Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Ματωμένα μεζεδάκια

Posted by sarant στο 18 Ιουνίου, 2016


Μια βδομάδα που ξεκίνησε με το μακελειό στο Ορλάντο και τελειώνει με τη δολοφονία της Τζο Κοξ, βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος, από έναν σαλεμένο ακροδεξιό, δεν θα μπορούσε να έχει άλλον τίτλο -θα μπορούσα βέβαια να βάλω τίτλο που να αναφέρεται στο επικείμενο βρετανικό δημοψήφισμα, αφού το σημερινό Σάββατο είναι το τελευταίο πριν από την ημέρα διεξαγωγής του (είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί και ψηφίζουν τις Πέμπτες, ως γνωστόν) αλλά τελικά αποφάσισα να συζητήσουμε για το ενδεχόμενο Μπρέξιτ τη Δευτέρα, οπότε κατά το δυνατόν κρατήστε τα σχετικά σχόλιά σας για τότε.

* Όσοι από εμάς είναι ή ήταν σκακιστές, πριν από καμιά δεκαριά μέρες πέρασε πένθησαν και μιαν από τις μεγάλες μορφές του σκακιού, τον Βίκτωρα Κορτσνόι. Φίλος μού έστειλε θυμωμένος ένα άρθρο του antenna.gr με εξοργιστικά λάθη για τον Κορτσνόι, λάθη που δεν είναι απλώς μεταφραστικά. Αλλά τον αφήνω να τα πει ο ίδιος:

Αντιγράφω από άρθρο του antenna.gr για τον θάνατο του θρυλικού Κορτσνόι:

«Η σπουδαία μάχη για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή διεξήχθη στις Φιλιππίνες, με τον Καρπόφ να εκπροσωπεί την ανίκητη Σοβιετική σχολή και να αποκτά προβάδισμα 5-2.

Οι σχολιαστές της εποχής είχαν «ξεγράψει» τον Κορτσνόι, ο οποίος όμως με μία επική αντεπίθεση ισοφάρισε 5-5, εξάντλησε τον αντίπαλό του και πήρε τη νίκη στο τελευταίο game. Τρία χρόνια αργότερα, ο Καρπόφ πήρε τη ρεβάνς εύκολα με 6-2, αλλά η αναμέτρηση που έμεινε στα χρονικά ήταν εκείνη του 1978.»

Και ρωτάω λοιπόν. Αν για ένα ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ πράγμα, όπως να διασταυρώσεις ποιός πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1978 (το πήρε ο Κάρποφ) ο δημοσιογράφος μπορεί να κάνει λάθος και να γράψει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συνέβη, για πιο δύσκολα και σημαντικά (ή ασήμαντα, όπως το πάρει κανείς) ζητήματα, τι θα κάνει;

Φυσικά, ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας όπως το ότι μπαίνουν εισαγωγικά στο «αντίπαλο δέος», «ξεγράψει», το ότι ο Κορτσνόι κέρδισε το τελευταίο «game» (δεν μπορεί αν το γράψει στα ελληνικά; παρτίδα το λέμε, άντε να το δεχτούμε και σαν «τελευταίο παιχνίδι» δεν χάλασε ο κόσμος, αλλά «game»;) και ότι λέει το άρθρο πως «ταπείνωσε την ανίκητη Σοβιετική Σχολή». Μα άνθρωπέ μου, ο Κορτσνόι ήταν γέννημα θρέμμα και κομμάτι της Σοβιετικής Σχολής, δεν την ταπείνωσε ποτέ (απού να αρχίσω και που να τελειώσω σε αυτό) και φυσικά η Σοβιετική Σχολή δεν ήταν ανίκητη, μια που πριν τον Κάρποβ, ο Φίσερ το 1972 είχε γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αντιλαμβάνομαι το ότι ένα άρθρο που περιέχει βαρύγδουπες εκφράσεις του τύπου «ταπείνωσε», «ανίκητη», «θρυλικός». «νίκη στο τελευταίο game» κτλ ίσως να κάνουν ένα άρθρο να διαβαστεί με ενδιαφέρον από περισσότερο κόσμο, αλλά αυτό θα το περίμενα από μια ιστοσελίδα της σειράς, και όχι από έναν θεωρητικά μεγάλο δημοσιογραφικό οίκο που διατηρεί και σχολή δημοσιογραφίας (τι τους μαθαίνουν άραγε;).

Φυσικά το πιο τρανταχτό λάθος είναι ότι… ανακηρύσσει τον Κορτσνόι σε παγκόσμιο πρωταθλητή. Κι όμως, ενώ το 5-2 υπέρ του Καρπόφ είχε γίνει όντως 5-5, την τελευταία παρτίδα την πήρε ο Καρπόφ, και μαζί τον τίτλο του πρωταθλητή.

* Ένα ενδιαφέρον γλωσσικό θέμα από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα τη Δευτέρα που μας πέρασε. Μιλώντας για το μακελειό στο Ορλάντο και το πώς το σχολίασε ο διεθνής τύπος, το ρεπορτάζ καυτηρίασε μια τουρκική εφημερίδα (δεν συγκράτησα ποιαν) που έκανε λόγο για «στέκι διεστραμμένων» στην αρθρογραφία της, αλλά και τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, η οποία στην ηλεκτρονική της έκδοση έκανε λόγο για Schwul-Nachtklub. Και συνέχισε η παρουσιάστρια του Μέγκα λέγοντάς μας πως είναι περίεργο που η έγκριτη εφημερίδα χρησιμοποιεί έναν τόσο προσβλητικό όρο, και μάλιστα αρνήθηκε να μας τον μεταφράσει.

Η παρουσιάστρια είχε δίκιο, αλλά δεν έχει. Πριν από μερικές δεκαετίες, ο όρος Schwul στα γερμανικά ήταν φορτισμένος, αρνητικός -δήλωνε τον ομοφυλόφιλο αλλά μειωτικά· δηλαδή σήμαινε περίπου «πούστης». Σταδιακά όμως, τον όρο τον οικειοποιήθηκαν πρώτοι οι ίδιοι οι Γερμανοί ομοφυλόφιλοι, και τον αποκάθαραν, και τώρα χρησιμοποιείται ευρύτατα και στον γραπτό λόγο, χωρίς να σημαίνει κάτι περισσότερο ή λιγότερο από το «γκέι». Οπότε δεν ήταν καθόλου περίεργος ή απρεπής ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας.

* Και ο Πρόεδρος της Βουλής έπεσε στην παγίδα του «ενσκήπτω» και σε συνέντευξη τύπου που έδωσε τις προάλλες για το ομολογουμένως σοβαρό ζήτημα των ανεξάρτητων αρχών και της συγκρότησής τους, είπε: Για τον Συνήγορο του Πολίτη θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και ευελπιστώ ότι θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες μέρες, διότι, πλέον, κατά τον νέο νόμο, ο Συνήγορος του Πολίτη θα πρέπει να αποτελεί οργανικό μέλος της νέας Επιτροπής Πόθεν Έσχες, η οποία ψηφίστηκε με τον τελευταίο νόμο. Άρα, είναι υποχρεωτικό όλοι να ενσκήψουν και να υπάρξει ευρύτερη συμφωνία σε ένα πρόσωπο αναγνωρισμένης δραστηριότητας για τα δικαιώματα, αλλά και κοινής αποδοχής.

Όχι όμως. Όπως έχουμε χιλιοξαναπεί, το ενσκήπτω χρησιμοποιείται για ένα κακό που ξεσπάει απροσδόκητα, μια καταιγίδα ας πούμε. Ο ΠτΒ ήθελε προφανώς να πει «να εγκύψουν» -να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να το μελετήσουν προσεχτικά.

* Σύμφωνα με άρθρο του nooz.gr ο Μπιλ Γκέιτς παροτρύνει τις γυναίκες στην υποσαχάρια Αφρική να… εκτρέπουν κοτόπουλα. «Εκτρέψτε κοτόπουλα, μην αγοράζετε Η/Υ» λέει ο τίτλος. Δεν μας λέει όμως προς τα πού πρέπει να τα εκτρέψουν!

Το ρήμα είναι βέβαια «τρέφω» αλλά στον αόριστο «έθρεψα». (Το αρχαίο θέμα ήταν *θρεφ- αλλά επειδή η αρχαία γλώσσα δεν άντεχε δυο δασέα σύμφωνα, τράπηκε σε τρεφ- ή θρεπ-. Στη νεότερη γλώσσα δεν υπήρχε η δασύτητα κι έτσι από τα μεσαιωνικά χρόνια εμφανίστηκε ο τύπος θρέφω).

mpampiken* Με ρώτησε φίλος αν «έχει δίκιο ο Μπαμπινιώτης» ότι κένωση σημαίνει αφόδευση, και αν είναι γκάφα αυτό που γράφεται σε κάποιο νομοσχέδιο για «κένωση θέσης» υπαλλήλου, και μου έστειλε και μια εικόνα που κυκλοφορούσε πολύ εκείνη τη μέρα στο Φέισμπουκ -αλλά και σε διάφορους ιστότοπους.

Tου απάντησα ότι πρόκειται για κακόπιστη κοπτοραπτική: αυτό που κυκλοφορεί ως απόσπασμα από το λεξικό δεν είναι το λήμμα «κένωση» αλλά το ειδικό πλαίσιο που θέλει να τονίσει τη διαφορά της κένωσης από την εκκένωση και ότι έχει κοπεί η συνέχεια του σημειώματος που δείχνει και άλλες σημασίες της λέξης, στη θεολογία μάλιστα. Γράφει επίσης ο Μπαμπινιώτης ότι η σημασία της αφόδευσης υπάρχει συνήθως στον πληθυντικό (κενώσεις).

Ο όρος «κένωση θέσης» είναι καθιερωμένος στην ορολογία της δημόσιας διοίκησης. Το Χρηστικό Λεξικό της Ακαδημίας, που είναι επιτέλους και πιο σύγχρονο, περιλαμβάνει τον σύμπλοκο αυτόν όρο και γράφει: κένωση (της) θέσης/ (των) θέσεων: το κενό που προκύπτει σε φορέα, οργανισμό ή υπηρεσία μετά την αποχώρηση υπαλλήλου. ΑΝΤ[ώνυμο]: πλήρωση (της) θέσης / (των) θέσεων.

Οπότε, δεν είναι γκάφα να λέμε για «κένωση θέσης προϊσταμένου» και δείχνει κακοπιστία το μοντάζ που κυκλοφορεί.

orthop* Τη φωτογραφία τη στέλνει φίλος από νοσοκομείο. Η (πρόσθετη) πινακίδα έγραφε «Ορθοπαιδικό για επείγοντα» και κάποιος έσβησε το «αι» και διόρθωσε «ε». «Τι καλά κάνεις και βάζεις αστεράκια» μου λέει ο φίλος που το έστειλε, που ξέρει ότι, για να μη δώσω αφορμή να ξεστρατίσει η συζήτηση, συνηθίζω να γράφω «ορθοπ*δικός» για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Περισσότερα για την ορθογραφία της λέξης «ορθοπ*δικός», σε παλιότερο άρθρο -στα σχόλια θα δείτε και δείγματα του πάθους που εξάπτει η λέξη.

naxos* Η ΕΡΤ στο διαδικτυακό της πρόγραμμα, όταν έρχεται η ώρα των διαφημίσεων προβάλλει φωτογραφίες από νησιά, κάτι που κάνουν και άλλα κανάλια (έχει να κάνει με το κοπιράιτ υποθέτω).

Ένα από τα νησιά, όπως βλέπετε, είναι και η εξωτική Νάχος. (Φταίει όμως κι ο Φίλης που κατάργησε το Ξ, θα μου πείτε!)

* Κι άλλο ένα τηλεοπτικό μαργαριτάρι, που δεν το άκουσα ο ίδιος αλλά μου το στέλνει φίλος. Αντιγράφω:

Στον Alpha στην εκπομπή world party (ταξιδιωτική εκπομπή πρέπει να είναι). Οι δυο παρουσιαστές είναι στο Σαν Φρανσίσκο και πάνε να επισκεφτουν τη Σίλικον Βάλεϊ. Η κοιλάδα της σιλικόνης λέει ο ένας και χαμογελάνε πονηρά. Το ξαναλέει: «Να μιλάμε και ελληνικά: Κοιλάδα της Σιλικόνης. Πάει αλλού το μυαλό σου, προσθέτει όλο νόημα».

Εντάξει, το λάθος είναι συχνό, οι λέξεις είναι κοντινές, Silicon το Πυρίτιο, Silicone η Σιλικόνη. Αλλά ρε φίλε, σου φαίνεται κάτι περίεργο, σε μια γλώσσα που δεν κατέχεις καλά. Γιατί επιλέγεις να κάνεις ένα φτηνό αστείο και δεν λες, χμμ μήπως δεν ξέρουμε κάτι;

Βρίσκω υπερβολικές τις απαιτήσεις του φίλου μου -δεν γεννήθηκε ακόμα ο δημοσιογράφος της τηλεόρασης που θα σκεφτεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην ξέρει κάτι, ούτε εκείνος που θα παραιτηθεί από ένα φτηνό αστείο επειδή μπορεί να έχει κάνει λάθος.

* Χοντρό αν και εξηγήσιμο μεταφραστικό μαργαριτάρι του Σκάι, που το κλέβω από τη Λεξιλογία. Γράφοντας για τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ, το άρθρο ανέφερε ότι «Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο ιατρείο που διατηρεί». Αλλά η Τζο Κοξ είχε σπουδάσει οικονομικά. Τι συνέβη;

Τα αγγλικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι το φονικό έγινε not far from Birstall Library where Mrs Cox was holding a constituency surgery. Aυτό το surgery είναι βεβαίως το ιατρείο, αλλά στην αγγλική πολιτική σημαίνει τις επαφές, τα ραντεβού που έχει ο βουλευτής με τους ψηφοφόρους της περιφέρειάς του για να ακούσει αιτήματα ή παράπονά τους! Δεν είναι πάντως τόσο εξωτικός ο όρος, τον έχει και η Ματζέντα.

* Άγαρμπος τίτλος αριθ. 1: Η γυναίκα του έκανε φάρσα σε Τούρκο οπαδό και αυτός τα έσπασε όλα, γράφει το άρθρο των Νέων.

Ερώτηση: Πόσα πρόσωπα εμπλέκονται στην ιστορία; Όπως το διαβάζω εγώ, έχουμε ένα αντρόγυνο, αγνώστου εθνικότητας. Η γυναίκα κάνει φάρσα σε έναν Τούρκο και ο άντρας της θυμώνει και τα σπάει όλα.

Στην πραγματικότητα όμως ο Τούρκος δεν είναι κάποιο τρίτο πρόσωπο. Έχουμε έναν Τούρκο φίλαθλο που έχει στρωθεί, ο καημένος, να δει το ματς Κροατία-Τουρκία, στον καναπέ του, με τα ξηροκάρπια του, και με το λάπτοπ δίπλα. Αλλά η κοπέλα του (σατανικές αυτές οι Τουρκάλες), κρυμμένη στο λουτρό, με μια εφαρμογή που έχει στο κινητό, αλλάζει κανάλι -και μάλιστα, το αλλάζει πάνω στο κρίσιμο σημείο κάθε φορά που τον ακούει να λέει «έλα, έλα!» Μη μπορώντας αυτός να βρει τι φταίει, χάνει την ψυχραιμία του και στο τέλος τα σπάει όλα -και την τηλεορασάρα, και το λάπτοπ.

Δείτε το βίντεο, αξίζει, έχει γέλιο που μας πάει πίσω στις εποχές του βουβού κινηματογράφου. Αναρωτιέμαι αν είναι αυθεντικό το στιγμιότυπο ή στημένο -μάλλον το δεύτερο, αλλά και πάλι βγάζει πολύ γέλιο, παρόλο που λυπάμαι που δεν ξέρω τούρκικα να ακούσω τι λένε. Αν πάντως είναι αυθεντικό, την έπαθε άσχημα ο φουκαράς. Όχι μόνο τα έκανε όλα λαμπόγυαλο, αλλά έχασε και η Τουρκία με το γκολ του Μόντριτς -και θα έγινε κι ο ίδιος ρεζίλι στον μισόν πλανήτη!

* Άγαρμπος τίτλος αριθ. 2, της Καθημερινής, σε μια τραγική ιστορία: ΣΤΕ: Αυτοτραυματίστηκε όταν απορρίφθηκε το αίτημα πενίας. Ποιος αυτοτραυματίστηκε; το ΣΤΕ; Πολύ σαφέστερος, αν και λιγότερο οικονομικός, ο τίτλος του «ερασιτεχνικού» tvxs: Ένας 63χρονος άνδρας αυτοτραυματίστηκε μέσα στο ΣτΕ όταν απορρίφθηκε το αίτημα πενίας. Πιο οικονομικά: 63χρονος αυτοτραυματίστηκε μέσα στο ΣτΕ όταν απορρίφθηκε το αίτημά του.

Διαβάστε το άρθρο να δείτε τι ακριβώς έγινε στην τραγική αυτή ιστορία. Βέβαια, αν το διαβάσετε από την Καθημερινή, που το υπογράφει γνωστή μεγαλοδημοσιογράφος, δεν θα αποφύγετε γονατογραμμένα αποσπάσματα όπως: Αμέσως, ο κ. Ράντος  τον πλησίασε σε μια προσπάθεια να τον ηρεμήσει, αλλά εκείνος απώθησε βιαίως τον αντιπρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου με κίνδυνο να πέσει στο πάτωμα και από τύχη να αποφύγει σοβαρό τραυματισμό.

Ο ένας σολοικισμός διαδέχεται τον άλλον στην πρόταση αυτή: σε στρωτά ελληνικά, η παραπάνω πρόταση λέει ότι τον κίνδυνο να πέσει στο πάτωμα τον διέτρεξε ο 63χρονος, ενώ για τη συνέχεια η ανάλυση σηκώνει ψηλά τα χέρια. Το χειρότερο βέβαια είναι ότι υποβάλλεται η ιδέα ότι ένα σπρώξιμο σε ανώτατο δικαστικό είναι κάτι εξίσου ή και περισσότερο σοβαρό από το να χάσεις το παιδί σου και τη δουλειά σου και να μη μπορείς να βρεις το δίκιο σου.

* Και ένας εντελώς πρόσφατος ισλαμοφοβικός χόακας. Σύμφωνα με διάφορους βαρεμένους ιστότοπους (παράδειγμα) πρόσφυγες (σε εισαγωγικά μάλιστα!) στη Νάξο είχαν το θράσος να απαιτήσουν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ (με κεφαλαία) να σεβαστούν το Ραμαζάνι και να μη φοράνε μπικίνι, και κρέμασαν και πανό που λέει Respect Ramadan No Bikinis.

Το πανό είναι αληθινό, αλλά το είχαν αναρτήσει Μαροκινοί, πέρυσι τον Ιούνιο, σε μια παραλία κοντά στο Αγαδίρ του Μαρόκου, ζητώντας από τις τουρίστριες να μη φοράνε μπικίνι. Επενέβη φυσικά ο Οργανισμός Τουρισμού και το κατέβασε –περισσότερα εδώ.

Προσέξτε τώρα μια διαβολική σύμπτωση. Η παραλία του Μαρόκου λέγεται Plaka ή Plaka Anza. Αν έχει ελληνική ετυμολογία το τοπωνύμιο ή αν είναι σύμπτωση δεν το ξέρω, πάντως είναι μια γνωστή τουριστική παραλία (γκουγκλίστε).

Όμως παραλία με το όνομα Πλάκα υπάρχει σε πολλά ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους και στη Νάξο. Οπότε, οι ξενόφοβοι φασίστες που χάλκευσαν τον μύθο, τον τοποθέτησαν στη Νάξο!

Αλλά η ιστορία έχει και συνέχεια. Ένα από τα βασικά κέντρα διάδοσης ξενοφοβικών μύθων, το διαβόητο Secret Real Truth, αναδημοσίευσε τη χαλκευμένη είδηση προσθέτοντας στο τέλος: Η φωτογραφία είχε βγει πέρσι αλλά δημοσιεύτηκε τώρα και την είχε αναρτήσει μαροκινό σάιτ. Ήταν από το πρώτο κύμα προσφύγων του καλοκαιριού του 2015. Οι Μαροκινοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για παραλία του Μαρόκου αλλά είναι σαφές ότι αφορά την ελληνική παραλία στην Νάξο.

Και, όπως σε ένα καλό αστυνομικό έργο, υπάρχει και νέα ανατροπή στο τέλος. Νέα σημείωση στην οποία τονίζεται ότι «Μετά από έρευνα στο Διαδίκτυο και προς αποκατάσταση της αλήθειας» η είδηση δεν ισχύει -και ακολουθεί πλήρης ανασκευή, με επιπρόσθετα στοιχεία!

Αφού είδαμε τέτοιο μεγάλο θάμα, θα έλεγε κανείς, μπορούμε να κρατάμε μια σπίθα αισιοδοξίας. Αλλά βέβαια, το αρχικό ξενοφοβικό άρθρο παραμένει στη θέση του (ελάχιστοι θα φτάσουν ως το τέλος να δουν τη σημείωση ότι δεν ισχύει, διότι οι αναγνώστες αυτών των ιστότοπων συνήθως δεν έχουν πολύ καλές επιδόσεις στην ανάγνωση) -και αναδημοσιεύεται δεξιά κι αριστερά, χωρίς την ανασκευή…

* Καλό Σαββατοκύριακο, ας πούμε.

200 Σχόλια to “Ματωμένα μεζεδάκια”

  1. sarant said

    Να βάλω εγώ το πρώτο σχόλιο, για να πω ότι θα λείψω ως το βράδυ επειδή έχω… αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ και αύριο θα είμαι απών τις περισσότερες ώρες.

  2. Η είδηση με τον Μπιλ Γκέιτς και τις κότες έχει και μια ευτράπελη συνέχεια, μια και η Βολιβία αρνήθηκε αγανακτισμένη την προσφορά του δια στόματος του υπουργού ανάπτυξης ονόματι …Κοκορίκο 🙂
    (εντάξει, Κοκαρίκο: http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500084623)

  3. Πάνος με πεζά said

    Καλημέρα !

    Τυχερός ο φίλαθλος, τουλάχιστον δεν είχε τηλεόραση να δει τη χτεσινή τριάρα της Τουρκίας…(άλλη πετυχηγμένη μου πρόβλεψη, ανέβηκα στη δεύτερη θέση, κι αν δεν ήταν οι χαζοκροάτες να κρατήσουν το 2-0, θα ήμουνα και πρώτος…-ή αν έβαζε το δοκάρι η Ιταλία, που την είχα για 2-0).

    Αυτό το βιαστικό γονατογράφημα με τη Νάχο, είναι φυσικά μια κατηγορία από μόνο του : έχουμε δει π.χ. πολλές επιγραφές για «έργα ΣΕΧ». Πάντα, βεβαίως, παραμένει και η «ψαγμένη» μίξη ανακατεμένων ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων, που γίνεται συχνά σε επιγραφές καταστημάτων, αλλά ευτυχώς με την επικαιρότητα δεν είδαμε λέξεις του στυλ ΓΚΡΕΧΙΤ ή ΜΠΡΕΧΙΤ (και το ανάποδο)…

    Τα υπόλοιπα μεζεδάκια είναι πολύ ωραία. Αλήθεια, ως μη ασχολούμενος με το σκάκι, θέλω να ρωτήσω αν γίνονται πλέον τέτοιες συγκλονιστικές παρτίδες, και ποιά ονόματα τέλοσπάντων είναι σήμερα στην κορυφή – γιατί εγώ έχω μείνει στον Καρπόφ με τον Κασπάροφ…

    Τώρα, αυτή η ιστορία με την παραλία, πραγματικά συγκλονίζει από το πόσο αμάσητο μπορεί κάποιος να καταπιεί κάτι…Εγώ μόνο και μόνο από τα ελάχιστα που δείχνει η φωτογραφία από την παραλία, θα καταλάβαινα πως μάλλον δεν είναι ελληνική…Ή τουλάχιστον, θα υποψιαζόμουν λίγο…

    Στο άρθρο της Καθημερινής, το «απώθησε», στον αόριστο, μαζί με το «με κίνδυνο» δε μου κολλάει…Το συνηθίζω μόνο στον ενεστώτα, π.χ. «δεν ασχολείται κανείς, με κίνδυνο να παραγραφεί η υπόθεση», παρά στον αόριστο, αφού μάλιστα πέρασε και ο κίνδυνος. Θέλω να πώ ότι θα έγραφα «τον απώθησε βίαια, με αποτέλεσμα (*) να κινδυνέψει να βρεθεί στο πάτωμα» που διευκρινίζει και ποιός κινδύνεψε…(βάζουμε κι ένα «αυτός» στο αστεράκι, αν και νομίζω ότι δε χρειάζεται). Αλλά δεν ξέρω τι λέτε κι εσείς.

    Καλό τριήμερο σε όλους ! Κι ένα μισομεζεδάκι που ακούγεται σήμερα στο ραδιόφωνο είναι το «αναχωρούν οι εκδρομείς του Αγίου Πνεύματος», από τα γνωστά πρωθύστερα για να γλυτώσουμε λέξεις.

  4. Πάνος με πεζά said

    Αν έβαζε το δοκάρι η Ιταλία βεβαίως, το σκορ θα έμενε στο 1-0, και θα γύριζαν γύρω από τα σημαιάκια του κόρνερ 20 λεπτά, αντί για 5…

  5. Γιάννης Κουβάτσος said

    Καλημέρα!
    Σήμερα θα κάνω τον συνήγορο του δημοσιογράφου. 😊Επειδή και μένα με ξαφνιάζουν τα απίστευτα, τα παιδαριώδη λάθη που διαβάζω κυρίως στα σάιτ, τηλεφώνησα στην κόρη αδερφικού μου φίλου, η οποία έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παναπιστημίου Αθηνών. Τη ρώτησα στα ίσια, λοιπόν, πώς γίνεται να γράφουν τέτοιες πατάτες μορφωμένα παιδιά.
    -Κι εγώ, κύριε Γιάννη, δούλεψα σ’ ένα μεγάλο σάιτ και κόντεψα να τρελαθώ. Για έναν μισθό που ντρέπομαι και να τον πω μου φόρτωναν τα πιο ετερόκλητα θέματα, για τα οποία δεν είχα συνήθως ιδέα, και απαιτούσαν να τα πραγματευτώ και να γράψω το σχετικό κείμενο σε χρόνο ρεκόρ. Ταυτόχρονα όλα αυτά, έτσι; Ώσπου βρήκα μια θέση ρεσεψιονίστ σε μεγάλο ξενοδοχείο, χάρη στις τρεις ξένες γλώσσες που μιλάω, και τους …χαιρέτησα. Αλλά τα ξέρετε απ’ τον μπαμπά μου αυτά, δεν τα ξέρετε;
    Τα ξέρω, Ελενίτσα μου. Γι’ αυτό κι είπα σήμερα να κάνω τον συνήγορό σας. Γιατί θυμάμαι τι όνειρα είχες και πόσο γρήγορα σου τα κουρέλιασαν οι κυνηγοί της αποκλειστικότητας και της «άμεσης ενημέρωσης του κοινού».

  6. gpoint said

    Καλημέρα

    Μετά τον Φίσερ δεν υπάρχει σκάκι για τους ρομαντικούς όπως δεν υπάρχει και φόρμουλα μετά τον Σένα…φανέλλες στον ουρανό αντί για χωλ οφ φέιμ

  7. gpoint said

    » είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί και ψηφίζουν τις Πέμπτες »

    Δεν νομίζω… ούτε οι Αμερικάνοι που ψηφίζουν καθημερινή, Νοέμβρη μήνα πούναι μικρή η μέρα, χωρίς άδεια από την δουλειά 9 με 5 που να πάει ο άλλος ψόφιος να ψηφίσει, πάει σπιτάκι του και αποχή πάνω από 50%

    όπου η αποχή πιάνει τέτοια νούμερα, τα σκάνδαλακι η διαφθορά εξαφανίζονται, διαχρονικό συμπέρασμα κι ας λέει ο Λάμπρος καλαμπούρια για λευκό.

    Σοφοί οι Αμερικάνοι δεν πλακώνονται για Ντόναλντ ή Χίλαρυ αλλά πλακωνουν όποιον κάνει λαμογιά, εδώ ψηφίζουμε τον ένα για να φύγει ο άλλος και τα λαμόγια δεν τα κυνηγάει κανίς

  8. cronopiusa said

    Καλή σας μέρα!

  9. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    Πάνο, ένας βαρετός αλλά ανίκητος (και μάλλον για πολλά χρόνια ακόμα…) Νορβηγάκος είναι τώρα Π.Πρωταθλητής. Το όνομά του θυμίζει δανέζικη ξεθυμασμένη μπύρα… Μάγκνους Κάρλσεν .

  10. 7 όπου η αποχή πιάνει τέτοια νούμερα, τα σκάνδαλακι η διαφθορά εξαφανίζονται
    Πλάκα θα κάνεις προφανώς ε;

  11. cronopiusa said

  12. Spiridione said

    Αυτό με την κένωση της θέσης είδα και εγώ ότι έπαιξε πολύ στο φέισμπουκ. Και δώστου σχόλια για αμάθεια, ασχετοσύνη κλπ.
    Να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι απλώς καθιερωμένος όρος της διοίκησης, αλλά πολύ παλιός καθιερωμένος όρος (επειδή γράφεις Νίκο ότι τον έχει το Χρ. Λεξ. που είναι πιο σύγχρονο).
    Παραδείγματα
    Σαρίπολος
    https://books.google.gr/books?id=vp5DAAAAcAAJ&pg=PA558&dq=%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CF%82+%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiZn-e9h7HNAhUaOsAKHag_ACg4KBDoAQgyMAQ#v=onepage&q=%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CF%82%20%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%82&f=false
    Βουλή 1855
    https://books.google.gr/books?id=OydCAAAAcAAJ&pg=PA1009&dq=%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1+%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B9%CF%82&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwid-d_fibHNAhXsK8AKHdMiBWY4ChDoAQhWMAk#v=onepage&q=%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%20%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B9%CF%82&f=false

  13. Γιώργος Κατσέας, Θεσσαλονίκη said

    Νίκο, νομίζω πως ο Μπαμπινιώτης δεν προσθέτει διαφοροποιητικά τίποτε το ξεχωριστό με το «η σημασία της αφόδευσης υπάρχει συνήθως στον πληθυντικό (κενώσεις)». Ενικό ή πληθυντικό -για το εν λόγω θέμα- χρησιμοποιούμε στην Ιατρική ΜΟΝΟ αν έχουμε να κάνουμε με μία ή πολλές: Λέμε «ο ασθενής έκανε χθες μια αιματηρή κένωση» αλλά και «ο ασθενής αναφέρει υδαρείς κενώσεις από διημέρου» χωρίς ο πληθυντικός να έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος για την έννοια της αφόδευσης.

  14. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Καλημέρα
    5.>>έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
    Για χατήρι αυτού του παιδιού(και άλλων μ΄αυτές τις σπουδές που ξέρω και που έχουν πιάσει φύλλα και φτερά) θα γράψω το παρακάτω, κρατώντας τη δέουσα εχεμύθεια, αλλά αναδεικνύοντας τη διαφθορά.
    Από δικηγ. γραφείο, όπου ζήτησε συνδρομή υπάλληλος κατά τον νόμιμο έλεγχο των παραστατικών,πτυχίων κλπ, που είχαν καταθέσει και διορίστηκαν σε υπηρεσίες, (κρατικό κανάλι στο προκείμενο) : βρέθηκε να έχει υπογράψει σύμβαση πρόσληψης ως δημοσιογράφος,άτομο ετών 24(ίσως και 23-δε θυμάμαι) στην περί τους Ολυμπιακούς εποχή, με βεβαίωση από το ελεύθερο σπουδαστήριο τάδε, τάχα τριετούς παρακολούθησης,δίχως κανένα άλλο στοιχείο,π.χ. μια πιστοποίηση δημόσιου φορέα έστω. Σπουδαστήριο,καν εργαστήριο, για όσους μπορεί να ξέρουν,όχι ότι αλλάζει ουσιαστικά.
    Σε απόγνωση τ΄ανήψι μου,που καλούνταν να υπερασπιστεί την περίπτωση,με ρώτησε πώς να το πιάσει το θέμα. Εν πάση περιπτώσει, ρώτησα και προέτρεψα να δει αν το άτομο αυτό το φερόμενο(και αμειβόμενο) ως δημοσιογράφος ήταν ή έστω είναι τώρα,γραμμένο στην ΕΣΗΕΑ.
    Δε χρειάζεται να πω περισσότερα.Καταλήγουμε στο «ό,τι δηλώσεις» αν σε παίρνει βέβαια γιατ΄έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη».

  15. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    12.Spiridione >>κένωση της θέσης
    Με πρόλαβες. Ετοιμάστηκα να γράψω πως θα βρούμε πάμπολλες αναφορές στα πιο επίσημα έγγραφα από αιώνος και βάλε:
    Η θέσις κενούται, η κένωσις της θέσεως κλπ.

  16. Η Πλάκα του Μαρόκου μου θυμίζει το Μοναστήρι της Τυνησίας. Όταν πρωτοεγκαταστάθηκα στο Βέλγιο (1981), έβλεπα στο αεροδρόμιο πολλές πτήσεις για MONASTIR και αναρωτιόμουν «Καλά, τόση κίνηση έχει; Κι έπειτα BITOLA δεν λέγεται επισήμως;» 🙂

  17. Kass said

    14 Eφη

    και μείς που τον έχουμε τον κορυφαίο μπάρμπα από την Κορώνη, φιλενάδα,
    Μπαρμπ-ούτσαλααα!
    😉
    (διότι άμα το κουβαλάς το ψωροφιλότιμο το Ρωμέικο, το κουβαλάς και τίποτα δε μπορεί να σε σώσει!)

    καλημέρες σε όλους!

  18. Kass said

    υ.γ.
    από το μπαρμπ-ούτσαλα
    θυμήθηκα ότι
    στην Ισλανδία κάποτε διάβαζα στα καταστήματα utsala για τη λέξη «εκπτώσεις!»
    😉
    Νικο-κύρη, μας μορφώνεις!
    Τι να ανταποδώσουμε;
    😉

  19. atheofobos said

    Σαφώς και υπάρχουν οι δύο αντίθετες απόψεις για την λέξη ορθοπ*δικός αλλά προσωπικά νομίζω ότι το θέμα έχει λήξει μετά την ψηφοφορία που έγινε στην γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρείας Ορθοπεδικής (μέχρι τότε με ε) Χειρουργικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) που τα μέλη της και άμεσα ενδιαφερόμενοι, ψήφισαν ότι ονομάζονται ορθοπαιδικοί.
    Προφανώς έχουν και αυτοί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ! https://www.youtube.com/watch?v=oSZebybbTpk

  20. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    To θέμα είναι λελυμμένο προ πολλού. Ορθοπαιδικός είναι το σωστό. Ορθοπεδικοί αυτοαποκαλούνται ακόμη ,μόνο ελάχιστοι γραφικοί ορθοπαιδικοί (κι όχι ιδιαίτερα καταρτισμένοι και ικανοί επί της ιατρικής ουσίας…)

  21. Spiridione said

    Γιορτάζουμε και τα «Ελευθέρια»
    http://www.efsyn.gr/arthro/mia-paraxeni-apeleytherosi

  22. Γιάννης Κουβάτσος said

    Επίσης οι ιδιοκτήτες τρικύκλων ψήφισαν ότι το σωστό είναι «Εκτελούντε μεταφορέ» και αυτό πρέπει να αναγράφεται στην καρότσα. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού που λέγαμε, ε, ελαφρώς πιο διευρυμένο.

  23. Ριβαλντίνιο said

    Και εγώ, αφού διάβασα το παλιό άρθρο, σχημάτισα την άποψη ότι το «ορθοπαιδικός» είναι ορθότερο. Και μάλλον έτσι πρέπει να το γράφουν και όχι όπως θέλει ο καθένας, Γιατί όπως είχε πει και ένας μαγκίτης :

    Έτσι θέλει ; Αλίμονο άμα κάνει καθένας ότι θέλει !

    (0,27s -0.30s)
    🙂

  24. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    22. Εξυπνάδε!… υπάρχει προϊστορία στο ιστολόγιο για το θέμα Kyrie!

  25. Ηλίας said

    » … διότι οι αναγνώστες αυτών των ιστότοπων συνήθως δεν έχουν πολύ καλές επιδόσεις στην ανάγνωση -και αναδημοσιεύεται δεξιά κι αριστερά, χωρίς την ανασκευή… »

    Σάμπως έχουν με τον προφορικό λόγο;;;
    Είπαμε : Οι ξένοι είναι πανάκεια .

    Κάτι πίνουν . Δε μπορεί …

    Καλημέρα .

  26. LandS said

    6 Δεν κρατιέμαι, μα το Θεό.

    Θες να πεις ότι υπάρχει ΠΑΟΚ μετά το Κούδα;

    🙂

  27. κουτρούφι said

    Φιλόλογος:
    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341165510-44341165510
    γράφει:
    «Στο παρελθόν η χώρα παρήγαγε δασκάλους που δεν ήθελαν να γίνουν δάσκαλοι. Τώρα θα παράγει δασκάλους που θέλουν, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορούν να γίνουν»
    Νομίζω δεν είναι σωστο το «παρήγαγε» εδώ. Σωστότερο είναι το «παρήγε», έτσι;

  28. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    27. Έτσι! ή έστω «πάραγε’ ,που θα πρότεινε κι ο Νικοκύρης.

  29. ΓιώργοςΜ said

    Καλημέρα, Νικοκύρη με τη νίκη!

    22 Ναι, κέρδισε με μικρή διαφορά από το «εχτελούντε μεταφορέ» 🙂

    Για το σκάκι, τελικά Κάρποφ ή Καρπόφ είναι το σωστό; Τα έχω ακούσει πολύ και τα δύο και δε θυμάμαι το σωστό.

  30. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ε, βέβαια παρήγε. Επίσης το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα παράγει συστηματικά δημόσιους γραφιάδες που δεν ξέρουν γράμματα.

  31. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    Ματωμένα …..

    U2 – Sunday Bloody Sunday-HQ

  32. Pedis said

    με τη δολοφονία της Τζο Κοξ, βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος, από έναν σαλεμένο ακροδεξιό,

    Πάλι καλά δε λες Νικοκύρη που ο δράστης είναι … σαλεμένος … ακροδεξιός, επίσημα, δε, το συγκεκριμένο έγκλημα χαρακτηρίστηκε ως εξτρεμισμός.

  33. gbaloglou said

    This article was amended on 7 June 2016. Korchnoi, not Karpov, lost the decisive game in 1978. Korchnoi’s exhibition against English juniors in London was in 1976, not 1975.

  34. Pedis said

    Φαντάσου να το ‘χε κάνει κανείς ισλαμιστής!

    Εξ ορισμού θα ήταν οργανωμένο σχέδιο, τρομοκρατική πράξη, σχεδιασμένη επίθεση στην καρδιά του κράτους (και με πολλά δίκια σε αυτή την περίπτωση … φόνος Πολιτικού προσώπου σε αντίθεση με άλλού), κατάσταση έκτακτης ανάγκης, (α λα «κατάσταση πολιορκίας» εν ισχύ εδώ και 6 μήνες στη Γαλλία) … ποιος στρατός; αυτός είναι ήδη στους ευρωπαικούς δρόμους, τα τανκς! και βάλε.

    Τη γλυτώσαμε αυτή τη φορά.
    Ευτυχώς, το έγκλημα το έκανε ένας σαλεμένος ακροδεξιός, σαν τον Μπρέιβικ που ήταν μοναχός του στη ζωή ή σαν τον άλλον που ανατίναξε το κτίριο στην Οκλαχόμα.

  35. Αφώτιστος Φιλέλλην said

    The Most Evil Women In History – Bloody Mary Tudor

  36. Γς said

    29:

    Κάρποβ

  37. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    29. Κάρποφ Ανατόλι (ή Τόλια)

  38. antpap56 said

    Αυτοί οι περίεργοι Άγγλοι, να χρησιμοποιούν τη λέξη «surgery» για τους βουλευτές σε μια κατάσταση όπου ούτε ιατρείο γίνεται ούτε χειρουργός υπάρχει…
    Αν συνέβαινε κάτι τέτοιοι στην Ελλάδα, οι εμπλεκόμενοι βουλευτές θα διέτρεχαν δυο πιθανούς κινδύνους. Ή ο Ιατρικός Σύλλογος να τους καταγγείλει για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ή η Εφορία να τους κυνηγήσει για αδήλωτη δραστηριότητα

  39. Γς said

    37:

    ΚάρποΒ

  40. «Κενώνω», στην Πάτρα, σημαίνει «σερβίρω το φαγητό». Μου είχε κάνει εντύπωση την πρώτη φορά που το άκουσα, γιατί κι εγώ με την έννοια τις αφόδευσης το ήξερα.

  41. Γς said

    35:

    Και θυμήθηκα τον μπαμπά της…

  42. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    39. άι σαπέρα ρε άσχετε! ΚάρποΦ

  43. Γιάννης Κουβάτσος said

    Κι εμένα με ξένισε αυτό το «σαλεμένος». Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας, αλλά και η θεωρία του σαλεμένου μοναχικού δράστη, που προτάσσεται διαχρονικά, πρέπει να αντιμετωπίζεται με περίσκεψη. Σαλεμένοι ο Σχινάς, ο Όσβαλντ, ο Μπρέιβικ, σαν πολλοί σαλεμένοι δράστες δεν μαζεύονται στις πολιτικές δολοφονίες;

  44. Pedis said

    # 43 – Βλέπεις, οι ακροδεξιοί λευκοί εμπνέονται από το πρότυπο του υπερήρωα, ανώτερης, μοναχικής προσωπικότητας, ιππότες σα να λέμε, ενώ οι τριτοκοσμικοί είναι φανατικοί, χαζοί και πονηροί, ύπουλοι και θρασείς, λειτουργούν σε αγέλες και … με σχέδιο (σικ!).

    (Για να δούμε, θα γράψει ο Τάκις κάτι σχετικό … δεν το αποκλείω.)

  45. Παναγιώτης Κ. said

    @14. Υπάρχει και το σχετικό ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της ΕΡΤ.
    Απαγορεύονται οι μπανάνες στην ΕΡΤ γιατί θα σηκωθούν τα μαϊμού πτυχία.

  46. Γς said

    42:

    >άι σαπέρα ρε άσχετε! ΚάρποΦ

    ΚάρποΒ

  47. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    46. καλά κρασά…

  48. ΓιώργοςΜ said

    40 Σαν ρήμα, το ξέρω κι εγώ με την έννοια (κι έχει ξανασυζητηθεί εδώ), χωρίς την έννοια της αφόδευσης, και ήταν αρκετοί που το γνώριζαν, ολούθε.

    Σχετικά με το σαλεμένο εγγλέζο, φαίνεται πως είχε ιστορικό ψυχοπάθειας. Ζούσε με τη μητέρα του μέχρι που εκείνη πέθανε, κατόπιν μόνος του και ασχολιόταν με την κηπουρική-μάλιστα σε μια δήλωσή του σε άσχετο χρόνο σε μια εφημερίδα είχε πει πως «η κηπουρική είναι το καλύτερο γιατρικό, καλύτερο από φάρμακο και συνεδρίες ψυχοθεραπείας». Προφανώς έκανε λάθος.
    Το ρεπορτάζ του BBC πάντως (ήμανε στη Βρεττανία εψές), επικέντρωνε περισσότερο στο «τρελλός» και δευτερευόντως στην πολιτική του τοποθέτηση, αυτό που πέρασε σε μενα σα μήνυμα ήταν ότι θα μπορούσε να είχε και ψευδαισθήσεις με εξωγήινους και να θεωρούσε το θύμα μία από αυτούς.
    Για τον Κάρποφ/Κάρποβ μην τσακώνεστε (αισθάνομαι σαν να έριξα την πέτρα ανάμεσα στους γίγαντες!), το πιθανότερο να ήταν Καρπίδης, ομογενής, κοινωνός της τρισχιλιετούς κλπ, αφού είναι γνωσή η σχέση της αρχαίας ελληνικής με τα μαθηματικά, των μαθηματικών με το σκάκι (του σκακιού με τη ντάμα, της ντάμας με την τρίλιζα, και της τρίλιζας με τα τρία κακά της μοίρας μας) 🙂

  49. Γς said

    47:

    Ευχαριστώ

    Αλλά ΚάρποΒ

  50. Παναγιώτης Κ. said

    @22. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα με…τρελές ψηφοφορίες.
    π.χ ψηφοφορία για να αποφασισθεί ότι υπάρχει ή δεν υπάρχει… Θεός , ψηφοφορία για τους οικοδόμους αν ανήκουν ή δεν ανήκουν στην εργατική τάξη. 🙂

  51. gpoint said

    Η Κάρπαφ ή Καρπόβ λεγότανε…

  52. gpoint said

    # 26

    ημουνα βέβαιος πως κάποιος θα το ανέφερε…

    Ναι, φταίει εκείνο το δίχρονο διαλειματάκι στο λιμάνι.
    Οσα κι αν έκανε δεν ξεπεράστηκε αυτό… κάτι παρόμοιο έγινε και με τον Σάλπι

    εξ άλλου…ΟΠΑΟΚΠΑΝΩΑΠΟΛΑ

  53. cronopiusa said

    31
    Φοβερή ταινία

    ’71 (2014)

    Είδος ταινίας: Action | Drama

    Σκηνοθεσία: Yann Demange
    Σενάριο: Gregory Burke
    Ηθοποιοί: Jack O’Connell, Paul Anderson, Sean Harris, Sam Reid

    Χώρα παραγωγής: UK

    Υπόθεση:
    Κατά τη διάρκεια των φοβερών επεισοδίων στο Μπέλφαστ του 1971, ένας νεαρός Βρετανός στρατιώτης εγκαταλείπεται από λάθος από τη μονάδα του. Ανίκανος να διαχωρίσει τον φίλο από τον εχθρό, πρέπει να βγάλει τη νύχτα ζωντανός και να βρει δρόμο διεξόδου μέσα σε ένα αφιλόξενο κι επικίνδυνο τοπίο.

    δεν μπορώ να σας την στείλω

  54. LandS said

    Συγνώμη το suspend ελληνικά είναι παγώνω ή να σπάσω τη τηλεόραση;
    Καταλάβατε ότι βλέπω ειδήσεις τώρα.

  55. Θύμμαχος Θήτης said

    54 ναι είναι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει να μην την σπάσεις.

    Εξαρτάται πού χρησιμοποιείται αλλά γενικά σημαίνει διακόπτω κάτι συνήθως προσωρινά. Πχ suspend payments, παγώνω/αναστέλλω τις πληρωμές. Ή στον υπολογιστή, τον κάνουμε suspend, δηλαδή δεν σβήνει εντελώς αλλά σταματάει σχεδόν όλες τις λειτουργίες που καταναλώνουν ρεύμα (οθόνες κλπ).

  56. daeman said

    Μήπως οι δημοσιογράφοι του Αlpha δεν πήγαν στην Κοιλάδα του Πυριτίου, στο Silicon Valley του Σαν Φρανσίσκο, αλλά λοξόδρόμησαν κι έφτασαν στην Κοιλάδα της Σιλικόνης, στο Λος Άντζελες;

    Γιατί υπάρχει και Silicone Valley, μόνο που δεν είναι τοπωνύμιο, αλλά ταιριαστό παρανόμι του San Fernando Valley, γνωστού και ως San Pornando Valley:

    Silicone Valley may refer to:

    A misspelling of Silicon Valley, nickname for the Santa Clara Valley, also known as the South Bay area of San Francisco, the location of many American high tech companies

    Silicone Valley (San Fernando Valley), a pioneering region for the pornography industry; nickname coined as a pun on Silicon Valley, but referring to silicone breast implants rather than silicon chips

    Silicone Valley may also refer to Strahinjića Bana in Dorćol (a neighborhood of Belgrade, Serbia), because it is frequented by many «trophy» women (allegedly with breast implants)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Silicone_Valley
    https://www.wikiwand.com/en/San_Fernando_Valley#/Adult_entertainment

    Και όχι μόνο στην Καλιφόρνια (ή Καλλιπόρνια) αλλά και στη Σερβία, η Σιλικόνιτσα. 😀

    Εν Σιλικόνη βαπτιζομένων σας, κύριοι
    η της πορνάδος εφανερώθη προσκύνησις

  57. Αγάπη said

    Καλημέρα
    αρκετά άσχετο – αν και τα διαθέτει τα μεζεδάκια του
    Θέλω και σχόλια, παρακαλώ, γιατί μού φαίνεται τόσο, μα τόσο υπερβολικό
    http://share24.gr/dna-bori-na-epanaprogrammatisti-apo-tis-lexis-ke-tis-sychnotites-i-sofia-piso-apo-dialogismo/

  58. Γιάννης Κουβάτσος said

    Σκουρόχρωμοι Βέλγοι παίκτες τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της χώρας, ενώ κάποιοι ανοιχτόχρωμοι μούγκα. Για φίλο σχολιαστή που είχε κάνει ένα σχετικό σχόλιο αντίθετης φοράς. ❤

  59. Γς said

    57:

    Αυτό κι αν είναι @αλακία!

    Βάρδα μην το πιάσουν οι δικοί μας εδώ και γελάσει κάθε πικραμένος!

  60. ΣΠ said

    57
    Κακή μετάφραση ενός ψευτοεπιστημονικού άρθρου.

  61. γρηγορησ said

    σε μια συνέντευξη (μετά από λίγο google) τον λένε κάρποβ πάντως. δείτε στο 0:40

  62. Θύμμαχος Θήτης said

    61 Εγώ σαν Κάρποφ άκουσα αλλά μπορεί και να κουφάθηκα που πάτησα και είδα το λινκ στο 57.

  63. LandS said

    55 Δηλαδή το αναστέλλω γιατί δεν κάνει;

  64. Μαρία said

    62
    Δεν κουφάθηκες. Στο τέλος της λέξης το ηχηρό β μετατρέπεται σε άηχο φ.
    Το ίδιο και στον Κασπάροφ. https://en.wikipedia.org/wiki/Garry_Kasparov

  65. Γς said

    Ρε μανία να προφέρουμε -οφ τα ρώσικα επώνυμα -οβ.
    [Που είναι και σωστό].

    Η κυρά μου έχει ένα τέτοιο επώνυμο, @άνατοβ, και όλο κυρία @άνατοφ την φωνάζουν.
    Εκεί όμως που παραέγινε το κακό ηταν σε κάποιες εκλογές που δεν έβρισκε σε κανένα εκλογικό τμήμα το όνομά της.
    Κάποιος έξυπνος υπάλληλος διάβασε Ειρήνη @άνατοβ και το άλλαξε σε Ειρήνη @ανάτοβα.
    Λόγω τιμής!

    Επρεπε όμως να πάει να τον βρεί.
    Κι εκεί που θα περίμενε να δει μια ξανθιά ρωσίδα, χαρούλες που θα έκανε απέναντι σε μια μαινόμενη υποσαχάρια αφρικάνα.

  66. gpoint said

    # 65

    κι άλλη μανία στα ρώσσικα να προφέρουν α το ο όταν δεν τονίζεται που την ξέχασες

  67. odinmac said

    Ηταν ταλέντο ο Κάρλσεν από μικρός.
    Εδώ σε ένα τουρνουά, στα 12-13 του, παίρνει ισοπαλία από τον τιτάνα, και νούμερο 1 τότε Κασπάροφ, ενώ ο Μάγκνους ήταν στην θέση 700:

  68. Γς said

    Δεν την ξέχασα

    http://caktos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2007.html

  69. ΣΠ said

    56 Silicone Valley may also refer to Strahinjića Bana in Dorćol (a neighborhood of Belgrade, Serbia), because it is frequented by many «trophy» women (allegedly with breast implants).

    Κοίτα σύμπτωση. Εκεί ήμουν προχθές και πράγματι έτσι την λένε περιπαικτικά.

  70. Γς said

    68 -> 66

  71. …τουρίστριες να μη φοράνε μπικίνι.
    Επενέβη φυσικά ο Οργανισμός Τουρισμού και το κατέβασε…

    Εξαιρετικά προοδευτικός ο ΟΤ να προωθεί τον γυμνισμό στις τουρίστριες.
    Οι τουρίστες πώς αντέδρασαν βλέποντας τουρίστριες να τούς κατεβάζουν το μπικίνι;

    ( 🙂 )

  72. Γς, η γυναίκα σου μάλλον δεν έχει ρωσικό επώνυμο.
    Σε ΟΛΕΣ όμως τις ρωσικές λέξεις που τελειώνουν σε -Β, το γράμμα αυτό προφέρεται φ. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ηχηρά στιγμιαία και τριβόμενα σύμφωνα — αποηχηροποιούνται στο τέλος των λέξεων. Δεν είναι λάθος η καθιερωμένη ελληνική μεταγραφή των ρωσικών και βουλγαρικών επωνύμων σε -ωφ, έστω κι αν το ω είναι αδικαιολόγητο.

  73. Γιάννης Ιατρού said

    57: Αγάπη

    Αυτό που γράφει το άρθρο, γίνεται μόνο όταν προφέρουμε συνεχώς το ν (νι), λόγω των δονήσεων (βλ. και https://sarantakos.wordpress.com/2012/12/05/nnnnnnnnn/ – Όλα τα έχει αττό το μπλόγκ ρε παιδί μου 🙂 🙂 ).

    Για περαιτέρω εμβάθυνση εδώ: http://www.egolpion.com/n.el.aspx

  74. Pedis said

    Η ξεφτίλα μετριέται σε κοντέρ ή με τα καφάσια ντομάτες;

  75. spiral architect said

    Μία αργοπορημένη καλημέρα λόγω βλάβης του digitizer του κινητού μου.
    (κοινώς, δεν δουλεύει το τατς) 😦

    Περί μεζεδακίων:
    Δούλεψα και στο ραδιόφωνο. Εξαιρετικό μέσο, «ζεστό» και άμεσο, σε φέρνει κοντά με τον ακροατή. Μου άρεσε, αλλά δε συγκρίνεται ούτε με μισή ώρα σε εφημερίδα. Δούλεψα και στην τηλεόραση σε δελτία ειδήσεων. Το απόλυτο χάλι. Αγραμματοσύνη, ασυνταξία, καλάμια τεράστια και καριέρα από γκομενίτσες που τα μόνα ταλέντα που είχαν να επιδείξουν ήταν σωματικά. Εντάξει, υπήρχαν και κάποιοι δημοσιογράφοι. Δεν έχει καμία σχέση με εφημερίδα ούτε στο είδος δημοσιογραφίας ούτε στα χρήματα. Το μισθό ενός αρχισυντάκτη εφημερίδας τον έχουν στην tv μόνο για το μανικιούρ της παρουσιάστριας.

  76. Γς said

    72:

    Είναι ρώσικο το επώνυμο. Τώρα αν συμπτωματικά υπάρχει στο κέντρο της αφρικής, δεν ξέρω.
    Ούτε κι αυτή ξέρει.

    Αλλά και το μικρό της όνομα Ειρήνη είναι Μιρέμπε στη γλώσσα της. Και Μιρ [мир] είναι η Ειρήνη στα Ρώσικα.

    Στμπτώσεις;

  77. Νίκος Κ. said

    Ο μεγάλος σκακιστής Βίκτωρ Κορτσνόι ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Δύση το 1976. Το γεγονός το εκμεταλλεύθηκαν δεόντως τα ΜΜΕ στην αντισοβιετική τους εκστρατεία. Το άρθρο τού Antenna («ταπείνωσε την ανίκητη σοβιετική σχολή») ίσως να είναι το τελευταίο της σχετικής αντισοβιετικής σειράς, όσον αφορά τον -νεκρό πια- Βίκτορα. (Ας μην ξεχνάμε ότι κάποια χρόνια μετά τη θέση τού Κορτσνόι στον σχετικό πόλεμο προπαγάνδας θα την έπαιρνε ένας άλλος μεγάλος σκακιστής, ο πρωταθλητής κόσμου Γκάρι Κασπάροβ).

    Και κάτι ακόμη: Στην αγγλική έκδοση της Wikipedia αναφέρεται ότι ο Κορτσνόι γεννήθηκε στο Leningrad, Soviet Union https://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Korchnoi
    Στο ελληνικό άρθρο (κατά βάση μετάφραση του αγγλικού) γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.
    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81_%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%83%CE%BD%CF%8C%CE%B9

    Άμα μπλεχτείς στα δίχτυα τού προπαγανδιστικού πολέμου, δύσκολα ξεμπλέκεις. Ούτε και μετά θάνατον.

  78. Γιάννης Κουβάτσος said

    Καλά, δεν ήταν όλα αντισοβιετική προπαγάνδα. Όταν ο Κορτσνόι έχανε απ’ τον Καρπόφ (έτσι τον λέγαμε πάντα) 6-2, ο γιος του εξέτιε ποινή 2,5 ετών καταναγκαστικών έργων. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τον τελικό. Αν είχε νικήσει ο «τρομερός Βίκτορ», τι θα είχε γίνει άραγε;

  79. Μαρία said

    Ο μέγας συνωμοσιολόγος Δελαστίκ μίλησε. Καταγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς και τον τίτλο «Ματωμένα μεζεδάκια».
    http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24611:delastik-jocox&catid=37:di-evropi&Itemid=172

  80. Νίκος Κ. said

    78: Δεν πρόκειται να ισχυρισθώ ότι όλα ήταν καλά και άγια στην (πάλαι ποτέ) Σοβιετική Ένωση. Το αντίθετο. Άλλο όμως αυτό, και άλλο η επιθετική αντισοβιετική προπαγάνδα (πολλούς από τους σκοπούς της είναι πιο εύκολο να τους κατανοήσουμε σήμερα).

    Όσον αφορά το πραγματικό γεγονός με τον γιό του, εξέτισε ποινή 2,5 ετών σε στρατόπεδο εργασίας στη Σιβηρία για άρνηση στράτευσης:
    spent 30 months in a Siberian labor camp for refusing military service
    http://www.chessintranslation.com/2011/03/anti-hero-evgeny-vasiukov-on-viktor-korchnoi/

  81. Γιάννης Κουβάτσος said

    Όλες οι διώξεις στην ΕΣΣΔ είχαν νομότυπη αιτιολογία. Αλλά, βέβαια, οι πραγματικοί λόγοι των διώξεων ήταν άλλοι και είχαν να κάνουν με την αρνητική στάση προς το καθεστώς.

  82. Νίκος Κ. said

    81 Οι γενικεύσεις πιστεύω πως δεν ισχύουν (ούτε προς τη μια πλευρά, ούτε προς την άλλη). Και επειδή (και μόνο) θεωρείται πως συνδέεται η φυλάκιση του γιου του με το τυχόν σκακιστικό αποτέλεσμα, θα σημειώσω ότι οι σχέσεις Κορτσνόι πατρός και υιού δεν ήταν οι καλύτερες. Όταν επετράπη στη γυναίκα του και στον γιο του να εγκαταλείψουν τη Σοβιετική Ένωση αυτοί δεν συναντήθηκαν ποτέ με τον Βίκτορα:

    Tal told me that when Korchnoi’s wife and son were allowed to leave [the Soviet Union] (and his son had already been to prison before that), he didn’t even meet them. Instead they were met by his lawyer with a divorce letter. And Tal once asked Korchnoi’s son, “Igor, what’s your relationship with your father like?” To which the son replied, “I don’t want to hear or speak about Mr. Korchnoi”. So there’s that side of life… Everyone talks only about the chess side, but life – it doesn’t end with chess. http://www.chessintranslation.com/2011/03/anti-hero-evgeny-vasiukov-on-viktor-korchnoi/

  83. Ανδρέας Μαρικάς said

    (79): Εμείς οι πιστοί Χριστιανοί συγχαίρουμε τον σύντροφο Δελαστίκ (στέλεχος του Ανταρσύα, όπως μού είπαν) για το θάρρος του να γράψει (με τόσο πειστικά επιχειρήματα) αυτό που όλοι σκεπτόμαστε αλλά φοβόμαστε να πούμε: Η δολοφονία της Τζό Κόξ έγινε για να μή διαλυθεί η αντίχριστη Ευρωπαϊκή Ένωση και να μήν ενδυναμωθεί η Αγία Ρωσσία, η πραγματική Μάννα της Ορθοδοξίας.

    Εκπλήττομαι που οι χριστιανοί αναγνώστες του Ιστολογίου Ριβαλντίνιος και Ότινάναι έχουν βγάλει τον σκασμό τόσες μέρες για το εν εξελίξει πραξικόπημα του Βαρθολομαίου με την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης: Απουσιάζουν 5 Ορθόδοξες Εκκλησίες (Αγίας Ρωσσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και το Πατριαρχείο Αντιοχείας) κι ο άθλιος γιός του κουρέα της Ίμβρου, Δημητράκης Αρχοντώνης, μιλάει για Πανορθόδοξη Σύνοδο. Θα το δείτε, αδελφοί μου: Πάει να προκαλέσει Σχίσμα στην Αγία Ορθοδοξία μας ο Αρχοντώνης, με εντολή των Αμερικανών πατρώνων του, ώστε να τά ‘βρει έτοιμα ο Τράμπ τον Νοέμβριο και να προχωρήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως επιθυμεί η Νέα Τάξη

  84. LandS said

    79 Μα ο Δελαστίκ ανέκαθεν στηρίζεται στη θεωρία ότι υπάρχει κέντρο που σχεδιάζει τα πάντα μέχρι και το μικρότερο επεισόδιο. Μη κοιτάς που γράφει με αμεσότητα και τα λέει «περιδιαγραμμάτου». Σχεδόν πάντα αστοχεί.
    Δεν καταλαβαίνει ότι η στάση της Κοξ για τους μετανάστες, η ηγετική συμμετοχή της στην Οξφαμ, η δράση της για τα θύματα των πολέμων στο Νταρφούρ και στο Αφγανιστάν, η δραστηριοποίηση της με τους «Φίλους της Συρίας» και οι αγώνες της για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των γυναικών, αρκούν να προκαλέσουν το μίσος σε σαλεμένους ακροδεξιούς. Όχι, αφού σε μια βδομάδα είναι το ρεφερέντουμ, ε με αυτό έχει να κάνει και να που το «κέντρο» που λέγαμε πριν μας την έφερε για μια φορά ακόμα.

  85. Αγάπη said

    73 Κάτι τέτοιο είχα καταλάβει κι’ εγώ αλλά ήθελα επιβεβαίωση Από τώρα και πέρα θα κυκλοφορώ λέγοντας συνεχώς νννννννννννννννν 🙂

  86. Γιάννης Ιατρού said

    85: Αγάπη

    Άσε, και που να σφίξουν κι άλλο οι ζέστες. Εδώ η εικόνα από την σημερινή έξοδο των Αθηναίων της ενδοχώρας στην θάλασσα 🙂

  87. LandS said

    81 Αλλιώς έπρεπε να το πεις. Όποιος είχε αρνητική στάση στο καθεστώς αρνιόταν τη στράτευση, εξέδιδε βιβλία η τύπωνε φυλλάδια ή παρουσίαζε εικαστικά χωρίς άδεια, διοχέτευε δυσμενείς ειδήσεις στη Δύση, και πολλά άλλα που, αν δεν τα έκανε, δεν θα είχε αρνητική στάση στο καθεστώς. Και ναι, για αυτές τις ενέργειες διώκονταν ή, στη περίπτωση που δεν έστεκε νομικά η δίωξη ή το αδίκημα δεν ήταν αρκετό για φυλακή ή εξορία, τον κλείνανε σε ψυχιατρείο.
    Δεν είχε η ΚαΓκεΜπε μαντικές δυνατότητες να ξέρει, πριν εκδηλωθεί με τέτοιο τρόπο η αντίθεση, ποιος ήταν με το καθεστώς και ποιος όχι. Τι τη πέρασες δυναστεία των Κιμ;

  88. Γιάννης Κουβάτσος said

    Εννοώ ότι πολλές φορές η κατηγορία δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα. Όλα αυτά τα καθεστώτα έχουν ένα ρεπερτόριο συγκεκριμένων κατηγοριών, ώστε οι στημένες δίκες και οι αναπόφευκτες καταδίκες να έχουν επίφαση νομιμότητας. Στο εδώ μετεμφυλιακό καθεστώς της δεξιάς (και του «κέντρου») η πιο δημοφιλής κατηγορία ήταν για κατασκοπία.

  89. Γιάννης Κουβάτσος said

    -Λοιπόν, ετελείωσε. Πες του σαλεμένου να καθαρίσει την Εργατική σκύλα. Έτσι, μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια: μια κουμμούνα λιγότερη και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ‘ναι αυτό που θέλει ο Αρχηγός. Έλα, ρε φίλε, τέλειωνε! Δέκα ώρες να σερβίρεις πέντε τσάγια!
    -Συγγνώμη, σερ, φεύγω αμέσως.
    Βγαίνοντας απ’ το γραφείο 13 του κτιρίου των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ο «σερβιτόρος» Γιώργος Δελαστίκ χαμογέλασε σατανικά.

  90. Γιάννης Ιατρού said

    89: Γιάννη, συνέχισέ το! Καλά το πάς… 🙂

  91. Γιάννης Κουβάτσος said

    Μια σειρά αστυνομικών βιβλίων με ήρωα τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Δελαστίκ θα πουλήσει, άραγε; 😎

  92. Γς said

    κομψά< αβέβαιης ετυμολογίας

    Καμία σχέση με το comme ça

  93. Γς said

    Κι αυτό το «κομ-ψά» του Πολάκη…

    Το τόσο [α]κομψα ειπωμένο

  94. Μαρία said

    90
    Εσύ να το συνεχίσεις, που ξέρεις απο κηπουρική.

  95. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    Ο Κορτσνόι (Καρτσνόι η «ρώσικη» προφορά) δεν ήταν κανένας ιδεολόγος ή επαναστάτης . Αυτομόλησε στη Δύση για λόγους πολύ πεζούς και ιδιοτελείς ,αλλά επειδή είναι φρέσκο το κιβούρι του δεν είναι μάλλον πρέπον να επεκταθώ. Απλά για να μη μένουν εντυπώσεις τελείως λάθος.

  96. Νέο Kid L'Errance d'Arabie said

    Α, και από τον Κάρποφ έχασε τα δύο ματς του 78 και του 81 ΑΠΟΛΥΤΑ δίκαια. Απλά ο Τόλια ήταν καλύτερος παίκτης.

  97. Alexis said

    #83: Κόβει η πουτάνα το γαμήσι; 😡

    «Ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού είναι επί ποδός»
    Από χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων…

  98. Γιάννης Κουβάτσος said

    Σαφώς και ο Καρπόφ ήταν καλύτερος απ’ τον Καρπόφ, είχε πιο βαριά φανέλα, θα λέγαμε στο ποδόσφαιρο. Αλλά οι Σοβιετικοί θα ήθελαν να το σιγουρέψουν. Η σφαλιάρα από τον γίγαντα Μπόμπι τούς είχε πονέσει πολύ. Ούτε ήταν αντικαθεστωτικός αγωνιστής ο Κορτσνόι. Είχε σπαστεί από την προώθηση του Καρπόφ από το καθεστώς και γι’ αυτό την έκανε για τη Δύση, κάτι που δεν του συγχώρεσαν ποτέ οι Σοβιετικοί.

  99. Γιάννης Κουβάτσος said

    Καλύτερος απ’ τον Κορτσνόι, βέβαια. 😊

  100. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    7 – «όπου η αποχή πιάνει τέτοια νούμερα, τα σκάνδαλακι η διαφθορά εξαφανίζονται, διαχρονικό συμπέρασμα κι ας λέει ο Λάμπρος καλαμπούρια για λευκό.»
    Ρε Gee, τόσα χρόνια λέω για ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΚΥΡΟ, πού κολλάει το λευκό; Η αποχή αν δεν είναι συνειδητή αντίδραση, που στην προκειμένη περίπτωση των Ηπανών (και όχι μόνο) δεν είναι, εξυπηρετεί μια χαρά την οικονομική ελίτ για να αλωνίζει χωρίς έλεγχο, όπως και γίνεται στις ΗΠΑ. Οι συνειδητοί Δημοκράτες Πολίτες, συμμετέχουν μαζικά στις στημένες εκλογές της οικονομικής ελίτ, και ψηφίζουν συνειδητά ΑΚΥΡΟ. Με 50% συνειδητοποιημένους δημοκράτες, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να «κυβερνήσει- κάνει ό,τι θέλει, με τους αδιάφορους τρυπάκηδες Αμερικανούς κλπ που απέχουν, και με τους άλλους που φοράνε χρωματιστά γυαλιά, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ, η σύγχρονη ιστορία αυτό διδάσκει, (που δεν διδάσκει τίποτα δηλαδή, όπως όλες οι ιστορίες). Οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον πλανήτη με έτη φωτός απόσταση από τις επόμενες, είναι κατά σειρά, οι ΗΠΑ, Μ.Β, και Γερμανία, και κατά καιρούς, έχω βάλει εδώ αρκετές αποδείξεις, δημοσιευμένες σ΄αυτές τις χώρες.
    Η διάσωση των χρεωκοπημένων τραπεζών στις ΗΠΑ, την Μέκκα του καπιταλισμού, με κρατικά χρήματα, δηλαδή του λαού, δεν είναι σκάνδαλο; Το ότι οι ίδιες σωσμένες τράπεζες, τα λεφτά που τους χάρισε το κράτος για να τα ρίξουν στην άμεση οικονομία για να δημιουργηθεί ανάπτυξη, τα έβαλαν στα παράγωγα και ξαναθησαύρισαν και θησαυρίζουν ακόμα εντελώς ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας μια φούσκα πολλαπλάσια σε μέγεθος από αυτή του 2007, δεν είναι σκάνδαλο και διαφθορά; Το ότι οι ίδιες τράπεζες, παίρνουν τα σπίτια (πάνω από 10,000,000) των δανειοληπτών (που οι ίδιες δάνεισαν χωρίς ΚΑΜΙΑ εγγύση για την φερεγγυότητά τους) πετώντας στον δρόμο δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, που επιπλέον πληρώνουν την διάσωσή τους, τι ακριβώς λές πως είναι;
    Η Θατσερική Αγγλία, που κρατικοποίησε την χρεωκοπημένη RBS (για να μείνω μόνο σ΄αυτό) τι είναι; Η Γερμανία που διέσωσε ένα σωρό τράπεζες, σφάζοντας την Κύπρο, που είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο μαύρου χρήματος, που έχει την πιο ανοιγμένη στα παράγωγα τραπεζα στον κόσμο (60 τρις, πάνω από 15 φορές το ΑΕΠ της Γερμανίας) που έχει την ΖΗΜΕΝΣ, την VW κλπ, που έχει για υπουργό οικονομίας (ναι αυτόν που έχει το θράσος να μας δείχνει με το δάχτυλο) ένα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ και πυροβολημένο για μίζες, τι είναι;

    «Σοφοί οι Αμερικάνοι δεν πλακώνονται για Ντόναλντ ή Χίλαρυ αλλά πλακωνουν όποιον κάνει λαμογιά, εδώ ψηφίζουμε τον ένα για να φύγει ο άλλος και τα λαμόγια δεν τα κυνηγάει κανίς»
    Για πές μου ένα λαμόγιο που το πλάκωσαν, π.χ τι έκαναν στον επικεφαλής της Lehman Brothers, ή σ΄αυτόν της Citibank; Ξέρεις για πόσα ΤΡΙΣ διεφθαρμένο σκάνδαλο μιλούμε; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, έχει χαθεί το τόπι.
    Υ.Γ – Ο Μαρινάκης μπροστά τους, είναι παρθένος κορασίς (χαμόγελο).

  101. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  102. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    57 – Το σίγουρο με τον διαλογισμό, είναι πως μπορεί κανείς να «επαναπρογραμματίσει» τον εγκέφαλο του, για τα αρνητικά προκατασκευασμένα πιστεύω, όπως πχ, κάνει κρύο, αν δεν ντυθώ καλά, θα κρυώσω και θα αρρωστήσω, – διάφορες φοβίες για τα σκυλιά, τις αράχνες, τα φίδια, το ύψος, το βάθος, το σκοτάδι κλπ. Επίσης, μπορείς να τον προγραμματίσει για να ξυπνάει όποια ώρα θέλεις χωρίς ξυπνητήρι, και να είναι ξεκούραστος και χαρούμενος, ανεξαρτήτως πόσο κουρασμένος είναι και πόσες ώρες θα κοιμηθεί, το πρωϊ ή όποια άλλη ώρα θέλει, θα ξυπνήσει σαν χαρούμενο πουλάκι. Μπορείς να κάνεις και διάφορα άλλα «περίεργα» πράγματα, αλλά θέλει μια μικρή εμβάθυνση, ενώ για τα παραπάνω, είναι πολύ απλά τα πράγματα, καμία σχέση με γκουρού και οοομμμμμμ (χαμόγελο). Αν ήξεραν τι δυνατότητες έχει ο εγκέφαλός τους για να δίνει χαρά και ευφορία, όσοι καπνίζουν, πίνουν, και παίρνουν διάφορα για τον ίδιο λόγο, θα αντιλαμβάνονταν πως είναι μεγάλα κορόϊδα, γιατί πληρώνουν ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, κάτι που μπορούν να έχουν ΔΩΡΕΑΝ, και χωρίς παρενέργειες, ίσως και γι΄αυτό το λόγο το σύστημα….αλλά ας το αφήσω αυτό το θέμα (χαμόγελο).
    Για το DNA κλπ, απάντησε ο ειδήμων Γς.

  103. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    5-14 – Καλά τόσα χρόνια στα σχολεία, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο, τι έμαθαν, δεν τους είπε κανείς τίποτα για την πραγματικότητα που θα βρούν όταν βγούν στην ζωή, και με ποιούς τρόπους θα την αντιμετωπίσουν; ΠΕΡΙΕΡΓΟ!

  104. Πάνος με πεζά said

    Yπάρχει και suspended ceiling, η αναρτημένη ψευδοροφη.

  105. .

    79
    Και γιατί, παρακαλώ, είναι …συνωμοσιολόγος ο Δελαστίκ; Επειδή διερμηνεύει αυτό που και η …κουτσή …Μαρία βλέπει και μόνον οι παρωπιδοφόροι μύωπες δεν μπορούν και δεν θέλουν να δούνε;
    Δεν σάς πείθει, δηλαδή, εσάς την …ανοιχτομάτα, η αριστοτελική λογική;

    Εδώ ο κόσμος τό ‘χει τούμπανο…

    Κι άλλοι τα βλέπουνε τα σημάδια. Εσείς εδωμέσα έχετε άλλα κριτήρια; ΠΟΙΑ;;;

    .

    « Πριν καν προλάβει να στεγνώσει το αίμα της δύστυχης J. Cox στον χώρο του εγκλήματος, η είδηση άρχισε να μεταδίδεται σε Βρετανία και Ευρώπη ως εξής: Η ειδεχθής δολοφονία της Cox ανατρέπει τα δεδομένα δίνοντας το προβάδισμα στην ψήφο παραμονής στην ΕΕ. Από την πρώτη στιγμή η J. Cox δεν δολοφονήθηκε μόνο μια φορά με ειδεχθή τρόπο, αλλά αμέτρητες φορές με κάθε δελτίο ειδήσεων, κάθε ρεπορτάζ, κάθε δήθεν ανάλυση, κάθε υποκριτικά συμπονετική δήλωση των επικεφαλής του «Μένω», κοκ. Όλοι τους χρησιμοποιούν με τον πιο εξόφθαλμο και χυδαίο τρόπο τη δολοφονία σαν μέσο για να αποσπαστούν ψήφοι υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.
    Έτσι ξέσπασε μια αλλόφρονα εκστρατεία στη βάση μιας τόσο πρόστυχης καπηλείας της συγκεκριμένης δολοφονίας, που είχε εξαρχής σαν στόχο να εμφυτέψει τη συνενοχή γι’ αυτήν την ειδεχθή πράξη σε κάθε έναν ξεχωριστά οιονεί ψηφοφόρο υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Η εκστρατεία αυτή είχε και έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου εναντίον του πληθυσμού προκειμένου δια της συνενοχής να του αποσπάσει την ψήφο υπέρ της ΕΕ.

    Αλήθεια, πότε πρόλαβαν να οργανώσουν όλη αυτή την εκστρατεία, που ξέσπασε μέσα σε λίγες ώρες από την δολοφονία της Cox; Πότε πρόλαβαν να διεξάγουν έρευνες που παρουσίασαν σχεδόν αμέσως με αντιστροφή του κλίματος υπέρ του «Μένω»; Όλα δείχνουν ότι οι καθοδηγητές της εκστρατείας ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη δολοφονία πριν καν συμβεί αυτό το ειδεχθές έγκλημα.
    Ας δούμε το σκηνικό. Η εκστρατεία υπέρ της ΕΕ πήγαινε down the tubes, όπως θα έλεγαν κι οι Βρετανοί. Κι είναι λογικό. Κανένας από τους υποστηρικτές της παραμονής στο τερατούργημα της ΕΕ δεν έχει να πει τίποτε το θετικό. Κι έτσι ολόκληρη η εκστρατεία του «Μένω» θεμελιώθηκε στον εκφοβισμό του ψηφοφόρου και την κινδυνολογία σε βαθμό γελοιότητας.
    Το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για τα αφεντικά της εκστρατείας. Αντί η πλειοψηφία των Βρετανών ψηφοφόρων να τρομοκρατηθεί και να πάει σαν κοπάδι προβάτων να ψηφίσει υπέρ της παραμονής, έγινε το αντίθετο. Αγανάκτησε με την προσβολή στη νοημοσύνη της σε τέτοιο βαθμό που η ψήφος υπέρ του «Φεύγω» έγινε ουσιαστικά μονόδρομος για τους περισσότερους.
    Κάτι έπρεπε να γίνει. Αλλιώς οι Βρετανοί θα ψηφίσουν στις 23 Ιούνη υπέρ της εξόδου με τέτοια πλειοψηφία που κανένα κοινοβούλιο, καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορεί να παραβλέψει εύκολα, χωρίς μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Κι έτσι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα έδινε μόνο την ευκαιρία στους βρετανούς να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή στη χώρα τους, αλλά θα επέφερε ένα καίριο πλήγμα εναντίον της Νέας Τάξης των ευρωκρατών, που είναι ότι χειρότερο συνέβη στην Ευρώπη από την εποχή της Νέας Τάξης των ναζί.
    Χρειαζόταν επειγόντως ένα θύμα, ένας «μάρτυρας» του αγώνα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Η J. Cox ήταν το ιδανικό θύμα. Ευπαρουσίαστη, δημοφιλής, χαμηλού προφίλ πολιτικός, μητέρα ανήλικων παιδιών, καλή σύζυγος, χωρίς εμφανείς διαπλοκές με κυκλώματα και σκάνδαλα, αυτοδημιούργητη, ακτιβίστρια, χωρίς πλούτη. Μια τυπική καθώς πρέπει μεσοαστή, ιδανική για να ταυτιστεί μαζί της ο μέσος Βρετανός ψηφοφόρος και ιδιαίτερα οι γυναίκες.
    Πολύ φοβάμαι ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο δολοφονήθηκε. H προετοιμασία για τη δολοφονία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Ανώνυμες απειλές που κανείς δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Γιατί να απειληθεί η Cox; Ήταν τόσο καθοριστική η συμμετοχή της στο πλευρό του εξαγορασμένου δίδυμου Κάμερον-Κόρμπιν και των υπολοίπων ευρωλιγούρηδων; Ούτε κατά διάνοια.
    Τότε γιατί να απειληθεί η Cox κι όχι οι ηγέτες, ή οι πιο προβεβλημένοι της εκστρατείας του «Μένω»; Κι εφόσον απειλήθηκε, γιατί δεν φρόντισε η αστυνομία να διαθέσει έναν αστυνομικό για προστασία. Ένας μόνος αστυνομικός θα ήταν αρκετός. Οι δικαιολογίες που λένε ότι η ίδια η Cox δεν ήθελε, είναι για μικρά παιδιά. Η αστυνομία θα μπορούσε να παράσχει διακριτική προστασία, εφόσον – όπως λένε – επέμεναν τα απειλητικά μηνύματα.
    Κι έτσι η Cox δολοφονείται έξω από το σπίτι της με τον πιο ειδεχθή τρόπο. Από ποιόν; Από κάποιον με βεβαρημένο παρελθόν ψυχασθένειας, ο οποίος μπαινοβγαίνει για χρόνια σε προγράμματα επανένταξης. Ιδανικός τύπος για να προγραμματιστεί προκειμένου να διαπράξει ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα χωρίς να αφήσουν ίχνη αυτοί που πραγματικά το σχεδίασαν και το οργάνωσαν.
    Πότε δολοφονήθηκε; Όταν το «Φεύγω» από την ΕΕ έχει ξεφύγει τόσο μπροστά από το «Μένω», ώστε η απόσταση να μην μπορεί να καλυφθεί έως την 23η Ιούνη. Υπάρχει πιο ιδανικό έγκλημα προς εκμετάλλευση από την εκστρατεία του «Μένω»;
    Αν μετά από καιρό αποκαλυφθεί ότι η ειδεχθής δολοφονία της J. Cox έγινε για να μην φύγει η Βρετανία από την ΕΕ, προσωπικά δεν θα εκπλαγώ. Η μαφία της ΕΕ δεν κατάγεται μόνο ιδεολογικά και πολιτικά από τους ναζί, είναι το ίδιο αδίστακτη με τους ναζί. Στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια έχουν δολοφονήσει εν ψυχρώ κοντά στους 100 χιλιάδες πολίτες. Είτε οδηγώντας τους μαζικά στην αυτοκτονία, είτε διαλύοντας το σύστημα υγείας της χώρας. Την Cox θα λυπηθούν; »

    .

    Αυτά, τα παραπάνω, τα γράφει ο πρώην «σύντροφός» σας Καζάκης.
    Μέχρι και οι …πέτρες καταλαβαίνουν τί γίνεται…! Εσείς ακόμα ονειρεύεσθε;;;
    .

  106. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    91 – Μόνο θα πουλήσει, θα ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΗΣΕΙ, εδώ πουλάνε τόσες συνωμοσιολογικές παπαριές, αυτό δεν θα πουλήσει που βασίζεται σε ΑΛΗΘΙΝΑ γεγονότα; (χαμόγελο)
    Υ.Γ – Όντως καλά το πάς, έχει δίκιο ο John doktor (χαμόγελο) για σκέψου λίγο την συγγραφή.

    .https://www.youtube.com/watch?v=ruNXuh_Ql4g

  107. 91,
    …Μια σειρά αστυνομικών βιβλίων
    με ήρωα τον δαιμόνιο δημοσιογράφο
    Δελαστίκ
    θα πουλήσει, άραγε; 😎 …

    Δελεαστική πρόταση!

  108. Δελα-stick 🙂

  109. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    107 – Θα σε πυροβολήσω ρε Μιχάλη, ΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΒΡΕΕΕΕ, το κερατό μου μέσα (χαμόγελο).
    Υ.Γ – Τώρα θυμήθηκα και το παλιόσκυλο τον Σκύλο που βαριέται να γράψει, μεγάλο τεμπελόσκυλο (χαμόγελο).

  110. Ανδρέας Μαρικάς said

    Η Ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι αποβλακωμένοι από τον Ρωμαιοκαθολικισμό Πορτογάλοι δεν κατάφεραν να βάλουν γκόλ στους Αυστριακούς πατριώτες (0-0). Ο κρετίνος Ρονάλντο έχασε πέναλτυ στο 78΄ (αριστερό δοκάρι, ενώ ο Αυστριακός γκολκήπερ είχε πέσει δεξιά και όλο το τέρμα ήταν αφύλακτο)

    Ας μού επιτραπεί να καταθέσω και την χριστιανική άποψη για το Σκάκι. ΟΙ εποχές άλλαξαν από τότε που ο κ. Σαραντάκος ήταν φέρελπις υποψήφιος μαίτρ. Σήμερα η μηχανή νικάει τον οποιοδήποτε σκακιστή και σε 2-3 χρόνια τα σκακιστικά προγράμματα που θα νικούν για πλάκα τον κάθε Βίκτωρα Κορτσνόϊ, θα είναι ενσωματωμένα στα κινητά τηλέφωνα.

    Αυτό θα σημάνει το τέλος του σκακιού σε επαγγελματικό επίπεδο και το πάλαι ποτέ ένδοξο Ζατρίκιον, θα παραμείνει απλώς μία ευχάριστη μέθοδος αυνανισμού του μυαλού για εκατομμύρια αργόσχολους νοματαίους. Για εμάς τους χριστιανούς, θα ήταν προτιμότεροι αν οι κύριοι σκακισταί ησχολούντο με την ανάγνωση των Πατέρων της Εκκλησίας, παρά με την αυναντιστική απομνημόνευση των ανοιγμάτων της Σικελικής Αμύνης, που σε λιγάκι θα μπορεί να κάνει πολύ εύκολα το πρώτο τυχόν κινητό τηλέφωνο.

    Εμείς οι παλαιοί έχουμε μείνει στον Μπόμπυ Φίσερ (μέγας αντισημίτης, αν και φυλετικά Εβραίος) που το 1969-72 είχε ρημάξει τους Σοβιετικούς σκακιστές (Τάλ, Πετροσιάν, Σπάσκυ κλπ) και είχε σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού στον Πλανήτη, αφού απέδειξε ότι ο μαρξισμός – λενινισμός δεν σε κάνει καλύτερο σκακιστή, όπως πίστευαν μέχρι τότε δισεκατομμύρια αποβλακωμένοι χαχόλοι

  111. gpoint said

    # 100

    Ρε συ Λάμπρο, κατέβα από το συννεφάκι σου… στο ψηφοδέλτιό σου γράφεις » ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΚΥΡΟ» και το γαμημένο το σύστημα το μετράει μαζί με τα άλλα άκυρα που οι ελέγχοντες την διαδικασία τα μετράνε μαζί με τα λευκά ;

    Ξύπνα, λευκά και άκυρα, μια ζωή ομόσταυλα ήταν που λέγανε και στον ιππόδρομο, γι αυτό τα αθροίζουν στα αποτελέσματα, τα συνειδητά που λες εσύ δεν έχουν διαφορά από τα λευκά στο μέτρημα

  112. gpoint said

    Οσο για την διαφθορά, να σου θυμίσω πως υπάρχει ζωή και χωρίς τις τράπεζες αλλά έχεις τυφλωθεί εντελώς

  113. gpoint said

    Δλδ δεν είναι διεφθαρμένο κράτος η Ελλάς που ο καθε τυχάρπαστος νομοθετεί κατά το δοκούν και συγχρόνως παραβαίνει αυτά που ψηφίζει και είναι οι ΗΠΑ που οι νόμοι τηρούνται χωρις εξαιρέσεις

  114. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    109.Υ.Γ.
    αγαπάμε Σκύλο

  115. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    112. >>υπάρχει ζωή και χωρίς τις τράπεζες
    Τ΄ανάποδο πάλι όχι. Να τα λέμε όλα 🙂

    Απομόνωση στο τρολοζεύγαρο.

  116. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    >>Nαxos
    μήπως και XIOS; Όπως Xiosbank

  117. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    >>δολοφονία της Τζο Κοξ, βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος, από έναν σαλεμένο ακροδεξιό,

    Ο ακροδεξιός δολοφόνος της Αγγλίδας βουλευτίνας Jo Cox, οι σχέσεις του με την National Alliance του William Pierce κι ένα μυστικό ‘πανευρωπαϊκό συνέδριο’ της Χρυσής Αυγής το 1998

  118. Εσύ που έβαλες να πάρει μπρος δυό φορές την …»ευφυία» σου κι όλο σού σβήνει στο «-ι-«, τί το παλεύεις; Με το στανιό η σπίθα δεν ανάβει, πάρ’το απόφαση! Έχεις πρόβλημα (με τη …μίζα; με το …καρμπυρατέρ;) ΑΛΥΤΟ…!!!

  119. Καλημέρα στον Νικοκύρη και στην παρέα του!
    Παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό το ιστολόγιό σας και ομολογώ πως έχω αποκομίσει πάρα πολλά τόσο από τις αναρτήσεις όσο και από τα σχόλια.

    Σαν πρώτο λοιπόν σχόλιο, θέλω να συνεισφέρω ένα ακόμα «ματωμένο μεζεδάκι» από αυτά της εβδομάδας που πέρασε και αφορά το φόνο ενός αστυνομικού και της συντρόφου του στην Γαλλία . Το πρωτοσυνάντησα εδώ.
    Όταν επικοινώνησα μαζί τους για να τους εξηγήσω τα λάθη, τα απέδωσαν στην πίεση του χρόνου και στην βιασύνη αντιγραφής από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Εκεί λοιπόν, στην εισαγωγή, μαθαίνουμε ότι το έγγλημα διεπράχθη στο Ιβλίν [sic] (Yvelines, -διοικητικό διαμέρισμα αντίστοιχο της νομαρχίας, που ανήκει στον μεγάλο δακτύλιο του Παρισιού- και που εγώ προσωπικά θα το έλεγα μιλώντας ελληνικά Υβελίνες). Σαν να λέμε λοιπόν ότι ο φόνος έγινε γενικά και αόριστα στον νομό Αττικής..
    Προχωρώντας στην δεύτερη παράγραφο μαθαίνουμε ότι ο δολοφόνος προέρχεται από μια πόλη που λέγεται Μάντ-λα-Ζολί (Mantes-la-Jolie) που βρίσκεται 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Παρισιού. Εδώ βρίσκεται διπλό μεζεδάκι. Πρώτα γιατί γίνεται μετατόπιση της πόλης κατά 120 χιλιόμετρα (η Μάντ-λα-Ζολί είναι υπονομαρχία των Υβελίνων -νομαρχία οι Βερσαλλίες- και σαφώς είναι 60 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού) και δεύτερο, δίνεται η εντύπωση ότι ο δράστης προέρχεται από κάποιο σημείο απομακρυσμένο από το σημείο του φόνου, ενώ στην πραγματικότητα η πόλη που έγινε το έγγλημα, η Μανιανβίλ (Magnanville) είναι όμορο προάστειο της Μάντ-λα-Ζολί και έτσι θύτης και θύματα ήταν κατα κάποιο τρόπο γείτονες.

    Αυτά, και ευχαριστώ για την φιλοξενεία.

    Υγ.: Παρά το ότι και οι δύο πηγές μου είπαν ότι θα φροντίσουν να διορθωθεί το κείμενο, αυτό παραμένει στους συνδέσμους που σας έδωσα.

  120. * Συγγνώμη για τα έντονα γράμματα στο τέλος, αλλά για κάποιο λόγο το wordpress δεν δέχτηκε το κλείσιμο του tag () στην λέξη ανατολικά και έτσι πήρε όλο το υπόλοιπο σχόλιο σε έντονα.

  121. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/ston-aera-oi-ektimiseis-gia-brexit-mia-etaireia-dyo-dimoskopiseis-diaforetika-apotel

  122. sarant said

    Eυχαριστώ για όλα σας τα σχόλια, δυστυχώς όλη τη μέρα δεν μπόρεσα να συνδεθώ καθόλου.

    27 Δίκιο έχεις, αν είναι παρατατικός -και μάλλον αυτό ταιριάζει- πρέπει να βάλει «παρήγε»

    40 Σερβίρω το φαγητό, αλλά από την κατσαρόλα στα πιάτα -πχ. φακές. Δεν το λένε π.χ. για μπριτζόλες

    43-44 Εγώ πάντως δεν είπα ότι ο φονιάς της Κοξ ήταν μοναχικός

    56 Το σκέφτηκα κι εγώ, και μπορεί να έχεις δίκιο

    69 Ο ένας ήταν χτες στην Αγγλία, ο άλλος προχτές στο Βελιγράδι, εγώ σήμερα στο Στρασβούργο, είμαστε πολυταξιδεμ΄νο ιστολόγιο 🙂

    79 ΅Είναι όμως απαράδεκτος

    105 Ο Καζάκης δεν ήταν ποτέ πρώην σύντροφός μου

    119 Γείτονα (με την ευρεία έννοια) καλώς ήρθες και να με συγχωρείς που το σχόλιό σου περίμενε τόσες ώρες στην καραντίνα

  123. @ 122

    Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα.

  124. 122 (8)
    Ώπα! ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ !
    Μα δεν αναφέρθηκα (τουλάχιστον όχι ειδικώς!) σ’ εσένα ΝΙΚΟκύρη μας:
    ως γνωστόν, ο Καζάκης υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος του ΚΚΕ και η αποστροφή μου «έδειχνε» κάποιους από τους, νυν ΚΚΕδες, συναναγνώστες-σχολιαστές φίλους που αποτιμούν τις πολύ λογικές σκέψεις του Δελαστίκ σαν …συνωμοσιολογικά παραμύθια. Σε εκείνους «έδειχνε» το «σας» μου.

    Δηλαδή, όμως, ο καημένος ο Δελαστίκ εάν μπορούσε να τά ‘γραφε αυτά στον Ρίζο (ή, μάλλον, στην -αλήστου μνήμης- Πρώτη) θα εξέφραζε την …ίσια «γραμμή» (και την …»λογική») του …αλάθευτου «Κόμματος», η οποία -βεβαίως- ποτέ δεν θα μπορούσε να συνιστά …συνωμοσιολογία!…
    Μήπως, όμως, και η …βαθειά «ανάλυση» που κάνουν κάποιοι άλλοι «διανοητές» (λ.χ., στα tvxs και xyzcontagion κοκ) έχει άραγε μεγαλύτερο ειδικό βάρος (από την άποψη της λογικής επιχειρηματολογίας και της τεκμηρίωσης) συγκρινόμενη με όσα λέει ο Δελαστίκ ή -ακόμη και- ο Καζάκης;;;
    Μα, μού διαφεύγει κάτι, τέλος πάντων;

  125. Θύμμαχος Θήτης said

    63 Μια χαρά κάνει το αναστέλλω! Απλά είπα πως και το παγώνω (μεταφορικά) κάνει. Και το παύω, διακόπτω, σταματάω, εξαρτάται από την πρόταση κάθε φορά.

    64, 72
    Α μάλιστα! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Και στο ηχητικό του Γς (36 – άνΤρας από ρωσία) έτσι ακούγεται. Άρα καλά έλεγε και ο θρασύς αραβόψυχος Κιντ.

  126. Θύμμαχος Θήτης said

    104 ενδιαφέρον. Το suspension = ανάρτηση είναι από την άλλη παλιά σημασία του suspend: κρεμάω, αναρτώ
    http://www.etymonline.com/index.php?term=suspension
    http://www.etymonline.com/index.php?term=suspend

  127. Μαρία said

    125
    Αλίμονο αν δεν έλεγε καλά. Είναι σκακιστής αφού 🙂

  128. 127
    Μαρία said: « … … Είναι σκακιστής αφού »

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ώστε μιλάνε ακόμα έτσι τα μωρά στις Σέρρες;;; Νόμιζα ότι αυτή η μπεμπεκίστικη ανα-σύνταξη είχε χαθεί εδώ και 60 χρόνια!!!

  129. Γς said

    127, 128:

    Προβοκατόρικες ήταν οι αντιρρήσεις μου για τον Κάρποφ
    Θα επακολουθούσε εξήγηση της προφοράς.

    Επακολούθησε το #65 μου:
    >Ρε μανία να προφέρουμε -οφ τα ρώσικα επώνυμα -οβ. [Που είναι και σωστό].

    Κι ήταν κι η ηπειρώτισσα γιαγιά μου η Φρόσω που άκουγε στο Γιάννοβα ως σύζυγος του παππού μου του Γιάννη.
    Πόθεν άραγε;

  130. Γς said

    127:

    >σκακιστής αφού

    Ναι για.

  131. spiral architect said

    Tα όποια συνομωσιολογικά περί της δολοφονίας της Κοξ μέλλουν να αποδειχθούν, όταν και αν ανοίξουν τα αρχεία της Ιντέλιτζενς, (που λεγαν οι παλιοί) δηλαδή, ζήσε Μάη μου. Πάντως, ας μην ξεχνάμε ότι, για να αποδειχθεί ο όρος «αμερικανοκίνητη χούντα» έπρεπε να περάσουν 26 χρόνια από την πτώση της για να το ομολογήσουν επίσημα οι ΗΠΑ δια στόματος Κλίντον στην Αθήνα. Μέχρι τότε, κανένα επίσημο κυβερνητικό χείλι εκατέρωθεν του Ατλαντικού δεν είχε τολμήσει να το ξεστομίσει.

  132. cronopiusa said

    Καλή σας μέρα!

  133. spiral architect said

    Αντίθετα, αυτό που δεν πρόκειται να αποδειχθεί ποτέ, θα είναι η σχέση των κατσαρολίστας με τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ. 😀

  134. Γιάννης Κουβάτσος said

    Ακόμη και μετά το συγγνώμη του Κλίντον, Σπάιραλ, υπάρχουν πρώην αριστεροί και νυν κεντροφιλελέδες που δεν αποδέχονται την ανάμειξη και την υποστήριξη των ΗΠΑ στο χουντικό πραξικόπημα. Ξέρεις, Δαμιανίδη, Κανέλλης και σία. Τους κούρασε ο δογματισμός της αριστεράς, αλλά συνεχίζουν να τον κουβαλάνε στο μυαλό τους, αφού κλείνουν τα μάτια μπροστά στην ομολογημένη αλήθεια.

  135. spiral architect said

    @134: Πάντα υπάρχουν και χειρότερα!

  136. sarant said

    Καλημέρα. Μου είπε ένα πουλάκι ότι για τα βρετανικά θα έχουμε άρθρο αύριο Δευτέρα

  137. Γιάννης Ιατρού said

    Καλημέρα,

  138. spiral architect said

    @136: Καλά, δεν είπαμε και τίποτα το εμβριθές. Άντε, για να επανορθώσω, αν έστω λίγο άγγιξα τα βρεττανικά, αφήνω εδώ για επιδόρπιο τη σύγκρουση μεταξύ των τιτάνων της φιλοσοφίας και της διανόησης.
    Ας νικήσει ο καλύτερος.

  139. spiral architect said

    @137: Πάντα διαχρονικός.

  140. spiral architect said

    Αν σας βγάζει προειδοποίηση ασφαλείας ο λίκνος του #138, ανοίξτε τον άφοβα στην ασφαλή περιήγηση-sandbox-ιγκόγκνιτο του περιηγητή σας. Το βγάζει συχνά αυτό για τον συγκεκριμένο ιστότοπο. 😉

  141. Γιάννης Κουβάτσος said

    Η προειδοποίηση ασφαλείας βγαίνει για τον ιστότοπο ή για τον Μπογδάνο και τη «σέξι Οννεδίτισσα» ;😛
    Εγώ πάντως είμαι με τον ποιητή. Έχει πιο ωραίες εγκεφαλικές καμπύλες.

  142. gryphon said

    Για την δολοφονια της Κοξ απο ακροδεξιο οπβς λεγεται και διαφορα συνωμοσιολοηικα δεν εχω να πω τιποτα εκτος απο το οτι αναμφισβητητα απο την δολοφονια της ωφελουνται οι υποστηρικτες της παραμονης της Μ.Βρεττανιας στην ΕΕ.
    Ειδα οτι αμεσως εγινε συμβολο και προτυπο για την πολιτικη της δραση απο ολο το πολιτικο κατεστημενο και εδω απο τον Τσιπρα μεχρι και τον Κουλη και κτριως για την δραση της στο θεμα των προσφυγων απο την Συρια refugees welkome κλπ.
    Εγω να πω την αληθεια δεν ειιχα ακουσει ποτε το ονομα της και οταν εγνε γνωστη η ειδηση της δολοφονιας κοιταξα να μαθω μερικα πραγματα.
    Ειδα νομιζω εδω ενα λινκ απο τον Γκαρντιαν και πηγα εκει και μετα απο λινκ σε λινκ διαβασα διαφορα αρθρα στην συγκεκριμενη εφημεριδα για την μακαριτισσα.
    Εκει προσεξα και κατι που ειναι τουλαχιστον αμφιλεγομενο και το οποιο αποσιωπουν τα περισσοτερα μμε που πλεκουν το εγκωμιο της.
    Σχετικα προσφατα η Κοξ εγραψε απο κοινου με καποιον βουλευτη των Τορυς αρθρο οπου καλουσε ανοιχτα για στρατιωτικη επεμβαση της Βρεττανιας στην Συρια για να σωθουν οι προσφυγες απο τον ΙΣΙΣ οπως ελεγε αλλα και απο τον κακο Ασαντ και τους ρωσικους βομβαρδισμους.Την ιδια αποψη εχει και ο πρωην υπ.Αμυνας ο Χαγκ και διαφορα αλλα γερακια.
    Γιατι μην κοροιδευομαστε.
    Αυτο που πραγματικα ζητουσε η Κοξ και ζητουν κσι αλλοι με ανθρωπιστικη προφαση ηταν η επιβολη Ζωνης απαγορευσης πτησεων στην Συρια με την συμμετοχη και της Βρεττανιας.
    Να διασωσουν στην ουσια τον ΙΣΙΣ και να ανατρεψουν μετα τον Ασαντ με ανθρωπιστικους αυτη την φορα βομβαρδισμους απο του δυτικους συμμαχους.Οτι εγινε δηλαδη και στην Λιβυη με τα γνωστα αποτελεσματα.
    Μαλιστα η Κοξ στασιασε κατα καποιον τροπο κατα του Κορμπιν τον οποιο εχει χαρακτηρισει και περιπου ανικανο και ενω η επισημη θεση του εργατικου κομματος ηταν το Οχι σε στρατιωτικη επεμβαση στην Συρια η ιδια απειχε απο την σχετικη χηφοφορια που εγινε στο Κοινοβουλιο

  143. spiral architect said

    @141: Ναι, αλλά δεν είναι και λίγο να έχεις να διαβάσεις τις εκατοντάδες σελίδες του Κεφαλαίου ταυτόχρονα με το Ανθολόγιο Φιλοσοφικών Κειμένων της Γ’ Γυμνασίου! 😛

  144. spiral architect said

    @142: Αύριο είπαμεεε! 👿

  145. gryphon said

    142
    Αλλα για τι λεω για την Κοξ εδω ο Παπαδημουλης με πτρινους λογους στο Ευρωκοινοβουλιο χαιρετιζε της Αραβικη Ανοιξη στην Συρια καλουσε την Δυση να επεμβει στρατιωτικα στην για να διωξει τον Ασαντ

  146. Γιάννης Κουβάτσος said

    143. Και να ‘χεις καταλάβει και με τη μία ότι γράφει βλακείες. Είδες πώς καθαρίζει τη σκέψη το σαμπουάν για ολοκληρωμένη περιποίηση που αναδομεί την τρίχα; 💅

  147. gryphon said

    144
    Οτσν ξεκινησα να γραφω δεν υπηρχε καποια σχετικη αναφορα.
    Ετσι οπως γραφω εγω μου πηρε κανα μισαωρο να το γραψω οποτε υπηρχαν καινουργια σχολια εν τω μεταξυ τα οποια δεν ειχα δει.

  148. nikiplos said

    3@ Παλαιά το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας έγραφε: Εξωχώρι στα ελληνικά κι από κάτω ο Αγγλικός τίτλος EXOXORI… Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη, έχω να πάω από τα 80ς… 🙂

    6@ …όπως δεν υπάρχει και φόρμουλα μετά τον Σένα
    Φίλτατε Gpoint, εμείς οι παλαιότεροι τον … Σένα τον έχουμε για πρωινό, καθώς από τότε που έφυγαν οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες από το παιχνίδι, όλοι οι οδηγοί έγιναν σπουδαίοι…

    Να λέγαμε για τον Νίκι Λάουντα, τον Πατρέζε, τον Βελβέτ, Πικέ, Αλαίν Προστ… οκ… μετά ήρθε το τούρμπο και οι οδηγοί σε κάθε γκαζιά είχαν επίδοση… 🙂
    που ήταν τα χρόνια εκείνα που αν ήσουν βρωμόγκαζο, έσκαγαν τα καρμπυρατέρ κι έπαιρναν φωτιά και έβγαινες ακαριαία νοκ άουτ… Επίσης να μην μιλήσουμε για τα ταμπούρα με τις τριπλές σιαγόνες που έβγαζαν φλόγες και βρώμαγε ο τόπος… Τα λάδια που χύνονταν? Εκείνοι κι αν ήταν αγώνες… και με υποβοηθήσεις για τα τιμόνια του κώλου…

  149. spiral architect said

    @148α: Ουτε στο EXOXORI ούτε στη Λεστενίτσα πάνε πια τα ΚΤΕΛ. Λόγω δουλειάς μετακινούμαι (και) με αυτά και ξέρω. Μόνο μεγάλες πόλεις πια διασυνδέουν. 😦

  150. Alexis said

    #3: Πάντα, βεβαίως, παραμένει και η «ψαγμένη» μίξη ανακατεμένων ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων, που γίνεται συχνά σε επιγραφές καταστημάτων, αλλά ευτυχώς με την επικαιρότητα δεν είδαμε λέξεις του στυλ ΓΚΡΕΧΙΤ ή ΜΠΡΕΧΙΤ (και το ανάποδο)…
    Μην το λες… Είδα πρόσφατα σε υπότιτλο δελτίου ειδήσεων «ΒΡΕΧΙΤ»

    Το ΣΕΧ πάντως έχει γράψει …ιστορία στα τσοντάδικα της Αθήνας των ’70ς και ’80ς

  151. Γς said

    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
    Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη.
    – Μην χαζευεις Πολάκη, εκατό φορές είπαμε.

    Η φίλη μου η Μήτσα Μακρή στο ΦΒ

  152. Γς said

    Κι εγώ το πρωί σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων άκουεα «Μπρέχιτ»

  153. Γς said

    152->150

  154. gbaloglou said

    Korchnoi vs Polgar 🙂 🙂

  155. Pedis said

    Μεγάλη στεναχώρια θα πέσει για το Βρεκεκέξιτ, το λόγο δεν έχω «καταλάβει».

    Μην είναι επειδή, όπως ατυχώς δήλωσε ο Λόουτς σε αποστροφή του, αν γίνει, στη ΜΒ θα ανεβει η ακροδεξιά;

    Δηλ. αν δεν γίνει το Βρεκεκέξιτ η ΜΒ θα πάρει το παράδειγμα της Αυστρίας, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας όπου, ακριβώς επειδή είναι πεπεισμένΕΕς έχουν πατάξει την ακροδεξιά,

    Βρεκεκραγμένοι!

  156. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    111-112-113 – Ρε Gee, ειλικρινά τώρα, διαβάζεις αυτά που γράφω ή ό,τι θέλεις;

    «Ρε συ Λάμπρο, κατέβα από το συννεφάκι σου… στο ψηφοδέλτιό σου γράφεις » ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΑΚΥΡΟ» και το γαμημένο το σύστημα το μετράει μαζί με τα άλλα άκυρα που οι ελέγχοντες την διαδικασία τα μετράνε μαζί με τα λευκά ;

    Ξύπνα, λευκά και άκυρα, μια ζωή ομόσταυλα ήταν που λέγανε και στον ιππόδρομο, γι αυτό τα αθροίζουν στα αποτελέσματα, τα συνειδητά που λες εσύ δεν έχουν διαφορά από τα λευκά στο μέτρημα.»
    Δεν με νοιάζει τι κάνει και τι μετράει το σύστημα, αφού ξέρω πως είναι γαμημένο και ελέγχει τις εκλογές, και ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, ό,τι και να ψηφίσω, έχει προεπιλεγεί από την οικονομική ελίτ, κι αυτήν θα υπηρετήσει, όπως και γινόταν τόσα χρόνια με τις δεξιοσοσιαΛΗστικές κυβερνήσεις, και γίνεται τώρα με την ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ , πρώτη φορά «αριστερή» κυβέρνηση. Δεν είμαι, ούτε το παίζω επαναστάτης Gee, ξέρω πολύ καλά πως δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα άμεσα, γι΄αυτό κάνω αντάρτικο για να αλλάξω κάτι έμμεσα, το αν θα τα καταφέρω θα το δείξει ο πολύ μελλοντικός χρόνος.
    Εσύ υποστηρίζεις πως όπου η αποχή, είναι στο 50%, δεν υπάρχουν διαφθορά και σκάνδαλα, κι εγώ προσπάθησα με τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις που παρέθεσα, να σου αποδείξω πως έχεις λάθος, αν εσύ δεν τα αποδέχεσαι ή δεν τα είδες κάν, με γειά σου με χαρά σου, αυτό δεν σημαίνει πως είμαι ανεβασμένος σε κάποιο συνεφάκι (που ξέρω καλά πως είναι κι από κάτω κι από μέσα κι από πάνω -χαμόγελο) είμαι προσγειωμένος και πατάω στέρεα στο έδαφος. Αν έχεις αποδείξεις γι΄αυτό που λές για τις χώρες που έχουν μεγάλη αποχή από τις εκλογές, θα χαρώ πολύ να τις δώ, εγώ πάντως έχω άπειρες αποδείξεις για ΤΕΡΑΤΩΔΗ σκάνδαλα, αντίστοιχα και για διαφθορά σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.

    «Οσο για την διαφθορά, να σου θυμίσω πως υπάρχει ζωή και χωρίς τις τράπεζες αλλά έχεις τυφλωθεί εντελώς» Μπορεί να έχω τυφλωθεί, αλλά πότε είπα πως δεν υπάρχει ζωή χωρίς τράπεζες; Αυτά που έγραψα, αποδεικνύουν τα σκάνδαλα και την διαφθορά γιγαντιαίων διαστάσεων που συμβαίνουν σ΄αυτές τις χώρες, όχι;

    «Δλδ δεν είναι διεφθαρμένο κράτος η Ελλάς που ο καθε τυχάρπαστος νομοθετεί κατά το δοκούν και συγχρόνως παραβαίνει αυτά που ψηφίζει και είναι οι ΗΠΑ που οι νόμοι τηρούνται χωρις εξαιρέσεις»
    Ρε φίλε, είπα ακριβώς αυτό, «Οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον πλανήτη με έτη φωτός απόσταση από τις επόμενες, είναι κατά σειρά, οι ΗΠΑ, Μ.Β, και Γερμανία, και κατά καιρούς, έχω βάλει εδώ αρκετές αποδείξεις, δημοσιευμένες σ΄αυτές τις χώρες.» αν εσύ κατάλαβες ότι λέω πως η Ελλάδα δεν είναι διεφθαρμένο κράτος, τι να κάνω, ξέρεις πως δεν έχω μεγάλη ευχέρεια λόγου, δεν ξέρω πως αλλιώς να το διατυπώσω. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέω, είναι πως αυτές οι χώρες που ΤΥΧΑΙΩΣ έχουν μεγάλη αποχή, είναι πολύ πιο διεφθαρμένες από την Ελλάδα, το ότι στις ΗΠΑ οι νόμοι τηρούνται χωρίς εξαιρέσεις, το εκλαμβάνω ως ένα από τα ωραία αστεία που λές όταν έχεις κέφια, ειδικά αν συνοδεύονται με Geeχτάποδο και ουζάκι Πιτσιλαδή (χαμόγελο).

    » Οι συνειδητοί Δημοκράτες Πολίτες, συμμετέχουν μαζικά στις στημένες εκλογές της οικονομικής ελίτ, και ψηφίζουν συνειδητά ΑΚΥΡΟ. Με 50% συνειδητοποιημένους δημοκράτες, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να «κυβερνήσει – κάνει ό,τι θέλει,»
    Πάνω σ΄αυτό τι αντιπαραθέτεις; Δεν λέω πως θα συμβεί αύριο, θρησκεία, εκπαίδευση και κόμματα, κάνουν σωστά την δουλειά τους, έτσι για την κουβέντα.

  157. gpoint said

    Αρχικά δεν είναι απόδειξη ότι υποστηρίζεις εσύ ούτε είναι αντάρτικο το να ρίχνεις άκυρο και να διαλαλείς πως το κάνεις συνειδητά για να αλλάξεις το σύστημα έμμεσα !!!]
    Κάτι ξέρω από Αμερική, η μάνα μου ήταν Αμερικάνα εκεί ζούσαντα αδέρφια της, εκεί ζει η αδερφή μου και εν πάση περιπτώσει χιλιάδες έχουνε πάει και μόνο από σένα ακούω πως είναι η κόλαση της διαφθοράς λες και θα κυκλοφορούσε εκεί ο Λιάπης με πλαστες πινακίδες, θα βρίσκανε λαθραία λαθραία παντού, θα βαφτίζανε τις βίλλες εκκλησίες όπως σε όλες τις Κυκλάδες ή θα κορόιδευαν την εφορία όπως εδώ

    Οταν γράφεις » ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ, ό,τι και να ψηφίσω, έχει προεπιλεγεί από την οικονομική ελίτ,» το γιατί η λύση είναι να πας μαζοχιστικά να ρίξεις άκυρο αντί να πας για μπάνιο να ξελαμπικάρεις είναι αυταπόδεικτο κι αν δεν το καταλαβίνεις χρήζεις ψυχολογικής υποστήριξης εκτός και νομίζεις πως το να λες πως το έκανες συνειδητά είναι βουντού που θα ξεχωρίσει το δικό σου ψηφοδέλτιο από το τυχόν λευκό οπότε είναι ανίατη περίπτωση.

    «Οι συνειδητοί Δημοκράτες Πολίτες, συμμετέχουν μαζικά στις στημένες εκλογές της οικονομικής ελίτ, και ψηφίζουν συνειδητά ΑΚΥΡΟ»… εδώ είναι αυτό που λένε οι γιατροί » να του λέτε πάντα ναι, δεν είναι επικίνδυνος αλλά που ξέρεις καμιά φορά…»

    Να σου βάλω μια φορά τι ακούω κι εγώ μήπως σε βοηθήσει

  158. Γς said

    157:

    >ή θα κορόιδευαν την εφορία όπως εδώ

    Το IRS?
    Ούτε να το σκεφτείς.

    Γενικά αυτό το Agaimst the Law. όπως ελλάντα δλδ, που είναι μαγκιά

  159. Γιάννης Ιατρού said

    117: ΕΦΗ-ΕΦΗ,
    και οι Αρχαίοι ημών πρόγονοι λάτρευαν τις θυσίες που άλλαζαν τον ρούν της ιστορίας…. 🙂

  160. cronopiusa said

  161. Γιάννης Ιατρού said

    160ε Cronopiusa
    Απορώ που ο τύπος που σκότωσε την Αγγλίδα βουλευτίνα δεν δήλωσε πως ήταν και μέλος των PODEMOS … 🙂

  162. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    160 – «Αν μας εκβιάσουν και χάσουν, αυτό θα είναι το τέλος της Ευρώπης.» Αν κερδίσουν όμως (που είναι σίγουρο) τι θα γίνει; ποιό είναι το εναλλακτικό σχέδιο; έχουν; αν έχουν γιατί δεν το δημοσιεύουν, αν δεν έχουν πού πάνε ξεβράκωτοι (σαν τους συριζαίους) στ΄αγγούρια; Όλοι, δεξιοί, κεντρώοι, και αριστεροί, τάζουν ψευδαισθήσεις στους λαούς, ΚΑΝΕΙΣ δεν τους λέει την αλήθεια, ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ, ΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΟΥΝ, ΚΑΝΕΝΑ!!!

    Xαιρετίζω το δημοκρατικό σύνταγμα της Ε.Ε

  163. cronopiusa said

  164. cronopiusa said

    Λάμπρο ❤

  165. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    150.Αlexis >>«ΒΡΕΧΙΤ»
    ΒΡΕΧΙΤ XIONISIT 🙂

  166. .
    160 (2)
    Αυτά τα κωμικοτραγικά συνέβαιναν ανέκαθεν!

    Είναι, βέβαια, και ζήτημα …»ειδικού βάρους»: εκεί οφείλεται το γεγονός ότι -κατά φυσική νομοτέλεια- πάντοτε θα επιπλέουν οι φελλοί και οι κουράδες στα …καθαρά νερά της πατρίδας μας.

    Αλλά και οι «Ανώτατες»(!!!) …Σχολές Δημοσιογραφίας έχουν παίξει κι αυτές τον ρόλο τους. Από τότε που η δημοσιογραφία προήχθη σε …επιστήμη και απέκτησε αίγλη και στέγη στα ελληνικά «πανεπιστήμια», η κοροϊδία απέκτησε …πατέντα!
    Πτυχιούχος …»Επιστήμονας» Δημοσιογράφος: το άκρον άωτον της γελοιότητας!!!
    Βρήκαμε, δηλαδή, έναν ακόμη τρόπο να παράγουμε …πατενταρισμένους …»επιστήμονες» με το τσουβάλι: «διανοούμενοι» έφηβοι (όπως ο κάθε ανεπρόκοπος νεανίας και η κάθε σαχλομπουμπού που ντύνονται με τα «ιδανικά» τα οποία τους λανσάρει η …ωτ κουτύρ της …»Βουλής των Εφήβων») και , τα υψηλής …διανόησης βλαστάρια των νεοελλήνων της λαμογιάς (όσα κληρονόμησαν κεφάλι χωρίς εγκέφαλο) μετά τις (ψευτο)»επιστήμες» της κοινωνιολογίας, της ψυχολογίας, της οικονομίας, του μάρκετινγκ και του μπίζνες αντμινιστρέϊσον, έχουν να επιλέξουν και την …»επιστήμη» της δημοσιογραφίας για να την …»σπουδάσουνε» και έτσι (με δόξα και «τιμή») να μπούνε είτε στην …»παραγωγή» είτε στην …»ανεργία» ως …ακαδημαϊκής …μορφώσεως (ξεπουλημένα στην διαπλοκή!) κοινωνικά παράσιτα.

    Άνθρωποι με …ικανότητες τέτοιες που κανείς λογικός δεν θα τους εμπιστευότανε ούτε το σκούπισμα και το ξεσκόνισμα του σπιτιού του χρυσοπληρώνονται για να …ξεσκονίζουν τα αφεντικά τους: αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι (ιδίως εκείνοι με …»πτυχίο»)!

    Τί να λέμε, δηλαδή, τώρα;
    .

  167. gpoint said

    Σ’ αυτό το κράτος κάποιοι έχουν προτιμήσεις τους εισαγγελείς και τα αστυνομικά τμήματα… ήταν δε τόσο σίγουροι που σε κάποια φυλλάδα γράψανε πως συνελήφθη ο «λασπολόγος» ο οποίος βέβαια ντοκουμάντα έβγαλε στη φόρα ενώ δεν επιτρέπεται γιατί ήταν υλικό της δίκης αλλά δεν ον γράφεις λασπολόγο και κυρίως πριν τον πιάσουνε !!!
    Αυτά για μερικούς που δεν έχουν καταλάβει την σχέση ποδόσφαιρου και πολιτικής και πιός ελέγχει την πλειονότητα των δημοσιογράφων…

    http://www.sdna.gr/monimes-stiles/media/article/212688/kataigistikes-ekselikseis-stin-ypothesi-thomaidi

  168. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    157 – «Αρχικά δεν είναι απόδειξη ότι υποστηρίζεις εσύ»
    Εγώ υποστηρίζω αυτό, «Η διάσωση των χρεωκοπημένων τραπεζών στις ΗΠΑ, την Μέκκα του καπιταλισμού, με κρατικά χρήματα, δηλαδή του λαού, δεν είναι σκάνδαλο; Το ότι οι ίδιες σωσμένες τράπεζες, τα λεφτά που τους χάρισε το κράτος για να τα ρίξουν στην άμεση οικονομία για να δημιουργηθεί ανάπτυξη, τα έβαλαν στα παράγωγα και ξαναθησαύρισαν και θησαυρίζουν ακόμα εντελώς ανεξέλεγκτα, δημιουργώντας μια φούσκα πολλαπλάσια σε μέγεθος από αυτή του 2007, δεν είναι σκάνδαλο και διαφθορά; Το ότι οι ίδιες τράπεζες, παίρνουν τα σπίτια (πάνω από 10,000,000) των δανειοληπτών (που οι ίδιες δάνεισαν χωρίς ΚΑΜΙΑ εγγύση για την φερεγγυότητά τους) πετώντας στον δρόμο δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους, που επιπλέον πληρώνουν την διάσωσή τους, τι ακριβώς λές πως είναι;»
    Αυτά είναι καταγεγραμμένα γεγονότα, υφίστανται αυτή την ώρα που μιλούμε, και αφορούν τρισεκατομμύρια δολάρια που «κόπηκαν» από την FED την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (που είναι ιδιωτική) αν δεν τα θεωρείς απόδειξη σκανδάλου και διαφθοράς, αλλά διαφάνεια και εφαρμογή των νόμων χωρίς εξαιρέσεις, μάλλον έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη για το τι είναι σκάνδαλο και διαφθορά, και δεν θα συνεννοηθούμε πάνω στο θέμα, οπότε ας το αφήσουμε, κι ας πιάσουμε κάνα άλλο που θα έχουμε κοινή αντίληψη.
    Αντάρτικο είναι η γενική στάση ζωής, και πληρώνω αρκετές δεκαετίες το τίμημα, κι όχι μια ψηφοφορία με άκυρο. Η μαζική συμμετοχή συνειδητοποιημένων πολιτών που πιστεύουν στην δημοκρατία, ψηφίζοντας συνειδητά άκυρο στις στημένες εκλογές του συστήματος, θεωρώ πως είναι μια υγιής και αναίμακτη αντίδραση που θα υποχρεώσει την πολιτεία να γίνει αληθινά δημοκρατική, γιατί δεν μπορεί να αγνοήσει το 50% ούτε το 40%, συνειδητών πολιτών, άλλωστε το 39,55 κυβερνάει (για τόση δημοκρατία μιλούμε) ενώ με την αποχή, έχει αποδειχτεί πως δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα, η αδιαφορία και η ανευθυνότητα πάντα βόλευε την οικονομική ελίτ, δεν ήταν μαλάκες αυτοί που είχαν γράψει το σύνθημα τοίχου, ΔΟΥΛΕΥΕ ΨΗΦΙΖΕ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ, αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα, με την διαφορά πως δουλεύουν λιγότεροι, αλλά ΟΛΟΙ βγάζουν τον σκασμό, περιμένουν να τους σώσει ο σαλτιμπάγκος που κάνει τον πρωθυπουργό.

    Υ.Γ – Να υποθέσω πως για τα σκάνδαλα στις ΗΠΑ της ΕΝRON, της Lehman brothers που μια βδομάδα πριν την χρεωκοπίας της, οι εταιρείες αξιολόγησης της έδιναν ΑΑΑ,
    του πολεμικού ναυτικού με την διαπλοκή των καυσίμων, κλπ (ας μη γράψω για την δικαιοσύνη) οι συγγενείς σου δεν πήραν τίποτα είδηση. Ποιός ξέρει, μπορεί να μελετούσαν τότε (χαμόγελο).

    Mιά και μου έβαλες το τραγουδάκι της χαζοχαρούμενης που δεν γνώρισε τον έρωτα και τον βαθύ οργασμό, να σου βάλω κι εγώ ένα, από κάποιον που το έπαιζε επαναστάτης χωρίς αιτία και σου αρέσει.

  169. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    167. Τζη απ το λινκ βγαίνει ότι υπάρχει Αστυν Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.Πλάκα έχει το Τμήμα Θεάτρου !
    Άσχετο αλλά αν είσαι εξοχή,μιας και είναι η εποχή της κάπαρης, αν έχεις καλό ξίδι, κόβεις ,καθαρίζεις,πλένεις και στεγνώνεις εντελώς την κάπαρη (μικρά μπιλάκια και φυλλαράκια ή βλασταράκια) και την βάζεις κατ΄ευθείαν στο ξίδι.Χωρίς ξεπίκρισμα δηλαδή,που είναι και το βάσανο να αλλάζεις νερά,λεκάνες κλπ. Στο γυάλινο βάζο και τιγκάρεις με ξίδι.Και ελιές χαραχτές Καλαμών έχω κάνει έτσι,χωρίς αλάτι,μόνο ξίδι και γίνηκαν λουκούμι.Λίγες λίγες στο λάδι μετά. (Μεζεδάκια αληθινά κι όχι ματωμένα αυτά 🙂 )

  170. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    168,Λάμπρο! αμώ τα σεντόνια σου 🙂 Μη μαλώνεις με το Τζη!Κάνει κι εκείνος το αντάρτικο του όπως το αντιλαμβάνεται.Κι εγώ ψηφίζοντας, με τις επιλογές μου νομίζω ότι κάτι κάνω.Δεν περιμένουμε να μας σώσει κανείς.Το μη βρώμικο μεχρι στιγμής ψηφίζουμε. Αυτή την αντίληψη έχουμε και θέλουμε να έχουμε. Άστο τώρα το πίριπίρι. 🙂 Θα μας πεθάνεις πριν μας πεθάνουν τα κόκκινα δάνεια. Κρατάμε το αντάρτικο ως στάση ζωής αλλά ξερουμε πως δεν προκειται να γίνουν ποτέ τόσα πολλά τα άκυρα ώστε να υποχρεώσουν το σύστημα σε κάτι (αν δουν ότι γίνεται,θα τ΄απαγορέψουν ρε συ.)
    Ξίδι καλό να βρεις και να βουτήξεις κάπαρες (πλυμένες και στεγνές) 🙂

  171. Γιάννης Ιατρού said

    170: Το στέγνωμα με πιστολάκι (όχι ζεστό!), άμα βιάζεσαι, απλωμένες σε μια=δυό πετσέτες κουζίνας 🙂

  172. Pedis said

    # 160 – Κρόνη, σαφέστατος ο κύριος από τον ισπανικό σύριθα!

    Τουλάχιστον εκεί είναι ξεκάθαροι: έχουν αποφασίσει ότι θα κυβερνήσουν με τους πασόκους τους αντί να τους χώνουν στα πόστα στα κουφά. Μένει να να δούμε αν θα συγκυβερνήσουν με κάνα κλάσμα της όπους ντέι για να μιμηθούν τους δικούς «μας».

    Πάντως, κάτι τέτοια θαρραλέα του στυλ «δεν θα τολμήσουν να μας πιέσουν, αλλιώς…» αλλά και τα συνετά «όλα θα γίνουν αλλά σιγά-σιγά» τα ‘χουμε δει στο παραμύθι με τη βαρουφίτσα όταν σεργιάνιζε στο δάσος με τον λαγό (αυτόν που λέει και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα) .

  173. Γιάννης Κουβάτσος said

    Δεν αρκεί η ηθική των καλών προθέσεων (ρίχνω άκυρο ή λευκό, άρα πάω κόντρα), πρέπει να συνδυάζεται με την ηθική των συνεπειών (τι θα γίνει αν το ρίξουν όλοι άκυρο; Σε τι θα οδηγήσει αυτό; Σε λαϊκή εξέγερση ή σε ακόμη αυταρχικότερες «λύσεις; ). Ποτέ δεν είναι απλά και διαφανή τα πράγματα.

  174. Μαρία said

    163

  175. Γιάννης Ιατρού said

    174: Μαρία
    Λές να είναι μεγάλη η οικογένεια;;;;

  176. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    170 – Δεν μαλώνω με τον Cee βρε, αφού είναι καλός φίλος και τέλειος μάγειρας χταποδιού, (κι ως γνωστόν, ο μάγειρας έχει πάντα δίκιο☺) και κάνει και εγγυημένα καλή παρέα. Ανταλλαγή απόψεων κάνουμε, κι αφού δεν συμφωνούμε σ’ αυτό το θέμα το σταματάω. Μιά φορά έχασα τον έλγχο και παραφέρθηκα, και του ζήτησα συγγνώμη, κι είμαι σίγουρος πως την δέχτηκε, άλλωστε είναι περισσότερα αυτά που συμφωνούμε από τα λίγα που διαφωνούμε Για το αντάρτικο, δεν είπα πως μόνο εγώ το κάνω, απλώς μια και τόχω σπουδάσει το άθλημα (στην εφηβεία και στον στρατό☺) λέω μερικούς απλούς και αναίμακτους μη κομματικούς τρόπους αντίδρασης κατά του συστήματος, που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τους απαγορέψει, από κει και πέρα, ας κάνει ό,τι θέλει ο καθένας, κι αν του αρέσει, ας ψηφίζει 100 χρόνια οικογένειες, ή καθαρούς βρωμιάρηδες, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα (νάψαμε μία τώρα ε;☺). Για τα υπόλοιπα κοινωνικά, απλώς λέω την γνώμη μου που θεωρώ πως πάντα στηρίζεται σε επιχειρήματα και αποδείξεις, πάντως δεν θέλω και δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν πως έχω δίκιο, κουβέντα να γίνεται κι όποιος θέλει ας επηρεαστεί.
    Κανείς δεν μαθαίνει τίποτα σε κανέναν αν δεν θέλει ο άλλος να μάθει. Στις κόρες μου, λέω συχνά πως μετά από 10,000,000 χρόνια, θα τα θυμόμαστε ολα αυτά και θα γελάμε, ε κάπως έτσι βλέπω τον κόσμο και την ζωή.☺
    Άντε για μιά βδομάδα θα σας απαλλάξω από την φασαρία μου, πάω σε βαθειά μέρη που έχει άφθονη ζωή και ελάχιστους ήχους. Η μεγάλη πλάκα, είναι όταν βγαίνουμε έξω, από τα μίγματα, μιλάμε σαν τον Ντόλαντ Ντάκ ( όχι τον τρόμπα☺). Όσοι δεν έχετε κάνει κατάδυση και σας αρέσει, να πάτε να μάθετε και να το επιχειρήσετε, είναι δυνατή εμπειρία. Καλό το διαδίκτυο και το ιστολόγιο, αλλά και τα τρία τέταρτα της Γής, έχουν την χάρη τους.
    Τα λέμε μάλλον το Σάββατο πάλι.

    Υ.Γ – Το 168 το είχα γράψει αρκρτά πιο νωρίς, φαίνεται θα το τσάκωσε η Νικοκυροπαγίδα.☺

  177. Γιάννης Ιατρού said

    Η φωτό του «σωσία» είναι από τον Ιούνιο του 2013, εδω https://www.indymedia.org.uk/images/2013/06/510293.jpg

  178. Γιάννης Ιατρού said

    177 και αντί .jpg βάλε .html για το ρεπορτάζ 🙂

  179. Γιάννης Ιατρού said

    176: Κοίτα Λάμπρο,

    την Ατλαντίδα και τα μάτια σου, ε; Στα έγραψα προχθές…. https://sarantakos.wordpress.com/2016/06/17/hoax-2/#comment-365771

  180. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    173 – Πάντα είναι διαφανή και κυρίως απλά τα πράγματα, την αδιαφάνεια και την πολυπλοκότητα, την δημιουργούν τα διαφόρων ειδών χρωματιστά γυαλιά που φοράνε από μικρά παιδιά οι άνθρωποι στο μυαλό τους. Μένει να βρούμε ποιοί τους τα βάζουν και για ποιό λόγο. Όσοι θέλουν, το μόνο που έχουν να κάνουν, είναι να βγάλουν αυτά τα γυαλιά από το μυαλό τους και θα δούν καθαρά και απλά.
    Είναι μεγάλος ο φόβος των σκλάβων, μπροστά στην ελευθερία.

  181. Μαρία said

    177
    Γνωστό.

    Δες τη γριά στο 5. https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/06/16/paraititheite_circus/
    Δίνουν πηγή το Λώλο, άρα δεν είναι φωτοσοπιά.
    Είναι αυτή;
    https://www.google.gr/search?q=%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B1+%CF%83%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjTzKTU8rTNAhWHK8AKHfcKAGEQ_AUICCgB&biw=1366&bih=609

  182. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    179 – ☺☺☺Καληνύχτα Γιάννη.

  183. Γιάννης Ιατρού said

    Καληνύχτα Λάμπρο,

    181: Μαρία, θα έλεγα όχι, δες εδώ http://s32.postimg.org/3x4y7o4xx/Screen_8.jpg την παράθεση που έκανα

  184. Γιάννης Ιατρού said

    183: Και η οδοντοστοιχία δεν ταιριάζει, εδώ http://s32.postimg.org/7w6r48iyt/Screen_8.jpg

  185. Μαρία said

    183
    Μοιάζουν όμως πολύ και κάποιοι τουιτεράδες μπερδεύτηκαν.
    Εγώ παρά την ομοιότητα το απέκλεισα για άλλους λόγους.

  186. Γιάννης Ιατρού said

    185: Εκτός από χαρακτηριστικά στου προσώπου, η οδοντοστοιχία είναι πολύ βασικό χαρακτιριστικό … κι ε΄δω ακόμα περισσότερο εμφανές http://s32.postimg.org/6v6if41z9/Screen_8.jpg

  187. Γιάννης Ιατρού said

    185: Έχουν όντως μεγάλη ομοιότητα…Θα ήταν μεγάλη έκπληξη για τον Μήτσο. Όλα τ΄ άλλα είναι εκ του περισσού 🙂 🙂

  188. Γιάννης Ιατρού said

    187: Ααααα, κι η ελιά!!!! στο μέτωπο, Μου διέφυγε προηγουμένως !

  189. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Ωπ Λάμπρε! Καλές βουτιές.Πράγματι ο βυθός είναι μεγαλείο.
    πώς το λέει το άσμα: τα ωραιότερα (θα σου ΄χα αγορασμένα) μαργαριτάρια του βυθού που είναι κρυμμένα.
    ‘Η που βουτάνε για σφουγγάρια
    γιούσες κι όμορφα κοράλλια
    όλο γιαλό
    Ή
    Μια ψαροπούλα
    είναι αραγμένη
    μπρος στ’ ακρογιάλι
    το Λάμπρο περιμένει
    🙂 🙂

  190. sarant said

    176 Ακριβώς

  191. gpoint said

    Εφη, η εποχή της κάπαρης…ήταν πριν δυο μήνες, τώρα είναι της κατανάλωσης των βλασταριών φυσικά -τα άλλα δεν λένε τόσο- μαζί με τις πρωτάρες ντομάτες του κήπου, τα ραπανάκια κι ελιές περσινές στο δενδρολίβανο φιαγμένες.
    Η διαφορά μου με τον Λάμπρο είναι η διαφορά του ενήλικα από το μικρό παιδί, εγώ τουυ μιλάω για τη ζωή κι αυτό δεν μπορεί να καταλάβει πως αν δεν γράψει στ’ αρχίδια του τράπεζες, χρηματιστήρια και πως θα γίνει εκατομμυριούχος με το φόρεξ αντί να φυτέψει κανένα δένδρο και να το φροντίζει θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει.
    Αλλά τι να περιμένεις από κάποιον που η πολλή του πληροφόρηση- ήξερες εσύ πως η Μπε Μπε ήτανε » χαζοχαρούμενη που δεν γνώρισε τον έρωτα και τον βαθύ οργασμό» τον έχει τυφλώσει κι αντί να δει τη γειτονά του και τα χάλια της βλέπει την Λεμάν Μπράδερς ;

    Δεν γράφει Τμήμα Θεάτρου αλλά Αστυνομικό Τμήμα Δημοτικού Θεάτρου όπως το κάποτε Στ Αστ. Τμήμα Αθηνών λέγεται εδώ και πολλά χρόνια επισήμως Αστ. Τμ. Κυψέλης

  192. gpoint said

    Τώρα βέβαια αν από όλο το άρθρο εντύπωση σου έκανε πως ονοματίζουν τα Αστ. Τμήματα με τις γειτονιές και αγνοείς πως υπάρχει στον Πειραιά η γειτονιά Δημοτικό Θέατρο…τι να πω ; μήπως μελετάς το φόρεξ περισσότερο απ’ όσο πρέπει ; να το προσέξεις !

  193. spiral architect said

    Ορίστε, παντού υπάρχουν δουλειές, για όλους έχει ο θεός:

    Δουλειά δέκα λεπτών (το πολύ) προϋπολογίστηκε 3159 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ. Tσάμπα έκανε ο Σκάλκος το μεταπτυχιακό; Για να κόβει και να συνδέει καλώδια UTP στο πισί του κάθε Σαμιώτη ταβερνιάρη με αντάλλαγμα μια μακαρονάδα;

  194. Γιάννης Ιατρού said

    193: τέλος

  195. sarant said

    193 Και ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να υιοθετήσουν το άγαρμπο αυτό island of samos για όνομα; Θα ήταν πιασμένο το σκέτο samos υποθέτω.

  196. Γιάννης Ιατρού said

    195: Εμ, δεν β’αζανε τουλάχιστον το island σαν δεύτερο συνθετικό (samos…island) να βρίσκεται/γκουγλίζεται καλύτερα;
    To samos.gr είναι πιασμένο από την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

    Welcome to the NARA – Regional Unit of Samos web site

  197. spiral architect said

    @194: A, την ξέρει τη δουλειά ο μάστορας και την έχει τεκμηριώσει καταλλήλως. Ωραίος! 😉

  198. spiral architect said

    Ενοικιάζεται:

  199. Στην ΕΡΤ3 τώρα (υπότιτλος):
    Στη Θεσσαλονίικη ο θρύλος του σκάκι Γκαρι Κασπάροβ
    Και μέχρι να το γράψω εδώ, νέος υπότιτλος:
    Τέσσερις νεαρές σκακίστριες από τη Θεσσαλονίικη αντιμετωπίζουν τον θρύλο του σκάκι Γκαρι Κασπάροβ
    Errare humanum est, perseverare diabolicum…

  200. sarant said

    Φυσικά οι σκακιστές ποτέ δεν θα πουν (τουλάχιστον δεν λέγανε στην εποχή μου) «του σκάκι», αλλά πάντα «του σκακιού»

Σχολιάστε