Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μια καινούργια και ύποπτη λέξη

Posted by sarant στο 27 Αυγούστου, 2014


Το ιστολόγιό μας ζει από τις λέξεις και για τις λέξεις, όσο κι αν συχνά ξεστρατίζει σε άλλα μονοπάτια, οπότε δύσκολα θα μπορούσε ν’ αφήσει ασχολίαστες τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, στις οποίες γίνεται αναφορά σε μια «καινούργια και ύποπτη λέξη».

Η καινούργια και ύποπτη αυτή λέξη, είναι η ομοφοβία. Συγκεκριμένα, ο άγιος Μεσογαίας δήλωσε ότι: «το πρόβλημα είναι ότι, ενώ στην επικεφαλίδα [το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο] μιλάει και για ξενοφοβία, κάπου μέσα του είναι κρυμμένη και μια άλλη καινούργια και ύποπτη λέξη, η «ομοφοβία»».

Είχα την εντύπωση ότι όσα θα πω παρακάτω, εννοώ τα θέματα ορολογίας και λεξικογραφίας, τα έχουμε συζητήσει ξανά στο ιστολόγιο, αλλά μια αναζήτηση στο γκουγκλ μού έδειξε πως μάλλον λάθος έκανα, κι έτσι προέκυψε το σημερινό άρθρο.

Θα συμφωνήσω με τον άγιο Μεσογαίας ότι η λέξη «ομοφοβία» είναι σχετικά καινούργια. Σύμφωνα με το etymonline.com, η αντίστοιχη αγγλική λέξη που είναι πρότυπό της, η homophobia, δεν έχει ούτε μισόν αιώνα ζωής, αφού καταγράφεται πρώτη φορά το 1969. Όσο για την ελληνική ομοφοβία, μια πρόχειρη έρευνα που έκανα εντοπίζει τις πρώτες της ανευρέσεις γύρω στο 2004. Μάλιστα, στην παλιότερη εμφάνιση που βρήκα, στο περιοδικό ΑΝΤΙ (2004), δίνεται μαζί σε παρένθεση και ο αγγλικός όρος, σημάδι πως επρόκειτο για νεολογισμό.

Δέκα χρόνια ή και πενήντα δεν είναι τίποτα για ένα τόσο αργοκίνητο πράγμα όπως η γλώσσα: γλωσσολογικά μιλώντας, η ομοφοβία είναι καινούργια λέξη, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο που περιγράφει, δηλαδή ο παθολογικός φόβος, η αποστροφή, το μίσος και οι διακρίσεις κατά των ομοφυλοφίλων είναι πανάρχαιο. Αλλά βέβαια, 0 Χίτλερ δεν χρειαζόταν ειδική ορολογία για να στείλει τους ομοφυλόφιλους σε στρατόπεδα φορώντας τους το ροζ τρίγωνο.

Δεν έχω πρόχειρη την τελευταία έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη για να δω αν περιλαμβάνει τον όρο «ομοφοβία» (και «ομοφοβικός»). Στη δεύτερη έκδοση, τη μόνη που έχω μαζί μου εδώ, δεν λημματογραφείται ο όρος, αλλά αυτό δεν λέει και πολλά αφού αυτή εκδόθηκε το 2005. (Προσθήκη: Η τέταρτη έκδοση (2012), με ενημερώνουν, λημματογραφεί: ομοφοβία, ομοφοβικός, ομοφοβικά).

Στα ελληνικά, η λέξη «ομοφοβία», που όπως είπαμε έχει μπει στη γλώσσα μας τα τελευταία δέκα χρόνια, συνάντησε (και ίσως ακόμα συναντάει) κάποιαν αντίσταση ωσότου γίνει αποδεκτή, όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις νεολογισμών, ιδίως όταν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις.

Η ομοφοβία είναι απευθείας μεταφορά του αγγλικού homophobia, κι αυτό είναι το μεγάλο της ατού και ταυτόχρονα η πηγή των προβλημάτων του όρου, διότι στα αγγλικά το homo δηλώνει τον homosexual πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στα ελληνικά το «όμο-» τον ομοφυλόφιλο, αφού υπάρχουν τόσες και τόσες λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο πρόθεμα, από την ομοβροντία ως την ομοψυχία περνώντας απ’ την πλατεία Ομονοίας.

Όταν λοιπόν πρωτοήρθε η homophobia στα μέρη μας και στα κείμενά μας και παρουσιάστηκε ανάγκη να την αποδώσουμε, πολλοί από το σινάφι μας (και μιλάω τώρα για τους μεταφραστές και τους ορολόγους), είχαμε επιφυλάξεις για την απόδοση «ομοφοβία», και χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό γιατί κι εγώ είχα. Δεν ήταν τόσο διαυγής όσο θα θέλαμε, κι έτσι σκεφτήκαμε εναλλακτικές αποδόσεις, όπως «ομοφυλοφοβία» ή «ομοφυλοφιλοφοβία».

Μπροστά στις αντίζηλές της, η Παναγιώταινα άστραψε σαν καλλονή. Η ομοφυλοφιλοφοβία έχει μεν το χάρισμα της ακρίβειας, αλλά, όπως είχε πει ο Νίκος Λίγγρης, πρέπει να την κοιτάξεις τρεις φορές για να βεβαιωθείς ότι δεν ξέχασες καμιά συλλαβή -για τον ίδιο λόγον άλλωστε έπιασε τόσο πολύ ο όρος γκέι, ή, όπως έλεγε ο μακαρίτης ο Γιώργος Ιωάννου, εξηγώντας γιατί στα μικρά μέρη δεν έπιανε παρέες, καλύτερα να σε πούνε άφιλο παρά το άλλο που έχει και δύσκολη ορθογραφία.

Όσο για την ομοφυλοφοβία, συνδυάζει τα στραβά και των δυο λύσεων: ούτε οικονομική είναι, ούτε διαφανής ή σε σωστό σχηματισμό. Οπότε, οι περισσότεροι (κι εγώ μαζί) αφήσαμε τους δισταγμούς κατά μέρος και υιοθετήσαμε την ομοφοβία, που έχει πια καθιερωθεί.

Αργότερα, μια μικρή μερίδα του ΛΟΑΤ κινήματος άρχισε να προωθεί τον όρο «ομοερωτοφοβία», αλλά κατόπιν εορτής -αλλά πρόκειται για μια μειοψηφία με ιδιόρρυθμες επιλογές (οι ίδιοι, ας πούμε, λένε ‘πούστηδες’ αντί ‘ομοφυλόφιλοι’), χώρια που ο όρος αυτός, με τρεις συλλαβές παραπάνω από την ομοφοβία, δεν είναι, τουλάχιστον στα μάτια τα δικά μου, πολύ σαφέστερος.

Η ομοφοβία λοιπόν είναι η καινούργια λέξη -που μόλις τώρα την έμαθε ο μητροπολίτης Μεσογαίας, πράγμα που, αν το πάρουμε τοις μετρητοίς, δείχνει ότι δεν είναι και πολύ κατάλληλος για πνευματικός ταγός μιας περιοχής, γιατί σημαίνει ότι ο άγιος Μεσογαίας, παρά τις λαμπρές σπουδές του, έχει σταματήσει να ενημερώνεται, δεν διαβάζει τον τύπο, δεν διαβάζει σημαντικές ευρωενωσιακές πράξεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αγνοεί ότι η 17η Μαΐου έχει θεσπιστεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας. Ευτυχώς που δεν έχουν οι δεσπότες αξιολόγηση!

Όμως ο δεσπότης Μεσογαίας ζήλεψε τη δόξα της Σώτης Τριανταφύλλου, κι όπως η ομοφοβική συγγραφέας έπλασε την ετεροφοβία σαν αντίστοιχο της ομοφοβίας, σαν να λέμε ρατσισμός των αδύνατων κατά των δυνατών και των λίγων κατά των πολλών, έτσι κι εκείνος γνωμάτευσε ότι «Τελικά το πρόβλημα δεν είναι η «ομοφοβία», την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη», πλάθοντας μια νέα λέξη, την «ομομανία», και υποβάλλοντας την εξωφρενική ιδέα ότι οι ομοφυλόφιλοι κυριαρχούν και έχουν επιβάλει το πρόγραμμά τους.

Και άλλα εξωφρενικά έγραψε ο άγιος Μεσογαίας, όπως ας πούμε ότι περίπου εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με τη γενοκτονία, μιας και τις αναφέρει πλάι-πλάι στις… ψυχοκοινωνικές διαταραχές.

Δεν ήταν μεμονωμένη περίπτωση η έκρηξη του μητροπολίτη Μεσογαίας. Προηγήθηκαν κι άλλες δηλώσεις σκληροπυρηνικών ιεραρχών, όπως του Πειραιώς ή του Γόρτυνος, αλλά και άλλων. Η ομοβροντία αυτή ασφαλώς είχε στόχο να πιέσει την Ιερά Σύνοδο, όμως γύρισε μπούμερανγκ αφού η ΔΙΣ εξέδωσε μιαν ανακοίνωση η οποία, αν και δεν με ικανοποιεί απόλυτα (και πώς θα μπορούσε) είναι μάλλον θετική. Ίσως να έπιασε τόπο και η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγιονόρος, αν κρίνουμε και από το μήνυμα οργής ενός άλλου αντιδραστικού μητροπολίτη, του Αμβρόσιου Καλαβρύτων (κατά κόσμον Λενής, ιερέας της Χωροφυλακής στα νιάτα του).

Είναι πάντως σαφές ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, αν και δεν θα ανοίξει από τη μια μέρα στην άλλη όλα τα μέτωπα, θα είναι μεγάλο λάθος να υποστείλει τη σημαία των δικαιωμάτων για όσον καιρό αντιπαλεύει την καμένη γη της οικονομίας, όπως φαίνεται να τη συμβουλεύει ένα άρθρο του θεολόγου Β. Ξυδιά που πρόσφατα είδε το φως και δέχτηκε δικαίως πυρά κριτικής. Υπάρχουν μέτρα που είναι άμεσα και αμέσως εφαρμόσιμα (για να κάνω κι εγώ, για πρώτη ή δεύτερη φορά στη ζωή μου τη διάκριση), που είναι μέτρα θεσμικά και εύκολα, σαν το σύμφωνο συμβίωσης ας πούμε, και που θα δώσουν στην αριστερή κυβέρνηση (αν υπάρξει) δύναμη για να προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο και στα πιο ακανθώδη.

Αλλά ξεστράτισα. Επιστρέφω στο μήνυμα του μητροπολίτη Μεσογαίας και παραθέτω ολόκληρη την παράγραφο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση: «κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η «ομοφοβία». Τελικά το πρόβλημα δεν είναι η «ομοφοβία», την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη».

Ο άγιος Μεσογαίας διεκδικεί το δικαίωμα στον στιγματισμό, γιατί όχι και στη διαπόμπευση των «διεστραμμένων». Ενώ είναι ο πνευματικός ταγός μιας θρησκείας που χαρακτηρίζεται θρησκεία της αγάπης, ο άγιος Μεσογαίας διεκδικεί το δικαίωμα στο μίσος. Νομίζω πως τέτοιο δικαίωμα δεν πρέπει να του το δώσουμε.

 

436 Σχόλια to “Μια καινούργια και ύποπτη λέξη”

  1. Γς said

    Καλημέρα Λεώ

  2. Καλημέρα! Ο τρίτος λίκνος («ένα άρθρο που πρόσφατα είδε το φως») οδηγεί πάλι στην Ιερά Σύνοδο. Το χέρι του θεού; :mrgreen:

  3. entarion said

    Καλημέρα. Το άρθρο είναι και πάλι καλογραμμένο, ουσιαστικό και κατατοπιστικό. Μία μικρή διορθωσούλα μόνο, οι δύο τελευταίοι σύνδεσμοι οδηγούν στην ίδια ανακοίνωση της ΔΙΣ.

  4. leonicos said

    Καλημέρα Γς μου! Όπως πάντα πρώτος. Βλέπεις διάβαζα το υπόλοιπο ταχυδρομείο μου. Εσύ δεν έχεις, καημενούλη! Αλλά καλός είσαι για πρώτος, και η ευχή σου πιάνει. Χτες έκανα και μπάνιο, το πρώτο φέτος!

  5. Zazula said

    Οι λέξεις ομοφοβία, ομοφοβικός & ομοφοβικά λημματογραφούνται κανονικά στην 4η έκδ, του ΛΝΕΓ (2012).

  6. Γς said

    Μπράβο. Κι ούτε ένα εγώ. Και να σκεφτείς ότι είμαι 50 μέτρα απ την θάλασσα.

  7. spiral architect said

    Καλημέρα. 🙂
    Χμμ, τα’ χει πει (στο πιο γκροτέσκο) πριν τριαντατόσα χρόνια ένας άλλος πατέρας, ο πατήρ Γκομένιος:

    (o Μεσογαίας κάτι ήταν στο παρελθόν … φυσικός; στη NASA; … κάτι τέτοιο πριν ακολουθήσει το δρόμο του θεού)

  8. olrandir said

    Ανθυπολεπτομέρεια σε τέτοιο άρθρο, ιδιαίτερα όταν η ομοφοβία βάζει σε κίνδυνο τόσους συμπολίτες μας κάθε μέρα, αλλά έχω την εντύπωση πως οι ομοφυλόφιλοι επί Χίτλερ είχαν στα ρούχα τους ροζ τρίγωνο, κι όχι άστρο.

  9. Γς said

    Ναί, και ξαδελφάκι του άλλου Νίκου του Χατζηνικολάου

  10. spiral architect said

    Προφανώς, στο τελευταίο λίκνο σου αναφέρεσαι στο άρθρο του Ξυδια στο tvxs: Πολιτική ορθότης ή πολιτική ανατροπή 😛 😛

  11. ππαν said

    «γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός;»: ας μου επιτραπεί να πω, no pun intended που λέει ο λαός, πως ο ιεράρχης έπιασε πάτο.

  12. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    2-3-10: Ευτυχώς που το είδατε, μην μου πούνε ότι υπονοώ κάτι 🙂

    8: Δίκιο έχετε, το διόρθωσα, ευχαριστώ!

    5: Ωραία, θα το προσθέσω στο άρθρο.

  13. atheofobos said

    Οι διάφορες εγκύκλιοι του Μεσογαίας αποτελούν για μένα λίαν αγαπητά αναγνώσματα και οι πρωτοποριακές του απόψεις με έχουν οδηγήσει να ασχοληθώ μαζί του στα παρακάτω ποστ μου:

    Η ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    http://www.atheofobos2.blogspot.gr/2012/06/blog-post_05.html

    ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.
    http://www.atheofobos2.blogspot.gr/2011/10/blog-post_06.html

    ΕΠ΄ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ,Η ΣΧΕΣΗΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ,ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ.
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2009/08/blog-post_14.html

    ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ!
    http://www.atheofobos2.blogspot.gr/2013/08/blog-post_14.html

    Τέλος επειδή πολλοί γράφουν ότι εργάστηκε ως πυρηνικός φυσικός στην ΝΑSΑ, θεωρώντας λίγο πολύ πως οι διαστημικοί πύραυλοι εκτοξεύονται εξ αιτίας της συμβολής του, αν ανατρέξουμε στο βιογραφικό του διαβάζουμε:
    Σπούδασε Φυσικός στο Αριστοτέλειο και στην Αμερική εργάστηκε ὡς ἐρευνητὴς καὶ ἐπιστημονικὸς συνεργάτης στὸ Ἀγγειολογικὸ Ἐργαστήριο τοῦ New England Deaconess Hospital, στὸ Τμῆμα Ἀναισθησιολογίας τοῦ Γενικοῦ Νοσοκομείου τῆς Μασαχουσέτης καὶ στὴ Μονάδα Ἐντατικῆς Θεραπείας τοῦ Νοσοκομείου Παίδων τῆς Βοστόνης.
    Παράλληλα διετέλεσε ἐπὶ διετία ἐπιστημονικὸς σύμβουλος τῆς NASA καὶ τῆς ἑταιρείας Arthur D. Little σὲ θέματα Διαστημικῆς Ἰατρικῆς Τεχνολογίας.
    Στο διαδίκτυο η μόνη επιστημονική μελέτη, εκτός των θεολογικών που υπάρχει με το όνομα του, είναι το 2001 : Αἱμοδυναμικὴ τῶν ἀγγειακῶν παθήσεων (συν-συγραφὴ μὲ Ἀστέριο Κατσαμούρη)
    Ἐκάρη μοναχὸς στὶς 18 Μαρτίου 1989 στὴν Ἱερὰ Μονὴ Στομίου Κονίτσης, όταν ήταν μόνο 35 ετών, στα χρόνια δε που έμεινε στην Αμερική ταυτόχρονα σπούδασε επίσης και θεολογία στην Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Τιμίου Σταυροῦ στὴ Βοστώνη.

  14. spiral architect said

    @11: … στα πλαίσια της (ύποπτης) αντικειμενικότητας. 😉

  15. spiral architect said

    @13: Καλά ρε αθεόφοβε, σκέτο φυσικό τον είπα και ότι δούλεψε στη ΝΑΣΑ. Πυρηνικός φυσικός είναι μόνο ο Νανόπουλος. 😀

  16. sarant said

    13: Αθεόφοβε, εξαιρετικό σχόλιο -άρα μπορεί και καναδυό πύραυλοι να πέταξαν χωρίς τη βοήθεια του Αγίου.

  17. george said

    Υπάρχει και το «θρυλικό» τουίτ του Μόργκαν Φρήμαν: «I hate the word homophobia. It’s not a phobia. You are not scared. You are an asshole». Πάντως, έχω την εντύπωση ότι η λέξη ομοερωτικός χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα, αντί του ομοφιλόφυλος, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

  18. Δημήτρης Μ. said

    Καλημέρα!

    «Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικα μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από την Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και την συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλή κανένα.»

    Από την ανακοίνωση της ΔΙΣ και άνευ σχολίων…

  19. sarant said

    17: Το ομοερωτικός αντί του ομοφυλόφιλος ή αντί του ομοφυλοφιλικός; Μάλλον το δεύτερο.

  20. george said

    @19 Σωστά, αντί του ομοφιλοφυλικός. Λόγου χάρη, ομοερωτική λογοτεχνία, ομοερωτική κοινότητα κλπ. Έχω ακούσει όμως και τη φράση «τα δικαιώματα των ομοερωτικών», που σημαίνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως αντικαθιστά και το ομοφιλόφυλος.

  21. Gpoint said

    «αφού υπάρχουν τόσες και τόσες λέξεις που αρχίζουν από το ίδιο πρόθεμα, από την ομοβροντία ως την ομοψυχία περνώντας απ’ την πλατεία Ομονοίας.»

    Πως σου ξέφυγε το κυρίαρχο προϊόν στην (τότε) αγοά των απορρυπαντικών, το ΟΜΟ ;;

  22. Gpoint said

    Επίση νομίζω πως ο Μεσογίας (αν και χαμουτζής) θα ήταν καλυτερος προπονητής του ΠΑΟΚ από τον Αναναστασιάδη…

  23. Alexis said

    #18: Έλα μωρέ ντάξει… δεν ξέρουμε πόσους αιώνες εννοεί ο άγιος… οπότε στο περίπου δίκιο έχει… 😀

    Τη γενική «προπαγανδών» δε θα τη σχολιάσει κανείς; 🙂

  24. leonicos said

    Το άρθρο με δίχασε. (Αυτό δεν το παθαίνω πρώτη φορά, ούτε εδώ μέσα μόνο)

    Να μιλήσουμε για τη λέξη ή για τη σημασία της. Έχω φίλους ομοφιλόφυλους που τους αγαπώ και τους σέβομαι. Αλλ’ όταν ο Νικολάκης (γιατρός ακτινολόγος, υπηρέτησε εξαιρετικά την Ιατρική του, ήταν και πρωτοποριακός) αποφάσισε να μας δείξει τη συλλογή των ρολογιών και των ρομπών του ()πυζάμες, μαξιλαροθήκες, κουρτίνες, πετσέτες μπάνιου, μπουρνούζια και τα συναφή) για την οποία είναι περήφανος, πήγε στο δωμάτιό του μόνη της η Φωτεινή. {Γς… μην αρχίσεις τα δικά σου, είχαν αφήσει ανοιχτή την πόρτα, και ο Νικολάκης ΔΕΝ μολύνεται αγγίζοντας γυναίκες} Ομολογώ ότι δεν είχα καμιά περιέργεια να δω την εν λόγω συλλογή, διότι το περιεχόμενό της δεν με αγγίζει. Αντιθέτως είμαι περήφανος για τη δική μου συλλογή μονολέπτων, που αγγίζουν τον αριθμό των 60.000, μολονότι όλα είναι ίδια. Διαστροφή;

    Ένας άλλος φίλος μου, πολύ ηλικιωμέρνος σήμερα, είναι περίφημος μαθηματικός και μαθηματικός φιλόσοφος, γνωστός στους παροικούντας. Γι’ αυτά τα δύο πρόσωπα ενδιαφέρομαι όσο και για όλους τους αλλους φίλους μου. Και φυσικά έχω πολλούς γιατρούς φίλους ή γνωστούς, διακηρυγμένους ομοφυλόφιλους. (Εδώ έγραψα κάτι για την Ιατρική, αλλ’ αυτολογοκρίθηκα)

    Επομένως κανείς δεν μπορεί να με χαρακτηρίσει ομοφοβικό. Και μην ακούτε τις φήμες, ούτε στην Αγγλία είναι περισσότεροι απ΄ό,τι στην Ελλάδα, ούτε σε κάποιον άλλο ‘χώρο’ υπάρχει ειδική ‘συγκέντρωση’. Είναι παντού ομοτίμως καταμεμημένοι (παρήχηση του μ).

    Εντούτοις, δεν θα με άφηνε αδιάφορο αν κάποιο μέλος της οικογένειάς μου αποδεικνυόταν ομοφυλόφιλος. Και αν ήταν από τη στενή οικογένεια, θα δυστυχούσα. Δεν θ’ αντιδρούσα αρνητικά ή προσβλητικά, αλλά δεν θα χαιρόμουν κι όλας. και φυσικά δεν πρόκειται να πάω σε κανένα γάμο τέτοιου είδους, ακόμα και απλώς γνωστού. Δηλαδή δέχομαι τα πρόσωπα, σέβομαι την προσωπικότητά τους, φυσικά στην ηλικία μου δεν υπάρχουν κανενός είδους ‘οχλήσεις’ είμαι λίγο πιο όμορφος από τον Γς (που είναι τέρας με μουστάκια). Αλλά δεν το βλέπω αδιάφορα. Και φυσικά, σε προσωπικό επίπεδο, με συγκινούν μόνο θηλυκά όντα.

    Δεν ξέρω αν σε κάποια συνεργασία που θα συνεπαγόταν επιλογή, θα προέκρινα έναν μη ‘ομο’ αντί ενός καταλληλότερου ‘όμο’. Ίσως όχι.

    Για τη λέξη. Ομοφοβία καθιερώθηκε και όλα τ’ άλλα είναι άβολα. Άλλωστε πολλές σημασίες λέξεων περιορίζονται στο κατά συνεκδοχή νοούμενο. Δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς ούτε ομόκεντρους κύκλους ούτε ομότιμους καθηγητές.
    Εντούτοις είναι λάθος. Διότι δεν πρόκειται για φοβία αλλά για άρνηση, αποστροφή, απέχθεια… Άρα και στα δύο συστατικά της εκλαμβάνεται συνεκδοχικά. Δεν υπάρχει κάτι που να φοβηθείς από έναν ομοφιλόφυλο που να μην το φοβάσαι και από έναν ‘στρέιτ’.

    Αλλά για να με μισήσετε οι φιλομόφιλόφυλοι εδώ, θα συνεχίσω.
    Πρώτον, η αποδοχή ή μη-αποδοχή του άλλου επειδή γεννήθηκε μαύρος ή πιστεύει ως υπέρτατο κύριο τον Μαγκού είναι τελείως άλλης φύσης από την αποδοχή ή μη εκείνου που επέλεξε αντί να εισδύει στον κόλπο της γυναίκας, να εισδύουν στον πρωκτό του, ή ό,τι άλλο περιλαμβάνει η ιστορία αυτή. Το να είσαι μαύρος, ηλίθιος, παλαβός, μουσουλμάνος, γιαζίτης, τυφλός είναι εντελώς διαφορετικό από το να είσαι ομοφιλόφυλος, μια ιδιότητα που ανάγεται στη γενετήσια σφαίρα και όχι στην καταγωγή, τον τόπο γέννησης ή την πίστη. Επομένως η έννοια της διαφορετικότητας είναι εντελώς άλλη, και είναι υποκρισία να μην το παραδέχεται κανείς, άσχετο αν μπορούν και οι δύο αυτές περιπτώσεις να χωρέσουν στο ίδιο νομοσχέδιο.

    Δεύτερον, τα ζητήματα αποδοχής και ανοχής του διαφορετικού, δεν ρυθμίζονται νομοθετικά.

    Τρίτον, πώς θ’ αντιμετωπίσετε ένα ομοφιλόφυλο ο οποίος είναι ρατσιστής απέναντνι στον νέγρα ή τον βουδιστή;

    Τέταρτον, θα περάσω στην άλλη λέξη του μητροπολίτη, την ‘ομομανία’. Μπορεί να είναι κολλημένος, αντιδραστικός και δεν ξέρω τι άλλο… αλλά άλλο ανοχή και αποδοχή, άλλο ισοτιμία και άλλο ο επιπολασμός του είδους σε όλα τα ΜΜΕ, ιδίως σε κάτι μην πω εκπομπές.

    Φτύστε με!

  25. Δημήτρης Μ. said

    23. Αν δεν απατώμαι, η Εκκλησία της Ελλάδας είναι η Εκκλησία του Ελληνικού Κράτους. Άρα οι αιώνες είναι σκάρτοι δύο…

  26. Μιχαλιός said

    Άιντε λοιπόν να γίνει της Γεωργίας.
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2326215/Thousands-anti-gay-protesters-riot-Georgia-Chaos-streets-Orthodox-priests-join-march-threaten-lash-gay-pride-activists-NETTLES.html

  27. Γς said

    16:

    Α, και για να μη ξεχνιόμαστε, όλα αυτά εγώ τα επιθεωρούσα στη ΝΑΣΑ

    Ο Μποστ στις αμερικάνικες εκλογές (σκίτσο του 1960)

  28. sarant said

    24: Σε αγαπάμε. Μας ξενίζεις, αλλά σε αγαπάμε.

    23: Θα τη σχολίαζα αν ήταν το θέμα πιο ελαφρύ. Έχεις δίκιο να την επισημαίνεις.

  29. spiral architect said

    @24: Λεό, δεκτή η προσωπική (και μακροσκελής) άποψή σου αλλά δεν έχει την ίδια βαρύτητα με την άποψη-επίσημη θέση ενός θεσμικού-θρησκευτικού εκπροσώπου.

  30. Γς said

    Σας έχουν βάλει χέρι;
    Χέρι ανώμαλο και πονηρό;

    Εμένα ναι

    http://caktos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_27.html

  31. akindynos said

    Το πρόβλημα που βλέπω στην ομοφοβία, τον όρο, είναι πως προσδίδει στους ομοφοβικούς το χαρακτηριστικό και τη συμπεριφορά που θα είχαν, εαν δεν υπήρχε λόγος δημιουργία του όρου ομοφοβία.

    Όποιο κι αν είναι το αντικείμενο της φοβίας, ο φοβικός χαρακτηρίζεται έτσι επειδή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να το αποφύγει.

    Υπάρχουν (πολλοί) άνθρωποι που αντιδρούν έτσι απέναντι σε ΛΟΑΤ, Κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα του μυαλού τους. Γι’ αυτούς ο όρος σημαδεύει στο κέντρο.

    Αλλά όταν τα πορτοπαράθυρα που κλείνουν είναι υλικά, και εφόσον οι περιπτώσεις δεν είναι η εξαίρεση αλλά σε συχνότητα και ένταση ώστε να επείγει η νομοθετική αντιμετώπιση, τότε ο όρος δεν αστοχεί απλά, προκαλεί αυτοτραυματισμό.

    Αυτοί που επιχειρούν να «ξεβρωμίσουν την πλατεία από τους πούστηδες» δεν αποφεύγουν την επαφή μαζί τους, την επιδιώκουν. Για να επιβάλλουν το δίλλημα.ή ξυλοδαρμός ή ανθρωποφοβία.

  32. Λεώνικε, αν αυτό σε παρηγορεί, συμφωνώ μαζί σου. Μ’ενοχλεί κι εμένα η προσπάθεια να πεισθούμε ότι η διαστροφή αυτή είναι απλώς θέμα γούστου, εξίσου ουδέτερο όσο και οι διατροφικές προτιμήσεις. Δεν θα είχα μάλιστα αντίρρηση να απαγορεύεται διά νόμου όχι βέβαια η ομοφυλοφιλία αυτή καθ’ εαυτήν, αλλά η προαγωγή της, ο δημόσιος εγκωμιασμός της, οι εκδηλώσεις τύπου gay pride κλπ. Δυστυχώς, ο Ευρωπαϊκός Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και πλήθος άλλα κείμενα διεθνούς δικαίου εξομοιώνουν τον «γενετήσιο προσανατολισμό» (oh qu’en termes galants ces choses-là sont mises!) με τη φυλή, την καταγωγή, και πλήθος άλλες περιστάσεις λόγω των οποίων όλοι συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις, οπότε μάλλον μάχη (σιγά τη μάχη, δηλαδή) οπισθοφυλακής δίνουμε, και θα μας κράξουν και εδώ μέσα!

  33. sarant said

    31: Και ξενόφοβοι υπάρχουν που δρουν έτσι όπως στην τελευταία παράγραφο -ο όρος φοβία έχει και το μίσος μέσα του.

  34. Γς said

    Λεώ, Αγγελος και Γς

  35. Γς said

    24 @ Λεώ

    Συλλογή πυζαμών [γιατί με υ;] ο δικό σου ε;
    Εχω κι εγώ μια τέτοια πονηρή συλλογή.
    Βέβαια δεν την έχω σπίτι μου.
    Τρελή είσαι άντρα μου;
    Να την δει η γυναίκα μου;

    Την έχω στο σπίτι της κόρης μου.
    Και μην φανταστείς καμιά μεγάλη συλλογή.
    Μόνο μία πιζαμούλα είναι.
    Μια μεταξωτή κόκκινη πιζάμα.

    Την φόραγε μια δικιά μου όταν βρισκόμασταν.
    Ηταν όμως παντρεμένη και δεν ήθελε να την έχει σπίτι της. Δεν ξέρω γιατί. Ετσι την πηγαινοέφερνα.

    Και μου έμεινε στο τέλος

  36. akindynos said

    33 Αν το επέτρεπε η γλώσσα θα προτιμούσα αντί για την κατάληξη -φοβικός το πρόθεμα μισ- Άλλη ένταση έχει ο μισάνθρωπος και άλλη ο ανθρωποφοβικός. Και τώρα που το βλέπω γραμμένο στην οθόνη, έτσι θα ήθελα να αναφέρεται στο νόμο. Μισανθρωπία εξαιτίας σεξουαλικού προσανατολισμού. Μισάνθρωποι, όχι ομοφοβικοί.

  37. ΠΑΝΟΣ said

    Ο Μάνος Βουλαρινός πρότεινε έναν λίαν επιτυχημένο όρο:ομοφονικός!
    Από την άλλη δεν συμφωνώ με τις λάιφ στάιλ εκπομπές όπου επικρατούν σαρωτικώς οι γκέη.Νομίζω ότι αυτοϋπονομεύονται.

  38. Τσοπάνος said

    Αν θυμάμαι καλά, και ο «μακαριστός» τάχε χώσει στους ομο, αποκαλώντας την ιδιαιτερότητά τους κουσούρι.
    Λέτε τα ράσα να λειτουργούν ενίοτε και ως φερετζέδες για τις «άγιες αδελφές»?

  39. Τσοπάνος said

    24: Πρώτον : για εξήγησέ μας τη διαφορά (αφού αποφύγεις το μπλέξιμο φυσιολογίας και πολιτισμού)
    Δεύτερον : Συμφωνώ. Είναι καθαρά θέμα παιδείας (η ευρύτητα του πνεύματος).
    Τρίτον: όπως οποιονδήποτε ρατσιστή
    Τέταρτον :

    Φτού (σμαιλι)

  40. cronopiusa said

    Homofobia – MOVIMIENTO CONTRA LA INTOLERANCIA

    «Και το σκέφτηκα κάποια στιγμή όπως καθίσαμε στο παγκάκι: σαν πολλούς φασίστες έχει σήμερα η πλατεία», είπε ο Κ. στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Πιστεύω ότι ήθελαν να δώσουν ένα μάθημα, επειδή είμαι διαφορετικός από δύο πλευρές: και λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού μου και λόγω του χρώματος του δέρματος του συντρόφου μου. Όπως είπε ένας φίλος παραφράζοντας τον Μπρεχτ, χτύπησαν το πόδι, αλλά ο στόχος τους ήταν το κεφάλι. Ήθελαν να μου αλλάξουν μυαλό, να μην είμαι αυτός που είμαι»

  41. Μύγα said

    Επί θεμάτων ομοφυλίας – παθητικής ή ενεργητικής – , παιδοφιλίας , αυτοεξυπηρέτησης , αποπλάνησης αρσενικών και θηλυκών το παπαδαριό δικαιούται δια να ομιλεί ;
    Και μήπως η υπερβολική ομοφοβία δείχνει καταπιεσμένη ομοφυλία ;

  42. Γς said

    Τελικά λίγο πολύ, όλοι είμαστε hόμο!
    Γιατί να το κρύψουμε άλλωστε;

    Δεν είμαστε Νεάτερνταλ, δεν είμαστε η άγρια φυλή των Λιλιπούα.
    Είμαστε δισέγγονα ττης Λούσι Σάπιενς!
    Είμαστε όλοι Χόμο Σάπιενς

  43. agapanthos said

    Η ομοφοβία σε κείμενο του 2003

    https://athens.indymedia.org/post/159775/

    και η ετεροφοβία πριν τη Σώτη Τριανταφύλλου

    https://athens.indymedia.org/post/248796/

  44. Γς said

    40:
    Cronopiusa, για την ρατσιστική επίθεση, για την πλατεία και για μια άλλη ρατσιστική επίθεση [που δεν ήταν ρατσιστική], εδώ:

    http://caktos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_25.html

  45. Left said

    Είσαι ομοφιλόφυλος; Γούστο σου, καπέλο σου και καμποϊλίκι σου (που λέγαμε πιτσιρικάδες).
    Οταν όμως εμφανίζεσαι λικνιζόμενος, μακιγιαρισμένος, ακκιζόμενος, με ειδική προφορά ομιλίας και γλωσσική διάλεκτο, ξεκατινιάζεσαι για κάποιον «τεκνό», που την έχει «γούδα»…εεεεεεπ
    Είσαι κανονικός; Γούστο σου, καπέλο σου και καμποϊλίκι σου (που λέγαμε πιτσιρικάδες).
    Οταν όμως εμφανίζεσαι «σωματαράς», ξεμπράτσωτος, με γκράφιτι στο σώμα, μιλάς βραχνά-κοφτά-απαιτητικά, δηλώνεις «άντρακλας», που γ@μ.. και δέρνει…εεεεεεπ

    Μπορείτε να με χαρακτηρίσετε α. ομοφοβικό και β. ετεροφοβικό(?), αντίστοιχα.

    Και όπως ΕΓΡΑΨΕ ο αγαπητός Λεώ…Φτύστε με!

  46. Γς said

    Λεώ, Αγγελος, Γς και Left

  47. Δημήτρης Μ. said

    45. Συμφωνώ μεν, αλλά…
    Υπάρχει η διαφορά ότι ο δεύτερος δεν τρώει ξύλο. Το εεεεεπ! είναι η προσωπική σου γνώμη (και η δική μου), το ξύλο, οι αποκλεισμοί κλπ είναι ρατσισμός.

  48. Δημήτρης Μ. said

    47. Και παραβατική συμπεριφορά, που χρειάζεται πάταξη.

  49. tamistas said

    Πάντως οι άγιοι πατέρες δεν έχουν την αποκλειστικότητα στην ομοφοβία. Δεν εννοώ μόνο τα γνωστά φασιστικά έκτροπα, αλλά και τη στάση που έχει τηρήσει η παραδοσιακή αριστερά του ΚΚΕ, που αν δεν είναι ομοφοβική, χαρακτηρίζεται από ετερομανία.

    Σκυλλάκος στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης (που δεν ψήφισε το ΚΚΕ):
    «Ο θεσμός του γάμου προέκυψε από την ανάγκη της προστασίας των παιδιών και της γυναίκας και της εξασφάλισης της αναπαραγωγής και της διαιώνισης του είδους.»

    http://elawyer.blogspot.gr/2008/10/blog-post_20.html

  50. Γς said

    47:
    Δεν είπε τέτοιο πράγμα

    >που γ@μ.. και δέρνει…εεεεεεπ

  51. ΠΑΝΟΣ said

    Και τι κακό υπάρχει σ’ αυτό που είπε ο Σκυλλάκος; (που δεν τον πήγαινα με τίποτα,αλλά για άλλους λόγους…).

  52. meshuggah said

    24: «…από την αποδοχή ή μη εκείνου που επέλεξε αντί να εισδύει στον κόλπο της γυναίκας, να εισδύουν στον πρωκτό του…». Σύνηθες λάθος που συγχέει την επιλογή με τον προσανατολισμό. Όπως εσείς δεν αποφασίσατε συνειδητά μία μέρα ότι από εδώ και πέρα θα σας αρέσουν οι γυναίκες, έτσι και η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί επιλογή αλλά γενετήσιο προσανατολισμό. Τουτέστιν η στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με τη στάση μας απέναντι σε κάθε εγγενές χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου. Από κει και πέρα καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Λάθος είναι να θεωρούμε κακούς τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους κ.α επειδή είναι τέτοιοι, λάθος είναι να τους θεωρούμε και καλούς, πάλι επειδή είναι τέτοιοι. Με αυτό το σκεπτικό δεν έχει καμία σημασία αν ο ρατσιστής είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. Από τη στιγμή που δεν κρίνουμε αξιολογικά οποιοδήποτε εγγενές χαρακτηριστικό, μας ενδιαφέρει μόνον εάν είναι ρατσιστής.

  53. Γς said

    Με την ίδια απορία

  54. Γς said

    53 -> 51

  55. Alexis said

    Είμαι ο τελευταίος εδω μέσα που θα υπερασπιζόμουνα το ΚΚΕ αλλά αυτό που είπε ο Σκυλλάκος μου φαίνεται ως το απολύτως αυτονόητο.
    Κατά τα λοιπά συμφωνώ 100% με το Λεώνικο στο σχ. 24. Έθεσε πολύ σωστά το θέμα, με νηφαλιότητα και προπαντώς με ειλικρίνεια.

  56. Cornu Ammonis said

    @24: Λυπάμαι, αλλά κάνετε το κλασικό λάθος των ομοφοβικών. Η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι επιλογή. Fact! (Αντίθετα, η επιλογή θρησκείας μιας και την αναφέρατε είναι…θεωρητικά βέβαια, μιας και η πλήση εγκεφάλου μας γίνεται από νηπιακή ηλικία). Το να μη σου αρέσει κάποιος επειδή είναι γκέι ειναι το ΙΔΙΟ με το να μη σου αρέσει επειδή είναι μαύρος. Δικαίως λοιπόν αυτή η διάκριση διώκεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το να δυσπιστούμε και να φοβόμαστε απέναντι στο διαφορετικό είναι μεν ανθρώπινο (και…δαρβινικά λογικό κατά κάποιο τρόπο) αλλά αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι πρέπει να προσπαθήσουμε τουλάχιστο να το ανεχτούμε, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το να είναι κάποιος γκέι δε βλάπτει εμάς σε τίποτα. Όλοι γεννιόμαστε ρατσιστές για δαρβινικούς, επαναλαμβάνω, λόγους, αλλά οφείλουμε να το ξεπεράσουμε μέσω της παιδείας και ενημέρωσης…αν θέλουμε, ξαναλέω, να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

    @32: Λυπάμαι επίσης, αλλά η άποψη απαγόρευσης της «προαγωγής» όπως λέτε της ομοφυλοφιλίας είναι απαράδεκτη και ταιριάζει σε φασιστικής νοοτροπίας καθεστώτα. Τα gay pride γίνονται με σκοπό να αφυπνιστούν οι τοπικές κοινωνίες σχετικά με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και έχουν επίτηδες τέτοια μορφή, ώστε να κινήσουν την περιέργεια και το ενδιαφέρον ή και να σοκάρουν, έτσι ώστε ο άλλος να ασχοληθεί με το θέμα. Είμαι περίφανος που η τοπική κοινωνία της πόλης που μένω έχει αγκαλιάσει το θεσμό. Μάλιστα στην παρέλαση που έγινε το περασμένο ΣΚ, συμμετείχαν από ομάδες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ και τα τοπικά πανεπιστήμια, μέχρι επίσημες ομάδες των δημόσιων εργατών υγείας και των σωμάτων ασφαλείας (σημ. δεν μένω στην Ελλάδα). Στο δε κοινό, υπήρχαν άτομα κάθε ηλικίας, από ηλικιωμένους, μέχρι οικογένειες με παιδιά και αυτό είναι άκρως ενθαρρυντικό για το μέλλον.

    (Συγγνώμη για το σεντόνι!)

  57. physicist said

    Πρώτον σε ό,τι αφορά τον επιστήμονα που είχε τη λαμπρή ερευνητική καριέρα αλλά είδε τάχαμου ότι η επιστήμη είναι ελικοφόρο αεροπλανάκι ενώ η θρησκεία διαγαλαξιακός σούπερ-ντούπερ πύραυλος (κατά δήλωσή του). Ένα ψάξιμο στο Web of Science (Thomson-Reuters), την πιο αξιόπιστη βάση δεδομένων γι’ αυτά, χρησιμοποιώντας όλες τις παραλλαγές γραφής του ονόματός του (Hadjinikolaou, Hatznikolaou, Chadjinikolaou, Chatzinikolaou), δίνει δύο αποτελέσματα, που είναι κείμενα περί ηθικής από Ορθόδοξη σκοπιά:

    Prolonging life or hindering death? An Orthodox perspective on death, dying and euthanasia.
    By:Hatzinikolaou, Nikolaos
    Christian bioethics
    Volume:9
    Issue:2-3
    Pages:187-201
    Published:2003 Aug-Dec
    Address: Bioethics Committee, Church of Greece, Hellenic Center for Biomedical Ethics, G. Gennimata 51, 162 31 Vyronas, Athens, Greece.
    Αριθμός αναφορών: 2 (δύο).

    The ethics of assisted reproduction
    By:Chatzinikolaou, N (Chatzinikolaou, Nikolaos)
    JOURNAL OF REPRODUCTIVE IMMUNOLOGY
    Volume: 85
    Issue: 1
    Pages: 3-8
    Special Issue: SI
    Published: MAY 2010
    Conference: 7th European Congress of Reproductive Immunology
    Location: Marathon, GREECE
    Address: 5 G Gennimata St, Athens 16231, Greece.
    Αριθμός αναφορών: 1 (μία)

    Αν έχασα καμιάν άλλη δημοσίευση, θα σταθώ διορθωμένος.

    Προσοχή, δεν έχω την παραμικρή αντίρρηση στο να έχει κάποιος θεολογική-ορθόδοξη σκοπιά. Αλλά όχι κι αυτή η κοροϊδία (που την είχα ήδη ακούσει όταν σπούδαζα στις ΗΠΑ) ότι υπάρχει ένας και καλά Έλληνας υπερεγκέφαλος της διαστημο-βιο-ιατρικο-φυσικής που αν ήθελε θα έπαιρνε θέση Διευθντή στη Νάσα και έδρα στο Χάρβαρντ αλλά τα είδε όλα και προτίμησε αντί για την επιστημονική έρευνα την υπέρτερη σοφία των μοναστηριών. Έλεος δηλαδή.

    Δεύτερον σε ό,τι αφορά τους μετριοπαθείς-μετρημένους βέρσους άγριους μητροπολίτες: κολοκύθια τούμπανα. Αυτά που λένε ο Μεσογαίας και ο Πειραιώς είναι ειλικρινή και συνεπή με τη θρησκεία τους. Τα προτιμώ από τις δηθενιές των τάχαμου προχωρημένων που κατά κανόνα υποκρίνονται και προσποιούνται.

  58. Ιάκωβος said

    Η Ελληνική Wiki δίνει ημερομηνία γέννησης και τον πατέρα της λέξης:

    Η ομοφοβία (ή ομοφυλοφοβία ή ομοερωτοφοβία) είναι ο φόβος (έως του σημείου της παθολογικής φοβίας), η αποστροφή ή οι διακρίσεις κατά της ομοφυλοφιλίας ή σε βάρος των ομοφυλόφιλων.

    Η λέξη είναι αντιδάνειο από την αγγλική Ηomophobia που ετυμολογείται από τις ελληνικές λέξεις ομός (όμοιος) και φοβία. Πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 1969 από τον Αμερικανό κλινικό ψυχολόγο George Weinberg και έγινε γνωστή με το βιβλίο του Society and the Healthy Homosexual (1971).

  59. Spiridione said

    Αυτό για τον δημόσιο εγκωμιασμό της ομοφυλοφιλίας μου θύμισε λίγο τον Συκουτρή και τα συμποσιακά. Δεν ξέρω αν έχει γράψει κάτι ο Νικοκύρης για το θέμα
    http://www.istorikathemata.com/2014/03/Symposium-of-Plato-and-the-suicide-of-Ioannis-Sykoutris-21st-September-1937.html

  60. π2 said

    H ομοφυλία που καταγγέλλει ως διαστροφή ο μητροπολίτης στο τελευταίο παράθεμα τι να ‘ναι άραγε; Το εθνικώς συνανήκειν; Και δέχεται τον στιγματισμό του φαινόμενου το ακροατήριο του μητροπολίτη; 😛

  61. ππαν said

    60: Είναι πιστός στην ορθόδοξη οιικουμενική παράδοση, τα φαινόμενα εθνοφυλετισμού πρέπει να καταγγέλονται 🙂

  62. Theo said

    Κάποιες διευκρινήσεις πρώτα:
    Ο Μεσογαίας είναι παιδικός μου φίλος κι έτσι ξέρω κάποια πράγματα από πρώτο χέρι:

    Μετά το πτυχίο του φυσικού από το ΑΠΘ και τη στρατιωτική του θητεία, πήγε στη Βοστώνη, όπου σε εφτά χρόνια πήρε πέντε master’s κι ένα διδακτορικό. Όλα (εκτός από το της Θεολογίας), στο Harvard και το MIT, και πέντε από τους έξι επιβλέποντες καθηγητές του έχουν πάρει βραβείο Νομπέλ.
    Master’s στην Αστροφυσική, στη Βιολογία, στη Μηχανολογία (το γράφω σωστά;), στα Οικονομικά και στη Θεολογία.
    Διπλό διδακτορικό (σε Harvard και MIT) στη Βιοϊατρική τεχνολογία.
    Οπότε, δεν είναι ο όποιοσδήποτε φυσικός.

    Είναι Θεσσαλονικιός, κι όχι χαμουτζής (ακούς Gpoint;), και τρίτος ξάδελφος του συνώνυμού του δημοσιογράφου. Είναι όμως πρώτος ξάδελφος του, επίσης φίλου μου, Γιάννη Χατζηνικολάου, καθηγητή (απὀ τα 28 του) σε τρία καναδέζικα πανεπιστήμια, εκδότη του Alexander Press και σύμβουλου του ΟΗΕ σε θέματα περιβάλλοντος· και πρώτος ξάδελφος του οινολόγου Δημήτρη Χατζηνικολάου, που αρθρογραφεί στο ΒΗΜΑ.

    Με την εκφορά του λόγου του και κάποιες από τις ενέργειές του συνήθως δεν συμφωνώ. Όμως, ξέρω πως ό,τι κάνει το κάνει από αγάπη για τους άλλους (έχει βοηθήσει χιλιάδες νέους με προβλήματα εξάρτησης, ψυχολογικά, κα.). Και δεν έχει καμία σκοπιμότητα. Γράφει από αγάπη και αίσθημα ευθύνης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

    Κι ο Βασίλης Ξυδιάς είναι φίλος μου στενός. Θεολογία σπούδασε κονά στα σαράντα του. Προηγουμένως, είχε σπουδάσει ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος μηχανικός, με μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Μηχανοργάνωσε πρώτος το ΑΠΕ κι ήταν συντάκτης του ΑΝΤΙ για λίγα χρόνια, αν κάτι λεν αυτά.

    Με τη δήλωση του Μεσογαίας συμφωνώ κατά βάσιν, αν και θα την προτιμούσα πιο στρογγυλεμένη. (Όμως, ο λίκνος σου, Νικοκύρη, παραπέμπει σε αποσπάσματά της, που την κάνουν να φαίνεται πιο ακραία. Ολόκληρη το βρήκα έδώ.

    Η Εκκλησία θεωρεί την ομοφυλοφιλία διαστροφή. Αν το εν λόγω νομοσχέδιο (που δεν το έχω δει) της απαγορεύει να το διδάσκει, νομίζω πως αντιβαίνει στη λαϊκή βούληση, εφόσον το 98% των Ελλήνων πολιτών είναι χριστιανοί και το 81% εξ αυτών δηλώνει πως πιστεύει στον Θεό. Δηλαδή, πιστεύω πως η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών (όχι όλο το 81%) θέλει η Εκκλησία να αναπτύσσει ελεύθερα τη διδασκαλία της.
    Κι αυτήν την κάνει από αγάπη κι όχι από διάθεση μισαλλοδοξίας, διαχωρισμών, διακρίσεων και υποβάθμισης όποιου συνανθρώπου της. Αυτό είναι το πνεύμα της διδασκαλίας του Χριστού: Όλοι, ανεξαρτήτως καταβολών και προτιμήσεων, είμαστε ίσοι απέναντι στον Θεό.

    Από συζητήσεις μου με κορυφαίους γιατρούς, συνάγω το συμπέρασμα ότι κανείς δεν γεννιέται ομοφυλόφιλος αλλά γίνεται (συνήθως, λόγω τραυμάτων της παιδικής ηλικίας ή απώθησης που τους προκαλούσε ο ετερόφυλος γονιός). Θα μου πείτε πως διαφορετικά είναι τα ιατρικά πορίσματα των τελευταίων δεκαετιών, αλλά τι να κάνω; Εγώ εμπιστεύομαι τους συγκεκριμένους γιατρούς, όχι την πολιτική ορθότητα.

    Έχω φίλους και γνωστούς ομοφυλόφιλους. Οι περισσότεροι προσπαθούν ή προσπάθησαν να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους. (Ένας, ο μακαρίτης σκηνογράφος Νίκος Αλεξίου, έμεινε γι’ αυτόν τον λόγο σε αγιορείτικο μοναστήρι για ενάμιση χρόνο και μετά παντρεύτηκε. Αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και χώρισε.) Λίγοι το κατάφεραν και τώρα ζουν ισορροπημένα. Κι αυτό νομίζω ότι αποδεικνύει πως το ξεπέρασμα αυτής της μακροχρόνιας έξης είναι δύσκολο μεν, όχι αδύνατο όμως· δηλαδή είναι θέμα προτίμησης κι όχι φύσης.

    Όχι, λοιπόν, στη λογοκρισία, ναι στην απαγόρευση των κηρυγμάτων μισαλλοδοξίας και διακρίσεων. Ή, όπως γράφει ο Μεσογαίας: «Για να χτυπήσεις το μίσος δεν είναι μονόδρομος το να πνίξεις τον σεβασμό και την ελευθερία του λόγου

  63. Ιάκωβος said

    Όταν μια δημοσιογράφος ρώτησε τον Φαήλο αν είναι ομόφοβος απάντησε -Οχι, γιατί να τους φοβάμαι τους ομοφυλόφιλους;

    Από παλιά θεωρούσα πως η λέξη ομοφοβία δε σήμαινε το να φοβάσαι τους ομοφυλόφιλους, αλλά αφορούσε περισσότερο αυτούς που φοβούνται την ομοφυλοφιλία, που είτε υπάρχει μέσα τους είτε φοβούνται ότι υπάρχει. Αυτό ονομάζεται εσωτερικευμένη ομοφυλοφιλία και θεωρείται διαταραχή και είναι κομμάτι της ομοφοβίας.

    Πάντως, Λεώνικε και λοιπες δημοκρατικές δυνάμεις, ίσως ανήκετε (όπως οι περισσότεροι από μας) στον περασμένο αιώνα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να κολλήσετε εκεί. Το σημαντικό για μένα είναι οτι, εκτός από ακραίες περιπτώσεις, ο ομοφυλόφιλος είναι ομοφυλόφιλος γιατί γεννήθηκε έτσι, όπως εσύ γεννήθηκες ψηλός ξανθός γαλανομάτης ή κοντός με τη γραβάτα ή με γαμψή μύτη. Υπάρχουν βέβαια και πρακτικές στις γκρίζες ζώνες, που ενισχύονται ή αποθαρύνονται από την κοινωνία, αλλά πάλι πάνω σε μια γενετική ή άλλη βιολογική βάση.
    Δείτε το σάιτ αυτό, το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Λέγαιται Born like this και είναι φωτογραφίες παιδιών, που μετά, σαν ενήλικες, αυτοπροσδιορίστηκαν σαν γκέι. Τι να πεις; Χωριό που φαίνεται…Κυτάξτε το. Αν δείτε κανένα παιδί που θα σας φανεί μια χαρά αγόρι, θα είναι κορίτσι.

    http://www.borngaybornthisway.blogspot.gr/search/label/gay%20twins

  64. leonicos said

    @39 Τσοπάνε, δεν κατάλαβα. Δεν ξέρεις τι κάνει το χέρι και το πόδι, το μάτι και το αφτί, και κατ’ επέκταση ο φαλλός και ο πρωκτός; Τώρα αν το να τα χρησιμοποιείς αλλιώς είναι το ίδιο με το να έχεις γεννηθεί μαύρος ή ινδουιστής, το αφήνω στην κρίση σου.

    Και που μ’ έφτυσες… κι ο σκύλος με γαβγίζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρει τι κάνει (αν κατάλαβα καλά εννοείται)

    Δεν ξέρω αν θυθμάται κανείς ένα υπέροχο θεατρικό, το Bent. Και ο συγγραφέας του ήταν εβραίος μάλιστα.

    Εγώ δεν έχω αντίρρηση να γίνονται παρέιντ οποιουδήποτε τύπου. αλλά δεν πάω να παρελάσω, ούτε στέκομαι να χειροκροτ΄πησω. Ο καθένας τις δουλειές του και τις επιλογές του. Ούτε βλέπω τα πρωινάδικα όπου εκεί δεν ασκείται πλέον η ομομανία αλλά η ομολαγνεία. Κοντεύουν κι ααι οι στρέιν να το παίζουν γκέι, για να μην τους αποπάρουν.

    Θυμάστε το Δοξάστε με του Χάρυ Κλιν (δε θυμάμαι πώς το έγραφε) με την ανακοίνωση ότι συνελήφθησαν δύο να έχουν ανδρόγυνη σεξουαλική επαφή, και μολονότι ο νόμος επέβαλλε την ποινή του θανάτου, υπήρχε κάποια αντίδραση ότι ήταν μάλλον υπερβολική για ένα τέτοιο παράπτωμα; Φυσικά δεν φτάσαμε ακόμα εκεί, να μας κυνηγάνε. Ούτε πιστεύω ότι θ’ ασχοληθούν με κάτι τέτοιο. Οι σοβαροί άνθρωποι είναι σοβαροί, είτε γκέι είτε στρέιτ. απλώς η μόστρα δεν είναι ενδεικτική.

    Αλλά για τη μόστρα μιλάμε τώρα. Οι άλλοι ούτε διώκουν ούτε διώκονται.

    ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ

    Γς, λυπάμαι αλλά έχασα πάρα ιδέα. Γκόμενα, και πάντρτεμένη, με πυτζάμα; Πότε προλάβαινε νε τη φορέσει; Αυτό είναι το πολύ πολύ παλλακίδα.

    Το θέμα για το οποίο συζητάμε γίνεται αλλιώς. Χωρείς πυτζάμες.

  65. leonicos said

    χωρίς πυτζ’άμες!

  66. leonicos said

    στους δύο πυτζάμα δεν χωρεί, που λέει και το άσμα

  67. cronopiusa said

    Manifiesto #Orgullo2014 https://www.youtube.com/watch?v=Kc5up59lOKk

  68. Γιωργής said

    Λεώ, Αγγελος, Γς και Left και γω μαζί.
    Να μην ξεχνάμε το «μέτρον άριστον».
    Αλλά τι λέω τώρα.
    Ότι κάνει εντύπωση και ντόρο θα το αφήσουν να περάσει έτσι, όλοι αυτοί που δεν έχουν να πουν τίποτα το ουσιαστικό, κάτι που να πάει το μυαλό μας πιο πέρα.
    Ας πούμε «άφες αυτοίς…….» και πάμε παραπάνω στα δημιουργικά.

  69. voulagx said

    #57: «…θα σταθώ διορθωμένος.»
    Φυσικε, από ποια γλωσσα μεταφράζεις; 🙂

  70. Ιάκωβος said

    Και Τheo, άσε, ο μόνος λόγος που η εκκλησία χτυπάει την ομοφυλοφιλία είναι φοβάται πως αν οι γκέι πηδιούνται ελεύθερα, θα κλείσουν τα μοναστήρια από έλλειψη καλογέρων και καλογεροπαιδιών.

    Και στην Αμερική υπάρχουν Πάστορες και Ιδρύματα που «θεραπεύουν» την ομοφυλοφιλία με τραγικά αποτελέσματα, θανάτους και αυτοκτονίες των «θεραπευμένων».

    Η ερωτική έλξη δεν «διδάσκεται», τι μπούρδες είναι αυτές. Εσύ δηλαδή δεν έγινες γκέι επειδή έτσι σε δίδαξε ο Πνευματικός σου; Αν δηλαδή είχες για μέντορα τον Ψινάκη θα γινόσουνα γκέι;

  71. Γς said

    62:
    Μη σε χάσουμε. Είσαι πολύτιμος με τις γνωριμίες που έχεις 😉

    Ναι, τον Μεσογαίας τον ξέρω κι εγώ από παλιά.
    Είναι κι ο μητροπολίτης μας εδώ.
    Και υπερηφανεύεται η δικιά μου, που κάθε φορά που έρχεται στην εκκλησία της γειτονιάς μας, της πιάνει κουβέντα [και ζηλεύουν οι θεούσες φίλες της].
    Εχει κάτι διαφορετικό από τους άλλους.

  72. Λ said

    Ο Συκουτρής αναφέρθηκε στο Μηνολόγιο του Ιούνη https://sarantakos.wordpress.com/2014/06/02/june-2/
    Εγώ συμφωνω με την Cornu Ammonis.

  73. Avonidas said

    #62, Theo: «Μετά το πτυχίο του φυσικού από το ΑΠΘ και τη στρατιωτική του θητεία, πήγε στη Βοστώνη, όπου σε εφτά χρόνια πήρε πέντε master’s κι ένα διδακτορικό.» — Παράλληλα τα πήγαινε;

    «[…] πέντε από τους έξι επιβλέποντες καθηγητές του έχουν πάρει βραβείο Νομπέλ.» — Πρώτον, είναι Νόμπελ. Δεύτερον, ονόματα, μη σου πω και διευθύνσεις, αν έχεις την αξίωση να το πιστέψουμε αυτό.

    «Η Εκκλησία θεωρεί την ομοφυλοφιλία διαστροφή.» — πρόβλημά της.

    «Αν το εν λόγω νομοσχέδιο (που δεν το έχω δει) της απαγορεύει να το διδάσκει, νομίζω πως αντιβαίνει στη λαϊκή βούληση» — καλή ιδέα, ας αφήσουμε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της πλειοψηφίας να καθορίζουν την αντικειμενική αλήθεια ακόμα και σε εμπειρικά ζητήματα! Κι αν, ας πούμε, ήταν ακράδαντη πεποίθηση των Ορθοδόξων ότι η γη είναι επίπεδη, γιατί να τους εμποδίσουμε να το διδάξουν και στα σχολεία; Τι δυσανεξία είναι αυτή;

    «Από συζητήσεις μου με κορυφαίους γιατρούς, συνάγω το συμπέρασμα ότι κανείς δεν γεννιέται ομοφυλόφιλος αλλά γίνεται (συνήθως, λόγω τραυμάτων της παιδικής ηλικίας ή απώθησης που τους προκαλούσε ο ετερόφυλος γονιός).» — Με μια φορά όμως δε γίνεσαι π**ης, ε;!

    «Εγώ εμπιστεύομαι τους συγκεκριμένους γιατρούς, όχι την πολιτική ορθότητα.» — Σωστά, όλοι οι άλλοι γιατροί διεθνώς είναι πράκτορες του Σόρος.

    «Ένας, ο μακαρίτης σκηνογράφος Νίκος Αλεξίου, έμεινε γι’ αυτόν τον λόγο σε αγιορείτικο μοναστήρι για ενάμιση χρόνο και μετά παντρεύτηκε. Αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και χώρισε.» — Ελπίζω να μην έκανε και παιδιά, για το δικό του καλό και το δικό τους. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βρίσκεσαι σε αυτό τον κόσμο ως εργαλείο επίλυσης κόμπλεξ.

    «Κι αυτό νομίζω ότι αποδεικνύει πως το ξεπέρασμα αυτής της μακροχρόνιας έξης είναι δύσκολο μεν, όχι αδύνατο όμως· δηλαδή είναι θέμα προτίμησης κι όχι φύσης.» — Και ο γάιδαρος του Χότζα έμαθε να ζει χωρίς να τρώει, κρίμα που πέθανε.

    Υ.Γ. : Ίσως νομίζεις ότι δεν πήρα το ποστ σου στα σοβαρά. Δεν θέλω να το νομίζεις αυτό. Θέλω να είσαι βέβαιος.

  74. Avonidas said

    # 73, φυσικά, ο Νόμος του Μέφρυ… αγνοήστε τα italics.

  75. physicist said

    #69. — Τη Νικοκυρέικη — αλλά δεν μπορώ να βρω το πρόσφατο σχόλιο που τόγραψε, ο αθεόφοβος. 🙂

  76. giorgos said

    Μιά απορρεία σχετικά μέ τούς όμοφυλόφιλους .
    Απ’ ότι γνωρίζω χωρίζονται σέ 2 κατηγορίες , τούς παθητικούς καί τούς ενεργητικούς .
    Στόν έξω κόσμο σπάνια μπορείς νά καταλάβεις τό ποιός είναι ό ένεργητικός , έκτός κι’ αν βλέπεις ενα ζευγάρι γκέυ , όπότε σίγουρα ό ένας απ’ τούς δύο θά είναι . Αλλά τό θέμα είναι ότι οί περισσότεροι πού βλέπουμε είναι παθητικοί .
    Η απορρεία μου αφορά τούς ενεργητικούς καί είναι , γιατί ό ένεργητικός νά προτιμήσει νά κάνει σεξ μέ έναν ανδρα καί όχι μέ μιά γυναίκα . Καί γιατί οί παθητικοί κατά κανόνα πληρώνουν προκειμένου νά ικανοποιήσουν το σεξουαλικό τους ένστικτο ?

  77. physicist said

    #62. — Παρακαλώ δώστε αναφορές σε πρωτότυπο, δημοσιευμένο ερευνητικό έργο.

  78. Λ said

    Γς και Λεώ, αγαπητά μου παιδιά, είστε ασυγχώρητοι να ζείτε στην Ελλάδα και να μην πηγαίνετε για θαλάσσια μπάνια. Εγώ ξεκινώ από τις 6 του Γεννάρη και κάνω ανελλιπώς τα μπάνια μου. Μόνο που φέτος μου πήρανε την αγαπημένη παραλία και την «οργανώσανε» και την ονομάσανε Petros Paradise Beach, οι αθεόφοβοι. Πολύ μου κακοφάνηκε.

  79. Avonidas said

    #73, Νόμος του Μέφρυ, No 2

  80. tamistas said

    Σ’ αυτό που είπε ο Σκυλλάκος (σχ.49), εκτός από το ακατανόητο ότι ο γάμος εξασφαλίζει τη διαιώνιση του είδους (δηλαδή χωρίς γάμο ο πελαργός δεν έρχεται; – αγνοεί ενδεχομένως και τις μονογονεϊκές οικογένειες), το «κακό» είναι ότι θεωρεί ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν το δικαίωμα να αναγνωρίζουν επίσημα τη σχέση τους, αφού δεν τεκνοποιούν (πάλι καλά, αν σκεφτούμε ότι ο Στάλιν είχε επαναφέρει την ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας, που είχε καταργήσει ο Λένιν)!

  81. tamistas said

    Τα περί παθητικών και ενεργητικών ομοφυλοφίλων είναι μύθος.

  82. meshuggah said

    76: Οι δύο κατηγορίες που αναφέρετε, δεν είναι τόσο διακριτές μεταξύ τους όσο παρουσιάζεται συχνά. Συνήθως είναι και τα δύο. Την ερώτηση δεν την καταλαβαίνω. Ο ενεργητικός παραμένει ομοφυλόφιλος. Ουσιαστικά ρωτάτε γιατί σε έναν ομοφυλόφιλο αρέσουν οι άντρες. Αν απαντήσετε στην ίδια ερώτηση όσον αφορά τον δικό σας σεξουαλικό προσανατολισμό, έχετε απαντήσει και στην ερώτηση που θέσατε.

  83. ππαν said

    62: Να σχολιάσω μόνο τι καταπληκτικός φίλος είστε, ειδικά απέναντι στους νεκρούς φίλους σας, Για τα υπόλοιπα διάβασα το 73 και καλά τα λέει.

  84. Γς said

    66 @ Λεώ

    Je n’ai jamais mangé de pyjama aussi doux que le sien

  85. Λ said

    Για μια έκθεση στο Βερολίνο:
    http://www.pri.org/stories/2014-03-27/70-years-after-wwii-gay-victims-nazis-are-still-not-fully-honored

  86. gbaloglou said

    76 Ο όρος «αλλαξοκωλιά» (του πανσοφοτάτου ημών λαού) δεν σου λέει κάτι;

  87. physicist said

    #79. — Αβονίδα, το σπέλλινγκ Μέφρυ είναι το Νο 3, σαν να λέμε;

    😉

  88. ππαν said

    Αδιάβαστος, Φυσικέ!

  89. physicist said

    Πού, ωρέ ππαν; Τι έχασα πάλι;

  90. Left said

    – Προβλέπω μεγάλη επισκεψιμότητα.
    – Πολλοί θα «μπουν» στο ιστολόγιο (λόγω θέματος) για πρώτη (και τελευταία) φορά.
    @ 73 «Υ.Γ. : Ίσως νομίζεις ότι δεν πήρα το ποστ σου στα σοβαρά. Δεν θέλω να το νομίζεις αυτό. Θέλω να είσαι βέβαιος.»
    Προκύπτει απαξία? ΄Η το νομίζω?

  91. ππαν said

    89. https://sarantakos.wordpress.com/2014/08/02/meze-128/

  92. Γς said

    73:

    “Ένας, ο μακαρίτης σκηνογράφος Νίκος Αλεξίου, έμεινε γι’ αυτόν τον λόγο σε αγιορείτικο μοναστήρι για ενάμιση χρόνο και μετά παντρεύτηκε. Αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και χώρισε.” — Ελπίζω να μην έκανε και παιδιά, για το δικό του καλό και το δικό τους

    για το δικό ΣΟΥ καλό και το δικό τους

    [Προσβολή νεκρού. Εσύ στον τάφο κι αυτά στη φυλακή]

  93. physicist said

    #91. — Πράγματι! 😉

  94. Aγάπη said

    Καλημέρα

    Διαβάζω εδώ διάφορες τοποθετήσεις και έχω μεινει έκπληκτη: υπάρχουν άνθρωποι με καλή πίστη
    = που πιστεύουν ότι η ομοφυλοφυλία είναι θεραπεύσιμη αρρώστια
    = που διαχωρίζουν τους ομοφυλόφιλους σε ενεργητικούς και παθητικούς
    = πιστεύουν ότι υπάρχουν μόνον άντρες gay (προς πληροφόρησινούτε άντρας δέν είμαι ούτε gay, δέν είμαι αλλά και να ήμουν θα ήταν πρόβλημα;)
    = που αποδίδουν την αντρική ομοφυλοφιλία σε διαστροφή και όχι στην ενδομυχη απέχθεια για το να παίζει κάποιος τον ρόλο τής γυναίκας, δηλαδή να υποδύεεται κοινωνικά υποδεέστερο ρόλο
    = που δείχνουν ομοφοβία για λόγους κοινωνικούς φυσικά (αναμενόμενο), ενώ, αν ζούσαμε σε κοινωνία ελεύθερη προκαταλήψεων, δέν θα υπήρχε καν αυτή η συζήτηση, τουλάχιστον όπως γίνεται τώρα εδώ 🙂
    Χαίρομαι πάρα πολύ που αυτή η συζήτηση δέν έχει προκαλέσει την επιθετικότητα που βλέπουμε αλλού σε ό,τι σχετίζεται με αυτό το θέμα 🙂

  95. Theo said

    @57:
    Δεν ξέρω αν δήλωσή του εννοείς όσα έγραψε στο βιβλίο του Άγιον Όρος, το υψηλότερο σημείιο της γης (σ. 117) που εξέδωσε ο Καστανιώτης το 2000 (και τα θεωρώ το μεστότερο και ποιητικότερο κομμάτι αυτού του βιβλίου), μετά από την επίσκεψή του στον Γέρο Ηρωδίωνα, ένα Ρουμάνο μοναχό που ζούσε στην έσχατη ένδεια και μέσα στα σκουπίδια και που πέταξε στους τοίχους της καλύβας του τα τρόφιμα που ο Χατζηνικολάου κι ένας φίλος του του έφεραν:
    «Έφυγα και ξαναβυθίστηκα στα σκουπίδια του εαυτού μου. Εκείνος έμεινε πατώντας πάνω στα σκουπίδα της λογικής αυτού του κόσμου. Τον σκεπτόμουν και θαύμαζα την αντοχή και τον ηρωισμό του. Μέχρι σήμερα, ενώ αντιλαμβάνομαι την αξία και το μεγαλείο της λογικής του, δεν μπορώ να συλλάβω την δομή της. Σίγουρα η λογική είναι μεγαλύτερη εκτροπή από την δια Χριστόν σαλότητα. Ίσως όμως ο σταυρός της να είναι τελικά βαρύτερος από τον σταυρό του π. Ηρωδίωνα.
    Πάνω στο πανεπιστήμιο των σκουπιδιών και της σαλότητος, τόλμησα να προβάλω την λογική, την αίγλη και τη φινέτσα της νωπής τότε εμπειρίας μου στο Harvard και στο MIT. Τότε άρχισαν τα σκουπίδια να ευωδιάζουν σαν λουλούδια, τα ζωύφια να μεταμορφώνονται σε πουλάκια, οι ξεσχισμένες σακκούλες σε πτυχία και δημοσιεύματα· και ο π. Ηρωδίων πολύ πιο έξυπνος, πολύ πιο επιτυχημένος από τους Νομπελίστες καθηγητές μου! Η λογική τους έμοιαζε με αγωνιστικό αυτοκίνητο· η λογική της δια Χριστόν σαλότητος με πύραυλο. Το πρώτο τρέχει μέχρι 320 χλμ. την ώρα. Το δεύτερο, από 29.000 χλμ. την ώρα και πάνω. Το πρώτο κινείται οριζόντια. Το δεύτερο, κατακόρυφα. Στην μία περίπτωση, αν υπερβείς το όριο, γκρεμοτσακίζεσαι. Στην δεύτερη, αν το ξεπεράσεις, εκτοξεύεσαι· ξεπερνάς την βαρύτητα της γης· διαφεύγεις· ελευθερώνεσαι.
    »

    Και γιατί είναι «κοροϊδία» ένας και καλά διαπρεπής επιστήμονας που αν ήθελε θα έπαιρνε θέση Διευθυντή στη Νάσα και έδρα στο Χάρβαρντ να προτιμήσει αντί για την επιστημονική έρευνα την υπέρτερη σοφία των μοναστηριών;
    Κάθε χρόνο που ερχόταν στην Ελλάδα μου εξομολογιόταν την αγωνία του αν άξιζαν ο κόπος και ο χρόνος που διέθετε για την επιστημονική έρευνα, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από άλλη θέση αμεσότερα στον συνάνθρωπο. Και στην επιλογή του του ράσου από την καθηγητική τήβενο τον βοήθησαν οι συμβουλές κάποιων μοναχών, τους οποίους περιγράφει στο εν λόγω βιβλίο, ενώ παράλληλα κριτικάρει τις εκσυγχονιστικές τάσεις κάποιων μοναστηριών.

    Ναι, δεν πρόλαβε να κάνει κάποια αξιόλογη δημοσίευση, μια και άλλαξε πορεία στα 34 του. (Είχε αρνηθεί να συνεργαστεί με τη ΝΑΣΑ παλαιότερα, όταν εκπονούσε ένα από τα μεταπτυχιακά του. Και δεν το έκανε μόνο αυτός αλλά όλοι σε όσους τους έγινε τότε στο Χάρβαρντ η ίδια πρόταση, κι αυτό λόγω του ενδεχομένου η έρευνά τους να χρησιμοποιηθεί για πολεμικούς σκοπούς.)
    Ωστόσο, στο διδακτορικό του είχε εφεύρει μια συσκευή για τη μέσω μικροήχων μέτρηση μιας καρδιακής πίεσης, που τότε γινόταν με την εισαγωγή ενός καθετήρα στο πόδι, η μεγαλύτερη εταιρία των καθετήρων του πρότεινε να υλοποιήσει την εφεύρεσή του, αλλά δεν ήθελε να ξοδέψει άλλο ένα ή δυο χρόνια γι’ αυτό· και στα μεταπτυχιακά του είχε εφεύρει άλλες δύο παρόμοιες συσκευές.
    Οι λόγοι της αλλαγής πορείας του φαίνονται στο απόσπασμα που παρέθεσα. Μπορεί κανείς να μη συμφωνεί ή να μην τους καταλαβαίνει, όμως ο άνθρωπος ήταν πάντα συνεπής με τη συνείδησή του και δεν κορόιδευε κανέναν.

  96. Avonidas said

    Α, σχετικά με το θέμα των σούπερ-ντούπερ μεγάλων Φυσικών που το γυρίζουν στη Θεολογία: πριν μερικά χρόνια, είχα την ατυχή έμπνευση να αγοράσω το «Επιστήμη ή Θεός», του πρώην σωματιδιακού Φυσικού και νυν Αγγλικανού ιερέα John Polkinghorne. Διαπίστωσα δύο πράγματα:

    Πρώτον, ότι είχα πετάξει τα λεφτά μου για να αγοράσω τα φληναφήματα κάποιου που, έχοντας προφανώς διαβάσει το «Θεός και Μοντέρνα Φυσική» του Paul Davies, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί οικονομικά τον άλλο λογικό σύνδεσμο που του απέμενε (εφόσον το όχι Θεός δεν τον συνέφερε).

    Δεύτερον, ότι δεν υπάρχει όριο στα δυσθεώρητα ύψη εκλογίκευσης που μπορεί να φτάσει ένας ευφυής άνθρωπος, όταν ο άνθρωπος αυτός επιμένει να πιστεύει σε Θεό.

    Πιο συνοπτικά, όπως έγραψε ο A.C. Grayling: «the interest attaching to Polkinghorne is that he is a physicist who became a Church of England vicar, which makes people think that he has a special line into the science-religion question. Were he a vicar who gave up the Church of England to become a physicist he would not be regarded as anything more special than sensible; but this is how the world wags.»

  97. Velvet said

    Θεωρώ παραδοξο το γεγονος να επικαλούμαστε νομους τους κρατους για να ποινικοποιήσουμε και να προστατευτούμε από τον ρατσισμο η την ξενοφοβια όταν το ιδιο το κρατος με την πολιτικη που ακολουθει (με την κοινοβουλευτική νομιμοποιηση των νεοναζι) και τα μεσα προπαγάνδας που διαθετει είναι το ιδιο που παραγει το ρατσισμο, τις διακρισεις και την κοινωνικη ανισοτητα σε βαρος αδυναμων ομαδων.

  98. θὰ συμφωνήσω ὅτι ἡ λέξι «ὁμοφοβία» εἶναι ὕποπτη. καὶ ἄλλες φορὲς ἀπὸ αὐτὸ τὸ ἱστολόγιο ἔχω πεῖ ὅτι ἡ λέξι «ὁμοφοβία» δὲν εἶναι σωστὰ ἑλληνικά, τόσο γιὰ λόγους ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὸν σχηματισμό της ὅσο καὶ γιὰ λόγους ποὺ ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν σημασία της ἡ λέξι εἶναι ἔκτρωμα. χαίρομαι ποὺ ἀρχίζει καὶ λέγεται αὐτὸ σιγὰ σιγὰ καὶ ἀπὸ δημόσια πρόσωπα -κάτι παρόμοιο εἶχε πεῖ σὲ συνέντευξί του πρὸ καιροῦ καὶ ὁ Φ. Κρανιδιώτης.

  99. Avonidas said

    @90: «Προκύπτει απαξία? ΄Η το νομίζω?»

    Άφησα περιθώρια αμφιβολιών; Απαξία για τις συγκεκριμένες απόψεις, βεβαίως. Για τον γράφοντα, δεν έχω λόγο.

  100. ππαν said

    Ο Φ. Κρανιδιώτης αυτός ο Δούναβης της σκέψης που όταν ζορίζεται γράφει κάτι βαρβάτα σε στυλ «σας φιλώ στο σβέρκο». Αν δεν εκφράσει αυτός άποψη για την ομοφοβία, ως λέξη και ως έννοια, τότε ποιος;

  101. physicist said

    #95. — Η δήλωση στην οποία αναφέρομαι έχει γίνει σε τηλεοπτική συνέντευξη, την οποία ειλικρινώς έχω δει και εξίσου ειλικρινώς δεν έχω χρόνο να ψάξω.

    Κοροϊδία είναι η εντύπωση που αφήνεται ότι είχε λαμπρή επιστημονική καριέρα. Δεν είχε. Χωρίς δημοσιεύσεις, δεν έχει. Απλά πράγματα.

    Ναι, δεν πρόλαβε να κάνει κάποια αξιόλογη δημοσίευση, μια και άλλαξε πορεία στα 34 του. — I rest my case.

  102. κι ὅταν λέω «σχηματισμό»της ἐννοῶ ὡς προβληματικὰ καὶ τὰ δύο συνθετικά της.

    ὅσο γιὰ τὴν ὑπόθεσι στὴν οὐσία της τὸ ἔχουμε πεῖ πολλὲς φορές: δὲν γίνεται ἱεραρχής νὰ μιλήσῃ ὑπὲρ τῆς φιλομοφυλίας. θὰ ὑποπέσ{η αὐτομάτως σὲ αἵρεσι. στὴν ἐποχή μας οἱ ἄνθρωποι μποροῦν νὰ ἀκολουθήσουν ὅποια ὁδὸ θέλουν στὴν ἐρωτική τους ζωὴ χωρὶς νὰ ἔχουν τὴν ἀνάγκη τῆς ἐγκρίσεως ἀπὸ τὴν Ἑκκλησία. καὶ ὡς γνωστὸν μιὰ ἔγκρισι ποὺ δὲν σοῦ εἶναι ἀπαραίτητη δὲν μπορεῖς καὶ νὰ τὴν ἐκβιάσῃς. ὑπ’αὐτὴν τὴν ἔννοια ἡ ἐμμονὴ πολλῶν φιλομόφυλων νὰ θέλουν σώνει καὶ καλὰ τὴν ἀποδοχὴ τῆς Ἐκκλησίας εἶναι σκέτος παραλογισμός, ἂν καὶ οἱ ψυχολογικὲς ἀνάγκες ποὺ ὑπαγορεύουν μιὰ τέτοια ἐμμονὴ εἶναι ἐν μέρει κατανοητές.

  103. #100 οὔτε ἐμένα μοῦ εἶναι ἰδιατέρως συμπαθής, ἀλλὰ αὐτὸ δὲν εἶναι λόγος νὰ μή τοῦ ἀναγνωρίσω κάτιι θετικό.

  104. physicist said

    #94. — Οι απόψεις περί ομοφυλοφιλίας είναι τερατώδεις ενώ οι ακόλουθες είναι σεβαστές ως θρησκευτική-μεταφυσική πίστη με πολύ βάθος:

    1. Ο Θεός έφτιαξε κάποτε έναν άντρα κι αργότερα μια γυναίκα. Έκαναν όμως κάποιαν αταξία και τους καταδίκασε να τους πάρει ο αγύριστος και να τους σηκώσει — χωρίς έφεση και χωρίς αναστολή.

    2. Από αγάπη, έψηνε επί χιλιάδες χρόνια των ανθρώπων το ψάρι στα χείλη. Σε κάποια στιγμή που εκνευρίστηκε άσχημα, τους έπνιξε όλους αδιακρίτως, μαζί με ό,τι πετούμενο και τετράποδο υπήρχε εκεί γύρω.

    3. Σε κάποια στιγμή άλλαξε γνώμη και είπε να τους λυτρώσει, στέλνοντας το γιο του (που είναι ο ίδιος) να σταυρωθεί, να πεθάνει και ν’ αναστηθεί.

    4. Καμία προφανής λύτρωση δεν προέκυψε, αφού οι άνθρωποι συνέχισαν να υποφέρουν και να ψοφάνε σαν τις μύγες. Θα έρθει, όμως, μετά θάνατον. Αυστηρή προϋπόθεση, βεβαίως, είναι να πιστέψουν σ’ αυτόν.

    5. Σε κάποιαν άλλη, απροσδιόριστη στιγμή, θα επανέλθει και τότε θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι.

    Ε, ναι, μπροστά σ’ αυτή την ομορφιά και αρμονία, οι απόψεις της θρησκείας περί ομοφυλοφιλίας μοιάζουν στ’ αλήθεια παράλογες.

  105. Γς said

    Τι ακριβώς έκανε στη NASA;

    Θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε.

    Υποπτεύομαι ότι η πιο σπουδαία του δουλειά εκεί ήταν το πιθανολογούμενο τρισάγιο στο Τσάλεντζερ λίγο πριν εκτοξευτεί.

  106. Theo said

    @70:
    Ναι, πιθανώς αν είχα μέντορα τον Ψινάκη να γινόμουν γκέι.

    Καλά, αυτό για μοναστήρια και τα καλογεροπαίδια είναι πολύ φτηνό.

    Κι όμως, από την εμπειρία μου έχω καταλάβει πως ομοφυλόφιλος γίνεσαι και (πολύ δύσκολα) ξεγίνεσαι.

    @71:
    Ελπίζω, Γς, πως δεν θα με χάσετε.

    @72:
    Το κάθε μάστερ του πήρε ένα χρόνο, και το διδακτορικό δύο.
    Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα παίρνω σοβαρά. Σαν ασκήσεις λογικής τα βλέπω, εγκεφαλικά, μακράν της πραγματικότητας.

    @77:
    Δεν έχω σπουδάσει θετικές επιστήμες και αγνοώ πώς κανείς βρίσκει αναφορές σε πρωτότυπο, δημοσιευμένο ερευνητικό έργο. Αλλά νομίζω πως μερικώς σου απάντησα με το σχ. 95.

    @83:
    Ευχαριστώ για την ευγενική παρατήρηση.
    Αλλά από πότε το να λες ότι ένας νεκρός φίλος σου αγωνίστηκε να ξεπεράσει την ομοφυλοφιλία του είναι αδιάκριτο;
    Μήπως επειδή θίγει τους στρατευμένους ομοφυλόφιλους;

    @94:
    Κι αν υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το ότι η ομοφυλοφυλία είναι θεραπεύσιμη αρρώστια;
    Μήπως κλονίζεται ένα φαντασιακό εποικοδόμημα;

  107. Avonidas said

    #95: «Και γιατί είναι «κοροϊδία» ένας και καλά διαπρεπής επιστήμονας που αν ήθελε θα έπαιρνε θέση Διευθυντή στη Νάσα και έδρα στο Χάρβαρντ να προτιμήσει αντί για την επιστημονική έρευνα την υπέρτερη σοφία των μοναστηριών;»

    «Ωστόσο, στο διδακτορικό του είχε εφεύρει μια συσκευή για τη μέσω μικροήχων μέτρηση μιας καρδιακής πίεσης, που τότε γινόταν με την εισαγωγή ενός καθετήρα στο πόδι»

    Αν όντως εφηύρε κάτι τέτοιο, τότε κάνει λάθος, η μεγαλύτερη προσφορά του στον συνάνθρωπο ήταν αυτό, ούτε οι πύραυλοι ούτε οι βαθυστόχαστες αναλύσεις του πάνω στη Βιοηθική.

  108. ππαν said

    106: Το «νεκρός» γιατί με μπολντ; Αν ήταν ζωντανός θα τον ντρεπόσασταν που τον κουτσομπολεύετε σε άγνωστους ανθρώπους ενώ νεκρός τι να πει;

  109. ΠΑΝΟΣ said

    Ενεργητικός-παθητικός.Ο μακαρίτης Γιάννης Νταλ-Δαλιανίδης είχε πει ότι «το τοστ ψήνεται κι απ’ τις δυό μεριές».
    Επιλογή ή Φύση.Κατ’ εμέ Φύση,παντού και πάντα και σε όλα.Τα πάντα,όλα!

  110. ἐκπλήσσομαι ποὺ κάποιοι περιμένουν ἀπὸ καιροῦ εἰς καιρὸν τὴν δήλωσι τοῦ α ἢ β ἱεράρχη γιὰ νὰ μάθουν τὶς ἀπόψεις τοῦ χριστιανισμοῦ περὶ τῆς φιλομοφυλίας. στὴν Ἀβανία τοῦ Χότζα νὰ εἶχαν γεννηθῆ κάτι περισσότερο θἄξεραν.

  111. Theo said

    @105:
    Τότε που εκπονούσε κάποιο από τα μάστερ του, μου είχε πει πως αρνήθηκε την πρόταση της NASA, όπως όλοι τότε στο Χάρβαρντ. Τώρα, στο σχ. 13, διαβάζω πως «διετέλεσε ἐπὶ διετία ἐπιστημονικὸς σύμβουλος τῆς NASA καὶ τῆς ἑταιρείας Arthur D. Little σὲ θέματα Διαστημικῆς Ἰατρικῆς Τεχνολογίας». Ίσως αυτό,η κάποια συνεργασία του, να έγινε αργότερα.

  112. Theo said

    @107:
    Αν όντως εφηύρε κάτι τέτοιο…
    Εσύ που χειρίζεσαι καλύτερα το Διαδίκτυο από μένα, ψάξε να βρεις το διδακτορικό του και να το δεις.

    Κι όπως έγραψα παραπάνω, η μεγαλύτερη προσφορά του στον συνάνθρωπο νομίζω πως είναι η βοήθεια που έδωσε σε χιλιάδες νέους με προβλήματα εξάρτησης, ψυχολογικά, κα.

    @108:
    Γιατί νομίζω πως όταν κανείς κοινοποιεί προσωπικές λεπτομέρειες για ένα νεκρό δεν κουτσομπολεύει.

    @109:
    Κάτι παρόμοιο είχε γράψει κι ο Γιώργος Ιωάννου, για το ψάρι που ψήνεται κι από τις δυο μεριές.

  113. cronopiusa said

    Parents Should ‘Punch’ Gay-Acting Children, Says Pastor Sean Harris

  114. Avonidas said

    #106: «Τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα παίρνω σοβαρά. Σαν ασκήσεις λογικής τα βλέπω, εγκεφαλικά, μακράν της πραγματικότητας.»

    Αχ, Θεέ μου [sic], σκέφτομαι λογικά με τον εγκέφαλο, ο δύσμοιρος! Γιατί να ακούσω τον Sagan, που έλεγε ο άφρων, I try not to think with my gut; Γιατί;;! 😉

  115. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα και να με συμπαθάτε που έλειπα!

    43: Φχαριστώ πολύ, κατεβάζουμε κατά ένα χρόνο τη χρονολογία.

    56: Θα έλεγε βέβαια κανείς ότι αν όλοι έχουν αγκαλιάσει το γκέι πράιντ τότε η παρέλαση δεν χρειάζεται 🙂

    59: Το έχω στο νου μου να γράψω, ευχαριστώ για το λινκ!

    62: Τέο, προσπάθησα να τη βρω ολόκληρη και δεν μπόρεσα, καλά έκανες που έδωσες το λινκ.

    69-75: Ιξιπίτιδις το λέει, όπως είχα κι εγώ χτες ακουμπήσει τη βαλίτσα μου.

    111: Ή μπορεί να το έχει προσθέσει για στολίδι.

  116. Velvet said

    Επειτα ποια σημασια εχει αν η ομοφυλοφιλια είναι εκ γενετης προσανατολισμός, σεξουαλικη παρεκλιση η επιλογη. Για να την αναγνωρισω πρεπει να αποδεχτω τη φυσικη της καταβολη η όχι.
    Προσωπικα την αποδεχομαι όπως δεχομαι κάθε ανθρωπινη σεξουαλική επιλογη και συμπεριφορα αρκει να μη μου επιβαλεται ως μοναδικη και ανωτερη.
    Και αναμεσα στους ορους ομοφοβια, ομομανια κλπ εγω θα εβαζα μια λεξη που χαρακτηριζει κάθε ανθρωπινη αντιδραση (για ότι αγνοει η δεν κατανοει ) : ανθρωποφοβια

    ΥΓ.
    Μεγαλη σημασια νομιζω ότι δίνουμε σε κάθε αναχρονιστική παπαδιστικη αποψη όταν ασχολουμαστε μαζι της

  117. Γς said

    111:
    Χωρατό ήταν Τεό.
    Τον έχω γνωρίσει και χαίρεσαι να βλέπεις κάποιον που είναι διαφορετικός σε πολλά από τους ομότεχνους του.

    Τώρα για το τρισάγιο του μοιραίου Τσάλεντζερ.
    Θυμήθηκα τον Κυριεελέησον [ετσι τον έλεγαν τα παιδιά μου], έναν ευαγγελιστή ιερωμένο στις ΗΠΑ. Είχαμε περάσει και του κάναμε δώρο μιά κούτα Βίβλους της Βιβλικής Εταιρείας και όταν πήγαμε να φύγουμε ήρθε να μας ευλογήσει σε ριμότ φάση στο πάρκιν λοτ.

    Τι να κάνω κι εγώ΄Κάνοντας όπισθεν τον κοίταζα που σταύρωνε τα δάχτυλά του και τέτοια, μέχρι που Μπουμ! [στον από πίσω].

  118. Νέο Kid Στο Block said

    Nτούζ (μιλιόν ντε mètres cubes) πουάν στην Ππανού για το «Δούναβη της σκέψης»! 😆
    (νομίζω όμως πως το «Βόλγας της σκέψης» θα ταίριαζε καλύτερα στα σωματομετρικά και υδρολογικά δεδομένα…)

  119. alexisphoto said

    καλησπέρα,
    @24: Γιατι να σε φτύσουμε;
    Ίσα ισα που μας δίνεις τη γνώμη σου νηφάλια και με διάθεση κριτικής – σε πολλά συμφωνώ σε άλλα όχι.

    Ας δούμε τα πράγματα από μια άλλη γωνία.
    Αυτή του ΕΙΜΑΙ – Γεννιέμαι και αυτή του ΦΑΙΝΟΜΑΙ – Προβάλομαι.
    Η φοβία δεν έχει λόγο υπάρξης στην πρώτη περίπτωση. Όταν υπάρχει φοβία δημιουργείται και η έννοια του ρατσισμού.

    Στη Δεύτερη περίπτωση όμως, είναι συνειδητή επιλογή της (υπερ)προβολής αυτού που είμαι.
    Η ομοφυλοφιλία (τόσο αντρών όσο και γυναικών) είναι θέμα ορμονικό. Η προβολή της όμως είναι θέμα επιλογής.
    Η πίστη είναι θέμα συνείδησης. Η προβολή της είανι θέμα στυλιστικό.
    Ο κατάλογος είανι μακρύς και ισχύει από παλιά…..

    Και ερχόμαστε στο σήμερα.
    Ο προβληματισμός πολλών στο ιστολόγιο (φαντάζομαι και του Λεό και δικός μου σίγουρα) είναι μήπως αυτή η προβολή έχει μετατραπεί σε υπερπροβολή για επίτευξη άλλων στόχων. Και για να προεκτείνω τη σκέψη μου: μήπως σήμερα η υπερπροβολή της διαφορετικότητας αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την επαγγελματική καταξίωση, ιεραρχική ανέλιξη κλπ.

    Θα είχε η Κοντσίτα πχ τη πρώτη θέση αν δεν είχε αυτή την αποκρουστική φάτσα;
    Θα είχε ο Ψωμιάδης (ο πρώην νομάρχης μχ) αυτή την αποδοχή αν δεν έκανε την πίστη του παντιέρα;
    Τραβηγμένα από τα αφτιά τα παραδείγματα δε λέω, αλλά σίγουρα ισχύουν.
    Όπως βλέπω να ισχύει και μια χοντρή μαύρη γραμμή σε όσους έχουν λίγο διαφορετική άποψη από την πολιτικά ορθή (και δεν βρίσκουν λόγο ύπαρξης στο gay parade), να χαρακτηρίζονται ομοφοβικοί.

    Δεκτή προς συζήτηση κάθε άλλη άποψη.
    Ευχαριστώ για το χρόνο.

  120. Theo said

    @114:
    Αν δεν έχεις καταλάβει πως ο άνθρωπος δεν είναι μόνο εγκέφαλος και πως πολλές φορές τα εγκεφαλικά επιχειρήματα είναι παραπειστικά κι οδηγούν μακριά από την αλήθεια, τι να προσθέσω;

  121. Dimitris said

    #120
    Ειλικρινής ερώτηση.
    Αν έχεις τον χρόνο και την όρεξη θα ήθελα να γράψεις 3-4 παραδείγματα οπού «…πολλές φορές τα εγκεφαλικά επιχειρήματα είναι παραπειστικά κι οδηγούν μακριά από την αλήθεια…»

  122. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Ο θεός που αποδεδειγμένα δεν πάει με γυναίκες, τί είναι;

    Για όσους θεωρούν αρρώστια ή επιλογή την ομοφυλοφιλία, δεν έχουν παρα να ριξουν μια ματιά στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ειδών που κατοικούν στον πλανήτη.
    Βέβαια αυτά είναι απαλλαγμένα απο τις δογματικές θρησκευτικές αντιλήψεις και ενοχές για το σέξ.

    95 – Η υπέρτερη σοφία των μοναστηριών, απο πού προκύπτει; Κι αν έχω καταλάβει καλά, η εκκλησία ευνοεί τον μοναστισμό, αν όμως τον ακολουθήσουν οι ποιμένες, πώς ακριβώς θα διαιωνισθεί το είδος;

  123. Ιάκωβος said

    @70:
    Ναι, πιθανώς αν είχα μέντορα τον Ψινάκη να γινόμουν γκέι.

    Theo,
    αυτό είναι ενδιαφέρον. Δηλαδή η ερωτική έλξη είναι κάτι που μαθαίνεται, όπως το κατηχητικό; Δηλαδή, ισχυρίζεσαι οτι δεν απέκτησες ομοφυλόφιλες επιθυμίες επειδή ο Πνευματικός σου, όταν είσουν παιδί, σου είπε οτι είναι αμαρτία; Και ότι κοίταγες το βρακάκι της συμμαθήτριάς σου και γούρλωνες τα μάτια στο ντεκολτέ της θείας σου επειδή κάποιος στο έμαθε;
    Ή μήπως η εκκλησία με τις νουθεσίες της σε απέτρεψε να βλέπεις ερωτικά τα άλλα αγόρια, δεν καταλαβαίνω.

    Πως ένας γκέι μπορεί να κάνει κάποιον γκέι; (και δεν εννοώ να τον βιάσει, γιατί αυτή η ακραία περίπτωση είναι είτε σπάνια, είτε σήμερα ανύπαρκτη). Δηλαδή πως θα σε έπειθε ο Χ Ψινάκης να στρέψεις την επιθυμία σου προς τα αγόρια, αν δεν το περιείχες μέσα σου, από τα πριν; Ύποπτο δεν ακούγεται κι αυτό;

  124. Ιάκωβος said

    Όσο για τα μοναστήρια, δεν επαναλαμβάνω απλά ένα κλισέ, τα λέω από δική μου πείρα, από ότι είδα, κατάλαβα και μου είπαν στα ίσα διάφοροι πατέρες στο Άγιον όρος σε μεγάλες μονές και σε καλύβες της σκήτης.
    Δε λέω ότι όλοι είναι έτσι, αλλά σίγουρα τα ποσοστά των ομό είναι πολύ παραπάνω στα μοναστήρια από τα αντίστοιχα στη κοινωνία.

    Πρέπει να ήταν πάντα έτσι, από παλιά. Ο Λακαριέρ στο Ελληνικό καλοκαίρι έγραψε για τον Άθω του 50 και λέει οτι την πρώτη βραδιά του επιτέθηκε ερωτικά κάποιος μοναχός, και μετά σε όποια μονή πήγε , πάντα βρισκόταν κάποιος καλόγερος να του εξομολογηθεί(!) τον έρωτά του. Όταν ρώτησε κάποιον ηγούμενο για το φαινόμενο, πήρε την απάντηση οτι αυτά δεν θεωρούνται μεγάλες αμαρτίες, η μεγαλύτερη είναι να μην έχει ο μοναχός πίστη στο θεό.

    Για μένα είναι τόσο ξεπερασμένα όλα αυτά, και μυρίζουν τόσο ναζισμό…Πιο ενδιαφέρον θεωρώ το ερώτημα γιατί να υπάρχει στον άνθρωπο η ομοφυλοφιλία (λένε οτι σε όλες τις κοινωνίες πάντα ένα 10% εχουν κάποια σχέση με την επιθυμία αυτή).

    Νομίζω οτι η βάση της είναι μεν βιολογική, δηλαδή αναπτύχθηκε ,όπως όλα στον άνθρωπο, με την εξέλιξη, φυσική επιλογή και λοιπά, όμως υπήρξε και μια κοινωνική αναγκαιότητα. Ίσως η ύπαρξη ομοφυλόφιλου στις πρωτόγονες ομάδες πρέπει να έδωσε ένα αβαντάζ στην επιβίωσή τους έναντι των άλλων. Άτομα που δεν τεκνοποιούν νοιάζονται περισσότερο για το σύνολο.

    Οι προηγμένες κοινωνίες , ιδίως της Ανατολής φρόντισαν να κατασκευάσουν μια τεχνητά, μαζικά (και βίαια) δημιουργημένη κάστα άφυλων ανδρών, των ευνούχων, που πάνω σ αυτούς στηρίχτηκαν, πχ Κίνα και Βυζάντιο.

    Άλλωστε και οι μοναχοί, κάτι τέτοιο είναι. Theo, ξύπνα. Οι μόνοι ομό που έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο, είναι εκείνοι με την διαστρεβλωμένη εσωτερικευμένη ομοφυλοφοβία, δηλαδή οι Πάπες(όχι όλοι) ,οι άγαμοι φραγκοπαπάδες (δεν έχουν αφήσει παιδάκι για παιδάκι) οι σαδιστές Ιεροεξεταστες και τα μοναστήρια.

    Τα βουδιστικά μοναστήρια συμπεριλαμβάνονται. Θεωρούνται το λίκνο του ομοερωτισμού στην Ασία.

  125. munich said

    καλησπέρα, διάβαζα αλλά δεν ήθελα να συμμετέχω στη συζήτηση ώσπου…
    Διδακτορικό στο χαρβαρτν και το εμάιτι ΧΩΡΙΣ δημοσίευση???? ΧΩΡΙΣ δημοσίευση μέχρι τα 34????

    Αυτά ήταν χρόνια!!!

  126. cronopiusa said

    ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΝΤΙΝΤΗΔΕΣ ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ
    ΘΕΛΩ ΑΝΤΡΑ Ν’ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ

  127. Νέο Kid Στο Block said

    Ω! O Γκαλουά και ο Πασκάλ δεν είχαν διδακτορικό (ούτε πτυχίο, εδώ που τα λέμε) ,και ο μεν Γκαλουά δεν δημοσίευσε τίποτε (εκτός από ένα γράμμα που έγραψε, φοβούμενος (δικαιολογημένα..) πως θα δει σύντομα τα ραδίκια ανάποδα), ο δε Πασκάλ δημοσίευσε ελάχιστα και κλείστηκε πάνω στο άνθος της ηλικίας του σε μοναστήρι… αλλά κάτι προσέφεραν στον άνθρωπο (απότι λένε οι πιο ειδικοί από μένα δηλαδή).

  128. πάντως δὲν μπορῶ νὰ μὴ γελῶ μὲ ὅλες αὐτὲς τὶς θεωρίες ποὺ προπαγανδίζουν ὅτι τὸ φύλο εἶναι κοινωνικὴ κατασκευή, ἀλλὰ ἡ φιλομοφυλία φυσικὴ ἐκ γενετῆς κατάστασι.

    ὅσο γιὰ τὸν μοναχισμό, ἀφ’οὗ θίχτηκε τὸ ζήτημα, νὰ πῶ κι ἐγὼ ὅτι οὔτε χριστιανικὴ προέλευσι ἔχει οὔτε καὶ προβλέπεται ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφή. κάποτε ἦταν καὶ κώλυμα γιὰ τὴν ἱερωσύνη καὶ ἔχουμε φτάσει στὸ σημεῖο νὰ θεωρῆται προαπαιτούμενο ἡ μοναχικὴ ἰδιότητα γιὰ νὰ χειροτνηθῇ κάποιος ἐπίσκοπος.

    τέλος πάντων, αὐτὰ ἐκφεύγουν τοῦ θέματος.

  129. physicist said

    Κίντο, ούτε ο Λαντάου είχε Διδακτορικό αλλά ήταν άλλες οι εποχές. Μην τρολλάρεις. 🙂

    (Η φατσούλα είναι για να μην αρπαχτούμε κι επειδή το ξέρω ότι ξέρεις ότι τρολλάρεις).

  130. meshuggah said

    116: Γιατί να μην έχει σημασία; Πάνω στη θεώρηση ότι ομοφυλόφιλος γίνεσαι δεν γεννιέσαι και ότι αποτελεί σεξουαλική επιλογή, έχει στηριχθεί μια σειρά α-νόητων επιχειρημάτων όπως ότι αν μεγαλώσεις σε οικογένεια ομοφυλόφιλων θα γίνεις και εσύ ομοφυλόφιλος, ότι η προώθηση και προπαγάνδα ομοφυλοφιλικών προτύπων και συμπεριφορών μπορεί να σε μετατρέψει σε ομοφυλόφιλο και ούτω καθεξής. Όχι ότι η γενετική βάση της ομοφυλοφιλίας δεν μπορεί να οδηγήσει σε επιχειρήματα περί βιογενετικής και ευγονικής αλλά τί να κάνουμε; Τα μέχρι τώρα ερευνητικά δεδομένα εκεί καταλήγουν.

    Από εκεί και πέρα έχετε δίκιο, πρέπει να πολεμήσουμε τον αυθαίρετο ισχυρισμό «η ομοφυλοφιλία είναι ψυχική ή/και σωματική διαστροφή» στον πυρήνα του, ανεξαρτήτως αιτιών εμφάνισής της.

  131. Νέο Kid Στο Block said

    129. Peace brother! Make love ,not war! 🙂

  132. physicist said

    #131. — Yo! Feynman rules! 🙂

    (Το τελευταίο θα το πιάσει μάλλον μόνο ο Αβονίδας. Γιά να δούμε …)

  133. Νέο Kid Στο Block said

    Kι αυτή η ΝΑΣΑ, υπερτιμημένη είναι! Τη σάρα και τη μάρα μαζεύουνε , γι’αυτό 50 σχεδόν χρόνια μετά τον Νηλ Άρμστρονγκ ούτε μέχρι τον Άρη (μισό τσιγάρο δρόμο δηλαδή) δεν έχουνε καταφέρει να στείλουνε ανθρακονεροσακούλες. Πφφ…

  134. BLOG_OTI_NANAI said

    Εδώ πρέπει να επισημάνουμε μερικά πράγματα:

    Οφείλουν τα πρόσωπα που εκφέρουν δημόσιο εκκλησιαστικό λόγο να προωθούν τον διάλογο και να μην τον σταματούν. Κανείς όταν τον χαρακτηρίζεις «διεστραμμένο» δεν πρόκειται να κάνει διάλογο μαζί σου. Το λεξιλόγιο παίζει σπουδαίο ρόλο στην επικοινωνία και όχι μόνο, και πρέπει να ανοίγει πόρτες και όχι να τις κλείνει. Υπάρχει πλήθος λέξεων για να διαφωνήσει κανείς.
    Από την άλλη, το αντικληρικό υβρεολόγιο θέλει προσοχή, ειδικά όταν κάποιος παριστάνει τον «διδάσκαλο». Διότι ένα πλήθος από ανθρώπους «προοδευτικούς» που σκοπό έχουν να κάνουν μάθημα ή να διαφωνήσουν με τον «μισαλλόδοξο λόγο» του επισκόπου, διδάσκουν τον «ορθό» τρόπο σε κάποιον «ξεστρατισμένο», με μισαλλόδοξους χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντας τον «θεόπνευστο», «αγία αδελφή» και άλλα τέτοια «προοδευτικά». Δηλαδή ο ταλιμπανισμός πάντα έχει τη δύναμη να κατακτά και την πλευρά που δήθεν τον αποδοκιμάζει…

    Επίσης, να προσθέσουμε ότι είναι ακραία έκφραση μίσους, όταν κάποιος τον όρο «διαστροφή» τον ταυτίζει με προτροπή «χτυπήστε τους πούστηδες». Πρόκειται για χυδαιολογία χειρίστου βαθμού. Σήμερα, πάρα πολλοί από εμάς μπορούμε άνετα να χαρακτηρίζουμε ως διαστροφή την σεξουαλική επαφή με ζώα, και αυτό δεν σημαίνει ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ «χτυπήστε τους κτηνοβάτες». Δηλώνει τη δική μας αποστροφή για αυτές τις σεξουαλικές πράξεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνει προτροπή σε βιαιότητες. Άρα, όποιος την έκφραση του επισκόπου «διαστροφή» την ταυτίζει με το ζόρι με πράξη που προτρέπει σε βία, ουσιαστικά αυτός πρέπει να καταγγελθεί για συκοφαντία. Είναι συνηθισμένο δυστυχώς για μερίδα του κλήρου να υπάρχει μια βραδεία κατανόηση των πραγμάτων, όπως οι κοινωνικές απαιτήσεις διαλόγου. Είναι ασφαλώς λάθος σήμερα να λέγεται ο όρος «διαστροφή» για τους ομοφυλόφιλους. Πάντως, και αυτός που διά της βίας πάει να εξομοιώσει τη χρήση της λέξης με εκείνους που βιαιοπραγούν κατά των ομοφυλοφίλων είναι κατάπτυστος.

    Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς, βρίσκονται σε πλάνη βαθιά σχετικά με τους ομοφυλόφιλους. Έχουν την εντύπωση ότι όλοι είναι σεξουαλικά διεστραμμένοι. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν είναι περισσότερο διεστραμμένοι σεξουαλικά από τους ετεροφυλόφιλους. Αν για χρόνια οι ομοφυλόφιλοι έχουν εφήμερους συντρόφους ή «ψωνίζονται», είναι επειδή τους είναι αδύνατο να εκδηλωθούν ανοιχτά. Έτσι, ειδικά παλαιότερα κατέφευγαν σε λύσεις όπως η πορνεία. Όποιος διαβάσει τον Χριστιανόπουλο θα κατανοήσει τα τεράστια προβλήματά τους. Ασφαλώς υπάρχουν ομοφυλόφιλοι μονογαμικοί όπως και ετεροφυλόφιλοι, με μακροχρόνιες σχέσεις και πολύ αγάπη μεταξύ τους που θέλουν να ζούνε μια ζωή μαζί, με τρυφερότητα, με χαρές και λύπες όπως όλοι οι άνθρωποι. Αν κάποιος θέλει να διαφωνήσει με την ομοφυλοφιλία, θα πρέπει να γνωρίζει το θέμα με το οποίο θέλει να διαφωνήσει και όχι να διατυπώνει στερεότυπα που καταρρίπτονται εύκολα (το μόνο που έχω ακούσει πρόσφατα να παραδέχεται και ομοφυλόφιλος, ότι στην αντρική ομοφυλοφιλία είναι δυνατόν να υπάρξουν σεξουαλικές υπερβολές, είναι ότι οι άνδρες έχουν και οι δύο τη γνωστή επιθετική ερωτική συμπεριφορά, και άρα, είναι πιθανότερο να καταλήγουν συχνότερα σε υπερβολές).

    Πάντως, είναι αναφέρετο δικαίωμα όλων να έχουν όποια γνώμη θέλουν για όποιο θέμα θέλουν, και να την εκφράζουν δημοσίως. Αρκεί βεβαίως να μην προτρέπουν σε βιαιότητες.
    Είναι δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να λένε δημοσίως ότι θεωρούν αφύσικες τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις και είναι εξίσου δικαίωμα των ετεροφυλόφιλων να θεωρούν αφύσικες τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Αν οι δηλώσεις αυτές ονομαστούν «ομοφοβία» τότε πρόκειται περί φασισμού και λογοκρισίας.

    Οι ομοφυλόφιλοι διεκδικούν δικαιώματα που τους ανήκουν. Η Εκκλησία σαφώς δεν είναι δυνατόν να δεχτεί την ομοφυλοφιλία ως μία εναλλακτική συζυγική λύση, καθώς «άρρεν και θήλυ εποίησεν αυτούς», όμως οφείλει να δείξει με κάθε τρόπο ότι κατανοεί το ζήτημα και αποδέχεται τον ομοφυλόφιλο ως έναν άνθρωπο που έχει και αυτός το δικό του θέμα, όπως και όλοι οι άνθρωποι. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσει ότι η σκληρότητα των εκφράσεων δεν θα κάνει τον άλλον «να αλλάξει» αν είναι πραγματικά ομοφυλόφιλος, διότι αυτό που κάνει εκείνος το νιώθει απόλυτα φυσιολογικό. Άρα, αρκεί μια δήλωση από την Εκκλησία για τα πιστεύω της, και από εκεί και πέρα, ο καθένας αντιμετωπίζει τη ζωή με τις ευκολίες και τις δυσκολίες της. Εάν το ποσοστό των ομοφυλοφίλων είναι 4,5 ή 7%, τότε και ανάμεσα στους κληρικούς, και στους δασκάλους, και στους φυσιοθεραπευτές, και στους δικηγόρους, το ποσοστό θα είναι παρόμοιο. Υπάρχει λοιπόν ένα μόνιμο ποσοστό, υπάρχει από την αρχαιότητα άρα δεν θα σταματήσει να υπάρχει και καλό είναι να το αντιληφθούν όλοι.

  135. #134 σκληρότητα τῶν ἐκφράσεων τὸ «διεστραμμένος»; ὁ Ἀπόστολος Ἰωάννης τοὺς ὀνομάζει «κύνες» (Απ 22,15), ἀκολουθῶντας τὸ Δευτερονόμιο ποὺ τὸ κιναιδικὸ πόρνητρο τὸ ὀνομάζει ἄλλαγμα κυνός (23,19). Ὁ δὲ Ἀπόστολος Ἰούδας γράφει: «Ὡς Σόδομα καὶ Γόμορρα καὶ αἱ περὶ αὐτὰς πόλεις τὸν ὅμοιον τούτοις τρόπον ἐκπορνεύσασαι καὶ ἀπελθοῦσαι ὀπίσω σαρκὸς ἑτέρας πρόκεινται δεῖγμα, πυρὸς αἰωνίου δίκην ὑπέχουσαι».

    κι ὅμως οὔτε τὴν ἐποχὴ τῶν διωγμῶν ποὺ ἡ φιλομοφυλία ἦταν κοινωνικῶς ἀποδεκτὴ καὶ ἐξαπλωμένη δὲν εἶχε τέτοιο ντέρτι ἡ ἄρχουσα τάξι μὲ τὰ σχετικὰ πιστεύω τῶν χριστιανῶν.

  136. cronopiusa said

    άνδρας τον άνδρα ν’ αγαπά Γεώργιος Τερτσέτης

    Μπάμπης Δερμιτζάκης : Νίκου Βασιλειάδη: «Αγάθος» εκδ. Νεφέλη, Αθήνα 1989.

  137. Νέο Kid Στο Block said

    132. Σιγά το δύσκολο ρε Φυσικέ. Στο «Μπετόν Ι» στο πρώτο εξάμηνο της βοϊδοσχολής μας μαθαίνουμε πως ένα έλεκτρον και ένα πόσιτρον κάνουν σεξ και γεννάνε ένα φωτόνιο παιδάκι να ούμε. (σωστόος 😉
    Το γράφει και στις πρώτες σελίδες το ΜπετόνΚαλέντερ… 😆

  138. munich said

    είχαν βγάλει ο πασκάλ και ο γκολουάζ το Χαρβαρντ και τους δώσανε διδακτορικό χωρίς να έχουν δημοσίευση;;;; Σήμερα δλδ τι κάνουμε λάθος και αμς ζητάνε 357 δημοσιεύσεις το χρόνο;;;; και μάλιστα ούτε καν στο χαρβαρντ που βλέπουμε στα πιο τρελά ονειρά μας!

    Αλλά βέβαια ο μητροπολίτης ίσως είχε και την επιφοίτηση που όπως φαίνεται βοηθάει στην απόκτηση τίτλων φαστ τρακ.

  139. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα! Θα λείψω σε λίγο για κάμποσες ώρες.

    136: Αυτό το δημοτικοφανές του Τερτσέτη δεν το ήξερα.

    133: ανθρακονεροσακούλες; ούτε αυτό το είχα ακούσει!

  140. Νέο Kid Στο Block said

    137. H ματιά στη 2η σειρά είναι παρόραμα (που λέει κι ο Κορνέιγ). Ερωτηματικό ήταν originally. 🙂

  141. Νέο Kid Στο Block said

    139. Δεν έχεις διαβάσει hardcore Σάι-Φάι ,γι’αυτό! 🙂

  142. Γς said

    Να δημοσιεύσει;
    Μα πήγαινε για δεσπότης, Και ως γνωστόν αυτοί δεν γράφουν, αλλά διαβάζουν, Σαν τον Μακαριστό [Πολλά τα έτη του. Ελεγαν]

    Δηλαδή ο άλλος ο Παπάς [ντάξει ο καλόγερος] Μέντελ τι κατάλαβε που δημοσίευε;

    Συνειδητά μαγείρευε τα αποτελέσματά του. Εβαζε εξωτερικό φάλτσο, που λέμε στο μπιλιάρδο.
    Αν και παπάς είπε ψέματα.

    Μισκοντάκτ που λέμε.

  143. physicist said

    #137. — Εσύ κάτι πίνεις εκεί και δεν μας το λες. 😀

    #138. — … ο πασκάλ και ο γκολουάζ … Και πού να δεις ο ζι(ν)τάν. 🙂

  144. Νέο Kid Στο Block said

    137. Κάνουν σεξ και μετά γίνονται… λούηδες. εξαφανίζονται κυριολεκτικά δηλαδή. (αλλά έχει μείνει το παιδάκι!)

  145. munich said

    και ο Ζινταν στο έμάιτι διδάκτορας;;;; αλλά τον κέρδισε το ποδόσφαιρο, ευτυχώς για μας , το ποιμνίο του…

  146. BLOG_OTI_NANAI said

    138: Munich, σου ζητάνε πράγματι 357 δημοσιεύσεις το χρόνο; Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε για το υψηλό επίπεδο των «357 δημοσιεύσεων» δεν ταιριάζει με το χαμηλό επίπεδο των δηλώσεων η «επιφοίτηση όπως φαίνεται βοηθάει στην απόκτηση τίτλων», ειδικά όταν θέλεις να κάνεις και κριτική στους άλλους…

    135: Αγαπητέ Κορνήλιε, όταν ο Παύλος πάλι, πήγε και μίλησε στους Αθηναίους, και φάνηκε να συγκρίνει τον δικό του Θεού, με τον θεό των πολυθεϊστών, κατά τη γνώμη σου, δεν ήξερε πώς να τους μιλήσει για τους θεούς τους, ή το έκανε επίτηδες για να μπορέσει να ανοίξει καλοπροαίρετο διάλογο; Αυτό θέλω να πω. Να διαλέξουμε το κατάλληλο παράδειγμα από την Κ.Δ. για την περίπτωση του διαλόγου με τους ομοφυλόφιλους.

  147. Νέο Kid Στο Block said

    143. Τι;; Δηλαδή δεν εννοούσες αυτό με το «Φάυνμαν ρουλζ» ;; Θα είναι η πρώτη αποτυχία μου σε γρίφο ,μετά από 666 συνεχείς επιτυχίες… 😦

  148. Avonidas said

    # 132: A K walks into a K bar, and … BOOM! 😉

  149. Νέο Kid Στο Block said

    Εγώ ήξερα πως το ίδιο το διδακτορικό είναι Η δημοσίευση που χρειάζεται να κάνει κάποιος (εφόσον περιέχει πολλά πράγματα που είναι αληθή και πολλά που είναι πρωτότυπα. Εκτός μη μόνον τα αληθή να μην είναι πρωτότυπα και τα πρωτότυπα να μην είναι αληθή..). Φαίνεται πως στις μέρες μας διδακτορικό δεν σημαίνει κάτι επιστημονικά νέο ,αλλά …δημοσιογραφία. (357 ε; Mpravo!!)
    Πάω να φουμάρω μια μαρλμπόρα τώρα!

  150. Γς said

    Αχ, αυτός ο Παύλος.
    «Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, η αγάπη ου περπερεύεται»

    Δεν περπερεύεται αλλά εγώ έμενα με αυτό που λένε στο χέρι 😦

    http://caktos.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3355.html

  151. physicist said

    #145. — Όχι, μωρέ, δεν ξέρω για τον Ζιντάν απλώς μ’ άρεσε το γκολουάζ και μου θύμισε τα ζιτάν (που πλέον δεν τα ζητάν).

    #147. — Όταν έκανα πι-έιτσ-ντί ήτανε της μόδας τα συγκροτήματα ραπ και είχαν πέραση κάτι ατάκες του στυλ «Yo, madde dogge rules/rulz!», όπου «rules» θα πει «κάνει κουμάντο, είναι το αφεντικό» (τα ξέρεις αλλά τα ξαναλέω). Ένα το κρατούμενο.

    Το άλλο θέμα είναι ότι υπάρχει ένα σύνολο κανόνων που αφορά τη μορφή που επιτρέπεται να έχουν τα λεγόμενα διαγράμματα Φάυνμαν, τα οποία εκφράζουν αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε σωματίδια στη Θεωρία Πεδίου. Αυτοί οι κανόνες είναι γνωστοί ως Feynman rules. Δύο τα κρατούμενα.

    Οπότε είχαμε στον χώρο αναψυχής του Τμήματος Φυσικής ένα μεγάλο μαυροπίνακα, και κάποιος είχε γράψει με κιμωλία σε στυλ γκραφίτι: «Yo! Feynman rules!» Ακόμα γελάω όταν το σκέφτομαι αλλά ελάχιστοι συμμερίζονται το γέλιο μου που να πάρει …

  152. Γς said

    >εγώ έμενα

    εγώ έμεινα

  153. Avonidas said

    # 149: Άμα Kid μου στεκόταν ένα διδακτορικό χωρίς δημοσίευση, δεν θα ήμουν τώρα εγώ στο παρατσάκ να κάνω χαρακίρι 😐 (Μιλάμε πάντα για φυσική, έτσι;)

    Τώρα, για τον Πασκάλ και τον Γκαλουά και τα λοιπά, είναι για να γελάμε και να περνάει η ώρα. Μια φορά κι έναν καιρό, το να είναι κανείς ντόκτωρ σήμαινε περίπου αυτό που σημαίνει να είναι κανείς σήμερα νομπελίστας. Σήμερα, σημαίνει απλώς ότι είναι στον προθάλαμο μιας ακαδημαϊκής καριέρας. Απλά πράματα…

  154. Γς said

    151:
    Τότε ήταν και τα CDA.
    Ωραία τσιγάρα Και οικονομικά
    Κουίζ

  155. physicist said

    #149. — Έλα, μην κολλάτε στο σχήμα λόγου με τα 357. Χωρίς δημοσίευση, γιοκ Διδακτορικό στις Επιστήμες. Γνωστά αυτά.

  156. giorgos said

    #82-86# Ευχαριστώ πολύ για τίς διαφωτιστικές απαντήσεις . Μέχρι τώρα είχα τήν εντύπωση ότι οί ομοφυλόφιλοι όχι μόνο ήταν αναγκασμένοι νά αγοράζουν τόν έρωτα ,αλλά καί μέ δεδομένο ότι ή σεξουαλικότητα επηρεάζει πολύ τήν ανθρώπινη συμπεριφορά , θεωρούσα ότι γι’ αυτούς οί ιδανικές κοινωνικές συνθήκες είναι ή φτώχεια , η ανεργία κλπ .

  157. Avonidas said

    # 120, Theo: Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που μαθαίνει να ξεχωρίζει όλες τις διανοητικά ανέντιμες συντομογραφίες του «δεν έχω επιχειρήματα» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και εκτός.

    Έρχεται επίσης μια στιγμή που η κολοβή αλεπού του μύθου παύει να είναι έστω και διασκεδαστική, αφού την έχεις ακούσει ad nauseum να σου λέει τι ωραία που είναι χωρίς ουρά.

    Απλά λοιπόν, μη περιμένεις να κουνήσω το κεφάλι μου και να πω «τι βαθυστόχαστος άνθρωπος». Έτσι;

  158. munich said

    Ναι βρε παιδιά ήταν σχήμα λόγου τα 357 αλλά μέχρι πότε;
    Πήγε προ μηνών μια κοπέλα χιούμαν ρισόρσες για να ενημερώσει για ένα καινούργιο τριετές πρόγραμμα χρηματοδότησης του υπουργείου, καλά λεφτά. στις οδηγίες για την αίτηση τα γνωστά μπλα μπλα και φτάνουμε στις υποσρεώσεις, μια από τις οποίες είναι στη συγκερκιμένη χρονική περίοδο να κάνει ο αιτών 18 δημόσιεύσεις (!!!) ειδάλλως κινδυνεύει να του ζητήσουν τα λεφτά πίσω. Το ακροατήριο άρχισε να γελάει και η καημένη η κυρία να μην καταλαβαίνει…
    Βρε τους πούστηδες τους γραφειοκράτες μας κάνανε και γελάσαμε πάλι

    Η παραπάνω λέξη-χαρακτηρισμός αποτελεί μια προσπάθεια μου να συνδέσω χιουμοριστικά το σχόλιό μου με το θέμα της σημερινής ανάρτησης και καμία διάθεση δεν έχω να προσβάλω κανένα ομοφυλόφιλο, ούτε γραφειοκράτη, ούτε συνδυασμό και των δύο

  159. Theo said

    @121:
    Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο και όρεξη, να ένα από τα επιχειρήματα του Avonidas:
    Κι αν, ας πούμε, ήταν ακράδαντη πεποίθηση των Ορθοδόξων ότι η γη είναι επίπεδη, γιατί να τους εμποδίσουμε να το διδάξουν και στα σχολεία;
    Το να λέει η Εκκλησία στους πιστούς της (γιατί αυτό νομίζω πως πάει να ποινικοποιηθεί) πως η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή είναι θέμα ανθρωπολογίας, του τι πιστεύει για τον άνθρωπο και τη φύση του. Δεν είναι καθόλου το ίδιο με το ποια στοιχεία των θετικών επιστημών θα διδάσκονται στα σχολεία.

    @122:
    Λάμπρο, έγραψα για συμβουλές (άρα, και σοφία) κάποιων μοναχών, τους οποίους περιγράφει στο εν λόγω βιβλίο (διάβασέ το και θα δεις), και για κριτική προς κάποιες τάσεις κάποιων μοναστηριών.
    Μη με βάζεις να λέω άλλα αντ’ άλλων.

    @123:
    Ιάκωβε, άρχισα να εξομολογούμαι σοβαρά στα 16 μου. Μέχρι τότε είχα ήδη από χρόνια εκδηλώσει την έλξη μου προς το άλλο φύλο, κι ήταν αργά για κάποιον να μου διαμορφώσει οτιδήποτε.
    Όμως, έχω γνωρίσει ανθρώπους που άρχισαν να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο σε μιαν ηλικία 10-13 χρόνων, ακριβώς επειδή βρέθηκαν σε ομοφυλοφιλικά περιβάλλοντα. Κι άλλους που τους συνέβη λόγω τραυμάτων της παιδικής ηλικίας ή απώθησης που τους προκαλούσε ο ετερόφυλος γονιός, όπως έγραψα παραπάνω.

    @124:
    Ο Λακαριέρ στο Ελληνικό καλοκαίρι βρίσκει παντού στον Άθω ομοφυλόφιλους γιατί έτσι ήθελε. Αδελφές ψυχές αναζητούσε (Όχι πως αμφισβητώ την ύπαρξη ομοφυλόφιλων στο Άγιο Όρος, αλλά, απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το ποσοστό τους είναι μικρότερο απ’ ό,τι στον ελληνικό πληθυσμό.)

    @125:
    Εγώ, που δεν είμαι των θετικών επιστημών, δεν έχω υπ᾿όψιν μου καμιά δημοσίευση του Μεσογαίας και συμπέρανα πως εσείς, των θετικών επιστημών, που τα ξέρετε καλύτερα, δεν βρήκατε καμία.
    Γι’ αυτό και έγραψα πως «δεν πρόλαβε να κάνει κάποια αξιόλογη δημοσίευση, μια και άλλαξε πορεία στα 34 του».
    Τώρα θυμάμαι που μου έλεγε για κάποιες έρευνές του με κάποιους γιατρούς σε νοσοκομεία της Βοστώνης και πώς για τη μια οι συνεργάτες του τσακώνονταν ποιου το όνομα θα έμπαινε πρώτο στη δημοσίευση. Ίσως να μπορείτε να τις βρείτε.
    Πάντως, τέσσερα μάστερ κι ένα διδακτορικό με νομπελίστες επιβλέποντες από τα 26 ώς τα 32 του δεν είναι και λίγα, νομίζω.

    @128:
    Σοβαρολογείς πως ο μοναχισμός δεν προβλέπεται από την Αγία Γραφή;
    Ο «μείζων ἐν γεννητοῖς γυναικῶν», ο Ιωάννης ο Πρόδρομος δεν ήταν ασκητής; Ή μήπως ήταν ιεροκήρυκας σαν τον Σωτηρόπουλο και το κακό συναπάντημα;

  160. Avonidas said

    #159: «Το να λέει η Εκκλησία στους πιστούς της (γιατί αυτό νομίζω πως πάει να ποινικοποιηθεί) πως η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή είναι θέμα ανθρωπολογίας, του τι πιστεύει για τον άνθρωπο και τη φύση του.»

    Ε, καλά κρασά.

    Άνθρωπέ μου, η Εκκλησία, ή έστω μέρος της, λέει πως ο ΘΕΟΣ λέει ότι η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή, αμάρτημα ή ξέρω γω τι, κι αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ έχει άλλο βάρος από το να το λέει για την πάρτη της η κυρα-Κούλα ή ο κυρ-Βρασίδας. Έχει άλλη επιρροή στον κόσμο.

    Ομοίως, αν στα σχολεία μας δίδασκαν ότι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ λέει πως η Γη είναι επίπεδη, αυτή θα ήταν μια ανεπίτρεπτη παραπλάνηση και μια κατάχρηση εξουσίας εκ μέρους του σχολείου, γιατί τα παιδιά θεωρούν (δικαίως) πως αυτά που μας λέει η επιστήμη έχουν άλλο κύρος από αυτά που λέει ο πρώτος τυχών.

    Όταν μιλάει κανείς ως επίσημος φορέας, και δη όταν είναι κώλος και βρακί με το Κράτος, ως μη όφειλε, σαφώς και δε μπορεί να λέει ό,τι του καπνίσει.

    Αλλιώς, ας ξεκολλήσει η Εκκλησία από το κράτος κι ας λέει ό,τι γουστάρει…

  161. Spiridione said

    159. Αυτό που ποινικοποιείται, άσχετα αν μας αρέσει ή όχι, είναι το hate speech, η ρητορική του μίσους που μπορεί να υποκινήσει βία εναντίον ενός προστατευόμενου ατόμου ή προστατευόμενης ομάδας.
    Δηλαδή στην ανθρωπολογία (;) μπορεί να διδάσκεται οτιδήποτε στα σχολεία;

  162. Theo said

    @161:
    Φταίει η Εκκλησία που έχει άλλη επιρροή στον κόσμο από την κυρά Κούλα και τον κυρ Βρασίδα;
    Ίσως να φταίει και για όλες τις συμφορές που έχουν βρει τον άνθρωπο από καταβολής κόσμου…

    Να ξεκολλήσει η Εκκλησία από το κράτος. Αμήν και πότε! Κι εγώ το εύχομαι, για να απαλλαγεί από τον σφιχτό εναγκαλισμό του, να μην πιέζεται να εξυπηρετεί τις πολιτικές ηγεσίες και να ασχολείται αποκλειστικά με τα πνευματικά/ποιμαντικά/κοινωνικά της καθήκοντα, αλλά φοβάμαι πως, αν τεθεί σε δημοψήφισμα, δεν θα το θελήσει ο ελληνικός λαός. Κι εσείς, οι αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί και φωτισμένοι να δεχθείτε τη βούλησή του και να σταματήσετε να «το παίζετε» πιο φωτισμένοι από την πλειονότητά του.

  163. Theo said

    @161:
    Αναφέρομαι στην εκκλησιαστική ανθρωπολογία (κλάδο της λεγόμενης Συστηματικής Θεολογίας) που διδάσκεται στις εκκλησιαστικές και θεολογικές σχολές και αφορά την ψυχοσωματική ύπαρξη του ανθρώπου, όχι στην ανθρωπολογία που αφορά τον ανθρώπινο οργανισμό και που διδάσκεται στα σχολεία.

  164. BLOG_OTI_NANAI said

    160: «ας ξεκολλήσει η Εκκλησία από το κράτος»

    Γιατί κάποιοι έχουν την ψευδαίσθηση ότι εμείς δεν θέλουμε το ίδιο;
    Δυστυχώς όμως, η απλοποίηση ενός πολυσύνθετου ζητήματος οδηγεί σε φτωχές οπαδικές συζητήσεις…

  165. BLOG_OTI_NANAI said

    Σε σχέση με την παραπάνω συζήτηση, έχω τη γνώμη ότι οι ομοφυλόφιλοι συμπολίτες μας, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μάλλον μάταια πασχίζουν να πείσουν τον κόσμο ότι οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι κάτι που μπορεί να θεωρηθεί καθολικά (δηλ. για τους πάντες) φυσιολογικό.

    Πέρα από θρησκευτικές τοποθετήσεις, προσωπικά είμαι ετεροφυλόφιλος και όταν σκεφτόμουν γιατί άραγε είμαι αντίθετος στο άκουσμα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων, κατανοώ τελικά ότι αυτό προκύπτει από μια ενστικτώδη αντίδραση για σεξουαλικές σχέσεις που δεν με εκφράζουν. Ως αποδεκτή αιτιολογία της ετεροφυλοφιλίας, για μένα είναι αρκετή η πλειοψηφικά επικρατέστερη ανατομία και λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, καθώς οι όποιες εξαιρέσεις συνήθως επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Επίσης, αποδεκτή αιτιολογία της ετεροφυλοφιλίας είναι και ο περιορισμένος αριθμός των ομοφυλόφιλων συγκριτικά, που πάλι τους εντάσσει στην εξαίρεση της διαφορετικότητας. Πάντως, παρά τα μικρά ποσοστά των ομοφυλόφιλων, κατανοώ ότι αν ο άλλος είναι ομοφυλόφιλος, τότε το μόνο που αντιλαμβάνεται συνήθως ως φυσιολογικό, είναι αυτό που από ένστικτο πηγάζει από μέσα του (βεβαίως γνωρίζουμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο γονιδιακό, όσο κι αν πασχίζουν κάποιοι ομοφυλόφιλοι να πείσουν ότι το περιβάλλον δεν παίζει κανένα ρόλο).

    Και μια που περί ποσοστών ο λόγος, να προσθέσω και μια αναφορά σε πλανεμένες μεθόδους και των δύο πλευρών:
    Όταν μιλάμε για ομοφυλόφιλους, μιλάμε για ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Δεν μιλάμε για ζώα. Άρα η σύγκριση της ομοφυλοφιλίας με την κτηνοβασία είναι απαράδεκτη και εντελώς περιττή, εκτός ότι δυναμιτίζει τον διάλογο. Ταυτόχρονα όμως, οι ομοφυλόφιλοι ας σταματήσουν αυτή την ανοησία με τα ποσοστά της ομοφυλοφιλίας στα ζώα, διότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ζώα. Μερικές φορές απορώ με τα «αυτογκόλ» των ομοφυλόφιλων στα ζητήματα αυτά.

    Γενικά λοιπόν, οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις είναι φυσιολογικές μόνο σε υποκειμενικό επίπεδο και όχι αντικειμενικά. Θα πρέπει να κατανοήσουν οι ομοφυλόφιλοι την βαθιά αντίδραση ενός ετεροφυλόφιλου για σχέσεις που παραβιάζουν κατάφορα τη σκέψη και το συναίσθημά του. Δηλαδή, οι δημόσιες δηλώσεις ετεροφυλόφιλων υπέρ της ομοφυλοφιλίας, δεν σημαίνουν ότι οι άνθρωποι αυτοί τις θεωρούν φυσιολογικές για όλους, αλλά τις θεωρούν αποδεκτές για τους ομοφυλόφιλους. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Γι’ αυτό, θα υπάρχει πάντα μια σχετικότητα στις δηλώσεις αυτές.

    Αυτό που κατά τη γνώμη μου χρειάζονται οι ομοφυλόφιλοι, είναι ένας αγώνας για να έχουν τα αυτονόητα δικαιώματά τους. Κακώς ξοδεύουν τις δυνάμεις τους για να βαφτίσουν καθολικά «φυσιολογικό» κάτι που το 90% των ετεροφυλόφιλων δεν θα κατανοήσει ποτέ ως φυσιολογικό για τον εαυτό του. Γι’ αυτό και αν ένας ετεροφυλόφιλος μάθει ότι το παιδί του είναι ομοφυλόφιλος, θα αντιδράσει και θα εξετάσει αν είναι ένα απλό ζήτημα ταυτότητας που συχνά υπάρχει στην εφηβεία. Αν όμως βεβαιωθεί ότι το παιδί του είναι πραγματικά ομοφυλόφιλος, τότε θα πρέπει παρά την τεράστια δυσκολία, να αποδεχτεί αυτό που ΑΔΥΝΑΤΕΙ να κατανοήσει, και να βοηθήσει όσο μπορεί το παιδί, ζητώντας όμως και από το παιδί να βοηθήσει και αυτό. Διότι και ο γονιός, εφόσον έχει κάνει αγώνα για το παιδί του, έχει δικαίωμα να ζητήσει από το παιδί του να παλέψει γι’ αυτόν, και την ομοφυλοφιλική του σχέση να την χαίρεται όσο αδιάκριτα ή διακριτικά συμφωνήσουν όλοι μαζί ώστε κανείς τους να μην έρθει σε πιο δύσκολη θέση από όσο μπορεί να αντέξει. Οικογένεια χωρίς θυσίες από κανέναν δεν γίνεται. Αν πάλι η οικογένεια νιώθει πραγματικά αυτό το -υπερβολικό κατά τη γνώμη μου- σύνθημα περί «υπερηφάνειας» στα γκέι πράιντ, τότε τα πράγματα είναι ιδανικά και για τους γονείς και για το παιδί.

    Είναι όμως υποκριτικό να απαιτεί κανείς αίσθημα «υπερηφάνειας», σε μια κοινωνία που θεωρεί ότι μικρές χροιές διαφωνίας στα πολιτικά ζητήματα, είναι αρκετές ώστε να υπάρχουν π.χ. το ΜΛ-ΚΚΕ και το ΚΚΕ-ΜΛ! Φαντάσου λοιπόν για κάτι είναι αδύνατο σε κάποιον ακόμα και να το κατανοήσει… Για να νιώθω «υπερηφάνεια», σημαίνει ότι κάτι συμπίπτει με ιδέα ή πράξη που επιδοκιμάζω. Αν όμως είναι εντελώς αντίθετη με αυτές που επιδοκιμάζω, που να βρεθεί η υπερηφάνεια; Άρα, ας μην είμαστε υπερβολικοί και υποκριτές ούτε η μία πλευρά ούτε η άλλη.

  166. Spiridione said

    165. Εγώ δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο, ότι οι ομοφυλόφιλοι πασχίζουν να πείσουν τον κόσμο ότι οι γκέι σχέσεις είναι καθολικά φυσιολογικές. Αν ήταν έτσι, θα προσπαθούσαν να μας πείσουν να γίνουμε όλοι γκέι, κάτι που δεν νομίζω να συμβαίνει, το αντίθετο όμως συμβαίνει.

  167. physicist said

    Βρε μανία με το «φυσιολογικό» και το «διεστραμμένο» και τούτο και τ’ άλλο … αφήστε μωρέ τους ενήλικες ανθρώπους ν’ ασκούν κοινή συναινέσει τη σεξουαλικότητά τους και ν’ απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή όπως θένε, κι ασχοληθείτε με τίποτ’ άλλο επιτέλους. Ποιος βρε μας έβαλε και σας έβαλε κριτές του φυσιολογικού, κι από πότε τα ποσοστά και οι μειοψηφίες κρίνουν τι είναι φυσιολογικό και τι είναι διεστραμμένο; Άλλη δουλειά δεν έχετε να κάνετε; Αφήστε τα αυτά και μετά δεν θα χρειάζονται ούτε τα γκέι πράιντ που σας έχουνε μπει στο μάτι.

    Γενικώς, get a life που να πάρει ο διάολος. Κι ας μου πει κανείς ότι προσβάλλω ή δυναμιτίζω αλλά έχει κι ένα όριο στο πόσες μακροσκελείς αρλούμπες μπορώ να διαβάσω ανά μονάδα χρόνου.

  168. Νέο Kid Στο Block said

    167. το «που να πάρει ο διάολος» θα ηδύνατο να θεωρηθεί τρολλιά… 👿 🙂

  169. physicist said

    #168. — Μου τη φύλαγες ρε μπαγάσα, ε; 😉

  170. ππαν said

    Για όσους ενοχλούνται, σε διάφορους βαθμούς, ας ορίσουμε και τι σημαίνει επίδειξη, πρόκληση κλπ συνώνυμα. Δυο ερωτευμένοι διαφορετικού φύλου που κρατιούνται από το χέρι ή που φιλιούνται, αγκαλιάζονται τρυφερά σπανίως θεωρείται ότι αποτελούν πρόκληση ή επίδειξη ή παραβίαση της αισθητικής ή ξέρω γω τι άλλο. Αν είναι του ίδιου φύλου συχνότατα. Εγώ ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού είναι η διαφορά. Αντίθετα ερωτήσεις του στυλ «ποιιος είναι παθητικός» και άλλα γλαφυρά, δηλαδή θέματα σεξουαλικών πρακτικών των συνανθρώπων σας, σάς απασχολούν γενικά, δηλαδή βλέπετε κάποιον στην ουρά του σούπερμάρκετ, κάποιον ή κάποια που δεν σας ελκύει ερωτικά, αναρωτιέστε πώς να το κάνει ή μόνο αν αυτός είναι εμφανώς γκέι; Ειλικρινής ερώτηση.

  171. Dimitris said

    #159
    ευχαριστώ για τον χρόνο και την όρεξη που διέθεσες.
    Δυστυχώς από την απάντηση στο 159α δεν καταλαβαίνω ούτε ποιο είναι το εγκεφαλικό επιχείρημα , ούτε ποιο είναι το ψεύδος στο οποίο οδηγεί.

    Επίσης δεν καταλαβαίνω τι τύπου επιχείρημα ( μη – εγκεφαλικό? ) χρειαζόμαστε και ποιο θα ήταν αυτό ώστε να μην οδηγηθούμε μακριά από την αλήθεια.

  172. gryphon said

    167
    Kαλά το λές.Εαν τα κρατη οι κυβερνησεις οι διαφοροι οργανισμοι εθνικοι και υπερεθνικοι (οηε) τα μμε οι οργανωσεις ομοφυλοφιλων κλπ ακολουθουσαν την προτροπη σου δηλαδη το «αφήστε μωρέ τους ενήλικες ανθρώπους ν’ ασκούν κοινή συναινέσει τη σεξουαλικότητά τους και ν’ απολαμβάνουν την ερωτική τους ζωή όπως θένε, κι ασχοληθείτε με τίποτ’ άλλο επιτέλους»
    τοτε ουδεις θα ασχολειτο με του ομοφυλοφιλους.Οθδεις δηλαδη τροπος του λεγειν θα ασχολουνταν οι ιδιοι δηλαδη περιπου καπου το 0.5 του παγκοσμιου πληθτσμου παντως το υπολοιπο 99.5 δεν θα ασχολειτο θα ειχε τα δικα του ενδιαφεροντα σιγουρα.

  173. munich said

    Η ερώτηση της ημέρας είναι πού είναι ο Εαμοβούλγαρος, σε ε΄να θέμα που τελοσπάντων κανείς θα τον περίμενε στις επάλξεις. Μήπως έφαγε κόκκινη και δεν το κατάλαβα εγώ; αλλιώς ευχές για ταχεία ανάρρωση

  174. BLOG_OTI_NANAI said

    166: Δεν ξέρω, αλλά η δική μου αντίληψη έχει κατανοήσει το αντίθετο. Έχω ακούσει πολλές συζητήσεις επί προέδρου Βαλιανάτου, για τον οποίο ήταν αυτονόητο ότι το ιδανικό θα ήταν όλοι οι άνθρωποι να είναι ομοφυλόφιλοι. Επίσης, ενώ αιωρείται η διατύπωση πως αν το παιδί έχει ομοφυλοφιλική σεξουαλική συμπεριφορά θα πρέπει να θεωρείται αποδεκτό, ταυτόχρονα όμως δεν προσδιορίζεται ότι αυτό θα πρέπει να συμβαίνει αν το παιδί είναι πράγματι ομοφυλόφιλος. Όμως αυτό είναι σοβαρόττατο ζήτημα. Αν το παιδί στην εφηβική κρίση τύχει να έχει τέτοια ερωτική συμπεριφορά χωρίς να είναι ομοφυλόφιλος, τότε θα αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση ταυτότητας. Οπότε δεν μπορεί να λέει κάποιος με ευκολία, «δεν τρέχει τίποτα εσείς δεχτείτε το παιδί ό,τι κι αν κάνει», λες και σκοπός του γονιού είναι να αδιαφορεί για το παιδί του.

  175. Hellegennes Alexandrine said

    #165:

    Όσοι πιστεύουν ότι το περιβάλλον παίζει κάποιον καθοριστικό ρόλο στον σεξουαλικό προσανατολισμό, θα πρέπει να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει με την ομοφυλοφιλία σε ζώα, που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει εντυπωσιακά ποσοστά. Και όχι μόνο σε θηλαστικά παρακαλώ, είναι συχνότατη και σε πτηνά, όπως κύκνους και πάπιες.

    Προς στιγμήν δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς λειτουργεί ο μηχανισμός σεξουαλικότητας και γενικά τα περισσότερα πράγματα στην βιολογία δεν είναι διακόπτες: «το τάδε γονίδιο κάνει αυτό, το δείνα κάνει τ’ άλλο». Οι αλληλεπιδράσεις των γονιδίων μεταξύ τους είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και δημιουργούν επιμέρους συστήματα, γι’ αυτό και είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που οδηγούν σε πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δη συμπεριφορές (δηλαδή όχι εμφανισιακά και ανατομικά χαρακτηριστικά).

    Παρ’ όλα αυτά, ένας πιθανός μηχανισμός είναι η ίδια η εξελικτική διαδικασία, η οποία είναι πιθανόν να ευνοεί την επιλογή συντρόφου με βάση την καλλιέργεια, την καλοσύνη, την έλλειψη τάσης βίας, κτλ, χαρακτηριστικά που είναι πιο… «θηλυκά». Αυτό πολύ χοντρικά, έτσι; Πιθανώς λοιπόν υπάρχει κάποιο κρίσιμο επίπεδο πέρα απ’ το οποίο επηρεάζεται και η σεξουαλικότητα (ας θυμηθούμε ότι η σεξουαλικότητα είναι φάσμα, όχι διακριτές τιμές 0, 1, 2).

  176. Νέο Kid Στο Block said

    Εγώ νομίζω πως οι παπάδες μας έχουν πέσει θύματα του δυνατού μάρκετινγκ της αγγλοσαξωνικής πουριτανικής «ηθικότητας».
    Τι διδάσκουν αυτοί; Αγάπα το Θεό ΚΑΙ αγάπα το συνάνθρωπο ΚΑΙ ξερίζωσε το κακό.
    «Αγάπα ΚΑΙ κατάστρεφε» δηλαδή. Μια πολύ αμφίσημη εντολή …όσο να πεις.

  177. BLOG_OTI_NANAI said

    167: Αγαπητέ, επειδή όταν γράφεις, δεν έχω δει να αναρωτηθείς ποτέ πόσες μακροσκελείς αρλούμπες μπορούμε εμείς να διαβάσουμε ανά μονάδα χρόνου, μην μας κάνεις διαφήμιση ανεκτικότας, όταν δεν αντέχεις καν να βλέπεις γραμμένες απόψεις χωρίς να τις βρίσεις. Εσένα τι σε νοιάζει για κείμενα γραμμένα, επί του θέματος όμως, τα οποία μπορείς κάλλστα να μην τα διαβάσεις καν; Σε ενόχλησε κανείς; Εσύ δεν παριστάνεις τον ανεκτικό; Ε, λοιπόν, δείξε την περίφημη «ανοχή» σου και μην τρολλάρεις…

    Όπως βλέπεις στο σχόλιο 174, δεν αφορά το ζήτημα μόνο κατασταλλαγμένους ενηλίκους, αλλά αφορά και νεαρά παιδιά που μπορεί μια συμπεριφορά να τα πληγώσει αν γεμίσουμε από ανθρώπους που λένε για να περνάει η ώρα «βρε μανία με το «φυσιολογικό»» και «Ποιος μας έβαλε και σας έβαλε κριτές» και «get a life» και άλλα αρλουμποειδή χωρίς καμία απολύτως χρησιμότητα για τη συζήτηση. Εάν παριστάνεις τον Εαμοβούλγαρο, να μας το πεις (τον οποίο νοστάλγησε ο munich, και λέει, «πού είναι ο Εαμοβούλγαρος», αν είναι δυνατόν να γίνει τέτοια δήλωση για έναν τόσο προβληματικό άνθρωπο…)

  178. physicist said

    #177. — Εγώ δεν παριστάνω τον ανεκτικό, η αλλεργία μου στις αρλούμπες είναι γνωστή από παλιά.

  179. BLOG_OTI_NANAI said

    175: Καταρχάς, έχουν γίνει άπειρες έρευνες σε αδέλφια, σε γνωστούς, σε δίδυμα και σε πρόσωπα με κάθε δυνατή συγγένεια ή μη σε γονιδιακό υλικό και προκύπτει σαφώς ότι ο βιολογικός παράγοντας δεν είναι το μοναδικ΄πο καθοσριστικό στοιχείο για την ομοφυλοφιλία. Επίσης, κανείς άνθρωπος δεν αποτελεί ζώο, για να παρεμβάλει απόλυτη σύγκριση ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους. Άλλο η ερμηνευτική προσπάθεια της Εξέλιξης, και άλλο να εξακολουθεί κάποιος είδη εντελώς διαφορετικά, να τα συγκρίνει αποκλειστικά με τέτοιους παράγοντες. Αν ένα ζώο φάει ένα άλλο, του λέμε καλή όρεξη, αν όμως ένα άνθρωπος σκοτώσει έναν άλλο, εμείς ως είδη διαφοροποιημένα, έχουμε φτιάξει δικαστικές αρχές για τέτοια εγκλήματα. Το πως βιώνει ένας άνθρωπος την ομοφυλοφιλία αν είναι ομοφυλόφιλος ή αν βρίσκεται σε μια κρίση ταυτότητας, θα ελεγθεί με βάση τις κοινωνικές επιστήμες που μελετούν τον άνθρωπο ως σημερινό είδος, και όχι με βάση τι κάνουν οι πάπιες ή τα άλλα ζώα. ξαναλέω ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ζώα για να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις.

  180. BLOG_OTI_NANAI said

    178: Το ίδιο ισχύει και για μένα, αλλά όταν θα μπω ανάμεσα σε μια συζήτηση που κάνεις συχνά περί φυσικής κ.λπ., γράφοντας για το ότι φέρνει αέρια το κουνουπίδι, σε παρακαλώ να μου το πεις όπως έκανα κι εγώ…

  181. Γς said

    173:
    >Η ερώτηση της ημέρας είναι πού είναι ο Εαμοβούλγαρος;

    Μήπως έχει πάει να …

    >ευχές για ταχεία ανάρρωση

    α, μήπως είναι είναι και λίγο αργός; 😉

  182. Νέο Kid Στο Block said

    Σόρυ για το άσχετο ρε παίδες, αλλά …Ππάν μου, τι διαβάζω; Aποκτήσατε και εις τους Παρισίους τον…Στουρνάρα σας; 😆
    Καλοφόρετος βρε! (η μαμζέλ Aνζελά, τον έχει εγκρίνει;)

  183. Theo said

    @171:
    Το επιχείρημα που δεν χωράει αμφισβήτηση, όπως έχω γράψει κι άλλες φορές εδώ, είναι η ζωή. Κάτι που το έχουμε βιώσει δεν είναι δυνατό να καταρριφθεί από οποιοδήποτε επιχείρημα ή αντεπιχείρημα.
    «Λόγῳ παλαίει πᾶς λόγος», έλεγαν οι ΑΗΠ. Κι οι Πατέρες της Εκκλησίας απάντησαν: «Βίῳ δέ τις;» Ποιο επιχείρημα μπορεί να ακυρώσει το βίωμα;

  184. BLOG_OTI_NANAI said

    170: Αγαπητέ Ππαν, μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπεις την διαφορά. Πιστεύω ότι αν είσαι ομοφυλόφιλος θα πρέπει κάποιο αίσθημα αντίδρασης να σου δημιουργεί η θέα μπροστά σου ακριβώς ενός ετεροφυλόφιλου ζευγαριού, και το ίδιο αν είσαι ετεροφυλόφιλος και βλέπεις ομοφυλόφιλους. Αν δεν μας ενοχλεί κάτι (δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις… εμετό) σημαίνει ότι είναι συμβατό με εμάς. Θεωρώ αδύνατο να μην υπάρχουν στιγμιαίοι συνειρμοί ανάλογα με το θέαμα που βλέπουμε και αυτοί να μην μας δημιουργούν έστω πρόσκαιρα αισθήματα. Χωρίς να λέω αστεία, να πω ένα παράδειγμα: αν δω δύο ετεροφυλόφιλους εφήβους να ερωτοτροπούν, θα φύγω φυσικά από διακριτικότητα, όμως ως πρώτη εντύπωση, το θέαμα θα μου θυμίσει π.χ. τα νιάτα μου και δεν θα με ξενίσει. Αν όμως είναι ομοφυλόφιλοι, δεν βλέπω που θα ακουμπήσει μέσα μου αυτό το θέαμα ώστε να μην με ξενίσει. Αντίστοιχα, δεν ξέρω τι θα νιώθω όταν πάω (αν πάω) 95 ετών, αλλά αν δω σήμερα δύο 95χρονους να ερωτοτροπούν στον δρόμο με την υπερβολή εφήβων, το πιθανότερο είναι ότι θα με ξενίσει το θέαμα διότι αν το κοιτούσα χωρίς να με ξενίζει, σημαίνει ότι θα με έλκυε. Αλλιώς πως θα το κοιτούσα;
    Εμένα η σκέψη μου αυτά λέει πάντως.
    ΆΛλο πράγμα να γιουχάρεις, να υβρίζεις, να επιτίθεσαι, να σχολιάζεις μεγαλόφωνα για να προσβάλεις, και άλλο να νιώθεις μέσα σου ότι ενοχλείσαι από το θέαμα. Από που κι ως που όλα τα θεάματα μας είναι αρεστά;

  185. Γς said

    Ο Μακρόν, με τη φιλόλογο του

  186. Ιάκωβος said

    159, Theo said

    @123: Ιάκωβε, άρχισα να εξομολογούμαι σοβαρά στα 16 μου. Μέχρι τότε είχα ήδη από χρόνια εκδηλώσει την έλξη μου προς το άλλο φύλο, κι ήταν αργά για κάποιον να μου διαμορφώσει οτιδήποτε.
    Όμως, έχω γνωρίσει ανθρώπους που άρχισαν να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο σε μιαν ηλικία 10-13 χρόνων, ακριβώς επειδή βρέθηκαν σε ομοφυλοφιλικά περιβάλλοντα.

    Είναι τόσο παράλογο αυτό που λές. Είναι ενδιαφέρον όμως να μας πείς τι εννοείς «ομοφυλοφιλικά περιβάλλοντα». Δηλαδή που μεγάλωσαν, στο Γκάζι;

    Μα σχεδόν το 100% των ομοφυλόφιλων μεγαλώνουν σε κανονικό περιβάλλον, οικογένειες, σχολεία κλπ. Άρα είναι άτοπο αυτό που ισχυρίζεσαι.

    Ασε που επί δυο χιλιάδες χρόνια ,και περισσότερα, η ομοφυλοφιλία καταδιωκόταν αγρίως. Αφου τους καίγανε . Και όμως δε σταμάτησε το φαινόμενο. Ούτε υπάρχουν τώρα περισσότεροι από όσο υπήρχαν παλιά. Απλώς τότε κρυβόντουσαν περισσότερο.
    ________________________

    Ο λόγος του μίσους υπάρχει μέσα στη Βίβλο και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος να καταργηθεί σαν Ιερό βιβλίο και να διαβάζεται μόνο σαν φανταστικό μυθιστόρημα για ιστορικούς λόγους.

    Αν αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία σε δολοφονία και ώθηση σε αυτοκτονία συνανθρώπων μας τότε τι είναι:

    «Και αν κάποιος κοιμηθεί με άρρενα, όπως κοιμάται κανείς με γυναίκα, έπραξαν και οι δύο βδέλυγμα· θα θανατωθούν οπωσδήποτε· το αίμα τους θα είναι επάνω τους.» (Λευιτικό 20: 13-16).

    Προχτές στο Παγκράτι, ήταν εκεί παιδιά γνωστά μου και μου το περιέγραψαν, μια ομάδα φασίστες της ΧΑ πήγαν να λυντσάρουν δύο γκέι. Μου είπαν οτι τον είδαν τον ένα, είχε πέσει κάτω, και από την κλωτσιές είχε φύγει το κρέας από το πόδι και κρεμότανε γυμνό το κόκαλο.
    Αν (σιγά μην αλλά αν) , έφταναν στο δικαστήριο οι δράστες δε θα είχαν ελαφρυντικό οτι το διάβασαν στο Ευαγγέλιο, το λέει ο Θεός οτι πρέπει να σκοτώνονται οι ομοφυλόφιλοι;

    Το λέει ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ το Βιβλίο: Πρέπει να εκτελούνται. Τα άλλα είναι μου σου ξου, αιρετικά.

    Και παρακάτω:

    «Και αν κάποιος πάρει μια γυναίκα και τη μητέρα της, είναι ανομία·(μπα;) θα καούν με φωτιά, αυτός κι αυτές, και δεν θα υπάρχει μεταξύ σας ανομία.
    Και αν κάποιος συνουσιαστεί με κτήνος, θα θανατωθεί οπωσδήποτε· και θα φονεύσετε το κτήνος»

    Τέτοιες ζούρλιες λέει ο Κύριος. Καλά η κότα τι του έφταιγε;

    Συμπέρασμα, η Ελληνική εκκλησία είναι μεγάλη πληγή στην Ελληνική κοινωνία. Κι όσο θα σκληραίνουν τα πράγματα, μαζί με τα συσσίτια, οι χουντο-επίσκοποι μαζί με τους πράχτορες της Ρωσίας, τους ναζιστές χρυσαυγίτες, θα εκβαρβαρίζουν και θα σέρνουν αυτό το λαό στο βαθύ Μεσαίωνα.

    Και μετά ο Σαμαράς λέει Ανάπτυξη…Ναι τέτοια ανάπτυξη εννοεί, με τους παπάδες προς τα πίσω :

    Οι μουλάδες εφαρμόζουν ακριβώς αυτό που λέει και το δικό σας Ευαγγέλιο. Το αίμα των εκτελεσμένων στα κεφάλια σας, χριστιανο-Ταλιμπαν.

  187. Εαμοβούλγαρος said

    Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

    μήν ανησυχείτε για μένα. Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει. Είχα πάει αυθημερόν Θεσσαλονίκη και μόλις γύρισα. Τώρα πάω να πετάξω την μικρή μου κόρη (που μόλις γύρισε από τις Διακοπές) στη μάνα της και θα επανέλθω δριμύτερος γύρω στις 11 μ.μ. Το Σχόλιό μου να μή το χάσει κανείς, γιατί θα συνταράξει τις ευαίσθητες χριστιανικές ψυχές.

    Δεν έχω διαβάσει προσεκτικά το σημερινό θέμα και τα σχόλια, αλλά μπορώ να συνεισφέρω το εξής από πρώτο χέρι: Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι δύο δίδυμοι μονοζυγωτικοί (δηλ. εντελώς όμοιοι). Ο ένας είναι επιβήτωρ γυναικάς και ο άλλος παθητικός ομοφυλόφιλος. Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Απλούστατα, ο πρώτος είχε κανονική εξέλιξη, ενώ τον δεύτερο τον βίασε στα 14 ο καθηγητής που του έκανε φροντιστήριο στα μαθηματικά. Αυτή την πτυχή – νομίζω – δεν την πιάσατε: Ότι πάρα πολλοί λάτρεψαν την οπισθογέμιση, επειδή βι-άστηκαν μικροί και τους άρεσε.

    Ευχαριστώ τους κ.κ. Munich (σχόλιο 173) και Γς (σχόλιο 181) για τις ευχές τους. Ευχαριστώ και τον καλό χριστιανό κ. Blog-oti-nanai (σχόλιο 177), που ενώ προσποιείται πως τρέφει απέραντη αγάπη για τους ομοφυλόφιλους, μισεί θανάσιμα τον προβληματικό ψυχικά Εαμοβούλγαρο. Ίσως πρέπει να δηλώσω κι εγώ λάτρης της οπισθογέμισης για να με αγαπήσει…

    Με ειλικρινή Αγάπη Χριστού
    ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

  188. Hellegennes Alexandrine said

    #179:

    Φυσικά και είμαστε ζώα. Θηλαστικά είμαστε, δεν έχουμε κάποια ανώτερη μαγιά. Η σύγκριση αφορά την αναλογία με την περιβαλλοντική εξήγηση στην ομοφυλοφιλία. Εκτός κι αν ισχυρίζεσαι ότι σε όλο το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο δεν χρειάζεται να εξηγήσεις την ομοφυλοφιλία σαν προϊόν ΚΑΙ κοινωνικών παραγόντων· ότι αυτή η διάσταση απαιτείται μόνο στον άνθρωπο. Εφόσον δεν συντρέχουν κοινωνικοί περιβαλλοντικοί λόγοι για την ανάπτυξη ομοφυλοφιλίας στο υπόλοιπο ζωικό βασίλειο, δεν χρειάζεται να την ψάχνεις στους ανθρώπους. Είναι πέρα για πέρα παράλογο να περιμένεις ότι εμφανίζεται η ίδια ακριβώς συμπεριφορά ανάμεσα σε 1000 διαφορετικά είδη και μόνο σε ένα η αιτία να είναι διαφορετική.

    Οι έρευνες σε συγγενείς δεν μπορούν να αποδείξουν τίποτα. Οι μόνες που έχουν αξία ως προς την επίδραση περιβαλλοντικών παραγόντων είναι αυτές που γίνονται σε πανομοιότυπους δίδυμους (μονοζυγωτικούς). Οι περισσότερες τέτοιες μελέτες δείχνουν μεγάλο βαθμό ομοιότητας της σεξουαλικότητας όμοιων διδύμων και θα έδειχναν ακόμα μεγαλύτερο βαθμό αν δεν υπήρχαν ισχυροί κοινωνικοί λόγοι να οδηγούν στο αντίθετο. Ωστόσο, όπως είπα, τα γονίδια δεν είναι διακόπτες να ορίζουν μονόπλευρα ένα πράγμα. Μεγάλο μέρος της μη κοινωνικής επίδρασης στο ποιοι είμαστε συμβαίνει κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης, που μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Αλλιώς οι όμοιοι δίδυμοι θα ήταν καρμπόν ο ένας του άλλου.

  189. Λ said

    Στο λίκνο του 59 υπάρχει μια ανακρίβεια. Ο Νικόδημος (Μυλωνάς) δεν ήταν Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αλλά Μητροπολίτης Κιτίου.Είναι πολύ γνωστός για το ρόλο του στην εξέγερση εναντίον των Άγγλων το 1931, τα Οκτωβριανά, όπως έχουν μείνει στην ιστορία. Προκάτοχος του Νικόδημου Μυλωνά ήταν ο Κρητικός Μελέτιος Μεταξάκης, ο οποίος επίσης αγαπούσε πολύ τα γράμματα(Ο Μεταξάκης έφυγε από την έδρα του Κιτίου για να γίνει Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος και στη συνέχεια Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αργότερα Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής).

    Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τότε που ο Συκουτρής δίδασκε στην Κύπρο ήταν ο θείος του Νικόδημου Μυλωνά, Κύριλλος ο Γ’.

  190. LandS said

    62. «Έχω φίλους και γνωστούς ομοφυλόφιλους. Οι περισσότεροι προσπαθούν ή προσπάθησαν να ξεπεράσουν το πρόβλημά τους.»

    Να ευχηθούμε καλύτερη επιτυχία σε εσένα Theo.

  191. spiral architect said

    @182: Ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός λέγεται Βαλς και η μαντάμ Ανζελά τον έχει κάνει να χορεύει τσάμικο. 😆
    (άσχετο στο άσχετο)

  192. Παναγιώτης Κ. said

    @57.Προσυπογράφω και επεκτείνομαι και σε κάτι ακόμα: Πολλοί από τους ακραιφνείς της θρησκείας εννοούν να αντιμετωπίσουν το θρησκευτικό φαινόμενο με όρους λογικοκρατίας.
    Θυμάμαι στο μάθημα των θρησκευτικών που μας μιλούσαν για αποδείξεις περί υπάρξεως του θεού και διάφορα τέτοια.
    Όταν λοιπόν κάποιος έχει θετικές σπουδές και συμβαίνει να είναι και θρησκευόμενος κάνουν χαρά μεγάλη οι ακραιφνείς.

    Ο συγκεκριμένος ιερωμένος όσες φορές τον άκουσα και τον διάβασα δεν μου έβγαλε την εικόνα του μεγάλου επιστήμονα.Δεν διέκρινα καν φιλοσοφικό στοχασμό στα λόγια του κάτι που το έχω παρατηρήσει σε άλλης κατηγορίας πιστούς.

  193. Νέο Κid said

    Βlog, έλεος! Δεν είσαι πια χθεσινός στο μπλογκ. Η Ππαν είναι εκ των ιδρυτικών μελών και είναι γυναίκα! Δηλαδή γυναικάρα και μυαλουδάρα και όλα τα καλά εις -άρα. Και Αεκάρα…

  194. Λ said

    Μια και μιλάτε για δημοσιεύσεις

    http://www.biblio.com/blog/2014/08/copernicus-book-thought-destroyed-fire-found/

  195. BLOG_OTI_NANAI said

    186: Ιάκωβε, η ομοφυλοφιλία καταδιωκόταν αγρίως όχι επί 2.000 χρόνια, αλλά από πάντα. Μην το συνδέεις με τον Χριστιανισμό και μην ξεγελιέσαι από την ιδιαιτερότητα της ομοφυλοφιλικής έλξης του αμούστακου εφήβου με τον ανύπαντρο ενήλικο άνδρα, που ήταν η μοναδική αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και κρυφή ως προς τα λοιπά. Η ομοφυλοφιλία καταδικαζόταν και στην Αρχαία Ελλάδα, και οι Νόμοι του Πλήθωνα Γεμιστού είναι χαρακτηριστικοί αφου προβλέπουν ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να καίγονται ζωντανοί όπως και οι κτηνοβάτες. Και ο Πλήθων απεχθανόταν τον Χριστιανισμό όταν τα έγραφε αυτά.

    Ήταν οι συνολικές αντιλήψεις. Όταν οι κοινωνίες χαρακτηρίζονται μονοδιάστατα ως «χριστιανικές» και κάποιοι το πιστεύουν αυτό επειδή έτσι τους βολεύει λες και πρόκειται για κοινωνίες σε κινούμενα σχέδια, γίνονται τέτοιες παρεξηγήσεις.

    Ως προς τα εδάφια της βίας, να πω ότι δεν χρειάζεται να τα λαμβάνεις καν υπόψη. Αποτελούν γνωστές αστειότητες. Πρώτον, όλες οι διατάξεις της Π.Δ. που δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με την Κ.Δ. δεν έχουν καμία απολύτως ισχύ. Μην ξεγελιέσαι. Οι Πατέρες καταδικάζουν με απίστευτη αυστηρότητα τον φόνο ακόμα και από αμέλεια. Κατά συνέπεια, η διάταξη της Π.Δ. δεν έχει καμία απολύτως ισχύ για εμάς.

    Ακόμα περισσότερο αστείες είναι οι επικλήσεις εδαφίων για «βία» στην Κ.Δ. αφού στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η διδασκαλία, το Ευαγγέλιο, τα πάντα, είναι συμπυκνωμένα σε ένα και μόνο πρόσωπο τον Ιησού.

    Ποιον σκότωσε όταν τον συνέλαβαν ο Ιησούς;
    Ποιον χτύπησε όταν τον χτύπησαν;
    Ποιον διέταξε να σκοτώσουν οι μαθητές του όταν τον συνέλαβαν; Όταν τον μαστίγωναν; Όταν τον κάρφωναν ζωντανό;

    Πολύ σωστά: ΚΑΝΕΝΑΝ.

    Κατά συνέπεια, κριτήριο των εδαφίων αυτών είναι ο Χριστός. Άρα, το νόημα που αποκτούν τα εδάφια αυτά είναι απόλυτα σχετικό και συμβατό με τον Χριστό.

    Να ξέρεις πάντως ότι όσοι επικαλούνται εδάφια βίας από την Παλαιά Διαθήκη ουσιαστικά είναι εβραιοφάγοι, διότι αυτά τα εδάφια, κατά γράμμα, υπάρχουν μόνο στην ιουδαϊκή θρησκεία. Γενικά, όταν θέλεις να δεις ποιος είναι ο άσχετος με τα ζητήματα, θα τον καταλάβεις από το γεγονός ότι επικαλείται σκέτα εδάφια της Π.Δ. Διότι αυτός που γνωρίζει την Χριστιανική θρησκεία θα ήξερε ότι ούτε καν θα έθετε τέτοιο ζήτημα όταν οι Κανόνες επικυρωμένοι από τις Οικουμενικές Συνόδους καταδικάζουν τον φόνο με τον πιο απόλυτο τρόπο που υπάρχει.

    Πληγή για την ελληνική κοινωνία είναι όσοι αδίστακτα και με ξεκάθαρο ιδεολογικό κίνητρο, διαστρεβλώνουν τα πιστεύω των άλλων υποκινώντας την μισαλλοδοξία και το μίσος κατά των συνανθρώπων τους.

  196. Theo said

    @186:
    Ομοφυλοφιλικά περιβάλλοντα εννοώ κάποια οικοτροφεία για παιδιά γυμνασίου, όπου οι τρόφιμοι μιμούνταν ή παρασύρονταν από τους διευθύνοντες ή τους δασκάλους τους.

    Η Π. Διαθήκη δεν είναι ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ. Μετά την έλευση της χάριτος του Χριστού, τα παραγγέλματά της, που αφορούσαν μόνο ένα συγκεκριμένο λαό για κάποιον συγκεκριμένο χρόνο (έπαιζαν τον ρόλο του παιδαγωγού, όπως γράφει ο Απ. Παύλος), δεν ισχύουν. Μόνο κάποιες προτεστάντικες παραφυάδες την ακολουθούν κατά γράμμα.

  197. BLOG_OTI_NANAI said

    193: Ωχ! Είμαι αδικαιολόγητος. Πάλι το ξέχασα. Ας με συγχωρεί η Ππαν.

  198. cronopiusa said

    Penn and Teller’s BULLSHIT – The Vatican (3/3)

    Gay Education

  199. Γς said

    197:
    Δεν πειράζει. Συμβαίνουν αυτά αγαπητή

  200. BLOG_OTI_NANAI said

    188: Για τους ανθρώπους και τα ζώα διαφωνώ με τρόπο απόλυτο σε όσα λες. Επειδή δεν υπάρχει ελπίδα να κάνω συζήτηση ότι σήμερα οι άνθρωποι και τα ζώα μπορούν να εξεταστούν ως κοινό είδος, προχωρώ παρακάτω.

    Σχετικά με γονίδια και περιβάλλον, ακριβώς αυτό είπα, αλλά φαίνεται το είδες και μόνος σου και καλά έκανες. Ακόμα και η εξέταση της πιο κοντινής γονιδιακής συγγένειας, απέδειξε τελικά ότι δεν είμαστε ούτε ρομπότ, ούτε έχουμε διακοπτάκια, και έτσι το περιβάλλον παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτά ακριβώς σου είπα και πριν. Εσύ ήσουν όμως που έκανες την εισαγωγή: «Όσοι πιστεύουν ότι το περιβάλλον παίζει κάποιον καθοριστικό ρόλο στον σεξουαλικό προσανατολισμό…». Φυσικά και παίζει καθοριστικό ρόλο.

  201. Ιάκωβος said

    BLOG,ανέφερες επανειλημμένα το » απλό ζήτημα σεξουαλικής ταυτότητας που συχνά υπάρχει στην εφηβεία».

    Τι εννοείς; Δεν είναι ούτε απλό, και κυρίως δεν είναι συχνό.

    Στο βάθος όλοι ξέρουμε τι θέλουμε, και αυτό φαίνεται καθαρά τι εικόνες θα χρησιποιήσουμε σαν παιδιά στη διάρκεια του αυνανισμού.

    Λίγα παιδιά όμως έχουν ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας,και είναι αυτά που εξελίσσονται είτε σε ομοφυλόφιλους -φιλες είτε (υποθέτω πιο συχνά) σε αμφί. Καμμιά φορά εξελίσσονται (όπως θα είναι οι περισσότεροι φίλοι του Theo), σε εκείνους τους γκέι ή αμφί, που δεν έχουν αποδεχτεί τον εαυτό τους και που η σύγχρονη ψυχιατρική τους θεωρεί διαταραγμένους.

  202. BLOG_OTI_NANAI said

    199: 🙂

  203. munich said

    πολύ ενδιαφέρον
    http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=19999&la=1
    μήπως έχει κανείς πρόσβαση στην ερευνητική ομάδα του King’s College ; ρεσπέκτ κι ας μην βρήκαν αυτό που έψαχναν, όλα για την έρευνα

  204. Hellegennes Alexandrine said

    Δεν είπα πουθενά ότι το κοινωνικό περιβάλλον παίζει κάποιον ρόλο. Ο μόνος ρόλος που παίζει είναι στο αν θα καταπιέσεις τις έμφυτες ορμές σου από φόβο ή οποιονδήποτε άλλον κοινωνικό παράγοντα. Αυτό που παίζει ρόλο, πέρα από την δομή του DNA είναι τα πρώτα στάδια ανάπτυξης του οργανισμού. Το βιολογικό περιβάλλον, δηλαδή.

    Δεν υπάρχει κάτι να αποδεχτείς ή όχι στο αν οι άνθρωποι είναι ζώα. Θα πρέπει να απορρίψεις όλην την επιστήμη της βιολογίας, καθώς και πολλά άλλα πράγματα. Τι θα πει «κοινό είδος»; Είδος είναι η κάθε ξεχωριστή ποικιλία ζωής. Ο άνθρωπος είναι είδος, ο λύκος είναι είδος, η αλεπού είναι είδος. Δεν είναι: «υπάρχουν δυο είδη – άνθρωποι και ζώα». Τι αντιεπιστημονικές, αλλόκοτες αρλούμπες είναι αυτές;

  205. Γς said

    203:
    Τι λέει ο Τζι;
    Ο καθ ύλην αρμόδιος.

  206. physicist said

    Beyond the G-spot: Clitourethrovaginal complex anatomy in female orgasm

    Emmanuele A. Jannini, Odile Buisson and Alberto Rubio-Casillas

    Nature Reviews Urology (2014) doi:10.1038/nrurol.2014.193

    Published online 12 August 2014

  207. Ιάκωβος said

    Ωραία, δεν ήξερα οτι η Παλαιά Διαθήκη είναι αιρετική, προς το παρόν θα κάψω μόνο αυτή. Όμως και η Καινή λέει διάφορα για τους ομοφυλόφιλους:

    «Και καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·
    επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια· ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς, χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες».(Ρωμαίους 1: 25-31)

    Ο Χίτλερ δε θα τα έλεγε καλύτερα από τον Παύλο.
    Και αν λέτε αυτά στα ομοφυλόφιλα παιδιά και εφήβους,που όχι μόνο εδώ αλλά και στην Αμερική αυτοκτονούν ή πέφτουν θύματα λυντσαρισμάτων, για μένα διαπράττετε έγκημα βαρύ.

    «….την ιδιαιτερότητα της ομοφυλοφιλικής έλξης του αμούστακου εφήβου με τον ανύπαντρο ενήλικο άνδρα, που ήταν η μοναδική αποδεκτή στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και κρυφή ως προς τα λοιπά.»

    Λάθος. Το αντίθετο συνέβαινε, ο έρωτας του νέου προς τον μεγάλο αν του χαριζόταν και σαρκικά, ήταν καταδικαστέος, ο έρωτας του μεγάλου προς τον μικρό ήταν νόμιμος και φανερός και ετιμάτο. Αλλά εκεί μιλάμε και για παιδοφιλία , που είναι άλλης κλίμακας φαινόμενο.

    Διάβασε τον K. J. Dover. Τον διάβασα για να δώ πόσο καλά τον ανασκευάζει ο ναζι-Μπουμπούκος στο δικό του βιβλίο: Μηδέν. Διαστεβλώσεις των αρχαίων κειμένων, ναζισμοί και φυσικά, παντού η Κακοήθης Ναρκισσιστική του Διαταραχή.

    http://aomepol.wordpress.com/

  208. ππαν said

    193: Κιντ μου, ξέχασες να πεις για τον Ντεκάρτ! ( Ευχαριστώ αλλά νομίζω μόνο γυναίκα είμαι)

  209. munich said

    205
    Δεν υπάρχει Τζι! αυτό λέμε 😀

    206
    Ευχαριστούμε αλλά δεν είναι αυτό. Ψάχνουμε την ομάδα του 2010 από το κινγκς κολλετζ που απέτυχε παταγωδώς στις εντατικές αναζητήσεις για το τζι, αλλά θα το βρούμε σε κανένα σιτέισιον φαντάζομαι.

  210. Θρασύμαχος said

    http://www.venice.coe.int/webforms/documents/?pdf=CDL-STD(2010)047-e σελ. 114-115: «it would not make sense for religions, par excellence power structures characterized by innate dogmatism and intolerance for the misled, to seek protection in laws designed for vulnerable minorities, like a wolf seeking protection in the laws protecting sheep»

  211. physicist said

    Wikipedia to the rescue, Μόναχε:

    http://www.kcl.ac.uk/lsm/research/divisions/gmm/departments/twin/about/people/spector.aspx

    http://en.wikipedia.org/wiki/G-spot

    In addition to general skepticism among gynecologists, doctors and researchers that the G-spot exists,[3][5][6][20] a team at King’s College London in late 2009 suggested that its existence is subjective. They acquired the largest sample size of women to date – 1,800 – who are pairs of twins, and found that the twins did not report a similar G-spot in their questionnaires. The research, headed by Tim Spector, documents a 15-year study of the twins, identical and non-identical. Identical twins share genes, while non-identical pairs share 50% of theirs. According to the researchers, if one identical twin reported having a G-spot, it was more likely that the other would too, but this pattern did not materialize.[8][14][58] Study co-author Andrea Burri believes: «It is rather irresponsible to claim the existence of an entity that has never been proven and pressurise women and men too.»[13] Burri stated that one of the reasons for the research was to remove feelings of «inadequacy or underachievement» for women who feared they lacked a G-spot.[14] Researcher Beverly Whipple dismissed the findings, commenting that twins have different sexual partners and techniques, and that the study did not properly account for lesbian or bisexual women.[58]

  212. BLOG_OTI_NANAI said

    201: Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ένα τομάρι στις ειδήσεις, που είχε μαζέψει μια ομάδα παιδιών και τους έλεγε ότι καλεί πνεύματα και τέτοια. Με την πειθώ λοιπόν, κατάφερε να κάνει τα παιδιά αυτά να έχουν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά ώστε να ικανοποιείται ο ανώμαλος. Αυτό εν μέρει δείχνει την ευάλωτη προσωπικότητα ενός παιδιού. Για να υποχρεώσει μεγάλους να κάνουν κάτι τέτοιο, θα το κατάφερνε μόνο με το πιστόλι στον κρόταφο και αν. Κι όμως, είχε στα χέρια του μια ομάδα παιδιών και τα χειριζόταν εύκολα στο σημείο αυτό.

    Γι’ αυτό, πριν λίγο είπαμε ότι το ζήτημα δεν είναι γονιδιακό, αλλά το περιβάλλον παίζει μεγάλο ρόλο. Περιβάλλον δεν είναι ο ανώμαλος ενήλικος, ή «το κλουβί με τις τρελές», αλλά και ο απών πατέρας, η καταπιεστική μητέρα, η θέση σου στον οικογενειακό αστερισμό (αν είσαι ένα παιδί, αγόρι με τρεις αδελφές, το μεγαλύτερο παιδί, το μεσαίο παιδί) και πλήθος άλλων παραγόντων. Υπάρχουν άνθρωποι που σε όλη τους τη ζωή αδυνατούν να κάνουν έστω και μια φιλία, και χρειάζονται να κάνουν χρόνια βιωματικές συνεδρίες μέχρι να ανακαλύψουν τι είναι αυτό. Μια λάθος επιλογή, μια λάθος ταμπέλα στον εαυτό μας ή από τους άλλους, και μπορεί να ακολουθήσει μια ζωή δυστυχίας.

    Επ’ αυτού, μάλιστα, θα έλεγα πώς όσο περισσότερο συνειδητοποιούν την ύπαρξη ενός σταθερού ποσοστού ανθρώπων που εκφράζουν διαφορετικότητα στη σεξουαλική τους ζωή, τόσο πιο ήρεμη η ζωή για όσους συνειδητοποιούν την ομοφυλοφιλία τη δική τους ή του παιδιού τους.

    Τα μικρά ποσοστά ή τα μεγάλα, δεν μπορεί να ευνοούν την αντίληψη πώς ό,τι και να κάνει το παιδί είναι ΟΚ. Πρόκειται περί ανθρώπων, και κάθε ένας είναι μοναδικός και επηρεάζει πλήθος άλλων ανθρώπων γύρω του. Είανι ισοπεδωτική η αντίληψη πώς ό,τι κάνει το παιδί είναι ΟΚ, διότι είναι υποκριτική. Το παιδί μέχρι τα 18 χρόνια του δεν δικαιούται καν να ψηφίζει ή να υπογράψει για λογαριασμό του, και όμως, οι στρατευμένοι «ειδικοί» έχουν λύσει το πρόβλημα ότι «το παιδί μπορεί να κάνει ό,τι θέλει» και εμάς να μην μας νοιάζει. Προσωπικά όταν ακούω άνθρωπο να λέει κάτι τέτοιο, το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι είναι παιδεραστής. Κανείς άλλος -και γονιός να μην είναι- δεν πιστεύω ότι θα έλεγε ότι η ερωτική ζωή του παιδιού του θα πρέπει να τον αφήνει αδιάφορο.

    Οπότε, αν για σένα Ιάκωβε ή για μένα και πάρα πολλούς άλλους τα ζητήματα ήταν λυμένα από τότε που είμασταν μικροί, αυτό δεν συμβαίνει για πλήθος ανθρώπων που αναζητούν ακριβώς μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη ταυτότητα απαλλαγμένη από σκοτεινά σημεία που ούτε οι ίδιοι μπορούν να συνειδητοποιήσουν.

    Και βεβαίως υπάρχουν πολλοί που απαιτούν η σύγχρονη ψυχιτρική να μην τους θεωρεί διαταραγμένους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι. Διαταραγμένος δεν σημαίνει για ψυχιατρείο. Υπάρχουν πάμπολλες διαβαθμίσεις.

  213. agapanthos said

    Καλησπέρα

    Νομίζω ότι μπορούμε να κατεβάσουμε την πρώτη εμφάνιση της λέξης μέχρι το 2000

    http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000625a.htm

    Και, αν είχα τα χάρτινα κιτάπια μου πρόχειρα, ίσως και μια δεκαετία πιο πίσω, νομίζω ότι πρωτοείδα τη λέξη σε κάποιο τεύχος του περιοδικού Σχολιαστής, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

    Συγνώμη που δε μπορώ να μπω στην ουσία της συζήτησης, δεν έχω καθόλου χρόνο, πάντως να πω ότι είμαι πολύ μα πολύ στεναχωρημένος με αυτά που διαβάζω. Και να πω επίσης ότι μου φαίνεται παράξενο να απαντάει κάποιος σοβαρά σε άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι ο Νίκος Αλεξίου πήγε στο Όρος για να σταματήσει να είναι γκέι.Πέραν του ότι οι νεκροί είναι βολικοί γιατί δε μπορούν να μας διαψεύσουν, ας κρατάμε τουλάχιστον τα προσχήματα όταν κάνουμε διάλογο και ας μην προσβάλλουμε τη νοημοσύνη των συνομιλητών μας.

  214. munich said

    211
    ναι, ερωτηματολόγιο , πολύ καλό ;-D

  215. #150 μπρεδεύεις λιγάκι τὶς Πράξεις μὲ τὶς Ἐπιστολές.

    #146 ὑπῆρξαν καὶ τέτοιοι ποὺ μετενόησαν καὶ ἀσπάστηκαν τὸν χριστιανισμό, διότι λέγει ὁ Παῦλος: Οὔτε πόρνοι (…) οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται(…) βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι. καὶ ταῦτά τινες ἦτε. ἀλλὰ ἀπελούσασθε, ἀλλὰ ἠγισάσθητε, ἀλλὰ ἐδικαιώθητε (Α’Κορ. 6,9-10)

    ὁ ἴδιο λέγει στὴν πρὸς Ῥωμαίους(1,27): ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι

  216. #159 ὁ μέγας αὐτὸς Ἅγιος καὶ Προφήτης ἦταν ναζιραῖος. αὐτὸς ὅμως εἶναι θεσμὸς τῆς ΠΔ, ὄχι τῆς Καινῆς.

  217. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Μπράβο βρε Κορνήλιε *φτιάχνω ποπκόρν και περιμένω την προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο*

  218. gryphon said

    186
    «Προχτές στο Παγκράτι, ήταν εκεί παιδιά γνωστά μου και μου το περιέγραψαν, μια ομάδα φασίστες της ΧΑ πήγαν να λυντσάρουν δύο γκέι. Μου είπαν οτι τον είδαν τον ένα, είχε πέσει κάτω, και από την κλωτσιές είχε φύγει το κρέας από το πόδι και κρεμότανε γυμνό το κόκαλο»

    Mην λές ψεμματαΠες τουλαχιστον οτι ετσι διαβασες καπου οχι οτι ηταν κατι παιδια γνωστοι σου και τετοια.Ειναι μικρος ο κόσμος.Ακομη μικροτερο ειναι το Παγκρατι.Ηταν κι αλλοι εκει και ειδαν αλλα πραγματα.Δεν αμφιβαλλω οτι γενικα και εδω αλλα και σε αλλες χωρες υπαρχουν βιαια επεισοδια κατα ομοφυλοφιλων η οτι σε καποιες χωρες διωκονται ποινικα η και εκτελουνται οπως ομως π.χ και τωρα που μιλαμε σε καποιες χωρες αποκεφαλιζονται ανθρωποι γιατι ανηκουν σε αλλη θρησκεια.
    Περιστατικο μπορει να υπηρξε οπως και τραυματισμος για αλλους ομως λογους σιγουρα ομως δεν υπηρξε οργανωμενη ομαδα με μαυρα χλωρινες και ιστοριες για αγριους.
    Θα σου πω και κατι γενικοτερο για την περιοχη που μαλλον θα σε εκπληξει ευχαριστα.Στο Παγκρατι απλα δεν υπαρχει οργανωτκα η ΧΑ.
    Νομιζω οτι υπηρχε καποιο γραφειο στην Φιλολαου κοντα στον Αγ.Αρτεμιο αλλα μαλλον πρεπει να ειναι εκαταλελειμενο.
    Οχι μονο τωρα που με τις διωξεις οπου και μπλουζακι της ΧΑ να εχει καποιος στο σπιτι του μπορει να σε πανε μεσα αλλα και απο παλια ποτε δεν εχω δει ουτε εγω που γυριζω στο Παγκρατι ολη μου την ζωη αλλα και κανεις φιλος ηνωστος κλπ οργανωμενη ομαδα χρυσαυγιτων στον δρομο με μπλουζες και τετοια οπψς σε αλλες περιοχες της Αθηνας η του Πειραια που εχουν οργανωμενη παρουσια.
    Ανυιθετα πας καπου σε καποια Δημοσια Υπηρεσια στον οαεδ η στην εφορια και βλεπεις ας πουμε ολη την προσοψη του κτιριου κολλημενες αφισσες για καποια μαθητικη συναυλια και η αφισα εχει κρεμαλες με ανθρωπους κρεμασμενους και τα γνωστα συνθηματα φασιστες κουφαλες ερχονται κρεμαλες και τετοια.Βγαλε συμπερασμα για το ποιοι κυριαρχουν και ποιοι απολαμβανουν ασυλιας απο την πλευρα του κρατους.
    Και καλο θα ηταν αυτοι στον αντ1 οταν κανουν ρεπορταζ για την υποτιθεμενη επιθεση και μιλανε για Πλ.Βαρναβα να μην δειχνουν το Αλσος Παγκρατιου.Ας ρωτησουν κανεναν που βρισκεται τουλαχιστον

  219. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια, πυο δυστυχώς δεν θα μπορέσω να τα σχολιάσω όπως τους αξίζει.

    215-216: Για κάποιο λόγο σε είχε πιάσει η σπαμοπαγίδα, συγνώμη.

    213: Μπράβο. Αλλά και ο Ελληγεννής στη Λεξιλογία βρήκε αναφορά (στην Ελευθ.) από το 1996.

    189: Ο Μεταξάκης έμπλεξε στον διχασμό και αμφισβητήθηκε πολύ (ήταν βενιζελικός)

    187: Εαμοβούλγαρε, πρόσεξε να αποφύγεις ομοφοβική ορολογία όπως σε αυτό το σχόλιο, γιατί θα με κάνεις να συμπεριφερθώ αυταρχικά.

  220. Γς said

    Κι είχαμε απέναντί μας τον κύριο Χρήστο, Σοβαρός κύριος, μόνο που μάζευε ανήλικα στο σπίτι του κλπ κλπ.

    Και εκεί που μιλάγαμε κάποτε στην αεροπορία για τις γειτονιές μας μου λέει κάποιος ότι είχε σχέσεις με έναν ανώμαλο εκεί στην γειτονιά μου.

    -Που ρε;
    -Απέναντι από το σπίτι εκείνης της τρελής.

    Και η τρελή ήταν η μάνα μου!
    Ετσι του έλεγε.

    -Πρόσεχε μην σε δει αυτή απέναντι. Είναι τρελή, επικίνδυνη.

    Κι όλα αυτά γιατί η μάνα μου, όπως μου είπε μετά από χρόνια, είχε πιάσει τον κυρ Χρήστο και του είχε πει.

    -Δεν με νοιάζει τι κάνεις, αλλά έτσι και πειράξεις τα παιδιά μου θα σε σφάξω!

    Θυμάμαι πάντως ότι κάποτε με φώναξε να του αλλάξω ένα γλόμπο. Μόλις όμως πήγε δήθεν να με κρατήσει για να μην πέσω απ την καρέκλα του είπα ότι αν με ακουμπήσει θα γίνει γείωση και επειδή πατάω σε ξύλινη καρέκλα δεν θα πάθω τίποτε ενώ αυτός καπούτ!

    Και είχε πιάσει [το κόλπο] και δεν έπιασε [ο κύρ Χρήστος]

    Α, ναι και μια άλλη φορά που πήγα στον πατέρα μου με τον γυό μου που μπουσούλαγε, ο μικρός σύρθηκε στο διάδρομο όταν τον άκουσε να φωνάζει από απέναντι.

    -Το παιδί! Πρόσεξε το παιδί.
    -Ασε μας ρε μπαμπά, Δεν έχει ξαναδεί πούστη.

    Και κάνω έτσι και βλέπω τον κυρ Χρήστο δίπλα μου.
    Είχε μπει μέσα και με είχε ακούσει βέβαια.

  221. Γς said

    218:
    >μιλανε για Πλ.Βαρναβα να μην δειχνουν το Αλσος Παγκρατιου.Ας ρωτησουν κανεναν που βρισκεται τουλαχιστον

    Εδώ βρίσκεται!
    Ηταν η εφορία μου εκεί

    http://caktos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_25.html

  222. Ιάκωβος said

    Άραξε, Grifon, έγινε ακριβώς όπως το έγραψα.

    Τα παιδιά που μου το είπαν έχουν για στέκι τους την Πλατεία, και το γεγονός έγινε μέσα στο παρκάκι,απέναντι από το περίπτερο και γι αυτό δεν το είδαν εγκαίρως απο κει που καθόντουσαν.

    Πρόλαβαν την τελική φάση, είδαν έναν φασίστα να δίνει χαστούκια στον έναν από τους δυο γκαίη, και ώσπου να σηκωθούν οι δικοί μου,οι ναζί το σκάσανε. Ήταν οργανωμένο, τα παιδιά μου είπαν είχαν φέρει μαζί τους οι φασίστες τη λεκάνη με τα απορυπαντικά και ήταν πολλοί, καμιά δεκαριά. Και όταν πλησίασαν να δουν τον πεσμένο, αυτό ήταν ακριβώς το θέαμα, αίματα και εμφανή κόκαλα και στρεβλωμένο πόδι. Είχαν πάθει όλοι σόκ, τι μου λες τώρα.

    Όταν ήρθε η αστυνομία μερικοί παραπονέθηκαν οτι δεν υπάρχει φύλαξη και ο αναιδής μπάτσος είπε -Μα αφού εδώ είναι αναρχικοί κι όποτε ερχόμαστε μας πετάνε πέτρες και φωνάζουν Μπάτσοι γουρούνια,οπότε και μεις τι νάρθουμε…(πολύ επαγγελματικό).

    Οι φασίστες δεν φοράγανε στολή με σήμα, αυτό τους έλλειπε, όμως κάποιοι είναι γνωστοί στην πλατεία, κάποιοι άλλοι δηλαδή θαμώνες τους αναγνώρισαν, τους ξέρουν ότι είναι νεο-ναζί. Δεν ξέρω αν είναι χρυσαυγίτες, αλλά έτσι κατάλαβα.Πάντως είναι γνωστοί.

    Ναζί, το καταλαβαίνεις; Άνθρωποι που έπρεπε να είναι στη φυλακή.

    Αλλά μετά από αυτά που λένε δεξιοί, μήντια, παπάδες και άλλοι κατά του Αντιρατσιστικού, αποθρασύνθηκαν.

    Το Παγκράτι έχει και αναρχικούς και αυτόνομους αλλά έχει από παλιά φωλιά ναζιστών. Κι ο Μιχαλολιάκος Παγκρατιώτης είναι.

  223. antpap56 said

    Η Ψυχιατρική χρησιμοποιεί τον όρο ‘φοβία’ για να υποδηλώσει τον παθολογικό φόβο απέναντι σε καταστάσεις ή πράγματα που δεν είναι καθεαυτά επίφοβα. Έτσι μιλούμε για κλειστοφοβία, αγοραφοβία (το αντίθετο της προηγούμενης), υψοφοβία, αραχνοφοβία, νοσοφοβία κτλ.
    Η ‘ομοφοβία’ δεν περιλαμβάνεται στις ψυχιατρικές φοβίες. Ο όρος χρησιμοποιείται καταχρηστικά για να περιγράψει την αντίδραση που αισθάνεται κάθε νορμάλ άνθρωπος απέναντι στην κραυγαλέα δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας ως ‘παραλλαγής του φυσιολογικού’ με εκδηλώσεις τύπου Gay Pride και γάμους ομοφύλων. Οι εκδηλώσεις αυτές θυμίζουν την Αισωπική αλεπού με την κομμένη ουρά, που προσπαθούσε να πείσει όλες τις άλλες ότι αυτή είναι η μόδα. Έχουν σκοπό να κάνουν ευρέως αποδεκτή μια συμπεριφορά που (υποτίθεται) αφορά μόνο σε ελεύθερα συναινούντες ενήλικες, αλλά που αύριο μπορεί να οδηγήσει (με τις κατάλληλες πιέσεις και τον σχετικό κοινωνικό εθισμό) σε τροποποίηση των ορίων ηλικίας, ώστε να περιλαμβάνει και άτομα που σήμερα θεωρούνται από τον νόμο ανήλικα και προστατεύονται (κάτι που έγινε στην Αγγλία με τη μείωση των ορίων συγκατάθεσης για σεξ από τα 18 στα 16, και βλέπουμε…). Ο όρος ‘φοβία’ είναι παραπειστικός δυσφημισμός: μάλλον για αποστροφή πρέπει να κάνουμε λόγο. Όταν κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου δημόσιο χώρο, τότε δεν θα πρέπει να παραξενεύεσαι αν δέχεσαι κριτική για την προσωπική σου συμπεριφορά. Σε όποιο φύλο κι αν ανήκεις.
    Εξυπακούεται ότι στην κριτική δεν περιλαμβάνεται η άσκηση κανενός είδους σωματικής βίας, η οποία καταδικάζεται απ’ όπου και προς όποιον κι αν ασκείται.

  224. gryphon said

    221
    Ασχετο αλλα καπου εκει αναμεσα Πλ.Βαρναβα και Πλ.Πλαστηρα προς την Αρχιμηδους που βγαινει στον τοιχο του Παναθηναικου Σταδιου εμενε για κανα δυο χρονια την δεκαετια του 60 και ο καημενος ο Κανταφι οπως εμαθα προσφατα.

  225. sarant said

    Όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν γίνει κάμποσα ομοφοβικά σχόλια από νεοφερμένους, που τα πιάνει η σπαμοπαγίδα και τα σφάζω άσπλαχνα.

  226. NM said

    (#223): «Συγκατάθεσης» είπατε; Δηλαδή απ τα 16 και πάνω (πρωην 18+) δεν χρειάζεται να συγκατατίθεται ο/η παρτεναίρ;

  227. Avonidas said

    #223: «Όταν κάνεις την κρεβατοκάμαρά σου δημόσιο χώρο, τότε δεν θα πρέπει να παραξενεύεσαι αν δέχεσαι κριτική για την προσωπική σου συμπεριφορά. «

    Έγινε παρέλαση από γυμνούς που συνουσιάζονταν; Και δε με κάλεσε κανείς;; Δεν είστε εντάξει, ρε!! 😛

  228. leonicos said

    @119 ΑΛΕΞΊΣΦΩΤΟ, ευχαριστώ για την επικοινωνία. Δεν ζήτησα να με φτύσουν όλοι, αλλά εκείνοι που θα ήθελαν να πω ‘ωραίο και το ένα, ωραίο και το άλλο’. Αλλά για να πεις ωραίο το περτοκάλι, ωραίο και το σταφύλι, πρέπει να τα έχεις φάει και τα δυο..

    Άλλος μ’ έφτυσε (νομίζω) αλλά… δεν το επεκτείνω

  229. #149 Σα δε ντρέπεσαι, να τρολάρεις το μανδραβέλι…

  230. Εαμοβούλγαρος said

    Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ζητώ συγνώμη για την 90λεπτη καθυστέρηση του προαναγγελθέντος Σχολίου μου που θα κάνει θραύση…

    1)Έχω εξαιρετική προσωπική άποψη για τον Δεσπότη Λαυρεωτικής Νικόλαο Χατζηνικολάου. Πιστεύω πως είναι ο μοναδικός αφιλοχρήματος Μητροπολίτης από τους 86 της Ελλαδικής Εκκλησίας. Απλώς θυμίζω πως όταν ενθρονίστηκε Άγιος Λαυρεωτικής (26 Ιουνίου 2004), είχε πεί στην ομιλία του πως δεν θα παίρνει τον μισθό του, αλλά θα τον μοιράζει κατευθείαν στους φτωχούς. Η δήλωση αυτή προκάλεσε πανικό στους υπόλοιπους Δεσποτάδες και τον κάλεσαν να την πάρει πίσω και να κάνει ό,τι κάνει στην ζούλα, για να μη χαλάει την πιάτσα.

    2) Επειδή το μελετάω χρόνια το θέμα, κι επειδή είναι γελοίο να ξανα-ανακαλύπτεις τον Τροχό, θα σας πω σε ποια συμπεράσματα έχουν καταλήξει οι κουτό-Φραγκοι: Ο Χριστός ουδέποτε κατεδίκασε ονομαστικά την Ομοφυλοφιλία. Η καταδίκη της προέρχεται από τον Απόστολο Σαύλο και αργότερα Παύλο. Δείτε τι χαμός γίνεται στο Παγκόσμιο Διαδίκτυο για το θέμα. Εκατομμύρια τα σχετικά άρθρα από Χριστιανικές Ομολογίες, Αθέους, Ενώσεις Ομοφυλοφίλων κλπ

    https://www.google.com/search?newwindow=1&hl=el&q=christ+condemn+homosexuality&oq=christ+condemn+homosexuality&gs_l=serp.3..0i7i30j0i5i30l2j0i8i30.424135.427671.0.428726.14.14.0.0.0.5.314.2323.0j5j4j2.11.0….0…1c.1.52.serp..8.6.1271.zId9tUjDrk0

    Ενδιαφέρον και το σχετικό άρθρο της Wikipedia

    http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_and_homosexuality που δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στα ελληνικά για ευνόητους λόγους.
    3)Αν στις 8.30 το βράδυ (σχόλιο 187) προανήγγειλα ότι το νυχτερινό μου σχόλιο θα είναι αποκάλυψη για πολλές ευαίσθητες ψυχές, δεν αστειευόμουν. Απόψε θα αποκαλύψω κάτι που σίγουρα αγνοεί και ο οικοδεσπότης μας κ. Σαραντάκος, αλλιώς θα είχε αφιερώσει από χρόνια σχετική ανάρτηση στο θέμα. Γιατί ο Σαύλος μετονομάστηκε ξαφνικά σε Παύλος στο Πράξεις των Αποστόλων 13,9 ενώ μέχρι τότε οι Πράξεις τον αποκαλούσαν «Σαύλο»; Και γιατί ο ίδιος ο Παύλος στις Επιστολές του ουδέποτε αυτοαποκαλείται «Σαύλος», αλλά πάντοτε «Παύλος»;

    Την απάντηση μας την κρύβουν επί 18 αιώνες στα Ρωμέϊκα σχολεία, ενώ την ξέρουν όλοι οι «Παροικούντες την Ιερουσαλήμ»: Διότι «σαύλος» στα αρχαία ελληνικά είναι μία από τις πιο αισχρές λέξεις για τους ομοφυλόφιλους!.. Ο Εβραίος συγγραφέας των Πράξεων (Λουκάς ή κάποιος άλλος) αγνοούσε μέχρι το κεφ. 13, παρ. 9 ότι «Σαύλος» στα αρχαία ελληνικά είναι μία από τις υβριστικότερες λέξεις για τον ομοφυλόφιλο!.. Όταν του το σφύριξαν, άλλαξε το όνομα του ήρωά του σε «Παύλος»!..

    Αν δεν με πιστεύετε, πηγαίνετε εδώ

    http://postimg.org/image/qzxodarwl/

    να δείτε τα 177 συνώνυμα της λέξης «κίναιδος» στα αρχαία ελληνικά, από το εκπληκτικό και μοναδικό στο είδος του «Αρχαίο Ερωτικό και Συμποσιακό Λεξιλόγιο» του αριστερού σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη (εκδ. «Εξάντας»). Οι λέξεις που έχουν δύο αστερίσκους είναι οι πιο αισχρές (vulgar).

    Επειδή ίσως βρεθούν πρόθυμοι Χριστιανοί που θα με αμφισβητήσουν και επειδή σήμερα είμαι πτώμα και θα πάω αμέσως για ύπνο, δείτε το λήμμα «σαύλος» στο Liddell-Scott. Είναι πράγματι απολαυστικό

    http://postimg.org/image/h1cpqtih1/

    Οι μη αγγλομαθείς, ας πάνε εδώ

    http://greek_greek.enacademic.com/152538/%CF%83%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82

    Καληνύχτα σε όλους,
    Με Αγάπη Χριστού
    ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

    ΥΓ: Προειδοποιώ τον καλό Χριστιανό κ. Blog-oti-nanai να μή τολμήσει να με αποστομώσει με τα συνήθη επιχειρήματα του παπα-Μεταλληνού, διότι έχω δεκάδες βέλη στην φαρέτρα μου για το θέμα, που θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…

  231. ...!? said

    @225 Έχουμε στηθεί απ’τις 11 και περιμένουμε εαμοβούλγαρο. Αν τον έσφαξες κι αυτόν πες το μας να πάμε γιά ύπνο. 🙂

  232. odinmac said

    Theo 159:
    «Όμως, έχω γνωρίσει ανθρώπους που άρχισαν να αισθάνονται την έλξη προς το ίδιο φύλο σε μιαν ηλικία 10-13 χρόνων, ακριβώς επειδή βρέθηκαν σε ομοφυλοφιλικά περιβάλλοντα. Κι άλλους που τους συνέβη λόγω τραυμάτων της παιδικής ηλικίας ή απώθησης που τους προκαλούσε ο ετερόφυλος γονιός, όπως έγραψα παραπάνω.»

    Αγαπητέ theo, παρεμβαίνω για να κάνω μια διόρθωση, ψυχολογικής τάξης, σχετικά με την απώθηση: στις περιπτώσεις που έχουμε ομοφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό εξ αιτίας της, η απώθηση αυτή προκαλείται από τον ομόφυλο γονιό.
    Η αντίθετη περίπτωση (από τον ετερόφυλο), είναι η συνήθης.

    Όσο για τον όρο ομοφοβία, σαφώς και είναι λάθος αφού δεν υπάρχουν στην ψυχιατρική τέτοιοι ασθενείς. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε εδώ, για τις περιπτώσεις εκείνων οι οποίοι αισθάνονται άβολα σε συναναστροφές με ομοφυλόφιλους (και δεν εμπίπτει αυτό στην ψυχοπαθολογία βεβαίως), είναι δυσφορία ή άλλως ομοδυσφορία.
    Βλέπω ως σωστό και τον «ορισμό» αποστροφή βέβαια, που γράφει παραπάνω ο φίλος antap56.

  233. ...!? said

    άκυρο…

  234. Jun said

    24: Το ότι έχεις ομοφυλόφιλους φίλους/γνωστούς δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να είσαι ομοφοβικός. Είναι σαν να λες πως «έχω φίλους μαύρους, αλλά δεν θα ένιωθα άνετα αν κάποιος μαύρος παντρευόταν λευκή» και να νομίζεις πως δεν είσαι ρατσιστής…

  235. leonicos said

    Αγαπητή Λ στο @48(;)

    Πώς είναι δυνατό κι εγώ και ο Γς να είμαστε αγαπητά σου παιδιά; Είναι δυνατό ν’ αγαπάς κι εμένα κι αυτόν;

    Δεν κάνουμε πολλά μπάνια γιατί δεν μας αφήνουν οι γυναίκες μας. Η δική μου φοβάται πως θα πνιγώ (κόντεψα κάποτε λόγω κρίσης μυασθένιας) του δε Γς φοβάται άλλα πράγματα (επικίνδυνος τύπος και με ξανθό μουστάκι… καταλαβαίνεις). Εμένα θα μ’ εμπιστευόταν με μπρατσάκια και σαμπρέλα, τον δε Γς με δεμένα μάτια. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ενώ εγώ κινδυνεύω μέσα στο νερό, ο Γς κινδυνεύει στην παραλία.

    Αλλά το κυριότερο είναι πως και οι δυο φοβούνται ότι έτσι και συναντηθούμε, θ’ αλληλοπνιγούμε.

  236. sarant said

    231-233: 🙂

    232 και πριν: Η ομοφοβία δεν είναι η μόνη λέξη της οικογένειας που διαφέρει από τις φοβίες-παθήσεις. Έχουμε και την ξενοφοβία, όπως και την ευρωφοβία, ίσως και άλλες.

  237. Εαμοβούλγαρος said

    Σχόλιο 230 συνέχεια: Επειδή παραντουράω από την αϋπνία, ξέχασα να πώ το σημαντικότερο: Ο Απόστολος Παύλος καταφέρθηκε με τέτοια δριμύτητα κατά της Ομοφυλοφιλίας εξαιτίας του άρχικού ονόματός του «Σαύλος». Για να αποδείξει πως δεν είναι θηλυπρεπής (σαύλος, αρχαιοελληνιστί…), όχι μόνο άλλαξε το όνομά του σε Παύλος, αλλά και καταφέρθηκε με φοβερή αυστηρότητα κατά μιάς ανθρώπινης συνήθειας που ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ελληνο-Ρωμαϊκή εποχή του και στην οποία ο ίδιος (και να ήθελε) δεν θα μπορούσε να έχει καμία τύχη, διότι ήταν κακάσχημος και γεμάτος έλκη, όπως επανειλημμένως εξομολογείται στις Επιστολές του.

    ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ: Αν ο θείος Παύλος καταδίκασε τόσο ξεκάθαρα την θηλυπρέπεια και την ομοφυλοφιλία, αυτό οφείλεται στο αρχικό του όνομα «Σαύλος» που είδαμε τί σημαίνει στα αρχαία ελληνικά… Δεν ήθελε με τίποτα οι προσήλυτοι στον Χριστιανισμό Εθνικοί να ακούνε το όνομά του και το μυαλό τους να πηγαίνει στην θηλυπρέπεια…

  238. Ἐαμοβούλγαρε, τὸ «Σαῦλος» εἶναι ἐξελληνισμένο τὸ Σαούλ, ὄνομα τοῦ πρῶτου βασιολέως τοῦ Ἰσραὴλ ποὺ οἱ Βενιαμινῖτες τιμοῦσαν.

    #217 εἴπαμε, τὸ φύλο εἶναι κοινωνικὴ κατασκευὴ καὶ ἡ φιλομοφυλία φυσικὴ κατάστασι. πόσο πιὸ ἄσπρο νὰ γίνῃ;

  239. παρόραμα: τοῦ «πρώτου».

    καὶ δὲν τὸ ἄλλαξε σὲ Παῦλος, εἶχε τὸ ὄνομα Παῦλος ὡς Ῥωμαῖος ἐκ γενετῆς πολίτης. ὅτι ἦταν Ῥωμαῖος ἐκ γενετῆς τὸ λέγει ὁ ἴδιος στὸν Κλαύδιο Λυσία, ὁ ὁποῖος τὴν ἰδότητα αὐτὴ τὴν εἶχε ἀγοράσει.

    εἶναι σὰν μᾶς λές ὅτι ὁ Χέστον καὶ ὁ Ποῦτσο λέγονταν ἔτσι ἐπειδὴ ὁ μὲν ἦταν χέστης, ὁ δὲ μεγάλος μπήχτης. ἔλεος!

  240. NM said

    Πλάκα-πλάκα αλλά να μην ξεχνάμε ότι από Δευτέρα αρχίζουν οι εγγραφές και από την μεθεπόμενη βδομάδα τα μαθήματα στα σχολεία. Οπου πηγαίνουν μαθητές να διδαχτούν διάφορα μαθήματα. Μέσα στα διάφορα συγκαταλέγονται και τα θρησκευτικά. Τα οποία ως γνωστόν τα διδάσκουν θεολόγοι δημοδιδάσκαλοι. Και ανεξάρτητα από την ποιότητα των βιβλίων και τη διδακτέα ύλη (που δεν είναι και ότι καλύτερο), στα παιδιά λέγονται συχνά διάφορα τερατώδη.
    Επειδή το ελληνικό κράτος λόγω της γνωστής πρόσδεσης με την «εκκλησία» αδυνατεί να προστατέψει τα παιδιά μας από τους παραλογισμούς και τις κακοήθειες, έχει αναθέσει σε εμάς τους κηδεμόνες ΚΑΙ αυτή την ευθύνη.
    Αρκεί μια ολιγόλογη έγγραφη δήλωση(*) των γονέων για να απαλλάξετε τα παιδιά σας από την σκοταδιστική πλύση εγκεφάλου. Συνιστώ να μην αμελήσετε να το κάνετε γιατί διαφορετικά το πιθανότερο είναι αργότερα να το μετανοιώσετε.
    (*) Περιεχόμενο Υπ.Δηλωσης: «Επιθυμούμε ο γυιός/κόρη μας Τάδε να μην συμμετέχει στο μάθημα των θρησκευτικών και κάθε άλλη θρησκευτικής φύσης σχολική δραστηριότητα, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης.»
    -Απαιτούνται Υπ.Δηλώσεις αμφοτέρων των κηδεμόνων. Οι δηλώσεις υπογράφονται ενώπιον του διευθυντή (αν θέλετε να πάτε στο σχολείο) ή στο κοντινό σας ΚΕΠ που θεωρεί το γνήσιο των υπογραφών (Σ αυτή την περίπτωση τις παραδίδει το ίδιο το παιδί).
    Τόσο απλά.
    Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες (ή και το πιντιέφι έτοιμο), είμαι στη διάθεσή σας.

  241. NM said

    Να προσθέσω ότι η απόπειρα απομίμησης ύφους στο παραπάνω #240, ήταν σκόπιμη πλην ματαία.

  242. odinmac said

    236β:

    Σίγουρα, συμφωνώ. Αναφέρω τον όρο ως λάνθασμένο μόνο από την σκοπιά της ψυχιατρικής–παθολογίας, αφού φοβία γι’ αυτές είναι μία κατάσταση η οποία διαταράσσει τη λειτουργικότητα του ατόμου και του είναι του.
    H ξενοφοβία ωστόσο υπάρχει.

    Να και μία λίστα με όλων των ειδών τις απίθανες φοβίες:
    http://phobialist.com

  243. Γς said

    85:
    >Για μια έκθεση στο Βερολίνο:

    Φρίκη που πήγα να την καπακώσω με αστειάκια
    http://caktos.blogspot.gr/2014/08/blog-post_64.html

  244. leonicos said

    @56 cornu ammonis

    Γράφεις
    Λυπάμαι, αλλά κάνετε το κλασικό λάθος των ομοφοβικών.
    Διερωτώμαι γιατί με κατέταξες στους ομοφοβικούς. Απλώς ως άντρας στρέιτ θεωρώ ότι τα μάτια μου είναι για να βλέπω, τ’ αφτιά μου για ν’ ακούω, και ανάλογα και τα υπόλοιπα όργανα. Γιατί υπάρχει ‘παραλλαγή’ μόνο σ’ αυτό; Η χρησιμότητα των οργάνων μας είναι καθορισμένη. Αν η παραλλαγή προσφέρει σε ορισμένους απόλαυση, είναι όντως δικό τους θέμα… αλλά εννοώ να παραμένει δικό τους

    Γράφεις
    Η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ είναι επιλογή. Fact!
    Πρόκειται για μη επιβεβαιωμένη θέση, αν την αντιλαμβάνομαι σωστά. Δεν υπάρχουν αντικειμενικοί (γονιδιακοί ή ορμονικοί) παράγοντες που να την υποβάλλουν ή να την επιβάλλουν. Το ότι δεν είσαι ασφαλής περί αυτού φαίνεται και από το ρητορικό Fact!

    Γράφεις
    (Αντίθετα, η επιλογή θρησκείας μιας και την αναφέρατε είναι…θεωρητικά βέβαια, μιας και η πλήση εγκεφάλου μας γίνεται από νηπιακή ηλικία).
    Ομολογώ ότι δεν βλέπω κάτι που να προωθεί τη συζήτησή μας σ’ αυτή τη φράση. άλλωστε εδώ δεν μας απασχολεί το πώς κάποιος επιλέγει τη θρησκεία του, αλλά πώς τον βλέπει ο άλλος επειδή δεν συμφωνεί θρησκευτικά μαζί του. Η επιλογή θρησκείας, ομάδας, πολιτικής τοποθέτησης δεν συνεπάγεται την εκτός προγραμματισμού χ΄ρηση οργάνων του σώματος.

    Γράφεις
    Το να μη σου αρέσει κάποιος επειδή είναι γκέι ειναι το ΙΔΙΟ με το να μη σου αρέσει επειδή είναι μαύρος.
    Ο μαύρος είναι ένας άνθρωπος μαύρου χρώματος αλλά κατά τα άλλα χρησιμοποιεί τα μέλη του όπως κι ένας λευκός. Το ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο είναι αυταπόδεικτο. Ενώ κάποιος μπορεί να είναι και μαύρος και ομοφυλόφιλος, δεν μπορεί να είναι και άσπρος και μαύρος ταυτόχρονα.

    Γράφεις
    Δικαίως λοιπόν αυτή η διάκριση διώκεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
    Δεν αντιλέγω, ούτεμπορώ ναεπηρεάσω την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το ότι ο λόγος μίσους είναι κατακριτέος και σωστά διώκεται, επειδή θα προκαλέσει κακό, είναι απόλυτα σωστό. Εγώ δεν ζήτησα να μην προστατευθεί ο ομοφυλόφιλος όπως και ο μαύρος ή ο εβραίος, αλλά οι ιδιότητες δεν ανήκουν στην ίδια σφαίρα.

    Γράφεις
    Το να δυσπιστούμε και να φοβόμαστε απέναντι στο διαφορετικό είναι μεν ανθρώπινο (και…δαρβινικά λογικό κατά κάποιο τρόπο) αλλά αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι πρέπει να προσπαθήσουμε τουλάχιστο να το ανεχτούμε, ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση όπου το να είναι κάποιος γκέι δε βλάπτει εμάς σε τίποτα. Όλοι γεννιόμαστε ρατσιστές για δαρβινικούς, επαναλαμβάνω, λόγους, αλλά οφείλουμε να το ξεπεράσουμε μέσω της παιδείας και ενημέρωσης…αν θέλουμε, ξαναλέω, να λεγόμαστε πολιτισμένοι.

    Πιθανώς εκφράζεις προσωπικά συναισθήματα. Εγώ επειδή γεννήθηκα εκ των πραγμάτων διαφορετικός όσον αφορά την κοινωνία μέσα στην οποία ζω, δεν το αντιλαμβάνομαι έτσι, και δεν δέχομαι τους ‘δαρβινικούς λόγους’ (φράση εκ των πραγμάτων λανθασμένη). Από την όλη αναφορά μου στο @24 προκύπτει ότι συνανστρέφομαι φιλικά κι επαγγελματικά πολλούς γκέι. Η συμπεριφορά μας διέπεται από μια συμφωνία κυρίων, μολονότι ποτέ δεν το είδαμε έτσι. Και νομίζω ότι κι εδώ μέσα έχω δώσει ενδείξεις ότι δικαιούμαι να λέγομαι κι εγώ πολιτισμένος.

    Κοντολογίς… ωραία τα ε΄’ιπαμε

  245. ...!? said

    @238 http://samesexprocreation.com/document/paulgay.htm

  246. physicist said

    #242. —

    Να και μία λίστα με όλων των ειδών τις απίθανες φοβίες:

    … Soceraphobia- Fear of parents-in-law.

    Πώς το εννοείς το «απίθανες»;

  247. leonicos said

    @238 Κορνήλιε

    Shaul είναι η μετοχή του ρήματος shaal = ζητώ, αναζητώ, και γι’ αυτό αμφισβητώ αν ήταν το πραγματικό του όνομα αυτό, ή αν ήταν τίτλος που παραπέμπει στο θαύμα της μεταστροφήςε του. Μήπως υποσημαίνει ότι ‘τον αναζήτησε ο θεός’. Βέβαια πολλά εβραϊκά ονόματα είναι μετοχές ρημάτων, άλλωστε στη σημιτική ομογλωσσία όλες σχεδόν οι λέξεις, εκτός των δανείων, είναι ρηματικά παράγωγα, όπως π.χ. shmuel = αυτός που τον ακούει ο θεός, ή γ΄ ενικό ασυντελέστου, π.χ. yitzchak = αυτός που γελάει, yahveh = αυτός που είναι / δημιουργεί (υπαρκτικό κι εφετικό ταυτόχρονα)

    Για να λεξιλογούμε καμιά φορά

  248. odinmac said

    246

    Σπάνιες, με πολύ μικρά ποσοστα στον πληθυσμό.

  249. ...!? said

    Στο παραπάνω λινκ παραπέμπω στην παράγραφο,Preface: an external and internal introduction to Paul, the architect of Christianity, περί του ονόματος…

  250. Ριβαλντίνιο said

    Εαμοβούλγαρε δεν φοβάσαι μην πας στην κόλαση ?
    Κοίτα τι θα συναντήσεις εκεί

    ενώ εγώ που θα πάω στον παράδεισο κοίτα τι με περιμένει

  251. physicist said

    #248. — (Γμτ, και νόμιζα ότι ήμασταν πολλοί …)

  252. Γς said

    248:
    Α, τόσο σπάνια και η πεθεροφοβία 😉

  253. odinmac said

    252
    Αυτή για την ώρα είναι αγιάτρευτη, το επόμενο νόμπελ θα δωθεί εκεί 😉

    251
    Μη στεναχωριέσαι! Είμαστε δυο είμαστε τρεις, σε λίγο χίλιοιδεκατρείς!

  254. Munich said

    Κι εγω πάσχω απο πεθερικοφοβια το ομολογω κι εχω όλα τα συμπτώματα εφιδρωση, δυσπνοια, αίσθηση πνιγμου, ταχυκαρδία κτλ αλλα οι συναντησεις με τους ανώνυμους πεθεροπληκτους βοήθησαν πολυ !
    Όμως πάσχω κι απο αυτό Hippopotomonstrosesquipedaliophobia τώρα που το διάβασα!!!

  255. Munich said

    … ή μήπως πεθερικοφοβικους που δλδ νιώθουν ένα υποβοσκον έως ολοφάνερο μίσος για τα πεθερικά τους ή και αποστροφή αν θέλετε είτε γιατί καταβάθος ξέρουν οτι θα γίνουν εκνευριστικά πεθερικά οι ίδιοι, είτε, κατά άλλους, αποστρέφονται τον επιδεικτικο τρόπο με το οποίο τα πεθερικα προσπαθουν να μετετρ´εψουν ολό τον κόσμο σαν κι αυτους!

  256. 127,
    Κιντ, η διατύπωση πως ο Γκαλουά δεν δημοσίευσε ουσιαστικά τίποτε πρέπει να συμπληρωθεί, νομίζω, με την διευκρίνηση «όσο ζούσε» (σκοτώθηκε στα 20…) – που κι αυτή ακόμα δεν είναι ακριβής, γιατί παραλείπει, ας πούμε, την δημοσίευση του Γκαλουά σε συνεχόμενα κλάσματα όταν ο Γκαλουά ήταν 17 χρονών παληκαράκι (και η οποία, βέβαια, εκμηδενίστηκε μπροστά στο κατοπινό επίτευγμά του με την επαναστατική – no pun intended – θεωρία των ομάδων). Οι μνημειώδεις δημοσιεύσεις του Γκαλουά εμφανίστηκαν μετά θάνατον (παρόλο που τις είχε υποβάλει εν ζωή! 🙂 ) «due to various events», όπως λέει με πικρή αποστασιοποίηση η Βίκη και υπάρχουν και σε συλλογή.

    Τώρα, επί της ουσίας, το ότι επιστημονική συνεισφορά δεν είναι αναγκαστικά ταυτόσημη με αριθμό/όγκο δημοσιεύσεων, που νομίζω προτείνεις, με βρίσκει σύμφωνο. Πχ, ο Αϊνστάιν δημοσίευσε μόνο 3 πέιπερς το 1905 🙂 ή ο Φρεντ Σάνγκερ πήρε δύο (2) Νόμπελ με μονοψήφιο (ή τέλος πάντων μικρό) αριθμό δημοσιεύσεων (και παραπονιόταν πως μερικές ήταν αποτέλεσμα της επιμονής του καθηγητή του). Αλλά κάπου θα πρέπει να υπάρχει ανιχνεύσιμη μια, μικρή έστω, ένδειξη της συνεισφοράς του επιστήμονα, όπως εξήγησε ο Physicist.

  257. Pedis said

    Ούτε ο El Greco τη βγάζει καθαρή άμα μπλέξει με το παπαδαριό:

    San Sebastian
    http://www.elgreco.net/saint-sebastian.jsp

    Resurrection
    http://www.elgreco.net/resurrection.jsp

    Για τη γυναικεία ομοφυλο-φοβία/φιλία? Ούτε ένα σχολιάκι πικάντικο, γλυκούτσικο, κοινωνικό ή βιολογικό … τίποτα δεν πρόσεξα.

  258. Γς said

    Πάρε να’χεις.
    Αυτό έχω μόνο

    http://caktos.blogspot.gr/2013/02/blog-post_17.html

  259. Γς said

    258 -> 257

    Το προηγούμενο (Σχ. 258) για τον Pedis (Σχ. 257) που :

    >Για τη γυναικεία ομοφυλο-φοβία/φιλία? Ούτε ένα σχολιάκι πικάντικο, γλυκούτσικο, κοινωνικό ή βιολογικό

  260. Αβάτευτος said

    Μαθήματα χριστιανικής ευγένειας
    για στυφούς ορθοδόξους κριτές

    Εάν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος και αναζητά τον Θεό και η βούλησή του είναι καλή, ποιος είμαι εγώ που θα τον κρίνω;

    http://tinosvoice.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8384.html

    «Όσοι παρέχουν παιδεία πρέπει να σταθούν στο ύψος των ανθρώπων που εκπαιδεύουν, πρέπει να προβληματισθούν και να θέσουν στον εαυτό τους το ερώτημα σχετικά με το πώς να κηρύξουν τον λόγο του Ιησού Χριστού σε μια γενιά που αλλάζει».

    Ο πάπας Φραγκίσκος στη συνέχεια, όπως αναφέρει το περιοδικό Civiltà Cattolica (Καθολικός Πολιτισμός), μιλώντας στους επικεφαλής θρησκευτικών ταγμάτων, διηγήθηκε μια «καθημερινή» περίπτωση: όταν ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος ‘Αιρες ένα κοριτσάκι είχε πει στην δασκάλα της ότι «ήταν θλιμμένη διότι η σύντροφος της μητέρας της δεν την αγαπούσε».

    «Οι κληρικοί πρέπει να είναι ευγενείς και όχι στυφοί σαν το ξύδι», πρόσθεσε ο πάπας.

    http://left.gr/news/papas-fragkiskos-sta-paidia-omofylofilon-kai-horismenon-den-prepei-na-kanoyme-emvolio-kata-tis

    Ο Πάπας φίλησε το χέρι του κορυφαίου ομοφυλόφιλου ιερέα ακτιβιστή και συλλειτούργησε μαζί του
    http://www.freepen.gr/2014/05/blog-post_482.html

  261. Γς said

    Διαβάζω εδώ:
    Κάντε το τεστ και βαθμολογήστε τη στύση σας!

    Και είπα να το κάνω.

    1. Πόσο δύσκολο σας είναι να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση;

    Χμ…

    2. Πόσο συχνά φτάνετε στην εκσπερμάτιση νωρίτερα από ότι θα θέλατε;

    Τι λέει μωρέ;

    3. Πόσο συχνά φτάνετε στην εκσπερμάτιση με πολύ μικρό σεξουαλικό ερεθισμό;

    Καλά, πλάκα κάνει.

    4. Αισθάνεστε εκνευρισμό, επειδή εκσπερματίζετε νωρίτερα από ότι επιθυμείτε;

    Εδώ γελάνε…

    5. Πόσο σας ανησυχεί ότι η πολύ γρήγορη εκσπερμάτισή σας αφήνει τη σύντροφό σας σεξουαλικά ανικανοποίητη;

    Βρε, άϊ στο διάολο, πρωί πρωί!

  262. BLOG_OTI_NANAI said

    207: Ιάκωβε, είσαι σοβαρός άνθρωπος, και δεν είναι κακό να μην γνωρίζεις πράγματα ή να μαθαίνεις. Σε δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός ότι αιωρείται αυτή η γνωστή πλάνη, ότι σχετικά με την θεολογία ή την ιστορία, μπορούμε να γνωρίζουμε τα πάντα. Το γεγονός ότι δεν γνωρίζεις τη σχέση Π.Δ. και χριστιανισμού, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πληγώνεται ο εγωισμός σου και να προσπαθείς να βρεις ντε και καλά εδάφια στην Κ.Δ. για να το δικαιολογήσεις.

    Με το εδάφιο που έφερες, μήπως θα μας πεις ότι σύμφωνα με τον χριστιανισμό θα πρέπει να εκτελούνται οι… κουτσομπόληδες;! Ή δεν είδες καν τι περιλαμβάνει το εδάφιο που επικαλέστηκες;

    Γι’ αυτό σου λέω, είναι Α-ΔΥ-ΝΑ-ΤΟ να θεμελιωθεί βία στον Χριστιανισμό με αυτόν τον Χριστό που όλοι γνωρίζουμε.
    Βία από χριστιανούς υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει, όπως αντίστοιχα θα υπάρχει παραβίαση κάθε συστήματος αξιών το οποίο καλείται να τηρηθεί από ανθρώπους. Όμως, με αυτόν τον Χριστό που έθεσε την πράξη του ως κέντρο του Χριστιανισμού, και μια Ορθόδοξη Εκκλησία που καταδικάζει τον φόνο σε κάθε του μορφή με τρόπο απόλυτο, δεν υπάρχει χώρος για τέτοια προπαγάνδα. Οτιδήποτε από εκεί και πέρα καταντά γελοίο.

    Το γεγονός αυτό άλλωστε ωθεί ακόμα και τους μεγαλύτερους αντιχριστιανούς ταλιμπάν απλώς σε ανεύρεση δημοσιευμάτων που αφορούν κληρικούς μοναχούς κ.λπ. διότι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να θεμελιωθεί δήθεν θεσμική δικαιολόγηση της βίας στην Εκκλησία.

    Άλλωστε, έχω προκαλέσει άπειρες φορές, όσους δεν πιστεύουν σε Θεό, με τα ίδια μέτρα και σταθμά να απορρίψουν την αθεΐα επειδή υπήρξαν άθεοι που βασάνισαν και εκτέλεσαν βάναυσα ανθρώπους. Αλλά, νεκρική σιγή. Και ασφαλώς θα υπάρχει νεκρική σιγή, διότι με δύο μέτρα και δύο σταθμά, η κοινή λογική δεν στέκεται και έτσι βγαίνεις μονίμως χαμένος. Δεν υπάρχει καν σύστημα σε αυτόν εδώ τον κόσμο που να μην έχει εφαρμοστεί πλημμελώς. Ποιος χώρος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός δεν είχε παθογένειες, ανθρώπους που δημιούργησαν πρόβλημα, γεγονότα που όλοι θα ήθελαν να ξεχάσουν. Ακόμα και στο σύστημα της προστασίας των παιδιών σε χώρες του τρίτου κόσμου, κατάφεραν να μπουν παιδεραστές για να έχουν πρόσβαση στα παιδιά.

    Γι’ αυτό έχουμε πάρα πολλούς που ουσιαστικά γελοιοποιούνται κάνοντας τους κριτές των άλλων ιδεολογιών, και δεν κοιτάνε τους κρυμμένους σκελετούς της δικής τους ιδεολογίας. Είναι αυτοί οι γνωστοί που γράφουν ένα σχόλιο-βλακεία «παπαδαριό» κ.λπ., σαν τον Εαμοβούλγαρο, που άμα τους πιάσεις και ξετινάξεις την ιδεολογία τους, θα παριστάνουν ότι «δεν είδαν’, «δεν άκουσαν». Για τέτοια σοβαρότητα μιλάμε. τα είδαμε αυτά 500 φορές δυστυχώς. Η εξυπναδίστικη τακτική του να «πω μια κουταμάρα αφού δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω».

    260: Επίσης έχουμε και άλλους σαν τον Αβάτευτο, άλλη κατηγορία εκπληκτικής παραδοξολογίας, που ενώ σε βλαστημάει για τα πιστεύω σου, μετά σου δίνει παραδείγματα από τον δικό σου χώρο, αυτόν που πριν τον βλαστήμαγε… Ευτυχώς ή δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα…

  263. Γς said

    261:
    Και όσο σκέφτομαι ότι στα νιάτα μου, άρχιζα να λέω από μέσα μου το «Πάτερ ημών», να σκέφτομαι τη Μπιάφρα, σκελετωμένα παιδάκια από την πείνα στην Αφρική και τέτοια μπας και κρατηθώ σαν ακροβάτης πάνω στο σκοινί.

    Αλλά δυστυχώς με το ένα, δύο τρία, δεν μπορούσα να κρατηθώ και έπεφτα στο νερό [λέμε τώρα].

    Πλάτς! 😦

  264. Theo said

    @190:
    Δεν είμαι σίγουρος αν πιάνω την ειρωνεία, αλλά δεν πειράζει.
    Εσύ να ‘σαι καλά.

  265. sarant said

    Kαλημέρα από εδώ, ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

  266. Αβάτευτος said

    262

    την εξήγηση των γραφών θα πουν
    και βλασφημία!
    όπως η παρακάτω

    η πηγή της ομοφυλοφιλίας/σωματολατρίας
    κατά την προς Ρωμαίους είναι τα είδωλα.

    εδώ κείμενο και μετάφραση
    http://www.paterikiorthodoxia.com/2012/10/2463-1-4.html

    οἵτινες μετήλλαξαν τὴν ἀλήθειαν τοῦ Θεοῦ ἐν τῷ ψεύδει, καὶ ἐσεβάσθησαν καὶ ἐλάτρευσαν τῇ κτίσει παρὰ τὸν κτίσαντα, ὅς ἐστιν εὐλογητὸς εἰς τοὺς αἰῶνας· ἀμήν.
    Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν

    Πρώτα έπέσαν στην ειδωλολατρία,
    μετά τους παρέδωσεν ο Θεός για την αμαρτία
    τους να ατιμάζουνε τα σώματά τους, και
    και κατόπιν κατρακύλησαν στις υπόλοιπες αμαρτίες. Επειδή όμως για τις υπόλοιπες
    αμαρτίες δεν υπάρχει ποινή θανάτου στην ΠΔ,
    ενώ για την αρσενοκοιτία υπάρχει, προφανώς
    αναφέρεται στους ομοφυλόφιλους!

    (καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετά ἄρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν)

  267. Τσπάνος said

    64: Κυρ Λεώνικε, η απάντησή μου (μέσω τρίτου) στο #56. Όσο για το «φτύσιμο» (μα τι διάολο, χάθηκε το χιούμορ?) δεν είναι κυριολεκτικό (εξ ου και το «σμάιλι»).
    Σαφώς κι έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε, αλλά χρειάζεται που και που κάποια παρέκκλιση.
    Και μην ξεχνάς. Σύμφωνα με την τρέχουσα ορολογία, στρέιτ δεν είναι όποιος δεν «το έχει κάνει», αλλά όποιος «το έκανε» και δεν του άρεσε..(ξανά σμάιλι)

  268. reality_check said

    Επί ματαίω η συζήτηση. Η μόνη αναλλοίωτη Αλήθεια της Εκκλησίας είναι η Ενσάρκωση (και βεβαίως η Στάυρωση και η μετέπειτα αναγκαστική Ανάσταση) του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

    Η «ηθική¨που προκύπτει από την αποδοχή των παραπάνω Γεγονότων – τα οποία καθορίζουν εν τέλη την πορεία του Ανθρωπίνου Είδους – είναι εύκολο να κατανοηθεί. π.χ σε πρώτη προσέγγιση, οι Χριατιανικοί «ηθικοί κανόνες» είναι η υπερθεμάτιση την «βέλτιστης εξελικτικής συμπεριφοράς» τόσο σε «ζωώδες» επίπεδο (π.χ. ου φονεύσεις), όσο και σε «κοινωνικό» επίπεδο (π.χ. ού κλέψεις). Φυσικά, σε δεύτερη, τρίτη κτλ προσέγγιση, οι «ηθικοί κανόνες» διαμορφώνονται, εμλουτίζονται και βεβαίως «εξελίσσονται». Αυτή η «εξέλιξη» των ¨ηθικών κανόνων» είναι άκρως Χριστιανική και δή Ορθόδοξη.

    .. μόνο που γίνεται σε «Εκκλησιαστική χρονική κλίμακα..» η οποία διαφέρει εν γένη από την «ανθρώπινη χρονική κλίμακα».

    Για το συγκεκριμένο θέμα, είναι προφανής φυσικά ότι ο «εξελικτικός raison d’etre» των γεννητικών οργάνων, αλλά και η αίσθηση ευφορίας που ακολοθεί την διέγερσή των. Επομένως, είναι προφανής η «εξελικτική προτίμηση» σε συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά του ανθρωπίνου είδους (η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν μπορεί να συγχέ-ζ-εται με συμπεριφορές αλόγων ζώων), και η Εκκλησία ως ο κατεξοχίν πυλώνας και θεματοφύλακας της Εξέλιξης δεν μπορεί παρά να επιτιμήσει την μια από τις πολλές σεξουαλικές προτιμήσεις.

    Εάν με το πέρασμα των αιώνων καταδειχθεί ότι άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές έχουν αναδειχθεί ως «εξελικτικά προτιμότερες», (π.χ. εάν η αναπαρωγή καταντήσει να γίνεται καλύτερα στο έργαστήριο παρά στην γυναικεία λεκάνη), τότε είναι προφανές ότι η Θεία Πρόνοια θα μεταλλάξει τον συγκεκριμένο «ηθκό κανόνα».

    ο.ε.δ.

    Π.Σ.
    Παρακολουθώ αυτό το διαδικτιακό Καφενείο και διασκεδάζω αρκετά. Μερικές χρήσιμες πληροφορίες:
    – Να είστε βέβαιοι ότι κάνουμε εντατικές προσπάθειες να περιορίσουμε στο ελάχιστο την επιρροή της gauche bourgeoise στην ΣΫΡΙΖΑ.
    – Ο Εαμοβούλγαρος είναι από τις ενδιαφέροντες περιπτώσεις – αλλά δυστυχώς γιαυτόν έχει προδώσει τον λόγο ύπαρξής του εδώ. Συστήνω φιλικά την αλλαγή του ονόματός του σε Πηνελόπη Δέλτα.
    – Οι υπόλοιποι σχολιαστές είναι από αδιάφοροι μέχρι γραφικοί – εκτός από κανά 3-4.

  269. Τσοπάνος said

    161(?): Η πρωινή πείνα, μου κουτσούρεψε το όνομα. Το επαναλαμβάνω (και συγγνώμη κε Sarant)
    64: Κυρ Λεώνικε, η απάντησή μου (μέσω τρίτου) στο #56. Όσο για το “φτύσιμο” (μα τι διάολο, χάθηκε το χιούμορ?) δεν είναι κυριολεκτικό (εξ ου και το “σμάιλι”).
    Σαφώς κι έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε, αλλά χρειάζεται που και που κάποια παρέκκλιση.
    Και μην ξεχνάς. Σύμφωνα με την τρέχουσα ορολογία, στρέιτ δεν είναι όποιος δεν “το έχει κάνει”, αλλά όποιος “το έκανε” και δεν του άρεσε..(ξανά σμάιλι)

    Και σε όσους πιστεύουν πως ομοφυλόφιλος γίνεσαι μετά το σχετικό πήδημα, να θυμίσω πως μέρος της μύησης-εκπαιδευτικής διαδικασίας στα «σινάφια» των κλειστών επαγγελμάτων, ήταν το «βάτεμα» των εκπαιδευόμενων(*). Επίσης στις φυλακές, ως γνωστόν, γίνεται το «έλα να δεις». Συνεπώς, αν ισχύει το παραπάνω επιχείρημα, το ποσοστό των ομο είναι πολύ μεγαλύτερο.
    (*) ίσως από κει προέρχεται η παροιμία «έμαθα να μαστορεύω και γαμώ το μάστορά μου»

  270. Τσοπάνος said

    Για μια ακόμη φορά συγγνώμη (μπέρδεψα το 161 με το 261) και δεν είδα ότι έγινε 267

  271. BLOG_OTI_NANAI said

    215: Αγαπητέ Κορνήλιε, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια υποχρέωση, όταν αναφερόμαστε στις διδασκαλίες της Κ.Δ. να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τις λέξεις του Ευαγγελίου. Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν ερμηνείες ή ομιλίες επάνω σε αυτά. Άρα, μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιήσει όποιες λέξεις νομίζει, αρκεί βεβαίως να μην μεταβάλλει την διδασκαλία.

    Και πάλι, όπως λένε οι Πατέρες, ο Χριστός δεν είχε καμία ανάγκη να κάνει περιτομή, αλλά την έκανε, αλλιώς ποιος θα άκουγε τον λόγο του αν δεν ήταν καν αποδεκτός στην κοινωνία που επέλεξε να γεννηθεί.
    Με βάση αυτό, κι εμείς μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια να πούμε μεν αυτά που πρέπει, αλλά με τρόπο που να τον κατανοούν οι γύρω μας. Και πώς καμιά φορά ακούμε στις ειδήσεις κάποιον να μιλάει και λέμε, «α, αυτός είναι του ΚΚΕ» διότι το κατανοούμε από τον «ξύλινο λόγο». Σε όλα χρειάζεται και έναν τρόπος, και μια διάκριση σχετικά με τη χρήση του «κατά γράμμα» και «κατά πνεύμα».

    Να προσθέσω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν θέλουν να είναι μέλη της Εκκλησίας. Κατά συνέπεια, δεν έχει γι αυτούς νόημα να επικαλείται κάποιος την αυτούσια ορολογία από το Ευαγγέλιο, αφού αυτοί δεν το δέχονται καν ως βάση συζήτησης. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, απαιτείται η διάκριση που λέει ο Παύλος για την πνευματική τροφή που πρέπει να είναι ανάλογα την ηλικία στα πνευματικά.

    Και να πω και κάτι ακόμα. Γνωρίζουμε ότι κάποιος που πιστεύει πρέπει να συμμετέχει συχνά στη Θεία Κοινωνία. Ας πούμε λοιπόν ότι ένα άνθρωπος πιστεύει, αλλά γεννήθηκε χωρίς στόμα. Τι θα κάνουμε; Θα πάρουμε εμείς κανένα τιρμπουσόν να του φτιάξουμε ένα; Ασφαλώς όχι. Θα του πούμε πώς έχουν τα πράγματα και από εκεί και πέρα, έχει ο Θεός. Αντίστοιχα λοιπόν, υπάρχουν άνθρωποι που όπως ακριβώς βλέπεις εσύ ή εγώ την γυναίκα, ως επιθυμητή, αυτός βλέπει τον άνθρωπο του ιδίου φύλου και ταυτόχρονα του προκαλεί κυριολεκτικά αηδία, ακόμα και αν σκεφτεί ότι θα υποχρεωθεί να έρθει σε επαφή με άτομο του άλλου φύλου, αυτό που εμείς βλέπουμε λογικό.
    Οπότε, τι να του κάνεις αυτού του ανθρώπου; Αν μου πουν εμένα ότι ξέρεις, η τάδε θρησκεία λέει πως πρέπει να έχουμε σχέσεις με ομοφυλόφιλους διότι έτσι το έκανε ο Θεός κ.λπ., εγώ θα αρχίσω τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις; Ασφαλώς όχι. Αν μου αρέσει η θρησκεία αυτή σε όλα τα υπόλοιπα, θα μείνω και έχει ο Θεός.

    Δηλαδή, για να καταλάβουμε καμιά φορά, θα πρέπει με τη σκέψη μας να έλθουμε στη θέση του άλλου.
    Αυτό λέω σχετικά με τον όρο «διαστροφή» κ.λπ.

  272. Γιώργος Πρίμπας said

    (σχόλιο 244) «Απλώς ως άντρας στρέιτ θεωρώ ότι τα μάτια μου είναι για να βλέπω, τ’ αφτιά μου για ν’ ακούω, και ανάλογα και τα υπόλοιπα όργανα. Γιατί υπάρχει ‘παραλλαγή’ μόνο σ’ αυτό; Η χρησιμότητα των οργάνων μας είναι καθορισμένη. Αν η παραλλαγή προσφέρει σε ορισμένους απόλαυση, είναι όντως δικό τους θέμα… αλλά εννοώ να παραμένει δικό τους»

    δηλαδή αν ένα ζευγάρι (άντρας – γυναίκα) χρησιμοποιούν το στόμα ερωτικά και όχι μόνο για το φαί, πρέπει να νοιώθουν ότι είναι σε κάτι αφύσικοι; ομοίως και την επαφή ή το χάδι στο δέρμα (το οποίο «κανονικά» είναι για να προστατεύει τον οργανισμό από το περιβάλλον) ή και το «άλλο» (υποθέτω ότι δεν ανακάλυψα τον τροχό αν πω ότι υπάρχουν γυναίκες που μόνο αρνητικές δεν είναι «στην πίσω πόρτα»);
    αν η ερωτική πράξη (στον άνθρωπο) ήταν μόνο για αναπαραγωγή, δεν θα υπήρχαν τόσες ερωτεγενείς ζώνες στο σώμα του και θα επιδίωκε το σεξ μόνο για αυτήν (όπως συμβαίνει με πολλά, αλλά όχι όλα, ζώα)

  273. Theo said

    @213:
    Όποιος ζει στην κοσμάρα του, νομίζει ότι όσοι λεν την αλήθεια για ανθρώπους με τους οποίους έκαναν παρέα για χρόνια προσβάλλουν τη νοημοσύνη του, γιατί άλλα επιτάσει το φαντασιακό του εποικοδόμημα.
    Καιρός είναι να πετάξουμε τις προκάτ ιδέες που φορούμε σαν παρωπίδες και να δούμε την πραγματικότητα.

    @216:
    Η Καινή Διαθήκη, αγαπητέ Κορνήλιε, προβάλλει τον Τ. Πρόδρομο ως «μείζονα ἐν γεννητοῖς γυναικῶν», άρα, υπόδειγμα ασκητή της εποχής της Χάριτος, όχι η Παλαιά.
    Διάβασε και κανέναν Πατέρα της Εκκλησίας, να δεις τι λέει γι’ αυτόν κι άσε τους Σωτηρόπουλους.
    Φιλικά.

  274. voulagx said

    #268: «– Ο Εαμοβούλγαρος είναι από τις ενδιαφέροντες περιπτώσεις –…»

    Σιγά μην είναι κι από τις ενδιαφέρουσες άνδρες!

  275. voulagx said

    Παρόραμα στο #274: «τους ενδιαφέρουσες άνδρες».

  276. Γς said

    Σε ενδιαφέρουσα, ίσως;

  277. reality_check said

    @274
    αυτά παθαίνω όταν γράφω τις μικρές ώρες..

  278. Αβάτευτος said

    195

    Ποιον σκότωσε όταν τον συνέλαβαν ο Ιησούς;
    Ποιον χτύπησε όταν τον χτύπησαν;
    Ποιον διέταξε να σκοτώσουν οι μαθητές του όταν τον συνέλαβαν; Όταν τον μαστίγωναν; Όταν τον κάρφωναν ζωντανό;

    Πολύ σωστά: ΚΑΝΕΝΑΝ.

    Κατά συνέπεια, κριτήριο των εδαφίων αυτών είναι ο Χριστός. Άρα, το νόημα που αποκτούν τα εδάφια αυτά είναι απόλυτα σχετικό και συμβατό με τον Χριστό.

    Να ξέρεις πάντως ότι όσοι επικαλούνται εδάφια βίας από την Παλαιά Διαθήκη ουσιαστικά είναι εβραιοφάγοι, διότι αυτά τα εδάφια, κατά γράμμα, υπάρχουν μόνο στην ιουδαϊκή θρησκεία.

    Πώς το θαύμα της Γέννησης του Χριστού,
    θαυματουργικά καταδίκασε την ομοφυλοφιλία
    Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

    Θαύμα ηκολούθησεν εν τη Χριστού Γεννήσει· λέγει γαρ ένας Διδάσκαλος ότι την νύκταν εκείνην, κατά την οποίαν εγεννήθη ο Δεσπότης Χριστός, έστειλε πρώτον έναν Άγγελον και εθανάτωσεν όλους τους αρσενοκοίτας ( =ομοφυλόφιλους ), όπου ήσαν εις τον Κόσμον, και έπειτα έγεννήθη, δια να μη ευρεθή τότε εις την γην, μία τοιαύτη θεομίσητος ἁμαρτία (παρά Ἱερωνύμῳ)»!!!

    ( Ό Άγιος Ιερώνυμος καταγόταν από την Ιλλυρία-Δαλματία, αλλ’ έζησε και κοιμήθηκε οσιακά στα Ιεροσόλυμα τό 420 μ.Χ.. Η μνήμη του τιμάται στις 15 Ιουνίου).
    http://katanixis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_30.html

    195 οι Κανόνες επικυρωμένοι από τις Οικουμενικές Συνόδους καταδικάζουν τον φόνο με τον πιο απόλυτο τρόπο που υπάρχει.

    Τόσον δε φοβερόν πράγμα είναι η αρσενοκοιτία, ώστε ο ίδιος Θεός ηθέλησε να καταβή προσωπικώς δια να ιδή αν τη αληθεία ενεργήται τοιαύτη αμαρτία, ωσάν να μη επίστευε καλά, αν ήτο δυνατόν να ευρεθή επάνω εις την γην μία τοιαύτη τερατώδης κακία. Ο δε Αγιος Ιερώνυμος λέγει ότι διά μόνην την αμαρτίαν αυτήν αργοπόρησεν εις τόσας χιλιάδας χρόνους να γένη άνθρωπος ο Υιός του Θεού, διά τούτο και οι ευσεβείς Βασιλείς εις τον θείον τούτον νόμον ακολουθούντες, εθανάτωναν τους αρσενοκοίτας. Και ο μεν Ιουστινιανός, κατά τον Ζωναράν (βιβλ. γ΄), και ο μέγας Θεοδόσιος πρότερον εγύμνωναν τους αθέους αρσενοκοίτας από όλα των τα υπάρχοντα, έπειτα τους επόμπευον, και ούτω τους έδιδαν πικρόν θάνατον. Ο δε Ουαλεντιανός ενώπιον πάντων κατέκαιε τους αρσενοκοίτας. Και Λέων δε και Κωνσταντίνος οι Βασιλείς εν τη εκλογή των νόμων (τίτλ κη΄ σε. 128 της βίβλ. Γιούρ. Γραικορ.) λέγουσι να θανατώνωνται με ξίφη οι ασελγείς, και ο ποιών και ο υπομένων. Εάν δε ο υπομένων είναι παρακάτω από τους ιβ΄ χρόνους, να συγχωρήται διά το ανήλικον.
    http://agiooros.org/testdev/viewtopic.php?f=4&t=2255


    Αν το θαύμα είναι αληθινό, τότε σκότωσε
    δι’ αγγέλου άμα τη γεννήσει Του.
    Αν είναι μυθιστορία, να καθαιρεθεί
    ο μυθολόγος άγιος!

    Μήπως αναφέρεται ιστορικά ότι στα χρόνια
    του Χριστού εξαφανίστηκε η «τοιαύτη αμαρτία»; και αν έπαυσε ολοσχερώς, ποιός
    την επαναδίδαξε κατόπιν στους ανθρώπους
    και την αναφέρει
    ο Απόστολος Παύλος στα χρόνια του;;

  279. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #238
    Νομίζω με παρεξήγησες Κορνήλιε. Το μπράβο μου ήταν ειλικρινές, όχι ειρωνικό, κι από κάποια σχόλια που ακολούθησαν νομίζω θα έχεις καταλάβει πώς το άσπρο πρέπει να γίνει μαύρο.

  280. Avonidas said

    #271: «Και πάλι, όπως λένε οι Πατέρες, ο Χριστός δεν είχε καμία ανάγκη να κάνει περιτομή, αλλά την έκανε, αλλιώς ποιος θα άκουγε τον λόγο του αν δεν ήταν καν αποδεκτός στην κοινωνία που επέλεξε να γεννηθεί.
    Με βάση αυτό, κι εμείς μπορούμε να κάνουμε μια προσπάθεια να πούμε μεν αυτά που πρέπει, αλλά με τρόπο που να τον κατανοούν οι γύρω μας»

    Απολύτως ειλικρινά, και χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας: έχεις κάποια καλή εξήγηση γιατί ο Θεός, που τον πιστεύεις ως αληθινό και ως τον μόνο αληθινό, δεν επιχείρησε να βγάλει από την πλάνη τους ανθρώπους σε θέματα που προκαλούσαν τόσο πόνο και τόσες απώλειες ζωών όσο το θέμα της δίωξης των ομοφυλόφιλων;

    Διότι για την περιτομή, ποιος σκοτίστηκε. Και το επιχείρημα ότι έπρεπε να συμβαδίσει με τα ανθρώπινα ο Θεός για να γίνει αποδεκτός περπατάει μέχρις ενός σημείου μόνο. Αλλά όταν λες ότι όλες σχεδόν οι κοινωνίες απέρριπταν την ομοφυλοφιλία (πράγμα αληθές), ότι πολλές καταδίκαζαν τους ομοφυλόφιλους και σε θάνατο ακόμα (επίσης αληθές), και μετά λες ότι δεν θα έπρεπε να κατηγορηθεί ο χριστιανισμός που συμβάδισε με αυτές τις απόψεις, καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι τεράστιο φάουλ!

    Για μένα, η εξήγηση είναι φυσικά απλή: ο χριστιανισμός είναι ένα ακόμη ανθρώπινο κατασκεύασμα του καιρού του, και συμβαδίζει σε πολλά με τις απόψεις του καιρού του (αλλά όχι σε όλα, αλλιώς δεν θα είχε καταλήξει στο σταυρό ο Ιησούς· αυτό όποτε θέλουμε το ξεχνάμε). Τόσα ήξεραν, λοιπόν, και τόσα έλεγαν. Κάποιος όμως που πιστεύει ότι ο χριστιανισμός είναι αποτέλεσμα Θείας Αποκάλυψης, δικαίως ελέγχεται ως προς το γιατί αυτή η Αποκάλυψη μοιάζει με τόσο χαμένη ευκαιρία.

  281. BLOG_OTI_NANAI said

    Πρώτον, σου έχω ξαναπεί ότι το διαδίκτυο δεν αποτελεί πηγή σε καμία περίπτωση. Δώσε μου την τεκμηρίωση στην βιβλιογραφία. Εάν ξανααναφερθείς σε μένα δίδοντας μου λινκ από ιστοσελίδες θα σε αγνοήσω παντελώς. Αδιαφορώ ΠΑΝΤΕΛΩΣ για οποιαδήποτε πληροφορία από το διαδίκτυο δεν μου δίνεται η δυνατότητα να την επιβεβαιώσω τεκμηριωμένα. Για μένα οι άνθρωποι που παίρνουν πληροφορίες από το ανώνυμο διαδίκτυο ταυτίζονται με τους ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ της παλιάς εποχής, που ό,τι τους έλεγαν τα πίστευαν. Υποτιμά τον εαυτό του και δηλώνει ότι επιθυμεί να τον αγνοούν, όποιος αντί βιβλιογραφίας ή έγκυρης τεκμηρίωσης, επιχειρηματολογεί με βάση το ανώνυμο διαδίκτυο.

    Δεύτερον, οι πολιτικοί νόμοι του Βυζαντίου δεν αποτελούν Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας, άρα είναι γελοίο το παράδειγμα και τέλος πάντων, έχει καταντήσει αηδία αυτή η τακτική επί τόσα χρόνια. Με τους πολιτικούς νόμους του Βυζαντίου, επί 120 χρόνια Εικονομαχίας, είχαν θανατωθεί χιλιάδες μοναχοί στην επικράτεια. Μήπως θα πρέπει η Εκκλησία να θανατώνει τους μοναχούς της; Επίσης, στους βυζαντινούς νόμους η πορνεία είναι επιτρεπτή (όπως και η παλλακεία έως κάποιον αιώνα) σε αντίθεση με τους Ιερούς Κανόνες. Άρα; Μήπως θα πρέπει να τα αποδεχτεί και η Εκκλησία; Βλέπεις λοιπόν ότι από το μένος σου βιάζεσαι και ούτε καν σκέφτεσαι τι γράφεις;

    Τρίτον, οι συναξαριακές διηγήσεις για να θεωρηθούν αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να περάσουν από κριτική εξέταση. Τα συναξάρια γράφουν π.χ. ότι στις 25 Δεκεμβρίου θυμόμαστε επί Ηρώδη τα 14.000 νήπια που θανάτωσε, όμως αυτό δεν μας εμποδίζει να γνωρίζουμε ότι ο αριθμός είναι ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ και τα νήπια δεν είναι δυνατόν να ήταν πάνω από 20-30. Τα συναξάρια έχουν τους κανόνες αποδοχής τους και είναι ανυπόφορο να βλέπω διαρκώς τις ίδιες βλακείες να αναπαράγονται όπως αυτές του Αβάτευτου. Αν θέλεις βρε ταλαίπωρε να εναντιωθείς στην πίστη του άλλου, δεν θα κάτσεις πρώτα να μάθεις το περιεχόμενο της πίστης αυτής; Μόνο να τρολάρεις μπορείς τελικά;

    Τέταρτον: είναι ποτέ δυνατόν, να αγνοηθούν οι Ιεροί Κανόνες ακόμα και αν κάτι το γράφει ένα συναξάρι; Δεν έχεις ιδέα ότι τα συναξάρια δεν προηγούνται των Ιερών Κανόνων, καθώς ανά τους αιώνες, και μάλιστα αναφέρεται και στους ίδιους τους Ιερούς Κανόνες, παρατηρήθηκαν να επιβιώνουν συναξάρια που καταδίκαζε και η ίδια η Εκκλησία; Έχεις βαθιά άγνοια ότι και ο Νικόδημος ακόμα «καθάρισε» πλήθος συναξαριών από ασύμβατες με την Εκκλησία διδασκαλίες;
    Τα όσα «λέγει γαρ ένας Διδάσκαλος» από τη στιγμή που ο Παύλος γνώριζε την ύπαρξη ομοφυλοφιλίας, αποδεικνύουν σαφέστατα ότι θα εκληφθεί οπωσδήποτε συμβολικά, ως δηλωτικό της αντίθεσης της Εκκλησίας στην ομοφυλοφιλία.
    Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι μπορούσε να βρεθεί ένα συναξάρι ή δήλωση «αγίου» που λέει «σκοτώστε τους ομοφυλόφιλους όπου τους βρείτε», αυτό κατά γράμμα είναι ενάντια στην διδασκαλία της Εκκλησίας, και όποιος το διαβάσει, είναι υποχρεωμένος να το αγνοήσει αλλιώς, αν είναι πιστός, δεν τον ξεπλένει πνευματικά ούτε ο Νιαγάρας!

    Μα ότι θα αναγκαζόμουν να απαντάω σε ανοησίες τέτοιου μεγέθους, δεν μπορούσα καν να το φανταστώ!!!

  282. BLOG_OTI_NANAI said

    280: Βρε Αβόνιδα, δείξε λίγο έλεος σε παρακαλώ! Εδώ οι άνθρωποι σταύρωσαν τον ΙΔΙΟ τον Θεό όταν «επιχείρησε να βγάλει από την πλάνη τους ανθρώπους». Οπότε, τι είναι αυτά που λες; Και για ποιον λόγο μιλάς για θανατικές καταδίκες των ομοφυλόφιλων, και λες ο χριστιανισμός συνέχισε τα ίδια; Έχει νομοθετήσει η Εκκλησία να θανατώνονται οι ομοφυλόφιλοι; Αν συζητάμε επί του αντικειμένου, τουλάχιστον να ξέρουμε για τι πράγμα συζητάμε. Η αντίθεση της Εκκλησίας είναι σαφής, είναι οντολογική και είναι αυτή, δεν είναι άλλη. Διότι αν ήταν άλλη, δεν θα ήταν αυτή. Δεν ξέρω αν θες να παίξουμε τις κουμπάρες. Δηλαδή, ζούμε σε κοινωνίες που τρελαίνονται να μιλάνε για την ανοχή στη διαφορετικότητα, και ταυτόχρονα, έχουμε καταγγελτικό λόγο που απαιτεί να καταργηθεί η διαφορετικότητα ακόμα και στις απόψεις. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;

  283. cronopiusa said

    Το χυδαίο ομοφοβικό tweet του Ν. Νικολόπουλου και η αποστομωτική απάντηση του λουξεμβούργιου πρωθυπουργού

  284. BLOG_OTI_NANAI said

    280: Είδα τώρα και το «θαυμάσιο» με την «χαμένη ευκαιρία»…
    Θα ήταν τόσο υπέροχο, αν ο καθένας μας, πριν μιλήσει για τα πιστεύω του άλλου, καθόταν πραγματικά να πασχίσει να μάθει για τι πράγμα μιλάει. Μας έχουν τρελλάνει οι νεοπαγανιστές και οι άθεοι με τα ίδια και τα ίδια: γιατί λέει δεν είναι η Εκκλησία καθαρή από κακούς; Μα ούτε καν ο ιδρυτής της ο Χριστός δεν είπε ότι η Εκκλησία θα είναι καθαρή από τους κακούς! Γιατί λέει δεν γίναμε όλοι καλοί όταν ήλθε ο Χριστός; Μα ούτε καν ο ιδρυτής της ο Χριστός δεν είπε ότι θα γίνουν όλοι καλοί, και ίσα ίσα, είπε «μη φοβηθείτε όταν δείτε ότι θα είστε λίγοι». Η ευκαιρία που δίνεται είναι στα πλαίσια της ελευθερίας σου. Την θες, καλώς. Δεν την θες, κακώς μεν, αλλά τελικά, τι να γίνει, καλώς.

  285. BLOG_OTI_NANAI said

    283: Και ευγενικός ήταν ο πρωθυπουργός, αλλά κατάλαβε περί τίνος πρόκειται και τον αγνόησε.

  286. Avonidas said

    # 282: Ναι, είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είναι σοβαρή υπόθεση το να επιχειρείς να σπρώξεις κάτω από το χαλί τις πεποιθήσεις αιώνων ΚΑΙ των χριστιανών, απλώς και μόνο επειδή πρόσφατα αποκτήσαμε ευαισθησίες.

    Καταρχήν δεν έγραψα ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ έχει νομοθετήσει να θανατώνονται οι ομοφυλόφιλοι, έγραψα ότι πολλές κοινωνίες τους καταδίκαζαν ΕΩΣ και σε θάνατο. Το ότι ΚΑΙ χριστιανικές κοινωνίες δίωξαν και ποινικοποίησαν την ομοφυλοφιλία είναι αδιαμφισβήτητο. Το ότι ο Απ. Παύλος θεωρούσε την ομοφυλοφιλία βδέλυγμα και αμαρτία και διαστροφή, επίσης είναι σαφές. Το ότι απέδιδε τις ίδιες απόψεις στον Θεό, ξεκάθαρο κι αυτό. Ή μήπως έχεις αντίρρηση;

    Σε ποιο λοιπόν νεφελώδες πνευματικό επίπεδο έγκειται η αντίθεση «της Εκκλησίας», αν όλες οι πρακτικές και οι συμπεριφορές των πιστών και του ιερατείου σαφώς καταδίκαζαν την ομοφυλοφιλία; Στο ότι δεν γράφουν τα Ευαγγέλια καθαρά και ξάστερα «σφάχτε τους»; Χαίρω πολύ! Το να πιστεύεις ότι ο διπλανός σου προορίζεται για το πυρ το εξώτερο εξαιτίας των σεξουαλικών του προτιμήσεων είναι δηλαδή ανοχή και αποδοχή;

    Πες μου, ειλικρινά, αν υποστηρίζεις πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων δήλωναν και δηλώνουν Χριστιανοί, και που σαφέστατα πιστεύουν πως η ομοφυλοφιλία είναι διαστροφή και αμαρτία, είναι θεμελιωδώς πλανημένη. Είναι όλα μια μεγάλη παρεξήγηση, λοιπόν; Αν όντως το πιστεύεις αυτό, κι αν το 99% «της Εκκλησίας» δεν πιστεύει αυτά που πιστεύει «η Εκκλησία», τότε το δόγμα σου έχει εκτροχιαστεί εντελώς σε σημείο ασυνεννοησίας!

    Στ’ αλήθεια, ούτε πλάκα σου κάνω ούτε τρολλάρω, απλά δεν μπορώ να καταλάβω με κανέναν τρόπο ποιοι στο καλό θεωρείς πως είναι οι αληθινοί Χριστιανοί και σε τι πιστεύουν.

  287. Avonidas said

    #284: «γιατί λέει δεν είναι η Εκκλησία καθαρή από κακούς; Μα ούτε καν ο ιδρυτής της ο Χριστός δεν είπε ότι η Εκκλησία θα είναι καθαρή από τους κακούς!»

    Η απορία αυτού του συγκεκριμένου άθεου είναι μάλλον γιατί η Εκκλησία είναι σχεδόν καθαρή από καλούς, ή, ακριβέστερα, γιατί οι καλοί μέσα στην Εκκλησία καταλήγουν να κάνουν το κακό θεωρώντας το καλό.

  288. Avonidas said

    Για να κάνω και λίγη μαθηματική πλάκα, με έχει ιντριγκάρει εδώ και χρόνια ένα φαινόμενο που θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ω-ευσέβεια (κατά την ω-ασυνέπεια).

    Δηλαδή, σου λένε καταρχήν ότι υπάρχουν κάποιοι «φωτισμένοι, προοδευτικοί» Ιεράρχες. Βγαίνεις έξω κι ακούς τις παλαβομάρες του Ιεράρχη #1. Πιάνεις κάποιον χριστιανό συνάνθρωπο και λες, «ρε, τι λέει αυτός;;», για να εισπράξεις την απάντηση «α, αυτός δεν ξέρει τι λέει! Δεν τα λέει αυτά ο Χριστιανισμός!»

    Ύστερα, ακούς τον Ιεράρχη #2: τα ίδια. Τον #3: ομοίως. Τον #1101101, μια απ’ τα ίδια. Και πάει (κ)λέγοντας.

    Εξακολουθούν όμως να σου λένε ότι υπάρχουν κάποιοι που πρσβεύουν τον αληθινό Χριστιανισμό. Και βέβαια, είναι δικό σου λάθος που δεν τους έχεις ακόμα τρακάρει!

    Αιγαίον πέλαγος…

  289. physicist said

    Ένα μικρό απόσπασμα από το εξαιρετικό δοκίμιο του Steven Weinberg, με την ολόθερμη σύσταση να διαβαστεί ολόκληρο.

    «The prevalence of evil and misery has always bothered those who believe in a benevolent and omnipotent God. Sometimes God is excused by pointing to the need for free will. Milton gives God this argument in Paradise Lost:

    I formed them free, and free they must remain
    Till they enthral themselves: I else must change
    Their nature, and revoke the high decree
    Unchangeable, eternal, which ordained
    Their freedom; they themselves ordained their fall.

    It seems a bit unfair to my relatives to be murdered in order to provide an opportunity for free will for Germans, but even putting that aside, how does free will account for cancer? Is it an opportunity of free will for tumors?»

  290. physicist said

    Επιτρέψτε μου κι ένα υστερόργαφο από το ίδιο δοκίμιο, με μια δική μου υππγράμμιση.

    «In an e-mail message from the American Association for the Advancement of Science I learned that the aim of this conference is to have a constructive dialogue between science and religion. I am all in favor of a dialogue between science and religion, but not a constructive dialogue. One of the great achievements of science has been, if not to make it impossible for intelligent people to be religious, then at least to make it possible for them not to be religious. We should not retreat from this accomplishment.«

  291. Εαμοβούλγαρος said

    @286: Εύγε κ. Αβονίδα, το εξευτέλισες το φερέφωνο του Μεταλληνού. Δεν πρόκειται να σού πεί σε τί πιστεύει απ’ αυτά που λέει ο Ραββίνος του ο Ιησούς, σε ό,τι γουστάρει πιστεύει και κάθε φορά το αλλάζει. Ο Χριστούλης λέει να δανείζουμε χωρίς να ζητάμε τα λεφτά μας πίσω, να καθόμαστε να μάς χαστουκίζουν κλπ. αλλά ο κ. Blog-oti-nanai τα ερμηνεύει κατ’ οικονομίαν αυτά και πράττει άλλα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του Χριστιανισμού: Οι ηγέτες του ερμηνεύουν τις παλαβομάρες της Καινής Διαθήκης και των Πατέρων της Εκκλησίας κατ’ οικονομίαν και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ζητάνε από σένα τον αποβλακωμένο Ρωμιό να εφαρμόζεις τους Ιερούς Κανόνες κι αυτοί πράττουν τα αντίθετα.

    Ρώτα τον κ. Blog-oti-nanai, αν πιστεύει στην Κόλαση και τί ακριβώς είναι η Κόλαση. Θα σού απαντήσει πως Κόλαση είναι να μή μπορείς να βλέπεις το πρόσωπο του Θεού. Ενώ ο ίδιος ο Ραββίνος του ο Ιησούς λέει 10 φορές μέσα στα Ευαγγέλια ότι στην Κόλαση θα τηγανιζόμαστε, θα ψηνόμαστε και θα υποφέρουμε αιωνίως. Μέχρι την διδασκαλία του Ιησού και των Πατέρων για την Κόλαση έχουνε αλλάξει οι σημερινοί απατεώνες θεολόγοι για να μή λέμε εμείς οι αντίχριστοι πως ο Χριστιανισμός στηρίζεται στον Φόβο και στις Απειλές.

    Πάρτο χαμπάρι κ. Αβονίδα μου για να μή χάνεις τον χρόνο σου επιστρατεύοντας την Λογική στην συζήτησή σου με τους Χριστιανούληδες: Ο Χριστιανισμός έχει την ιδιότητα να αποβλακώνει εκατομμύρια λογικούς και μορφωμένους ανθρώπους, που είναι αρκετά τίμιοι και δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της απάτης του. Αυτή ακριβώς η ιδιότητα είναι χρήσιμη σε όλες τις Εξουσίες, από τον Μέγα Κωνσταντίνο μέχρι σήμερα. Γιατί νομίζεις πως ο άθεος και υβριστής του Χριστού, Μπενίτο Μουσολίνι, μόλις πήρε την Εξουσία στην Ιταλία «τα βρήκε» με τον Πάπα και έγινε ο πιστότερος Χριστιανός; Για να κρατάει τους Ιταλούς στην αποβλάκωση. Το ίδιο θα κάνει και ο παγανιστής Νίκος Μιχαλόλιας, αν (σπάσει ο Διάολος το ποδάρι του και) έρθει στην ΕΞουσία. Θα μάς ξαναεπιβάλει την Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών όπως η Χούντα για να μάς έχει υπό έλεγχον μέσω της Χριστιανικής Αποβλάκωσης.

    Γιατί πήγε ο Τσίπρας στο Άγιον Όρος; Διότι κατάλαβε πως αν δεν κρατάει αποβλακωμένο ένα τμήμα του πληθυσμού μέσω του Χριστιανισμού, δεν θα μπορέσει να διοικήσει. Είναι αυτό που έλεγε ο Μάρξ: Η Θρησκεία (και δή ο Χριστιανισμός) είναι το Όπιο του Λαού. Αποβλάκωσε όσο μπορείς περισσότερους από τους υπηκόους σου για να μπορέσεις να τους κουμαντάρεις.

  292. Avonidas said

    #289. Φυσικέ, ακόμα κι αν δεχτούμε την καραμέλα της Ελεύθερης Βούλησης (που μοιάζει πάντα να χρησιμοποιείται εναντίον μας και ποτέ για το καλό μας), υπάρχει το μικρό προβληματάκι ότι δεν πρόκειται γι’ αυτό που λέμε «ενήμερη απόφαση» («informed decision»). Με άλλα λόγια, πρέπει να αποφασίσουμε χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει Θεός, χωρίς να ξέρουμε αν θέλει αυτά που μας λένε ότι θέλει, χωρίς να ξέρουμε αν θέλει να πιστεύουμε χωρίς να ξέρουμε. Α, και δεν δίνεται δεύτερη ευκαιρία.

    Αλλά, όλα αυτά είναι ίσως πολύ «εγκεφαλικά» για τους φίλους μας, που διαθέτουν «βίωμα». Κάτι που κανένας άθεος δεν διαθέτει, γιατί ως γνωστόν είμαστε ψυχρά ρομπότ χωρίς καρδιά.

  293. Avonidas said

    @291
    Βαριέμαι να βάλω Eξαφανιζόλ για τα τρολ, αλλά σε βεβαιώνω ότι εκτός από το Nick σου, δεν διαβάζω λέξη από τα υπόλοιπα που γράφεις.

  294. physicist said

    #292. — Συνάδελφε, έχεις καταλάβει ότι τα επιχειρήματα που γράφεις εδώ (κι εσύ και άλλοι) δεν προορίζονται για να πείσουν τους πυροβολημένους αλλά εξυπηρετούν δύο άλλους σκοπούς, ήτοι:

    1. Την άσκηση προσωπικής ψυχικής υγιεινής μετά την ανάγνωση ν το πλήθος ηλιθιοτήτων, όταν το ν υπερβαίνει κάποιο κατώφλι.

    2. Την ενημέρωση άλλων, καλοπροαίρετων ανθρώπων.

    Έτσι εκτιμώ εγώ τις προθέσεις σου, δηλαδή, κρίνοντας εξ ιδίων. Μπορεί να πέφτω κι έξω.

  295. Avonidas said

    # 294, συνάδελφε, με όλο το σεβασμό θα διαφωνήσω και στα δύο σημεία.

    Για το (1): είναι προφανές ότι ασκώντας την ελεύθερη(TM) βούλησή(ΤΜ) μου, θα μπορούσα απλώς να ΜΗΝ διαβάσω τις ν ηλιθιότητες, αλλά με ωθεί κάποια διεστραμμένη συνήθεια. Είναι πάντως γεγονός ότι τις έχω μειώσει σε σχέση με τα νιάτα μου, και με τη βοήθεια της καθημερινής εργασίας και αργότερα της οικογένειας, ίσως τις κόψω εντελώς.

    Για το (2): Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος που πρόκειται να πειστεί από αυτά που γράφω, τα έχει ήδη σκεφτεί μόνος του, γιατί αληθινά δεν είναι ούτε δύσκολα ούτε πρωτότυπα. Οι πιστοί μπορεί να φαντάζονται, μέσα στην τερατώδη άγνοιά τους, ότι γινόμαστε άθεοι επειδή μας έπεισε κάποιος δεινός Αθεϊστής Καθηγητής ή ο Dawkins. Η αλήθεια, η απλή αλήθεια, είναι ότι έχουμε ακούσει και διαβάσει ό,τι κι εκείνοι. Κι ίσως εμείς ακούγαμε πιο προσεκτικά.

    Αφού λοιπόν δεν τα γράφω ούτε για το (1), ούτε για το (2), ούτε για να πείσω τον αντίπαλό μου, γιατί τα γράφω;

    Ανάθεμα κι αν ξέρω, συνάδελφε.

  296. physicist said

    Αφού λοιπόν δεν τα γράφω ούτε για το (1), ούτε για το (2), ούτε για να πείσω τον αντίπαλό μου, γιατί τα γράφω;

    Γι’ αυτό σε λέω, άσε το γράψιμο και πιάσε το άλλο γράψιμο που σε καταδιώκει τελευταία, για να κάνεις την Υπεράσπιση και να ξεμπερδεύεις. 🙂

  297. Αβάτευτος said

    181 ζητείτε και ευρήσετε

    All sodomites—men and women—died all over the earth, as Saint Jerome said in his commentary on the psalm ‘The light was born for the just.’ This made it clear that He was born to reform nature and promote chastity.

    http://www.tanbooks.com/doct/church_sodomy.htm

    «‘The day of the birth of Our Lord Jesus Christ was prefigured according to Saint Augustine and Saint Jerome by the fire of of Sodom, since all the sodomites in the world were annihilated on that night. The same Saint Jerome comments on Isaiah (VIII-X): «The light was so potent that it destroyed all those who engaged in that vice. It was the work of Christ. It carried out the extirpation of this filth from the face of the earth.»‘ There is a mystery here. Modern research has found no source for the legend in the works of Jerome or Augustine, despite the specificity of the references, and has failed to trace it back beyond the early thirteenth century. But this fantastic and ugly fable, which turned the prince of peace and good will into a mass murderer, gained a powerful hold on the Iberian imagination. It was repeated in a theological thesis by a Cuban archbishop as late as 1860.»
    -Homosexuality and Civilization, by Louis Crompton, quoting from a 15th-century guide for inquisitors in Spain

    http://books.google.gr/books?id=TfBYd9xVaXcC&pg=PA294&dq=jerome+sodomites+birth&hl=en&sa=X&ei=WBD_U_XXFsPOaJTngpgB&ved=0CCYQ6AEwAA#v=onepage&q=jerome%20sodomites%20birth&f=false

    Άρα πρόκειται για επινόηση κάποιου αγνώστου
    χριστιανού που την απέδωσε στον Άγιο Ιερώνυμο.
    Γιατί όμως τόσα χριστιανικά ιστολόγια χάρηκαν
    αναδημοσιεύοντας τέτοιο ψέμμα; (google Άγγελος Κυρίου θανατώνει τους ομοφυλόφιλους πριν την Γέννηση του Χριστού μας)
    Θα ψάξω τι από όλα αυτά τα ψεύδη περιλαμβάνονται στο Πηδάλιο.

    Δεύτερον, οι πολιτικοί νόμοι του Βυζαντίου δεν αποτελούν Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας…. γράφεις;

    την πορνεία, και άλλες «ακίνδυνες» αμαρτίες καταδικάζουν οι ιεροί κανόνες και πατέρες κάνοντας στην πράξη τα στραβά μάτια, ενώ για τους κρατικούς φόνους ομοφυλοφίλων, «αιρετικών», και κακοδόξων από το κράτος επιχαίρουν, ή αδιαφορούν!

    …ου πορνεύσεις φανερώς,
    ή ου φονεύσεις κακόδοξο προτιμότερο;…

  298. Ριβαλντίνιο said

    @ 294,295 » ν ηλιθιότητες »

    Γράφετε γιατί σας αρέσει να κοντράρεστε με άτομα που διαφωνούν μαζί σας και να βαυκαλίζεστε ότι δήθεν τους ισοπεδώσατε με τα » λογικά » σας επιχειρήματα . Αισθάνεστε όπως ο Χρυσαυγίτης που δέρνει τον αντιφρονούντα και νομίζει ότι αφού τον έδειρε έχει δίκιο και είναι μεγάλος… πολύ μεγάλος. Απλώς τα εσώνια και τα κομμάτια Οκαζάκι σας είναι γεμάτα εγωισμό και μισαλλοδοξία. Ακριβώς ολόιδια με αυτή που νομίζετε ότι έχουν οι άλλοι. Ο δε εσωτερικός σας κόσμος είναι τόσο ανυπόφορος που οι Εσερίχιες Κόλι έχουν μεταναστεύσει από τα εντερά σας στον εγκέφαλό σας.

    Φιλικά εννοείται πάντα !!! Ποιος είμαι άλλωστε εγώ που τολμώ να εκφέρω άποψη για δυο λαμπρότατους επιστήμονες σαν και εσάς , σκάλες ανώτερους από τους τυχάρπαστους Μεσογαίας και Νανόπουλο. Μια από τις ν ηλιθιότητες. Έχω επίγνωση τι ποταπό σκουλήκι είμαι μπροστά σε φωστήρες σαν του είδους σας.

  299. Avonidas said

    # 298: Σωστόοοος! Τι ξυλοδαρμός, τι σχολιασμός σε ιστολόγιο.
    Υποκλίνομαι.

  300. Νέο Kid Στο Block said

    Θα συνιστούσα σε όλους τους αγαπητούς σχολιαστές, χαμηλότερους τόνους επί του προσωπικού που λένε. Και ναι, το λέω εγώ αυτό που έχω λερωμένη τη φωλιά μου παλιότερα. Ας πει ο καθένας ό,τι θέλει. Δεν έχει νόημα η απόδοση χαρακτηρισμών. Όλοι νοήμονες είμαστε εδώ μέσα και έχουμε κριτική ικανότητα.

  301. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Α ρε Κιντ, χάλασες κι εσύ… 🙂

  302. Νέο Kid Στο Block said

    301. Είδες Γρηγόρη; η ωριμότητα φίλε μου… 🙂

  303. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    🙂

  304. sarant said

    Βλέπω το πιάσαμε το τρακοσάρι, παρά τη ραστώνη!

    283-285: Ο Μπετέλ πρέπει να ξέρει ελληνικά, έχει σπουδάσει στη Θεσσαλονίκη.

    290: Φοβερή υποσημείωση,

    298: Φάουλ και δη από Ριβαλντίνιο.

  305. Ριβαλντίνιο said

    @ 304 Ok ! Ζητώ συγνώμη. Ήμουν λίγο νευριασμένος. Τώρα που το ξαναβλέπω όντως λάθος μου. ( Αν θέλετε πατήστε του ένα σβήσιμο ώστε να μην υπάρχουν σημάδια της παρεκτροπής μου, κοινώς σας ζητώ σαν καλός Έλληνας διαιτητής να κάνετε τα στραβά μάτια, να δείξετε παίζετε και να μην γράψετε τίποτα στο φύλλο αγώνος).

  306. #271 δὲν ἔχουμε οὐσιαστικὲς διαφωνίες, ἀπὸ μέρους μου τὸ σταματῶ ἐδῶ.

    #288 φωτισμένος Ἱεράρχης, ἄλλος ἕνας ὅρος ποὺ μπορεῖ νὰ σημαίνῃ πολλὰ ἢ καὶ τίποτε. ἂν δὲν κάνω λάθος ἕνας Ἱεράρχης πρέπει καὶ νὰ φωτίζῃ στὸ ποίμνιό του τὸ θέλημα τοῦ Θεοῦ:
    καὶ ἐνετείλατο ὁ βασιλεὺς ᾿Ασσυρίων λέγων· ἀπάγετε ἐκεῖθεν καὶ πορευέσθωσαν καὶ κατοικήτωσαν ἐκεῖ καὶ φωτιοῦσιν αὐτοὺς τὸ κρίμα τοῦ Θεοῦ τῆς γῆς. καὶ ἤγαγον ἕνα τῶν ἱερέων, ὧν ἀπῴκισαν ἀπὸ Σαμαρείας, καὶ ἐκάθισεν ἐν Βαιθὴλ καὶ ἦν φωτίζων αὐτοὺς πῶς φοβηθῶσι τὸν Κύριον (Βασιλειῶν Δ’ 17,27-28)

    καὶ φῶς κατὰ τὸν Ἀπόστολο Ἰωάννη εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Χριστός (1,9) καὶ Ἐπιστολή Α΄ (1,7)

    κ.α.

    δὲν ξέρω ποιά ἄλλη πηγὴ φωτισμοῦ νοεῖται γιὰ ἕναν Ἱεράρχη κατὰ τὸ πνευματικό του ἔργο.

    τώρα τὸ ὅτι ὑπάρχουν Ἱεράρχες κοπρόσκυλα τὸ ξέρουμε, ἀλλὰ ἄλλο πρᾶγμα εἶναι αὐτὸ καὶ ἄλλο ἡ θεωρητικὴ ὑποστήριξι.

    #230 , 2 ἀφ’οὗ ὁ Χριστὸς οὐδέποτε κατεδίκασε τὴν φιλομοφυλία γιατί ἀνφέρει τὰ Σόδομα καὶ τὴν Γόμορρα ὡς παράδειγμα ἔσχατης ἁμαρτωλότητος;μήπως ξέρουμε κάποιο ἄλλο ἁμάρτημα στὸ ὁποῖο νὰ περιέπεσαν οἱ πόλεις αὐτές; (Ματθ. 11,23-24)

    #279 ζητῶ λοιπὸν συγγνώμη 🙂

  307. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    #306 τέλος
    Όχι και συγγνώμη! 🙂

  308. Αβάτευτος said

    Ιωάννης Χρυσόστομος

    (και στο Πηδάλιο σελ. 594, εκδ. Ρηγόπουλου,
    εκεί αναφέρεται και η ερμηνεία του Αγ. Ιερώνυμου για την αργοπορία του υιού του Θεού να καταβεί στη γη λόγω της συγκεκριμένης αμαρτίας· τη θανάτωση των ομοφ. υπ’ αγγέλου άμα τη γεννήσει Του δεν την βρήκα εκεί)

    Τούτους εγώ και ανδροφόνων χείρους είναι φημί
    και γαρ βέλτιον αποθανείν, ή ζην υβριζόμενον ούτως. Ο μεν γαρ ανδρόφονος την ψυχήν από του σώματος διέρρηξεν, ούτος δεν την ψυχήν μετά του σώματος απώλεσεν. Και όπερ αν είποις
    αμάρτημα, ουδέν ίσον ερείς της παρανομίας ταύτης. Και ει επησθάνοντο των γινομένων οι πάσχοντες, μυρίους αν κατεδέξαντο θανάτους, ώστε μη τούτο παθείν.

    http://books.google.gr/books?id=A2_XKFnsDz8C&pg=PA498&lpg=PA498&dq=%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B1%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B4%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF&source=bl&ots=Vg1BOndsKe&sig=zROjBmbpAT4KcwCKUDjx3VOAZts&hl=en&sa=X&ei=xTX_U5PTGumf0QXl34CoDA&ved=0CCgQ6AEwAQ#v=onepage&q=%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82%20%CE%B1%CE%BD%20%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B4%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF&f=false

    -> προτροπή σε αυτοκτονία–θανατική τιμωρία,
    καθώς η ομοφυλοφιλία είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα, όποιο και αν πεις, ενώ
    ο φόνος συγκρινόμενος με αυτήν είναι υποδεέστεη αμαρτία, και συγχωρείται ευκολότερα.

    306 γῇ Σοδόμων ἀνεκτότερον ἔσται ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ σοί!

  309. Ιάκωβος said

    BLOG_OTI_NANAI said

    207: Ιάκωβε, είσαι σοβαρός άνθρωπος…

    Χα! Που το ξέρεις; Χρόνια προσπαθώ να μην είμαι σοβαρός άνθρωπος, άλλωστε αν ήμουν σοβαρός δε θα προσπαθούσα να βάλω σε θεογνωσία τους ένθεους…

    Αλλά παίζουν κι άλλα όπως λέει ο φυσικός. Ένα από αυτά είναι οτι αντικρούοντας τον άλλον, μαθαίνεις και συ. Πχ δεν ήξερα οτι η ΠΔ λέει τέτοια φριχτά πράματα, γιατί ,όπως οι περισσότεροι εδώ, δεν την έχω διαβάσει όλη.

    Πάντως απαντήσεις δεν πήρα( δεν περίμενα βέβαια).

    Ο Γ.Πρίμπας είπε κάτι που είχα σκεφτεί κι εγώ, από παλιά:

    «(υποθέτω ότι δεν ανακάλυψα τον τροχό αν πω ότι υπάρχουν γυναίκες που μόνο αρνητικές δεν είναι “στην πίσω πόρτα”)»

    Οι διάφορες στάσεις με τη χρήση άλλων ερωτογενών ζωνών και οργάνων του ζευγαριού θα πρέπει κι αυτές να απαγορεύονται. Ε, εντάξει, για τους πολύ θρησκευάμενους υπάρχει και το σεντόνι με την τρύπα.

    Μου έχει κάνει εντύπωση πως και εκείνος ο Μητροπολίτης της Θεσσαλονίκης ο Άνθιμος, όλο το ίδιο επιχείρημα τσαμπουνάει: Η κακή χρήση του συγκεκριμένου σημείου του σώματος. Προφανώς δεν του πάει να καταδικάσει την ερωτική επιθυμία προς άτομα του ίδιου φύλου, (γιατίαπλά αυτό είναι η ομοφυλοφιλία, τίποτα άλλο) ίσως γιατί δεν του είναι ξένη.( Μεταξύ μας σαν γκραν ντάμ μου φαίνεται κι ο ίδιος).

    Αν συγκρίνεις χώρες, θα δεις ότι ο ρόλος που επιφυλάσσουν στους ομό συνδέεται με το πόσο προηγμένες είναι. Που να κάνεις τούμπες, δε θα με πείσεις οτι η Ολλανδία, ή το Λουξεμβούργο που ο Πρωθυπουργός του θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς του, είναι χειρότερες χώρες από την Ελλάδα όπου ο Ταγματασφαλίτης ο Νικολόπουλος,* πουλώντας εθνικισμό του κw^ου, βρίζει τη Δύση συλλήβδην «πουσταριά», ή το Ιραν που τους κρεμάνε.

    (*Ο αισχρός Νικολόπουλος τουίταρε: «Από την Ευρώπη των Εθνών-Κρατών στην Ευρώπη των πουσταριών!!! » Τι γουρούνι! Ότι και καλά η Ελλάς δεν ξέρει από τέτοια, αυτά τα αίσχη ήρθαν από τη Δυση. Να πάμε τότε με τη Ρωσία, που κι αυτή δεν ξέρει από τέτοια δυτικά προιόντα , ρωτήστε και τον Τσαϊκόφσκι)

    Για να καταλήξουμε κάπου, νομίζω οτι

    Όποιος διαδίδει, οτι οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι, υποδεέστεροι, βδέλυγμα, λάθος της φύσης και ότι άλλο λέει γι αυτούς ο Απόστολος Παύλος, είναι ηθικοί αυτουργοί σε εγκλήματα εναντίον συνανθρώπων μας.

    Ακόμα κι αν δεν έχουν την πρόθεση διάπραξης εγκληματικής πράξης, είναι ηθικά καταδικαστέοι και σε μια σοβαρή κοινωνία έπρεπε να τους βουλώνουν το στόμα και να τους μαζεύουν στο τμήμα διότι είναι επικίνδυνοι, δεν πα να είναι ο Γκραν Πάπας.

    Ο Κος Λεώνικος εξαιρείται γιατί έμαθα ότι έγινε τελευταία δίκη στον παράδεισο να δούνε ποιος θα επικρατήσει, ο Αλλάχ, ο Θεός, ή ο Ιεχωβάς, και νίκησε ο Ιεχωβάς. Εφερε πολλούς μάρτυρες.

  310. Pedis said

    Ιδού και το παπαδοπαίδι,

    http://left.gr/news/i-omofoviki-apantisi-nikolopoyloy-stis-epikriseis-gia-tin-omofovia-toy

    γνωστός εις Πα(τ)ρισίους, διότι πώς αλλιώς θα έκανε πολιτική καριέρα, με τις πολιτικές του ικανότητες ή με τις σχέσεις με καλαμποκάδες (που σε άλλη περίπτωση δεν θα του έβγαιναν σε καλό)?

    Στο μυαλό πολλών κατά δήλωση τους φουλ-στρέιτ-αρρένων η ομοφυλοφιλία σχετίζεται μόνον με αντρικά κωλομέρια. Κολλήματα πολύ στρέιτ, λέμε, με σκοπό την καταδίκη της διαστροφής. Και δείχνουν εκτός από έλλειψη σεξουαλικής φαντασίας, στενότητα πνεύματος.

    Γιατί τι άλλο είναι να μιλάς συνέχεια για το πρόβλημά σου?

  311. Ιάκωβος said

    Εννοώ:
    Όποιος διαδίδει, ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι άρρωστοι, υποδεέστεροι, βδέλυγμα, λάθος της φύσης και ότι άλλο λέει γι αυτούς ο Απόστολος Παύλος, είναι ηθικός αυτουργός σε εγκλήματα εναντίον συνανθρώπων μας.

  312. παιδιά, δὲν ξέρω πόσο σκανδαλιστικὸ θ’ἀκουστῇ, ἀλλ’ὁ Ἱερώνυμος δὲν ἦταν καὶ πολὺ σόι. εὐτυχῶς δὲν ἀποτελεῖ καὶ πηγὴ τῆς πίστεως.

  313. sarant said

    305: Eντάξει, αλλά την άλλη φορά έχει κάρτα 🙂

  314. #309 εἶναι τιμή μου νὰ μὲ βρίζουν ἐπειδὴ διαδίζω αὐτὰ ποὺ λέγει ὁ Παῦλος.

  315. πάντως χρωστῶ συγχαρητήρια στὸν Ἰάκωβο, ὁ ὁποῖος ἐπιτίθεται εὐθέως κατὰ τοῦ Παύλου, τοῦ στόματος αὐτοῦ τοῦ Κυρίου, καὶ ὄχι κατὰ τοῦ α ἢ β Ἱεράρχη λὲς καὶ δικαιοῦται ὁ α ἠ β Ἱεράρχης, ἀκόμη κι ἂν ὁ ἴδιος εἶναι σοδομίτης νὰ ἐκφράζῃ δημοσίως ἀπόψεις ἀντίθετες μὲ αὐτὲς τοῦ Παύλου καὶ νὰ παραμένῃ Ἱεράρχης.

  316. Λγς said

    Έχετε ακόμα κουράγιο να διαβάσετε επί του θέματος;
    http://vassilisargyriadis.wordpress.com/
    Περί ομοφυλοφιλίας Ι: Δικαίωμα σε ποια διαφορετικότητα; (μια θεολόγηση)
    Περί ομοφυλοφιλίας ΙΙ: Ατομικά δικαιώματα και συλλογικό συμφέρον

  317. Theo said

    @304, τέλος:
    Για τους «πυροβολημένους» και τις «ν ηλιθιότητες» δεν θα σφυρίξεις τίποτα, κ. διαιτητά;

  318. sarant said

    317: Δεν είναι ό,τι το καλύτερο -αλλά τουλάχιστον δεν κατονομάζει και δεν το λέει κατευθείαν.

  319. Εαμοβούλγαρος said

    @306: Αγαπητέ κ. Κορνήλιε,

    γράφετε, απευθυνόμενος στο Νο 230 σχόλιό μου: «#230 , 2 ἀφ’οὗ ὁ Χριστὸς οὐδέποτε κατεδίκασε τὴν φιλομοφυλία γιατί ἀναφέρει τὰ Σόδομα καὶ τὴν Γόμορρα ὡς παράδειγμα ἔσχατης ἁμαρτωλότητος;μήπως ξέρουμε κάποιο ἄλλο ἁμάρτημα στὸ ὁποῖο νὰ περιέπεσαν οἱ πόλεις αὐτές; (Ματθ. 11,23-24)»

    Η Λογική σας είναι ατράνταχτη, αλλά η Χριστιανική Παράνοια δεν υπόκειται σε καμιά Λογική. Ο Ραββίνος Χριστός καταδικάζει και το απλό κοίταγμα μιάς ωραίας γυναίκας και μάς συμβουλεύει ότι είναι προτιμότερο να βγάλουμε τα μάτια μας, παρά να κάνουμε μπανιστήρι σε μιά ξένη γκόμενα. ΙΔΟΥ:

    «Ματθ. 5,28 Εγώ δε λέγω υμίν ότι πάς ο βλέπων γυναίκα προς τον επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τή καρδία
    αυτού.
    Ματθ. 5,29 ει δε ο οφθαλμός σου ο δεξιός σκανδαλίζει σε, έξελε αυτόν και βάλε από σού· συμφέρει γάρ σοι ίνα απόληται έν
    των μελών σου και μη όλον το σώμα σου βληθή εις γέενναν».

    Άρα (λέει η Αριστοτελική Λογική) αποκλείεται να μή καταδικάζει την Ομοφυλοφιλία ο Χριστούλης. Σύμφωνοι, η Λογική σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί, αλλά είναι γεγονός πως ονομαστικά την Ομοφυλοφιλία ουδέποτε την κατεδίκασε ο Ραββίνος Ιησούς, όπως φαίνεται και από μιά απλή περιήγηση στα εκατομμύρια Διαδικτυακά Δημοσιεύματα.

    https://www.google.com/search?newwindow=1&hl=el&site=&source=hp&q=did+jesus+condemn+homosexuality&oq=Did+Jesus+condemn&gs_l=hp.1.1.0i22i30l6.2316.9369.0.11995.18.15.0.3.3.0.277.2371.0j13j2.15.0….0…1c.1.52.hp..1.17.2106.0.ZBs0R9_oXe4

    Ο Σαύλος (ελληνιστί= θηλυπρεπής κίναιδος), γνωστότερος ως… Απόστολος Παύλος είναι αυτός που καταδίκασε σαφώς την Ομοφυλοφιλία και από αυτόν αντλούν επιχειρήματα όλοι οι ομοφοβικοί χριστιανούληδες

  320. nestanaios said

    Δεν υπάρχει λόγος για σύναξη πολλών λέξεων προς επίτευξιν μίας “μεγάλης” λέξεος. Αυτό το κάνουν οι Γερμανοί. Στην ελληνική γλώσσα, οι λέξεις συνάγονται από συλλαβές και οι συλλαβές από στοιχεία και τα στοιχεία είναι αμέρεα.

    Η «ομοφοβία» δεν εννοεί τίποτα. Η «ομοφυλοφοβία» σίγουρα εννοεί κάτι αλλά σίγουρα επιφέρει σύγχυση και η σύγχυση δεν είναι αρετή της γλώσσας. Μη ξεχνάμε τις αρετές της γλώσσας.

    Δεν υπάρχει λόγος να κρύβουμε πίσω από μία “μεγάλη” λέξη αυτό που θέλουμε να πούμε εκτός πια και δεν είμαστε σίγουροι τι θέλουμε να πούμε.
    Οι παλαιοί θεωρούσαν ότι η έκτη συλλαβή είναι πλεονασμός. Εγώ πιστεύω ότι η τρίτη συλλαβή είναι μικρός πλεονασμός και η τετάρτη μεγάλος

  321. Τσοπάνος said

    … Αηδία καταντήσαμε εδώ μέσα… (πολλά σμάιλις)

  322. #319 σᾶς ἐξήγησα ἤδη ὅτι τὸ ὄνομα Σαῦλος εἶναι τὸ ἑβραϊκὸ Σαοὺλ μὲ τὴν προσθήκη τῆς ἑλληνικῆς καταλήξεως (Ἰακώβ-Ἰάκωβος, Ἰωσήφ-Ἰώσηπος, κτλ), ὅτι τὸ ὄνομα αὐτοὸ τοῦ πρώτου βασιλέως τοῦ Ἰσραὴλ ἐτιμᾶτο ἀπὸ τοὺς συμφυλέτες του Βενιαμινῖτες (Πρξ 13,21, Ρω 11,1, Φιλιπ. 3,5).

    καὶ φυσικὰ ὁ Χριστὸς ἐννοεῖ ὅτι τὸ νὰ κυττάξῃς μιὰ παντρεμένη γυναῖκα, μιὰ γυναῖκα ἄλλου δηλαδή, μὲ σεξουαλικὴ ἐπιθυμία εἶναι σὰν ὰ διέπραξες ἤδη μοιχεία. διότι μοιχεία μὲ ἀνύπαντρη κοπέλλα (παρθένον θὰ ἔλεγε τὸ χωρίο σὲ αὐτὴν τὴν περίπτωσι) δὲν νοεῖται. πάλι καλὰ δηλαδὴ ποὺ μποροῦσε νὰ κυκλοφορῇ ἐλεύθερα ἡ γυναῖκα στὸν βιβλικὸ ἱσραὴλ ὅταν στὴν κλασσικὴ Ἀθήνα ἦταν κλεισμένη στὸν γυναικωνίτη κι ἡ μεγαλύτερη τιμὴ γι’αὐτὴν ἦταν νὰ μὴ συζητάῃ κανεὶς γι’αὐτὴν κι οὔτε τὸ ὄνομά της ν’ἀκούγεται, ὅπως λέγει ὁ Περικλῆς στὸν κατὰ Θουκυδίδη Ἐπιτάφιό του.

    καὶ ἐπαναλαμβάνω: ποιά ἅμαρτία τῶν Σοδόμων καὶ τὴς Γομόρρας ἐννοεῖ ὁ χριστὸς ὅταν ἀναφέρῃ τὶς πόλεις αὐτὲς ὡς αἰώνια σύμβολα ἁμαρτωλότητος;(Ματθ 10,15, Ματθ 11,23-24, Λουκ. 10,12 Λουκ. 17,29);

  323. παροράματα:Ἰσραὴλ ἁμαρτία Χριστὸς

  324. sarant said

    322: Αποπειρα βιασμού αγγέλων. Και έχει και αιμομιξία στο βάθος.

  325. #322 ναί, ἀλλὰ δὲν ἤξεραν ὅτι εἶναι ἄγγελοι, γι’αὐτὸ κι ὁ Λὼτ θεωρῶντας μικρότερη ἁμαρτία τὴν κατὰ φύσιν προτίμησε νὰ δώσῃ τὶς 2 θυγατέρες του. ἐξ ἄλλου ὅποτε μνημονεύονται τὰ Σόδομα στὴν ΚΔ πάντα μνημονεύονται γιὰ τὴν ἀρσενοκοιτία (Πέτρου Β’2,6-2,7 Ἰούδα 7,1). Κάτι παρόμοιο ἔκαναν ἐπὶ Κριτῶν καὶ οἱ βενιαμινῖτες μὲ ἀποτέλεσμα οἱ ἄλλες φυλὲς νὰ τοὺς ἐξοντώσουν (Κρ19,22-21,23). φυσικὰ στὴν ΚΔ δὲν προβλέπεται ἐξόντωσι οὔτε κάποια ἄλλη ἐπίγεια τιμωρία. ἡ μέγιστη τιμωρία εἶναι ὁ ἀφορισμός.

  326. παρόραμα: Ἰούδα 7, σκέτο. στίχος εἶναι, ὄχι κεφάλαιο.

  327. Pedis said

    322 – Πάντως, για την ακρίβεια του θέματος, ο Περικλής κανει αναφορά στις χήρες των πεσόντων.

    Άλλο: ο παντρεμένος που συνευρίσκεται με παρθένον, μοιχεία δεν λέγεται?

    Αν κάποιος παντρεμένος πάει με άντρα, ποιο αμάρτημα είναι βαρύτερο? Αν ο δεύτερος φερ’ ειπείν είναι παρθένος δεν θα έχει διαπραχθεί και μοιχεία?

    Ανέκδοτο: παπάς, νεαρός και άπειρος, στις πρώτες του εξομολογήσεις πέφτει σε παντρεμένη που του εξομολογείται ότι πήγε με άλλον άντρα. Ο παπάς ξεφυλλίζει γρήγορα το ποινολόγιο, ψάχνει «μοιχεία» και στο μεταξύ η αμαρτωλή του λέει ότι δεν έκανε παρά μία πίπα. Ψάχνει στο γράμμα «π» αλλά δεν βρίσκει τίποτα. Βγαίνει γρήγορα από το εξομολογητήριο, τρέχει προς τον αρχαιότερο παπά και τον ρωτάει:

    – Πάτερ, τι δίνεις για μία πίπα?
    – Αν είναι καλή μέχρι και 50 Ευρώ!

  328. cronopiusa said

    Κουτσούμπας: Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης και στο δικαίωμα υιοθεσίας για ομοφυλόφιλους

    Películas Cubanas – Fresa y Chocolate

  329. Γς said

    328:
    Τον πάω.
    [θα με κάνει κομμουνιστή στα γεράματα]

  330. Εαμοβούλγαρος said

    @322: Αγαπητέ κ. Κορνήλιε, με όλη την χριστιανική αγάπη που ξέρετε ότι σάς έχω, επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι κάνετε «μπάμ» από ένα χιλιόμετρο μακρυά πως είσθε άγευστος (για να μή πω άσχετος και δεχθώ κίτρινη κάρτα) με τα Θεολογικά. Γιατί μού λέτε ότι το Σαύλος προέρχεται από τον Βασιλέα Σαούλ; Αυτό το ξέρω από το Δημοτικό. Εγώ δεν σάς λέω τί σημαίνει το «Σαύλος» στα εβραϊκά, αλλά τι σημαίνει στα ελληνικά: Είναι ο θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος και συνιστά αισχρότατο συνώνυμο του «κίναιδος».

    Ο Εβραίος συγγραφέας των Πράξεων των Αποστόλων δεν το ήξερε αυτό μέχρι το κεφάλαιο 13 παράγραφος 9 και τον αποκαλεί πάνω από 10 φορές με το πραγματικό του όνομα «Σαύλος». Ξαφνικά του το σφυρίζουν, και μετά το 13,9 τον αποκαλεί συνέχεια «Παύλο». Ο δε Παύλος ο ίδιος ουδέποτε αυτοαποκαλείται «Σαύλος» στις Επιστολές του αλλά «Παύλος». Κι αυτό γιατί ήξερε την αισχρή σημασία του ονόματός του («Σαύλος») στα ελληνικά. Για να διώξει δεν την φήμη ότι είναι θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος, όπως διέδιδαν οι εχθροί του, αποφάσισε να καταδικάσει με σαφήνεια την Ομοφυλοφιλία. Αυτή είναι όλη η ιστορία και δεν την έβγαλα από το μυαλό μου.

    Αν δεν με πιστεύετε εμένα τον αγράμματο, δείτε τι λένε οι σοφοί Αγγλοσάξωνες για το θέμα και ας το κλείσουμε εκεί

    http://samesexprocreation.com/document/paulgay.htm

    Θα μπορούσα να σάς παραπέμψω σε άπειρα τέτοια δημοσιεύματα για το κόμπλεξ του Παύλου (εξαιτίας του ονόματός του «Σαύλος») για την Ομοφυλοφιλία, αλλά δεν πρέπει να σπαταλάμε τα e-δάση του Καναδά, που λέει κι ο κ. Σαραντάκος. Μόνο εδώ στο αποβλακωμένο Ρωμέϊκο ακόμη και οι μορφωμένοι αγνοούν πως το «Σαύλος» σημαίνει «θηλυπρεπής ομοφυλόφιλος» στα ελληνικά και ότι από αυτή την σύμπτωση πηγάζει όλη η φιλολογία του Χριστιανισμού εναντίον της Ομοφυλοφιλίας.

    Αντίθετα, ο Ιουδαϊσμός (από το 400 μ.Χ. μέχρι σήμερα) είναι αναφανδόν υπέρ των Ομοφυλοφίλων, αλλά μη με ρωτήσετε γιατί. Αυτό πηγάζει από την Τορά και το Ταλμούδ και θα χρειαζόμουν 5 Σαραντάκειες αναρτήσεις για να σάς το εξηγήσω. Απλώς σάς ενημερώνω ότι παντού στον κόσμο την Διεύθυνση των Gay Parade έχουν αναλάβει Εβραίοι, γι’ αυτό και απογειώθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια αυτές οι Παρελάσεις. Εδώ στην Ελλάδα υπεύθυνη για το Gay Parade από το 2004 είναι η Αμερικανο-Εβραία κ. Andrea – Helen Gilbert

    http://postimg.org/image/o3ju4i0ud/

    που κάνει άριστη δουλειά και την σέβονται οι πάντες, ακόμη και οι ομοφοβικοί ακροδεξιοί Δήμαρχοι

  331. Ιάκωβος said

    324,sarant Και έχει και αιμομιξία στο βάθος.

    Εννοείς, ότι (όπως βλέπω εδώ, στη Βίβλο, ) μετά το γεγονός των κακών Σοδόμων, οι κόρες του Αβραάμ τον μέθυσαν και τον …πήδηξαν(Γένεσις 19). Τί μαθαίνει κανείς!

    Παιδί από αυτή την αιμομειξία ήταν ο Μωάβ, γενάρχης των Μωαβιτών. Μάλλον ο μύθος αυτός βγήκε για να εξηγήσει το επαμφοτερίζον της σχέσης των Ισραηλιτών με τους Μωαβίτες.

    Αντίστοιχα πιστεύω οτι ο συγγραφέας του Ευαγγέλιου ονόμασε τον Ιούδα έτσι, για επικοινωνιακούς λόγους, να την πεί στους Ιουδαίους. Έπιασε.

    Κάπου διάβασα οτι η ανάγνωση του περιστατικού στα Σόδομα δεν είναι σωαστή, περιέχει λάθος μεταφραστικό, το αυθεντικό κείμενο γράφει οτι ζήτησαν οι Σοδομίτες να δούν απλά τους αγγέλους και να τους κακοποιήσουν, αλλά δεν φαίνεται καθαρά οτι ήθελαν να τους πηδήξουν.

    Πιο ωραίο είναι αυτό που λέγεται, οτι όλη εκείνη η ιστορία με το πλευρό του Αδαμ, είναι επίσης κακή κατανόηση του αρχαίου κειμένου από τους ραβίνους. Στην πραγματικότητα η Βίβλος εννοεί ότι ο Θεός πήρε το κοκαλάκι από το πέος του Αδάμ και με αυτό έφτιαξε την Εύα. Γι αυτό ο άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που δεν έχει οστό στο πέος του. Και ακόμα υπαινίσσεται ο μύθος, πως αν έχουμε την Εύα πλάι μας γυμνή με μόνο ένα φύλλο στο φύλο της, δεν χρειαζόμαστε ούτε κόκαλο ούτε ακτίνα ποδηλάτου, ούτε τίποτα.

    Ίσως ο Λεώνικος σαν Εβραιομαθής μας φωτίσει.

  332. BLOG_OTI_NANAI said

    308: Αβάτευτε, όπως είδες, σου απάντησα και παρά το γεγονός ότι αρχικά είχες κάνει παράθεση από μια ιστοσελίδα. Οφείλω να σου πω ότι αυτή είναι η τελευταία απάντηση που παίρνεις από εμένα οριστικά. Μετά από αυτή την απάντηση, αφού ανέχτηκα και απάντησα υπομονετικά σε ό,τι σου ήρθε το κεφάλι να πεις, και σε όλες τις εκφράσεις μίσους που θέλησες να βγάλεις επάνω στα πιστεύω μου, θα έχεις την τύχη του Εαμοβούλγαρου, και πλέον, ένα λευκό κενό θα μου θυμίζει ότι ένα ακόμη άχρηστο σχόλιο κάποιου φανατικού σταμάτησε να εμποδίζει τη συμμετοχή μου στο ιστολόγιο αυτό.

    Σου έχω πει λοιπόν 100 φορές να πας να κάνει παιχνίδια με άλλους. Σου έπεσαν βαριές οι απαντήσεις, το βλέπω και γι’ αυτό βαδίζεις από το ένα σφάλμα στο άλλο.

    Ας δούνε οι φίλοι μας, ότι το επιχείρημα του Αβάτευτου είναι ότι ο Χρυσόστομος (αν είναι δυνατόν!) προτρέπει «σε αυτοκτονία–θανατική τιμωρία»!!!
    Προφανώς, ο άνθρωπος περνάει όλους τους άλλους για γραφικούς και νομίζει ότι ένα σχήμα λόγου μπορεί να το περάσει ως εντολή. Άραγε που μπορούν να φτάσουν οι άνθρωποι αυτοί σαν τον Αβάτευτο; Προφανώς αποτελούν ανθρώπους που το μίσος τους οδηγεί εκτός ορίων…

    Φυσικά, ο Χρυσόστομος είναι αδύνατον να προτρέπει σε αυτοκτονία, διότι την καταδικάζει ως πράξη ασυγχώρητη και υποκινούμενη από τον διάβολο (Εις το κατά Ματθαίον, Ομιλία ΠΕ΄) και είναι αδύνατον να προτρέπει σε φόνο διότι επίσης θεωρεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο υπό την επιρροή του κακού(Εις το κατά ιωάννην, Ομιλία ΝΔ΄).

    Όπως βλέπεις, και πάλι σου απάντησα, και πάλι αποδείχτηκε ο φανατισμός σου και η εμμονή σου στη διαστρέβλωση, αλλά όπως σου είπα αυτή ήταν οριστικά η τελευταία μου απάντηση, σε κάποιον που ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ λόγος ύπαρξης του εδώ, είναι η διαφήμιση του μίσους του προς τα πιστεύω των συνανθρώπων του, χωρίς ουδεμία χρήσιμη συζήτηση ή γνώμη ή προσφορά επί των θεμάτων του blog, για τα οποία και μόνο προσωπικά βρίσκομαι εδώ.

    Σε χαιρετώ οριστικά αγαπητέ Αβάτευτε. Ακόμα κι αν μου απευθύνεις τον λόγο, από εδώ και στο εξής δεν θα μπορώ ούτε καν να το γνωρίζω, και ούτε με ενδιαφέρει άλλωστε.

  333. BLOG_OTI_NANAI said

    311: Ηθικός αυτουργός Ιάκωβε δεν γίνεται κάποιος όταν εκφράζει την αντίθεση του με μια ιδεολογία, διότι τότε, όσοι διαδηλώνουν με συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής, θα έπρεπε να θεωρούνται ηθικοί αυτουργοί για τον φόνο συνανθρώπων τους. Αυτά που γράφει λοιπόν, τα θεωρώ απαράδεκτα.

    Επίσης, το κατηγορητήριο σου, σε μετατρέπει αυτομάτως ηθικό αυτουργό για εγκλήματα κατά χριστιανών. Σύμφωνα με όσα έγραψες, το κήρυγμα μίσους το δικό σου, του Αβάτευτου, του Αβόνιδα και του Φυσικού μπορούν αν οδηγήσουν σε δολοφονίες αθώων συμπολιτών μας. Είναι κάπως εμετικό να κατηγορείς με τέτοιο θράσος τους άλλους, για κάτι που κάνεις εσύ ο ίδιος.

    Η γνώμη μου είναι σύνελθε Ιάκωβε, διότι μαζί με τον Αβάτευτο και τον Αβόνιδα, μάλλον προσπαθείτε να μας πείσετε ότι κάθε αντιχριστιανός, κρύβει μέσα του έναν Στάλιν, έναν Πολ Ποτ, και έναν Μάο.
    Τρέμω και μόνο στην ιδέα, άνθρωποι που μπορούν σε ένα blog να εκφράζονται με τόσο μίσος, τι θα μπορούσαν να κάνουν αν είχαν την ισχύ να επιβάλλουν τις απόψεις τους…

    Η κατάντια ενός διαφημιστή του αντιχριστιανικού του μίσους, να νομίζει ότι όλη η μαυρίλα που εκφράζει κατά ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά από αυτόν αποτελεί έργο αγαθό, είναι μια πλάνη που στα προαναφερόμενα καθεστώτα, κόστισε σε ζωές αμέτρητες.

    Συνέλθετε, ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπο σας και αρχίστε να ασχολείστε πάλι με τα θέματα του blog και αφήστε τις υστερίες για το καφενείο με τους ομοϊδεάτες σας. Αυτό που συμβαίνει εδώ από υπερβολική «προοδευτική ανεκτικότητα» είναι από τα άγραφα…

  334. physicist said

    Άσχετο αλλά λόγω υψηλής επισκεψιμότητας του παρόντος νήματος: το χτεσινό γιουτουμπάκι που ακολουθεί, μας εξηγεί πώς, μετά από δεκαετίες υποθέσεων και σπαζοκεφαλιάς, βρέθηκε η λύση στο μυστηριώδες φαινόμενο των περιπλανώμενων λίθων.

    Ωραία πράματα.

  335. BLOG_OTI_NANAI said

    286: Αβόνιδα, ωραία έκθεση ιδεών… Μόνο από εμένα, έχεις εισπράξει τόσες απαντήσεις που δείχνουν ότι και άγνοια έχεις για αυτά που εχθρεύεσαι, αλλά και δεν έχεις όρεξη να μάθεις. Και ενώ έχεις άγνοια, βγάζεις ένα λογίδριο ότι αυτά που λες εσύ είναι «σωστά» (αφού τα βαφτίζεις σωστά μόνος σου…), και σου φταίνε «οι άλλοι», που δεν μπορείς να ταιριάξεις τις ιδεοληψίες σου με την πραγματικότητα.
    Δυστυχώς κατηγορείς άλλους ενώ γράφεις μονίμως με τεράστιες παρωπίδες. Και αφού δεν συμφωνείς με τον χριστιανισμό, τι κάνεις; Διαφήμιση της έχθρας σου; Κρίμα, τι να πω…

    Και βεβαίως, με την επίκληση του επιεικώς ανόητου Dawkins, μας έστειλες αδιάβαστους. Επικαλείσαι έναν ψυχοπαθή, που στο βιβλίο του «η περί Θεού αυταπάτη» δεν είχε ούτε το ελάχιστο θάρρος να παραδεχτεί ότι ΑΝ τα εγκλήματα των χριστιανών αποδεικνύουν ως «κακό» τον χριστιανισμό, το ίδιο οφείλει να παραδεχτεί και για τα εγκλήματα των άθεων.

    Και όμως ιδού μία από τις μεγαλύτερες αθλιότητες που έγραψε αυτός ο απατεώνας: «δεν υπάρχουν… ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ότι η αθεΐα στρέφει τους ανθρώπους προς το… κακό»!

    Τόσα συστηματικά σχεδιασμένα εγκλήματα άθεων, τόσες απαγορεύσεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια και εκτελέσεις και αυτό το ανθρωπάκι όχι μόνο μένει στον Χίτλερ και τον Στάλιν και αγνοεί όλους τους υπόλοιπους, αλλά δεν έχει το θάρρος να εφαρμόσει στα δικά του τα πιστεύω, μια ολόκληρη μεθοδολογία που έχει αναπτύξει για να εδραιώσει το μίσος του κατά των χριστιανών…

    Αυτό θα πει «αθεϊστική πρόοδος» φαίνεται… Να χειροκροτήσω την επιλογή σου Αβόνιδα… Μπράβο…

  336. Aγάπη said

    Και κει που είχα πει ότι αυτή η ανάρτηση δέν προκάλεσε αψιμαχίες… τέλος πάντων.
    Η πολύ αγαπημένη Poly Hatjimanolaki έγραψε τούτο στο φέισμπουκ προ ολίγου:

    Μικρή σημείωση του περιθωρίου

    Alma mater: λατινικά «τρέφουσα μητέρα», ο προσδιορισμός που απέδιδαν οι Λατίνοι ποιητές για την Κυβέλη ή τη Δήμητρα. Έχει επικρατήσει να αποκαλείται έτσι ή τροφός σχολή ή το πανεπιστήμιο που φοίτησε κάποιος. Και φυσικά υπάρχει ένας πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας που δηλώνει ως Alma mater το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μαζί το Πανεπιστήμιο της Νανσύ 2 όπου έκανε τα μεταπτυχιακά του. Είναι ο Xavier Bettel, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου που περιμένει να αλλάξει η νομοθεσία στη χώρα του για να μπορέσει να παντρευτεί το σύντροφό του με τον οποίο ήδη έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
    Τα στοιχεία από τη Wikipedia. Είναι σημαντικό να εμφανίζεται ελληνικό πανεπιστήμιο ως Alma mater πρωθυπουργού. Εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δηλώνει και έχει ως Alma mater το Κολλέγιο του Άμχερστ και το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

    Ο κύριος Xavier Bettel υπήρξε θύμα φραστικής υβριστικής επίθεσης από τον ανεξάρτητο βουλευτή κύριο Νίκο Νικολόπουλο στο Τουήτερ.

  337. Αβάτευτος said

    333 υποτροπιάζουσα περίπτωση
    πλανεμένου σε λευκό κενό

    Κἂν φονεύσῃ τις κατὰ γνώμην τοῦ Θεοῦ, φιλανθρωπίας ἁπάσης βελτίων ἐστὶν ὁ φόνος· κἂν φείσηταί τις καὶ φιλανθρωπεύσηται παρὰ τὸ δοκοῦν ἐκείνῳ, φόνου παντὸς ἀνοσιωτέρα γένοιτ’ ἂν ἡ φειδώ. Οὐ γὰρ ἡ φύσις τῶν πραγμάτων, ἀλλ’ αἱ τοῦ Θεοῦ ψῆφοι καλὰ καὶ φαῦλα εἶναι τὰ αὐτὰ ποιοῦσι.

    Κι αν ακόμη φονεύσει κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»
    Γιατί δεν είναι η φύση των πραγμάτων, αλλά του Θεού οι βουλές κάνουν τα καλά και τα κακά.

    Λόγοι Κατά Ιουδαίων/4
    http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9B%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC_%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD/4#48.873

  338. Τσοπάνος said

    @334: Το άλλο μυστηριώδες φαινόμενο φαινόμενο των κυλιομένων λίθων (αγγλιστί Rolling Stones) που, παρότι διανύουν την όγδοη δεκαετία της ζωής τους, εξακολουθούν να κυλίονται, μπορείς να το εξηγήσεις?

  339. BLOG_OTI_NANAI said

    336: Το έγραψε και στο 283 η «cronopiusa». Απίστευτος και απαράδεκτος ο Νικολόπουλος.

    308: Αβάτευτε, δεν είμαι σε θέση ούτε καν να γνωρίζω τα σχόλια σου από εδώ και στο εξής. Ένα δείγμα ΕΔΩ από το σχόλιο σου αρ. 308 για να συνειδητοποιήσεις ότι ούτε μπορώ, ούτε και ενδιαφέρομαι να είμαι πλέον συνομιλητής σου.

  340. Aγάπη said

    339 ναι, ο τρόπος της παρουσίαςσης τής Πόλυς είναι ενδιαφέρων 🙂

  341. Avonidas said

    # 333: Κήρυγμα μίσους; Προτροπή σε εγκλήματα κατά χριστιανών; Είσαι σίγουρος ότι διαβάζεις αυτά που γράφουμε, ή μήπως, όπως λέει και το ψευδώνυμό σου, διαβάζεις ό,τι νάναι;

    Ρε, φωνάζει ο κλέφτης…

    Το θέμα του νήματος, αν θυμάμαι καλά, είναι οι απίστευτες δηλώσεις ενός Χριστιανού Ορθόδοξου μητροπολίτη για την ομοφυλοφιλία. Και, σε ό,τι αφορά εμένα, οι εξίσου απίστευτες δηλώσεις του Theo.

    Τα πέρι Στάλιν, Πολ Ποτ, μίσους και δε συμμαζεύεται βρίσκονται μόνο μέσα στο κεφάλι σου.

    Εάν οι απόψεις σου περί της ομοφυλοφιλίας δεν είναι εκείνες που σαφέστατα έχουν εκφραστεί από την πλειοψηφία των Χριστιανών για ΑΙΩΝΕΣ (και συνεχίζουν να εκφράζονται, που είναι και το θέμα του νήματος), μπράβο σου και να συνεχίσεις. Αλλά δεν πρόκειται να καταπιούμε αμάσητες οργουελικές αναθεωρήσεις του παρελθόντος, επειδή τα γεγονότα σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

    Τώρα, σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά, δε δίνω δεκάρα για τις γκροτέσκες ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης, τον Λωτ, τα Σόδομα κι όλα τ’ άλλα. Επομένως, δεν θα σε σκοτίσω, αφού μάλιστα γνωρίζω όλες τις εκλογικεύσεις που θα βρεις. Αλλά αν πιστεύεις ότι θα ανοίξεις κάποιον τόμο θεολογίας, θα βρεις εκεί μέσα κάποια ανεκτική αοριστολογία και αυτή θα γίνει «ο Χριστιανισμός» για τους σκοπούς αυτής της κουβέντας, δεν πρόκειται να συμβεί. Αλλιώς, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι και το Κεφάλαιο μοιάζει πολύ ωραίο επί χάρτου.

  342. Avonidas said

    #335: «Μόνο από εμένα, έχεις εισπράξει τόσες απαντήσεις που δείχνουν ότι και άγνοια έχεις για αυτά που εχθρεύεσαι, αλλά και δεν έχεις όρεξη να μάθεις.»

    Να μάθω τι, άνθρωπε υπερφίαλε; Είναι ποτέ δυνατόν να υποστηρίζεις στα σοβαρά ότι άνθρωπος που μεγάλωσε σε χώρα με συντριπτικά Ορθόδοξο πληθυσμό, ζει σε αυτή τη χώρα, συναναστρέφεται ως επί το πλείστον Χριστιανούς Ορθόδοξους, ότι αυτός ο άνθρωπος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι είναι ο Χριστιανισμός; Πώς φαντάζεσαι ότι γίνονται οι άθεοι, ότι φυτρώνουν στα παρτέρια; Ή μήπως νομίζεις ότι μας πιάνουν οι.. άθεοι γονείς μας και μας βάζουν σε μια γυάλα; Εσύ είσαι εκείνος που έχει τραγική άγνοια.

    Αλλά βέβαια, εσύ έχεις κατασκευάσει έναν ιδεατό χριστιανισμό, και φαντάζεσαι πως αυτός μπορεί να με ενδιαφέρει. Ναι, αλλά είναι ο Χριστιανισμός των παπάδων, των λειψάνων και των ξυλοδαρμών έξω από το Χυτήριο που επηρεάζει τη ζωή μου. Φρόντισε να διαφωτίσεις, αν θέλεις τους ομοθρήσκους σου, αφού δεν ξέρουν ως φαίνεται τι είναι χριστιανισμός, κι έλα μετά σε μένα.

    «Και βεβαίως, με την επίκληση του επιεικώς ανόητου Dawkins, μας έστειλες αδιάβαστους.»

    Αδιάβαστο σε έστειλα σίγουρα, αφού δεν διάβασες καν τι έγραψα. Είπα ότι την αθεΐα μου δεν τη διαμόρφωσε κανένας Dawkins. Αλλά φυσικά, εσύ είδες το γνωστό όνομα, σου βάρεσαν καμπανάκια και χαχαχαοDawkinsμαείναιγνωστότικουμάσιείναι.

    Καλό άφρισμα και ξάφρισμα, λοιπόν, και βάλε με και μένα στη λίστα με τους αόρατους, αν θέλεις. Στο τέλος θα καταλήξεις να μιλάς με τον εαυτό σου, και θα την περνάς τρέλα.

  343. Αβάτευτος said

    339 και πως κατάλαβες ότι απευθυνόμουν σε σένα; άρα το διάβασες, και δεν έχεις τι να απαντήσεις.

    322 Κορνήλιε το ζήτημα με τον Χριστό και
    την ομοφυλοφιλία είναι ιεραρχικό. Γιατί ο Χριστός
    δεν την αναφέρει καν, και όταν συγκρίνει τα Σόδομα με την πόλη που δεν θα δεχτεί τους μαθητές Του, τα Σόδομα είναι σε καλύτερη θέση;
    Σε αντίθεση, για τον Χρυσόστομο η ομοφυλοφιλία είναι ο κολοφών των κακών, που μπροστά της ο φόνος ωχριά. Είναι δυνατόν την ύψιστη αμαρτία
    να μην την αναφέρει ονομαστικά ο Θεός;

  344. BLOG_OTI_NANAI said

    342: Αβόνιδα, ασφαλώς και δεν θα μιλάω μόνος μου όταν αποκλείσω εσένα. Ποιος νομίζεις ότι είσαι; «Υπερφίαλε»…
    Είσαι σαφώς υποψήφιος επειδή είσαι ακραίος και επιθετικός. Αν τα 80 από τα 100 σου σχόλια ήταν σχετικά με τα ωραία θέματα του ιστολογίου, δεν θα μου δημιουργούσες πρόβλημα. Όμως συμβαίνει το αντίστροφο και με παρασύρεις υποχρεωτικά σε χάσιμο χρόνου. Απλώς θα μιλάω με εκείνους που δεν έχουν σκοπό της ζωής τους την αντιχριστιανική προπαγάνδα.

  345. BLOG_OTI_NANAI said

    341: Θέλεις να κάνεις παρατηρήσεις για την προσεκτική ανάγνωση των άλλων, αλλά καλό θα ήταν να τις εφαρμόζεις και ο ίδιος. Διότι αν διάβαζες τι έγραψα, θα καταλάβαινες ότι μιλούσα για τον βιασμό της κοινής λογικής που λέει τάχα ότι, ότι μια ορολογία όπως π.χ. «διαστροφή» για τους κτηνοβάτες ή τους παιδεραστές, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εγκλήματα κατά των κτηνοβατών. Διότι αν ισχύει για τους ομοφυλόφιλους ότι ο όρος «διαστροφή» σημαίνει «επιθυμώ την δολοφονία των ομοφυλόφιλων», τότε ο όρος διαστροφή για τα ακροδεξιά πιστεύω, ή για τους κτηνοβάτες, ή για τους παιδεραστές, μεταφράζεται ως «δολοφονείστε» όλους τους χρυσαυγίτες, τους κτηνοβάτες και τους παιδεραστές.

    Και το επιχείρημα μου απέναντι σε αυτήν την ερμηνεία που απαιτεί άμεση ψυχιατρική υποστήριξη, εκτός αν ο εκφραστής της μας πει ότι το μετάνιωσε διότι το είπε επάνω στα νεύρα του, ήταν να κοιτάτε τον εαυτό σας, διότι αν αυτό ισχύει, τότε οφείλετε να θεωρηθείτε και εσείς ηθικοί αυτουργοί για τυχόν εγκλήματα κατά των χριστιανών, διότι χρησιμοποιείτε απαξιωτικό, υβριστικό και φορτισμένο λεξιλόγιο που υποδηλώνει σαφή απουσία ανεκτικότητας κατά των διαφορετικών από τις δικές σας απόψεις.

    Όπως βλέπεις, μιλάω πολύ σοβαρά, παρά το γεγονός ότι απαντάω σε ανθρώπους που θεωρούν σοβαρή επιχειρηματολογία ότι κάθε φορτισμένο λεξιλόγιο, ισοδυναμεί με προτροπή σε φόνο! Τότε, είστε εγκληματίες… Εσείς το είπατε…

    Και προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι «δε δίνω δεκάρα» για τις καθόλου «γκροτέσκες ιστορίες» των εγκλημάτων του αθεϊσμού, ο οποίος δυστυχώς, αντί να χαμηλώσει την έπαρση του από το γεγονός ότι ενώ κατείχε στα χέρια του τα ηνία, το μόνο που κατάφερε είναι ένα αιματοκύλισμα, φουσκώνει σαν παγόνι έχοντας το θράσος να βρίσκει παντού ενόχους εκτός από τον εαυτό του…

  346. Pedis said

    Στο 99.9 των περιπτώσεων όποιος είναι ενάντια στο δικαίωμα των ομοφυλοφίλιας συμβαίνει (δεν είναι τυχαίο) να είναι και ενάντια στο δικαιώματα των γυναικών, στα δικαιώματα των μεταναστών, των αλλόχρωμων, των αλλόδοξων κλπ κλπ.

    Η επίθεση στην ομοφυλοφιλία είναι άλιας για την επίθεση σε όλους τους άλλους/άλλες. Και όλο αυτό έχει απήχηση στο 90% (ας πούμε) του κυρίαρχου (έτσι νομίζει) αντρικού πληθυσμού σκεφτόμενος ότι εφόσον έχει σώσει τον κώλο του (όπως τον εννοεί και όχι όπως εκείνοι που του βάζουν χέρι καθημερινά), έχει κάτι πολύτιμο να περηφανεύεται.

  347. Avonidas said

    #344: Σε πόσα νήματα έχουμε κοντραριστεί, 2-3; Και σε πόσα έχω σχολιάσει, 10 ή 20, πριν καν εμφανιστείς στο ιστολόγιο, μάλιστα; Είμαι περίεργος να δω πώς θα υπεράσπιζες τα μαθηματικά σου, αν φυσικά μπεις στον κόπο να το κάνεις.

    «Ακραίος» και «επιθετικός»; Με βάση ποιους ακριβώς χαρακτηρισμούς; «Η κριτική στη θρησκεία δεν αποτελεί εξύβριση», ή τουλάχιστον έτσι έγραφε κάποιος με ψευδώνυμο φοβερά όμοιο με το δικό σου. Αν στο δικό σου λεξιλόγιο «ακραίο» και «επιθετικό» είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις άβολα, δεν φταίω εγώ. Προσωπική επίθεση, πάντως, δεν σου έκανα.

    «Σε παρασύρω σε χάσιμο χρόνου», εδώ γελάνε. Για τσέκαρε τα ποστ σου. Για δες ποιος κατεβάζει καντάρια παραπομπές απολογητικής, και ποιος το κάνει σε παντελώς άσχετα νήματα, με τη δικαιολογία ότι… προκλήθηκε.

    Με δυο λόγια, μπαίνεις εδώ μέσα, παίρνεις μια ακραιφνώς Ορθόδοξη θέση επί παντός επιστητού, δεν δέχεσαι μύγα στο σπαθί σου, κι όποιον πατήσει τις κόκκινες γραμμές που σπέρνεις αριστερά-δεξιά, τον βγάζεις ακραίο κι επιθετικό και τον καρατομείς με συνοπτικές διαδικασίες.

    Δεν θα λυπηθώ να σε χάσω από συνομιλητή. Αλλά, για κάποιον που απεχθάνεται τόσο πολύ τον Στάλιν, έχεις μια άριστη γνώση των σταλινικών μεθόδων.

  348. Avonidas said

    345: «Και προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι “δε δίνω δεκάρα” για τις καθόλου “γκροτέσκες ιστορίες” των εγκλημάτων του αθεϊσμού, ο οποίος δυστυχώς, αντί να χαμηλώσει την έπαρση του από το γεγονός ότι ενώ κατείχε στα χέρια του τα ηνία, το μόνο που κατάφερε είναι ένα αιματοκύλισμα, φουσκώνει σαν παγόνι έχοντας το θράσος να βρίσκει παντού ενόχους εκτός από τον εαυτό του…»

    Ο αθεϊσμός κατείχε στα χέρια του τα ηνία; Ο αθεϊσμός, έτσι σκέτο;

    Δεν ήταν πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι, με πολύ συγκεκριμένες ιδεολογίες, σε πολύ συγκεκριμένους καιρούς και τόπους; Τόπους που, εδώ που τα λέμε, είχαν φάει με το κουτάλι και τις εξορίες, και τα λυντσαρίσματα, και τα κάτεργα;

    Διότι όπως εσύ λες ότι η στάση απέναντι στην ομοφυλοφιλία δεν ήταν καινοτομία των χριστιανών, κι ότι υπήρχε και στην αρχαία Ελλάδα, έτσι μπορεί κανείς ευκολότατα να σου υποδείξει στην τσαρική Ρωσία και κάτεργα και πογκρόμ και αντισημιτισμό και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών και γενικά αυταρχισμό και μισαλλοδοξία με το καντάρι. Κι ότι η βαναυσότητα του Σταλινισμού δεν φύτρωσε από το πουθενά, έτσι γενικά λόγω της «αθεΐας».

    Γι’ αυτό σταμάτα να λες ότι οφείλει να απολογηθεί ο σημερινός άθεος για τον Στάλιν, με τον οποίο δεν έχει καμιά ιδεολογική συγγένεια. Και σταμάτα να υπαινίσσεσαι ότι οποιοδήποτε πολιτικό ρεύμα σήμερα στην Ελλάδα, ακόμα κι οι πιο κολλημένοι του ΚΚΕ, έχουν σχέδιο «να ξυρίσουν τους παπάδες», είναι γελοίο.

    Ή μήπως το επιχείρημα είναι «σταματήστε να βγάζετε από το ντουλάπι την Ιερά Εξέταση, αλλιώς θα βγάλουμε και μεις τον Στάλιν»; Γιατί πολύ λίγοι άθεοι πρεσβεύουν σήμερα αυτά που πρέσβευε ο Στάλιν, ενώ ΠΛΗΘΟΣ χριστιανοί πρεσβεύουν αυτά ακριβώς τα απαράδεκτα που πρέσβευαν πάντοτε.

    Τεσπά, απηύδησα και σιχάθηκα και μπούχτισα και χαίρετε.

  349. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    328 – Μα είναι αρχηγός προοδευτικού κόμματος, τι περίμενες απο αυτόν;

    334 – Με αυτές τις πέτρες θα σε λιθοβολήσουν οι πιστοί όταν σε λίγο καιρό θα έρθουν στην εξουσία, ΑΘΕΕ.

    338 – Αφιερωμένο.

    342 – Οι τοίχοι έχουν αυτιά, και τα αυτιά τοίχους έγραφαν παλιά οι αναρχικοί, συνεπώς, όσο και να φωνάζεις…….

    Δεν ξερω αν το έχετε διαπιστώσει, αλλα όλως παραδόξως, η συζήτηση για την ομοφυλοφιλία περιστρέφεται γύρω απο τους άνδρες, που κάποιοι μάλιστα εδώ μέσα, λένε οτι έγιναν απο το περιβάλλον και δεν γεννήθηκαν. Για τις γυναίκες που θέλουν γυναίκες τι έχει να πεί η θρησκεία; και ας μου εξηγήσει κάποιος γνώστης, αυτές γεννήθηκαν έτσι, έγιναν απο το περιβάλλον τους;

  350. Avonidas said

    #349: «Για τις γυναίκες που θέλουν γυναίκες τι έχει να πεί η θρησκεία;»

    Μα είναι προφανές, τις λεσβίες τις έπλασε ο Θεός για να μπορούμε να κάνουμε γαργάρα τις χυλόπιτες που τρώμε!

    Τα πάντα εν σοφία εποίησε 😛

  351. BLOG_OTI_NANAI said

    347: Εδώ χωρίς να σε πειράξει κανένας, έχεις γράψει 10 χιλιόμετρα σχόλια, και έχεις την απαίτηση από τους άλλους να μην… προκαλούνται ό,τι κι αν τους πουν;!

    Επίσης, μου αρέσει που η μνήμη σου είναι τόσο επιλεκτική, διότι αυτός με το ψευδώνυμο που έμοιαζε με το δικό μου, σου είχε πει και για την «επιθετική αμφισβήτηση». Αλλά, θα το ξέχασες φαίνεται…

    Και εδώ βεβαίως, δεν έχουμε επιθετική αμφισβήτηση μόνο, αλλά με πραγματικά σταλινικές μεθόδους (σ’ ευχαριστώ που μου θύμισες την ακριβή εφαρμογή τους…) υπονοείς με σαφήνεια ότι η πίστη μου δηλαδή εγώ ο ίδιος είμαι μέλος μιας κρυμμένης μεν, αλλά σίγουρα δολοφονικής οργάνωσης:

    «ότι δεν γράφουν τα Ευαγγέλια καθαρά και ξάστερα “σφάχτε τους”; Χαίρω πολύ!»

    Δηλαδή, η πίστη μου, μου λες, δεν είναι ότι δεν προτρέπει στο «σφάχτε τους«, απλά το κρύβει και δεν το λέει «καθαρά και ξάστερα«!

    Δεν ντρέπεσαι λιγάκι γι’ αυτό που έγραψες;
    Πετάς κουβέντες γύρω σου κατηγορώντας τους ανθρώπους με αυτό τον χυδαίο τρόπο, και έχεις το θράσος να μου ζητάς τα ρέστα και να ρωτάς αν είσαι «Ακραίος” και “επιθετικός”; Με βάση ποιους ακριβώς χαρακτηρισμούς«;

    346: Αγαπητέ pedis, θα σου πω ειλικρινά, ότι έχω τη γνώμη πως όποιος πιστεύει πραγματικά ότι «στο 99.9 των περιπτώσεων όποιος είναι ενάντια στο δικαίωμα των ομοφυλοφίλιας […] είναι και ενάντια στο δικαιώματα των γυναικών, στα δικαιώματα των μεταναστών, των αλλόχρωμων, των αλλόδοξων κλπ κλπ.» τότε υπάρχει η πιθανότητα αυτή να είναι μια εξτρεμιστική λογική, η οποία μετατρέπει τα στερεότυπα σε δεδομένα και μπορεί να έχει τρομακτικά αποτελέσματα.

    Κατά τη δική μου γνώμη, καλύτερα θα ήταν να πιστεύουμε ότι είναι είναι ενάντια στο δικαίωμα των ομοφυλοφίλιας αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, ότι είναι ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, είναι ενάντια στα δικαιώματα των μεταναστών αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, είναι ενάντια στα δικαιώματα των αλλόχρωμων αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, ότι είναι ενάντια στα δικαιώματα των αλλόδοξων αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια κλπ κλπ.

    Έτσι μάλιστα, πιστεύω ότι προσεγγίζουμε με κοινά αποδεκτή λογική τα πράγματα.

  352. BLOG_OTI_NANAI said

    348: «μπούχτισα και χαίρετε»

    Καιρός δεν ήταν;

  353. physicist said

    Κατά τη δική μου γνώμη, καλύτερα θα ήταν να πιστεύουμε ότι είναι είναι ενάντια στο δικαίωμα των ομοφυλοφίλιας αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, ότι είναι ενάντια στα δικαιώματα των γυναικών αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, είναι ενάντια στα δικαιώματα των μεταναστών αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, είναι ενάντια στα δικαιώματα των αλλόχρωμων αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια, ότι είναι ενάντια στα δικαιώματα των αλλόδοξων αυτός που ΠΡΑΓΜΑΤΙ είναι ενάντια κλπ κλπ.

    ν – 1

  354. 331,
    …ο άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που δεν έχει οστό στο πέος του.

    Ίσως γι’ αυτό να διαφημίζεται ως boner όταν φαίνεται να έχει!

  355. Aγάπη said

    349 Αν και είχα αποφασίσει να μην ξαναμιλήσω, επειδή οι θρησκευτικοί φανατισμοί μου φαίνονται εμετικοί, θα ήθελα ως γυναίκα – αν και όχι ομοφυλοφιλη 🙂 – να πάρω θέση: όχι, δέν φταίει (παρά μόνον σπάνια) το περιβάλλον για την θεωρούμενη παρεκτροπή απο τη νόρμα. Ωστόσο μόνον η αντρική ομοφυλοφιλία ξεσηκώνει τόσες κραυγές, αντιδράσεις και φανατισμούς, επειδή απειλεί την κυριαρχία τού αρσενικού στην κοινωνία μας. Η γυναικεία είναι ανεκτή, αν δέν ενθαρρύνεται κιόλας μερικές φορές, επειδή δέν διακυβεύεται τίποτα επικίνδυνο. Αιτία; Η βαθιά ριζωμένη και εντελώς στρεβλή αντίληψη ότι οι γυναίκες δέν αξίζουν και πολλά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει η σεξουαλικότητά τους να ελέγχεται: γι’ αυτό άστες να τραβιούνται μεταξύ τους, παιδιά δέν προκειται να κάνουν για να κινδυνεύσουν η πατρότητα, η διαδοχή και η κληρονομιά.
    Φυσικά δέν ρώτησες ακριβώς αυτό, ρώτησες τί έχει να πει η θρησκεία.
    Όμως θρησκεία δέν είναι μόνο μία – σκέψου ότι στα χαρέμια, ή όπου αλλού κυριάρχησαν παλιότερα οι πολυγαμικοι άντρες, ο λεσβιασμός ήταν αναμεμόμενος και βοηθούσε στο να μήν εξεγείρονται και να ελέγχονται οι πολλές συνυπάρχουσες σύζυγοι (αν και δέν είναι βέβαιο αυτό και γενικό, π.χ. Μορμόνοι). Αλλού (π.χ. Δαχομέη) παράλληλα αναπτύχθηκαν γυναικείοι στρατοί για να «ξοδεύεται» η εγγενής επιθετικότητα τών ανθρώπων (και οι γυναίκες άνθρωποι είναι, να σου θυμίσω 🙂 ) ενώ στις χώρες που είχαν και γυναίκες – κυβερνήτες δέν έλειψε το επαχθέστατο συνήθειο τής κλειτοριδεκτομής (βερβερίνοι μουσουλμάνοι, ενώ δέν είχαν φυσικά το ίδιο συνήθειο οι βερβερινοι χριστιανοί) ακριβώς ξανά για να ελέγχεται η σεξουαλικότητα, άρα και η διαδοχή, η κληρονομιά και τα παρόμοια.
    Για τους ίδους λόγους και η χριστιανική θρησκεία δέν δίνει καμία σημασία στη γυναικεία ομοφυλοφιλία – τί στην οργή ; κι’ αυτή ανδροκεντρική θρησκεία είναι…
    Και επίσης για τους ίδους λόγους αυτή εδώ η εξαιρετική τοποθέτηση τού φίλου Σαραντάκου ξεσήκωσε τόσες επιθετικότητες και άμυνες: ενδόμυχα κάποιοι ένοιωσαν να απειλείται όχι η αντρική τους φύση τόσο, οσο η εξουσία που έχουν μάθει να αντλούν από αυτήν 🙂

  356. Avonidas said

    #351:

    ?
    ??
    ???

    http://dullsvillain.files.wordpress.com/2009/06/head-asplode.gif?w=200&h=161

  357. Λ said

    Θυμήθηκα το δανέζικο μουσικό σχήμα Isle of Men,που αποτελείται από τέσσερις άντρες και ακούγεται σαν I love men.

  358. Ριβαλντίνιο said

    Λοιπόν για να ξεφύγουμε λίγο.
    Τους Χατζηστεφάνου και Βαλιανάτο δεν τους συμπαθώ καθόλου. Αλλά όποιος έχει δει αυτή την εκπομπή ολόκληρη

    και δεν αηδίασε με την συμπεριφορά του ηθοποιού και του επιχειρηματία πρέπει να είναι πολύ χοντρόπετσος . Αν ήμουν ΕΣΡ θα έκοβα την εκπομπή εκείνη την στιγμή στον αέρα ! Τα δε πρόστιμα που θα είχα ρίξει θα άγγιζαν το χρέος της Ελλάδας. Επειδή αυτό είναι μόνο ένα απόσπασμα-για να καταλάβετε για τι επίπεδο μιλάμε- ακούστηκε στην εκπομπή το αισχρότατο για ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι ανδρών » ήθελα να ήξερα ποιος από τους δύο έχει την περίοδο » .

    Επίσης μην δείτε ποτέ αυτή την ταινία

    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hours_(film)

    γιατί θα πάθετε ψυχοπλάκωμα και θα αρχίσετε τα χάπια. ( Φοβερές ερμηνείες όμως ).

  359. #343 ἀκριβῶς ἀναφέρει τὰ Σόδομα, τὴν πιὸ ἁμαρτωλὴ καὶ τὴν χειρότερη πόλι γιὰ νὰ τονίσῃ τὴν δύναμι τοῦ παραδείγματος. ἀλλὰ ξεχνᾶτε ὅτι ὁ Χριστὸς δὲν ἄστραψε ὡς κεραυνὸς ἐν αἰθρίᾳ. πίσω του ὑπάρχει μιὰ ὁλόκληρη Γραφή, τῆς ὁποίας ὅταν βασικὲς ἀρχὲς ἀναιρῇ (π.χ. κατάργησι αὐτομάτου διαζυγίου) τὸ κάνει ῥητῶς. σὲ ὁλόκληρη τὴν ΚΔ (ἄσε τὸν Χρυσόστομο, μιλῶ γιὰ τὴν Βίβλο) ὄχι μόνο δὲν ὑπάρχει ἀναίρεσι τῆς καταδίκης τῆς φιλομοφυλίας, ἀλλὰ ἐπίρρωσι καὶ ἐπανάληψι αὐτῆς τῆς καταδίκης, τόσο ἀπὸ τὸ κατ’ ἄνθρωπον κήρυγμα τῶν Ἀποστὀλων τῆς περιτομῆς ὅσο καὶ ἀπὸ τὸ οὐ κατ’ ἄνθρωπον κήρυγμα τοῦ Παύλου (ἐπειδὴ κάποιοι ἰσχυρίστηκαν ὅτι ἡ καταδίκη τῆς φιλομοφυλίας εἶναι μόνο τοῦ Παύλου). καὶ ὅλο αὐτὸ εἶναι σύμφωνο μὲ τὸ κήρυγμα τοῦ Χριστοῦ, ποὺ αὐστηροποιεῖ τὰ σεξουαλικὰ ἤθη σὲ σχέσι μὲ αὐτὰ τοῦ μωσαϊκοῦ νόμου, τὸν ὁποῖο σὲ ἄλλα σημεῖα ἢ καταργεῖ ἢ χαλαρώνει. μόνο μὲ σοφιστεῖες ἴσως νὰ μποροῦσε νὰ πειστῇ κάποιος ὅτι δὲν καταδικάζεται ἡ φιλομοφυλία ἀπὸ τὸν Κύριο, ἂν καὶ οὔτε μὲ αὐτὲς νομίζω ὅτι κάτι τέτοιο θ’ἀκουγόταν πειστικό. ἡ τελείως ψυχρή, ἀντικειμενικὴ καὶ ἀστράτευτη ἑρμηνεία τοῦ κειμένου στὰ ἱστορικά του συμφραζόμενα εἶναι πολὺ εὔγλωττη.

    #331 ἔχεις σοβαρὸ πρόβλημα, μπερδεύεις τὸν Ἀβραὰμ μὲ τὸν Λώτ.

    ἡ ἀλήθεια εἶναι πὼς δὲν εἶναι ἡ πρώτη φορὰ ποὺ γίνεται μιὰ τέτοια κουβέντα στὸ ἱστολόγιο -καὶ πάντα καταλήγουμε πάνω κάτω στὰ ἴδια.

  360. BLOG_OTI_NANAI said

    355: Μια που έκανες το σχόλιο για τις διάφορες κοινωνίες, ας πούμε στους φίλους ότι στην αρχαία γραμματεία βρίσκουμε την διατύπωση ότι οι ομοφυλόφιλοι, αποτελούν «το χειρότερο γένος ως προς την φαυλότητα«.

    Βέβαια, πριν παραθέσω το εδάφιο αυτό, φοβήθηκα κάπως. Σκεφτόμουν μην τυχόν γίνω αιτία και οι εκπρόσωποι της «προοδευτικτής ανεκτικότητας» καταδικάσουν και τα βιβλία του Πλούταρχου (τα οποία είναι νεώτερα από τα ευαγγέλια, και τα διαβάζουν εκατομμύρια άνθρωποι) ότι υπάρχει ο φόβος διαβάζοντας τα κάποιος να επηρεαστεί από τον Πλούταρχο, και βλέποντας το λεξιλόγιο αυτό, να θωρήσει ότι αποτελεί προτροπή ώστε να διαπράξουν εγκλήματα κατά των ομοφυλόφιλων…

    Με όσα ακούσαμε, σήμερα, ακόμα και αυτό θα μπορούσε να συμβεί, καθώς κάποιοι γύρω μας ζουν σε έναν πλασματικό κόσμο, στον οποίο καθημερινά ομοφυλόφιλοι θανατώνονται στο όνομα του Αποστόλου Παύλου…
    Α, ναι, και του Πλούταρχου πιθανώς…

  361. Νέο Kid Στο Block said

    Ποπ -κορν τέλος… γκρρρ! 😦
    Κι ο καπετάνιος πρέπει να θυσιάζει στον Ποσειδώνα ένεκα νέας σελήνης…
    Λεκανόστ! (που λέγαν και κάποιοι παλαιοί στην απόκρυφη γλώσσα Ητειλιχσιρτ)

  362. Εαμοβούλγαρος said

    Νυχτερινή προσφορά Carrefour – Εαμοβούλγαρου: Κατεβάστε εντελώς δωρεάν το θρυλικό βιβλίο του K.J.Dover «Η Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα» που κοστίζει 20 ευρώ με την έκπτωσι

    http://en.booksee.org/book/822952

    http://www.politeianet.gr/books/dover-j-kenneth-chiotellis-p-i-omofulofilia-stin-archaia-ellada-183268

    Αύριο Παρασκευή, γύρω στα μεσάνυχτα, θα σάς προσφέρουμε και την ελληνική έκδοση του βιβλίου από τις εκδόσεις «Χιωτέλλη»

    1) Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Blog-oti-nanai (σχόλιο 360) για την λογιοσύνη του: Το απόσπασμα του Πλουτάρχου από τον «Ερωτικό» είναι εξαιρετικά διαλεγμένο (προφανώς από το επιτελείο του παπα-Μεταλληνού) για να πείσει τους αδαείς πως οι αρχαίοι Έλληνες σιχαινόντουσαν και μισούσαν τους ομοφυλόφιλους. Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ κ. Blog-oti-nanai σάς ικετεύω: Κατεβάστε και διαβάστε το κλασικό βιβλίο του K.J.Dover που προσφέρουμε απόψε. Κι αν δυσκολεύεστε στα αγγλικά, περιμένετε μέχρι αύριο τα μεσάνυχτα που θα σάς το προσφέρουμε και στα ελληνικά. Και τότε θα δείτε αν οι Έλληνες θεωρούσαν τους ομοφυλόφιλους ως το χειρότερο γένος ανθρώπων ως προς την φαυλότητα.

    2) Αγαπητέ κ. Σαραντάκο, σάς ενημερώνω ότι η σημερινή «Αυγή» έχει πρωτοσέλιδο ένα εκπληκτικό άρθρο του φίλου σας του Γεδεών Λεβύ (δημοσιογράφος της «Haaretz») ο οποίος ούτε λίγο – ούτε πολύ ισχυρίζεται πως οι Εβραίοι του Ισραήλ θεωρούν τα παιδιά των Παλαιστινίων ως παράσιτα: «Οφείλουμε να παραδεχτούμε την αλήθεια: Τα παιδιά των Παλαιστινίων θεωρούνται σαν παράσιτα στο Ισραήλ. Είναι μια φρικιαστική δήλωση, αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να περιγράψεις τη διάθεση στη χώρα το καλοκαίρι του 2014», γράφει επί λέξει ο Γεδεών

    http://www.avgi.gr/article/3815000/haaretz-h-diafora-anamesa-sta-paidia

    Υιοθετείτε, άραγε, εσείς αυτή την άποψη; Όχι, βέβαια!.. Εγώ σάς έχω προειδοποιήσει απο τις 21 Ιούλη 2014: Είναι κάπως επικίνδυνο, στις πονηρές ημέρες που ζούμε, να αναρτάτε μετά πολλών επαίνων άρθρα του Γεδεών Λεβύ, ενός δημοσιογράφου που βρίζουν πατόκορφα το 90% των Εβραίων του Ισραήλ

    Τι θέλει λοιπόν η Χαμάς; (άρθρο του Gideon Levy)

    Καληνύχτα σε όλους

    ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

  363. Αββάτευτος said

    360

    http://supportedbythebible.wordpress.com/2010/05/13/should-i-kill-gay-people/

    http://www.christianpost.com/news/bible-says-gays-should-be-executed-and-i-believe-every-word-says-arizona-pastor-99583/

    this verse in the wonderful book of Romans comes with a clear suggestion! These verses read: “those who do such things deserve death“. What a wonderful and clear word from our awesome and loving God!!

    God himself even set an example for us by killing all of the homosexual sinners in Sodom and Gomorrah

    To conclude this study, we should pray that God gives us the strength to kill gays when we need to. We know he will, as he always provides for us when we need it the most.

    Από Πλουταρχιανούς
    τα του Αγίου Πλουτάρχου γεννήματα δός μοι

    359 ο Χριστός φαίνεται πιο ήπιος σε σχέση
    με τους μεταγενέστερους ερμηνευτές του

  364. voulagx said

    #354: Μιχαλη, προσοχη στη χρηση του boner, γιατι μπορει να σπασει και ας μην εχει κοκκαλο. 🙂

  365. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα! Είχα πάει να εξετάσω ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που άνοιξε πρόσφατα στη γειτονιά, ΄και γι’ αυτό έλειπα -να με συμπαθάτε. Και δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο -αλλά τουλάχιστον είχε δροσιά.

    328-336: Το αυριανό μας άρθρο.

    355, 1η παράγραφος: Έτσι!

    358: Κι εγώ δεν τους συμπαθώ αυτούς.

    361: Λεκανόστ!

  366. Νέο Kid Στο Block said

    365. (για το αυριανό άρθρο).
    Whoaaa!! Δηλαδή αύριο θα έχουμε εκτός από Dawkins vs Σαπφώ (Σόδομα και Γόοομορα!), και KΓΕ Οδηγητής (IA και λοιπά Κανελοειδή ) vs. Αμερικανογλυφτόνια (δηλαδή εμάς!) . Goustaro karga baby! (θα πάρω απ το πρωί 5 κιλά παπαρδέλες, μπύρες ΚΕΟ έχουμε, θα πορευτώ!)
    Λεκανόστ δεύτερο και τελευταίο! 🙂

  367. Νέο Kid Στο Block said

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: KΓΕ= Κομμουνιστική Γερουσία Ελλάδος

  368. Avonidas said

    # 366. Count me out, Kid! Εγώ θα πάω για μπύρες στον Όξω Κόσμο. 😉

  369. 295,
    …ασκώντας την ελεύθερη(TM) βούλησή(ΤΜ) μου, θα μπορούσα απλώς να ΜΗΝ διαβάσω τις ν ηλιθιότητες, αλλά με ωθεί κάποια διεστραμμένη συνήθεια…

    …ή και υγιεινή διαστροφή, μια που η ελεύθερη βούληση παραμένει μυστηριώδης, όσον αφορά την βιολογική της βάση, παρά την πρόσφατη επιστημονική πρόοδο και εικασίες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
    (Το άρθρο εκλαϊκεύει λίγο τις απόψεις του Ήγκλμαν, που είναι καθόλα τεκμηριωμένες από την προσωπική του έρευνα και των συναδέλφων του.)

  370. Pedis said

    351 – «θα σου πω ειλικρινά, ότι έχω τη γνώμη πως όποιος πιστεύει πραγματικά ότι “στο 99.9 των περιπτώσεων »

    Δεν το πιστεύω. Είναι δεδομένο. Η πιθανότητα να πρόκειται για αποτέλεσμα απλής συσχέτισης είναι απειροελάχιστη. Συνεπώς θα υπάρχει αιτία.

    —————————————

    Αποδέχομαι να συζητήσω πάνω σε οποιαδήποτε πλαίσιο επιχειρημάτων ιστορικής ανάλυσης, φιλοσοφικής ερμηνείας και κοινωνιολογικής προσέγγισης αρκεί να πρόκειται για ορθολογιστική κριτική, αλλά δεν θα έκανα ποτέ συζήτηση οικειοθελώς πάνω στη βάση θρησκευτικών κανονινιστικών πρακτικών που αφορούν τα γεννητικά όργανα του καθενός και της καθεμιάς και το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται.

    Εκτός του ότι είναι ποταπό για κάθε τίμιο θρησκευόμενο ο θεός να επιστρατεύεται σε μία τόσο κακοήθη θεολογία, από την άλλη μεριά, λόγοι στοιχειώδους τακτ και σεβασμού της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου θα απέτρεπαν σε κάθε περίπτωση την καταπίεση του πλησίον.

  371. Γς said

    Παύλος, Φίλιπποι Καβάλας και Φιλιππίνες του Ειρηνικού

    http://caktos.blogspot.gr/2014/03/blog-post_19.html

  372. Ένας Χασάπης από τα Παλιά said

    «σαν να λέμε ρατσισμός των αδύνατων κατά των δυνατών και των λίγων κατά των πολλών»

    Νίκο καλημέρα μετά πολύ καιρό. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι 2 παραπάνω περιπτώσεις είναι αδιανόητες. Έχω συναντήσει και τις 2 πολλάκις. Και η δικαιολογία ντε και καλά του «από κάτω» δε με συγκινεί προσωπικά.

    Από εκεί και πέρα σε ψάχνει ο κ. ΕΠΣΕ από το Φατσοβιβλίο να σε διορθώσει για κάτι αλλά ομολογουμένως δε καταλαβαίνω την ένσταση του (δεν είναι η πρώτη φορά) ούτε και τα τεχνικά του προβλήματα.

  373. Aγάπη said

    360 κάνεις το λάθος να θεωρείς την τρισχιλιετή αρχαιότητα – ελληνική ή όχι – σαν έναν ενιαίο ογκόλιθο, ενώ μιλάμε για 30 αιώνες.

    Γενικότερα, αυτή η συζήτηση έγινεσε μερικές περιπτώσεις κάτι σαν αυτό http://az-europe.eu/el/kouklotheatro-kolo-20-ekatosta-p614125/e
    και με το συμπάθειο κύριε Σαραντάκο, αλλά σίγουρα καταλαβαίνεις τί εννοώ 🙂

  374. BLOG_OTI_NANAI said

    Στο 363 ως άλλος «Εαμοβούλγαρος», ο «Αβάτευτος», έβαλε ένα δεύτερο «β» στα σχόλια του και έγινε «Αββάτευτος» αλλάζοντας όνομα… Και μόλις εξαφανίστηκε και αυτός…

  375. BLOG_OTI_NANAI said

    373: Όχι, ήταν απλώς ένα ειρωνικό σχόλιο για όσους αντί επιχειρημάτων, μετέτρεψαν μέρος της συζήτησης σε αντιθρησκευτική διαδήλωση, με επιχειρήματα ανάλογα με τον τίτλο που έχει το κουκλάκι στο οποίο παρέπεμψες!

  376. Aγάπη said

    375 προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για θρησκευτική διαδήλωση αλλά αυτό είναι προσωπικό μου θέμα ίσως

  377. BLOG_OTI_NANAI said

    376: Είχαμε 67 σχολιαστές και μόνο 5 εκδηλώθηκαν θετικά προς τον χριστιανισμό, ενώ στο τέλος προσπαθούσα να αντιμετωπίσω τα μαζικά σχόλια του Ιάκωβου, του Αβάτευτου, του Φυσικού, του Αβόνιδα ή του Pedis, μόνος μου.
    Πώς γίνεται οι 5 αλλά όχι οι 60 να χαρακτηρίζονται διαδήλωση; Ουσιαστικά βεβαίως, αυτό που συμβαίνει είναι ότι προσέχουμε τα σχόλια εκείνων με τους οποίους διαφωνούμε, διότι μας είναι περισσότερο ενοχλητικά, αλλά δεν παρατηρούμε τα υπόλοιπα εκείνων με τους οποίους συμφωνούμε. Πάντως, «θρησκευτική διαδήλωση» εδώ δεν υπήρξε ποτέ.

  378. BLOG_OTI_NANAI said

    Στους σχολιαστές να προσθέσω και τους «Αβάτευτο», «Αββάτευτο» και «Εαμοβούλγαρο» που ξέχασα ότι για μένα είναι αόρατοι και δεν τους μέτρησα.

  379. Aγάπη said

    376 μού φάνηκε έτσι επειδή φωνάζουν, αναρτούν αντιφατικές ποικιλίες από διάφορα κείμενα… ενοχλήθηκα πάρα πολύ αν και προσπάθησα να τους αγνοήσω Και ίσως γίνομαι βιαιότερη απ’ όσο θέλω 🙂

  380. BLOG_OTI_NANAI said

    379: Οι 5 στους 70, αποτελούν ένα ποσοστό 7%, αλλά σίγουρα, θα ήταν ωραίο να μην υπήρχαν ώστε να μας ενοχλούν. Άλλωστε και με τους ομοφυλόφιλους, το πρόβλημα δεν είναι αυτών που ενοχλούνται, αλλά οι ομοφυλόφιλοι φταίνε που είναι ενοχλητικοί 🙂

  381. Theo said

    @341:
    οι εξίσου απίστευτες δηλώσεις του Theo
    Ολοένα και περισσότερο υποψιάζομαι πως, για να γίνουν «πιστευτές» οι απόψεις μου, πρέπει να τις κατεβάσω στο επόπεδο της φωταδιστικής βουλγκάτας.

    @375, 377:
    όσους αντί επιχειρημάτων, μετέτρεψαν μέρος της συζήτησης σε αντιθρησκευτική διαδήλωση

    στο τέλος προσπαθούσα να αντιμετωπίσω τα μαζικά σχόλια του Ιάκωβου, του Αβάτευτου, του Φυσικού, του Αβόνιδα ή του Pedis, μόνος μου

    Προσωπικά, από μια στιγμή και μετά, αρχίζω και διασκεδάζω με τις τερατολογίες κατά του χριστιανισμού που διαβάζω εδώ μέσα (τρέχα γύρευε τι ψυχικά τραύματα κουβαλά ο καθένας μας) και νομίζω πως δεν έχει κανένα νόημα ν’ απαντώ σ’ αυτές.
    Ας βγάλει ο καθένας τη χολή του, αν αυτό του κάνει καλό.

  382. Δεξιός, Ομοφυλόφιλος και Χριστιανός Ορθόδοξος.
    Ο Χρυσοβαλάντης Κεφάλας θέλει να τα έχει όλα, κι έτσι μάχεται για να αλλάξει τα μυαλά και των Ρεπουμπλικανών αλλά και της Ορθόδοξης κοινότητας.

    Ζήτησε συμβουλές από πολλούς, ανάμεσά τους ζήτησε και τη συμβουλή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να μάθει ποιο ήταν το μήνυμα που θα του έδινε. Το μήνυμα ήταν αυτό της αγάπης, και ότι ο Θεός μας αγκαλιάζει όλους. Ο Θεός δεν έχει, τουλάχιστον στα μάτια μου, φτιάξει την ανθρωπότητα για να μας βασανίζει.

    ο Θεός μας έφτιαξε με αυτόν τον τρόπο για κάποιο λόγο, και προσπαθώ να αντικατοπτρίσω το όραμα του με το να κάνω καλά έργα, κάνοντας τη διαφορά στις ζωές των άλλων, με το να φροντίζω το γείτονα μου, και με το να φέρομαι σε όλους τους ανθρώπους με σεβασμό και με αγάπη.

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/47805

    το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι Θείο Δώρο, δώρο του Θεού και Δημιουργού. Συνεπώς, εκφράζοντας αυτό το δώρο σε μια υγιή και ώριμη σχέση είναι επίσης ευλογημένο από το Θεό.

    Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι είναι gay έχουν δυσφημιστεί και έχουν υποφέρει πολλά από τις απαρχαιωμένες ερμηνείες της Αγίας Γραφής και του κανονικού δίκαιου. Πολοί επίσκοποι και ιερείς, «ποιμένες», της Εκκλησίας, έχουν κάνει σοβαρή πνευματική ζημιά σε ένα μεγάλο αριθμό ομοφυλόφιλων Ορθόδοξων Χριστιανών, περιλαμβανομένου και μελών του κλήρου. Κατά τη διάρκεια των αιώνων η Εκκλησία έχει αλλάξει τη θέση της για διάφορα θέματα ποιμαντικής, την αποδοχή νέων ανακαλύψεων, την προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες, και όλα αυτά σχεδών πάντα δείχνοντας έλεος για τους πιστούς της. Εκφράζοντας τις ιστορίες μας, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί οι οποίοι είμαστε ομοφυλόφιλοι ελπίζουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία κάποια στιγμή να αλλάξουμε την επίσημη θέση της Εκκλησίας για ζητήματα όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός και οι γάμοι ομοφυλοφίλων. Σίγουρα οι ιστορίες μας έχουν ήδη αλλάξει τις απόψεις πολλών πιστών, μελών της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Αὕτη ἐστὶν ἡ ἐντολὴ ἡ ἐμὴ ἵνα ἀγαπᾶτε ἀλλήλους καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς
    «Αυτή είναι η εντολή μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλο όπως εγώ σας αγάπησα»
    Ιωάν. 15:12

  383. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    372: Καλημέρα. Αυτός κάποτε με είχε μπλοκάρει και από τότε έχω χάσει τα ίχνη του.

    Αν πάρουμε υπόψη μας το φλέγον θέμα, η συζήτηση κρατήθηκε σε κάπως ανεκτά επίπεδα.

  384. Aγάπη said

    Γενικότερα μιλώντας, πάντως, πόσο εύκολο είναι για τους χριστιανούς να αποδίδουν ψυχικα τραύματα στους μή χριστιανούς τους οποίους θεωρουν αντιπάλους τους – και είναι, μερικές φορές, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν διαστρεβλώσεις.
    Θυμάμαι … την πρώτη φορά που συνάντησα εκπρόσωπο τού … τζαϊνισμού (πώς το λέμε στα ελληνικά; πρόκειται για θρησκεία και μάλιστα με μεγάλο πλήθος πιστών, δες εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Jainism)… ήταν σε μια παραλία πολύ κοντά στην Αθήνα. Ήρθε, χαμογέλασε στους κοντινότερούς της και κάθισε στο τσιμεντένιο πεζούλι. Διάβαζε ήρεμα, τη ρώτησα τί διαβάζει και μού είπε πως ήταν ένα από τα ιερά τους κείμενα. Πετάχτηκε κι’ η παραδιπλανή, ρώτησε αν πρόκειται – επί λέξει – για κάποια χριστιανική αίρεση (τί μανία κι’ αυτή με τις αιρέσεις 🙂 ) και όταν κατάλαβε πως επρόκειτο για άλλη θρησκεία γύρισε την πλάτη με φανερή αηδία στο πρόσωπο και άρχισε δυνατά να θάβει τους αλλόθρησκους στην παρέα της. Με σαφή στόχο να προσβάλλει την άγνωστή της θρησκεία και την άγνωστή της κυρία.Από τη συζήτησή τους, από το λεξιλόγιο, τα ακριβά μαγιό και τη γενική συμπεριφορά τους, ήταν φανερό πως η παρέα αυτών τών θρασύτατων κυριών ήταν όλες πτυχιούχες και με πάνω τού μέσου εισόδημα. Κατά τα άλλα, εντελώς ευτελείς. Και αδιιάντροπες. Τί κρίμα που μεταξύ τών χριστιανών υπάρχουν τέτοια υποκείμενα…

  385. giorgos said

    Γιατί άραγε οί υψηλής διανοητικής πυκνότητας πολιτισμοί τής μεσογειακής αρχαιότητας μετεξελίχθησαν σέ θρησκείες ? Τυχαίο ήταν ?

  386. Νέο Kid Στο Block said

    384. Aγάπη ,μην μπλέκουμε τα πράγματα. Οι κυρίες που λες (και σωστά τα λες, όσα λες!) και όλα τα συναφή υποκείμενα δεν είναι «μεταξύ των χριστιανών» ,αλλά «μεταξύ των ΑΠΑΙΔΕΥΤΩΝ» ,δηλαδή των στρατιών που ψηφίζουν και χειροκροτούν τους Νικολόπουλους αυτής της χώρας. ΘΕΜΑ παιδείας και στοιχειώδους καλλιέργειας είναι δηλαδή το χάλι μας, κι όχι θέμα θρησκείας. Έτσι το βλέπω και το αισθάνομαι εγώ δηλαδή.

  387. Theo said

    @386:
    Να, που συμφωνούμε σε κάτι, Νεοκίδιε!

  388. Aγάπη said

    386, 387 i stand corrected αν και δέν τους έλειπε η παιδεία, η καλλιέργεια τούς έλειπε. (Πώς καταφέρνουν και μένουν σχεδόν αντίπαλες αυτές οι δύο όμως 🙂 )

  389. Aγάπη said

    Τώρα αυτό πώς να το χαρακτηρίσω; (και πού να το βάλω;)
    http://pisostapalia.blogspot.gr/2014/08/miss-30.html?spref=fb

  390. Avonidas said

    #389: Sweet Polly Oliver και τα μυαλά στα κάγκελα, δηλαδή 😀 😀

    (Τα αστειάκια για τον καρκίνο πονάνε… ω, πώς πονάνε 😦 )

  391. Avonidas, από καιρό ήθελα να σε ρωτήσω κι όλο το ξεχνώ: είσαι ο Avonidas που σχολίαζε παλαιότερα στου Διαγόρα;

  392. Avonidas said

    #391. Εκείνος ακριβώς 🙂

  393. ΟΚ, φοβερές εποχές… 🙂

  394. Γς said

    389:

    >Τώρα αυτό πώς να το χαρακτηρίσω; (και πού να το βάλω;)

    Κι ήταν ο φίλος μου ο Μάνος στο Μοναστηράκι (Γιουσουρούμ) που αγόρασε μια παλιά τηλεφωνική συσκευή.

    -Αυτό το τρίτο καλώδιο που να το βάλω;
    Κι ο παλιατζής τον έγραφε κανονικά. Κι αυτός εκεί. Ρώταγε και ξαναρώταγε, μέχρι που του λέω [δεν με είχε δει]
    -Ωχ, μωρέ. Βάλτο εκεί που ξέρεις!

    Και γυρίζει να μου ρίξει μπουνιά.
    [Πήγαμε για μπύρες].

    Τον άλλο τον Γιάννη τον βλέπω στο καράβι με μια γκομενίτσα [παντρεμένος άνθρωπος]

    -Εισιτήρια παρακαλώ!
    Κι αρχίζει να ψάχνεται, να ψάχνεται.
    -Τι θα γίνει κύριος; Ελάτε στο λογιστήριο να πάρετε εισιτήρια.
    -Μα έχω, Τι γίνανε;

    Και γύρισε να μου εξηγήσει.
    [Μπύρες κι εδώ]

    Βρέθηκα και κάποτε κοντά στο σούπερ μάρκερτ του κουμπάρου μου του Σταύρου.
    Μπήκα να του πω μια καλημέρα. Καθόταν σε ένα σκαμπό και έφτιαχνε τα ράφια.

    -Σερβιέτες που έχετε;
    -Στο διπλανό διάδρομο.
    Κάνω ότι πήγα και επιστρέφω.
    -Μα αυτές είναι γυναικείες.

    Γυρίζει κι αυτός να δει τι σόι πελάτης είμαι.
    [Το έχω ακούσει και από τρίτους. Το διέδωσε].

    Κλπ κλπ

  395. physicist said

    #386. — […] ΘΕΜΑ παιδείας και στοιχειώδους καλλιέργειας είναι δηλαδή το χάλι μας, κι όχι θέμα θρησκείας.

    Προφανώς και είναι θέμα θρησκείας ή τουλάχιστον είναι και θέμα θρησκείας. Δεν είναι δυνατόν μια θρησκεία να κηρύττει ότι όσοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Χριστό και τον απέρριψαν είναι καταδικασμένοι στην αιώνια Κόλαση και μετά ν’ απορούμε όταν μερικοί πιστοί της αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση (ή και άλλα, πολύ χειρότερα) τους αλλόθρησκους. Είναι προφανέστατο ότι η θρησκεία φέρει συνευθύνη γι’ αυτά, τα έχει πει όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται ο Ντώκινς και άλλοι πριν απ’ αυτόν. Θυμάμαι άλλωστε και το μίσος που έβγαζαν πλήθος αξιότιμοι συμπολίτες προς τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με τη δικαιολογία ότι είναι αιρετικοί — και με την πρόφαση ότι ήταν ενοχλητικοί. Στην πραγματικότητα, δεν ενοχλούσαν περισσότερο από τους περιπλανώμενους πωλητές ηλεκτρικών οικιακών συσκεύων (σκούπα Χούβερ, όλα τα ρουφάει, όλα τα μαζεύει).

    Πολλή κατανόηση και πολλή ανοχή για τις θρησκείς βλέπω και δεν μ’ αρέσει. Όχι για λόγους μίσους, όπως θα βγει να πει κανένας απίθανος, αλλά για λόγους απλής εντιμότητας σε σχέση με την πραγματικότητα.

  396. Νέο Kid Στο Block said

    395. Φυσικέ μου, η τελευταία πρότασή σου λέει πως είμαι ανέντιμος σε σχέση με την πραγματικότητα. Παραβλέπω το «προσωπικό» γιατί είμαι πεπεισμένος πως δεν είχες πρόθεση να με βγάλεις ονειροπαρμένο, και λέω πως η δική μου πραγματικότητα ΔΕΝ έχει υποφέρει από θρησκευόμενους (ούτε καν από θρησκόληπτους θα έλεγα), αλλά ίσως να ήμουν απλά τυχερός. Από απαίδευτους και ακαλλιέργητους όμως υποφέρω σχεδόν καθημερινά. Αν το δέχεσαι ως αληθές αυτό που λέω, αναγνώρισέ μου τουλάχιστον εντιμότητα.

  397. gryphon said

    370
    Μια καλη αρχη (αν και το νημα εχει φτασει πια τα 400 σχολια) για ορθολογικη συζητηση κριτικη κλπ οπως λες θα ηταν να δωσεις καποιο προσδιορισμο στην λεξη «δικαιωματα» των ομοφτλοφιλων των μεταναστων αλλοδοξων η του γενικα οποιουδηποτε που αναφερεις στο σχολιο 346.
    Ο καθενας ατομικα η καποια ομαδα κοινωνικη θρησκευτικη οτιδηποτε μπορει να επικαλειται οτι γουσταρει και να λεει ετσι αοριστα δικαιωμα.
    Κι εγω ας πουμε αυτη την στιγμη ειμαι αφραγκος και κρινω οτι ειναι δικαιωμα μου να ερθω (αν μου δωσεις την διεθυνση σου) και να παρω τα λεφτα σου.Εισαι υποχρεωμενος να μου τα δωσειςΟπως ειπα επικαλουμαι δικαιωμα.

  398. physicist said

    #396. — Δεν ήταν προσωπικό, Κίντο, και ο τρόπος με τον οποίο εννοώ εδώ τη λέξη «ανεντιμότητα» είναι συγκεκριμένος: έχει να κάνει με μιαν αντιμετώπιση που όλοι μάθαμε, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, ευαίσθητοι και καλοπροαίρετοι απέναντι στις θρησκείες και να κάνουμε bend over backwards για να φέρουμε σε λογαριασμό πράγματα τερατώδη που σχετίζονται μ’ αυτές. Είναι τόσο διαδεδομένη αυτή η τάση που η παρατήρησή μου δεν θα μπορούσε να είναι προσωπική. Να με συγχωρείς (κι εσύ και όποιος άλλος μπορεί να το πήρε έτσι) για την ασαφή χρήση της λέξης.

    Δεν είναι εσκεμμένη ανεντιμότητα: είναι ξεγέλασμα του εαυτού μας, που το συνηθίσαμε τόσο πολύ που βγαίνει αυθόρμητα. Η ουσία της παρατήρησής μου, επομένως, και σ’ αυτά που διευκρινίζω εδώ και σ’ αυτά που έγραψα στο #395 παραμένει. Μάλιστα, η δική σου απάντηση επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μου. Σε οποιαδήποτε άλλη κρίση, θα έδινες βάρος a στις προσωπικές σου εμπειρίες και 1 – a (κάνουμε στάθμιση, λέμε :-)) στο πλήθος από τις εμπειρίες των άλλων, ενώ εδώ θέτεις a = 1 και επιχειρηματολογείς αποκλειστικά με βάση τη δική σου τύχη να μην έχεις υποφέρει από θρησκόληπτους.

  399. sarant said

    389: Διασταυρώνεται από κάπου; αναρωτιέμαι.

  400. giorgos said

    Δέν είμαι θρήσκος , αλλά νομίζω ότι οί θρησκείες έπαιξαν σοβαρό καί σημαντικό ρόλο στήν εξέλιξη τού κόσμου , αντιγράφω από ένα βιβλίο : «…Η ίδια ή εκκλησία έμεινε στόν ρόλο της : μήν μπορώντας αυτό πού ήθελε μέ τούς «βαρβάρους» -νά τούς διοικήση- , καμώθηκε πώς ήθελε αυτό πού μπορούσε – νά τούς «προσφερθή» . Καί φαίνεται πώς δέν έκαμε λάθος . Μετά από λίγο καθ’ ένας από τούς κερασφόρους αρχηγούς τών «βαρβάρων» εθεωρούσε τόν Πάπα προσωπικά δικόν του ! Μά αυτό ακριβώς ήθελε κι’ ό ίδιος ,νά αλωθή.. Τά υπόλοιπα , τό άν δηλ. θά ελέγαμε τήν τετάρτη Mittwoch γιά νά μήν έρχεται στό νού ό Θεός Wodan πού ήταν ή μέρα του , θά μπορούσαν νά είναι εύκολα . Καί θά ήσαν άν δέν υπήρχε στήν μέση ό Αρειανισμός , ή ψυχική αυτή περιπέτεια τού Αγ.Αυγουστίνου πού θά έκδηλωθή στό δυτικό θρησκευτικό σώμα πολύ αργότερα , γύρω στόν 15ον αί…
    Τά έπειγοντα τότε αυτά πράγματα υπεβάλλοντο από μονοσήμαντη ιστορικήν αναγκαιότητα .
    Γιατί οί καταρρεύσεις αυτοκρατοριών είναι κυριώτατα ηθικές καταρρεύσεις .
    Τό μόνο πού έμενε νά κληρονομήσουν οί νέοι καί άμαθοι καταλύτες τού αρχαίου imperioum ήταν τό ηθικό χάος .
    Ο Παύλος στήν πρός Ρωμαίους επιστολή μάς περιγράφει σαφώς τήν κοινωνική φωτογραφία . Καί θά ήταν τούτο μιά θλιβερή ειμαρμένη γιά τούς λαούς αυτούς , άν ή ιστορική βούληση πού τούς έφερε ώς τήν πρωτεύουσα τής Αυτοκρατορίας , εχοντας τάξει κάποιους δικούς της σκοπούς , δέν τούς έβαζε γιά δάσκαλο τόν Χριστιανισμό .
    Πρέπει νά εννοήσωμε τήν αρχή τών πραγμάτων , γιά νά καταλάβωμε τήν ιστορική συνέχειά τους . Ανεπαίσθητα εκείνη τήν στιγμή τού οδυνογόνου χάους εκλήθηκε ή εκκλησία νά επωμισθή τό έργο τής σωτηρίας τής Ευρώπης καί τού μέλλοντος τού δυτικού κόσμου .
    Η ασυνενεννοησία τού ρωμαικού σκήπτρου τής επέβαλε ώς τακτική τήν τακτική τού μηδενός.
    Αρχισε νά μοιράζη σέ όλους υποσχέσεις καί τάματα , τόν παράδεισο καί τήν κόλαση ,ενοχές καί σωτηρίες. καί έναντι αυτών δέν ζητούσε παρά «άπλά πραγματάκια» πού καθένας μπορούσε νά δώση : Απάρνηση , υπακοή καί ανοχή . Ενα είδος δηλαδή μεταφυσικής ψηφοθηρίας τών ουρανών γιά πράγματα επί Γής ανέξοδα καί προσιτά σέ όλους .
    Είναι βέβαια έν γένει στήν φύση τών θρησκειών νά απλουστεύουν καί τά πιό δύσκολα , προσφέροντάς τα κατοχή στόν καθένα . Οί θρησκείες καί οί πόρνες άλλο από τήν σαγήνη τους δέν έχουν καί τήν σαγήνη τών ολίγων αυτών μεταφυσικών υποσχέσεων χρησιμοποίησε κι΄ό χριστιανισμός γιά νά σώση τόν τότε κόσμο του .
    Κατώρθωσε ή χριστιανοσύνη τής Δύσης νά επιτελέση ενα από τά δυσκολώτερα καί πιό επίμονα ιστορικά πειράματα πάνω στήν κοχλάζουσα , πάντα ανήσυχη καί πάντα εμπαθή καί άγρια Γή τής Ευρώπης καί νά είσάγάγη τόν άνθρωπο καί τήν ανθρωπότητα στόν νέον ιστορικόν αιώνα τού νεώτερου πολιτισμού τής τεχνικής καί τής φαντασίας .»

  401. Ιάκωβος said

    #331 ἔχεις σοβαρὸ πρόβλημα, μπερδεύεις τὸν Ἀβραὰμ μὲ τὸν Λώτ.

    Κάτσε, αδελφέ Κορνήλιε, αν εσύ μπερδεύεις τον Κάμενεφ με τον Ζηνόβιεφ, δε θα σου πω αμέσως, οτι έχεις πρόβλημα! 🙂 Δεν είναι και πολύ χριστιανικό αυτό.

    Η ιστοριούλα αυτή είναι πάντως αξιοπρόσεκτη. Ο Λεβί-Στρως έχει πει οτι για κάθε μύθο, υπάρχει ένας άλλος, αντίθετός του. Πχ, οι Τούρκοι έχουν στη λαϊκή τους παράδοση το μύθο του Κόκκινου μήλου, που τους υποσχέθηκε ο Θεός, και που είναι η Πόλη. Εμείς πάλι,οι Έλληνες, θα φτάναμε σε κάποιο (ανύπαρκτο) χωριό, την Κόκκινη Μηλιά.

    Είναι η ίδια περίπτωση. Ο μύθος λέει ότι υπήρχε μια πόλη που κάνανε όλες τις διαστροφές, ομοφυλοφιλίες και τέτοια, και εκεί πήγε μια ενάρετη οικογένεια, του Λωτ. Ο αντίθετος μύθος λέει ότι υπήρχε ένας Λωτ, που …πηδήχτηκε από τις κόρες του και έκανε παιδιά από αυτές. Η Βίβλος συνθέτει τους δύο μύθους.

    Πάντως, καταλαβαίνω, Κορνήλιε ότι διαδίδεις το λόγο του Παύλου που λέει οτι οι «κίναιδοι»

    “… καθώς αποδοκίμασαν το να έχουν επίγνωση του Θεού, ο Θεός τούς παρέδωσε σε αδόκιμον νου, ώστε να κάνουν εκείνα που δεν πρέπει·
    επειδή, είναι γεμάτοι από κάθε αδικία, πορνεία, πονηρία, πλεονεξία, κακία· είναι γεμάτοι από φθόνο, φόνο, φιλονικία, δόλο, κακοήθεια· ψιθυριστές, κατάλαλοι, με μίσος για τον Θεό, υβριστές, υπερήφανοι, αλαζόνες, εφευρετές κακών, απειθείς στους γονείς, χωρίς σύνεση, παραβάτες συμφωνιών, άσπλαχνοι, ασυμφιλίωτοι, ανελεήμονες».

    Αν είναι έτσι,λοιπόν, κι ένα παιδί ομοφυλόφιλο έρθει να σου ζητήσει τη συμβουλή σου και του πείς αυτά, το θαύμα θα είναι να μην αυτοκτονήσει.

    Οπότε, έχε υπόψη, οτι το αίμα των αυτοκτονημένων, βιασμένων, καταδικασμένων συνανθρώπων μας στα Γκουλάγκ και στα Άουσβιτς, και των ξυλοδαρμένων στο Παγκράτι προχτές, έχει πέσει στο κεφάλι σου, μαζί και στο κεφάλι του Blog και του Τheo κια άλλων.

    Στο λέω προειδοποιητικά, μη και δεν το ξέρεις, και σένα σε περιμένει και Παράδεισος, μη το ξεχνάς. Δεν νοιώθω κανένα μίσος,που λέει ο Blog, το αίσθημα αυτό μου ήταν πάντα άγνωστο, το χειρότερο που μπορώ να νιώσω για άλλον είναι κάποιο οίκτο, αλλά κι αυτόν τον καταπολεμώ γιατί δείχνει έπαρση.

    Όσο για το πόσο ο Πλούταρχος και οι Αρχαίοι ήταν κατά των «παιδικών» ε, διαβάζετε και κανά Ορθόδοξο σάιτ , όχι μόνο Μπουμπούκο και Πλεύρη (άααααλος ύποπτος). Βέβαια, εκείνοι έκαναν και το έγκλημα της παιδεραστίας όπως το εννοούμε σήμερα, πηδούσαν αγόρια και κορίτσια, ακόμα και δώδεκα χρονώ. Μην τα μπλέκουμε όμως.

    http://www.oodegr.com/neopaganismos/arxaio_xali/omofylofilia2.htm

  402. Τσοπάνος said

    385>»Γιατί άραγε οί υψηλής διανοητικής πυκνότητας πολιτισμοί τής μεσογειακής αρχαιότητας μετεξελίχθησαν σέ θρησκείες ? Τυχαίο ήταν ?» Τώρα, αν σε ρωτήσω γιατί καταναλώνεις ληγμένα, θα θεωρηθώ κακόπιστος?

  403. Τσοπάνος said

    @Giorgos #400:
    1. Ως γνωστόν, τα μεταξωτά βρακιά θέλουν πιδέξιους κώλους (imperioum > imperium)
    2. Ως γνωστόν, το καλοκαίρι αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη και δη τις μπόμπες. Μπορεί να προκαλέσουν ανήκεστον…

  404. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    >>εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με τη γενοκτονία

    Ομοφαγία

  405. giorgos said

    #402″ Οχι κακόπιστος …τσοπάνος ναί .

  406. Aγάπη said

    399 κι’ εγώ το ψάχνω. Πάντως με εντυπωσίασε η διατύπωση

  407. Aγάπη said

    399 φαίνεται πως μόνον για την Ποιμενίδου είναι βέβαιη η «παραβίαση» – αλλά υπήρξε και στην Κατοχή κάτι αντίστοιχο; Έχεις κάποια ιδέα γι’ αυτό;

    http://rodopinews.gr/42317

  408. Theo said

    @389, 399:
    Θυμάμαι τον Πεντζίκη, που πρωτοπήγε στο Άγιο Όρος το 1933, να μου λέει για κάποια Μις Ελλάς (μάλλον τη Διπλαράκου) που είχε σύζυγο εφοπλιστή ή βιομήχανο και με το γιοτ του αποβιβάσθηκε κοντά στον αρσανά του Βατοπεδίου. Ένας από τους προϊσταμένους της Μονής την ξενάγησε στα ερείπια της Αθωνιάδας κι είχε κακό τέλος, όπως μου διηγόταν ο Πεντζίκης.

    Γνώρισα και τον π. Γαβριήλ τον Διονυσιάτη (1886-1983), που δέσποζε στα κοινά του Αγίου Όρους και στις σχέσεις του με την πολιτεία και διακρινόταν για την ευφυΐα και τη διπλωματία του. Το δε βιβλίο του Αναμνήσεις και νοσταλγίαι, σε μια χυμώδη καθαρεύουσα, με δεκατέσσερις διηγήσεις από την περιπετειώδη ζωή του (έκανε και σε κάποια βουλαγαρικά στρατόπεδα στον Α΄ ΠΠ), που τις έγραψε σε δεκατέσσερα βράδια και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών γύρω στο 1960, είναι υπέροχο.

  409. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    408>>κι είχε κακό τέλος, όπως μου διηγόταν ο Πεντζίκης
    -μπα:
    Το «ιδιαίτερον του χαρακτήρα της» φαίνεται και από το ότι κατάφερε να μεταμφιεστεί ως άνδρας και να παραβιάσει το άσυλο του Αγίου Όρους. Είναι μια από τις ελάχιστες γυναίκες που το επιχείρησαν και το πέτυχαν στη χιλιόχρονη ιστορία του Αγίου Όρους. Η συντηρητική κοινωνία της Αθήνας έτσι και αλλιώς την αντιπαθούσε. Μετά την “εισβολή” στο Άγιο Όρος το όνομα Διπλαράκου έγινε συνώνυμο του Σατανά
    Η Ελληνίδα καλλονή παντρεύτηκε δύο φορές. Απέκτησε τον τίτλο της Λαίδης, Λαίδη Άλις Ράσελ, (ο δεύτερος σύζυγος της ήταν ο σερ Τζον Ράσελ, Δούκας του Μπέντφορντ). Απέκτησε τρία παιδιά και έφυγε από τη ζωή το 2002

  410. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Ο Φρέντυ Γερμανός είχε παρουσιάσει στην ΕΡΤ τη ζωή της Αλίκης Διπλαράκου. :

    Πρώτη σελίδα: Μις Ευρώπη του 1930″ (αφιέρωμα στην Αλίκη Διπλαράκου) (Τετάρτη 7/10/1981)

  411. sarant said

    Ούτε την Ποιμενιδου ήξερα, μόνο τη Γαλλίδα -που μάλλον δεν μπήκε.

  412. Ριβαλντίνιο said

    ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

    ΑΛΙΚΗ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ

    http://www.mani.org.gr/periodikomani/3/kalisteia.htm

    » Η νικήσασα εις τα Ευρωπαϊκά καλλιστεία Ελληνίς συνενώνει τας λαμπράς και σοβαράς εκείνας ωραιότητας αι οποίαι την κάμνουν ένα ζωντανόν άγαλμα ελθόν θα έλεγέ τις εις τον κόσμον δια να αναστήση τον αιώνα του Φειδίου…

    …Η δις Διπλαράκου συνδυάζει μόρφωσιν, ευφυϊαν και ωραιότητα, προ πάντων θεσπεσίαν ωραιότητα. «

  413. Giorgo, του Κακλαμάνη του Λευκαδίτη είναι κι αυτό;
    Και γενικότερα, άμα παραθέτεις ολόκληρες σελίδες, καλό είναι να λες τίνος είναι και από πού!

  414. Theo said

    @409:
    Διαβάζοντας την αφήγηση του λίκνου σου, θυμήθηκα πως ο Πεντζίκης μού έλεγε ότι ήταν και Μις Ευρώπη, κι έτσι είμαι βέβαιος πως η Διπλαράκου ήταν περι ης ο λόγος.
    Όμως, η διήγησή του διαφέρει αρκετά από τα αποσπάσματα του γράμματός της που παραθέτει ο π. Γαβριήλ (ο Πεντζίκης δεν μου είπε πως ντύθηκε αγορίστικα, και κατά συνέπειαν, με γυναικεία δεν ήταν δυνατό να μπει μέσα στο μοναστήρι, αλλά στα πέριξ, όπου την ξενάγησε ο προϊστάμενος). Μάλλον ο Πεντζίκης, μετά από πενήντα τόσα χρόνια, δεν τα θυμόταν και τόσο καλά.

  415. BLOG_OTI_NANAI said

    401: Να πω στους συσχολιαστές μας που παρά το γεγονός ότι πολλές στιγμές δείχνουν νηφάλιοι, εν τούτοις υπάρχουν στιγμές που φτάνουν σε αντιθρησκευτικό παραλήρημα.
    Η συνέχεια των λόγων του Παύλου, θα μας επιτρέψει να δούμε αυτό που έχουμε πει 100 φορές, ότι μόνο οι φασίστες αντιμετωπίζουν με την προπαγάνδα την ιδεολογία που απεχθάνονται:

    Ο Ιάκωβος, όπως πολλοί άλλοι, έχουν φτιάξει έναν πλαστό χριστιανισμό, τον έχουν πιστέψει, τον πολεμούν, και μετά κατηγορούν τους άλλους για την δική τους εφεύρεση…
    Γι’ αυτό γράφει ψέματα, καθώς όλα αυτά που αναφέρει δεν αποτελούν τα χαρακτηριστικά των «κίναιδων», διότι η εισαγωγή του Παύλου είναι ξεκάθαρη, και ξεκινάει να πει ότι το να δικαιώνει κάποιος ως ορθές, πράξεις ασύμβατες με την διδασκαλία της Εκκλησίας, από την ομοφυλοφιλία (Ρωμ. 1,27) μέχρι το να μην κρατάει κάποιος τον… λόγο του ή να μην είναι στοργικός (Ρωμ. 1,31), αποτελούν συνέπειες της απομάκρυνσης από τον Θεό (Ρωμ. 1,23).

    Το να θεωρεί κάποιος ότι ορθή επιλογή είναι ο φθόνος, η φιλονικία, ο φόνος, η απάτη, η κακοήθεια, η υπερηφάνεια, η αλαζονεία είναι ΟΧΙ τα χαρακτηριστικά των ομοφυλοφίλων όπως ψευδώς γράφει ο Ιάκωβος για να μας εξαπατήσει, αλλά των ανθρώπων που αρνούνται τον Θεό.
    Και μήπως ο Παύλος έχει σκοπό να κάνει εξαιρέσεις; Όχι, για κανέναν. Και ας μην μπλέξει κανείς το ζήτημα ότι απευθύνεται σε Ιουδαίους, διότι όταν είπε ο Χριστός το «ουέ» στους Φαρισαίους, εμείς δεν δεχόμαστε ότι αφορούσε μόνο αυτούς, αλλά όλους ανεξαιρέτως τους υποκριτές.

    Και γράφει ο Παύλος:
    «Αλλά κι εσύ, άνθρωπε μου, που κατακρίνεις αυτή τη διαγωγή [δηλ. είτε τους ομοφυλόφιλους, είτε τους φθονερούς, είτε τους κακούς, είτε αυτούς που δεν κρατάνε το λόγο τους], δεν είσαι λιγότερο ένοχος. Γιατί, κρίνοντας τον άλλο, καταδικάζεις τον ίδιο τον εαυτό σου, αφού κι εσύ ο κριτής κάνεις τα ίδια.» (Ρωμ. 2,1).

    Λέει λοιπόν ότι ΟΛΟΙ μας έχουμε πράξεις ασύμβατες με τη διδασκαλία του Θεού. Άρα, αφήστε την κατάκριση προς τους άλλους, διότι καταδικάζετε τον εαυτό σας ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ διότι: «περιφρονείς την άπειρη καλοσύνη, την ανεκτικότητα και τη μακροθυμία του θεού» (Ρωμ. 2,4).

    Άρα, ο Παύλος φέρνει τους πάντες στα ίσια τους με αυτόν τον ύμνο κατά της υποκρισίας, να αναλογιστούν τα έργα τους, και ταυτόχρονα να μην διανοηθούν να συμπεριφερθούν ως κατακριτές των άλλων -όπως των ομοφυλόφιλων- διότι και αυτοί ανήκουν σε κάποια κατηγορία ανθρώπων που κάνουν είτε όλα, είτε κάτι από αυτά. Άσε δηλ. το ξυλαράκι που έχει ο άλλος στο μάτι του, και κοίτα το δικό σου που έχεις ολόκληρο δοκάρι.
    Μάλιστα, ο Παύλος ενεργεί ως δάσκαλος, και όχι ως Θεός, και γι’ αυτό ξεκάθαρα λέει: «από τους αμαρτωλούς πρώτος ειμί εγώ», Α Τιμ. 1,15.

    Και βεβαίως, η σκληρότητα του λεξιλογίου του Παύλου, δεν αποτελεί δόγμα όπως ακούμε αυτή την ανοησία τόσο συχνά, αλλά συνδέεται με τα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα. Δεν χρειάζεται σε κάποιον που δεν κρατάει το λόγο του να του πεις «είσαι άξιος πνευματικού θανάτου», αλλά χρειάζεται να του πεις ότι αυτές οι συμπεριφορές συμβαδίζουν με τη διδασκαλία της Εκκλησίας και αυτές όχι και να το καταλάβει.

    Συμπερασματικά, ο αντιθρησκευτικός ταμλιμπανισμός δεν βρίσκεται σε αυτά που λέει κάποιος, αλλά σε όλα εκείνα που κρύβει, διότι τον φασισμό πολύ εμίσησαν, αλλά την αντιχριστιανική προπαγάνδα ουδείς…

  416. Ριβαλντίνιο said

    » Απόγονοι Λωτ , Μωαβίτες, Αμμωνίτες »

    Πάντως παρά την ( προπαγανδιστική ? ) παράδοση των Εβραίων για την αιμομιξία με την οποία γεννήθηκαν ο Μωάβ και ο Αμμάν, ο Θεός φαίνεται πως ενδιαφέρεται και για αυτούς τους λαούς παρόλο που ήταν εχθροί των Ισραηλιτών.

    » 9 καὶ εἶπε Κύριος πρός με· μὴ ἐχθραίνετετοῖς Μωαβίταις καὶ μὴ συνάψητε πρὸς αὐτοὺς πόλεμον· οὐ γὰρ μὴ δῶ ὑμῖν ἀπὸ τῆς γῆς αὐτῶν ἐν κλήρῳ, τοῖς γὰρ υἱοῖς Λὼτ δέδωκα τὴν ᾿Αροὴρ κληρονομεῖν. »

    » 19 καὶ προσάξετε ἐγγὺς υἱῶν ᾿Αμμάν· μὴ ἐχθραίνετε αὐτοῖς μηδὲ συνάψητε αὐτοῖς εἰς πόλεμον· οὐ γὰρ μὴ δῶ ἀπὸ τῆς γῆς υἱῶν ᾿Αμμάν σοι ἐν κλήρῳ, ὅτι τοῖς υἱοῖς Λὼτ δέδωκα αὐτὴν ἐν κλήρῳ. »

    http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=5&page=2

    ( Κοιτάξτε έναν λαό που αναφέρεται σε αυτή την σελίδα. » Ζομζομμίν » Στην αρχή διάβασα Ζουζουνίμ ! )

  417. Δον Κράι φορ μι said

    ο φθόνος, η φιλονικία, ο φόνος, η απάτη, η κακοήθεια, η υπερηφάνεια, η αλαζονεία είναι ΟΧΙ τα χαρακτηριστικά των ομοφυλοφίλων όπως ψευδώς γράφει ο Ιάκωβος για να μας εξαπατήσει, αλλά των ανθρώπων που αρνούνται τον Θεό

    Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου
    Ομοφυλοφιλία, ατομικό δικαίωμα ή ιδεολογία;

    εἶναι ἁμαρτία διότι ἀπολυτοποιεῖται μία σαρκική ἐπιθυμία, ἡ ὁποία γίνεται πάθος (ἀρρώστια, κατάσταση) τῆς ψυχῆς, τό ὁποῖο ἐμποδίζει τόν ἄνθρωπο νά φθάσει στήν ἐπίγνωση τοῦ Θεοῦ (ἀφοῦ ἤδη ἔχει Θεο-ποιήσει τό σαρκικό πάθος) καί στερεῖται τῆς ἀφθάρτου δόξης καί ἐμπειρίας τοῦ ὄντος Θεοῦ. Ἡ ψυχική αὐτή κατάσταση ἔχει, σύμφωνα μέ τον Ἀπ. Παῦλο ὑπαρξιακά καί ὀντολογικά ἀποτελέσματα πάνω στήν ψυχοσωματική κατάσταση τοῦ ἀνθρώπου: «καί καθώς οὐκ ἐδοκίμασαν τόν Θεόν ἔχειν ἐν ἐπιγνώσει, παρέδωκεν αὐτούς ὁ Θεός (λόγῳ τῆς κατάστασης πού δημιούργησαν διά τοῦ ἰδίου τρόπου ζωῆς) εἰς ἀδόκιμον νοῦν, ποιεῖν τά μή καθήκοντα, πεπληρωμένους πάσῃ ἀδικίᾳ, πορνείᾳ, πονηρίᾳ, πλεονεξίᾳ, κακίᾳ, μεστούς φθόνου, φόνου, ἔριδος, δόλου, κακοηθείας, ψιθυριστάς, καταλάλους, θεοστυγεῖς, ὑβριστάς, ὑπερηφάνους, ἀλαζόνας, ἐφευρετάς κακῶν, γονεῦσιν ἀπειθεῖς, ἀσυνέτους, ἀσυνθέτους, ἀστόργους, ἀσπόνδους, ἀνελεήμονας».
    http://www.ppu.org.cy/index.php/en/karpasiatv/63-bishop-karpasia/626-onolilofilia.html

  418. Δον Κράι φορ μι said

    Ἡ ἀπολυτοποίηση τῆς ἡδονῆς, ὠς σκοποῦ καί στόχου τῆς ζωῆς ὁδηγεῖ στήν ὁδύνη. Ἡ ὀδυνή ἀρχίζει ἐσωτερικά, ἀλλοιώνει τή ψυχική κατάσταση τοῦ ἀνθρώπου, ὑποφέρει μέσα του (βλέπε ἀθεράπευτα ψυχολογικά προβλήματα) καί ἡ ἐσωτερική αὐτή κατάσταση μεταφέρεται ὡς πράξη-ἐνέργεια μέσα στήν κοινωνία μας. Μελετώντας κάποιος προσεκτικά τήν πιό πάνω ψυχική ἀκτινογραφία τοῦ Ἀποστόλου ἔχει τήν αἴσθηση ὅτι περιγράφει μέ ἀπόλυτη ἀκρίβεια, τήν παθολογκή κατάσταση τῆς ἐποχῆς μας. Δέν εἶναι πιστεύω, τυχαίο τό γεγονός ὅτι πολλοί ὑποστηρίζουν ὅτι τά χειρότερα ἐγκλήματα εἶναι τά λεγόμενα σεξουαλικά, πού προέρχονται κυρίως ἀπό παρά φύσιν ἐνέργειες.

  419. Εαμοβούλγαρος said

    1) Νυχτερινή προσφορά Carrefour – Εαμοβούλγαρου: Κατεβάστε εντελώς δωρεάν το θρυλικό βιβλίο του K.J.Dover «Η Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα» στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Χιωτέλλη»

    http://www.uploadmb.com/dw.php?id=1409348374 Αν ο υπολογιστής δεν διαβάζει το καταβιβασθέν αρχείο, κάντε Rename (μετονομασία) και μετά την τελεία γράψτε pdf, οπότε θα το διαβάσει μιά χαρά.

    Το καλό με αυτή την έκδοση pdf είναι ότι μπορείς να κάνεις search και να βρείς όποια λέξη γουστάρεις. Εγώ έβαλα στο search το λήμμα «χριστ» και με πήγε αμέσως στην σελ. 55 όπου μαθαίνουμε πώς οι απατεώνες και ανέραστοι Χριστιανοί καπηλεύτηκαν την λέξη «αγάπη» από το απαρέμφατο «αγαπάν», δεδομένου ότι στα αρχαία ελληνικά δεν υπάρχει το ουσιαστικό «αγάπη» (πρόκειται για μία εφεύρεση του Σαύλου – Παύλου, που μετέφρασε μία εβραϊκή λέξη), αλλά το «αγάπησις» που είναι άλλο πράμα και υπονοεί απαραιτήτως την σεξουαλική πράξη.

    Διαβάστε προσεκτικά τί γράφει ο μέγας K. J. Dover στην σελίδα 55 του βιβλίου που σάς προσφέρουμε απόψε δωρεάν, τηρώντας την χθεσινοβραδυνή μας υπόσχεση:

    «Τα ομοφυλοφιλικό ποιήματα, αρχαϊκά και Ελληνιστικά, διακηρύσσουν άφθονη αγάπη. Το ουσιαστικό παιδεραστής και το ρήμα παιδεραστεΐν δεν προσαρμόζονται στο ελεγειακό μέτρο, που προτιμούσαν σχεδόν πάντα γι’ αυτό το είδος ποίησης, έτσι οι ποιητές/τα αντικαθιστούν με τα παιδοφίλης και παιδοφιλεΐν (π.χ. Θέογνης, 1345, 1357, Γλαύκος, 1, Μελέαγρος, 80.2). Το αγαπάν, «είμαι
    ευχαριστημένος (με …)», και το άσπάζεσθαι, «καλωσορίζω», «χαίρομαι για …», συνδέονται συχνά με το φιλείν (π.χ. Πλ., Αύσ. 215 ά, 2175,220ά)* τη λέξη άγάπη, το αφηρημένο ουσιαστικό, που αντιστοιχεί στο άγαπάν, ιδιοποιήθηκαν αργότερα οι Χριστιανοί συγγραφείς, χρησιμοποιώντας τη για την αγάπη από την οποία απουσιάζει η σεξουαλικότητα,21 στο ε20 όμως μια μισόγυμνη γυναίκα σε κρεβάτι φέρει το όνομα «Αγάπη» και στη γλώσσα των κλασικών χρόνων δεν υπάρχει λέξη για την «αγάπη», που να αποκλείει τη σεξουαλικότητα, σε περιπτώσεις όπου το σεξουαλικό στοιχείο στη σχέση είναι κοινωνικά αποδεκτό. Στον Δημ. [Ιχί] το άγαπάν υποδηλώνει τη στάση του εραστή προς τον ερώμενο (§ 6) και των θεών προς τον Γανυμήδη και τον Άδωνη (§ 30)».

    Όπως έχω ήδη αποκαλύψει σε προ ημερών σχόλιό μου, η λέξη «αγάπη» στους ελληνιστικούς χρόνους ήταν ένα από τα 177 συνώνυμα της λέξης «κίναιδος»

    http://postimg.org/image/qzxodarwl/

    2) @415: Κύριον Blog-oti-nanai (σχόλιο 415): Αγαπητέ κύριε, εκτίθεσθε ανεπανόρθωτα με το να μήν θέλετε να παραδεχθείτε πως ο Σαύλος – Παύλος είναι αυτός που ξεκίνησε το φοβερό μίσος του Χριστιανισμού προς την Ομοφυλοφιλία. Αν δεν πιστεύετε εμένα τον ουτιδανό, δείτε τί είχε δηλώσει ο μέγας γνώστης του Χριστιανισμού και της Ομοφυλοφιλίας (δεδηλωμένος ομοφυλόφιλος) ποιητής της Θεσσαλονίκης, Ντίνος Χριστιανόπουλος, στους Schooligans τον Δεκέμβρη του 2007

    http://www.theschooligans.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=28

    SCHOOLIGANS: «Ποια είναι η γνώμη σας για τον Aπόστολο Παύλο;»

    ΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «E, είναι λίγο μυστήριο πρόσωπο… Eίναι ο μόνος που καταδικάζει την ομοφυλοφιλία. O Xριστός ποτέ δε μίλησε εναντίον της ομοφυλοφιλίας. Ήταν τόσο ταπεινός, που πολλές φορές έκανε παρέα με πουτάνες. Eίχε ένα λόγο κατανόησης για όλους. Aντίθετα, ο Aπόστολος Παύλος ήταν Φαρισαίος. Kουβαλούσε μέσα του όλη την ιουδαϊκή σκληρότητα του νόμου της Παλαιάς Διαθήκης. Γι’ αυτό και χτυπάει αγρίως τις ομοφυλόφιλες πράξεις. Πιστεύω, λοιπόν, ότι ορισμένα χωρία του Aποστόλου Παύλου πρέπει να αναθεωρηθούν. Δεν έχουν σχέση με τον λόγο του Χριστού.»

    Καληνύχτα σε όλους

    ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΣ

  420. Aγάπη said

    http://www.snapproductions.com/archive_shows/2007/wife-extras.php

  421. Γς said

    420:
    Ich bin schwul, und das ist auch gut so
    [Δήμαρχοι,,,]

  422. Aγάπη said

    421 Αν νομίζεις πως ξέρω γερμανικά…

  423. giorgos said

    #413# Kαλημέρα . Ναί είναι τού Γ.Κ. καί είναι από τό βιβλίο «Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» .

  424. Γς said

    422:
    =“I am gay, and that is a good thing.”
    [Από το λίκνο σου #420]

  425. BLOG_OTI_NANAI said

    417: Αγαπητέ «Δον Κράι Φορ Μι» ασφαλώς θα ήταν κάπως περίεργο να κάνουμε στο blog αυτό Πατερική κατήχηση. Και ας με συγχωρήσουν για την έκταση του σχολίου επ’ αυτού.
    Είμαι υποχρεωμένος όμως, να γράψω τα παρακάτω, παραθέτωντας την ερμηνεία του Χρυσοστόμου επί των εδαφίων αυτών για να μην υπάρξουν παρανοήσεις.

    Διάβασα όσα λέει ο επίσκοπος στο λινκ που με στείλατε. Προσωπικά δεν το είδα τόσο ξεκάθαρο, αλλά δεν έχει σημασία.
    Σημασία έχει ότι η σύνδεση όλων αυτών των κακών με την ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη με την ερμηνεία του Χρυσοστόμου. Σε καμία περίπτωση ο Χρυσόστομος δεν συνδέει αυτή τη σειρά των κακών με την ομοφυλοφιλία.

    Ως βοήθημα αρχικά δείτε το σχόλιο του Τρεμπέλα, ο οποίος προσδιορίζει ότι στο Ρωμ. 1,28 αρχίζει μια νέα παράγραφος, όπου το πλήθος των κακών συνδέεται με την ΑΣΕΒΕΙΑ και όχι την ομοφυλοφιλία.

    Και το κυριότερο βεβαίως, είναι η ερμηνεία του Χρυσοστόμου, που από την πρώτη πρόταση αποσυνδέει όσα ακολουθούν από την ομοφυλοφιλία την οποία ονομάζει «παιδεραστία». Διαβάστε ΕΔΩ το εικονογραφημένο απόσπασμα του Χρυσοστόμου, και κατόπιν τα παρακάτω σχόλια.

    Σημείωση:
    Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ερμηνείας του Χρυσοστόμου, είναι ότι την αναφερόμενη εδώ ομοφυλοφιλία, την έχει στο μυαλό του με τη μορφή της αρχαίας ελληνικής «παιδεραστίας», διότι σε ένα πέρασμα λίγο πιο πριν λέει:
    «Και έτερα δε πολλά των φιλοσόφων βιβλία ταύτης αν τις εύροι γέμοντα της νόσου«.
    Και ασφαλώς, είπαμε, για την Εκκλησία το ζήτημα είναι οντολογικό, και ουδέποτε θα μεταβληθεί αυτό ώστε να γίνει αποδεκτή συζυγία ιδίου φύλου, καλό όμως είναι να βλέπουμε ότι ο Χρυσόστομος έχει στο νου του την Αρχαία Ελλάδα, όπου η παιδεραστική ομοφυλοφιλία ήταν πράξη συνειδητή, και όχι μια περίπτωση ομοφυλοφιλίας όπου κάποιος γεννήθηκε μην αντέχοντας στη σκέψη ότι θα έχει σχέσεις με το αντίθετο φύλο χωρίς να ξέρει το γιατί.

    Όπως λοιπόν βλέπουμε στην εικόνα, ο Χρυσόστομος λέει ότι στο Ρωμ. 1,28 αλλάζει κεφάλαιο:
    «Για να μη φανεί πως υπονοεί αυτούς, επιμένοντας πολύ στο λόγο της παιδεραστίας, έρχεται στη συνέχεια σε άλλα είδη αμαρτημάτων»

    Δηλαδή αυτά που ακολουθούν δεν έχουν σχέση με την ομοφυλοφιλία.
    Αλλά με τι έχουν σχέση; Με τα αποτελέσματα του «Ουκ εδοκίμασαν τον Θεόν«:

    «είπε […] δε θεώρησαν καλό να γνωρίσουν το Θεό […] αποδεικνύοντσς πως τα αμαρτήματα δεν προέρχονται από τη σάρκα, όπως ισχυρίζονται μερικοί από τους αιρετικούς, αλλ’ από το νου […] Επειδή λοιπόν ο νους έγινε ανίκανος, όλα παρασύρθηκαν στη συνέχεια και ανατράπηκαν […] Και γέμισαν από κάθε αδικία, πονηριά, πλεονεξία …».

    Είναι λοιπόν σαφές ότι όλες αυτές οι ανθρώπινες αστοχίες ΔΕΝ πηγάζουν από σωματική πράξη όπως η ομοφυλοφιλία, αλλά από πνευματική αδιαφορία.
    Και συνεχίζει:

    «… Γιατί ο φόνος προέρχεται από το φθόνο […] Έπειτα λέγοντας, «Γεμάτοι από φιλονεικία, δόλο, κακοήθεια, ψιθυρίζουν, κακολογούν, μισούν το Θεό, βρίζουν», και τοποθετώντας στη σειρά των αμαρτημάτων […] κορυφή των κακών […] λέγοντας «είναι φαντασμένοι»»

    Εδώ είναι σαφές ότι «κορυφή των κακών» θα ήταν η ομοφυλοφιλία αν η ερμηνεία ήταν πράγματι αυτή. Κι όμως, κορυφή των κακών είναι το να πράττεις κάτι κακό, και ταυτόχρονα να θεωρείς ότι καλώς πράττεις. Και γιατί είναι αυτό αρνητικό για τον Χρυσόστομο; Διότι όπως λέει παρακάτω, «αυτός [που θεωρεί ότι καλώς πράττει το κακό] δε θα μπορέσει στη συνέχεια ούτε να μετανοήσει«.

    Λυπάμαι ειλικρινά για την κατήχηση, αλλά μου ήταν αδύνατο να αφήσω να αιωρείται η παρεξήγηση ότι όλα τα κακά του κόσμου πηγάζουν από την σεξουαλική επαφή των ομοφυλόφιλων. Όπως μας λέει ο Χρυσόστομος, το κακό έχει ως πηγή τον νου. Ασφαλώς ξαναλέμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι αδύνατον να γίνει δεκτή στην Εκκλησία ως μία αποδεκτή σχέση προσώπων, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις προγαμιαίες σχέσεις. Όπως λοιπόν δεν λέει κανείς τα νέα παιδιά «τρισάθλιους και ελεεινούς» όταν έχουν προγαμιαίες σχέσεις, ας υπάρχει και μια ανάλογη αντιμετώπιση στους ομοφυλόφιλους καθώς ζούμε στο 2014 και όχι πλέον οι άνθρωποι αποδέχονται πολύ τις συζητήσεις και τον διάλογο, αλλά όχι πλέον τις κλασικές μεθόδους κηρύγματος με το δάχτυλο υψωμένο.

  426. BLOG_OTI_NANAI said

    425: ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
    «καθώς ζούμε στο 2014 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ οι άνθρωποι αποδέχονται πολύ τις συζητήσεις και τον διάλογο»

  427. Το να χαρακτηρίζεται μια σημασιακή μεταβολή «ιδιοποίηση» δεν παραπέμπει σε νηφάλιο επιστημονικό λόγο, κι ας προέρχεται από επιστήμονα (το ακόμα χειρότερο «καπηλεύτηκαν», αντίθετα, για λόγους ευνόητους και αυτονόητους ουδόλως ξενίζει). Πέραν τούτου, η χρήση του αγαπάω, φερ’ ειπείν στο Πλάτωνος πολιτεία, 330c («ὥσπερ γὰρ οἱ ποιηταὶ τὰ αὑτῶν ποιήματα καὶ οἱ πατέρες τοὺς παῖδας ἀγαπῶσι») ουδόλως απάδει προς τη μεταγενέστερη σημασία «από την οποία απουσιάζει η σεξουαλικότητα». Οπότε…

  428. BLOG_OTI_NANAI said

    427: Σε αυτό που λέω για την «παιδεραστία» αναφέρεσαι ή μιλάς για άλλο σχόλιο;

  429. Στο 219 1) αναφερόμουν το οποίο, βέβαια, για σένα δεν είναι ορατό. Συγκεκριμένα, υπήρχε ένα παράθεμα του K.J. Dover όπου γινόταν λόγος για ιδιοποίηση της λέξης αγάπη από τους χριστιανούς με απουσία κάθε σαρκικής προσυποδήλωσης.

  430. Λάθος: στο 419 1)!

  431. BLOG_OTI_NANAI said

    430: Ευτυχώς δεν μπορώ να τους διαβάσω πλέον!
    Έχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις στο 427, αναφέρει και ο Ξενοφώντας, για αδελφούς: «υπό των αυτών γονέων αγαπώμενοι» (Κύρου Παιδείας 8,7.15).

  432. Δον Κράι φορ μι said

    πόθεν ἡ ἐπίτασις τῆς ἐπιθυμίας αὕτη; Ἀπὸ τῆς τοῦ
    Θεοῦ ἐγκαταλείψεως. Ἡ δὲ ἐγκατάλειψις τοῦ Θεοῦ
    πόθεν; Ἀπὸ τῆς τῶν ἀφέντων αὐτὸν ἀνομίας·
    Ἄῤῥενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι….
    Πόθεν οὖν ταῦτα ἐτέχθη τὰ κακά; Ἀπὸ τρυφῆς ἀπὸ τοῦ μὴ εἰδέναι Θεόν· ὅταν γὰρ ἐκβάλωσί τινες
    αὐτοῦ τὸν φόβον πάντα οἴχεται λοιπὸν τὰ καλά
    (ομιλία Δ’) http://www.scribd.com/doc/59666449/%E1%BC%98%CF%81%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%E1%BF%86%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%E1%BC%88%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%E1%BF%A6-%CE%A7%CF%81%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85

    Ο Τρεμπέλας γράφει «δηλοί την ακριβή συσχέτισιν της ασεβείας ΤΑΥΤΗΣ προς το επακολουθούν ως αποτέλεσμα πλήθος των κακών», οπότε πρέπει να εννοήσουμε, ή την ομοφυλοφιλία, ή την παγανιστική άγνοια/άρνηση
    του Θεού. (δεν έχω όλο το κείμενο)
    http://postimg.org/image/93erulhr3

    Ο Χρυσόστομος λέγοντας «Ἵνα μὴ δόξῃ..»
    παραδέχεται ότι ο Απόστολος Παύλος το παράκανε. Και ενώ φαίνεται να εννοεί ως πηγή
    των κακών τη θεοεγκατάλειψη, η μεγάλη έκταση που αφιερώνει και αυτός στην αμαρτία της αρρενομανίας οδηγεί τους πιστούς σε ανάλογες ερμηνείες και προβληματισμούς.

    Προβληματισμοί μέ ἀφορμή τήν Ε΄ Ὁμιλία τοῦ Ἱεροῦ Χρυσοστόμου στήν πρός Ρωμαίους ἐπιστολή τοῦ Ἀποστόλου Παύλου

    Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου ἐφημερίου Ἱ.Ν.Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου

    Τονίζει λοιπόν ὁ ἱερός Χρυσόστομος, ὅτι ἔγινε μία διαστροφή τῆς δημιουργίας τοῦ Θεοῦ. Ὁ Θεός δέν ἐμπόδισε τήν φυσική σχέση μεταξύ τῶν δύο φύλων, ὥστε νά φθάσουν «δικαιολογημένα» νά ἐξωκείλουν στήν «ἀλλόκοτον λύσσαν ἄρρενες ἐν ἄρσεσιν, ἀφέντες τήν χρῆσιν τῆς θηλείας».
    Μέσα στό βαθύ ψυχικό κόσμο τῶν ὁμοφυλοφίλων πραγμα­τοποιεῖται μία αὐτονόμηση, ἀτομική, ἐγωιστική ἐπιλογή κατά τῆς ἀληθείας τοῦ Θεοῦ μέ προτίμηση τό ψεῦδος.
    Γιαυτό καί ὁ τρόπος μέ τόν ὁποῖο ἐπιδεικνύουν καί διαφημίζουν τή «διαφορετικότητά» τους εἶναι πολύ προκλητικός. Ἀλαζονι­κή συμπεριφορά, ἀναιδής ἐμφάνιση στά κανάλια, ἀνακρίβειες καί ψεύδη πρός ἐξάπλωση τοῦ δαιμονικοῦ τρόπου τῆς ζωῆς τους. Γιαυτό καί ἰσχυρίζεται ὁ ἱερός Χρυσόστομος: «τό δόγμα (=ἡ πίστη, ἡ ἰδεολογία) αὐτοῖς σατανικόν ἐστι, ἀλλά καί ὁ βίος δαιμονικός». Διά τοῦτο καί ὁ Θεός ἐγκαταλείπει αὐτούς τούς ἀνθρώπους πού διαστρέφουν τήν ἀλήθεια περί τῆς δημιουργίας τοῦ ἀνθρώπου καί παρουσιάζουν μέ θρασύτητα τό ψεῦδος, ὅτι δηλαδή εἶναι θέμα γονιδιακό ἤ ἐλεύθερης σεξουαλικῆς ἐπιλογῆς ἡ διαστροφή τους «… καί ὅταν ὁ Θεός ἐγκαταλείπῃ πάντα ἄνω καί κάτω γίνεται», ἀναποδογυρίζε­ται ὅλη ἡ νοοτροπία, ὅλη ἡ ψυχολογία, ὅλη ἡ σωματική φυσιολογία καί μεταστρέφεται σέ ψυχοπαθολογία….

    (επίλογος) Ἔτσι καί μόνο τό μόλυσμα τῆς ὁμοφυλοφιλίας μπορεῖ νά πάψει ὁριστικά νά εἶναι ἀσυγχώρητο ἁμάρτημα!
    http://anavaseis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5800.html

    ήξερα ότι η ασυγχώρητη αμαρτία είναι
    η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος,
    τώρα προστέθηκε και δεύτερη.

    Εν πάσει περιπτώσει, και στο σενάριο που αποδοθούν όλα τα κακά στην «τρυφηλή» άρνηση/άγνοια του Θεού, πώς εξηγείται να υπάρχουν καλοί και μετρημένοι άνθρωποι αγνοώντας, ή αρνούμενοι θρησκείες και θεούς;
    Το επιχείρημα του Παύλου για την πηγή των κακών, με δυσανάλογη αναφορά στην ομοφυλοφιλία, στερείται κοινής λογικής.

  433. BLOG_OTI_NANAI said

    432: Αγαπητέ «Δον Κράι Φορ Μι«, θα ήθελα να πω τρία πράγματα:

    Πρώτον, δεν βρίσκομαι εδώ για χριστιανική κατήχηση. Αν δεν επιβεβαιώσεις σύντομα με τη συμμετοχή σου σε άλλα άρθρα ΜΗ θρησκευτικού περιεχομένου ότι ήρθες εδώ επειδή σου αρέσει το ιστολόγιο, και όχι για να βρεις τρόπο να με προκαλέσεις, τότε θα επιβεβαιωθούν οι υποψίες μου ότι είσαι ο Αβάτευτος, και σύντομα θα χάσω τα ίχνη σου και πάλι.

    Δεύτερον, αξίζει να προσέξει κανείς ότι το ύφος του σχολίου σου επιτηδευμένα έχει φτιαχτεί για να δίνει την εντύπωση ότι το γράφει «ψαγμένος μελετητής» που ασφαλώς θα έχει μελετήσει την προς Ρωμαίους.
    Αλλά δυστυχώς, πέφτεις μόνος σου στην παγίδα και κάνεις την απλοϊκή ερώτηση «πώς εξηγείται να υπάρχουν καλοί και μετρημένοι άνθρωποι αγνοώντας, ή αρνούμενοι θρησκείες και θεούς;» η απάντηση της οποίας βρίσκεται πάλι στην προς Ρωμαίους, μόλις λίγα εδάφια πιο κάτω…

    «Όσο για τα άλλα έθνη, που δε γνωρίζουν το νόμο, πολλές φορές κάνουν από μόνοι τους αυτό που απαιτεί ο νόμος. Αυτό δείχνει πως, αν και δεν τους δόθηκε ο νόμος, μέσα τους υπάρχει νόμος. Η διαγωγή τους φανερώνει πως οι εντολές του νόμου είναι γραμμένες στις καρδιές τους· και σ’ αυτό συμφωνεί και η συνείδηση τους, που η φωνή της τους τύπτει ή τους επαινεί, ανάλογα με τη διαγωγή τους» (Ρωμ. 2,14-15).

    Οπότε:
    – Έκανες την ερώτηση σου.
    – Απαντήθηκε σαφώς.
    – Και τώρα εάν μου θέσεις άλλη μία θεολογικού περιεχομένου ερώτηση, θα σταματήσω να βλέπω τα μηνύματα σου και θα μπορείς να συζητάς με όλους τους άλλους εκτός εμού εείτε είσαι ο Αβάτευτος, είτε όχι (που ασφαλώς είσαι).

  434. Δον Κράι φορ μι said

    δεν είμαι καινούριος, όπως δείχνει το
    δεύτερο χέρι του Θεού

    Τρία μπιλιετάκια συγγραφέων

    (από το πρώτο κεφάλαιο)
    διότι τὸ γνωστὸν τοῦ Θεοῦ φανερόν ἐστιν ἐν αὐτοῖς· ὁ γὰρ Θεὸς αὐτοῖς ἐφανέρωσε. . γνόντες τὸν Θεὸν οὐχ ὡς Θεὸν ἐδόξασαν ἢ εὐχαρίστησαν, ἀλλ᾿ ἐματαιώθησαν ἐν τοῖς διαλογισμοῖς αὐτῶν, καὶ ἐσκοτίσθη ἡ ἀσύνετος αὐτῶν καρδία·

    μήπως το πρώτο κεφάλαιο δεν αναφέρεται
    στους εθνικούς που αγνοούσαν τον
    αληθινό Θεό, αλλά σε ειδωλάτρες Εβραίους,
    που αν και ήξεραν την αλήθεια, συνέχισαν
    να λατρεύουν χρυσά μοσχάρια και λεβαντίνικες
    θεότητες, μετέπεσαν στην ομοφυλοφιλία, και τα λοιπά αμαρτήματα;

    ιστορικά στέκει; (ιστορική η ερώτηση)

  435. BLOG_OTI_NANAI said

    434: Α, έχεις κάνει ένα σχόλιο όλο κι όλο δύο μήνες τώρα.

    Μια διευκρίνηση: αν απαντάω, είναι επειδή ρωτάς.
    Αν κάποιος είναι άθεος, τότε η ρίζα της διαφωνίας μας -όπως έχουν πει άλλοι σοφότεροι από εμένα- βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν αποδέχεται κάποιος ότι «εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γήν» που είναι το πρώτο εδάφιο, του πρώτου κεφαλαίου, του πρώτου βιβλίου της Π.Δ. Αυτή η διαφωνία είναι ριζική, αποδείξεις μέσω του επιστητού (σε εργαστήριο με δοκιμαστικούς σωλήνες δηλ.) ότι ο Θεός υπάρχει, δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν ποτέ εις τον αιώνα τον άπαντα, διότι όπως γνωρίζουν «και οι γάτες», εξαρχής στη διδασκαλία της Εκκλησίας η φύση του Θεού διδάσκεται ως διάφορη και πλήρως ασύλληπτη από τη δική μας φύση.
    Άρα, αυτή η διαφωνία δεν θα λυθεί ούτε ερμηνεύοντας τον Παύλο ή οποιονδήποτε άλλο, ούτε έχει κάποιο νόημα να γράφω μισή ώρα για να γράψεις κατόπιν: «ρε, τι βλακείες λέει ο Παύλος».

    Αφού έκανα την απαραίτητη εισαγωγή, να απαντήσω σε αυτό που ρώτησες:

    Ο Παύλος στην Προς Ρωμαίους δεν εξαιρεί κανέναν, ούτε τους ειδωλολάτρες (Ρωμ. 1,18-32) ούτε τους Ιουδαίους (Ρωμ. 2,1-3,8). Όπως είχα πει παραπάνω, το σχόλιο «εν ω γαρ κρίνεις τον έτερον, σεαυτόν κατακρίνεις» (Ρωμ. 2,1), το απευθύνει σε Ιουδαίους, όμως, κατ’ επέκταση και στους σημερινούς Χριστιανούς.

    Το «γνόντες τον θεόν» (Ρωμ. 2,21) για τους ειδωλολάτρες, ο Παύλος το αιτιολογεί με τα Ρωμ. 2,19-20 και αυτή είναι η Πατερική ερμηνεία, κατά το ψαλμικό «οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού» (Ψαλμ. 18,1). Μάλιστα ο Χρυσόστομος λέει ότι ο Θεός, «την περί αυτού γνώσιν εξ αρχής τοις ανθρώποις ενέθηκεν ο Θεός«.

    Και ενώ κατά την Π.Δ., τον Παύλο και τους Πατέρες, η φύση, ο άνθρωπος, τα άλλα κτίσματα, οι ρυθμοί του σύμπαντος κ.λπ., είναι πληροφορίες που μπορούν να τους οδηγήσουν στην ανακάλυψη της ύπαρξης του ενός Θεού, εκείνοι όχι μόνο αγνόησαν τη διδασκαλία που προκύπτει από τα θαυμαστά που συμβαίνουν, η οποία θα μπορούσε τουλάχιστον να τους απομακρύνει από την πολυθεΐα, αλλά έφτασαν και στο αντίθετο άκρο, τα «είδωλα προσκυνήσαι«.

    Αυτό λέει ο Παύλος.

  436. Βάγια said

    Η εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να θεωρεί και να διδάσκει ότι η ομοφυλοφιλία είναι καταδικαστέα. Απ’ την πλευρά της είναι λογικό, δυστυχώς ή ευτυχώς. Αυτό που είναι το πρόβλημα είναι ο λόγος ορισμένων ιεραρχών, που γίνεται κάπως αηδιαστικός, επιμένοντας σε σωματικές πλευρές ή ακόμη χειρότερα στοχεύοντας σε πράξεις βίας (θυμάστε νομίζω τι είπε ο ιεράρχης αυτός στην περίοδο ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης). Αυτά είναι τα άσχημα νομίζω, όχι ο λόγος της εκκλησίας αυτός καθαυτός.
    Στην κοινωνία όμως χρειάζεται να αποδεχόμαστε όλους τους πολίτες, άρα και τους ομοφυλόφιλους, κι αυτοί άνθρωποι είναι κι έχουν δικαιώματα. Η νομοθεσία επίσης θα πρέπει, όπου χρειάζεται να τους λαμβάνει υπόψη, για μια αληθινά ευνομούμενη κοινωνία.
    Δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, αυτός ο καβγάς θρησκεία ή όχι δεν είχε αληθινό έρεισμα, καθώς άλλο η εκκλησία κι άλλο η κοινωνία του 21ου αιώνα.

Σχολιάστε