυφλόμυγα said

  148, Δίκιο έχεις. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Οι Κύπριοι δίνουν εξετάσεις στα ίδια θέματα, αυτά που αποφασίζει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας; Ή απλά έχουν δικαίωμα να δηλώσουν ελληνικά πανεπιστήμια στο μηχανογραφικό τους, όπως εμείς δηλώνουμε κυπριακά;

  Δε λέμε έχω απορία, να διατυπώσω μια απορία; Κάνω απορία δεν έχω ακούσει ποτέ. Να σου κάνω μια ερώτηση, να σε ρωτήσω κάτι, ναι.

 150. Γς said

  Κι έχω έναν δικό μου αλγόριθμο για τις διατάξεις γενετικών τόπων στο χρωμόσωμα

  Inferring Chromosome Trees from Inversion Data

  στο βιβλίο
  Drosophila Inversion Polymorphismετικών
  Που πάει γάντι για την ανάλυση των αποτελεσμάτων, αλλά βαριέμαι να ψάξω τους σκληρούς μου δίσκους. (Εψαξα αλλά …)
  Μη μου τη δώσει και ξενυχτήσω να τον φτιάξω πάλι – έχουν περάσει και 20 χρόνια)

 151. sarant said

  Η σωστή απάντηση είναι Ε – Β – Ζ – Α – Δ – Η – Γ

  Α – Ηλεκτρικοί λαμπτήρες ΟΣΡΑΜ, 1926

  Β – Καπέλα Κασδόνη, 1905

  Γ – Καραμέλες Παυλίδου, 1954

  Δ – Προφυλακτικά Μπεμπέκα, 1936

  Ε – Έπιπλα Βιέννης, 1895

  Ζ – Ατμόπλοιο Αργεντίνα, 1914

  Η – Σχολικά είδη Αλικιώτη, 1945

  Η εφορευτική ανακοινώνει ότι βρέθηκε ένας τελικός νικητής, ο Allu Fun Marx, που βρήκε ολόσωστα τη σειρά κι έτσι με απάλλαξε από το δύσκολο θεωρητικό πρόβλημα του υπολογισμού της καλύτερης προσέγγισης με ελάχιστα τετράγωνα. Η σπαμακόπιτα θα σταλεί οσονούπω. Πάντως, να σημειώσω ότι εξαιρετική επίδοση είχαν επίσης ο Νεοκίντ, ο Αλφρέδος και ο GK1960, καθώς και ο Αεροζόλ με 5 σωστά, ενώ 4 σωστά είχαν: Δύτης των Νιπτήρων, Νατάσσα, Atheofobos, SpyrosZer, Αχιλλέας Τζάλλας. Όμως υπήρξαν και άλλοι με μία μόνο σωστή θέση, που όμως πλησίασαν πολύ, οπότε ίσως με μια άλλη μέθοδο υπολογισμού να ήταν κι εκείνοι στους διακριθέντες.

  Συγχαρητήρια σε όλους και σας ευχαριστώ!

 152. @148: Αν και δεν σου μιλάω εσένα, θα σου απαντήσω για να δεις τι καλός που είμαι.
  Όχι δεν συμμετέχουν, έχουνε δικές τους, τις Παγκύπριες. Απλά μπορούν να δηλώσουν και συγκεκριμένες σχολές στην Ελλάδα που προσφέρουν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων, όπως και από ‘δω μπορούν να δηλώσουνε συγκεκριμένες σχολές της Κύπρου. Αλλά είναι δύο τελείως ανεξάρτητες εξετάσεις.

 153. ππαν said

  Είναι σχολική έκφραση. Τουλάχιστον στα σχολεία που πήγαινα μας συμβούλευαν να κάνουμε απορίες, παναπεί να σφιχτούμε για να σκεφτούμε μια απορία ώστε να φαίνεται ότι ενδιαφερόμαστε για το μάθημα. Επίσης: «να βάλω μια απορία» είναι ωραίο 🙂

 154. ππαν said

  152: Μα γιατί δεν μου μιλάς; Εγώ δεν σε θαύμαζα, δεν ήμουν η πλατωική ιουλίτα σου;

  Συγχαρητήρια στον Αλλού. Με τίποτα την Βγένη δεν την έκανα παλιότερη από τον Κασδόνη!

 155. Καλαχώρας Λεώνικος said

  Σήμερα ήρθα αργά! Καλά να πάθω. Έτσι κι αλλιώς δε θα το πετύχαινα

 156. Μα καλά; Αυτός ο άθλιος ο Παυλίδης είχε κερδίσει ήδη χρυσό μετάλλιο από το 1865 και η πρώτη γραμμή παραγωγής βγήκε το 1876 και έκανε 78 ολόκληρα χρόνια να διαφημίσει τις καραμέλες; Αίσχος! Καλά κάνω εγώ και τρώγω μόνο ΙΟΝ! 😀

  Αλλουφάνη συγχαρητήρια, δε παίζεις και κανά τζόκερ 😉

  @133 Μα οι ημερομηνίες ταιριάζουν με το ’13, το πλοίο που να ξέρω πότε ναυπηγήθηκε 😉
  Για τα σονέτα, πρέπει να μπω να γράψω στην ανάλογη ανάρτηση αλλά εσύ ξέρεις ότι το είδα 😀

 157. voulagx said

  #151 Αλλου Φαν Μαρξ; Φτου μου, γμτ, σε λαθος ανθρωπο εβαλα τον κοριο! 🙂

 158. γκρρρρρρ

 159. @154: Κάποτε ναι, με θαύμαζες, κάποτε όμως… τώρα μοιράζεις φιλιά σε άλλους, και δεν λες ούτε μια λέξη για τα σονέτα του άλλοτε αγαπημένου σου ποιητή… 😦

  Συγχαρητήρια Αλλού Φαν Μαρξ!!!! Τα καπέλα ήταν δύσκολη περίπτωση! Δεν είχες από κάπου να πιαστείς για να τα χρονολογήσεις! Έπρεπε όμως να το υποψιαστούμε από το ύφος της διαφήμισης, ότι ήταν παλαιότατη… Βέβαια όταν ανακάλυψε η Τυφλόμυγα την διαφήμιση στον Ρωμιό του Σουρή, σκέφτηκα να βάλω το Β δεύτερο, αλλά επειδή είχα αλλάξει ήδη μια φορά ντράπηκα…. Τεσπα! Και πάλι συγχαρητήρια! 🙂

 160. τυφλόμυγα said

  Συγχαρητήρια στον Αllu Fun Marx. 🙂

  H σωστή σειρά είναι: Ε – Β – Ζ – Α – Δ – Η – Γ

  Η πρότασή μου ήταν: Ε – Β – Ζ – Γ – Α – Δ – Η

  Το έλεγα από την αρχή ότι δεν ήξερα που να βάλω τις σοκολάτες κι ότι με παίδεψαν πολύ. Έχω σωστά τα τρία πρώτα και θα ήταν σωστά και τα τρία τελευταία, αν δεν είχα βάλει εμβόλιμο το Γ. Έκανα μόνο ένα λάθος, το οποίο άλλαξε τη σειρά σε τέσσερα γράμματα! Τώρα κατάλαβα τις ενστάσεις για τον άδικο τρόπο βαθμολόγησης Νεοκιντ @9, 14, Skol @17 και Μητσκός @18. 😥

 161. ππαν said

  159α: Είσαι άδικος!
  https://sarantakos.wordpress.com/2012/12/18/sonnet/#comment-149586

 162. @156: Μα ειπώθηκε βρε ότι το πλοίο ναυπηγήθηκε το ’13! Στο σχόλιο 93. Επίσης στο σχόλιο 61 ο Άγγελος λέει ότι οι ημερομηνίες ήταν του ’14! Απρόσεχτη είσαι! 🙂

 163. Έπεσα μέσα πάντως στο ότι τη σπαμακόπιτα Αλουφρέδος την κέρδισε.

 164. Γς said

  Επιφυλάσσομαι να παρουσιάσω όλες τις λύσεις σε ένα γράφημα, πο θα φαίνεται ποιοι στόχευσαν προς τη σωστή λύση και ποιοι στο γάμο του Καραγκιόζη

 165. @161: Δεν πιάνεται αυτό. Ήταν πριν το αριστούργημά μου. 🙂

 166. ππαν said

  Ας θαυμάσουμε τώρα με την ησυχία μας την φράση: «Πολλές φορές μπορεί κι εσείς δεν αποκλείεται να κάμετε θαυμάσια τη δουλειά σας με τα κοινά προφυλακτικά».

 167. ππαν said

  165: Ε αυτό είναι! Εγώ δεν χρειάστηκε να δω το αριστούργημα για να πιστέψω! Το συγκεκριμένο δηλαδή, γιατί έχεις γράψει πολλά.

 168. Μπετατζής said

  Να βάλω και γω μια απορία, τώρα που τέλειωσε η αγωνία. Πώς εξηγείται η γραφή «η νέες καραμέλες» ;;; Το ΄χω δει και αλλού σε παλιότερα κείμενα, να γράφεται έτσι το θηλυκό άρθρο στον πληθυντικό, π.χ. στης σελίδες του περιοδικού κλπ. Πρέπει να ήταν καθιερωμένο κάποτε. Γιατί, πώς εξηγείται και πότε άλλαξε ;;; Σόρρυ αν το ΄χετε ξανασυζητήσει, εγώ δεν το θυμάμαι.

 169. sarant said

  Μια φίλη έστειλε την εξής κατάταξη (που δεν την έχω ελέγξει):
  Μαρξ 21 ΕΒΖΑΔΗΓ
  Άλφρεντ 20 ΒΕΖΑΔΗΓ
  Αεροσόλ 20 ΒΕΖΑΔΗΓ
  Δύτης 19 ΕΒΖΑΓΔΗ
  Ππαν 19 ΒΕΖΑΔΓΗ
  Σίμος 18 ΒΕΖΑΗΓΔ
  Κιντ 18 ΕΒΖΑΓΗΔ
  Μαρία 18 ΒΖΕΑΗΔΓ
  Δρ 18 ΒΕΖΔΑΓΗ
  Βούλαγξ 18 ΒΖΕΑΗΔΓ
  Ηλεφούφουτος 18 ΒΕΖΑΓΔΗ
  Φράιαρ 18 ΕΑΒΖΔΓΗ
  Τυφλόμυγα 18 ΕΒΖΓΑΔΗ
  Απολογία 18 ΕΒΑΖΗΓΔ
  Κασσάνδρα 17 ΕΒΖΓΑΗΔ
  Στρατολάτης 17 ΒΕΖΓΑΔΗ
  Εκών 17 ΒΕΖΑΓΗΔ
  Αθεόφοβος 17 ΒΑΖΕΔΗΓ
  Τσεκ 17 ΖΕΒΑΓΔΗ
  Τεμπελόσκυλο 17 ΕΒΑΖΓΗΔ
  Τσατσάρ 17 ΕΒΖΗΓΑΔ
  Βαρδιανός 17 ΒΕΖΓΑΔΗ
  Αντιφασίστας 17 ΖΕΒΑΓΔΗ
  Αχιλλέας 17 ΕΒΖΓΑΗΔ
  Μανωλάς 16 ΕΒΓΑΖΔΗ
  Μήτσκος 16 ΒΖΕΓΑΔΗ
  Πάτρικ 16 ΕΒΓΖΑΗΔ
  Ευαγγελία 16 ΒΖΕΑΓΗΔ
  Λιαράκ 16 ΕΓΒΖΑΔΗ
  Αλέξανδρος 16 ΕΑΖΔΒΓΗ
  Χαλ9000 16 ΕΒΖΓΗΑΔ
  Ζου 16 ΕΑΖΒΓΔΗ
  Γς 15 ΕΒΔΗΓΖΑ
  Νέαρχος 15 ΖΒΑΕΓΔΗ
  Άγγελος 15 ΒΕΓΖΑΗΔ
  Στέλιος 15 ΕΑΖΒΓΗΔ
  Βαρδ 14 ΖΒΑΓΕΔΗ
  Gpointofview 14 ΒΖΗΕΓΑΔ
  Ιμμόρτ 14 ΓΒΕΖΑΔΗ
  Μαρίνα 13 ΖΑΔΕΓΒΗ
  Ση 13 ΖΓΕΒΔΑΗ
  Κρονόπ 13 ΖΑΔΕΗΓΒ
  Αρχιμήδης 13 ΒΖΓΑΔΕΗ
  Σπίραλ 10 ΖΑΔΓΒΗΕ
  Τζορτζ 9 ΔΒΓΑΖΕΗ

 170. @166: 😀

  @167: Άντε καλά, σου ξαναμιλάω λοιπόν. 🙂

 171. sarant said

  168: Δεν το έχουμε συζητήσει σε ειδικό θέμα, πάντως η γραφή αυτή συνηθιζόταν περίπου έως το 1910-1920, στη διαφήμιση του 1954 είναι ήδη παλιομοδίτικη. Ο Χατζιδάκις νομίζω πως είναι αυτός που παγίωσε τη σημερινή γραφή του θηλυκού (οι καραμέλες) παρότι κάποιοι έλεγαν ότι το «οι» τους θυμίζει άντρες.

 172. @162 Απρόσεκτη όχι, λίγο άπιστη Θωμαΐς ίσως 😉

  Δύτη εσύ έπρεπε να γίνεις δικηγόρος! Χαραμίζεσαι! 😀

  Ας διαβάσουμε λίγο πιο προσεκτικά τη διαφήμιση των λαμπτήρων : «Το να νομίζει κανείς ότι ο ηλεκτροφωτισμός είναι πολυτέλεια, αποτελεί μέγα σφάλμα. Καθείς πρέπει να επωφελείται των δυνάμεων τα οποίας προσφέρει το φως τούτο τόσον από οικονομικής, όσο και από ατομικής και κοινωνικής τοιαύτης.» Να το στείλουμε στον Στουρνάρα.

  @166 Μα και συ! Τι δουλειά τους κάναν οι άνθρωποι. Τα συναισθήματα και τα λοιπά ήταν για το στεφάνι τους.

 173. @172: Καταρχήν, τι ωραίο ημερολόγιο είναι αυτό! Σαν αληθινό φαίνεται, έχει μέχρι και σκισίματα του χαρτιού επάνω! Ρε τους άτιμους τους Μακάδες τι φτιάχνουνε… Θέλω κι εγώ έναν Μακ!!! 😦

  Όμως αυτό που δεν υπολόγισε το ωραίο αυτό ημερολόγιο είναι ότι η Ελλάδα ήταν τότε στο παλιό (Ιουλιανό) ημερολόγιο, κατά το οποίο η 10/3/1914 πέφτει Δευτέρα! 🙂

 174. Βλέπω στο #169 ότι μολονότι έχω ένα μόνο στη σωστή θέση (το Ζ), είμαι πολύ ψηλά στην κατάταξη. Είναι λογικό, επειδή αρκούν τρεις αντιμεταθέσεις από τη σειρά που έδωσα (ΒΕΖΔΑΓΗ) για να προκύψει η σωστή σειρά ΕΒΖΑΔΗΓ. Το αστείο είναι ότι η θέση της Ζ βρίσκεται πολύ εύκολα (υπάρχει λήμμα στη Wikipedia που δείχνει ότι η εταιρεία έπαψε να ονομάζεται έτσι το 1918). Από εκεί και πέρα, οι Β και Ε είναι εμφανώς παλιότερες. Πότε όμως; Επίσης, οι Α και Δ είναι σαφώς παλιότερες από τις Γ και Η. Οι Γ και Η έχουν σαφώς νεότερο σχεδιασμό, ανάλαφρες γραμματοσειρές και όνομα διαφημιστικής εταιρείας. Έτσι, είναι εύκολη η πρώτη κατάταξη:
  {Β,Ε}, Ζ {Α,Δ} {Γ,Η}.

  Ε, από εκεί και πέρα έκανα διάφορους συλλογισμούς που αστόχησαν 100%. 🙂 Ας πούμε: η γλώσσα στα έπιπλα με έστειλε πολύ πίσω, ο πληθυντικός Η καραμέλλες αντί Οι καραμέλλες μου χάλασε το σκεπτικό στο ζευγάρι {Γ,Η} κ.ο.κ.

  Ωραίο κουίζ, Νικοκύρη!

 175. τυφλόμυγα said

  …μολονότι έχω ένα μόνο στη σωστή θέση (το Ζ), είμαι πολύ ψηλά στην κατάταξη. @174

  Στα λόγια μου έρχεται ο Δόκτορας. Έχω τρία σωστά συν τρία, αλλά επειδή έβαλα στη μέση τον Παυλίδη βρέθηκα τέσσερις θέσεις πιο χαμηλά από τον Δ.Ζ. στην τελική κατάταξη. Αδικία να μπαίνει κάποιος στη δεκάδα με μόνο μία σωστή απάντηση.

  Με έφαγαν λάχανο οι καραμέλες. 😥

 176. sarant said

  174: Ναι, το ‘η’ καραμέλες ήταν το πιο παραπλανητικό. Και η περίπτωσή σου ήταν από αυτές που δείχνουν ότι το αρχικό σύστημα βαθμολογίας (με τις σωστές θέσεις) έχει τρύπα.
  Πλάκα είχε το κουίζ, πράγματι!

 177. Είμαι θεός, ήλιος καλοκαιρινός!
  Δοξόμπους!
  🙂

 178. spyroszer said

  Συγχαρητήρια στον Allu Fan Marx. Τα τεσσάρια παίρνουν τίποτε;
  Η καραμέλες μ’ έφαγαν και μένα και το γράψα κιόλας και θα πήρα κι άλλους στο λαιμό μου.
  Δεν φανταζόμουν ότι διαφημίζονταν προφυλακτικά το ’30. Πάντως μετά επί Μεταξά δεν πρέπει να υπήρχαν τέτοιες διαφημίσεις, αφού η προπαγάνδα έλεγε τότε ότι έπρεπε να γίνουμε 12 εκ. ή 15 εκ. Έλληνες.
  Νικοκύρη νομίζω έγινε ένα μικρό λάθος, η πρώτη με την τελευταία διαφήμιση απέχουν 59 χρόνια, εκτός αν μετράω λάθος.

 179. Νικοκύρη,
  στη θέση σου θα είχα βάλει τις ερωτήσεις έτσι ώστε οι σωστές απαντήσεις να είναι ΑΒΓΔΕΖΗ. Για να τρολάρω τους παίκτες, λιγούλι…

 180. sarant said

  178: Κοκκινίζω, δίκιο έχεις! Λες να αποτελεί λόγο ακυρότητας;

  177: Δοξόμπους -πού το θυμήθηκες!

 181. spyroszer said

  180. χα χα όχι δεν νομίζω να αποτελεί λόγο ακυρότητας, δεν ήσκησε ουσιώδη επιρροή !!

 182. 168,
  Το η αντί για οι είχε αναφερθεί τυχαία κι εδώ.

 183. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

  Κάποιοι ἀντέγραψαν 🙂

 184. aerosol said

  Φτου! ο Κασδόνης ήταν πολύ παλιό μαγαζί και το ρίσκαρα πως η διαφήμισή του είναι παλιότερη από τις «πολτρόνες».
  [Ο Δοξόμπους τα σπάει!]
  🙂

 185. μοῦ κάνει ἐντύπωσι ποὺ στὴν διαφήμισι τῶν προφυλακτικῶν λέει «νὰ σπάσουν τὴν κατάλληλη στιγμή». Κατάλληλη ἢ ἀκατάλληλη; 😛

 186. Γς said

  185:
  Κατάλληλη ή ακατάλληλη δεν έχει σημασία. Μπορεί όμως και να τρυπήσει. ‘Η να την έχουνε τρυπήσει, όπως έκανε η φίλη μου η Αμαλία. Τρελάθηκε ο δικός της όταν έμεινε έγκυος.
  Την απείλησε κι αυτός και η επίσημη του.
  Την βοήθησα στο δικαστήριο και στην διαδικασία του DNA. Τώρα ο Νίκος της είναι παλικαράκι πια.
  Κι ο πατέρας του με τις ώρες στα κάγκελα του σχολείου του να τον καμαρώνει.

 187. Νατάσσα said

  Εξαιρετικό το σημερινό, και για έναν ακόμη λόγο: παρόλο που μόλις τώρα αξιώθηκα να διαβάσω ανάρτηση και σχόλια, παρόλο που μόλις τώρα σχολιάζω για πρώτη φορά, ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΜΕ 4!!! Και, αλήθεια, το επίθετό μου δεν είναι Μητσοτάκη…

 188. Tώρα μια και μπήκα κατόπιν εορτής τι να πω; βασικά ήθελα να σχολιάσω… δηλαδή υπήρχαν προφυλακτικά το 1936; Και γιατί πέφτανε όλοι σαν τα κοτόπουλα από τη σύφιλη ακόμα; (κάνω κάτι ερωτήσεις όμως.. )

 189. sarant said

  Ευχαριστώ για τα νεότερα!

  187: Ωχ, τα δυο σίγμα με ηπάτησαν! Η Κασσάνδρα ήταν που διακρίθηκε, συγνώμη και από τις δυο σας 🙂

 190. neraktia said

  η Συντέλεια του κόσμου δεν ήρθε…

  Ισως πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο

  για τις μικρές συντέλειες

  που μας σκλαβώνουν, μας εξαπατούν

  κι ενίοτε μας τελειώνουν!

  Χαιρετισμούς από το Νότο

 191. spiral architect said

  @188: Υπήρχαν, αλλά μάλλον δεν ήξεραν πως τα φοράνε. :mrgreen:
  (μα ερωτήσεις που κάνεις κι εσύ …)

  Τελικά η επιλογή μου μ΄έστειλε στη ζώνη του υποβιβασμού. 😦
  Καλημέρα σας.:)

 192. Γς said

  191α:
  >Υπήρχαν, αλλά μάλλον δεν ήξεραν πως τα φοράνε.

  Σήμερα ξέρουν;

 193. Νέο Kid Στο Block said

  Kαλημέρα!
  Ακόμα χρωστάω στις τράπεζες,γμτ..:-(
  (μέχρι τη 1.05 ελπίζω πάντως στον Νιμπούρου-μπούρου)

  Η χιουμοριστική τρολιά της χρονιάς από τη NASA
  «The sky on 12/21/12 will be VERY dark.It’s an interesting phenomenon called..night!» 😆
  (ρε Μιχάλη, μήπως έβαλες το χεράκι σου εκεί στα γειτονόπουλα στο Χιούστον;)

 194. sarant said

  Ναι, προς το παρόν συντέλεια γιοκ. Καλημέρα!

 195. Γς said

  Εντάξει με το τέλος του κόσμου.
  Με το τέλος ακινήτων, τι θα γίνει;

 196. Νέο Kid Στο Block said

  Nα απαντήσω και στο 110. (στο «Εσύ;»):
  Όταν εμείς κυρία μου παίρναμε την πρωτιά (δεύτερη θέση πίσω από τον κβαντικό σούπερ-κρέη «Βig Bad Alf» σ’αυτό το σάιτ ,είναι πρωτιά!) στο κυνήγι του εκατομμυριοστού σχολίου, εσύ…είχες κολλήσει στο Eτουάλ στην κίνηση! 😆

 197. Νέο Kid Στο Block said

  Του δεκα-μυριοστού σχολίου εννοούσα στο 196, παρντόν!
  (έχουν περάσει και χρόνια ,από την πρώτη μου σπαμακόπιτα..) 😆

 198. Γς said

  188:
  Κατάντησε κι η χρήση του φοροδιαφυγή,
  Τώρα που τα παιδιά έγιναν τεκμήριο. 😦

 199. skol said

  Επειδή χτες βιάστηκα και έκανα μια πρόταση που δεν βγάζει και πολύ νόημα(17), για να εξιλεωθώ σας στέλνω σήμερα την κατάταξη με βάση τον αλγόριθμο του Στέλιου(99). Έχει κάποιες διαφορές με το 169. Ο Drsiebenmal π.χ. ανεβαίνει στη θέση του Δύτη και η Ππαν πάνω απ’ τον Δύτη. Και αυτός όμως έχει τα προβλήματά του. Π.χ. η Τυφλόμυγα που έκανε το ίδιο λάθος με τον Δύτη (το Γ) απέχει απο αυτόν 10 θέσεις περίπου γιατί το πήγε το Γ μια θέση πιο μακριά (Δύτη, δεν έχω τίποτα μαζί σου 🙂 ). Στο επόμενο κουίζ ίσως να έχουμε βρει καλύτερο αλγόριθμο!

  α/α απάντ. βαθμ. όνομα
   1 ΕΒΖΑΔΗΓ  0.0  Μαρξ
   2 ΒΕΖΑΔΗΓ  2.0  Άλφρεντ
    ΒΕΖΑΔΗΓ  2.0  Αεροσόλ
   4 ΒΕΖΑΔΓΗ  4.0  Ππαν
   5 ΕΒΖΑΓΔΗ  6.0  Δύτης
    ΒΕΖΔΑΓΗ  6.0  Δρ
   7 ΒΕΖΑΗΓΔ  8.0  Σίμος
    ΕΒΖΑΓΗΔ  8.0  Κιντ
    ΒΖΕΑΗΔΓ  8.0  Μαρία
    ΒΖΕΑΗΔΓ  8.0  Βούλαγξ
    ΒΕΖΑΓΔΗ  8.0  Ηλεφούφουτος
    ΕΑΒΖΔΓΗ  8.0  Φράιαρ
    ΕΒΑΖΗΓΔ  8.0  Απολογία
  14 ΒΕΖΑΓΗΔ 10.0  Εκών
    ΕΒΑΖΓΗΔ 10.0  Τεμπελόσκυλο
  16 ΕΒΖΓΑΔΗ 12.0  Τυφλόμυγα
    ΖΕΒΑΓΔΗ 12.0  Τσεκ
    ΖΕΒΑΓΔΗ 12.0  Αντιφασίστας
  19 ΕΒΖΓΑΗΔ 14.0  Κασσάνδρα
    ΒΕΖΓΑΔΗ 14.0  Στρατολάτης
    ΒΑΖΕΔΗΓ 14.0  Αθεόφοβος
    ΒΕΖΓΑΔΗ 14.0  Βαρδιανός
    ΕΒΖΓΑΗΔ 14.0  Αχιλλέας
    ΒΖΕΑΓΗΔ 14.0  Ευαγγελία
    ΕΑΖΒΓΔΗ 14.0  Ζου
  26 ΕΒΖΗΓΑΔ 16.0  Τσατσάρ
    ΕΑΖΔΒΓΗ 16.0  Αλέξανδρος
    ΕΑΖΒΓΗΔ 16.0  Στέλιος
  29 ΒΖΕΓΑΔΗ 18.0  Μήτσκος
    ΕΒΖΓΗΑΔ 18.0  Χαλ9000
  31 ΖΒΑΕΓΔΗ 20.0  Νέαρχος
  32 ΕΒΓΑΖΔΗ 22.0  Μανωλάς
    ΕΒΓΖΑΗΔ 22.0  Πάτρικ
  34 ΒΕΓΖΑΗΔ 24.0  Άγγελος
  35 ΕΓΒΖΑΔΗ 30.0  Λιαράκ
    ΕΒΔΗΓΖΑ 30.0  Γς
  37 ΖΒΑΓΕΔΗ 32.0  Βαρδ
    ΒΖΗΕΓΑΔ 32.0  Gpointofview
  39 ΖΑΔΕΓΒΗ 42.0  Μαρίνα
    ΖΓΕΒΔΑΗ 42.0  Ση
  41 ΓΒΕΖΑΔΗ 44.0  Ιμμόρτ
    ΒΖΓΑΔΕΗ 44.0  Αρχιμήδης
  43 ΖΑΔΕΗΓΒ 48.0  Κρονόπ
  44 ΔΒΓΑΖΕΗ 62.0  Τζορτζ
  45 ΖΑΔΓΒΗΕ 66.0  Σπίραλ
  

 200. Ξαναγκρρρρρρρρρρ 😦

 201. ππαν said

  Ε, τώρα, ούτε μετάλιο δεν παίρνουμε, μικρή η διαφορά. Τον Κιντ πάντως τονε φάγαμε 🙂

 202. skol said

  200: Απάντησες όμως πτώτος και πολύ νωρίς. Αυτό κατά τη γνώμη μου πρέπει να σε φέρνει κάπου μεταξύ Μαρξ και Άλφρεντ 🙂

 203. Είμαι σίγουρος πως υπάρχει ένας αλγόριθμος που με βγάζει πρώτο :mrgreen:

 204. Νέο Kid Στο Block said

  Nα επικροτήσω το σχόλιο 203. του Δύτη.
  (και να προσθέσω ότι η εφορεφτική ψιλοκοιμήθηκε τον ύπνο του δικαίου κριτή…ΠΏΣ γίνεται να έχω ψηφίσει το ίδιο με τον Δύτη και νάχουμε άλλη θέση; Επειδή δηλαδή είμαι πιο όμορφος;)

 205. άλλο εβζαγήδ, άλλο εβζαγδή βρε

 206. Νέο Kid Στο Block said

  Kοίτα, στο 7. ψήφισα όντως σωβινιστικά το εβζαγήδ (σα γίδ(ι) που είμαι! 🙂 )
  AΛΛΑ στο 108. λίγο πριν πάω για σπανακόπιτα και ποκερόπιτα ,ΤΙ ΔΗΛΩΣΑ στο ΥΓ. ; ε; 🙂

 207. @173β Λεπτομέρειες! 😀 😀

 208. τυφλόμυγα said

  #199, Συγγνώμη, είναι τώρα πιο δίκαιος αλγόριθμος αυτός που με βγάζει από τη γρουσούζικη 13η θέση και με πηγαίνει στη 16η, ενώ έχω κάνει μόνο ένα λάθος; Μα είναι ολοφάνερη η αδικία. Στελή μ’ έκαψες. 😦

  Πάω να φάω την πρώτη μου αγάπη και παντοτινή.

 209. Ηλεφούφουτος said

  Καταγγέλλω κι εγώ τον παραπλανητικό ρόλο του άρθρου «η». Αυτό με έκανε να βάλω τελικά τις καραμέλες πριν από τα προφυλακτικά και τα σχολικά είδη!

 210. Άστα αυτά ήτα-φήτα, πρώτα βάζεις τη μάσα, και τελευταία τη μόρφωση, για να μη μιλήσω για τ’ ανάμεσό τους (που λέει κι ο Σεφέρης).

 211. ππαν said

  🙂

 212. skol said

  204,206: Δεν είμαι βέβαια μέλος της μονομελούς, αλλά αφού δεν υπήρξε ένσταση μετά τη δημοσίευση του 169 θεωρήθηκε σωστή η λίστα του (ως προς τις απαντήσεις) 🙂

 213. sarant said

  209-210: Κέφια έχουμε βλέπω. Ηλεφού, καλές γιορτές!

 214. @210 Και το βραβείο για το σχόλιο της χρονιάς απονέμεται στον Δύτη! 😀

 215. tee hee hee κλπ
  (να πω την αλήθεια μου φάνηκε σα να το υπαινίχθηκε ο ίδιος ο Ηλεφ)

 216. ππαν said

  Αυτό το tee hee hee τι ρόλο βαράει, σεμνέ Ηλεφού; Το έχεις ξαναγράψει,και πιάνω το νόημα. αλλα πόθεν;

 217. Νέο Kid Στο Block said

  Kαι μετά η άλλη ,λέει εμένα πρεσβύωπα… 😆

 218. ππαν said

  Εγώ έχω αστιγματισμό σε βαθμό Στήβι Γουόντερ, αλλά τι σχέση έχει αυτό; ΔΕν το διάβασα καλά;

 219. ππαν said

  ΑΑΑ! 🙂

 220. ππαν said

  Έχω εξήγηση: είναι το θέμα του Σεφέρη που με μπέρδεψε (ο ηλεφού δεν είναι ο σεφερικός ή πάλι τα έκανα σαλάτα; )

 221. 193,
  Για την αστερόεσσα τεξανική νύχτα δημοφιλές φολκλορικό τραγουδάκι. 🙂

 222. Ο σεμνός ψευδοΗλεφού λέει: ο σεφερικός είναι ο Δύτης, πρώτον, και το τεε χεε χεε είναι το σήμα κατατεθέν του από άλλα διαδικτυακά κονάκια.

 223. ππαν said

  Α, μα πώς με μπερδεύει συνέχεια ο σεφερισμός σου; Το έχω ξανπάθει. Απαράδεκτη είμαι, σεμνέ Δύτη.

 224. Γς said

  Εκείνη την ώρα περίπου, της κρίσεως, είχα μπλέξει με μια γίδα, ένεκα που δεν σκάμπαζε να παρκάρει.
  Κι επειδής δεν μπόραγε να μπει στον άδειο χώρο έξω από την τράπεζα την άραξε στο διπλό και μπλόκαρε τη θέση.
  -Ρε μανταμίτσα, κάνε κομμάτι μπρος ή πίσω, αν σ αρέσει, να μπω του λόγου μου.
  Με έγραφε κανονικώς. Οπότε άρχισα τα γαλλικά μου, στο νιβό ελεμαντέρ με τάση προς τα πάνω.
  Κι αυτή το ίδιο.
  Ομως δεν άντεξε το ακσάν μου στην κονβερσανσιόν μας και τα ‘φτυσε.
  Μου έκανε χώρο κι όταν ήμουν τρε λουάν στη πόρτα της μπάνκ μου πέταξε κάτι κρετέν και τέτοια.
  -Ηπατε κάτι και δε το πιασα;
  -Ριεν. Θα αργήσετε;
  -Μια ληστεία θα κάνω κι έφτασα.

  Και συνέχισε να μου τα χώνει.
  Σε 5-6 λεφτά, ήρθε κι αυτή στην τράπεζα. Την ακούω να χτυπάει το τζάμι στη πόρτα με τα πράσινα και κόκκινα φωτάκια, που είχε μπερδευτεί.
  Πάω να βοηθήσω. Αλλά τι ήθελα να σηκώσω κάτω από το μπουφάν την μαύρη μπλούζα μου από το λαιμό στη μύτη μου;
  Με είδε ξαφνικά στο τζάμι κι έγινε καπνός και ποιος ξέρει τι λέει αυτή τη στιγμή για τη ληστεία.
  Να μάθει να παρκάρει και να είναι σεμνή!

 225. Κασσάνδρα said

  @189, και ήμουν έτοιμη να διαμαρτυρηθώ Νικοκύρη .

 226. 193,
  Τώρα που ξαναβλέπω το σχόλιο

  Η χιουμοριστική τρολιά της χρονιάς από τη NASA
  “The sky on 12/21/12 will be VERY dark.It’s an interesting phenomenon called..night!”

  νομίζω πως είμαστε έτοιμοι να τραγουδήσουμε

  Μάγια νύχτα
  σε προσμένουν…

 227. Μαρία said

  Κανονικά είναι γι’ αλλού αλλά λόγω αυστροαμερικάνας και άλλων διαφημίσεων το βάζω εδώ:
  http://enthemata.wordpress.com/2013/12/22/akalar/#more-13738

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: