Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο βουλευτής που με κάνει να ντρέπομαι

Posted by sarant στο 29 Αυγούστου, 2014


Μια από τις εκφράσεις της μόδας, που δεν είναι και πάρα πολλά χρόνια που ακούγεται, είναι ότι «ο τάδε το τερμάτισε». Ίσως να προέρχεται από τον οδηγό που πατάει τέρμα το γκάζι, ίσως από άλλη αρχή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου σήμερα, κατ’ εξαίρεση σήμερα δεν θα λεξιλογήσω αλλά θα πολιτικολογήσω.

tweenik1Λοιπόν, ο βουλευτής Αχαΐας Νικ. Νικολόπουλος χτες το τερμάτισε. Μαθαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παντρευτεί τον αρχιτέκτονα Γκοτιέ Ντεστενέ, με τον οποίο συζούν (με σύμφωνο  συμβίωσης δηλαδή) εδώ και μερικά χρόνια, o κ. Νικολόπουλος εξέμεσε στο Τουίτερ το άθλιο ομοφοβικό σχόλιο που βλέπετε αριστερά.

Ίσως ο βουλευτής (που έκανε και υφυπουργός ένα φεγγάρι, μην ξεχνάμε) να νόμισε ότι βρίσκεται σε καμιά συνεστίαση στην εκλογική του περιφέρεια και ότι κάνει αστεία για να διασκεδάσει τους ψηφοφόρους του (οι οποίοι πιστεύω πως θα’ναι τόσο χάπατα, που θα γελάνε ειλικρινά με τις κρυάδες του εκλεκτού τους, κι όχι για να τον καλοπιάσουν). Δυστυχώς όμως για τον εκλεκτό αντιπρόσωπο του έθνους μας, ζούμε πια σ’ ένα παγκόσμιο χωριό, κι όποια κοτσάνα ξεστομίσεις την παίρνει μια πεταλούδα και με δυο τινάγματα των φτερώντης τη μεταφέρει στην άλλη άκρη της γης -και άλλωστε το Λουξεμβούργο δεν είναι και τόσο μακριά.

tweenik2Ο Ξαβιέ Μπέτελ, φρέσκος σχετικά πρωθυπουργός της χώρας ύστερα από την δεκαοχτάχρονη θητεία του Γιούνκερ, επικεφαλής κυβέρνησης συνασπισμού που αποτελείται από το δικό του Δημοκρατικό Κόμμα (φιλελεύθεροι), τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές, απάντησε με διακριτικότητα και χιούμορ στο ρυπαρό σχόλιο. «Μου λένε ότι κάτι θέλεις να μου πεις, αλλά δεν μιλάω ελληνικά».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέτελ, φίλος της Ελλάδας, έχει σπουδάσει ένα εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με πρόγραμμα Εράσμους όταν σπούδαζε νομικά, και ξέρει κάποια βασικά Ελληνικά. Αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτός που τον ειδοποίησε για το χυδαίο μήνυμα του Νικολόπουλου θα του εξήγησε και το περιεχόμενό του.

Σαν Έλληνας που ζω στο Λουξεμβούργο, θεωρώ ότι η συμπεριφορά του βουλευτή με ντροπιάζει. Παρακάλεσα την Ελληνική Κοινότητα Λουξεμβούργου να εκφράσει προς τον πρωθυπουργό της χώρας που μας φιλοξενεί την απαρέσκειά της για την άθλια ομοφοβική συμπεριφορά του ανάξιου βουλευτή Νικ. Νικολόπουλου.

Πέρα από την ομοφοβική του χαμέρπεια, ο δήθεν πατριώτης Νικολόπουλος είχε την φαεινή ιδέα να προσβάλει τον πρωθυπουργό μιας χώρας που είναι ανέκαθεν φιλική προς την Ελλάδα και που συχνά παίρνει το μέρος της στα λεγόμενα «εθνικά θέματα», περισσότερο από άλλους εταίρους μας. Πρόσβαλε τον μοναδικό πρωθυπουργό στον κόσμο που έχει ως alma mater ένα ελληνικό πανεπιστήμιο (ο δικός μας έχει δυο αμερικάνικα). Αλλά οι ομοφοβικοί δεν τα κοιτάζουν αυτά, δεν ορρωδούν προ ουδενός αρκεί να ικανοποιήσουν το κουσούρι τους.

tweenik3Επιπλέον, όταν είδε την κατακραυγή που ξεσήκωσε το προηγούμενο σχόλιό του, ο κ. Νικολόπουλος θέλησε πονηρούτσικα να ανασκευάσει, κάνοντάς το σχεδόν χειρότερο. Αντικατέστησε τη λ. πουσταριό με τη λέξη κίναιδος. Αλλά η λέξη «κίναιδος» δεν είναι… καθαρευουσιάνικο συνώνυμο του «ομοφυλόφιλος», είναι λέξη που ανέκαθεν είχε έντονη αρνητική φόρτιση, γι’ αυτό άλλωστε και στα λεξικά χαρακτηρίζεται «μειωτικός» όρος. (Είναι αλήθεια ότι στο Λεξικό Συνωνύμων του, ο συντηρητικότατος κ. Μπαμπινιώτης θεωρεί απλώς λόγιο τον όρο και όχι μειωτικόν, αντιφάσκοντας σε σχέση με το μεγάλο λεξικό του -αλλά αυτό είναι μάλλον ένδειξη ομοφοβίας του συντάκτη του λεξικού, δείτε εδώ ένα αναλυτικό σχόλιό μου για το συγκεκριμένο θέμα, αν και θα πρέπει να κάνετε αναζήτηση της λέξης «κίναιδος», το άρθρο μου είναι τεράστιο).  Και για να μην πάμε αλεξιλόγητοι, οι σύγχρονοι ετυμολόγοι δεν δέχονται ότι το κίναιδος παράγεται από το ρήμα «κινώ» αφού η ποσότητα του «ι» είναι διαφορετική, δηλ. μακρό στη μια περίπτωση και βραχύ στην άλλη. Θα θυμίσω επίσης ότι πολύ πρόσφατα ένας μητροπολίτης απ’ αυτούς που ντροπιάζουν τη χώρα και τη θρησκεία έγραψε «κύναιδοι», εσκεμμένα παρετυμολογώντας τη λέξη ώστε να φέρνει σε σκυλιά.

xavier2Σε συζήτηση στην τηλεόραση, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του κ. Νικολόπουλου δικαιολόγησε την ομοφοβική εκτροπή του αρχηγού του λέγοντας ότι ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός προκάλεσε με το να αναγγείλει ότι παντρεύεται και ότι η αναγγελία του επικείμενου γάμου του αποτελεί επίδειξη. Βλέπουμε εδώ πόσο μακριά πηγαίνει η ανοχή ορισμένων. Δέχονται να παντρεύονται (σε άλλες χώρες βέβαια, όχι εδώ) οι ομοφυλόφιλοι, αλλά να μην το διατυμπανίζουν, βρε αδερφέ! Είναι η ίδια διεστραμμένη λογική, που θεωρεί «προκλητικό» και απαράδεκτο να φιλιούνται στα πεταχτά δυο γκέι στο δρόμο, όχι όμως και ένα ετερόφυλο ζευγάρι. (Θυμίζω ότι το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει επιβάλει πρόστιμο σε σίριαλ που έδειξε δυο άντρες απλώς να φιλιούνται).

Να σημειώσουμε πάντως ότι ο Μπέτελ είχε έναν λόγο παραπάνω να αναφέρει τον επικείμενο γάμο του: ενώ ως τώρα ζούσε με σύμφωνο συμβίωσης, η κυβέρνησή του ακριβώς θέσπισε τη δυνατότητα του ομόφυλου γάμου, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Ο κ. Νικολόπουλος ήταν ως το 2012 βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα όχι τυχαίος. Πρώτη φορά εκλέχτηκε το 1989, και από τότε εκλέγεται σχεδόν ανελλιπώς. Επί Μητσοτάκη ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος (1990-1993) ενώ μετά τις εκλογές του 2012 τοποθετήθηκε υφυπουργός Εργασίας, αν και γρήγορα παραιτήθηκε. Ο κ. Νικολόπουλος είναι αντιμνημονιακός, και η περίπτωσή του δείχνει ότι η διαχωριστική γραμμή «μνημόνιο-αντιμνημόνιο» δεν μπορεί να αποτελέσει πάντοτε τη βάση, ότι όλοι οι αντιμνημονιακοί δεν αθροίζονται (κάτι που το ξέραμε βέβαια και για τους χρυσαβγίτες).

tweenik4Και παρόλο που διαφωνώ όσο πιο απερίφραστα γίνεται με το σχόλιο του Νικ. Νικολόπουλου, με ενοχλεί σχεδόν το ίδιο η απάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών, και όχι μόνο επειδή θεωρώ ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την ομοφοβική ενέργεια. Βλέπετε, δεν βρίσκω και πολύ δεοντολογικό ένας υφυπουργός Εξωτερικών να αποκαλεί «ψεκασμένους» ή «ραντισμένους» κάποιους πολιτικούς της χώρας του, που δεν τους προσδιορίζει, σε μήνυμά του προς ξένο αξιωματούχο, βγάζοντας έτσι σε κοινή θέα τις μικροπρεπείς συγκρούσεις της εσωτερικής πολιτικής. Ούτε είναι θέαμα αξιοπρεπές να βρίζει ο υφυπουργός με γκρίκλις στο τουίτερ, λες κι είναι κανας ανώριμος δεκαεξάχρονος!

Κι έπειτα, θα περίμενα περισσότερον επαγγελματισμό από έναν διπλωμάτη -να έχει έναν άνθρωπο να του κοιτάζει τα σχόλια ώστε να αποφεύγει τα λάθη επιπέδου Α2 ή Β1, που δεν τα πιάνει ο αυτόματος ορθογραφικός διορθωτής, διότι βέβαια δεν είναι «merci d’avoir dévoiler», αλλά «merci d’avoir dévoilé», μετοχή και όχι απαρέμφατο. Και είναι χαρακτηριστικό ότι σε νεότερη έκδοση του τουίτ του, ο κ. Κούρκουλας διόρθωσε το RANTISMENOI σε PSEKASMENOI, αλλά άφησε την ασυνταξία να χάσκει. Μόνο πολλές ώρες αργότερα βρέθηκε κάποιος γαλλομαθής να του υποδείξει την κοτσάνα κι έτσι διόρθωσε το d’avoir dévoiler σε de dévoiler. Αλλά βέβαια, το εξευτελιστικό μήνυμα το είχε ήδη δει ο παραλήπτης, και ανορθόγραφο και αναξιοπρεπές. Κι αν ο βουλευτής δεν αντιπροσωπεύει παρά την περιφέρειά του, ο ανεπαρκής υπουργός δυστυχώς εκθέτει ολόκληρη τη χώρα.

Αφήνω ότι βασική ευθύνη για την αύξηση της περιρρέουσας ομοφοβίας έχει η κυβέρνηση, που κωλυσιεργεί για το αντιρατσιστικό, και προσωπικά ο κ. πρωθυπουργός που διατηρεί στους εξ απορρήτων του τον ανοιχτά ομοφοβικό κ. Φ. Κρανιδιώτη, εκείνον τον απίστευτο τύπο με τα «φιλάκια στο σβέρκο».

Αλλά, πολλά είπαμε της νύφης μας, ας πούμε και του γαμπρού μας. Κατά σύμπτωση, μια μέρα πριν από αυτό το γαϊτανάκι της ντροπής, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας βάλθηκε να επαληθέψει τα χειρότερα στερεότυπα για το ιστορικό κόμμα του οποίου έχει την ηγεσία. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση, ο κ. Κουτσούμπας ξεκίνησε με μιαν αμίμητη δήλωση: «Αναγνωρίζουμε για παράδειγμα τη γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών κλπ., όμως δεν θεωρούμε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να φυλακιστεί η κ. Ρεπούση επειδή έχει διαφορετική άποψη σ’ αυτό το ζήτημα» -πάλι καλά που δεν είπε να την κλείσουν μέσα’ διότι βέβαια, όταν κάτι είναι αυτονόητο δεν το αναφέρεις.

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το σύμφωνο συμβίωσης απάντησε: «Εμείς συμφωνούμε να μην υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να ζήσουν μαζί, αυτό θεωρούμε ότι είναι προσωπική υπόθεση. Δεν είναι δημόσια και ούτε πρέπει να γίνει και με τέτοια νομοθετική ρύθμιση όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Είναι άλλο ζήτημα η οικογένεια, τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορεί να κάνουν οικογένεια, γιατί μετά ανοίγει ένας δρόμος που αφορά το παιδί, το πώς μεγαλώνει, τα πρότυπα που έχει. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα».

Δεν ακούγεται λίγο σαν τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού; Όμως ο Δημήτρης Κουτσούμπας είναι δοκιμασμένος ομιλητής -ο λόγος που έχασε ξαφνικά την ευφράδειά του είναι απλώς ότι είχε να υπερασπιστεί μια άκρως συντηρητική θέση, ότι ήταν αναγκασμένος να πει «όχι» στο σύμφωνο συμβίωσης χωρίς να το πει ρητά. Διότι η θλιβερή αλήθεια είναι ότι, πέρα από το ζήτημα της τεκνοθεσίας, το ΚΚΕ είναι αντίθετο και με το απλό σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, παρέα με τη Χρυσή Αυγή και τον κ. Νικολόπουλο. Θεωρεί το ΚΚΕ πολίτες δεύτερης κατηγορίας τα ομόφυλα ζευγάρια, αδιαφορεί αν στερούνται βασικά αστικά δικαιώματα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι οι καιροί έχουν αλλάξει: στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ήταν οι φίλοι του ΚΚΕ που ανοιχτά αποδοκίμασαν τη συντηρητική αναδίπλωση της ηγεσίας του κόμματός τους.

Ο βουλευτής που με ντροπιάζει, ο υπουργός που μας εκθέτει, το κόμμα που απογοητεύει… κακή μέρα η χτεσινή.

 

293 Σχόλια to “Ο βουλευτής που με κάνει να ντρέπομαι”

  1. Γς said

    Καλημέρα
    Στις επάλξεις!
    Ο Νικοκύρης [και] του Μεγάλου Δουκάτου.

    Η πλάκα είναι ότι ο Νικολόπουλος πήγε να «κράξει» και τον έκραξε το πανελλήνιο [με ολίγον πανευρώπιον]

  2. chrismagr said

    Νομίζω ότι η έκφραση «το τερμάτισε» προέρχεται από τα video games. Μπορεί να κάνω και λάθος.

  3. Παναγιώτης Κ. said

    Ολόκληρη η φράση είναι: «Το τερμάτισε το μ@λ@κόμετρο».

  4. Παναγιώτης Βογιατζής said

    Όντως, απ’ τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πρέπει να βγαίνει η έκφραση. Στην περίπτωσή μας όμως δε χρειάζεται ανησυχία. Κάτι τέτοιοι αποκλείεται νατο τερματίσουν, ανακαλύπτουν συνεχώς νέες πίστες… 😛

  5. george said

    Καλημέρα, εκθέτετε το πρόβλημα σε πολύ σωστές διαστάσεις. Το ότι ο Νικολόπουλος είναι ομοφοβικός μισάνθρωπος είναι δεδομένο, δυστυχώς δεν είναι ο μόνος. Το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι το τουίτερ δεν είναι το καφενείο του χωριού του, καθώς και το γεγονός ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι κατέχει θεσμική θέση είναι που σε κάνουν έξω φρενών. Και φυσικά, σε βγάζει εκτός αυτού η σκέψη ότι υπάρχει μια (μεγάλη;) μερίδα ψηφοφόρων που θα χαίρονται που «την είπε στον πούστη των ευρωπαίο». Ακόμα, η φτήνια και η αγένεια του Νικολόπουλου λένε πολλά για την ποιότητα του πολιτικού του χώρου. Εν τέλει, αποτελεί νομίζω χαρακτηριστικό παράδειγμα για το γιατί πρέπει τάχιστα να αποκτήσουμε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ώστε τέτοιου είδους κυρήγματα μίσους να μην περνάνε στα ψιλά.

  6. Νέο Kid Στο Block said

  7. spiral architect said

    Καλημέρα. 🙂
    Κάτι που ξέχασες:
    «Τον Ιανουάριο του 1991 (ο Ν. Νικολόπουλος) είχε κατηγορηθεί από πολλούς στην Πάτρα ως πολιτικός καθοδηγητής του Γιάννη Καλαμπόκα, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα κατά τη διάρκεια των μεγάλων μαθητικών κινητοποιήσεων. Συμμετέχει, μάλιστα, μαζί με τον έτερο Αχαιό βουλευτή Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο στην εξεταστική επιτροπή που σχημάτισε ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης για την υπόθεση της δολοφονίας.»
    και θα επανέλθω. 😉

  8. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Και στην εκλογική του περιφέρεια ο βουλευτής αυτός καραγκιόζης θεωρείται ακόμα και από τους νεοδημοκράτες. Γιατί βγαίνει ξανά και ξανά; Διορισμοί, υποστήριξη από τις παραεκκλησιαστικές, ισχυρό κοινωνικό δίκτυο και, το σημαντικότερο κατά τη γνώμη μου, έλλειψη ενός πραγματικά αξιόλογου αντιπάλου που θα προσέλκυε τις δεξιές ψήφους.
    Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που το επίπεδο των αντιπροσώπων μας στο κοινοβούλιο έχει πιάσει πάτο. Ανθρωπάκια με στοιχειώδη παιδεία, με μέτριας ευφυΐας στην καλύτερη περίπτωση, αποτυχημένοι επαγγελματικά ή συνηθέστερα προϊόντα του κομματικού σωλήνα. Ο Νικ δεν είναι πιο κακός ή πιο ηλίθιος από τους περισσότερους συναδέλφους του, απλά πιο ομιλητικός.

  9. munich said

    Καλημέρα,
    εννοείται ότι δεν θα συμμετέχω επί της συζήτησης.
    Αν στη φωτογραφία βλέπουμε τον λουξ πρωθυπουργό με το σύντροφό του θέλω να επισημάνω ότι ο αρχιτέκτονας είναι πολύ ωραίος άντρας. Η παναγία και ο χριστός, ο αλλάχ και ο γιαχβε και οι εφτά θεοί του GOT να τους έχουν καλά.

  10. atheofobos said

    Ο αυτοανακηρυχθείς αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ν. Νικολόπουλος, πόσοι άραγε το ήξεραν μέχρι σήμερα, με τον ντόρο που έγινε απέκτησε δημοσιότητα και δυστυχώς, όπως θεωρώ αρκετά πιθανό και μελλοντικούς ψηφοφόρους που έχουν ταυτόσημες ομοφοβικές απόψεις με αυτές που αναπτύσσει στο γραφείο του με φόντο την απαραίτητη Παναγία
    http://www.tribune.gr/politics/news/article/65651/nikolopoulos-kapii-pane-na-epivalloun-gay-atzenta.html
    Θυμάμαι χαρακτηριστικά τι είχε απαντήσει ο αντίστοιχος και παλιότερος του, Γιακουμάτος όταν τον έκραξαν τότε που προσπαθούσε να κρεμάσει μια εικόνα του Χριστού(;) στην Βουλή.
    Εμένα αυτοί είναι οι ψηφοφόροι μου!
    Και από αυτούς εκλέγεται!

  11. Νέο Kid Στο Block said

    Ένα καλό γκάλοπ θα ήταν όχι βέβαια το «ποιος βουλευτής με κάνει να τρέπομαι;», αλλά το «ποιος βουλευτής δεν με κάνει να ντρέπομαι;» Παταγώδης καταβαράθρωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα.

  12. LandS said

    Για τον Νικολόπουλο: Είχε κάποτε εκφραστεί αντιπολιτευτικά στον τότε προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκαλώντας μια άκρως καυστική και μάλλον υπαινικτική δήλωση του Σεραφείμ. Έχει αμαρτίες, είπε, που πρέπει να τον κάνουν να ντρέπεται ή κάτι τέτοιο.
    Δεν ξέρω λεπτομέρειες στην τηλεόραση τα είδα, παλιά.
    Για τον σ. Δημητρη: Έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει την ισχύ της προπαγάνδας της αντίδρασης. Επίτηδες το κάνει;

  13. Παναγιώτης Κ. said

    Η χαλαρότητα με την οποία εκφράζονται αρκετές φορές οι πολιτικοί ηγέτες στη χώρα μας είναι φοβερή!
    Θυμήθηκα την φράση του Κ.Καραμανλή του πρεσβύτερου: «Η Ελλάς είναι ένα απέραντο φρενοκομείο».
    Σε ένα φίλο Ολλανδό είχε κάνει αλγεινή εντύπωση η φράση και την σχολίασε λέγοντας: Και εσύ είσαι πρωθυπουργός σε ένα φρενοκομείο;

  14. Αριστείδης Καρατζόγλου said

    Αν επιτρέπει ο οικοδεσπότης θα αναδημοσιεύσω κάτι για τον βουλευταρά Αχαΐας.
    http://vapsomalliades.blogspot.gr/2014/02/2014.html

  15. Κώστας Νίκαια said

    Καλημέρα και από μένα με ένα παράπονο. Ενώ πολύ ορθά σημειώνεις ότι δεν μπορεί να υπάρχει άθροιση των αντιμνημονιακών, αφού υπάρχει όντως τεράστια απόκλιση των απόψεων σε άλλα θέματα, σχεδόν αβίαστα προχωράς στην άθροιση των ομοφοβικών προς το τέλος του άρθρου βάζοντας το ΚΚΕ στην ίδια παρέα με τον Νικολόπουλο και τη ΧΑ.

    Να πω, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, ότι αν και είμαι υποστηρικτής του ΚΚΕ είμαι εντελώς αντίθετος με τη στάση που έχει επιλέξει να κρατήσει το κόμμα στα θέματα των ομοφυλόφιλων και των δικαιωμάτων τους. Αποδεικνύει, άλλωστε, η στάση αυτή την άρνηση του ΚΚΕ να προσαρμοστεί στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας σε ακόμα ένα θέμα και μάλιστα χωρίς να μπορεί μια τέτοια άποψη να την αιτιολογήσει (όπως συνηθίζει) ανάγοντάς την στην Μαρξιστική – Λενινιστική θεωρία.

  16. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    2-4: Πολύ πιθανό, ταιριάζει και χρονολογικά.

    7: Καλά έκανες που το πρόσθεσες.

    9: Στη φωτογραφία, βλέπουμε στο βάθος το δημαρχείο του Λουξεμβούργου.

    11: Δεν έχεις άδικο….

  17. sarant said

    15: Δεν το αθροίζω όμως: επισημαίνω σε ποια θέση βρέθηκε για να δείξω πόσο γκροτέσκα (θέση) είναι. Και γράφω πως το ελπιδοφόρο ήταν η αντίδραση αρκετών φίλων του κόμματος.

  18. Aγάπη said

    σε μιαν απί τις λινκιές που δώσατε πιο πάνω, διαβάζω «Οταν το 1993 ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από τη ΝΔ και δημιούργησε την Πολιτική Ανοιξη, ο κ. Νικολόπουλος ήταν από τους φανατικότερους πολέμιους και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες εναντίον του. Κάποιοι θυμούνται ότι βρισκόταν ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος που πετούσε μπουλόνια και βίδες εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, σε ομιλία του στη Ναύπακτο.»
    Τί περιμένει κανείς δηλαδή από τέτοιον κύριο – που άλλωστε δίνει και το καλό παράδειγμα πολιτισμού, ψυχραιμίας, μετρημένης πολιτικής αντιπαράθεσης στους ψηφοφόρους του;
    Αλλά αν αυτός μόνον είναι ο πολιτικός που με κάνει να ντρέπομαι, τί να πω για τους διάφορους Ταμήλους;

  19. cronopiusa said

    Πόσο ‘άνθρωπος της Εκκλησίας’ είναι στην πραγματικότητα ο βουλευτής με τα 50 ακίνητα;
    </a

    Όταν ο Αλέξανδρος έτρωγε βαλάνους, στο Λουξεμβούργο τρώγαν βαλανίδια.

  20. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    «Ο βουλευτής που με ντροπιάζει, ο υπουργός που μας εκθέτει, το κόμμα που απογοητεύει». Καλώς ήρθες στην πραγματικότητα, γιατι πάντα έτσι ήταν.

  21. leonicos said

    21

  22. IN said

    Καλημέρα, δύο παρατηρήσεις για το τουΐτ (που έγιναν τα τουΐτ) του κ. Υφυπουργού Εξωτερικών. Εδώ βλέπετε την τωρινή κατάσταση: https://twitter.com/kourkoulasdim

    Ο κ. Κούρκουλας κατάφερε: α) και το Γαλλικό να εξακολουθεί (παρά τις επανειλημμένες διορθώσεις) να το έχει λάθος και μάλιστα το έκανε χειρότερο, γιατί τώρα το λάθος από ορθογραφικό έγινε συντακτικό – νοηματικό: Merci de dévoiler σημαίνει, όπως θα επιβεβαιώσει σίγουρα και ο Νίκος «Ευχαριστώ που θα αποκαλύψετε», δηλαδή, με άλλα λόγια, είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος στα Γαλλικά για να υποβάλλουμε μία παράκληση και, στα Ελληνικά, θα το μεταφράζαμε καλύτερα ως «Παρακαλούμε αποκαλύψτε» (αυτή η κατασκευή «Merci de+απαρέμφατο» θυμίζει λίγο το, αποτυχημένο κατά τη γνώμη μου, «Ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε» που λένε κάποιες πινακίδες σε Ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες αντί για το πολύ λογικότερο «Παρακαλούμε μην καπνίζετε») β) και την Αγγλική εκδοχή να την έχει γραμματικώς λάθος γιατί, βέβαια, (όπως και πάλι θα επιβεβαιώσει ο Νίκος με το κύρος του πτυχίου Αγγλικής φιλολογίας που έχει) δεν είναι «helping us unvailing» αλλά «helping us unvail» (μας βοηθάτε να ξεσκεπάσουμε) ή «helping us by unvailing» (μας βοηθάτε ξεσκεπάζοντας).

    Κατά τα λοιπά, συμφωνώ απολύτως με την ανάρτηση.

  23. leonicos said

    Δεν έπιασα το 1 αλλά το 21.

    Άσε τον Γς με τα βρέφη. Τι να τα κάνει; Ενώ το 21!!!!!!

  24. IN said

    9, 16 δ: Κοίταξα λίγο στο google images την προέλευση της φωτογραφίας που δείχνει τον Ξαβιέ με τον δικό του μπροστά σο δημαρχείο του Λουξ. και πρέπει να είναι αρκετά παλιά – τη βρίσκω και σε δημοσιεύσεις όπου ο Ξαβιέ αναφέρεται ακόμη ως δήμαρχος. Ψάχνοντας, όμως, έπεσα πάνω σ’ αυτό το άρθρο: http://www.lameuse.be/840991/article/regions/luxembourg/actualite/2013-10-22/xavier-bettel-des-liens-etroits-avec-arlon από Βελγική εφημερίδα από το οποίο προκύπτει ότι το «παιδί» (ο σύντροφος του Ξαβιέ) είναι Βέλγος, αλλά γείτονας (από την Αρλόν, που είναι δυο βήματα από το Λουξεμβούργο), είναι λίγο μικρότερος του Ξαβιέ και έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης (PACS) από το 2010. Μάλιστα, λέει το άρθρο, λόγω της σχέσης του με τον Αρλονέζο, ο Ξαβιέ ανήκει σε μία «αδελφότητα» του Maitrank, που είναι ένα ειδικό αρωματισμένο κρασί, σπεσιαλιτέ της Αρλόν (http://fr.wikipedia.org/wiki/Maitrank). Για τέτοια, πρώτος ο πρωθυπουργός μας (όχι βέβαια ότι φτάνει το Γιούγκερ, που απαίτησε από τους Ολλανδούς, λέει, να αποσύρουν τον Ντέιζελμπλουμ ως Επίτροπο, επειδή είχε πει για το Γιούγκερ ότι είναι γερό ποτήρι και καπνίζει σαν φουγάρο….).

    Ορίστε, και ένα σχόλιο… People από μένα.

  25. sarant said

    22: Δεν είχα καν δει την αγγλική βερσιόν. Να μην του φορτώνουμε όμως λάθη που δεν έχει, unvΕiling γράφει. Αλλά η επισήμανση του γαλλικού είναι απολύτως καίρια!

  26. sarant said

    24: Τόσα χρόνια στη Λοθαριγγία και το Maitrank δεν το ήξερα. Θα επανορθώσω.

  27. nirevess said

    Το άρθρο της Βικιπαίδειας (Ν. Νικολόπουλος) είναι πιο πλήρες από των εφημερίδων. Σε δεύτερο χρόνο ο Ν.Ν. προσπάθησε να απαλύνει τις εντυπώσεις δείχνοντας ότι η επίμαχη φράση ήταν ποστάρισμα είδησης από κάποιο σάιτ, κι ότι αυτός ο καημένος απλώς το αναπαρήγαγε και πρόσθεσε από κάτω το δικό του σχόλιο (αυτό που είναι με μικρά γράμματα), προάγοντας έτσι το διάλογο!…Στο άρθρο θα βρείτε τα λινκ προς τα δεύτερα και τρίτα αυτά τουίτ.

    Τώρα, για «το κόμμα που απογοητεύει», όποιος/α νιώθει απογοητευμένος/η από αυτό το κόμμα μετά την Ουκρανία, τις δίκες της Μόσχας, το γκουλάγκ, το διαμελισμό της Πολωνίας, το Κατύν, τη Βαρσοβία του ’44, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, την Πράγα και εν πάση περιπτώσει μετά την πίστη και αφοσίωση σε μια εβδομηντάχρονη μονοκομματική δικτατορία και μάλιστα εσχάτως και πάλι στον πιο μαύρο και θηριώδη εκπρόσωπό της, ε, αυτός/ή θα συνεχίσει να απογοητεύεται (και προκειμένου για άλλους, να συμπορεύεται) στον αιώνα τον άπαντα.

  28. IN said

    25: Ο νόμος του Μέφρυ για μια ακόμη φορά σε δράση, unveiling βέβαια γράφει, εγώ το έγραψα λάθος, αλλά φυσικά το Αγγλικό έχει συντακτικό λάθος, δεν πάει «helping us unveiling».

  29. leonicos said

    @1 πανευρώπιον

    εύρημα Γς. Δεν το έχω ξανακούσει. Για μνα παίξουμε με μερικά ανάλογα. Βγαίνει;

    παγγαλάτιον, πανιβήριον, παμπολώνιον, παναλβάνιον. Γιατί μόνο στο πανελλήνιο (και πανευρώπιο) πάει;

  30. ΠΑΝΟΣ said

    Πήρε πολλούς πόντους ο Νικολόπουλος.Την επόμενη φορά θα βγει με τα τσαρούχια.Ποιός αμφιβάλλει; Όποιος αμφιβάλλει,προφανώς,δεν ζει στην ρωμιοελλάδα.
    Δεν ξέρω τι ρόλο παίζει ο Κούρκουλας, αν ήταν κομ ιλ φο,(πέραν τής ασυνταξίας),αλλά όταν τον αναφέρουμε παραλλήλως με τα νικοπούλεια,τότε υποβαθμίζουμε την σκοταδιστική στάση τού δράστη.Κάπου ξεστρατίζει η σκέψη.Ασχολούμαι με τον Κούρκουλα και κάπου ξεχνάω τον Νικολόπουλο.
    Και κάτι άλλο.Αυτά τα νικοπούλεια τα διακινεί -πέραν τής Χ.Α.- εδώ και χρόνια το φασιστολόι τού Καρατζαφέρη και τού ΛΑΟΣ.
    Καρατζαφέρης.Ο κομψός ,αγαπημένος συνομιλητής των ΜΜΕ.Ο άνθρωπος που άνοιξε διάπλατα τον δρόμο τής ΧΑ.Ε,ο Νικολόπουλος είναι τής ιδίας πάστας,λίγο πιο επαρχιώτης.

  31. Theo said

    Πριν από 15-20 χρόνια, του Νικολόπουλου, που δεν τον ήξερα μέχρι τότε και μου συστήθηκε ως βουλευτής, του έκλεισα μια πόρτα κατάμουτρα, γιατί δεν μου άρεσε το στιλάκι του.
    (Μετά όμως, όταν ένας Πατρινός συνεργάτης μου που ήταν παρών και με παρακάλεσε σχετικά, τα «μπάλωσα» και τον έβαλα μέσα.)

  32. Νέο Kid Στο Block said

    29. Και στο «Παγκύπριον». Χρησιμοποιείται πολύ και επιρηματικά: Παγκύπρια.
    «Βούλης Ξεβούλης. Εκκενώσεις βόθρων ,καθαρισμοί τανκιών.Εξυπηρετούμεν σας παγκύπρια. Παγκύπριος αριθμός κλήσης: 666-666-999-999»

  33. cronopiusa said

    Georges Brassens – Trompettes de la renommée english subtitles

  34. Left said

    Στην ανάρτηση https://sarantakos.wordpress.com/2014/08/27/homophobia/ έγραψα σχόλιο περί «προβλεπόμενης υψηλής επισκεψιμότητας στο ιστολόγιο». Κάτι που έγινε.
    Το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα. «Πουλάει» το θέμα.

  35. spiral architect said

    Περί της συνέντευξης Κουτσούμπα η άποψή μου σε μια πρόταση: Αν είναι, να νομιμοποιεί το σύστημα -και με νόμο παρακαλώ!- τις σεξουαλικές μας προτιμήσεις και τα παρεπόμενά τους, βράσε όρυζα!
    (για εμάς, όχι για το σύστημα)
    Αν θέλουμε να το πάμε παραπέρα, ρίξτε μια ματιά εδώ:
    Η κοινωνική θέση της γυναίκας και η κρίση της καπιταλιστικής οικογένειας
    (διαβάστε το και μην σας παρασύρει ο τίτλος)
    Εν κατακλείδει, ο Κούτσι δεν εξέφρασε τίποτα παραπάνω απ’ τον πυρήνα της ιδεολογίας που πρεσβεύει. Ναι, συμφωνώ ότι δεν ακούστηκε καλά στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες. 😐 Φροντίζουμε όμως να βλέπουμε πίσω απ’ την επιφάνεια. 😉

  36. Castellio said

    Δεν υποστηρίζω την ομοφυλοφιλία, ούτε και τους γάμους αυτού του είδους, αλλά ούτε και τέτοιου είδους συμπεριφορές… Είναι ανεπίτρεπτες.

  37. sarant said

    34: Μη με κατηγορήσεις όμως ότι το κάνω εξεπίτηδες. Και επίσης τα πολλά σχόλια δεν συμβαδίζουν πάντοτε με την αύξηση των επισκέψεων. Συνήθως ναι, όχι πάντοτε.

    35: Το σύστημα όμως ήδη διέπει τις ετερόφυλες μορφές συμβίωσης αφήνοντας τα ομόφυλα ζευγάρια ακάλυπτα.

  38. nikos_ch said

    Θυμάμαι τον παππού μου όταν μου αφηγούνταν αναμνήσεις από την εξορία να λέει πως τον Ρίτσο , παρ’ ότι είχε κάποια «κουσούρια» , το κόμμα τον κάλυπτε. Τόσο σημαντικός ήταν ! Εξήντα χρόνια μετά , οι θέσεις του ΚΚΕ στο ζήτημα της ομοφυλοφιλίας ίδιες και απαράλλακτες. Δυστυχώς είναι συντηρητικοί με την πιο κυριολεκτική σημασία της λέξης.

  39. tamistas said

    Χαίρομαι που ο Νικοκύρης επισημαίνει αυτή την πτυχή του συντηρητισμού του ΚΚΕ, στην οποία αναφέρθηκα σχολιάζοντας προχθές εδώ τη στάση του κόμματος κατά τη συζήτηση του ν/σ για το σύμφωνο συμβίωσης. Ιδιαίτερα γιατί πιστεύω ότι τέτοιες αναφορές βοηθούν ν’ αλλάξουν γνώμη όσοι υποστηρικτές του κόμματος δύνανται.

    Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ότι η Παπαρήγα είχε δηλώσει ότι «η ομοφυλοφιλία είναι προϊόν του καπιταλισμού», όπως υποστηρίζει ότι την άκουσε με τ’ αυτιά της να λέει η πρόεδρος της ΟΛΚΕ.

    Κατά τ’ άλλα, θα έλεγα σιγά μην ντραπώ γι’ αυτούς που θάπρεπε να ντρέπονται. Ίσως η καθυστέρηση στη διάδοση της ηθικής της πολιτικής ορθότητας στη χώρα μας επιτρέπει να εκφραστούν ανοιχτά απόψεις που, διαφορετικά, θα συγκαλύπονταν. Ας αφήσουμε το αίσχος να φανεί αισχρότερο βγαίνοντας στη δημοσιότητα, για να παραφράσω τον Λένιν.

  40. leonicos said

    Θα πω την άποψή μου και φτύστε με

    Το ερώτημα δεν είναι αν δεχόμαστε (θεωρούμε φυσιολογικό) ένα σύμφωνο διαβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων ζευγαριών όπως και μεταξύ δύο ετεροφύλων ζευγαριών ΑΛΛΑ τι σημαίνει ζευγάρι… κατά περίπτωση.

    Φυσικά, δύο πανομοιότυπες κάλτσες ή δύο αυγά αποτελούν ζευγάρι. Οι κάλτσες αν δεν πανομοιότυπες δεν είναι ζευγάρι. Αντίθετα δύο πανομοιότυπα παπούτσια δεν είναι ζευγάρι (εκτός από τα γουρουνοτσάρουχα). Πρέπει το ένα να είναι αριστερό και το άλλο δεξιό, (αλλά πανομοιότυπα καθ’ όλα τα άλλα) για να είναι ζευγάρι παπουτσιών.

    Δύο κατσίκες ή δύο σκύλες δεν είναι ζευγάρια. Το ίδιο συμβαίνει κι αν είναι δύο σκύλοι, δύο κριάρια ή δύο τράγοι, ακόμα και αν ο ένας βατεύει τον άλλο (που όπως λένε οι επαϊοντες, μπορεί να συμβεί). Ποτέ δεν λέμε ένα ζευγάρι σκύλων, επειδή αλληλοβατεύονται.

    Οι άνθρωποι είμαστε πανομοιότυποι (σαν τα παπούτσια) αλλά έχουμε μια ανατομική διαφοροποίηση, σε άντρες και γυναίκες, αποστολή της οποίας είναι να κάνουν μεταξύ τους σεξ, όπως τα παπούτσια είναι το ένα για το αριστερό πόδι και το άλλο για το δεξί. Το ίδιο συμβαίνει και με τα γάντια καλής ποιότητος. ένας άντρας και μία γυναίκα επομένως ‘μπορεί’ ν’ αποτελούν ζευγάρι, αν το επιθυμήσουν, και δεν τους ελέγχει κανείς αν κάνουν σεξ ή όχι. Ξέρω ζευγάρια αξιότιμων συμπολιτών μας 80 ετών που έχουν να κάνουν σεξ από 25-ετίας.

    Το ερώτημα είναι: Δύο άτομα του ιδίου φύλου αποτελούν ζευγάρι, έστω και αν το επιθυμούν, έστω και αν έχουν προωθημένες σαρκικές επαφές, ενώ δεν είναι ο ένας άντρας και ο άλλος γυναίκα. Στο είδος άνθρωπος, η έννοια του ζευγαριού τελικά ποια είναι; Και αν κριθεί, από μια ανώτερη αρχή, ότι δεν απαιτείται ο όρος της ανατομικής διαφοροποίησης, τότε γιατί να περιοριστούμε στους δύο; Γιατί να μην έχουμε και σύμφωνα διαβίωσης τριαριών, τετραριών, πενταριών, εξαριών κ.ο.κ.; Τι μας κωλύει;

    Επομένως η εμμονή στον αριθμό δύο αποδεικνύει ότι οι αγαπητοί ομοφυλόφιλοι συμπολίται μας μιμούνται τα ετερόφυλα ζευγάρια και δεν λειτουργούν αυτόνομα, διεκδικώντας ένα δικαίωμα, που ούτως ή άλλως το έχουν, αλλά κινούνται παράλληλα προς το καθιερωμένο από τη φύση ζευγάρι.

    Πριν με φτύσετε ακόμα, διευκρινίζω ότι δεν όρισα τη σημασία της λέξης ‘ζευγάρι’. Το άφησα ανοιχτό το θέμα. Απλώς έδωσα την προσωπική μου μαρτυρία για το πώς αντιλαμβάνομαι προσωπικά τη σημασία της λέξης ως χρήστης της γλώσσας.

    Ας κάνουν λοιπόν σύμφωνα συμβίωσης όσοι θέλουν μαζί. Αλλά δεν αποτελούν ζευγάρι.

    Οι φίλοι μου ομοφυλόφιλοι είτε γελούν είτε μελαγχολούν με την κουβέντα μας. Οι ίδιοι ποτέ δεν θέλησαν να ‘παντρευτούν’ αλλά εξασφάλισαν στοργικότατα τα συμφέροντα ο ένας του άλλου, και ήσαν πάντοτε άψογοι στις μεταξύ τους σχέσεις και αξιοπρεπέστατοι μαζί μας (γιατί οι άλλοι φίλοι τους είναι επίσης πολλοί. Μιλάμε για προσωπικότητες.) Επίσης ήσαν ανεκτικοί και στο χιούμορ, επειδή ήξεραν ότι δεν υπάρχει κακία ή δόλος, και σοβαρότετοι όταν επρόκειτο να μιλήσουν ακόμα και για την ομοφυλοφιλία, τη δική τους ή γενικά, διότι κανένα θέμα δεν είναι ταμπού μεταξύ σοβαρών ανθρώπων.

    Για τον Κουτσούμπα δεν ξέρω να πω τίποτα, αλλά πιστεύω ότι το ΚΚΕ, όπως συχνάσυμβαίνει σε θέματα άμεσης προτεραιότητας δεν καταλήγει πριν καταλήξει το θέμα, και κατόπιν κάνει αυτοκριτική. Οπότε αναμονή! Θέλουμε μερικές γενεές ακόμα, και μέχρι τότε θα ‘έχει αλλάξει και ο γραμματέας.

    Βέβαια, άλλο οι πιο πάνω θέσεις και άλλο οι κατάπτυστες ανακοινώσεις γελοίων ανθρώπων που ήσαν αφορμή για το άρθρο. Νομίζωότι απαράδεκτος κάθε συσχετισμός της σεξουαλικότητας κάποιου με την επαγγελματική ή άλλη του ιδιότητα, εκτός αν βγαίνει στο φως μέσω αυτής. Δηλαδή είναι κακομοιριά να προσπαθείς να μειώσεις κάποιον ως αρχιτέκτονα, πολιτικό, γιατρό, μαθηματικό, αστροναύτη με βάση τη σεξουαλικότητά του. Τότε θα μας ενδιέφερε και η τυχόν επάρκειά του. Είναι ικανός ή ανίκανος στο κρεβάτι για να γίνει υπουργός μεταφορών ή μαέστρος; Αυτά είναι γελοιότητες. Και κάτι χειρότερο, είναι προστυχιά, κακομοιριά, έλλειψη επιχειρημάτων, κακός πολιτικός λόγος, απόδειξη ότι ο καταγγέλλων ‘περί άλλα τυρβάζει’

    Επομένως, μπερδεύοντας δύο εντελώς διαφορετικά ζητήματα και προσπαθώντας να τα λύσουμε και τα δυο με μια μονοκοντυλιά, χρησιμοποιώντας τους ίδιους όρους, είναι αδύνατο.

  41. spiral architect said

    @37β: Σωστά, αλλά το ΚΚΕ δεν καλύπτεται απ’ το παρόν σύστημα! 😀
    Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται, αν είσαι παντρεμένος ή ανύπαντρος, με άντρα ή γυναίκα, με παπά, κουμπάρο, δήμαρχο, με «χαρτιά» ή χωρίς, αν έχεις παιδιά και με ποιον τα’ χεις κάνει ή αν τα έχεις υιοθετημένα.
    Το αφορά και παλεύει να περνούν όλοι οι άνθρωποι καλά και με αξιοπρέπεια.

  42. μήτσκος said

    Ναι σε όλα στο άρθρο, εκτός από το σχόλιο με τους αντιμνημονιακούς, που ήταν περιττό (και λίγο αστείο). Πρώτον γιατί είναι εντελώς άσχετο και δεύτερον γιατί δείχνει ότι αντιμετωπίζετε το όλο θέμα του μνημονίου σαν τη μάχη του απόλυτου καλού με το απόλυτο κακό. («Ο Ψ αν και είναι αντιμνημονιακός πετάει σκουπίδια στο δρόμο». «Μπορεί ο Χ να είναι μνημονιακός, αλλά πιστεύω κατά βάθος έχει καλή καρδιά».)
    Αλήθεια, το «δεν αθροίζονται» ισχύει μόνο για τους «αντι-» ή και για τους άλλους, στη σκοτεινή πλευρά της Δύναμης;

  43. spiral architect said

    @42: Μήτσκε, είσαι και συ ανεμιστηράκι του Star Wars; Κι εγώ!

  44. Lavrentij said

    40

    τώρα είναι επιχείρημα για τη στάση μιας κοινωνίας απέναντι στο γάμο ή τη συμβίωση ατόμων του ίδιου φύλου η σημασία της λέξης «ζευγάρι» στην καθημερινή χρήση της γλώσσας; Ε, εντάξει ας μην λέμε ζευγάρι τότε, που άλλωστε δεν είναι και νομικά ακριβής όρος, για να μην κολλήσουμε εκεί. Και τι σχέση έχει επίσης η σημασία της λέξης «ζευγάρι» με τη φύση και τη συζήτηση του αν είναι «αφύσικη» μια τέτοια οικογένεια; Άσε που και κάθε παραπομπή στη φύση είναι λάθος. Η φύση καθορίζει μόνο το τι χρειάζεται για την αναπαραγωγή και τίποτα άλλο. Στη φύση δεν υπάρχει η «οικογένεια», αυτή και το τι είδους σχέσεις περιλαμβάνει είναι ανθρώπινη έννοια, προϊόν της εξέλιξης της ανθρώπινης κοινωνίας, όχι της φύσης.

  45. Γς said

    Καλά ξυπνητούρια Λεώ

    «Τερμάτισε».
    Μια άλλη έκφραση είναι “έκαψε [φλάντζα]”. Την έχω ακούσει και με κάτι άλλο στη θέση της φλάντζας:

    -Πάει! Το έκαψες το μηχανάκι!

    Νεαρή φαρμακοποιός σε μεσήλικο πελάτη της [προφανώς και γνωστό της].
    Της είχε ζητήσει ο φουκαράς εκείνα τα ρομβοειδή μπλε χαπάκια 

  46. cog/nord said

    @spiral: «…δεν ακούστηκε καλά στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες»; Προφανώς. Γιατί οι μοναδικές κοινωνικές συνθήκες που μια τέτοια άποψη (αλλά και συνολικά η άποψη του ΚΚΕ για ζητήματα σχέσεων, ερωτισμού, ηδονής κτλ) θα «ακουγόταν καλά» είναι (ευτυχώς) πριν από περίπου 50 χρόνια.

    Φαίνεται και από το άρθρο που παραθέτεις: παρόλο που προσπαθεί να εκφράσει μια (και καλά) προοδευτική οπτική, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την βαθεια συντηρητική θέση και ιδεολογία του: ο τίτλος είναι «η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ θέση της γυναίκας …» και το μόνο που συζητάει το άρθρο είναι η σχέση της γυναίκας με την οικογένεια. Ιδού, μας λέει το ΚΚΕ κλείνοντας το μάτι, ποια είναι η κοινωνική θέση της γυναίκας.

  47. leonicos said

    Έχω μάρτυρα εδώμέσα ότι ξύπνησα στις 5, έγραψα κάτι, βγήκα σε δουλειές κι επέστρεψα για να διαπιστώσω ότι:

    Ήσουν ευρηματικός.

    Αλλά ο Νίκιος τα ανεβάζει άβολα. Μεσομερίς (λέγεται;)

  48. μήτσκος said

    43 spiral…
    Star Wars ναι, αλλά μόνο τα παλιά. Τα καινούργια δεν μπορώ καθόλου να τα δω, βαριέμαι.

  49. cog/nord said

    40. Αξιότιμε κύριε Λεωνίκε, αφού το αρχίσατε συνεχίστε παρακαλούμε. Όλη η υφήλιος περιμένει αγωνιωδώς να μάθει πως ορίζετε εσείς το έννοια «ζευγάρι» για να αποφασίσει τελικά αν θα ερωτευτεί, αν θα συζήσει, αν θα παντρευτεί, αν τέλος θα μιμηθεί έτερο-κανονικές σχέσεις ή και να λειτουργήσει αυτόνομα… Και επίσης, αν μπορείτε και σας είναι εύκολο, την επόμενη φορά που θα ορίσετε την «αποστολή» μας σε αυτό τον μάταιο κόσμο, βάλτε και μια παραπομπή στο ιερό κείμενο από το οποίο αντλήσατε αυτές τις εξαιρετικές απόψεις, να ξέρουμε και εμείς τα άμοιρα ποια μεταφυσική εντολή ακολουθούμε.

    ευχαριστούμε

    για την υπογραφή

    λέσχη φίλων που βαρέθηκαν να ακούνε μ***κίες, με το συμπάθειο πάντα.

  50. IA said

    Δε νομιζω ότι είναι συντηριτικο το ΚΚΕ συντηριτικος μαλλον είναι ο ομοφυλοφυλος εκεινος που θελει να αντιγραψει το αντιδραστικο πλαισιο της οικογενειας. Αν το θεμα είναι καθαρα οικονομικό (που είναι) μπορει να λυθει με συμβολαιογραφο, για πιο λογο χρειαζεται ενας θεσμος με το χρισμα του αστικου κρατους . Για μικροτερο φορολογικο συντελεστη ?

    Αναφορικά με τα παιδια υπαρχει κατά αρχην το αισχος με τη χρηση παρενθετης μητερας και κατά δευτερο η υιοθεσια ενός παιδιου πρεπει γνωμονα να εχει το παιδι και όχι το ζευγαρι που το υιοθετει

    Τελος προβακατορικη η συνδεση νικολοπουλου – χα – ΚΚ αλλα η θεωρεια των δυο ακρων θελει κοπο και εδω παραδεχομαι το ιστολογιο ότι προσπαθει συνεχως και με συνεπεια. Όταν μετα θα σας αποκαλουμε σοσιαλφασιστες (τωρα παντως δεν το κανουμε) μη σουφρενεται τη μυτη

  51. spiral architect said

    @46: Η αξιοπρέπειά μας είναι ατομική υπόθεση και συνάμα συνάρτηση του συστήματος. Όταν ζεις σε ένα καταφανώς άδικο σύστημα το τελευταίο δεν το ενδιαφέρει να είσαι γκέι ή στρέιτ, άντρας ή γυναίκα, «καταπιεσμένος» ή όχι.
    Λεφτά θέλει να βγάλει εκμεταλλευόμενο την εργατική σου δύναμη. 😉

    @48: … ομοίως! 😦

  52. leonicos said

    Διορθώνω το @69 χθεσινό. Ο Παράδεισος είναι ράι, όχι κράι

  53. Lavrentij said

    50

    Με το συμπάθειο, αλλά ποιό αντιδραστικό πλαίσιο οικογένειας; Κάνει το ΚΚΕ κριτική στην μονογαμία και δεν το έχασα; Και στην τελική τι το αντιδραστικό έχει η οικειοθελής δέσμευση σε μια οικογένεια; Όποιος μετανιώσει κάνει λίγο υπομονή και χωρίζει. Έχεις κάτι καλύτερο υπόψη σου να προτείνεις; Και εννοώ κάτι θεμελιακά διαφορετικό, όχι για το πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις μεταξύ των συζύγων.

  54. Left said

    Kύριο Ν. Σαραντάκο,
    @37 «Μη με κατηγορήσεις όμως ότι το κάνω εξεπίτηδες.»
    Το έχει γράψει (για εσάς και συμφωνώ μαζί του) ο Γς, προ ημερών » * Πάντα έχεις δίκιο. Κι αν καμιά φορά έχεις άδικο, δικαίως το έχεις [γελάστε περικαλώ]».
    @40 «Θα πω την άποψή μου και φτύστε με»
    Στη σέντρα (μαζί με τον αξιότιμο κ. Λεωνίκο) για φτύσιμο.

  55. Γς said

    49:
    >μ***κίες, με το συμπάθειο [Cog/Nord]

    Υπέρτερον του Tea and Sympathy [Robert Anderson]

  56. Ορεσίβιος said

    Αλλά η πολιτική του Γιούνκερ για την Ελλάδα είναι πολύ «αντρική» γι’ αυτό κι ο Νικολόπουλος δεν τον έκραξε ποτέ και ψηφίζει ό,τι προστάζει η τρόικα. «Ασάλιωτα» την τρώει αυτή την πολιτική.

  57. Αυτή η ιστορία με κάποιους που έχουν “φίλους ομοφυλόφιλους” και υποτίθεται ότι τους λένε διάφορες μπαρούφες, είναι κάτι σαν την κόκα-κόλα, πάει με όλα:

    “ Είμαι γκέι αλλά δεν θέλω η περιουσία μου να πάει στον άνθρωπό μου όταν πεθάνω, προτιμώ να τα πάρει η καριόλα η θεία μου που μας έβριζε μια ζωή, και πουστάρες μας ανέβαζε, ανώμαλους μας κατέβαζε”

    Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα, ας έρθουν οι ίδιοι να επιχειρηματολογήσουν, γιατί χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης, δεν βγαίνει κανένα νόημα.
    Και τι προτείνουν τέλος πάντων αυτοί οι γκέι φίλοι σας, να τους κληρονομεί η πατσαβούρα η θεία;
    Και δεν είναι μόνο η κληρονομιά, είναι μια σειρά από ζητήματα.
    https://www.facebook.com/notes/panayote-dimitras/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B9%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%86%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82/770930499599329

  58. Νέο Kid Στο Block said

    Να δω τον Κουτσούμπα αρχηγό κοινοβίου…τύφλα νάχει ο Tσαρλς Μπρόνσον! (εεε…Μάνσον, σουόρυ!)

  59. Γς said

    54:
    Kύριο Ν. Σαραντάκο,
    […]
    Το έχει γράψει (για εσάς και συμφωνώ μαζί του) ο Γς, προ ημερών ” * Πάντα έχεις δίκιο. Κι αν καμιά φορά έχεις άδικο, δικαίως το έχεις [γελάστε περικαλώ]“.

    Το είχα γράψει για τον Αγγελο:

    Μεζεδάκια του ηλιοστασίου

  60. leonicos said

    Αγαπητοί Φίλοι από λέσχη φίλων που βαρέθηκαν να ακούνε μ***κίες, με το συμπάθειο πάντα και cog/nord προσωπικώς

    Η θρησκευτική μου τοποθέτηση είναι γνωστή, αλλά δεν έχει να κάνει με την εδώ συζήτησή μας.

    Πιστεύω ότι εξέθεσα την θέση μου επαρκώς, αν και χωρίς λόγο διότι κι εσείς θα έχετε αγοράσει παπούτσια, και ασφαλώς δεν σας έδωσαν δύο αριστερά ούτε δύο δεξιά. σας έδωσαν ένα κι ένα, και τα ονομάσατε ζευγάρι.

    Ομολογώ ότι δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έχω εμβάλεια υφηλίου, αλλιώς θα ήμουν πιο προσεκτικός. Και δεν είμαι σε θέση να καθοδηγήσω το παγκόσμιο κοινό μου περί το πώς θα ερωτευθεί, αν θα συζήσει και αν θα παντρευτεί, διότι αυτά συνέβαιναν παγκοσμίως πριν αναλάβω εγώ την θέση του διαφωτιστού.

    Όταν είπα δεν το ορίζω και το αφήνω ανοιχτό, ήταν ακριβώς για να σας δώσω την ευχέρια να το ορίσετε σεις όπως σας βολεύει. Άλλωστε, επειδή δεν είμαι πρόχειρος, έγραψα ‘κατά περίπτωση’ διότι αναφέρθηκα και στις κάλτσες. θα ήθελα να μάθω όμως από σας, που πιθανώς γνωρίζετε τα πράγματα εκ των έσω, για ποιο λόγο ξεκίνησε αυτή η ιστορία περί γάμου και συμβίωσης, κατ΄πα μίμηση των καθιερωμένων τύπων; Είναι τυχαίο; Είναι αφελές και να το ισχυριστείτε.

    Το πρόβλημα με αυτούς που γλιστρούν στα σκατά είναι ότι δεν μέμφονται το πόδι τους που τα πάτησε, αλλά τα σκατά που βρίσκονταν εκεί αθώα και χωρίς να συνειδητοποιούν την ευθύνη τους.

    Κι ενώ όλα όσα είπατε ήσαν η άποψή σας, εκτεθειμένη με επιθετικό μεν αλλά αποδεκτό τρόπο για το ιστολόγιο, δεν διατηρήσατε την ψυχραιμία σας και η απόληξη της επιστολής σας είναι επιεικώς κατάπτυστη και χυδαία. Λυπάμαι που είστε εδώ.

  61. Γς said

    56:
    >“Ασάλιωτα” την τρώει αυτή την πολιτική.

    http://caktos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_9854.html

  62. leonicos said

    @57 Ντίνο

    Έγραψα σαφώς ότι διευθέτησαν τα συμφέροντα ο ένας του άλλου. Τρόποι υπάρχουν. Θα δώσω στον Νίκο τα ονόματά τους.

    Ο άνθρωπός μου είναι μια πολύ βαθιά έννοια και ξεπερνάει γάμους και βαφτίσια. Ο καθένας ξέρει ποιος είναι ο άνθρωπός του, και δεν θα του τον υποδείξει καμιά συμβολαιογραφική ή ληξιαρχική πράξη.

    Ενπάσει περιπτώσει, παντρέψτε τους, ζευγαρώστε τους με σύμφωνο συμβίωσης, κάντε τους ό,τι θέλετε. Δεν θα είμαι εκεί, και δεν θα προσυπογράψω ως κουμπάρος.

    40 χρόνια μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, μην μου πείς ότι αμφισβητείς το ότι έχω συναναστραφεί και εκ των πραγμάτων ‘τακιμιάσει’ με πολλούς, εκτός των ασθενών βέβαια. όντως διατηρώ μια φιλική σχέση με κάποιους. Αυτό δεν αποτελεί τίτλο. Δεν είπα ότι συναναστρέφομαι τον πρωθυπουργό (μπρρρρρ ή τον υπουργό….. πες όποιον θέλεις).

  63. Γς said

    49:
    Αξιότιμη αγορίνα Cog/Nord,

    έχεις κάνει στο στρατό μαζί με τον Λεώ;

  64. spiral architect said

    Και η συνέχεια απ’ τη συνήθη πηγή κάποιων σχολιαστών που μπορεί και να εκληφθεί και σαν αυριανό μεζεδάκι:
    – Η οθονιά από κινητό
    – και ο λίκνος του διορθωμένου -πια- άρθρου.
    (σόρι για τα λίκνα και μη διαβάσετε τα σχόλια του τελευταίου) 😳

  65. sarant said

    42: Οι άλλοι συγκυβερνούν (ή -σαν), οπότε εκ των πραγμάτων αθροίζονται και μόνοι τους.

    50: Κάνετε λάθος, δεν λύνονται τα πάντα με συμβολαιογράφο. Άσε που και η υποχρέωση να πας σε συμβολαιογράφο για το κάθε τι καταργεί την ισονομία.

    Κι αν το πλαίσιο της οικογένειας είναι αντιδραστικό, τότε γιατί οι κομμουνιστές δημιουργούν οικογένεια;

    Όσο για την υποτιθέμενη ταύτιση ΚΚΕ-ΧΑ καταλάβατε λάθος: δείτε το σχόλιο 17.
    (Για την τεκνοθεσία ας το αφήσουμε για άλλη φορά. Αυτό με τις παρένθετες μητέρες, που πάντως αφορά και ετερόφυλα ζευγάρια, βάζει διάφορα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν).

    64: Δημιουργική μετάφραση!

  66. 62# Σύμφωνοι, αλλά εφόσον μεταφέρεις τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να το κάνεις ολοκληρωμένα, διαφορετικά μην το κάνεις καθόλου γιατί δεν βγάζει νόημα.
    Τι προτείνουν οι φίλοι σου δλδ , να παραμείνει το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο;
    Και τι θα πούμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο που αποφάσισε ότι “ η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εξέθεσε πειστικούς και επαρκείς λόγους για την δικαιολόγηση του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το πεδίο εφαρμογής του Ν.3719/2008.
    Γι’ αυτό έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση των Άρθρων 14 σε συνδυασμό με το Άρθρο 8.”

  67. IN said

    Και το σχετικό ρεπορτάζ από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Λουξεμβούργου: http://www.wort.lu/fr/politique/sur-twitter-bettel-repond-au-tweet-homophobe-d-un-depute-grec-540047c4b9b398870805c4ae

    Ήπια η μετάφραση (στα Αγγλικά) των χυδαιοτήτων Νικολόπουλου. Κτγμ αν ήθελαν να αποδώσουν επακριβώς αυτό που έγραψε, θα έπρεπε να γράψουν: FROM NATIONS’ EUROPE TO … POOFTERS’ EUROPE.

  68. Spiridione said

    Θαυμάζω πραγματικά τα επιχειρήματα κατά του συμφώνου συμβίωσης στα σημερινά σχόλια.
    Για το ΚΚΕ, διάβασα και αυτό το άρθρο του Ριζοσπάστη με αυτά που είπε ο Σκυλλάκος στη Βουλή και θαύμασα περισσότερο.
    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=4770002&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%A6%CE%A9%CE%9D%CE%9F+%2B%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%99%CE%A9%CE%A3%CE%97%CE%A3

  69. Ορεσίβιος said

    61. Λίγο σάλιο λοιπόν!

  70. Θρασύμαχος said

    http://www.nikosnikolopoulos-anatropi.gr/SIGRAFIKO+ERGO

  71. Γς said

    69:
    Εξήντα εννέα;
    Μόνο αυτό!
    Για οτιδήποτε άλλο… δεν υπάρχει σάλιο!

  72. Τσοπάνος said

    @45:
    Επίσης και «βάρεσε μπιέλα»

  73. ΗΠΣΤΓ said

    Πολύ πολύ σωστά

  74. Τσοπάνος said

    @40:
    Πιστεύω πως σκόπιμα δεν έδωσες τον ορισμό του ζευγαριού, για να μπορέσεις να κάνεις τις συσχετίσεις.
    Αν και δεν είμαι ειδικός στην ετυμολογία και τα σχετικά, ζευγάρι αποκαλούμε δύο ομοειδή αντικείμενα (γενικός ο όρος) που δεν μπορούν να υπάρξουν (λειτουργικά) μόνα τους.
    Σωστά λοιπόν λέμε ένα ζευγάρι κάλτσες, παπούτσια κλπ. (Το ζευγάρι σε αυτές τις περιπτώσεις θα ήταν άχρηστο π.χ. σε κάποιον με ένα πόδι).
    Ζευγάρι αυγών όμως? Μήπως επειδή τα συσκευασμένα πωλούνται σε ζυγό αριθμό? Δεν κολλάει.
    Επίσης, ποτέ δεν αποκαλούμε ζευγάρι δύο ζώα αντιθέτου φύλου ακόμη κι αν ανήκουν σε αυτά τα ολίγα που εφαρμόζουν τη μονογαμία. Τα μόνα «ζώα» που αποτελούν (ετερόφυλα) ζευγάρια είναι οι δίποδοι μονογαμικοί…
    Συνεπώς ….

    υ.γ. Η συνεχής αναφορά σου σε πιθανό φτύσιμο, θα μπορούσε να ερμηνευτεί ψυχαναλυτικά, ως ασύνειδος φόβος ότι οι συγκεκριμένες απόψεις είναι «για τα μπάζα».

  75. Cornu Ammonis said

    @2-4: Δεν έχω διαβάσει όλα τα σχόλια και δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κανείς, αλλά και εγώ έχω την εντύπωση πως η φράση «το τερμάτισε» προέρχεται απο τα video games. Στην παρέα μου, μάλιστα, χρησιμοποιούμε για τον ίδιο σκοπό και τη φράση «το μηδένισε» που μου φαίνεται προέρχεται σίγουρα από τα video games (ειδικά των ’80ς) όπου όταν όλα τα ψηφία του σκορ γίνονταν 9999999… αμέσως μετά, ξανάρχιζε να μετράει το σκορ από την αρχή. Υπήρχαν μάλιστα κάποιοι που «το μηδένιζαν» δύο και τρεις φορές με ένα εικοσάρικο και προφανώς είχαν το σεβασμό όλων μας!

  76. IN said

    http://www.nikosnikolopoulos-anatropi.gr/?section=987&language=el_GR&itemid730=13218&detail730=1

    Ο Νίκος Νικολόπουλος απέστειλε, λέει, επιστολή στον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργο (σ’ αυτόν που προηγουμένως είχε αποκαλέσει.. πουσταριό) ενώ έκανε και δήλωση για το τουΐτ του Κούρκουλα, στην οποία επιμένει (στο τέλος) να ισχυρίζεται ότι » όλα τα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ της Ευρώπης… δεν θέλουν να γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομοφύλων», παραβλέποντας για μια ακόμη φορά ότι αν παντρευτεί ο Μπέτελ το δικό του αυτό θα είναι γιατί το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του Λουξεμβούργου πήρε την πρωτοβουλία να νομοθετήσει το γάμο των ομοφύλων.

  77. spiral architect said

    @75: Μάλλον ναι! 😉

  78. Velvet said

    Εμενα οι βουλευτες που με ντροπιαζουν δεν είναι οι κάθε λογής νικολοπουλοι με τα χυδαιολογήματα που κάθε τοσο γραφουν. Μια και μονο τον εαυτό τους αντιπροσωπεύουν και ντροπιάζουν και κανενα αλλον με ότι λενε.
    Εμενα με ντροπιαζουν οι αλλοι οι «καθως πρεπει» που τον ακουνε, καταπινουν τη γλώσσα τους και δεν βγαζουν μια ανακοινωση να τον βαλουν στη θεση του.
    Αλλα πώς να το κανουν αφου τους μοιαζουν και στο αναστημα και στη σκεψη.

  79. spiral architect said

    Μπροστά στον κίνδυνο η Ελλάδα να βρεθεί στο στόχαστρο του αιμοδιψούς στρατού του Λουξεμβούργο και να χάσουμε σημαντικά εδάφη από την επέλαση των γκέι πεζοναυτών του, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δική του εντολή αποφάσισε να παντρέψει ο ίδιος τον κύριο Μπέτελ με τον σύντροφό του. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  80. IA said

    @53,65, 68
    Ο μοναδικος σκοπος του γαμου από μια προοδευτικη (αριστερή βάλτε οποιο επιθετο θελετε) σκοπια είναι η ανατροφη των παιδιων. Αν δεν υπαρχουν παιδια ο γαμος το συμφωνο συμβιωσης κλπ είναι μια λογιστικη και μονο πραξη

  81. cronopiusa said

    Η μισή και η άλλη μισή Αθήνα Της Έφης Γιαννοπούλου

    Pope’s comments on gays could have ripple effect

  82. Lavrentij said

    80

    !!!!!!!!!!!

    Μήπως έχεις μπερδέψει κάτι; Πιο πάνω λες ότι ο γάμος είναι ένα «αντιδραστικό πλαίσιο». Τελικά δεν είναι, με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν και παιδιά; Επίσης ξέρεις παιδιά χωρίς γονείς υπάρχουν πολλά, τα οποία θα ήθελαν πολύ να βρουν δύο γονείς να τα αγαπάνε. Επομένως νομίζω δεν θα διαφωνήσεις με την αναγνώριση της δυνατότητας των ατόμων του ίδιου φύλου να υιοθετήσουν ένα παιδί από κοινού, ώστε και αυτοί να μπορούν να κάνουν οικογένεια με «προοδευτική» κατεύθυνση.

  83. Συγχαρητήρια για το κείμενο και την τοποθέτηση. Ο Νικολόπουλος έχει και άλλο ένα στοιχείο στα πολιτικά και ιδεολογικά του «προτερήματα» του: Υπήρξε ο πρώτος που ανακίνησε το ζήτημα της αθώωσης των Έξη υπεύθυνων για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πριν ακόμα ξεκινήσει ο Πρωτοπαδάκης τη γνωστή προσπάθεια που κατάληξενα ακυρωθεί η δίκη από ένα τμήμα του Άρειου Πάγου (με 3-2) -μέσα από μια πρωτοφανή νομικά διαδικασία . Με ένα απίστευτο σκεπτικό που θύμιζε την αντιμικρασιατική και αντιπολεμική φρασεολογία της Δεξιάς (Λαϊκό Κόμμα) πριν τις εκλδογές του Νεοεμβρίου του ’20, όπου η Μικρασιατική Εκστρατεία παραλληλιζόταν με τον Τρωϊκό Πόλεμο και υποστηριζόταν (στο εισηγητικό κείμενο του Άρειου Πάγου) ότι η Σμύρνη για τους Έλληνες ήταν ότι το Ντιεν Μπιεν Φου (Ινδοκίνα) για τους Γάλλους. Εδώ υπάρχουν διάφορα κείμενα για όποιον ενδιαφέρεται: http://goo.gl/0QIdiC

    Ο Νικολόπουλος λοιπόν ήταν ο πρώτος της ακροδεξιάς προσπάθειας αναθεώρησης της Δίκης των Εξ, έχοντας αναλάβει εργολαβικά -ως Πατρινός- την υπεράσπιση του προσώπου του Δημητρίου Γούναρη. Σε μια ανακοίνωση-καταγγελία κατά του Νικολόπουλου που εξέδωσε τότε (1-10-2003) η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδας αναφερόταν το εξής:

    «… Οι προσπάθειες του βουλευτή Αχαϊας κ. Ν. Νικολόπουλου να προβάλλει θετικά την περίπτωση Γούναρη -αποκόβωντάς την από την κορυφαία πολιτική και κοινωνική του παρουσία ως βασικού διαχειριστή της μικρασιατικής κρίσης- είναι ύποπτη και προκλητική για τα πολυάριθμα θύματα της. Οι απόπειρες αποκατάστασης του Γούναρη θυμίζουν λίγο την πρόσφατη απόπειρα του Ιταλού πρωθυπουργού να αποκαταστήσει το φασίστα συμπατριώτη του Μουσολίνι. Παρότι ο ιταλικός λαός δεν πλήρωσε τόσο ακριβά την περίπτωση Μουσολίνι όσο πλήρωσε ο ελληνισμός τον Γούναρη, εν τούτοις η αντίδραση στην πρόκληση Μπερλουσκόνι υπήρξε καθολική. Να είστε σίγουροι ότι το ίδιο καθολική θα είναι και η αντίδραση των Ελλήνων και πολύ περισσότερο των απογόνων των τραγικών προσφύγων του ’22…»

    Το κείμενο αυτό υπάρχει ως πρώτο σχόλιο στο: http://kars1918.wordpress.com/2009/10/06/5-10-2009/

  84. […] κρατηθεί ζωντανή σε μια γωνιά αυτού του μπλογκ. Έτσι, σε μια διαδικτυακή συζήτηση για το θέμα αυτό κατέθεσα το παρακάτω σχόλιο, που παραθέτω και εδώ για […]

  85. IA said

    82
    ο γαμος γενικα ειναι ενας αντιδραστικος θεσμος
    η μονη χρησιμοτητα του ειναι η ανατροφη των παιδιων
    συνεπως το θεμα ειναι
    – πως αποκτιουνται τα παδια ομοφυλων ζευγαριων
    – αν ενα παιδι μπορει ινα αναπτυχθει στο περιβαλλον ενος ομοφυλου ζευγαριου
    – γιατι ενα ομοφυλο ζευγαρι θελει να αναθρεψει παιδι

    ολα τα αλλα ειναι προπαγανδα

  86. Cornu Ammonis said

    @50: «Το αίσχος της χρήσης παρένθετης μητέρας» !!!!!! Ξέρετε, η μέθοδος χρησιμοποιείται και από πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν με το συνηθισμένο τρόπο. Αν είναι, ας καταργήσουμε και την τεχνητή γονιμοποίηση και τις υπόλοιπες κατακτήσεις της επιστήμης!

    @80: Υπάρχουν και πολλά ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά χωρίς να είναι παντρεμένοι. Οπότε, ούτε εκεί «χρειάζεται» απαραίτητα ο γάμος, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά προοδευτικοί. Τα χαρτιά είναι για να επισημοποιείται κάτι στα μάτια του κράτους, δεν έχουν να κάνουν με την ουσία των ανθρώπινων σχέσεων.

    Τέλος, ένα γενικό σχόλιο: Δεν ξέρω γιατί εμείς οι straight πρέπει να εναντιωνόμαστε τόσο πολύ σε κάτι (ακόμα κι αν κάποιοι από εμάς δε συμφωνούμε με αυτό) που δεν επηρεάζει ουσιαστικά τη δική μας ζωή σε τίποτα! Live and let live!

  87. Cornu Ammonis said

    @84: Τα ερωτήματά σας έχουν απαντηθεί από καιρό σε όλες τις πολιτισμένες κοινωνίες, ως εξής:

    1) — Τι σχέση έχει πώς αποκτιούνται;
    2) — Ναι, μπορεί.
    3) — Για έναν από τους κύριους λόγους που (πρέπει να) θέλουν και τα περισσότερα ετερόφυλα ζευγάρια: Την ανάγκη να προσφέρουν αγάπη.

  88. Left said

    @74 Για φτύσιμο είναι η εμμονή στην επίδειξη της «διαφορετικότητας» των ομοφιλοφύλων.
    Φανταστείτε τον Καβάφη, τον Χριστιανόπουλο, το Χατζιδάκι…βαμμένους, ακκιζόμενους, λικνιζόμενους, καλιαρντομιλούντες και νυμφευομενους, με τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Εκεί και η διαφορά. Η διαφορά, που προκαλεί απέχθεια.
    Δεν αρνούμαι τη διαφορετικότητα του κάθε ομοφιλόφυλου, αλλά εξηγήστε μου την σκοπιμότητα του gay parade.
    Δηλαδή θα είναι προς έπαινο ένα στρέιτ parade, όπου θα γινόταν επίδειξη μούσκουλων και φαλλών?
    @65 «Κι αν το πλαίσιο της οικογένειας είναι αντιδραστικό, τότε γιατί οι κομμουνιστές δημιουργούν οικογένεια;»
    Τι είδους εμμονή είναι αυτή, με τους κομμουνιστές?
    Κι αν η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι «φιλάνθρωπος» γιατί δεν μοιράζει τα υπάρχοντά της στους φτωχούς?

    ΥΓ. Και σήμερα (η ανάρτηση) θα έχει πολλούς (για πρώτη και τελευταια φορά) νέους επισκέπτες.

  89. Cornu Ammonis said

    @88: Η σκοπιμότητα του gay parade είναι να τραβήξει την προσοχή στα ζητήματα δικαιωμάτων των γκέι, γι’ αυτό γίνεται με αυτή τη μορφή. Όσο για ένα πιθανό straight parade, θα πρέπει οι στρέιτ να αισθανόμαστε τυχεροί που δεν το χρειαζόμαστε (και γι’αυτό άλλωστε δεν γίνεται). Εξάλλου, δεν σας υποχρεώνει κανείς να συμμετάσχετε σε μια τέτοια παρέλαση. Είπαμε: Live and let live!

  90. IA said

    @86
    Το να χρησιμοποιεις φτωχες γυναικες για να αποκτησεις απογονους είναι αισχος ανεξαρτητα αν ο αγοραστης είναι ετροφυλο η ομοφυλο ζευγαρι. Η παρενθετη μητερα το κανει από αναγκη ενώ ο ευπορος αγοραστης απλως την εκμεταλευεται

    @87
    Το αν μπορει ή δεν μπορει ένα ομοφυλο ζευγαρι να αναθρεψει ένα παιδι δεν απαντιεται με ένα ναι ή ένα όχι και δη αξιωματικα

    Να προσφερει αγαπη ; Η αποκτηση παιδιων είναι καταρχην μια βιολογικη διαδικασια αγαπη μπορει σαν προσφερεις και σε ανημπορους ενηλικες γιατι σωνει και καλα παιδι

  91. 1, 29,
    …παγγαλάτιον, πανιβήριον, παμπολώνιον, παναλβάνιον. Γιατί μόνο στο πανελλήνιο (και πανευρώπιο) πάει;

    Νομίζω πως κατά τεκμήριον αρμόδια να απαντήσει είναι η ΠΠαν.

  92. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    90α: Δεν έχω καταλήξει στο θέμα, αλλά θα μπορούσε η υπηρεσία αυτή να πληρώνεται από ασφαλιστικό ταμείο. Έτσι δεν υπάρχει η εκμετάλλευση.

  93. Ιάκωβος said

    -Η Κανέλλη τι λέει για όλα αυτά; Νομίζω οτι έχει υιοθετήσει ένα παιδάκι.Ή κάνω λάθος;

    -Spiral, AI και λοιπαί σταλινικαί δυνάμεις,
    δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά έχετε όλοι, όλοι μας οι αριστεροί, γαλουχηθεί από τα έργα ενος ομοφυλόφιλου και του φίλου του, ενός ζευγαριού δηλαδή (που λέει κι ο Λεώνικος). Του Αιζενστάιν και του κατα πάσα πιθανότητα εραστή του, Γκριγκόρη Αλεξαντρώφ, που μετά σκηνοθετούσε τα πρώτα σοβιετικά μιούζικαλ. Εδώ μερικά από τα ομοσεξουέλ σκίτσα του Αιζενστάιν:

    http://www.ramona.org.ar/node/21274

    Τον Αϊζενστάιν τον έβαλε το κόμμα να παντρευτεί με το ζόρι αλλά εκείνος απαξίωσε καν να αγγίξει τη νύφη . Στάθηκε τυχερός, γιατί η ποινή των άλλων ήταν το γκουλάγκ.

    Οι ομοφυλόφιλοι στο γκουλάγκ ήταν δύο είδη, οι πραγματικοί, που τους πήγαν εκεί όταν η ομοφυλοφιλία ποινικοποιήθηκε το 1933, και οι άλλοι, οι περισσότεροι «εχθροί του λαού» δηλαδή πολιτικοί κρατούμενοι. Αυτούς τους έσπαγαν οι οι ποινικοί και τους είχαν για πόρνες τους.

    Η ανώτερη τάξη στα γκουλάγκ ήταν οι Κλέφτες-με-το Νόμο (βορ-β-ζακόνε), πιο κάτω ήταν οι απλοί «Κλέφτες» πιο κάτω οι «Μουζίκοι» Στο τέλος ήταν οι ομοφυλόφυλοι αυτοί, οι «πετούχ» , που τους θεωρούσαν σκλάβους, πράγμα που τους το έγραφαν με τατουάζ στο πρόσωπο για να γνωρίζουν όλοι τη θέση τους στην τροφική αλυσίδα της «ζώνης» των γκουλαγκ και των φυλακών. Άν σήκωνε ένας από απο αυτούς τα μάτια να κοιτάξει έναν Κλέφτη-με-το-νόμο, η ποινή ήταν θάνατος.

    Πολύ πόνος, σύντροφοι του ΚΚΕ.

    Και βέβαια ο Σταλινισμός, δικαίως ταυτίζεται με τον Ναζισμό και το Χριστιανισμό της Ιεράς Εξέτασης. Οπότε, για να γίνω κι εγώ …βιβλικός, το αίμα των βασανισμένων, όχι μόνο στα κεφάλια του ΒLOG-OTI-NANAI και του Theo, αλλά και πάνω στο δικό σας και πάνω στου Κουτσούμπα.

    Φυσικά, υπάρχει χρόνος πάντα για να αλλάξετε.

    Penitenziagite!

  94. Παρ’ ότι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να είναι πιο σοβαρό από την πολιτική

  95. Ιάκωβος said

    88. Φανταστείτε τον Καβάφη, τον Χριστιανόπουλο, το Χατζιδάκι…βαμμένους, ακκιζόμενους, λικνιζόμενους, …

    Που το ξέρεις αν δεν το κάνανε; Τους είχες δεί στην προσωπική τους ζωή; Ο Ταχτσής έκανε όλα αυτά που λες .Και έβγαινε στη Συγγρού.Και λοιπόν; Η πράξη του μπορεί να είναι καταδικαστέα, από φιλοσοφική πλευρά, αλλά όχι ο τρόπος που μιλούσε.

    Η ηλιθιότητα ορισμένων τους οδηγεί στην ακράδαντη πίστη ότι οι αδερφές μιλάνε αδερφίστικα επειδή έχουν εξασκηθεί,κι οτι η κανονική τους φωνή είναι σαν του Βαμβακάρη. Ρε φίλε, έτσι μιλάνε, δεν έχουν άλλη φωνή. Τώρα αν ακκίζονται κάποιοι γκέι,και λοιπόν;Και οι γυναίκες που ακκίζονται, ειδικά οι ηλίθιες γλάστρες της TV είναι εξοργιστικές. Μην τα μπλέκουμε. Άλλο βλακεία κι άλλο σεξουαλικότητα.

    Η εθελοτυφλία των ανθρώπων είναι τρομερό πράμα. Κι εγώ, σε αντίστοιχη κουβέντα με φίλους, είχα πει, πριν κάποιο καιρό -Γιατί φαντάζεσαι τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι να μιλάει αδερφίστικα; Και βέβαια με ρούμπωσαν λέγοντας, -Γιατί, τον είχες ακούσει;

  96. Pedis said

    Το μεγάλο ζήτημα της υιοθεσίας (κανόνες, όροι, προυποθέσεις) καθώς επίσης και τα ζητήματα της παρένθετης μητέρας αλλά και της «προσφοράς» ωαρίων περιλαμβάνουν τεράστια προβλήματα, ηθικά και κοινωνικά, τα οποία πολύ απέχουν από το να έχουν απαντηθεί ικανοποιητικά ακόμη και στην «απλή» περίπτωση ετερόφυλων ζευγαριών.

    «Λύνονται» βέβαια στην πράξη με διαφθορά και εκμετάλλευση.

    Αν κάποιος έχει έτοιμη την απάντηση στο τι πρέπει να προβλέπεται στην περίπτωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών, μπράβο του, να μας το πει για να το μάθουμε.

    ————————-

    Και για να φανώ κυνικός:

    1) πάντα μου φαινόταν παράδοξο ότι, ενώ κανείς χρειάζεται λ.χ.

    – δίπλωμα οδήγησης (παράβολα, δίδακτρα και μίζα) για να οδηγήσει δίτροχο/τετράτροχο

    – πιστοποιητικό για το περίφημο office (παράβολα, εξετάσεις και μίζα) για να κάνει αίτηση για δουλειά

    δεν απαιτείται πιστοποιητικό για να γίνει κανείς γονιός.

    Στο παρελθόν, δε, ως πιστοποίηση ικανότητας χρησιμοποιούνταν η τέλεση γάμου και το ΟΚ το έδινε η εκκλησία της οποίας οι κεφαλές δεν έχουν ούτε οικογένεια ούτε παιδιά. Σαν να λέμε, ο δάσκαλος οδήγησης να μην έχει ποτέ του οδηγήσει.

    2) Δεν φαντάζομαι ότι η ανατροφή από ομοφυλόφιλους/ες γονείς θα επιφέρει πρωτόγνωρες αρνητικές συνέπειες. Διότι πόσο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα σε σχέση με ό,τι έχουμε διαπιστώσει μέχρι τώρα στην ανθρώπινη ιστορία που τα παιδιά μεγαλώνουν με ετερόφυλους γονείς?

  97. Theo said

    @93:
    Άλλη μια τερατολογία, Ιάκωβε!
    Οι σταλινικοί κι οι ναζί, εν μέρει υπεύθυνοι για τα εγκλήματα του Χίτλερ και του Στάλιν, που τους υποστηρίζουν. Εντάξει.
    Αλλά τι σχεση έχει η διδασκαλία του Χριστού, την οποία εγώ κι ο OTI_NANAI ασπαζόμαστε, με την Ιερά Εξέταση; Τι σχέση έχει ο παποκαισαρισμός του Μεσαίωνα με την Ορθοδοξία;
    (Το ξέρω, κι εδώ κάποιους απίθανους συνειρμούς θα κάνεις. Αλλά ρώτα και κάποιον εχέφρονα τρίτο, να σου πει τι γνώμη του για όσα γράφεις σ’ αυτό το σχόλιο.)

  98. ΠΑΝΟΣ said

    Πολλοί ομοφυλόφιλοι μιλάνε ή μιλούσαν αδελφίστικα για να ξεχωρίσουν ή για να γίνονται συμπαθείς ή για να συνεννοούνται μεταξύ τους,τα λεγόμενα καλιαρντά.Κι εδώ που τα λέμε είναι άκρως διασκεδαστικά.Ο Ηλίας Πετρόπουλος έγραψε Τα Καλιαρντά.Ακόμη και οι ακραίοι ακκισμοί,όπως στις ταινίες τού Φίφη με τον Παράβα,το χιούμορ είναι δεδομένο.Ποιός δεν έχει γελάσει μ’ αυτά;Χωρίς το παραμικρό ίχνος υποτίμησης,τουλάχιστον εκ μέρους μου.Ο «πούπουλα,φτερά» δεν είχε πλάκα; Μάς λείπει το χιούμορ,δυστυχώς.Από όπου κι αν προέρχεται.Το αδελφίστικο,κατ’ εμέ,από τα κορυφαία.

  99. Τσοπάνος said

    @88:
    1. Θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις προσεκτικότερα.
    2. Επ’ αυτών που παραθέτεις, υπήρξαν ήδη απαντήσεις που με καλύπτουν
    3. Η επίδειξη, γενικώς, είναι απαράδεκτη
    4. Διαφορετική αντιμετώπιση έχει ο άνθρωπος του πνεύματος π.χ. από τον ανώνυμο. Βάζεις στη ζυγαριά την προσφορά του καθενός και τη «διαφορά» του, και αποφασίζεις.

    Ως προς την ανατροφή των παιδιών, θεωρώ ότι αυτό που χρειάζονται είναι πρότυπα και όχι στερεότυπα.

  100. Τσοπάνος said

    Α, και κάτι ακόμη.
    Νομίζω πως η λέξη ζευγάρι (για ανθρώπους) σημαίνει (ασύνειδα?) επιτυχημένο συνδυασμό δύο ετερόφυλων (κατ’ αρχήν) ατόμων. Δηλ. δυο άτομα που βγάζουν προς τα έξω μια αρμονία. Εξ ου και το υποκοριστικό «ζευγαράκι».
    Για το λόγο αυτό, δεν χαρακτηρίζουμε εύκολα ως ζευγάρι έναν παράταιρο συνδυασμό (π.χ. ψηλός και χοντρός με κοντή κι αδύνατη, ή γέρος με πιπίνι).
    Αν λοιπόν, αυτή η αρμονία και γλυκύτητα βγαίνει και από δυο άτομα του ίδιου φύλου, γιατί να μη τα πω ζευγάρι?

  101. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

    Γράφεις Νικοκύρη:
    ξεκίνησε με μιαν αμίμητη δήλωση: “Αναγνωρίζουμε για παράδειγμα τη γενοκτονία των Ποντίων, των Μικρασιατών κλπ., όμως δεν θεωρούμε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να φυλακιστεί η κ. Ρεπούση επειδή έχει διαφορετική άποψη σ’ αυτό το ζήτημα” -πάλι καλά που δεν είπε να την κλείσουν μέσα’ διότι βέβαια, όταν κάτι είναι αυτονόητο δεν το αναφέρεις.

    Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω την ένσταση σου. Κι εσύ κι εγώ έχουμε πολύ πιο περιορισμένο τον ορισμό της γενοκτονίας (μάλλον εγώ σου ρίχνω στο πόσο περιορισμένο :-), μάλλον δε συμπαθούμε τη Ρεπούση για παντελώς διαφορετικούς λόγους αλλά τι το μεμπτό με τη δήλωση; Εάν το ΚΚΕ και ο Κουτσούμπας αναγνωρίζουν γενοκτονία αλλά δε συμφωνούν με την ποινικοποίηση του δημόσιου λόγου που την αρνείται γιατί να μην το πουν; Προφανώς και πλέον δεν είναι αυτονόητο όταν συζητάμε για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας (και με δεδομένο τον νερουλιασμένο ορισμό της γενοκτονίας για τον οποίο δεν ευθύνονται μόνο οι δικοί μας – ακούω για γενοκτονία στη Βοσνία ή στη Σρεμπρενίτσα ειδικά και τραβάω τα μαλλιά μου)…

    Οπότε καλά κάνει το ΚΚΕ και λέει τα προφανή. Στις ΗΠΑ τιμωρούνται σωστά τα hate crimes ποινικά και το hate speech έχει συνέπειες κοινωνικού (και επαγγελματικού) οστρακισμού (άτυπου αλλά αποτελεσματικού τις περισσότερες φορές, μερικές φορές δε στο βαθμό του witch hunt) αλλά η ελευθερία του λόγου από ποινικές διώξεις ακόμα παραμένει, όσο αηδιαστική κι αν είναι. Με τους νόμους που συζητάμε θα μπορούσε να συμβεί αυτό στην Ελλάδα;
    https://www.aclu.org/free-speech/aclu-history-taking-stand-free-speech-skokie
    Εγώ παρά το γεγονός πως θεωρώ πως δυστυχώς η ACLU έχει εκτροχιαστεί τελευταία στις προτεραιότητες της της βγάζω το καπέλο γιατί δεν έκανε επιλεκτική χρήση των αρχών της όσον αφορά το ποιους επέλεξε να υπερασπιστεί. Ψάχνω ακόμα να βρω ΕΝΑ (1) υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα που να έχει την ίδια ακεραιότητα.

  102. Αλέξης ΙΙ said

    Τάσσομαι ανοιχτά υπέρ του ποιλιτικού γάμου (και όχι του συμφώνου συμβίωσης) στα ομόφυλα ζευγάρια. Αρχικά, δεχόμαστε ορισμένα πράγματα ως δεδομένα.

    Δεχόμαστε ως δεδομένο ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία υπαρκτή πραγματικότητα, καταγεγραμμένη από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος στη γη.
    Δεχόμαστε ότι αφορά συναινούντες ενήλικους.
    Δεχόμαστε ότι δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα (αποποινικοποιήθηκε το σωτήριον έτος 1951).
    Δεχόμαστε ότι το κράτος έχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες περί σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων.
    Δεχόμαστε ότι το κράτος, με νόμο, δεν δέχεται διακρίσεις που αφορούν (μεταξύ άλλων), τον σεξουαλικό προσανατολισμό.
    Δεχόμαστε ότι ζούμε σε ένα κοσμικό και όχι θεοκρατικό καθεστώς.

    Εφόσον δεχόμαστε αυτά, τότε προχωράμε.

    Στα πλαίσια της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών του, το κράτος υποχρεούται να παρέχει σε όλους ίσα δικαιώματα. Αν δίνει στα παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια δικαιώματα φορολογικά, ασφαλιστικά, κληρονομικά κλπ., τότε οφείλει να τα δώσει και στα ομόφυλα ζευγάρια. Οτιδήποτε άλλο συνιστά διάκριση και αντιτίθεται σε μεγάλο βαθμό στα ανωτέρω δεδομένα.

    Αν το ζήτημα είναι άλλης φύσης, όπως λ.χ. η προστασία των παιδιών όπως αναφέρθηκε, τότε θα πρέπει να απαγορευθεί ο γάμος και σε ετερόφυλα ζευγάρια που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά. Άνθρωποι μέσης ή μεγάλης ηλικίας που κάνουν γάμο μετά από απώλεια προηγούμενου συζύγου ή άτομα με παθήσεις (π.χ. διαβητικοί) που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, δεν νοείται να παντρεύονται και να δέχονται τα δικαιώματα που απορρέουν απ’ τον γάμο.

    Αν το ζήτημα είναι θρησκευτικό, ας μας το πουν ανοιχτά ότι το κράτος ακολουθεί το νόμο του Θεού, κάτι σε ιδιότυποη χριστιανική Σαρία. Δεν ξέρω κανέναν καλό χριστιανό που να αποποιήθηκε των δικαιωμάτων που (ορθά) του έδωσε το κράτος με τον γάμο του. Δεν βγήκε κανένας να πει «εγώ παντρεύτηκα για του Χριστού την πίστη την αγία και ούτε επιδόματα θέλω, ούτε διευκολύνσεις, τίποτα δεν θέλω». Ούτε ένας.

    Τυχόν καθιέρωση του gay πολιτικού γάμου στην Ελλάδα (θα γίνει εκ των πραγμάτων αργά ή γρήγορα), ενδεχομένως δεν θα βρει πολύ μεγάλη ανταπόκριση σ’ αυτή τη γενιά των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών. Θα επηρεάσει προς το θετικότερο την επόμενη. Η σημερινή, θεωρεί τον εαυτό της ακόμα στιγματισμένη, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Όπως είχε πει ένας Γερμανός σκηνοθέτης: «Δεν είναι ανώμαλος ο ομοφυλόφιλος. Ανώμαλο είναι το περιβάλλον στο οποίο ζει».

    Και το ανωμαλέστερο όλων, είναι ότι το κράτος, η Εκκλησία και η κοινωνία, δέχεται τον γάμο, ακόμα και τον θρησκευτικό, ενός ομοφυλόφιλου άνδρα με γυναίκα (ομοφυλόφιλη ή μη) ή μίας ομοφυλόφιλης γυναίκας με άνδρα (ομοφυλόφιλο ή μη). Αυτό, καταδεικνύει την απέραντη σχιζοφρένεια πάνω σ’ αυτό το ζήτημα.

  103. Τσοπάνος said

    @Theo κλπ χριστιανοφρονούντες
    Ο Ιησούς δεν δίδαξε τρόπο σκέψης, αλλά τρόπο ζωής.
    Αυτά που εσείς νομίζετε χριστιανικά, είναι παραποιήσεις (του Παύλου κυρίως) και «πατερικές» απόψεις.

  104. Αλέξης ΙΙ said

    Ξέχασα στο παραπάνω… σεντόνι #102, (και συμπαθάτε με για το σεντόνι), να προσθέσω σ’ αυτούς που λένε ότι η ομοφυλοφιλία πάει κόντρα στη φύση: Τη φύση την ρώτησε κανείς; Εφόσον η φύση επέλεξε ένα ποσοστό του πληθυσμού να έχει αυτή τη σεξουαλική συμπεριφορά, τότε έχει τον λόγο της. Το ότι δεν ξέρει κανένας από μας τον λόγο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μην υπάρχει.

    Εκτός κι αν κάποιοι ταυτίζουν τη φύση με τον Θεό, οπότε εισερχόμαστε στη σφαίρα όχι του φυσικού, αλλά του μεταφυσικού.

  105. Spiridione said

    Ο μοναδικος σκοπος του γαμου από μια προοδευτικη (αριστερή βάλτε οποιο επιθετο θελετε) σκοπια είναι η ανατροφη των παιδιων. Αν δεν υπαρχουν παιδια ο γαμος το συμφωνο συμβιωσης κλπ είναι μια λογιστικη και μονο πραξη.
    ——————————-
    Δηλαδή αν υπάρχουν παιδιά αποκλείεται να είναι ο γάμος μια λογιστική και μόνο πράξη; Άρα αυτό το κριτήριο είναι αυθαίρετο.
    Το ΚΚΕ αυτή τη στιγμή δέχεται τον πολιτικό γάμο για τα ετερόφυλα ζευγάρια (υποχωρώντας φαντάζομαι από παλιότερες θέσεις που απορριπτόταν συλλήβδην ο γάμος ως αντιδραστικός). Επειδή δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ανάμεσα σε ετερόφυλα ζευγάρια με σκοπό την τεκνοποίηση και σε ζευγάρια χωρίς τέτοιο σκοπό, αναγκαστικά δέχεται το ΚΚΕ τον γάμο όλων αυτών των ζευγαριών. Προφανώς αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των ζευγαριών που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά αν θα παντρευτούν ή όχι. Γιατί δεν δίνει τέτοια διακριτική ευχέρεια και στα ομόφυλα ζευγάρια;

  106. Spiridione said

    Το 105 στο 80.

  107. NM said

    Ο “πούπουλα,φτερά” δεν είχε πλάκα;
    -Αυτό το «είχε» σου, μ’εσφαξε ρε μπαγάσα!
    Ο Αντρέας (η «Φτερού») ΕΧΕΙ πλάκα.
    75+ και συνεχίζει απτότητος. Εχεί περιορίσει βέβαια την ακτίνα δράσης του και δε φτάνει πιά μέχρι την Ανω Κυψέλη όπως έκανε το ’64, αλλά Πλάκα, Αιόλου, Μοναστηράκι, Κολωνάκι, κλπ τα περιδιαβαίνει καθημερινά.
    Και περνάει και απ’ το Γυμνάσιο και το Λύκειο που πάνε τα παιδιά μου στην Πλάκα. Όπως πέρναγε κι από το 6τάξιο Γυμνάσιο που πήγαινα κι εγώ, πριν 40-45 χρόνια, στην πλατεία Βικτωρίας. Και γίνεται με τα τωρινά παιδιά ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος χαβαλές που γινότανε και τότε. Οι ίδιες φράσεις, τα ίδια αστεία… όλα τα ίδια σα να μη πέρασε μια μέρα ! (Κι ας αγνοούν τα σημερινά παιδιά τη χρήση της πραμάτειας που περιφέρει και αναρωτιούνται γιατί υπάρχουν μαγαζάτορες και περαστικοί που την αγοράζουν)
    Να δες κι εδώ:
    http://www.youtube.com/watch?v=O3rXh-A_m7E
    http://www.youtube.com/watch?v=7ei7f9-tTCg
    http://www.youtube.com/watch?v=FsMndicw34Q
    ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ

  108. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    >>ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,
    στην Ευρώπη των πλυσταριών
    (και μετά τις αντιδράσεις),
    στην Ευρώπη των αναιδών.

  109. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    κι όπως είπε-μα δε θυμάμαι ποιος -ποια συγγραφέας, σε μια συνέντευξη,
    (πίσω από όλα αυτά, γάμους, σύμφωνα κλπ τελετές και υπογραφές) διαρκές αίτημα του ανθρώπου η τρυφερότητα.Η δέσμευση για διαρκή συντροφικότητα.

  110. Αναρωτιέμαι πότε θα βγει ανακοίνωση για το Νικολόπουλο από το λαλίστατο σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη». Τι; όχι;

  111. ΠΑΝΟΣ said

    #107
    Χαίρομαι πολύ που ο Αντρέας ζει! Τα σημερινά παιδιά μπορεί να μην ξέρουν την πραμάτεια του,αλλά «τα ξέρουν όλα…».

  112. Ιάκωβος said

    Έχω την υποψία οτι το νέο, σταλινικό ΚΚΕ, φοβάται μήπως η καταδίκη του Άουσβιτς πάει μαζί με την καταδίκη των Γκουλάγκ και του ξυνίζει η ιδέα. Βέβαια κάποιοι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί το σκέφτονται αυτό, όμως το ΚΚΕ τι λόγο έχει να μην καταδικάσει τα γκουλαγκ;. Έτσι κι αλλιώς και αν τα καταδικάσει αυτοακυρώνεται σαν ΚΚΕ και αν δεν τα καταδικάσει και τα υμνήσει, ακυρώνεται από τον κόσμο.

    Επαναλαμβάνω, πολύς πόνος σύντροφοι.

    Όποιος θέλει να συνηγορήσει υπέρ της ΕΣΣΔ, της Εν Κα Βε Ντε και της «Ζώνης» εβδομήντα χρόνια μετά, ενώ η πραγματικότητα βοά και οι επιζήσαντες μιλάνε,πάει, έχει τελειώσει, μπήκε μόνος του στο μουσείο και περιμένει να πεθάνει για να γίνει έκθεμα.

  113. Pedis said

    102 – Σωστός.

  114. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    40 – Θυμάμαι στην εφηβεία μου που χωριζόμαστε σε ζευγάρια για να παίξουμε μονό μπάσκετ, παρ΄όλο που ήμασταν μόνο αγόρια. Ακόμα και στον στρατό, όταν κάναμε ασκήσεις για σαμποτάζ, ο καθένας είχε το ζευγάρι του, που «παραδόξως» δεν ήταν γυναίκα.

    Η εξέλιξη μιας κοινωνίας απ΄ό,τι φαίνεται δεν είναι γραμμική, κάλλιστα μπορεί να γυρίσει προς τα πίσω αιώνες, αρκεί να επικρατήσουν κάποια δογματικά μυαλά.

    Για όσους επιμένουν οτι ο έρωτας πρέπει να είναι ετερόφυλόφιλος.

  115. Theo said

    @103:
    Ευχαριστώ για το μάθημα χριστιανισμού σε μένα που μετέχω ενεργά στην Εκκλησία 40 τόσα χρόνια και για τα πολύ … πρωτότυπα που αναμασάς.

  116. Δημήτρης Μ. said

    93. Ιάκωβε, στο τέλος της ανάρτησης, υπάρχει μια εξίσωση, που χρειάζεται συζήτηση.

    Εξισώνεις τον Σταλινισμό και τον Χριστιανισμό της Ιεράς Εξέτασης με το Ναζισμό. Δεν είναι έτσι ακριβώς. Ως προς τη βία και τον αυταρχισμό υπάρχει ομοιότητα, αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά με σημαντικά αποτελέσματα. Ο Σταλινισμός και ο Χριστιανισμός της ΙΕ ξεκίνησαν από κινήματα ισότητας και δικαιοσύνης και μεταλλάχτηκαν, όταν απόκτησαν εξουσία. Από τη μετάλλαξη αυτή προέκυψαν ο αυταρχισμός και η βία. Ο Ναζισμός αυτά τα έχει εκ γενετής. Για το λόγο αυτό, ενώ στο κομμουνιστικό κίνημα υπήρξαν άπειρες διασπάσεις και στον Χριστιανισμό αιρέσεις, η βία και ο αυταρχισμός στον Φασισμό δεν αμφισβητήθηκαν εσωτερικά.
    Συμφωνώ στο ότι αυτή η διαφορά δεν έκανε τα θύματα λιγότερα. Όμως η γενικευτική εξίσωση απαξιώνει τις θεωρίες (κοσμικές ή θρησκευτικές) και τα κινήματα από τις οποίες προέκυψαν αυτά τα φαινόμενα και οδηγεί σε αντιδραστικές απαγορεύσεις.

  117. Ιάκωβος said

    Δυστυχώς,
    πέσαμε θύματα αδέρφια και μείς της Κωλοελλάδας των Ελλήνων Χριστιανών και φάγαμε τόσο χρόνο να συζητάμε το αυτονόητο:

    Ότι δυο άνθρωποι αγαπιούνται και έλουν να είναι μαζί. Ε, τέρμα. Ή θέλουν να φοράνε και γλάστρες στο κεφάλι.Τελεία. Τι να πεις για το μ@@νί της αλληνής.

    Έτσι δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε σοβαρά επιστημονικά ζητήματα και απορίες. Πάντα είχα απορίες σχετικά με το θέμα, και τις έγραψα τώρα εδώ.

    -Γιατί εμφανίζεται το φαινόμενο της ομοφυλοφιλίας στον Homo sapiens.

    -Υπάρχει γενετικό αβαντάζ; (Έχω απαντήσει σ’ αυτό)

    -Γιατί η οργανωμένη κοινωνία καταπίεσε ειδικά αυτό το είδος της ερωτικής επιθυμίας;

    -Υπήρχαν αβαντάζ στις κοινωνίες που καταπίεσαν την εκδήλωση της επιθυμίας αυτής;

    -Ήταν αληθινή καταπίεση ;

    -Γιατί οι μεγαλύτεροι διώκτες της είναι και οι ίδιοι ομό (πχ κασιδιάρης και το ανώμαλο αισχρό του τραγούδι του για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο);

    -Μπορεί αυτή η επιθυμία όπως και όλες οι άλλες να «εξιδανικευτεί» Πλατωνικά και πχ αντί κάποιος να πηδιέται ασύστολα , να το γυρίζει στην «αγάπη του Ιησού» και της μαμάς-Παναγίας;

    -Πως, γενετικά, τα ποσοστά των ομοφυλόφιλων μένουν τα ίδια σε όλες της κοινωνίες;

    -Τι σχέση έχει η ομοφυλοφιλία με τις τις ιεραρχίες στις πρωτόγονες φυλές και στις αγέλες των άλλων πρωτευόντων και κυρίως των άλλων Μεγάλων Πιθήκων;

    -Γιατί το Θα σε γα@@@σω να είναι προσβλητικό, ακόμα και αν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση, ακόμα και αν απευθύνεται σε γυναίκα;

    -Ποια η σχέση της ομοφυλοφιλίας στον άνθρωπο (ή και της πρωκτικής συνουσίας γενικώς) με τις τελετουργικές συνουσίες ανάμεσα στους αρσενικούς χιμπατζήδες ή τις πραγματικές στους μπονόμπους;

    -Ποια είναι ακριβώς η σχέση της ομοφυλοφιλίας με την καταπίεση των γυναικών ; ( Ο Ένγκελς πίστευε ότι οι αρχαίοι Έλληνες οδηγήθηκαν εκεί λόγω της υποβάθμισης του ρόλου της γυναίκας.Φυσικά δεν είναι απόλυτο αυτό).

    -Τώρα που απελευθερώνεται και ασκείται ανοιχτά, τι επιπτώσεις θα έχει αυτό; Μήπως θα παντρεύονται λιγώτεροι ομό με γυναίκες, άρα σε λίγες χιλιετίες μπορεί να εκλείψει;

    -Οι ομοφυλόφιλοι έχουν όντως καλύτερες επιδόσεις στην τέχνη ή το ντεκορασιόν 🙂 ή πρόκειται για μια μεγάλη μπούρδα;

    κλπ,κλπ.

    Δεν πειράζει, θα απαντηθουν σε ένα άλλο σύμπαν.

  118. ef said

    homophobic twit – Nikolopoulos

    Ιδού ο αντίκτυπος

  119. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

    110: Υπάρχει, ε; Εγώ ήξερα τον Σύλλογο Κρητών Λουξεμβούργου, και ήμουν και (εξ αγχιστείας) μέλος του ένα φεγγάρι.

    107: Δεν ήξερα ότι συνεχίζει ακόμα και σήμερα.

    101: Χασάπη, ένα κόμμα που έχει τόσους φυλακισμένους για τις ιδέες τους (και με ιδιώνυμο) στην ιστορία του δεν θα έπρεπε ούτε γι’ αστείο να «εξετάζει ως ενδεχόμενο» τη φυλάκιση ενός άλλου πολιτικού και μάλιστα όχι δεξιού.
    Από κει και πέρα, συμφωνούμε απόλυτα για τη γενοκτονία -αν είναι η Σρεμπρένιτσα (και όχι έγκλημα πολέμου) τότε και ο ελληνικός στρατός στη Μικρασία και στους Βαλκανικούς έχει κάνει χαλαρά καμιά δεκαριά γενοκτονίες.

  120. Νωντας Τσιγκας said

    Νι -κωλό-πουλος και πασης Ελλαδος να ‘ουμε!

  121. IA said

    @ιάκωβε
    Κι ένας καταθλιπτικος ή ένας σχιζοφρενης είναι σε θέση να παραξει τεραστιο καλλιτεχνικο ή οτιδηποτε άλλο εργο. Ουτε το ΚΚΕ ουτε εγω προσωπικα έχουμε κατι με τους ομοφυλόφιλους ότι κι αν νομιζεις. Το θεμα ειναι γαμος των ομοφυλων ζευγαριων και το αν θα πρεπει να αναθρεφουν παιδια

    Αναφερεις τα γκουλαγκ στα οποια η πλειοψηφια των κρατουμενων ηταν ποινικοι χωρις να μιλας για τις αμερικανικες η ελληνικες φυλακες του 21ου αιωνα που η αγριοτητα τους ξεπερνα κάθε ιστορικο προηγουμενο. Συμφωνω ότι ο συνεπής αντικομμουνιστης πρεπει σε κάθε συζητηση σχετικά με το ΚΚΕ να αναφερει τον Σταλιν αλλά με τον τροπο αυτό δεν μπορει πολύ απλα να γινει συζητηση. Ο Σταλιν για τους αγραμματους της αριστερας είναι περιπου ενας δαιμονας όπως δαιμονας εγινε και ο Παν όταν επικρατησε ο χριστιανισμος. Ότι κι να λενε τα ιστορικα στοιχεια θα συνεχισεις να μιλας για τα δηθεν εγκληματα του οποτε ….

    @ΝΣ είναι σαν να καλυπτει το ταμειο την πορνεια. Η κυηση δεν είναι παιχνιδι δεν είναι εθελοντικη αιμοδοσια απαιτει σημαντικι κοστος από το γυναικιο σωμα και προκαλει αρκετες βλαβες. Το να εχουμε καποιους που πληρωνουν για να αποκτησουν παιδια με τον τροπο αυτό δεν διαφερει από την πορνεια

    Υπάρχει και μια άλλη σεξουαλικη συμπεριφορα που ονομαζεται παιδοφιλια που και αυτή δεν μπορει να αλλάξει και αυτή δεν αποτελει επιλογη. Δεν νομιζω ότι κανεις από τους θαμωνες εδω θα υποστηριζε ότι ενας παιδοφιλος μπορει να εχει παιδια ή π.χ. να παντρευεται το ‘’ταίρι’’ του

  122. sarant said

    121: Φυσικά η παιδοφιλία δεν γίνεται ανάμεσα σε ενήλικα συναινούντα άτομα. Δεν καταλαβαίνω γιατί την αναφέρεις.
    Για το άλλο που λες, σου πρότεινα μια λύση που καταργεί την εκμετάλλευση, γιατί αυτό είχες εντοπίσει ως το βασικό πρόβλημα. Ξαναλέω ότι δεν είναι αυτή τη στιγμή το θέμα λυμένο.

    Όμως, ενώ φέρνεις τη συζήτηση σε ακραίες περιοχές (παρένθετες μητέρες, παιδοφιλία) δεν έχεις σκουπίσει στο κέντρο: στο απλό σύμφωνο συμβίωσης ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια. Εκεί, που δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε τεκνοθεσίας ούτε εκμετάλλευσης ούτε τίποτα αλλά ένα στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα (που δεν καλύπτεται από τον συμβολαιογράφο σε όλα) το γυρίζετε στο τσάμικο.

  123. leonicos said

    @109 Έφη έφησθα
    κι όπως είπε-μα δε θυμάμαι ποιος -ποια συγγραφέας, σε μια συνέντευξη,
    (πίσω από όλα αυτά, γάμους, σύμφωνα κλπ τελετές και υπογραφές) διαρκές αίτημα του ανθρώπου η τρυφερότητα.Η δέσμευση για διαρκή συντροφικότητα.

    Αυτό που λες το σέβομαι. Επίσης μ’ έκπληξη είχα ακούσει ότι ομοφυλοφιλικός έρωτας δεν σημαίνει πάντα πρωκτικό σεξ.
    Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους… (για μένα το λέω) πιθανώς γινόμαστε πολύ μεμψίμοιροι και το ζήτημα δεν είναι τόσο σπουδαίο.

    @108 στην Ευρώπη των αναιδών. (ποιον εννοείς; Τον λουξ πρωθυπουργό ή το ελλ τσογλάνι;

    @114 Λάμπρο Ούτε στο σκάκι χρειάζεται ο αντίπαλος να είναι ετερόφυλος. Αλλά αν πρόσεξες όλη τη συζήτηση, το θέμα δεν είναι αυτό. Οι δυάδες στον στρατό, ή με ποιον είχε συνηθίσει να κάνεις μιαν άσκηση.
    Αλλά και πάλι πάω πάσο. Να σας χαλάσω το χατίρ;

    @107 Ζει ο φτερά και πούπουλα; Θα πρέπει να είναι πάνω από 85

    @105 σπιριδιόνε, φοβερό επιχείρημα, αποκαλύπτομαι.
    Προφανώς αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των ζευγαριών που δεν θέλουν να κάνουν παιδιά αν θα παντρευτούν ή όχι. Γιατί δεν δίνει τέτοια διακριτική ευχέρεια και στα ομόφυλα ζευγάρια;
    Το επανέλαβα για να το εμπεδώσω.

    @102 Αλέξη ΙΙ Ομολογώ ότι τα λες καλά. Εγώ (αν και δεν αναφέρεσαι σ’ εμένα) δεν ασχολούμαι με το τι θα κάνει το κράτος, αλλά με το τι κάνω εγώ.
    Και στο @104 έχεις δίκιο. Αλλά η μεταφυσική δεν είναι κρίμα!!!!

    @100 Τσοπάνε, πάω πάσο. Πές τους ζευγάρι. Αν εκεί είναι ο πόνος.
    @75 Όχι, και είναι προφανές γιατί το λέω. Δεν φανταζόμουν ότι σ’ έναν τόσο προοδευτικό χώρο θα υπήρχαν άνθρωποι που θα συμφωνούσαν σχετικά μαζί μου.
    Για τα ζευγάρια ζώων οι παρατηρήσεις σου σωστές. ΟΚ;

    @96 Πέντις, αναφέρομαι και σ’ εσένα επειδή παίχνικε πολύ παιχνίδι μαζί μου σήμερα.
    Γράφεις
    Δεν φαντάζομαι ότι η ανατροφή από ομοφυλόφιλους/ες γονείς θα επιφέρει πρωτόγνωρες αρνητικές συνέπειες. Διότι πόσο χειρότερα μπορούν να πάνε τα πράγματα σε σχέση με ό,τι έχουμε διαπιστώσει μέχρι τώρα στην ανθρώπινη ιστορία που τα παιδιά μεγαλώνουν με ετερόφυλους γονείς?

    Συμφωνώ κι ευπαυξάνω. Κατ’ αρχήν δεν έχουμε εμπειρίες. Δεύτερον προτιμώ κάποιον που καθοδηγεί τον νέο στην καλαισθησία στη μουσική, στην καθαριότητα και σε άλλες ιδιότητες που θεωρείται ότι ρέπουν ή χαρακτηρίζουν τους ομο. Τρίτον, το χειρότερο που συμβαίνει σήμερα είναι ο εθισμός σε ουσίες, και αυτό εμφανίζεται κατ’ εξοχήν σε στρέιτ.

    @95 Ιάκωβε, Άλλο βλακεία κι άλλο σεξουαλικότητα. Πολύ σωστά. Και δική μου απορία είναι πώς η θρυλούμενη αρχαιοελληνική – αθηναϊκή ομοφυλοφιλία δεν απέληγε σε θηλυπρεπείς συμπεριφορές. Βλ. παράδειγμα ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος.
    Αλλά δεν μιλάμε γι’ αυτό.

  124. munich said

    Είπα ότι δεν θα συμμετέχω αλλά μια και δεν το έχει αναφέρει κανείς θα προσπαθήσω να σας δώσω έναν ακόμα λόγω για τον οποίο άμεσα θα πρέπει και οι ομοφυλόφιλοι να κάνουν πολικό γάμο εφόσον το επιθυμούν.
    Εκτός από τα πολύ σοβαρά θέματα οικονομικής φύσεως που διευθετούνται με την υπογραφή μας στο γάμο (φοροελαφρύνσεις, κληρονομικά, περουσιακά, επώνυμο τέκνων κτλ) αποκτούμε και διακαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στον άλλον που κανένας δεν μας τα αμφισβητεί.

    Μα ισπανόφωνη ταινία σε φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου. Το στόρυ: άξιος και καλιεργημμένος, αρχιτέκτονας νεαρός από αστική, αριστερή, κουλτουριάρικη οικογένεια αποφασίζει να φύγει από το σπίτι της μητέρας τους και να συζήσει με τη φιλενάδα του που είναι όμορφη, ντόμπρα και ..ταμίας σε σούπερμαρκετ. Η καλιεργημένη μητέρα του δεν εγκρίνει τη νύφη (αυτά τα πράματα είναι ίδια παντού) αλλά φυσικά τη γράφουν. Ολα καλά στο πρώτο 15′ της ταινίας ώσπου…μπαμ δυστύχημα με τη μοτοσυκλέτα και ο νεαρός στην εντατική σε κώμα!!! Πεθαίνει σίγουρα! και ποιος επιτρέπεται να τον επισκεφτεί και να κανονίζει με τους γατρούς???? ο πιο κοντινός συγγενής που είναι η μάνα του και μόνο αυτή! Η οποία δεν θεωρεί αναγκαίο να συγκαταθέσει για τη νύφη, παρά τα παρακάλια εφόσον δεν είναι καν παντρεμένοι!!! Δεν θυμάμαι τι γίνεται τελικά γιατι γύρισα σπίτι και άρχισα να ψάχνω τι χαρτιά χρειάζονται για να ενημερώσω το κράτος για τη σχέση μου.

    Κάποιος έγραψε για το Χατζηδάκι πιο πάνω. Ναι, δεν παντρέυτηκε ποτέ τον σύντοφό του, τον υιοθέτησε ώστε να έχει όλα τα προνόμια των οικογενειακών σ΄χεσεων όπως αυτά αναγνωρίζονται από το νόμο. Όλα καλώς καμωμένα για την φιλήσυχη κοινωνία μας.
    Στη χήρα του Σ. Λάρσον έμεινε μόνο το τελευταίο του λάπτοπ, όλα τα άλλα τα πήρε η βιολογική οικογένεια του που είχε χρόνια να τη συναναστραφεί.

  125. Spiridione said

    123. Το δικό μου επιχείρημα, σ’ άρεσε δεν σ’ άρεσε, αφορούσε το ΚΚΕ, ότι δεν έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους αλλά με τον θεσμό του γάμου. Το δικό σου επιχείρημα δεν το σχολίασα και δεν μπορώ να το σχολιάσω.

  126. IA said

    συγνωμη αλλα πρπει να μου εξηγησεις σε τι διαφερει το συμφωνο απο μια μεταβιβαση περιουσιακων στοιχειων μεσω συμβολαιγραφου γιατι εμενα μου διαφευγει (η ευλογια του δημαρχου, ο τιτλος του συζυγου, το γαμηλιο παρτυ ) ?

  127. christos k said

    Για να είμαστε όμως και αντικειμενικοί το μοναδικό ελληνικό λεξικό που κάνει σαφές ότι ο κίναιδος δεν πρέπει να προέρχεται από το κινώ λόγω της ποσότητας του ι είναι ο Μπαμπινιώτης. Ο Ανδριώτης ας πούμε λέει από το αρχαίο κιν-αιδός και άντε βρες άκρη ενώ το ΛΚΝ πετάει ένα από το αρχαίο κίναιδος και καθαρίζει.

    Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο Λιντλ και Σκοτ ο κίναιδος ερμηνεύεται ως λάγνος, ασελγής. Θα μπορούσαν άραγε αυτές οι ερμηνείες να μην χαρακτηρίζονται ως μειωτικές; Επίσης ο Βeekes στο ετυμολογικό του ερμηνεύει τον κίναιδο (παραπέμποντας σε Ηρόδοτο ) ως lewd man (πρόστυχο) ή catamite (μικρό αγόρι πάνω στο οποίο ασελγεί άντρας για να χρησιμοποιήσω την ερμηνεία του OED) δηλαδή ότι το pust για τους Τούρκους και τους Πέρσες στο παρελθόν. Σχετικά με την προέλευση ο Beekes πιθανολογεί πως πρόκειται για προελληνική λέξη ίσως από τη Συρία, τώρα πώς του βγαίνει αυτό…..;

  128. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    123,>>στην Ευρώπη των αναιδών
    ανάκρουση των «κίναιδων» όπως το «διόρθωσε» ο άθλιος, βέβαια!

  129. Πάνος με πεζά said

    Γεια σας και παλι,μετα απο καιρο,απο το πουστονησι,και το φιλοξενο ρουτερ του ‘καφε αραξαμε’ του Τακη,στην Ανω Μερα.Ζωντας πια 26 μερες στο νησι που στα 10 δικαβαλλα μηχανακια,τα 8 διακινουν ανω των 2 ορχεων,θα συμμεριστω την αποψη οτι δεν ενοχλει η ιδιαιτεροτητα,αλλα η (υπερ)προβολη της,οπως θα συνεβαινε για την ιδιαιτεροτητα ενος κτηνοβατη η ενος ουρο-κοπρολαγνου,για να μη μεινω στα γραπτα Νικολοπουλου.
    Και παραθετω μια φετινη Μυκονιατικη εμπειρια προς σχολιασμο : πηγαινοντας να πιασω ξαπλωστρα στην παραλια της Ελιας, μου λεει ο ξαπλωταρχης : Κυριε,επειδη σας βλεπω με δυο μικρα παιδια,δεν πατε σ’ εκεινες;Εχουν και 14 ευρω,αντι για 18 που εχουν εδω. Κι οταν μου εδειξε ενα χωρο στο ενσ πεμπτο του συνολικου,αναρρωτηθηκα ποιος ο ομοφοβικος,ποια η ιδιαιτεροτης και ποιο το γκετο…

  130. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Και που υπάρχει γάμος,πολιτικός τε και θρησκευτικός και σύμφωνο συμβίωσης και προγαμιαία συμβόλαια και και και, μήπως δε γεννιούνται παιδιά χωρίς γάμο και χωρίς πατρική αναγνώριση;
    Σε μια σύγχρονη κοινωνία πρέπει να υπάρχουν θεσμοθετημένες οι δυνατότητες επιλογής,άσχετα ποιος και γιατί κάνει ή δεν κάνει χρήση.

  131. Πάνος με πεζά said

    Καποια στιγμη θα πρεπει να μαθουμε να μη συγκρινουμε ανομοια πραματα.Εκανα δυο παιδια,γιατι βρηκα εναν ανθρωπο που αγαπησα,που τον πιστεψα γι αυτο το ρολο, και που με αυτον μαζι φτιαξαμε αυτο που θα αφησουμε πισω μας οταν φυγουμε.
    Αν αυτο θεωρειται ιδιο με το να ‘ψωνιζα’ δυο παιδια με το φιλο μου,οπως θα επαιρνα ενα τζιπ απο μια μαντρα,ενα λαπτοπ η ενα ηλεκτρικο αυνανιστηρι,ισως το δικο μου μυαλι να ειναι πισω,πραγματι…

  132. sarant said

    126: Διατροφή, ασφάλιση, κληρονομικά δικαιώματα. Σε όλα αυτά τα θέματα, τα ετερόφυλα ζευγάρια που κάνουν σύμφωνο (ή που παντρεύονται) είναι καλυμμένα. Τα ομόφυλα ΔΕΝ είναι. Υπάρχει διάκριση. Ο Κουτσούμπας τη βλέπει, αλλά σφυρίζει αδιάφορα.

  133. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    131>>θεωρείται ίδιο (;)
    (χωρίς φόβο και πάθος,προσεγγίζοντας απλά απλά το θέμα):
    Για τον καθέναν έχει το εκτόπισμα που αυτός δίνει στην επιλογή του. Η Πολιτεία όμως οφείλει να έχει κανόνες που θα προβλέπουν και θα περιχαρακώνουν ανάλογα, όλες τις περιπτώσεις.Η κοινωνική ηθική είναι άγριο πράμα για να μείνει μόνο αυτή ρυθμιστής.
    Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας 🙂 .Τώρα για τις ξαπλώστρες, δεν είναι τόσο δίκαιοι μερικοί, αλλά και πού υπάρχει η περιβόητη, η ιδανική ισότητα και δικαιοσύνη; Μόνο στις καρδιές των φίλων μας θαρρώ

  134. Νικόλας said

    Το μπλε βρωμόπουλο που τιτιβίζει ανεξέλεγκτα εδώ και ξυπνάνε στα πέρατα του κόσμου, ανέδειξε μία σειρά Ελληνικά μειονεκτήματα:

    Πρώτον, ένας Έλληνας βουλευτής δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι είναι επικίνδυνα άσχετος με τα θέματα του διαδικτύου, κάτι που παραπέμπει στα όσα ο Ν Δήμου έχει επισημάνει για την τεχνοφοβία και την έλλειψη άνεσης που χαρακτηρίζει τους Έλληνες ως προς την σχέση τους με το διαδίκτυο. Ο κ Νικολόπουλος έχει λογαριασμό στο twitter, τον ακολουθεί κόσμος και κοσμάκης, αλλά νομίζοντας ότι το twitter είναι τα νέα του γραφεία στην Κάτω Αχαγιά (του συχωρεμένου του Δαβουρλή), όπου τον ακούνε μόνο οι »δικοί του», πετάει την κοτσάνα του και δεν τρέχει τίποτα. Δεν γνωρίζει ότι το συγκεκριμένο μέσο είναι το πλέον επικίνδυνο για έναν αδαή, αφού τον εκθέτει χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για να περιορίσει έστω τη ζημιά (όπως στο Facebook για παράδειγμα). Έτσι ο βουλευτής μας διαλάλησε την καφρίλα του στα πέρατα της Οικουμένης και προπάντων στα ευήκοα ώτα των θιγομένων.

    Δεύτερον, αποτελεί Ελληνικό μειονέκτημα το ότι ενώ εμείς απαιτούμε νταηλίδικα να μας σέβονται οι πάντες, εμείς δεν σεβόμαστε κανένα. Έτσι απλά, λες κι έχουμε τον κώλο μπρος. Εκείνον τον ρεζίλη τον Σκοπιανό, ο οποίος τόλμησε να προσβάλει απρόκλητα την κόρη του Ευάγγελου Βενιζέλου τον περάσαμε (δικαιότατα) γενεές δεκατέσσερις. Ο δικός μας όμως τον μιμήθηκε με …Μητσικώστεια δεινότητα, παρουσιάζοντας ένα εξίσου θλιβερό ρεζιλίκι. Βέβαια στη συνέχεια το παλλικάρι μας τα’κανε χειρότερα, αφού το συνέχισε με ρωμέικη κουτοπονηριά όπως »έκανα χοντράδα, αλλά συνεχίζω ακάθεκτος, γούστο μου και καουμποϊλίκι μου». Αντί να σκύψει την κεφάλα και να βάλει την ουρά στα σκέλια, κορδώθηκε και άρχισε να γαυγίζει στο φεγγάρι (αγγλική έκφραση).

    Τρίτον, που μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια του δευτέρου. Στην πολιτική καλό είναι τα θέματα εσωτερικής κατανάλωσης να είναι και εσωτερικής παραγωγής. Αν ανακατέψεις ξένα πρόσωπα και υποθέσεις στις κουβέντες που λες κάθε τόσο για εντυπωσιασμό, ή ψηφαλάκια, κινδυνεύεις να την πατήσεις άσχημα, κάτι που συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν και απ’ότι βλέπω συνεχίζει να συμβαίνει. Κάποτε ένας πολιτικός μας (εκ των κορυφαίων) είχε ως συνήθεια κάθε φορά που ανέβαινε στο μπαλκόνι να κατακεραυνώνει την Θάτσερ. Οι πιστοί του χειροκροτούσαν από κάτω, διότι ήταν μάγκας και τα έχωνε στην σιδηρά, πλην αχώνευτη κυρία, αλλά οι Βρετανοί διαμαρτυρήθηκαν σε διπλωματικό επίπεδο και ο μάγκας μας πήγε να τα κουτσομπαλώσει με το γνωστό κόλπο »οι δηλώσεις μου δεν αποδόθηκαν σωστά». Ανέκαθεν μας παρακολουθούσαν οι πάντες και πολύ περισσότερο τώρα με την τεχνολογία που υπάρχει, αλλά εμείς… χαμπάρι. Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο και κάποιες δικαιολογίες μπορούσαν να ειπωθούν. Τώρα όμως; Στοιχηματίζω ότι το σχόλιο Νικολόπουλου θα κυκλοφορούσε στη μικρή χώρα του Μπέτελ μεταφρασμένο στα γαλλικά, τα γερμανικά και εκείνη την γλώσσα που μιλούν μόνο οι Λουξεμβούργιοι, λίγα λεπτά μετά την ανάρτησή του. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: Από τη μια νομίζουμε ότι είμαστε το κέντρο του κόσμου και όλοι ασχολούνται μαζί μας και συνωμοτούν εναντίον μας, ενώ από την άλλη συμπεριφερόμαστε λες και δεν υπάρχει άλλος πάνω στη γη. Μυστήρια πράγματα.

    Αυτά τα τρία κουσούρια μας θέλησα να σχολιάσω. Φυσικά υπάρχει και το θέμα της ομοφοβίας, αλλά είναι τόσο μεγάλο, που το αφήνω στην πάντα. Τα είπαν άλλοι παραπάνω χίλιες φορές καλύτερα από εμένα.

  135. Chris said

    Βρίσκω ενδιαφέρουσα την συζήτηση που γίνεται στα παρακάτω, η οποία καλύπτει το θέμα της.

    The Argument Against Same-Sex Marriage, Part I

    Same-Sex Marriage For And Against: Part I

  136. Lavrentij said

    126

    Συγγνώμη ρε IA, αλλά γιατί παλεύεις να του δώσεις ιδεολογικό βάθος, λέγοντας ότι ο γάμος είναι αντιδραστικός θεσμός κλπ. Αφού όπως λες το θεμα με το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών είναι «το αν θα πρεπει να αναθρέφουν παιδια». Πες λοιπόν ότι δεν συμφωνείς με το τελευταίο γιατί τα παιδιά π.χ. θα βγουν κάπως και θα το συζητήσουμε. Αν είναι όμως μόνο αυτό τότε θα πρέπει να δεχτείς το δικαίωμα τους έστω στο σύμφωνο συμβίωσης, αποσυνδεδεμένο τελείως από το θέμα της υιοθεσίας. Αλλά προοδευτική γραμμή δεν μπορεί να είναι το να έχουν πρόσβαση στο γάμο ή όποια άλλη μορφή ένωσης, όσο υπάρχουν και δεν τα έχουν καταργήσει τα σοβιέτ, μόνο άτομα διαφορετικού φύλου.

    ΥΓ: θα πρέπει να μας εξηγήσεις λίγο παραπάνω γιατί ο γάμος ή το σύμφωνο είναι αντιδραστικοί θεσμοί, μόνο επειδή ρυθμίζουν και τις περιουσιακές σχέσεις των συζύγων (έτσι γενικά, χωρίς αναφορά στο περιεχόμενο). Αλλιώς να πούμε ότι είναι αντιδραστικό και το να αγοράζεις τσίχλες από το περίπτερο επειδή πρόκειται για μια τυπική μεταβίβαση περιουσιακών δικαιωμάτων.

  137. IN said

    Βλέπω να «σέρνεται» σε διάφορα σχόλια ένα επιχείρημα ότι -τάχα- το σύμφωνο συμβίωσης, ή ο γάμος, «δεν χρειάζεται» στα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί μπορούν μια χαρά να κανονίσουν με άλλο τρόπο τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν. Αν σωστά διαβάζω τι είπε ο Κουτσούμπας, κι αυτός φαίνεται να καταφεύγει στο ίδιο επιχείρημα. Μια και το θέμα είναι, πρωτίστως, νομικό και απ’ αυτά βγάζουμε το ψωμάκι μας, να γράψω δυο λόγια, αν και ο Νίκος παραπάνω (ίσως και άλλοι) αντέκρουσε συνοπτικά αυτό το επιχείρημα.

    Με όλο το σεβασμό, το επιχείρημα αυτό δεν έχει καμία σοβαρότητα. Ο γάμος (και, πιθανόν, δευτερευόντως και το σύμφωνο συμβίωσης) μπορεί να επιτελεί, σε κοινωνικό, θρησκευτικό κλπ. επίπεδο και κάποιες άλλες λειτουργίες («νομιμοποίηση», καταξίωση κλπ στα μάτια της κοινωνίας, της θρησκείας κλπ μίας σχέσης) αλλά, από νομική άποψη, έχει ένα και μοναδικό σκοπό: επιφέρει μία σειρά από συνέπειες στην περιουσιακή και προσωπική κατάσταση των προσώπων που παντρεύονται (ή συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης) και, ενδεχομένως, και τρίτων προσώπων, όπως ιδίως τα παιδιά που πιθανόν θα αποκτήσουν, δημιουργώντας, και μάλιστα uno actu που λένε οι νομικοί (να πετάξουμε και το λατινικό μας, «με μία πράξη» σημαίνει για τους μη γνώστες), μία σειρά από δικαιώματα και υποχρεώσεις.

    Πρώτον, αν πράγματι ίσχυε ότι όλ’ αυτά τα δικαιώματα και υποχρεώσεις μπορούν να δημιουργηθούν και με άλλο τρόπο, τότε, βρε αδερφέ, να υποστηρίξουμε και την κατάργηση του γάμου (ή του συμφώνου συμβίωσης), ως θεσμού αναγνωρισμένου από το νόμο, και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Αν με μια βολτίτσα στο συμβολαιογράφο μπορείς να δημιουργήσεις ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που δημιουργούνται με το γάμο ή το σύμφωνο, τότε τι τα θέλουμε αυτά τα δύο; Αν θες να ευλογήσει ο παππάς (ή ο ιμάμης, ο ραβίνος κλπ) τη σχέση μου, με γεια σου με χαρά σου, αλλά γιατί να τρέχουμε σε ληξιαρχεία και ν’ ασχολείται η πολιτεία με το αν είσαι ή δεν είσαι παντρεμένος;

    Στην πραγματικότητα, βέβαια, μόνον ένα μέρος από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται ο γάμος μπορούν να δημιουργηθούν με άλλο τρόπο, με την ιδιωτική βούληση των ενδιαφερομένων. Για παράδειγμα, κληρονομικά δικαιώματα μπορούν, πράγματι, να δημιουργηθούν και με μία διαθήκη που θα κάνει το ένα μέλος του ζευγαριού υπέρ του άλλου. Αντίθετα, δυνατότητα, λ.χ. να ορίσεις συμβατικά ότι σε περίπτωση θανάτου του ενός, ο άλλος θα δικαιούται τη σύνταξη του πρώτου, δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει, συνήθως, και δυνατότητα να επεκτείνεις την υγειονομική περίθαλψη που δικαιούσαι, ενδεχομένως, από το ταμείο σου στον ανασφάλιστο ιδίου φύλλου σύντροφό σου (ενώ μπορείς, συνήθως, να το κάνεις για τη γυναίκα ή τον άντρα σου, πιθανώς, γιατί δεν το έχω ψάξει, και για τον ετερόφυλο σύντροφο με τον οποίο έχεις κάνει σύμφωνο συμβίωσης).

    Ακόμη όμως και αν δεχτούμε (εσφαλμένα) ότι όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προκύπτουν μόλις καταρτιστεί γάμος (ή σύμφωνο συμβίωσης) μπορεί να δημιουργηθούν και με άλλο τρόπο, με συμφωνία μεταξύ των μερών, ακόμη και τότε το uno actu που είπα παραπάνω έχει την αξία του, που δεν είναι αμελητέα: με μία κουλουρίτσα που θα σου φορέσει ο παππάς, με μία δήλωση στο δήμαρχο, ή με μία υπογραφούλα στο σύμφωνο συμβίωσης (που, ας σημειωθεί αυτό, κι αυτό στο συμβολαιογράφο γίνεται, στην Ελλάδα) δημιουργείς ένα, πολύ βολικό, «πακέτο» από δικαιώματα και υποχρεώσεις που, αλλιώς, θα χρειαζόσουν αρκετές αυτοτελείς πράξεις, η κάθε μία με τις δικές της διατυπώσεις και περιπλοκές, για να τις δημιουργήσεις. Αυτή η ευκολία, από μόνη της, έχει κάποια σημασία και, για λόγους ισότητας, μας είπε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν δίνεις αυτή τη δυνατότητα σε ετερόφυλα ζευγάρια, θα πρέπει να την δίνεις και στα ζευγάρια ιδίου φύλλου.

    Μια και πιάσαμε τα νομικά, μία ακόμη, άσχετη με τα παραπάνω, παρατηρήση: βλέπω ο Νίκος χρησιμοποιεί τον όρο «τεκνοθεσία» και γκουγκλάροντας για να καταλάβω βρήκα αυτή την ανάρτηση του 2011 https://sarantakos.wordpress.com/2011/08/31/adoption/ που πιθανόν δεν την είχα διαβάσει ή την ξέχασα, που εξηγεί το γιατί. Βλέπω, βέβαια, ότι εκεί ο Νίκος γράφει: «παρόλο που την αίσθηση της ετυμολογίας την έχω κι εγώ και, για παράδειγμα, με ξενίζει λίγο το «χειμερινό θέρετρο», νομίζω ότι στην περίπτωση της υιοθεσίας η ένσταση είναι υπερβολική. Πολύ περισσότερο που η λέξη «υιοθετώ» έχει πάρει και μεταφορικές σημασίες». Τώρα φαίνεται να έχει αντικαταστήσει την «υιοθεσία» με τον νεολογισμό «τεκνοθεσία», ίσως επειδή εκεί έγραψε ότι «δεν είμαι κατηγορηματικός στην αντίθεσή μου». Ανεξαρτήτως του αν θα πρέπει ν’ αλλάξει ή όχι ο όρος «υιοθεσία» (εγώ λέω όχι αλλά γενικότερα έχω μία απέχθεια στην αντικατάσταση, χωρίς λόγο, νομικών όρων που τους ξέρουμε μια ζωή με νέους που αναφέρονται στο ίδιο ακριβώς πράγμα, γνωστή μόδα τελευταία, σαν τις μετονομασίες υπουργείων) μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει και, επομένως, κατά τη γνώμη μου είναι λάθος να μιλάμε για «τεκνοθεσία» αναφερόμενοι σε ένα νομικό θεσμό (την υιοθεσία) που υφίσταται, αναγνωρίζεται από το Ελληνικό δίκαιο και (καλώς ή κακώς) δεν λέγεται έτσι (τεκνοθεσία) σήμερα, αλλά λέγεται «υιοθεσία». Μιλώντας για «τεκνοθεσία» δημιουργείται ασάφεια, δεν καταλαβαίνει ο άλλος (αν έχει, έστω στοιχειώδεις, νομικές γνώσεις) για ποιο πράγμα μιλάμε.

  138. cronopiusa said

    Lucio con Marco Alemanno – Amico

    L’addio di Marco Alemanno a Lucio Dalla

  139. nikiplos said

    Καλησπέρα σε όλους τους σχολιαστές και τον οικοδεσπότη… σήμερα εν τάχει (ελπίζω) θα θέσω κάποιες παραμέτρους οι οποίες σε μερικούς να φανούν αιρετικές ως προς την κοσμοθεωρία τους, όμως είναι οιωνεί πραγματικά προβλήματα…

    Όσον αφορά τον Βουλευτή, φέρει ο ίδιος κύρια ευθύνη και δεν νομίζω ότι διέπραξε ολίσθημα. Ο κος ΝΝ ως πνευματικό τέκνο του πατέρα Γερβασίου, για όσους γνωρίζουν τα εκ των Πατρών, δεν έμεινε τόσο «παπαδοπαίδι» όσο νομίζουν οι πολλοί, αλλά σύντομα εξέδραμε σε νεωτερικότερους ατραπούς, μακριά από το ποίμνιο. Αν ξαναγύρισε παριστάνοντας δήθεν το απολωλόν προβατο, αυτό είναι άλλη ιστορία με ολίγην ας πούμε υστεροβουλία, διότι ο δρόμος από τη Δαμασκό έως τα Ιεροσόλυμα δεν είναι δα και μια δρασκελιά, και απαιτεί και άλλα πράγματα, όπως προσωπικά τιμήματα, απώλεια υλικών αγαθών και σίγουρα όχι συσσώρευσή αυτών…

    Σχετικά με το ίδιο καθεαυτό το ζήτημα να θέσω κάποια ερωτήματα:

    1. Αποδεχόμαστε όλοι χωρίς ενστάσεις τη δυνατότητα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών για συμβίωση και κυρίως τη δυνατότητά τους να αναθρέφουν παιδιά? Αποδεχόμαστε δηλαδή την ύπαρξη οικογενειών ομοφυλόφιλων γονέων? Να μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά?

    Για μένα εδώ μπαίνουν δύο ζητήματα. Το πρώτο το επιστημονικό, εάν δηλαδή το παιδί θα πρέπει ντε και καλά να έχει πρώτυπα του φύλου του, εντός της οικογένειας και σε τι βαθμό αυτά τα πρώτυπα θα πρέπει να μπαίνουν και να παρίστανται… Το δεύτερο το κοινωνικό αναμφισβήτητα, ομοφυλόφιλα ή μη, τα ζευγάρια που υιοθετούν ή μεγαλώνουν παιδιά θα πρέπει να πληρούν κάποια στάνταρς (μέριμνας των παιδιών, ηρεμίας, παροχής στοιχειωδών), γιατί πολλά παιδιά μεγαλώνουν σε ετερόφυλα ζευγάρια και κακοποιούνται ή παραμελούνται από τους γονείς τους…

    Στο επιστημονικό καλείται να απαντήσει πειστικά (δηλαδή με πειραματικές αποδείξεις) ο επιστημονικός κόσμος και κανένας άλλος. Ούτε η παρέα του ΝΝ, ούτε ο γιατρός ή η έβγα της γειτονιάς. Μόνο η διεπιστημονική κοινότητα κατόπιν αποδεκτών και εφαρμοσμένων μεθόδων.

    Το κοινωνικό είναι ένα ζήτημα της πολιτείας και σωστά τίθενται τα επιμέρους ερωτήματα που θα το συνθέσουν… Εδώ αναπόδραστα ο κοινωνικός αντίκτυπος είναι βέβαιο ότι θα επηρεάσει και ως ένα βαθμό θα διαμορφώσει το παιτί, ανεξαρτήτως του φύλου των γονέων του. Συχνά τέκνα που οι οικογένειές τους τα αφήνουν χαλαρά (σχεδόν τα παραμελούν) έχουν καλύτερη τύχη από αντίστοιχα που η οικογένεια φορτώνει από βρέφη με προσδοκίες…

    2. Σε ότι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, τι ακριβώς αυτό έρχεται να επιτελέσει εφόσον υπάρχει θεσπισμένος από την πολιτεία ο πολιτικός γάμος? γιατί αυτός απλά δεν επεκτείνεται σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια? Εδώ μοιραία μπαίνουν δύο στρεβλώσεις: Η πρώτη είναι ότι a priori μιλάμε για μονογαμικά ζευγάρια, και αυτό εξ’ αρχής θέτει προϋποθέσεις που δύσκολα θα τηρηθούν ή θα λειτουργήσουν ή στην καλύτερη να επιτελέσουν απλά εναν διακαή πόθο. Η δεύτερη είναι ότι αν επεκτείνουμε το σύμφωνο συμβίωσης απο διμερές σε πολυμερές ανοίγουμε έμμεσα μια πόρτα για τις πολυγαμικές οικογένειες, κάτι που στην ΕΕ το αποδοκιμάζουμε εξ’ ορισμού. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως στο ζήτημα της τήρησης υποσχέσεων ή και κοινωνικών υποχρεώσεων, κανένα υπογεγραμμένο χαρτί δεν μπορεί να μας διασφαλίσει σε τίποτε. Τα άπειρα διαζύγια των καθόλα καθηγιασμένων ετερόφυλων ζευγαριών στους κόλπους των ενδόξων χριστιανικών και μη εκκλησιών το μαρτυρούν. Στο ζήτημα των τέκνων, κανένα σύμφωνο συμβίωσης δεν προαπαιτείται, ώστε να κληρονομήσω ότι εγώ γουστάρω ή πιστεύω ότι έχει αξία σε οποιονδήποτε πολίτη… Τέλος στο ζήτημα της συνιδιοκτησίας ακινήτων, νομής περιουσιών κλπ, το λεγόμενο σύμφωνο συμβίωσης, ένα άλλο είδος πολιτικού γάμου, ίσως να λύνει κάποια πράγματα σε περίπτωση αιφνιδίων θανάτων ενός ή κάποιας από τα συμβαλλόμενα μέλη, όμως πέρα και πάνω από όλα ευρίσκεται η νομική κατοχύρωση του έτερου συμβίου/ας.

    Επομένως συμπερασματικά, ούτε η ηθική του κου Ν. ούτε η διακεκριμένη εκκλησία ούτε κανείς άλλος δεν διασφαλίζει ότι δύο συμβαλλόμενα μέλη θα πάνε καλά και θα συνυπάρξουν δημιουργικά. Η γνώμη μου είναι η επέκταση του πολιτικού γάμου σε πολυγαμικά σύμφωνα συμβίωσης, που ξεδιαλύνουν εν πολλοίς περιουσιακά και οικονομικά ζητήματα….

    3. Ένας ομοφυλόφιλος είναι κίναιδος? Υπάρχει πολλή σεξουαλική ανωμαλία εκεί έξω. Άλλος γουστάρει το ίδιο φύλο, άλλος το βρώμικο παπούτσι, άλλος είναι κτηνοβάτης, άλλος βατεύει μόνο σιτεμένες γραίες, άλλο γέρους, άλλη ανάπηρους κλπ… Αν στο σεξουαλικό παιχνίδι δεν υπάρχει ο εξαναγκασμός ή η συμμετοχή παιδιών, κανενός δεν πέφτει λόγος τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του. Το πρόβλημα αρχίζει όταν κι εφόσον αυτό που κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του το βγάζει βιτρίνα και σώνει και καλά πρέπει να αφορά την κοινωνία. Βάσει του προηγούμενου (2) δεν πιστεύω πως απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος αντιρατσιστικός νόμος ή ειδική διάταξη για τη μη προσβολή (τάχαμου), ομάδων ιδιαίτερων σεξουαλικών προτιμήσεων (γιατί με είπες κωλαρού? Ξέρεις ότι θίγεις εκείνους που γουστάρουν κωλαράκι?).

    Το πρόβλημα είναι ο μη σεβασμός της διαφορετικότητας και η φασιστική επιβολή συγκεκριμένων σεξουαλικών προτιμήσεων. Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιοι χώροι σεξουαλικού εξαναγκασμού, συνήθως βρίθουν σεξουαλικών ποικιλιών (για να μην πω το αφοριστικό «παρεκκλίσεων») και ανωμαλιών γενικά. Και προσωπικά δεν είμαι αλληλέγγυος σε κανέναν που θα μου καθορίζει πως θα μου σηκώνεται…

    Πάντως οι γονείς πρέπει να καταλάβουν πως τα τέκνα τους κινδυνεύουν εξίσου, είτε με τους ομοφυλόφιλους γείτονες, είτε με την παραθρησκευτική ομάδα που προάγει ο σεπτός βουλευτής μας κύριος ΝΝ. Το ζήτημα δεν είναι το «αδελφάτο», αλλά το αν το να αυνανίζεται το παιδί, κάνει κακό ή καλό στην ωρίμανσή του…

  140. Pedis said

    (προς ΙΑ και όχι μόνον)

    Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μία ρύθμιση η οποία, τουλάχιστον εκτός Ελλάδας, αφορά όχι μόνον τα ετερόφυλα ζευγάρια (για όσους δεν θα ήθελαν ή δεν τους επιτρέπεται να κάνουν πολιτικό γάμο αν για παράδειγμα δεν έχουν πάρει διαζύγιο και για μία σειρά άλλων «τεχνικών λόγων») και τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων (για χίλιους τόσους λόγους που έχουν ήδη εκτεθεί και αναλυθεί), αλλά και

    ζευγάρια που έχουν αποφασίσει να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη, όπως ηλικιωμένοι του ίδιου ή διαφορετικού φύλου, και των οποίων είναι επιλογή για μία σειρά από προσωπικούς αλλά και «αστικούς» λόγους.

    Και για να φέρω το πιο τετριμμένο παράδειγμα, αν κάποιος από τους δύο καταλήξει στο νοσοκομείο ο άλλος δεν έχει το δικαίωμα να τον επισκεφτεί πέραν των ωρών του επισκεπτηρίου, δεν έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στους γιατρούς ή ακόμα σε οποιοδήποτε τραγικό ενδεχόμενο δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να εκφράσει τη γνώμη του, να πάρει αποφάσεις για την τύχη του/της συντρόφου του, ή να ανακοινώσει τη πρότερη θέληση του κλπ. (Πληρεξούσια και εξουσιοδοτήσεις δεν έχουν καμία ισχύ σε παμπολλες περιπτώσεις.)

  141. Αλέξης ΙΙ said

    Με αφορμή το σχόλιο #139 (Nikiplos) «Το πρόβλημα αρχίζει όταν κι εφόσον αυτό που κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του το βγάζει βιτρίνα και σώνει και καλά πρέπει να αφορά την κοινωνία».

    Μία πολύ τυποποιημένη έκφραση τελευταία αυτό το «τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του», μάλλον εσφαλμένη κατά τη γνώμη μου στον καθημερινό λόγο. «Τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του» σημαίνει να μας πει πιπεράτες και γαργαλιστικές ροζ λεπτομέρειες. Δεν σημαίνει να μας δηλώσει αν είναι straight ή gay ή bisexual ή δεν ξέρω τι άλλο.

    Όταν εγώ μπαίνω στο γραφείο του αφεντικού μου και μου έχει κοτσάρει 5-6 φωτογραφίες αγκαλιά με τη γυναίκα του σε διάφορες πόζες, μου φωνάζει κατάμουτρα ότι είναι straight. Αλλά δεν έχω ιδέα τι κάνει στο κρεβάτι του. Και δεν ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να μάθω. Και δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα στο ότι «το βγάζει βιτρίνα».

    Η σεξουαλικότητα του καθενός είναι κομμάτι της ταυτότητάς του και την κουβαλάει και εκτός κρεβατιού.

  142. Gpoint said

    # 141

    Σωστά… εξ άλλου τα καλύτερα (παραδοσιακά) γίνονται στον καναπέ…

  143. sarant said

    Kαλημέρα!

    137: Ευχαριστούμε για τη νομική γνωμοδότηση!

  144. gryphon said

    134
    Eνδιαφερον σχόλιο και μου εδωσε την ευκαιρια να σκεφτω μια χαρακτηριστικη περιπτωση ξενου πολιτικου που χλευαζεται και λοιδωρειται χρονια εδω στην Ελλαδα χωρις κανεις να ενοχλειται η να διαμαρτυρεται οπως εγινε στην περιπτωση του πρωθυπουργου του Λουξεμβουργου.
    Για χρονια θυμαμαι αυτον τον ανταποκριτη του Αλφα στην Ιταλια τον Θεοδωρο Ανδρεαδη Συγγελακη που μας αναγγελλει το ονομα του σαν να προκειται για καποια Αυτου Εξοχοτητα και που εκανε προσφατα και coming out να αναφερεται δεκαδες φορες σε καταπτυστα αρθρα στον επι χρονια πρωθυπουργο της Ιταλιας τον Μπερλουσκονι και να λεει χλευαστικα ο Καβαλιερε .
    Το ιδιο και ολα τα καναλια στις ειδησεις κρατικα και μη αλλα και οι εφημεριδες αλλα και πολιτικοι ειδικα των αριστερων κομματων σε συζητησεις της τηλεορασης. Ο Καβαλιερε και ο Καβαλιερε..
    Κανεις δεν ειδα να διαμαρτυρηθει για το γεγονος οτι αυτη η προσφωνηση ειναι σατυρικη κατασκευαστηκε απο την αριστερα και τους πολιτικους του αντιπαλους και εδω στην Ελλαδα καταντησε να ειναι η επισημη προσφωνηση του ακομη και απο αξιωματουχους της εκαστοτε κυβερνησης.Δεν ειδα να διαμαρτυρηθηκε κανεις.
    Ειναι σαν να ακουμε ας πουμε ειδησεις στο bbc η στο cnn και να μιλουν για τον Σημιτη και na τον αποκαλουν «ο Κινεζος» ελληνας πρωθυπουργος κλπ.

  145. cronopiusa said


    El enamoramiento estilo Cortázar

  146. BLOG_OTI_NANAI said

    74: Τσομπάνε, βάλε με τη σκέψη σου σε παρακαλώ μερικές λέξεις που σκέφτεσαι για το τουίτερ του Νικολόπουλου: πώς θα τον χαρακτήριζες;
    ΟΚ, κράτα στο μυαλό σου τους χαρακτηρισμούς αυτούς.

    Έτσι λοιπόν, η συνεχής αναφορά του Λεώνικου σε «πιθανό φτύσιμο» οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν και εδώ πολλοί που θα τους χαρακτηρίζαμε σαν τον Νικολόπουλο, και η μόνη τους διαφορά είναι ότι είναι φασιστάκια της άλλης πλευράς αλλά ως προς τον τρόπο σκέψης ίδιοι ακριβώς.

    Σκέφτομαι τον Εαμοβούλγαρο, τον Αβάτευτο και άλλους, αν θέλεις να μάθεις ποιους…

  147. sarant said

    144: Μα, είναι ιππότης (Καβαλιέρε) ο Μπερλουσκόνι, δεν είναι; Το έχω ακούσει και σε ξένα δελτία ειδήσεων.

  148. gryphon said

    147
    Kοιτα μην κοροιδευομαστε.Τυπικα ειναι η ηταν αλλα αυτο ειναι ειρωνικο παρατσουκλι οπως θα το λεγαμε εδω που του το κολλησε η Ρεπουμπλικα αρχικα και εμεινε.Για σατυρικες εκπομπες ενταξει αλλα εδω στην Ελλαδα κατεληξε να παρει την θεση του κανονικου του ονοματος και ακομη και επισημα βουλευτες η δημοσιογραφοι σε κεντρικα δελτια ειδησεων να τον αποκαλουν ετσι αντι για Μπερλουσκονι.
    Αν θελουμε να ειμαστε δικαιοι αυτο δεν ειναι σωστο ασχετα με το ποια γνωμη μπορει να εχει καποιος για το συγκεριμενο προσωπο.

  149. sarant said

    148: Σου ξαναλέω, ζώντας έξω δεν είχα αποκομίσει την εντύπωση ότι το Cavaliere είναι ειρωνικό παρατσούκλι. Στα γαλλικά κανάλια, συχνά τον αποκαλούν έτσι. Παράδειγμα εδώ, σε βίντεο της (ιδιωτικής και δεξιάς) TF1:

    Le Sénat a destitué mercredi soir Silvio Berlusconi, qui perd ainsi son immunité parlementaire. Le Cavaliere revient à la vie civile, après quatre mandats de président et 33 procès en 20 ans de politique.

    http://videos.tf1.fr/jt-20h/2013/silvio-berlusconi-dechu-du-senat-retour-sur-la-carriere-du-cavaliere-8320498.html

  150. IA said

    Να επαναλαβω με κινδυνο να γινω κουραστικος
    Ο γαμος αν πλεον εχει μια λειτουργια αυτή είναι η ανατροφη παιδιων. Συνεπως η κρισημη ερωτηση είναι αν πρεπει τα ομοφυλα ζευγαρια να αναθρεφουν παιδα . Για να απαντησουμε στην ερωτηση αυτή θα πρεπει να απαντησουμε πρωτα στο ερωτημα είναι η ομοφυλοφιλια Η απαντηση δεν είναι ευκολη αλλα στην περιπτωση που καταληξουμε ότι η ομοφυλοφυλια είναι μια μη φυσιολογικη κατασταση όπως π.χ. η σχιζοφρενεια η καταθλιψη η παιδοφιλια κλπ τοτε η απαντηση στο θεμα της ανατροφης παιδων είναι μονο αρνητικη

    Υγ1
    αντιρρησεις εχω προσωπικα και με τη δυνατοτητα πολλων ετεροφυλων ζευγαριων να μεγαλωνουν παιδια

    Υγ2 η ασφαλιση επεκτεινεται μονο για τα τεκνα και όχι για τον συντροφο. Για τη συνταξη ισχυει η επεκταση αλλα με εξαιρεσεις . Για το νοσοκομειο πιθανα υπαρχει θεμα αλλα δεν είναι σημαντικο (μαλιστα ετσι που κατεληξαν το προσωπικο παρακαλει τον οποιονδηποτε να παραμειει στο πλευρο του ασθενη)

  151. Νικόλας said

    148 και 149. Ο φίλος Gryphon χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Cavalliere για να στηρίξει ένα δικό μου επιχείρημα, το ότι δηλαδή εδώ στην Ελλάδα δεν είμαστε και τόσο προσεκτικοί στις αναφορές μας σε ξένα πολιτικά πρόσωπα. Επίσης, ενώ το Cavalliere είναι απ’ότι κατάλαβα ένα παρατσούκλι περίπου όπως το »τίγρης» για τον Κλεμανσώ, υπάρχει θέμα με τον τρόπο χρήσης του. Π.χ. άλλο να πεις ότι »ο Καβαλλιέρε ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία» και άλλο αυτό που έγινε κατά κόρον στην Ελλάδα, όπου καθημερινά ακούγαμε »οι ερωτικές περιπέτειες του Καβαλλιέρε», »ο Καβαλλιέρε έχει αδυναμία στα μικρά κοριτσάκια» κλπ. Αν κάτι το συνδέεις τόσο επίμονα με αρνητικά στοιχεία αποκτά αρνητική χροιά, όσο αθώα κι αν ήταν η αρχική του σημασία. Ως παράδειγμα για την δική μου διαπίστωση θα μπορούσα να αναφέρω κάποια δημοσιεύματα εφημερίδων για τον Κάρολο της Αγγλίας, όταν πριν από χρόνια επισκέφθηκε τα Ελληνικά νησιά σε μία κρουαζιέρα στη θαλαμηγό ενός μεγαλοεφοπλιστή. Έγραφαν τότε λοιπόν οι δικοί μας »ήρθε ο χαραμοφάης» και άλλα παρόμοια. Δυστυχώς για εμάς, οι Άγγλοι έχουν μία πολύ περίεργη σχέση με τον διάδοχο του θρόνου τους, καθώς ναι μεν δεν τον κάνουν πολύ κέφι για βασιλιά, αλλά δεν παύει να είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Στην Αγγλία οι εφημερίδες τον επικρίνουν σφοδρά πολλές φορές και τον σατιρίζουν, αλλά αυτό δεν δίνει στους δικούς μας το δικαίωμα να τον προσβάλλουν αναίτια. Πιστεύω πάντως ότι συμφωνούμε όλοι ότι χρειάζεται περισσότερη προσοχή στο τι λέμε και τι δημοσιεύουμε, κυρίως σε μια περίοδο που δεν έχουμε την πολυτέλεια να διώχνουμε φίλους.

  152. Τσοπάνος said

    @146: Ψυχολόγε μου εσύ…..

    @142: Και στην καρέκλα. Εξ ου και «το καλό το καρεκλάτο μόνο σε καρέκλα σατο»

  153. Γς said

    152:
    > Και στην καρέκλα. Εξ ου και “το καλό το καρεκλάτο μόνο σε καρέκλα σατο”

    Πρέπει να είναι Sato η καρέκλα;

    Περιήγηση στις λέξεις του 2012

    >Καθιστὸ κοιμᾶται τὸ κορίτσι.
    >Καθιστὸς
    >ἀπαγγιάζεις καλύτερα στὸ σῶμα σου,

    ‘Καθιστός΄, ‘καθιστώς’ και θα το πώ:

    Ενώ τη μία Κυριακή την είδα να έρχεται στο εργαστήριο ξημερώματα σχεδόν και της έκανα και πλάκα, την άλλη ήρθε μεσημεριάτικα και της ξανάκανα πλάκα:

    -Τι ώρα είναι αυτή;
    Πλησιάζει και ναζιάρικα:
    -Να το κάνουμε καθιστώς;

    (Αμάν τι να κάνουμε, πώς να το κάνουμε;)
    Μέχρι να καταλάβω ότι στα Θεσσαλικά το καθιστώς, καθιστός είναι το καθεστώς…

  154. Theo said

    Ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, Τζι.

  155. Velvet said

    Il cavaliere (καβαλιέρε) δεν είναι παρατσουκλι ουτε υποτιμητική προσφωνηση. Είναι τιμητικος τιτλος και εχει δοθει στο Μπερλουσκονι το 1977 από τον Προεδρο της Ιταλικης Δημοκρατιας Giovanni Leone.
    Για την ακριβεια Cavaliere del Lavoro (Ιπποτης της Eργασιας) και δινεται από τον εκαστοτε προεδρο της ιταλικης Δημοκρατιας, στους ιταλους πολιτες αλλα και σε ξενες προσωπικοτητες, που εχουν ξεχωρισει στη επιχειρηματικοτητα, γεωργια, βιομηχανια, εμπόριο.

  156. Γς said

    δινεται από τον εκαστοτε προεδρο της ιταλικης Δημοκρατιας, […] σε ξενες προσωπικοτητες, που εχουν ξεχωρισει στη επιχειρηματικοτητα, γεωργια, βιομηχανια, εμπόριο.

    Και σε άλλες δραστηριότητες 😉

    cavaliere = καβαλάρης

  157. Velvet said

    Ορισμενες ιταλικες προσωπικοτητες και επιχειρηματίες που εχουν τιμηθει:

    Giovanni Agnelli (FIAT) Andrea Pininfarina (Pininfarina/Ferrari), Diego Della Valle (Scarpe) Ernesto Illy (Illy Caffè) Paolo Bulgari (gioielli Bulgari) Gilberto Benetton (Gruppo Benetton) , Carlo De Benedetti (Gruppo Editoriale Repubblica/L’Espresso)

  158. Pedis said

    144-147-148-155 : έχει δίκιο ο Velvet. Θα του αφαιρείτο, δε, μετά την τελευταία του καταδίκη. Αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ακόμη υπογράψει. Και μάλλον δεν θα το κάνει, δεδομένης της διαφθοράς, της συνενοχής και της μαφιόζικης αλληλοκάλυψης στην χώρα αυτή, πέραν του θεάτρου των αντιδικιών.

    Πώς συνάχθηκε από τον Γρύφωνα ότι ο Συγγελάκης έκανε πλάκα στο Berlusconi και ότι ο τίτλος (αν και γελοίος) δεν είναι αληθινός, έχω περιέργεια να το μάθω.

  159. Τσοπάνος said

    153: αντί να ψάχνουμε για μν, ψάχνουμε για καρέκλα…

  160. Velvet said

    Η αληθεια είναι ότι του εχει ανακληθει ο τιτλος, επειτα από επιστολη αποποιησης που εστειλε ο ιδιος ο Μπερλουσκονι στην στην Εθνική Ομοσπονδία των Ιπποτών της Εργασίας το Μαρτιο του 2014. Λογο των καταδικαστικων αποφασεων και την εκπτωση του από το δημοσιο αξιωμα για δυο χρονια,

  161. BLOG_OTI_NANAI said

    Φαντάσου τι μυαλό έχει (αν έχει) ο Νικολόπουλος, να είναι βουλευτής, και να γράφει με τέτοιον τρόπο σε ένα μέσο που βλέπουν οι πάντες. Γελοιοποιεί τη χώρα, λες και δεν έφταναν τόσα προβλήματα… Και παραπονιέται κιόλας για «χυδαίες επιθέσεις» και «οχετό ύβρεων»!

  162. Pedis said

    160 –

    beh …

    http://www.corriere.it/inchieste/reportime/societa/sorpresaberlusconi-ancora-cavaliere/5e4dfc7a-f133-11e3-affc-25db802dc057.shtml

  163. Κ. Παναγιωτίδης said

    Οι βλαβερές συνέπειες του ψεκάσματος με αγίασμα

    Επειδή οι πολιτικοί μας έχουν συνηθίσει να παίζουν στο μικρό άθλιο κουκλοθέατρο της Ελλαδίτσας για το καθυστερημένο κοινό εκκλησιών και γηπέδων συμβαίνει καμιά φορά να μη καταλαβαίνουν ότι το ίντερνετ είναι ένα θέατρο με τέλεια ακουστική και κάνει να αντηχούν οι τριτοκοσμικές ταλιμπανικές απόψεις τους σε όλον τον κόσμο. Για αυτούς όμως είναι κέρδος και αυτό. Φάτσες σαν του Σαμαρά και του κάθε γεννημένου βλάκα που βρέθηκε με ένα πόστο προκαλεί μάλλον οίκτο – χτες έβλεπα και δυστυχώς άκουγα κιόλας τον Γιακουμάτο στην τηλεόραση, δεν ήξερα ότι κοσμεί ακόμη την πολιτική ζωή μας ενεργά. Μιλούσε πάλι ασυντακτα σαν ξενυχτισμένο πρεζόνι. Στο τέλος θες να του χαϊδέψεις το κεφάλι με κατανόηση όπως ένα σκυλάκι που σε κοιτάει με λυπημένο και ηλίθιο βλέμμα. Καλύτερα έτσι για αυτούς παρά να σκέφτεται κανείς τι διαπλεκόμενα κρύβουν οι πρησμένες γιαλιστερές τους φάτσες.

    Τέλος πάντων θα ήθελα να καταλάβω πως μπορεί να απειλήσει ο γάμος μεταξύ ανδρών ή γυναικών τον ιερό βαρετό θεσμό του γάμου. Ισα ίσα είναι μια συντηρητική στροφή για του αναρχικούς του έρωτα που θα έπρεπε να χαροποιεί τους καταπιεστικούς καταπιεσμένους δεξιούς. Ίσως θα έπρεπε να τους πεί κανείς ότι περισσότερο καταστροφική είναι η πολιτική της δεξιάς για τον θεσμό του γάμου παρά οι γάμοι των γκέι. Η έλλειψη χρημάτων αποτρέπει τα ζευγάρια να παντρευτούν και όχι τα ομόφυλα ζευγάρια. Εκτός αν η δεξιά και το (εργένικο) παπαδαριό ονειρεύνται τις οικογένειες με τα δέκα πεινασμένα και ξιπόλυτα παιδιά της εποχής των παπούδων μας. Το φτωχός πλην τίμιος και φιλότιμος των ελληνικών ταινιών ψόφησε και καλά έκανε ….

  164. Καλημέρα όλη μέρα.

    7: Μεγάλο θέμα που μυρίζει άσχημα, άλλη μία βρόμικη ιστορία: με “Ντοράκια”, Κενταύρους, τον Αντώνη (και όλα τα καλά παιδιά απ’ την Πάτρα), και και και, μέχρι Κ. Μαρούσι και ξυρισμένα κεφάλια στις κερκίδες / και στο ’91, μια ακόμα λαμπρή σελίδα των εθνοπατέρων, όπου από νεολαίοι έγιναν άνδρες σοβαροί κι αρρενωποί, μια σελίδα που έκλεινε (σεμνά και ταπεινά).

  165. sarant said

    150: ΙΑ, δες ξανά το 137. Και το τι είναι σημαντικό για μια κατηγορία πολιτών δεν θα το ορίσεις ούτε εσύ ούτε ο Κουτσούμπας. Δεν υπάρχει ισοτιμία ανάμεσα σε ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια, το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το να υπάρξει ισοτιμία, το ΚΚΕ πρέπει να ντρέπεται γι΄αυτή τη θέση του, που βέβαια δεν χαρακτηρίζει όλη την πολιτική του. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ έχουν ήδη αντιδράσει και μπορεί να ξεκουνήσουν τη φοβική ηγεσία του.

  166. IA said

    Κατανοω ότι σαν στελεχος του Σρυιζα πρεπει αφου στα γενικα δεν σας περνει να βρισκεις επιμερους ζητηματα για να ασκεις κριτικη στο ΚΚΕ αλλα να ντρεπεται το ΚΚΕ επειδη είναι εναντιον στη δυνατοτητα αποκτησης τεκνου από ομοφυλα ζευγαρια συνεπως και στο γαμο τους είναι υπερβολικο.

    Τωρα αν η γνωση σου για το τι λεν και πιστευουν επ’ αυτου τα μελη και οι οπαδοι του ΚΚΕ είναι πραγνματικη η απλως προβοκατορικη μονο εσυ το ξερεις

  167. sarant said

    166: Μπορεί να είναι κι έτσι. Πάντως, όχι στέλεχος. Απλό μέλος πάντα, μια ζωή. Για τους οπαδούς του ΚΚΕ, δες τα κοινωνικά μέσα.

  168. Lavrentij said

    Ρε ΙΑ, έλεος, επαναλαμβάνεις συνεχώς τα ίδια λογικά άλματα κάνοντας αδύνατο το να συνομιλήσει κανείς μαζί σου. Σε ξαναρωτάω, αν αφήσουμε στην άκρη το θέμα της υιοθεσίας, τι πρόβλημα έχεις με το να έχουν πρόσβαση στο γάμο άτομα του ίδιου φύλου; Το ότι για σένα γάμος χωρίς παιδιά φαντάζει άσκοπος είναι τελείως αδιάφορο, σταμάτα να το επαναφέρεις συνεχώς ως επιχείρημα, γιατί για πολλούς άλλους δεν είναι.

  169. @150

    «θα πρεπει να απαντησουμε πρωτα στο ερωτημα είναι η ομοφυλοφιλια Η απαντηση δεν είναι ευκολη αλλα στην περιπτωση που καταληξουμε ότι η ομοφυλοφυλια είναι μια μη φυσιολογικη κατασταση όπως π.χ. η σχιζοφρενεια η καταθλιψη η παιδοφιλια κλπ τοτε η απαντηση στο θεμα της ανατροφης παιδων είναι μονο αρνητικη»

    Γιατί άφησες έξω την κτηνοβασία και την πολυγαμία ρε ΙΑ; Σε όλα αυτά δεν λένε πως θα καταλήξουμε αν το σύμφωνο συμβίωσης ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου;

    Σοβαρά τώρα, ας τελειώνει κάποτε το παραμύθι της ομοφυλοφιλίας ως ψυχικής διαταραχής! Η άποψη αυτή έχει ξεπεράστει – και απαντηθεί εμπεριστατωμένα, μιά και αυτό ζητάει ο ΙΑς – από τα 1973 (στην Αμερική) και το 1990 (βλακωδώς και καθυστερημένα) από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας.

    Δεν είναι θέμα προοδευτικότητας, θέμα ανθρωπισμού είναι! Οι διάφορες εκφάνσεις της ανθρώπινης σεξουαλικότητας δεν υπακούνε σε κομματικές ή άλλες εντολές – πόσο μάλλον σε κομματικές επεξηγήσεις. Και σίγουρα δεν ορίζονται διά νόμου.

    Εγώ πάντως, άμα θα βρισκόμουνα να έχω ανησυχίες που έστω και ξώφαλτσα πλησιάζουν αυτές του «Τελειώνετε πουστράκια» Παναγιώταρου, σε οποιοδήποτε θέμα, θα ξανασκεφτόμουν τι ακριβώς πιστεύω.

  170. IN said

    Λοιπόν, εύρημα που, ελπίζω, θα κάνει το Νίκο να ντρέπεται λίγο λιγότερο. Γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται Νικολόπουλους έχει και το Λουξεμβούργο.

    Κοιτάζοντας να επιβεβαιώσω αυτό που έγραψα σε σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, ότι η μητέρα του Μπέτελ είναι Γαλλίδα, κοίταξα στη Βικιπαίδεια και διαπίστωσα ότι η Λουξεμβουργέζικη και η Γερμανική εκδοχή έχει μια πληροφορία που δεν την έχουν άλλες εκδοχές (λ.χ. η Αγγλική και η Γαλλική). Αντιγράφω τη Γερμανική (για όσους καταλαβαίνουν, παρακάτω περίληψη εις την Ελληνικήν): In der RTL-Sendung Background redete Xavier Bettel am 28. Juni 2008 das erste Mal offen über seine Homosexualität. Dabei betonte er, wie schwierig es auch heute noch sei, damit in der Luxemburger Gesellschaft umzugehen. Als Beispiel wies er auf die Beleidigung durch die Staatssekretärin Octavie Modert hin, die ihn während einer Debatte im Parlament als Joffer (deutsch Fräulein) bezeichnet hatte.

    Μας λέει, λοιπόν, ότι ο Μπέτελ παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια την ομοφυλοφυλία του σε μία εκπομπή του Λουξεμβουργέζικου ραδιοφώνου το 2008 λέγοντας, μάλιστα, ότι λίγες μέρες νωρίτερα τον είχε προσβάλει στη Βουλή η Υφυπουργός Οκτάβι Μόντερτ (του CSV δηλαδή του κόμματος της δεξιάς), αποκαλώντας τον «Δεσποινίδα»! Θυμόμουνα ότι κάποια στιγμή είχε παραδεχτεί ανοικτά την ομοφυλοφυλία του ο Μπέτελ, αλλά αυτή τη λεπτομέρεια δεν την είχα προσέξει ή την είχα ξεχάσει.

    Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το θέμα (μέσω γκουγκλ) έπεσα πάνω στα πρακτικά της Λουξεμβουργέζικης Βουλής της 20ης Ιανουαρίου 2010, όπου ο Μπέτελ, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, μιλούσε επί επερωτήσεως που είχε κάνει στον Υπουργό Δικαιοσύνης ακριβώς για το ζήτημα της επέκτασης του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Στην ομιλία του, λοιπόν, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων πολλών ενδιαφερόντων, ότι όταν, το 2007, ψηφιζόταν στο Λουξεμβούργο το σύμφωνο συμβίωσης (που αφορούσε και τα ζευγάρια του ίδιου φύλλου) ένας βουλευτής (δεν αποκάλυψε το όνομά του) του είπε «Ξαβιέ, αν είχα ένα χάπι που να σε κάνει να μην είσαι ομοφυλόφυλος, θα το έπαιρνες;». Στην ίδια, πάντως, συζήτηση, όταν ο Μπέτελ (ξανα)παραπονέθηκε για το «Δεσποινίς» που του είπε η Υφυπουργός, τον διέκοψε ο Υπουργός Δικαιοσύνης (τότε, και τώρα δικαστής του Λουξεμβούργου στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο) για να του πει ότι αυτός (ο Μπέτελ) είχε αποκαλέσει προηγουμένως, και μάλιστα τρεις φορές, την Υφυπουργό «Δεσποινίδα», ενώ ήταν παντρεμένη (αλλά χωρίς παιδιά), προφανώς μειωτικά (με την έννοια, δηλαδή, ότι φέρεται ως γεροντοκόρη ή κάτι τέτοιο). Με άλλα λόγια, κατά τον Υπουργό, η Υφυπουργός τότε αγανάκτησε με το υπονοούμενο του Μπέτελ και ανταπέδωσε με ακόμη χειρότερο.

    Ευτυχώς, τουλάχιστον, δεν έχουμε μόνον στην Ελλάδα το προνόμιο να έχουμε βουλευτές τύπου Νικολόπουλου…

  171. sarant said

    ΙΝ, έχεις δίκιο, ενδιαφέρουσα ιστορία (παντού οι δεξιοί ίδιοι είναι θάλεγε κανείς). Πάντως, επίσης εντυπωσιακό είναι ότι χρησιμοποιείται στο Λουξ. ακόμα το «δεσποινίς»

  172. spiral architect said

    Ο Dolce και η Gabbana

  173. BLOG_OTI_NANAI said

    166: Εμένα αυτή η θέση του ΚΚΕ για την υιοθεσία με βρίσκει σύμφωνο γιατί αφορά το παιδί και την πορεία του σε ένα ανεξερεύνητο τοπίο.
    Προσωπικά πιστεύω ότι επειδή σήμερα στην συντριπτική πλειοψηφία είναι τα ετερόφυλα ζευγάρια αυτά που μεγαλώνουν παιδί, μπορούμε να γνωρίζουμε σχεδόν το πραγματικό ποσοστό των ομοφυλόφιλων, ας πούμε 5-7%.
    Αν όμως δοθεί η υιοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, στην πορεία του χρόνου το ποσοστό πιστεύω θα αυξηθεί και θα γίνει 7-9%, διότι από τη στιγμή που το περιβάλλον γνωρίζουμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο, θα υπάρξει ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών που θα εκδηλώσει ομοφυλοφιλική συμπεριφορά χωρίς να είναι πραγματικά ομοφυλόφιλοι, ενώ σε αντίθεση περίπτωση θα ήταν ετεροφυλόφιλοι. Για παράδειγμα τα αδέλφια έχουν αυτό το ζήτημα, επηρεάζονται μεταξύ τους ακόμα και αν είναι υιοθετημένα, και υπάρχει αυξημένο το ποσοστό ομοφυλοφιλίας.

    Αυτό με το σύμφωνο δεν το πολυκαταλαβαίνω, αλλά για την υιοθεσία το ΚΚΕ θα βρει πιστεύω πολλούς υποστηρικτές.
    Δεν είχα ιδέα ότι είχε αυτή τη θέση το ΚΚΕ. Πηγάζει από παλαιότερες θέσεις του κόμματος;

  174. IN said

    171 τέλος:Δεν χρησιμοποιείται περισσότερο απ’ όσο χρησιμοποιείται σήμερα στην Ελλάδα, παρά μόνον με την εντελώς ειδική έννοια (για να αντιγράψω από το σχετικό λήμμα του Luxemburger Wörterbuch «Lehrerin» (und zwar auch, wenn es sich um eine verheiratete Frau handelt). Έτσι αποκαλούν τα παιδιά τη δασκάλα στο σχολείο («κυρία» που λένε τα δικά μας) και μάλιστα ακόμη κι αν είναι παντρεμένη: «die Schulkinder wenden sich mit Joffer an die weibliche Lehrperson der Primär- und Mittelschulen» Το ίδιο λεξικό δίνει ως παράδειγμα, μεταξύ των άλλων και τη φράση — eis Joffer as bestuet — δηλαδή, κατά λέξη «η δεσποινίς μας (η κυρία μας, θα έλεγε το αντίστοιχο παιδάκι στην Ελλάδα) είναι παντρεμένη» 🙂

  175. Pedis said

    171 – Μπα! Και εις τας Ευρώπας, όσον αφορά τη διαπαιδαγώγιση των «λαικών στρωμάτων», οι επιθέσεις από τα «μη πολιτικώς ορθά» κόμματα ενάντια στους ομοφυλόφιλους αποτελεί ένα από τα κύρια πιάτα κοινωνικού μίσους και αντιδραστικοποίησης.

    Είπα και προηγουμένως ότι οι προσβολές στους ομοφυλόφιλους (και όχι τόσο στις ομοφυλόφιλες, όπως σωστά παρατήρησε άλλος/η σχολια-στής/στρια, καθότι οι γυναίκες είναι «δίχως τιμή») συνιστούν το άλιας για όλες τις επιθέσεις στον «άλλον» (ντόπιο ή μετανάστη).

    Είναι μεταξύ των μεσο-ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων όπου τέτοιου είδους πολιτικο-προπαγανδιστικές τακτικές έχουν λιγότερη πέραση, όχι όμως τόσο μικρή όση φαντάζονται οι Έλληνες που έχουν «δογματικά» στραμμένο το βλέμμα στην Ευρώπη.

    Για παράδειγμα στην Ιταλία είναι αμέτρητες οι φορές που ο Μπερλουσκόνι, οι νεο(κρυπτό)φασίστες, τα υπόλοιπα των χριστιανοδημοκρατών, η Λέγκα (αυτοί είναι οι πρωταθλητές της χυδαιότητας!) δηλ. κόμματα που στις προηγούμενες εκλογές εξέφρασαν το 50% του εκλογικού σώματος, κάθε λίγο και λιγάκι σαν από σχέδιο πετούσαν προσβλητικά και χυδαία σχόλια αυτού του είδους, καθήλωναν την πολιτική συζήτηση για καμιά βδομάδα και φτου και από την αρχή.

    «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» είναι το τρίπτυχο της πολιτικής επιτυχίας (και) του αστικού πολιτισμού. Με την «πατρίδα» δικαιολογεί τους πόλεμους, με την «οικογένεια» παράγει και ανατρέφει την πληθώρα των υπηκόων με τη «θρησκεία» ευλογεί και το ένα και το άλλο.

  176. nikiplos said

    173, BLOG_OTI_NANAΙ,

    μπα, τα περισσότερα παιδάκια στο Λεκανοπέδιο, ιδίως στα «καλά προάστια» μεγαλώνουν κυρίως σε μονογονεϊκές οικογένειες ή με τους παππούδες. Επίσης άλλα μεγαλώνουν με τις συντηρητικές οικογένειες των Αλλοδαπών νταντάδων τους κυρίως. Σε ένα λύκειο του Χολαργού, τα παιδιά που έμεναν μαζί και με τους δύο φυσικούς γονείς τους ήταν τραγική μειοψηφία μέσα στην τάξη…

    Τέλος στο ζήτημα αυτό πρέπει να απαντήσει η επιστήμη, η οποία όμως όχι μόνο αρνείται να το κάνει για άλλους λόγους, αλλά και επι το συναμφότερον, δεν θέλει να στενοχωρήσει ιδίως στις ΗΠΑ τα ισχυρότατα πουριτανά λόμπι. Σε ότι αφορά την πολυγαμία, αυτήν την έχουν και οι Άμις που είναι χριστιανοί. Και στην Ελλάδα κάποτε στη Μάνη (την ιδιαίτερη πατρίδα του Νικοκύρη), τα παλιά τα χρόνια επιτρεπόταν στον άνδρα να πάρει και δεύτερη γυναίκα, αν η πρώτη δεν έκανε παιδιά ή δεν του έφερνε το πολυπόθητο αγόρι. Ως ψυχοκόρη έμπαινε επίσημα στο σπίτι και διατηρούσε τα προνόμια του νυμφώνα, δηλαδή το δωμάτιό της ήταν ισάξιο με εκείνο της πρώτης συζύγου…

    Καλό είναι ένα παιδί να μην μεγαλώνει με στερεότυπα. Όσον αφορά το ζήτημα του αν γίνει πούστης ένα αγοράκι που μεγαλώνει σε οικογένεια πούστηδων, μάλλον μου φαίνεται απίθανο. Το αγοράκι από μικρή ηλικία (6-8) θα εκδηλώσει το ορμονικό και σεξουαλικό του ενδιαφέρον, που εν πολλοίς θα προκύπτει από πολλούς παράγοντες με ήκιστο εκείνον του αν παίζει με κούκλες ή τον ντύνουν στα ροζ οι μπαμπάδες του… 🙂

  177. Pedis said

    173 – «Αν όμως δοθεί η υιοθεσία στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, στην πορεία του χρόνου το ποσοστό πιστεύω θα αυξηθεί και θα γίνει 7-9%, …»

    Ενδέχεται να είναι κι έτσι. Ας το δεχτούμε. Και ποιό είναι το πρόβλημα? Εννοώ το κοινωνικό, όχι το προσωπικό του καθενός. Διότι, όσον αφορά τα προσωπικά προβλήματα, ο ένας λ.χ. θα επιθυμούσε να εμποδιστεί η υιοθεσία από κομμουνιστές, ο δεύτερος από χριστιανούς, ο τρίτος από μουσουλμάνους, ο άλλος από θύματα του καταναλωτισμού, άλλος από πατέρα ολυμπιακό. Δεν βγαίνει άκρη και λίγο ενδιαφέρουν τα κολλήματα του καθενός από μας.

    Αν ο προβληματισμός αφορά την «αναπαραγωγή του είδους», τότε είναι προφανές ότι η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί εμπόδιο αφού οι ομοφυλόφιλοι/ες είναι προικισμένοι με την αναμενόμενη αναπαραγωγική ικανότητα. Για παράδειγμα, η ρωμαική ιθύνουσα τάξη της αυτοκρατορικής εποχής δεν έμεινε ποτέ της χωρίς κληρονόμους …

    Αλλά επειδή θέλω να επιμείνω στο πρόβλημα ότι για πολλούς σχολιαστές η ομοφυλοφιλία αφορά μόνον τους άνδρες, το οποίο είναι μεγάλο λάθος, ας δώσω ένα απλό και βατό παράδειγμα, δίχως υιοθεσίες και αναφορές στην κρατική παρέμβαση: στατιστικά, το ήμισυ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών (θα) αποτελείται από γυναίκες. Είναι ευκολότατο, λοιπόν, τουλάχιστον για μία από τις δύο συντρόφους να μείνει έγκυος δίχως να προβεί σε καμία μεμπτή ή ανήθικη πράξη, βασιζόμενη στην εχεμύθεια, τη φιλία και την αλληλεγγύη ενός άντρα. Μήπως κάποιοι σχολιαστές έχουν τη γνώμη ότι η πολιτεία οφείλει να αφαιρέσει από το ζευγάρι την κηδεμονία του παιδιού, ή ότι πρέπει να εξαναγκάσουν τη φυσική μητέρα να μείνει μόνης της ή πολύ περισσότερο να βρει πατέρα για το παιδί?

    ‘Η μήπως κάποιοι θεωρούν ορθό η πολιτεία να πάρει μέτρα ώστε να απαγορεύεται σε έναν ομοφυλόφιλο πατέρα που συζεί με το σύντροφό του να διατηρεί τα δικαιώματα κηδεμονίας των παιδιών του?

  178. physicist said

    #170. — IN, υπάρχουν όμως τεράστιες διαφορές, που τις γράφω επιγραμματικά επειδή δεν ξέρω καν αν αξίζει να συζητηθεί το θέμα.

    1. Ο χαρακτηρισμός από την Υφυπουργό έγινε σε κόντεξτ και ήταν αποτέλεσμα πρόκλησης. Ο χαρακτηρισμός από τον Ν.Ν. ήταν εντελώς απρόκλητος.

    2. Το ύφος είναι ολότελα διαφορετικό. Άλλο η χυδαιότητα άλλο η λεπτή προσβολή (έστω κι αν παραμένει προσβολή). Σε εκχυδαϊσμένη έκδοση, ο Μπέτελ θα είχε αποκαλέσει την Υφυπουργό αγάμητη κι εκείνη θα του το είχε γυρίσει λέγοντάς τον αδερφάρα (ή το άλλο, του Νικολόπουλου). Ακριβώς αυτά υποννούσε και ο ένας και η άλλη, έτσι δεν είναι; Αλλά το ύφος και οι λέξεις κάνουν τη διαφορά.

    3. Μου κάνει εντύπωση ότι δεν σ’ ενοχλεί το γεγονός (ή, έστω, δεν το κριτικάρεις) ότι ο Μπέτελ ήταν εκείνος που ξεκίνησε μ’ ένα μειωτικό ad hominem και μάλιστα με κάμποση δόση σεξισμού. Ίσως ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι μετράει το επιχείρημα 2 παραπάνω: το υποννοούμενο ήταν χοντρό αλλά ειπώθηκε με τακτ και λεπτή ειρωνία.

    Σε κάθε περίπτωση, αυτά που συνέβησαν εκεί απέχουν παρασάγγας από τα καμώματα του καραγκιόζη εξ Αχαΐας. Όσο για τον τύπο με το χάπι, εφόσον ειπώθηκε κάτι τέτοιο, ναι, είναι χοντρό. Αλλά ξεχνάς ότι εδώ πρόκειται απλώς για έναν ισχυρισμό του Μπέτελ. Σε αντίθεση με την περίπτωση του Ν.Ν., δεν ξέρουμε αν αυτό συνέβη στ’ αλήθεια.

    ΥΓ — φιλική ερώτηση: γιατί «φύλλο» με διπλό λάμδα; Το είδα κάμποσες φορές να το γράφεις, κι επειδή είσαι προσεκτικός αναρωτιέμαι μήπως έχω χάσει κάτι.

  179. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    172. 🙂 την ακούει την καμπάνα αυτός

  180. BLOG_OTI_NANAI said

    176: Πάντως, ότι πολλά παιδιά μεγαλώνουν με προβλήματα είναι ένας λόγος να προσέξουμε μην φορτωθούν και άλλα.

  181. BLOG_OTI_NANAI said

    177: «Και ποιο είναι το πρόβλημα? Εννοώ το κοινωνικό, όχι το προσωπικό του καθενός.»

    Αν μια περιοχή π.χ. έχει στείλει πολλούς ανθρώπους σε πόλεμο, και αυτοί επιστρέψουν μαζικά γεμάτοι με το στρες των μαχών, αυτό το προσωπικό πρόβλημα του καθένα γίνεται και πρόβλημα της κοινωνίας τους από την αλληλεπίδραση των συμπεριφορών.

    Αντίστοιχα, αν κάποιο παιδί υιοθετεί την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά χωρίς να είναι ομοφυλόφιλος και αυτό αποτελεί προσωπικό πρόβλημα, τότε τα προσωπικά προβλήματα αθροίζονται και γίνονται κοινωνικά.

    Αν αποδειχτεί ότι με γονείς ομοφυλόφιλους υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δημιουργηθούν με «το ζόρι» του περιβάλλοντος παιδιά με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά χωρίς να είναι ομοφυλόφιλα, ασφαλώς να τα παίρνει η πολιτεία, διότι αν δεχτούμε ότι το παιδί είναι ένα κρέας που ανήκει σε όποιον το έχει, τότε δεν πρέπει να υπάρχουν και υπηρεσίες που προστατεύουν από την φυσική και ψυχολογική βία τα παιδιά. Αυτό είναι αυτονόητο, εκτός αν κάποιος πιστεύει ότι τα παιδιά οφείλουν να προστατεύονται από όλες τις άλλες βίες, εκτός της αλλαγής φύλου.

  182. sarant said

    176: Και λεγόταν σύγκρυα αυτή η δεύτερη γυναίκα.

  183. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Αυτή η «κοινωνική» ευαισθησία για το πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά απο ομοφυλόφιλους γονείς, είναι ο ορισμός της υποκρισίας. Πόσοι απο τους φορείς και τους ανθρώπους που αγανακτούν με αυτή την προοπτική, έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους δημοκρατικά και χωρίς σεξουαλική καταπίεση; Η βία και η σεξουαλική ενοχή κυριαρχούν στις περισσότερες «κανονικές» οικογένεις, ο φασισμός ζεί και βασιλεύει εκεί μέσα, αλλα οι ομοφυλόφιλοι γονείς θα καταστρέψουν τις άδολες παιδικές ψυχές.
    Δηλαδή ο Σεργουλόπουλος δεν κάνει για μπαμπάς, και κάνουν οι γονείς των χρυσαυγιτών.

  184. reality_check said

    Ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στηρίζεται στην αρχή της ισονομίας των υπηκόων ενός κράτους: για το κράτος δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ των υπηκόων του με βάση την σεξουαλική τους συμπεριφορά. Άρα, εάν γαμεύονται ετερόφυλοι, οφείλουν να γαμεύονται και ομόφυλοι. Είναι προφανές ότι ο πολιτικός γάμος ΔΕΝ μπορεί να έχει ως σκοπό την δημιουργία οικογένειας, γιατί οι ομόφυλοι δεν μπορούν – ακόμη – αφ’εαυτών να δημιουργήσουν οικογένεια εξ’αίματος. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ετερόφυλων ζευγαριών.

    Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να θεσπιστεί πολιτικός γάμος μετάξύ τριών ή και περισσοτέρων υπηκόων ενός σύγχρονου κράτους. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην απολαμβάνουν τις φοροελαφρύνσεις, τους λοιπούς κανόνες του κληρονομικού δικαίου αλλά όλα τα υπόλοιπα προνόμια της πολιτικής ένωσης τρείς (ή και περισσότεροι) υπήκοοι που με την ελεύθερη θέλησή τους προτίθενται να συνάψουν σχέση ζωής. Προσωπικά, γνωρίζω αρκετούς συνανθρώπους μας, που ζούν στιγματισμένοι, δυστυχισμένοι και περιθωριοποιημένοι από την οπισθοδρομική Ελληνική κοινωνία γιατί δεν μπορούν να νομιμοποιήσουν την καθόλα φυσιολογική σχέση τους με τα δύο ή και περισσότερα άτομα τα οποία αγαπούν. Αίσχος!

  185. Pedis said

    181 – «υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δημιουργηθούν με “το ζόρι” του περιβάλλοντος παιδιά με ομοφυλοφιλική συμπεριφορά χωρίς να είναι ομοφυλόφιλα, ασφαλώς να τα παίρνει η πολιτεία …»

    Μμμμ περίφημα!

  186. BLOG_OTI_NANAI said

    185: Άρα, αδιαφορείς για το υπόλοιπο της φράσης μου και γι’ αυτό την πετσόκοψες, κατά συνέπεια, πιστεύεις ότι: «το παιδί είναι ένα κρέας που ανήκει σε όποιον το έχει […] [και] δεν πρέπει να υπάρχουν και υπηρεσίες που προστατεύουν από την φυσική και ψυχολογική βία τα παιδιά»

    Και εις ανώτερα παλικάρι, με νόμο υπέρ της παιδεραστίας…

  187. IN said

    178: Ούτε κι εγώ ξέρω αν αξίζει να συζητηθεί και ασφαλώς υπάρχουν διαφορές με την περίπτωση Νικολόπουλου, απλώς όλ’ αυτά δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι ιδανικά ούτε στη Βουλή του Λουξεμβούργου, όπως πιθανόν να φαντάζονταν μερικοί. Εγώ παραθέτω τα στοιχεία που βρήκα, ασφαλώς αν πρώτος ο Μπέτελ «ήρξατο χειρών αδίκων» κατά της Υφυπουργού, ίσως η τελευταία έχει -τουλάχιστον- ένα ελαφρυντικό, αν και δεν θα έλεγα ότι το να τον αποκαλέσει, έστω και σε ανταπόδοση «δεσποινίδα» δείχνει «τακτ και λεπτή ειρωνία». Μάλλον εκνευρισμό, ίσως και δικαιολογημένο. Όσο για το «φύλλο» δεν ξέρω αν είμαι προσεκτικός, αλλά ακόμη κι οι προσεκτικοί κάνουν λάθη 🙂

  188. BLOG_OTI_NANAI said

    184: Αυτό είναι το σωστό πλέον. Προσωπικά πάντως προτιμώ τον όρο «σύμφωνο συμβίωσης».

    183: «Δηλαδή ο Σεργουλόπουλος δεν κάνει για μπαμπάς, και κάνουν οι γονείς των χρυσαυγιτών»

    Φίλε Λάμπρο θα πρέπει να σου το πω ότι αυτό που γράφεις είναι άσχετο με αυτό που έγραψα; Δεν το βλέπεις μόνος σου;
    Ως πρόσωπο ο Σεργουλόπουλος μου φαίνεται (δεν τον ξέρω κιόλας) πολύ καλύτερος από οποιονδήποτε που θα μεγαλώσει το παιδί του με φασιστικά ιδεώδη. Στο δικό μου σχόλιο όμως δεν έθεσα θέμα προσώπων. Μίλησα για δύο ομοφυλόφιλους, εξαιρετικούς για γονείς, που όμως χωρίς να το ξέρουν, μεταβάλλουν το φύλλο του παιδιού τους χωρίς να είναι ομοφυλόφιλο. Είπα λοιπόν ότι ΑΝ αποδειχτεί ότι ένα τέτοιο περιβάλλον έχει πιθανότητες να επιφέρει αλλαγή φύλου χωρίς τη θέληση του παιδιού να μην υιοθετούν παιδιά. Αυτό είναι και το νόημα των κοινωνικών υπηρεσιών, να προστατεύουν τα παιδιά.

    Μπορείς να πεις ότι «εγώ συμφωνώ τα παιδιά να αναγκάζονται να έχουν όποιο φύλο τους επιβάλλεται από εκείνους που τα μεγαλώνουν», αλλά αυτό με τους χρυσαυγίτες είναι άσχετο.

  189. Γς said

    Τελικά δύσκολη υπόθεση για τα παιδιά, να μεγαλώνουν ομοφυλόφιλους γονείς, σήμερα…

  190. τηλεμαχοσγουλησ said

    αγαπητοι σχολιαστες αγαπητε συντακτη το οτι χρησιμοποιω ελληνικους χαρακτηρες δεν σημαινει οτι γνωριζω ελληνικα βοηθηστε με τι σημαινει ομοφοβικος συνθετη λεξη ειναι ποια τα συνθετικα της μηπως σωστωτερη λεξη ειναι η ομοφυλοφοβικος φιλολογος δεν ειμαι μηχανικος επαγγελομαι

  191. sarant said

    190: Το λέμε στο άρθρο, αγαπητέ.

    181: Δεν είναι μεταδοτική η ομοφυλοφιλία, απ’ όσο ξέρω. Και όπως φαίνεται ομοφυλόφιλοι βγαίνουν από όλων των ειδών τις οικογένειες.

  192. γουληστηλεμαχοσ said

    δηλαδη οι αιμοφιλικοι μεταδιδουν την αιμοφιλια

  193. γουληστηλεμαχοσ said

    ομου + φοβος = ομοφοβος εκεινος που εχει το ιδιο με τον δικο μου φοβο διορθοωστε με

  194. Νέο Kid Στο Block said

    O «φόβος» και η «φιλία» δεν έχουν κατ’ανάγκη την έννοια του φόβου, αλλά έχουν την έννοια της «μη προσέγγισης», της απέχθειας. Όπως νομίζω λέτε κι εσείς οι μηχανικοί για κάποια υλικά πως είναι υδρόφοβα και υδρόφιλα.
    Ένα υδρόφοβο υλικό δεν φοβάται το ύδωρ ,αλλά απλώς δεν το αποροφά ,δεν το πλησιάζει, δεν το γουστάρει!
    Τα λέει κι ο Νικόκυρης κάπου. Ο ξενόφοβος δεν φοβάται (βασικά) τους ξένους. Απλώς δεν τους γουστάρει, δεν τους προσεγγίζει ανθρώπινα.

  195. BLOG_OTI_NANAI said

    181: Όταν το πούμε «μεταδοτική» ή «δεν κολλάει» ασφαλώς ακούγεται γελοίο λόγω των λέξεων. Η ομοφυλοφιλία όμως είναι ΚΑΙ συμπεριφορά λόγω περιβάλλοντος, αλλιώς θα είχαν δείξει οι μελέτες ότι είναι αποκλειστικά γονιδιακή. Εάν όμως κάποιος πει ότι μια συμπεριφορά δεν είναι μεταδοτική, τότε το ζήτημα αντιστρέφεται. Διότι δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη αυτό που να μην φέρει μεγάλα ή μικρά ποσοστά της συνολικής συμπεριφορά του γονιού του και φυσικά και της σεξουαλικής.
    Τώρα ίσως να μην ακούγεται τόσο αστείο.

  196. τηλεμαλησ said

    οι ομοφοβικοι το τρανζιστορ και οι γλωσσοφοβικοι
    διαβαζοντας για πολλοστη φορα ενα τεχνικο βιβλιο σκονταψα στον ορο τρανζιστορ σκεφτηκα απο να βγαινει αυτη η λεξη ανετρεξα στα λεξικα και βρηκα οτι ο επιστημονας που ονοματισε το εξαρτημα πηρε την λεξη transfer (η καταλλους την transconductance) και τη λεξη resistor και τις ανεμιξε το αποτελεσμα ειναι η καινουργια λεξη transistor βεβαια για εναν μηχανικο καλα τα πηγε αν ομως ηταν φιλολογος απετυχε γιατι η νεα λεξη δεν σημαινει κατι για εναν ασχετο με τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα διαβαζοντας το αρθρο για τον βουλευτη ειδα την ομοιοτητα στην λεξογενεση το σημαινομενο της νεας δεν σχετιζεται με το σημαινον και αν οι γενητορες ηταν ασχετοι με την γλωσσα θα κρινοντουσαν επιεικα ελα ομως που εχουν συναφεια και καλα αν ο ομφοβικος ειναι αυτος που εχθρευεται τους ομοφυλοφυλους επειδη ειναι ομοφιλοφιλοι και μονα ο αλλοφοβικος τι ειναι ηθικον διδαγμα ο καθενας επιβαλλει αυτο που θελει αναλογα με την ισχυ του αντε κυριακατικα αντι να κανω επαναληψη για τα συμπαθη τρανζιστορ αναλυω το παραπονο μου καλη κυριακη σε ολους και βεβαιως να ευχαριστησω για την φιλοξενια τον κυριο Σαραντακο

  197. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    188 – Φίλε μου ειλικρινά, όταν έγραφα το σχόλιό μου, δέν είχα (ειδικά)
    εσένα κατά νου, αλλα όλους αυτούς που βάζουν μπροστά τα παιδιά, για να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη αντιπάθειά τους προς τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αν διάβασες όλα τα σχόλια, θα είδες οτι είναι αντίθετοι άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, π.χ ορθόδοξοι (όπως εσύ) ιεχωβάδες, κομουνιστές, φασίστες, κλπ, κοινός παρονομαστής όλων, ο δογματισμός.
    Αυτό που λές για επιστημονική επιβεβαίωση, οτι το ομοφυλοφιλικό γονεϊκό περιβάλλον δεν μεταβάλει το φύλο του παιδιού, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Εκατομύρια ανισόρροποι γονείς γεννοβολούν σαν τα κουνέλια, παρατούν τα παιδιά τους, τα κακοποιούν, τα εκμεταλεύονται, τα εμπορεύονται, τα βιάζουν, τα εκπορνεύουν, τα διαστρέφουν ψυχικά, τα δογματίζουν, τα σκοτώνουν, αλλα κανείς (πλην ελαχίστων) δεν ενοχλείται, αλλα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια πρέπει να αποφανθεί η επιστήμη, ΜΑΛΙΣΤΑ.
    Θα σε ρωτήσω ευθέως, αν και δεν το συνηθίζω, αν έχεις παιδιά, τα έχεις χτυπήσει, τους έχεις επιβάλει τιμωρία, τα έχεις καταπιέσει σεξουαλικά, τους έχεις δημιουργήσει ενοχές, τα έχεις κατευθύνει δογματικά, έχεις προσωπικές προσδοκίες απο αυτά; (είναι κι άλλα, αλλα σταματάω εδώ) τότε, μια και επικαλείσαι την ετυμηγορία της επιστήμης, είσαι επιστημονικώς, ακατάλληλος για γονέας. Ρίξε μια ματιά γύρω σου, το πρόβλημα δεν είναι, αν το 4-5% των ομοφυλοφίλων γίνει 7-8% απο το ομοφυλοφιλικό περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά, αλλα το 95-96% των «κανονικών» γονιών, που τσακίζει ψυχικά (πολλάκις και σωματικά) τα παιδιά.
    Αλλα όπως υποτίθεται οτι έλεγε και ο υποτιθέμενος χριστός που επικαλείσαι οτι ασπάζεσαι, ΔΙΥΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΏΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟΝ.

  198. Pedis said

    186 – τροχιά επί της εφαπτομένης …

  199. nikiplos said

    Καλησπέρα…

    Το σεξουαλικό ζήτημα της προτίμησης των παιδιών, δεν είναι εύκολο να επιλυθεί. Έγραψα πιο πάνω, ότι η επίσημη επιστήμη, αρνείται να δώσει αυτή τη μάχη γιατί όποτε την έχει δώσει φθάνει σε συμπεράσματα που δεν είναι αρεστά στις μεγάλες μισαλλόδοξες θρησκείες που έχουν τη δύναμη και τον πλούτο, μα πάνω από όλα εκατομύρια ηλιθίους πρόθυμους να σκοτωθούν και να σκοτώσουν γι’ αυτό… Η επιστήμη προσεγγίζοντας τον ανθρώπινο ερωτολογικό χάρτη και συνευρισκόμενη με την εξελικτική επιστήμη, εκείνη δηλαδή που μελέτησε τα χαρακτηριστικά μας που μας έκαναν homosapiens βρήκε ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δύσκολα ανακοινώσιμα… Όποιος θέλει να πάρει μια ιδέα περί αυτών, το βιβλίο του Richard Dawkins, «περί θεού αυταπάτη» ή «diluting god» κάνει μια μικρή εισαγωγή σε αυτά τα ζητήματα…

    Η πολυπλοκότητα του DNA μας, αλλά και η μεγάλη συγκένεια πολλών εξ’ ημών, συγκένεια ακόμη και με ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα πίστευαν ότι κατάγονται από ανθρωπίδες (πχ οι Αβορίγινες της Αυστραλίας), αλλά αποδείχτηκαν 5α ξαδέλφια μας, η περιοδικότητα στο μιτοχονδριακό DNA που μπορεί να ανακτήσει πίσω την πορεία των θήλεων γονέων μας, η παρατήρηση των ανθρώπων μέχρι και το εξελικτικό τους προφίλ, η προσεκτική ιστορική αποτίμηση του ανθρώπινου πολιτισμού ειδωμένου όχι μέσα από το θρησκευτικό παραμορφωτικό καθρέπτη, δυό τρία πραγματάκια τα δίνει:

    -είμαστε εν γένει πολυγαμικοί ως είδος, αλλά διαννύουμε και περιόδους μονογαμίας, ενδεχομένως για να μεγαλώσουμε παιδιά… ιδίως οι γυναίκες… όταν η γυναίκα τεκνοποιεί ή έχει περίοδο απέχει. Ο άνδρας ποτέ. για αυτό και όταν ένας δεν είναι available, δηλαδή έχει ανηλλειμμένες υποχρεώσεις, τότε υπάρχουν άλλοι γύρω πρόθυμοι και … ξεκούραστοι…
    -δεν έχουμε τόσο σημαντικό ρατσισμό και ξενοφοβία, τουλάχιστον περισσότερο από όσο τα άλλα είδη και αυτό το αποδεικνύει ο πολυσχιδής διαρατσιστικός μας φυλετικός συγχρωτισμός σε χώρες που επετράπη να γίνει κάτι τέτοιο (Βραζιλία, Βενεζουέλα κλπ).
    -Η βιοποικιλλότητα μας και η τάση μας για αυτήν δείχνει πως εις μάτην των (ευ)σβάστιγγων, των θρησκευτικών καθαροτήτων κλπ, οι άνθρωποι πάντοτε έκαναν σεξ και τεκνοποιούσαν εύκολα μεταξύ των…
    – Οι άνθρωποι πάντοτε υπήρξαμε πολυσυλλεκτικοί και κάποιοι εξ’ ημών και κάνανε και ομοφυλόφιλο σεξ, σεξ με τον εαυτό τους, με τα ζώα κλπ… Σε όλες τις ιστορικές περιόδους, ακόμη και τις πιο μαύρες… Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι ομοφυλόφιλοι… και τα ζώα είναι επίσης… Από τα φυτά, έως τους πολύπλοκους… πιθήκους…

    -Η διαμόρφωση του ερωτολογικού χάρτη είναι πολύπλοκη. Όμως μεγάλο ρόλο παίζουν οι ορμόνες και ο κοινωνικός αντίκτυπος πάνω στους ανθρώπους. πχ πολλοί αγνοούν ότι αρκετοί που κάνουν ομοφυλόφιλο σεξ, δεν είναι μόνο αυτό η προτίμησή τους, κάνουν εξίσου καλό και με το άλλο φύλο καθώς και αλλάζει η mood τους από περίοδο σε περίοδο της ζωής τους και της ψυχολογίας τους.

    -Σεξ ομοφυλόφιλο, έστω και περιστασιακό, αλλά και ως κυριαρχία του αρσενικού, υπήρχε από τα πρωτόγονα χρόνια, μέχρι και τις… ναζιστικές κατασκηνώσεις του Χίτλερ (εκεί μάλιστα κατά κόρον, αφού συνευρίσκονταν αγόρια ώριμα σεξουαλικά με παιδιά που ακόμη δεν είχαν τελειοποιήσει το φύλο τους)…

    και άλλα πολλά θα μπορούσε να γράψει κανείς. αλλά το έχουν κάνει άλλοι που είναι καλύτεροι και πιο ειδικοί στην ανθρωπογεωγραφία, την ψυχολογία και τη σεξουαλικότητα. Από τον Όμηρο στην Οδύσσεια, μέχρι και τους σύγχρονους μεγάλους συγγραφείς…

  200. Γς said

    199:
    >ο βιβλίο του Richard Dawkins, “περί θεού αυταπάτη” ή “diluting god”

    Τhe God Delusion, ίσως;

  201. Εαμοβούλγαρος said

    @200: Κύριο Γς: Άλλο ένα τέτοιο αντίχριστο βιβλίο να ξαναμνημονεύσετε και θα σάς κάνει αόρατο (spam) ο καλός χριστιανός κ. Blog-oti-nanai. Μού δίνετε την ευκαιρία, αγαπητέ κ. Γς, να θυμίσω στους αδελφούς εν Χριστώ αναγνώστες τί γράφει ο Ριχάρδος Δώκινς σε ένα άλλο κλασικό βιβλίο του, το «Εγωϊστικό Γονίδιο» για το πώς προέκυψε όλη αυτή η χριστιανική φιλολογία περί της Παρθενίας της Παναγίας. Γράφει ο Δώκινς στην σελίδα 386 της πρωτότυπης αγγλικής έκδοσης του «Εγωϊστικού Γονιδίου»:

    «The Hebrew word in Isaiah is עלםה (almah), which undisputedly means ‘young woman’, with no implication of virginity. If ‘virgin’ had been intended, בתולה (bethulah) could have been used instead (the ambiguous English word ‘maiden’ illustrates how easy it can be to slide between the two meanings). The ‘mutation’ occurred when the pre-Christian Greek translation known as the Septuagint rendered almah into parqέnoV (parthenos), which really does usually mean virgin. Matthew (not, of course, the Apostle and contemporary of Jesus, but the gospel-maker writing long afterwards), quoted Isaiah in what seems to be a derivative of the Septuagint version (all but two of the fifteen Greek words are identical) when he said, ‘Now all this was done, that it might be fulfilled
    which was spoken of the Lord by the prophet, saying, Behold, a virgin shall be with child, and shall bring forth a son, and they shall call his name Emmanuel’ (Authorized English translation). It is widely accepted among Christian scholars that the story of the virgin birth of Jesus was a late interpolation, put in presumably by Greek-speaking disciples in order that the (mistranslated) prophecy should be seen to be fulfilled. Modern versions such as the New English Bible correctly give ‘young woman’ in Isaiah. They equally
    correctly leave ‘virgin’ in Matthew, since there they are translating from his Greek».

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ; Ποιός έχει πεί ποτέ στους Ρωμιούς ότι η περίφημη Παρθενία της Παναγίας προέκυψε από ένα μεταφραστικό λάθος των αγράμματων (στην ελληνική γλώσσα) Εβδομήκοντα μεταφραστών της Παλαιάς Διαθήκης, το οποίο επανέλαβε ο Ματθαίος στο Ευαγγέλιό του; Τί έχει να πεί γι’ αυτό το σκάνδαλο ο καλός χριστιανός κ. Blog-oti-nanai, που απαντά σε ένα σωρό ανούσιες σαχλαμάρες και δεν βγάζει άχνα για την ουσία της Χριστιανικής Απάτης;

    Οι άπιστοι Θωμάδες μπορούν να κατεβάσουν το «Εγωϊστικό Γονίδιο» του Richard Dawkins εδώ

    http://en.booksee.org/book/1129023 (epub)

    http://en.booksee.org/book/618345 (pdf)

    που είναι η επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του έργου. Ας βάλουν «Septuagint» στο search και θα βρούν αμέσως το σχετικό απόσπασμα

    ΥΓ: Μή χάσει κανείς την αποψινή νυχτερινή προσφορά μας, γύρω στα μεσάνυχτα. Θα αποχαιρετίσουμε τον Αύγουστο προσφέροντάς σας αυτό που όλοι λιγουρεύεστε: ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΡΟΪΔΗ, σε έναν μνημιακό τόμο 2.160 σελίδων. Το λιμπίζεστε; Το λιμπίζεστε; Το λιμπίζεστε; (που λέει και το δραστήριο μέλος του Ekali Club Άδωνις Γεωργιάδης). Μείνετε συντονισμένοι με το παρόν Ιστολόγιο γύρω στα μεσάνυχτα, την στιγμή που θα αλλάξει ο Γιαχβέ την ημέρα και θα έχετε εντελώς δωρεάν τον Ροΐδη στον υπολογιστή σας

  202. Εαμοβούλγαρος said

    Προσφορά Carrefour – Εαμοβούλγαρου εις μνήμην του λατρευτού μήνα Αύγουστου που μάς αποχαιρέτησε και προς τιμήν του μήνα Σεπτέμβρη που μόλις μπήκε:

    Κατεβάστε εντελώς δωρεάν ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ του Εμμανουήλ Ροΐδη σε έναν μνημειώδη τόμο 2.160 σελίδων που κοστίζει πάνω από 100 ευρώ με την έκπτωση

    http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1409413698

    Πατήστε Download File και μετά από 3 δευτερόλεπτα πατήστε Click Here to Download the file now. Αν το καταβιβασθέν αρχείο δεν το διαβάζει ο υπολογιστής σας, κάντε Rename (Μετονομασία) και γράψτε στο τέλος .pdf, δηλαδή τελεία και μετά pdf.

    Καληνύχτα και Καλό μήνα σε όλους

    ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

  203. Πέπε said

    202: !!!!!!!!
    Ευχαριστούμε πολύ!

  204. sarant said

    203: Εγώ δεν είδα τίποτα από τα τελευταία σχόλια 🙂

  205. Πέπε said

    Ε;

  206. smerdaleos said

    LOL !!! Επιστροφή στον σκοτεινό μεσαίωνα με αυτόν τον Νικολόπουλο !!!

    Νίκο, για την πλάκα της υπόθεσης, αν βρεις την «Εκλογή νόμων» του Λέοντα του Ίσαυρου κάνε μια ανάρτηση για τις τιμωρίες των «σεξουαλικών εγκλημάτων», όπου η ομοφυλοφιλία θεωρείται «απεχθές κεφαλικό παράπτωμα» τιμωρητέο με θάνατο δια του ξίφους.

    Τις τιμωρίες για τα άλλα «σεξουαλικά παραπτώματα» μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ:

    http://postimg.org/image/6yw36g6lr/

    Άλλες τιμωρίες:

    1) μοιχευτής = 12 μαστιγώματα και χρηματικό πρόστιμο
    2) ανύπαντρος που πιάστηκε να έχει προγαμιαία σεξουαλική σχέση = 6 μαστιγώματα
    3) Άνδρας που ξελόγιασε καλόγρια και την έριξε στο κρεβάτι = Ρινότμηση (κόψιμο της μύτης).
    4) Όποιος είχε σεξουαλικές σχέσεις με βαφτισιμιά του = εξορία και ρινότμηση
    5) Κερατωμένος που ανέχεται την μοιχεύτρια σύζυγό του = μαστίγωμα και εξορία γι΄ αυτόν και ρινότμηση για τους μοιχευτές
    6) Γυναίκα που επιχειρεί έκτρωση = μαστίγωμα και εξορία

  207. Γς said

    > Άνδρας που ξελόγιασε καλόγρια και την έριξε στο κρεβάτι

    που δεν την έριξε στο κρεβάτι; [στα όρθια]

  208. Εαμοβούλγαρος said

    @206: Θερμά συγχαρητήρια κ. Σμερδαλέε!.. Πού είναι ο καλός Χριστιανός κ. Blog-oti-nanai να σάς κολλήσει στον τοίχο; Είναι δυνατόν η γεμάτη Αγάπη Χριστού Ορθοδοξία να τιμωρούσε με θάνατο διά ξίφους τους αρεσκόμενους στην οπισθογέμιση; Μάλλον δεν ξέρει τι λέει ο καθηγητής Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Αγίου Λουδοβίκου Warren Treadgold.

    http://www.slu.edu/x19414.xml

    Αλλά ούτε και στο Πανεπιστήμιο Stanford ξέρουν τι τους γίνεται, που πήγαν και εξέδωσαν το 1997 το εκπληκτικό αυτό βιβλίο που μάς μνημονεύσατε κ. Σμερδαλέε. Μόνο ο κ. Blog-oti-nanai και ο δάσκαλός του ο παπα-Μεταλληνός είναι έγκυροι, όλοι οι άλλοι είναι για πέταμα. Είναι δυνατόν στο ένδοξο Βυζάντιο που βασίλευε ο Νόμος του Χριστού να μαστιγώνανε και να εξορίζανε τις γυναίκες που επιχειρούσαν να κάνουν έκτρωση;

    Το εκπληκτικό αυτό σύγγραμμα του Warren Treadgold «A history of the Byzantine State and Society» (Stanford University 1997) από το οποίο αντλείτε τις πληροφορίες σας, εντιμώτατε κ. Σμερδαλέε, υπάρχει δωρεάν στο Διαδίκτυο και ας σπεύσουν οι μερακλήδες να το κατεβάσουν εδώ και τώρα, πρίν δραστηριοποιηθεί η κλίκα του Μεταλληνού και το φάει κι αυτό η μαρμάγκα. Ιδού το λίνκ:

    Click to access treadgold-byzantine-state.pdf

  209. Γς said

    204:
    >Εγώ δεν είδα τίποτα

    Αυτό λέγεται διευκόλυνση αλλότριας βιβλιοκολασίας…

  210. Γς said

    Θα μπορούσα να «δανείσω» όλα τα βιβλία του Ρ. Ντώκινς σε .pdf, αλλα δεν το κάνω [λέμε τώρα]

  211. sarant said

    206: Αυτό με τη βαφτισιμιά (πνευματικό παιδί βέβαια) έχει γούστο.

  212. BLOG_OTI_NANAI said

    197: ΛΑΜΠΡΟΣ, σε κάποια σημεία, φαίνεται κάτι έχει το πηκτρολόγιο σου και κάνει redo μόνο του. Το λέω γιατί πριν λίγο, πάλι τα ίδια έγραψες, σου απαντήσα και αρχίζει να μοιάζει με ντεζαβού η κατάσταση…
    Η «προοδευτική» ηθικολογία σου νομίζω ότι πάσχει σοβαρά, και τα επιχειρήματα σου ήδη σου είπα πριν ότι έχουν πρόβλημα. Δεν μπορώ να γράφω 100 φορές τα ίδια.

    199: Γενικά θα έλεγα ότι η επίκληση του Ντόκινς από το βιβλίο «περί θεού αυταπάτη» είναι κάπως αστεία. Κατηγορεί μια θρησκεία που δεν την γνωρίζει καν, τα σφάλματα του σε σχέση με τα πιστεύω του χριστιανισμού είναι εντελώς γελοία και ανεπίτρεπτα, και βέβαια δεν έχει το θάρος να παραδεχτεί ότι το κακό φωλιάζει στην ανθρώπινη φύση, διότι αν φώλιαζε ειδικά στον χριστιανισμό, δεν θα υπήρχαν άθεοι δολοφόνοι εις το όνομα της εφαρμογής της αθεΐας ως μέτρο «εκκαθάρισης» του κόσμου. Κάθε κοσμοθεωρία μπορεί να φτιάξει στρατιές από φανατικούς, και ο Ντόκινς είναι ο καταληλότερος για αρχηγός των τζιχαντιστών της κοσμοθεωρίας του.

    Μετά από το απίστευτο επιχείρημα του Ντόκινς ότι ο Στάλιν δολοφονούσε όχι ως ενήλικος συνειδητός άθεος, αλλά επειδή ήταν… παπαδάκι όταν ήταν μικρός, δείχνει ότι η ηλιθιότητα του Ντόκινς, με επιστημονική ορολογία τείνει μάλλον στο άπειρο. Αν μας δώσει και καμιά φωτογραφία ότι ο Κιμ-Ιλ-Σουνγκ με τον Μάο κράταγαν τα εξαπτέρυγα στον Επιτάφιο και ο Πολ Ποτ κράταγε το κουτάκι από το φιλόπτωχο, τότε θα δώσει και την πρέπουσα αίσθηση από Ευγένιο Τριβιζά στο βιβλίο του και νομίζω με υπερηφάνεια θα καταταχθεί στα παιδικά παραμύθια. Βεβαίως, όσοι νιώθουν ακόμα παιδιά, φαίνεται από το γεγονός ότι επικαλούνται το βιβλίο του.

    Επίσης, είμαι πολύ καχύποπτος με όσους επιχειρηματολογούν για τους ανθρώπους σαν να είναι ζώα. Πάρα πολύ καχύποπτος. Όσοι παρακάμπτουν τις ανθρωποκεντρικές επιστήμες και επιχειρηματολογούν με βάση το ζωικό βασίλειο με κάνουν καχύποπτο διότι επάνω σε αυτή την επιχειρηματολογία μπορεί να χτιστεί ο ιδανικός φασισμός, όπου ο ισχυρός θα αισθάνεται δικαιλογημένος να εξοντώσει όλα τα αδύναμα άλλα «ζωάκια» στη ζούγκλα του.

    Αν ο Ντόκινς ήταν ένας ουδέτερος και ανεκτικός άνθρωπος, τότε οι αιτιάσεις του για την θρησκευτικότητα θα είχαν λόγο να εισακουστούν. Όταν όμως προσπαθεί να εκμεταλευτεί την επιστήμη για να την εμπλέξει σε έναν ιδεολογικοποιημένο μονόλογο, τότε νομίζω κανείς δεν οφείλει να τον πάρει στα σοβαρά. Το βιβλίο του «η περί θεού αυταπάτη» ήταν κάτι για το οποίο θα μετανιώνει σε όλη του τη ζωή διότι του στέρησε τη δικαιολογία ότι όσα γράφει πηγάζουν από τον «αδέκαστο επιστήμονα».

  213. smerdaleos said

    @208

    Εγώ μια χαρά τον βλέπω τον Blog_oti_nanai εντιμότατε κύριε Εαμοβούλγαρε.

    Δεν ξέρω γιατί του έχετε τέτοιο μένος, αλλά δεν έχω παρακολουθήσει και πολλές συζητήσεις σας.

    Το άλλο που έκανε ο Λέων ο Ίσαυρος ήταν να αναβιώσει έναν νόμο του Ηράκλειου για υποχρεωτικό βάπτισμα όλων των Εβραίων της αυτοκρατορίας.

    Ο δε Ηράκλειος προέβη σε αυτήν την θέσπιση 10 περίπου χρόνια αφού αποφάσισε να παρουσιάσει τον εαυτό του μετά την νίκη του επί των Περσών στην μάχη της Νινευί ως τον «Νέο Δαβίδ» που κατανίκησε τον παντοδύναμο Γολιάθ !!!

    http://www.metmuseum.org/toah/works-of-art/17.190.396

    Μιας και τέτοια θέματα σας ενδιαφέρουν σας παραθέτω την παρακάτω σελίδα, όπου ο Θεοφάνης πρέπει να διαβαστεί «με μέτρο» γνωρίζοντας πόσο ψεύτης ήταν εξαιτίας του μίσους που έτρεφε για την εικονοκλαστική δυναστεία των Ισαύρων (αν και δεν υπάρχει καμάι απολύτως απόδειξη ότι ο Λέων Γ΄ ήταν εικονοκλάστης, όπως ισχυρίζεται ο Θεοφάνης).

    http://postimg.org/image/r7glfhc0b/

  214. smerdaleos said

    @207, Γς

    που δεν την έριξε στο κρεβάτι; [στα όρθια]

    Αμα είχε γίνει διείσδυση δεν τον έσωζε τίποτε τον αμαρτωλό. Για κάθε μισό πόντο διείσδυσης ένα μαστίγωμα. 🙂 🙂 🙂

  215. Μανούσος said

    Όλα καλά! Παλαιοδιαθηκολόγος και γλωσσολόγος ο κυρ Ντώκινς λοιπόν, ου μην αλλά και φιλόλογος! Αντιπαρέρχομαι την ψευδεπιστημονική εκλαϊκευτική και τσαπατσούλικη προσέγγιση του αδαούς κ Ντώκινς και έρχομαι στο προκείμενο:
    Οκ καμμία αντίρρηση (όχι ότι παίζει ρόλλο η γνώμη μου, αλλά μιας και γίνεται κουβέντα) να έχουν και τα ομοφιλόφυλα ζεύγη δικαιώματα στο πλαίσιο του οικογενειακού δικαίου, πλην όμως δεν μπορούν να είναι εφ’ όλης της ύλης, καθ’ ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε γενικεύσεις:
    Αφού δεν μας νοιάζει πώς την βρίσκει ο καθ’ ένας γιατί να μην είναι νόμιμη και θεσμική ένωση η πολυγαμία, η κτηνοβασία, η αιμομιξία και η παιδεραστία κλπ και όλα όσα απορρέουν εξ αυτών;
    Δεν είναι άλλωστε καινοφανείς θεσμοί.

    Επί πλέον η ομοφυλοφιλία, ως ομοφιλοφυλική συμπεριφορά, είναι πράγματι μεταδοτική αγαπητέ οικοδεσπότα, η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων. Πλην όμως δεν είναι αυτό ακριβώς το πρόβλημα, αλλά το ότι η σεξουαλική συμπεριφορά έχει όρια διαφορετικά για κάθε κοινωνία, αλλά πάντως όρια.
    έτσι λοιπόν οι ζωροάστρες παντρεύονταν μανάδες με γιούς και πατεράδες με κόρες οι Αιγύπτιοι αδέρφια οι μουσουλμάνοι πρωτοξάδερφα και η παιδεραστία σε όλες τις εποχές και σε όλους τους γνωστούς περί την Μεσόγειο πολιτισμούς ανθούσε νομιμότατα και ελευθεριότατα (στην χριστιανική περίοδο μουλωχτότατα).
    Ὀμως ακόμη και σε όλες εκείνες τις κοινωνίες στις οποίες η παιδεραστία και η ομοφυλοφυλικά συμπεριφορά ήταν αποδεκτή ή και ρυθμιζόταν νομίμως ουδέποτε κατέληγε σε νόμιμη συμβίωση ή πολλώ μάλλον υιοθεσία κλπ.

    Νομίζω ότι πέραν των οικονομοτεχνικών ζητημάτων προσωπικής φύσεως τίποτε καλό δεν υπάρχει περίπτωση να προκύψει για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, μάλλον περιπλοκές προβλήματα και επικίνδυνοι κοινωνικοί πειραματισμοί.
    Με δεδομένο ότι έχουμε μία βαθειά προβληματική κοινωνία, μάλλον επιδείνωση θα προκληθεί.

  216. BLOG_OTI_NANAI said

    212: Σε επιβεβαίωση αυτού που έγραψα πριν, ότι «κάθε κοσμοθεωρία μπορεί να φτιάξει στρατιές από φανατικούς, και ο Ντόκινς είναι ο καταληλότερος για αρχηγός των τζιχαντιστών της κοσμοθεωρίας του» ευτυχώς θυμήθηκα τελικά ένα από τα πιο εμετικά σημεία που είχα διαβάσει στο βιβλίο του.

    Είναι στη σελίδα 67 του «<emThe God Delusion</em", εκεί που το άθλιο υποκείμενο, δεν διστάζει να δείξει στους οπαδούς του ότι το ιδανικό παράδειγμα αντιμετώπισης των θρησκευόμενων ανθρώπων, είναι να τους ταυτίσουν με τους Ναζί του Χίτλερ(!) και κάθε δήλωση που είναι φιλική προς την πλευρά της θρησκείας, όπως αυτή του Μάικλ Ρουζ, να την θεωρούν αντίστοιχη με την στρατηγική κατευνασμού του πρωθυπουργού της Βρετανίας Νέβιλ Τσάμπερλεϊν προς τους Ναζί!

    Νομίζω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ψυχοπαθής. Και εάν θεωρεί παιχνίδι αυτές τις εγκληματικές εκφράσεις μίσους, τότε είναι και λίαν επικίνδυνος, ειδικά όταν κρύβεται πίσω από τον μανδύα της επιστήμης.

  217. Ριβαλντίνιο said

    Καλό μήνα και από εμένα, καλή εβδομάδα, καλή αρχή του νέου εκκλησιαστικού έτους.

    ( «Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει την Αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή αρχή του νέου Εκκλησιαστικού έτους.»

    http://www.saint.gr/896/saint.aspx

    )

    » Κερατωμένος που ανέχεται την μοιχεύτρια σύζυγό του = μαστίγωμα και εξορία γι΄ αυτόν »

    Αυτός γιατί ο κακομοίρης ?

    » Ηράκλειος-Εβραίοι »

    Τους τα’χε μαζεμένα φαίνεται .

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_revolt_against_Heraclius

    Για όποιον ενδιαφέρεται

    http://users.sch.gr/vasanagno/comics.html

    και για τα παιδάκια του

    http://pmquotes.blogspot.gr/2009/05/blog-post.html

    ( Η Πανάθα χτες νίκη όπως η Μάντσεστερ το 1999 στο Τσουλου)!

  218. 217 τέλος: Κι εγώ αυτό σκέφτηκα!

  219. BLOG_OTI_NANAI said

    217: Με το καλό!

    Με την Πανάθα το πάθαμε το καρδιακό, αλλά τουλάχιστον μας έδωσε το… υπογλώσσιο στο τέλος!

  220. BLOG_OTI_NANAI said

    217: Πολύ ωραίο το λινκ με τα κόμικς Ριβαλντίνιο! Ευχαριστώ!

  221. sarant said

    219: Στο καφενείο ένας βάζελος σηκώθηκε να φύγει μισό λεπτό πριν μπει το 1-1 και καθώς είχε σηκωθεί μπήκε το γκολ. Κάτσε, του λέω, θα βάλουν και δεύτερο. (Ανοήτως φερόμενος είχα ήδη πληρώσει τις μπύρες μου, αλλιώς θα με κερνούσαν).

  222. ” Κερατωμένος που ανέχεται την μοιχεύτρια σύζυγό του = μαστίγωμα και εξορία γι΄ αυτόν ”

    Αυτός γιατί ο κακομοίρης ?
    ————————-
    Γιατί διαταρασσει τη δημόσια ηθική. Το διατήρησαν κι οι Οθωμανοί αυτό το πρόστιμο (köftehor akçesi, αν το θυμάμαι καλά)

  223. BLOG_OTI_NANAI said

    221: 😀

  224. Ριβαλντίνιο said

    @ 218 Εγώ για να πω την κρυφή μου αλήθεια το άκουσα το προηγούμενο βραδάκι στο ραδιόφωνο.

    @ 220. Να είσαι καλά φίλε μου !!! Εγώ σε ευχαριστώ για όλες τις εξηγήσεις που δίνεις στα θρησκευτικά, ιστορικά κ.λπ. ζητήματα. Έχω μάθει πολλά από εσένα.

  225. Εαμοβούλγαρος said

    @217: Για κάφρους μάς περνάτε, κ. Ριβαλντίνιο; Γιατί μάς υπενθυμίζετε πως σήμερα ξεκινά το νέο Εκκλησιαστικό Έτος και συγχρόνως αποκρύπτετε (από τους αγράμματους θεολογικώς αναγνώστες) ότι γιορτάζει σήμερα και ο πλέον μαζοχιστής Άγιος της Ορθοδοξίας, ο Συμεών ο Στυλίτης; Η μισάνθρωπη Ορθόδοξη Εκκλησία, ξεπερνώντας τον εαυτό της, έβαλε την πρώτη ημέρα του Εκκλησιαστικού Έτους να γιορτάζεται ο Συμεών ο Στυλίτης, για να υπενθυμίζει σε όλους τους αποβλακωμένους Ρωμιούς ότι πρώτη προϋπόθεση για να εισέλθεις στον Παράδεισο είναι να είσαι μαζοχιστής. Δεν τα λέω εγώ αυτά, ο μακαριστός καθηγητής της Λειτουργικής Λατρείας στο Αριστοτέλειο Ιωάννης Φουντούλης τα λέει

    http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/agiologion/osios_symewn_styliths.htm

    Διαβάστε επίσης τον Βίο του Αγίου Συμεώνος του Στυλίτου από την απολαυστική πέννα του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, μπάς και αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε πόσο μάς ωθεί προς τον Μαζοχισμό η Ορθόδοξη Εκκλησία.

    Κι επειδή οι Αγγλοσάξωνες ξέρουν την Ρωμέϊκη Ιστορία πολύ καλύτερα από τους αποβλακωμένους Ρωμιούς θεολόγους, ιδού μία εξαιρετική μελέτη για τον Άγιο Συμεώνα τον Στυλίτη με όλες τις υπάρχουσες πηγές για τον Βίο του. Και ένα απλό ξεφύλλισμα αυτής της μελέτης θα σάς κάνει να φρίξετε, αντιλαμβανόμενοι ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία μάς καλεί (την 1η Ημέρα του Εκκλησιαστικού Έτους) να γίνουμε κι εμείς μαζοχιστές, μιμούμενοι μερικές από τις παλαβομάρες του Αγίου που δεν κοιμόταν ποτέ αλλά έζησε 68 χρόνια…

  226. Εαμοβούλγαρος said

    Ξέχασα να βάλω τα λίνκια για τον Νικόδημο Αγιορείτη και την Αγγλοσαξωνική μελέτη για τον άγιο Συμεώνα

    http://www.snhell.gr/references/synaxaristis/search.asp?id=1399&search=3

    Click to access harvey_sense.pdf

  227. Ριβαλντίνιο said

    @ 221 » βάζελος »
    Να προέρχεται από την βαζελίνη ή να έχει σχέση με τον Άγιο Ιωάννη τον Βαζελώνα ( Ζαβουλών ) ? !
    Έτσι για να αλλάξουμε την ιστορία, όπως οι Ολυμπιακοί .

    » Η ονομασία που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους αντιπάλους της ελληνικής πειραϊκής ομάδας Ολυμπιακός με ειρωνικό χαρακτήρα (ειρωνικά: το «Καραϊσκάκη» είναι το μεγαλύτερο τηγάνι της Ελλάδας με 35.000 γάβρους), ενώ αντίθετα για τους ίδιους τους οπαδούς και φιλάθλους της ο χαρακτηρισμός δεν προέρχεται από το ψάρι αλλά από το «γαυριάς ή γαύρος» που ονομάζεται αφενός το άλογο που είναι έτοιμο για αγώνα αλλά και για πρόσωπα που υπερηφανεύονται και κορδώνονται ιδιαίτερα για μαγκιά και ερωτοτροπίες. «Γίνονται κι οι γέροι γαύροι» (Καρυωτάκης). Στα αρχαία ελληνικά το επίθετο ο/η γαύρος, το γαύρον σημαίνει ο επαιρόμενος, ο ανδρείος, ο αγέρωχος. »

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82

    @ 222 Το αντιλαμβάνομαι, αλλά όχι πλήρως. Για να την ανέχεται σημαίνει ότι από κάπου τον κρατάει. Πώς φταίει αυτός λοιπόν ? Το κάνει χωρίς να το θέλει. Αν αυτό για το οποίο τον έχει στο χέρι είναι παράνομο, ας τον τιμωρήσουν για αυτή την παρανομία. Αλλά για την ανοχή στη μοιχεία γιατί να τον τιμωρήσουν ?

    @ 225 » Για κάφρους μάς περνάτε, κ. Ριβαλντίνιο; »

    You Talkin’ me?

    » Η μισάνθρωπη Ορθόδοξη Εκκλησία, ξεπερνώντας τον εαυτό της, έβαλε την πρώτη ημέρα του Εκκλησιαστικού Έτους να γιορτάζεται ο Συμεών ο Στυλίτης, για να υπενθυμίζει σε όλους τους αποβλακωμένους Ρωμιούς ότι πρώτη προϋπόθεση για να εισέλθεις στον Παράδεισο είναι να είσαι μαζοχιστής. »

    Λάθος! Λάθος φίλτατε ! Υπενθυμίζει ότι η πρώτη προϋπόθεση για να κερδίσεις τον παράδεισο είναι να έχεις ισορροπία και ακροβατικές ικανότητες .

  228. BLOG_OTI_NANAI said

    227: «ισορροπία και ακροβατικές ικανότητες»
    Έτσι!

  229. Εαμοβούλγαρος said

    @227: Συμφώνησε μαζί σας και ο καλός χριστιανός κ. Blog-oti-nanai, κύριε Ριβαλντίνιο. Είσθε σε καλό δρόμο. Λίγο πιό μαζοχιστής να γίνετε και την έχετε σώσει την ψυχή σας. Και εις ανώτερα

  230. Ριβαλντίνιο said

    @ 229 Ευχαριστώ, ευχαριστώ. Προσπαθώ !

  231. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    228. και μενού ακρίδες ! 🙂

  232. smerdaleos said

    @217: Ριβαλντίνιο:

    Ηράκλειος-Εβραίοι ”

    Τους τα’χε μαζεμένα φαίνεται
    —-

    Δύσκολη δουλειά η απόδοση ευθυνών στον διαζύγιο Ηρακλείου-Εβραίων/Μονοφυσιτών στην Ἑῴα Διοίκηση (Diocesis Oriens):

    http://en.wikipedia.org/wiki/Diocese_of_the_East

    Οι Εβραίοι και οι Μονοφυσίτες κοιτούσαν με όλο και περισσότερη καχυποψία την Κωνσταντινούπολη από τα τέλη του 6ου αιώνα και μετά, φοβούμενοι διώξεις και η Κωνσταντινούπολη αισθανόμενη την καχυποψία των Εβραίων/Μονοφυσιτών τους κοιτούσε με τη σειρά της με όλο και περισσότερη καχυποψία φοβούμενη την συνεργασία τους με τους Πέρσες και τους Άραβες, όπως και εν τέλει έγινε.

    Το εξηγεί πολύ καλά σε δυο σελίδες ο Walter Kaegi (η παγκόσμια αυθεντία στις πρώιμες Βυζαντινο-Ισλαμικές σχέσεις και στην εποχή του Ηρακλείου) στο «Byzantium and the Early Islamic Conquests», το οποίο θα παραθέσω μια μέρα για κατέβασμα.

    http://postimg.org/image/3wk3hwjcn/

  233. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    212 – Δεν έχεις άδικο σε αυτά που μου λές, απο την στιγμή που η «προοδευτική» ηθικολογία μου δεν συμφωνεί με τις προκατειλημμένες (και αστήρικτες επιστημονικά) απόψεις σου, τα επιχειρήματά μου (που στηρίζονται επιστημονικά, αλλα και απο την πραγματικότητα) λογικό είναι να έχουν πρόβλημα.
    Έτσι γίνεται με τα δογματικά γυαλιά, αυτός που τα φοράει βλέπει αυτό που του επιτρέπουν να δεί, δηλαδή την αλήθεια του δόγματός του.

  234. Εαμοβούλγαρος said

    Ιδού το εκπληκτικό βιβλίο του Walter E. Kaegi, «Byzantium and the early islamic conquests», εκδ. «Cambridge» που μνημονεύει ο ειδήμων κ. Σμερδαλέος στο σχόλιο 232. Κατεβάστε το εδώ, πρίν το εξαφανίσει η κλίκα του Μεταλληνού.

    http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1409601331

    Θα φρίξετε με τα εγκληματικά αίσχη της φιλτάτης Ορθοδοξίας εναντίον των Εβραίων και των Μονοφυσιτών και θα αντιληφθείτε πού οδηγεί η λεγόμενη «Αγάπη Χριστού». Το βιβλίο αυτό, που εκδόθηκε την δεκαετία του 1990, το έχει περί πολλού το Πανεπιστήμιο του Κέημπριτζ, αλλά πρέπει να δώσεις προσωπικά στοιχεία για να το κατεβάσεις.

    http://ebooks.cambridge.org/ebook.jsf?bid=CBO9780511470615

    Ενώ η εταιρεία μας (Carrefour – Εαμοβούλγαρος) το προσφέρει απόψε δωρεάν για όλο τον κόσμο, μπάς και ξεστραβωθεί κάποιος αποβλακωμένος Ρωμιός από τις παρλαπίπες του παπα-Μεταλληνού και του πανάξιου μαθητού του, κ. Blog-oti-nanai…

  235. nikiplos said

    Επί πλέον η ομοφυλοφιλία, ως ομοφιλοφυλική συμπεριφορά, είναι πράγματι μεταδοτική αγαπητέ οικοδεσπότα, η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων.

    Αγαπητέ Μανούσος (@215)

    γράφετε

    Επί πλέον η ομοφυλοφιλία, ως ομοφιλοφυλική συμπεριφορά, είναι πράγματι μεταδοτική αγαπητέ οικοδεσπότα, η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων.

    Ενδιαφέρουσα άποψη αυτή… Όχι μόνο γιατί υπάρχει μια σιγουριά και βεβαιότητα μέσα σας (ενώ δεν υπάρχει σε επιστημονικές μελέτες που άπτονται σε όλον τον κόσμο σε 20 χρόνια), αλλά και γιατί επικαλείστε την ιστορία, ως μάρτυρα…

    Για να αστειευτώ, κάποτε μια θεία μου, πήγε σε έναν γιατρό κομπογιαννίτη, γιατί η ιστορία έβριθε παραδειγμάτων που είχαν γίνει καλά στα χέρια αυτού του άγιου ανθρώπου… η ιστορία όμως δεν την δικαίωσε τη θεία μου… 🙂

    Συνήθως για να βρει κανείς σοβαρές και μη μεροληπτικές απαντήσεις σε αυτά τα θέματα, πηγαίνει στον παγκόσμιο οργανισμό υγείας…
    εκεί μπορεί κανείς να δει ότι κατόπιν αδυναμίας (μετά από επιμονή χρόνων) να αποδείξουν ότι η ομοφυλοφυλία είναι πνευματική διαταραχή (mental disorder), εισηγούνται εδώ:
    #http://www.who.int/bulletin/volumes/92/9/14-135541/en/
    (απλά αφαιρέστε τη δίεση για να ακολουθήσετε το λίκνο)
    την αναθεώρηση της οδηγίας και την αφαίρεση του όρου, (διαταραχή) όταν απευθύνονται στην σεξουαλική προτίμηση των παιδιών από ανήλικα σε ενήλικα…
    Επίσης μπαίνουν και άλλες παράμετροι, αλλά η σεξουαλική προτίμηση κατά την ωρίμανση από παιδί σε ενήλικα, δεν είναι μόνο ορμονικών παραγόντων ζήτημα… Εδώ επίσης μπορείτε να βρείτε κάποια στοιχεία:
    #http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3296090/
    (απλά αφαιρέστε τη δίεση για να ακολουθήσετε το λίκνο)

    Επιγραμματικά και για να βάλω λίγα πιπεράτα στα σχόλια, αναφέρω ότι πολλές φορές για ορμονικούς λόγους τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν ομοφυλοφιλία:

    -επειδή «συνωστίζονται» με άτομα του ιδίου φύλου. Τα χωριστά σχολεία παλαιά έχουν αποδώσει αρκετούς «πειραματισμούς», οι φυλακές κοκ
    -επειδή ως έφηβοι η Χρυσή Αυγού που τα οργάνωσε τους έδωσε τεστοστερόνη χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Φούσκωσαν μπράτσα, το «γύρισαν» όμως λιγάκι…
    -επειδή ως ενήλικοι πειραματίζονται σε ουσίες ή το χασίς… Οι μάγκες «έγερναν» από την πολλή μαγκιά έλεγαν παλιά, οι παροικούντες στους τεκέδες.

    κοκ…

    Στο ζήτημα τη υιοθεσίας, πάντως να συμφωνήσω μαζί σας πως κι εγώ διατηρώ ενδιασμούς για την ακεραιότητα του να μεγαλώνει ένα παιδί με δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες, όμως όπως προείπα, η ίδια η κοινωνία, μας έχει ξεπεράσει και αυτά είναι πλέον πολυτέλειες. Εδώ και 20 χρόνια, στην ελληνική κοινωνία κυρίως μεγαλώνουν ελληνόπουλα με έναν γονέα ή με παππούδες σε ένα πολυφυλετικό περιβάλλον και σίγουρα μακριά από το δίπολο του φύλου (Μητέρα – Πατέρας).

    ΥΓ> Και η ιστορία είναι επικίνδυνη, μερικές φορές γιατί μας κλείνει το μάτι συνωμοτικά… 🙂

  236. Πέπε said

    @235: Δηλαδή επιπόλαια μεν είπε ο Μανούσος «η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων», αυτό το απίθανο όμως

    > > επειδή ως ενήλικοι πειραματίζονται σε ουσίες ή το χασίς… Οι μάγκες “έγερναν” από την πολλή μαγκιά έλεγαν παλιά, οι παροικούντες στους τεκέδες.

    …είναι τεκμηριωμένο…!

    Αν την πίνεις μπορεί να γίνεις αδερφή: το έλεγαν παλιά οι παροικούντες. Ενδιαφέρουσα άποψη αυτή… Όχι μόνο γιατί υπάρχει μια σιγουριά και βεβαιότητα μέσα σας (ενώ δεν υπάρχει σε επιστημονικές μελέτες που άπτονται σε όλον τον κόσμο σε 20 χρόνια), αλλά και γιατί επικαλείστε «τους» παροικούντες, ως μάρτυρες…

  237. nikiplos said

    CHer ΠΕΠΕ,
    συμφωνώ, το πιπεράτα σήμαινε αιρετικά κάπως και δίκην αστεϊσμού…
    όμως αυτό για το χασίς και για το όχι σπάνιο ομοφυλοφιλικό σέξ στους τεκέδες να το ψάξετε…
    ίσως ανακαλύψετε πολλά που δεν ξέρετε…

    φιλικά,

  238. nikiplos said

    και για να μην παρεξηγηθώ, μερικές φορές (όχι πάντα) το χασίς διεγείρει τη λίμπιντο, λένε οι ειδικοί… οπότε κάνεις με ότι βρεις πρόχειρο εκεί. δηλαδή δεν ήταν η ουσία που προκαλούσε την προτίμηση, αλλά το … μονοπώλιο του είδους…

  239. sarant said

    222: Δύτη, κατά λέξη αυτό το κεφτεχόρ που λες πώς μεταφράζεται;

  240. Πέπε said

    @237: Δηλαδή πού να το ψάξω; Τους τεκέδες τους απαγόρεψε αν δεν απατώμαι ο Μεταξάς. Οι τότε παροικούντες πρέπει να ‘χουν πεθάνει, και όσους ζουν δεν τους γνωρίζω. Ελπίζω να μη με παραπέμψετε σε κάναν Πετρόπουλο, δε θα πάρω ευχαριστώ.

    Σας φαίνεται λογικό εσάς, όταν ανεβαίνει η λίμπιντο, να βολεύεται κανείς με λύσεις που κανονικά δεν τον βολεύουν; Και γιατί μόνο άντρας με άντρα κι όχι και άντρας με γίδα/όρνιθα/καρπούζι/πτώμα; Και γιατί μόνο με το χασίσι κι όχι με καθετί άλλο που ανεβάζει τη λίμπιντο; Μήπως τελικά κάθε άνοιξη γινόμαστε όλοι παγγαμικοί και δεν το ‘χουμε πάρει χαμπάρι; Μήπως οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι τελικά ένας μύθος;

    Τέλος πάντων, δε συζητώ στο 236 για το αν το χασίσι όντως σχετίζεται με την ομοφυλοφιλία, συζητώ περί τεκμηριώσεως.

  241. Pedis said

    Η σεξοηθικολογία ενός «Ορέστη Μακρή» και ενός «Θόδωρου με το δίκανο» ήταν διασκεδαστική αν και βλακώδης και αναχρονιστική, όχι όμως φανερά κακεντρεχής, όπως είναι η σύνδεση σεξουαλικών συνηθειών με πράξεις βίας, εξαναγκασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Εμένα, τουλάχιστον, το μυαλό μου δεν θα πήγαινε τόσο μακριά και απορώ για ποιο λόγο πάει το μυαλό των άλλων.

    Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να έχει κάνει εντύπωση ότι η συζήτηση έχει μονοπωληθεί από άρρενες οι οποίοι, ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζουν την ομοφυλοφιλία ως ανδρικό χαρακτηριστικό. Θα υπάρχουν, πιστεύω, αρκετές γυναίκες που παρακολουθούν το ποστ οι οποίες θα τρίβουν τα μάτια τους μπροστά στην αλαζονική άγνοια που επιδεικνύουν οι διάφοροι εξπέρ της ομοφυλοφιλίας και επηρμένοι κοινωνικοί μηχανικοί.

    Και ελπίζω να διασκεδάζουν με το θέαμα που προσφέρεται και μάλιστα «εκ του ασφαλούς», για το λόγο ότι το «ηθών» δεν θα προσάψει στις γυναίκες ομοφυλόφιλες τις έξτρα κατηγορίες περί κτηνοβασίας και παιδεραστίας παρά, ίσως, εκείνην της κακογαμίας (οι μπάτσοι που έχουν δει πολλά το λεν με σιγουριά, εμπιστευτείτε τους), αλλά ετούτο δεν είναι ποινικώς κολάσιμο αδίκημα και κατά συνέπεια δεν θα κινδυνεύσουν να χάσουν την ελευθερία και την τιμή τους λόγω της κακοήθειας και της ανοησίας.

  242. 239 Όπως το φαντάζεσαι: αυτός που τρώει τον κεφτέ 😉

  243. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    238 – Ομοφυλόφιλος-η ως επι το πλείστον γεννιέται κάποιος-α όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζωϊκά είδη (σίγουρα σε όλα τα θηλαστικά) και δεν ευθύνονται κάποιες ναρκωτικές χαλαρωτικές ουσίες στους τεκέδες, απλώς βγαίνει πιο εύκολα αυτό που είναι κρυμένο, λόγο κοινωνικής σεξουαλικής καταπίεσης. Υπάρχει βέβαια και ενα πολύ μικρό ποσοστό, μόνο στο ανθρώπινο είδος, που γίνεται, είτε απο συνεχή βιασμό απο την παιδική (ακόμα κι απο την βρεφική) ηλικία στα αγόρια και στα κορίτσια (στα οποία κορίτσια δημιουργείται απέχθεια για τους άντρες, μια και τους βλέπουν σαν βιαστές). Φυσικά όλοι οι καλοί θεούληδες όλων των θρησκειών, που κυρίως αγαπάνε τα παιδιά, σαν παντογνώστες, γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στα παιδάκια, αλλα κάνουν τα στραβά μάτια, για να μη πώ οτι παίρνουν μάτι. Στην σύγχρονη εποχή, υπάρχει και ενα ποσοστό, που γίνεται ομοφυλόφιλο απο την χρήση αναβολικών, που δημιουργούν ορμονικές διαταραχές (το τίμημα της δόξας).
    Το βασικό πρόβλημα όλων των ανθρώπων, πλήν κάποιων ιθαγενών (ακόμη) είναι η σεξουαλική καταπίεση και η δημιουργία ενοχών απο την βρεφική ηλκία ακόμη, απο την οικονομική ελίτ, μέσω των θρησκευτικών και πολιτικών δογμάτων, που την βοηθούν να διατηρεί την εξουσία και την διακυβερνησιμότητα των λαών χωρίς πολλά προβλήματα. Το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, είναι η διαστροφή που κυριαρχεί πλέον στις ανθρώπινες κοινωνίες, και η άνευ όρων υποταγή των λαών, στις ορέξεις των εξουσιαστών. Το βλέπει κανείς γύρω του, συμβαίνει τώρα που σχολιάζουμε, ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ, υπομονή λοιπόν.

  244. sarant said

    242: Σοβαρά το λες;

  245. Σοβαρότατα! Το πώς κατέληξε να σημαίνει τον κερατά δεν το ξέρω.

  246. Εαμοβούλγαρος said

    Λεβέντικη δήλωση του πιστού χριστιανού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου σήμερα το πρωΐ στον «Αντέννα»: «Τον πρωκτό δεν τον έχουμε για να τρώμε»

    http://www.sofokleousin.gr/archives/187279.html

  247. Pedis said

    243 – «Ομοφυλόφιλος-η ως επι το πλείστον γεννιέται κάποιος-α όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζωϊκά είδη (σίγουρα σε όλα τα θηλαστικά)»

    Αρ γιου σουουουρρ ??

  248. BLOG_OTI_NANAI said

    243: «Ομοφυλόφιλος-η ως επι το πλείστον γεννιέται κάποιος-α όπως συμβαίνει στα περισσότερα ζωϊκά είδη»

    Α! Κάτσε να ρωτήσω το σκύλο μου να μου πει, και θα σας πω μετά τι μου είπε.

  249. Πέπε said

    @ 248: Ο σκύλος σου αδερφή είναι; Κι αυτός από το πολύ χασίσι; (235 😉 )

  250. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    247 – 100%

    249 – EΓΡΑΨΕΣ.!!!

  251. Pedis said

    250 – 247 -243 :

    – 100%: Ουφ, πάλι καλά. Διότι τα υπόλοιπα μου φαίνονται ακόμη περισσότερο αξιόπιστα.

  252. Theo said

    @235, κλπ.:
    Ρώτησα ένα φίλο με προϊστορία στη «νύχτα» (πορτιέρης σε μαγαζί της παραλιακής) και μου είπε πως το χασίς το μόνο που αυξάνει είναι την τάση για ύπνο και μάλλον καταστέλλει τη λίμπιντο. Το ίδιο, κι οι άλλες ουσίες.
    Η μόνη ουσία που διεγείρει είναι η κοκαΐνη, κι αυτή για τα προκαταρκτικά του σεξ.

    Δεν έχει δει πουθενά χασικλήδες και μάγκες που να «γέρνουν».
    Πριν από πέντ’-έξι χρόνια, όμως, που σταμάτησε τη «νύχτα», έβλεπε αρκετούς εφήβους 15-18 χρόνων να αδελφοφέρνουν, γιατί θεωρούσαν/θεωρούν in τις αδελφίστικες εμπειρίες και συμπεριφορές.

  253. BLOG_OTI_NANAI said

    249: Δύσκολο να μη χαμογελάσω για όλη την προηγούμενη ηθικολογία, καθώς στο σχόλιο του Πέπε, ο οποίος με αφορμή τον σκύλο, χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία με το υβριστικό, «αδελφή«, ο «ανοιχτόμυαλος» και «ανεκτικός» ΛΑΜΠΡΟΣ ουδόλως ενοχλείται από την χλευαστική ορολογία για τους ομοφυλόφιλους και του απαντάει: «EΓΡΑΨΕΣ.!!!«…

  254. odinmac said

    Bρίσκω λίγο χρόνο, τώρα που ρίχνει καρεκλοπόδαρα, να προσεγγίσω το φαινόμενο του σεξουαλικού προσανατολισμού, χωρίς όμως να διεκδικώ την πλήρη κατανόηση αυτού του εξαιρετικά περίπλοκου φαινομένου ή να θεωρώ πως γνωρίζω την απόλυτη αλήθεια πάνω στο αντικείμενο.

    Θα σκιαγραφήσω απλώς το φαινόμενο, αλλά θα αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω (μόνο) δύο λατινικούς όρους ή αρχές ή μορφές της Αναλυτικής Ψυχολογίας, http://www.iaap.org, ( Κάρολος Γιούνγκ–> Μαρί Λουίζ φον Φράνζ, Τζέϊμς Χίλμαν, Άλντο Καροτενούτο κ.α. ), οι οποίοι είναι οι: Anima και Αnimus.

    Οι δύο αυτές μορφές, όπου η μία είναι θηλυκή και η άλλη αρσενική, κατανοούνται ως εσωτερικά, ασυνείδητα λειτουργικά συμπλέγματα που συμπεριφέρονται με τρόπο αντισταθμιστικό-εξισορροπιστικό όσον αφορά την εξωτερική συνειδητή προσωπικότητα ή άλλως persona. ( Persona… χμμ… και τρίτος όρος ).

    Persona ( μάσκα, προσωπείο ) είναι εκείνα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ( συμπεριφορά, κίνηση, ύφος,… χαρακτήρας με λίγα λόγια) τα οποία, οσμωτικά τω τρόπω, κυρίως, αλλά όχι μόνο από την οικογένεια, υιοθετούμε συνειδητά και βρίσκονται σε αρμονία με το φύλο μας.

    Αντιθέτως, η anima ή ο animus, είναι εκείνα τα εσωτερικά χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν αποβληθεί από την συνείδηση ( συνειδητά αποβληθεί ), και σχηματίζουν εκείνο το πλέγμα ασυνείδητων συμπεριφορών και «τρόπων» που αντιπροσωπεύουν το άλλο φύλο.

    Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο άντρας έχει θηλυκή ψυχή ( anima ) και η γυναίκα αρσενική ( animus ), ως αντισταθμιστικά της persona.

    Kανονικά και οι δύο μορφές ( anima, animus ) είναι πάντα παρούσες μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν βρίσκουν θέση στις εξωστρεφείς λειτουργίες του ατόμου, επειδή παρενοχλούν την προσαρμογή του προς τον εξωτερικό κόσμο, αλλοιώνοντας την εγκαθιδρυμένη εικόνα του εαυτού του ή του φύλου του.

    Οι εκδηλώσεις της anima και του animus είναι ψυχικές πραγματικότητες ( γεμάτες υποκειμενικού Νοήματος ), μη συγκρίσιμες με απτές πραγματικότητες. Παρόλ’ αυτά, ούτε λιγότερο σημαντική, ούτε λιγότερο ουσιαστική είναι η επίδρασή τους στο άτομο, το ακριβώς αντίθετο θα ΄λεγα.

    Αυτή είναι σε πολύ αδρές και πάρα πολύ περιληπτικές γραμμές η ανάλυση του φαινομένου της αντιστάθμισης, σε σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό από τους Αναλυτικούς Ψυχολόγους, ( με κεφαλαία γιατί αναφέρομαι σε σχολή ψυχολογίας και όχι γενικά σε ψυχολόγους ), οπότε ήρθε η ώρα να ρίξω λίγο, ελάχιστο φως, στο πως διαμορφώνεται αυτό το πλαίσιο της ψυχικής πραγματικότητας του ατόμου βάσει της εμπειρικής ( για τον καθένα μας ) πραγματικότητας.

    Πολύ πολύ περιληπτικά λοιπόν με ένα παράδειγμα από μία «τυπική» οικογένεια ( πατέρας-μητέρα-ένα ή δύο παιδιά), συμβαίνει το εξής:

    Στην αυγή της ατομικής συνείδησης του κάθε ατόμου (3-3½ — 5-5½ ανάλογα τις συνθήκες, το περιβάλλον και τον άνθρωπο ) «ανατέλει» εκείνο το στοιχείο της συνείδησης όπου αναγνωρίζουμε για πρώτη φορά το φύλο μας σε σχέση με τα εμπειρικά πρότυπα που βιώνουμε, εκείνα του πατέρα μας και της μητέρας μας ( μεγαλώνοντας και μέσω των συναναστροφών μας με το αντίθετο ή και με το ίδιο φύλο ).

    Από αυτήν τη στιγμή και μετέπειτα υιοθετούμε τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά του φύλου μας, και, ( πάλι συνειδητά ) απωθούμε εκείνα τα οποία «χαρακτηρίζουν» το αντίθετο φύλο.

    Ο καταμερισμός των «υποχρεώσεων» και των «ρόλων» μιας οικογένειας, για την ομαλή λειτουργία αυτής, είναι κατά κανόνα το δίπολο από το οποίο το παιδί θα διαλέξει και θα προσκοληθεί ( συμπεριφορικά και συνειδητά ) στον ένα πόλο, όχι αγνοώντας τον άλλον πόλο όμως, μα, με την ίδια ένταση απωθόντας τον.

    Έτσι, βιώνοντας ένα αγοράκι για παράδειγμα ( και για τα κοριτσάκια το αντίθετο ), μία ( ας υποθέσουμε για χάρη του παραδείγματος ) κατάσταση όπου η μητέρα κάνει τις οικοκυρικές δουλειές ( μαγείρεμα, σιδέρωμα, πλυντήριο, σκούπισμα-σφουγγάρισμα κτλ ) ενώ ο πατέρας με δουλειές όπως μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές, προβλήματα με συσκευές και κατασκευές συν τα όποια χόμπυ ( και για τους δύο γονείς ), τότε παρατηρούμε ότι το αγοράκι αυτό αποφεύγει μετά βδελυγμίας το «πλαίσιο ρόλων» που έχει αναλάβει η μητέρα ( δεν σιδερώνω εγώ, είμαι αντράκι ), ενώ συγχρόνως υιοθετεί όσο μπορεί το πλαίσιο που κινείται το πρότυπο του φύλου του ( ο πατέρας ).
    Με λίγα λόγια και σε σχέση με τα προηγούμενα, ο πατέρας γίνεται persona ενώ η μητέρα anima.

    Αυτά τα στοιχεία που έχουν απωθηθεί από το παιδί και σχηματίζουν μία ολοκληρωμένη «ψυχική προσωπικότητα» ( anima, animus ), η οποία δεν συνάδει με το φύλο του ( δεν συνάδει με το φύλο του βέβαια σε σχέση με αυτά που όντως βιώνει μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ρόλων της δικής του οικογένειας και αργότερα του περίγυρου), δημιουργούν αυτό το ψυχικό πλέγμα, το οποίο τόσο περισσότερο ανταποκρίνεται-εκλύεται, μέσω-από το ερωτικό αντικείμενο, όσο περισσότερο το ερωτικό αντικείμενο εμπεριέχει αυτά τα συγκεκριμένα-μοναδικά στοιχεία της απώθησης.

    Αυτά είχα να πω σε γενικές γραμμές, θα μπορούσα να αναφέρω και την οπτική του μπαγασάκου του Φρόυντ ή του Άντλερ, αλλά είναι τόσο απλοϊκοί ώστε μόνο για φιλολογικούς λόγους θα το έκανα ( και αυτή βέβαια είναι η γνώμη μου ).

    Και αφού ανεφερα την φιλολογία, να συμπληρώσω ότι τα Αρχέτυπα αυτά ( ναι είναι και Αρχέτυπα, εδώ θα άνοιγε άλλο, ξεχωριστό κεφάλαιο), δηλαδή η anima και ο animus, έχουν διεισδύσει και στα φιλολογικά ή και άλλα ( ζωγραφικά πχ Τζιοκόντα ) έργα.
    Δύο φιλολογικά που μου έρχονται στο μυαλό σχετικά μ’ αυτή καθ’ αυτή την anima ( με αμιγείς μορφές της θα μπορούσαμε να πούμε ) είναι «η κυρά της θάλασσας» του Ίψεν και το «Αγιέσα ή Αυτή που της οφείλεται υπακοή» του Ράιντερ Χάγκαρντ.
    Όσο για τον animus υπάρχουν αναρίθμητα, όλα τα έργα με ήρωες, ο Φάουστ του Γκαίτε, αν και βέβαια ο animus διαφοροποιείται ανάλογα με την ανάπτυξη της γυναίκας ( άντρες δυνατοί, άντρες των πράξεων, άντρες των λόγων και άντρες σοφοί τα τέσσερα στάδια). Αναλόγως του «σταδίου» που βρίσκεται η γυναίκα ( ο εσωτερικός της animus δηλαδή ) θα ανταποκριθεί ερωτικά αντίστοιχα στον δυνατο– ήρωες, γυμνασμένοι με πολλά μούσκουλα, ή στον των πράξεων– πάλι αθλητές, πιλότοι, άντρες που δουλεύουν σκληρά για την οικογένεια, ή άντρες του λόγου– ρήτορες, καθηγητές, πολιτικοί, ή άντρες σοφούς– φιλόσοφοι κτλπ.

    Αυτά από την μεριά μου. Τονίζω ότι δεν διεκδικώ την αποσαφήνηση, αλλά δίνω υλικό για σκέψη σε όσους ενδιαφέρονται πέρα από τις όποιες γνώμες ή εικασίες, να εντρυφήσουν περαιτέρω στο φαινόμενο του σεξουαλικού προσανατολισμού.

  255. Ριβαλντίνιο said

    » χασίς »

    Αφού το έφερε η κουβέντα

  256. Πέπε said

    253: Έγραψα αδερφή και όχι αδελφή, και δεν είναι υβριστικό. Μπορώ επίσης να γράψω γύφτος, ανάπηρος, γέρος και διάφορες άλλες λέξεις που σημαίνουν αυτό που σημαίνουν – ή, εν πάση περιπτώσει, σημαίνουν αυτό που εννοεί ο εκάστοτε ομιλητής, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι υβριστικό. (Αν είσαι φίλος της πολιτικής ευπρέπειας, θα έχεις εκτιμήσει το απαράμιλλο ύφος μιας ανακοίνωσης που κυκλοφορεί στα καράβια: «αν είστε ηλικωμένο άτομο…»).
    Τέλος πάντων, δεν ήθελα να θίξω το σκύλο σου. Αν του κακοφάνηκε πες του συγγνώμη εκ μέρους μου. Και με το χασίσι εννοούσα κατεργασμένη κάνναβη.

  257. Άλλη μία κλασική περίπτωση anima που προσωπικά ασκεί σχεδόν μαγική επίδραση πάνω μου, είναι η Ερμίνα στο Λύκο της Στέπας. Και μιας και ανέφερα τον Έσσε, να προσθέσω και την κυρία Εύα στον Ντέμιαν (με φοβερή επιρροή από Γιούνγκ).

  258. Γς said

    256:
    >Και με το χασίσι εννοούσα κατεργασμένη κάνναβη.

    Πάρε να’χεις!

    http://caktos.blogspot.gr/2013/04/cannabis-sativa.html

  259. odinmac said

    257

    Πετυχημένα παραδείγματα. Συγχρόνως όμως βλέπουμε, στο δεύτερο έργο που αναφέρεις, την ανάπτυξη της persona του Σινκλέρ, ο οποίος προσπαθεί ( και τα καταφέρνει τελικά, αφού ξέρει πως και να χωρίσουν ακόμα θα τον «κουβαλά» για πάντα μέσα του ), να αφομοιώσει την προσωπικότητα του Ντεμιάν, αφού από ένα σημείο και μετά προσπαθεί να ταυτιστεί μαζί του θεωρώντας τον πρότυπο.

  260. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    253 – H αίσθηση του χιούμορ μάλλον δεν είναι το καλύτερό σου.

  261. physicist said

    Ορίστε μας, τώρα στην Ολλανδία αρχίσανε να βάφουν και τις νησίδες των δρόμων ροζ, για να επηρεάσουν τα νήπια στο πίσω κάθισμα.

    http://www.spiegel.de/panorama/bild-989673-744875.html

  262. nikiplos said

    Αγαπητέ Πέπε…

    Κυρίως από τον Πετρόπουλο και τον Κώστα Χατζηδουλή όσον αφορά από βιβλία για τους τεκέδες… Εγω προσωπικά τα διαβάζω όλα, και κρίνω μόνος μου, εκεί και όπου μπορώ…

    Επίσης από τη γιαγιά μου που ήταν Κωνσταντινουπολίτισσα βέρα και έζησε in vivo τους τεκέδες τόσο στην Πόλη (Σταυροδρόμι ή Ταξίμ) όσο και στην Αθήνα (στην Ευαγγελιστρίας στον Πειραιά), (το μέρος από κάτω το έχουν διασώσει και ως «Βάβουλα η γούβα») και εκεί τελειώνει η επαφή μου με τη βιβλιογραφία…
    Όλοι αυτοί βεβαιώνουν ομοφυλόφιλες συνευρέσεις στα πέριξ τεκέδων, παρτούζες ποικίλες όπου οι παρτενέρ αντήλλασσαν ρόλους κοκ… Σαφώς το χασίς δεν αποτελεί αιτία, αλλά μάλλον έναν επιπλέον παράγοντα, όπως το αλκοόλ υπό συνθήκες ας πούμε… (Η επιμονή σας όμως να αστειευτείτε, δείχνει πως για εσάς το ζήτημα των ναρκωτικών αποτελεί ταμπού… για μένα όχι…)
    Δυστυχώς η καθώς πρέπει κοινωνία μας δεν θεώρησε αυτά σημαντικά να τα διασώσει σε αρχεία ή λαογραφικές μελέτες. Όπως σωστά το είπατε, πέθαναν οι πρωταγωνιστές κι έτσι χάθηκε οριστικά η δυνατότητα να έχουμε γλαφυρή εικόνα από το μέρος εκείνο που γέννησε την σύγχρονη ελληνική λαϊκή μουσική, δηλαδή το ρεμπέτικο-χασικλίδικο, τα λαϊκά των 50ς και 60ς και τέλος το λεγόμενο «έντεχνο» λαϊκό με απαύγασμα τα επιτεύγματα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Λεοντή κλπ που όλα είναι σαφώς λαϊκή μουσική… Πολλά θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε αποκωδικοποιήσει ας πούμε για την συμπεριφορά και το ψυχογράφημα της ελληνικής κοινωνίας αν δεν απαξιώναμε ή κάναμε πως δεν υπήρξαν τούτα όλα… ας είναι…
    Εν τούτοις δεν ενδιαφέρει η δική μου γνώμη ή η όποια υποκειμενική προσωπική εμπειρία, αλλά η σύγχρονη βιβλιογραφία, εκεί άλλωστε παρέπεμψα επί τοις ουσίας…

    Στον φίλο που έγραψε περί νύστας, είναι ακόμη μακριά νυχτωμένος και ολίγον… αδιάβαστος… παλαιότερα είχα παραπέμψει για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που διακυβεύει η χρήση χασίς σε ένα ορισμένο τμήμα του πληθυσμού με συγκεκριμένη γενετική προδιάθεση… δεν θα επιμείνω όμως… υπάρχει η σύγχρονη βιβλιογραφία για αυτό…

    Τέλος καλό το ψυχογράφημα περί ομοφυλοφιλίας από κάποιους διακεκριμένους ψυχιάτρους κι ερευνητές, τα λινκς που έδωσα παραπάνω όμως, είναι η σημερινή έγκυρη θεώρηση… Όσον αφορά τις αναλύσεις των ψυχογραφημάτων που έγραψε ο φίλος, μάλλον φθάνουν μέχρι το 1950, γιατί έκτοτε, ούτε στην «καθυστερημένη Ελλάδα» δεν υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα… Το παιδί από τα 3 έτη βλέπει τον πατέρα του να σιδερώνει, ίσως να σκουπίζει, ίσως να απλώνει τα ρούχα, την μητέρα του στο PC, στα λογιστικά του σπιτιού κοκ… Σήμερα που δεν υπάρχει το πρώτυπο δίπολο Πατέρας Μητέρα στην μέση ελληνική οικογένεια, τουλάχιστον στα αστικά κέντρα, τα πράγματα, ίσως να είναι ακόμη διαφοροποιημένα… το πρώτο από τα λίνκια έχει πλήρη σύγχρονη βιβλιογραφία στο τέλος…

    φιλικά και δίκην προβληματισμού τα ανωτέρω σχόλια, μην τα παίρνετε προσωπικά… 🙂

  263. odinmac said

    Ελπίζω βέβαια να μην υπάρχουν πολλοί οι οποίοι να μπέρδεψαν την λειτουργία του «μηχανισμού» που οδηγεί στην ερωτική μας προτίμηση, με τα εκάστοτε στερεότυπα (ή και χωρίς καθόλου στερεότυπα).

  264. Theo said

    @262:
    Στον φίλο που έγραψε περί νύστας, είναι ακόμη μακριά νυχτωμένος και ολίγον… αδιάβαστος…

    Κοίτα, φίλε μου, έγραψες σε άλλο σχόλιο:
    αυτό για το χασίς και για το όχι σπάνιο ομοφυλοφιλικό σέξ στους τεκέδες να το ψάξετε…
    ίσως ανακαλύψετε πολλά που δεν ξέρετε…

    Το έψαξα, λοιπόν, όχι σε βιβλία, αλλά από άνθρωπο που τα έχει δοκιμάσει όλα, γιατί εμπιστεύομαι περισσότερο αυτούς που γνωρίζω καλά, κι όχι κάτι επίδοξους «λαογράφους» σαν τον Πετρόπουλο, που ο βασικός του σκοπός ήταν να εντυπωσιάσει και να προκαλέσει, όχι να καταγράψει πιστά και διασταυρωμένα ό,τι άκουγε.
    Κι οι ισχυρισμοί σου αποδεικνύονται φαντασιώδεις, τουλάχιστον για την αθηναϊκή «νύχτα» των 90s και 2000s. Αλλά ό,τι ισχύει για την επήρεια ουσιών στον οργανισμό σήμερα είναι προφανές πως ίσχυε για πάντα. Κι ας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο Πετρόπουλος περί του αντιθέτου… Elementary, Watson!

  265. ΤΟΥΣ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ ΜΗ ΦΟΒΟΥ

    “΄Oταν προ αμνημονεύτων ετών, ήμασταν παιδάκια, ξέραμε πολύ καλά πώς να φυλαχτούμε από τους κωλομπαράδες.

    Όσοι συμμαθητές μας δεν πρόσεξαν, την έπαθαν.
    Οι ανήσυχοι πατεράδες έδιναν σχετικές συμβουλές στα αγόρια τους.
    Οι πλούσιοι έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο συνοδευόμενα από έναν καβάση. Όμως, οι πατεράδες μας δεν μας έλεγαν τίποτα για τους χασικλήδες.
    Με άλλα λόγια, ο κίνδυνος δεν ήταν οι χασικλήδες, αλλά οι κωλομπαράδες.
    Όπως αποδείχτηκε, οι πατεράδες μας είχανε δίκιο.

    Τον παλιό καιρό το χασίσι σερνόταvε στον δρόμο.
    Και το φουμάρανε πολλοί άνθρωποι του λαού. Το χασίσι δεν είχε μπει ακόμη στα σαλόνια.
    Κάποτε η δυστυχία ήτο μεγάλη.
    Η φτωχολογιά την αντιμετώπιζε με το τραγούδι, με το κρασάκι και με το χασίσι. Αρκεί v’ ακούσεις σμυρναίικα τραγούδια για να καταλάβεις την τότε πλατιά διάδοσή του.
    Συνήθως, το χασίσι το φουμάρανε άντρες.
    Ωστόσο, υπήρχαν και γυναίκες που αναζητούσαν παρηγοριά σ’αυτό.

    Τον χειμώνα του 40-41, για να γλυτώσουμε από τους βομβαρδισμούς νοικιάσαμε ένα σπίτι στην Καπουτζήδα (σημερινή Πυλαία).
    Θυμάμαι την νοικοκυρά μας, μια παντρεμένη σαραντάρα, να στρίβει τσιγαριλίκια το ένα πίσω απ’τ’άλλο-η μάνα μου δεν σχολίαζε το φαινόμενο.
    Ήταν η εποχή που το χασίσι δεν ταυτιζότανε με το έγκλημα.
    Στο ΒιΒλίο μου “Το άγιο χασισάκι”, περιέγραψα πώς γνώρισα τον κόσμο τών χασικλήδων στα παιδικά μου χρόνια.

    Στην περίοδο τής Κατοχής η χασισοποτία φούντωσε.
    Στην διάρκεια του Αvταρτοπολέμου η φαvταρία κατέφευγε στο χασίσι.
    Η ηγεσία του λεγόμενου Εθνικού Στρατού παρίστανε τον μαλάκα.
    Εξάλλου, πριν από κάθε επίθεση στο Γράμμο ή στο Βίτσι πότιζαν τους στρατιώτες με δυνατό αμερικάνικο κονιάκ, που έφτανε στις μάχιμες μονάδες σε γκαζοτενεκέδες.

    Μου ήτανε γραφτό να ξαναπέσω στην φάρα των χασικλήδων το ’83-84.
    Αυτό συνέβη στο Βερολίνο, όπου, χάρη στους Τούρκους, το χασίσι έφτανε εκεί σε τεράστιες ποσότητες.
    Νοσταλγώ αυτήν την εποχή, γιατί, άλλη μια φορά, διαπίστωσα τον γλυκό χαρακτήρα των χασικλήδων.
    Κι άλλη μια φορά, είδα πόσο μακριά, από τις μπούρδες πού κυκλοφορούν, βρίσκονται τα ήθη και έθιμα αυτών των παρεξηγημένων ανθρώπων………”.

    (Άρθρο του Ηλία Πετρόπουλου στο περιοδικό “Kannabistreet”, Ιούνιος 1998 )

    http://rempetomania.blogspot.gr/2011/05/t.html

  266. Theo said

    @265:
    Επομένως, ο Nikiplos στο σχ. 262, μάταια (και στρεψοδίκως;) επικαλείται τον Πετρόπουλο.

    (Πάντως, φίλος που από τις παρέες των χασικλήδων στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου του ’83-84, που έπαιζε και στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανχασισιακού που είχαν ιδρύσει, σήμερα αξιοπρεπής οικογενειάρχης και εκπαιδευτικός, μου περιέγραφε με τα μελανότερα χρώματα τον χαρακτήρα του Πετρόπουλου, που «κολλούσε» φορτικά στις παρέες τους.)

  267. Theo said

    διόρθωση:
    φίλος, από τις παρέες των χασικλήδων στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου του ’83-84,

  268. nikiplos said

    cher Theo…

    Οι μαρτυρίες φίλων μας έχουν το μειονέκτημα το ότι είναι υποκειμενικές. Ελπίζω ο φίλος σου να μην ανήκει στην ειδική ομάδα που έχει κληρονομική τάση για σχιζοφρένεια, γιατί συνήθως ακόμη και αθώες ουσίες όπως η κάνναβη αφήνουν βαριά κουσούρια… αυτό τελείως από ενδιαφέρον, μην παρεξηγηθώ… Σέβομαι τους ανθρώπους που δοκιμάζουν και πειραματίζονται, αρκεί αυτό να μην προκύπτει από βαρύ πόνο στην ψυχή τους και φυσικά οι πειραματισμοί να μην έχουν μη αναστρέψιμα αποτελέσματα… Από τους πρώτους που πειραματίστηκαν οι ίδιοι δοκιμάζοντας ουσίες σε μιαν εποχή που καθόλου αθώα δεν ήταν ήταν ο μεγάλος νευρολόγος-νευροεπιστήμονας Jean-Martin Charcot από τον 19ο αιώνα. Από τότε πολύ νερό μπήκε στο αυλάκι, ουσίες αθωώθηκαν και εκ των υστέρων ξαναδαιμονοποιήθηκαν, και γενικά υπήρξε μια παγκόσμια πολιτική στην οποία από καιρόν, εις καιρόν δυστυχώς εμφιλοχωρούσαν κατά καιρούς συμφέροντα… Πχ τα μεγαλύτερα πειράματα, έγιναν σε εμπόλεμες εποχές, με τελευταίο τον πόλεμο του Βιετνάμ, που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την «μωβ καταχνιά» αλλά μετά κόστισε ακριβά στους ιθύνοντες, γιατί οι ΗΠΑ γέμισαν με βετεράνους με καμμένο εγκέφαλο και δολοφονικά ένστικτα…

    Όπως και να έχει, σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, αφού υπάρχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που εξετάζει πειράματα μεγάλου μεγέθους ομοειδών πληθυσμών (πχ 580.000 ανθρώπους) και έτσι μπορεί και έχει καλύτερη εικόνα από εμένα ή εσένα… Εκεί λοιπόν υπάρχουν αναλυτικά πληροφορίες περί κάνναβης και λοιπών ναρκωτικών ουσιών… δεν είναι ζήτημα δικό μου ή δικό σου να αντιδικήσουμε για έναν ξένο αχυρώνα… 🙂

  269. Theo said

    @268:
    Και για τον περιβόητο Πετρόπουλο που επικαλείσαι, που γράφει τα αντίθετα απ’ όσα ισχυρίζεσαι (βλ. σχ. 265), καμιά κουβέντα;

  270. Ιάκωβος said

    Εσείς στην Βιλλανόβα, ακόμα τρίβετε;

    Εν πάση περιπτώσει, και από Πετρόπουλο και από αλλού, στους τεκκέδες μάλλον το αντίθετο συνέβαινε. Απαγορευόντουσαν οι γυναίκες εκτός από τη γυναίκα του τεκετζή, και οι ομοφυλόφιλοι. Εξ ου, ίσως, και το -Όξω πούστη απ την παράγκα.

    Το πιο αστείο που ακούστηκε εδώ είναι το οτι «Επί πλέον η ομοφυλοφιλία, ως ομοφιλοφυλική συμπεριφορά, είναι πράγματι μεταδοτική αγαπητέ οικοδεσπότα, η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων».

    Τότε, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μήπως πρέπει να αρχίσουμε ένα ξεσκαρτάρισμα, διάβαζε πογκρόμ, από τους δασκάλους; Υπάρχουν αρκετοί που είναι ομοφυλόφιλοι. Τους Πανεπιστημιακούς; Και γιατί όχι τους παπάδες και κυρίως τους μητροπολιτάδες; Η γυναικωτή τους ομιλία μήπως τονίσει την θηλυκότητα του εκκλησιάσματος; (Αυτό θα ήταν καλό γιατί πολλές από τις θεούσες έχουν τη θηλυκότητα του Αγίου Ονουφρίου, μόνο που η τριχοφυία τους τους είναι μεγαλύτερη εκείνου).Τους υποψήφιους δήμαρχους Αθήνας; Και η ομοφυλοφιλία κολλάει από αυτούς που «φαίνονται» ή από αυτούς που δεν φαίνονται; Δηλαδή ο Μητρόπουλος ο μαέστρος κόλλησε τους μουσικούς της ορχήστρας του; Κάντε μια επιτροπή που θα κρίνει λοιπόν, άντε και καλό Άουσβιτς.

    Πάντως ο κολλητός μου από το Πανεπιστήμιο είναι κοντός και ξανθός, αλλά εγώ ούτε κόντυνα ούτε ξάνθυνε το γένι μου από την πολλή συνάφεια.

    Βάλτε το καλά στο μυαλό σας Ομοφυλόφιλος δεν γίνεσαι, γεννιέσαι.

    Από την άλλη, πολλοί που είχαν ομοφυλόφιλους γονείς, πάλι δεν βγήκαν και οι ίδιοι ομοφυλόφιλοι, αλλά με περισσότερες περιπτώσεις ίδια κατεύθυνσης, μια που είχαν τα ίδια γονίδια.

    http://www.ranker.com/list/celebrities-with-gay-parents/celebrity-lists

    Για να είμαι ειλικρινής για την υιοθεσία δεν είμουν σίγουρος ούτε και γώ, αλλά τελευταία, και με την ευκαιρία αυτού του άρθρου έψαξα. Δείτε τα και παρακαλώ, οι Blog kai Theo σχολιάστε.

    Η γη έχει παραγίνει μικρή.Βέβαια αν θέλει κανείς να μείνει στη στρούγκα του Ελληνοδεξιού ψευτοεθνικιστή και θεομπαίχτη Ταρτούφου, μπορεί.

  271. Πέπε said

    @262: > > Κυρίως από τον Πετρόπουλο και τον Κώστα Χατζηδουλή όσον αφορά από βιβλία για τους τεκέδες… Εγω προσωπικά τα διαβάζω όλα, και κρίνω μόνος μου, εκεί και όπου μπορώ…

    Δεν καταλαβαίνω γιατί υπονομεύεις τη συζήτηση με τέτοια περιττά και απρόκλητα υπονοούμενα. Είπα εγώ ότι κρίνω με βοήθεια;

    Όπως πάρα πολλοί άνθρωποι της ηλικίας μου που ακούνε ρεμπέτικα, έχω περάσει μια φάση (εφηβεία-μετεφηβεία) που τον Πετρόπουλο τον διάβαζα και τον ξαναδιάβαζα μετά μανίας. Ρεμπέτικα, καλιαρντά, άγιο χασισάκι, εγχειρίδιο κλπ.. Έγραφε, με άκρως γοητευτικό τρόπο, πρωτοφανέρωτα πράγματα πάνω σε θέματα με τα οποία δεν είχε καταπιαστεί κανείς άλλος.

    Όταν σιγά σιγά άρχισα να διαβάζω και άλλους που έστω εκ των υστέρων είχαν κάνει έρευνα για κάποια από αυτά τα ίδια θέματα, άρχισα να βλέπω τις μπούρδες που είχε πει ο Πετρόπουλος τη μία πίσω από την άλλη. Δεν υπάρχουν (ή δε γνωρίζω εγώ) μέτρα σύγκρισης, δηλαδή άλλοι συγγραφείς, για όλα τα θέματα που έπιανε ο Πετρόπουλος. Για ορισμένα πάντως υπάρχουν. Και εκεί η σύγκριση δείχνει ότι ο Πετρόπουλος λίγο πολύ έγραφε μυθοπλασία. Δε θα τον κρίνω για τα Καλιαρντά λ.χ., για τα οποία δεν ξέρω καμία άλλη πηγή, αλλά οπωσδήποτε θα είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντί του αφού σε άλλα θέματα έχει αποκαλυφθεί η χαλαρή του σχέση με την αποτύπωση της πραγματικότητας.

    Από την άλλη, ένα κείμενο σαν αυτό που παραθέτει ο Ντίνος στο 265, αφού δε λέει τίποτε απίθανο, δεν έχω κατ’ αρχήν λόγο να το αμφισβητήσω.

    > > Η επιμονή σας όμως να αστειευτείτε, δείχνει πως για εσάς το ζήτημα των ναρκωτικών αποτελεί ταμπού… για μένα όχι…

    Πιθανόν. Θα το θέσω στον θεραπευτή μου. Πάντως σε επίπεδο επιφανειακής συνείδησης πιστεύω πως αστειεύτηκα γιατί η σύνδεση ομοφυλοφιλίας και φούντας, ιδίως σε συνδυασμό με το σκύλο του άλλου σχολιαστή, μου φάνηκε αστεία.

    Επί του κυρίως θέματος (ομοφυλοφιλία-χασίσι, ανεξαρτήτως σκύλων):

    Δεν έχω μεν κανένα λόγο να αμφισβητήσω τις αναμνήσεις της γιαγιάς σας και των άλλων που επικαλείστε, αλλά δεν μπορώ και να μην πω ότι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι γνωρίζω από πρώτο, δεύτερο ή τρίτο χέρι.

  272. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    265 – «ΤΟΥΣ ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ ΜΗ ΦΟΒΟΥ» όταν έχουν να καπνίσουν ή να «πιούν», όταν δεν έχουν;
    Μαγκιά δεν είναι να είσαι εξαρτημένος, αλλα να είσαι ανεξάρτητος, την ανεξαρτησία φοβάται η εξουσία, γι΄αυτό φροντίζει να εθίζει τους εξουσιαζομένους με «αθώες» και μη ουσίες, φυσικά με το αζημείωτο, με ένα σμπάρο δυό τρυγώνια, καί τα κονομάει, καί τους έχει σε καταστολή.

    268 – Δεν είναι αθώα ουσία η κάναβη, όπως δεν είναι αθώο και το απλό τσιγάρο, και τα δύο είναι εθιστικές ναρκωτικές ουσίες, το δε τσιγάρο, είναι εφάμιλο της ηρωϊνης στον εθισμό, με την διαφορά οτι σκοτώνει απείρως περισσότερους απο αυτή. Δεν θέλω να ανοίξω μέτωπο με τους χρήστες ουσιών, ειδικά των καπνιστών, γιατι δεν είμαι εναντίον τους, (ούτε εναντίον της χρήσης ουσιών, αρκεί να δέχονται αδιαμαρτύρητα τις συνέπειες της επιλογής τους) απλώς ενοχλήθηκα απο το αθώα. Καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι οι σχολιαστές, οτι αυτό το υπέροχο ιστολόγιο, το επισκέπτωνται και πολλά ανήλικα παιδιά, συνεπώς λίγη προσοχή στο τι γράφουμε δεν βλάπτει.

  273. Α δεν ξέρω, εγώ είμαι εξαρτημένος στην καφεΐνη.
    Λες άμα δεν έχουν χασίσι να φουμάρουν, να αρπάζουν τις χατζάρες και σφάζουν τα ανήλικα που διαβάζουν Σαραντάκο;

  274. Πέπε said

    @272β: Τι τσουβάλιασμα είναι τώρα αυτό;

    Το τσιγάρο, πρώτον, σκοτώνει (και όχι μόνο: άλλους τους σκοτώνει επώδυνα και σε άλλους προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας), και δεύτερον, είναι ισχυρότατα εξαρτησιογόνο. Όσοι καπνίζουν είναι πλγην ελαχίστων εξαιρέσεων συστηματικοί καπνιστές. Οι άνθρωποι που καπνίζουν ένα τσιγάρο μια στα τόσα όποτε κάνουν κέφι δεν αντιμετωπίζουν μεν κανένα σοβαρό κίνδυνο, αλλά είναι ελάχιστοι, γιατί ο κανόνας είναι ότι άμα αρχίσεις έτσι θα καταλήξεις συστηματικός καπνιστής.

    Τι κοινό υπάρχει με την κάναβη; Δε σκοτώνει, το αν προκαλεί βλάβη στο ένα ή ωφέλεια στο άλλο αποτελεί αντικείμενο αδιάκοπων ανατροπών, και υπάρχουν άπειροι άνθρωποι που την καπνίζουν χωρίς καμία εξάρτηση, μια στα τόσα. Οι τελειωμένοι χασικλήδες που ζουν για να πίνουν είναι μια μικρή μειοψηφία επί του συνόλου των χρηστών, και είναι άνθρωποι που έτσι κι αλλιώς έχουν ψυχολογικά και άλλα προβλήματα, οπότε δεν τους φταίει η κάναβη. Για τους υπόλοιπους ανθρώπους ο κυριότερος κίνδυνος είναι ότι η κάναβη, με το να απαγορεύεται, διακινείται από τα ίδια κυκλώματα όπως τα καθαυτού ναρκωτικά και έτσι μετατρέπεται σε δυνητικό προθάλαμό τους.

    Φυσικά, και οι αντικειμενικές βλάβες που προκαλεί το τσιγάρο δεν έχουν σχέση με την αντικαπνιστική υστερία που είναι της μόδας την τελευταία δεκαετία. Αυτή εξυπηρετεί απλώς στο να καλύψουμε την ανάγκη μας να στοχοποιούμε κόσμο και να παραμένουμε διχασμένοι.

    Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αγνοεί κανείς στις μέρες μας τις επιβλαβείς συνέπειες του τσιγάρου και το θεωρεί αθώο. Η φράση «268: Δεν είναι αθώα ουσία η κάναβη, όπως δεν είναι αθώο και το απλό τσιγάρο» δεν καταλαβαίνω σε τι απαντά – πουθενά στο 268 δεν υπάρχει ισχυρισμός περί αθωότητας ούτε του ενός ούτε του άλλου.

  275. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    273 – Αυτό κατάλαβες; πιές ένα τριπλό ελληνικό και ξαναδιάβασε το σχόλιό μου.

    274 – Απο το 268 «γιατι συνήθως ακόμα και ΑΘΩΕΣ ουσίες όπως η κάναβη, αφήνουν βαριά κουσούρια…..»
    Δεν ανάφερα πουθενά οτι η κάναβη σκοτώνει, αλλα οτι είναι εθιστική, όπως όλες η «ουσίες», το πόσο εθιστική, είναι άλλο θέμα, (την διαχώρισα άλλωστε απο το τσιγάρο) πάντως είναι. Απο κεί και πέρα, δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μη κάνει κακό στους άλλους, εμένα στο μέτρο που με σέβονται, δεν με ενοχλούν ούτε οι καπνιστές, ούτε οι χρήστες, όμως με ενοχλεί αφάνταστα η κλάψα τους, όταν αντιμετωπίζουν τις συνέπειες.

    Οι περισσότεροι άνθρωποι επειδή είναι στρεσαρισμένοι, ψάχνουν στις διάφορες ουσίες την χαλάρωση και την ευεξία. Όποιος θέλει ας κάνει ενα απλό τέστ, σε χαλαρή και άνετη θέση, ας μετρήσει πόσες αναπνοές παίρνει το λεπτό, και ας γράψει τον αριθμο. Το κλειδί για την ευεξία και την χαλάρωση, είναι ο ρυθμός των αναπνοών, μετά το τέστ, θα απαντήσω πόσες αναπνοές χρειαζόμαστε. Το σίγουρο είναι, οτι οι περισότεροι παίρνουν ελάχιστο οξυγόνο. ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.

  276. 275# Και συ λάμπεις Λάμπρο μου.

  277. Νέο Kid Στο Block said

    Κι ο Σαραντάκος είναι δωρεάν και μέσα μας ,αλλά είναι ΠΡΕΖΑ. Μη λέμε τώρα ό,τι θέμε …

  278. sarant said

    277: Μερσί για το κομπλιμεντο!

  279. Νέο Kid Στο Block said

    278. Πα ντε κουά μεσιέ! To συνδύασα εξάλλου με διακριτική αλλά διεισδυτική κριτική …κι έτσι ήταν «δωρεάν» (ή μάλλον «αν πασάν») 🙂

  280. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Ο Σ. είναι δωρεά. «Λάβετε φάγετε».

  281. ...!? said

    @275 Δέκα μέτρησα. Καλές είναι?

  282. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    281 – Συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλα έλειπα. Δέκα αναπνοές το λεπτό σε χλαρή στάση, ξαπλωμένος ή αναπαυτικά καθισμένος, σίγουρα δεν είναι κακές, αν λάβουμε υπόψιν οτι οι περισσότεροι άνθρωποι (πάνω απο 2.000) που έχω ρωτήσει (και μετρήσει) εδω και πέντε χρόνια, παίρνουν πάνω απο 14, με το «ρεκόρ» να το κατέχει ο κυρ Βασίλης με 28. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, όσο πιο πολλές αναπνοές παίρνουμε, τόσο λιγότερο οξυγονωνόμαστε. Οι περισσότερες αναπνοές όμως έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία άγχους και ανησυχίας, που με την σειρά τους μας κάνουν νευρικούς και ευέξαπτους, μια κατάσταση που κάνει τους μύες να σφίγγουν, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια και να χρειάζονται πιο πολύ οξυγόνο για να λειτουργήσουν, οι δε θωρακικοί μύες, επειδή είναι σφιγμένοι, πιέζουν τους πνεύμωνες με συνέπεια να μη μπορούν να γεμίσουν καλά, οπότε οδηγούμαστε σε περισσότερες αναπνοές, ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ. Κάνε μιά δοκιμή, όπως είσαι καθιστός και χαλαρός, κάνε ελαφριά σύσφιξη των μυών στο στήθος, και κάνε μια κανονική εισπνοή, μόλις φτάσεις στο όριο των προηγουμένων χαλάρωσε, θα δείς οτι αυτόματα θα πάρεις κι άλλο αέρα, σκέψου τώρα τι γίνεται σε όσους ανθρώπους είναι μόνιμα σφιγμένοι στους ώμους και στον θώρακα, ή σε άλλους που επιπλέον καπνίζουν και έχουν γεμίσει με πίσα χιλιάδες κυψελίδες των πνευμώνων τους (η αιτία του ξερόβηχα των καπνιστών) δεν μπορούν να χαλαρώσουν, οπότε είτε ζούν αγχωμένοι και στρεσαρισμένοι, είτε «χτυπανε» καμιά ουσία για να έρθουν στα ίσια τους, με την πλέον «αθώα» και συνηθισμένη, αλλα δυστυχώς με τα πιο καταστροφικά αποτελέσματα απο όλες, το αλκοόλ. Ελάχιστοι είναι οι σύγχρονοι άνθρωποι που μπορούν να διασκεδάσουν και να έρθουν σε κέφι χωρίς να πιούν.
    Για να έχεις καλύτερη οξυγόνωση (και κατ΄επέκταση καλύτερη υγεία) καλό είναι να κατέβεις απο 8 και κάτω αναπνοές το λεπτό. Εγώ π.χ παίρνω κατα μέσο όρο 5-6, και όταν είμαι ξάπλα και διαβάζω 3-4. Αν σε ενδιαφέρει πάρε το mail μου απο τον Νικοκύρη.

  283. Προοδευτική νευρομυική χαλάρωση (αυτογενής εκπαίδευση):

    Επίσης εδώ.

  284. Νικοκύρη

    Ο βουλευτής που σε έκανε να ντρέπεσαι, την κατάλαβε την μλκία του κι έκανε γαργάρα τη δήλωση, μαζί με μια χαριτωμένη αμερικανιά.

  285. Θρασύμαχος said

    #284: δεν απέφυγε πάντως την επίδειξη αγραμματωσύνης, κάνοντας λόγο για «ακραίο χαρακτηρισμό ο οποίος δεν εκπροσωπεί τον σύνηθες τρόπο με τον οποίο μιλώ και συμπεριφέρομαι» http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231346456 http://www.efsyn.gr/?p=232547

  286. sarant said

    284/285: Μόλις το είδα κι εγώ!

  287. Πέπε said

    284-285-286: Κι εγώ ομοίως.
    Ρε παιδιά, μήπως το «σύνηθες» προέρχεται από κανένα ειδησεογραφικό σάιτ; Δεν μπορεί να πήγε να μπαλώσει τα αμπάλωτα με τόσο ανελλήνιστο τρόπο, έστω κι αν είναι ομοφοβικός και κάφρος (I mean, έχει κάποια ελαττώματα ο άνθρωπος αλλά δεν μπορεί να τα ‘χει και όλα!).

  288. Θρασύμαχος said

    #287: ακριβώς το αντίθετο, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού είναι τόσο πεπαιδευμένος και κοσμοπολίτης που έγραψε την επιστολή απ’ ευθείας στη γαλλική λόγω του αποδέκτου της αλλά μετά την έδωσε σε ανελλήνιστο μεταφραστή!

  289. sarant said

    Ναι, για όλα τα λάθη του είδους αυτού φταίνε ή οι μεταφραστές ή οι διορθωτές! 🙂

  290. Θρασύμαχος said

    Στο μεταξύ πάει να γίνει μόδα η βουλευτική αθυροστομία, http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113343875 http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=242939&artTitle=karamanli_den_metaniono_gia_to_peite_ston_chardouveli_na_paei_na_ga φαίνεται πως οι δημοσκοπήσεις τη θεωρούν αποδοτική!

  291. Philippos said

    Νεότερα εδώ: http://www.kathimerini.gr/783351/opinion/epikairothta/politikh/den-einai-o-synh8es-tropos-toy.

  292. Μπετατζής said

    Eντελώς ανεπίκαιρη απορία : γιατί οι «ομοφοβικοί» ψήφισαν υπέρ της άρσης Κατσίκη και οι «προοδευτικοί» κατά ;;; https://www.rizospastis.gr/story.do?id=10176778 Τι μας κρύβουν ;;;

  293. sarant said

    292 Ιδέα δεν έχω. Υποθέτω όμως πως, αφού όσα είπε ο Κατσίκης τα είπε στην αγόρευσή του στη Βουλή, είναι φυσικό να έχει ασυλία γι’ αυτά. Πάντως έχει ενδιαφέρον το θέμα.

Σχολιάστε