Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο υπουργός που με έκανε να ντρέπομαι

Posted by sarant στο 24 Σεπτεμβρίου, 2015


Όπως θα δείτε στην εισαγωγή του άρθρου, όταν το έγραφα εξέφραζα την ελπίδα ότι πριν το διαβάσετε θα έχει χάσει το αντικείμενό του, δηλαδή ότι ο Δ. Καμμένος δεν θα ήταν πια μέλος της κυβέρνησης.  Τελικά η ελπίδα μου πραγματώθηκε ακόμα νωρίτερα, αφού περί τις 11 το βράδυ έμαθα πως ο υφυπουργός παραιτήθηκε, πριν συμπληρώσει μία ημέρα στον θώκο. Χαίρομαι πολύ που έπιασαν τόπο οι διαμαρτυρίες μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -αλλά βέβαια βρίσκομαι μπροστά σε ένα ευχάριστο πρόβλημα, διότι τώρα το άρθρο μου μένει ελαφρώς ξεκρέμαστο. Αφού το σκέφτηκα, αποφάσισα να μην το αντικαταστήσω με άλλο (δεν είχα και κανένα στο συρτάρι) και να το αφήσω όπως ηταν, αλλάζοντας μόνο τον τίτλο -αντί «με κάνει να ντρέπομαι» το άλλαξα σε «με έκανε να ντρέπομαι».

Τα άρθρα που ανεβαίνουν κάθε πρωί στο ιστολόγιο γράφονται από την προηγούμενη μέρα, οπότε έχουν υστέρηση ως προς την επικαιρότητα, ιδίως όταν αυτή τρέχει με λεπτά και ώρες και όχι με μέρες. Καμιά φορά, όταν δημοσιεύονται τα άρθρα έχουν χάσει την επικαιρότητά τους, κι αυτό δεν μου αρέσει βέβαια, γι’ αυτό και (κατά βάθος) προτιμώ να γράφω για θέματα ανεπίκαιρα, αν και πάλι μπορείς να βρεις τον μπελά σου (εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ ασχολείσαι με την ετυμολογία του μόρτη).

Παρ’ όλ’ αυτά, ελπίζω το σημερινό άρθρο, όταν θα έρθει η ώρα να το διαβάσετε, να έχει γίνει ανεπίκαιρο, δηλαδή «ο υπουργός που με κάνει να ντρέπομαι» να μην είναι πια υπουργός -διότι τώρα που το γράφω είναι ακόμα.

Εννοώ τον κ. Δημήτρη Καμμένο, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος χτες το πρωί ορκίστηκε υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ορκίστηκε και η υπόλοιπη κυβέρνηση, αλλά την επικαιρότητα σχεδόν τη μονοπώλησε η τοποθέτηση αυτή -και όχι επειδή η θέση του υφυπουργού Δικτύων είναι τόσο νευραλγική, αλλά εξαιτίας μιας σειράς από απαράδεκτες τοποθετήσεις του Δημήτρη Καμμένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τα άλλα, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν επεφύλασσε κάποια μεγάλη έκπληξη και προσωπικά μου φάνηκε καλή. Βέβαια, κάποιοι διαπίστωσαν ότι περιέχει πολλούς υπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ -αλλά η ένταξη πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ χρονολογείται από το 2010, δεν είναι κάτι που έγινε χτες. Το πιο κωμικό είναι οταν την κριτική αυτή την κάνουν φίλοι που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ανήκουν τώρα στη ΛΑΕ, διότι και η προηγούμενη κυβέρνηση, του Γενάρη, περιείχε περίπου τον ίδιο αριθμό πασοκογενών στελεχών, αλλά τότε την είχαν χειροκροτήσει και είχαν συμμετάσχει και οι ίδιοι σ’ αυτήν -αν συνειδητοποίησαν μόνο τώρα τον μεγάλο αριθμό πασοκογενών, θυμίζουν την ταχύτητα αντίληψης του Ραν Ταν Πλαν. Άλλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη -ίσως φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε έναν θώκο που τον λάμπρυναν τιτάνες της σκέψης όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Το πόστο του είναι πολύ δύσκολο, αλλά θα περιμένουμε να τον κρίνουμε από το έργο του.

Συνολικά, εννοώ πλην Δ. Καμμένου, ένα μελανό σημείο βρίσκω στη νέα κυβέρνηση: το πολύ χαμηλό ποσοστό συμμετοχής γυναικών, αφού μόνο 7 από τα 46 μέλη της κυβέρνησης είναι γυναίκες -και καμιά σε πρωτοκλασάτο υπουργείο. Η επίδοση είναι εξίσου κακή με εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης Τσίπρα, που είχε, αν θυμάμαι καλά, 6 γυναίκες σε σύνολο 40. Αδυνατώ να κατανοήσω τους λόγους αυτής της ανισομέρειας που είναι πολύ δυσάρεστη για μια κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά.

Ωστόσο, κατά τα άλλα η εικόνα της κυβέρνησης είναι καλή και το ιστολόγιο θα ήθελε να ευχηθεί καλή δουλειά σε όλους τους νέους υπουργούς. Θα ήθελε, αλλά δεν το κάνει, επειδή, όπως είπα, υπάρχει και ο Δημ. Καμμένος. Μπορεί να είναι ένας στους σαράντα, αλλά, όπως μια κουταλιά πίσσα σε ένα βάζο με μέλι, χαλάει τη γεύση σε ολόκληρο το βάζο.

Ο κ. Δημήτρης Καμμένος τα τρία-τέσσερα τελευταία χρόνια έχει δημοσιεύσει από τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ιδίως μέσω του Τουίτερ, δεκάδες απαράδεκτα σχόλια, ομοφοβικά, ρατσιστικά, αντισημιτικά. Μια μικρή επιλογή βλέπετε εδώ, άλλα παλιότερα και άλλα πολύ πρόσφατα. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο που συζητιόταν το σύμφωνο συμβίωσης, ο κ. Καμμένος σχολίασε (διατηρώ την ορθογραφία του): «Το Αναγκαστικο αλοδαπο πουστροδικαιο δε θα περάσει».

Το να στηρίζεται η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ από έναν τέτοιο βουλευτή, είναι ήδη ενοχλητικό. Το να τον συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της, δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Θα μου πείτε, και δίκιο θα έχετε, ότι τον εναγκαλισμό των ακροδεξιών στοιχείων τον ξεκίνησαν πρώτοι άλλοι. Την αντισημιτική συκοφαντία που εξέπεμψε ο κ. Δ. Καμμένος στις 11.9.2013 ότι τάχα ανάμεσα στα θύματα της 11.9.2001 δεν υπήρχε κανείς εβραίος διότι τους είχαν προειδοποιήσει και κανείς δεν πηγε να εργαστεί, την είχε επαναλάβει πολύ νωρίτερα, όχι με ένα εφήμερο τουίτ αλλά με… ερώτηση στη Βουλή ο Γ. Καρατζαφέρης. Κι όμως αυτό δεν εμπόδισε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αναδείξουν τον Καρατζαφέρη όχι απλώς σε υφυπουργάκο αλλά σε κυβερνητικό εταίρο και να τον έχουν κορόνα στο κεφάλι τους. Δεν ξεχνάμε ακόμα ότι ο Αδωνης Γεωργιάδης, που είναι μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας της ΝΔ, διαφήμιζε από την εκπομπή του πριν από μερικά χρόνια το βίαιο αντισημιτικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη για τους εβραίους, ούτε έχουμε λησμονήσει το ακροδεξιότατο παρελθόν του Μάκη Βορίδη, που ποτέ δεν το έχει αποκηρύξει -και οχι μόνο οταν κράδαινε τσεκούρι στα νεανικά του χρόνια, αλλά και όταν κουμπάριαζε με τους λεπενικούς πριν από δέκα μόλις χρόνια.

Αλλά απο την Αριστερά έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις, γι’ αυτό και ο κ. Καμμένος πρέπει να φύγει από την κυβέρνηση. Άλλωστε, καθόλου δεν πείθουν οι απαντήσεις που έδωσε. Όπως θα διαβάσετε, αποδίδει τα επίμαχα μηνύματα σε συνεργάτες του που διαχειρίζονταν τον λογαριασμό του, ενώ αναφέρει επίσης ότι οι λογαριασμοί του είχαν παραβιαστεί. Αλλά δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι εμπιστευόταν συνεργάτες να ξεκατινιάζονται στο Τουίτερ στο όνομά του -κι αν το έκανε, είναι διπλά ακατάλληλος για υφυπουργός χωρίς να απαλλάσσεται από τις ευθύνες. Εκτός αυτού, τουλάχιστον μία φορά στο παρελθόν έχει δώσει διευκρινίσεις για ένα τιτίβισμά του που δέχτηκε μύδρους επικρίσεων, πράγμα που αποδεικνύει ότι εκείνος είχε τον έλεγχο των αναρτήσεών του και όχι η τόσο βολική κουστωδία συνεργατών ή οι άγνωστοι χακεράδες.

(Θετικό βέβαια, αν και όχι πολύ πειστικό, είναι ότι ο κ. Καμμένος στη δήλωσή του καταδικάζει όχι μόνο τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό αλλά και… τον ομοφοβισμό, θυμίζοντας σε αυτό το σημείο τον νομάρχη Ημιμαθείας του Μποστ που ήθελε να πατάξει τον γυμνισμό και τον σεξουαλισμό).

Θα μπορούσα να τελειώσω εδώ, με την έκκληση να φύγει ο Δημ. Καμμένος, ο υπουργός που με κάνει να ντρέπομαι. Και οχι μόνο να φύγει, αλλά να ψηφιστεί και το σύμφωνο συμβίωσης, το πουστροδίκαιο που το λέει -αυτό θα είναι η πιο σωστή επανόρθωση. Αντί όμως να κλείσω εδώ, θα παραθέσω ένα άρθρο του φίλου μου Στρατή Μπουρνάζου, για το «πουστροδίκαιο του υφυπουργού«.

Η θέσπιση του διευρυμένου συμφώνου συμβίωσης ήταν βασική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόλαβε να την υλοποιήσει – και έχω όλη τη διάθεση να αναγνωρίσω ότι ευθύνεται, και γι’ αυτό, η «μπάλα» της διαπραγμάτευσης, που τα παρέσυρε όλα (παρότι τέτοιες καθυστερήσεις δείχνουν πάντα, αν μη τι άλλο, έλλειψη ιεράρχησης και πολιτικής βούλησης).

Και ενώ λοιπόν η εκκρεμότητα παραμένει, και κάθε καλόπιστος περιμένει ότι η νέα κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή το σύμφωνο, μαθαίνουμε ότι στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης υπάρχει ένας υφυπουργός, ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει αποκαλέσει το σύμφωνο «αναγκαστικό αλλοδαπό πουστροδίκαιο». Και άλλα πολλά έχει γράψει ο συγκεκριμένος στο twitter, το ένα ελεεινότερο από το άλλο: όχι απλώς ομοφοβικά, αλλά επιθετικά και φρικτά προσβλητικά εναντίον των γκέι· και επίσης άλλα, βάναυσα αντισημιτικά: από το ότι ο Κουβέλης είναι Εβραίος και οι Εβραίοι είναι πάνω από όλα Εβραίοι ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σιωνιστικός, με αποκορύφωμα το ανατριχιαστικό ότι στην επίθεση της 11/9 όλοι, και οι 2.500 Εβραίοι που δούλευαν στους Δίδυμους Πύργους απουσίαζαν.

Όποιος θέλει μπορεί να αναζητήσει τα τουίτ (ο ίδιος τα έσβησε, αλλά κυκλοφορούν ευρέως. Είναι τόσο ελεεινά, που ντρέπομαι να τα αναπαράγω – και αν έβαλα κάποια ψήγματα παραπάνω, το έκανα μόνο και μόνο για να δώσω μια αίσθηση της αθλιότητας.

Οι αναλύσεις περιττεύουν. Τέσσερα σχόλια μόνο, κυρίως διευκρινιστικά:

α) Δεν πρόκειται για ατυχές σχόλιο ή κάτι που του ξέφυγε. Ο νυν υφυπουργός έκανε δεκάδες τέτοια σχόλια στο twitter· είναι κορμός της οπτικής του.

β) Ένα πρόσωπο σε τέτοιες αντιλήψεις δεν έχει θέση σε καμιά κυβέρνηση, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε του κέντρου της κεντροδεξιάς ή της Δεξιάς· μόνο της Ακροδεξιάς.

γ) Φυσικά, κανένα Μνημόνιο δεν επέβαλε την υπουργοποίηση του Δημ. Καμμένου.

δ) Τελευταίο, αλλά και πιο σημαντικό. Δεν μπορούμε να σιωπούμε ούτε να «κατανοούμε» αναγκαιότητες και σύνθετες ισορροπίες που οδήγησαν στην υπουργοποίηση Δημ. Καμμένου. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάστιχο κάποια βασικά κριτήριά μας. Είναι, νέτα σκέτα, αίσχος! Ας σκεφτούμε τι θα λέγαμε αν ένας τέτοιος τύπος γινόταν υπουργός επί Σαμαρά ή Σημίτη (το τραγικό, βέβαια, είναι ότι δεν είχε γίνει· τώρα γίνεται). Ας θυμηθούμε τι λέγαμε (και καλώς λέγαμε) για τον Άδωνη και τον Βορίδη. Και δεν έχει σημασία αν ο Α. Τσίπρας και όσοι αποφάσισαν ήξεραν ή δεν ήξεραν όταν τον έκαναν υφυπουργό. Από σήμερα το πρωί, ξέρουν, όπως ξέρει όλη η κοινωνία. Το αίτημα της αποπομπής του Δημ. Καμμένου από την κυβέρνηση είναι στοιχειώδες – και αυτό πρέπει να το θυμόμαστε, και να το λέμε ηχηρά, και σήμερα και αύριο και μεθαύριο, μέχρι να υλοποιηθεί.

ΥΓ. Φυσικά η ιστορία δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στον Δημήτρη Καμμένο. Η υπουργοποίηση του Μάρκου Μπόλαρη (δεν έχουμε ξεχάσει, φαντάζομαι, την υπόθεση οροθετικών) είναι, ασφαλώς, ένα ακόμα αίσχος. Και πέρα από αίσχος, ενδεικτική για το ποια κριτήρια κυριαρχούν. Και, φυσικά, η ιστορία δεν αρχίζει τώρα, επειδή έχουμε πολλά τέτοια δείγματα (και δήγματα) από παλιότερα – η «μεταγραφή» της Ραχήλ Μακρή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν, μάλλον, το πιο γνωστό.

194 Σχόλια to “Ο υπουργός που με έκανε να ντρέπομαι”

  1. Νίκο, σε εκφράζει πλήρως το παράθεμα του Μπουρνάζου; Γιατί, αν θυμάμαι καλά, τη Μακρή τη συμπαθούσες. (Εγώ τη συμπαθώ ακόμα, άσε που ανακάλυψα ότι ήμασταν θαμώνες στο ίδιο φοιτητικό μαγαζί αν και εγώ δεν τη θυμόμουν).

  2. Γς said

    Καλημέρα>Άλλοι εξέφρασαν επιφυλάξεις για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη -ίσως φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε έναν θώκο που τον λάμπρυναν τιτάνες της σκέψης όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    😉

    Κεφάκια, ε΄

    Καλημέρα

  3. Γς said

    >τον νομάρχη Ημιμαθείας του Μποστ

    που τον ψάχνω και δεν τον βρίσκω.

    Συντεταγμένες;

  4. Mπετατζής said

    Δε σώζεται με τίποτα η παρτίδα. Όσοι τίμιοι συριζαίοι έχετε απομείνει, αλλάξτε ρότα όσο είναι καιρός (και όχι φυσικά προς ΛΑΕΝ, τους χθεσινούς χειροκροτητές και σημερινούς τάχαμου υπερεπαναστάτες). Εκτός αν προτιμάτε την αποχή, τόσο από την ψήφο όσο και από την πολιτική. Εκεί οδήγησε κάποιους από εσάς το ίδιο σας το κόμμα. Σκεφτείτε.

    Ειλικρινή απορία : ο δκ έχει καμία σχέση με τον πκ, αυτόν που χαριεντιζότανε στο μπαλκόνι με τον πρωθυπουργό ;; και ο οποίος δεν είναι ακροδεξιός, απαπαπαπα ….

  5. George said

    Μπα… για να εξιλεωθεί ο Καμμένος θα ήθελα όχι μόνο να ψηφιστεί από την κυβέρνηση το «πουστροδίκαιο», αλλά να το ψηφίσει, σαν βουλευτής, και ο ίδιος. Πάντως, εκτός από τις απεχθείς απόψεις του Καμμένου, έκπληξη προκαλεί τόσο η χυδαιότητά του, όσο και η βλακεία του. Βλακεία αγνή, απροσποίητη. Είναι απορίας άξιο τι είδους έργο θα έκανε ένας υπουργός που (εκτός από ρατσιστής, αντισημιτής και ομοφοβικός) είναι και τόσο, μα τόσο βλάκας.

  6. Για να πω του στραβού το δίκιο, έχω την καλύτερη γνώμη για τους (περισσότερους) υφιστάμενους του Φίλη, δηλ. την Αναγνωστοπούλου και τον Φωτάκη που τους ξέρω και κάπως. Εκεί όμως πια τελειώνει η καλή μου γνώμη!

  7. spiral architect said

    Καλημέρα.
    Συμφωνώ απόλυτα.

  8. Γς said

    Κι η Θεοδώρα Τζάκρη

  9. Ερώτηση στη Βουλή του ΔΚ, ξεχειλίζει από αγάπη προς το συνάνθρωπο.

    @4: Νομίζω είναι ξαδέρφια, δεν παίρνω κι όρκο.

  10. spiral architect said

    To καλύτερο τρολάρισμα το κάνει αυτή η πόρνη η ιστορία:

  11. Mπετατζής said

    «Οι πασόκοι είναι περισσότεροι από τους ακροδεξιούς, αλλά αυτό δεν το λέει κανείς.». «Το να κράζεις τις επιλογές αυτού που ψήφισες τρεις μέρες από τότε που τον ψήφισες, είναι τουλάχιστον γραφικό.» Σχόλια από το τουίτα, όπου γίνεται φυσικά πανηγύρι, με την υποκρισία των κυβερνοσυριζαίων.

  12. Πάνος με πεζά said

    Καλημέρες !

    Πόρτα-πόρτα, την είδε τον πόρτα ο Δ.Κ., έστω και κατόπιν εορτής. (Αλήθεια, στα πρακτικά, ο υφυπουργός των 10 ωρών θα προσφωνείται τώρα «Υπουργός» εφ’ όρου ζωής; 🙂 )

    Να σας πω, χαίρομαι για κάτι τέτοια – άλλωστε δεν είχε γίνει κι ένα ανάλογο στην κυβέρνηση ΓΑΠ; Με κάποιο σύμβουλο, γραμματέα, τι; Δε θυμάμαι όνομα, κάποιος θα το πει… Αυτά τα γενικευμένης χρήσης «μέσα κοινωνικής δικτύωσης», με τα λακωνικά σκουπίδια που γεμίζουν το διαδίκτυο, θα πρέπει κάποτε να μπουν κάτω από το φίλτρο της οργανωμένης σκέψης, και όχι του συνθηματικού εξυπνακισμού, ή ακόμα περισσότερο,της προφορικής «off the record» ομιλίας. Αν θέλουν να έχουν κάποιο σοβαρό λόγο ύπαρξης, δηλαδή…

    Δυστυχώς, τα γραπτά μένουν, αυτό είναι αμείλικτο για όλους μας…

  13. Spiridione said

    4. Οι τίμιοι συριζαίοι προφανώς είναι οι παλιοί, του 4%. Οι υπόλοιποι, οι άτιμοι του 35%, δεν ενδιαφέρουν μάλλον το ΚΚΕ.

  14. Mπετατζής said

    13. Λάθος κάνεις, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην ενδιαφέρει το ΚΚΕ. Τίμιους συριζαίους, για να διευκρινίσω, θεωρώ μεγάλο μέρος του 35 % που ψήφισε από ελπίδα και αριστερή προδιάθεση, να το πω έτσι. Ή από εγκλωβισμό. Για να μην μιλήσω για το 62 % του όχι. Μέγιστους πολιτικούς Απατεώνες, θεωρώ την ηγεσία και τους γύρω από αυτήν. Μην μου χρεώνεις ελιτισμό που δεν έχω, ούτε στο κκε να χρεώνεις ελιτισμό.

  15. spiral architect said

    @13: Αν παραμένουν τέτοιοι, αυτό δα έλειπε. 😛

  16. Γς said

    Κι εφυγε ο Τάσος, ο ποιητής
    [Κουράκης ->]
    κι ήρθε ο Θεοδόσης, ο θεατρίνος
    [Πελεγρίνης <-]
    στο Υπουργείο.

  17. Spiridione said

    14. Στο ΚΚΕ δεν χρεώνω ελιτισμό, δεν μου έχει δώσει τέτοια εντύπωση. Παραπλάνηση θα μπορούσε να πει κανείς ότι έγινε τον Γενάρη. Τώρα, τον Σεπτέμβρη ποια ήταν η παραπλάνηση;

  18. Κουνελόγατος said

    Κι εμένα κάποιοι μ’ ενοχλούν (αισθητικά ή άλλως πως), λ.χ. Τζάκρη, όμως, αφού δεν έχουμε βιομηχανία γιατί ανησυχείτε; :mrgreen:

    0. Επειδή δε θυμάμαι καλά, ο Μπόλαρης σιγοντάρισε τον Λοβέρδο το 2012 ή τον κατηγορούν επειδή ήταν τότε ΥΦΥΠ; Επίσης, έχει ακουστεί το όνομά του σε σκάνδαλα επί πασοκ;

  19. Θρασύμαχος said

    #»αποφάσισα να μην το αντικαταστήσω με άλλο και να το αφήσω όπως ήταν, αλλάζοντας μόνο τον τίτλο»! – Μπα, ώστε έτσι, η παραίτησή του αρκεί για ν’ αλλάξουμε το «κάνει» σε «έκανε»; Το γεγονός του αρχικού διορισμού του εξαφανίζεται από το οπτικό μας πεδίο; Η επιλογή και υπόδειξή του αποτελεί τραγική και ανεξήγητη σύμπτωση; Το συγκεκριμένο κυβερνητικό κόμμα δεν έχει σχέση με τέτοιες θέσεις; Μήπως να πέσουμε κι από τα σύννεφα; Δεν απομένει καμμιά ανάγκη ντροπής; Σεβαστή κατ’ αρχήν κάθε πολιτική παρωπίδα, όμως αν υπερβαίνει κάποια όρια κάλυψης εκθέτει πρωτίστως τον κάτοχό της.

  20. Mπετατζής said

    17. Toν Σεπτέμβρη ήταν ο εγκλωβισμός. Η επιλογή αυτού που θεωρήθηκε ως το λιγότερο κακό. Δες και την αποχή.

  21. Avonidas said

    Ας δεχτούμε, χάριν της συζήτησης, ότι μετά τη μνημονιακή στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα αριστερό κόμμα. Ας δεχτούμε ότι βγάζει νόημα να μην επιλέξουν συνεργασία με την άλλη κυρίαρχη μνημονιακή δύναμη σε αυτή τη Βουλή, τη ΝΔ. Να δεχτούμε ακόμα ότι δε γουστάρουν Ποτάμι, και φυσικά δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τη ΧΑ.

    Τους έμεναν λοιπόν σαν επιλογές το ΠΑΣΟΚ κι οι ΑΝΕΛ. Και διάλεξαν τους ΑΝΕΛ. Τι ακριβώς περιμένατε να συμβεί; Τι ήθος και τι υπουργούς θα έβγαζαν οι ΑΝΕΛ;

    (Και μη μου πείτε ότι δεν ήταν δυνατόν να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, γιατί θα γελάω μέχρι αύριο)

  22. «Διότι και η προηγούμενη κυβέρνηση, του Γενάρη, περιείχε περίπου τον ίδιο αριθμό πασοκογενών στελεχών, αλλά τότε την είχαν χειροκροτήσει». Δυστυχώς καλό.

  23. cronopiusa said

    Καλή σας μέρα

    αχ αυτοί οι πρόσφυγες της ΛΑΕ…

    Το πιο κωμικό είναι όταν την κριτική αυτή την κάνουν φίλοι που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΑ και ανήκουν τώρα στη ΛΑΕ, διότι …

    Ζούμε μεγάλες στιγμές!

    Tο ναζιστικού τύπου κυνήγι οροθετικών του Μπόλαρη

  24. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα και τα δεύτερα σχόλια!

    1: Δεν μπορεί να συμφωνείς σε όλα με κάτι που αναδημοσιεύεις, αλλά ως προς τη Μακρή, ενώ τη συμπαθούσα, η συμπαθειά μου έχει ατονήσει, και όχι επειδή έφυγε για τη ΛΑΕ, αλλά επειδή, ας πούμε, δεν ψήφισε τον νόμο για την ιθαγένεια.

    3: Είναι ένα παλιό σκίτσο, θα το παρουσιάσω κάποτε

    11: Ποιοι είναι οι Πασόκοι ομως; Είναι μια ιδιότητα που δεν τηχάνει ποτέ κανείς; Ο Κοτζιάς είναι Πασόκος; Όχι κουκουές;

    14 Το βασικό με το ΚΚΕ είναι ότι η εναλλακτική κοινωνία που προτείνει έχει αποτύχει -και ότι και το ίδιο πλέον έχει αποδείξει στις αναλύσεις του οτι το σαράκι είχε ξεκινήσει από πολύ παλιά.

    18 Η ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων Σύριζα αναφέρει απλώς ότι ήταν υφύπ του Λοβέρδου όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

    19 Το να διορθώνεις γρήγορα τα λάθη και να ακούς τη φωνή της βάσης σου είναι αρετές.

    20 Θα πρέπει ομως να σε προβληματίσει γιατί δεν έγινε δυνατός ο απεγκλωβισμός προς το ΚΚΕ. Ήμουν με μια παρέα νέων που είχαν ψηφίσει ολοι ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη και Όχι τον Ιούλη και είχαν σοβαρές ενστάσεις τώρα. Τελικά, οι μισοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και παλι, αν και με πολύ πολύ δισταγμό, οι άλλοι μισοί Ανταρσύα ή δεν πήγαν. Κανείς δεν σκέφτηκε το ΚΚΕ ως επιλογή, ούτε τη ΛΑΕ,

  25. LandS said

    21: Εδώ με τον Μπόλαρη ( http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500027881 ) γίνεται το σώσε και με τη Τζάκρη υπάρχουν ζητήματα, σκέψου τι χαμός θα γινόταν με Βενιζέλο, Λοβέρδο, Σκανδαλίδη…Λαλιώτη (συμπάθειο)

  26. Avonidas said

    Ποιοι είναι οι Πασόκοι ομως; Είναι μια ιδιότητα που δεν τηχάνει ποτέ κανείς;

    Μια φορά Πασόκος, για πάντα Πασόκος. Κι άντε να κάνουμε μια εξαίρεση για το 1981, από το ’85 και μετά.

  27. Θρασύμαχος said

    #24στ΄ «Το να διορθώνεις γρήγορα τα λάθη …»: ααα, ώστε εν προκειμένω «λάθος» ήταν μόνον ένα (εκείνο που διορθώθηκε, δηλαδή ο διορισμός του συγκεκριμένου υφυπουργού), και όχι αυτός καθ’ εαυτόν ο συνεταιρισμός με το κομματικό μόρφωμα το οποίον εκτρέφει και φιλοξενεί τέτοιους πολιτευτές. Τέλος καλό – όλα καλά λοιπόν, το καταλάβαμε.

  28. keyser_soze said

    Το ότι διορίστηκε υφυπουργός αυτό το ίζημα λέει πολλά για εκείνον που τον διόρισε. Τα σχόλια του Καμμένου τα είχε δει όλος ο κόσμος, εκείνος δεν τα ήξερε?

    Επίσης, κουίζ: Ποιος έγραψε στο τουίτερ του ότι οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους? (hint: αγκαλιαζόταν με τον Αλέξιο, τον ανθρωπάκο του θεού, το βράδυ της Κυριακής, πανηγυρίζοντας…)

  29. cronopiusa said

  30. dozas33 said

    24. Η κοινωνία πού προτείνει τό ΚΚΕ δέν άπέτυχε . Τό ΚΚΕ είναι αποτυχημένο καί δέν εχει καμία σχέση μ΄’ αυτήν τήν «΄ιδεολογία αυτής τής «κοινωνίας» .

  31. Mπετατζής said

    Θα μου απαντήσει κανείς, στα σίγουρα όμως, γιατί βαριέμαι να ψάχνω, αν έχει καμία σχέση με τον Πανο ;;; Για τα υπόλοιπα, δεν έχω τι άλλο να πω, νομίζω ότι όλοι από την πλευρά μας το έχουμε εξαντλήσει το ζήτημα. Καταλήγουμε στο ότι το ΚΚΕ δεν πείθει ακόμα και κατηγορούν για αυτό το ίδιο το ΚΚΕ. Αυτοκριτική κατά τον ισχυρισμό αυτόν πρέπει συνεχώς να κάνει μόνο το κκε, και ποτέ οι ψηφοφόροι. Ωραία, δεν πειράζει, θα πείσουμε αύριο. Υπομονή διαθέτομε ανεξάντλητη εμείς οι κομμουνισταί. Ο καπιταλισμός έκανε πέντε έξι αιώνες να εδραιωθεί, από τότε που εμφανίστηκε σαν ιδέα. Εμείς θα το πάμε σε κάθε περίπτωση πιο γρήγορα. Αυτά και τέλος. Νιώθω ότι κούρασα. Αλλά υπάρχει βομβαρδισμός υποκρισίας και δεν τον αντέχω.

  32. Alexis said

    #26: Μη γίνεσαι ρατσιστής, θα σε παραιτήσουν από την κυβέρνηση! 😀

    Στα σοβαρά τώρα, δεν θεωρώ ό,τι πιο έξυπνο ως επιχείρημα εναντίον κάποιου το «αυτός ήταν ΠΑΣΟΚ».
    Η φυγή από ένα εκφυλισμένο και πλήρως μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ μάλλον ως κάτι θετικό εκλαμβάνεται από μένα.

    #30: Όχι απλά απέτυχε, αλλά κατέρρευσε κάνοντας πολύ θόρυβο.
    Η υπαρκτή.
    Για την άλλη την «ιδεατή» αυτή που θα γινόταν αλλά δεν προκάνανε, δεν ξέρω να σου πω, γιατί δεν έχω δείγμα γραφής.

  33. sarant said

    26 Αρα και η Σακοράφα, Και ο Γλέζος.

    27 Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι απαραίτητη για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πάντως, οι ψηφοφόροι ήξεραν ότι υπήρχε αυτό το ενδεχόμενο, είχε δηλωθεί ρητά πριν από τις εκλογές, και όπως είδες το ενέκριναν, αφού έδωσαν στους ΑΝΕΛ το ποσοστό που χρειάζονταν.

    28 Δες παραπάνω.

    30 Εννοώ τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Αν εσύ ξέρεις άλλη κοινωνία που να υπήρξε και να μην απέτυχε, πάω πάσο.

  34. cronopiusa said

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο νέος υπουργός Παιδείας δεν έχει πτυχίο;;


    «Η ..καλή μέρα απο το πρωί φαίνεται» – Υφυπουργός για την διαφθορά ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο… αρχείο


    Κάθε βιομηχανία έχει την υπουργό που της αξίζει…

    Ανθρωπιά: 100 ευρώ

  35. ConspiRaki Theologist said

    Και για όσους, πρώτη φορά αριΒιστερούς, δεν κατάλαβαν,
    να το τονίσουμε «Kι έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά «.

    Xάλια πήγε τελικά το σχέδιο Μέρκελ/Σουλτς για ΤΙΝΑ σε ό,τι αφορά το μνημόνιο που ουσιαστικά προσπαθεί να μεταλάξει την ελληνική κοινωνία προς το νεοφιλελευθέστερο…
    (βέβαια κάποιος πρέπει να τους δώκει κι αυτουνούς κάνα βιβλιαράκι του μπάρμπα-Βάλι και μερικά σκαναρισμένα πρωτοσέλιδα από το 2008 και δώθε, μπας και συνειδοτοποιήσουν ότι ο νεοφιλελευθερισμός ψόφησε και το πτώμα του ήδη βρωμάει και αναδύει ρατσισμό και μισαλλοδοξία)

    Υ.Γ> Να εξηγήσουμε εδώ γιατί «once a pasokos always a pasokos».
    Kι εγώ τώρα με το (τ)σύριζα το πιασα, μικρός γαρ στα 80ς.
    Όταν καλείσαι να δεις κατάματα την πραγματικότητα της μετάλλαξής σου σε κατσαρίδα μόλις φυτρώσουν οι κεραίες και επιλέξεις να την αγνοήσεις, δύσκολα θα την παραδεχτείς όταν θα σέρνεσαι στους υπονόμους της εξουσίας, και πάντα θα (εφε)βρίσκεις δικαιολογίες
    πολιτικού «ρεαλισμού» του τύπου «ΤΙΝΑ κάμομε? » «Το μη χείρον βέλτιστον» κλπ

  36. cronopiusa said

    δέκα βουλευτές πέντε υπουργοί…

  37. spiral architect said

    Αντίδραση Μπόλαρη: Αναλήθειες στα όρια συκοφαντικής δυσφήμησης
    Ok λοιπόν, ζήστε με τους κάθε λογής Καμμένους και Μπολαραίους, τους κατά συρροήν ψεύτες και υφαρπαγείς των ψήφων σας, στην πραγματική κοινωνία γιατί η εναλλακτική έχει «αποτύχει».
    Εγώ πάντως έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Αυτό το θεωρώ μια μικρή προσωπική νίκη. Δεν ένιωσα ποτέ άβολα με τις επιλογές μου, ακόμα κι εκείνες τις στιγμές που κούραση και απογοήτευση συναγωνίζονταν ποια θα λυγίσει τα γόνατά μου. Έχω από πού να πιαστώ στα χειρότερα που έρχονται.

  38. 31

    Μπετατζή, μπες στον κόπο να διαβάσεις τα σχόλια. Ξάδερφός του είναι.
    Το ίδιο πνεύμα προχειρότητας και τσαπατσουλιάς ο
    Σύριζα είχε επιδείξει στις Ευρωεκλογές με την πρόταση για τη Ρομά υποψήφια, την πολλαπλώς διαπεπλεγμένη με ΥπΕξ, ΜΚΟ και όχι μόνον. Και στις περιφερειακές με την πρόταση για περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας του κοζανίτη δημοσιογράφου που ξέπλενε τη Χ.Α.
    Άρα, μια του τσαπατσούλη, δυό του προχειράτζα, τρεις και την κακή μας μέρα.
    Αυτά συμβαίνουν με τις παρέες που επιχειρούν να γράψουν ιστορία, κλεισμένες σε τέσσεις τοίχους.

  39. Alexis said

    #35: ο νεοφιλελευθερισμός ψόφησε και το πτώμα του ήδη βρωμάει και αναδύει ρατσισμό και μισαλλοδοξία
    Ενώ το δικό σου τσιτάτο «once a pasokos always a pasokos» αναδίδει (ούτε να το πεις δεν ξέρεις) ευωδιές προοδευτικότητας και ανοιχτόμυαλης θεώρησης των πραγμάτων.
    Δεν πειράζει, μικρός είσαι ακόμα, θα μάθεις…

  40. cronopiusa said

  41. sarant said

    Eυχαριστώ για τα νεότερα!

    37 Εσεις το είπατε (δηλ. το ΚΚΕ) ότι η εναλλακτική έχει αποτύχει, αφού διαπιστώσατε οπορτουνιστική στροφή ήδη από το 1956 🙂

  42. Alexis said

    Επίσης, ας μου εξηγήσει κάποιος ποιό ακριβώς είναι το παράπτωμα του Μπόλαρη, εκτός από το να είναι πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ.
    Το ερώτημα του Κουνελόγατου στο σχ.18, έχει μείνει αναπάντητο.

  43. Avonidas said

    #31. Ωραία, δεν πειράζει, θα πείσουμε αύριο. Υπομονή διαθέτομε ανεξάντλητη εμείς οι κομμουνισταί.

    Όχι ότι θα βγει τίποτα από αυτή την κουβέντα, αλλά ένα πράγμα που δεν συνειδητοποιούν, και στο ΚΚΕ και στην ελληνική πολιτική σκηνή γενικώς, είναι ότι οι εξελίξεις δεν περιμένουν κανέναν.

    Εσείς μπορεί να διαθέτετε απεριόριστη υπομονή, δεν διαθέτουμε όμως εμείς άπειρες αντοχές. Καθε μέρα που περνάει, κάθε μνημόνιο, κάθε νέα δόση των δανείων, κάνει όλο και πιο δύσκολη την αλλαγή πλεύσης. Αν μάλιστα περιμένεις ότι με την προϊούσα εξαθλίωση ο λαός θα το γυρίσει πιο αριστερά, πλανάσαι. Από ένα σημείο και μετά, ο απελπισμένος σκέφτεται μόνο το στομάχι του, θα πάρει τα ψίχουλα που θα του ρίξουν και θα πει κι ευχαριστώ.

    Χρειάζεται μια ρεαλιστική στρατηγική για το εδώ και το τώρα. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που δεν μπορούσα να ψηφίσω ΛΑΕ: το να θες να εφαρμόσεις το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (ας μην μπούμε τώρα στο αν όντως το θέλανε) μετά τη συμφωνία του Ιουλίου, στεγνός από μετρητά (με ευθύνη και των στελεχών της ΛΑΕ, να εξηγούμαστε) και με όλη την Ένωση εναντίον σου είναι απλά ανεδαφικό.

    Η πιο ρεαλιστική στρατηγική που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλουν οι αντιμνημονιακοί όσο γίνεται περισσότερα αναχώματα σε μια μνημονιακή κυβέρνηση (που δεν έπρεπε να είναι τόσο ισχυρή, τώρα τη βάψαμε), ενώ παράλληλα επεξεργάζονται ένα σχέδιο εξόδου, και κάνουν τα πάντα για να πείσουν στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και είναι έτσι κι αλλιώς καταδικασμένο.

  44. Κουνελόγατος said

    … γι αυτό και ο Αλή Πασάς, έπνιξε τη Φροσύνη… άσχετο, πάντα όμως επίκαιρο.
    Επιτέλους, δε θέλω να σκέφτεται για μένα το ιερατείο, μπορώ και μόνος μου να προσπαθήσω, κι αν διαψευστώ, θα παραδεχτώ το λάθος μου και θα σηκωθώ να ξεκινήσω από την αρχή (ή μήπως έχουν τεθεί οι βάσεις;).
    Όσο για τον λαό, ήταν σοφός στις 5 Ιούλη, μετά όμως «τέτοιοι πολιτικοί του πρέπουν». Αμάν πια με τους σοφούς «σταλεγάκηδες», πήξαμε.
    Με συγχωρείς Νίκο, αλλά μπάφιασα τόσον καιρό με αυτά που ακούω και διαβάζω (όχι μόνον εδώ)…

  45. spiral architect said

    Όταν αποδέχεσαι σε λιγότερο ή περισσότερο βαθμό την οικονομική πρακτική του αντιπάλου σου, (καπιταλισμός) είναι βέβαιο ότι θα την πατήσεις. Στο βαθμό όμως που αυτό το κράτος (και όσα κράτη ακολουθούσαν αυτό το σύστημα για εξηντατόσα χρόνια) εφάρμοζε το σοσιαλισμό, δεν είχε ζητήσει από κανένα πολίτη του ούτε καν ένα καπίκι φόρο παραπάνω για όλα όσα χτιζόντουσαν γύρω απ’ αυτόν.
    Και δεν ήταν και λίγα ε;
    Φάτε τώρα ξανά τον ΕΝΦΙΑ κλπ νταβατζιλίκια, γιατί TINA και περιμένετε τα φουγάρα να καπνίσουν αγκαζέ με τη Θοδώρα!

  46. Spyridon said

    @18 @42

    Είναι αυτό αρκετό? Η θέλετε και τη φωτογραφία που χαριεντίζεται με τον Ψαριανό που «μυρίζει»?

  47. cronopiusa said

    hescribía Holiveira. «El hego y el hotro.» […] «Usaba las haches como otros la penicilina. Después volvía más despacio al asunto, se sentía mejor.. […] «Lo himportante es no hinflarse», se decía Holiveira»).

  48. spiral architect said

    … το #45 για το #41 και πλιζ μην βάζετε ολόκληρα τα βιντεάκια και τις μεγάλων διαστάσεων (σε pixel) φωτογραφίες γιατί η ανάρτηση δεν γίνεται ευανάγνωστη και κάποιες συνδέσεις και πισιά υποφέρουν.

  49. sarant said

    45 Μα εγώ δεν διαφωνώ με το σύστημα, διαφωνώ με την υπονόμευση του συστήματος από τις νεότερες αναλύσεις του ΚΚΕ γιατί γίνεται σε μια κατεύθυνση που είναι αδιέξοδη.

  50. giorgos said

    Πώς μπορούμε νά πούμε ότι απέτυχε , όταν χάρη σ’ αυτό τό σύστημα μιά αχανής καί καθυστερημένη χώρα ( σέ σχέση μέ τήν ευρώπη) έγινε διαστημική υπερδύναμη καί κέρδισε έναν παγκόσμιο πόλεμο !
    Καί όλα αυτά παράλληλα μέ μιά εντυπωσιακή άνοδο τού επιπέδου ζωής καί ιδίως τής παιδείας .
    Καί τό κυριώτερο ! Χωρίς δάνεια , καί αποικιοκρατικό χρήμα …

  51. cronopiusa said

    42 Αλέξη

    δες

    Tο ναζιστικού τύπου κυνήγι οροθετικών του Μπόλαρη

    στο σχόλιο 23

  52. LandS said

    στο 47 θα έχουμε κάτι στο πιο κατανοητό ή να αρκεστούμε στο «Σε εκείνες τις ημέρες περπάτησε μελαγχολία, και μια κακή συνήθεια να σκέφτεται τα πάντα είναι ανηφορικός, αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο. Είχε μετατρέποντας το μεγάλο θέμα, και δυσφορία στο διαβίωσης, λόγω της Maga και Rocamadour αναλύσουμε τι υποκίνησε τη βία αυξάνοντας το σταυροδρόμι όπου είχε κολλήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, Ολιβέιρα άρπαξε ένα φύλλο χαρτί και έγραψε τα μεγάλα λόγια που γλιστρά μηρυκασμός. Έγραψε, για παράδειγμα: «Η μεγάλη hasunto» ή «το hencrucijada». Ήταν αρκετό για να πάρει ένα γέλιο και άλλον σύντροφο προνομιακή σκληρότερα. «Η hunidad» hescribía Holiveira. «Η Hego και hotro». Συνήθιζε τα haches άλλα πενικιλίνη. Μετά από το θέμα αναπτύχθηκε πιο αργά, ένιωσε καλύτερα. «Αυτό που δεν είναι himportante hinflarse» Holiveira ειπώθηκε. Από εκείνη τη στιγμή ήταν σε θέση να σκέφτονται χωρίς λόγια θα παίζουν βρώμικα. Απλά μια μεθοδική εξέλιξη, αφού το μεγάλο θέμα ήταν άτρωτοι. «Ποιος πρόκειται να σας πω, παιδί, θα καταλήξετε μεταφυσική;» Ολιβέιρα είχε ερωτήσεις. «Πρέπει να αντισταθούμε στον ντουλάπα τριών σωμάτων, che, για να εγκατασταθούν στο κομοδίνο της καθημερινής αϋπνία». Ronald είχε έρθει να προτείνει να τον συνοδεύσει σε μια συγκεχυμένη πολιτικές δραστηριότητες και τη διάρκεια της νύχτας …»

  53. Spyridon said

    @48

    Μπορεί κάποιος να μας δείξει στους ιντερνετικά αστοιχείωτους ΠΩΣ τα βάζουμε σαν σύνδεσμο?

  54. Avonidas said

    #45. Στο βαθμό όμως που αυτό το κράτος (και όσα κράτη ακολουθούσαν αυτό το σύστημα για εξηντατόσα χρόνια) εφάρμοζε το σοσιαλισμό, δεν είχε ζητήσει από κανένα πολίτη του ούτε καν ένα καπίκι φόρο παραπάνω για όλα όσα χτιζόντουσαν γύρω απ’ αυτόν.

    Δεν μπορούμε να πούμε με καμιά έννοια ότι εφάρμοζε τον σοσιαλισμό, όχι τουλάχιστον μετά την εδραίωση του Στάλιν (αν όχι κι από πριν, όταν στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου έγινε το Κόμμα συγκεντρωτικό και στην ουσία αυταρχικό).

    Θεωρείς μήπως ότι το τίμημα γι’ αυτή τη «σοσιαλιστική» πολιτική ήταν αποδεκτό; Οι εκτοπισμοί πληθυσμών, η τρομοκρατία, οι φυλακίσεις, ο χαφιεδισμός, ο αφανισμός των ίδιων των πρωτεργατών του «εργατικού κράτους» στο βωμό του αλάθητου Ηγέτη; Όλα αυτά που χτιζόντουσαν γύρω από τον υπάκουο και παραιτημένο, σχεδόν νηπιοποιημένο, Σοβιετικό πολίτη, χτίζονταν κυρίως από καταδίκους κατ’ όνομα και στην ουσία σκλάβους.

    Και στη Δύση, το αιώνιο επιχείρημα, «τσιμουδιά, γιατί θα καταρρεύσει το σοσιαλιστικό όραμα»… Νάμαστε τώρα, το Σοβιετικό κράτος κατέρρευσε, το όραμα κατέρρευσε μέσα στη μέγιστη καταισχύνη, νάτην κι η παλινόρθωση που τώρα την αποδέχονται και τη στηρίζουν τα θύματά της ως το μικρότερο κακό. Και δεν τολμούν να ελπίσουν. Και ποιος ξέρει πόσες δεκαετίες θα πάρει για να ξαναελπίσουν — κι αν θα θυμόμαστε αρκετά, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια.

    Καλύτερα, λέω εγώ, να είχε συντριβεί η επανάσταση όσο το όραμά της ήταν ακόμα ζωντανό, παρά να αφεθεί να βρυκολακιάσει.

  55. 52 Είναι από το «Κουτσό» του Κορτάσαρ — αλλά μη ρωτήσεις εμένα πώς κολλάει με τον Τσίπρα (πέρα από τα μεγάλα λόγια), ή από πότε μάθαμε όλοι ισπανικά 🙂

  56. sarant said

    54 Αυτά που περιγράφεις δεν ισχύουν για την περίοδο του Χρουστσόφ και μετά.

    50 Απέτυχε διότι δεν επιβίωσε.

  57. Avonidas said

    #50. Πώς μπορούμε να πούμε ότι απέτυχε το σύστημα των φαραώ, όταν μετά από 40 αιώνες, τα μεγαλύτερα και πιο επιβλητικά μνημεία του αρχαίου κόσμου στέκουν ακόμα αγέρωχα;

  58. Avonidas said

    #56. Σοβαρά, τώρα; Γιατί, επειδή ο Χρουτσώφ αποκήρυξε το σταλινισμό, μόλις ο Στάλιν ήταν βολικά νεκρός; Εξαφανίστηκε το έκτρωμα που είχε δημιουργήσει, η γραφειοκρατία, η νομενκλατούρα;

    Ο Χρουτσώφ απλά εφάρμοσε την παλιά τακτική του ίδιου του Στάλιν, βρήκε έναν αποδιοπομπαίο τράγο, ιδιοποιήθηκε τις μεθόδους και τις ιδέες των πρώην εχθρών του και συνέχισε στα ίδια και χειρότερα. Μπορεί η ένταση της τρομοκρατίας να μειώθηκε (γιατί δεν είχε μείνει και κανείς μεγάλος να σταλεί στο απόσπασμα), αλλά το σύστημα συνέχισε να σαπίζει αργά-αργά.

    Ο πρώτος που επιχείρησε τη φιλελευθεροποίηση της ΕΣΣΔ ήταν ο Γκορμπατσόφ, και φυσικά του έσκασε η χώρα στα χέρια, αφού μόνο με τον αυταρχισμό και τις συγκεντρωτικές πολιτικές είχαν μάθει να κάνουν δουλειά.

  59. Avonidas said

    #56. Τα γκουλάγκ δεν έκλεισαν με τον θάνατο του Στάλιν, όπως και τα γκουαντάναμο δεν έφυγαν με την εκλογή του Ομπάμα.

  60. LandS said

    51: Α καλά, άμα βασιστούμε στον Άρη Χατζηστεφάνου σωθήκαμε.

    «Ο κύριος Μπόλαρης συναινούσε, όπως ήταν φυσικό, ως υφυπουργός Υγείας, στην ηθική εξόντωση των γυναικών αυτών» Σωστά, και εγώ θα ήθελα να βγει και να καταγγείλει τον Υπουργό του, να παραιτηθεί ίσως, αλλά επειδή ήταν Υφυπουργός συναινούσε στο να γεμίσει η Αθήνα με τις φωτογραφίες των γυναικών;
    Παρακάτω: « Ως ένα από τα σημαντικά όργανα της εφιαλτικής αυτής ορχήστρας, δήλωνε στις 2/5/2012 στο ΣΚΑΪ: «Το υπουργείο έχει χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ένα χρόνο», σημειώνοντας ότι η ανάδειξη των προσώπων ήταν το έσχατο μέτρο προφύλαξης.» Καλά που δεν του καταλογίζει ότι το εισηγήθηκε κιόλλας μια και ήταν «ένα από τα σημαντικά όργανα της εφιαλτικής αυτής ορχήστρας»

    Έχουμε κάτι περισσότερο αξιόπιστο; Όταν, για παράδειγμα έκαιγε το θέμα, καταγγέλθηκε μαζί με τους Λοβέρδο-Χρυσοχοΐδη ή θυμηθήκαμε τις αμαρτίες του όταν έβαλε υποψηφιότηατ με τον ΣΥΡΙΖΑ;

  61. spiral architect said

    @58: Αυταρχισμός και συγκεντρωτικές πολιτικές; Τώρα σε τι σύστημα ζεις;

  62. giorgos said

    Απέτυχε γιατί πίστεψαν ότι θά δημιουργούσαν τόν καινούργιο ,τόν σοσιαλιστικό άνθρωπο .
    ‘ «Ο περιορισμός τών κοινωνικών αντιθέσεων σημαίνει περιορισμό τής σύνολης κοινωνικής δραστηριότητος καί μαρασμό . Η κοινωνική κατάσταση πού επιβάλλει στόν άνθρωπο έναν μόνιμο χαρακτήρα είναι περισσότερο επικίνδυνη από τόν βιολογικό θάνατο . Διότι είναι κατάσταση αλλοτριωτική τού ατόμου» .

  63. Avonidas said

    #61. Τώρα ζούμε το σύστημα του ελέφαντα που είναι δεμένος με την κλωστή. Μπορεί να τη σπάσει όποτε θέλει, αλλά δεν ξέρει ότι μπορεί και δεν τολμάει να θέλει.

    Επίσης, αν δεν ήταν σαφές στα όσα έγραψα ως τώρα, δεν μασάω από ψευτοδιλήμματα. Το να αλλάζεις αφέντες δεν είναι πρόοδος.

  64. spiral architect said

    Μόνο αφέντες δεν υπάρχουν στο σοσιαλισμό. Ή μάλλον υπάρχουν. Εμείς.

  65. spiral architect said

    Σήμερα συμπληρώνονται 15 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο του Λέοντα Αυδή.
    «Ο άνθρωπος είναι μια αξία, μόνο επειδή υπάρχει, και η ζωή είναι ωραία. Δεν πρέπει να ξοδεύεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης απ’ την ολιγαρχία. Ούτε να σπαταλιέται σε στάσεις φυγής, σε στάσεις εξαφάνισης, αποχής από την κοινωνική ζωή»

  66. sarant said

    64 Ε, αυτό είναι η θεωρία -δεν ήταν η πράξη. Όσο το σκέφτομαι, τόσο περισσότερο πείθομαι ότι η ΝΕΠ έπρεπε να συνεχιστεί καναδυό αιώνες ακόμα. Όπως έλεγε κι ο Λένιν δηλαδή «στα σοβαρά και για πολύ καιρό»

    60 Απ’ όσο έψαξα, ο τότε ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάγγειλε τον Μπόλαρη. Το θέμα ανακινείται τώρα εμφανέστατα επειδή έγινε υπουργός. Είχε ανακινηθεί και πριν από ένα μήνα, που μπήκε στο ψηφοδέλτιο σε εκλόγιμη θέση.

    Οι πράξεις του Υπουργού δεν αντανακλούν στον Υφυπουργό (ενώ αντίστροφα ο Υπουργός έχει ευθύνη και για τις πράξεις του Υφυπουργού). Το αμάρτημα του Μπόλαρη είναι ότι δεν παραιτήθηκε, είτε από έλλειψη θάρρους είτε από κομματική πειθαρχία -δεν είναι αρκετά σοβαρό για να τον καρατομήσουμε.

  67. Ριβαλντίνιο said

    Κλαίω. 😆

    https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/12032265_622298611206113_7391292913269131661_n.jpg?oh=8688e245960d09185a06d835a5a56263&oe=5697AD1C

  68. Θρασύμαχος said

    ##33β: «οι ψηφοφόροι το ενέκριναν», άρα θα γίνει – όχι όμως ότι πρέπει να μας αρέσει κιόλας. Στην ερώτηση αν κάτι μας (σας!) αρέσει, η απάντηση δεν μπορεί να είναι ότι «το ενέκριναν οι ψηφοφόροι».

  69. Ριβαλντίνιο said

    @ 56 β sarant

    Δεν ισχύει. 😆

    1.23 Φέρε πίσω το στυλό μου ρε !

  70. spiral architect said

    Μεζεδάκι της βιασύνης, της ασχετίλας, ή της απληρωσιάς. Διαλέξτε.

  71. Alexis said

    #46, 51: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, αλλά θα συμφωνήσω εν μέρει με το σχόλιο 60 του LandS και εν μέρει με το σχόλιο 66 του Νικοκύρη.

    Όχι πως θεωρώ πως είναι ό,τι καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μπόλαρης, αλλά «το ναζιστικού τύπου κηνύγι οροθετικών του Μπόλαρη» το θεωρώ ακραία υπερβολή.
    Αν δεν ξέρει κανείς τα πραγματικά γεγονότα μπορεί να υποθέσει τερατώδη πράγματα.

  72. (45) [ο υπαρκτός σοσιαλισμός] «δεν είχε ζητήσει από κανένα πολίτη του ούτε καν ένα καπίκι φόρο παραπάνω για όλα όσα χτιζόντουσαν γύρω απ’ αυτόν.»
    Ε, όχι, διάβολε! Με τέτοια θα με κάνετε αντιδραστικό! ΕΝΦΙΑ μπορεί να μη ζητούσε, γιατί έιχε ήδη πάρει τα σπίτια του κόσμου, αλλά από μερικά εκατομμύρια αγρότες ζητούσε κι έπαιρνε ΟΛΗ τους τη σοδειά, χωρίς να τους αφήνει ούτε ψωμί να φάνε ούτε σπόρο να σπείρουν. Και πέθαναν (κυριολεκτικά) της πείνας…
    Μιλώντας σοβαρότερα, τώρα, όταν είσαι κύριος όλων των μέσων παραγωγής και κανονίζεις με ουκάζια μισθούς και τιμές, δεν έχεις ανάγκη να επιβάλλεις φόρους. Είναι κι αυτό ένα σύστημα, αλλά παρά τα όχι αμελητέα επιτεύγματά του, κατέρρευσε και το αποτίναξε μετά βδελυγμίας ο λαός, συχνά χωρίς να κρατήσει ούτε όσα άξιζαν να διατηρηθούν, μόλις του δόθηκε η δυνατότητα. Αυτό είναι αντικειμενικό ιστορικό γεγονός. Τώρα, τι θα γινόταν αν είχε ζήσει περισσότερο ο Λένιν, αν είχε συνεχιστεί η ΝΕΠ, αν δεν είχε ανατραπεί ο Ντούμπτσεκ, αν η θεία μου είχε ρόδες…

  73. Πέπε said

    Δεν ξέρω αν ο Δ. Καμμένος είναι βλάκας (#5), από τα τουϊτ του όμως βλέπω ότι είναι εντελώς αστοιχείωτος. Παντελής αμορφωσιά μαζί με ομοφοβία-ρατσισμό κλπ. είναι ο κλασικός συνδυασμός που χαρακτηρίζει τους χ/αυγίτες. Απλώς εδώ δεν είναι ΧΑ, είναι ΑΝΕΛ.

    Ασυγχώρητο όχι μόνο να είναι στην κυβέρνηση, αλλά ακόμη και να είναι στέλεχος κόμματος.

    Την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός δεν την κάνει; Από αρκετά σημεία φαίνεται ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός είτε να μην είναι και πολύ ενήμερος, είτε να παραβλέπει διάφορα βασικά. Λοιπόν, το να μην ακολουθείς την πολιτική που εγώ θα προτιμούσα είναι κατανοητό, αλλά το να κάνεις δουλειές προχειρατζήδικες είναι ανησυχητικό…

  74. Anasto said

    Παιδιά τέρμα με τους σοσιαλισμούς και τέτοιες αηδίες. Απέτυχαν όπου προσπαθήθηκαν και πήδαγες για ένα καλσόν μετά λέμε.

    Ωραία λοιπόν. Μέχρι να βρούμε κάτι άλλο, στηρίζουμε τη νέα σοσιαλδημοκρατία του κωλοτούμπα; Ή μήπως κοιτάμε να βρούμε τι πήγε λάθος, τι διαφορετικό μπορούμε να κάνουμε σήμερα σαν πρακτική, τι άλλα εργαλεία έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα που μπορεί να μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από την κατά άλλους αναπόφευκτη κατάντια του καπιταλισμού;

    Η παράνοια της στιγμής για μένα απεικονίζεται όταν ένας υποστηρικτής(;) του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τους πασοκογενείς φέρνοντας ως παράδειγμα τον Γλέζο και τη Σακοράφα. Που όμως χρησιμοποιούνται ως παράδειγμα για το γνωστό ήθος τους το οποίο και τους ώθησε να αποχωρήσουν από το κυβερνητικό κόμμα. Μύλος!

    Για να μην παρεξηγηθώ, να ξεκαθαρίσω πως κι εγώ μέχρι πριν κάνα δίμηνο ήμουν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική που άσκησα στην ΟΜ μου και το τμήμα μου τα τελευταία δυο χρόνια και το γεγονός ότι έφυγα με την ψήφιση του μνημονίου και απείχα από την εκλογική διαδικασία, δεν με ξεπλένει και δεν με εξιλεώνει. Ειδικά όταν ξέρω ότι η κεντροαριστεροποίηση, οι προωθητικοί συμβιβασμοί με μπομπολιστάν, καραμανλισμό και θεσμούς, ο κυβερνητισμός, ο βοναπαρτισμός, μου ούρλιαζαν μέσα στ’ αφτί αλλά εγώ δεν ήθελα να ακούσω γιατί δεν μπορούσε να χωρέσει το μικρό μυαλό μου ότι ο χαμογελαστός κύριος που ερχόταν θα ήταν ο επόμενος απαγωγέας-βιαστής μου κι όχι ο σωτήρας μου.

    Όσο για τον Μπόλαρη, η φάση είναι στο κομφορμιστικό κλίμα της εποχής. Αφού δεν μπορούμε να τη φτιάξουμε τη δημοκρατία μας Μπολιβαριανή, ας αρκεστούμε με την Μπολαριανή για την ώρα. 😛

  75. Πάνος με πεζά said

    Για το τροχαίο στο Κολωνάκι : κόρη πολιτικού της ΝΔ που έχει διατελέσει υπουργός και πρόεδρος της Βουλής.

    – Πολύδωρας : έχει δύο δίδυμες κόρες
    – Σιούφας : έχει δύο γιους και μια κόρη
    – Σούρλας : δε βρίσκω στοιχεία για τα παιδιά του (αν έχει).

    Αυτοί, το Μείμαράκη θα τον είχαμε μάθει.

  76. Anasto said

    Και παρεμπιπτόντως, να μια ανάρτηση του Μπόλαρη στην ιστοσελίδα του, που μνημονεύει τις ατάκες του Λοβέρδου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού των οροθετικών.

    «…Σημειώνεται ότι το «καμπανάκι» του κινδύνου είχε σημάνει πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν σχέσεις με την παράνομη πορνεία, καθώς κάτι τέτοιο -όπως είχε πει- απειλεί «να βάλει τον ιό HIV/AIDS στην καρδιά της ελληνικής οικογένειας»…»

    http://www.bolaris.gr/index.php?page=description&article_id=4141

    Δεν μου κάνει και πολύ σαν διαχωρισμός θέσης αυτό. Μάλλον σαν να χαϊδεύει τον υπουργό του στις πιο παραληρηματικά φασιστικές στιγμές του μου φαίνεται.

  77. Πάνος με πεζά said

    Αυτό το τροχαίο.

  78. Pedis said

    Νικοκύριε, θα διαβάσω αργότερα το κείμενό σου. Ελπίζω να σκέφτεσαι να αλλάξεις γνώμη ότι η ανελ είναι «λαική δεξιά» (Ντε Γκωλικοί; Ιταλοί χριστιανοδημoκράτες; Μην κοροιδευόμαστε! )

  79. sarant said

    77 Μπορείς να σκοτωθείς από πόρτα;

    78 Πάντως, είναι στην ίδια ευρωομάδα με τους Τόρηδες

    76 Κανείς δεν είπε ότι διαχώρισε τη θέση του.

    70 Μήπως είναι του κορέκτορα;

    68 Θέλω να πω, οι ψηφοφόροι (του ΣΥΡΙΖΑ) δεν εξαπατήθηκαν ούτε αιφνιδιάστηκαν από τη συνεργασία, την ήξεραν. Και, μάλλον, την προτιμούσαν οι περισσότεροι,

    Εσύ τι θα προτιμούσες με δεδομένα τα εκλογικά αποτελέσματα;

  80. LandS said

    76: Άλλο «έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν σχέσεις με την παράνομη πορνεία» άλλο συλλαμβάνω, φωτογραφίζω, διαπομπεύω.
    Αν μετά από τόσο ψάξιμο μόνο αυτό βρήκες ως ενοχοποιητικό του Μπόλαρη…

  81. 75
    Πάνο, ο Γεωργιος Σούρλας έχει ένα γιό, σύμφωνα με την ελλ. Βίκη.

  82. Πάνος με πεζά said

    @ 79 (77) : Αν την πετύχεις με το κεφάλι στην πάνω γωνία, μισάνοιχτη, και δε φοράς κράνος, γιατί όχι… Η ταχύτητα θα πρέπει να ήταν μικρή, το σημείο θα έκανε τη ζημιά…

  83. 79α, απολύτως!
    Ιδιαίτερα εάν οδηγείς σπορ μοτοσυκλέτα με χαμηλά τιμόνια, γερμένος προς τα εμπρός. 😦

  84. Pedis said

    # 79 – άντως, είναι στην ίδια ευρωομάδα με τους Τόρηδες – κι ετούτους τους λες «λαική δεξιά»; Τους αριστοκράτες του κερατά;

  85. cronopiusa said

    Δύτη είναι απ το κεφάλαιο 90, από το «Κουτσό» του Κορτάσαρ, όταν στο πρόσωπο της Μάγα σαρκάζει την Αναγνώστρια Lector hembra

    Τον Τσίπρα τον ψήφισαν περισσότερες γυναίκες απ όσο άνδρες και στη προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα οι γυναίκες είναι μειοψηφία και ο αδύνατος κρίκος στις λοιδορίες των Μέσων Μαζικής Επιρροής

    «El hego y el hotro.»
    «Το Εγώ και το Αυτό» (Das Ich Und Das του Σίγκμουντ Φρόυντ, έγινε «Το Εγώ και το Άλλο»

    «Usaba las haches como otros la penicilina. Después volvía más despacio al asunto, se sentía mejor.. «Χρησιμοποιούσε τα hache όπως άλλοι την πενικιλίνη Ξαναγύριζε στο θέμα μετά, πιο αργά, κι ένιωθε καλύτερα »

    Στην αφισσούλα στο σχόλιο 47 λέει «Συγχαρητήρια» «Καλή τύχη γιατί θα την χρειαστείς»

    «Lo himportante es no hinflarse», se decía Ηoliveira»).

    Το σημαντικό είναι να μην μπουχτίσεις

  86. sarant said

    Είναι και κάτι άλλοι πιο παρακατιανοί στην ίδια ομάδα

  87. Stella said

    Επειδή εδώ «λεξικολογούμε», όπως λέει ο κ. Νικ. Σαραντάκος
    Σχόλιο Νο 35 «Και για όσους, πρώτη φορά αριΒιστερούς, δεν κατάλαβαν»
    Να μου επιτραπεί να προσθέσω το… Ρεφαριστές?

  88. Pedis said

    Ως εκ τούτου, μετά και τα αποτελέσματα της Κυριακής, υπό τύπον χαιρετισμού προς τη νέα μας κυβέρνηση,

    -την κυβέρνηση που λίγο μετά την ορκωμοσία της εστάλη η Ασφάλεια για να σφραγίσει την ERTopen (ούτε ο Σαμαράς δεν το τόλμησε αυτό επί δυο χρόνια),

    -την κυβέρνηση που μετά τα μακαρόνια του κυρίου Φίλη μας πρότεινε δια της κυρίας Φωτίου την αντιμετώπιση της πείνας μέσω της… οικονομικής επινόησης των γεμιστών,

    -την κυβέρνηση που στα επίλεκτα στελέχη της για την προώθηση του «νέου» ανήκουν ο κ.Μπόλαρης, ο κ.Παπαγγελόπουλος, η κυρία Τζάκρη,

    -την κυβέρνηση που σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα (εξάδελφο) πορεύεται με πυξίδα ότι η ψήφος της Κυριακής «νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά»,

    ως άνθρωποι και ως κοινωνία, ας αναφωνήσουμε με πάθος: «Γεια σου ΠΑΣΟΚ μεγάλε»!

    «Γεια σου ΠΑΣΟΚ μεγάλε»!
    http://www.imerodromos.gr/pasok-megale/

  89. Θρασύμαχος said

    #79ε΄: αφού λοιπόν ρωτάς, εγώ απλώς θα προτιμούσα οποιονδήποτε συνδυασμό δεν περιλαμβάνει ΑνΕλλ ή ΧΑ (ή ΛαΟΣ ή ΠολΑν, όταν υπήρχαν). Δυστυχώς όμως ο αντιμνημονιακός μανιχαϊσμός οδηγεί σε άλλες προτιμήσεις (και νά ‘τες λοιπόν μπροστά μας ολοζώντανες), ιδίως όποτε εκτρέπεται σε αντιευρωπαϊσμό (δηλαδή εθνικισμό). Περισσότερο και από την εξ ανάγκης συνεργασία (λόγω αριθμού εδρών) με ανατριχιάζει το φάσμα της σταδιακής ιδεολογικής ανοσίας, της προσπάθειας να πεισθούμε ότι ο επίμαχος εταίρος βρίσκεται ντε και καλά εντός δημοκρατικού και διαφωτιστικού τόξου (μέχρις ότου αρχίσουμε να του μοιάζουμε κιόλας).

  90. Μαρία said

    >Την αντισημιτική συκοφαντία που εξέπεμψε ο κ. Δ. Καμμένος στις 11.9.2013 ότι τάχα ανάμεσα στα θύματα της 11.9.2001 δεν υπήρχε κανείς εβραίος διότι τους είχαν προειδοποιήσει και κανείς δεν πηγε να εργαστεί, την είχε επαναλάβει πολύ νωρίτερα, όχι με ένα εφήμερο τουίτ αλλά με… ερώτηση στη Βουλή ο Γ. Καρατζαφέρης.

    Επιλεκτική μνήμη έχεις, Νικοκύρη. Τα ίδια υποστήριξε κι ο μακαρίτης Γιώργος Χουρμουζιάδης, βουλευτής τότε του ΚΚΕ.

  91. Πέπε said

    @89 Απ’ ό,τι έχω καταλάβει, στο διάστημα της πρώτης τους συγκυβέρνησης ο Τσίπρας και ο Καμμένος έγιναν τρελό παρεάκι. Οι αγκαλιές τους και τα «κόλλα το» δεν ήταν θεατρινίστικα: οι τύποι είναι φίλοι. Και ο Καμμένος είναι από τους φλογερότερους …συριζαίους (οπαδικά μιλώντας). Εγώ εκεί βλέπω να στηρίζεται όλη κι όλη η ιδέα της νέας συγκυβέρνησης. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι βαθύτερα πολιτικό.

  92. Ριβαλντίνιο said

    @ 90 Μαρία

    Δηλαδή Γιώργος Χουρμουζιάδης(+)= Γ. Καρατζαφέρης.

    Και ύστερα κατηγορούν εμάς τους αστούς όταν λέμε :

    🙂

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ Ή ΝΑΖΙΣΜΟΣ Η ΙΔΙΑ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

    🙂

  93. sarant said

    90: Καταρχάς δεν το ήξερα, και ομολογώ πως πέφτω από τα σύννεφα.
    Κατά δεύτερο λόγο, τον Χουρμ. δεν τον κάνανε κυβερνητικό εταίρο.

  94. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    29.>>τρόπον τινα νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά;; !!
    Ε όχι,όχι, κύριε Γιώργο Τσίπρα.Κατά ΚΑΝΕΝΑ τρόπο. Για να το «εξανθρωπίσετε» σας ψήφισε ο κόσμος, όχι να έχετε άλλοθι την ψήφο του!
    Ιλιγγιώ.Πάω στο νήμα προσφυγικό φιλί.

  95. Gpoint said

    Αφού ο Κοντονής άρχισε να στριμώχνει τον χοντρό μέσω της ΕΠΟ, όλα καλά !

  96. Spiridione said

    Σημαντικό κι αυτό
    http://www.efsyn.gr/arthro/omofona-ratsistiki-i-dolofonia-toy-loykman

  97. Pedis said

    # 90, 93 – Το αναφέρει ο Ιος (2001) χωρίς παραπομπή, όχι ότι μπορεί και να μην είπε τέτοια παπαριά, αλλά πούντη;

  98. antpap56 said

    Θα σέρβιρα τον «μεζέ» το Σάββατο (όπως συνηθίζεται), αλλά είναι πολύ καλός φρέσκος και δεν μπορεί να μείνει εκτός ψυγείου τόσες μέρες. Στην πρωινή ενημέρωση της ΕΤ-1 (8 και κάτι σήμερα), βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου δεν συγκράτησα το όνομα, καλείται να σχολιάσει την αποπομπή Καμμένου και λέει (sic): «Καλά, τα σχόλιά του είναι εκ των ων ουκ άνευ».

    Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του (υποψία: ?άνω ποταμών, ?έξω φρενών), αλλά άλλαξα δίαυλο πριν πάθω το εγκεφαλικό…

  99. Ριβαλντίνιο said

    Εάν γίνουν αυτά:

    Τέλος οι «αιώνιοι» πρόεδροι.Αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή το μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο που θα αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα του ελληνικού αθλητισμού παρουσιάζεται ο Σταύρος Κοντονής.

    Ο Κοντονής ενημερώνει τους συλλόγους για το grexit.

    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ
    ΜΠΡΑΒΟ

    Να πούμε ότι και άλλες κυβερνήσεις ήθελαν να το κάνουν στο παρελθόν. Τότε η ΕΠΟ έκανε καταγγελίες ( δηλαδή ρουφιάνευε) στις ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ για κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητό της. Οι τελευταίες απειλούσαν με αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Οι περισσότερες κυβερνήσεις υποχωρούσαν. Μερικές όμως όχι, και τότε απειλούνταν με αποκλεισμό των εθνικών ομάδων. Τότε όλες υποχωρούσαν γιατί είχαμε σχετικά καλές εθνικές που έπαιζαν σε Γιούρια και Μουντιάλια. Τώρα όμως έχουμε χάλια εθνική που χάνει από τις ψαρόβαρκες και είναι ευκαιρία να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση. Τελευταία άμυνα των μαφιόζων παραγόντων θα είναι να κατεβάσουν τους οπαδικούς στρατούς στους δρόμους. Όμως τότε και η κυβέρνηση θα πρέπει να κατεβάσει τα «ηρωικά» μάτ να τους κάνουν ένα περιποιημένο μασάζ στα μούτρα ( αν και γενικά είμαι κατά της βίας 🙂 ) και γενικά να μην δείξει καμία ανοχή.

  100. Μαρία said

    97
    Τον άκουσα με τ’ αυτάκια μου στην ΕΤ3.

    Αλλά κι εδώ αφήνεται να αιωρείται το ερώτημα:
    «Και δε μου λες, γιατί, 18 ολόκληρα λεφτά, μετά το χτύπημα στον πρώτο πύργο, αυτοί που έχουν όλα τα τέλεια ηλεκτρονικά συστήματα δεν έλαβαν τα μέτρα τους και άφησαν να πέσει και το δεύτερο αεροπλάνο στον άλλο πύργο; Και γιατί, από τους 4.000 Εβραίους που δούλευαν, όπως λένε, μέσα στους πύργους, δεν ήταν κανένας τη μέρα εκείνη στη δουλιά του; Τώρα ακούω να λένε οι ίδιοι οι δικοί τους ότι την επίθεση στο Αφγανιστάν την είχαν αποφασίσει το Πεντάγωνο και η ΣΙΑ, δυο μήνες πριν την επίθεση των καμικάζι στους πύργους της Νέας Υόρκης. Αρα…». http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1070198

  101. Γς said

    Μπα!
    Βλέπω αυτήν τη στιγμή τον Πάπα να μιλάει στ Κονγκρέσο.

    [υποθέτω να μην πει κάτι και για την κόκα κόλα]

  102. Pedis said

    όταν δημοσιεύονται τα άρθρα έχουν χάσει την επικαιρότητά τους …
    ποσώς! Η συγκεκριμένη αφορμή είναι ενδεικτική της παράστασης τσίρκου που έχει στηθεί καθώς και των ικανοτήτων προσανατολισμού του πρωθυπουργού στο πολιτικό σκηνικό και του προφανούς αρριβισμού και προχειρότητας των ανθρώπων του περιβάλλοντός του…

    και ανήκουν τώρα στη ΛΑΕ, διότι και η προηγούμενη κυβέρνηση, του Γενάρη, περιείχε περίπου τον ίδιο αριθμό πασοκογενών στελεχών, αλλά τότε την είχαν χειροκροτήσει και είχαν συμμετάσχει και οι ίδιοι σ’ αυτήν …

    Ορθόν.

    για τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη -ίσως φοβούνται ότι δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε έναν θώκο που τον λάμπρυναν τιτάνες της σκέψης όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Δις ιζ νοτ αν αργκιουμεντ. Σορρυ.

    Καλά κάνεις και ντρέπεσαι. Πάρτο με κάλμα γιατί με αυτά που θα δεις στο εγγύς μέλλον το συγκεκριμένο θα φαντάζει απλό κουτσομπολιό.

  103. sarant said

    98: Το έχω ξανακούσει αυτό. Και αστεία (δηλ. ξέροντας τι σημαίνει), και σοβαρά

    100: Περίεργο. Κρίμα.

  104. Pedis said

    # 100 – Ευχαριστώ. Δεν το είχα υπόψη μου. Για τα πανηγύρια ο σύντροφος. (Και δεν καταλάβαινα γρι από αυτά που έγραφε στο Ριζοσπάστη, εννοώ από δω ξεκινούσε, εκεί το πήγαινε, το ξανάφερνε με αεροπλανικό και στο τέλος … κενό. )

  105. cronopiusa said

    Συγκρίσεις: Οι 25 υπουργοί Παιδείας και ο Φίλης…

    Η ερώτηση που τάραξε τον Σπίρτζη

    Gino Strada: «Il Califfato non produce mine antiuomo, gliele vendiamo noi»

  106. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    >>όπως μια κουταλιά πίσσα σε ένα βάζο με μέλι
    Υπάρχει σαν έκφραση ή είναι του Νικοκύρη; Πολύ πετυχημένο!

  107. Κουνελόγατος said

    106. Άλλο ήθελε να γράψει, αλλά κρατάει κι ένα επίπεδο… :mrgreen:

  108. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    104>>αυτά που έγραφε
    αντίθετα εμένα μ΄άρεσε η γραφή του.’Επαιρνα το Έθνος κατά καιρούς για το άρθρο του Χουρμουζιάδη και του Ραφαηλίδη παλιότερα.

  109. Νικος Κ. said

    102: Μην ξεχνάμε κι άλλους τιτάνες που λάμπρυναν το υπουργείο Παιδείας
    Γ. Παπανδρέου
    Διαμαντοπούλου
    Αρβανιτόπουλος
    Α. Σπηλιωτοπουλος
    Πετσάλνικος (υφυπουργός)
    Ανθόπουλος (υφυπουργός)

  110. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    107. Το μαύρο της πίσσας είναι το ωραίο.Και μια μύγα ας πούμε μαγαρίζει ένα βάζο μέλι αλλά η μύγα δε θυμίζει απευθείας μαύρο 🙂
    Ένα σχόλιο της συμφοράς,από μια Μακρή ,στο ράδιο,για τον κομμένο Καμμένο: (Λένε αυτοί που τον ξέρουν) ότι είναι τζίνιους,παραγματικά τζίνιους στα οικονομικά αλλά τίποτ΄άλλο.

  111. gmich said

    Όταν έχεις να επιλέξεις 5 υπουργούς από 10 βουλευτές (ή 40 από τους 144 ) και δεν διερευνάς το ποιόν και το παρελθόν τους τότε αρχίζω να ανησυχώ για το πως επελέγησαν οι υποψήφιοι βουλευτές και που μπήκαν σε εκλόγιμη θέση. Φοβάμαι μήπως έχουμε πολύ σύντομα επαναστάτες και επαναστάτριες (… της δεκάρας) . Ήδη η Κατριβάνου βγήκε στα κανάλια για τον Μπόλαρη.

  112. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Πέρασαν μεγάλοι και τρανοί από το παιδείας.Και δημοσιογράφος κατά την ευρωπαϊκή προεδρία μας κιόλας: ο Πετράν Ευθυμίου!
    Προσπάθησαν πολλοί,λέγω λέγω,για τα σημερινά χάρχαλα.

  113. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Αυτοί που είχαν εκλεγεί το Γενάρη μπήκαν στη λίστα σε εκλόγιμη θέση κατά σειρά ανάλογη με τις ψήφους που είχαν λάβει.Αναγκαίες ή ελάχιστες αποκλίσεις, μετά την απόσχιση της Λαέν.Φλασιά: Λαέν αναγραμματισμός της Ανέλ!

  114. Γς said

    101:
    Τελικά ο Ποπ δεν είπε κάτι για την κρίση των προσφύγων.
    Αν ήταν όμως χριστιανοί οι Σύριοι κλπ;
    Κι όταν λέμε Χριστιανούς εννούμε Καθολικούς.
    Και υποτονικά [και υποκριτικά] τα περί υιοθεσίας μιας οικογενειας ανά ενορία

    Για τους παράνομους ισπανόφωνους [Καθολικούς] μετανάστες των ΗΠΑ, όμως, είπε αρκετά. [και το γράμμα της μικρής Sophie Cruz για να βοηθήσει στην ένταξή τους ]

    Αν ήταν όμως Βαπτιστές, Μεθοδιστές, Ευαγγελιστές, Γκρικ Ορτοντοξ;

    Ντάξει. Πρώτοι οι καθολικοί με 70 εκατομμύρια στις ΗΠΑ. Και οι άλλοι από 17, 8, 5,… ενάμιση οι δικοί μας.

    Αχόρταγε Πάπα.

  115. giorgos said

    Σέ ένα υπουργείο πού είναι πάνω από μία εκκλησία , κανονικά τόν αρχιεπίσκοπο θάπρεπε νά κάνουν υπουργό .

  116. Γς said

    113:

    Λαέν αναγραμματισμός της Ανέλ:

    Του αρνιού, ανιέλο

    Και της Αμελί

  117. Γς said

    115:

    Ηταν
    [πάνω από ο εκκλησάκι, στην Μητροπόλεως]

    Εχει φύγει καιρό

  118. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    106 Η εκφραση πρέπει να είναι ρώσικη παροιμία. Την εχω διαβάσει σε γραφτό του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι.

    109 Και ο Λοβέρδος, και ο Λοβέρδος

  119. giorgos said

    117. Δέν τό ήξερα εχω πολλά χρόνια νά πάω Αθήνα .

  120. Δημητρης said

    Το θέμα με τους μετανάστες δεν είναι η θρησκεία αυτή καθ’ εαυτή. Είναι η προοπτική μη δυνατότητας μελλοντικής ενσωμάτωσής τους στον γηγενή πληθυσμό, λόγω ακριβώς της θρησκείας και της κουλτούρας που η θρησκεία αυτή συνεπάγεται. Από έναν συνειδητά άθεο ή άθρησκο whatever.

  121. Y. G. said

    ΕΦΗ-ΕΦΗ 29.>>τρόπον τινα νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά;; !!
    Ε όχι,όχι, κύριε Γιώργο Τσίπρα.Κατά ΚΑΝΕΝΑ τρόπο. Για να το «εξανθρωπίσετε» σας ψήφισε ο κόσμος, όχι να έχετε άλλοθι την ψήφο του!

    —–

    Αντι να τα εξ-ανθρωπισουν, το απο-θεωνουν.

  122. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Ήθελα να απαντήσω σε αρκετά σχόλια, αλλά με υπερκάλυψε ο Αvonidas σε όλα.

    Παραφράζω μερικώς.
    δ) Τελευταίο, αλλά και πιο σημαντικό. Δεν μπορούμε να σιωπούμε ούτε να «κατανοούμε» αναγκαιότητες και σύνθετες ισορροπίες που οδήγησαν στην δεύτερη συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ. Δεν μπορούμε να κάνουμε λάστιχο κάποια βασικά κριτήριά μας. Είναι, νέτα σκέτα, αίσχος! Ας σκεφτούμε τι λέγαμε όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκαν με το ΛΑΟΣ του ακροδεξιού Καρατζαφέρη.

    «ΥΓ. Φυσικά η ιστορία δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στον Δημήτρη Καμμένο. Η υπουργοποίηση του Μάρκου Μπόλαρη (δεν έχουμε ξεχάσει, φαντάζομαι, την υπόθεση οροθετικών) είναι, ασφαλώς, ένα ακόμα αίσχος. Και πέρα από αίσχος, ενδεικτική για το ποια κριτήρια κυριαρχούν.» Πάντως αριστερά δεν τα λές, κι αυτό θα πρέπει να προβληματίσει βαθιά όσους ψήφισαν την δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση. Όσο κι αν είναι ενοχλητικό, πρέπει να κατανοηθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον (αν ήταν ποτέ) αριστερό κόμμα, και τα ηγετικά στελέχη του δεν είναι (αν ήταν ποτέ) αριστεροί.

    30 – «24. Η κοινωνία πού προτείνει τό ΚΚΕ δέν άπέτυχε . Τό ΚΚΕ είναι αποτυχημένο καί δέν εχει καμία σχέση μ΄’ αυτήν τήν «΄ιδεολογία αυτής τής «κοινωνίας» .

    Ναι αλλά μη φωνάζεις, το κόμμα βρίσκεται σε κώμα εδώ και πάααρα πολλά χρόνια, και δεν ακούει.

  123. Γς said

    120:

    δεν είναι η θρησκεία αυτή καθ’ εαυτή. Είναι η προοπτική […] λόγω ακριβώς της θρησκείας

    Αμήν

  124. cronopiusa said

    ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΑ ΤΟΝ ΠΆΠΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΎΤΗΚΑ !!

    LOCOMOTIVA

    https://vimeo.com/22957031

  125. Earion said

    Το ότι ο πρώην υπουργός Καμμένος προσπαθεί να δικαιολογηθεί κρυπτόμενος πίσω από ηλίθια ψέματα όλοι το καταλαβαίνουμε. Αν αληθεύει ο ισχυρισμός του ότι τάχα του χακέψανε το λογαριασμό, γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του από τον Ιούνιο, όταν τον κατήγγειλε η κοινότητα των Ελλήνων ισραηλιτών; Αλλά το θέμα δεν είναι βέβαια ο Καμμένος, είναι αυτός που επέλεξε τον Καμμένο, εν γνώσει και επιγνώσει του τι συνιστά η πράξη αυτή. Καμμένος, Ραχήλ, Καρυπίδης και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι είναι οι χάντρες στο κομποσκοίνι που οδηγεί τον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του στον υπέρτατο στόχο, την κατάκτηση και τη ν ο μ ή της εξουσίας. Με τη θριαμβευτική επανεκλογή του έσβησε το όνειρο του Κώστα Λαλιώτη για διείσδυση του παλιού ΠαΣοΚ στον Σύριζα και ουσιαστική απορρόφηση του δεύτερου από το πρώτο. Αντίθετα, φαντάζει όλο και πιο εφικτή η προοπτική του αντίστροφου: διάλυση του παλαιού ΠαΣοΚ μέσα στον διογκούμενο Σύριζα και εγκαθίδρυση ενός νέου δικομματισμού, αυτή τη φορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα (ως νέου ΠαΣοΚ, εξού και τα καλαμπούρια που συγκρίνουν τον Αλέξη με το αδιαμφισβήτητο πρότυπό του, τον Ανδρέα Παπανδρέου).

    Όμως δεν στέκομαι σε αυτά· άλλο με απασχολεί: η απαρίθμηση των υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου που με κάνουν να τρέπομαι (να ντρέπομαι σε χρόνο ενεστώτα, εξακολουθητικό).

    Ντρέπομαι για τον υπουργό Στρίτζη, αυτουργό του σκανδάλου της παράνομης πρόσληψης των Διακοσίων Πενήντα του Μετρό (είναι ο ίδιος που σπάζει μπάρες στη εθνική οδό, αψηφώντας αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και καταδιώκει τον υπεύθυνο υπάλληλο που συμμορφώθηκε με αυτές).

    Ντρέπομαι για τον υπουργό Κατρούγκαλο, αυτουργό της δόλιας αποκατάστασης στις θέσεις τους των αποκαλουμένων «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων.

    Επειδή το θέμα δεν πήρε την πρέπουσα δημοσιότητα (έγινε γνωστό την τελευταία προεκλογική εβδομάδα), πιστεύω πως χρειάζεται να γράψω δυο λόγια για να εξηγήσω την υπόθεση:

    Στις 16 με 17 Σεπτεμβρίου 2015 τα ΜΜΕ έγραψαν:

    Με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του κ. Κατρούγκαλου, επέστρεψαν από σήμερα στη θέση τους ό λ ο ι ο ι ε π ί ο ρ κ ο ι (ανεξαρτήτως βαρύτητας αδικήματος) δημόσιοι υπάλληλοι. Πρόκειται για υπαλλήλους που κατηγορούνται για δωροληψία (φακελάκια), υπεξαίρεση, έκδοση πλαστών πιστοποιητικών, απιστία κ.λπ. Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4332/15 του νόμου Κατρούγκαλου «Σε περίπτωση που δεν έχει συγκροτηθεί το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ή υφίσταται αντικειμενική αδυναμία να συνεδριάσει για να αποφασίσει, κατά τα ανωτέρω, περί της θέσης σε δυνητική αργία, η σχετική προθεσμία για τη γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου παρατείνεται μέχρι την πρώτη συνεδρίασή του και πάντως όχι μετά τη 15η Σεπτεμβρίου 2015».
    Με την πάροδο της 15ης Σεπτεμβρίου, και με το δεδομένο ότι ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατη η γνωμοδότηση των αρμοδίων πειθαρχικών συμβουλίων όλοι οι υπάλληλοι επανέρχονται αυτοδικαίως στις θέσεις τους!!!

    Το παρασκήνιο έχει ως εξής:

    Κατά τις διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, που έγιναν πιο αυστηρές επί θητείας Μανιτάκη στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (με διορθώσεις επί υπουργίας Μητσοτάκη), υπάλληλος που του ασκείται δίωξη για κακούργημα ή πλημμέλημα τίθεται σε αργία εωσότου εκδικαστεί η υπόθεσή του. Ο Κατρούγκαλος κατήργησε την αυτοδίκαιη αργία και τη μετέτρεψε σε δυνητική. Σε αυτοδίκαιη αργία τίθεται μόνο ο υπάλληλος που τέλεσε βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα ή κακούργημα, με πράξη του αρμόδιου για το διορισμό του οργάνου. Η αργία αίρεται αυτοδικαίως, αν μέσα σε ένα μήνα από την επιβολή της δεν αποφασίσει τη συνέχισή της το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Επειδή τα πειθαρχικά συμβούλια άργησαν να συγκροτηθούν, ο Συριζαίος υπουργός πρόσθεσε μεταβατική διάταξη, κατά την οποία η γνωμοδότηση του πειθαρχικού συμβουλίου θα πρέπει να δοθεί το αργότερο μέχρι τις 15.9.2015. Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν συγκροτήθηκαν τα συμβούλια (πέρα από το μπάχαλο που επικράτησε στη διοίκηση με την έλευση του Σύριζα) είναι γιατί διευρύνθηκε η σύνθεσή τους με τη συμμετοχή δύο εκπροσώπων των εργαζομένων. Οι συνδικαλιστές δεν έστειλαν εκπροσώπους σε κανένα πειθαρχικό συμβούλιο, σαμποτάροντας προφανώς την πειθαρχική διαδικασία. Με την παρέλευση της διορίας της 15.9.2015 οι υπόλογοι δημόσιοι υπάλληλοι (καταχραστές, δωροδοκημένοι, παιδεραστές εκπαιδευτικοί κλπ.) επέστεψαν στη θέση τους.

    Ντρέπομαι για τον υπουργό Φλαμπουράρη, γιατί προδήλως ψεύδεται για να συγκαλύψει πράξεις με τις οποίες εξυπηρετείται το ιδιωτικό του συμφέρον, μη έχοντας προφανώς ακούσει τίποτε για τη γυναίκα του Καίσαρα.

    Και, για να κλείσω, ντρέπομαι γιατί με αυτά και άλλα τόσα έχει καταντήσει πατσαβούρα το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς».

  126. Μαρία said

    Χουλιαράκης: Δεν έχω και δεν θα αποκτήσω λογαριασμό Twitter http://www.efsyn.gr/arthro/hoyliarakis-den-eho-kai-den-tha-apoktiso-logariasmo-twitter

    Ο Ν. Φίλης καταγγέλλει πλαστό λογαριασμό στο όνομά του στο twitter http://left.gr/news/o-n-filis-kataggellei-plasto-logariasmo-sto-onoma-toy-sto-twitter

  127. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    91 -«Εγώ εκεί βλέπω να στηρίζεται όλη κι όλη η ιδέα της νέας συγκυβέρνησης Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι βαθύτερα πολιτικό.»

    Δεν είναι και τόσο βαθύ, αν παρατηρήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά τουλάχιστον, είμαστε μπαλάκι τένις μεταξύ ΗΠΑ – Γερμανίας, ανάλογα, αμερικανικής ή γερμανικής επιρροής, είναι και οι κυβερνήσεις μας. Η προηγούμενη (χαμόγελο) και η σημερινή, είναι σαφώς αμερικανόφιλη, εξ ου και η σύμπραξη αριστερών (λέμε τώρα) με ακροδεξιούς, χωρίς εντολή από την μαμά Αμερική, δεν ανέβαινε αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα, στον αιώνα τον άπαντα. Αυτή την αρρωστημένη σύμπραξη για να την κατανοήσουμε, θα πρέπει να την δούμε στο ευρύτερο πλαίσιο του παγκόσμιου οικονομικού νομισματικού πολέμου, που έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ από το 2008, για να αποφύγουν την οικονομική κατάρρευση όντας χρεοκοπημένες. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους για να βρεθεί το κορόϊδο που θα κάνει τον Χίτλερ, ωστε να ξεκινήσει και στρατιωτικά ο γ΄π.π, ούτε οι Κινέζοι τσίμπησαν στην πρόκληση με τους Γιαπωνέζους, ούτε ο Πούτιν με την Ουκρανία, που επιπλέον πήρε και την Κριμαία. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι ΗΠΑ (οι αγγλοσάξονες καλύτερα) που ελέγχουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχουν επιδοθεί σε άγριες επιθέσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές, (φρέσκια είναι η είδηση για την VW) και τις έχουν μουρλάνει στα πρόστιμα, (αρκετών δις) βγάζοντας στην φόρα τις βρώμικες συναλλαγές και πρακτικές τους, λές και πρίν δεν τις ήξεραν. Είναι προφανές πως θέλουν να πιέσουν την Γερμανία και κατ΄επέκτασην την Ε.Ε, κόντρα στα οικονομικά τους συμφέροντα, να συγκρουστούν με την Ρωσία, για να ξεκινήσει ο πολυπόθητος γ΄π.π που θα βγάλει τις ΗΠΑ από το οικονομικό αδιέξοδο, ενσωματώνοντας την χρεοκοπία της, όπως έγινε και με τον β΄π.π που ενσωμάτωσε την τρομακτική της ύφεση, και μένοντας μετά όντας αλώβητη, η μόνη οικονομική δύναμη στον πλανήτη, όπως και μετά τον β΄π.π. Αν δούμε απ΄αυτή τη σκοπιά όλα τα γεγονότα από το 11 και μετά, «αραβική άνοιξη (που δεν ήρθε ποτέ για τους Άραβες) Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, ISIS, αφρικανοί μετανάστες, πρόσφυγες, βλέπουμε πως οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, μιά και ΟΛΑ πλήττουν οικονομικά την Ε.Ε, και την Γερμανία (είναι ξεχωριστές οικονομικές οντότητες) και δεν επηρεάζουν καθόλου τις ΗΠΑ. Από αυτή τη σκοπιά, γίνεται κατανοητή, και αδιαλλαξία του Σόϊμπλε και της Μέρκελ (με αυτή τη σειρά) για την επιβολή της αδιέξοδης και καταστροφικής λιτότητας στις νότιες χώρες, ετοιμάζονται για τον πόλεμο, και μαζεύουν Ό,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.

  128. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    112 – «Πέρασαν μεγάλοι και τρανοί από το παιδείας.Και δημοσιογράφος κατά την ευρωπαϊκή προεδρία μας κιόλας: ο Πετράν Ευθυμίου!
    Προσπάθησαν πολλοί,λέγω λέγω,για τα σημερινά χάρχαλα.»
    ΤΥΧΑΙΟ; Αν κρίνουμε από τις εκλογές, δεν νομίζω.

  129. Μαρία said

    125
    Άλλα αντ’ άλλων τα περι παρασκηνίου και συνδικαλιστών σαμποτέρ.

    Ο γιατρός είχε τεθεί σε αργία πριν απο ένα χρόνο. Στις 15/9 που έληγε η προσθεσμία, για να γνωμοδοτήσει το πειθαρχικό συμβούλιο αν θα συνεχιστεί ή όχι η αργία, αυτό ήταν ακέφαλο μια κι ο δικαστικός πρόεδρός του είχε συνταξιοδοτηθεί λίγες μέρες πριν και δεν αντικαταστάθηκε.

    άρθρο 9
    4. Μετά την πάροδο έτους από τη θέση σε αργία, το πειθαρχικό συμβούλιο υποχρεούται να γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας, άλλως η αργία αίρεται. Η αργία αίρεται αυτοδικαίως μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση της απόφασης θέσεως του υπαλλήλου σε αργία. http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84o-%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF

  130. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    72 – «αν η θεία μου είχε ρόδες…» Tι θα γινόταν; πως αφήνεις αναπάντητο ένα τόσο κρίσιμο ερώτημα; πώς θα κοιμηθώ τώρα (χαμόγελο).

  131. nestanaios said

    Ο Σύριζα έχει μία δικαιολογία για όλα αυτά.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

  132. Spiridione said

    129. Δεν είναι το ότι πέρασε ένας χρόνος. Εδώ όλο το ιστορικό.
    http://www.iatropedia.gr/articles/read/13647
    Άλλα αντ’ άλλων είναι και η αναφορά περί παιδεραστών εκπαιδευτικών, αυτοί παραμένουν σε αυτοδίκαιη αργία. Ο Λοβέρδος βέβαια ούρλιαζε ότι αυτός τους έδιωχνε πριν καν ασκηθεί ποινική δίωξη!
    http://www.lifo.gr/now/politics/65840

  133. Alexis said

    #125: Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που γράφεις για το πειθαρχικό δίκαιο των ΔΥ.
    Διάβασε πιο προσεκτικά το άρθρο 9 στο λίκνο που δίνει η Μαρία στο #129 και μην αναπαράγεις χονδροειδείς ανακρίβειες που διάβασες κάπου.
    Διάβασε επίσης το άρθρο 11 που λέει ότι αν η ΑΔΕΔΥ δεν διορίσει εκπροσώπους στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εντός προθεσμίας 20 ημερών, αυτοί ορίζονται με απόφαση του Υπουργού.
    Για ποιο σαμποτάζ μιλάς;
    Να ντρέπεσαι όσο θέλεις και για όποιον θέλεις, αλλά μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.

  134. Conspiraki Theologist said

    @39, Alexis

    Κι επειδής δεν κατεχω πώς κλινεται το ρημάδι το αναδιδω,
    δεν ισχύει αυτό που λέω?
    Έπρεπε να χα γραψει ζεχνω, να τελειωναμε και να σε γλιτωνα και σενα από
    τη χρηση του πιο ποταπού από τα ad hominem επιχειρήματα: την επίθεση στην ορθογραφία του αντιπάλου.

    Υ.Γ. Ως γνωστόν, απο έρευνα του Πανεπιστημίου της Άνω Ρθογκραφιας, οι κατσαρίδες, εκτός από εξαιρετική αντοχή σε τοξικά περιβάλλοντα, αδυνατούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

  135. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    121.
    >>το απο-θεώνουν
    το απαθανατίζουν παναπεί 🙂

  136. Alexis said

    #134: Εμένα ρωτάς αν ισχύει αυτό που λές;
    Γράφεις στο #35 ότι θα εξηγήσεις γιατί «once a pasokos always a pasokos», και αντί για άλλη εξήγηση διαβάζουμε κάτι για κατσαρίδες, κεραίες και υπονόμους.
    Προσπάθησε να εξηγήσεις λοιπόν το φοβερό σου τσιτάτο με πειστικά επιχειρήματα και χωρίς επίκληση σε …κατσαρίδες και άλλα μεταφυσικά, και άσε την ορθογραφία να πάει στο διάολο, αφού δεν την κατέχεις.

  137. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Επέστρεψαν οι επίορκοι γιατροί αλλά και οι γιατροί-μαϊμού
    http://www.protothema.gr/greece/article/413351/ton-epaneferan-sto-esu-para-tin-ametakliti-apolusi-tou-gia-plastografia/

  138. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    >>και Λοβέρδος και Λοβέρδος.
    Φωνασκεί αλλού γι΄ αλλού αλλά ,γαργάρα κάτι άλλα.
    Για την αναφερομένη παρακάτω, είχε-έχει βουίξει το σύμπαν ότι υπάρχει θέμα με πλαστότητα τίτλου σπουδών.
    http://fimotro.blogspot.gr/2014/10/blog-post_6662.html

  139. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    125: Εάριον, εγώ το βρίσκω τερατώδες να καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας ακόμα και για πλημμέλημα, οπως και να τιμωρείται ο υπάλληλος αν το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του σε σχέση με τη σύγκληση των πειθαρχικών Και θεωρώ λαμπρό τίτλο τιμής για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κατρούγκαλο ότι κατάργησαν τις ανθρωποφαγικε΄ς αυτές, επιπέδου Σαουδαραβίας, διατάξεις.

  140. cronopiusa said

  141. Δεν ξέρω τι ισχύει για τις πειθαρχικές διώξεις των δημόσιων υπαλλήλων, αλλά μου φαίνεται λογικό και επιβεβλημένο να υπάρχει κάποιο χρονικό όριο στην αργία που τους επιβάλλεται όσο εκκρεμεί η υπόθεσή τους, όπως ακριβώς υπάρχει όριο στη διάρκεια προφυλάκισης όσων κτηγορούνται ακόμη και για κακουργήματα. Να φροντίζει το κράτος να τους δικάζει γρήγορα!

  142. Conspiraki Theologist said

    @alexis

    Θεσε οπου «κατσαριδα» «υποτακτικό των αφενταδων» και
    όπου «φυτρώνουν οι κεραίες» «καταπατάς τις αρχές που σε καθιστούν αυτό που είσαι, ώστε να αποκομίσεις προσωπικό, υλικό ή ψυχολογικό, όφελος , σε βαρος των συνανθρώπων σου», αφου δεν εισαι τοσο δυνατος στις παρομοιώσεις οσο στο σπελινγκ.

    Υ.Γ> οι κατσαρίδες δεν ειναι καθολου μα καθόλου μεταφυσικές. Γιατρέ μου αλήθεια λέω! Τις εχω δει και τις εχω συναναστραφει.
    Ζουν ανάμεσά μας.

  143. Pedis said

    Ξαναγυρίζω στην περίπτωση Φίλη: δεν είναι ότι δεν έχει πτυχίο που κάνει την επιλογή του στο Υπουργείο Παιδείας «προβληματική».

    Κι ας είχε δέκα πτυχία, πιστευει κανείς ότι θα άλλαζε στο ελάχιστο τους κανόνες της ταξικής εκπαίδευσης, ή ας πούμε θα ξανάνοιγε τα σχολεία που έκλεισαν οι πτυχιούχοι Διαμαντοπούλου, Γιωργάκης, Αντωνάκης και ο πολύς κ. Παπαδήμος; Ή θα ξανάκανε εξαθέσια τόσα και τόσα δημοτικά κι έχουμε γυρίσει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των προπολεμικών χρόνων; Μνημόνιο γαρ (το δικό μας που έχει ανάγκη ο τόπος) και … φάτε γεμιστά που λέει και η Φωτίου (α προπό, ξέρει πόσο έχουν πάει οι ντομάτες;).

    Άλλο ότι ως πολιτικός είναι γενικά αντιπαθής καθότι χαζομπουλντόγκ του αρχηγού (από τα μικράτα του όπως μου λένε άνθρωποι του Ρήγα) κι επιπλέον δεν ξερει να βάλει τρεις λέξεις σε μια σειρά στον προφορικό του λόγο. τέλος πάντων στα γαβγίσματα του, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο.

    Μακάρι να δούμε κάποτε στα υπουργεία αυτοδίδακτους, δίχως τίτλους τιμής, ευγενείας και ακαδημίας που έστρωσαν κώλο για να ερευνησουν και να μάθουν με σκοπό να αλλάξουν τη σκατοκοινωνία και όχι για να κανουν καριέρα και το χατήρι του μπαμπά (συνήθως επαγγελματια πολιτικού) που πλήρωνε αδρά για να θέσει στη σωστη τροχιά του λόμπινγκ εξουσίας το μπεμπέ του που συχνά είναι και μάπας.

  144. Γς said

    132:

    >Άλλα αντ’ άλλων είναι και η αναφορά περί παιδεραστών εκπαιδευτικών, αυτοί παραμένουν σε αυτοδίκαιη αργία.

    Κρίμα. Κι είναι οι μόνοι των εκπαιδευτικών που αποδεδειγμένα αγαπούν με πάθος τους μαθητές [και τις μαθήτριες] 😦

  145. Αγγελική said

    Μαρία, σχ.90 και 100, νομίζω ότι οι περισσότεροι γνωρίζουμε την επερώτηση του Καρατζαφιόζου. Γι’ αυτό κι εγώ έγραψα στο σχόλιο 279 της προηγούμενης ανάρτησης περί αναπαραγωγής άθλιων αντισημιτικών στερεοτύπων από τον Δ. Καμμένο. Αυτό που λίγοι γνώριζαν, και πραγματικά κι εγώ σαν τον Νικοκύρη πέφτω από τα σύννεφα, είναι οι απόψεις του Γ. Χουρμουζιάδη, βουλευτή του ΚΚΕ. Πρόκειται, άραγε, για τον γνωστό αρχαιολόγο ή τον αδελφό του; Όσο για το άρθρο του Ριζοσπάστη, κι αυτό έχει τους ίδιους απαράδεκτους και βλακώδεις αντισημιτικούς υπαινιγμούς, αλλά και όλη η ανάλυσή που επιχειρεί, μπάζει χοντρά..Κρίμα..

  146. skom said

    @138 ΕΦΗ-ΕΦΗ
    Την θυγατέρα ή την μεγάλη?

  147. Γς said

    45:
    >και περιμένετε τα φουγάρα να καπνίσουν αγκαζέ με τη Θοδώρα!

  148. ConstantijnHuygens said

    Πρίν απο κανα οχτάμηνο, την εποχή που δήλωνες πόσο εκτιμάς την Ραχήλ Μακρή και την Κωνσταντοπούλου, έγραφες ότι οι ΑΝΕΛ δεν ειναι ακροδεξιό κόμμα, μιας κ »η Μonde δεν τους θεωρούσε ως τέτοιους» !!!!!! Τσιμουδιά για ΟΛΑ τα υπόλοιπα έντυπα παγκοσμίως (κ της Monde, πλέον) που τους προσδιορίζουν ξεκάθαρα…
    Παραπροχθές ξανάγραψες ότι δεν είναι ακροδεξιοί, »εκτός αν ξέρετε πολλά ακροδεξιά κόμματα να ψηφίζουν νομοσχέδια σαν κι αυτό για τους μετανάστες» , σβήνοντάς το μετά, και μάλιστα χωρίς να κάνεις χρήση της on-line διαγραφής, που κάνεις πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις (ε ;). Είτε ψήφισαν τον νόμο της ιθαγένειας, όπως ψευδόμενος είπες, είτε οχι, όπως όντως έγινε, είτε ήταν το πρώτο επιχείρημα που χρησιμοποίησες (το ψέμμα), είτε το απόλυτα αντίθετό του (η αλήθεια), οι ΑΝΕΛ για σένα δεν είναι ακροδεξιοί !! Γιατί »… συμμετέχουν σε κυβέρνηση που ψηφίζει νομοσχέδια σαν κι αυτό για τους μετανάστες»(!!!!!!!!!!). Για τους χρυσαυγίτες τι θα’λεγες άραγε; Αυτοί δεν είναι που σύμπλευσαν με την αριστερά του αντιμνημονίου, της αγανάκτησης και του τσιπροδημοψηφίσματος;;; Eίναι ακροδεξιοί φασίστες αυτοί ή μπα;;;
    Και πού κατέφυγες yet again χθές, μετά το θέμα του Δ.Καμμένου; Στο »δείτε και τον Βορίδη κ τον Γεωργιάδη». Στον κασιδιάρειο συμψηφισμό… Όταν έβριθε η ΝΔ από ακροδεξιούς και -τότε όντως- βρωμούσε εθνικιστίλα, τότε που ο Υπ. Εθνικής Άμυνας της Πρώτη-και-Δεύτερη-Φορά-Αριστεράς έγραφε το «Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη», η απάντηση σ’άυτούς που τα στηλίτευαν αυτά ήταν : »για δείτε τον Βουνάτσο κ τον Παπαθεμελή στο ΠΑΣΟΚ». Οι νεοναζί, μετά τον φόνο του Φύσσα, μιλούσαν για τον φόνο του Τεμπονέρα. Είναι πραγματολογικώς ορθά αυτά; Είναι! Το ν’ανασύρεις όμως έναν χρονικά κ συγκειμενικά άκυρο (συνήθως) συσχετισμό, εκτός απο ακυρολογία, αποτελεί κ την επιτομή του μπινεδιάρικα θολού λόγου. Ο Γεωργιάδης, ακόμα κ χθές, 24/9, στο »κοινωνία ώρα MEGA», είπε για πολλοστή φορά ότι έχει μετανιώσει για το ότι πρόβαλε στην εκπομπή του, όπου πουλούσε β ι β λ ί α, όπου έβγαζε το ψωμί του πουλόντας β ι β λ ί α, το β ι β λ ί ο του Πλέυρη. Ξανά : μιλάμε για την τηλεπώληση ενός ναζί-βιβλίου (που πουλιόταν παντού, μήπως;), το 200ο..πόσο, και που αυτός που το’κανε παραδέχτηκε το λάθος του καμιά 15αριά φορές on-camera. Και εσύ τον βάζεις στα ίσα με κάποιον που μέχρι τις προάλλες τουίταρε ρατσιστικά κ ομοφοβικά εμετουργήματα, που έπιασε απ’το λαιμό την συναδέλφισσά του, Χρυσοβελόνη, μόλις τον περασμένο Ιούλιο, επειδή τον παρατήρησε για το Μένουμε-Ευρώπη-Άουσβιτς, και που μόλις γίναν ευρύτερα γνωστά όλα αυτά είπε ότι τον χάκαραν ΚΑΙ ότι το ακάου του το διαχειρίζονται πολυάριθμοι συνεργάτες του (ο Ηγέτης-Τσίπρας είπε μάλιστα πως πρέπει να διερευνηθούν αυτές οι ..σοβαρές καταγγελίες…..Όπως τότε, με τη ..σοβαρή καταγγελία χρηματισμού Χαϊκάλη).Εσύ, όχι μόνο ξεμπερδεύεις α-Λα-ζοπουλίτα, ξεκούραστα, με αυτό το πασάλειμμα, αλλά, ακόμα πιο απαράδεκτα, ακόμα πιο γελοία, θεωρείς αυτό το φασιστοειδές μεμονωμένη περίπτωση, ο »ένας στους σαράντα», »μια κουταλιά πίσσα σε ένα βάζο με μέλι» . Όπου »μέλι» και ο Πάνος Καμμένος! Και οι εθνικιστοτσαρλατάνοι του που έχουν υπουργοποιηθεί (Τέρενς Κουίκ, Χαϊκάλης, Κουντουρά) και αυτοί που παραλίγο να (ή θα) γίνουν υπουργοί (Ν.Νικολόπουλος, Ζουράρις, Ξουλίδου, Κάτανας, Χριστοφορίδης, -παλιότερα-Ραχήλ).*

    Και τέλος, κάτι που μάλλον είναι λεπτοδαντέλα για το μυαλουδάκι του μέσου Συριζανέλου : επιμένεις στο σφάλμα του γενετικού παραλογισμού (genetic fallacy/fallacy of origins)· το ότι ακόμα κ αν ήμουν κάποτε χουνταίος κ τραμπούκος κ ξεκοίλιαζα γατάκια για πλάκα, μπορεί, μ π ο ρ ε ί, λέω, Μ Π Ο Ρ Ε Ι, και κάπως να το έχω αφήσει πίσω μου, κάπως να έχω εξελιχθεί, να ανάβλεψα , κάτι να έχω καλιμπράρει, κάτι να έχω αλλάξει. Αυτό, που ακόμα και ο δικαιϊκός μας πολιτισμός λαμβάνει υπ’όψιν του. Ακόμα κ ο ερωτοσχεσικός μας πολιτισμός….. Αlas, όχι οι φασιστεροί της Αριστεράς κ της (οΘντκ)Προόδου.
    Αλλά ακόμα κ έτσι να’ναι· ακόμα κ αν αυτή η αλλαγή είναι ασήμαντη, μηδαμηνή ή υποκριτική, ακόμη κ αν ταυτίζεις την όποια πολιτική σκέψη του 20χρονου λ.ΕΠΕΝίτη τσεκουροφόρου Βορίδη με την πολιτική σκέψη κ τον λόγο του σημερινού, πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεσαι ότι αυτοί οι 2,3,4 ..ακροδεξιοί (για σένα) νεοδημοκράτες, όσο ..τοξικοί(για σένα) κ αν είναι, δεν προσδίδουν το πολιτικό πρόσημο, το στίγμα στη Νέα Δημοκρατία του 2015, ενώ, αντίθετα, για τους ΑΝΕΛ, η εθνικιστική, φασίζουσα, διχαστική ρητορική τους, συνιστά τον μόνο -όχι τον κυριότερο, τον μόνο!- οντολογικό πυλώνα του τσίρκου τους;

    [*Τον Καρατζαφέρη στον χαρίζω. Μάλιστα, συγκρίνοντας την περίπτωσή του με τους Γεωργιάδη/Βορίδη, ίσως μπορέσεις να καταλάβεις γιατί σπεύδω να πάρω τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή των τελευταίων· αυτοί -ακόμα κ αν έχουν ως κίνητρά τους την προσοδοθηρία, ή την ματαιοδοξία, ή καμιά άλλη ψυχοπαθολογία (τα υψηλά, ευγενή κίνητρα είναι μόνο για σας, τους Αριστερούς), εντούτοις, στον λόγο τους (προσπαθούν να) προκρίνουν το επιχείρημα αντί του συναισθήματος κ της κολακίας των πολλών. Ο Καρατζαφέρης -παρά τις ανερμάτιστες ψηφοθηρικές μεταλλάξεις του- παρέμεινε αμετανόητα ακροδεξιός και εθνολαϊκιστής… Άμεσα υπουργοποιήσιμος την Τρίτη-Φορά-Αριστερά.]

    Το »οι ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα», συνοδευόμενο από μία αξιολύπητη απόπειρα επιχειρηματολογίας (τεσπά), με μόνο κίνητρο την πάση-θυσία προσκόληση σε παλαιοπασοκικές ψευδαισθήσεις (γαρνιρισμένες με αρκετή εαμική/ΕΔΑτική αριστερά του παππού, έτσι..για το ενδοβολικό ανέβασμα του μπουχέσα εγγονού), ξεφέυγει απ΄τον σαχλοχαριτωμένο σολιψισμό ή την εκνευριστική οπαδική μεροληψία. Ούτε εφηβικές ειρωνιούλες για τον Στυλιανίδη είναι αυτό, ούτε μπούρδες για »ξεραμένα ποτάμια», ούτε κακότεχνοι βανδαλισμοί σε σκίτσα του Μπόστ (ρε, ζήτησες κ βοήθεια απο φίλο σου γραφίστα, είπες; τστστστσ), με τα μπαρμπαδέλια να κρατάνε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ….

    Αυτό είναι κάτι άλλο· είναι ανέντιμη χυδαιότητα.

    Και γι’αυτή σου την κατάντια, δεν κάνω κέφι ούτε να σε ειρωνευτώ.

    ..Αλλά αυτά είναι η δική μου, προσωπική άποψη. Και επειδή εδώ λεξικολογούμε, πώς λέγεται αυτός που ξεπλένει ρατσιστές, εθνοκάπηλους, αντισημίτες, κρυφοναζί-φιλοχρυσαυγίτες, ομοφοβικούς, θρησκόληπτους, αντιευρωπαϊστές, οχλοκράτες, λαϊκιστές , συνομοσιολόγους, ψεύτες κ αγράμματους ακροδεξιούς ;;;;;;;

    http://www.enikos.gr/politics/44414,Ntokoymento-1996Ayta-elege-o-Gewrgalas-gia-ton-Kammeno.html Γεωργαλάς : »γράφω τους λόγους του»

    http://www.iospress.gr/mikro2002/mikro20020119.htm πόνημα Καμμένου για τρομοκρατία

    http://www.lifo.gr/now/politics/9167

    http://luben.tv/blogosphere/blogs/11487 τα ..προτερήματα

    https://www.youtube.com/watch?v=LjQnvlIvPOM »Λιντσάρετέ τον»

    https://www.youtube.com/watch?v=H5KSr0IRg5Y »στα τεσσερα»

    https://www.youtube.com/watch?v=-x3SxBeCJ-8 »καμμένο δάκρυ»

    https://www.youtube.com/watch?v=2vt3xMzorAw . .»την πα-τρι-δα-μου »

    https://www.youtube.com/watch?v=VcA_piR4iPo »συνομωσία Προβόπουλου»

    https://www.youtube.com/watch?v=GvUR1pg_8Hs »κόντρα σε εθνομηδενιστές »

    http://www.iefimerida.gr/news/199908/lefta-yparhoyn-apeytheias-anathesi-500-ekat-dolarion-gia-polemika-aeroplana-edosan Lockheed

    https://www.youtube.com/watch?v=RjdPgdCvnWY 2:08 »τόσο μεγάλος αριθμός μεταναστών»

    http://tvxs.gr/news/ellada/pos-eksigise-o-kammenos-tis-diloseis-gia-koygki
    http://www.skai.gr/news/politics/article/275685/kammenos/ »μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά »

    http://www.naftemporiki.gr/story/936590/p-kammenos-den-mporoume-na-kratisoume-tous-tzixantistes-ekso-apo-tin-europi-an-i-ee-sunexisei-to-bullying »τζιχαντιστές στην Ευρώπη»

    http://www.protothema.gr/politics/article/433562/arsi-tis-vouleutikis-asulias-tou-kasidiari-gia-tin-upothesi-baltakou/ ΑΝΕΛ κατά άρσης ασυλίας ΧΑ

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ : http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500026981 !!!!!!!!!!!!!!!!

  149. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    143 Τι θα πει «πόσο έχουν πάει οι ντομάτες»; Άλλη τιμή έχουν το καλοκαίρι, άλλη τώρα, άλλη το χειμώνα.
    Όσο για τον Φίλη, θυμίζω ότι το 1986 δεν είχε πάει με τον αρχηγό αλλά με το ΚΚΕ εσ-ΑΑ.

    145 Ο αρχαιολόγος και βουλευτής είναι. Και ας προσπεράσουμε τις απόψεις του, κρίμα πάντως.

    148 Όχι ότι έχει σημασία, αλλά δεν έχω γράψει ότι εκτιμώ τη Ραχήλ. Ότι τη συμπαθώ έχω γράψει, και δεν είναι το ίδιο. Οτι η ΑΝΕΛ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα, το λέω ακόμα. Είναι κόμμα της λαϊκής δεξιάς. Και δεν είναι μόνο η Μοντ, είναι, ας πούμε, και οι πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, όπου ανήκουν στην ECR και οχι στους απόβλητους όπως οι Χρυσαβγίτες ούτε στην Ομάδα της Λεπέν.

    Ωπ, λάθος. Διαβάζοντας παρακάτω είδα ότι αρχίζεις τις προσωπικές επιθέσεις και τις βρισιές. Δεν θα σου απαντήσω βέβαια. Γράφεις και με ψευδώνυμο αλλά βρίζεις επώνυμα.

  150. Πάνος με πεζά said

    @ 117, 119 : Το μαστορεύουν, πάντως, αυτή την εποχή , το κτίριο του πρών Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μάλιστα, επειδή ήταν «και Θρησκευμάτων», εκτός από εκκλησάκι στο ισόγειο, έχει και υποστυλώματα σταυροειδούς διατομής.
    http://www.instantstreetview.com/@37.975263,23.732142,147.2h,-1.55p,1z

    Και η κακία, για την ανάληψη του Παιδείας από το Φίλη : στα σχολεία θα λένε πλέον στα διαγωνίσματα, «βγάλτε μια λαδόκολλα»… 🙂

  151. Παναγιώτης Κ. said

    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
    Να κάνεις προσπάθεια να αρθρώσεις κάποιο λόγο, κουτσά-στραβά να τα καταφέρνεις και στο τέλος, να…χύνεις το γάλα.
    Είναι και το στοιχείο της αυτοκαταστροφικότητας που υπάρχει στους ανθρώπους. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε!

  152. ConstantijnHuygens said

    149 Όντως ΔΕΝ έχει σημασία, αλλά έχεις δίκιο· για τη Ραχήλ είχες γράψει ότι την συμπαθείς. Την άλλη φορά θα βάζω αυτούσια κομμάτια απ΄τα γραφόμενά σου.(Νόμιζα πως θα’ταν ακαλαίσθητο κ κουραστικό να το κάνω συνέχεια).

    Το θέμα μου ήταν να σου αποδείξω τί ακριβώς είναι οι ΑΝΕΛ, όχι τί λένε διάφοροι ότι είναι. Θες να σου ετοιμάσω καμιά λίστα με τις αναφορές σάυτούς ως ακροδεξιό κόμμα; Να κάνεις κ συ την δικιά σου; Και με τι κριτήρια χαρακτηρίστηκαν κόμμα της »Λαϊκής Δεξιάς» στο Ευρωκοινοβούλιο; Kαι από ποια σώματα και ποιες επιτροπές; (Ξέρεις, κ τον Καντάφι και τα αλάνια επικεφαλής στα Μπααθικά κόμματα, τους θεωρούσαν πάνω-κάτω σοσιαλιστές…)

    Θές να σου στείλω κ άλλα λινκς για το ποιοι είναι οι Καμμένος κ Σια; Nόμιζα, αρκούσαν…..

    Κάνω αυστηρή κριτική στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ιδέες ενός συγκεκριμένου ατόμου. Έτσι γίνεται συνήθως. Ιδίως όταν αυτές οι ιδέες είναι ακατέργαστες, έως κ απαράδεκτες. Το κορμό της σκέψης μου τον έκανα ξεκάθαρο : θεωρώ ότι απαλλάσσεις ακροδεξιούς, ενώ κατηγορείς άλλους ως τέτοιους (μάλλον κ εσύ ..επιτιθέμενος προσωπικά). Έλα στη θέση μου. Εσύ δε θα έκανες επίθεση; H συμπερασματική μου υπόθεση για τα κίνητρά σου είναι η »προσωπική επίθεση», ή που είπα »κατάντια» την κατάντια σου; Έλα. Δε φαίνεσαι τόσο ευαίσθητος. Τις βρισΙΕΣ πού τις είδες;

    Μη θυματοποιείσαι αχρείαστα.

    Σου ΄χω το email μου (κ εδώ : constantijn_huygens@yahoo.com). Στείλε μου εκεί, κ θα σου απαντήσω με το πραγματικό μου ονοματεπώνυμο.

    ..Αλλά να ξέρεις, θα σε ξαναρωτήσω. Την τελευταία ερώτηση στο παραπάνω μου σχόλιο.

  153. Πάνος με πεζά said

    Κι ο Τζήμερος που με έκανε να ντρέπομαι…

  154. Γς said

    150:
    Κάνω τον πονηρό, αλλά την είχα πατήσει κι εγώ.
    Δεν ήξερα ότι είχε φύγει το Υπουργειο και μι μέρα πηγαίνω να δω τον συνάδελφό μας γγ του Υπουργείου Α.Καραμάνο.

    Μπάνω φουριόζος και με σταματάει ο φύλακας.
    -Που πάτε κύριε
    -Στον γενικό.
    -Ποιον γενικό;
    -Στον Αντρέα.

    Και με πάει στην έξδο μου δείχνει την κάθοδο της Μητροπόλεως προς το Μοναστηράκι.

    -Θα πας και θα πάρεις το τρένο και θα κατέβεις στην Νερατζιώτισσα [και δεν την ήξερα].
    -Την ποιά; Τι είναι αυτή.
    -Είναι μετά την Ειρήνη
    -Καλά. [ουτε αυτή την ήξερα]

  155. physicist said

    #153. —

    1. Τι σχέση έχει ο Τζήμερος; Είναι πρόσωπο με πολιτική ισχύ; Είναι φορέας εξουσίας;

    2. Γιατί σ’ έκανε ο Τζήμερος να ντρέπεσαι; Τον ψήφισες;

    3. Εμένα ο Υφυπουργός των 12 ωρών με τα τιτιβίσματα δεν μ’ έκανε να ντρέπομαι, σόρρυ. Εμετικός ήταν και το ξέραμε από παλιά, την ευθύνη για τις πομπές του δεν τη μοιραζόμαστε, την έχει ακέραια ο ίδιος. Αν η ντροπή είναι μεταβατική ιδιότητα, να ντραπούν όσοι ψήφισαν κι όσοι στήριξαν και στηρίζουν.

    4. Για ποιο λόγο μετά από κάθε εξοργιστική πράξη κάποιου παράγοντα της ΠΦΑ, της ΔΦΑ και της νιοστής ΦΑ πρέπει να ανασύρεται κάποια πατάτα του Τζήμερου για ισοφάρισμα; Δεν ισοφαρίζεται, διάολε.

    5. Τελικώς, ο Τζήμερος έκανε χοντράδα και μίλησε με ασέβεια για ένα τραγικό δυστήχημα. Το οποίο δυστήχημα, όμως, μιας κι επαναλαμβάνεται τακτικά (όπως τα δικά μας τροχαία στις Εθνικές Οδούς) δεν είναι πλέον δυστήχημα αλλά έγκλημα. Και το πασπάλισε με μιαν αντιθρησκευτική κριτική που, όσο κι αν είναι χονδροειδής, έχει βάση. Τι έχει να κάνει αυτό με την υπουργοποίηση ενός ξεκάθαρου ακροδεξιού;

    Επιπλέον:

    6. Καλώς, ο τύπος δεν είναι πλέον Υπουργός. Βουλευτής όμως της Κυβέρνησης είναι. Έστω ο εκατοστός πεντοηκοστός πέμπτος από τους 155. Ξέρω κι άλλον, ας τον πούμε εκατοστόν πεντηκοστόν τέταρτο. Όλα καλά;

    7. Τις ηλιθιότητες «μου χακάρανε τον λογαριασμό» και «θα εξεταστούν οι σοβαρές καταγγελίες του κ. Ταδόπουλου» σε ποιους τις λένε, σε λοβοτομημένους;

    Αηδία. Έλεος.

  156. cronopiusa said

    «Ενάντια σε όλο τον κόσμο! Θα υπερασπίσω τον εαυτό μου ενάντια σε όλον τον κόσμο δεν θα καθίσω με σταυρωμένα χέρια, θα πολεμήσω. Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος και μέχρι να ‘ρθει το τέλος θα παραμείνω άνθρωπος! Όχι δεν θα συνθηκολογήσω! Δεν θα γίνω σαν και σας!».
    Ο Ιονέσκο στον «Ρινόκερό του» αρνείται ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»

    Η Ξουλίδου, με τον Άγιο Εφραίμ που της ζήτησε να καταψηφίσει στις 11 Ιουλίου αυτό που της ζητούσε να ψηφίσει ο Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούσαν το βράδυ της Πέμπτης – αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί – θα αναλάμβανε τη γενική γραμματεία του υπουργείου Παιδείας.

  157. physicist said

    ΥΓ: Ο δε αντικαταστάτης είναι η φωτεινή μορφή η οποία, με αφορμή το μαύρο γκραφίτι στο ΕΜΠ που ήταν στυλιστικά εμπνευσμένο από κάποια τεχνοτροπία του Βερολίνου, είχε σχολιάσει στον αέρα πως οι Γερμανοί βρωμίζουν τις πόλεις μας και λερώνουν τα αρχιτεκτονικά μας μνημεία.

    Μπορεί να ήταν τέχνασμα, τελικώς, όπως του Χότζα με τις αγελάδες και τα γουρούνια: όταν βγάλεις απ’ την καλύβα τα γουρούνια, η αγελάδα σου φαίνεται ξαλάφρωμα.

  158. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    Μόνο ο Φυσικός θα μπορούσε να ανακαλύψει ΚΥΚΛΟ\oint \vecΟΡΙΑ ΑΝΥΣΜΑΤΟΣ στον Μποστ…

  159. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    \oint \vec

  160. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    Ι http://punjabtimeline.com/wp-content/uploads/2014/10/Karnail-Singh-Peermohmd-new.jpg
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8e/Karnet_TIR.svg/2000px-Karnet_TIR.svg.png
    JA LaTex…

  161. physicist said

    Και καλά να μην του δουλεύει το LaTeX, συμβαίνουν αυτά. Αλλά να τα γράφει διαρκώς στο λάθος νήμα;

    Το ξενύχτησες που το ξενύχτησες, πέρασες τουλάχιστον καλά, Κιντάκο;

    🙂

  162. Φυσικέ, εσύ δεν έχεις λόγο να ντρέπεσαι για έναν μ… τον οποίο δεν ψήφισες. Ο Νικοκύρης όμως, ως ένθερμος υποστηρικτής (δεν το κρύβει άλλωστε) του Σύριζα, είχε λόγο να νιώθει ντροπή, ή τουλάχιστον βαθύτατη απογοητευση, βλέποντας τον συγκεκριμένο άνθρωπο να επιλέγεται για υπουργός.
    Για τον Τζήμερο, ο Πάνος υποθέτω ότι ντρεπεται ως Έλληνας. Όσο να ‘ναι, όταν ένας Έλληνας πολιτικός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, σχολιάζει τόσο εξοργιστικά το θάνατο 700+ αθώων ανθρώπων σε μια ξένη χώρα, κι εγώ δεν νιώθω τελείως άνετα…

  163. physicist said

    #162. — Αν ήτανε να ντρεπόμουνα για το καθετί που λέει κάθε Έλληνας, Άγγελε, δεν θα έκανα άλλη δουλειά ολημερίς. Αλλά το θέμα μου είναι άλλο: τι σχέση έχει να εμφανίζεται αντιπαράδειγμα ο Τζήμερος και οι αρλούμπες του κάθε φορά που ρεντικολάρεται η Αριστερά ή η Κυβέρνησή της; Δεν έχει καμία.

    Σε ό,τι αφορά τον Νίκο και όσους αισθάνονται συνενοχή επειδή είναι υποστηρικτές του Σύριζα: το ξέρεις και το ξέρει κι ο Νίκος ότι το λέω χωρίς κακία αλλά λιγο όψιμες οι ντροπές, παιδιά. Τους ξέρετε, τους ξέρατε και τους ξέρουμε τους ανέλ. Αντί για ντροπή που είναι κατάσταση συναισθηματική, δεν σκέφτεστε καλύτερα τι σας έκανε τόσα χρόνια να εθελοτυφλείτε και γιατί το κάνετε ακόμα;

    Επαναλαμβάνω ούτε δασκαλίκι ούτε ειρωνία εκ μέρους μου.

  164. Νεοκιδ L'errance d'Arabie said

    Eid Mubarak!

  165. Νεοκιδ L'errance d'Arabie said

    Φυσικα και δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ Ανελ και Τζημερου. Οι Ανελ ειναι απλως λιγο ιδιορυθμοι εως βαρεμενοι. Ο τζημ ειναι γνησιο φασιστικο και σαδιστικο γουρουνι. Θα ηταν ευχαριστως ενας τελειος εσεσατζης η βασανιστης της χουντας…

  166. sarant said

    163 Για τη συνεργασία δεν έχω ενστάσεις -τη θεωρώ αναγκαία. Ούτε καλή ούτε κακή.

  167. Κουνελόγατος said

    165. & 166.
    «Φυσικα και δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ Ανελ και Τζημερου. Οι Ανελ ειναι απλως λιγο ιδιορυθμοι εως βαρεμενοι. Ο τζημ ειναι γνησιο φασιστικο και σαδιστικο γουρουνι. Θα ηταν ευχαριστως ενας τελειος εσεσατζης η βασανιστης της χουντας…»
    «163 Για τη συνεργασία δεν έχω ενστάσεις -τη θεωρώ αναγκαία. Ούτε καλή ούτε κακή».

    Η οποία είναι αναγκαία λόγω του «πύοντος» των «προοδευτικών» και της άρνησης αυτών που πραγματικά θα ήθελα -όπως κι άλλοι πιστεύω- συμμέτοχους στην κυβέρνηση.
    Όσον αφορά τον β…., κακώς ασχολούμαστε μαζί του, ο σοφός λαός τον κατέταξε (όπως κι ένα άλλο πολιτικό γουρούνι) στην αιώνια λήθη, οπότε κάνουν θόρυβο σε κάθε ευκαιρία, για να μας θυμίσουν την ανυπαρξία τους.

    Υ.Γ. Πύοντος εκ του πύον.

  168. physicist said

    The string of major accidents has revived concerns about management of the hajj pilgrimage, which brings more than 2 million people to the holiest sites in Islam each year. Thousands of visitors have died in fires, stampedes and other disasters in recent decades.

    […]

    The Saudi health minister, Khalid al-Falih, pointed a finger of blame at the dead themselves, saying the pilgrims had been undisciplined. Prince Khaled al-Faisal, head of Saudi Arabia’s central hajj committee, drew criticism on social media after reportedly blaming the fatal crush on “some pilgrims with African nationalities”.

    […]

    Furious officials in Tehran accused local authorities of poor management of pilgrims in an area notorious for overcrowding, after it emerged that as many as 90 of the dead, or one in 10, may be Iranian. “Saudi Arabia’s officials are to blame for the incident,” said Amir Abdollahian, Iran’s deputy foreign minister for Arab and African affairs. He has summoned the Saudi envoy in Tehran over the deaths.

    Πηγή: http://www.theguardian.com/world/2015/sep/24/mecca-crush-during-hajj-kills-at-least-100-saudi-state-tv

    Ευτυχώς που υπάρχει κι ο Τζήμερος να έχουμε κάτι να ντρεπόμαστε και κάποιον να ξεφορτώνουν όσοι θέλουν να ξεχάσουμε τις δικές τους πομπές.

  169. ConstantijnHuygens said

    166. O ορισμός της σοφιστείας! Του μαλλαλογιαναγαπιόμαστε!

    Ελπίζω να συνέλθεις, και να σταματήσεις να ντροπιάζεις τον εαυτό σου.

    (Συγγνώμη αν μοιάζει με πατρονάρισμα:) Σ’όλα τ’άλλα σε θαυμάζω. Σ’όλα τα πέρα της Συριζανέλικης προπαγάνδας, που βλακωδώς νομίζεις ότι έχεις χρέος να κάνεις.

  170. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    139.>>τερατώδες να καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας
    όσο τερατώδες ενίοτε είναι να δίνεις χρόνο στον απατεώνα να αναδιπλώνεται και να εξουθενώνονται αυτοί που υποφέρουν από τις πράξεις και τη συμπεριφορά του. Να ελεχθούν οι υπάλληλοι (το κράτος που λες παρακάτω), που δεν έτρεξαν στην ώρα τους τη διαδικασία.
    138.συμπληρώνω από δυο σχετικούς ιστότοπους:
    http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF

    http://www.esos.gr/arthra/37415/epitheorites-dimosias-dioikisis-episkefthikan-ypoyrgeio-paideias-gia-stelehos-poy

    Επίσης, έχουν ρίξει πετροβολιό(εν τω δικαίω) για τα κενά στην εκπαίδευση.
    Ένα δείγμα λοιπόν για το πώς μπορούν οι καρεκλοκένταυροι να μπλοκάρουν διαδικασίες από το θρόνο τους τον απυρόβλητο:
    Στις 17 Σεπτέμβρη υπογράφτηκε χέρι χέρι από το Γενικό Λογιστήριο η έγκριση του ποσού για 4.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, αλλά ο αρμόδιος γενικός Δντης του Υπ.Διοικητικής Ανασυγκρότησης απαντά σταθερά στο Παιδείας(μέχρι χθες) ότι ΔΕΝ του το έχει στείλει το Γεν.Λογιστήριο!
    Τα κενά στα σχολεία, οι υπουργοί που εκτέθηκαν και η προεκλογική-εκλογική-μετεκλογική περίοδος καθιστά αυτή την υπηρεσιακή (μη)λειτουργία επιεικώς προβοκατόρικη συμπεριφορά. Αυτός (ο γνωστός κι από άλλες υπηρεσιακές παρελκύσεις επί σύριζα) δοτός Γεν. Δντής , θα ελεγχθεί ποτέ;
    Έχει αναρτηθεί το παραπάνω διαβιβαστικό προς το Υπ.Διοικητικής Ανασυγκρότησης,στο FB του Μπράτη Δημήτρη (εκπροσώπου των δασκάλων).

  171. cronopiusa said

    Μικρο Κωνσταντίνε Χόυχενς έχεις καμιά συγγένεια με τον Βάταλο;

  172. Γς said

    167:

    >Θα ηταν ευχαριστως ενας τελειος εσεσατζης η βασανιστης της χουντας.

    Έφυγε από την ζωή κι ένας εκ των πιο σκληρών βασανιστών της Χούντας, διοικητής του περιβόητου ΕΑΤ-ΕΣΑ, Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος.

  173. Κουνελόγατος said

    Συνέχεια του 167. Ο β…. επανήλθε.

  174. ConstantijnHuygens said

    171. Θα γινόμουν κάποτε σώγαμπρος εκεί, αλλά τελικά δεν κάθισε.. Δυστυχώς…

    (εε, καλά…όχι εκεί ακριβώς…………..)

  175. Γς said

    162:

    Αντώνης Σαμαράς σε Θάνο Τζήμερο: «Ντροπή»

    http://www.gazzetta.gr/plus/article/806613/antonis-samaras-se-thano-tzimero-ntropi

  176. sarant said

    170 Ε ναι, αυτός ο ΓΔ πρέπει να λογοδοτήσει.

  177. Πάνος με πεζά said

    Μην τρελλαίνεστε, υπάρχει κι η έκφραση «Ντρέπομαι για λογαριασμό σου», που ισχύει έναντι των πάντων…Δεν είναι ανάγκη ο (κάθε) Τζήμερος να είναι οτιδήποτε ή να έχω την οποιαδήποτε σχέση μαζί του. Είναι αυθόρμητη εκδήλωση συναισθήματος.

  178. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    155 -«Τις ηλιθιότητες «μου χακάρανε τον λογαριασμό» και «θα εξεταστούν οι σοβαρές καταγγελίες του κ. Ταδόπουλου» σε ποιους τις λένε, σε λοβοτομημένους;»
    Σε ψηφοφόρους!!!

  179. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    166 – «Για τη συνεργασία δεν έχω ενστάσεις -τη θεωρώ αναγκαία. Ούτε καλή ούτε κακή.» Αναγκαία για ποιό λόγο; το μόνο κοινό που έχουν, είναι το πατρονάρισμά τους από την Αμερική, «θεωρητικά» τίποτε άλλο, (εκτός κι αν ξέρεις κάτι από μέσα, -χαμόγελο). Δεν βλέπω για ποιό λόγο δεν μπορούσε να συνεργαστεί με το ποτάμι, αν υποθέσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το παλιό, έτσι κι αλλιώς, όλοι ψήφισαν το μνημόνιο, και όλοι θα το εφαρμόσουν, γιατί να διαλύσουν τις όποιες αριστερές ελπίδες του κόσμου, εκτός κι αν είναι ένας από τους στόχους των κεφαλαιούχων.

  180. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    179. Παρακαλούνται οι ιδιώτες να μην εκφέρουν πολιτικές απόψεις.
    Ή Ιδιωτεία ή ψήφος. Διαλιέχτιιι !

  181. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    Οι Ποταμίσιοι είναι ελιτιστές νεόπλουτοι και ψευτοδιανοούμενοι.
    Οι Ανελίστες είναι καλά παιδιά του λαού.
    Ο Τζήμερος είναι γελοίο υποκείμενο

  182. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    180 – Όποιος ψηφίζει συνειδητό άκυρο, γιατί θεωρεί όλους τους υποψηφίους ηλίθιους και ψεύτες, αλλά ποτέ του δεν κατηγορεί κάποια κυβέρνηση, λογίζεται ιδιώτης; Αυτοί που βρίζουν αυτούς που ψήφισαν, και μετά τους ξαναψηφίζουν, κι αυτοί που ψηφίζουν αυτούς που αποδεδειγμένα τους κοροϊδεύουν κατάμουτρα, τι είναι;
    Δυστυχώς για σένα, έχω ψηφίσει περισσότερες φορές από σένα.

    181 – «Οι Ανελίστες είναι καλά παιδιά του λαού.» Ας όψονται οι αδερφές και οι εβραίοι, που καρατόμησαν το καλό παιδί του λαού από το υπουργείο.

    Υ.Γ – Με λύπη μου, βλέπω αξιόλογους ανθρώπους, όπως εσύ, ο Νίκος, η ΕΦΗ, και άλλοι, να δογματίζετε, ΚΡΙΜΑ.

  183. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    «Όποιος ψηφίζει συνειδητό άκυρο, γιατί θεωρεί όλους τους υποψηφίους ηλίθιους και ψεύτες, αλλά ποτέ του δεν κατηγορεί κάποια κυβέρνηση, λογίζεται ιδιώτης; »
    -Ναι!
    Και μάλιστα λογίζεται «διπλά ιδιώτης» γιατί αποκλείεται -μαθηματικώς-σε τόσες ψηφοφορίες να μην βρήκε ούτε μία φορά κάποιον καλό για να ψηφίσει! Είσαι κατ’επάγγελμα λοιπόν «αρνητής» (θεωρώ την υποβόσκουσα βοθροποταμιτζίδικη προπαγάνδα σου τυχαία…) που είναι η πλέον ακραία και επαίσχυντη μορφή ελιτισμού. ΚΡΙΜΑ.

  184. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    183 – Στην δεύτερη ερώτηση δεν απάντησες όμως.

    «Και μάλιστα λογίζεται «διπλά ιδιώτης» γιατί αποκλείεται -μαθηματικώς-σε τόσες ψηφοφορίες να μην βρήκε ούτε μία φορά κάποιον καλό για να ψηφίσει!»

    Επειδή ψηφίζω από το 81 και μετά, εκτός από τον Τσίπρα, που έσκισε τα μνημόνια και έκανε τις αγορές να χορεύουν με το νταούλι του, βρές μου ΕΝΑΝ καλό, που δεν τον ψήφισα. Έναν που να μην δημαγωγούσε, να μην έλεγε ψέματα, και να μην έλεγε ανέφικτα πράγματα, όχι δύο αλλά έναν, αριθμός 1.

    «Είσαι κατ’επάγγελμα λοιπόν «αρνητής»
    Από το να είμαι κατ΄επάγγελμα κορόϊδο, χίλιες φορές αρνητής, αλλά δεν είμαι ούτε τέτοιος, είμαι υπεύθυνος και συνειδητός δημοκράτης, και παλεύω ενάντια στην τραπεζική κοινοβουλευτική δικτατορία, έστω και μόνος μου. Αρνούμαι να διαλέξω εκπροσώπους, ανάμεσα από τα χειραγωγημένα ανδρείκελα των κεφαλαιούχων, ο χρωστάω στην αξιοπρέπειά μου, στα παιδιά μου, και στα παιδιά όλου του κόσμου. Διαλέξτε εσείς, οι «αριστεροί ριζοσπάστες» και καταπιείτε τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, βαφτίζοντάς τους λαϊκή δεξιά, και καλά παιδιά του λαού. ΚΡΙΜΑ!!!

    «που είναι η πλέον ακραία και επαίσχυντη μορφή ελιτισμού.»
    Όνειρο ζείς δεν σε ξυπνάω.

  185. Νέο Kid L'Errance D'Arabie said

    «είμαι υπεύθυνος και συνειδητός δημοκράτης, και παλεύω ενάντια στην τραπεζική κοινοβουλευτική δικτατορία, έστω και μόνος μου»
    Κάλπασε λοιπόν ήρεμα, αφήνοντας στη διάθεση του αλόγου σου να σε πάει στην κατεύθυνση που αυτό θέλει, διότι πίστεψε ακλόνητα ότι αυτή η αντίληψη αποτελεί το ουσιαστικό νόημα της περιπέτειας.
    Κι όταν θα δεις «ακροδεξιούς» ,όρμα και μούνταρέ τους Λαμπρούκε! Προσοχή όμως ,γιατί αν σπάσει …είναι 7 χρόνια γρουσουζά, λένε…

  186. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Όχι Κίντο μου δεν καλπάζω, δεν καβαλάω άλογο ούτε καλάμι, πηγαίνω με τα πόδια μου στην κατεύθυνση που θέλω εγώ, βαδίζοντας ήρεμα αλλά σταθερά παρ΄όλες τις δυσκολίες, και δεν αφήνω κανένα άλογο να με πάει όπου θέλει, αν ήταν έτσι, θα ψήφιζα κάποιο χειραγωγημένο ανδρείκελο να με πάει εκεί που το διέταξαν τα αφεντικά του, και μετά θα το κατηγορούσα πως μου είπε ψέματα. Όμως εγώ Κίντο μου, δεν είμαι ψηφοφόρος, είμαι συνειδητός και υπεύθυνος δημοκρατικός πολίτης, κι αν είναι να έχω ηγέτη και ηγεσία, πρέπει να είναι ανάλογοι και καλύτεροι από μένα, αλλιώς αρνούμαι. Ένας φυσικός ηγέτης οφείλει να λέει την αλήθεια, και να προσπαθεί για το κοινό καλό, ένας τεχνητός οφείλει να ακούει τους δημιουργούς του, που είναι οι αργυραμοιβοί, που ελέγχουν το μέσον που ελέγχει τις ζωές μας. Είναι προφανές πως κι οι δυό μας έχουμε κάνει την επιλογή μας, για τον ποιόν ηγέτη επιθυμούμε.

    «Κι όταν θα δεις «ακροδεξιούς» ,όρμα και μούνταρέ τους Λαμπρούκε!» Δεν χρειάζεται να μουντάρω κανένα ακροδεξιό, είναι αρκετά σκληρό το τίμημα που πληρώνουν με την χωρίς αληθινή χαρά ζωή τους. Άλλωστε είναι πολλοί περισσότεροι απ΄όσους φαντάζεσαι, (και δεν σκοπεύω να κάνω τον ήρωα, τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από ήρωες) ακροδεξιοί είναι κι όσοι σηκώνουν χέρι πάνω στα ανήμπορα παιδιά τους, τους ασκούν ψυχολογική βία, κι έχουν προσδοκίες από αυτά, αυτός είναι ο ένας βασικός λόγος, που η αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» έχει επικρατήσει της άμεσης, ο άλλος είναι ο γνωστός σεξουαλικός.

    «Προσοχή όμως ,γιατί αν σπάσει …είναι 7 χρόνια γρουσουζά, λένε.» Στις δεισιδαιμονίες πιστεύουν οι ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ (χαμόγελο).

    Y.Γ – Κατά περίεργο τρόπο, από τα αρχαία χρόνια μέχρι στις μέρες μας, όποιος τα έβαλε με τους αργυραμοιβούς δολοφονήθηκε, ακόμα κι ο υποτιθέμενος χριστός, μια φορά στην υποτιθέμενη ζωή του άσκησε βία, (όλως τυχαίως σε αργυραμοιβούς) και βρέθηκε σε ένα λόφο να δείχνει τα 4 σημεία του ορίζοντα, ΤΥΧΑΙΟ;

  187. spiral architect said

    Πες τα!

  188. sarant said

    Ναι, αλλά θεωρούνται ‘ενημερωτικές’ εκπομπες τα πρωινά;

  189. gryphon said

    186
    Aρχικα να πω οτι η αποχη που εκφραζεις στο 127 οτι μια σειρα γεγονοτων τον τελευταιο καιρο μεταξυ των οποιων το προσφυγικο αλλα και η προσφατη ιστορια με την VW ειναι αποτελεσμα πιεσης των ΗΠΑ προς την Γερμανια κυριως μου φαινεται αρκετα λογικη και πιθανη.

    Για το Υ.Γ. ετσι λιγα εγκυκλοπαιδικα.
    Και ομως υπαρχει ανθρωπος τετοιος τον οποιο δεν καταφεραν τελικα να δολοφονησουν παροτι το επιχειρησαν.
    Τον εχω αναφερει παλαιοτερα κι εδω με αλλα ευκαιρια.
    Ο τιτανοτεραστιος Αντριου Τζακσον ο 7ος Προεδρος των ΗΠΑ ο αυθεντικος jackass οπως ειρωνικα τον αποκαλουσαν οι πολιτικοι του αντιπαλοι .παρατσουκλι χαρι στο οποιο απεκτησαν και το μεχρι σημερα συβολο τους τον γαιδαρο οι Δημοκρατικοι.
    Ο μονος ανθρωπος που με μια αποφαση του διελυσε την τοτε 2η FED αποσυροντας ολα τα αποθεματικα του αμερικανικου δημοσιου απο αυτην η οποια πτωχευσε την επομενη μερα και τεθηκε υπο εκκαθαριση λιγο μετα.
    Χρειαστηκαν σχεδον 100 χρονια για να καταφερουν οι τοκογλυφοι οπως τους (χρησιμοποιωντας και εκβιαζοντας τον χρησιμο ηλιθιο Γουντροου Γουιλσον) λες να φτιαξουν παλι Κεντρικη Τραπεζα την 3η FED που δυστυχως υπαρχει μεχρι σημερα .
    Τους λογους για τους οποιους το εκανε αυτο τους περιγραφει στο κειμενο που κατεθεσε στο Κογκρεσο που μπορει κανεις να το βρει στο ιντερνετ και ασχετα απο την επιτυχια η οχι των οικονομικων του μεταρυθμισεων αποτελει αιωνια παρακαταθηκη .
    Φαντασου σημερα ο Ομπαμα (που δεν εχει καν το δικαιωμα να ελεγξει λογιστικα την FED ) να εκανε κατι παρομοιο.
    Η η Μερκελ να ελεγε στον Βαιντμαν σε απολυω και διαλυβ την Ντοιτσε Μπανκ.Ουτε κατα διανοια.Δεν διαθετουν την δυναμη.Ειναι υφισταμενοι στην πραγματικοτητα.
    Καλα για εδω για τους δικους μας ουτε συζητηση.Οπως θα ειδες και ειδαμε ολοι ουτε τον Στουρναρα που επι της ουσιας ειναι ενας κλητηρας ιεραρχικα δεν εχουν την εξουσια και την δυναμη να τον διωξουν.
    Για να ξαναγυρισω ομως στον Τζακσον προσπαθησαν να τον σκοτωσουν και ομως και τα δυο οπλα του υποψηφιου δολοφονου επαθαν εμπλοκη την στιγμη της αποπειρας (ενω εκπυρσοκροτησαν κανονικα οσες φορες τα δοκιμασαν μετα κατα την ανακριση) και ετσι εγινε ο μοναδικος ανθρωπος που αποτελει εξαιρεση στον κανονα που αναφερεις.
    Πεθανε ομως καποια στιγμη και οπως ειπα εστω και μετα απο σχεδον 100 χρονια οι τραπεζιτες απεκτησαν παλι την Κεντρικη τους τραπεζα.
    Και φροντισαν να τον τρολλαρουν ασχημα μαλιστα μεχρι σημερα βαζοντας το προσωπο του πανω στο 20δολλαρο.
    Το μισος τους γι’αυτον ομως παραμενει και εχουν επιδοθει σε μιαν ανευ προηγουμενου προσπαθεια δυσφημησης του οτι ηταν σφαγεας των ινδιανων προδρομος του Χιτλερ οτι αυτο που εκανε με την τραπεζα κατεστρεψε την σταθεροτητα που εξασφαλιζαν οι ιδιοι κλπ.
    Στην πραγματικοτητα ανησυχουν μηπως και εμφανιστει κανενας τετοιος στο μελλον κατι ποτ βεβαια φανταζει εξαιρετικα απιθανο αλλα ποτε δεν ξερεις..

  190. 188, …θεωρούνται ‘ενημερωτικές’ εκπομπες τα πρωινά;…

    Ε, στην αρχή της ημέρας είναι τα πρωινά! 🙂

  191. 187, …να κυβερνήσετε, όχι…να στελεχώνετε…τηλεοπτικές εκπομπές…

    Εξάλλου, για επικοινωνία υπάρχει και ο κυβερνοχώρος (ελληνιστί cyberspace)! 🙂

  192. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    189 – Mη το πάρεις στραβά, αλλά μόνο από σένα δεν περίμενα αυτό το σχόλιο, με εκπλήσσεις ευχάριστα.

    «ειναι αποτελεσμα πιεσης των ΗΠΑ προς την Γερμανια κυριως μου φαινεται αρκετα λογικη και πιθανη.» Όπως λεώ και στον Πέπε, δεν χρειάζεται καμιά βαθιά ανάλυση, πόσο μάλλον συνωμοσιολογίες, μιά απλή ανάγνωση των γεγονότων, και σύγκριση των αποτελεσμάτων τους είναι αρκετή, αρκεί να μην βλέπεις ειδήσεις, να μη στέκεσαι στα πρωτοσέλιδα, και να μη φοράς χρωματιστά γυαλιά.

    «Φαντασου σημερα ο Ομπαμα (που δεν εχει καν το δικαιωμα να ελεγξει λογιστικα την FED ) να εκανε κατι παρομοιο.
    Η η Μερκελ να ελεγε στον Βαιντμαν σε απολυω και διαλυβ την Ντοιτσε Μπανκ.Ουτε κατα διανοια.Δεν διαθετουν την δυναμη.Ειναι υφισταμενοι στην πραγματικοτητα.
    Καλα για εδω για τους δικους μας ουτε συζητηση.Οπως θα ειδες και ειδαμε ολοι ουτε τον Στουρναρα που επι της ουσιας ειναι ενας κλητηρας ιεραρχικα δεν εχουν την εξουσια και την δυναμη να τον διωξουν.»
    Μα αυτό φωνάζω εδώ και δεκαετίες ρε φίλε, ότι ζούμε με ψευδαισθήσεις, και όλοι με λένε σαν τον φίλο μου τον Κίντο ΓΡΑΦΙΚΌ. Οι κεφαλαιούχοι είναι τόσο σίγουροι για την τύφλωση του κόσμου, που ό,τι κάνουν που μας αφορά, το κάνουν εντελώς απροκάλυπτα, (κρυφά κάνουν ό,τι αφορά τις μεταξύ τους συγκρούσεις, ξέρεις αυτές που γινόμαστε ήρωες, για να καταθέτουν στεφάνια μετά οι κεφαλαιούχοι συγκινημένοι, σπλαχνικά αφεντικά) παρ΄όλα αυτά, ΚΑΝΕΙΣ (σχεδόν) δεν θέλει να δεί, κι όποιον τους δείξει, τον κάνουν Γαλιλαίο (χαμόγελο). Πώς είναι δυνατόν να μιλούμε για δημοκρατικό πολίτευμα, όταν η ΤτΕ, που ελέγχει το χρήμα της χώρας, είναι ιδιωτική, ελέγχει όλες τις κυβερνήσεις, και δεν ελέγχεται από καμία; Γιατί δεν μπορούμε να μάθουμε ποιοί είναι οι βασικοί της μέτοχοι; Με ποιά λογική, το κράτος δανείζεται τεράστια ποσά από την ιδιωτική τράπεζα, με 5% επιτόκιο, ενώ αυτή δανείζεται από την ΕΚΤ, με 0,5 για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι χρεοκοπημένες ιδιωτικές τράπεζες; Εκτός αυτού του καπιταλιστικού παραλόγου, (η αυτόματη ρύθμιση από την αγορά, στα σκούρα πάει περίπατο, ακόμα και στις ΗΠΑ και την Αγγλία, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΣΣΔ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) γιατί ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στις κυβερνήσεις, να δανειστούν απ΄ευθείας από την ΕΚΤ; Γιατί δεν τα λένε (μόνο) αυτά οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών στους πολίτες τους; Με ποιά λογική να ψηφίσω τον κάθε χρήσιμο ηλίθιο ΓΑΠ, Σαμαρά, Τσίπρα, τους προηγούμενους και τους επόμενους; για να με κάνουν συνένοχο (ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) στο φόνο; Καλύτερα γραφικός ελιτίστας αρνητής, τουλάχιστον δεν φτύνω στον καθρέφτη.

    Κάποτε ένας τεράστιος κυβερνήτης είπε αυτό.
    «Ειλικρινά πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για την ελευθερία από ολόκληρους στρατούς. Ήδη έχουν δημιουργήσει μια οικονομική αριστοκρατία που αψηφά την κυβέρνηση. Πρέπει να άρουμε το δικαίωμα των τραπεζών να εκδίδουν χαρτονομίσματα, και να το επαναφέρουμε στο λαό στον οποίο και ανήκει».

    Τόμας Τζέφερσον

    Ο πρώτη και δεύτερη φορά αριστερός πρωθυπουργός τι μας λέει γι΄αυτό;

    Οι κεφαλαιούχοι μας επιβάλουν την θρησκείες τους, ελέγχουν την εκπαίδευσή μας, την διασκέδασή μας, την ενημέρωσή μας, την διακυβέρνησή μας από τα χειραγωγημένα κόμματα όλων των αποχρώσεων, ελέγχουν το χρήμα που σπαταλάμε όλη μας την ζωή για να αποκτήσουμε το λίγο που μας δίνουν, ελέγχουν την δικαιοσύνη, ελέγχουν την σεξουαλικότητά μας, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι αποφασίζουμε εμείς για μάς, και ότι με τις εκλογές και την ψήφο μας, τους ελέγχουμε, ΣΚΕΤΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ.

  193. Tsi tsi said

    Μου είχε ξεφύγει αυτό το άρθρο. .ολα καλά. .Αλλά ακόμα γελάω που χαρακτηριζετε την κυβερνηση Αριστερη!! Να ειστε καλα..!!

  194. Earion said

    Ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, που κάνει τον Νίκο Σαραντάκο να ντρέπεται, εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής με τις ψήφους των Συριζανέλ. Προφανώς για να επιβραβευτεί με πανηγυρικό τρόπο η «αναγκαία» συνεργασία.

Σχολιάστε