Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Το ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου, για τη γλώσσα, τη λογοτεχνία και… όλα τα άλλα

Μεζεδάκια επί μακρόν

Posted by sarant στο 6 Μαΐου, 2017


Τα προηγούμενα μεζεδάκια τα είχαμε πει «προπρωτομαγιάτικα», όμως τούτα εδώ δεν θα τα πω «μεταπρωτομαγιάτικα» διότι υπάρχει πιο σημαδιακό γεγονός να τα συνδέσω, αφού αύριο γίνεται ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία (Γαλλία, Γαλλία χαρά της οικουμένης που έλεγε και ο γαλλόφιλος Λαπαθιώτης).

Αντιγράφω ένα σχόλιο που έκανα χτες στο Φέισμπουκ για τα γαλλικά πολιτικά πράγματα:

Κλείνει σήμερα στη Γαλλία η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της Κυριακής και όπως όλα δείχνουν ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναδειχτεί μεθαύριο ο 8ος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας και μάλιστα με πάνω από 60%.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, το 51% των ψηφοφόρων του Μελανσόν θα ψηφίσουν Μακρόν και το 11% Λεπέν, οι άλλοι λευκό/αποχή. Ήταν 47-17, αλλά έπαιξε ρόλο η άγρια εμφάνιση της Λεπέν στο προχτεσινό ντεμπά (ντιμπέιτ που το λέμε εμείς). Βέβαια, αυτά τα λένε οι δημοσκοπήσεις, αλλά είναι και η δική μου αίσθηση.

Δεν υπάρχει αντίφαση εδώ με το αποτέλεσμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος που έκανε ο Μελανσόν στους υποστηρικτές του, όπου το 65% τάχθηκε υπέρ του άκυρου-λευκού και το 35% υπέρ της ψήφου στον Μακρόν. Στο εσωτερικό δημοψήφισμα είχαν δικαίωμα ψήφου μόνο οι 450.000 καταγραμμένοι υποστηρικτές (και ψήφισαν από αυτούς οι μισοί), Η δημοσκόπηση εξετάζει το σύνολο των ψηφοφόρων, που έχουν πιο χαλαρή σχέση.

Σε άλλα νέα, οι μέτοχοι του ομίλου Ακόρ (ξενοδοχεία) ενέκριναν σχεδόν ομόφωνα τον διορισμό του Νικολά Σαρκοζί στο ΔΣ του ομίλου. Αν είναι κανείς άριστος, δεν πάει ποτέ χαμένος. Και ο Κούλης κάτι τέτοιο θα βρει.

Οπότε, επί μακρόν τα σημερινά μας μεζεδάκια, και τη Δευτέρα θα σχολιάσουμε τα αποτελέσματα με άλλο ένα γαλλοστραφές άρθρο.

* Την περασμένη Δευτέρα είχαμε τις πρωτομαγιάτικες διαδηλώσεις -και ένα κρούσμα ακλισιάς στο πανό της φωτογραφίας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, μόνο στα ελληνικά υπάρχει η λέξη «Σικάγο», στα αγγλικά και στις άλλες γλώσσες προφέρεται διαφορετικά -οπότε είναι ανεξήγητο γιατί να μένει άκλιτη μια ελληνική λέξη: των εργατών του Σικάγου, λοιπόν.

* Και επειδή πρόσφατα είχαμε και την επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα το 1941, κυκλοφόρησε και πάλι ο μύθος για τον (ανύπαρκτο) ήρωα Κωνσταντίνο Κουκκίδη -για τον οποίο έχει γυριστεί και ταινία μικρού μήκους, ενώ βεβαίως έχουν βρεθεί (όλοι στον αιώνα μας) και μάρτυρες που ήξεραν την (ανύπαρκτη) οικογένειά του. Παρήγορο είναι ότι στην πιο πρόσφατη προσπάθεια αναβίωσης του μύθου υπήρξαν αρκετά αντιρρητικά σχόλια, ενώ με χαρά είδα να επικαλούνται κάποιοι το άρθρο του ιστολογίου μας.

* Τις προάλλες καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην ΕΡΤ (Αίθουσα Σύνταξης) ήταν ο Άδωνης Γεωργιάδης. Όπως μου λένε φίλοι που υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες, κάποια στιγμή είπε:

«Σας ερωτώ εσάς, κυρία Ακριβοπούλου, ως οικοδεσπότη της εκπομπής»

Αλλά και η ίδια η Κατερίνα Ακριβοπούλου, απαντώντας στη συνέχεια στον Άδωνι αρχικά χρησιμοποίησε τον τύπο «οικοδεσπότης», μετά το διόρθωσε σε «οικοδεσπότρια», και τελικά κατέληξε στο σωστό «οικοδέσποινα».

* Μια και έγινε λόγος για τη λέξη, να πούμε ότι στο Φέισμπουκ ο καθένας έχει τον «τοίχο» του, οπότε μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον όρο «τοιχοδεσπότης» (και, βεβαίως, «τοιχοδέσποινα»).

* Φιλοζωική υπερδιόρθωση: Φιλοζωική οργάνωση καταγγέλλει ότι σφάχτηκε δημόσια ταύρος χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση στο πανηγύρι του Μανταμάδου και δηλώνει: «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση απέναντι σε όσους νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου και ότι μπορούν να μετατρέπουν τις εκκλησίες και τα ιερά προσκυνήματά μας σε υπαίθρια σφαγεία και άνδρα παρανομίας».

Δεν ξέρω αν τους φιλόζωους τους ενοχλεί ότι υποφέρει το ζώο ή απλώς ότι διαπράττεται παρανομία, πάντως, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η λέξη είναι «άντρο» και είναι αρχαία. Το άνδρο είναι υπερδιόρθωση, όπως νάπτης.

* Το βρήκα σε φιλικό τοίχο στο Φέισμπουκ και μου άρεσε πολύ.

Δεν πρέπει να είναι πειραγμένη η φωτογραφία, γνήσια φαίνεται -ξεθώριασε το δεξί ποδαράκι του Π και το ΠΕΡΑΣΕΤΕ έγινε ΓΕΡΑΣΕΤΕ, αλλά ειναι πολύ αστείο.

Βέβαια, το τμήμα φωτοϊατροδικαστικής του ιστολογίου θα μας πει αν δούλεψε φότοσοπ ή όχι.

 

* Ο Σεραφείμ ξαναχτυπά. Σε μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του, ο Αγ. Πειραιώς καταγγέλλει… τι καταγγέλλει, αλήθεια; Διαβάστε τον τίτλο μόνο της ανακοίνωσης και προσπαθήστε να μαντέψετε:

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Διαβάζοντας το κείμενο θα δείτε ότι ο αγ. Σεραφείμ είχε οριστεί εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός (λέμε τώρα) στα Γεροσόλυμα, αλλά το κράτος του Ισραήλ, που διαβάζει τι γράφει κατά καιρούς ο σεπτός ιεράρχης, δήλωσε ότι τον θεωρεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για τις πάμπολλες αντισημιτικές δηλώσεις του, και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα.

Νομίζω ότι πολύ καλά έκανε η ισραηλινή κυβέρνηση, όπως άλλωστε αποδεικνύεται κι αν προσπαθήσετε να διαβάσετε το υπόλοιπο ιερό συνονθύλευμα. Ωστόσο, εμείς εδώ λεξιλογούμε, οπότε στρέφω και πάλι την προσοχή στον μπερδεμένο σαν κουβάρι τίτλο της ανακοίνωσης του αγ. Σεραφείμ, όπου, πέρα από το μακροβούτι, παρατηρώ ότι δεν δηλώνεται ποιανού η συμμετοχή απαγορεύτηκε.

Μπορούμε να το αναδιατυπώσουμε ώστε να γίνει σαφέστερο; Μπορούμε, αλλά με περισσότερες λέξεις:

Σχετικά με την απαγόρευση που αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση στη συμμετοχή μου ως εκπροσώπου (…το λοιπό αμετάβλητο)

Ακούω όμως και άλλες ιδέες.

* Τη φωτογραφία, που μάλλον τραβήχτηκε στη Θεσσαλονίκη, την ανάρτησε, πάλι στο Φέισμπουκ, φίλος του ιστολογίου και έχει διπλό ενδιαφέρον.

Δεν ξέρω αν η αντικατάσταση των πατροπαράδοτων «Έλξατε» και «Ωθήσατε» έγινε επειδή κάποιοι θαμώνες δυσκολεύονται, πάντως το αγγλικό Pros ta exo θα δυσκολευτούν πολύ περισσότεροι (μη ελληνόφωνοι) να το καταλάβουν.

* Διαβάζω ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχολιάζοντας άρθρο του skai.gr υποστηρίζει ότι στο άρθρο «προτείνεται στο ΕΣΡ να παραπέμψει στις ρωμαϊκές καλένδες την εκπλήρωση της συνταγματικής υποχρέωσης αδειοδότησης των καναλιών».

Στην αρχή λέγαμε όλοι, μαζί και τα λεξικά, «παραπέμπω στις καλένδες», ως ειρωνική έκφραση για κάτι που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Ενέσκηψαν οι λαθολόγοι και μας είπαν ότι αυτό είναι λάθος και ότι πρέπει να λέμε οπωσδήποτε «στις ελληνικές καλένδες». Ε, από εκεί δεν είναι μεγάλο το βήμα να πάμε στις ρωμαϊκές καλένδες του κ. Γενικού, που βέβαια υπήρχαν στο ρωμαϊκό ημερολόγιο! (Υπάρχουν όμως σήμερα ρωμαϊκές καλένδες; )

(Για το αν είναι λάθος η έκφραση «παραπέμπω στις καλένδες» (χωρίς το «ελληνικές») έχω γράψει παλιότερα, πληρέστερα εδώ. Δεν τη θεωρώ λανθασμένη, κάθε άλλο).

* Αυτό δεν θα το πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου, διότι η μετάφραση του Google όταν γίνεται από/προς τα αγγλικά δεν κάνει πολλά χοντρά λάθη.

Πηγαίνετε όμως στο google translate και ζητήστε να σας μεταφράσει την αγγλ. λέξη bored στα ελληνικά. Θα πάρετε το εξής (μέχρι να το διορθώσουν):

Αφού γελάσουμε, κι αφού θυμηθούμε το γυμνασιακό αστείο που λέει ότι το αντίθετο του «βαριόμουνα» είναι «ελαφρόπουτσες», ας προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το λάθος. Αν δεν είναι τρολιά από κάποιον πλακατζή, φαίνεται ότι είτε το μηχάνημα είτε κάποιος που δεν είχε μητρική την ελληνική, προσπάθησε να παράξει (σικ, ρε) τη μετοχή του «βαριέμαι».

Αλλά ποια είναι η μετοχή του «βαριέμαι»; Όχι πάντως ο «βαρεμένος», εκτός από διαλέκτους. Δεν έχει. Άλλωστε, το I am bored το αποδίδουμε, βεβαίως, «βαριέμαι» -και το ίδιο λέει και το Google translate.

* Από άρθρο εφημερίδας:

…η υπουργός Λυδία Κονιόρδου επαναφέρει το θέμα κήρυξης ως διατηρητέων ενός αριθμού επιπλέον των προβλεπομένων στη σύμβαση κτιρίων με τον επενδυτή που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Είναι που οι μετοχές κάνουν σφιχτή και σαφή την πρόταση.

Πώς θα το σουλουπώναμε; Μόνο με αναδιατάξεις, καταλήγουμε στο:

…η υπουργός Λυδία Κονιόρδου επαναφέρει το θέμα της κήρυξης ως διατηρητέων ενός αριθμού κτιρίων επιπλέον των προβλεπομένων στη σύμβαση με τον επενδυτή, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

* Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες εφτά χρόνια από την τραγωδία της Μαρφίν. Ο Γιάννης Βρούτσης φαίνεται ότι έχει βρει τους ενόχους -είναι, λέει, κάποιοι εργαζόμενοι, τουλάχιστον αυτό έγραψε σε τουήτ του (βλ. εικόνα)

Μπορείς να πεις «το έγκλημα της Μαρφίν», μπορείς να πεις «ο φόνος των εργαζομένων», αλλά η διατύπωση «το έγκλημα των εργαζομένων» δείχνει αυτουργούς, κύριε Βρούτση μας.

* Δεν ξέρω αν τελικά θα διεξαχθεί σήμερα στον Βόλο ο τελικός του Κυπέλλου. Πάντως, οι σύνδεσμοι φιλάθλων άρχισαν ήδη δουλειά, και όπως διαβάζω οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία απάντησαν οι οπαδοί της ΑΕΚ δηλώνοντας ότι:

Μια αναδρομή στην ιστορία του αντιπάλου, δείχνει ξεκάθαρα πως η ΑΕΚ δεν νοείται να χάσει κανέναν τίτλο από μια ομάδα που το έμβλημά της (ένα πέταλο με ένα τετράφυλλο τριφύλλι!!!) εμπνεύστηκε από ένα πακέτο τσιγάρα!

Μια ομάδα που το έμβλημά της εμπνεύστηκε από ένα πακέτο τσιγάρα. Όμως, το «εμπνέομαι» δεν έχει παθητική διάθεση. Πρέπει να το κάνουμε ενεργητικό: Μια ομάδα που εμπνεύστηκε το έμβλημά της από ένα πακέτο τσιγάρα.

Μπορεί βέβαια το λάθος να οφείλεται στην παράλειψη του κλιτικού «το». Όμως, όταν το αντικείμενο προτάσσεται το κλιτικό είναι υποχρεωτικό: το έμβλημά της ΤΟ εμπνεύστηκε από ένα πακέτο τσιγάρα, το όνομα του βιβλίου ΤΟ εμπνεύστηκα από τη γνωστή φράση του τάδε κτλ.

* Πάντως με ενόχλησε η υπεροψία των Αεκτζήδων. Θα είμαι με τον ΠΑΟΚ στον τελικό. Επισημαίνω δε, όπως διάβασα σε φιλικό τοίχο στο Φέισμπουκ, ότι «πρώτη φορά διοργανώνεται τελικός από ποδοσφαιρική ομοσπονδία με διορισμένο προσωρινό πρόεδρο σε πόλη με διορισμένο προσωρινό δήμαρχο»

* Μακάβριο το προτελευταίο μεζεδάκι μας από τον χρήσιμο ιστότοπο dikaiologitika.gr. Σε άρθρο για τις ημερομηνίες που τελειώνει το σχολικό έτος και αρχίζουν οι εξετάσεις (μέχρι πριν από δυο χρόνια ενδιαφερόμουν έντονα για την πληροφορία αυτή, που τώρα την προσπερνάω με παγερήν αδιαφορία), διαβάζω:

Για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ή θανάτου απουσίασαν τον Ιούνιο.Προφανώς εννοεί «λόγω θανάτου στενού συγγενούς», αλλά έτσι που το λέει είναι κάπως μακάβριο.

* Και κλείνω με ένα μεζεδάκι που το συζητήσαμε τις προάλλες στα σχόλια αλλά πρέπει να το επαναλάβω και εδώ διότι εμπίπτει στην αρμοδιότητα του ληξιάρχου της Νομανσλάνδης. Σε ρεπορτάζ για τον Φίλιππο της Αγγλίας, ο οποίος παύει να ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα, γράφτηκε ότι το προσωπικό της βασιλικής αυλής «εκλήθη να παραστεί σε έκτακτη σύσκεψη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ,για να τους μιλήσει ο λόρδος Τσάμπερλεϊν, ανώτατος υπάλληλος της βασιλικής οικογένειας και δεξί χέρι της βασίλισσας, αλλά και ο εξ απορρήτων σερ Κρίστοφερ Γκέιντ, κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια»

Ποιος να είναι άραγε ο λόρδος Τσάμπερλεϊν; Δεν έχει μικρό όνομα; Μήπως είναι απόγονος του Νέβιλ Τσάμπερλεϊν (Τσάμπερλαιν τον γράφανε τότε) που ήταν πρωθυπουργός της Βρετανίας όταν ξέσπασε ο Β’ Παγκ. Πόλεμος;

Όχι, το Τσάμπερλεϊν δεν είναι επίθετο! Πρόκειται για τον Lord Chamberlain, παναπεί τον Λόρδο Αυλάρχη -και σκέτο αυλάρχη να τον πείτε δεν πειράζει. Αντίστοιχος στη δεκαετία του 60 ήταν σε μας ο Αρναούτης, τώρα γλιτώσαμε. Η λέξη Chamberlain έχει ελληνική αρχή, από την καμάρα.
Παρακαλείται ο ληξίαρχος Νομανσλάνδης να εγγράψει τον Λόρδο στα κατάστιχά του.

271 Σχόλια to “Μεζεδάκια επί μακρόν”

  1. Νικόλας said

    Είμαι πρώτος;

  2. Ο Μακρόν χρησιμοποίησε την ίδια προπαγάνδα του φόβου με το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ελλάδα
    http://bit.ly/2qM0rQb

  3. spiral architect 🇰🇵 said

    Καλημέρα.
    Με αφορμή τον αυριανό Γαλλικό τελικό

    https://twitter.com/thanasisnostimo/status/860724380002856960

    και για όσους έχουν πιάσει τουλάχιστον ένα εξώφυλλο δίσκου των Iron Maiden και ξέρουν τον Eddie.

  4. LandS said

    Απορώ πώς και μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί η ευκαιρία να εγγραφεί και ο Λόρδος Μέιγιορ.

  5. Babis said

    «Βέβαια, το τμήμα φωτοϊατροδικαστικής του ιστολογίου θα μας πει αν δούλεψε φότοσοπ ή όχι.»

    Επιβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει αλλοίωση στο επίμαχο σημείο.

  6. young george said

    Καλημέρα!Ισως το Pros ta exo ,υπάρχει για να το διαβάζουν όσοι δεν ξέρουν ελληνικά.Ή μάλλον,για να το πώ πιο σωστά, όσοι έχουν μάθει να μιλάνε και όχι να γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες και φαντάζομαι δεν είναι λίγοι αυτοί , μετανάστες π.χ.

  7. Ποντικαρέος said

    Δεν είναι ακριβώς μεζεδάκι αυτό που θα γράψω αλλά λάθος που έχει πλάκα (και μετά απορούν οι εικαστικοί γιατί δεν του παίρνουμε στα σοβαρά). Αντιγράφω από http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/440761 (η είδηση δημοσιεύθηκε σήμερα 71 χρόνια μετά το 1943 σύμφωνα με την ανακοίνωση).

    Το αίτημα για μετονομασία της οδού Κορίνθου σε οδό Κωστή Παλαμά, υπογεγραμμένο από περίπου 3.000 άτομα, κατέθεσε χθες στον Δήμο Πατρέων ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στην επιστολή που κοινοποίησε στον Δήμαρχο Πατρέων, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του «το 1943, την ημέρα του θανάτου του ποιητή, εδώ και 71 χρόνια, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο στη μνήμη του πήρε μια ιστορική απόφαση, ο δρόμος μπροστά από το σπίτι του Ποιητή, προς Κόρινθο, να ονομαστεί οδός Κ. Παλαμά.

    Σήμερα 71 χρόνια μετά δίνεται η ιστορική ευκαιρία στο σημερινό μας Δημοτικό Συμβούλιο να επικυρώσει αυτή την απόφαση που υστέρησαν τα κατοχικά στρατεύματα στην πόλη.

    Δεδομένου ότι ο σημερινός δρόμος (προς Κόρινθο) αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται είσοδος στο ιστορικό κέντρο, ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, η Εταιρεία Λογοτεχνών ΝΔ Ελλάδος και ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Μπουρδούλης, αφού έχουν προκαταθέσει την σχετική αίτησή τους, σας καταθέτουν αι τις υπογραφές των συμπολιτών σε συμπαράσταση στο ιστορικό σας έργο και απόφασή σας. Η πόλη δεν ξεχνά αυτούς που την αγαπούν».

    Την επιστολή υπογράφουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καθρέπτας, Ομότιμος Καθηγητής του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος και ο υπεύθυνος επικοινωνιας Γιάννης Λιβαθινός.

  8. LandS said

    Χτες στην ΕΦΣΥΝ η Ελένη Καρασαββίδου ξεκινάει ένα άρθρο της ως εξής:
    «Καθώς η 9η Μαΐου, ημέρα της «νίκης» (;) ενάντια στον φασισμό, πλησιάζει, αξίζει να θυμηθούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη αντιμετωπίζει το πρόβλημα ασυνόδευτων ή και ορφανών προσφυγόπουλων.»
    http://www.efsyn.gr/arthro/aytoi-poy-megalosan-psithyrizontas

    Εισαγωγικά και ερωτηματικό για τη Νίκη με κεφαλαίο;

  9. spiral architect 🇰🇵 said

    Ο Κούλης πριν λίγο στον Αυτιά στον Σκάι δήλωσε σίγουρος για νίκη Μακρόν στις επαναληπτικές εκλογές.
    Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγο καιρό έβλεπε Φιγιόν, BRemain και Παρί Σεν Ζερμέν. 😀

  10. giorgos said

    Κι’ γώ μέ τόν ΠΑΟΚ θά είμαι ..)http://www.newsit.gr…onasma-4/723334

  11. giorgos said

    10.http://www.newsit.gr/athlitika/Tsakalotos-1-000-eyro-se-kathe-PAOKtsi-an-exoyme-pleonasma-4/723334

  12. LandS said

    Εγώ πάντως πιστεύω ότι 99 περιπτώσεις στις 100 η ταμπέλα «ΩΘΗΣΑΤΕ – PUSH» είναι κατανοητή.

  13. LandS said

    9 Ευτυχώς που το κακό δεν …τεταρτώνει.

  14. Ποντικαρέος said

    @8 Lands θεωρώ ότι δεν είναι εντελώς άστοχο (με όσα γίνονται σήμερα) αν όντως είναι νίκη. Όπως λέει και εκείνος ο Ρωμαίος (εκατόνταρχος αν θυμάμαι καλά veni vidi ναι αλλά όχι εντελώς vici ή τουλάχιστον όχι ακόμα vici)

  15. Ποντικαρέος said

    Ξαναγράφω γιατί παράπεσε κάτι …
    @8 Lands θεωρώ ότι δεν είναι εντελώς άστοχο (με όσα γίνονται σήμερα) να αναρωτιόμαστε αν όντως είναι νίκη. Όπως λέει και εκείνος ο Ρωμαίος (εκατόνταρχος αν θυμάμαι καλά veni vidi ναι αλλά όχι εντελώς vici ή τουλάχιστον όχι ακόμα vici)

  16. LandS said

    14 και 15

    Το έκανες χειρότερο.

    Αν (ξανα)χρειαζόμαστε νίκη το 2017 δεν πάει να πει ότι δεν ήταν Νίκη το 1945.

  17. sarant said

    Kαλημέρα, ευχαριστώ πολύ για τα πρώτα σχόλια!

    9 Λες να καταφέρει να καντεμιάσει και τους Γάλλους;

    4 Ίσως έχει εμφανιστεί και δεν τον έχουμε δει.

  18. Φοίβος said

    το pros ta exo μάλλον ως τρολιά προς τους ίδιους του τους πελάτες ερμηνεύεται

    και μου φαίνεται σαν το κόμμα μετά τον επενδυτή να απομακρύνει κάπως την ακόλουθη δευτερεύουσα πρόταση από τη σύμβασή της. Θα μπορούσε, για καλύτερη ροή, να πάει χωρίς κόμμα και «από τη» αντί για «στη σύμβαση»;

  19. Ποντικαρέος said

    @16 Η άποψή είναι ότι το 1945 ήταν μισή νίκη. Νίκη θα ήταν αν ο Κόκκινος Στρατός έφτανε μέχρι το Λονδίνο – αντί να σταματήσει στο Βερολίνο. Πιστεύω δηλαδή ότι νίκησαν το Χίλτερ αλλά όχι (δυστυχώς) το φασισμό (άλλωστε η Ισπανία συνέχισε και μετά το 45 να κυβερνιέται από φασίστες – τυπικά μέχρι το 70 κάτι ουσιαστικά ας μην το συζητήσουμε)

  20. Νίκος Κ. said

    Τραγικό λογοπαίγνιο:
    Αντίστροφα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως: Δέντρο έπεσε πάνω… σε ΙΧ στην εθνική Χανίων-Ρεθύμνου https://left.gr/news/antistrofa-ap-oti-symvainei-synithos-dentro-epese-pano-se-ih-stin-ethniki-hanion-rethymnoy

    Δηλαδή το «κανονικό» είναι να πέφτει το αυτοκίνητο πάνω στο δέντρο!

  21. leonicos said

    οικοδεσπότρια

    αυτό είναι από τ’ ανείπωτα!

    Δεν έχει ηλεκτρονικά λεξικά η Νοουμανσλάνδη να ενημερώνεται επί τόπου;

  22. Γς said

    >Δεν πρέπει να είναι πειραγμένη η φωτογραφία, γνήσια φαίνεται -ξεθώριασε το δεξί ποδαράκι του Π και το ΠΕΡΑΣΕΤΕ έγινε ΓΕΡΑΣΕΤΕ, αλλά ειναι πολύ αστείο.

    Κι εκείνη την εποχή του «Εμπαινε Γιούτσο!» έκανα μάθημα στις ολές μαθητείας του ΟΑΕΔ κι είχα ένα μαθητή Γιούτσο.

    Κι είχε πλάκα όταν διόρθωνα τα γραπτά του.
    Εγραφε το γιώτα του Γιούτσος πιο ψηλό από τα υπόλοιπα γράμματα και πολύ κοντά, κολλητά σχεδόν, στο Γ, που φαινόταν σαν Π.

    Το παλιόπαιδο…

  23. leonicos said

    Περιμένω ποιος θα πει πρώτος το οικοδέσποινος.

    Δεν βάζουμε τον Γς οιδεσπ/κάτι σε μια εκπομπη;

    Βάλτε εμένα. Σας υπόσχομαι να το πω

  24. Εκτός από την κάπως αμφίβολη αριθμητική τους (ποιος ξέρει, μπορεί να ξεκίνησε η προσπάθεια το 2014 και να χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να μαζευτούν οι υπογραφές), και τα ελληνικά των Πατρινών καλλιτεχνών θέλουν χτένισμα: «…την απόφαση που υστέρησαν τα κατοχικά στρατεύματα στην πόλη.» Ασε που μου φαίνεται μάλλον απίθανο να πρόβαλε βέτο για τη μετονομασία η γερμανική στρατιωτική διοίκηση…

  25. 20 Ε, ναι. Αυτοκίνητο σε δέντρο, αυτοκίνητο σε κολόνα, αυτοκίνητο σε καφάσια, αυτοκίνητο σε τοίχο (για μάντρα να μην αναφέρω) είναι συνηθισμένα γεγονότα 🙂

  26. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    18 Τα «προβλέπονται στη σύμβαση» / «προβλέπονται από τη σύμβαση» τα θεωρώ ισοδύναμα.
    Ως προς το κόμμα, νομίζω πως χρειάζεται -ας πουν κι άλλοι.

  27. Ποντικαρέος said

    @24 Άγγελε σκέφτηκα και εγώ ότι ίσως ξεκίνησε η προσπάθεια το 2014 αλλά έτσι όπως είναι γραμμένο δε φαίνεται κάτι τέτοιο (ούτε από το κείμενο που παρατίθεται στο σύνδεσμο, ούτε από το άρθρο).

  28. Γιάννης Ιατρού said

    5: α ρε Μπάμπη, θα γίνουμε βίδες 🙂 🙂

    Λοιπόν, η ταμπελίτσα η ίδια ήταν αρχικά αυθεντική και προστέθηκε σε φωτογραφία με τα κτίρια/πολυκατοικίες.
    Μέχρι εδώ καλά, ας πούμε πως είναι καλλιτεχνικό μοντάζ.

    Για να δούμε όμως λίγο την ταμπελίτσα καλύτερα…

    Αυτά και τα σέβη μου 🙂

  29. Ακόρ. Ξενοδοχειακός όμιλος με ξενοδοχεία κάθε κατηγορίας από τα Φόρμουλα 1 μέχρι τα Μέρκουρι (ή έχει και παραπάνω;). Που κάποτε τα χρησιμοποιούσα όταν τα χαμηλής κατηγορίας ήταν και φτηνά αλλά σήμερα αφενός μεν οι τιμές τους έχουν σκαρφαλώσει αφετέρου οι αλυσίδες δεν μπαίνουν στο μπούκιν (ή στο τριβάγκο) οπότε δύσκολα να μπω πια στο σάιτ της αλυσίδας να ψάξω.

  30. Γς said

    20:

    >Δέντρο έπεσε πάνω… σε ΙΧ στην εθνική Χανίων-Ρεθύμνου

    Τι δέντρο; Ταβερνα!

    … έπεσε πάνω σε ΙΧ στη Ραφήνα

    21 Απριλίου, πενήντα χρόνια μετά

    >Καλημέρα με καθυστέρηση από τη Ραφήνα και χαιρετισμούς από τον Γς που μόλις γκρέμισε μια ταβέρνα κάνοντας όπισθεν.

  31. leonicos said

    …η υπουργός Λυδία Κονιόρδου επαναφέρει το θέμα κήρυξης ως διατηρητέων ενός αριθμού επιπλέον των προβλεπομένων στη σύμβαση κτιρίων με τον επενδυτή που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

    …η υπουργός Λυδία Κονιόρδου επαναφέρει το θέμα της κήρυξης ως διατηρητέων ενός αριθμού κτιρίων επιπλέον των προβλεπομένων στη σύμβαση με τον επενδυτή, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.

    Διαφωνώ ως προς το κόμμα μετά τον επενδυτή

    Πάντως, αν είμαστε δημοτικιστές σοσιαλιστές και όχι γλωσσικά συντηρητική σαν κάποιον Λεώνικο εδώ μέσα, θα γράφαμε ‘από αυτά που προβλέπονται από τη σύμβαση’

  32. 28 Και χωρίς την εκ βαθέων ανάλυση, θα έλεγα ότι είναι πειραγμένη. Είτε ηλεκτρονικά είτε επιτόπου 🙂 Δεν έπεσε μισό ποδαράκι έτσι από μόνο του…

  33. leonicos said

    That’s Autotrolia

  34. Γιάννης Ιατρού said

    32: Γιάννη, μα το γράφει και μέσα 🙂 :), δες και το update (string extraction… από την φωτό):

  35. Ποντικαρέος said

    @29 και όχι μόνο … Sofitel, Novotel, Ibis, Swissotel (εκτός αν είναι άλλος όμιλος και τα έμπλεξα)

  36. «Φιλοζωική υπερδιόρθωση». Εμένα μ’ ενοχλούν κι οι φιλόζωοι. Που ξαφνικά θυμήθηκαν την αναισθησία. Αλλά και την παρανομία (σφαγή μόνο σε σφαγεία με τη σφραγίδα των ελέγχων της ΕΕ). Άμα του έριχναν στην αρχή μια με αναισθητικό θα ηρεμούσαν;

    Χρόνια τώρα (150;), κάθε χρόνο στη Μυτιλήνη σφάζονται 4 – 5 ταύροι (κοινώς βόδια) στα πλαίσια του εθίμου (Αγιά Παρασκευή, Μανταμάδο, Πηγή τα στάνταρ χωριά κι από κει και πέρα μπορεί και κάπου αλλού, τελευταία που τα οικονομικά στένεψαν λιγοστεύουν και τα προσφερόμενα για κουρμπάνι ζώα. Σε κάποια άλλα πανηγύρια το κρέας αγοράζεται σφαγμένο). Το κίνημα των φιλόζωων ασχολήθηκε τα τελευταία χρόνια και κατάφεραν (τα λόμπι είναι ισχυρά) να εκδοθούν σχετικές νομοθετικές απαγορεύσεις.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως καταλαβαίνετε, είμαι μ’ αυτούς που εξακολουθούν να τηρούν το έθιμο. Όποιος δεν θέλει, δεν χρειάζεται να πάει να το παρακολουθήσει.

  37. LandS said

    19 Και μέχρι το Λονδίνο νάφτανε πάλι θάχε αφήσει έξω Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο. Οπότε τι τόθελε το Στάλινγραντ;

  38. Πέπε said

    Καλημέρα.

    @6:
    > > Καλημέρα!Ισως το Pros ta exo ,υπάρχει για να το διαβάζουν όσοι δεν ξέρουν [να διαβάζουν] ελληνικά…

    Και είναι λογικό να γράφουμε για όσους δεν ξέρουν να διαβάζουν;

    Φυσικά, το κάναμε ανέκαθεν με τις πινακίδες οδών, εισόδου σε χωριά κλπ., και είναι λογικό και απαραίτητο. Αλλά άλλο τα τοπωνύμια (που τα χρησιμοποιούν και τα χρειάζονται εξίσου και όσοι δεν ξέρουν ολωσδιόλου ελληνικά) και άλλο μια φράση γραμμένη σε μια δεδομένη γλώσσα.

    Κατά τα άλλα, να πω ότι πολλές φορές έχω πέσει πάνω σε πόρτες που γράφουν με διάφορους πολύ σαφείς τρόπους πώς ανοίγουν. Δε φταίει αν λέει «ωθήσατε/έλξατε» ή «σμπρώχτε/τραβήχτε» ή «push/pull», φταίει αν προσέχω ή όχι.

  39. 35 Ε, ναι. Έβαλα τα άκρα (που τα Σοφιτέλ μάλλον είναι πιο πάνω κατηγορία και τα ξέχασα και σταμάτησα στα Μέρκουρι). Τα Ιμπίς παλιότερα ήταν τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Ιμπίς, Ετάπ και δεν θυμάμαι) τώρα τα ενοποίησε ονομαστικά και τα έκανε όλα Ιμπις αλλά με κόκκινο, μπλε και πράσινο μαξιλαράκι στο σήμα αντίστοιχα.

  40. Πέπε said

    > > ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ […] Ακούω όμως και άλλες ιδέες.

    Για τη γενική υποκειμενική (που στη συγκεκριμένη περίπτωση μου φαίνεται λάθος) μπορεί, κατά περίπτωση, να χρησιμοποιηθεί και το «εκ μέρους».

  41. Γιάννης Ιατρού said

    Πολύ δουλειά έπεσε σήμερα 🙂
    Η δεύτερη φωτό, αυτή με το «ΕΛΞΑΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ», φαίνεται αληθινή (αν κι αυτή έχει επεξεργαστεί, αλλά όχι αλλοιωθεί, με το photoshop 3.0 … 🙂 )

  42. Πέπε said

    @36:
    Νομίζω ότι μπορεί να συνδυαστεί η τέλεση του εθίμου με τον ευγενικό τρόπο σφαγής. Δεν υπάρχουν αναισθητικά πιστόλια;

  43. Πέπε said

    @31:
    Το κόμμα δεν είναι λάθος, γιατί το ότι ψηφίστηκε στη Βουλή είναι μια πρόσθετη πληροφορία.

    Το λάθος είναι γενικότερο: αυτό που ορίζεται στη φράση ως «θέμα» παραείναι εξειδικευμένο ώστε να αποδοθεί με μια σύνταξη που υποτίθεται ότι θεωρείται περιληπτική. Ή «το θέμα των διατηρητέων» χωρίς άλλες λεπτομέρειες (και τις λεπτιομέρειες τις διαβάζει καείς παρακάτω, θεωρουμένου ως δεδομένου ότι ο αναγνώστης ξέρει ποιο είναι το «θέμα των διατηρητέων»), ή εξ αχής αναλυτική διατύπωση.

  44. Avonidas said

    Καλημέρα.

    -ξεθώριασε το δεξί ποδαράκι του Π και το ΠΕΡΑΣΕΤΕ έγινε ΓΕΡΑΣΕΤΕ, αλλά ειναι πολύ αστείο.

    Καλέ ποιο ποδαράκι ξεθώριασε; Εδώ και δεκαετίες κάνουν αυτό τον λογοπαιχτικό βανδαλισμό στους φωτεινούς σηματοδότες με κουμπί. Απλά σβήνουν, ή μάλλον ξύνουν, το ποδαράκι στο Π. Την πρώτη φορά που το είδα έλιωσα στο γέλιο, μου έφτιαξε τη διάθεση μέχρι να αναψει πράσινο 🙂

  45. Το πότε κλείνουν τα σχολεία και πότε θα γίνουν οι δουλειές που υπάρχουν με το κλείσιμο το ψάχνω από μέσα και όσο το δυνατόν από επίσημες αποφάσεις. Οι παρουσιάσεις είναι λίγο στον αέρα. Λέει π.χ. το σάιτ της παραπομπής «Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας στις 15 Ιουνίου 2017 θα κλείσουν όλα τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές» (τα έντονα δικά μου). Όλα; Όχι και όλα! (Όπως λέει και στην αρχή του Αστερίξ). Για το μαθήματα στα Δημοτικά αναφέρεται ότι τότε τελειώνουν, δηλαδή πότε θα πάρουν ελέγχους και απολυτήρια στα Δημοτικά. Γιατί για τα υπόλοιπα τα λέει παρακάτω (έστω και με μικρολαθάκια) και με γενικεύσεις που (θαρρώ πως) μπερδεύουν αν δεν σκεφτείς να βρεις τη δική σου κατηγορία και να δεις τι προβλέπεται.

  46. Μαρία said

    41
    αν κι αυτή έχει επεξεργαστεί, αλλά όχι αλλοιωθεί = παρόλο που κι αυτή την έχουν επεξεργαστεί χωρίς να την αλλοιώσουν

  47. Μαρία said

    27
    Απο το Νοέμβριο του 2014 http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/323293

  48. Avonidas said

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως καταλαβαίνετε, είμαι μ’ αυτούς που εξακολουθούν να τηρούν το έθιμο. Όποιος δεν θέλει, δεν χρειάζεται να πάει να το παρακολουθήσει.

    Αχ, αν ζούσε ο Ιουλιανός, πολύ θα το χαιρόταν που οι Γαλιλαίοι αποφάσισαν, επιτέλους, να ακολουθήσουν τις υποδείξεις του! 😛

    (Χωρις πλάκα, τώρα, το έθιμο είναι σαφώς προχριστιανική επιβίωση, κι οι ερμηνείες που προσπαθούν να το βγάλουν χριστιανικό τραβηγμένες από τα μαλλιά)​

  49. 48 Χριστιανικό; Από πού κι ως πού; Επειδή διαβάζει ο παπάς το βόδι (αν το διαβάσει) ή επειδή συνδυάζεται με κάποια τελετή σε εκκλησία και το βρασμένο κρέας με το σπασμένο στάρι (κεσκέκ) μοιράζεται μετά τη λειτουργία; Ή επειδή παίρνουν το αίμα και κάνουν σταυρό στο κούτελό τους; Αυτά δεν το κάνουν χριστιανικό, απλά παντρεύουν καταστάσεις. Δεν θέλουν να έρχεται σε κόντρες η επίσημη εκκλησία με τα θέλω του κοπαδιού, ε, συγγνώμην ποιμνίου ήθελα να γράψω – αν και σε άλλες περιπτώσεις (όπως οι αποκριές) έχουμε κάποιους τσελιγκάδες, ε, όλο τα μπλέκω, ποιμενάρχες που κοντράρονται άγρια.

  50. Ποντικαρέος said

    @37 Μα δεν είπα ότι δε χρειαζόταν το Στάλινγκραντ. Είπα ότι δεν αρκούσε. Αλλά ας μην το συνεχίσουμε (θέλει πολύ κουβέντα και θα φάμε πολύ χώρο, άλλωστε από ότι κατάλαβα από το προηγούμενο σχόλιο σας στο ότι ξαναχρειάζεται μια νίκη μάλλον συμφωνούμε).

  51. Φοίβος said

    43
    «…η υπουργός Λυδία Κονιόρδου επαναφέρει το θέμα της κήρυξης ως διατηρητέων ενός αριθμού κτιρίων επιπλέον των προβλεπομένων στη σύμβαση με τον επενδυτή, που ψηφίστηκε από τη Βουλή.»

    Είναι θέμα γούστου μάλλον, εμένα μου φαίνεται περιττό και ότι κομπιάζει, χωρίς λόγο, η ανάγνωση. Άσε που αν το πάμε καθαρά συντακτικά δεν είναι σαφές σε τι αναφέρεται η δευτερεύουσα, θα μπορούσε να είναι η κύρυξη που ψηφίστηκε στη Βουλή ή, ακόμα χειρότερα, η υπουργός- ενώ χωρίς κόμμα θα μπορούσε να είναι ο επενδυτής. Ενώ αν δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη στο ένστικτο του αναγνώστη, και δεν το πάμε καθαρά συντακτικά, στη Βουλή υπογράφεται η σύμβαση και κομμα δεν χρειάζεται.

    31
    «Η υπουργίνα λέει μπας και κυρηχτούν διατηρητέα περισσότερα κτίρια απ’αυτά που γράφει η σύμβαση με τον επενδυτή που υπογράφτηκε στη Βουλή.» ?

  52. Φοίβος said

    51
    *από –τη Βουλή. από από από

  53. ΣΠ said

    Καλημέρα.

    Περί της απαγορεύσεως υπό της Ισραηλινής κυβερνήσεως…

    Για να ταιριάζει με την γλώσσα του κειμένου.

  54. Avonidas said

    Χριστιανικό; Από πού κι ως πού;

    Έλα μου ντε! Το μόνο σίγουρο είναι, αν τα κάνανε αυτά οι δωδεκαθεϊστες θα λεγανε οι χριστιανοί για κιτσαριό και αρχαιοπληξία. Τώρα που τα κανουν εκείνοι είναι οι ιερές τους παραδόσεις και κάτω τα ξερά σας…

  55. giorgos said

    Μάλλον ύποπτος ό ρόλος καί οί έκστρατείες τών φιλοζωϊκών όργανώσεων γιά τήν κατάργση τών εθίμων ,οχι μόνο εδώ , αλλά καί στήν Ισπανία μέ τήν προσπάθεια νά καταργηθούν οί ταυρομαχίες θεωρώντας ότι είναι «βαρβαρότητα»

    «…στόν δέ γενικώρον πολιτιστικό τομέα(σημ.λέει γιά τόν φιλελευθερισμό) έπείγει νά καταστραφούν οί πολιτιστικές παραδόσεις , όπως π.χ. ή ταυρομαχία (πολιτιστικός θεσμός αίώνων , άπό τήν έποχή τών Αράβων , καθώς δείχνει ό Γκόγια στό Μουσείο τής Ρόντα , καί τού όποίου τήν πολιτιστική σημασία στό συλλογικό ύποσυνείδητο μπορεί κανείς νά καταλάβη άπό τήν συνεχή άνθηση τής τέχνης στήν Ισπανία — ή ταυρομαχία δέν είναι ¨»βαρβαρότητα» άλλά ένας βαθύτατα φυσικός συμβολισμός …) καί νά μείνουν τά παιχνίδια τής ταπεινής έπιθετικότητας τού…μάνατζερ: τό ποδόσφαιρο , τό ράγκμπυ , τό τέννις,τό άϊσχόκευ καί οί «ολυμπιάδες» τών τσάμπιον διά τών ντόπινγκ , πού θά χρησιμεύσουν έν συνεχεία γιά τήν προβολή τών πιό «δυνατών» προίόντων στήν άγορά …Αύτά απαιτεί ή ίδεολογία τών μάνατζερ καί είναι τά μόνα πού πρέπει νά έπικρατήσουν – τών μάνατζερ: δηλαδή τών τύπων έκείνων πού ξέρουν κάθε λεπτομέρεια γιά όλα τά πολύπλοκα «προγράμματα» , άλλά στόν έρωτα λ.χ. , όπως σημειώνει ό E.Fromm , έχουν τήν έμπειρία μικρού καθυστερημένου παιδιού…»
    Από τό βιβλίο «τό άνατολική ζήτημα σήμερα»

  56. Γιάννης Ιατρού said

    ….Θα είμαι με τον ΠΑΟΚ στον τελικό….

    Εμ, αλλιώς…, το γράφουν και τα μάρμαρα 🙂

  57. Γιάννης Ιατρού said

    46: Μαρία
    Σωστά ρε Μαρία, αλλά είπαμε, το φροντιστήριο ανοίγει μετά τις 23:00 !!! 🙂

  58. # 56

    Πάντως ο Θεοδωράκης δεν θα είναι…

    http://theodorakism.blogspot.gr/2017/05/blog-post_8.html

    Οσον αφορά τα προγνωστικά μου άλλη μια φορά λέω πως όποιος προηγηθεί στο σκορ αυτός το σηκώνει.Ως τώρα μόνο ο ΟΣΦΠ έκανε ανατροπή στο ματς με τον Αστέρα, με τον Μανιάτη τερματοφ’ύλακα και τα λοιπά κατορθώματα του Γιάχου

    Εκείνο που έχω σίγουρο ίναι πως ο ΟΣΦΠ κάποια στιγμή θα υποβιβασθεί αλλά μάλλον αναδρομκά μετά από κάνα δυο χρόνια όπωςέγινε και με την Γιούβε…

  59. Γιάννης Ιατρού said

    58: Τζι, εξυγίανση δε θέλαμε στο ποδόσφαιρο; Ε την έχουμε! 2ος και 3ος θα είναι πλέον όποιος αξίζει… 🙂

  60. Alexis said

    Για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας ή θανάτου απουσίασαν τον Ιούνιο.

    Μου θύμισε τις «άδειες θανάτου» των δημοσίων υπαλλήλων. 🙂
    Που είναι βέβαια άδειες λόγω θανάτου συγγενικού προσώπου.

    #2: Συμφωνώ. Αλλά και η αντίπαλη πλευρά παρόμοια επιχειρήματα χρησιμοποιεί για να δαιμονοποιήσει το «μαντρί».
    Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να ακούσω από κάποιον οπαδό του γκρέξιτ και της επιστροφής στη δραχμή, ένα ολοκληρωμένο, και τεκμηριωμένο με νούμερα σχέδιο για το πώς μπορεί αυτό να υλοποιηθεί και, κυρίως, τι επιπτώσεις θα έχει.
    Ψύχραιμα και τεχνοκρατικά όμως και χωρίς κραυγές του τύπου «Η Ε.Ε. των μονοπωλίων…».
    Αν με πείσει σου υπόσχομαι να τον ψηφίσω αύριο το πρωί!

  61. Παναγιώτης Κ. said

    Δεν το γράφω το «fashionistas» ως μεζεδάκι.
    Προετοιμασία είναι, για τη λέξη της…χρονιάς. 🙂
    Έγραψε ο P.Mason στον Γκάρντιαν,με αφορμή το βιβλίο του Βαρουφ.που κυκλοφόρησε στο UK με τίτλο Adults in Room:
    «Για τον Τσίπρα, το να μείνει στην εξουσία ως ασπίδα απέναντι στην λιτότητα, ήταν προτιμότερο από το να παραδώσει την εξουσία πίσω , σε ένα τσούρμο πολιτικών μαφιόζων, που υποστηρίζονται από μια μαφία πλουσιόπαιδων fashionistas που γαυγίζουν»

    Πάντως πλουσιόπαιδα fashionistas που κάνουν ακρότητες στην Μύκονο και αλλού δεν συναντάμε μόνο στο δεξιό χώρο…
    Τα διάφορα στιλάκια είναι είδος…εν επαρκεία…

  62. Θρασύμαχος said

    Όχι, αυλάρχης δεν ήταν ο Αρναούτης αλλά ο Λεωνίδας Παπάγος

  63. daeman said

    Στη βίβλο των λόρδων της νομανσλανδιανής αυλής προσθέστε και τον «Λόρδο Τσάνσελορ», και τα μυαλά στα κάγκελα.

    Εμφανίσεις έχει κάνει κατά καιρούς σε διάφορα κοσμικά μέρη, όπως στο Σκάει (κι επλάνταξα: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?29-Your-slip-is-showing-Γλωσσικές-και-μεταφραστικές-γκάφες-(και-μικρολαθάκια)&p=172613&viewfull=1#post172613), σε κάτι ντιβιντί της κακιάς ώρας για τη σειρά «Μαύρη Οχιά» (Black Adder), σε μια εργασία περί «Μακιγιάζ Κινηματογράφου & Καμουφλάζ Ούλων» (ανάμεσα στους ούλους ήτανε κι αυτός: https://goo.gl/ZumO1d) και εκτάκτως σε διάφορες άλλες άκοσμες περιστάσεις.

    http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?13749-Lord-Chancellor

    @ 7: Και η Λαίδη Μαγιορέσσα 🙂 με μαγιονέζα κινέζα: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?330-Αν-τρένο-γιατί-λαίδη-Και-αν-λαίδη-γιατί-μιλέδη&p=261740&viewfull=1#post261740

    Και μερικοί άλλοι λόρδοι, γιατί τέτοια ώρα κόβει η λόρδα: http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?14482-First-Sea-Lord-(UK-Navy)&p=211496&viewfull=1#post211496

  64. Alexis said

    #58: Τιμώ και σέβομαι τον Μίκη Θεοδωράκη ως προσωπικότητα και ως μουσικοσυνθέτη.
    Αλλά οι παραλληλισμοί που κάνει, Τσίπρα με Μαδούρο, Τσίπρα με Πούτιν και κυρίως οι υπαινιγμοί του για επερχόμενη δικτατορία είναι τελείως άστοχοι.

  65. Μεταφραστής said

    Η λέξη «ντιμπέιτ» είναι προϊον ξενομανίας και δεν θα έπρεπε να αναφέρεται από άτομα που θεωρούνται ότι χειρίζονται καλά την ελληνική γλώσσα. Αυτή η λέξη παρουσιάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες, ίσως από κάποιους που απλώς τους ήταν πιο βολικό να αναφέρουν αυτήν την αγγλική λέξη, από την αντίστοιχη ελληνική, επειδή έμεναν χρόνια σε κάποια αγγλόφωνη χώρα ή από δημοιογραφίσκους που αρέσκονται να καταστρέφουν την γλώσσα τους πετώντας αγγλικούρες, σύνηθες φαινόμενο στην σημεινή Ελλάδα.
    Στα ελληνικά λέμε «συζήτηση» ή έστω «δημόσια συζήτηση» και έτσι μας καταλαβαίνει και ο φίλος μου ο τσομπάνος στο βουνό.

  66. daeman said

    Παρόραμα: το 4 εννοούσα, του LandS με τον Λόρδο Μέιγιορ, όχι το 7, αλλά το παρεώρακα. :p

  67. Φοίβος said

    65
    ο τσομπάνος λέει βάλαμε γκολ ή βάλαμε τέρμα;

  68. Παναγιώτης Κ. said

    @2. Οι πολίτες,
    φοβούνται, εκβιάζονται, ψηφίζουν με μισή καρδιά, είναι θύματα προπαγάνδας, τρώνε παραμύθι,…. ( εμπλουτίστε τον κατάλογο κατά βούληση).
    Το μόνο που δεν τους αναγνωρίζουμε, είναι να δρουν αυτόνομα και να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους!
    Σιγά-σιγά όλοι εμείς οι πολίτες μήπως πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε μια άλλη πολιτική γλώσσα, διαφορετική από την γλώσσα των επαγγελματιών της πολιτικής; ( Σε αυτούς περιλαμβάνονται και κάμποσοι δημοσιογράφοι).

  69. Παναγιώτης Κ. said

    @62. Σωστά! Ήταν υπασπιστής του Κοκού.

  70. Παναγιώτης Κ. said

    Ο Σεπτέμβρης ως περίοδος για τις επαναληπτικές εξετάσεις, δεν μου κάθεται καλά, παρόλο που μπορώ να βρω κάμποσα λογικά επιχειρήματα υπέρ αυτής της χρονικής μεταφοράς και άλλα τόσα, υπέρ της διατήρησης της νυν κατάστασης.
    Η διαίσθησή μου λέει ότι μπορεί να στηθεί κάποια μηχανή για να επωφεληθούν οι πονηροί της ιστορίας.
    Οι πονηροί πλέον έχουν πληθύνει. Οι νυν πονηροί σε ορισμένα ζητήματα, δεν έχουν βάλει στην μπάντα τους πρώην. Απεναντίας συμπλέουν γιατί, «τα δικά μας παιδιά» είναι διαπαραταξιακά!

  71. Γιάννης Ιατρού said

    65: Μεταφραστά,

    να ενθυμίσω αυτό;

    Το ντιμπέιτ δεν βγαίνει από το δίβατον ούτε από το δύο

  72. leonicos said

    #30

    Τι ψέματα διαδίδονται.

  73. Παναγιώτης Κ. said

    Δεν γνωρίζω τον τρόπο που έκανε το εσωτερικό δημοψήφισμα ο Μελανσόν.
    Στην εποχή μας πάντως, εποχή του θριάμβου της πληροφορικής και των επικοινωνιών, μπορούν τα κόμματα να περάσουν σε ένα ανώτερο επίπεδο δημοκρατικής λειτουργίας υποθέτοντας, ότι θέλουν κάτι τέτοιο. Για εσωκομματικά δημοψηφίσματα μιλώ. Δεν αγνοώ βεβαίως τον παράγοντα πολιτική ανευθυνότητα.

  74. This is why I never trust Google Translate

  75. Γιάννης Ιατρού said

    62: Θρασύμαχε
    και ο (Μήτσος) Λεβίδης βεβαίως-βεβαίως, Μέγας Α. μάλιστα, του Παύλου, γνωστός κι από την έπαυλη (λόφος Λεβίδη…, από το 1935) έκτασης 80 στρεμμάτων στην Παλλήνη (σημερινό hawk city 🙂 ) που έχει καταντήσει πλέον…

  76. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    >>Από άρθρο εφημερίδας:
    …η υπουργός Λυδία Κονιόρδου επαναφέρει το θέμα κήρυξης ως διατηρητέων ενός αριθμού επιπλέον των προβλεπομένων στη σύμβαση κτιρίων με τον επενδυτή που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
    και
    >>51.β
    Στην πραγματικότητα αυτό που συνέβη είναι το αντίθετο απ όσα λέει η εφημερίδα:
    http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=68772

  77. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    http://www.courrierinternational.com/sites/ci_master/files/styles/image_original_2048/public/assets/images/chappatte_2017-04-06-8993.jpg?itok=fIftw5Rk

  78. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    76. Μάλλον ανακάλεσε δική της αναπομπή η Κονιόρδου; Έτσι καταλαβαίνω τώρα.

  79. Ποντικαρέος said

    Kάτι άσχετο, στο σύνδεσμο που έβαλε η Έφη για το site του ΥΠΠΟ η ημερομηνία είναι γραμμένη «Σάββατο,06 Μαΐου 2017». Κανονικά (αν πχ γράφουμε γράμμα) βάζουμε κόμμα μετά την ημέρα;
    Υποψιάζομαι ότι στο site έγινε αυτόματα με το locale του συστήματος αλλά ρωτάω αν υπάρχει κανόνας – είτε της γραμματικής είτε εθιμικός για το πως γράφουμε την ημερομηνία.

  80. w2016blog said

  81. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΩΣ, ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ»

    Ἐμένα πάντως μοῦ θύμισε (ὑποτιθέμενη) ἀναφορὰ ἀποσπασματάρχη τὴν ἐποχὴ τῆς ληστείας. (Γράφω ὑποτιθέμενη ἐπειδὴ τό ‘χω ἀκούσει καὶ δὲν ξέρω ἄν εἶναι ἀλήθεια).

    «Περὶ ἐξωπετάξεως ὄπλου γκρά, περὶ χεσέψεως τοῦ ὑποφαινομένου καὶ περὶ κοιμήσεως εἰς ἄλλο σπίτι».

  82. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    Γράψτε γιὰ τὰ ποδοσφαιρικὰ σας σήμερα – ἄντε κι αὔριο – λόγῳ τῆς ἡμέρας (πού ᾿λεγε κι ὁ Κωνσταντίνου) γιατὶ ἀπὸ μεθαύριο θ’ ἀρχίσω τὴ γκρίνια. 🙂

  83. https://www.theatlantic.com/photo/2017/05/may-day-marches-and-protests-around-the-world/525087/

  84. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    Νικοκύρης ἔφα: «Θα είμαι με τον ΠΑΟΚ στον τελικό«.

    Μήπως πάσχεις ἀπὸ τὸ σύνδρομο τῆς Στοκχόλμης; 🙂

  85. 85 Είναι που ο Ιβάν είπε καλά λόγια για τον Τσίπρα ❤

  86. Ιερόδουλος said

    1 Nικόλα τι άγχος, λεβεντιά μου; Σημασία, μικρέ, έχει να είσαι πρώτος στην αγκαλιά που ποθείς, όχι στα σχόλια μιας σελίδας. Νομίζω.

  87. Είναι κάτι παιδιά με μια καρδιά ΝΑ! ❤


    16-year-old Lucie Myslikova confronts a a protester at a right wing demonstration on May 1, 2017. The Czech teenager was among some 300 protesters who confronted a rally of the far right Workers Party of Social Justice on May Day in the second largest Czech city of Brno.

  88. Σωτήρς said

    Στη μετάφραση του bored χάθηκε και ένα αστειάκι της είδησης ότι η Tesla Motors θέλει να φτιάξει μηχανήματα διάνοιξης σηράγγων (boring machines) που θα τα πουν Boring Company.
    Ο ΑΝΤ1 έλεγε για την «Βαρετή Εταιρεία» του μεγιστάνα Musk και η μάνα μου αναρωτιότανε γιατί τι λέει βαρετή.

  89. Spyros said

    Μας τα χάλασες στο «θα δυσκολευτούν πολύ (μη ελληνόφωνοι) να το καταλάβουν». Θέτεις υποκείμενο εστω και σε παρένθεση· είναι σωστός ο τύπος «πολύ» ή μήπως πρέπει να βάλεις «πολλοί»;

    Αεκάρα απο τας Αγγλίας

  90. https://twitter.com/Sdna_gr/status/860779846678532096

  91. sarant said

    Ευχαριστώ για τα νεότερα!

    29 Έχουν όμως το καλό ότι μπορείς να ακυρώσεις και την ίδια μέρα το πρωί (και ως τις 18.00 της ίδιας μέρας, μάλιστα)

    44 Α, αυτό το προηγμένο φώτοσοπ με το μαχαιράκι δεν το είχα σκεφτεί!

    53 Α μπράβο!

  92. # 60

    Αλέξη, εγώ δεν θα σου πω πως θα γίνει το γκρέξιτ, το αφήνω για σοφούς τεχνοκράτες αυτό, εγώ απλά θα σου πω τι γινότανε, γίνεται και θα γίνεται χωρίς γκρέξιτ και ψύχραιμα πες μουεσύ με επιχειρήματα και όχι ευχολόγια πως αντιμετωπίζεται :

    Είναι ηλίου φαεινότερον ότι εισάγουμε περισσότερα απ’ ότι εξάγουμε γεγονός που προ γιούρο το αντιμετωπίζαμε με την υποτίμηση της δραχμής που έκανε τα εισαγόμενα δυσεύρετα και δυσανασχετούσαν οι νυν εταίροι μας αλλά τρώγαμε φτηνά. Θα αφήσω στην πάντα τις αλλαγές σε καλλιέργειες και βιομηχανικές κατευθύνσεις που μας έκαναν περισσότερο δεκτικούς στις εισαγωγές και απλά θα σου πω πως η εκροή «συναλλάγματος» συνεχίσθηκε και συνεχίζεται απλά δεν είναι σε συνάλλαγμα αλλά στα υρώ που κυκλοφορούν στην αγορά και που κάθε χρόνο μειώνονται σε κάποιο ποσοστό 5%, 10%, 20%…αυτό είναι δουλειά των οικονομολόγων.
    Και μη μου πεις για κακή διακυβέρνηση μετά και τέτοια παραμύθια, πολύ απλά τα πρώτα χρόνια τα ευρώ της εκροής επέστρεφαν σαν πακέτα στήριξης, Ντελόρ στην καθομιλουμένη για να «συνηθίσουμε»

    Οσο το καθυστερούμε τόσο χειρότερη γίνεται η θέση μας ως προς το γκρέξιτ κι αυτό το χρησιμοποιούν δολίως σαν φόβητρο όσοι δεν επηρεάζονται (ακόμα) από την φτωχοποίηση της χώρας, τα 70 λεπτά το σκόρδο (από δύο, αριθμητικώς 2 όταν μπήκαμε) αλλά φτηνό κινητό είναι οι κατευθύνσεις μας τώρα.

    Περιμένω να μου πεις πως θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία χωρίς δασμούς στα εισαγίομενα πράγμα αδύνατον εντός ΕΕ

  93. sarant said

    Και συνεχίζω

    61 Μου άρεσε αυτό το άρθρο και με παρακινησε να βρω το βιβλίο

    62 Για να το λες, δίκιο θα έχεις.

    63 Α μπράβο, να συμπληρωθούν αι δέλτοι!

    64 Αν τα γράφει αυτός

    65 Φατσούλες για ειρωνεία δεν έχουν βγει

    78 Ναι

    85-86 🙂

    90 Χαχαχά!

    91 Μα, δεν γράφω αυτό που λες, γράφω «θα δυσκολευτούν πολύ περισσότεροι (μη ελληνόφωνοι) να το καταλάβουν»

  94. # 59

    Αυτό θα συμβεί γιατί απλά όποιος βάζει λεφτά, τελικά θα έχει την καλύτερη ομάδα. Αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια- μάλιστα για δεύτερο επέλεγαν τον ευνουχισμένο οικονομικά ΠΑΟ ώστε να είναι πιο σίγουρη η πρωτιά και τα λεφτά του τσουλού. Εσύ που ψάχνεις βρες το πρωτοσέλιδο ανακούφισης του «Πρωταθλητή» όταν αποκλείσθηκε ο ΠΑΟ από την Σάλκε στην Τούμπα ενω είχε φέρει 1-1 έξω » Μπουγάτσαλίγκ’ ήταν ο τίτλος και σκέψου πως απλώς θα μοιραζότουσαν τα λεφτά. Μόλις φέτος δεν πέρασε σε ομίλους ο γάβρος είδαμε πόσα «επένδυσε» ο «βάλτε λεφτά να κάνετε ομάδα» υπόδικος. Φυσικά και δεν έβαζε λεφτά ο Σαββίδης όταν είχαν χρεωμένο τον ΠΑΟΚ, κορόιδο δεν ήταν.
    Και επειδή δεν ασχολείσαι για να σε προστατέψω μην ακούς κραυγές πονεμένων βάζελων, ο Σιδηρόπουλος στο πρώτο ματς έκανε χειρότερα (ποιοτικά όχι ποσοτικά, αυτή είναι η αλήθεια) στο πρώτο παιχνίδι, απλά οι βάζελοι δεν είχαν συνηθίσει σε ματς με ΠΑΟΚ να μην έχουν διαιτητική εύνοια και τους κακοφάνηκε. Το πέναλτυ του Χουλτ και η μη αποβολή του Εμποκού στο πρώτο ματς ήταν πιο καραμπινάτες φάσεις από τις αντίστοιχες της Τούμπας, τα ριπλέη υπάρχουν, δέστα. Απλά για τον ΠΑΟΚ που είχε χάσει το δικαίωμα στο τσουλού από τον ΠΑΟ με 1,5 μέτρο οφσάιντ του Ζ.Σίλβα, μετά με καταλογισμό πέναλτυ μαρς στον Σαλπιγγίδη λαι το κλου της αφαίρεσης τριών βαθμών στα πλέηοφφς, αυτά ήταν παρωνυχιδες και δεν τσίριξε…

  95. Και να μην ξεχνάμε πως το σημερινό ματς είναι καθαρά ματς γοήτρου, οικονομικά το κέρδος είναι γύρω στις 500 000 ευρώ και η «καλή» θέση για το γιουρόπαλιγκ που εξασφαλίζει δεν έχει πια διαφορά από της άλλες λογω πτώσης της Ελλάδας στην 14 θέση. Αντίθετα η πρώτη θέση στα πλέοφφς δίνει (αν δεν αυτοκτονήσεις) από 5 σίγουρα μέχρι πιθανά 30 μύρια

  96. Τζη πόιντ –>

    http://www.naftemporiki.gr/story/1232106/seismo-anamenetai-na-prokalesoun-ta-football-leaks

  97. π2 said

    83: Πάντως ο Σαββίδης είναι θέμα πολύ ευρύτερο από τα ποδοσφαιρικά και μάλιστα θέμα που εγγυημένα θα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.

  98. 100 όπως Κοσκωτάς, λέω εγώ

  99. LandS said

    85-86

    Τα κίνητρα μπορεί να μην είναι τόσο αγαθά. Υπάρχει βάσιμη υποψία για …χρηματικό ενδιαφέρον
    http://www.topontiki.gr/article/219508/epiki-ataka-tsakalotoy-ti-tha-kanei-me-pleonasma#.WQyiouo1hQw.facebook
    🙂 🙂

  100. Μπούφος said

    Αυτός ο Μακρόν τελικά, γεροντόφιλος ήταν, έτσι; καλά το έχω καταλάβει; Υπάρχουν πολλοί γεροντόφιλοι; ξέρει ο Σκύλος ή όποιος άλλος π.χ. ποσοστά;

  101. 103 Α, μην με ρωτάς εμένα. Κι εγώ γούσταρα μεγαλύτερες όσο ήμανε μικρός.

  102. Γιάννης Ιατρού said

    104: κι ο λεγάμενος έτσι άρχισε, αλλά αυτουνού του έμεινε … 🙂

  103. το ματς είναι κυριολεκτικά για τον Μπέο. Θα γίνει καμιά θύρα 7 εκεί πέρα.

    http://www.sdna.gr/podosfairo/kypello-elladas/article/326104/kolasi-sto-panthessaliko-asyllipto-ksylo-metaksy-ton

  104. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Σκύλε τί γίνεται, πήγαν να δαρθούν εκεί πέρα; Καλό είναι να διακόψουν το ματσ(ούκι) πριν σκοτεινιάσει λέει η λαϊκιά μου γνώση.

  105. # 101

    Το συμπέρασμά σου πως το έβγαλες ; ξέρεις να κλέβει λεφτά όπως ο Κοσκωτάς ή να δωροδοκεί πολιτικούς με «πάμπερς» ; ή απλά εφάρμοσες την μέθοδο των ονύχων ;

  106. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  107. 108 Ναι, έπρεπε να γίνει χωρίς οπαδούς. Στις νήσους Φερόε.

    109 Ποιός είμαι εγώ που θα εμποδίσω να εθελοτυφλείς;

  108. … Αλλά ποια είναι η μετοχή του «βαριέμαι»;
    Όχι πάντως ο «βαρεμένος», εκτός από διαλέκτους. …

    Βαριεστημένος, πιστεύω.

    (Είχα κι έναν φίλο μου που όποτε έλεγα «Βαριέμαι»
    μού ‘λεγε «Μη, θα μελανιάσεις!»
    Επευκαιρία, υπάρχει και το κυπριακό
    «βαρετός» που σημαίνει «βαρύς».)

  109. Μαρία said

    100
    Διαβάζω τώρα οτι ενδιαφέρεται να αγοράσει και τα λουτρά της Θέρμης, ιδιοκτησίας του δήμου Θεσ/νίκης.

  110. sarant said

    112 Bαριεστίζω όμως

    113 Στα θερμά του λουτρού 🙂

  111. Μαρία said

    105
    Κι έτσι δεν χρειάστηκε να κάνει τάμα σα τη Μισέλ 🙂

  112. # 107

    Από την στιγμή που αποφασίστηκε να γίνει το ματς με παρουσία οπαδών και των δύο ομάδων, κάποιοι έχουν ξεσκιστεί να μην γίνει για ευνόητους λόγους. Η φωτό που ανέβασε ο σκύλος είναι η γέφυρα που ενώνει την κερκίδα με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αυτήν με τους οπαδούς της ΑΕΚ και που η αστυνομία ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ξέχασε να φρουρήσει. Επειδή μάλιστα δεν γινότανε τίποτε έκανε μια επιθεσούλα με χημικά σε οπαδούς της ΑΕΚ έξω από το στάδιο ώστε να κλαίνε όσοι ΠΑΟΚτσήδες είχαν μπει από νωρις στο γήπεδο και μετά… η γνωστή συνέχεια
    Εχει ενοχλήσει που ο τελικός έγινε στο μέσον της απόστασης των δυο ομάδων όπως είναι το λογικό, έχει ενοχλήσει πως δεν μετέχει εκπρόσωπος των πράσινων και κόκκινων και κάθε πικραμένος αθλητικά, πολιτικά και δεν συμμαζεύεται ξεχνάει τι έγινε την τελευταία φορά που βρέθηκαν σε τελικό αντίπαλοι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ και πως την μεγαλύτερη μερίδα του τύπου την ελέγχει ο χοντρός -θυμηθείτε το πρόσφατο πρωτοσέλιδο των νέων-αλλά φοβάται μήπως γίνει Κοσκωτάς ο Σαββίδης…
    Αλλα 100 μνημόνια χρειάζονται…

  113. https://twitter.com/iltheof/status/860896805277585408

    https://twitter.com/hashtag/paokaek?f=tweets&vertical=default&src=hash

  114. # 113

    Είναι παλιά ιστορία πάνω από τρία χρόνια. Τον ενδιαφέρει η περιοχή είτε για προπονητικό κέντρο είτε για νέο γήπεδο. Μάλιστα προ τριετίας είχε σχεδόν συμφωνήσει με τον δήμαρχο-περιφεριάρχη, δεν θυμάμαι, αλλά αρχίσανε τα γνωστά κολπάκια για δωράκια κι ο Ιβάν δεν τσίμπησε. ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ κι αυτό ενοχλεί πολλούς γιατί χαλάει την πιάτσα. Ηταν ακριβώς η ίδια αιτία που δεν ρυθμίζονταν τόσα χρόνια επι Πασόκ και Νουδού τα χρέη του ΠΑΟΚ, γιατί δεν έδινε το κατί τις του στον αντίστοιχο αρμόδιο και τόκανε ο Σύριζα με τον νόμο που ΑΛΛΟΙ ψήφισαν και τον Τσίπρα κατηγορούσανε που τον εφάρμοσε !!!!
    Ομορφιές !

  115. ΓιώργοςΜ said

    112 Ένας συμφοιτητής, τω καιρώ εκείνω, είχε πει «I am boring» εννοώντας «βαριέμαι», για να φάει αγκωνιά από τον διπλανό του, που μιλούσε αγγλικά της προκοπής: «I feel lazy λέμε ρε…».
    Ευτυχώς σπούδαζε υπολογιστές, όπου η C++ ήταν πιο σημαντική από τα αγγλικά.

  116. π2 said

    116: Ναι, είναι σαφές ότι φταίει ο χοντρός, η αστυνομία κι ο Χατζηπετρής, τι να συζητάμε τώρα. Δεν φταίει σε τίποτε για τον χουλιγκανισμό ο χυδαίος λαϊκισμός του αδικημένου από το γνωστό σύμπαν, ούτε φυσικά ο προστάτης των αδικημένων άγιος Ιβάν, που χαιρέτησε τα πλήθη της αρένας μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο, λες και δεν είχε γίνει τίποτε.

    Ήμαρτον.

  117. … «Έλξατε» και «Ωθήσατε» …

    Το θέμα επικοινωνίας αντικειμένων με ανθρώπους και αντιστρόφως (εργονομία) το έχει θίξει εκτενώς ο Ντον Νόρμαν, και περιληπτικά στο μπεστ-σέλλερ The Design of Everyday Things.
    Ιδιαιτέρως για πόρτες που μπερδεύουν προς ποια μεριά ανοίγουν (αριστερά/δεξιά, μπρος/πίσω) έχει καθιερωθεί ο όρος Norman Doors.

    Στην συγκεκριμένη φωτογραφία, πχ, μπορεί να αφαιρεθεί οτιδήποτε έλκει να την έλξεις, ενώ ό,τι απομένει σε ωθεί να την ωθήσεις, χωρίς την ανάγκη γραπτών οδηγιών – χοντρικά κάπως έτσι με βάση το πρωτότυπο:

  118. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  119. 114, … 112 Bαριεστίζω όμως …

    Δεν το ήξερα!
    Άρα βαριεστιμένος;

  120. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Στην Αν.Κρήτη λέμε βαργιούμαι και βαρεσάρης αυτός που βαριέται.
    Βαρεσάρα λοιπόν η τεμπέλα αλλά βαρεμένη, η έγκυος! 🙂

  121. 124 Εκτός του εντελώς ξεζουμισμένου υπαλλήλου, ο οποίος είναι βαριοστυμμένος.

  122. 120,
    Σε παρόμοια φάση, ήταν να εκλεγεί το νέο Executive Board του Ελληνικού Συλλόγου στο Χιούστον αλλά δεν υπήρχαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι για υποψήφιοι, οπότε κάποιο μέλος έκανε το σχόλιο

    «We need more excitement and initiative, we can’t even find enough Board members«,

    για να παρατηρήσει άλλο μέλος

    «Actually, we have plenty of those!»
    (Bored members, that is.)

  123. sarant said

    124 Βαριεστίζω και βαριεστώ, βαριεστημένος.

    Από το τουρκογενές βαζγεστίζω με επίδραση του βαριέμαι.

  124. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Το ίδιο με το εβαρέθηκα είναι (πιο επιτατικά) το εξεβαρέθηκα που σχηματίζει το ξεβαρεμένος (αυτός που έχει βαρεθεί,απηυδήσει).
    Ο,τι θα κάμεις, κάμε το
    γιατί θα μπω να ΄φαίνω
    κι εξεβαρέθηκα για σε
    λόγια κακά να παίρνω

  125. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    129. Η αερογέφυρα στο τουίτερ (αλήθεια γιατί αερογέφυρα0επειδή από κάτω δεν έχει νερό;)

  126. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    Φέτος χάθηκε χρυσῆ εὐκαιρία. Ἔπρεπε νὰ γίνει Final Four γιὰ τὸ κύπελλο, μὲ συμμετοχὴ τῶν τεσσάρων «μεγάλων» τοῦ ἑλληνικοῦ ποδοσφαίρου. Θὰ ἦταν πραγματικὴ γιορτὴ τοῦ ἀ(θ)λητισμοῦ.

  127. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Κάψανε τη χημική τουαλέτα ακούω.Οι εκφενδονισμοί μπουκαλιών κλπ συνεχίζονται.
    Κ@λοκατάσταση

  128. κουτρούφι said

    βαριεστώ και βαριεστίζω και στη Σίφνο
    #125. Εφη
    Ένας τύπος είχε γράψει σε περίοπτη θέση του σπιτιού του:

    Ω συγγενείς και φίλοι μου σταράτα να τα πούμε
    στην «έπαυλη» μην έρχεστε γιατί σας ε-βαριούμαι.

  129. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    Κεκλιμένων των θυρών, είπε ένας από τους ποδοσφαιροεκφωνητές του Ρίαλ ράδιο τώρα.

  130. 44, … Εδώ και δεκαετίες κάνουν αυτό τον λογοπαιχτικό βανδαλισμό στους φωτεινούς σηματοδότες με κουμπί. …

    Παρόμοιο στη Σέριφο, πρόπερσι

  131. sarant said

    Τελικά όμως θα γίνει το ματς, όχι;

  132. Γιάννης Ιατρού said

    136: Μιχάλη
    Στην προκειμένη περίπτωση *μόνο φωτογραφικά* έγινε βανδαλισμός 🙂

  133. Babis said

    #28 » α ρε Μπάμπη, θα γίνουμε βίδες »

    Ζητώ ταπεινά συγνώμη. Μην με δείρεις πολύ.:oops:

    Προς υπεράσπιση μου να πω ότι βιαζόμουν να φύγω και δεν κοίταξα προσεκτικά. Πάντως κάτι με έτρωγε και έλεγα να βάλω μια επιφύλαξη, αλλά τελικά βαρέθηκα και το ανάρτησα έτσι.

  134. spiral architect 🇰🇵 said

    Με αφορμή τα επεισόδια στο Βόλο θυμήθηκα το Χέιζελ και την τότε απόφαση της Θάτσερ για δίχρονο (αν θυμάμαι καλά) αποκλεισμό των αγγλικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Τότε, ούτε η UEFA μίλησε δεχόμενη τη δικαιοδοσία της αγγλικής κυβέρνησης για τέτοια ειδους αποφάσεις, ούτε η αγγλική ΕΠΟ. Πριν λίγο καιρό μια απόφαση του Κοντονή για την αλλαγή της διοίκησης της ΕΠΟ λόγω διαφθοράς έκανε την UEFA να ζητήσει μέχρι και αλλαγή του υπουργού.
    Άλλοι καιροί, άλλα ήθη και ο καπιταλισμός εξελίσσεται για να μην χάνει φράγκα.
    Συνεχίστε.

  135. Το ίντερνετ: κάποιο τρόλ βάζει τσιτάτου του Χάγιεκ με εικόνα της Χάγιεκ (καμία σχέση) και το κοινό σολάρει

  136. LandS said

    120

    Αποδίδω τον διάλογο όσο καλύτερα θυμάμαι μετά από δυο εικοσαετίες.

    — Fancy going to the pictures tonight luv ?
    — Naah. I’m bored
    — That’s Greek to me. Actually I’m the one being bored, you’re bloody lazy.

  137. Γιάννης Ιατρού said

    136: Α, μια Panasonic DMC-FZ200 είχες στις 9 Ιουλίου 2015, στις 11:06 τοπική ώρα, στο Λιβάδι, ε; 🙂

    140: Νά ΄σαι καλά 🙂

  138. Γς said

    135:

    Κεκλυσμένων;

  139. Μαρία said

    128
    Εμείς που το λέμε αλα τούρκα «βασγέστσα» πειράζει; https://www.youtube.com/watch?v=R-_efsbS0_E

  140. 12^2,
    Μιλάμε δεν χάνεις μία! 😀

  141. 126, 😀

  142. sarant said

    142 !!

  143. Μπούφος said

    χαχα! θύρες, κλύσματα, γεροντόφιλοι που τους μένει το..πακέτο..ωραία που είναι η ζωή!

  144. 20, … Αντίστροφα απ’ ό,τι συμβαίνει συνήθως:
    Δέντρο έπεσε πάνω… σε ΙΧ στην εθνική Χανίων-Ρεθύμνου …

    Είναι αναντίστρεπτα φαινόμενα αυτά και συμβαίνουν αυθόρμητα με τα δέντρα,
    κατά την αρχή αύξησης της δεντροπίας.

  145. Babis said

    #144

    Έχω 30 χρόνια πείρας στο να τα τρώω. Πείρα είναι και αυτή.

  146. Γς said

    Δε ντροπούσαι να λες τέτοια πράγματα;

  147. 111, … 108 Ναι, έπρεπε να γίνει χωρίς οπαδούς.
    Στις νήσους Φερόε. …

    …νήσους Ποδοσφερόε, τότε!

  148. Γς said

    153-> για την δεντροπία του 151

  149. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    123. Κουτρούφι Αυτός την κρητική φιλοξενία την έκανε …χαρτοπόλεμο 🙂

    153. 🙂 Λύση…τρανσφερόε

    Γλύκος άγλυκος για την ομάδα του και πάνγλυκος για τους άλλους

  150. Ο γέρος χρόνια δεν κοιτά.

  151. 137, … επιδόθηκαν σε έναν πετροπόλεμο με καρέκλες …

    Είναι επειδή
    κάθονται στην Πετρούπολη.

  152. κουτρούφι said

    #151.
    Υπερδιόρθωση: εντροπία—> ενδροπία

  153. Γς said

    133:

    «Από το Βόλο μ ένα τενεκέ στον κώλο»

    Ταίριαζε σε πολλά τραγουδάκια μας τότε

    Αλλά κι εδώ:

    Γς said

    17 Φεβρουαρίου, 2017 στις 17:04
    165:

    >Σε γαμώ στον Άγιο Κήρυκο
    Τζόρτζιο ντε …

    … Μπέος!

    Που μας ήρθε από τον Βόλο
    μ ένα τενεκέ στον …

  154. Γιάννης Ιατρού said

    158: Ο ανταποκριτής μας αναφέρει πως
    Ομαλά διεξήχθη η σύγκρουση οπαδών πριν τον τελικό Κυπέλλου

  155. gmich said

    Εξαντλήθηκε η υπομονή μου περιμένοντας να ανάψει το πράσινο και παραλίγο ούτε θα περνούσα ούτε θα γερνούσα. . Θα με έκοβε ένα ΙΧ.

  156. Γς said

    2-1
    Πσαρά;

  157. Γιάννης Ιατρού said

    163: Άστον Γιάννη, είναι στην κουζίνα κι ετοιμάζει τα μεζεδάκια για το πάρτυ…

  158. Μαρία said

    http://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/main_photo_default/public/18337235_10155259600338050_872088904_n.jpg?itok=qioZKyL5

  159. Πάνος με πεζά said

    Κι όπως είχαμε πει μήνες πριν, αγαπητέ φίλε G, τα δυο πουλιά στον τελικό και η κούπα στον Ιβάν… Tώρα το πώς, δεν έχει σημασία, όπως συνήθως πάνε στην Ελλάδα οι τίτλοι…
    Το ματς αίσχιστο, για μένα και συμφωνημένο από κυρίους. Ο ΠΑΟΚ, ή μάλλον ο Ιβάν, έπρεπε να πάρει κάτι, δικαιολογημένα ίσως για τόσα χρόνια επένδυσης…
    …αλλά μη γίνει νέος Ολυμπιακός, με το πρωτάθλημα του χρόνου, έτσι; (Το είπα και το προγνωστικό)

    Τα μεζεδάκια τα διαβάζω τώρα, γιατί έλειπα εκτός Αθηνών μέχρι το απόγευμα.

  160. Γιάννης Ιατρού said

    165: Ναι, αλλά πλακώθηκαν με σεβασμό στην παράδοση !!

  161. Πάνος με πεζά said

    Μια που το βλέπω πάντως, μου ακούγεται σωστότερο το «πλέον των προβλεπόμενων». Δηλαδή ή θα έλεγα «επιπλέων κτιρίων» ή «κτιρίων πλέον των προβλεπόμενων», κι ας ακούγεται και (ημι)καθαρευουσιάνικο…

  162. LandS said

    163 Τελικό στην Ελλάδα κερδίζεις με οφ-σάιντ. ΝΟΜΟΣ

  163. Γιάννης Ιατρού said

    166: … γιατί έλειπα εκτός Αθηνών μέχρι το απόγευμα..

    Γειά σου ρε Πάνο, και καλά που γύρισες… Αλλά πές το μας καθαρά ρε συ, στο ματς είχες πάει 🙂

  164. Πέπε said

    112, κ.ά. (μετοχή του βαριέμαι):
    Πάντως το βαργεστώ/βασγεστώ ιστορικά δεν έχει σχέση με το βαριέμαι. Πρακτικά βέβαια, κι εγώ το βαργεστημένος θα έβαζα για μετοχή του βαριέμαι (όχι σε άσκηση, μιλώντας στην πράξη).

    (Όταν τα λόγια είναι η πράξη… 🙂 )

  165. Πάνος με πεζά said

    Και θέλω από μέρες να γράψω και γι αυτό το σποτάκι που ακούω στον Real FM, που δίνει λέει δώρα για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του. Ωραία ως εδώ. Θα δώσει ένα drone τη Δευτέρα. Μπορείς να το πεις drone, μπορείς να το πεις δρόνο, όπως ο Νοικοκύρης (προφανώς κάποια ελληνική ρίζα;) αλλά το έπαθλο διαφημίζεται ούτε λίγο ούτε πολύ ως … τετρακόπτερο !

    Δε φταίει ο σταθμός, γιατί η λέξη γκουγκλίζεται. Αλλά δεν ξέρω πώς μπορείς να κόψεις μια συλλαβή από τον έλικα, και να την αντικαταστήσεις με ένα τεσσάρι, για να δείξεις οτι έχει τέσσερις έλικες… Τι να πω…

  166. Πάνος με πεζά said

    @ 170 : Ούτε να μου έδινες σουίτα με ρωσίδες, δε θα πήγαινα…

  167. Πάνος με πεζά said

    Στην πάτρια Λακεδαίμονα, πετάχτηκα.

  168. Γς said

    174:
    Δλδ. που ;

  169. Πάνος με πεζά said

    Κι επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, http://www.gazzetta.gr/football/article/1080770/zitise-syggnomi-kai-paraiteitai-o-kalfogloy

  170. Πάνος με πεζά said

    @ Σπάρτη και λίγο παρακάτω, στην Ποταμιά. Μέχρι τα 250 από Αθήνα, χοντρικά. Βεβαίως, από νοσταλγία ξαναγύρισα από Αχλαδόκαμπο, κι αυτή τη φορά όλο το υπόλοιπο : Κουτσοπόδι, Χάνι Ανέστη, Δερβενάκια, Άγιο Βασίλειο, Χιλιομόδι, Σολωμό, ε και στην Κόρινθο πήρα πια την ΝΕΟΑΚ…

  171. ΣΠ said

    172
    Drone στα αγγλικά είναι ο κηφήνας, με την κυριολεκτική και με την μεταφορική σημασία. Από εκεί πρέπει να είναι και η ονομασία της συγκεκριμένης κατασκευής. Δεν πρέπει πάντως να έχει ελληνική ρίζα η λέξη.

  172. Γιάννης Ιατρού said

    176: Ε, δεν πιστεύω πως θα έχει βιοποριστικό πρόβλημα στο μέλλον …..

  173. ΣΠ said

    Άντε μωρέ. Δεν μπορώ να το χαρώ το κύπελλο. Όχι έτσι.

  174. Πάνος με πεζά said

    Έλα, μην κάνεις έτσι… Και σε μας μια τελευταία αγωνιστική έπαιξε ο Ολυμπιακός στη Φιλαδέλφεια με κάτω τα χέρια, για να μην το πάρει ο Παναθηναϊκός…

    Καταλαβαίνετε όμως, γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για να το βλέπεις μόνο από κλεψιμέικο streaming, και να μη δίνεις ούτε 50 λεπτά για μαξιλαράκι από φελιζόλ (αν υπάρχουν ακόμα…)

  175. https://twitter.com/vasilispg/status/860930629587828737

  176. sarant said

    172-178 Το drone δεν έχει ελληνική ρίζα αλλά μερικοί προτιμάμε να το εξελληνίσουμε απλά και ωραία: δρόνος, αντί για πολυλεκτικές αποδόσεις.

    Όσο για το τετρακόπτερο, λέγεται αφού το tetracopter δεν είναι πρόσφατος νεολογισμός. Αλλά πώς ξεχωρίζει το επανδρωμένο μεγάλο τετρακόπτερο από το δρονάκι;

  177. ΣΠ said

    183
    Θα μπορούσαμε να το πούμε κηφήνα. Μεταφραστικό δάνειο.

  178. Η κούπα στον Πύργο τον Λευκό με ένα γκολ τόσο οφφσάιν που μόνο ο Ριβαλντίνιο θα το έβλεπε σαν…οριακό. Ποδοσφαιρικά χωρίς την πατάτα του Γλύκου το ματς θα είχε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Τόσους και τ΄σους τίτλους έχουν κλέψει από τον ΠΑΟΚ, ε, ας του χαρίσουν και ένα.
    Δεν το χάρηκα αλλά τουλάχιστον δεν στενοχωρήθηκα

  179. 183 Ο Νικοκύρης αναρωτήθηκε: Αλλά πώς ξεχωρίζει το επανδρωμένο μεγάλο τετρακόπτερο από το δρονάκι;

    Δεν υπάρχουν επανδρωμένα τετρακόπτερα. Μέχρι δικόπτερα.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Bell_Boeing_V-22_Osprey

  180. spiral architect 🇰🇵 said

    Ο Λακέρδας πάντα με μια καλή κουβέντα στο στόμα είναι:

  181. Ναρκωτικούλια να κεράσω; https://pbs.twimg.com/media/C_K-aREXcAEa5WU.jpg

  182. Πάνος με πεζά said

    Έλα τώρα, πες μας και τον Τσίπρα Ιβανικό…εεε, ιδανικό πρωθυπουργό !

  183. Περισσότερο χάρηκα που όλες οι δημοσιογραφικές Κασσάνδρες προβλέπανε πως δεν θα γίνει το ματς, δεν θα είναι έτοιμο το γήπεδο, θα σφαχτούνε κ.λ.π.ενώ μόνο τα συνηθισμένα παραδοσιακά γίνανε, υποτονικά θα μπορούσα να πω σε σχέση με άλλα ματς μεγάλης σημασίας.
    Περαστικά τους

  184. https://twitter.com/ChrisaRafa/status/860955118249811968

  185. ΣΠ said

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς δεν το είδε ο επόπτης. Είναι στην ευθεία και ο Ενρίκε δεν κινείται.

  186. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  187. Πέπε said

    @172, 183 κλπ.:

    Τετρακόπτερο είναι μια λέξη τέρας.

    Και στα αγγλικά τέρας είναι, αλλά εκεί υπάρχει το ελαφρυντικό ότι οι συλλαβές που κόψαν για να μην κουράζονται δεν έχουν ετυμολογική διαφάνεια. Δηλαδή, ναι μεν τα συνθετικά είναι τετρα-ελικ(ο)-πτερο, αλλά ο αγγλόφωνος δεν ξέρει τι σημαίνουν αυτά (εκτός από το τετρα-, που γι’ αυτό το κρατάει ολόκληρο), οπότε δε χάνει και τίποτε από την ευκολία κατανόησης της λέξης.

    Στα ελληνικά είναι και τέρας και χωρίς αυτό το ελαφρυντικό. Επιπλέον, στα αγγλικά γενικά οι λέξεις είναι ολιγοσύλλαβες (όσες είναι πραγματικά αγγλικής προέλευσης, στην απλή τους μορφή -χωρίς παραγωγικές ή γραμματικές καταλήξεις όπως -er, -est, -ing κλπ.- είναι νομίζω όλες μονοσύλλαβες), οπότε έχει κάποια λογική να προτιμούν τέσσερις αντί για έξι συλλαβές για να πούνε …drone. Στα ελληνικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα, έχουμε μακρυνάρια άλλο καλό.

    Κατά τα άλλα, drone είναι στη μουσική το ισοκράτημα: μια νότα που ακούγεται διαρκώς χωρίς να αλλάζει, παράλληλα προς τη μελωδία (π.χ. το ισοκράτημα των ψαλτάδων ή της γκάιντας). Θα πρέπει να υπάρχει κάποια σχέση με το drone=κηφήνας, από το μονότονο βούισμα του εντόμου…

  188. sarant said

    Θυμίζω πάντως πως είχα γράψει ότι «θα είμαι με τον ΠΑΟΚ» 🙂

  189. ΣΠ said

    194
    Έχεις δίκιο. Το ότι στα αγγλικά κόβουν συλλαβές δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε και στα ελληνικά το ίδιο. Π.χ. λένε telethon, αλλά στα ελληνικά λέμε τηλεμαραθώνιος. Έτσι θα ήταν σκόπιμο να λέμε τετραελικόπτερο.

  190. Πάνος με πεζά said

    Πάντως αυτό το μπαλκονάκι του σταδίου, είναι όλα τα λεφτά… Αν υποτίθεται ότι δίνει ένα μνημειακό χαρακτήρα (memorial coliseum κι έτσι), δεν καταλαβαίνω γιατί το «κόλλησαν» με τος κερκίδες, και δεν το σταματούσαν δυο μέτρα πριν…
    Αν τώρα, το έχουν σχεδιάσει ως τέτοιο για δίοδο διαφυγής, τί να πω…

  191. Πάνος με πεζά said

    @ 194 : Tετρακόπτερο να το λέμε μόνο όσοι κόβουν συλλαβές, π.χ. οι περιβαντολόγοι ! 🙂

  192. ΣΠ said

    198
    Υπάρχει όμως και η περίπτωση απλολογίας, όπως έχει αναφέρει ο Νικοκύρης. Αθλίατρος αντί αθλητίατρος.

  193. Γιάννης Ιατρού said

    194: Πέπε
    … από το μονότονο βούισμα του εντόμου……

    μήπως από το πέταγμα;

  194. Πέπε said

    199:
    Εντάξει, το ‘χουμε ξανασυζητήσει και έχω εκφράσει τις ενστάσεις μου, αλλά μιας και ανέφερες τον αθλίατρο, σ’ αυτόν τουλάχιστον είναι δυνατόν να καταλάβεις τι σημαίνει, έστω και κατά παραβίαση των κανόνων. (Στην ουσία δεν καταλαβαίνεις, μαντεύεις. Έχεις όμως κάποια βοήθεια. Από το κόπτερο δεν είναι και τόσο εύκολο να μαντέψεις το ελικόπτερο.)

  195. Πέπε said

    200:
    To drone-ελικοπτεράκι προφανώς ονομάζεται έτσι από το πέταγμα. Τον ήχο τον ανέφερα για τη σχέση μεταξύ του drone-μπάμπουρα και του drone-ισοκράτη. Υποθέτω ότι ο μουσικός όρος προέρχεται από τον μπάμπουρα.

  196. Γιάννης Ιατρού said

    202: Α, ΟΚ, δίκιο έχεις!

  197. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

  198. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    187/188

  199. Γιάννης Ιατρού said

    Πού ΄ναι ρε γαμώτο κι ο Λάμπρος να κάνει κάνα σχόλιο επί του θέματος;
    Τεμπελιάζει ανεπίτρεπτα, κι αυτό έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο! 🙂

  200. Γιάννης Ιατρού said

    206 ==> 205

  201. Dimi said

    Εφτά γενικές στην σειρά είναι κουραστικές και κάνουν το κείμενο ασαφές.Θα μπορούσε να πει:Περί της απάγορευσεως από την Ισραηλιτική κυβέρνηση της συμμετοχής ΜΟΥ ως εκπροσώπου της Ελληνικής Εκκλησίας κλπ. Χωρια η πονηριά που βρίσκεται στην παράλειψη αυτού του ΜΟΥ.

  202. Μαρία said

  203. ΓιώργοςΜ said

    Περί δρόνων, πολυελικοπτέρων, εξαπτέρυγων Χερουβίμ, Σεραφίμ και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, να θυμίσω πως drone είναι κάθε μή επανδρωμένη πτητική συσκευή (και αεροπλάνο δηλαδή).
    Για την ταμπακιέρα είναι μάλλον απίθανο μια διεθνής και καθιερωμένη ορολογία ν’ αλλάξει, όπως πχ ποτέ δεν έγινε για το δίσκο ακτίνας ή το … αμφίψωμο.

  204. # 192

    Υπάρχει η φάση στο γιουτιουμπ, ξαναδέστην.

    Την ώρα που γίνεται η σέντρα ο Ενρίκε είναι οφφσάιντ και ΚΙΝΕΙΤΑΙ προς τα πίσω. Οταν η μπάλα έχει φύγει 5 μέτρα από το πόδι που κάνει την σέντρα με τις κινήσεις των παικτών ΔΕΝ είναι σε θέση οφφσάιντ, κινείται προς τα μπροστά και σκοράρει. Προφανώς ο επόπτης έχασε την φάση την στιγμή που ήταν οφφσάιντ και δεν σήκωσε σημαία. ΛΆΘΟΣ ΤΟΥ, αναμφισβήτητα, αλλά στο ζωντανό κανένας δεν κατάλαβε πως ήταν οφφσάιντ και ο παίκτη ης ΑΕΚ που σηκώνει το χέρι και ζητάει οφφσάϊντ όταν το κάνει δεν βλέπει πια οφφσάιντ ο επόπτης

  205. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    157. Ο γέρος χρόνια δεν κοιτά
    -Ο γέρος χρόνια δεν κοτά
    -Μακρόνια/ Μακροχρόνια

    185 >>χωρίς την πατάτα του Γλύκου
    Γλυκοπατάτα

  206. Γιάννης Ιατρού said

    193: ΕΦΗ
    Σε όλον τον κόσμο στους τελικούς βλέπουν γκολάρες, εμείς είδαμε κωλάρες

  207. ΕΦΗ - ΕΦΗ said

    213.Το είδαμε κι αυτό! Επεσε γέλιο δω πέρα, πιο πολύ με το στριγκάκι 🙂

    Περί πολυκοπτέρων και δρόνων
    https://dronesworld.gr/ti-einai-ta-drones-polykoptera/

  208. sarant said

    205 Πολύ καλό!

    208 Σωστά

  209. Μαρία said

    Πέφτω στην ΕΡΤ2 στο Χαραλαμπάκη. Θεωρεί λάθος που δεν διδάσκουμε λέει ορθοφωνία στο σχολείο και ανέφερε μάλιστα οτι ο ίδιος έκανε μαθήματα ορθοφωνίας! Αναρωτιέμαι πώς θα μιλούσε πριν κάνει τα μαθήματα! Αθάνατη λεβεντογέννα.

  210. # 211 συνέχεια

    Οταν βάλεις όμως την φάση στο μικροσκόπιο βλέπεις στο τζιφάκι που παραθέτω πως δυο δευτερόλεπτα πριν το οφφσάιντ γκολ υπάρχει πέναλτυ καραμπινάτο που δεν είδε ο διαιτητής

  211. Γς said

    http://caktos.blogspot.gr/2015/07/blog-post_26.html

  212. Γς said

    Κι οι εκλογές:

    Μερικοί κάτοικοι των υπερπόντιων εδαφών της Γαλλίας έχουν ήδη ψηφίσει, άλλοι συνεχίζουν και άλλοι μόλις αρχίζουν. Ενώ οι Γάλλοι της Γαλλίας θα βάλουν μπρος σε 4 ώρες.

    Χτες στις 13:00 ξεκίνησαν στο Σαν Πιερ-ε-Μικελόν στις ακτές του Καναδά και στις 14:00 στη Γουιάνα, πάνω απ τη Βραζιλία. Στις Γαλλικές Αντίλλες στην Καραϊβική, στις 15:00 και στη Γαλλική Πολυνησία στις 21:00 (ώρες Ελλάδος) στο Νότιο Ειρηνικό.
    Μετά τα νησιών Ουόλις και Φουτούνα κοντά στα Φίτζι και πριν λίγο της Νέας Καληδονίας, προς την Αυστραλία. Σε καμιά ώρα ανοίγουν οι κάλπες στη Ρεϊνιόν, Ναδαγασκάρη μεριά και μετά στη Μαγιότ, από την άλλη μεριά προς την Αφρική.

    Και τ αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής.

    Στη Ρεϊνιόν π.χ.:

    http://www.rtl.fr/election-presidentielle/region-la-reunion/departement-la-reunion-974/commune-saint-benoit-410

  213. spatholouro said

    Μπορεί να μου διέφυγε, αλλά ενώ βλέπω πλείστα ποδο-σχόλια, δεν είδα κάτι για το αδικοχαμένο παλληκάρι που τον έκοψε το αμάξι στην προσπάθειά του να διαφύγει από κάποια όντα που προσομοιάζουν με ανθρώπους…

  214. Πέπε said

    210:
    Υπάρχουν μερικά πράγματα που εισήχθησαν πρόσφατα παγκοσμίως, και που στα ελληνικά έχουν ελληνική ονομασία. Προχείρως μου έρχονται το ποντίκι του υπολογιστή (παλιότερα άκουγα καμιά φορά και μάους, τώρα έχει επικρατήσει πλήρως η μετάφραση) και κυρίως το παπάκι ( @ ), που όσο ξέρω πρέπει να είναι ελληνική πατέντα.

  215. Γς said

    220:

    >αλλά ενώ βλέπω πλείστα, δεν είδα κάτι για το αδικοχαμένο παλληκάρι

    Σε ποιο αδικοχαμένο παλληκάρι αναφέρεσθε;

    και κάτι ακόμα, με την άδειά σας:

    Γιατί αποκαλείτε «ποδο-σχόλια» πλείστα όσα σχόλια. Σ αυτό αλλά και σε προηγούμενα άρθρα;

  216. # 220

    Σου διέφυγε

    και όχι μόνο, μέχρι και στο βόλλεϋ κράτησαν ένός λεπτού σιγή. κι άλλους δεν ξέχασαν αλλά τα ΜΜΑ άλλος τα ελέγχει (ακόμα)

    Διάβασε :

    «Ήσουν κι εσύ εδώ μαζί μας Νάσο!!!». Με αυτό το μήνυμα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter έστειλε το δικό της μήνυμα αφιέρωσης σε άλλο ένα μέλος της οικογένειας του Δικεφάλου που είδε αυτή την ιστορική επιτυχία από ψηλά.

    Ο Στέφανος Αθανασιάδης από την πλευρά του σήκωσε την κούπα φορώντας ένα μπλουζάκι το οποίο έγραφε «ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ» αφιερώνοντας και ο ίδιος με αυτό τον τρόπο το κύπελλο στον αδικοχαμένο Νάσο.

    και δες:

  217. # 220

    Ούτε τους άλλους τους ξέχασαν…

    http://www.paok24.com/kypello-elladas/94576/me-tin-koupa-sto-mnimeio-ton-tempon-vids

  218. π2 said

    220: Δεν έχω δει πιο σουρεαλιστική σκηνή από την ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο, μετά από δυο ώρες ανελέητο ξύλο που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε εξίσου τραγικές συνέπειες. Και μετά ο Ιβάν τα βρήκε όλα τέλεια και μοίραζε συγχαρητήρια στην ΕΠΟ, την αστυνομία, τον υφυπουργό, αλλά κυρίως στους οπαδούς. Όπως εξάλλου τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, οι οπαδοί πήραν το κύπελλο.

  219. Το μόνο πράγμα που με χαροποίησε σ’ αυτήν την ιστορία είναι που κόκκινοι, πράσινοι και κίτρινοι νοιώσαν στο πετσί τους την αδικία που έτρωγε τόσα χρόνια ο ΠΑΟΚ και μας λέγατε γραφικούς, κλαψιάρηδες με την διαιτησία, βάλτε λεφτά να φιάξετε ομάδα και λοιπά.
    Επρεπε να συμβεί μήπως κι αρχίσουνε κι αυτοί να βλέπουν με νορμάλ χρώματα τα πράγματα. Ο ΠΑΟΚ καθαρά ποδοσφαιρικά είχε τις περισσότερες πιθανότητες να πάρει το κύπελλο αλλά επέλεξε μια δοκιμασμενη από άλλους τακτική που τσούζει. Και τόκανε όπως γουστάρω με προαναγγελία, κι ας αφήνει μια πικρή επίγευση, μερικές φορές πρέπει να παραβαίνεις το ντάρμα για να το προστατεύσεις
    Μόνο γι αυτό του αξίζει το παρατσούκλι Ιβάν ο Τρομερός

  220. # 220

    …από κάποια όντα που προσομοιάζουν με ανθρώπους…

    εμείς πάντως τους λέμε σκουλήκια, ασπόνδυλα κ.λ.π.

  221. spiral architect 🇰🇵 said

    Επέσατε θύματα, αδέρφια, εσείς
    Σε άνιση Πάλη κι Αγώνα
    Ζωή, λευτεριά και τιμή του Λαού
    Γυρεύοντας, βρήκατε μνήμα

    Αθάνατοι! Ηρωες!

    Μνημόνια μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα! 👺

  222. Γς said

    226:

    >Μόνο γι αυτό του αξίζει το παρατσούκλι Ιβάν ο Τρομερός

    Κόψε κάτι, ρε!

  223. Η επιλεκτική μνήμη κάποιων έχει διαγράψει κάποια ματς στο (ασφαλές υποτίθεται) ΟΑΚΑ μεταξύ πράσινων και κόκκινων που κατέληξαν σε πυρπόληση του σταδίου ή σε απώλεια του χεριού κάποιας νέας πιο πρόσφατα. Οπως διέγραψαν την διαιτησία του Σιδηρίπουλου και θυμούνται μόνο του Κύζα.
    Ολα πρώτη φορά τα είδαν…στο Βόλο

    Αν εξαιρέσει κάποιος τον τελικό ΠΑΟΚ-Αρης το 2003 που έγινε στην Θεσσαλονίκη και δεν απασχόλησε τους «κάτω» τελικός χωρίς πρασινοκόκκινους είχε να γίνει από το 1987 (ΟΦΗ-Ηρακλής) οπότε είναι λογικό το απρόσμενο να φέρει σύγχυση στο κρανίο των εθισμένων…

  224. # 229

    Ναι ρε !

    Τρομερός

    Ποιός άλλος θα έλεγε στον ξάδερφο του χοντροβαγγέλη πως δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και μάλιστα πριν τον τελικό ;;

  225. Γς said

    228:

    >Μνημόνια μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα!

    μέχρι να βγάλεις τη σημαία της Β. Κορές απ το όνομά σου εδώ

  226. spiral architect 🇰🇵 said

    Που ‘στε Ιβάν, Βαγγέλη, Γιάννη και Τίγρη, τις συντάξεις μην ξεχάσετε να κόψετε. Τα γήπεδα έχουν κόστος.

  227. ΓιώργοςΜ said

    221 Φυσικά και υπάρχουν καλές αποδόσεις. Ο δίσκος ακτίνας πχ εμένα μου άρεσε, αλλά δεν έπιασε γιατί το σιντί είχε ήδη καθιερωθεί. Το ποντίκι προφανώς έπιασε γιατί δεν πρόκειται για νεολογισμό αλλά για μια υπάρχουσα (και πολύ κατάλληλη) λέξη.
    Αν ο πρώτος εισαγωγέας είχε διαλέξει μια ευφάνταστη και μανιτζέβελη λέξη (κάτι ξερωγώ όπως «τετράπτερο»), πιθανόν να είχε καθιερωθεί εκείνη. Το «τετραελικόπτερο» είναι τέτοιος γλωσσοδέτης που αμέσως θα τον καταργούσε η πράξη: Παρά τις αναφορές στα εγχειρίδια των τεχνικών σχολών επί δεκαετίες, ο κόσμος δε λέει «κοχλιοστροφέας», αλλά κατσαβίδι.

  228. Γς said

    221:

    > το παπάκι ( @ ), που όσο ξέρω πρέπει να είναι ελληνική πατέντα.

    Και μια που ο λόγος περί @, να ένα ωραίο πρωινό παπάκι του Πσαρά στο Fb:

    «Κάποιες φορές οι φωτογραφίες μοιάζουν με ελαιογραφίες. Συμβαίνει λίγες μέρες το χρόνο, κυρίως πριν λιώσουν τα χιόνια και πλακώσουν οι τουρίστες. Τότε μέρη ευλογημένα στην ομορφιά δεν κρύβονται στα βλέμματα των λίγων.
    Ο στόχος ήταν η πάπια που ήσυχη κολύμπαγε καταμεσής του λιμανιού, οι ψαράδες δεν έχουν ταχύπλοα και τα νερά είναι ρηχά για καρχαρίες…»

    Το σχολίασα:

    «Πολύ ωραίο. Και είναι και στο Γαλαξίδι. Και είναι και πάπια. Αν ήταν χταπόδι όμως, ξέρεις εσύ! Για πότε θα ξέχναγες αυτές τις ευαισθησίες σου.»

  229. Ἀρχιμήδης Ἀναγνώστου said

    Αλλά και η ίδια η Κατερίνα Ακριβοπούλου, απαντώντας στη συνέχεια στον Άδωνι αρχικά χρησιμοποίησε τον τύπο «οικοδεσπότης», μετά το διόρθωσε σε «οικοδεσπότρια», και τελικά κατέληξε στο σωστό «οικοδέσποινα».

    Ἄ, ἔτσι ἔ; Κάποτε ἡ Ἀκριβοπούλου μὲ εἰρωνέυτηκε γιατὶ εἶπα «ὁ ἑορταζόμενος». Καλὰ νὰ πάθη 🙂

  230. spatholouro said

    #223
    Μάλλον δεν ήμουν φαίνεται αρκετά σαφήςΤζι: για το ιστολόγιο βέβαια μιλούσα!

  231. sarant said

    231 Ποιος είναι ο ξάδερφος του χοντροβαγγέλη;

  232. spatholouro said

    #222
    Είναι προσωπικός μου όρος, κατά συγκοπήν (ποδοσφαιρο-σχόλια>ποδο-σχόλια): τουτέστιν, σχόλια στο πόδι για αυτό που κάνουν κάποιοι με το πόδι

  233. Γς said

    238:

    Κι εγώ αυτό ήθελα να μάθω. Αλλά είπα να μην ρωτήσω γιατί όλο και κάποιος άλλος θα βρεθεί να το κάνει.
    Και να!

  234. Γς said

    239:

    Δεν μου απαντάτε;

    Γιατί αποκαλείτε εμμέσως ποδο-σχολιαστές κάποιους εξ ημών.

    Με τρώει βλέπετε η περιέργεια.

    Αξιολόγηση. Τώρα!

  235. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    @238, 240. Νομίζω πὼς ἐννοεῖ τὸν Κυριάκο Μητσοτάκη. Ὁ Μαρινάκης, ἀπ’ ὅ,τι ἔχω διαβάσει, ἔχει στενὲς σχέσεις μὲ τὴν οἰκογένεια Μητσοτάκη. Δὲν ξέρω ἂν αὐτὲς οἱ σχέσεις εἶναι καὶ συγγενικὲς.

  236. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    @241. «Γιατί αποκαλείτε εμμέσως ποδο-σχολιαστές κάποιους εξ ημών.»

    Δὲν νομίζω πὼς ἀναφέρεται σὲ σὲνα, Γιάννη μου. Γιὰ σένα θὰ χρησιμοποιοῦσε ἄλλο μέρος τοῦ σώματος. 🙂

  237. spatholouro said

    #241
    Και με τη δική σας άδεια, θα ήθελα να παρατηρήσω ότι σας απάντησα μεν, αλλά φαίνεται πως αυτή δεν ήταν η προειλημμένη απάντηση που περιμένατε: εγώ μίλησα μόνο για σχόλια και ειδικά για συγκεκριμένη κατηγορία σχολίων, χωρίς να προσωποποιώ το ζήτημα και χωρίς να ενδιαφέρομαι ποιος τα κάνει. Ούτε όσους κατά καιρούς τα κάνουν θα μπορούσα ποτέ να τους αποκαλέσω «ποδο-σχολιαστές» διότι σχολιάζουν και πολλά άλλα πράγματα και δεν θυμάμαι κανέναν εδώ συχνάζοντα να κάνει μόνο ποδοσφαιροσχόλια (ώστε να «δικαιούται» αυτόν τον τίτλο).

    Ελπίζω τώρα να μην άφησα περιθώριο «παρεξηγήσεων»…

  238. Δημήτρης Μαρτῖνος said

    243. (Συνέχεια) Τὸ κεφάλι.

  239. Αιμ said

    Καλημέρα
    Ο Κούλης βέβαια ! Λένε πως είναι ( ; ) και αχυρανθρωπος ο χοντρός του ζαβου !

  240. Αιμ said

    40 κ.α. Αργησα

  241. Γς said

    Τι θέλω και μπλέκω.

    «τοιούτον άρθρον δεν διενοήθη νους τις, ουδέ έγραψε χειρ τις, αλλά πους τις»

  242. sarant said

    242 Δεν το ήξερα, αν και το φαντάστηκα, μερσί!

  243. Φαίνεται πως δεν διαβάσατε την τελευταία συνέντευξη του Ιβάν όπου στα ίσα είπε για τον Κούλη πως ποτέ του δεν θα γίνει πρωθυπουργός επειδή τον κατηγόρησε (βλακωδώς ως συνήθως) για την ΣΕΚΑΠ. Βέβαια προηγούμενα παραδείγματα, Γιωργάκης, Αντωνάκης δεν εξασφαλίζουν τέτοια…ασυλία αλλά όπως και νάχει ο Κούλης το πάει ολοταχώς για ρέκορντμαν όντας αντιπολίτευση, οι άλλοι στον θώκο έδειξαν πιο πολύ τα προσόντα τους

  244. Πράγματι, δευτερόλεπτα πριν από το οφσάιντ, ο Κρέσπο γκρεμίζεται από τον παίκτη της ΑΕΚ μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Όμως τι κρίμα, δευτερόλεπτα πριν από το γκρέμισμα, το καλόπαιδο ο Κρέσπο τραβάει τον παίχτη και τον κάνει σβούρα, πάλι μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Στην καλύτερη περίπτωση, δηλαδή, πριν από το οφσάιντ και το πέναλτι που δεν σφυρίχτηκαν, προηγήθηκε αλληλοτράβηγμα που επίσης δεν σφυρίχτηκε. Για να μη μιλήσουμε για το άλλο καλόπαιδο τον Μάτος που στην αγκωνιά του στο ξεκίνημα, κάποιοι πάλι σφύριζαν αδιάφορα. (Όμως για αυτόν, έστω και με καθυστέρηση, κάποιοι ετοιμάζουν ράμματα για τη γούνα του.)

    Και μιας και άνοιξα το θέμα, η προσπάθεια να υποβαθμιστεί η σφαγή του Παναθηναϊκού ΚΑΙ στα δύο ματς, μου προκαλεί γέλιο. Στη Λεωφόρο, αν έπρεπε να δοθεί κάποιο πέναλτι, ήταν στο τέλος με την αγκωνιά του Μάτος (αλλά είπαμε, έρχεται προσεχώς…) Για την Τούμπα τώρα, τα περί αστοχίας τ’ ακούω βερεσέ γιατί είναι άλλη συζήτηση Ο Ριβαλντίνιο τοποθετήθηκε ξεκάθαρα μετά τον αγώνα και συμφωνώ μαζί του μέχρι κεραίας. Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε να πάει στον τελικό ούτε και να κερδίσει. Τι θα πει «έκανε λαλακία ο Γλύκος». Εμείς, δηλαδή, πόσους βαθμούς χάσαμε από το πουθενά με τα λάθη του Στιλ;

  245. # 251

    Εχεις απόλυτο δίκιο…πέρ πουσε δικαιώνει οτζιφ και το βίδδεο στο 217 εχω και την φάση με ον χουλτ που ΔΕΝ τον είδε ούτε ο Σιδηρόπουλος ούτε ο πλαϊνός Δες την :

    Ούτε ο Εμποκού έπρεπε δυο φορές να αποβληθεί από τον Σιδηρόπουλο… Μια φορά σας σφύριξαν όπως μας σφυρίζουν τόοοσα χρόνια και κάνετε σαν ταξιτζήδες που τους έξησαν τον προφυλακτήρα

    Δεν είναι τίποτε σπουδαίο, άλλος ένας ορκισμένος εχθρος της αλήθειας θέλεις να είσαι. Επειδή αυτό θα εξακολουθήσει, κάνε πρόβα στα μαύρα…

  246. # 251

    Κι ο Ριβαλντίνιο ξέρει από μπάλα όσο ξέρω εγώ από Ταλμούδ και Μπάρντο Τοντόλ

    Εκανε δυο νίκες τον Αύγουστο ο βάζελος με τις πέμπτες κι έκτες του Βελουχιστάν και της νομανλάνδηςκι έσκουζε πως ο ΠΑΟ έχει το καλύτερο ρόστερ της πενταετίας. Γελάσανε τα ραδίκια και τα σέσκουλα μόλις αρχίσανε τα σοβαρά ματς. Φρονίμωςποιών έχει εξαφανισθεί κι εκτίθεσαι μόνος σου.
    Ακου να μαθαίνεις : σας χρησιμοποιούσε ο γάβρος για ανάχωμα στην πρόοδο του ΠΑΟΚ ΄που τον φοβότανε και μάθατε τζάμπα δεύτεροι αλλά τώρα ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστα και δεν τον φοβάται για να σας χρησιμοποιήσει σαν ανάχωμα εναντίον του. Οπότε ψαχτείτε για την τέταρτη θέση γιατι αν ενισχυθούν τίποτε Πανιώνιο, Ξάνθες…Πλατανιάδες θα γίνει κι αυτή ουτοπία κι όχι τίποτε άλλο…το ευρωπαϊκό κουστούμι…μην το φάει η ναφθαλίνη 1

  247. voulagx said

    #254: Πες του οτι το σωστο ειναι «Σε ολομίες και περισσοτερες…» 😛

  248. 😳 👿 😎

  249. sarant said

    254-55 Αυτό πρέπει να είναι παλιό, θυμάμαι να το έχουμε ξανασχολιάσει. Εκτός αν το επανέλαβε το ολοένες!

  250. Μην κάνεις τον Κινέζο. Δες τη φάση σε κανονική ροή και όχι από εκεί που σε συμφέρει (gif). Το gif δείχνει την κατάληξη και όχι τα τραβήγματα εκατέρωθεν που προηγήθηκαν! Τώρα για τα υπόλοιπα, είναι να γελά κανείς. Ποστάρεις και ξαναποστάρεις τη φάση με τον Χουλτ, λες και το θέμα εδώ είναι πού τον βρήκε η μπάλα, και όχι υπό ποιες συνθήκες τον βρήκε. Επίσης αναφέρεις και ξανααναφέρεις τον Εμποκού, ξεχνώντας ότι ο μπούτσερ Μάτος πριν από την αγκωνιά στο τέλος (κόκκινη και πέναλτι) έδωσε και άλλες αφορμές για αποβολή! Οπότε άσ’το καλύτερα. Επίσης, να επαναλάβω για άλλη μία φορά πως ως μέγεθος η ομάδα σου έχει ακόμα πάρα πολλά ψωμιά να φάει για να μπορείς να ειρωνεύεσαι τον Παναθηναϊκό. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και αυταπόδεικτα. Μην εκτίθεσαι …

  251. 257 ναι http://www.biznews.gr/2016/11/to-diadiktyo-trolarei-ton-miltiadi.html

  252. (α) «κυκλοφόρησε και πάλι ο μύθος για τον (ανύπαρκτο) ήρωα Κωνσταντίνο Κουκκίδη»

    – Κάπου στο διαδίκτυο είδα «Κουκκιδιστές» να επικαλούνται (και) δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας

    (β) «ποια είναι η μετοχή του «βαριέμαι;»
    – Παρ’ ημίν η μετοχή βαρεμένος σημαίνει …, να ας πούμε: Ο Γιάννης είναι βαρεμένος στο μάτι (κάποιος ή κάτι τον χτύπησε στο μάτι. Το ρήμα βαρώ=χτυπώ (και ειρωνικά: βαράτε νταουλτζήδες, όταν π.χ.θέλανε να ειρωνευτούν όσους θριαβολογούσαν για την εκλογική νίκη του Σύριζα)
    – Και για το ρήμα βαριέμαι, υπάρχει το δημοτικό τραγούδι: Βαρέθηκα, μπιζέρντησα με μια γειτόνισσά μου κλπ.

  253. ΛΑΜΠΡΟΣ said

    Προσωπικά, από τον τελικό μου έμεινε η καταπληκτική φίλαθλη παοκτσίδικη ψυχή και περηφάνια. Στάθηκα προσοχή στο μεγαλείο των φιλάθλων του παοκ που δεν πανηγύρισαν το «βγάζει μάτι» οφσάϊντ γκόλ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έφυγαν από το γήπεδο αρνούμενοι να δούν την κάλπικη απονομή.
    Ακόμα πιο πολύ, συγκλονίστηκα από την λαοθάλασσα που κατέκλεισε τον λευκό πύργο μόλις είδαν στην επανάληψη το ΚΑΤΑΦΑΝΕΣΤΑΤΟ οφσάϊντ, για να γιουχάρουν το αθηναϊκό κατεστημένο που έδωσε κάλπικο κύπελο στον παοκ, γιατί ως γνωστόν, τους παοκσήδες δεν τους ενδιαφέρουν οι τίτλοι πόσο μάλλον οι κάλπικοι.☺

    ΟΠΑΔΟΣ, ο ορισμός του τέλειου πελάτη και του διαχρονικού ΚΟΡΟΪΔΟΥ, γι’ αυτό και τόσα «μαγαζιά» σφάζονται για χάρη του.☺

  254. sarant said

    260α Δες το σχετικό άρθρο, και δες και τα τελευταία σχόλια, υπάρχει και το απόκομμα της εφημερίδας στα σχόλια

    Ο ανύπαρκτος ήρωας Κωνσταντίνος Κουκίδης

  255. 260 – Κάπου στο διαδίκτυο είδα «Κουκκιδιστές» να επικαλούνται (και) δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας

    Κε Μπαρτζούδη, είναι γνωστό: πρόκειται για σύντομο δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας από τον ανταποκριτή της στο Κάιρο. Εν καιρώ πολέμου. Λίγη προπαγανδίτσα δεν βλάπτει όταν έχουμε πόλεμο. Σύνδεση ειδησεογραφικών πρακτορείων εκείνες τις πρώτες μέρες της Κατοχής αποκλείεται να υπήρχε. Λογοκρισία στις ελληνικές υπήρχε σίγουρα. Και, βέβαια, δεν έφταναν ποτέ αντίτυπα στο Κάιρο. Ούτε το σκλαβωμένο ΕΙΡ θα μετάδιδε τέτοιο πράμα. Άρα πώς το έμαθε ο εν Καΐρω ανταποκριτής. Όπως τώρα: μπήκε στην κοιλιά του κι έκανε αποκαλύψεις.

  256. ΣΠ said

    Μπέος: «Ο καλύτερος τελικός των τελευταίων δέκα ετών»

  257. Θάχε στοιχηματίσει κάνα μυριάκι.

  258. Πέπε said

    260β:
    Αφού η συζήτηση για το βαριέμαι κρατάει ακόμη, να σχολιάσω κι εγώ κάτι ακόμη:

    Τυπικά, κατά τη γραμματική, το βαριέμαι θα έπρεπε να είναι το παθητικό του βαράω. Βέβαια στην πράξη (α) το βαράω δε λέγεται σχεδόν ποτέ στην παθητική φωνή, αν και σε παλιότερα ελληνικά υπάρχει το «βαρέθηκε ο τάδε = λαβώθηκε, χτυπήθηκε», (β) το βαριέμαι δεν έχει ολωσδιόλου ενεργητικό, και (γ) οι σημασίες των δύο είναι τελείως άσχετες. Παρ’ όλα αυτά, το βαρεμένος είναι παθητική μετοχή του βαράω (κι άλλα ρήματα που λέγονται μόνο στην ενεργητική έχουν από την παθητική ειδικά τη μτχ παρακειμένου), και επομένως ΟΧΙ του βαριέμαι.

    Το βαριέμαι είναι από το βαρύνομαι, ΜΦ του βαρύνω, κι αυτό από το βαρύς. Γίνομαι βαρύς από κούραση, δυσθυμία κλπ. > βαριέμαι.

    Το αν το βαράω (χτυπάω) επίσης σχετίζεται με το βαρύς ή η όλη ομοιότητα είναι συμπτωματική δεν το ξέρω απέξω, θέλει βιβλιογραφία.

    Το βαργεστώ είναι οπωσδήποτε άσχετο.

  259. Πάντως για την μανία με την ακλισιά υπάρχει εξήγηση. Η εξήγηση έχει να κάνει με κοινωνιογλωσσολογικά κριτίρια. Είχα γράψει μια εργασία όταν έκανα το διδακτορικό μου πάνω σε αυτό το θέμα. Η θέση που είχα αναπτύξει (με αφορμή τους Ολυμπιακούς «της Ατλάντα» το 1996) ήταν ότι έτσι ο ομιλητής κάνει επίδειξη μιας ειδικής γνώσης που έχει (γεωγραφικής, πολιτισμικής, ιστορικής) με την οποία δηλώνει στον ακροατή ότι γνωρίζει ότι η λέξη είναι ξένης προέλευσης, όχι απλά μια κοινή λέξη της μητρικής γλώσσας. Είναι κατά κάποιο τρόπο μια προσπάθεια επίδειξης ετυμολογικής γνώσης στην πράξη, ένα είδος λεγιλογικού κομπασμού και «ψευδοξενογνωσίας»

  260. Κι αν τα καρα-γκιοζιλίκια φαίνεται να
    κερδίζουν κούπες
    με το σπαθί τους
    μέσα,
    τα βρίσκουν μπαστούνια
    έξω…

  261. 262. «Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Ο Κουκίδης είναι ανύπαρκτος», λεει εν κατακλείδι ο Νοικοκύρης.

    Με το ίδιο …ανθρώπινο δικαίωμα, κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη. Και έτσι, μπορούμε να κάνουμε ένα …δημοψήφισμα για να αποφανθεί αυθεντικά ο σοφός λαός. Όμως, και πάλι δεν θα έχουμε απόδειξη (ή απόρριψη) ιστορική
    Πιστεύω ότι οι Ιστορικοί μας (οι αστράτευτοι βεβαίως) ξέρουν πως ψάχνουν και πως βρίσκουν τεκμήρια. Οι Ιστορικοί και όχι οι ΙΟΙ και οι αυτών υιοί και θυγατέρες, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί και πάει λέγοντας.
    Και βεβαίως, το «υποδειγματικό άρθρο της ομάδας των Ιών», είναι υποδειγματικό για το ποιόν της ομάδας αυτής (το οποίο ας μην το χαρακτηρίσω).

Σχολιάστε