Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μπαλταδιές

Posted by sarant στο 3 Απριλίου, 2014


Σαν μπαλτάς ή μάλλον σαν βόμβα έπεσε η είδηση για την κρυφά βιντεοσκοπημένη συνομιλία μεταξύ του χρυσαβγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη και του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου -όχι μόνο και όχι τόσο επειδή τα όσα διαμείβονται στη μεταξύ τους συνάντηση είναι απαράδεκτα για μια χώρα με σύγχρονο ευρωπαϊκό δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά επειδή είναι από αυτά που υποψιαζόμαστε μεν πως γίνονται αλλά που ποτέ δεν περιμέναμε να δούμε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας. Αν δεν είδατε το βίντεο, μπορείτε να το δείτε εδώ, όπου επίσης υπάρχει μεταγραφή του διαλόγου -και, πέρα από τις λέξεις, αξίζει να προσέξει κανείς το φιλικό κλίμα που επικρατεί, τον συμβουλευτικό, σχεδόν πατρικό τόνο του επιστήθιου φίλου του πρωθυπουργού προς τον χρυσαβγίτη βουλευτή, τόνο που διαψεύδει τη χλομή δικαιολογία που παρουσίασε ο κ. Μπαλτάκος στην επιστολή παραίτησής του, ότι, τάχα, του απηύθυναν (sic) πιέσεις τα μέλη της ΧΑ και εκείνος προσπαθούσε να απαλλαγεί.

Και βέβαια, ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, ούτε ένας άχρωμος γραφειοκράτης, όπως προσπάθησε να μας πείσει ένας δημοσιογράφος στο πλυντήριο του Σκάι. Μπορεί οι προκάτοχοί του να μην έχουν χαραχτεί στη μνήμη μας, αλλά ο μέχρι χτες γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και, επαναλαμβάνω, παλαιός και στενός φίλος του πρωθυπουργού, μόνο αθόρυβος δεν ήταν. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που πρωταγωνίστησε στο αλαλούμ σχετικά με την κατάθεση της ρατσιστικής τροπολογίας στο άρθρο 19 του Κώδικα Μεταναστών (που αναμένεται αυτές τις μέρες να επανέλθει προς ψήφιση), ούτε έχουν ξεχαστεί οι επίσης πρόσφατες δηλώσεις του όπου επαιρόταν ότι γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής -δηλώσεις οι οποίες, πρέπει να το πούμε, έγιναν δεκτές με τσιρίδες χαράς από τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη («Ο καλύτερος είναι ο Τάκης ο Μπαλτάκος. Ψηφίζω Μπαλτάκο!» στο 2.25 του στιγμιότυπου).

Το ιστολόγιο δεν παρακολουθεί πάντοτε την επικαιρότητα, κάποτε μάλιστα την αποφεύγει, αλλά σκέφτηκα ότι το χτεσινό θα θέλατε κι εσείς να το σχολιάσετε -οπότε, ενώ κάτι άλλο είχα κανονίσει για σήμερα, άλλαξα το πρόγραμμα, ώστε να μη φανώ εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Βέβαια, επειδή εμείς εδώ λεξιλογούμε, κι επειδή το όνομα του κ. Μπαλτάκου έχει ήδη δώσει τροφή σε λογοπαίγνια, θα σταθώ λίγο και στα λεξιλογικά του μπαλτά, αντιγράφοντας ενμέρει ένα παλιότερο άρθρο, που το είχα παρουσιάσει εδώ πριν από δυόμισι χρόνια, όταν έκανε την είσοδό της στην κυβέρνηση η άκρα δεξιά, τότε με το ΛΑΟΣ.

Ο μπαλτάς είναι εργαλείο παρεμφερές με το τσεκούρι. Αν και συνήθως ο μπαλτάς είναι μικρό τσεκούρι με κόψη μεγάλου μήκους, πολλοί μεταχειρίζονται τις δυο λέξεις σαν συνώνυμα. Για να συμπληρωθεί η τριάδα, έχουμε και τρίτη λέξη περίπου συνώνυμη, τον πέλεκυ, που είναι αρχαίας προέλευσης, ήδη ομηρική: στην Ιλιάδα (Γ60), ο Πάρης κατηγορεί τον  Έκτορα ότι η καρδιά του είναι σκληρή σαν το τσεκούρι που σκίζει τον κορμό του δέντρου («κραδίη πέλεκυς… ατειρής»). Η λέξη έχει περάσει στη δημοτική (πελέκι), δώσει ρήματα (πελεκάω) και παράγωγα, έχουμε και την παροιμία για τον άνθρωπο αγράμματο που είναι ξύλο απελέκητο, ενώ ακούγεται πολύ το κλισέ για τον πέλεκυ της δικαιοσύνης που «θα πέσει βαρύς και αμείλικτος πάνω σε όσους παρανομούν», μόνο που, ανάλογα με τους κατηγορουμένους, αλλού ο πέλεκυς πράγματι σφάζει ενώ για άλλους μάλλον απαλό σαν χάδι είναι το άγγιγμά του, πιο πολύ σαν φτερό που ξεσκονίζει.

Υπάρχει και ο διπλός πέλεκυς, πανάρχαιο ιερό αντικείμενο του μινωικού πολιτισμού, που λεγόταν λάβρυς (λέξη που θεωρείται λυδικής αρχής και που ίσως συνδέεται με τον λαβύρινθο) -διπλός πέλεκυς που, πρέπει να πούμε, τον μαγάρισε το καθεστώς Μεταξά μια και οικειοποιήθηκε το σύμβολο και το χρησιμοποίησε στο σήμα της ΕΟΝ που ήταν διπλός πέλεκυς περιβαλλόμενος από φύλλα δάφνης. Βέβαια, παρόμοιο ήταν και το έμβλημα της φασιστικής Ιταλίας, ο ρωμαϊκός (όχι διπλός) πέλεκυς που έβγαινε από μια δέσμη ράβδους.

Το τσεκούρι είναι δάνειο ακριβώς από τα λατινικά: από το securis, που σήμαινε τον πέλεκυ, προέκυψε το ήδη ελληνιστικό σεκούριον και το μεσαιωνικό τσεκούριον. Βαρύ και κοφτερό το τσεκούρι, όταν πέφτει δεν συγχωρεί: τσεκουράτος είναι αυτός που φέρεται με σκληρή αποφασιστικότητα· μιλάει τσεκουράτα όποιος λέει κάτι ωμά και χωρίς περιστροφές· η φρασεολογία μας διαθέτει κάμποσα συνώνυμα: τσεκουράτα, χύμα και τσουβαλάτα, ορθά κοφτά, νέτα σκέτα. Φωτιά και τσεκούρι, είναι έκφραση που δηλώνει την ολοσχερή καταστροφή, ιδίως σε καιρό πολέμου· αυτή την τακτική εφάρμοσε ο Ιμπραήμ για να γονατίσει τον επαναστατημένο Μοριά, ως αντίποινα φωτιά και τσεκούρι υποσχέθηκε στους προσκυνημένους ο Κολοκοτρώνης, τον ίδιο τίτλο διάλεξε για το (όχι και πολύ αμερόληπτο) βιβλίο που αφιέρωσε στον Εμφύλιο ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Τσεκούρι βέβαια κράδαινε και ο κ. Βορίδης, τότε νεαρός ακροδεξιός τραμπούκος ως κολεγιόπαιδο, σήμερα κορυφαίο στέλεχος του κυβερνητικού κόμματος.

Ο μπαλτάς, από την άλλη, μας ήρθε από ανατολικά, είναι τούρκικο δάνειο (balta). Από εκεί και ο μπαλτατζής, δηλαδή ο επαγγελματίας ξυλοκόπος, που σήμερα επιβιώνει ως επώνυμο. Αν δεν κάνω λάθος, στον οθωμανικό στρατό υπήρχε και σώμα στρατιωτών που έφεραν αλαβάρδα (halberd), οι οποίοι λέγονταν baltacι, ενώ ο ίδιος όρος χρησιμοποιήθηκε και για τους πυροσβέστες, που ήταν εξοπλισμένοι με μπαλταδάκι.

Το μπαλταδάκι ή ο μπαλταδάκος είναι υποκοριστικό του μπαλτά -ή ίσως του Μπαλτάκου. Ο Μπαλτάκος υιός, πάντως, όπως διαβάζω στα ρεπορτάζ, εισέβαλε μαινόμενος στα γραφεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, χαστούκισε καναδυό βουλευτές που βρήκε μπροστά του και μετά φυγαδεύτηκε από τη φρουρά -αντί να συλληφθεί και να περάσει τη νύχτα στο αυτόφωρο, όπως θα συνέβαινε με κάθε άλλο πολίτη για πολύ ελαφρότερα παραπτώματα -αλλά το βαθύ κράτος του Σαμαρά προφανώς θεωρεί κεκτημένο δικαίωμα την ατιμωρησία. Αλλωστε, για χάρη του ίδιου νεαρού έγιναν, όπως καταγγέλλεται, σημεία και τέρατα μέχρι να αναβαθμολογηθεί το γραπτό του ώστε να πάρει τη βάση και να αξιωθεί επιτέλους μια θέση δόκιμου σημαιοφόρου στο Λιμενικό.

Ο κ. Μπαλτάκος βέβαια παραιτήθηκε, αλλά η υπόθεση δεν μπορεί να κλείσει έτσι απλά. Πρέπει, το ελάχιστο, να δώσουν εξηγήσεις, ενδεχομένως και να παραιτηθούν οι δυο υπουργοί, Δένδιας και Αθανασίου, που ενεπλάκη το όνομά τους. Και βέβαια, με την παραίτηση του Μπαλτάκου δεν εξαρθρώνεται το δύσοσμο παρακράτος που μια γεύση του πήραμε από το βίντεο.

Περιμένω και τις δικές σας σκέψεις για το θέμα, αλλά θα ήθελα, σαν υστερόγραφο, να αναφέρω ότι με την υπόθεση Μπαλτάκου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά  ο εμπειρικός κανόνας που λέει ότι εκείνος που διακηρύσσει μεγαλόφωνα πως είναι αντικομμουνιστής, συνήθως είναι, απλώς, συνεσταλμένος οπαδός του φασισμού. Και δεύτερον, ότι όσο πιο επιδεικτικό είναι το εικονοστάσι που έχει κανείς στο γραφείο του, τόσο πιο σκοτεινές οι βρομοδουλειές που κάνει.

 

188 Σχόλια to “Μπαλταδιές”

  1. Παρατηρώ ότι οι εξ ευωνύμων και ακροευωνύμων σχολιαστές έχουν κάνει από ψες γαργάρα την ομολογία για ευθεία κυβερνητική παρέμβαση για την κράτηση όσων ΧΑιτών απολογήθηκαν μετά τον Κασιδιάρη, περιοριζόμενοι στην γκρίνια για τον Μπαλτάκο. Αν η κυβερνητική παρέμβαση αφορούσε βέβαια την καταδίκη κάποιου από την ΣΠΦ, ίσως το επίκεντρο των αντιδράσεων να ήταν αλλού.

    Το μείζον λοιπόν δεν είναι το νόμιμο, με ποιον μιλά ο Μπαλτάκος και ποιους έχει φίλους του, αλλά το παράνομο, η κατάχρηση εξουσίας κατ’ άρ. 239 ΠΚ.

  2. spiral architect said

    Ω! Οι κάμερες είναι νόμιμα μέσα, μόνο εκεί που μας συμφέρει. Ω!

  3. sarant said

    Kαλημέρα Αθανάσιε. Σε αυτό το ιστολόγιο είσαι ο πρώτος σχολιαστής και χαίρομαι που θίγεις το θέμα, που το υπαινίχθηκα απλώς στη δεύτερη αράδα του άρθρου μου και στο τέλος, όπου λέω πως ο Αθανασίου πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

  4. Γς said

    Μπαλτάς και βαρύς πόνος, μαράζι, καημός που σε πνίγει: Νταλκάς (άλλο τούρκικο δάνειο).

  5. 2, επειδή φαίνεται τα κατέχεις καλά τα νομικά, εκτός από τα επιφωνήματα, είμαι όλος αφτιά: πότε επιτρέπεται η λήψη υπόψιν παρανόμως ληφθέντος αποδεικτικού μέσου από την νομολογία του Αρείου Πάγου;

    3, αυτό εννοώ ότι διαφωνούμε ως προς το κέντρο βάρους. Ένας από τους δυο μας κάνει λάθος, και μεγάλο μάλιστα.

  6. Triant said

    Εμένα πιό πολύ μου έκανε εντύπωση η ανηθικότητα (κοινώς πουστιά) του Κασ. Τα άλλα δεν με εξέπληξαν καθόλου.

  7. sarant said

    5α: Γιά πες εσύ, διότι δεν το ξέρουμε: πότε επιτρέπεται, με βάση τη νομολογία του ΑΠ, να ληφθεί υπόψη αποδεικτικό μέσο που έχει αποκτηθεί με παράνομο τρόπο;

  8. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Έχουμε άλλη περίπτωση στο παρελθόν που να υπήρχαν αποδείξεις, ή έστω σοβαρές ενδείξεις όπως εδώ, για ανοιχτή παρέμβαση πρωθυπουργού/υπουργού στη δικαιοσύνη;

  9. Γς said

    μπα…
    😉

  10. Γς said

    8:
    >παρέμβαση πρωθυπουργού/υπουργού στη δικαιοσύνη;

    παραπομπή;

  11. Νέο Kid Στο Block said

    Στα κυπριακά ο μπαλντάς (έτσι τον είχα μάθει μικρός, με -ντ- ) του χασάπη είναι «Η πάλα» (εκφέρεται συνήθως «ππάλα» με δύο π ,αλλά με ένα λου). Bλέπω στο ΛΚΝ :πλατύ και κυρτό σπαθί.
    [τουρκ. pala (προφ. [palá] ) με μετακ. τόνου(;)] (παλά πάντως ,δεν έχω ακούσει)

  12. Νομίζω πως αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από την ΑΝΙΣΟΝΟΜΙΑ που επιδείχθηκε χθες στο «Καραϊσκάκης».
    Να αφήσω την δήλωση Μίτσελ πως ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από την … αποβολή του παίκτη του… πόσο μοιάζει με πολιτικές κοτσάνες.
    Πολιτική και ποδόσφαιρο συμβαδίζουν στην Ελλάδα, απλά στα νούμερα στο ποδόσφαιρο λένε την αλήθεια (τα σκορ) ενώ στην πολιτική τα αλλάζουν κατά (πολιτική) βούληση.
    Να δείτε που αν ο Μαρινάκης βγει δήμαρχος στον Πειραιά θα τον αντικαταστήσει στην προεδρία του ΟΣΦΠ ο Σαμαράς !!!
    Εκείνο το λαμπρό στέλεχος της ΝουΔου που διετέλεσε και πρόεδρος του ΠΑΟ τι γίνεται ; την σκαπούλαρε ή τον μπουζουριάσανε ;

  13. LandS said

    Υπήρξε και η Φρουρά των Βαράγγων στο Βυζάντιο. Και αυτοί κρατούσαν τσεκούρια. «Μπαλτατζήδες» , αν και βόρειοι.

  14. Γς said

    4:
    >Μπαλτάς και βαρύς πόνος, μαράζι, καημός που σε πνίγει: Νταλκάς (άλλο τούρκικο δάνειο).

    Καημενάκης ο νέος γενικός γραματέας του κόμματος

  15. # 14

    Του Αστέρα Τρίπολης ;

  16. Πάνος με πεζά said

    H πάλα, εύκολη και σαν λέξη, έπαιζε πολύ στα σταυρόλεξα («αμφίστομο κυρτό σπαθί» ήταν συνήθως ο ορισμός).
    Όσον αφορά τον μπαλτά, ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η τρύπα, εντός της λάμας, για κρέμασμα, λόγω της ανισοκατανομής του βάρους του.

    Πάντως πολύ λίγοι στάθηκαν και στο «διορισμογενές» (!!!) τσαμπουκαλίκι του υιού Μπαλτάκου. Ψίθυροι λένε ότι ο διορισμός του στην…Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Λιμενικού (ήμαρτον Κύριε, τι πληρώνει αυτή η χώρα) ήταν από μόνη της σκάνδαλο, αφού έγινε με αναθεώρηση (διόρθωση) γραπτού, που τον οδήγησε να υποσκελίσει αρκετούς επιτυχόντες και να πάρει την πολυπόθητη θέση !

    Και χτες μας απέδειξε ότι «είναι να μην τρουπώσει…Άμα τρουπώσει,… «

  17. Μαρία said

    Ε όχι και γαργάρα.

    http://www.thepressproject.gr/article/59433/Mpaltakos-Gate-Meros-1o

    http://www.avgi.gr/article/2218811/apokaluptiria-parakratikou-sxediou

  18. spiral architect said

    Πάντως αν το πιάσουμε ιστορικά, οι σωστοί ναζιστές δεν αλληλοκαρφώνονται, ούτε παραιτούνται. Αυτοκτονούν.
    Με κάψουλα υδροκυανίου απ’ τα εργαστήρια της Bayer AG.
    _____________________________

    @5α: By the book, ποτέ! Αλλά αυτό δεν λέει κάτι, γιατί τα αποτελέσματα του «παράνομου» βίντεο, αυτού του προϊόντος υποκλοπής ελήφθησαν σοβαρά υπ’ όψιν:
    – Παραιτήθηκε ο Μπαλτάκος. Γιατί άραγε; Το βίντεο δεν είναι παράνομο;
    Πήραν φωτιά τα τέλια κι έτσι άρχισε η σπέκουλα. 😉
    – Άλλα κανάλια το πέρασαν σχετικά στο ντούκου, γιατί οι γνωστοί σχολιαστές νοσηλεύονται λόγω της πτώσης απ’ τα σύννεφα. 😉
    – Ο υιός Μπαλτάκος -όστις που ακολούθησε τη δικαστική οδό για να μπει στο Λιμενικό Σώμα- μπούκαρε τραμπούκικα στη Βουλή (πώς και γιατί;) για να χειροδικήσει κατά «επιστημονικού συνεργάτη» βουλευτή της ΧΑ.
    και μάλλον θα δούμε κι άλλα.
    Αγαπητέ Αθανάσιε, δεν είμαι νομικός, αλλά πιστεύω ότι η επίκληση της νομοθεσίας ισχύει υπό Κ.Σ..
    Πλέον η κατάσταση ξέφυγε, γιατί και τα τελευταία προσχήματα έπεσαν.

    @6: Triant, μην σου κάνει εντύπωση η απουσία ηθικών φραγμών απ’ όλους αυτούς. Μην παίρνεις σαν αναφορά την δική σου (μας) ηθική. 😐

  19. Ορεσίβιος said

    Αυτά είναι κόλπα ζόρικα, της σύγχρονης «κρυπτείας»….

  20. Γς said

    18:
    >Μην παίρνεις σαν αναφορά την δική σου (μας) ηθική.

    και τι δική μου!

  21. atheofobos said

    @6 Τriant
    Για την ηθική του Κασιδιάρη δεν νομίζω να έχουν και την καλύτερη εντύπωση όσοι δεν ανήκουν στην ΧΑ.

    Στην συνομιλία αυτό που μου προκαλεί την μεγαλύτερη εντύπωση δεν είναι τόσο το περιεχόμενο που μπορεί να είναι αληθές ή και προσωπικές απόψεις του Μπαλτάκου, αλλά το άκρως φιλικό και εμπιστευτικό ύφος που μόνο δύο παλιόφιλοι μπορεί να έχουν.
    Σημασία λοιπόν έχει να διαπιστωθεί αν ο Μπαλτάκος δρούσε σαν πέμπτη φάλαγγα στην ΝΔ της ΧΑ ή σαν σύνδεσμος της με αυτήν.
    Και στις δύο περιπτώσεις η ευθύνη βαρύνει τον Σαμαρά.

  22. Νέο Kid Στο Block said

    Το ‘χουμε ξαναπεί, αλλά «επανάληψη μήτηρ…κ.λ.π». Πελεκάνος = ξυλουργός/μαραγκός in Cypriot.

  23. EL LOKO said

    Αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, είναι τα δημοσιογραφικά «πλυντήρια», όπως εύστοχα αναφέρει ο Νίκος. Αηδίασα χθες και σήμερα από τα δελτία ειδήσεων και λοιπών «ενημερωτικών» εκπομπών, που μιλούν για τις «δόλιες μεθόδους» του Κασιδιάρη, που «υπέκλεψε» τη συνομιλία με σκοπούς όχι αγαθούς. Για το αν αμφισβητείται η γνησιότητα της συνομιλίας, κουβέντα. Ξεχνούν φαίνεται οι τιτάνες της ενημέρωσης, ότι τα περισσότερα καυτά ρεπορτάζ τους, έχουν προκύψει με παρόμοιο τρόπο. Και κάτι ακόμα προς τον κύριο Αθανασίου, που δεν βλέπει (κατά δήλωσή του) το λόγο για να παραιτηθεί. Όταν σε φτύνουν, συνήθως δεν ανοίγεις ομπρέλα.

  24. Μπετατζής said

    α) Για σχόλιο 1 : Πάντα εμφανίζεται ένας ευαίσθητος φιλελεύθερος να αγωνιά για τα δικαιώματα των ναζήδων. Αν θέλει κάποιος να στηλιτεύσει τις παρεμβάσεις και την αδικία στην ίδια τη δικαιοσύνη υπάρχει πεδίο λαμπρό και σε άλλες υποθέσεις (η γνώμη μου είναι ότι το πιο αρνητικό φαινόμενο για το οποίο πρέπει κανείς να διαμαρτύρεται είναι η ταξικότητα της δικαιοσύνης, η οποία είναι εμφανέστατη σε όχι διάσημες υποθέσεις «επωνύμων», ακροδεξιών ή και ακροαριστερών, αλλά σε άλλες πιο καθημερινές και λιγότερο θορυβώδεις υποθέσεις. Γι΄ αυτήν την ταξικότητα φυσικά κάνουν τουμπεκί οι φιλελεύθεροι. Άλλο θέμα όμως αυτό). Το να επιλέγει κάποιος την συγκεκριμένη παρέμβαση, τη συγκεκριμένη στιγμή, κατά τη γνώμη μου φανερώνει τις εκλεκτικές συγγένειες και συμπάθειες που δεν μπορούν πια να κρυφτούν. Κακά τα ψέματα, το ποιους διαλέγει κάποιος να υποστηρίξει και σε ποιους τελικά συμπαραστέκεται, χαρακτηρίζει και τον ίδιο, όσο και αν κόπτεται ότι τον ενδιαφέρουν υψηλές ιδέες όπως η αμεροληψία της δικαιοσύνης και άλλες αγνές αξίες. Προφανώς, οι σχολιαστές τύπου 1, θα είναι ευχαριστημένοι αν αυξηθούν και πάλι τα ρατσιστικά εγκλήματα, τα οποία τουλάχιστον μετά την προφυλάκιση έχουν μειωθεί (βλ. έρευνα που σήμερα δημοσιεύτηκε). Μπροστά σε υψηλές αξίες όπως η αμεροληψία της δικαιοσύνης και η έλλειψη παρεμβάσεων, τι αξία έχουν κάποιοι παραπάνω σκουρόχρωμοι μαχαιρωμένοι μεροκαματιάρηδες, άλλωστε τελειωμό δεν έχουν αυτοί. Όμως, και νομικά αυστηρά να το δει κανείς, η μείωση των ρατσιστικών εγκλημάτων αποδεικνύει ότι η προφυλάκιση ήταν σωστή, αφού συντέλεσε στην πρόληψη και νέων αδικημάτων.
    β) Η απαισιόδοξη εντύπωσή μου για το επεισόδιο και την αποκάλυψή του είναι ότι προετοιμάζεται η επιστροφή της τσίγγινης νύχτας (δείχνουν να την ξαναχρειάζονται στους σημερινούς συσχετισμούς), με δώρο το φωτοστέφανο του ήρωα, του αδικημένου, του αδίκως φυλακισμένου κλπ. κλπ. Σε αυτό βοηθάνε φυσικά και οι απόψεις τύπου σχολίου 1, που σπεύδουν να τους αθωώσουν προκαταβολικά, ως θύματα παρέμβασης, μην μπορώντας να κρύψουν την θριαμβολογία τους. Φυσικά, 1) τυχόν παρέμβαση, αν έγινε, (δεν θεωρώ αξιόπιστο το μπαλτάκο ακόμα και αν λέει ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή και δύει από τη δύση), δεν θα αποσκοπούσε στην τιμωρία των ναζήδων, αλλά στην επικοινωνιακή βελτίωση του προφίλ της κυβέρνησης, το οποίο είχε πληγεί την περίοδο εκείνη από την εξοργιστική ατιμωρησία των μαχαιροβγαλτών και η επικαιρότητα (δολοφονία στο Κερατσίνι) απαιτούσε να φανεί η κυβέρνηση δυναμική. Σήμερα όμως μπορεί να έχουν αλλάξει αυτοί οι συσχετισμοί και 2) τυχόν παρέμβαση, αν έγινε, δεν σημαίνει και ότι είναι και αθώοι, όπως οι σχολιαστές τύπου σχολίου 1 σπεύδουν να θριαμβολογήσουν, ξεχνώντας τα περιστατικά μαχαιρωμένων μεταναστών από οπαδούς και «μέλη πυρήνων», όσα φανερώθηκαν και όσα ποτέ δεν θα μάθουμε.
    γ) Θυμήθηκα και την τσατίρα του Βαμβακάρη.

  25. Γς said

    19:
    Ποιοι είναι οι σύγχρονοι έίλωτες και ποιοι οι Σπαρτιάτες;

  26. Ο Μπαλτάκος Jr. ταιριάζει στο προφίλ του ιδανικού Δεξιού όπως το φιλοτέχνησε τις προάλλες ο Φαήλος Κρανιδιώτης: «φροντίζει άγρυπνα την οικογένεια του», «τιμά τα Σώματα Ασφαλείας» (τόση προσπάθεια έκανε να ενταχθεί), είναι «αντικομουνιστής, αντιναζιστής και αντιρατσιστής» (γιαυτό έδειρε τους ναζιστές), τέλος ως λιμενικός «[δεν] παραβιάζει το μονοπώλιο της βίας, που στην Δημοκρατία ανήκει μόνο στα όργανα του Κράτους». Ταιριάζει όμως και στο προφίλ του ιδανικού τριαντάρη, όπως το φιλοτέχνησε πάλι πρόσφατα ο Αλέξης Παπαχελάς: με τις σπουδές του, τα μεταπτυχιακά του στην Αμερική, την όρεξη για δουλειά. Τι τού ‘φταιξε; Α ναι… που μπήκε στο δημόσιο.

  27. spiral architect said

    Ελάτε ρε, μάθαμε και το rutube! 😀
    (κυκλοφορεί και για Android)

  28. Γς said

    22:
    >ξυλουργός/μαραγκός in Cypriot.

    Charpentier: Te Deum

  29. Χρήστος Αγγελόπουλος said

    Όταν ο λαός είναι αποχαυνωμένος και μωρός, αυτοί οι πολιτικοί του αξίζουν…

  30. bac7ch said

    Όπως ο Κάφκα είχε πει πολύ σωστά ότι «τα βιβλία που έχουμε ανάγκη πέφτουν σαν τσεκούρι στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας» – αλλά από τότε μεσολάβησαν δυο παγκόσμιοι και ένας ψυχρός – ο Μπαλτάκος έρχεται με τη συνδρομή του Κασιδιάρη να επαναδιατυπώσει το απόφθεγμα «οι διάλογοι που έχουμε ανάγκη πέφτουν σαν μπαλτάς στην παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας».

    Πραγματικά θαυμάσιος διάλογος, δείγμα του λαϊκού πηγαίου ταλέντου σε άλλα μέρη να λες όσα θες να πεις χωρίς να τα λες (εκεί που κάνει το σημείο του Σταυρού π.χ.) και σε άλλα να λες ακριβώς αυτά που θες να πεις με μοναδικό λογοτεχνικό τρόπο (στο τέλος, όπου αναλύσει πως ναι μεν δεν είναι από το ίδιο χωριό αλλά είναι συντοπίτες). Σε κάποιες στιγμές μάλιστα φαίνεται να είναι εντελώς σκηνοθετημένος αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπήρχε η σπιρτάδα που παρατηρεί κανείς λ.χ. ανάμεσα στο Jeremy Clarkson και τους καλεσμένους του – πράγμα που μπορεί να εξηγηθεί από πλήθος παραγόντων, όπως ο κακός ή βαριεστημένος σεναριογράφος, η βραδύνοια ενός ή περισσοτέρων από τους συμμετέχοντες κλπ.

    Με αυτά και με αυτά, θα μπορούσε να πει κανείς – χωρίς υπερβολή θαρρώ – ότι ο Κασιδιάρης κατά κάποιον τρόπο είναι για τον Μπαλτά και την παγωμένη θάλασσα της ψυχής μας ό,τι ο Μπροντ για τον Κάφκα.

  31. kostasd said

    θα ηθελα να ρωτησω τι ακριβως σημαινει αντικουμουνιστης η αντιφασιστας και αν αυτα ειναι τα πραγματικα αντιθετα των αντιστοιχων λεξεων

  32. marulaki said

    #22 Πελεκάνος και στην Ήπειρο ο τεχνίτης της πέτρας (επανάληψη κλπκλπκλπ).

  33. Ορεσίβιος said

    #25. Γς, δεν τους ξέρεις τους σύγχρονους είλωτες; Εργαζόμενοι, απασχολίσιμοι, άνεργοι, μετανάστες… Σπαρτιάτης είναι ο Μπαλτάκος. Συγγραφέας!

  34. sarant said

    16: Μα, το γράφω και στο άρθρο για τον διορισμό!

    30: Καλό!

    24: Πάντως, και οι ναζήδες έχουν δικαιώματα.

  35. spiral architect said

    Αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστι αμαρτία.

  36. Μαρία said

    Μπαλταδάκος κι ο αντικαταστάτης του, ο Καϋμενάκης
    http://news247.gr/eidiseis/politiki/fwths_kaymenakhs_poios_einai_o_neos_g_g_ths_kyvernhshs_kai_antikatastaths_toy_mpaltakoy.2720986.html

    24
    Το θέμα είναι οι 30 φάκελοι έμειναν στα συρτάρια μέχρι τη δολοφονία του Φύσσα.

    Τσατίρ’ (το) κι η γιαγιά μου

  37. Μπετατζής said

    34 γ. Δεν είναι αυτό το θέμα μου, το θέμα μου είναι η επιλεκτική υπεράσπισή τους και το σε ποιους τελικά διαλέγει κάποιος να συμπαρασταθεί. Σε κάθε περίπτωση, εγώ δεν θα υπερασπιζόμουν ποτέ τα δικαιώματά τους (ούτε και επίκλησή τους θα έκανα), ακόμα και αν κατάφωρα παραβιάζονταν (δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο). Είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτεραιοτήτων και επιλογών.

  38. derwanderer said

    Μιας κι έγινε λόγος για τον διπλό πέλεκυ και την χρήση του από το μεταξικό καθεστώς, ας μου επιτραπεί να προσθέσω και το παράδειγμα του δωσίλογου κρατικού μορφώματος του Στρατάρχη Πεταίν, στη Γαλλία (1940-1944): Η Γαλλική Δημοκρατία (République française) μετονομάστηκε σε Γαλλική Πολιτεία ή, ίσως, Κράτος (Etat français) και η προσωποποίησή της, η Μαριάννα, αντικαταστάθηκε από τον δήθεν «γαλατικό» διπλό πέλεκυ ή francisque, διακοσμημένο με τα αστέρια του στραταρχικού αξιώματος και τα χρώματα της Γαλλίας. Το δε «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» της γαλλικής επανάστασης, έδωσε τη θέση του στο αντιδραστικό «Εργασία, Οικογένεια, Πατρίδα»: http://www.vmsdiffusion.shopfactory.com/contents/media/mug%20french%20francisque.jpg

  39. Γς said

    Ο Μπαλτάκος στο Real FM τώρα

    http://www.e-radio.gr/player/player.asp?sID=680&cID=4&rID=1

  40. 7, http://anamorfosis.net/blog/?p=10086, δες δειγματοληπτικά κάποιες αποφάσεις και τι λένε.

    Η γαργάρα βλέπω όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά επιχειρείται και η εκλογίκευσή της, «νομικά αυστηρά» πάντα.

  41. Triant said

    21:
    Ελπίζω να μην ήτανε σπόντα αυτό 🙂
    Δεν μιλάω για την ηθική γενικά. Λέω για την μίνιμουμ μπέσα που έχει ο μέσος άνθρωπος. Το να καρφώσεις τον κολλητό σου, προσχεδιασμένα κιόλας, είναι χοντρό ακόμα και για χρυσαβγίτη.

  42. ρoμπαξ ντακ said

    ‘Αλλη μια ερμηνεία για τον πέλεκυ απο τα απομνημονεύματα του Μακρυγιαννη: »Κι όσα σημειώνω τα σημειώνω γιατί δεν υποφέρνω να βλέπω το άδικον να πνίγη το δίκαιον. Δια ΄κείνο έμαθα γράμματα εις τα γεράματα και κάνω αυτό το γράψιμον το απελέκητο, ότι δεν είχα τον τρόπον όντας παιδί να σπουδάξω.»

  43. spiral architect said

    – «Eγώ κι ο Αντώνης δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε δαυλοί στην υπηρεσία της πατρίδας.»
    – «Έπρεπε να απεγκλωβίσω τη δεξιά πτέρυγα των ψηφορόρων της ΝΔ απ’ την αγκαλιά της ΧΑ. Ο Αντώνης δεν ήξερε τίποτα.»
    – «Έπρεπε να ξέρω, γιατί ήθελα να μάθω για τη ΧΑ.»

    (α, ρε διπλέ πράκτορα!)

    Μπαλτάκος στον Χ»Νικολάου τώρα στον RealFM.
    (τι τραβάω κι εγώ που κάθομαι στο σπίτι κλινήρης!) 😦

  44. Μπετατζής said

    40. Για τη γαργάρα απάντησε το 17.

  45. ndmushroom said

    1
    Όπως επεσήμαναν και άλλοι (όπως στο 17), γαργάρα δεν το λες. Για την ακρίβεια, οι μόνοι που το έχουν όντως κάνει γαργάρα και προσπαθούν να το υποβαθμίσουν σε απλό ζήτημα προσωπικών σχέσεων Μπαλτάκου-ΧΑ είναι όσοι αναφέρονται στο βίντεο, οι πολιτικοί και οι μηντιακοί τους προστάτες.

  46. sarant said

    43: Σωστά, έχεις και την υποχρεωτική ακινησία -κουράγιο!

    36: Άλλο σημαδιακό όνομα!

    38: Σωστά.

  47. Γς said

    36, 46β:

    κι εγώ τι έλεγα στο Σχ. 14;

  48. Τώρα που διάβασα τις παραπομπές του 17, βεβαιώθηκα ακόμη περισσότερο για την γαργάρα. 90% για τα πολιτικά σούπα μούπες και ποιος είδε ποιον, 10% και πολύ λέω για την διαταγή προφυλάκισης.

    Όταν συμβούν στους δικούς τους βέβαια, εγώ πάλι εδώ θα είμαι, σαν καλός ευαίσθητος φιλελεύθερος. Παράδειγμα, Μπετατζή:

    http://anamorfosis.net/blog/?p=9467

  49. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    @37, προσωπική άποψη: ο κόσμος είναι καλύτερος με όλους τους χρυσαυγίτες στη φυλακή και τον Αλβανό ισοβίτη του Μαλανδρίνου στο χώμα. Να πούμε λοιπόν πως καλώς έπραξε ο Σαμαράς και οι δεσμοφύλακες στις αντίστοιχες περιπτώσεις; Πώς είναι δυνατόν να δρα και να σκέφτεται κάποιος σήμερα με τη λογική του σκοπού που αγιάζει τα μέσα;

  50. sarant said

    48: Και τα δυο είναι σημαντικά. Αλήθεια, στέκει τώρα πρόταση μομφής κατά του Αθανασίου;

  51. spiral architect said

    @43 συνέχεια: O Mπαλτάκος ολοκλήρωσε 😉 μη λέγοντας κουβέντα για το πως βρέθηκε ακάλεστος (;) ο γιος του στη βουλή «ο έχων εκπαίδευση και κώδικα τιμής, που δεν είναι ένας συνηθισμένος καθημερινός άνθρωπος».
    Επίσης είπε δυο τουλάχιστον φορές την καραμανλική ρήση «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται.»
    Κιμ Φίλμπι ο Μανιάτης! 😛

  52. Έχουν περάσει 6 μήνες από την προηγούμενη; Μετρώντας κανονικά, όχι συριζαίικα. :-Ρ

  53. sarant said

    52: Μα, η πρόταση δεν θα στρέφεται κατά της κυβέρνησης ούτε θα ζητάει την πτώση της. Μόνο την αποπομπή του επίορκου υπουργού

  54. Ηλεφούφουτος said

    Κάτι μού διαφεύγει στα περί γαργάρας.
    Δεν είναι αρκετά σαφής η θέση «πρέπει να οδηγηθεί η ΧΑ ενώπιον του νόμου αλλά για την εγκληματική της δράση· όχι για μικροκομματικές σκοπιμότητες»; ή η θέση ότι ήταν απαράδεκτο που καμιά τριανταριά φάκελοι μάζευαν αράχνες και χρειάστηκε να δοθεί εντολή απ το Σαμαρά, πάντα λόγω μικροκομματικών υπολογισμών, για να κινηθεί η δικαιοσύνη;

    Θα επιμείνω και σήμερα ότι άξιζε να προσεχτεί περισσότερο η δήλωση κοτζάμ κοινοβουλευτικής εκπροσώπου της ΝΔ ότι το κόμμα της «ουδεμία σχέση έχει με το ναζισμό και το φασισμό».
    Όταν ο Νίξον, στριμωγμένος απ το Γουότεργκεϊτ δήλωνε «I m not a crook! I m not a crook!» οι Αμερικανοί σοκάρονταν που έβλεπαν τον πρόεδρό τους να νιώθει υποχρεωμένος να φωνάζει πως δεν είναι απατεώνας.

    Πότε ξανάδαμε κυβερνών κόμμα να κάνει τέτοια δήλωση αποκήρυξης;

  55. Πες τα Ηλεφού. Ας αποκηρύξουν τώρα τα άκρα απ’ όπου κι αν προέρχονται 😀

  56. 52, νομικά δεν πολυστέκει, γιατί η εμπιστοσύνη της Βουλής στο όλον καλύπτει και το μέρος (άρα θα ήταν πολύ πιο υποστηρίξιμη μια πρόταση μομφής αν η προηγούμενη του Νοε δεν αφορούσε όλη την κυβέρνηση, αλλά ένα υπουργό μόνο, να ζούμε και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας), πολιτικά όμως θα είχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να περνούσε, παρά όλες οι άλλες προτάσεις μομφής της πυρκαγιάς που έχουν γίνει. Βέβαια πάντα υπάρχει ένας συνταγματολόγος πρόθυμος να υποστηρίξη την θέση του κόμματός του, τέτοιοι βρίσκονται.

  57. Α, να πω και κάτι της οθωμανικής ειδικότητάς μου: δεν τον αντέχω συνήθως τον Χωμενίδη, αλλά η περιγραφή που έδωσε για το δίδυμο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ότι δηλ. ο πρώτος δέχτηκε τον δεύτερο «με τουπέ καλοθρεμμένου πασά απέναντι σε νεαρό και άξεστο γενίτσαρο» που «το τελευταίο πράγμα που του περνάει από το μυαλό είναι πως ο γενίτσαρος δεν αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει την εύνοιά του αλλά στο να τον δολοφονήσει» είναι ακριβέστατη, τόσο (ενδεχομένως) για τα χτεσινά όσο (πολύ πιο σίγουρα, τουλάχιστον αυτό λέει η ιστορική μου διαίσθηση, να το πω έτσι) για τους πραγματικούς πασάδες και γενίτσαρους, του 17ου αι. π.χ.

  58. (θέλω να πω, την επόμενη φορά που θα συναντήσω στα χρονικά συνομιλία πασά με γενίτσαρο, ξέρω πώς ακριβώς θα τους φανταστώ!)

  59. Ηλεφούφουτος said

    58 Μείον τα εικονοστάσια και το σημείο του σταυρού, ε;

  60. Ε, μπορεί να είναι κρυπτοχριστιανοί 😀 😀

  61. Ηλεφούφουτος said

    60 Καλά ο γενίτσαρος αλλά κι ο πασάς;
    Τι κρυπτο-, ορέ; Δεν είδες, παρεκκλήσι το είχε κάνει το γραφείο.

  62. qq said

    Σε τι είναι επίορκος ο υπουργός? Η αποπομπή του θα σήμαινε αθώωση της ΧΑ. Τελικά τα διλήμματα αθροίζονται και γίνονται γόρδιος δεσμός. Να καταγγείλεις την ΧΑ, θα μαζέψει ψήφους η ΝΔ. Να καταγγείλεις την ΝΔ, θα μαζέψει ψήφους η ΧΑ. Είναι και το άτιμο το ποτάμι, πάνε τα όνειρα. Εκτός αν αποδείξεις ότι είσαι πιο ΧΑ αό την ΧΑ. Αν θαύμαζα κάποτε στην νιότη μου τις αριστερές ιδεοληψίες, ήταν η εμμονή τους στο γράμμα του νομικού πολιτισμού. Καθότι όμως όπως φαίνετε, υπάρχουν δυο ειδών κομμουνισμοί. Ο δυτικός τύπου και ο σταλινικός τύπος της ελληνικής σκηνής. Η ελληνική αριστερά είναι συνηθισμένοι στις πολιτικές διώξεις και τις καταχειροκροτεί, αν δεν τις επιδιώκει. Αν γίνονται σε αυτήν έτσι αγιάζει κλαψουρίζοντας ως το αιώνιο θύμα, αν γίνονται σε άλλους ζητωκραυγάζει με παλαμάκια χαιρέκακα ότι κερδίθηκε μια μάχη. Αμ δε. Ο πόλεμος χάθηκε.

  63. spiral architect said

    Για τις τυχόν γαργάρες απαιτείται να ερωτηθούν οι Λαγοί, οι Πατέληδες, οι λοιποί Χρυσαβγήτες τραμπούκοι και οι (και καλά!) διπλοί κυβερνητικοί πράκτορες.
    Οι νομικίστικες υπεκφυγές ας είναι απάντηση στις ερωτήσεις κάποιου εισαγγελέα.
    (πάντα υπό Κ.Σ.)

  64. atheofobos said

    @ Triant
    Σαφώς και δεν ήταν και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στα περί μπέσας.

  65. Anasto said

    Το ρεζουμέ, είναι ότι έχουμε πλέον ομολογία από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος για χειραγώγηση της δικαιοσύνης, από τον πρωθυπουργό και δύο υπουργούς του, με σκοπό να περιοριστούν οι διαρροές της ΝΔ προς την πολιτικά και ιδεολογικά όμορη ΧΑ, για να μην γίνει το απευκταίο και ανήκουστο, το να κυβερνήσει δηλαδή έστω για μια ημέρα η αριστερά.

    Δεν είναι και πρωτοφανή πράγματα αυτά μεταξύ μας. Αυτή είναι η ιστορία της ΝΔ και γενικά της δεξιάς στην Ελλάδα. Η ΧΑ ήταν προς εγκόλπωση (το είχε πει παλιότερα ευθαρσώς ο «τσιφ του καμπινέ» Μπαλτάκος άλλωστε) αλλά με το που ξέφυγε επικοινωνιακά με τη δολοφονία του Φύσα η προσπάθεια που είχε αρχίσει να παρουσιάσουν σαν ανθρώπους τους ναζί, το γύρισαν στο πλαν μπι οι φωστήρες. Η πλάκα είναι πως ο φιλοναζί Μπαλτάκος, είχε πολύ περισσότερο μυαλό από τον Σαμαρά και τους κρετίνους συμβούλους του που όλοι μαζί πίστευαν πως με το που θα βάλουν τη δικαιοσύνη να κάνει ντα τη ΧΑ, το λουμπεναριό που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει θα έλεγε σύσσωμο «φτου κακά, τι πηγαίναμε και ψηφίζαμε» και θα γύριζε μετανιωμένο στη μαμά ΝΔ αφήνοντας τους ναζί εκτός βουλής.

    Τώρα πέρα από τα αδωνίστικα και τα αποπροσανατολιστικά, τα πολιτικά γεγονότα παραμένουν:

    1) Η ΧΑ είναι ναζιστική και μεγάλο μέρος της που αποτελεί και την ηγεσία της είναι προφανώς εγκληματικό και μάλιστα πολύ πριν η ΝΔ αποφασίσει πως τη συμφέρει να το καταδείξει και να την κυνηγήσει. Τα μέλη της μαχαιρώνουν ανθρώπους, τραμπουκίζουν, κυκλοφορούν με όπλα και τσεκούρια, σκοτώνουν.
    2) Η ΝΔ έχει εκτραχυνθεί ηθικά, πολιτικά και ιδεολογικά, παρασυρόμενη από το σαμαρικό σινάφι σε έναν ακροδεξιό κατήφορο, παλεύοντας με νύχια και με δόντια να μην κυβερνήσει η ανεύθυνη αριστερά. Ενώ προφανώς και χέστηκε για το αν οι ναζί έχουν 5% ή 20%. Η διατήρηση στην εξουσία τούς αφορά. Είτε μαζί είτε σε κόντρα με τους ναζί, η κουτάλα κι η αμνηστία είναι αξίες ανεκτίμητες στις μέρες μας.
    3) Δεν υπάρχει δυστυχώς τίποτα που να μοιάζει με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στη χώρα και η τωρινή κατάντια απλά μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να τη ζήσαμε και ποτέ. Η χειραγώγηση και η τοποθέτηση των κολλητών, των συγχωριανών, των ομοϊδεατών και των ελεγχόμενων, στις σωστές θέσεις από τις κυβερνήσεις, δεν εκπλήσσει κανέναν. Αλλά και σχεδόν όλο το σινάφι πέριξ της δικαιοσύνης ζέχνει και γι’ αυτό είναι έτσι αποτυπωμένο στη συνείδηση του κόσμου.

  66. sarant said

    57: Πράγματι, πολύ εύστοχο!

  67. Servitoros said

    Το χθεσινό επιβεβαίωσε ότι οι νεοναζί και η ακροδεξιά παράλληλα με την εκκαθάριση των ανεπιθύμητων (εβραίοι, μετανάστες, lgbt, αριστεροί και αναρχικοί) πραγματοποιεί και εσωτερικές εκκαθαρίσεις με στόχο την επιβίωση και την απόκτηση περαιτέρω εξουσίας έτσι κωμικοτραγικά καταλήξαμε από την νύχτα των μεγάλων μαχαιριών στα μεσημέρια με τα μικρά μπαλταδάκια. Όσο για τα νομικά παπατζιλίκια που επικαλούνται τα μπαλταδάκια αφορούν μόνο τους ίδιους, λες και το εάν είναι νόμιμο ή όχι το παρακράτος που έχει στηθεί εδώ και χρόνια με τα συγκοινωνούντα δοχεία ΝΔ-ΧΑ είναι το ζήτημα.

  68. spiral architect said

    @67: Οοοοχι λάθος κάνεις:
    «Ο κ. Μπαλτάκος λέει σ' ένα βίντεο ότι ο Σαμαράς είναι σφοδρός πολέμιος της Χρυσής Αυγής. Κακώς είναι ο Σαμαράς σφοδρός πολέμιος της Χρυσής Αυγής; Άρα λοιπόν το βίντεο είναι και επαινετικό για το Σαμαρά. Μπράβο στο Σαμαρά για το βίντεο. Που είναι το πρόβλημα;»

  69. sarant said

    68: Αυτά τα είπε υπό το κράτος της συγκίνησης.

  70. Πάνος με πεζά said

    @ 34 : Μα δε μιλάω για σας, μιλάω για τους υπόλοιπους ειδησεογράφους…

  71. NM said

    «…καὶ τῶν νόμων, καὶ μάλιστα αὐτῶν ὅσοι τε ἐπ’ ὠφελίᾳ τῶν ἀδικουμένων κεῖνται καὶ ὅσοι ἄγραφοι ὄντες αἰσχύνην ὁμολογουμένην φέρουσιν.»
    -Ακριβώς αυτό είναι που τους λείπει !

  72. Μπετατζής said

    48. Εξήγησα ότι οι «επώνυμες υποθέσεις» με αφήνουν αδιάφορο (δες αρχικό μου σχόλιο). Η κατάσταση της δικαιοσύνης για μένα είναι πολύ πιο εύγλωττη στις καθημερινές «ανώνυμες» υποθέσεις. Το θέμα, ξαναλέω, δεν είναι αυτό, αλλά το σε ποιόν και για χάρη ποιού επιλέγει κάποιος κάθε φορά να διαθέσει τις γνώσεις, τα ταλέντα, τη μαχητικότητά του και τις ικανότητές του, την υποστήριξή του δηλαδή. Η υπεράσπιση υψηλών αξιών καταλήγει πάντα σε υπεράσπιση συγκεκριμένων προσώπων. Αν δεν σε ενοχλεί το ποιόν πραγματικά καταλήγεις τελικά να υπερασπίζεσαι, εμένα δεν μου πέφτει άλλος λόγος.

  73. spiral architect said

    Μπήκε ο Απρίλης και έφερε παλιές θύμησες … 🙄
    Κατατοπιστικό το σχόλιο #38, περί του «Travail, famille, patrie«, που δείχνει – αν μη τι άλλο- το σύνηθες διαχρονικό και υπερεθνικό μόντουλο των κάθε λογής και εθνικότητας Φαϋλων. 😐

  74. akindynos said

    Λαός χωρίς μνήμη ψάρι χωρίς ποδήλατο. Ξεχάσαμε κιόλας τον μαλβίνειο μπαλτά της Κλυταιμνήστρας;

  75. sarant said

    74: Oμολογώ πως πρώτη φορά το ακούω αυτό -τα κακά της ξενιτειάς, βλέπεις.

  76. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    «……..επειδή είναι απο αυτά που υποψιαζόμαστε μεν οτι γίνονται, αλλα που ποτέ δεν περιμέναμε να τα δούμε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας».
    Να υποθέσω Νίκο οτι έπεσες απο τα σύνεφα; Πρόσφατα αποκαλύφθηκε οτι η NSA παρακολουθούσε όλους τους ηγέτες του πλανήτη, είναι δυνατόν να λές οτι αυτά που διαμείβονται μεταξύ τους, είναι απαράδεκτα για μια χώρα με σύγχρονο ευρωπαϊκό δημοκρατικό πολίτευμα; Όλα είναι φανερά καΙ μπροστά στα μάτια μας, απλώς οι περισσότεροι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ, βλέπουν οτι θέλει το μυαλό τους.

    21 – » Και στις δυο περιπτώσεις, η ευθύνη βαρύνει τον Σαμαρά»
    Οχι αυτούς που τους ψηφίζουν;

    Μήπως θα έπρεπε να κατανοηθεί απο αρκετούς σχολιαστές σ΄αυτό το εν πολλοίς αριστερών πεποιθήσεων ιστολόγιο, οτι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι δεξιών αντιλήψεων και συντηρητική, και αν συμψηφίσουμε και τον συντηρητισμό των κατ΄όνομα προοδευτικών κομουνιστών, ο συντηρητισμός είναι η ιδεολογία της χώρας;

  77. munich said

    κ. Αναγνωστόπουλε είστε προκατελειμένος ή εκφράζεστε προκλητικά, τελος πάντων είστε έτσι συνηθισμένος εξ επαγγέλματος ίσως..
    όπως κι άλλοι προείπαν η χαλαρή κουβεντούλα των δύο ομοϊδεατών δεν μας έκανε καμία έκπληξη. Η έδνδειξη ωστόσο, που μένει να αποδειχθεί, της σαφούς κυβερνητικής παρέμβασης στη δικαιοσύνη και ο νεποτισμός με το οποίο-υποτίθεται-διορίστηκε στη θέση αυτή η εισαγγελέας μας αηδίασε-προσοχή δεν μας εξέπληξε αλλά μας αηδίασε.
    Παρόλαυτά δεν πιστεύω ότι η ΧΑ διώκεται αναίτια, ίσως διώκεται σε χρόνικό σημείο που ευνοεί κάποιους ή τουλάχιστον νομίζαν ότι τους ευνοεί. Αλλά ότι το συγκερκιμένο μόρφωμα και πλέον κοινοβουλευτικό πολιτικό κόμμα παρανομεί και δρα ποινικα εδώ και χρόνια το φωνάζουμε χρόνια. Η δικαιοσύνη ολιγωρούσε, ίσως πάλι γιατί αυτή η δράση ευνούσε το σύστημα.

  78. spiral architect said

    Yστερικές καθαρίστριες καταφέρονται εναντίον του κυρίου Μπαλτάκου και άλλων τινών μελών της Κυβερνήσεως:

  79. munich said

    ίσως το είχαμε ξαναβάλει στο παλιό άρθρο αλλά αξίζει

  80. giorgos said

    «Αυτό πού χαρακτηρίζει τήν δημοκρατική λειτουργία ένός πολιτεύματος , είναι ό καθ’ήμέραν άμεσος καί αύτόματος έλεγχος τής διοίκησης μέσω τής νομοθεσίας .Είναι αύτό πού μέ άλλο όνομα λέμε «άνθρώπινα δικαιώματα» ή «δικαιώματα τού πολίτη»…
    Η έλληνική νομοθεσία είναι όμως τέτοια , ώστε άκριβώς νά έμποδίζη καί κατά πράξιν νά άπαγορεύη αύτό τό πράγμα . Ποιά είναι ή ίδεα πού έχουν όλοι οί Ελληνες περί έλληνικού κράτους καί διοικήσεως , δέν χρειάζεται νά πούμε . Είναι όμως άπαραίτητο νά συμπληρώσωμε , ότι οί δικαστές αύτά τά πράγματα τά ξέρουν.
    Η εύθύνη δηλαδή δέν βαρύνει μόνο τούς πολιτικούς , αύτοί κάπου αλλού στηρίζονται .
    Η Ελλάδα είναι ή μόνη χώρα , όπου τό άνεξάρτητον τής Δικαιοσύνης (άπό τήν» έκτελεστική έξουσία» ) είναι ταυτόσημον μέ τό άνεξέλεγκτον τών δικαστηρίων . Εξ ού καί ό χαρακτηρισμός τής Δικαιοσύνης ώς «κάστρου» (έννοείται βέβαια άπόρθητου καί άδιαπέραστου…)!!! Αλλά γνωρίζομε φυσικά ότι τά πράγματα δέν μπορούν νά είναι έτσι . Η διοικητική άνεξαρτησία τής Δικαιοσύνης καθόλου δέν σημαίνει τό κοινωνικώς άνεξέλεγκτον αύτής , αλλά τό άκριβώς άντίθετο.
    Ο έλεγχος τών δικαστών άπαγορεύεται νά γίνεται άπό τούς ύπουργούς καί βουλευτές , διότι έναπόκειται στήν πνευματική έξουσία , δηλαδή στήν διανόηση κάθε λαού . Τά παραδείγματα τού Ζολά καί τού Ντοστογιέφσκυ είναι άρκετά γιά νά μάς ύπενθυμίσουν τό πράγμα . Καί μόνο τό γεγονός ότι στήν Ελλάδα μεταπολεμικά ύπήρξαν δίκες τερατουργήματα χωρίς κάν ίχνος φωνής μιάς διανόησης (καθηγητών, άκαδημαικών,έλευθέρων διανουμένων κ.λ.π.) , είναι ακριβώς ή άπόδειξη σέ ποιές συνθήκες μέσα λειτουργεί ή έλληνική Δικαιοσύνη καί γιατί αύτή είναι μέχρι σήμερα…»κάστρο» !
    Κάθε άλλο βέβαια παρά ό έλεγχος τής Δικαιοσύνης «νομικές γνώσεις» άπαιτεί , εκεί πού «άπαιτούνται » τέτοιες «γνώσεις» είναι είδικά στίς κοινωνικές δικτατορίες , όπου καί ή Ελλάδα ύπάγεται . Τό άν μιά έγκυος γυναίκα πού σκοτώνει τό παιδί της τελή ύπό τίς συνθήκες φυσιολογικού άνθρώπου κατά τήν διάρκεια τής έγκυμοσύνης , ώστε νά δικασθή μέ τούς συνήθεις νόμους-έρώτημα πού έθεσε ό Ντοστογιέφσκυ κάποτε – , δέν είναι ερώτημα «νομικών γνώσεων» …
    (απόσπασμα από τό βιβλίο «η ελλάς ως κράτος δικαίου)

  81. skol said

    Μια γλωσσική παρατήρηση. Πρόσεξα χτες σ’ ένα πλυντήριο τη φράση: καταγγέλλεστε κ. Αθανασίου ότι…
    Μου φάνηκε σαν αποφυγή του «κατηγορείστε». Έτσι είναι ή απλώς είναι πιο σωστό νομικά το «καταγγέλλεστε» εδώ;

    Για τα υπόλοιπα λέω να κάνω και γω γαργάρα.

  82. Νέο Kid Στο Block said

    Μπάη δε μίλκυ γουέη, η γαργάρα ηχομιμητικόν δεν είναι; γαρ-γαρ , gargle, gargaras ισπανιστί (με τόνο στην προπαραλή.):-)
    (το γερμανικό δεν μούρχεται πώς είναι, και ντρέπομαι να γκουγκλίσω..οπότε το κάνω γαργάρα! 😳 )

  83. sarant said

    82: Ε, ναι, ηχομιμητικό. Και παλιό. Υπάρχει ή ελληνιστική λέξη «γαργαριστέον»

  84. spiral architect said

    Καημοί δεξιών:
    «Ολο πικραμένους και καημένους ακούμε σε θέσεις κλειδιά… βάλτε και κανέναν χαρουμενίδη, μπας κι αλλάξει το γούρι!» 😆

  85. munich said

    gurgeln

    το «Γκαργκαμελ» τελευταίο όνομα του «Δρακουμέλ» είναι όμορριζό;;;;;;) εδώ πρωτίστως λεξιλογούμε)

  86. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    Μπαλτὰς καὶ τσεκοὺρι δὲν ταυτίζονται ἀπ’ὅσο ξέρω. Ὁ μπαλτὰς εἶναι ἐργαλεῖο τοῦ χασάπη. Ἕνα πρᾶγμα πάντως μοῦ φέρνει στὸ νοῦ ὁ μπαλτάς. Τὸ Βασίλη Τσιπίδη στὸ «Θανάση σφίξε κι ἄλλο τὸ ζωνάρι» (εἶμαι ὁ Γιάννης Χοντρογιάννης ἦλθε ἡ ὤρα νὰ πεθάνης). Δυστυχῶς δὲν τὴ βρίσκω τὴ σκηνὴ ἀπομονωμένη στὸ γιουτιούμπ καὶ δὲν ξέρω ἀπὸ κόψε ράψε

  87. Μπράβο, πρόεδρε !

    (στο 1.50)

  88. munich said

    Πέστα προεδράρααααα!!!!!
    ελάτε πάνω ρε!

  89. skol said

    Α, πρόσεξα και την χλομή ορθογραφία Μπάμπ. 🙂

  90. glochard said

    …η πιο ενδιαφέρουσα και ερωτική λέξη πάντως στον διάλογο είναι τα πρέκια….

  91. Νέο Κid said

    Πτωχοί πλην τίμιοι…πόντιοι(με την ευρεία γεωγραφική έννοια:-) ) παοκτΣήδες, προσέξατε τας δηλώσεις σας! Yπάρχει ο κίνδυνος γαργάρας με έξτρα απολυμαντικό και μικροβιοκτόνο λύστεριν.

  92. SophiaE said

    65: «για να μην γίνει το απευκταίο και ανήκουστο, το να κυβερνήσει δηλαδή έστω για μια ημέρα η αριστερά»
    Aυτός που το έγραψε αυτό, τι μανάι καταδίωξης έχει;
    Ρε φίλε, το ζήτημα για οποιοδήποτε κόμμα δεν είναι «μην κυβερνήσει η αριστερά», είναι «να μην κυβερνήσει άλλος εκτός από μένα».
    Κατά τ’άλλα, θα επικαλεστώ κι εγώ την κακούργα ξενιτειά, όπως ο νικοκύρης, και το φόρτο εργασίας, που είχαν αποτέλεσμα να μην ξέρω τι γίνεται γενικότερα αυτές τις μέρες. Αυτό που κατάλαβα παντως και θα μου μείνει είναι οι περιπέτειες του λαμπρού επιστημονα υιού Μπαλτάκου, ο οποίος με τη βοήθεια του πατρός (του) έπιασε θέση στο δημόσιο με σκοπό φαντάζομαι να το παίξει συνδικαλιστής και να κληρονομίσει την έδρα του μπαμπά του στο μέλλον (νομίζει κανείς ότι για άλλους λόγους κυνηγάνε τις θέσεις των 600 ευρώ οι κανακάρηδες κι οι κανακάρισσες; )
    Πόσους τέτοιους έχουμε φορτωθεί και πληρώνουμε;

  93. spiral architect said

    Νεκρικοί διάλογοι
    (θεϊκό!) 😀

  94. Νέο Kid Στο Block said

    Kαλά ,θεϊκό! Πριν διάβαζα από τηλέφωνο και δεν είχα πρόσβαση στο Τζι-βίντεο του 87. Διάβασα «προεδράρα!» του Μύνχεν, και υπέθεσα αναφορά στον Γκρέκο εε ..στον υπερπόντιο προεδράρα της Μπαοκάρας.
    Πού να φανταστώ πως ο προεδράρας ήταν ο Καλαντζής!! 😆 😆
    («όταν εγώ ήμουν Νομάρχης στις Ρούμελες..»…απίστευτο γέλιο και γαργάρες …,αλλά αυτά δεν λέγονται δημόσια 😆 )

  95. Κάτι θα γίνει αν κυβερνήσει η αριστερά μια μέρα, ένα μήνα, ένα χρόνο…
    Τίποτε δεν θα γίνει, οι ίδιοι δικαστές θα παραμείνουν, τα ίδια στελέχη στα υπουργεία, οι ίδιοι αστυφύλακες, οπως έγινε και με την μεταπολίτευση. Αλλαγή θα γίνει μόνο όταν αλλάξει ο λαός και σ’ αυό το κομμάτι η αριστερά δεν τα πάει καθόλου καλά. Ψηφοφόρους ψάχνει και όχι σωστούς πολίτες. Περισσότερο θα βελτιωθεί η Ελλάδα αν πάρει ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα και πιστέψει ο κόσμος πως μπορεί με τις δυνάμεις του κάτι να αλλάξει στη σαπίλα που επικρατεί, πως υπάρχει ελπίδα παρά αν κυβερνήσει η αριστερά.

  96. agapanthos said

    Μου φαίνεται ότι το βασικό θέμα που προκύπτει από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι υπήρχαν 30 εκκρεμείς φάκελοι, οι οποίοι αξιοποιήθηκαν μόνον όταν αυτό συνέφερε το κυβερνόν κόμμα, μετά από πρωθυπουργική παρέμβαση. Και αυτό το παραδέχτηκε, όχι ένας βουλευτής στο καφενείο του χωριού του, αλλά ο γραμματέας της κυβέρνησης σε έναν από τους υποψήφιους κατηγορούμενους. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και με αυτό δεν εννοώ ότι δεν πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματα των κατηγορούμενων μελών της Χρυσής Αυγής, κάθε άλλο. Μόνο αν πάνε σε δίκαιη δίκη θα έχει κάποιο νόημα η καταδίκη τους. Σε κάποιαν άλλη χώρα ίσως.

    Α, και κάτι για τον διπλό πέλεκυ. Έχω ακούσει μαι νόστιμη ιστορία για έναν Χρυσαυγίτη που έκανε διακοπές σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων και συνάντησε δύο κοπέλες (τουρίστριες) που φορούσαν σκουλαρίκια με τον διπλό πέλεκυ. Προσπάθησε να τους πιάσει κουβέντα, θεωρώντας ότι είναι ομοϊδεάτισσές του. Αλλά δυστυχώς…

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B1_%CE%9B%CE%9F%CE%91%CE%A4#.CE.9B.CE.AC.CE.B2.CF.81.CF.85.CF.82

  97. Γς said

    75:
    >τα κακά της ξενιτειάς

    92:
    >κακούργα ξενιτειά,

  98. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

    96α: Ναι!

    93: Πού τα βρίσκουν;

  99. theo bellos said

    Το τσεκούρι είναι δάνειο ακριβώς από τα λατινικά: από το securis, που σήμαινε τον πέλεκυ, προέκυψε το ήδη ελληνιστικό σεκούριον και το μεσαιωνικό τσεκούριον
    και το security;

  100. sarant said

    99: Καμιά σχέση δεν έχει, απλή ομοιότητα.

  101. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    «Μπαλταδιές στη Βουλή» κυκλοφορούσε στα κινητά το συνοπτικό μνμ χθες βράδυ.
    Το (ασύλληπτο) Μπαλταδάκι είχε ανάμειξη ,λόγω θέσης , σε «διασώσεις» «λάθρο»; Λέω τώρα, γιατί με όλα αυτά τα απίστευτα,μπορούμε πια να φανταστούμε τα πλέον απίθανα.
    Μπαλταδάκι(μπαρταδάκι για την ακρίβεια) ήταν το αμφίστομο σιδερένιο εργαλείο (βγόδομα* κατά τη λαλά) με το ένα σκέλος κυρτό-γαμψό προς τα μέσα και το άλλο πλατύ «τσεκουράτο» με κοντό ξύλινο βραχίονα.’Εκοβε τριφύλλια και πουλερικά.

    *βγόδομα,κάθε μικροεργαλείο του σπιτιού και του χωραφιού. «Κακό βγόδομα» χαραχτηρισμός κακού ανθρώπου.

  102. Αρχιμήδης Αναγνώστου said

    Να μην ξεχνάμε και τους αδελφούς Μπαλτάση του Παναθηναϊκού που ήταν παρόντες και στο μεγάλο θρίαμβο 8-2 το 1930

  103. Κασσάνδρα said

    » Και δεύτερον, ότι όσο πιο επιδεικτικό είναι το εικονοστάσι που έχει κανείς στο γραφείο του, τόσο πιο σκοτεινές οι βρομοδουλειές που κάνει.»
    Και όσο ποιό μεγάλους σταυρούς κάνει , βεβαιώνω μετά λόγου γνώσεως.

  104. BLOG_OTI_NANAI said

    Καταρχάς, δεν πιστεύω ότι οι Μπαλτάκοι έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό. Μάλλον είναι ολυμπιακοί στην πραγματικότητα και γράφουν ψέματα τα ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος διότι οι παναθηναϊκοί είναι όλοι καλοί άνθρωποι και δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αντικρούσει αυτό το επιχείρημα.

    Επίσης, το ζήτημα δεν είναι αν θα ανέβουν οι αριστεροί στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 5% και τώρα έχει 20% στις δημοσκοπήσεις. Άρα, δεν είναι όλοι δικοί του. Ανάμεσα σε αυτούς, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν καταλάβει ότι άμα κάποιος σε έχει στα τέσσερα και σε βιάζει επί 4 χρόνια (και θεωρώ ως προϋπόθεση ότι… δεν σου αρέσει!), τότε, άμα τον ξαναψηφίσεις, είναι σαν να του λες «μου αρέσει μεγάλε, είσαι και ο πρώτος», οπότε και αυτός συνεχίζει ανενόχλητος να σε βιάζει για άλλα 4 χρόνια.

  105. Αρχιμήδης Αναγνώστου said

    104. Όχι οι Μπαλτάκοι. Οι Μπαλτάσηδες είπα

  106. cognord said

    Κύριε Αναγνωστόπουλε, ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σας πως η Αριστερά προσπαθεί να κάνει γαργάρα την δικαστική υπόθεση του θέματος αλλά σας διαφεύγει μια πολύ σημαντική πτυχή, που μια γρήγορη αναζήτηση στον κ. γκούγκλη θα φανερώσει: ο σύριζα, μεταξύ άλλων, σκέφτεται με όρους προεκλογικούς (άρα ψηφοθηρικά) και συνεπώς προτιμάει να παραμείνει εκτός φυλακής η ΧΑ, ώστε όντως να μειώσει τα ποσοστά της ΝΔ και να δώσει (στον σύριζα) προβάδισμα. Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο να εξηγήσω γιατί η Κωνσταντοπούλου, ο Τριάντης και άλλες αριστερές φυσιογνωμίες εμφανίζονται δεξιά και αριστερά επιχειρηματολογώντας εναντίον της ποινικής δίωξης της ΧΑ.

  107. gryphon said

    Αν καποιος ανθρωπος που διαθετει μια στοιχειωδη ικανοτητα κατανοησης κειμενου θελει να σχολιασει το τι καταλαβε απο αυτους τους διαλογους η ποιο ειναι βασικο συμπερασμα των οσων λεει ο Μπαλτακος τοτε αναγκαστικα πρεπει να κανει σχολιο που πιθανον να εκλειφθει σαν αντισημιτικο.Αλλιως κοροιδευει τον εαυτο του και τους αλλους οπως κανουν ολοι οι καθεστωτικοι σχολιαστες απο χθες που βγηκε αυτο το θεμα.Και εξηγω.
    Αυτα που λεει ο Μπαλτακος μπορει να το αντιληφθει καποιος καλυτερα αν φερει στο μυαλο του την γνωστη λαικη παροιμία «εγώ το λεω στον σκυλο μου και κεινος στην ουρα του».Το νοηματης παροιμιας δεν ειναι βεβαια ακριβως το ιδιο αλλα ο Μπαλτακος περιγραφει απολυτα τι εκπροσωπει εκαστος των πρωταγωνιστων στην ιεραρχηση αυτης της παροιμιας.
    Ολοι λοιπον μιλανε για τον Δενδια και τον Αθανασιου που δεν ειναι παρα η ουρα του σκυλου (και η Γκουτζαμανη Κλαπα Βουρλιωτης κλπ ειναι η ακρη της ουρας). Ο (υπακουος) σκυλος ειναι ο Σαμαρας και το «εγω» της παροιμιας δεν ειναι αλλο απο τις ντοπιες και κυριως διεθνεις εβραικες οργανωσεις.Αφου το λεει καθαρα.Οτι εξοργιστηκε και τους πηρε και τους γα….σε τα πρεκια γιατι εκτεθηκε στο εβραικο λομπυ το οποιο ειχε διαβεβαιωσει οτι θα τους δεσει λεει ολους.
    Και αυτο ειναι το πραγματικα σκανδαλωδες για το οποιο θα επρεπε να πεσει η κυβερνηση.Για το οτι ο οποιος ελληνας πρωθυπουργος δεχεται εντολες απο ενα απολυτως εξωθεσμικο οργανο ξενων συμφεροντων που απο πουθενα δεν προκυπτει οτι εχει τετιο δικαιωμα να παρεμβαινει δηλαδη στην πολιτικη οικονομικη κλπ λειτουργια της χωρας και να επιβαλλει στον οποιο ελληνα πρωθυπουργο τις οποιες επιθυμιες του.
    Και δεν με ενδιαφερει αν ειναι εβραιοι και εσκιμωοι να ηταν το ιδιο θα ισχυε.
    Ειναι το απολυτο ξεγυμνωμα του Σαμαρα και του κομματος του και παραλληλα δικαιωση για ολους τους αποκαλουμενους συνωμοσιολογους
    Λεει οτι δεν ειναι παρα ενα ενεργουμενο ξενων συμφεροντων και στο θεμα της ΧΑ αλλα κατα πασα πιθανοτητα και σε ολα τα αλλα.
    Αν μιλαμε δηλαδη για το ιδιο κειμενο αυτο το αβιαστο στμπερασμα απο οσα λεει ο Μπαλτακος.

  108. o palios said

    Το συνωμοτικο υφος και των δυο,οι χαμηλοι τονοι,οι εξομολογησεις του Μπαλτακου που γινονται σε τυπο ..πουστιας..τα καρφωματα του εις βαρος του Σαμαρα και των εισαγγελεων…και τωρα παει να κουκουλωσει τα χεσμενα του…..Οποιος βορβορος..!!!!

  109. sarant said

    101: Βγοδώνω, από το ευοδώνω.

    102: Τους είχα ξεχάσει 🙂

    103: Ναι, έτσι.

  110. spiral architect said

    Μετά τις εξελίξεις με τα αλισβερίσια του Τάκη Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στην επικοινωνιακή ομάδα Μουρούτη και στο Σίμο Κεδίκογλου να μη τολμήσουν  ξανά να κάνουν λόγο για «εντολή Σαμαρά».
    Απορημένος ο Σίμος Κεδίκογλου τον ρώτησε «και με ποιανού εντολή θα λέμε;». Για να λάβει την απάντηση «Με εντολή όλων πλην Σαμαρά. Ο Σαμαράς δεν ήξερε τίποτα.».
    Ο Γιώργος Μουρούτης παρενέβη λέγοντας «Πάω τότε να ετοιμάσω αφίσα: "Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η κυβέρνηση μετατρέπεται σε αυτόνομη συλλογικότητα, χωρίς αρχηγούς και προέδρους"».
    «Είσαι μαλάκας», του απάντησε ο πρωθυπουργός.

    (ήταν που η «εντολή Σαμαρά» δεν είχε περάσει ούτε καν στη λίστα των λέξεων-φράσεων του 2013 αν και την είχα προτείνει)

  111. geobartz said

    ΛΕΞΙΚΟΛΟΓΙΚΑ: Πελέκα ή σχίζα (η), λέγαμε στο χωριό μου το «δίεδρο» κομμάτι ξύλου που προκύπτει από το «πελέκημα» του ξύλου με τη σ(ι)κούρα ή το σ(ι)κούρι (κοινώς τσεκούρι ή μπαλτάς). ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Η απαίτηση (από μερικούς) να παραιτηθούν οι Δένδιας και Αθανασίου σημαίνει (νομίζω) πως αποδεχόμαατε την «μαρτυρία» Μπαλτάκου (και Κασιδιάρη) ότι οι δύο υπουργοί παρενέβησαν στη δικαιοσύνη για το θέμα της Χρυσής Αυγής και άρα δεχόμαστε ότι είναι αθώα! Δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν μου πάει καλά με την υπόψη δίωξη. Νομίζω ότι και κάποιοι επώνυμοι της αριστεράς είχαν (ή έχουν) επιφυλάξεις. Είναι και κάτι άλλο, που μάλλον πέρασε στο ντούκου: Είχε καταγγελθεί ότι κάποια «εντάλματα» εναντίων Χρυσαυγιτών εφεραν ημερομηνία προγενέστερη της απολογίας (αν θυμάμαι καλά οι… διιστάμενες ημερομινίες ήταν 9 και 11). Κάπου είδα ότι οι «ανακρίτριες» δέχτηκαν ότι έκαναν το «φάουλ» με τη δικαιολογία του «φόρτου εργασίας». Αλλά και αν ακόμα δεχθεί κανείς αυτήν την («συνήθη») δικαιολογία, οι δυό «ανακρίτριες» έπρεπε να τεθούν αμέσως εκτός διαδικασίας και να γίνει σχετική προανάκριση. Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο. «Η γυναίκα του Καίσαρα» μένει εκτεθειμένη. Εύχομαι να μην δούμε και χειρότερα!

  112. ConspiRaki Theologist said

    @76/ΛΑΜΠΡΟΣ
    Μήπως θα έπρεπε να κατανοηθεί απο αρκετούς σχολιαστές σ΄αυτό το εν πολλοίς αριστερών πεποιθήσεων ιστολόγιο, οτι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, είναι δεξιών αντιλήψεων και συντηρητική, και αν συμψηφίσουμε και τον συντηρητισμό των κατ΄όνομα προοδευτικών κομουνιστών, ο συντηρητισμός είναι η ιδεολογία της χώρας;

    Να αγιάσει το πληκτρολόγιό σου!

    Κι επειδής καλόν είναι να δίδομεν τας απαραίτητας εξηγήσεις δια τα φαινόμενα ταύτα, οι αναρχοάπλυτοι συριζαίοι και λοιποί τοιούτοι
    τείνουν να ξεχνούν ότι οι γνήσιοι ναζήδες μόνον σε τούτα τα άγια χώματα, από ολάκερην την οικουμένην,
    κατήγαγαν νίκην λαμπράν και κυβέρνησαν επί τριαντακονταετίας.
    Εξ ου και η αναγέννησις του κινήματος στη χώρα που ο σπόρος κρατήθηκε ζωντανός.
    Διότι φυσικά και δεν είναι απλώς συντηρητικοί οι Έλληνες αλλά άξιοι απόγονοι των νικητών, ήτοι των ναζήδων.
    Τι να πρωτοθαυμάσουμε!
    Την αναγέννησην του θεσμού των στρατοπέδων συγκέντρωσης?
    Τον παραδειγματικό εξευτελισμό των υπανθρώπων πρεζάκηδων εκδιδομένων γυναικών?
    (με μια προπαγάνδα για την οποία κι ο μέγας διδάσκαλος Γιόζεφ θα άφριζε απ τη ζήλεια του (Άκουσον! Στιγματίστηκαν όλες ως φορείς του AIDS χωρίς να είναι καμία! Εύγε!))
    Την επί εικοσιπενταετία εκμετάλλευση των κατωτέρων γειτονικών φυλών, στους οποίος οι ανώτεροι Έλληνες είχαν και έχουν απόλυτο δικαίωμα ζωής και θανάτου ? (Τι να πρωτοθυμηθούμε! Το χουντογλέντι του 1993 με βασανισμούς δούλων? Τις δολοφονίες παιδιών δούλων για ένα καρπούζι? (Λάρισα 1997). Τα ανθρωποκυνηγητά! Τις μαζικές εξολοθρεύσεις αλλόθρησκων υπανθρώπων με τελετές στη θάλασσα! Ω! τι γλέντια! Και πάντα η φιέστα όλου του χωριού μετά την καθιερωμένη αθώωση του τυπικά κατηγορούμενου, έχομεν και τους κουτόφραγκους… )

    Υ.Γ> Κι ολά αυτά με μια καθολική σχεδόν υποστήριξη, μιας που, όπως μας εξήγησε κι ο Λεπέν «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για ένα εθνικιστικό κόμμα γιατί όλα τα κόμματα είναι εθνικιστικά». Και για του λόγου το αληθές ας μην ξεχνάμε τον παρολίγο διορισμό του βυζαντινολάγνου Στάθη ως πρώτου στο επικρατείας του Σύριζα πριν μερικά χρόνια , ή τη διαγραφή Θεοδωρίδη πριν λίγο καιρό επειδή τόλμησε να σπάσει την εθνικιστική ομερτά περί Ιμίων/Καρντάκ, για να αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα μεταξύ εκατοντάδων.

  113. # 104

    Περί Μπαλτάκων και ΠΑΟ πλανάσαι οικτρά
    (κι εκείνο το «διότι οι παναθηναϊκοί είναι όλοι καλοί άνθρωποι και δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αντικρούσει αυτό το επιχείρημα’ τι τόθελες ;

    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/yios_mpaltakoy_o_fanatikos_ths_thuras_13_poy_ekane_ghpedo_th_voylh.2720905.html.

  114. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Αστροπελέκι. Πάει παντού,σε πρόσωπα και γεγονότα κατά το νεομπαλτακικό χρονικό.
    » Η πέτρα η πελεκημένη από δουλειά δεν απομένει».Πελεκητό σκοτάδι, δλ.πηχτό. Πελεκητή όμως είναι και η όμορφη κυρά (και η εκκλησιά η μολυβοκαντηλογλυκοπελεκητή του γλωσσοδέτη). Πελεκούδια οι σκίζες από πεύκο κυρίως (δαδί) που χρησιμοποιούσαμε για προσάναμα ή σαν πυρσό για το μάζεμα των χοχλιών τις νύχτες του Μαρταπρίλη. Καίγεται το πελεκούδι,είπαμε.
    Ευχαριστώ Νικοκύρη για το βγόδομα.Το βγοδώνω δν το σκέφτηκα καθόλου μέσα στη θολούρα μου από την κούραση της ημέρας και από τα γεγονότα που ναι,ξεπέρασαν πάλι τα «νομιζόμενά» μου- σικ μαρή-!

  115. Μπαλτάκος στο Χατζηνικ.: Να σας θυμίσω μια φράση του Λένιν: ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται γίνεται αλήθεια.

  116. sarant said

    115: Α τον άθλιο τι είπε!

    112: Ο Θεοδωρίδης πάντως δεν διαγράφτηκε από πουθενά.

  117. NM said

    Ρήσεις μεγάλου ανδρός:
    1. Γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτε άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδα μας. Ούτε πολιτικοί ούτε κάτι άλλο. Δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας. Αυτό είμαστε.
    2. Φρόντισα ιδιαίτερα τους δυο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται για μένα η Eλλάδα: Την Ορθοδοξία και τους ενστόλους.
    (δεν ξέρω τι λέτε σεις, αλλά ο τύπος ξέρει να πουλάει τρελίτσα.)

    Σαραντ (#116,α): Μα και προ ημερών, στην άλλη ιστορική του δήλωση «περί αντικομμουνισμού», με το έτος θανάτου του Ψαρρού, πάλι τα μπέρδεψε. Τόσο που το ΚΚΕ αντί άλλης απάντησης προτίμησε να τον αποκαλέσει απλώς ανιστόρητο.
    Αλλά ως γνωστόν: Αθλίων ανδρών πας Κασιδιάρης τάφος.

  118. Γς said

    111:
    > Πελέκα ή σχίζα (η), λέγαμε στο χωριό μου το “δίεδρο” κομμάτι ξύλου που προκύπτει από το “πελέκημα” του ξύλου με τη σ(ι)κούρα ή το σ(ι)κούρι (κοινώς τσεκούρι ή μπαλτάς)

    Δίεδρο; Δεν το πιάνω ακριβώς, αλλά κάτι υποψιάζομαι.
    Πάντως “σχίζα” ήταν για μένα μια απ τις πρώτες ωραίες λέξεις που έμαθα.

    Σχίζες, τα πολύχρωμα ξυλάκια που μαθαίναμε αρίθμηση στο νηπιαγωγείο της κυρά Ρίτας.

    Μες στο μυαλά μου τις έχω ακόμα.

    Μου θυμίζουν μια πορεία απ το “ένα συν ένα” μέχρι τα διπλά τριπλά ολοκληρώματα που ακόμα συνεχίζεται.

    Και μια άλλη πορεία, παράλληλη, τα κερατιάτικα, που δυστυχώς ακόμη πληρώνω.

    Βλέπω στο χάρτη της Google (σε μια περιοχή που είχε δεν είχε 20 σπίτια τότε)το δρομολόγιο της επιστροφής απ το νηπιαγωγείο στα σπίτια μας. Ηταν δεν ήταν 600 μέτρα.
    Κανονικά ήταν μόνο 200, αλλά εκείνη την ημέρα λοξοδρομήσαμε λίγο με την Ελενίτσα.

    Πήγαμε προς τα νταμάρια της Εργάνης. Εκεί που ερχόντουσαν οι στρατιώτες και ξαπλωμένοι με τα όπλα μπροστά τους έριχναν σφαίρες στους βράχους. Μαζεύαμε τα παραμορφωμένα μολυβένια βλήματα μετά.

    Κάποτε, πιο παλιά, μας έλεγαν ότι ξέθαψαν πεθαμένους εκεί. Ποιος ξέρει από που ήτανε. Κατοχή; Δεκεμβριανά; Αργότερα έμαθα ότι ήταν αστυφύλακες κάποιου τμήματος, συμπαθούντες, που παραδόθηκαν. Τους φέρανε περπατώντας στη γραμμή. Απ του Μακρυγιάννη λέει. Αρα χωροφύλακες. Μα δεν έπεσε το Σύνταγμα Μακρυγιάννη.
    Ποτέ δεν έμαθα αν ήταν αλήθεια.

    Πάντως βράδυ δεν θα περνούσα απ εκεί.

    Εκείνο το μεσημέρι όμως…
    Είχα εντοπίσει μια σπηλιά στα βράχια. Εντάξει, κοιλότητα ήταν, εκεί που η Ελενίτσα έβγαλε την κυλόττα της για να μου δείξει την διαφορετικότητα μας.

    Κι απάνω στο μάθημα συγκριτικής ανατομίας, να κι ο Αντρέας! Ο αδελφός της. Που ήταν μεγάλος. Επτά χρονών, άντε οκτώ.
    Πλησιάζει, μου βουτάει τη τσάντα. Την ανοίγει και βγάζει τις σχίζες μου. Τις πιάνει, τις σπάζει στη μέση και τις πετάει κάτω. Όπως κόβουμε και ρίχνουμε τα μακαρίνια στην κατσαρόλα.

    Μετά παίρνει την αδελφή του. Και φεύγει

  119. Γς said

    Χατζηνικολάου:
    -Λένε ότι κάθε πρωί παίρνατε τον καφέ σας με τον Μηχαλολιάκο.

    Μπαλτάκος:
    -Δεν πίνω καφέ. Τσάι πίνω.

    Που είναι εκείνες η παλιές εποχές; Της θεατρικής επιθεώρησης

  120. Servitoros said

    @117 Δεν νομίζω ότι μπέρδεψε τις ημερομηνίες ο Μπαλτάκος, με το 1942 εννοεί την δράση του ΕΑΜ και μετά πέταξε την δολοφονία του Ψαρρού. Να θυμήσω ότι το άλλο ναζίδι του κύκλου Σαμαρά το υπολοχαγό Μουρούττι θεώρησε κατακριτέα την εικόνα από την απελευθέρωση του Βερολίνου από τον κόκκινο στρατό που είχε στο facebook ένας από τους διαμαρτυρόμενους στο σουαρέ του Άδωνη στο Imperial. Τα ναζίδια της ΠΟΛΑΝ (ανάμεσα τους και διάφορα μπαλταδάκια που περάσαν από την νεολαία του κόμματος τους Νέους Ορίζοντες και μετά την είδαν φιλελεύθεροι) θεωρούν την αντίσταση αρνητικό γεγονός στην τάξη και ασφάλεια που υπήρχε στην Ελλάδα μετά την συνθηκολόγηση Τσολάκογλου (βλ. και τα ανάλογα πρωτοσέλιδα της Καθημερινής της εποχής).

  121. NM said

    Γελιογραφία Ιωάννου:

  122. ios said

    Πολλοί καρφώνονται με την ορολογία που επιλέγουν να χρησιμοποιούν, μην πάμε και στις ασυνταξίες. Ξαφνικά μας προέκυψαν θύματα οι ναζήδες. Κι επίσης, ξαφνικά, μας φταίνε οι αριστεροί για τους δήθεν καβγάδες των τραμπούκων. Γιατί αποκλείουμε εκ των προτέρων την πιθανότητα να είναι θύμα ο Μπαλτάκος για χάρη της μεγάλης ακροδεξιάς οικογένειας; Και γιατί δηλαδή είχαν άδικο οι αριστεροί που υποστήριζαν ότι πρέπει να είναι προσεκτικός ο δικαστικός χειρισμός των χρυσαύγουλων;

  123. Γς said

    Συγκινητική συνάντηση γιου – πατέρα Μπαλτάκου στο «Πάμε Πακέτο» !

  124. BLOG_OTI_NANAI said

    113: Επειδή με τον ΠΑΟ είμαι πάντα αντικειμενικός, πιστεύω ότι αυτές οι ειδήσεις που μου δείχνεις προέρχονται από τα μυστικά κέντρα Μ.Ο.Ο.Ν.Κ., δηλαδή. «Μόνο Ο Ολυμπιακός Να Κερδάει».
    Κατά συνέπεια, όσοι είμαστε Παναθηναϊκοί, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι είμαστε καλοί αθρώποι.
    Επίσης, υπάρχει και ένα αντικειμενικό ηλεκτρονικό περιοδικό που υπόκειται σε peer review και λέγεται «Παράγκα και Όραμα» όπου και αυτό αποδεικνύει ότι όλοι θέλουν το κακό μας.
    Εμάς για παράδειγμα, ένας παλιός μας πρόεδρος είχε βγάλει μπιστόλι, αλλά για να το βγάλει, θα υπήρχε λόγος να το κάνει. Έτσι αποδεικνύεται και πάλι ότι οι Παναθηναϊκοί είμαστε καλοί αθρώποι. Σε αντίθεση με κάτι άλλους που έχουν έναν χοντρό για πρόεδρο.
    🙂

  125. spiral architect said

    Απορίες:
    – Τελικά ξεκαθάρισαν τα όρια μεταξύ της νομικής και της πολιτικής διάστασης της υπόθεσης Μπαλτάκου-Κασιδιάρη -κι απ’ ότι αφήνουν να διαρρέει- και μεταξύ άλλων λουλουδιών του ακροδεξιού μπαξέ;
    – Τι είναι τελικά πιο μαχητό; Η κατάχρηση εξουσίας κατά παράβαση των μπλαμπλαμπλα άρθρων του Π.Κ., ή τα αποδεδειγμένα πλέον αλισιβερίσια και εκατέρωθεν εκβιασμοί μεταξύ μελών της πολιτικής και νομοθετικής εξουσίας προς όφελος των δανειστών και της τρελοΜέρκελ που δεν θέλουν πολιτικές περιπέτειες με ξαφνικές πρόωρες εκλογές, επειδή το πλιάτσικο της χώρας πρέπει να συνεχιστεί;
    – Θα «ξεχαστεί» το επεισόδιο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη και των αποδεδειγμένων πλέον ευθέων συνδέσεων μεταξύ ΝΔ και ΧΑ προς όφελος της «ανάπτυξης και της εξόδου της χώρας στις αγορές» με πρόσχημα κάποιες παραβάσεις του ελληνικού Π.Κ.;
    Για εξηγήστε μας λοιπόν ρε νομικοί-συνδαιτυμόνες του ιστολογίου με απλά και κατανοητά λόγια. Προσοχή όμως, γιατί το βρώμικο ρούχο απ’ τα απανωτά πλυσίματα γάριασε και δεν φοριέται πια. 🙄
    (ακούς εκεί: «ο Μπαλτάκος δεν εκπροσωπεί κανέναν!» … το παπαγαλάκι) 😈

  126. Τώρα τι είναι πιο πούστικο ;

    Η στροφή της κυβέρνησης προς τις … αγορές ;

    ή

    η στροφή του Μαρινάκη προς την … εξυγείανση ;

  127. sarant said

    125τέλος: Να και κάτι ακόμα που δεν ήξερα!

  128. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    112 – Οι αναρχοάπλυτοι συριζαίοι και λοιποι τοιούτοι, θα πλυθούν και θα καθαρίσουν, εσύ όσο κι αν πλυθείς (που δεν πλένεσαι καθόλου) δεν πρόκειται να καθαρίσεις, γιατι είσαι ψυχικά βρώμικος. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί, και η χαρά δεν την αφήνει.

    119 – Αντικαταστάθηκαν στην σημερινή εποχή απο το θέατρο του παραλόγου.

    125 – Έβαλες το δάχτυλο επι τον τύπον των ήλων, αναζητούνται αι κεφαλαί της Λερναίας διαπλοκής.

    Υ.Γ – Η αμοιβάδα με το όνομα Γιωργάκης πολύ κινείται τελευταία τυχαίο;

    126 – Πόσες όψεις έχει ενα νόμισμα;

  129. spiral architect said

    @127: Ναι, τ’ άκουσα χτες στο Σκάι και παραλίγο να τη σπάσω, όπως άκουσα και το «ο Σαμαράς έδιωξε τον Μπαλτάκο μετά την αποκάλυψη της συνομιλίας με τον Κασιδιάρη»!
    Ναι οι κερατάδες, αυτά λαλούσαν, αφού προχθές πήραν γραμμή απ’ την TruthTeam, χτες βάλανε όλοι μαζί πλυντήριο γιατί μαζεύτηκαν πολλά άπλυτα!
    (τι τραβώ ο έρμος …) 😦

  130. Βαγγέλης από τη Χίο said

    Δυο γεγονότα είναι εντυπωσιακά: Το πρώτο είναι η εξαφάνιση του υιού Μπαλτάκου για να αποφύγει το αυτόφωρο, που σύμφωνα με τη πειθαρχία που έχει διδαχτεί στη μονάδα του και τα πατριωτικά ιδεώδη που πρεσβεύει (;) , θα όφειλε να παρουσιαστεί από τη πρώτη στιγμή στις διωκτικές αρχές. Το δεύτερο, είναι η προσπάθεια του περιβάλλοντος Σαμαρά να πείσουν για την «αυτονόμηση» Μπαλτάκου, αδειάζοντάς τον και την άγνοια του πρωθυπουργού. Γιατί μου δημιουργούνται συνειρμοί με παλαιότερα γεγονότα;

  131. spiral architect said

    @130: Γιατί και ο γιος του Μπαλτάκου έχει πατέρα. 😀
    (κατά το παλαιότερο «και οι αστυνομικοί έχουν μάνες«)

  132. Ηλεφούφουτος said

    129 Φαντάσου τι ανταλλάγματα θα ζητούν απ την κυβέρνηση από αύριο για αυτό το τόσο άθλιο ξέπλυμα!

  133. sarant said

    132: Ναι, πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε…

  134. NM said

    Βαγγέλη απ τη Χιό, ως νησιώτης θα γνωρίζεις τη φήμη κατά την οποία στο κανονικό πολεμικό ναυτικό κατατάσσονται οι ευπατρίδες για αξιωματικοί και οι τίμιοι πλην φτωχοί ψαράδες και νησιώτες για υπαξιωματικοί, ενώ στο Λιμενικό οι πειρατές, οι λαθρέμποροι και οι δυναμιτοψαράδες. Οσοι δηλαδή δεν διαθέτουν το ήθος που αρμόζει στις ναυτικές παραδόσεις του τόπου.
    Μερικά πρόσφατα περιστατικά φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την παράδοση. Για παράδειγμα: Θα μπορούσες να φανταστείς τον κυβερνήτη και το πλήρωμα ενός πολεμικού πλοίου όχι μόνο να μην περισυλλέγουν, αλλά αντίθετα να πνίγουν ναυαγούς και μάλιστα γυναίκες και μικρά παιδιά; Αδιανόητο ακόμα και αν επρόκειτο για καταβυθισθέν σε ναυμαχία εχθρικό πλοίο.

  135. Βαγγέλης από τη Χίο said

    132-133 Τι άλλο πια μπορούν να ζητήσουν; Δεν πλήρωσαν φράγκο για τις αναλογικές συχνότητες, τους χαρίστηκαν οι ψηφιακές, έκλεισαν την ΕΡΤ που τους έτρωγε μέρος από την πίτα, έχουν γίνει ενέργειες για τα χρέη τους, παίρνουν δημόσια έργα.

  136. sarant said

    135: Αυτά τα θεωρούν κεκτημένα, τώρα θα ζητήσουν πανωπροίκι.

  137. ndmushroom said

    128
    Γιατί τόσο προσωπική και μάλλον χυδαία επίθεση στον 112; Από αυτά που γράφει, είναι εμφανές ότι επί της ουσίας συμφωνείτε, ακόμη κι αν επιλέγει να φορέσει την προβιά του troll και του δήθεν ναζί.

  138. 137 Έλα ντε!

  139. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    137 – Διαφωνούμε ριζικά αγαπητέ μου με το εν λόγο φασιστοτρόλ, γι αυτό, και δεν καταλαβαίνω που βλέπετε οτι συμφωνούμε επι της ουσίας, επειδή αναφέρθηκα στον αποδεδειγμένο συντηρητισμό των κομουνιστών, (για την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία δεν νομίζω να υπάρχει αντίρηση) έχουμε ταυτότητα απόψεων;
    Δηλαδή κατα την γνώμη σας, ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πρόταση μομφής και η Χ.Α που ήταν το μόνο κόμμα που την ψήφισε συμφωνούν επι της ουσίας. Τα ίδια λένε και η κυβέρνηση με τον Πάγκαλο.
    Απο την διαπίστωση οτι μια κοινωνία έχει γίνει συντηρητική, μέχρι το αρρωστημένο δημαγωγικό παραλήρημα του φασιστάκου, υπάρχει μια ολοφάνερη χαώδης απόσταση, όλα τα μάτια το βλέπουν, τα δογματικά μυαλά όχι.

  140. Λάμπρο, ξαναδιάβασε το 112 που ξεκινά άλλωστε με τη φράση «ν’ αγιάσει το πληκτρολόγιό σου».

  141. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    140 – Κι εσύ διάβασε την συνέχεια, απο το αναρχοάπλυτους συριζαίους, μέχρι το τέλος με την ρήση του Λεπέν, αν δεν βλέπεις οτι είναι καθαρή φασιστκή δημαγωγία, που στήθηκε πάνω στην φράση, συντηρητικοί κομουνιστές, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
    Αν πάλι είσαι κομουνιστής και θίχτηκες για το συντηρητικοί που είπα, εδω είμαι για να μου αποδείξεις το αντίθετο και να ανακαλέσω, φτάνει να εννοούμε το ίδιο σε γενικές γραμμές στο τί σημαίνει προοδευτικός.

    Υ.Γ – Εγώ δεν είμαι αντικομουνιστής σαν τον Μπαλτάκο, ούτε καν φιλελέ.

  142. spiral architect said

    @141: Μάλλον εσύ πρέπει να (απο)δείξεις, το τι σημαίνει «συντηρητικοί κομουνιστές». 🙄
    (ή μήπως όχι;)

  143. Λάμπρο, δεν έχεις αίσθηση της ειρωνείας; Πού βλέπεις τη φασιστική δημαγωγία; Αντιθέτως σου λέει για τον μαζικό εκφασισμό της κοινωνίας, που δέχτηκε αδιαμαρτύρητα τη διαπόμπευση των οροθετικών, τις Αμυγδαλέζες και όλα.

  144. gbaloglou said

    Περί Μπαλτάκου ουδέν εγνώριζα … μέχρι την Τρίτη 1-4-14 το μεσημέρι … που έτυχε να αγοράσω την Εφημερίδα των Συντακτών … που τον ειχε στην τελευταία (νομίζω) σελίδα πρωταπριλιάτικο (που δεν ανέφερε κανείς εδώ). Την επόμενη μέρα η επιλογή της εφημερίδας αποδείχτηκε ιδιαίτερα εύστοχη!

  145. kseeath said

    Μπαλτάκου πτώσις

    Μπαλτάκου πτώσις

  146. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    141 – Nα αποδείξω γιατί; δεν θίχτηκε κάποιος ούτε μου το ζήτησε κανείς, αλλα αν επιμένεις για απόδειξη για τον συντηρητισμό του ΚΚΕ, ενα όνομα είναι αρκετό, Κανέλη, (υπάρχουν πολλά περισσότερα) όπως και το να αφήνει στο απυρόβλητο την εκκλησία για την περιουσία της και την απαλαγή της απο το χαράτσι, αλλα να φωνάζει για τους πλούσιους που φοροδιαφεύγουν. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να του καταλογίσουμε συντηρητισμό, απο τον συνδικαλισμό, την εκπαίδευση, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μέχρι το κόλλημα με το κεφάλαιο του Μάρξ, που αν έβλεπε ο Κάρολος πώς το ερμηνεύουν τον 21ο αιώνα, θα πάθαινε εγκεφαλικό.

    142- Συνάδελφε δύτη (εγώ της θαλάσσης) όχι δεν έχω τέτοια αίσθηση και δεν την βλέπω την ειρωνεία, όπως έχω πεί και πιο πάνω, δεν έχει σημασία τι βλέπουν τα μάτια, αλλα τί καταλαβαίνει το μυαλό, και η γραφή αυτού του κειμένου στο δικό μου το μυαλό φαντάζει φασιστική και δημαγωγική, και με τον φασισμό εγώ έχω ενα θέμα, είμαι προκατηλημένος εναντίον του. Αν είναι κείμενο υψηλής γραφής με λεπτή ειρωνεία, τότε είμαι χοντροκομμένος εγώ και δεν την αντιλαμβάνομαι.
    Αν εσύ πιστεύεις οτι ο κειμενογράφος είναι αριστερών πεποιθήσεων, εγώ δεν τον βλέπω πέρα απο την δεξιά πλευρά του Πολύδωρα, μπορεί και να κάνω λάθος, άλλωστε απο το κείμενο κρίνω, ας βγεί να το διαψεύσει.

  147. Γς said

    146:
    >για απόδειξη για τον συντηρητισμό του ΚΚΕ, ενα όνομα είναι αρκετό

    ενα όνομα ΔΕΝ είναι αρκετό, ίσως;

  148. Μαρία said

    Τρεις φορές ζητήθηκε απο το στρατό να κατεβεί στο δρόμο αποκαλύπτει ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού
    http://stokokkino.gr/article/7203/Treis-fores-zitithike-apo-to-strato-na-katebei-sto-dromo-apokaluptei-o-epitimos-Arxigos-Genikou-Epiteleiou-Nautikou

  149. spiral architect said

    @146:
    α. Η Κανέλλη δεν είναι μέλος του ΚΚΕ. Βουλευτής του είναι.
    β. Η Κανέλλη αν και τα πάει καλά με το λόγο, η γλώσσα της θέλει χαλινάρι. Οπότε γλωσσού πες την, συντηρητική όχι. Το δείχνει και η στάση ζωής της.
    γ. Μια κοσμοθεωρία που θέλεις ν’ αλλάξει συθέμελα τον κόσμο -συμφωνείς, δεν συμφωνείς μαζί της- εξ ορισμού δεν είναι συντηρητική.
    δ. … απο τον συνδικαλισμό, την εκπαίδευση, την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών … το κόλλημα με το κεφάλαιο του Μάρξ: Ντεν καταλαβαίνει ντώσε λίκνους … 🙄 🙄

  150. Νέο Kid Στο Block said

    148. !!!

  151. sarant said

    141-143-146: Κι εγώ πάντως εξαρχής για ειρωνικό το πήρα.

    145: Ομολογώ πως δεν το είχα δει αυτό το πρωταπριλιάτικο, σατανική σύμπτωση!

  152. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Τι γαμάτη χώρα, όπου χωράει συζήτηση για το αν ένα σταλινικό κόμμα είναι συντηρητικό ή όχι…

  153. Μαρία said

    144
    Στην κοσμάρα σου 🙂

    151
    Κι επειδή κάποιοι το έφαγαν, την άλλη μέρα το διέψευσαν.

  154. Έτοιμο το σκηνικό για κυβέρνηση ΝΔ – ΧΑ

    Το συστημικό κατεστημένο προετοίμασε το έδαφος με την επιστράτευση Μπαλτάκου και την ολοκλήρωση της «καθαγίασης» της Χρυσής Αυγής

    http://goo.gl/pujNEm

  155. gbaloglou said

    153 Κι εγώ το έφαγα 🙂

  156. smerdaleos said

    φωτιά και τσεκούρι υποσχέθηκε στους προσκυνημένους ο Κολοκοτρώνης

    Ευτυχώς ανάμεσα στους άνδρες του Γέρου δεν υπήρχε κανένας λόγιος, γιατί θα πήγαινε να κυνηγήσει τον Ιμπραήμ και όχι τους προσκυνήσαντες τον Ιμπραήμ.

    Ο Ιμπραήμ ήταν ο προσκυνημένος, ενώ οι «προσκυνημένοι» που είχε κατά νου ο Γέρος ήταν οι προσκυνήσαντες τον Ιμπραήμ.

    Βέβαια για τους ομιλητές της δημώδους ρωμέικιας δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα κατανόησης … εγώ τώρα που γράφω είμαι και φαγωμένος και πιωμένος και χορτασμένος. 🙂 🙂 🙂

  157. Παύλος said

    156
    Έχω την εντύπωση ότι το ΛΚΝ συμφωνεί με τον Γέρο:
    «για άτομο ή για λαό που δεν αντιστάθηκε αλλά δέχτηκε ταπεινωτικά τη δουλεία, την υποτέλεια.»
    Κάνω λάθος;

  158. Παύλος said

    Προφανώς κάνω λάθος. Μάλλον νυστάζω…

  159. smerdaleos said

    @157

    Το ΛΚΝ το έχει σαν λήμμα επειδή χρησιμοποιήθηκε από το Γέρο.

    από εκεί και μετά

    παρασημοφορημένος είναι αυτός που έχει παρασημοφορηθεί, παρασημοφορών αυτός που παρασημοφορεί τον παρασημοφορημένο και παρασημοφορήσας αυτός που παρασημοφόρησε τον παρασημοφορημένο.

    Αν εφαρμόσεις τον ίδιο κανόνα στο προσκυνέω έχουμε:

    προσκυνέων ~ προσκυνούν = αυτός που προσκυνεί κάποιον
    προσκυνήσας = αυτός που προσκύνησε κάποιον
    προσκυνημένος = αυτός που έχει προσκυνηθεί από τους προσκυνήσαντες

    Βέβαια όπως είπα αυτές οι μέτοχες είναι λόγιες.

    Στην δημώδη γλώσσα ο φαγωμένος είναι αυτός που έχει φάει (αν και κανονικά σημαίνει αυτός που φαγώθηκε), ο πιωμένος αυτός που έχει πιει και ο χωνεμένος αυτός που έχει χωνέψει (αν και στην πραγματικότητα ο χωνε(υ)μένος είναι αυτός που χωνεύθηκε).

    Οι «προσκυνημένοι» της παράδοσης ήταν εκείνοι οι ραγιάδες/επαναστάτες που προσκύνησαν τον Ιμπραήμ (δηλαδή δέχθηκαν να είναι υποτελείς του όπως είπες), άρα κανονικά (για τα λόγια δεδομένα) ήταν οι προσκυνήσαντες, ενώ ο Ιμπραήμ ήταν ο προσκυνημένος της περίπτωσης.

  160. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    147 – Kι εσύ τέκνον Βρούτε; οποία έκπληξης. Πόσα ονόματα θέλεις Γς, πόσα χρειάζονται για να πειστείς οτι είναι συντηρητικό; Απο το καλοκαίρι του 1973 που γραφτήκαμε στην ΚΝΕ με τον αδερφό μου (12 και 14, σωστό παιδομάζωμα) μέχρι το 1993 που κάναμε μερικοί συνάδελφοι οικοδόμοι αγωγή στο συνδικάτο, για την απάτη με τα επιδοτούμενα σεμινάρια, την οποία κερδίσαμε, μπορώ να σου γράφω ονόματα μέχρι αύριο. Όμως ο συντηρητισμός δεν είναι στα ονόματα, αλλα στην θρησκευτικού τύπου δομή του, δεν ανέχεται την ελευθερία σκέψης, όπως όλα τα κόμματα, με την διαφορά οτι αυτο αυτοονομάζεται προοδευτικό. Εσύ κάτι παραπάνω έπρεπε να γνωρίζεις για την δομή των οργανισμών, είτε ζωντανών, είτε κομματικών.

    149 – α) Κρίνοντας απο την απάντηση, αν υποθέσω οτι είσαι εσύ μέλος θα έχω λάθος;
    β) Ακριβώς απο την στάση ζωής της την κρίνω άκρως συντηρητική, αλλιώς έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για το τι σημαίνει προοδευτικός.
    γ) Και ο φασισμός -εθνικοσοσιαλισμός, τον κόσμο συθέμελα θέλει να αλλάξει, είναι προοδευτικός;
    δ) Οτι κατάλαβε κατάλαβε, ντεν το χειρίζομαι το ρημαντι καλά, και τέλει ολόκληρη συζήτηση το τέμα, ντύσκολο να γκίνει εντώ. (φαντάσου δεν ξέρω πώς μπαίνουν οι χαμογελαστές φατσούλες).

    Σε γενικές γραμμές αγαπητέ σπειροειδή αρχιτέκτονα, όλα τα δόγματα είναι συντηρητικά.

    Υ.Γ – Ας μου πεί κάποιος, την ειρωνεία πώς την διακρίνατε; έτσι για να μάθω κι εγώ.

    Υ.Γ – Μόλις έκανε σειμό, ή έχω πάρκινσον;

  161. Μαρία said

    Ψαράς ο Μπαλτάκος, διατείνεται ο μέγας Καλύβας.
    http://www.twitlonger.com/show/n_1s18m8v

  162. Δημήτρης Μ. said

    161. Σατανικό.

  163. spiral architect said

    @161: … Δεν είμαι καθόλου σίγουρο πως το θέμα Μπαλτάκου ανήκει σ’ αυτά που μένουν. Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά το ίδιο ισχύει και για το αντίθετο.
    Καλά ε, θεϊκό: Αν δεν βρέξει, θα χιονίσει! 😀
    Οσο πάνε να σώσουν την παρτίδα, τόσα περισσότερα καπέλα τρώνε.

  164. munich said

    @161
    δηλαδή από τη ΝΔ μιλάνε και με το ΣΥΡΙΖΑ!!!! Γπεριμένουμε με αγωνία να δούμε τα videoz…αν έχει κανας mate κανα λινκ να τα κατεβάσουμε από κάπου…

  165. sarant said

    161: Πάντως δεν πείθει ο Καλύβας.

  166. Μαρία said

    Αν βαριέστε να το ακούσετε όλο, ακούστε μετά το 10.

  167. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    165 – Μη είσαι σίγουρος, εδω πείθουν οι πολιτικοί και οι παπάδες. Υπάρχουν τόσοι πολλοί που έχουν ανάγκη να πεισθούν, που θα πιστέψουν οτιδήποτε, συμβαίνει αιώνες τωρα.

  168. Γς said

    Ουφ! Επιτέλους!

    Βγαίνουμε στις αγορές!
    Ούπς, αρχίζει να επιστρέφει η πολιτική μας σκηνή σε κλασικά ρεπερτόρια της προ μνημονίων και Τρόικας εποχής.
    Σκάνδαλα κανονικά, όχι στικάκια, λίστες και τέτοια.

    Το χρειαζόμασταν. Να γελάσει το χειλάκι μας.
    Και καταπότι φαίνεται έπεται συνέχεια. Ισως πολύ πιο απολαυστική. Θα γίνει της Πόπης!

    Το μυρίζομαι. Στα προσεχώς.
    Σαν ν ακούω και τη βραχνή φωνή του παλιού σινεμά:

    -Την Δευτέρα! Μια μεγάλη επιτυχία! Παίζουν οι …

    Επιτέλους!

  169. Μαρία said

  170. Voulagx said

    Και 2ο βιντεο Μπαλτακου: https://www.youtube.com/watch?v=PQMHjWN5hdQ . Χαμός!

  171. Πάντως το σκεπτικό των χρυσαβγιτών θέλει ξεκαθάρισμα του πολιτικού πεδίου σε δυο πόλους τον δικό τους και του Σύριζα τον οποίον μάλιστα θεωρούν σε μια τέτοια περίσταση «ευκολάκι», λογικό γιατί αποτελείται περισσότερο από συμπαθούντες παρά πιστούς. Γι αυτούς προέχει η κατεδάφιση της Νουδου μετά την αντίστοοιχη του ΠαΣοΚ και σ’ αυτό εκμεταλλεύονται την απέχθεια του κόσμου προς το τότε πολιτικό κατεστημένο για να στρατολογούν κόσμο.

  172. spiral architect said

    Άμα ξέρεις να τηρείς τα προσχήματα … 😀

  173. @ 172]

    Επειδή συμπίπτει με τυν δευτέρα του Πάσχα ;

  174. spiral architect said

    @160: Λάμπρο,
    «Ένας κομμουνιστής μοιάζει με κροκόδειλο. Όταν ανοίγει το στόμα του δεν ξέρεις αν είναι για να χαμογελάσει ή να σε κατασπαράξει.»
    Ουίνστον Τσώρτσιλ, 1874-1965, Βρετανός Πρωθυπουργός
    (αυτό είναι και δείγμα ειρωνείας) 😉

  175. X. S. G. said

    Όταν οι κυβερνώντες έχουν χάσει την αίσθηση της θέσης τους και τα παιδιά τους τσακώνονται στη Βουλή χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις για τον χώρο, όπου έπρεπε να χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας, δεν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες, αν δεν ρίξουμε ένα σβώλο στα μπαλταδένια τα σκυλιά που μας χαλούν το φύτρο.

  176. sarant said

    170: Πολύ καλό!

  177. qq said

    Λέτε συνέχεια για τον Μπαλτάκο, και αυτή την υποκρισία δεν αντέχω. Πρόσφατε η ηγεσία του Σύριζα κίνησε θεούς και δαίμονες να μπει ακροδεξιός ρατσιστής στο ψηφοδέλτιο και δεν βγάλατε άχνα. Όλοι η ηγεσία παρέλασε από το κανάλι ενός άλλου ακροδεξιού και ρατσιστή συνάμα, στην Αθήνα τον είχατε πρώτη μούρη πίστα στο ψηφοδέλτιο, πάλι άχνα δεν ακούστηκε. Ή μήπως στις πλατείες των αγανακτισμένων δεν συνομιλούσατε καθόλου με κανέναν. Έλεος. Φιλαράκια ήσασταν. Ο Καλύβας έχει απόλυτο δίκιο. Αυτή είναι κοινή πρακτική σε όλες τις ηγεσίες σε όλα τα κόμματα, σε όλες τις χώρες, διαχρονικά και παντοτινά. Το ξέρω, ξαναπέσατε από τα σύννεφα.

  178. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    174 – Με γνώμονα οτι όσοι μου κάνατε την παρατήρηση για το επιθετικό μου σχόλιο, (τουλάχιστον ο δύτης κι εσύ) σας θεωρώ συγκροτημένα άτομα, και σε καμία περίπτωση υπεράνω και δήθεν, διάβασα πάλι το 112 πιο ψύχραιμα αυτή τη φορά, και είδα αυτή την ειρωνεία προς εμένα, κατι που δεν αντιλήφθηκα χθές, εκλαμβάνοντας το φτύσιμο για ψιχάλα (είχε και συνεφιά ο ουρανός) νομίζοντας οτι ήθελε να βγάλει τα σώψυχά του πιστεύοντας οτι βρήκε κάποιον ομοϊδεάτη του, πατώντας κυρίως στην φράση, συντηρητικοί κομουνιστές, λάθος μου και συγνώμη απο τον (μάλλον) σύντροφο για την άδικη επίθεση, ο δογματισμός πάντα επηρεάζει την κρίση μας, και προφανώς λειτούργησα δογματικά, όπως είπα και πιο πάνω, έχω ενα θέμα με τον φασισμό. Εγώ βέβαια λέγοντας για τον συντηρητισμό της ελληνικής κοινωνίας, δεν εννούσα αυτά που γράφει, και μάλλον εκεί το έχασα, η ήττα βέβαια είναι ήττα. Δεν πειράζει, γηράσκω αεί διδασκόμενος.

  179. Νομίζω δεν ήταν καν προς εσένα η ειρωνεία 🙂

  180. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    179 – Aκόμα χειρότερα για μένα (χαρούμενη φατσούλα).

  181. spiral architect said

    «Αφεύκτως, η μνήμη ανασύρει μια ηχογράφηση από το παρελθόν: την υποκλαπείσα συνδιάλεξη των Μένιου Κουτσόγιωργα και Σταύρου Ψυχάρη, η οποία μετεδίδετο από τα ραδιόφωνα την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά. Ηταν σοκ, το ισχυρότερο σοκ που θυμάμαι από εκείνη την ταραγμένη εποχή, ακριβώς διότι η φόρμα συναρτάτο αδιάσπαστα με το περιεχόμενο: ο τότε απειλούμενος υπουργός εν τη απογνώσει του να σώσει τον ραγισμένο θρόνο του, εκφραζόταν με την ίδια ωμή χυδαιότητα που ακούσαμε από το δίδυμο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.«

  182. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    181 – Όπερ σημαίνει (που έλεγε και μια συμαθήτρια μου στο γυμνάσιο καλή της ώρα) οτι η κοινωνία μας οχι μόνο δεν άλλαξε απο τότε, αλλα έγινε πιο συντηρητική μια και δεν είδα να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα κανείς. Η ΝΔ μία η άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια, και το κυριώτερο, η Χ.Α παρά τις πανικόβλητες διώξεις που υφίσταται (σωστές μεν, αλλα αλλού είναι το θέμα) και την ηγεσία της φυλακισμένη, είναι στο 7+% ενω το εκατόχρονο προοδευτικό ΚΚΕ, παρ΄όλη την λιτότητα και την ανεργία, με κομμένη την ανάσα και καταϊδρωμένο στο 5%. Αυτό εννοούσα εγώ στο σχόλιό μου για τον συντηρητισμό των Ελλήνων, κι οχι το κατεβατό που έγραψε ο άγνωστος φίλος (μια και δεν ξαναεμφανίστηκε). Και πάνω σ΄αυτό το καίριο θέμα κατα την γνώμη μου, δεν έγινε καμία κουβέντα απο κανέναν.

  183. Μαρία said

    Άδωνις: «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη»
    http://www.efsyn.gr/?p=187832

  184. spiral architect said

    @183: Άμα δεν τα πνίγεις μικρά στο νεροχύτη …

  185. spiral architect said

  186. Μαρία said

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Σαμαρά, Αθανασίου, Δένδια, Μπαλτάκου, Κασιδιάρη, που προκύπτουν από όσα κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, ζητούν δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη.
    http://www.thepressproject.gr/article/59735/Prokatarktiki-gia-Samara-zitoun-dikigoroi-apo-ti-Thessaloniki

  187. Γς said

    185:

    Alexander Blanposted to‎ Eλληνοφρενεια
    16 hours ago near Athens

    γιατί ρε παιδιά κατεβάσανε απο το youtube το βιντεο με το ιεκ μπαλτάκου???βρείτε τρόπο να το ξαναανεβάσετε…είναι έπος…να το δουν και όσοι δεν το είδαν,δεν το κατάλαβα,τρώτε λογοκρισία????
    Like ·

  188. Μαρία said

    Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, o να τους κάνουμε το βίο αβίωτο.
    http://stokokkino.gr/article/4440/Arxigos-ELAS-Prepei-na-tous-kanoume-to-bio-abioto

Σχολιάστε