Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ένας εγκληματίας στην Πάρο

Posted by sarant στο 6 Αυγούστου, 2012


Ένας πακιστανός 21 χρονών, μετανάστης χωρίς χαρτιά, συνελήφθη από την αστυνομία για την εγκληματική επίθεση και την κακοποίηση της δεκαπεντάχρονης κοπέλας στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ομολόγησε και μάλιστα περιέγραψε και τις περιστάσεις της επίθεσης, ενώ επίσης φαίνεται ότι και τα δείγματα DNA του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε στην κοπέλα. Η διατύπωσή μου είναι προσεκτική, επειδή το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει παρά την ομολογία και την ταυτοποίηση του DNA, όσο κι αν για την οικονομία της συζήτησης συμφωνώ ότι σε χαλαρό στιλ μπορεί κανείς να αναφέρεται σε «δράστη» της υπόθεσης, παραλείποντας αυτό το άβολο «ο φερόμενος ως δράστης». Τα περισσότερα κανάλια (και γενικώς τα ΜΜΕ), βέβαια, δεν φοράνε γάντια κι έτσι αποφάνθηκαν ότι συνελήφθη ο «δράκος» της Πάρου. Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μου ούτε περιμένω άμεμπτη τήρηση της δεοντολογίας από τα σημερινά ιδιωτικά κανάλια. Πάντως να θυμόμαστε, έστω και σαν υποσημείωση, ότι ο πρώτος που αποκλήθηκε «δράκος», ο Αριστείδης Παγκρατίδης, εκτελέστηκε το 1968 (όχι τυχαία επί χούντας) φωνάζοντας πως είναι αθώος (αρχικά είχε ομολογήσει).

Βέβαια, αυτό που προέχει για την υπόθεση της Πάρου είναι να κερδίσει τη μάχη η κοπέλα και να γίνει καλά, και όπως φαίνεται υπάρχουν αισιόδοξες ενδείξεις. Αλλά γι’ αυτό φροντίζουν οι γιατροί στο Αττικόν, εμείς οι υπόλοιποι τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε εκτός ίσως από το να προσευχόμαστε, όσοι έχουμε έφεση σ’ αυτό. Οπότε, ανθρώπινο είναι, σχολιάζουμε την εγκληματική επίθεση και καταριόμαστε το «κτήνος». Και ανθρώπινο είναι κι αυτό, υποθέτοντας βέβαια ότι η οργή μας ήταν ίδια και τις προηγούμενες μέρες, οργή απέναντι στον όχι ακόμα εντοπισμένο δράστη. Βέβαια, το κακό είναι ότι κάποιοι κάνουν και άστοχες γενικεύσεις, ενώ ακόμα χειρότερο είναι πως κάποιοι λιγότεροι κοιτάζουν, τώρα που φαίνεται πως εντοπίστηκε ο δράστης, πώς θα αντλήσουν πολιτικά οφέλη από το έγκλημα.

Λέγοντας γενικεύσεις εννοώ απόψεις που διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα, ότι αφού ο δράστης (ή ο βιαστής, παρόλο που η επίσημη διατύπωση δεν μιλάει για βιασμό) είναι Πακιστανός (το τεκμήριο της αθωότητας πάει περίπατο στα κοινωνικά δίκτυα), αφού λοιπόν ο δράστης του βιασμού είναι Πακιστανός, όλοι οι Πακιστανοί είναι βιαστές ή έστω υποψήφιοι βιαστές. Η γενίκευση, όπως βλέπετε, πιάνει μόνο την ιδιότητα της εθνικότητας. Κανείς δεν είπε ότι επειδή ο (φερόμενος ως) δράστης είναι 21χρονος, όλοι οι 21χρονοι είναι βιαστές· θα ήταν κωμικό.

Αφού όμως θα ήταν κωμικό να πούμε ότι οι 21χρονοι έχουν έφεση προς τα εγκλήματα, γιατί δεν είναι κωμικό να λέμε ότι οι Πακιστανοί έχουν έφεση προς τα εγκλήματα ή προς τους βιασμούς; Η απάντηση που προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα από φίλους φίλων, είναι ότι η έφεση που λέγαμε «είναι απόρροια μιας κοινωνίας όπου η αξία της γυναίκας τοποθετείται αρκετά παρακάτω από την αξία ενός μουλαριού». Να το δούμε λίγο αυτό. Θα λέγαμε τάχα ότι ο Κυριάκος Παπαχρόνης, καταδικασμένος για σειρά από βιασμούς και ανθρωποκτονίες γυναικών (κι αυτός χαρακτηρίστηκε «δράκος» από τα μέσα ενημέρωσης), είναι «απόρροια μιας κοινωνίας όπου η αξία της γυναίκας τοποθετείται αρκετά παρακάτω από την αξία ενός τετρακίνητου;» (ε, όχι και μουλάρι -για ποιους μας περάσατε; ).

Όχι βέβαια, απαντάει ο φίλος του φίλου. Ο Παπαχρόνης (ή ο Μπρέιβικ) ήταν ψυχικά άρρωστοι, αρρώστια θα υπάρχει και στις πιο προχωρημένες κοινωνίες (λέει ο φίλος του φίλου). Αλλά αν είναι έτσι, ωγαθέ, πώς ξέρουμε ότι και ο φερόμενος ως δράστης Πακιστανός δεν είναι κι αυτός εξίσου άρρωστος; Ή οι Πακιστανοί δεν αρρωσταίνουν; (οι μαύροι δεν υποφέρουν, δεν νιώθουν τον πόνο, έλεγαν οι δουλέμποροι πριν από καμιά διακοσαριά χρόνια).

Ναι, αλλά οι μετανάστες είναι πάρα πολλοί και η φτωχή Ελλάδα του μνημονίου και της κρίσης δεν μπορεί να τους δώσει δουλειά και να τους συντηρήσει. Συμφωνούμε. Αλλά οι μετανάστες δεν βλέπουν την Ελλάδα σαν τελικό προορισμό, όπως λένε μερικοί που καπηλεύονται το πρόβλημα, επειδή τάχα βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για να αλλοιώσουν τη δημογραφική σύνθεση της χώρας ή επειδή έχουν μάθει ότι εδώ είναι ξέφραγο αμπέλι. Αν δεχτούμε ότι όσοι απόκληροι του τρίτου κόσμου ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη έχουν μια στοιχειώδη ενημέρωση, και στην εποχή μας έχουν, θα ξέρουν επίσης ότι στην Ελλάδα η μεταχείριση όσων οδηγούνται σε κέντρα κράτησης είναι η χειρότερη στην Ευρώπη, ότι το ποσοστό των αιτήσεων ασύλου που εγκρίνονται είναι το χαμηλότερο στην Ευρώπη. Και φυσικά ξέρουν επίσης τη βαθύτατη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Αν όλα αυτά τα βάλεις στην πλάστιγγα, το υποτιθέμενο πλεονέκτημα της ελληνικής χαλαρότητας εξανεμίζεται: όχι, οι πιο πολλοί νιόφερτοι μετανάστες των τελευταίων 3-4 χρόνων ήρθαν στην Ελλάδα επειδή την είδαν σαν τον προθάλαμο για πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης. Και έμειναν εγκλωβισμένοι εδώ εξαιτίας της συμφωνίας του Δουβλίνου.

Άλλωστε, παρόμοια προβλήματα αυξημένων μεταναστευτικών ροών έχουν και άλλες χώρες, ας πούμε η Ισπανία και η Ιταλία -να το αποδώσουμε τάχα στην χαλαρότητα που επικρατεί και εκεί ή ίσως στο μεσογειακό κλίμα -ή μήπως το κοινό στοιχείο είναι πως και αυτές οι χώρες αποτελούν τις πύλες εισόδου στην πλούσια Ευρώπη; Βέβαια, εκεί οι μετανάστες έρχονται από την Αφρική, σε μας πιο πολύ από την Ασία: λογικό είναι, ο καθένας αναζητεί την κοντινότερη πύλη εισόδου. Και το νέο κύμα προσφύγων από τη Συρία, που έχει περίπου προαναγγελθεί, ασφαλώς δεν έχει την αιτία του στις δήθεν χαλαρές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Η μόνη ιδιαιτερότητα της χώρας μας είναι ότι έχει εκτενέστατα και δυσκολοφύλαχτα σύνορα, κι αυτό δύσκολα μπορούμε να το αλλάξουμε. Αν θέλετε να προσθέσουμε ότι και πολλοί στη γειτονική μας χώρα επωφελούνται από την προώθηση μεταναστών, άρα έχουν κάθε λόγο να κάνουν τα στραβά μάτια, θα συμφωνήσω. Αλλά κι αυτό δεν μπορούμε εύκολα να το αλλάξουμε, και ούτε είναι η βασική αιτία.

Διότι βέβαια, οι μεταναστευτικές ροές οφείλονται σε αιτίες πλανητικής κλίμακας, οπότε οι διάφορες επιχειρήσεις-σκούπα που γίνονται κατά καιρούς φοβάμαι πως είναι απολύτως αναποτελεσματικές, αν υποτεθεί ότι δεν γίνονται αποκλειστικά προς το θεαθήναι και για εσωτερική κατανάλωση. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να δώσουν μιαν άλλη κωδική ονομασία σε αυτή την επίδειξη βάναυσης ματαιότητας (ή μάταιης βαναυσότητας;), ο Ξένιος Δίας δεν έφταιγε τίποτα.

Και δεδομένου ότι οι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα για λόγους ανεξάρτητους από τις θέσεις, τις απόψεις και τις πράξεις των κατοίκων της χώρας, και μένουν στην Ελλάδα εγκλωβισμένοι λόγω της συμφωνίας του Δουβλίνου, μου φαίνεται πεπλανημένη (ή ανειλικρινής) η στάση ορισμένων που μέμφονται την αριστερά διότι «προστατεύει» τους «λαθρομετανάστες». Κάποιοι φτιάχνουν το πολιτικό τους μέλλον καπηλευόμενοι αυτό το πρόβλημα, και δεν εννοώ βέβαια μόνο τη Χρυσή Αυγή -αν και η Χρυσή Αυγή έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα, στον ανοιχτό και άδολο ρατσισμό, όπως φαίνεται όχι μόνο από την καπηλεία του μεταναστευτικού αλλά και από τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τους Ρομά σε διάφορα μέρη της χώρας -οι οποίοι Ρομά, να θυμίσω, δεν είναι μετανάστες, είναι Έλληνες πολίτες με ίσα δικαιώματα. Βέβαια, και κάποιοι αριστεροί έχουν πολύ εύκολο τον χαρακτηρισμό του ρατσιστή, κι αυτό δεν βοηθάει· αν και δεν είναι αποκλειστικότητα των αριστερών αυτή η ευκολία χαρακτηρισμών. Ξέρω πολλούς φιλελεύθερους, που αν τους πεις αριστερούς θα σου κάνουν αγωγή, οι οποίοι είναι εξίσου ή και περισσότερο εύκολοι στους χαρακτηρισμούς του είδους αυτού.

Για τον δράστη, θα προσέξατε, δεν μίλησα πολύ -είναι αρμόδια η δικαιοσύνη· αν αποδειχτεί η ενοχή του συλληφθέντος μετανάστη, αυτονόητα θα του επιβληθεί η αρμόζουσα βαριά ποινή και φαντάζομαι πως όταν κάποτε αποφυλακιστεί (ο Παπαχρόνης, θυμίζω, είναι έξω εδώ και κάμποσα χρόνια) θα απελαθεί στην πατρίδα του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο άξιο σχολιασμού στην υπόθεση, αλλά αν έχετε άλλη γνώμη ευχαρίστως θα σας ακούσω.

Και βέβαια θα κλείσω με την ευχή να γίνει καλά γρήγορα το κορίτσι. Πριν κλείσω όμως, να ξαναγυρίσω στην «κοινωνία που δεν δίνει αξία στις γυναίκες». Προσοχή, δέχομαι ότι η θέση της γυναίκας βάσει του ισλαμικού δικαίου είναι μειονεκτική, πράγμα που το θεωρώ απαράδεκτο και στίγμα για τη θρησκεία αυτή και για τα κράτη αυτά, χωρίς να εξαιρούμε το ελληνικό κράτος που διατηρεί επίμονα τη σαρία σε ορισμένες πτυχές του οικογενειακού δικαίου της μειονότητας της Θράκης. Ωστόσο, θα επισήμαινα ότι σε χώρες με μουσουλμάνους κατοίκους, και, για να μην πηγαίνουμε μακριά, ακριβώς στο Πακιστάν, έχει αναδειχτεί γυναίκα πρωθυπουργός με εκλογές, η Μπεναζίρ Μπούτο, ήδη από το 1988, όπως και σε πάρα πολλά άλλα κράτη της Ασίας, είτε με μουσουλμανικό πληθυσμό είτε άλλα, όπως είναι η Χαλέντα Ζία στο Μπαγκλαντές, δυο φορές εκλεγμένη πρωθυπουργός, η Τανσού Τσιλέρ βέβαια στη γείτονα Τουρκία, η Χασίνα Βαγιέντ ή όπως αλλιώς προφέρεται, πάλι στο Μπαγκλαντές, κι αυτή δυο φορές, η Μεγκαβάτι Σουκαρνοπούτρι εκλεγμένη προεδρίνα στην Ινδονησία, για να μην αναφέρω την Ίντιρα Γκάντι της Ινδίας, τη Σιριμάβο Μπανταρανάικε της Σριλάνκας και άλλες τόσες ασιάτισσες και αφρικανές πρωθυπουργίνες και προεδρίνες.

Ενώ στην Ελλάδα, που υποτίθεται ότι η κοινωνία δίνει αξία στη γυναίκα, δεν έχει ποτέ στην ιστορία αναδειχτεί γυναίκα πρωθυπουργός. Το «ελληνίδα πρωθυπουργίνα» είναι ανέκδοτο πολύ πιο τρελό από τον αλβανό τουρίστα της παλιάς εποχής· και όχι απλώς πρωθυπουργίνα δεν είχαμε ποτέ αλλά και οι γυναίκες που ανέλαβαν «βαριά» υπουργεία μετριούνται στα δάχτυλα (του ενός χεριού ενός παλαίμαχου πειρατή), ούτε έχει ποτέ αναλάβει γυναίκα την ηγεσία «κόμματος εξουσίας». Βέβαια, και σε άλλες χώρες του δυτικού κόσμου υπάρχει έντονη ανισότητα: στη Γαλλία ποτέ δεν έχει εκλεγεί προεδρίνα, ενώ μία μόνο γυναίκα έχει αναλάβει πρωθυπουργός, η Εντίτ Κρεσόν, αλλά όχι ύστερα από νίκη σε εκλογές, παρά με διορισμό από τον Πρόεδρο· όσο για τις ΗΠΑ, το «αμερικανίδα προεδρίνα» ή ακόμα και «αμερικανίδα υποψήφια προεδρίνα» είναι κι αυτό τρελό ανέκδοτο εξίσου με το «ελληνίδα πρωθυπουργίνα». (Άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέβαια, ιδίως οι σκανδιναβικές, είναι πολύ-πολύ μπροστά).

Αλλά στην Ελλάδα το (μη θεσμοθετημένο) ιδιότυπο απαρτχάιντ κατά των γυναικών είναι πολύ εντονότερο, όπως φαίνεται π.χ. από τα χαμηλά ποσοστά γυναικών στη Βουλή (εξαιρείται η παρούσα Βουλή, κυρίως λόγω Σύριζα) ή από το τραγικό θέαμα της σημερινής κυβέρνησης, με μία μόνο υπουργίνα ελάσσονος υπουργείου και μία ανθυφυπουργίνα, επί συνόλου σαραντατόσων υπουργών. Ή, ακόμα περισσότερο, από τις σεξιστικές επιθέσεις που γίνονται, συγκαλυμμένα στα ΜΜΕ και απροκάλυπτα στη μπλογκόσφαιρα, ενάντια σε τόσες και τόσες γυναίκες πολιτικούς, όλων σχεδόν των πολιτικών αποχρώσεων: Ντόρα Μπακογιάννη, Ρεπούση, Διαμαντοπούλου, Κανέλλη, Δούρου, Δραγώνα, Γκερέκου. Οπότε, λέω, δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση ως κοινωνία να δίνουμε μαθήματα σε άλλες κοινωνίες για τη θέση της γυναίκας.

Και βέβαια, να γίνει καλά η κοπέλα.

345 Σχόλια to “Ένας εγκληματίας στην Πάρο”

  1. Καλά τα λες. Χτες το «Πρώτο Θέμα» του -μετά συγχωρήσεως- Θέμου Αναστασιάδη είχε στις web only ειδήσεις του δύο άθλια αρθράκια, όπου σκοπίμως συνέχεε τις καταγγελίες Σύριζα και ΚΚΕ για την επιχείρηση σκούπα «Ξένιος Δίας» (>i>και επιχείρηση πρόβλεψης έκτακτων καταστάσεων «Η Πυθία»;) με την υπόθεση της Πάρου. Και μάλιστα, τους εγκαλούσε που δεν πρόλαβα να ησυχάσει η ψυχούλα της 15χρονης κοπελλίτσας. Στην παρατήρησή μας ότι η κοπέλλα ζει και νοσηλεύεται, στο ένα αρθρίδιο το διόρθωσαν, στο άλλο παράχωσαν την παρατήρηση.
    Κι επειδή το μπλογκ σου δεν είναι πολιτικό αλλά γλωσσικό να παρατηρήσω πως οι περισσότεροι συμπολίτες μας, που ζητούσαν στείρωση, ευνουχισμό, απαγχονισμό και άλλα τέτοια που μας διαφοροποιούν από τους αγιατολάδες του Ιράν, έγραφαν σε αθλιότατα ελληνικά και ως επί το πλείστον κεφαλαία.
    Καλημέρα, στο μέτρο του δυνατού.

  2. Νικοκύρη, καλημέρα.

    Αυτό που σκεφτόμουν χθες είναι πως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε παράνομα. Κανείς σε όλο αυτό το διάστημα δεν του ζήτησε τα έγγραφα που θα πιστοποιούσαν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα. Αν το είχε κάνει ένας π.χ. εργοδότης και είχαν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές, το έγκλημα εις βάρος της κοπέλας μπορεί και να μην είχε συμβεί καν. Η παραμονή του θα είχε λήξει πολύ σύντομα.

    Και κάτι ακόμα, στην πρεσβεία του Πακιστάν ήταν απλώς θέμα διατυπώσεων ένας άνθρωπος που βρίσκεται παράνομα σε μια χώρα να επιστρέψει στην πατρίδα του; Ως ερώτημα το θέτω γιατί δε γνωρίζω πώς οφείλει να χειρίζεται η εκάστοτε πρεσβεία τέτοιες υποθέσεις.

  3. Νατάσα, όχι δεν είναι απλώς θέμα διατυπώσεων. Οι πρεσβείες βγάζουν λεφτάκια από τους μετανάστες που περιμένουν ουρά για να ανανεώσουν τα χαρτιά τους (καμία σχέση με την ανανέωση των αδειών παραμονής εδώ, που γίνεται στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, κι από το οποίο βγάζουν λεφτά οι έλληνες δικηγόροι). Αν ζητήσει κάποιος να γυρίσει πίσω, θα πρέπει να πληρώσει και η πρεσβεία του.

  4. marianna said

    Εξαιρετική ανάλυση. Με κάλυψες λυτρωτικά αγαπητέ Νίκο γιατί αυτό ακριβώς αντιμετώπισα εχθές ως επιχείρημα στην αντίθεσή μου για τη γενίκευση της ευθύνης, από γυναίκες κυρίως, που ισχυρίζονταν ότι όλοι οι ισλαμιστές είναι εν δυνάμει δολοφόνοι μας, ημών των γυναικών.

  5. george said

    πολυ καλο το αρθρο.Μια δικη μου προσθηκη αν μου επιτρεπετε,θυμιζω τον τρωικο πολεμο,τον ξενιο δια και οτι ετσι ημασταν παντα οι ελληνες,φιλοξενουμε καποιον,μας γαμαει την γυναικα και εμεις για αντιποινα του καιμε το σπιτι την χωρα την οικογενεια τα παντα ……αν αυτο δεν ειναι ξενιο ,τοτε τι ειναι?..ε?..και αν αυτο δεν δηλωνει την αξια (υλικη) της γυναικας για την ελληνικη κοινωνια ,τοτε τι την δηλωνει?…¨)¨)…….

  6. Πώς να σε προσφωνήσω τώρα και να μην παρεξηγηθώ, βρε Σκύλε, για να σου πω ευχαριστώ για την πληροφορία;

  7. Βασιλης said

    Απο τα καλυτερα κειμενα των τελευταιων ημερων. Απλα μια παρατηρηση: η Συνθηκη του Δουβλινου ειναι εδω και καιρο απενεργοποιημενη καθως οι υπολοιποι εταιροι μας εχουν απηυδυσει με τα χαλια μας.

  8. UsualSuspect said

    Πολύ σωστά αυτά που λες για τις γυναίκες πολιτικούς στην Ελλάδα. Όσον αφορά το «κτήνος» εγώ θα έβγαζα τα εισαγωγικά… Δίκη δεν έγινε ακόμη αλλά όταν υπάρχει το dna (και ομολογία, ασχέτως αν για πολλούς δεν μετράει ) είναι σαν να έγινε. Σήμερα με την τεχνολογία δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να αμφιβάλει. Επίσης, πολιτικό κέρδος απ’ αυτή την υπόθεση επιδιώκουν ΟΛΕΣ οι πλευρές. Έτσι δεν είναι;

  9. oikodomos said

    Καλημέρα.
    Πολύ καλό άρθρο. Μου άρεσε ιδιαίτερα η προσεκτική διατύπωσή σου, που το κάνει κατανοητό ακόμα και από έναν ξυρισμένο κάφρο με πρησμένα μούσκουλα…

    Και επειδή ξεχνάμε πολύ εύκολα, πολύ κατατοπιστικά και χρήσιμα τα όσα αναφέρεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας και εξαιρετική η αντιπαραβολή Ελλάδας-μουσουλμανικών χωρών στην κατοχή αξιωμάτων από γυναίκες στην πολιτική.

    Όσο για το θέμα των μεταναστών…

    …αν μπορούσα ποτέ να συγκεντρώσω και να γράψω τις «απίστευτες» ιστορίες που έχω ακούσει από πολλές δεκάδες νόμιμους ή «παράνομους» μετανάστες συναδέλφους, για τον κουτοπόνηρο τρόπο που τους αντιμετώπιζαν οι «αρμόδιες» υπηρεσίες τόσα χρόνια, καθώς και πόσα λεφτά διακινήθηκαν στις πλάτες τους, πόσοι τα κονόμησαν από αυτούς, με διάφορους τρόπους, θα ήθελα αρκετούς τόμους.

    Το μεταναστευτικό, ο τρόπος που δημιουργήθηκε και η εξέλιξή του, καθώς και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το επίσημο κράτος αυτούς τους ανθρώπους –άνθρωποι είναι και όχι… «λάθροι»- είναι ένας ακόμα λόγος που με κάνει να ντρέπομαι σήμερα που είμαι Έλληνας.

    Θα αναδημοσιευτεί.
    Καλή δύναμη!

  10. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    1: Έτσι!

    8: Όπως έγραψα και πιο πάνω, το τεκμήριο αθωότητας ισχύει παρά την ομολογία και το DNA. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος νομικός, γιατί εγώ δεν είμαι. Δέχομαι ότι σε χαλαρή συζήτηση είναι κατανοητό να τον πεις «δράστη» και όχι «φερόμενο ως δράστη», αλλά δεν βλάφτει να ξέρουμε και τι ισχύει.

  11. Γς said

    Ναι, πρέπει κι εμείς ν αποκτήσουμε πρωθυπουργίνα, τη Ντόρα λ.χ.
    Οσο για τον Πακιστανό σωστά το θέτεις το πρόβλημα. Αν τελικά ο φερόμενος αποδειχτεί και βιαστής, τουλάχιστον ας του καταλογισθεί ότι ο βιασμός δεν προκάλεσε πόνο στη κοπέλα, μιας και βρισκόταν σε βαθύ κώμα, και βρίσκεται ακόμα χαροπαλεύουσσα, μετά τα τραύματα που της είχε προκαλέσει

    Αχ, καλημέρα

  12. sarant said

    9: Οικοδόμε, καλημέρα!

    Τις ιστορίες για τους συναδέλφους σου οικοδόμους *πρέπει* να τις γράψεις!

  13. Γς said

    11:
    Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι παρά τα προκαταρτικά του σεξ χτυπήματα δεν την σκότωσε, σαν εκείνο τον Αλβανό πέρυσι, που αφού έβγαλε τα μάτια του πέταξε στο πηγάδι ζωντανό το μικρό κοριτσάκι από τη Βουλγαρία

  14. Δημήτρης Μ. said

    Καλό είναι κάποια πράγματα να τα διαχωρίζουμε. Το ότι στο ισλάμ οι γυναίκες δεν έχουν δικαιώματα απέναντι στον πατέρα, ή το σύζυγο, δε σημαίνει ότι επιτρέπεται ο βιασμός. Το εντελώς αντίθετο. Τις γυναίκες από το βιασμό δεν τις προστετεύουν μόνο οι δικοί τους, αλλά και η αντίληψη της κοινωνίας.

    Θα αναφέρω εδώ ένα περιστατικό που διηγήθηκε στην τηλεόραση η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου. Στον τελευταίο πολεμο στο Ιράκ, ήταν στην Βαγδάτη και στο μπαλκόνι του δωματίου της ήταν η κεραία για τη δορυφορική σύνδεση, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, που επετρεπε στους δημοσιογράφους να στέλνουν ρεπορτάζ χωρίς λογοκρισία. Την κεραία αυτή ήθελαν να την αφαιρέσουν, δεν θυμάμαι ποιοι, και έστειλαν Ιρακινούς, αστυνομικούς ή κάτι τέτοιο,στο δωμάτιο της Καλογεροπούλου. Εεκείνη τους αντιμετώπισε ως εξής: Βγήκε από το μπάνιο τυλιγμένη σε πετσέτα και τους έβαλε τις φωνές. Έριξαν τα μάτια κάτω και εξαφανίστηκαν, για να μη δουν γυμνή σάρκα γυναίκας, που δεν ήταν δική τους.

  15. Δημήτρης Μ. said

    9. «Μου άρεσε ιδιαίτερα η προσεκτική διατύπωσή σου, που το κάνει κατανοητό ακόμα και από έναν ξυρισμένο κάφρο με πρησμένα μούσκουλα…»
    Είσαι σίγουρος, Οικοδόμε, ότι μπορούν να κατανοήσουν ακόμη και απλές λέξεις;

  16. ΠΑΝΟΣ said

    Υπάρχει τεράστιο,ασήκωτο πρόβλημα.με τούς λαθρομετανάστες.Ναι ή όχι;Δεν θα επιθυμούσα,να δω κάποτε (αν ζήσω) να μένουν στην σκηνή μόνον δυό σχηματισμοί.Από την μια ο ανθρωπισμός τού ΣΥΡΙΖΑ και τού ΚΚΕ και από την άλλη η κακιά Χ.Α. (η οποία όντως είναι κακιά,κάκιστη,ελεεινή,αλλά κι ένας παράξενος,δυσκολοερμήνευτος-τουλάχιστον….-ανθρωπισμός τού ΣΥΡΙΖΑ και τού ΚΚΕ,στην συγκεκριμένη περίπτωση.Επαναλαμβάνω,στην συγκεκριμένη περίπτωση).Τώρα,το τι μέτρα πρέπει να ληφθούν,δεν ξέρω καλά,δεν είμαι, ευτυχώς! ,πολιτικός.Αυτά όμως τα μέτρα τού Δένδια,μια χαρά τα βρίσκω. Δεν γνωρίζω αν είναι επαρκή ή όχι,είναι όμως αρκετά ανακουφιστικά. Ζω,σε σχετικήν περιοχήν,όχι Εκάλη… Και,βέβαια,όλοι ευθύνονται για το πρόβλημα.Από τη μια,ως κυβερνήτης, τούς αφήνω να μπαίνουν όποτε τούς γουστάρει και από την άλλη όταν μπουν τούς προστατεύω ανθρωπιστικο-πολιτικάντικα.

  17. ΣοφίαΟικ said

    To σημερινό έχει πολύ πράμα και πολλά θέματα μαζί και θεωρώ σχεδόν βέβαιο πως όποιος τολμήσει να διαφωνήσει με κάτι θα χαρακτηριστέι απο τους άλλους σχολιαστές τουλάχιστον φασίστας.
    Να σταθώ στο τελευταίο: «οι γυναίκες στο τάδε μέρος δεν έχουν ισότητα, αλλά έχουν γυναίκα πρωθυπουργό, κι η Ευρώπη με την ισότητα δεν έχει». Αυτές οι συγκρίσεις είναι τραβηγμένες γιατί οι γυναίκες πρωθυπουργοί των χωρών αυτών ανήκουν στην ελίτ και σε πολλές περιπτωσεις εκλέχτηκαν παίζοντας το παιχνίδι της κόρης ή της χήρας και προβάλλοντας το ότι θα περιστοιχίζονται απο τους έμπειρους συνεργάτες του εκλιπόντα πατέρα ή συζυγου. Ακόμα και στη Σαουδική Αραβία που οι γυναίκες δεν εχουν πολλά δικαιώματα, οι πριγκίπισες είναι πιο πανω όχι μόνο από τις άλλες γυναίκες, αλλά και άπο πολλούς άντρες. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι στη Δύση υπάρχει όριο στην άνοδο της γυναίκας, αλλά υπάρχει και περισσότερη πρόοδος στη ζωή των πολλών γναικών.

  18. cronopiusa said

    Πλήν Πακιστανών

    Πλήν Πακιστανών


    Η αλήθεια για το δυστύχημα στο Κρυονέρι. Άγνωστες και ανατρεπτικές λεπτομέρειες
    http://odromos.wordpress.com/2012/04/18/%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%85%CF%83%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%81/#more-9548

    Κρυονέρι: 45 λεπτά δεν ήταν αρκετά… για να σωθούν τέσσερις άνθρωποι.

    Κρυονέρι: 45 λεπτά δεν ήταν αρκετά… για να σωθούν τέσσερις άνθρωποι.

  19. Alex said

    Πολλές και σωστά ενδιαφέρουσες οι απόψεις στο θέμα.Ας μην ξεχνάμε όμως και την πρόσφατη απόφαση του Αγγλικού δικαστηρίου για την δολοφονία της κόρης από τους γονείς της!!.

  20. Καλαχώρας Λεώνικος said

    Τι κρίμα… να ζούμε σήμερα εδώ. Ή μήπως είναι άθλος;

  21. Καλαχώρας Λεώνικος said

    Για ποιον απ’ όλους αυτούς τους δυστυχείς να μιλήσεις;

  22. Καλαχώρας Λεώνικος said

    Ποιος μπορεί να υπολογήσει το μέτρο της αθωότητας και της ευθύνης του άλλου;

  23. oikodomos said

    Και δυο λόγια επί της ουσίας, του γεγονότος. Νομικές γνώσεις δεν έχω. Έχω όμως την εντύπωση πως αν κάποιος είναι ένοχος ή όχι, αποφασίζεται μόνο από τη δικαιοσύνη, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπουν οι θεσμοθετημένοι νόμοι της «οργανωμένης» κοινωνίας μας.

    Μέχρι να γίνει αυτό, δεν ξέρω αν ο κατηγορούμενος φέρει το «τεκμήριο της αθωότητας» ή όχι. Ξέρω απλά πως είναι κατηγορούμενος και πως η δικαιοσύνη πρέπει να τον αντιμετωπίσει όπως όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας.

    Για το κορίτσι έχω συγκλονιστεί. Όποιας εθνικότητας και αν είναι ο δράστης δεν προσθέτει ή αφαιρεί κάτι στο μαρτύριο που πέρασε και στη μάχη που δίνει για να γυρίσει πίσω. Εύχομαι να τα καταφέρει.

    @12: Ναι, ίσως έχεις δίκιο. Όμως απαιτεί εκτός από πολύ χρόνο, ψυχραιμία και νηφαλιότητα, που χάνω όταν σκέφτομαι πόσες φορές έτυχα ο ίδιος ανάλογης συμπεριφοράς από δημόσιες υπηρεσίες, που είμαι πολίτης αυτής της χώρας, ξέρω τη γλώσσα, τα δικαιώματά μου κλπ. Φαντάσου αυτοί…

  24. cronopiusa said

    Δελτίο Τύπου της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών

    Εμείς οι γυναίκες που συμμετέχουμε στην Ένωση Αφρικανών Γυναικών, εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας, τη διαμαρτυρία μας και το θυμό μας για τις κάθε είδους επιχειρήσεις – εκκαθαρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην παρούσα φάση στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
    Από τις χώρες που ξεκινήσαμε πολλές από εμάς, χρόνια πριν, για να πάρουμε το δρόμο της προσφυγιάς, ξέραμε για μια μακρινή χώρα, την Ελλάδα, που οι άνθρωποι τιμούσαν και σέβονταν τον «ξένο», ως πρόσωπο ιερό. Γίναμε κι εμείς αυτός ο «ξένος» και στα απογευματινά σχολειά μας, μετά τη δουλειά, μάθαμε ότι υπάρχει ένας παλιός θεός, να μας συνδράμει, στο δύσκολο αγώνα της επιβίωσης: ο «Ξένιος Δίας».
    Σήμερα ακούμε ότι ο παλιός αυτός θεός άλλαξε γνώμη και δεν θέλει να μας προστατεύει πια.
    Πάντα προσπαθούσαμε με τη δράση μας να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και της Ελληνικής κοινωνίας.
    Να αναζητάμε αυτά που μας ενώνουν, περισσότερο από αυτά που μας χωρίζουν και να τα αναδεικνύουμε.
    Να αγωνιζόμαστε μαζί με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες ενάντια στη φτώχεια, τον παραλογισμό ως μια ενιαία και δυναμική κοινότητα που διεκδικεί το δίκιο της.
    Σε πείσμα όσων κόβουν τις γέφυρες, εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ειρηνική συνύπαρξη.
    Την κάθε «σκούπα» που προτάσσεται για τη δήθεν άνθρωπο – εκκαθάριση, εμείς οι γυναίκες της Αφρικής που ζούμε στην Ελλάδα, την θέλουμε να σκουπίζει τις ρητορικές μίσους, τα πογκρόμ, τη βία και τις φασιστικές αντιλήψεις.

    Δεν θέλουμε να νικήσει ο ρατσισμός.
    Δεν θέλουμε να εξαφανιστεί κάθε ελπίδα.
    Δεν θέλουμε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν έναν αγώνα που θα έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει.

  25. Γς said

    ισχύει.
    Σίγουρα η ταυτοποίηση του DNA δεν αντέχει καμιά αμφιβολία όπως π.χ. ακόμη και τα δακτυλικά αποτυπώματα.
    Όμως, δεν θα ησυχάσω, όπως και πολύ άλλοι άλλωστε, αν δεν έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση στο ερώτημα που έθεσε ο Νικοκύρης: Αν το τεκμήριο αθωότητας ισχύει παρά την ομολογία και το DNA (#10β).
    Είναι πολύ βασικό κατά τη γνώμη μου. Κανονικά θα έπρεπε να σταματήσει η συζήτηση μέχρι να αποφανθεί ο Νομικός μας Σύμβουλος. Τι; Δεν έχουμε; Γουάρ ε μπλόκ!

  26. Zoumias said

    Όταν οι ιδεοληψίες μας τυφλώνουν, τότε αδυνατούμε να κατανοήσουμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Όποιος δεν βλέπει την λαθρομετανάστευση ως το πιο εκρηκτικό πρόβλημα, όποιος αδυνατεί να δει το μίσος με το οποίο ορκισμένοι ισλαμιστές «μετανάστες» μάς αντιμετωπίζουν, όποιος αδυνατεί να καταλάβει το πρόβλημα για την ασφάλεια της χώρας σε σχέση με την Τουρκία, που αποτελούν αυτοί οι άνθρωποι, είναι καταδικασμένος να ζήσει στο πετσί του τις συνέπειες της ιδεοληψίας του.

    Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι άλλο είναι ο μετανάστης ως άνθρωπος , καθόλα σεβαστός και ιερός και άλλο η μετανάστευση ως πολιτικό πρόβλημα . Προφανώς κανείς δεν υποστηρίζει την βία ή ολοκληρωτικές λύσεις, αλλά γενικόλογες διαπιστώσεις του τύπου «για την μετανάστευση φταίνε οι κακοί αμερικάνοι», δεν προσφέρουν καμμία λύση στο πρόβλημα.

    Είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα το μεταναστευτικό πήρε διαστάσεις λόγω μιας ιδιότυπης σύμπλευσης του κεφαλαίου που ήθελε φτηνό εργατικό προσωπικό για τις επιχειρήσεις του, προσωπικό σε κατάσταση δουλείας και της αριστέρας που τυφλωμένη από τις ιδεοληψίες της συνέπλευσε με το κεφάλαιο και τους ιμπερεαλιστές προσφέροντας ιδεολογική κάλυψη στα «καπιταλιστικά γουρούνια». Έτσι βέβαια η αριστερά κατέστρεψε τα λαϊκά εργατικά στρώματα, από τα οποία προνομιακά προέρχονταν οι ψηφοφόροι της και τώρα επιδιώκει την νομιμοποίηση των μεταναστών ακριβώς για να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή ψηφοφόρων.

    Βαδίζουμε σε άγριες εποχές αγαπητοί. Αν συνεχίσουμε να μένουμε τυφλοί από ιδεολογία μπροστά στα προβλήματα της εποχής μας, τότε φοβάμαι ότι όχι μόνο όταν θα συνειδητοποιήσουμε τις διαστάσεις του προβλήματος θα είναι αργά, αλλά και ότι θα διολισθήσουμε χωρίς να το κατλάβουμε στην βία. Υπάρχει ακόμα καιρός να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τρόπους σύμφωνους με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και τις παραδόσεις μας, αρκεί να σταματήσουμε επιτέλους την ιδεολογική τρομοκρατία της αριστεράς που απαγορεύει ακόμα και την συζήτηση για τους όρους αντιμετώπισης του προβλήματος (διευκολύνοντας έτσι άθελα(;) της και τους δουλοκτήτες συμπολίτες μας).

    Αν με ρωτάτε τί προτείνω θα πω πώς δεν έχω κατασταλαγμένη άποψη. Η ανάγκη εθνικής (πτου! κακή λέξη!) επιβίωσης, η ανάγκη για ασφάλεια, περιορισμό της εγκληματικότητας και η ανάγκη για ανθρωπιστικές λύσεις και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, κάνουν την προσπάθεια για την εύρεση της χρυσής τομής να ξεπερνάει τις δυνατότητες ενός ατόμου. Επιτέλους ας μπορέσουμε να συζητήσουμε χωρίς ιδεοληψίες, γιατί αν δεν το κάνουμε αφήνουμε τον δρόμο ανοικτό σε φασιστικές πρακτικές.

  27. sarant said

    17: Σωστά παρατηρείς ότι κάποιες από τις ασιάτισσες πρωθυπουργίνες ήταν σύζυγοι/χήρες ή κόρες επιφανών ανδρών πολιτικών και ότι ανήκαν στην ελίτ. Βέβαια, και στην Ελλάδα μπορώ να θυμηθώ ανάλογες περιπτώσεις, κι εσύ μπορείς, που όμως δεν μπόρεσαν ούτε αρχηγίνες στο κόμμα τους να γίνουν.

    19: Ποια απόφαση δικαστηρίου;

  28. oikodomos said

    @15: Δήμήτρη Μ., σίγουρος δεν είμαι. Θέλω να ελπίζω…

  29. Γς said

    14β:
    Μμμ τώρα…
    Μάλλον την είδαν και το βάλανε στα πόδια!

  30. τυφλόμυγα said

    Με πρόλαβε η ΣοφίαΟικ στο #17. Πολλές μουσαλμανικές χώρες υποχρεώνουν τις γυναίκες σε κλειτοριδεκτομή. Επίσης, η σαρία δεν αναγνωρίζει την σεξουαλική επιθυμία στις γυναίκες αλλά αν ένας σύζυγος θέλει να κάνει σεξ η σύζυγος δεν έχει δικαίωμα να αρνηθεί. Από την άλλη πλευρά, στην Ιταλία αποθέωναν μέχρι πριν λίγο καιρό τον Μπερλουσκόνι και εξαιτίας των χαρέμι -πάρτι του. Ο Μπερλουσκόνι παραμένει μέχρι σήμερα ο άντρας-σύμβολο του σεξ που με την δύναμη, την εξουσία και το χρήμα του μπορούσε να έχει ανήλικα κορίτσια στο κρεβάτι του.
    Θέλω να πω ότι τα συγκεκριμένα θέματα έχουν πολλές πτυχές και είναι δύσκολο να αναλυθούν. Συνεπώς κάθε σύγκριση είναι επιφανειακή και ατυχής.

    Να θυμίσω ότι στις προεδρικές εκλογές του 2008 στις ΗΠΑ υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών ήταν ένας μαύρος και μία γυναίκα. Όταν ο Ομπάμα εξελέγη δεν παραγκώνισε την Χίλαρι Κλίντον, αλλά της έδωσε ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία των Ηνωμένων Πολιτειών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Άρα, όχι, δεν είναι «τρελό ανέκδοτο» το γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτά όμως είναι απόψεις. 🙂

    ΣτΒΚ και Νατάσα, οι πρεσβείες κάθε χώρας ασχολούνται με θέματα πολιτικής. Με τα θέματα των μεταναστών, των ομογενών, των φοιτητών και των τουριστών ασχολούνται τα προξενεία.

  31. ΒΕΤΤΥ said

    Eυγενικό, πολιτισμένο, αναλυτικό κείμενο και τα σχόλια που ακολουθούν. Τι θλιβερή χώρα σήμερα η Ελλάδα!

  32. Zoumias said

    Μια παρατήρηση για το τεκμήριο της αθωότητας! Όταν υπάρχει το DNA (άρα επιστημονικά τεκμηριωμένο στοιχείο) και η ομολογία του, τότε είναι υποκριτικό να μιλάμε για τεκμήριο αθωότητας. Με αυτή την λογική τεκμήριο αθωότητας ισχύει και για τον Κασιαδιάρη που πλάκωσε στα χαστούκια την Καννέλη μπροστά στα μάτια όλων μας, μέχρι να τελεσιδικήσει στα δικαστήρια η καταδίκη του! Αστειότητες!!

  33. Νέο Kid Στο Block said

    26.» Έτσι βέβαια η αριστερά κατέστρεψε τα λαϊκά εργατικά στρώματα, από τα οποία προνομιακά προέρχονταν οι ψηφοφόροι της »

    Δεν μας το εξηγείς λίγο αυτό; Εκτός βέβαια αν περιλαμβάνεις στην αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, οπότε πάσσο.

  34. Στο νομό της πόλης που ζω υπάρχει μια περιοχή γνωστή για το, ας πούμε, υψηλό ποσοστό παραβατικότητάς της, που κατά κάποιο τρόπο έχει διαχυθεί και στην πόλη. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια σταχυολογώ από μνήμης μια απόπειρα αποκεφαλισμού με τσεκούρι (καβγάς για το παρκάρισμα), έναν απρόκλητο φόνο φοιτητή (μάλλον γιατί αντέδρασε στον άνευ λόγου τσαμπουκά), αλλά και ένα ολόκληρο χωριό να στήνει φονική ενέδρα στην αστυνομία. Για σεξουαλικής υφής αδικήματα, πάλι, δεν το συζητώ. Για να μην πω για το φόνο ενός Αλβανού κατά λάθος (!), μια και τον πέρασαν για άλλο, ο οποίος άλλος είχε κάνει το έγκλημα να υποστηρίξει την εθνική της χώρας του στον αγώνα με την Ελλάδα.
    Όταν πρωτοήρθα κι εγώ υποστήριζα μεταξύ σοβαρού κι αστείου τη ρίψη μιας βόμβας νετρονίου (αφήνει άθικτη την χλωρίδα, δεν αφήνει ραδιενέργεια, σκοτώνει μόνο τα έμψυχα). Εννοείται πως δεν θα διανοηθώ να το υποστηρίξω στα σοβαρά, για την ακρίβεια ντράπηκα και που το έγραψα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν άλλα πράγματα που θα ήθελα να γράψω, μια και εφαρμόζονται ενδεχομένως και… αλλά όχι, προτιμώ να μην πω κάτι.

  35. Γς said

    32:
    Ακριβώς!
    Τον φερόμενο ότι πλάκωσε στα χαστούκια την Καννέλη.

  36. Zoumias said

    @33 Το ΚΚΕ κατ’ελάχιστον. Αλλά και το προ-Σημιτικό ΠΑΣΟΚ.

  37. ΣοφίαΟικ said

    Επίσης διαφωνώ με το ότι δεν παιζουν ρόλο σε ένα έγκλημα τα κοινωνικο-οικονομικο- θρησκευτικά.
    α. έχεις μεγαλώσει σε περιβάλλον που θεωρεί ότι οι γυναίκες που δείχνουν τον αστράγαλό τους είναι πόρνες.
    β. πιστεύεις επίσης ότι όποιος δεν είναι «δικός μας» είναι αναλώσιμος και δεν ισχύουν προς αυτόν οι συνηθισμένες υποχρεώσεις σεβασμού.
    Όταν λοιπόν βρίσκεσαι στη χώρα που κανε΄νας δεν είναι «δικός σου» και δεν υπάρχει περίπτωση να σου βγει το όνομα ή να λεκιαστεί το κούτελο για΄τι δεν πρόκειται να μαθουν ποτέ στο χωριό τι κάνεις, απελευθερώνεσαι.
    Δε λεώ ότι θα γίνει βίαιος κάποιος που δεν είναι, αλλά θα βρει δικαιολογία για τις πράξεις του κάποιος που είναι.

  38. Θυμήθηκα σήμερα το βιβλίο της CATHERINE SALLES – «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ – Ο ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ» (ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ·. ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΤΑΡΑΚΗΣ) και ανέβασα ένα σχετικό απόσπασμα εδώ – http://alexanderchalkidis.com/blog/?p=16956. Το πρόβλημα είναι πανάρχαιο. Ακόμα και αυτή η συγγραφέας όμως πέφτει στην γενίκευση ότι «Ο λόγος είναι απλός : η Αθήνα κατά την κλασική εποχή γνωρίζει ελάχιστες σημαντικές δημογραφικές ανακατατάξεις ή ξαφνικές εισ­ροές πληθυσμών, εκτός ίσως κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Κα­τά συνέπεια οι πολιτικοί άρχοντες της πόλης δεν έχουν να λύσουν το πρόβλημα που θέτει ένας κινούμενος και χωρίς προσόδους πληθυ­σμός. «

  39. Πέρα απο όλα τα προφανή που αναφέρονται παραπάνω, μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι ο περισσότερος (αν όχι όλος) ο κόσμος εξακολουθεί να αγνοεί το πως ξεκινάει το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Βάζοντας στην άκρη τα πλανητικά γεγονότα τα οποία οδηγούνε με μαθηματική ακρίβεια σε μεγάλες ροές λαών και ανθρώπων απο την Ανατολή και την Νότο προς την Δύση και τον Βορά, γεγονότα τα οποία συνήθως ούτε να προβλεφθούν γίνεται, ούτε να αντιμετωπιστούν επαρκώς, αυτό που μένει είναι το… Ασφαλιστικό.

    Η ιστορία ξεκινάει κάπου στη δεκαετία του 1990, και πρωταγωνιστής είναι και πάλι ο Σαμάρας. Το άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία, ήταν μια συνειδητή πολιτική επιλογή, η οποία πέρα απο τα όποια εθνικιστικά μασκαρέματα μπορεί να είχε, ουσιαστικά δεν ήταν παρά μια πρόχειρη λύση για να αντιμετωπιστεί απο τότε ακόμα το μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το Ελληνικό Κράτος εδώ και 30 χρόνια: το Ασφαλιστικό. Το Κράτος τότε έκανε μια βασική πολιτική επιλογή, και έκτοτε παραμένει συνεπής στην επιλογή του αυτή: Απο τη στιγμή που το Ασφαλιστικό αποτελεί μείζον πρόβλημα, και εφόσον η ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος δεν αποτελεί επιλογή για καθαρά κομματικούς/ ψηφοθηρικούς λόγους, το μόνο που έμενε ήταν να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε το σύστημα να μπαλώνεται συνεχώς με νέους ασφαλισμένους ώστε να καλύπτονται οι πληρωμές στους δικαιούχους, μαζί φυσικά με δανεισμό. Και μιας και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ήταν και αυτό απόλυτα υπαρκτό (συν του ότι οι γεννήσεις δεν αποτελούν άμεση και ταχεία λύση), προτιμήθηκε η λύση της αθρόας εισόδου μεταναστών: όσοι θα έρχονταν νόμιμα θα ενίσχυαν το Ασφαλιστικό, ενώ όσοι θα εισέρχονταν παράνομα θα έδιναν μια ανάσα στην αγροτική κυρίως παραγωγή, προσφέροντας φτηνή εργασία. Επιπλέον, η σταθερή αύξηση του αριθμού των μεταναστών λειτουργούσε και ως ένα καταπληκτικό εργαλείο πολιτικής χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού όταν κρινόταν αναγκαίο, συν του ότι οι ίδιοι οι μετανάστες μπορούσαν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για όλες τις παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας…

  40. Γς said

    34:

    Ολη αυτή η εισαγωγή και στο τέλος «προτιμώ να μην πω κάτι».
    Ε, πες κάτι. Εκτός αν .. προτιμώ να μην πω!

  41. sarant said

    32: Ή δεν διαβάσατε το κείμενο ή δεν καταλαβαινόμαστε. Σε μια χαλαρή συζήτηση, έγραψα και το ξαναγράφω, είναι θεμιτό να μιλάτε για δράστη και όχι για φερόμενο ως δράστη. Όμως, το τεκμήριο αθωότητας ισχύει μέχρι να βγει απόφαση δικαστηρίου, κι αυτό δεν είναι υποκριτικό -έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Σας παρακαλώ μάλιστα, αν θέλετε να συνεχίσετε να σχολιάζετε στο ιστολόγιο, στο επόμενο σχόλιό σας να ζητήσετε συγνώμη που χαρακτηρίσατε υποκριτική τη στάση μου.

    ΥΓ Αυτό που γράψατε για τον Κασιδιάρη ασφαλώς γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον σας. Οι φιλικά διακείμενοι προς αυτόν λένε ότι ή δεν τη χτύπησε αλλά την απώθησε ή καλά της έκανε.

  42. ΣοφίαΟικ said

    «Ένωση Αφρικανών Γυναικών»
    Φτάσαμε στο αγαπημένο γλωσσικό ζήτημα του μπλογκάρχη. Νίκο, οι Αφρικανίδες καταργήθηκαν;

  43. cronopiusa said

    Θα γράψω κάτι προσωπικό
    την Παρασκευή 27/7 ενώ έκανα μάθημα στα ΠΙΣΩ ΘΡΑΝΙΑ εμφανίστηκε ο Αμπντούλ!!!
    Ζωντανός και ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, αφάνταστα πικραμένος, Πονεμένος, Δυστυχής, Συφοριασμένος
    άπατρις απελάτης
    απελπισμένος
    Εντάξει, ζωντανός
    Ζωντανός-Νεκρός
    Ντυμένος στα μαύρα, όπως πάντα
    Σκοτεινός, όπως πάντα
    άναρθρος λόγος, αποσπασματικές φράσεις
    έντονη εφίδρωση
    μαύρα μάτια που στάζαν απόγνωση

    τι να είδαν τα ματάκια του;

    πέρασε λαθραία τα σύνορα
    γύρισε λαθραία
    έκανε φυλακή στην Ορεστιάδα

    ήρθε

    κάθισε γιατί του άρεσε το τραγούδι http://www.youtube.com/watch?v=myZBfY_rA28&feature=player_embedded

    Ο τόπος που μεγάλωσα κρυφό παράπονο έχει,που η θάλασσα δε δέχτηκε το χώμα του να βρέχει.http://www.youtube.com/watch?v=a8uxqzokc0w

    αχ αδέρφια μου
    αν τον ακούγατε να εξηγεί τη διαφορά μεταξύ γκρίνιας και παράπονου
    σε τρεις Σενεγαλέζους, ένα Νιγηριανό
    δυο Αφγανούς, ένα Πακιστανό,
    τρεις Έλληνες κι ένα Σύρο της διασποράς
    …………………………………………..

    «Πήγα να δω τους γονιούς μου»
    «Δεν τους είδα»
    «Δέκα χρόνια έχω να τους δω
    … Άκουγα για πόλεμο
    κι αυτό που είδα δεν έχει καμία σχέση μ’ ό,τι βγαίνει στις ειδήσεις»

    «Δεν έχουν ρεύμα»
    «Δεν έχουν νερό»
    «Δεν έχουν τρόφιμα»
    «Βγαίνουν απ το σπίτι και δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν»
    «Στην Ελλάδα ξέρουμε περισσότερα για το τί γίνεται στη Συρία, δεν ξέρουν τί γίνεται στην παραπέρα γειτονιά»
    «Παντού παραμονεύει ο θάνατος»

    «Δεν μπόρεσα να φτάσω σπίτι μου»

    Δεν έχω… Δεν έχω σπίτι πίσω για να ρθώ
    ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ
    Δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά
    να περπατήσω μια Πρωτομαγιά http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=MYYLobNq-Ds

    «Δεν μπόρεσα να δω τους γονιούς μου»
    Ο πόλεμος, μια κουβέντα που δεν έγινε,
    εγώ να ρωτάω, οι μαθητές μου να πεινάνε -ραμαδάν γαρ-
    Εγώ να ρωτάω,να ρωτάω,
    μισόλογα οι απαντήσεις,
    είναι καθισμένος κάτω απ’ τη φωτογραφία του 22αχρονου δολοφονημένου στη Συρία φανταράκου Αχμάτ Τ., -δεν άντεξε την ανεργία, γύρισε να κάνει τη θητεία του μέχρι να περάσει η κρίση, τον δολοφόνησαν γιατί αρνήθηκε να πυροβολήσει διαδηλωτές-
    «Τουλάχιστον είσαι ζωντανός..»
    …………………………………..
    Να θυμώνει, να σκιάζεται

    Εγώ να ρωτάω,να ρωτάω
    μέχρι που με κόβει, «Δεν καταλαβαίνεις τίποτα»

    και δεν κατάλαβα πότε έφυγε

    Την τελευταία φορά που τον είχα δει ήταν δυο μαθήματα πριν το αντιρατσιστικό.
    ήρθε πάλι μαυροντυμένος για να μου πει πως δεν μπορεί να τραγουδήσει,
    «δεν μπορώ να σε βοηθήσω τραγουδώντας»
    «γιατί;»
    ………………………………………………
    δεν μου είπε πως πάει Συρία…

  44. sarant said

    42: Σε λίγο θα δούμε και «Ένωση Ελλήνων Γυναικών»….

  45. maskarat said

    Καλημέρα κε Σαραντάκο. Και να ήταν μόνο οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης…
    Ορίστε η άποψη του εκδότη της πρώτης(;) σε κυκλοφορία εφημερίδας μας.
    (Το άρθρο που προφανώς αναφέρεται και ο σχολιαστής Σκύλος της Β.Κ. στο #1 6 Αυγούστου, 2012 στις 09:43)

    Να προσέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ: Τα εν δήμω μη εν οίκω τους
    Λαθρομετανάστες και για νταντά στα παιδιά
    http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=215066

    Υ.Γ. Όσο για την κουλτούρα υποβάθμισης των γυναικών πολύ σωστά επισημαίνετε ως υπεύθυνο τον κοινωνικό παράγοντα (και όχι τον θρησκευτικό, όπως πολύ βολικά αφήνουν διάφοροι να εννοηθεί) μια και είναι οι κοινωνίες μας εδώ(;) στη Δύση που έθεσαν τέρμα στις διακρίσεις κατά των γυναικών ακριβώς επειδή σταδιακά περιόρισαν το ρόλο της θρησκείας στα κοινά.

  46. Νέο Kid Στο Block said

    Nικοδέσποτα και Σοφία, οι Αφρικανές στη γενική πληθ. δεν κάνει «των Αφρικανών»;
    Οι Αφρικανίδες βεβαια εκ των αρχαιοτ. χρόνων κάνει «των Αφρικανίδων» 🙂

  47. sarant said

    30: Για την κλειτοριδεκτομή δεν ξέρω αν είναι σωστή η αναφορά σε μουσουλμανικές χώρες, νομίζω ότι το βάρβαρο αυτό έθιμο , υπήρχε πολύ πριν το Ισλάμ, είναι παραδοσιακό σε αφρικανικές χώρες, μουσουλμανικές και μη, καθώς και σε (μουσουλμανικές) χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ (νομίζω) απουσιάζει σε μουσουλμανικές χώρες άλλων περιοχών.

  48. Επίσης το Έλληνας Εθνικός (Ειδωλολάτρης για να καταλάβουν οι δούλοι του θεού) πρωθυπουργός (και οτιδήποτε σε μη δηλωμένος χριστιανός-δούλος του θεού) μοιάζει επιστημονική φαντασία. Είχα την τύχη να κινηματογραφήσω τα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2009. Όταν παρακολουθούσαμε κάποια στιγμιότυπα στο φορητό μου υπολογιστή μετά από λίγες μέρες σε ένα cafe ένας εκ των παρευρισκομένων σχολίασε: Καλά τι γελοιότητες είναι αυτές. Έλαβε αμέσως την απάντηση από εμένα: Ενώ οι ρασοφόροι είναι το απάνθισμα της ομορφιάς και της σοβαρότητας.
    Την πιθανότητα να συμμετέχουν λίγες γυναίκες ως αποτέλεσμα αξιολόγησης την παραβλέπετε; Αυτή η γελοιότητα της ποσόστωσης που επέβαλε η βαρβαρότητα της πολιτικής ορθότητας, θα σταματήσει άραγε κάποτε; Σε κάθε περίπτωση, («Πάντως να θυμόμαστε») ότι η Margaret Hilda Thatcher ήταν γυναίκα. Όταν ο δυτικός άνθρωπος θα σταματήσει να θεωρεί την αξιολογική του κλίμακα ως μέτρο των παγκόσμιων αξιών, και κυρίως όταν θα σταματήσει να την επιβάλει με τις κανονιοφόρους και με σημαία τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα υπάρξουν καλύτερες μέρες για τα έθνη. Προφανώς επειδή η αυτοκρατορία δεν θα σταματήσει να επεμβαίνει και να εγκληματεί, το μόνο που κατά το μάλλον ή ήττον μπορεί να την φρενάρει είναι η ανάπτυξη αυτόνομων πολιτικά εθνών-κρατών και πολιτικών κοινωνιών και η ισότιμη συνεργασία αυτών. Τείνουμε να ξεχνάμε ότι ο ΟΗΕ είναι, ή τουλάχιστον λέει ότι είναι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
    Αγαπητέ Σαραντάκο η «δυτική» αυτοκριτική σας, με γνώμονα την κανονιστική προτεσταντική ηθική και ο συγκρητισμός σας που βρωμάει συγκάλυψη πολιτικής θέσης, εκφράζει με συνέπεια κατά τ΄ άλλα τον «προοδευτικό» Νεοέλληνα που αγωνίζεται για μια θέση στην Εσπερία. Είναι φυσικό επόμενο λοιπόν να θέτετε απέναντί σας τους ΚΔΟΑ του εθνικισμού-ρατσισμού και του φασισμού. Είναι πολύ απλά σαν να «κλέβεται εκκλησία».
    Και μόνο ότι επαναλαμβάνεται διαρκώς «να γίνει καλά η κοπέλα», δείχνει από μόνο του σε ποια περιδίνηση ποιου φαύλου κύκλου έχουμε μπει ως κοινωνία.
    Κατά την όχι και τόσο ταπεινή μου γνώμη…. «Η παρέμβαση του Κου Αντώνη Σαμαρά: «Με παρέμβαση Σαμαρά αφέθηκε ελεύθερος ο άνεργος πατέρας 7 παιδιών», του προεξάρχοντως της συμμορίας δωσίλογων που ασκεί τύποις κυβερνητικά καθήκοντα και εύστοχα έχει καθιερωθεί στην κοινή γνώμη ως τρόικα εσωτερικού, δεν είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Το ότι είναι επικοινωνιακή μπαρούφα είναι εκ των ων ουκ άνευ (conditio sine qua non). Το ότι σ΄ αυτή την χώρα δίνουμε καθημερινά την μάχη του αυτονόητου, εν μέσω ανίκανων εξουσιαστών και των συνακόλουθων MEGAλών παπαγάλων τους, είναι επίσης αυτονόητο. Πολλά αυτονόητα μαζί και σε ακολουθία μας κάνουν μια χώρα στο χείλος της καταστροφής και ένα λαό παραδομένο στο ψέμα και στον φόβο.»
    Περισσότερα στο:
    «Το μόνο που δεν κάνουν είναι πολιτική»

    http://agathodaimon.eu/blog/item/20-all-you-do-not-is-political

    Το ότι κανείς δεν δίνει σημασία στην νομιμότητα πλέον σ΄ αυτή την χώρα και το μόνο που κάνουν είναι να ηθικολογούν και να κουτσομπολεύουν είναι το πλέον κρίσιμο δεδομένο. Το δηλώνω με πλήρη γνώση των συνεπειών του νόμου.

  49. sarant said

    46: Δίκιο έχεις κι εσύ, ο παραλληλισμός με το Ελληνίδων που έκανα δεν στέκει.

  50. Γς said

    46:
    Μεγάλη Κουφάλα. Ποιον κοροϊδεύει;

  51. Γς said

    50:
    Ωχ, 45 Αντί 46!
    Στον Maskarat αναφερόμουν για τον Αναστασιάδη!
    Συγνώμη 46 😦

  52. Νέο Kid Στο Block said

    50. Παρντόν;

  53. Νέο Kid Στο Block said

    Ωχ, ΟΚ 🙂

  54. 37 Σοφία τι λες; Απελευθερώνεσαι στη χώρα όπου δεν είναι κανένας «δικός σου»; Ακριβώς το ανάποδο!
    40 περιπτωσιολογία ενδεχομένως, υλικό για διήγημα, πάντως όχι της στιγμής.

  55. ΣοφίαΟικ said

    27: προσωπικά η Ντόρα με νοχλούσε για πολλά χρόνια. Η υπαρξή της δηλαδή στην πολιτική σκηνή με νοχλούσε, γιατί μου θύμιζε Κορασόν Ακίνο κλπ η Χήρα. Λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα. Μάλιστα η Χήρα με ενοχλεί, όχι η Κόρη, γιατι η Κόρη παέι χέρι χέρι με τον Γιό, κι αφού δεχόμαστε ότι ο γιος ακολουθεί τα βηματα του πατέρα του, γιατί όχι και η κόρη; Όμως, μετά την άνοδο σε σοβαρά υπουργεία άλλων γυναικών διαπίστωσα ότι τα ΜΜΕ και η κοινή γνώμη αντιμετώπιζε το ίδιο με τη Ντόρα την, π.χ., Διαμαντοπούλου. Τα ίδια επιχειρήματα εναντίον τους. Για την εμφάνισή τους, για την ηλικία τους, για την οικογενειακή τους κατάσταση, για τα κιλά του κλπ. Ενώ για τους άντρες πολιτικούς δεν ακούς ποτέ κριτική για τη γραβάτα τους ή για το κούρεμά τους ή για τα κιλά τους παρά μόνο αν φτάσουν στην υπερβολή. Οπότε ναι, φυσικά υπάρχουν δυο μέτρα, αλλά όπως είπα, παρόλα τα προβλήματα, τουλάχιστον η μεση ελληνίδα είναι κάπως καλύτερα απο τη μέση Πακιστανή.

    ΥΓ Κανονικά το τεκμήριο της αθωότητας είναι ανεξάρτητο του τέστ DNA. Ακόμα και αν τον αναγνωρίσει το θύμα και μάρτυρες δεν είναι απόδειξη. Ο συνδιασμός αναγνωρισης, DNA, ομολογίας, μαρτύρων κλπ απλώς βοηθανε το δικαστηριο να αποφασίσει, αλλά μέχρι να βγει η απόφαση… άσε που στο Χόλιγουντ έχουμε δει ο δραστης να έιναι κανενας που έκλεψε βιολογικό υλικό του φερόμενου ως δράστη και το τοποθέτησε σε στρατηγικά σημεία, η αστυνομία βασάνισε τον συλληφθέντα η μεχρι να ομολογήσει και το θύμα μπερδέυτηκε από την ομοιότητα, ενώ υπήρχαν και ψευδομάρτυρες. Θα μου πεις δε γ΄νονται τέτοια. Ε, ναι, ομοίως μπορεί να βλέπουμε πολύ CSI και να νομίζουμε ότι έχει γίνει επισ΄τημη μεγάλης ακρίβειας.

  56. sarant said

    48: Μιλάτε για γελοιότητα της ποσόστωσης, οι άλλοι θα σας πουν για γελοιότητα της κλήρωσης στην αρχαία Αθήνα. Ό,τι δεν καταλαβαίνουμε και μας είναι ξένο, το θεωρούμε γελοίο, άλλοι τον παπά με τα ράσα κι άλλοι τον ιεροφάντη με τις χλαμύδες.

  57. sarant said

    55: Απείρως καλύτερα είναι η μέση ελληνίδα από τη μέση πακιστανή, καλύτερα απ’ όσο καλύτερα είναι ο μέσος έλληνας από τον μέσο πακιστανό. Χαίρομαι όμως που συμφωνούμε για τις σεξιστικές επιθέσεις κατά των γυναικών.

  58. ΣοφίαΟικ said

    54: ελλέιψει καλύτερης λέξης. Δεν εννούσα ότι απελευθερώνεται απο τα δεσμα΄του και γίνεται π.χ. παιδί των λουλουδιών, αλλά ότι δεν έχει πλέον το φόβο ότι αν κοιτάξει την κόρη του γέιτονα θα έρθει ο γείτονας ή κι ο ίδιος ο πατέρας του, να τον δείρει.
    Φαινόμενο όχι άγνωστο και στους Έλληνες.

  59. Γς said

    Ενώ εμείς εδώ μιλάμε για το περιστατικό της Πάρου, τώρα στο ΣΚΑΙ μια ψυχολόγος εξηγεί πως η μικρή θα ξεπεράσει το …ψυχολογικό της σοκ!

  60. Νομίζω, Σοφία, ότι τα υψηλότερα ποσοστά συγκάλυψης (ιδίως σεξουαλικών εγκλημάτων) τα έχεις στις μικρές κοινωνίες, στις ενδοοικογενειακές περιπτώσεις κλπ., αντίθετα. Εκεί που όλοι, ξέρεις, πέφτουν απ’ τα σύννεφα.

  61. gpoint said

    Ισως κάτι λείπει από το άρθρο του Νικοκύρη κι αυτό είναι η σύγκριση των ποινών σε Ελλάδα και Πακιστάν για την πράξη του Πακιστανου. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα πέρναγε ποτέ απ’ το μυαλό του να κάνει το ίδιο πράγμα στην χώρα του. Εδώ όπως πληροφορήθηκα από το άρθρο ο Παπαχρόνης κυκλοφορεί ελεύθερος μετά από κάποια χρόνια, εκεί ;;

  62. Anastasia said

    Οταν ενα κοριτσι 15 ετων χαροπαλευει και ο φερομενος εχει ομολογησει και ταυτοποιηθει το DNA θεωρω γελοιο να κολλαει κανεις σε νομικους ορους και να ασχολειται με την 1/1.000.000.000.000 περιπτωση να εχει γινει λαθος ( σα να πιασεις το τζοκερ τρεις φορες απανωτα).
    Οσο για το πακιστανος, ποσως με ενδιαφερει (ως ορος) αν ειναι απο το Πακισταν, την Καμποτζη, την Αγγλια ή οπουδηποτε αλλου. Το θεμα ειναι οτι ειναι παρανομα στην Ελλαδα, χωρις κανεναν απολυτως ελεγχο (ρωτηστε τι γινεται με αρρωστιες που ειχαν εξαφανιστει απο τη χωρα, οσοι εχουν μικρα παιδια μαλλον κατι εχουν ακουσει για φυματιωση κλπ), χωρις να πληρωνει φορους ή ασφαλιστικες εισφορες (οταν τον βαλουν φυλακη θα πληρωνουμε ολοι για το φαι, την υγεια, τη φυλαξη κλπ) και δεν ειναι ο μονος. Ενας δικηγορος, αστυνομικος, δικαστης μπορει να σας πει ποιο ειναι το ποσοστο των εγκληματων και των φυλακισμενων αλλοδαπων σε σχεση με τους … να πω ντοπιους ή θα θεωρηθω ρατσιστρια; Και δε λεω οτι δεν ειναι δικαιολογημενο, η φτωχεια μπλα μπλα μπλα… Αλλα δε γινεται να κλεινουμε τα ματια. Δεν ειναι λυση να τους νομιμοποιησουμε ολους. Καθε χωρα εχει περιορισμους και κανονες αναλογα με τις αναγκες και τις δυνατοτητες της. Και το προβλημα οξυνεται καθημερινα…

  63. ΣοφίαΟικ said

    57: μη μου τα γυρίζεις. Το ότι είναι καλύτερα ο μέσος Έλληνας (άντρας ή γυναίκα) από τον μέσο Πακιστανό (άντρα ή γυναίκα), είναι διαφορετικό από το να λες ότι η μέση Ελληνίδα είναι καλύτερα από τη μέση Πακιστανή. Στις μητριαρχικές κοινωνίες της Πολυνησίας η μέση γυναίκα είναι καλύτερα από τη μέση Ελληνίδα.

  64. Ναι ε; Ενώ ο Ντιτρού ή ο Φριτσλ (δεν είμαι σίγουρος ότι θυμάμαι καλά το όνομα) έκαναν ό,τι έκαναν επειδή οι ποινές σε Βέλγιο και Αυστρία είναι, ξέρω γω, χαλαρές. Αλλά βέβαια, όπως δήλωσε και η χρυσή αυγή, είναι άμεση ανάγκη η σκλήρυνση σε υπερθετικό βαθμό των μέτρων καταστολής. Κάποια πράγματα δεν κρύβονται.

  65. αυτό πήγαινε στο 61

  66. τυφλόμυγα said

    46, Έστω. Αυτό όμως που προσπαθώ να πω είναι το εξής:

    20, Ως γυναίκα νιώθω και περήφανη και τυχερή που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στην Ευρώπη. Αν μεγάλωνα σε μουσουλμανική χώρα με γυναίκα πρωθυπουργό δυστυχώς αυτή η πρωθυπουργός δεν θα μου έκανε καθόλου πιο εύκολη τη ζωή. Θα εξακολουθούσα να κυκλοφορώ με μπούρκα, να μην έχω δικαίωμα να αρνηθώ το σεξ μέσα στο γάμο (και ναι, αυτό στο δυτικό κόσμο θεωρείται βιασμός) ούτε θα είχα δικαίωμα να χωρίσω τον άνδρα μου, η πρόσβαση στην εκπαίδευση δε θα ήταν εύκολη υπόθεση για μένα και πολλά άλλα.

    Σαφώς έχουν γίνει και γίνονται βήματα προόδου σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής στις μουσουλμανικές κοινωνίες. Όμως, στα θέματα σεβασμού των γυναικών κατά την γνώμη μου δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ των χωρών αυτών και της Δύσης, όσο προβληματική κι αν παραμένει η κατάσταση στη Δύση.

  67. τυφλόμυγα said

    @66α, @47 εννοούσα φυσικά. Απευθύνομαι στον Νικοκύρη. 🙂

  68. gpoint said

    # 57,64

    Ρε παιδιά αυτή η μέση Ελληνίδα, που βρίσκεται ;;
    Εγώ, όλες όσες ξέρω είναι των…άκρων !!

  69. Γς said

    61:
    Σύγκριση ποινών Ελλάδας και Πακιστάν;
    Ποιες ποινές; Όταν για την μοιχεία είναι ο Θάνατος και μάλιστα για λιθοβολισμού;

  70. Γς said

    68:
    Η Σταμάτη του Ακη. Κατά πρόσφατη δήλωσή της.

  71. ΣοφίαΟικ said

    62: Αναστασία, η φυματίωση ποτέ δεν εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, ούτε από καμια άλλη δυτική και προηγμένη χώρα. Όταν ήμουνα στην Ξάνθη το ’85 (πολύ πριν έρθουν οι μεταναστες) είχε γίνει μεγάλο ζήτημα ότι δύο μαθητές (Έλληνες, ελληνότατοι) έπαθαν φυματίωση λόγω των κακών συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών τους. Επειδή η λαθρομετανάστευση δεν θα λυθεί αμέσως, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αμέσως είναι να προσφέρουμε δωρεάν έλεγχο της υγείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για μολυσματικά νοσήματα σε όλους. Και,όχι, η θεραπεία της φυματίωσης δεν κοστίζει και γίνεται με γενόσημα.

  72. gpoint said

    # 64
    Η κοινή λογική λέει ότι ο κατά συνήθεια βιαστής δεν ενδιαφέρεται για την προβλεπόμενη ποινήαλλά ο κατά περίπτωση (κάπου γράφτηκε πως πήγε να της πάρει το κινητό και αφού την κτύπησε πολύ ασέλγησε πάνω της ) ίσως αισθάνεται πιο «απελευθερωμένος» ξέροντας πως θα αποφύγει την θανατική ποινή ΑΝ τον πιάσουνε.
    Οσο για τα κάποια πράγματα που δεν κρύβονται θέλω να πιστεύω πω δεν αναφέρεσαι σε μένα

  73. Zoumias said

    Σας σέβομαι για τις γλωσσικές σας απόψεις, χαίρομαι να διαβάζω τα άρθρα σας, σεβόμουν τα άρθρα του πατέρα σας. Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι στα πολιτικά σας κείμενα διακρίνω την εμπάθεια της αριστεράς που θεωρεί τον εαυτό της ως πνευματική και πολιτική πρωτοπορία που οφείλει να διαπαιδαγωγήσει τον λαουτζίκο. Κι όταν οι ιδέες της δεν βρίσκουν απήχηση στο λαϊκό σώμα, τότε αυτό το θεωρεί δείγμα αμάθειας και υπανάπτυξης του πολιτικού κριτηρίου του λαουτζίκου και θεωρεί τον εαυτό της υποχρεωμένο να επιβάλλει τις προοδευτικές ιδέες της.
    Λυπάμαι αν νοιώσατε προσβεβλημένος, δεν ήταν η πρόθεσή μου. Θα μου επιτρέψετε να παραμείνω αναγνώστης του ιστολογίου σας, αν και θα προτιμήσω να μην συμμετέχω ξανά στις συζητήσεις.
    Καλή συνέχεια…

  74. Η γελοιότητα αγαπητέ Σαραντάκο ήταν επιεικής χαρακτηρισμός για να μην «ανάψουν τα αίματα».

    Ας μπούμε στην ουσία λοιπόν. Η ποσόστωση επιβλήθηκε από την κομματική ολιγαρχία που είναι €λιγούρια και υπάλληλοι των ξένων (κοινώς δωσίλογοι). ΤΟ ΚΛΗΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ είναι το θεμέλιο του δημοκρατικού πολιτεύματος: «ΛΕΓΩ ΔΕ ΟΙΟΝ ΔΟΚΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΝ ΤΟ ΚΛΗΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ ΤΟ Δ΄ΑΙΡΕΤΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΝ» [Αριστοτέλης – Πολιτικά, Δ, 1294β 8-9] και αποτέλεσμα αυτοθέσμισης των αυτόνομων πόλεων.

    Η ελληνική ενδυμασία (διαχρονικά) είναι συνυφασμένη με την παράδοσή μας ενώ το ράσο είναι καταδήλωση και συμπαραδήλωση θρησκευτικής εξουσίας, μιας θρησκείας που επιβλήθηκε με το αίμα, το φόβο και την βία. Δεν ξέρω αν επίσης γνωρίζεται ότι δολοφόνησε Έλληνες. Είναι ακριβώς αυτό που, όλως τυχαίως, παραβλέπουν τα αριστερά και «προοδευτικά» κόμματα, αφού ψηφίζει το ποίμνιο και η ορθοδοξία έχει μεγάλη περιουσία.

    Η πολιτική ορθότητα είναι ωραίο κουστουμάκι για ιδιώτες απολίτικους μικροαστούς.

    Περί ιδιωτών και πολιτών.

    πολίτης VS idiot http://virtuousdemon.blogspot.com/2009/03/vs-idiot-2.html

  75. 72
    Καταρχήν αναφέρομαι στην χα και το «βρήκαμε παπά να θάψουμε πεντ’έξι». Κατά δεύτερον, αναφέρομαι στην αντίληψη ότι το φάρμακο είναι όλο και περισσότερη καταστολή.

    Τέλος πάντων, όλη αυτή η κουβέντα μου φέρνει θλίψη. Εδώ έχουμε ένα γεγονός που αφορά δύο-τρεις-πέντε ανθρώπους, κάποιους εγκληματολόγους και νομικούς. Οποιαδήποτε συνεπαγωγή είναι άτοπη. Αλλιώς, να προτείνω π.χ. κατάργηση του μαθήματος της φυσικής αγωγής σε σχολεία και γυμναστήρια, μια και η συχνότητα εκούσιας ή ακούσιας αποπλάνησης είναι κλπ κλπ. Αυτά έχουν οι συνεκδοχικές γενικεύσεις.

  76. Νίκο, εξαιρετικό το άρθρο σου, και εννοείται ότι θα το διαδώσω όσο μπορώ.

    @26: Θα’θελα να δώσω μια απάντηση σε όσα γράφετε κε. Ζούμια, γιατί είναι πράγματα που τα λέει πολύς κόσμος, όλων των τάξεων, και όλων των μορφωτικών επιπέδων, και γενικά τείνουν να θεωρηθούν αυτονόητα, ενώ κατά τη γνώμη μου είναι προφανή ψεύδη.

    Από πού κι ως πού είναι «το πιο εκρηκτικό πρόβλημα» η μετανάστευση; Πώς το τεκμηριώνετε αυτό; Άλλα προβλήματα δεν έχετε διαπιστώσει γύρω σας; Αν όχι, πραγματικά σας ζηλεύω!

    Υπήρχε στον κόσμο ολόκληρο κάποια περίοδος της Ιστορίας χωρίς μετανάστευση; Είναι πιστεύετε κάτι μοναδικό αυτό που παρατηρείται στη χώρα μας; Υπήρχαν χώρες που κατά κάποιο τρόπο ευνοήθηκαν απαγορεύοντας αυστηρά την είσοδο σε μετανάστες;
    Για το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή χώρες που αναπτύχθηκαν χάρη στη μετανάστευση, υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα (ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Γερμανία, και πολλά άλλα).
    Επιτέλους, ας χρησιμοποιήσουμε λίγο τη λογική μας! Δεν υπάρχει, δεν προκύπτει από πουθενά κάποια άμεση σύνδεση μετανάστευσης και εγκληματικότητας. Η σύνδεση είναι μεταξύ φτώχιας και εγκληματικότητας, και είναι η ίδια για όσο υπάρχουν άνθρωποι!

    Αν θέλουμε να καταπολεμήσουμε την εγκληματικότητα, πρέπει να καταπολεμήσουμε την φτώχια και την πείνα, σε ντόπιους και σε μετανάστες το ίδιο. Βεβαίως θα πει κάποιος ότι οι πόροι μιας μικρής και φτωχής χώρας είναι πεπερασμένοι, δεν μπορούμε να τους συντηρήσουμε όλους. Επομένως, πρέπει πολύ απλά να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που θέλουν να φύγουν, να μπορέσουν να φύγουν!

    Φυσικά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά προς τα εκεί και μόνον θα έπρεπε να είναι οι όποιες ενέργειές μας! Ανθρωπισμός και αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονται εδώ, και διευκόλυνση της εξόδου σε όποιον το επιθυμεί! Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της μετανάστευσης. Κανένας άλλος!

    Όσο για την εγκληματικότητα, δεν θα μπορέσω ποτέ μου να συλλάβω το γιατί πρέπει να διακρίνονται οι εγκληματίες ανάλογα με την καταγωγή. Όποιος το έχει καταλάβει ας μου το εξηγήσει.

  77. τυφλόμυγα said

    61, Εκεί, δηλαδή στο Πακιστάν δεν θα φυλακιζόταν καν. http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6214063&publDate=22/4/2011 Αν γκουγκλίσεις θα βρεις πολλές παρόμοιες περιπτώσεις.

    Ενας δικηγορος, αστυνομικος, δικαστης μπορει να σας πει ποιο ειναι το ποσοστο των εγκληματων και των φυλακισμενων αλλοδαπων σε σχεση με τους … να πω ντοπιους ή θα θεωρηθω ρατσιστρία;
    62, Ρίξε μια ματιά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα.
    http://www.astynomia.gr/images/stories/2012/statistics2012/11032012-epik.xls

  78. Χαρά said

    Εύχομαι η δεπεντάχρονη να τα καταφέρει και να μπορέσει να ζήσει τη ζωή της με όσο το δυνατό λιγότερες επιπτώσεις από το συγκεκριμένο γεγονός.
    Αν ο συγκεκριμένος Πακιστανός είναι πραγματικά ο δράστης της υπόθεσης πρέπει να τιμωρηθεί ανεξάρτητα της εθνικότητάς του. Και με τον Αλεξ που δεν ήταν Έλληνας η παρέα των παιδιών και των γονιών είχε και Έλληνες. Η εθνικότητα δεν έχει καμία σημασία.
    Σε όλες τις εγκληματικές περιπτώσεις ένας ψυχίατρος μπορεί να ερμηνεύσει τις συμπεριφορές, αυτό όμως δεν δίνει άλοθι και δεν τις δικαιολογεί.

  79. Γς said

    71:
    >Η φυματίωση ποτέ δεν εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.

    Πάντα υπήρχε, θυμάμαι…

  80. Χαρά said

    Αν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν αυξημένη εγκληματικότητα αλλοδαπών δεν φταίει η εθνικότητά τους. Οι συνθήκες διαβίωσής τους φταίνε και το γεγονός ότι η δική τους ζωή για όλους τους άλλους δεν έχει καμία αξία. Αν ο καθένας από αυτούς έχει φτάσει κοντά στο θάνατο πολλές φορές και ξέρει πως χωρίς χαρτια θα ταλαιπωρηθεί, εξευτελιστεί κι ίσως να μη ζει κι αυτός δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχει διαφορετικά κριτήρια για τη δική μας ζωή από τη δική του.

  81. Δεν θυμάμαι πια πόσες φορές έχουμε συζητήσει για τα αυτονόητα, δηλαδή ότι δεν υπάρχει …συλλογική ευθύνη σε ένα έγκλημα!
    Προφανώς ο ρατσισμός και η ξενοφοβία είναι βαθιά ριζωμένες στην Ελληνική κοινωνία.
    Προς το παρόν τουλάχιστον είναι ευκολότερο να «φταίει» ο ξένος πχ για την ανεργία ή την φτώχια, παρά οι επιλογές μας.
    Που να τρέχει τώρα κανείς να κάνει αυτοκριτική, αλλά τι να λέμε εδώ δεν τους νοιάζει που τα παιδιά τους που πεθαίνουν από πρέζα, για τους μετανάστες θα νοιαστούν..

    Μην επαναλαμβάνουμε πάλι τα ίδια για τα λάθη της συνθήκης ‘Δουβλίνο 2’, όμως σήμερα όποιος δεν μπορεί να δει το αδιέξοδο με την παντελή απουσία κάποιας οργάνωσης στην υποδοχή αυτών των ανθρώπων, είναι τουλάχιστον αναίσθητος.

    Είχα την τύχη να επισκεφτώ το Πακιστάν πριν μερικά χρόνια και να δω με τα μάτια μου πως είναι μια κοινωνία να έχει πλήρως μολυνθεί από το καρκίνωμα που κάποιοι ονομάζουν «θρησκεία».
    Τέλος πάντων, ελπίζω μεν σύντομα να απελευθερωθούν από τα δεσμά τους, αλλά καλώς ή κακώς οι κοινωνίες δεν εξελίσσονται ταυτόχρονα.

    Είναι τεράστια ανάγκη λοιπόν, τις πρώτες βδομάδες που κάποιος μετανάστης έρχεται στην χώρα, να έρθει σε επαφή με ανθρώπους που καταλαβαίνει και εμπιστεύεται, ώστε να μπορέσει να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον το συντομότερο.
    Αν έχεις έναν απελπισμένο άνθρωπο παρατημένο κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης να ζει σαν αγρίμι, τότε να περιμένεις αντιδράσεις αγριμιού.

    Θεωρώ τεράστια υποκρισία και άθλιο ρατσισμό, να μασκαρεύουμε την αδιαφορία μας για αυτούς τους ανθρώπους με δικαιολογία την διαφορετικότητα τους.
    Όχι, δεν είναι «δικαίωμα» η μπούργκα ούτε η ενδοοικογενειακή βία, ο μισογυνισμός, η θρησκοληψία κλπ
    Απλά αυτοί που θέλουν τον εργάτη (Έλληνα ή ξένο) σκλάβο, δεν τους νοιάζει αν φοράει μπούργκα, φουστανέλα, ή αν δέρνει την γυναίκα του και τα παιδιά του.
    Φτηνός να είναι, και όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες.

  82. Χαρά said

    Η φυματίωσει έχει ελεγχεί αποτελεσματικά σε χώρες με εθνικό σύστημα εμβολιασμού το οποιο περιλαμβάνει και το αντιφυματικό εμβόλιο. Δεν έχει εξαφανιστεί ο βάκιλος της φυματίωσης, απλώς πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει αποκτήσει ανοσία. Οι εμβολιασμοι και οι ασθένειες δεν έχουν εθνικότητα.

  83. Zoumias said

    @76
    (Είπα ότι δεν θα συμμετέχω ξανά ,αλλά εφόσον υπάρχχει σχόλιο σε κείμενό μου θα μου επιτρέψετε να απαντήσω για μια τελευταία φορά.)

    Η μετανάστευση ως μετανάστευση ΔΕΝ είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οι αριθμοί. Μια κοινωνία με μηδενικό ποσοστό μεταναστών το 1990, δεν είναι λογικό να περιμένουμε ότι μπορεί να δεχτεί τον μεγαλύερο αναλογικά πληθυσμό μεταναστών στην Ευρ[ωπη σε 20 χρόνια χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. Το γεγονός ότι αυτό συνέβη χωρίς μέχρι σήμερα μεγάλες τριβές αποδεικνύει την ανεκτικότητα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά υπάρχουν όρια.

    Η μετανάστευση δεν συνδέεται άμεσα με την εγκληματικότητα, συμφωνούμε! Η φτώχια, ναι! Κρίνετε λοιπόν εσείς ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να δεχτεί αυτούς τους τεράστιους αριθμούς μεταναστών και να τους εξασφαλίσει συνθήκες διαβίωσης χωρίς φτώχια; Ή μήπως εισάγουμε φτώχια και άρα εγκληματικότητα;

    Λέτε «Όσο για την εγκληματικότητα, δεν θα μπορέσω ποτέ μου να συλλάβω το γιατί πρέπει να διακρίνονται οι εγκληματίες ανάλογα με την καταγωγή.» Σε αυό συμφωνούμε απόλυτα, ο βιαστής είναι βιαστής ανεξαρτήτως ταυτότητας.

    Συγκρίνετε ανόμια πράγματα. Η μετανάστευση στην Γερμανία ήταν νόμιμη, κρατικά οργανωμένη και ελεγχόμενη.Το ίδιο συμβαίνει στις ΗΠΑ σήμερα. Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν χώρες που ευνοήθηκαν από την μετανάστευση. Εσείς,όμως, πως τεκμηριώνετε ότι η μετανάστευση είναι ΠΑΝΤΑ και ανεξαρτήτως συνθηκών, χρήσιμη και θετική για ένα κράτος;

    Όσο για το πόσο «εκρηκτικό» πρόβλημα είναι η μετανάστευση, ελάτε εκεί που εργάζομαι, στην πλατεία Βάθη και θα τα συζητήσουμε μετά…

    Ξαναλέω, για να μην παρεξηγούμαι, το πρόβλημα δεν είναι η μετανάστευση, το πρόβλημα είναι το πλήθος των μεταναστών και ο συνεχώς αυξανόμενος ρυθμός εισόδου. Κάπου υπάρχει ένα όριο. Αυτό οφείλουμε να αναζητήσουμε….

  84. Χαρά said

    Η φυματίωση γιατί από φυματίωσει δεν κινδυνεύει κανείς…

  85. ΣοφίαΟικ said

    Κι ένα τελευταίο απο μένα για την ώρα: είναι αδύνατο για τον καθένα μας να καταλάβει όλα τα ψυχολογικοκοινωνικά μιας άλλης κουλτούρας, ειδικά κάποιας τόσο απομακρισμένης από τη δική μας.
    Θυμήθηκα νωρίτερα ένα περιστατικό που μου έτυχε πριν μερικά χρόνια στο τρένο στην Αγγλία. Ήμουνα στο ήσυχο βαγόνι και κοντά μου καθόταν μια οικογένεια Άραβες. Ο πατέρας καθότνα κα΄τω απο την ταμπέλα «απαγορεύεται η χρηση κινητών» και γκάριζε στο κινητό του. Ύστερα από κανένα εικοσάλεπτο έτσι, σηκώνομαι, παω δίπλα του και του δείχνω, χωρίς να μιλήσω για να μην τον διακόψω, την ταμπέλα. Ο τύπος τα πήρε και αρχισε να μου φωνάζει ότι τον διέκοψα. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων. Και ξαφνικά μου λέει ένα «εγώ αγαπαώ την οικογένειά μου», στο οποίο έλαβε την απαντηση «γι’αυτό τους γραφεις τόση ώρα και αντί να ασχολείσαι μαζί τους μιλάς στο τηλεφωνο;» Τέλος παντων, κάπου εκεί εληξε το θεμα. Λίγες μέρες αργότερα έλεγα το περιστατικό σε μια φίλη μου, μισή Αράβισσα, η οποία μου εξήγησε το μυστηριώδες «εγώ αγαπώ την οικογένειά μου». Σύμφωνα με τη φίλη μου, ο τύπος έκανε έμμεση αναφορά στο ότι εγώ ήμουν ασυνόδευτη γυναίκα στο τρένο και συνεπως δεν είχα οικογένεια να με προστατέψει. Μ’άλλα λόγια στο μυαλό του αυτό που έιπε ήταν χτύπημα κάτω απο τη μέση, που όμως μόνο αυτός το κατάλαβε, γιατί εγώ είμαι από άλλο χωριό. Δηλαδή, ρωτάω τη φίλη μου, έτσι σκέφτεται ο τύπος για όλες τις γυναίκες που βλέπει να κυκλοφορούν μόνες τους; Έτσι και χειρότερα, μου είπε.
    Θα μου πεις άμα ήταν Έλληνας μπορεί να με έλεγε στραβάδι ή χοντρέλω ή λελέκι ή κοντοστούπα, αλλά αυτό έιναι άλλη ιστορία, η αγένεια είναι αγένεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Και πολύ πιθανό αν ήμουνα άντρας ο Άραβας (κι ο Έλληνας κλπ) να είχε συμμορφωθεί στο θέμα του κινητού και να είχε ζητήσει συγγνώμη κι από πάνω. Το αξιοπερίεργο είναι το τι θεωρεί ο καθένας προσβολή.

  86. τυφλόμυγα said

    80, Χαρά συμφωνώ με όλα όσα λες. Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας για την εγκληματικότητα δείχνουν πως τα περισσότερα εγκλήματα διαπράττονται από έλληνες. Είναι αντίθετα δηλαδή προς την άποψη που διαμορφώνουν χρυσαυγίτες και ΜΜΕ σχετικά με την διάπραξη εγκλημάτων από αλλοδαπούς.

  87. Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  88. Πελοπιδας said

    κυριε συγγραφεα δεν μας λες ομως το τελος της γυναικας πρωθυπουργου στο «πολισμενο» Πακισταν. την δολοφονησανε καμικαζι και φαγανε μαζι και 160 αθωα ατομα.
    δε νομιζω να γινει ποτε κατι τετοιο στην «απολιτιστη» Ελλαδα. το πολυ πολυ μια ντοματα να φανε οι πολιτικοι μας.

  89. Marxist Reloaded said

    Reblogged this on Marxist Reloaded.

  90. @88: Αν δε κάνω λάθος, ο Χατζηδάκης δεν έφαγε μόνο μια ντομάτα…

  91. 88#
    Κυριε Πελοπίδα, τι είναι αυτά που λέτε, η χώρα μας έχει μεγάλη και πλούσια παράδοση στις πολιτικές δολοφονίες.
    Κάθε πόλη έχει να παρουσιάσει εκπληκτικές πολιτικές ή θρησκευτικές δολοφονίες, πχ η Θεσσαλονίκη:
    http://www.palmografos.com/permalink/8567.html

    Τι είναι, περασμένα ξεχασμένα;

  92. H ελληνική κοινωνία είναι πάρα πολύ σεξιστική και όποιος πιστεύει το αντίθετο μάλλον αυταπατάται. Γενικότερα υπάρχει ένας νέου τύπου σεξισμός στις Δυτικές κοινωνίες (θα έλεγα «τύπου Μπερλουσκόνι»), όπου ναι μεν υποτίθεται ότι έχουμε ίσα δικαιώματα με τους άντρες αλλά αν ξύσεις λίγο την επιφάνεια καταλαβαίνεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

    Μάλιστα προσωπικά πιστεύω ότι η θέση της γυναίκας το 2012 είναι, στις περισσότερες χώρες, πιο πίσω και από τη δεκαετία του 60-70, υποχωρεί δηλαδη μαζί με τη γενικότερη υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν (παιδεία, ωράριο, ασφάλιση κλπ.)

  93. Η ονοματοδότηση της επιχείρησης «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» με προσβάλει κατάφορα ως Έλληνα. Οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί θεωρούν ότι μπορούν να προσβάλουν τους Θεούς και την παράδοση όπως ακριβώς ξεπουλάνε και την χώρα και παραχωρούν την εθνική κυριαρχία. Θεωρούν ότι μένοντας ως τώρα ατιμώρητοι για την προδοσία, μπορούν να ασελγούν και στα ιερά και όσια του έθνους. Οι Θεοί φυσικά δεν προσβάλλονται και μας επιβλέπουν ατάραχοι στην αθανασία τους. Μένει σε μας, σε όσες-ους από μας, θεωρούμαι εαυτόν Ελληνίδα-Έλληνα, να υπερασπιστούμε το ιερόν του ήθους και του έθους μας. Σας καλώ να συνεργαστούμε και αξιοποιώντας κάθε νομική διαδικασία να καταγγείλουμε την βεβήλωση και να επιτύχουμε την παραδειγματική τιμωρία των βαρβάρων εξουσιαστών. Παράλληλα να δημιουργήσουμε ένα επικοινωνιακό «προγκρόμ» που θα καταστήσει σαφές ότι καμία Ελληνίδα και κανένας Έλληνας δεν είναι διατεθειμένοι να κυβερνώνται από βέβηλους βαρβάρους, που φέρουν μόνο τύποις την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη.

  94. ppan said

    Πογκρόμ ακόμη και με ένα ρ παραπανίσιο και μέσα σε εισαγωγικά άλλο πράγμα σημαίνει.

  95. blauwriter said

    2: Γαϊδάρου πούτσα, απ’ τον ουρανό τριαντάφυλλο
    (κρητική παροιμία)
    Στον πούτσο σου λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες
    (νεανική έκφραση, σύμφωνα με την μπλογκόσφαιρα)

    «Αυτό που σκεφτόμουν χθες είναι πως αυτός ο άνθρωπος κυκλοφορούσε παράνομα», σαν τον αντιστασιακό Τύπο στην κατοχή ή σαν τον οδηγό που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. «Κανείς σε όλο αυτό το διάστημα δεν του ζήτησε τα έγγραφα που θα πιστοποιούσαν τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα. Αν το είχε κάνει ένας π.χ. εργοδότης και είχαν ειδοποιηθεί οι αρμόδιες αρχές […]», και η γλώσσα να καταφεύγει στην αοριστία του υποκειμένου, ειδάλλως «αν το είχε κάνει ένας π.χ. εργοδότης (ή εσύ) και είχε ειδοποιήσει (ή είχες ειδοποιήσει) τις αρμόδιες αρχές, πιθανώς δεν θα ήσουν περήφανη (για τον εργοδότη ή τον εαυτό σου). Και γεννηθέντων των υποθέσεων (Αν το είχε κάνει…), αν νομίμως είχε μπει και νομίμως παρέμενε στη χώρα, θα είχε αποτραπεί το έγκλημα; Εδώ η σύγχυση προέρχεται από τη σύγχυση (ίσως από ανομολόγητη ανάγκη συμμόρφωσης με τα άρρητα κοινωνικά παραδείγματα) τριών διαφορετικών μεταβλητών και των τιμών τους, από τη μία,
    1. τη μεταβλητή «νομικό καθεστώς μετανάστη», που παίρνει δύο τιμές: «νόμιμος», «παράνομος» (και πιθανές διαβαθμίσεις μεταξύ των δύο – δεν είναι του παρόντος),
    2. τη μεταβλητή «αντιμετώπιση παράνομων μεταναστών», η οποία παίρνει διάφορες τιμές, όπως, «ανοχή», «καταγγελία», «απέλαση» «εκμετάλλευση» κ.α. και πιθανούς συνδυασμούς, όπως («εκμετάλλευση και απέλαση» ή «καταγγελία και ανοχή»),
    3. τη μεταβλητή –ας την ονομάσω– «ήθος ανθρώπου», που παίρνει διάφορες τιμές μεταξύ δύο άκρων, που, ας τα ονομάσω, «κακοποιός» (μία τιμή), «αγαθός» (η άλλη ακραία τιμή)
    Το πώς το «ήθος του ανθρώπου σχετίζεται με τις δύο άλλες μεταβλητές είναι προς διερεύνηση, αν δεχτούμε πως υπάρχει μια από άποψη νοήματος σημαντική συσχέτιση της τρίτης αυτής μεταβλητής με τις δύο προηγούμενες. Για να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε δεχτεί πως η τιμή που παίρνει η 3η μεταβλητή μπορεί να ποικίλει στο ίδιο άτομο ανάλογα με τις συνθήκες (ειδάλλως θα πρέπει να δεχτούμε έναν ηθικό δαρβινισμό – στον οποίο συνηγορεί η ψυχιατρική, όπου τουλάχιστον ο ψυχικά ασθενής είναι, κατά κάποιο τρόπο, γενετικά καθορισμένος, να εγκληματήσει, αν δεν περιοριστεί).
    Ας ξεκινήσουμε από αυτό το άκρο (του ψυχικά ασθενούς), αν ο ψυχικά ασθενής θα εγκληματήσει ή όχι, είναι ανεξάρτητο από τις δύο άλλες μεταβλητές; Κάτι τέτοιο φαίνεται αυταπόδεικτο. Ο ψυχικά ασθενής (μετανάστης) θα εγκληματήσει ανεξάρτητα του αν θα είναι νόμιμος ή παράνομος (ανεξάρτητα από την τιμή που θα πάρει η πρώτη μεταβλητή). Πιθανολογώ, επίσης, πως το συγκεκριμένο άτομο (στην περίπτωση που είναι παράνομος μετανάστης) θα εγκληματήσει ανεξάρτητα και από τις τιμές της δεύτερης μεταβλητής, ανεξάρτητα δηλαδή από το αν θα τον καταγγείλουν, αν θα τον ανεχτούν ή εκμεταλλευτούν. Αυτό που ενδέχεται να αλλάξει είναι ο τόπος του εγκλήματος (σε περίπτωση που το συγκεκριμένο άτομο απελαθεί λόγω της τιμής της πρώτης μεταβλητής). Οπότε αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει είναι το πού θα γίνει το έγκλημα. Ασφαλώς ένας συνοριακός Καιάδας θα προστατεύει τους νόμιμους αυτής της χώρας.
    Εδώ, λοιπόν, αποκρύπτεται μια τέταρτη μεταβλητή, «αντιμετώπιση ψυχικά ασθενών (επικίνδυνων για το κοινωνικό σύνολο)», που πιθανώς να παίρνει διάφορες τιμές: «διάγνωση», «θεραπεία», «εγκλεισμός» κ.α. που κάνει πιο πλούσιο το σύστημα μεταβλητών (πιο πολιτισμένο).
    Η επιλογή μίας από τις τιμές της τέταρτης μεταβλητής μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποτροπή της εγκληματικής πράξης ή όχι (προσωρινά, σε βάθος χρόνου, για πάντα).
    Αν τώρα αποφύγουμε τη δαρβινική προσέγγιση της γενετικά καθορισμένης εγκληματικής φύσης του ατόμου (δείγματος) στο σύστημα που εξετάζουμε, τότε και πάλι θα δούμε πως το αν θα εγκληματήσει ή όχι πιθανώς εξαρτάται από την τιμή που θα πάρουν οι άλλες μεταβλητές. Π.χ. Σύριος μετανάστης (πρόσφυγας), «παράνομος», «εκμετάλλευση», «καταγγελία», «απέλαση», «αγαθός» είναι βέβαιο πως δεν θα εγκληματήσει εδώ και πιθανώς δεν θα εγκληματήσει και πουθενά αλλού.
    Ωστόσο και στην περίπτωση, Σύριος μετανάστης (πρόσφυγας), «παράνομος», «ανοχή», «αγαθός» είναι βέβαιο (;) πως δεν θα εγκληματήσει εδώ.
    Η γενίκευση της πρώτης εκδοχής παράνομος = απέλαση = ασφάλεια θυμίζει τον προ του 90 ισχυρισμό (όταν σχεδόν δεν υπήρχαν μετανάστες) οι έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός.
    Αν η απάντηση λύση που θα έδινε κάποιος είναι να πάρει πολιτικό άσυλο (ο πρόσφυγας) για να μεταβάλει την τιμή της πρώτης μεταβλητής, θα συμφωνήσω πως εκεί αρχίζει να φανερώνεται ένα πρόβλημα (όπου πρόβλημα ας εννοήσουμε τις ελλείψεις*) που υπάρχει (που ένα μέρος του αφορά τις διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου).
    «[…] το έγκλημα εις βάρος της κοπέλας μπορεί και να μην είχε συμβεί καν. Η παραμονή του θα είχε λήξει πολύ σύντομα» και έτσι κομμένη αυτή η φράση δημιουργεί μια αποκαλυπτική σύγχυση των υποκειμένων (γραμματικά) των προτάσεων, που θα μπορούσε να δώσει ένα καινούργιο σύνθημα «Απελάστε το έγκλημα».
    «Και κάτι ακόμα, στην πρεσβεία του Πακιστάν ήταν απλώς θέμα διατυπώσεων ένας άνθρωπος που βρίσκεται παράνομα σε μια χώρα να επιστρέψει στην πατρίδα του;» (άνθρωπος) που έχει δώσει ένα κάρο λεφτά για να έρθει, που έχει φύγει πιθανώς από μια χώρα που τον κυνηγάνε, που, που, απ’ τον ουρανό τριαντάφυλλο.
    «Ως ερώτημα το θέτω γιατί δε γνωρίζω πώς οφείλει να χειρίζεται η εκάστοτε πρεσβεία τέτοιες υποθέσεις» και γιατί δεν μαζεύει τους παράνομούς της.
    Και μετά στον πούτσο μου λουλούδια και γύρω γύρω μέλισσες…

    Θοδωρής Τσαπακίδης

    *Σύμφωνα με την Susan Buirge, οι ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής (ινδιάνοι του Καναδά) δεν έχουν λέξη για αυτό που εμείς ονομάζουμε πρόβλημα. Τι σημαίνει αυτό ότι δεν έχουν προβλήματα; Όχι. Σε καταστάσεις αντίστοιχες με αυτές που εμείς ονομάζουμε προβλήματα, οι Ινδιάνοι σκέφτονται “τι (μου) λείπει;”. Αντί να πούνε το «καθιστό ταυράκι» (παιδάκι) είναι στεναχωρημένο, θα πούνε (λένε) ότι του λείπει μια μπάλα ή του λείπουν φίλοι να παίξει. Από αυτή την άποψη, η σκέψη των Ινδιάνων βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τη δική μας. Να σας πω ένα άλλο παράδειγμα, αν κρυώναμε και μας ρώταγαν: «Τι πρόβλημα έχετε;» θα απαντάγαμε «Κρυώνω», ενώ ο Ινδιάνος θα έλεγε, μου λείπει ένα χοντρό ρούχο, ή μου λείπουν ξύλα για τη φωτιά κ.τ.λ. Πολλές φορές, όταν κάνω μια έρευνα, θα ήθελα να είμαι Ινδιάνος, να ξέρω τι (μου) λείπει. (Όχι μόνο στις έρευνες, αλλά και στην ίδια μου τη ζωή.)

  96. ppan said

    Τα σχόλια 11 και 13, μέχρι εκεί άντεξα, τα βρίσκω απίστευτα: καταλαβαίνω ότι είναι χιούμορ, μαύρο και κατίμαυρο, αλλά –πέρα από το γούστο που δηλώνουν– και κάτι θέλουν να πουν, εγώ ειλικρινά (θέλω να) πιστεύω ότι είναι απλώς άστοχα.

  97. cronopiusa said

    Ελένη Δήμου – Βιασμός http://www.youtube.com/watch?v=DMeEM-jPCyc

    «σπαρτιάτικου τύπου μύηση» http://www.iefimerida.gr/news/28156/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-47%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%81%CE%B5%CE%B8%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF%CF%85

    Σοκ στην Κόρινθο: Πατέρας βίαζε την 18χρονη κόρη του http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/126245/sok-stin-korintho-pateras-viaze-tin-18hroni-kori-toy

    Καταδικάστηκαν 80χρονοι για βιασμό ανήλικων κοριτσιών στην Αρκαδία http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/127570/katadikastikan-80hronoi-gia-viasmo-anilikon-koritsion-stin-arkadia

    Θετός πα-τέρας, βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη (15χρονη) κόρη του http://www.enikos.gr/society/22305,8etos_pa-teras!.html

    Το εξάχρονο κορίτσι τους περιέγραψε ότι όταν διανυκτερεύουν στο σπίτι των παππούδων, ο παππούς της την υποχρεώνει να πηγαίνει στην τουαλέτα μαζί του και να τον παρακολουθεί ενώ αυτός αυνανίζεται… http://www.enikos.gr/society/67035,SOK_sth_Rodo.html

    ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ο ΒΙΑΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΒΑΣΤΙΚΑ http://spiroslio.blogspot.gr/2012/05/blog-post_8496.html

    Σοκάρουν οι νέες καταγγελίες για τον παιδεραστή- προπονητή http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/127328/sokaroyn-oi-nees-kataggelies-gia-ton-paiderasti–proponiti

    Μέλος της «Χρυσής Αυγής» κατηγορείται για βιασμό 15χρονης Αλβανίδας http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/186763/melos-tis-hrysis-aygis-katigoreitai-gia-viasmo-15hronis-alvanidas

    Σοκ!Συνέλαβαν ανθυπασπιστή για βιασμό ανηλίκου http://www.enikos.gr/society/46700,Sok!Synelavan_an8ypaspisth_gia_viasmo_an.html

  98. shar said

    Αν νομίζετε με μισός, ρατσισμός και πατριωτισμός θα λυθεί τα προβλήματα και η κοινωνία θα πάει μπροστά τότε κάνετε πολύ λάθος….Αν γινόταν με αυτά που σας λέω τότε η χωρά μου θα ήταν πιο πλούσιο και πολιτισμένοι στην πλανήτη….μην κάνετε λάθη που θα μετανιώσετε τότε θα είναι αργά ….μην κρίνετε τους τόσο εύκολα…

  99. sarant said

    Ωχ, λίγη ώρα έλειψα και βλέπω εκατοντάδες σχόλια!

    73-83: Εάν εξακολουθείτε να θεωρείτε υποκριτική τη θέση μου, ότι το τεκμήριο αθωότητας ισχύει παρά την ομολογία και το DNA, σας παρακαλώ να μη σχολιάσετε ξανά. Εάν δεν τη θεωρείτε υποκριτική, να ζητήσετε συγνώμη.

    88: Ο Λαμπράκης δολοφονήθηκε. Ο Ζεύγος δολοφονήθηκε. Ο βασιλιάς Γεώργιος δολοφονήθηκε. Ο Βενιζέλος δυο φορές γλίτωσε από απόπειρες δολοφονίας. Να συνεχίσω ή έχουμε πεσει πιο κάτω από το Πακιστάν;

  100. Immortalité said

    Ας αρχίσουμε με τα εύκολα. Το τεκμήριο αθωότητας όπως ισχύει δυνάμει της παρ.2 του άρθ. 6 της ΕΣΔΑ ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης από το δικαστήριο το οποίο συνεκτιμά όλα τα στοιχεία. Όμως όταν η λήψη γενετικού υλικού και η διενέργεια εξέτασης DNA καθίσταται υποχρεωτική (αρθ 200A ΚΠΔ), σημαίνει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 3 μηνών. Στην περίπτωση αυτή η ισχύς του τεκμηρίου έχει ήδη απομειωθεί σημαντικά. Φυσικά το δικαστήριο είναι πάντα αρμόδιο να κρίνει εάν τηρήθηκαν οι κανόνες της προδικασίας. Δεν είμαι ειδική στο ποινικό, ούτε πιστεύω ότι η ΕΛ.ΑΣ είναι C.S.I. αλλά από την εποχή του Παγκρατίδη τα πράγματα έχουν σαφώς εξελιχθεί και οι ερευνητικές μέθοδοι επίσης. Πιστεύω σε τέτοια εγκλήματα η εξέταση γενετικού υλικού καθορίζει ουσιαστικά και την απόφαση εκτός αν αποδειχθεί τελικά ότι όλα ήταν στημένα.

    Σε σχέση με την εθνικότητα του δράστη, θα καταθέσω και γραπτώς πως κατά τη γνώμη μου το έγκλημα είναι απολύτως προσωπική υπόθεση. Όσο και αν στην ψυχοσύνθεση κάθε δράστη έχουν σαφώς παίξει ρόλο κάποια στοιχεία από το περιβάλλον του (οικογένεια, εκπαίδευση, κοινωνικές δομές, θρησκεία), από τη στιγμή που τα στοιχεία αυτά δεν οδηγούν απαρέγκλιτα τον οποιοδήποτε στο ίδιο αποτέλεσμα, για μένα δεν έχουν καμία σημασία. Ίσως μόνο για την υπεράσπιση. Για μένα λοιπόν ένας νέος άντρας 21 χρονών θεώρησε ότι δικαιούται να χτυπήσει μέχρι εντατικής ένα κορίτσι 15 χρονών και να ασελγήσει κατόπιν πάνω του επειδή τελικά μπορούσε και όχι επειδή είναι Πακιστανός/Τούρκος/Έλληνας/Αλβανός/Σουηδός/φτωχός ή πλούσιος. Όλα τα ερμηνευτικά πρότυπα έρχονται εκ των υστέρων. Για κάθε Σουηδό πλούσιο (και πάρτε όποιο συνδυασμό από τα τα παραπάνω στοιχεία θέλετε) που διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα υπάρχει τουλάχιστον ένας που δεν το διαπράττει και αυτό ακυρώνει κάθε ερμηνευτικό συλλογισμό. Το ότι ο άντρας της υπόθεσης είναι Πακιστανός δεν καθιστά το Πακιστάν φυτώριο εγκληματιών. Από την άλλη βρίσκω περιττή την ανάγκη υποβάθμισης της δικής μας κοινωνίας προκειμένου να αποδειχτεί ότι «εντάξει δεν είμαστε και καλύτεροι». Πρόκειται για δύο διαφορετικές κοινωνίες με θεμελιακές διαφορές και το μόνο θέμα συζήτησης θα μπορούσε να είναι που θα προτιμούσε κανείς να ζει.
    Όσο για την σχέση φτώχιας / εγκληματικότητας να το δεχτώ αλλά όχι για τέτοιας φύσης εγκλήματα.

    @96 Συμφωνώ κι εγώ, έμεινα άναυδη!

  101. @96: Χιούμορ; Εγώ πιστεύω ότι άνθρωπος που γελάει με αυτά μάλλον εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Ψυχιατρικής.

  102. Γς said

    96:Χιύμορ, Χιούμορ!
    Για τα σχόλια μου (11& 13)
    Σαν τα ανέκδοτα στις κηδείες. Γιου νόου…

  103. sarant said

    66: Ασφαλώς η θέση της γυναίκας στις ισλαμικές χώρες είναι προβληματική -και τώρα που η Λιβύη «απελευθερώθηκε» η θέση των γυναικών της Λιβύης χειροτέρεψε κατακόρυφα. Το ίδιο και στο Αφγανιστάν, το ίδιο θα γίνει και στη Συρία αν επικρατήσει στον εμφύλιο η παράταξη των ανταρτών.

    74 κτλ. Πάντως, σε ένδειξη σεβασμού στους αρχαίους, προσέχετε λίγο την ορθογραφία.

  104. sarant said

    99: Μπράβο, αυτό ήθελα για το τεκμήριο της αθωότητας. Ισχύει -η απομείωση είναι θέμα ερμηνείας, το ότι ισχύει είναι απόλυτο. Άλλωστε κι εγώ επαναλαμβάνω ότι σε χαλαρή συζήτηση μπορούμε να λέμε για δράστη, πολύ περισσότερο που δεν είμαστε όλοι νομικοί.

  105. Γς said

    100:
    Να λοιπόν που τελικά έχει νομικό σύμβουλο το μπλόκ!

  106. Δημήτρης said

    Συμφωνώ απόλυτα με το σχ.99. Το έγκλημα είναι προσωπική υπόθεση. Η θρησκεία, η οικογένεια, η εκπαίδευση του δράστη και οτιδήποτε άλλο είναι εκλυτικοί παράγοντες, αλλά και για μένα δεν λένε πολλά.

  107. ΒΕΤΤΥ said

    #45+51 Αναστασιάδης, κάτι μου λέει το όνομα! Είναι αυτός με το βίντεο που πήγε στο γραφείο του πρωθυπουργού αφού επέστρεψε από την Ελβετία! Τι έγιναν εκείνα τα 5 εκατομμύρια ευρώ, κατασχέθηκαν, τα κατέθεσε, τι έκανε τελικά, ανησυχώ.

  108. Όσοι εκ των παρισταμένων ανδρών έχουν περάσει τα 40 και έχουν υπηρετήσει στις τάξεις του ελληνικού στρατού (ξηράς) θα θυμούνται τα επαινετικά τραγουδάκια για τον Κυριάκο Παπαχρόνη, που μας έβαζαν να τραγουδάμε οι διάφοροι εκπαιδευτές μας, έφεδροι και μόνιμοι.
    Τυπικά, αυτά τα «όσο η νύχτα ζυγώνει, τόσο σε θυμάμαι, Κυριάκο Παπαχρόνη» και τα «τις Τουρκάλες τις γαμώ μέσ’ στο τούρκικο χωριό, για να κάνουνε παιδιά από έλληνα μπαμπά» απαγορεύονται από τον κανονισμό και πάνω σ’ αυτό πατάγαμε όσοι θέλαμε να διατηρήσουμε στοιχεία της αξιοπρέπειάς μας και αρνούμασταν να τα τραγουδήσουμε.
    Όμως, αδυνατώ να υπολογίσω πόσοι 19χρονοι τα τραγούδισαν με χαρά, και μετά όταν βγήκαν από το Στρατό συνέχισαν να τα σκέφτονται. Είχαν ήδη γίνει 21χρονοι…

  109. Χαρά said

    Επειδή τα σχόλιά μου είναι μεταξύ 73 και 83 ζητώ συγνώμη αν παρερμηνεύθηκε κάτι στη διατύπωσή μου.

  110. ΣοφίαΟικ said

    106: Όταν η κοινωνία Χ θεωρεί έγκλημα κάτι και η κοινωνία Υ δεν θεωρεί έγκλημα το ίδιο πράγμα, τι γίνεται; Και τα κλασσικά έγκληματα που θα δεις διαφωνίες είναι ο βιασμός και η αποπλάνηση ανηλίκου. Αμφότερα εγκλήματα κατά των αδυνάτων.

  111. Γς said

    109:
    Αν παρερμηνεύσαμε να ζητήσουμε εμείς συγνώμη. Εσείς μόνο αν παραφερθήκατε, ας πούμε.

  112. Γς said

    Για την Μπούτο: Οι φοβεροί καυγάδες της, που τόσα στοίχησαν στους Πακιστανούς, με τη μανούλα της που ήθελε πάση θησεία να την ρίξει από το αξίωμά της για τον κανακάρη της, γιό του Μπούτο, τον Αντρα!
    Για τα «ενδο-σεξουαλικά» των Πακιστανών (δεν βρίσκω καταλληλότερο επίθετο) γνωρίζω πάρα πολλά (απίθανα και όμως αληθινά) από τους Πακιστανούς που μένουν και εργάζονται εδώ στις κηπευτικές καλλιέργειες του Μαραθώνα.

  113. Χαρά said

    Οκ δίκιο έχεις τα ίδια με τη φυματίωσει..ξαναζητώ συγνώμη για τα ορθογραφικά και τα συντακτικά μου λάθη.

  114. Γς said

    113:
    Αχ, μη λες φυματίωση! Με διάβασες (79:);

  115. sarant said

    Το σχόλιο 97 επειδή είχε πολλά λινκ το είχε κρατήσει η σπαμοπαγίδα.

    Αυτή την περίοδο στην Κύπρο η αστυνομία έχει πιάσει έναν ύποπτο για τον βιασμό ενός δεκάχρονου αγοριού. Μόνο που το αγόρι είναι παλαιστινάκι και ο ύποπτος (αν κατάλαβα καλά) ντόπιος.

  116. Γς said

    115β:
    Δλδ νο πρόμπλεμ!

  117. Nicolas said

    @108 Άλλοι από αυτούς είναι ΚΑΙ πολυτονιστές. Και μη χειρότερα!

    Αλλάζουν οι καιροί;

    Μάλλιασε η γλώσσα, αλλά ας υπενθυμίσουμε πάλι τα αυτονόητα:
    «Η μετανάστευση είναι αναπνοή για έναν πληθυσμό. Σταματήστε την μετανάστευση και ο πληθυσμός θα πεθάνει από ασφυξία».
    Albert Jacquard

    Μπορεί να είναι και συγγενής μας ο φονιάς, καμιά φορά.

  118. τυφλόμυγα said

    103, Όταν μία χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου ή σε μεταβατική περίοδο στην ιστορία της είναι φυσικό να υποχωρούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, πόσω μάλλον η θέση της γυναίκας ειδικά αν μιλάμε για μουσουλμανική χώρα. Σέβομαι τη θέση που αναπτύξατε στο κείμενο όμως διαφωνώ. Ξαναλέω πως για μένα δεν μπορεί να γίνει σύγκριση μεταξύ των μουσουλμανικών χωρών και των χωρών του δυτικού κόσμου στα θέματα των γυναικών. Όπως πολύ ωραία το έθεσε η Ιμμόρ «πρόκειται για δύο διαφορετικές κοινωνίες με θεμελιακές διαφορές«.

  119. gbaloglou said

    Δεν μιλάμε απλώς για βιασμό, αλλά για απόπειρα φόνου: αν κατάλαβα σωστά ο δράστης χτύπησε το κεφάλι του κοριτσιού στα βράχια με τόση μανία ώστε παραμορφώθηκε το πρόσωπο της* — παραπέμποντας άμεσα σε επιθέσεις εναντίον γυναικών με βιτριόλι (πιο συνηθισμένες σε κάποιες χώρες καταγωγής ΛΑΘΡΟμεταναστών απ’ ότι στην Ελλάδα/Ευρώπη, νομίζω) — και, βεβαίως, εξακολουθεί να απειλείται η ζωή της…

    *απορίες προκαλεί εδώ η αρχική στάση της τοπικής αστυνομίας, που εξέταζε και το ενδεχόμενο του ατυχήματος — ο νους μου πήγε σε προσπάθεια συγκάλυψης ντόπιου (Έλληνα) εγκληματία, παραπέμποντας στα χρηστά ήθη άλλων μικρών κοινωνιών (πχ Ζάκυνθος), αλλά όλα δείχνουν ότι ο δράστης είναι αυτός που μας λένε.

  120. Nicolas said

    @118 Όπως έλεγε ο Πετρόπουλος, αυτά συμβαίνουν σε άλλες χώρες, ποτέ στην Ελλάδα:
    — Πόσα παιδιά έχεις;
    — Τρία κι ένα κορίτσι (ατυχία).

    Για όσους πιστεύουν σε θαύματα, μόνον ένα θαύμα μπορεί να σώσει την Ευρώπη.

  121. satyrikon said

    Εάν ο «φερόμενος ως δράστης» ήταν Εσκιμώος τι θα λέγαμε? Ολοι οι Εκιμώοι είναι ένοχοί.Είναι όμως Πκιστανος όπως Αφγανός όπως Σομαλός όπως Αλβανός.Ράτσες διαφορες μπήκαν στην Ελλάδα -να τρουπώσω όπως ελεγε ο Βουτσας- και τρούπωσαν.Και το καίριο ερώτημα που μπαίνει απο τον Τρικούπη είναι «Τις Πταίει».Μας φταίνε οι εισερχόμενοι των διαφόρων φυλών και εθνικοτήτων?Μας φταίει η δαντελωτη παραλία που είναι «δύσκολο» να φυλαχθεί και το ορεινό του ελληνικού εδαφους?Η μήπως μας φταίει το κάτι άλλο. Και ποιό είναι το κάτι άλλό?Ερωτήματα για Ελληναράδες ψευτοπατριώτες και Διεθνιστες «ψευτοπροοδευτικους».
    Απάντηση υπάρχει και είναι μία.Φταίει το ΚΕΡΔΟΣ που δημιουργείται απο την είσοδο των εισερχομένων «λάθρα».
    Διότι ούτε λάθρα εισέρχονται ούτε λαθρομετανάστες είναι.Είναι κατευθυνόμενο εργατικό δυναμικό που αποφέρει κέρδος στους ντόπιους μεγαλοκατασκευαστές νταβατζήδες αφεντάδες του πολιτικού προσωπικού.
    Σε πρώτη ανάγνωση βέβαια,γιατί σε δευτερη ανάγνωση αποφέρει κέρδη και στους μικρομεσαίους πρώην στυλοβάτες του συστήματος αποδομώντας τους μισθους και τα ασφαλιστκά ταμεία όπως επίσης φτωχαίνωντας τα αποθέματα του συστήματος υγείας.Και οι κονομισάριοι του τραπεζικοπολιτικου κατεστημενου ομου μετα των νταβατζηδων μεγαλοεργολάβων πέρασαν καλά.Ωσπου ηγγικε η μέρα της οικονομικής κρίσεως κρινε ομοεθνείς και αλλοεθνείς.
    Αυτή η κρίση χάλασε την μανέστρα και βγήκαν στην επιφάνεια τα προβλήματα των αλλοεθνων που νομιμως ολοι ευρισκομενοι στην Ελλάδα-ελεω αδράνειας ηθελημένης των πολιτικων υπηρετών-άρχισαν να προβαίνουν σε αυξημένη εγκληματική δραστηριότητα λόγω της οικονομικής κρίσης-περιοδος ισχνών αγελάδων.
    Αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ηταν η διαφοροποίηση των αισθημάτων των ιθαγενών προς τους αλλοεθνείς.Ξαφνικά ανακάλυψαν οτι τους παίρνουν τις δουλειές,είναι νταβατζηδες μαφιόζοι,εγκληματίες εμποροι ναρκωτικών και άλλες ιδιότητες που όντως υπήρχαν κάτω απο το χαλί -ήταν πραγματικές-και ενεφανίσθησαν οξυμένες.
    Για την ρώσικη μαφία κουβέντα όμως,για τους γεωργιανούς δολοφόνους με τα καλασνικωφ μούγγα και για άλλες συμμορίες ελληνοαλλοεθνων συμφερότων της πιάτσας κουβέντα.Αυτό το σύστημα που κάποτε ήξερε και τι χρώμα σώβρακο φοράει και ο τελευταίος συμπαθών το ΚΚΕ, σήμερα ούτε ξέρει ούτε ακούει κάτι.
    Και αίφνης σε μια θεατρική παράσταση χωρίς προηγούμενο εμφανίζεται ο ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ με την μορφή ΣΑΜΑΡΟΔΕΝΔΙΑ μέσω του οποιου θα λυθούν όλα τα προβλήματα της εισροής αλλοεθνών.
    Οποία φενάκη.
    Στην Ελλάδα το θαύμα διαρκεί τρείς μέρες-τρία τερμινα-.
    Πρέπει η προσοχή των Ελλήνων να μην είναι στραμμένη στα αντιλαικα μέτρα που παίρνει η προδοτική πολιτική κλίκα των κυβερνώντων αλλά στο συναισθηματικό δευτερευον η τριτευον ζήτημα των αλλοεθνών το οποίο μπορεί να λυθεί χωρίς να χρειαζεται η συνεισφορα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που τρέφεται απο τα αρνητικα συναισθήματα των Ελλήνων οι οποίοι
    περιμένουν τους ΕΛ, τον ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ η ΤΟΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ για να τους λύσει τα προβληματα τους χωρίς να χρειαστεί να αποχωριστούν τον ΚΑΝΑΠΕ τους ητοι την βολή τους.
    ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
    Το πρόβλημα των αλλοεθνων λύνεται εαν η Ελλάδα αποκτήσει την ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ μέσω μιας άλλης κυβερνησης που θα σέβεται τον Ανθρωπο.
    Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν για μιά ακόμη φορα οτι ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ και η ΡΑΓΙΑΔΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ψηφισαν τον ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ.
    Ομως αυτό αποτελεί μια επικίνδυνη λογική που θα οδηγήσει αργα η γρήγορα σε εμφύλιες ρήξεις η και σε εμφύλιο πόλεμο.
    Τα μπλόκ έχουν ήδη σχηματιστεί.Μιά σπίθα λείπει για την ανάφλεξη.
    Η μαγκιά είναι μία όμως.Η ‘ενωση του λαού στην βάση με γνωμονα τα κοινά προβλήματα και τις κοινές επιδιώξεις απέναντι στους δωσίλογους τραπεζοπολιτικους και τους εργολάβους τους.

  122. gbaloglou said

    120

    A, ναι, αυτό το απόλυτα εξευτελιστικό επιχείρημα, τους χρειαζόμαστε — αυτούς που φαινεται να είναι προορισμένοι να αλλοιώσουν καθοριστικά την παράδοση μας — για να μπορούμε να δίνουμε μεγάλες συντάξεις κλπ κλπ

  123. Για όσους ανησυχούν για ενδεχόμενες μικρές ποινές, πάντως, μπορώ να τους εγγυηθώ ότι -όπως όλα δείχνουν- δεν θα υπάρξει επιείκεια όπως σε άλλες, πιο επιτυχημένες απόπειρες φόνου.

  124. satyrikon said

    Reblogged this on ΝΕΑ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΟ ΦΕΛΛΟΥ.

  125. Nicolas said

    Κι όταν δεν υπάρχει κέρδος, έξυπνοι άνθρωποι είναι, δεν είναι κορόιδα και δεν έρχονται να φάνε τα κοινωνικά σας πλεονεκτήματα, όπως διαδίδουν μερικοί και το διαψεύδουν άλλοι.

  126. Γς said

    117β:
    Κοίτα ο Albert Jacquard το λέει αυτό για βιολογικούς πληθυσμούς γενικά στο Structure génétique des populations. Δλδ για ροή γονιδίων. Αντε να το πω χοντρά: Να έρθουν νέοι γαμιάδες για να ωφεληθεί ο πληθυσμός. Αυτό θέλεις βρέ; Τώρα όμως που το σκέφτομαι δεν θα ήταν άσχημη ιδέα η εισαγωγή Θηλέων (Σούγκαρ σίτυ στάιλ). Ιδίως για το δημογραφικό μας (και το άλλο μας).

  127. Nicolas said

    @122 Ε, αν δεν τους έχουμε ανάγκη, ας χτίσουμε ένα τείχος γύρω από την Ευρώπη ΜΑΣ και ας ψοφήσουμε μέσα στη μπόχα ΜΑΣ, ξανθοί μεταξύ ξανθών, λευκοί μεταξύ λευκών. Η Ελλάδα θα αποτελεί ακόμη μέρος αυτής της Ευρώπης; Σε πόσους μήνες θα σας πετάξουν οι Γερμανοί έξω;

  128. gbaloglou said

    127

    Για μένα τουλάχιστον δεν είναι θέμα χρώματος … αλλά θέλησης να ενσωματωθούν πολιτιστικά στην Ελλάδα/Ευρώπη.

    [Μπορεί να υπάρχει τέτοια θέληση … όταν και οι αριθμητικοί συσχετισμοί τους ευνοούν και η θρησκεία τους τους δημιουργεί συμπλέγματα πολιτιστικής ανωτερότητας;;;]

  129. Nicolas said

    @126 Συγγνώμη, μπάρμπα Τζόνυ, αναφερόμουν σε βιολογικούς πληθυσμούς, όχι σε ημι-θεϊκούς (τι ημί; ΘΕΪΚΟΥΣ, ΘΕΪΚΟΥΣ!) όπως ο Υπέρτατος Ελληνικός Πληθυσμός, υπεράνω όλων των πιθηκοειδών που πλημμύρισαν την Γης.
    Και προσεχώς Βουλγάρες; αυτό θέλεις, βρε; ο Μπαλό έδωσε μια διεύθυνση πριν από καιρό που έχει όλες τις δέουσες πληροφορίες! σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

  130. Προσγολίτης said

    Γεια σε όλους σας.

    «Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην».
    Δε θυμάμαι:
    Ιουδαίος το είπε ή Έλληνας

    Ακόμα ένα… «ουκ ένι»:

    «Ουκ ένι»

    Τι θα πει λευκός και μαύρος,
    χριστιανός και μουσουλμάνος!
    Τι… κοντός, χοντρός και τέτοια;
    Πάντα, όλοι, έχουν ντέρτια.

    Να ’χαν όλοι στο ντουνιά
    τη δική μου την καρδιά,
    τη δική μου την ψυχή,
    αρχοντάδες και φτωχοί,

    να ’χαν όλοι στο ντουνιά
    πέντε δράμια ανθρωπιά,
    δεν θα πείναγε κανείς
    – φίλος μου ή συγγενής…

    ~ : ~

    Τι θα πει ψηλός-ντερέκι,
    τι θα πει λιανός-λελέκι!
    Όλοι απ’ την ίδια Φύση
    καμωμένοι – όλοι ίσοι.

    Θεωρώ ανθρωπινό
    –νιώθω χρέος μου να πω–:
    να μην είναι στο ντουνιά
    δούλοι και αφεντικά.

    Όλοι ίσοι να γενούν
    – και στον πάτο τής γραφής,
    σ’ όλα τούτα συμφωνούν
    και οι δούλοι μου οι τρεις.

  131. Nicolas said

    @128 Έλα, ρε Γιώργο! έζησες έξω, είδες και άκουσες. Αυτό που λες μέσα στα [], το έχω ακούσει σε Hochdeutsch και αναφερόταν σε Έλληνες Gastarbeiter.

  132. Γς said

    129:
    Ολυμπιακέ Θεέ μου! Τι Θεέ μου; Ημίθεέ μου!

  133. Nicolas said

    Τζόνυ: ΣΩΣΤΟΟΟΟΣ! (θα σκάσουν όλα τα πανάθια, εδώ μέσα που είναι και φωλιά)

  134. xamenos said

    Φαίνεται πως είναι πολύ εύκολο για κάποιους να δοκιμάσουν να προσεγγίσουν ζητήματα τα οποία αγνοούν. Το να μιλάς για τους μετανάστες ή τους λαθρομετανάστες και να ανάγεις σε θέμα το πως θα τους αποκαλέσεις, δηλαδή αν το λαθραίο δεν μπορεί να έχει δόκιμη χρήση στην περίπτωση του ανθρώπινου όντος, ενώ μπορεί στην περίπτωση του ζώον..τος, φανερώνει από μόνο του πως δεν έχεις σκοπό την οποία ουσιαστική προσέγγιση. Αναρωτιέμαι πώς πληροφορούνται οι περισσότεροι από εμάς το τι συμβαίνει με τους μετανάστες στην υπόλοιπη Ευρώπη, διαβάζουν εφημερίδα; από το νετ μήπως; από τις ειδήσεις της τηλεόρασης;

    Οι Έλληνες φοιτητές στην Ευρώπη έχετε της εντύπωση πως βλέπουν στο Λονδίνο ή στο Μάντσεστερ, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στη Ρώμη ή στο Μιλάνο αυτό που βλέπουν στην Αθήνα; γιατί δεν τους ρωτάτε; να σας πουν τι βλέπουν, μιας και από όσο καταλαβαίνω εσείς δεν μπορείτε να δείτε τι υπάρχει σε αυτές αλλά και σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις και πρωτεύουσες, δεν μπορείτε να αντιληφθείτε ότι αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα και η εικόνα της πόλης με τους μετανάστες είναι το προϊόν της παρανομίας, της διαφθοράς, και της διαπλοκής του επίσημου ελληνικού κράτους με όλους τους εμπλεκόμενους. Όλη η λαθραία συναλλαγή των Ελλήνων με τους μετανάστες, από το μικρότερο θέλημα που μπορεί να απαιτήσει κανείς μέχρι την πορνεία και το έγκλημα, έχει ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς οι οποίοι είναι κατά κανόνα Έλληνες, αυτοί συντηρούν και καλλιεργούν το μεγαλύτερο ποσοστό (αν όχι όλο) των μεταναστών στην Ελλάδα… αναρωτιέμαι αν αυτά που δημοσιεύτηκαν στο περιβόητο wiki για την συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησαν την αριστερά, την δεξιά, ή κάποιο άλλο πολιτικό σχηματισμό;

    Κανέναν πολιτικό σχηματισμό δεν θα μπορούσε να απασχολεί η ουσία του θέματος, διότι σαφώς και όσοι εισέρχονται από τα παράλια ή τον Έβρο δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν, αλλά μην φανταστείτε ότι είναι αδύνατο, είναι πολύ πιο εύκολο και πολύ πιο φτηνό να ελέγξεις τον Έβρο και τα παράλια παρά να καβάλας την σκούπα κάνοντας την μάγισσα με την φορεσιά του Δία! Αυτό που επικαλούνται όλοι οι πολιτικοί σχηματισμοί, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να ελέγξουμε την είσοδο στην χώρα, δίνει άφεση αμαρτιών για ό,τι συμβαίνει μετά, διότι μετά, οι άνθρωποι αυτοί με μαθηματική ακρίβεια θα προσεγγίσουν δειλά δειλά αυτό που ονομάζεται επίσημο νεοελληνικό κράτος, και αυτό το κράτος όλοι μας δείχνουμε να θέλουμε να ξεχάσουμε πως είναι βουτηγμένο στην διαφθορά, αυτοί οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με αυτό το διεφθαρμένο κράτος (όπου χαλαρότητα των θεσμών αντικατέστησε με διαφθορά για τα δελτία τύπου) το οποίο τους χρειάζεται όλους αυτούς τους “παράνομους” μετανάστες για να του κάνουν τις βρόμικες δουλειές… και κράτος είμαστε όλοι εμείς. Η ακροδεξιά στην προκειμένη περίπτωση θέλει να παρουσιάζεται σαν καινούργια, και άρα καθαρή πολιτική δύναμη, η οποία κατηγορεί τους υπόλοιπους πολιτικούς σχηματισμούς για απραξία, σε λίγο η ακροδεξιά θα επικαλεστεί διαπλοκή μεταξύ μεταναστών και πολιτικών σχηματισμών και εκεί η απαίδευτη τοποθέτηση των άλλων κομμάτων, δεν θα μπορεί να έχει κάτι να αντιτείνει, θα αντιτείνει απλά τον ρατσισμό.

    Ο παραπάνω μηχανισμός απέδωσε καρπούς σε όλες τις περιπτώσεις όπου ο φασισμός κατάφερε να επιβληθεί της δημοκρατίας, η υποτιθέμενη απειλή στα θεμέλια του κράτους δεν είναι οι μετανάστες, οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι εκστρατευτικό σώμα εναντίον της χώρας, οι άνθρωποι αυτοί εισέρχονται σε μια χώρα όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η χώρα αυτή τους γαλουχεί με τον δικό της τρόπο… έτσι γαλούχησαν τον Πακιστανό οι δημοσιογράφοι, οι άρχοντες του νησιού, οι εργοδότες του, όλοι αυτοί δηλαδή που θα τους καταγγείλει αργά η γρήγορα η ακροδεξιά. Έτσι ακόμη και αν δεν είναι ο δράστης αυτός ο Πακιστανός, το διεφθαρμένο νεοελληνικό κράτος έχει ήδη καταφέρει να τον διαφθείρει, με αποτέλεσμα αργά η γρήγορα να μην έχει καν σημασία ποιος είναι ο δράστης, διότι αυτό το διεφθαρμένο νεοελληνικό κράτος διαθέτει την ικανότητα να παρουσιάζει ή να εξαφανίζει τους δράστες όταν το κρίνει αναγκαίο… και αυτή η ανάγκη εξυπηρετεί την διαφθορά και μόνο, κανέναν άλλο… αλίμονο στους νέους όπως έχω ξαναπεί.

    Ελπίζω και εύχομαι να γίνει καλά το άτυχο κορίτσι.

  135. Austerlitz said

    Στην Ελλάδα, ένα άλλο θεσμοθετημένο άπαρτχάιντ είναι αυτό που αποκλείει τις γυναίκες να επισκεφτούν το τρίτο ποδάρι της Χαλκιδικής. Ενώ έχω περπατήσει σε πολλά βουνά της Ελλάδας και του εξωτερικού, στον Άθωνα δεν μπορώ να πάω. Βέβαια αυτό δεν εμποδίζει τους γέροντες να απολαμβάνουν εισερχόμενο χρήμα από φόρους και ευρωπαικά πακέτα το οποίο προέρχεται και απο γυναίκες φορολογούμενες.

  136. Γς said

    133:
    Merci Nicolas

  137. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    Όπως το ψιλοφοβόμουνα θα έγραφε και ο Νικοκύρης για αυτό το θέμα και θα διάβαζα ένα σωρό αναμενόμενες αρλούμπες. Δεν έχω κουράγιο να ανακατευτώ στη συζήτηση που δε μπορεί να καταλήξει πουθενά έτσι κι αλλιώς απλώς 3 πράγματα για να τα διαβάσει ο Νίκος:
    α) Το τεκμήριο αθωότητας όταν ο δράστης είναι πολιτικός αντίπαλος (και δη Ελληναράς) έχει πάει εδώ και χρόνια για βρούβες. Εγώ περίμενα ο δράστης να ήταν ντόπιος και να ζητωκραυγάσουν οι διάφοροι για την κτηνωδία του ρατσίσταρου Έλληνα (που δεν είναι ρατσιστικό να το λέμε ;-).
    β) Η κοπέλλα καλά (όπως ήταν πριν) δε θα γίνει ακόμα και με ιατρικό θαύμα. Αντιλαμβάνεστε τι τραύματα έχει στο κεφάλι; Ο Πακιστανός εάν καταδικαστεί και αποφυλακιστεί θα είναι μια χαρά – εδώ θα υπάρξουν και άτομα που θα ζητήσουν να μην απελαθεί τότε γιατί θα είναι απάνθρωπο να γυρίσει στη χώρα του. Εδώ όπως τα είπες ακόμα και ο Παπαχρόνης αποφυλακίστηκε – και μετά σου λένε ισόβια. Π1πες.
    γ) Την επόμενη φορά που προσπεράσω μια ομάδα 6-8 South Asians στο νησί περπατόντας με τις κόρες μου και γυρίσουν όλοι το κεφάλι και με κοιτάξουν περίεργα πόσα βραβεία ρατσισμού θα μου αποδώσετε αν φοβηθώ λιγάκι; Φέτος που μου συνέβει πολέμησα το συναίσθημα.
    δ) Προσωπικά τραγουδάκι για τον Παπαχρόνη ή ακόμα και τη Β.Η. μη προβλεπέ δεν άκουσα στο ένδοξο Πυρ/κο. Και είμαι άνω των 40.

  138. […] αναδημοσίευση από https://sarantakos.wordpress.com […]

  139. oikodomos said

    @108+137: Επιβεβαιώνω και για τα δύο στρατιωτικά «άσματα». Ξάνθη 1987-88.
    Τιμωρήθηκα με πολυήμερη στέρηση εξόδου λόγω μη συμμετοχής στη… χορωδία.
    Δεν τόλμησαν να «ρίξουν» φυλακή γιατί θα τους ξεφώνιζε η «Θητεία», αν θυμάστε.

  140. sarant said

    137: Χασάπη, αυτά με το τεκμήριο αθωότητας μην τα λες σε μένα, έχω υπερασπιστεί δημόσια (όχι εδώ, διότι τότε δεν υπήρχε το μπλογκ) το τεκμήριο αθωότητας των (αθωωμένων πια) αγοριών της Αμαρύνθου.

  141. sarant said

    139: Κάτι θυμάμαι -έγραφα κι εγώ στο περιοδικό.

  142. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    Και μπράβο σου αλλά όχι μόνο ήσουν εξαίρεση (ανάμεσα στους σχολιαστές σου) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση για κάποιο περίεργο λόγο είχε ευαισθητοποιηθεί υπέρ των φερόμενων ως βιαστών ακόμα και η παρέα του κ. ΕΠΣΕ που τους εκπροσώπησε στο δικαστήριο.

    Τον Άκη ή τη Σταμάτη τους υπερασπίστηκες ως αθώους μέχρι την καταδίκη τους; Άστα μην το πολυσκαλίζεις έχουμε όλοι μας λερωμένη τη φωλιά μας.

  143. oikodomos said

    @141: Να με συμπαθάς. Σε έχω ταυτίσει κυρίως με την «Πολιτιστική». Δεν σε θυμόμουν στη «Θητεία».

  144. blauwriter said

    100: «Σε σχέση με την εθνικότητα του δράστη, θα καταθέσω και γραπτώς πως κατά τη γνώμη μου το έγκλημα είναι απολύτως προσωπική υπόθεση».
    Σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων, οι βιασμοί των γυναικών των αντιπάλων από μέρους στρατιωτών είναι αρκετά συχνό φαινόμενο (διορθώστε με αν κάνω λάθος), συνέβησαν στους ελληνοτουρκικούς πολέμους, συνέβησαν στους γιουγκοσλαβικούς πολέμους, συμβαίνουν στους Αφρικανικούς πολέμους (εκεί παίρνουν δε το χαρακτήρα πανδημίας). Είτε οι βιασμοί σ’ αυτές τις περιπτώσεις παύουν να είναι εγκλήματα είτε στους στρατούς είναι αυξημένο το ποσοστό βιαστών είτε δεν ισχύει ότι το έγκλημα είναι αμιγώς προσωπική υπόθεση.

    Ο «Ρομπέρτο Τσούκο» του Κολτέζ μπορεί να φωτίζει κάποιες όψεις του φαινομένου της βίας.

  145. Γς said

    Εζησα στο εξωτερικό και ξέρω τι σημαίνει να είσαι μετανάστης, και μάλιστα παράνομος μετανάστης.
    Δεν μιλάω βέβαια για την Αμερική που έτσι και σε πιάσουν σε βούτηξαν οι παπάδες (Ιμμιγκραίισον) και αμέσως ντεπορταίισον. Φόβος! Για όλους κα εμάς τους … λευκούς.
    Γιατί τα λέω όλα αυτά: Τα πάντα απορρέουν από το κράτος. Εδώ αποφασίσαμε να μην τους βοηθήσουμε. Αντίθετα τους δώσαμε την εντύπωση ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα. Συμμετέχω σε ένα σωματείο που βοηθά τους Αφρικανούς μαζί με τη γυναίκα μου που είναι αφρικανή. Ξέρετε ότι πρέπει να βοηθήσουμε άτομα που έρχονται π-αράνομα στην Αθήνα μέσω Εβρου;
    Προχτές όλο τυχαία συναντήσαμε στο μπάνιο (στην Αρτέμιδα) μερικούς Κεϋνάτες. Ευκαιρία είπαμε να κάνουμε εξάσκηση στα Σουαχίλικά μας. Πιστέψτε με κοντέψανε να μου πιάσουν κι εμένα ακόμα τον ποπό. Της όρμησαν σαν να ήταν κάνα κοριτσάκι. Στα @@ αν ήταν δίπλα τους ο άντρας της.
    Ετσι μάθανε. Ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν εδώ.

  146. Servitoros said

    @140

    Μια που ο Νικοκύρης θυμήθηκε την Αμάρυνθο, ο Πακιστανός μπορεί να χρησιμοποιήσει ως ελαφρυντικό το επιχείρημα που χρησιμοποίησε το Ρεσάλτο της Πατριωτικής Αριστέρας (sic και sick κολπάκια της ακροδεξιάς) για να υπερασπιστεί τους κατηγορούμενους στην Αμάρυνθο «Αυτοί είναι οι ηγέτες μας, αυτοί και οι Ταγοί μας: από τη μια μεριά γεμίζουν τα σχολεία μας μ’ αλλοδαπές σειρήνες, που ξέρουνε να παίζουνε άριστα μέσα στις τουαλέτες τις «πίπιζες» και τα «σουραύλια», κι από την άλλη απαιτούν από τους μαθητές να βουλώνουν με κερί τ’ αυτιά τους. Αλήθεια, από πού αρχίζει ο βιασμός κι από πού η ομαδική αποπλάνηση ανηλίκων;».

    Προφανώς το ελληνικό κράτος όπως εκφράζεται από από κυβέρνηση-αστυνομία-δικαιοσύνη όπως και τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν χεσμένα τα σεξουαλικά εγκλήματα είτε μιλάμε για βιασμό είτε για παρενόχληση, το πρόβλημα τους είναι η μετανάστευση και οποιαδήποτε αφορμή για ανακινηθεί το θέμα είναι καλοδεχούμενη (βλ. π.χ. το φαινόμενο του μαύρου βιαστή στον Αμερικάνικο Νότο από τα τέλη του 19ου αιώνα εώς και το τέλος του ΒΠΠ http://www.oup.com/us/catalog/general/subject/LiteratureEnglish/AmericanLiterature/20thC/?view=usa&ci=9780195099904 και http://en.wikipedia.org/wiki/Lynching_in_the_United_States ).

    Απτό παράδειγμα της αδιαφορίας του κράτους για τις περιπτώσεις βιασμού όταν δεν γίνονται από μετανάστες προς τον γηγενή πληθυσμό είναι η περίπτωση της Natalie Karneef (βλ. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=376918 και http://athensrapetrial.blogspot.co.uk/ , υποθέτω ότι η τελευταία δίκη που θα γίνονταν στις 15 Ιούνη του 2012 προφανώς αναβλήθηκε λόγω εκλογών, μάλλον δεν βοηθάει ότι η συνήγορος του βιαστή ήταν υποψήφια και πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).

  147. sarant said

    142: Δεν έχω γράψει γι’ αυτούς που λες. Και ξαναλέω, μπορεί κανεις να πει ότι ο Άκης έκλεψε, διότι συζητάμε χαλαρά -πολύ περισσότερο που όταν μιλάς για πολιτικούς ή τέως πολιτικούς τα στάνταρ προστασίας του ατόμου είναι πολύ διαφορετικά απ’ ό,τι αν μιλάς για απλούς ιδιώτες.

    143: Να σου πω, δεν θυμάμαι καν αν υπόγραφα.

  148. Μαρία said

    Η ανάρτηση του κ. Σαραντάκου είναι εύστοχη, ως προς την μεταχείριση του δράστη/ φερόμενου ως δράστη, απλούστατα διότι εκφράζει απολύτως το πνεύμα του ισχύοντος συντάγματος και της ελληνικής έννομης δημόσιας τάξης, δεν είναι ούτε αριστερή ούτε δεξιά. Με λίγα λόγια, κάπως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον κάθε δράστη ποινικά κολάσιμης τάξης, διότι υποτίθεται ότι αυτούς τους κανόνες πολιτισμού (στον οποίο εντάσσεται και το δίκαιο) έχουμε αφομοιώσει ως κοινωνία. Σε διαφορετική περίπτωση θέτουμε υπό αμφισβήτηση την ίδια μας την κουλτούρα, και μάλιστα τα θεμέλιά της.

    Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται καν να μπούμε στην συζήτηση της σχέσης της κουλτούρας/ θρησκείας ενός λαού με το έγκλημα. Έχουμε άραγε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα ποσοστά των Πακιστανών που βιάζουν και χτυπούν μέχρι θανάτου γυναίκες έχουν αυξηθεί τόσο ή ήταν εξαρχής αυξημένα σε σχέση με αυτά άλλων εθνικοτήτων, ώστε να χρειάζεται να κάνουμε λόγο, πόσο μάλλον να ερευνήσουμε, την πιθανή σχέση της κουλτούρας τους και την αντιμετώπιση της γυναίκας στην πακιστανική κοινωνία με την εγκληματικότητα των Πακιστανών; Ούτως οι άλλως οι συγκρίσεις πολιτισμών συνηθέστατα αποδεικνύονται σαθρές.

    Και κάτι τελευταίο, ως προς το πολύπαθο τεκμήριο αθωότητας. Σκεφτείτε πως ένα έγκλημα έχει πολλές αποχρώσεις, ενώ η απαξία του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, λ.χ. από την ικανότητα καταλογισμού του δράστη, από την ψυχική/ διανοητική του κατάσταση την στιγμή της διάπραξης (εν βρασμώ) κ.λπ. Το τεκμήριο της αθωότητας λοιπόν, το οποίο ισχύει μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης, έχει νόημα, ακόμη κι αν κανείς πράγματι τέλεσε «με τα χέρια του» το έγκλημα, το ομολογεί και το επιβεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες, διότι λ.χ. μπορεί να μην είχε καταλογισμό, οπότε ίσως τελικά ακόμη και να κηρυχτεί αθώος. Άλλωστε, η ομολογία στην αστυνομία, όπου συχνά ένας φερόμενος ως δράστης υφίσταται πιέσεις, βασανιστήρια κ.λπ. μάλλον δεν είναι πολύ αξιόπιστη. Έτσι, μόνο το δικαστήριο αποτελεί αξιόπιστο «κριτή» της ενοχής ή μη, καθόσον ερευνά και σταθμίζει τα πραγματικά περιστατικά και όλες τις συνθήκες τέλεσης του εγκλήματος, οπότε μπορεί να κρίνει αξιόπιστα αφενός το αν τελέστηκε η πράξη από συγκεκριμένο άνθρωπο και αφετέρου να αποδώσει συγκεκριμένη απαξία στην πράξη αυτή. Για να το πω απλά, άλλο πράγμα η ανθρωποκτονία από πρόθεση, άλλο η ανθρωποκτονία σε βρασμό κι άλλο πράγμα η ανθρωποκτονία από διανοητικά καθυστερημένο άτομο, τους αποδίδεται διαφορετική απαξία, ακόμη κι αν είναι γνωστός εξαρχής ο αυτουργός.

  149. Γς said

    148:
    Μανούλα μου πολλά από αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν το κράτος ήθελε να τους βοηθήσει, κάνοντας του σαφές ότι δεν είμαστε ξέφραχτο αμπέλι (δες το 145:)

  150. Μαρία said

    149:

    Θεωρείτε ότι μου λέτε κάτι με την παράθεση περιπτωσιολογίας; Δεν επιβεβαιώνει κάτι.

  151. Θρασύμαχος said

    Υπουργικές ιστορικές παραβολές:
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63694033 «βρισκόμαστε κατά την δική μου κρίση επί των τειχών της Κωνσταντινούπολης την 29η Μαΐου του 1453 και το τελευταίο πράγμα το οποίο επιτρέπεται είναι η ελληνική κοινωνία να διεξάγει διαλόγους για το φύλο των αγγέλων»
    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231208245 «από την κάθοδο των Δωριέων, 4.000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή»

  152. Ένας Χασάπης από τα παλιά said

    (147) Η γυναίκα του Άκη; Ή την παίρνει η μπάλα κι αυτή λόγω παντρειάς; Χαλαρά μπορώ να πω κτήνος τον φερόμενο ως δράστη (για να μη μας κράξει η Μαρία του 148 που υποθέτω πως είναι άλλη Μαρία από τη συνηθισμένη;) ή επειδή δεν είναι πολιτικός και ανήκει και σε προστατευόμενο είδος (λαθρομετανάστης από χώρα που στοχεύουν οι Χρυσαυγίτες) θα με κακοχαρακτηρίσετε; Τη Σκορδίλη (καλώς) δράστη την ανεβοκατέβαζαν και πριν γίνει υποψήφια βολεύτρια. Εκεί το τεκμήριο αθωότητας που πήγε; Στου Κασιδιάρη; 😉 Επιμένω πως ισχύουν τα 2 μέτρα και 2 σταθμά για αυτό το θέμα μέχρι αποδείξεως πως υπάρχει Άγιος Άνθρωπος που να το εφαρμόζει για εχθρούς και φίλους, αντιπάλους και προστατευόμενους. Τα υπόλοιπα μπαρμούτσαλα.

    (146) Δε σχολιάζω τα υπόλοιπα τηρώντας τα συμφωνημένα αλλά στην περίπτωση της Καρνεέφ να συμπληρώσω πως μιλάμε για σωρεία αναβολών (με τα θύματα όλες ξένες που πρέπει να κουβαλιούνται στην Ελλάδα και τα έξοδα τους αν και πότε θα τα πάρουν από τη δημόσιο) για τις οποίες είναι υπεύθυνη επανειλημένα η Ζωϊτσα – και όχι μόνο οι εκλογές – να τη χαίρεστε οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Χάρη στην αφεντιά της ένας ακόμα δράκος (κατ’ εξακολούθηση βιαστής – αντίθετα με τον Πακιστανό ξενοδοχουπάλληλο) κυκλοφούσε ελεύθερος ανάμεσα μας. Μόνο ο ΕΠΣΕ προς τιμή του έχει ασχοληθεί με το κουμάσι. (*)

    (*) Προφανώς αντιλαμβάνεστε την άποψη μου για την κατάχρηση του τεκμηρίου αθωότητας. 😉

    Και μια ερώτηση κρίσης μια και σωστά σχολιάστηκε το θέμα της λανθασμένης γενίκευσης σε όλους τους Πακιστανούς και από την άλλη η σύγχυση μεταξύ ενός δείγματος, ενός μη-αμεληταίου υποσυνόλου και του όλου συνόλου είναι εσκεμμένη και από τις 2 πλευρές:

    Πρόσφατα στην λίαν φιλελεύθερη Μασσαχουσέττη η τοπική βουλή πέρασε νόμο (με μεγάλη πλειοψηφία των κυρίαρχων Δημοκρατικών παρέα με τους Ρεπουμπλικάνους) που όριζε μια συγκεκριμένη ομάδα σοβαρών εγκλημάτων για τα οποία θα εφαρμοζόταν νόμος τύπου 3 strikes and you’re out. Δηλαδή στην 3η καταδικαστική απόφαση για τέτοιου τύπου έγκλημα τα ισόβια γίνονταν ισόβια χωρίς την παραμικρή πιθανότητα αποφυλάκισης (τα γελοία του ελληνικού ποινικού συστήματος που οι πολλαπλές θανατικές ποινές του Παπαχρόνη έγιναν ισόβια, συμμαζεύτηκαν σε 25 και ούτω καθ’ εξής ευτυχώς δεν έχουν περάσει τουλάχιστον στις περισσότερες πολιτείες). Παρόμοιοι νόμοι υπάρχουν σε άλλες πολιτείες αλλά δεν είχαν περιορισμό στον τύπο του εγκλήματος και οδηγούσαν σε γελοιότητες τύπου ισόβια για τρεις καταδίκες για κατοχή ναρκωτικών κλπ. Στη Μασσαχουσέττη το περιόρισαν σε πραγματικά σοβαρά εγκλήματα. Η ομάδα των «μειονοτικών» βουλευτών στην Βουλή τον καταψήφισε με τη δικαιολογία πως ο νόμος θα στείλει ισόβια κυρίως μειονοτικούς (Αφροαμερικανούς και Ισπανόφωνους) και πιέζει τον επίσης μειονοτικό κυβερνήτη να μην το υπογράψει. Μήπως είναι ρατσιστές που υπονοούν αυτό που υπονοούν – είναι δε ρατσιστές ως προς τον ευατό τους;

  153. Γς said

    140:
    Απλά θέλω να σου πω ότι τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρεσαι έχουν να κάνουν με τον χρόνο και τον τόπο. Μιλάμε για το γαμημένο Γιουνανιστάν τα τελευταία 20 χρόνια

  154. Γς said

    153:
    Φτου γμτ 140->150 για την Μαρια

  155. Εγώ θα θέσω ένα πολύ άβολο ερώτημα για το Πακιστάν.

    Από τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχει τα χρήματα για να εκπονεί κτηνώδη εξοπλιστικά προγράμματα, να εμπλέκεται σε έναν πολυετή σκυλοκαβγά με την Ινδία και να αναπτύσσει ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη με σκοπό την εξαγωγή τους, πώς μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας να δικαιολογήσει τους τεράστιους αριθμούς μεταναστών που φεύγουν για να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο;

    Μήπως λοιπόν θα έπρεπε ν’αρχίσουν να αποδίδονται ευθύνες και να επιβάλλονται κυρώσεις (διπλωματικές, οικονομικές – π.χ. πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών αξιωματούχων και διπλωματών) σε κυβερνήσεις χωρών που, ενώ (με οικονομικά πάντα κριτήρια) μπορούν να περιορίσουν σε σημαντικό βαθμό τις αιτίες που αναγκάζουν τον πληθυσμό τους να φύγει μακριά, επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα γι’αυτό;

    Και μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί και ο ρόλος που παίζουν σε όλο αυτό το σκηνικό με τη μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ανεπιθυμήτων» (α) ο Κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ», (β) αυτοί που τον υπερψήφισαν και σήμερα παριστάνουν τους μεταναστοφάγους και τους υπερπατριώτες, (γ) η «φίλη και γείτων» Τουρκία;

  156. Μαρία said

    152:

    Ναι, μάλλον είμαι διαφορετική Μαρία από τη συνηθισμένη ;).

    Όχι, δεν είμαι με τους συμψηφισμούς ούτε με την πολιτική ορθότητα, το τεκμήριο της αθωότητας αποτελεί δικαίωμα όλων, και της Σκορδίλη, την οποία επιμένω να αντιμετωπίζω με πολιτικά και ιδεολογικά επιχειρήματα. Με αφορά το πώς αντιμετωπίζει έναν φερόμενο ως κατηγορούμενο η συντεταγμένη κοινωνία, και όχι οι χαρακτηρισμοί που του αποδίδουμε σε ιδιωτικές συζητήσεις, συμφωνώντας πάνω κάτω με τον οικοδεσπότη του μπλογκ. Για να γίνω πιο σαφής: με αφορά το ότι ακόμη κι αυτός ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι διέπραξε ένα ειδεχθέστατο έγκλημα, δεν είχε δικηγόρο, όπως ακούω, κατά την ομολογία του στην αστυνομία, και κυρίως με αφορά το ότι σήμερα άκουγα στο ραδιόφωνο, ενόσω ήμουν στο ταξί, «έγκριτους» δημοσιογράφους να ζητούν την θανατική ποινή του ή και τον βασανιστικό του θάνατο με τεμαχισμό. Είναι απλό: όποιος διαπράττει ένα έγκλημα απαξιώνεται από την κοινωνία και με την ποινική του καταδίκη. Δεν είναι θέμα πολιτικής ορθότητας η τήρηση θεμελιωδών κανόνων της κουλτούρας μας, που άλλωστε αποτελούν κοινωνικές κατακτήσεις και, για μένα τουλάχιστον, αποτελούν ελάχιστη προϋπόθεση για την μετάβαση σε πιο ανθρώπινη/ δίκαιη κοινωνία.

    Αν το σκεφτείτε, το πρόβλημά σας δεν είναι το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά η ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης.

  157. Θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα σχετικά με την Άντζελα Γκερέκου:

    1. Προώθησε εμπορικά (και ψηφοθηρικά) τον εαυτό της εκμεταλλευόμενη το σεξισμό των ημιπορνογραφικών εντύπων τύπου Playboy και των lifestyle κουτσομπολίστικων εντύπων. Με αυτόν τον τρόπο – γιατί δεν ήταν πια μικρή και άβουλη όταν επέλεγε να φωτογραφηθεί για το Playboy ούτε όταν επέλεγε να τραβά την προσοχή των παπαράτσι στα κλαμπ των οποίων οι θαμώνες είναι κατά 50% τηλεμαϊντανοί και λαμόγια πάσης «εθνικής κατηγορίας» και κατά 50% επίδοξοι τηλεμαϊντανοί και λαμόγια.

    2. Η ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής που διέπραξε ο σύζυγός της (για την «καλλιτεχνική» προσφορά του οποίου δεν έχω τον παραμικρό… σεβασμό) στο εξωτερικό θα αποτελούσε ικανή συνθήκη για παραίτηση και οριστική απόσυρσή της από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Έχω δε πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το αν έγινε κάτι εν αγνοία της.

  158. sarant said

    152: Η Μαρία των σχ. 148-150 δεν είναι η γνωστή Μαρία.

    Αγαπητή Μαρία (148-150), για να μην μπερδευόμαστε μπορείτε να προσθέσετε ένα αρχικό γράμμα επωνύμου στο χρηστώνυμό σας (π.χ. Μαρία Σ.)

  159. Servitoros said

    @152 Έχω ζητήσει να μην αναφέρεσαι στα σχόλια μου, αναγκάζομαι να παρέμβω γιατί όχι μόνο το κάνεις αλλά γιατί διαστρεβλώνεις τόσο τα λεγόμενα μου όσο και την πραγματικότητα. Πρώτον το σχόλιο μου για την Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στο ρόλο της ως συνήγορος υπεράσπισης του βιαστή για αυτό και έβαλα τα 2 λινκ γιατί δείχνουν έμπραχτα τον ρόλο της στις συνεχείς αναβολές τις δίκης, βέβαια κάποιοι ξεχνούν τον ρόλο της δικαιοσύνης στις συνεχείς αναβολές. Κατα δεύτερον ο βιαστής της Karneef έχει ήδη καταδικαστεί για έναν από τους 4 βιασμούς που διέπραξε, επειδή βέβαια το ελληνικό κράτος έχει χεσμένους τους βιασμούς κατάφερε μέσω των δικαστηρίων οι 4 βιασμοί να χωριστούν σε 2 δίκες, μιά για έναν βιασμό για τον οποίο καταδικάστηκε και 3 για τους οποίους δεν έχει δικαστεί. Το ότι βέβαια κυκλοφορεί ελεύθερος δεν είναι θέμα αποκλειστικά της Κωνσταντοπούλου αλλά των ελληνικών διακαστηρίων που αφήνουν κάποιον καταδικασθέντα για βιασμό ελεύθερο μέχρι την επόμενη δίκη του πάλι για βιασμό.

    Παρακαλώ να μην υπάρξει απάντησει από τον κύριο που έγραψε το 152 και θα παρακαλούσα τον Νικοκύρη στο μέλλον να διαγράφει τα σχόλια του συγκεκριμένου προς το πρόσωπο μου.

  160. Μαρία Γ. said

    Ορθόν. Μαρία Γ. στο εξής η χρήστρια των σχ. 148, 150 και 156.

  161. ppan said

    H Μαρία η γνωστή έχει μπλε όνομα που σε στέλνει στην κωδική ονομασία «Οσία Μαρία».
    Κατά τα άλλα ο Χασάπης έχει πολλά δίκια. Με τον «Γς» η υπόθεση είναι λοιπόν σοβαρότερη από ό,τι φάνηκε.

  162. sarant said

    161: Όχι πάντα (το μπλε όνομα).

  163. ppan said

    Α καλά. Γι αυτά που λέει ο Δένδιας: η κατάσταση στη Αθηναϊκή Τριλογία είναι πράγματι δραματική, ειδικά στην είσοδο της Ε.Β. και στον κήπο της. Σύριγγες πεταμένες αρχικά, τώρα -ή μάλλον όσο ήταν ανοικτή, τώρα ακόμη χειρότερα φαντάζομαι- χρήση ναρκωτικών από το πρωί, αίματα στα μάρμαρα, ημιλιπόθυμοι άρρωστοι κλπ. Αλλά αυτό δεν είναι θέμα λαθρομεταναστευτικό, υπήρχε πάντα, απλώς αλλού. Τελευταία κυκλοφορεί και πάμφθηνο κρακ, οπότε προφανώς έχουμε να δούμε πολλά ακόμη. Αλλά τα χάλια της Τριλογίας δεν τα κάνει μόνο η ανθρώπινη μιζέρια, τον Δήμο ή ξέρω γω ποιο Υπουργείο που επέτρεψαν την καταστροφή της Κοραή με τα τσαντήρια της ανακύκλωσης λαθρομετανάστες τα διοικούν;

  164. Προσωπικά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο τα στοιχεία του ελέγχου DNA και της εσπευσμένης αναχώρησης του πιθανού δράστη από το νησί, παρά την όποια ομολογία. Ωστόσο, όλα θα κριθούν (και πρέπει να κριθούν) στη δικαστική αίθουσα και μόνο. Η κάλυψη πάντως της υπόθεσης από τα κανάλια (όσο την παρακολούθησα) είναι εμετική.

    Υ.Γ. Για την τιμή των όπλων: Στη δολοφονία της Μπούτο σκοτώθηκαν άλλα 16 άτομα, όχι 160 (σχόλιο 88).

  165. Nikos126 said

    Νίκο πολύ ωραίο το άρθρο σου bravo. Έχω όμως μια απορία, μέχρι τώρα κανένα κανάλι και κανένα έντυπο μέσο δεν έθιξε το εξής εκτός και αν δεν το έχω προσέξει. Σε 2-3 κανάλια άκουσα τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που εργαζόταν ο Πακιστανός να βγαίνει και να ομιλεί. Η δικιά μου ερώτηση είναι, ρε μάγκα μου εσύ πως ορκοδοτείς λαθραία? Ποιες οι επιπτώσεις στον ξενοδόχο? Σίγουρα αυτό είναι δευτερεύον θέμα σε σχέση με την υγεία το κοπέλας, αλλά ρε παιδί μου για κάποια πράγματα δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτεπάγγελτη διαδικασία ?

  166. elefsinian said

    Απίστευτο άρθρο!

    Στερείτε γνώσης, λογικής και επιχειρημάτων στο 100% και φυσικά από τις πρώτες 5 γραμμές ξέραμε όλοι που θα καταλήξει θέλοντας και μη, διότι ο γραφών ήταν αποφασισμένος να διαστρεβλώσει τα γεγονότα και την θεωρητική τους βάση, έως ότου φτάσει στο προαποφασισμένο πόρισα.

    Δεν ασχολείται στο ελάχιστο με τις πραγματικές αιτίες και την ανάλυση του περιστατικού, ούτε με ρεαλιστικές λύσεις του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Ούτε καν με κανένα σοβαρό στοιχείο σχετικό με τα προβλημάτα κοινωνικού ρατσισμού που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελληνίδα. Είναι απλά μια ωδή-κράξιμο που λέει πόσο στραβοί είμαστε στην Ελλάδα και πιάνει ρατσισμό και πολιτική. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.

    Το επιχείρημα του «οι Πακιστανοί βιάζουν» οι «21 χρόνοι δεν βιάζουν» είναι απλά παιδαριώδες, εσύ αυτό κατάλαβες ότι σκέφτεται ο μέσος Έλληνας, ότι αν πάει στο Πακιστάν θα τον βιάσουν? Κανείς δεν είπε ότι οι Πακιστανοί βιάζουν. Κάποιοι όμως σίγουρα σκέφτηκαν ότι «οι λαθρομετανάστες Πακιστανοί στην Ελλάδα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βιάσουν από τους γηγενείς κατοίκους». Καταλαβαίνεις την διαφορά? Αν απομονώσουμε δύο σύνολα, το σύνολο α) Πακιστανοί λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και το σύνολο β) γηγενής πληθυσμός, όχι απαραίτητα Ελληνικής καταγωγής (ας τους προσδιορίσουμε ως κατόχους Ελληνικών διαβατηρίων) ποια ομάδα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να διαπράξει έγκλημα σεξουαλικής φύσεως?

    Σκέψου τώρα ότι η ομάδα α) έχει αναλογία ανδρών γυναικών 15 προς 1 ενώ η ομάδα β) είναι στο 0,95 προς 1. Επίσης η ομάδα α) έχει 25 χρόνια χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας, διότι οι 70άρηδες δεν μεταναστεύουν. Παράλληλα η ομάδα β) έχει και οικογένειες εδώ, γονείς, γυναίκες, παιδιά κτλ. μια τέτοια πράξη θα είχε φοβερές επιπτώσεις και στους γύρω του αν συλλαμβανόταν. Άρα μιλάμε για ομάδες μόνων ανδρών πίτα στην τεστοστερόνη λόγο ηλικίας, με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο, μηδαμινές πιθανότητες να ζευγαρώσουν με μια ντόπια καθώς στερούνται ως επί το πλείστων στέγης, χρημάτων και άλλων πρακτικής φύσεως αγαθών. Έχουν επίσης ένα παρουσιαστικό το οποίο καλός η κακός δεν θεωρείται και η ενσάρκωση της ομορφιάς βάση των τοπικών αντιλήψεων περί αισθητικής και παράλληλα λόγω της ασύλληπτα ανοργάνωτης αστυνόμευσης στην χώρα μας και της προηγούμενης θητείας των λαθρομεταναστών στην καταπάτηση του νόμου, έχουν πολύ χαμηλότερη αίσθηση του ποινικού κινδύνου.

    Ποιός έχει περισσότερες πιθανότητες να γίνει βιαστής? ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΤΣΑ ΦΥΣΙΚΑ.

    Εξίσου βλακώδες είναι και το επιχείρημα με το τεκμήριο της αθωότητας. Αν θεωρητικοποιήσεις την δήλωση σου (που βασίζεται σε μεμονωμένα παραδείγματα ασήμαντης στατιστικής υπόστασης), θα καταλάβεις τι μας είπες τελικά. Είπες ότι αν καταδικάσει κάποιον το δικαστήριο μπορούμε να τον λέμε δράστη, ενώ αν δεν τον καταδικάσει δεν μπορούμε. Άρα όλοι οι αθώοι στον κόσμο που έχουν καταδικαστεί είναι δράστες, ενώ όσοι την γλίτωσαν με δόλιους τρόπους ήταν πρώην «φερόμενοι ως δράστες» και πλέον αθώοι? Δεν νομίζω, μήπως λοιπόν να εξέταζες τα στοιχεία της ΣΥΓΚΕΚΡΗΜΕΝΗΣ υπόθεσης, αντί να δημιουργείς ασυνάρτητες γενικεύσεις. Δηλαδή αν βίαζαν μπροστά σου μια κοπέλα, θα έλεγες ο «φερόμενος ως δράστης», επειδή δεν έχει καταδικαστεί ακόμη? Μάλιστα το DNA είναι πιο ισχυρή απόδειξη από την μαρτυρία σου.

    Εν κατακλείδι φυσικά όλοι είναι αθώοι μέχρι της αποδείξεως του εναντίου, ΑΛΛΑ εδώ οι αποδείξεις υπάρχουν, το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να τις εξετάσεις και να αποδεχτείς ή να αμφισβητήσεις την εγκυρότητα τους.

    Αυτό με τις γυναίκες πρωθυπουργούς όμως ήταν ΤΟ κορυφαίο. Αλήθεια το ξέρεις ότι υπάρχουν μελέτες και δείκτες για το επίπεδο ενδοοικογενειακής βίας, χειραγώγησης των γυναικών, δικαιωμάτων των γυναικών, ισότητας μέσα στο εργασιακό περιβάλλον κτλ. ή νομίζεις ότι επειδή το Πακιστάν είχε γυναίκα πρωθυπουργό οι γυναίκες εκεί έχουν καλύτερη μεταχείριση από ότι στην Ελλάδα? Ναι μεν η Ελλάδα όντως έχει υψηλό κοινωνικό ρατσισμό απέναντι στις γυναίκες (σε σχέση με μερικές άλλες δυτικές χώρες) αλλά αυτά που γράψεις τα λες χωρίς να έχεις την παραμικρή ιδέα την μεταχείριση που υφίστανται οι γυναίκες στις χώρες που αναφέρεις.

    Θα μπορούσα να γράψω άλλους 100 λόγους που το σύνολο του άρθρου είναι θλιβερό, αλλά όσοι ήταν να καταλάβουν, μάλλον κατάλαβαν.

    Κλασσική περίπτωση αυτοδίδακτου αριστεριστή κοινωνιολόγου. Την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να ασχοληθείς με την κοινωνιολογία διάβασε και κανένα βιβλίο. Βασικά άρχισε από κανένα Βρετανό συγγραφέα, τύπου Argayle, Alcock, Κτλ. οι Βρετανοί έχουν μεγάλη εμπειρία από Πακιστανούς και το έχουν χειριστεί αρκετά καλά το θέμα, μπορεί να μάθεις και τίποτα.

    Υ.Γ Για να προλάβω κάποιους. Δεν είμαι ρατσιστής, έχω αρκετούς φίλους Πακιστανούς και δεν είμαι επίσης δεξιός, απλά το άρθρο είναι πορκλητικά απαράδεκτο.

  167. gryphon said

    97
    Η απαριθμηση ολων αυτών τών περιπτώσεων ποιό σκοπο εξυπηρετει; Τό ξερουμε νομίζω οτι μεσα στό γενικό σύνολο ενός πληθυσμου και του ελληνικου και οποιουδηποτε υπηρχαν και υπαρχουν καποιοι που γινονται και βιαστες και δολοφόνοι κλπ.
    Ενας λόγος παραπάνω λοιπόν πώς αφου έχουμε ενα θλιβερο ποσοστο με δικούς μας να μήν χρειαζομαστε και εισαγόμενους για να το ανεβασουμε.

    Για τόν Παπαχρόνη είχα διαβασει πως μετα τήν ομολογία του και τήν καταδίκη του για φόνους και βιασμούς δεχόταν δεκαδες ερωτικα γραμματα απο γυναικες .Το ιδιο ειχε συμβει σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο και με αλλους διαβόητους βιαστές και δολοφόνους γυναικων οπως ο Τεντ Μπαντι ο Ραμιρεζ κλπ.Εδω πάει το «αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου» η τών γυναικων στήν προκειμενη περίπτωση.

    Κατα τά άλλα ενα κρατος μπουρδελο οπου τά παντα ειναι υπο διαλυση η ηδη διαλυμενα.Συμφωνω οτι δέν είναι θεμα αν είναι πακιστανός η εσκιμωος κλπ.Πώς γίνεται ομως και καποιος ανθρωπος μπαινει στήν Ελλαδα ερχεται Αθηνα χωρις χαρτια χωρις τιποτα παει στήν Παρο δινοντας ψευτικο ονομα στο πλοιο προσλαμβανεται σε ξενοδοχειακη επιχειρηση αμεσως χωρίς στοιχεια χωρίς υγειονομικες εξετάσεις που απαιτουνται σε τετοιου είδους επιχειρήσεις κλπ. Τά είπαν κι αλλοι αυτά να μην επεκταθω.

  168. @166

    Γράφεις «δεν είμαι ρατσιστής, έχω αρκετούς φίλους Πακιστανούς και δεν είμαι επίσης δεξιός».

    Όντωςδεν είσαι ρατσιστής. Ούτε δεξιός.

    Τουλάχιστον έχε τη στοιχειώδη ευγένεια να μην προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας.

  169. Alfred E. Newman said

    >Την ώρα που η κοινή γνώμη είναι σοκαρισμένη από την επίθεση στην παράλια της Πάρου από τον 21χρονο Πακιστανό, ο ίδιος κάνει ότι μπορεί για να προκαλέσει.

    Ο μανιακός της Πάρου λοιπόν κατήγγειλε στους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Ερμούπολης ότι δέχτηκε επίθεση από συνάδελφο τους και έναν διανομέα φαγητού. Όπως υποστηρίζει ο αλλοδαπός ένας ειδικός φρουρός και ο διανομέας τον χτύπησαν την ώρα που του έδιναν φαγητό στο κελί του. Αμέσως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους πέρασαν το βράδυ στα κρατητήρια.<

    Το παραπάνω κείμενο φιλοξενείται από διάφορα blog αλλά νομίζω ότι ξεκίνησε από από το portal του Χατζηνικολάου.

    Έτσι γίνεται η κυριλέ δημοσιογραφία και όχι με ανθρώπινα δικαιώματα.

  170. Alfred E. Newman said

    @166

    Εγώ δεν είμαι ρατσιστής εκείνοι είναι… (συμπληρώστε κατά περίπτωση) 😀

  171. @169

    Βεβαίως, καθώς μιλάμε για έγκριτη και αμερόληπτη δημοσιογραφία και ουχί περί μπαρμπουτσάλων.

  172. Θρασύμαχος said

    Όποτε παρεκκλίνεις, Νικοδέσποτα, από τον κανόνα της (αποκλειστικά ή κυρίως) γλωσσικής θεματολογίας, αυτομάτως το παίρνουν χαμπάρι και εμφανίζονται καινοφανείς σχολιαστές, άσε δε που βυθίζεται και ο δείκτης της ορθογραφικής τάξης (ιδίως όσον αφορά το εις –ται τρίτο ενικό μέσο και το εις –τε δεύτερο πληθυντικό ενεργητικό). Να παραγγελθεί σχετική κοινωνιολογική μελέτη.

  173. Mindkaiser said

    @172

    Πέραν των άλλων, αυξάνονται και τα ντεσιμπέλ του ιστολογίου. Άλλωστε, όπως είναι γραμμένο και στις 10 εντολές των τρολ,

    «ΚΑΘΕ ΕΜΒΡΥΘΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΟΚΗΣΙΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.»

  174. Θρασύμαχε, μην ξεχνάς ότι οι εθνογλωσσαμύντορες ποτέ δεν είχαν χρόνο για να μάθουν τη γλώσσα της πολυαγαπημένης τους Πατρίδος, καθώς ήταν πάντοτε πολύ απασχολημένοι με το να σπαμάρουν (ανορθόγραφα, συχνότατα με «cruise control Caps Lock on» και συχνά με greeklish) σε όλα τα φόρουμ και μπλογκ που μπορούν να βρουν μπροστά τους, προκαλώντας ομηρικούς καβγάδες, και – οι πιο δυναμικοί από αυτούς – να κοπανάνε και κάναν αλλοδαπό σα γνήσια αλητοκουτσαβάκια που είναι.

  175. Πώς να τρολλάρετε ρατσιστές και φασίστες:

    Παραφράστε το χρυσαυγίτικο «μίλα ελληνικά ή ψόφα» και τρίψτε τους στα αγράμματα κι ανορθόγραφα μούτρα το «μάθε ελληνικά ή ψόφα».

  176. cronopiusa said

    ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ (1976) Α. Μινωτής http://www.youtube.com/watch?v=ckhceVdTmiI&feature=related

    Οι Γυναίκες στο Ισλάμ: Ο Μυθος Και η Πραγματικοτητα http://islamforgreeks.org/womeninislam/

    Η (ελληνική) νεύρωση με το Ισλάμ http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_31/05/2009_316812

  177. sarant said

    172: Πράγματι…..

  178. Γιώργος Χ. said

    «Λέγοντας γενικεύσεις εννοώ απόψεις που διάβασα στα κοινωνικά δίκτυα, ότι αφού ο δράστης (ή ο βιαστής, παρόλο που η επίσημη διατύπωση δεν μιλάει για βιασμό) είναι Πακιστανός (το τεκμήριο της αθωότητας πάει περίπατο στα κοινωνικά δίκτυα), αφού λοιπόν ο δράστης του βιασμού είναι Πακιστανός, όλοι οι Πακιστανοί είναι βιαστές ή έστω υποψήφιοι βιαστές. Η γενίκευση, όπως βλέπετε, πιάνει μόνο την ιδιότητα της εθνικότητας. Κανείς δεν είπε ότι επειδή ο (φερόμενος ως) δράστης είναι 21χρονος, όλοι οι 21χρονοι είναι βιαστές· θα ήταν κωμικό.»

    Από την άλλη, θεωρείτε αβάσιμη την εκτίμηση ότι ο μεγάλος αριθμός νεαρών εργένηδων μεταναστών στην Ελλάδα ή άλλού αυξάνει τους κινδύνους σεξουαλικής περενόχλησης-βιασμού; Το περιστατικό στην Πάρο φαίνεται καθαρός βιασμός (το κινητό μάλλον το κατέστρεψε ο δράστης εμποδίζοντας την κοπέλα να ζητήσει βοήθεια).

    #34 Το μέρος που λες, για τους λόγους που λες, έχει από καιρό αποκτήσει πανελλαδική «φήμη» και η μπάλα παίρνει (άδικα) όλο τον πληθυσμό. Οπότε γιατί το αναφέρεις σαν αντιπαράδειγμα στην προκατάληψη που θεωρείς ότι υπάρχει κατά των Πακιστανών ή άλλων;

  179. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/Ένας εγκληματίας στην Πάρο […]

  180. Immortalité said

    @144 Συμφωνώ σε αυτό που λες όμως αυτό δεν κάνει τους ομαδικούς βιασμούς λιγότερο ατομικούς. Ομαδικοί παραμένουν για το θύμα που τους υφίσταται. Αλλά ακόμα και αν μια ομάδα αποφασίσει να διαπράξει το έγκλημα, η διάπραξή του αυτή καθεαυτή παραμένει απολύτως προσωπική. Η σεξουαλική διέγερση απέναντι σε ένα πλάσμα δαρμένο και ανήμπορο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καταλογιστεί συλλογικά. Υπάρχει πάντα η επιλογή να μην τους σηκωθεί. Με το παρντόν. Όμως, οι περιπτώσεις που αναφέρεις νομίζω ούτως ή άλλως ξεφεύγουν από την περίπτωση. Ίσως θα έπρεπε να γράψω «το έγκλημα σε μια ευνομούμενη πολιτεία σε καιρό ειρήνης είναι απολύτως προσωπική υπόθεση». Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι και σε καιρό πολέμου, το σεξουαλικό έγκλημα παραμένει προσωπική υπόθεση.

    @148 Αγαπητή Μαρία Γ. όντως υπάρχουν περιπτώσεις που το αδίκημα δεν καταλογίζεται ή που υπάρχουν σοβαροί απαλλακτικοί λόγοι ή ελαφρυντικά. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται αθωότητα. Άλλο αθώος, άλλο αθώος λόγω αμφιβολιών, άλλο απαλλάσσεται και άλλο μη καταλογισμός. Μην μπερδευόμαστε.

    Χασάπη, όταν είχα υπερασπιστεί το τεκμήριο αθωότητας του Στρος Καν με κοιτάζαν παράξενα και πολύ στραβά…

  181. Νέο Kid Στο Block said

    Θα σας χαρίσω (τυχεροί!) ένα ψήγμα σοφίας!

    Σε μια δίκαιη κοινωνία δεν θα υπήρχε έγκλημα!
    Αλλά έγκλημα θα υπάρχει πάντα. Από το έγκλημα ζουν ένα σωρό άνθρωποι. Αστυνομικοί, δικηγόροι, δικαστικοί, δεσμοφύλακες.. δημοσιογράφοι!
    Αν δεν υπήρχε έγκλημα, τι θα έκαναν όλοι αυτοί;
    Θα έμεναν άνεργοι και θα πρεπε να κλέψουν για να ζήσουν, οπότε νάτο πάλι το έγκλημα!

    .. Πρέπει να χαρίσω το μυαλό μου στην ανθρωπότητα,τελικά!

  182. elefsinian said

    168 και 170

    Απλά σας πρόλαβα, καθώς σίγουρα θα βρισκόταν κάποιος να βάλει την ταμπέλα του ρατσιστή (χωρίς κανένα επιχείρημα εννοείτε) σε όποιον διαφωνεί.

    Από όλο το κείμενο μου όμως, οι 5 λέξεις στο Υ.Γ. σας έμειναν (ή μόνο αυτό καταλάβατε) …….. για άνοιξτε το λεξικό δείτε ποιός είναι ρατσιστής τελικά. Διότι δεν υπάρχει μόνο φυλετικός ρατσισμός, αλλά τι σας λέω τώρα.

  183. Servitoros said

    Διότι δεν υπάρχει μόνο φυλετικός ρατσισμός, αλλά τι σας λέω τώρα.
    —-
    Βέβαια, υπάρχει και ο σουβλακικός ρατσισμός, όταν λές στον σουβλατζή όχι κρεμμύδι και τζατζίκι και σου παστώνει την πίτα και με τα δύο, γιατί αυτός ξέρει καλύτερα. Παρεπιπτόντος το «φυλετικός ρατσισμός» μου θυμίζει έντονα το ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση που πετά ο Άδωνης συχνά στο twitter και την tv. Περιμένω με αγωνία την ελεγχόμενη λαθρομετανάστευση.

  184. cchris74 said

    Καλησπέρα στην παρέα, Νίκο είσαι και εσύ της άποψης πως η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί άλλους μετανάστες και παράλληλα δείχνεις σύμφωνος με την υπερασπιστική στάση του Σύριζα απέναντι στους μετανάστες σχολιάζοντας σήμερα για την εκμετάλευση του γεγονότος, τη γενίκευση που γίνεται για όλους τους πακιστανούς, την σκληρότητα των ΜΜΕ κτλ.

    Φυσικά συμφωνούμε στη γενική θεώρηση αλλά επειδή οι φίλοι δεν είναι μόνο για τα μπράβο έχω να κάνω δύο επισημάνσεις: Η αριστερά και όσοι την ακολουθούν καλό θα ήταν αντί να χαιδεύουν τους λαθρομετανάστες, να πολεμάνε τις καπιταλιστικές δυνάμεις που τους δημιουργούν και όχι απλά να αντιμάχονται χρυσές αυγές κα κόμματα εθνικιστικά, διότι έτσι δείχνουν πως δεν μπορούν να δείρουν το γάιδαρο και δέρνουν το σαμάρι΄αυτή είναι εύκολη λύση. Το δεύτερο που ήθελα να σχολιάσω είναι πως μέχρι να γίνει καλά το παιδί-απο σεβασμό στο κορίτσι και στον πόνο των γονιών που μπορούν να ακούνε τι γίνεται και τι λέγεται-ας μην ψάχνουμε να βρούμε αν ο 21χρονος τυχαίνει της ίδιας μεταχείρισης με τον Παπαχρόνη, χωρίς να σημαίνει αυτό πως δεν πρέπει να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ποιό δικαστήριο θα αποκαταστήσει αυτό το κορίτσι ή τα θύματα του Παπαχρόνη;

  185. sarant said

    183: Δεν είναι μόνο η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, αλλά και η «παράνομη λαθρομετανάστευση» (το έχουν πει πολλοί).

    178: Όχι, το έγραψα και πιο πάνω (σε σχόλιο εννοώ): οι νέοι εργένηδες είναι κατά τεκμήριο πιο επιρρεπείς σε συγκεκριμένα εγκλήματα.

  186. sarant said

    184: Δεν ξέρω τι εννοείς λέγοντας «υπερασπιστική γραμμή του Σύριζα», ούτε έχω υπόψη μου τι λένε -άκουσα μια ώρα το δελτίο του Μέγκα και μόνο άκουσα τον Δένδια να βρίζει τον Σύριζα, αλλά τι είπε ο Σύριζα δεν άκουσα. Νομίζω άλλωστε ότι η αριστερά (η οποία έχει γενικώς ενιαία στάση στο μεταναστευτικό) πολεμάει τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς.

  187. Γς said

    161:
    >Με τον “Γς” η υπόθεση είναι λοιπόν σοβαρότερη από ό,τι φάνηκε.

    Τι λες μωρή/έ; Τι δεν καταλαβαίνεις;
    Δεν έγινε σαφές ότι είμαι αντίθετος με τον τρόπο που το κράτος μας αντί να βοηθήσει τους μετανάστες τους έσπρωξε στην αλητεία και την παρανομία.
    Για πες μου κύρά/κύριε μου τι έκανε για τα μαύρα κοριτσάκια (αρκετά ανήλικα) που εκπορνεύονται στο κέντρο της Αθήνας; Τι έκανε για να καταλάβουν οι μαύροι της Σωκράτους, πλατείας Θεάτρου και Μαινάνδρου ότι εδώ δεν μπορείς να πουλάς ναρκωτικά; .
    Ακοιυ τύπισσα/μάγκα. Είμαι περήφανος που εγώ και η πρώην φοιτήτριά μου μαύρη γυναίκα μου διαθέσαμε χρόνο και χρήματα για να βοηθήσουμε παιδιά από την Αφρική. Είμαστε περήφανοι που γίνανε καλοί πολίτες, που έβγαλαν το λύκειο, που πήγαν στο Πανεπιστήμιο. Που έγιναν καλοί τεχνίτες καλοί οικογενειάρχες.
    Και πίστεψέ με οι αφρικανοί και οι μετανάστες γενικότερα καμιά φορά είναι καλύτεροι από μας.
    Πριν μερικές ήμασταν σε ένα συνέδριο που μίλησε η κυρά μου. Οι ξένοι ομιλητές μιλώντας για την ευθανασία έκαναν λόγο για τον όρκο του Ιπποκράτη. Ελέχθησαν ένα σωρό ανακρίβειες. Αν και δεν ήμουν προετοιμασμένος να απαντήσω ένοιωσα την ανάγκη να το κάνω, τουλάχιστον σαν Ελληνας. Με πρόλαβε όμως και ευτυχώς ο Samuel Ndungu Ο ΜΑΥΡΟΣ Ιατροδικαστής Καθηγητής του ΑΠΘ. Τους ξέσκισε! Θα τον έχεις ακούσει φαντάζομαι στην TV, με τα ωραία Ελληνικά του.
    Αυτοί είναι οι μετανάστες από την Αφρική, που το κράτος μας βοήθησε, με το να καταλάβουν ότι εδώ δεν είναι ξέφρακτο αμπέλι.

  188. Γς said

    187:
    Α, το «μωρή» είναι από το μωρό, σε περίπτωση που είσαι του ωραίου φύλου 🙂

  189. @182

    Άλλο διαφωνία, άλλο παραφωνία.

    Άλλο άποψη, άλλο παραλήρημα.

    Κι επίσης, είναι ένα διαπιστωμένο γεγονός ότι κάθε – μα κάθε – φορά που ένα σχόλιο ή άρθρο ξεκινά (ή καταλήγει, όπως στη δική σου περίπτωση) με το «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…» ακολουθεί king size σεντονιάδα ρατσιστικού περιεχομένου.

    Κι αν στάθηκα στο υστερόγραφό σου είναι γιατί είναι το μόνο πράγμα που άξιζε προσοχής στο παραλήρημά σου, λόγω της υποκρισίας και της ψευτιάς με την οποία είναι γεμάτο. Πάντα εσείς οι ρατσιστές χρησιμοποιείτε το «δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…» για να θολώσετε τα νερά και να παρουσιάσετε ένα συνονθύλευμα ρατσιστικών μπουρδολογιών ως «αντικειμενική» παρουσίαση, παράθεση και ανάλυση γεγονότων (πραγματικών ή μη).

    Τουλάχιστον – στο επαναλαμβάνω – έχε τη στοιχειώδη ευγένεια να μην προσπαθείς να παρουσιαστείς ως μη ρατσιστής. Είσαι κανονικότατος ρατσιστής, απλά προσπαθείς να ρίξεις στάχτη στα μάτια των υπολοίπων αναγνωστών (όπως κάνουν οι «δημοσιογράφοι» που τόσα χρόνια μας παρουσίασαν σαν mainstream την ακροδεξιά και την παρακρατική εγκληματική συμμορία που λέγεται «Χρυσή Αυγή»). Σ’έτσουξε που δυο σχολιαστές σε ξεγύμνωσαν. Πιες ξυδάκι.

    Κι επίσης, άλλαξε ψευδώνυμο. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν ρατσιστές, όσο κι αν σε στενοχωρεί (βάλε πόσοι ήρωες και ημίθεοι κατάγονταν από μη ελληνικές περιοχές και θα φρίξεις με το πόσο λαθρολάγνοι ήταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι). Κανένας αρχαίος λαός, ειδικά αυτοί που ανέπτυξαν σπουδαίους πολιτισμούς, δεν είχε ρατσιστικές ιδέες. Η ιδεολογία σου (ο ρατσισμός) προέρχεται από λιακοπούλειου και βελοπούλειου επιπέδου απατεώνες του 19ου αιώνα τύπου Φον Λιστ και Μπλαβάτσκυ, τις οποίες πήρε ένας εντελώς ετεροφυλόφιλος κοντοπίθαρος μελαχροινός Αυστριακός δεκανέας με ηλίθιο μουστάκι (ο οποίος, αν και, όπως προανέφερα, ήταν τελείως κι εντελώς ετεροφυλόφιλος, φαντασιωνόταν μουσκουλάτους ξανθούς γαλανομάτηδες σαν αυτούς που του φωτογράφιζε η καθόλου ναζί Λένι Ρίφενσταλ) και τις ανακάτεψε με βλαμμένες μυστικιστικές μπούρδες τύπου Thule Gesellschaft κι έφτιαξε το ναζισμό που… «θαύμαζε τον αρχαίο ελληνισμό» (σκέψου να μην τον θαύμαζε τι θα μας κάνανε οι παπ-Άριοι). Μην παριστάνεις λοιπόν τον σπουδαγμένο, γιατί δεν είσαι. Απλά κοπανάς μερικά ονόματα έτσι για να καλύψεις το απόλυτο διανοητικό και ιδεολογικό μπάχαλο που επικρατεί στο μασίφ κρανίο σου.

    Οπότε, μην προσπαθείς να παρουσιάσεις την άθλια ιδεολογία σου ως κάτι που έλκει την καταγωγή του στο ένδοξο πολιτιστικό κ.ο.κ. παρελθόν (για το οποίο κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν περηφανεύεται, ακριβώς επειδή οι σοβαροί άνθρωποι δεν περηφανεύονται για κατορθώματα άλλων, από τους οποίους εκείνος μπορεί να είναι πολύ κατώτερος). Θα τρίζουν τα κόκαλα του Σωκράτη, του Ισοκράτη, του Πυθαγόρα και όλων των αρχαίων σοφών που αν σε βλέπανε θα σ’αρχίζανε στο γιούχα.

    Και δείξε ειλικρίνεια. Αφού το περιεχόμενο του λόγου σου βρωμάει και ζέχνει ρατσισμό, τι προσβάλλεις τη νοημοσύνη μας με μπούρδες του στυλ «δεν είμαι ρατσιστής, έχω Πακιστανούς φίλους» κλπ; Ο μόνος Πακιστανός φίλος που παίζει να έχεις είναι ο Μοχάμεντ Ζακφτίμ, που κυκλοφορεί με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος» και ηγείται οργάνωσης που είναι πολύ κοντά σ’εσένα από ιδεολογικής απόψεως, απλά δεν τολμάς να το παραδεχτείς εδώ μέσα για να μη σε πάρουν όλοι οι σχολιαστές με τις λεμονόκουπες. Αλλά δεν έχεις ούτε καν τα κάκαλα να παραδεχτείς τι είσαι…

    Άντε, αρκετά ασχολήθηκα με την πάρτη σου.

  190. […] Mar.01, 2011 in εικόνες 7 Αυγούστου 2012 Του Νίκου Σαραντάκου https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/#more-6970 Ένας πακιστανός 21 χρονών, μετανάστης χωρίς χαρτιά, […]

  191. Σουζάνα said

    Κύριε Νίκο, ασχοληθείτε λιγάκι και με τον «Ξένιο Δϊα». Διότι ο πατριδέμπορας Άδωνις Γεωργιάδης κάνει συνέχεια προπαγάνδα ότι ο Ξένος στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο Έλληνας από άλλη πόλη και όχι ο Αλλοδαπός. Αληθεύει αυτό; Απαντήστε, παρακαλώ, εσείς ο ειδήμων, για να μή σκορπάει δηλητήριο αυτό το υποκείμενο

  192. @191

    Πάλι παραποιεί την Ιστορία ο απατεώνας ο Μπουμπούκος που στο κωλοπεριοδικό του έγραφε για… λείψανα και πανοπλίες αρχαίων Ελλήνων γιγάντων;

  193. elefsinian said

    Δεν σου απαντώ με προσωπικούς χαρατκρηρισμούς, διότι δεν αξίζει. Απλά θα εξηγήσω δύο πραγματάκια για την φύση του ρατσισμού, ΜΗΠΩΣ και πάρει κάποιος καμιά στροφή.

    Με είπες φυλετικό ρατσιστή. Όμως δεν σχολίασες ΤΙΠΟΤΑ από τα λεγόμενα μου.

    Οι φυλετικοί ρατσιστές πιστεύουν σε βιολογικές διαφορές μεταξύ των φυλών. Τα περισσότερα προβλήματα ρατσιστικής συμπεριφοράς πλέον δεν έχουν αυτή την αιτιολογία ως οδοποιό χαρακτηριστικό, αλλά ένα σύνολο άλλων παραγόντων. Έχεις μήπως την εντύπωση ότι ένας Έλληνας «ρατσιστής» μισεί περισσότερο έναν Μεξικάνο από έναν Αλβανό, επειδή ο Αλβανός είναι πιο κοντά μας από άποψη DNA και φυσιολογίας?

    Ο φυλετικός ρατσισμός εν έτη 2012 είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτέλεσμα άλλων αιτιών και χρησιμοποιείται συνήθως ως ένα απλοϊκό στοιχείο ομαδοποίησης για να βρίσκουν οι τραμπούκοι εύκολα τα θύματα τους. Στοιχεία όπως, το φύλλο, η κοινωνική τάξη, η θρησκεία, η πολιτική τοποθέτηση, το προσωπικό οικονομικό συμφέρων, κτλ. είναι ισχυρότεροι παράγοντες. Κατά πεποίθηση φυλετικοί ρατσιστές είναι ελάχιστοι, απλά βολεύει ως ταμπέλα.

    Σαν την ταμπέλα που βάζεις εσύ όταν λες με λες ρατσιστή και αρχίζεις να παραληρείς για την αρχαία Ελλάδα και ο φίλος πιο πάνω που κοροϊδεύει και λέει ότι του θυμίζω τον Άδωνη. διότι επειδή δεν σας αρέσουν αυτά που λέω αυτή είναι η εύκολη λύση για να έχω άδικο (που σιγά μην κατάλαβες και τίποτα)

    Απείρως ποιο δημοκράτης είμαι από εσένα και έχω ζήσει και σε αρκετές χώρες και στα @@ αν δεν πιστεύεις ότι έχω πολλούς φίλους Πακιοστανούς, στην Αγγλία σπούδασα κοινωνικές επιστήμες και θα έχω πρόβλημα με Πακιστανούς? ……. Αλλά δεν έχω όρεξη να περιαυτολογώ. Το θέμα είναι τι λέω, όχι ποιος είμαι.

    Άντε γεια τώρα γιατί δεν διαβάζω τέτοια χαμηλού επιπέδου blog, τυχαία το είδα και έκανα ένα σχόλιο, έτσι για να παίξει και η άλλη άποψη.

  194. Panagiotis said

    Το άρθρο είναι πολύ καλό. Και το κάνει ακόμα καλύτερο ότι -σε αντίθεση με την συντριπιτκή πλειοψηφία των σχολίων- δεν στέκεται σε ηθικολογίες αλλά προτείνει κάτι πολύ συγκεκριμένο: Άρνηση εφαρμογής του «Δουβλίνο 2». Το οποίο ΔΕΝ έχει καταργηθεί. Θα λυθεί έτσι το πρόβλημα; Όχι εντελώς. Αλλά δεν είναι υποκριτικό να συζητάμε για το μεταναστευτικό σα να είναι το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα – που δεν είναι φυσικά- και να αρνούμαστε να πάρουμε και τα πιο απλά μέτρα για την επίλυσή του;

  195. Γς said

    191:
    Σιγά μην είναι και Ληξίαρχος ο Νικοκύρης μας.
    Τες πάντων, κάντε αίτηση με δύο χαρτόσημα και θα σας εκδοθεί πιστοποιητικό γεννήσεως του κ. Ξένιου Δία.

  196. munich said

    Έγινε ένα έγκλημα.
    και ας έχει λυσσάξει η «άλλη» πλευρά, δεν είναι ώρα να μιλάμε για το μεταναστευτικό και αν η θέση της γυναικάς εδώ είναι καλύτερη από αλλού.
    είναι γελοίο πια…

  197. Γς said

    196:

    Ναι, ας αλλάξουμε θέμα. Αλλά άσε με να πω αυτό που με γαργαλάει από ώρα. Για την Πάρο. Το νησί μας. Μέσα στα σαράντα χρόνια που πηγαινοέρχομαι ποτέ δεν είχα δει τέτοια πληθυσμιακή αλλοίωση.
    Πέρυσι καλέσαμε έναν αλβανό να μας αποκαταστήσει κάποιο τοίχο. Τον ρώτησα για το πόσοι Αλβανοί μένουν στη Πάρο. Τα έχασα! -Και πως σας αντιμετωπίζουν οι Παριανοί; -Τι θέλεις να πεις; -Εννοώ σας αποδέχονται; -Εμείς τους ανεχόμαστε, όχι αυτοί εμάς!
    Αλβανοί. Τι να πεις;

  198. Ε, τι να πεις; Κι εδώ που είμαι, σε μια παλιά πόλη, οι ξένοι είναι περισσότεροι από τους παλιούς ντόπιους. Ε ας μην άφηναν τα σπίτια τους για να χτίσουν βίλες στα προάστια. Τι να κάνουμε τώρα.

  199. Γς said

    198:
    Γιου γκάρ ιτ. Δάτς ιτ!

  200. Γς said

    186:
    Κύριε Μούνιχ μας, τι λες εσύ;

  201. Γς said

    Φτου τα έκανα μ…
    επαναλαμβάνω επί το ορθόν:
    196:
    Κύριε Μούνιχ μας, τι λες εσύ;

  202. cchris74 said

    186. Οι θέσεις και η στάση του σύριζα για το μεταναστευτικό είναι κάτι γνωστό που το ξέρεις και εσύ και προσωπικά πιστεύω οτι συμφωνείς (σε πολλά και εγώ). Νίκο διαφωνώ στο οτι η αριστερά πολεμά τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς στο μεταναστευτικό. Μάλλον τα καπιταλιστικά γραναζάκια. Εκεί που συμφωνώ με το σύριζα είναι η αναζήτηση μίας ενιαίας ευρωπαικής λύσης όπως λέει και ο Τσίπρας-αφού δεν είμαστε αρκετά δυνατοί για να αλλάξουμε την κατάσταση ας την αντιμετωπίσουμε με τους εταίρους. Η αριστερά θα πολεμούσε τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς αν μπορούσε να επηρεάσει τις διεθνείς εξελίξεις (ξέχνα το!). Όλα τα άλλα είναι να ‘χουμε να λέμε(Δεν ανοίκω πολιτικά πουθενά).

    166,193 Elefsinian η ανάλυση που κάνεις για τους λαθρομετανάστες ως κοινωνικά σύνολα έχει μία λογική και καταλαβαίνω πως δεν κινείσαι σε εθνικιστικά ή ρατσιστικά επιχειρήματα (όπως άλλωστε λες). Όμως τα χαρακτηριστικά αυτών των κοινωνικών ομάδων (όπως σωστά τα παρουσίασες) εκτός απο την αυξημένη πιθανότητα παραβατικότητας μπορούν να μας δώσουν και αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας την οποία οι άνθρωποι αυτοί ίσως να μην είχαν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να την αναπτύξουν στη χώρα τους και να προοδεύσουν εκεί. ‘Ισως να είναι άνθρωποι που προσπαθούν-με τις όποιες δυνάμεις που αυτός ο κόσμος τους άφησε να έχουν- να επιπλεύσουν στο «βούρκο». Αναρωτήσου ποιός δημιούργησε αυτόν τον βούρκο. Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι μη ευγενικές κριτικές, ωστόσο θεωρώ οτι ο τρόπος σκέψης σου έχει ενδιαφέρον, έστω και αν διαφωνώ. Το blog αυτό είναι κατα τη γνώμη μου ενα μέρος που έχεις να μάθεις πολλά (όπως μαθαίνω κι εγώ) αλλά και να πείς.

  203. Οι γυναίκες της δύσης απειλούνται από μια μειοψηφία Πακιστανών και Αφγανών Ταλιμπάν

    Οι γυναίκες της δύσης απειλούνται από μια μειοψηφία Ταλιμπάν

    Μερικοί ακόμη δεν δίστασαν να μιλήσουν για το τεκμήριο της αθωότητος του Πακιστανού, την στιγμή, που ο ίδιος παραδέχθηκε την ενοχή του στην ΕΛ.ΑΣ και ότι το τεκμήριο εξακολουθεί να ισχύει παρά την ομολογία και την ταυτοποίηση του DNA
    .

    Με βάση την ανύπαρκτη ”αριστερη” λογική και ηθική μερικών και ο ”spree killer” που συνελήφθη έξω από το πάρκινγκ του αμερικανικού σινεμά, γιατί σκότωσε μερικές δεκάδες που έβλεπαν το ”Batman”, κατακρεουργήθηκε από τα αμερικανικά ΜΜΕ ενώ βεβαίως ισχύει το τεκμήριο της αθωότητος πριν την ετυμηγορία της δίκης!

    Αυτά τα γράφουν ακόμη και καλλιεργημένοι άνθρωποι,όπως ένας έμπειρος γλωσσολόγος που οι αριστερές του καταβολές, δεν τον αφήνουν να παραδεχθεί ότι τόσο ειδεχθή εγκλήματα διαπράττονται μόναχα από διεστραμένα μυαλά. ΌΤΙ τόσο ειδεχθή εγκλήματα δεν διαπράττονται από ένα απλό εγκληματία στην Πάρο.

    Διαπράττονται ή από παρανοικό φονιά ή από κάποιον φανατικό μουτζαχεντίν!

  204. sarant said

    203: Παρωδία είναι αυτό, όπως λέει ο τίτλος του;

  205. Servitoros said

    Διαπράττονται ή από παρανοικό φονιά ή από κάποιον φανατικό μουτζαχεντίν!
    —-
    Ο σεξισμός δεν είναι ψυχική ασθένεια, μέχρι λοιπόν ο οποιοσδήποτε που δεν μπορεί να ελέγξει το πουλί του θα το έκοβε από μόνος του, αντί να πετάμε υπερηχητικές πίπες περί παρανοϊκών, μουτζαχεντίν και λαθρομεταναστών, θα μπορούσαμε ως κοινωνία να πιέζαμε ώστε α. να αυξάνονταν οι καταδίκες και οι ποινές για σεξουαλικά εγκλήματα β. να αναδιαρθρωθούν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις υποθέσεις βιασμών γ. να υπάρξει στήριξη στα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων και δ. να παταχθεί ο σεξιστικός λόγος και πρακτικές στα ΜΜΕ και στον δημόσιο λόγο, είτε μιλάμε για τους Κασιδιαρισμούς στον Παπαδάκη, είτε τις κουβεντούλες Άδωνη με Κομιστή με background γλαστρών.

  206. @205

    Μια και πιάσαμε το θέμα του σεξισμού, πολύ σωστά επισημαίνεις ότι δεν είναι ψυχική ασθένεια: αντίθετα, είναι νοοτροπία που καλλιεργείται στην κοινωνία, από την ίδια την κοινωνία. Κι εδώ υπάρχει μια παρανόηση: λέμε «σεξισμός» και το μυαλό μας πάει πάντα στα τσοντοπεριοδικά και τα ημιτσοντοπεριοδικά, καθώς και στην εμπορευματοποίηση του σεξ και του σεξ απήλ. Ε λοιπόν, δεν περιορίζεται εκεί.

    Σεξισμός είναι όταν η μάνα μεγαλώνει τον κανακάρη της με τρόπο τέτοιο που να πιστεύει ότι όλες οι γυναίκες που θα συναντήσει στη ζωή του είναι πουτάνες, τσούλες κι ανάξιες να τις σέβεται και να τις υπολογίζει κι ότι θα πρέπει στο σπίτι αυτός να είναι ο σατράπης κι η γυναίκα να’ναι συνδυασμός καθαρίστριας, μαγείρισσας, παλλακίδας και παιδομηχανής (τα ίδια ακριβώς πρότυπα που θέλει για τη γυναίκα και η ναζιστική Χρυσή Αυγή).

    Σεξισμός είναι όταν ο δικαστής αθωώνει ένα βιαστή επειδή η γυναίκα που βίασε φορούσε μίνι φόρεμα ή στενό μπλουτζήν κι έτσι «προκάλεσε» το βιαστή της (συνέβη στην Ιταλία).

    Σεξισμός ήταν οι άθλιες δηλώσεις του πανάθλιου Τσόκλη υπέρ των βιαστών.

    Σεξισμός είναι η χρήση προκλητικών φωτογραφήσεων για άγρα ψηφοφόρων.

    Σεξισμός είναι η μετάλλαξη της γυναίκας που επιδιώκει να αποκτήσει εξουσία, μια μετάλλαξη στα πλαίσια της οποίας η γυναίκα γίνεται πολύ χειρότερη από το χειρότερο άντρα συνάδελφό της σε σκαιότητα, αυταρχισμό και – τι ειρωνεία! – έφεση προς τις διακρίσεις εις βάρος γυναικών.

    Σεξισμός είναι το να αναγκάζεται η γυναίκα-θύμα βιασμού να εξευτελίζεται ενώπιον του δικαστηρίου υπό τα αδηφάγα βλέμματα του ακροατηρίου (το οποίο σε μεγάλο βαθμό ασκεί εκείνη την ώρα μια εξαιρετικά διεστραμμένη μορφή οφθαλμόλουτρου, λέγοντας μέσα του «καλά της έκανε, ν’αγιάσει η ψωλή του, κοίτα ρε τη σιχαμένη που ζητά και τα ρέστα από πάνω»).

    Τέλος, σεξισμός είναι η ίδια η υποστήριξη προς τη ναζιστική συμμορία που λέγεται «Χρυσή Αυγή». Γιατί; Γιατί η ίδια η «Χρυσή Αυγή» έχει ανοιχτά σεξιστικό-μισογυνικό πρόγραμμα και γιατί οι φανεροί και κρυφοί υποστηρικτές της διαπνέονται ακριβώς από τέτοιο πνεύμα απέναντι στη γυναίκα.

    Σεξιστής δε γεννιέσαι. Δεν υπάρχει γονίδιο σεξισμού – σε αντίθεση με τα γονίδια που συντελούν στην εκδήλωση της παράνοιας, της σχιζοφρένειας, της στεφανιαίας νόσου, της μεσογειακής αναιμίας ή διαφόρων μορφών καρκίνου. Σεξιστής γίνεσαι μέσω της ανατροφής και του μιμητισμού.

  207. NM said

    Κύριε Σαραντάκο και συνήθεις σχολιαστές:
    Με έκπληξη διαπιστώνω ότι ο Αύγουστος επιδρά στα τρολ κατά τρόπο ανάλογο με τις μύγες. Δεν πληθαίνουν, απλώς παχαίνουν.
    Οφείλω όμως να απονείμω εύσημα στο Νικοκύρη για τη συμβολή του ιστολογίου του στην ποιοτική αναβάθμιση του αθλήματος. Παρατηρώ ότι η υπομονή του να τους ανέχεται και η επιμονή του να τους απαντά, μη αφήνωντας «να πέσει χάμω» το παραμικρό, επιτέλους έπιασε τόπο. Εχουν γίνει (σχεδόν) όλοι εξαιρετικά προσεκτικοί στις εκφράσεις τους, προσπαθούν να διατυπώνουν επιστημονικοφανή επιχειρήματα και άκουσον άκουσον, δεν παραλείπουν να δηλώνουν ευθαρσώς την απέχθειά τους προς το φασισμό.
    Προσωπικά ήδη έχω αρχίσει να νοσταλγώ τις εποχές των κεφαλαίων, τις άναρθρες κραυγές, τις ύβρεις και τις επικλήσεις «αλπινικών» ντοκτορά.

    Γς #145:
    Μα κι εσείς, στη Λούτσα και με αυτόν τον τρόπο βρήκατε να πάτε να εξασκηθείτε στα σουαχίλι;
    Σκέφτομαι το ενδεχόμενο να παρεξηγηθήκατε λόγω κακής προφοράς !
    Από την άλλη, λάβατε υπ’όψη σας ότι απευθύνεστε σε κενυάτες βοσκούς, άρτι αφιχθέντες στον πολιτισμένο κόσμο, σε αναζήτηση καλύτερης μοίρας;
    Γιατί φαντάζομαι, ότι αντί της Λούτσας είσασταν π.χ στα λουτρά του Μπάντεν-Μπάντεν και αντί για Κενυάτες βοσκούς την πέφτατε σε συναδέλφους τους εκ Τσακωνιάς –και μάλιστα αποπειρώμενοι να τους μιλήσετε στο δικό τους ιδίωμα- τι συμπέρασμα για τις μύχιες προθέσεις σας νομίζετε ότι θα έβγαζαν οι συμπαθείς Τσάκωνες;
    Λυπάμαι, αλλά σας βρίσκω ασυγχώρητα αφελή. Επρεπε να τα προβλέψετε αυτά. Πόσο μάλλον εσείς που όπως γράφετε ασκείτε και ένα κοινωνικό έργο περίπου ιεραποστολικό. (A propos, δεν πιστεύω να αναφέρατε στους αφρικανούς την ιδιότητά σας με α υ τ ή τη λέξη; Γιατί τότε δικαίως σας παρεξήγησαν)

    Κασιδιάρης:
    Δυστυχώς για τον Κασιδιάρη δεν μπορούμε να λέμε «ο φερόμενος ως δράστης» ή έστω «ο κατηγορούμενος». Καλώς-κακώς, το υποκείμενο αυτό έκανε χρήση της βουλευτικής του ασυλίας και δεν οδηγήθηκε στο αυτόφορο όπως θα γινόταν με οποιονδήποτε πολίτη. Αν βέβαια κάποτε η βουλή του άρει την ασυλία και η υπόθεση τεθεί υπό την κρίση της δικαιοσύνης, τότε ναι, θα τον αποκαλούμε «κατηγορούμενο» μέχρι την τελική απόφαση. Ως τότε όμως θα ισχύουν οι χαρακτηρισμοί των εκατομμυρίων αυτοπτών μαρτύρων του επεισοδίου.

    Αγαθοδαίμων #48:
    Το να κυκλοφορείς με χλαμύδα και να φαντάζεσαι ότι είσαι ιερέας μιάς χωρίς ομαλή συνέχεια θρησκείας που για 1500 τουλάχιστον χρόνια δεν είχε ούτε έναν πιστό και για την οποία μόνο φιλολογικά – ιστορικά γνωρίζεις, ναι είναι γελοίο.
    Μην συγχέεις τους χριστιανούς ρασοφόρους με τους κατά καιρούς εμφανιζόμενους ιεροφάντες.
    Οι μεν είναι μέρος της κοινωνίας μας και της παράδοσης, οι δε παντελώς ξεκομμένοι και από τα δύο.
    Ούτε να πιστεύεις ότι το γελοίο του πράγματος οφείλεται στην εμφάνιση. Γελοίοι μπορούν να γίνονται μόνον οι άνθρωποι, όχι τα αντικείμενα.
    Για να στο πω πιο απλά: Ενας εύζωνας που φυλάει σκοπιά στο Σύνταγμα ΔΕΝ είναι γελοίος.
    Αν ένας άνθρωπος κυκλοφορεί στο δρόμο ντυμένος εύζωνας, τότε είναι για να του κρεμάνε κουδούνια.

  208. κοσμάς θέμελης said

    Μπραβο Νικο! Πολυ καλο. Με εντυπωσιασε που θυμηθηκες ακομη και το κωμικοτραγικο της εφαρμογης ισλαμικου δικαιου στους μειονοτικους της Θρακης!-που δεν γινεται ουτε στην Τουρκια!

  209. Γιώργος Χ. said

    @185

    Το σχόλιο δεν το βρίσκω, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι νεαροί μετανάστες από χώρες σαν το Πακιστάν δύσκολα βρίσκουν γυναίκες στην Ελλάδα. Αυτό και μόνο αυξάνει τον κίνδυνο σεξουαλικών επιθέσεων. Και βέβαια, οι έφηβες θεωρούνται πιο «βατοί» στόχοι.

  210. Γιώργος Χ. said

    Θυμίζω και το περιστατικό με τη 15χρονη αδερφή του μπασκεμπολίστα, που είχε εξαφανιστεί για μέρες και βρέθηκε εκεί που βρέθηκε.

  211. sarant said

    Καλημέρα, ευχαριστώ για τα νεότερα σχόλια!

    210: Να κάτι που δεν θυμάμαι.

  212. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ said

    1)’Πάντως να θυμόμαστε, έστω και σαν υποσημείωση, ότι ο πρώτος που αποκλήθηκε “δράκος”, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, εκτελέστηκε το 1968 (όχι τυχαία επί χούντας) φωνάζοντας πως είναι αθώος (αρχικά είχε ομολογήσει)’
    TOTE DΕΝ ΥΠΗΡXE ΕΞΕΤΑΣΗ DNA, THN ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ.

    2) ‘Αλλά αν είναι έτσι, ωγαθέ, πώς ξέρουμε ότι και ο φερόμενος ως δράστης Πακιστανός δεν είναι κι αυτός εξίσου άρρωστος
    ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΕΣ (ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ)

    3) ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΑ. Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΦΩΝΗ. ΣΑΦΩΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΡΚΕΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ. ΑΠ’ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΑΣ.

    4) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙ ΕΤΣΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ; ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ. ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΟ ΕΞΕΛΑΒΑ ΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΥΤΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΕ ΠΡΩΤΑ ΚΟΠΑΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕ ΤΟ ΒΙΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ.

  213. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ said

    193
    elefsinian

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΜΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ, ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑ. ΑΜΑ ΔΕ, ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΒΓΑΖΟΥΝ ΡΑΤΣΙΣΤΗ. ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΣΕ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ (ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ) ΠΟΥ ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

  214. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ said

    184
    ΣΕ ποιά αγριότητα αναφέρεσαι των ΜΜΕ και σε ποιά ανθρώπινα δικαιώματα; Του κτήνους αυτού; Αν εχεις cojones να πας να μιλήσεις στην μάνα αυτού του παιδιού στο νοσοκομείο που βρίσκεται για τα δικαιωματα του και να την κοιτας και στα μάτια όταν τα λες.

  215. sarant said

    212-14: Καλώς ήρθατε, και χαίρομαι που σταματήσατε τα κεφαλαία.

    Μάλλον παρεξηγήσατε το άρθρο. Δεν έχει σκοπό να υπερασπιστεί τον Πακιστανό που κρατείται ως ύποπτος για την εγκληματική επίθεση και την κακοποίηση της 15χρονης κοπέλας. Παρεμπιπτόντως μόνο αναφέρει ότι το τεκμήριο αθωότητας ισχύει ακόμα και όταν υπάρχει ομολογία και τεστ DNA, και αν ρωτήσετε κάποιον νομικό θα σας το επιβεβαιώσει απολύτως.

    Ο Πακιστανός είναι πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης και, αν αποδειχτεί ένοχος, θα καταδικαστεί στη βαριά ποινή που προβλέπεται.

    Εγώ επιχειρώ να απαντήσω στη γενίκευση που λέει ότι οι Πακιστανοί είναι εκ φύσεως επιρρεπείς σε τέτοια εγκλήματα διότι είναι μουσουλμάνοι ή διότι έχουν βγει από μια τέτοια κοινωνία.

  216. […] Αναδημοσίευση από: sarantakos.wordpress.com […]

  217. Υπερβολικά ευγενικός φίλος μου, έστειλε αργά χθες το βράδυ το εξής μήνυμα. Εγώ είμαι λιγότερο ευγενικός και το παραθέτω γιατί έχει ένα δίκιο:

    «Ξέρω ότι τον διαβάζεις τον Σαραντάκο, αλλά είδα όλους τους συριζαίους να το έχουν αναρτήσει το φέισμπουκ δακρυσμένοι από συγκίνηση («εξαιρετικό» το ανεβοκατεβάζουν) και την ψυλλιάστηκα.
    Είναι πράγματι καλό για απάντηση στις ηλιθιότητες των ηλιθίων και ίσως καλών προθέσεων για τους λοιπούς.
    Ομως δυστυχώς φτωχό σε ουσία και λογικοφανές:
    Οι μετανάστες ξεκινούν γεμάτοι όνειρα για την Ευρώπη, όχι για την Ελλάδα. Δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως πέρασμα παρότι γνωρίζουν ότι έχουμε χαμηλά ποσοστά χορηγήσεων ασύλου στην Ελλάδα (κάποιος που δεν θέλει να μείνει εδώ, γιατί να ασχοληθεί με το άσυλο;) και παρότι γνωρίζουν ότι οι συνθήκες κράτησης εδώ είναι άθλιες (ποιες συνθήκες κράτησης; πόσοι κρατούνται εν σχέση με όσους απολαμβάνουν τη γειτονιά μου όπως θα απολάμβανα εγώ το Μπέβερλι Χιλς;). Και ξαφνικά όλα ανατρέπονται. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ομόνοια, διότι ενώ τα είχαν λογαριάσει όλα μια χαρά, δεν γνώριζαν το καταραμένο Δουβλίνο ΙΙ, δηλ. το βασικό εμπόδιο για την είσοδό τους στην Ευρώπη…. Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Φυσικά οι Ευρωπαίοι. Συμπέρασμα: να φύγει το Δουβλίνο ΙΙ, να μπαίνουν οι λαθραίοι και στην Ευρώπη, ώστε να τιμωρηθούν οι Ευρωπαίοι που φρόντισαν περισσότερο από μας τις κοινωνίες τους και τα σύνορά τους.
    Η άθλια θέση της γυναίκας στην Ασία; Μύθος, φως φανάρι. Αυτοί είχαν γυναίκες …πρωθυπουργούς! Ενώ η Γαλλία, η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είχαν μουστακαλήδες. Μάλιστα. Ασε όλα τα υπόλοιπα (πχ κάθε πότε έχουν gay pride στο Ισλαμαμπάντ), η Θάτσερ και η Μέρκελ μουστακαλήδες είναι;
    Δεν έχω χρόνο για περισσότερα, απογοητεύτηκα. «

  218. sarant said

    217: Καλημέρα. Περίεργο, πάντως, εγώ έγραψα ότι δέχομαι τη μειονεκτική θέση της γυναίκας στις χώρες αυτές, που αποτελεί στίγμα και για τη θρησκεία του Ισλάμ και για τα συγκεκριμένα κράτη. Ήθελε δηλαδή ο φίλος σας να το γράψω με κεφαλαία; Λέω απλώς ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα. Υπονοώ (αλλά φαίνεται ότι πρέπει να τα λέμε όλα) ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σε θέση να δίνουν μαθήματα ως προς τη θέση της γυναίκας.

    Ε, κι αφού το άρθρο είναι καλό για απάντηση στις ηλιθιότητες, έχω κι εγώ ένα δίκιο -δεν φιλοδόξησα να καλύψω όλη την έκταση του θέματος σε χίλιες λέξεις.

  219. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ said

    Zητώ συγγνώμη για τα κεφαλαία, αλλά έχω ξένο πληκτρολογιο και γράφω πιο γρήγορα με κεφαλαία. Αυτός είναι ο λόγος και όχι να φωνάξω. Χαίρομαι που το διευκρινήσατε. Ως γυναίκα επιτρέψτε μου να είμαι πιό ευαίσθητη σε θέματα κακοποίησης γυναικών.

    Γράφετε ότι «ότι οι Πακιστανοί είναι εκ φύσεως επιρρεπείς σε τέτοια εγκλήματα διότι είναι μουσουλμάνοι ή διότι έχουν βγει από μια τέτοια κοινωνία’. Αν το εκφύσεως σημαίνει βιολογικά, ασφαλώς και όχι. Και ισχύει για όλους τους λαούς.
    Σίγουρα όμως η κοινωνία που μεγαλώνει κάποιος, η οικογενειά του, η γενικότερη πολιτική κάθε χώρας, οι νόμοι, κλπ. ως περιβάλλοντα με τα δικά τους αξιακά συστήματα και αρχές επηρεάζουν τον ανθρωπο. Επιστημονικως, η ecological theory, εξηγεί την επίδρασή διαφορων περιβαλλοντικων συστημάτων με τα οποία ο ανθρωπος έρχεται σε επαφή και επηρεάζεται. Σίγουρα όμως, γενικεύσεις δεν μπορούν να γίνουν ως προς την εγκληματικότητα του χαρακτήρα. Αν και να ξέρετε ότι ισχύουν για όλους τους λαούς και δεν είναι ρατσιστικό αυτό. Στην Αγγλία εχω κάνει κάποιες γενικέυσεις για το χαρακτήρα των Εγγλέζων όπως και αυτοί για μας. Για παράδειγμα ότι είμαστε ενθουσιώδεις σε σχέση με αυτούς. Εγώ πάλι τους θεωρώ λιγότερο εκδηλωτικούς αλλά δεν έχουν κιόλας την κουτοπονηριά του ‘Ελληνα που προσπαθεί να σε γελάσει σε κάθε ευκαιρία. Γενικά κάθε λαός έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, καλά και κακά που δεν πρέπει να αγνοούμε.

    Μην σας εκπλήσει ότι και οι ίδιοι μετανάστες που έχουν έρθει στην Ελλάδα και έχουν τακτοποιηθεί με δουλειές και ζουν καλά μιλάνε με απαξιωτικά λόγια για αλλους μετανάστες. Κυκλοφρούν βιντεάκια στο youtube που μπορείτε να βρείτε με συνεντεύξεις τους. Ποσωπικά, πιστεύω πως ο άνθρώπος σε κάποιο βαθμό μπορεί να είναι εκ φύσεως ρατσιστής (όχι με την έννοια που δίνουν οι πολιτικές ιδεολογίες) όταν συντρέχουν λογοιεπιβίωσης ( ενεργοποείται το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, όπως και σε κάθε ζώο). Το θέμα του ρατσισμού και της μετανάστευσης είανι πολύπλέυρο και πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς κομματικέσ παρωπίδες, ιδεολήψίες και συμφέροντα.

  220. Γιώργος Χ. said

    @211

    Αν το ψάξετε στο Google με τα στοιχεία που δίνω θα το βρείτε. Τελικά, δεν βγήκαν πολλά πράγματα στο φως (για να προστατευτεί, προφανώς, η κοπέλα από τη δημοσιότητα) και υπήρξε μια φυλάκιση μόνο για την απαγωγή.

  221. Μαρία Γ. said

    Immortalite,

    ναι, προφανώς, η απαλλαγή δεν σημαίνει άνευ ετέρου αθωότητα, μόνο που δεν είναι νομικό το μπλογκ, οπότε προσπάθησα να δείξω ότι τα πράγματα δεν είναι «άσπρο ή μαύρο». Νομίζω, όμως, ότι το τεκμήριο της αθωότητας έχει σημασία σε περιπτώσεις όπως αυτή της επικαιρότητας και γιατί μόνο το δικαστήριο μπορεί να προσδιορίσει την απαξία της συγκεκριμένης πράξης συνεκτιμώντας όλες τις περιστάσεις. Άλλως θα μπορούσε να καταδικαστεί εξαρχής ο δράστης που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, χωρίς να χρειάζεται δίκη. Το τεκμήριο της αθωότητας δίνει εγγύηση και για το ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι πέραν της διάπραξης ενός αδικήματος με τα χέρια συγκεκριμένου ανθρώπου.

  222. […] Πηγή: “Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία” […]

  223. cronopiusa said

    Ρηνιώ Παπανικόλα Νίκος Παπάζογλου – Προσφυγούλα http://www.youtube.com/watch?v=cq1BENHzpGw&feature=player_embedded

    Καλή σας μέρα
    Τα μέσα μαζικής επιρροής διέγνωσαν «κακούργημα», ο «δράκος» απολογήθηκε χωρίς νομική στήριξη, οι έκνομες στρατιές των Χρυσαύγουλων σε αγαστή συνεργασία με τις ομάδες του «ξένιου» Δία μετέβαλαν σε κόλαση τη πόλη, αγνοώντας προκλητικά και την ανάγκη προστασίας των πλέον ευάλωτων και τις ευθύνες των θυτών. Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν θα ψάξει το πόθεν έσχες των αστυνομικών της Πέτρου Ράλλη, των δικηγόρων και παρατρεχάμενων που «βοηθάνε» τους μετανάστες να βγάλουν χαρτιά, των χρηματιζόμενων υπαλλήλων Προξενείων και Πρεσβειών!

    Έχω ένα όνειρο… http://www.youtube.com/watch?v=XvzCshtn0PI
    I have a dream http://www.youtube.com/watch?v=oZh1F2Umbp4

    I have a dream that one day
    every valley shall be exalted,
    every hill and mountain
    should be made low,
    the rough places will be made plain,
    and the crooked places
    will be straight,
    and the glory of the Lord
    shall be revealed
    and all flesh shall see it together.

    This is our hope.
    With this faith,
    we will be able to hew out
    of the mountain of despair
    a stone of hope.

    With this faith,
    we will be able to transform
    the jangling discords of our nation
    into a beautiful symphony
    of brotherhood.

    With this faith,
    we will be able to work together,
    to pray together,
    to struggle together,
    to go to jail together,
    knowing that we will be free one day.
    Πηγή: http://users.uoa.gr/~nektar/arts/poetry/martin_luther_king_dream.htm

  224. Γς said

    223:
    🙂
    Τα πήρα πάλι. Πάω να σκανάρω ένα σχετικό εξώφυλλο του LIFE που το έχω σε κάδρο και επανέρχομαι.

  225. Γς said

    223:
    I have a dream.

    MLK στη Σέλμα. Μπορεί να λέμε πολλά για τον (Σ)Ιάκωβο, αλλά μου άρεσε που ήταν μπροστάρης στους αγώνες των Μαύρων.
    -Εδώ κατεβαίνει ο δικός σας για πρόεδρος (Δουκάκης) κι ο παπάς σας προσεύχεται να κερδίσει ο Μπους (πατήρ). Πόσο σου αρέσει αυτό;
    Ναι, όντως το είχε κάνει!
    Η φωτό.

  226. Νέο Kid Στο Block said

    Ο Ξένιος Ζευς δεν μένει πια εδώ!
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_07/08/2012_491589

  227. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/ […]

  228. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/ […]

  229. cronopiusa said

    MLK – U2 http://www.youtube.com/watch?v=rsd-SkBi-nM&feature=related
    Pride – U2 – Martin Luther King http://www.youtube.com/watch?v=56mjwycKuXA
    Stevie Wonder Happy Birthday (Tribute Martin Luther King ) http://www.youtube.com/watch?v=YNAy6Bhij8A

  230. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/ […]

  231. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/ […]

  232. sarant said

    226: Ο Πολύφημος ήταν Έλληνας! 🙂

  233. Γς said

    207β:
    Πολύ καλό!

  234. Immortalité said

    @221 Επειδή ακριβώς δεν είναι νομικό το μπλογκ (δηλαδή δεν συχνάζουν νομικοί ως επί το πλείστον) καλό θα είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβείς όταν δίνουμε μια πληροφορία. Για την ιστορία, δεν είναι το τεκμήριο αθωότητας που διασφαλίζει ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν όλες οι παράμετροι όπως λέτε, αλλά το δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου σε μια δίκαιη δίκη από ένα αμερόληπτο δικαστήριο όπως ορίζεται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ. Το τεκμήριο αθωότητας ισχύει απολύτως όταν η ενοχή του του κατηγορουμένου δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Στην εποχή των εξετάσεων DNA το τεκμήριο έχει ήδη υποστεί σημαντική απομείωση της ισχύος του και μόνο με την λήψη του γενετικού δείγματος από τον κατηγορούμενο αφού προϋποθέτει την ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων για την ενοχή του. Σε περίπτωση που η εξέταση βγει θετική (και η διενέργειά της ήταν σύννομη), η απόδειξη έχει τέτοια βαρύτητα που το δικαστήριο σχεδόν περιορίζεται στον καταλογισμό και την επιβολή της ποινής.

    Στην περίπτωση λοιπόν που συζητάμε, εφόσον η ΕΛ.ΑΣ. έκανε σωστά τη δουλειά της και όχι τσάτρα πάτρα όπως εδώ με το Μηχανολογικό, στο δικαστήριο θέμα αθωότητας δεν πρόκειται να τεθεί. Το ότι θα εξεταστούν όπως οφείλουν όλες οι παράμετροι είναι άλλο καπέλο και συγκεκριμένα το προαναφερόμενο άρθρο 6.

    @218 Νίκο συμφωνώ ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα για τη θέση της γυναίκας στη Σουηδία ας πούμε. Αλλά στο Πακιστάν; Μήπως υπερβάλεις; Θα ήθελα να αποφύγω την (αντί) παράθεση στοιχείων για διότι το θέμα μας είναι ένα έγκλημα και όχι το μεταναστευτικό ή σύγκριση κουλτούρας, αλλά ας μην υπερβάλλουμε επειδή είχαν γυναίκα πρωθυπουργό. Έχει τόσο δίκιο ο Munich στο 196.

  235. […] Στο https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/ διαβάζουμε: […]

  236. ppan said

    Κι εμένα μου φαίνεται σοφιστεία το επιχείρημα των γυναικών σε πρωθυπουργικά-προεδρικά αξιώματα. Και αρκεί δηλαδή η απλή λογική, δεν χρειάζεται να ανατρέξουεμ σε κοινωνιολογικές ερμηνείες ως προς το τι εκφράζουν οι γυναίκες που πετυχαίνουν σε ανδροκρατούμενες κοινωνίες: πρόοδο στην θέση της γυναίκας ή επιτυχημένη εσωτερίκευση των κυρίαρχων μοντέλων, υπερ-επιλογή κλπ.

  237. Ελευσίνιος Μυστήριος said

    @193 & 213
    «Άντε γεια τώρα γιατί δεν διαβάζω τέτοια χαμηλού επιπέδου blog, τυχαία το είδα και έκανα ένα σχόλιο, έτσι για να παίξει και η άλλη άποψη»

    προφανώς, όποιος/όποια ψάχνει για Πακιστανούς βιαστές, εγκληματίες κλπ και «πέφτει» στο blog του Σαραντάκου, δεν σκέφτεται ότι δεν έχει δουλειά εδώ μέσα….
    πόσο καλύτερα θα ήταν να είχα διαβάσει μόνο το αρχικό σχόλιο του Sarant.
    Φταίω όμως, είμαι περίεργος τελικά !

  238. Θα γράψω κάποια πράγματα παραπάνω (μετά την ανάγνωση όσων σχολίων δεν έχω ακόμη διαβάσει), μάλλον, αλλά να πω τα εξής για το τεκμήριο της αθωότητας και το «ξύλο:»
    1. Το τεκμήριο της αθωότητος είναι: «Καθένας είναι αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.» Νομικώς, αυτό συμβαίνει μόνο στα πλαίσια δικαστικών αποφάσεων.
    2. Νομικώς μιλώντας, η ομολογία κατά τη διάρκεια της προανάκρισης (αν κατάλαβα καλά) και τα πειστήρια του εγκλήματος (π.χ. ταυτοποιημένο γενετικό υλικό) δεν αποτελούν κατά την παρούσα φάση απόδειξη, δηλαδή, μέχρι να φτάσουν στο δικαστήριο, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί απόδειξη εγκληματικής πράξης.
    3. Το αυτόφορο αποτελεί εξαίρεση, καθότι (όπως ορίζεται) πρόκειται για γνωστό έγκλημα (σε βαθμό να προκύπτει βάσει ορισμού ότι συμπεριλαμβάνει τα λογής δημοσιεύματα).

    Φυσικά, παραβλέπουμε μικρολεπτομέρειες (π.χ. η ταυτοποίηση γενετικού υλικού γίνεται με βεβαιότητα, λ.χ. 99,7% και ποτέ με απόλυτη βεβαιότητα, ή το γεγονός ότι μπορεί να έχει ομολογήσει κανείς πως είναι κόκκινος ελέφαντας με πράσινες ρίγες, καθώς και το γεγονός ότι το τεκμήριο της αθωότητας είναι άνευ νοήματος εκτός της δικηγορικής, όπως πολλάκις μου τα χώνουν όταν εξηγώ πως δε νοείται απόλυτη βεβαιότητα χωρίς διάφορα τραγελαφικά προβλήματα — βλέπε επιστημολογικός σκεπτικισμός και Πυρρωνισμός)…

  239. cronopiusa said

    «Ξένιος Ζεύς». 6.000 συλλήψεις και. η επιχείρηση συνεχίζεται

    Είναι τυφλός του Λιντς ο νόμος
    είναι κουφός του Λιντς ο νόμος
    κι αν τίποτ’ άλλο δεν μπορείς Χριστέ μου
    τα τρυφερά μικρά παιδιά
    προστάτεψέ μου http://www.youtube.com/watch?v=2caZDA7plYQ&feature=relmfu

    Αγάπα τον πλησίον σου http://yalmpanis.wordpress.com/2012/04/08/%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%BF%CF%85/

  240. Γς said

    Φρικιαστικός ο φόνος του νεαρού Αφγανού στην Μηδέα που βρέθηκε προχθές το μεσημέρι μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο σε αγρόκτημα. Το θύμα βρέθηκε γυμνό τυλιγμένο σε κουβέρτες και άγρια βιασμένο, ήταν τέτοια η αγριότητα που την ώρα που έφτασαν εκεί οι αστυνομικοί έτρεχε ακόμα αίμα από τον πρωκτό του.
    http://www.moriasnews.gr/2012/08/viasan-agria-afgano-ke-ton-skotosan-sto-nafplio/

  241. Η απόδειξη ενοχής (;) (burden of proof) έχει ενδιαφέρον στον αγγλοσαξωνικό κόσμο, καθότι από τα διάφορα νομικά κριτήρια (ανάλογα με την περίπτωση) δύο τουλάχιστον (beyond reasonable doubt – BRD, preponderance of evidence – POE) ακούγονται συχνά στα ΜΜΕ και στον δημόσιο διάλογο. Απομονώνω τυχαία δύο περιστατικά:

    – Η χρήση του POE από τον Αλ Γκορ στην εισήγησή του για την κλιματική αλλαγή.

    – Οι διαφορετικές ετυμηγορίες στις δύο δίκες του O. J. Simpson το 1995 (των οποίων η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση ξεπέρασε σε θεαματικότητα και ύφος πασίγνωστες σαπουνόπερες): Αθωώθηκε στην criminal (ποινικού δικαίου;) βάσει BRD, ενώ καταδικάστηκε στην civil (αστικού δικαίου;) λόγω POE.

    (Διστάζω στην χρήση ελληνικών νομικών όρων, καθότι, ως μη γνώστης, είμαι σίγουρος ότι τους κατακρεουργώ. Πολύ σύντομη περίληψη του τι ισχύει στο ελληνικό δίκαιο θα είχε ενδιαφέρον, μια που η νομική απόδειξη είναι τόσο κοντά στην λογική και ταυτόχρονα τόσο μακρυά από την μαθηματική απόδειξη.)

  242. τυφλόμυγα said

    #218, Ναι, η προίκα (που καθιστούσε την γυναίκα αντικείμενο προς ανταλλαγή) καταργήθηκε στην Ελλάδα το 1982 ή ’83 -πολύ πρόσφατα δηλαδή. Ναι, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας υπάρχει ο διαχωρισμός παιδιού -κοριτσιού που αναφέρει ο Νικολά σε κάποιο σχόλιο.

    Όμως, σοβαρά τώρα Νικοκύρη, βάζετε τα παραπάνω στην ίδια ζυγαριά με το ότι σε πολλές μουσουλμανικές χώρες γυναίκες βιάζονται, φυλακίζονται ή καταδικάζονται σε θάνατο διά λιθοβολισμού (οι γυναίκες) επειδή τόλμησαν να αντισταθούν στους βιαστές ή επειδή χρειάζονται τέσσερις (4) άνδρες αυτόπτες μάρτυρες, που θα δεχθούν να πιστοποιήσουν το γεγονός, για να διωχθεί ποινικά ο άνδρας;

    Munich 196, εγώ απάντησα στην σύγκριση που έκανε στις δύο προτελευταίες παραγράφους του κειμένου ο Νικοκύρης. Δεν έκανα καμία σύγκριση, παρατήρησα ότι το θέμα δεν σηκώνεισυγκρίσεις.
    ————

    O Γιάννης Πανούσης εξηγεί στα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο πως οποιαδήποτε χρονική στιγμή ρωτήσουμε έναν περαστικό στο δρόμο πόσα εγκλήματα διαπράττονται στην Ελλάδα ο αριθμός που θα πάρουμε ως απάντηση θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον πραγματικό. Το ίδιο συμβαίνει αν ρωτήσουμε από ποιους διαπράττονται τα περισσότερα εγκλήματα (ημεδαπούς ή αλλοδαπούς). Πάλι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν θα απαντήσει «από τους αλλοδαπούς» χωρίς να το πολυσκεφτεί. Όμως αυτό δεν ισχύει (δεύτερο λινκ #77). Θα προτιμούσα να συζητάμε για το πόσο πολύ οι κραυγές χρυσαυγιτών – ΜΜΕ διαμορφώνουν μια ψεύτικη, παραπλανητική πραγματικότητα από το να διαφωνούμε δύο μέρες για τα (για μένα) αυτονόητα.

  243. Κυριε Σαραντάκο το ιστολόγιο parodynews που αναρωτήθηκατε αν γράφει παρωδίες γράφει φιλότιμα και παρωδίες και διάφορα άλλα ίσως πιό σοβαρά,έχοντας πάντως μια ξεκάθαρη στάση απέναντι σε καυτά πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που συνήθως το δικό σας ιστολόγιο, δεν καταπιάνεται. (Και καλά κάνει)

    Και ενώ είναι ένα υπέροχο ιστολόγιο- γλωσσολόγιο (το δικό σας ) και επιμορφωνόμαστε όλοι από αυτό, αντιθέτως στο κομματί που διαλέξατε να γραψετε για τον 21χρονο αλλοδαπό στην Πάρο πέσατε στην συνήθη παγίδα που ΄έπεσαν και τα περισσότερα προοδευτικά ιστολόγια.
    Στρογγυλέψατε τα πράγματα και τις καταστάσεις και αφήσατε γκρίζες γραμμές μιλώντας για άλλον ένα εγκληματία, αυτην την φορά στην Πάρο.

    Δεν πειράζει το έκαναν και άλλοι!

    Όμως στο κομμάτι που γράφτηκε στο parodynews παρουσιαστηκε τεκμηριωμένα και η συνέντευξη της πακιστανικής καταγωγής υπουργού των torries βαρόνης Sayeeda Warsi που ισχυρίστηκε με αφορμή μια σειρά πολύ σκληρών βιασμών που διέπραξαν μετανάστες-γκάγκστερς σε ανήλικα λευκά κορίτσια, στο Μάντσεστερ, ότι υπάρχει μια μικρή μειοψηφία Πακιστανών που πιστεύουν ότι οι λευκές γυναίκες “είναι fair game.”

    Αυτή η παραδοχή από μια Πακιστανή πολιτικο της κυβέρνησης Κάμερον για μερικούς ομοεθνέις της έιναι ένα στοιχέιο που προσέθεσε το ιστολόγιο »παρωδία» στην ελληνική συζήτηση ( δεν το έιχαν στις αναλύσεις τους οι εφημερίδες) και συγκρούεται απευθέιας με την αντίληψη όσων επιδειχτικά αρνούνται να παραδεχτούν ότι το σεξουαλικό έγκλημα εναντίων των γυναικών τα τελευτάια χρόνια στις χώρες της Ε.Ε έχει αυξηθεί ανησυχητικά με την έλευση των μεταναστών.
    »Πάντως στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα βιντεάκια μονταρισμένα από Πακιστανούς να λατρέυονται οι ίδιοι από δυτικές θεές!»
    Έτσι για να ξέρετε και πως σκέφτονται μερικοί!

    Αυτά για την συζήτηση και ευχαριστώ για την φιλοξενία.

  244. sarant said

    243: Πώς είναι πακιστανή αφού είναι βαρόνη και υπουργός της κυβέρνησης Κάμερον; Και, αμφιβάλλετε εσείς ότι υπάρχει μια μικρή μειοψηφία Ελλήνων που πιστεύουν ότι π.χ. οι αλλοδαπές είναι fair game; Για να το γενικεύσουμε, μια μικρή μειοψηφία αντρών που πιστεύουν ότι κάποιες γυναίκες είναι fair game;

    234-242: Να το ξαναπώ: Η Ελλάδα, αφού δεν έχει κανονίσει τα του οίκου της, δεν είναι σε θέση να δίνει μαθήματα σε καμιά χώρα για τη θέση της γυναίκας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαφορά της θέσης της γυναίκας μεταξύ Ελλάδας και πολλών μουσουλμανικών χωρών. Υπάρχει και μάλιστα είναι αβυσσαλέα.

  245. http://en.wikipedia.org/wiki/Sayeeda_Warsi,_Baroness_Warsi

  246. sarant said

    245: British of Pakistani origin, όχι πακιστανή. Έτσι ναι.

  247. S.T. said

    Oταν πριν 4 χρονια,ενας ελληνας μεταναστης με τον τουρκο φιλο του,εσπασαν το κρανιο ενος γεροντα γερμανου,στο μετρο του μοναχου,μπροστα στις καμερες του σταθμου,ολη η γερμανια εφριξε.
    Κανεις δεν ζητησε πογκρομ και βεντετα ομως.

    Βεβαια σε πολιτικο επιπεδο,υπηρξε ενταση.

    NY TIMES 2008. Η επίθεση του Tούρκου και Έλληνα μετανάστη φέρνει κυβερνητική κρίση.
    http://lefteria-news.blogspot.gr/2012/08/ny-times-2008-t.html

  248. sarant said

    247: Ούτε αυτό το είχα πάρει είδηση…

  249. Immortalité said

    @246 Νίκο και στο 243 4η παρ. πακιστανικής καταγωγής λέει ο άνθρωπος. Και μπορεί παρακάτω να λέει Πακιστανή αλλά όλοι μας καταλάβαμε πακιστανικής καταγωγής. Σχετικά με το 244 δεν καταλαβαίνω αλήθεια γιατί επιμένεις στη σύγκριση και από που προκύπτει ότι η Ελλάδα «δίνει μαθήματα για τη θέση της γυναίκας» στο Πακιστάν. Και σε κάθε περίπτωση τι σημασία έχει; Είναι κατηγορούμενος για ένα έγκλημα εξαιρετικής αγριότητας απέναντι σε ένα ανήλικο κορίτσι; Θα περάσει από δίκη και αν βρεθεί ένοχος θα τιμωρηθεί όπως ο νόμος ορίζει. Τι μας νοιάζει η εθνικότητά του; Και γιατί θα πρέπει ντε και σώνει ν’ αποδείξουμε ότι δεν είμαστε καλύτεροι από τη χώρα του; Όσο έχουν θέση τα ρατσιστικά πογκρόμ στην περίπτωση άλλο τόσο έχει η σύγκριση της Ελλάδας με το Πακιστάν. Ο αντιρατσιστικός λόγος δεν μπορεί να βασίζεται σε τέτοιου είδους συγκρίσεις. Δηλαδή αν ήμασταν Σουηδία θα δικαιούμασταν να τους λιντσάρουμε;

    @241 Μιχάλη το burden of proof είναι το βάρος της απόδειξης το οποίο το φέρει η κατηγορούσα αρχή. Και λογικό αφού ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την οριστική απόφαση. Για τα BRD και POE αν δε με απατά η μνήμη μου (πάνε τόσα και βάλε χρόνια από τα μαθήματα αγγλοσαξωνικού δικαίου) είναι δύο αρχές που εφαρμόζονται η μεν πρώτη στην ποινική δίκη ενώ η άλλη στην αστική. Για να καταδικάσεις σε ποινή στερητική της ελευθερίας έναν άνθρωπο θα πρέπει να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την ενοχή του. Η ύπαρξη έστω και της παραμικρής οφείλει να οδηγήσει στην απαλλαγή του. Στο αστικό, στο οποίο διακυβεύονται λεφτά και μόνο, δικαστική ήττα (δεν πρόκειται για καταδίκη) μπορεί (και) να βασιστεί στην ύπαρξη ισχυρών ενδείξεων. Άλλωστε μπορεί κάλλιστα να μην έχεις σκοτώσει κάποιον αλλά να φέρεις ευθύνη για τον θάνατό του και να οφείλεις αποζημίωση. Κομπλικέ! 🙂

  250. S.T. said

    το βρηκαν τα παιδια του μπλογκ σημερα. Αυτες οι ειδησεις θαβονται.

    Στον καναδα 4 ελληνοπουλα χτυπησαν την συνοδο του σχολικου και εχει γινει κακος χαμος για κανενα 2μηνο. Ολοι ομως στηριξαν την ελληνικη κοινοτητα. Η οποια διαχωρισε την θεση της και τους τιμωρησε πρωτη.

    Εγω σκεφτομαι τι θα γινει αν το κοριτσι αναρρωσει και δεν αναγνωρισει τον πακιστανο…Αν,λεμε.

  251. Immortalité said

    @250 in fine Μακάρι ν’ αναρρώσει το κορίτσι αλλά αν τον αναγνωρίσει θα εντυπωσιαστώ πραγματικά! Αν όπως λέγεται ήταν καθισμένη στα βράχια και άκουγε μουσική με ακουστικά και ο δράστης την αιφνιδίασε από που ακριβώς θα τον αναγνωρίσει; Από το πόσο δυνατά την κοπανούσε στα βράχια; Ή θα υποθέσουμε ότι ήταν τόσο συγκεντρωμένη και παρατηρητική που παρ’ όλη την αγωνία της πρόσεχε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που όπως δείχνουν τα πράγματα ανήκει και σε άλλη φυλή; Και αυτό το επισημαίνω διότι εμένα οι Κινέζοι ας πούμε σχεδόν όλοι ίδιοι μου φαίνονται. Τα μόνα στοιχεία που θα μπορούσε να συγκρατήσει είναι η φωνή, η γλώσσα και το χρώμα. Αν φυσικά ο δράστης μίλησε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και αν δεν επιτέθηκε από πίσω και τον είδε.

  252. munich said

    Για τη βία κατά των γυναικών, ένα τεράστιο θέμα, θα πρότεινω τα άρθρα του Στιγκ Λάρσον αλλά και τη λογοτεχνική του σειρά Μιλένιουμ (Λισμπετ και πάλι Λίσμπετ)

    Επίσης έτσι άσχετα θα πρότεινα να διαβαστεί και το βιβλίο του Ραφαελε Σιμόνε «Το μειλίχιο τέρας». Για το πως παρασύρετε η Αριστερα από τις υπερβολές και τους λαικισμούς τηες Δεξιάς.

  253. - said

    Αυτο που λεει ο συντακτης του αρθρου για τις συμπεριφορες σε γυναικες πολιτικους ειναι πολυ λαθος.Δηλαδη να μην κανουμε κριτικη στις δεξιες στις πασοκες και αυριο στις φασιστριες επειδη ειναι γυναικες (λες και ειναι προστατευομενα ειδη καρετα καρετα).Την ιδια στιγμη ανδρες πολιτικοι δεχονται επιθεσεις με γκαζακια μολοτωφ και απιθανους χαρακτηρισμους.Η υποτελεια μπροστα στις φεμινιστριες ειναι παροιμιωδης.
    Επισης δεν υπαρχουν τοσες γυναικες στη Βουλη επειδη δεν τις ψηφισε ο κοσμος οχι δια νομου.Επισης οπως θα θυμασαι οταν ησουνα μικρος τα αγορακια που ασχολουνταν με την πολιτικη ητανε παντοτε περισσοτερα απο τα κοριτσακια

  254. - said

    Κατι σωστο ηθελε να πει ο ποιητης και μετα για να ισοφαρισει και να μην τον μαλωσουν οι φεμινιστριες εφτασε στο αλλο ακρο.Τοσο μεγαλη καταπιεση υπαρχει εναντια στις γυναικες. Σαν να υπαρασπιζεται μια γυναικα τους βουλευτες επειδη ειναι..ανδρες.Ελπιζω καποια στιγμη να καταλαβετε πως απο αυτα που λενε οι αρρωστημενες φεμινιστριες ισχυει τις περισσοτερες φορες το αντιθετο.Καλο ειναι να το καταλαβουν και αυτες .Να μην ξεχναμε επισης την ποσοστωση των γυναικων για να μπουνε στη βουλη.Οποτε το παιχνιδι δεν παιζεται στα ισα οπως και σε αλλους τομεις.
    Οι απολιτικες πλουσιο-φεμινιστριες το μονο που κανουν ειναι να λειτουργουν διασπαστικα απομακρυνοντας τους ανδρες απο τις γυναικες.

  255. sarant said

    253: Τζάμπα γράφω… εγραψα ότι στις γυναίκες γίνεται σεξιστική κριτική. Πολιτική κριτική επιβάλλεται να γίνεται. Αν δεν ξέρετε να τα ξεχωρίσετε, διαλέξατε εύστοχα το χρηστώνυμό σας.

  256. ppan said

    Η αρρωστημένη φεμινίστρια πώς ξεχωρίζει από την απλή; Έχει πυρετό;

  257. elefsinian said

    Mια και είπα να σχολιάσω θα είμαι απολύτως ΣΑΦΗΣ για να μην χαίρονται οι επίδοξοι Δον Κιχώτες.

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε με Gay, ούτε με Πακιστανούς, ούτε με καμία κοινωνική ομάδα.

    Με ημιμαθείς «αμόρφωτους» εξυπνάκηδες σαν εσάς εδώ μέσα σπάζομαι (καμιά φορά). Διότι ούτε τον ορισμό του ρατσισμού δεν μπορείτε να γράψετε και σπεύδετε να το παίξετε οι προστάτες των βιαστών και όλων των κατατρεγμένων, με ρηχές «τάχα δημοκρατικές» μπαρούφες.

    7 σχολιαστές το μόνο που κάνατε ήταν να με πείτε troll, να μου πείτε να φύγω και να μην σχολιάζω, να με πείτε ρατσιστή, ναζί, χρυσαυγίτη, έπαιξε και ο κλασσικός δασκαλάκος του δημοσίου-grammar nazi,κτλ.

    Από επιχειρήματα φυσικά ΜΗΔΕΝ

    Ούτε δημοκρατία καταλαβαίνετε ούτε τίποτα, σαχλαμάρες μόνο ξέρετε να λέτε και με τα καμώματα σας αντί αριστερά να σημαίνει πρόοδος και αμφισβήτηση, έχει φτάσει να σημαίνει βλακεία και δηθενιλίκι.

    Υ.Γ το ψευδώνυμο elefsinian το επέλεξα ως ένα είδος φλεγματικού χιούμορ και σαν γίδια που είστε ψαρώσατε απευθείας και αρχίσατε τις προσβολές.

    213 ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ το ξέρω πολύ καλά τι άτομα είναι. Απλά αγανάκτησα είχα και μισή ωρίτσα να σκοτώσω και τους έκραξα……. Έχοντας απόλυτη επίγνωση ότι χάνω ώρα από την ζωή μου.

  258. Βίκτωρ said

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Elefsinian. Και θα προσθέσω ότι το άρθρο είναι γελοίο και απαράδεκτο.Και όλοι εσείς που το επικροτείτε από κάτω, είστε τελείως κάλοι στο μυαλό. Και ανθέλληνες φυσικά! Καραγκιόζηδες!!

  259. cchris74 said

    258. Βρε Βίκτωρ ο καραγκιόζης είναι κινέζικη μέσω τουρκίας πολιτισμική παράδοση, βρείτε κάτι πιο ελληνικό για να προσβάλετε μαζί με τον elefsinian.
    257. Εσύ φίλε βλέπεις μόνο ό,τι θέλεις για να πιάνεσαι απο αυτό και να τσακώνεσαι, με πολύ ευγενικό τρόπο εγω (202) σου παράθεσα κάτι ως επιχείρημα και συνεχίζεις να λες οτι στο blog σου απαντούν χωρίς επιχειρήματα.
    214. Αν διάβαζες Μπουρλότο τα μηνύματά μου απο την αρχή θα έβλεπες πως προτρέπω να μην ψάχνουμε για τα δίκαιώματα αυτου του εγκληματία τώρα που οι γονείς του κοριτσιού και φυσικά το ίδιο το κορίτσι πονάνε τόσο πολύ. Το να μου λες «Αν εχεις cojones να πας να μιλήσεις …» είναι αγένεια που δεν θα στην επιστρέψω.

    Ντροπή και στους τρείς σας που δεν σας έμαθε κανείς να σχολιάζετε με την απαραίτητη ευγένεια στους δημόσιους διαλόγους. Αυτό είναι το δικό σας επίπεδο και το ελληνιστικό σας πνεύμα; Μπορεί κάποιες αριστερές θέσεις να προκαλούν (κυρίως τη στιγμή που εδηλωνονται και όχι στο περιεχόμενό τους)το δημόσιο αίσθημα στο μεταναστευτικό αλλά η αγένεια δεν είναι ο τρόπος να αντιπαρατεθεί κανείς σε αυτό. Ντροπή και πάλι οχι μόνο σε εσάς αλλά και σε αυτούς που σας απάντησαν με ανάλογη αγένεια, αυτές οι ενέργειες ρίχνουν το επίπεδο της σελίδας και όχι τα ενδιαφέροντα κείμενα του Νίκου.

  260. elefsinian said

    259 Το 202 σχόλιο σου δεν το είχα δει διότι άρχιζε με κάτι άλλο και η δεύτερη παράγραφος (που αναφερόταν στα δικά μου σχόλια) μου διέφυγε.

    Δεν αντικρούεις στο ελάχιστο τα λεγόμενα μου, απλά προσέθεσες και κάτι ακόμη. Και παρότι όσα λες είναι δόκιμα και λογικά, αν διαχωρίσεις αιτίες και αποτελέσματα είσαι εκτός θέματος.

    Αφήνοντας στην άκρη το «εκτός θέματος» έχεις δίκιο για την παραγωγικότητα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους Πακιστανούς, το είπα 100 φορές, ούτε με την μετανάστευση, ούτε με τους μετανάστες. Με τους δικούς μας έχω θέμα που έχουν αφήσει τους μετανάστες να γκετοποιηθούν, να γίνουν ομάδες υψηλού κινδύνου και να γίνονται επικίνδυνοι. Όλα αυτά με την υποστήριξη της θλιβερής «αριστερίστικης» τάχα ιδεολογίας. Το είπα και αυτό από την αρχή.

    Έχεις επίσης δίκιο ότι ήμουν εριστικός έως αγενής και χρησιμοποίησα επιθετικούς χαρακτηρισμούς. Σκοπίμως το έκανα και οι χαρακτηρισμοί που απέδωσα είναι απολύτως ορθοί, μερικές φορές πρέπει να τα λες έξω από τα δόντια, δεν είναι θέμα ευγένειας, είναι θέμα ακριβολογίας και επιλογής του τρόπου μετάδοσης της πληροφορίας (με υπέρ και κατά).

    Το κείμενο του Νίκου είναι επαγγελματικά δομημένο για να «γεννήσει» αρνητικά σχόλια και να κερδίσει google love. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει, σκοπίμως το τράβηξε και φαίνεται. Αυτό τώρα είναι πραγματικά ΝΤΡΟΠΗ (εκτός και αν υπερεκτίμησα την συγγραφική και διανοητική του ικανότητα).

    Επίσης ντροπή είναι να έχει διαπραχτεί ένα βίαιο έγκλημα τέτοιου τύπου και να ασχολείστε με το «φερόμενος ως δράστης» και την πρώην γυναίκα πρωθυπουργό του Πακιστάν.

    Ευχαριστώ για την «ευγενική» σου τοποθέτηση. Πιθανολογώ ότι θα απαντήσεις κάτι ανθρωπίνου επιπέδου. Εγώ όμως δεν θα απαντήσω άλλο, διότι αρκετό «περιεχόμενο» δημιούργησα και δεν πρόκειται να πετύχω και τίποτα.

    Καλή συνέχεια.

  261. Φασιστάκο Elefsinian, από τα παραληρήματά σου ήταν από την αρχή σαφές ότι δε διάβασες ούτε λέξη από το αρχικό κείμενο. Τώρα πια επιβεβαιώθηκε πλήρως η αρχική διαπίστωση. Το’χετε όλοι οι ακροδεξιοί πάντως αυτό το γνώρισμα: έτσι και ένα κείμενο δεν είναι ακριβώς στο δικό σας στυλάκι (δηλαδή – για να χρησιμοποιήσω και την «ορθογραφία» του πολιτικού σου χώρου – το «ΟΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ!!!!!!111!!!11!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟ!!!!1!!!!!!!1111!!!!ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΙΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΨΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111!!!!!!!1111!!!!ΚΙΝΔΗΝΕΥΟΙ Η ΠΑΤΡΥΔΑ!!!!!!!!!!!!!11111!!!!!!!!!!!!!!!!11!!!!!!!!ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΓΥΦΤΟΥΣ,ΑΡΑΠΗΔΕΣ,ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΑ,ΑΦΓΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ,ΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ,ΟΙ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΟΙΔΕΣ,ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΗΟΣΟΥΝ ΤΟ ΑΙΘΝΩΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕ 10000% ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟ DNA ΑΠΟ ΑΡΧΕΩΤΑΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ!!!!!!11111111!!!), αμέσως αρχίζετε να πρήζετε τους πάντες.

    Προσωπικά, αδιαφορώ για το ότι είσαι αγενής στο λόγο σου. Πιο πολύ με ενοχλεί το ότι είσαι ρατσιστής, μπετόβλακας και φασίστας, γιατί κάτι τέτοια κουμάσια σαν την αφεντιά σου πνίξανε στο αίμα τον πλανήτη με τη μαλακισμένη ιδέα τους ότι το δικό τους DNA είναι ανώτερο από των αλλωνών κι ότι ανήκουν σε ανώτερη φυλή.

    Ξέρεις κάτι γελοίε; Τις παπαριές που λες εσύ, ακριβώς αυτές τις έλεγαν για τους Έλληνες στις ΗΠΑ στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Και μάλιστα η εδώ αμερικανική πρεσβεία επινόησε τον όρο «λαθρομετανάστες» για να περιγράψει σε πληρωμένο άρθρο (που βγήκε σε αθηναϊκές εφημερίδες) τους Έλληνες (ναι, τους Έλληνες). Σ’έτσουξε; Ξυδάκι. Και να πας σε κάναν ψυχιάτρο να σε δει, γιατί είσαι παρανοϊκός – έχεις ξεπεράσει ακόμα και τους ΚΚΕδες σε παράνοια, τα δε σεντόνια σου είναι λες και βγήκαν από αυτόματη γεννήτρια κειμένων.

    Και κάτι ακόμα, γιατί σας έχω σιχαθεί εσάς τους φασίστες που προσβάλλετε τη νοημοσύνη μας με το πιθηκίσιο θράσος σας. Ασχολείστε με τον Πακιστανό γιατί είναι Πακιστανός. Αυτό σας έμεινε από την όλη ιστορία. Αν ήταν ΕΛ-ληνας, δε θα ασχολιόσασταν καθόλου («μεμονωμένο περιστατικό» θα λέγατε πως ήταν). Για το χρυσαύγουλο «εκπαιδευτικό» της Ιεράπετρας που βίαζε μαθήτριες μόκο. Όπως και για τα κωλοπαίδια της Αμαρύνθου που περάσανε νουμεράδα «με τη θέλησή της» τη συμμαθήτριά τους. Αλλά ξέχασα, ο νεοναζί από την Ιεράπετρα είναι «πατριώτης», οπότε του συγχωρείται το να πηδήξει και καμιά μαθήτρια, άλλωστε (κλασικό φασιστικό επιχείρημα) είναι γνωστό ότι «όλα τα 15χρονα στα σχολεία είναι τσουλάκια και κοιτάνε πώς θα παγιδέψουν τον καθηγητή τους». Και βέβαια, η κοπελιά που βιάστηκε στην Αμάρυνθο είναι Βουλγάρα και, όπως είναι το πάγιο επιχείρημα όλων των φασιστών σαν και λόγου σου, «όλες οι Βουλγάρες είναι πουτάνες και πάνε γυρεύοντας».

    Άντε μου στο γεροδιάολο ρε.

  262. S.T. said

    261. Να αγιασει το στομα σου. Μας πνιξαν τα σκατα.

  263. Αντώνης said

    Σε διαβάζω εδώ και πολύ καιρό, από τότε που είχες το παλιό site ακόμα, αλλά δεν έτυχε να σχολιάσω ποτέ. Το κάνω τώρα με αφορμή μια γλωσσική παρατήρηση. Ανέφερες «(Άλλες ευρωπαϊκές χώρες βέβαια, ιδίως οι σκανδιναβικές, είναι πολύ-πολύ μπροστά». Επειδή αυτό το «Σκανδιναβικές» συχνά παρεξηγείται, θα επεσήμαινα ότι Σκανδιναβικές χώρες είναι μόνο η Δανία, η Νορβηγία και η Σουηδία. Η Φινλανδία και η Ισλανδία (και οι Φαιρόες Νήσοι αν θέλει κανείς να είναι ακριβής) ΔΕΝ είναι Σκανδιναβικές αλλά (μαζί με τις Σκανδιναβικές) ανήκουν στις Βόρειες Χώρες (Nordic Countries). Και φυσικά να θυμίσουμε ότι όσο αναφορά τις γυναίκες πολιτικούς αρχηγούς, τόσο η Φινλανδία όσο και η Ισλανδία είναι πράγματι πολύ μπροστά, τόσο σε γυναίκες πρωθυπουργούς, προέδρους, και αρχηγούς κομμάτων.

  264. sarant said

    Δίκιο έχεις Αντώνη, αλλά το Βόρειες Χώρες δεν είναι και πολύ γνωστό. Καλημέρα!

  265. ψευτοCommy said

    261 Αιρετικέ και συ φασίστας του κερατά είσαι.Ο δικός σου ο κόκκινος ο φασισμός είναι το ίδιο κατάπτυστος με του χρυσαύγουλου όπως λες.Το να ρίχνεις τη μισή ευθύνη στους άλλους δεν σε απαλλάσει από τη δική σου ευθύνη.Πολλοί από εσάς τους κόκκινους είστε αριστεροί και ανθρωπιστές μόνο σε ότι αφορά τον ελληνικό εθνικισμό,ενώ με λύσσα κακιά υπερασπίζεστε οποιονδήποτε ξένο εθνικισμό και ρατσισμό όσο ακραίος και αν είναι ,αρκεί να μην είναι ελληνικός.Φασιστόμουτρα και ψευτοανθρωπιστές ήσασταν ,είστε και θα είστε εις τον αιώνα των αιώνων ,αμήν.

  266. ψευτοCommy said

    Το παραπάνω σχόλιο επιβεβαιώνεται και μέσα στο άρθρο που αναφέρεται με δικολαβικό ύφος το ‘τεκμήριο της αθωώτητας’,για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μόνο και μόνο επειδή ότι δράστης είναι Πακιστανός.Αν ήταν Έλληνας,χρυσαυγίτης κατά προτίμηση, το άρθρο θα ήταν καταδικαστικό για τον δράστη πέρα ως πέρα .Και να είστε σίγουροι γι αυτό.

  267. ΨευτοCommy, γιατί δε μας λες ποιοι χρηματοδοτούν τη λατρεμένη σου Χρυσή Αυγή;

  268. ΨευτοCommy said

    οι ίδιοι που χρηματοδοτούν και εσάς

  269. ΨευτοCommy said

    Και για αυτό δεν σας πήγαινε ποτέ όπως και πολύς κόσμος άλλωστε,γιατί είστε φασίστες με προσωπίδα,με δύο μέτρα και δύο σταθμά.Αν είσασταν πραγματικοί αντιφασίστες και αντιεθνικιστές θα είσασταν κατά όλων εθνικισμών και φασισμών.Εσείς όμως είστε επιλεκτικοί.Ενώ οι άνθρωποι τουλάχιστον δηλώνουν ξεκάθαρα ότι είναι φασίστες.

  270. Γς said

    264:
    Σαν να τον ψιλοάδιασε ή μου φαίνεται;

  271. chris said

    Να προσθέσω μια έρευνα (αν και σχετικά παλιά, του 2010) σχετικά με την εγκληματικότητα των μεταναστών στην οποία υπάρχουν χρήσιμες αναφορές και για άλλα θέματα, όπως αριθμός μεταναστών κλπ, την οποία αξίζει να διαβάσετε, διότι η συζήτηση ξεκίνησε και εξακολουθεί να είναι αρκετά χαλαρή με επιχειρήματα νηπιαγωγείου.

    http://tinyurl.com/cuj4952

    Αναρωτιέμαι για ποιον λόγο δεν δημοσιεύτηκε φωτογραφία και όνομα του δράστη, εφόσον υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ήταν βιαστής ανήλικης. Πιθανές απαντήσεις:
    α. Δεν έχει τεθεί καθόλου θέμα βιασμού, παρά μόνο στις εφημερίδες.
    β. Έχει τεθεί θέμα προστασίας προσώπων, από πιθανές αποκαλύψεις όπως πχ παράνομη εργασία κλπ.
    Αναρωτιέμαι επίσης για ποιόν λόγο έπρεπε κύριε Σαραντάκο στο άρθρο σου να γράψεις τόσες φορές (τρεις νομίζω) για τον φερόμενο ως δράστη τον οποίον από εδώ και πέρα θα ονομάζεις δράστη. Μου φάνηκε κι εμένα αρκετά υποκριτικό. Αν ο άνθρωπος είναι δράστης να τον ονομάσεις έτσι, αν όμως είναι φερόμενος ως δράστης πάλι να τον ονομάσεις έτσι (διότι αν τον ονομάζεις δράστη τον αδικείς καταφανέστατα) και να μην επικαλείσαι επιχειρήματα νηπιαγωγείου, ότι το κάνεις δήθεν για λόγους συντομίας.

  272. (264-270) Το nordic countries θέτει σαφώς μεταφραστικό πρόβλημα, το οποίο στη δουλειά μου τουλάχιστον έχουμε λύσει διαστέλλοντας τη στενά γεωγραφική σημασία του «σκανδιναβικός» ώστε να τις περιλάβει όλες. Το «βόρειες χώρες» είναι μάλλον άστοχο, γιατί λογικά περιλαμβάνει και τη Ρωσία και τον Καναδά, ενώ για τον Έλληνα βόρεια χώρα είναι κι η Αγγλία και η Γερμανία!

  273. Γς said

    272:
    Μπορεί η Σκανδιναβία να είναι μια γεωγραφική περιοχή της βόρειας Ευρώπης, που αποτελείται από τη Νορβηγία τη Σουηδία και τη Δανία, αλλά έχει επικρατήσει να θεωρούμε τουλάχιστον και τη Φινλανδία ότι ανήκει σ αυτήν την Γεωγραφική περιοχή.

  274. sarant said

    271 Κανονικά όσο δεν έχει καταδικαστεί δεν μπορούμε να τον λέμε δράστη.

  275. gbaloglou said

    Άλλοι πάντως λένε άλλα γι αυτόν, στο πνεύμα του σχολίου 119 κατά κάποιον τρόπο…

  276. freierdenker said

    Γεωγραφικά η Σκανδιναβική χερσόνησος περιλαμβάνει και την Φιλανδία. Αλλά οι Φιλανδοί δεν είναι Σκανδιναβικός λαός. Η γλώσσα τους δεν είναι καν Ινδοευρωπαϊκή γι’ αυτό και τα ονόματα τους μας ακούγονται αστεία, π.χ. Jäätteenmäki.

    Η διαφορά μεταξύ Nordic και Scandinavian είναι αρκετά σημαντική που ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια λέξη αν δεν υπάρχει, π.χ. Νορδικές ή Βορεικές χώρες.

  277. ΨευτοCommy said

    Τα πακιστάνια ως γνωστόν μόνο τις πατούσες μιας γυναίκας με την πακιστανική παντοφλίτσα μπορούν δουν στη χώρα τους.Εκεί επίσης ως γνωστόν ο αλάχ δεν επιτρέπει τις εξώγαμες σχέσεις αλλά επιτρέπει όμως,στο μουλοχτό ,την οπισθοβουλία μεταξύ των μέχρι να βρουν γυναίκα.Το σύστημα αυτό θα το ζήλευαν πολλοί εγχώριοι οπισθόβουλοι.

    Επίσης εδώ το ημίγυμνο είναι πολύ ιν οπότε οι πακούληδες λυσσάνε και δεν καταλαβαίνουν τί κάνουν.

  278. Μαρια Γ. said

    Immortalite,

    με βάση τα λεγόμενά σας, δηλαδή, αν η εξέταση του dna γίνεται σύννομα δεν χρειάζεται καν να γίνεται δίκη. Νομίζω ότι σε περιπτώσεις σαν κι αυτές της επικαιρότητας προφανέστατα έχει σημασία ο σεβασμός των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου, και του τεκμηρίου της αθωότητας, προκειμένου ακριβώς να τύχει δίκαιης δίκης. Ο σεβασμός του τεκμηρίου της αθωότητας αποτελεί άλλωστε ουσιώδες στοιχείο και προϋπόθεση της δίκαιης δίκης. Και για να γίνω πιο σαφής ως προς τα προηγούμενα, για όποιον λόγο κι αν απαλάσσεται κανείς, ακόμη και λόγω παραγραφής, πάντως δεν είναι ένοχος. Εφόσον η έννομη τάξη αποδέχεται πως σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη κι αν κανείς φαίνεται να έχει διαπράξει αδίκημα, ωστόσο δεν τιμωρείται, τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε εμείς, ως κοινωνία, να τον θεωρούμε ένοχο.

  279. ΨευτοCommy said

    278 σωστά,μόνο τα μμε και η κόκκινη χούντα έχουν αυτό το δικαίωμα

  280. skol said

    ‘Αλλο ένα καλό άρθρο για το θέμα (που σέβεται κι αυτό το τεκμήριο της αθωότητας)
    Έχει και μερικά γλωσσικά θεματάκια νομίζω. Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για ένα μόνο.
    Στη φράση: Θέλουμε ή μη την ελεύθερη είσοδο μεταναστών στη χώρα; Το θέλουμε ή μη στέκει το ίδιο καλά με το θέλουμε ή όχι ;
    (εμένα δε μου κάθεται καλά)

  281. sarant said

    280: Φυσικά δεν στέκει το «μη» εκεί, είναι λάθος! Και μη χειρότερα!

  282. Immortalité said

    @278 Συγγνώμη αλλά αν από το σχόλιό μου συμπεράνατε ότι όταν η εξέταση DNA διεξάχθηκε σύννομα και είναι και θετική δεν χρειάζεται καν να γίνει δίκη, να το ξαναδιαβάσετε, τίποτε δεν καταλάβατε. Όσο για τα λοιπά, «για όποιον λόγο κι αν απαλλάσσεται κανείς, ακόμη και λόγω παραγραφής, πάντως δεν είναι ένοχος» επιτρέψτε μου μια ερώτηση: αθώοι λοιπόν οι υπουργοί 2004-2007 αφού έκλεισε εσπευσμένα η Βουλή τι φταίνε που παραγράφηκε το Βατοπέδι; Ως κοινωνία οφείλουμε να τους θεωρούμε αθώους. Έτσι;

  283. zxc said

    Εγώ αναρωτιέμαι, τι ακρίβεια έχει αυτό το περιβόητο τεστ DNA. Από τα λίγα που διάβασα, δεν ενθουσιάστηκα. Οι πλέον αισιόδοξοι μιλάνε για 99,99% (δηλαδή 2 άτομα στα 10000 έχουν το ίδιο DNA profiling), ενώ άλλοι πιο πρακτικοί το αμφισβητούν αυτό και λένε για 90-95%. Νομίζω, τα δακτυλικά αποτυπώματα, όπου μπορούν να βρεθούν, έχουν μικρότερο περιθώριο λάθους. Σε όλο το κόσμο και στα δισεκατομμύρια δείγματα που υπάρχουν, δεν βρέθηκαν δύο άνθρωποι με ίδια δακτυλικά. Ενώ αντιστοίχως, τα λάθη και οι συμπτώσεις με τα τεστ DΝΑ όλο και πληθαίνουν και όλο περισσότερα δικαστήρια ζητούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία και ποτέ δεν δικάζουν αποκλειστικά και μόνο με το DNA.

  284. panavros said

    260. Ναι, μιλώντας για την παραγωγικότητα είμαι εκτός θέματος (δηλ.του περιστατικού και των γνωρισμάτων του συνόλου αυτού ή των πολιτικών θέσεων της αριστεράς) αλλά ήθελα να τονίσω πως κάποια κοινωνικά χαρακτηριστικά που μπορεί να ενοχοποιούν παράλληλα μπορει και να προσδίδουν θετικά γνωρίσματα σε διάφορα κοινωνικά σύνολα τα οποία όταν τα κρίνουμε πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις κοινωνικές συνθήκες που βιώνουν, αλλά μάλλον συμφωνείς και εσύ σε αυτό (δεν μιλάω για το συγκεκριμένο πακιστανό).

    Ελπίζω το «ευγενικός» να μην το έβαλες σε παρένθεση ειρωνικά διότι πράγματι επιθυμώ να είμαι απέναντι σε όλους, ακόμα όταν αυτοί δεν είναι. Το θεωρώ ως ελάχιστο δείγμα πολιτισμού στους δημόσιους διαλόγους.

    Το Νίκο-εάν δεν έχεις για κάποιο λόγο προηγούμενα μαζί του- δεν θα έπρεπε να τον υποψιάζεσαι. Μη δημιουργείς φαντάσματα στο μυαλό σου. Νόμίζω και εγώ οτι βλέπει τα πράγματα με μια αριστερή όψη αλλά εκτός του οτι αυτή η όψη έχει πολλά θετικά, οι αντιφρονούντες πρέπει να μάθουν να την δέχονται και να την αντικρούουν με σεβασμό-τον ίδιο που ο Νίκος δείχνει στους επισκέπτες της σελίδας του.

  285. tanevramou said

    Χμμ, θίγεις πολλά θέματα στο άρθρο σου και κατά την γνώμη μου όχι με τον σωστό τρόπο. Θα αναφέρω μερικά:

    «Αφού όμως θα ήταν κωμικό να πούμε ότι οι 21χρονοι έχουν έφεση προς τα εγκλήματα, γιατί δεν είναι κωμικό να λέμε ότι οι Πακιστανοί έχουν έφεση προς τα εγκλήματα ή προς τους βιασμούς;»

    Λοιπόν, δεν είναι καθόλου κωμικό ότι οι 21χρονοι άντρες έχουν έφεση προς τα εγκλήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία των βίαιων εγκλημάτων διαπράττεται από άντρες μεταξύ των ηλικιών 15-29. Υπάρχει μια έρευνα – από ότι θυμάμαι – που έδειχνε ότι το 7% αυτής της ηλικιακής ομάδας διαπράττει το 79% των βίαιων εγκλημάτων στην Αμερική. Αν είχα λοιπόν να διαλέξω ανάμεσα σε έναν 21χρονο έλληνα και έναν 45χρονο Πακιστανό σίγουρα θα θεωρούσα τον έλληνα δυνητικά πιο επικίνδυνο για να διαπράξει ένα βίαιο έγκλημα.

    Ας έρθουμε όμως λίγο και στον 21χρονο Πακιστανό. Πέραν της ηλικίας του, υπάρχουν ακόμα δύο παράγοντες που τον καθιστούν (δυνητικά πάντα μιλάμε) ακόμα περισσότερο επικίνδυνο για την διάπραξη βίαιου εγκλήματος και δη σεξουαλικού εγκλήματος.

    Ο πρώτος είναι μια υπερβολική αίσθηση ασφάλειας όσον αφορά την σύλληψη και την τιμωρία του. (παρόλο που στην περίπτωση του δεν επιβεβαιώθηκε) Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει την χώρα και να γυρίσει στην πατρίδα του, έχοντας προφανώς την πεποίθηση ότι αυτό θα τον βοηθούσε να αποφύγει τις συνέπειες των πράξεων του. Η αίσθηση ατιμωρησίας είναι αποδεδειγμένο ότι αυξάνει τις πιθανότητες διάπραξης ενός εγκλήματος.

    Ο δεύτερος παράγοντας είναι η αίσθηση αποκλεισμού – που βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ένιωθε – από το αναπαραγωγικό «παιχνίδι» λόγω των συνθηκών της διαμονής του στην ελλάδα. Η αίσθηση αποκλεισμού από το αναπαραγωγικό «παιχνίδι» είναι παράγοντας που αυξάνει τις πιθανότητες διάπραξης σεξουαλικών εγκλημάτων.

    Μπορούμε από τα πιο πάνω να γενικεύσουμε και να πούμε ότι όλοι οι άντρες μετανάστες μεταξύ 15-29 είναι πιο επικίνδυνοι για να διαπράξουν σεξουαλικά ή άλλα βίαια εγκλήματα; Λοιπόν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι το κρίσιμο είναι η ηλικία – για την εθνικότητα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου καθώς σίγουρα υπάρχουν και μια σειρά από άλλους παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν.

    Τέλος, λες:

    «Οπότε, λέω, δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση ως κοινωνία να δίνουμε μαθήματα σε άλλες κοινωνίες για τη θέση της γυναίκας.».

    Συγνώμη αλλά πρόκειται για έπικ φέιλ. Η θεσμική κατοχύρωση των γυναικείων δικαιωμάτων στην ελλάδα απέχει έτη φωτός (προς το καλύτερο) από την αντίστοιχη στις περισσότερες χώρες που ανέφερες. Πολύ περισσότερο ακόμα η πρακτική ενσωμάτωση στον πληθυσμό νοοτροπιών όσον αφορά την ισότητα των γυναικών στην καθημερινή ζωή. Δεν αρκεί να αναφέρεις ότι η τάδε έγινε πρωθυπουργός στο Μπαγκλαντές και αυτό από μόνο του να αποδεικνύει την κατάσταση των δικαιωμάτων της γυναίκας στην χώρα, χωρίς να λαμβάνεις υπόψιν για παράδειγμα τα ποσοστά στην εκπαίδευση σε σχέση με τους άντρες, (βασική, ανώτερη, ανώτατη) την ενσωμάτωση στην οικονομία, την σχέση ανάμεσα τις αμοιβές για ίδιες δουλειές σε σχέση με τους άντρες κλπ κλπ κλπ.

    Αυτά και ευχαριστώ.

  286. sarant said

    Φυσικά και η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι στο Μπαγκλαντές, και αυτό το γράφει το άρθρο. Όσο όμως η Ελλάδα έχει τόσο πενιχρές επιδόσεις στην έμπρακτη άσκηση των δικαιωμάτων, δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα σε άλλες κοινωνίες.

  287. elefsinian said

    284 το «ευγενικός» δεν το έβαλα σε εισαγωγικά για να πουλήσω ειρωνεία. Το έβαλα σε εισαγωγικά, διότι θεώρησα ότι δεν είναι εκεί η καρδιά της διαφωνίας μας, όμως κέρδισες κάποιους «πόντους ευγενείας».

    Όπως είπα και πριν επίτηδες ήμουν εριστικός για να φανεί ο φασισμός των «ψευτοαριστερών» που όπως είδες ήρθε κατευθείαν στην χειρότερη μορφή του. Σε εσένα ούτε ειρωνεία ούτε προσβολές.

    Ούτε με τον Νίκο έχω κανένα προηγούμενο, από το twitter έφτασα στο post και ούτε τον ξέρω, ούτε έχω ξαναδιαβάσει τίποτα δικό του. Απλά ξέρω τις μεθόδους αυτές λόγω επαγγελματικής εξειδίκευσης και μυρίζει «ίσως να κάνω και λάθος».

    Καλό ΣΚ.

  288. Γς said

    261: Αιρετικέ πως είσαι σήμερα. Χτες τα μεσάνυχτα είχα τρομάξει…

  289. Γς said

    Πάντως ένα σωρό μπλόγκς δίνουν την μαρτυρία του ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ως βιαστή κλπ Πακιστανού.
    Γκουγκλίστε κάτι από το παρακάτω κείμενο για να την διαβάσετε όλη:
    «Της κατέβασα το σορτσάκι που φορούσε, ξεκούμπωσα το φερμουάρ μου, έβγαλα έξω το π…. μου και προσπάθησα να την γ…. Εκείνη αντιστεκόταν. Της έκλεισα το στόμα με το ένα μου χέρι και με το άλλο χάιδευα το π… μου, ώσπου εκσπερμάτωσα στη κοιλιά της. Έβαλα το δεξί δάχτυλό μου στο μ… της και την χάιδευα» κλπ.

  290. Νίκος Μαστρακούλης said

    290. Και αυτό μας το λες για «πληρέστερη ενημέρωση»; Έδωσε ο τύπος συνεντεύξεις από το κρατητήριο, ή κάποιος το διοχέτευσε (παράνομα) μέσα από τη δικογραφία; Τελικά ο σκοπός είναι η ενίσχυση της αντιπάθειας (ή της συμπάθειας) προς τον κατηγορούμενο, ή η επιβεβαίωση των ορίων;

  291. ppan said

    290: φτιάχνεται απλώς.

  292. Γς said

    290:

    Φυσικά και δεν γνωρίζω αν έδωσε συνέντευξη από το κρατητήριο, ή κάποιος το διοχέτευσε μέσα από τη δικογραφία. Υποπτεύομαι όμως ότι είναι πλαστό κείμενο. Αλλά το εξοργιστικό είναι ότι σε χρόνο dt προβλήθηκε από πάρα πολλά μέσα στο διαδίκτυο. Το λυπηρό όμως είναι ότι το παράνομο-αυθεντικό-πλαστό αυτό κείμενο αν και βρίθει χυδαίων λέξεων πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γίνει η αιτία να πέσουν καμπάνες σε όλους τους εμπλεκομένους. Για ένα σωρό παραπτώματα θα έπρεπε να επέμβει επειγόντως ο εισαγγελέας. Αλλά αν συμβεί τοιούτον τι τρυπήστε μου τη μύτη.
    ΥΓ. Παρέθεσα τμήμα του κειμένου (με τελείες στις χυδαίες λέξεις) για να δείξω τη σοβαρότητα αυτού του ποταπού εγχειρήματος.

  293. Servitoros said

    «Της κατέβασα το σορτσάκι που φορούσε, ξεκούμπωσα το φερμουάρ μου, έβγαλα έξω το π…. μου και προσπάθησα να την γ…. Εκείνη αντιστεκόταν. Της έκλεισα το στόμα με το ένα μου χέρι και με το άλλο χάιδευα το π… μου, ώσπου εκσπερμάτωσα στη κοιλιά της. Έβαλα το δεξί δάχτυλό μου στο μ… της και την χάιδευα» κλπ
    —-
    Το πρόβλημα με όλες τις λαθροχειρίες και πλαστογραφίες των εθνογκαγκά είναι ότι είναι τόσο πρόχειρες που δεν σε βάζουν καν στο τριπάκι να τις ερευνήσεις. Άμα ο πλαστογράφος θέλει να κατασκευάσει πιστευτές ψευδείς καταθέσεις καλό θα ήταν να κόψει την ανάγνωση του Look και του Open.

  294. Νίκος Μαστρακούλης said

    292: Σ’ ευχαριστώ για τις εξηγήσεις, γιατί ομολογώ ότι δεν ήξερα τι να υποθέσω. Υποπτεύομαι κι εγώ αυτά που υποπτεύεσαι.

  295. τυφλόμυγα said

    Μπήκα να βάλω αυτό εδώ http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_09/08/2012_456199 και βλέπω ότι κάποιοι πρόκοψαν. Δε με νοιάζει καθόλου αν και πόσο παρεξηγηθώ, αν αποκλειστώ, αν, αν, αν… Θα γράψω ακριβώς αυτά που είχα σκοπό να γράψω γιατί είμαι αηδιασμένη.

    Εισαγγελείς υπάρχουν σ’ αυτό τον τόπο;
    ΕΣΗΕΑ;
    Ποια κτήνη θεωρούν μια τέτοια δικογραφία «είδηση» και με ποια συνείδηση την αναδημοσιεύουν;
    Ποια κτήνη διαβάζουν τέτοιες λεπτομέρειες χωρίς να σταματάνε στην πρώτη σειρά από απέχθεια;

  296. CabbaGe said

    Εξαιρετικά επιφανειακό και προχειρογραμμένο άρθρο. Δεν μπορώ παρά να μην σημειώσω και την κλασσική επίθεση σε αχυρανθρώπους από τον συντάκτη του και τους ακολούθους του.

    Εύστοχα τα σχόλια του elefsinian και του tanevramou.

  297. sarant said

    Ποιους εννοείτε αχυρανθρώπους;

  298. Εδώ ένας πολύ πραγματικός αχυράνθρωπος: με εντυπωσίασε το ξύλο που έριξε στον εικαζόμενο δράστη, ο ντελιβεράς που του πήγε το φαγητό. Μακριά από εμένα οποιαδήποτε συναίνεση στην αυτοδικία, αλλά κάποιες αυθόρμητες ενέργειες δείχνουν ότι τα αντανακλαστικά των απλών ανθρώπων παραμένουν ζωντανά. Μήπως τώρα λοιπόν, παρουσιάζεται μια λαμπρή ευκαιρία να λυθεί το ζήτημα των παράνομων μεταναστών; Μήπως η νέα μας κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει το κύμα της λαϊκής οργής;
    Το πρωί που το διάβασα, μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να βεβαιωθώ ότι δεν μου κάνει κάποια ηλίθια πλάκα. Μου λύθηκε πάντως και η απορία, τι σημαίνει οργανικός διανοούμενος.

  299. Εξοργιστικό το άρθρο του ΒΗΜΑτος. Κάπως με παρηγορούν τα σχόλια των αναγνωστών…

  300. ppan said

    Ο Χριστός κι ο Απόστολος…

  301. Ε, δεν είναι απίστευτο; Αλλά έτσι είναι οι γαστρονόμοι, ως φαίνεται. Με λεπτά γούστα.

  302. sarant said

    299: Υποτίθεται ότι δεν είναι άρθρο του Βήματος καθαυτού αλλά ανάρτηση στο προσωπικό μπλογκ της συντάκτριας -λεπτή διαφορά που της επιτρέπει να ξεσαλώσει.

  303. ppan said

    Αυτήν ειδικά την διάβαζα, με ενδιαφέρον ας πούμε εθνολογικό. εκφράζει υποτίθεται αυτόν την αστική Αθήνα, με όλα τα συμφραζόμενα, κομψότητα, καλούς τρόπους, κλπ κλπ. Ζαχαροπλάστης ήταν ο μπαμπάς της , α προπό.

  304. Ππαν, κι εγώ. Πολύ χαρακτηριστικό λοιπόν το κείμενο, δε βρίσκεις;

  305. ppan said

    Ακριβώς, αφού έφτασε ο χρυσαυγιτισμός στην Λυκόβρυση και στην Ξενοκράτους, τι να λέμε… Δυο βήματα είναι το Μαξίμου. Η αστική δεξιά είχε κάποτε αντιστάσεις απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, θα τον νοσταλγήσουμε τρελά τον Καραμανλή (τον: «ή τανκς»)

  306. Λευτέρης Δ said

    305
    Και ίσως αυτό νάναι φυσιολογικό αφού και
    αρκετοί, εδώ και καιρό έχουν εκφράσει τη νοσταλγία τους για τον Λεωνίδα
    και τον Χαρίλαο 🙂

  307. ppan said

    Α όχι, η επιλογή δεν είναι σωστή, πολύ λογικό να νοσταλγεί κανείς τους ιστορικούς ηγέτες της αριστεράς. Καλύτερα να λέγατε πως πολλοί νοσταλγούν τον Παπαδόπουλο και την παρέα του.

  308. Λευτέρης Δ said

    Θέλω να πω πως αν στη μια πλευρά της ζυγαριάς νοσταλγούμε τον Καραμανλή
    στην άλλη πλευρά λογικά τότε πάνε
    οι Κύρκος και Φλωράκης. Χουνταίοι
    και λοιποί δεν έχουν θέση στην εικόνα.

  309. ppan said

    Α κυβέρνησε κι ο Κύρκος την Ελλάδα για καμιά 15αριά χρόνια, εξέθρεψε το παρακράτος, οργάνωσε εκογές βίας και νοθείας, υπέγραψε τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου; Από σας το μαθαίνω. Ξέρω πως άλλος Καραμανλής γύρισε από το Παρίσι αλλά αν δεν είχε κάνει όσα έκανε πριν μπορεί να μην χρειαζόταν να παέι. Και για μένα η νοσταλγία στον Καραμανλή θεωρείται βέβαια ως απροσδόκητη όταν αναφέρεται στα πριν, όχι που κατέβηκε το αεροπλάνο του Ζισκάρ.

  310. Νίκος Μαστρακούλης said

    308: Γιατί;

  311. Λευτέρης Δ said

    Μάλλον η συζήτηση ξεστρατίζει πιθανότατα από λάθος μου…
    Προσωπικά νοσταλγώ τόσο τον Καραμανλή της μεταπολίτευσης όσο και τους Κύρκο και Φλωράκη της ίδιας περιόδου.
    Πριν την χούντα είχα ελάχιστη προσωπική πολιτική εμπειρία.

  312. ppaιn said

    Α, μάλιστα. Μόνο από προσωπική εμπειρία βγαίνουν συμπεράσματα. Αν υποννοείτε ότι είμαι σεβάσμια κυρία που ψήφισα μαζί με τα δέντρα επί Καραμανλή, ανεβάστε λίγο το ηλικιόμετρο, κυρίως με τον 19ο αιώνα ασχολούμαι 🙂

  313. Λευτέρης Δ said

    Δεν υποννοώ τίποτα για σας :-),
    όμως έχετε δίκιο ότι θεωρώ πολύ σπουδαία
    την προσωπική εμπειρία με ανθρώπους
    και καταστάσεις 🙂

  314. ppaιn said

    Μεγάλη ταγός η Χαραμή, ήδη οι πρώτοι της αναγνώστες καθάρισαν έναν στην Ομόνοια.

  315. fes said

    … στην Ελλάδα το (μη θεσμοθετημένο) ιδιότυπο απαρτχάιντ κατά των γυναικών είναι πολύ εντονότερο ….

    Πας καλα? Με το ζορι να κάνεις το μαύρο άσπρο?
    Δηλαδη, στην Ελλάδα που δεν έχουμε βγάλει γυναίκα προθυπουργό, οι γυναίκες ειναι σε χειρότερη μοίρα απο ότι στο πακιστάν, που για την πλάκα τους μπορεί να πετροβολίσουν και να σκοτώσουν μία δημόσια με απόφαση δικαστηρίου επειδη ήταν «άσεβη» προς ανδρες επειδεί τους κοιταζε στα μάτια?

    Μπράβο!

    Αν έχεις γυναίκα και κόρη, σε προκαλώ να πας διακοπές στο πακισταν. Όταν γυρίσεις να ξαναγράψεις σε παρακαλό ένα αρθρο για την εμπειρία σου εκεί! [Δεν ειναι προσωπικό]

    Εχουμε καταντήσει να ντρεπόμαστε που ζούμε στην Ελλάδα, και για να μην νιώθουν άσχημα οι μεταναστες, να φτιάχνουμε ιστοριες για αγρίους. (μα καλά! εφερες το πακισταν για παραδειγμα για την θέσει της γυναικας στην κοινωνιά?)
    Διάβασε εδώ σε παρακαλώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_Pakistan και για να μην κουράζεσε » …However, on an average, the women’s situation vis-à-vis men is one of systemic gender subordination…».
    Αν θεωρείς ακόμα ότι η γυναίκα έχει καλύτερη θέση στο πακιστάν από ότι στην Ελλάδα, μάλλον ζεις σε άλλη Ελλάδα. Εκτός αν τα λες όλα αυτά απλα για να δημιουργίσεις κλίμα για να φτιαξεις καμία ΜΚΟ για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ελλάδα … να βγαλεις και κανένα φράγκο!

    Την χούντα γιατί την ανεφερες? για να ξυπνήσεις ενοχικά αισθήματα?

  316. sarant said

    315: Δεν διάβασες το άρθρο και τα σχόλια. Φυσικά η θέση της γυναίκας στο Πακιστάν είναι χειρότερη, πολύ χειρότερη, απ’ ό,τι εδώ. Η Βικιπαίδεια που παραθέτεις το λέει σωστά. Απλώς, η Ελλάδα δεν δικαιούται να δίνει μαθήματα γιατί ως προς άλλες δυτικές χώρες (σκανδιναβικές) είναι πολύ πίσω.

  317. Γς said

    «Βολές» στον ΣΥΡΙΖΑ από την μάνα της 15χρονης

  318. Γς said

    Συζυτούσα με τη Λιβανέζα μουσουλμάνα νύφη μου για τη θέση της γυναίκας εκεί.
    -Εξαρτάται από την πληθυσμιακή και θρησκευτική της ομάδα.
    (και στο Λίβανο υπάρχουν τα πάντα…όλα)
    -Μπορείς να πιεις ελεύθερα εκεί, έτσι;
    -Εξαρτάται από αυτά που είπαμε, αλλά και από το χώρο.
    -Πάντως μπορείς να αγοράσεις αλκοολούχα ποτά από το σούπερ μάρκετ στη γειτονιά σου;
    -Δεν πουλάνε.
    -Στο λίκορ στορ όμως; Εχετε τέτοια μαγαζιά.
    -Είχαμε ένα.
    -Εκλεισε;
    -Όχι, το ανατίναξαν τη δεύτερη μέρα που άνοιξε !

  319. Γς said

    318:
    Τελικά τι σου είναι το DNA;
    «Εχει πάρει όλη τη πουτανιά σου» μου έλεγε για τη κόρη μας η συγχωρεμένη μάνα της. Ετσι κι εγώ αντιδρούσα όπως η κόρη μου σε τέτοιες καταστάσεις. Δεν σεβάστηκε τίποτα, ούτε ιερό. Ούτε όσιο μουσουλμανικό στο γάμο του αδελφού της. Ολες της μέρες της προετοιμασίας συμπεριφερόταν και περιφερόταν με ύφος αυθάδικο και προκλητικότατη περιβολή μέσα στο μουσουλμανικό σόι, στις θείτσες, ξαδερφούλες με τις αυστηρές βαριές ενδυμασίες και τους σοβαρούς μυστακοφόρους άρρενες. Σεβασμός μηδέν. Δεν έσκισε βέβαια κανένα κοράνι, αλλά πήγε στο κομμωτήριο τους με τα πασουμάκια και το στριγκάκι σχεδόν. Κι από δημόσιες σχέσεις, τα τάραξε τα μεμέτια. Τους έγραψε κανονικά. Καλά τους έκανε!
    Α, στον πολιτικό γάμο που κάναμε στην Πάρο μέσα στο φως το ελληνικό στο δημαρχείο δίπλα στην Χριστιανική Εκατονταπυλιανή που είναι χτισμένη πάνω σε αρχαίο ναό ήταν άψογη. Ισως γιατί εδώ μετρούσε. Ηταν στο νησί της γιαγιάς της, της Φλώρας, στο νησί της μητριαρχίας που η γυναίκα ήταν Σούπερ!

  320. Νίκος said

    Οι φίλοι του ανθρώπου …όταν σκοτώνουν οι λαθρομετανάστες έναν συμπολίτη μας …δεν υπάρχουν … και αν φάει ένας πακιστανός κανένα χαστούκι κάνουν πορείες … αηδιάζω ψευτο προοδευτικοί.. αηδίασα με τους ψευτοδημοκράτες, ‘προοδευτικούς», αντιρατσιστές,αντιφασίστες, υποκριτές. Η μόνη ελευθερια που έχεις σε μια «δημοκρατία» είιναι να διαμαρτύρεσαι για αυτά που σου κλέβουν.Και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» είναι ένα ευτελές ιδεολόγημα για να στερηθούν οι πολίτες μιας χώρας των δικαιωμάτων τους και να ευνοούνται οι εισβολείς λαθρομετανάστες και πάσης φύσης ανώμαλοι που θεωρούνται «ευπαθείς ομάδες». Δεν μας παρατάτατε όλοι σας. Τεκμήριο αθωότητας ο λαθροπακιστανός δολοφόνος και βιαστής! Αν ήταν Έλληνας θα γράφατε τα ίδια? Και μου συγκρίνετε τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδας με τι? με το Πακιστάν! Σα δε ντρέπεστε λίγο, αριστεροί ψευτοκουλτουριάρηδες..

  321. spiral architect said

    Προσοχή …

  322. Γς said

    Μπήκα μετά από αρκετές ώρες ύπνου, να δω πως μπορώ να καθαρίσω για τα #318 & 319 που γράφτηκαν κάτω από συνθήκες αφόρητης , έντονης, παρατεταμένης και προεντεταμένης (σαν το σκυρόδεμα) οινοκατάνυξης. Φαίνεται όμως ότι το πρόβλημα είναι σοβαρότερο. Χωρίς λοιπόν καμιά συγνώμη, αγενέστατα θα συνεχίσω
    λέγοντας ότι αυτή η αντίδραση σε θρησκευτική καταπίεση δεν είναι επιλεκτική. Το ίδιο και στους δικούς μας θεομπαίχτες:
    Για κάποιους λόγους έπρεπε να ήμουν σε κάποια θρησκευτική τελετή (1990). Παρακολουθήσαμε όλη τη λειτουργία μαζί με τους δυο γιούς μου, 14, 16 χρονών τότε. Μέχρι που άρχισε ο μεγάλος να εξηγεί το ευαγγέλιο. Μπλα, μπλα, μπλά και ξαφνικά σιωπή. Ένα παρατεταμένο κενό μετά από μια ρητορική ερώτηση του προς το εκκλησίασμα. Αμηχανία από τη διάρκεια της σιωπής του. Ολο το χριστεπώνυμο ακροατήριο στη πρίζα. Μάλλον φτιαχνότανε για το φινάλε του κηρύγματος. Και εκείνη τη στιγμή, μέσα στη σιωπή ακούστηκε ένα δυνατό ρέψιμο διαρκείας: Γκρρρρρρρρρρ! Ποτέ μου δεν ήθελα τόσο πολύ ν ανοίξει η γη να με καταπιεί. Ηταν ο μεγάλος μου γιός.
    Τώρα όμως που το σκέφτομαι ιστορικά, βιολογικά, …επιστημονικά, Ντιενεϊκά, μάλλον χαίρομαι!

  323. ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. said

    Αυτό το θέμα περθα έπρεπε να ανοίξει μία σειρά σημαντικότατων συζητήσεων. Θέματα:

    – Αριθμητικά κριτήρια για την όποια μετανάστευση. (Δεχόμαστε, να υποθέσω ότι δέκα εκατομμύρια μετανάστες στην Ελλάδα είναι κακό για όλους – έλληνες και μετανάστες. Άρα δεχθήκαμε τι είστε, κυρία μου, και πλέον συζητάμε για την τιμή.) Και η συνακόλουθα ενδεδειγμένη πολιτική επί του μεταναστευτικού.

    – Οι βιολογικές επιπτώσεις της μετανάστευσης, οργανωμένης ή μη. («Οργανωμένη» εδώ υπονοείται κυρίως η κατακτητική. Παραπέμπω σχετικά στο γνωστό «Biological Expansion of Europe, 900-1900», Alfred W. Crosby, 1986). Αναφέρομαι στις απόβλεπτες και μη επιθυμητές επιπτώσεις φυσικά και όχι στα γνωστά βιολογικά οφέλη από τις επιμιξίες. Όποιος τολμήσει να μιλήσει σήμερα για βιολογία γιαουρτώνεται.

    – Το τεκμήριο της αθωότητας. (Υπο-θέμα: τα ελληνικά ΜΜΕ και οι σχετικές πρακτικές τους. Μόνο με εντολή γιατρού.)

    – Η σεξουαλική ζωή των μεταναστών εν Ελλάδι. (Αντικείμενο διδακτορικού; Ή απλώς μελέτης; Ή απλώς δεν έχουν;)

    – Η σύγχρονη οικονομία των ελληνικών τουριστικών νησιών. (Σίγουρα διδακτορικό θέμα. Να λυθεί επί τέλους και το μυστήριο «Γιατί ανεβαίνουν το καλοκαίρι οι τιμές στα νησιά.»)

    Αλλά, στα σοβαρά, εάν κρίνει κανείς από την σοβαρότητα με την οποία η πολιτική ηγεσία (κυβέρνηση και αντιπολιτευτές) έχει αντιμετωπίσει μέχρι τώρα «το Μεταναστευτικό», αυτά όλα θα παραμείνουν αμελέτητα. Μάς πιάνει βλέπετε ένα σύγκρυο όταν είναι να μιλήσομε εκτός κειμένου ή να εκφέρομε γνώμη για κάτι που «δεν διδάχθηκε στην ύλη».

    Οπότε τέτοια θέματα παραμένουν αντικείμενο «ανάλυσης» (κι εκμετάλλευσης) από την άκρα Δεξιά – ήτοι και πάλι αμελέτητα, με άλλη έννοια.

  324. sarant said

    Καλώς ήρθατε, αν δεν κάνω λάθος!

  325. χαλια said

    Ενδιαφέρουσα συζήτηση σήμερα 14-08 στα κανάλια μεταξύ Αθ.Πλεύρη και προέδρου Πακιστανικής κοινότητας.Ο μεν καλούσε τον πρόεδρο να καταγγείλει τους νεοεισερχόμενους λαθρο-συνανθρώπους ώστε να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας μας, ο δε πρόεδρος να μας εξηγεί ότι το αίτιο της Πακιστανικής παρουσίας στη χώρα μας είναι οι βομβαρδισμοί των Αμερικάνων.Υποθέτω ότι εννοεί σε ακτίνα πέντε χιλιάδων χιλιομέτρων.

  326. bill said

    Καλησπέρα.

    Ο μόνος που σχολίασε την φράση σας: «Οπότε, λέω, δεν νομίζω ότι είμαστε σε θέση ως κοινωνία να δίνουμε μαθήματα σε άλλες κοινωνίες για τη θέση της γυναίκας.», η οποία βγάζει μάτι, είναι ο Tanevramou (μαζί με τον Elefsinian είναι οι μόνοι που παρουσιάζουν σωστή λογική και όλοι τους κρίνουν μη χρησιμοποιώντας λογική, πλάκα δεν έχει αυτό;).

    Η συγκεκριμένη φράση μάλιστα ήρθε ως αποτέλεσμα λογικής σκέψης με εκκίνηση το γεγονός η Ελλάδα δεν είχε ποτέ γυναίκα πρωθυπουργό ενώ το Μπαγκλαντές είχε.

    Δε θα το σχολιάσω καθώς δεν αξίζει σχολιασμό. Ρωτάω όμως αν μετανιώσατε που τη γράψατε, όχι να μετανιώσετε για λόγους ηθικής αλλά να μετανιώσετε για τη λογική βλακεία που κάνατε, δηλαδή, για να το πω πιο απλά: χτυπήσατε την παλάμη στο μέτωπό σας λέγοντας: «τι μαλακία* έγραψα;»;

    Ευχαριστώ,
    Βασίλης.

    *Ελπίζω να μου επιτραπεί η χρήση της λέξης αυτής καθώς, στη συγκεκριμένη φράση δε γίνεται χυδαία και επιχειρεί να δώσει όσο πιο κατανοητά γίνεται το συναίσθημα μιας στιγμής που όλοι μας έχουμε νιώσει.

  327. sarant said

    Απαντάω μονολεκτικά στην ερώτησή σου: όχι.
    Αφού δεν αξίζει σχολιασμό, δεν έχει νόημα να πω περισσότερα. Εσύ βέβαια χαράμισες οχτώ αράδες κείμενο για κάτι που δεν αξίζει σχολιασμό!

  328. bill said

    Έχετε δίκιο.

    Το λάθος είναι δικό μου γιατί δεν έγραψα πως, ο σχολιασμός που δεν αξίζει να αποδοθεί, δεν είναι παρά για την κριτική της λογικής σας. Όμως η έκπληξη και η απογοήτευση μου όταν διάβασα αυτή τη φράση από εσάς ήταν μεγάλη και για αυτό χαράμισα οχτώ αράδες όπως είπατε.

    Επιμένω πως είναι μη άξια σχολιασμού η φράση σας, σε συνδυασμό πάντα με το πως προκύπτει.

    Η απογοήτευσή μου όμως παραμένει και μεγαλώνει με την απάντησή σας. Καταλαβαίνω πάντως την ανάγκη μερικών ανθρώπων να μην παραδέχονται τα λάθη τους. Ανθρώπινο.

    Ευχαριστώ,
    Βασίλης.

  329. Γς said

    Ξέρετε από πού μας ήρθε ο Πακιστανός της Πάρου;
    Αναφέρει στη σελίδα του στο FaceBook ότι είναι από την πόλη Gujrat.
    Στη πόλη αυτή ήταν ο βασιλιάς Πώρος που έδωσε τη μάχη κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το 326 π.Χ., δίπλα στον ποταμό Υδάσπη, με τους 200 πολεμικούς ελέφαντες. Ο Μέγας Αλέξανδρος μετά τη νίκη του έχτισε τις πόλεις Βουκεφάλα και Νίκαια στις όχθες του ποταμού κλπ κλπ

  330. oti nanai said

    Θα έπρεπ ομως να αναθεωρήσετε τη άποψη σας. Όπως έγραψε κάποιος πιο πάνω, αν είμαστε Σουηδία, θα δικαιούμαστε να σηκώνουμε το δάκτυλο και ενδεχομένως να τους λιντσάρουμε; Αυτές οι συγκρίσεις είναι άκυρες από κάθε έννοια.

  331. sarant said

    330: Τι να σου πω, αν για σένα το λιντσάρισμα είναι απλώς ο υπερθετικός βαθμός του να κουνάς (ή να σηκώνεις) το δάχτυλο….
    Σκοπός της σύγκρισης είναι να σε κάνει να ντραπείς για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα -όχι σε σύγκριση με το Πακιστάν, αλλά απολύτως. Να σου πει ότι ακόμα και το Πακιστάν σε ξεπερνάει σε έναν, εξόχως συμβολικό, τομέα.

  332. otinanai said

    Τότε διάλεξες λάθος παράδειγμα με την πρωθυπουργό. Δεν ξέρω καν αν υπάρχει το σωστό παράδειγμα σχετικά με την γυναίκα στο Πακιστάν. Όπως και να έχει, αυτή τη λογική σου ακολουθούν μερικοί άλλοι (όνομα και πράμα) και προβάλλουν όλα τα στραβά του Πακιστάν (στην προκειμένη περίπτωση, αλλά κυρίως τα στραβά του Ισλάμ), ώστε να κρυφτούν από τη ντροπή τους (αυτοί) και να υπερηφανευόμαστε (εμείς) για τελείως λάθος λόγους.

  333. Μιχαλιός said

    315-6: Κατά τη Βικιπαίδεια οι γυναίκες στο Πακιστάν περνάνε καλύτερα απ’ότι στην Ινδία ή «στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες». Αυτα είναι, με το συμπάθειο, πακιστανικά εθνικιστικά παραμύθια (και τους το έγραψε κάποιος στη στήλη της Συζήτησης). Κατά τη γνώμη μου (και με βάση βέβαια τα υποκειμενικά κριτήρια ενός «φωτισμένου» Δυτικού) δεν υπάρχει καμμία σύγκριση ανάμεσα στις γυναίκες του Πακιστάν και σε εκείνες της Ινδίας, της Τουρκίας ή (ναι, ναι) του Ιράν. Αυτό είναι κάτι που το βλέπει κανένας και μόνο περπατώντας στο δρόμο. Μιλάμε βεβαίως για μέσους όρους – άλλο η κοσμοπολίτικη Λαχώρη και άλλο η Κουέτα, όπου η μόνη γυναίκα που είδα (2001) ήταν μία ζητιάνα πεσμένη στο πεζοδρόμιο, που δεν εφαινότανε ούτε τα χέρια της.

    Κατά τ’ άλλα εγώ θα ήθελα να περιοριστεί γενικώς η διάθεση των Ελλήνων να δίνουν «μαθήματα» σ’ οποιονδήποτε, και μάλιστα σε λαούς τους οποίους αγνοούν παντελώς.

    329: Απ’ όσο ξέρω, οι περισσότεροι Πακιστανοί στην Ελλάδα είναι από κείνα τα μέρη.

  334. Μιχαλιός said

    334: Για να είμαι δίκαιος παραδέχομαι ότι σε κάτι υπερτερούν οι Πακιστανές από τις Ιρανές: Στα λεωφορεία η θέση τους είναι στο μπροστινό μισό του οχήματος, ενώ στο Ιράν κάθονται από πίσω. (Να, κάτι τέτοιες συμβολικές λεπτομέρειες είναι που λείπουν από τις Βικιπαίδειες!)

  335. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/Ένας εγκληματίας στην Πάρο […]

  336. […] […]

  337. freierdenker said

    264, το Nordic countries νομίζω μεταφράστηκε «Νορβηγικές χώρες» σε έγγραφο της ΕΕ

    «η Σλοβακία και οι Νορβηγικές χώρες (εκτός της ∆ανίας) είναι σχετικά αυστηρές»

    Click to access PR091EL.pdf

  338. sarant said

    Ωχωχωχ… δεν το είχα δει!!

  339. Μιχαλιός said

    «ο πρώτος που αποκλήθηκε “δράκος”, ο Αριστείδης Παγκρατίδης…»

    Κι όμως: «Ο «δράκος της Καλογρέζας», όπως τον ονόμασαν οι εφημερίδες, είχε σκοτώσει προ μηνών κι ένα άλλο παιδάκι, που το πτώμα του βρέθηκε σε μιαν από τις σπηλιές της Καλογρέζας όπου ζούσε. Ο «δράκος» αυτός κατά τους γιατρούς είνε σαδιστής και νεκρόφιλος…» Περιοδικό «Νέοι Πρωτοπόροι», Φλεβάρης 1936, φύλλο 2, σελ.79.

  340. Μιχαλιός said

    Γκουγκλίζεται κιόλας. Δαμιανός Μαυρομάτης.

  341. sarant said

    Α, πολύ ωραίο εύρημα, κάτι έχω διαβάσει γι’ αυτόν.

  342. Γιώργος Πρίμπας said

    http://gr.news.yahoo.com/ομολόγησε-το-τέρας-που-βίασε-και-έκαψε-τη-065659221.html
    προβληματισμός: για έναν πακιστανό λαθρομετανάστη που βιάζει και δολοφονεί το θύμα του μας φταίει η αστυνομία που δεν έκανε κάτι.
    Για τον Ελληναρά που κατηγορείται για την απεχθέστερη πράξη βιασμού και δολοφονίας (που προσωπικά θυμάμαι) το σεσημασμένο για υποθέσεις βιασμών και κάτοχο σελίδας στο fb στην οποία αναρωτήθηκε πριν 19 ακριβώς ημέρες δημόσια “ποια θα γα…σει σήμερα” το ερώτημα δεν ισχύει;

    (προκαταβολικά συγνώμη για την ανακίνηση του θέματος τις «γιορτινές μέρες»)

  343. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/Ένας εγκληματίας στην Πάρο […]

  344. […] https://sarantakos.wordpress.com/2012/08/06/paros/Ένας εγκληματίας στην Πάρο […]

  345. Βάγια said

    Δυστυχώς, κι εμένα το άρθρο μου φάνηκε λίγο… δεν ξέρω πώς να το πω… ίσως λίγο νευρικό, σαν να ήθελε να υπερασπιστεί τον δράστη της επίθεσης λόγω κριτηρίων που σχετίζονται με το ρατσισμό και τους μετανάστες, χωρίς να υπολογίσει ακριβώς το κορίτσι που έγινε θύμα της επίθεσης. Δηλαδή, η σύγκριση της Ελλάδας με τις μουσουλμανικές χώρες, απ’ τις οποίες μερικές είχανε γυναίκες κυβερνήτες, ενώ η Ελλάδα όχι, μου φαίνεται άδικη και για τις δύο πλευρές. Κακά τα ψέματα, οι γυναίκες κυβερνήτες σε αυτές τις χώρες δεν σημαίνουν ουσιαστικά πολλά πράγματα, από τη ζωή των καθημερινών γυναικών μόνο μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Τα εγκλήματα βίας απέναντι σε γυναίκες αφορούν την διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων με σεξιστικές απόψεις, όπου φυσικά παίζει ρόλο και η θρησκεία.
    Σίγουρα και η Ελλάδα δεν αποτελεί την πιο προοδευμένη φεμινιστικά χώρα της Ευρώπης και στην εκπαίδευση παλιότερων εποχών υπήρχαν σεξιστικά στοιχεία όπως και, ως σχετικά πρόσφατα, σεξιστικά εγκλήματα-τα λεγόμενα εγκλήματα τιμής.

Σχολιάστε