Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Περιμένοντας να ανοίξει η κάλπη

Posted by sarant στο 5 Ιουλίου, 2015


Σήμερα ψηφίζουμε. Από τον Φλεβάρη του 2009 που λειτουργεί το ιστολόγιο έχουμε περάσει όχι λίγες εκλογικές Κυριακές: τέσσερις βουλευτικές εκλογές (το 2009, δυο φορές το 2012 και οι φετινές), δύο ευρωεκλογές (του 2009 και του 2014), και δυο περιφερειακές και δημοτικές εκλογές από δυο γύρους (το 2010 και το 2014, αν και ο πρώτος γύρος συνέπιπτε με τις ευρωεκλογές) -σήμερα όμως έχουμε μια πρωτόγνωρη διαδικασία, το δημοψήφισμα. Πρωτόγνωρη για το ιστολόγιο, αλλά πρωτόγνωρη και για τους επισκέπτες του, αφού μόνο όσοι έχουν περάσει τα 60 θα έχουν προλάβει να ψηφίσουν στο προηγούμενο δημοψήφισμα του 1974 -τότε το εκλογικό δικαίωμα ήταν στα 21, και πιθανόν να μην είχαν και όλοι οι δικαιούχοι μπορέσει να βγάλουν βιβλιάριο.

dimop74Μια παράδοση που έχει το ιστολόγιο τέτοιες εκλογικές Κυριακές είναι να δημοσιεύει γελοιογραφίες εποχής από παλαιότερες συναφείς εκλογικές αναμετρήσεις.

Ιδού λοιπόν αριστερά, μια και αναφερθήκαμε στο δημοψήφισμα του 1974,  μια γελοιογραφία του Κώστα Μητρόπουλου από το Βήμα της 8.12.1974. Θυμίζω ότι τότε το ερώτημα ήταν Αβασίλευτη ή Βασιλευόμενη Δημοκρατία, και τα ψηφοδέλτια είχαν χρώμα πράσινο για την Αβασίλευτη και καφέ για τη Βασιλευόμενη. «Αγαπάτε το πράσινο» και «Ο καφές κάνει κακό», έλεγε ο πατέρας μου, θυμάμαι. Κάτι ανάλογο λέει και ο τσολιάς του Μητρόπουλου, παίζοντας με τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη της τροχαίας.

Το σημερινό δημοψήφισμα, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι το όγδοο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Όπως ξαναγράψαμε, έχουν προηγηθεί άλλα εφτά δημοψηφίσματα, από το 1920 έως το 1974: το 1920 για να γυρίσει ο Κωνσταντίνος, το 1924 για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, το 1935 για την παλινόρθωση της βασιλείας, το 1946 για την επάνοδο του Γεωργίου Β’ στον θρόνο, το 1968 και το 1973 τα δυο δημοψηφίσματα της χούντας, και το 1974 για την αβασίλευτη δημοκρατία. Τα περισσότερα από αυτά κάθε άλλο παρά δίκαια και ελεύθερα ήταν, πάντως όλα τους αφορούσαν τη μορφή του πολιτεύματος ή έστω το Σύνταγμα της χώρας -οπότε και πάλι, έμμεσα, το πολίτευμα. Το σημερινό, το όγδοο δημοψήφισμα είναι το πρώτο δημοψήφισμα του ελληνικού κράτους που δεν αφορά τη μορφή του πολιτεύματος ή τον ανώτατο άρχοντα.

dimop73Το δημοψήφισμα του 1968 ήταν απροκάλυπτα ανελεύθερο και νόθο, του 1973 ήταν σχεδόν ελεύθερο και όχι εντελώς νόθο: στην Αθήνα μάλιστα άφησαν να βγάλει 49% Όχι (αν θυμάμαι καλά). Υπήρχε επίσης μια σχετική ελευθερία στον Τύπο και οι μεγάλες αθηναϊκές εφημερίδες, ιδίως η Βραδυνή και τα έντυπα του ΔΟΛ, είχαν ταχθεί ανοιχτά με το Όχι -και οι γελοιογράφοι τους. Σε παλιότερο άρθρο είχαμε δει μια σειρά από γελοιογραφίες του Βασίλη Χριστοδούλου στη Βραδυνή. Εδώ αριστερά βλέπουμε μια γελοιογραφία του Μητρόπουλου πάλι, από τα Νέα αυτή τη φορά στις 28.7.73, μια μέρα πριν από το χουντικό δημοψήφισμα. Εσύ στους τοίχους, λέει το Όχι στο Ναι, αλλά εγώ στις κάλπες. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τη λεζάντα και να πούμε «Εσύ στα ΜΜΕ κι εγώ στις κάλπες» (ή, στα κανάλια), αφού η μονολιθικότητα της προβολής του Ναι από τα ιδιωτικά κανάλια έσπασε κάθε ρεκόρ χειραγώγησης και παραπληροφόρησης -μένει να δούμε αν έφερε αποτέλεσμα ή αν λειτούργησε ως μπούμερανγκ.

Εκτός από το Ναι και το Όχι, αύριο υπάρχει επίσης η επιλογή του Άκυρου, που την προτείνει το ΚΚΕ (αν και σε δεύτερη φάση ο Δ. Κουτσούμπας διεύρυνε τη γκάμα προτείνοντας επίσης το λευκό ή την αποχή).

dimop24Εκτός λάθους, το σημερινό είναι το πρώτο δημοψήφισμα στο οποίο το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει τη μία από τις δύο βασικές επιλογές (έχω μιαν επιφύλαξη για το δημοψήφισμα του 1935 διότι δεν έχω τα κιτάπια μου πρόχειρα και ο Ριζοσπάστης είχε διακόψει την έκδοσή του εκείνη την περίοδο).

Θα θυμούνται οι παλιότεροι ότι στο δημοψήφισμα του 1974 το ΚΚΕ είχε ταχθεί υπέρ της Αβασίλευτης και είχε διαδραματίσει ενεργότατο ρόλο, τα δε μέλη του συμμετείχαν και στις κοινές επιτροπές αντιμοναρχικού αγώνα που με τα πούλμαν τους όργωναν την ύπαιθρο. Αλλά και στο δημοψήφισμα του 1924 το ΚΚΕ είχε συστήσει στα μέλη και τους οπαδούς του να ταχθούν αποφασιστικά με το Ναι (στη Δημοκρατία), θεωρώντας ότι η αστική δημοκρατία ήταν πρώτο βήμα προς την εργατοαγροτική δημοκρατία -όπως δείχνει και το σκίτσο που έβαλα, που δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη στις 13.4.1924, τη μέρα του δημοψηφίσματος δηλαδή, και καλεί σε «Ναι. Όλοι Ναι!» Δίπλα υπήρχε άρθρο που εξηγούσε τον χαρακτήρα του Ναι των κομμουνιστών. Την εποχή εκείνη, βλέπετε, το σκεπτικό το αναπτύσσανε στην εφημερίδα τους, δεν το τυπώνανε να το ρίξουν στην κάλπη.

Προβλέψεις για το δημοψήφισμα δεν θα διακινδυνεύσω. Είναι τόσο ρευστά τα πράγματα, που «όλα» είναι δυνατά. Και είναι τόσο πολωμένη και κατακερματισμένη η κοινωνία μας, που ανάλογα με τους ανθρώπους που συναναστρέφεται κανείς μπορεί να σχηματίσει την εντύπωση ότι επίκειται συντριπτική επικράτηση του Όχι ή θριαμβευτική νίκη του Ναι -ή οποιαδήποτε άλλο από τα ενδιάμεσα αποτελέσματα. Πάντως, αυτή την πόλωση, κι αν είναι αναπόφευκτη μεταξύ πολιτικών δυνάμεων πρέπει να φροντίσουμε να την χαλαρώσουμε ανάμεσα σε ανθρώπους, σε συναδέλφους, σε φίλους. Από αύριο τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ό,τι και να έρθει, και θα χρειαστούμε να μπορούμε να συζητάμε.

 

314 Σχόλια to “Περιμένοντας να ανοίξει η κάλπη”

  1. Γς said

    Καλημ…[οθντκ]

    Όχι δαγκωτό!

    Κι οι τράπεζες θ ανοίξουνε την Δευτέρα όπως είπε η Κατσέλη.
    Με τα @@ μου, ουπς τις καταθέσεις μου [σσυ & σας & του & τους] που τις μοίραζαν μέχρι σήμερα και πάπαλα τελείωσαν.

    Η συμφωνία υπογράφεται την Δευτέρα [αντε σε 48 ώρες] όπως είπε ο μεγάλος [ο μικρός].

    Και ο Βαρουφάκης ετοιμάζεται για πόλεμο που λέγαμε [που έλεγε χτες]

    Μπορεί να το χρυσοπληρώσουμε το όχι αλλά θα απολαύσουμε άφθονο αυτό που μόνο μπορούν και ξέρουν να προσφέρουν:

    Το γέλιο της αρκούδας

  2. Γς said

    0:

    >Σήμερα ψηφίζουμε. […] Το αυριανό δημοψήφισμα, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι το όγδοο στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους

    Το σημερινό δημοψήφισμα

  3. Y. G. said

    Καλημερα σας και καλη επιτυχια!

    «Από αύριο τα πράγματα θα είναι δύσκολα, ό,τι και να έρθει, και θα χρειαστούμε να μπορούμε να συζητάμε.»

    Ακριβως!

    Λεμε ομως » θα χρειαστούμε να μπορούμε…» η΄ » θα θα χρειαστει να μπορούμε»; Το πρωτο μου θυμιζει την κορη μου που κλινει κανονικα το «πρεπει.» Λεει π.χ. πρεπουμε να φυγουμε…

  4. atheofobos said

    Φίλτατε Γς Μαζί σου!
    Πριν να μας καταπλακώσουν τα σχόλια των υποστηρικτών του όχι!
    ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ!
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2015/07/blog-post_4.html

  5. Καλημέρα!
    Σήμερα θα γίνω Cronopiusa στη θέση της Cronopiusa, από το πρωί μου έχει κολλήσει η μιλόνγκα του τραυλού που έλεγε πάντα όχι:

    Milonga del tartamudo que siempre dijo que no,
    yo soy pobre y no me vendo, y nadie me atropelló.
    🙂

  6. Καλημέρα σε όλους πολύ τη φθαριστήθηκα τη σημερινή ψήφο τελικά (και δεν ήταν και κανένας στις 7.30 που πήγα οι συνήθεις πρωινοί ήταν στα ΑΤΜ). Γς 1 Όχι δαγκωτό να ψηφίσουμε ή να μην είναι δαγκωτή η ψήφος μας δηλαδή όχι φανατική;

  7. LandS said

    Δεν τα έχω και πολύ καλά με την Πολιτική Ιστορία του 20ου αιώνα, αλλά το 1924 το ΚΚΕ ήταν Η Αριστερά. Το εβδομηντατέσσερα το ΚΚΕ χωρίς αμφιβολία ηγεμόνευε στην Αριστερά.

    Έτσι εξηγείται η σημερινή Μαοΐζουσα στάση του. Μαοΐζουσα με την έννοια της πρακτικής των προ τριακονταετίας και βάλε μαοϊκών κομμάτων του ευρωπαϊκού χώρου.

  8. Η κατακλείδα, όλα τα λεφτά.

    Έτσι.

  9. Nihil said

    Προς τον Γς.

    Το πιο πιθανό είναι ότι θα ακολουθήσει το κλάμα της αρκούδας.

    Ανέκδοτο 1ο : «Θα έχουμε συμφωνία μέσα σε 48 ώρες».

    Ανέκδοτο 2ο : «Θα ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη».

    Υ.Γ. Με πληροφόρησαν ότι υπάρχει μία ακυκλοφόρητη ταινία ενός μεγάλου κωμικού : Ο Λουί ντε Φυνές στο διπλωματικό σώμα…

  10. Γς said

    Τον ακούω τώρα στο εκλογικό τμήμα:

    «Είμαι βέβαιος ότι από αύριο ανοίγουμε ένα δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης»

    Τυχεροί που δεν βλέπουν ΜΕΓΚΑ οι λαοί της Ευρώπης.

  11. Γς said

    4:
    Από το λικνο σου:

  12. Γς said

    11:

    Κι αυτό:
    [και να διαβάζετε τον Αθεόφοβο]

  13. Γς said

    Καταπληκτικό!!!!!!

    Καθησυχαστική δήλωση της Κατσέλη:

    Υπάρχει επαρκής ρευστότητα στις τράπεζες.
    Μέχρι …. απόψετο βράδυ!

    Θεέ μου!
    Γιατί όλα τα νούμερα μας τα’ ριξες μαζεμένα

  14. Γς said

    Κι ο Καμμένος τώρα:

    [Με ύφος Λα βας κι ρι]

    Τις τράπεζες τις έκλεισε η αντιπολίτευση!

    Θεέ μου!
    Γιατί όλα τα νούμερα μας τα’ ριξες μαζεμένα

  15. Μ’ αρέσει που ξεκινήσατε με τη φράση «Πριν να μας καταπλακώσουν τα σχόλια των υποστηρικτών του όχι!» 😉

  16. Γς said

    15:
    Τα παιδιά του ΟΧΙ είναι απασχολημένα.

    Και φτιαγμένα με το αθάνατο κρασί του 21

    Και που να δεις μετά το χανγκόβερ….
    😦

  17. cronopiusa said

    Καλή σας μέρα
    ένα ισλανδέζικο τραγούδι

    όχι στο φόβο

    «Il gran rifiuto»
    In saecula saeculorum.

    Muy Buenos Días….

    Ψυχή βαθειά άκυροι και ναινέκοι

  18. Γς said

    17:

    >Ψυχή βαθειά άκυροι και ναινέκοι

    [γιατί θεέ μου, όλα τα νούμερα μας τα’ριξες μαζεμένα;]

    Για τους «ναινέκους» λέω Κρόνη

    Για σένα τι να πώ;
    Κε μπονίτας όχος τιένες;

    😉

  19. Gpoint said

    Χαλαρώστε λίγο βρε !!
    Εγώ το βρίσκω πολύ χαβαλεδιάρικο το δημοψήφισμα, μέχρι που αν μου περάσει το λουμπάγκο μπορεί να πάω από το τμήμα το εκλογικό να ακούσω διάφορα και να φιάξω κέφι. Μέχρι και να ψηφίσω μούρχεται με τέτοιες μαλακίες που γράφονται και αναπαράγει κάθε αθεόφοβος χριστιανοταλιμπάν !!!! Αλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το ποδόσφαιρο είναι σοβαρότερο από την πολιτική κρίνοντας βεβαίως από το μέτρο που κυριαρχεί στην ανακοίνωση των συνδέσμων οπαδών του ΠΑΟΚ.
    Ελεος !
    Αν θέλουν να μας χρεωκοπήσουν θα το κάνουν στις 20 Ιουλίου είτε βγει το Οχι είτε βγει το Ναι. Σιγά μην περίμεναν τι θα ψηφίσουμε εμείς για να αποφασίσουν γι αυτό και θεωρώ εντελώς καλαμπούρι το δημοψήφισμα, μόνο για ψεύτικες κατηγορίες-κλασσική τακτική των πολιτικών και των ΜΜΑ θα χρησιμεύσει.

    Αντ’ αυτού σας προτείνω να διαβάσετε το πόνημά μου περί του ιστοχώρου που μας φιλοξενεί και μετά και χαλαρά να πάτε να ψηφίσετε ό,τι θέλετε

  20. Γς said

    Κυρίτσης τώρα:

    «Οι συγκεντρώσεις του δημοψηφίσματος αρέσουν τους τουρίστες.
    Πήγαν στο σύνταγμα, είχε μουσικές διασκέδασαν»

    [Συμβολή στον Τουρισμό]

    Και σκέψου να ήμουν καμάκι [εν ενεργεία] θα είχα πεθάνει της …πείνας, λέμε τώρα, με όλη αυτή την καθίζηση του τουρισμού.

  21. Φωτοτυπάκιας said

    Μπράβο, βρε Atheofobos, εσένα θα έπρεπε να έχουνε στον ΣΚΑΪ, όχι τον Babis. Σου εύχομαι να πάρεις και συνέντευξη με τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Προφήτη.

  22. gryphon said

    Ρε Γς δεν ειναι δικαιο αυτο που κανεις τις τελευταιες μερες με τα σχολια
    Εγω δηλαδη πιστευω οτι η δικη σου ματια στα πραγματα ειναι πιο καθαρη και σωστη απο αλλων και εδω μεσα και μαλλον θα δικαιωθεις αλλα κοιτα πως το βλεπω.
    Το σημερινο δημοψηφισμα ειναι σαν παραγγελιά του Τσιπρα (και της κυβερνησης του και των ψηφοφορων τους)
    Ειναι η στιγμη τους.Εμεις οι υπολοιποι δεν εχουμε δικαιωμα να τους την χαλασουμε.Πρεπει να κλεισει ο κυκλος
    Οχι οτι αυτοι ολοι και ειδικα ο κοσμος θα διδαχθει τιποτα αλλα αφου αυτη την στιγμη οι αντιληψεις που κουβαλαει ο Τσιπρας και η παρεα του ειναι πλειοψηφικες στην κοινωνια πρεπει να γινει αυτο που επιθυμουν.
    Θα συντριβουν με πολυ οδυνηρο τροπο οι αυταπατες τους και μαζι θα την πατησουμε και εμεις οι υπολοιποι αλλα δεν γινεται αλλιως.
    Και οπως ειπες και χθες καπου μαλλον και ο ιδιος επιθυμει να βγει το Ναι εαν δεν το ψηφισε κιολας.
    Το Ναι θα του επιτρεψει να δραπετευσει πολιτικα και να διασωθει.

  23. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα σχόλια αν και θα ήθελα να υπάρχει αυτοσυγκράτηση, νηφαλιότητα και όχι διάθεση μονοπώλησης.

    3: Σε τρίτο πρόσωπο (θα χρειαστεί να…) είναι πιο δόκιμο, οπως το λες. Ωστόσο, δεν είναι όπως το πρέπει που δεν κλίνεται. Μου βγήκε έτσι με τα τρία διαδοχικά ρήματα σε πρώτο πληθυντικό και μ’ άρεσε.

  24. Γς said

    21:
    Καμιά θεσούλα και για μένα;
    Τώρα μάλιστα που μου φάγανε και τα λεφτάκια μου.
    Που πλήρωσα το πείραμα του Σύριζα.

    Ηρθε η κυρά μου άπραγη απ την Εθνική της γειτονιάς μου.
    Πάπαλα! Τέλος.
    Κατσέλη!!!!! [Σχ. 13]

    Τα λεφτά μας τέλος. Δεύτε τελευταίον ασπασμόν.
    😦

  25. Φωτοτυπάκιας said

    Atheofobos, να ένα ακόμα εμπεριστατωμένο άρθρο για να κατακεραυνώσεις κι άλλο τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το ιστολόγιό σου:
    http://www.efsyn.gr/arthro/hryso-vatomoyro-tis-politikis
    (Έχει βρει πολλά τέτοια ωραία άρθρα και δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω.)

  26. Avonidas said

    Καλημέρα. Το ριξα κι εγώ!

    Ο φάκελος παιδιά δεν είναι με ταινία, είναι με σάλιο. Έλα όμως που δεν υπάρχει!

    @24, αυτό που κάνεις είναι αηθέστατο.

  27. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Υπαρχει ελπιδα!

    Χιλη-Αργεντινη 0-0 [4-1 π.]

  28. atheofobos said

    19
    Εάν με το κάθε αθεόφοβος χριστιανοταλιμπάν αναφέρεσαι σε μένα ως προς το Ταλιμπάν έχεις δίκιο!
    Έτσι αισθάνομαι όταν ακούω όλα αυτά που λένε τα κυβερνητικά στόματα όπως πχ την δήλωση του Παππά :
    «Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δημοψηφίσματος της Κυριακής»
    http://www.skai.gr/news/politics/article/284936/pappas-oi-trapezes-tha-anoixoun-ti-deutera-kai-me-ohi-sto-dimopsifisma-/#ixzz3f0NZPpj8

    Αλλά και για το χριστιανό έχεις δίκιο!
    Ιδού 3 από τα πρόσφατα θρησκευτικά μου ποστ:

    ΟΙ ΟΡΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΉ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html

    ΣΕΞ ΚΑΙ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2014/12/blog-post_28.html

    OΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΑΓΙΟI ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2015/03/o-i.html

    Ελπίζω με τις ευλογίες των παραπάνω να σου περάσει το λουμπάγκο!

    21
    Είτε σου αρέσει ή όχι ο Μπουμπούκος προέβλεψε επακριβώς πριν 9 μήνες, ως άλλος Παϊσιος, ότι ζούμε σήμερα!
    Όσο για τον Σκάι του το έχω προτείνει!
    Να με προσλάβουν αφού διώξουν τον Μπογδάνο, τον Μπάμπη και την Σία αλλά φοβήθηκαν τι πρόκειται να γίνει αν έπαιρνα εγώ την συνέντευξη με την Ζωή!

  29. Avonidas said

    Τώρα είδα το σχόλιο της ΕΦΗς

    Πολύ αργά…

  30. Y. G. said

    17 – «Il gran rifiuto» In saecula saeculorum.

    Muy Buen Día a Ud tambien….

    Γραψατε – » Ψυχή βαθειά άκυροι και ναινέκοι»

    Τι σημαινει » ψυχή βαθειά» ; Πρωτη φορα το ακουω αυτο.

  31. cronopiusa said

    Η απόφαση
    «Είστε υπέρ ή κατά;
    Έστω απαντήστε μ’ ένα ναι ή μ’ ένα όχι.
    Το έχετε το πρόβλημα σκεφτεί
    Πιστεύω ασφαλώς πως σας βασάνισε
    Τα πάντα βασανίζουν στη ζωή
    Παιδιά γυναίκες έντομα
    Βλαβερά φυτά χαμένες ώρες
    Δύσκολα πάθη χαλασμένα δόντια
    Μέτρια φιλμ. Κι αυτό σας βασάνισε ασφαλώς.
    Μιλάτε υπεύθυνα λοιπόν.
    Έστω με ναι ή όχι.
    Σ’ εσάς ανήκει η απόφαση.
    Δε σας ζητούμε φυσικά να πάψετε
    Τις ασχολίες σας να διακόψτε τη ζωή σας
    Τις προσφιλείς εφημερίδες σας τις συζητήσεις
    Στο κουρείο τις Κυριακές σας στα γήπεδα.
    Μια λέξη μόνο. Εμπρός λοιπόν:
    Είστε υπέρ ή κατά;
    Σκεφθείτε το καλά.
    Θα περιμένω»

    Μανώλης Αναγνωστάκης

  32. cronopiusa said

    Θα φυλάξω ως τεκμήριο προδοσίας.

    Ψυχή βαθιά!

  33. sarant said

    30: Έχεις χάσει συνέχειες. Ταινία του Βούλγαρη για τον εμφύλιο που ξαναέκανε δημοφιλές έναν αποχαιρετισμό των Ελασιτών.

    31: Αυτό με τις δημοσκοπήσεις δνε το είχα δει!

  34. Φωτοτυπάκιας said

    Ενδιαφέρουσα η δημοσκόπηση της Public Issue στην ΑΥΓΗ.
    http://www.avgi.gr/article/5681947/ereuna-tis-public-issue-gia-to-site-tis-augis-50-50-maxi-mexri-tin-teleutaia-ora
    Απ’ ό,τι φαίνεται, οι συνταξιούχοι και οι ηλικίες 65 και άνω θα συμβάλουν καθοριστικά στην επικράτηση του ΝΑΙ, αν αυτό επικρατήσει τελικά. Για εκεί πάει, πάντως. Και ας μην λοιδορούμε με τόση ευκολία τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, γιατί η σύνταξή τους είναι που συντηρεί πάρα πολλές οικογένειες!

  35. Avonidas said

    #34. Α, και γι’ αυτο θα ψηφίσουν να τους την περικόψουνε;

    Πρέπει να σκέφτομαι με την παλιά έκδοση της λογικής, δεν εξηγείται αλλιώς.

  36. Y. G. said

    32-33 » Ψυχή βαθιά!»

    Ευχαριστω. Εχω χασει πολλα κεφαλαια. Τομους ολοκληρους…

  37. Γς said

    29:
    >Τώρα είδα το σχόλιο της ΕΦΗς

    Δες κι αυτό του Γςαμέσως από κάτω

  38. cronopiusa said

    33

    Διέρρευσε το σημείωμα στρατηγικής της ΝΔ για να πετύχουν το ΝΑΙ – Αποδεικνύει ότι στήνουν δημοσκοπήσεις

    Καταγγελίες: Μέλη του ΚΚΕ μοιράζουν το έντυπό τους ως έγκυρο ψηφοδέλτιο

    Στο γηραιό κύριο έξω από το εκλογικό τμήμα που ψήφισα είπα:

    Θα το φυλάξω ως τεκμήριο προδοσίας!!!

  39. Avonidas said

    #37. Το είδα.
    Εμ, δαγκωτό το θελες…

  40. Γιάννης Μπούρας said

    Μην πείτε στα εγγόνια σας , το 2015 ψήφισα ναι γιατί φοβήθηκα!

  41. Avonidas said

    #40. Ποια εγγόνια;

  42. Avonidas said

    #40. Αν σταθώ τυχερός, θα λέω στα εγγόνια μου μπροστά στο τζάκι: «Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή χώρα που την έλεγαν Ελλάδα…»

  43. gryphon said

    34-35
    Ειναι πολυ απλοικο και βολικο αυτο το στερεοτυπο με τους γερους που σκεφτονται τα λεφτα ειναι συντηρητικοι κλπ ενω οι νεοι η νεωτεροι τελος παντων ειναι δηθεν υπερανω δεν υπολογιζουν τετοια.
    Εγω παντως ολη την Κυριακη αλλα και γενικα τις δυο τρεις πρωτες μερες αφοτου ανακοινωθηκε το δημοψηφισμα εβλεπα στις ουρες των ΑΤΜ ανθρωπους των 50 και κατω σε ποσοστο περιπου 90%.
    Και οι μισοι τουλαχιστον εξ αυτων αγορια και κοριτσια κατω των 30.
    Οι πολλοι ηλικιωμενοι εμφανιστηκαν μετα απο το πρωτο τριημερο με τις συνταξεις.

  44. Γιάννης Μπούρας said

    Γιατί είστε πεσιμιστές, 4.000 χρόνια δεν αντέξαμε;( ασε που εχουμε και 6 εκατ. λεξεις)

  45. Avonidas said

    #43. Έχω συναντήσει και τα δύο σκεπτικά: συνταξιούχους που σκεφτονται οτι με το ΝΑΙ οι δανειστές θα ξεσαλώσουν, και θα τους πάρουν κι ό,τι τους άφησαν, κι άλλους που φοβούνται (μάλλον δικαιολογημένα), ότι με το ΟΧΙ δεν θα γίνει συμφωνία και θα χάσουν τα πάντα.

    Όσο για τους νέους, μην ξεχνάς ότι μερικοί τουλάχιστον θα βγάζουν χρήματα για τους ηλικιωμένους δικούς τους. Πολύ συχνά κι εγώ πήγαινα να βγάλω λεφτά για τη γιαγιά μου (εννοώ πριν την κρίση).

  46. Avonidas said

    #44. Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης

  47. Καλημέρα όλη μέρα, αγαπητέ Νίκο.
    Θαυμάζω την υπομονή σου.

    Κάποια πλάσματα στην έρημη γη θα τα χαρακτήριζα υπερπαραγωγές ευφυΐας, κι ο κακός χαζός εαυτούλης μου θέλει να σκούζει γυροσκοπικά.

    Μου έφεραν στο νου κουβέντες λιμανιού. Πήγαιναν, λέει, πάντα δέκα, δεκαπέντε (και βάλε) οι “λεβέντες”, για μια χωσιά, (πισώπλατη πάντα η μαχαιριά). Τώρα; Λεπτό χιούμορ, δυνατό πνεύμα, και, πρόσεξε παππού μην χεστείς απ’ τη χαρά σου, τώρα που τερματίζεις “λεβέντικα” (24 ώρες, πώς τις χωράνε στο Διαδίκτυο;).

  48. Γς said

    24:

    Τέλος και στην ΑΛΦΑ Μπανκ, λίγο πριν έρθει η σειρά μου.

    Λέγανε ότι δεν υπάρχουν πουθενά χρήματα, Πικέρμι, Νέα Μάκρη.
    -Στο Μαρμάρι, Κάρυστο απέναντι;
    Δεν ξετίμησαν το χιούμορ μου. 😦

    Ενώ σ αυτές τις ουρές τις προηγούμενες μέρες κάνανε φασαρία και χαβαλέ οι υποστηρικτές του Όχι. Σήμερα όλους τους είδα να κριτικάρουν τον Σύριζα.

    Κι αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να ήταν άλλοι προχτές και άλλοι σήμερα στις ουρές.

    Υπήρξαν και κάτι θλιβερά, που καλύτερα να μην τα αναφέρω

  49. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!
    Εγώ θα πάω να ψηφίσω αργά, να γείρω την πλάστιγγα.

  50. Κι ένας πρόσφατος Μητρόπουλος

    ο, γουέιτ

  51. Πέπε said

    Καλημέρα.

    Προτείνω και εύχομαι σε όλους μια ωραία βραδιά με παρέα στην τηλεόραση για αποτελέσματα. Δεδομένου ότι σίγουρα όλοι έχουμε αγαπημένους που ψηφίζουν το αντίθετο από μας, θα συμβάλει στην επιτυχία της βραδιάς το να είναι η παρέα ανάμικτη ως προς την εκλογική προτίμηση. Από κείνους τους φίλους βέβαια που μπορούμε και να τσακωθούμε καμιά φορά χωρίς να τα χαλάσουμε.

    @24:

    > > Ηρθε η κυρά μου άπραγη απ την Εθνική της γειτονιάς μου. Πάπαλα! Τέλος. […] Τα λεφτά μας τέλος. Δεύτε τελευταίον ασπασμόν.

    Γς, στην επόμενη βόλτα τσέκαρε το υπόλοιπο. Τα λεφτά σου είναι στη θέση τους.

  52. Avonidas said

    #51. θα συμβάλει στην επιτυχία της βραδιάς το να είναι η παρέα ανάμικτη ως προς την εκλογική προτίμηση

  53. cronopiusa said

    Τα λεφτά μας τέλος. Δεύτε τελευταίον ασπασμόν.

    Όσο για τους νέους…

    Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ SHOW ΣΤΟ TF1

  54. Πέπε said

    Να ρωτήσω κάτι; Όταν ανήμερα των εκλογών δημοσιεύονται ειδήσεις του τύπου «Ο ουρανός στο κεφάλι της Ελλάδας σε περίπτωση όχι κατά δήλωση Σουλτς», αυτό δεν εμπίπτει σε κάποια απαγόρευση σχετικά με τις πολιτικές διαφημίσεις;

  55. Y. G. said

    Η στωϊκοτητα και το χιουμορ του συντακτη αυτης της μαρτυριας ειναι εντυπωσιακα. Βλ. http://politicalreviewgr.blogspot.gr/2015/07/blog-post_20.html

    Ο γνωστός πεζογράφος και κριτικός Περικλής Σφυρίδης περιγράφει, με την προσωπική του ιστορία που έζησε χθες, τον παραλογισμό και τον εξευτελισμό του ανθρώπου που στήνεται στην ουρά .

    Σήμερα το πρωί πήγα (όπως και χτες και προχτές) στο υποκατάστημα της Εθνικής Τραπέζης του Χαριλάου (επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου) για να πάρω από το ΑΤΜ τα 50 ευρώ που έδινε η τράπεζα από τη μηνιαία σύνταξή μου των 800 ευρώ. Κόσμος πολύς, λεφούσι. Ένας κουστουμαρισμένος μεσήλικας τραπεζικός υπάλληλος, ψηλός, ευγενής και ωραίος, μοίραζε αριθμούς για είσοδο στην τράπεζα σε όλους εκείνους τους συνταξιούχους που δεν είχαν κάρτα ανάληψης χρημάτων. Στις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων, είπε ότι τις θεωρεί αδικαιολόγητες, γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα, η τράπεζα λειτουργεί κανονικά όπως πρώτα, και η μόνη διαφορά είναι ότι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν ολόκληρο το ποσόν της σύνταξής τους, θα το έπαιρναν τμηματικά (πενηντάρικο-πενηντάρικο, δηλαδή) κι αυτό ήταν προς όφελός τους διότι δεν κινδύνευαν πλέον να τους ληστέψουν κάποιοι στο δρόμο. Θέλω, λοιπόν, δημόσια να τον ευχαριστήσω που ενδιαφέρεται τόσο για την ασφάλειά μου.

    Ως γιατρός μάλιστα θέλω να ενισχύσω τη φαρέτρα των επιχειρημάτων του. Επειδή οι περισσότεροι συνταξιούχοι είμαστε υπερήλικες (εγώ είμαι 82 ετών) και πολλοί από εμάς καρδιοπαθείς (όπως εγώ), η καθημερινή αυτή άσκηση του πήγαινε-έλα στην τράπεζα (για μένα μια ώρα δρόμος και μια ακόμα αναμονή, ορθοστασία) κάνει καλό στην υγεία μας. Το συνιστούν και όλοι οι καρδιολόγοι! Τον ευχαριστώ επομένως και για το ενδιαφέρον του για την υγεία μου.

    Τέλος, ως κοινωνικό άτομο, θέλω να τον ευχαριστήσω και για κάτι ακόμα: έξω από την τράπεζα (μέσα δεν τόλμησα να μπω) συναντώ καθημερινά ένα πλήθος εκατοντάδων συμπολιτών μου που συνομιλούν, μαλώνουν για τα πολιτικά και το δημοψήφισμα, αρπάζονται για τη σειρά αναμονής, κτλ. Έτσι δημιουργούνται ανέλπιδες κοινωνικές σχέσεις που αντιμάχονται τη μοναξιά που συνήθως συνοδεύει τα γεράματά μας.

    Για όλα αυτά, τον κύριο αυτό (δεν γνωρίζω αν είναι ο διευθυντής της τράπεζας ή κάποιο άλλο στέλεχος), θέλω να του σφίξω το χέρι και να τον ευχαριστήσω πάλι από καρδιάς.

    Με τιμή

    Περικλής Σφυρίδης

    Θεσσαλονίκη 2 Ιουλίου 2015.

  56. Avonidas said

    #54. Απαγόρευση από ποιον; Ο Σουλτς δεν δεσμεύεται από την ελληνική νομοθεσία.

    Καλύτερα έτσι, όμως, να είναι όλα ωμά και φόρα-παρτίδα, να βλέπουμε επιτέλους με ποιους έχουμε να κάνουμε.

  57. Γς said

    51:

    >Γς, την επόμενη βόλτα τσέκαρε το υπόλοιπο. Τα λεφτά σου είναι στη θέση τους.

    Μπορεί να το γράφει. Δεν μου δίνει τίποτα από αυτά όμως…

    Πέπε έτσι και μας λυπηθεί ο θεός και την σκαπουλάρουμε σου υπόσχομαι λουκούλια κρασοκατάνυξη, ενισχυμένη με χταπόδια του Τζι του πσαρά μας

  58. Gpoint said

    # 28

    αθεόφοβος χριστιανοταλιμπάν

    Μόνος σου μπορείς να κρίνεις αν πληροίς τον ορισμό

    Αυτά που λέει η Κατσέλη θα φανεί ΑΥΡΙΟ αν είναι ψέμματα ή όχι, συγκρατήσου

    Οσο για τα ψέμματα θες να σου αραδιάσω και γω τα ψέμματα αυτών που υπερασπίζεσαι σαν να παίζουμε ποιός την έχει πιο μεγάλη ;

    Πίσω από το λούστρο της σοβαρότητας ή και του χαβαλέ κρύβεται ο πραγματικός εαυτός μας

    ( μη ψάχνεις ποιός μεγάλος το είπε για να το δεχθείς, δικό μου είναι )

  59. cronopiusa said

    Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή: Δεν τίθεται θέμα «κουρέματος» στις ελληνικές καταθέσεις

  60. Πέπε said

    @56:
    Ναι, αλλά σε ελληνικό μέσο το διάβασα. Άσε που δεν είχα προσέξει και το άλλο καταπληκτικό: ότι η δήλωση προέρχεται από «συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk που είχε ηχογραφηθεί την Πέμπτη και μεταδόθηκε σήμερα» [σικ].

    Αφού ο σταθμός δεν είναι ελληνικός, προφανώς δεν παρανομούν. Και αφού το ελληνικό μέσο έμαθε σήμερα μια είδηση που δεν υπήρχε πιο πριν, τι να πω, δεν μπορεί να λογοκριθεί. Όλα νόμιμα είναι, αλλά τόσο κραυγαλέα διάσταση μεταξύ νομίμου και ηθικού δύσκολα ξαναβρίσκεις.

    @57: Δηλαδή αλλιώς θα κόψεις τις κρασοκατανύξεις και τα χταπόδια; Μέγα σφάλμα. Όσο ζορίζουν τα πράγματα, τόσο τα γλέντια και οι καλοπέρασες γίνονται αναγκαία. Αν και κάτι έχει πάρει τ’ αφτί μου για κούρεμα 30% στα χταπόδια με 8 πόδια και άνω.

    (Δεν περιμένω καμιά ταχυδακτυλουργία εκ μέρους του ΟΧΙ που να τα σβήσει όλα και να βρεθούμε, μ’ ένα ζάπινγκ, στον παράδεισο της αφθονίας και της ευκολίας. Κι έτσι κι αλλιώς, έχουμε ζόρια και αγώνα. Αλλά δε θα κάτσουμε να σκάσουμε. Αγώνα; Αγώνα, αλλά με κέφι. Στο γέλιο μας και στο τραγούδι μας κανείς πούστης δε θα κουρέψει το 30%.)

  61. Avonidas said

    #60. Σε αυτή την περίπτωση, έχεις ασφαλώς δίκιο.

  62. Avonidas said

    #59. Cronopiusa, δε βγαίνει όμως ο λογαριασμός.

    Οι τράπεζες έχουν σταματήσει να τροφοδοτούνται με ευρώ. Ο κόσμος, έστω και με τον έλεγχο κεφαλαίων, θα τα στραγγίξει σε λίγες μέρες, αν δεν τα έχει ήδη στραγγίξει. Επιπλέον, δεν μπορούν να γίνουν συναλλαγές πέραν των συνόρων της Ελλάδας, άρα σύντομα εισαγωγές γιοκ.

    Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση αν δεν δοθεί ρευστότητα, με μαγεία; Οι δανειστές δηλώνουν ότι με ΟΧΙ δεν έχουμε να παίρνουμε φράγκο. Λένε ψέματα; Μπλοφάρουν; Ίσως, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

    ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εγγυηθεί προστασία των καταθέσεων ή ρευστότητα. Συμφωνώ να αντισταθούμε, αλλά να ξέρουμε τι κάνουμε και να μη βασίσουμε την αντίστασή μας σε ένα ψέμα.

  63. Μια ακόμα ψήφος στις δύο τελευταίες προτάσεις του άρθρου.
    (Με πλήρη επίγνωση της πολυτέλειας που έχω να είμαι σχετικά έξω απ´ τον χορό, αλλά «Όλα είναι τόσο τρομαγμένα, μα τ´ αγαπάω ο φτωχός.»)

  64. Γιάννης Ιατρού said

    @48, 57:
    Μη γενικοποιείς, ΑΝ αληθευει αυτό που γράφεις (ίσως σε λίγο ανατροφοδοτηθούν! τα ΑΤΜ αυτά), έλα στην ΠΕΥΚΗ. Και στις δύο τράπεζες που αναφέρεις τα ΑΤΜ λειτουργούν κανονικά και δίνουν χρήματα. Προ 15′ πήρα.

    Τι να πώ….. «Διανοιχθήσονται υμών οι οφθαλμοί και έσεσθαι γιγνώσκοντες καλόν ή πονηρόν»

  65. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    60α: Έτσι είναι,

  66. Ηλεφούφουτος said

    αντίθετα απ την κυρα-Καλλιόπη απ την Κάλυμνο, η Νεκταρία απ την Αίγινα έχει λόγο, κατά το ΒΒC
    http://www.bbc.com/news/world-europe-33381070

    Να υποθέσω ότι επίτηδες διαλέξανε νησί που δεν πλήττεται από το θέμα του ΦΠΑ;

  67. Νικος Κ. said

    Σχετικά με τις τράπεζες: Αν έβγαινε ξαφνικά ο Σόιμπλε κι έκανε μια δήλωση του στυλ «έχω κάποια αμφιβολία για την υγεία του τραπεζικού συστήματος στην Ιταλία» (ή στην Ισπανία, ή στην Πορτογαλία κλπ.), θα είχε ή δεν θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην τραπεζική πίστη της χώρας; Όταν λοιπόν επί 5 μήνες βομβαρδίζει την Ελλάδα με εμπρηστικές δηλώσεις (συνεπικουρούμενος από τον Ντάισελμπλουμ, π.χ. εδώ: http://tvxs.gr/news/ellada/me-monteloy-kyproy-stis-trapezes-apeilei-tin-ellada-o-ntaiselmploym ) αναμενόμενα τα αποτελέσματα.

  68. atheofobos said

    58
    Αν προσέξεις θα δείς ότι δεν έβαλα την δήλωση της Κατσέλη πως τα ΑΤΜ θα λειτουργούν κανονικά έως τη Δευτέρα που ήδη εκ των πραγμάτων έχει πλέον διαψευστεί.
    Γυρίζοντας από την κάλπη διαπίστωσα πόσο καλπικη ήταν αυτή η δήλωση καθώς στην Εθνική και σε δύο Άλφα της Μεσογείων δεν υπήρχε φράγκο.
    Χρειάζεται λοιπόν να περιμένω μέχρι την Δευτέρα για να διαπιστώσω την αλήθεια της δήλωσης του Παππά πως;
    «Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τη Δευτέρα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της δημοψηφίσματος της Κυριακής»
    Θεωρείς ότι υπάρχει σήμερα έστω και ένας που να το πιστεύει;
    Όσο για ποιος την έχει ποιο μεγάλη επειδή είμαι μετριόφρων το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στον μόνο που αναγνωρίζω πρωτεία και του βγάζω το καπέλο είναι ο τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος με την περίφημη δήλωση του 🙂
    http://news247.gr/eidiseis/politiki/tatsopoylos-exw-phdhksei-th-mish-athhna.2021458.html
    Συμφωνώ δε απόλυτα με το απόφθεγμα σου με μια μικρή προσθήκη: και η αίσθηση του χιούμορ μας!

  69. Πέπε said

    @68.

    > > σε δύο Άλφα της Μεσογείων δεν υπήρχε φράγκο.

    Πράγματι, και σε δύο Άλφα του Παγκρατιού επίσης. Κατόπιν τούτου σήκωσα λεφτά από μια άσχετη τράπεζα μέσω Δία. Αυτό να κάνετε κι εσείς.

    Τι λογής πρόβλημα είναι αυτό πάλι; Θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε μέρα, την περασμένη βδομάδα ή μήνα ή δεκαετία, να σωθούν τα χαρτονομίσματα από ένα ή από κάποια ΑΤΜ. Απλώς αυτές τις μέρες όλοι τραβάνε λεφτά όσο περισσότερο μπορούνε, οπότε τα χαρτονομίσματα σώνονται πιο συχνά. Μην το δραματοποιούμε και αυτό.

  70. Γιωργής said

    Καθώς βλέπω η διχόνοια καλά κρατεί στα σχόλια αμά και στο δρόμο. Βγήκα να φηφίσω…
    Παρακαλώ πολύ από Δευτέρα, ας ομονοήσουμε. Οι δανειστές είτε με όχι είτε με ναι τα ίδια μυαλά θα έχουν.
    Πρέπει κάτι άλλο να κάνουμε μήπως και μας πιστέψουν.
    Λέει κι ο Ψινάκης τα δικά:
    «Ρε παιδιά μην μπαίνετε στο τριπάκι της διχόνοιας.Οι τράπεζες κλείσανε τα λεφτά τελειώσανε..Ψηφίστε ότι γουστάρετε και μην μανουριαζετε.Την Δευτερα θα είμαστε όλοι Έλληνες ότι και να γίνει…
    Και πάμφτωχες και τσακωμένες…???
    Δεν λέει…»
    Το τελευταίο «και πάμφτωχες και τσακωμένες…???» πολύ γούστο το κάνω. Κοίτα αν δεις χιούμορ ο Ψινάκης…

    Τι λέω τώρα ε;. Να αλλάξουμε νοτροπία εμείς οι Έλληνες!!!!
    Ε, ρε γλέντια, που έλεγε ο Καραγκιόζης. Θα φάάάμε!! Θα πιούούούμε! Και νηστικοί θα κοιμηθούμεεεε!!
    Αισιοδοξία βρεεε!!!

  71. spiral architect said

    Xαιρετώ.
    Ούτε για λευκό είπε το ΚΚΕ, ούτε γι’ αποχή. Το ψηφοδέλτιό του με το διπλό ΟΧΙ δίνει κι όποιος θέλει το ρίχνει για να καταμετρηθεί με τα ζωγραφισμένα πέη και τις μούτζες. Δυστυχώς κι επειδή ναι μεν έχει κάνει λάθη αλλά ψώματα δεν έχει πει ποτέ, έχει γίνει η σύγχρονη Κασσάνδρα.
    Τα λέμε απ’ αύριο, ευχόμενος να ανοίξουν οι τράπεζες για να κάνει ερώτηση υπολοίπου και ο ΓουΣού … 😦

  72. Πέπε said

    @71:
    Μιας και το έθιξες: Εγώ θ’ ακούσω το βράδυ ότι είχαμε και τόσο τοις εκατό άκυρα. Κανείς δε θ’ ασχοληθεί να μου ανακοινώσει πόσα από αυτά ήταν του ΚΚΕ και πόσα μούντζες και πέη. Ούτε το ίδιο το ΚΚΕ δε θα μάθει. Ποιο το νόημα;

  73. Μαρία said

    29
    Εδώ στη Βουλγαριά δεν χρειάστηκε να ξοδέψουμε το σάλιο μας.

  74. Y. G. said

    72 – » Εγώ θ’ ακούσω το βράδυ ότι είχαμε και τόσο τοις εκατό άκυρα.»

    Ναι αλλα αν ειναι πολλα τα ακυρα ;
    Π.χ. 20-30% ;
    Τοτε θα ειχε νοημα.

  75. spiral architect said

    To νόημα; Μια (σχετική πάντα) καταγραφή του ΟΧΙ και στα δυο μνημόνια: Βαρουφάκης: Συμφωνία σε 24 ώρες αν επικρατήσει το 'όχι'. :/

  76. https://twitter.com/alexandmich/status/617679459756457984

    η ηλιθιότητα καλά κρατεί (με χοντρά χειμερινά μπουφάν μέσ’ στο κατακαλόκαιρο;)

  77. Πέπε said

    Όχι, ρωτάω ποια είναι η διαφορά του κοινού άκυρου από το άκυρο του ΚΚΕ. Προς τι όλη η δαπάνη και η κινητοποίηση για να τυπωθούν και να μοιραστούν τα ψηφοδέλτια που δε θα ξεχωρίσουν ποτέ.

  78. Y. G. said

    75 – » Βαρουφάκης: Συμφωνία σε 24 ώρες αν επικρατήσει το ‘όχι’.»

    Σπιραλ, δεν καταλαβαινω πως θα γινει συμφωνια αυριο οταν τα κοινοβουλια ειναι κλειστα. Π.χ. το ολλανδικο και το γερμανικο εχουν διακοπες τωρα.

  79. Y. G. said

    77 – @ Προς τι όλη η δαπάνη και η κινητοποίηση […]

    Νομιζω οτι το κκε κανει σοφα. Αξιζει τον κοπο η δαπανη. Το συμβολο στην πολιτικη ειναι πιο σπουδαιο απο το πραγματικο και το συγκεκριμενο. Δειτε το The symbolic uses of politics του Murray Edelman (1964).

  80. Είδαμε και μερικά ωραία τούτη τη φορά! https://pbs.twimg.com/media/CJHGjLpVEAAsolS.jpg

  81. spiral architect said

    Πάντως η προπαγάνδα καλά κρατεί:

    @77: Καμία. (και σχεδόν κανένα κόστος)
    Ένας heavy duty θερμικός εκτυπωτής χρειάζεται
    @78: Το γνωρίζω, αλλά αυτοί τα λένε.

  82. Μαρία said

    76
    Παλτό ο Μουρούτης κι ο Άδωνις.
    http://www.koutipandoras.gr/article/145072/propagandistiko-tweet-toy-moyroyti-poy-svistike-alla-anastithike

  83. «όπως διαπιστώθηκε…» https://twitter.com/stazybohorn/status/617688766644416512

    Μαρία, και σε μας νότια, με ταινία οι φάκελοι. Και με το ΚΚΕ να προσπαθεί να παραπλανήσει γεροντότερους με «ψηφοδέλτια του ΟΧΙ»

  84. Παναγιώτης Κ. said

    Γενικώς είναι κακό να σε λυπουνται. Να σε λυπουνται όμως οι … αξιολυπητοι είναι πολύ δυσάρεστο!
    Χαιρετίσματα από τον Πόντο.

  85. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Ωραια λοιπον ανοιξαν οι καλπες,…., οι δανειστες υποχωρουν,γυρναμε στις 1-1-2015. Επιπροσθετως κουρευονται κατα ενα σημαντικο ποσοστο τα δανεια. Ε και!

    Αν δεν ανακαλυφθουν και εξαχθουν υδατανθρακες 🙂 (φυσικο αεριο, πετρελαιο), μεταλλευματα, ουρανιο, σπανιες γαιες, διαμαντια, ζαφειρια κια ρουμπινια,….. ωστε να συνεχιζουν οι φραπογαλλοι νεοι μας που «σπουδαζουν» σε ποσοστο 70% να φραπεδιαζουν και οι οικονομiκοι μεταναστες αδελφια μας να δουλευουν σκληρα στην οποια παραγωγη απεμεινε και στις υπηρεσιες,..
    ενας ειναι ο δρομος παραγωγης πλουτου : η παραγωγικη εργασια που υποκαθιστα εισαγωγες και αυξανει τις εξαγωγες.

    Ακουσατε απο κανενα κομμα αυτες τις θεσεις ;

  86. Μαρία said

    74 >Ναι αλλα αν ειναι πολλα τα ακυρα ;

    Δεν μπορεί κανείς να το ξέρει, γιατί αθροίζονται με τα λευκά.
    Στις εκλογές του Ιανουαρίου το ποσοστό των άκυρων/λευκών ήταν 2,36. Τι ποσοστό όμως αναλογεί στα άκυρα δεν το ξέρουμε.

    83
    Τελικά μόνο τους Αθηναίους τους κατάντησαν σαλιάρηδες 🙂

  87. Εξαπανέκαθεν μετράει τα κουκιά του ένα-ένα το Κόμμα σε όλα τα εκλογικά κέντρα, με τους αντιπροσώπους του.

  88. Μαρία said

    83
    Τώρα είδα το τιτίβισμά σου, μάγε.

  89. sarant said

    Καλησπέρα, μόλις πήγαμε και ψηφίσαμε, αυτή τη φορά σύμπασα η οικογένεια (έχει και η μικρή εκλογικό δικαίωμα).

    Πήγα αργά, οποτε δεν είναι αντιπροσωπευτική η μαρτυρία, αλλά το ΚΚΕ είχε δυο τραπεζάκια έξω από τα δυο σχολεία της Ναϊάδων, που το καθένα στεγάζει καμιά εικοσαριά εκλογικά κέντρα, και ηταν από 2-3 παιδιά στο καθένα, με τα τυπωμένα τους ψηφοδέλτια αλλά ούτε προσπαθούσαν να δώσουν, ούτε έπαιρνε κανείς.

  90. Γς said

    70:

    Ψινάκης:

    >Και πάμφτωχες και τσακωμένες

    και κουλές 😉

  91. Η συμμετοχή φαίνεται να αγγίζει εκείνη των εκλογών του Ιανουαρίου (65%) οπότε το δημοψήφισμα, ασχέτως αποτελέσματος, δεν απειλείται.

    91

    και υστερικοί, κυρίως!

  92. smerdaleos said

    @81,82

    Ο «Θεόδοτος» κλαίει, ο Μπουμπούκος «φέρνει» Τούρκους πράκτορες με μπουφάν.

  93. Μαρία said

    Στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιεύονται “δηλώσεις” του Σταύρου Θεοδωράκη στο περιοδικό Focus. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει κάνει απολύτως καμία δήλωση, ούτε τώρα ούτε παλαιότερα στο συγκεκριμένο περιοδικό. Το Ποτάμι εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στους συντάκτες του δημοσιεύματος. http://topotami.gr/nea/pios-kataskevazi-ti/

    Εδώ η σελίδα του Φόκους http://www.avgi.gr/article/5688356/peftoun-oi-maskes-o-st-theodorakis-apokalei-problima-ton-tsipra-kai-tou-zitaei-na-fugei

  94. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    70. ε όχι και διχόνοια! Διαφωνία,διαφορετική άποψη,ναι.
    Σπέρνανε φυτιλιές αγρίως,το προσπαθήσανε οι καναλαίοι από τις συχνότητες και τα ραδιοκύματα αλλά εγώ δεν συνάντησα ούτε έναν καυγά. Ούτε έναν.
    Γεια χαρά σας Έλληνες και πάμε παρακάτω.

  95. Γιάννης Ιατρού said

    GPO: 49,5% για το ΟΧΙ και 46,5% για το ΝΑΙ
    Προβολή αποτελέσματος από την GPO για τον τηλεσταθμό Mega: ΝΑΙ 46,5% έως 50,5%, ΟΧΙ 49,5% έως 53,5%

  96. Μαρία said

    adiasistos ‏@adiasistos 8h8 hours ago

    Γιούνκερ ακούμπα στον ώμο του Κουτσούμπα.

  97. 96 την ίδια εικόνα βγάζει και ο Μαυρής στην ΕΡΤ1 με μετρήσεις τεσσάρων καναλιών: το όχι με 3% διαφορά υπερισχύει του ναι. http://media.giphy.com/media/1TPKag7oG9A5y/giphy.gif

  98. Γς said

    Εστω και με δύσκολία το Οχι, που μας δίνει το δικαίωμα να δούμε τη συνέχεια της ανικανότητας και ανευθυνότητας της επώδυνης και επικίνδυνης φαρσοκωμωδίας που βιώνουμε.

    Δεν τελείωσε η πλάκα. Αδέλφια κουράγιο.
    Και απολαύστε τους.

  99. Μαρία (97)

    το σύνθημα της χρονιάς μαζί με το

    Ντάισελμπλουμ άρχοντα,
    πάρε μας τα υπάρχοντα!

    που αναρτήθηκε στην Κέρκυρα

  100. sarant said

    Βέβαια, το προβαδισμα του Όχι είναι σε δημοσκοπήσεις. Οχι σε έξιτ πολ -δεν έγιναν, ελλείψει χρημάτων.

  101. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Έβαλα δέκα βυσσινάδες λούξ στοίχημα το πρωί ότι θα πάει το λιγότερο 55% το όχι.

  102. https://pbs.twimg.com/media/CJKbCw6WEAAfpEu.jpg:large 19:25

  103. Γς said

    100:

    >Ντάισελμπλουμ άρχοντα,
    πάρε μας τα υπάρχοντα!

    Ας είναι καλά ο δικός μας που τον έκανε σκόνη.
    Ουάου.

    Πόσα ξέρει ο Γιάνης μας.
    Πόλκα, μαζούρκα, βαλς, πα-ντε-κατρ, πα-ντε- πατινέρ, ταγκό, καντρίγες και λανσιέδες. Και Καλαματιανό άμα λάχει.

    Αλλά εκείνο το πα-ντε-κατρ….

  104. Δέκα λουξ; Σε ΕΨΑ πόσεις είναι; 😉

  105. Μαρία said

    Γαύδος
    ΟΧΙ 59
    ΝΑΙ 20

  106. Ρε Γς, μην βάζεις το ίδιο και το ίδιο βίντεο. Μέχρι τα χαράματα θα σέρνεται το νήμα. Μέχρι κι εγώ βάζω το λινκ μου στην ίδια αράδα με το κείμενο. Κάνε τουλάχιστον αυτό, αφού θες να μας σπας τα παπάργια έτσι κι αλλιώς.

  107. Γς said

    107:

    Συγγνώμη μωρέ. Αλλά μου αρέσει…

    Τέλος

  108. spiral architect said

    @90: Άσχετο: Το μηχανογραφικό το κλείσατε;

  109. Μαρία said

    Στην επαρχία σχίζει το ΟΧΙ.

  110. smerdaleos said

    Πάντως ένα «όχι» της τάξεως του 55% νομίζω είναι δώρον άδωρον για τον Τσίπρα ως διαπραγματευτικό εργαλείο.

    Τι λέτε εσείς;

  111. 110 Όχι σε όλη την επαρχία, Μαρία. Στη Μακεδονία υπερτερεί το Ναι

    Καλά δεν μιλάμε για Κρήτη και Ιόνια νησιά. Αλλά και για τουριστικές περιοχές. Μεγάλη ΦαΠΑ!

  112. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    105. Σε ποσότητα,περίπου 15. Σε τιμή,το ίδιο ίσως.Η παλιοπαρέα έβαλε όρο τη μάρκα 🙂

  113. Γιάννης Ιατρού said

    @111 Δεν συμφωνώ ως προς το επιχείρημα του ύψους, 1. γιατί και 3% ειναι σοβαρό για μιά τέτοια περίπτωση και 2. γιατί όλοι ξέρουν πόσο unfair (κατά την ρήση του ….) ήταν η παρουσίαση από τα ΜΜΕ / ΜΜΑ κλπ. Και με τα τερτίπια του πρόωρου στεγνώματος των τραπεζών κλπ. Αλλιώς η διαφορά θα ήταν 10-15 μονάδες.

  114. cyrusmonk said

    Πρὸς συμπαθέστατον Γς: Μὲ ἀπογοητεύετε, ἀγαπητέ. Τελικὰ δὲν ἦταν τρολλιὰ ἡ στάση σας τῶν προηγουμένων ἡμερῶν; Πάντως ἐγὼ τὸ ΟΧΙ μου τὸ ἔριξα (ὄχι ὅτι εἶχα καὶ πολλοὺς ἐνδοιασμοὺς – μιὰ μικρὴ ἀμφιταλάντευση ἀνάμεσα στὸ ΟΧΙ καὶ τὸ ἄκυρο, ποὺ τὴν ξεπέρασα μὲ τὴ βοήθεια τῶν – οθντκ – ἐπιχειρημάτων σας καὶ τῶν γοερῶν κραυγῶν σας, ποὺ νόμισα ὅτι ἦταν ψεύτικες μὲ στόχο τὸ τρολλάρισμα τῶν ὀπαδῶν τοῦ ναί).
    Παρόλα αὐτὰ ἡ συμπάθεια παραμένει.
    Νὰ εἶστε καλά.
    (καὶ πιεῖτε ἕνα ποτήρι τσίπουρο νὰ πᾶνε κάτω τὰ φαρμάκια. Πρὸς θεῶν, ὄχι ξίδι!)

  115. Γς said

    Από πότε αρχίζουμε να μετράμε τις 48 ώρες;

  116. Sarant said: «η μονολιθικότητα της προβολής του Ναι από τα ιδιωτικά κανάλια έσπασε κάθε ρεκόρ χειραγώγησης και παραπληροφόρησης -μένει να δούμε αν έφερε αποτέλεσμα ή αν λειτούργησε ως μπούμερανγκ».
    Αυτή την ώρα έχουν βγει τα exit polls και δίνουν μικρό προβάδισμα στο ΟΧΙ. Εύχομαι να επαληθευτεί για να δουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (και όλοι εμείς) «πόσες παράδες κάν(ει) το γρόσ(ι)».
    Σε ότι αφορά το συμπέρασμα του νοικοκύρη, θεωρώ ότι στην καλλίτερη περίπτωση είναι πλάνη. Στην χειρότερη περίπτωση είναι ένας αταβισμός προς τα σταλινικά πρότυπα, δηλαδή στην μονοπώληση των ΜΜΕ από το κράτος. Παράδειγμα και η εμφάνιση της Προεδρίνας μας στον Σκάι, προ ημερών. Μόνο που δεν χαστούκισε την δημοσιογράφο!

  117. Γιάννης Ιατρού said

    116:

  118. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    111. Με τόση ενορχήστρωση «κατά Τσίπρα» θα είναι μεγαλειώδης η νίκη ,ακόμη και με 0,5% να προηγηθεί.
    Σε πρώτη φάση ακυρώνει τη συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών και σπάει το ταμπού της προσφυγής σε δημοψήφισμα. Κάθε επόμενη πρόταση,θα είναι καλύτερη. Και όσα τους πρότεινε η κυβέρνηση με τις επόμενες επιστολές,αν κρίνει ότι πρέπει να αποσύρει κάποια,είναι το πεδίο ελευθερο, διότι όλα γίνηκαν πριν λήξει το πρόγραμμα.Τώρα ανοίγει νέος γύρος συνομιλιών.

  119. 102: Το κέρδισες

  120. http://www.crete.gov.gr/attachments/article/8629/HRAKLEIO.xls
    Ανανεώνεται ανά μισάωρο

  121. ΕΦΗ² στην υγειά σ’! http://casss.analyst.gr/Images_PressCenter/20100628/sodas.jpg τα παγάκια κράτα τα για τον Γς, που επιμένει να βάζει τεράστιες εικόνες, διότι φυσικά αυτουνού του αρέσει και για τους άλλους στα παπάρια του.

  122. και αμθ
    http://www.2040.syzefxis.gov.gr/ekloges/2015/dimopsifisma2015/ekl_view_s.php

  123. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Kαμιά φάτσα Πρετεντέρη/Σαμαρά παιζει ρε παιδιά;
    Δώστε λίγη έξτρα χαρά στσι αλλοδαποί! 😆

    υγ.Γιάνη,γερά! Πάρτου τα λεφτά!! χα,χα,χα,μπουχα,χα,χααααα!

  124. Γς said

    115:

    Αλλά εγώ δεν ήμουν που έλεγα να πέσει δαγκωτό το ΟΧΙ για να μην αρχίσει και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια ο Θίασος;

    Για να μείνει εδώ. Απάνω που μας τα πήραν όλα, εκτός από την ικανότητά μας να γελάμε για να μην τρελαθούμε.

    Καλά τα λέω;
    Τρομάρα μου. Πάω να κάνω πλάκα. Αλλά δεν μου βγαίνει…

    Ιδωμεν. Μακάρι να την σκαπουλάρουμε

    >Παρόλα αὐτὰ ἡ συμπάθεια παραμένει.

    Σε ευχαριστώ. Κι απ τη δική μου πλευρά

  125. 124

    Κάτι σε Μπογδάνο και Γεωργιάδη έχομε αλλά είναι χαλάλ, ρε συ…

  126. spiral architect said

    @76: Στην ευστροφία του ανδρός απάντησε ο Τερένδιος! 😀
    (μέσω εμού)

  127. 127

    Θεούλη μου! Μόλις γέλασα με αστείο του Κουικάρα! 😮

    Παρεμπιπτόντως: https://pbs.twimg.com/media/CJKloWlW8AAOeYs.jpg:large από εδώ https://twitter.com/jodigraphics15

  128. Στο 11,3% της επικράτειας βγήκε ένα στρόγγυλο 60-40… καλό σκοράκι!

  129. Μαρία said

    Χα, χα Where is Lakonias and why are the only district voting Nai so far?

    129
    Και στο Ηράκλειο περίπου 67 -33.

  130. spiral architect said

    Μάλλον θα’ χουμε εξελίξεις:

  131. Επειδή εδώ λεξιλογούμε, ο οριζμός της γαργάρας μετά κωλοτούμπας; https://twitter.com/kmitsotakis/status/617743845053333504

  132. Παύλος said

    http://www.ekloges.ypes.gr/current/e/public/index.html?lang=el&fullsite=1#{«cls»:»main»,»params»:{}}

  133. Επαρχία, τοπικά

    Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
    Κεντρική Μακεδονία
    Δυτική Μακεδονία
    Ήπειρος
    Ιόνιο
    Δυτική Ελλάδα
    Πελοπόννησος
    Θεσσαλία
    Βόρειο Αιγαίο
    Νότιο Αιγαίο
    Κρήτη

  134. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ο Απ.Δοξιάδης αξιοθρήνητος στο Σκάι. Σταχτής.

  135. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Πάμε για νταμπλ σκόρ… 😆 😆

  136. smerdaleos said

    @114,119

    Ναι ρε παιδιά, συμφωνώ ότι έγινε πολύ βρόμικη προπαγάνδα κατά του «όχι», την οποία όμως οι «πέραθεν του Αδρίου πόντου» δεν θα παραδεχτούν ποτέ, όταν θα πάει ο Τσίπρας να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις μαζί τους με ένα «όχι» 55%.

    55%-45% είναι 11 λένε «όχι» και 9 λένε «ναι». Δεν δείχνεις ότι έχεις τον Ελληνικό λαό μαζί σου. Θες 65% και πάνω για να δώσεις τέτοιο μήνυμα. Φυσικά ξέρω πως αν δεν έπεφτε η προπαγάνδα που έπεσε κατά του «όχι», το «όχι» θα έπιανε πάνω από 65%.

  137. 133 Η Ρούμελη στέλνει στο ΥΠΕΣ

  138. 19,8 % της επικράτειας

    61% Όχι

    39% Ναι

    Όσο νυχτώνει το όχι μεγαλώνει!

  139. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    137. Ότι νούμερο έχει 6 μπροστά…ΕΧΕΙ το λαό μαζί του Σμερδαλέε! Μη λέμε τώρα υπερβολές. 😉

  140. smerdaleos said

    @140

    Για το καλό του Τσίπρα πρέπει να έχει 6 μπροστά Νεοκίδιε 🙂

  141. Παρακολουθώ αυτό το τουί https://twitter.com/russian_market και γελάω σα χαζό

  142. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    130. Το Lakonias ξεμπλέδισε… 😆
    This was Sparta!

  143. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Η αλήθεια, είναι ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από τους σχολιαστές του ιστολογίου, (με την ευρύτερη έννοια) πιο προβλέψιμοι δεν θα μπορούσαν να είναι. Όμως παρ΄όλα αυτά, αισθάνθηκα μια απογοήτευση για τα σχόλια κάποιον σχολιαστών, που αν και δεν έχω προσδοκίες από κανέναν και για τίποτα στην ζωή μου, ομολογώ ότι με τα σχόλιά τους εδώ και μερικά χρόνια, μου είχαν δημιουργήσει μια διαφορετική, όμορφη εικόνα, η οποία μέσα σε δυό μέρες το πολύ, έγινε σημερινή φωτογραφία του Μητσοτάκη (του αθάνατου βεβαίως).
    Ενδόμυχα ήθελα να κάνω λάθος, και περίμενα ότι αυτές τις τόσο κρίσιμες μέρες πρίν από τις πιο κρίσιμες εκλογές (σου θυμίζει κάτι Gee;) στην ιστορία της χώρας, από τους πολλούς μορφωμένους, καθηγητές, νομικούς, γιατρούς, και γενικώς επιστήμονες, που παροικούν στην σαραντάκειο Ιερουσαλήμ, να ανοίξουν ένα εποικοδομητικό διάλογο, με τεκμηριωμένες απόψεις, υπέρ του ναί ή του όχι του δημοψηφίσματος, και ποιές θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες και τα πλεονεκτήματα της μίας ή της άλλης επιλογής. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Κατάρες και αφορισμοί ένθεν και ένθεν (το ξανα άλλαξα Νικοκύρη) ή όπως λέει κι ο λαός, πολύ κοκοκο κι απο αυγό τίποτα, ή πιο λαϊκά ακόμα, ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.
    Ας ξεκινήσω με τους θιασώτες του ΟΧΙ, (οχίτες ή οχιές όπως τους είπαν οι Κύπριοι) που μάλλον είναι οι περισσότεροι εδώ μέσα.
    Μα ούτε ένας (1) δεν βρέθηκε να γράψει μιά αναλυτική άποψη υπέρ του ΟΧΙ σύντροφοι και συντρόφισες; είναι πολιτική στάση το ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ; Συμφωνώ ότι είναι, το ΟΧΙ όμως που προτείνετε, γιατί δεν εξηγεί κάποιος ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Χιλιάδες νέα παιδιά θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σήμερα, αρκετά απο αυτά (οι κόρες μου π.χ) επισκέπτωνται το ιστολόγιο, χάσατε την ευκαιρία, να επηρεάσετε την αλλαγή της κοινωνίας, αλλά είμαι βέβαιος ότι ούτε κάν πέρασε ποτέ από το μυαλό σας αυτή η δυνατότητα, βολικά αφήνετε το σοφό σύστημα που σας έχει χειραγωγήσει απο την βρεφική ηλικία, να κάνει παιχνίδι, και το κάνει βέβαια με τον καλύτερο γι΄αυτό τρόπο.
    Και πάμε στους ναιναίκους, η λέξη ΝΤΡΟΠΗ, δεν φτάνει για να εκφράσω αυτό που αισθάνθηκα για κάποιους διαβάζοντας τα σχόλιά τους, έχω πεί πολλές φορές την άποψή μου για την εκπαίδευση, αλλά πάντα με εκπλήσσει το πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας μορφωμένος άνθρωπος. Θα φέρω δύο παραδείγματα, κατά τύχη και οι δύο γιατροί, που πραγματικά με άφησαν άφωνο, για τους δικούς μου λόγους, δεν το περίμενα ποτέ απο αυτά τα άτομα.

    1) Θαυμάστε σχόλιο γιατρού άνω των 60 ετών, και δώστε βάση στο τέλος.
    Leonicos said
    3 Ιουλίου, 2015 στις 18:28
    «Μ’ αυτά που γίνονται σήμερα και αυτά που ετοιμάζονται για την επόμενη εβδομάδα, αυτά είχες να πεις να πεις Νίκο;

    Πότε θ’ ακούσουμε επιτέλους ότι διέπραξαν μέγιστη ηλιθιότητα; Ότι τελικώς αποδείχτηκαν ανίκανοι και μπουρδολογο-φανφαρόνοι;

    Έπαιξε στο ζάρι αυτό το απίθανο τομάρι εμένα και τα παιδιά μου;»

    Τί να πεί κανείς, μόνο αυτός υπάρχει και τα παιδιά του, τα 2,000,000 άνεργοι, τα χιλιάδες παιδιά που υποσυτίζονται, οι πάνω απο 200,000 έλληνες μετανάστες, εγώ που κλείνω την επιχείρησή μου που έφτυσα αίμα για να την στήσω και τα παιδιά μου, οι χιλιάδες άστεγοι απο την μιά μέρα στην άλλη, οι χιλιάδες αυτόχειρες, όλοι εμείς που έχουμε ματώσει απο τα παρανοϊκά μνημόνια που υπέγραψαν οι προηγούμενοι σχιζοφρενείς «κυβερνώντες» για τον «κύριο» αυτόν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ, μόνο το τομάρι του και τα παιδιά του. Σταματάω εδώ γιατί θα βρίσω και δεν θέλω να πέσω στο επίπεδό του.

    2) Ακόμα πιο δυσάρεστη έκπληξη, γιατί τυγχάνω (μέχρι σήμερα που το διέγραψα) και περιστασιακός επισκέπτης του ιστολογίου του, εδώ και 4-5 χρόνια, και ναί μεν δεν μου έδωσε ποτέ την εντύπωση του αριστερού «επαναστάτη» είχα όμως την εικόνα ενός συγκροτημένου και πολιτικοποιημένου (με την υγιή έννοια) ανθρώπου, που σχολιάζει τα καλώς και τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας, με έξυπνο και ευχάριστο τρόπο, και ειδικά σε κάποια θέματα ταμπού, όπως το σέξ και η θρησκεία, ερχόμενος ακόμα και σε ρίξη με την κατεστημένη τάξη. Σήμερα αυτός ο άνθρωπος (γιατρός κι αυτός όπως ο Λεώνικος) έγραψε το παρακάτω σχόλιο, που εκ πρώτης όψεως δεν δείχνει κάτι, μπαίνοντας στο μπλόγκ του, και διαβάζοντας το άρθρο του, αν δεν έχεις γερό στομάχι και δεν είσαι προετοιμασμένος ΞΕΡΝΑΣ.

    Atheofobos said

    5 Ιουλίου, 2015 στις 10:13
    Φίλτατε Γς Μαζί σου!
    Πριν να μας καταπλακώσουν τα σχόλια των υποστηρικτών του όχι!
    ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ!
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2015/07/blog-p

    Βρέ αθεόφοβε Αθεόφοβε, είναι δυνατόν να φέρνεις παράδειγμα τον ψυχάκια ΓεΟργιάδη, επειδή δικαιώθηκε στην προβλέψιμη κι απο μικρό παιδί πρόβλεψή του;
    ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ; Ο Βαρουφάκης είχε προβλέψει πρίν απο τις εκλογές του 12, ότι θα υπέγραφαν κι άλλο μνημόνιο, κι ότι το χρέος αντί να πέσει θα αυξηθεί στο 170% μέχρι το 2014, γιατί τα μέτρα είναι υφεσιακά και δεν δημιουργούν ανάπτυξη, αυτόν γιατί δεν τον έβαλες; (έγινα και υπερασπιστής του Μπαρουφάκη γαμώ την κατάντια μου).
    Δεν ντρέπεσε όταν απαντάς σε σχόλιο αναγνώστη σου για το όνειδος των συσιτίων, έτσι;
    «Βεβαίως και είναι όνειδος τα συσσίτια για φαγητό ή για φάρμακα αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και καλύπτουν αρκετές ανάγκες του κόσμου που δεν έχει άλλες δυνατότητες.»
    Τι λές ρε «μεγάλε» αναρωτήθηκες πως βρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι με αυτές τις ανάγκες; Δεν σου πέρασε ποτέ απο το μορφωμένο σου μυαλό (;) ότι εξαναγκάστηκαν στην εξαθλίωση απο τα αντιανθρώπινα και αποτυχημένα (όπως έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι που τα επέβαλαν) μνημόνια που υπέγραψαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ, τα ψυχανώμαλα λαμόγια που εκτελούσαν εντολές πρίν; Φυσικά και δεν αναρωτήθηκες, άλλωστε ο κόσμος είναι αυτό που βλέπει το «μυαλό» σου, δηλαδή εσύ κι ο εαυτούλης σου.
    Υπάρχουν και μερικοί άλλοι, αλλά είναι πιο ανώδυνοι, για τον δε ένα, μου είναι απολύτως κατανοητή η συμπεριφορά του, και δεν με ενόχλησε.
    Τελειώνοντας, πέρα απο μένα που τεκμηρίωσα γιατί ψηφίζω ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΚΥΡΟ, και τον Gee, με τον δικό του τρόπο, κανείς άλλος δεν εξέφρασε τεκμηριωμένη άποψη, αερολογίες, κομματικά τσιτάτα, προσωπικές αψιμαχίες, και ξεκατινιάσματα.
    Εγώ έχω βγάλει (επιβεβαιώθηκαν ξανά δηλαδή) τα συμπεράσματά μου, ας βγάλει ο καθένας τα δικά του.

  144. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    120.Πόσο χαίρομαι! Ή μάλλον με καταχεριάζω γιατί το κατέβασα, ενώ τις προηγούμενες μέρες έλεγα για 60%. 🙂 Κυκλοφορούσα στον πραγματικό κόσμο κι όχι στα βοθροκάναλα

  145. Βάταλος said

    Αγαπητοί κύριοι, επιτρέψατε και εις τον γερο-Βάταλον να εκφράση ωρισμένας απόψεις επί της παρούσης αναρτήσεως…

    1) Είναι απίστευτος η αγνωμοσύνη των Ρωμιών αναγνωστών του παρόντος Ιστολογίου. Δεν ευρέθη ούτε είς εξ αυτών (ουδέ κάν το ίνδαλμά μου ο κ. Σμερδαλέος εν τω σχολίω 137) να ευχαριστήση τον γερο-Βάταλον, όστις έδωκε με απόλυτον ακρίβειαν το αποψινόν εκλογικόν αποτέλεσμα από τας 1.45 τα ξημερώματα της Κυριακής με δύο απανωτά σχόλιά του

    Ναι και Όχι

    Ιδού τι έγραφα επί λέξει σήμερον τα ξημερώματα και μοί απήντησεν ο κ. Σαραντάκος εις τας 2.43 και ο κ. Πέπες εις τας 2.47:

    «…2) Η εγγόνα του γερο-Βατάλου εργάζεται εις εν Αθήναις πρεσβείαν μεγάλης Δυτικής Χώρας. Μόλις προ ολίγου η μικρά απεκάλυψεν εις τον πάππον της ότι η τελευταία δημοσκόπησις της Ξένης Υπερδυνάμεως διά το αυριανόν Δημοψήφισμα δίδει άνετον επικράτησιν του ΟΧΙ με 10 ποσοστιαίας μονάδας (55% έναντι 45%), πράγμα που αποκρύπτουν διά ροπάλου απαξάπαντες οι Δίαυλοι των Νταβατζήδων. Ο γέρων Βάταλος σπεύδει να καταγράψη ενταύθα την πρόβλεψιν, διά να ιδήτε ότι θα επαληθευθή. Μάλιστα, ο γέρων Βάταλος προβλέπει σαρωτικήν επικράτησιν του ΟΧΙ αύριον, που δύναται να φθάση μέχρι και το 69%-31% του Δημοψηφίσματος του 1974, ώστε να είναι απολύτως βεβαία η διάλυσις του Ρωμέϊκου…
    Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ούκ έχω»

    2) Τουτέστιν ο κ. Σαραντάκος έλαβεν αμέσως γνώσιν της αποκαλύψεώς μου ότι η εν Αθήναις Αμερικανική Πρεσβεία εμετρούσε την επικράτησιν του ΟΧΙ με 10 μονάδας διαφοράν, και αυτό συνέβαινεν εις μίαν στιγμήν που όλον το Διαδίκτυον και όλα τα ΜΜΕ των Νταβατζήδων ωμίλουν διά το απόλυτον ντέρμπυ μεταξύ ΝΑΙ και ΟΧΙ. Ο γέρων Βάταλος, αντί να μετριάση την μέτρησιν των Αμερικανών, εδήλωσεν ευθαρσώς (ο μόνος παγκοσμίως, όπως αποδεικνύει εν απλούν σερφάρισμα εις τον Παγκόσμιον Ιστόν) ότι θα ζήσωμεν έναν θρίαμβον του ΟΧΙ, που θα αγγίξη τα ποσοστά του Δημοψηφίσματος του 1974, το οποίον κατήργησε την Βασιλείαν (69%-31%).

    Ακόμη και εις τας 7 μ.μ. απόψε που όλαι αι Δημοσκοπικαί Εταιρείαι ωμίλουν δι’ ισοπαλίαν ή μικράν επικράτησιν του ΟΧΙ (3% έως 4%), ο γέρων Βάταλος δεν ελύγισε, διότι γνωρίζει την αξιοπιστίαν και την επιστημονικήν επάρκειαν των Αμερικανών, καθ’ ό,τι ειργάσθη επί 30 συναπτά έτη εις ΗΠΑ.

    3) Δια να μή μακρηγορώ: Το Σαραντάκειον Ιστολόγιον εσημείωσε σήμερον μίαν παγκόσμιον επιτυχίαν χάρις εις την αποκάλυψιν του γέροντος Βατάλου και η ιστορική δικαιοσύνη απαιτεί να βγή ο ίδιος ο εντιμώτατος κ. Σαραντάκος και να το αναγνωρίση, με ιδιαίτερον σχόλιόν του εις το παρόν νήμα. Αγαπητέ κ. Σαραντάκο, αν το πράξετε, θα είναι μία από τας τελευταίας ικανοποιήσεις που θα λάβη εις την παρούσαν ενσάρκωσίν του ο γέρων Βάταλος, προτού μεταβή εις τα Ηλύσια Πεδία διά τα περαιτέρω… Και προπάντων – ο κ. Σαραντάκος διαθέτει και ο ίδιος νεαράς θυγατέρας και θα με καταλάβη – θα είναι μία λαμπρά επιβράβευσις της 28χρονης εγγόνας μου που μοί έδωκε την σχετικήν πληροφορίαν με την άδειαν να την δημοσιεύσω ενταύθα, ενώ θα ηδύνατο να την πωλήση με το αζημίωτον εις τα λιμασμένα διά δημοσκοπήσεις Ξένα ΜΜΕ…

    4) Αναμένων τον δημόσιον έπαινον από τον κ. Σαραντάκον, ενημερώνω τους Ρωμιούς αναγνώστας ότι δύνανται να πάρακολουθούν απευθείας τα επίσημα αποτελέσματα της Singular Logic εις τον κατωτέρω σύνδεσμον από τον οποίον και ενημερώνονται απαξάπαντα τα Κανάλια των Νταβατζήδων

    http://ekloges.ypes.gr/current/e/public/index.html#{«cls»:»main»,»params»:{}}

    Τα αποτελέσματα ανανεώνονται αυτομάτως κάθε 5 λεπτά, αρκεί να έχετε ανοικτόν τον υπολογιστήν σας. Έχουσι δε 5 λεπτά καθυστέρησιν εν σχέσει με την τρέχουσαν ώραν…

    Μετά πάσης τιμής
    Β.

    ΥΓ: Ελπίζω, μετά την σημερινήν παγκοσμίου εμβελείας επιτυχίαν μου, ο ρέκτης κ. Σαραντάκος θα μοί χαρίση την κιτρίνην κάρταν που μοί έχει (αδίκως) επιβάλει εις τας 3 Ιουνίου του σωτηρίου έτους 2015, επειδή ετόλμησα να αποκαλύψω ότι το «Κεντρικόν Ισραηλιτικόν Συμβούλιον Ελλάδος» έχει αποκηρύξει τους εκτελεσθέντας κομμουνιστάς Εβραίους Σουλάμ και Καζές και ουδέ κάν τους αναφέρει εις τα κιτάπια του, διότι υπήρξαν δηλωσίαι…

    Μισέλ Καζές, Δαβίδ Σουλάμ και μια πρόταση προς την Πρόεδρο της Βουλής

  146. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    144.Λάμπρο;ΕΓΩ δε σε κάλυψα;(εγώ δε σε προσέχω; λέει μια διαφήμιση). Με τον πιο ωραίο,τον πιο νέο και τον πιο καθαρό είμαι! 🙂

  147. Ουχ, η Ντόρα πήρε τηλέφωνο το Σαμαρά… 👿

  148. Μαρία said

    Ντόρα ζητάει παραίτηση Σαμ.

  149. Κίντο, για πάρτη σου! https://pbs.twimg.com/media/CJKwN4EWUAACh_9.jpg

  150. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    κι ένα αζμάτιο γιασ έναν νουδούλο:
    Ο κυρ Αντώνης -πάει καιρός- θα πάει να ….κοιμηθεί.

  151. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    149.
    έρχεται βροχή έρχεται Ντόρα

  152. Μαρία said

  153. Ριβαλντίνιο said

    @ 143 Νέο Kid L’errance d’Arabie
    «130. Το Lakonias ξεμπλέδισε… 😆
    This was Sparta!»

    Γς, άστους να λένε. 🙂

    Η ΠΑΤΡΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΗ

  154. Πάνος με πεζά said

    Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα καναλιών και πολιτικών αρχηγών, που τάχα τώρα θυμήθηκαν το «ασθενές» και «ανύπαρκτο» μήνυμα του δημοψηφίσματος…Τους Αλιάγες που ψήφιζαν «ναι» από τα ένδοξα Παρίσια, όλο έννοια για την Ελλάδα…
    Για να κρατήσουμε λοιπόν επίπεδο,

    ο Τσίπρας … τις μάνες σας (έστω και με μείωση συντάξεων)!

  155. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    ΕΤΣΙ !!! παλιο@#$#%^%$#& ααααχχχ!

  156. Πάνος με πεζά said

    Με συγχωρείτε κιόλας, αλλά ααααα-ά ! Που έλεγε και ο Κωνσταντίνου,

  157. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Στο 150. (δηλαδή στον απεικονιζόμενο, όχι στο Σκύλο 🙂 ) πήγαινε το 156.

  158. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ρε σεις,τέτοια νίκη κι ούτε κόρνες,ούτε πηθικισμοί. Φαντάζεστε,λέμε τώρα,αν ήταν αντίθετα;
    Μεγαλύτερη τώρα η ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για το λαό του.
    Ηγέτης του 60% πλέον!

  159. 145: Πρόσεξε τι ώρα σου το είπα όμως, και τι σιγή ιχθύος επικρατούσε τότε.

  160. Ριβαλντίνιο said

    @ 159 ΕΦΗ-ΕΦΗ
    «Ηγέτης του 60% πλέον!»

    E, δεν νομίζω. Μέσα είναι και ένα 7% ΧΑγίτες. Αυτοί τουλάχιστον, σίγουρα δεν τον θεωρούν ηγέτη τους.

  161. Γς said

    120:

    Κοίτα αγαπητέ, έχεις το δημοκρατικό δικαίωμα να σχολιάζεις ελεύθερα τα πάντα στο δημοκρατικό ιστολόγιο του δημοκράτη Νίκου μας.

    Δεν έχεις όμως το δικαίωμα να κάνεις απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

    Χρόνια τώρα αναφέρεσαι με δήθεν εκτίμηση και θαυμασμό για τους «μορφωμένους» του ιστολογίου για να καταλήξεις σε λίγο ότι νιώθεις ντροπή γι αυτούς που έτσι κι αλλιώς. Που δεν κατανοούν βασικά πράγματα που εσύ ένας απλός απόφοιτος Λυκείου και τέτοια.

    Εχε τις απόψεις σου με την εκπαίδευση το σεξ και δεν ξέρω τι άλλο. Αλλά μην γίνεσαι προκλητικός θέλοντας σώνει και καλά να αποδείξεις ότι έχεις περισσότερο μυαλό από πτυχιούχους, όπως λες γιατρούς καθηγητές και γραφιάδες.

    Εχεις πρόβλημα, που δεν γιατρεύεται με αυτή την τακτική. . Κακώς βέβαια το έχεις γιατί όλοι το ίδιο είμαστε. Λίγο περισσότερο του κόβει του ενός λιγότερο του άλλου,

    Δεν θα ήθελα να με ξαναπιάσεις για να μου κάνεις υποδείξεις, όπως προχτες.

    Για μένα βέβαια παραμένεις φίλος και καλό παιδί, όπως εκείνος ο πονηρός [και προβληματικός] μανάβης που έλεγα:

    http://caktos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2440.html

  162. spiral architect said

    @159: Καλά εδώ στη γειτονιά μου σκάζουν κάτι γουρούνες. 🙂

  163. Να, ρε, άντρες!

  164. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    Στάζυ: (19.55)
    Aράπης: https://sarantakos.wordpress.com/2015/07/04/meze-174/#comment-298397 (19.17) :mrgreen:
    (έπεσα όμως έξω. Ήμουν συντηρητικός)

  165. Γς said

    162 για το 144 (Λάμπρος)
    και όχι για το 120!

  166. leonicos said

    @144 Λάμπρο δεν με διάβασες σωστά. Ή δεν ξέρεις να διαβάζεις.

    Αυτό που έγραψα, το λέω στη θέση του καθενός!

    Αλλά κούλαρε να δούμε τι θα γίνει.

    Και δεν δήλωσα ΝΑΙ. Μαλώνω με τον Σαραντάκο γιατί είμαι στο ιστολόγιό του και με αφήνει να τον μαλώνω. Αυτή είναι η χάρη αυτού του ιστολογίου. Τα λες και στον καπετάνιο, και δεν σε πιάνουν γι’ ανταρσία

  167. Stazybo (164)

    δεν δουλεύει το λινκ
    Σε σένα απευθύνεται ο Γς;

  168. Γς said

    168, 166:

    >Σε σένα απευθύνεται ο Γς;

    Οχι στον Λάμπρο του 144
    Ηταν λάθος

  169. Να, ρε, άντρες!

  170. smerdaleos said

    @146, Βάταλο: 1) Είναι απίστευτος η αγνωμοσύνη των Ρωμιών αναγνωστών του παρόντος Ιστολογίου. Δεν ευρέθη ούτε είς εξ αυτών (ουδέ κάν το ίνδαλμά μου ο κ. Σμερδαλέος εν τω σχολίω 137) να ευχαριστήση τον γερο-Βάταλον, όστις έδωκε με απόλυτον ακρίβειαν το αποψινόν εκλογικόν αποτέλεσμα από τας 1.45 τα ξημερώματα της Κυριακής με δύο απανωτά σχόλιά του
    —-

    Δεν ήξερα την πρόβλεψή σου Βάταλέ μου. Μπράβο σου μέσα έπεσες !!!

    Η μεγάλη σου αδυναμία έκανε καμιά πρόβλεψη;

  171. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    160.Ναι!και ψαχνόμουνα όταν είδα την απάντησή σου από πού το συμπέρανες αφού δεν είχαμε ακόμη παρά τα μίζερα προγνωστικά του 49% των καναλιών.
    Τώρα με πήραν τα ξαδέλφια από το Μεγαλονήσι με ενθουσιασμόι.Μιλήσαμε των Αναργύρων και δε θυμόμουν ότι τους είχα πει την πρόβλεψή μου για 60%,τουλάχιστον στην Κρήτη!
    Όλα καλά λοιπόν.

  172. Ούπς! 21:24 «Όχι» 61,1% – «Ναι» 38,9% στο 38,09% της Επικράτειας

    خيار

  173. Ηλεφούφουτος said

    Ναι, Κίντο!

    Ότι και να λέμε για το τι γίνεται στην Ελλάδα, για μένα το ζήτημα ήταν να σπάσει το ασφυκτικό κλίμα στην Ευρώπη, να βγει ο Τσίπρας απ τη γωνία που τον είχαν στριμώξει οι μαχαιροβγάλτες και να μην ακυρωθεί το κίνημα ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές στην Ισπανία, όπως επιδίωξαν διάφορα ρετάλια των σοσ-δημοκρατών, ώστε να διογκωθεί με ανάλογα ριζοσπαστικά αριστερά πατριωτικά κόμματα παραπέρα.
    Το δημοψήφισμα ήταν η καλύτερη κίνηση και για τα δύο.

  174. Κϊντο τσάκω άλλη μια πσόφια γάτα https://twitter.com/smallestaccount/status/617712247679401989/photo/1

  175. Γς said

    151:

    😉

    http://www.youtube.com/watch?v=3ekYMgkAdYk

  176. Κι άλλη https://pbs.twimg.com/media/CJKzw0gWIAIcqLO.jpg

  177. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Άρχισαν το πελεκίδι οι ευρώπηδες:
    «η Ελλάδα απομακρύνθηκε η ευρώπη»
    «καληνύχτα Ελλάδα»

    Εδώ, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ είπε ότι ο κόσμος αποδοκίμασε το παλιό πολιτικό σύστημα
    -Εννοείτε και τον κο Σαμαρά;
    – «Ο νοών ν ο ή τ ω ν » ακουσα να απαντά

  178. Νέο Kid L'errance d'Arabie said

    175. Μερσί Ντογκ! αλλά θέλω να μού’βρεις Θοδωράκι Θταύρο. 🙂

  179. spiral architect said

    @167 τέλος: Δεν θα σε πιάσω στα χέρια μου;

  180. Ηλεφούφουτος said

    178 Κι εγω το άκουσα.

    Και τωρα ο Κουτσούμπας χαιρετίζει όσους ψήφισαν και άκυρο και λευκό και αποχή.
    Ο τελευταίος που θυμάμαι να είχε σφετεριστεί το ποσοστό της αποχής ήταν η 17η Νοέμβρη.

  181. Ελληνικά μίλαγε ο Κουτσούμπ; https://pbs.twimg.com/media/CJLDCGZUEAAubKN.jpg

  182. spiral architect said

    @178: «Ο νοών ν ο ή τ ω ν»
    Μιλεί η (παρα)μόρφωσις! 😀

  183. Ριβαλντίνιο said

    @ 170 Stazybο Hοrn
    «Να, ρε, άντρες!»

    Έτσι ! 🙂 Οι άντρες ξέρουν πότε να λένε ναι και πότε όχι. Μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας για όσους ξέρουν.

  184. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    178α.«η Ελλάδα απομακρύνθηκε, όχι η Ευρώπη»

    Κι άλλα μαύρα κι ανταριάρικα αλλά ο Ρέντσι ξαναπήρε να μας υμνεί που είπαμε όχι στη λιτότητα.

    181.Πόσοι να δημο-ψήφισαν τελικά (κάτι είπαν για το 50% μια στιγμή) και σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές;

  185. Ντέρμπι το περιμέναμε, Φερόε-Ελλάδα βγήκε!

    21:57 Στο 52,19% της επικράτειας: 61,22% ΟΧΙ – 38,78% ΝΑΙ

  186. Ριβαλντίνιο said

    @ 182 Σκύλος της Β.Κ.
    Να τι έπαθε όταν βρήκε έναν πραγματικό οπαδό του Ναι.

    Muhammad Ali loses to Gorilla Monsoon</a)

  187. Μαρία said

    186
    Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού
    ΝΑΙ 60,31
    ΟΧΙ 39,69
    Αγίας Βαρβάρας
    ΝΑΙ 27,95
    ΟΧΙ 72,05

  188. Γς said

    Βούτσης τώρα:

    «Σήμερα έγινε ένα μικρό βήμα για την Ελλάδα κι ένα μεγάλο βήμα για τους λαούς της Ευρώπης»

    [Πάλι ξανά τα ίδια]

  189. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Μωρέ πού ΄ναι κειος ο Καμίνης,που δεν έβαλε γλώσσα μέσα,τελευταία.
    Αποσύρθηκε στα δημαρχικά του καθήκοντα ε;
    Ο ΓΑΠ ταξιδεύει ήδη για Αμερική.
    Μπραφ και μάνι μάνι.

  190. Ριβαλντίνιο said

    @ 188 Μαρία
    H Φιλοθέη-Ψυχικό είναι νεόπτωχοι.
    Αντίθετα στην Αγία Βαρβάρα είναι πάμπλουτοι από την παραοικονομία.

    🙂

  191. http://hasbogdanosquityet.com/

  192. Παύλος said

    185
    05-07-2015 22:31

    ——————————————————————————–
    Εγγεγραμμένοι 5.925.849
    Ενσωμάτωση 63,60 %
    Ψήφισαν 60,70 %
    Ακυρα/Λευκά 5,73 %

    ——————————————————————————–
    ΟΧΙ 61,31 %
    ΝΑΙ 38,69 %

  193. Γς said

    Βαρουφάκης τώρα:

    Μάλλον δεν έχει καταλάβει τίποτα.
    Μες την καλή χαρά

  194. βρε σεις, το Ποτάμι πού είναι;
    Δεν θα κάμει καμία δήλωση;

    Γς, σπαταλιέσαι εδώ χάμου, ρε συ.
    Πήγαινε να τους δώσεις τα φώτα σου!

  195. cronopiusa said

  196. Γς said

    Ποια φώτα μου;
    Τα δυό;

  197. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης λέει είχε την ευθύνη της προεκλογικής καμπάνιας.
    Αυτός λανσάρισε και την «αριστερή παρένθεση» ακούω. Εδώ θα πω η ταπεινή: γενιτσαριλίκι

  198. Πάνος με πεζά said

    Στο ΣΚΑΪ σχολιάζουν τρεις κι ο κούκος, μετά το εμπάργκο ΣΥΡΙΖΑ.
    Λίγο πιο πάνω, στη Συγγρού, κάποιος αναμένεται να ξαναρχίσει να βλέπει τοίχους και ταβάνια…
    Ο νοών νοήτων ! 🙂
    Όμως κι άλλα έγιναν, ο Δελαστίκ είπε «ο λαός είπε όχι στους γερμανοτσολιάδες», στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, προκαλώντας τη δικαιολογημένη απογοήτευση του τελευταίου, που δηλώθηκε αρκετές φορές. Ακόμα και μετά την αποχώρηση του Δελαστίκ, οι νύξεις πήγαν κι ήρθαν με χαρακτήρα «κατασπάραξης», απορώ πώς δεν το ξανάπαιξαν σε βίντεο…

  199. Πάνος με πεζά said

    @ 195 : Θα σου πώ εγώ για το Ποτάμι, γιατί άκουγα νωρίς-νωρίς, λίγο μετά τις 7 : είπαν ότι «θα δούμε τη συμφωνία που θα έρθει και θα κρίνουμε». Δεν το είπε ο ίδιος ο Σταύρος, το είπαν κάποιοι εκπρόσωποι. Καταλάβατε τώρα, Θωμάς Μάτσιος : κι ύστερα ακους, είπαν ότι θα φέρουν συμφωνία, κι ύστερα εμείς είπαμε ότι θα την ψηφίσουμε όποια κι αν είναι, κι ύστερα εκείνοι πήραν 60%, οπότε εμείς είπαμε ότι, ακούς, θα ξαναδούμε τη συμφωνία, κι ύστερα…

  200. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    147 – «Λάμπρο;ΕΓΩ δε σε κάλυψα;(εγώ δε σε προσέχω; λέει μια διαφήμιση). Με τον πιο ωραίο,τον πιο νέο και τον πιο καθαρό είμαι!»
    Όχι καλή μου ΕΦΗ δεν με κάλυψες, ελπίζω να κάλυψε τις προσδοκίες σου το αποτέλεσμα. Δεν διαφωνώ ότι έχει και τις τρείς ιδιότητες που αναφέρεις, και δεν μπορώ να πώ, ότι παρ΄όλο που βλέπω απο διαφορετική σκοπιά τα πράγματα, και δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος λόγος να πανηγυρίσω, ότι δεν χάρηκα για το (απολύτως αναμενόμενο απο το Σάββατο το πρωϊ, τα πολλά λεφτά δεν κάνουν εύκολα λάθος, και μη ακούς τις ηλιθιότητες κάποιων ξυπνητζήδων, με τάχα μου κρυφή πληροφόρηση, η αλήθεια βρίσκεται στο ταμπλό, και είναι φανερή, απλώς χρειάζεται να κυτάξεις) αποτέλεσμα.
    Το σενάριο είναι απο χρόνια γνωστό και πολυπαιγμένο. Θέλεις να περάσεις πολύ σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις μετά απο πέντε χρόνια αφαίμαξης και της τελευταίας σταγόνας αίματος απο τον λαό. Τι κάνεις; προτείνεις ακόμα πιο σκληρά μέτρα στην «διαπραγματευόμενη» κυβέρνηση, αυτή αντιπροτείνει αυτά που θέλεις να περάσεις, μετά απο «σκληρές» (ξέρεις, καφεδάκι, κουβεντούλα στις Βρυξέλλες, χαστουκάκια, κλπ) διαπραγματεύσεις, το πράγμα φτάνει σε αδιέξοδο, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, κερδίζει π.χ το ΟΧΙ στην προτεινόμενη σκληρή συμφωνία, και μετά απο σκληρές πάλι διαπραγματεύσεις, οι σκληροί των Βρυξελλών, αποδέχονται την θέληση του λαού, που είναι τα αρχικά μέρα που ήθελες να επιβάλεις, και είναι όλοι χαρούμενοι.
    Έχεις διαβάσει τις 47 σελίδες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ; αν ναί και πανηγυρίζεις τι να πώ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, μπορεί νάχεις κάποιο κονέ στο κόμμα (χαμόγελο) οι περισσότεροι πάντως, θα βογγίξουμε αν περάσει αυτή η πρόταση.

    Υ.Γ – Σε μία ώρα και είκοσι λεπτά ανοίγει το forex, το ευρώ βρίσκεται τώρα στο 1,9994 απο 1,11094 που έκλεισε την Παρασκευή, επαναλαμβάνεται το σενάριο της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως βλέπεις, αυτοί που καθορίζουν τις τύχες μας, και είναι υπεύθυνοι για το οικονομικό χάος, συνεχίζουν να παίζουν τα παιχνίδια τους στην πλάτη των λαών, και κανένα κόμμα στον κόσμο, δεν τους ξεμπροστιάζει, με αποδείξεις κι όχι με αερολογίες κατά του κεφαλαίου και του καπιταλισμού. Ούτε κάν αυτές τις αποδείξεις που έχω γράψει εγώ εδώ μέσα δεν αναφέρουν, πιο στημένο ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

  201. Καμμένος για δηλώσεις στο Ζάππειο!
    Τον έφαγε τον Τσίπρα;;; 8-Ο

  202. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    195.>>το Ποτάμι πού είναι;
    κάπου πήρε τ΄αυτί μου πως κάτι δήλωσε με έμφαση και επιτακτικό τόνο και λίγο οργίλος:Πως όχι πια,δεν θα πει ναι στη νέα συμφωνία αν δεν τη δει,να τη διαβάσει ,να τη μελετήσει,κάπως έτσι, πρώτα. Δε δίνει δηλαδή το ο.κ πια εν λευκώ.

  203. Γς said

    Πόσο πιο κάτω πήγαμε σήμερα…

    Θεέ μου.
    Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο.

    Αφου δεν ξέρουν οι άνθρωποι.
    Χειρότεροι από τους προηγούμενους.

    Υποσχέσεις ψέματα κι η απόλυτη καταστροφή

    Δυστυχώς.

    Κι έπεται η αγωνία.
    Σήμερα αύριο μεθαύριο σε 48 ώρες.
    Μισό χρόνο τώρα
    Κι όλο βουλιάζουμε
    Κι ίσως δούμε ανατριχιαστικές καταστάσεις
    Μα πως τα καταφέραμε;

    Κι ο Ψεκασμένος μιλάει τώρα για Πλάτωνα και Σωκράτη στην τηλεόραση.

  204. Γς said

    203:

    >το ευρώ βρίσκεται τώρα στο 1,9994 απο 1,11094 που έκλεισε την Παρασκευή,

    Διόρθωσέ το

  205. cronopiusa said

  206. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Λάμπρο, (χωρίς σεντόνια) ΔΕΝ πανηγυρίζω.Είπα κάτι σοβαρό,ανάλαφρα.
    Τα υπόλοιπα συνδέονται με τη ματιά που έχει καθείς μας για τη ζωή.Καμιά κατάθεση, καμιά τράπεζα, δε θα μου δώσει τη χαρά τη συγκίνηση που παίρνω,για παράδειγμα, από τα κείμενα του Κοτζιούλα που διαβάζω τώρα.

  207. Πάνος με πεζά said

    Άχτι Σαμαρά όμως, ε; Μετά τη μη παράδοση του Μαξίμου, διάλεξε τώρα να μιλήσει πάνω στον Καμμένο… Τουλάχιστον παραιτήθηκε…

  208. Μαρία said

    Παραιτήθηκε ο Σαμ.

  209. Παραιτήθηκε ο Σαμαράς. Το είπε!

  210. Γς said

    Μας τελείωσε κι ο Αντωνάκης.
    Να γινόταν να εξαφανιζόντουσαν όλοι αυτοί οι ΓΑΜ, Βενιζέλοι, Μητσοτάκηδες.

  211. Πάνος με πεζά said

    Και φυσικά παραιτήθηκε λέγοντας «εγώ τα έκανα όλα καλά»…

  212. Γς said

    Είχαμε την αγωνία της έκβασης του αγώνα κατά της Εθνικής Συμφοράς που μας βρήκε, τώρα θα πρέπει να νιαζόμαστε και για την ορφάνια της ΝΔ
    😦

  213. Μαρία said

    203
    Επικοινώνησε με τους …συμμάχους και απειλεί ο καραγκιόζης.

  214. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ο Ποτάμης μιλάει, τί λέει όμως; Καλεί την Ε.Ε να μην τιμωρήσει τον ελληνικο λαό,να μην τον εκδικηθεί για το αποτέλεσμα! κι έχει ήδη αυτός ξεκινήσει σχετικές συνομιλίες…
    Μωρέ ίντα του λέει ο νους του!

  215. Γς said

    Μεϊμαράκης λοιπόν.
    Τσαμπουκαλής με το Σαβουάρ βίβρ του και τα Γαλλικά του [Πειραιώς]
    Που βγάζειι πρώτο το παντελόνι του όταν γδύνεται

    http://www.iefimerida.gr/news/69543/%CE%BC%CE%B5%CF%8A%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%C2%AB%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B9-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9%C2%BB

  216. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    167 – «Αυτό που έγραψα, το λέω στη θέση του καθενός!»
    Ποιός είναι ο καθένας για σένα; έχεις βρεθεί 2-3 χρόνια άνεργος; αυτά τα 5 χρόνια; έχεις ζήσει με δανεικά αυτά τα χρόνια; έχεις μείνει άστεγος; έφυγαν τα παιδιά σου μετανάστες; έφυγες εσύ μήπως; έζησες χωρίς ρεύμα; χωρίς θέρμανση; αυτοκτόνησε κάποιος συγγενής σου ή γνωστός σου για οικονομικούς λόγους; Ποιός είναι ο καθένας για σένα Λεώνικε που μπήκες στην θέση του; μήπως ο στενός κύκλος γνωριμιών σου; Ε δεν ειναι μόνο αυτοί Λεώνικε, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που περνούν αυτά που περιγράφω και ακόμα χειρότερα.
    Κι όταν μιλάς δημόσια για τον πρωθυπουργό, λυπάμαι αλλά δεν είναι ιδωτική συζήτηση. Ξναδιάβασε τι έγραψες, και θα καταλάβεις γιατί ενοχλήθηκα ειδικά απο σένα και τον Αθεόφοβο, γιατί σας θεωρώ οξυδρκείς ανθρώπους κι όχι απλά έξυπνους και μορφωμένους, (κι ας λέει ο πάντα αγαπητός μου Γς ότι έχω ΔΗΘΕΝ εκτίμηση στους μορφωμένους, για το άλλο ότι θέλω να αποδείξω ότι είμαι πιο έξυπνος απο σάς, δεν το σχολιάζω, άλλωστε δεν είμαι) και θα περίμενε λογικά κανείς, να αναλύσετε τεκμηριωμένα τους λόγους που καταφέρεστε εναντίον της κυβέρνησης (κάτι που κάνω κι εγώ) κι όχι να κάνετε αυτά τα σχόλια.

    Υ.Γ – Πάντα κούλ είμαι, ακόμα κι όταν γράφω έτσι, όσο για το τι θα γίνει, προς το παρόν παραιτήθηκε ο Σαμαράς, ο ΑΡΑΠΗΣ έρχεται απο αύριο.

  217. Εντύπωσή μου είναι ή ακούω κάτι νταούλια;

    Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τρίτη. 😎

  218. leonicos said

    Αγαπητέ Λάμπρο

    Εντάξει. Πιθανώς να μην έχω δίκιο. Πιθανώς να υπερέβαλα. Πιθανώς να μίλησα άσχημα. Πάντως, μόλις άκουσα το διάγγελμα, πραγματικά τρόμαξα και είπα ‘μα τι κάνει ο άνθρωπος;’

    Όντως δεν μου συνέβη τίποτα απ’ όσα είπες. Αλλά κινδυνεύω να μου συμβεί, ή τουλάχιστον αυτό το αίσθημα έχω, και δεν μπορείς να μου το βγάλεις.

    Το ‘κουλ’ το έγραψα για να σου δώσω το στίγμα μου, να μη νομίσεις ότι απάντησα ωχαδερφάδικα. έλαβα υπ’ όψη όσο μου είπες.

    Μακάρι να βγούμε σώοι από αυτή την κατάσταση.

    Και το ιστολόγιο κι εμείς.

    Αγαπητός σου ο Γς; Ε, αυτό δεν το έχω ξανακούσειο εδώ μέσα. Ούτε καν συμπαθητικός δεν είναι!

  219. Γς said

    218:
    >Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Τρίτη

    Εκτακτο συμβούλιο Καθηγητών.
    Αποβολές μαθητών και τέτοια

  220. Γς said

    219 @ Λεώ

    >Αγαπητός σου ο Γς; Ε, αυτό δεν το έχω ξανακούσειο εδώ μέσα. Ούτε καν συμπαθητικός δεν είναι!

    Λοιπόν εμείς οι δυο θα σφαχτούμε εδώ μέσα!

  221. Βάταλος said

    Αγαπητοί κύριοι,
    ρουά μάτ τούς έκαμε προ ολίγων δευτερολέπτων ο Τσίπρας: Αύριον θα συγκαλέση Συμβούλιον Πολιτικών Αρχηγών παρόντος του Νίκου του Μιχαλολιάκου!..

    Μετά τιμής
    Β

  222. Γς said

    Η χώρα χάνεται και η Ντόρα…

  223. Μαρία said

  224. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    207 – «Καμιά κατάθεση, καμιά τράπεζα, δε θα μου δώσει τη χαρά τη συγκίνηση που παίρνω,για παράδειγμα, από τα κείμενα του Κοτζιούλα που διαβάζω τώρα.»
    Νομίζω πάντα συμφωνούσαμε σ΄αυτό, εγώ βέβαια βάζω πρωταρχικά το σέξ (χαμόγελο). Όμως, όλος αυτό ο κακός χαμός, γίνεται για τις τράπεζες, (αυτές να σωθούν, κι ο κόσμος να πάει να …..εί) και είτε μας αρέσει (που δεν) είτε όχι, επηρεάζουν άμεσα την ζωή μας. Η κυβέρνηση εξήγησε τον πραγματικό λόγο που έκλεισαν οι τράπεζες; ΟΧΙ.

  225. Gpoint said

    Συγχαρητήρια στον Βάταλο για την επιτυχημένη πρόβλεψη, η δική μου ήταν την παραμονή στο 55% ενώ λίγες μέρες πριν πίστευα το Ναι. Τελικά ο Σαμαράς είναι όντως για κλωτσιές, κρίμα που παραιτήθηκε θα δυσκολευτεί περισσότερο ο Τσίπρας.

    Βάταλε κανένα σίγουρο στα αλογάκια έχουμε ;;

  226. Αγάπη said

    και έχουμε αποτέλεσμα…

    Ίσως να επηρέασε και αυτό που είδα σε εκλογικό τμήμα διπλανό στο δικό μου: είχαν αναρτήσει το χαρτί με τα αρχικά όσων ψήφιζαν εκεί: Από Τάδε ως Μαρξ
    Περίμενα, περίμενα, αλλά Κάρολο δέν είδα

    (Γράφω ελαφριά διότι αυτή τη φορά απογοητεύομαι πολύ από όσα διάβασα σήμερα εδώ. Όχι από το άρθρο, αλλά από το είδος τών αντιπαραθέσεων. Είχα συνηθίσει σε πολύ βαθύτερες και καλύτερες αντιπαραθέσεις και σε άλλου τύπου καυγάδες 🙂 )
    Πάντως όποιος πει πως θα είναι θετική η οποιαδήποτε έκβαση τού δημοψηφίσματος, ας το ξανασκεφτεί.
    Πολλές και πολλοί από σας θα ξέρετε ήδη τί ψήφισα, όμως ΔΕΝ ήταν εύκολη η απόφαση και λόγω άγνοιας τής Οικονομίας και λόγω πίεσης χρόνου και επειδή κανείς δέν μπήκε στον κόπο να μού εξηγήσει – και μόνο σε μένα; – επαρκώς τίποτα… ή ελάχιστα…

    Να είμαστε καλά… με ένα τραγουδάκι για τον δρόμο…

  227. Γς said

    226:

    >Βάταλε κανένα σίγουρο στα αλογάκια έχουμε ;;

    Ο πσαράς μας αλογομούρης;

    http://www.youtube.com/watch?t=57&v=R7Z2-uPLerY

  228. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Κατι αρχιζει να κινεται στην χωρα. Παραιτηθηκε ο Α.Σαμαρας 64 ετων, τρισέγγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη, δισέγγονος του Στέφανου και της Πηνελόπης Δέλτα, εγγονός του υπουργού Αλέξανδρου Ζάννα, (που σύζυγος του ήταν η Βιργινία, θυγατέρα της Πηνελόπης Δέλτα),….

    Επονται αλλοι;

  229. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ο Σουλτς είναι απαράδεκτος. Εμετικός. Προσβλέπει να πάρει την καγκελαρία και λέει τώρα αθλιότητες,ο σοσιαλδημοκράτης ,για τη Ελλάδα.

  230. Παύλος said

    @219 Όντως δεν μου συνέβη τίποτα απ’ όσα είπες. Αλλά κινδυνεύω να μου συμβεί, ή τουλάχιστον αυτό το αίσθημα έχω, και δεν μπορείς να μου το βγάλεις.

    Ίσως το ίδιο αίσθημα έχουμε όλοι αλλά με την προηγούμενη κατάσταση δεν ήταν απλώς αίσθημα, ήταν βεβαιότητα.

  231. Βάταλος said

    1) Ευχαριστώ θερμώς τους κ.κ. Σμερδαλέον (σχόλιον 171) και Gpoint (σχόλιον 226) διά την αναγνώρισιν της υπηρεσίας που προσέφερα εις το Σαραντάκειον Ιστολόγιον. Αναμένων και την επίσημον αναγνώρισιν από τον κ. Σαραντάκον, ενημερώνω τους δύο αυτούς αγαπητούς φίλους ότι δεν επρόκειτο περί προβλέψεως, αλλά περί αποκαλύψεως της απορρήτου δημοσκοπήσεως της Αμερικανικής Πρεσβείας. Ιδού τί έγραψα σήμερον εις τας 1.45 τα ξημερώματα:

    «Η εγγόνα του γερο-Βατάλου εργάζεται εις εν Αθήναις πρεσβείαν μεγάλης Δυτικής Χώρας. Μόλις προ ολίγου η μικρά απεκάλυψεν εις τον πάππον της ότι η τελευταία δημοσκόπησις της Ξένης Υπερδυνάμεως διά το αυριανόν Δημοψήφισμα δίδει άνετον επικράτησιν του ΟΧΙ με 10 ποσοστιαίας μονάδας (55% έναντι 45%), πράγμα που αποκρύπτουν διά ροπάλου απαξάπαντες οι Δίαυλοι των Νταβατζήδων. Ο γέρων Βάταλος σπεύδει να καταγράψη ενταύθα την πρόβλεψιν, διά να ιδήτε ότι θα επαληθευθή. Μάλιστα, ο γέρων Βάταλος προβλέπει σαρωτικήν επικράτησιν του ΟΧΙ αύριον, που δύναται να φθάση μέχρι και το 69%-31% του Δημοψηφίσματος του 1974, ώστε να είναι απολύτως βεβαία η διάλυσις του Ρωμέϊκου…
    Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ούκ έχω»

    Ναι και Όχι

    Απλώς, επεξέτεινα την «ψαλίδαν» μεταξύ ΟΧΙ και ΝΑΙ, διότι η εγγόνα μου μοί είπεν πως η εν λόγω δημοσκόπησις κατέφθασε εις την πλατείαν Μαβίλη την Πέμπτην και η τάσις του ΟΧΙ δείχνει να αυξάνεται συνεχώς. Και πάλιν δεν επρόκειτο περί προβλέψεως, ως νομίζει και ο επιπολαίως αναγνώσας το σχόλιόν μου, φίλτατος κ. Σμερδαλέος, αλλά διά μίαν απλήν εκτίμησιν επιπέδου δημοτικού σχολείου

    2) Μοί προξενεί κατάπληξιν το εξής: Ουδέ έν από τα Κανάλια των Εργολάβων, αλλ’ ούτε και κάποιος Ρωμιός αναγνώστης του παρόντος Ιστολογίου αντελήφθη μέχρι τώρα (12.09 τα μεσάνυχτα της Κυριακής) την πυρηνικήν βόμβαν που εξετόξευσεν ο Τσίπρας εις τας 23.40 απόψε, περαίνων το διάγγελμά του: Αύριον εις το Προεδρικόν Μέγαρον θα έχωμε σύσκεψιν Πολιτικών Αρχηγών, παρόντος του Νίκου του Μιχαλολιάκου! Φαντάζεσθε τον Πάκην, τον ποταμίσιον Σταύρακα, τον κουκουέν Κουτσούμπαν, και ίσως τον Βαγγέλαν Μεϊμαράκην να αποδέχωνται να καθίσουν εις την ιδίαν τράπεζαν με τον θαυμαστήν του Αδόλφου; Θα γελάσωμεν ωσάν Ρώσσοι χωριάται εις ολίγας ώρας από τώρα…

    Μετά πλείστης τιμής
    Β.

  232. Gpoint said

    # 228

    Κάποτε πέρναγα από εκεί που και που ν’ ανάψω ένα κεράκι…

  233. περί του ηθοποιού Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο οποίος την είπε τόσο ωραία στο Μέγκα

  234. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    219 – «Όντως δεν μου συνέβη τίποτα απ’ όσα είπες. Αλλά κινδυνεύω να μου συμβεί, ή τουλάχιστον αυτό το αίσθημα έχω, και δεν μπορείς να μου το βγάλεις.»
    Mα δεν προσπαθώ να σου το βγάλω, και είναι απολύτως κατανοητό και ανθρώπινο για μένα. Αυτό που μου είναι ακατανόητο (εν μέρη τουλάχιστον, να μη πιάσουμε τις ψυχολογικές αναλύσεις) είναι πώς γίνεται αυτός ο δικαιολογημένος ο φόβος, να υπερνικά την λογική ανθρώπων του δικού σας επιπέδου (βάζω και τον Αθεόφοβο μέσα, πολύ με ενόχλησε η τοποθέτησή του) τότε οι υπόλοιποι τι ελπίδες έχουμε; Για να το πάω και λίγο πιο βαθιά, ποιοί είναι και που είναι οι διανοούμενοι στην Ελλάδα; ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΔΟΙΑ, καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ; Δεν μπορείτε, δεν έχετε δικαίωμα να συμπεριφέρεστε έτσι όσοι έχετε υψηλό επίπεδο μορφώσεως, και δεν έχετε χάσει την ανθρωπιά σας, και πιστεύετε στον αλτρουϊσμό (κάτι που πρεσβεύει και το θρήσκευμά σου). Οφείλετε να είστε ψύχραιμοι, και λέτε τεκμηριωμένες απόψεις γι΄αυτό πιστεύετε, κι όχι να είστε πιο πανικοβλημένοι απο αυτούς που έχουν χάσει τα πάντα, και να τους λοιδορείτε ουσιαστικά, γιατί αρπάζονται απο το όποιο τυχάρπαστο «χέρι» για να σωθούν, το θεωρώ μεγάλη αγένεια, ύβρη απέναντι στην ίδια την ζωή.
    Σ΄ευχαριστώ πάντως για τις εξηγήσεις σου, με ισορρόπησες αρκετά, γι΄αυτό και σου αφιερώνω τον μόνο Άδωνι που συμπαθώ πολύ.

    «Αγαπητός σου ο Γς; Ε, αυτό δεν το έχω ξανακούσει εδώ μέσα. Ούτε καν συμπαθητικός δεν είναι!»
    Είναι όμως απίθανος, και είναι ο μόνος που κατανόησα τον πανικό του.

  235. sarant said

    Ευχαριστώ για ολα τα σχόλια! Μόλις γύρισα από κοντινό φιλικό σπίτι όπου είχα πάει για τα αποτελέσματα, όπου δεν μου ηταν εύκολο να μπω και να σχολιάσω εδώ.

    109 Οχι, δεν το κλείσαμε. Δόθηκε και παράταση άλλωστε. Εχεις καμια καλή συμβουλή;

    131 Χαχαχά!

    137 Σμερδαλέε, τελικά (θα το ξέρεις) δεν είναι 55-45 αλλά 61+ Και αυτό διαφέρει

    Bάταλε, πιστώνεσαι πράγματι την πρόβλεψη!

    181 Ωχ, πόνεσε αυτό 🙂

    230 Τι είπε πάλι ο Σουλτς;

  236. atheofobos said

    144 ΛΑΜΠΡΟΣ
    Όταν απομονώνονται φράσεις και δεν διαβάζει κανείς τα πριν και τα μετά δημιουργεί κανείς πάντα ψευδείς εντυπώσεις.
    Σε σχόλιο στο ποστ μου ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑΙ!
    http://atheofobos2.blogspot.gr/2015/07/blog-post_4.html#comment-form
    έγραψε ένας φίλος :
    Συμφωνω με καποια απο οσα λετε,αλλα εχω μερικες αποριες.
    Οταν οι ανθρωποι κανανε ουρες για συσιτιο,για τζαμπα τροφιμα,για φαρμακα τοτε δεν ηταν ονειδος ?

    Στην απάντηση μου γράφω:
    Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
    Βεβαίως και είναι όνειδος τα συσσίτια για φαγητό ή για φάρμακα αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και καλύπτουν αρκετές ανάγκες του κόσμου που δεν έχει άλλες δυνατότητες.
    Σε μια όμως οικονομική κατάρρευση πιστεύεις ότι θα συνεχίσουν να υπάρχουν;
    Σε μια τέτοια περίπτωση επίσης δεν θα είναι οι μετανάστες οι πρώτοι που θα υποφέρουν;

    Μου ανταπάντησε:
    Το οτι υπαρχουν τα συσσιτια ειναι μια λυση που σε περιπτωση κατερευσης δεν θα υπαρχουν..σωστο!
    ……………………………………………..
    Πως μπορεις εσυ και καθε αλλος «λογικος» να βαζετε ποσοστωση στην ανεχεια και την δυστυχια?
    Γιατι κανεις τοσο σκοντο στο ποσο αναξιοπρεπεια μπορεις να αντεχεις?

    Και του απάντησα:
    Η ποσόστωση στην ανέχεια και την δυστυχία δυστυχώς υπάρχει γενικότερα στον κόσμο και αυτή είναι και η πραγματικότητα.
    Θυμάμαι σε ένα ταξίδι στην Ινδία έκανα ένα σχόλιο για την φτώχια που έβλεπα γύρω μου. Τότε ένας συνάδελφος που είχε δουλέψει στην Αφρική μου είπε χαρακτηριστικά: Θεωρείς φτώχια και δυστυχία αυτό που βλέπουμε εδώ και πράγματι είναι για μας. Είναι όμως ευμάρεια για όσους έχω δει στην Αφρική όταν τους βλέπει; να πίνουν νερό της βροχής από ένα λάκκο στο χώμα.
    Αυτά λοιπόν που γράφω πιστεύω πως συμβάλλουν στις προσπάθεια να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την Ευρώπη και με την πάροδο του χρόνου να ανέβει το βιοτικό επίπεδο του λαού με συνεπακόλουθο αποτέλεσμα την εξάλειψη της ανέχειας και της δυστυχίας.
    Αλλιώς αν καταντήσουμε ο παρίας της Ευρώπης η ποσόστωση της δυστυχίας ποιους πιστεύεις πως θα θίξει πρώτους;

    Όσο για τον Γεωργιάδη δεν έχω ακούσει κανένα άλλο 4 μήνες πριν τις εκλογές να κάνει την πρόβλεψη :
    έχουν κρυφή ατζέντα και η κρυφή τους ατζέντα είναι η δραχμή, θέλουν να πάνε έξω να τους πουν όχι και να κάνουν δημοψήφισμα!
    Ελπίζω να μην πετύχει και η πρόβλεψη του για την δραχμή!

  237. smerdaleos said

    @236, Νίκο: 137 Σμερδαλέε, τελικά (θα το ξέρεις) δεν είναι 55-45 αλλά 61+ Και αυτό διαφέρει
    —-

    Ναι, ναι … τώρα να τον δούμε να το χρησιμοποιήσει κατάλληλα.

  238. sarant said

    188 Μαρία, στη Φιλοθέη το Ναι πήγε 72% – και στην Αγιαβαρβάα 73% το Όχι.

  239. cronopiusa said

  240. Πάνος με πεζά said

    Kι ο κυρ-Σταύρος, ο αφέντης Τσουτσουλομύτης, λένε τώρα ότι αύριο στο Σ.Π.Αρχ. θα ζητήσει την εξαίρεση του Βαρουφάκη από την ομάδα διαπραγμάτευσης, εφεξής…
    Τι έκανε η μύγα; Έτσι…

  241. Γελάω αναίσχυντα! https://twitter.com/mitsotakis/status/617790310161248259

  242. Στον ΔΟΛ έχουνε χωριστά τα άκυρα απ’ τα λευκά

  243. eran said

    Το 75% των φοιτητών ψήφισε όχι. Δε θυμάμαι σε ποια δημοσκόπηση το είδα.

  244. Μαρία said

    236
    Ο Σουλτς είπε οτι γράφει στ’ αρχίδια του το αποτέλεσμα. Υπάρχουν λέει κι άλλοι 18 που αποφάσισαν αλλιώς.

    Μα έκαναν κι αυτοί δημοψήφισμα και δεν το μάθαμε;

  245. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ο Σούλτς
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=719827

  246. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    226 – Έλα ρε Gee σοβαρέψου, είναι δυνατόν να ετοιμάζεσαι να πιστέψεις το κάθε τυχάρπαστο μετά χριστόν προφήτη; Είναι δυνατόν να πιστεύεις τέτοιες βλακείες και να ζητάς και σιγουράκια απο άσχετους δημαγωγούς; Σου έχω πεί πού βρίσκεται η αλήθεια, και είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ, αρκεί να κοιτάξεις προς την μεριά της. Και τότε γιατί δεν κοιτάζουν όλοι θα μου πείς, έλα ντέ, γι΄αυτό γκαρίζω μονίμως, τελικά, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ; κι όχι για να το παίξω εγώ έξυπνος που λέει πιο πάνω ο Γς.
    Επειδή την προηγούμενη βδομάδα πιάστηκα (δικαιολογημένα για τα πενιχρά δεδομένα μου) στον ύπνο, αυτήν ήμουν προετοιμασμένος και πληροφορημένος, όλοι όσοι ασχολούνται σοβαρά με τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, το γνώριζαν και περίμεναν αυτό το αποτέλεσμα, αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τις αποδείξεις, σ΄αυτές βασίστηκα σήμερα, και είχα μια υπέροχη ΣΤΙΓΜΗ, 1 δευτερόλεπτο ήταν αρκετό. Όλοι γνώριζαν το αποτέλεσμα, εκτός απ΄όσους ενημερώνονται απο τα ΜΜΑ και δεν ασχολούνται επαγγελματικά με το χρηματιστήριο.
    Καληνύχτα.

  247. eran said

    Ο Σουλτς μιλάει όχι ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ούτε ως επικεφαλής των Σοσιαλιστών. Αυτοί τον άδειασαν:
    http://www.sofokleousin.gr/archives/240830.html
    Μιλάει απλώς ως Γερμανός.
    Ανοίγει και καινούριο μέτωπο: Τουρκία -Συρία.

  248. sarant said

    244 Δεν με παραξενεύει βλέποντας τις κόρες μου και τους φιλους τους, Πολλά παιδιά που ψήφισαν Ποτάμι τον Γενάρη έριξαν σήμερα Όχι.

  249. 243: Απ’ την κούτρα τους τα κατεβάσανε…

  250. Μαρία said

    249
    Το είχε προσέξει κι ο Μάνος https://twitter.com/StefanosManos/status/617052667496546304

  251. Pedis said

    Πάλι καλα! Γλυτώσαμε του ξεφτίλα της βιασμένης πόρνης που λέει στον νταβατζή της κι ευχαριστώ.

    Ερωτώ: υπάρχει κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων που να κάνει σωστα, τίμια και αντικειμενικά τη δουλειά της; Καμία;

    Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πάμε για ένα άλλο μνημόνιο αλλά τουλάχιστον η πλειοψηφία του λαού, αν και χεσμένη και έτοιμη για συμβιβασμούς, όταν ερωτάται ορθά απαντά κοφτά: Αντε και γμθείτε!

  252. sarant said

    252 Όχι. Πανωλεθρία και πάλι των δημοσκόπων, και δεν έχουν καν τη δικαιολογία της μεταστροφής των τελευταίων ημερών, αφού η τωρινή δημοσκόπηση υποτίθεται ότι έγινε χτες και σήμερα.

  253. Avonidas said

    #209. Παραιτήθηκε ο Σαμ

    These are the moments that make life worth living 🙂

  254. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    251-253
    Εν τω μεταξύ είναι η πολλοστή φορά που την πατάνε και πάλι τόσο οικτρά οι δημοσκόποι. αλλά δεν χαμπεριάζουνε.
    Και στα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, 25-30, στο περιβάλλον μου,έγινε το ίδιο και μπήκαν και μπροστά και επηρέασαν προς το όχι,γονείς που έκλιναν προς στο άκυρο.

  255. Avonidas said

    Λοιπόν, δεν νομίζω ότι η κατάσταση είναι τέτοια που να δικαιολογεί πανηγυρισμούς, αλλά κάνοντας την ανασκόπηση αυτής της Εβδομάδας των Παθών (που κορυφώθηκε σε μια Μέρα των Τρελών, που θα γραφε κι ο Γκοσινύ), παρατηρώ τα εξής:

    i) Τρομάζουμε δυσκολότερα από ό,τι μας το ‘χα
    ii) Τα ΜΜΕ μας δουλεύουν ψιλό γαζί
    iii) Η ξεφτίλα μας έχει πάτο.

    Και τώρα, ψυχραιμία αδέρφια, διότι έπεται γκρηκ χοτ σάμερ 😉

  256. Avonidas said

    #247. Σου έχω πεί πού βρίσκεται η αλήθεια

    Δεν είναι στους Sex Pistols?

  257. 251 Στην αγία τριάδα κι αυτός, μαζί με Λυμπεράκη (αδιαμφισβήτητο χρυσό) και το χάλκινο του Βαρβιτσιώτη με το άι-φόουν.

    Δε μου λέτε: έτυχε να δει κανείς άλλος τον κυρ-Σταύρο από το Μέγκα; Είναι ιδέα μου ότι στον υπότιτλο έλεγε την περίληψη όχι όσων είπε ήδη αλλά όσων επρόκειτο να πει;

  258. Μαρία said

    252, 253
    Είναι το δείγμα τους για τα μπάζα. Το έχει εξηγήσει παλιότερα κι ο Βερναρδάκης.
    Τηλεφωνάνε σε σταθερά τηλέφωνα αλλά αυτός ο κόσμος https://www.youtube.com/watch?v=9UgoPCpsP_I δεν έχει πια τέτοιο τηλέφωνο.

  259. Μαρία said

    258
    Στην ΕΡΤ τον είδα τον πατριώτη.

  260. κουτρούφι said

    Από ένα Νενέκο:

    Άμα η πατρίδα επιλέξει αυτό το δρόμο τότε: Στάχτη και Μπούρμπερη
    Γεια σου Πεπε.

  261. Μαρία said

    To διασκέδασαν οι Γάλλοι με αυτοσχέδιο τραγουδάκι https://twitter.com/JLMelenchon/status/617810571359072256

  262. Πέπε said

    [Τώρα φοβάμαι ότι θα χαθεί η απάντησή μου μέσα σε τόσα μηνύματα, αλλά ας προσπαθήσω:]

    @144:

    > > περίμενα […] ένα εποικοδομητικό διάλογο, με τεκμηριωμένες απόψεις, υπέρ του ναί ή του όχι του δημοψηφίσματος, και ποιές θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες και τα πλεονεκτήματα της μίας ή της άλλης επιλογής. ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. Κατάρες και αφορισμοί ένθεν και ένθεν

    Συγγνώμη ρε Λάμπρο, σε βρίσκω λίγο άδικο. Δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα «ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια»; Πρέπει να τεκμηριώσουμε τι εννοούμε μ’ αυτό; Ο καθένας το καταλαβαίνει. Λεξιλογούμε μεν σ’ αυτό το μπλογκ, αλλά δε θα γράψουμε και διαγώνισμα στην έκθεση.

    Ότι αυτό δεν απαντά στο ποιες θα ήταν οι συνέπειες, προφανώς συμφωνώ. Δεν είναι όμως ούτε κατάρα ούτε αφορισμός. Δεν είναι μια κενή συνθηματολογική κουβέντα. Η αξιοπρέπεια και ηθικά είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, και μάλιστα είχε βαρύτατα τραυματιστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και πρακτικά είναι ένα διαπραγματευτικό ατού, αν σκεφτείς ότι δεν υπάρχει ισχυρότερο διαπραγματευτικό ατού -για οποιαδήποτε πλευρά- από το «εσύ μπλοφάρεις, εγώ δε μασάω».

    Συμμετέχω και σ’ άλλες συζητήσεις και δε θυμάμαι τι διάβασα ή έγραψα εδώ και τι αλλού, αλλά έχω την εντύπωση ότι και ως προς το άλλο σκέλος που ζητάς, τις συνέπειες τις κάθε επιλογής, μια βασική θέση διατυπώθηκε αρκετά ξεκάθαρα: «με το ΝΑΙ ξέρουμε τι θα γίνει, μια απ’ τα ίδια που έχουμε ήδη δει, αλλά στο ακόμη χειρότερο. Με το ΟΧΙ δεν μπορούμε να ξέρουμε, η επόμενη κίνηση είναι δική τους, θα δούμε».

    @261:

    Γεια σου Γιάννη.

  263. Ριβαλντίνιο said

    Κατρούγκαλος vs Στάη

    καβγάς Ψαριανού – Μακρυγιάννη

  264. sarant said

    Η νυχτα βγάζει επίσκοπο -θα τα πούμε και αύριο όμως, πάνω στο ιδιο θέμα.

  265. Pedis said

    # 259 – «Είναι το δείγμα τους για τα μπάζα. Το έχει εξηγήσει παλιότερα κι ο Βερναρδάκης.
    Τηλεφωνάνε σε σταθερά τηλέφωνα αλλά αυτός ο κόσμος https://www.youtube.com/watch?v=9UgoPCpsP_I δεν έχει πια τέτοιο τηλέφωνο.»

    Αυτό το ‘χω καταλάβει. Κι αυτοί το ξέρουν πολύ καλά. Συνεπώς
    1) είναι απατεώνες
    2) είναι αισχροι διαμορφωτές της κοινης γνώμης.

  266. Μαρία said

    265
    Σχολίαζαν οι γαλιάντρες του τουίτ αυτό που έγραψες στο φουμπού.

    266
    Μάγος είσαι;

    Ντάισελμπλουμ I take note of the outcome of the Greek referendum. This result is very regrettable for the future of Greece. For recovery of the Greek economy, difficult measures and reforms are inevitable. We will now wait for the initiatives of the Greek authorities. The Eurogroup will discuss the state of play on Tuesday 7 July.

    Πέφτει κράξιμο στα σχόλια https://twitter.com/J_Dijsselbloem/status/617815678129700865

  267. Πέπε said

    Λοιπόοοον!

    Και τώρα που βγήκε το αποτέλεσμα (τελευταία φορά που είδα είχε καταμετρηθεί το 95,κάτι % πανελληνίως κι έδινε 61 ΟΧΙ – 39 ΝΑΙ), ας σχολιάσουμε μερικά πράγματα:

    1. ΟΧΙ: Χαίρομαι πολύ που βγήκε. Να πω την αλήθεια, δεν το περίμενα. Τουλάχιστον όχι με τέτοια διαφορά. Αισθάνομαι υπερήφανος. Η αφύπνιση των Ελλήνων, που τα πρώτα της δείγματα τα αντιλήφθηκα στο Σύνταγμα το ’11, προχωράει με ρεαλιστικώς ικανοποιητικά βήματα προόδου. Με στεναχωρεί βέβαια λίγο το ποσοστό συμμετοχής. Ήθελα μεγαλύτερο.
    «Αισθάνομαι υπερήφανος» σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι λύσαμε και τα προβλήματά μας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Σύριζα έχει όλη μου τη συμπαράσταση και τη στήριξη, εκτός βέβαια αν κάνει τίποτε και τη χάσει.

    2. ΜΜΕ: Τέτοιο ξεβράκωμα δεν έχω ξαναδεί. Όλοι λένε τι παπαγαλάκια είναι, αλλά αυτή τη φορά αυτό έλαμψε κάτω από τον ήλιο. Και ειπώθηκε και από επίσημα χείλη, και ακούστηκε και από τα ίδια τα ξεπουλημένα ΜΜΕ. (Εκτιμώ ότι η περίφημη συζήτηση Ζωής – Κοσιώνη θα αποτελέσει μελλοντικά ιστορικό ορόσημο και θα μελετηθεί.)

    3. Σαμαράς: Τέτοιο ξεβράκωμα έχω ξαναδεί. Αρκετές φορές. Ο άνθρωπος δεν ξέρει να χάνει. Δεν ξέρω αν είναι μοναχοπαίδι, πάντως είναι σκατοχαρακτήρας.
    Τον θυμάμαι πριν από (πόσα; ) χρόνια, το βράδυ των εκλογών που η Πολιτική Άνοιξη έμεινε εκτός βουλής. Ήταν σαν κλαμένο μουνί. Οι δηλώσεις του ήταν του στυλ «ο ελληνικός λαός γαμιέται» ή κάτι τέτοιο. Ήμουν βέβαιος πως είναι η τελευταία φορά που τον βλέπω. Τέλος πάντων, όπως ξέρετε τον ξανάδα.
    Όταν έχασε αυτές τις τελευταίες εκλογές, το τι ακριβώς δήλωσε δεν το θυμάμαι, αλλά είχε και πάλι αυτή την έντονα αλλοιωμένη φάτσα, λες και του κάνει φάρσα ο μακιγιέρ της τηλεόρασης. Στη συνέχεια δεν παρέδωσε την πρωθυπουργία στο διάδοχό του. Επίσης, δεν παραιτήθηκε από την προεδρεία της ΝΔ, σπάζοντας για πρώτη φορά μια παράδοση τόσο παλιά ώστε ειλικρινά πίστευα ότι αποτελεί εσωτερικό κανονισμό του κόμματος, κάθε φορά που η ΝΔ δεν κερδίζει τις εθνικές εκλογές να παραιτείται ο πρόεδρός της, ακόμα κι αν είχε κάτσει μόλις λίγους μήνες.
    Απόψε θυμήθηκε επιτέλους να παραιτηθεί (κατόπιν υπομνήσεως της Ντόρας). Για τρίτη φορά η φάτσα του ήταν αλλοιωμένη. Πλέον δεν πιστεύω ότι όλοι οι μακιγιέρ τόσα χρόνια κάνουν φάρσα ειδικά σ’ αυτόν: όχι, είναι η γλώσσα του σώματός του υπερβολικά εκδηλωτική. Και ο δηλώσεις του ήταν και πάλι «γαμιέστε όλοι, αλλά θα κάτσω να κάνω χάζι όταν θα σπάσετε τα μούτρα σας».

    Μα πόσο λίγος!!!

    4. ΚΚΕ: Θα ‘θελα να σχολιάσω κι εδώ αλά δεν μπορώ. Είναι κάτι που ξεπερνάει τις εκφραστικές μου δεξιότητες. Μου κάνει εντύπωση που εξακολουθούν να μιλάνε ελληνικά και δεν έχουν καθιερώσει κάποια δικιά τους γλώσσα, αμοιβαίως ακατανόητη με τους ελληνόφωνους, ώστε να υπογραμμιστεί ακόμη σαφέστερα ότι ζουν σε μια παράλληλη Ελλάδα και δεν τους απασχολεί τίποτε απ’ όσα απασχολούν τους υπολοίπους.

  268. Πέπε said

    Ξέχασα να προσθέσω ότι στην παρέα που βλέπαμε τα αποτελέσματα (που τελικά ήμασταν όλο Όχηδες, γιατί καναδυό αμφίρροποι ψιλοναίδες τελικά έριξαν Όχι κι αυτοί), το χειροκρότημα και οι αλαλαγμοί στην ανακοίνωση του Σαμαρά ότι παραιτείται ήταν πολύ μεγαλύτερα παρά σε οποιαδήποτε ανακοίνωση αποτελέσματος.

    Οπότε ρε συ Λάμπρο, να συνέπειες που δε θα μπορούσες να απαιτείς να σ’ τις έχουμε προβλέψει: φεύγει η χολέρα από τη ΝΔ. Μπορεί και ν’ αρχίσει η εξυγίανσή της. Δε θα με χάλαγε να είχαμε μια αξιοπρεπή δεξιά στην αντιπολίτευση.

  269. Πέπε said

    @Βάταλο (συνάντηση αρχηγών, συμπεριλ. Μ/λιάκου):

    Αμάν ρε πάππο! Εσένα και να σε φέρνανε σ’ ένα λιβάδι με χιλιάδες τριαντάφυλλα και μια κουράδα, την κουράδα θα μύριζες! Νταξει δίκιο έχεις, είναι φρίκη. Αλλά αυτή τη φρίκη τη ζούμε από τις προπροηγούμενες εθνικές εκλογές. Τι να κάνουμε. Έτσι κι αλλιώς δε ζούμε σε λιβάδι με χιλιάδες τριαντάφυλλα.

    Ρε μπας κι είσαι μπολσεβίκος τελικά; Γιατί κι ένας από το ΜπΚΕ που είδα στην τηλεόραση το ίδιο μ’ εσένα περίπου έλεγε, μίλησε μάλιστα για σύμπραξη Σύριζα – ΧΑ (κλπ) στο μπλοκ του ΟΧΙ. Δεν ξέρω πώς τον έλεγαν, ένας νέος, ψιλοελεεινός (διέκοπτε και τσαμπουκαλευόταν λες κι ήταν όχι κομμουνιστής αλλά τηλεπερσόνα).

  270. Avonidas said

    #268, 4ον: Δε μπορείς, βρε, να συλλάβεις το μεγαλείο του Κώματος;!

    Μια ευκαιρία είχαν οι άνθρωποι, μια μεγάλη ευκαιρία να τη βγάλουν να τη μετρ να μετρηθούνε πόσοι είναι, τι ήθελες να τη χάσουνε;

    Μπααα, λύσσα κακιά! Εγώ, ρε, θα το κορνιζάρω το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ως απόδειξη ότι υπάρχει ζωή και σε άλλους πλανήτες, κι ότι τα πολλαπλά σύμπαντα δεν είναι απλώς μαλακίες του Χώκινγκ.

    ΟΧΙ παίζουμε! 😛

  271. Μαρία said

    236
    Κι απο πρώτο χέρι https://twitter.com/EP_President/status/617804450263080960

    270
    Μη τσιμπάτε στις προκλήσεις.

    Στις 10 το πρωί το συμβούλιο αρχηγών – εκτός ο Μιχαλολιάκος http://www.efsyn.gr/live/i-ora-tis-kalpis#news-item-2067

  272. Πέπε said

    272β:

    Α, ευχαριστώ. Πολύ καλύτερα.

    262: Πρέπει να το δείτε. Και συγκινεί, αλλά και μας φέρνει προ ευθυνών. Τι σημαίνει glander?

  273. Μαρία said

    266
    H πιο πετυχημένη δημοσκόπηση https://twitter.com/papachristosgio/status/616265549895626752

    273
    Απο κωλοβαράω μέχρι την παίζω. Συν. blanler, foutre. 🙂

  274. Μαρία said

  275. Gpoint said

    Καλημέρα

    # 247

    Λάμπρο

    Πιθανόν και συ να προέβλεψες το 60+% όπως ο Βάταλος αλλά εσύ ΔΕΝ ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ όπως ο Βάταλος ριψοκινδυνεύοντας την καζούρα αν δεν έβγαινε η πρόβλεψή του. Κοινώς, έξω από τον χορό…και τα συγχαρητήρια του άξιζαν.

    Οσο για το σίγουρο στον ιππόδρομο, μεγαλύτερη κάβλα από το να ξέρεις πως η κούρσα θα έρθει 3 x 7 (με φαβορί το 5) δεν υπάρχει !
    Ισως γιατί λόγω αμοιβαίου στοιχήματος πληρώνεσαι ΜΕΤΡΗΤΑ επί τόπου (και στο καζίνο ακόμα μάρκες σου δίνουνε) ενω στο χρηματιστήριο (έχω περάσει κι από εκεί) γράφεις…καπίκια λες και παίζεις πρέφα. Εννοείται πως όλη η καύλα χάνεται με τις προκαθωρισμένες αποδόσεις όπως στο στοίχημα, εσύ που βουτάς στην απεραντούνη του νερού και του αέρα έπρεπε να καταλαβαίνεις την αντίτοιχη απεραντοσύνη του τζόγου που υπάρχει μόνο στα άλογα γι αυτό και είναι το πιο επικίνδυνο «σπορ» και χωρίς την απεραντούνη του κέρδους αλλά της κα(;)λας Μην ξεχνάς πως και ο θεός ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ έφτιαξε τον κόσμο, δες εμένα ή τον καθρέπτη σου !!

    Φαντάσου μόνο πως αν μου δώσει ένα σίγουρο ο Βάταλος εγώ θα βάλω τα λεφτά στην τσέπη και συ θα στήνεσαι με τις ώρες και τις μέρες στα ΑΤΜ να πάρεις 50άρι-50άρι το κέρδος σου και ΑΝ (πολύ γέλιο χαχαχαχ)

    Λεξι-λογικό : καύλα ή κάβλα ;;

  276. Γς said

    Αχ, αυτή η γλύκα του όχι.

    Ζηλεύω.

    «Όχι» γενικώς. Αρνηση.
    Ακόμα και τώρα νιώθω το ίδιο. Σαν τον πιτσιρίκο Γς.
    Ποτέ δεν άλλαξα.

    Όχι σε κάθε προσπάθεια πατροναρίσματος, κηδεμονίας, επιμέλειας, επίβλεψης.
    Όχι, όχι, όχι!

    Και δεν είχε γιατί. Ετσι για την γλύκα του όχι.

    Θυμάμαι κάποτε που έφτασα στο πάρα 5’ να παντρευτώ.
    Ολο το σόι της έκανε κάποια οικογενειακή γιορτή και ήμουν κι εγώ εκεί με την κοπέλα τους, που κάναμε μαζί τα μεταπτυχιακά μας.
    Και είχαμε γίνει το επίκεντρο της προσοχής όλων εκείνο το βράδυ.
    Ενας ένας, ξαδέλφια, θείοι, θειάδες ακόμα και παππούδες μας έπλεκαν το εγκώμιο και μας διαβεβαίωναν πόσο θα μας βοηθούσαν στον ανθόσπαρτον βίο μας.

    Και να έμμεσες αναφορές στα σοβαρά περιουσιακά στοιχεία που θα μας εκχωρούντο, και να αναφορές στους φανερούς και υπόγειους δίαυλους της ευρύτερης οικογένειας που θα μας οδηγούσαν ψηλά.

    Είχαν ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά τους στον Γς και στην κοπέλα τους, που ακόμα [τι τα θες τι τα γυρεύεις] μετά από 40 τόσα χρόνια.

    Και ξαφνικά μου ανάβουν τα λαμπάκια!

    Όχι!
    Νευρίασα και τους νευρίασα και στο τέλος σηκώθηκα και την κοπάνησα αφού τους ξέχεσα κανονικά.

    Το φχαριστήθηκα κι ας λέγανε οι φίλοι μου ότι έχασα την «προίκα της ζωής μου» και ότι μόνο αυτή θα μπορούσε να με ανεχτεί και τέτοια.

    Μην μου πείτε ότι εμείς οι Ρωμιοί δεν έχουμε μια δόση αυτής της τρέλας…

    Τι Ευρώπη, Ευρώ, Ευρωζώνη και τέτοια. Εκεί θα κωλόσουμε;

    Μια από τις ωραίες φαντασιώσεις μου για χαβαλέ και τέτοια είναι το τι θα είχε επακολουθήσει τότε αν είχαμε [είχανε] καταφέρει να πέσουμε στην αγκαλιά του Ανατολικού μπλοκ.

    Μέχρι να καταλάβουν τι φίδι κωλοβό βάλανε στον κόρφο τους θα τους είχαμε κάνει λαμπόγυαλο

  277. Παύλος said

    263 «με το ΝΑΙ ξέρουμε τι θα γίνει, μια απ’ τα ίδια που έχουμε ήδη δει, αλλά στο ακόμη χειρότερο. Με το ΟΧΙ δεν μπορούμε να ξέρουμε, η επόμενη κίνηση είναι δική τους, θα δούμε».
    Έτσι.

  278. spiral architect said

    Καλημέρα 🙂
    Εγώ το’ παιξα το 60-40 και βγήκα κερδισμένος, οπότε το κέρασμα σε φιλικό σπίτι έπεσε άφθονο και έφτιαξα κεφάλι. Η απίστευτη προπαγάνδα των εργολαβοκάναλων και η απουσία απ’ αυτά έστω και μιας δημοσκόπησης με καποιο οριακό προβάδισμα του ΝΑΙ έδειχνε το τελικό αποτέλεσμα. Αν συνυπολογίσει κανείς και το σπάσιμο της γραμμής του ΚΚΕ για άκυρο (μετά από κοντά ένα αιώνα τέτοια θέση!) η νίκη του ΟΧΙ ήταν αναμενόμενη.
    Προχθές το μεσημέρι στο ΑΤΜ (που συναντιόμαστε) προσπάθησα να εκμαιεύσω απόψεις. Ο κόσμος ήταν ψύχραιμος και κάποιος με πρόγκηξε λέγοντάς μου γιατί δεν ζω με ένα πενηντάρικο.
    Εν κατακλείδει, το ΟΧΙ και η διαφορά του έκανε μπαμ απ’ την Παρασκευή, ειδικά μετά τη βραδινή παρασκευιάτικη προπαγάνδα περί κουρέματος καταθέσεων > 8000€. Εκεί πια σιγουρεύτηκα. 🙂

    Το μέλλον θα δείξει. Τα’ χω πει και άλλο σταλεγάκιας δεν γίνομαι. :/

  279. spiral architect said

    Γιατί; Άλλα δεν έλεγε τις προάλλες;

  280. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    O Bαρούφ λέει ότι αφού οι εταίροι θα εκτιμούσαν την απομάκρυνσή του, θέτει εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού.

  281. spiral architect said

    @267 τέλος: Κάποιος έπρεπε να εξηγήσει στο Ντάισελμπλουμ τι σημαίνει αυτό που ακούει από χτες το βράδυ.

  282. ΕΦΗ-ΕΦΗ said

    Ο ΥΠΟΙΚ κάνει στη μπάντα αφού ερεθίζει τς ευρωπαίους και αυτό γίνεται σε συνεννόηση με τον πρωθργό. Πάλι καλά. Δυο κεφάλια στο καλάθι ζητούσαν.

  283. Γς said

    https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11698612_10155805782330385_7626276867029762169_n.jpg?oh=430d918f82187f77dcfa3d417e2115cd&oe=5617720C

    Κι η Ραφήνα ΝΑΙ 46,35 % (4,661)

    Σε πολύ μπαναλ περοχή μένω τελικά…

  284. spiral architect said

  285. Γς said

    Ο άι Γιάνης μας

    κι η Ηρωδιάς

  286. spiral architect said

    … η Σαλώμη βρε! 😮

  287. Alexis said

    …και Ηρωδιάς δεν είναι λάθος…

  288. Γς said

    387:
    Η μάνα της η Ηρωδιάς

    «Ο Ηρώδης όμως, μισομεθυσμένος από το πολύ κρασί, δεν είδε παρά τη χάρη της και την ομορφιά της. Ενθουσιασμένος, μαγεμένος, της είπε με όρκο:

    — Ζήτησέ μου ό,τι θέλεις, ως το μισό μου βασίλειο, και θα σου το δώσω.

    Ζαλισμένη από τέτοια υπόσχεση, η κόρη έτρεξε στη μητέρα της και τη ρώτησε:

    — Τι να ζητήσω;

    Κι εκείνη της είπε:

    — Το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή.

    Τρεχάτη γύρισε πίσω η Σαλώμη, και, στέκοντας μπροστά στο βασιλέα, του είπε:

    — Θέλω να μου δώσεις τώρα ευθύς, σε δίσκο απάνω, το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή.»

  289. sarant said

    Kαλημέρα, ευχαριστώ για τα νεότερα σχόλια!
    Στο μεταξύ άνοιξε κι άλλο άρθρο, σημερινό -αλλά χωρίς να έχει προλάβει την παραίτηση Βαρουφάκη.

    267 Πού μπορεί να τα δει κανείς αυτά;

    279 Αν τόχες προβλέψει, μπράβο.

    Φοβερό αυτό με τον ΑηΓιάννη….

  290. spiral architect said

    @236β: Εμείς το κλείσαμε με πρώτη επιλογή Βιολογικό (όπου θα’ χει να ανταγωνιστεί τις δεύτερες και τρίτες επιλογές των θεωρητικάριων-wannabe medical doctors) και δεύτερη επιλογή τη Βιοτεχνολογία του Γεωπονικού.
    Ακόμα ακούω τους τσακωμούς της θυγατέρας με τη βιολόγο μητέρα της για την «άστοχη» επιλογή της. 🙄
    Καλή μας επιτυχία! 🙂

  291. spiral architect said

    θεωρητικάριων –> θετικάριων 😳

  292. Avonidas said

    #286, 289 Άη Γιάνης ο Ομολογιούχος, πεσών υπέρ Πίστεως και Πιστώσεως 😛

  293. Ριβαλντίνιο said

    Και συνεχίζει

    Πάγκαλος

  294. Avonidas said

    #294. Βάζε, ρε, ένα NSFW, μου δολοφόνησες τη μέρα! 😮

  295. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    263 – «Συγγνώμη ρε Λάμπρο, σε βρίσκω λίγο άδικο. Δεν ειπώθηκε ξεκάθαρα «ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια»; Πρέπει να τεκμηριώσουμε τι εννοούμε μ’ αυτό;»
    Eίναι τεκμηριωμένη πολιτική θέση καθηγητών και επστημόνων αυτή ΠΕΠΕ;Τι θα πεί ψηφίζω ΟΧΙ για την αξιοπρέπεια; γνωρίζεις τι αντιπροσωπεύει; 47 σελίδες πρόταση έχει κάνει η κυβέρνηση, έχεις διαβάσει καμία; κι αν ναί, αποδέχεσαι αυτή την πρόταση; και πού είναι τότε η αξιοπρέπεια; Ας το αφήσουμε όμως αυτό, είδες εσύ εδώ μέσα αυτές τις μέρες πολιτικό διάλογο πάνω απο καφενειακό επίπεδο; (και πολύ λέω) με συγχωρείς, αλλά εγώ δεν τον πήρα είδηση. Καταστροφολογία, αφορισμοί και κατάρες ένθεν κακείθεν (το άλλαξα πάλι) αλλά τεκμηριωμένη μη κομματική εξήγηση γιατί ΝΑΙ ή ΟΧΙ, λυπάμαι αλλά δεν είδα.

  296. Πέπε said

    @296:
    > > 47 σελίδες πρόταση έχει κάνει η κυβέρνηση, έχεις διαβάσει καμία; κι αν ναί, αποδέχεσαι αυτή την πρόταση;

    Για μισό. Δεν ερωτήθηκα αν αποοδέχομαι αυτή την πρόταση αλλά αν αποδέχομαι ή απορρίπτω την άλλη.

    Φυσικά εσύ ήλπιζες να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση για τα καθέκαστα και της μιας και της άλλης, με επιχειρήματα και διάλογο. Δεν έχεις άδικο.

    > > και πού είναι τότε η αξιοπρέπεια;

    Ελπίζω να μη σου φανεί καφενειακή η απάντησή μου: Στο να μιλήσει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και στο να μιλήσει η ελληνική κυβέρνηση – κι αυτό σπάνια πολυτέλεια είχε καταντήσει τα τελευταία χρόνια. Να σου πω κάτι; Και ΝΑΙ να έβγαινε, που θα με πλήγωνε και δε θα το θεωρούσα αξιοπρεπές αλλά δουλικό και τρομοκίνητο, θα το δεχόμουν με την παρηγοριά ότι, όπως και να ‘χει, ερωτηθήκαμε και απαντήσαμε, δε μας το φόρεσαν.

    > > Καταστροφολογία…

    Ντάξει μωρέ. Κι εμένα μ’ ενόχλησε αλλά δεν κυριάρχησε κιόλας.

    Δεν έχω καμιά άλλη αντίρρηση στο 296.

  297. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    237 – Κοίτα, θα ήταν προτιμότερο να έλεγες, ψηφίζω ΝΑΙ γιατί φοβάμαι ότι θα χάσω αυτά τα λίγα καλά που έχω, όπως έκανε ο Λεώνικος, που δεν αμφισβητώ ότι τα έφτιαξες με κόπο και ιδρώτα, κατανοητό και ανθρώπινο. Το πόστ σου όμως το διάβασα ολόκληρο, (και απομόνωσα αυτή την παράγραφο, πιο πολύ για να σε προφυλάξω παρά για να σε επικρίνω) και είναι επιεικώς ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ. Και μόνο ότι αρχίζεις με Ράμφο, συνεχίζεις με Πρετεντέρη και ΓεΟργιάδη θα ήταν αρκετό για να βγάλει κανείς συμπέρασμα πόσο αντικειμενικό είναι, αλλά είναι απείρως χειρότερο. Λυπάμαι, αλλά έπεσες πολύ χαμηλά, ούτε τα χουντοκάναλα να είχες, και είναι κρίμα για μένα, γιατί σ΄αυτά τα χρόνια που επισκεπτώμουν το μπλόγκ σου, και έχουμε κάνει και μερικές συζητήσεις, είχα ταύτιση με πολλές απόψεις σου, κυρίως για «ευαίσθητα» κοινωνικά θέματα, που είναι ταμπού ακόμα. Θέλω να πιστεύω, ότι ήταν μια άτυχη στιγμή για σένα, και αυτή η ενέργεια, έγινε υπο το κράτος του ( δικαιολογημένου εν μέρη, αδικαιολόγητου όμως για έναν άνθρωπο του επιπέδου σου) πανικού. Λυπάμαι, αλλά δεν θα τα ξαναπούμε, σου εύχομαι πολλά ευρώ στο πορτοφόλι σου, για να μη φοβάσαι τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Κοιτά ρε που έγινα υπερασπιστής του ΣΥΡΙΖΑ, θα τρίζουν τα κόκαλα του παππού μου του αντάρτη.

    Όποιος έχει γερό στομάχι, και δεν το έχει δεί, ας δεί τι ανάρτησε ο Αtheofobos στο μπλόγκ του, κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    http://atheofobos2.blogspot.gr/2015/07/blog-post_4.html

  298. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    252 – Φυσικά και υπάρχει, απλώς τα αποτελέσματα τα δίνει στις επενδυτικές εταιρείες (π.χ Goldman Sachs) κι αυτές τα ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ κατά το δοκούν. Μέχρι και το καταναλωτικό συναίσθημα των αμερικανών και των γερμανών μετράνε, κι εκεί πάνω (στο συναίσθημα) γίνεται της αλεπούς ο θάνατος, το ελληνικό χρέος , είναι σταγόνα στον ωκεανό των χρηματιστηρίων. ΝΑΙ ή ΟΧΙ; το μεγάλο δίλημμα του λαού, και οι κρίσιμες και ιστορικές στιγμές που ζούμε.

  299. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    257 – «Σου έχω πεί πού βρίσκεται η αλήθεια.

    Δεν είναι στους Sex Pistols?»

    ΠΑΝΤΑ!

  300. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    276 – Βρε Gee, δεν είπα πως δεν έπεσε μέσα στην πρόβλεψή του το φασιστοειδές, είπα ότι ήταν γνωστό και φανερό, και μη τρώς παραμύθι περί εγγόνας, πρεσβείας μεγάλης δυτικής δύναμης, κλπ συνωμοσιολογικά. Απο τις 11 το Σάββατο τα έχωναν οι μεγαλοεπενδυτές, σε 1 δευτερόλεπτο, έβγαλαν κέρδος, για πλάκα το χρέος της Ελλάδας, μη με ρωτήσεις ποιός έχασε, το έχω εξηγήσει πολλές φορές, πάντως όχι αυτοί. Μπορεί να μη το χωράει το φτωχό μου μυαλό, αλλά θα το χωνέψω που θα πάει, ότι παίρνετε πληροφόρηση μόνο απο τα ΜΜΑ που βρίζετε.

    Υ.Γ – Ο λόγος που δεν εκτέθηκα όπως ο φασίστας( σιγά την έκθεση δηλαδή, αν δεν έπεφτε μέσα, θα του γινόταν η μούρη κρέας) είναι δεν ότι θέλω να κάνω τον έξυπνο όπως αυτός, κλέβοντας μωρό στην κούνια, αφού ήταν γνωστές οι ξένες δημοσκοπήσεις, αλλά και γιατί ασχολούμαι σοβαρά με το άθλημα.

    Υ.Γ – Ο πίνων μεθά κι ο παίζων χάνει, διαχρονική αξία. Στον αέρα και στον βυθό, έχω δεί αρκετούς να «τζογάρουν» κάποιοι είναι παράλυτοι, και μερικοί βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα. Η πολύχρονη εμπειρία μου διδάσκει, ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, στα κάθε είδους ύψη και βάθη.

  301. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    301 – » είναι δεν ότι θέλω να κάνω τον έξυπνο» Και να πείς ότι ήπια τίποτα πονηρό, ένα ποτήρι του νερού (μικρό) μπίρα, είμαι ευάισθητο αγόρι, δεν το σηκώνω το ποτό αν δεν είναι Πιτσιλαδής (χαμόγελο).

    Φυσικά «είναι ότι δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο».

  302. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    297 – «Για μισό. Δεν ερωτήθηκα αν αποοδέχομαι αυτή την πρόταση αλλά αν αποδέχομαι ή απορρίπτω την άλλη.»
    Αν κι απο κάτω έρχεσαι στα λόγια μου ως προς το τι περίμενα, το ότι δεν ρωτήθηκες -καμε για την μία ή την άλλη πρόταση, είναι που κάνει το δημοψήφισμα γελοίο και στημένο. Κατά τ΄άλλα, και μόνο για την πρωτοφανή στα χρονικά προπαγάνδα υπέρ του ναί, εσωτερική και απροκάλυπτη εξωτερική, το χάρηκα το όχι, η λυπηρή διαπίστωση όμως, είναι ότι η δημοκρατία στην Ε.Ε έχει πεθάνει, κι όσοι νομίζουν ότι οι ναζί εξαφανίστηκαν με την αυτοκτονία του Χίτλερ, κοιμούνται όρθιοι και πληρώνουν ξενοδοχείο, εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη σαν καρκίνος, και οι λαοί κοιτάζουν αδιάφορα, νομίζουν πως αφορά άλλους.

  303. Πέπε said

    @303:
    > > το ότι δεν ρωτήθηκες -καμε για την μία ή την άλλη πρόταση, είναι που κάνει το δημοψήφισμα γελοίο και στημένο

    Δε συμφωνώ, αλλά θεωρώ περιττό να το συζητήσουμε τώρα. Όχι απλώς επειδή το δημοψήφισμα πλέον έγινε και είναι τετελεσμένο. Το ίδιο θα σου έλεγα και προχτές, και πιο πριν: όσο ήταν ανοιχτή η συζήτηση για το τι να επιλέξουμε και γιατί (που προφανώς δεν είναι πια ανοιχτή), η συζήτηση για το ερώτημα του δ/ψ είχε ήδη κλείσει, και κάθε εποτίμηση του ερωτήματος, οσοδήποτε μελετημένη, στερούνταν πρακτικής σημασίας. Τώρα βέβαια, μία παραπάνω.

  304. Πέπε said

    *αποτίμηση*

  305. Ριβαλντίνιο said

    @ 295 Avonidas
    Ωχ, χίλια συγνώμη. 😳

  306. Gpoint said

    # 301

    Ο πίνων μεθά κι ο παίζων χάνει αλλά και ο αλεξιπίπτων τσακίζεται και ο βαθυβουτών δυτονοσεί !!
    και χιλιάδες εραστές τα έχουν κακαρώσει στο καθήκον
    και λοιπόν ;
    το μέτρον άριστον δεν υπάρχει στον τζόγο και το πιοτό παρά μόνο θυμόμαστε την παροιμία για κακό ; ;

  307. atheofobos said

    298 ΛΑΜΠΡΟΣ
    Δεν έχω να απολογηθώ γιατί επέλεξα το ΝΑΙ σε κανένα ιδίως όταν όπως εσύ θεωρείς ότι οι απόψεις μου καθορίζονται από τα ευρώ που έχω.
    Προφανώς δε χαρακτηρίζεις ως χουντικούς και όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης που συνεχώς εμφανίζονται στα «χουντοκάναλα» κατά τον προσφυή χαρακτηρισμό σου!
    Είναι δε ιδιαίτερα λυπηρό και σαφώς φασιστικό να απορρίπτει κανείς κείμενα και απόψεις επειδή αυτοί που τα έγραψαν δεν του αρέσουν.
    Η ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας έχει αποδείξει που καταλήγει αυτό.
    Τελικά επειδή η συνεχής αντιπαράθεση διαδικτυακών σχολίων επιβεβαιώνει ότι θα καταλήξει κανείς στον Godwin’s law νομίζω ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω τον διάλογο μαζί σου.

  308. Η ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας έχει αποδείξει που καταλήγει αυτό.
    Τελικά επειδή η συνεχής αντιπαράθεση διαδικτυακών σχολίων επιβεβαιώνει ότι θα καταλήξει κανείς στον Godwin’s law
    ————————————-
    Αυτό κι αν είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία! 🙂

  309. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    307 – Μα δεν είπα ότι υπάρχει μέτρο στον τζόγο, γι΄αυτό θεωρώ ότι γενικά δεν πρέπει να τζογάρει κανείς, αν θέλει να κερδίσει γενικώς, αυτό είπα, απο κεί και πέρα, η ζωή είναι όπως την αντιμετωπίζεις.

    308 – Δεν ζήτησα απο κανέναν να απολογηθεί για τίποτα, πόσο μάλλον απο σένα για το ναί. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι, ότι αυτό το πόστ είναι αισχρή προπαγάνδα, χωρίς καμία τεκμηρίωση τι να πώ, δεν λέω τίποτα, και θα συμφωνήσω μαζί σου, δεν έχει νόημα ο όποιος διάλογος μεταξύ μας. Όσο για το «Είναι δε ιδιαίτερα λυπηρό και σαφώς φασιστικό να απορρίπτει κανείς κείμενα και απόψεις επειδή αυτοί που τα έγραψαν δεν του αρέσουν.» ένας κι ένας είναι, και δεν ήξερα ποιόν να πρωτοδιαλέξω.
    Ας το αφήσουμε καλύτερα, με λίγη προσπάθεια θα χωρέσουμε και οι δύο στον πλανήτη, και με λίγη τύχη, θα επιβιώσουμε ό,τι κι αν μας φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Σου εύχομαι ό.τι καλύτερο και όπως το θέλεις.

    Υ.Γ – «ιδίως όταν όπως εσύ θεωρείς ότι οι απόψεις μου καθορίζονται από τα ευρώ που έχω.» Εγώ για τον πανικό σου ότι θα τα χάσεις το έγραψα, αλλά εν πολλοίς το πόστ σου αυτό δείχνει.

  310. Πέπε said

    @303 ξανά (να δω Λάμπρο σε ποιον θα ‘χεις να πρωτοαπαντάς!)

    > > απο κάτω έρχεσαι στα λόγια μου ως προς το τι περίμενα

    Ασφαλώς, εκτός από ένα σημείο: Συμφώνησα μεν μαζί σου ότι ωραίο και ευκταίο θα ήταν -αλλά δε συνέβη- να συζητηθούν τα καθέκαστα των δύο προτάσεων. Όχι όμως ότι αυτή θα ήταν η μόνη συζήτηση που θα δεχόμουν ως σοβαρή, ανάλογη του επιπέδου κλπ.. Για μένα το θέμα δεν εξαντλείται στο αν ο ΦΠΑ στα νησιά θα είναι τόσος ή τόσος (με το συμπάθειο). Υπάρχουν και άλλες πλευρές, και θεωρώ ότι έγιναν αξιόλογες τοποθετήσεις.

  311. Γς said

    291:

    >Ακόμα ακούω τους τσακωμούς της θυγατέρας με τη βιολόγο μητέρα της για την «άστοχη» επιλογή της.

    Το βιολογικό ή την Βιοτεχνολογία

  312. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    311 – Πέπε, αυτό που είπα, είναι ότι δεν έγινε καμία σοβαρή πολιτική συζήτηση εδώ, ενώ λογικά θα το περίμενε κανείς. Κάποια σκόρπια νηφάλια και συγκροτημένα σχόλια από μερικούς ψύχραιμους σχολιαστές, δεν σώνουν με τίποτα την τραγική κατά την άποψή μου κατάσταση. Στα ΑΤΜ έγιναν πολύ καλύτερες συζητήσεις, και κυρίως πιο ψύχραιμες. Τελικά στα δύσκολα φαίνεται ο αληθινός χαρακτήρας του καθενός.

  313. spiral architect said

    @312: Το βιολογικό. Θεωρεί (και μάλλον σωστά) ότι δεν θα έχει μέλλον στην Ελλάδα.

Σχολιάστε