Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Η δήθεν ανακοίνωση των μουσουλμάνων και τα ψέματα (;) του Άδωνη

Posted by sarant στο 30 Απριλίου, 2011


Στο Διαδίκτυο, ούτε πλάκα δεν μπορεί να κάνεις, γιατί υπάρχει φόβος να σε πάρουν στα σοβαρά· έχω πικρή πείρα στο θέμα αυτό, πάνω από μια φορά, όταν κείμενά μου που τα νόμιζα εντελώς ολοφάνερα ειρωνικά κάποιοι τα πήραν, καλόπιστα, τοις μετρητοίς. Για παράδειγμα, ένα άρθρο στο οποίο έλεγα ότι η… πτωχή αγγλική γλώσσα μόλις και μετά βίας έχει 1 εκατομμύριο λέξεις, ενώ η ελληνική πολλά εκατομμύρια, ειρωνευόμενος τον ακαδημαϊκό κ. Κουνάδη και τους εξωφρενισμούς του, το είδα αναδημοσιευμένο στα σοβαρά σε ένα σχολικό φόρουμ.

Πιο πρόσφατα, ένα πρωταπριλιάτικο αστείο σε κάποιον ιστότοπο, ότι τουρκική εταιρεία σκέφτεται να αγοράσει τον Πανθρακικό (ομάδα της Κομοτηνής), κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και το είδε ο πάντα άγρυπνος φρουρός κ. Ανατολάκης, βουλευτής του Λάος (αυτό δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο), και… έκανε ερώτηση στη Βουλή. Δείτε εδώ την καλογραμμένη ανακοίνωση-διάψευση του Πανθρακικού.

Ότι οι βουλευτές του Λάος δεν αφήνουν σαχλαμάρα να περάσει μπροστά τους χωρίς να την «αξιοποιήσουν», το ξέραμε και πριν από τον Ανατολάκη. Νέο δείγμα γραφής, αν και πιο ανησυχητικό, έδωσε αυτές τις μέρες ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Μέσα στη μεγάλη βδομάδα, και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου, ένα γνωστό ελληνοκεντρικό ιστολόγιο δημοσίευσε ένα εμφανώς σατιρικό-προβοκατόρικο άρθρο, στο οποίο παρουσίαζε μια δήθεν προκήρυξη μουσουλμανικής οργάνωσης με την οποία καταγγελλόταν ως τάχα «ρατσιστική και ξενοφοβική» η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη να επιτρέψει την παρέλαση ομοφυλόφιλης περηφάνιας (gay pride). Φυσικά, το κείμενο ήταν σατιρικό, κι αυτό φαινόταν από τον τίτλο της δήθεν οργάνωσης (ΑΜΑΝ, δηλ. οργάνωση Αντεξουσιαστών Μουσουλμάνων Αδερφών Νοσοκόμων), ενώ το υπέγραφε η… Τρολυμπία (που παραπέμπει ευθέως στα τρολ του Διαδικτύου). Φαινόταν επίσης από το περιεχόμενο της δήθεν προκήρυξης, που κατέληγε στο «αίτημα»: αφήστε τους να παρελάσουν, αλλά αφήστε μας κι εμάς μετά να τους σκοτώσουμε.

Μπορεί να σας αρέσει ή όχι το χιούμορ των εθνικιστών· εμένα δεν μ’ αρέσει, επειδή είναι το χιούμορ του ισχυρού πάνω στον αδύνατο, του τσιφλικά της Μανωλάδας πάνω στον μετανάστη σκλάβο –ούτε με τα «ρατσιστικά» ανέκδοτα γελάω. Αλλά αναγνωρίζω ότι είναι χιούμορ, κι ότι η προκήρυξη γράφτηκε για να κάνει πλάκα.

Όμως, επειδή τα εθνικιστικά και ακροδεξιά ιστολόγια έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και το κάθε σκουπ…  άρθρο που δημοσιεύεται σε ένα από αυτά αναπαράγεται αυτομάτως σε άλλα εκατό, στην πορεία, σε κάποια αναδημοσίευση, μπήκαν στη μέση οι κακόβουλοι και αφαίρεσαν τις πιο κραυγαλέες ενδείξεις της φάρσας, δηλ. την υπογραφή «Τρολυμπία» και το όνομα ΑΜΑΝ, αντικαθιστώντας το από το Μουσουλμανική Κοινότητα Ελλάδος (sic). Η «είδηση» έφτασε ακόμα και στο indymedia, όπου βέβαια δεν την πίστεψαν (εδώ είναι στα κρυμμένα), κάποιοι άλλοι όμως την πίστεψαν και την καλοπίστεψαν, ίσως βέβαια και να το ήθελαν, μέχρι που αναγκάστηκε η υπαρκτή Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας να βγάλει διάψευση!

Πρέπει βέβαια να είσαι πολύ αφελής για να πιστέψεις ότι είναι ειλικρινής μια προκήρυξη που γράφει «Να τους αφήσει να παρελάσουν ώστε να ασκήσουν το δικαίωμα τους και μετά να αφήσει και εμάς να τους σκοτώσουμε, σύμφωνα με τα ήθη και τα έθιμα μας»· ή πολύ αφελής ή απατεώνας και υποκριτής, να υποκρίνεσαι  δηλαδή ότι το πιστεύεις, επειδή συμφέρει το κήρυγμα μίσους που θέλεις να πλασάρεις.

Αν ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι αφελής ή απατεώνας και υποκριτής, δεν το ξέρω. Πάντως, κι αυτός έσπευσε να χάψει το παραχαραγμένο σατιρικό κείμενο και να το θεωρήσει αληθινό, και μάλιστα έγραψε σε άρθρο του στο aixmi.gr (διατηρώ την ορθογραφία και τη στίξη του πρωτοτύπου):

Μιας και όμως πιστεύουν τόσο στην πολυπολιτισμικότητα, να δω πώς θα ξεμπλέξουν τώρα με το gay parade και τους Μουσουλμάνους. Για όσους δεν το ξέρουν, κάποιες οργανώσεις Μουσουλμάνων των Αθηνών, έβγαλαν «φετφά» εναντίον της gay parade και του γεγονότος ότι τέθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου και απειλούν με εκτεταμένα επεισόδια, αν δεν ανακαλέσει ο Δήμος την απόφασή του, διότι λένε το Ισλάμ απαγορεύει την Ομοφυλοφιλία!!!! Να δω τι θα πει τώρα ο κ Βαλλιανάτος, εάν ο κ. Καμίνης άρει την αιγίδα του Δήμου λόγω της «φετφά» των Μουσουλμάνων….τα αγαθά του πολυπολιτισμού ξεκίνησαν…

Ας μην σταθούμε στον φετφά που τον έκανε θηλυκό ο Άδωνης, ούτε στις ανορθογραφίες του υπόλοιπου κειμένου (άμα τη αναλήψη!), ας μείνουμε στο ψέμα που τόσο πρόθυμα διαδίδει ο ακροδεξιός Πινόκιο. Εσείς τι λέτε; Είδε το σατιρικό κείμενο και το πίστεψε ή υποκρίνεται; Αφελής ή υποκριτής;

ΥΓ Θα προσέξατε ίσως ότι το aixmi.gr πρόθυμα παραχωρεί τις στήλες του στον Πινόκιο της ακροδεξιάς, που τον έχει τακτικό του αρθρογράφο, ενώ δεν έχει ούτε ένα άρθρο βουλευτή του ΚΚΕ, παρόλο που το ΚΚΕ έχει πολλαπλάσια δύναμη από το Λάος.

ΥΓ2 Αναρωτιέμαι όμως, δεν θα βραχυκυκλωθούν οι ομοφοβικοί εθνικιστές, όταν, καταδικάζοντας το gay pride, συμπλέουν με τους ταλιμπάνους; Φυσικά, πολλά ισλαμικά κράτη έχουν ανελεύθερους και ομοφοβικούς νόμους, αλλά κι εμείς έχουμε τον Σεραφείμ Πειραιώς που θέλει πέντε αγιατολάδες για πρωινό!

ΥΓ3 Τις προάλλες διαφώνησα με κάτι φίλους στο facebo0k, οι οποίοι προτιμούν τον όρο «ομοερωτοφοβικός» αντί για «ομοφοβικός», επειδή, λέει, αν πούμε ομοφοβία εστιάζουμε στους γκέι και όχι στις άλλες συνιστώσες των ΛΟΑΤ. Επειδή όμως και το gay pride δεν θα το πουν LGBTQ pride, δικαιούμαι κι εγώ να χρησιμοποιώ το συντομότερο «ομοφοβικός» διότι έχω μιαν άλφα αντιπάθεια στα οχτασύλλαβα!

87 Σχόλια to “Η δήθεν ανακοίνωση των μουσουλμάνων και τα ψέματα (;) του Άδωνη”

  1. Χρηστος Κ. said

    Νικοκυρη οντως θα βραχυκλωσουν οι χρυσαυγουλοι και οι λαοτιανοι με το διλλημα. Gay ή μουσουλμανοι? Ενταξει οταν ειναι και κλουβιο το μυαλο δε θελει και πολυ να σακουλιασει περαιτερω.

  2. Απ΄ ότι φαίνεται “τσίμπησαν” και στην aftodioikisi.gr
    http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/11290

  3. ppan said

    Εγώ τον έχω και για αφελή (και κάτι παραπάνω) και για υποκριτή.
    Να πω ότι μου το μετέφερε και η μαμά μου , αυτό για τον φετφά, που δεν σερφάρει στο ίντερνετ, άρα κυκλοφόρησε κι αλλού.

  4. Πριν από τον Αδωνι το ενα απο τα οργανα του χωρου που πια υπαρχει μονο διαδικτυακα, ο Ελευθερος Κόσμος, το εκανε ειδηση http://elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7474:%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CF%8C-%CE%AE-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BA%CE%B1&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281 η οποια μετα αναπαραχθηκε ως ειδηση για να ακολουθησει ο Αδωνις.

    Η (ανα)παραγωγη της ητνα σκοπιμη για να χτυπησουν τον Καμινη λογω της ιστοριας του 984 με το Χριστος Ανεστη. Αυτο φαινεται πως την ιδια ημερα δημιουργησαν ψευτικο προφιλ του Καμινη στο Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100002307194379 με καλεσμα για το θρησκευτικο αποχρωματισμό της Αθηνας από θρησκευτικά σύμβολα, εκκλησιασμό, προσευχή, θρησκευτικά με σύνθημα ΚΑΝΕΙΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ! Και εδω το καθαρευουσιάνικο «κανείς» όπως στο παραπάνω το «Ελλάδος» προδιδει το/τη συγγραφεα του.

  5. Γκίντε Μοντανπλάν said

    – «οι βουλευτές του Λάος δεν αφήνουν σαχλαμάρα»

    Κάποιοι, όχι «οι» βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος. Αλλά το φαινόμενο είναι διακομματικό.

    – «ένα γνωστό ελληνοκεντρικό ιστολόγιο»

    Αυτό είναι κάτι σαν το «ελληνόψυχο», αλλά από την ανάποδη. Υπάρχουν και ξενοκεντρικά; Κουζινοκεντρικά; Μητροκεντρικά; Σοσιαλκεντρικά;

    – «Μπορεί να σας αρέσει ή όχι το χιούμορ των εθνικιστών»

    Κάποιων, όχι «των». Ακριβέστερα, κάποιων που θεωρούν εαυτούς περισσότερο πατριώτες από κάποιους άλλους.

    – «ούτε με τα «ρατσιστικά» ανέκδοτα γελάω»

    Όλοι γελάνε, αλλά μετά βάζουν και μια αποποίηση ευθυνών, διότι δεν είναι σικ.

    – «τα εθνικιστικά και ακροδεξιά ιστολόγια έχουν αγαστή συνεργασία μεταξύ τους»

    Κάποια, όχι «τα». Καλύτερα, κάποια ιστολόγια που (αυτο)χαρακτηρίζονται ως Χ και Ψ.

    – «πολλά ισλαμικά κράτη έχουν ανελεύθερους και ομοφοβικούς νόμους, αλλά κι εμείς έχουμε τον Σεραφείμ Πειραιώς»

    Άρα είμαστε κι εμείς Ιράν. Από την άλλη, επειδή υπάρχουν φιλοπρόοδοι Ιρανοί, το Ιράν είναι ελευθεριακό. Δεν είναι δυνατό να γίνει τέτοια σύγκριση, δεν υπάρχει καμιά λογική βάση.

    – «προτιμούν τον όρο “ομοερωτοφοβικός” αντί για “ομοφοβικός”, επειδή, λέει, αν πούμε ομοφοβία εστιάζουμε στους γκέι και όχι στις άλλες συνιστώσες των ΛΟΑΤ»

    Τυπική περίπτωση αγράμματης ανθρώπισσας (όπως το έγραψα). Νομίζει πως με λεκτικές ακροβασίες διώχνει το σεξισμό από τη γλώσσα, όμως ο όρος έχει υιοθετηθεί απ’ όλες τις σοβαρές κοινότητες του πλανήτη. Πιάνει όλο το φάσμα, από το αρχικό βιολογικό υλικό (περίπτωση δύο ανδρών), μέχρι τη σεξουαλική συμπεριφορά μετά από αλλαγή φύλου (άνδρας που έγινε γυναίκα και έχει σχέση με γυναίκα). Η προσθήκη του έρωτα δεν έχει καμιά σχέση. Δηλαδή, από τη μια την πειράζει το «ομο-» λόγω ομο-φυλόφιλων, από την άλλη το προσδιορίζει ατυχώς. Ρώτησε τους ασέξουαλ; Ντροπή να μην έχουν κι εκείνοι τον όρο τους.

    Να μπει ο Λεβέντης στο κιου.

  6. Χρηστος Κ. said

    Αρχισαμε….

  7. sarant said

    Ευχαριστώ για τα πρώτα σχόλια!

    4: Χρήσιμα τα λινκ, ευχαριστώ! Και να επισημάνουμε το χαρμόσυνο νέο για τον Ελεύθερο (λέμε τώρα) Κόσμο.

  8. Είμαι περίεργος να δω πώς θα συνυπάρξουν μεθαύριο στο Ζαρό, ο πρόεδρος των Πακιστανών μεταναστών της Αθήνας, ή κάτι τέτοιο, με το Βορίδη…

  9. asxetos said

    καλημέρα,

    σχετικά με το ευρύτερο θέμα του μουσουλμανικού στοιχείου στην αθήνα και προς τα τέλη του περασμένου έτους, αναγκάστηκα και έγραψα privé σ’ένα ελληνοπατριωτικό μπλογκ το εξής »ρε φίλε γιατί γράφεις ψέματα; αν είναι να κάνετε την ίδια ακριβώς δουλειά με τα συμβατικά μμε, την κάτσαμε τη βάρκα. άσε που έτσι δημιουργείς αντιπαλότητες που μπορεί να εξελιχθούν σε μίση»…

    τί μου απάντησε ο μπλογκάκιας; »ναι το ξέρω, αλλά θέλω να ξυπνήσει ο έλληνας»

    λοιπόν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και αρχίσει να αγριεύει ο μουσουλμάνος και το εν ελλάδι πλέον γεννηθέν σπλάχνο του, θα ξέρουμε ότι με ή χωρίς χιούμορ, με ή χωρίς ψέματα, με ή χωρίς καμίνηδες, έχουμε συμβάλει στο πρόβλημα, θεμελιώνοντας έτσι δικαίωμα να συμβάλουμε και στη λύση του.

  10. Καλημέρα σε όλους!

    Καλά, πραγματικά το ΛάΟΣ διεκδικεί επάξια τον τίτλο του Νο.1 συνωμοσιολογικού κόμματος της Ελλάδας. Κάθε ανόητο blog, κάθε chain mail, μπορεί να καταλήξει ερώτηση στη Βουλή!
    Δεν ξέρω αν έχετε δει το σχετικό άρθρο στην Ελευθεροτυπία:
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=269971

    Πάντως είναι προς τιμήν του Άδωνι ότι δεν έκοψε κανένα από τα επικριτικά σχόλια (σχεδόν όλα δηλαδή) παρότι υπάρχει προέγκριση σχολίων στο aixmi.gr, και μάλιστα απάντησε κιόλας, με τον τρόπο του βέβαια…

    Βέβαια δεν βλέπω να ασχολήθηκε κανείς με το κύριο θέμα του άρθρου Γεωργιάδη, δηλαδή την δήθεν απαγόρευση από τον Καμίνη του «Χριστός Ανέστη» κτλ, δεν είναι τελείως γελείος ως ισχυρισμός;

  11. […] *Του Νίκου Σαραντάκου […]

  12. Καλημέρα! Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Το θέμα αναμοχλεύεται καιρό τώρα σε διάφορα μέσα, υποψιάζομαι μάλιστα ότι οι ελληνοκεντρικοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα ομοερωτικού ενδιαφέροντος περιοδικά (ρίξτε αν θέλετε μια ματιά: http://greektrans.blogspot.com/2011/04/blog-post_03.html). Θα έβρισκα επομένως δίκαιο το Λάος να προσφέρει την συμπαράσταση του στο φετεινό gay pride ώστε να προστατευτούν τα ελληνικά ήθη και έθιμα από τους αλλόθρησκούς.

  13. ΣοφίαΟικ said

    Πάντως 40άκο, στην προσπα΄θειά σου να προωθήσεις την άποψή σου καταφέυγεις στην υπερβολή κι είναι κριμα.
    Εγώ γελάω με τα ρατσιστικά ανέκδοτα, άμα είναι αστεία. Και με τα σεξίστικα ανέκδοτα γελάω, και με τα βλάσφημα. Για το συγκεκριμένο πρωταπριλιάκτικο, δεν θα έλεγα ότι έιναι πολύ επιτυχημένο κι αναρωτιέμαι μήπω το πήραν από το The Onion. Αναρωτιέμαι επίσης πόσο αφελείς είναι όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για πλάκα.
    Όσο για τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, νομίζω ότι όλοι οι βουλευτές των μικρών κομμάτων κάνουν τα πάντα για να ακουστούν, είναι συνηθισμένη τακτική. Για να μην πω ότι μου έλεγαν ότι το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση για τον χτεσινό βασιλικό γάμο στην Αγγλία. Αν αληθεύει, τότε όλοι έχουν τη χάρη.

  14. bernardina said

    Kαμιά αφέλεια. Αντίθετα, συνεπής, συνεπέστατη τήρηση του καλύτερου γκεμπελικού παραδείγματος «πες, πες, κάτι θα μείνει». Τα γνωστά καλόπαιδα έχουν ξεσκολίσει πια σ’ αυτή την τακτική.
    Όμως για μένα το ανησυχητικό δεν είναι αυτό, εφόσον ξέρω τι έχω να περιμένω από τον συγκεκριμένο χώρο και τα συγκεκριμένα άτομα. Το ανησυχητικό είναι ότι η παραποίηση της αλήθειας (καλοπροαίρετη, χιουμοριστική, ειρωνική ή τα αντίθετά τους) εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα στο χώρο του διαδικτύου και αναπαράγεται άκριτα παίρνοντας μορφή θανατηφόρας αμοιβάδας. Ήμασταν που ήμασταν επιπόλαιοι και βιαστικοί στις κρίσεις και τις αποφάνσεις μας, έχουμε αναγάγει και τα μπλογκ σε υπέρτατες θεότητες της πληροφορίας, έχει γίνει και ασυμμάζευτος ο όγκος των πληροφοριών, κακά ξεμπερδέματα προβλέπω στο τέλος. Από τις εποχές που η ενημέρωση ήταν σχεδόν απαγορευμένη, τώρα γενιές ολόκληρες μυούνται πλέον στο να καταπίνουν αμάσητα ό,τι τους πλασάρει ο… «πάσα εις». Το «γρηγορείτε» δεν είναι πλέον αρκετό.

  15. bernardina said

    «Για να μην πω ότι μου έλεγαν ότι το ΚΚΕ έβγαλε ανακοίνωση για τον χτεσινό βασιλικό γάμο στην Αγγλία»

    Σοφία, έβγαλε:

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=398082

  16. Πραγματικά, οι ερωτήσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια της φαρσοκωμωδίας, και θα πρέπει να ανησυχούμε όλοι μας για αυτήν την κατάσταση, και πρωτίστως αυτοί που τους ψήφισαν.
    Το λίνκ του Στέλιου πιο πάνω δίνει μια γεύση για το χάλι τους.
    Να προσθέσω κάτι σχετικά πρόσφατο που δεν το συμπεριέλαβε το άρθρο της Ελευθεροτυπίας.

    Ένα πρωταπριλιάτικο αστείο του μπλόγκ Skopelosnews που έγραψε ότι η Τουρκία διεκδικεί …την Σκόπελο μέσω τίτλων ιδιοκτησίας Οθωμανού ναυάρχου, ήταν η αφορμή για τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Βελόπουλο να κάνει ερώτηση στο κοινοβούλιο, ζητώντας να μάθει τι έχει κάνει ο υπουργός Δρούτσας ώστε να αντιμετωπίσει η Ελλάς την νέα Τουρκική προβοκάτσια….
    http://news247.gr/ellada/h_skopelos_oi_toyrkoi_o_velopoylos_kai_to_prwtapriliatiko_asteio.834889.html

  17. 8 στο λίνκ που εδωσες δεν βλεπω ονοματα Βοριδη και Πακιστανου – βοηθησε με παρακαλω

    10 παλι αν δεν κανω λαθος κανενας/μια δεν σχολιασε τον Αδωνι για του μουσουλαμικο παραμυθι

  18. #13,15: Νομίζω είναι άλλο πράγμα να βγάζεις μια ανακοίνωση ως κομμουνιστικό κόμμα και να σχολιάζεις την προβολή ενός βασιλικού γάμου, και άλλο να κάνεις «κοινοβουλευτικό έλεγχο» της κυβέρνησης με βάση πρωταπριλιάτικα αστεία… Ένα τηλέφωνο να έπαιρναν, ένα γκουγκλάρισμα να έκαναν, θα μπορούσαν να καταλάβουν οτι πρόκειται για αστείο!
    Και μάλιστα μετά το παινεύονται κιόλας, καθώς έχω ακούσει ουκ ολίγες φορές πως θεωρούν τους εαυτούς τους το πιο δραστήριο κόμμα στη βουλή, που κάνει τις περισσότερες με διαφορά ερωτήσεις από κάθε άλλο…
    Γράφεις Σοφία ότι λίγο πολύ όλα τα μικρά κόμματα αυτό κάνουν… Πραγματικά δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου παρόμοια συμπεριφορά, τουλάχιστον όχι μέσα στη Βουλή. Ξέρεις κάτι παραπάνω;

    #16: Ναι το είχα διαβάσει, ίσως το καλύτερό τους!

  19. george said

    Προσωπικά, πιστεύω ότι το πίστεψε. Είναι στη φύση του, και στη φύση του συναφιού του, να πιστεύει άκριτα ό,τι ανοησία κυκλοφορεί εντός και εκτός διαδικτύου, αρκεί βέβαια να εξυπηρετεί τις εμμονές του.
    Σχετικά με τις ερωτήσεις του ΛΑΟΣ, η Ελευθεροτυπία είχε άρθρο, το οποίο ξαναβρήκα μέσω ΤVXS.
    Βέβαια, οι περιπτώσεις Πανθρακικού/Σκοπέλου είναι πιο ακραία παραδείγματα προχειρότητας από αυτή του Άδωνη.
    Σχετικά με το βραχυκύκλωμα του ακροδεξιού χώρου, πολλές φορές μου έρχεται να γελάσω. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους, είναι ικανοί να συμπλεύσουν με οποιονδήποτε. Θέλουμε να «χτυπήσουμε» τους μουσουλμάνους μετανάστες; Ανησυχούμε για το Gay Pride! Πιο κλασσικό παράδειγμα βραχυκυκλώματος από το Μαβί Μαρμαρά δε νομίζω να υπάρχει μέχρι τώρα.

  20. george said

    Ουπς! Τώρα είδα ότι ο Στέλιος είχε ήδη βάλει το άρθρο, στο #10 – να διαβάζω πιο προσεκτικά άλλη φορά!

  21. bernardina said

    Στέλιο, #18
    Δεν εξομοίωσα την πατάτα του Άδωνι με την ανακοίνωση του ΚΚΕ. Απλώς ενημέρωσα τη Σοφία που έγραψε ότι της είπαν γι’ αυτή, ώστε να γνωρίζει το περιεχόμενό της.

  22. Στέλιο δεν ξέρω αν είσαι εσύ ο Στέλιος Μ που ρωτά τον κ Γεωργιάδη στο aihmi.gr, πάντως όπως θα παρατήρησες και εσύ ουσιαστικά δεν απάντησε σε τίποτα.
    Κλασική η μέθοδος τους, πετάνε μια αηδία και μετά κάνουν τους τρελούς.
    Το ίδιο βέβαια και ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας που και αυτός αναπαρήγαγε αυτές τις μπούρδες,

  23. #22: Ναι εγώ είμαι. Αυτό εννοούσα «με τον δικό του τρόπο», ο οποίος τρόπος είναι να απαντάει μη απαντώντας! 🙂

    #21: Δεν υπονόησα ότι εξομοίωσες εσύ κάτι Bernardina! Απλά η Σοφία ανέφερε ότι είναι κάτι που λίγο πολύ κάνουν όλα τα μικρά κόμματα και είπα ότι εγώ προσωπικά δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον σίγουρα όχι στο βαθμό που τον κάνει το Λάος…

  24. sarant said

    Σας ευχαριστώ και για τα επόμενα σχόλια!

    Στέλιο, δεν θα μπορούσε να απαντήσει διαφορετικά!

    Ευχαριστώ και για το επεισόδιο με τη Σκόπελο, που δεν το ήξερα!

  25. ΣοφίαΟικ said

    Επειδή δεν έχω χρονο να εξηγώ τα αυτονόητα, το λέω για τελευτάια φορά: οι μικρο-βουλευτές (όλων των κομμάτων) που θέλουν να ακούγοτναι καταθετουν ερωτησεις στη Βουλή επι παντός επιστητού. Είναι γνωστή τακτική και όχι αποκλειστικά ελληνική. Τώρα αν εσύ αγαπητέ Στέλιο δεν γνωρίζεις τα αυτονόητα για το πως λειτουργεί η δημοσιότητα, δεν πρόκειται να σου τα μάθω εγώ, ούτε πρόκειται να καθίσω να σου δώσω στατιστικές ειδικά τη στιγμή που μου φωνάζει από το άλλο παράθυρο του υπολογιστή μου εργασία που έπρεπε να έχει τελειώσει από χτες.
    Μπερναντίνα, συνωμοσιομανή σε βλέπω. Δηλαδη η μαμά αυτουνού που αναφέρει ότι το άκουσε να το σχολιάζει η μητέρα του, είναι κι αυτή της συνωμοσίας;
    Τέλος πάντων, 40άκο, επιεδή όπως είπα με κυνηγάει μια εργασία, κλείνω για το τριήμερο και επισ΄τρεφω στο επόμενο άρθρο σου που δεν θα γίνεται καμιά αναφορά σε ελληνοκεντρικό χώρο και πράσινα άλογα, γιατί όταν γραφεις τέτοια μαζέυεις εδώ με΄σα βαρεμένους και ακροδεξιούς και ακροαριστερούς και μου τη σπα΄νε αμφότεροι- κυρίως γιατί μοιάζουν πα΄ρα πολύ μεταξύ τους και είναι αμφότεροι αμαθείς. Τα ξαναλε΄με σε λίγες με΄ρες.

  26. #25: Σοφία δεν καταλαβαίνω γιατί έγινες ερειστική μεσημεριάτικα! Μια χαρά μέρα είναι έξω κι ο ήλιος λάμπει. Άνοιξε κανένα παράθυρο λιγάκι. 🙂

    Απλά τυγχάνει να μην έχω ακούσει ποτέ από άλλο κόμμα στην Ελλάδα να γίνεται ερώτηση στη βουλή με βάση αναρτήσεις σε blogs και spam e-mail, τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό, ούτε έχω δει βουλευτές να ζητάν να καταχωρηθούν στα πρακτικά της Βουλής πράγματα που τύπωσαν απ’το ίντερνετ, μαζί με τα διαφημιστικά banners και όλα.
    Ίσως είμαι αμαθής (ίσως και βαρεμένος, ίσως και ακροαριστεροδεξιός) όπως λες. Αν έχεις κανένα παράδειγμα ευχαρίστως να το συζητήσουμε, και χωρίς δεύτερη σκέψη θα θεωρήσω και το όποιο άλλο κόμμα εξίσου γελοίο.

    Καλή επιτυχία με την εργασία σου!

  27. Η Μπερναρντίνα λέι:
    «κακά ξεμπερδέματα προβλέπω στο τέλος»

    Θα συμφωνήσω. Αν δει κανείς τι αρλούμπες πίστευαν τα SS μπορεί να καταλάβει.Πολλες απο αυτές ακούγονται και σήμερα στην Ελλάδα από τον νεο-νεοναζί χώρο:Η γη είναι κοίλη και μείς ζούμε στο εσωτερικό της σφαίρας, τα τελουρικά ρεύματα, οι Λεμούριοι που ζουν ανάμεσά μας,και όλο το κατά Μπλαβάτσκυ new age ευαγγέλιο,και βέβαια οι καθαροί άσπροι εναντίον βρώμικων Εβραίων, γύφτων και άλλων.

    Στη Βόρειο Ελλάδα, που ήμουν για Πάσχα, συνάντησα αρκετούς, (ένας μάλιστα πρώην αριστερός), που έτρεφαν άσβεστο μίσος για τη θρησκεία και τους παπάδες, αλλά είχαν συμπληρώσει το κενό με τέτοια μωροθάμαχτα και χειρότερα.

    Άφησαν τα μυστήρια της θρησκείας και τους συνεπήρε το Μέγα Μυστήριο της αμορφωσιάς.

    Έτσι είναι κι οι Μπουμπούκοι, έτσι ήταν κι ο Χίτλερ: Θολοεθνίκια και θολοναζί.

  28. MaPa said

    Είχα ανεβάσει στο FB το κάζο του Βελόπουλου με την Σκόπελο, με σχόλιο ότι «οι βουλευτές του ΛάΟΣ κάνουν μεταξύ τους διαγωνισμό ποίος θα κάνει τις περισσότερες ερωτήσεις. Ο νικητής θα κερδίσει νάιλον σοκολάτα»
    Κάποιος μου είπε ότι για τις ερωτήσεις πληρώνονται, αλλά δεν ξέρω πώς να το επιβεβαιώσω. Γνωρίζει κάποιος;

  29. Servitoros said

    Επειδή δεν έχω χρονο να εξηγώ τα αυτονόητα, το λέω για τελευτάια φορά: οι μικρο-βουλευτές (όλων των κομμάτων) που θέλουν να ακούγοτναι καταθετουν ερωτησεις στη Βουλή επι παντός επιστητού.
    —-
    Επίσης το φιλάνθρωπο ελληνικό κράτος πληρώνει στους βουλευτές υπαλλήλους για τα γραφεία τους, στην Μ.Β. οι βουλευτές εχούν στους υπαλλήλους τους και ερευνητές ώστε να ελέγχουν και να ερευνούν τις ερωτήσεις των βουλευτών στην Βουλή, στην Ελλάδα οι βουλευτές του ΛΑΟΣ χρησιμοποιούν τους υπαλλήλους τους ως ρουσφέτι με κύρια ενασχόληση το κουβάλημα του χαρτοφύλακα ή τα ψώνια στο σουπερ μαρκετ. Στο κάτω της γραφής ας κάνουν και 5000 ερωτήσεις αρά το να διαδίδεις μπούρδες είναι εγκληματικό. Παρεπιπτόντος θυμήθηκα την ερώτηση Άδωνι στην βουή, μετά την επίσκεψη του σε εκπομπή του Χαρδαβέλα για τα παιδιά indigo στην Ελλάδα.

  30. #28 MaPa το είχα δει κι εγώ πρόσφατα αυτό για τις αμοιβές, μάλιστα πως πληρώνονται 50 ευρώ για κάθε ερώτηση, αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω από που πουθενά. Το σίγουρο είναι ότι αμοίβονται για τη συμμετοχές τους σε επιτροπές. Το πιο σχετικό που βρήκα:
    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/24444

  31. MaPa said

    Ευχαριστώ JustAnotherGoneOff
    Αυτό το είχα ακούσει κι εγώ, και μάλιστα σε κάποια χρονιά (νομίζω την 2η κυβέρνηση Καραμανλή αλλά δεν παίρνω όρκο) το (παρα)πολιτικό ρεπορτάζ έλεγε ότι πιάστηκαν οι βουλευτές μαλλί με μαλλί για την συμμετοχή στις επιτροπές
    Μάλλον ράδιο αρβύλα είναι οι αμοιβές για τις ερωτήσεις.

  32. sarant said

    Για τις ερωτήσεις μάλλον δεν ισχύει η αμοιβή. Πάντως, κάποιοι καμαρώνουν να βλέπουν το όνομά τους στον κατάλογο των βουλευτών με τις περισσότερες ερωτήσεις, που τέτοιες λίστες δημοσιεύονται πότε-πότε στον τύπο.

    Αλλά για τις επιτροπές σαφώς ισχύει ότι πληρώνονται (εφόσον η επιτροπή κάνει περισσότερες από δύο συνεδριάσεις το μήνα). Και η Ελευθεροτυπία έγραψε πρόσφατα ότι οι βουλευτές το έχουν δει σαν τρόπο αύξησης των αποδοχών τους, οπότε πυκνώνουν τις συνεδριάσεις επιτροπών, με ακροάσεις για κάθε λογής θέματα.

  33. @32

    – Αλλά ποτέ στα πρακτικά δεν είδα τ’ όνομά σας

    – Αν και το λόγο ζήτησα στας συζητήσεις πάσας

    Πάντοτε αναγκάστηκα τον λόγο ν’ αναστείλω

    Αλλοι πριν από μένανε τον πέρνανε με ξύλο

    Και δεν κατόρθωνα ποτέ να πω το φρόνημα μου

    Καθ’ όσον όταν έφτανε, κυρία, η σειρά μου

    Εφωναζε ο Πρόεδρος «δεν έχουμε απαρτία»

    Εν τούτοις νομοσχέδια εψήφισα δυό τρία

    Και επερωτήσεις έκαμα περί των λαθρεμπόρων

    Περί πολλών ζωοκλοπών και άλλων διαφόρων

    Σε μια δε επερώτηση, σας βεβαιώ κυρία

    Με καταχειροκρότησαν όλα τα θεωρεία!

  34. espectador said

    Την πρωταπριλιά σε τοπικό σαιτ της Ξάνθης ειχε γραφεί οτι η παρελαση των ομοφυλοφιλων θα γίνει στην Ξάνθη και όχι στήν θεσσαλονίκη και οτι θα τοποθετηθεί ενα τεράστιο προφυλακτικό στο ρολόι :). Πως τους ξεφυγε αυτό?

  35. sarant said

    33: Από πού είναι; Θυμίζει Σουρή, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

  36. #3%
    Είναι από το «Δεν έχει τα προσόντα» του Σουρή σε δική μου γλωσσική προσαρμογή, διασκευή και συμπλήρωση σ’ ένα θεατρικό παιχνίδι με τους ήρωές του έργου.

  37. #17 Δες το ως πληροφορία από μέσα

  38. spinacle said

    γλωσσολογικά/ποιοτικά μιλώντας, ο πχιο πλήρης όρος θα ήταν «ετεροσεξισμός» αντί για ομοφοβία/ομοερωτοφοβια. κττμγ.

  39. axillefs said

    «ΥΓ2 Αναρωτιέμαι όμως, δεν θα βραχυκυκλωθούν οι ομοφοβικοί εθνικιστές, όταν, καταδικάζοντας το gay pride, συμπλέουν με τους ταλιμπάνους; Φυσικά, πολλά ισλαμικά κράτη έχουν ανελεύθερους και ομοφοβικούς νόμους, αλλά κι εμείς έχουμε τον Σεραφείμ Πειραιώς που θέλει πέντε αγιατολάδες για πρωινό!»

    Αν μου επιτρέπετε, πιστεύω ότι το πρόβλημα των εθνικιστών είναι ο πολυπολιτισμός, στον όποιο αντιτείνουν τον… «μονοπολιτισμό» [sic].
    Αν δηλαδή αύριο ως δια μαγείας όλοι οι κάτοικοι της ελλάδας γίνουν λευκοί, ελληνόφωνοι, χριστιανοί ορθόδοξοι, τότε αυτομάτως θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα, αφού δεν θα υπάρχουν μουσουλμάνοι να διαμαρτυρηθούν εναντίον του gay pride. Αλλά φυσικά δεν θα διοργανώνεται και κανένα gay pride, αφού ως γνωστόν ορθοδοξία και ομοφυλοφιλία είναι έννοιες ασύμβατες… (τι; πώς; ποιος ήρθε;)

  40. Χρηστος Κ. said

    Ενα κειμενο για τις ερωτησεις των βουλευτων του ΛάΟΣ
    http://rnbnet.gr/details.php?id=2012

  41. Servitoros said

    “ετεροσεξισμός”

    Ο όρος είναι λάθος γιατί ομοφοβικοί μπορεί να είναι και όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΛΟΑΤ.

  42. ppan said

    Για τον Κουκίδη πώς και δεν έκαναν επερώτηση ακόμη;

  43. Μαρία said

    42 Θα την κάνουν, μόλις βρεθεί φωτογραφία του και θα πρέπει να στηθεί ανδριάντας. Για την ώρα ικανοποιούνται με τη λιτή στήλη.

  44. ppan said

    @43 Να σου πω, εμένα με ετυπωσίασε ο Αβραμόπουλος που στην τελετή γαι την στήλη ουσιαστικά φαίνετα να συμμερίζεται την άποψη οτι ο Κουκιδης δεν υπήρξε.
    Για μένα αυτό είναι το απόλυτο ειχείρημα!

  45. […] Ο Νίκος Σαραντάκος μας εξηγεί τι ακριβώς συνέβη εδώ. […]

  46. […] τι ακριβώς ισχύει εδώ–>> https://sarantakos.wordpress.com/2011/04/30/adonis-aman/ This entry was posted on Σάββατο, Απριλίου 30th, 2011 at 22:03 and tagged with […]

  47. 1ας said

    Οι μπούρδες του Άδωνη και σε βίντεο από την εκμπομπή του

  48. makales said

    μα φυσικά και δεν πίστεψε ότι η ανακοίνωση της ΑΜΑΝ(εμένα πάντως όταν το διάβασα πήγε συνειρμικά κατευθείαν το μυαλό μου στη πλάκα και λόγο της παλιάς εκπομπής) είναι σοβαρή, δηλ πραγματικά δεν το χωρά ο λογικός νους αυτό που γράφεται, παρά μόνο αν το δεχθεί σαν αστείο, άλλωστε θα ήταν κάποιος τρελός να προσπαθεί να προσαρμοστεί και να δείξει το καλό του πρόσωπο και μετά να βγάλει τέτοια ανακοίνωση, ωστόσο μίας και οι οπαδοί του τηλεκόμματος έχουν μηδενική κριτική λειτουργιά και αυξημένους φόβους και ανασφάλειες σε τέτοια θέματα, γίνονται πολύ εύκολα «θύματα» της προπαγάνδας των ελλαδέμπορων τύπου άδωνι ή πλεύρη που πραγματικά λένε συνειδητά απίστευτα χοντρά ψεύδη.

  49. sarant said

    Μπράβο 1ας, και οι επίμαχες μπούρδες λέγονται νωρίς, από 1.30 έως 2.30, οπότε όποιος θέλει να το δει δεν θα υποστεί υπερβολική δόση Άδωνη (βλάφτει). Λέει με αυτό το βουτυρομπεμπέ γελάκι: «Να δω τους μουσουλμάνους με τις χατζάρες να τους κυνηγάνε και τον κ. Βαλλιανάτο να σχολιάζει…»

  50. gbaloglou said

    Καλά τα πρωταπριλιάτικα (1:30-2:30), στο τελευταίο τρίλεπτο όμως βγάζει λαγό (για μένα τον απληροφόρητο τουλάχιστον): υπέρ της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου (αλλά και της συμμετοχής των κομματικών φοιτητικών οργανώσεων στα διοικητικά των πανεπιστημίων*) ο Γιάννης Μπουτάρης (και ο Μπουμπούκος το απολαμβάνει με τον δικό του, απολαυστικότατο, τρόπο)! (Αυτό δεν φαίνεται να είναι μύθευμα — όποιος γνωρίζει περισσότερα ας σχολιάσει…)

    [Αλλά βέβαια, άμα θέλεις τουρίστες στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα Τούρκους χρειάζεται και λίγη τάξη η πόλη… (Θυμάμαι μία συναυλία της Ορχήστρας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Άγκυρας στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ: δεν καταλάβαιναν τίποτα και άρχισαν ακριβώς στις 9, περίπατο πήγε το γνωστό εικοσάλεπτο 🙂 🙂 )]

    *ακριβέστερα, λέγεται/γράφεται ότι ο δήμαρχος τάχθηκε υπέρ «της διά παντός αποχώρησης των κομματικών παρατάξεων, των φοιτητικών νεολαιών, από την μέθοδο επιλογής, όποια και αν είναι αυτή, των διοικητικών αρχών των τμημάτων, σχολών και πανεπιστημίων της χώρας»

  51. […] Δεν συμπαθώ την Ελευθεροτυπία. Απλά αντιπαθώ τους ρατσιστές. Καλό μήνα. Για τις Γκάφες έχει κάνει ο Σαραντάκος μια λεπτομερή αναφορά. […]

  52. τυφλός said

    #50: http://www.freecity.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3758:2011-04-20-06-39-26&catid=1:2009-07-02-05-32-13&Itemid=7

  53. Δίκιο έχει το Λαος που βάζει θέματα ηθικής. Κοιτάξτε τι έπαθε ο Άδωνης μια φορά που απάτησε την γυναίκα του!!!!! https://profiles.google.com/linsyjohn/posts/8XhJnPmaPxx

  54. ο Μήτσος said

    Η ακροδεξιά συνειδητά λέει ψέματα και κάνει δηλώσεις κατά το δοκούν για να φανατίζει τους οπαδούς τους. Ότι ακούγεται εθνικιστικό, ελληναράδικο θεωρούν ότι μπορεί να βγάλει στα μπαλκόνια να συσπειρώσει και αποτελεί χρήσιμη είδηση για μετάδοση.

  55. dina papavlasopoulou said

    Σας παραπέμπω στο «Αστείο» του Μίλαν Κούντερα ….να δείτε τι έπαθε ο έρμος ο ήρωας όταν έκανε ένα αστείο ….

  56. Όσο διαβάζω τέτοιες αηδίες και όσο βλέπω και ακούω πράγματα όπως στο βίντεο του #47, τόσο πιστεύω ότι έχουν δίκιο ότι «το καράβι γέμισε» και πρέπει να διώξουμε κόσμο.
    Απλά διαφωνώ ως προς τα κριτήρια: Γιατί να διώξουμε μετανάστες σώνει και καλά; Μια χαρά άνθρωποι είναι, τη δουλειά τους κοιτάν οι περισσότεροι, και πώς να ζήσουν τις οικογένειές τους.
    Εγώ λέω ν’αρχίσουμε να μαζεύουμε κάτι Γεωργιάδηδες, κάτι Πειραιώς Σεραφείμ κτλ, να τους χώσουμε σε ένα (σάπιο κατά προτίμηση) καράβι και να τους ξαποστείλουμε όσο το δυνατόν μακρύτερα.

  57. sarant said

    55: Ωχ, δίκιο έχετε!

  58. Η original τρολιά δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως αστείο. Εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει περίπτωση να θέλει να προκαλέσει ισλαμοφοβία σε lgbt και συμμάχους. Να καταδείξει την υποκρισία των lgbt ανθρώπων που στην πρώτη ευκαιρία φοβούνται την πολυπολιτισμικότητα. Η γνώμη μου είναι ότι είναι άρρωστο ακόμα και σαν αστείο, ειδικά απ’τη στιγμή που πολλοί γκέι, λεσβίες, μπάι και τρανς έχουν (όπως πολλές μειονότητες) υποβληθεί κάποια στιγμή σε απειλές ρατσιστικής βίας ή και έχουν υποστεί ρατσιστική βία. Η γελοιότητα του ψευδοδιλήμματος «υπέρ των γκέι ή υπέρ των μουσουλμάνων» δεν είναι τόσο φανερή όταν τελεί κανείς υπό το καθεστώς της ψυχολογικής βίας και μιας triggering ανάμνησης. Τα ρατσιστικά μπλογκς έχουν αρχίσει να ‘τη βγαίνουν από αριστερά’, και να καταδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία τις προτροπές για λογοκρισία του ρατσιστικού λόγου ως υποκριτικές.

  59. voulagx said

    Τα «lgbt, triggering» πως μεταφραζονται στα ελληνικα;

  60. ppan said

    Η original πάντως είναι οργάνωση οπαδών της Αεκ.

  61. Αν γνωρίζετε καλύτερο μη-περιφραστικό όρο στα ελληνικά για το «triggering» βοηθήστε με. Σημαίνει την αναβίωση μιας οδυνηρής ανάμνησης που θυμήθηκες για κάποιο λόγο (μια συζήτηση, μια φωτογραφία, ενα κείμενο που διάβασες, κλπ). Για παράδειγμα αν έχεις υπάρξει θύμα βιασμού και διαβάσεις μια απειλή για βιασμό απευθυνόμενη σε σένα (ή ακόμα και μια σκηνή βιασμού σε ένα μυθιστόρημα) μπορεί να πυροδοτηθεί (εξού και trigger) η ανάμνηση του βιασμού σου, να επέμβει το συμπαθητικό νευρικό σου σύστημα και να περιέλθεις σε κατάσταση πανικού, στην οποία δε μπορείς να σκεφτείς ούτε ψύχραιμα ούτε θετικά.

    Θεωρώ ότι απ’τη στιγμή που αυτή η αντίδραση είναι εντελώς αντανακλαστική για το ανθρώπινο νευρικό σύστημα, είναι χτύπημα κάτω απ’τη ζώνη το να απαιτείς από ανθρώπους στους οποίους προσπαθείς να προκαλέσεις τέτοια αντανακλαστικά να σκεφτούν ψύχραιμα. Μπορεί να έχω και άδικο.

    Το lgbt μεταφράζεται «Λ.Ο.Α.Τ.» – λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι/ες, τρανς ή «ΛΕ.Π.Α.Τ.» – λεσβίες, πούστηδες (σε προσπάθεια επανοικειοποίησης του όρου), αμφι και τρανς, ή χρησιμοποιείται αμετάφραστο επειδή εκφράζει αμεσότερα τις συνυποδηλώσεις του διεθνούς lgbt κινήματος.

  62. gbaloglou said

    Για το triggering θα πρότεινα το «αναξύπνημα».

  63. 53. ως τρανς γυναίκα βρίσκω φοβερά κακόγουστο το αστείο, γιατί ο μόνος λόγος που υπάρχει είναι για να δείξει πόσο μεγάλη ταπείνωση και τιμωρία είναι να πηδηχτεί κάποιος με ένα τρανς άτομο.

  64. sarant said

    Καλημέρα!

    Δεν διαφωνώ ότι το αρχικό αστείο δεν είναι αθώο -υπάρχει και νοσηρό χιούμορ.
    Για το LGBT είχε σταθεροποιηθεί το ΛΟΑΤ αλλά τώρα βλέπω και ΛΟΑΔ (διεμφυλικός αντί τρανς).
    Την προσπάθεια για επανοικειοποίηση δεν την ήξερα στα ελληνικά -το είχαν κάνει οι Γερμανοί με το schwule.

  65. 1ας said

    O Γεωργιάδης ενώ συνηθίζει να είναι λαλίστατος,κουβέντα δεν γράφει για την διπλή γκάφα του στην αιχμή.Πιθανότατα είναι κουρασμένος από το καραόκε πάρτυ που πήγε για να διδάξει στους Έλληνες αρχαιοελληνικό ήθος.

  66. Γειά σου Νίκο! Έχεις δίκιο, υπάρχει και το διεμφυλικός, διεμφυλική. Αν και ανήκω στην ομάδα των ανθρώπων που δημιούργησαν τη λέξη πριν κάποια χρόνια (για να μεταφράσω ένα ιατρικό κείμενο), δεν τη χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά γιατί μου ακούγεται σαν να περιγράφω πάσχοντα άνθρωπο: «διεμφυλικός», «στομαχικός», «ασθενικός» κλπ. Αντί αυτού, χρησιμοποιώ το διεθνή όρο-ομπρέλλα «τρανς».

    Α ναι. Πράγματι το athens pride δεν το αποκαλούν lgbtq pride, δεν το αποκαλούν όμως ούτε και gay pride, τουλάχιστον η οργανωτική του επιτροπή. Από κει και πέρα το pride αρχίζει να γίνεται αρκετά συντηρητικός θεσμός (με χορηγούς, με αστυνομική περιφρούρηση, με την αιγίδα του δήμου και με ένταξη στο τουριστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ), οπότε μπορεί να μην είναι και η πιο ριζοσπαστική φωνή όσον αφορά τις lgbtq διεκδικήσεις. Αυτό δε θα πει ότι δεν υπάρχουν διεκδικήσεις, ανισότητα και βία. Εμπάσει περιπτώσει, ο όρος «ομοφοβία» κατά τη γνώμη μου όντως εννοεί το μίσος προς γκέι άντρες, λεσβίες, τρανς και αμφί, αν και ο λόγος που παγιώθηκε η λέξη «ομοφοβία» (και αγνοούνται οι λέξεις «λεσβοφοβία» και «τρανσφοβία») έχει μάλλον σχέση με το πόσο δυσανάλογα άβολα νιώθει συλλογικά η κοινωνία με την ύπαρξη γκέι αντρών. Τα δε τρανς άτομα θεωρούνται καθ’υπερβολή γκέι ή λεσβίες και όχι άνθρωποι που εκφράζουν την υγιή και άσχετη από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ανάγκη τους να εκφράζουν ελεύθερα το κοινωνικό φύλο τους (gender), συνεπώς λίγος κόσμος χρησιμοποιεί τον όρο «τρανσφοβία», παρόλο που υπάρχει πάρα πολλή από δαύτη τριγύρω.

  67. τυπογραφικό: «*τον* διεθνή όρο ομπρέλλα». Και μόνο για μένα, δε μπορώ να επιβάλλω το πώς αυτοπροσδιορίζονται άλλοι.

  68. 61,
    Χριστίνα, γειά σου. Σε γκούγκλαρα και είδα τη δουλειά σου. Μου φάνηκε εξαίρετη, κυρίως οι εικονογραφήσεις που τις βρήκα μοναδικές-αλλά εντυπωσιάστηκα και με το βιογραφικό σου, εδω:

    http://www.10percent.gr/old/issues/200706/02.html

    (Δεν ήξερα)

    Διάβασα και το άρθρο σου για το βιολογικό-κοινωνικό φύλο. Αν και διαδεδομένη θεωρία είναι λάθος. Ότι οι άντρες και οι γυναίκες γίνονται, δεν γεννιούνται, είναι μια απλοϊκή και μάλλον αντιεπιστημονική εξήγηση. Παίρνει σαν δεδομένο ότι αυτό που βλέπουμε, η εξωτερική όψη του ανθρώπου είναι ο φαινότυπος. Όμως φαινότυπος είναι και άλλες ιδιότητες που δεν είναι ορατές, όπως η κλίσεις η σεξουαλική συμπεριφορά κλπ. Απλώς δεν κληρονομούνται σε όλους τους ανθρώπους οι ίδιες ιδιότητες.
    Και βέβαια επηρεάζονται ΚΑΙ από το περιβάλλον. Την οικογένεια και την κοινωνία. Είναι μάλιστα δύκολο να ξεχωρίσεις τι είναι περιβάλλον και τι ιδιότητα «από γεννησιμιού» αφού ακόμα και το έμβρυο επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και αντίστοιχα κάνει on και off στοιχεία του γονότυπου. Πάντως είναι λάθος π.χ. να καταπιέζεται η φυσική κλίση ενός κοριτσιού στο νηπιαγωγείο προς τα κοριτσίστικα παιχνίδια ή ενός αγοριού στα αγορίστικα, όπως ακριβώς και το αντίθετο(ενός αγοριού που παίζει με κούκλες) χάριν μιας κάπως φανατικής ιδεοληψίας.
    *
    Δε λέω άλλα γιατί πάλι εδώ θα με παρεξηγήσουν τελείως και θα βρεθούν κι άλλοι που θα μου κόψουν -άνευ λόγου- την καλημέρα.

  69. 68. Ε, δε βαριέσαι Καπετάν’Ένα. Ας κάνω και κανένα λάθος, ας μην ακούγεται μόνο η… σωστή άποψη του ότι υπάρχουν μόνο δυο φύλα και έχουν φυσική (?) κλίση να παίζουν με αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια. Επειδή στη φύση άλλωστε υπάρχουν αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια, και πρέπει να αναγκάζουμε τα παιδιά να παίζουν με τα «σωστά». Και επειδή η ουσιοκρατία και η μαγική σκέψη καθόλου μα καθόλου δεν καταπιέζει την ελευθερία έκφρασής μας, είτε είμαστε τρανς είτε είμαστε μη-τρανς.

    Σ’ευχαριστώ για τα καλά λόγια, κατά τα άλλα. Ας μην επιβαρύνουμε το νήμα περισσότερο με αυτή την άσχετη συζήτηση: το email μου είναι christina.neofotistou@gmail.com

  70. Palavra said

    Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη που θα απομακρυνθώ κι άλλο από το θέμα του νήματος γιατί έχω μια απορία 🙂 Επειδή έχουμε συζητήσει λίγο από ‘κει την απόδοση του όρου transgender,διαβάζοντας τα παραπάνω αναρωτιέμαι αν όντως είναι σωστές οι προτάσεις που έγιναν (φυλομεταβατικός και διαφυλικά άτομα).

    Και για να επιστρέψω στο θέμα, ο Άδωνης στο ιστολόγιό του κουβέντα, εννοείται.

  71. Προσοχή, ακολουθεί σεντόνι. Πάρτε καμια ασπιρίνη πριν το διαβάσετε.

    70. Palavra

    Υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τη μετάφραση του «transgender». Όμως, αν κάπως πρέπει να μεταφραστεί το transgender, επειδή το gender υποννοεί την έμφυλη ταυτότητα, δε θα ήταν πιο δόκιμη η μετάφραση «διεμφυλικός»; Δηλαδή άνθρωπος που κείται αντιδιαμετρικά προς μια έμφυλη ταυτότητα.

    Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησε ως λέξη από μια ομάδα τρανς ανθρώπων που το συζητούσαμε πριν μερικά χρόνια, και φαίνεται να ρίζωσε σε κάποιες ομάδες. Το ΣΥΔ για παράδειγμα είναι «Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών». Το δίλημμα προέκυψε σχετικά με μια μετάφραση που είχα να κάνω για το Πανεπιστήμιο. Αν το transgender είναι διαφυλικός, τότε το intersex τί είναι; Μη μιλήσουμε δε για το «transsexual». Οπότε σκέφτηκα «διεμφυλικότητα» για το transgender.

    «Διαφυλικότητα», απ’την άλλη, μου φαίνεται δοκιμότερη απόδοση για τον όρο intersex, διότι μεταφράζει τον ξύλινο βιολογίστικο όρο «sex» ως «φύλο» που μέχρι πρότινος ήταν ο αντίστοιχος ελληνικός ξύλινος βιολογίστικος όρος.

    Η αλήθεια είναι ότι τόσο η «διαφυλικότητα» όσο και η «διεμφυλικότητα» ακούγονται σαν παθολογικοί όροι (είμαι διεμφυλική, πάσχω από διεμφυλικότητα) και σε καμία περίπτωση δεν έχουν το κύρος των θετικότατων συνυποδηλώσεων που έχουν οι αντίστοιχοι αγγλωσαξωνικοί όροι. Ίσως επειδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη εκτενώς από τα ίδια τα τρανς και τα intersex άτομα. Όπως έγραψα παραπάνω, προτιμώ τη μεταγραφή του transgender στα ελληνικά, ως «τρανς», και αυτή χρησιμοποιώ και στην καθημερινή πρακτική.

    Για τη φυλομετάβαση (transition) τώρα:

    Ο Nickel στο link που δίνεις λέει: «transgender = φυλομεταβατικοί, διαφυλικοί (γνωστό μεταφραστικό πρόβλημα — πάντως, είναι, αν δεν κάνω λάθος, όσοι δεν θέλουν να προσδιορίζονται σύμφωνα με το φύλο που γράφει η ταυτότητά τους).»

    Όμως, φυλομετάβαση δε θα πει ότι δε θέλεις να προσδιορίζεσαι σύμφωνα με το φύλο που γράφει η ταυτότητά σου. Φυλομετάβαση είναι η διαδικασία στην οποία υποβάλλεις εαυτήν, για να σταματήσεις να «περνάς» (passing) κοινωνικά ως ένα φύλο και να αρχίσεις να «περνάς» ως ένα άλλο φύλο. Αν μή τί άλλο, φυλομετάβαση είναι κάτι που κάνει ή δεν κάνει ένα τρανς άτομο, και όχι μια δομική ιδιότητα του τρανς αυτοπροσδιορισμού»

    Και το φύλο που γράφει η ταυτότητα δεν είναι απόλυτο κριτήριο, γιατί το φύλο που γράφει η ταυτότητα είναι μεταβλητό. Αντί για «φύλο που γράφει η ταυτότητα», συνήθως χρησιμοποιείται στις συζητήσεις το «φύλο που αποδόθηκε στη γέννηση». Για να αποφεύγουμε τραγικότητες τύπου: «αυτός ο τρανς άντρας είναι βιολογικά γυναίκα», λέμε «αυτός είναι ένας τρανς άντρας, ενας άνθρωπος που όταν γεννήθηκε τον κατέταξαν ως θήλυ, αυτοπροσδιορίζεται ως άντρας και έχει ή δεν έχει κάνει τροποποιήσεις στο σώμα του».

    Βιωματικό παράδειγμα, γιατί παραέγινε θεωρητικό: εγώ είμαι τρανς γυναίκα, η ταυτότητά μου γράφει «θήλυ» (γιατί στα μάτια του νομοθέτη «ολοκλήρωσα» τη φυλομετάβαση – άλλη τεράστια διαφωνία εκεί, το τί πρέπει να κάνεις για να θεωρείσαι το ένα φύλο ή το άλλο) και όταν γεννήθηκα με κατέταξαν ως «άρρεν». Συνεπώς, είμαι τρανς γυναίκα, γιατί αυτοπροσδιορίζομαι ως τρανς γυναίκα, νομικά είμαι γυναίκα γιατί αναγνωρίζονται μόνο δυο έμφυλες ταυτότητες -άρρεν και θήλυ-, και έχω «τελειώσει» με τη φυλομετάβαση.

    Ουφ, στρυφνός λόγος.

    Εν κατακλείδι, η πρότασή μου είναι transgender = τρανστζέντερ ή τρανς, transsexual = τρανσέξουαλ (παλιότερος όρος, που τείνει να εμπεριέχει παθολογικοποίηση ακόμα και στο πρωτότυπο), και intersex = ίντερσεξ (το διαφυλικός και πολύ περισσότερο το «ψευδερμαφρόδιτος» που είναι η μετάφραση που απαντάται συχνότερα σε ιατρικά εγχειρίδια, εμπεριέχουν παθολογικοποιηση). Καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητο για κάποιους ανθρώπους να συνεννοούνται με αμιγώς ελληνικούς όρους, όμως το να τραβήξουμε από τα μαλλιά τις μεταφράσεις μου φαίνεται σχολαστικισμός.

    Σε μια σχετική συνομιλία με τη Μπέσση Δενδρινού για τη Φυλοπαιδεία (http://www.thefylis.uoa.gr/~thefylis/?q=node/15) , μου έγραψε «Μου αρέσει το ότι στρέφεις την προσοχή στην πρακτική της «ονοματοποιείας» (και φυσικά θεωρώ πως είναι απολύτως σωστό εκείνος ή εκείνη που ονομάζεται να έχει λόγο σχετικά με το πώς). Έτσι αποστρέφεται η προσοχή από την απόδοση από τη μια γλώσσα στην άλλη στη εξ αρχής νοηματοδότηση στα ελληνικά (που είναι και ορθότερο).»

    Δεν ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά μ’αρέσει να το συζητάω. Συγγνώμη κι εγώ για την παρέκβαση.

  72. sarant said

    Ευχαριστούμε για το σεντόνι!

    Πάντως, αν οι ελληνικοί όροι χρησιμοποιηθούν καταρχήν από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους θα γίνουν και αποδεκτοί και θετικοί.

  73. Φυσικά και «στη φύση υπάρχουν αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια», ο άνθρωπος κι αυτά που κάνει είναι τμήμα της φύσης.
    Δεν είπα εγώ, ότι υπάρχουν «τα σωστά» παιχνίδια ή οι όποιες άλλες «σωστές» συμπεριφορές, που πρέπει να είναι κοινές για όλους.
    Υπάρχουν τα «σωστά» διαφορετικά πράγματα για τον καθένα από μας, αφού ο καθένας μας είναι διαφορετικός από τον άλλον και μοναδικός.Άλλωστε ισχύει:ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ-ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.Όχι όλοι ίδιοι.

    Δεν είμαι συνηθισμένος στη νέα σημασία της λέξης gender, πάντως η μετάφραση «κοινωνικό φύλο» δε μου φαίνεται σωστή. Γιατί δεν είναι μια ουδέτερη μετάφραση, αλλά είναι συγχρόνως και ένα επιστημονικό συμπέρασμα. Είναι δηλαδή η παραδοχή του ότι το φύλο, αλλά και οι συμπεριφορές οι σχετικές με το φύλο,(η ερωτική έλξη κλπ) στο άτομο καθορίζεται ΜΟΝΟ από τους κοινωνικούς παράγοντες, πράγμα που δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, μάλλον η τάση είναι να αποδειχτή, οτι η κληρονομικότητα, οι ορμόνες στην κυοφορία κλπ παίζει μεγάλο ρόλο.

    Αν είταν διαφορετικά, οι Μπουμπούκοι θα είχαν δίκιο: Φτιάξτε μια κοινωνία «ανδρική» αντι-γκαίη και τα παιδιά δεν θα γίνονται γκαίη. Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί.Η φύση θα βρεί τον τρόπο, ακόμα και τότε. Γιατί γκαίη δεν νομίζω, ότι είναι κοινωνική επιλογή, δε γράφεται κανείς στους γκαίη, όπως όταν γράφεται στην ΚΝΕ.

  74. Palavra said

    Ευχαριστώ κι εγώ για την απάντηση! Το αναδημοσίευσα και στη Λεξιλογία, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα. Εντωμεταξύ, προέκυψαν κι άλλες απορίες στο νήμα εκεί, να τις μεταφέρω ή θα ήταν σκόπιμο να παρακαλέσω τη Χριστίνα Αντουανέτα να περάσει μια βόλτα από εκεί να μας πει τη γνώμη της; Φοβάμαι μην τη βαρύνουμε την ανάρτηση εδώ με τις απορίες περί αποδόσεων…

  75. Μπουκανιέρος said

    Καπετάνιε, κράτα σφιχτά το βιολογισμό σου, αναρωτήσου όμως μήπως υπάρχουν και άλλες επιστημονικές απόψεις πέρα απ’ αυτές που ξέρεις/σου αρέσουν/υποστηρίζεις.

    Πάω να παίξω με αγορίστικα παιγνίδια στη φύση, μη γίνει κάνα λάθος.

  76. Μαρία said

    75 Κι εγώ με αγορίστικα παίζω. Μήπως, γιατρέ, μου ανέβηκε η τεστοστερόνη;

  77. 72, 74 Palavra, Νίκο κανένα πρόβλημα! Και ναι θα έρθω απο εκεί.

    73 Καπετάνιε απαντάς σε αχυρανθρώπους. Δεν τα λέω εγώ αυτά που μου βάζεις στο στόμα, και φανερώνεις έτσι την ηθική σου ως συνομιλητής, και τα δικά σου ιδεολογικά κολήμματα – όχι τα δικά μου. Έχω ήδη γράψει μια μεγάλη, σοβαρή απάντηση σε αυτά που μου απεύθυνες την πρώτη φορά, αλλά σε παρακάλεσα να γίνει από email η συζήτηση και με έγραψες. Θα τα κρατήσω για την εαυτή μου, κακό δεν κάνει. Δε θα βαρύνω άλλο το νήμα.

  78. 63,64
    To ασιάτικο κολάζ να δεχτώ ότι ήταν κακόγουστο και το χιούμορ όχι πολίτικαλ κορέκτ. Να δεχτώ και ότι η χρήση του από εμένα ήταν ατυχής(ήθελα να κριτικάρω την γνωστή υποκρισία των φαιά φορούντων και περί ηθικής ομιλούντων ακροδεξιών λαϊκιστών και όχι να θίξω σεξουαλικούς προσανατολισμούς και προσωπικές επιλογές).
    Θυμίζω την ειρωνική εισαγωγή μου: Δίκιο έχει το Λαος που βάζει θέματα ηθικής. Αλλά μιας και φτάσαμε ως εδώ ας κάνω μια τελευταία απόπειρα να ελαφρύνω το νήμα.
    Διατηρεί το δικαίωμα ο αυτοπροσδιόριζόμενος στρέιτ να επιλέγει το είδος του-της ερωτικού-κής συντρόφου-φισας και όχι να επιλέγει κάτι διαφορετικό εν αγνοία του; ακόμα κι αν του αρέσει σε τελική ανάλυση. Θυμίζω την πρώτη λεζάντα του στριπ: You are the best girl I ever been in bed with… Φράση που υποδηλώνει μια αντίφαση μεταξύ προκατάληψης (τελευταία εικόνα)και πραγματικού συμβάντος 🙂

  79. Δεν πρόκειται για επιλογή το να είσαι ή να μην είσαι τρανς, ούτε αλλάζει ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός στρέιτ μη-τρανς άντρα που πηδήχτηκε με μια στρέιτ τρανς γυναίκα. Καταλαβαίνω την ειρωνίκή εισαγωγή σου, αλλά είναι σχεδόν τιμωρητικός ο ρόλος μιας τρανς γυναίκας σε ένα (πολύ παλιό και χαζό) ανέκδοτο, ακόμα και αν συμφωνώ ότι είναι τιμωρητέος (για τη βλακεία του) ο συγκεκριμένος. Αν πηδηχτεί με έναν τύπο, του αρέσει, και εκ των υστέρων αρχίσει τις υποκριτικές κορώνες του, δεν είναι πιο κοντά στο νόημά σας; Η τρανς γυναίκα πού κολλάει; Έχουμε μείνει στο στερεότυπο ότι μια τρανς γυναίκα είναι «ένας πολύ καλά μεταμφιεσμένος άντρας»;

    Δεν πιστεύω ότι ελαφραίνει το νήμα όταν υποννοείτε ότι το «είδος» της ερωτικής συντρόφου του ασιάτη κυρίου είναι διαφορετικό από «γυναίκα». Το ότι είναι μια γυναίκα που μας γνωστοποιεί το trans status της είναι ξεκάθαρα τρανσφοβική φαντασίωση-άγχος, και όχι ρεαλιστική κατάσταση. Κοινώς, ενώ στην πραγματικότητα μια τρανς γυναίκα γνωρίζει ότι μπορεί να τη δείρουν ή να τη σκοτώσουν αν αποκαλύψει σε έναν τρανσφοβικό άνθρωπο έτσι, στην ψύχρα, ότι είναι τρανς, αντίθετα στα σεξιστικά, τρανσ-σεξιστικά και τρανσφοβικά ανέκδοτα αυτής της συνομωταξίας, οι τρανς γυναίκες οχι μόνο δεν είναι γυναίκες, αλλά είναι και ο χειρότερος φόβος του -φυσικά- στρέιτ, μη-τρανς, σεξιστή άντρα αφηγητή. Μπλιάχ από πολλές απόψεις..

    Στην τελική αν του άρεσε, όχι, δεν έχει λόγο να διαμαρτύρεται, ας λύσει την τρανσφοβία, την ουσιοκρατία και την ομοφοβία του μόνος του. Η εναλλακτική είναι η διαβόητη υπεράσπιση που μέχρι πρότινος γινόταν δεκτή (!) στα αμερικανικά δικαστήρια: «I was under gay panic» («τελούσα υπό καθεστώς γκέι πανικού»), γι’αυτό τη σκότωσα.

    Και το «ιατηρεί το δικαίωμα ο αυτοπροσδιόριζόμενος στρέιτ να επιλέγει το είδος του-της ερωτικού-κής συντρόφου-φισας και όχι να επιλέγει κάτι διαφορετικό εν αγνοία του;» είναι πολυσυζητημένο σε τρανσφεμινιστικούς κύκλους, και οι συζητήσεις τείνουν στο συμπέρασμα ότι έτσι κάνουμε την τρανσφοβία πρόβλημα του θύματος τρανσφοβικής βίας, και όχι του ανθρώπου που διεξάγει τρανσφοβική βία. Δαιμονοποιούμε, συν τοις άλλοις, τα τρανς άτομα ότι αποκρύπτουν «σημαντικές πληροφορίες» και ψεύδονται. Σας διαβεβαιώ, διόλου δεν ψεύδομαι ότι είμαι γυναίκα. Αν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά δικό του.

    Ίσως δε μου φαίνεται αστείο επειδή γνωστή μου τρανς γυναίκα έχει φάει ξύλο και βρίσιμο σε αντίστοιχη κατάσταση. Μήπως είμαι πολύ προκατειλημμένη; Μπορεί. Και πάλι δε φτάνει τον πήχη του «χιούμορ» αυτό το αστείο. Χωράει πολλή συζήτηση και δε θέλω να βαρύνω άλλο το νήμα. Συγγνώμη και απ’τον οικοδεσπότη, είμαι φλύαρη ώρες ώρες.

  80. Επίσης ο οικοδεσπότης δεν αποκάλεσε νοσηρό το αστείο με τον ασιάτη, αλλά τη δήθεν ανακοίνωση των μουσουλμάνων. Η διαφωνία σας είναι μαζί μου, όχι μαζί του

  81. Χριστίνα, δεν σου απάντησα γιατί πραγματικά θα ήταν μια πολύ μεγάλη συζήτηση (στην οποία σίγουρα θα είχα πολλά να μάθω) αν και φυσικά, θα την προτιμούσα ήρεμη και χωρίς χαρακτηρισμούς.

    # 75,Μπουκανιέρος,
    θα σε παρακαλούσα να μην μου απευθύνεις το λόγο ξανά, αφού δεν θες πραγματικά να δόσεις κάτι. Εδώ, στο Μικρό Πανεπιστήμιο του sarant,στο αλληλοδιδακτικό τμήμα, δίνουμε ο καθένας ότι έχει, και παίρνει από τον άλλον ότι θέλει, γνώση, πληροφορία, τσίγκλισμα για σκέψη. Εγώ κατέθεσα μία άποψη. Πρός τι το μίσος; Άν σε ενδιαφέρει, εμπρός, διαφώτισέ μας. Αφού όμως δεν έχεις να δόσεις κάτι χρήσιμο, τουλάχιστον μη δίνεις ειρωνεία, ούτε μίσος ή απόρριψη, συναισθήματα που εγώ δεν νοιώθω για κανέναν, μια που είμαι …γεννημένος ελευθερίων ηθών. Κι αφού, μάλιστα, έχεις πη στο παρελθόν, ότι είμαι βλάκας, και ότι λέω αηδίες, κάνω «ονοματοβολία και βιβλιολογία από εξώφυλλα» τότε για ένα λόγο παραπάνω, μη μου απευθύνεις ξανά το λόγο.

    Μαρία, συγγνώμη, χάνω το χιούμορ μου όταν με ειρωνεύονται. Αν και εσένα σε ψιλο-συγχωρώ, όταν βγάζεις κακίες και βιτριολικές ειρωνείες, γιατί ένα χρονικό διάστημα σε έκανα -πράγμα όχι ιδιαίτερα έντιμο- πειραματόζωο στις παρατηρήσεις μου, φυσικά το πείραμα πέτυχε, αλλά δεν μπορώ να σου ανακοινώσω τη μέθοδό μου, γιατί, ΓΑΜΟΤΟ, ούτε την πλαγίωση και τον διακεκριμένο ρόλο των δύο εγκεφαλικών ημισφαιρίων του νεοφλοιού δέχεσαι. Έχεις δικαίωμα να με πεις ακόμα και Ούφο(Δεν είμαι).Και σταματώ εδώ .

  82. Βασιλική Μετατρούλου said

    Αν αντέχετε να ακούσετε ίσαμε και 15 ψέματα σε 6-7 λεπτά, μπορείτε να δείτε αυτό το βίντεο.
    Ο Φελόπουλος γύρω στο 5.00-6.00 λεπτό διαβάζει την υποτιθέμενη δήλωση των Μουσουλμάνων που θα σφάξουν τους γκέι στο gay-parade, σαν αληθινή ασφαλώς.

    «Εβραϊκό TV SHOW» γελοιοποιεί την Σταύρωση BEΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Κατόπιν διαβάζει μια ανακοίνωση από την «Οργάνωση για την ανασυγκρότηση του Ναζισμού» (σαφής ειρωνιά για την ΟΑΚΚΕ», ως επίσης πραγματική.

    Αν αντέχετε, όπως προείπα. Εγώ προειδοποίησα 🙂

  83. τυφλός said

    Αφού ο Άδωνης πιστεύει πως η ελληνική γλώσσα αριθμεί εκατομμύρια λέξεις γιατί γράφει δύο φορές σ’ ένα μικρό απόσπασμα (φυσικά δε θα διαβάζω ολόκληρο το κείμενο) για gay parade και όχι παρέλαση ομοφυλόφιλων; Στα αγγλικά του πέφτει λιγότερο βαριά η ομοφυλοφιλία;

  84. Σε αυτό το συνέδριο μεταναστευτικής πολιτικής, λοιπόν, ο κ.Στυλιανός Χιωτάκης, καθηγητής Πολιτικής Κοινωνιολογίας, δ/ντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, υποστήριξε χτες πολύ σοβαρά την αλήθεια του γεγονότος, παρόντος του προέδρου της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ (ο Βορίδης δεν εμφανίστηκε τελικά). Μάταια ο τελευταίος προσπάθησε να τον αντικρούσει. Το δε αυπόλοιπο πάνελ και ακροατήριο ανίδεο, επίσης.

    Θλίψη…

  85. Μαρία said

    84 Στη θεολογική του ΑΠΘ το έπαθε;

    Άκουσες καμιά καλή ανακοίνωση;

  86. sarant said

    Άμα θέλεις να πιστέψεις κάτι, το πιστεύεις όσο εξωφρενικό και να είναι.

  87. #85 Αυτός που μου μεταφέρει εντυπώσεις μου λέει ότι η Βλαχάδη ήταν η πιο προετοιμασμένη ομιλήτρια.

Σχολιάστε