Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεζεδάκια των γενεθλίων

Posted by sarant στο 2 Νοεμβρίου, 2013


Το άρθρο αυτό γράφτηκε και ανέβηκε πριν γίνει γνωστή η είδηση για τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Ελπίζω να βρεθούν γρήγορα οι δολοφόνοι, είτε είναι μαφιόζοι είτε ό,τι άλλο.

Σήμερα έχουμε γενέθλια -όχι του ιστολογίου, αυτά πέφτουν στις 16 του Φλεβάρη, αλλά του  ιστολόγου, ήγουν του Νικοκύρη, οπότε επόμενο είναι τα μεζεδάκια να βαφτιστούν «των γενεθλίων».  Η σημερινή πιατέλα δεν είναι πολύ φορτωμένη, επειδή τις προηγούμενες μέρες είχα διάφορα τρεχάματα, μεταξύ των οποίων και ένα ευχάριστο, την παρουσίαση του βιβλίου μου Οπωροφόρες λέξεις στον Ιανό, που έγινε την Τετάρτη (30.10) το απόγευμα και όπου είχα τη χαρά να γνωρίσω (ή να ξαναδώ) και κάμποσους από τους φίλους του ιστολογίου -για όσους ήρθαν, το μεγάλο πανέρι με τα φρούτα στο κέντρο ήταν προσφορά ενός τακτικού σχολιαστή, που ήταν κι αυτός παρών. Για όσους δεν ήρθαν την Τετάρτη, σημειώστε μιαν άλλη ημερομηνία, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, όπου προβλέπεται να γίνει μια άλλη παρουσίαση, άλλου βιβλίου, σε άλλο χώρο -περισσότερα προς το παρόν να μην πούμε. Για την εκδήλωση στον Ιανό έφτιαξα μια σελίδα, που μπορείτε να τη βρείτε εδώ, όπου θα προσθέσω και άλλο υλικό τις επόμενες μέρες.

* Σε συζήτηση στον Σκάι, νομίζω τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, σε κρόουλ από κάτω διάβασα: «Εθνικοί επέτειοι…» Γκουγκλίζοντας τη φράση βρήκα ότι έχει χιλιάδες εμφανίσεις, τόσο πρόσφατες όσο και παλιότερες, και όχι μόνο σε ακροδεξιά σάιτ. Προτιμώ το «εθνικές επέτειες», για να πω την αμαρτία μου, κι ας έχει ελάχιστες γκουγκλιές. (Και είναι αρκετά διδακτικό ότι ο εντελώς λανθασμένος τύπος είναι πολύ συχνότερο από έναν, ας πούμε, ακραίο δημοτικιστικό τύπο).

* Τίτλος άρθρου στον ιστότοπο left.gr: Οι δήθεν «λεονταρισμοί» από την πλευρά της κυβέρνησης τέλειωσαν και τα νέα μέτρα έρχονται, όποια κωδική ονομασία και να τους δώσουν. Να το πάρουμε με τη σειρά. Λεονταρισμός είναι η ψευτοπαλικαριά, άρα οι δήθεν λεονταρισμοί, θα έλεγε κανείς, είναι η… δήθεν ψευτοπαλικαριά -κι αν η γλώσσα ήταν μαθηματικά, τα δυο αρνητικά πρόσημα θα αλληλοεξουδετερώνονταν και θα έκαναν ένα συν. Τώρα, με τα εισαγωγικά επιπλέον δεν ξέρω αν ξαναπέφτουμε στο αρνητικό ή όχι, αλλά η γλώσσα δεν είναι μαθηματικά οπότε ο δήθεν λεονταρισμός είναι πλεονασμός. Κατά σύμπτωση, και σε περσινό μεζεδάκι είχα επισημάνει τους «δήθεν λεονταρισμούς«, πάλι σε ανακοίνωση του Σύριζα.

Ωστόσο, το «λάθος» εξηγείται: όταν πλάστηκε η λέξη «λεονταρισμός», πριν από 100 ακριβώς χρόνια (αυτό το «ακριβώς» μην το πάρετε τοις μετρητοίς), όλος ο κόσμος ήξερε τον Λεονταρή ή Λιονταρή, τον ψευτοπαλικαρά ήρωα του κωμειδυλλίου «Τζιώτικο ραβαΐσι» (έχω γράψει αναλυτικά για την ιστορία της λέξης), και όλοι ήξεραν ότι ο Λιονταρής ήταν ένας κωμικός κουτσαβάκης. Σήμερα, έναν αιώνα μετά, ελάχιστοι τον ξέρουν, οπότε δεν είναι περίεργο να συνδέουν τη λέξη όχι με τον δειλό Λιονταρή αλλά με το γενναίο λιοντάρι -άρα, το «δήθεν λεονταρισμοί» (αλλού το έχω δει και «ψευτολεονταρισμοί») δεν είναι, τελικά, αβάσιμο.

* Διπλό μεζεδάκι στον τίτλο είδησης: «Απαγορεύτηκε» τραγούδι του Μπαγιαντέρα για την 28η, ελέω Βελουχιώτη. Και πάλι έχουμε την ανόητη χρήση του «ελέω» για κάτι αρνητικό, λες και το «εξαιτίας» είναι μαλλιαρό ή χυδαίο, ενώ επίσης υπάρχει και το «λόγω», κι αυτό σε δοτική. Και, καπάκι, να και τα (περιττά) εισαγωγικά στο «απαγορεύτηκε».

* Για να μείνουμε στον αστερισμό της εισαγωγικομανίας, ιδού ένα δείγμα με δύο κρούσματα: Θα «ντρεπόμουν» να είχα «φίλο» τον… Πάγκαλο. Του Χρήστου Γιαννούλη. Δεν ξέρω ποιος είναι ο κ. Χρήστος Γιαννούλης, βλέπω όμως ότι, παρόλο που τσιγγουνεύεται τη φιλία του, είναι ανοιχτοχέρης με τα εισαγωγικά του. Τα εισαγωγικά στο «φίλος» μπορούμε να πούμε πως δικαιολογούνται υπό προϋποθέσεις -αν εννοεί, ας πούμε, «φίλο στο FB», όχι κανονικό φίλο. Αλλά στο «ντρεπόμουν»; Ποια δικαιολογία μπορεί να έχουν αυτά τα εισαγωγικά; Ξέρει κανείς;

* Σε άρθρο στην Athens Voice χρησιμοποιήθηκε ο όρος «ψιλός κύριος» (για ακίνητο). Σχόλιο αναγνώστη: Όταν λέτε ψιλός κύριος εννοείτε πως στην περιουσία του έχει την υψηλή κυριότητα; Γιατί αν είναι έτσι, 1ον, […]  και 2ον, είστε και ανορθόγραφος. και στην τελική, πλήρωσε αρκετές εισφορές και φόρους για να έχει τώρα την περίθαλψη που πρέπει ως ασθενής, ή θα πληρώσω μόνο εγώ γι’ αυτά;
ή, πώς κάνουμε παντιέρα την αμάθειά μας.

* Το ξέρατε ότι υπάρχει «Θέατρο κατ’ οίκων«; Αυτό το περίεργο «κατ’ οίκων» θα μπορούσε να είναι: α) λογοπαίγνιο, β) σχιζολεξία (αντί για ‘κατοίκων’), γ) ανορθογραφία (αντί για ‘κατ’ οίκον’). Από τα τρία, το δεύτερο το αποκλείω και πιθανότερο θεωρώ το τρίτο, αλλά δεν αποκλείω και το πρώτο. Το κακό είναι ότι προχτές ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος και δεν προλάβαμε να δούμε περί τίνος πρόκειται. Και, μια και είμαστε στο ειδησάκι, τι ακριβώς είναι οι «ευπαθείς πληθυσμιακά ομάδες»; Ευπαθείς σκέτο το καταλαβαίνω, αλλά «πληθυσμιακά», γιατί;

* Φίλος μου είχε απορίες για την κουρούνα και διάβασε στη Βικιπαίδεια τα εξής: Όπως και τα υπόλοιπα κορακοειδή είναι παμφάγο και οπορτουνιστικό πτηνό.  Το κείμενο της Βικιπαίδειας φαίνεται μετάφραση από το αγγλικό: Like other corvids it is an omnivorous and opportunistic forager and feeder. Το λέμε όμως έτσι στα ελληνικά; Πολύ αμφιβάλλω.

* Ο ίδιος φίλος διάβασε στην Καθημερινή ότι: Η εφημερίδα επικαλείται ως πηγές της διπλωματικές πηγές της ΕΕ, οι οποίες επισημαίνουν ότι οι έκαστες εθνικές αρχές ασφαλείας διεξάγουν επιπλέον ελέγχους… Πολύ αφύσικο του φαίνεται (το ίδιο και σε μένα) αυτό το «έκαστες». Ίσως ήταν «εκάστοτε» και παραστράτησε.

* Και για να τριτώσουν τα μεζεδάκια, στην τηλεοπτική μετάδοση της παρέλασης της Θεσσαλονίκης ο ίδιος φίλος (που έκανε δουλειές παραπέρα, με ανοιχτή την τηλεόραση, διευκρινίζει) άκουσε τον εκφωνητή να λέει ότι έμβλημα της στολής της ΣΣΑΣ είναι η γλαύκη. Δεν παράκουσε, το έλεγξε στο βιντεάκι (στο 40.25 περίπου).

* Η ακλισιά της εβδομάδας, σε είδηση για τον θάνατο και την κηδεία «της Μαρίνα». Θα το έχετε προσέξει, το 95% των ακλισιάρικων ονομάτων είναι θηλυκά (από αρσενικά μόνο τίποτα αρχαιοπερίεργα, π.χ. «του Λέων», θα βρεις).

* Μας άφησε χρόνους και ο Νίκος Φώσκολος. Δεν θα σχολιάσω, πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που δεν έχουν δει ούτε ένα επεισόδιο της Λάμψης ή όπως αλλιώς λεγόταν το σίριαλ αυτό, αν και τον θυμάμαι κωμικοτραγικό εκφωνητή στο ματς Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-0, πριν από σαρανταβάλε χρόνια (είχε πάντως πείρα από ραδιοφωνικές μεταδόσεις ποδοσφαίρου, όπως διάβασα). Λοιπόν, στη νεκρολογία του διαβάζω: Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χωρίς όμως να λάβει πτυχίο.

Ο φίλος που το έστειλε σχολιάζει: Εγώ πάντως το δικό μου πτυχίο το πήρα, δεν το έλαβα. Θα μας λάβει και θα μας σηκώσει, του απάντησα. Μας έλαβε το ποτάμι, μου λέει. Δεν σε λαμβάνει να κάνεις αστεία, του είπα και τον αποστόμωσα.

Να σημειωθεί ότι για πολλοστή φορά διαπιστώνω ότι το κείμενο με τον ευπρεπισμό εμφανίζεται σε δεκάδες ιστοτόπους. Προφανώς υπάρχει κάποιος φορέας που τα μοιράζει, κανένας Σύλλογος για τη Διάδοση της Κοτσάνας, ας πούμε.

* Φίλη μού στέλνει άρθρο για το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί (ή κάτι τέτοιο), όπου διαβάζουμε ότι μια γυναίκα στην Αργεντινή «έφερε στη ζωή πριν από έξι χρόνια δυο αγοράκια-ζυγωματικά δίδυμα». Μονοζυγωτικά δίδυμα ήξερα, διζυγωτικά επίσης, σχολιάζει η φίλη μου. Τα ζυγωματικά δίδυμα τα έμαθα σήμερα, λέει.

* Καραβίδα, μεγάλη και με γαμψά νύχια, σε κείμενο που παρατίθεται σε άρθρο του Δημοκίδη στη Lifo: Σειρά που ο δημιουργός της Βασίλης Νεμέας, τη χαρακτηρίζει ως «κύκνειο άσμα του μικροαστού» που αναζητά απεγνωσμένα τα «πέντε λεπτά διασημότητας» που του αναλογούν σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του σημειολόγου Γκι Ντε Μπορ.
Έχουμε και λέμε: α) η γνωστή ρήση μιλάει για «δεκαπέντε λεπτά διασημότητας», αλλά αυτό το παραβλέπουμε, στο κάτω-κάτω από το 1968 ίσαμε σήμερα ο πληθυσμός της Γης έχει αυξηθεί πολύ. β) τη ρήση δεν την είπε ο «Γκι Ντε Μπορ» αλλά ο Άντι Γουόρχολ. γ) Δεν υπάρχει «Γκι Ντε Μπορ» αλλά «Γκι Ντεμπόρ» (Guy Debord). Και αμφιβάλλω ότι το «σημειολόγος» είναι ο σωστός μονολεκτικός χαρακτηρισμός για τον Ντεμπόρ.

* Δίωξη Καρχιμάκη, επειδή κάποιος «τον διοχέτευε με απόρρητα έγγραφα«. Όχι, παιδιά. Ή «του διοχέτευε» ή «τον εφοδίαζε».

* Και ένα τελευταίο από τον ιστότοπο του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο»: Ο Αλέξης Τσίπρας, διαβάζουμε, αναχωρεί για το Όστιν του Τέξας, όπου θα συμμετάσχει σε διημερίδα του τοπικού Πανεπιστημίου και της Σχολής Διεθνών Σχέσεων «Λίντον & Τζόνσον». Φυσικά, η σχολή λέγεται «Λίντον Μπ. Τζόνσον» -είναι σαν το παλιό αστείο που έλεγε «Ανθίμου και Γαζή γωνία».

155 Σχόλια to “Μεζεδάκια των γενεθλίων”

  1. Κόκκινος Πλανήτης said

    Καλημέρα, Χρόνια Πολλά και Καλά

  2. Γς said

    Καλημέρα και χρόνια πολλά

    Λίντον & Τζόνσον

  3. Άρτεμη said

    Καλημέρα
    Χρόνια πολλά
    Εκείνο το «Θέατρο κατ’ οίκων» μού θυμίζει διαφημιστικό φυλλάδιο πιτσαρίας: Διανομή Κατοίκων 🙂

  4. Δεν έιδα την παρέλαση. άραγε ειπε ο εκφωνητής το καθιερωμένο μαργαριτάρι που το ειχαμε χάσει τα τελευταία χρόνια που δεν ειχε άρματα στην παρέλαση;
    Θυμάμαι σε κάθε παρέλαση όταν περιέγραφε κάποιο άρμα έλεγε «φέρει πολυβόλο των 0,5 χιλιοστών». Μα δεν κατάλάβαινε ότι μισό χιλιοστό ειναι …καρφίτσα; Για την ιστορία το πολυβόλο είναι 0,5 ιντσών δηλαδή 12,7 χιλιοστών.

    Το θέατρο κατ’ οικον νομίζω ότι ειναι λογοπαίγνιο. Έχω ακούσει για αυτή τη θεατρική ομάδα. Είναι ηθοποιοί που δίνουν παραστάσεις σε σπίτια. Μπορέι ο καθένας να τους καλέσει και να δώσουν παράσταση στο σαλόνι του για αυτόν και τους φίλους του.

    Να τα εκατοστήσεις Νικοκύρη

  5. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια και τις ευχές!

    4: Πρέπει να έχεις δικιο!

  6. LandS said

    Να ζήσεις Νικοκύρη και χρόνια πολλά
    Μεγάλος να γίνεις με άσπρα μαλλιά
    Παντού να σκορπίζεις της γνώσης το φως
    Και όλοι να λένε να ένας σοφός.

  7. Gpoint said

    καλημέρα και πάλι χρόνια πολλά

    Είμαι και γω από τους ελάχιστους που δεν έχω δει ποτέ ούτε ένα επεισόδιο της λάμψης. γεμίζουμε κ΄να πουλμανάκι άραγε να διοργανώσουμε εκδρομή ;;

    Διαφωνώ (κάθετα που έλεγε ο ζιβάγκος) με την φράση σου » τα δυο αρνητικά πρόσημα θα αλληλοεξουδετερώνονταν και θα έκαναν ένα συν»
    Στον λόγο δεν υπάρχει πολλαπλασιαστική σχέση αλλά προσθετική είτε με τους συνδέσμους είτε όχι και δυο αρνήσεις ή και περισσότερες δεν κάνουν μια κατάφαση όπως έχει παγιωθεί πλέον στα νεοελληνικά π.χ. ΔΕΝ είδα ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ένα επεισόδιο της Λάμψης κ.λ.π.

  8. Μιχάλης Ρουμελιώτης said

    Χρόνια πολλά και καλά.

    Τό «τον διοχέτευε» και μένα μού κάθεται άσχημα, αλλά μπορεί να είναι σαλονικιώτικο (ή σαμιώτικο, μυτιληνιό κλπ.). Έτσι δεν είναι; Τό πρόβλημα είναι στό «με», είτε γενική βάλουμε, είτε αιτιατική.

  9. Γς said

    3:
    > Διανομή Κατοίκων

    Και σιγά μη το παίρνουν χαμπάρι.

    Και θυμήθηκα εκείνη την εποχή που λέξεις σαν ντελιβεράς, σεκιουριτάς ήταν άγνωστες.

    -Τι λέει μωρέ αυτός;
    -Αν μπορείς να του πας τα έπιπλα στο σπίτι.

    Τον είχε ρωτήσει (πριν 40 +βαλε χρόνια) ο ελληνοαμερικάνος:
    -Τράκι έχεις; Κάνεις ντελίβερι;

  10. tofistiki said

    Χρόνια πολλά και στους δυο σας! 🙂

  11. μήτσκος said

    Το «Λίντον & Τζόνσον» παραπέμπει βέβαια και στους Μάστερς & Τζόνσον.

    Από το άρθρο με τον Καρχιμάκη παίρνω το θάρρος να αντιγράψω την πρώτη πρόταση, η οποία αποδεικνύει ότι ο μόνος που το διάβασε πριν τη δημοσίευση ήταν ο κ. Σπελ Τσέκερ.
    Κλήση σε απολογία απέστειλε ο τρίτος τακτικός ανακριτής, Δημήτρης Φούσκας στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με βάση στοιχεία που προέκυψαν διαρκούσης της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος επιχειρηματιών και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Και τώρα λίγο τζόγος: Από την παρακάτω πρόταση του ίδιου άρθρου έχω σβήσει ένα κόμμα. Μαντέψτε σε ποιά θέση ήταν τοποθετημένο και ακουμπήστε πάνω τις μάρκες σας (αν δεν έχετε δεχόμαστε και μετρητά).

    Η συγκεκριμένη υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με την επιβολή περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

    Μαντέψατε;


    Η συγκεκριμένη υπάλληλος, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με την επιβολή περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

    Χρόνια Πολλά και από μένα, Νικοκύρη, πάντα με υγεία!

  12. EL LOKO said

    Χρόνια πολλά Νίκο! Σκορπιός κι εσύ ε;

  13. Γς said

    11:
    Εγώ στο #2 το πήγα στα ιατρικά και φαρμακευτικά της Johnson & Johnson. Εσύ το πας μακρύτερα (κοντύτερα;)

  14. spiral architect said

    Πολύχρονος! 🙂

  15. cronopiusa said

    Καλή σας μέρα
    να σας χαίρονται όσοι σας αγαπούν και να χαίρεστε όσους αγαπάτε
    χρόνια πολλά, ηδονικά και δημιουργικά

    Οι ποιητές είναι πιο άρρωστοι απ’τις μητέρες
    κι ο άξιος εύκολα μένει στ’ όνειρο
    κι ο άξιος με γυμνό σώμα πολεμά το επίγειο κράτος,
    πολεμά την τίγρισσα,
    κ’ η θρησκεία κ’ η τέχνη κηλίδες απάνω στο θηρίο
    κ’ οι ποιητές κ’ οι φιλόσοφοι κηλίδες
    ανώφελες και γύρω τους η ερημιά.
    Τρέχει τ’ άγριο ζώο πηδά στροβιλίζει τον τρόμο
    και τρέφεται με τους φόνους
    και τρέχει το δέρμα του και τρέχουν οι κηλίδες
    ακίνητες και γύρω τους η ερημιά.
    Νίκος Καρούζος, «Ομορφαίνω τη μοίρα»

  16. μήτσκος said

    13: Γούστα είναι αυτά!

  17. spiral architect said

    Η (καλτ 😛 πλέον) ταινία της ημέρας
    Ένας αλλά Λέων :

    😆

  18. Προσγολίτης said

    Καλημέρα!

    > “κατ’ οίκων” θα μπορούσε να είναι: α) λογοπαίγνιο, β) σχιζολεξία (αντί για ‘κατοίκων’), γ) ανορθογραφία (αντί για ‘κατ’ οίκον’).

    Πώς δεν σκέφτηκες, Νικοκύρη, και το δ) – όπερ και πιθανότερον–: εναντίον (τών) οίκων (με χαμογ. φατσούλα)

  19. Άντε, να πούμε χρόνια πολλά κι από δω 🙂

    Γέλαγα κι εγώ με τον σημειολόγο Γκι Ντε Μπορ.

  20. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ-πολύ για όλα τα νεότερα σχόλια και τις ευχές!

  21. spiral architect said

    Μπορεί πολλοί να μην ξέρουν το Τζιώτικο ραβαΐσι, (παλιά παιζόταν μαζί με άλλα κωμειδύλλια στο ραδιοφωνικό θέατρο του ΕΙΡ) αλλά όσοι έχουν επισκεφτεί τη Τζιά σίγουρα έχουν δει το λιόντα, το πέτρινο λιοντάρι της Ιουλίδας.

  22. Β. said

    Υποθέτω ότι η κουρούνα είναι κάτι σαν ευκαιριακός τροφοσυλλέκτης (κι αν σου κάτσει; ) αλλά αν υπάρχει κανείς σχολιογράφος της Ορνιθολογικής Εταιρίας ας μας διαφωτίσει.

    Πολύχρονος!

  23. nickel said

    Πολυχρονεμένε βασιλέα Κυδώνιε, πολύχρονος. Χάρηκα που σε είδα κι από κοντά. Να είσαι πάντα fruitful.

  24. Μαριλένα said

    Νικοκύρη πολύχρονος και πάντα να μας κρατάς παρέα με τις λεξιλογίες σου 🙂 Μεζεδάκι un petit peu ετεροχρονισμένο, Κυριακή 27.10, απευθείας μετάδοση F1 στη …συνταρακτική και -φευδεπίγραφα- Δημόσια Τηλεόραση: «Σε λίγο θα παρακολουθήσουμε ζωντανά στο Γκραν Πρι της Ινδίας τον αγώνα των Ινδιάνων» (;!)

  25. spiral architect said

    – Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος!
    – Μα τι λες τώρα; Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος;
    – Ναι, πέθανε ο Νίκος Φώσκολος!
    – Δηλαδή Γιάγκο Δράκο, ο Νίκος Φώσκολος πέθανε;
    – Ναι Βίρνα, πέθανε!

    (τουϊτερικόν) 😀

  26. Νέο Kid Στο Block said

    Αν και τάπα πρώτος χθες, τα ξαναλέω επίσημα σήμερα. Τα Χρόνια πολλά!
    Fruitful δεν θα σου ευχόμουνα ,καθότι όπως λέει κι ο σοφός πατριώτης Γκας Πορτοκάλος «We all fruit!» 🙂

  27. Νέο Kid Στο Block said

    Ο μακαρίτης Φώσκολος ήταν ο πρώτος που απομυθοποίησε τους τεραστίους αριθμούς που περιγράφουν …μίζες! Ως εκ τούτου η ηθοπλαστική του επίδραση ,ειδικά σε πασοκογενείς φερέλπιδες πολιτικούς…, κρίνεται αντικειμενικά ώς αμφιλεγόμενη.
    Γιάγκος-Πολίτης: Δώστε του μια μίζα πεντέμιση δισεκατομμύρια να τελειώνουμε!

  28. Χρόνια πολλά, δημιουργικά και χαρούμενα. Και τα σημερινά μεζεδάκια απίθανο κέρασμα. Ο διάλογος με το λαμβάνω/παίρνω, καταπληκτικός.

  29. spiral architect said

    Ο -κατά Φώσκολο- απόλυτος Έλληνας οπαδός της αυτοδικίας:
    – Είσαι κακό κορίτσι αστυφύλαξ. Θα πας στην κόλαση.
    – Θα σε συναντήσω εκεί κι εσένα, σατανά.
    😆

    Αφιέρωμα στον άνθρωπο που με τις ατελείωτες σειρές του έκανε παρέα στις μαμάδες μας τα απογεύματα, διώχνοντάς μας από το σπίτι για εύλογο χρονικό διάστημα.

  30. Voulagx said

    Χρονια Πολλα και Καλα!

    Λαβε και εν μεζεδακιον:

    H ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας
    Περί ώραν 19:23 προσεκομίσθησαν νεκροί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στα ΤΕΠ Χειρουργικού τομέα του ΓΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ – ΠΑΤΗΣΙΩΝ, 2 άρρενες, Έλληνες υπήκοοι 22 και 27 ετών αντίστοιχα, με θανατηφόρα τραύματα από πυροβόλο όπλο. Επίσης ένας βαριά τραυματίας, άρρεν, Έλληνας υπήκοος 29 ετών, διεκομίσθη στο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στη θωρακική χώρα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η χειρουργική του αντιμετώπιση.

  31. Ανδρέας «Κουπονιώτης» said

    Χρόνια πολλά Νίκο, και στα 108!!!

    Εχω παρακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα παράσταση, τον «Κατάδικο» του Θεοτόκη, που δόθηκε σε σπίτι, από το «Οικείο Θεάτρο». Το «Οικείο Θέατρο» έδινε (δίνει;) παραστάσεις σε σπίτια, καφενεία, μπαρ, σχολεία κλπ.

    Το «Θέατρο κατ’ Οίκων» όμως είναι δραστηριότητα του Εθνικού Θεάτρου, επισκέπτεται κατοίκους με κινητικά προβλήματα, ηλικιωμένους ή βαριά τραυματισμένους στο σπίτι τους και δίνει παραστάσεις.
    Ενδιαφέρον έχει ότι εγκαινιάζει την δράση του, στην Αθήνα, σε σύμπραξη με το ΚΕΘΕΑ με ένα διαδραστικό θεατρικό με τίτλο:
    «Αστεγος: μια έννοια προς εξερεύνηση».

    Απορία: Μετά το κύκνειο άσμα ο μικροαστός πεθαίνει;

    Ππαν Χρόνια πολλά και σε σένα!

  32. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια, τις ευχές και τα μεζεδάκια!

  33. Triant said

    Χρόνια πολλά και χαρούμενα σύ(ν)σκορπιε
    (εκ του σκόρπιος).

  34. Πάνος με πεζά said

    To «χωρίς να λάβει πτυχίο» δεν το βρίσκω τόσο…μεζεδάκι. Μην ξεχνάμε ότι στην εμπειρία αναφέρουμε «έτη από τη λήψη του πτυχίου», Ούτε από την απόκτηση (που οπωσδήποτε συνδέεται περισσότερο με κάτι αγοραστό), ούτε φυσικά από το «πάρσιμο» !
    Για τον κύριο Καρχιμάκη, μην ξεχνάμε και την τρίτη επιλογή,»του προμήθευε απόρρητα έγγραφα». Εκεί γίνεται συχνά το μεζεδάκι του μπερδέματος σύνταξης μεταξύ «προμηθεύω» και «εφοδιάζω» : «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν με όπλα το Ιράν», αναφέρει πολύ σωστά ως μεζεδάκι η Ιωάννα Παπαζαφείρη, αντί φυσικά του «Οι ΗΠΑ προμηθεύουν όπλα στο Ιράν».

    Για το Θέατρο κατ’ οίκων,θυμήθηκα το έξυπνο όνομα ενός συγκροτήματος : «Μουσικώς χύμα», ακουγόμενο βεβαίως ως «Μουσικό σχήμα» !

    Εύχομαι, κλείνοντας, τους «χρόνους πολλούς» στον Νοικοκύρη του σπιτιού, κατά τα κάλαντα…

    Και ως υστερόγραφον, πάρα πολύ καθυστερημένο και άσχετο ραδιοφωνικό μεζεδάκι από το 1996, την ημέρα της κηδείας του Ανδρέα Παπανδρέου. Ο σχολιαστής είπε από μικροφώνου «Αυτή τη στιγμή η σορός του Ανδρέα Παπανδρέου περνάει την οδό… πάνω σε στρατιωτικό κιλίβαντα, τιμή που πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν την τύχη να ζήσουν»…Φαντάζομαι ότι δεν αναφερόταν στους παρευρισκόμενους…

  35. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    34 τέλος: !!

  36. Εθνικόφρων said

    Αξιότιμοι σύντροφοι,

    Εύχομαι και εγώ κάθε ευτυχίαν εις τον 54χρονον οικοδεσπότην μας κ. Σαραντάκον Νικόλαον διά τα γενέθλιά του. Τού προσφέρω ως προσωπικόν μου δώρον διά την φιλοξενίαν που μοί παρέχει εις το παρόν μπολσεβίκικον Ιστολόγιον τους 7 Τόμους της εξηφανισμένης από τα βιβλιοπωλεία 5τόμου σειράς των μακαριστών εκδόσεων «Γνώση» «Η Σοσιαλιστική Σκέψη στην Ελλάδα».

    http://www.scribd.com/search?query=%CE%A3%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%88%CE%B7+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1

    Πρόκειται δι’ εν ανεκτιμήτου αξίας έργον, τόσον διά τον πλούτον των πληροφοριών, όσον και διότι πείθει και τον πλέον προκατειλημμένον μπολσεβίκον ότι η Σοσιαλιστική Σκέψις εις την Ελλάδα έχει καθαρώς εβραϊκήν προέλευσιν: Πηγάζει είτε εκ της κρυπτοσιωνιστικής ομάδος του Αβραάμ Μπεναρόγια («Φεντερασιόν») είτε από τας μαζοχιστικάς παρλαπίπας του Χριστιανικού Ευαγγελίου, αίτινες έχουν δημιουργήσει επί 17 αιώνας αφορήτους τύψεις εις τους αποβλακωμένους Ρωμηούς πως είναι αμαρτωλοί ό,τι κι αν κάμουν. Ακόμη και όταν γελούν, ακόμη και όταν γαμούν χωρίς να τεκνοποιούν, δεδομένου ότι ο Αρχηγός της Πίστεως μας Ιησούς Χριστός δεν εγέλασε και δεν εγάμησε ποτέ, ως βεβαιώνουν όλοι οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας…

    Διά τους λοιπούς συντρόφους προσφέρω σήμερον το ανεπανάληπτον 3τομον αριστούργημα του Λουδοβίκου – Ριχάρδου Φάρνέλ «Αι θρησκευτικαί λατρείαι των Ελληνικών Πόλεων – Κρατών» (Lewis Richard Farnell «The Cults of Greek States»), προκειμένου να αντιληφθήτε τι υπερόχους θρησκευτικάς λατρείας διέθετον οι Αρχαίοι Έλληνες και τι ζημίαν εις τον Ανθρώπινον Πολιτισμόν προεξένησεν ο βδελυρός Χριστιανισμός που τας εξηφάνισε διά να μάς επιβάλη την απάνθρωπον «Θρησκείαν της Ερήμου» των Εβραίων κτηνοτρόφων Αβραάμ, Δαυΐδ κλπ.

    Click to access cultsofgreekstat01farn.pdf

    Click to access cultsofgreekstat02farn.pdf

    Click to access cultsofgreekstat03farnuoft.pdf

    Σάς παραπέμπω εις διεύθυνσιν εκτός Scribd, ώστε ο πάς είς αναγνώστης του παρόντος Ιστολογίου να δυνηθή να καταβιβάση δωρεάν αυτό το αριστούργημα, ακόμη και ο κρετίνος (νεοελληνιστί= αποβλακωμένος χριστιανός) που δεν γνωρίζει ακόμη πώς να καταβιβάζη δωρεάν από το Scribd.

    Περαίνων, μιά και το σημερινόν θέμα του εορτάζοντος κ. Σαραντάκου είναι τα γλωσσικά «μεζεδάκια», σάς προσφέρω το ανεκτιμήτου αξίας έργον του Κέημπριτζ (εκδοθέν τω 2006), διά τας απηγορευμένας λέξεις εις την Αγγλικήν Γλώσσαν. Εστέ βέβαιοι, πως όποιος ξεφυλλίσει αυτό το αριστούργημα, ουδέποτε θα διανοηθή εις το μέλλον να αγανακτήση με εμέ τον Εθνικόφρονα, ότε χρησιμοποιώ ωρισμένας αριστοφανικάς λέξεις διά να γίνω κατανοητός…

    http://www.scribd.com/doc/142910062/Allan-Burridge-Forbidden-Words

    Και εις άλλα με υγείαν

    ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ Έλλην και ουχί Ρωμηός καρπαζοεισπράκτωρ
    Μέγας Ευεργέτης του παρόντος Ιστολογίου (Βιβλιοθήκη Loeb, Λεξικόν Liddell-Scott κλπ.)

  37. Dominique said

    Χρόνια Πολλά, αμέτρητα, όμορφα, με σιδερένια υγεία, ευφορία σκέψης για ενδιαφέρουσες και δημιουργικές αναζητήσεις! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την προσφορά σας στην Γνώση, την Ομορφιά και την Αλήθεια!
    Καλή συνέχεια και καλό μήνα!

  38. Χρόνια πολλά κι από μένα στο Νικοδεσπότη! Να μας μορφώνει και να μας διασκεδάζει για πολλές δεκαετίες ακόμα!
    Αν οι «έκαστες εθνικές αρχές ασφαλείας» ήταν «εκάστοτε», δεν θα ήταν πολύ καλύτερη η φράση. Για να στέκει, θα έπρεπε να λέει «εκασταχού» 🙂
    Το Άνθιμο Γαζή να μην τον ξέρει κανείς, συγχωρείται (πόσοι ξέρουν, αλήθεια, ακριβώς τι ήταν;). Τον Λύντον Τζόνσον για να μην τον έχεις ακουστά, πρέπει εκτός από άσχετος να είσαι και μικρός — ή μάλλον, κάτι τέτοια μεζεδάκια με κάνουν να νιώθω τα χρόνια μου…

  39. aerosol said

    Χρόνια πολλά, με υγεία και δημιουργικότητα.
    Είναι πολύ κρίμα που τη μέρα σκοτεινιάζει το πρόσφατο φονικό. Κρίμα για τους δυο νεκρούς, κρίμα για όλη την Ελλάδα, κακά μαντάτα για το μέλλον.

  40. Μαρία said

    Πολύχρονος, Νικοκύρη.

    5. Το «κατ’ οίκων» ξεκίνησε επι Χατζάκη στο ΚΘΒΕ και φαίνεται οτι το συνεχίζει τώρα και στο Εθνικό.

  41. Πολύχρονος, Νικοκύρη.

    Από αρχείο της δουλειάς: επάγγελμα: οικογενειακή βοηθός στο πρόγραμμα φροντίδα κατοίκων συνταξιούχων του ΙΚΑ

  42. spiral architect said

    @19: Ο Γκι Ντε Μπορ και ο Τουλούζ Λοτρέκ. 😀

  43. spiral architect said

    … πολύχρονη επίσης Ππαν! 😳

  44. Γρηγόρης Κοτορτσινός said

    Χρόνια πολλά Νικοκύρη, πολύχρονος! (αχ καλέ σκορπιός κι εσύ, τι ωραία! Έτσι εξηγείται ότι μπλα μπλα μπλα…)
    #25
    Θα ταίριαζε καλύτερα η φράση-σήμα κατατεθέν του Δράκου:
    – Πέθανε ο Νίκος Φώσκολος!
    – Μίλα καθαρά, διάολε, τι θες να πεις;
    Να κάνω κι εγώ τη σχετική δήλωση ότι ποτ;e δεν παρακολούθησα επεισόδιο της Λάμψης ή και της Καλημέρας Ζωής (sic) 🙂

  45. Ηλεφούφουτος said

    Πολύχρονος και πάντα τέτοιες χαρές, Νικοκύρη, όπως η παρουσίαση στον Ιανό!

    Εμένα, όπως το είδα το Λίντον κ Τζόνσον, το μυαλό μου πήγε στο σαμπουάν Τζόνσον & Τζόνσον.

    Πάντως το λαμβάνω (= μου δίνει μία αρχή, ένας οργανισμός) πτυχίο δεν μ ενοχλεί και βρίσκω πολύ φυσικο να διαδοθεί η χρήση του.

    Και για να μην ξεχνάμε πόσο πολύπλευρο ήταν το ταλέντο του πολυσχιδούς και πολυπροσαρμοστικού μακαρίτη, έκανε μεταξύ άλλων και αυτή την ταινία
    http://www.greek-movies.com/movies.php?m=861

    Την έχω δει και τη βρήκα αξιοπρεπέστατη στο είδος της.

  46. Τι, πέθανε ο Φώσκολος;;

  47. Πάνος με πεζά said

    Τώωωρα ! Καληνύχτα ζωή… (τέλος πάντων, θα μπορούσαμε να μη διακομωδούμε;)

  48. Γς said

    42:
    >Ο Γκι Ντε Μπορ και ο Τουλούζ Λοτρέκ.

    Ποιος Τουλούζ Λοτρέκ;

  49. advocatus diaboli said

    Χρόνια πολλά κ.Σαραντάκο, με υγεία και φώτιση! Ο όρος υψηλή κυριότητα είναι λανθασμένος ,ας διευκρινιστεί αυτό, επίσης στην αρχή του κειμένου σας υποπέσατε και εσείς σε σφάλμα αν επιτρέπει βέβαια η σελίδα την κριτική σε εορταστική ιδίως ημέρα!

  50. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα σχόλια!

    49: Βεβαίως και είναι λάθος ο όρος υψηλή κυριότητα. Όσο για το άλλο λάθος που λέτε, υποδείξτε το παρακαλώ να το διορθώσω -ουδείς άσφαλτος.

  51. ΜΕΝΙΟΣ said

    ΝΙΚΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!!

  52. advocatus diaboli said

    Θεωρώ πως όταν τα θύματα μιας δολοφονίας είναι γνωστό σε όλους ότι είναι δύο και οχι π.χ 342.547 πρέπει να γράφεται ο ακριβής αριθμός διότι αλλίως η φράση θυμίζει <> και είναι απαξιωτικό.

  53. advocatus diaboli said

    θυμίζει …. σκοτώθηκαν εκει πέρα καναδυό

  54. sarant said

    52: Όταν το έγραψα αυτό, χτες, άλλοι λέγαν για ένα θύμα και άλλοι για δύο. Αλλά θα το διορθώσω.

  55. agapanthos said

    Χρόνια πολλά και κυρίως καλά.

  56. advocatus diaboli said

    Πολύ έντιμη στάση, αν δεν την ανέμενα δεν θα διάβαζα τα γραπτά σας επί έτη.

  57. Triant said

    Καλά «Λάμψη» και «Καλημέρα ζωή», αλλά Συνταγματάρχη Βαρτάνη πόσοι (δεν) έχουμε δεί;

  58. gbaloglou said

    54

    Ίσως επειδή ο ένας ξεψύχησε επί τόπου ενώ ο άλλος στο νοσοκομείο…

    [Χρόνια Πολλά Νίκο!]

  59. Νικοκύρη, πολύκαρπος εις το διηνεκές!

  60. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

    57: Βαρτάνη, ομολογώ, έβλεπα κι εγώ.

  61. Yannis said

    61. Ανανεώνοντας τις ευχές μου, να παραδεχτώ ότι έβλεπα κι εγώ τον Αγνωστο Πόλεμο, τη σειρά που κατηγορήθηκε ότι ωραιοποιούσε τους συνταγματάρχες και της οποίας όλοι οι πρωταγωνιστές (εξαιρουμένων δύο) είχαν (και έχουν) στενούς δεσμούς με την Αριστερά. Από τα παράδοξα της εποχής εκείνης…

  62. Αρκεσινεύς said

    Νκοκύρη, να τα εκατοστήσεις. Νάσαι καλά, να σε χαίρεται και να σε γιορτάζει η οικογένειά σου. Εμείς οι υπόλοιποι να σε διαβάζουμε πάντα δυνατό, ευρηματικό και καινοτόμο.

  63. Παλαιών Πατρών Ιωάννης said

    Χρόνια πολλά και δημιουργικά!

  64. Παύλος said

    Χρόνια Πολλά Νικοκύρη.
    Και σ’ ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας προσφέρεις.

  65. Πάνος said

    Υγεία και Τύχη!

  66. nikiplos said

    Αγαπητέ Νικοκύρη, χρόνια πολλά! Να είσαι κορακοζώητος και αειθαλής!

  67. ππαν said

    Xρόνια πολλά (εχαριστώ Ανδρέα καιΣπάιραλ)!
    Εμένα ο Ντε Μπορ μου θύμισε και τα κατά Μανόλη Μαυρομάτη αδέρφια Ντε Μπουρ και Ντε Μπερ

  68. oikodomos said

    Αγαπητέ Νίκο, χρόνια πολλά και δημιουργικά!
    Να μη σου λείψουν: υγεία, φαντασία και όρεξη.
    Καλή δύναμη!

  69. Χρόνια πολλά και από μένα και στους δύο εορτάζοντες!

    Στον Ιανό, αν και παιδί του Κέντρου, δεν μπόρεσα να έρθω, κατά ένα ποσοστό λόγω κατηγμένου [:-)] αστραγάλου. Όχι ότι δεν κυκλοφορώ (και πολύ μάλιστα), μόνο το κάταγμα δεν θα με εμπόδιζε, αλλά γενικά έκατσε δύσκολα εκείνη η ημέρα.

    Θα ήθελα επίσης να πω και δυο πράγματα σχετικά με θέματα ελαφρώς [ξανά :-)] προηγούμενων ημερών, γιατί τα βρίσκω ενδιαφέροντα, αν έχουν αναφερθεί και δεν το πήρα χαμπάρι, ζητώ συγγνώμη.

    Τό πρώτο, ότι όντως όπως είχαν υποσχεθεί, ο στίχος του Καβάφη με τη βία συμπληρώθηκε και με τον προηγούμενο. Δεν ξέρω αν έγινε σε όλα τα οχήματα, πάντως σήμερα το απόγευμα είδα τρόλεϊ με το πιο πλήρες κείμενο.

    Και το δεύτερο, στα άρθρα για τους τσιγγάνους δεν αναφέρθηκε, νομίζω, η ταινία «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά» με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

  70. maderius said

    χρονια πολλα και δημιουργικα

  71. sarant said

    Eυχαριστώ πολύ για τα νεότερα!

    67: Κι εγώ τους αδελφούς σκέφτηκα!

  72. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Δέσποτα, επί τη γενεθλίω εορτή, λάβατε τας εγκαρδίους ευχάς μου :). Έτη πολλά και ευτυχή στο βίο και στο έργο.

    >>είναι παμφάγο και οπορτουνιστικό πτηνό
    Η κίσσα,η κουρούνα,η καρακάξα (μπερδεύω ποια είναι ποια,αυτές οι κορακίδες) εμφορούνται από κλεπτική διάθεση και ό,τι τους γυαλίσει τ αρπάζουν,ακόμη κι αν δεν είναι εδώδιμο. Μόλις βρουν ευκαιρία, τσαφ τσιμπάνε το βρετίκι τους και φρουστ στη φωλιά.Λένε πως βρήκαν σκουλαρίκι σε κορακοφωλιά. Ένα ζευγάρι καρακάξες που εμφανίζονται κατά καιρούς γύρω-γύρω,από δέντρο σε ταράτσα κι από κάγκελο σε πεζούλι, «μάδησαν» ένα χάντρινο ματσάκι ,στολίδι Χριστουγεννιάτικο που τους τ άφησα στη γλάστρα όταν είδα ότι το γούσταραν και το τσιμπολογούσαν.
    Ίσως γι αυτό τους το χούι, ν αρπάζουν-ευκαιρίας δοθείσης- ό,τι χρωματιστό,από καρπό μέχρι μπιχλιμπίδι, τους φανεί ενδιαφέρον,τους κόλλησαν τη ρετσινιά («ο,τι νάναι») «οπορτούνες» 🙂

  73. Χρόνια σας πολλά κύριε Σαραντάκο…

    Για το μεζεδάκι με τις «ευπαθείς πληθυσμιακά ομάδες», φαντάζομαι πως είναι λάθος πληκτρολόγησης, ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες θα ήθελε να πει, είναι συνηθισμένος όροςτα τελευταία χρόνια….

    Όσο για τα γεγονότα της επικαιρότητας, κάπου διάβασα (στο φατσομπούκι μάλλον) από έναν φιλελεύθερο δημοκράτη : «Σήμερα δυστυχώς είμαστε όλοι χρυσαβγίτες»…

    Ε, λοιπόν, όχι! Εγώ ΔΕΝ είμαι σήμερα χρυσαβγίτης, ούτε σήμερα, ούτε ποτέ….
    ΔΕΝ «καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» και δεν μπορώ να στεναχωρεθώ και να νοιώσω θλίψη «για τα δυο νεκρά νέα παιδια», γιατί εγώ τους βλέπω σαν δυο νεκρά φασιστόμουτρα του κερατά, που μέχρι χτες μαχαίρωναν και κοπάναγαν όσους θεωρούσαν διαφορετικούς, άχρηστους, κι ανάξιους να ζουν….
    Κατά τη γνώμη μου πήγαιναν γυρεύοντας, κι έλαβαν ότι τους άξιζε…

  74. Υ.Γ. Χρόνια πολλά και στην κυρία Ππαν, γιορτάζετε κι εσείς αν κατάλαβα καλά.

  75. Alexis said

    #73, …ενώ εσύ που «σέβεσαι» όσους θεωρείς διαφορετικούς βρίζεις δύο νεκρούς που ούτε καν τους ξέρεις…

  76. Γς said

    73:
    Ντροπή σου!

    Ρε παιδιά την ακούσατε αυτή τη μάνα του τραυματία που χαροπαλεύει;

  77. Earion said

    Γεροπαράξενε, η δημοκρατία έχει αρχές. Δεν έχει ανάγκη από μαφιόζικες δολοφονίες.
    Φυσικά και δεν είμαστε όλοι απόψε χρυσαβγήτες, αλλά το ανθρώπινο αίμα είναι ανθρώπινο αίμα, και δεν επιτρέπεται να χύνεται με πράξεις αυτοδικίας, κανόνας υπ’ αριθμόν ένα σε συντεταγμένη πολιτεία.

  78. sarant said

    Βέβαια ο Γεροπ. δεν είπε ότι πρέπει να σφαχτούν οι ΧΑτες, είπε ότι δεν καταδικάζει και δεν λυπάται. Προσωπικά, πάλι, αν και αποφεύγω να καταδικάσω τη βία απόπου, την προχτεσινή δολοφονία την καταδικάζω ανεπιφύλακτα και δεν αισθάνομαι ότι έχω περισσότερα κοινά με τους δολοφόνους απ’ όσα με τον Κασιδιάρη, ας πούμε.

  79. Αν κάποιοι κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, δεν υπερασπίστηκα πουθενά τους δολοφόνους, δεν θεωρώ ότι καλά τους κάνανε, δεν χαίρομαι γι αυτό.

    Ξεχνάτε πολύ εύκολα μερικοί όμως πως μέχρι χτες οι χρυσαβγίτες ήταν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, και σήμερα είναι «δυο νέα παιδιά»……

    Λοιπόν, σας έχω νέα, οι εγκληματικές οργανώσεις ενίοτε πλακώνονται στις μπιστολιές, το βλέπουμε συχνά στα έργα με την αμερικάνικη μαφία.

    Εγώ λοιπόν είμαι μ’ αυτούς που οι μέχρι χτες «ναζί εγκληματίες» και σήμερα πλέον «αδικοσκοτωμένα νέα παιδιά» τσάκιζαν στο ξύλο, μαχαίρωναν και δολοφονούσαν, δεν μπορώ να τους λυπηθώ, πως να το κάνουμε.

    Ναι αγαπητέ κύριε, ντροπή μου, μα εγώ δεν ντρέπομαι, γιατί δεν έχω τόσο κοντή μνήμη, δεν μασάω τόσο εύκολα απ’ την προπαγάνδα των ΜΜΕ, δεν πιστεύω στην θεωρία των δύο άκρων και δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται….

    Θεωρώ πως όποιος εντάσσεται σε μια εγκληματική οργάνωση, όπως είναι η μαφία στις ΗΠΑ ή η καμόρα στη Νάπολη, κάνει τις επιλογές του και δεν μπορώ να τον λυπηθώ αν φάει τίποτα σφαίρες «κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του», ακόμα κι όταν η εγκληματική του οργάνωση έχει τον πολιτικό μανδύα της χ.α. Λυπάμαι και συμπονώ τα θύματά του, αυτού και της οργάνωσής του, γιατί αυτά δεν πήγαιναν γυρεύοντας….

    # 77 Δεν επικροτώ τις δολοφονίες, δεν επικροτώ την αυτοδικία, δεν χαίρομαι μ’ αυτή την εξέλιξη, μα δεν μπορώ να λυπηθώ τα θύματα, για μένα δεν έγιναν ξαφνικά αθώα θύματα οι μέχρι χτες ναζί…

    # 75 Τι ωραία που συμψηφίζετε κι εξισώνετε τις μαχαιριές με τον χαρακτηρισμό φασίστας, που στο κάτω κάτω δεν είναι καν βρισιά για τα μελη της συγκεκριμένης οργάνωσης……
    Το ότι είναι νεκροί λοιπόν τους δικαιώνει, πάψαν να είναι ναζί εγκληματίες….

  80. Γς said

    Καληνύχτα

  81. Ακριβώς κ. Σαραντάκο, κι εγώ, δεν νοιώθω να έχω περισσότερα κοινά με τους προχτεσινούς δολοφόνους απ’ ότι με τον Κασιδιάρη, αλλά έχω πολύ περισσότερα κοινά με τα θύματα της χ.α. παρά με τους προχτεσινούς νεκρούς.

  82. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως καταλήγει σε τέτοια παράνοια αυτή η κουβέντα.
    Από πού κι ως πού το πρόβλημα είναι ποιος καταδικάζει την βία είτε είναι από εδώ είτε είναι από εκεί. και ποιος έχει κοινά με τα θύματα είτε είναι φασίστες είτε είναι αντιφασίστες.
    Πολιτικό πρόβλημα δεν έχει κανένας;
    Σε λίγο που θα σφυρίζουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι πάνω από το κεφάλι μας δεν μας νοιάζει;
    Σαν πολιτική κατάσταση δεν νοιώθετε να σας αφορά;
    Ο φασισμός καλπάζει κι από «δεξιά» και από «αριστερά» και εμείς θα προσέχουμε τις ισορροπίες; (τα εισαγωγικά δεν τα βαζω κατά λάθος)

    Τι να πω άλλο πέφτω από τα σύννεφα !!!!

    Νίκο «το πλοίο των τρελών» του Stanley Kramer το έχεις δει; Αν οχι ρίξτου μια ματιά, Αν ναι φρεσκάρισέ το. (ειμαστε όλοι επιβάτες)

    (Ship of Fools is a 1965 drama directed by Stanley Kramer, which recounts the overlapping stories of several passengers aboard an ocean liner bound to Germany from Mexico in 1933)

  83. spiral architect said

    E, όχι δα δεν έχουμε πολιτικό πρόβλημα:
    Άρνολντ Σβάρτσ.Ελλάς
    Καλό ταξίδι κομάντος…..ΑΘΑΝΑΤΟΙ

    (ενδεικτικό σχόλιο)

  84. Γιώργος Πρίμπας said

    Καλημέρα. Κ. Σαραντάκο χρόνια πολλά!
    Το «δεν καταδικάζω τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται» σημαίνει σήμερα για μένα, πως αρνούμαι να ονομάσω ότι το λαϊκό κίνημα θα ασκήσει βία αν οργανωμένο αποφασίσει να ανατρέψει αυτή την πολιτική, όπως εκφράζεται σήμερα σε επίπεδο νόμων, αποφάσεων και πρακτικής. Δεν σημαίνει την αποδοχή δολοφονικών πράξεων ούτε την ανοχή τους αλλά την απερίφραστη καταδίκη τους ακόμα και αν πρόκειται για πράξεις αυτοδικίας και ιδίως από τρίτα πρόσωπα που ούτε καν γνώριζαν ποιους πυροβολούσαν.

    ΥΓ. πάντως ξεχωρίζει η κομμένη [γιατί άραγε;] αφίσα από το American history http://www.posters.ws/images/121699/american_history_x.jpg στην οποία κάποιος έβαλε το πρόσωπο ενός από τα θύματα με το απόσπασμα από το ποίημα της ποιήτριας Κατερίνας Γωγού(!)

  85. Γιώργος Πρίμπας said

    … και βέβαια λέω τρίτα πρόσωπα γιατί αν δεν αποδειχτούν οι ένοχοι, ΟΛΑ τα σενάρια είναι ανοιχτά

  86. Γιώργος Πρίμπας said

    (η αφίσα)

  87. spiral architect said

    … με τους στίχους της Κατερίνας Γωγού!

  88. Ἀχιλλέας Τζάλλας said

    Χρόνια Πολλά!

  89. Gpoint said

    Ο κατ’ εμέ σπουδαιότερος άνθρωπος της δεκαετίας που πέρασε ίδρυσε ένα πελώριο κράτος ( Ινδία+Πακιστάν+Μπάγκλαντές ) χωρίς βία.
    Δεν είναι απαραίτητη. οπως και η πολιτική που την γεννάει. Η πολιτική είναι διαχείριση μιας κατάστασης, δεν αλλάζει την κατάσταση. Μόνο η αλλαγή φιλοσοφίας ανατρέπει καταστάσεις

  90. Gpoint said

    Ωχ

    Δεκαετία = Χιλιετία

  91. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα νεότερα!

    90: Είπα κι εγώ!

    88: Ευχαριστώ!

    84: Δεν διαφωνώ.

  92. Alexis said

    Επειδή, αν μη τι άλλο, είμαστε σε γλωσσικό ιστολόγιο, να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε:
    Αυτοδικία έχουμε όταν κάποιος παίρνει το νόμο στα χέρια του και τιμωρεί τον εγκληματία. Αυτοδικία θα είχαμε αν κάποιος εκτελούσε τον Ρουπακιά. Τώρα έχουμε τυφλά αντίποινα και φασισμό του κερατά. Ανάλογο και χειρότερο με τον φασισμό του εμπρησμού της Μαρφίν. Γιατί αν δεχτούμε ότι εκεί οι δράστες είχαν στόχο την «κακή τράπεζα» και οι τρεις νεκροί ήταν παράπλευρες απώλειες, εδώ έχουμε ξεκάθαρη στόχευση σε ανθρώπινες ζωές.
    Όλα τα άλλα για συμψηφισμούς κλπ. είναι οι γνωστές μαλακίες που ψελλίζουν πάντα οι συμπλεγματικοί, όταν δεν έχουν το θάρρος να πουν τα πράγματα με το όνομά τους.
    Είναι τα ίδια «ναι μεν αλλά» που ξεστομίζουν πάντα διάφοροι κομπλεξικοί όταν η τυφλή βία στοχεύει (υποτίθεται) το ναζισμό, το φασισμό, τον καπιταλισμό και ό,τι άλλο θεωρούν ως ταξικό τους αντίπαλο.

    Το σχόλιο 73 αποτελεί μνημείο ανηθικότητας, μικροψυχίας και μικροπρέπειας.

    Αυτά και καλημέρα σας.

    Με «γεροξεκούτηδες» δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο, αυτά που είπα είναι αρκετά.

    Σας αφήνω τώρα να απολαύσετε το ποστ για το Ναπολέοντα Λαπαθιώτη που έχει προαναγγείλει ο Νικοκύρης…

  93. Γς said

    Περαστικός από το ΣΚΑΙ τώρα, Αυτιάς:

    «Ατομα πάσχων απο ψυχικό νόσημα»

  94. Εδώ Λαφαζάνης με σκοτώνει ο Σύριζας said

    Καταγγείλατε τον φόνο στο Κερατσίνι, Καταγγείλατε τον φόνο των προχτεσινών δύο νεαρών.. Είμαι περίεργος να μάθω ποιους φόνους εγκρίνετε. Αυτό που κάνετε μοιάζει να καταγγέλλετε την βία από όπου και να προέρχεται, και ας μη το παραδέχεστε επειδή αυτό επιτάσσει η μόδα της στιγμής. Ποιο πολύ μοιάζει όμως να καταγγέλλετε το είδος της βίας. Οπότε έχουμε, εγκρίνετε όταν γιαουρτώνουν τον Πάγκαλο, καταδικάζετε όταν το κάνουν οι αντίπαλοι σας σε δικού σας βουλευτές. Πολύ πρόσφατα συνέβη αντίπαλοι να τραμπουκίζουν δικού σας βουλευτές στην Κρήτη, το οποίο βεβαίως καταδικάζετε. Έχει γυρίσματα ο καιρός και αύριο κάποιοι θα προπηλακίζουν τον Τσίπρα σας και δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί στο δρόμο. Κάποιοι θα εγκρίνουν αυτούς τους τραμπουκισμούς και θα ωθούν τον κόσμο στο λιντσάρισμα. Υποθέτω εγκρίνεται το λιντσάρισμα όταν το κάνετε εσείς στους άλλους, ή μήπως το καταδικάζεται αλλά φοβάστε να το πείτε μη σας πουν πασιφιστές. Ότι η λέξει πασιφιστής έγινε βρισιά σε αριστερίστικα μπλόγκ είναι ένα από τα σημεία των καιρών που ζούμε. Πολύ φοβάμαι ότι θα αναβιώσουν πρακτικές του παρελθόντος. Επί μπολσεβικισμού, Όποιον διαφωνούσε με την κυβέρνηση / κόμμα τον κήρυτταν ψυχικά άρρωστο και έγκλειστο σε ψυχιατρεία. Και επί Σύριζα στην κυβέρνηση, όποιος διαφωνεί και προπηλακίζει βουλευτές του, μόνο ψυχικά άρρωστος θα μπορεί να είναι. Εκτός αν νομίζετε ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και η μελλοντική κυβέρνηση της αριστεράς θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, διαδηλώσεις δεν θα υπάρξουν ποτέ ξανά, οπότε όντως είσαστε ψυχικά άρρωστοι. Οπς, ξέχασα, αυτή την βία εγκρίνετε, και ας προέρχεται από όπου να ‘ναι. Βία είναι η ανεργία, βία και η εργασία. Ποιο είναι χειρότερο από το άλλο δεν ξέρω.

  95. cronopiusa said


    όντως καμένοι εγκέφαλοι οι μπράβοι της νύχτας που αναβαθμίστηκαν σε «παλικάρια» γιατί οι νεκροί δικαιώνονται, «το μυαλό είναι ο στόχος»
    καμένος ο εγκέφαλος του δημιουργού της φωτοσοπιάς που έσβησε τον αγκυλωτό σταυρό απ΄την αφίσσα της American History X -υποθέτω πως στο νεκροταφείο οι σταυροί που θα κοσμήσουν τα μνήματα θα είναι αγκυλωτοί
    Καταδικάζουμε τη μη βία κατά της βίας

    Ρε παιδιά την ακούσατε αυτή τη μάνα του τραυματία που χαροπαλεύει;

    Ακούστε την, σε αντιπαραβολή με τη μάνα του Φύσσα , δείτε και «Τα Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας» και ξανασκεφτείτε
    ποιος ή ποιοι έχουν πολιτικό κέρδος από την
    ¿ δολοφονία?
    ¿ ξεκαθάρισμα λογαριασμών της μαφίας?
    ¿ ανθρωποκτονία?
    ¿ εκτέλεση?
    ¿ τρομοκρατική επίθεση?
    μπροστά από τα γραφεία της ΧaΑβγής

    «Λόγω της δολοφονίας Φύσσα», λέει το Spiegel, «η Χρυσή Αυγή είχε κατρακυλήσει δημοσκοπικά, χάνοντας μεγάλο μέρος υποστηρικτών. Τώρα, μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δολοφονίες για δικούς της σκοπούς».

    και μπορεί να σηκώνει και το δαχτυλάκι και να λέει «Ντροπή!»

  96. spiral architect said

    Ο Χαβγίτης δεν έχει κώδικα σιωπής αλλά αδυναμία έκφρασης.

  97. Γς said

    95:
    >Ρε παιδιά την ακούσατε αυτή τη μάνα του τραυματία που χαροπαλεύει;

    >Ντροπή

    Ναι, αυτά τα παραπάνω τα είπα εγώ στο #76.

    Τα παρακάτω τα είπες εσύ:

    >οι σταυροί που θα κοσμήσουν τα μνήματα θα είναι αγκυλωτοί

    > καμένοι εγκέφαλοι οι μπράβοι της νύχτας που αναβαθμίστηκαν σε “παλικάρια”

    >και μπορεί να σηκώνει και το δαχτυλάκι και να λέει “Ντροπή!”

    Ναι, ντροπή!

  98. Alexis said

    #97: «υποθέτω πως στο νεκροταφείο οι σταυροί που θα κοσμήσουν τα μνήματα θα είναι αγκυλωτοί»
    Συγχαρητήρια για το «αντιφασιστικό» σας ήθος!

    Κάποιοι εξακολουθούν να ασχημονούν πάνω από τα πτώματα.
    Τύφλα να ‘χει ο Κούγιας και τα όσα έλεγε για την «παραβατική συμπεριφορά» του Γρηγορόπουλου.
    Μόνο που εκείνος το έκανε για τα φράγκα…

    Κατάντια…

  99. Alexis said

    Για το #95 προφανώς το σχόλιο…

  100. Εδώ Λαφαζάνης με σκοτώνει ο Σύριζας said

    Με τα ίδια και παρόμοια λόγια κάποιοι άλλοι αστειευόντουσαν με τον νεκρό ράπερ. Σε τίποτα δεν διαφέρετε, τα ίδια σκατά είσαστε.

  101. Γιώργος Πρίμπας said

    (σχόλιο 92)
    Ίσως να ήθελε καλύτερη διατύπωση αλλά το: “και ιδίως από τρίτα πρόσωπα που ούτε καν γνώριζαν ποιους πυροβολούσαν” δεν πήγαινε στην αυτοδικία, αλλά στο «Δεν σημαίνει την αποδοχή δολοφονικών πράξεων ούτε την ανοχή τους»

  102. (94) «Καταγγείλατε τον φόνο στο Κερατσίνι, Καταγγείλατε τον φόνο των προχτεσινών δύο νεαρών.. Είμαι περίεργος να μάθω ποιους φόνους εγκρίνετε.»

    Υπό ομαλές συνθήκες, κανέναν. Και ακόμα λιγότερο το φόνο ανθρώπων που ΔΕΝ ξέρουμε να ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

    Δεν εγκρίνω, αλλά μπορώ να καταλάβω το σκοτωμό σε μια συμπλοκή. Δεν εγκρίνω, αλλά μπορώ να καταλάβω το φόνο του Μάλλιου και του Μπάμπαλη από τη 17Ν — ομολογώ μάλιστα ότι τότε κάποια φωνίτσα μέσα μου, που δεν κατάφερνε να την πνίξει τελείως η φωνή της σωφροσύνης, έλεγε «ε δεν ήταν δυνατόν, κάποιο χουντικό κεφάλι έπρεπε να πέσει.» Ουαί και αλίμονο όμως αν κάποιοι αρχίζουν να δολοφονούν αγνώστους μόνο και μόνο γιατί πρόσκεινται σε κάποιο, έστω απεχθές, νόμιμο κόμμα ή και στέκονται έξω από τα γραφεία του!

    Χωρίς να έχω καμία ένδειξη περί τούτου κσι συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προσβάλω τη μνήμη των νεκρών χρυσαυγιτών, εύχομαι ν΄αποδειχτεί ότι ήταν μαφιόζικα και όχι πολιτικά τα κίνητρα των δραστών, γιατί αλλιώς πάμε κατά διαβόλου. (Ήδη πάμε, αλλά άλλο είναι να πέσεις στη θάλασσα και άλλο στο γκρεμό…)

  103. π2 said

    Οι ευχές κρατούν σαράντα μέρες, οπότε η μια μέρα καθυστέρηση φαντάζομαι δικαιολογείται.

    Χρόνια πολλά και καλά Νίκο.

  104. ΕΦΗ ΕΦΗ said

    Προς τους προλαλήσαντες επί των δολοφονιών,ένθεν και ένθεν και παρακεί, ας αναρωτηθούμε όλοι: Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;
    102.>>Υπό ομαλές συνθήκες, κανέναν. Και ακόμα λιγότερο το φόνο ανθρώπων που ΔΕΝ ξέρουμε να ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!
    -και να ξέραμε, το λόγο θα έπρεπε να τον ‘εχει η δικαιοσύνη ΜΟΝΟΝ. Η δικαιοσύνη των δικαστηρίων (σε μια δημοοκρατία) όχι της αυτοδικίας, αλλιώς, ΖΟΥΓΚΛΑ «κι όποιον πάρει ο χάρος» κυριολεκτικά.

  105. physicist said

    Πολύχρονος κι από μένα, Νίκο, και ας συγχωρεθεί η καθυστέρηση.

  106. physicist said

    #104. — Πολύ σωστά, Έφη. Ας το θυμόμαστε αυτό την επόμενη φορά που θα εκτοξεύσουμε ειρωνίες και κατηγορίες σε κείνους που καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται. Μπορεί να εννοούν αυτό ακριβώς που έγραψες.

  107. Alexis said

    #101, 102, 104, 106: Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί που μπορούν να σκέφτονται νηφάλια και λογικά.
    Σας ευχαριστώ!
    Μέσα στη γενικότερη καφρίλα που ζούμε, κάποιες φορές θα πρέπει να ευχαριστούμε και για τα αυτονόητα.

    Άγγελε θα ευχόμουν κι εγώ να ήταν μία μαφιόζικη εκτέλεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ μπράβων.
    Επειδή όμως τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω για την προσωπική ζωή ενός από τους δύο νεκρούς, είμαι σίγουρος ότι δεν είναι!

  108. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Xρόνια πολλά Νίκο, οσα μπορείς να αντέξεις σ΄αυτόν τον «απερίγραπτο» κόσμο. Και μη ξεχνάς, αν δεν μπορείς ολα τ΄άλλα, μια φορά την ημέρα τουλάχιστον, πολύ δυνατή σύσφιξη του μυός για ένα λεπτό.

    102 – Μπορείς να καταλάβεις του φόνους του Μάλιου και Μπάμπαλη απο την 17 Νοέμβρη !!! Είσαι σίγουρος;

  109. Γς said

    Ρε μυστήρια πράγματα.¨

    ο ένας (#107):

    >τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω για την προσωπική ζωή ενός από τους δύο νεκρούς
    (πες αλεύρι. Ο εισαγγελέας σε γυρεύει!).

    Ο άλλος (#108)

    >μια φορά την ημέρα τουλάχιστον, πολύ δυνατή σύσφιξη του μυός για ένα λεπτό
    (;)

  110. Λάμπρο (107), θα θυμάσαι ότι οι δίκες της Χούντας κατέληξαν μεταξύ άλλων σε μερικές θανατικές καταδίκες, αλλά ότι ο Καραμανλής έσπευσε (την ίδια μέρα που βγήκαν οι αποφάσεις) να τους δώσει χάρη και να τις μετατρέψει σε ισόβια δεσμά («και όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια», είχε προσθέσει). Εκ των υστέρων, πιστεύω ότι σοφότατα έπραξε· τότε όμως κι εγώ και κάμποσος άλλος κόσμος σκέφτηκε «όχι, βρε αδερφέ, μας κάτσανε στο σβέρκο εφτά χρόνια, φυλάκισαν, εξόρισαν, βασάνισαν, και να μην πέσει ούτε ένα κεφάλι;» Μ’αυτή την έννοια καταλαβαίνω, χωρίς να επιδοκιμάζω, τις δολοφονίες των δύο που ανέφερα (και που θεωρούνταν βασανιστές), και με την ίδια έννοια καταλαβαίνω τον τουφεκισμό των Έξι, που δεν πιστεύω βέβαια ότι ήταν προδότες.

  111. physicist said

    #110. — Άγγελε, θυμάμαι τα ονόματα: Σπανός, Θεοφιλογιαννάκος, Καραμπέρης(;) [σταματώ εδώ μην και γράψω κανένα λάθος όνομα και δεν μου χρωστάει τίποτα άνθρωπος που το έχει] και μερικοί ακόμη βασανιστές που καταδικάστηκαν. Ήμουνα μικρός τότε αλλά η ατμόσφαιρα των ημερών δεν ξεχνιέται. Θέλω να πω, δεν τη βγάλανε καθαρή όλοι οι βασανιστές, έτσι δεν είναι;

  112. Γς said

    Στο τηλεοπτικό ΣΚΑΪ ένας κτηνίατρος λέει:
    «Τις συμβουλές που θα δώσετε στον θεράπων ιατρό»

  113. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    110 – ΟΚ, νόμιζα οτι εννοούσες πως κατάλαβες γιατι τους σκότωσε η 17 Νοέμβρη, που με τις ενέργειές της, (εν γνώση ή εν αγνοία της) εξυπηρετούσε την εξουσία. Μόλις έληξε η χρησιμότητά της, εξαρθρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, όπως και όλες οι οργανώσεις και δικτάτορες που λήγει η ημερομηνία τους. Ειδικά αυτο με την καταλάθος έκρηξη της βόμβας, στα χέρια του Ξηρού, έβγαλε πολύ γέλιο.

    Φυσικά και δεν έπραξε καθόλου σοφά ο Καραμανλής, έπρεπε να εκτελεστούν, αφού αυτό αποφάσισε η δικαιοσύνη, αλλα οι εντολές απο τους ιδιοκτήτες της χώρας ήταν άλλες.

  114. Μαρία said

    111
    Μπορείς να τους θυμηθείς όλους κατεβάζοντας το βιβλίο του Γιώργη Κρεμμυδά. Στην κηδεία του Μάλλιου είχε κάνει το ντεμπούτο του κι ο Μιχαλολιάκος.

    Click to access Oi_an8rwpoi_ths_xoyntas.pdf

  115. cronopiusa said

    Για το χτεσινό δολοφονικό κτύπημα.. Τι ξέρουμε στα σίγουρα; Τι ξέρουμε στα σίγουρα για την “μαρφίν” Ανακοίνωση της Συσπείρωσης Αναρχικών και ένα ιστορικό του ιταλικού παρακράτους που στοχοποιούσε την αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες

    Βρωμάει τόσο πολύ False flag

    και καμαρώστε τους:
    https://twitter.com/OdalMalaga/status/396368548638883840

    Λυπάμαι αλλά, ή με το Γιάννη είσαι ή με το Θεριό
    ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες

    Κανείς δεν μίλησε για αυτοδικία, αλλά για Δικαιοσύνη

    Ούτε ένας απ’ αυτούς δεν είναι αθώος.

    Ούτε ένας απ’ αυτούς δε θα μπορούσε να γίνει μέλος της ΧaΑβγής αν δεν είχε δράση κατά των μεταναστών, των ομοφυλόφιλων, των θυμάτων των δικτύων του τράφικιν, των τσιγγάνων και άλλων ομάδων που θεωρούν υποδεέστερες.

    Ούτε ένας απ’ αυτούς που «φτιάχνονταν» στη θέα του χαστουκιού στην Καννέλη, δεν είναι αθώος.
    Ούτε ένας απ’ αυτούς που αγόρασαν την φυλλάδα με την φωτογραφία του Παύλου Φύσσα, δεν είναι αθώος.

    Εμείς έχουμε άλλες αξίες

    Δεν μας συμμορφώνουν , δεν μας εκφοβίζουν
    όμως όπως λέει και ο κ. Παφίλης
    Πρόκειται για ένα επαγγελματικό χτύπημα, καλά οργανωμένο το οποίο, εκτός των άλλων, προκαλεί φόβο Από την πρώτη στιγμή θέσαμε το ερώτημα ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το ποιοι το έκαναν και γιατί το έκαναν

  116. physicist said

    #114. — Μαρία, είσαι θησαυρός (γνώσεων). Ευχαριστώ πολύ!

  117. Μαρία said

    116
    Εδώ εκφωνεί επικήδειο
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63775764
    κι εδώ παίζει τάβλι
    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=69243

  118. gryphon said

    115
    «Δεν μας συμμορφώνουν , δεν μας εκφοβίζουν».

    Δεν καταλαβαινω που κολλάει αυτο στο σχολιο σου.Αποτελει παραφωνια.
    Κανονικα αυτο το λεει καποιος ιδεολογικα αντιθετος με τους δολοφονους οπως εγω π.χ και οχι καποια που εχει παρομοιες αποψεις με αυτους οπως εσυ ποιος ειναι αθωος η ενοχος κλπ, (οπως προκυπτει απο αυτα που γραφεις δηλαδη).
    Πρεπει να εχεις κανει λαθος.

  119. physicist said

    #117. — Παιδί ήμουνα τότε αλλά θυμάμαι πολύ καλά ότι η φάτσα του Θεοφιλογιαννάκου με είχε απωθήσει πιο πολύ από κάθε άλλη. Έβγαζε πολύ μαύρη ψυχή, πολύ σαδισμό και κακία, κι ας μην ήξερα τότε τις λέξεις για να τα περιγράψω.

  120. ilias said

    Χρόνια πολλά (αργοπορημένα δυστυχώς). Να τα εκατοστήσετε (και εσείς και το ιστολόγιο).

  121. sarant said

    Ευχαριστώ πολύ για τα νεότερα! Να με συμπαθάτε, αλλά από απόψε και όλη την επόμενη βδομάδα η παρουσία μου στο ιστολόγιο θα γίνεται με το σταγονόμετρο.

    102 τέλος: Κι εγώ το εύχομαι αυτό

    103-105: Ευχαριστώ πολύ, αγαπητοί!

    111: Νάσαι καλά Μαρία!

    117: Καθόλου δεν την ήξερα αυτή την ιστορία!

  122. ππαν said

    Ας ελπίσουμε ότι ο Χασάπης δεν έχει δίκιο στις προβλέψεις του.

  123. Μαρία said

    121
    Στη φωτογραφία του επικήδειου ο Μάνος Μανωλάκος με το γαλάζιο γιλέκο, πρώην κεντροεπίτροπος ΝΔ και τώρα χρυσαυγίτης.

    122
    Αυτοεκπληρούμενες προφητείες.
    Πολύχρονη, το είδα με καθυστέρηση.

  124. ππαν said

    Ευχαριστώ! Τι εννοείς «αυτο-«; Ο άνθρωπος δεν έχει καμιά ανάμιξη με τα χάλια της Γαλάτειας-Ελλάδας!

  125. Ναι, ούτε γω κατάλαβα πώς αυτοεκπληρώνονται οι προφητείες του Χασάπη.

  126. cronopiusa said

    115

    όχι κύριε, δεν είμαι με τους δολοφόνους

    με κανέναν δολοφόνο

  127. Μαρία said

    124, 125
    Αμάν, ρε σεις, γενικά μίλησα με αφορμή το Χασάπη. Ταιριάζει όμως για το Λαζαρίδη.
    Ένα καλό που μόλις διάβασα.
    http://rednotebook.gr/details.php?id=11003

  128. ππαν said

    Πούντος όμως ο Χασάπης;

  129. Ππαν, πολύχρονη!

  130. ππαν said

    Ευχαριστώ, Στάζυ! ελπίζω 1. να μην ξεχνάω κανέναν 2. να μη θυμώσει ο Δέσποτας που του μαγαρίζω το γενεθλιάτικο ποστ. Του έστειλα ένα δώρο βέβαια, να τα λέμε όλα.

  131. Αυτοί οι γεωπόνοι Πρέβεζας (75 κλπ.) ήταν που έκλεψαν το άρθρο του Νικοκύρη για τη ζειά. Έχασα κάποιο επεισόδιο, καθώς δεν προλαβαίνω όλο το μπλογκ;

  132. Μαρία said

    131 Δες στο τέλος:
    http://geoponiprevezas.blogspot.gr/2013/10/blog-post_13.html

  133. ππαν said

    Στο 75 δεν βρίσκω καμιά αναφορά για γεωπόνους, τι δεν πιάνω;

  134. sarant said

    130: Ναι, ναι 🙂

  135. 133 Ππαν τι θα γίνει απόψε, όλο τα ίδια θα σκεφτόμαστε;

  136. Μαρία said

    133, 135
    Κλικ στο όνομα του σχολιαστή.

  137. …και θα μας απαντάει η Μαρία.

  138. ππαν said

    Α! ΚΙ είχε μούτρα να μπει εδώ;
    Ευχαριστώ, Γεροπαράξενε, για τις ευχές!

  139. ππαν said

    Δύτη 🙂

  140. Πέπε said

    Νίκο, δεν το είχα δει εγκαίρως. Χρόνια πολλά!

  141. Μαρία said

    139
    Φιρί φιρί το πάτε για παρεξηγήσεις.
    α. βλ. 132, όπου δηλώνουν την πηγή και β. ο άνθρωπος σχολιάζει απο παλιά.

  142. ππαν said

    Εγώ κοίταξα κάτω κάτω, με τα φυτά και τα ζώα. Οπότε, ας σβηστεί το 138 μην έχουμε εδώ εμφύλιο

  143. Α, μάλιστα, έχασα επεισόδιο. Μέσω Σαλονίκης, μπήκε και η αναφορά…

  144. sarant said

    Δεν υπάρχει παρεξήγηση, είχαμε συνεννοηθεί.

  145. Καλησπέρα σας απ’ τον ανήθικο, μικρόψυχο και μικροπρεπή γεροξεκούτη (χμ, το σκεύτομαι ν’ αλάξω ψευδώνυμο), και ντροπή μου….

    Κάποιων τα σχόλια αποτελούν μνημείο επιλεκτικής ανάγνωσης, κοντής μνήνης, απόλυτης συμμόρφωσης με την «κοινή γνώμη» και την προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ…

    Τώρα λοιπόν η εγκληματική οργάνωση ξανάγινε «νόμιμο πολιτικό κόμα»….

    Εγώ όμως δεν μπορώ να ξεχάσω πως μέχρι πρίν μερικές μέρες «στο μαχαίρι που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα βρέθηκαν 42500 αποτυπώματα»…

  146. Ξέφυγε ένα μηδεν, 425000 λέγανε…..

  147. sarant said

    145 τέλος: Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μπορεί να καταγγέλλεις ότι ο τάδε είναι εγκληματίας αλλά να λυπάσαι για τη δολοφονία του.

  148. Γς said

    Στο STAR TV τώρα.
    Ο Νίκος Χσατζηνικολάου παρουσιάζει τα πρόσωπα του πάνελ της σημερινής εκπομπής του και συνεχίζει:
    Σε λίγα λεπτά επιστρέφουμε, αφού έχετε ήδη συστηθεί με τους προσκεκλημένους μας.

  149. Γς said

    148:
    Κι ερωτά ο Χατζηνικολάου τον Καρατζεφέρη.
    -Ποιοι κατά τη γνώμη σας είναι πίσω από τη δολοφονία.
    -Εύχομαι να είναι η Σέχτα [Επαναστατών. Φοβούμενος ξένο δάχτυλο, προφανώς]
    -Κι αν δεν είναι η Σέχτα;
    -Η Αϊ Σιχτίρ!

  150. # 147
    Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Σαραντάκο…

    Απλά το δικό μου συναισθηματικό λειτουργικό κι ο αξιακός μου κώδικας δεν μου επιτρέπει να λυπάμαι….

  151. Βουτς said

    http://entertainment.in.gr/html/ent/684/ent.156684.asp

    Κατω απο την φωτογραφία της Βίβιαν Λι με τον Μπράντο διαβάζουμε:
    «Διαπίστωσε μάλιστα πως ήταν ικανή να πατήσει πάνω σε σπασμένα γυαλιά.»
    Πώς μεταφράζεται ο ιδιωματισμός «walking on broken glass» ;
    http://www.wordreference.com/engr/broken%20glass

    Προφανώς η κυριολεκτική μετάφραση δεν λέει τίποτε στα Ελληνικά

  152. Γς said

    Στενάχωρος, στενάχωρα δεν κολλάει. Μήπως κυριολεκτεί;

  153. sarant said

    Μπορούσε να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις;

  154. physicist said

    Δεν μάσαγε στα ζόρικα. 🙂

  155. Γς said

    Στο STAR TV τώρα.
    Ο λόγος για τη σύγκρουση δύο αεροπλάνων που πετούσαν σε ύψος «7 χιλιάδων ποδιών»

Σχολιάστε