Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο Παύλος τα κατάφερε!

Posted by sarant στο 8 Οκτωβρίου, 2020


Τα κατάφερες γιε μου! Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Μάγδας Φύσσα μετά την απαγγελία της απόφασης του δικαστηρίου χτες, λίγα λεπτά πριν από το μεσημέρι, στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.

Γιατί, κακά τα ψέματα, χρειάστηκε η θυσία του Παύλου Φύσσα πριν από εφτά ολόκληρα χρόνια για να συνειδητοποιήσει η Πολιτεία τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης και να βγάλει από το συρτάρι τις 32 δικογραφίες εναντίον των στελεχών και των μελών τής (με δικαστική απόφαση πλέον) εγκληματικής αυτής οργάνωσης.

Εφτά χρόνια είναι πολλά, ιδίως όταν είναι τόσο πυκνά όσο την περίοδο 2013 με 2020, αλλά αν προσπαθήσουμε λίγο θα θυμηθούμε πώς ήταν τα πράγματα το 2013, όταν συστημικά μέσα ενημέρωσης πρόβαλλαν τη Χρυσή Αυγή και τους μύθους για το κοινωνικό της έργο (ότι τάχα προσέχουν τις γιαγιάδες που κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ), κορυφαίοι τηλεπαρουσιαστές καλούσαν τους χρυσαυγίτες στις εκπομπές τους (και κάποιοι, όπως ο κ. Πορτοσάλτε, τους πρότρεπαν να «βρουν έναν τρόπο να μην τους πιάνει ο κόσμος στο στόμα του»), όταν οι ξενοι εργάτες ζούσαν με τον φόβο των χρυσαβγίτικων ταγμάτων εφόδου.

Οπότε η χτεσινή μέρα ήταν ιστορική. Και παρόλο που υπήρχαν σημάδια δυσοίωνα, όπως η αγόρευση της εισαγγελέα, τελικά η απόφαση ήταν ό,τι καλύτερο περιμέναμε, κυρίως στο βασικό: ότι αναγνωρίστηκε η ενοχή του Μιχαλολιάκου, του Παπά, του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου, του Λαγού, του Ματθαιόπουλου και του Γερμενή στη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άλλων στελεχών και βουλευτών του μορφώματος στη συμμετοχή και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οπότε, δεν είναι περίεργο που πολλοί, πάρα πολλοί, χτες ήμασταν δακρυσμένοι, από δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Κι έλεγα ότι δύσκολα συγκινούμαι στην υπερώριμη ηλικία που έχω πια φτάσει, όμως χτες βούρκωσα καθώς έβλεπα και άκουγα την κραυγή ανακούφισης της Μάγδας Φύσσα, κι ακόμα βουρκώνω τώρα που την παρακολουθώ ξανά:

Μετά τους πανηγυρισμούς έρχονται οι δεύτερες σκέψεις. Θα μπουν τάχα στη φυλακή οι επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης ή θα είναι μικρές οι ποινές -ώστε, παίρνοντας υπόψη και το 18μηνο της προφυλάκισης, να μην περάσουν την πόρτα της φυλακής;

Την ώρα που γράφω τις γραμμές αυτές το δικαστήριο ακόμα συνεδριάζει για την επιμέτρηση των ποινών, αλλά, μεταξύ μας, μικρή σημασία βρίσκω ότι έχουν οι ποινές (επίσης, δεν ξέρω αν το δικαστήριο θα αποφασίσει πως η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα). Η καταδίκη του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, του Λαγού και των λοιπών μπράβων είναι ισόβια από πολιτική άποψη, ακόμα και στο ενδεχόμενο που θα καταδικαστούν σε ολιγόμηνη φυλάκιση στο ποινικό σκέλος. Θα ήθελα να τους δω να περνούν πολλά χρόνια στη φυλακή, αλλά δεν είναι αυτό το πρωτεύον.

Θα πει κάποιος άλλος, δεν ξεριζώθηκε ο φασισμός, απλώς το κράτος απαλλάχτηκε από ένα λερωμένο βραχίονά του, με τον ίδιο τρόπο που πετάμε τα βρόμικα γάντια μιας χρήσης -οπότε, προς τι οι πανηγυρισμοί; Σε τέτοιες απόψεις, που είδα να διατυπώνονται αν και όχι από πολλούς, η απάντηση είναι, θαρρώ, απλή: σκεφτείτε τι θα λέγαμε αν το δικαστήριο είχε ακολουθήσει την πρόταση της εισαγγελέα και είχε απαλλάξει τον Μιχαλολιάκο και τη συμμορία του από την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Βέβαια, η χτεσινή απόφαση δεν αίρει το γεγονός ότι, αν χτες καταδικάστηκε η εγκληματική πρακτική της άκρας δεξιάς, πολλές από τις απόψεις της Χρυσής Αυγής έχουν μολύνει δυστυχώς άλλα κόμματα, του «συνταγματικού» πλέον τόξου, και ότι μια όχι ευκαταφρόνητη μερίδα στελεχών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος χρησιμοποιεί τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής σε θέματα όπως το μεταναστευτικό και το προσφυγικό -μαζί κατέβηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στην αντιπροσφυγική εκδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας ο Κασιδιάρης και ο Μπογδάνος.

(Από την άποψη αυτή, βρίσκω κωμική την προσπάθεια κάποιων φιλοκυβερνητικών δημοσιολόγων να ανιχνεύσουν τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής στις πλατείες των αγανακτισμένων το 2011. Θυμίζω ότι οι χρυσαυγίτες είχαν χαρακτηρίσει «καρναβάλι προοδευτικών» τις Πλατείες (περισσότερα εδώ) ενώ αντίθετα αισθητή ήταν η παρουσία χρυσαυγιτών στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό).

Οπότε, χτες και σήμερα αξίζει να χαρούμε. Αλλά στη χαρά να μην είμαστε αχάριστοι. Η χτεσινή ιστορική απόφαση πιστώνεται, άμεσα και έμμεσα, στη δουλειά πολλών ανθρώπων, άλλοτε δουλειά μυρμηγκιού και άλλοτε ντετέκτιβ, που επί χρόνια, όσο κράτησε αυτή η μαραθώνια δίκη, μόχθησαν για να φέρουν στην επιφάνεια τις κρυφές διαδικασίες της εγκληματικής συμμορίας, για να ενισχύσουν και να πυκνώσουν το κατηγορητήριο και στη συνέχεια έδωσαν τη μάχη στο δικαστήριο. Χρωστάμε λοιπόν χάρη στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, στις συλλογικότητες και στους πολίτες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία Golden Dawn Watch, στα λιγοστά μέσα ενημέρωσης που καθημερινά έδιναν παρουσία στο δικαστήριο και πρόβαλλαν τη δίκη, και στους ερευνητές δημοσιογράφους που αποκάλυψαν πολλά άγνωστα επιβαρυντικά στοιχεία -αξίζει θαρρώ να εξάρω και να κατονομάσω την Εφημερίδα των Συντακτών και τον Δημήτρη Ψαρρά.

Οπότε, χωρίς να εφησυχάζουμε, ας χαρούμε αυτή την ιστορική απόφαση. Ο Παύλος Φύσσας με τη θυσία του τα κατάφερε.

448 Σχόλια to “Ο Παύλος τα κατάφερε!”

  1. ΓΤ said

    09:42 Προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Εφετείο…

  2. Πουλ-πουλ said

    «Κι έλεγα ότι δύσκολα συγκινούμαι στην υπερώριμη ηλικία που έχω πια φτάσει»

    Μα το αντίθετο συμβαίνει, όσο γερνάμε τόσο περισσότερο ευσυγκίνητοι γινόμαστε.

  3. Φώτης said

    Μεγάλη μέρα χθες.
    Από τις λίγες φορές που έχω νιώσει εθνικά υπερήφανος.

    Μακάρι να συνεχίσει η ελληνική πολιτεία το έργο της, βρίσκοντας και τους ενόχους για τις δολοφονίες της Μαρφίν.
    Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε πλήρως από τους λεκέδες του φασισμού που αμαύρωσαν την κοινωνία μας την τελευταία δεκαετία.

  4. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

    Σήμερα (και χθες φυσικά) είναι ημέρα (εθνικής) εορτής.

    Σε ημέρες εορτών είθισται να προβάλλουμε λόγια μεγάλων ανδρών, γυναικών, ακόμη και καθαρμάτων γιατί «στην ιστορία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία»:

    Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού…) στη σύγχρονη πραγματικότητα. Στέφανος Κασιμάτης

  5. tamistas said

    Καλημέρα. Η χθεσινή ημέρα ήταν στ’ αλήθεια ιστορική. Βλέποντας στο βίντεο τη Μάγδα Φύσσα να φωνάζει «Παύλο μου» πολλές φορές και «τα κατάφερες» βαλάντωσα στο κλάμα. Είχα να κλάψω έτσι από τότε που είδα τον Τσίπρα να πηγαίνει στο σκοπευτήριο της Καισαριανής μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός. Μου έλεγαν ότι ήταν επικοινωνιακό και, αντικειμενικά, είχε και αυτή τη διάσταση. Όμως κάποιες μέρες είναι ιστορικές. Ευχαριστούμε τον Παύλο, τη μάνα μας, τα μυρμήγκια και τους ντετέκτιβ.

    Και μακριά από εμάς οι θεολογίες για μάρτυρες και θυσίες. Χτες έκλαψε μαζί μας από χαρά κι ο Παύλος.

  6. Γς said

    Καλημέρα

    >Κι έλεγα ότι δύσκολα συγκινούμαι στην υπερώριμη ηλικία που έχω πια φτάσει, όμως χτες βούρκωσα καθώς έβλεπα και άκουγα την κραυγή ανακούφισης της Μάγδας Φύσσα, κι ακόμα βουρκώνω τώρα που την παρακολουθώ ξανά:

    Ετσι γίνεται. Να το προσέξεις όμως. Αυτό της υπερώριμης ηλικίας. Να μην λέμε ό,τι θέμε

  7. ΓΤ said

    Χτες δικαιώθηκε και ένας πατέρας
    https://www.sdna.gr/politiko-deltio/ellada/766727_stis-7-oktobrioy-dikaiothike-kai-enas-pateras

  8. ΓιώργοςΜ said

    Καλημέρα. Ξεκινάει καλά, μακάρι να φανεί αντάξια της χτεσινής.

    1. Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο…

  9. ΓΤ said

    4@

    Πλήρες στο https://www.kathimerini.gr/opinion/731901/i-eykairia-tis-chrysis-aygis-gia-ti-dimokratia/

  10. atheofobos said

    Δύο φορές στην ζωή μου είχα το ίδιο αίσθημα ευφορίας ακούγοντας μια δικαστική απόφαση. Χθές και όταν ο Ντεγιάννης ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου για την χούντα.
    Βεβαίως το μισό εκατομμύριο των ψηφοφόρων της ΧΑ δεν έχει εξαερωθεί και δεν ξέρω αν έχει μετανιώσει σήμερα για την ψήφο του, αλλά προφανώς βρίσκεται τώρα στα κοινοβουλευτικά κόμματα της Βουλής, με το μεγαλύτερο βέβαια ποσοστό να βρίσκεται στην ΝΔ.
    Τέλος οφείλουμε, εκτός από τους δικαστικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, να επισημάνουμε την συμβολή του Δένδια στην στοιχειοθέτηση της υπόθεσης και την αποστολή της στην δικαιοσύνη αλλά και να ευχηθούμε ποτέ στο μέλλον να μην χρειαστεί μια δίκη να ξεπεράσει τα προσκόμματα που αντιμετώπισε αυτή, που διήρκεσε 5 χρόνια και μάλιστα με, υποτίθεται, αριστερή κυβέρνηση!

  11. ΓΤ said

    8@

    απελθέτω —> παρελθέτω 🙂

    (Μτ. 26:39)

  12. Κουνελόγατος said

    Καταδίκη των ναζί σημαίνει ακόμα:
    Καταδίκη των φυλλαδων και των ΑΡΔ που τους στήριξαν.
    Καταδίκη του no politica.
    Καταδίκη αυτών που τους ψήφισαν.
    Καταδίκη των πολιτικών και καλλιτεχνών που τους σιγονταριζαν.
    Συνεχίζουμε τον πόλεμο στον φασισμό. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
    Υ.Γ. ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

  13. sarant said

    Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    10 Δεν το έγραψα στο άρθρο, αλλά οι υποθέσεις αυτές γενικά κρατάνε πολύ. Δες πόσο κράτησε στη Γερμανία η δίκη των ναζιστών που σκότωναν μετανάστες στη Νυρεμβέργη.
    Και επειδή χαρακτηρίστηκε εγκληματική οργάνωση η ΧΑ, οι κατηγορούμενοι που ήταν βουλευτές, για να αντικρούσουν την κατηγορία, διάβασαν μία προς μία όλες τις κοινοβουλευτικές τους ερωτήσεις. Πήρε χρόνο αυτό.

    7 Σωστά

    2 Λες; Πρώτη φορά γερνάω, οπότε δεν το έχω ακόμα παρατηρήσει.

  14. Aghapi D said

    3 https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B1%CF%82_Marfin

    αντιγράφω:

    Μετά από πολλές αναβολές, η δίκη ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 χωρίς κάποιος από τους αυτουργούς του εμπρησμού να έχει καταδικαστεί. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται αναρχικός, κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών «ελλείψει ικανών ενδείξεων ενοχής». Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν στη δίκη ότι ο εμπρησμός έγινε από ομάδα που είχε δομή και ήταν συντεταγμένη. Πυροσβέστες κατέθεσαν ότι κάποιοι διαδηλωτές τους εμπόδιζαν να προσεγγίσουν ενώ άλλοι προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν, αλλά γενικά το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών τους διευκόλυνε να φτάσουν στο υποκατάστημα.
    Σε άλλη δίκη που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2013 κρίθηκαν ένοχοι ο διευθύνων σύμβουλος της Marfin, ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου και η διευθύντρια του καταστήματος για φόνο εξ αμελείας τριών υπαλλήλων, τις σωματικές βλάβες άλλων 21 υπαλλήλων και για πολλαπλές παραλείψεις στα μέτρα πυρασφάλειας και στην εκπαίδευση του προσωπικού. Συγκεκριμένα, στο πόρισμα που συνέταξε ο τεχνικός επιθεωρητής του Υπουργείου Εργασίας αναφέρεται πως η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη και πως για να ανοίξει ήταν απαραίτητη η χρήση τηλεχειριστήριου, το οποίο βρισκόταν στην κατοχή της διευθύντρια

  15. Γς said

    Και τι ωραία θα ήταν αν στην έδρα προήδρευε κάποιος Ντεγιάννης.
    Εντάξει αυτό δεν γίνεται,

    Γιατί όμως δεν ήταν παρόντες οι κατηγορούμενοι;
    Νομίζω ότι χάθηκε η μαγεία της δικαίωσης.
    Η γλύκα της ικανοποίησης, της ολοκλήρωσης.

    Πως να το πω χωρίς να το ονοματίσω;

    Με νιώθετε ε;

  16. Aghapi D said

    Κάθε μέρα σχεδόν μεταφέρω ένα απόσπασμα από το ιστολόγιο στον τοίχο μου στο φέισμπουκ. Σήμερα δέν ήξερα τί να διαλέξω
    (τελικά διάλεξα 🙂 )

  17. ΓΤ said

    12@
    Σφακιανάκης, Βέρτης, Πλούταρχος, Γονίδης, Γα¨τάνος, Γιατζόγλου, Κατίδης, Σαμπρίνα, Βούλα Παπαχρήστου…
    «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο», είχε δηλώσει ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος…

  18. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

    Συνεχίζοντας το μεγάλο αφιέρωμα στα λόγια μεγάλων, ανδρών, γυναικών και καθαρμάτων, γιατί «στην ιστορία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία»:

    Μακάρι να συνεχίσει η ελληνική πολιτεία το έργο της, βρίσκοντας και τους ενόχους για τις δολοφονίες της Μαρφίν.
    Μόνο έτσι θα καθαρίσουμε πλήρως από τους λεκέδες του φασισμού που αμαύρωσαν την κοινωνία μας την τελευταία δεκαετία.
    Το παράπονο του ανώνυμου φιλελέ (που κλαίει γοερά για τα νεοναζί ξ-αδερφάκια του)

  19. Κουνελόγατος said

    17. Κι άλλοι που δεν τους αναφέρει. Και oh, no, ων, no είτο. Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας…

  20. leonicos said

    δύσκολα συγκινούμαι στην υπερώριμη ηλικία

    Αυτή είναι μπιχτή για μένα;

    Το κατάλαβα

  21. leonicos said

    Εγκληματική οργάνωση;

    Δεν είμαστε καλά

    Δεν είναι Κοινωνικό Κίνημα; Κοινώς ΚΚ;

    Εγώ όπου έβλεπα ΚΚ διάβαζα Κοινωνικό Κίνημα = Χρυσ’η Αυγή

  22. leonicos said

    Κι εγώ; Πού θα ενταχθώ τώρα;

    Στο Χρυσό ΔΕιλινο;

    Πάλι με την ηλικία σας παίζω

    Γερόντια

  23. sarant said

    16 🙂

    17 Και ο Μίκης είχε πει ότι αγαπάνε την Ελλάδα με τρόπο κάπως εριστικό….

  24. leonicos said

    -μαζί κατέβηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στην αντιπροσφυγική εκδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας ο Κασιδιάρης και ο Μπογδάνος

    Μπογδάνος είναι υτός ως προς το περιεχόμενο, ασχέτως επικεφαλίδας

  25. leonicos said

    Και ο Μίκης είχε πει ότι αγαπάνε την Ελλάδα με τρόπο κάπως εριστικό

    Ο Μίκης όποτε μίλησε πεζα και όχι έμμετρα, ……. ειπε

    Αυτός πια κι αν πολιτεύτηκε σε όλο το φάσμα

  26. ΓιώργοςΜ said

    14 Έτσι, αυτή η καραμέλα πια… Ένοχος (και άπιαστος) ο εγκληματίας που ενεργοποίησε την παγίδα και ίσως ήξερε, ίσως όχι πως υπάρχει, αλλά πιο ένοχος αυτός που την έφτιαξε…

  27. leonicos said

    Ο Μίκης είχε μια ιδεολογία

    Ο Μίκης ο μέγας και μοναδικός που όλοι θα προσκυνήσουν

    Τα άλλα, τα καλά, τα έλεγαν οι στίχοι, που είχαν γράψει άλλοι

  28. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    24 Ως προς το περιεχόμενο boktan (τούρκικα ξέρεις, değil mi?)

  29. leonicos said

    χωρίς να εφησυχάζουμε,

    Το Αβγό του Φιδιού

    Σποδαια ταινία

  30. leonicos said

    Και κάτι που ξέχασα χτες, για ναμε μαλώσει ο Πέπε

    Fromkin-Rodman-Hyams Εισαγωγή στη Μελέτη της Γλωσσας

    Συνοπτικά

    «Καταλαβαίνουμε φράσεις και όχι λέξεις»

  31. spiridione said

    13. Υπήρχε και η αποχή των δικηγόρων 6 μήνες.
    Για τη γερμανική δίκη. 438 δικάσιμες σε 5 χρόνια. Σε εμάς 453 δικάσιμες.
    https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_Underground_trial

  32. leonicos said

    Πού είσαι, ρε Τζι;

    Κι έχω όρεξη για καβγά!

  33. ΚΑΒ said

    Η στενοχώρια μου από την επιστροφή πριν από 2 μέρες μετά από τετράμηνη παραμονή στο νησί μου καταχωνιάστηκε και τη θέση της πήρε χτες άφατη χαρά για τον χαρακτηρισμό των νεοναζιστής οργάνωσης ως εγκληματικής παράλληλα με τη συγκίνηση όταν άκουσα την κραυγή ανακούφισης της χαροκαμένης μάνας που επί 5 και χρόνια περίμενε μιαν απόφαση που θα δικαίωνε τον αγώνα της και τη θυσία του παιδιού της.

  34. ΓΤ said

    Δεν βλέπω δηλώσεις για τη ΧΑ από Άνθιμο, ούτε από Αμβρόσιο, τον υμνηταρά του Ντερτιλή…

    Αντιπροσωπία της ΧΑ (Κλασιδιάρης κ.λπ.) στο Κουτλουμούσι, με… ταπεινό γέροντα, κάλτ πίσω αριστερά το κουτί με το Tide (17.11.2017)
    Απολαύστε υπεύθυνα

  35. ΓΤ said

    @34

  36. nikiplos said

    3@ Δύσκολο αυτό όπως και το άλλο των δύο χρυσαυγιτών. Μάλλον ήταν καλύτερα οργανωμένα και «προστατευμένα» από ισχυρούς παίχτες γαρ.
    Πάντως υπουργός την εποχή της Μαρφίν ήταν ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης. Να θυμίσουμε και άλλα δυό σημαντικά περιστατικά της εποχής: Την έκρηξη στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ, με θύμα τον Γ.Βασιλάκη,υπασπιστή του Υπουργού και τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου εκείνη την ίδια περίοδο. Γιατί τα συσχετίζω? Για να αναδείξω πως εκείνη την περίοδο κάποιοι ισχυροί παίχτες εκβίαζαν την κυβέρνηση και ως επίδειξη ισχύος σκότωσαν τον υπασπιστη΄του Υπουργού μέσα το γραφείο στο Υπουργείο του. Δεν έχω δει άλλη φορά τόσο ωμή επίδειξη δύναμης. Και τα τρία εγκλήματα μοιάζουν, και έχουν αναφορές στον ίδιο Υπουργό, ο οποίος σαφώς είναι υπόλογος για τη μη εξιχνίασή τους.
    Η δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών στη Λ. Ηρακλείου, σήμερα από επίσημα στόματα ειδικών της ΕΛΑΣ, θεωρείται ξεκαθάρισμα του υπόκοσμου. Ο Αλβανός που ήξερε ποιοί ήταν δολοφονήθηκε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Βλαστός με το που είχε δει το βίντεο, είχε πει δημόσια, πως γνώριζε τον δράστη από την κινησιολογία του.
    Όλα αυτά φυσικά δεν αναιρούν τις ευθύνες των Υπουργών ΠΡΟΠΟ και Δικαιοσύνης που διαδέχθηκαν τα υπουργεία και βολικά «ξέχασαν» τις υποθέσεις αυτές.

    Για τη χθεσινή απόφαση, είναι άδικο να μην αναφερθεί και ο Δένδιας, ο οποίος ενοποίησε την υπόθεση σε μία, επιτρέποντας την συσχέτιση από το Δικαστήριο των επιμέρους υποθέσεων σε μία, βάζοντας δηλαδή ένα φράγμα στο να δικάσουν απομονωμένα και σε στεγανή διαδικασία οι Δικαστές. Αυτός ήταν και ο λόγος που στοχοποιήθηκε και φραστικά, και με έργα σε διάφορες φάσεις. Ας θυμήσουμε πως το επεισόδιο στη Βουλή, «ΦΡΟΥΡΑ! ΦΡΟΥΡΑ!» ήταν ακριβώς επειδή κάποιοι Χρυσαυγίτες ήθελαν να προπηλακίσουν τον Δένδια.

  37. ΓΤ said

    @34, 35

    Βάζοντας «χρυσή αυγή άγιο όρος» στο ΥΤ, βγαίνει πάνω πάνω το βίντεο

  38. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

    Επειδή πολλοί φίλοι του ιστολογίου τηλεφωνούν και ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το που μπορούν να βρουν το απόφευγμα από το μεγάλο αφιέρωμα στο ποστ νο18, μόλις τώρα με ενημέρωσαν από τις Εκδόσεις Πατατάκη ότι αυτό περιλαμβάνεται στο βιβλίο (δυστυχώς είναι out of print) Ναζί κανείς ή Να(μη)ζί: Στοχασμοί… της πούτσας περί της θεωρίας των δύο άκρων (σειρά βιβλίου «Κολοκύθια με Ρίγανη», συλλογικό).

  39. angelos said

    Ειναι μια νικη, σιγουρα. Ειδικα αν σκεφτεις οτι θα μπορουσαν να ειχαν πεσει πολυ πιο στα μαλακα.
    Πιστευω οτι τελικα (και ισως σε επομενα Δικαστηρια) θα αποφυγουν οι περισσοτεροι την φυλακη, ή τουλαχιστον την πολυχρονη.
    Και παλι, ομως, ειναι μια ιστορικη Αποφαση.
    On the other hand, στην ουσια του πραγματος, στον τροπο σκεψης μεγαλου μερους της κοινωνιας, φοβαμαι οτι δεν θα παιξει καποιο σημαντικο ρολο. Οι οποιες αλλαγες σε αυτο χρειαζονται κοπο, χρονο και τροπο.

  40. atheofobos said

    13
    Η δίκη στην Γερμανία προφανώς δεν είχε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της δίκης της ΧΑ ότι δεν βρισκόταν κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της.
    Σίγουρα εδώ υπήρξε κωλυσιεργία από τους κατηγορούμενους αλλά υπήρξε και κωλυσιεργία από την πολιτεία σχετικά με την αίθουσα.
    Ήδη το 2016 οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, έκαναν λόγο για υπονόμευση της ταχείας διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη διοίκηση του Εφετείου Αθηνών και ο Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωσή του, επαναλάμβανε ότι «στη χώρα μας υπάρχει διαχρονικά ζήτημα έλλειψης μεγάλων αιθουσών, πράγμα που δυσκολεύει τη διεξαγωγή πολυπληθών δικών» λες και δεν ήταν αυτός αρμόδιος να το λύσει!

  41. sarant said

    31 Ευχαριστώ. Η γερμανική υπόθεση ήταν πιο σύνθετη στο εγκληματικό σκέλος αλλά πολύ πιο απλή στο πολιτικό.

    33 Καλώς ηρθες αγαπητέ!

  42. avadista said

    Όσοι μιλάνε για συνενόχους και αφήνουν απ έξω το φασιστοπαπαδαριό, ας φρεσκάρουν τη μνήμη τους εδώ:
    https://www.politeianet.gr/books/9789604353903-zoumpoulakis-stauros-polis-chrusi-augi-kai-ekklisia-219764

  43. voulagx said

    Το χρονικό της δίκης

  44. μήτσκος said

    Οι 36000 Αθηναίοι που ψήφισαν Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθήνας (λίγους μήνες *μετά* τη δολοφονία Φύσσα) κυκλοφορούν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους.

  45. ΓιώργοςΜ said

    39 Για όσους μπορούν να χαρακτηριστούν οπαδοί, είναι απλώς μια ήττα. Απόψεις δύσκολα να αλλάξουν, ίσως και να συσπειρωθούν οι πιο σκληροπυρηνικοί. Ως θρασύδειλοι όμως, μάλλον θα λουφάξουν.
    Το κέρδος είναι σε όσους ήταν στην «ευρύτερη σφαίρα επιρροής», σχετικά μετριοπαθείς ή ανερμάτιστα συμπαθούντες (πχ πιτσιρικάδες). Μια δικαστική απόφαση είναι κάτι σαφές και αντικειμενικό: Για το Ελληνικό Κράτος, αυτή η συμμορία είναι εγκληματική οργάνωση. Άρα, το προσδοκώμενο (μεγάλο) κέρδος είναι η απομάκρυνση αυτών των ανθρώπων που ίσως σε μερικά χρόνια θα την τροφοδοτούσαν με στελέχη.

    Πολύ μεγάλη σημασία όμως έχει και η θετική δράση. Δεν αρκεί να ξέρουμε τι είναι κακό, πρέπει να ξέρουμε και τι είναι καλό. Χτες πχ είδα ένα ντοκιμαντέρ (αλτερνατίβα) στην ΕΡΤ3 που ανοίγει λίγο το μυαλό, για όποιον θέλει να έχει βέβαια το μυαλό του ανοιχτό.

  46. LandS said

    13 τέλος (περί συγκίνησης)
    Το παρατηρημένο είναι ότι το ευσυγκίνητο προοιωνίζει εγκεφαλικό, ενώ το χυδαίο βρισίδι έπεται.

    Εχτές λοιπόν κάθε τρεις και λίγο έπαιρνα τη πίεσή μου και προσπαθούσα να βρω τη μύτη μου με κλειστά μάτια, just in case. Σήμερα η ομιλία μου είναι κόσμια.

    Όχι μόνο όταν άκουγα ειδήσεις, ρεπορτάζ και αναλύσεις. Αλλά με το που τα σκεφτόμουνα μετά.

  47. ΓΤ said

    (Μπάλες και κερκίδες συνεχίζονται στο πίσω νήμα…)

  48. Georgios Bartzoudis said

    # Ιστορική απόφαση και σύμφωνη με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ασπάζομαι τις αλήθειες που αναφέρει ο Νοικοκύρης, μολονότι δεν λέει «όλη την αλήθεια». Γι’ αυτό και κάποιοι σχολιαστές προσέθεσαν και κάποιες άλλες αλήθειες.
    # Δεν είμαι νομικός αλλά νομίζω ότι οι δικαστές είχαν πολλή δουλειά, ειδικότερα μετά την (αντίθετη) εισαγγελική πρόταση. Πιστεύω ότι «έδεσαν» αρκούντως την παλλαϊκώς ευπρόσδεκτη ετυμηγορία τους.
    # Αλλά Νοικοκύρη, χρονιάρα μέρα σήμερα, τι θέλεις και μπερδεύεις «τη γραβάτα με το σώβρακο»;; Βεβαίως, οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες είχαν «αισθητή παρουσία στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό», εναντίον της ασυγχώρητης τσιπροπροδοσίας. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Και θυμίζω ότι οι χρυσαυγίτες είχαν αισθητή παρουσία και όταν ψήφιζαν νομοσχέδια από κοινού με τους συριζανελέητους!

  49. ΓΤ said

    Άρχεται η συνεδρίασις!

  50. gpoint said

    Να το περιγράψω ποδοσφαιρικά που ειδικεύομαι στις παραβολές…

    Κάποτε η εθνική μας (το 50 και 60) είχε ταρίφα από 7 μέχρι 11 ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ σε όλες τις ήττες (αν θυμάμαι καλά ή εν πάση περιπτώσει σε όσες ) πετύχαινε το γκολ της τιμής που ικανοποιούσε το εθνικό φρόνημα. Ετσι άκουσα πως συγκινήθηκαν με το αποτέλεσμα της δίκης της χούντας, με το στιγμιαίο, με τους μη επώνυμους να συνεχίζουν τις δουλειές τους- και ο Κίτσιος πρόδρος του ΠΑΟ , να μην ξεχνόμαστε.
    Ετσι και σήμερα προβλέπω κάποιο δικαστικό «στιγμιαίο» αφού δικάζονται οι επιφανείς αλλά τα απλά μέλη δεν στιγματίζονται, δεν επιβάλλεται μια ποινή αποκλεισμού του Σφακιανάκη από την ένωση τραγουδιστών, δεν αφαιρείται η αθλητική ιδιότητα της Παπαχρήστου από την αντίστοιχη επιτροπή, ώστε να γίνει σαφές πως δεν είναι χάδι για τους μη πρωταίτιους, η απόφαση
    Ακριβώς όπως δεν έχασε την θέση του κανένας λειτυργός ή υπάληλος με την δίκη της χούντας που επίσης συγκίνησε,

  51. ΓΤ said

    «Οι κατηγορούμενοι που έχουν κηρυχθεί ένοχοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους έως ότου εκδώσει απόφαση και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Με τον τρόπο αυτό, αν και θα τους επιβληθεί κάποια ποινή, εφόσον χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που θα ασκήσουν, οι ίδιοι δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή παρά μόνο εάν την ίδια καταδικαστική απόφαση λάβει και το Πενταμελές Εφετείο. Αλλά ακόμα κι έτσι, η απόφαση δεν είναι ούτε τελεσίδικη ούτε αμετάκλητη. Οι καταδικασθέντες έχουν κάθε δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, διεκδικώντας μία νέα κρίση από την ελληνική Δικαιοσύνη σε δεύτερο βαθμό. Αφού η ογκωδέστατη απόφαση του δικαστηρίου καθαρογραφεί, πράγμα που αναμένεται να είναι χρονοβόρο, αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες έτσι ώστε η δίκη της Χρυσής Αυγής να φτάσει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίο θα καθίσουν οι σημερινοί καταδικασθέντες»…

  52. nwjsj said

    Εγκληματική οργάνωση η ΧΑ και με τη βούλα από χθες, όμως με το φασισμό δεν τελειώνεις έτσι εύκολα.

    Όλοι αυτοί που κλώσσησαν το αυγό του φιδιού θα εξακολουθούν να σέρνονται ανάμεσά μας χωρίς να υποστούν την παραμικρή συνέπεια και θα είναι πάντα έτοιμοι να συνεχίσουν ανενόχλητοι την αποστολή τους προς άλλες κατευθύνσεις. Δεν αναφέρομαι τόσο στους ψηφοφόρους, όσο στους υπηρέτες του καθωσπρέπει συστήματος, πολιτικούς, κληρικούς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες. Η αναρρίχηση της ΧΑ στο Κοινοβούλιο δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά ένα καλοστημένο και προμελετημένο έγκλημα, το οποίο ενορχηστρώθηκε σε άριστο συντονισμό και πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς και case study για τα απανταχού φασιστικά ρεύματα. Χρειάστηκαν μόλις 38 χρόνια από την πτώση της Χούντας έως το 2012 για να δούμε ένα δεύτερο φασιστικό συνονθύλευμα να φτάνει στη νομοθετική εξουσία. Εντυπωσιακά μικρό το χρονικό διάστημα, έτσι δεν είναι; Κι όμως, αν εξετάσουμε το μηχανισμό που κρύβεται πίσω από την επιτυχία αυτή, το φαινόμενο αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Η ΧΑ δεν γιγαντώθηκε, ούτε απέκτησε έτσι ξαφνικά τόση ευρεία αποδοχή ανάμεσα στους πολίτες. Στυλοβάτες του φασισμού και των απανταχού φασιστικών κινημάτων ήταν ανέκαθεν τα διάφορα οικονομικά λόμπυ. Χωρίς τη δύναμη και τη στήριξη συγκεκριμένων οικονομικών ολιγαρχών, ‘πολιτικοί φορείς’ όπως η ΧΑ θα παρέμεναν για πάντα στη σφαίρα της γελοιότητας. Όμως το συντονισμένο ξέπλυμα που έκαναν τα ΜΜΑ, οι πολιτικοί, το παπαδαριό και οι καλλιτέχνες κατά τα προηγούμενα χρόνια απέδωσαν καρπούς και οι πολίτες, εξουθενωμένοι από τα μέτρα λιτότητας και την απαξίωση της πολιτικής, άρχισαν να συνηθίζουν σταδιακά στην κατανάλωωση των σάπιων καρπών ως άλλοι Μιθριδάτες και κάπως έτσι η ΧΑ έγινε αγάλι αγάλι κανονικότητα. Κι αν τώρα το σύστημα στέλνει τη σαπίλα στη χωματερή είναι γιατί έχει βρει καλύτερους θύλακες διαιώνισης της φασιστικής ιδεολογίας που την εξυπηρετεί.

    Δεν έχω σκοπό να χαλάσω το κλίμα ευφορίας που τόσο έχουμε ανάγκη κάτω από τις τόσο ζοφερές συνθήκες που μας περιζώνουν ειδικά φέτος, ούτε να ισχυριστώ ότι η ετυμηγορία είναι άνευ αξίας. Απλά, θα ήθελα να προτρέψω να μην χαλαρώνουμε. Τα ζιζάνια και τα άνθη του κακού χρειάζονται συστηματικό ξερίζωμα. Ας μην προσπερνάμε, δεν είναι τρόπος ζωής το να κοιτάμε τη δουλίτσα μας, αλλά συμβολή στην αποσύνθεση. Αυτό που σήμερα αντιμετωπίζουμε ως γραφικό, σουρεαλιστικό και παρατραβηγμένο ενδέχεται στο μέλλον να είναι αυτό που κάποια συμφέροντα θα έχουν εκκολάψει για να έρθει να μας αφανίσει.

    Κλείνω με ένα αποδομητικό νήμα τιτιβισμάτων σχετικά με το περιβόητο δημοσίευμα με τις «γιαγιάδες» και τα ΑΤΜ που αναφέρθηκε από το Νικοκύρη. Μπορεί να μην είχα δει τότε εκείνο το δημοσίευμα, όμως το πράμα κάνει κρα ότι είναι πέρα ως πέρα στημένο με τις δύο φασιστόγριες να είναι ασορτί ντυμένες από την ίδια μπουτίκ:

  53. ΣΠ said

    Στις 2 η ανακοίνωση του Νόμπελ λογοτεχνίας.

  54. Theo said

    Ο κανονικός ηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου για τη ΧΑ: Το αγαθό της δικαιοσύνης.

  55. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

    Λόγια μεγάλων ανδρών, γυναικών και καθαρμάτων, γιατί «στην ιστορία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία»:

    Vol. III

    Πάνω σε μεγάλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, το παρεμπόριο και η έλλειψη ασφάλειας και αστυνόμευσης κάνει ακτιβισμό η ελληνική Χεζμπολάχ και παράγει εμπιστοσύνη και απολαμβάνει ποσοστά. Αυτό γιατί να το καταγγείλει κανείς; Γιατί μας προβληματίζει το γεγονός ότι ανεβαίνει κάποιος που κάνει, με τρόπο ακτιβίστικο, πολιτική πάνω σε αυθεντικά προβλήματα; Πρόκειται για το πρώτο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά, μετά την Μεταπολίτευση. Όταν μιλάμε επί της ουσίας, βγάζοντας τα γενικά πολιτικά τους προτάγματα, η Χρυσή Αυγή μοιάζει με την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Λένε ό,τι λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους κλέβεις τη δύναμη όταν τους καταγγέλλεις. Ανδρέας Λοβέρδος

  56. ΓΤ said

    53@

    Σήκωσέ το, ρε Μάργκαρετ! 🙂

  57. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά!

  58. spiridione said

    40. Για την αίθουσα έχει ευθύνες και το υπουργείο και η διοίκηση του Εφετείου, όπως και ο ΔΣΑ για την αποχή. Στην αρχή γινόταν η δίκη στον Κορυδαλλό επειδή ήταν προφυλακισμένοι διάφοροι κατηγορούμενοι. Μετά άργησαν να βρουν λύση για το θέμα της αίθουσας με την αιτιολογία ότι διεξάγονταν και άλλες μεγάλες δίκες. Αλλά δίκη με 453 συνεδριάσεις δεν νομίζω ότι ήταν δυνατόν να γίνεται με συνεδριάσεις κάθε μέρα.

  59. ΓΤ said

    Η Εισαγγελέας ζήτησε αναγνώριση ελαφρυντικών μόνο για Μπούκουρα, Αλεξόπουλο, Κουκούτση
    Μεγάλη ένταση από την υπεράσπιση
    Διακοπή στις 13:11…

  60. mitsos said

    Κι εγώ συγκινήθηκα χτές.
    Ήταν ένα βήμα απαραίτητο και για μένα. Το ελάχιστο από τα αναμενόμενα βήματα που οφείλουν οι θεσμοί δικαιοσύνης σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
    Και δεν είναι το θέμα μου οι μεγάλες ποινές. Διότι αυτές από μόνες τους μπορεί να λειτουργήσουν σε ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης ή της έμμισθης δουλείας και σαν συμβολισμός δίωξης των ηρώων που αντιμάχονται δήθεν το σύστημα που τους καταπιέζει. Είναι δυστυχώς πολλοί οι άνθρωποι που δεν νιώθουν δημοκρατία ούτε κοινωνική ελευθερία , ούτε δικαιώματα …
    Ένα πρώτο νήμα ελάχιστο της καταδίκης μιας εγκληματικής οργάνωσης. Αλλά η ΧΑ δεν είχε φθάσει πρώτο κόμμα μόνο χάρη της ριζοσπαστικότητας της και του εύπεπτου ακροδεξιού αφηγήματος της. Υπήρξε σημαντική βοήθεια από την Ελίτ της οικονομικής και μιντιακής ολιγαρχίας στην Ελλάδα ( προπαγάνδα και χρήμα ) . Και σε τέτοιες περιπτώσεις η έρευνα των δικαστικών θεσμοθετημένων οργάνων δεν μπορεί να φτάσει βαθιά. (Είπαμε Δημοκρατία Κοινοβουλευτική αλλά όχι να φτάσουμε να ισοπεδώσουμε και τους κυρίαρχους. )

    Και ασφαλώς η μάχη η ιδεολογική ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον ανορθολογισμό
    ( κτρίως τον ακροδεξιό ) απαιτεί αιώνες ακόμα . Και δεν γίνεται ούτε με δικαστήρια και φυλακήσεις ούτε με εξορκισμούς και βία αλλά με παιδεία και πολιτισμό.
    Ωστόσο να αναγνωρίσω πως χρειάζεται και δράση. Και μόνο το χτεσινό αποτέλεσμα απαίτησε τον μόχθο , τους αγώνες , ακόμα και τις θυσίες πολλών ανθρώπων . Να και ένα παλαιό παράδειγμα :
    https://tinyurl.com/y6pdgxzq

  61. ΓΤ said

    Επίθεση με μολότοφ δίπλα στο Εφετείο…

  62. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Θα ήταν αντιφατικό να έχουν καταδικασθεί για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα να τους αναγνωρισθούν ελαφρυντικά, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

  63. ΓΤ said

    57, 59@
    «Περαιτέρω το δικαστήριο έκρινε ότι οι κατηγορούμενοι εντάχθηκαν σε μια ένωση προσώπων που είχε σκοπό να τελέσει βαρύτατα κακουργήματα που πλήττουν το δημοκρ. πολίτευμα. Συνεπώς τι ελαφρυντικά μπορώ να προτείνω στην προκειμένη; Θα ήταν αντιφατικό»

  64. ΓΤ said

    52@

    Nwjsj, η φασιστόγρια Ερωφίλη Πλωμαρίτου είναι μάνα του τοτινού υποψήφιου με τη ΧΑ βουλευτή, και στελέχους του Φυρερολιάκου, Αλέξανδρου Πλωμαρίτη-Καράμπελα

    Απολαύστε τον, πάντα υπεύθυνα

  65. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    >>Ο Παύλος τα κατάφερε
    Δεν ξέρω αν αποτυπώθηκε κι αν γράφτηκε. Αυτολεξεί από τη Μάγδα Φύσσα αμέσως μετά την κραυγή και τα «να προσέχετε» που είπε σε παρακεί παρέα παιδιών:
    «εντάξει, κερδίσαμε ένα κομάτι, και αυτό χάρη σε όλους σας, ο ένας για τον άλλον…. «

  66. ΚΩΣΤΑΣ said

    Άξια σεβασμού και τιμής η τραγική μάνα Μάγδα Φύσσα. Βέβαια, ο μονάκριβος Παύλος της δε θα γυρίσει πίσω, είναι όμως μια ηθική δικαίωση να βλέπει τους δολοφόνους του γιου της να οδηγούνται στη φυλακή.

    Μακάρι να έχουν την ίδια τύχη και οι μάνες άλλων, παρόμοια περίπου δολοφονημένων παιδιών, που μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν καν οι ύποπτοι για να οδηγηθούν σε δίκη. Αν όχι ένα δάκρυ, τουλάχιστον μια παρηγορητική κουβέντα αξίζει και γι’ αυτές.

  67. ΓΤ said

    Παρά το αίτημα της υπεράσπισης του Χρ. Παππά να λάβει και εκείνος του επίμαχο ελαφρυντικό, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, εξηγώντας ότι η περίσταση αυτή δεν ισχύει για όσους έχουν διεύθυνση σε ένταξη στην εγκληματική οργάνωση

  68. ΚΑΒ said

    41. Καλώς σας βρήκα. Με χαρά σας ξαναβρίσκω όλους και εύχομαι υγεία και προσοχή. Επιστρέφω πάλι με μάσκα, γάντια και αποστάσεις αφήνοντας την ανέμελη ζωή του χωριού μου, αλλά με το ιστολόγιο του Νικοκύρη και τα εύστοχα δικά σας σχόλια να γεμίζει χρόνος της ημέρας.

  69. ΓΤ said

    Νόμπελ Λογοτεχνίας 2020: Louise Glueck

  70. […] Τα κατάφερες γιε μου! Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Μάγδας Φύσσα μετά την απαγγελία της απόφασης του δικαστηρίου χτες, λίγα λεπτά πριν από το μεσημέρι, στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής. Γιατί, κακά τα ψέματα, χρειάστηκε η θυσία του Παύλου Φύσσα πριν από εφτά ολόκληρα χρόνια για να συνειδητοποιήσει η Πολιτεία τον χαρακτήρα της… — Weiterlesen sarantakos.wordpress.com/2020/10/08/fyssas-2/ […]

  71. 69 https://www.hartismag.gr/hartis-5/metafrash/o-oriambos-toy-axillea-enas-myoos-afosiwshs-ths-loyiz-gklik#

  72. ΣΠ said

    69
    Δεν την ήξερα.

  73. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    66 >>ο μονάκριβος Παύλος της δε θα γυρίσει πίσω,
    Η Μάγδα Φύσσα ξεκινάει και η ίδια μ΄αυτό («Ο Παύλος δεν θα ρθει πίσω») και το ανυψώνει στο ότι δικαίωση αυτής της θυσίας θα είναι να δοθεί ισχυρό χτύπημα στο φασισμό και να προστατευτούν οι επόμενες γενιές. Όχι άλλο αίμα, όχι άλλα ανθρωποκυνηγητά.
    κι αφού με επιμονή συνδέετε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τη δολοφονία των δύο ΧΑυγιτών,
    «παρόμοια περίπου δολοφονημένων παιδιών»
    (το πρόβαλε κι ο Μπογδανος που είχε εκπομπή χθες περί την ώρα της απαγγελίας της απόφασης),
    ε καθένας ας φροντίσει τα δίκια του νεκρού του, μην τα ζητάτε από δω, αλλά από την κυβέρνηση που είναι η μόνη αρμόδια να διαλευκάνει το έγκλημα αυτό που βρωμάει προβοκάτσια ό,τι και να λέμε. Ας αποδείξει το αντίθετο προχωρώντας την αστυνομική έρευνα, ποιος δεν το θέλει;

  74. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    https://twitter.com/nalepis/status/1314095146296844288?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1314095146296844288%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fthepressproject.gr%2Fkosmia-kai-peripoiimeni-an-kai-apo-to-perama-i-magda-fyssa-gia-ton-skai%2F

  75. nwjsj said

    Αναρωτιέμαι αν το δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα από τους ενόχους αμέσως, Επίσης, με τη ΧΑ ως κόμμα τι θα γίνει; Θα μείνει προίκα στην Ουρανίτσα; Το νέο κόμμα του Κασιδιάρη θα μείνει κι αυτό όρθιο; Ο κυρ Τασούλας πότε θα κινητοποιηθεί για ν’ ακυρώσει το διορισμό της Ζαρούλια στη Βουλή; Η ΧΑ έχει εκλεγμένα στελέχη στο ευρωκοινοβούλιο, σε δήμους, περιφέρειες. Τι θα γίνει με όλους αυτούς; Δεν πρέπει να απομακρυνθούν; Ή μήπως θα ανεξαρτητοποιηθούν και όλα μέλι-γάλα;

    Ελπίζω να μην μείνει το θέμα μόνο στο συμβολισμό. Η ιστορία με το πότε θα καθαρογραφεί η απόφαση, το δικαίωμα αναστολής, τα Εφετεία και το πότε θα τελεσιδικήσει η υπόθεση για να εφαρμοστούν οι ποινές φοβάμαι ότι μπορεί να κρατήσει δεκαετίες. Στο τέλος θα ξεχάσουμε ότι πρόκειται περί εγκηματικής οργάνωσης.

  76. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Το νόμπελ λογοτεχνίας

    https://www.efsyn.gr/node/263312

  77. ΓΤ said

    Τουιτάρει από Πεύκη κλειστοπάντζουρος
    https://twitter.com/michaloliakosn/status/1314127439937839105?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1314127439937839105%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2020%2F10%2F08%2Fgreece%2Ffasistas-kai-ratsistis-mexri-telous-o-fyrer-tis-xrysis-aygis%2F

  78. ΓΤ said

    72@

    Τι σύμπτωση…

    (Στα μπετάδικα πλήρωσε 26,00)

  79. ΣΠ said

    76
    Το όνομά της προφέρεται Γκλικ, όχι Γκλουκ που γράφει η Εφ.Συν.

  80. ΣΠ said

    78
    Σύμφωνα με τα μπετάδικα ποια ήταν τα φαβορί.

  81. Nestanaios said

    57.
    Ούτε ένα για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που τους είχε ψηφήσει;

  82. ΓΤ said

    79@

    Ξεκάθαρο και από τη σελίδα της
    https://english.yale.edu/people/adjunct-professors-and-senior-lecturers-creative-writers/louise-gluck

  83. Nestanaios said

    65.

  84. ΚΩΣΤΑΣ said

    @73

    Έφη, να δηλώσω αρχικά ότι πορεύομαι με το δικό μου σύστημα αρχών και αξιών, χωρίς να με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Λογοδοτώ μόνο στη συνείδησή μου και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αναφαίρετο βέβαια δικαίωμά τους να με κρίνουν οι άλλοι, αφού εκφέρω δημόσια γνώμη.

    «κι αφού με επιμονή συνδέετε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τη δολοφονία των δύο ΧΑυγιτών,»
    Όχι βέβαια αποκλειστικά, και σε αυτούς, αλλά και στα παιδιά της Μαρφίν και σε κατά καιρούς διάσπαρτους δολοφονημένους από τρομοκρατικές οργανώσεις (μετά τη 17Ν)

    «ε καθένας ας φροντίσει τα δίκια του νεκρού του, μην τα ζητάτε από δω,…»

    Αυτό, με πολλή αγάπη και σεβασμό στο πρόσωπό σου, θα σου προέτρεπα να το ξανασκεφτείς, μήπως αλλάξεις από μόνη σου γνώμη.

    Ας μην ξεχωρίζουμε τις χαροκαμένες μάνες.

  85. Pedis said

    Ως γνωστόν, η κουκουβάγια της γνώσης φτερουγίζει πάντα στο σούρουπο.

    Είναι εκεί που πάντα ξεπροβάλλουν όσοι “τα ήξεραν” και “τα έλεγαν” εξαρχής. Στην πραγματικότητα, ξεπροβάλλουν όσοι φυλάχτηκαν και δεν έλαβαν ξεκάθαρη θέση, περιμένοντας την εξέλιξη των πραγμάτων χωρίς να επιχειρήσουν να τα καθορίσουν.

    Τα κείμενα είναι ήδη έτοιμα: “Το κράτος ήθελε να τους τελειώσει, πώς δεν το βλέπατε;”. “Το κράτος ήθελε να τους ξεπλύνει, πώς δεν το βλέπατε;”. “Αθώοι. Σιγά. Τι περιμένατε;”. Ένοχοι. Σιγά. Τι περιμένατε;”.

    Εμείς δεν περιμέναμε τίποτα. Γίναμε κομμάτι της προσπάθειας να καθορίσουμε τα γεγονότα. Και στο μέτρο που κάναμε εκτιμήσεις, τις οποίες κάποιος θα μπορεί να μας υπενθυμίσει αύριο, ιδίως αν αυτές πέσουν έξω, τις κάναμε για να καθορίσουμε την εξέλιξη των πραγμάτων.

    Τη νύχτα πριν την απόφαση – του Θανάση Καμπαγιάννη

  86. Μπορούμε να πούμε πως το δικαστήριο (εννοούμενο χωρίς τον εισαγγελέα) «άδειασε» τον εισαγγελέα; Παλιά τον λέγαμε «βασιλικό επίτροπο». Ποιος ξέρει να μας πει ποιον αντιπροσωπεύει ο εισαγγελέας. Αντιπροσωπεύει αφηρημένα την Πολιτεία;

  87. Χαρούλα said

    Με την Μάγδα συγκινήθηκαν πολλοί. Με την κραυγή της ψυχής της.
    Αλλά συγκλονιστικός για μένα είναι και ο πατέρας. Σιωπηλός χρόνια τώρα, δίπλα της. Να έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του, δείχνωντας πως ο καθένας βιώνει διαφορετικά τον πόνο.
    Κουράγιο και δύναμη και στους δυό.

  88. voulagx said

    Αμα τις παίζανε θα τον είχε διαλύσει ο Φύσσας. Γι’ αυτό πήγαν 30 άτομα.

  89. 76
    79

    Το άτιμο το Γκλικ έχει δύο προφορές, στα ελληνικά εννοώ.
    — Είτε με το -λ- όπως στη λέξη «λάκος», σε φωνητικούς χαρακτήρες [glik]
    — Είτε με το -λ- όπως στη λέξη «λιάκος», σε φωνητικούς χαρακτήρες [gʎik] .

  90. Πόσες φορές μου είχε πάει το μυαλό στον ΕΚΟΦίτη, φοιτητή Νομικής, μετέπειτα δικηγόρο, ΦΥΣΣΑ. Κοίτα σύμπτωση, έλεγα.

  91. Γιάννης Κουβάτσος said

    Όπως και μετά την πτώση της χούντας έτσι και μετά τη χτεσινή καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας πολλοί έμμεσοι και άμεσοι συνομιλητές και συμπαθούντες θα κάνουν την πάπια και θα δηλώνουν άγνοια για τον φόνο. «Εγώ χειροφίλημα από τον Μιχαλολιάκο;» «Είπα εγώ για σοβαρή ΧΑ;». Μέχρι και ο σταντ απ κομίντιαν Τζήμερος που θεωρούσε παράνομο, παράλογο και ανήθικο(!) τον αποκλεισμό της ΧΑ από τα ΜΜΕ, τώρα τη χρεώνει στην …αριστερά.

  92. Μαρία said

    Δικηγόρος οικογένειας Φύσσα: Το θέμα των καθυστερήσεων στη δίκη εκφέρεται από αυτούς που δεν πέρασαν ούτε έξω από το δικαστήριο
    https://newpost.gr/ellada/5f7eeabe9c3bc8317e57aa2d/dikigoros-oikogeneias-fyssa-to-thema-ton-kathysteriseon-sti-diki-ekferetai-apo-aytoys-poy-den-perasan-oyte-exo-apo-to-dikastirio?fbclid=IwAR2sc5JiGedmYzVO9Oiu7IFiGfn7HUuGMtkFCGTyeZJM7plQoyUv-FWM8oo

  93. voulagx said

    Η κ. Τομπατζόγλου τόνισε πως οι όποιες καθυστερήσεις προέκυψαν «δεν οφείλονται σε άλλους, πλην των ίδιων των κατηγορουμένων. Οι ίδιοι κατηγορούμενοι έφεραν την καθυστέρηση. Ενδεικτικά να σας πω ότι προσκόμισαν έως και 2.000 κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προκειμένου να αναγνωστούν. Ο τεράστιος όγκος του κοινοβουλευτικού έργου της ΧΑ ξεκίνησε μετά τις διώξεις. Προφανέστατα το έκαναν εσκεμμένα. Ηθελαν να κερδίσουν άλλη μια τετραετία, που ευτυχώς δεν συνέβη. Οι ίδιοι το προκάλεσαν και τους γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα έχουν την απαίτηση να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό λόγω της διάρκειας της δίκης».

  94. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ένα αρχαιόθεμο ποίημα της νομπελίστριας πλέον Λουίζ Γκλικ, σε μετάφραση Σοφίας Γιοβάνογλου.

    Η Θλίψη της Κίρκης

    Με σύστησα, εν τέλει
    Στη γυναίκα σου, σα μια
    Θεά, στο ίδιο της το σπίτι, στην
    Ιθάκη, σα μια φωνή
    Χωρίς το σώμα: άφησʼ εκείνη
    Το υφαντό, γύρισε το κεφάλι
    Πρώτα δεξιά, ύστερʼ αριστερά
    Αν και δεν είχʼ ελπίδα φυσικά
    Να αποδώσει τη φωνή σε κάποια
    Υπαρκτή πηγή: Εγώ αμφιβάλλω
    Αν γυρίσει πια στον αργαλειό της
    Με όσα ξέρει τώρα. Όταν
    Την δεις ξανά, πες της πως
    Έτσι αποχαιρετάει μια Θεά:
    Αν στο μυαλό της είμαι δια παντός
    Είμαι και στη ζωή σου δια παντός.

  95. Γιάννης Κουβάτσος said

    «Θα βρίσκομαι αόρατος παντού…
    Μάνα, κάθε φορά που ένας μπάτσος χτυπάει κάποιον,
    Κάθε φορά που ένα νεογέννητο μωρό κλαίει πεινασμένο,
    Όπου κι αν γίνεται αγώνας ενάντια στο αίμα και το μίσος που γεμίζει τον αέρα,
    Ψάξε για μένα μάνα, θα είμαι εκεί…
    Όπου κι αν υπάρχει κάποιος που αγωνίζεται για ένα μέρος να μπορεί να σταθεί,
    Όταν κάποιος αναζητά μια αξιοπρεπή δουλειά ή ένα χέρι να τον βοηθήσει,
    Οπουδήποτε παλεύει κάποιος για να είναι ελεύθερος,
    Κοίτα στα μάτια τους μάνα, θα με είμαι εκεί.»
    (Οι στίχοι είναι από το τραγούδι του Μπρους «Δε Μπος» Σπρίνγκστιν, «The ghost of Tom Joad». Θα μπορούσαμε να το μετονομάσουμε σε «The ghost of Pavlos Fyssas»)

  96. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

    Λόγια μεγάλων ανδρών, γυναικών και καθαρμάτων, γιατί «στην ιστορία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία»:

    Συνέχεια στο αφιέρωμα, Vol. IV

    Εάν γιαουρτώνουμε τον Πάγκαλο είναι καλό, ενώ εάν μαχαιρώνουμε τον Φύσσα είναι κακό. Δε λέω βέβαια ότι το γιαούρτι με το μαχαίρι είναι το ίδιο, αλλά η βία είναι βία. Παύλος Τσίμας

  97. @ 95
    Καλό.

  98. Μαρία said

  99. voulagx said

    #98: Ηταν οικογενειακη τους υποθεση: https://www.youtube.com/watch?v=xKh_J0o50Pg

  100. ΣΠ said

    94
    Γιάννη, την ήξερες την Λουίζ Γκλικ;

    95

  101. Γιάννης Κουβάτσος said

    95:https://youtu.be/Rj_DrdBlpf0

  102. Γιάννης Κουβάτσος said

    Νικοκύρη, μαρμάγκα!

  103. Pedis said

    # 98 – και στις επόμενες εκλογές, μπούνε δεν μπούνε στη φυλακή οι ναζιστές και μέχρι να φτιαχτεί μια «σοβαρή» χρυσή αυγή όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαικές χώρες (εθνικιστική, ρατσιστική, μιλιταριστική με λόγο φασιστικό αλλά χωρίς τα φασιστικά συμβολα στη φόρα), οι ψηφοφόροι της χα θα ξαναμπούν για ασφάλεια και προστασία στην πολιτική τους μήτρα, θα επανέλθουν στον φυσικό τους πολιτικό χώρο, τη ΝΔ.

  104. Μαρία said

    74

  105. Γιάννης Ιατρού said

    Χαιρετώ,

    σήμερα είχε ηρεμία στη Λουκάρεως, Λίγοι αστυνομικοί, εξυπηρετικοί, δεν είδα ΜΑΤ (ίσως ήταν ακόμα αλλού κρυμμένα, κατά τις 12:00), απ΄ ό,τι διαπίστωσα κατά την σημερινή επιθεώρηση εκεί, το μεσημέρι 🙂 …
    Το περιστατικό με τη μολότοφ στη Λουκάρεως και Μομφεράτου (και την απόπειρα στην Κάλβου) δεν τα πήρα είδηση, μάλλον έγιναν αστραπιαία και χωρίς επακόλουθα και διάφορα ειδησεογραφικά τα (παρα-)φουσκώνουν. Πυροσβεστική είδα να περιφέρεται (ασκόπως και légère 🙄). Τι να πω…

    Επικουρικά για το #34, #35, #37: Εδώ η εικόνα με το tide κι εδώ το βίδεο (με ευθύνη δική σας η θέαση)

  106. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    31,41
    και δεν είχε τόσους πολλούς κατηγορούμενους η δίκη στη Γερμανία

    17 >>Σφακιανάκης, Βέρτης, Πλούταρχος, Γονίδης, Γα¨τάνος, Γιατζόγλου, Κατίδης, Σαμπρίνα, Βούλα Παπαχρήστου

    Ρουβάς («Δεν με τρόμαξε καθόλου που ο κόσμος ψήφισε Χρ.αυγή»)

    Και Η Σώτη που εμμέσως πλην σαφώς έδωσε ίση αξία
    Αυγή -Χρυσή Αυγή (τώρα κι εφτούνη χαίρεται και αντιφασίζει ακούω)

  107. Γιάννης Κουβάτσος said

    100: Από τέσσερα ποιήματα που έχει μεταφράσει η Σοφία Γιοβάνογλου. Αλλά δεν νομίζω πως είχε ακουστεί για το φετινό Νόμπελ.
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.poiein.gr/2014/12/04/louise-glck-oyooana-dhiethiaoa-iaoon-adhssiaoni-oiossa-aeiauiiaeio/&ved=2ahUKEwjRo7T_kqXsAhVP2qQKHTmpDWYQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw318P-kQEmjj6l2a2vyaRUD

  108. Γιάννης Κουβάτσος said

    Μαρμάγκα νο2, Νικοκύρη! Ατάιστη την έχεις; ☺

  109. sarant said

    Eυχαριστώ για τα νεότερα!

    Στον κουβά πήγαμε με τη Λουίζα Γκλίκ 🙂

    93 Ακριβώς αυτό.

  110. Pedis said

    # 74 – Τώρα το είδα, Χτήνος. Δεν μου λες, πριν ξεκινήσουν το καθημερινό λοβοχαλαρωτικό μαζάζ του κοινού τους έχει προηγηθεί μίτιν τι θα πουν σήμερα, πως θα το πουν, τι δεν θα πουν, ράιτ;

  111. Γιάννης Ιατρού said

    Μετά το σοκ στο πανελλήνιο, όταν πληροφορήθηκε από την Μάνδρου πως υπάρχουν κομμωτήρια κλπ. και στο Πέραμα 🤢👎😡

  112. Μαρία said

    https://twitter.com/Panagiwtara/status/1314082981837975552

    Απο δώ https://www.megatv.com/2020/10/08/etymigoria-kai-poines-sti-diki-tis-xrysis-aygis-th-kampagiannis-th-mantas-m-tsefas-sto-mega/

  113. Μαρία said

  114. Georgios Bartzoudis said

    50 gpoint said…
    # Μη …ποδοσφαιρικά, η πρότασή σου είναι: Επαναφορά των φακέλλων κοινωνικών φρονημάτων, από την ανάποδη. Ενδιαφέρον!

    98 Μαρία said…
    # Τόσοι και τόσοι άλλοι, αυτόν τον ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ βρήκες να επικαλεστείς;; Αυτόν που παραπλανά τους αναγνώστες του με ΨΕΥΔΕΙΣ παραπομπές;;;

  115. 109, … Στον κουβά πήγαμε με τη Λουίζα Γκλίκ 🙂 …

    Unglueck?

  116. 110 Ε, μάλλον, ίσως, ενδεχομένως, πιθανόν, θα έλεγα 🙂

    104 Άσε μας ρε Μαρία που θα μας πεις πως η κυρία Μάνδρου δεν είναι διανοουμένη. Της καθαρευούσης είναι, από κούνια 🙂
    http://moriasnow.gr/oikismos/blaxokerasea

  117. gpoint said

    Αυτό, αξέχαστο…

  118. gpoint said

    # 114 α

    πιο εύκολα το λες υπόθαλψη εγκληματία, τότε διώκεσαι πριν βγει καν η δικαστική απόφαση. Μήπως δεν έγινε στον Κατίδη που χαιρέτισε ναζιστικά ; αλλά βλέπεις ήταν νέος, άσημος σχετικά και μάλλον άμυαλος

  119. nwjsj said

    Ιδού τα πραγματικά κίνητρα του κυρ Αντωνάκη πίσω από τη δίωξη της ΧΑ:

    https://www.opoligrafos.gr/politics/samaras-eide-ta-gkalop-i-chrysi-aygi-kovei-to-provadisma-apo-syriza/

  120. Χαρούλα said

    Εκτός απο το Πέραμα, τώρα και η Βλαχοκερασιά εντυπωσιάζει με τις συνθήκες της;;;
    Ας μην κανουμε ότι κατηγορούμε….

  121. Γιάννης Κουβάτσος said

    Διαβάζω τα τελευταία σχόλια για τη Μάνδρου και δεν καταλαβαίνω, ανενημέρωτος ων. Και ψάχνω και βλέπω αυτό:
    «Για την Ιωάννα Μάνδρου του ΣΚΑΪ, όμως, ήταν «μια γυναίκα μη διανοουμένη από το Πέραμα» που όμως «ήταν περιποιημένη» και «εκφραζόταν κόσμια», αν και «σε τέτοια κοινωνικά στρώματα δεν περιμένεις τέτοιες συμπεριφορές».
    Συγγνώμη αλλά, όταν λέω πως αδυνατώ πλέον να ξεχωρίσω την αλήθεια από την τρολιά, έχω τα δίκια μου ο φουκαράς. Αυτό τώρα ειπώθηκε δημοσίως; Δεν είναι απόσπασμα από τη Μαντάμ Σουσού του Ψαθά; Σοβαρά τώρα; Δεν συνομιλεί η αξιολάτρευτη Σουσού με τον απατεώνα Μηνά Κατακουζηνό; Είναι τηλεοπτική κουβέντα της Μάνδρου με τον Οικονόμου στον Σκάει; Ρε, αφήστε την πλάκα, τόση ξεφτίλα είναι πολύ ακόμα και γι’ αυτούς, πάω να ξεφυλλίσω το βιβλίο για να σιγουρευτώ.

  122. ΣΠ said

    121
    Δες το βίντεο στο 74.

  123. Γιάννης Κουβάτσος said

    106: Ε, τώρα την αδικείς, Έφη. Η Τριανταφύλλου τα λέει από χρόνια για τη ΧΑ και δεν αντιφασίζει τώρα, ανέκαθεν αντιφασίζει:
    Αρχική
    AΡΘΡΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ
    Σώτη Τριανταφύλλου για Χρυσή Αυγή: Δικαιοσύνη, αστυνομία και ΜΜΕ άργησαν τριάντα χρόνια

    Σώτη Τριανταφύλλου για Χρυσή Αυγή: Δικαιοσύνη, αστυνομία και ΜΜΕ άργησαν τριάντα χρόνια
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    04|10|2013 | 16:42
    NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Τα μέλη, και ιδιαίτερα οι «αρχηγοί», της Χρυσής Αυγής είναι αξιομίσητα άτομα – φαιδροί τύποι, ακραία ανάγωγοι, σαφώς ψυχωσικοί, δυνάμει εγκληματίες, γράφει η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου στο protagon, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

    Αργησαν τριάντα χρόνια

    ​«Η κυβέρνηση και οι θεσμοί –Δικαιοσύνη, αστυνομία, μέσα ενημέρωσης- σημείωσαν καθυστέρηση τριάντα χρόνων στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής (το έχουμε πει πολλές φορές, το λέμε ακόμα μία). Ήδη από το 1980 η ΧΑ έπρεπε να παρακολουθείται για ενδεχόμενες παραβιάσεις των νόμων και του συντάγματος.»
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.iefimerida.gr/news/124771/%25CF%2583%25CF%258E%25CF%2584%25CE%25B7-%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2586%25CF%258D%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585-%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1-%25CF%2587%25CF%2581%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25AE-%25CE%25B1%25CF%2585%25CE%25B3%25CE%25AE-%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%258D%25CE%25BD%25CE%25B7-%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2584%25CF%2585%25CE%25BD%25CE%25BF%25CE%25BC%25CE%25AF%25CE%25B1-%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25B9-%25CE%25BC%25CE%25BC%25CE%25B5-%25CE%25AC%25CF%2581%25CE%25B3%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BD-%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25AC%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1-%25CF%2587%25CF%2581%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25B1%3Famp&ved=2ahUKEwjC2_zFmaXsAhXL-qQKHUPDAo4QFjAAegQIChAC&usg=AOvVaw02U1qNt55_xYcJTr1Da2wv&ampcf=1

  124. Γιάννης Κουβάτσος said

    122: Και πάλι, Σταύρο, αδυνατώ να πιστέψω πως ειπώθηκαν τέτοιες μαλακίες ακόμα κι από δημοσιογράφους του Σκάει. Δεν είναι άγριος ταξικός λόγος, είναι γραφικές ηλιθιότητες, τόσο γραφικές που χαμογελάς συγκαταβατικά ακόμα κι όταν τις ακούς από ηθοποιούς που υποδύονται τις νεόπλουτες σε παλιές ελληνικές κωμωδίες. Και, να πω και την κακία μου, η Μάνδρου μ’ αυτή τη φάτσα θα μπορούσε να διαπρέψει σε ταινίες του Αλμοδόβαρ.

  125. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Αν η ΧΑ πιστευει στην φυλετικη καθαροτητα, απο τα ηγετικα της μελη και μονον κρινω οτι εχει μεγαλο προβλημα….

  126. 126 Σε κάποιο αμερικάνικο φόρουμ νεοναζί είχανε πέσει τα σχετικά κραχτερά σχόλια με αφορμή μια φωτο του φυρερίσκου. Έτσι και τον πετυχαίνανε πουθενά, σαπούνι θα τον κάνανε 🙂

  127. Μαρία said

    Η μάνα του Φύσσα λυτή και ο Ρουπακιάς ράκος : 28.148 ψήφοι https://www.youtube.com/watch?v=1UuJuve67Mg

  128. Aghapi D said

    https://www.news.gr/ellada/article/2377841/diki-chrisis-avgis-tin-paraskevi-i-apofasi-gia-ta-elafrintika-pou-tha-dixoun-tis-pines.html

    Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο της ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης. Στην περίπτωση, όμως, που αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές μειώνονται σημαντικά και κυμαίνονται από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.

  129. Nestanaios said

    125.
    Και τα δύο κορίτσια ορφάνεψαν από μάνα γύρο στα δώδεκά τους χρόνια. Αριστούχες στο δημοτικό και γυμνάσιο πέρασαν στη νομική και οι δύο τη δεκαετία του 70. Τις διέκρινε η ευγένεια και το ήθος τους και ήταν η παιδεία που τους έδωσε ο πατέρας τους. Μεγάλωσαν με τον πατέρα τους γνωστό κουμουνιστή στο χωριό της Βλαχοκερασιάς.

  130. Triant said

    104: Και όμως, η Βλαχοκερασ(ι)ά είναι πολύ σικ χωριό. Στο λέω εγώ, που ήταν ο παπούς μου από κει.

  131. Γιάννης Κουβάτσος said

    Σόρι, δεν μπορώ να το χωνέψω, θα επανέλθω στις κοτσάνες Μάνδρου. Πόσο άξεστος και απολίτιστος χοντράνθρωπος παίζει να είσαι, για να λες τέτοιες αθλιότητες κατάμουτρα στους τηλεθεατές απ’ το Πέραμα, κατάμουτρα σε τηλεθεατές από «αυτές τις κοινωνικές τάξεις, που σου κάνουν την τιμή αλλά και το λάθος να σε παρακολουθούν; Πόσο γαϊδούρι; Πάντως, χάρη στην κυνική ακριτομυθία της Μάνδρου, πήραμε μια ιδέα για το τι συζητάνε μεταξύ τους πολιτικοί παράγοντες και μεγαλοδημοσιογράφοι στα κοκτέιλ πάρτι τους και τι γνώμη έχουν για μας, τον λαουτζίκο ή κυρίαρχο λαό. Όχι πως δεν το ξέραμε, δηλαδή.

  132. Μαρία said

  133. Γιάννης Κουβάτσος said

    130: Μα, αλίμονο, όλα αυτά τα χαρίσματα είναι απολύτως ευδιάκριτα, δεν χρειάζεται να τα επισημαίνεις, καταντάει πλεονασμός.

  134. Μαρία said

    131
    Και χωρίς Βλάχους διαβάζω στο Συμεωνίδη. Απο μια ποικιλία κερασιάς λέει. Είναι καλά αυτά τα βλαχοκέρασα;

  135. spiridione said

    136. Από βλαχοχώρι είναι η πρόεδρος. Από το βλαχοχώρι Τζούρτζια ή Αγία Παρασκευή
    https://www.ethnos.gr/ellada/127599_diki-hrysis-aygis-syntopites-marias-lepenioti-perimename-mas-ekane-perifanoys

  136. Georgios Bartzoudis said

    118 gpoint said: «114 απιο εύκολα το λες υπόθαλψη εγκληματία, τότε διώκεσαι πριν βγει καν η δικαστική απόφαση. Μήπως δεν έγινε στον Κατίδη που χαιρέτισε ναζιστικά ; αλλά βλέπεις ήταν νέος, άσημος σχετικά και μάλλον άμυαλος».

    # Δεν ξέρω για τον Κατίδη (χωρίς να αμφισβητώ αυτά που λες), είμαι όμως σίγιουρος ότι υπήρξαν αρκετές παρόμοιες ή χειρότερες συμπεριφορές. Μην φτάσουμε όμως σε εποχές παρόμοιες με εκείνες της δεκαετίας του ’50, όταν κάποιοι έκαναν καριέρες (ή βίτσια) χαρακτηρίζοντας κομμουνιστές πολλούς ανυποψίαστους πολίτες.
    # Ένας κοντινός μου, εντελώς άσχετος με τα «ιδεολογικά» κλπ των χρυσαυγητών, μου είχε εκμυστερευτεί ότι τους ψήφισε. Για το «γιατί» χρειάζεται να ψάξει κανείς ένα πλήθος συμπαρομαρτούντων παραγόντων.

  137. aerosol said

    Η απόφαση ήταν το πρώτο καλό νέο για την κοινωνία μας εδώ και καιρό. Η χαρά μου είναι μεγάλη, χωρίς να παραβλέπω την συνεχή δράση των πλοκαμιών του φασισμού και των δυνάμεων που τον στηρίζουν γιατί τους εξυπηρετεί.
    Έχω μια προσωπική αντιπάθεια στην χρήση της λέξης θυσία για τα θύματα τέτοιων καταστάσεων. Προσδίδει μια τελετουργική παράμετρο που προβάλλουμε εμείς οι απέξω και υπονοεί κάποια συναίνεση του θύματος στο θάνατό του, εφόσον αυτός «ωφελεί» καλούς σκοπούς και αξίες. Όχι, ο Παύλος Φύσσας ήταν αξιέπαινος για την εν ζωή δράση του και σημαντικός ο ρόλος του θανάτου του στην καταδίκη των σκουπιδιών που τον έσφαξαν. Τους πολέμησε με κάθε τρόπο αλλά δεν «θυσιάστηκε», δεν πήγε ηθελημένα στο θάνατο -ούτε φυσικά και έπρεπε να το κάνει, ούτε χρειάζεται τέτοια για να υμνηθεί. Αν είχε τρόπο να τον αποφύγει θα το έκανε. Του έκλεψαν τη ζωή, ήταν θύμα εγκληματικής πράξης.
    Με κάποιο τρόπο η λέξη θυσία μου φαίνεται λες και πάει να προσδώσει βιβλικό ή χολυγουντιανό μεγαλείο σε κάτι που ήδη είναι πολύ σημαντικό ως έχει.

    #126
    Χα! Πάγιο πρόβλημα όλων των φασιστικών μορφωμάτων αυτό.

  138. dryhammer said

    138 τέλος.
    Αυτό το «γιατί» είναι που αξίζει και που πρέπει να το ψάξει κανείς.
    Ποιοι είναι αυτοί οι συμπαρομαρτούντες παράγοντες που έκαναν έναν ιδεολογικά άσχετο μ’ αυτούς να τους δώσει ψήφο και ισχύ*.
    [Και δεν ήταν ένας, ήταν πολλοί – και οι παράγοντας και (φευ) οι ψηφοφόροι]

    ————–
    Δεν είμαι ισαποστασάκιας, το ίδιο ισχύει για πολλά κόμματα, παρατάξεις κλπ κλπ αλλά εδώ μιλάμε για το πως άτομα εκ προοιμίου δημοκράτες ψήφισαν κάποιους που είχαν σκοπό δηλωμένο την βίαιη κατάλυση της δημοκρατίας (έστω και της …Βαϊμάρης)

  139. Γιάννης Κουβάτσος said

    126: Τι να πει και η ηγεσία του NSDAP;Ένας κι ένας ήταν όλοι τους, κλασικά δείγματα …άριου υπερανθρώπου, θίασος τεράτων, πανάθεμά τους…

  140. Μαρία said

    137
    Τρικαλινή με την ευρύτερη έννοια όπως ο Καμπαγιάννης.

  141. Γιάννης Κουβάτσος said

    140: Θα διαφωνήσω: ένας εκ προοιμίου δημοκράτης είναι αδύνατον να ψηφίσει μια ναζιστική συμμορία. Όσο πικραμένος και αηδιασμένος κι αν είναι από το σάπιο πολιτικό σύστημα, δεν πάει το χέρι σε τέτοια επιλογή. Πρέπει να το ‘χει η κούτρα σου να κατεβάζει ψείρες, λέει ο λαός. Απόδειξη ότι και μετά τη δολοφονία του Φύσσα και τα ρατσιστικά πογκρόμ, τα ποσοστά της συμμορίας δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν και στις ευρωεκλογές του 2014 έφτασαν στο 9,39%. Όταν οι χρυσαυγίτες βρέθηκαν υπόδικοι και συμμαζεύτηκαν εξ ανάγκης, τα ποσοστά τους κατέρρευσαν, πράγμα που σημαίνει πως οι ψηφοφόροι τους τους γούσταραν όταν ήταν «δυναμικοί».

  142. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

    >>…μια όχι ευκαταφρόνητη μερίδα στελεχών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος χρησιμοποιεί τη φρασεολογία της Χρυσής Αυγής σε θέματα όπως…

    Θα μπορούσες να το πεις και πρόοδο!
    Γιατί παλιότερα ορισμένα στελέχη της ΝΔ-ΟΝΝΕΔ χρησιμοποιούσαν και ίδιες μεθόδους…: Μαχαίρι τώρα (2013) – Σιδηρολοστός τότε (1991).
    Αναφέρομαι, βέβαια, στη στυγνή δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα από τον δημοτικό σύμβουλο (Ν.Δ.) Γιάννη Καλαμπόκα, παρέα με άλλους ομοϊδεάτες (ΟΝΝΕΔίτες).
    *Εννοείται η απουσία οποιασδήποτε αιχμής σε αξιοπρεπείς Νεοδημοκράτες (τους διακρίνεις εύκολα είτε από κείμενά τους είτε από τον λόγο τους) τους οποίους σέβομαι – έχω και μερικούς φίλους Ηρακλειώτες :).
    Και έτσι …
    «Του Παύλου και του Νικολιού οι μάνες πάν’ αντάμα
    ρωτούν το χώμα να τους πει κι εκείνο στάζει αίμα»https://youtu.be/CUbMxqkJIhM

    – Σιγά μην χολοσκάει ο ΣΚΑΪ…

  143. dryhammer said

    143. Τότε φτάνουμε στο θλιβερό συμπέρασμα πως (χοντρικά) ο 1 στους 10 είναι εν δυνάμει ναζί.

  144. 144 >> Μαχαίρι τώρα (2013) – Σιδηρολοστός τότε (1991)

    Αντιθέτως, η αστυνομική ράβδος είναι διαχρονική αξία.
    http://www.topontiki.gr/article/331483/axiomatikos-tis-elas-stelehos-tis-nd-apeilei-apo-ayrio-tha-kyvername-apokleistika-me#.XSMiU-aTZGZ.twitter

  145. ΜΙΚ_ΙΟΣ said

    >>μαζί κατέβηκαν πριν από λίγες εβδομάδες στην αντιπροσφυγική εκδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας ο Κασιδιάρης και ο Μπογδάνος.

    «Ο Γιάννης Καλαμπόκας …τον Μάιο του 2012, (όταν) αποκαλύφθηκε ότι καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον χρυσαυγίτη Παναγιώτη Ηλιόπουλο και την παρέα του, τους οποίους γιούχαρε ο κόσμος όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους.»
    ΑΥΓΗ (13.01.20) https://www.avgi.gr/politiki/337630_nikos-temponeras-o-kathigitis-poy-pethane-gia-toys-mathites-toy-mas-didaskei-akomi

  146. Γιάννης Κουβάτσος said

    145:Δυστυχώς. Μήπως δεν έχουμε παραδείγματα από την ιστορία; Δεν είναι εκ φύσεως φασίστες οι Γερμανοί, αυτά είναι αστείες γενικεύσεις που τις γεννάει ο θυμός και η πνευματική οκνηρία, αλλά μπορούμε να αμφισβητήσουμε ότι πάρα πολλοί Γερμανοί στον μεσοπόλεμο ήταν συνειδητοί ναζιστές και επικροτούσαν την κυβερνητική πολιτική του Χίτλερ;

  147. Nestanaios said

    136.
    H Βλαχοκερασιά είναι κοντά στην Κερασίτσα. Σου θυμίζει τίποτα η Κερασίτσα;

  148. dryhammer said

    148. Για αυτό ακριβώς λέω πως θέλει πολύ ψάξιμο το γιατί, ως αντικείμενο σοβαρής μελέτης, πέρα από την απλή καταγραφή κάποιων γεγονότων και την καφενειακή ανάλυση. [Όποιο και νά ‘ναι το καφενείο -της βουλής ή της ψαραγοράς]

  149. ΚΩΣΤΑΣ said

    Σκάης, Μπόγνταν, Μάντρου… χορτάσαμε! 😉

    «Επιστρέφω αυτούσια στους εκδότες της, την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω»
    Σταύρος Κοντονής

  150. Λάμπας said

    Πρόταση για το κυριακάτικο λογοτεχνικό δημοσίευμα του ιστολογίου: το διήγημα της Ιωάννας Μάνδρου «Θες να σε λέω λούτσο;»

  151. Μαγδαληνή said

    Tα υλικά που εκτρέφουν τον φασισμό είναι γύρω μας: εκρηκτικές ανισότητες, κοινωνική αδικία, ασυδοσία των ελίτ, απόγνωση, παραπληροφόρηση και ανορθολογισμός, αδιέξοδα, επιθετικότητα, σεξισμός, εθνικισμός, μεγαλοϊδεατισμός και άγνοια. Από τα προηγούμενα θα έδινα μεγάλο βάρος στην παραπληροφόρηση, στη συστηματική πλύση των μυαλών ανθρώπων μια χαρά αλλιώς.
    Ένα ζευγάρι φίλοι στα 70τόσο τους, ζουν από επιλογή με τη συνταξιοδότησή τους σε ένα μικρό σπίτι σ’ ένα πολύ μικρό χωριό στην Εύβοια εγκαταλείποντας την Αθήνα. Ξεκίνησαν και για αρκετά χρόνια συνέχισαν να ζουν χωρίς τηλεόραση, με τα βιβλία τους, τον κήπο και τη φύση γύρω τους. Κάποια στιγμή τους έφεραν δώρο τηλεόραση και σταδιακά άλλαξαν. Όχι δεν ψήφισαν το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά κάθε πυροβολημένη άποψη που ακούν και ξανα -ακούν και πάλι… σιγά σιγά την αποδέχονται.

  152. Pedis said

  153. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    131-136 Βλάχοι δεν λέγονται και οι τσελιγκάδες όμως; (Και βέβαια οι Μανιάτες αποκαλούν Βλάχους όλους τους αλλους Μοραϊτες)

  154. Γιάννης Ιατρού said

    149: τον Λαμπράκη

  155. Γιάννης Κουβάτσος said

    150: Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το θέμα. Ένα πρόσφατο διαφωτιστικό βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.politeianet.gr/books/9786185156671-liosis-basilis-kpsm-nazismos-307627&ved=2ahUKEwjKq4DO0aXsAhVLxoUKHVNuDhEQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0pfdtHhoFWcIs2Sza3BLOG

  156. nwjsj said

    Όλες οι κλώσσες εδώ:

    Μαντέψτε ποιός έστειλε εξώδικο στον Πολάκη επειδή τον κατονόμασε στη Βουλή ως υμνητή της ΧΑ…

  157. Pedis said

  158. Nestanaios said

    156.
    «ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα ἀρκαδική γῆ τάφος.»

  159. Spiridione said

    Ο Καμπαγ. σφάζει την εισαγγελέα
    Για να γινει κατανοητό τι πρότεινε η εισαγγελεας για τα ελαφρυντικα:
    Ζητησε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών (συννομος βιος, μεταγενέστερη καλη συμπεριφορά, κλπ), εξαιτίας της φύσης του αδικήματος και της απόφασης του δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση.
    Πρότεινε, όμως, να γινει δεκτό το ελαφρυντικό του παλιού 187 παρ. 6 για όσους καταδικάστηκαν σε ένταξη χωρίς να έχουν επιμέρους κακούργημα: «Η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα των παραγράφων 1 και 3 συνιστά ελαφρυντική περίσταση.». Με τη διάταξη αυτή, η εισαγγελέας πρότεινε ελαφρυντικά για 3 κατηγορούμενους που το είχαν αιτηθεί και στη συνέχεια για άλλους 15 που το ζητησαν μεταγενέστερα: σύνολο σε 18 κατηγορούμενους (11 της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που δεν ειναι διευθυντές + Αποστόλου, Δασκαλάκης, Χατζηδάκης, Πανταζής, Μπαρέκας, Παπαβασιλείου, Τσακανίκας).
    Η εισαγγελέας επιδεικνύει επανειλημμένα μια αδυναμία δογματικής κατανόησης του άρθρου 187 περί εγκληματικής οργάνωσης. Όταν η διάταξη λέει «η μη τέλεση οποιουδήποτε από τα εγκλήματα συνιστά ελαφρυντική περίσταση» εννοεί την τέλεση από την εγκληματική οργάνωση και όχι από τον κάθε ενταχθέντα. Δεν έχει κανείς παρά να διαβάσει την αιτιολογική έκθεση του ν.2928/2001, που αναφέρει ρητά:
    «Αν πάντως η εγκληματικη οργανωση ή συμμορία δεν έχει ακόμα τελέσει οποιοδήποτε από τα επιδιωκόμενα εγκλήματα, η συμμετοχή σε αυτή είναι δίκαιο να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη επιείκεια. Γι’ αυτό προβλέπεται στην ίδια διάταξη η σχετική ελαφρυντική περίσταση.»
    Νομίζω ότι αυτό δεν θα διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου. Και πάντως και τα αιτήματα επί των λοιπών ελαφρυντικών μπορούν να απαντηθούν επί της ουσίας από το δικαστήριο.

  160. ΓΤ said

    109@

    Ασφαλώς όχι 🙂 Αγαπώ τα γραμματάκια πολύ περισσότερο από την μπαλίτσα, βαθιά. Κι όταν αγαπάς κάτι βαθιά, ποτέ δεν το τζογάρεις, ασέβεια αφού 🙂
    (Αναμενόμενη απάντηση: «Το ξέρω, σε πειράζω».)

  161. ΓΤ said

    80@

    ΣΠ, δεν σε έχω ξεχάσει. Τρέχω να προλάβω αμάτο κοκορέτσι. Μόλις γυρίσω, θα σου λιστάρω 😉

  162. Spiridione said

    160. Διάβασε αυτό εδώ αν αντέχεις
    http://gerogriniaris.blogspot.com/2013/01/blog-post_20.html

  163. ΓΤ said

    Οι ΔΖ και ΠΚ, το πολιτικό καθήκον δύο φοιτητριών, το κλείσιμο της αγόρευσης Καμπαγιάννη

    https://www.oneman.gr/afieromata/oi-dio-agnostes-foititries-pou-voithisan-stin-katadiki-tis-xrisis-avgis/

    @165 Άντεξες το βίντεο στο #64;

  164. Σωτήρς said

    136, 155 Nομίζω πως από Βλάχους πήρε το όνομα και όχι από τα κεράσια. Έχω πεισθεί πως στα βουνά της Αρκαδίας και Βαρδούσια/Γκιώνα υπήρχαν Βλάχοι. Τώρα πότε δεν έχω ιδέα. Τον 19ο αιώνα αναφερόντουσαν ακόμη στα Βλαχοχώρια της Γκιώνας και υπάρχουν κοινά ονοματεπώνυμα σε όλες αυτές τις περιοχές. Και εγώ απώτερη καταγωγή έχω από την Κερασιά (Σουρούστι), πιο βόρεια εμφανίζεται και στο Κερασοχώρι (Κεράσοβο). Αντίστοιχα χωριά υπάρχουν και στα ορεινά του Μοριά. Κάτι γίνεται με τα κεράσια και τους Βλάχους.

  165. Μαρία said

    165
    Ο γέρος είχε μαζέψει τότε όλες τις ερωτήσεις Άδωνη Πλεύρη.

    Να θυμίσω οτι σχετική ερώτηση στη βουλή είχε υποβάλει ο Παναγιώταρος.

  166. ΣΠ said

    164
    ΓΤ, αν είναι μπελάς, μη σκοτίζεσαι. Από περιέργεια ρώτησα.
    (Φυσικά το κοκορέτσι προηγείται).

  167. Pedis said

    # 165 – «Σοβαρή Χρυσή Αβγή»! Δηλ. ατόφια Χρυσή Αυγή χωρίς τα ναζιστικά σύμβολα.

    Αν είχαν κάτσει διαφορετικά οι αρχικές συνθήκες εκεί στην αρχή της κρίσης και δεν είχε πιάσει τον χώρο το κούφιο ΛΑΟΣ η «σοβαρή χα» θα ήταν ήδη βασικός ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού.

  168. Μαρία said

    θρεντ
    https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1314221342548398082

  169. Μαρία said

    https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1314223249744629760

  170. Γιάννης Κουβάτσος said

  171. sarant said

    165 Δεν το ήξερα αυτό το ποστ, είναι φοβερο!

  172. Πέπε said

    Μέχρι τουλάχιστον κάποια στιγμή το να ψηφίζεις ΧΑ θα μπορούσε και να μη σημαίνει ότι ναζίζεις. Υπάρχουν άνθρωποι που έφαγαν όλο το επικοινωνιακό παραμύθι με την προστασία γιαγιάδων στα ΑΤΜ κλπ., και επέλεξαν να μη φτάσει στ’ αφτιά τους ότι τα ίδια αυτά λεβεντόπαιδα είναι και ρατσιστές τρομοκράτες, ή ότι χαιρετάνε ναζιστικά και ανταλλάσσουν μεταξύ τους αποτρόπαια αστειάκια όταν επισκέπτονται τους φούρνους του Άουσβιτς σαν αξιοθέατα.

    Όταν το έχεις καταφέρει όλο αυτό, δηλαδή να πιστεύεις ότι η ΧΑ είναι ένα κόμμα όπως όλα και επιπλέον και με κοινωνική δραστηριότητα, μετά γίνεται και μια δολοφονία Φύσσα και λες ε, ντάξει, όποιος και να τον σκότωσε, με κάποιο κόμμα θα ήταν, δε θα χαρακτηρίσουμε από αυτόν το κόμμα.

    _________________

    > > πολλές από τις απόψεις της Χρυσής Αυγής έχουν μολύνει δυστυχώς άλλα κόμματα, του «συνταγματικού» πλέον τόξου…

    Χμ… Πρόκειται σίγουρα για απόψεις με κοπιράιτ της ΧΑ; Δε θα πίστευαν τα ίδια κι αν δεν είχε υπάρξει η ΧΑ; Κάτι ανατριχιαστικά του Σαμαρά ή του Άδωνι, είναι χρυσαβγίτικα και όχι δικά τους;

    Ο Σαμαράς τρέχει να μαζέψει όση κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων θα διέρρεαν προς τη Χρυσή Αυγή αλλά δεν είναι ακόμη αμετάκλητα βαμμένοι φασίστες. Υιοθετεί τα στοιχεία εκείνα από τον ακροδεξιό λόγο που είναι ελκυστικά στον φιλήσυχο πολίτη, αφαιρώντας τα καθαρά χρυσαυγίτικα στοιχεία που τρομάζουν τον καθένα εκτός από τους βέρους ναζί χουλιγκάνους. […] Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΛΟΓΟΥ, 2012

  173. Μαρία said

    173
    Απ’ τη σειρά μαθημάτων του Πατέλη. Ήμαρτον!

  174. ΣΠ said

  175. Μαρία said

  176. Μαρία said

    177
    Και μάζεψε στα σχόλια πάνω απο 300 νοματαίους να την κράζουν. Αφού επανήλθε η Μάνδρου, να προτείνω στο Νικοκύρη για κυριακάτικο ανάγνωσμα το διήγημά της «Θες να σε λέω λούτσο;» και ne soit pas honi qui mal y pense.

  177. ΓΤ said

    169@

    Έλα, ΣΠ, γύρισα ζίγκα στα λίπη

    Ξημερώνει και το Νόμπελ Ειρήνης… Μήπως το πάρει ο τσουλουφοπορτοκαλόγερος, που είπε ότι ξεπέρασε τον ιό επειδή είναι «τέλειος άνθρωπος». Ο συγκεκριμένος αμορφωτολεφταδιάρης bλερώνει 13,00. Στα γράμματα οι μέσες αποδόσεις ήταν:

    Maryse Condé – 5
    Lyudmila Ulitskaya – 6
    Haruki Murakami – 7
    Margaret Atwood – 7
    Ngugi Wa Thiong’o – 9
    Anne Carson – 11
    Javier Marías – 11
    Ko Un – 11
    Yan Lianke – 13
    Annie Ernaux – 17
    Can Xue – 17
    Cormac McCarthy – 17
    Don De Lillo – 17
    Marilynne Robinson – 17
    Jamaica Kincaid – 21
    Yu Hua – 21
    Edna O’Brien – 25
    Friederike Mayrocker – 25
    Charles Simic – 26
    Jon Fosse – 26
    Louise Glück – 26
    Scholastique Mukasonga – 26
    Both Strauss – 30
    Homero Aridjis – 30
    William T Vollmann – 30
    Hilary Mantel – 34
    Karl Ove Knausgård – 34
    Linton Kwesi Johnson – 34
    Michel Houellebecq – 34
    Milan Kundera – 34
    Stephen King – 51
    Richard Osman – 101

  178. ΓΤ said

    179@

    Φάτε απόσπασμα καραβλαχοκερασιώτικου λούτσου (24.11.2008)
    https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/thes-na-se-lew-loytso/

  179. Μαρία said

    https://twitter.com/kafraki6/status/1314310507189370885

  180. ΓΤ said

    Εμένα να με συγχωρείτε που bήκα αργά.
    Αλλά επεσκέφθην το DigiMuseVlahokeraso, αφού πάντα, ως Αθηναίος, ριγώ για την επαρχία, κι έπεσα πάνω στο μάνδρου_βιο, κι εύχομαι να μη φτάσει μαγκρόβια και χρειαστεί προστασία

    https://vdm-vlahokerasia.gr/el/%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83/%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%87%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B5%CF%82/167-%CE%B9%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85.html

    Διορθώστε με παρακαλώ, γιατί τα πρώτα μου γράμματα είναι αριθμοί. Αυτἠ η κυρία λέει ότι σπούδασε νομικά στη Νομική Αθηνών. Μπορείς στη Νομική να σπουδάσεις κάτι άλλο; Κύκλο ζωής του λούτσου, αsh ειπούμε, που έλεγε κι ο παππούς μου από τη Ζήρεια; (Οικονομικό Νομικής, τώρα που μου ‘ρθε;)

    «Εργάζομαι στη δημοσιογραφία 30 χρόνια πάντα σε μεγάλες εφημερίδες»… Προφανώς σου πέφτει ο κώλος εάν εργάζεσαι στο «Σερραϊκόν Θάρρος».
    Ποτέ δεν περίμενα να συναντήσω τέτοια gagnante φοράδα για θέση σε Harvard Law School…

  181. Μαρία said

    183
    Στη νομική Αθηνών κι όχι π.χ. της Κομοτηνής.
    Γιαννούκου ήταν και το πατρικό της επίσης Μοραΐτισσας Μαρίκας Μητσοτάκη.

  182. ΓΤ said

    184@

    Το είχα gαταλάβει. Έκανα διάστροφο χιούμορ 🙂

  183. Μαρία said

    https://twitter.com/RWBDTrashtalker/status/1314224177226940418

  184. Καλημέρα,
    Από χθές μπορούμε να αναπνέουμε λίγο καλλίτερα.
    @165: Άπαιχτο!

    «…μεταξύ μας, μικρή σημασία βρίσκω ότι έχουν οι ποινές…»
    Δεν συμφωνώ.
    Αν είναι μικρές οι ποινές (ή αν με νομικά τερτίππια μικρύνουν στην πορεία) θα είανι σαν να μας κορο»ιδεύουν μπροστά στα μάτια μας.
    Μεταξύ μα ςπολύ το φοβάμαι ότι θα είναι έτσι.
    Σαμαράς, Άδωνις, Βορίδης, Πλεύρης, κλπ κλπ θα χάσουν μεγάλο μέρος του κοπινού τους αν η ΧΑ μπει μέσα για τα καλά.
    Έτσι όπως είναι χτισμένο το σύστημα, η ανατροφοδότηση (ωμές βλακείς από τη μία & ξέπλημα από την άλλη) του έφερνε σταθερά κόσμο.
    Φαντάζομαι ότι οι πιέσεις στους δικαστικούς θα είανι πάάάάρα πολύ μεγάλες.
    Θα δούμε.
    Ευχαριστώ

  185. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    123 >> ανέκαθεν
    Αυτό πάντως είναι λίγες μέρες μετά το μαχαίρωμα του Φύσσα.

    Το παρακάτω, δικό της,(λίγο νωρίτερα-Αυγ.2013) τί σου λέει;
    «Όχι μόνο στη Βενεζουέλα:προ ημερών, στο κέντρο της Αθήνας, είδα μια τσιγγάνα που θήλαζε το μωρό της καταμεσής στο πεζοδρόμιο: ο θηλασμός στο πεζοδρόμιο απαγορεύεται -τα παιδιά έχουν ανάγκη από στέγη κι όποιος δεν έχει στέγη πρέπει πρώτα να βρει κι ύστερα να γίνει γονιός.»

  186. ΓΤ said

    Και η άλλη μάνα που δικαιώθηκε «σήμερα». Δεν είναι μόνο η Μάγδα, είναι και η μάνα του Λουκμάν…

  187. ΓΤ said

    Συνεργατικό μπακάλικο «Ο χοχλιός», Μαστραχά 8, Ηράκλειο
    «Σήμερον σερβίρουμε: Depon στους φασίστες» 🙂 🙂 🙂

  188. Γς said

    «Σταλινικοί συκοφάντες»

    Η Δημοκρατία που αμύνεται
    κι όποιος δεν καταλαβαίνει
    δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει.

  189. Γς said

    190:

    Το Depon πειράζει το στομάχι.

    Κυκλοφορεί όμως και ως υπόθετο:

    Decol

  190. Γς said

    Ο Σουλτάνος που αποφασίζει
    ο Σουλτάνος που διατάζει

    Κι η δικιά μου που άλλαξε την φωτό της στο ΦΒ
    με το Βαρώσι
    Το σπίτι της

  191. Γς said

  192. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Εδώ ένας γιος νιώθει δικαίωση για την περιπέτεια της μητέρας του με την Χ.Α
    «Με τη βοήθεια μάρτυρα δημοσιογράφου του άλτερ προσπαθούν να δείξουν ότι η μητέρα μου βρήκε τον αριθμό του αυτοκινήτου του Κασιδιάρη από το indymedia και (παρόλο που ήταν παντελώς άγνωστος εκείνη την εποχή) τον έδωσε στην κατάθεσή της για πολιτικούς λόγους. Η έδρα δέχεται την υπεράσπιση (και γιατί όχι, δεν σας φαίνεται πολύ λογική;) κι ο Κασιδιάρης είναι ελεύθερος. Είναι αυτό το τέλος της ιστορίας; Όχι, ούτε καν. Η ταλαιπωρία, η στοχοποίηση και η οικονομική επιβάρυνση λόγω των δικών συνεχίζεται. Το σύστημα φαίνεται ακόμα πιο εκδικητικό από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες και μας ταλαιπωρεί αρκετά χρόνια ακόμα μέχρι να βγει η αθώωση για την κατηγορία της ψευδορκίας. Το γεγονός ότι ο κατήγορος σε αυτή την υπόθεση κατηγορείται ταυτόχρονα και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν παίζει κανέναν ρόλο.
    https://www.kar.org.gr/2020/10/07/katheste-anapaytika-oraia-giati-echo-na-sas-po-mia-istoria/

  193. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  194. Δύο κείμενα -από ανθρώπους που εκτιμώ- που που δίνουν όλη την αλήθεια απλά και κατανοητά:
    https://parallaximag.gr/epikairotita/einai-enochoi-epeidi-einai-dolofonoi
    https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/i-eksairetiki-apantisi-tou-alivizatou-stin-eisangelea-tis-dikis-tis-chrysis-avgis/
    καλημέρα

  195. Γιάννης Κουβάτσος said

    «Κάτι ανατριχιαστικά του Σαμαρά ή του Άδωνι, είναι χρυσαβγίτικα και όχι δικά τους;»
    Συμφωνώ, Πέπε. Σιγά μην παρήγαν αβέρτα ιδέες με τέτοια τοξική μεταδοτικότητα τα ούγκανα της ΧΑ. Ακόμα και το πρότυπό τους, το ναζιστικό κόμμα του Χίτλερ, στρωμένο βρήκε τον δρόμο ιδεολογικά, η ευγονική, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός ήταν αποδεκτά πράγματα από πολύ μεγάλο μέρος της γερμανικής κοινωνίας.

  196. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    139 >>χρήση της λέξης θυσία για τα θύματα τέτοιων καταστάσεων. Προσδίδει μια τελετουργική παράμετρο που προβάλλουμε εμείς οι απέξω και υπονοεί κάποια συναίνεση του θύματος στο θάνατό του, εφόσον αυτός «ωφελεί» καλούς σκοπούς και αξίες.

    Νομίζω ότι θα λέγαμε ότι πρόκειται για ακούσια θυσία. Θύτης είναι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που σφύριζε αδιάφορα , άφηνε υποθέσεις αδιερεύνητες και φακέλους με άγρια ποινικά αδικήματα στο συρτάρι, μέχρι να φτάσουν να μαχαιρώσουν -θυσία στην ολιγωρία αυτή- τον καλλιτέχνη, τον αντιφασίστα, αυτόν που όρθωνε ανάστημα,που είχε φωνή.

  197. Γιάννης Κουβάτσος said

    188: Νόμιζα ότι μιλάμε για φασισμό και ανοχή/συμπάθεια στη ΧΑ. Κάθε συντηρητική ή διαφορετική άποψη δεν είναι κατ’ ανάγκη φασιστική. Το ότι και η Τριανταφύλλου υιοθετεί τη θεωρία των δύο άκρων δεν την καθιστά συμπαθούσα τη ΧΑ. Σε όλα τα σχετικά κείμενά της καταδικάζει απερίφραστα τον ναζισμό και τη ΧΑ και εξέφρασε εγκαίρως αγανάκτηση και απορία για την ανοχή της πολιτείας και μεγάλου μέρους της κοινωνίας απέναντί τους.

  198. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    200 Ναι ότι «αντιφασίζει» είπα.
    Η απεχθής κατ΄εκείνην εικόνα της θηλάζουσας καταμεσής στο πεζοδρόμιο τσιγγάνας – ίσως ανέστιας, άρα ανάξιας να είναι μάνα,όπως το λέει, θεωρώ ότι είναι ρατσιστική αντίληψη και ο ρατσισμός είναι φασίζον χαρακτηριστικό. Ως γυναίκα μάλιστα βαραίνει περισσότερο. Άσε που μέσα στην αποστροφή της (όσο το ξαναθυμάμαι,τόσο τσιτώνομαι, είναι διανοούμενη και είχε θέσεις κριτή με αυτήν την ιδιότητα,) γράφει και την κοτσάνα ότι απαγορεύεται ο θηλασμός στο πεζοδρόμιο! Ανούσια «νομοταγής» ή το κατά Χατζιδάκι τερατάκι μέσα της;
    Διασταυρωθήκαμε τότε κοντά στην Πατησίων κι αν ήταν βολικότερα,όχι μες την τόση βουή, θα της το έλεγα.
    Τώρα που το ξανασκέφτομαι μοιάζει με της Μάνδρου την αντίληψη σήμερα για τους «παρακατιανούς».
    Το ίδιο αίσθημα, με λύπη, μου δημιούργησε και η Λ.Β. τότε με τους «τζαμπατζήδες» των τρόλεϊ.

  199. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    201 διόρθωση: Λ.Δ. (όχι Λ.Β)

  200. Πέπε said

    @188:

    Μάλλον το πρόβλημά της ήταν απλώς ότι είδε μια τσιγγάνα καταμεσίς του πεζοδρομίου, και ενδεχομένως ανέστια, κι όχι αν θήλαζε ή όχι. Παντού βλέπεις μανάδες να θηλάζουν. Γιατί να πάνε να κλείσουν το μωρό σε τέσσερις τοίχους αν μπορούν να το βγάλουν βόλτα;

    (Εκτός αν ζω σε άλλο κόσμο – τι διάβολο, δε θηλάζουν στην Αθήνα;)

  201. Νίκος Κ. said

    Σχετικά με τηn κυβερνητική προπαγάνδα για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, απορώ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε δελτίο τύπου που να περιέχει την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Βενιζέλου στη Βουλή το 2019:

    «Συμφωνώ με τη διαπίστωση πως δεν πρόκειται για μία νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για μία καθυστερημένη ενέργεια που είχε υποχρέωση να πράξει η κυβέρνηση, όχι μόνον η παρούσα, αλλά και η προηγούμενη -ίσως και πολλές προηγούμενες- και τιμώ τα παριστάμενα μέλη των Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, μεταξύ των οποίων βρίσκονται αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, εκλεκτοί θεράποντες της δικαιοσύνης, μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, αλλά και μαθητές μου, κάτι που με κάνει ακόμα περισσότερο υπερήφανο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    Όλη η ομιλία έχει ενδιαφέρον και βρίσκεται εδώ: https://www.amna.gr/home/article/367204/I-apochairetistiria-omilia-tou-Eu-Benizelou-stin-Olomeleia-Tha-eimai-panta-machimos-kai-energos-politis

  202. gbaloglou said

    ΜΑΡΦΙΝ: κακώς συνδέεται με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όχι μόνον επειδή φέρει ευθύνη ΚΑΙ η διοίκηση της Τράπεζας (όπως πολλαπλώς επισημαίνεται), αλλά και επειδή ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτός που έριξε την μοιραία μολότοφ μάλλον για εκφοβισμό και εκδίωξη το έκανε, και πιθανότατα δεν ανέμενε την τραγική κατάληξη. ΑΛΛΑ ας το δούμε και λίγο διαφορετικά … μια και άνοιξε τέτοια συζήτηση: ΑΝ τα αναμενόμενα ισόβια ήταν όντως ισόβια, 30 χρόνια από τώρα ο μεν γηραιότατος πλέον Γιώργος Ρουπακιάς θα έχει τιμωρηθεί επαρκώς για το προμελετημένο του έγκλημα, ο δε ανώνυμος μολοφίστας θα περιφέρεται ελεύθερος, χαριτολογώντας και φιλοσοφώντας και πολιτικολογώντας, αλώβητος ‘αγωνιστής’ και μάγκας του πεζοδρομίου, πιθανώς χωρίς τύψεις για το ατυχές συμβάν που αυτός πιθανώς θεωρεί ‘έγκλημα της εργοδοσίας’ και μόνον!

  203. Πέπε said

    Τις προάλλες έγινα μπίλιες μ’ έναν μαθητή, γιατί του έκανα κάποια παρατήρηση και απάντησε «μόνο εγώ;». Πάει τρίτη Γυμνασίου (=πάνω-κάτω 14 ετών), και του είπα ότι υποθέτω πως από τη δευτέρα ή τρίτη Δημοτικού σίγουρα κάποιος θα του είχε πει να την κόψει αυτή την ατάκα, και ότι τώρα που είναι πιο μεγάλος μάλλον καταλαβαίνει και το γιατί: επειδή συνιστά άρνηση ανάληψης ευθύνης.

    Όταν συζητείται τι έκανε κάποιος κάποια στιγμή, συζητείται αυτό. Και όχι τι έκανε κάποιος άλλος την ίδια ή άλλη στιγμή. Ο άλλος μπορεί να ‘κανε τρις χειρότερα, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό θέμα που θα συζητηθεί στην ώρα του.

    Νισάφι με τη Μαρφίν. Ναι, έγινε έγκλημα, τραγικές απώλειες, ατιμωρησία, δεν είναι πράγματα να τα κουκουλώνουμε, είναι μια ανοιχτή πληγή στην κοινωνία μας, αλλά τι εξυπηρετεί το να διαλέγουμε αυτήν εδώ τη στιγμή, τη στιγμή της καταδίκης της ΧΑ, για να τα ανακινήσουμε; Η συζήτηση θα παραμείνει για καιρό επίκαιρη, θα υπάρξουν καταλληλότερες στιγμές να γίνει, τώρα όμως ο νους μας πρέπει να ‘ναι συγκεντρωμένος αλλού.

  204. Γς said

    Μάνδρου.

    Και καλά ο δήμαρχος μωρέ, αγωνίστηκε για τα πέντε λεπτά δημοσιότητας όπως είπε η παθούσα [η δεινώς παρεξηγηθείσα τάχα μου], εσείς μωρέ, που σας κόβει κιόλας γιατί ορμήσατε να την κατασπαράξετε

    Το εγκώμιο της κυρίας Μάγδας έπλεκε και οι όποιοι ατυχείς χαρακτηρισμοί δεν ήταν ηθελημένοι, κάτι που το καταλαβαίνουν και τα ντουβάρια.

    Άξιζε τον κόπο;

  205. Pedis said

    # 181 – Τι είναι, τύπος Αρλεκιν για πτυχιούχες αει;

  206. spyridos said

    150

    Ακόμα και σήμερα η βάση κάθε έρευνας για την γέννηση του φασισμού είναι ο Αντόρνο με το The Authoritarian Personality που μάλλον δεν μεταφράστηκε ποτέ στα Ελληνικά
    και ο Μαρκούζε με τον «Μονοδιάστατο άνθρωπο».Και τα δυο της δεκαετίας του 50.

  207. Γιάννης Ιατρού said

    Καλημέρα,

    εκτός θέματος:

    Βέλγιο: 5.728 κρούσματα χθες. Αριθμός-σοκ, για μία χώρα 11 εκατομμυρίων.

  208. sarant said

    Καλημέρα από εδώ

    179 Κι άλλος το πρότεινε αυτό και δεν ξέρω αν υπάρχει ή αν μου κάνετε πλάκα.

    210 Δυστυχώς. Εχουν αρχίσει τα κρύα εδώ πάνω.

  209. Theo said

    @211α:
    Απόσπασμα από μάλλον ανέκδοτο έργο της ΙΜ: https://www.tovima.gr/2008/11/24/archive/thes-na-se-lew-loytso/
    Γράφει καλά 🙂

  210. Γιάννης Ιατρού said

    179: (τέλος)

  211. ΓΤ said

    @212

    Βλ. #181

  212. spyridos said

    Επειδή δεν προκάνω ρίξε μια ματιά στο πολύ καλό νήμα του Βαγγέλη Αλτιδάκη.

    https://twitter.com/Vatlidak/status/1314462483789348864

    Πριν ένα χρόνο (νοεμβρ 2019) είχε γράψει ένα ξερατό αυτή η Σώτη.
    Μίσος και Ρατσισμός για μετανάστες και πρόσφυγες μα ακόμα περισσότερο για όσους τους στηρίζουν.

    Να στο πω κι αλλιώς. Ο καθένας θα πειστεί με διαφορετικό τρόπο για μην είναι υπέρ μιας ανακατανομής του εισοδήματος (αριστερά).
    Ο εντελώς λούμπεν θα ακούσει τον πρωκτοσάλτε και θα πάει στη ΧΑ και ο εκλεπτυσμένος τη Σώτη και θα πάει στη δημαρ στο πασοκ στο ποτάμι.

  213. ΣΠ said

    180
    Ευχαριστώ, ΓΤ.

  214. ΣΠ said

  215. Αγγελος said

    Τη λέξη λούτσος την έμαθα στα 20 από τη γιαγιά μου, Μωραΐτισσα με αδερφή παντρεμένη στη Βλαχοκερασιά, που αποκαλούσε έτσι μια παραδουλεύτρα. Την κοίταξα στο λεξικό και είδα ότι είναι ψάρι και ότι γαλλικά λέγεται spet. Φαίνεται πως είναι λέξη γνωστή στην Αρκαδία, ακόμα και στα μεσόγεια μέρη της. Προφανώς η συγγραφέας την ήξερε ως προσωνυμία ανθρώπου, χωρίς να ξέρει την κυριολεκτική της σημασία. Συμβαίνει αυτό: πόσοι από όσους χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις ξέρουν τι θα πει κυριολεκτικά βλάμης ή τσιφούτης;

  216. Georgios Bartzoudis said

    140 dryhammer said: «138 τέλος. Αυτό το ‘γιατί’ είναι που αξίζει και που πρέπει να το ψάξει κανείς. Ποιοι είναι αυτοί οι συμπαρομαρτούντες παράγοντες που έκαναν έναν ιδεολογικά άσχετο μ’ αυτούς να τους δώσει ψήφο και ισχύ…»

    # Ναι. «Αυτό το ‘γιατί’ είναι που αξίζει …να το ψάξει κανείς». Δύσκολη δουλειά. Και όπως πάντα, πιο δύσκολο είναι το απλό: Όταν αρχίσει κανείς να ψάχνει, πρέπει να προσπαθήσει να απαλλαγεί από το δικό του «φασιστικό» υποσυνείδητο. Αν μας έρχεται από τα αριστερά να μην θεωρεί εκ προοιμίου φασίστες τους μη αριστερούς. Αν μας έρχεται από δεξιά να μην θεωρεί εκ προοιμίου «σταλινο-κουκουέδες» τους μη δεξιούς. Αν μας έρχεται από το κέντρο να μην τοποθετείται εκ προοιμίου ως «ισαποστάκιας». Δεν μπορώ να μαντέψω αν ο συγγραφέας του βιβλίο που υποδεικνύει ο Γιάννης Κουβάτσος (σχόλιο 157) πληρεί αυτές τις «προδιαγραφές». Με επιφύλαξη θα πω ότι, αν τα σχόλιά του με αριθ.143 και 148 είναι επηρεασμένα από αυτό το βιβλίο …δεν βλέπω φως στο τέλος του τούνελ.
    # Θα περιοριστώ λοιπόν να αναζητήσω το «γιατί» μόνο σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις:
    – Η πρώτη αφορά τον αναφερθέντα «κοντινό» μου που μου εκμυστηρεύτηκε ότι ψήφισε χρυσαυγίτες. Εικάζω (δεν τον …ανέκρινα) ότι ήταν φίλα προσκείμενος προς τη ΝΔ. Και όταν ήρθαν τα μνημόνια, μαζί με μια εκτεταμένη κατακραυγή εναντίον των «συστημικών» κομμάτων, «τιμώρησε» το φίλον κόμμα παραμένοντας όμως στην ίδια «πολυκατοικία».
    – Για τη δεύτερη περίπτωση, φέρνω στη μνήμη μου μια αφήγηση φίλου πασόκο-ψηφοφόρου (τώρα βρίσκεται στη δεξαμενή του Σύριζα). Ήταν η εποχή που η ΧΑ δεν ήταν στη Βουλή αλλά αύξανε τις δυνάμεις της, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων. Διηγούνταν λοιπόν ο φίλος: Ένας φουκαράς πήγε μια μέρα στο σπίτι του, κάπου στο κέντρο του Κλεινού Άστεως. Το βρήκε κατειλημμένο από κάποιους. Απήτησε να φύγουν αλλά εκείνοι τον ….έγραψαν. Πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία που τον είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Βγήκε έξω και έκλαιγε τη μοίρα του. Τον είδε ο περιπτεράς και τον λυπήθηκε: «Έλα δω πατριώτη. Πάρε τηλέφωνο εδώ». Και του έδωσε ένα χαρτάκι με ένα τηλέφωνο. Τηλεφώνησε ο φουκαράς και οσονούπω έφτασαν κάτι παλικάρια (τάγματα εφόδου τα είπαν μετά). Πλάκωσαν στο ξύλο τους καταληψίες και …αποκατέστησαν τον «φουκαρά» στο σπίτι του!
    Δεν κατασκόπευσα τον «φουκαρά» για να δω τί ψήφισε στις επόμενες εκλογές. Είμαι όμως σίγουρος ότι ψήφισε ΧΑ. Εσείς;;;;

  217. Γιάννης Κουβάτσος said

    Θυμάμαι στον «Έβδομο σταυρό» της Άννας Σέγκερς, διαβασμένον πριν από πολλά χρόνια, που το παρατσούκλι κάποιου ήρωα του βιβλίου ήταν «ουρά του λούτσου». Τότε έμαθα τι είναι ο λούτσος. ☺

  218. Γιάννης Κουβάτσος said

    Παλιά ιστορία να προσπαθούμε να κολλήσουμε τη ρετσινιά του συμπαθούντος ή του συνεργάτη ενός απεχθούς εχθρού στους κομματικούς αντιπάλους μας. Οι κομμουνιστές π.χ. τούς έβγαζαν όλους συνεργάτες των Γερμανών και δωσίλογους και οι δεξιοί θεωρούσαν συνοδοιπόρους των κομμουνιστών ακόμα και τους μετριοπαθείς κεντρώους. Τώρα θεωρείται φασίστρια η Τριανταφύλλου από τους αριστερούς και αριστερή η ΧΑ από τα τζημεροειδή. Πόσο κουραστικά αλλά και ενοχλητικά για όσους τα υφίστανται όλα αυτά…

  219. spyridos said

    Η Τριανταφύλλου δεν είναι φασίστρια είναι απλά μια χαμωκουράδα.
    Τον ρατσιστή μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα ή με οίκτο.
    Η Σωτη είναι το χειρότερο είδος. «Δεν είμαι ρατσίστρια ΑΛΛΑ..»
    Αυτή η κατηγορία μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με ένα τρόπο. Να αφοδεύουμε επάνω της.
    Όσο κι αν σε κουράζει αυτό είναι η μόνη αλήθεια για το συγκεκριμένο σκατό και για τη φασιστοφυλλάδα ξεπλενοναζιστών στην οποία γράφει.
    Ούτε θα κάνω τον κόπο να σου φέρω παραδείγματα. Το έχω κάνει 2-3 φορές στο παρελθόν και το έκαναν νι άλλοι.
    Διάβασε τα άρθρα της πριν ένα χρόνο στα οποί χρησιμοποιεί τη ρητορική των χρυσάΒγουλων.

  220. nikiplos said

    217@ από το ηχητικό, τις μαρτυρίες και των αστυνομικών και των πολιτών φαίνεται με σαφήνεια ότι:

    1. Ο Ρουπακιάς ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από τους Χρυσαυγίτες που ήταν εντός καφετέρειας ,την οργάνωση της Νίκαιας και τα κεντρικά της εγκληματικής οργάνωσης. Πήρε το αυτοκίνητό του και οδήγησε πάνω από χιλιόμετρο για να καταφθάσει στο σημείο.
    Αν επρόκειτο για μια αυθόρμητη αψιμαχία όπως ήθελαν να το παρουσιάσουν, που δήθεν κατέληξε τραγικά, στα πλαίσια του χουλιγκανισμού, δεν θα γινόταν όλη αυτή η διελκυστίνδα πληροφόρησης και τηλεφωνημάτων. Ούτε θα καλούσαν έναν τυχαίο στο σημείο.

    2. Από τις απομαγνητοφωνήσεις των συνομιλιών φαίνεται ότι είχαν στοχοποιήσει αρκετό καιρό τον Π. Φύσσα. «Τον ψάχναμε πάνω από δυό μήνες». «Θέλουμε και πρέπει να το φάμε το μπαστάρδι». Το γιατί είναι στα χέρια των αρχών να το διερευνήσουν, αν δεν ομολογήσουν το γιατί καλό είναι να μην αναγνωριστεί κανέναν ελαφρυντικό ούτε μεταμέλεια. Έίχαν 6 χρόνια να μεταμελήσουν και να πουν την αλήθεια

    3. Ο Ρουπακιάς καταφθάνει στο σημείο με το αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή στην οδό κεφαλληνίας η παρέα του Παύλου είναι στη μια γωνία, ενώ 50 μέτρα πιο πάνω οι ΧΑ. Ανάμεσά τους είναι οι Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ο Ρουπακιάς σταματάει με το αυτοκίνητό του μπροστά στην παρέα του Παύλου και ρωτάει τον Παύλο για έναν δρόμο που είναι. Προφανώς το κάνει για να τον κοζάρει. Μετά φεύγει περνάει μπροστά από τους αστυνομικούς και μετά μπροστά από τους ΧΑ, όπου προφανώς συννενοούνται για το θύμα. Η ομάδα του Παύλου βγαίνει στην Τσαλδάρη και απομακρύνεται ενώ ο Παύλος εγκλωβίζεται από τους ΧΑ στην Τσαλδάρη. Οι ΧΑ είναι 50 άτομα περίπου.

    4. Ο Ρουπακιάς κάνει το γύρο του τετραγώνου και μόλις βλέπει ότι ο Παύλος είναι εγκλωβισμένος, μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα της Τσαλδάρη (έχει νησίδα) και παρκάρει στον ελεύθερο χώρο μπροστά από το 62, το σημείο της δολοφονίας. Στο σημείο είναι ήδη Αστυνομικοί που κατά δήλωσή τους προσπαθούν να χωρίσουν τα πνεύματα.

    5. Ο Ρουπακιάς βγαίνει από το αυτοκίνητό του, πλησιάζει τον Παύλο τον μαχαιρώνει και δεν απομακρύνεται, ξαναμπαίνει στο αυτοκίνητό του. Κάθεται στη θέση του οδηγού. Να τονίσουμε πως σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες αυτή η σκηνή διαδραματίζεται μπροστά στους Αστυνομικούς της ΔΙΑΣ. Αυτό το διέσωσαν τα κορίτσια του παγκακίου, οι δυό φοιτήτριες. Οι κόντρα καταθέσεις των αστυνομικών έχουν υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, ότι ήταν σε απόσταση κλπ. Βέβαια δεν αποκλείεται να πρόσεχαν αυτούς με τις «σιδερομπουνιές» (έτσι τις αποκάλεσε ένας εξ αυτών) και τα καδρόνια. Εικάζω απλά πως οι ΔΙΑΣ ήταν άγνοες του συμβάντος και απλά επιτηρούσαν το χώρο, χωρίς να θέλουν να πολυαναμειχθούν. Μπορεί και πράγματι να μην πρόσεξαν τον Ρουπακιά.

    6. Ο Παύλος Φύσσας ζει ακόμη, είναι 00:04:00 και οι ΧΑ τρέπονται σε φυγή. 00:05 ο ΔΙΑΣ ανακοινώνει τραυματία και καλεί το ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ καταφθάνει με μεγάλη καθυστέρηση, πάνω των 40 λεπτών και βρίσκει μάλλον τον Παύλο να έχει ξεψυχήσει.

    Τεχνικές Λεπτομέρειες:

    1. Ο Ρουπακιάς στον Παύλο την στιγμή που είναι πάνω του και άλλοι ΧΑ, σύμφωνα με την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε τη νεκροτομή, έδωσε τρεις μαχαιριές, μία στο μηρό και δύο στο θώρακα, οι οποίες ήταν θανατηφόρες ο Φύσσας έφερε τραύματα σε δύο ζωτικά όργανα, τον αριστερό πνεύμονα και την καρδιά. Είναι φανερό, πως ένας τυχαίος μαχαιροβγάλτης που δεν θέλει να σκοτώσει αλλά να ακινητοποιήσει το θύμα, συνήθως καρφώνει στην κοιλιά, στα νεφρά, στο πρόσωπο κλπ. Τα χρυπήματα του Ρουπακιά, είναι χτυπήματα κάποιου που θέλει να σκοτώσει το θύμα του. Θα μπορούσε βέβαια να του κόψει την καρωτίδα. Αυτό όμως θα έδειχνε καθαρή δολοφονία. Αυτό που μάλλον είχε εντολή ο Ρουπακιάς ήταν να φανεί σαν τραγικό αποτέλεσμα απλής αψιμαχίας («για το ποδόσφαιρο») και όχι σαν δολοφονία, άσχετα αν εξελίχθηκε έτσι, χάρη στις δυό φοιτήτριες. Έτσι χτυπάει τον μηρό (οι γιατροί μπορούν να μιλήσουν για τη μηριαία αρτηρία) και πνευμονοθώρακα, όπου ρίχνοντας δυό μαχαιριές, εξουδετερώνει τον πνεύμονα και τραυματίζει την καρδιά. Αυτό φυσικά είχε την δυνατότητα να το κάνει, αφού ο Παύλος δεν ήταν ελεύθερος. Και να ήταν βέβαια, όπως έλεγε η γιαγιά μου, οι μαχαιροβγάλτες δεν δείχνουν το μαχαίρι τους, το βλέπεις όταν είναι πλέον αργά.

    2. Ο Ρουπακιάς μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κανονικότατα με το αυτοκίνητό του για να φθάσει στο σημείο της δολοφονίας. Εικάζω ότι ίσως το έκανε γιατί ήθελε να προλάβει τον Παύλο μόνο του, βιάστηκε γιατί ήταν η στιγμή κατάλληλη.

    3. Το σημείο είναι το μόνο που δεν καλύπτεται αναλυτικά και καθαρά από κάμερες ασφαλείας, δεν ήταν τυχαία επιλεγμένο, καθώς όλα τα γύρω σημεία είχαν τέτοιες. Μια τυχαία αψιμαχία για το ποδόσφαιρο δεν επιλέγει σημείο διαμάχης.

    4. Ο Ρουπακιάς δεν διέφυγε από το σημείο όπως κάλλιστα θα μπορούσε. Έμεινε στο χώρο μέσα στο αυτοκίνητό του. Αυτό αν μή τι άλλο ήταν «αυτοκτονία» της οργάνωσης. Κάλλιστα θα μπορούσε να διαφύγει, κάλλιστα θα μπορούσε να την κοπανήσει. Κι ας τον συνελάμβαναν ύστερα. Αυτός όμως έμεινε στο αυτοκίνητό του με το μαχαίρι του και το κινητό του Πατέλη φυσικά που έκαψε όλη την οργάνωση.

    Λέω δηλαδή πως το όλον πρότζεκτ, είχε κάποια σημεία που δημιουργούν απορία. Η δική μου εικασία είναι γνωστή από παλιά. Η ΧΑ ανέβαινε καλπάζοντας και θα υπερφαλάγγιζε το ΛΑΟΣ. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά. Θα μπορούσε να ανακοπεί η ανοδική τους πορεία συνδέοντάς τους με την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα. Η ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση δεν χρειαζόταν κανένα οργανωμένο σχέδιο, αφού αυτός ήταν ο ρόλος της. Η Αριστερά όμως είχε αρκετούς γραφικούς να επαίρονται ότι είναι δίπλα στους Ρούπες και τους Ξηρούς, να τους ονομάζουν αγωνιστές κλπ. Θυμάμαι έντονα τη θεωρία των δύο άκρων που έδινε κι έπαιρνε εκείνη την περίοδο, ενώ ο Ξηρός είχε αποφυλακιστεί, και την Ρούπα δήθεν δεν μπορούσαν να την βρουν. Προσοχή να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι κάποιος άλλος οργάνωσε τη δολοφονία Φύσσα, αυτό θα ήταν ανόητο και να ειπωθεί, όταν έχεις να κάνεις με μια εγκληματική δολοφονική οργάνωση, που ήδη έχει κάνει τρεις φόνους και άλλες τόσες απόπειρες δολοφονίας. Λέω ότι εργαλειακά θα ήταν πολύ χρήσιμο να το εκμεταλλευτεί η τοτινή Κυβέρνηση, πράγμα που το έκανε όπως φάνηκε, εις μάτην των ΜΜΕ που πιπίλιζαν ότι «τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο», ότι «ήταν απόρροια χουλιγκανισκού», ότι ήταν «ξεκαθάρισμα προσωπικών διαφορών» κα. Προφανώς αυτά ήταν «στο συρτάρι» των ΜΜΕ, μαζί με τόσα άλλα που είχαν εκφέρει την προηγούμενη δεκαετία που θώπευαν την ΧΑ, απλά τους «άδειασε» το σύστημα.

    Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τη σεντονιάδα.

  221. nikiplos said

    Παρεπιφτού, σήμερα στο δεύτερο, είχε τον Δικηγόρο παντός καιρού, μετρίου αναστήματος, που με έκαναν να εμμέσω όσα ξεστόμιζε από το κρατικό βήμα, αποκαλύπτοντας πτυχές της Δίκης και της δικογραφίας, ταυτότητες δημοσίων λειτουργών, στα όρια τη νομιμότητας, χωρίς όμως να ακούσω και τον Δικηγόρο της Μάγδας. Αιδώς Αργείοι. Όταν σας έκλεισαν λίγους μήνες πριν, ούτε ένας ΧΑ, για τα μάτια του κόσμου, δεν ήταν στο πλευρό σας.

  222. Γιάννης Κουβάτσος said

    Το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί χρήσιμη τη συμμετοχή στο πολιτικό σκηνικό ενός ναζιστικού κόμματος, αρκεί να μην κάνει επεισόδια. Οι ιδέες, δηλαδή, ενός ναζιστικού κόμματος φαίνονται χρήσιμες σε 1 στους 5 πολίτες. Είπατε τίποτα;
    https://www.sdna.gr/politiko-deltio/politiki/767137_ereyna-sok-enas-stoys-pente-theorei-hrisimi-mia-sobari-hrysi-aygi

  223. dryhammer said

    Εγώ πάντως, γέννημα-θρέμμα των νοτίων συνοικιών της Χίου (διάβαζε προσφυγομαχαλάδων), αξύριστος, αχτένιστος και σλανγκολόγος (όπως θα περίμενε να είμαι και η κα ΙΜ) από δω τον έμαθα τον λούτσο:

  224. esperos said

    Χαιρετώ τον κύριο Σαραντάκο, να συστηθώ , είμαι από το twitter ο Leo Polla Psemata. Καταγωγή από Ικαρία, κάτοικος Περάματος και τώρα μετανάστης. Ιδεολογικά, μια ζωή αριστερός αλλά τα τελευταία χρόνια απαντήσεις με περιεχόμενο βρίσκω στην ΔηΞαν- Τζήμερος. Κάποτε ήμουν θύμα Τζιροπούλειων θεωριών και μάλιστα είχα αγοράσει και ένα λεξικό 50 ευρώ. Εκείνο το λεξικό ήταν η επιτομή της ψευδεπιστήμης, ακόμα κλαίω εκείνα τα 50 εωρώπουλα που είχα δώσει πριν 20 και πλέον χρόνια, δεν είμαι σπαγγοραμένος αλλά εκείνα τα 50 με είχαν πειράξει πολύ. Μπορεσα να ξεφύγω απ τα Τζιροπούλεια και «ελληνικές αγωγές» επειδή το ιντερνετ δίνει πληροφορίες και τροφή για σκέψη και ποικιλία απόψεων, τότε έτυχε να πέσω πάνω σε κάτι άρθρα σας και ειλικρινά μέσα από αυτα, εκτέθηκα σε μια άλλη νοοτροπία και στο πως να προσεγγίουμε και να αποκαλύπτουμε ψευδεπιστήμες. Σας έχω παρακολουθήσει και στο youtube. Στο twitter είχα κάνει εγγραφή το 2012 αλλά μετά το είχα «ξεχάσει» αυτό το σοσιαλ μιντια. Τώρα ξαναμπήκα. Με όλο το θάρρος θα σας ρωτήσω διάφορα στο τουιττερ, εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος χώρος πιο κατάλληλος, θα ήθελα να με αντιμετωπίσετε όχι ως «εμισθος» τρολακιας, ούτε ως κάποιος που πάει να επιβάλει την γνώμη του. Ούτε θα ήθελα να σας ενοχλεί η προτίμησή μου στην ΔηΞαν. Δεν είναι ρατσισμός ούτε ακροδεξιό το να εντοπίζεις πως το μεταναστευτικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία σήμερα. Σαφώς και αυτό το πρόβλημα δίνει αφορμή σε «ασυμπτωματικούς» φασίστες να λένε και να πράττουν διάφορα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα είναι μόνο οι ασυμπτωματικοί και όχι ότι βρωμάει τσίκνα η μισή Αθήνα και όλοι αυτοί που έρχονται μπορεί να είναι εγκληματίες πολέμου και δεν ξέρω γω τι άλλο. Σε επόμενο θα συνεχίσω, χίλια συγνώμη αν χρησιμοποιώ λάθος σημείο για να γράψω όλα αυτα.

  225. sarant said

    227 Το σχόλιό σας κρατήθηκε επειδή ήταν το πρώτο σας. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά θα είναι προτιμότερο να σχολιάζετε κάτι σχετικό με το αντικείμενο του εκάστοτε άρθρου ώστε να συμμετέχουν και άλλοι στον διάλογο.

    Φυσικά δεν συμφωνώ με την εκτίμησή σας για το μεταναστευτικό. Εγώ θα έλεγα ότι είναι η υπ’ αριθμόν ένα ευκαιρία να μη σβήσει η Ελλάδα ως το 2100.

  226. Το «Ρ» της Φωκίωνος Νέγρη said

    227: Γειά σου Έσπερε.
    Δυστυχώς χρησιμοποιείς λάθος σημείο για να τα γράψεις όλα αυτά. Παρακάτω ακολουθεί λινκ που θα σε κατευθύνει στο σωστό μέρος για non stop συζητήσεις περί τσίκνας και λάθρο για τις οποίες δείχνεις να έχεις ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον:

    https://www.google.com/search?source=univ&tbm=isch&q=%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%B4%CE%B1+%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CF%82&sa=X&ved=2ahUKEwjdupGEzKfsAhV2URUIHZRVDhMQjJkEegQIChAB&biw=1920&bih=937#imgrc=SGHCT2EnKabDrM

  227. Pedis said

    -> 225 – ««Η πλειοψηφία όσων διατηρούν τη συγκεκριμένη άποψη, προέρχεται από την ευρύτερη πολιτική μήτρα της Δεξιάς. … »

    Έεελαα!

    Η βασική πολιτική ατζέντα της χα και της Δεξιάς, ιδιαίτερα σε καιρούς κρίσης, έχει ίδιες αναφορές και στερεότυπα.

    Με τη διαφορά ότι η χα προσέφερε την ατζέντα της σε κινηματική συσκευασία («εξεγερσιακή» με κύριο τάργετ γκρουπ τους νέους) και με ναζιστική ετικέτα.

    Η, ας πούμε, παρωχυμένη ετικέτα ήταν ένα πρόβλημα. Το άλλο πρόβλημα ήταν ότι οι «πληβείοι» μπράβοι είναι καλοί και χρήσιμοι ως ένα σημείο πέραν του οποίου το κρατικο-κομματικό σύστημα καθίσταται μετασταθές … καρέκλες κινδυνεύουν να αλλάξουν πισινούς, νέες ισορροπίες στη διαχείριση της μάσας από πάνω μέχρι κάτω πρέπει να βρεθούν κλπ.

  228. Γς said

    222:

    >Η Τριανταφύλλου δεν είναι φασίστρια είναι απλά μια χαμωκουράδα.

    > μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μόνο με ένα τρόπο. Να αφοδεύουμε επάνω της.

    Δεν το πιστεύω. Ποιος είναι ο κύριος;
    Δεν μπορεί να είναι η γλώσσα ενός εκδότη βιβλίων ή ενός άλλου Σπύρου εδώ μέσα’

    Αμάν πιά.

    Πες για βυζάκια σκληρά και μαλακά.
    Αιδοία ξυρισμένα και μαλλιαρά.

    Αλλά όχι για κουράδες [φρέσκες; αχνιστές;] και αφοδεύσεις [σε τούρκικη επίπεδη λεκάνη τουαλέτας;]

    Μπαίνουμε εδώ μέσα να πουμε τον πόνο μας, να μάθουμε, να κάνουμε τη πλάκα μας, να σαρκάσουμε και να αυτοσαρκαστούμε,, να διαφωνήσουμε να τσακωθούμε. Αλλά όχι για να βγάλουμε και τ άντερά μας!

    Αστε με να βγάλω το άχτι μου!
    Ψάχνω τη Μπουμπού μου. Μικρτουλάκι γατάκι. Κάπου έχει κρυφτεί. Δεν την βρίσκω και τά’ χω πάρει στο κρανίο.

    Και να δεις δικέ μου πόσο διακριτικά κάνει την τουαλέτα του το νεογέννητο στο χωματάκι του.

  229. Χαρούλα said

    Αφού κλέψαμε περσόνα του φβ, πήγαμε στα μπλογκ, και τώρα στο τουίτερ!!!
    Αντε με το καλό και από ίνσταγκραμ!

  230. Γιάννης Κουβάτσος said

    Μην μου πείτε ότι ο Έσπερος είναι ο Βάτμαν! Μην μου πείτε ότι τώρα θ’ αρχίσουμε και ταξίδια με τον Έσπερο! ☺

  231. Γιάννης Κουβάτσος said

    Μερικοί σχολιαστές έχουν μείνει στην αλήστου μνήμης μεσοπολεμική εποχή του «σοσιαλφασισμού». Όποιος δεν είναι δικός μας, αφοδεύουμε πάνω του. Και πολύ φοβάμαι ότι το εννοούν κυριολεκτικά.

  232. Μαρία said

    Η Χρυσή Αυγή ηττήθηκε, η Ακροδεξιά όμως;
    https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/263484_i-hrysi-aygi-ittithike-i-akrodexia-omos

  233. spyridos said

    233

    Οχι απλά ένας οπαδός του Τζήμερου είναι.

    234

    Μερικοί σχολιαστές έχουν μείνει στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που αναπαράγει η κυρία Σώτη.
    Μαζί με όλο το λεκτικό φορτίο που αναπαράγει αυτή η κυρία.
    Και το αντιγράφουν ο Τζήμερος κι ο Μπογδάνος.

  234. Γιάννης Ιατρού said

    236α: Έτσι, και φανατικός μάλιστα…

  235. 236, 237 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί τον ενοχλεί η τσίκνα.
    https://www.google.com/search?q=%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF+%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BF%CF%85&client=firefox-b-d&channel=trow2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjjz6qEiajsAhUD8xQKHX40BgwQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1920&bih=966

  236. Aghapi D said

    Ιστορικό τραγούδι και πάρα πολύ αγαπημένο

    του θαυμάσιου Λουις Γιακ

    Το Παλούκι
    (μετάφραση πολύ πρόχειρη που το αδικεί)

    Το Παλούκι
    (μετάφραση πολύ πρόχειρη που το αδικεί)
    Ο γέρο Σιζετ μού μίλησε στο μπαλκόνι (on the porch)
    την αυγή καθώς περιμέναμε τον ήλιο
    και κοιτούσαμε τις καρότσες να περνούν.
    Σιζέτ, δεν βλέπεις το παλούκι

    όπου είμαστε όλοι δεμένοι;
    Αν δεν μπορούμε να απαλλαγούμε απ’ αυτό,
    τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να περπατήσουμε!

    Siset, δεν βλέπεις το στοίχημα
    με το οποίο είμαστε όλοι δεμένοι;
    Αν δεν μπορούμε να μας χωρίσουμε από αυτό,
    τότε δεν μπορούμε ποτέ να περπατήσουμε!

    Αν το τραβήξουμε όλοι, θα πέσει
    και δεν θα αντέξει για πολύ,
    είναι σίγουρο ότι πέφτει, πέφτει, πέφτει,
    θα πρέπει να είναι ήδη σάπιο.

    Αν τραβήξεις γερά εδώ,
    Κι’ αν τραβήξω γερά εκεί,
    είναι σίγουρο ότι θα πέσει, θα πέσει, θα πέσει
    και μπορούμε να ελευθερωθούμε.

    Αν τραβάς σκληρά εδώ,
    και τραβάω σκληρά εκεί,
    είναι σίγουρο ότι πέφτει, πέφτει, πέφτει,
    και μπορούμε να ελευθερωθούμε.

    Όμως, Σιζέτ, έχει περάσει τόσος καιρός,
    τα χέρια ξεφλουδίζουν,
    και όταν η δύναμή μου χαθεί,
    θα γίνει φαρδύτερο και μεγαλύτερο.

    Ξέρω πολύ καλά ότι είναι σάπιο,
    αλλά είναι όμως, Σιζτέ, που είναι τόσο βαρύ
    έτσι μερικές φορές η δύναμή μου μ’ εγκαταλείπει
    Πες μου ξανά το τραγούδι σου.

    Αν τραβήξουμε όλοι, θα πέσει
    και δεν θα αντέξει για πολύ,
    είναι σίγουρο ότι πέφτει, πέφτει, πέφτει,
    θα πρέπει να είναι ήδη σάπιο.

    Αν τραβήξεις γερά εδώ,
    Κι’ αν τραβήξω γερά εκεί,
    είναι σίγουρο ότι θα πέσει, θα πέσει, θα πέσει
    και μπορούμε να ελευθερωθούμε.
    Ο γέρο Σιζέτ δεν είπε τίποτα.

    Ένας κακός άνεμος ήρθε
    – ξέρει ο Σιζέτ από πού –
    και πήγα κάτω από τη βεράντα.
    Και ενώ περνούσαν τα νέα παιδιά

    Ύψωσα το κεφάλι μου για να τραγουδήσω
    το τελευταίο τραγούδι τού Σιζέτ,
    το τελευταίο που μου δίδαξε.

    Αν τραβήξουμε όλοι, θα πέσει
    και δεν θα αντέξει για πολύ,
    είναι σίγουρο ότι πέφτει, πέφτει, πέφτει,
    θα πρέπει να είναι ήδη σάπιο.

    Αν τραβήξεις γερά εδώ,
    Κι’ αν τραβήξω γερά εκεί,
    είναι σίγουρο ότι θα πέσει, θα πέσει, θα πέσει
    αι μπορούμε να ελευθερωθούμε.

  237. dryhammer said

    238. Μια γενιά πίσω, πλενότανε όποτε περνούσαν ποτάμι εξόν αν ζούσαν σε μέρος χωρίς ποτάμια [btw οι Τούρκοι έχτιζαν λουτρά]

    Και να παρατηρήσω πως πολύ συχνά οι δεύτερης γενιάς μετανάστες γίνονται οι φανατικότεροι πολέμιοι των μεταναστών [ενσωμάτωση, όχι αστεία] ιδίως εκείνων που είναι από άλλο μέρος (κι όχι από την κοιτίδα – αυτούς τους ψιλοδέχονται με το ζόρι λόγω συγγένειας, σαν τον ξάδερφο που κουβαλήθηκε απ’ το χωριό)

  238. Μαρία said

    237
    Αρτάρει και Σίλα 🙂

    https://twitter.com/JeronymoBoss/status/1314469571387158529

    10.742 ψήφοι https://ekloges.ypes.gr/current/e/home/parties/111/

  239. Γιάννης Ιατρού said

    για λόγους πληρότητας:
    Τηνδευτερολογία της γνωστής κακοχτενισμένης σχολιάστριας δικαστικού από την Βλαχοκερασία (συντοπίτισσα σχεδόν, καθότι έχω ρίζες και από το Ζέλι, παραδίπλα), την βάλαμε;

  240. nwjsj said

    Καλησπέρα!

    Για όποιους θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αναφέρονται στους νεκρούς της Μαρφίν, υπάρχει ένας ωραίος αγγλικός όρος που αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσαμε να τον μεταφράσουμε στα ελληνικά με μια λέξη ή έστω και περιφραστικά:

    Whataboutism, also known as whataboutery, is a variant of the tu quoque logical fallacy that attempts to discredit an opponent’s position by charging them with hypocrisy without directly refuting or disproving their argument.

    Χθες ο Aerosol εξήγησε πολύ εύστοχα το λόγο που δεν πρέπει να χαρακτηρίζουμε τη δολοφονία του Φύσσα ως θυσία. Ορισμένες όμως που προσπαθούν να περάσουν εαυτόν και κόμμα από την Κολυμβήθρα του Σιλωάμ έχουν άλλη άποψη:

    https://www.ethnos.gr/politiki/127761_boyltepsi-na-agiopoiithei-o-fyssas-i-thysia-toy-mas-apallaxe-apo-ti-hrysi-aygi?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

    Κάτι τέτοια είναι που με κάνουν να πιστεύω ότι ζούμε πλέον τη δεύτερη φάση σκύλευσης της μνήμης του Φύσσα.

    Το χρονικό της δολοφονίας όπως αποτυπώθηκε στο βίντεο του σχολίου 217 ήταν συγκλονιστικό, κυρίως εξ αιτίας των εξόφθαλμων ευθυνών των αστυνομικών, οι οποίοι ήταν παρόντες εξ αρχής και που παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί από τους ΧΑυγίτες για τις προθέσεις τους, επέλεξαν συνειδητά να παραμείνουν θεατές μιας δολοφονίας. Επίσης, πλήρης ανικανότητα και μηδενική εκπαίδευση ως προς το κομμάτι των πρώτων βοηθειών. Κι αυτή η δικαιολογία «είμαι ένστολος» προς τον βαριεστημένο γιατρό του ΕΚΑΒ; Αναρωτιέμαι τι μαθαίνουν εκεί στη Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή. Μάλλον το πώς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή πώς να πετάνε χημικά σε παιδάκια, όπως σήμερα στο Mall;

  241. 242 Όχι, δεν τη βάλαμε 😜

  242. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    17 – Μην αναπαράγεις άκριτα αθλιότητες όπως κάνει ο άθλιος Πολάκης με τον Ρουβά, όχι και φιλοναζιστής ο Γιάννης Μπέζος, ντροπή, ας προσέχουμε τι δημοσιεύουμε εδώ μέσα τουλάχιστον.

  243. Pedis said

    Αν, λέω αν, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν άλλη, όπως πολλοί φοβόντουσαν, πόσοι και πόσοι θα είχαν στρέψει το συνταγματικό τους τόξο προς όσους έθιξαν την τιμή και την υπόληψη του Μιχαλολιάκου και της συμμορίας του και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην ελευθερία των ιδεών και της πολιτικής δράσης, της δημοκρατίας που δεν εκδικείται κλπ κλπ, εκτός, δηλαδή, από τόσους και τόσους που θα έσπευδαν να του γλείψουν τον κώλο χωρίς προφάσεις.

  244. Μαρία said

    242
    To 177 (179) εννοείς;

  245. ΓΤ said

    245@
    Δεν σε κατάλαβα, και, ακόμη περισσότερο, δεν κατάλαβα την προς εμένα χρήση της προστακτικής έγκλισης. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαβάζει μέσα από όποιο πρίσμα θέλει τη μετά το χαστούκι τοποθέτηση Μπέζου. Και αν κάποιος χαρακτηρίζει «φιλοναζιστή» τον Μπέζο, αυτός δεν είμαι εγώ.

  246. Γιάννης Κουβάτσος said

    Μα γιατί ασχολούμαστε με αμφιλεγόμενες δηλώσεις από καλλιτέχνες του συρμού, που δεν μπορείς να πεις ότι διακρίνονται για την πολιτική τους σκέψη, και να μην θυμηθούμε τις ξεκάθαρες δηλώσεις πρωτοκλασάτων πολιτικών και δημοσιογράφων, που δεν έβλεπαν κανένα κακό στη ναζιστική συμμορία. Τώρα κάνουν την πάπια ή καταδικάζουν απερίφραστα:
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.popaganda.gr/newstrack/giati-ochi-mia-sovaroteri-chrisi-avgi/&ved=2ahUKEwii2fKyxajsAhWO_aQKHb0PCtk4FBAWMAl6BAgGEAE&usg=AOvVaw1GV8bmfpNxMpXzl4R7h4WC

  247. 159 >> Δεν με τρόμαξε που βγήκε η Χρυσή Αυγή

    Σωστός. Όταν βλέπουμε φίλους δεν τρομάζουμε.

  248. Μαρία said

  249. Γς said

    Και ξαφνικά εμφανίστηκε από το πουθενά η μικρή Μπουμπού!

    Χαλελουγιάχ

  250. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    177,179 Όσα είπε η Μάνδρου, είναι απλώς η συνέχεια αυτών που ξερνούσαν από καιρό κάποια κορακοτιτιβίσματα εις βάρος της Μάγδας Φύσσα περί κομμωτηρίων κλπ.

    245. Κουζουλός ναι, άθλιος όχι ρε Μπρουκ!
    Ποτέ άθλιος. Ρώτα και το Λεώνικο που τον ξέρει «στο πεδίο της μάχης».

  251. Γιάννης Ιατρού said

    245: Ρε Λάμπρο, γιατί ξέχασες να αναφέρεις πως ο Πολάκης καπνίζει;

    247α: ναι!! 🙂 (κι έλεγα, δεν μπορεί… κάτι πήρε το μα΄τι μου, αλλά μάλλον αλλού θά ΄ταν…)

    253: Έτσι!

  252. Γιάννης Ιατρού said

    253α: ΕΦΗ
    Παρατηρώντας την φωτό (στα δεξιά) που έβαλες στο #196, κάνοντας σύγκριση με το αριστερό μέρος😱…, καταλαβαίνεις αμέσως γιατί λυσσούσαν οι εν λόγω κυράτσες και πρώτη-πρώτη η καθ΄ού botoxικιά…. Ζήλειαααα!

  253. Γς said

    253:

    >εις βάρος της Μάγδας Φύσσα περί κομμωτηρίων κλπ.

    Και η Μανδρο-κομμωτηριο-τριχολογία καλά κρατεί.
    Κοίτα με τι ασχολούμαστε τώρα και μάλιστα σε σχέση με τις ιστορικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για την αφαίρεση των καρκινωμάτων της Δημοκρατίας μας.

    Μου θυμίζει τον την περίπτωση του πραγματικού καρκίνου. Ακτινοβολίες χημειοθεραπείες και τέτοια και τη ζωή του ασθενούς πού παίζεται κορώνα γράμματα. Του ασθενούς, που παρόλα αυτά, ψελλίζει στο γιατρό:

    -Τι θα γίνει με τα μαλλιά μου που πέφτουνε;

    Ε, και στις δύο περιπτώσεις αξίζει νομίζω η απάντηση:

    -Με με τρίχες θα ασχολούμαστε τώρα;

  254. Γς said

    256:

    Κι έχεις και τη φίλη μας την Παναγιώτα Κ. [την καθηγήτρια της Γεωπονικής] να γράφει τώρα στο ΦΒ:

    -Έχετε κανένα καλό κομμωτήριο να μου προτείνετε; αυτό το μαλλί δε παίζει..

    https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/s1080x2048/121164623_3711939975507446_6795128372507439071_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=sCdvwZ3nVwMAX9v3UmG&_nc_ht=scontent.fath3-4.fna&tp=7&oh=1a421835630c483dbaac44eb4f247953&oe=5FA67933

    Ε, την παρέπεμψα στην κυρία Μάνδρου με την παρατήρηση:

    -Με τρίχες θα ασχολούμαστε τώρα;

  255. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ο Πολάκης και ο κάθε Πολάκης μπορούν να είναι όσο κουζουλοί και αμετροεπείς θέλουν στο σπίτι τους και στην παρέα τους, εφόσον τους ανέχονται οι δικοί τους. Στη δημόσια ζωή οφείλουν να είναι σοβαροί και να σέβονται τους άλλους.

  256. Γς said

    257:

    και μου απάντησε:

    >ναι, μ’αυτες, από κάτι τρίχες που γίνονται τριχιες ..

    Αγρίεψαν τα πράγματα…Μάμα μία!

  257. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @239. Θαυμάσιο, Aghapi D! (..το Ωραίο δεν έχει πολιτικοϊδεολογικό πρόσημο. Μπορείς να το βρεις παντού!..)

  258. Χαρούλα said

    Λυπάμαι τόσο που μια Ιστορική για την Δημοκρατία απόφαση, την κάναμε παρτσάλι για να βγάλουμε τα σώψυχα μας. Όχι η Μανδρου, ο Πολλάκης, ο Ρουβάς, ο Κοντωνής, η Σώτη κλπκλπ. Ο καθένας να κλέψει κι εδώ τα λεπτά της δημοσιότητας του. Και μεις; Παίζουμε το παιχνίδι τους…. Κόσμια ή όχι..
    Μπράβο στους δικαστές!
    Μπράβο στην οικογένεια Φύσσα!
    Τιμή στον Παύλο!
    Ζήτω η δημοκρατία!
    7 / 10 / 2020 Μια μέρα που πρέπει να τιμάμαι με σεβασμό!

    Συγγνώμη αν φαίνομαι επιθετική. Πικραμένη είμαι.

  259. Γς said

    μαζί σου

    [κατά τα άλλα]

  260. Χαρούλα said

    *τιμάμε φυσικά

  261. Γιάννης Κουβάτσος said

    Μια χαρά τα λες, Χαρούλα, προσυπογράφω. Αφού επιτρέπουμε στα κομματόσκυλα να διαμορφώνουν το κλίμα, καλά να πάθουμε.

  262. Theo said

    @261:
    Προσυπογράφω κι εγώ, Χαρούλα.
    Από μιαν ιστορική απόφαση που πρέπει όλοι να τη χαιρόμαστε (εκτός των 275.000 που ψήφισαν τους ναζί) η μικροψυχία κάποιων βρίσκει αφορμές για μικροπολιτικές και απόπειρες νέων διχασμών.

  263. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    @261. Μαζί σου, Χαρούλα.

    Γι᾿ αὐτὸ ἀποφεύγω νὰ σχολιάζω τελευταῖα.

    Ἀκόμα καὶ σὲ ἄσχετα νήματα, π.χ. λεξιλογικά, κάποιοι θὰ μποῦν μὲ σχόλια κοπαδισμοῦ.*

    *κοπαδισμός: κομματικός, θρησκευτικός, ποδοσφαιρικός, ἢ ἄλλης μορφῆς ὀπαδισμός.

  264. Γιάννης Ιατρού said

    266: Χαιρετώ σε Δημήτρη! 👌

  265. Γς said

    256:

    Επρεπε να κάνω την αρχή για να ακολουθήσετε στην καταδίκη του φαινομένου.
    Κι ούτε ένα τηλεφώνημα, ουπς, σχόλιο…

    Δεν ντρεπούστε τέτοιοι πούστε!

  266. Χαρούλα said

    #266 καλώς τον! Χάρηκα, γιατί μου λείψατε.
    Σε όλα υπάρχει κάτι να γράψουμε, έστω κι αν φαίνεται «παραφωνία». Δεν μπορεί, σε κάποιον κάτι θα λέει. Μην το σκεφτεστε λοιπόν! Την καλημέρα μου

  267. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    @266. …και όχι μόνο! 🙂

  268. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ναι, Δημήτρη, αλλά δεν γίνεται μια ζωή τα άγρια να διώχνουν τα ήμερα. Ας γίνει και μια φορά το αντίθετο. Χαίρομαι που είσαι καλά. Μη χάνεσαι.

  269. Γιάννης Ιατρού said

    271: Για εξημερωμένο σε είχα 🙂 🙂 🙂 🙂

  270. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    248 – Εσύ έβαλε την ανάρτηση, σε ποιόν θέλεις να απευθυνθώ.
    Φυσικά κι «Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαβάζει μέσα από όποιο πρίσμα θέλει τη μετά το χαστούκι τοποθέτηση Μπέζου.» αρκεί να την διαβάζει ολόκληρη και επίσης να την δημοσιεύει ολόκληρη κι όχι ένα επιλεκτικό απόσπασμα που τον σπιλώνει.

    https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/e-ochi-kai-o-mpezos-gia-tin-kataptysti-lista-chrysavgiton/

    Και αν κάποιος χαρακτηρίζει «φιλοναζιστή» τον Μπέζο, αυτός δεν είμαι εγώ.
    ««Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο», ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ, Γιάννης Μπέζος…! Αν δεν κάνω λάθος, η «δήλωση» είναι δική σου, αλλά ακόμη κι αν δεν είναι, όφειλες να το ψάξεις λίγο πρίν το δημοσιοποιήσεις εδώ μέσα, όχι;

    250 – «> Δεν με τρόμαξε που βγήκε η Χρυσή Αυγή
    Σωστός. Όταν βλέπουμε φίλους δεν τρομάζουμε.»

    Κι εσύ τέκνον Χτήνος;

    «Δεν με τρόμαξε η άνοδος της Χ.Α. αλλά ότι υπήρξαν οι συνθήκες για να συντελεστεί αυτή η άνοδος.»
    Διαφωνείς μ΄αυτό; Τι λές, θα του ζητήσεις τώρα μια συγγνώμη;

    253 – ΕΦΗ ΕΦΗ εξακολουθείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα και να βγάζεις λανθασμένα συναισθηματικά συμπεράσματα. Δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑ γιατρό Πολάκη, μόνο έναν πρώην ελεεινό υφυπουργό (θέλω να γίνω Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη) και έναν άθλιο νυν βουλευτή της αξιωματικής (τρομάρα της) αντιπολίτευσης που χρυσοπληρώνεται από τους δυσβάσταχτους φόρους του λαού και αυτόν κρίνω.

    Το δημοσίευμά του, είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ, και θα έπρεπε να σας θλίβει όλους όσοι αυτοαποκαλείστε αριστεροί, κομμουνιστές, ή ακόμη χειρότερα προοδευτικοί κι όχι να κλείνετε τα μάτια επειδή το έκανε αυτό το σούργελο που το παίζει αριστεροκομμουνιστής ενώ είναι φασίστας του κερατά γιατί δεν είχε καν την ευθιξία να παραιτηθεί όταν το λαμόγιο ο κωλοτούμπας αρχηγός του, έδωσε εντολή να εφαρμόσουν τα φασιστικά μνημόνια της Ε.Ε που θα έσκιζαν και κατέστρεψαν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων.
    Ποιά η διαφορά του δικού του δημοσιεύματος με αυτό που δείχνει τον Βούτση να φιλάει το χέρι του Μιχαλολιάκου; δεν είναι και τα δύο φασιστική πρακτική; Γιατί για τον Βούτση κατέφυγε στην Δ.Η.Ε ο συριζα και τον Πολάκη τον αφήνει ανενόχλητο;

    254 – «Ρε Λάμπρο, γιατί ξέχασες να αναφέρεις πως ο Πολάκης καπνίζει;»
    Γιατί δεν μ΄ενδιαφέρει, όταν όμως το κάνει επιδεικτικά σε κλειστό δημόσιο χώρο, δείχνει το ποιόν του ατόμου και πού γράφει τους νόμους της δημοκρατίας που ψήφισε κι ο ίδιος στο κοινοβούλιο. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ και να τον ξαναψηφίσετε, έχει ανάγκη ο τόπος από λεβεντομαλάκες.

    261 – «Ζήτω η δημοκρατία!» Δημοκρατία βρήκαμε, μένει να βρούμε και δημοκρατικούς πολίτες να την στηρίξουν γιατί χωρίς αυτούς, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δημοκρατία.
    Προς το παρόν, κυριαρχεί κατά κράτος ο φασισμός.

    ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε πατριαρχικό καθεστώς, ποιός την θέλει αληθινά;

  271. Γς said

    266:

    Έτσι είναι Δημήτρη όλοι αυτοί που σχολιάζουν για το θέμα αυτό.

    Και πρώτος πρώτος εγώ που λέω ότι το στηλίτευσα.
    Κι ο ευπατρίδης του ισττολογίου, ο Δημήτρης ο Μαρτίνος κι η Χαρούλα κι ο Κουβάτσος και όλοι οι αγανακτισμένοι που πεταχτήκαμε σαν τους αντιστασιακούς στη μεταπολίτευση

    Να το βουλώσω λοιπόν από σεβασμό τόσο στο ιστορικό γεγονός αλλά και σ αυτούς τους συνφορουμίστας που περιμένουν να καταλαγιάσει η έκθεση των σώψυχων μας.

  272. dryhammer said

    266. Καλώς όρισες Δον!
    Κι η καλημέρα σου μόνο φτάνει για να ανέβει η ποιότητα των σχολίων.

  273. Γειά σου Θεριό της Κύθνου! Μην ξαναχαθείς ωρέ!

    273 Όχι Λάμπρο, δεν βρίσκω το λόγο να ζητήσω συγγνώμη από τον Ρουβά για την κρίση μου επί των τραυλισμάτων του στο συγκεκριμένο φιλοναζί περιβάλλον.

    https://www.kar.org.gr/2012/10/17/%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CF%82-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B3/

  274. Γς said

    274:

    > από σεβασμό σ αυτούς τους συνφορουμίστας που περιμένουν να καταλαγιάσει η έκθεση των σώψυχων μας.

    Ο Βάτμαν λ.χ.

  275. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    276 – Δυστυχώς Πολακίζεις κι αποφεύγεις να απαντήσεις στην ουσία του πράγματος ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα μιλώντας για φιλοναζί περιβάλλον. Η επιλεκτική δημοσίευση δηλώσεων που αντιστρέφουν το νόημα, είναι φασιστική πρακτική ναί ή όχι;

    Η δήλωση αυτή έγινε το 2012, και σε γενικές γραμμές, συμφωνώ μαζί του, η χειραγώγηση των πολιτών από το κομματικό και μιντιακό σύστημα ήταν και είναι ακόμη αυτό που πρέπει να μας τρομάζει, κι όχι η είσοδος της όποιας Χ.Α στο κοινοβούλιο που είναι αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής. Και τον Χίτλερ που λέει το σίχαμα στην απάντησή του, οι ίδιες δυνάμεις τον προώθησαν και τον ανέβασαν στην εξουσία όχι η ετυμηγορία του λαού. Οι ίδιες δυνάμεις προώθησαν κι ανέβασαν τον Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ για τους γνωστούς πλέον εξυπηρετικούς λόγους.

    Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και κατ΄επέκτασιν κι ο Πολάκης, όφειλαν να ασκήσουν αριστερή διακυβέρνηση, αντ΄αυτού άσκησαν την άκρως φασιστική των μνημονίων, αποτέλεσμα; αυτόνομη άνοδος της ΝΔ στην εξουσία με παράλληλο ξέπλυμα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που έριξαν την χώρα στον γκρεμό. Φταίει ο λαός γι΄αυτό;
    (προσωπικά θεωρώ πως έχει την απόλυτη ευθύνη, αλλά από άλλο πρίσμα, πιο βαθύ).

    Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλήσει και να κατηγορεί άλλους για φιλοναζισμό, είναι ο Πολάκης.
    Πέντε χρόνια στην εξουσία και τι έκαναν με την Χ.Α; την πάπια, τώρα γίνονται και τιμητές.

    Σταματάω, δεν έχει νόημα τέτοια συζήτηση εδώ μέσα, θα τα πούμε από κοντά όταν βρεθούμε με το καλό.
    .

  276. Γιάννης Κουβάτσος said

    «Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και κατ΄επέκτασιν κι ο Πολάκης, όφειλαν να ασκήσουν αριστερή διακυβέρνηση»
    Ναι, και το ιερατείο της ΕΕ και οι οικονομικές ελίτ θα παρακολουθούσαν τρέμοντας από τον φόβο τους τον Τσίπρα και τους μπαρμπούδος του να εφαρμόζουν αριστερή διακυβέρνηση. Δεν πήραμε πικρή γεύση από το πρώτο εφτάμηνο του 2015; Μας κλείσανε τις τράπεζες και γράψανε σε πασίγνωστο ανατομικό σημείο το δημοψήφισμα, παίζοντας γκολφ και πίνοντας κοκτέιλ (ο Γιούνγκερ το παράκανε). Αλλού είναι το ερώτημα: έπρεπε να αναλάβουν κυβερνητικές ευθύνες ή όχι; Και αφού, καλώς ή κακώς, ανέλαβαν, έπρεπε να δεχτούν το τρίτο μνημόνιο και να το εφαρμόσουν ή έπρεπε να παραιτηθούν, όπως ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ;

  277. Γιάννης Ιατρού said

    273: μ΄αρέσει ο δίκαιος, εξισορροπημένος και τεκμηριωμένος καταγγελτικός λόγος σου για τον Πολάκη.
    Και πολύ επιεικώς τον κρίνεις, αν ούτε ένα από αυτά που έχει αποκαλύψει μέχρι τώρα δεν αληθεύει, ε;
    Όσο για τον καλλιτέχνη- ίνδαλμα, καλά κάνεις και τον υπερασπίζεσαι. Οι μαικήνες του έχουν καταστεναχωρηθεί από τις τελείως άδικες και αναίτιες επιθέσεις στο πρόσωπό του.

    Καλά ρε, είπαμε να βγάλεις και κανένα μεροκάματο, αλλά όχι και να πλουτίσεις! 😜
    Μιάς και προφανώς τα ΄κονόμησες, περιμένουμε κέρασμα όταν ξαναβρεθούμε, όπως γράφεις στο Χτήνος (τέλος του #278).👌

  278. 278 Καταγγέλει (σιγά!) το μιντιακό σύστημα κ(λ)άνοντας χαλαρή παρεούλα με ένα από τα πιο βρόμικα πρόσωπά του, σε ένα από τα πιο άθλια μετερίζια του. Ωραίος ο Τσε, ουψ ο Ρουβάς ήθελα να πω.
    Όσο για την τεράστια κουράδα που λέγεται σόουμπιζ, εσύ τι λές? Στο κατάμαυρο ενδεχόμενο μιας ναζιστικής διακυβέρνησης, θα την πείραζαν καθόλου ή θα την άφηναν ως εστί και ευρίσκεται να κάνει τη δουλειά της (τους)?
    Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, λέω εγώ.

    ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαι αλλά δεν είναι το θέμα μας επί του προκειμένου. Εκείνο το «πολακίζεις» το αφήνω να περάσει ασχολίαστο. Τα ρέστα όπως είπες, εν καιρώ και εκ του συστάδην 🙂

  279. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    180 – Ο συριζα κι ο Πολάκης δεν έκαναν τίποτε όσο ήταν κυβέρνηση για την Χ.Α, (για να μη πώς τίποτε χειρότερο) και μόνο αυτό, είναι ικανό τεκμήριο για τον καταγγελτικό μου λόγο όπως λές και σίγουρα τον κρίνω επιεικώς.

    Το να λές ότι υπερασπίζομαι τον καλλιτέχνη ίνδαλμα, είναι ντροπή. Όπως σου είπα και κατ’ ιδίαν, μου είναι απολύτως κατανοητός ο τρόπος που σκέφτεται και συμπεριφέρεται η πλειονότητα του κόσμου, όλα και όλοι, στοχεύουν στην συναισθηματική νοημοσύνη του κατά συνέπεια με αυτήν λειτουργούν οι συντριπτικά περισσότεροι. Το ίδιο κάνεις κι εσύ λέγοντάς μου αυτά, αν όμως σκεφτείς με την λογική σου, θα δείς ξεκάθαρα πως δεν υπερασπίζομαι κανένα καλλιτεχνικό ίνδαλμα, παρά μόνο την δημοκρατία και την λειτουργία της, κι απ’ ότι φαίνεται, είμαι ο μόνος εδώ μέσα.
    Στην ίδια λίστα, βρίσκεται και το όνομα του Μπέζου, ο ΓΤ που την ανάρτησε, γνωμάτευσε πως για το χαστούκι, έτσι «δήλωσε ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος» άρα; η δημοκρατία νίκησε.

    Όταν το ίδιο το κάνει ένας εκπρόσωπος του λαού στο κοινοβούλιο (και δη της αριστεράς και της προόδου) για άλλον καλλιτέχνη, έχει άλλη βαρύτητα από τον ΓΤ δε νομίζεις;

    Προφανώς έχουμε διαφορετική αντίληψη για την δημοκρατία και τον φασισμό, εγώ αυτή την πρακτική όπως και την περίπτωση Βούτση, την θεωρώ φασιστική, εσύ κι όσοι συμφωνούν μαζί σου, μόνο του Βούτση, αντιλήψεις είναι αυτές.😀

    Φυσικά και θα σας κεράσω, δεν πλούτησα ακόμη ούτε τα έχω οικονομήσει ακόμη αλλά θα γίνει κι αυτό, νάστε καλά όλοι εσείς που στηρίζετε με αυταπάρνηση το μαγαζί εν αγνοία σας.😀

    Πάνε και τα σχόλια στη μέση του μήνα, το Νοέμβρη πάλι.😀

    Υ.Γ – Κουϊζάκι. Σ’ αυτόν τον ηλίθιο και διεστραμμένο οικονομικό κόσμο, υπάρχουν τρείς κατηγορίες ανθρώπων, τα κορόιδα, οι έξυπνοι και οι πανέξυπνοι, ποιοί ανήκουν σε ποιές;
    Η απάντηση θα δοθεί στις 23,10.🐖😀

  280. Theo said

    Μάλλον οι ακομμάτιστοι και μη εθελοτυφλούντες συμπολίτες μας είναι είδος εν ανεπαρκεία.
    Αυτό καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις κάποιων που είτε διάβασαν αλλά δεν τους βόλεψε, είτε απαξίωσαν να διαβάσουν το άρθρο της lifo στο οποίο παραπέμπει ο Λάμπρος στο #273. (Το ίδιο κάνουν κάποιοι και στο σημερινό νήμα.)
    Έλεος πια με τον κοπαδισμό (βλ. Δημήτρη Μαρτίνο στο #266), τη μικροπολιτική και τα κομματικά συμφέροντα 😡

    Κι ο Λάμπρος γράφει αλήθειες (άσχετα με τον υπερβολικό τρόπο που συνήθως το κάνει) για κάποια πράγματα, κι οι απαντήσεις στο στιλ του χαβαλέ και της συγκατάβασης τον αδικούν.

  281. Γιάννης Ιατρού said

    283: Τέο, έχεις την εντύπωση πως οι αναρτήσεις της Lifo (και αλλού) ήταν άγνωστες και χρειαζόταν ο Λάμπρος για να τις μάθουμε; Δεν είναι αυτό το θέμα, προφανώς, μα καθόλου. Ναι, ο Λάμπρος γράφει ΚΑΙ αλήθειες. Αλλά δεν θα το λύσουμε εδώ, τουλάχιστον όχι απ΄την δική μου πλευρά.

  282. Theo said

    @284:
    Αν ήταν γνωστή η ανάρτηση της Lifo κι άλλες σχετικές, τότε γιατί αυτή η μίρλα για τον Μπέζο και τον Ρουβά, η αποσιώπηση των δηλώσεων Σκουρλέτη, Βούτση, Παρασκευόπουλο (βλ. λίκνο του #273), κλπ. και το σιγοντάρισμα στον διχαστικό λόγο και τις συκοφαντίες του Πολάκη;

    Για το ότι πολλά από τα θέματα που θίγει ο Λάμπρος δεν θα τα λύσουμε εδώ, συμφωνώ.

  283. Theo said

    Παρασκευόπουλου, συγγνώμη 😦

  284. ΓΤ said

    @245, 248, 273, 282

    Δεν ξέρω πόση είναι η απόσταση ανάμεσα στο πεντάγραμμο και στο φορεξάγραμμο, μάλλον είναι μικρότερη από αυτήν ανάμεσα στην ευγένεια και την ιταμή προστακτική. Δεν γνωμάτευσα ασφαλώς, δεν μου έλαχε να είμαι ιατρός. Όχι, δεν είχα τον χρόνο να ψάξω περισσότερο, θα ψάχνω περισσότερο όταν θα έχω τον χρόνο. Το μόνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι, ασφαλώς άθελά μου, ενεπλάκην στο παιχνίδι των αποσπασματικών δηλώσεων.

  285. Γιάννης Κουβάτσος said

    285: Ε, ο Μπέζος χρεώνεται με αντισυριζαϊκό λόγο, ο Ρουβάς πρωτοστάτησε υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα, εξ ου, λοιπόν, η μίρλα. 😉

  286. Νέο Kid said

    Έληξε 2-0 . Μας έφαγε ο θρυλικός Σκεντέροβιτς , που έβγαλε μεγάλη λουξεμβουργιανή ψυχή στο χορτάρι…

  287. Νέο Kid said

    Ο Νικοκύρης ζητάει αυτόγραφο από τον Πιέρο Σωτηρίου και βγάζει σέλφι με τον Κούσσουλο.

  288. Γιάννης Ιατρού said

    285: …τότε γιατί αυτή η μίρλα…

    Έλα ντε! Αφού είναι απολύτως κατανοητό: Προφανώς ο Ρουβάς ακολουθούσε* τον Κασιδιάρη για να δει την εξέλιξη του. Αν από πίθηκος θα γινόταν άνθρωπος.

    Για να ενημερώνεται, είπε ο ίδιος. Μάλιστα, Κατ΄ εμέ δε χρειαζόταν ν’ ακολουθεί τον φασίστα για να βλέπει τις θέσεις του. Μπορούσε πολύ απλά να παρακολουθεί τις επιθέσεις, τα χτυπήματα και τα μαχαιρώματα της Χ.Α. Αυτές ήταν οι θέσεις του!

    * Μεταξύ μας: Ψάχνω για τον σπόνσορα…😉 Γιατί ό,τι κάνει, το κάνει με σπόνσορα… ντύνεται, τρώει, πίνει, οδηγάει, παντρεύεται κλπ

  289. esperospro said

    Εχω ανοίξει λογαριασμό στο wordpress, είμαι ο έσπερος που έγραψα παραπάνω και ο leo polla psemata στο twitter. Ευχαριστώ τους φίλους που μου απάντησαν ειρωνικά. Κυριε Σαραντακο χιλια συγνώμη που γραφω σε λάθος σελίδα, δωστε μου ενα λινκ και σβήστε τα. Επαναλαμβάνω, δεν είμαι τρολ, ας προσπαθήσουν οι υπόλοιποι να σεβαστούν την αντίθετη άποψη. Δεν βοηθάνε λινκ με πηγάδες και μνήματα.

  290. Theo said

    @291:
    Τον Ρουβά δεν τον «πάω», Γιάννη μου, αλλά και δεν θα στρουθοκαμηλίσω μπροστά στις συκοφαντίες του Πολάκη που (στο πρώτο τιτίβισμά του) απομόνωσε κάποιες φράσεις του ΣΡ και διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του.

    Αλλά αρκετά με αυτά. Υπάρχουν και σοβαρότερα πράγματα ν’ ασχοληθούμε, κι η καλύτερη είδηση της ημέρας είναι πως νίκησαν η ρακή και το τσίπουρο: Έως 1,40 ευρώ το λίτρο ο φόρος 😉 🙂

  291. sarant said

    266 Γεια σου Δημήτρη!

    289 Ο Σινανί σάς έκλεισε το σπίτι, έβαλε τρία γκολ (το ένα ακυρώθηκε)

    292 Έσπερε, το ξέρω ότι δεν είσαι τρολ, αλλά στο ιστολόγιο υπάρχει ένα τρολ με πολλαπλές ενσαρκώσεις, οπότε ίσως σε πέρασαν γι’ αυτόν. Από την άλλη, στα μπλογκ η συζήτηση δεν γίνεται για όποιο θεμα θέλει ο κάθε σχολιαστής, αλλά για το θέμα του κάθε άρθρου. Μπορείς να κάνεις άσχετο σχόλιο αλλά δεν μπορείς να αναγκάσεις τους άλλους να το διαβάσουν ή να το σχολιάσουν.

  292. ΓΤ said

    293@

    Τώρα θα την περνάμε εκοφίνα, Τεό!

  293. Μαρία said

    291
    Και συνέχισε να τον ακολουθεί και μετά τη δολοφονία βλ. 251

    293
    Καμία διαστρέβλωση δεν υπάρχει. Λίνκαρα το βίντεο στο 182. Στην καλύτερη περίπτωση ο Ρ. είναι αθώος λόγω βλακείας.

  294. BLOG_OTI_NANAI said

    Αυτοί που τσουβαλιάζουν με τις κομμένες φράσεις είναι οι γνωστοί φασίστες των σόσιαλ μίντια. Εκτός ότι θα βρούμε στα τουίτ τους χαϊδέματα για την ακροαριστερή πλευρά του φασισμού το οποίο τους κάνει επίσης φιλοφασίστες, αναπαράγουν τις φράσεις πέρα από το κλίμα των ημερών.

    Θυμόμαστε όλοι το κλίμα όχι κατευνασμού απέναντι στους βουλευτές ναζί, αλλά απέναντι στους ψηφοφόρους που όλοι προπαθούσαν να αποφύγουν τον στιγματισμό τους ως ναζιστές καθώς δεν έγιναν φιλοναζί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε μία ημέρα. Όσοι το ξεχνάνε αυτό στον δημόσιο λόγο της εποχής εκείνης είναι τσαρλατάνοι. Όλοι όσοι αναφέρονταν τότε στα ποσοστά των νεοναζί, προσπαθούσαν πάντα να βρουν έναν τρόπο να μην βαφτίσουν μαζικά τους ψηφοφόρους παρουσιάζονταν την κατάσταση συγκυριακή λόγω κρίσης.

    Αυτό βεβαίως δεν δούλεψε και κάποιοι επέμειναν στην ψήφο τους με αποτέλεσμα να είναι συνένοχοι στην αποθράσυνση και άρα στα εγκλήματα των νεοναζί.

    Όμως, όποιος από αυτούς τους τραμπούκους των σόσιαλ μίντια έχει μείνει σιωπηλός απέναντι στο λοιπό φάσμα του φασισμού, δεν έχει δικαίωμα να μιλάει. Εδώ είχαμε ανθρώπους που υποστήριξαν την τοποθέτηση βόμβας στην Εκκλησία! Τόσο θράσος και υπερηφάνεια φιλοφασιστική ώστε να μας διαφημίζουν στα σχόλια τις ενέργεια τους! Βόμβες με καρφιά έξω από την Εκκλησία για να αποκεφαλίσουν παιδάκια και γιαγιάδες!

    Ποιος θα μιλήσει από αυτούς που έμειναν σιωπηλοί απέναντι σε τέτοιες φασιστικές ενέργειες;! ΓΙα να ψάξουμε τα τουίτ τους, πόσες καταδίκες θα βρούμε για την δολοφονική αυτή κτηνωδία;!

    Όπως άλλοι γράφουν λέγοντας «τα παιδιά» για τους νεοναζί, έτσι άλλοι γράφουν για παράσιτα όπως κάτι Ρωμανούς με καλάσνικοφ και οργανώσεις φασιστών δολοφόνων της Μαρφίν, δολοφόνων αστυνομικών και νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο επειδή βρίζουν τους χρυσαυγίτες. Και υπάρχει ένα ολόκληρο σκοτάδι φασισμού ακροαριστερού που μένει στο απυρόβλητο.

    Πραγματικός αντιφασίστας είναι ΜΟΝΟ αυτός που καταδεικνύει, δηλώνοντας την απέχθεια του, κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια χωρίς να χαϊδεύει είτε ακροαριστερούς φασίστες είτε νεοναζί. Φυσικά, αυτοί οι δύο έχουν διαφορετική ιδεολογία. Όμως, διαφημίζουν και οι δύο τα φονικά τους ένστικτα, τον τραμπουκισμό, τη βία, τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες που ιστορικά τις έχουμε δει όλες να εφαρμόζονται.

    Κανένας από αυτούς που έχουν έστω και μισό τουίτ που να δηλώνει υποστήριξη, έστω διά της ανοχής και της σιωπής απέναντι στο ιντιμιντιανό σκοτάδι δεν δικαιούται να παριστάνει τον αντιφασίστα, με κρυφτούλι πίσω από γελοιότητες του στιλ… «αντάρτες πόλεων», «πολιτικούς κρατούμενους» και «ποινικούς» συνεργάτες τρομοκρατών που πουλάνε ναρκωτικά και εκτελούν συμβόλαια θανάτου.

    Ίσες αποστάσεις και συμψηφισμοί δεν επιτρέπονται απέναντι σε νεοναζί και ακροαριστερούς αντιδημοκράτες, οι διαφορές τους είναι δεδομένες και έχουν αναφερθεί. Αλλά ο φυλετικός ρατσισμός και η καθαρότητα αίματος είναι εξίσου δολοφονικά με τον ιδεολογικό και ταξικό ρατσισμό και την κοινωνική «καθαρότητα». Ποιος αμφιβάλλει για τα εκατομμύρια νεκρών από αυτές τις ιδεολογικές παθογένειες;

    Όσοι νιώσαμε χαρά για τη νικη της Δημοκρατίας απέναντι στον ναζισμό και με την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική δολοφονική οργάνωση, νιώθουμε θλίψη που διάφοροι εχθροί της Δημοκρατίας δηλώνουν ότι χαίρονται μαζί μας διότι δεν είμαστε το ίδιο. Εμείς και όλοι αυτοί που έστω και σιωπηλά έχουν ανεχτεί οποιοδήποτε πρόσωπο της δήθεν «επαναστατικής» αντιδημοκρατικής νοοτροπίας και τρομοκρατίας δεν είμαστε το ίδιο.

  295. Γιάννης Ιατρού said

    296α: Εμ ….
    https://twitter.com/MagelanOikotes/status/1314665827736719366?s=20

  296. BLOG_OTI_NANAI said

    273: Για μια φορά συμφωνώ με τον Λάμπρο και με το άρθρο του Δημοκίδη που συνήθως γράφει μην πω τι… Η λίστα όπως ξέρουμε περιλαμβάνει και τον Νίκο Βούτση και άλλους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εξορισμού γελοίο να το αναφέρει κανείς. Σίγουρα διαφωνώ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάφορα, κι ας ψήφισα κι εγώ, όχι όμως και να τους βαφτίζει ο καθένας φιλοναζί…

  297. Theo said

    @296α:
    Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει από περιέργεια; Είναι σώνει και καλά χρυσαβγίτης; (Κι εγώ μπαίνω σε κάποιους ιστότοπους με τους οποίους διαφωνώ ριζικά, για να δω τι λέει η άλλη πλευρά. Φυσικά δεν έχω λογαριασμό σε ΜΚΔ και στο disqus δεν ακολουθώ κανέναν.)

    @296β:
    Το βίντεο που λίνκαρες σταματά στη μέση μιας φράσης. Στο https://www.youtube.com/watch?v=UNPAWdP0WaA&ab_channel=SKAI.gr λέει ο Ρουβάς (στο 0:13 περίπου) : «Δε με τρομάζει η απόφαση που παίρνει ο κόσμος. Με τρομάζει ο τρόπος που χειραγωγούν τον κόσμο οι πολιτικοί.» Αυτό δεν με πείθει ότι ο Ρουβάς είναι χρυσαβγίτης ή ότι πρόσκειται ευνοϊκά στην ΧΑ. Μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες, αλλά δεν δικαιολογεί τη στοχοποίηση Ρουβά από Πολάκη, κατά την ταπεινή μου γνώμη.

  298. Γιάννης Κουβάτσος said

    «Ίσες αποστάσεις και συμψηφισμοί δεν επιτρέπονται απέναντι σε νεοναζί και ακροαριστερούς αντιδημοκράτες, οι διαφορές τους είναι δεδομένες και έχουν αναφερθεί.»
    Διαφορές στη θεωρία πάμπολες. Ο κομμουνισμός έχει ανθρωπιστικούς σκοπούς, ενώ ο ναζισμός απάνθρωπους σκοπούς. Στην πρακτική, όμως, των ακραίων οργανώσεων αμφοτέρων των ιδεολογιών οι ομοιότητες είναι πολλές. Προσωπικά, δεν βλέπω διαφορά στο αν θα με σκοτώσουν επειδή είμαι ο μεροκαματιάρης οδηγός του Μομφεράτου ή επειδή είμαι αντιφασίστας ράπερ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: νεκρός.

  299. nwjsj said

    @266 – Δημήτρης Μαρτίνος
    Καλώς το νονό μου!
    Δηλώνω ένοχη για συχνές άσχετες παρεμβολές σε λεξιλογικά νήματα. Προσπαθώ να το αποφεύγω για να μην χαλάω την επιστημονική τους αξία, είναι ορισμένες φορές που δεν μπορώ να κρατηθώ όμως και σίγουρα όταν πετάγομαι δεν είναι για τον κοπαδισμό. Δεσμεύομαι ότι θα το ελέγχω περισσότερο από ‘δω και στο εξής και κυρίως, όταν κάνω παρεμβάσεις εκτός θέματος, θα βάζω μια προειδοποίηση ως κεφαλίδα προς διευκόλυνση των αναγνωστών.

    Σχετικά με το Ρουβά και τη συνομοταξία του, ανάμεσά μας υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εντελώς απολιτίκ, οι οποίοι όμως παρακολουθούν τα ‘καλλιτεχνικά’ και επηρεάζονται από τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες συνειδητά ή ασυνείδητα. Όταν δεν ασχολείσαι με την πολιτική, αλλά βλέπεις μια απαστράπτουσα περσόνα σαν τον Ρουβά, ο οποίος το παίζει τρυφερός κι ευαίσθητος με τις γυναίκες, να λέει ότι δεν τρόμαξε με την είσοδο της ΧΑ στη Βουλή, θεωρείς ότι η ΧΑ είναι κάτι νορμάλ. Μια ο Ρουβάς, μια ο ένας, μια ο άλλος, δεν θέλει και πολύ ν’ αρχίσεις να μπερδεύεις το ακραίο με το φυσιολογικό. Ο Ρουβάς μπορεί να μην είναι φασίστας σαν τον Κασιδιάρη, τον οποίο ακολουθεί στα σόσιαλ, είναι όμως ο ‘ξεπλένης’ του φασισμού, δηλαδή αυτός στον οποίο δίδεται βήμα συχνά λόγω της ιδιότητάς του και αυτός ο οποίος με τις απόψεις του βάζει το λιθαράκι του για να θεωρήσουν κάποιοι ότι ορισμένες ιδεολογίες είναι πιο ελαφριές/αποδεκτές απ’ ό,τι πιστεύαμε. Αν όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες της σόου μπιζ δεν επηρέαζαν τόσο τα πλήθη, δεν θα είχαν τόση πολλή ζήτηση για να πρωταγωνιστήσουν σε κάθε είδους διαφημιστική καμπάνια, είτε πρόκειται για παπούτσια, είτε για δημοψηφίσματα. Και για το Ρουβά, τους Γονίδηδες & τις Σαμπρίνες εντάξει, κάποιοι θα θεωρήσουν ότι είναι φελλοί, όταν όμως εκεί ανάμεσα βλέπεις έναν Μίκη κι έναν Μπέζο με τόση χαλαρότητα απέναντι στη ΧΑ, αρχίζεις κι εσύ, που είσαι μπουχτισμένος με το πολιτικό κατεστημένο και βλέπεις τη χώρα σου να διαλύεται και να υποθηκεύεται, να νιώθεις σιγά σιγά τη ΧΑ ως διέξοδο. Όπως λέει κι ο Μιχαλολιάκος: «Μπορεί αυτό το χέρι να χαιρετάει ‘έτσι’, είναι όμως καθαρό»…

  300. Μαρία said

    300
    Απο περιέργεια. Τα τουίτ είναι ελεύθερα, δεν χρειάζεται να γραφτείς. Νομίζεις οτι εγώ που λινκάρω διάφορα τιτιβίσματα είμαι στο τουίτ; Όταν ακολουθείς όμως κάποιον, του δίνεις αξία, γιατί του επιτρέπεις να κοκορεύεται οτι έχει πολλούς ακόλουθους.

    Το βίντεο με το Ρουβά είναι ολόκληρο: εδώ ολόκληρη η διάλεξη γράφει ο τουιτεράς.
    Κανείς δεν ισχυρίστηκε οτι ο Ρουβάς είναι ναζί αλλά οτι συνέβαλλε στην κανονικοποίησή τους.

  301. Theo said

    @303:
    Εννοούσα το πρώτο βιντεάκι του yokai. Το δεύτερο δεν το πρόσεξ και δεν το άνοιξα, αλλά έψαξα στο ΥΤ, να δω τη συνέχεια.

  302. Theo said

    Αλλά εδώ σταματώ τη ρουβοκουβέντα.

  303. sarant said

    302 Συμφωνώ με τη Νόηση.
    Ο πολιτικός έχει λόγο να ακολουθεί στο Τουίτερ τον πολιτικό του αντίπαλο. Ο καλλιτέχνης όταν ακολουθεί έναν πολιτικό, του δίνει αξία, του δίνει ποντους.

  304. Γιάννης Ιατρού said

    306: …Ο πολιτικός έχει λόγο να ακολουθεί στο Τουίτερ τον πολιτικό του αντίπαλο

    Καλά, σκέψου την περίπτωση να ακολουθούσε ένα στέλεχος, βουλευτής ή ακόμα κι ο Τσίπρας τον Κασιδιάρη τι θα λέγανε από την ΝΔ; Εδώ τώρα βγάζουν τα σωθικά τους, βλ. τον σημερινό παραλογισμό του Δημ. Δημητριάδη στην iefimerida.. you know… στο έτσι, χωρίς ένα επιχείρημα. Άν έβρισκαν και κάτι τέτοιο…., η ανάρτηση του Πολάκη θα έμοιαζε με χάδι, βελούδινο!

    Άντε λοιπόν, πιάνονται μερικοί από κάτι τέτοια για να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους… και όοοολα τ΄άλλα, τα χοντρά fake κλπ. τα παραβλέπουν ή πάντως δεν τα αναφέρουν! Τέτοια/τόση ευαισθησία πιά! Μην παραφερθώ και χαρακτηρίσω και με πουν μετά και κακόψυχο…, σταματώ εδώ.

  305. Γιάννης Κουβάτσος said

    307: Έγραψες Δημητριάδη, είπα να δω τι λέει πάλι αυτός ο …μετριοπαθής συγγραφέας και έπεσα πάνω στο πιο εμετικό κείμενο που έχω διαβάσει ποτέ. Κι έχω διαβάσει πάρα πολλά κείμενα στη ζωή μου. Αλλά ποτέ τέτοιο παραλήρημα. Από τη μία η Μάνδρου, από την άλλη ο Δημητριάδης, αναρωτιέσαι πόσο πιο αρνητικά μπορούν να σε εκπλήξουν κάποιοι άνθρωποι. Θαυμάστε υπ’ ευθύνη σας ήθος λόγου. Προσωπικά, καμιά δεκαοενταριά γραμμές άντεξε το στομάχι μου…
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.iefimerida.gr/ellada/dimitris-dimitriadis-sto-iefimerida-sti-thesi-tis-hrysis-aygis-tha-eprepe-na-dikastei-kai-na%3Famp&ved=2ahUKEwjCi7n_zarsAhXSzaQKHVk9BgkQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw0IgZUTS8n1obsIsHht1XU1&ampcf=1

  306. Γιάννης Κουβάτσος said

    308: Πήρε το μάτι μου κι αυτό το κλασικό μεζεδάκι:
    «έχει ακόμα με το μέρος του ευάριθμους οπαδούς, ένα πολύ σημαντικό μέρος τού ελληνικού λαού»
    Συγγραφέας κατά τα άλλα και δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει το υλικό της δουλειάς του, τις λέξεις, ο άριστος.

  307. Γιάννης Ιατρού said

    Ναι, ούτε αυτό δεν ξέρει, την σημασία του ευάριθμος…

    Επίτηδες δεν έβαλα τον σύνδεσμο, σκέφτηκα, όποιος έχει γερό στομάχι, ας το βρει…

  308. Γιάννης Κουβάτσος said

    310:Συνονόματε, θέλει πολύ γερό στομάχι. Όχι γιατί τα λέει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σκοτίστηκα. Αλλά γιατί είναι ανατριχιαστικό να εκφέρεται δημόσια τόσο απίστευτα φανατισμένος λόγος. Και, ναι, είναι καλύτερα οι διανοούμενοι, οι «διανοούμενοι» εν προκειμένω, να σιωπούν, αν είναι να βρομίζουν το μυαλό του άτυχου που θα πέσει πάνω σε τέτοιο κείμενό τους. Ντροπή, πραγματικά.

  309. sarant said

    309 Κι εσύ το πρόσεξες. Αλλά το βασικό δεν είναι αυτό, είναι ότι αραδιάζει βρισιές και κατάρες χωρίς να τεκμηριώνει έστω και στο ελάχιστο για ποιο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο κακός.

  310. Μαρία said

    Αυτό είναι το στιλ του τελευταία, όταν πολιτικολογεί. Δεν πρόκεiται να διαβάσω άλλο ένα έμεσμα. Θέλω να τον θυμάμαι σαν το ευαίσθητο μεταφραστή του Ζενέ.

    Στη σέντρα κι διεθνούς φήμης κύριος Taki.
    All too often, there is a temptation to deny this threat of violence; to explain it away as an ordinary, even reasonable part of politics. Even in a case as extreme as Golden Dawn, people have tried it: in July 2013, two months before the murder of Fyssas, the Spectator columnist Taki Theodoracopulos wrote that the party’s members were “good old-fashioned patriotic Greeks” who were angry at immigration and political correctness. https://amp.theguardian.com/commentisfree/2020/oct/08/golden-dawn-neo-nazi-violence-greece-political-class?__twitter_impression=true

  311. Γιάννης Ιατρού said

    311, 313α : Αυτός είχε ζητήσει και τον εγκλεισμό του Αλ.Τσίπρα…

  312. ΓΤ said

    309, 312@

    Μπόλ’κα βιβλία στο ενεργητικό του. Αβέρτα Άγρα, Νεφέλη, Σαιξπηρικόν, USP, Καστανιώ, Πατά…
    Πλάκα θα ‘χει να παίζει και εκεί μπάλα ατεκμηρίωτα. Από φάτσα γεροποζέρι, μάλλον αντλεί ηδονή από την αιρετίλα του

  313. sarant said

    315 Δεν λέει κανείς ότι είναι κακός συγγραφέας. Αλλά στη λογοτεχνία δεν τεκμηριώνεις αναγκαστικά.

  314. ΓΤ said

    316@
    Προφανώς. Αλλά το «Εμείς και οι Έλληνες» θα χρειάζεται σίγουρα

  315. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    287 – Με συγχωρείς αλλά αν υπάρχει κάτι ιταμό στην όλη υπόθεση, είναι η ανάρτησή σου στο 17, αλλά εγώ δεν σου καταλόγισα δόλο, απλά σου είπα πως πρέπει να προσέχουμε τι δημοσιεύουμε εδώ μέσα. Αν δεν είχες χρόνο να το ψάξεις περισσότερο, πολύ απλά ας μη το δημοσίευες, τόσο απλά, για ανθρώπους μιλούμε ΓΤ όχι για αντικείμενα.

    «Δεν γνωμάτευσα ασφαλώς, δεν μου έλαχε να είμαι ιατρός.»

    Δεν γνωμάτευσες αλλά συμπέρασμα έβγαλες μια φορά για τον Μπέζο, το ότι δεν δήλωσε αυτό που έβαλες αλλά κάτι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό, μάλλον μικρή σημασία έχει για σένα.
    «Το χαστούκι [του Κασιδιάρη] δεν σημαίνει ότι κάποιος χαστούκισε κάποιον συνάνθρωπό μας. Συμβολίζει χτυπάω κάτι κατεστημένο», είχε δηλώσει ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος…»

    Όπως και νάχει, εγώ αυτό που ήθελα να επισημάνω, είναι πως αυτή η πρακτική των επιλεκτικά κομμένων δηλώσεων, είναι φασιστική ανεξαρτήτως το ποιός την χρησιμοποιεί, και γι΄αυτό είπα να προσέχουμε τι δημοσιεύουμε εδώ. Όπως ίσως είδες, όσοι ενοχλήθηκαν από το σχόλιό μου, επικεντρώθηκαν στον Ρουβά και κανείς στον Μπέζο, όμως και οι δύο βρίσκονται στην ίδια λίστα, βλέπεις για τον Ρουβά έφτυσε λάσπη ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ της «αριστεράς και της προόδου» Πολάκης κι όχι ο ΓΤ😊 κι αντί να τον πάρουν στο κυνήγι, λοιδορούν τον Ρουβά κι ούτε λίγο ούτε πολύ, τον έχουν βγάλει φιλοναζιστή, τι κι αν δεν είπε κάτι υπέρ της Χ.Α, ενώ ο Πολάκης, τουλάχιστον ημίθεος, κι ένας ημίθεος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί φασιστικές πρακτικές, άρα, ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ, ο Ρουβάς φταίει.😂

    Αυτό το τραγούδι που μου αρέσει πάρα πολύ, για σένα, κι όταν αποφασίσεις να έρθεις σε σύναξη, θα σου δείξω κάτι εντελώς διαφορετικό στο στοίχημα που θα σ΄ενδιαφέρει σίγουρα.😊
    Κλαηνύχτα.

  316. Μαρία said

  317. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    313 Ναι ρε γαμώτο! Έχω μείνει άφωνη από καιρό μαζί του. Ήταν φίλος του Κούνδουρου και τον είχα γνωρίσει στα νιάτα μου, ένας ντροπαλός μαζεμένος άνθρωπος, διανοούμενος. Τί μετάλλαξη ειν΄ αυτή;

  318. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    «Αυτό που με στοιχειώνει είναι ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε “πλάτες” στους κρατικούς μηχανισμούς. Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που επικοινωνούσε με τη Χρυσή Αυγή και την ενημέρωνε για τους ελέγχους που θα γινόντουσαν στα γραφεία τους. Έπεφτε “σύρμα” μέσα από την αστυνομία”». (…)
    «Αστυνομικοί επέτρεψαν οι δράστες να αλλάξουν μπλούζες, να βγάλουν δηλαδή εκείνο το στοιχείο που αποδείκνυε την οργανωτική τους σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Για να οδηγηθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως άσπιλοι και να πούνε ότι αυτά είναι τα ρούχα, τα λευκά και σιδερωμένα μπλουζάκια τα οποία τους είχαν δώσει, που φορούσαν το βράδυ της επίθεσης » https://www.imerodromos.gr/allaxan-tis-mployzes-tis-xrysis-aygis-me-tis-plates-tis-astynomias/

  319. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    273
    Μπρουκ, κράτει στους χαρακτηρισμούς. Ούτε ιταμός, ούτε άθλιος ούτε ελεεινός ούτε κωλοτούμπας είναι κανένας απ αυτούς που τους είπες. Μιλάς αναπόδεικτα με φανατισμό (είναι που δεν θυμώνεις 🙂 ) σαν κάτι αφιονισμένους μπαρμπάδες καφενόβιους που τα βάνουνε με το σύριζα γιατί όλα τα κακά ήρθε και τα έκανε (αυτό τους σφήνωσε η τιβί), ενώ 40 χρόνια το μεταπολιτευτικό κράτος δεν είδε πιο φιλολαϊκή κυβέρνηση. ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ κανένας ούτε σεντς κι άφησε στα ταμεία τόσα δις. Αυτό από μόνο του πρέπει να σε κάνει πιο μετριοπαθή γι΄αυτό το κόμμα.
    Αν δεν ξέρεις κανένα γιατρό Πολάκη είναι γιατί δεν τον χρειάστηκες στο Κρατικό Νίκαιας. Όμως τον ξέρουν εκατοντάδες άνθρωποι που τους περιέθαλψε και τους μένει αξέχαστος κι άλλοι, δεκάδες, που τους χειρούργησε δωρεάν.
    Καμιά ρεαλιστική πρόταση για το βασανιζόμενο λαό, που χρυσοπληρώνει βουλευτές που λες, έχεις;
    Ίσως να πάνε όλοι να ψηφίσουν άκυρο;
    Βγάλε το μαγικό ραβδί να τους μαγέψεις και είμαι μαζί σου. 🙂
    Σκέφτεσαι πάντως εξίσου συναισθηματικά μ΄εμένα που με «κατηγορείς» γι΄αυτό. Βάλλεις κατά πάντων αφηνιασμένος κι αυτό είναι το εύκολο φιλαράκι. Το πιο εύκολο. Η πολιτική σκακιέρα διαθέτει κάθε φορά συγκεκριμένα κομμάτια και μ΄αυτά θα παίξουμε, τα υπόλοιπα, αυτά τα αφυψηλού και τα θυμώδη «όλοι είναι άχρηστοι άρα όλοι απορριπτέοι» είναι τελείως ανακόλουθα με την ίδια τη ζωή που διαρκώς θέτει διλήμματα.
    Εφη με αγάπη η Εφη 🙂

  320. Γιάννης Ιατρού said

  321. Γς said

    322:

  322. Γς said

    Τρίχες κι ο κομμωτής του 1962

    Τρίχες, το κομμωτήριο Μάνδρου κι ο κομμωτής Λάμπρος, ωχ ο Λαμπρτούκος. Ο Sarapo τέλος πάντων,
    που σαν προχτές παντρεύτηκε το σπουργιτάκι στο Παρίσι.

    Και τι του έσερναν οι ζηλιάρηδες Γάλλοι… Ρεντισίλ τον ανεβάζανε [μπιπ] τον κατεβάζανε
    .

  323. Χαρούλα said

    #322 ΕΦΗ το Κρατικό Νίκαιας στο ΕΣΥ δεν είναι; Γιατί λοιπόν να μην ήταν δωρεάν οι εγχειρήσεις από τον κάθε Πολάκη; Τι μου ξεφεύγει;
    Την καλημέρα μου

  324. Γιάννης Ιατρού said

    320: Εγώ υποψιάζομαι από που το κόλλησε ο Δημ. Δημητριάδης… Εμφανείς οι πατημασιές συγκρίνοντας το στυλ και την ένταση😎

  325. Γιάννης Κουβάτσος said

    322: Έτσι ακριβώς είναι, Έφη, συμφωνώ. Σε όλους μας αρέσουν ο βολονταρισμός και ο μαξιμαλισμός, είναι πολύ ωραία και ανέξοδα τα μεγάλα λόγια, αλλά δεν μπορούμε να πορευτούμε μαζί τους, δεν το επιτρέπει η πραγματικότητα της καθημερινής ζωής. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει νόημα να καλείται να λογοδοτήσει γιατί δεν εφάρμοσε την αριστερή πολιτική που, εκ των πραγμάτων, δεν μπορούσε να εφαρμόσει, αλλά για όσα ουτοπικά εξήγγελλε προεκλογικά, σωρεύοντας έτσι διαψευσμένες προσδοκίες και ξενερώνοντας άγαρμπα τους περιστασιακούς ψηφοφόρους του.
    Όσο για τον Πολάκη, δεν νομίζω ότι μπορούν να αμφισβητηθούν σοβαρά η εντιμότητά του και η προσφορά του. Απλώς πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται στα όρη και στα μιτάτα, για να εκφράζεται όπως του ‘ρθει. Οι καλοί τρόποι και ο σεβασμός των κανόνων κοινωνικής συμπεριφοράς δεν είναι αστική υποκρισία, είναι πολιτισμός.

  326. Γιάννης Ιατρού said

    326: Τα έξοδα μπορεί να φθάσουν και χιλιάδες ευρώ ανάλογα με την επέμβαση ή τη διαδικασία της θεραπείας στο κατά τα άλλα δωρεάν ΕΣΥ.

  327. Γς said

    339:

    Να τον ακούτε τον Ντοcteur!

  328. Γιάννης Ιατρού said

    330: ΓουΣου, εσύ που είσαι και συχνός πελάτης, που πηγαίνεις, σε ιδιωτικά ή σε δημόσιο νοσοκομείο;

  329. Γς said

    331:\

    Δεν πάω!

    Εμένα έρχονται στην πόρτα μου κι αλληλοσφάζονται ποιος θα με πρωτοπάρει

  330. Γιάννης Ιατρού said

    332: Κατάλαβα … Για σέρβις 🙂 🙂

  331. Epaminondas Papayannis said

    Αφενός νομίζω ότι, όσον αφορά τους γνωστούς «δημοσιογράφους», αυτός που τους πρόβαλε και υποστήριξε περισσότερο ήταν ο Τράγκας.
    Αφετέρου θέλω να μπουν φυλακή (δηλ., οι εφέσεις να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα)· σε κάθε περίπτωση, διαφωνώ: ο κίνδυνος τού φασισμού, δυστυχώς, δεν έχει εκλείψει.

  332. sarant said

    334 O Τράγκας πράγματι τους πρόβαλε πολύ, αλλά ο Τράγκας έχει άλλο κοινό από τους άλλους. Και ναι μεν ο κίνδυνος του φασισμού δεν έχει εκλείψει αλλά η ΧΑ πολιτικά είναι νεκρή, πιστεύω.

  333. Γιάννης Ιατρού said

    335: Να δούμε τους κληρονόμους Νίκο…

  334. Γς said

    333:

    Ναι, «Δωρεάν απόσυρση για λυκόπουλα»

    και μου θύμισες τα δικά μου λυκόπουλα

    [για να ξεφύγουμε λίγο απ το άχαρο θέμα]

    https://caktos.blogspot.com/2013/06/blog-post_1228.html

  335. Γιάννης Κουβάτσος said

    Το πιθανότερο είναι να πάρει τη θέση της τελειωμένης ΧΑ ένα ακροδεξιό κόμμα δυτικού τύπου, που θα ποντάρει ψηφοθηρικά στην ανησυχία των πολιτών για το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα. Αν δεν ήταν τόσο κρετίνοι, τραμπούκοι και χιτλερομανείς οι χρυσαυγίτες, αυτό θα έπρεπε να είχαν κάνει από την αρχή: μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, που έλεγε και ο Μπαμπίνος, έναν λύκο με δορά νομοταγούς προβάτου. Τέτοιου κόμματος φιλοδοξεί να ηγηθεί ο Μπογδάνος, ως φαίνεται.

  336. Χαρούλα said

    #238 τέτοια ακροδεξιά «πολιτισμένα😊» είχαμεΛΑΟΣ, έχουμεΛΥΣΗ. Κάπου όμως πρέπει να στεγαστούν και οι τραμπούκοι και οι αδιάβαστοι. Πάντα λοιπόν θα υπάρχει και ένα (φιλο)ναζιστικό. Η μεγέθυνση του όμως θα οφείλετε σε λάθη του δημοκρατικού τόξου. Τα μάτια μας ανοιχτά λοιπόν! Μην αλληλοκατηγορούμαστε! Τους στέλνουμε πελάτες.

    #329 όλα αυτά τα «νόμιμα»επιπλέον, δεν είναι για τους γιατρούς. Τα γύρω-γύρω μας χρεώνουν.

  337. dryhammer said

    338. Κάτι τέτοιο περιμένω να γίνει και έχω την περιέργεια να δω τη στελέχωσή του (δλδ τους ασβαστίκωτους ΧΑβγίτες) και τα παζαρέματα με ΝΔ όποτε χρειαστεί τσοντάρισμα. [Θεωρώντας a priori (άααλα της!!) το ΓτΠ, γτπ]

  338. Γιάννης Ιατρού said

    338: βάλε του ιδέες εσύ…

    Ο Μπογδάνος είναι απλά και μόνο ένα σύμπτωμα. Η πραγματική «ασθένεια» βρίσκεται στην καρδιά της παράταξης της ΝΔ, που για να διεκδικεί την εξουσία ακροβατεί διαρκώς, δίνοντας βήμα σε τέτοιους ανθρώπους. Είναι ένα κόμμα,που μονίμως «φλερτάρει» με ανθρώπους και ιδέες που καλύπτουν ένα φάσμα πολύ ευρύτερο από αυτό που περιγράφεται στις διακηρύξεις του.

  339. Γιάννης Κουβάτσος said

    239: Καρατζαφέρης και Βελόπουλος είναι πατενταρισμένοι γραφικοί εμποράκοι. Και να θέλουν να κρυφτούν, τους προδίδει η κουτοπόνηρη φάτσα. Στις δυτικές χώρες, τα ακροδεξιά/μη ναζιστικά κόμματα έχουν σαφώς πιο ραφιναρισμένους ηγέτες.

  340. Γιάννης Κουβάτσος said

    341: Ε, καλά, αυτό συμβαίνει ανέκαθεν σε όλα τα πολυσυλλεκτικά κόμματα εξουσίας. Έχουν τη μετριοπαθή πτέρυγα, τους σοβαρούς, έχουν και τους ακραίους, τους γελοίους, τους γραφικούς. Είναι μέρος της ψηφοθηρικής τους πολιτικής. Το ΠΑΣΟΚ π.χ. είχε από τροτσκιστές μέχρι τους κομμουνιστοφάγους Δροσογιάννη και Χονδροκούκη.

  341. π2 said

    O Μπογδάνος δεν είναι μόνο σύμπτωμα, είναι και μια κυνική περσόνα που δανείζεται το περιεχόμενό της μ’ ό,τι ψυχανεμίζεται ότι πουλάει. Η επιτυχία του θα συνεχιστεί και θα διογκωθεί, με μπόλικο νιούσπικ, με αντιγραφή όλων των τερτιπιών του τραμπισμού (το τελευταίο του pet project είναι η οπλοκατοχή), με θεσμική επιθετικότητα. Αλλά δεν είναι ανόητος να φύγει από το μαντρί. Ξέρει ότι δεν μπορεί να σταθεί χωρίς έναν υπαρκτό μηχανισμό, όπως δεν μπορούσε να σταθεί ο Τραμπ χωρίς τον μηχανισμό του ρεπουμπλικανικού κόμματος. Μόνο αν αλλάξουν τα πράγματα και βρεθούμε σε περίοδο πολιτικής κρίσης μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα.

  342. spyridos said

    Η σκυλίτσα η φρύντικα

  343. dryhammer said

    Τα σταθερά καρκινώματα των κομμάτων εξουσίας (άρα και εκτροφεία των λογής μορφωμάτων) είναι κατ εμέ πρώτα πως είναι κόμματα κατ’ αρχήν εξουσίας, με ό,τι συνεπάγεται η άγρα της, και ύστερα (εξαιτίας του πρώτου) πως στηρίζονται και στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό με επαγγελματίες «ημέτερους». [Συχνά τους ίδιους, πιστούς στο δόγμα «όπου γάδαρος κι εγώ σαμάρι»]

  344. ΓΤ said

    @337
    «[για να ξεφύγουμε λίγο απ το άχαρο θέμα]»
    και δες τι ακολούθησε 🙂

  345. Γιάννης Κουβάτσος said

    «Μόνο αν αλλάξουν τα πράγματα και βρεθούμε σε περίοδο πολιτικής κρίσης μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα.»
    Εννοείται, για τότε μιλάμε. Η οικονομική κρίση, που θα μας κληροδοτήσει ο κορονοϊός, σε συνδυασμό με το μεταναστευτικό/προσφυγικό πρόβλημα, πιθανότατα θα επιφέρει και πολιτική κρίση. Η οποία ήδη θα υπήρχε, αν τα ΜΜΕ έβαλλαν ομαδόν κατά της κυβέρνησης, όπως έκαναν επί ΣΥΡΙΖΑ. Φαντάζεστε π.χ. πόσο θα εκμεταλλεύονταν και πόσο θα πρόβαλλαν τα πρόσφατα καμώματα των Ρομά, αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ;

  346. Γιάννης Ιατρού said

    348: Μπα, σημερινό τουί, τάχα μου για να την πει στην ΑΥΓΗ…

  347. Γς said

    347:

    Δεν τα κατάφεραν τα λυκόπουλα

    Εδώ χρειάζεται Σαπφώ

  348. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    322 – Να, αυτά μου κάνεις και δεν μπορώ να αγιάσω 😊 πάρε τώρα ένα διπλοσέντονο και να σε δώ πώς θα το σιδερώσεις.😂

    Όχι καλή μου, δεν μιλάω ούτε αναπόδεικτα, ούτε με φανατισμό, ακριβώς γιατί ΔΕΝ ΘΥΜΩΝΩ ΠΟΤΕ με τίποτε, κι αυτό συμβαίνει για τρείς λόγους, πρώτον δεν έχω καμία προσδοκία από κανέναν (ούτε από κόμματα και πολιτικούς φυσικά😂) δεύτερον η στάση ζωής μου, είναι διαμορφωμένη κατά κύριο λόγο από την αυτογνωσία του θανάτου, τον έχω ζήσει κι αντιμετωπίσει τόσες πολλές φορές από την πρώτη παιδική μου ηλικία, που τελικά γίναμε αχώριστα φιλαράκια και πάντα με προστατεύει από αμετροέπειες και μου δίνει το μέτρο στην ζωή, κάθε φορά που ξεφεύγω και σηκώνεται η μυτούλα μου πιο ψηλά από το κανονικό (παλιά, μέχρι τα 35, από τότε ΠΟΤΕ) μου κλείνει το ματάκι φιλικά κι αμέσως την κατεβάζω λέγοντας με σεβασμό, Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ! Ο τρίτος, είναι η συνειδητότητα που έχω αποκτήσει και μέσω αυτής ο έλεγχος του μυαλού μου και ΚΥΡΙΩΣ της αναπνοής μου που είναι χαλαρή και ανεμπόδιστη, εντελώς ελεύθερη, συνεπώς, με αυτά τα δεδομένα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να θυμώσει κάποιος με οτιδήποτε, έχει πάντα τον πλήρη έλεγχο του εαυτού του και συνείδηση των όποιων καταστάσεων και λειτουργεί ΠΑΝΤΑ λογικά σε ισορροπία με το συναίσθημα, ΠΟΤΕ δεν υπερτερεί η μία λογική της άλλης, το μέτρο, είναι η ισορροπία, σαν το γιν γιάνκ, έτσι κι εγώ δεν θυμώνω.
    Αντιθέτως, το κάνεις εσύ κι όλοι ανεξαιρέτως εδώ μέσα (αλλά και έξω) όταν η όποια «πληροφορία» δεν συμφωνεί με αυτήν της συναισθηματική σας νοημοσύνης,😊 μια ματιά στις χιλιάδες «συζητήσεις» που έχουν γίνει εδώ, είναι αρκετή για του λόγου το αληθές. Ένα σοβαρό θέμα βέβαια, είναι ποιός θέλει να δεί την αλήθεια.😂

    Για να καταλάβεις τον ρόλο της αναπνοής στην ψυχική ισορροπία του ατόμου και το πόσο επηρεάζει την λογική και τα συναισθήματά μας, κάνε το εξής τέστ, κάθισε σε μιά πολυθρόνα όσο πιο χαλαρά και άνετα μπορείς χωρίς να πιέζει τίποτε το στήθος σου, και μέτρα πόσες αναπνοές θα πάρεις σε ένα λεπτό, αν σ΄έχω ψυχολογήσει σωστά,😊 θα πάρεις από 16 και πάνω, αυτός είναι κι ο μέσος όρος από τις χιλιάδες μετρήσεις που έχω κάνει εδώ και σαράντα χρόνια με την πιο ακραία περίπτωση στις 33 αναπνοές το λεπτό.
    Ο λόγος που παίρνουν πολλές αναπνοές οι περισσότεροι άνθρωποι, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι το υπερβολικό άγχος το οποίο προκαλείται από την υπέρμετρη λειτουργία της συναισθηματικής νοημοσύνης εις βάρος της διανοητικής. Όπως έχω πεί κι άλλη φορά, αν προσέξεις θα δείς πως όλα στην κοινωνία που ζούμε, έθιμα, σεξουαλική καταπίεση, υποχρεωτική εκπαίδευση, πολιτική, ενημέρωση από τα ΜΜΑ κλπ, στοχεύουν ακριβώς στην συναισθηματική νοημοσύνη κι όχι στην λογική μας, με αποτέλεσμα την εύκολη χειραγώγησή μας (και κυρίως την ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΑΣ) με βασικό εργαλείο τον αδιόρατο και συνεχή φόβο. Όλη αυτή η παράλογη κατάσταση, δημιουργεί την ανάγκη για μια διέξοδο χαλάρωσης, κι αφού όλοι οι φυσικοί τρόποι, είναι ενοχικοί κι «απαγορευμένοι», εύκολα μπορείς να δείς την εξαρτησιογόνο κατάληξη σε διάφορες ουσίες, θρησκείες, ιδεολογίες, κλπ, και ποιοί ωφελούνται απ΄ όλα αυτά.

    Πάμε στα δικά μας.😊
    Δεν αποκάλεσα κανένα ιταμό και πολύ περισσότερο τον ΓΤ που τον γουστάρω και θα ήθελα να τον γνωρίσω από κοντά.

    Λές πως μιλάω αναπόδεικτα, αλλά δεν φέρνεις τις ανάλογες αποδείξεις, ας τα ξαναπώ.
    Ο Πολάκης, είναι άθλιος πολιτικός για τους λόγους που παρέθεσα, το πόσο καλός γιατρός είναι, ας το κρίνουν οι ασθενείς του, εγώ σου είπα δεν τον ξέρω και δεν τον κρίνω σαν γιατρό αλλά σαν πολιτικό. Από τη στιγμή που υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση την δοσίλογη κυβέρνηση του σύριζα, συν ότι χρησιμοποιεί φασιστικές μεθόδους σπίλωσης όπως αυτή με τον Ρουβά, είναι ελεεινός και τρισάθλιος, γιατί δεν προκύπτει πουθενά από τα λεγόμενα του Ρουβά πως υποστηρίζει την Χ.Α.
    Πρόσεξε, αυτό δεν σημαίνει πως δεν την υποστηρίζει, μπορεί ναι μπορεί όχι, το θέμα, είναι πως αυτή η επιλεκτικά κομμένη ανάρτηση του Πολάκη, αφήνει σαφές υπονοούμενο πως ο Ρουβάς, είναι φιλοναζιστής, με συνέπεια, ο καθένας που είναι φίλα προσκείμενος στον Πολάκη ή σ΄αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση, να βγάζει λάθος συμπέρασμα για τον Ρουβά όπως κάνατε όλοι εδώ που ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία, ΤΡΑΝΟ παράδειγμα το Χτήνος, ( Δεν με τρόμαξε που βγήκε η Χρυσή Αυγή
    Σωστός. Όταν βλέπουμε φίλους δεν τρομάζουμε.) όταν το κάνει αυτό ένας πολιτικός θεοπάλαβο κρί κρί μου, ανεξαρτήτως πόσο καλός επιστήμονας ή οικογενειάρχης είναι, θέλει φτύσιμο κι όχι χειροκρότημα, αυτή είναι η δική μου άποψη.

    Δεν είπα ΠΟΤΕ πως ευθύνεται ο συριζα για όλα τα κακά της χώρας, (το, «δεν είδε πιο φιλολαϊκή κυβέρνηση» 😂😂😂 το αφήνω ασχολίαστο) αν θυμάσαι στα τέλη του 14, έλεγα ακριβώς τι περιμένω να κάνει ο συριζα κι ο Τσίπρας, (μάλιστα, ήμουν ο μόνος που από το καλοκαίρι έλεγα πως θα γίνει κυβέρνηση, ενώ στις εκλογές, πως θα συνεργαστεί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛΛ, που μέσα σε μια νύχτα, ο Νικοκύρης τους βάφτισε λαϊκή δεξιά) η αποστολή που του ανέθεσε η οικονομική ελίτ, ήταν να πάρει αυτά τα φασιστικά μέτρα η «αριστερά» γιατί αν τα έπαιρνε η ΝΔ του Σαμαρά, θα καιγόταν η Ελλάδα, ενώ έτσι δεν άνοιξε μύτη. Το άλλο, ήταν το ξέπλυμα των κλεφτών των προηγούμενων δοσίλογων «κυβερνήσεων» και την εξάλειψη και της παραμικρής ελπίδας των λαϊκών στρωμάτων για κάτι καλύτερο, κι αυτά ακριβώς έκανε η ΠΦΑΚ, τα λόγια και τα έργα της τα ζήσαμε, γραπτά είναι, ακόμη και το 62% λαϊκό ΟΧΙ, το έκανε 40% και αυτοδύναμη «κυβέρνηση» ΝΔ, τι άλλες αποδείξεις θέλεις; Αν δεν μπορείς να δείς αυτές (που δεν μπορείς για τον λόγο που σου είπα) δεν μπορείς να δείς ΚΑΜΙΑ!

    Όχι καλή μου, δεν τα βάζω με κανέναν ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και κανέναν Τσίπρα ή Πολάκη, όπως δεν τα έχω βάλει ΠΟΤΕ, με κανένα άλλο κόμμα ή πολιτικό, κι ο λόγος όπως σου είπα, είναι ότι δεν έχω ΚΑΜΙΑ προσδοκία από αυτούς, απλώς λέω αυτό που βλέπω, τώρα αν αυτό σας ενοχλεί τι να κάνω, μη με διαβάζετε,😂 εγώ πάντως δεν έχω στόχο να προκαλέσω κανέναν κι αν αφήσεις την λογική σου να δεί τι λέω, θα συμφωνήσεις μαζί μου, όπως κάνει κι ο Κώστας σε πολλά, αλλά ΚΡΥΦΑ.😂😂😂

    «ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΕ κανένας ούτε σεντς κι άφησε στα ταμεία τόσα δις» Τώρα να γελάσω μ΄αυτό ή να κλάψω; και πού τα βρήκε αυτά τα δις βρε κοπελιά αν δεν τα έκλεψε από τον λαό; λές να τα πήρε από τους κεφαλαιούχους ή από την εκκλησία;

    «Αυτό από μόνο του πρέπει να σε κάνει πιο μετριοπαθή γι΄αυτό το κόμμα.»
    Μα μετριοπαθείς είμαι με όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς, πάντα εχθρός του λαού είμαι από τα 19 μου και δη του ανθρωπάκου που στηρίζει και υμνεί τους δυνάστες του.
    Έχω δηλώσει άλλωστε, πως για μένα τα κόμματα και οι πολιτικοί σε αγαστή συνεργασία με τους ιερείς, είναι οι λακέδες της οικονομικής ελίτ και σκοπός τους, είναι η εξυπηρέτησή της λειτουργώντας ως αποσβεστήρας κραδασμών της λαϊκής οργής, και στόχος τους, η διάσπαση της λαϊκής συνοχής, κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο.

    «Καμιά ρεαλιστική πρόταση για το βασανιζόμενο λαό, που χρυσοπληρώνει βουλευτές που λες, έχεις;» Έχω, την έχω πεί κι άλλες φορές αλλά την γράψατε εκεί που δεν πιάνει μελάνη.😂 Να μη χρησιμοποιεί καθόλου χρήματα για τις συναλλαγές του ή να τα χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι πλούσιοι, εύκολο είναι αλλά δεν συμφωνεί κανείς, γιατί άραγε;😂

    «Ίσως να πάνε όλοι να ψηφίσουν άκυρο;}
    Όχι άκυρο, αλλά ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ άκυρο, αυτό όμως συνεπάγεται, ατομική συνειδητότητα, υπευθυνότητα και δημοκρατική συνείδηση, γιατί το δημοκρατικό πολίτευμα σε τέτοιου είδους ανθρώπους απευθύνεται κι όχι σε νευρωτικούς μικροσυμφεροντολόγους υποταγμένους σε κομματικούς μηχανισμούς και σε πλασματικές ιδεολογικές και θρησκευτικές πραγματικότητες.

    «Βγάλε το μαγικό ραβδί να τους μαγέψεις και είμαι μαζί σου.»
    Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδί και δεν μ΄ένδιαφέρει να μαγέψω κανέναν ούτε να τον αλλάξω, και δεν χρειάζεται να είσαι μαζί μου αλλά και με κανέναν άλλον, πίστεψέ με, είναι καλύτερα να είσαι με τον όμορφο εαυτό σου, και κρίνοντας από τα γραπτά σου συναισθήματα όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά ΥΠΕΡΟΧΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ με το μαγικό μυαλό.

    «Σκέφτεσαι πάντως εξίσου συναισθηματικά μ΄εμένα που με «κατηγορείς» γι΄αυτό».
    Όχι , δεν σκέφτομαι έτσι, πάντα βρίσκομαι σε ισορροπία και δεν σε κατηγόρησα ποτέ, όπως και κανέναν άλλον, διαπίστωση κάνω αλλά η συναισθηματική σας νοημοσύνη την λογοκρίνει και την εκλαμβάνει ως επίθεση. Τι έχω να χωρίσω με σένα και τον οποινδήποτε εδώ μέσα και ποιό το όφελος να κατηγορώ; Ο θυμός τυφλώνει την συνείδηση και την λογική, να το θυμάσαι αυτό.

    Ηθελές τα και παθές τα, σιδέρωνε μέχρι το βράδυ τώρα.😂

    Υ.Γ – Οι αναπνοές ανά λεπτό που παίρνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, είναι μεταξύ 7-8, εγώ παίρνω 4, σε γενικές γραμμές, είμαστε πολύ χαλαροί τύποι.😊😊😊😊

    Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις πως ένας άνθρωπος που ακούει 18 ώρες μουσική κατά μέσω όρο, είναι δυνατόν να γράφει οτιδήποτε, θυμωμένος;😊
    Αυτό το υπέροχο τραγούδι για το υπέροχο μυαλό σου. Ν΄αγαπάς τον εαυτό σου γιατί αλλιώς δεν μπορείς να αγαπήσεις κανέναν, να χαμογελάς, είναι μεταδοτικό και κάνει την εξουσία να ανησυχεί.
    Ο βασικός στόχος στην ζωή, πρέπει να είναι τα τρία Α, Αυτοεκτίμηση, Αυτοέλεγχος, Αυτοπεποίθηση, το σύστημα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μας τα αφαιρέσει και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει, κάποιοι σπόροι όμως έχουν ξεφύγει με τον άνεμο κι έχουν φυτρώσει, θα δείξει ο θερισμός τι και αν θα καταφέρουν κάτι.
    Φιλιά.

  349. Γς said

    και σαν ν άκουσα μια φωνή

    -Πάει κι αυτός

  350. Λάμπρο, επειδή δεν μπορώ να γράφω σεντόνια, πριν μου απαντήσεις στο 281 να έχεις κατά νου το 302.

  351. Γς said

    325:

    > σαν προχτές παντρεύτηκε το σπουργιτάκι στο Παρίσι.

    που πέθανε ένα χρόνο μετά σαν σήμερα 11 Οκτ 1963

  352. Pedis said

    # 349 – η νόμιμη χαβγή στο τουίτερ …

    Παραβάρυνε το νήμα μεν, βαριέμαι να σκολλάρω δε, συνεχίστε σε ένα πιο ελαφρύ, αν έχετε την καλοσύνη.

  353. voulagx said

    Γιατί χτυπούν (ξανά) το νέο Ποινικό Κώδικα
    https://www.efsyn.gr/node/263713

  354. Γς said

    181:

    Μπλέξαμε τα μπούτια μας, τους λούτσους μας και πως θα ξεμπλέξουμε

    >άμα μπω σε αεροπλάνο, θα τον σκεφτώ. Πάντα τον σκέφτομαι πάνω από τα σύννεφα.

    https://caktos.blogspot.com/2013/03/blog-post_2360.html

  355. Γς said

    355:

    Αλλος ένας στους από δω

  356. sarant said

    344 Όχι, δεν θα φύγει αν δεν έχουμε νεα κρίση. Αν κάνει καμιά χοντράδα, μπορεί να τον διωξουν.

  357. Γς said

    359:

    Δεν θα φύγει ε;

    Τι μαρτύριο κι αυτό πια!

    Θα φύγει; Δεν θα φύγει; ο Μπόγδανος

    [του έβαλα τον τόνο στην προπαραλήγουσα για να κάνει ρίμα με το Τσόγλανος, που μας έχει σπάσει τα νεύρα]

    Τι αγωνία; Δεν θα το αντέξω….

  358. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    353 – Tι να σου απαντήσω στο 281 ρε Χτήνος, από το πρώτο μου σχόλιο μέχρι και το τελευταίο που διάβασες, λέω για την πρακτική του Πολάκη με τις κομμένες δηλώσεις, πως είναι φασιστική, κι εσύ (όπως και άλλοι) έχεις κολλήσει με τον Ρουβά, τι είναι και τι δεν είναι. Επί του θέματος ποιά είναι η θέση σου, είναι φασιστική αυτή η πρακτική ναι ή όχι; σ΄αυτό θέλω να μου απαντήσεις κι όλο αλλού το πάς.
    Από την άλλη, σε ρώτησα και δεν απάντησες, και σε ξαναρωτάω, διαφωνείς μ΄αυτά που είπε στην εκπομπή ο Ρουβάς για το τι τον τρομάζει περισσότερο; Στην λάσπη του Πολάκη με την διαστρεβλωμένη δήλωση, πήρες καθαρά θέση, είπες τον Ρουβά ναζιστή, με ολόκληρη την δήλωση, επιμένεις σ΄αυτή την θέση;

    Για το 302 τι να πώ, θέλεις να πάρω στα σοβαρά πως ο κάθε Ρουβάς κι ο Μπέζος με την χαλαρότητά τους απέναντι στην Χ.Α, έχουν ευθύνη για την άνοδο της; ΣΟΒΑΡΆ ΤΩΡΑ;
    Δεν φταίει το σεξουαλικά καταπειστικό πατριαρχικό σύστημα, ούτε η θρησκευτική διαστροφή, ούτε ο καταστροφικός ανταγωνισμός του καπιταλισμού, ούτε οι ψυχασθενείς γονείς που δημιουργούν σεξουαλικές ενοχές στα παιδιά τους και τα καταπιέζουν ωθώντας τα να γίνουν πετυχημένα ενάντια στις φυσικές τους ορμές, για να εκπληρώσουν τις δικές τους προσδοκίες, όχι δεν είναι αυτές οι αιτίες για την άνοδο του φασισμού, οι διάφοροι Ρουβάδες φταίνε που τον αντιμετωπίζουν χαλαρά και παρασύρουν τους καημένους άβουλους οπαδούς τους.

    Όλοι οι γονείς που χρησιμοποιούν σωματική και ψυχολογική βία στα ανυπεράσπιστα παιδιά τους, είναι εν δυνάμει ναζί, και είναι από τους βασικούς υπαίτιους για την δημιουργία και την άνοδο του φασισμού, αυτό έχω να πώ εγώ, αυτός ήταν κι ο λόγος που πρότεινα το συγκεκριμένο βιβλίο την περασμένη βδομάδα κι όχι για να μου πείτε μπράβο για την καλή μου πράξη. Ήθελα να αναδείξω αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ κοινωνικό πρόβλημα για το οποίο ΟΛΟΙ εθελοτυφλούν.

    Ο Βίλχελμ Ράιχ, έχει γράψει αρχικά στην Λειτουργία του οργασμού και πιο αναλυτικά στην Μαζική ψυχολογία του φασισμού, για τα αίτια που δημιουργούν τον φασισμό, σχεδόν 100 χρόνια πρίν, έλειπε ένα κομματάκι από το πάζλ, κι αυτό βρέθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και τεκμηριώθηκε στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, λέγεται, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, όλα παίζονται στα 10 πρώτα χρόνια της ζωής μας, μετά το τρένο μπαίνει στις ράγες για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο, γι΄αυτό τόσα χρόνια φωνάζω για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ υποχρεωτική εκπαίδευση.

    Τέλος πάντων δεν βγάζουμε άκρη έτσι, ο καθένας ας βλέπει ό,τι θέλει και ό,τι μπορεί.
    Αν θέλεις συζήτηση της προκοπής, πάρε τα πόδια σου και τσακίσου κι έλα στα μέρη μου, μπορούμε να πάμε και στα παλιά σου λημέρια στην Πεντέλη, θα πώ και στον Δον Μήτσο να έρθει, και στο λυκόπουλο της Μαγκουφάνας αν μπορεί, θα φάμε θα πιούμε και μπορεί να συζητήσουμε και σοβαρά.😂

    Κουϊζ. – Τι κοινό έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ; (σημαντική βοήθεια, δεν έχει σχέση με τις πολιτικές τους).

    Τον Νοέμβρη πάλι εδώ, καληνύχτα.

  359. ΣΠ said

    361 βρέθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα και τεκμηριώθηκε στις αρχές της δεκαετίας που διανύουμε, λέγεται, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

    Περί συναισθηματικής νοημοσύνης EQ έχω ακούσει καΙ διαβάσει εδώ και πάνω από 30-35 χρόνια. Είναι αμφιλεγόμενο όσο και το IQ. Πάντως το σίγουρο είναι ότι έχει μακρά ιστορία, δεν είναι του 21ου αιώνα.

  360. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Μπρουκ, ποιος και πότε είπε τον Ρ. ναζιστή;
    Ο Πολάκης (μα και όλοι εδώ που μίλησαν γι’ αυτό) είπε «για κάποιους καλλιτέχνες, οι οποίοι συνέβαλαν κι αυτοί εκείνη την περίοδο στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και στη νομιμοποίησή της στα μάτια ευρύτερου κόσμου. »

    351 >>και πού τα βρήκε αυτά τα δις βρε κοπελιά αν δεν τα έκλεψε από τον λαό;
    Καινούργιος,κατά Μπρουκ, ορισμός της κλοπής
    Οικονομικό νοικοκύρεμα θα το έλεγα εγώ.Να που χρειάστηκε κιόλας!

  361. Γιάννης Κουβάτσος said

    363: Την υπερφορολόγηση και την καταστροφή της μεσαίας τάξης δεν τα λέμε οικονομικό νοικοκύρεμα, Έφη. Θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ, θα έσκιζαν τα μνημόνια και αντ’ αυτών «οικονομικό νοικοκύρεμα»; Και την ίδια εποχή οι οικονομικές ελίτ να αβγατίζουν τα κέρδη τους…Το λες και καταλήστευση του λαού, εδώ έχει δίκιο ο Λάμπρος. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν, αλλά, αφού μπλέχτηκαν στο παιχνίδι της εξουσίας, θα κριθούν με βάση τη μεγάλη αναντιστοιχία λόγων και έργων.

  362. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    Λάμπρο, στο πρόσωπο του κάθε Ρουβά βλέπω ένα σύμπλεγμα/σύστημα αποβλάκωσης του κοινού, που όταν η ανάγκη το καλέσει γίνεται πλυντήριο του ναζισμού. Ναι, συμφωνώ με τη Νόηση στο 302.
    Με το «φίλος» δεν εννοώ τον Ρ. ως ναζί, αλλά ως μια ψηφίδα αυτού του μωσαϊκού που δεν θα ενοχλήσει η ΧΑ, ούτε ποτέ θα ενοχληθεί από αυτό. Βλέπω καθαρά τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των αντιπάλων της ΧΑ και των αδιάφορα/χαλαρά/φίλα προσκείμενων προς αυτή. Και οι τελευταίοι είναι στην καλύτερη περίπτωση εγκληματικά ανεύθυνοι και λίγοι, πόσο μάλλον όταν η δημόσια παρουσία τους έχει ένα ειδικό βάρος στο κοινό των πρωινάδικων.
    Με τον Μπέζο η αλήθεια είναι δεν ασχολήθηκα, ούτε κ τώρα που σου γράφω. Μου αρκεί η παρουσία του στα φτηνιάρικα σήριαλ που παίζουν αρκετά συχνά στην οθόνη του σπιτιού μου. Όπως εσύ θέλεις να πιάσουμε το όλον πράγμα από την εποχή των σπηλαίων για να βρούμε μια ολιστική θεραπεία, επίτρεψέ μου να θεωρώ το Ευτυχισμένοι Μαζί και τις άλλες παρόμοιες παπαριές ένα από τα θεάματα που κάνουν το μυαλό του κόσμου πουρέ.

  363. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    364 Έτσι.

  364. π2 said

    Οι Λουκάς και Δημήτρης Κασιδιάρης, συνεργάτες των ταγματασφαλιτών και εμπλεκόμενοι στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, είναι εξακριβωμένο ότι είναι συγγενείς του νυν μπουμπουκιού;

  365. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ας θυμηθούμε και πώς φωτογραφίζονταν περιχαρείς με τους δικτάτορες συνταγματαρχαίους δημοφιλείς ηθοποιοί και τραγουδιστές, πώς τους ξέπλεναν συμμετέχοντας στις γιορτές της χούντας…Ήταν χουντικοί όλοι αυτοί; Όχι απαραιτήτως, για το παντεσπάνι τους νοιάζονταν κυρίως και να μη βρεθούν σε καμιά μαύρη λίστα που θα σήμαινε ανεργία και διώξεις. Ήταν, λοιπόν, σαφώς πιο δικαιολογημένοι από σημερινούς ομοτέχνους τους, που, στην προσπάθειά τους να το παίξουν διανοούμενοι, ψείριζαν τη μαϊμού, αντί να καταδικάσουν απερίφραστα τη ναζιστική συμμορία. Πρώτα καταδικάζουμε ξεκάθαρα και ύστερα ψάχνουμε και συζητάμε για τις αιτίες που οδήγησαν τη ΧΑ στη βουλή.

  366. ΓΤ said

    367@
    «Κάθε ομοιότητα με το επίθετο επαφίεται στην κρίση και τη λογική του αναγνώστη».
    Λεπτομέρειες στο http://www.topontiki.gr/article/214269/o-podosfairistis-toy-olympiakoy-poy-o-kasidiaris-esteile-sto-ektelestiko-apospasma

  367. Γιάννης Κουβάτσος said

    357: Ο Κασιδιάρης είναι απόγονος ταγματασφαλητών, που στην κατοχή δρούσαν στα Μανιάτικα του Πειραιά, οι γνωστοί «Κασιδιαραίοι».

  368. Γιάννης Κουβάτσος said

    Το 370 στο 367.

  369. π2 said

    370: Ξέρω για τους Κασιδιάρηδες των Μανιάτικων, ρωτάω απλώς αν είναι βέβαιο ότι ο Ηλίας είναι απόγονός τους.

  370. voulagx said

    Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, όλοι όσοι συνδιαλέχτηκαν με τη Χρυσή Αυγή, όλοι όσοι έδωσαν δημόσιο βήμα στη Χρυσή Αυγή και ξέπλεναν τους ναζιστές με ρεπορτάζ κοσμικού χαρακτήρα, όλοι όσοι υιοθέτησαν στον πολιτικό τους αγώνα τον ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής κατά των αλλοδαπών, νομιμοποιώντας τη ρητορική μίσους στη βάση του φυλετικού διαχωρισμού, μολύνοντας έτσι την κοινωνία με το δηλητήριο της μισαλλοδοξίας. Ας αναλογιστούμε και εμείς, ως πολίτες, γιατί δεν αντιδράσαμε το ίδιο δυναμικά και έντονα μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, παρά εξεγερθήκαμε και αναγκάσαμε την Πολιτεία να θέσει τέλος στην ασυλία της Χρυσής Αυγής μόνο όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.

  371. Γιάννης Ιατρού said

    364: Σιγά ρε Γιάννη που η οποιαδήποτε τότε κυβέρνηση είχε τον έλεγχο/εξουσία να κάνει την όποια δική της επιλογή στα οικονομικά.

    Σωστό είναι αυτό που λες, πως αρχικά ο Σύριζα είχε υποσχεθεί κατάργηση κλπ. επαχθών μέτρων. Μετά το αδιέξοδο με τους γνωστούς εκβιασμούς και τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2016 με την ΕΕ έγιναν όμως εκλογές, με γνωστό πλέον το μνημόνιο και τις δυνατότητες που υπήρχαν. Επομένως την υπερφορολόγηση και την καταστροφή της μεσαίας τάξης και τα λοιπά μέτρα που αναφέρεις μην τα φορτώνουμε μονόπλευρα στο Σύριζα, άλλοι δημιούργησαν το χάος που κλήθηκε να διορθώσει/διαχειριστεί μετά η όποια κυβέρνηση έβγαινε. Ή μήπως πιστεύεις πως στον Γενάρη του 2016 όλα ήσαν τέλεια κι η ανάπτυξη προ των πυλών κι αν συνέχιζε ο Σαμαράς θα είχαμε καλύτερη εξέλιξη;

    Τέλος πάντων, λάθος μέρος για τέτοιες συζητήσεις και ας το αφήσουμε εδώ, οι εκατέρωθεν θέσεις ακούστηκαν και (ίσως με κάποιες παραλλαγές) λίγο-πολύ γνωστές, τα έγραψα ακριβώς γι αυτό, μιας κι έκανες προηγουμένως τις σχετικές καταγγελίες/παρατηρήσεις.

  372. Γς said

    374:

    Ωραίος ρε Ντοcteur!

    Εκβιασμοί ε;

    Ποιος εκβίασε ποιόν [πήγε να εκβιάσει, Οχι-Ναι κ.α.μαλακιες]

    Και κυρίως ποιός και πόσο τα πλήρτωσε.

    Αχ, πες μου ότι κάνεεις πλάκα

  373. Γς said

    Θα με υποχρεώσεις…

  374. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    Τους φυγάδευσαν λέει (στο πρώτο βίντεο). Χωρίς μια τόση δα κατραπακιά, μια φυσουνιά, ένα σπατουλαρισματάκι βρε αδερφέ…
    Δεν ήτο αναρχοκομμουνισταί κατά τα φαινόμενα.
    http://www.topontiki.gr/article/410365/diki-hrysis-aygis-proklitiki-emfanisi-hrysaygiton-sto-efeteio-entasi-me-pame-toys

  375. nwjsj said

    «Βόμβα» από Ρουπακιώτη:

    https://tvxs.gr/news/ellada/bomba-roypakioti-2013-tha-tyligame-ti-xrysi-aygi-den-ebaze-stop-maksimoy

    Ίσως ο Φύσσας να είχε σωθεί.
    Πόσο γελοίο που ο Σαμαράς ανέθεσε στον Μπαλτάκο, τον κολλητούλη του Κασιδιάρη, να επεξεργαστεί το κομμένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη…

  376. nwjsj said

    Βομβαρδισμού συνέχεια:

    https://www.news247.gr/politiki/vomva-koyveli-o-mpaltakos-mas-apeiloyse-stirixte-i-tha-synergastoyme-me-ti-chrysi-aygi.6264250.html#.X4Qxl3bcQRM.twitter

    Αν ισχύει αυτό, νομίζω ότι θα έπρεπε να τους είχαν αφήσει να πραγματοποιήσουν την απειλή τους.

  377. Μαρία said

  378. Γιάννης Κουβάτσος said

    374: «Ή μήπως πιστεύεις πως στον Γενάρη του 2016 όλα ήσαν τέλεια κι η ανάπτυξη προ των πυλών κι αν συνέχιζε ο Σαμαράς θα είχαμε καλύτερη εξέλιξη;»
    Αν τον Γενάρη του 2015 ήταν όλα καλά, θα είχαμε ψηφίσει Σαμαρά. Επειδή δεν ίσχυε κάτι τέτοιο, επειδή σαφώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ήταν οι μόνοι υπεύθυνοι για τη χρεωκοπία, κάναμε άλλη επιλογή. Δεν δικαιωθήκαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξαναεπιλέγουμε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού ούτε αμνήμονες είμαστε, ούτε σε παρθενογενέσεις πιστεύουμε. Ό,τι κι αν λένε τα παπαγαλάκια, οι προπαγανδιστές και οι οργανικοί διανοούμενοι, όσο κι αν προσπαθούν οι Δημητριάδηδες να δαιμονοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, η ιστορία, ο αδέκαστος κριτής, θα καταλογίσει τις ευθύνες. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το μικρό μερίδιό του, αυτό που έγραψα στο σχόλιό μου, ας είμαστε δίκαιοι και ειλικρινείς.

  379. Χαρούλα said

    Μπορεί να καταδικάσθηκε η Χρυσή Αυγή, αλλά εμείς αυτές τις μέρες με το «μαλλιοτράβηγμα» δίνουμε ελαφρυντικά και δικαιολογίες στους ανεγκέφαλους- ημιμαθείς ψηφοφόρους της.
    Κανείς μας δεν βγήκε στους δρόμους τότε. Ας σιωπήσουμε τώρα.
    Ο αντίπαλος είναι ο φασισμός! Ειλικρινά ντρέπομαι που δεν στεκόμαστε απέναντι τους, αλλα παίζουμε ΣΥΡΙΖΟΝΔο πιγκ-πογκ….😥😢
    Δεν του άξιζε του Φύσσα

  380. Γιάννης Ιατρού said

    380: ναι, ναι, το ανέφερε το πρωί κι ο Βούλαγξ στο άλλο νήμα https://sarantakos.wordpress.com/2020/10/10/meze-448/#comment-685434
    Κι απ΄την μύγα ξύγκι ήθελε να βγάλει η ΝΔ εκμεταλλευόμενη την απόφαση για την Χ.Α., αλλά περισσότερο γελοιοποιείται, κι ας έχει τα πετσωμένα ΜΜΑ να σιγοντάρουν κλπ. κι επιπλέον να βάζουν μπρος τους ανεμιστήρες στο φουλ, μπας και μείνει κάτι πάνω στην αντιπολίτευση από τη λάσπη που πετούν…

  381. Μαρία said

    307 κλπ
    Με αφορμή το βδέλυγμα.
    Μπουκάλας: Το «Βδέλυγμα» του Δημητριάδη δεν είναι νηφάλιο. Αυτό όμως δεν είναι καλά και σώνει κακό. Οι άνθρωποι σκέφτονται και με τα συναισθήματά τους, δεν είναι μηχανές. Αλλού είναι το ζήτημα. Στο ότι το κείμενο αυτό, που παρουσιάζεται σαν γέννημα κριτικότατης διάθεσης, δεν είναι καν κριτικό. Είναι τέτοια η αφοριστική του έπαρση, η αξιωματική του οίηση και η αλαζονική, ναρκισσιστική σιγουριά του, και ταυτόχρονα τόσο μεγάλη η αδιαφορία του για οτιδήποτε που να μοιάζει με απόδειξη, με επιχείρημα έστω, ώστε παράγραφο την παράγραφο (και επανάληψη την επανάληψη) να χάνεται οποιοσδήποτε κριτικός χαρακτήρας. http://evangelosavdikos.blogspot.com/2015/10/blog-post_11.html

    Χάρης: Η αυτοχειρία ενός συγγραφέα https://www.efsyn.gr/stiles/askiseis-mnimis/102894_i-aytoheiria-enos-syggrafea

  382. Μαρία said

    που ΜΕ καταδικάσατε

  383. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    288 >>ο Ρουβάς πρωτοστάτησε υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα,
    https://www.ladylike.gr/celebrities/to-diaggelma-toy-sakh-royva-efere-paniko-sto-twitter/
    και ο Μπέζος ήταν στους Ναίδες και νομίζω έλαβε μέρος και στην προδημοψηφισματική συναυλία υπερ του ναι, στο Καλλιμάρμαρο.

    364 Δεν αποδεχόμαστε άνευ όρων (άνευ φόρων, ναι! 🙂 ) όλα όλα που αποφασίστηκαν 2015-2019.
    Του Κατρούγκαλου να δεις αμάχη που του ΄χω (και μην τον βαρύνει η οργή μου προσωπικά,ω μοίρα, καθώς έχει θέμα υγείας).
    Αλλά τί να κάνει ο μαυροΣύριζα που
    τον είχαν στα δυο στενά. Να μην εκβιάζεται από τους δανειστές προσπάθησε. Είχε έτοιμες διορθώσεις μα δεν πρόκαμε.

    365 Μου αρκεί η παρουσία του στα φτηνιάρικα σήριαλ
    ε γι΄αυτό μετά …ακρίβηνε!
    “Η εκπομπή μου στην ΕΡΤ είναι ακριβή. Μου αξίζει”
    http://www.insocial.gr/%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%B6%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

  384. Μαρία said

  385. sarant said

    387 Kαινούργιο ταλέντο αυτός….

  386. Γιάννης Ιατρού said

    388: Παλιό είναι… Ακομμάτιστος διοργανωτής😂👍 των «παραιτηθείτε»

  387. Μαρία said

    389
    Συμμετοχή στους παραιτηθείτε είχε κι η δημοσιογράφος και υποψήφια της ΝΔ που πήρε στο μπογδανοσάιτ τη συνέντευξη του Λαγού.

    (Ετοιμάζεται να γίνει) Λαγός: «Φασισμός να μην αρθεί ο περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα αν εκλεγώ ευρωβουλευτής!»

  388. Γιάννης Ιατρού said

    Ναι, στον Πειραιά!
    Τώρα γράφει (και) για τους Αντώνηδες της κοινωνίας μας.

  389. Μαρία said

  390. nwjsj said

    https://twitter.com/parkopoulou/status/1315640265143709697

  391. Γιάννης Ιατρού said

    Πάντως αύριο είναι και Τρίτη και 13η…. Θα τους φέξει😎

  392. ΓΤ said

    394@

    Όλα έχουν την εξήγησή τους…

  393. Ελυσσάξατε μωρέ με τον Μπογδ. Εγώ μια χαρά τον βρίσκω. Ωραία τους κατραπάκιασε τους χιτλεραίους.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Semyon_Bogdanov

  394. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    363 – Ρε καρδούλα μου γιατί το κάνεις αυτό, αφού ξέρεις πως δεν θα σε γράψω και θα σου απαντήσω, να ξέρεις όμως πως δεν έχει άλλη, το Νοέμβρη πάλι, οκ;

    Εγώ ρώτησα κάτι και απάντηση δεν πήρα, είναι άθλια και φασιστική πρακτική αυτό με τις κομμένες δηλώσεις που αφήνουν εντελώς διαφορετικό υπονοούμενο από την ολόκληρη ναι ή όχι; Εγώ λέω πως είναι, κι όσοι την χρησιμοποιούν, είναι φασίστες του κερατά, πιο ξεκάθαρος δεν μπορώ να γίνω, εσένα ποιά είναι η γνώμη σου;
    Όσο για το ποιός τον είπε ναζιστή τον Ρουβά εδώ, δές τα σχόλιά τους και την γνώμη που έχουν γι΄αυτόν, αυτή η γνώμη διαμορφώθηκε από το άθλιο δημοσίευμα του Πολάκη, γιατί από την ολοκληρωμένη δήλωση του Ρουβά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αλλά ακριβώς το αντίθετο, την έχει αναρτήσει το Χτήνος, δές την.

    «Καινούργιος,κατά Μπρουκ, ορισμός της κλοπής
    Οικονομικό νοικοκύρεμα θα το έλεγα εγώ.Να που χρειάστηκε κιόλας!»

    Οικονομικό νοικοκύρεμα θα το έλεγες εσύ; ε, νοικοκυρά είσαι θα ξέρεις καλύτερα από μένα τον αχαϊρευτο. Αν όμως νοικοκυρεύεις έτσι και το σπίτι σου, ΟΪ ΠΑΝΑΖΖΙΑ ΜΟΥ που λές κι εσύ😊 αλίμονο στους άλλους ενοίκους, δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι στην θέση τους.😂

    Στο είπα, δεν είναι πως δεν θέλεις να δείς, δεν μπορείς, πέφτει αυτόματη λογοκρισία από την αμυγδαλή, οπότε δεν έχει νόημα να σου βάλω ένα σωρό στοιχεία για το διαρκές έγκλημα της ΠΦΑΚ που αποδεικνύει πως εκτέλεσε εντολή της οικονομικής ελίτ ως αριστερή παρένθεση. Από διαστροφή θα βάλω μόνο αυτό για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

    Δεν είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για όλα τα δεινά της χώρας, είναι ότι ξέπλυνε όλα αυτά τα λαμόγια και εξάλειψε κάθε ελπίδα από τον λαό για κάτι καλύτερο. Μιά αριστερή κυβέρνηση, αν δεν μπορεί να κυβερνήσει αριστερά οφείλει να παραιτηθεί και να καταγγείλει στον λάο τις δυνάμεις που την υπονομεύουν, δεν γίνεται συνεργάτης των φασιστών της Ε.Ε, είναι ζήτημα αξιοπρεπείας και σεβασμού στους χιλιάδες σκοτωμένους αριστερούς αγωνιστές, κι είναι ντροπή, αυτοί που πέντε χρόνια δεν έκαναν τίποτε για την καταδίκη της Χ.Α να γίνονται τιμητές όλων των άλλων.

    https://www.tovima.gr/2015/11/28/politics/pws-dimosio-kai-forologoymenoi-exasan-30-dis-eyrw-apo-tis-trapezes/

    365 – Μα το κουτσό ελάφι, βρε άνθρωπε του Μανιτού, τι σε ρώτησα εγώ και τι μου λές εσύ. Εντάξει Χτήνος, το καταλαβαίνω πως δεν μπορείς να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, από την αρχή ήξερα πως έτσι θα γίνει με όλους, δέκα χρόνια εδώ (τα δύο πρώτα με άλλο όνομα, για την ακρίβεια δύο, κι όχι δεν είμαι ο Βάτταλος😂) το ίδιο γίνεται πάντα, ή θα διαστρεβλωθούν αυτά που λέω, ή θα στραφούν εναντίον μου, ή θα απαντούν δυό λαλούν και τρείς χορεύουν όπως κάνεις κι εσύ πρίν και τώρα.😂

    Επί του προκειμένου, το θέμα δεν είναι τι βλέπεις εσύ στον Ρουβά και στον Μπέζο, αλλά αν από τις ολοκληρωμένες δηλώσεις τους, προκύπτει πως είναι φιλικά προσκείμενοι στην Χ.Α, εγώ λέω πως όχι, εσύ;
    Το άλλο, είναι πως η αναρτήσεις του ΓΤ (γιατί από εκεί ξεκίνησε το «κακό» εδώ μέσα😊) αλλά και του Πολάκη, έτσι που είναι κομμένες οι δηλώσεις αυτών των καλλιτεχνών, υπονοούν ΞΕΚΑΘΑΡΑ πως υποστηρίζουν την Χ.Α. Αυτή η πρακτική, (εννοείται από τον Πολάκη κι όχι από τον ΓΤ φυσικά) είναι άθλια και φασιστική ναί ή όχι;
    Αν είναι να απαντήσεις, απάντησε σ΄αυτό γιατί από την αρχή αυτό είπα, για τα υπόλοιπα που λές, αφού συμφωνείς με το 302 δεν έχει νόημα να πούμε κάτι, διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως για το ποιά είναι τα αίτια της δημιουργίας και της εξάπλωσης του φασισμού, τις απόψεις μου τις έχω πεί πολλές φορές εδώ μέσα, βασικοί υπεύθυνοι, είναι το καταπιεστικό σεξουαλικά πατριαρχικό σύστημα, (μέσα είναι και οι θρησκείες με την υποχρεωτική εκπαίδευση) και οι ψυχασθενείς γονείς που ασκούν σωματική και ψυχολογική βία στα παιδιά τους.
    Κι επειδή πάντα μιλάω ξεκάθαρα, δεν τους θεωρώ εν δυνάμει αλλά πραγματικούς ΝΑΖΙ, είναι θέμα συνθηκών για να εκδηλωθούν αληθινά, είναι αυτοί που θα επευφημήσουν τους όποιους χρωματιστούς δικτάτορες, έχει συμβεί τόσες φορές στην ιστορία.

    Όσο για τις σαχλοσειρές που λές, δεν διαφωνώ πως είναι σαχλές, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τις βλέπεις, τόσο δύσκολο είναι να αλλάξεις κανάλι ή ακόμη καλύτερα να κλείσεις το χαζοκούτι; Αν οι άνθρωποι ρε φίλε, είναι τόσο άκυροι που δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο στην ζωή τους από το να βλέπουν τέτοιες σειρές, τα διάφορα ριάλιτι ή ειδήσεις πέρα από τους τίτλους, φταίει ο κάθε Μπέζος; κι η δική τους ευθύνη ποιά είναι;

    Φιλαράκι δεν θα επανέλθω, εσένα θα σε γράψω κανονικά στα ……..καινούρια μου παπούτσια,😊 γιατί ξέρω τι κουμάσι είσαι.😂

    Μη βλέπετε Μπέζο ρέεεε, κάντε σεξ γιατί χανόμαστε.😂

    Αυτή η θεϊκή τραγουδάρα για σένα και το παλαβό κρί κρί.

  395. Μαρία said

  396. sarant said

    389 Α, ουδέτερος που λέμε.

    396 Ο δικός μας ειναι η ντροπή της οικογένειας 🙂

  397. Μαρία said

  398. Γιάννης Κουβάτσος said

    400: Η προτροπή σε φόνο είναι ακόμα ποινικό αδίκημα ή κάτι μου διαφεύγει;

  399. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    362 – Η ιστορία του EQ κρατάει από την δεκαετία του 50, εγώ ασχολούμαι με τις έρευνες για τον εγκέφαλο πάνω από 40 χρόνια, έχω διάφορες μελέτες από την δεκαετία του 60 μέχρι σήμερα, ακόμη κι από την ΕΣΣΔ για τις εγκεφαλικές δυνατότητες μνήμης και μάθησης που είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ και για πολλά χρόνια αναρωτιόμουν γιατί δεν εφαρμόζονται στην εκπαίδευση, η απορία μου λύθηκε όταν διάβασα πρίν 18 χρόνια την Εκπαίδευση της αμάθειας του Μισεά.

    Αυτό που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 21ου, είναι η σχέση της EQ με το IQ και πως έχει μεγάλη επιρροή αλλά δεν γνώριζαν ακριβώς τον μηχανισμό. Στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, ο νευροεπιστήμονας Τζόζεφ Λεντού, έδειξε ότι ορισμένες συναισθηματικές πληροφορίες μεταβιβάζονται απευθείας από τον θάλαμο στην αμυγδαλή χωρίς να εμπλακεί ο νεοφλοιός και οι στοιβάδες του ανώτερου εγκεφάλου. Αυτό προκαλεί μια έντονη συναισθηματική αντίδραση, η οποία προηγείται της πιο λογικής σκέψης. Ο Γκόλμαν την ονόμασε συγκινησιακή πειρατεία και την παθαίνουμε όταν φρικάρουμε😊 ή αντιδρούμε υπερβολικά σε ένα συμβάν.
    Κοίταξε την συμπεριφορά όλων εδώ μέσα στις όποιες συζητήσεις και βγάλε συμπέρασμα. Μπορείς βέβαια να βγάλεις συμπέρασμα και σ΄αυτό το νήμα, από τις μη απαντήσεις στα ερωτήματά μου.😂

    Αν σ΄ενδιαφέρει αυτό το θέμα, πάρε το mail μου από τον Νικοκύρη να σου στείλω βιβλιογραφία ή σχετικά link από πανεπιστήμια, ξένα και ελληνικά.
    Το βέβαιο, είναι πως το σύστημα (γενικώς) γνωρίζει πολύ περισσότερα από μας για το μυαλό μας και λειτουργεί αναλόγως, ένα λαμπρό πεδίο δόξης, είναι και το Neuromarketing.
    Με το μυαλό μας, κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας γίνεται, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε τον έλεγχο, είναι η ανάκτηση της χαμένης, ελεώ συστήματος, συνειδητότητάς μας, κι αυτή μόνο με τον διαλογισμό μπορεί να ανακτηθεί ο οποίος, είναι μια απλή φυσική ανθρώπινη ιδιότητα, αλλά κι αυτή είναι χαμένη για τους ίδιους λόγους. Από μικρός, έχω αναπτύξει διάφορες μεθόδους διαλογισμού ώστε να μη χρειάζεται η όποια απομόνωση πόσο μάλλον η οποιαδήποτε θρησκεία ή θρησκευτικότητα (άθρησκος γαρ 😂) και να γίνει αυτόματα και συνεχής. Μπορείς να είσαι σε ολική συνέχεια (έτσι ονομάζω την τεχνική, δηλαδή, συνειδητότητα, μυαλό, εγκέφαλος, σώμα) σε μόνιμη βάση χωρίς να κάνεις την παραμικρή προεργασία, ζείς μ΄αυτό και είναι πολύ όμορφο.😊

    Δοκίμασε να μείνεις μόνο ένα λεπτό χωρίς καμία σκέψη και θα δείς πως είναι αδύνατο, τόσο πολύ είναι συγχυσμένο το μυαλό μας από την ανούσια (για μας) υπερπληροφόρηση των ΜΜΑ και το άγχος, γεμάτο θυμό.
    Κάποιοι ωφελούνται από αυτό και σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί.😊

    Καληνύχτα.

    Αυτό για σένα.

  400. ΣΠ said

    402
    Λάμπρο, σε ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση.

  401. Μαρία said

    https://www.avgi.gr/sto-kokkino
    Αρχείο εβδομάδας- Κυριακή- Ιστορία στο κόκκινο: Πολύ καλή συζήτηση με το Βασίλη Παπαστεργίου για τις ποινές.

  402. Μαρία said

    Μάθημα μετα μουσικής.

  403. Γιάννης Ιατρού said

    402: …εγώ ασχολούμαι με τις έρευνες για τον εγκέφαλο πάνω από 40 χρόνια…

    Όλα τα λεφτά 😂😂😂

  404. Γιάννης Ιατρού said

    405: Όλα τα έργα του εδώ 🙂

  405. Nestanaios said

    402.

    Όλα αυτά μου θυμίζουν έναν καθηγητή ψυχολογίας σε κολέγιο των ΗΠΑ. Ινδικής καταγωγής με το όνομα Dr. Davέ (γαλλική προφορά). Ένα από τα πολλά ήταν να ζητήσει από όλους τους μαθητές να πουν τι φαγητό τους αρέσει. 35 στο σύνολο. Χωρίς σημειώσεις. Ζήτησε να δει αν θυμόμαστε τι φαγητό άρεσε στον καθένα μας. Εγώ δεν θυμόμουν καν τι εγώ ο ίδιος είχα πει αλλά αυτό δεν το έμαθε. Αυτός θυμόταν και τα 35 φαγητά.

  406. ΓιώργοςΜ said

    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/i-diki-tis-hrysis-aygis/263944_i-eisaggeleas-proteinei-poines-gia-tin-egklimatikihttps://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/i-diki-tis-hrysis-aygis/263944_i-eisaggeleas-proteinei-poines-gia-tin-egklimatiki

  407. ΓιώργοςΜ said

    επανάληψη, κάτι έκανα λάθος
    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/i-diki-tis-hrysis-aygis/263944_i-eisaggeleas-proteinei-poines-gia-tin-egklimatiki

  408. Γιάννης Ιατρού said

    Γνωστός σχολιαστής με πλήρως ανεπτυγμένο λιμπικό σύστημα και τον νεοφλοιό ακόμα υπό ανάπτυξη 🙂 🙂

  409. Γς said

    Ντοcteur!

  410. Γιάννης Ιατρού said

    412: Ναι, τι ρε Γιάννη; Ούτε εσύ θυμάσαι, ε; Είναι το νεαρόν της ηλικίας σου. Ο νεοφλοιός αναπτύσσεται με την ενηλικίωση… 😂😂

  411. Μαρία said

  412. Μαρία said

  413. dryhammer said

    413. > Ο νεοφλοιός αναπτύσσεται με την ενηλικίωση…

    Και πότε (περίπου) πιάνει να ξεφλουδά;

  414. Γιάννης Ιατρού said

    416: Γιά όλα φταίνε τ’ …αμύγδαλα 🙂

    Aπό Ερπετά (ο ερπετικός εγκέφαλος ούτε σκέφτεται, ούτε μαθαίνει. Κάνει, ωστόσο, κάτι εξαιρετικά σημαντικό: κανονίζει τις λειτουργίες του σώματος) γίναμε Άνθρωποι σκεπτόμενοι, όχι όλοι, κάποιοι έμειναν πίσω…

  415. Spiridione said

  416. dryhammer said

    417. > …κάποιοι έμειναν πίσω…

    …και προσπαθούν να παρασύρουν κι άλλους στην οπισθοδρόμηση

    [γίνεται μνεία των μαιάνδρων του φορέματος]

  417. Μαρία said

  418. voulagx said

    Η κυνική ομολογία των ναζιστών: https://www.efsyn.gr/node/264092

  419. Γς said

    Ο Μάνος Χατζιδάκις εξηγεί το σκεπτικό της συναυλίας της Ορχήστρας των Χρωμάτων κατά του νεοναζισμού (από συνέντευξη στον Κώστα Κωβαίο, ΕΡΤ, 1993).
    Διαβάστε εδώ: http://www.musiccorner.gr/?p=81873 το κείμενό του απ’ το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας με έργα Κούρτ Βάιλ, Φράντς Λίστ και Μπέλα Μπάρτοκ, η οποία δόθηκε στις 22/2/1993 κι ήταν η τελευταία που διηύθυνε ο ίδιος.

  420. Γς said

    422:

    Απ’ το πρόγραμμα της συναυλίας:

    http://www.musiccorner.gr/?p=81873

    «Πιστέψαμε όλοι μας πως σ’ αυτό τον πόλεμο η δημοκρατία πολέμησε τον φασισμό και τον ενίκησε. Σκεφθείτε: η «Δημοκρατία», εμείς με τον Μεταξά κυβερνήτη, και σύμμαχο τον Στάλιν, πολεμήσαμε τον Ναζισμό, σαν ιδεολογία άσχετη με μας τους ίδιους και τον …νικήσαμε. Τι ουτοπία και τι θράσος.»

  421. Γιάννης Ιατρού said

    Σαράντα δευτερόλεπτα. Τόσο άντεξαν… 👍

  422. Γς said

    Ναι σαράντα δευτερόλεπτα κάποιου Μάξιμου Χαρακόπουλου

    τριάντα χρόνια όμως του Μάνου

    και δεν φανταζόμουν ότι θα έκανες συγκρίσεις πονηρέ Ντοcter…

  423. Γς said

    Ντοcteur

  424. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    «Μόνο με τη συνέχιση του αγώνα αυτού θα δικαιωθούν ο Παύλος Φύσσας και όλα τα θύματα της Χρυσής Αυγής» διαμηνύει ο Μίκης Θεοδωράκης
    https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/i-diki-tis-hrysis-aygis/264250_arthro-parembasi-miki-theodoraki-gia-tin-katadiki

  425. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    427 Τώρα να βρίσω ή να τα ρίξω στο ακαταλόγιστο?
    Αγαπούν εριστικά…

  426. Γς said

    Οταν ο Μικης συνάντησε τον Μάνο.

  427. Μαρία said

    428
    Το πρώτο Φ το λες και αυτοκριτική. Μόνος του τα γράφει άραγε;

  428. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/10/blog-post_33.html

  429. Γιάννης Ιατρού said

    431: …Ο Μιχαλολιάκος θα μείνει αρκετά λιγότερο από τους άλλους στην στενή (από το 1/3 (βάσει του παλαιού Π.Κ) της ποινής (13 έτη) μείον το χρόνο προφυλάκισης, κάπου 1,5 έτος), επειδή θα εκμεταλλευτεί διατάξεις του νέου Π.Κ ο οποίος προβλέπει ότι κάθε κρατούμενος μετά τα 65 του, (ο φυρερίσκος τα κλείνει σε 2 χρόνια), κάθε μέρα κράτησής του μετράει διπλή….

    Ρε νομομαθείς (Σπύρο, Έφη, Αντώνη κλπ.), κάντε μου λιανά, αφ΄ ενός κάνει χρήση του παλιού .(εφαρμογή επιεικέστερου νόμου – lex mitior πφφφ! 🙂 🙂 ), αλλά μετά τσιμπάει κι απ΄τον νέο Π.Κ. ό,τι βολεύει;; A la carte τό ΄χουμε; Επιτρέπεται αυτό το ανακάτεμα;

  430. Γιάννης Ιατρού said

    432: Απ΄ ό,τι μου σφύριξε το νομικό επιτελείο (τσσσς! 🙂 ), το 1/3 είναι το ελάχιστο, είναι ο χρόνος πραγματικής έκτισης στο σωφρονιστικό κατάστημα. Απαιτείται και μικτή (δηλ. ευεργετικά υπολογισμένη – μεροκάματα κλπ.) με 3/5. Αν δεν πιάσουν τα 3/5 μικτή ακόμα κι αν πιάσουν το 1/3 δε μπορούν να απολυθούν υπό όρο.

    Διαδώστε (μπαγκλαρόθητου δηλαδή 👍)

  431. 433 Kοίτα, μπορεί να έμεινα πίσω (#417) αλλά τόσο πιά νογάω. Όπως το βλέπω, παπάρια ποινές θα εκτίσουν σε σχέση με αυτά που διέπραξαν. Οι 13ρηδες θα κάτσουν 5 πραγματικά χρόνια μέσα? Βάλε νομικίστικα τερτίπια, βάλε και καμιά ανήκεστο, βάλε και το δικό τους βαθύ κράτος. Να θυμίσω πως ο κουλοφάδερ είχε λυσσάξει να αμολήσει τους χουντικούς, ο Παττακός με ανήκεστο έκοβε βόλτες υγιέστατος και ψόφησε 100+. Κι αν ακόμα κάτσουν μέσα πενταετία, σιγά τ’ αυγά…

  432. spiridione said

    432 Ο Μιχαλολιάκος θα μείνει αρκετά λιγότερο από τους άλλους στην στενή (από το 1/3 (βάσει του παλαιού Π.Κ) της ποινής (13 έτη) μείον το χρόνο προφυλάκισης, κάπου 1,5 έτος), επειδή θα εκμεταλλευτεί διατάξεις του νέου Π.Κ ο οποίος προβλέπει ότι κάθε κρατούμενος μετά τα 65 του, (ο φυρερίσκος τα κλείνει σε 2 χρόνια), κάθε μέρα κράτησής του μετράει διπλή…

    Λάθος είναι αυτό, και τα δύο (δηλαδή και το 1/3 και οι διπλές μέρες μετά τα 65) προβλέπονται στον παλιό ποινικό κώδικα.
    Το 1/3 της ποινής είναι το ελάχιστο διάστημα που πρέπει να παραμείνει ο κρατούμενος πριν ασκήσει αίτηση για υφ’ όρον απόλυση με ειδικές προυποθέσεις για οποιονδήποτε λόγο. Στον νέο πκ. το όριο αυτό έγινε 2/5.
    Στο νέο ποινικό κώδικα για τους μεγάλης ηλικίας προβλέπεται: Όποιος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας έως δεκαπέντε έτη και έχει υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας εκτίει την ποινή ή το υπόλοιπο της ποινής στην κατοικία του, εκτός αν το δικαστήριο, με ειδική αιτιολογία, κρίνει ότι η έκτιση της ποινής σε κατάστημα κράτησης είναι απολύτως αναγκαία για να αποτραπεί από την τέλεση άλλων αντίστοιχης βαρύτητας εγκλημάτων.

  433. spiridione said

    Σύγκριση παλιού – νέου ποινικού κώδικα. Εν προκειμένω άρθρα 105 -110.

    Click to access pk-pinakas-m1_rev3.pdf

  434. Γιάννης Ιατρού said

    435: Ευχαριστούμε Σπύρο. Λάθος θα το κατάλαβα με τις διατάξεις του νέου Π.Κ., εφ΄όσον προβλέπεται και στον παλιό.

  435. Μαρία said

    437
    Όχι ΚΑΙ στον παλιό αλλά ΜΟΝΟ στον παλιό.

  436. Γιάννης Ιατρού said

    438: Ναι, σωστά (είναι να μην το πάρεις στραβά…) 🙂 🙂

  437. Μαρία said

  438. Μαρία said

  439. 441

    Η Ευρωπαία επίτροπος κυρία Μάλστρομ, που ρωτούσε, «τι θα κάνετε;». Οι κατ’ επανάληψιν επισκέψεις του επιτρόπου κατά του ρατσισμού, κ. Μουίζνιεκς που έλεγε, «τι κάνετε με τη Χρυσή Αυγή;».

    Οι ίδιοι τύποι κωλογλείφονται μια χαρά χαρούμενοι με τους Ουκρανούς ναζήδες.

    Αυτό με το Χυτήριο και την απελευθέρωση παίζει εδώ και χρόνια. Ε ρε τι θα γινόταν έτσι και έκαναν τα ίδια άλλοι, με σφυροδρέπανα…

  440. Μου ξέφυγαν τα ιτάλιξ γμτ.

  441. Μαρία said

    442
    Ο Ρουπ. επιβεβαιώνει οτι έκαναν συνειδητά την πάπια.
    «Παρά το γεγονός ότι ήταν αρμοδιότητα άλλου υπουργείου, άρχισα να τηλεφωνώ το ίδιο βράδυ σε κάθε αρμόδια -και γίνεται αντιληπτό τι υπονοώ- εξουσία, πλην όμως μέχρι αργά, πολύ αργά, όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι παράγοντες σαν να είχαν υποδυθεί σε υπνοθεραπεία και δεν σήκωναν το τηλέφωνο.
    Με άλλα λόγια, εκεί κατάλαβα ότι άλλο είναι να είσαι υπουργός κι άλλο να ασκείς εξουσία. Κατά τα άλλα προβλέπεται μεν εν γένει η δυνατότητα του υπουργού Δικαιοσύνης να παραγγέλλει στον εισαγγελέα την άσκηση ποινικής δίωξης για συγκεκριμένα αδικήματα, αυτονόητο όμως είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να έχει συγκεκριμένους φακέλους στη διάθεσή του. Και οι φάκελοι αυτοί ήταν αποκλειστικά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.»

  442. Ο Σύριζα όντως νόμισε οτι μπορούσε?

  443. ΣτοΔγιαλοΧτηνος said

    430 Τον Μίκη μάλλον δεν τον πείραξε το ελληνικό κράτος των 5Φ, φίλε φέρε φίλους φάγε φύγε.

  444. nwjsj said

    Τα VIP κελιά των ΧΑγιτών:

    https://omniatv.com/853461605

  445. Μαρία said

    Τα παιδιά ζουν στις Βρυξέλλες με τη μάνα τους, συνεργάτρια του Λαγού.

Σχολιάστε