Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς

Posted by sarant στο 10 Μαρτίου, 2010


Ένας νέος μύθος έχει αρχίσει να διαδίδεται στο ελληνικό Διαδίκτυο και αναδημοσιεύεται από (ελληνοκεντρικό) ιστολόγιο σε (εθνικιστικό) ιστολόγιο. Πρόκειται για μια μαζική γαμήλια τελετή που έγινε στη Λωρίδα της Γάζας, με τις ευλογίες της Χαμάς, όπου 450 ζευγάρια ταυτοχρόνως παντρεύτηκαν. Οι γαμπροί ήταν γύρω στα 25, οι νύφες -λέει ο μύθος- ήταν κοριτσάκια που δεν είχαν φτάσει στην ήβη, οχτάχρονα τα πιο πολλά. Ο μύθος υποστηρίζεται από φωτογραφίες, σαν κι αυτή που βλέπετε (δεν είμαι βέβαιος ότι κάνω καλά που τη δημοσιεύω).

Στα ιστολόγια του μίσους και της ψευτιάς όπου δημοσιεύεται για αληθινή αυτή η είδηση, οι φωτογραφίες συνοδεύονται από κραυγές εναντίον των μουσουλμάνων συλλήβδην -διότι, δήθεν, ο Χομεϊνί έχει καθαγιάσει την παιδοφιλία- ενώ διατυπώνονται «προβλέψεις» ότι πολύ σύντομα τέτοιες τελετές θα γίνουν και σε γειτονιές της Αθήνας, αν ψηφιστεί το «λαθρονομοσχέδιο» (ορολογία δική τους).

Φυσικά, τα κοριτσάκια της φωτογραφίας δεν είναι νύφες: είναι παρανυφάκια. Τέτοια μαζική γαμήλια τελετή έγινε στη Γάζα, πέρυσι το καλοκαίρι, και ήταν επίδειξη δύναμης της Χαμάς και απόδειξη της επιρροής της στη Γάζα, και δεν ήταν η πρώτη, έχει ξαναγίνει. Χωρίς να είμαι ειδικός στα έθιμα των μουσουλμάνων (και χωρίς να τα βρίσκω του γούστου μου), νομίζω ότι οι νύφες δεν επιτρέπεται να εκτεθούν σε ανοιχτό χώρο πριν από το γάμο, οπότε περιμένουν μέσα στο τέμενος. Κάτι ανάλογο γράφεται και στην ανασκευή του μύθου από τον συνήθως έγκυρο ιστότοπο hoax slayer, όπου θα δείτε επίσης την επίσημη διάψευση της Χαμάς και την αφήγηση του δημοσιογράφου που κάλυψε την τελετή. Διότι ο μύθος είναι εισαγόμενος· ακούστηκε πέρσι το καλοκαίρι στο διεθνές Διαδίκτυο· τώρα που συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στους μετανάστες, κάποιος εν γνώσει του μάλλον ανάστησε το μύθο και τον σερβίρισε στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Δεν παραξενεύομαι που το παραμύθι το διαδίδει ο ανεκδιήγητος Σπ. Χατζάρας και όλος ο συρφετός των ελληνοφυλάκων. Όμως μού έκανε εντύπωση που ένας ηγέτης της εκκλησίας, μητροπολίτης, έστω και ακραία συντηρητικός όπως είναι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, πίστεψε (ακριβέστερα: θέλησε να πιστέψει ή ίσως αποφάσισε να πιστέψει) το ελεεινό αυτό παραμύθι και μάλιστα το διαδίδει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο, σε ένα κήρυγμα μίσους, με τίτλο «Μας έρχονται με τα προικιά τους. Να τους χαίρεσθε!!!», όπου βέβαια «προικιά» είναι τα έθιμα των μεταναστών -τα οποία, δήθεν, περιλαμβάνουν τη θεσμοθετημένη παιδοφιλία (η οποία, όπως ξέρουμε, είναι κάτι εντελώς άγνωστο και αδιανόητο στις χριστιανικές εκκλησίες). Αναρωτιέμαι, θα ζητήσει συγνώμη ο Άγιος Καλαβρύτων;

Όσο για τους ελληνοκεντρικούς ιστολόγους, το αστείο είναι ότι ενώ παλιότερα από τον αντισημιτισμό τους είχαν γίνει φανατικοί φίλοι των παλαιστινίων, τώρα από την ισλαμοφοβία τους αντικειμενικά εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ισραηλινού κράτους. Δεν ξέρω βέβαια αν τον μύθο για τη γαμήλια τελετή τον χάλκευσαν ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες όπως διάβασα κάπου, διότι υπάρχει και το σοφό γνωμικό που λέει «μην αποδίδεις στη συνωμοσία όσα εξηγεί η βλακεία». Αν και εδώ δεν έχουμε βλακεία, όσο μίσος.  (Παρένθεση: σε ανάλογη σύγκρουση βρέθηκαν κάποιοι μετά τη δολοφονία του Σεργιανόπουλου, όπου η ομοφοβία τους τελικά αποδείχτηκε ισχυρότερη από την απέχθειά τους προς τους μετανάστες).

270 Σχόλια to “Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς”

  1. Σὲ καμιὰ περίπτωσι δὲν θέλω νὰ ὑπερασπιστῶ τοὺς Παλαιστινοὺς καὶ τὴν Χαμάς, ἀλλὰ ἀναρωτιέμαι σὲ τί ἐξυπηρετοῦν οἱ μῦθοι ἀφ’ ἧς στιγμῆς καὶ μόνη ἡ ἀλήθεια ἀρκεῖ γιὰ νὰ πολεμήσῃ κανεὶς τὸ Ἰσλάμ. Δὲν ξέρω βέβαια ἂν ὁ Μητροπολίτης ἐψεύσθη ἐσκεμμένως ἢ ἂν ἔπεσε καὶ αὐτὸς σὲ πλάνη.

  2. Γιώργος Λυκοτραφίτης said

    Ο σκοπός αδειάζει τα μέσα

    (ενώ δεν τα αγιάζει ούτε Μητροπολίτης…)

  3. Μπουκανιέρος said

    Όχι μόνο στο διαδίκτυο, Νίκο.
    Χτες το είχε πρωτοσέλιδο κάποια σκατοφυλλάδα, μαζί με φωτογραφία του Χομεϊνί και υποτιθέμενη δήλωσή του υπέρ της …βρεφοφιλίας.

  4. Και ο Αδέσμευτος Τύπος αναδημοσίευσε χτες το ίδιο παραμύθι (σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας) Εδώ http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=9258

    Η κα Τάνια Μυλωνά, που το υπογράφει, διεκδικεί βραβείο Τσαπατσούλιτζερ.

    Παραθέτω την απάντηση του ελληνικού συλλόγου Ιντιφάντα

    Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

    Δικτυακός τόπος: http://www.intifada.gr e-mail: victory@intifada.gr

    Ο γάμος της δημοσιογραφικής απάτης με τη σιωνιστική προπαγάνδα

    Με οργή, αλλά δυστυχώς όχι με έκπληξη, είδαμε την εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος να αναπαράγει κατασκευασμένη «είδηση» περί δήθεν μαζικού γάμου ανδρών της Χαμάς με μικρά κορίτσια προεφηβικής ηλικίας. Αν και σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να χάσει κανείς το χρόνο του ασχολούμενος με αυτήν την ολοφάνερα ψευδή αθλιότητα, θα πρέπει να τοποθετηθούμε μιας και μια καθημερινή εφημερίδα επικύρωσε την κατασκευή που κυκλοφορούσε για καιρό στο διαδίκτυο.

    Τέτοιος γάμος μικρών κοριτσιών δεν υπήρξε ποτέ και είναι πάρα πολλές οι διαψεύσεις της παλαιστινιακής πλευράς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο -δυστυχώς όταν πρόκειται να συκοφαντήσουν τους «βάρβαρους παλαιστίνιους», ορισμένοι δεν μπαίνουν στον κόπο να διασταυρώσουν τις «πληροφορίες» τους.Την είδηση διέψευσε ακόμα και αυτόπτης μάρτυρας δημοσιογράφος, κάθε άλλο παρά φιλικά διακείμενος προς τη Χαμάς. Οι διαψεύσεις αυτές έγιναν αποδεκτές έδω και 6 μήνες ακόμα και από συντηρητικό φιλοϊσραηλινό ενημερωτικό site. Η ηλεκτρονική απάτη έχει καταχωρηθεί εδώ και μήνες σε σχετικό ιστοτόπο που ξεσκεπάζει τέτοιες απάτες.

    Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, εμφανίζονται οι γαμπροί με τα παρανυφάκια.

    Το τοπικό έθιμο είναι να μην εμφανίζεται η νύφη καθόλου, στον χώρο των ανδρών προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής -επομένως δεν μπορούν να υπάρξουν οποιεσδήποτε φωτογραφίες νυφών ή «νυφών».

    Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη «είδηση», που κυκλοφόρησε λίγο μετά το σφαγιασμό των κατοίκων της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, δεν έχει παρά ένα σκοπό: να συκοφαντήσει τους Παλαιστίνιους ως βαρβάρους και κατ’ αυτόν τον τρόπο να δικαιολογήσει εμμέσως τα διαπραττόμενα σε βάρος τους εγκλήματος. Δεν πρόκειται για τη μοναδική τέτοια «είδηση», μιας και το διαδίκτυο έχει αποδειχτεί πρόσφορο πεδίο για τη δράση της σιωνιστικής προπαγάνδας. Δυστυχώς η κυκλοφορία, με 6 μήνες καθυστέρηση, της «είδησης» στην Ελλάδα σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που έχει κατακλύσει τους λογαριασμούς μας στο ίντερνετ, που έχει δημοσιευθεί σε δεκάδες blogs μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα και τελικά η αναδημοσίευση (και μάλιστα «κατ’ αποκλειστικότητα» όπως περηφανεύεται ο… «Αδέσμευτος» Τύπος ) αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας δεν ευδοκιμεί μόνο ο αντισημιτισμός αλλά και η ισλαμοφοβία.

    Καλούμε την εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος να επανορθώσει για το ψεύδος που δημοσίευσε. Καλούμε τους πολίτες να μη δέχονται χωρίς κριτικό έλεγχο τέτοιου είδους «ειδήσεις» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

    Αθήνα 10/3/2010

  5. Και χωρίς να εκτιμώ καθόλου τον Χομεϊνί, οφείλω να υπενθυμίσω ότι το ’80 ο μακαρίτης είχε κυκλοφορήσει έναν ανεκδιήγητο φετφά για τη σεξουαλική πράξη, στην οποία καταδίκαζε σχεδόν τα πάντα. Θα θυμάται ο Νικοκύρης, τις πλάκες που κάναμε στο ΜΑΧ, ότι πάνω από τρία τινάγματα μετά το … κατούρημα, χρεώνεται αυτοερωτισμός!

  6. Εἴπαμε, πίσω ἀπὸ τὸν μῦθο τοῦ Ἀδέσμευτου κρύβεται ὁ Σόρος καὶ οἱ Σιωνιστές.

  7. Μαρία said

    Το πρόβλημα είναι η βλακεία αυτών που πιστεύουν κάθε κατασκευή νοσηρής φαντασίας.
    Το σάιτ του Καλαβρύτων εμετικό. Κι αυτός αναφέρεται σε βρέφη.

  8. ο καλαβρύτων είναι γνωστός ντισκλεϊμεράς. «Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά…»

  9. Ηλεφούφουτος said

    Στον κόσμο του Διαδικτύου το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, γιατί όποιος ενδιαφέρεται εύκολα θα βρει τη διάψευση.
    Μόνο όσοι θέλουν να τα πιστέψουν τα πιστεύουν και μόνο όσοι τα θέλουν βλέπουν διαστροφές. Καθένας με τις φαντασιώσεις του.
    Θυμήθηκα τώρα μια Αμερικάνα δημοσιογράφο που πριν από χρόνια είχε χρησιμοποιήσει μια αρχαία αγγειογραφία με τον Οδυσσέα να έχει αγκαλιάσει από κάτω το κριάρι του Πολύφημου (η σκηνή της απόδρασης απ τη σπηλιά του Πολύφημου) για άρθρο της με τίτλο
    «Η κτηνοβασία στην (αρχαία;) Ελλάδα».

  10. Δελλαγραμμάτικας said

    Γνώσεσθε την αλήθειαν… (Ιω. Η32):
    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703915204575103481069258868.html?mod=WSJ_hp_us_mostpop_read
    «At the end of the day a traditional Muslim is doing the will of a fanatic, fundamentalist, terrorist God.»

  11. iconology2009 said

    Χωρισμός εκκλησίας-κράτους τώρα! Αλύπητη φορολόγηση όλων των τράγων. Εξίσωση δικαιωμάτων όλων των θρησκειών. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας(υπάρχει και η ωραία δικαιολογία της οικονομικής κρίσης,μιά χαρά μάς έρχεται). Έλεγχος των οικονομικών της εκκλησίας(αληθινός ε; όχι εικονικός και γιά τα μάτια του κόσμου).Και όλα αυτά με κατεπείγον νομοσχέδιο να μη προλάβουν να αντιδράσουν οι τράγοι(η επίκληση στην ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι μιά καλή κάλυψη). Τα ανέφερα λίγο σκόρπια τα μέτρα όπως πρόχειρα μού ήρθαν στο μυαλό. Γιά να δούμε τότε οι χοντρόπετσοι ιεροκήρυκες αν μπορούν να ρατσίζουν και να φασίζουν ανέξοδα.

  12. iconology2009 said

    Α και βέβαια, ΠΟΤΕ΄πιά τράγοι στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί ιερωμένοι. Όλοι είναι παράσιτα και άχρηστοι και όλοι είναι και ενεργούν σαν ανάχωμα στη πρόοδο του τόπου. Η εκκλησία είναι το κρυφό σχολειό του Καρατζαφερισμού και της δεξιοσύνης.

  13. imwrong said

    μπράβο για την ταχύτητα Νίκο. Ερχόμουν να σου αφήσω σε σχόλιο την ανακοίνωση του συλλόγου Ιντιφάντα, αλλά με μια ώρα καθυστέρηση.

  14. Servitoros said

    Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι γάμοι μεταξύ ανήλικων κοριτσιών ηλικίας 12-15 ετών με νταβραντισμένους ενήλικους ήταν status quo στον ελληνικό πληθυσμό τόσο της επαναστατικής περιόδου όσο και των πρώτων χρόνων της σύστασης του ελληνικού κράτους. Αυτά για τις βάρβαρες ξενικές συνήθειες των μουσουλμάνων.

  15. Παίζει κάτι με τις εγγραφές στα σχόλια και για άλλους; Έχω πάψει να παίρνω σε αναρτήσεις που έχω εγγραφεί, ενώ και το σχετικό κουτάκι εμφανίζεται αδειανό.

  16. π2 said

    Εγώ τα παίρνω κανονικά Στάζυ. Το κουτάκι το εμφανίζει συχνά αποεπιλεγμένο (© by Σαραντάκειος κοινότητα, εδώ), ιδίως όταν έχω σβήσει cookies ή έχω αλλάξει υπολογιστή, δεν του δίνω σημασία.

  17. Μαρία said

    14, Καλέ ποιων πρώτων χρόνων. Το 1980 παντρεύτηκε γνωστή μου κοπέλα στα 14 και την ίδια εποχή κάποια κορίτσια δε συνέχιζαν στο λύκειο, γιατί αρραβωνιάζονταν.

  18. Σαν δεν ντρέπονται λέω εγώ. Έχει ξεφύγει εντελώς το ανθελληνικό ακροδεξιό σινάφι.

  19. Ὁ χωρισμὸς Ἐκκλησίας κράτους εἶναι χριστιανικὸ αἴτημα ἀφ’ οὗ ὁ χριστιανισμὸς εἶναι ἡ πρώτη «θρησκεία» (τὰ εἰσαγωγικὰ ἐνσυνειδήτως) ποὺ δὲν γεννήθηκε γιὰ νὰ συμπορεύεται μὲ κανένα κράτος καὶ κυνηγιόταν ἐπὶ 3 αἰῶνες. Εἶναι τοὐλάχιστον μικρονοϊκὸ νὰ φέρεται ὁ χωρισμὸς ὡς ἀπειλὴ ἢ τιμωρία τῆς Ἐκκλησίας. Εἶναι ντροπὴ νὰ ἐγγυᾶται τὸ ἑλληνικὸ Σύνταγμα τὴν δογματικὴ ἑνότητα Κων/πόλεως-Ἑλλάδος. Δηλαδὴ ἂν αὔριο ὁ Πατριάρχης ἀσπαστῃ μία αἵρεσι θὰ εἶναι ἀντισυνταγματικὸ ἡ ἑλλαδικὴ ἐκκλησία νὰ μὴ τὸν ἀκολουθήσῃ! Ἔλεος!

    Ἐπίσης εἶμαι ὑπὲρ τὸ νὰ μπορῇ μιὰ γυναῖκα μὲ ἁπλῆ γονεϊκὴ συναίνεσι νὰ παντρεύεται ἅπαξ καὶ ἔχει περίοδο, ἅπαξ δηλαδὴ καὶ τῆς δίδεται ἀπὸ τὴν φύσι τὸ δικαίωμα στὴν σεξουαλικὴ ζωή. Τώρα μπορεῖ νὰ σέρνεται μὲ 500 γκόμενους, ἀλλὰ νὰ παντρευτῇ δὲν μπορεῖ γιατὶ συνήθως τὰ δικαστήρια δὲν δίνουν ἄδεια ἀκόμη καὶ σὲ περιπτώσεις ἐγκυμοσύνης, χὠρια τὰ δικηγορικὰ ἔξοδα ποὺ εἶναι ὑποχρεωμένη νὰ κάνῃ ἡ οἰκογένειά της. Τὰ ἔχω δεῖ.

  20. Δελλαγραμμάτικας said

    Ως προσευχήν επαναλαμβάνω τας ιεράς λέξεις του πλοιάρχου Ηρακλέους του Καλούμπη: «Να μη πιάση η κατάρα των τσιφούτηδων. Να μην τους περάση! Διασκέδασον την βουλήν του Αρχιτόφελ, Κύριε ο Θεός μου».

  21. Μαρία said

    >Αρχιτόφελ

    Αχιτόφελ. Μόνο έτσι πιάνει η προσευχή. Αλλιώς ο Κύριος θα απαντήσει αρχί…

  22. Voulagx said

    #19 Κορνηλιε, συμφωνω. Το προβλημα ειναι οτι δεν συμφωνει η ελληνικη εκκλησια!

  23. sarant said

    21: Μαρία, καλό!

  24. #22 Ἂς γίνῃ δημοψήφισμα στὸ κάτω κάτω. Ἀλλὰ ἡ παρέμβασι 11 εἶναι τραγική. Διότι ἀντιλαμβάνεται τὴν φορολογία καὶ τὸν χωρισμὸ ὡς τιμωρία. Δηλαδὴ ἂν ἄλλα ἔλεγε ὁ Καλαβρύτων ἢ ὁ χ Δεσπότης νὰ μὴ φορολογῆται ἡ Ἐκκησία; Δὲν μπορῶ νὰ καταλάβω γιατὶ θολώνει ἔτσι ὁ νοῦς μερικῶν.

  25. Μπουκανιέρος said

    Μια κοινωνιολογική παρατήρηση σε σχέση με το 3-4.
    Ο Τύπος του γνωστού τύπου έχει σχεδόν πάντα στο πρωτοσέλιδο ένα μικρό τετραγωνάκι με σεξοδιαστροφικό θέμα και ανάλογη φωτογραφία. (Εντάξει, χτες έπιασε τη μισή πάνω σελίδα γιατί υπήρχε και ιερός σκοπός.) Αυτή την τακτική την ακολουθούσαν κι όλοι οι προηγούμενοι Τύποι απ’ όπου πέρασε ο τύπος. Προφανώς, ο τύπος του Τύπου πιστεύει ότι έτσι πουλάει λίγο παραπάνω. Αυτό δείχνει ότι ο τύπος του Τύπου γνωρίζει πολύ καλά σε τι πελατεία απευθύνεται.

  26. Μαρία said

    25 Γι’ αυτό τον λέγαμε Ρύπο.

  27. Δελλαγραμμάτικας said

    Πρόκειται περι διορθώσεως; Ηλεγμένης;; Διότι δεν πρόκειται παρά περί ονόματος ασιατικού, ήτοι ασημάντου. Μην είσθε τυπολάτραι ωσάν τον γραφικόν εκείνον, τον επιμένοντα ότι ο Οβραίος γράφεται με…. Ε!

  28. Μπουκανιέρος said

    Δεληπαπάρα, μας τάχεις πρήξει, αν δεν το κατάλαβες…

  29. Voulagx said

    #28 ειναι απαιχτος!!!!!

  30. Κώστας Αδαμόπουλος said

    Ένα παλαιότερο κείμενο του Καλαβρύτων και Αιγιαλείας…

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=222215#222351

  31. sarant said

    Ωχ, είναι και μεταφραστής ο Άγιος!

  32. Δελλαγραμμάτικας said

    Ίσως εγράφη της Πεντηκοστής.

  33. Τρεις φορές από το πρωί έχω κάνει λινκ την ανάρτηση σε μέιλς φίλων που΄έχουν χάψει την παραμύθα. Τι πράμα είν’αυτό;

  34. Po said

    ο μητροπολίτης Καλαβρύτων δεν διαθέτει ούτε καν επίφαση σοβαρότητας, πρόκειται για φαιδρή προσωπικότητα.
    χωρίς την ουσιαστική συμβολή του λόγου και των πράξεών του, η κοινωνική ομάδα των αμνοεριφίων θα είχε δεχθεί συντριπτικό ιδεολογικό πλήγμα.

  35. Δελλαγραμμάτικας said

    Η εικών των διαδηλούντων δημοσιων υπαλλήλων, των απαιτούντων όπως ψωμίζωνται εις βάρος των υπολοίπων, πιστοποιεί την φύσιν του δημοσίου «διαλόγου». Εν Ηνωμένω Βασιλείω απήργησε το σύνολον των δημοσίων υπαλλήλων (270.000) με αίτημα την μη χειροτέρευσιν των αποζημιώσεων απολύσεώς των. Ενταύθα απεργούσι υπέρ το έν εκατομμύριον δημόσιοι υπάλληλοι με αίτημα την διηνεκή των μισθοδοσίαν και την μηδαμινήν φορολόγησιν των εκβιαστκώς αποσπασθέντων επιδομάτων (βλέπε ΔΙΒΕΤ). Οι δε εκάστοτε ψηφίζοντες την ανεκδιήγητον ΓΣΕΕ είναι κατά μεγίστην πλειοψηφίαν υπάλληλοι των ΔΕΚΟ. Οι υπόλοιποι πολίται της χώρας είμεθα όμηροι. Όμηροι των μισθών των, όμηροι των «υπηρεσιών» των, όμηροι των συνδικαλιστών των (και μελλόντων βουλευτών), όμηροι της παχυσαρκίας των.

  36. sarant said

    Δελαγραμμάτικα, δεν φτάνει που γράφετε σε αυτή την ανέμπνευστη και ενοχλητική καθαρεύουσα, δεν φτάνει που έχετε κουράσει τους περισσότερους, είναι ανάγκη να γράφετε και ψέματα;

    Πού το βρήκατε ότι είναι 270.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι του ΗΒ; Οι civil servants είναι 520.000, αλλά οι public servants, που αυτούς πρέπει να πάρουμε υπόψη διότι αλλιώς συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια, είναι 5.800.000, παναπεί πάνω από 20 φορές περισσότεροι απ’ όσο μας λέτε:

    Click to access numbers.pdf

    Καθόλου δεν θα στενοχωρηθώ αν δεν ξανασχολιάσετε εδώ.

  37. […] Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς Ένας νέος μύθος έχει αρχίσει να διαδίδεται στο ελληνικό […] […]

  38. Δελλαγραμμάτικας said

    Μισείτε τας απόψεις μου; Τούτο δεν είναι απαραιτήτως δυσάρεστον. Η μισαλλοδοξία ευδοκιμεί πολλαχού. Δεν αποτελεί αξιοσημείωτον έυρημα. Τον αριθμον των ανέγνωσα εις εφημερίδα τινά. Ελληνικήν. Ίσως ανεφέρετο εις τον αριθμόν των συμμετασχόντων εις την απεργίαν κουχί εις το σύνολον. Αναγιγνωσκων το PDF το οποίον παρεθέσατε, ανευρίσκω πολλά και ενδιαφέροντα. Η μεγίστη πλειοψηφία του αριθμού, όν επικαλείσθε, εργάζεται εις τον τομέα «Local Government, Education, NHS». Ισχύει ταυτόν και εν Ελλάδι; Αντιθέτως εν μικρόν ποσοστόν εργάζεται εις την Civil Service, ποσοστόν αντιστοιχούν περίπου εις 100.000 Έλληνας κατ’ αναλογίαν πληθυσμού. Ισχύει ταυτόν και εν Ελλάδι; Αντιθέτως, εν Η.Β. η μεγίστη πλειοψηφία του συνόλου των εργαζομένων εις τους κλάδους υγείας ευρίσκεται εντός των πλαισίων του NHS. Iσχύει ταυτόν εν Ελλάδι; Δεν θα συνεχίσω με ρητορικά ερωτήματα, εις τα οποία δεν έχετε ικανοποιητικήν απάντησιν. Θα «τσιτάρω» μόνον (κατά το αριστερώς λεγόμενον) την φράσιν:
    «But «jobs for life» probably disappeared years ago.»
    http://www.civilservant.org.uk/dismissal.shtml
    Eις τας ευνομουμένας χώρας, ουδείς προσλαμβάνεται εις το Δημόσιον άνευ λόγου αποχρώντος και ανάγκης υπαρκτής. Συνεπώς η ανάγκη της απολύσεως σπανίως προκύπτει. Ισχύει ταυτόν και εν Ελλάδι; Καθόλου δεν θα εκπλαγώ εάν δεν δύνασθε να απαντησητε.

  39. aniliki10etwn said

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CF%8D%CF%86%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%85%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CF%8E%CE%BD-10

    Μιλάμε για γάμο 30χρονου με 10χρονη, στην Υεμένη, και εσείς σχίζετε τα ρούχα σας γι’αυτά που έγραψαν για τους παλαιστίνιους;; Τελικά τι έχετε πάθει;;

    «Το 10% των γάμων αφορούν ανήλικα κορίτσια», λέει ο γραμματέας της μουφτείας Κομοτηνής κ. Μουσταφά Ιμάμογλου»
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_11/02/2007_215639

    Ψέματα κι αυτά;;;

  40. sarant said

    Αγαπητή ανήλικη, η είδηση από την Υεμένη αληθεύει, όσο για την Κομοτηνή θα σας θυμίσω ότι γάμοι ανήλικων κοριτσιών ήταν συνηθέστατοι στην Ελλάδα (σε χριστιανές, να εξηγούμαι) πριν από μερικές δεκαετίες και ότι, όπως λέει το άρθρο, χρειάζεται άδεια από ελληνικό δικαστήριο. Θα σας θυμίσω επίσης ότι υπάρχουν πάμπολλοι Ευρωπαίοι παιδόφιλοι που πηγαίνουν π.χ. στην Ταϊλάνδη ή υπάρχουν αρκετοί ιερωμένοι που έχουν καταδικαστεί για παιδοφιλία.

    Όμως, τι σχέση έχουν όλα αυτά με το αν αληθεύει ή όχι η είδηση; Επειδή στην Υεμένη κάποιος διεστραμμένος αγόρασε ένα κοριτσάκι και το βίασε, σημαίνει ότι στη Γάζα 450 μαντραχαλαίοι παντρεύτηκαν οχτάχρονα κοριτσάκια; Αν εννοείτε αυτό, το βρίσκω τερατώδες. Αν χρησιμοποιήσω την ίδια λογική, τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλω από το γεγονός ότι δεκάδες ορθόδοξοι παπάδες έχουν καταδικαστεί για παιδοφιλικές πράξεις;

  41. Μαρία said

    Απορώ που ακόμη δεν αναφέρθηκε το πρόσφατο σκάνδαλο σε καθολικά σχολεία της Γερμανίας, που είναι και στη μόδα αυτό τον καιρό.

  42. π2 said

    Από τα πράγματα που μ’ ενοχλούν περισσότερο στους ελληναράδικους κύκλους είναι η έλλειψη ιστορικής μνήμης, έλλειψη που, παραδόξως, στηρίζεται σε άφθονα κοπυπασταρισμένα δεδομένα.

  43. LS said

    Είναι τόσο ξεκάθαρο το ψέμα της είδησης για τους γάμους αυτούς στην Γάζα, που δεν νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερα σχόλια από οποιονδήποτε. Ας δούμε άλλα κείμενα και ας σχολιάσουμε αυτά.
    Αρκετά νομίζω. Το τι έγινε κάποια στιγμή στην Υεμένη και τι έγινε κάποια στιγμή στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση το ένα με το άλλο.

  44. Μαρία said

    >η έλλειψη ιστορικής μνήμης
    Ότι θυμάται χαίρεται…

  45. ανώνυμος said

    Tερατώδες είναι, νομίζω, το να μη βλέπει κάποιος οτι γάμοι μαντραχαλάδων με 10χρονα είναι κάτι το νόμιμο στους μουσουλμάνους και φυσικά χρειάζεται κανονικότατο διαζύγιο ώστε να πάψει το 10χρονο να θεωρείται, σύζυγος. Έλεος!
    Το να αναφέρεται κι ο γραμματέας της μουφτείας Κομοτηνής έτσι απλά, φυσικά, για το 10% των ανήλικων νυφών είναι …υπέροχο! Τι να σας πω;!!!!

    Άρα κ. sarant,
    μπερδεύεστε πολύ όταν συγκρίνετε αυτά με παράνομες, ανήθικες, καταδικαστέες πράξεις ενηλίκων εις βάρος ανηλίκων όπου αλλού εις τον κόσμο μας! Κι όποιος άλλος από τους φίλους σας το κάνει είναι κι αυτός πολύ πολύ μπερδεμένος.

    Εντάξει, θέλετε να κατηγορήσετε τον Καλαβρύτων αλλά το να στηρίζεστε σε μια διάψευση της Χαμας δε το βρίσκετε ολίγον τι…. λίγο; Τι θέλατε, να βγει η Χαμας και να πει ότι έτσι έγινε;
    Λοιπόν, ο παραδοσιακός νόμος των μουσουλμάνων έχει κάτι τέτοια απίστευτα… μη σχίζετε τα ρούχα σας, δε φταίτε εσείς…! Αλλά και πάλι μη σχίζετε τα ρούχα σας όταν κάποιοι σας υπενθυμίζουν τις συνήθειες των μουσουλμάνων! Άλλως αποδείξτε ότι δεν είναι νόμιμοι τέτοιοι γάμοι…. Απλά πράματα!

  46. sarant said

    Αγαπητέ Ανώνυμε, αν διαβάσατε την παραπομπή που έκανα δεν διαψεύδει μόνο η Χαμάς αλλά και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων ο Άγγλος δημοσιογράφος:

    http://blogs.news.sky.com/foreignmatters/Post:dcc9d723-8046-4857-b618-5c1135ba6417

    The men and women are sitting, Most ignore the speeches, some even ignore the prayers. Then the fireworks explode, the cheering begins, and in march the Hamas scouts, bashing drums, looking every inch the future Hamas fighters many will be. Then the grooms, aged about 18 to about 28. They are holding hands with their young nieces and cousins, little girls aged from about 3 to 8, made up to the nines, wearing white wedding dresses.

    Up they all go to the stage, the cheering and music grows ever louder. The girls were having the time of their lives, but, getting a little bored after a while, came down off the stage to dance with each other and play games.

    Our report on this put it into context saying that it took place just a mile from the Israeli border and was a message from Hamas about its strength confidence and future fighters. Oh and that the brides were elsewhere. Pretty straightforward. It never struck me for a moment that the little girls might later be described in the bloggersphere as the brides! How naive I am.

    Μάλλον εσείς σκίζετε τα ρούχα σας για να υποστηρίξετε ένα τερατώδες ψέμα, ότι έγινε ο μαζικός γάμος της Χαμάς. Αναρωτιέμαι ποιο μπορεί να είναι το κίνητρό σας.

  47. ανώνυμος said

    Το ποιος σχίζει τα ρούχα του νομίζω πως είναι εμφανές!
    Αυτοί που σχίζουν τα ρούχα του 99.9% δεν έχουν διαυγή ματιά.. το να συγχέεις μία παράνομη πράξη (π.χ. παιδεραστία στις δυτικές κοινωνίες) με μία νόμιμη πράξη (π.χ. γάμο ενήλικα με 10χρονο στις μουσουλμανικές κοινωνίες) σε καθιστά αυτομάτως στους μη έχοντας διαυγή σκέψη. Έτσι είναι, όπως και να το δεις!

    Ποτέ δεν υποστήριξα το αληθές του γεγονότος των μαζικών γάμων! Απλώς θέλησα να σας πω πως δεν θα ήταν και κάτι περίεργο αν ήταν αληθινό! Τα δικά σας κίνητρα ποια ήταν; Να βρείτε κάτι ακόμη ώστε να κατηγορήσετε τον Καλαβρύτων;

    Καλά το να μου βάζετε και τον Άγγλο δημοσιογράφο ως μάρτυρα είναι … απίθανο!

  48. Μπουκανιέρος said

    Ανώνυμε,
    Βλέπετε σε μια φωτογραφία εξάχρονα και εφτάχρονα κοριτσάκια κι αμέσως το μυαλό σας πάει εκεί.
    Προσπαθούμε να δείξουμε κατανόηση για το βίτσιο σας, για όσο τουλάχιστον το εκφράζετε με αυτόν τον πλατωνικό τρόπο…
    …αλλά δεν είναι ντροπή να το εκδηλώνετε έτσι ανοιχτά;

  49. sarant said

    Σωστά, είναι απίθανο να θεωρήσουμε αξιόπιστο μάρτυρα τον Άγγλο δημοσιογράφο που παρευρέθηκε στο γεγονός. Πιο αξιόπιστος είναι ο Καλαβρύτων που του τα είπε ο Θεός.

    Όσο για τη νόμιμη πράξη, που λέτε, δεν τα λέτε καλά. Στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 ή τα 16. Δεν ξέρω αν είναι θέμα θρησκείας’ στη Μαγαδασκάρη, που οι μουσουλμάνοι είναι λίγοι, η νόμιμη ηλικία για τις γυναίκες είναι τα 14. Στην Κολομβία, την Παραγουάη και τη Βενεζουέλα, κορίτσια μπορούν να παντρευτούν νόμιμα στα 14 με συγκατάθεση των γονέων. Σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ, όχι ιδιαιτέρως ισλαμικές, τα κορίτσια, με συγκατάθεση των γονέων και έγκριση από το δικαστήριο (π.χ στη ΝΥόρκη, στο Τέξας, στο Μίσιγκαν, στο Νιου Χάμσιρ κτλ) μπορούν να παντρευτούν στα 13, 14, 15. Αντιθέτως, στη «μουσουλμανική» Αλβανία η νόμιμη ηλικία είναι 18 χωρίς εξαιρέσεις.

    Χαίρομαι όμως που συμφωνείτε ότι οι δήθεν μαζικοί γάμοι της Χαμάς με οχτάχρονα ήταν ελεεινός μύθος. Ελπίζω να πληροφορήσετε σχετικά τον άγιο Καλαβρύτων να κάνει τη μετάνοια του.

  50. Θραξ Βλαξ said

    Συγχαρητήρια για την τεκμηριωμένη αποκάλυψη του ψέμματος.

  51. π2 said

    Στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες η νόμιμη ηλικία γάμου είναι τα 18 ή τα 16.

    Τωόντι.

  52. Κώστας Αδαμόπουλος said

    Πάντως είναι ενδεικτικό ότι το ίδιο κράτος που μισθοδοτεί αυτόν τον κωλόγερο (μου έχουν πει ότι η θητεία του σα στρατιωτικός ιερέας στη Μακρόνησο δεν ήταν η χειρότερη στιγμή του) επιτρέπει να εφαρμόζεται η σαρία στις επαρχίες του όπου ζουν μουσουλμάνοι…

  53. ανώνυμος said

    Sarant, πείτε ότι θέλετε για όποια χώρα του κόσμου, απλώς να γνωρίζετε πως… εκτίθεστε!
    Χρειαζόταν έκδοση διαζυγίου το 10χρονο στην Υεμένη για να γλιτώσει από τον μαντράχαλο, αν και ο νόμος δεν της επέτρεπε να υποβάλλει αίτηση διαζυγίου επειδή ήταν ανήλικη!;; Αν ναι, τι ωρύεστε;
    Δε χρειάζεται να ωρύεστε ή να πάτε σε μακρινές χώρες!! Κι εδώ, οι γνωστοί σε όλους Ρομά έχουν κάτι τέτοια… παραδοσιακά!

    Π2 τι το ήθελες το λινκ;
    Για την Ιορδανία(κοντοχωριανοί της Χαμας) λέει:
    ‘court permission required for females under 18 to marry men older by 20 years or more.’
    10χρονο κοριτσάκι με 29χρονο ‘μαντράχαλο’ δε χρειάζονται δικαστική άδεια!!!
    Έλεος! Άσε που ‘παίζουν’ όλες οι ηλικίες κι εσύ ‘είδες’ μόνο 18-16!

    Αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας, να δούμε τα όρια κτλ.. Το θέμα είναι ότι ο Άγγλος δημοσιογράφος μπορεί να είναι τόσο αξιόπιστος όσο ο άλλος που υποστήριξε ότι άκουσε την δήλωση του Κίσινγκερ η οποία όντως μπορεί να είναι μύθος…

  54. Ηλεφούφουτος said

    σχ. 53, μόνο που ο δημοσιογράφος της δήλωσης Κίσινγκερ υποστηρίζει ότι συνέβη κάτι που από πουθενά αλλού δεν διασταυρώνεται και πηγαίνει κόντρα στην κοινή λογική (είναι δυνατόν υπουργός εξωτερικών υπερδύναμης, ο οποίος είχε και φήμη αλεπούς, να εκτίθεται μιλώντας δημόσια έτσι;), ενώ ο Άγγλος δημοσιογράφος απλώς επιβεβαιώνει αυτό που καταλαβαίνει οποιοσδήποτε με υγιές μυαλό όταν βλέπει τη φωτογραφία.

  55. ανώνυμος said

    Και δεν πρέπει να ξεχνάτε τους ισχυρότατους δεσμούς της Χαμάς και όλων των παλαιστινίων με την Ιορδανία!
    Αν λοιπόν έχουμε στην Ιορδανία γάμους, με βούλα δικαστηρίου, 10χρονων κοριτσιών με 29χρονους που το περίεργο η Χαμάς να είναι κουμπάρα σε ανάλογους γάμους στη Γάζα;!
    Αφήστε τα ρούχα σας, λοιπόν, και μη τα σχίζετε!!!

    ΠιΔύε ήσουν καταλύτης!!! Να γράφεις πιο συχνά!

    Τέλος, sarant, θα ήταν πρέπον να βάλεις μετάνοια, εδώ και τώρα και να αφήσεις ‘παράθυρο’ ανοιχτό, ‘σοβαρές’ πιθανότητες, τουλάχιστον 50%, να είναι αληθινή η ιστορία των μαζικών γάμων με μια κουμπάρα, τη Χαμάς!

  56. Μπουκανιέρος said

    Η εμμονή του τούχει θολώσει το μυαλό.
    Δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει.

  57. Αγγελος said

    Μα αυτό λέμε, διάβολε!
    Η «ιστορία των μαζικών γάμων με μια κουμπάρα, τη Χαμάς» είναι αληθινή – αλλά τα μονοψήφιας ηλικίας κοριτσάκια της φωτογραφίας ΔΕΝ είναι οι νύφες!
    Κι έπειτα, έστω και αν (που έτσι είναι) σε πολλές κοινωνίες οι νόμοι ή/και τα έθιμα επιτρέπουν το γάμο άνηβων κοριτσιών, πού θα βρίσκονταν 450 τέτοια ζευγάρια να παντρευτούν σε μία μέρα;
    Τέλος, ας σημειωθεί ότι πολιτιστικά η Παλαιστίνη δεν είναι Βόρεια Υεμένη. Δεν είναι, κατά την παροιμία, όλοι οι γύφτοι μια γενιά…

  58. akindynos said

    @52, σου έχουν πει λάθος. Η Μακρόνησος έκλεισε το 58, ο Αμβρόσιος δεν ήταν ούτε διάκος τότε. Έχω ακούσει το μύθο και σε πιο γκαγκά εκδοχή, ότι ήταν υποδιοικητής. Το αληθές είναι ότι επί χούντας ήταν στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής ή της αστυνομίας πόλεων. Αλλά μάλλον της χωροφυλακής

  59. Ηλεφούφουτος said

    ό,τι κι αν ήταν ή δεν ήταν επί χούντας ή επί Μακρονήσου, το γεγονός ότι, ενώ είναι παπάς κι έχει δει γάμους και γάμους, βλέποντας τα στολισμένα ανήλικα της φωτογραφίας, αντί να σκεφτεί ότι είναι παρανυφάκια, το μυαλό του πάει στην παιδεραστία… αλλά ας μην αρχίσω κι εγώ συλλογισμούς Ανωνύμου ποιότητος

  60. […] Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς Ένας νέος μύθος έχει αρχίσει να διαδίδεται στο ελληνικό […] […]

  61. Abravanel said

    ισχυρότατους δεσμούς της Χαμάς και όλων των παλαιστινίων με την Ιορδανία

    Δεν είχα λόγο να σχολιάσω αλλά αυτό μου φάνηκε αστείο – οι χειρότερες σφαγές στην ιστορία των Παλαιστινίων έχουν γίνει από Ιορδανούς – αμφιβάλλω το πόσο η Χαμάς συμπαθεί τους Ιορδανούς.

    Να παρατηρήσω πάντως οτι ενώ διακινήθηκε αποκλειστικά από ιστολόγια του ακροδεξιού χώρου πάλι οι σιωνιστές φταίνε. Πάντως να συμβεί κάτι τέτοιο στην Παλαιστίνη είναι αδύνατο, ούτε και στην Ιορδανία ουσιαστικά συμβαίνει – στην Σαουδική Αραβία όμως υπάρχει πρόβλημα, (παρόμοιο με αυτό των ευρωπαίων στην Ταΐλάνδη, όπως ορθά παρατηρήθηκε πριν).

  62. SophiaΟικ said

    Να πω κι εγώ παντως ότι θεωρώ 40κο ότι το κίνητρό σου για το αρθρο δε μου φαίνεται να ήταν να καταπολεμίσεις κανένα λερναιο αλλά να γραψεις κάτι κατα του επισκόπου. Κι επείδή έχεις ξανασχοληθεί με το παπαδαριό με παρόμοιο τρόπο, περισσοτερο βλέπω κόλλημα, παρά επιθυμία να λάμψει η αλήθεια, και να διαπιστώσει το ποιμνίο του επισκόπου ότι έχει νούμερο επίσκοπο. Συγκεκριμενα, το 80% του ποιμνίου μάλλον δνε έχιε παρει πρέφα γιατί δεν ασχολείται με ιντερνετ και τέτοια θεματα, δεν πρόκειται να διαβάσει την ιστοσελίδα του παπά και ακόμα κι αν τον ακούσουν να τους τα λεέι αυτοπροσώπως το πιο πιθανό είναι να μην πουν τίποτα για ναμην αρχισουν τη συζήτηση αλλα από μεσα τους θα σκεφτουν ότι απλά μιλάνε με αναξιόπιστο συνομιλητή. Τρικυμία σε δαχτυλίθρα δηλαδή η όλη υπόθεση, και αντιλαμβάνομαι την ανάγκκη που αισθάνεσαι να γραψεις ακόμα ένα άρθρο, αλλα δεν έιναι πάντα όσο απαραίτητο νομίζεις.

    Τώρα για το θεμα του Ισλάμ και του γάμου ανηλίκων. Είναι ένα ζήτημα που το ακουμε συχνά κυρίως αππο ΗΠΑ, και εχει να κάνει με το ότι ο Μωάμεθ παντρευτηκε δεκάχρονη. Αυτο χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τους γάμους ανηλίκων πολλοί μουσουλμάνοι γονείς. Το ότι υπάρχουν νόμοι που απαγορέυουν τους γάμους αυτους δε μου λεέι τίποτα, γιατί σε πολλές τριτοκοσμικές χώρες άλλα λένε οι νόμοι κι άλλα ισχύουν. Επιπλέον ορισμενοι φανατίκλες προτιμούν σαρία, κι ας το απαγορέυει ο νόμος.

    Και μη μου πεις ότι και στην Ελλάδα κλπκλπ γιατί θα σου θυμήσω ότι παλιά στην Ελλάδα ήταν αναμενόμενο ότι ο άντρας θα βαράει τη σύζυγό του ή ότι οι δάσκαλοι θα βαράνε τους μαθητές. Αυτό δεν κανει πιο ανεκτήτη βία.

    Κύριε Δελλαγραμμάτικα,η γλώσσα που χρησιμοποιείτε είναι τόσο μπερδεμένη καθαρέυουσα που δεν καταλαβαινω τίποτα, υποψιάζομαι ότι το κάνετε επίτηδες, παντως είσαστε δυσανάγνωστος. Γράψτε απλά να συνενοούμαστε. Πάρτε για παράδειγμα τον Παπαδιαμάντη, στο κάτω κάτω!

  63. Aσχετον Πως γινεται ενώ και ο Κορνηλιος να γραφει καθαρευουστί και να εχει παρομοιας αποψεις μα αυτές του Δελλαγραμμάτικα να μου ειναι τοσο συμπαθής ενώ αυτος ο Δελλαγραμμάτικας τοσο ασυμπάθιστος;

    Τωρα
    Συμφωνώ με καποιον προλαλήσαντα … Να φορολοληγηει αγριως και να Δημευθει η περιουσια της Εκκλησιας ….Αιντε! Παραγινε τοο κακό με τα αυγά της Δεξιας του κυριου

  64. Διαβαζω αυτο το Πομπώδες

    »Εντάξει, θέλετε να κατηγορήσετε τον Καλαβρύτων αλλά το να στηρίζεστε σε μια διάψευση της Χαμας δε το βρίσκετε ολίγον τι…. λίγο; Τι θέλατε, να βγει η Χαμας και να πει ότι έτσι έγινε;
    Λοιπόν, ο παραδοσιακός νόμος των μουσουλμάνων έχει κάτι τέτοια απίστευτα… μη σχίζετε τα ρούχα σας, δε φταίτε εσείς…! Αλλά και πάλι μη σχίζετε τα ρούχα σας όταν κάποιοι σας υπενθυμίζουν τις συνήθειες των μουσουλμάνων! Άλλως αποδείξτε ότι δεν είναι νόμιμοι τέτοιοι γάμοι…. Απλά πράματα!»
    Και σκεφτομαι
    Α) ο Καλαβρυτων και ο Ρυπος και οι Ακρο και σκετα Δεξιαρες λένε ενα συγκεκριμμένο Ψεμα.
    Ισχυριζονται οτι εγινε ενας ομαδικός Γαμος μεταξύ ενηλίκων και ανηλικων
    Β) Το Συγκεκριμμενο Ψεμμα αποκαλυπτεται ..Τα κοριτσακια στην Φωτογραφια ειναι Παρανυφάκια .Τελεια και παυλα.
    γ) Ε αμ δε .. Ερχεται ενας ανωνυμος τυπος ως συνηθως και με ΓκαιμπελιστικΑ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΟ στυλΆΚΙ αρχιζει να μετατοπίζει την κουβεντα στο αν επτρεπεται η οχι σε μουσουλμανους να παντρευονται ανηλικα .. Βρε ! για την φωτογραφια που παρουσιαζεται απο των Καλαβρυτωνως δηθεν αποδεικτικό του οτι παντρευονται ανηλικα και αποκαλυφθηκε οτι ηταν παρανυφάκια

    εχεις να πεις τιποτα; Αν οχι ασε .. Δεν απευθυνεσαι σε Χαζους ..Αυτά τα πονηρά πεστα σε κανα κατηχητικό , σε κανα εκκλησιασμα , σε τιποτα Δεξιους του κυριου ..

  65. Δήμευσι τῆς ἐκκλησιαστικῆς περιουσίας; Κύριοι σοβαρευτεῖτε, δὲν ζοῦμε στὴν ἐποχὴ τοῦ Ταλεϋράνδου. Κάτι τέτοιες φιγουρατζήδικες μαγκὲς ἔκανε ὁ Βενιζέλος μὲ τὴν βασιλικὴ περιουσία καὶ πληρώσαμε ἕνα σωρὸ τζερεμέδες ἀφ’ οὗ γίνεμαε διεθνῶς ρεντίκολο γιὰ νὰ ἀφήσουμε τὸ «ἀνάκτορο» τοῦ Τατοΐου νὰ ἐρειπώνεται μέρα μὲ τὴν μέρα. Διότι ἄλλο σοῦ λέει νὰ ἐρειπώνεται ὡς περιουσία τοῦ λαοῦ γιὰ νὰ κάνουν κάποιοι τὸ ντεμὲκ δημοκρατικό τους κομμάτι κι ἄλλο νὰ ἀνήκῃ στὸν τέως βασιλέα. Τὸ δικαίωμα στὴν περιουσία, σὲ ἀντίθεσι μὲ τὴν ἰθαγένεια, εἶναι ὄντως ἀνθρώπινο δικαίωμα. Καὶ τὸ Σύνταγμα προβλέπει ἀπαλλοτρίωσι μὲ ἀποζημίωσι, δήμευσι προβλέπεται σὲ κάποιες περιπτώσεις στὸν Ποινικὸ Κώδικα γιὰ ἀντικείμενα διά τῶν ὁποίων διαπράχθηκε τὸ ἔγκλημα. Κι ἐπιτέλους, ὡς ποίμνιο θέλουμε ἱεράρχες τίμιους, φιλαλήθεις, ἀνυπόκριτους. Χεστήκαμε γιὰ τὶες πολιτικές τους πεποιθήσεις. Δὲν πὰ νἆναι σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, ἀκροδεξιοὶ ἢ κεντρῶοι; Ὡς χριστιανὸ αὐτὸ μὲ ἀφήνει ἀδιάφορο. Ὡς πολίτη ἐπίσης, διότι στὴν κάλπη ψηφίζω βουλευτή, ὄχι ἐπίσκοπο.

  66. sarant said

    Σοφία, σε διαβεβαιώνω ότι για το θέμα θα έγραφα είτε είχε ανακατευτεί ο Καλαβρύτων είτε όχι -όπως έγραψα για τη μουσουλμάνα υποψήφια με το δήθεν στριγκάκι- γιατί το θέμα είχε συζητηθεί σε μια κλειστή λίστα που παρακολουθώ. Δεν αρνούμαι όμως ότι η ανάμιξη του δεσπότη ήταν το κερασάκι.

  67. Μαρία said

    Αμπραβανέλ, το μπλογκ στο οποίο παραπέμπεις έχει ως πηγή του αυτό, γραμμένο το Σεπτέμβρη, όταν κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες απο σιωνιστικά σάιτ κατά το μπλογκ. Εγώ δε το ξέρω αλλά εσύ γιατί το απορρίπτεις εκ προοιμίου;

    ZIONIST WEB OF DECEIT SPREADS

  68. Νέος Τιπούκειτος said

    Αγαπητέ Νικοκύρη, έσπειρες ανέμους και θερίζεις θύελλες, διότι έθιξες τα ιερά και τα όσια του Ελληνάρα: τους παπάδες και την παιδεραστία. Άλλη φορά να προσέχεις. 🙂

  69. […] Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς Ένας νέος μύθος έχει αρχίσει να διαδίδεται στο ελληνικό […] […]

  70. Κώστας Αδαμόπουλος said

    @ 58 παρέλειψα να ελέγξω στοιχειωδώς κάτι που άκουσα προφορικά, λάθος μου.

  71. DocReason said

    Είδα το άρθρο του TVXS που στον τίτλο του κάνει λόγο για «σιωνιστική προπαγάνδα» (!), χωρίς να δίνει οποιοδήποτε στοιχείο.

    Είχα ακριβώς την ίδια σκέψη με τον Abravanel. Από που προκύπτει ότι το εν λόγω hoax είναι σιωνιστικής προέλευσης;

    @Μαρία (https://sarantakos.wordpress.com/2010/03/10/hamas/#comment-27062):

    Aυτός που κάνει τον ισχυρισμό πρέπει να φέρει αποδείξεις. Αλλιώς μπορώ κι εγώ να γράψω στο (μεγάλης επισκεψιμότητας) news site μου ότι το hoax ξεκίνησε απ’ τον Άνθιμο και τον Wilders και να ζητήσω από σένα να το διαψεύσεις. Δεν είναι δικαιολογία ότι έτσι λέει η πηγή του tvxs (το ξένο μπλογκ). Δουλειά του κάθε δημοσιογράφου είναι να ελέγχει τις πηγές του.

  72. #63, #68 Θα μπορούσε να είναι και «έσπειρες κορνήλιους, θα θερίσεις ανώνυμους και δελαπαπάρες»

    Σοφία, ορθή /ορθοί, ακούσομεν του αγίου κηρύγματος, που δεν θέλει ιντερνέτι, παρά μόνο για να τυπωθούν οι εγκύκλιοι για το παπαδαριό… Δυστυχώς, εκεί δεν θα ακουστεί αντίλογος.

  73. sarant said

    DocReason, δεκτή η ένστασή σου ενμέρει’ από πού ξεκίνησε ο μύθος δεν είναι εύκολο τώρα να το εξακριβώσουμε. Είναι όμως αλήθεια ότι αναδημοσιεύτηκε σε σιωνιστικούς ιστότοπους, π.χ.:
    http://israelmatzav.blogspot.com/2009/07/hamas-sponsors-mass-wedding-for-little.html

    Βέβαια, έχουν περάσει από τότε μήνες, οπότε επειδή έχει αποδειχτεί ότι ηταν ψέμα πολλοί θα το έχουν αφαιρέσει από τα μπλογκ τους. Μην κοιτάς οι δικοί μας ακροδεξιοί που το μάθαν τώρα.

  74. π2 said

    Πέστα, Τιπούκειτε!

  75. Μήτσος said

    Άντε με το καλό, να το ανακαλύψει ο Μεταλληνός, η Nemecic και τα διάφορα sites και blogs των rambo της ορθοδοξίας και του Λάος, να τη βλέπουμε τη φωτογραφία για άλλα 10 χρόνια με την ίδια λεζάντα, όπως το λερναίο κείμενο για τον Henry Kissinger…
    Άντε μετά να δουλέψεις, γιατί κάποιος πρέπει να απαντήσει στους σκοταδιστές!

  76. ΧΑ. said

    abravanel,αδυνατείς να καταλάβεις και τόριξες στο γέλιο;
    Θα τολμήσω να πω οτι ο μισός πληθυσμός της Ιορδανίας είναι παλαιστίνιοι και προφανώς τώρα να μπορέσεις να καταλάβεις τι σημαίνει το ισχυρότατοι δεσμοί του Ανώνυμου!

    Καλά βρε παιδιά δεν έχετε μια απλή απορία;; Βλέπουμε στα βιντεάκια από το πρωί έως το βράδυ τα μικρά κοριτσάκια με τους γαμπρούς! Μα που είναι τέλος πάντων αυτές οι νύφες!! ΤΟΣΟ ακριβοθώρητες!! Κι εσείς, όλοι;, τόσο εύκολα πιστεύετε τη Χαμάς και κάποιον Χ Εγγλέζο δημοσιογράφο;; Μα καλά!! του κάηκε το φιλμ αυτού του δημοσιογράφου και δε πρόκαμε να βγάλει ούτε μια φωτό μιας από τις 450 νύφες;;;;
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ;;;;;;;;;
    Άντε ψάξτε στο νετ μπας και βγάλανε καμιά φωτο να μας τη δείξετε, να σας πιστέψουμε! Αλλά να φαίνεται ξεκάθαρα οτι κάποιοι από τους γαμπρούς των πρώτων φωτο. είναι, επιτέλους, χερι χέρι και με μεγαλύτερες νύφες!

    Αντε γιατί αλλιώς γίνατε ρεντίκολο!!

  77. iconology2009 said

    65) ‘Εχετε δίκιο γιά τα περί δήμευσης. Χρησιμοποίησα λάθος νομικό όρο. Εν πάση περιπτώσει ήθελα να πώ ότι ιδιοκτησίες που προβάλλονται σαν εκκλησιαστικές χωρίς να είναι(σε τρομερά μεγάλο μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας οι τίτλοι είναι μούφα) να περάσουν άμεσα στα χέρια του κράτους. και γιά την υπόλοιπη να φορολογηθεί η εκκλησία σαν μεγάλος ιδιοκτήτης ανάλογα ανελέητα όπως της πρέπει και αρμόζει από το δημοκρατικό σύστημα ισονομίας. Η μόνη ένσταση μου είναι ο σολοικισμός ότι υπάρχουν ιεράρχες «τίμιοι, φιλαλήθεις και ανυπόκριτοι(ειδικά αυτή η τελευταία λέξη μοιάζει με σύντομο αλλά εξαιρετικά ανέκδοτο του τύπου «Αλβανός τουρίστας»).Οι λέξεις ιεράρχης και ανυποκρισία είναι όροι ασύμβατοι!

  78. sarant said

    Αγαπητέ ΧΑ, οι νύφες είναι σε άλλο χώρο διότι απαγορεύεται να τις δουν μαζί με τον γαμπρό πριν γίνει ο γάμος. Μπορεί να διαφωνείτε με το έθιμο, αλλά έτσι είναι. Επίσης, οι νύφες είναι σκεπασμένες από κορφή έως νύχια. Τα κοριτσάκια που ακόμα δεν έχουν φτάσει στην ήβη επιτρέπεται να βγαίνουν έξω ασκέπαστα. Ο άγγλος φωτογράφος προφανώς σεβάστηκε τα έθιμα των ντόπιων και δεν φωτογράφησε τις νύφες -αλλά και φωτογραφίες να σας έδειχνε, δεν θα το πιστεύατε διότι δεν θέλετε να το πιστέψετε.

    Αλήθεια, θα πείτε στον Καλαβρύτων να κάνει μετάνοια για το ψέμα που αναμετάδωσε;

  79. Πάπιας said

    Ντίαρ ΧΙΑΛΦΑτελεία, είναι πασιφανές ότι έχετε δίκιο και ιδού η απόδειξη: http://en.wikipedia.org/wiki/Black_September_in_Jordan

  80. sarant said

    Τώρα το είδα και έχω θυμώσει πολύ. Στο σχόλιο 53 ο Ανώνυμος, χρησιμοποιώντας το λινκ της Βικιπαίδειας που αναφέρει την κατώτατη ηλικία γάμου σε όλες τις χώρες, «διαβάζει» για την Ιορδανία τα εξής:

    Για την Ιορδανία(κοντοχωριανοί της Χαμας) λέει:
    ‘court permission required for females under 18 to marry men older by 20 years or more.’
    10χρονο κοριτσάκι με 29χρονο ‘μαντράχαλο’ δε χρειάζονται δικαστική άδεια!!!

    Αναρωτιέμαι αν είναι βλάκας ή ψεύτης. Διότι η πλήρης πρόταση της Βικιπαίδειας, λέει:
    16 for males and 15 for females, lunar calendar; court permission required for females under 18 to marry men older by 20 years or more

    Που σημαίνει ότι η κατώτερη ηλικία γάμου είναι τα 15, αλλά αν το κορίτσι είναι κάτω των 18, δηλαδή 15-18, δεν μπορεί να παντρευτεί γαμπρό 20+ χρόνια μεγαλύτερο χωρίς άδεια του δικαστηρίου, δηλαδή μια 16χρονη έναν πενηντάρη. Πλήρης διαστρέβλωση από τον Ανώνυμο.

  81. Πονηρός ο τρελός, έρριξε την πέτρα στο πηγάδι και άντε να τη βγάλουμε τώρα.

  82. XA. said

    πάπια αυτά είναι σε όλους γνωστά,,, πώς είναι δυνατόν να μην είναι!

    απλώς τσέκαρε τη δομή του πληθυσμού της Ιορδανίας και τσέκαρε ακόμη από που βαστά η σκούφια π.χ. της βασίλισσας της ιορδανίας
    κι ίσως καταλάβεις περι τίνος πρόκειται..
    κι αν δεν είναι ο μισός πληθυσμ. της Ιορδανίας, Παλαστίνιοι ε, θα είναι 40% ή μπορεί και 60%, ποιος ξέρει;

  83. […] το ψέμα για τη Χαμάς Το παρακάτω κείμενο είναι του Νίκου Σαραντάκου. Το βάζω ως εχει διότι δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Όπως […]

  84. π2 said

    Νίκο (#80), έλα τώρα, λες και δεν τους ξέρεις. Την έχω δει αυτή τη συμπεριφορά χιλιάδες φορές. Υποστηρίζουμε ότι ένα λινκ που κάποιος προτείνει για να αποδείξει ότι αυτό που είπαμε είναι ψευδές αποδεικνύει στην πραγματικότητα ότι είχαμε δίκιο. Αν αυτά που λέει το λινκ δεν ταιριάζουν με κανέναν από τους δύο ισχυρισμούς μας, αυτό είναι αδιάφορο. Ποντάρουμε απλώς στον βιαστικό αναγνώστη που δεν θα δει το κείμενο της παραπομπής.

  85. Ηλεφούφουτος said

    Σοφία σχ. 62 ανιχνεύω σε αυτά που λες τη σύγχυση που κάνουν και οι νεοσταυροφόροι ισλαμόφοβοι. Συγχέουν το εθιμικό δίκαιο κάθε κοινωνίας με την επίσημη θρησκεία. Κάθε κοινότητα έχει τα έθιμά της και η μονοθεϊστική θρησκεία που ασπάστηκε στην πορεία, όταν δεν μπορεί ή δεν έχει διάθεση να τα ξεριζώσει, τα καλύπτει με το μανδύα της, συγκατοίκηση. Έτσι, «χριστιανοί» είναι και όσοι κάνουν τα βουντού την ημέρα των Αγίων Πάντων (των ψυχών) στην Καραϊβική.
    Από κει και πέρα, όσο αποτροπιασμό προκαλεί η κλειτοριδεκτομή σε έναν δυτικό μπορεί να προκαλεί και σε κάποιον που μεγάλωσε σε αστικό περιβάλλον π.χ. στην Άγκυρα.
    Αν υπάρχει μία βασική διαφορά είναι ότι «τριτοκοσμικές» όπως λες κοινωνίες θα βρεις περισσότερο στον ισλαμικό κόσμο παρά στον ανεπτυγμένο χριστιανικό, αλλά γι αυτό οι λόγοι είναι ιστορικοί και όχι θρησκειολογικοί.

  86. Μαρία said

    73 http://www.road90.com/watch.php?id=dzEo9rSxWx

    Να κι ένας «άγρυπνος φύλακας της Ιερουσαλήμ» που απέσυρε την είδηση, επειδή δεν ήταν αξιόπιστη.
    http://mais-si-srael.over-blog.fr.over-blog.fr/article-le-choc-des-photos-hamas-est-l-hote-a-la-pedophilie–40871522.html
    Το επιχείρημα, αυτά είναι παρανυφάκια αλλά είδατε τις πραγματικές νύφες απο δημοσιογραφικά χείλη
    http://www.shalomlife.com/eng/blogs/fromadifferentangle/?p=57

    Είχα πει να μην ασχοληθώ μ’ αυτή την αηδία αλλά μ’ έφαγε η περιέργεια και το έριξα στη μπλογκότσαρκα. Η άλλη κατηγορία μπλογκ που διακίνησε τη φωτογραφία είναι αμερικάνικα φανατικά αντιμουσουλμάνικα όπως «η τελευταία σταυροφορία»

    Οτι ο ανώνυμος μπέρδεψε …τα φεγγάρια το επισήμανε αμέσως ο Μπουκάν.

  87. π2 said

    Επειδή είχα μπει κι εγώ στον ίδιο πειρασμό με τη Μαρία, βρήκα πολλές αναφορές σε μαζικούς γάμους που γίνονται υπό την αιγίδα της Χαμάς, όχι από πέρυσι που λέει το hoax slayer, αλλά τέσσερα-πέντε χρόνια τώρα (η Χαμάς δίνει και ένα χρηματικό ποσό στα νέα ζευγάρια). Αλλά βλέπετε, οι παλαιότερες αναφορές δεν βολεύουν, γιατί έχουν και φωτογραφίες με τις νύφες… Στο δε βιντεάκι, τα κορίτσια λένε ρητά ότι είναι σε γάμο συγγενών, σύμφωνα με αυτούς.

  88. Servitoros said

    Αγαπητέ ΧΑ, οι νύφες είναι σε άλλο χώρο διότι απαγορεύεται να τις δουν μαζί με τον γαμπρό πριν γίνει ο γάμος. Μπορεί να διαφωνείτε με το έθιμο, αλλά έτσι είναι.
    —-
    Αγαπητέ οικοδεσπότη εδώ είμαστε πολιτισμένη χώρα. Στην γειτονία των γονιών μου κτίστηκε πρόσφατα νέα εκκλησία, όταν ρώτησα την μάνα μου γιατί η εκκλησία έχει δυο επίπεδα με στασίδια, μου είπε «μα καλά το πάνω μέρος είναι ο γυναικωνίτης».

  89. LS said

    SophiaΟικ στο 62
    είσαι όλα τα λεφτά!!!

  90. Μήτσος said

    Φαίνεται ότι ο «άγιος» Καλαβρύτων το έχει ρίξει στη δουλειά!
    Μάλλον θα πυκνώνουν οι προβοκάτσιες σιγά-σιγά….

    Κυκλοφορεί το εξής μαζικό email:
    > > > >
    > > > > Ένα γκαλά έγινε στη Γάζα. Ο Ιμάμης ευλόγησε το γάμο 450 ζευγαριών.
    > > > > Η πλειοψηφία των γαμπρών ήταν απο 25 μέχρι 30 ετών και η πλειοψηφία των νυφών ήταν ΚΑΤΩ ΑΠΌ 12 ΕΤΩΝ.
    > > > >
    > > > > Ο κόσμος αγνοεί ότι οι πιο αποτρόπαιες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, βασανιστηρίων και σοδομισμού λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της Γάζας.
    > > > Οι γάμοι των παιδόφιλων της Χαμάς γίνονται με παιδιά μόλις 4 ετών, κι αυτό με την άδεια του ισλαμικού νόμου.
    > > > >
    > > > > Αυτή η πληροφοριά αποκαλύφτηκε από τον Δρ Paul L.Williams, και εκδόθηκε και μεταφράστηκε στη Βραζιλία.
    > > > >
    > > > > Μεγάλοι μουσουλμάνοι αξιωματούχοι, όπως ο Mahmud Zahar, ένας ηγέτης της Χαμάς συγχάρηκαν προσωπικά τα ζευγάρια κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που ήταν πολύ προσεκτικά οργανωμένη.
    > > > >
    > > > > » Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στην Αμερική ότι δε μπορεί να σας στερήσει αυτή τη χαρά » είπε ο Zahar στους γαμπρούς, που ήταν όλοι ντυμένοι με σκουρόχρωμα κοστούμια.
    > > > >
    > > > > Κάθε γαμπρος πήρε από τη Χαμάς ως δόρο το ποσό των 500 δολαρίων.
    > > > > Τα κοριτσάκια, σε προεφηβική ηλικία, όλα ντυμένα στα λευκά και υπερβολικά μακιγιαρισμένα έλαβαν ένα γαμήλιο μπουκέτο.
    > > > >
    > > > > » Προσφέρουμε αυτό το γάμο σα δώρο στο λαό μας που ατιμετωπίζει την πολιορκία και τον πόλεμο» σχολίασε ο ισχυρός άντρας της Χαμάς, Ibrahim Salaf.
    > > > >
    > > > > Οι φωτογραφίες αυτής της γαμήλιας τελετής εξιστορούν αυτήν την ειδεχθή «ιστορία».
    > > > > Το Διεθνές Κέντρο Ερευνών για τις Γυναίκες εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 51 εκατομμύρια «αρραβωνιασμένα κοριτσάκια» στον κόσμο, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι σε μουσουλμανικές χώρες.
    > > > > Το 30% αυτών των μικρών αρραβωνιαστικών δέχονται βία από το σύζυγό τους.
    > > > > Κάθε 3 χρόνια, 3 εκατομμύρια αυτών των μικρών μουσουλμάνων υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς.
    > > > >
    > > > > Η άσκηση αυτής της παιδοφιλίας γίνεται με την υποστήριξη του ακραίου Ισλαμισμού.
    > > > >
    > > > > Επιπλέον, ο πιο γνωστός μουσουλμάνος, ο Ayatolah Khomeini υποστήριξε με εξοργιστικούς λόγους την άσκηση της παιδοφιλίας:
    > > > >
    > > > > Ένας άντρας μπορεί να αντλήσει σεξουαλική ικανοποίηση από ένα παιδί, ακόμη και από ένα μωρό. Ωστόσο, δε μπορεί να διεισδύσει κολπικά, αλλά… πρωκτικά : ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    > > > >
    > > > > Αυτό δυστυχώς δεν αναφέρεται συχνά, και ο ΚΟΣΜΟΣ σωπαίνει ή δε θέλει να το κοιτάει. Ακόμη χειρότερα, δε θέλει να το ΞΕΡΕΙ.
    > > > > Τώρα ξέρετε! Θα σιωπήσετε? Θα σιωπήσετε?
    > > > > Κανείς δε θα μπορέσει να σώσει αυτά τα μικρά θύματα της Χαμάς και άλλων περιοχών…
    > > > >
    > > > >

  91. abravanel,αδυνατείς να καταλάβεις και τόριξες στο γέλιο;
    Θα τολμήσω να πω οτι ο μισός πληθυσμός της Ιορδανίας είναι παλαιστίνιοι και προφανώς τώρα να μπορέσεις να καταλάβεις τι σημαίνει το ισχυρότατοι δεσμοί του Ανώνυμου!

    Καλά βρε παιδιά δεν έχετε μια απλή απορία;; Βλέπουμε στα βιντεάκια από το πρωί έως το βράδυ τα μικρά κοριτσάκια με τους γαμπρούς! Μα που είναι τέλος πάντων αυτές οι νύφες!! ΤΟΣΟ ακριβοθώρητες!! Κι εσείς, όλοι;, τόσο εύκολα πιστεύετε τη Χαμάς και κάποιον Χ Εγγλέζο δημοσιογράφο;; Μα καλά!! του κάηκε το φιλμ αυτού του δημοσιογράφου και δε πρόκαμε να βγάλει ούτε μια φωτό μιας από τις 450 νύφες;;;;
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ;;;;;;;;;»

    Πρπει να ειναι εντελώς Α-ΝΟΗΤΟς ΚΑΠΟΙΟς ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ στην φωτο ειναι …νυφες ..

    Οχι οτι δεν γινονται και γαμοι με ανηλικες στονΜουσουλμανικ΄ κοσμο .. Αλλά βρε αδελφέ εκει θα τις ντυνανε με μπουργκας .. θα το κρυβανε

    Σε ενα προπαγανδιστικό ομαδικό γαμο της Χαμάς θα ντυναμε νυφουλες οχταχρονα ;(ουτε καν δεκατετραχρονα κοριτσακαι ..Καλά ρε εθνολαικισταράδες πατε καλά; τοσον εγκεφαλο διαθετετε;( ε και πιο λίγο μάλλον ..εδω που ειμαι να φανταστεις ψηφιζουν ακομα Ψωμιαδη )
    Σε παρα πολλά μερη της Χριστιανοσυνης ο Πατερας συνοδευει την Νυφη στην εκκλησια ..Ωρα ειναι να αρχισουν τις προπαγάνδες οι αντιστοιχοι των εδώ χΡΙΣΤΙΑΝΟ εΛΛΗΑΝΑΡΑΔΩΝ μΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΈΝΕ ΟΤΙ Ο χΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΌς ευνοει την ..αιμομιξια

    Καλά λένε οτι η Βλακεια δεν κανει διακρισεις …

  92. »Αν και εδώ δεν έχουμε βλακεία, όσο μίσος.»
    Αγαπητε Ν. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ανεκαθεν συνοδευοταν απο μισος
    βλ και
    http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/18.html

  93. Abravanel said

    γνωρίζω την πληθυσμιακή αναλογία στην ιορδανία-όπως γνωρίζω για τον μαύρο σεπτέμβρη.οι παλαιστίνιοι στην ιορδανία είναι δεκτοί ως ιορδανοί&την σαφή ιδέα οτι δεν θα επιχειρήσουν να «καταλάβουν» το κράτος,όταν αυτό επιχειρήθηκε έγιναν αυτα που έγιναν.

    Για το «σιωνιστικά» νομίζω οτι αγαπητέ οικοδεσπότη οτι ξέρεις οτι είναι απλώς μια ιαχή για να γεμίσει από self-righteous οργή ο έλλην χριστιανός ιστολογος.Ακριβως όπως γινεται&στην αντίθετη μεριά και μας φαίνεται υποκριτικό&ρατσιστικο.

    Ο μύθος για τους 4000 εβραίους που δεν πήγαν στους διδύμους πύργους έχει σαν γονείς πακιστάνικη&αιγυπτιακή εφημερίδα αλλά δεν είδα&ούτε θα θεωρούσα λογικό να έβλεπα στην ελλάδα αναφορές σε αυτόν ως «απίστευτη μουσουλμανική προπαγάνδα». Μπορείς να ανατρέξει σε ανάρτηση στο ιστολογιο μου για να το επιβεβαιώσεις οτι δεν το παρουσίασα έτσι.

  94. Abravanel said

    το αγαπητέ βγήκε σαρκαστικό-ήταν όμως ειλικρινές 🙂

  95. ανώνυμος said

    Sarant, όταν έχει κάποιος στο μυαλό του τον Οθωμανικό νόμο κατά τον οποίο επιτρέπονται γάμοι 9χρονων κοριτσιών κι όταν αυτός ο νόμος είναι ενεργός σε μουσουλμανικές χώρες, θα έπρεπε να είσαστε λίγο περισσότερο ευγενικός και να μη θυμώνετε τόσο εύκολα!
    Όταν μέχρι το 2004; στην Ιορδανία δεν ήταν ενεργός ο νόμος που έχει ως όριο ηλικίας τα 18χρόνια με υποχώρηση έως τα 15χρόνια, αν έχουμε συγκατάθεση γονέα(wali) κτλ. εύκολα μπορεί κάποιος να παρασυρθεί(όπως εγώ) και να θεωρήσει πιθανή υποχώρηση(παραθυράκι) των ορίων από τα 15 στα 9 χρόνια που είναι η βάση του Οθωμανικό νόμου (Qadi). Αυτά για την Ιορδανία.

    Όπως εύκολα θα δεις στη wiki για το Λίβανο γράφει για 15/9 χρόνια για Σιιτες μουσουλμ. και 16/15χρόνια για δρούζους.
    Για τη Χαμας(σουνίτες) δε μπορώ να ξέρω τι θρησκευτικό νόμο έχουν και πώς ορίζουν τα όρια ηλικίας.. μπορεί να έχουν μείνει στον Οθωμανικό.. αν γνωρίζεις μπορείς να μας το πεις! Αλλά δε θα πέσω κι από τα σύννεφα αν βρούμε πως τα όρια και σ’αυτούς είναι σύμφωνα με το Οθωμανικό..

    Εκτός αυτών υπάρχει και δεύτερος λόγος που δε θα έπρεπε να θυμώσετε και να με κατηγορήσετε!
    Σας είπα δε με ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ τα όρια ηλικίας, 9, 12, 15 ή 18! Το θέμα είναι η ύπαρξη τέτοιων φαινομένων, όχι παράνομα αλλά νόμιμα, και η αξιοπιστία του Άγγλου δημοσιογράφου.
    Για το πρώτο δε λέτε τίποτα ενώ για τον δημοσιογράφο μου λέτε ότι σεβάστηκε τα έθιμα των παλαιστινίων κτλ.. όπως αγαπάτε!
    Αλλά επαναλαμβάνω: Μη σχίζετε τα ρούχα σας και τους θεωρείτε όλους ελληναράδες!!! ΑΦΟΥ υπάρχουν τέτοιοι μουσουλμανικοί νόμοι που επιτρέπουν τέτοια τραγικά πράγματα, τι να κάνουμε;;

    abravanel, αφού γνωρίζεις τη σύνθεση του πληθυσμού τι σου φάνηκε αστείο;;;

  96. Δεκαπέντε χρόνια ασχολούμαι με τα οθωμανικά, αλλά ποιος είναι ο Οθωμανικός νόμος που έχει στο μυαλό του ο Ανώνυμος δεν το κατάλαβα.

  97. Νέος Τιπούκειτος said

    @96: Δύτη, άσε, αυτά είναι κόλπα ζόρικα, δεν τα ξέρουν οι απλοί οθωμανιστές, μόνο οι μυημένοι στα μυστικά της Βίκι.

  98. ανώνυμος said

    Π2, γιατί λες τέτοια πράγματα;!
    Aν δυσκολεύεσαι με την περίπτωση της Ιορδανίας δες τι γίνεται στο Λίβανο!
    Δίπλα είναι κι ο Λίβανος και γίνεται το ‘χάος’.
    Δεν είσαι σωστός στις κρίσεις σου κι ας λες ότι τά έχεις δει χιλιάδες φορές!

    Δύτη, αν δε βολεύεσαι, όπου Οθωμανικό νόμο βάλε Θρησκευτικό νόμο.
    Στην ιστοσελίδα http://americandruzehistory.com/LDR-chapter1.html
    είδα το ottoman law και το μετέφερα

  99. Μαρία said

    Εγώ ξέρω μόνο το οθωμανικό, τον νόμο όμως τον αγνοώ.

    Αμπραβανέλ, όπως υπάρχει απίστευτη μουσουλμανική προπαγάνδα έτσι υπάρχει και σιωνιστική και δε καταλαβαίνω γιατί δε πρέπει να κατονομάζονται. Άλλωστε το θέμα του ποστ είναι η αντίστοιχη χριστιανική.

  100. Δυστυχώς γράφω πολύ βιαστικά. Υποθέτω ότι πράγματι οι Δρούζοι εννοούν ως οθωμανικό νόμο τη σαρία, τον ισλαμικό ιερό νόμο στη σουνιτική του μορφή. Δεν ξέρω πού συνάντησε ο συντάκτης τα 9 χρόνια ως όριο ηλικίας. Ο ορισμός του ενήλικα, από ό,τι μπορώ αυτή τη στιγμή να τσεκάρω στο σπίτι, είναι:
    Majority is determined by physical indications, by the declaration of the youth in question, or, failing this, by reaching the age of 15 lunar years.
    (J. Schacht, An Introduction to Islamic Law, Οξφόρδη 1964, σελ. 124).
    Ο πατέρας ή κηδεμόνας μιας ανήλικης μπορούσε μεν, στην οθωμανική περίοδο, να παντρέψει την κόρη του, εκείνη όμως μπορούσε επίσης να απαιτήσει διαζύγιο με την ενηλικίωσή της.
    Ο όρος «οθωμανικός νόμος» για τη σαρία είναι κάπως οξύμωρος γιατί οι Οθωμανοί είχαν αλλάξει τα φώτα στη σαρία ΄βάζοντας στο παιχνίδι και τον «κοσμικό» νόμο του σουλτάνου (κανούν). Για παράδειγμα, όπου η σαρία είχε σωματικές ποινές (π.χ. ακρωτηριασμό) οι Οθωμανοί επέβαλαν πρόστιμα, κ.ο.κ. Το τι προβλέπει η θρησκεία, το τι προβλέπει ο νόμος, και το τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι τρία εντελώς ή αρκετά διαφορετικά πράγματα. Απ’ όσο ξέρω, για παράδειγμα, γάμους ανηλικων (με την έννοια που δίνει ο αστικός κώδικας) κάνουν τόσο οι μουσουλμάνοι Ρομά όσο και οι χριστιανοί. Αλλά για να πάμε σε κάτι γνωστότερο, θυμάται κανείς το δημοτικό «Του νεκρού αδελφού»;
    Μάνα με τους εννιά σου γιους και με τη μια σου κόρη
    την κόρη τη μονάκριβη την πολυαγαπημένη
    την είχες δώδεκα χρονώ κι ήλιος δεν σου την είδε

    (συγγνώμη για τα λάθη, παραθέτω από μνήμης). Και τι συνέβη όταν έγινε δώδεκα η κόρη;
    Προξενητάδες ήρθανε από τη Βαβυλώνα
    να πάρουν να παντρέψουνε την Αρετή στα ξένα.

  101. balamos said

    Γιατί πρέπει να πάμε στη Χαμάς; Άντεστε μια βόλτα στα Λιόσια και τη Σάντα Μπάρμπαρα για να διαπιστώσετε σε τι ηλικία οι διάφοροι ευσεβείς (Χρυσο)Βαλάντηδες παντρεύουν τα κορίτσια τους. Αν βαριέστε, θα τους συναντήσετε κάθε 15Αυγουστο σε νησί των Κυκλάδων κοντά στη Μύκονο, όπου συρρέουν για τα θρησκευτικά τους καθήκοντα…

  102. ανώνυμος said

    Δύτη, διάβασε αυτό για να πάρεις μια ιδέα τι μπορεί να σκεφτούν με αποτέλεσμα να πέσει το όριο στα 9 ή ακόμη και στα 7 έτη:

    http://infidelsarecool.com/2008/10/29/indonesia-islamic-leader-defends-child-marriages/

  103. nickel said

    Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται εκεί μαζικός γάμος. Σε σελίδα του BBC (http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4727291.stm) βλέπω ότι το 2005 παντρεύτηκαν 226 ζευγάρια μαζί. Στη φωτογραφία οι νύφες δεν φορούν λευκά και τις βλέπω να είναι μάλλον σιτεμένες.

    Ο θρησκευτικός νόμος των μουσουλμάνων έχει πολλά περίεργα που θα μπορούσαμε να αποδοκιμάσουμε και γενικότερα οι κοινωνίες που μένουν προσκολλημένες σε θρησκευτικούς νόμους, κακό της κεφαλής τους κάνουν. Κάποια στιγμή οι νόμοι είναι αναπόφευκτο να απέχουν πάρα πολύ από τις κοινωνικές συνθήκες. Αλλά η συζήτηση εδώ αφορά μια πλαστογραφία. Πώς μπορείς να κάνεις σοβαρή συζήτηση ξεκινώντας από μια πλαστογραφία;

    Εγώ θα ήθελα να αποκομίσω κέρδος. Είναι δυνατό να εφαρμόσουμε κι εδώ τους μαζικούς γάμους (με ή χωρίς παρανυφάκια); Να σταματήσουν πια οι πατεράδες να σταυρώνονται από αυτή την ηλιθιότητα τού να ξοδεύουν τα μαλλιοκέφαλά τους για τη φιγούρα μιας βραδιάς; (Για όσους αδυνατούν να αποβάλουν την κακή συνήθεια του θρησκευτικού γάμου.)

  104. sarant said

    Ανώνυμε, με το Δύτη μπορείς να συνεχίσεις τον διάλογο, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι το κείμενο που στέλνεις φιλοξενείται σε ακραίον και αναξιόπιστο ιστότοπο.

    Όσο για τις δικαιολογίες που λες στο 95, δεν μπορώ να τις δεχτώ. Δεν πιστεύω ότι όταν έκανες κόπυ-πέιστ τη φράση που μας έστειλες στο 53 δεν είδες τι έγραφε δίπλα, στην προηγούμενη πρόταση! Το είδες και το αποσιώπησες, κι αυτό είναι ανεντιμότητα. Μπορείς να συνεχίσεις να γράφεις εδώ, όσο είσαι κόσμιος, αλλά δεν θα σου απαντήσω άλλη φορά.

  105. #103 γιὰ ὅσους ἀδυνατοῦν νὰ ἀπβάλουν τὴν κακὴ συνήθεια εἰσηγοῦμαι δὶς ἰσόβια, ἀποκεφαλισμὸ καὶ δήμευσι τῆς περιουσίας των.

    Πάντως ἡ ἱερολογία τοῦ γάμου ἐπιβλήθηκε ἀπὸ τὸν Λέοντα ΣΤ’ τὸ 893 μὲ τὴν νεαρὰ 89, (ὑπἦρχε βέβαια ἐθιμικὰ καὶ παλαιότερα). Ἡ ἱερολογία τοῦ γάμου ἀπὸ πάμπολλα ἄ,εσα καὶ ἔμμεσα τεκμήρια φαίνεται ὅτι δὲν ὑπῆρχε στὴν ἀρχαία Ἐκκλησία.

  106. Μαρία said

    >δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι το κείμενο που στέλνεις φιλοξενείται σε ακραίον και αναξιόπιστο ιστότοπο
    Απολύτως. Τον έχω στη συλλογή μου μαζί με τους νέους σταυροφόρους.

    Νικέλ, συνδέεις τη φιγούρα μιας βραδιάς ειδικά με το θρησκευτικό γάμο ή δε κατάλαβα καλά;

  107. sarant said

    Στο λινκ του Νίκελ, από τ2005, επιβεβαιώνεται ότι οι νύφες είναι σε άλλο σημείο την ώρα του γάμου:

    The grooms, wearing dark suits and bright green Hamas scarves, stood on a separate stage to the brides.

  108. π2 said

    Το λινκ του 103 είναι το λινκ του 87. 🙂

    Ανώνυμε του 98, εάν εννοείς τα όρια ηλικίας της wikipedia και αν είσαι ο ανώνυμος του 53, δεν μ’ ενδιαφέρει να συνεχίσω την κουβέντα. Έχω μια επαγγελματική διαστροφή με τον σεβασμό των πρωτογενών δεδομένων, βλέπεις, και με πιάνει αναφυλαξία όταν έρχομαι αντιμέτωπος με τη συνειδητή διαστρέβλωσή τους.

  109. nickel said

    Μαρία (#106), ναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πάνε χέρι χέρι, όπως οι γαμπροί με τα παρανυφάκια (για να ξεκολλήσουμε κι από τις γνωστές ρίμες). Δεν ξέρω αν θα αποβάλουμε την επιδειξιμανία πριν ή μετά την εμμονή στον θρησκευτικό γάμο, αλλά ελπίζω ότι θα γίνουν και τα δύο επειδή θα βάζουμε μυαλό και όχι λόγω κάποιων μέτρων σαν αυτά που εισηγείται ο Κορνήλιος (#105) :-).

  110. Μαρία said

    Τότε, Νικέλ, κάνεις λάθος. Μαλλιοκέφαλα ξοδεύονται και στους πολιτικούς γάμους: βάλε στη θέση του παπά το δήμαρχο και κράτα τα υπόλοιπα έξοδα ίδια κι όμοια.

  111. Ἄντε σᾶς χαιρετῶ, πάω στοὺς Χαιρετισμούς.

  112. fuzzy said

    Σαραντάκο άναψες τα αίματα πάλι

    Οχι μόνο ο τελευταίος και καταϊδρωμένος Ρύπος μαζί με τον αθεόφοβο Καλαβρύτων αλλά και καμιά 400 τουλάχιστον μπλογκ επανέλαβαν τη μπούρδα για την οποία γίνεται τόσο λόγος.Να μη δούμε τον άγγλο δημοσιογράφο,θέλουμε να δούμε τι ανέφερε για το γεγονός η ισπανική τηλεόραση ή μήπως ούτε και αυτή μας κάνει?

    Αντιγράφω,μεταφράζω και το κρίμα πάνω σας

    EFE Gaza 10.07.2009
    Ντυμένες με ένα μακρύ μαύρο παλτό, γάντια στα χέρια τους και πέπλα που κάλυπταν το πρόσωπό τους, εκατό χήρες παντρεύτηκαν στη Γάζα την Παρασκευή σε μια μαζική τελετή που διοργανώθηκε από το ισλαμικό κίνημα Χαμάς.

    Αυτός ο δεύτερος γάμος, γιαυτές τις εκατό χήρες, αποτελεί μέρος της κοινωνικής δραστηριότητας πάνω στην οποία βασίζεται το ισλαμικό κίνημα από τη γέννηση του στη δεκαετία του ογδόντα, το οποίο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα κοινωνικά προβλήματα στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας, που ελέγχεται από την Χαμάς από τον Ιούνιο του 2007.

    Στην πραγματικότητα, οι εκατό γυναίκες πολλές από τις οποίες με παιδιά, έχασαν τους συζύγους τους στην τελευταία ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 περίπου Παλαιστίνιοι, ως επί το πλείστον άμαχοι σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Όλοι τους οπαδοί της Χαμάς και κάτω των 25 ετών, νύφες και γαμπροί παντρεύτηκαν παρουσία της οικογένειας και των παιδιών των χήρων, τα κορίτσια στα λευκά και τα αγόρια με μαύρο κοστούμι.

    Ο 22χρονος Ahmed al-Fayoomi, είναι ένας από τα ζευγάρια που αποφάσισε να θυσιαστεί και να παντρευτεί σήμερα μια χήρα, που δεν είναι άλλη από την κουνιάδα του.

    «Ο Αλλά, ο αδελφός μου, πέθανε στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα και άφησε επτά παιδιά», λέει ο Fayoomi πριν παντρευτεί με την κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη του Sabrin.[…]

    http://www.rtve.es/noticias/20090710/una-boda-para-cien-viudas-hamas/284481.shtml

    Χαιρετώ

  113. DocReason said

    Abravanel είπε:

    «Ο μύθος για τους 4000 εβραίους που δεν πήγαν στους διδύμους πύργους έχει σαν γονείς πακιστάνικη&αιγυπτιακή εφημερίδα αλλά δεν είδα&ούτε θα θεωρούσα λογικό να έβλεπα στην ελλάδα αναφορές σε αυτόν ως “απίστευτη μουσουλμανική προπαγάνδα”. Μπορείς να ανατρέξει σε ανάρτηση στο ιστολογιο μου για να το επιβεβαιώσεις οτι δεν το παρουσίασα έτσι.»

    Έτσι ακριβώς. Μου επιτρέπεις να στο «κλέψω» αυτό- Τέλειο παράδειγμα.

    Πάντως, ανατρέχω στα μπλογκ που το είχαν δημοσιεύσει και βλέπω πως το ήλιθιο αυτό hoax to διακίνησαν πολλά (μα πάρα πολλά) φιλο-Ισραηλινά σάιτ. Μάλιστα, μερικοί επέμεναν -ακόμα και μετά την αποκάλυψη- να λένε πως υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης. Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου.

    Την καλύτερη ανασκόπηση την κάνει ο ίδιος ο δημοσιογράφος που κάλυψε το γεγονός:

    Islamophobia. Ignorance Or Propaganda?
    http://blogs.news.sky.com/foreignmatters/Post:dcc9d723-8046-4857-b618-5c1135ba6417

    «It showed how much some people want to believe nonsense like this, as it re-inforces their prejudices, always a comfortably fun thing to do. But Hamas, and the jihadists do enough terrible things without having to make things up about them. Most of the stuff I read was outright, unthinking, gleeful, Islamophobia from people who clearly knew nothing about Arab popular culture. It’s as is they really beleive that because there are examples of child brides, it means all weddings are with child brides.»

    Εγώ προσθέτω ότι το κοινό σημείο ΟΛΩΝ όσων τρώνε τέτοιου είδους μπούρδες είναι ο εθνικισμός.

  114. fuzzy said

    Ξέφυγε η λεζάντα από το REUTERS ,αλλά κάλλιο αργά…

    Είναι πολύ συνηθισμένο τα παιδιά των νεκρών μαχητών να παρευρίσκονται σε αυτούς τους γάμους, όπως σε μία ανάλογη περίπτωση,όταν άλλες 100 χήρες παντρεύτηκαν σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στη Γάζα στις 24 Ιουλίου 2008.REUTERS

    Es muy habitual que niños, los hijos de los milicianos muertos, asistan a estas bodas, como en este caso, cuando otras 100 viudas se casaron en un campo de refugiados en Gaza el 24 de julio de 2008.REUTERS

  115. Να υπενθυμίσω πως όταν αραβικές εφημερίδες είχαν κυκλοφορήσει τη μπούρδα ότι ισραηλινοί γιατροί έπαιρναν όργανα από τα πτώματα παλαιστινίων σκοτωμένων σε μάχες για να τα μεταμοσχεύσουν σε ισραηλινούς ασθενείς, τις είχαμε κράξει και αυτές, καθώς το προς μεταμόσχευση όργανο πρέπει να βρίσκεται διαρκώς υπό ελεγχόμενες συνθήκες και να μεταμοσχευθεί ει δυνατόν πριν ή αμέσως μετά το θάνατο του δότη, κάτι που φυσικώς δεν μπορούσε να ισχύει σ’ εκείνο τον κακό χαμό.
    Μετά από μερικά χρόνια, αν δεν με απατά η μνήμη μου με τον γνωστό γερμανό ζιγκολό, ισραηλινός γιατρός αποκάλυψε ότι ναι, χωρίς να ζητήσουν τη συγκατάθεση συγγενών έπαιρναν (αλλά μόνο αυτό!) κερατοειδείς χιτώνες (από τα ελάχιστα όργανα που είναι συγκριτικά ανθεκτικά στις σχετικές κακουχίες) από νεκρούς (προσοχή: και ισραηλινούς και παλαιστίνιους) και τους μεταμόσχευαν σε ζωντανούς. Και γι’ αυτό, εγώ δεν μπορώ να πώ ότι κακώς έκαναν…

  116. Μαρία said

    Σκύλε, πότε κυκλοφόρησε αυτή η ψεματούκλα;

  117. Νομίζω κατά το 2002, άντε -03.

  118. http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/21/israeli-pathologists-harvested-organs

  119. sarant said

    Fuzzy, ευχαριστώ για το ισπανικό.

    DocReason, συμφωνούμε.

  120. Μαρία said

    Μερσί, Σκύλε. Και διπλωματικό επεισόδιο. Χαμπάρι δε πήρα.

  121. Να διευκρινίσω ότι οι εφημερίδες που είχαν ανασύρει το παλιό θέμα, αναφέρονταν σε συστηματικούς σκοτωμούς και τέτοια φρικαλέα. Λες και οι σκοτωμοί από μόνοι τους δεν ήταν αρκετά φρικαλέοι. Οι γιατροί, όμως, είπαν ότι απλώς το έκαναν παλιότερα, αναζητώντας όργανα όπου μπορούσαν. Και δεν τους ψέγω…

  122. Μαρία said

    Εσύ μπορεί να μη τους ψέγεις, όταν όμως ο νεκρός είναι αντίπαλος τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

  123. Voulagx said

    Αυτο που λεει ο σκυλος το θυμαμαι κι εγω, αλλα οχι τοσο παλιο,την περασμενη χρονια νομιζω βγηκε στη φορα

  124. Μαρία said

    Το άρθρο της Γκάρντιαν είναι του Δεκεμβρίου 09.

  125. SophiaΟικ said

    85: Ηλέφ, δεν κατάλαβα που διαφωνουμε.
    Στην αρχαιότητα είχαμε επίσης πολυγαμία στην Ελλάδα, αλλά δε σημαίνει αυτό ότι σήμερα, με τις σημερινές μας συνήθειες και το τωρινο μας σύστημα αξιων θα πρέπει να χρησιμοποιούμε σα δικαιολογία υπέρ της πολυγαμίας των Μορμόνων και των μουσουλμάνων το τι εκαναν οι ΑΗΠ.

  126. ανεκδιήγητος
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ!

  127. sarant said

    Του έγραψαν κάμποσοι ότι η είδηση είναι μούφα, αλλά ο Καλαβρύτων ουκ ηβουλήθη συνιέναι. Παράδειγμα:

    Σεβασμιώτατε,
    Διάβασα στο ιστολόγιό σας μια σας ανάρτηση για τα μικρά κοριτσάκια στην Γάζα ότι είναι νύφες. Η αλήθεια φαίνεται ότι είναι παρανυφάκια κι ότι το δημοσίευμα που διαβάσετε ήταν σκόπιμα παραπλανητικό έτσι ώστε να μας κάνει να εξεγερθούμε -δικαιολογημένα- κατά τέτοιου «εγκλήματος» και να στοχοποιήσουμε τους μουσουλμάνους. Δεν είστε ο μόνος που πίστεψε αυτήν την δημοσίευση. Σας παραθέτω δημοσίευση φιλικού ιστολογίου που κατανόησε τι συμβαίνει:
    Με τον προσήκοντα σεβασμό
    Ε…… Β………
    *****
    Αγαπητή μοι κα Β……..,
    Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση σχετικά με το περί Γάμων σημειώμά μου. Απαντών, ταπεινά φρονώ, ότι πλαστή είναι η διάψευση και όχι η είδηση. Η προπαγάνδα μπορεί όλα να τα πράξει! Αλλά η «είδηση» είναι πιό κοντά στα ήθη των Μουσουλμάνων, καθώς επίσης καί τών «πολιτισμένων Ευρωπαίων». Με την διαφορά ότι οι πρώτοι δεν κρύβονται, ενώ οι δεύτεροι επικαλύπτουν την συμπεριφορά τους. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθή ειδήσεις περί γάμου μικρών κοριτσιών ως μεμονωμένα περιστατικά. Δεν πιστεύω την διάψευση και γι’ αυτό δεν αποσύρω τό post. Παρακαλώ να μού συγχωρήσετε την επιμονή.
    Με ευχές εν Κυρίω
    + Ο Κ & Αι Αμβρόσιος

  128. Νέος Τιπούκειτος said

    @125: Πολυγαμία στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε: η θεσμοθετημένη συνοίκηση με δύο ή περισσότερες γυναίκες ήταν ανεπίτρεπτη. Ακόμα και η παλλακεία ήταν απίθανο να εξελιχτεί σε μόνιμη συνοίκηση: κάτι τέτοιο σαφώς το αποθάρρυνε το θεσμικό πλαίσιο. Περισσότερα εδώ: http://www.princeton.edu/~pswpc/pdfs/scheidel/060807.pdf.

  129. Είμαστε ωραίοι ως έθνος αγαπητέ.
    Μπορείς – αν θες – να εμπλουτίσεις την ανάρτησή σου με τον πίνακα του Γύζη
    τα αρραβωνιάσματα
    Εδώ δεν υπάρχει αμφιβολία για την ηλικία των αρραβωνιασμένων.
    Θα μου πεις, τώρα πια δεν γίνονται τέτοια πράγματα, άλλες εποχές τότε και για άλλους λογους αλλα…
    Τι σημασία έχει;
    Έχουμε χτίσει ένα σύγχρονο κράτος πάνω σε αμέτρητους μύθους για το παρελθόν μας.
    Θα βλάψει άλλος ένας;
    focus στα ήθη και έθιμα των Ελλήνων!!!

  130. sarant said

    Αλέξανδρε, σ’ ευχαριστώ για τον πίνακα!

  131. Αγαπητή μοι κα Β……..,
    Ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση σχετικά με το περί Γάμων σημειώμά μου. Απαντών, ταπεινά φρονώ, ότι πλαστή είναι η διάψευση και όχι η είδηση. Η προπαγάνδα μπορεί όλα να τα πράξει! Αλλά η “είδηση” είναι πιό κοντά στα ήθη των Μουσουλμάνων, καθώς επίσης καί τών “πολιτισμένων Ευρωπαίων”. Με την διαφορά ότι οι πρώτοι δεν κρύβονται, ενώ οι δεύτεροι επικαλύπτουν την συμπεριφορά τους. Κατά καιρούς έχουν δημοσιευθή ειδήσεις περί γάμου μικρών κοριτσιών ως μεμονωμένα περιστατικά. Δεν πιστεύω την διάψευση και γι’ αυτό δεν αποσύρω τό post. Παρακαλώ να μού συγχωρήσετε την επιμονή.
    Με ευχές εν Κυρίω
    + Ο Κ & Αι Αμβρόσιος»

    ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ επαναλμβανω: ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΓΡΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟς Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ .. (μιας και Γενική δημευση περιουσιας ειναι αντισυνταγματική καταπως μας πληροφορησε ο Αγαπητος Κορνηλιος )

  132. Φίλτατε Νοσφερᾶτε,
    οἱ φόροι δὲν εἶναι μέσον τιμωρητικὸν οὔτε ἐξαρτῶνται ἀπὸ τὶς ἀπόψεις ποὺ ἐκφράζει ὁ φορολογούμενος. Δηλαδή, ἂν π.χ. ὁ Σπάρτης ξέρω γὼ ἔχῃ ἄλλη ἄποψι ἐπὶ τοῦ θέματος θὰ φορολογήσουμε μὲ ἄλλο συντελεστὴ τὴν μητρόπολι Καλαβρύτων καὶ μὲ ἄλλη τὴν Σπάρτης; Φορολογία ἀπόψεων; Δὲν ξέρω ἂν τὸ εἶχε σκεφτῆ κἂν ὁ Στάλιν! Εὐφάνταστη πράγματι ἡ ἱσλαμοφοβία, εὐφανταστότατη δὲ ἡ χριστιανοφοβία.

  133. Κύριε Σαραντάκο εκτίθεστε ανεπανόρθωτα. Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παραπάνω στα σχόλια αλλά προφανώς δεν γνωρίζετε ότι ο προφήτης Μωάμεθ σε ηλικία 55 χρονών παντρεύτηκε την εννιάχρονη Aisha… Και ό,τι έκανε ο Προφήτης στη ζωή του, αυτό και αποτελεί είτε γραπτό είτε άγραφο Νόμο για τους μουσουλμάνους. Εάν διαφωνείτε ασχοληθείτε σχετικά με το Ισλάμ και διαβάστε το Κοράνι και σχετικά βιβλία για το μουσουλμανισμό.

    Δεν γνωρίζετε λοιπόν ότι το Κοράνι υπόσχεται ευτυχή γάμο και ευλογία από τον ίδιο τον Αλλάχ σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή γάμους με μεγάλους σε ηλικία άνδρες και όσο το δυνατόν μικρότερες σε ηλικία νύφες, κοριτσάκια δηλαδή…. γιατί απλά ο πρώτος διδάξας ήταν ο ίδιος ο Προφήτης Μωάμεθ.

    Κάντε ένα κόπο να ψάξετε έστω και λίγο το θέμα και αφήστε τις συνομωσιολογίες. Και απορώ δηλαδή που αναφέρεστε σε σιωνιστικές προπαγάνδες και συνομωσιολογίες!!! Ούτε η Χρυσή Αυγή δεν είναι τόσο συνομωσιολογική κατά των σιωνιστών…. αλλά εκείνοι είναι φασίστες, εσείς τι δουλειά είχατε; Τους ξεπεράσατε εσείς ένας δημοκράτης άνθρωπος;

    Πιστεύετε τους εντεταλμένους δημοσιογραφίσκους της Νέας Εποχής και όχι τα ματάκια σας; Διαβάστε λίγο για να μάθετε πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζετε και θα έπρεπε να είστε πιο επιφυλακτικός σε όσα τουλάχιστον γράφετε χωρίς να τα γνωρίζετε ε βαθέων. Το Κοράνι κυκλοφορεί και μεταφρασμένο και με ερμηνεία στα βιβλιοπωλεία…

    Ναι κύριε Σαραντάκο μου. Οι ισλαμιστές παντρεύονται και 8χρονα και 9χρονα, τι να κάνουμε τώρα; Γιατί θα πρέπει να το αποκρύψουμε δηλαδή; Τι φοβάστε, την πραγματικότητα;

  134. παρόραμα: καὶ μὲ ἄλλον

  135. #133 δὲν νομίζω ὅτι ὁ οἰκοδεσπότης μίλησε περὶ τοῦ περιεχομένου τοῦ Κορανίου. μίλησε περὶ τοῦ περιεχομένου τῆς ἀναρτήσεως ἑνὸς ἱστολογίου. ἔχει διαφορά. κανεὶς δὲν θὰ κατηγοροῦσε τὸν Σεβασμιώτατο ἂν ἀσκοῦσε μιὰ κριτικὴ στὸ Κοράνι, ποὺ εἶναι οὔτως ἢ ἄλλως βιβλίο βλάσφημο. ἄλλο ὅμως νὰ ἐλέγχῃς τὶς θεολογικὲς πλάνες ἑνὸς βιβλίου καὶ ἄλλο νὰ κατασκευάζῃς γεγονότα.

  136. μὲ 9χρονα καὶ μικρότερα ἀκόμη παντρεύονται καὶ οἱ Ἀφρικανοὶ εἰδωλολάτρες, ἄλλο νὰ καταγγείλῃς αὐτὸ σὰν πρακτικὴ καὶ ἄλλο νὰ καταγγείλῃς ὅτι ὁ ὁ τάδε συγκεκριμένος στὶς τάδε τοῦ μηνὸς τὸ ἔπραξε αὐτὸ καὶ νὰ προσκομίζῃς παραπλανητικὲς φωτογραφίες ὡς ντοκουμέντα.

  137. sarant said

    Imaginos (133), ευτυχώς με κάλυψε ο Κορνήλιος στο 135 και τα είπε και πιο ευγενικά. Έτσι με απάλλαξε από το δυσάρεστο καθήκον να σου απαντήσω. Μια και εκπροσωπείς ένα εντελώς διαφορετικό στυλ του ιστολογείν, δεν θα στενοχωρηθώ αν δεν ξαναγράψεις εδώ.

  138. (127) Errare humanum est, perseverare diabolicum.
    Όσα κι αν έχουμε ακούσει κατά καιρούς από άλλους ρασοφόρους, ο Αγιος Καλαβρύτων με αφήνει άναυδον!

  139. Μαρία said

  140. Μισιρλού... said

    Πολύ καφρίλα ο παπακαλαβροτέτοιος! Συγχίστηκα βραδιάτικα, και γύρισα ορεξάτη από τσίπουρα.
    Επιμένει ακόμα… ¨ολοι του δείχνουν τα παρανυφάκια κι αυτός: Του γάμου του ο ….Χα(μ)βάς !!!
    (Και όχι μόνο τοιούτος. Όλα τα εθνίκια έχουν ξεσαλώσει με τα μέιλ!)

    ***

    Αφού δεν μπορεί να καταλάβει ο κάθε Καλαβρό- το μεγαλείο αυτών των «με το ζόρι» γάμων (έτσι είναι ο νόμος τού αγώνα τους, τι να κάνουμε), μήπως πρέπει να του ποστάρει κάποιος γνώστης, σε αυτόν και σε άλλους, να μην ανακατεύουν-μπεσαμελμιάζουν τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του κάθε λαού, με τη δικιά τους δυτική κουλτούρα και κοινωνοκοσυντηρικά κατεστημένα τους;

    Μήπως πρέπει κανας γνώστης τού Βυζαντινού Δικαίου να τους κάνει κανα μαθηματάκι περί αρραβωνιασμάτων-συμβολαίων και γάμων;
    Π.χ. για τους γάμους των παιδιών-αυτοκρατόρων;!
    Η θρησκευτικοβυζαντινή τους μόρφωση δεν ξέρει για το όριο ηλικίας τότε; (12 κορίτσια-24 αγόρια).
    Δλδ, αυτό που επικρατούσε και εδώ στον ελλαδικό χώρο τόσα χρόνια! (με πρόλαβε ο φίλος Αλέξανδρος Ανδρουλάκης με «Τ’ αρραβωνιάσματα» του Γύζη).

    Να! εμένα π.χ. με είχανε «τάξει» δια λόγου, στη δεκαετία τού ’60 !!!
    (άσχετα αν τότε πια δεν μέτραγε ο λόγος και ξέμεινα! χοχοχοο)

    Τι καφρίλα γμτ^%$#@ μου !
    Και να σκεφτείς, μέχρι και άνθρωποι που τους θεωρείς σκεπτόμενους και διαβασμένους στέλνουν τέτοια μέιλ…

  141. http://les-malakies.blogspot.com/2010/03/blog-post_12.html

  142. Κ

    Φίλτατε Κορνηλιε ,
    Το Ξευρω οτι »οἱ φόροι δὲν εἶναι μέσον τιμωρητικὸν οὔτε ἐξαρτῶνται ἀπὸ τὶς ἀπόψεις ποὺ ἐκφράζει ὁ φορολογούμενος. »

    Αλλά να ..Που και που με πιανει και μένα το ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΝ μου.. Δεν δικαιουμαι και εγώ να λεγω οτι μου κατεβη ; Μόνον οι Χριστιανοι και Δη οι Καλαβρύτων θα λεγουσι Ουτως ; Δλδή μονο αυτοι θα μας κοπανανε τοιαυτα τα οποια λεγουσιν και ξεστοισουσι; δηλαδή οτι ναναι εις την κεφαλήν μας και εις του Κασιδεως τον κεφαλον , που να παρει ο δια; Ημεις δεν δικαιούμεθα δηλαδής; Και διατι με διορθώνεις συνεχεια ω Φιλτατε Κορνηλιε; Σάμπως δεν ηξευρω και γώ οτι δεν προκειται να φορολογηθωσι οι Λεγάμενοι; Σαματις ποτες Εφορολογηθησαν ανεξαρτητως αποψεων οι Κομπορρημονες και αερολογουντες εκκλησιαστικοι αρχοντες ομου μετα των λοιπών ρασοφορων τρεχαμενατζηδων και κλεπτομανών του ιδιου συρφετου;..
    Βεβαιως και εισηγουμαι κεφαλικόν φόρον δια τους εκκλησιαστικους αρχοντας και Δη Φορον Βλακειας πλην ομως γνωριζω οτι δεν θα εισακουσθώ .. Προς οτι αγαπάς ομως και εν ονοματι της Βαθυτάτης ημών φιλίας και αλληλοεκτιμήσεως ασε με να ξεβγαλω το αχτι μου εδώ πέρα μεσα να χαρεις Ω !Φιλτατε Κορνηλιε ο θεος να δινει χρόνους εις την καλλιγραφιαςν σου Αμήν .

  143. Μισιρλού... said

    Δεν έχουμε και κανα Πόντιο; Να μας πει για τα παλιά ήθη εκεί;
    Κάτι σχετικό με το :
    «Οι παιδάντ’ σα 16 κι απάν’ να ‘υναικίζνε και τα κορτσόπα σα 14 κι απάν’ ν’ αντρίζ’νε».
    (στο Πόντο οι ηλικίες γάμου ήταν πολύ μικρές…)

  144. SophiaΟικ said

    Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε όλοι κολλήσει στο ότι και στην Ελλάδα παντρέυονταν κάποτε μικροί και επαναλαβάνεστε, θα αρχίσω να λεω όπως ο Δύτης ότι βαρέθηκα 🙂 Και είναι και εκτός θέματος! Εμείς μπορεί καποτε να κάναμε ανθρωποθυσίες, δε σημαίνει ότι θα δικαιολογήσουμε αυτόν που κανει τώρα ανθρωποθυσίες.

    128: Τιπού, μου χάλασες μια εικόνα της παιδικής ηλικίας, πολυγαμία είχα ερμηνεύσει τις Χρυσιίδες και Βρυσιίδες. Τι μας κανει το ότι μαθαίνουμε μυθολογία όταν δεν είμαστε σε ηλικία για να καταλάβουμε πλήρως τι γίνεται! Για τις ανθρωποθυσίες δε νομίζω να διαφωνείς παντως.

  145. SophiaΟικ said

    Μισιρλού, όταν ο μέσος όρος ζωής ήταν 40 χρόνια, κομματάκι δυσκολο να περιμενεις τα 35 για να γίνεις γονιός.
    Και φυσικά παντα υπαρχει αντιπαράδειγμα. Μία προγιαγιά μας παντρεύτηκε το 1912 σε ηλικία 25 ετών. Ήταν νύφη εμφανισιμη (από τη φωτογραφία του γάμου της), με μεγάλη προικα κλπ. Απλά ανήκε στην κατηγρία «οι παλιοί παντρευονταν μεγάλοι» που έλεγε ο παπούς μου, εννοώντας γύρω στα 25. Η προγιαγιά πεθανε 97, τη γνώρισα κι εγώ.

  146. Ο Οποιοσδηποτε Λογικος ανθρωπος στον πλανητη που θα εβλεπε αυτήν την φωτο θα καταλαβαινε οτι προκειται για παρανυφάκια .. Θα παρατηρουσε δε οτιτο ολο στησιμο τους ειναι εντελώς Δυτικό και ουδεμιαν σχεσιν δεν εχει με οιαδηποτε Ισλαμική παραδοση ..
    Φυσικά ενας λογικος ανθρωπος οταν εβλεπε μια Φωτο με Γαμπρους δεν θα αναρωτιοτανε που ειναι οι…νυφες και ουτε καν θα του περνουσε απο το μυλαό να πει οπως ο ΧΑ.» είπε
    12 Μαρτίου, 2010 στο 11:28

    »……………………………………………………………
    Καλά βρε παιδιά δεν έχετε μια απλή απορία;; Βλέπουμε στα βιντεάκια από το πρωί έως το βράδυ τα μικρά κοριτσάκια με τους γαμπρούς! Μα που είναι τέλος πάντων αυτές οι νύφες!! ΤΟΣΟ ακριβοθώρητες!! Κι εσείς, όλοι;, τόσο εύκολα πιστεύετε τη Χαμάς και κάποιον Χ Εγγλέζο δημοσιογράφο;; Μα καλά!! του κάηκε το φιλμ αυτού του δημοσιογράφου και δε πρόκαμε να βγάλει ούτε μια φωτό μιας από τις 450 νύφες;;;;
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΥΦΕΣ;;;;;;;;;
    Άντε ψάξτε στο νετ μπας και βγάλανε καμιά φωτο να μας τη δείξετε, να σας πιστέψουμε! Αλλά να φαίνεται ξεκάθαρα οτι κάποιοι από τους γαμπρούς των πρώτων φωτο. είναι, επιτέλους, χερι χέρι και με μεγαλύτερες νύφες!

    Αντε γιατί αλλιώς γίνατε ρεντίκολο!!»»’

    Διοτι ο Νοημων ανθρωπος καταλαβαινει οτι οι Φωτο ειναι απο τους γαμπρους … Οταν παιρνεις μια φωτο απο τους γαμπρους περνεις απο τους γαμπρους και οχι απο τις νυφες ( ενώ οι νυφες ή η νυφη ειναι χωρια οπως γινεται σε ενα σωρο γαμους ειτε ισλαμικους ειτε χριστιανικους ) δεν ειναι δυνατον να περιμένεις τοσο μα τοσο Βλακώδη κακοπιστια …
    Τωρα για το χερακι χεράκι ως αποδειξη οτι τα παρανυφακια ειναι νυφες τι να πώ! Φαινεται πως εχουν διαπαιδαγωγηθει Ηθικά αυτοι οι ανθρωποι οι …»χριστιανοι» ντεμεκ ..Απο οτι φαινεται δεν τολμουν να πιασουν ενα παιδακι απο το χεράκι. Φοβαουνται φαινεται μήπως οι Ομοιδεατες τους θρησκομανεις τους κατηγορήσουν για ..παιδεραστια ..

    Βρε Που πάμε Βρε !!!!που ελεγε και ο Αυλωνιτης (και πππππππππππΠνευμα και Ηθική )

  147. Κατα καιρους εχω και εγώ οπως φανταζομαι και οι περισσοτεροι εξ υμων

    Φωτογραφηθει κρατωντας στην αγκαλαά μου η απο το χερακι μωρα ,αγορακια και κοριτσακια οπως και σκυλακια Γατουλες,αρνακια , κοτες ,σκιουρους , καμηλες ακομα και μικρά ελεφαντάκια ..Τρεμω στην ιδεα οταν σκεφτομαι το τι θα μπορουσε να μου συρει ο κυριος Καλαβρυτων και οι χριστιανολογουντες παρατρεχαμενοι του ..

  148. Μισιρλού... said

    SophiaΟικ είπε
    @144
    Δεν καταλαβαίνω γιατί έχετε όλοι κολλήσει στο ότι και στην Ελλάδα παντρέυονταν κάποτε μικροί και επαναλαβάνεστε, θα αρχίσω να λεω όπως ο Δύτης ότι βαρέθηκα 🙂 Και είναι και εκτός θέματος! Εμείς μπορεί καποτε να κάναμε ανθρωποθυσίες, δε σημαίνει ότι θα δικαιολογήσουμε αυτόν που κανει τώρα ανθρωποθυσίες.
    &
    @145
    Μισιρλού, όταν ο μέσος όρος ζωής ήταν 40 χρόνια, κομματάκι δυσκολο να περιμενεις τα 35 για να γίνεις γονιός.

    1. Δεν κόλλησε κάποιος, αγαπητή μου, άνευ λόγου!
    Κόλλησε η βελόνα σε αυτούς που δεν αποδέχονται τα αξιάψευστα στοιχεία περί γάμου.
    Και δεν είδα να λέει κανς Δύτης ότι βαρέθηκε.
    Αντιθέτως, μας θύμισε τη δωδεκάχρονη Αρετή (στο δημοτικό τραγούδι «Του νεκρού αδελφού»).

    2. Αν κάναμε ακόμα ανθρωποθυσίες, έχω κάποιους υπόψη στη λίστα μου !
    (μπορεί και να τους αγιάζανε μετά! Θα βόλευε, γιατί κάποιες μέρες τού χρόνου δεν έχουμε ελληνική ονοματολογία στο εορτολόγιο).

    3. Και ο μέσος όρος ζωής σε πολλούς λαούς είναι ακόμα και τώρα μικρός (βλ.: πολέμους, αρρώστιες, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης…κ.α.).

    Δεν επικεντρώθηκα στα γαμικά τής Ελλάδας, αλλά στα πολιτισμικά δεδομένα των λαών.
    Εκτός αν δεν τα κατάφερα!

    Τεσπα… Εγώ βαρέθηκα τώρα να γράφω.
    Πάω να ανοίξω Κυριάκο Σιμόπουλο και περιηγητές. Όλο και κάτι νέο θα βρω πάλι!

    Την καληνύχτα μου.

  149. Μισιρλού... said

    αξιάψευστα = αδιάψευστα (προφανώς…)

  150. Πάλι θὰ πῶ ὅτι ἡ φυσικὴ ἐνηλικότης ἔρχεται μαζὶ μὲ τὴν γονιμότητα. Ὅλα τἆλλα ὅρια εἶναι συμβατικά. Ἄλλο ἂν χτίσαμε μιὰ κοινωνία μὲ τέτοιες συνθῆκες ποὺ καθιστοῦν ἀνέφικτο τὸν γάμο σὲ αὐτὴν τὴν ἡλικία.

    Νοσφερᾶτε μὴ ἐξάπτεσαι! Ἔχω κι ἐγὼ μιὰ φωτογραφία μὲ ἕνα κουνελάκι χάρμα ἰδέσθαι! Καὶ μὲ πούμα ἀπὸ ἕνα τσίρκο καὶ μὲ κοτοπουλάκι καὶ μὲ κατσικούλα καὶ μὲ χῆνες καὶ μὲ γάτες καὶ μιὰ φορὰ πρὶν πολλὰ χρόνια καλοκαίρι στὸ χωριὸ ἦρθε κάποια κυρία ἀγνώστων λοιπῶν στοιχείων καῖ μὲ τράβηξε φωτογραφία νὰ ταΐζω χῆνες γιατί, λέει, χρειαζόταν μιὰ τέτοια εἰκόνα γιὰ ἕνα βιβλίο. Ἔχει γοῦστο νὰ δῶ φαρδειὰ πλατειὰ τὴν φωτογραφία σὲ κανένα ἱστολόγιο ὅπου θὰ κατηγοροῦμαι ὡς κτηνοβάτης! Ὄχι τίποτε, ἀλλὰ μετὰ θὰ ζητῶ νὰ φορολογηθοῦν συλλήβδην τὰ ἱστολόγια καὶ καταλαβαίνεις ὅτι σὲ παίρνει καὶ σένα ἡ μπάλλα!

  151. Μισι(Κο)ρ(νηλι)ού... said

    Ποιός μπορεί να παραθέσει τα παρακάτω στον παπακαλαβρό-;
    [Εγώ δεν πάω… Σιχαίνομαι!]

    Ἀφοῦ συμπλήρωσε δωδεκαετῆ παραμονὴν εἰς τὰ Ἅγια τῶν Ἁγίων ἡ Παρθένος Μαριάμ, θείᾳ ἐντολῇ ἐξῆλθε τοῦ Ναοῦ εἰς ἡλικίαν δέκα πέντε ἐτῶν. Ἔπειτα ἀπὸ ὀλίγον χρόνον ἐγένετο ἡ μνηστεία της μετὰ τοῦ τέκτονος (=ξυλουργοῦ) Ἰωσήφ.
    Ὅταν ἐξῆλθεν ἐκ τοῦ Ναοῦ ἡ Παρθένος Μαριάμ, μετὰ δωδεκαετῆ παραμονήν της εἰς αὐτόν, οἱ γονεῖς της Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα εἶχαν ἀποθάνει καὶ διὰ νὰ μὴ μείνη χωρὶς προστασία, ὁ Θεὸς ἐγνώρισε εἰς τοὺς ἱερεῖς τοῦ Ναοῦ διὰ θείων σημείων ὅτι ὀφείλουν αὐτοὶ νὰ παραλάβουν τὴν Μαριὰμ ὑπὸ τὴν κηδεμονίαν καὶ προστασίαν τους. Ἕνεκα, λοιπόν, τῆς θείας αὐτῆς ἐντολῆς ἐμνήστευσαν τὴν Μαριὰμ μὲ ἄνδρα δίκαιον ὀνόματι Ἰωσήφ, ὅπως ὑπηρέτηση οὗτος εἰς τὸ ὑπερφυὲς τῆς Θείας Οἰκονομίας μυστήριον.

    Εἰς τὴν πρότασιν τῶν Ἱερέων νὰ μνηστευθῆ τὴν Μαριὰμ ὁ Ἰωσήφ, εἶπεν: «Υἱοὺς ἔχω καὶ πρεσβύτης εἰμί, αὕτη δὲ νεάνις, μήπως περίγελως γένωμαι τοῖς υἱοῖς Ἰσραήλ;». Παιδιά, τοὺς λέγει, ἔχω γιοὺς καὶ εἶμαι περασμένης ἠλικίας, αὐτὴ εἶναι μικρὴ κοπέλα, μήπως γίνω περίγελως εἰς τὸν λαὸν τοῦ Ἰσραήλ; Ἀλλὰ ἐπείσθη καὶ παρέλαβε τὴν Μαριὰμ ὁ Ἰωσὴφ «εἰς τήρησιν», δηλαδὴ εἰς προστασίαν. Τὴν ἄφησε δὲ εἰς τὴν οἰκίαν του τῆς πόλεως Ναζαρὲτ καὶ ἀπῆλθεν «εἰς τὰς οἰκοδομὰς αὐτοῦ».

    Τὸν σκοπὸν τῆς μνηστείας τῆς θεόπαιδος κόρης Μαριὰμ μετὰ τοῦ γέροντος Ἰωσὴφ περιγράφει εἰς τὴν ἑρμηνείαν τοῦ πρώτου κεφαλαίου τοῦ κατὰ Λουκᾶν Εὐαγγελίου ὁ Εὐθύμιος ὁ Ζιγαβηνός, ὁ ὁποῖος δανεισθεὶς καὶ ἀπὸ τοὺς Ἁγίους πατέρας λέγει:

    «Ἡ Παρθένος Μαριὰμ ἐμνηστεύσατο τὸν Ἰωσήφ, ὅπως διαφύγει τὴν προσοχὴν τοῦ διαβόλου, διότι ὁ διάβολος γνωρίζων ἐκ τῶν προφητειῶν (αἵτινες ἔλεγον ὅτι ὁ Χριστὸς μέλλει γεννηθῆναι ἐκ κόρης παρθένου καὶ ἄνευ θελήματος ἀνδρός) ἕνεκεν τούτου ὁ διάβολος παρετήρει μετ᾿ ἀκριβείας πάσας τὰς παρθένους καὶ ὁποίαν παρθένον ἤθελεν ἵδη ἐν γαστρὶ ἔχουσαν, εἰς ταύτην καταπήξη πάσας τὰς δολερὰς αὐτοῦ παγίδας καὶ πάσας τὰς κακοτεχνίας αὐτοῦ, ὅπως μὴ πιστευθῆ ὑπὸ τῶν ἀνθρώπων ὁ ὑπ᾿ αὐτῆς γεννηθεὶς Υἱὸς τοῦ Θεοῦ. Διὰ τοῦτο ηὐδόκησεν ὁ Θεός, ὅπως ἡ εἰς κατοικητήριον αὐτοῦ ἐκλεχθεῖσα Παρθένος Μαριάμ, μεμνηστευμενη οὖσα μετ᾿ ἀνδρός, διαφύγη τὴν προσοχὴν τοῦ διαβόλου καὶ οὕτω ἐκτελεσθῆ ἐν δικαιοσύνῃ ἡ τοῦ Θεοῦ θεία βουλή, διότι ὁ διάβολος μεριμνῶν καὶ προσέχων εἰς τὰς ἀμνηστεύτους παρθένους, ἡ μεμνηστευμενη θείᾳ εὐδοκίᾳ Παρθένος Μαριὰμ διέφυγε τὴν προσοχὴν τοῦ διαβόλου, καὶ οὕτως ἐξετελέσθη ἡ τοῦ Θεοῦ θεία βουλή».

    Να του εξηγήσει δλδ, πως ο καθένας έχει δικό του διάβολο!
    Και ο Γάμος τής Χαμάς είναι κι αυτός μιας άλλης γαμοδιαβολοτριβής…

    Ας απέλθω καγώ εις τας κλίνας…

  152. Μισιρλού... said

    Ωχχχ… πώς ξεχάσαμε τον Βιζυηνό και την εννιάχρονη Μπετίνα ;
    Και τον Τζέρι Λη Λιούις, καλέ !!! Θυμόσαστε;

    Να πούμε στον παπακαλαβροτέτοιο να τους αφορίσει…

  153. babis said

    Από ξένο τόπο, κι από αλαργινό
    ήρθε ένα κορίτσι φως μου δώδεκα χρονώ…
    Το οποίο βέβαια λογοκρίθηκε και πλέον λέει δεκαοχτώ χρονώ χαλώντας εντελώς το μέτρο του στίχου

  154. Νοσφεράτε, (@147)

    Τάχει πει! Τάχει πεί!

  155. π2 said

    Κάτω στο γιαλό κάτω στο περιγιάλι
    κόρην αγαπώ κόρην αγαπώ

    Κόρην αγαπώ ξανθή και μαυρομάτα
    δώδεκα χρονών δώδεκα χρονών

  156. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ said

    Πώς θα βγεί αυτό το κείμενο και παραπέρα;

  157. Κύριε Σαραντάκο, ευγενικότατα σας απαντώ, γιατί δυσανασχετείτε; Μήπως το δικό σας κείμενο είναι ευγενέστερο απέναντι σε αυτούς που κατακρίνετε; Τη γνώμη μας λέμε όπως και εσείς τη δική σας.

    Χρωστώ μία απάντηση ακόμα στον Κορνήλιο και σε εσάς μιας και σας κάλυψε όπως λέτε και δεν χρειάζεται να μου απαντήσετε και δεν θα επανέλθω, σας το υπόσχομαι. Να σας πω μόνο ότι εγώ συζητώ με τον καθένα χωρίς κανένα πρόβλημα γιατί είμαι πραγματικά δημοκράτης και όχι αυτοπροσδιοριζόμενος δημοκράτης.

    Πρώτα πρώτα παραθέτετε μία πηγή όπως το hoax slayer και ευτυχώς που το χαρακτηρίζετε τουλάχιστον ως ΣΥΝΗΘΩΣ έγκυρο ιστότοπο.

    Ο ιστοτόπος αυτός λοιπόν αμφισβητεί όσους μίλησαν περί ομαδικού γάμου ενηλίκων μουσουλμάνων με ανήλικα κοριτσάκια και ισχυρίζεται ότι οι εικονιζόμενες νύφες ήταν παρανυφάκια όπως και το ότι πρόκειται ουσιαστικά για προβοκάτσια των σιωνιστών που αυτούς και υπαινίσσεται.

    Πολύ ωραία λοιπόν, αφού οι εικόνες δεν σας πείθουν ούτε εσάς ούτε τον ιστοτόπο, τότε που είναι οι ενήλικες νύφες; Πως είστε τόσο σίγουροι ότι οι φωτογραφίες δεν προέρχονται μετά από τον γάμο; Πως γνωρίζετε ότι οι ενήλικες νύφες είναι κρυμμένες μέσα στο Τέμενος και περιμένουν τους γαμβρούς που συνοδεύονται από τα παρανυφάκια; Γιατί η τελετή είναι κομμένη στη μέση και παρουσιάζει κατά τη γνώμη σας μόνο τα παρανυφάκια προ του γάμου; Γιατί δεν υπάρχουν εικόνες μετά από τον γάμο όπου δεν θα υπήρχε πρόβλημα να εμφανιστούν οι ενήλικες νύφες; Πως είστε τόσο σίγουρος για όσα ισχυρίζεται ο ένας και όχι ο άλλος;

    Τέλος πάντων αυτά είναι κάποια ερωτήματα, αλλά εγώ ας συμφωνήσω μαζί σας και με τον ιστοτόπο που παραθέτετε ως πηγή, ότι είναι έτσι όπως τα λέτε. Η ουσία είναι αλλού όμως.

    Ισχυρίζεστε με λίγα λόγια ότι οι «ακροδεξιοί» προσπαθούν να προκαλέσουν ισλαμοφοβία και αδικούν τους μουσουλμάνους οι οποίοι σύμφωνα με εσάς δεν παντρεύονται παιδάκια και δεν είναι συνεπώς παιδεραστές παρόλο που το Κοράνι ευλογεί και υπόσχεται ευτυχία σε τέτοιου είδους γάμους.

    Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι στις εικόνες που βλέπουμε στον ιστοτότο hoax slayer εικονίζονται όντως παρανυφάκια και όχι νύφες, αμφισβητείτε το γεγονός ότι όντως οι μουσουλμάνοι παντρεύονται 8χρονα; Αμφισβητείτε το γεγονός ότι θεωρείται από το Κοράνι ευλογία και ευτυχία ένας γάμος μεταξύ προχωρημένης ηλικίας άνδρες και μικρών κοριτσιών σύμφωνα με το παράδειγμα του Προφήτη Μωάμεθ; Αμφισβητείτε ότι τέτοιοι γάμοι γίνονται πολύ συχνά στις μουσουλμανικές χώρες ακόμα και τις πιο κοσμικές όπως η κεμαλική Τουρκία ή η Τυνησία; Αμφισβητείτε ότι το Κοράνι το σέβονται οι μουσουλμάνοι τυφλά σε αντίθεση με τους δυτικούς χριστιανούς οι οποίοι λόγω του πολύ πιο ελεύθερου πολιτισμού και πνεύματος τους δεν ασχολούνται καν με τη θρησκεία τους και τις επιταγές της Βίβλου και των Ευαγγελίων;

    Κύριε Σαραντάκο και λοιποί σχολιαστές, μπορεί να μη σας αρέσει να ακούγονται κάποιες πραγματικότητες και να θεωρείτε την αντίδραση όλων όσων αντιστέκονται στην πολυπολιτισμικοποίηση ως ρατσιστική, φασιστική και ξενοφοβική. Δικαίωμα σας απόλυτο είναι αυτό. Να δεχτείτε όμως και το δικαίωμα της αντίδρασης σε όσους δε δέχονται την αποξένωση αυτού του Έθνους και Λαού των Ελλήνων από τις γενικότερες και προαιώνιες αρχές, παραδόσεις και αξίες του. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να συνυπάρχουν διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες. Και αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία και η πρακτική εφαρμογή.

    Σε όσα κράτη συμβιώνουν μαζί πολλοί πολιτισμοί, κουλτούρες και θρησκείες, παντού και πάντα δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα. Πείτε μου σε ποια δυτική χώρα έχει υπάρξει πραγματική ενσωμάτωση των μουσουλμάνων μεταναστών ή διαφορετικών φυλών. Μία χώρα πείτε μου. Στην Αμερική όπου οι λευκοί ζούνε με τους λευκούς, οι ισπανόφωνοι με τους ισπανόφωνους και οι μαύροι με τους μαύρους και στις περιοχές τους είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει αποδεκτός αλλόφυλος ή αλλόθρησκος; Και σαν παράδειγμα η Αμερική δεν είναι και τόσο πολύ αντιπροσωπευτικό γιατί οι ΗΠΑ αποτελούν ένα κράτος που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από μετανάστες αλλά δεν αντιμετωπίζει και προβλήματα από τους γείτονες του και είναι και ένα κράτος ισχυρό, το ισχυρότερο στον πλανήτη. Φυσικά έγινε ισχυρό αφού πρώτα εξαφάνισε τους ιθαγενείς…

    Υπάρχει ενσωμάτωση στην Βρετανία όπου οι «ενσωματωμένοι» ισλαμιστές γκρέμισαν το μετρό όπως και στην Ισπανία και μάλιστα οι δράστες ήταν και γεννημένοι στις χώρες αυτές και μορφωμένοι στα εγχώρια πανεπιστήμια; Στη Γαλλία όπου κάηκε το Παρίσι επειδή πολύ κακώς κάποιοι αστυνομικοί κυνηγούσαν να συλλάβουν έναν μετανάστη κλέφτη αλλά είχε την ατυχία να σκοτωθεί στην προσπάθεια του να ξεφύγει; Στην Ελλάδα όπου οι μουσουλμάνοι τα έσπασαν επειδή ένας αστυνομικός τόλμησε να ανοίξει ένα σκονάκι σαν σπιρτόκουτο για να δει εάν αυτό περιείχε ναρκωτικά αλλά τελικά ήταν το κοράνι και έπρεπε να το ξέρει ο αστυνομικός αυτό; Και απεδείχθη μάλιστα μετά ότι ο μετανάστης που του έσκισαν το κοράνι δεν ήταν Ιρακινός όπως είχε δηλώσει και είχε πάρει άδεια παραμονής αλλά Σύριος και μάλιστα εγκέφαλος συμμορίας που άνοιγε σπίτια και αυτοκίνητα… Ή μήπως έχουν ενσωματωθεί εδώ και δεκαετίες οι μουσουλμάνοι της Θράκης; Είδατε τι είχε γίνει πριν λίγα χρόνια όπου ένα συνεργείο τηλεοπτικό τόλμησε να κάνει γυρίσματα με μία γυναίκα ηθοποιό που έτρεχε και τα πόδια της βρίσκονταν σε κοινή θέα 150 μέτρα μακριά από ένα Τζαμί…;.

    Τι θέλω να πω; Ότι σε όλες τις λεγόμενες πολυπολιτισμικές κοινωνίες οι ισορροπίες και η ειρήνη κρέμονται από μία κλωστή πάντα και αρκεί μία σπίθα αφορμής για να ξεσπάσει ένα υποβόσκον μίσος που κυρίως πηγάζει από θρησκευτικά ερείσματα. Και φυσικά υπάρχει θρησκευτικός φανατισμός και από τη μεριά των Χριστιανών αλλά θεωρώ ότι αυτός είναι απείρως ελαχιστότατος σε σχέση με εκείνο των μουσουλμάνων και δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση τουλάχιστον σήμερα στα σύγχρονα χρόνια όπου ο ορθολογισμός έχει επικρατήσει στις δυτικές κοινωνίες και πολιτισμό. Εγώ αν και «φασίστας και ρατσιστής ακροδεξιός» όπως θα με χαρακτηρίζετε, είμαι εκ πεποιθήσεως άθεος και σας το λέω αυτό γιατί πολύ πιθανόν να με εκλαμβάνετε ως χριστιανοταλιμπάν επειδή εκφράζω διαφορετική οπτική από τη δική σας.

    Και κάτι άλλο. Όσο και εάν παρουσιάζουν οι προοδευτικοί ότι ο πολυπολιτισμός είναι κάτι το ιδανικό, κάτι το εφικτό και κάτι το όμορφο, (ο κύριος Βούγιας μέσα στην Βουλή μας διαβεβαίωσε κατά λέξη ότι θα συνηθίσουμε την οσμή, την κουλτούρα και τις συνήθεις των μεταναστών μουσουλμάνων) ε να σας πληροφορήσουμε ότι ποτέ δε θα συνηθίσουμε την οσμή του αίματος των Σιιτών μουσουλμάνων που γιορτάζουν την Ασούρα σχίζοντας τις σάρκες τους σε κοινή θέα μέσα στον Πειραιά με γυαλιά και λάμες, ποτέ δε θα συνηθίσουμε τις μπούργκες που υποβιβάζουν τις γυναίκες και τις θεωρούν μιάσματα ούτε θα συνηθίσουμε τις κλειτοριδεκτομές στα κοριτσάκια των μαύρων μουσουλμάνων μεταναστών από τη Νιγηρία, Σουδάν, Σομαλία κλπ ούτε θα συνηθίσουμε την παιδεραστία που προωθεί το Κοράνι του μεγάλου παιδεραστή Προφήτη Μωάμεθ.

    Αυτά δεν είναι ακροδεξιές αντιλήψεις, είναι διαπιστώσεις που έχουν να κάνουν με το ρεαλισμό και μόνο. Εάν αμφιβάλλετε και είστε σίγουρος ότι είναι δυνατόν να συνηθίσετε αυτές τις προαναφερόμενες «οσμές» σας καλώ να πάτε να μείνετε στον Άγιο Παντελεήμονα γιατί και εγώ από τα Εκάλας μπορώ να λέω πολλά τραγούδια έξω από το χορό και να το παίζω προοδευτικός εκ του ασφαλούς.

    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  158. π2 said

    Ευτυχώς πάντως που στο ελληνορθόδοξον Βυζάντιο δεν γίνονταν ποτέ τέτοια βδελυρά πράγματα [via].

  159. π2 said

    ποτέ δε θα συνηθίσουμε την οσμή του αίματος των Σιιτών μουσουλμάνων που γιορτάζουν την Ασούρα σχίζοντας τις σάρκες τους σε κοινή θέα μέσα στον Πειραιά με γυαλιά και λάμες

    E, βέβαια. Το χριστιανικόν μας ήθος δεν τ’ αντέχει με τίποτε αυτά τα θεάματα .

  160. @159 Που γίνονται αυτά στην Ελλάδα δεν το έχω πάρει ακόμα χαμπάρι;

  161. sarant said

    Θα λείψω για την υπόλοιπη μέρα, να είστε φρόνιμοι κι αν κάποιο μήνυμα το πιάσει η σπαμοπαγίδα, υπομονή!

  162. Αγγελος said

    Κάπου εξετράπη σε αντεγκλήσεις μια κουβέντα που αφορά σοβαρά θέματα και θα έπρεπε να μείνει σοβαρή (χωρίς φυσικά αυτό να αποκλείει το χιούμορ!)
    Ένα ζήτημα είναι ο ισχυρισμός (στον οποίο δυστυχώς επιμένει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων) ότι στον ομαδικό γάμο της Γάζας (που βεβαίως έγινε, και έγινε υπό την αιγίδα της Χαμάς, και καθένας μπορεί να καταλάβει το φρονηματιστικό και προπαγανδιστικό του σκεπτικό) οι νύφες ήταν τα κοριτσάκια της φωτογραφίας. Αυτό απορώ πώς είναι δυνατό να το σκεφτεί έστω και για μια στιγμή νουνεχής άνθρωπος. Γίνονται βεβαίως και τέτοιοι γάμοι σε ορισμένες κοινωνίες, αλλά θα βρίσκονταν 450 άντρες με τέτοια γούστα να παντρευτούν ταυτόχρονα; και αυτό θα έβρισκαν να προβάλουν οι υπεύθυνοι δημόσιων σχέσεων της Χαμάς;
    Αλλο ζήτημα είναι αν η Α ή η Β θρησκεία – και εν προκειμένω το Ισλάμ – επιτρέπει/ευλογεί το γάμο άνηβων κοριτσιών. Τονίζω το «άνηβων», διότι όπως σωστότατα επισήμανε ο Κορνήλιος, αυτό είναι το μόνο κατώτατο όριο που θέτει η φύση. Τα υπόλοιπα τα θέτει ο κοσμικός ή θρησκευτικός νομοθέτης. Επ’αυτού, θα έλεγα ότι η Αγία Γραφή πουθενά δεν θέτει τέτοιο όριο (όπως πουθενά δεν απαγορεύει την πολυγαμία, εκτός αν ερμηνεύσουμε έτσι τον ενικό στο «δια τας πορνείας έκαστος την εαυτού εχέτω» του Παύλου), αν και φυσικά οι ιεροί κανόνες δεν αμφιβάλλω ότι θα ρυθμίζουν το θέμα.
    Και τρίτο ζήτημα είναι αυτό που θέτει το τελευταίο – και σοβαρό – ποστ του Ιμάγινου, ότι δηλαδή «σε όλες τις λεγόμενες πολυπολιτισμικές κοινωνίες οι ισορροπίες και η ειρήνη κρέμονται από μία κλωστή πάντα και αρκεί μία σπίθα αφορμής για να ξεσπάσει ένα υποβόσκον μίσος που κυρίως πηγάζει από θρησκευτικά ερείσματα». Για την τελευταία αναφορική πρόταση έχω τις επιφυλάξεις μου – ας θυμηθούμε το δικό μας εμφύλιο, που τον τροφοδότησε, χωρίς βέβαια να είναι η κύρια αιτία του, και η αντίθεση γηγενών/προσφύγων (στα Δεκεμβριανά) και το ζήτημα των σλαβόφωνων (στο δεύτερο αντάρτικο). Αλλά το πρόβλημα είναι υπαρκτό.

  163. Μαρία said

    >το τελευταίο – και σοβαρό – ποστ του Ιμάγινου
    Αλίμονο! Υπάρχουν και σοβαροί φασίστες.

    Λεξικογραφικές διαφωνίες

  164. Ηλεφούφουτος said

    Σοφία 125, στο ότι συνδέεις με «τους μουσουλμάνους» κοινωνικούς θεσμούς που διατηρούνται σε επιμέρους γωνιές του πλανήτη και εξηγούνται με όρους ανθρωπολογικούς και όχι θρησκειολογικούς. Το ίδιο ισχύει και για το χριστιανικό κόσμο, ο οποίος περιλαμβάνει μοντέρνους αστούς του δυτικού κόσμου, ινδιάνους της ΛΑτινικής Αμερικής που κάνουν τις τελετές των προγόνων τους στο όνομα κάποιου αγίου, αυτούς που αυτομαστιγώνονται και σταυρώνονται το Πάσχα στις Φιλιππίνες, τους προτεστάντες σε ολλανδικά χωριά που πετροβολάνε όποιον δουν να κάνει περίπατο την Κυριακή, που είναι ημέρα αναπαύσεως κλπ.

    Κατά τ άλλα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά από τόσες διαψεύσεις κάποιοι επιμένουν ή θέλουν να γυρίσουν τη συζήτηση στο ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν τέτοιους γάμους.
    Είμαι βέβαιος ότι είναι οι πρώτοι που θα ξεσπαθώνανε και θα ουρλιάζανε για διαστρεβλώσεις και συκοφαντίες, αν κάποιος κυκλοφορούσε ότι ξερωγώ οι Έλληνες που μπήκαν στη Θεσσαλονίκη το ’12 έσφαξαν τα αλλόφυλα γυναικόπαιδα και αντί για άλλη απόδειξη έλεγε «τι φωνάζετε, ρε; αυτό δεν έκαναν στην Τριπολιτσά και στα Σάλωνα;»

  165. Μαρία said

    >θέλουν να γυρίσουν τη συζήτηση στο ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν τέτοιους γάμους.
    Γιατί ο καβγάς είναι για το πάπλωμα, δηλαδή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Είναι τυχαίο που παίζουν τώρα τις φωτογραφίες με τόσους μήνες καθυστέρηση;

  166. ὅτι οἱ Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννα ἦσαν γονεῖς τῆς παρθένου Μαρίας δὲν ἀναγράφεται οὐδαμοῦ τοῦ βιβλικοῦ κειμένου, ἀμνευρίσκεται μόνο ὡς «πληροφορία» σὲ βλάσφημα ἀπόκρυφα κακόδοξα κείμενα. καὶ βέβαια 15 χρονῶν μία γυναῖκα μπορεῖ νὰ παντρευτῇ. ἐγὼ ξέρω μία ποὺ παντρεύτηκε 14,5. Ἰμάγκινε, γιὰ τὸ Κοράνι καὶ τὸ Ἰσλὰμ τρέφω τὰ χείριστα τῶν αἰσθημάτων. Αὐτὸ ὅμως εἶναι ἄλλο θέμα.

  167. […] σε διάφορες άλλες απόψεις που συνάντησα κυρίως στο ιστολόγιο του Δ. Σαραντάκου.  Διάφοροι λοιπόν που συμμετέχουν στην εκεί συζήτηση, […]

  168. Νοσφερᾶτε μὴ ἐξάπτεσαι! Ἔχω κι ἐγὼ μιὰ φωτογραφία μὲ ἕνα κουνελάκι χάρμα ἰδέσθαι! Καὶ μὲ πούμα ἀπὸ ἕνα τσίρκο καὶ μὲ κοτοπουλάκι καὶ μὲ κατσικούλα καὶ μὲ χῆνες καὶ μὲ γάτες καὶ μιὰ φορὰ πρὶν πολλὰ χρόνια καλοκαίρι στὸ χωριὸ ἦρθε κάποια κυρία ἀγνώστων λοιπῶν στοιχείων καῖ μὲ τράβηξε φωτογραφία νὰ ταΐζω χῆνες γιατί, λέει, χρειαζόταν μιὰ τέτοια εἰκόνα γιὰ ἕνα βιβλίο. Ἔχει γοῦστο νὰ δῶ φαρδειὰ πλατειὰ τὴν φωτογραφία σὲ κανένα ἱστολόγιο ὅπου θὰ κατηγοροῦμαι ὡς κτηνοβάτης! Ὄχι τίποτε, ἀλλὰ μετὰ θὰ ζητῶ νὰ φορολογηθοῦν συλλήβδην τὰ ἱστολόγια καὶ καταλαβαίνεις ὅτι σὲ παίρνει καὶ σένα ἡ μπάλλα!»

    κορνηλιε ειασαι Μέγας. Σου βγαζω το καπελο (με κουνελάκι απο μέσα)

  169. Στην Ελλάδα όπου οι μουσουλμάνοι τα έσπασαν επειδή ένας αστυνομικός τόλμησε να ανοίξει ένα σκονάκι σαν σπιρτόκουτο για να δει εάν αυτό περιείχε ναρκωτικά αλλά τελικά ήταν το κοράνι και έπρεπε να το ξέρει ο αστυνομικός αυτό;

    Οχι δεν επρεπε ..Ουτε να το κανει κομματια

  170. »Σε όσα κράτη συμβιώνουν μαζί πολλοί πολιτισμοί, κουλτούρες και θρησκείες, παντού και πάντα δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα. »

    Εγω παντως με τον Κορνηλιο συμβιωνω μια χαρά .. μπορει να εχει αλλον πολιτισμό αλλά ειναι Πολιτισμένος .. Οχι σαν κατι αλλους »χριστιανους » τυπου Καλαβρυτων

  171. Μισιρλού... said

    @170

    Νοσφερατος είπε:
    Εγω παντως με τον Κορνηλιο συμβιωνω μια χαρά .. μπορει να εχει αλλον πολιτισμό αλλά ειναι Πολιτισμένος .. Οχι σαν κατι αλλους ”χριστιανους ” τυπου Καλαβρυτων

    Νοσφεράτε, όμως έτσι που κόβετε τα τσιγκελάκια και όλους τους τόνους από τις λέξεις, ο αγαπητός Κορνήλιος θα σας «κόψει» από Πολιτισμένο και θα σας προβιβάσει (κοπτόμενο) σε ….Πολιτσ’μάνο !
    🙂

  172. ῥὲ Νοσφερᾶτε 1,70 εἶμαι, ἅμα μοῦ βγάλῃς καὶ τὸ καπέλο τί θὰ μείνῃ; (καλά, κατάλαβα ὅτι ἐννοεῖς τὸ δικό σου καπέλο, ἀλλὰ εἶπα νὰ χαριτολογήσω). Πάντως κι ἐγὼ δὲν πιστεύω στὶς πολυπολιτισμικὲς κοινωνίες γιατὶ ὑπονομεύουν τὴν πολυπολιτισμικότητα τῆς οἰκουμένης. ἅμα θέλω κινέζικο πολιτισμὸ πάω στὴν Κίνα, ἅμα θέλω ἀραβικὸ πάω στὴν Μέση Ἀνατολὴ κ.ο.κ. ἀλλὰ ἂν γίνουν ὅλες οἱ κοινωνίες μωσαϊκὰ θὰ πάψῃ νἆναι μωσαϊκὸ ὁ κόσμος.

  173. Κορνήλιε αμα μου γραψεις πολλά αλλα τετοια θα σου χαρισω το μικρο λεφαντακι για να του κανεις οτι θελεις …

  174. Μισιρλού.. Δενν με παρεξηγει ο Κορνηλιος .Εχουμε χτισει μια βαθεια Φιλιά παρα την εντελώς διαφορετικότητα .. Η σχεση μας στηριζεται σε κατι παραπ΄νω απο ανοχή .. Στην ΑΓΑΠΗ ( την Παυλική αγάπη που παττα στεργει παντα υπομένει …»

  175. μπορεῖ νὰ χαλάῃ ὁ φαλαίκειος ἀλλ’ὁ Νοσφερᾶτος μοῦ φαίνεται ὅτι παρῳδῇ περίφημα τὸν Κάτουλλο:

    Cui dono lepidum novum elephantullum
    […}
    Corneli, tibi… 🙂

  176. Voulagx said

    #170,172: Ποτε θα κυκλοφορησουν η «Νοσφεράτου Κορνηλιάς» και η «Κορνηλίου Νοσφεράτεια»;
    Ειρηνη υμιν! Make love, not war!! 😛

  177. Μισιρλού... said

    Voulagx, προς το παρόν βλέπω πως κυκλοφόρησε το μπλογκάκι τού Νοσφεράτου, στην ολόφρεσκια εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ !
    (Μόλις την ξεφύλλιζα. Έχει εξαιρετικά θέματα.)

    Άντε, και στην Σαραντάκειο αριστεροδημοσιοποίηση !!!

  178. sarant said

    Βλέπω φρόνιμοι ήσασταν -σ’ αυτό το θρεντ.

    Υπάρχει ονλάιν ο Δρόμος;

  179. περαστικός said

    http://www.edromos.gr/

  180. π2 said

    Όχι ότι χρειαζόταν, αλλά μια διάψευση και από τον Χαρίτο.

  181. Μισιρλού... said

    @178
    Νίκο, ωραία! Μας ενημέρωσε ο Περαστικός στο @179.

    Βλέπω πως έχει μόνο τα παλιότερα φύλλα ονλάιν.
    Λογικό… αφού είναι Σαββατοβδομαδιάτικη !
    (ας πουληθεί και κανα φύλλο…)
    😉

  182. SophiaΟικ said

    164: Ηλέφ, προφανώς μαζι μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε, γιατί δεν αναφέρθηκα ειδικά στους μουσουλμάνους ούτε ήταν αυτός ο σκοπός μου και αναρωτιέμαι αν επίτηδες βλέπετε όρισμένοι αναφορές τέτοιες. Εκτός αν οι Μορμόνοι που ανέφερα μετράνε για μουσουλμάνοι στο θρησκειολογιό σου. Πιο πολύ μ’ ενδιεφερε το εμείς κι αυτοι, όπου αυτοί μπορέι να έιναι οποιοιδήποτε. Μπορεί να είναι ο ξάδερφός στο χωριό που παντρέυεται από τα 15. Εμέις όμως σαν κοινωνία εχουμε βάλει εμπόδια σαυτ΄’α γιαίτ έτισ μας καπνίζει.

    σύμφωνώ με τον Άγγελο ότι στη βιασύνη μας να σκοράρουμε πόντους και να προωθήσουμε την ατζεντα μας βγήκαμε από το θεμα, το οποίο θεμα δεν είναι τι κάνανε στην Ελλάδα κάποτε.
    Είχα γράψει καικατι για ορισμενους που με την επιμονη αυτή δείχνουν πόσο νούμερα είναι, αλλα λεώ να μην εξάψω τα πνεύματα κυριακατικα.

  183. Ιδού:

    κι αυτό:
    Ψευδονέα

  184. κορνηλιε!!!!!

  185. doctor said

    Τι άλλο θα δούμε.
    Φίλε Σαραντάκο τι λερναία ύδρα, λερναία Αίγινα κατήντησε η φάση. Περιμένουμε εναγωνίως σχετική επερώτηση στη βουλή από τον κ.κ. Καρατζαφέρη.
    Στο χωριό μου λέμε «the masturbation goes cloud»…

  186. sarant said

    Γιατρέ μου, καλό αυτό με τη Λερναία Αίγινα!

  187. Tο πιο ενδιαφερον ειναι ισως το οτι ο Μητροπολιτης Καλαβρυτων και οι συν αυτώ οι λεγομενοι Μονοπολιτισμικοι -υιοθετουν ενα Επιφανεικότατο Ηθος »πολιτικής ορθότητας» αναλογο με εκεινο της ταχα »φεμινιστριας στο Ανθρωπινο Στιγμα του Φιλιπ Ροθ που αναφεροτανστις υπερβολές της »πολυπολιτισμικότητας» κατα την δεκαετια του 90 στις ΗΠΑ

    Μια δηλαδή »Ηθικη» – Ηθικολογιας που επικαλειται δηθεν τα ανθρωπινα δικαιωματα και τα δικαιωματα του αιδιου κλπ για να παρεξηγησει και να καταδικασει με εναν απιστευτα επιπόλαιο τροπο οτι δεν ταιριαζει στον προκατειλημενο τροπο με τον οποιο βλεπουν τις σχεσεις ..

    Ετσι απολυτως φυσιολιογικές παραστασεις που καθημερινά βλεπει ο μεσος συγχρονος ανθρωπος οπως αυτό που βλεπουμε στην Φωτο – μεσα απο αυτην την Δηθεν »πολιτική ορθοτητα » διαστεβλωνονται και παρουσιαζονται ως αποδειξη ανηθικοτητας .. Καταπίνοντας καμηλοπαρδαλεις και διυλιζοντας Κουνουπια οι Μητροπολιτοχριστιανοδηθεν παιζουν πολύ καλά το παιχνιδι της Πολιτικής της ταυτοτητας : Αμυνα , ευρεση αποδιοπομπαιου τραγου, στρεβλωση της αλήθειας , μεγεθυνση, παραμορφωση , μετατοπιση ..

    Κορνηλιε τι δουλεια εχεις μ’αυτους ; Εσυ εισαι εκει απο Μανιερα – Αυτοι απο πληρη ελλειψη κοινης λογικής ..

  188. SophiaΟικ said

    Εγώ βλέπω και κατι ακόμα στον Καλαβρυτων (που δεν τον είχα υπόψη μου πιο πριν) και σε άλλους σαν αυτόν: τυφλή αποδοχή χωρίς σκέψη των παραμυθιών που εμπνεόνται αυτοί που υπο ΚΣ δεν θελει να έχει σχέση μαζί τους.
    Πριν μερικά χρόνια είχαμε τον άλλο μητροπολίτη που έλεγε να μην πατε να δείτε Χαρυ Πότερ, Οχι γιατί είναι βλακεία ψυχαγωγία (οπότε θα συμφωνούσα μαζί του), αλλα γιατί εχιε μεσα αντιχριστιανικά πράγματα. Δηλαδή επαναλάμβανε παπαγαλία αυτά που λεγανε οι ακραίοι προτεσταντοευαγγελιστές στις ΗΠΑ. Δεν είχε καν προσθεσει δικά του λόγια.
    Ο τωρινός απλα εχαψε τις αντιμουσουλμανικες υστερίες που διαδίδουν οι ίδιες πηγές. Κι εκεί είναι το πρόβλημα, μυαλό κουκούτσι.
    Βεβαίως κάποιοι ισχυρίζονται ότι η γνωμη του καλαβρύτων μετράει, λες κι οι χριστιανοί έιναι τίποτα πρόβατα χωρίς μυαλό- και φέρνουν για απράδειγμα τις γιαγιάδες που πανε στην εκκλησία. Σιγά ρε παιδιά!

  189. SophiaΟικ said

    Α, και κάτι ακόμα που το ξέχασα πιο πάνω (με διαφορά φάσης): σχετικάμε τον πίνακα του Γύζη (τα αρραβωνιάσματα), το αναφέρει κι ο Βιζυινός στο Μόνον τη ζωής του Ταξίδιον, ότι οι γαμοι μεταξύ παιδιών κάτω των δέκα ετών γίνονταν για το φόβο των Τούρκων, γιατί οι παντρεμενοι εξαιρουνταν απο τη στράτευση. Προφανώς τα παιδιά του πίνακα, όπως και οι παπούδες στο διήγημα του Βιζυινού, που παντρευονταν κάτω των δέκα ετών, δεν είχαν συζυγικές σχέσεις για πολλά χρόνια.
    Όμως αυτό είναι άλλη υπόθεση, που έχει να κάνει με τα συνοικέσια, κι όχι με το γάμο μεταξύ ενηλίκου και ανηλίκου, οποτε ειδικά αυτό δενείναι απόδειξη του «κι εμέις καναμε τέτοια».

    Δεν ξερω σίγουρα αν το έθιμο απλά γενικέυτηκε κατά την Τουρκοκρατία, αλλά το σίγουρο είναι ότι και η Ισπανία μέχρι πριν μερικά χρονια εξαιρούσε τους παντρεμενους απο τη στρατιωτική θητεία, με αποτέλεσμα, όπως μου είχαν πει κατι ισπανίδες, οι προτάσεις γάμου να πεφτουν βροχή όταν πλησίαζε η ηλικία.

  190. Νοσφερᾶτε, μὴ τρελαίνεσαι. Τὰ ἴδια κάνει καὶ ἡ altera pars στὴν ἴδια πάνω κάτω κλίμακα. Ὅτι οἱ πολιτιστικὲς διαφορὲς δὲν γεννοῦν συγκρούσεις θὰ τὸ δεχόμουν μόνο ἂν εἶχα ἕνα δάχτυλο σὰν αὐτὸ τῆς Ἀφροδίτης τοῦ Focus, ξέρεις, ἱκανὸ νὰ μὲ κρύψῃ.

  191. Νικοδέσποτα, ο τακτικότατος τροφοδότης του βλόγκ σου σήμερα λέει για ένα παιδί-μεταναστόπουλο, που το διέγραψαν από το Φέισμπουκ αν και μιλούσε με το πραγματικό του όνομα: Αλέξανδρος Αντιφά!

  192. π2 said

    Υπονοείς κάτι, Σκύλε; Αφού την ιστορία την «τσέκαρε» ο άνθρωπος (έτσι, με εισαγωγικά). 😀

  193. sarant said

    Ωχ!

    Δεδομένου ότι ο Τροφοδότης δεν μπορεί να κάνει λάθος, υποθέτουμε ότι το Αντιφάς υπάρχει σαν όνομα, προήλθε από τη φράση «Αν τη φας». Όμως οι περισσότεροι που λέγονταν έτσι το έχουν αλλάξει σε Νταϊφάς.

  194. sarant said

    Πιδύε, δικαιολογημένα τα εισαγωγικά: λέει ότι την τσέκαρε, αλλά δεν!

  195. Νοσφερᾶτε, μὴ τρελαίνεσαι. Τὰ ἴδια κάνει καὶ ἡ altera pars στὴν ἴδια πάνω κάτω κλίμακα.»

    Σεαυτό εν πολλοις συμφωνώ

    εκεινο με το οποιο δεν συμφωνω ειναι στο ». Ὅτι οἱ πολιτιστικὲς διαφορὲς δὲν γεννοῦν συγκρούσεις θὰ τὸ δεχόμουν μόνο ἂν εἶχα ἕνα δάχτυλο σὰν αὐτὸ τῆς Ἀφροδίτης τοῦ Focus, ξέρεις, ἱκανὸ νὰ μὲ κρύψῃ.» Τι εννοώ; Εννοώ -και μιλώ πολύ σοβαρα-

    οτι πολύ πιο κοντα αισθανομαι – και ειμαι σιγουρος και σύ αντιστροφα – με εναν Του πολυτονικού που να εχει την δική σου αισθηση του χιουμορ και την καλλιεργεια παρά με ενα.»’…»-που σκκεφτεται οπως ο εδώ Μητρολεγάμενος – υποτιθεται της δικής » μου παραταξης και του Ατονικου ,,
    Και μιλώ σοβαρά..

    Να το πώ διαφορετικά; Οι πολιτιμικές διαφορες εχουν να κανουν με τη Δομή και το δειδος της σκεψης παρά με το περιεχόμενο ..
    Με αυτή την εννοια αισθανομαι πολιτιστικα πολύ πιο κοντα – οχι με καθε Κινεζο ή Αλβανό – αλλά με ορισμένους Αλβανους ή Κινεζους ή δεν κξερω γω τι – απο οτι με τον Ψωμιαδη τονΠαπαγεργοπουλα π.χχ ή τον Ανθιμο του υποτιθεται» δικου μας πολιτισμου » . Αυτο δεν σημαινει βεβαια με τιποτε οτι θεωρώ ολους τους Χριστιανους ή Συντηρητικους κατι ομοιο με τον Ανθιμο ή των Καλαβρυτων
    Ειμαι σιγουρος οτι καταλαβαινεις τι θελω να Πώ Πολυτονικέ Κορνήλιε

  196. Ηλεφούφουτος said

    Σοφία, τώρα αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω, για να δω πώς ξεκίνησε η κουβέντα. Ξεκίνησε από παρατήρησή σου που ξεκινά με την εισαγωγή «Τώρα για το θεμα του Ισλάμ και του γάμου ανηλίκων»
    Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο άσχετο αυτό που είπα εγώ.
    «επίτηδες βλέπετε όρισμένοι αναφορές »
    Ποιοι βλέπουμε; Ει δε μη, μεταξύ μας τώρα και μετά από τόσον καιρό πληθυντικοί ευγενείας δεν χρειάζονται 🙂

    Διαφωνώ επίσης όταν λες ότι βγαίνουν εκτός θέματος όσοι επικαλούνται τι γίνεται ή γινόταν παλιότερα στην Ελλάδα, διότι απλώς θέλουν να δείξουν πόσο βλακώδες είναι το παιχνίδι των γενικεύσεων. Όπως είδες, αυτοί που γυρίζουν την κουβέντα και προσπαθούν να πουν ότι η διαστρέβλωση μπορεί και να μην είναι διαστρέβλωση αυτό ακριβώς το παιχνίδι κάνουν.

  197. Μαρία said

    193, Μου φαίνεται οτι ο Τροφοδότης ήθελε και την έφαγε, κι αυτός κι όλος ο ταϊφάς του.

  198. π2 said

    Τον άδικο ηλεχαμό
    του Αλεξάνδρου Αντιφά
    θα τραγουδήσουν κανα δυο
    σ’ ένα σιντί του Πατσιφά.

    Μα εμείς, κατά τη ρήση
    του μετά τον Νταιφά,*
    έχουμε πια ξυπνήσει,
    δε θα κάτσουμε να τη φά’.

    * του Κρόκους καλέ.

  199. Π2…παντα το λεγα οτι τοχεις το ταλέντο …

  200. Κορνήλιε δες αυτό

    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=141566
    Καιπες μου ..Τωρα …Τους φορολογεις αγριως η δεν τους φορολογεις ;

  201. Νοσφεράτε, καθένας ενεργεί με τα μέσα που διαθέτει. Στον άρρωστο ο γιατρός θα δώσει φάρμακο, ο κινησιοθεραπευτής θα του κάνει μασάζ, ο ψυχαναλυτής θα τον βάλει να μιλήσει, ο παπάς θα του κάνει ευχέλαιο. Τώρα τι αποτέλεσμα θα φέρει καθεμιά απ’αυτές τις ενέργειες είναι άλλο θέμα. – Καλά κάνει η Εκκλησία και προσεύχεται να φωτίζονται οι άρχοντες. Να μην αποβλακώνει μόνο τους αρχόμενους…

  202. καθένας ενεργεί με τα μέσα που διαθέτει. …. Καλά κάνει η Εκκλησία και προσεύχεται να φωτίζονται οι άρχοντες. Να μην αποβλακώνει μόνο τους αρχόμενους…

    καλά κανει και προσευχεται και οτι γουσταρει να κανει αλά απο την στιγμή που δρα μεσα στην Ελλάδα και μαζευει με διαφορους τροπους λεφτά και κτηματα και ανταλλάσει οικοπεδα στα Βατοπέδια με τους Βουλγαρακηδαιους και αλλα τοιαύτα να πληρωνει και τους φορους που αναλογουν στην τεραστια περιουσια της ε; Να μη πλερώνουν μόνο οι …αρχόμενοι ..
    Μετά ας προσευχηθει οσο θελει για τους αρχοντες

  203. mondouble said

    η αληθεια ειναι οτι κανουν καλη δουλεια, το ελαβα επισης στα γαλλικα και στα ισπανικα
    http://www.rue89.com/le-demonte-rumeur/2010/03/05/ces-rumeurs-islamophobes-grossieres-qui-polluent-le-net-141472

  204. Δεν μπόρεσα να διαβάσω όλα τα σχόλια, αλλά θέλω να προσθέσω κάτι μικρό (με μια αναζήτηση βλέπω ότι δεν έχει αναρτηθεί).

    Θέλησα να επισκεφτώ την σελίδα του Williams η οποία αναφέρεται από το προαναφερθέν ρεπορτάζ του TVXS ως πηγή της φήμης, δυστυχώς όμως η σελίδα δεν υπάρχει πλέον:
    http://thelastcrusade.org/2009/08/07/hamas-plays-host-to-pedophilia/

    Υπάρχει ακόμη η αποθηκευμένη μορφή της στο google, αλλά επειδή κι αυτή θα εξαφανιστεί κάποια στιγμή, την κατέβασα και την φύλαξα. Αν την θέλει κάποιος μπορώ να του την στείλω. Προς το παρόν βρίσκεται εδώ για όποιον θέλει να την δει:
    http://66.102.9.132/search?q=cache:EgJ7RhAqgaMJ:thelastcrusade.org/2009/08/07/hamas-plays-host-to-pedophilia/comment-page-1/+http://thelastcrusade.org/+7+august+2009&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  205. sarant said

    Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια η σελίδα μήπως σημαίνει ότι ο χαλκευτής της φήμης τα μάζεψε;

    Mondouble, άρα είναι πανευρωπαϊκή η επανεμφάνιση του μύθου;

  206. SophiaΟικ said

    Ηλέφ, 196, το επιτηδες βλέπετε κλπ δεν ήταν αποκλειστικά για σένα. Και όχι, δεν με πείθουν ότι το ζήτημα έιναι να επισημάνουμε ότι όλα είναι κατασκέυασμα. Θα με έπειθαν αν γινόταν μία αναφορά, αλλα φτάσαμε να μιλάμε μόνο γι’αυτο, κι αυτό μου δείχνει άτομα με ατζέντα (ας μην πω ονόματα, παντως είπα ότι τα θεωρώ νούμερα).
    Και ναι, με το παρόν κατασκευασμα ο γάμος μεταξύ παιδιών και ενηλίκων θεωρείται εγκλημα και η κοινωνία αντιμετωπίζει με συγκεκριμένο τροπο θύτη και θύμα. Σε άλλες κοινωνίες μπορεί να ήταν αλλιως, αλλα εμείς κρίνουμε τις τωρινές κοινωνίες με τα τωρινα κριτήρια. Κι απ’ό,τι φαίνεται δεν έιμαστε οι μόνοι, αν σκεφτέις ότι στην Υεμένη π.χ οι ανώτερες κοινωνικές τάξεις είναι κατά των γάμων των ανηλίκων- μπορεί να πεις ότι φταίει η συναναστροφή με τους δυτικούς.
    Αλλά, όπως ειπα και πριν, αυτά έιναι εκτός θεματος.

  207. IMAGINOS: Στην Ελλάδα όπου οι μουσουλμάνοι τα έσπασαν επειδή ένας αστυνομικός τόλμησε να ανοίξει ένα σκονάκι σαν σπιρτόκουτο για να δει εάν αυτό περιείχε ναρκωτικά αλλά τελικά ήταν το κοράνι και έπρεπε να το ξέρει ο αστυνομικός αυτό;

    Νοσφεράτος: Οχι δεν επρεπε ..Ουτε να το κανει κομματια

    Απάντηση:

    Φίλε, το «Κοράνι» ήταν τυλιγμένο μέσα σε χαρτοπετσέτες, από έξω υπήρχε μονωτική ταινία (ζηλοτέιπ) και όλα αυτά είχαν το μέγεθος περίπου ενός σπιρτόκουτου. Εάν το ανοίξεις αυτό χωρίς να το σκίσεις εν μέσω αστυνομικής έρευνας στο δρόμο (ή και στο σπίτι σου με την ησυχία σου), εγώ θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επόμενες εκλογές….

    ΥΓ. Δεν ξέρω εάν το γνωρίζεις αλλά ο «πιστός» μετανάστης που του έσκισαν το Κοράνι και έγινε η αφορμή για να καεί η Αθήνα, τελικά συνελήφθη για πλαστογραφία και απάτη (παρουσιάστηκε ως Ιρακινός για να πάρει πολιτικό άσυλο ενώ ήταν Σύριος) και το χειρότερο… είναι τόσο πολύ πιστός στο Κοράνι που έγινε αρχηγός σπείρας που είχε ξαφρίσει 10άδες σπίτια μαζί με συμπατριώτες του. Προφανώς για τον κύριο αυτό οι επιταγές του Κορανίου οι οποίες προβλέπουν το κόψιμο των χεριών στους κλέφτες δεν ισχύουν όταν βρίσκεσαι σε αλλόθρησκο κράτος….

  208. Μισιρλού... said

    @207
    Imaginε… Πολύ οργιώδης η οργώδης* imaginα σου!!!

    _____
    *Νίκο, θέλω να πω : η γαμημένη… Το πέτυχα ;!
    :mrgreen:

  209. ΥΓ. Δεν ξέρω εάν το γνωρίζεις αλλά ο «πιστός» μετανάστης που του έσκισαν το Κοράνι και έγινε η αφορμή για να καεί η Αθήνα, τελικά συνελήφθη για πλαστογραφία και απάτη (παρουσιάστηκε ως Ιρακινός για να πάρει πολιτικό άσυλο ενώ ήταν Σύριος) και το χειρότερο… είναι τόσο πολύ πιστός στο Κοράνι που έγινε αρχηγός σπείρας που είχε ξαφρίσει 10άδες σπίτια μαζί με συμπατριώτες του. Προφανώς για τον κύριο αυτό οι επιταγές του Κορανίου οι οποίες προβλέπουν το κόψιμο των χεριών στους κλέφτες δεν ισχύουν όταν βρίσκεσαι σε αλλόθρησκο κράτος….

    ρΑΒΔΟς ΕΝ ΓΩΝΙΑ ΑΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
    και
    Τι κανεις Γιαννη; Κουκιά σπερνω …
    Εν πασει περιπτωσει Ιματζινε για τα κοριτσακια στην Φωτο επιμένεις οτι ειναι νυφες και Ουχί παρανυφάκια; Και μην αρχισεις παλι το τι λεει και δεν λεει το Κορανι .. Ασυ πες μας ..Πιστευεις ακομα οτι ειναι Νυφες;

  210. Και κατι ακομα για αυτον που ειπε

    το “Κοράνι” ήταν τυλιγμένο μέσα σε χαρτοπετσέτες, από έξω υπήρχε μονωτική ταινία (ζηλοτέιπ) και όλα αυτά είχαν το μέγεθος περίπου ενός σπιρτόκουτου. Εάν το ανοίξεις αυτό χωρίς να το σκίσεις εν μέσω αστυνομικής έρευνας στο δρόμο (ή και στο σπίτι σου με την ησυχία σου), εγώ θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις επόμενες εκλογές….

    Φιλε δεν ξερω τι ειδους αντιληψη περι Κρατος-δικαιου σας εχει εμπεδωσει ο αξιοτιμος κ Πολυδωρας , η Δεξια του Κυριου ,ο Χηνοφωτης , ο Καραμανλής ο εξαφανισθεις η ο κ Κραταζφερης
    αλλά σε πληροφορώ οτι σε οποια χωρα ισχυει ενα στοιχειωδες Κρατος δικαιου συνταγμα και νομοι
    και ο αστυνομικός σου σχιζει για οποιοδηποτε λόγο κατι πολύτιμο για σενα προφανώς » που ειναι τυλιγμένο μέσα σε χαρτοπετσέτες, από έξω υπήρχε μονωτική ταινία (ζηλοτέιπ) και όλα αυτά είχαν το μέγεθος περίπου ενός σπιρτόκουτου»
    ειτ αυτο ειναι η Φωτογραφια της γιαγιας σου η της Δουλτσινέας σου ή η Βιβλος η το κορανι
    εχεις δικαιωμα να του κανεις Μηνυση και να απαιτησεις αποζημιωση περαν των αλλων
    Αυτο
    ανεξαρτητως του τι κανεις εσύ ..Ειτε εισαι» Κακός » και κλεφτης ειτε »’καλός » Ειτε Ελλην ειτε μη ελλην …..
    Εχεις δικαιωμα Ατομικό καθορισμένο απο το Συν και την Διεθνη νομοθεσια για Ζωή , τιμή ιδιοκτησια , αξιοπρεπεια
    Τωρα θα μου πεις και πως να το ανοιξει ενας αστυνομικός π. χ που ψαχνει για ναρκωτικά

    Ε αν αυτοι που ψαχνουν εμπορους ναρκωτικών ειναι τοσο ατζαμηδες ωστε να σχιζουν οτι δεν μπορου να ανοιξουν προσεκτικά και επιμονή ή να κατασχουν μεχρι να δουν τι ειναι η να τηρουν στοιχειωδεις κανονες δικαιου κατα τη διαρκεια της ερευνας τοτε καλυτερα να ψηφισουμε ολοι οχι μόνο Ανταρσυα … αλλά … ακομα ΚΑΙ …ΦΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!! ()

    Διοτι αν ειναι Τοσο αταζαμηδες σ ε αυτο καταλαβαινει κανεις ποσο Λιουφκατζηδες ειναι στα αλλα

  211. 210 @Νοσφεράτος «Τι κανεις Γιαννη; Κουκιά σπερνω»

    Δεν με λένε Γιάννη, μήπως λένε εσένα αγαπητέ;

    Μιας και επικαλέστηκες τις αστυνομίες του εξωτερικού και επειδή τυγχάνει να έχω και Ιταλικές ρίζες, να σε πληροφορήσω ότι οι Καραμπινιέροι δεν είναι καθόλου ευγενικοί όταν προβαίνουν σε ελέγχους και δεν ζητούν ποτέ συγνώμη ειδικά όταν κάνουν τη δουλειά τους και τους την «πει» κανείς επειδή ακριβώς κάνουν τη δουλειά τους… Καμία αστυνομία στον κόσμο δεν κερνάει καφεδάκι με περγαμόντο παρά μόνο στην φαντασία ορισμένων.

    Στην Ιταλία κάποτε στα μέσα της δεκαετίας του 80, οδηγούσα ένα mini cooper και είχε χαλάσει η κλειδαριά στη μίζα του. Μιας και έψαχνα να βρω ανταλλακτικό, έβαζα μπροστά με κατσαβίδι. Το κατσαβίδι το είχα πάνω στο ταμπλό όταν οι καραμπινιέροι μου έκαναν σήμα να σταματήσω λίγο έξω από την πόλη σε ένα μπλόκο. Στην αρχή με χαιρέτησαν ευγενικά, μόλις όμως είδαν το κατσαβίδι, χωρίς δεύτερη κουβέντα, με έπιασαν από τα μαλλιά και με έσυραν έξω από το αμάξι περνώντας μου ταυτόχρονα τις χειροπέδες. Στο τμήμα τελικά όταν απέδειξα ότι το αμάξι ήταν δικό μου, μου είπαν άλλη φορά να μην δίνω δικαιώματα για να μη μου φέρονται έτσι. Αυτή ήταν η απάντηση τους όταν ζητούσα εξηγήσεις. Καμία συγνώμη… Φανταστείτε να συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιο μέλος πχ του ΣΥΡΙΖΑ εδώ στην Ελλάδα τι έχει να γίνει. Θα καεί το σύμπαν…

    Σε ότι αφορά τώρα τα κοριτσάκια, δεν κατάλαβες καλά. Μου είναι αδιάφορο εάν πρόκειται για νύφες ή όχι. Αυτό που έθιξα παραπάνω ήταν το ότι στον μουσουλμανικό κόσμο ο γάμος μεταξύ ανδρών και μάλιστα μεγάλης ηλικίας με ανήλικα κοριτσάκια, είναι κάτι το συνηθισμένο και μάλιστα ευλογείται και από το Κοράνι αφού πρώτος διδάξας ήταν ο Προφήτης Μωάμεθ ο οποίος σε ηλικία 55 ετών είχε παντρευτεί την 9χρονη Αισέ….

    Εσείς προσπαθείτε να πείσετε ότι τέτοιοι γάμοι δε συμβαίνουν στο Ισλάμ. Γιατί έτσι; Μη τυχόν και χαρακτηριστούν οι μουσουλμάνοι παιδεραστές και μας θυμώσουν;

    Και πως είστε τόσο σίγουροι για το τι είναι τα εικονιζόμενα κοριτσάκια; Πείτε μου ποια πηγή επικαλείστε η οποία βεβαιώνει ότι δεν είναι νύφες αλλά παρανυφάκια; Το hoax slayer;

    Εάν δεν κατάλαβες φίλε καλά, εγώ στέκομαι στη γενικότερη πρεμούρα σας να πείσετε ότι οι μουσουλμάνοι δεν παντρεύονται ανήλικα κοριτσάκια, δεν προσπαθώ να πείσω ότι τα εικονιζόμενα κοριτσάκια είναι νύφες, προνύμφες ή παρανυφάκια. Και αυτή η πρεμούρα συμβαίνει γιατί ακριβώς το θέμα το έφερε στο προσκήνιο ένα ακροδεξιό για σας ιστολόγιο που είχε σκοπό να προκαλέσει ρατσιστική ξενοφοβία. Εάν τους γάμους αυτούς των ισλαμιστών τους παρουσίαζε πχ η προοδευτική Μάγια Τσόκλη σε κάποιο από τα πολύ ενδιαφέροντα ταξιδάκια της τα οποία της τα χρυσοπληρώνουν και οι Έλληνες πολίτες, κανείς σας δε θα ασχολούνταν… Μήπως κάνω λάθος;

  212. ΘηταΚαππα said

    Μέγα πλήθος και μέγα πάθος, όπως θα έλεγε και ο αείμνηστος ΓΑΠ ο Α΄. 211 τα σχόλια και με το ρυθμό που πάμε ο Άγιος θα επισκιάσει τη δόξα της Τζούλιας. Κατάδηλο, βέβαια, ότι η αναφορά στους Παλαιστίνιους χρησιμοποιήθηκε σαν έναυσμα για να πυροδοτηθούν τα αντιεκκλησιαστικά αντανακλαστικά. Αφού η Εκκλησία ερεθίζει τα πνεύματα των Ελλήνων όπως η Padania τους Ιταλούς και οι αλυτρωτισμοί των Σκωτσέζων τους Άγγλους. Συγχωρέστε με, αλλά την εμμονή πολλών να επαναλαμβάνουν χιλιοειπωμένα πράγματα από τον Κέλσο, τον Ιουλιανό και τόσους άλλους μέχρι σήμερα δεν την καταλαβαίνω. Μήπως για να επικροτήσουν όσοι συμφωνούν ή να μεταπεισθούν όσοι διαφωνούν; Για μένα η Εκκλησία, στην οποία δεν προσδίδω καμιά μεταφυσική ιδιότητα, έχει το προσόν ότι δεν με ενοχλεί όπως η Εφορία, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΡΤ ούτε εμφανίζεται στις σχοινοτενείς ειδήσεις, ειδικά μετά τη τελευτή του Χριστόδουλου. Βέβαια τα κομματικά της όργανα μπορεί να λένε και να γράφουν ανοησίες, αλλά αυτό γίνεται και στα καλύτερα κόμματα. Τώρα αν ο πολυθρύλητος πακτωλός πήγαινε στην κηδεμονία του στοργικού μας κράτους πώς θα είχαμε ωφεληθεί σαν άτομα ή σαν τόπος; Απλά από την άλλη μέρα τα καλύτερα φιλετάκια θα είχαν εξαφανιστεί με συνενοχή των πάντων ενώ έτσι για τα μάτια θα είχαν βγει στην επιφάνεια μερικά σκανδαλάκια, όσα η σκοπιμότητα αποφάσισε και η μπουνταλοσύνη των εμπλεκομένων επέτρεψε. Από άλλη άποψη πόσο ευτυχέστεροι και πιο άνετοι θα ήμασταν αν αποφεύγαμε το δίλημμα: Αυτό πρέπει να μου αρέσει και εκείνο δεν πρέπει να μου αρέσει. Στα πατερικά κείμενα, στην εκκλησιαστική γραμματεία όπως και σε αντίστοιχα κείμενα άλλων θρησκειών μέσα στο πλήθος των αυνανισμάτων υπάρχουν πάμπολλα διαμαντάκια λόγου, ύφους, λυρισμού. Τα δέχομαι και τα αγαπώ σαν φίλους από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους. Και παραστάσεις και ακούσματα που δημιουργήθηκαν σε τρυφερά χρόνια δεν θα τα πετάξω στα σκουπίδια. Θα ήταν μια ακόμη συνεισφορά στη ξεραΐλα που μας δέρνει.
    Και κάτι για την ιστοσελίδα. Όπως διαπίστωσα στο χρονικό διάστημα που την παρακολουθώ ο οικοδεσπότης ευγενικά φιλοξενεί κάθε είδους άποψη, πράγμα όχι πολύ συνηθισμένο, οι μετέχοντες και γνώσεις και παιδεία και χιούμορ διαθέτουν, και αυτό κάπως σπάνιο, η δε γλώσσα μας παρά το χάλι της επιτρέπει ακόμη στον καθένα να γίνει οσοδήποτε καυστικός θέλει χωρίς να καταφεύγει σε κραυγές ή προσβλητικούς για τις απόψεις άλλων χαρακτηρισμούς. Ευτυχώς υπάρχουν χιλιάδες ιστοσελίδες όπου στήνονται πολιτικοί ή ιδεολογικοί σκυλοκαβγάδες και οποιοσδήποτε μπορεί να εκτονωθεί σέρνοντας όσα πουστριλίκια επιθυμεί.

  213. sarant said

    Θήτα Κάππα, καλώς ήρθατε και ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

  214. Ιmmagine

    »Τι κανεις Γιαννη; Κουκιά σπερνω … » ειναι μια παροιμιωδης εκφραση που
    δηλωνει συνηθως την ασχετη απαντηση σε ενα ερωτημα

    Οταν μου απαντας »δεν με λένε Γιάννη, μήπως λένε εσένα αγαπητέ;»απαντας ακριβώς οπως ο Γιαννης στην παροιμια »κουκια σπερνω »
    επισης
    οταν λες

    »Μιας και επικαλέστηκες τις αστυνομίες του εξωτερικού » ενω εγω επικαλεστηα το Κρατος δικαιου
    Παλι απαντας στο στυλ »Κουκια σπερνω »
    επισης

    οταν λες

    Σε ότι αφορά τώρα τα κοριτσάκια, δεν κατάλαβες καλά. Μου είναι αδιάφορο εάν πρόκειται για νύφες ή όχι. κλπ
    Ενω το θεμα μας μας εναι τα Συγκεκριμμένα Κοριτσακι
    Παλι απαντας στο στυλ »Κουκια σπερνω »

    Θα μπορουσα να συνεχισω επ απειρον
    καιειναι σιγουρο οτι θα απαντας »Κουκια σπερνω »
    Γι αυτό και δεν συνεχιζω περιμενοντας ομως να δω την απαντηση σου για την οποια ειμαι βεβαιαος οτι θα ειναι του τυπου »Κουκια σπερνω »κιας μη σε λένε Γιαννη …
    ———————————————

    κ ΘηταΚαππα.που λετε »Για μένα η Εκκλησία, στην οποία δεν προσδίδω καμιά μεταφυσική ιδιότητα, έχει το προσόν ότι δεν με ενοχλεί όπως η Εφορία, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΡΤ ούτε εμφανίζεται στις σχοινοτενείς ειδήσεις, ειδικά μετά τη τελευτή του Χριστόδουλου.»

    Μακαρι να μπορουσαμε να πουμε το ιδιο κι εδώ πανω ..Ομως εχουμε τον κ Ανθιμο.. και τον ακουσαμε προσφατα στις ειδησεις ….

  215. sarant said

    Νοσφεράτε, το είχε τσακώσει η σπαμοπαγίδα γι’ αυτό δεν το είδες αμέσως.

    Αλλά αν εσύ καλείς τον Ιμάτζινο να δώσει απάντηση, θα συνεχίσετε να σπέρνετε κουκιά για πολλή ώρα ακόμα. Και το χειρότερο είναι ότι εκείνος δεν σπέρνει μόνο κουκιά αλλά και μίσος.

  216. Μέχρι και στην διπλωματική αποστολή της Παλαιστινιακής Αρχής έφτασε το θέμα. Επεται η ανακοίνωση

    Το παρακάτω μήνυμα προέρχεται από τον διπλωματικό εκπρόσωπο της παλαιστινιακής αρχής στην Ελλάδα.

    «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου email και τις
    παραπλανητικές φωτογραφίες που το συνοδεύουν, και διευκρινίζουμε ότι όλα
    ανεξαιρέτως τα κοριτσάκια που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν είναι οι
    νύφες στον ομαδικό γάμο, αλλά τα παρανυφάκια. Τα ντυμένα παρανυφάκια είναι
    μια συνηθισμένη τοπική παράδοση σε πολλούς Ισλαμικούς γάμους, και συνήθως
    είναι οι μικρές αδελφές ή οι μικρές ανιψιές του γαμπρού ή της νύφης. Οι
    νύφες παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη διάρκεια της ομαδικής τελετής,
    και για το λόγο αυτό δεν εμφανίζονται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες.»

    Σήμερα νέο κύμα καταστολής του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στην
    Ιερουσαλήμ, για την οποία και πάλι διαμαρτυρόμαστε, πάντως οι νύφες, με ή
    χωρίς την ισραηλινή επίθεση, μπορούν να παραμένουν σε ξεχωριστό χώρο κατά τη
    διάρκεια της ομαδικής γαμήλιας τελετής. Δεν χρειάζεται να είναι παρούσες στο
    δικό τους γάμο.

  217. Ε γιαυτό και δεν ζητω απαντηση αν και ειμαι σιγουρος οτι …θα απαντησει

  218. ΘηταΚαππα said

    Νοσφεράτε,έκοψα τις ειδήσεις πριν 3 χρόνια και τις εφημερίδες πάνω από 20. Το τσιγάρο δεν μπορώ να κόψω.

  219. ΠΑΝΟΣ said

    όλα τα επιχειρήματα αποδεικνύουν, ότι τα παιδάκια ,μόνον «νύφες» δεν είναι.Η ίδια η φωτογραφία μιλάει-για μένα-από μόνη της,σημειολογικά.Μάλλον σαν να τα πηγαίνουν σε παιδική χαρά είναι,όπως τόσον αποστασιοποιημένα τα κρατάνε από το χεράκι τους.Μπορεί,όμως,ένα βρώμικο μυαλό να συμπεράνει ό,τι επιθυμεί.

  220. sarant said

    ΘΚ, εγώ τις εφημερίδες δεν μπορώ να κόψω, το τσιγάρο το κατάφερα 🙂

    Πάνο, καλώς ήρθατε, έτσι είναι όπως τα λέτε.

  221. ΠΑΝΟΣ said

    Sarant,καλώς σάς βρήκα.Ο ενικός θα με διευκόλυνε πολύ.Ευχαριστώ.

  222. sarant said

    Εντάξει, Πάνο!

  223. sarant said

    Νοσφεράτε (217), ο Imaginos σού απάντησε, αλλά το μήνυμά του το έπιασε η σπαμοπαγίδα, και επειδή αφενός με βρίζει χρησιμοποιώντας το όνομά μου, ενώ εκείνος διατηρεί την ανωνυμία του, και (κυρίως) αφετέρου δεν προσθέτει τίποτε στη συζήτηση, μόνο κι άλλο μίσος, γι’ αυτό δεν το απελευθέρωσα, θα μείνει το μήνυμά του εκεί, στις δαγκάνες της σπαμοπαγίδας, εσαεί, σαν την άδικη κατάρα.

  224. Έλεος, που σας βρίζω κύριε Σαραντάκο; Μη γκαιμπελίζετε και κάνετε σαν μικρό παιδί. Η διαπίστωση είναι ύβρη; Δεν μισώ κανέναν, εσείς μισείτε όποιον “τολμάει” να σας κριτικάρει γιατί έτσι σας έχουν μάθει. Τέλος πάντων, όπως νομίζετε.

  225. 127.0.0.1 said

    Εμένα πάντως δεν μου το βγάζεις απτο μυαλό.. Tο περίσσιο πάθος της περιγραφής του τετ-α-τετ με τους καραμπινιέρους, υποθάλπει κάποιο ξάναμμα, ίσως και επιθυμία. Ρε μήπως σου σηκώθηκε Ιμαγίνος όταν σε τσάκωσαν απτα μαλλιά ?

  226. Anwnymos said

    Eleos re paidia!Egine kai chain mail… den to pisteyw ayto!Kapoios prepei na pei kati stous ilithious pou dimosieyoun oti vroun!Molis mou irthe!K.Sarantako elpizw na min exete antirrisi na sas steilw meriko kosmo edw pera an vevaia mpoun na diavasoun kai den mou girisei to chain mail xwris logo!

  227. sarant είπε
    18 Μαρτίου, 2010 στο 11:57

    Νοσφεράτε (217), ο Imaginos σού απάντησε, ‘……

    Ημουν σιγουρος οτι θα απαντουσε ..Απολύτως ..
    Και παλι θα μου απαντησει ..
    Και θα απανταει ακαταπαυστα ως την Αιωνιοτητα

    (ειναι ενα ειδικό μαρτυριο που εφηυραμε προσφατως (με τους λοιπους) ..
    λγεται
    η ‘αιωνία απαντηση»

  228. sibilla said

    Απάντηση ράπισμα στη “δημοσιογράφο” Τάνια Μυλωνά, τον “Αδέσμευτο Τύπο”, τα “πατριωτικά” ακροδεξιά blogs και τον “ιεράρχη” Αμβρόσιο, που προσπάθησαν να διοχετεύσουν το ρατσιστικό δηλητήριο τους στον ελληνικό λαό

  229. sarant said

    Ναι, το άρθρο του Ιού είναι πολύ καλό (και δεν το λέω επειδή αναφέρει ευμενώς το ιστολόγιό μας).

  230. babis said

    Αν δε με απατά η μνήμη μου, είναι η δεύτερη φορά που ο Ιός της Κυριακής έρχεται δεύτερος μετά από το Νικοδεσπότη μας. Δεν είχε γράψει και για το Λερναίο πριν από λίγο καιρό;

  231. Σταύρος said

    Άθεοι, αντίχριστοι πιασμένοι χερι χέρι με τους Ισλαμιστές όπως τον παλιό καιρό που ο Λένιν με τους άλλους άθεους οπλίσανε τον Τούρκο και αφού κηρύξανε, Τζιχάντ, κατάσφαξαν Αρμένιους και Πόντιους!! Και τάχα οι σημερινοί άθεοι επαινούν τους ΑμερικανοΣουηδούς που αναγνώρισαν ως γενοκτονίες τις σφαγές των Αρμενίων και των Ποντίων. Με τις ευλογίες των ομοίων τους έγιναν αυτές οι γενοκτονίες!!
    Και οι σημερινοί άθεοι κάνουν ό,τι έκαναν οι άλλοι, τότε! Δίνουν βήμα στους Ισλαμιστές. Μη πάθει κάτι κάποιος από τους Ισλαμιστές! Τους προσέχουν πιο πολύ από τα μάτια τους!
    Αν δε καταλάβουν τι μυαλό κουβαλάνε, το συντομότερο, τόσο χειρότερα για όλους μας! Όσο είναι καιρός να κάνουν προσπάθεια να έρθουν στα συγκαλά τους γιατί όσο ταΐζεις το φίδι τόσο πιο γρήγορα θα σε τσιμπήσει!

  232. 228 πΩ ΠΩ …καλά που το ειδα για να το κανω αναρτηση ..Παραλίγο θα μου ξεφευγε και δεν εχω χασει ιο για ιο

  233. κυκεών said

    έστω και αργά, ανακάλυψα αυτό το ωραίο και χρήσιμο blog και θέλω να το παρακολουθώ

  234. Μαρία said

    Ο κληρικός του δρόμου
    Ο ακτιβιστής κληρικός ντον Πάολο Φαρινέλα κάλεσε τους μετανάστες να ξεσηκωθούν
    http://www.epohi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4756

    Και το πρωτότυπο
    http://temi.repubblica.it/micromega-online/don-farinella-lo-sciopero-degli-immigrati-per-difenderne-la-dignita/

  235. http://www.express.gr/news/world/287382oz_20100408287382.php3

  236. Ανώνυμος said

    Κορνήλιε, μη χαλάς την ησυχία του sarant και των φίλων του!
    Μόνο αν βρεις κάποιο παρόμοιο συμβάν το οποίο όμως να λαμβάνει χώρα π.χ.στο Λίβανο να τους το δείξεις και ίσως τότε ‘ξυπνήσουν’. Η Υεμένη είναι μπανάλ! Δε πιάνει! Οι εδώ προοδευτικοί δε μασάνε με τέτοια γεγονότα στην επικράτεια της Υεμένης! Θέλουν να τα δούνε στο Λίβανο και γιατί όχι και στην Αθήνα!
    Έλεος!

  237. Πρὸς διερεύνησι τὸ ἔβαλα, μοῦ φαίνεται ἔγκυρο, ἀλλὰ ποτὲ δὲν ξέρεις. Τώρα σιγὰ μὴ φοβηθῶ γιὰ τὸ τί θὰ μοῦ σούρουν….

  238. Ανώνυμος said

    Εἲναι για γέλια ἀλλὰ καὶ για κλάμα, για πολὺ κλάμα!!!
    Σὲ λίγο οἱ ντόπιοι ‘προοδευτικοὶ’ θὰ καλοῦν τοὺς μετανάστες σὲ ἐπανάσταση!
    Τὶ ἄλλο θὰ δουν τὰ μάτια μας!!!!!!

  239. Ἀνώνυμε μὴ γράφῃς στὸ πολυτονικὸ σὲ παρακαλῶ (ἔζησα γιὰ νὰ τὸ πῶ κι αὐτὀ) γιατὶ λίγο θέλουν νὰ σὲ βγάλουν ἠλεκλῶνο μου.

  240. Ανώνυμος said

    πιι, ι προοδεφτικί;
    Για χάρι σου θα φράφο σα προοδεφτικός!

  241. Ανώνυμος said

    το φράφο να διαβαστί, γράφο!

  242. oi μη γραφις σα προοδευτηκώς γιατή θα νομήζουναι πος ισε κλονος μου .Γραφαι στο πλιτονυκο

  243. Ανώνυμος said

    xaxa
    Γιάσu Νόσφι πολίκλονε προοδεφτικε.

  244. Γειά και σε σενα ανώνυμε με τους πολλαπλους διαδικτυακους ρόλους εν μεσω της νυχτος

  245. […] αναπαρήγαγε κι ο Αδέσμευτος Τύπος!), σας παραπέμπω στη σχετική ανάρτηση του Νίκου Σαραντάκου. Εγώ περιορίζομαι στην εύστοχη παρατήρηση του […]

  246. […] ψέματα του μητροπολίτη Καλαβρύτων για […]

  247. Doryforos said

    Η λέξη «παιδοφιλία», *στην Ελληνική*, σημαίνει αγάπη προς τα παιδιά, ιδιότητα καθόλου μεμπτή και απολύτως φυσιολογική. Άλλες λέξεις με συνθετικό το ρήμα «φιλώ»: φιλόλογος (αυτός που αγαπά το λόγο / τη γλώσσα), αγγλόφιλος (αυτός που αγαπά ή/και θαυμάζει τους Άγγλους, δηλ. τη γλώσσα τους, τα έθιμά τους, τους τρόπους τους, …), ζωόφιλος (αυτός που αγαπά τα ζώα), δημο-/λαοφιλής (ο αγαπητός από το λαό), …

    Η λέξη η οποία περιγράφει την ανωμαλία, ή, εάν προτιμάτε, «ιδιαιτερότητα» — και κατά (πρόσφατον) νόμον «αναπηρία», του γενετησίως ορέγεσθαι ανήλικόν τινα (πείτε το αυτό στη «Δημοτική» με τέσσερεις λέξεις!), είναι η λέξη «παιδεραστία».

    Είχα σχηματίσει καλή εντύπωση για το ιστολόγιο και τους επισκέπτες του, από το άρθρο με στοιχεία:
    Ισίδωρος Πόσδαγλης, η ανύπαρκτη μεγαλοφυΐα
    sarant, 2 Φεβρουαρίου, 2012

    Ισίδωρος Πόσδαγλης, η ανύπαρκτη μεγαλοφυΐα


    κυρίως λόγω των ευφυών, πηγαίων και ευστόχων σχολίων τα οποία το ακολούθησαν, και, έτσι, δεν περίμενα να πέσω σε τέτοιο χονδροειδέστατο λάθος (ή σφάλμα;) απ’ ευθείας και ακρίτου μεταφράσεως από την Αγγλική — και μάλιστα μιας ελληνικής λέξεως. Αλλά, … κ. Σαραντάκο … κι εσείς;! Είχα την εντύπωση ότι είσθε φιλόλογος, και όχι μόνον της Αγγλικής, εφ’ όσον έχετε μάλιστα συγγράψει και βιβλία περί της Ελληνικής…

    Μάλλον θα πρέπει να είμαι επιφυλακτικότερος στο μέλλον…

  248. sarant said

    Αγαπητέ, λυπάμαι που απογοητευτήκατε, αλλά, καλώς ή κακώς, στα νεότερα λεξικά θα βρείτε τις λέξεις παιδοφιλία, παιδόφιλος με τη σημασία του γενετησίως ορέγεσθαι κτλ. που λέτε. Ναι, είναι δάνειο από τα αγγλικά, ναι, ισχύουν τα όσα λέτε, αλλά η γλώσσα το υιοθέτησε κι αν θέλουμε να συνεννοηθούμε δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα το χρησιμοποιήσουμε. Όταν όλοι κάνουν «σφάλμα» παύει να είναι σφάλμα και υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα επ’ αυτού.

    Να σημειωθεί ότι και η αιμοφιλία δεν σημαίνει αγάπη κτλ. αλλά επίσης είναι πάθηση.

  249. Doryforos said

    Αγαπητέ, λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω, αλλά θεωρώ ότι δέον όπως προσθέσω τα
    κάτωθι, ώστε να μη μείνουν πολλά τινά αδιευκρίνιστα. «Κατά σειράν εμφανίσεως»,
    λοιπόν:

    – Περί ποίων λεξικών ο λόγος; Μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποια τα οποία δύνανται να συγκριθούν με έργα της αξίας αυτών των Δημητράκου, Σταματάκου, Επιτροπής Φιλολόγων, κλπ.; Σε επίσημα κείμενα (νομοθεσία και νομολογία, επιστημονικά συγγράμματα, *σοβαρός* τύπος, …), ποία λέξη χρησιμοποιείται;

    – [… κτλ. που λέτε.] Πώς θα έπρεπε να το πω ακριβώς; Διαθέτω αρκετά πλούσιο λεξιλόγιο/φρασεολόγιο, ακαδημαϊκό και πεζοδρομιακό, «διαθέτω» όμως και κάποιες αξίες, τις οποίες και φροντίζω να τηρώ.

    – [… η γλώσσα το υιοθέτησε …] Αληθώς; Μήπως κάποιος … αστοιχειουμένους, κατά Χατζηχρήστον, ο οποίος τύγχανε εργαζόμενος σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι, το «επέβαλε»; Όλοι όσοι έχουμε μια στάλα σχέση με τη γλώσσα γνωρίζουμε τη διαδικασία… και μας είναι… ιδιαζόντως ενοχλητική! Σημειωτέον, δε, ότι ελαχίστης νομιμοποιήσεως περιβάλλεται ο οποιοσδήποτε, όταν ομιλεί σήμερα περί «υιοθεσίας» (ακόμα και περί πολιτογραφήσεως), λαμβανομένου υπ’ όψιν του φρενήρους ρυθμού με τον οποίο κυριολεκτικά βομβαρδιζόμαστε με «πληροφορίες», τις οποίες ελάχιστο χρόνο διαθέτουμε, και εκ των πραγμάτων, αλλά και εκ φύσεως, ώστε να επεξεργασθούμε και να αφομοιώσουμε επαρκώς.

    – Aν θέλουμε να συνεννοηθούμε, υπάρχει τρόπος: η λέξη «παιδεραστία», η οποία είναι και ακριβέστερη, και η επίσημη, και έχει εξυπηρετήσει τους Έλληνες επί κατά τι μακρότερον από ότι ο «νεολογισμός»· και κάτι άλλο, το οποίο μου επιβάλλει να είμαι τουλάχιστον επιφυλακτικός όσον αφορά στην αντικατάσταση της επίσημης λέξεως από το «δάνειο»: η λέξη p(a)ederast(y|ie|ia) στις ευρωπαϊκές — πλην Ελληνικής — γλώσσες, έχει πολύ συγκεκριμένη σημασία: σημαίνει ειδικά την ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ δύο αρρένων, ο ένας εκ των οποίων είναι παις, *και ο οποίος μάλιστα έχει τον παθητικό ρόλο*· βλ. π.χ. http://www.thefreedictionary.com/pederasty. Η χρήση, επομένως, της λέξεως «παιδοφιλία» από Έλληνες, ως όρου περιγράφοντος την ευρυτέρα έννοια, νομιμοποιεί τη χρήση της λέξεως «παιδεραστία» ως ανεφέρθη, «εν στενή εννοία», *στην Ελληνική*, αποτελεί δηλαδή *παραδοχή* του ότι στην αρχαία Ελλάδα (Αθήνα, κυρίως), «ε! πώς να το κάνουμε, ήταν λιγάκι διαφορετικοί!», εκδοχή η οποία με προσβάλλει ως άνθρωπο, Έλληνα, άνδρα και Αθηναίο — και με φοβίζει!

    – Αφού καταφεύγετε στο «επιχείρημα» της πλειονότητος, μια αναζήτηση στο Google οφείλει να πείσει και τους πλέον δύστροπους:

    Παιδεραστία – About 268,000 results (0.24 seconds)
    Παιδεραστεία – About 328,000 results (0.36 seconds)
    [Ανορθόγραφο, αλλά περιλαμβάνει όλους αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τη λέξη, έστω και ανορθόγραφα! (Περιλαμβάνει και την ορθή και την εσφαλμένη γραφή, δηλ. τις 268.000 εμφανίσεις της ορθής, συν 60.000 της εσφαλμένης.)]
    Παιδοφιλία – About 203,000 results (0.29 seconds)

    Ολίγη στατιστική:

    Παιδεραστία: 268.000/471.000 = 56,9%
    Παιδοφιλία: 203.000/471.000 = 43,1%

    Παιδεραστεία: 328.000/531.000 = 61,8%
    Παιδοφιλία: 203.000/531.000 = 38,2%

    [ Αποτελέσματα τα οποία χονδρικά επιβεβαιώνονται και από το παρόν δημοσίευμα, περιλαμβανομένης και της μεταξύ μας εκθέσεως απόψεων, (έως και του παρόντος, δευτέρου, σχολίου μου):
    Παιδερασ: 14 ~ 46,67%
    Παιδ(ο|ό)φ: 16 ~ 53,33% ]

    Πού, λοιπόν, τους είδατε τους «όλους» ή έστω τους «πολλούς»;! Υπάρχουν επίσης δεκάδες παραδείγματα επί του ότι όταν όλοι «σφάλλουν» *δεν* σημαίνει απαραιτήτως ότι έχουν δίκηο, π.χ. Γαλιλαίος, αλλά θα αρκεσθώ εδώ στην εξής παρατήρηση: ποίος, άρα, ο λόγος υπάρξεως του sarantakos.wordpress.com, το οποίο «ειδικεύεται στην ανασκευή μύθων»; Laissez faire, laissez passer!

    – Τέλος, ας σημειωθεί επίσης ότι ναι μεν η λέξη «αιμοφιλία» είναι ελληνικής προελεύσεως, δεν είναι όμως ελληνικής «κατασκευής», επομένως δεν είναι αμιγώς/πλήρως ελληνική, είναι δε κατά πολύ μεταγενεστέρα όχι μόνον της κλασσικής εποχής ή της Ελληνιστικής, αλλά και της αναβιώσεως της Αττικής κοινής στο Βυζάντιο, και επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί απαραιτήτως «ορθή» — ότι δηλαδή συνάδει με το γλωσσικό πρότυπο της Ελληνικής· βλ. http://www.etymonline.com/index.php?search=hemophilia&searchmode=none. Επίσης, η συγκεκριμένη λέξη μπορεί να μη σημαίνει «αγάπη», σημαίνει όμως «ροπή – έφεση – διάθεση – τάση – κλίση», και, επομένως, περιγράφει, τρόπον τινά, το σημαινόμενο, κατά την αντίληψη του όχι ιθαγενούς, ελληνομαθούς και όχι ελληνοφόνου, κατασκευαστού της. Η «-εραστία» ως συνθετικό είναι *ακριβέστερη*, όσον αφορά στην περιγραφή του σημαινομένου στην περίπτωση της ανωμαλίας του γενετησίως ορέγεσθαι (και εκμεταλλεύεσθαι) ανηλίκων, *δεδομένης της σημερινής της σημασίας*, συνεπώς προτιμώτερη (προτιμητέα!). Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για τις λέξεις «νεκροφιλία», «κοπροφιλία», «σκοποφιλία», για τις οποίες ως δεύτερο συνθετικό στην Ελληνική θα ήταν μάλλον προτιμώτερο το «-λαγνεία» [αν δεν είχε ήδη προηγηθεί η χρήση του με διαφορετική σημασία (;)].

    Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι εδώ ο ενδεινυόμενος χώρος για το συγκεκριμένο διάλογο, καθώς είναι εκτός θέματος. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία (και την ανεκτικότητά σας!), σας έχω δε στείλει μία εκτενέστερη ανάλυση επί των ανωτέρω στην ηλεδιεύθυνσή σας την οποία δημοσιοποιείτε στο http://www.sarantakos.com.

  250. sarant said

    Αγαπητέ, το σχόλιό σας θα μπορούσαμε να το αναβαθμίσουμε και σε άρθρο για να κουβεντιάσουν και άλλοι. Τέλος πάντων, ας απαντήσω σε όσα ρωτάτε.

    α. Το λεξικό Μπαμπινιώτη, τουλάχιστο στην Γ’ έκδοση, έχει το λ. παιδοφιλία. Τα παλιότερα λεξικά που αναφέρεστε είναι αδύνατον να περιλαμβάνουν τον όρο παιδοφιλία που ήταν ανύπαρκτος τότε.

    β. Για σύγχρονα επίσημα κείμενα, έχω την αίσθηση (αλλά όχι και την υπομονή να ψάξω αρκετά) ότι χρησιμοποιείται ο όρος «παιδοφιλία». Πρόχειρο και γνωστό παράδειγμα, η απόφαση που αναγνώριζε ποσοστά αναπηρίας (και ξεσήκωσε θόρυβο), που ανάμεσα στις σεξουαλικές διαστροφές βάζει και την παιδοφιλία. Αυτή τη βρήκα (κλικάρετε στη δεύτερη εικόνα για το ΦΕΚ):
    http://prezatv.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

    γ. Τη γλώσσα την πλουτίζουν και οι «αστοιχείωτοι», η γλώσσα είναι πράγμα κουμουνιστικό που δεν σκαμπάζει από προνόμια. Στη γλώσσα (και όχι στα μαθηματικά ή στη φυσική) όταν πολλοί πουν -κατά «λάθος»- «ο πατέρας» (αναλογικά από την αιτιατική) αντί «ο πατήρ», τότε ο τύπος αυτός παύει να είναι λάθος. Στη φυσική, μπορεί όλοι να πιστεύουν ότι ο ήλιος κινείται γύρω από τη γη, αλλά αυτό δεν το κάνει σωστό.

    δ. Το γκουγκλ όπως κι εσείς υπονοείτε είναι κάπως αναξιόπιστο στις μετρήσεις του. Πάντως, ο τ. «παιδόφιλοι» είναι ελαφρώς συχνότερος από το «παιδεραστές». Να πούμε ότι και οι δυο τύποι είναι περίπου εξίσου συχνοί.

    ε. Για τις άλλες γλώσσες και τη σημασία του pederastie κτλ. έχετε δίκιο, μάλιστα συχνά σημαίνει γενικώς την ομοφυλοφιλική σχέση μεταξύ αρρένων, όχι απαραίτητα με τον ένα να είναι ανήλικος, π.χ. στα γαλλικά, όπου το pédé, που βέβαια έχει πια παλιώσει, σήμαινε ό,τι και το σημερινό homosexuel/gay.

    στ. Για την αρχαία παιδεραστία, ας συζητήσουμε άλλη φορά. Πάντως εμένα δεν με προσβάλλει αν μου πει κάποιος ότι ο θηβαϊκός ιερός λόχος απαρτιζόταν από ζευγάρια εραστή και ερωμένου. Εδώ που τα λέμε, έτσι δεν ήταν;

    ζ. Ξέρω ότι υπήρχε από παλιά ο όρος «παιδεραστία» και στα νιάτα μου, θυμάμαι, όταν κανείς ενδιαφερόταν για κορίτσι αρκετά νεότερό του οι άλλοι μπορεί και να τον αποκαλούσαν στα αστεία ‘παιδεραστή’. Ωστόσο, επειδή δεν έχω ιδεολογικά κίνητρα, δεν με ενοχλεί και το «παιδόφιλος» αν και πριν από καμιά 15ριά χρόνια με είχε κι εμένα ξενίσει. Έγινε αποδεκτό, ίσως επειδή η έλξη του αγγλικού είναι ακαταμάχητη ίσως επειδή για κάποιους το «παιδεραστής» σημαίνει αποκλειστικά τη σχέση άντρα με έφηβο.

    Ο λόγος που στο παραπάνω άρθρο χρησιμοποίησα τον όρο «παιδοφιλία» είναι ότι όλοι οι διαδίδοντες τον μύθο περί Χαμάς, του αγίου Καλαβρύτων συμπεριλαμβανομένου, αυτό τον όρο χρησιμοποιούσαν. Αν αυτοί χρησιμοποιούσαν τον όρο «παιδεραστής», θα χρησιμοποιούσα κι εγώ αυτόν τον όρο. Δεν τραβάω ζόρι ούτε για τον ένα όρο, ούτε για τον άλλον.

    Πάντως, αν τραβάτε εσείς ζόρι, δείτε το αλλιώς. Η παιδοφιλία είναι ένα απεχθές έγκλημα. Με το να τη διαχωρίζουμε από την παιδεραστία, δεχόμαστε ότι οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν έκαναν κάτι απεχθές.

    ΥΓ Το «κτλ. που λέτε» που έγραψα δεν υπονοεί τίποτα.

  251. Doryforos said

    Εφ’ όσον, όπως είπα, δε θεωρώ τον παρόντα χώρο ενδεικνυόμενο για περαιτέρω διάλογο επί του ζητήματος, θα αρκεσθώ μόνο στην ακόλουθη διευκρίνιση, την οποία θεωρώ απαραίτητη, μην τυχόν και κάποιος ο οποίος διαβάσει τα εδώ γραφόμενα σχηματίσει εντύπωση βασιζόμενος σε ελλιπή στοιχεία, ή ανυπαρξία στοιχείων:

    Μία ανάγνωση του λήμματος «Γενετήσιες σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα» , του ελληνογλώσσου τμήματος της Wikipedia, κρίνεται αναγκαία για όσους δεν έχουν πρόσβαση, φυσική ή άλλως, σε πλέον «επίσημα/έγκυρα» στοιχεία, άλλως οι ενδιαφερόμενοι ας ανατρέξουν στις πηγές και σε σοβαρές λεξικογραφικές/ετυμολογικές εργασίες· το τμήμα το οποίο αναφέρεται στην παιδεραστία, ειδικώτερα, είναι διαφωτιστικό. Παραθέτω δε εδώ το χωρίο του νόμου του Σόλωνος στο πρωτότυπο, καθώς, κατά τη γνώμη μου, το παρατιθέμενο στο αναφερθέν λήμμα έχει υποστεί αλλοιώσεις:

    «Ἐάν τις Ἀθηναῖος ἑταιρήσῃ, μὴ ἐξέστω αὐτῷ τῶν ἐννέα ἀρχόντων γενέσθαι, μηδ’ ἱερωσύνην ἱερώσασθαι, μηδὲ συνδικῆσαι τῷ δήμῳ, μηδὲ ἀρχὴν ἀρχέτω μηδεμίαν, μήτε ἔνδημον μήτε ὑπερόριον, μήτε κληρωτὴν μήτε χειροτονητήν, μηδ’ ἐπὶ κηρυκείαν ἀποστελλέσθω, μηδὲ γνώμην λεγέτω, μηδ’ εἰς τὰ δημοτελῆ ἱερὰ εἰσίτω, μηδ’ ἐν ταῖς κοιναῖς στεφανηφορίαις στεφανούσθω, μηδ’ ἐντὸς τῆς ἀγορᾶς τῶν περιρραντηρίων πορευέσθω. ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτα ποιῇ, καταγνωσθέντος αὐτοῦ ἑταιρεῖν, θανάτῳ ζημιούσθω.»
    (από τον «Κατά Τιμάρχου», του Αισχίνη ).

    Τέλος, δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε σε δύο περιπτώσεις:

    α) όταν λέτε ότι δεν έχετε ιδεολογικά κίνητρα και

    β) με την τελευταία σας παράγραφο (*αμφότερα* «παιδοφιλία» — με την έννοια την οποία εσφαλμένως αποδίδεται από ελληνομαθείς μεν, μη ελληνοφώνους αλλοδαπούς δε, στη λέξη — και παιδεραστία, είναι απεχθέστατα εγκλήματα, διαπραττόμενα από του χειρίστου είδους, κατ’ όψιν μόνον ανθρώπους, και για τους νέους αλλά και για τους αρχαίους Έλληνες — οι διαφωνούντες ας διαβάσουν τουλάχιστον το λήμμα της Wikipedia).

    Για οτιδήποτε περαιτέρω, σας παραπέμπω στην εκτενέστερη ανάλυση την οποία σας έστειλα στην ηλεδιεύθυνσή σας, όπως σας πληροφορώ στο προηγούμενο σχόλιό μου.

  252. Doryforos said

    Ζητώ συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να επανέλθω, καθώς από το προηγούμενο σχόλιό μου λείπουν οι παραπομπές:

    1. Γενετήσιες σχέσεις στην αρχαία Ελλάδα
    http://el.wikipedia.org/wiki/Γενετήσιες_σχέσεις_στην_αρχαία_Ελλάδα

    2. Χωρίο από τους νόμους του Σόλωνος, σχετικό με την ανδρική πορνεία (από τον «Κατά Τιμάρχου», του Αισχίνη):
    http://perseus.uchicago.edu/perseus-cgi/citequery3.pl?dbname=GreekTexts&getid=0&query=Aeschin.%201.20

  253. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    Καλημέρα, αν και αναγνωρίζω ότι σε θέματα γλώσσας διαθέτετε ..προβάδισμα, θα ήθελα απλώς να θέσω υπόψιν σας ότι σε αυτό που λέμε καθομιλουμένη, εννούμε διαφορετικά τον παιδόφιλο από ότι (αν υπήρχε) τον φιλόπαιδο.
    Για παράδειγμα από την επιστήμη της ψυχολογίας χρησιμοποιούμε όρους για τις λεγόμενες παραφιλίες (που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει ότι όποιος την διαθέτει είναι φιλικά διακείμενος σε κοινωνικές ομάδες με σεξουαλική ιδιαιτερότητα, αλλά ότι ο ίδιος είναι σεξουαλικά ιδαίτερος).
    Είναι διαφορετικό να λέμε κάποιον φιλοζωο, από ζωόφιλο (εδώ έχει την έννοια της διαστροφής παρέγκλισης ή και παραφιλίας).
    Από την άποψη αυτή νομίζω ότι η χρήση του όρου παιδόφιλος έτσι όπως είναι στο post είναι ορθή

  254. Μαρία said

    Μετά τις γελοιότητες του Δορυφόρου και της βίκης, μπορείτε να δείτε άφοβα ως άνθρωποι, άνδρες και Έλληνες στη σ. 26 ένα διαμηρισμό. Οι Αθηναίοι πιθανόν να είδαν και την εξαιρετική έκθεση στο μουσείο κυκλαδικής τέχνης.

    Click to access EROS_WEB1.pdf

    253 Δηλαδή μετά τους παιδεραστές να ξεχάσουμε και τους κτηνοβάτες;

  255. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    Μαρία, δεν λέω να ξεχάσουμε τίποτα 🙂 .
    Έχω απλώς την εντύπωση ότι το -φιλία ως κατάληξη χρησιμοποιείται πολλές φορές ως εξειδίκευση παραφιλίας (που έιναι κάτι γενικό και περιλαμβάνει πολλές εκφράσεις).
    Έχω επίσης την εντύπωση ότι από εκεί έχει σηματοδοτηθεί και η έννοια της λέξης παιδοφιλία όπως και πολλές άλλες (εντάξει το θέμα με τη ζωοφιλία είναι στο όριο, διότι χρησιμοποιείται και αλλιώς)
    .
    Άλλωστε, στην περίπτωση που ήθελα να εκφράσω την αλληλεγγύη μου αν έβλεπα ότι κάποιος αδικείται επειδή σεξουαλικά εκφράζεται με άτομα του ίδιου φύλου, δεν θα έλεγα ότι είμαι ομοφυλόφιλος αλλά όχι ..ομοφυλεραστής 🙂
    Θα περιοριζόμουν να δηλώσω αλληλέγγυος με τους ομοφυλόφιλους (που αδικούνται λόγω της προτίμησής τους).

    Νομίζω επίσης ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ των όρων παιδοφιλία και παιδεραστία και σε επίπεδο νομικιής αντιμετώπισης (ο πρώτος δεν είναι νομικός όρος).
    Επίσης η κτηνοβασία (και η παιδεραστία ως ένα σημείο) δηλώνει πράξη και όχι απλώς διαταραχή (ή διαστροφή) αναγκαστικού τύπου

  256. Μαρία said

    255 Το -φιλία με τη σημασία του βίτσιου είναι δάνειο απ’ τα γαλλικά, απ’ τα γερμανικά (Homophilie) και η πολύ πρόσφατη παραφιλία απ’ τα αμερικάνικα.
    Για τα παιδεραστία, κτηνοβασία δεν ισχύει αυτό που λες, δηλώνουν και την παρέκκλιση.
    Την άποψή μου την έχω πει εδώ:

    Νεολογισμός ηλικίας διακοσίων ετών

  257. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    256, σχετικά με το πρώτο που αναφέρεις για το δάνειο από τα γαλλικά (και που δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω), δεν νομίζω ότι έρχεται σε αντίθεση με το ότι ο όρος χρησιμοποιείται με την έννοια που ανέφερα και μάλιστα σε μεγάλη έκταση, αφού τόσο η Ιατρική, όσο και τα νομικά τις περισσότερες φορές δίνουν τον τόνο στη διαχείριση αυτών των θεμάτων.

    Έτσι και σχετικά με το δεύτερο που αναφέρεις, νομίζω ότι το (κυρίως) ζήτημα δεν είναι αν αναφέρονται και ως παρεκ(γ)κλίσεις (κάτι που δεν το καταλαβαίνω έτσι, αλλά επίσης δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω), αλλά στη διαφορά τους, δηλαδή σε τι διαφέρει ο παιδόφιλος, από τον παιδεραστή.

  258. Μαρία said

    257 Ο όρος χρησιμοποιείται αλλά στα ελληνικά έξω απ’ το χώρο της ψυχιατρικής δεν έχει καμιά διαφάνεια, μια και η φιλία στα ελληνικά δύσκολα συνδέεται με κάποιο βίτσιο. Αυτό προσπάθησα να σου πω.

    Σε τι διαφέρουν; Σε τίποτα. Αυτόν που λέγαμε/λέμε παιδεραστή τώρα είναι μόδα να τον λέμε παιδόφιλο. Αν επικρατήσει το δάνειο, επικράτησε αλλά δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να το υιοθετήσω τώρα στα γεράματα.

  259. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    258, ok, ας κρατήσουμε τη διαφωνία μας (όση είναι), άλλωστε προσπάθησα να πω και παραπάνω ότι δεν ισχυρίζομαι ότι κακώς χρησιμοποιείται όπως το λές, αλλά ότι καλώς (είναι εύλογο να) χρησιμοποιείται με τη σημασία που χρησιμοποίησα.

    Θέλω απλώς να προσθέσω ότι το συγκεκριμένο θέμα στη σύγχρονη εποχή έχει αποκτήσει μεγάλη έκταση, κυρίως ως προς τη νομική και ψυχιατρική διάσταση και αυτό επικαλούμε για να υποστηρίξω τον ισχυρισμό μου

    Το αν υπάρχει διαφορά δεν είναι τόσο απλό και μάλιστα όταν πήγε να περάσει το τελευταίο ΝΣ σχετικά με το αν η παιδοφιλία είναι νόσος ( και έγινε ο σχετικός χαμός ότι θα δίνουν ..επιδόματα αναπηρίας) ή όχι έγινε μεγάλη συζήτηση, κατά την οποία τέθηκαν θέματα και του ιατρικού ορισμού και του νομικού και των διαφορών τους.

    Πρόχειρο έχω το ακόλουθο, το βάζω απλώς ενδεικτικά για κάποια στοιχεία που περιέχει σχετικά με το θέμα που συζητάμε για τις διαφορές τους:
    http://elawyer.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

  260. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    χρησιμοποιείται (με τη σημασία που) χρησιμοποίησα, επικαλούμε κλπ είναι ..μέα κούλπα.
    Ήμαρτον κλπ 🙂

  261. Μαρία said

    259 Εγώ δεν βλέπω στο άρθρο να αναφέρεται κάποια διαφορά μεταξύ των δύο όρων, υιοθετείται απλώς στον κατάλογο του υπουργείου ο όρος παιδοφιλία και κατατάσσεται μάλιστα στην ομάδα των διαστροφών*. Αν ο παιδόφιλος δεν περνάει στην πράξη, είναι αυτονόητο οτι είναι αδιάφορος για το νόμο, το ίδιο όπως και ο ξεπερασμένος παιδεραστής.

    *Εδώ το υπουργείο δεν εκσυχρονίστηκε.

  262. Αναγνώστης ο αθηναίος said

    261 Προσπαθώ απλώς να σου πω ότι μια άποψη ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ των 2 όρων και παράλληλα από την αρχή σου δήλωσα ότι δέχομαι ότι υπάρχει και μια άλλη ότι σημαίνουν το ίδιο.
    Επειδή εδώ το θέμα δεν είναι να αποδείξουμε ότι η μία είναι ορθότερη της άλλης, αλλά απλώς να το συζητήσουμε (καθόσον με αφορά τουλάχιτον, αφού ισχυρίζομαι ότι δεν είναι ένα το ορθό και το άλλο το λάθος) και επειδή σε παρακολουθώ από καιρό και έχω εμπιστοσύνη στη δυνατότητά σου να βρίσκεις διαθέσιμες πληροφορίες, δεν θα σε παραπέμψω σε συγκεκριμένα, αλλά μια απλή διαδικτυακή έρευνα θα σου δείξει ότι πολλοί (κυρίως ψυχολόγοι , κοινωνιολόγοι και λοιποί των ..ανθρωπιστικών επιστημών) θεωρούν τη διάκριση υπαρκτή και δόκιμη.

    Έτσι κάποιοι ισχυρίχονται ότι η παιδοφιλία είναι όρος που περιγράφει τη σεξουαλική διέγερση από ανήλικα καθώς και τη δημιουργία σεξουαλικών φαντασιώσεων με παιδιά. Ο ορισμός της παιδοφιλίας δεν περιλαμβάνει και άρα πρέπει να διακρίνεται από την παιδεραστία που είναι κάτι πιο συγκεκριμένο και προσδιορίζεται ως επιδίωξη της σεξουαλικής επαφής με τον ανήλικο .
    Ακόμη κάποιοι ψυχολόγοι γίνονται πιο συγκεκριμένοι λέγοντας ότι η διαφορά του ενός χαρακτηρισμού από τον άλλο είναι ότι ο όρος “παιδοφιλία” δεν περιλαμβάνει απαραίτητα την προσπάθεια σεξουαλικής επαφής με ανήλικο, ενώ ο πιο ειδικός όρος παιδεραστία αναφέρεται ακριβώς στην σεξουαλική πράξη.

    Το ότι ο παιδόφιλος ταυτίζεται πολλές φορές στην πράξη με τον παιδεραστή (πληρούνται οι όροι και για τα 2), ή ότι η παιδοφιλία είναι κάτι ιδιαίτερα ειδεχθές ώστε η διάκριση να μη γίνεται δικαιολογία για αθώωση ή για χαλαρότερη αντιμετώπιση του φαινομένου (κοινωνικά ή νομικά) συμφωνώ, αλλά είναι άλλο θέμα.

    Ένα επιπλέον παράδειγμα είναι ότι κάποιες φορές ένας παιδεραστής δεν είναι παιδόφιλος (υπάρχουν περιπτώσεις που τα κίνητρά του είναι άλλα όπως εξουσιοφρενικά συμπτώματα, η ανάγκη επιβολής, ιδεολογικά στοιχεία και άλλα) και ένα δεύτερο ότι χρησιμοποιούμε τον όρο παιδοφιλική πράξη (αδίκημα σίγουρα και μάλιστα βαρύ έγκλημα) για την παιδεραστία αλλά και για άλλες όπως η παιδική πορνογραφία.
    Άλλωστε χρησιμοποιείται ο όρος παιδοφιλική πράξη και όχι παιδεραστική

    Δεν θέλω όμως να είμαι άδικος ή ισχυρογνώμων. Υπάρχει και η άποψη που λες την οποία δέχομαι ως ισχυρή ή εν πάσει περιπτώσει δεν τη θεωρώ λάθος.

    Αυτό που λέω επιπλέον (αν έχει ενδιαφέρον) είναι ότι με δεδομένο ότι το θέμα στην εποχή μας έχει αποκτήσει μεγάλη κοινωνική σημασία (και δικαίως, ειδικά αν βάλουμε και την παράμετρο του ΔΙαδικτυου που δεν υπηρχε παλιά και στο οποίο οι παιδοφιλικες εκφράσεις και τα συνεπαγόμενα αδικήματα είναι άλλου επιπέδου πρόβλημα) θα (είναι λογικό να) γίνει ισχυρότερη η άποψη της διάκρισης.

    Όχι τόσο για λόγους γλώσσας, αλλά για λόγους κοινωνικής ανάγκης και συνεπαγόμενης δυναμικής, στην οποία νομίζω ότι η γλώσσα θα προσαρμοστεί.

    Αυτό φυσικά είναι μια εκτίμηση την οποία δεν καταθέτω ως αξίωμα, απλώς την καταθέτω, συν το ότι νομίζω πως ένα μέρος του ανωτέρω έχει ήδη συντελεσθεί και αυτό είναι λογικό, ειδικά λόγω του ΔΙαδικτύου και του προβλήματος που συνεπάγεται η χρήση του τόσο από παιδόφιλους όσο και από ανήλικους (πολλές φορές χωρίς προστασία και έλεγχο).

    ΥΓ Αν έχω λάθη sorry, απλώς πρέπει να φύγω χώρους με πρόσβαση σε υπολογιστή

  263. […] των θυμάτων των Γερμανών Χρυσαυγιτών, είναι και η φυλετικά και θρησκευτικά ρατσιστική συκοφαντία του, ότι οι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι παντρεύονται 8χρονα […]

  264. […] -θα θυμάστε για παράδειγμα τη φωτογραφία που έδειχνε γαμπρούς με παρανυφάκια στη Μέση Ανατολή, και που παρουσιάστηκε, από τα ιστολόγια του μίσους […]

  265. […] κοριτσιών ντυμένων στα άσπρα. Η φωτογραφία αυτή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από ισλαμόφοβ…για να αποδείξει την ανηθικότητα του Ισλάμ. Και βέβαια […]

  266. […] κοριτσιών ντυμένων στα άσπρα. Η φωτογραφία αυτή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από ισλαμόφοβ…για να αποδείξει την ανηθικότητα του Ισλάμ. Και βέβαια […]

  267. […] τον Αμβρόσιο, έχουμε ξαναγράψει, με αφορμή την άθλια συκοφαντία για τους δήθεν ομαδικούς γάμους με ανήλικα κορίτσια που οργάνωσε η Χαμάς. Θυμίζω ότι ο […]

  268. […] επίσημα ως «σπορά των νικημένων του ΄45», την «άθλια συκοφαντία για τους δήθεν ομαδικούς γάμους με ανήλικα κορίτσια που οργάνωσε η Χαμάς» («Ο […]

  269. […] μουσουλμάνοι παντρεύονται ανήλικα μικρά κοριτσάκια («Ο Καλαβρύτων και το ψέμα για τη Χαμάς») και να αγριεύτηκαν; Πως ξέρει πόσο μπορεί να έχει […]

  270. […] -θα θυμάστε για παράδειγμα τη φωτογραφία που έδειχνε γαμπρούς με παρανυφάκια στη Μέση Ανατολή, και που παρουσιάστηκε, από τα ιστολόγια του μίσους […]

Σχολιάστε